Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

მონტეკრისტოსა და ნაპოლეონ ბონაპარტის ვაჟი

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    ბიჭი ბენედეტო, გრაფ დე მონტეკრისტოს ვაჟი, დიდ დახმარებას უწევს ნაპოლეონ ბონაპარტს, დეზინფორმაციის პაკეტის გადაცემით გერმანელ ფელდმარშალ ბლუხერს. შედეგად, ნაპოლეონ ბონაპარტი იგებს ვატერლოოს ბრძოლას და იცვლება მსოფლიო ისტორიის მთელი მიმდინარეობა.

  მონტეკრისტოსა და ნაპოლეონ ბონაპარტის ვაჟი
  ᲐᲜᲝᲢᲐᲪᲘᲐ
  ბიჭი ბენედეტო, გრაფ დე მონტეკრისტოს ვაჟი, დიდ დახმარებას უწევს ნაპოლეონ ბონაპარტს, დეზინფორმაციის პაკეტის გადაცემით გერმანელ ფელდმარშალ ბლუხერს. შედეგად, ნაპოლეონ ბონაპარტი იგებს ვატერლოოს ბრძოლას და იცვლება მსოფლიო ისტორიის მთელი მიმდინარეობა.
  . თავი No1
  თითქოს ნაპოლეონ ბონაპარტის არმია ვატერლოოს გადამწყვეტი ბრძოლისთვის ემზადება. ბენედეტომ, დაახლოებით თორმეტი წლის უბრალო ბიჭის სხეულში, სარდლობისგან მიიღო დავალება, გადაედო პრუსიული კავალერიის ჩამოსვლა ბლუჩერის მეთაურობით.
  ეს არც ისე მარტივია. მაგრამ ბიჭმა ამ მარშალს შემდეგი უნდა უთხრა: ამბობენ, რომ ხიდი დანაღმულია და უნდა გადავიდეთო. ხიდს, ფაქტობრივად, კარგად იცავენ ჰოლანდიელები და მასთან მოხვედრა არც ისე ადვილია.
  მაგრამ ნაპოლეონს აქვს საჭირო ბეჭედი და ბლუჩერმა უნდა დაიჯეროს მესინჯერ ბიჭის გზავნილი. რომელიც, სხვათა შორის, შესანიშნავად საუბრობს ინგლისურად და აქვს ქერა თმა. ახალგაზრდა ასაკი კი უფრო მეტ ნდობას შთააგონებს. ასე რომ, არსებობს სტერეოტიპი, რომ ბავშვებს არ ქირაობენ სერიოზულ ჯაშუშებად.
  და თუ ბლუჩერს დაუჯერებს და კავალერიას გაუშვებს, მაშინ დრო მოიგებს და ბრიტანელები დამარცხდებიან.
  ბენედეტო მიდის ბლუჩერში პატარა პონიზე მნიშვნელოვანი გზავნილით. ბიჭი, რა თქმა უნდა, მაცნედ არის გამოწყობილი. მაგრამ გალოპის დროს მან გაიხადა საძულველი ჭკვიანი ჩექმები და ამჯობინებს ცხენზე ფეხშიშველი იაროს, რაც ბევრად სასიამოვნოა.
  და ის, რა თქმა უნდა, მხიარულობს და კარგ ხასიათზეა. მაგრამ თქვენ უნდა მიაღწიოთ ბლუჩერს და ბიჭი გვერდებზე ურტყამს პონის. ცხენი კი, თუმცა პატარაა, მოქნილი.
  ბენედეტო გაბრაზებით მღეროდა:
  ჩვენ ყველანი ვუყურებთ ნაპოლეონებს,
  ჩვენ გვინდა წარმოუდგენელი გამარჯვებები...
  ასე რომ მილიონობით ჩვენგანი ვიბრძვით,
  და ისე, რომ ბავშვებმა არ იცოდნენ პრობლემები!
  
  ისე, რომ ვატერლოო არ ჭექა,
  რომ ფოთლებს სისხლი არ მოსცვივდეს...
  და ისე, რომ არ იყოს დამარცხება,
  წარმატებებს გისურვებთ სწორ ნომერზე!
  
  ახლა ის უბრალოდ ბიჭია
  და მალე ოფიცერი გავხდები...
  კურდღელივით ვხტები მინდორზე,
  მაგალითით ვაჩვენოთ გამბედაობა!
  
  მე გადმოვცემ, რაც უბრძანა უფალმა,
  მიუხედავად იმისა, რომ ამაში დიდი რისკია...
  და სატანას აქვს ათასი სახე,
  შეუძლია ჩვენი ჩამოგდება!
  
  ხანდახან ქუსლებზე ურტყამდნენ,
  და ძლიერი ჯოხი უსტვენს...
  ჩვენ ბედს ვითამაშეთ დამალვა,
  იმ ციხესიმაგრით მონოლითივით!
  
  მუხლებზე დაჩოქება არ შეიძლება
  და თქვენ არ შეგიძლიათ მისი მოხრა მყარი მათრახით...
  ნათელი თაობების სახელით,
  ჩვენ გაჩვენებთ წარმატების გზას!
  
  უფალი ხშირად არ არის მოწყალე
  ჩვენ ყველანი უნდა ვიტანჯოთ...
  მდიდრებიც და ღარიბებიც უბედურები არიან,
  დაე დრო იყოს ცვლილებებისთვის!
  
  მე მჯერა, რომ მშვიდობა მოვა ევროპაში,
  ნაპოლეონი მარადიული მონარქია...
  ჩვენ ყველას გვექნება კარგი ცხოვრება,
  და ადამიანი ბედნიერი გახდება!
  ამ სიმღერის შემდეგ უფრო სახალისო გახდა. მესინჯერმა ბიჭმა შიშველი თითებით დაიჭირა ბუზი. შემდეგ კი ოსტატურად ესროლა და ოდნავ გაანადგურა. გადაფრინდა და ბურდულს დაეჯახა.
  და რომელიღაც ფრინველმა ერთი მოსმით გადაყლაპა იგი. ეს ნამდვილად სასაცილოა.
  ბენედეტო მღეროდა:
  ბურდოკი იზრდება ღობის ქვეშ,
  ღობეზე მამალი ზის!
  და ეს კიდევ უფრო სასაცილო და სახალისო გახდა... და ბიჭი კვლავ ურტყამს პონის ქუსლებს და ურტყამს მას.
  ნაპოლეონი დიდი პიროვნებაა. მართლაც, ის თითქმის გენიოსი იყო, თუმცა წარმატებული, მაგრამ ამ დროისთვის. აქ მეთაურმა ალექსანდრე სუვოროვმა სამოცი ცხრა წელი იცოცხლა და სიცოცხლის ბოლომდე გაიმარჯვა. და თუ ის იცოცხლებს, ვთქვათ, სამოცდათხუთმეტი წლის განმავლობაში, ის ბრძოლაში შეებრძოლება ნაპოლეონს. ვთქვათ აუსტერლიცში თუ უფრო ადრე? ვინ იქნებოდა მაშინ ნაპოლეონი? ან, პირიქით, ნაპოლეონი მრავალი წლის განმავლობაში უძლეველი იქნებოდა. რას მოელოდა მსოფლიო?
  ერთი მხრივ, კარგია, რა თქმა უნდა, ერთი იმპერიის არსებობა, იმის ნაცვლად, რომ პატარა ქვეყნებსა და ხალხებს შორის ჩხუბი იყოს. მაგრამ მეორეს მხრივ, ნაპოლეონის ყველა ეს მრავალრიცხოვანი ნათესავი უამრავ პრობლემას შექმნიდა და ეს შეიძლებოდა სისულელე ყოფილიყო. მით უმეტეს, თუ ადრე თუ გვიან ეს დიდი მონარქი გარდაიცვალა. დიახ, და ასე თუ ისე პრობლემები ყოველთვის იყო და იქნება.
  ნაპოლეონს რომ შეექმნა ერთი იმპერიის უფრო სრულყოფილი სისტემა.
  ავიღოთ, მაგალითად, მეფის რუსეთი: იმპერატორსაც იქ ჰყავს ოჯახი, მაგრამ იმპერია არის ერთიანი, ერთიანი და არ არის დაყოფილი სხვადასხვა სამეფოებად. და აქ არ არის სულელური კონკურენცია.
  ბიჭმა გაიცინა და გალოპის დროს მუწუკი მოჭრა.
  მაგრამ რომანოვები თავიანთი შესანიშნავი გენეტიკით რურიკისგან ერთია და ბონაპარტები, ეს პლებეური სისხლი, სხვა. და არის განსხვავება. რა თქმა უნდა, ბენედეტომ არ იცოდა, რა ელოდა რუსეთს და რომანოვების დინასტიას მომავალში და საერთოდ, რა კავშირში იყო ფრანგი უცხო ქვეყანასთან.
  ჩემით მინდა გავარკვიო...
  ბიჭი აღფრთოვანებით მღეროდა კიდეც, ცნობილი ხალხური რომანი, რომელიც ერთ დროს მღეროდა გრაფ მონტეკრისტოსთან, რომელსაც იმ დროს საკუთარ მამად თვლიდა.
  და რომანტიკა, უნდა ვთქვა, ძალიან ნათელი და საინტერესოა;
  გასკონიაში სიტყვა "მშიშარა" არ იციან,
  ხმალი არ ვიცი, თუ ცდებით, ჩვენ გასკონებს მსოფლიოში საუკეთესო გემოვნება გვაქვს - დიდების გარდა არაფერი მოგვწონს!
  
  მაღალი ლოყები, განსაკუთრებული გახდომისთვის - აი, ეს არის მსოფლიოს ბიჭის გასკონის სახე. დამიჯერეთ, ბატონო, დიდხანს არ მოგიწევთ ლოდინი - პარიზი მაინც გაიგებს პარიზი მაინც გაიგებს პარიზი მაინც იცნობს ბენედეტოს!
  
  შინდისფერი, ნორმანდია, შამპანური ან პროვანსი, და შენს ძარღვებშიც არის ცეცხლი, მაგრამ ბედს დრო არ აქვს შენთვის, ჯერ არ არის თეთრ სამყაროში, ჯერ არ არის თეთრ სამყაროში, ჯერ არ არის თეთრ შუქზე, არის გასკონია. .
  
  მე არ შემიძლია პარიზში ცხოვრება დიდების გარეშე.
  მთელი ჩემი ცხოვრება გავიდა - დროა ბედს გავუმკლავდე. მაშ, რამდენი წლის ხარ, შვილო? აჰ, ბევრი, ბატონო, ბევრი - ოცდაორი!
  
  შენი ხელი სტაბილურია? - მტკიცე!- ეს არის ძალიან სუფთა სულის გასკონის ნამდვილი თვისება და მეც ისეთივე გაბედული ვიყავი, როცა პარიზმა აღიარა გასკონი, პარიზმა აღიარა გასკონელი მონტეკრისტო!
  
  გასკონიაში სიტყვა "მშიშარა" არ იციან, ხმალი არ ვიცი, თუ ცდებით, ჩვენ გასკონებს მსოფლიოში საუკეთესო გემოვნება გვაქვს - დიდების გარდა არაფერი მოგვწონს.
  
  მაღალი ლოყები, განსაკუთრებული უნდა გახდე - აი, გასკონელი გამოხედვა მოგაკითხეთ, დამიჯერეთ, ბატონო, დიდხანს არ მოგიწევთ ლოდინი - პარიზი მაინც გაიგებს პარიზი მაინც გაიგებს პარიზი მაინც იცნობს ბენედეტოს!
  
  შინდისფერი, ნორმანდია, შამპანური თუ პროვანსი, და შენს ძარღვებშიც არის ცეცხლი, მაგრამ ბედს შენთვის დრო არ აქვს, ჯერ არ არის თეთრ სამყაროში, ჯერ არ არის თეთრ სამყაროში, სანამ თეთრ სამყაროს არ ექნება გასკონა!
  მიუხედავად იმისა, რომ ბენედეტო არ არის ზუსტად გასკონელი, არამედ პარიზელი. მაგრამ მონტეკრისტო, როგორც ჩანს, ნამდვილად გასკონელია.
  ისე, მიზანი უკვე ახლოსაა. ჩანს ფელდმარშალ ბლუჩერის არმიის ცხენის პატრული.
  ბიჭმა ჩანთა ცხვირწინ აიძრო და საშვი აჩვენა. და რა თქმა უნდა მათ ენატრებოდათ იგი. ახალგაზრდა მეომარი სავსე იყო ძალითა და ენერგიით. და ის ფაქტი, რომ ის ბიჭს ჰგავდა, უფრო თავდაჯერებულობასაც კი იწვევდა. ყოველივე ამის შემდეგ, ბავშვები სიცოცხლის ყვავილები არიან და ზოგადად მიღებულია, რომ ისინი უფრო ენდობიან, ვიდრე უფროსები.
  და სკაუტ ბიჭი მიიწვიეს მაგიდასთან. მათ მისცეს ცხვრის ნაჭერი და კარგი, მწვანე ღვინო. ბენედეტომ მხოლოდ ბოლო ლუკმა მოსვა, იმის შიშით, რომ ენა არ მოეხსნა.
  ბიჭმა ინფორმაცია გადასცა და კინაღამ დაივიწყეს. ისე, შეგიძლიათ ისიამოვნოთ თქვენი შვებულებით. და ამავდროულად, იქნებ ვიმღეროთ, რა არის პატრიოტული?
  ბიჭი კი გრძნობითა და გამომეტყველებით მღეროდა;
  ჩემს ბრიტანეთს სძინავს
  ფარული, საიდუმლო
  მე და შენ მოგცეს
  გრძელ გამთენიისას!
  
  უცნაური სახელები
  ქუჩები, შენობები
  მალე ეს ცოდნა
  შეამოწმე, აი შენი
  
  ბილეთი, შეკერეთ ის ყდის, რომელიც არ იყო წითელი
  ისე რომ გძულდეს ეს ფერი
  თქვენი თამაშის სიუჟეტი აშკარად საშიშია:
  მაგია, ომი, სიყვარული, თექვსმეტი წელი
  
  მხოლოდ ის, ვინც მის თვალებში სასოწარკვეთას ჩააქრო
  უკან დახევა არ შემიძლია, სამუდამოდ არ დავიძინებ
  საუკუნე აუცილებლად მოატყუებს ყველას
  დაიძინე, ჩემო ბრიტანეთ.
  
  დაიძინე ჩემო ბრიტანეთ
  ბედმა მომცა
  ბედნიერება და ტანჯვა -
  Თქვენ ხართ მარტო
  
  დაიძინე, ბრიტანეთის ომი
  ადრე, ადრე
  თქვენი არჩევნების ხმალი
  ტბიდან გაზრდილი
  
  ქვედა და როგორც ნებისმიერი ფოლადი მღერის სისხლზე,
  ჩემსას სვამს და სიყვარულით იბანს თავს
  სამეფო ქვეყანაში მყიფე ვარსკვლავური სახურავის ქვეშ,
  სადაც შემოდგომა და გაზაფხული დარჩა მმართველად
  
  არის გვირგვინები და არა ეკლესიები - ნავმისადგომი ანგელოზებისთვის,
  გვირგვინი შემთხვევით ვიღაც ჯუჯამ გატეხა
  მაგრამ, როგორც გარდაცვლილმა ჩარლიმ ანდერძა, ჩვენს ოცნებებში
  მისი დრაკონები დაფრინავენ
  
  დაიძინე ჩემო ბრიტანეთ
  
  შეხვედრები დამშვიდობების გარეშე
  შენ არ ხარ, მე არ ვარ მე
  საფორტეპიანო გამოსვლები
  ორი ხელი
  
  სიკვდილით დასჯა პატიების გარეშე
  მე შენ არ ვარ. Ვინ ვარ მე?
  მხოლოდ მიმდინარეობამ იცის
  უძველესი მიწისქვეშა მდინარე
  
  და ეს მოქნილი ხიდი მიდის თაღის ქვეშ
  ვინც წყალზე დახრჩობის გარეშე დადიოდა
  საიმედო ლურჯი ხავერდი ვრცელდება ტალღებზე
  იარეთ მის გასწვრივ თამამად, სანამ მთელ სამყაროს იძინებს
  
  და შენს მტრებს სძინავთ გულებზე,
  მეგობრებს სძინავთ, რომლებმაც თავიანთი ბედი ოქროს ლომს მიანდეს
  ისიც კი, ვინც, როგორც ამბობენ, ბავშვს ფეხქვეშ გათელვა
  ეძინა მშვენიერი ქვრივის ირგვლივ ხელებით!
  
  დაიძინე ჩემო ბრიტანეთ
  
  დაიძინე ჩემო ბრიტანეთ
  ფარული, საიდუმლო
  თქვენი სუნთქვის რიტმი -
  ჩემი ბრეგე
  
  სიკვდილი სახელის გარდა
  ვაჭრობა არაფერია
  ჩემი სუფთა ვარსკვლავი
  ინგლისი სახლში დაბრუნდა
  დაიძინე ცისკრის ცეცხლში
  დაიძინე, ჩემო სიყვარულო
  შენ ხარ ჩემი ბრიტანეთი.
  თუმცა საზიზღარია ფრანგისთვის ასე სიმღერა. მაგრამ ის ინგლისელი ბიჭის ფორმაშია.
  ასე რომ, ბლუჩერის არმია არასწორი გზით წავიდა. და ბენედეტომ მიატოვა იგი, წინ მივარდა. ის ბიჭია და არ უნდა იჯდეს. გამგზავრებამდე მან მოახერხა ათი ოქროს ოქროს მოპოვება. და მე ძალიან კმაყოფილი ვიყავი ამით. ახლა კი ცხენით დაბრუნდა ნაპოლეონთან და მოუთმენლად ელოდა მნიშვნელოვან ჯილდოს. ყოველივე ამის შემდეგ, მან შეძლო ასე ბრწყინვალედ გაყვანა. თითქოს თვითონ იყო ჩინგიზ-ხანი. დიახ, ნაპოლეონს, ჩინგიზ ხანის მსგავსად, სამოცდათორმეტი წელი რომ ეცხოვრა, დამარცხების გარეშე, სამყარო სხვაგვარად იქნებოდა. და იქნებ მასში ჰარმონია და ბედნიერება სუფევდეს. ასე რომ, ევროპა გაიყო და მეფის რუსეთმა თავისთვის აიტაცა პოლონეთის სამეფო. რატომ არის ეს ლოგიკური? თუ სუსტი ხარ, მაშინ რატომ არ გამოგლიჯავ ნაჭრებს?
  ბენედეტომ თავის თეთრ ცხენზე ამხედრებული სიმღერა დაიწყო;
  ფრანგების ქვეყანა არის წმინდა სამშობლო,
  რომელშიც ყველა თანასწორი და დიდია.
  კიდედან კიდემდე გადაჭიმული,
  ფართო ნაბიჯებით!
  
  მასში მთებია - ოქროს მწვერვალები,
  და მდინარეები ანათებენ სუფთა ვერცხლით...
  ზამთარში თოვლი აყვავებულ ნაცრისფერ თმას ჰგავს,
  გაზაფხულზე, ნაკადი მყარი ნაპირის უკან!
  მაგრამ შემდეგ ბიჭი გაჩუმდა, საშიშროება იგრძნო. და ყოჩაღი ცხენი შიშისგან ატირდა. ბენედეტომ უკან გაიხედა - მის უკან მგლები ტრიალებდნენ. და ეს უკვე სერიოზულია. აქ უკვე არის მათი მთელი ფარა.
  ბიჭმა შიშველი ქუსლები დაარტყა ცხენის კრუპს და გალოპში დაიწყო. ამავე დროს ბიჭი ფიქრობდა. ეს მგელი საზიზღარი მხეციაა. მაგალითად, მან შეჭამა წითელქუდა. ეს ღირსეული რამ არის მისი მხრიდან? რას იტყვით მგელზე?
  ბენედეტომ ირონიით მღეროდა კომიკური სიმღერა ამ ნაცრისფერ მტაცებლებს;
  მთელი ძალით ვიძაბები - და მთელი მყესებით,
  მაგრამ დღეს - ისევ ისე, როგორც გუშინ: გარს შემომცვია, გარს შემომხვია - მხიარულად მიმყავს რიცხვებისკენ!
  ნაძვის ხეებს მიღმა ორლულიანი თოფებია დაკავებული -
  იქ მონადირეები იმალებიან ჩრდილში, - მგლები თოვლში ტრიალებენ, ცოცხალ სამიზნედ იქცევიან.
  ნადირობაა მგლებზე,
  ნადირობა - ნაცრისფერ მტაცებლებზე, სეზონურ და ლეკვებზე! მცემი ყვირიან, ძაღლები კი ყეფიან, სანამ არ ღებინებას, თოვლზე სისხლია - და წითელი დროშების ლაქები.
  მგლებთან თანაბარ პირობებში არ თამაშობენ
  , მაგრამ ხელი არ ქანაობს: ჩვენი თავისუფლება დროშებით რომ დაიცვა, თავდაჯერებულად ურტყამს, აუცილებლად.
  მგელი ტრადიციებს ვერ არღვევს -
  როგორც ჩანს, ბავშვობაში, ბრმა ლეკვებმა, ჩვენ, მგლის ლეკვებმა, ვწოვეთ მგელი და შევიწოვეთ: დროშებს ვერ დაიჭერთ!
  ახლა კი - მგლებზე ნადირობა,
  ნადირობა მიმდინარეობს - ნაცრისფერ მტაცებლებზე, სეზონურ და ლეკვებზე! მცემი ყვირიან, ძაღლები კი ყეფიან, სანამ არ ღებინებას, თოვლზე სისხლია - და წითელი დროშების ლაქები.
  ფეხები და ყბები გვიჩქარდება -
  რატომ, ლიდერო, მიპასუხე - ნადირობაზე ვართ და სროლისკენ მივისწრაფვით და აკრძალვას ნუ ცდილობ?!
  მგელს სხვაგვარად არ შეუძლია, არ უნდა.
  ახლა ჩემი დრო მთავრდება: ის, ვისზეც მე ვარ განწირული, გაიღიმა და თოფი ასწია.
  ნადირობაა მგლებზე,
  ნადირობა - ნაცრისფერ მტაცებლებზე, სეზონურ და ლეკვებზე! მცემი ყვირიან, ძაღლები კი ყეფიან, სანამ არ ღებინებას, თოვლზე სისხლია - და წითელი დროშების ლაქები.
  მორჩილებიდან გამოვედი:
  დროშებს მიღმა - სიცოცხლის წყურვილი უფრო ძლიერია!მხოლოდ - ზურგს უკან გახარებული მესმოდა ხალხის გაკვირვებული კივილი.
  მთელი ძალით ვიძაბები - და მთელი მყესებით,
  მაგრამ დღეს ისეთივე არაა, როგორც გუშინ: შემომეხვივნენ, შემომეხვივნენ - მაგრამ მონადირეებს არაფერი დარჩენიათ!
  ნადირობაა მგლებზე,
  ნადირობა - ნაცრისფერ მტაცებლებზე, სეზონურ და ლეკვებზე! მცემი ყვირიან, ძაღლები კი ყეფიან, სანამ არ ღებინებას, თოვლზე სისხლია - და წითელი დროშების ლაქები.
  რის შემდეგაც მგლებმა მართლაც აიღეს და ჩამორჩნენ. უფრო მეტიც, თუ ფეხშიშველი ბიჭი მღერის, ეს იმას ნიშნავს, რომ ის ნამდვილად მაგარია და ჯობია, მას არ ერევა.
  ბენედეტოს კი დიდი სიამოვნება მიუღია კოღოს შიშველი თითებით აღებითა და დამტვრევით. და მან აღნიშნა:
  - ისტორიის მსვლელობა შევცვალე!
  და ყველაფერი მართლაც შეიცვალა. ბლუჩერი დროულად არ მივიდა და ნაპოლეონმა მოიგო ვატერლოოში. მერე გერმანელების ჯერი დადგა. დიდმა სარდალმა კიდევ რამდენიმე გამარჯვება მოიპოვა. მათ შორის რუსეთის არმიაზეც. მაგრამ საფრანგეთის ხალხი ძალიან დაიღალა გაჭიანურებული ომებით. და ძალიან ბევრი კაცი დაიღუპა.
  და ნაპოლეონ ბონაპარტი დათანხმდა მშვიდობას. საფრანგეთმა შეინარჩუნა ჩრდილოეთ იტალია, ნიდერლანდები, შვეიცარია და გერმანიის ნაწილი, ასევე ჩრდილოეთ ესპანეთი.
  რის შემდეგაც გარკვეული პერიოდის განმავლობაში ევროპაში ომი არ ყოფილა. მართალია, ფრანგები აფრიკაში წავიდნენ და ალჟირი და მაროკო დაიპყრეს. შემდეგ დაიპყრეს ტუნისი, შემდეგ კი ლიბია და ეგვიპტე. ომი ჩრდილოეთ აფრიკისთვის საფრანგეთისთვის წარმატებით დასრულდა. შემდეგ კი სუდანში.
  ნაპოლეონი მართავდა 1842 წლის მარტამდე, ცხოვრობდა სამოცდათორმეტი წლის განმავლობაში, როგორც ჩინგიზ-ხანი. მისი ადგილი მისმა ვაჟმა, ნაპოლეონ II-მ დაიკავა. რომელიც მალე გახდა ავსტრიის იმპერიის იმპერატორი. მაგრამ ეს სხვა ამბავია. ნაპოლეონი დიდ ლეგენდად იქცა. მისი დინასტია კი დიდებული დინასტიაა. და ბონაპარტეს მეფობა მართლაც ლეგენდარულია.
  ეს სიმღერაც კი იყო შექმნილი:
  იყო ქარიშხლიანი საუკუნე, საოცარი საუკუნე:
  ხმამაღალი, დიდებული; იყო უზარმაზარი ადამიანი, დიდების ფლანგვა.
  ეს იყო გმირების ხანა!
  მაგრამ ქვები ერთმანეთში აირია და ნაპრალებიდან ჭურვები და მწერები გამოძვრნენ.
  ყველა მამის ბიჭი,
  ყველა გაძარცული, მოდური სისულელეების სულელი, ლიბერალური გამომეტყველებით.
  დესპოტიზმის მოწინააღმდეგე,
  თანასწორობის ორატორი, - შეშუპებული, ბრმა და წვერიანი, ამაყი რეგისტრატორი.
  ტიერის და რაბოს ტომები
  და, როგორც მგზნებარე მირაბო, განადიდებს თავისუფლებას.
  და შეხედე:
  ძველი გავრილოს ჩვენი მირაბო, დაქუცმაცებული ფრთისთვის, ულვაშებსა და ნესტოებს ურტყამს.
  და ნახეთ: ჩვენი ლაფაეტ
  ბრუტუსი ან ფაბრიციუსი კაცებს პრესის ქვეშ აყენებს, ჭარხალთან ერთად.
  
  განსაკუთრებული ძალების და ღმერთების ქალიშვილების თავგადასავალი
  ᲐᲜᲝᲢᲐᲪᲘᲐ
  კოსმოსურ რაზმში მარადიული ბავშვების თავგადასავალი გრძელდება. ამავდროულად, მარადიულ ბიჭს ედუარდ სტარჯენს ახალი თავგადასავლები ელის, მათ შორის ტროლებს, ორკებს, ელფებსა და ფანტასტიკის სამყაროს სხვა არსებებს შორის. და დემიურგის ღმერთების ქალიშვილებიც მათ გვერდიგვერდ იბრძვიან.
  . თავი No1
  მეომარმა გოგონამ ადალამ ჩასჩურჩულა:
  - ამჯერად რა გაქვს, მარად ახალგაზრდა გენიოსო?
  ედიკმა ბიჭური ღიმილით უპასუხა:
  - ამაზეც არის პასუხი!
  უზარმაზარი ლითონის ბოას კონსტრიქტორი, პირით, რომელშიც საბურღი კბილები ტრიალებდა, უფრო და უფრო უახლოვდებოდა ბავშვთა სპეცდანიშნულების რაზმს. ამ გრძელი ურჩხულის შემდეგ დიდი რობოტები გამოჩნდნენ, რომლებიც მოსიარულე კუებს ჰგავდნენ. და თავზე ჰქონდათ ქვემეხები, რომლებიც ლაზერული სისტემებიდან ისროდნენ. მართალია, სრულყოფილზე ნაკლებ სხივებს დიდი განადგურება არ მოჰყოლია.
  ბიჭმა გენიოსმა ამოიღო ჩვეულებრივი მავთული სპილენძით ჩამოსხმული და მას დაურთო ბარდა უცნობი შიგთავსით.
  და გაუშვა ის მუქარის, მექანიკური ქვეწარმავლის მიმართულებით. მავთული ბურღებში ჩახლართა და მაშინვე ააფეთქა. უზარმაზარმა ბოას კანკალი დაიწყო.
  ედიკის მარჯვენა ხელზე დასავლეთში მწოლიარე ბიჭმა დარეკა:
  - Ვაუ! Ლამაზი!
  მექანიკური ქვეწარმავლის სხეული შეკრთა და მოსიარულე რობოტი კუები ჩამოაგდო. ისინი შემოტრიალდნენ და გასროლით დაიწყეს სროლა ერთმანეთზე. და ლაზერული სხივების ზემოქმედების შედეგად ჯავშანი ფაქტობრივად დაიმახინჯა და ლითონი დაიწვა.
  ბავშვთა სპეცრაზმის თავდასხმის რაზმის ბიჭებმა და გოგოებმა ლაზერული ტყვიამფრქვევის გამოყენებით აიღეს და ცეცხლი გაუხსნეს მოკვლას.
  ედიკმა დაიყვირა:
  - თავი დაანებე! დაზოგეთ ენერგია ბიჭებო! ანტიპულსარი!
  ბავშვთა სპეცდანიშნულების რაზმებმა სროლა შეწყვიტეს. ასე რომ, უკვე ცხადი იყო, რომ აკანკალებულმა გიგანტურმა ბოა კონსტრიქტორმა თავისი სხეულით დაასახიჩრა და გაანადგურა თითქმის ყველა მანქანა. ეს მართლაც ამაზრზენი გავლენაა და უბრალოდ სუპერ.
  გოგონამ ადალამ ახალგაზრდა გენიალურ მეთაურს თვალი ჩაუკრა და აღნიშნა:
  - Შესანიშნავია! აბა, შენ მებრძოლი ხარ! თქვენ იყენებთ მტრის ძალას მის წინააღმდეგ!
  ბიჭმა მეთაურმა თვალი ჩაუკრა და უთხრა:
  - რა თქმა უნდა, მეცნიერული, დახვეწილი მიდგომა გვჭირდება.
  ბოას კონსტრიქტორმა, კანკალით, მოსიარულე რობოტი კუები დაამტვრია; ისინი ან აფეთქდნენ, ან გაბრტყელდნენ. ასევე, მისმა კუდმა ისტერიული ტალღით გადააქცია ტანკები ქიაყელებზე, რომლებიც გადმოხტნენ ციხის კარიბჭეებიდან.
  უმწეოები აღმოჩნდნენ და სანთლები აანთეს. და მაგარი ჩანდა.
  ჭურვები კი კასრებიდან გადმოფრინდა და საკუთარ ხალხს მოხვდა. და ბევრი განადგურება იარაღის კოშკები.
  საპასუხოდ, იარაღის ბატარეებმა კვლავ დაიწყეს მუშაობა ციხის კედლებიდან. მექანიკურ ბოას კონსტრიქტორზე წვიმდა როგორც ლაზერის სხივები, ისე ანიჰილაციის ტუმბოს ჭურვები. პირველმა კადრებმა მისი ფოლადისა და ტიტანის კანი გაანადგურეს. შესვენებები დაიწყო. ჭიის ხვრელების მსგავსად, ხვრელები გაჩნდა ამ ურჩხულის ჯავშანში.
  გოგონამ, რომელიც ედიკის მარჯვნივ იყო, შეჰკივლა:
  - ეს ფეიერვერკია! ჩვენ მას დიდი გარიგება მივეცით!
  ბიჭის მეთაურმა განმარტა:
  - საკუთარი ხალხისგან მივიღე!
  მეომარმა ბავშვებმა ერთხმად წამოიძახეს:
  - სიმართლე და იღბალი ჩვენთანაა,
  ველოსიპედებს ძლიერად დავარტყამთ...
  ჩვენი მთავარი ამოცანაა
  მოკალი ბოროტი უცხოპლანეტელები!
  ადალა, ამ გოგონამ, რომელმაც ბევრი განიცადა და გრავიტაციულ-მაგნიტური მებრძოლის გატაცებაც კი მოუწია, აღნიშნა:
  - მშვენიერია, როცა არის ჭკვიანი და მეცნიერული მიდგომა!
  და გოგონამ აჩვენა ჰოლოგრამა, თუ როგორ გაიქცა საკონცენტრაციო ბანაკიდან. ფეხშიშველი და ზოლიანი პიჟამა ეცვა, ახალგაზრდა პატიმარი გარბოდა ყინულოვან ქერქზე, რომელიც ფარავდა აეროდრომს. და მათ ცეცხლი გაუხსნეს მას. გოგონა გამხდარი იყო, შრომის საკონცენტრაციო ბანაკის იძულებითი დიეტის გამო ბავშვურ სახეზე ლოყებიც კი ეტყობოდა და პიჟამის მკერდზე ციმციმებდა. მაგრამ მან შეძლო მებრძოლში შესვლა და მცველისგან მოპარული ელექტრონული ბარათი გამოიყენა.
  შედეგად, მანქანა, ელექტრონიკით სავსე, ჩამოიჭრა საფარიდან.
  გოგონა კი შიშველი, მრგვალი ქუსლებით აწეწა, იძულებითი ფეხშიშველი სიარულისა და მუდმივი შრომისმოყვარეობისგან გაუხეშებული. დიახ, ბავშვთა შრომითი საკონცენტრაციო ბანაკი არ არის სანატორიუმი. მაგრამ მეორეს მხრივ, იქ ისეთი გამძლეობა ავითარებთ, რომ სასარგებლოა იქ წასვლა. ადალა მხოლოდ თორმეტი წლისაა, მაგრამ სინამდვილეში, რა თქმა უნდა, უფროსია და ასევე გამოცდილი, თუნდაც ისეთი გამოცდილი და დახვეწილი არა, როგორც ედიკი.
  ჰოლოგრამაზე ჩანდა, როგორ დაფრინავდა გრავიომაგნიტური თვითმფრინავი გოგონასთან ერთად. გამოსახულებაში მისი მკვეთრი ნიკაპი ჩანს, სიმინდისფერი ცისფერი თვალის ქვეშ კი სისხლჩაქცევა. მაგრამ გოგონა, რომელსაც აქვს პილოტის უნარები, ძალიან ოსტატურად გაურბის ლაზერის სხივებს, რომლებიც მის ჩამოგდებას ცდილობენ.
  მისი შიშველი, ბავშვური თითები დამაჯერებლად თითებს საკონტროლო ჯოისტიკის ღილაკებს. და მშვენივრად გამოიყურება.
  ადალამ აკოცა და იმღერა:
  - თვითმფრინავებში ჩვენ ტალღებს გადავურევთ,
  კვარკები ქაფდება ეთერის მორევებში...
  რას გადავცემ ჩემს პლანეტას -
  სუბმთვარის, ლურჯი სამყაროს შვილები!
  მის უკან კი გამბედავი გოგონას დასადევნებლად მოიერიშე თვითმფრინავები გაიქცნენ. და ის უკიდურესად აგრესიულად გამოიყურება, როგორც ვულტურების მთელი ფარა. და ისვრიან და, როგორც ჩანს, გაქცევის შანსი არ არის.
  მაგრამ გოგონამ ადალა რადიოში გმირ ბიჭს ედიკს უწოდა და ის, როგორც ყოველთვის, მზად იყო.
  ახალგაზრდა მეომარი, რომელიც დაახლოებით თორმეტი წლის იყო, თუმცა, ფაქტობრივად, გამოცდილი მებრძოლი და ბრწყინვალე დიზაინერი, გაფრინდა მის შესახვედრად. ბიჭს მხოლოდ სპორტული შორტები ეცვა, მაგრამ შიშველი ფეხებით მფრინავი თეფშის უმცირესი ვიბრაცია დაიჭირა. და აშკარა იყო, რომ ბიჭი საუკეთესო იყო.
  როგორც კი შიშველი ქუსლით დააჭერს ღილაკს, ტალღა ეშვება. წინ მიმავალი ოთხი მტრის მებრძოლი ერთდროულად შეეჯახა. და აფეთქებები მოჰყვა.
  ადალამ საფირონისფერი თვალებით ჩაახველა და თქვა:
  - ეს უმაღლესი კლასია!
  მტრის დანარჩენმა მებრძოლებმა შორ მანძილზე დაიწყეს სროლა. თვითმფრინავის ფიუზელაჟი და კუდი, რომელსაც გოგონა იტაცებდა, ნამსხვრევებითა და ნამსხვრევებით იყო გაჭედილი.
  ახალგაზრდა მეომარმა შიშველი ქუსლები კიდევ უფრო დააჭირა და მებრძოლს სალტო შეასრულა.
  მაგრამ ედიკმა, ამ მარადიულმა ბიჭმა, აიღო და გამოუშვა პაწაწინა ბუშტები თავისი მფრინავი თეფშიდან. დიდი სისწრაფით მივარდნენ და თითქოს თაღლითების ფარას შეეჯახნენ.
  ისმოდა აფეთქებების, მოტეხილობების და მტრის დანგრეული თვითმფრინავების ხმა. ეს გამანადგურებელი დარტყმაა.
  ბიჭი, რომელიც ოსტატურად მუშაობდა შიშველი, მოხერხებული ფეხებით, მღეროდა:
  როგორ ვცხოვრობდით ჩხუბით
  და არ ეშინია სიკვდილის...
  ასე ვიცხოვრებთ მე და შენ ამიერიდან!
  და ვარსკვლავების სიმაღლეებში,
  და მთის სიჩუმე -
  ზღვის ტალღა და სასტიკი ცეცხლი!
  და სასტიკი და მრისხანე ცეცხლი!
  ასე ექცეოდნენ ბავშვები მტრის მებრძოლებს. ვინც გადარჩენა შეძლო, უკან დაბრუნდა. და ადალა დაბრუნდა ედიკის რაზმში. თან ბავშვთა სპეცრაზმის მხოლოდ ნაწილი იყო - ახალგაზრდა მეომრები უნიკალური უნარებით.
  ახლა ციხიდან მორიგ თავდასხმას მოიგერიებენ. როგორც ჩანს, იმის გაცნობიერებით, რომ მებრძოლი და ზედმეტად განვითარებული და გონიერი ბავშვების მეომრები ელექტრონული გაჯეტებით ვერ მოიგებენ, ქვეითი ჯარი ბრძოლაში ჩააგდეს.
  თავად დიდი ციკლის მეომრები, თითოეული ორნახევარი მეტრი სიმაღლით, შეტევაზე წავიდნენ. ისინი საბრძოლო კოსტიუმებში იყვნენ და გარეგნულად მოუხერხებლები ჩანდნენ.
  მაგრამ ისინი კოლოსალური წნევით შევიდნენ ბრძოლაში და ტანკებივით შეუტიეს. სწორედ აქ განვითარდა ბრძოლა.
  ახლა თქვენ შეგიძლიათ დაიწყოთ სროლა. ბავშვმა მეომრებმა მათ ლაზერული იარაღით ცეცხლი გაუხსნეს. იყო ჰიტები inogalact მონსტრები. მაგრამ მათ უპასუხეს.
  გოგონა და ბიჭი მტრის სხივებისგან დაშავდა და დაიწვა.
  ედიკმა ღიმილით უპასუხა:
  - ვრთავ დამცავ ველს!
  ადალამ შეშფოთებით იკითხა:
  - და ჩვენ შეგვიძლია მისი მეშვეობით სროლა მტერზე!
  ბიჭმა მეთაურმა თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - დიახ! Რა თქმა უნდა! ეს არის ერთნახევარი განზომილება. ეს საშუალებას აძლევს ენერგიას გადიოდეს თქვენს მხარეს, მაგრამ არა მტრის მხრიდან!
  მეომარმა ბიჭმა საბრძოლო კოსტუმში მწვანე ლაქებით წამოიძახა:
  - მაგარი გარემოა!
  და ბრძოლა წარმოუდგენელი ძალით გაგრძელდა! ახლა კი ბავშვები სრულიად დაუცველები აღმოჩნდნენ. და მათ უპრობლემოდ გაანადგურეს თავიანთი მტრები. მათ, სამუდამოდ ახალგაზრდა ჯარისკაცების სპეცრაზმის ხელში, აქვთ თერმოკვარკის ტუმბოს ლაზერები და ეს სერიოზულია. ამრიგად, თერმოკვარკების შერწყმის დროს ერთი გრამი მატერია გამოყოფს ენერგიას, რომელიც ექვივალენტურია ოთხი მილიარდი ტონა ნახშირის წვისას. ასე რომ, თქვენ წარმოიდგინეთ, რამდენად კოლოსალურია ეს ძალა.
  მაგრამ ბავშვები ყოველთვის არ იბრძვიან ასეთი სრულყოფილი იარაღით და აქვთ ტექნოლოგიური უპირატესობა.
  ასე რომ, ედიკმა ჩართო ვიდეო და სამფერიანი ჰოლოგრამა, რომელიც აჩვენებდა მის ბრძოლას ბევრად უფრო პრიმიტიულ ტექნოლოგიებთან და, ამავდროულად, არანაკლებ საშიში და ბავშვებთან, რომლებსაც უჭირდათ.
  როდესაც ედიკმა დარტყმის შემდეგ გაიღვიძა, მეორე ბიჭმა ფაშკამ ენერგიულად შეარტყა მხარზე. ბიჭი წამოხტა და შეშინებული მზერა მიიპყრო წითურთმიან, ახლად გამოკვეთილ ამხანაგს და ჰკითხა:
  - Რას აკეთებ?
  ფაშკამ თითი ედიკის თავზე გაიშვირა და ამოიოხრა:
  -ვინ გაპარსავ ასე?
  ედიკმა თმაზე ხელი ჩამოუსვა და დაბნეულმა ჩაილაპარაკა:
  - ვაიმე... - ზღარბი თითებს ქვეშ დაუსხლტა და შთამბეჭდავი და, ამავდროულად, მტკივნეული სიმსივნე იგრძნო.
  შემდეგ ედიკმა მარჯვენა ხელისკენ გაიხედა და დაინახა ახალი დამწვრობა ბანაკის ნომრის სახით. ნაცნობი მეცამეტე...
  ბიჭმა ამოიოხრა:
  -ბრავო! თურმე ეს სიზმარი არ არის. ფაქტიურად ციხეში ვიყავი!
  ფაშამ დაბნეულმა შეხედა თავის პარტნიორს და ჩაილაპარაკა:
  -სად დაგაყენეს?
  ედიკმა სევდიანი ტონით უპასუხა:
  - კოსმოსურ ციხეში... ანუ სხვა პლანეტაზე ციხეში!
  ფაშკამ თავი დაუქნია... ეგონა, ეს გარუჯული ბიჭი გაგიჟდა. მაგრამ ედიკი სულაც არ ჩანდა გიჟი, თუმცა სამკურნალო შავი თვალი ანათებდა თვალის ქვეშ. თითქმის მელოტი, ქერა ბიჭის თავი მას კრიმინალის, ან სასოწარკვეთილი ყაჩაღის სახეს აძლევდა.
  თუმცა, ბიჭებს მეტი ვარაუდის დრო არ აქვთ. დროა გავიქცეთ მწირი თევზის საუზმეზე და ისევ აიღოთ ნიჩაბი.
  მაგრამ ამჯერად დიდი ხნით მუშაობა ვერ მოხერხდა. ორკმეტის რეაქტიული თავდასხმის თვითმფრინავი კვლავ შემოიჭრა. ბიჭები თხრილების ძირს მიიმალნენ და ზემოდან აერობომბები გადმოვიდა.
  ედიკმა თოფიდან სროლა სცადა, მაგრამ ამჯერად მტრის თვითმფრინავებმა ეს კადრები ვერ გადაიღეს. Orkmet stormtroopers დაფარულია მყარი, შენადნობის ჯავშნით ქვემოდან და არ არსებობს გზა, რომ ტყვიამ შეაღწიოს მათში.
  შემდეგ ბიჭმა ყუმბარა შიშველი თითებით აიღო. იმის გამო, რომ ფეხების კუნთები უფრო დიდია, ვიდრე მკლავები, შეგიძლიათ "აწმყო" გაცილებით დიდ მანძილზე გადააგდოთ ქვედა კიდურთან, ვიდრე ზედა.
  ბიჭმა ღრმად ამოისუნთქა, ზურგზე გადაბრუნდა და კუმულატიური ყუმბარა მთელი ძალით ესროლა. ის ჩურჩულით გაფრინდა და ქარიშხალს დაეჯახა, რომელიც ძალიან დაბლა ცურავდა. მან დაკარგა კონტროლი და აფეთქების შედეგად თითქმის შუაზე გაიყო. და ედიკმა მტერს ცხვირი უჩვენა.
  რის შემდეგაც ტერმინატორმა ბიჭმა კიდევ ერთი ყუმბარა იპოვა. როგორც მას ასწავლიდნენ სივრცეში: დარტყმის სპეციალური ტექნიკა, თეძოს ბრუნვით, თითების გაფართოებით და მოძრაობით. ყუმბარა, ამ შემთხვევაში, ბევრად უფრო შორს მიფრინავს, ვიდრე მისი ხელით სროლა შეიძლებოდა. ტყუილად არ არის, რომ ოთხი გოგონა რეინჯერი ქვედა კიდურებით სროლის ტექნიკასაც დაეუფლა.
  ასე რომ, მეორე ორკმეტის რეაქტიული თავდასხმის თვითმფრინავი კარგავს ფრთებს და დაფრინავს ცხვირ-პირველი მიწაში. ისეთი ძალით ხვრეტავს მიწას, თითქოს ამერიკაში მოხვედრა უნდა.
  ფაშკა აღტაცებით იძახის:
  - დიახ, სუპერ მებრძოლი ხარ!
  ედიკმა ამაყად ამოისუნთქა მკერდი და იღრიალა:
  - მე მართლა მშვენიერი ვარ...
  ბიჭი ახლად გაპარსული თავით რაღაც კომიკურად გამოიყურება. მაგრამ აქ მოდის მესამე ყუმბარა, რომელიც აღმოაჩენს თავის სამიზნეს დაუოკებელი სიზუსტით! აბა, ამის მერე ვინმეს ეპარება ეჭვი, რომ ეს ბიჭი გმირია? და არა უკანასკნელი გმირი, არამედ რაინდი, რომელიც ყველას უხელმძღვანელებს!
  ედიკ ოსეტროვი მღეროდა, მეოთხე ყუმბარას შიშველი თითებით გრძნობდა და ძალით ესროლა:
  მზაკვრული გველი ნაპრალში დაიმალა,
  რუსეთი მალულად ოცნებობს მოწამვლაზე...
  მაგრამ ძლევამოსილი რაინდი თავის მიზანს დაარტყამს,
  სიბრაზის ნათელი მზის ქვეშ ფერი დნება!
  როცა ისინი მღეროდნენ, ბიჭმა მეხუთე ყუმბარა ესროლა. მან ძალიან ოსტატურად ჩაჭრა იგი მოქნილი ფეხით და შემდეგ ისევ ესროლა. საბრძოლო ხელოვნების უმდიდრესმა სკოლამ გავლენა მოახდინა, მათ შორის შორეულ პლანეტაზე კოსმოსური ამაზონის ვარჯიში.
  მაშინ ედიკმა ბევრი რამ აითვისა და ნამდვილი სუპერ ტუზი ბიჭი გახდა. ახლა კი მეექვსე ყუმბარას ისვრის. ის ძალიან ოსტატურად აგდებს მას და დაფრინავს, ფაქტიურად სრიალებს ჰაერში, როგორც სკეიტი.
  ტერმინატორი ბიჭი ამბობს:
  ჩვენს გულებში მღერის სამშობლოს ჰიმნი,
  მთელ სამყაროში არ არსებობს უფრო ლამაზი...
  უფრო მჭიდროდ შეაჭირე რაინდის სხივი,
  მოკვდი ღვთის ბოძებული რუსეთისთვის!
  და მეშვიდე ყუმბარა, რომელიც ფეხშიშველმა ბიჭმა ესროლა, რომელიც სწრაფად მიფრინავს, პოულობს მიზანს.
  დანარჩენი პიონერები ცდილობენ მიბაძონ თავიანთ ახალ კერპს, მაგრამ მათი ყუმბარები ან ფეხიდან ჩამოვარდება, ან ხელიდან უარესად დაფრინავს. თუმცა კლარა დროულად გასცემს ბრძანებას:
  -Მარტო დამტოვე! ყუმბარებს მხოლოდ ედუარდ ოსეტროვი ისვრის!
  ბიჭი ძალიან ამაყობს მისდამი გამოცხადებული ნდობით და ისევ ისვრის საჩუქარს, აშორებს HEC-283-ს ფრთას და არღვევს ორკმეტ მანქანას. რეაქტიული სიჩქარე კი ორკებს არ შველის.
  ედუარდ ოსეტროვი მხიარულად ამბობს:
  სამშობლო, შენ ხარ ჩემი ძვირფასო დედა,
  ვერ ვიტან ხალხის ტანჯვას...
  მე მზად ვარ მივცე ყველაფერი რაც მაქვს -
  გაიარეთ ტკივილი, მწუხარება, ნებისმიერი განსაცდელი!
  ახლა მეცხრე ყუმბარა იპოვის მიზანს. ბიჭი, რომელიც ძალიან ჰგავს იაპონურ ანიმეს გმირს, ძალიან ოსტატურად იწყებს მას.
  წარმატებული სროლის შემდეგ, ედვარდი კვლავ წარმოთქვამს:
  სამშობლო ჩემს გულში - სიმები უკრავს,
  ცხოვრება ყველასთვის კარგი იქნება მსოფლიოში...
  და მე ვოცნებობ სამშობლოზე - წმინდა ქვეყანაზე,
  სადაც ბედნიერი ბავშვები იცინიან!
  ორკმეტი ულვაშები მიწას რომ დაუთოებენ, მიფრინავენ და ედიკი გამოსამშვიდობებლად მეათე ყუმბარას ესვრის. ბოლო ჩამოგდებულ ორკმეტის თვითმფრინავმა ფრთები შეკრა და ფიგურულ კუბოში აღმოჩნდა.
  ბიჭი თხრილიდან გადმოხტა და გაქცეულ ორკებს შეურაცხმყოფელი ჟესტი გამოავლინა. მის შემდეგ სხვა ბიჭებმაც იგივე გააკეთეს.
  მოიწონეთ, იცოდეთ ჩვენი მონსტრები, თქვენ გეკუთვნით!
  რის შემდეგაც ბიჭებმა ისევ დაიწყეს მუშაობა. საჰაერო თავდასხმას ბავშვებს თითქმის არანაირი მსხვერპლი არ მოჰყოლია, მხოლოდ ორი ბიჭი მსუბუქად დაიჭრა ბომბის ფრაგმენტებით და დახვეულა.
  პიონერები და ოდნავ უფროსი ბიჭები საბრძოლო ხასიათზე იყვნენ. მიუხედავად იმისა, რომ არ იყო არც ერთი მებრძოლი, რომელსაც თხა ჰყავდა, მათ შორის არც ერთი მშიშარა არ იყო. ყველა მათგანი, ნახევრად შიმშილი და ნახევრად შიშველი, დიდი ენთუზიაზმით მუშაობდა და სურდათ სწრაფად შეეგუებოდნენ ორკებს. შორიდან ჭავლი ღრიალებს და ძალიან მალე ორკლერის მანქანები ამ ხაზს მიაღწევენ.
  ოთხი გოგონა პარალელურ სამყაროში თავს დაესხა ორკლიჩანებისა და ტროლების ჯარებს, რომლებმაც გაბედეს დაშვება ფრიმაში. მათთან ერთად მოქმედებდა რუსული სპეცრაზმის მცირე რაზმიც.
  ეს არის ერთგვარი მოკლევადიანი ინტერვენცია რუსი ღმერთების დავალებით, მსოფლიო ისტორიის შეცვლის მიზნით.
  ბრძოლა უკიდურესად ცხელი იყო, გოგოები წინ მიიწევდნენ. მაგრამ მნიშვნელოვანი ზარალი განიცადა რუსეთის სპეცდანიშნულების რაზმმაც. მაგრამ ბევრი მტერი აღმოჩნდა, ამიტომ აქ ერთ ადგილას ორკლიამ, ტროლნციამ, ჰობიტების სამეფომ და ფურტიამ მნიშვნელოვანი ძალები შეკრიბა. მათ სურდათ გადამწყვეტი მომენტი შეექმნათ რუსეთის არმიის წინსვლაზე რევასტოპოლის გათავისუფლების მიზნით.
  ოთხი რუსული ტანკიდან სამი უკვე დაზიანებულია და მებრძოლების პოზიცია კრიტიკულად გამოიყურება.
  მაგრამ გატეხილი და დამწვარი T-64-ის ღია ლუქიდან ამ მომხიბლავი ბრძოლის ყველაზე ახალგაზრდა მონაწილემ ცეცხლი დაიწყო.
  მაგრამ, მართლაც, რა უნდა გააკეთოს ბავშვმა თანამედროვე ომში? ამაზე პასუხის გაცემა მხოლოდ მას შეუძლია. ყოველ შემთხვევაში, თორმეტი წლის მოსკოვის სკოლის მოსწავლემ, ედიკ ოსეტროვმა გადაწყვიტა, რომ მას არ შეეძლო დიდსულოვანი რუსეთის ერთ-ერთ კომფორტულ ბავშვთა სანატორიუმში ჯდომა. ომის უნიკალური რომანტიკით გატაცებული ფრონტზე გაიქცა. მაგრამ ჩვენ არ მოგვიწია შორს გაქცევა: მტერი იდგა ფრონეცკის მახლობლად და უმოწყალოდ ესროლა ქალაქს.
  თითქმის ედუარდ ოსეტროვას თვალწინ სკოლა ჩამოინგრა მას შემდეგ, რაც ურაგანის მრავალჯერადი სარაკეტო სისტემა მოხვდა. რამდენიმე ბავშვი, რომლებსაც გაქცევის დრო არ ჰქონდათ, ნანგრევების ქვეშ დამარხეს, ხოლო ედიკის მეგობარმა ანასტასია პეტროვამ საშინელი დამწვრობა მიიღო. იგი გარდაიცვალა დიდი ხნის განმავლობაში და ძალიან მტკივნეულად. ათი დღის ჯოჯოხეთური აგონია... შემდეგ კი ძლიერმა ჭურვებმა გაანადგურა საცხოვრებელი კორპუსი, სადაც ედუარდ ოსეტროვას ნათესავები ცხოვრობდნენ.
  ახალგაზრდა მეომარი ისვრის და აკეთებს ამას ძალიან ზუსტად! პრაქტიკაში მას არ აქვს გაცდენა და ახლა მომდევნო შვიდი რაუნდი ამოიწურა და ბიჭი დატვირთულად ასხამს მათ ჩანთებში.
  სანაპიროდან დიდი ძალების მოახლოებამ და ახალმა სადესანტო პოლკებმა კვლავ გადაიხარა სასწორი მოკავშირეთა არმიისკენ. გასაკვირია, რომ ორივე ძლიერმა ევროპულმა იმპერიამ ამდენი ძალა გადაიტანა ფრიმში. და თუ ჩვენ შეჩვეული ვართ ტროლებთან ბრძოლას, მაშინ ორკგლიანები ახალი მტერი არიან. ზოგადად, "ფრიმანის ომი" ერთადერთი შემთხვევაა ისტორიაში, როდესაც რუსეთი და ორქტანია ოფიციალურად ომში არიან. მანამდე ორგლია ზოგადად საკმაოდ მეგობრულ ქვეყნად ითვლებოდა, კერძოდ, ის იყო მოკავშირე ავაპოლეონთან ბრძოლაში. მაგრამ ახლა ეს არის სასტიკი და ამბიციური მტერი, რომელსაც ეშინია რუსეთის მზარდი ექსპანსიის.
  ედუარდ ოსეტროვმა ჭურვი შიშველი ფეხით გადააგდო. ამჯერად მან ოდნავ შეცვალა ბრძოლის ჩვევა, დისკების სროლა ფეხებით. მაგრამ არაფერი და სნაიპერული შაშხანიდან გასაოცრად ზუსტად გასროლა შეგიძლია.
  კვამლში მტრების დანახვა არც ისე ადვილია და მათ სახეებსაც კი ვერ ხედავ. მაშასადამე, მკვდრები, რომელთა მომაკვდავი ტირილი იშლება ბევრ მსგავს სხვასთან ერთად, არ იწვევს უარყოფით ემოციებს. როგორც ჩანს, თქვენ თამაშობთ მსროლელ თამაშს კომპიუტერზე, ან ურტყამთ ელექტრონულ მონიტორებს სროლის მოედანზე.
  ახლა, თუ გრძნობთ, რომ გამოტოვეთ ნიშანი, ეს უკვე იწვევს გაღიზიანებას!
  და მტერი, ისარგებლა მათი რიცხვითი უპირატესობით, უკან აბრუნებს რევასტოპოლის დამცველებს. ორგლიკანების მსუბუქი, საკმაოდ სწრაფი სროლის და ზუსტი საველე თოფები ჩაქუჩით და გამუდმებით იჭრება. ესეც ერთ-ერთი მიზეზია, რის გამოც რუსეთი 1618 წლიდან (თითქმის მეოთხედი ათასწლეულის მანძილზე რუსებს ომები არ წაუგიათ, არამედ მხოლოდ ცალკეულ ბრძოლებში დამარცხდნენ!) იძულებული გახდა დანებებულიყო.
  ტანკებით დაცლილმა სპეცდანიშნულების რაზმმა, შავი ძალების მეომარმა ვიქტორიამ ბრძანა გადაჯგუფება და საბრძოლო მასალის შეძლებისდაგვარად გადარჩენა. გადამზიდველებს, სულ ორი იყო, ნაჩქარევად დაფარეს ქვიშის ტომრები (ეს იყო ტროფეები) და სროლისთვის გამოიყენეს მათზე დამაგრებული ტყვიამფრქვევები.
  სპეცდანიშნულების ჯარისკაცების უმეტესობამ გამოიყენა ყველა ჟურნალი, ზოგადად, ეს ნათელი ამბავია. ახლა ჩვენ უნდა გამოგვეყენებინა მტრისგან დატყვევებული თოფები საპასუხოდ.
  რა თქმა უნდა, ასეთი ინტენსიური ბრძოლის დროს, ეს კლიპები ძალიან სწრაფად იფურთხება. მაგრამ ერთ ქვეითს ბევრი რქის მორგება არ შეიძლება; ისინი ხელს შეგიშლიან.
  მართალია, თავად ჯავშანტრანსპორტზე ჯერ კიდევ არის რეზერვებით ყუთები. ამიტომ ისინი უნდა იქნას გამოყენებული ზომიერად.
  ორმოცდაათი ადამიანიდან მხოლოდ ნახევარი დარჩა ფეხზე და კიდევ ორიოდე ადამიანი მძიმე ჭრილობებით გამოათრიეს ბრძოლის ველიდან. სერიოზული დანაკარგები ოცდამეერთე საუკუნის დეპარტამენტისთვის.
  თქვენ უნდა იზრუნოთ თქვენს ხალხზე, მით უმეტეს, რომ ისინი შეხვდნენ მამაც მტერს, რომელიც არ გაიფანტება პირველ, თუნდაც არც თუ ისე მძაფრ, ზალპებზე.
  პოლკოვნიკი, რომელიც რუს ჯარებს ეხმარება, მიხეილ ცარკოვიც, დაჭრილია, მაგრამ მაინც ფეხზე დგას. მთავარი პრობლემა ის არის, რომ მებრძოლების მღელვარებაში მათ ძალიან ბევრი საბრძოლო მასალა გამოიყენეს, რის გამოც მტრის აბსოლუტური რიცხობრივი უპირატესობასთან ბრძოლა ძალიან რთულია. მართალია, ცარკოვი, როგორც გამოცდილი მეომარი, ისვრის ზომიერად და მას ჯერ კიდევ აქვს რეზერვი. მაგალითად, ის არ უარყოფს ცალკეულ დარტყმებს.
  მაგრამ როცა მტერმა ყუმბარის სროლა დაიწყო...
  ეს ძალიან საშიშია, როდესაც საშინლად უამრავი ბომბი აფეთქდება, თუნდაც მცირე ასაფეთქებელი ძალა ჰქონდეს.
  მეომარი ბიჭი ედიკი შიშველი ფეხებით იწყებს ბასრი დისკების სროლას. ოღონდ მიცვალებულთა ნახარშს ჰგავს
  მიუხედავად იმისა, რომ ვიქტორიას არ სურს ამის გაკეთება, ჯარისკაცების სიცოცხლე უფრო ღირებულია. და საწვავი... ღმერთმა დალოცოს! ხორცსაკეპ მანქანა რომ იყოს, საწვავი იქნებოდა მათთვის!
  ჩერნობოგის ქალიშვილის მეტალის ხმა ბრძანებს:
  - ასწიეთ ვერტმფრენები ჰაერში!
  უნდა ითქვას, რომ თვითმფრინავი იძლევა არა მხოლოდ მომაკვდინებელ ძალას - ბოლოს და ბოლოს, ვერტმფრენსაც კი შეზღუდული საბრძოლო მასალა აქვს - არამედ მორალურ გავლენასაც. მეცხრამეტე საუკუნისთვის ის, რაც დაფრინავს და ისვრის, კურიოზია. ასე რომ არის შანსი...
  რევასტოპოლის დამცველები უკვე უკან იხევენ ციტადელის ქალაქის გარე უბნებში. ზოგადად, მათი საქციელი სწორია - თუ ყველა ჯარისკაცი ციხესიმაგრის განაპირას ბრძოლაში ჩაება, ციხის დამცავი არავინ იქნება. შემდეგ კი ომში სოლი გაჩნდება. რევასტოპოლის აღება ელფსტრიელებისა და სპარსელებისთვის ომში შესვლის სიგნალი იქნება.
  ასე რომ, მთელი ძალები შთამბეჭდავ მუშტში შეკრიბეს, ორკგლიჩანები, ტროლები და თურქები თავს ესხმიან...
  ედიკმაც, მშვიდად დაუმიზნა მტერს, ასევე ნერვიულობა დაიწყო. ბიჭი მიხვდა, რომ ისინი კარგავდნენ ბრძოლას და ერთადერთი იმედი იმაში მდგომარეობდა, რომ ფენშიკოვის ჯარებს, რომლებიც ბევრად ჩამორჩნენ, ექნებოდათ ჩასვლის დრო.
  მეორე დღეს კი ბიჭები ნამდვილი გამოცდების წინაშე აღმოჩნდნენ. მათ ძლივს საუზმობდნენ, როცა გაიგონეს ხმაურიანი ხმაური და მტრის ტანკების მოძრაობა. ეს ნიშნავს, რომ ბავშვობა საბოლოოდ დასრულდა და ბრძოლა ელის. ზოგიერთ ბიჭს უკვე ჰქონდა ჩხუბის გამოცდილება და მშვიდად იქცეოდა. მაგრამ ზოგიერთმა ბიჭმა, განსაკუთრებით უმცროსებმა, დაიწყეს აურზაური.
  კლარამ ხმამაღლა დაუყვირა მათ. ბავშვები დამშვიდდნენ. მათ დაიკავეს გამაგრებული პოზიცია და მოამზადეს ხელყუმბარები, აგრეთვე სასხლეტი მასალების სასროლად. წინ ასევე იყო ტანკსაწინააღმდეგო ნაღმების რიგი.
  ორკები უახლოვდებოდნენ. წინ მიიწევდა FE სერიის დაბალი, squat, მაგრამ გრძელი ტანკები. რამდენიმე მათგანს უკვე პირამიდული ფორმა ჰქონდა, რამდენიმე კუთხიდან თითქმის დაუცველი. მაგრამ უმეტესობა იყო "დრაკონები" უკან გადაბრუნებული კოშკით და FE-70 128 მმ ქვემეხით.
  გარეგნულად ახალგაზრდამ, ედიკმა, მის მახლობლად მოამზადა ტანკსაწინააღმდეგო ყუმბარების მთელი ზურგჩანთა. რა თქმა უნდა, ისინი არ შეაღწევენ ჯავშანს, მაგრამ მათ შეუძლიათ ადვილად დაარღვიონ ბილიკები. გარდა ამისა, პირამიდულ ტანკებს აქვთ პატარა, მაგრამ მრავალრიცხოვანი ლილვაკები, რომლებიც მთელ ფსკერზეა მოფენილი. და მათი შასის გამორთვა ძალიან რთულია.
  ბევრი ორკმეტის ტანკი მოძრაობს. უკანა მხარეს არის Elferikan TOR-93 და Phoenix-2-ის ჯოხიც კი. ისინი ორკმეტებზე უარესები არიან, მაგრამ დამატებით ატმოსფეროს ქმნიან. Dragon-ის ტანკი საკმაოდ მოხერხებულია 105 მმ-იანი ქვემეხით, რომელსაც შეუძლია რუსულ ტანკებში დიდი მანძილიდან შეაღწიოს და სკუტირებულია. კლასიკური განლაგებით, მხოლოდ ძრავა და ტრანსმისია განლაგებულია ავზის წინა ნაწილში, ხოლო გადაცემათა კოლოფი თავად ძრავზეა.
  მანქანას მოდიფიკაციით - 3, აქვს ძლიერი ჯავშანი გვერდებზე და უკანა მხარეს 125 მილიმეტრიანი კუთხით და ძნელად ასატანია ყუმბარით. როგორც ჩანს, ჩვენ მოგვიწევს ტრასებზე გასვლა.
  როგორ შევაჩეროთ პირამიდის ტანკები? ეს სინამდვილეში მონსტრების მონსტრებია!
  და ორასი ბიჭის წინააღმდეგ სამას ორმოცდაათზე მეტი მანქანაა! თითქმის ორი მძიმე ტანკი ერთ ადამიანზე და თუნდაც ბავშვზე! და არც ერთი არ არის თხუთმეტზე უფროსი, გარდა კომსომოლის მეთაურის კლარასა!
  ძალთა ბალანსი ისეთია, რომ მათი ბატალიონი დამარცხებისთვის არის განწირული.
  მაგრამ თუ სიკვდილს აპირებ, მაშინ მუსიკით!
  ახალგაზრდა ედიკმა ხელყუმბარა ისროლა და ფეხით დაიჭირა. პირველი დრაკონის ტანკი უკვე შევიდა განადგურების ზონაში, რაც იმას ნიშნავს, რომ მისი სროლა შესაძლებელია. ბიჭი მოქნილ, დაკუნთულ სხეულს ასწორებს, ასწორებს ფეხს და ქვედა ფეხს და შიშველ თითებს ჭიმავს. და ყუმბარა ასობით მეტრს დაფრინავს, თითქოს კატაპულტით არის გაშვებული. არა, ხელს არასდროს აგდებ ასე.
  და ყუმბარა სასტვენს ტანკსაწინააღმდეგო ზღარბებზე. ორკმეტის ტანკი მუხლუხში მოხვდა, შემობრუნდა და... სხეულს შეეჯახა მარჯვნივ მიმავალ კოლეგას.
  ახალგაზრდა ედიკმა უსტვენდა:
  - და ბრძოლა ისევ გრძელდება,
  ჰიპერპლაზმური ცეცხლი დუღს...
  და ლენინი ისეთი ახალგაზრდაა -
  სასიკვდილო დარტყმას აყენებს!
  ბიჭი, შთაგონებული, კიდევ ერთ ყუმბარას ესვრის "დრაკონს". მანქანა ტყდება და მარცხნივ ურტყამს თავის პარტნიორს. ასე შეგიძლიათ რეალურად შეცვალოთ ტანკის მოძრაობის მიმართულება მუხლუხის დაზიანებით. ის კი თვალს ხუჭავს და არასწორი გზით მიდის.
  და მებრძოლი ბიჭი ედიკი მღერის და ყუმბარებს ისვრის:
  - ჩემი სამშობლო სამყაროს სიბნელეა,
  მზად ხართ მოგერიოთ ბოროტი მტრების თავდასხმა!
  შენს გარეშე, სიყვარულო, ერთი დღეც არ შემიძლია წასვლა,
  მზად ვარ შენთვის სიცოცხლე გავწირო!
  და ტერმინატორი ბიჭი ისევ ისვრის ყუმბარებს ფეხებით და აიძულა Mongoose-3 დაეჯახოს პირამიდულ ორკმეტის ტანკს.
  ახალგაზრდა ედიკი სიხარულისგან ხტება კიდეც, ვაიმე... ამიტომ ორკებს უნდა შეებრძოლოთ. და ისევ ისვრის ყუმბარას შიშველი ფეხით. ის ამას ძალიან კარგად აკეთებს. ყუმბარა გადახტება ბალახზე და ისევ ურტყამს ორკმეტის ტანკს, აიძულებს მას გვერდზე გადახრილიყო და ტყავის კოლეგას დაეჯახა.
  ბიჭი იცინის და მღერის:
  - აწიეთ ბენზინის კასრები ცეცხლით,
  ჩვენ პიონერები ვაფეთქებთ მანქანებს -
  ეს ორკების სრული დამარცხება იქნება,
  პიონერთა ძახილი: ყოველთვის მზად იყავი!
  პიონერთა ძახილი: ყოველთვის მზად იყავი!
  და ყოველ ხაზთან ერთად ყუმბარა ისვრის ორკლერებს, რაც ორკლერის ტანკებს ეჯახება. მაგრამ ახლა Elferik TOR-93 ასევე გახდა მსხვერპლი. უფრო მეტიც, ამ მანქანამ მოახერხა დაეჯახა ისე, რომ ააფეთქეს მისი ორი ფენიქსი.
  Orkish-ის ერთ-ერთი ყველაზე ძლიერი გარღვევის ტანკი, Royal Dragon, იწონის ას ტონას და აქვს 1880 ცხენის ძალის ძრავა. და როგორ შეირყა ეს ყაჩაღი. მან ჩამოაგდო ერთი ტანკერი, შემდეგ კი მეორე. და სამი მანქანა ერთდროულად იწვის.
  და ბიჭი ისევ იწყებს სიმღერას, წუხილით:
  ბოროტი დაწყევლილი რეალობა
  შეიძლება გაგიჟდეს!
  უზარმაზარი ატომის მთელი ძალა -
  სატანა მანქანით შევიდა დედამიწაზე!
  და სიმღერის დროს მან ესროლა ხუთი ყუმბარა და ათეული ტანკი დაარტყა. ორკმეტის მანქანები უფრო და უფრო უახლოვდებოდნენ და სხვა პიონერებმა დაიწყეს საჩუქრების სროლა. ამავდროულად, ორკებიდან საპასუხო ცეცხლმა პრაქტიკულად არანაირი ზიანი არ მიაყენა ბიჭებს. ეს იყო ნამდვილი სასწაული.
  ბავშვებმა შეძლეს ორკიშის ურჩხულის რქებით დაჭერა და მასტოდონების ყუმბარებით შხაპი.
  ახალგაზრდა ბიჭი ედიკი, ფეხებით ყუმბარებს უფრო და უფრო ინტენსიურად ისროდა, მღეროდა:
  ვარსკვლავურ ხომალდებზე ჩვენ ტალღებს გადავაბიჯებთ,
  კვარკები ქაფიან ეთერულ მორევებში!
  რას გადავცემ ჩემს პლანეტას,
  გიჟური, ცოდვილი სამყაროს შვილები!
  და ამ ლექსისთვის რვა ყუმბარა დააგდეს და ოცი მსუქანი ღორის ტანკი მოხვდა და ერთმანეთს შეეჯახა. ჩქარი ბიჭის კიდურები, რომელსაც საბრძოლო ხელოვნებას ასწავლიდნენ ღმერთებიც და უცხოპლანეტელებიც, უფრო და უფრო ენერგიულად ციმციმებენ. ზურგჩანთაში ყუმბარები ამოიწურა. არა უშავს, გამოყენებული იქნება ხელნაკეთი აფეთქების ჩანთები. ორქიშისტებმა კი მიიღეს და მიიღებენ.
  რამდენიმე Orkler ტანკი ააფეთქეს ნაღმებმა და მათ უკან მანქანები დაეჯახა მათ. რის შემდეგაც მათ ყველა ცეცხლი წაუკიდეს, კუპალას კოცონი აანთეს. ეს ყველაფერი ძალიან ცხელა და დამწვარი ორკები გამოდიან. და ასეა მთელი მათი უცხო არმია.
  და მებრძოლი ედიკი დაიწყებს სიმღერას;
  ძმამ ხელი ასწია ძმას -
  სასტიკი ომი, მოწინააღმდეგის ღრიალი!
  ავტომატი გახდა შენი მეგობარი,
  შურისძიება მოვიდა უაზრობისთვის!
  
  რა უნდა გააკეთოს, თუ ხალხი გატეხილია
  როდესაც ტყვიები სასტვენს ირგვლივ!
  ღმერთო ჯობია ძალით დაარღვიო ომი -
  ისე, რომ მტაცებელი დრაკონის დღეები დასრულდა!
  
  მაგრამ ჯოჯოხეთმა არ იცის საზღვრები და საზღვრები,
  დედამიწა ნაპალმში იწვის, ბავშვები ტირიან!
  ახლა გოგოების თვისებები ფერმკრთალი გახდა -
  ამაზე ვინ უპასუხებს წმიდა უფალი?
  
  აბა, რამდენი საყვარელი ადამიანის მოკვლა შეგიძლია?
  ადამიანი ხომ იბადება, მერწმუნეთ, ბედნიერებისთვის!
  დედა შვილს ფრონტზე არ უშვებს,
  და ზაფხულშიც კი ომის დროს ცუდი ამინდია!
  
  მაგრამ ჯარისკაცის მოვალეობა ნამდვილი მოვალეობაა:
  რატომ უნდა ვიბრძოლოთ სამშობლოსთვის?
  თექვსმეტი წლის ასაკში ტაძარი უკვე ნაცრისფერია,
  საცოდავი ქვრივების სახეები ცრემლებისგან შეშუპებულია!
  
  მაგრამ რა არის, გაგიჟდი ძმაო?
  არა, გაგიჟდი - პასუხობს შენი საყვარელი!
  უზნეობისთვის, ვინ არის ჩვენი ჯარისკაცი ტახტზე,
  მას სჯერა, რომ მისი სიძე არის ბინძური კაენი!
  
  დედამიწაზე სისხლის ნაკადები ძარღვებს ტკეპნის,
  და პულსი ბირთვიდან უპასუხებს დარტყმით...
  ჭურვიდან მოხვედრილი გუთანი მინდორში გაიყინა,
  ოჰ, რა ჟოლოსფერი გახდა მზე!
  
  მაგრამ არსებობს რწმენა, რომ იესო მოვა -
  შეარიგებს ძმებს და ხსნას მოიტანს!
  მაშინ დავივიწყოთ შურისძიება საზიზღარ ქულაზე -
  პატიება სუფევდეს ყველა ჩვენთაგანის სულში!
  ტერმინატორის ბიჭი მღეროდა და ორივე შიშველი ფეხებიდან ასაფეთქებელ პაკეტებს მაქსიმალური ეფექტურობითა და ინტენსივობით ისროდა.
  ბოლო ხაზებზე ფერმან ორკრინგის რამდენიმე გადარჩენილი ტანკი უკან დაბრუნდა. სამასზე მეტი განადგურებული ორქიშისტური მასტოდონი დამწვარი დარჩა მინდორზე.
  ბავშვის გლუვ შუბლზე ოფლის მარცვალი ჩამოუგორდა. უკუგაწითლებულ ლოყაზე ჩამოცურდა, უსიამოვნოდ ატკინა დაკაწრული კანი და ავტომატური შაშხანის გადახურებულ ბალიშზე დაეცა. ჰისსიდი...
  ედიკს კვნესით ცრემლები წამოუვიდა:
  - ჩემი საწყალი გული ჭურვივით მზადაა მკერდში ამფეთქოს, მაგრამ სხვა გზა არაა, დამიჯერე, სახლშიც კი, თითქოს სანთლები იწვის!
  მის ტანკში ყუმბარებიც ჩაფრინდა... ორი თანამემამულე ტანკერი, მცირე ზომის, მაგრამ, რა თქმა უნდა, ზრდასრული მებრძოლიც, პისტოლეტებისა და მცირე ზომის ტყვიამფრქვევის სროლით უპასუხეს.
  მაგრამ მტერი არღვევს რიცხვებით. ედიკი ცდილობს მსხვერპლად აირჩიოს ოფიცრები, თავად ჯარისკაცები დიდად არ ღირს. მტერი ზარალს განიცდის, მარჯვედ კი ტანკერი უკვე თავგატეხილი ვირია. თავის ქალა დამსხვრეულია და ტვინი გამოედინება მოწყვეტილი ასპენის ფისის მსგავსად.
  ახლა ბიჭმა ნამდვილი შიში იგრძნო. ეს აღარ არის ის ჩრდილები, რომლებიც ვირტუალურ რეალობაშია, არა უწყინარი ერთეულები, რომლებსაც ათასობით სასაკლავად აგზავნით, არამედ რეალური ადამიანები, რომლებიც სიკვდილს მოაქვთ. Და ისინი...
  ბიჭს შუბლზე ნამსხვრევი მოხვდა... ყველაფერი თვალწინ ჩაბნელდა და თოფი ჩამოაგდო, ბიჭი კოშკში ჩავარდა. სკამზე აწეული. გადარჩენილმა ტანკერმა უკანასკნელი ტყვიები დახარჯა და სავალალოდ ღრიალებდა, როცა ბაიონეტმა მის სუსტ მკერდს გაარტყა.
  დაჭრილი ედიკი მხოლოდ ცაში "შავი ზვიგენის" გამოჩენამ გადაარჩინა. გამარტივებულმა მანქანამ ნემსით სავსე კასეტური რაკეტები დაარტყა გრენადერთა დაგროვილ ბატებს. ისინი ყაყაჩოს მარცვლებივით დაცვივდნენ და ფერფლს ათეულობით ძირზე მიმოფანტეს...
  ფრთოსანი მონსტრების გამოჩენამ შეტევა ფაქტობრივად შეანელა. ცხენები განსაკუთრებით შეშინდნენ. წინაები უკან დაბრუნდნენ, უკანები კი პირიქით, ააფეთქეს, გაჩნდა სისხლიანი ნაგავსაყრელი.
  მძიმე ქვეითი ჯარი რეფორმირდა და სწრაფად გადავიდა მაღალ ადგილზე. მიუხედავად იმისა, რომ სულ რამდენიმე ჯარისკაცი იყო დარჩენილი, ერთ ჯარისკაცს ორი ან თუნდაც სამი დაჭრილი უნდა წაეყვანა.
  MIG-124-მა, რომელმაც გაუშვა თავისი ბოლო რაკეტები, ისროლა ტყვიამფრქვევის მოკლე აფეთქებები. ამასთანავე, და ეს ბრწყინვალე აზრი ნატას წინასწარ მოუვიდა, ზემოდან რამდენიმე კასრი დენთის ძირს ჩამოაგდეს. მეცხრამეტე საუკუნის ყველაზე პრიმიტიული იარაღი იყო ჩვეულებრივი ფითილები, უძველესი დამღუპველი ნივთიერებების რღვევები.
  მაგრამ ეფექტური...
  კიდევ ერთი სიახლე იყო ფისოვანი, ზეთი და სპირტი თიხის დოქებში ჩაყრა. უძველესი, ცეცხლგამჩენი ჭურვები. ეს ასევე არ არის სუპერიარაღი, მაგრამ თუ ისინი ზემოდან მოგაღწევენ, მაშინ!
  გასაგებია, რომ თანამედროვე საბრძოლო მასალა თითქმის ამოწურულია და ჩვენ უნდა გადავიდეთ უფრო ძველ და არქაულ იარაღზე. თითქოს ანთებს, ცოცხლად წვავს მოწინააღმდეგეებს. ხორცსაც კი სცილდება მათი ძვლები და მათი ჩონჩხი გამოაშკარავდება. შემდეგ ქარი იწყებს მათთან ჩხუბს, ჭკუას და ხრაშუნას. რიგები იშლება, ერევა და უკან იხევს.
  და აქ მოდის დახმარება ფენშიკოვისგან. ბუნებრივია, პირველები მოვიდნენ მხედრები. მიუხედავად იმისა, რომ მობილური გადამზიდი არ არის, მინდვრების დედოფალს ყველაფერი საკუთარი კიდურებით უნდა დაარტყას.
  მაგრამ ეს ცხენია, ის ცხენი აფრიკაშიც.
  ყმა გოგონამ და, ამავდროულად, მრისხანე მეომარმა დომკრატოვამ თავის მშვენიერ ცხენზე ამხედრებულმა მოახერხა ყველას წინ გასვლა. მშვენიერი გლეხი ქალი შიშველი ქუსლებით ურტყამს ცხენის კრუპს და სასტიკად აქნევს საბას.
  ასე რომ, მისმა პირველმა "ტროფიმ", მტვრიანმა შუბოსანმა, მოიგერია განათლებული გლეხის ქალის მხოლოდ პირველი თავდასხმა, ხოლო მეორე შემობრუნებამ კინაღამ მთელი თავი მოიჭრა. ორქცუზმა ყელის გამოჭრით კივილიც კი ვერ შეძლო, უბრალოდ კრუპიდან ჩამოვარდა. და დომკრატოვა მღეროდა:
  - გაშლილ მინდორში სიმინდის ყვავილებია... შორი მოგზაურობა!
  ელენამ, რომელმაც გაიგო მისი სუპერ მწვავე სმენით, ერთხმად იღრიალა:
  - გზის გასწვრივ უღრანი ტყეა იაგამი ქალებით!
  დაამატა ნადეჟდამ და დაახრჩო ბრძოლის გუგუნი, ყველა ეს იარაღი და პირები:
  - და იმ გზის ბოლოს, ცულებიანი ბლოკი!
  დომკრატოვამ, რომელიც სწრაფად მოშორდა დანას, ყოველგვარი ღრიალის გარეშე თქვა:
  - ოჰ, ერთხელ!
  ამ სიტყვის შემდეგ ორღლის მხედარი დაეცა...
  -კიდევ ერთხელ!
  და აი, ფურეც მხედარს, ფაშასავით პომპეზურს, გაუმართლა.
  - დიახ, ბევრჯერ, ბევრჯერ!
  ამ დროს ნადეჟდამ ნახტომში შეაწყვეტინა, თავისი მოხდენილი ფეხებით მთელი ათეული დამპყრობელი გაფანტა:
  -ჰო რატომ წუწუნებ ისევ და ისევ! მაშინვე ავიღოთ მილიონი!
  ცეცხლოვანი ტერმინატორი, ჩერნობოგ ვიქტორიას ქალიშვილი, რომელიც შიშველი თითებით ფოლადის ჩაფხუტს აგდებდა, იღრიალა:
  - ჩვენ ბანკში ვინახავთ მილიონებს და არ გვაინტერესებს კანონები!
  გონივრული ელენა დაეთანხმა ამ სიტუაციას:
  - ასეა: თუ ერთ კანონს დაარღვიე, დამნაშავე ხარ, თუ რამდენიმე დაარღვიე, მკვდარი ხარ, ყველაფერი უფალო ღმერთო!
  ძალიან ჭკვიანმა ვიქტორიამ ჭკვიანურად შენიშნა:
  - როგორც ერთმა დიდმა მწერალმა და ფილოსოფოსმა თქვა: არცერთი კანონი არ იწერება სულელებისთვის და არც ბუნების კანონები არ არის დადგენილი გენიოსებისთვის!
  პერუნის ქალიშვილმა ვიქტორიამ ფეხით ოსტატურად ესროლა დენთის კასრი. მან შეხედა შიშველ ძირს, სისხლით გაბრწყინებულს, და როცა ჯოჯოხეთური წამლის კასრი აფეთქდა, ჩაიკივლა:
  - ენა ეძლევა ჭკვიან ადამიანს სისულელეზე და უაზრო რამეებზე ფიქრების დასამალად!
  მაგრამ, როგორც ჩანს, გოგოები ამაზე ფიქრობდნენ... MIG-124-მა, საწვავის ნაკლებობისგან დახრჩობა, სიმაღლის დაკარგვა დაიწყო. გამოცდილი პილოტები სასოწარკვეთილი ცდილობდნენ მანქანის გადარჩენას და დაეშვნენ მეტ-ნაკლებად გლუვ ადგილზე. საბედნიეროდ, ამ დროისთვის მოკავშირეთა ჯარებს შორის გამბედაობის ბოლო რეზერვები დაშრა. გარდა ამისა, გმირული რუსული ქვეითი ჯარი, რომელმაც გადალახა უზარმაზარი მანძილი სუვოროვის იძულებითი ლაშქრობით, უკვე უახლოვდებოდა ველს და გრანდიოზულ ბრძოლაში ჩაფლულ ბორცვებს.
  შემდეგ კი მეომრ-ჯადოქრებმა საბოლოოდ გაათავისუფლეს თავიანთი ჯადოქრობა... ეს იყო რაღაც ადამიანური აღქმის ფარგლებს გარეთ. მათ გააკეთეს ისეთი რამ, რისი გაკეთებაც დაბალი დონის ბევრ ღვთაებას არ შეეძლო.
  ვიქტორიას ჯოჯოხეთურმა მაგიამ აიძულა ორკგლისა და ფურეტსის ცხენები დაფარულიყვნენ გვამის ლაქებით და ცოცხლად გახრწნილიყვნენ. უფრო მეტიც, კოლოსალური სისწრაფით. ორღლის ცხენოსნებზე, ფურეტების მებრძოლებზე, ტროლებსა და ფარდინებზე გაჩნდა ჩირქოვანი საზიზღარი წყლულები, რომლებიც ენთუზიაზმით იფეთქა...
  ბელობოგის ქალიშვილის ზოიას მაგიის გავლენა განსხვავებული იყო, მაგრამ არანაკლებ დამანგრეველი. ცხენები გადახურული იყო კაშკაშა ყვავილებით, ვარდებითა და იისფერით, თავად ხალხი კი დაფარული იყო თაფლისა და შოკოლადის ფენით. ბევრმა ჯარისკაცმა დაიწყო აყვავება გაზაფხულის ბუჩქების მსგავსად. და სუფთა სუნი ასდიოდა. ბელობოგის ჯადომაც მოკლა, მაგრამ ძალიან ლამაზად და სრულიად უმტკივნეულოდ გააკეთა. ეს კარგი ძალადობაა. და რა ლამაზი კვირტები გაჩნდა მრავალფეროვანი ყვავილებით ხალხის ნაცვლად.
  პერუნის ქალიშვილმა ნადეჟდამ თავისი სპეციალიზაციისთვის გამოიყენა ცხადზე მეტი ტექნიკა: სროლა ელვისგან. ათასობით ელექტრული მუხტი ფარავდა თაროებს, რამაც ბევრი ჯარისკაცი ფერფლად და მტვრად აქცია. და როცა ელექტრული პანდუსი გადის შენზე სქელ და კაშკაშა კასკადში, ეს ნაკლებად სასიამოვნოა, მაგრამ სასიკვდილოზე მეტად.
  ელენა კი, სვაროგის ქალიშვილმა, გამოიყენა ტექნიკოსისთვის დამახასიათებელი ტექნიკა: მან იარაღს ესროლა საკუთარ ხალხს.
  თოფებმა, რომლებიც არ უსმენდნენ თავიანთ ბატონებს, ჯარისკაცებს ზურგში ურტყამდნენ, ქვემეხებმა კი მთელი რიგები დაამარცხეს და კოლოსალური ინტენსივობით ასწიეს რიგები. და ვერტმფრენებმა, რომლებმაც სხვა სამყაროდან შეიჭრნენ, უბრალოდ დაწვეს მთელი ბატალიონი ერთი რაკეტით. იარაღი უკიდურესად დამანგრეველი გახდა, როდესაც მასზე გავლენა მოახდინა სვაროგის ძალამ.
  ასე რომ, ოთხივე გოგონამ ერთდროულად აჩვენა თავისი ძალა და ერთი დარტყმით გაანადგურა ათიათასობით ჯარისკაცი და ოფიცერი.
  და ამან გადაწყვიტა ბრძოლის შედეგი... როცა უკანასკნელი ფურეტები, ოკრგლი, ტროლები და ფარდინის მეომრები დაიღუპნენ, ოთხი გოგონა და გადარჩენილი რუსი მებრძოლები ჰიპერმაგიურ პორტალს მიმართეს და ერთ წუთში დაბრუნდნენ თავიანთ სამყაროში.
  
  GULLIVER და BALECAL VISCONESS
  ᲐᲜᲝᲢᲐᲪᲘᲐ
  გულივერი, რომელიც კვლავ გახდა მარადიული ბიჭი, აკეთებს ბედს და აჩვენებს თავის სიბრძნეს და ბრწყინვალე გამონათქვამებს. მასთან ერთად ვიკონტესაც ფეხშიშველი აწებება ბასრ ქვებზე, რომელთა ღარიბი, გარუჯული ფეხები პატივი უძლებს მძიმე გამოცდას.
  . თავი No1.
  ახალგაზრდა სხეული რომ გახდა, ყოფილმა კაპიტანმა და ცნობილმა მოგზაურმა გაიღვიძა.
  ასე რომ, მას კვლავ მოუწია შიშველი, ბავშვური ფეხები პორტის მიმართულებით გზის ბასრ ქვებზე.
  კეთილშობილური ოჯახის გოგონამ აიღო და უცოკუთხედიდან გადმოვიდა.
  და ერთად დადიოდნენ, ძვირფასი თვლებით მორთული სანდლები გაიხადეს.
  ამავე დროს მან აღნიშნა:
  - აუცილებელია, რომ ფეხები არ გახდეს რბილი, არამედ იყოს რაც შეიძლება მყარი და გამძლე!
  ბიჭმა გულივერმა თავი დაუქნია:
  - ეს ძალიან ბრძნული შენიშვნაა! მაგრამ მართალი გითხრათ, აქ, ბრიტანეთში, ვიკონტესას ფეხშიშველი წასვლის სურვილი ძალიან უცნაური ჩანდა!
  გოგონამ საპასუხოდ მღეროდა:
  მთელი დედამიწა თბება სითბოთი,
  და ფეხშიშველი მივრბივარ მის გასწვრივ...
  ვისურვებდი რომ ზაფხული ყოფილიყო
  თქვენ არ იქნებით იძულებული თოვლის ნაკადულებში!
  ბიჭი კაპიტანი დათანხმდა:
  - დიახ, ზაფხულში ბევრად უკეთესია! ძალიან სასიამოვნოა, როცა მზე ანათებს და თოვლის ნალექები სხივებში ანათებს!
  აი გულივერმა გამოასწორა თავი:
  - ბალახზე მარგალიტის ნამის წვეთები მინდოდა მეთქვა!
  გოგონამ გაიცინა და მღეროდა:
  - ნამი, ნამი, ნამი, ნამი,
  ზუზუნებს, როგორც ვოსფსების გროვა!
  და შემდეგ მან დაამატა:
  -არა! ეს არც სოფელია და არც ბაღი!
  გულივერი დათანხმდა:
  - არც სოფელში და არც ბაღში! მაგრამ ყოველ შემთხვევაში მე და შენ მშვენივრად გავერთიანდით.
  ბიჭის ჩვილის ფეხები ღამით განიკურნა და სიარული აღარ იყო ისეთი მტკივნეული, როგორც გუშინ.
  განწყობაც გაუმჯობესდა.
  გულივერმა აღნიშნა:
  - ეს მართლა არ მესმის, რისთვის გჭირდება მონები?
  ვიკონტესამ ზიზღით დაიღრინა:
  - რა არის აქ გაუგებარი?
  ბიჭმა სერიოზულად შენიშნა:
  - მარადიული შვილები ხართ, კარგი გამძლეობა გაქვთ - თქვენ თვითონ შეგიძლიათ იმუშაოთ!
  გოგონამ ჩაიცინა და აჩუქა:
  - მარჯვენა ფეხი დაარტყი,
  მარცხენა ხელი აიქნია...
  კარგია მსოფლიოში ცხოვრება,
  არაფრის გაკეთების გარეშე!
  გულივერმა გააპროტესტა:
  - არაფრის კეთება მოსაწყენია!
  ვიკონტესამ გაიცინა და აღნიშნა:
  - ქოხი დატოვეს,
  დიდი სიწითლეები...
  ბიჭმა ჰკითხა:
  - კარგი, მერე რა?
  გოგონამ უპასუხა:
  - ყველა მუხა მოჭრეს,
  კუბოებზე!
  და როგორ აიღებს და გაიცინებს ეს მარადიული ბავშვი. დიახ, ეს ძალიან მაგარია.
  გულივერმა ჰკითხა ვიკონტესას:
  -როდესმე სერიოზულად ამბობ?
  გოგონა მღეროდა:
  ხუმრობის სამეფოში
  Დიდი დრო გავიდა...
  არაფერი, როგორც ცნობილია -
  სერიოზულად არ ხდება!
  ბიჭმა ღიმილით უპასუხა:
  - დიახ, მესმის! მარადიული ბავშვობა გონებაშიც და სხეულშიც!
  ვიკონტესმა შენიშნა:
  - ყოფიერება განსაზღვრავს ცნობიერებას!
  გულივერმა ბავშვური თავი ენერგიულად დაუქნია:
  - ძნელია არ დაგეთანხმო! ახლა ფიზიკურად მაინც თავს ძალიან კარგად და ხალისიანად ვგრძნობ. და ბავშვის სხეულის გაცვეთილი ძირებიც კი ისე სწრაფად უხეშდება, ძლიერდება და ძლიერდება, რომ აღარ სტკივა, პირიქით, სიარული სასიამოვნოც კი გახდა.
  გოგონამ ენერგიულად დაუქნია თავი და შენიშნა:
  - ამ თემაზე შემიძლია ვიმღერო!
  ბიჭმა კაპიტანმა თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - რა თქმა უნდა, იმღერე! ძალიან გაგვიხარდება!
  ვიკონტესამ დიდი გრძნობითა და სიამოვნებით დაიწყო სიმღერა;
  ახალ სამყაროში არის სასწაულები,
  ფერით ზღაპარს ჰგავს...
  აქ ისეთი სილამაზეა
  მაჩვენებლით ხარვეზს ვერ იპოვით!
  
  აბა, რა მოხდება, თუ ახალი დღეა,
  დედამიწაზე მოდის...
  ასე რომ, ჩვენ არ გვეზარება ადგომა,
  ეს არ ხდება უფრო მაგარი მსოფლიოში!
  
  იქნება ახალი შუქი დიდებაში,
  სადაც ხეები ტკბილეულივითაა...
  ჩვენ დავიწყებთ ცისკრის მისალმებას,
  ჩვენი შვილები მარადიულ ბედნიერებაში არიან!
  
  ახალი საუკუნე მოდის,
  ეს რეგიონი ძალიან ლამაზია...
  ადამიანი ბედნიერი იქნება -
  დაე, გზა საშიში იყოს!
  
  შეიძლება პლანეტამ აყვავდეს -
  მალე იქნება აყვავებული სამოთხე...
  გახსენით გამარჯვებული ანგარიში
  მსოფლიო იქნება კაშკაშა მაისი!
  
  რამდენად კარგია?
  თუ მზე ანათებს...
  კოდალა ბურღავს ჩიზლს
  პლანეტაზე ყველას მშვენიერი დრო ატარებს!
  
  რა სახალისოა ყველაფერი ჩვენთან,
  ბედნიერების სავსე ხეობა...
  გჯეროდეს, რომ გათენების საათი იქნება,
  ოქროს შუალედი!
  
  ვინ შეასრულებს ჩვენს ბედს,
  ძალიან მამაცი და სიმპათიური...
  თუ ხდება გადანაწილება,
  მაშინ გახდები უფრო ძლიერი!
  
  ჩვენ არ დავუშვებთ თავებს
  ამაყად ვისწორებ ზურგს...
  ბლინისთვის, კარაქისთვის, ხაჭოსთვის,
  დიასახლისი მაშინვე ამატებს!
  
  ასე იქნება ბედნიერება, ხომ იცი,
  და სინათლე სვაროგის სახელით...
  ის გახდება ნამდვილი სამოთხე
  ხალხი ღმერთს ევედრებოდა!
  
  უფალმა ერთი პასუხი გასცა:
  სიხარულით უნდა ვიმუშაოთ...
  და შემდეგ მოვა გამარჯობა -
  სახეები გაბრწყინდება!
  
  აი გოგო ფეხშიშველი
  კუს ვსეირნობდი...
  თქვენ უნდა დაარტყათ მუშტი,
  უამრავ შიშს იწვევს!
  
  სად ჩნდება ხანძარი?
  აბა, სად იწვის ცეცხლი...
  გამანადგურებელი დარტყმა
  სასტიკი მტერი უტევს!
  
  ჩვენ არ დავნებდებით მტერს,
  ჩათვალეთ ეს მისწრაფებად...
  ქერუბიმი სწორდება
  ფრთები და პატიება მტრებს!
  
  ის იტყვის, რომ ეს მალე მოხდება
  რასაც გამარჯვება ჰქვია...
  ცირკი არის კარავი,
  და ხანდახან ძაღლები ყეფიან!
  
  მალე სამოთხეს დაემსგავსება
  გავალამაზოთ მთელი სამყარო...
  მადლობა ლადას -
  ქერუბიმები ბრწყინავს ოქროთი!
  ბიჭმა გულივერმა ხელები შემოკრა და აღტაცებით თქვა:
  - Როგორი საყვარელია! ეს არის პოეზია! და გოგონას ხმა უბრალოდ სასწაულია!
  გოგონამ მოკრძალებულად უპასუხა:
  - ეს ღმერთების საჩუქარია! ზოგადად, რაც მოცემულია, არ ფასდება!
  ბიჭმა კვლავ შენიშნა:
  - ძნელია არ დაეთანხმო ამას! მაგრამ ყოველ შემთხვევაში, ჩვენ არ ვართ ბავშვები გამოცდილებით და ცხოვრებისეული ცოდნით!
  ვიკონტესამ გაიცინა და ჰკითხა:
  - შეგიძლია დაამტკიცო, რომ ბავშვი აღარ ხარ? უფრო მეტიც, ზუსტად დაზვერვით და ცოდნით!
  ბიჭმა გულივერმა თავი დაუქნია:
  - Რა თქმა უნდა! მე შემიძლია ამის გაკეთება და რა თქმა უნდა მინდა!
  გოგონამ გაბრაზებულმა დაარტყა შიშველი ფეხი და იღრიალა:
  - მაშ მოდი, ახლავე დაამტკიცე!
  ბიჭმა გაბრაზებითა და მღელვარებით დაიწყო პოპულარული აფორიზმების გამოთქმა;
  მტრის დანახვა ნახევრად მოგებაა, მაგრამ საკუთარი თავის უხილავი დარჩენა სრული გამარჯვებაა!
  გამარჯვების შამპანური მხოლოდ სამ მეომარს ანაწილებს; ვაჟკაცობა, სიმამაცე და პატივი. თუმცა, ადამიანის ქეიფისგან განსხვავებით, მეოთხე მეგობარი იღბალია და საერთოდ არ არის ზედმეტი!
  ყველა უბედურებას შორის სიკვდილი ყველაზე უვნებელია, რადგან ის აღარასოდეს განმეორდება და ამის შემდეგ არაფერი უარესდება!
  ომში რუტინის ყველაზე მწვავე გრძნობა საფრთხის განცდის დათრგუნვაა!
  კარგია ფრენა, როცა არაარსებებზე მაღლა აფრინდები - როგორ შეგიძლია გაფრინდე უკანალში დარტყმისგან!
  ვინც დაფრინავს მწარე ადამიანური ცრემლების საწვავით, ის დაფრინავს თავის ტკბილ ოცნებებში!
  მახვილგონივრული კრიტიკა სჯობს სულელურ შექებას!
  ადამიანს არანაირ ფულზე არ უნდა ორმოში ჩავარდნა, ვენერას საშვილოსნო გარდა! ამისთვის ის მზადაა ზედმეტი გადაიხადოს და ბოლოც კი მისცეს!
  ვინც არასოდეს კარგავს ღირსებას, არ ეშინია პრესტიჟის დაკარგვის!
  ის, ვინც განსაცდელში არ მღერის, იყვირებს, როცა მიხვდება, რომ ამაოდ იტანჯებოდა!
  ენით შეგიძლია ყველაფერი დაფქვა, გარდა ენით დაბნეული ქვებისა და რიყის ქვებისა!
  მდედრი დედი კარგია, მამრი ირემი ცუდი!
  ირემი ელვისგან იმით განსხვავდება, რომ პირველს მეორე აწუხებს, მტაცებელი კი მელას მიდის!
  ნამდვილ მეომარს უნდა ჰქონდეს ცხოველის ხასიათი, მაგრამ არა ცხოველის ინტელექტი!
  მგლების სამყაროში ჩვეულებრივ ლომის ადგილს ტურა იკავებს!
  თუ გინდათ, რომ ძლიერი დარტყმა გქონდეთ, რომელიც მტერს აგდებს, ნუ დაარტყამ მას დივანზე დაწოლისას!
  უძლიერესი დარტყმა ეცემა მათ, ვინც პატრიოტიზმს არ სცდება!
  მტრის ჭკუას აკეთებენ ისინი, ვისაც ტვინი არ სცემეს და თვალი არ აევსო!
  ჩვენ შეგვიძლია გავიმარჯვოთ რიცხვებით, მაგრამ გამარჯვების ნაყოფით ვტკბებით მხოლოდ ოსტატობით!
  ეგოისტი, რომელსაც არ სურს დანებება, აუცილებლად დათმობს პრობლემის წინაშე!
  თავდასხმით, რა თქმა უნდა, არის დამარცხების რისკი, მაგრამ თავდასხმით უკვე წააგე!
  არ წახვიდე მარცხნივ, ბიჭო, ორმოში აღმოჩნდები, თუნდაც, სინამდვილეში, მართალი ხარ!
  მოხუც ქალს ვერ მოშორდები დახრილ ხელებს!
  სჯობს იყო ოსტაპ ბენდერი, ვიდრე ღარიბი დუნსი!
  ეშმაკობა ყოველთვის არ გაამდიდრებს, მაგრამ გამომგონებლობა ნამდვილად განადგურებს!
  ადამიანის სახით მელა ყოველთვის არ არის კაშკაშა ბეწვის ქურთუკში, მაგრამ ყოველთვის მუქია ზრახვებით!
  კაშკაშა სული ჩვეულებრივ ხორცს დაკრძალვის ფერმკრთალამდე მოაქვს!
  ვირს შეუძლია ტახტზე დაჯდომა, მაგრამ დაჩოქებას არ გაიძულებს!
  არა ის ლომი, რომელიც ხმამაღლა ყვირის, არამედ ის, ვინც ძლიერად კბენს და ძლიერად ურტყამს!
  თაგვებთან ბრძოლისას სახლს ცეცხლის წაკიდება არ სჭირდება. აზრი არ აქვს ქვეყნის საკონცენტრაციო ბანაკად გადაქცევას კორუფციის დამარცხების მცდელობისას!
  ინტუიცია, რა თქმა უნდა, მოღალატეა, მაგრამ არა თქვენს ბანაკში!
  ნუ გეშინია ჭკვიანი თაღლითის - გეშინოდეს პატიოსანი სულელის!
  ის, ვინც ტირანს აქებს, მამალს მის ბორცვზე ყივილს!
  ტირანი ლომს ჰგავს, ისიც კი ეფერება, კლანჭებით ხორცს და კანს ჭრის!
  ომში კომფორტი ჰგავს შოკოლადს ქონში, ის მხოლოდ გვამებით ავადდება!
  ეკლესიაში ჩვეულია სანთლების დანთება, მაგრამ ყველაზე დიდი რაოდენობითაც კი არ ძალუძთ ადამიანური ვნებების ალი ჩააქროთ!
  შეიძლება გქონდეს ყინულის გული, სისხლი გამდინარე წყალივით ცივი, მაგრამ ადამიანის წარმატების წყურვილი ყოველთვის ცხელი იქნება!
  ყველაფერში აჩქარება იწვევს ცუდ შედეგებს, გარდა თვითმკვლელობის მცდელობისა!
  ნებისმიერ ხალხს შეუძლია მოიგოს კონფლიქტი, მაგრამ მხოლოდ რუსებს შეუძლიათ ომი მოიგოს, ამიტომ ისინი არ ცდილობენ საკუთარი თავის მატერიალური სარგებლის მოპოვებას!
  ომის ფეიერვერკი არის დღესასწაული ყველასთვის, გარდა მშიშარაებისა და საყოველთაო გლოვა, გარდა უკანასკნელი სულელებისა!
  ყველაზე ხშირად, ეს არის სწორი კონვოლუციები, რომლებიც იბნევიან!
  და ისინი გამოდიან უბედურებისგან, კონვოლუციებისგან, აშკარად ასახული თაროებზე!
  ენას ბევრს იკაწრავს, სიცარიელისგან თავი რომ სტკივა!
  საუკეთესო ინვესტიცია თქვენი ოპონენტების კუბოებშია, თუმცა ის არასოდეს არის პირდაპირი!
  არმია არაფერს აწარმოებს, მაგრამ უფრო მეტს იხდის თავის ინვესტიციას მამაცი მმართველის ქვეშ!
  როდესაც ადამიანი იმარჯვებს, შედეგი არის სიკვდილი და დამცირება! როცა ქალი სიცოცხლე და სიამოვნებაა!
  ქალები უფრო მეტს ხარჯავენ თავიანთ გამარჯვებებზე, ვიდრე მსოფლიოს ყველა არმია, მაგრამ ისინი იღებენ ანაზღაურებას დამარცხებულებისგან, რომელსაც გაცილებით მეტი ნებით ეძლევა!
  ქალი, უფორმო არმიისგან განსხვავებით, უფრო სწრაფად იმარჯვებს!
  მამაკაცებისგან განსხვავებით, ქალებისთვის ნამდვილი გამარჯვება მიიღწევა ჩაბარების შემდეგ!
  ომში, ისევე როგორც კარტებში, თქვენ უნდა შეძლოთ უპასუხო ბრძოლა და მათგან განსხვავებით, წინსვლა უნდა შეინახოთ და გადაეცათ მტერს!
  ომი პოკერია, მაგრამ ბარათზე ყურება არ არის თაღლითობა, არამედ დაზვერვის ბედი!
  ეშმაკობის გარეშე ბრძოლა ჰგავს სუპის დალევას კოვზის გარეშე, მაგრამ რატომღაც პრუდები მხოლოდ ამ უკანასკნელს განიხილავენ!
  გაბედული კაცები ჩხუბობენ - სწრაფად გამოყავით ისინი! თუ ქალები ჩხუბობენ, ჯობია არ იჩხუბოთ!
  ომში ყველაფერი უფრო მაგარია, ვიდრე მშვიდობიან ცხოვრებაში, გარდა მეთაურის დახრილი შუბლისა!
  სიძლიერე სიკეთის გარეშე ამაღლებს ცივილიზაციას, როგორც ჩამოკიდებული კაცი მარყუჟით!
  სხვისი სახის ცემის გარეშე ვერ შეჭამ საკუთარს!
  ვირს ყოველთვის სცემენ, მაგრამ მხოლოდ მაშინ კლავენ, როცა ის აღარ იქნება სასარგებლო!
  მამაცი მტერს კლავს, მშიშარა მონას!
  ომში ინიციატივა ძვირია, განსაკუთრებით იაფ თარგებს მიჩვეული მტრისთვის!
  დაბალი რიგის არსებებისთვის, ზოგჯერ მათი საკუთარი უარყოფითი გამოცდილება უფრო სასარგებლოა, ვიდრე ნებისმიერი დადებითი ინსტრუქცია!
  სადღეღამისო პურს ოფლით რწყავენ, სადღესასწაულო პურს კი მტერთა სისხლით!
  როცა პოლიტიკოსი ენას ბევრს ღრღნის, შედეგი ფქვილი კი არა, ფქვილია!
  როდესაც მმართველი ბევრს ლაპარაკობს, ცომი შეიძლება ფუმფულა გამოვიდეს, მაგრამ სწრაფად ცდება!
  ხელმწიფის მძიმე გულს შეუძლია მთელი ქვეყანა პურის ნამსხვრევებზე დააყენოს!
  პოლიტიკა განსხვავდება მათემატიკისგან იმით, რომ მათემატიკაში ვერ გაყოფ ნულზე, მაგრამ პოლიტიკაში ყოფ მყარ ნულებზე!
  პოლიტიკოსი ბრწყინვალე მათემატიკოსია, მაგრამ მხოლოდ ერთ მოქმედებაში - გამოკლებით!
  თქვენ შეგიძლიათ ისაუბროთ ყველაფერზე, მაგრამ დაგმო მხოლოდ ის, რაც სასარგებლოა!
  უაზრო საუბარი ლაპარაკია, აზრთან საუბარი პოლემიკაა, საუბარი სარგებელს სწავლებაა და ყველაზე დიდი მოგება დუმილიდან მოდის!
  მხოლოდ პატარა გონება იკავებს დიდ რაოდენობას!
  ორი ჯობია ერთს, მაგრამ არა თუ მკვდარი ამხანაგები არიან!
  ნეტარია ის, ვისაც სწამს და ვისაც არ სწამს, კურთხევა ორმაგია, ამიტომ მას აქვს საკუთარი ძალების და გონიერების იმედი!
  ცუდია, როცა მუხრუჭები არ არის, კიდევ უარესია, როცა აჩქარებ!
  არა, ეშმაკი ისეთი საშინელია, როგორიც მას ხატავენ, მაგრამ ყველაზე საშინელი ეს არის ანგელოზის ესკიზი, რომელიც შედგენილია მეგრელის მიერ!
  ტყეში ცხოველები ცხოვრობენ - და სასტიკი ხალხი ყველაფერს ჭურჭლად აქცევს!
  მხეცების სამეფოში მხოლოდ მამლები და თუთიყუშები არიან, არწივები კი ბუმბულის საწოლებით შეიცვალა!
  კარგი დიზაინი არის ის, რომ თუ დაგაგვიანდება, მოძველდება, კარგი ადამიანი, თუ დაგაგვიანდება, საძულველი გახდება!
  ბრძოლაში სიკვდილი წარმოშობს წყვილს სიმამაცეს და სისულელეს, მაგრამ თუ ამავდროულად მოკავშირეობა გაფორმდება სიბრძნით, მაშინ იქნება გამარჯვებული ცხოვრება!
  ყველაფრის შენიღბვა შეიძლება, საკუთარი სისულელის გარდა!
  ყველაფრის მხილება შეიძლება, გარდა სხვისი გონებისა, რომელშიც შენ თვითონ ცხოვრობ!
  წითელი მეტყველება საუკეთესო წამალია წითელი სისხლის დასაღვრელად!
  უმძიმესი ლითონი რბილი ტყვია, საიდანაც ტყვიას ყრიან!
  ყველაზე საშიში ტყვია ის კი არ არის ტყვიებში, არამედ ის, რომელიც ტვინს ავსებს!
  მსოფლიოში ყველაზე კარგი ის არის, რომ ვერასოდეს იტყვი - უარესი არ შეიძლება!
  რაც მსოფლიოში ცუდია, მხოლოდ ომშია და გამარჯვების შემდეგ უკეთესი ვერ იქნება!
  ომში წყალობა, საზოგადო მეძისგან განსხვავებით, უფრო ძვირი ღირს, მაგრამ კმაყოფილებას ვერ იძლევა!
  მხოლოდ სულით ჭეშმარიტად ამაღლებულ ადამიანს არ ერიდება დაცემულთა მიმართ წყალობის გამოვლენა!
  თქვენ შეგიძლიათ ისაუბროთ ყველაფერზე, მაგრამ მხოლოდ ამ საკითხზე ისაუბროთ, რადგან ცარიელი ჭორები წვნიანს სისხლიან ფაღარათად აქცევს!
  სიჩუმე არის ოქრო, რომელიც იძლევა კოროზიას თვითნებობის გაჩუმებისას!
  სიტყვები ვერცხლია, რომელიც არ აძლევს ცოდნისა და ჭეშმარიტების ცოცხალი წყლის წყაროს გასვლის საშუალებას!
  ძლიერი ავიაციის მქონე ქვეყანა არასოდეს დარჩება უკან!
  ყველაზე დიდი მწუხარება, მწირი ინტელექტისგან!
  მშვილდოსნების შეცდომიდან გამოსული რძიდან მხოლოდ უბედურებისა და ტანჯვის შვილები იზრდებიან!
  საჭიროა ფიზიკური ვარჯიში, რომ მხოლოდ თქვენი მოწინააღმდეგის სიცოცხლის ბატარეა ამოიწუროს!
  მოწყენილი გონების მქონე ადამიანებს და საკუთარი არასრულფასოვნების ძლიერი გრძნობის მქონე ადამიანებს უყვართ სხვების გაცინება!
  ბასრი ენები, ხანჯლისგან განსხვავებით, სისულელის ჯაჭვშიც კი ჭრიან!
  ზღაპარი კარგად ამბობს, მაგრამ რეალობა ცუდად სრულდება!
  მსოფლიოში ყველაფერი მთავრდება, გარდა ადამიანური იდიოტობისა და ცხოველური კონკურენციისა!
  ცხოვრება ძალიან ჰგავს ბეჭედს, ტანჯვის დასასრული ჩანს, მაგრამ ამას ვერასდროს იგრძნობ!
  მსოფლიოში ყველაფერი მთავრდება, გარდა ადამიანური იდიოტობისა და ცხოველური კონკურენციისა!
  ცხოვრება ძალიან ჰგავს ბეჭედს, ტანჯვის დასასრული ჩანს, მაგრამ ამას ვერასდროს იგრძნობ!
  კარგად დამიზნებული თვალი საუკეთესო საშუალებაა გარდაცვლილი ადამიანების ჯარში გაწვევის თავიდან ასაცილებლად!
  და ზუსტი ინსტრუქცია არ მოგცემთ საშუალებას გამოტოვოთ ზუსტად მიზნისკენ მიმავალი გზა!
  ჯოჯოხეთს მხოლოდ ერთი უპირატესობა აქვს სამოთხესთან შედარებით, არ არსებობს განდევნის შიში!
  ქრისტიანულ სამოთხეში ყველაზე უსიამოვნო ის არის, რომ უკეთესს ვერც კი მოისურვებთ!
  ქრისტე ერთადერთი კრავია, რომელშიც კურდღელი ლომის თვისებებს იღებს მგლების სამყაროში!
  კვდება მხოლოდ ის, ვინც საკუთარ თავში შიშს ვერ კლავს!
  უკვდავებას მიაღწევს ის, ვისშიც შიში საერთოდ არ ცხოვრობს!
  მას, ვისაც ეშინია მტრის დიდი რაოდენობის, მოკავშირეებს შეაკლებს!
  დაზვერვაზე დახარჯული წუთი გადაარჩენს საუკუნეს სიცოცხლეს და ტრიუმფის მომენტს!
  ვინც გზებს არ არღვევს, ძალიან ხშირად ვერ შეაგროვებს ძვლებს!
  ყველაზე დიდ ზიანს მტერს ის აყენებს, ვინც პროპორციის გრძნობას არ კარგავს!
  ადამიანმა არ იცის თავისი ამბიციების საზღვრები, მაგრამ ყოველთვის მისი შესაძლებლობებით იზომება!
  აი რა მოიფიქრა გულივერმა - მაგარია! და ყველაფერი ფაქტიურად ერთ ამოსუნთქვაშია. მართლაც, მართლაც, არსებობენ გენიალური შვილები, თუ მათში ზრდასრულის სული შევიდა.
  ვიკონტესმა გოგონამ აღნიშნა:
  - დიახ, ამან შეიძლება გაგიჟდეს! ასე შეგიძლია შედგენა!
  ბიჭმა კაპიტანმა თავი დაუქნია:
  - დიახ, ცხოვრებამ ბევრი რამ მასწავლა! და ამ სიბრძნის ჩათვლით!
  შემდეგ გოგონამ ჰკითხა:
  - რატომ არ ხარ შენს ქვეყანაში მეფე!
  გულივერმა გაიცინა და უპასუხა:
  - იცით, რატომღაც ტახტისთვის ბრძოლის იდეა არ მომივიდა თავში. მაგრამ მართალი გითხრათ, ღირს ამაზე ფიქრი!
  ვიკონტესამ მღეროდა:
  - ვნება მძვინვარებს მის სულში,
  ბიჭს მხოლოდ ძალა სჭირდება!
  გულივერმა შენიშნა:
  - თუ უკვე მაქვს ათასი წლის სიცოცხლე, ისევე როგორც ჯანმრთელობა, მაშინ რატომ არ ვიოცნებო ძალაუფლებაზე!
  გოგონამ უბრძანა:
  - მათრახი დაარტყი!
  ორმა მცველმა ბიჭმა აიღო გულივერი და დაარტყა შიშველ ტანზე. მან იყვირა.
  ვიკონტესამ შეაჩერა მებრძოლები:
  - Საკმარისი! ეს იმისთვის, რომ გაიგოს და იცოდეს თავისი ადგილი! მისი ადგილი კი მონაა!
  ბიჭმა გულივერმა იკივლა და ოფლის წვეთები ააფეთქეს თავის ადიდებულ კანზე:
  -როგორ ვერ გაიგე! აი ბოლო ტრაკი გაიგებს!
  გოგონამ თავისი პატარა, გახეხილი ფეხი დაარტყა და დაიკივლა:
  -ახლა იმღერე! სანამ ცხენზე არ ჩავჯექი!
  ბიჭმა კაპიტანმა დაიწყო სიმღერა, გადალახა თავისი უხალისობა;
  ბევრი უბედურება მოვიდა სამშობლოში,
  ეს ყველაფერი კოლოსალური მარცხით დასრულდა...
  გაიხარეთ, რაინდები აღარ არიან,
  პატივი და დიდება შენს სახლს!
  
  მე გულივერი ვარ, დიდი მებრძოლი,
  იცი, მე შემიძლია სასტიკად ვიბრძოლო...
  მარსი ეს მეომარია, კარგი მამა,
  და ჩემი საგანძური დამალული ჩემს ზურგჩანთაში!
  
  სიცივეში ფეხშიშველი დავრბივარ,
  მრგვალი ქუსლები თოვლზე ცვივა...
  ფრიცს ძალით მივცემ,
  იქნება გამარჯვება სასტიკ მაისში!
  
  მე ვანადგურებ ორკებს არბალეტით,
  ათიოდე ჯუჯის ერთდროულად მოჭრა...
  მჭირდება ტროლის ცხვირზე კბენა,
  მე მეომარი გავხდი, ძალიან მხიარული!
  
  არასოდეს ასეთი ბიჭისთვის
  სამყაროს აღსასრული, დამიჯერე, არ მოვა...
  სამუდამოდ ფეხშიშველი გავიქცევი
  რათა კაენმა არ იზეიმოს გამარჯვება!
  
  ჩვენი სამშობლო ჩვენი წმინდა ქვეყანაა,
  ჩვენ არ ვინანებთ, ენდეთ თქვენს ცხოვრებას...
  მიუხედავად იმისა, რომ სატანა თავს ესხმის ხალხს -
  იქნება, მონარქიზმის ხე აყვავდება!
  
  გაუმარჯოს ბრიტანეთს, მამაცი მიწა,
  ის შეიცავს სამშობლოს უდიდეს დიდებას...
  წმიდა ენომაუსი ერთხელ მართავდა,
  დღეს გოგონები ორციზმს ებრძვიან!
  
  არა, ჩვენ არასოდეს დავთმობთ მტერს,
  დაე, მზე ანათებდეს პლანეტაზე...
  ვარსკვლავი ანათებს კაშკაშა,
  ჩვენ გვექნება ნათელი ადგილი სამოთხეში!
  
  ღმერთი იესო არის ყველაფრის უფალი,
  კაცობრიობისთვის ჯვარს აცვეს ბოროტმა...
  მადლობა მას ხალხო
  შენც სულ ცოტა წმიდა იყავი!
  
  ფეხშიშველი გოგონა რაინდს ელოდა,
  ვეძებდი ბზინვარებამდე გაწმენდილ ჯავშანს...
  როგორც ჩანს, ასეთი პალასი არის ბედი,
  მართალი გითხრათ, სიყვარულით შეხვდით რაინდს!
  
  მჯერა, რომ ბედნიერება მოდის პროგრესიდან,
  მეცნიერებაში მკვდარი ადამიანები აღდგებიან...
  ვინც იცის სექსი, ხელმისაწვდომი იქნება,
  ექსტაზში ვიქნებით - დინამიკები არ იბზარება!
  გოგონამ ჩაიცინა და თითი დაუქნია:
  -კარგი რა ჯიუტი ხარ! დაგავიწყდა, რომ ახლა ბავშვი ხარ. და კიდევ ათასი წელი იქნება ბავშვი. თქვენ კი ჩვენზე თავდავიწყება გაქვთ. წინა ცხოვრება არ ითვლება. ჯერ კიდევ ათი სრული საუკუნე გაქვს წინ, მე კი ნაკლები ვიკონტესები!
  გულივერმა ღიმილით დაუქნია თავი:
  - თანაგიგრძნობ!
  გოგონამ ჩაილაპარაკა:
  -აბა რა გენიალური რამე თქვი ამ თემაზე!
  გულივერმა კვლავ დაიწყო პოპულარული გამონათქვამების გადმოცემა;
  თუ გინდა გახდე ღმერთი, ნუ იქნები მაიმუნი უწმინდურების მიბაძვის ჩვევაში!
  თუ ხარივით არ გინდა იმუშაო, ყელზე საყელო გამოგივა!
  ვიკონტესამ შეაწყვეტინა:
  - ასეთი ფილოსოფიის და აფორიზმების მოსმენა რომ აღარ მინდოდა! ჯობია ისევ რაღაც სასაცილო იმღერო!
  ბიჭმა კაპიტანმა გარკვეული უხალისოდ დაიწყო სიმღერა. მას არ ჰქონდა ძალა, რომ შეასრულოს, ამიტომ იმღერა ხალხური სიმღერა რუსი მეამბოხე სტენკა რაზინისგან. ჰოდა, რაც მომივიდა თავში, ვიმღერე:
  თითქოს მდინარე ვოლგის გასწვრივ, ფართო მდინარის გასწვრივ,
  ბასრი ცხვირწინ მიცურავდა ნავი, როგორც გაბედული ნიჩბები ნავზე, კაზაკები, ახალგაზრდა ბიჭები. თავად პატრონი ზის მწვერვალზე, თავად პატრონი, შესანიშნავი სტენკა რაზინი, წინ. მისგან არის წითელი ქალწული, დატყვევებული სპარსელი პრინცესა. სტენკა რაზინი არ უყურებს პრინცესას და უყურებს დედას ვოლგაზე. როგორც თქვა მუქარამ სტენკა რაზინმა: "ოჰ, შენ ხარ გოი, ვოლგა, ძვირფასო დედა! სულელური ასაკი გამახარე, გრძელ ღამეში დამამშვიდე, მაკანკალე, მომაბეზრე უამინდობაში, კარგი მეგობარი არ ხარ ჩემთვის? დაიძინე, ჩემი კაზაკები სიკეთით დაჯილდოვდი, რომ არაფერი მოგცათ. ჯერ კიდევ." როგორ გადმოხტა აქ საშინელი სტენკა რაზინი, აიყვანა სპარსელი პრინცესა, წითელი ქალწული ტალღებში გადააგდო, დედა ვოლგას თაყვანი სცა.
  სტენკა რაზინი
  ქალაქ ასტრახანში გაემგზავრა
  საქონლის ვაჭრობის მიზნით.
  გუბერნატორმა დაიწყო საჩუქრების მოთხოვნა. სტენკა რაზინმა მოიტანა ხრაშუნა ქვები, ხრაშუნა ქვები - ოქროს ბროკადი. გუბერნატორმა დაიწყო ბეწვის ქურთუკის მოთხოვნა. ძვირადღირებული ბეწვის ქურთუკი: იატაკები ახალია, ერთი თახვია, მეორე თახვია. სტენკა რაზინი არა. მიეცით მას ბეწვის ქურთუკი "დამიბრუნე, სტენკა რაზინ, მომეცი ბეწვის ქურთუკი შენი მხრიდან!" თუ დამიბრუნე, მადლობა; ღია ველი მწვანე მუხის ხეზე, მწვანე მუხის ხეზე და ძაღლის ბეწვის ქურთუკში." სტენკა რაზინმა დაიწყო ფიქრი: "კარგი, გუბერნატორო, აიღე ბეწვის ქურთუკი, აიღე ბეწვის ქურთუკი, ხმა არ იყოს. ."
  რომ ეს არ არის ცხენის საყვირი, არ არის ხალხის ჭორები,
  არ არის საყვირის ხმა მინდვრიდან, მაგრამ ამინდი უსტვენს, გუგუნებს, სტვენს, გუგუნებს, ასხამს, მეპატიჟება, სტენკა რაზინი, გავისეირნოთ ზღვაზე, ლურჯზე. : "კარგი, გაბედული ყაჩაღი ხარ, აზარტული ყაჩაღი, აჯანყებული მეჩხუბე, შენ ასხდები შენს სწრაფ ნავებს, გაშალე თეთრეული იალქნები, გაიქეცი ცისფერ ზღვაზე. მე მოგიტან სამ ნავს: პირველ გემზე არის. წითელი ოქრო, მეორე გემზე არის სუფთა ვერცხლი, მესამე
  გემზე
  არის ქალწული სული.
  . თავი No2.
  გოგონამ, შიშველ პატარა ფეხზე აწკრიალდა, ტაში შემოჰკრა და ჭიკჭიკებდა:
  - რა საყვარელია! მართლა სასწაული ბიჭი ხარ! და რატომ არის საჭირო ზრდასრული?
  გულივერმა ღიმილით უპასუხა:
  "მე თავს უკეთ ვგრძნობ, ვიდრე ოდესმე ბიჭის სხეულში!" მე კი ძალიან მებრძოლ და პოზიტიურ განწყობაზე ვარ!
  ბიჭი-კაპიტანი კი შიშველ, პატარა, ახლად გარუჯულ ფეხებს აფრქვევს.
  შემდეგ მან იმღერა:
  პირველკლასელი, პირველკლასელი,
  დღეს შენი დღესასწაულია...
  საათი ლამაზი და მხიარულია,
  პირველი შეხვედრა სკოლასთან!
  გულივერმა კი თვალი ჩაუკრა თავისი თეთრკბილიანი ღიმილით. იმ დღეებში, ღმერთმა ქნას, რომ კბილი გტკივა, ასეთი ტანჯვა იქნებოდა! და აი, მშვენიერია, შენ სამუდამოდ ბავშვი ხარ და ფაქტიურად ასი პროცენტით ბედნიერი - ოჰ, ო, ოჰ!
  ეს ნამდვილად სასაცილოა. შენ თავს უფრო და უფრო აღიქვამ, როგორც ბიჭი.
  მაგრამ იყო ძალიან კარგი მომენტები. ასე იყო გულივერი ჯადოქრების სამეფოში, რომლებსაც შეეძლოთ მიცვალებულთა სულების გამოძახებაც კი. შემდეგ სიკვდილიც კი გახდა უშიშარი - ეს ნიშნავს, რომ არსებობს სხვა სულები და სიცოცხლე გრძელდება სიკვდილის შემდეგ.
  აი, რა შესანიშნავია მსგავსი რამ.
  ბიჭმა ბილიკზე შიშველი ფეხების აწევა განაგრძო და ბავშვური კბილების გაშიშვლებით დაიწყო სიმღერა;
  Გამარჯობა დედა! უკვე მეორედ ვცდილობ მოგწერო. ახლა კი ჩემს თვალწინ ხარ და თითქოს ყველა პრობლემა გაქრება.
  
  მთვარე ცურავს ცაზე, ქუჩაში სიჩუმეა,
  და მხოლოდ დედა იღვიძებს სახლში.
  და ღამით ის ჩუმად გაგიღებს კარს,
  დამიჯერე, სხვა არავინ, მხოლოდ დედა.
  და ღამით ის ჩუმად გაგიღებს კარს,
  დამიჯერე, სხვა არავინ, მხოლოდ დედა.
  
  და თუ ვინმე ოდესმე შეწყვეტს ჩვენს სიყვარულს,
  მხოლოდ დედა მოიწმენდს ცრემლებს და გაიგებს.
  და თუ ჩვენ ოდესმე წავალთ გრძელ მოგზაურობაში,
  მაშინ მხოლოდ დედა გველოდება.
  და თუ ჩვენ ოდესმე წავალთ გრძელ მოგზაურობაში,
  მაშინ მხოლოდ დედა გველოდება.
  
  როგორ ვართ? დიახ, რატომღაც ყველა გაიფანტა. ანკა გარდაიცვალა და სტიუარდები დაშორდნენ. დიახ, რატომღაც ყველაფერი არეულობაშია. Დედა! რატომ ხარ ჩუმად?
  
  მთვარე ცურავს ცაზე, ქუჩაში სიჩუმეა,
  და მხოლოდ დედა იღვიძებს სახლში.
  და ღამით ის ჩუმად გაგიღებს კარს,
  დამიჯერე, სხვა არავინ, მხოლოდ დედა.
  
  ამჯერადაც ჩემს წერილს არაფერი დაემართა. დედა, მაგრამ აუცილებლად დავწერ, აუცილებლად. Ვწუხვარ.
  
  და ღამით ის ჩუმად გაგიღებს კარს,
  დამიჯერე, სხვა არავინ, მხოლოდ დედა.
  და ღამით ის ჩუმად გაგიღებს კარს,
  დამიჯერე, სხვა არავინ, მხოლოდ დედა.
  გოგონამ ჩაიცინა და აღნიშნა:
  - კი, საქმეები ასეა... დედაზე ფიქრობდი. არც დედა გვყავს და არც მამა?
  გულივერს გაუკვირდა:
  - Ვაუ! Როგორ არის ეს შესაძლებელი? როგორ დაიბადე?
  ვიკონტესამ ღიმილით უპასუხა:
  - ღერო ხალხთან მიჰყავს ბავშვებს. და ჩვენ გვყავს ზღაპრული დრაკონი. მხოლოდ ხალხში ზღაპარი ღეროს შესახებ არის მხოლოდ გამოგონილი პატარა ბავშვებისთვის, მაგრამ ჩვენთან დრაკონი რეალურია. იმიტომ რომ ჩვენც მოკვდავები ვართ და დროდადრო ჩვენი მოსახლეობის შევსება გვჭირდება.
  ბიჭმა კაპიტანმა შენიშნა:
  - ათასი წელი მაინც ასე ხანმოკლეა! მით უმეტეს, თუ ყოველთვის ძალით და ენერგიით ხართ სავსე!
  გოგონამ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - თვალის დახამხამებაში გაფრინდეს! თქვენ არ გექნებათ დრო, რომ უკან გაიხედოთ! თუმცა, მეორეს მხრივ, დიდი ალბათობით, კარიერში გაგყიდით და იქ დრო ძალიან ნელა მოძრაობს!
  გულივერმა აიღო და იმღერა:
  - იმის შესახებ, რომ შრომა წამებაა,
  ზამთარში და გაზაფხულზე...
  ერთადერთი გამონაკლისი არის
  როცა სატანასთან ხარ!
  ვიკონტესამ შუბლი შეჭმუხნა:
  - ასეთი გულმოდგინე ქრისტიანი ხარ. ახლა კი უკვე გამახსენდა სატანა! სად არის შენი რწმენა!
  გულივერმა გულწრფელად უპასუხა:
  - რა თქმა უნდა, მე მწამს ღმერთის.
  მე კი მთელი გულით მიყვარს ქრისტე...
  წაგება მივიღეთ
  მაგრამ მას აქვს კარი!
  გოგონამ გაბრაზებულმა დაარტყა შიშველი პატარა ფეხი და დაიკივლა:
  - რამე ვიმღეროთ, ფილოსოფოსო!
  გულივერმა აიღო და კვლავ იმღერა;
  ისმინეთ ჭექა-ქუხილი
  ველური ყვირილი წყევლა, ტირილი და კვნესა,
  ეს არის ანგარიშების დრო -
  შეებრძოლე არმაგედონს, შეებრძოლე არმაგედონს!
  ვიკონტესამ გაბრაზებულმა დაარტყა პატარა შიშველი ფეხი და იღრიალა:
  - არ მიყვარს ასეთი სიმღერები!
  ბიჭის კაპიტანმა სარკასტულად გაიცინა:
  -როგორ არ მოგწონს? მაშინ თავად იმღერე, თუ ჩემი მუსიკა არ მოგწონს!
  ვიკონტესამ კბილები გამოსცრა და იღრიალა:
  - ავიღებ და ვიმღერებ!
  გოგონამ აიღო და დიდი ენთუზიაზმით დაიწყო სიმღერა, კბილები თეთრი, სპილოს ძვალივით გამოჩენილი;
  ჩვენ კი ელფი გოგოები ვართ,
  ჩვენ გვიყვარს ბრძოლა სამშობლოს დიდებისთვის...
  ჩვენ გვყავს მებრძოლი, ფეხშიშველი ელემენტი,
  და ჩვენ გვჯერა, რომ ავაშენებთ ელფინიზმის სასახლეებს!
  
  არ არსებობს უფრო ლამაზი ქვეყანა ჩვენი ელფისთვის,
  მასში არის მთელი მსოფლიოს ხალხების მზე...
  და მიეცით სატანის ურდოს თავდასხმა,
  შექსპირზე უფრო მაგარ რამეს გავაკეთებთ!
  
  გიყვართ ჩვენი საუკუნეების სამშობლო,
  რომ ჩვენი ისტორია სამშენებლო ობიექტებში გაიზარდა...
  ყველაზე დიდი და ბრწყინვალე გვირგვინებიდან,
  მათ ერთხელ მოამზადეს სპარტანული ფაფა!
  
  მიწაზე ნუ აგდებ ჩვენს სამშობლოს,
  რაც საამაყოა, უბრალოდ წმინდა...
  როცა ორთავიან არწივს დავიფიცეთ,
  ახლა კი ჩაქუჩი და ნამგალი ჩვენთვის ძვირფასია!
  
  ჩვენ ზეცაზე მაღლა ავფრინდებით,
  ჩვენ ავიმაღლებთ სახურავებს კოსმოსამდე...
  ძლიერი ქერუბიმი ტრიალებს ჩვენს ზემოთ,
  ასეთი დიდი სიტყვა - ელფია!
  
  სისხლიანი ცრემლები არ ჩამოვა,
  ელფი კი ურწმუნოების ქუსლს არ დააბიჯებს...
  ჩვენი წმინდა ოცნება ახდება,
  ადექით დივნიდან ბიჭებო!
  
  უსაზღვრო სივრცე, მშფოთვარე და მარტივი,
  ასეთი ლამაზი სიტყვა - ელფია,
  ჩვენ გამოვიტანთ ბოროტ განაჩენს ვერმახტზე,
  და გავახაროთ ჩვენი სამშობლო!
  
  დაე, აყვავდეს ჩვენი პატრონიმი,
  ბუჩქივით ედემის ბაღის კენკრის ფერი...
  ჩვენ გაბედულად ვანადგურებთ მტერს,
  ბიჭი ღვთისგან ჯილდოს მიიღებს!
  
  არ მჯერა რა მოხდება ორქშიზმის გამარჯვებით,
  გასეირნება ელფსკვაში, ლილვაკებში რხევით...
  დაე, წმინდა ელფინიზმი ბატონობდეს ელფიაში,
  გოგოები დარბიან, ფეხები ისე უციმციმებენ!
  
  ნუ იტირებთ, მეგობრებო, რომ თქვენი ქმრები დაეცა,
  ყველა მკვდარი აღდგება სვაროგის ნებით...
  ვინ დაჭრეს, ვინ დაეცა იარაღიდან,
  მაგრამ ჩვენ ყველანი ვიბრძოდით მამაცურად და პატიოსნად!
  
  არ ვიცი, რატომ სუფევს ბოროტება მსოფლიოში,
  რატომ მისცა უფალმა ძალა მოწინააღმდეგეებს...
  ელფებს ხშირად არ გაუმართლათ ბრძოლებში,
  მიუხედავად იმისა, რომ ბრძოლაში არ არის მამაცი ჯარისკაცი!
  
  აბა, პატარა ელფო, შენ მამაცი ხარ, იცი,
  შენ იცი ბრძოლა და ძალიან მამაცი ხარ...
  დიდი მეფე ზის ტახტზე,
  ჩვენ ავირჩიეთ, დამიჯერეთ, ტყუილად კი არა!
  
  ჩვენს სამშობლოში არის იისფერი ყვავილები,
  ზურმუხტის ტყეები, მარგალიტის არყის ხეები...
  ელფია მშვენიერია - სილამაზის გვირგვინი,
  ორკოლფს მაინც სურს სამშობლოს განადგურება!
  
  არა, ელფ-გოგოები ასეთი მებრძოლები ვართ,
  რა არის პლანეტაზე უფრო მამაცი და მაგარი...
  დაე, ჩვენი შვილები და მამები იამაყონ ჩვენით,
  დაე, ღრუბლები გაიწმინდოს სამშობლოს თავზე!
  
  არ ვიცი გოგოები რაზე მოვლენ,
  შევძლებთ თუ არა სამშობლოს გაბედნიერებას...
  ჩვენ შეჩვეული ვართ ბასრი ხმლით ბრძოლას,
  და ჩვენ ვიმარჯვებთ, მერწმუნეთ, ლამაზად!
  
  არ იცის, რამდენად ძლიერია მტერი
  ელფების სული, რწმენით ლამაზი ხალხი...
  ჩვენ აუცილებლად დავამარცხებთ ჩვენს მტრებს ბრძოლაში,
  ჯილდოდ მივიღოთ წმინდა თავისუფლება!
  
  ასე რომ იცოდე ბედნიერება და მშვიდობა სამშობლოში,
  იგი ბაიონეტებზე მოიტანეს ელფების წისქვილმა...
  ახლა ჩვენი ყველაზე ძლიერი ქერუბიმია
  და ჩვენი ბიჭები იმდენად ოსტატურები არიან თავიანთი დარტყმებით!
  
  გადის საუკუნეები, მოვა ელფინიზმი,
  ყველა, ვინც ბრძოლაში დაეცა, სხეულით აღდგება...
  და გზა სამუდამოდ მაღლა დგას, არც ერთი წამით ქვემოთ,
  სამყარო ჩვენთვის ძალიან პატარაა კიდეების გარეშეც!
  ვიკონტესამ ისე ლამაზად მღეროდა, ძალიან მოხდენილი, ბავშვური ფეხებით აჭედავდა. გულივერს ნანობდა კიდეც, რომ გოგო იყო. უფროსი გოგონა ბევრად უფრო მიმზიდველი იქნებოდა. განსაკუთრებით ქუსლის მოხრა ძირზე.
  კარგი, თუნდაც ასე. ბიჭმა კაპიტანმა უპასუხა:
  - მსგავსს არაფერს ვაკეთებთ, უბრალოდ ვმღერით და ვხალისობთ!
  გოგონამ ჩაილაპარაკა:
  - ვისი ხმა ამღერებდა, შენი კი ღრიალებდა!
  და იყო პაუზა. მეზღვაურები რომ გახდნენ, ახლა ბასრი ქვებზე დადიოდნენ თითქმის ტკივილის გარეშე. ბავშვების შიშველი ფეხები ძალიან სწრაფად უხეშდება. ეს ნამდვილად დადებითი ფაქტია. და, რა თქმა უნდა, განწყობა იზრდება.
  ყმა ბიჭებმა სიმღერაც კი დაიწყეს;
  დღის მზის სხივებში ზურგი ცეცხლით იწვის,
  ზედამხედველს არ სძინავს და მათრახი ერთგულია.
  როცა ღამე დადგება, თეთრკანიან ჯენტლმენს
  თავის საწოლში თეთრი ბუმბულის საწოლებს შორის დაიძინებს.
  
  მე, მთელი ცხოვრება ლერწმიდან შაქარს რომ ვიღებდი, ჯოხით მანჟეტის გარდა სხვა გასამრჯელო არ ვიცოდი, ხელი არ მეხვევა და მოღრუბლული მზერა მიმძიმს, მაგრამ გული საშინლად მიცემს, ცეცხლოვანი განგაშივით!
  
  გავრბივარ და ქურდივით ვიმალები, ბალახი არ არის მაღლა, ჯერ არ მესმის ძაღლების ხმა, მაგრამ ეს მხოლოდ ახლაა, მეორე დილით დამიჭერენ, პოსტიდან ჩამოკიდებენ და ძმები-ბიჭები დამიჭერენ. შეხედეთ მათი შუბლის ქვემოდან.
  
  მე უკვე წყურვილით ვკვდები, წყალს ვერ ვხედავ, მაგრამ მთელი დღე თავისუფლება, ვინ წაართმევს მას!
  სიმღერა, რა თქმა უნდა, არ არის ღმერთმა იცის რა. და ეს არ მატებს ოპტიმიზმს.
  გულივერმა ბავშვური ღიმილით შენიშნა:
  - აი ასეთი გადახვევები აქვს ბედს! ამიტომ მივდივარ და არ ვიცი სად. და რა ელის წინ... ისე, ჩემს წინა თავგადასავალში რაღაცნაირად მეტი დინამიკა და ინტერესი იყო. აქ კი მხოლოდ სიმღერებია და საათის მექანიზმიანი რობოტივით ტრიალებთ.
  ვიკონტესამ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - დინამიკა გჭირდება? რა არის ეს შესაძლებელი!
  და გოგონამ ქამარიდან მათრახი აიღო და გულივერს სცემეს. ბიჭი ტკივილისგან ყვიროდა და იკივლა:
  - ეს სულაც არ ვიგულისხმე!
  ვიკონტესამ გაიცინა და უპასუხა:
  -მაგრამ განათლება გჭირდება! იქნებ რამე სასაცილო ამბავი მომიყვეთ?
  ბიჭმა კაპიტანმა თავი დაუქნია და დაიწყო ამბის ქსოვა:
  იმპერატორმა დიოკლეტიანემ უარი თქვა ძალაუფლების გადადგომაზე, რადგან მიხვდა, რომ მის გარეშე რომის იმპერია ვერ გადარჩებოდა. უფრო მეტიც, დიოლექტანს საბოლოოდ ეყოლა ვაჟი და მემკვიდრე, მეტსახელად იულიუსი, კეისრის მსგავსად. იმპერატორი მართავდა 320 წლამდეც, რომელმაც მოახერხა რომის ძველი რწმენის განმტკიცება წარმართობის მოდერნიზაციით. იუპიტერი გახდა მთავარი ღმერთი, რომელმაც, როგორც გაირკვა, სამყაროც შექმნა.
  ასევე გაჩნდა და განმტკიცდა მოძღვრება ზეცის და ჯოჯოხეთის შესახებაც. ანუ ჰადესის პირქუში სამეფოს ნაცვლად შემოიღეს მოძღვრება ზღაპრული იმპერიის შესახებ, სადაც მიცვალებულთა სულები იღებენ სხეულებს და კვლავ ცხოვრობენ. მეომრ გმირებს, რა თქმა უნდა, ხარჭებიც ჰყავთ და დღესასწაულებს აღნიშნავენ. იმპერატორებს კი იქ საკუთარი ძალაუფლება აქვთ. და რა თქმა უნდა, მონები მონებად რჩებიან. მაგრამ ვინც თავის ბატონს ემორჩილება და კარგად იქცევა - მათ აქვთ უფრო ადვილი და უკეთესი ცხოვრება და სიკვდილის შემდეგ ეძლევათ ახალგაზრდა და ჯანმრთელი სხეული. ხოლო ურჩ მონებს და ქრისტიანებს ძალიან სასტიკად აწამებენ და ისე სასტიკად აწამებენ, რომ მხოლოდ ტირილი და მონანიება შეუძლიათ.
  დიოკლეტიანეს გარდაცვალების შემდეგ მისმა ვაჟმა იულიუსმა განაგრძო მამის ტრადიციები. და მან რამდენიმე აგრესიული კამპანიაც კი წამოიწყო - იმპერიის სამხრეთი საზღვარი თავად ინდოეთამდე მიიტანა.
  ასე გაჩნდა კიდეც დიოკლეტიანეთა ახალი დინასტია. რაც რომს სტაბილურობასა და კეთილდღეობას აძლევდა. ქრისტიანობა თანდათან გაქრა და ჩავარდა. მართლაც, ქრისტეს შესახებ ზღაპარი თანდათან გადავიდა მოდიდან. ქრისტიანებმა კი ვერ დაამტკიცეს, რომ რაიმეს გაკეთება შეეძლოთ ან რაიმეს ღირდნენ. ასე რომ, ყველაფერი დავიწყებისკენ წავიდა, რასაც ბევრი იუდაიზმის განშტოებად თვლიდა. მაგრამ არაბებს შორის, რომლებიც ჯერ კიდევ არ იყო დაპყრობილი დიდი რომის მიერ, გამოჩნდა მაგომედი.
  ამ დროისთვის რომაელებმა უკვე დაიპყრეს ინდოეთი. მათი იმპერია იმდენად დიდი გახდა, რომ ძნელია მართვა. ევროპაში რომაელებმა მიაღწიეს ვისტულას. და მათ დაიპყრეს თითქმის მთელი გერმანია. ხოლო სამხრეთით, ნილოსის გასწვრივ მოძრაობით, მათ დაიმორჩილეს სუდანი და ეთიოპია. მაგრამ სამეცნიერო პროგრესი ნელა განვითარდა.
  და ძალიან რთული აღმოჩნდა ასეთი ტერიტორიების ერთი ცენტრიდან კონტროლი.
  მაშასადამე, ღარიბები და უდაბნოში მცხოვრები არაბები მარტო დარჩნენ.
  ისევე, როგორც რომაელებმა არ დაიპყრეს სლავები, რომლებიც ცხოვრობდნენ ძალიან შორს და მკაცრ კლიმატში. და ჩინეთი, რომელიც ასევე სავსეა მთებით, მდინარეებითა და უდაბნოებით და აქვს დიდი მოსახლეობა. ასე რომ, რომის იმპერია დიდია როგორც მოსახლეობით, ასევე ტერიტორიით. იმპერატორებს განსაკუთრებით არ სურთ ჩინეთში წასვლა.
  აფრიკაში არც გზებია და არც კომუნიკაციები. ასევე, იყო რამდენიმე, ატლანტის ოკეანის გაღმა ამერიკამდე, მაგრამ ისინი ასევე ჯერ კიდევ არ იყვნენ საკმარისად მომწიფებულნი. მიუხედავად იმისა, რომ ზოგიერთი გემი უფრო შორს მიცურავს.
  მაგრამ მუჰამედის მეთაურობით, არაბთა ჯარებმა, დაიმორჩილეს საუდის არაბეთი, შეიჭრნენ რომის სამფლობელოებში.
  მაგრამ რომაელებს, რა თქმა უნდა, მრავალჯერ მეტი მოსახლეობა და ჯარი ჰყავთ, ვიდრე არაბებს.
  თუმცა, ისინი მიმოფანტულია მრავალ პროვინციაში. ამასობაში არაბული ჯარები იმყოფებიან პალესტინაში. და მათთან იბრძვის რომაელი გამგებელი მორიელი, ხუთი ლეგიონით და დაქირავებული არაბული კავალერიით. მაგრამ ბრძოლის გადამწყვეტ მომენტში არაბები გადავიდნენ მუჰამედის მხარეს და დაარტყეს რომაელებს ზურგში.
  და იყო დიდი და სისხლიანი ხოცვა-ჟლეტა.
  და დაიწვა რომის პროვინციები. მაგრამ მუჰამედი მოულოდნელად გარდაიცვალა. და მრავალი და კარგად ორგანიზებული ჯარი ჩამოვიდა სხვა პროვინციებიდან. და არაბები დამარცხდნენ.
  შემდეგ კი ისინი მთლიანად დაიპყრეს. მაგრამ ეს ყველაფერი ფუჭი არ ყოფილა. და რომის ახალმა იმპერატორმა კონსტანტინემ გადაწყვიტა ყურანიდან რაღაც ისესხეს. მანამდე არის უზენაესი ღმერთის რწმენა და სხვა ღმერთებისა და ღვთაებების აკრძალვა. თუმცა, თავად რომის იმპერატორი გამოცხადდა ალაჰის სახედ და უზენაეს ღმერთად დედამიწაზე და მატერიალურ სამყაროზე. ასე გაჩნდა ახალი რელიგია - ისლამის მსგავსად, მაგრამ რომაული გზით.
  რა თქმა უნდა, ნამაზი, რამადანი, ღორის ხორცის ჭამისა და ღვინის დალევის აკრძალვა, ასევე მექაში ჰაჯი გაუქმდა, როგორც არასაჭირო. მაგრამ, რა თქმა უნდა, თავად პოლიგამია ლეგალიზებულია. ჰოდა, ჰაჯის ნაცვლად მექაში, ჰაჯი რომში. და რა თქმა უნდა ბევრად მეტი.
  ქალებს ასევე არ ეკრძალებოდათ ნახევრად შიშველი სიარული. მაგრამ, რა თქმა უნდა, სხვა რელიგიები აკრძალული იყო. იუდაიზმის ჩათვლით. და პატივი სხვა ღმერთებსაც. ადრე არსებობდა მთავარი ღმერთი, იუპიტერი, რომელიც რომაელებმა შექმნეს სამყაროს მთავარ შემოქმედად, მაგრამ სხვა ღმერთებიც რჩებოდნენ თაყვანისცემის ობიექტებად. ახლა კი სრული აკრძალვა შემოიღეს.
  ასე გაჩნდა და ჩამოყალიბდა საბოლოო მონოთეიზმი.
  რომის იმპერიამ განაგრძო ტერიტორიული დაპყრობები!
  გოგონამ შეაწყვეტინა:
  - ეს, რა თქმა უნდა, საინტერესოა, მაგრამ მოდით უკეთ ვიმღეროთ!
  გულივერმა ღრმად ჩაისუნთქა და სიმღერა დაიწყო;
  რამდენად ხშირად ვხეტიალობთ
  და ჩვენ უბრალოდ გვავიწყდება
  რომ სამყაროს ამაოება მართავს.
  ხანდახან სიყვარულზე ვთამაშობთ,
  ჩვენ არ ვამჩნევთ ცოდვებს
  და ჩემს გულში არის ტკივილი და სიცარიელე.
  
  გუნდი:
  მიდი იესოსთან და უთხარი:
  აღარ შემიძლია ასე ცხოვრება
  აღარ მინდა ცოდვა...
  Ვწუხვარ.
  მოდი იესოსთან და ირწმუნე
  ეს ცხოვრება ახლა შეიცვლება
  და რომ ქრისტეს წმიდა სისხლი
  გიშველის.
  
  უფალი ნებისმიერს აპატიებს
  ის განკურნავს ავადმყოფებს
  აავსეთ გული სიკეთით.
  მისი სიყვარული წმინდაა
  ცხოვრობს და იმარჯვებს
  მოაქვს სიხარული და მშვიდობა.
  
  გუნდი:
  მიდი იესოსთან და უთხარი:
  აღარ შემიძლია ასე ცხოვრება
  აღარ მინდა ცოდვა...
  Ვწუხვარ.
  მოდი იესოსთან და ირწმუნე
  ეს ცხოვრება ახლა შეიცვლება
  და რომ ქრისტეს წმიდა სისხლი
  გიშველის.
  ვიკონტესამ პირქუშად შენიშნა:
  - რატომღაც სიმღერა არ არის ძალიან არტისტული! შეგიძლიათ იმღეროთ ქრისტეზე, რაღაც უფრო ნათელი და ლამაზი?
  გულივერმა ბავშვური მხრები აიჩეჩა და უპასუხა:
  - რამე ნათელი გინდა? მაგრამ განა იესო ისეთივე კაშკაშა არ არის, როგორც მზე შუადღისას ეკვატორზე?
  გოგონამ ჩაიცინა და უპასუხა:
  - კარგი, მერე ისევ ისე იმღერე, როგორც შეგიძლია, თუ, რა თქმა უნდა, რაღაცის უნარი გაქვს.
  ბიჭმა კაპიტანმა ენთუზიაზმით დაიწყო სიმღერა;
  შენ ხარ სიცოცხლე, შენ ხარ სინათლე, სიყვარულის აღთქმა,
  შენ ხარ სიცოცხლე, შენ ხარ სინათლე, სიყვარულის აღთქმა,
  
  შენ შემოხვედი ჩემს ცხოვრებაში და აავსე ყველაფერი შუქით,
  გაანათა, მომცა
  ტკივილის ადგილას არის სიხარული, მადლი არის ხსნა,
  ახლა მე ვარ შეთანხმებაში
  
  იესო შენ ხარ ჩემი სიცოცხლე, შენ ხარ ჰაერი და წყალი ჩემთვის,
  შენ ხარ ჩემი სამყარო, ჩემი სული გადიდებს შენ.
  იესო შენ ხარ ჩემი სიცოცხლე, შენ ხარ ჰაერი და წყალი ჩემთვის,
  შენ ხარ ჩემი სამყარო, ჩემი სული გადიდებს შენ.
  
  მესმის შენი ხმა, შენ ჩემს გვერდით ხარ,
  მე შენს ხელში ვარ, ვიცი
  შენზე ძვირფასი არავინაა, შენ ხარ ჩემი ჯილდო,
  სამუდამოდ შენთან ერთად...
  
  იესო შენ ხარ ჩემი სიცოცხლე, შენ ხარ ჰაერი და წყალი ჩემთვის,
  შენ ხარ ჩემი სამყარო, ჩემი სული გადიდებს შენ.
  იესო შენ ხარ ჩემი სიცოცხლე, შენ ხარ ჰაერი და წყალი ჩემთვის,
  შენ ხარ ჩემი სამყარო, ჩემი სული გადიდებს შენ.
  იესო შენ ხარ ჩემი სიცოცხლე, შენ ხარ ჰაერი და წყალი ჩემთვის,
  შენ ხარ ჩემი სამყარო, ჩემი სული გადიდებს შენ.
  
  შენ ხარ სიცოცხლე, შენ ხარ სინათლე, სიყვარულის აღთქმა,
  შენ ხარ სიცოცხლე, შენ ხარ სინათლე, სიყვარულის აღთქმა,
  
  ყოველდღე მინდა შენთან უფრო ძლიერად ვიყო,
  მხოლოდ შენით ვცოცხლობ, ღმერთო ჩემო,
  უწყვეტად ვიმღერებ, შენთვის ვიმღერებ,
  მთელ ცხოვრებაზე მეტად მიყვარხარ.
  ყოველდღე მინდა შენთან უფრო ძლიერად ვიყო,
  მხოლოდ შენით ვცოცხლობ, ღმერთო ჩემო,
  უწყვეტად ვიმღერებ, შენთვის ვიმღერებ,
  მთელ ცხოვრებაზე მეტად მიყვარხარ.
  
  იესო შენ ხარ ჩემი სიცოცხლე, შენ ხარ ჰაერი და წყალი ჩემთვის,
  შენ ხარ ჩემი სამყარო, ჩემი სული გადიდებს შენ.
  იესო შენ ხარ ჩემი სიცოცხლე, შენ ხარ ჰაერი და წყალი ჩემთვის,
  შენ ხარ ჩემი სამყარო, ჩემი სული გადიდებს შენ.
  იესო შენ ხარ ჩემი სიცოცხლე, შენ ხარ ჰაერი და წყალი ჩემთვის,
  შენ ხარ ჩემი სამყარო, ჩემი სული გადიდებს შენ.
  იესო შენ ხარ ჩემი სიცოცხლე, შენ ხარ ჰაერი და წყალი ჩემთვის,
  შენ ხარ ჩემი სამყარო, ჩემი სული გადიდებს შენ.
  ვიკონტესამ ხელების კვრა დაიწყო და ჭიკჭიკით დაიწყო:
  - ასე ჯობია! შენ მართლა კარგად შეგიძლია იმღერო ჩემო ბიჭო!
  გულივერმა თავი დაუქნია და უპასუხა:
  - დიახ! მე მიყვარს უზენაესი ღმერთი იესო ქრისტე და, რა თქმა უნდა, ყოვლადწმიდა ღვთისმშობელი!
  გოგონამ ღიმილით დაუქნია თავი:
  - Ეს მშვენიერია! გთხოვთ იმღერეთ ყოვლადწმიდა ღვთისმშობლის შესახებ, რათა ყველაფერი იყოს ნათელი და ლამაზი!
  ბიჭმა ფეხშიშველ ბავშვს ფეხი დაარტყა და მღეროდა;
  წმიდა, უწმინდესი ღვთისმშობელი
  მან შვა მაცხოვარი, მოგვცა ნათელი.
  მაგრამ თქვენი შვილები ზამთარში ფეხშიშველები არიან -
  და ბინძურ სარდაფებში ვხვდებით მშიერ გარიჟრაჟს!
  
  ბოლოს და ბოლოს, როგორ მოხდა, რომ სამყარო იტანჯება ბოროტებით,
  რომ უფრო მეტი ღარიბია, ვიდრე კალიების მინდვრებში.
  რომ სიცივეც კი ყინავს მცენარეებს მაისში,
  რომ ყველაზე გავრცელებული პასუხია - თუ ღარიბი ხარ, მაშინ იცეკვე!
  
  სამწუხაროა მდიდრებისთვის სპილენძის გროშის მიცემა,
  მიუხედავად იმისა, რომ მათი მამონი ადიდებულა წესიერების ზღვრამდე...
  მათი მთავარი მენტორი არის მუხის ჯოხი ჩვენს ზემოთ -
  ოღონდ მამლის ყივილზე ღრიალი გახდება!
  
  უფალმა გიბრძანა მდიდრებთან გაზიარება -
  ისე, რომ მკვდრები არ არიან და ტირილი არ ტანჯავს ღვთის სმენას.
  დაეხმარეთ სუსტებს - კეთილი სახეები ამბობენ ხატებიდან,
  თუ მოწყალე ხარ, სამოთხის გზაზე შუქურა არ გაქრა!
  
  მაგრამ ბევრისთვის მამონს სულები და ხსნა უფრო ძვირფასია,
  ამბობენ, წმინდანებს ოქროთი იყიდიანო!
  ფულის გამსესხებლის მსუქანმა ამაზრზენი სახე გაუბერა -
  და გული მშვიდობის გარეშე ცივი გრანიტია!
  
  რა გვტკივა ჩვენ, მწირი ხალხი?
  სასახლეებში კვნესაც კი არ გვესმის!
  თავშესაფარი გინდა? გქონდეს თავშესაფარი
  ციხის სახურავის ქვეშ!
  
  რატომ მოგცემთ, ჩვენთვის,
  რა ავიღეთ ძალით წარმატებით?
  შენ არაფერი იყავი და სამუდამოდ არაფერი,
  ცა არ მოგცეს!
  
  მაგრამ სიკვდილი მათ მოულოდნელად მოვიდა,
  როგორც ყოვლისშემძლე შემოქმედმა გვასწავლა!
  ახლა ისინი იქ არიან, სადაც სატანა იწვის
  სადაც მოღალატე ტანჯვისგან ღრიალებს და ღრიალებს!
  
  ასე რომ, თქვენ გადაწყვიტეთ, რომ ყოვლისშემძლე ხუმრობდა -
  ამბობდა, დიდსულოვანი იქნება ამაღლებული?
  და რომ იესო თავად არის ხორცშესხმული შემოქმედი,
  არასწორი იყო იმის თქმა, რომ ბოროტი თაგვები შეჭამენ ნივთებს?
  
  მოინანიეთ მარიამის ლოცვის წაკითხვით,
  და მუხლებზე დაცემა და მონანიება - კვნესა!
  როცა ბავშვი შენს წინ ტირის,
  და ფეხშიშველი გოგო კანკალებს სიცივისგან!
  
  აიღე შენი მჭიდრო და ძუნწი საფულე,
  ღიმილით დავხარჯოთ ფული.
  მაშინ იესო სიყვარულის ღმერთი წარმართავს,
  და ის არ მოგცემთ საშუალებას, რომ არამყარ გზაზე გადავარდეთ!
  გოგონამ თავისი საყვარელი, ძალიან მოხდენილი ხელები დაუკრა და წამოიძახა:
  -ბრავო! Მშვენიერია!
  გულივერმა, ამ მარადიულმა ბავშვმა, ჰკითხა:
  - იქნებ შენც შეგიძლია იმღერო?
  ვიკონტესამ გაზაფხულის დენდელივით კაშკაშა თავი დაუქნია და იმღერა:
  თქვენ ხედავთ მხოლოდ იმას, რისი ნახვაც გსურთ.
  მაგრამ შეიძლება ცხოვრება იყოს ისეთი, როგორიც წარმოგიდგენიათ?
  შენი გული ყინულის ბლოკია და ის დახურულია ჩემთვის.
  თქვენ მთლიანად ხართ ჩაფლული მწვავე პრობლემებით
  შენ კი სიცოცხლეს სიბრაზესა და სინანულზე ატარებ.
  შენი გული ყინულის ბლოკია და ის დახურულია ჩემთვის.
  რომ შემეძლოს შენი გულის დნობა
  ჩვენ არასდროს დავშორდებოდით.
  Დამიჯერე,
  მხოლოდ შენ შეგიძლია ყველაფრის გამოსწორება.
  
  არავითარი აზრი არ აქვს დამნაშავეს ძებნას.
  იცოდე მეც ვიტანჯები.
  მე რომ დაგკარგო გული დამწყდება.
  სიყვარული ჩიტს ჰგავს, მას თავისუფლება სწყურია.
  ნუ მისცემთ უფლებას წყენამ შეგჭამოს შიგნიდან.
  შენი გული ყინულის ბლოკია და ის დახურულია ჩემთვის.
  
  რომ შემეძლოს შენი გულის დნობა
  ჩვენ არასდროს დავშორდებოდით.
  Დამიჯერე,
  მხოლოდ შენ შეგიძლია ყველაფრის გამოსწორება.
  
  თქვენ ხედავთ მხოლოდ იმას, რისი ნახვაც გსურთ.
  მაგრამ შეიძლება ცხოვრება იყოს ისეთი, როგორიც წარმოგიდგენიათ?
  შენი გული ყინულის ბლოკია და ის დახურულია ჩემთვის.
  
  რომ შემეძლოს შენი გულის დნობა
  ჩვენ არასდროს დავშორდებოდით.
  Დამიჯერე,
  მხოლოდ შენ შეგიძლია ყველაფრის გამოსწორება.
  
  რომ შემეძლოს შენი გულის დნობა
  ჩვენ არასდროს დავშორდებოდით.
  Დამიჯერე,
  მხოლოდ შენ შეგიძლია ყველაფრის გამოსწორება.
  
  მე რომ შემეძლოს შენი გულის დნობა...
  
  ნინჯა გოგონები ტირანუსის წინააღმდეგ
  ᲐᲜᲝᲢᲐᲪᲘᲐ
  ოთხი ფეხშიშველი ნინძა გოგოს და მათი მარადიულად ახალგაზრდა გურუ-დემიურგის თავგადასავალი უაღრესად ამაღელვებელია ლორდ ტირანუსთან და სხვა ბოროტმოქმედებთან დაპირისპირებაში.
  ᲞᲠᲝᲚᲝᲒᲘ
  მათ აჩვენეს ძალიან ლამაზი ოთხი მეომრის თავგადასავალი, რომლებსაც ნინძებს ეძახდნენ. და ჰყავდათ მასწავლებელი - ცამეტი თუ თოთხმეტი წლის ბიჭი, ძალიან დაკუნთული. უფრო მეტიც, ის მხოლოდ მოზარდს ჰგავს, მაგრამ სინამდვილეში ის არის რაღაც წარმართული ღმერთი, ზეციდან დედამიწაზე განდევნილი. და ის მრავალი ათასი წლისაა. ასე რომ, ფეხშიშველი ბიჭი ავარჯიშებს ნინძა გოგოებს.
  ისე, ეს საკმაოდ სასაცილოა. უფრო მეტიც, ბიჭის შიშველი, ვარდისფერი ქუსლები ხტუნვისას ციმციმებს.
  შემდეგ კი გოგონების მოწინააღმდეგეები გამოჩნდნენ. ორი დიდი მუტანტი - ერთი ნიანგის თავით, მეორე კი ლომის. აშკარად რაღაც ცუდს აპირებენ. მაგალითად, მათ გადაწყვიტეს მოპარულიყო დიდი ალმასი ქალაქის ხაზინადან. დროის პერიოდი დაახლოებით მეოცე საუკუნის დასასრულია და ხალხის ტექნოლოგიები ჯერ არც ისე მაგარია. და ამ მუტანტებს ხელში აქვთ ლაზერული ტყვიამფრქვევები და ასევე სპეციალური გამოსხივება, რომელიც მებრძოლებს პრაქტიკულად უხილავს ხდის.
  და აქ არის ორი მუტანტი - ნახევრად ადამიანი და ნახევრად ცხოველი, რაც მათ უჩვეულოდ ძლიერს და შესაძლოა სწრაფსაც ხდის.
  ამიტომ შევიდნენ დარბაზში, სადაც ბრილიანტი ინახება. და სიგნალიზაციას და ტყვიაგაუმტარ მინას როგორ აოხრებენ. ლაზერის სხივიდან გამჭვირვალე ჯავშანი აფეთქდება.
  ნიანგი და ლომი ალმასს მივარდნენ, დაიჭირეს და ძლიერ ჩანთაში დამალეს. რა თქმა უნდა, განგაში ამოქმედდა. პოლიცია შენობაში შეიჭრა.
  მაგრამ მუტანტმა მეომრებმა, როგორც ლაზერული ტყვიამფრქვევებით დაარტყამდნენ, ერთდროულად ათიოდე მცველი მოჭრეს, როგორც მაკრატელი ბლოტი. რის შემდეგაც ლომმა და ნიანგმა უხილავ ველზე ჩართო.
  მაგრამ ოთხი გოგონა უკვე რბოლაში ასპარეზობს და სამაშველო მანქანით მიფრინავს. მათი ბიჭის გურუ, როგორც წესი, ჩნდება მოულოდნელად და კრიტიკული მომენტის ან საგანგებო სიტუაციის შემთხვევაში.
  გოგოები გაბრაზებით მღერიან:
  - ძალიან ხშირად უბედურება აკაკუნებს კარზე,
  მაგრამ მაგარი გოგოების დაჯერება არ არის რთული...
  ყოველივე ამის შემდეგ, თქვენ უბრალოდ უნდა დაურეკოთ მათ -
  მეგობრებს დიდხანს არ უნდა ელოდო!
  ისინი ძალიან სწრაფად მოძრაობენ თავიანთი საჰაერო მანქანით.
  ერთ-ერთი გოგონა ნატაშაა, რომელსაც ლურჯი თმა აქვს და ნამდვილი ტექნიკური გენიოსია. და, რა თქმა უნდა, ნინძა მეომრებმა სპეციალური სათვალეები დააყენეს, რომელიც მათ ნახვის საშუალებას აძლევდა, თუნდაც სპეციალურ ველში, რომელიც ამახინჯებდა ფოტონების მოძრაობას.
  მოკლული პოლიციელების ცხედრები... კი, ამაზრზენია. და მუზეუმის ჩამონგრეული კედლები. ძლიერი იარაღი მუტანტებისთვის Ygrek განზომილებიდან. მაგრამ, რა თქმა უნდა, ისინი არ არიან საკუთარ თავზე. მათ ჰყავთ ბოსი, რომელიც ასევე ყოველთვის არ ჩნდება მაშინვე.
  გოგონები გზას უკეტავენ მუტანტ კრიმინალებს, რომლებიც მზად არიან გადახტეს პორტალში.
  ისინი, რა თქმა უნდა, ცეცხლს ხსნიან ტყვიამფრქვევის აფეთქებისგან. გოგოები გვერდზე ხტებიან. მიუხედავად იმისა, რომ რაღაც სისულელე გამოიყურება - გქონდეს დრო, რომ გადაუხვიო ლაზერს, რომელიც დაფრინავს სინათლის სიჩქარით.
  მაგრამ კინო კინოა.
  აქ არის ყვითელი თმიანი გოგონა, რომელიც შიშველი თითებით ისვრის კერამიკის ნაჭერს. და ის დაარტყამს ლაზერულ მანქანას, დაარტყამს მას მუტანტის ხელიდან. და კიდევ ერთმა გოგონამ ესროლა ხანჯალი შიშველი ქუსლით, ის აფრინდა მონსტრის თავზე და მოხვდა მილს. გასკდა და ლომი ორთქლმა მოიცვა. ტკივილისგან და გაკვირვებისგან ავტომატიც დააგდო.
  გოგოებმა ღრიალებდნენ:
  - იბრძოლე თანაბარ პირობებში!
  საპასუხოდ, ნიანგის თავით მუტანტი მათ მერსედესის მანქანას ესვრის. ის გაფრინდება და გოგონები უფრო მაღლა ხტებიან. და მანქანა მათ შიშველ ფეხქვეშ მირბის.
  გოგონები შიშველ, ვარდისფერ ქუსლებს იცვამენ და სწრაფად ჩქარობენ მუტანტებთან მიახლოებას. და მათი კუნთები ბურთულებივით ტრიალებს გარუჯული და ელასტიური კანის ქვეშ.
  შემდეგ კი ის ჩნდება - მტერი ნომერ პირველი, ლორდ ტირანუსი შავ საბრძოლო კოსტიუმში და დახურულ ჩაფხუტში. ეს ნიშნავს, რომ წინ სერიოზული ბრძოლა გველის. გოგონები, რა თქმა უნდა, გაწვრთნილები არიან. წითელთმიან მეომარს ახსოვს, როგორ ეჭირა მათ ბიჭუნა გურუმ შიშველი, თითქმის ბავშვური ფეხების თითებით სანთელი. და ის ცდილობდა ჩაქრობას.
  და გაფრინდა, დაეჯახა ქვის კედელს. ახლა კი მეომარი შიშველი ქუსლით ცდილობს ტირანუსის მუცელში ჩაგდებას, მაგრამ ის მოძრაობს. და მისი თათი გოგონას შიშველ ძირს უკაწრავს.
  ტკივილისგან კი კვნესოდა.
  ნატაშამ, ცისფერთმიანმა გოგონამ, ჩაიკივლა:
  - გოგოები იბრძვიან მეტალისთვის, მეტალისთვის,
  სატანა მართავს შოუს იქ, მართავს შოუს იქ!
  და ის ასევე თავს დაესხა ტირანს. შავ ჯავშანჟილეტში მეომარმა ბლოკი მოაწყო. მაგრამ მუტანტი ნიანგი ცდილობდა გოგონას გვერდიდან ლოგინით გადაეძრო.
  თუმცა, მეომარი აირიდა და ლოგი ტირანუსს დაეჯახა.
  მან, მომაკვდინებელი დარტყმის მიღების შემდეგ, დაეჯახა და იღრიალა:
  -იდიოტი!
  ყვითელ თმიანმა გოგონამ შიშველი ქუსლი მუტანტი ლომის თავის უკანა მხარეს დაამატა და აჩუქა:
  - ჩვენ ყველაზე ძლიერები ვართ მსოფლიოში,
  მოდი მუტანტები ტუალეტში ჩავყაროთ...
  სამშობლოს არ სჯერა ცრემლების,
  და ჩვენ ტირანუსს დავამარცხებთ!
  აწითლებულმა გოგონამ აკოცა და მუხლი ორფეხა ლომის ნიკაპზე მიუთითა. და კბილებში გამოსცრა. და ეს ძალიან სასიკვდილო დარტყმა აღმოჩნდა.
  შემდეგ კი მუტანტი მხეცი დააბიჯა ლაზერულ მანქანას და დამანგრეველი, უჩვეულო ძალის სხივი გათავისუფლდა. რომელიც ლითონის გაპრიალებულ ზედაპირს მოხვდა, აისახა და ზუსტად ნიანგის კუდის ქვეშ მოხვდა.
  ველური ტკივილისგან იღრინდება.
  თუმცა ტირანუსი წამოხტა და ერთ-ერთი ნინძა გოგო გადააგდო მასზე. ის აგურის აგებულს შეეჯახა, პროდუქცია სხვადასხვა მიმართულებით მიმოფანტა. ეს იყო აგრესიული დაპირისპირება. ბიკინით გამოწყობილი გოგონა ოდნავ დაკაწრული იყო, ბრინჯაოსფერ კანზე სისხლჩაქცევები დატოვა.
  მაშინვე წამოხტა და დატრიალდა. შემდეგ კი ტირანმა მიიღო დარტყმა მხრის პირში და დაეცა.
  ყველაფერი კარგად იქნებოდა, მაგრამ პორტალიდან რამდენიმე საბრძოლო რობოტი გადმოხტა. და მათ ხელში აქვთ ბლასტერები.
  ნატაშამ რობოტს პატარა, თხელი, მრგვალი დისკი ესროლა და ძლივს მოახერხა ბლასტერისგან აფეთქების თავიდან აცილება. დისკი რობოტს თვალში მოხვდა და მოკლე ჩართვა გამოიწვია, რის შედეგადაც იგი ელვის ქსელში დაიფარა.
  თეთრთმიანი გოგონა ხელებზე წამოდგა. და მისმა შიშველმა, მოხდენილმა ფეხმა ესროლა ბარდა ასაფეთქებელი ნივთიერებებით.
  ის ჩავარდა დიდი რობოტის კიბერნეტიკის პირში. და როგორ აფეთქდება. კიბერნეტიკური ორგანიზმის წყვილი კიდურმა აღწერა რკალი და ერთი ლომს დაარტყა, მეორე კი ნიანგს. და ასე წარმატებული. ზუსტად თავის უკანა მხარეს. და ორივე მუტანტი ავაზაკი გარდაიცვალა.
  მართალია, ტირანუსმა მოახერხა ყვითელი თმიანი ნინძა გოგონას სხეულის გასწვრივ გვერდზე გადატანა.
  და ის გაფრინდა და რამდენჯერმე გადაბრუნდა ფრენისას. შემდეგ, თუმცა, იგი ადგა, მაგრამ ცოტა მძიმედ.
  ტირანუსმა დაიყვირა: "მიაუ და ვუფ, მოდი ვიბრძოლოთ". მაგრამ ორივე მუტანტი - ლომი და ნიანგი სპორტსმენების სხეულებით - განაგრძობდნენ გაუნძრევლად წოლას. და მათი ძლევამოსილი ტორსი ირხეოდა.
  ნატაშამ ღიმილით უპასუხა:
  -ახლა მარტო ხარ და ჩვენ ოთხნი ვართ! ბოლოს და ბოლოს, თქვენ დაასრულებთ.
  ტირანმა იღრიალა:
  - ოთხი ერთის წინააღმდეგ, ეს არ არის სამართლიანი! და ნინძა გოგონები ძალიან გულწრფელად იბრძვიან.
  წითურმა ნინძამ წაიჩურჩულა:
  - ეს არის ის, რისკენაც მიისწრაფვით? მაგრამ არის ის პატიოსანი?
  მეომარმა შავ ჯავშანში შენიშნა:
  - მაგრამ მე ბოროტმოქმედი ვარ და თქვენ, პოზიტიური ჰეროინებო! შეესაბამება თუ არა სიკეთის მეთოდები ბოროტების მიზნის მიღწევის მეთოდებს?
  ნატაშამ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - Ის მართალია! მე მას ვებრძოლები ერთი ერთზე!
  უპასუხა წითურმა ნინძამ გოგონამ.
  -არა! მე მირჩევნია მასთან ბრძოლა - ერთი ერთზე!
  თეთრთმიანმა ნინძამ წამოიკივლა:
  - Რატომ აკეთებთ? იქნებ შენზე უკეთესი და მაგარი ვარ!
  ყვითელთმიანმა ნინძამ შესთავაზა:
  - იქნებ წილისყრა? ან იქნებ ჩვენ შეგვიძლია გავაკეთოთ დათვლის თამაში?
  ნატაშამ თავი დაუქნია და ჰკითხა:
  - ქვა თუ აგური?
  ამ დროს ციმციმი გაისმა. და თავად ბიჭი გურუ გამოჩნდა. მას მხოლოდ შორტები ეცვა ძალიან დაკუნთული და გამოძერწილი ტანით, მაგრამ ცამეტი წლის იყო. ქერა თმა მოდური ბიჭური შეჭრით. დემიურგმა ბიჭმა გაბრაზებულმა დაარტყა შიშველი, გარუჯული, ძლიერი ფეხი ისე, რომ ასფალტი გაიბზარა და ხმაურიანი თქვა:
  -არა! ჩვენ მასთან დიდი ხნის ანგარიში გვაქვს! მოდი ვიბრძოლოთ ერთი ერთზე - კლასიკურ სიკეთესა და ბოროტებას ვგავართ!
  ტირანუსმა ღიმილით დაუქნია თავი, შავი ნიღაბი გაუწოდა:
  - დიდი! ძალიან საინტერესო ბრძოლა იქნება!
  ნატაშამ ლურჯი თმით იმედგაცრუებული თქვა:
  -როგორც ყოველთვის მართალი ხარ სენსეი! მაგრამ რა რჩება ჩვენთვის?
  გურუ ბიჭმა უპასუხა:
  - და შენ იზრუნე მათზე!
  და მან მარჯვენა ხელის თითით ანიშნა ჯერ კიდევ ღია პორტალზე, საიდანაც მტრის საბრძოლო რობოტები გამოდიოდნენ.
  წითელი თმით ნინძა გოგონამ აღნიშნა:
  - კარგი, ახლა ყველაფერი სამართლიანია! მეომარი გოგონები კი ღირსეულად იბრძვიან.
  და ოთხივე გოგონამ აიღო და ამოიღო თეძოებზე არსებული ქამრებიდან პატარა ბარდა ძლიერი ასაფეთქებელი ნივთიერებით. რობოტები გამოვიდნენ პორტალიდან და მათ ხელში ბლასტერები ეჭირათ. მიეცით მათ თავისუფლება და ისინი შეძლებენ დედამიწის დამონებას, ან განადგურებას, ან შესაძლოა ორივეს ერთდროულად!
  ასე რომ, ლამაზმანებმა აიღეს და დააგდეს ეს ბარდა მათი მოხერხებული ფეხების შიშველი თითებით. ისინი, რომლებიც დაფრინავენ რკალში, მოხვდნენ ოთხ მოწინავე რობოტს კისერში. და ამის მერე როგორ აიღებს და აფეთქდება.
  კიბორგების თავები ჩამოგლიჯა. ერთი მის უკან რობოტს მოხვდა და ის მთლიანად მოკლე ჩართვა იყო.
  ამასობაში გურუ ბიჭი და მისი მოწინააღმდეგე, შავ ჯავშანში გამოწყობილი, ერთმანეთს დაუპირისპირდნენ.
  ფეხშიშველი, შიშველი, ძალიან გამოკვეთილი ტანით, ბავშვი სენსეი დიდი მებრძოლის ფონზე უმნიშვნელო მოწინააღმდეგედ ჩანდა. ტირანუსი ნახევრად ადამიანია და ნახევრად დემონი. და ასევე, მას ბევრი რამის უნარი აქვს.
  დასაწყისისთვის, მან აიღო და გაათავისუფლა თავისი შავი, გრძელი, ხელთათმანიანი თითებიდან ძალაუფლების ელვისებური ჭანჭიკები. ისინი კორონას გამონადენივით ციმციმდნენ ელექტრო ქსელში.
  ბიჭმა მებრძოლმა შიშველი ფეხი ასწია და ძალის ელვა ერთბაშად ჩაქრა და თითქოს გამონადენი ასფალტის ქვეშ ჩავარდა.
  ახალგაზრდა მეომარმა თავი დაუქნია:
  - პასუხი გინდა?
  ტირანუსმა ყაყაჩოსავით ალისფერი ანათებდა მანათობელი დანა და უპასუხა:
  - ხმლის ბრძოლამ გადაწყვიტოს, რომელია ჩვენგანი მართალი და რომელი არასწორი!
  ბიჭმა-გურუმ საპასუხოდ იშიშვლა საკუთარი ხმალი, რომელიც ცისფერი ანათებდა და ღიმილით თქვა:
  - ხმლით ბრძოლა არ დაადგენს, არის თუ არა ვინმე მართალი. ეს მხოლოდ აჩვენებს, თუ რომელი ჩვენგანი არის უფრო ტექნიკური, მოხერხებული და სწრაფი!
  . თავი No1.
  ტირანმა გააკეთა პირველი ლანგვა. მან შეასრულა სამმაგი გულშემატკივართა ტექნიკა. და წითელი ხმალი აღწერდა რკალს ბიჭი-სენსეის კაშკაშა, მშვენიერ თავის თავზე. საპასუხოდ, ახალგაზრდა დემიურგი გადახტა და მოწინააღმდეგის ჯავშანს თავისი ლურჯი ხმლით დაკაწრა და ოსტატურად აიცილა საპასუხო შეტევა.
  ტირანის ჯავშანმა მოწევა დაიწყო და მასში ზოლი გავიდა.
  მან ჩაილაპარაკა:
  - ცუდი არაა, ბიჭო!
  გურუ ბიჭმა გაიცინა და შენიშნა:
  - მახსოვს, ეგვიპტის უდაბნოში შიშველი ფეხებით ვიხეტიალე, როცა იქ ჯერ პირამიდები არ იყო!
  ტირანმა კვლავ შეტევა სცადა, მაგრამ ბიჭი ხმლის სხივს გადახტა და შიშველი ქუსლით ნიკაპში დაარტყა შავი ჯავშნით გამოწყობილი მებრძოლი. და დარტყმისგან შეირყა და ერთ მუხლზე დაეცა.
  ამასობაში ნინძა გოგონები რობოტებთან იბრძოდნენ. მათ მტერს სიკვდილის მკვლელი ბარდა ესროდნენ თავიანთი ძალიან მოხერხებული შიშველი თითებით, მაიმუნის თათებივით. და განადგურების ეს საჩუქრები მტერს მოხვდა უცხო ლითონისგან და დაშალა ისინი, რამაც გამოიწვია დეტონაცია.
  და მანქანები დაიშალა. საპასუხოდ, გამოუშვეს სხივები, რომლებიც ანათებდნენ მწვანე და ყვითლად. მაგრამ ნინძას მეომრები მოშორდნენ მათ, ფეხშიშველი, გარუჯული, გახეხილი და საოცრად მოქნილი ფეხებით აცეცებდნენ.
  ნატაშამ ბრძოლის დროს ოდნავ შეცვალა ტაქტიკა და ასაფეთქებელი ნივთიერებებით ბარდა მაღლა ისროლა. აღწერდა რკალს და მოხვდა სახურავზე. ის დაეცა და დაეჯახა წინ მიმავალ რობოტებს, ერთდროულად ორი ათეული.
  მაგრამ პორტალიდან პანსიონის ტანკი გამოვიდა. მაგრამ თქვენ არ შეგიძლიათ უბრალოდ წაიყვანოთ იგი ასაფეთქებელი ნივთიერებებით ბარდასთან ერთად.
  გურუ ბიჭმა განაგრძო ბრძოლა ტირანთან. მან უკვე რამდენჯერმე ამოიღო შუქნიშნით, ნაკაწრიც კი არ მიუღია. თუმცა, შავმა ჯავშანმა იხსნა ბოროტი მეომარი სერიოზული უბედურებისგან.
  ბიჭმა აღნიშნა:
  -კარგი მეიარაღე გყავს!
  ტირანუსმა თავი დაუქნია:
  - ჯუჯამ გააკეთა ეს ჯავშანი!
  ახალგაზრდა გურუმ ჩაიცინა და მღეროდა:
  - ფაქტიურად ყველაფრის დაპყრობა შეგვიძლია,
  დაარღვიე ნებისმიერი ჯარი თამაშით...
  ჩვენი ცხოვრების ძაფი არ გაწყდეს,
  უტვინო თუთიყუში არ გავხდებით!
  ბრძოლა ორ დიდ ოსტატს შორის გაგრძელდა. ბიჭი სწრაფი და პატარა იყო, მისი მოქნილი სხეული კი უკიდურესად მოქნილი იყო. ახალგაზრდა მეომრის კუნთები დატრიალდა და ტალღებივით მოედინებოდა მღელვარე ზღვაზე.
  და ის სიდიდის რიგით უფრო სწრაფი იყო ვიდრე ტირანუსი.
  ნინძა გოგონები ცდილობდნენ როგორმე შეეკავებინათ გიგანტური რობოტი. ასაფეთქებელი ნივთიერების ბარდა ტრივიალურად ჩამოხტა ჯავშანში, რომელიც ფარავდა გიგანტურ ტანკსა და რობოტს ერთ ბოთლში. თავიდან ის ტანკივით გამოძვრა, ძლივს გაძვრა პორტალში. შემდეგ მან აიღო იგი და ავიდა დიდ სიმაღლეებზე და გამოჩნდა მომაკვდინებელი ძალა.
  გოგონებმა ძლივს მოასწრეს თავი დაეღწიათ იარაღით ასეთი ძლიერი რობოტის ლაზერულ კადრებს.
  და ნატაშამ ღიმილით აღნიშნა და ტუჩებზე დააცხრა:
  - დიახ! ეს არის კიდევ ერთი სიურპრიზი Hyperbrain-ისგან! თავად ტირანუსი ამას ვერასდროს იფიქრებდა!
  ყვითელი თმიანი ნინძა გოგონამ აიღო და ესროლა ხანჯალი, ცდილობდა ლილვაკებს დაეჯახა. მაგრამ იარაღმა ჯავშანჟილეტიდან გადახტა, თავის თავს ვერ სოლი.
  მეომარი მღეროდა:
  ოჰ, ტანკის ჯავშანი საიმედოა,
  ვიღაცისგან, ვინც კბენას აპირებს...
  მაგრამ ის არ დამიმტვრევს
  ნინძა გოგონას ყოველთვის შეუძლია ბრძოლა!
  თეთრთმიანი გოგონა ნატაშას მიუბრუნდა:
  - კარგი, გააკეთე რამე.
  ცისფერთმიანმა გოგონამ ჰკითხა:
  - Გინდა ეს?
  პასუხად მჭევრმეტყველი სიცილი. შემდეგ ნატაშამ აიღო და ქამრიდან ასანთის ყუთის ზომის მოწყობილობა ამოიღო. და შიშველი თითებით მან დააკონფიგურირა იგი გარკვეულ ტალღის სიგრძეზე, ცდილობდა შეერჩია საჭირო და ლეტალური გამოსხივება. მაგრამ მას უკან გადახტომა მოუწია, რადგან უზარმაზარმა ტერმინატორმა აიტაცა და მომაკვდინებელი ელვა დაარტყა. მან ასფალტში კრატერი შექმნა, თანაც ღრმა.
  ნატაშამ შიშველი ქუსლები დააჭირა და იმღერა:
  - ომი ყოველთვის მაგარია
  ცაში გაზაფხული მძვინვარებს...
  წლები გადის, მჯერა,
  მაგრამ ჩვენ სამუდამოდ ახალგაზრდები ვართ!
  ამის შემდეგ მან ჭიის ვირუსით ტალღა გაგზავნა უზარმაზარ ტერმინატორთან. და ეს მძვინვარე ელექტრო ბოა კონსტრიქტორი შევიდა უზარმაზარი რობოტის ტერმინატორის წრეებში და მან მართლაც დაიწყო რხევა.
  და გურუ ბიჭმა და ტირანმა განაგრძეს ბრძოლა. და მათი განათების მახვილები ანათებდნენ და ანათებდნენ კაშკაშა ალით.
  ახალგაზრდა მეომარმა საბოლოოდ შეძლო ჭეშმარიტად მიეღო დარტყმა და მისმა განათებამ შავკანიან მეომარს ხელი მოჰკვეთა.
  შემდეგ მან იყვირა:
  - ჯანდაბა, მტკივა!
  გურუ ბიჭმა ჩაიცინა და აღნიშნა:
  - შენ ალბათ ეშმაკი ხარ! და მე, ანგელოზო!
  ტირანუსმა გაიცინა და შენიშნა:
  - მაგრამ უიარაღო კაცს ხომ არ მოკლავდი?
  ახალგაზრდა მეომარმა თავი დაუქნია:
  - Დანებება! ჩვენ განვიკითხავთ, დაგსჯით და შეგწყალობთ!
  შავმა მეომარმა მარცხენა ხელი ასწია და უცებ, უცებ, ბარდა ესროლა. აფეთქდა მინიატურული ატომური ბომბი. და ტირანუსი გაქრა.
  გურუ ბიჭმა უსტვენდა:
  - ყოველთვის ასეა! და როგორ აკეთებს ის ამას?
  უცებ უკნიდან ხმა გაისმა:
  - Მიიღეთ!
  ახალგაზრდა მეომარს ძლივს მოასწრო გადახტომა. მასზე ნიანგმა და ლომმა ესროლა. და სხივებმა გაანადგურეს რობოტი, რომელიც მათ შესახვედრად გადმოხტა. აფეთქდა და აფეთქდა. და ფრაგმენტები გაფრინდნენ სხვადასხვა მიმართულებით. ერთ-ერთმა გურუს ბიჭს შიშველი ქუსლი დაარტყა. და დაიღრიალა.
  მაგრამ შემდეგ ახალგაზრდა მეომარი შემობრუნდა და იმღერა:
  - ჩვენ თამამად წავალთ ბრძოლაში,
  ნინძას მიზეზით...
  ჩვენ დავამარცხებთ ყველა მტერს,
  სიცოცხლის სახელით!
  შემდეგ კი მებრძოლმა ბიჭმა შიშველი ქუსლით დაარტყა მუტანტის ლომის ტაძარს და ის დაეცა ძირს, თითქოს დაეცა.
  მტერმა ნიანგმა ლიანდაგის ნაჭერი შეატრიალა და ბიჭის გადატანა სურდა, მაგრამ მან თავი მუხლზე დაარტყა და დაეცა. ბიჭმა გურუმ დააჩოქა მას თავში და აღნიშნა:
  -ძალიან დიდხანს დგახარ ჩემს გზაზე!
  ნატაშამ, რომელმაც კიდევ ერთი მუტანტი გაგზავნა ლითონის ჯართში ასაფეთქებელი ნივთიერებებით ბარდის სროლით, შეასწორა:
  - Ჩვენს გზაზე!
  და მეომრებმა ორ გაოგნებულ ბანდიტურ ცხოველს მკლავებში აიტაცეს.
  გურუ ბიჭმა შენიშნა:
  - თუ მათ პოლიციას გადავცემთ, მაშინ ტირანუსი თავისი აღჭურვილობითა და რობოტებით დაამსხვრევს ნებისმიერ ციხეს და გაათავისუფლებს მათ:
  თეთრი თმით ნინძა გოგონამ შესთავაზა:
  - შავ ბატონს ხაფანგი გავუტეხოთ. ის გამოიქცევა მუტანტების გადასარჩენად და შემდეგ ჩვენ მას დავიჭერთ!
  ყვითელთმიანმა ნინძამ შენიშნა:
  - ეს იდეა ძალიან კარგია! მაგრამ აქ არის დაჭერა: იგრძნობს თუ არა ტირანუსი დაჭერას?
  წითელი თმით ნინძა გოგონამ აღნიშნა:
  -აქ სხვა პრობლემაა. პოლიცია შეიძლება დაიბნოს, თუ მათ მუტანტებს აძლევთ. მართლაც, ცხოველებს ციხეში კი არა, მენაჟეებში ინახავენ!
  ნატაშამ ტვიტერში დაწერა:
  ცხოველები ემზადებიან სკოლისთვის
  მამალმა დიდი ხნის წინ იყვირა...
  მართლა, ნუ ცდები,
  არ დაარტყი, არ იკბინო,
  მაინც არ უშველის!
  გურუ ბიჭმა მტკიცედ თქვა:
  - იქნებ ჯობია, ისინი ტირანს დავუბრუნდეთ?
  ნატაშამ მხრები აიჩეჩა:
  - კიდევ რატომ არის ეს? ჩვენ მათ ძალიან ვეჩხუბეთ!
  ახალგაზრდა მეომარმა აღნიშნა:
  - იმიტომ, რომ ეს კრეტინები ჩვენი ძველი მეგობრები არიან, რომლებსაც გამუდმებით ვცემთ. ასე რომ, Hyperbrain-ს შეუძლია შექმნას მუტანტები, რომლებიც ბევრად უფრო ჭკვიანები და მოქნილები არიან!
  ნინძას გოგოებმა იცინეს და ჭიკჭიკდნენ:
  - მე მჯერა, რომ ხალხი არ ემშვიდობება ზღაპრებს,
  და ისინი სამუდამოდ დარჩებიან ნამდვილი მეგობრები!
  რის შემდეგაც მათ აიყვანეს ორი დიდი მუტანტი ცხოველი ფეხშიშველი, მოხდენილი, გარუჯული, დაკუნთული ფეხებით, თითქოს ფოლადის მავთულისგან ნაქსოვი, და გაფრინდნენ ტანგენციალური ტრაექტორიის გასწვრივ და პორტალში აფრინდნენ.
  რის შემდეგაც სიკაშკაშე შეწყდა. ხუთი მეომარი: ოთხი გოგო და ბიჭი, ირგვლივ მიმოიხედა.
  წითელ თმიანმა გოგონამ შენიშნა:
  - Ჩვენ უნდა...
  თეთრი თმით ნინძა გოგონამ ჰკითხა:
  - Რა უნდა გააკეთო?
  Მან უპასუხა:
  - მიირთვით შოკოლადით დაფარული ნაყინი! გემრიელიც არის და გაბრაზებულიც!
  გოგოები და გურუ ბიჭი ქუჩაში გადავიდნენ. და მათ დაიწყეს სიმღერა სიხარულით და სიამოვნებით:
  სინათლის ხმალი, პროგრესი
  მოვიყვანოთ სიყვარული...
  მიუხედავად იმისა, რომ სამყარო სავსეა სტრესით -
  გადავარჩინოთ პლანეტა!
  
  დაე, ბედი საშინელი იყოს -
  ბოროტი სიკვდილი მოვიდა...
  ტყუილად ნუ მოკვდები
  ყოველივე ამის შემდეგ, ჩვენი სამშობლო ცოცხალია!
  შემდეგ გურუ ბიჭს უცებ გაახსენდა:
  - მაგრამ ჩვენ დაგვავიწყდა ყველაზე მთავარი - მოპარული ალმასის დაბრუნება!
  ნატაშამ დაიკივლა:
  - დიახ, ეს მართლაც ჩვენი არასწორი გათვლაა! როგორ შეიძლება ასე გაფუჭდნენ?
  წითურმა გოგონამ შესთავაზა:
  - იქნებ ასე ავიღოთ და სხვის განზომილებაში შევარდეთ?
  უპასუხა თეთრთმიანმა ნინძამ.
  -არა! ამას ძალიან ბევრი ენერგია სჭირდება. ჩვენ ჯობია გავარკვიოთ, რატომ სჭირდებათ მათ ეს ბრილიანტი.
  გურუ ბიჭმა თავი დაუქნია:
  - დიახ! ისინი უბრალოდ არ მოიპარეს. და გასაყიდად არ დაჭრიან. სავარაუდოდ, ტირანუსს სურს გამოიყენოს იგი, როგორც ფოკუსირების ობიექტივი ძლიერი იარაღისთვის.
  ნატაშამ შესთავაზა:
  - მაშინ ავიღოთ და საკუთარი ხრიკი მოვახერხოთ მტერზე პრევენციული დარტყმის მისაწოდებლად!
  თეთრთმიანმა ნინძამ გაიცინა და შენიშნა:
  - ხელოვნური ბრილიანტი არ არის შესაფერისი ფოკუსერის როლისთვის. თქვენ უნდა გამოიყენოთ მხოლოდ ბუნებრივი. მართალია?
  გურუ ბიჭმა თავი დაუქნია:
  - Რა თქმა უნდა! წინააღმდეგ შემთხვევაში, რატომ მოიპარავს ტირანუსი ბუნებრივს? უფრო ადვილია საკუთარი, ხელოვნურის გაკეთება.
  ნატაშამ შესთავაზა:
  - მსოფლიოში მხოლოდ ერთი ადგილია, სადაც ასეთი ალმასი ინახება. აი სად უნდა წავიდეთ!
  წითურმა ნინძამ შენიშნა:
  - იქ სერიოზული დაცვაა. მერე რა, ჩვენ დავჭრათ ისინი ნაწილებად?
  გურუ ბიჭმა გააპროტესტა:
  -არა! ეს არ გააკეთებს. ძარცვას ვერ ვემორჩილებით. ჩვენ ვართ ძალის ნათელი ნაწილი!
  ყვითელთმიანი ნინძა გოგონა ჭიკჭიკებდა:
  - ჩვენ შეგვიძლია კარგი,
  ბოროტი ჯადოქრობის დარღვევა...
  მაგრამ, რა თქმა უნდა, არ აქვს მნიშვნელობა
  რა პატარა ბრილიანტის ზომაა!
  ნინძა გოგონამ თეთრი თმით შესთავაზა:
  - მოდი, მაშინ ცოტა ხნით ვთხოვოთ ის ბრილიანტი. აბა, მგონი ერთი დღე საკმარისია ჩვენთვის?
  გურუ ბიჭი წამოხტა და თქვა:
  - შესაძლებელია სხვა ვარიანტიც. ჩვენ ავიღებთ და შემოგთავაზებთ კონკურსის ორგანიზებას ყველაზე მაგარი სუპერმენის გმირისთვის, გამარჯვებული კი მიიღებს უფლებას, მთელი კვირა ატაროს ძვირფასეულობა კისერზე. ამ გზით ჩვენ შეგვიძლია გავაკეთოთ კარგი საქმეები და მივიღოთ ბრილიანტი ბანალურ ძარცვაზე მიდრეკილების გარეშე!
  ნატაშამ დაეჭვდა:
  - დათანხმდებიან თუ არა ამისთვის კონკურსის მოწყობას? და ენდობა უცნობს ქვის ტარება მთელი კვირა, რისკავს, რომ ჩამოირეცხება?
  ახალგაზრდა მეომარმა აღნიშნა:
  - კარგი, უპირველეს ყოვლისა, ვისი ნდობა არ შეიძლება, როგორც მთავარი გმირი სუპერმენი. მეორეც, ტოკიოში ბანდები ახლა არანაკლებ გავრცელებულნი არიან, ვიდრე ნიუ-იორკში, და ისინი მხოლოდ მიესალმებიან ავგენის თავლების გაწმენდის იდეას!
  თეთრი თმით ნინძა გოგონამ აღნიშნა:
  - ეს ლოგიკურია! თქვენ ნამდვილად უნდა სცადოთ ეს! უფრო მეტიც, ტოკიო მსოფლიოში ყველაზე დიდი ქალაქია და საინტერესოა, როგორ გამოიყურება ის ახლა!
  ნატაშამ ტვიტერში დაწერა:
  - მსოფლიოს ეშინია ჩვენი პატივისცემის,
  გოგონების ექსპლუატაცია უთვალავია,
  ნინძებმა, როგორც ყოველთვის, იციან ბრძოლა,
  ზამთარი დასრულდება - გაზაფხული მოვა!
  გურუ ბიჭმა ღიმილით თქვა:
  - ახლახან გამოჩნდა ისეთი მაგარი რამ, როგორიც ინტერნეტია და მისი მეშვეობით ჩვენს იდეას გავაგზავნით!
  წითელთმიანმა ნინძამ შესთავაზა:
  - მოდი მერე, სულს რომ გაუადვილდეს, აიღე და ისე მოიქეცი, როგორც უნდა!
  უპასუხა ყვითელთმიანმა ნინძამ გოგონამ.
  - ხულიგნებს ვიჭერთ და არა თავად ხულიგნებს!
  თეთრთმიანი ნინძა გოგონა ჭიკჭიკებდა:
  - რაღაცის კეთება, რაც სრულიად არასწორია
  ის ნაყინზეც კი ტკბილია!
  ბიჭ-სენსეიმ თავი დაუქნია და თქვა:
  - მე მაქვს სპეციალური მოდემი, ახლავე გამოგიგზავნით!
  და მან დაიწყო ნომრების აკრეფა.
  ამ დროს პორტალი ისევ გაიხსნა. პატარა, მაგრამ ძალიან მოძრავი ტანკი გადმოხტა. ქვემეხის ლულის ნაცვლად ორი გრძელი ხმალი ტრიალებდა.
  ნატაშამ უსტვენდა:
  - ფარიკაობის ტანკები არ არის ეფექტური, მაგრამ შთამბეჭდავია!
  გურუ ბიჭმა მხიარული სახე მიიღო და იმღერა:
  - სამმა ტანკერმა თითო სამასი დალია,
  შემდეგ კი ასი დავლიეთ!
  არტილერისტი მოიგერიეს
  იმიტომ რომ ტანკი არაფერია ბრძოლაში!
  თეთრთმიანმა ნინძამ ბარდა აიღო და ფარიკაობის ტანკს ესროლა. გაფრინდა, მაგრამ აპარატის ხმლის დარტყმა ბარდას მოხვდა. და იყო აფეთქება. და წვერიც კი არ დაუკაწრავს არაფერს, მაგრამ აფეთქება გაიფანტა.
  ნატაშამ ღიმილით აღნიშნა, რომელიც მანქანის ფარებივით ანათებდა ბნელ ღამეს:
  - Ვაუ! ეს არც ისე მარტივია!
  გურუ ბიჭმა შიშველი თითებით აიღო ლაზერული ტყვიამფრქვევის ბაიონეტის ფრაგმენტი გზაზე მწოლიარე განადგურებული რობოტიდან.
  და მან ფეხის სროლით გაუშვა ტრაექტორიის გასწვრივ. გადაფრინდა და ლუდის კასრს დაეჯახა. დარტყმამ გამოიწვია ლულის გადატრიალება და ქაფიანი სითხე შემოღობვის ავზზე. შედეგად, მოხდა ფატალური მოკლე ჩართვა.
  მანქანას ქაფიანმა ტალღამ გადაუარა, ელვა ააფეთქეს და ის ქოქოსის ქსელში ჩაებღაუჭა. და შენადნობი ფოლადის ხმლები მილაკში ხვდებოდა.
  გურუ ბიჭმა ჩაიკივლა:
  - ერთი, ორი, სამი - გაასუფთავეთ პროჟექტორები,
  ოთხი, რვა, ხუთი - მოკალი ბოროტი ორკები!
  ნატაშამ აღნიშნა:
  - მართლა დიდი ხარ, სენსეი!
  ახალგაზრდა მეომარი შეეწინააღმდეგა:
  -არა! ჩვენ ყველანი თავისებურად დიდები და უმნიშვნელო ვართ!
  ნატაშამ მღეროდა:
  რასაც ადამიანი ვერანაირად ვერ აღკვეთს,
  მისი სურვილი, გახდეს ყოვლისშემძლე ყოვლისშემძლე...
  ისე რომ დედამიწა მართავს სამყაროს,
  თქვენ ხართ დემიურგი მმართველი არსებულ სამყაროზე!
  თეთრი თმით ნინძა გოგონამ აღნიშნა:
  - დიახ, ეს სიმღერები უბრალოდ საყვარელია! და აქ ვერ შეედრება იმ ფაქტს, რომ ადამიანი ნახტომებით და საზღვრებით ვითარდება!
  წითურმა ნინძამ უპასუხა:
  - რა არის შვიდი მილი კოსმოსურ პარსეკებთან შედარებით? ვეთანხმები - ეს უმნიშვნელოა!
  ყვითელთმიანი ნინძა გოგონა მღეროდა:
  დედამიწა იუმორისტულში, დედამიწა ილუმინარში,
  ილუმინატორიდან დედამიწა ჩანს...
  როგორ მოწყენილია ვაჟი დედაზე, როგორ სევდიანი ვაჟი დედაზე,
  ჩვენ ვწუხვართ დედამიწაზე, ის მარტოა!
  და ვარსკვლავები, მიუხედავად ამისა,
  და ვარსკვლავები, მიუხედავად ამისა,
  ცოტა უფრო ახლოს, მაგრამ ყველა ასევე ცივია,
  და როგორც დაბნელების საათები, და როგორც დაბნელების საათები,
  ველოდებით სინათლეს და ვხედავთ მიწიერ ოცნებებს!
  ნატაშამ გაიცინა და გააპროტესტა:
  - და მე უკვე დავიღალე ამ პლანეტით, დედამიწა! მე მინდა გადავიტანო Ygrek განზომილებაში. და კარგად გაატარეთ დრო იქ!
  გურუ ბიჭმა გაიცინა და უპასუხა:
  - რა პლანეტები და რა განზომილებები არ ვარ ნამყოფი? და მე დავინახე რაღაც, რამაც შეიძლება ფაქტიურად გაანადგუროს სახურავი მისი ანჯისებიდან. ასე რომ, სამყაროში ბევრი საინტერესო ადგილია!
  წითურმა ნინძამ შენიშნა:
  ათასი პლანეტიდან
  ასეთი მწვანე არ არსებობს...
  ათასი პლანეტიდან -
  ასეთი საყვარელი არ არსებობს!
  ნატაშამ ღიმილით აღნიშნა:
  - მაგრამ უნდა აღიაროთ, ბევრად უფრო საინტერესოა, როდესაც, მაგალითად, აღმოჩნდებით სამყაროში, სადაც ჟანგბადის ნაცვლად ყველაზე მნიშვნელოვანი ელემენტია ფტორი. და ამ შემთხვევაში ევოლუცია კიდევ უფრო სწრაფად უნდა წავიდეს!
  გურუ ბიჭმა თავი დაუქნია:
  - არის ასეთი სამყაროები, თუმცა იშვიათია. მაგრამ იქ გადაადგილება შეგიძლიათ მხოლოდ საბრძოლო კოსტუმით, ან ძლიერი ძალის ველის საფარქვეშ!
  პორტალი ისევ გაიხსნა. მისგან კიდევ ერთი რობოტი, რომელიც კურდღელს ჰგავდა, გადმოხტა. და ძალიან მბზინავი! როგორ გადახტება და გადაბრუნდება, პირიდან ცეცხლოვან პულსარს გაათავისუფლებს!
  თეთრთმიანი ნინძა გოგონა ჭიკჭიკებდა:
  - ჯადოსნური კურდღელი,
  ხაზავს ნულს!
  გურუ ბიჭმა გოგოებს ჰკითხა:
  - დავასველებთ, ან აცოცხლებს!
  ნატაშამ სიცილით აღნიშნა:
  - მაინც მხიარული კურდღელი! მაგრამ რა შეიძლება გაკეთდეს იმისათვის, რომ ის კარგი იყოს?
  მბრუნავი რობოტი კურდღელი მოულოდნელად შორს ხტუნავდა და სხვა ქუჩაზე გადაიყვანეს. და უკვე იყო მანქანები მეოცე საუკუნის ბოლოდან - ასევე საკმაოდ წესიერი და სწრაფი, სხვადასხვა ფერის.
  ნინძა გოგონები და გურუ ბიჭი მისკენ გაიქცნენ. ისინი ავიდნენ სახლებში, რათა აეღოთ მოკლე გზა. მათი შიშველი, წინდახედული თითები კედლებსა და კარნიზებს ეკიდა და სტრუქტურებში გადაადგილების საშუალებას აძლევდა.
  თეთრი თმით ნინძა გოგონამ აღნიშნა:
  - მართლაც, ბრძენნი ამბობენ, თუ მგლები იკვებებიან და ცხვრები უსაფრთხოდ, ეს ნიშნავს, რომ კურდღლების რაოდენობა შემცირდა!
  ყვითელთმიანმა ნინძამ შენიშნა:
  - რითი განსხვავდებიან კურდღლები კურდღლებისაგან?
  წითელი თმით ნინძა გოგონამ შესთავაზა:
  - კურდღელი უფრო გამხდარი, სპორტსმენი და ნაკლები ცხიმიანია!
  ნატაშამ მღეროდა:
  მაგრამ თუ კურდღლის გული გაქვს,
  თუნდაც ზურგს უკან ფრთები იყოს...
  ნუ ცდილობ მაღლა ფრენას.
  ფოლადის ფრთები დაგამტვრევთ!
  ასე გადახტნენ შემდეგ ქუჩაზე. რობოტმა კურდღელმა ნამდვილი საცობი გამოიწვია. და საქმეები რეალურად შეტაკებამდეც კი მივიდა. და ელექტრონული არსება პირიდან აალდება. და როგორ უხვევს ვირის ყურებს. ეს მართლაც ძალიან მაგარი და მაგარი აღმოჩნდა.
  ნატაშამ აიღო და შიშველი, გახეხილი ფეხით რობოტ კურდღელს ესროლა დესტრუქციული ბარდა ასაფეთქებელი ნივთიერებებით, რომელიც თავად მეომრებმა გააკეთეს თავიანთი გურუს რეცეპტების მიხედვით.
  მაგრამ რობოტმა კურდღელმა გრძელი და ფართო ყურები ააფრიალა და ბარდა უკან გაფრინდა. და მან კინაღამ დაარტყა ნატაშას და მის თანმხლებ პირებს, შიშველი ფეხების ქვეშ მოვარდნილი ვარდისფერი, მრგვალი ქუსლები.
  ბიჭის გურუმ აღნიშნა:
  - Ვაუ! თურმე პრობლემა გვაქვს!
  ნატაშამ მღეროდა:
  მიუხედავად იმისა, რომ ჩვენ ვერ მოვაგვარებთ ყველა პრობლემას,
  ყველა პრობლემას არ წყვეტს...
  მაგრამ ყველა უფრო ბედნიერი იქნება
  ყველას მეტი სიამოვნება ექნება!
  ნინძა გოგონამ გაიცინა და აიღო და სცადა რობოტი კურდღლის დაფარვა მკვლელი ხანჯლის სროლით. და ის მეტეორივით გაბრწყინდა. მაგრამ ისევ მოწინავე რობოტს ყურები აუქნია და იარაღი უკან გაფრინდა. ახლა კი ნატას უნდა გაიქცეს და გვერდი აუაროს. მაგრამ მან მოახერხა გადარჩენა და იმღერა:
  ჯოჯოხეთის კურდღელი სიკვდილის წინაშე,
  მსხვერპლი შუაღამეს ელოდება...
  მე მჯერა, რომ ჩვენ გვექნება უკვდავება,
  და კურდღელი თვალში ჩაუვარდება!
  გურუ ბიჭმა შესთავაზა:
  - რა მოხდება, თუ გამოვიყენებთ ჩვენს უძველეს, მაგრამ ეფექტურ მეთოდს განსაკუთრებით მოწინავე რობოტებთან ბრძოლისთვის?
  ნატაშამ ღიმილით ჰკითხა:
  - ეს როგორ?
  ახალგაზრდა მეომარმა შესთავაზა:
  - აიღე და დაუსტვი!
  წითელთმიანმა ნინძამ თქვა:
  - მაშინ ყველამ ერთად გავაკეთოთ!
  გოგოებმა და ბიჭებმა შიშველი ფეხის თითები პირში ჩასვეს და უსტვენდნენ. და რამდენიმე დიდმა, ქალაქურმა ყვავმა დაკარგა გონება შოკისგან და, გაბრუებული, ძირს დაეშვა. და მათი დარტყმული წვერები, თითქოს აიღეს და დაარტყეს კურდღელი. ის მაშინვე ქსელში იყო ჩახლართული, ნაპერწკალი და აფეთქდა. მეტიც, ფრენისას ტერმინატორი კურდღლის ფრაგმენტები გემრიელ და ტკბილ შოკოლადებად იქცა.
  გურუ ბიჭი მღეროდა და შიშველი ფეხით აგროვებდა უგემრიელეს კანფეტს:
  - შოკოლადის ბაჭია ვარ
  მე ნაზი ნაძირალა ვარ...
  ასი პროცენტით ტკბილი ვარ
  ოჰ, ოჰ, ოჰ, ოჰ, ოჰ!
  მე შოკოლადის ბაჭია ვარ
  და ტუჩებზე შეხება,
  ასე ადვილად ვდნები
  ოჰ, ოჰ, ოჰ, ოჰ, ოჰ!
  რის შემდეგაც მან პატარა ნაკბენი მიიღო. შემდეგ კი გადააფურთხა; ბიჭს ყელში რაღაც ძალიან რეალური გაუჩნდა. და ძალიან დამწვარი და აგრესიული ცეცხლი.
  ნატაშამ აღნიშნა:
  - ყველა გემრიელ კერძს პატარა ბიჭივით პირში ნუ ჩადებ!
  თეთრთმიანი ნინძა გოგონა მღეროდა:
  რა თქმა უნდა, ფინტიპლუსკინები,
  სულაც არ ჰგავს პუშკინებს...
  მაგრამ მაინც შეძლეს შედევრის შექმნა,
  შენ კი გურუ ბიჭი ხარ - წინ არ წახვიდე!
  გოგონებმა დაზიანებული მანქანებიდან ხალხის გამოყვანა დაიწყეს. შემდეგ კი ცდილობდნენ მათ მკურნალობას.
  ჭრილობების შეხორცების დაჩქარების ყველაზე ეფექტური გზაა გოგონას ფეხის შიშველი ძირის მიმაგრება დაშავებულს სახეზე და მისი კოცნა.
  შემდეგ გადაეცემა ძალიან კოლოსალური და ძლიერი სამკურნალო ენერგია, სიხარული და სამკურნალო მაგიის ენერგია.
  გურუ ბიჭმაც იგივე გააკეთა, კოცნისთვის შიშველი ფეხები შეიკრა და მშვენიერი სქესის წარმომადგენლები აირჩია.
  და ამავდროულად, მან ცხვირწინ ჩაიჩურჩულა:
  გოგოებო, გოგოებო, გოგოებო,
  ნუ დგახართ მშიშარად გვერდით...
  ჯობია საქმეები გააკეთო
  აყვავდეს შენი სამშობლო!
  დიახ, აქ მუშაობა საინტერესო იყო - ექიმების როლი აიღეს. და ვერტმფრენი გამოჩნდა ცაში. მასზე ტელეწამყვანი Veprin o Nile დაფრინავდა. ლამაზი გოგო იყო, მაგრამ ამავდროულად, რა თქმა უნდა, ჩხუბში შორს იყო ნინძისგან.
  თუმცა გოგონებმა უკვე გადაარჩინეს და რამდენჯერმე დაეხმარნენ.
  ნატაშამ ხელი აიქნია და მღეროდა:
  სულელები საუბრობენ სტრესზე,
  სტრესი ხელის მსგავსია...
  ისინი თქვენთვის საინტერესო ფილმს გადაიღებენ,
  კიდევ ერთ საათში!
  ვეპრინმა დაიკივლა და დაიყვირა:
  - გამარჯობა მებრძოლებო! ვხედავ, ძალიან მაგარი გახდი! და მათ უკვე დაიწყეს ძალაუფლების მაგიით დამუხტვა.
  გურუ ბიჭმა შენიშნა:
  - ზოგჯერ უფრო რთულია ერთის გაცოცხლება, ვიდრე მილიონის მოკვლა, უფრო სწორად, ხანდახან კი არა, თითქმის ყოველთვის!
  როდესაც ვერტმფრენი დაეშვა, გოგონა ჟურნალისტი გადმოხტა და ახალგაზრდა მეომრისკენ მივარდა. ტუჩებში აკოცა და უთხრა:
  სულითა და სხეულით ახალგაზრდა,
  ბიჭო, მთლად ფეხშიშველი ხარ...
  მაგრამ შენი გონებით, თავი გიგანტად ჩათვალე,
  მართალია, ამბობს ხალხი!
  გურუმ ბიჭის საპასუხოდ მღეროდა:
  რასაც ხალხი ამბობს
  Ჩვენ ვზრუნავთ
  იქნება ძლიერი შედეგი -
  თუ წესიერად დაარტყი!
  
  ჩემბერლენი სტალინი ჰიტლერის შეთქმულება
  ᲐᲜᲝᲢᲐᲪᲘᲐ
  მეორე მსოფლიო ომი არ დაწყებულა. ბრიტანეთმა და საფრანგეთმა ჰიტლერს პოლონეთის ოკუპაციის უფლება მისცეს. რის შემდეგაც მოხდა დროებითი მშვიდობიანი პაუზა. თუმცა, 1950 წლის 23 თებერვალს სტალინმა დაიწყო ომი იაპონიის წინააღმდეგ, ცდილობდა დაებრუნებინა სახალინის სამხრეთი და მეფის დროს დაკარგული სხვა მიწები. და დაიწყო ახალი დიდი ომი შორეულ აღმოსავლეთში. სამურაები ჯიუტად ეწინააღმდეგებიან და ჰიტლერი, მისი მესამე რაიხი და სხვა სახელმწიფოები აგროვებენ ძალებს სსრკ-ს დარტყმისთვის.
  . თავი No1.
  ბრიტანეთის პრემიერ-მინისტრი ჩემბერლენი საკმარისად ჭკვიანი იყო, რომ ომი არ გამოუცხადა გერმანიას პოლონეთზე თავდასხმის შემდეგ. ვერმახტმა სწრაფად დაამარცხა ვარშავის ჯარები და დაყო ეს ძალა სტალინთან. გარკვეული პერიოდის შემდეგ იყო ომი სსრკ-სა და ფინეთს შორის. ისევე როგორც რეალურ ისტორიაში. შემდეგ ბალტიისპირეთის ქვეყნებისა და მოლდოვას შეერთება. ამის შემდეგ ახალი საბჭოთა იმპერია დასტაბილურდა. სტალინმა თითქმის დაასრულა სლავური მიწების შეგროვება. გერმანიამ კი უკვე ზოგან გადააჭარბა 1914 წლის საზღვრებს. და დიპლომატიური საშუალებებით მან ასევე მიაღწია ნამიბიის კოლონიის დაბრუნებას. მესამე რაიხი გაძლიერდა და ჰიტლერი პოპულარობის პიკზე იყო.
  მეორე მსოფლიო ომი არასოდეს დაწყებულა. გერმანიაში ეკონომიკამ ძლიერი ზრდა განიცადა და აშენდა ქარხნები, მათ შორის ავტომობილებისთვის. ჰიტლერმა კი გააუქმა თითქმის ყველა ანტისემიტური კანონი. მესამე რაიხის რეჟიმი ლიბერალიზაციას განიცდიდა.
  როგორც ჩანს, სსრკ-შიც ყველაფერი კარგადაა. მესამე ხუთწლიანი გეგმა ოფიციალურად გამოცხადდა როგორც ყოველთვის ზედმეტად შესრულებულად. მართალია, იყო პრობლემები სოფლის მეურნეობაში და საკვებთან დაკავშირებით.
  სტალინური რეჟიმი ატარებდა შობადობის სტიმულირებისა და აბორტის აკრძალვის პოლიტიკას. გაიზარდა მოსახლეობის ზრდა. მეოთხე ხუთწლიანი გეგმაც თითქოს ზედმეტად შესრულდა. მაგრამ ცხოვრება არ გაუმჯობესებულა მატერიალური თვალსაზრისით. სსრკ-ს ჰქონდა ძალიან ბევრი სამხედრო ტექნიკა. უფრო მეტიც, სტალინი, რომელმაც აღზარდა სატანკო სფერო, ეყრდნობოდა დიდი რაოდენობით ზედაპირის გემების მშენებლობას, მათ შორის საბრძოლო ხომალდებს.
  და დაიწყო ახალი დიდი წმენდა რეპრესიებით. ბუდიონი, ვოროშილოვი, ტიმოშენკო, შაპოჩნიკოვი და სხვებიც კი გახდნენ მისი მსხვერპლი.
  სტალინმა გადაწყვიტა, რომ დროა მოეშორებინა ძველი გუნდი, მათ შორის მოლოტოვი და კაგანოვიჩი - მათ ძალიან ბევრი იციან. ბერიასაც დახვრიტეს. შემდეგ კი მისი მემკვიდრე სეროვი. მათი ადგილი ძალიან ახალგაზრდა შელეპინმა დაიკავა.
  სტალინის სამოცდაათი წლის იუბილე მთელ მსოფლიოში ბრწყინვალედ აღინიშნა. ყველაფერი კარგად იქნებოდა, მაგრამ სსრკ-ში ისევ იყო მასობრივი წმენდები და რეპრესიები. მთელი ერებიც კი დაექვემდებარა ტერორს და გენოციდს. გერმანიაში, პირიქით, ლიბერალიზაცია: მრავალპარტიული სისტემაც კი დაბრუნდა. Და რა? ერთი და იგივე, ნაცისტები კონკურენციის მიღმა არიან და ადვილად იგებენ ნებისმიერ არჩევნებს. თავად ჰიტლერმა, მიუხედავად მისი უვადო ფიურერის სტატუსისა, ჩაატარა სახალხო არჩევნები გერმანიის პრეზიდენტობისთვის. და კიდევ რამდენიმე ჯიბის ალტერნატიულ კანდიდატთან ერთად. და რა თქმა უნდა, მან მოიგო.
  ფიურერი ავტორიტარული ლიდერია, მაგრამ გონივრულ ფარგლებში. და სიკვდილით დასჯაც კი გააუქმა.
  მართალია, გერმანელებსაც აქვთ პრობლემები. კერძოდ, დემოგრაფიულმა პოლიტიკამ გაზარდა გერმანიის მოსახლეობა. მაგრამ მესამე რაიხის ტერიტორია შედარებით მცირეა და საკვების პრობლემაა. უნდა ვიყიდოთ. მართალია, ეკონომიკა ყვავის, მაგრამ მე მინდა კოლონიები.
  მსოფლიოში, ბრიტანეთი და საფრანგეთი კვლავ ინარჩუნებენ თავიანთ კოლონიებს. და მათ არ სჭირდებათ ახალი მიწები - მათ სურთ საკუთარი თავის მონელება. მაგრამ ჰიტლერს სურს გააფართოვოს იმპერია, ამიტომ გერმანიაში მოსახლეობის სიმჭიდროვე იზრდება და ბევრი ბავშვია. და ეს ქმნის დაძაბულობას. კერძოდ, გერმანელებს სურთ, რომ დასავლეთი დაუბრუნდეს 1914 წლის საზღვრებს. ეს ნიშნავს, რომ საფრანგეთმა და დანიამ უნდა დათმოს ტერიტორიის ნაწილი.
  სტალინსაც, თუმცა საბჭოთა იმპერია უზარმაზარია, კოლექციის დასრულება სურს. განსაკუთრებით გაუარესდა პრობლემები იაპონიასთან. კერძოდ, სსრკ დიპლომატიური გზებით ცდილობდა ახალგაზრდა სახალინის დაბრუნებას. მაგრამ იაპონიამ წინააღმდეგობა გაუწია. სსრკ არის სამხედრო თვალსაზრისით ძალიან ძლიერი და აქვს დიდი მოსახლეობა.
  შემდეგ კი სტალინის მოთმინება ამოიწურა. და 1950 წლის 23 თებერვალს, საბჭოთა არმიის დღეს, დაიწყო ომი იაპონიის წინააღმდეგ. უნდა ითქვას, რომ ამომავალი მზის ქვეყანამ 1904-1905 წლების ომის დროს მეფის რუსეთი დაამარცხა. და რა თქმა უნდა, საბჭოთა გენერლები და ხელისუფლება შურისძიებაზე ოცნებობდნენ.
  ასე დაიწყო ახალი დიდი ომი. სსრკ ბოლოს ათი წლის წინ იბრძოდა ფინეთთან. მან მოახერხა რაღაცის დაპყრობა, მაგრამ დიდი დანაკარგების ფასად. ახლა კი ისევ სცადა ტერიტორიის გაფართოება. და ეს იყო ამ იმპერიის წყევლა, რომელიც გაფართოებას ცდილობდა.
  სტალინს, რომელიც უკვე სამოცდაათი წლის იყო და ჯანმრთელობის პრობლემები ჰქონდა, ახალი დაპყრობები სურდა. მაინც დააბრუნეთ სამხრეთ სახალინი და სურვილის შემთხვევაში კურილის ქედი. ასევე გააკონტროლეთ მანჯურია და პორტ არტური.
  ბრძოლა დაიწყო საბჭოთა ჯარების თავდასხმით სახალინზე. ეს არ იყო მოულოდნელი; იაპონელები გამაგრდნენ, გათხარეს თხრილები და თხრილები.
  მაგრამ საბჭოთა ჯარებმა ტანკები შეტევაზე დაიწყეს. მათ შორის ძლიერი IS-7. ეს მანქანა იწონიდა სამოცდათვრამეტი ტონას და შეიარაღებული იყო 130 მმ გრძელლულიანი იარაღით. და მას ჰქონდა რვა ავტომატი.
  ამ მანქანაში ალენკა გოგონების ეკიპაჟთან ერთად იბრძოდა. მიუხედავად ზამთრისა, ძლიერი ძრავა და გამათბობელი უზრუნველყოფდა ცხელ ტემპერატურას. ასე რომ, გოგონები ბიკინისში გაშიშვლდნენ და ფეხშიშველი იბრძოდნენ.
  მანქანა იაპონიის პოზიციებისკენ მიემართებოდა. ტანკს ჰქონდა დახრილი ჯავშანი, ხოლო მისი კოშკი გამარტივებული და დაბალი იყო.
  KV-ს ცამეტი მოდიფიკაცია გამოჩნდა სსრკ-ში, ზოგიერთმა კი ორას ტონას მიაღწია. მაგრამ შემდეგ გაჩნდა IP ოჯახი. მანქანები უფრო კომპაქტურია, ქვედა სილუეტით და ამდენი საბარგული აღარ აქვთ. თუმცა, KV სერია ჯერ არ არის ამოღებული სერვისიდან. IS-7 სულ ახლახან გამოჩნდა და წითელ არმიას მხოლოდ რამდენიმე ასეთი მანქანა ჰყავს.
  და როგორ არ ჩამოყალიბდეს გოგონების ეკიპაჟი, რომ ეს იყოს პოლიტიკურად კორექტული. წითელ იმპერიაში ხომ თანასწორობაა.
  აგრესორი ამ შემთხვევაში სსრკ იყო. მიუხედავად იმისა, რომ MGB-მ მოაწყო პროვოკაცია. იაპონია არ ებრძოდა აშშ-სა და ბრიტანეთს. ისინი ჩინეთს დიდი ხანია ეჭიდებიან. ბოლოს როგორღაც ზავი დადეს და გავლენის სფეროები გაიყო. სსრკ-ს მოუწია ბრძოლა ძლიერი და მრავალრიცხოვანი იაპონური არმიისა და უზარმაზარი ფლოტის წინააღმდეგ. ამიტომ, ბლიცკრიგი, რომელიც მოხდა რეალურ ისტორიაში 1945 წელს, არარეალური იყო.
  საბჭოთა სარდლობა კი, მეორე მსოფლიო ომის გამოცდილების გარეშე, მოძველებულად მოქმედებდა. დიდი ძალების მოულოდნელი თავდასხმის ნაცვლად, მანჯურიაში ბრძოლები მცირე შეტაკებებით დაიწყო. და იაპონელებს ჰქონდათ ძლიერი და ტექნოლოგიურად მოწინავე თავდაცვა.
  ასე რომ, სტალინი გაჭიანურებულ და მწარე ომში შევიდა. უფრო მეტიც, ჯარები უნდა გადმოსულიყო ევროპული სსრკ-დან. მოსახლეობა, რა თქმა უნდა, უფრო დიდი იყო, ვიდრე რეალურ ისტორიაში იყო და, როგორც ჩანს, მშპ-იც უფრო დიდი იყო. მაგრამ ჯარების ხარისხი და ოპერატიული სარდლობა გაცილებით დაბალია.
  წითელ არმიაში ბევრი რამ მორალურად მოძველებულია. თუმცა, რა თქმა უნდა, არის უამრავი აღჭურვილობა და ტანკები, თვითმფრინავები და გემებიც კი. მაგრამ ფლოტი ჯერ არ დასრულებულა. შეუძლებელია საბრძოლო ხომალდების და დიდი ავიამზიდების აგება ისე სწრაფად, როგორც ტანკები და თვითმფრინავები.
  მაგრამ სტალინს, რომელსაც ჯანმრთელობის პრობლემები ჰქონდა და აღნიშნა, რომ სამოცდაათი წლის განმავლობაში, არ სურდა ომის გადადება. ასე რომ, ის ტრივიალურად ვერც კი გაძლებდა. მაგრამ მე მინდა ისტორიაში დავრჩე, როგორც დიდი მეთაური. ფინეთთან ომი არ იყო დამაჯერებელი - ძალიან ბევრი დანაკარგი, სამ მილიონნახევარი მოსახლეობის მქონე ქვეყნის წინააღმდეგ. ასე რომ, ჰიტლერმა სამ კვირაში ნაკლები დანაკარგით დაამარცხა პოლონეთი, რომელსაც გაცილებით დიდი მოსახლეობა ჰყავდა.
  ხალხინ გოლის ბრძოლა ადგილობრივი ბრძოლა იყო. და ასევე სრულიად გაუგებარია, რადგან სსრკ-მ დაკარგა უფრო მეტი თვითმფრინავი და ტანკი, ვიდრე იაპონელებმა.
  სტალინს სურს შური იძიოს იაპონიისგან მეფის ეპოქის დამარცხებისთვის. და გამოიჩინე თავი ძალიან მაგარი. მაგრამ მიაღწევს ის წარმატებას? ეკონომიკურად, სსრკ, რა თქმა უნდა, იაპონიაზე ძლიერია. და მოსახლეობა მეტია. მაგრამ ფლოტი ჯერ არ დასრულებულა. სსრკ-მ დიდი ზედაპირული გემების მშენებლობა ძალიან გვიან დაიწყო. ვინაიდან სტალინს ჰიტლერის თავდასხმის ეშინოდა და სახმელეთო ჯარი უფრო მეტად განავითარა.
  მაგრამ ჰიტლერი თითქოს მშვიდად იქცევა. მართლაც, მას უკვე აქვს ტერიტორიული მიღწევები და დიდება. და დიდი კოვზი პირში მაქვს. უფრო მეტიც, ფიურერს ჯერ კიდევ ეშინოდა საფრანგეთთან, ბრიტანეთთან, ბელგიასთან და ჰოლანდიასთან ბრძოლის - მათ მხოლოდ კოლონიური დივიზიებით შეეძლოთ გერმანიის ჩახშობა. რეალურ ისტორიაში მესამე რაიხი გადაარჩინა იმ ფაქტმა, რომ ჰიტლერმა შეძლო ბლიცის ტემპით გამარჯვება, სულ რაღაც თვენახევარში. მაგრამ სწრაფი გამარჯვება რომ არ ყოფილიყო, მაშინ საქმე დიდი ალბათობით მესამე რაიხის დამარცხებით დამთავრდებოდა.
  სსრკ-ს მსგავსად, ჰიტლერსაც შეეძლო პრინციპში გამარჯვება ბლიცკრიგის ტემპით, მაგრამ გაჭიანურებული ომი დამღუპველი აღმოჩნდა.
  თუმცა, მესამე რაიხი ეკონომიკურად ძალიან ძლიერია. და მისი მოსახლეობა დიდია და აგრძელებს ზრდას.
  ჰიტლერმა ახლა გადაწყვიტა ენახა, როგორ განვითარდებოდა მოვლენები სტალინისთვის იაპონიასთან ომში. და თუ წითელი არმია ჩაიძირა, მაშინ რა ჯანდაბა, შეგიძლიათ შეტევა. საიდუმლოდ, გერმანელმა დიპლომატებმა უკვე დაიწყეს მუშაობა. კერძოდ, ფინეთმა შესაძლოა გერმანიის მხარე დაიკავოს. ფინელებს სურთ დაიბრუნონ ვიბორგი და წითელი არმიის მიერ მათგან დაპყრობილი სხვა მიწები. რუმინეთს ასევე შურისძიება სურს ანექსირებული მოლდოვისა და ბუკოვინის ნაწილისთვის.
  ეს ქვეყნები ნებით დაუჭერდნენ მხარს გერმანიას სსრკ-ს წინააღმდეგ ომში. უფრო რთულია ბულგარეთთან და იუგოსლავიასთან, სადაც რეჟიმები პროგერმანულია, მაგრამ მოსახლეობა სლავურია და არ სურს ომი სსრკ-სთან. უნგრეთს ასევე აქვს პროგერმანული რეჟიმი, გალიციის ნაწილის სანაცვლოდ მას შეუძლია შეუერთდეს ანტისაბჭოთა კოალიციას. უფრო მეტიც, ჰორთის შემდეგ მოვიდა უფრო რადიკალური სალასი. სლოვაკეთს აქვს ფორმალურად დამოუკიდებელი პროგერმანული რეჟიმი, მაგრამ მათი არმია არც თუ ისე ძლიერია.
  ასევე არის თურქეთი ძლიერი გერმანული გავლენით. რეალურ ისტორიაში ის ომში არ შესულა. მაგრამ შემდეგ თურქებს ბრიტანეთიდან და შეერთებული შტატებიდან დაბომბვით დაემუქრნენ. ახლა კი ბრიტანეთმა, საფრანგეთმა და შეერთებულმა შტატებმა მაშინვე გამოუცხადეს მორალური მხარდაჭერა იაპონიას სტალინის თავდასხმის შემდეგ. და თურქეთს შეეძლო ომში შესვლა. უფრო მეტიც, პირველ მსოფლიო ომში, როგორც ჩანს, თურქეთმა არ წააგო რუსეთთან და დაიპყრო კიდეც კარპის მხარე. რატომ არ სცადოთ ხელახლა? მაგრამ თურქეთს ჯერ კიდევ აქვს დიდი მოსახლეობა, თუნდაც მას არ ჰყავდეს ძალიან მაღალი ხარისხის ჯარი.
  მაგრამ მესამე რაიხის ყველაზე ძლიერი მოკავშირე მოსახლეობის, ეკონომიკისა და არმიის მხრივ იტალიაა. მას აქვს კოლონიები აფრიკაში, მათ შორის დატყვევებულ ეთიოპიაში. იტალიას თავის კოლონიებთან ერთად ჰყავს მოსახლეობა, რომელიც შედარებულია თავად გერმანიასთან. უფრო მეტიც, მუსოლინის რეჟიმმა ასევე ხელი შეუწყო შობადობის ზრდას. მართალია, თავად მუსოლინი დაბერდა, გაფუჭდა და არ სურდა ბრძოლა.
  უფრო მეტიც, იტალიას არ აქვს საერთო საზღვარი სსრკ-სთან და, რუსეთში ტერიტორიის მოპოვების შემთხვევაშიც, მისი მართვა არც ისე მოსახერხებელი იქნება. და მუსოლინი ყოყმანობს.
  თუმცა პრინციპში ჯერ არც ისე დიდია, მაგრამ სტალინზე თითქმის ოთხი წლით უმცროსია. და მან ჯერ კიდევ არ თქვა უარი რომის იმპერიის შექმნის იდეაზე.
  მესამე რაიხის სხვა მოკავშირეები არიან: ბრიტანეთი, საფრანგეთი, აშშ, რომლებსაც თავად არ სურთ სსრკ-სთან ბრძოლა, მაგრამ საჭიროების შემთხვევაში შეუძლიათ ეკონომიკურად დახმარება. დიახ, და გაგზავნეთ კოლონიური დივიზიები და მოხალისეები. ფრანკომ დაჰპირდა დახმარებას მოხალისეებით და სალაზარმა შეიძლება რაღაც გააკეთოს. და შვედეთიც ფიქრობს შურისძიებაზე წინა მარცხებისთვის და ნორვეგიაც. ზოგადად, მთელ კოალიციას შეეძლო ემოქმედა სსრკ-ს წინააღმდეგ.
  და შემდეგ მუშაობა, რა თქმა უნდა, გრძელდება. მაგრამ ბევრი რამ იქნება დამოკიდებული იმაზე, თუ როგორ წინააღმდეგობას გაუწევს იაპონია. თუ ომი გაგრძელდება, სსრკ თავს დაესხმება. და თუ არის ბლიცკრიგი, მაშინ შესაძლოა ისინი არ გარისკავდნენ მას.
  ყოველ შემთხვევაში, ომის პირველი დღეები ყველაზე გადამწყვეტია. ბრძოლის დასაწყისი ძალიან მნიშვნელოვანია.
  ახლა კი IS-7 ტანკზე მყოფი გოგონები შეტევაზე მიდიან. ჩართეს გამათბობელი და ახლა ფეხშიშველები და ბიკინებში იყვნენ.
  და ისინი ბევრად უფრო მოხერხებულები და უკეთესები არიან ამ გზით.
  და რა თქმა უნდა, ალენკა იღებს პირველ კადრს მოძრაობაში, შიშველი ფეხის თითებით.
  შემდეგ მან იმღერა:
  - იაპონია, იაპონია, იაპონია,
  დიდი ქვეყანა,
  აქვს ძლევამოსილი სამურაის სული,
  იცოდე, რომ ის არის ჩვენი მოწინააღმდეგე ყოვლისშემძლემ, მას უკვე მიეცა,
  მაგრამ ჩვენ მას ნაწილებად დავგლეჯთ!
  შიშველი ფეხებით სროლა კომკავშირელი გოგონების განსაკუთრებული ტაქტიკაა.
  ასე რომ, ანიუტამ შიშველი, მრგვალი ქუსლით ესროლა იაპონელებს. და ის ჩავარდა სამურაის ჰაუბიცაში. გადაბრუნდა და თოვლიანი ბაქანიდან გადმოვიდა.
  გოგონამ სიხარულით აიღო და იმღერა:
  - მტერს ერთი დარტყმით გავანადგურებთ,
  ჩვენ დიდებას ფოლადის ხმლით დავამტკიცებთ...
  ტყუილად არ არის გოგოები ფეხშიშველი,
  ჩვენ სამურაის ნაწილებად დავამსხვრევთ!
  ასე რომ, წითური ალა ასევე აჩვენებს თავის აგრესიულ ზოლს. ასე რომ, მან აიღო იგი და დააჭირა მკერდის ალისფერი ძუძუს ღილაკზე, ესროლა ჭურვი 130 მმ-იანი იარაღიდან. ზუსტმა დარტყმამ გამოიწვია იაპონური ქვემეხის გადატრიალება.
  და გოგონამ აჩუქა:
  - მე ყველაზე მაგარი ვარ მსოფლიოში,
  და გოგონა ყოველთვის ფეხშიშველია!
  გოგონა მარიამმაც აიღო და გაისროლა, ბერკეტს შიშველი ქუსლით დააჭირა. და გაშვების სისტემა მუშაობდა. და ტყვიამფრქვევებმა დახოცეს სამურაი. მარიამ მოწინააღმდეგეები მოთიშა და ყვიროდა:
  - ახალი კომუნიზმისთვის!
  და ოლიმპიასმაც გაისროლა, მარწყვის მკერდის ძუძუს გამოყენებით, რომელიც ძალიან გემრიელი იყო.
  და სამურაების მთელი რიგი მოთილეს. და ეს ძალიან მაგარი და სასტიკი აღმოჩნდა.
  ოლიმპიადამ შეურაცხყო:
  - დიდება კომუნიზმს! დიდება!
  და კიდევ, გოგოებო, იაპონელებს ცეცხლი წავუსვათ.
  ამასობაში სამურაიმ დაახლოებით ცამეტი წლის ბიჭი დაიჭირა. ის იყო სიმპათიური, ქერათმიანი ბავშვი წითელი ჰალსტუხით.
  დასაწყისისთვის, იაპონელებმა ის საცვლებამდე ჩამოართვეს და ფეხშიშველი და ნახევრად შიშველი თოვლში გაიყვანეს. ბიჭი დადიოდა, თოფის კონდახებს ათხოვებდა. ხელები უკან ჰქონდა მიბმული, შიშველი, მოხდენილი ფეხები კი თოვლში ულამაზეს კვალს ტოვებდა.
  სამურაი ღიღინებდა და სარკასტულ ხუმრობას აკეთებდა. ერთ-ერთმა მათგანმა ბიჭს შიშველი ფეხი მოჰკიდა, ხელი ფეხზე გადაუსვა და იღრიალა:
  - კარგი სიმპათიური!
  მერე კი ხელისგულით დაარტყა ბიჭს უკანალზე. სერიოჟკა სირცხვილისგან გაწითლდა. ძალიან უსიამოვნო იყო ზამთარში თოვლში ფეხშიშველი სიარული. მითუმეტეს, როცა დიდხანს გიწევს სიარული და შიშველი ძირები კი გეწვის.
  სერიოჟკა დადიოდა თოვლში, მისი შვილების ფეხები ალისფერი გახდა, როგორც ბატის ფეხები.
  მაგრამ ბიჭი ცდილობდა თავის გასწორებას. და ბიჭის თავი ნათელი და ლამაზია.
  სერიოჟკას შიშველი ტანი ქარმა დაუბერა. ბიჭი ენთუზიაზმით დადიოდა და მღეროდა;
  ჩვენ ვართ პიონერები, მამაცი მებრძოლები,
  ფოლადისგან დაბადებული და ჩამოსხმული...
  ბაბუები და მამები ამაყობენ ჩვენით,
  და ძვირფასო ამხანაგო სტალინი ჩვენთანაა!
  
  ჩვენი ასეთი მშვენიერი ქვეყანა,
  რაც კომუნიზმმა მისცა ხალხებს...
  ის სამუდამოდ მოგვეცა დაბადებით,
  პროლეტარული თავისუფლების საჩუქარი!
  
  დიახ, ჩვენი რწმენა ნათელი ვარსკვლავის გზაზე,
  სწრაფვაში მაღლა ფრენა -
  მერწმუნეთ, ჩვენი რუსული სულისკვეთება შეუძლებელია,
  და თუ საჭირო იქნება, სახურავებს დავძვრებით!
  
  დიახ, დაიჯერე რუსეთი, ჩემი სამშობლო,
  ფაშიზმი ვერასდროს დაგმარცხებს...
  მსოფლიოს ხალხები მეგობრული ოჯახია,
  და სტალინი, ბრწყინვალე ლენინი, ჩვენთანაა!
  
  ჩვენ შევქმენით ძლიერი ოჯახი,
  რომელშიც რწმენა იმარჯვებს ჭეშმარიტება...
  მე მიყვარს სვაროგი ღმერთი და სტალინი -
  მჯერა, რომ ჩვენი ხვალინდელი დღე ნათელი იქნება!
  
  ჩვენ შევქმნით ახალ მომენტს,
  და ჩვენ უბრალოდ ავაშენებთ მშვენიერ სამყაროს...
  ჩვენს ზემოთ არის ოქროსფრთიანი ქერუბიმი,
  და მე მჯერა, რომ ადამიანი გახდება გმირი!
  
  ჩვენი სამშობლო აყვავდება,
  ის არის ამაყი და უბრალოდ დიდებული...
  ჩვენ მხოლოდ ხუთს მივიღებთ გამარჯვებისთვის,
  ასეთია ჩვენი სამშობლოს დიდება!
  
  უფალმა შექმნა მინდვრები და მთები,
  მსოფლიოში კარგი ბიჭები დაიბადნენ...
  მერწმუნეთ, ხალხო, ჩვენ ბევრი ძალა გვაქვს,
  ჩვენ კასკადი გვაქვს ავტომატიდან!
  
  რუსეთში ჩვენი ბიზნესი მოკრძალებულია,
  ბრძოლა წითელი წყალდიდობის შვილებისთვის...
  ჩვენ, რა თქმა უნდა, ვაჩვენებთ უმაღლეს კლასს -
  რუსები ხომ უძლეველნი არიან ბრძოლებში!
  
  ჩვენ შევძლებთ დავასრულოთ სამუშაო მუქარით,
  დაასრულე რაც ბრძენმა ლენინმა დაიწყო...
  დაე, მტაცებელი უბრალოდ გადაიქცეს თამაშად,
  გაბრწყინებული თაობების დიდებას!
  
  მე მჯერა, რომ ჩვენ მალე გავფრინდებით მარსზე,
  ვენერაზე ავაშენოთ სამოთხე...
  ვაჩვენოთ მსოფლიოში უმაღლესი კლასი,
  სევდა და ქიმერა ვერ გვძლევს!
  
  ოჯახის სახელით ჩვენ შევქმნით ბედნიერებას,
  ავაშენოთ სამოთხის საქმე, კომუნიზმი...
  სლავებს შორის უფალი ყოვლისშემძლე ერთია,
  სავსეა ჰუმანიზმის სამოთხეში!
  
  დიახ, ჩვენი რწმენა არის უფალი ქრისტე,
  მთელ სამყაროში ვიცი, რომ არ გაქრება...
  ბოლოს და ბოლოს, ლადა ჩვენთან იქნება ბოლომდე,
  რაც ბედნიერებას მომცემს!
  
  რა კარგია მშობლიურ რუსეთში ცხოვრება,
  მასში არის წარსულის უსაზღვრო ბედნიერება...
  არა, ცხოვრება არ შეწყდება, მე მჯერა თემა,
  და ჩვენი ტომი უბრალოდ ღარიბია!
  
  როგორ იტანჯებოდა იესო ჩვენი რუსეთისთვის,
  როგორ მისცა ღმერთმა სვაროგმა ფოლადის ხმლები...
  ყოველივე ამის შემდეგ, სინათლის ღმერთები იდეალები არიან,
  ჩვენი დედის რუსეთის სახელით!
  
  რატომ არ ავირჩიოთ ვარსკვლავი,
  და სამართლიანად დაიმორჩილე სამყარო...
  მოვალ იესოსთან სიხარულით,
  ჩვენი საქმე ხომ მუშაობა და შემოქმედებაა!
  
  დაე, დიდებული გამარჯვება მოვიდეს,
  ამაში დაგვეხმარება ქალღმერთი ლადა...
  ჩვენ მალე გავხსნით გაუთავებელ ანგარიშს,
  ჩვენ მამაცურად უნდა ვიბრძოლოთ ჩვენი სამშობლოსთვის!
  
  უფალი სვაროგი ბედნიერებას მიანიჭებს ყველა ადამიანს,
  მისცემს ნუგეშს და დიდებას...
  ამაზე იქნება ლექსი და მოთხრობა,
  რუსეთისთვის და ჩვენი თეთრი ძალისთვის!
  ბიჭმა შიშველი ფეხები თოვლში დაარტყა. და მისი ნაკვალევი იყო პატარა, მაგრამ ძალიან ელეგანტური. და სამურაი მათ ძალიან ხარბი თვალებით უყურებდა.
  მაგრამ ეს ბიჭია. ნახევრად შიშველი და სიცივისგან ცისფერი შორტებით.
  სიცივეში წაიყვანეს და თბილ ქოხში წაიყვანეს.
  იქ, უყოყმანოდ, წაიყვანეს და თაროზე დაამაგრეს. ხელები უკნიდან მომხვიეს და მაღლა ამიწიეს.
  შემდეგ კი ჯალათმა იაპონიიდან ჩირაღდანი მიუტანა ბიჭს შიშველ ქუსლებზე. დამწვარი ხორცის სუნი იდგა. ცეცხლმა ბავშვს შიშველი ძირები დაასხა. სერიოჟკა აუტანელი ტკივილისგან ყვიროდა.
  იაპონელებმა იღრიალა:
  - ილაპარაკე, ლეკვი, რა გეგმები გაქვს?
  ბიჭმა გაბედულად უპასუხა:
  - Არ ვიტყვი!
  საპასუხოდ მათ დაიწყეს მავთულხლართებით ბიჭის ცემა.
  გვერდით ოთახში კი შიშველი კომკავშირელი გოგონა აწამეს. სიცხისგან გათეთრებული ფოლადის ჯაჭვით სცემეს.
  მაგრამ გოგონა არათუ არ ტიროდა და არც კვნესოდა, არამედ მღეროდა კიდეც;
   სივრცე შეღებილია ბნელ, ბნელ სინათლეში,
  და ყინულოვანი ვარსკვლავები ჩაბნელდნენ მათ ორბიტაზე...
  მე მინდა სიყვარული, მაგრამ პასუხი მესმის არა,
  გოგოებს გული ატეხეს!
  
  ჩვენ გვიყვარს ძალიან მამაცურად ბრძოლა,
  სამშობლოსთვის ბრძოლა ძალიან ველურია...
  მოდით, კიდევ ერთხელ ჩავაბაროთ გამბედაობის გამოცდა,
  მე სამყაროს რაინდი ვარ - ჯამბაზის სულით არა!
  
  როცა ვერმახტი გავანადგურეთ,
  გოგონები ვაჟკაცურად იბრძოდნენ მოსკოვთან...
  ისინი ებრძოდნენ ყავისფერი ურდოს გუნდს,
  მიუხედავად იმისა, რომ მტერი დაკავშირებულია სატანასთან!
  
  ჩვენ ფეხშიშველი გოგოები ვართ თოვლზე,
  არ შეგეშინდეთ მოწინააღმდეგის...
  და ფაშისტის ჩანგალი პირდაპირ გვერდზე,
  ყუმბარების შეგროვება წყობაში ზურგჩანთის ტყავისგან!
  
  მაგრამ რაც შეეხება ჩვენს გამბედაობას ყველაფერში?
  როცა მერკური ფეხებით გაზომეს...
  ვინც ჩქარობს ჩვენს გატეხვას,
  ჩექმებით არ გათელო მიწა, რომელიც გიყვარს!
  
  დაე, განდიდდეს რუსული მიწა,
  ჩვენ ხალხს ვაჩვენეთ გზა სამყაროსკენ...
  მსოფლიოს ხალხი ერთი ოჯახია -
  კომუნიზმს მალე ვნახავთ!
  
  დიახ, შეგიძლიათ დაიჯეროთ, ან თუნდაც არ დაიჯეროთ,
  მაგრამ ადამიანი ძლიერ არსებად იბადება...
  მხეცი ვერ გადალახავს ჩვენს მეგობრობას,
  ბოლოს და ბოლოს, დამიჯერეთ, ჩვენი მტრები უძლურნი არიან ჩვენს წინააღმდეგ!
  
  ჩვენი წმინდა სამშობლოს სახელით,
  მე ვებრძოლები ნებისმიერ ბოროტ სულებს...
  გოგონა ფეხშიშველი დარბის თოვლში,
  არც კი ფიქრობს, რომ მშიშარად დანებდე!
  
  ჩვენ მილიონობით სასტიკი მებრძოლი ვართ,
  ვინც ბრძოლაში გაერთიანებულია...
  განვადიდოთ ჩვენი ბაბუების და მამების რწმენა,
  გოგოები ხომ ბრძოლებში უძლეველები არიან!
  
  სვაროგმა მოგვცა ყველაზე მკვეთრი ბრძოლაში,
  მისი თქმით, გოგონები სასტიკად ჩხუბობენ...
  დაე, ღმერთის იდეალი ახდეს
  და როცა მოიგებ, უზიარებ ობლებს!
  
  დაე, ჩვენი რუსეთი, მე მჯერა, იყოს დიდება,
  რომელიც შიშის გარეშე ბრძოლებში...
  იბრძოლე სამშობლოსთვის და ნუ გეშინია,
  მთელი პერანგი სისხლით არის გაჟღენთილი!
  
  დიახ, ეჭვგარეშეა - ჩვენ გავანადგურებთ ყველა მტერს,
  ჩვენ დავიბადეთ გიგანტების ტომად...
  ბანერის ქვეშ სამი ფერის წითელი,
  დაე, ხალხი სამუდამოდ ერთიანი იყოს!
  
  ახალი ერა მოდის,
  სივრცეები გაიხსნა კოსმოსური ხალხისთვის...
  ის აფერხებს მწერებს,
  ჯანდაბა სისულელე და ლაპარაკი!
  
  დიახ, კაცი სულაც არ არის ტილი,
  და ის, ვინც დაიბადა სამუდამოდ გამარჯვებისთვის...
  ამიტომ, არ შეეხოთ დიდებულ გერბს,
  მიუხედავად იმისა, რომ მტერი უბრალოდ გაგიჟდა!
  
  მოწინააღმდეგეს ნუ დავნებდებით,
  არც დედამიწაზე, არც ცისფერ ცაზე...
  ჩაწერეთ ეს თქვენს ბლოკნოტში,
  რომ კოსმოსური ხომალდი აფრინდება როგორც ცბიერი გედი!
  
  რომ ჩვენ ძალიან მამაცურად დავიცავთ დედამიწას,
  იცოდე მამაცი გოგოები ვართ...
  აქ ქერუბიმი ფრთებს გაშლის,
  ყუმბარა ესროლეს მათ!
  
  არა, გოგოებს არასოდეს წალეკავენ,
  არ დაგვაჩოქებენ...
  როგორც ადრე იყო, ჰიტლერი კაპუტია,
  ასე გახდება თაობის სიხარული დიდებაში!
  
  მოკლედ, ვარსკვლავს მივაღწევთ,
  და ჩვენ ვიქნებით ქალწულის სამყაროში, ორიონი...
  დიდი ოცნებები ახდება
  ჩვენ ავაშენებთ დიდებულ, ახალ წესრიგს!
  
  და მჯერა, რომ დრო მალე მოვა,
  როცა ბრძოლაში დაღუპულები აღდგებიან...
  გამარჯვებები გაუთავებელ ანგარიშს გახსნის,
  ვინც ბრძოლაში ყველაზე სუფთა იქნება, მიიღებს პრიზს!
  
  მე ვიცი, რომ ჩვენ შეგვიძლია შევურიგდეთ ადამიანები მსოფლიოში,
  ერთი: არაბი, ინდუისტი და მართლმადიდებელი...
  ყოვლისშემძლე უფალი გაანათებს ყველას,
  და ჩვენი ბედი ნამდვილად იქნება დიდებული!
  
  შეიძლება ბედნიერება მოელოდეს ყველა ადამიანს წინ,
  და მარადისობა დიდებულ სიხარულში სამუდამოდ...
  ხარვეზები და ნულები დასრულდება,
  და უძლურნი და დაუძლურებულნი განიკურნებიან!
  
  აქ იქნება ბედნიერება ადამიანებისთვის სამუდამოდ,
  თუნდაც მილიარდობით წელი გავიდეს დიდებაში...
  ყოველივე ამის შემდეგ, ხალხის გონების ძალა ძლიერია,
  ჩვენ დავიბადეთ კოსმოსურ ძალაში!
  
  ჩვენ ხუმრობით დავიპყრობთ სამყაროს,
  ჩვენ ავაშენებთ გალაქტიკის მარშრუტს ბოლომდე...
  მოდით ვიაროთ ვაკუუმში სიყვარულით, გრეხილით,
  მოდით განვადიდოთ ღმერთი იესოს სახელი!
  
  და ჩვენ თვითონ დავიწყებთ ვარსკვლავების შექმნას ერთდროულად,
  მოდით ავაშენოთ ქალაქები პარსეკებით...
  მონადირე მალე თამაშად გადაიქცევა,
  და ხალხი ყველაფერზე მაღლა იყოს!
  . თავი No2.
  ბრძოლები იაპონიასთან გაგრძელდა. საბჭოთა ჯარებმა შეძლეს თავდაცვის ფრონტის ხაზის გარღვევა. მაგრამ სამურაი ჯიუტად ეწინააღმდეგებოდა. დანებება არ სურდათ და დიდი ფანატიზმით იბრძოდნენ. ბრძოლებში კამიკაძეების ნაღმებიც კი მონაწილეობდნენ.
  ალენამ მის IS-7 ტანკზე და მისმა ეკიპაჟმა უკვე ბევრი დარტყმა მიიღო.
  მაგრამ გოგონების მკვლელმა იარაღმა იმუშავა.
  აი, კიდევ ერთი ჰაუბიცა ამოტრიალდა.
  ანიუტამ შიშველი, გახეხილი ფეხები ამოძრავა, შენიშნა:
  - ეს ჩვენი აგრესიული პასაჟია!
  რედ ალამ აღნიშნა:
  - კარგია, რომ ჩვენი ჯავშანი სქელია და დიდ ფერდობებზე. წინააღმდეგ შემთხვევაში არეულობა იქნებოდა!
  მარია ღრიალებდა:
  - დიახ, სამურაები იბრძვიან როგორც უნდა! ხვალ 1 მარტია და ჩვენ თითქმის არანაირი პროგრესი არ გვაქვს. და ეს გამაღიზიანებელია!
  ოლიმპიასმა მღეროდა:
  აქ არის პირველი გაყინული ნაჭერი,
  სიზმარში ვხედავ სტალინს...
  და გვამებით სავსე,
  ჩემო ძვირფასო რუს!
  ალენკამ ჩაიცინა და შენიშნა:
  - შენი სიმღერა ოპტიმიზმის გარეშეა! მოდით ვიმღეროთ რაღაც უფრო მხიარული და მიმზიდველი!
  და ტანკზე მყოფმა კომკავშირელმა გოგონებმა ერთხმად დაიწყეს სიმღერა, აგრძელებდნენ სროლას ფეხის შიშველი თითებით და არ ივიწყებდნენ მკერდის ალისფერი ძუძუს წვერების გამოყენებასაც;
  
  
  
  მე ყველაზე ძლიერი გოგო ვარ მსოფლიოში
  რომელიც სიწმინდეში დაიბადა...
  პლანეტაზე უფრო ლამაზი არ არსებობს -
  ჩვენ ყველგან აყვავებულები ვიქნებით!
  
  შეიძლება რუსეთი იყოს ყველაზე მშვენიერი,
  ქვეყანა, რომელმაც მთელი მსოფლიო დაიპყრო...
  დაე, ეს მაშინვე უფრო საინტერესო გახდეს ხალხისთვის,
  ნებისმიერი მეომარი ნამდვილი კერპია!
  
  მე დავიცავ წმინდა ქვეყანას,
  სად არიან ჩვენი წინაპრები, ყველაზე მეტად დამიჯერეთ...
  გაიგე ხალხი ფეხშიშველი გოგო,
  ის არწივია და არა ბეღურა!
  
  წინა ცხოვრებაში კომკავშირის წევრი ვიყავი,
  ფაშისტები ასე სახელგანთქმულად იბრძოდნენ...
  და გოგონას ხმა ისეთი ნათელი იყო,
  და ნათელი ჰაეროვანი სული!
  
  მე ძალიან მამაცურად ვიბრძოდი მოსკოვის მახლობლად,
  გოგონა სიცივეში ფეხშიშველი იყო...
  და ჩათვალე ჩემი წნევა ისეთი შოკისმომგვრელი,
  მან ფრიცს სახე მუშტით გაუტეხა!
  
  იესოს სადიდებლად ჩვენი დროშა,
  და ასევე უდიდესი ღმერთი სვაროგი...
  სამუდამოდ უწმინდესი ლადა ჩვენთანაა,
  და ყველაზე ნათელი თეთრი ღმერთი მსოფლიოში!
  
  ჩვენ ვართ ადამიანები, რომლებიც დავიბადეთ მზის შუქზე,
  იარილომ შთააგონა გმირობა...
  და გოგოების სიმღერა ველურად მიედინება,
  აქ ქერუბიმი ფრთებს გაშლის!
  
  ზუსტად ვისროლე ავტომატიდან,
  მან საჩუქარი ფეხშიშველი ფეხით გადააგდო...
  მე ვესროლე ჩემი ბადე ფაშისტს,
  პატარა გოგოს ჰგავს!
  
  მე თავს ღმერთისგან მეომრად ვთვლი,
  მან შექმნა სამყარო, რომელშიც სილამაზე...
  უდიდესი სვაროგის სახელით,
  სილამაზე ყვავის სილამაზის სულში!
  
  ჩვენ დავიცვათ კრემლი ნაცისტებისგან,
  ერთბაშად ყველას მოკვლა შევძელით...
  არა, გოგონა არ გაწერენ,
  და ჩვენ კრაუტს პირდაპირ თვალებში ჩავურტყით!
  
  კომუნიზმის მარადიული დიდების სახელით,
  მე ვიყავი კომსომოლის წევრი, რომელიც ფეხშიშველი ვიბრძოდი...
  ჩვენ გავანადგურებთ ფაშიზმის ფარას,
  რომ ფოლადი არ დაემორჩილოს რუსეთის მტრებს!
  
  გოგონები იბრძოდნენ სტალინგრადში,
  მათი ძუძუები ლალივით წითელია...
  ჩვენ მალე ვიხილავთ კომუნიზმს,
  სევდისა და სევდის ცოდნის გარეშე!
  
  ჩვენ საუკეთესო გოგოები ვართ სამშობლოში,
  კომსომოლის წევრი ვარ თითქმის შიშველი...
  მაგრამ მან გაანადგურა რაიხი ავტომატით,
  რომ გერმანელები არ შევიდნენ ჩვენს კომპანიაში!
  
  ყველაზე ნათელი რუსეთის სახელით,
  მჯერა ყველაფერი ძალიან კარგად იქნება...
  დიდებულ იესოს სწამს მისია,
  მიუხედავად იმისა, რომ ჭის ჭურვები აკაკუნებს!
  
  ჩვენი დიდი სამშობლოს სახელით,
  გავექცევით ბოროტ ფაშისტებს...
  მოდით შევაჩეროთ ველური ურდოს ფარები,
  თუნდაც ბოროტი ქურდი გააფთრებულ შეტევაში იყოს!
  
  დაე, იესოს სახელი მზესავით ბრწყინავდეს,
  დედა მარიამ მაჩუქოს დიდი სამოთხე...
  ყოვლისშემძლე ლადასთვის ჩვენ ბავშვები ვართ,
  შენ კი მამაცურად იბრძვი და ბედავ!
  
  ჩვენი დიდი სამშობლოს სახელით,
  ის რაც კომუნიზმმა გასცა ყველგან...
  მე ვხედავ წმინდანთა სახეებს, რომლებიც ანათებენ ხატებიდან,
  ერთ გაერთიანებულ უფლის ოჯახში!
  
  ყოვლისშემძლე სვაროგის სახელით,
  მაცხოვარი უზენაესი ქრისტე...
  ჩვენ უნდა ვიყოთ ოჯახის ღმერთის მსგავსად,
  ყველა უსასრულო შემოქმედზე!
  
  დაე, რუსეთმა აწიოს დროშა თავის თავზე,
  ჩვენ გავხდებით უფრო ძლიერები და ბრძენი...
  მიუხედავად იმისა, რომ ჩინგიზ-ხანი მკვეთრად უტევს,
  მაგრამ ჩვენ გოგოები მაინც უფრო ჭკვიანები ვართ!
  
  ასე რომ, მე გეუბნებით ხალხო, წადით,
  ემსახურეთ ჩვენს ერთგულ რუს ღმერთებს...
  და გადაარჩინე რუსების სულები ბრძოლაში,
  მიუხედავად იმისა, რომ ეს ჯოჯოხეთური პუნჩია!
  
  ჩვენ გავიმარჯვებთ, ეს ზუსტად ვიცი
  ჩვენ შევძლებთ ყველა ფაშისტის დამარცხებას...
  კაენი არ გაანადგურებს სამშობლოს მებრძოლებს,
  და მუქარის ხმაურით დათვი იცოცხლებს!
  
  ჩვენ ყველაფერს გავაკეთებთ ძალიან კარგად,
  ყველა ფრიცს და მონღოლს დავამარცხებთ....
  გოგოებთან ჩხუბი ხომ საშიშია,
  რუსეთის ხალხმა იცის, რომ ისინი დაუმარცხებელია!
  
  მოდით ყველამ გამოვავლინოთ მუქარის ღიმილი,
  ჩინგიზ ხანს რქებს დავამტვრევთ...
  გაუთავებელი დიდების სახელით,
  შეიძლება შენი ბედი იყოს ძალიან ნათელი!
  
  დიახ, ჩვენ გოგოები ვიბრძოლებთ ლამაზად,
  ვაჩვენოთ მსოფლიოში უმაღლესი კლასი...
  მე მეომარი ვარ და ჩემი სული ჯამბაზი არ არის...
  და ღმერთი დააჯილდოებს ქრისტეს გამარჯვებებისთვის!
  
  ჩვენ დავამტვრევთ ჩინგიზ ხანის ტუმენებს,
  კალკაზე გოგონები იქნებიან ბრძოლაში...
  ვერ გაუძლო ჯოჯოხეთურ დარტყმას
  მე მიყვარს იესო და სტალინი!
  
  ასე რომ, მე დავჭრი მტრებს, დამიჯერე, დაუთვლელად,
  მე შემიძლია დავამარცხო ისინი, როგორც ჭინკები...
  დამიჯერე, ჩვენი საქმე რთულია,
  მიუხედავად იმისა, რომ ცხოვრება აბრეშუმის ძაფივით მყიფეა!
  
  ლადას, ყოვლადწმიდა მარიამის სახელით,
  რაც ახალგაზრდობამ და სიყვარულმა მისცა...
  ჩვენ გოგოებს სრულიად შიშველი ფეხები გვაქვს,
  მოწინააღმდეგე სიბინძურესა და სისხლში გავთელოთ!
  
  მოვა ქრისტე და მკვდრები აღდგებიან,
  პერუნი, იარილო, თეთრი ღმერთი, სვაროგი...
  ისინი ერთიანები არიან, ხალხმა გულწრფელად იცის,
  და სამყაროს ზემოთ არის ყოვლისშემძლე ოჯახი!
  
  მოკლედ, ჩვენი ბედნიერება იქნება მარადიული,
  საუკუნეების მანძილზე ლამაზი და მშვენიერი...
  ცაც და დედამიწაც ძლიერ ძალაშია,
  და უკვდავება და ახალგაზრდობა სამუდამოდ!
  რის შემდეგაც 150 მმ-იანი ჰაუბიცა კოშკს პირდაპირ კონდახის სახსარში მოხვდა. IS-7 გაიჭედა და მეომრებს ტანკის შემობრუნება და შეკეთებაზე წასვლა მოუწიათ.
  და მაშინ ნახავთ, რომ ის მთლიანად დაიშლება. ზოგადად, სტალინის ფსონი იაპონიის წინააღმდეგ ბლიცკრიგზე ჩავარდა. ბრძოლა გაჭიანურებული და სასტიკი გახდა.
  ამასობაში იაპონელები აგრძელებდნენ საჭეს და პედლებს.
  მაგალითად, ერთ-ერთი პიონერი დაიჭირეს. ბიჭი მხოლოდ თორმეტი წლისაა. და მათ დაიწყეს რეზინის შლანგების გამოყენება მის შიშველ ძირებზე. ბიჭი იღრიალა და კვნესოდა, მაგრამ ჩუმად იყო.
  შემდეგ შვილს ფეხებზე წითლად გახურებული რკინის ზოლები დაუსვეს. დიახ, რაღაც შემწვარი სუნი ასდიოდა. და ეს სუნი ძალიან მადისაღმძვრელი იყო.
  მტკივნეული შოკისგან ბავშვმა დაკარგა გონება.
  მაგრამ სამურაის ჯალათებმა მას ნემსი გაუკეთეს ბავშვს კისერში. და ბიჭი ისევ გონს მოვიდა.
  და ურჩხულებმა დაიწყეს მისი შიშველი ფეხის თითების დამტვრევა წითელი ცხელი მაშებით.
  და ისევ ბავშვი გავიდა.
  დიახ, რა იყო იქ? ბიჭის წამება განაგრძო. მას შემდეგ რაც დაასრულეს ბავშვების ფეხის თითების მოტეხვა, იაპონელმა ჯალათებმა დაიწყეს ნეკნებზე მუშაობა.
  ზუსტად ასე მოიქცნენ, ერთი ნეკნი მეორის მიყოლებით უმტვრევდნენ. და სიტყვასიტყვით ბიჭის ძვლები გამოდიოდა. და ასე მტკივნეული აღმოჩნდა.
  შემდეგ კი ერთი ნეკნი გატყდა და გატყდა ცხელი მაშების ქვეშ, შემდეგ კი მეორე.
  და ტკივილი ისეთი იყო, რომ ბიჭი ისევ გავიდა, ველური ტანჯვისგან.
  და სამურაი მღეროდა და იცინოდა. ძალიან მხიარულობდნენ.
  და მათ დაიწყეს კომკავშირის გოგონას წამება. ამ შემთხვევაში ელექტროდები მიმაგრებული იყო ვენერას საშვილოსნოზე, ანუსზე და მკერდის ალისფერი ძუძუს.
  მერე აიღეს და დენი ჩართო. და ელექტრული გამონადენი გადიოდა გოგონას ნაზ სხეულში.
  და როგორ იტანჯებოდა და კანკალებდა. რა წარმოუდგენლად მტკივნეული იყო ეს ყველაფერი. და ლამაზმანის სხეული ფაქტიურად შეირყა. შემდეგ მათ უფრო მეტი ელექტროდი ჩადეს პირში. და ისევ ჩართეს მაღალი ძაბვის დენი. და გოგონამ მთლიანად დაიწყო ბზინვარება.
  ეს მართლაც წარმოუდგენელი, ველური ტკივილი იყო. და როგორ ყვიროდა გამოფიტული კომსომოლის წევრი.
  და განაგრძეს მისი ტანჯვა ველური მრისხანებით. როდესაც დაინახეს, რომ დენი არ იღებდა გოგონას, თაროზე წამოაყენეს.
  მათ გოგონას შიშველი ფეხები მუხის ბლოკში ჩასვეს და კარგად დაამაგრეს.
  შემდეგ დაიწყეს კაუჭებზე წონების ჩამოკიდება, შიშველი, დაკუნთული სილამაზის გაჭიმვა.
  გოგოები კვნესდნენ, მაგრამ მაინც არ სურდათ სამხედრო საიდუმლოების გაცემა.
  შემდეგ იაპონელმა ჯალათებმა მისი ფეხის შიშველი ძირები ზეთით შეასხეს, ისე რომ ისინი ბრწყინავდნენ.
  და მათ ქვეშ ცეცხლი დაანთეს.
  ალი ხორცისმჭამელად აწვალებდა გოგონას შიშველ, მრგვალ, ძალიან მაცდუნებელ, ვარდისფერ ქუსლებს.
  თუმცა ლამაზმანი არ გატყდა. პირიქით, კვნესა შეწყვიტა. მან დიდი ენთუზიაზმით აიღო და ღრმა გრძნობით დაიწყო სიმღერა;
  დიდება ვნების ქალღმერთ ლადას,
  ვინც შექმნა სამოთხის საფარი...
  იქნება კეთილშობილური ჯილდო ხალხისთვის,
  რადგან წმიდა ღმერთი აღდგა!
  
  სვაროგის უფრო ლამაზი ქალიშვილები არ არიან,
  თოვლში რომ ფეხშიშველი დარბიან...
  ჩვენ ვიქნებით სიკეთე როდისთვის,
  გოგოებს ჩექმებით ნუ თელავთ!
  
  ყოველივე ამის შემდეგ, რუსეთში არის შესანიშნავი გოგოები,
  ყველა ბიჭი მეომარია ბაგადან...
  ხმა ისე ხმამაღლა მიედინება,
  ბოროტმოქმედს თხის რქაში გადაუხვევენ!
  
  ჩვენ ვიბრძოლებთ სამშობლოსათვის,
  ჩემი დიდი სამშობლო...
  რუსებს ყოველთვის შეეძლოთ ბრძოლა,
  მათ წინააღმდეგობის გაწევის საშუალება არ არსებობს!
  
  მათ გული მისცეს რუსეთისთვის,
  მჯერა, რომ იქნება დიდებული ცხოვრება...
  ჩვენ მალე გავხსნით კოსმოსის კარს,
  და ვიპოვოთ ჩვენი მოწოდება!
  
  არა, დაე, ახლა ქარიშხალი გაბრაზდეს,
  მაგრამ რუსი სამუდამოდ არ ირყევა -
  ჩვენი მებრძოლი არ ნებდება ბრძოლას,
  დაე, მისი ოცნება ახდეს!
  
  ჩვენი ძალა გონიერ გოგოებთანაა,
  შენ მართლა ასე დაიბადე...
  ჩვენ დავწერთ ავტომატიდან,
  ასე რომ, მხოლოდ ზევით და არასოდეს ქვევით!
  
  მიეცით ქვეყანას ახალი რესურსები,
  ისე რომ ვარდების აყვავებულ ბუჩქად იყვავილოს...
  და ღვთის სახელით იესო -
  ისე, რომ წყეული ბოროტი კრახი არ ისმოდეს!
  
  ომში ყველა ადამიანი ძმაა,
  მაგრამ ამავე დროს სატანის მსახურები...
  ჩვენ მზად ვართ ხელები გავხსნათ მათთვის,
  რათა ყველა ერთგული იყოს მშვიდობის ღმერთის!
  
  ვერმახტი არ დააჩოქა,
  ჩვენ შევძელით ბრძოლების გადარჩენა...
  სტალინი და დიდი ლენინი ჩვენთან არიან,
  ჩაწერე რვეულში, შვილო!
  
  ჩვენ ასე ვაქცევთ სამშობლოს,
  რომ ის თავად ააშენებს სამყაროს...
  მიუხედავად იმისა, რომ ჭექა-ქუხილი მოვიდა აქ ნამცეცი,
  ჩვენი სვაროგი დიდი ოსტატია!
  
  მტერი შეუტია მოულოდნელად და მოღალატურად,
  საშინელი ორმოცდაერთი წელი იყო...
  მაგრამ ჩვენი ბაბუები დიდებულად იბრძოდნენ,
  როდი ეხმარება მათ ბრძოლაში!
  
  ჩვენ გულს დავდებთ რუსეთისთვის,
  გავაძლიეროთ ჩვენი ქვეყანა...
  გაბედულად გააღო კარი სივრცეში,
  Პრობლემა არ არის!
  
  ეს ჩემი ქვეყანაა, დამიჯერე, წმიდაო,
  ჩვენ დავიცავთ მოსკოვის რაინდებს...
  გოგონა ფეხშიშველი ეშვება თოვლში,
  უძველესი სიზმრის გაღვიძება!
  
  არა, ჩვენ გოგოები ბრძოლაში არ დავიშურეთ,
  და გაბედულად იბრძოდნენ...
  და ზოგჯერ გოგონები ასე იბრძოდნენ,
  სრული ჯარიმაა!
  
  იცოდე, რუსებს არავინ დაგვახრჩობს,
  ხუმრობით შეგვიძლია მთები გავასწოროთ...
  მიუძღვენ შენი სულები ღმერთს,
  თქვენ აბარებთ გამოცდებს A-ით!
  
  ღმერთი რთულ დროს დაიბადა,
  მოსკოვის მახლობლად, როცა ჭექა-ქუხილი...
  Lada-მ ჩვენი მილები დაიმსახურა,
  და დაე, ცრემლები ჩამოვარდეს!
  
  რუსი გოგოები კეთილშობილები არიან
  თითოეულ ნეტარი ქალწულს აქვს გარეგნობა...
  დამიჯერე, ისეთი მკაფიო ხმა,
  და გოგოებისთვის მუშტი მონოლითურია!
  
  მჯერა, რომ ქვეყანაში ყველაფერი კარგად იქნება,
  ვიცი რომ ყველაფერი ყვავის...
  თუმცა ხანდახან ბრძოლა საშიშია,
  ჩვენ გავხსნით ბოროტად გამოყენების სრულ ანგარიშს!
  
  1941 წელს ჩვენ ერთად ვიდექით,
  რაინდებმა მოსკოვი...
  მალე კომუნიზმი იქნება,
  მოვიტან სამშობლოს დროშას!
  
  სტალინგრადი გახდა შესანიშნავი გზა,
  სადაც ორი ძლიერი გაერთიანდა...
  გოგონა ფეხშიშველი იბრძვის
  მისი ქმარი რა თქმა უნდა კომუნისტია!
  
  იქ მტერმა ესროლა "ვეფხვები"
  მაგრამ ეს მას საერთოდ არ უშველა...
  დიახ, ამაოდ დრტვინავდა ფიურერი თამაშებს,
  შენ ხარ მყიფე მინის პლანეტა!
  
  ნუ აძლევთ გოგოებს კაპრიზებს
  ჩვენ ვერ ვბედავთ დასვენებას...
  მტერმა დატოვა ძალიან ბევრი ჭვარტლი,
  თქვენ მაინც ჩააბარებთ გამოცდას A-ით!
  
  სტალინგრადისკენ მიმავალი გზა, რა თქმა უნდა, დიდებულია,
  უბრალოდ მზეა ქვეყნის თავზე...
  ბოროტი კაენი განადგურდება,
  ის გეენაშია სატანასთან ერთად!
  
  რუსეთი ყოველთვის წმინდა ქვეყანაა,
  ის შეიცავს პერუნს და იესო ქრისტეს...
  მიუხედავად იმისა, რომ ზოგჯერ სიმართლე ბოროტია,
  კაცი ბედნიერებამდე არ გაიზარდა!
  
  რუსების წილი ოსტატურად ბრძოლაა,
  და დაამარცხე რუსეთის მტრები...
  მიუხედავად იმისა, რომ კრაუტებს აქვთ ლუციფერის ძალა,
  მაგრამ ჩვენი ჯარი გახდა ძლიერი!
  
  არის ხსნა მსოფლიოს კომუნიზმში,
  გვამების მთების დასაძლევად...
  ჩვენ არ ვთხოვთ ჩვენს მტრებს პატიებას,
  თუნდაც დათვი გაბრაზებული იყოს!
  
  ღმერთი პერუნი ისვრის ელვას,
  უყვარს ბოროტების დარტყმა...
  და ჩვენ მტრებზე ძლიერები ვართ,
  თუ ჯარი საბრძოლველად ვარჯიშობს!
  
  დიახ, სვაროგი არის სინათლის დიდი მეომარი,
  შეძლებს ისეთი რამის გაკეთებას, რისი გაკეთებაც ხელით შეუძლებელია...
  მაშინ დიდების ღირსი იქნები,
  რუსები, დამიჯერეთ, სულელები არ არიან!
  
  ყველაფერი რჩება ჩვენს დიდებაში,
  რა ლამაზია მაისის ფერივით...
  სამოთხეში იქნება ადგილი დაცემული ადამიანებისთვის,
  გააფთრებით რას იყვირეს - ბანზაი!
  
  იცოდეთ, რომ ვერ იტანენ დამცირებას,
  ჩვენ შეგვიძლია შევქმნათ სრული ედემი...
  რუსეთისთვის შურისძიება იქნება კრაუტებზე,
  სემი მაინც ეხმარება მათ!
  
  რუსები აღფრთოვანებული იყვნენ მზის ჩასვლით,
  ეს ლალი გზას ანათებს...
  იქნება დიდი სასჯელი ბოროტებისთვის,
  ჩვენი რუსეთი ჯეკით ვერ მოხერხდება!
  
  ჩვენ დავიწყებთ ხმამაღლა აღფრთოვანებას,
  სპილოების დიდი სამშობლოს ძალა...
  გასხივოსნებულ გუნდთან ერთად,
  ვაჟების საუკეთესო ლადა!
  
  გოგოები ზამთარში ფეხშიშველი დარბიან,
  ეს მათი დიდი ვარსკვლავია...
  კურდღლებიც ფეხშიშველი დარბიან
  ლადა სამუდამოდ ჩვენთან იქნება!
  
  ღმერთმა შექმნა პლანეტები ატომისგან,
  მან სივრცე მხოლოდ სიტყვით შექმნა...
  მღერიან გმირობის საქმეებს,
  და მტერი იღებს დარტყმას!
  
  იქნება ადამიანის აღტაცება,
  ყოველთვის იბრძოლო და იოცნებო...
  ასე რომ, ერთი წუთიდან დროის ბოლომდე -
  დაე, ისინი მტკიცედ იბრძოლონ ბრძოლაში!
  
  მზის სახეები ანათებენ შორს,
  და ცისარტყელა ანათებს, დამიჯერე...
  და მტერი უბრალოდ ძალიან ველურია,
  ბუნებრივია, ის არსებითად მხეცია!
  
  ქვეყანაში ლამაზი გოგოები არიან,
  რომ იციან მტრების დამარცხება...
  მათ რა თქმა უნდა აქვთ მკაფიო ხმა,
  საუკეთესო შვილები მსოფლიოში!
  
  ჩვენ რუსები არ გავქრებით,
  ჩვენი სიმართლე ყველაფერში სჯერა...
  ბოლოს და ბოლოს, ასეთი მოსამართლეები გვეყოლება,
  მოდი, ტერორისტები დავამსხვრიოთ!
  
  ჩვენი გოგოები ბრწყინავს ქუსლებით,
  შიშველი ვარდისფერი ძირით...
  და თოვლის ნალექები შენს ფეხქვეშ დნება,
  მშვენიერია ფეხშიშველი სილამაზის სანახავი!
  
  კარგი გოგოებო,
  მტერი ძალისხმევის გარეშე გაანადგურა...
  მიუხედავად იმისა, რომ ნაკადი ძალიან ხმამაღლა უკრავს,
  ურდო ცეცხლში მიიწევს!
  
  ჩვენ შეგვიძლია ყველაფერი გავაკეთოთ ძალიან მაგარი,
  და მიაღწიე ერთგულებას შენს ოცნებაში...
  და მტერი სულელურად უტევს,
  დაარტყა წვერს ხმალი!
  
  მე ვიცნობ ჩვენს ფოლადის რაინდებს,
  დამიჯერე, მათ უფრო ძლიერებს ვერ იპოვი...
  მათ ფაშისტებს რქებზე მძიმე დარტყმა მიაყენეს,
  ყოველ შემთხვევაში ის გამოიყურება არაუმეტეს ოცისა!
  
  გოგოები, რომლებიც იცინიან
  მათ თავიანთ დიდებაში კბილები გამოიცნეს...
  და მათი თვალები თეფშებს ჰგავს,
  ხმა გაბრწყინებული ბულბულია!
  
  გოგოების ვარჯიშები მაგარია,
  და ისინი წარმოიდგენენ საშინელებას ბრძოლაში...
  ლამაზმანები ისეთი მახინჯები არიან,
  ხანდახან მაინც მოღრუბლულია!
  
  წარმოიდგინეთ ასეთი სამყარო, იქნებიან ადამიანები
  კომუნიზმი უმაღლესი ძალების დაბადებაა...
  და სილამაზე არ გაგიმართლებს
  თუნდაც ადამიანი სულელი იყოს!
  
  ახლა ომი მოდის აღმოსავლეთიდან,
  ჯოჯოხეთური ურდო უტევს...
  ჩვენთან არის მორწმუნე მებრძოლი სვაროგის ძალა,
  გოგონამ ხანი ერთი ყელში გაანადგურა!
  
  ვიცი, რომ ყველას აღფრთოვანება შეიძლება
  იცოდე ვინ იბრძვის სამშობლოსთვის...
  და მეომარი დაიბადა მამაცი,
  სიკვდილის შემდეგ სამოთხეში წასვლა!
  
  ჩვენ შევძლებთ გავახაროთ რუსეთი,
  როდი საუკუნეების მანძილზე...
  დედა წმინდა რუსეთის გულისთვის,
  დიდი მუშტის ძალით!
  
  დამიჯერე, ჩემი სამშობლო მშვენიერია,
  არქტიკაში ვაშლის ხეები ყვავის...
  ჩვენი ხალხი დიდია, მართლმადიდებელი,
  ახდა ჩემი ოცნება!
  
  ჩვენ შეგვიძლია შევქმნათ ნებისმიერი ღრუბელი,
  და დაამარცხე გიჟური მტერი...
  ჩვენი მებრძოლთა რაზმი ისე დაფრინავს,
  აქცევს მტაცებელ ქვეწარმავლებს თამაშად!
  
  რუსეთში ყველაფერი ძალიან მაგარია,
  შემოქმედმა გულში ჩაიდო...
  სადისტი მალიუტა გაანადგურეს,
  ოცნებას ბევრი ძალა ექნება!
  
  მოვა ქრისტე და სამყარო აღდგება,
  მარადიულად იქნებიან დიდების ხალხი...
  ჩვენ გულწრფელად ვიბრძვით რუსეთისთვის,
  და იცოდე ჩვენი ფოლადის ხელი!
  
  გოგონები აღფრთოვანებულები არიან
  რას შეუძლია კოსმოსის დაპყრობა...
  ისინი გაანადგურებენ ნებისმიერ ბადეს,
  ჯაჭვი მათთვის მხოლოდ აბრეშუმის ძაფია!
  
  დამიჯერე, ჩვენ არასოდეს დავთმობთ,
  მტრის ქვეშ ვერასოდეს ჩავვარდებით...
  თუ ფიურერი უბრალოდ გაგიჟდა -
  ჩვენ მას რქებს მოვწყვეტთ!
  
  კაცო, შენ გახდები უფრო ძლიერი ვიდრე ყველა,
  შეგიძლიათ დაიპყროთ სამყაროს ზღვარი...
  სისულელეს ნუ ლაპარაკობ, სუსტი,
  დაგვიჯერეთ სლავების გატეხვა შეუძლებელია!
  
  მილიონების ძალა ჩვენთან იქნება,
  მტერს დავასრულებთ, დამიჯერეთ...
  ბევრი ქალწული ლეგიონი,
  ისინი უბრალოდ მიზანში მოხვდნენ!
  
  გამარჯვება უკვე მოდის,
  ბერლინში ტრიუმფით შევედით...
  ვინც მოკვდა სამოთხის სიამოვნებაში,
  და წმინდა ქერუბიმი აფრინდება!
  
  ლუკაშენკო პრეზიდენტი არ გახდა
  ᲐᲜᲝᲢᲐᲪᲘᲐ
  ჯიბის ცენტრალურმა საარჩევნო კომისიამ ალექსანდრე ლუკაშენკოს ბელორუსის პრეზიდენტობის კანდიდატად რეგისტრაციაზე უარი თქვა. და ვიაჩესლავ კებიჩმა, პრემიერ-მინისტრმა და ბელორუსის დე ფაქტო ხელმძღვანელმა, გაიმარჯვა. ისტორია სხვანაირად წავიდა. რუსეთის ჩათვლით, სადაც 1996 წელს პრეზიდენტი ვლადიმერ ვოლფოვიჩ ჟირინოვსკი გახდა.
  . თავი No1
  ბელორუსიაშიც შეიძლებოდა ყველაფერი სხვაგვარად ყოფილიყო. იმდროინდელი ბელორუსის დე ფაქტო მმართველმა ვიაჩესლავ კებიჩმა ბრძანა ალექსანდრე ლუკაშენკოს რეგისტრაციის დაბლოკვა. და ამას არ მოჰყოლია მასობრივი არეულობა. ისე, ზოგიერთ კანდიდატს მეტი აქვს, ზოგს ნაკლები. შედეგად, ზენონ პოზნიაკი მეორე წრეში კებიჩთან გავიდა. ხოლო მეორე ტურში, რუსეთის მხარდაჭერის, ზენონ პოზნიაკის ოდიოზური რეპუტაციისა და მისი გადაჭარბებული რადიკალიზმის წყალობით, კებიჩმა გაიმარჯვა და გახდა ბელორუსის პირველი პრეზიდენტი.
  თავად ლუკაშენკო არასოდეს ასულა მწვერვალზე. ბელორუსია რუბლის ზონაში შევიდა. და რუსული ვალუტა დაიწყო მასში მიმოქცევა. ერთის მხრივ, ეს არის პლუსი, მაგრამ მეორეს მხრივ, ისევე, როგორც რუსეთში, დაიწყო პენსიებისა და ხელფასების გადახდის შეფერხება, რამაც გამოიწვია გარკვეული კონფლიქტები და არეულობა.
  მიუხედავად ამისა, კებიჩმა შეძლო კარგი ურთიერთობის შენარჩუნება დასავლეთთან. და ელცინს ჰყავდა საიმედო მოკავშირე, მაგრამ არა ასეთი რადიკალური. რუსეთში ისტორიის მიმდინარეობა გარკვეულწილად შეიცვალა. აგრესიული ლუკაშენკოსგან განსხვავებით, კებიჩმა ურჩია ელცინს არ ებრძოლა ჩეჩნეთში. და ელცინს იქ ჯარები არ გაუგზავნია. ამის ნაცვლად, იგი ეყრდნობოდა პრორუსულ ოპოზიციას. თუმცა, ჩეჩნეთში დაპირისპირება გაგრძელდა. და ის ფერადი გახდა. სად არიან დუდაეველები, სად არიან სხვა ძალები?
  უცნაურია, მაგრამ ომის არარსებობამ კავკასიაში ვლადიმერ ჟირინოვსკის სარგებელს მოუტანა. LDPR დარჩა მთავარ და ყველაზე პოპულარულ ოპოზიციურ ძალად რუსეთში. და საპრეზიდენტო არჩევნებში მთავარი ბრძოლა ჟირინოვსკისა და ელცინს შორის დაიწყო. პრინციპში, ეს შეიძლებოდა მომხდარიყო რეალურ ისტორიაში, თუ ვლადიმერ ვოლფოვიჩი მხარს არ დაუჭერდა ჩეჩნეთის ომს და, ამით, საპროტესტო ამომრჩევლის მნიშვნელოვანი ნაწილის დაკარგვას.
  და მედია აქტიურად უწყობდა ხელს ელცინისა და ჟირინოვსკის დაპირისპირებას. იყო ბევრი პიარი, ბევრი პროპაგანდა. თუმცა, განსხვავებით რეალური დაპირისპირებისგან: კომუნისტები ელცინის წინააღმდეგ, სადაც ხელისუფლებას გარკვეული პროპაგანდისტული კოზირი ჰქონდა, ჟირინოვსკისთან უფრო რთული აღმოჩნდა. თუმცა ფაშისტად აქციეს.
  მაგრამ გაურკვეველი დანაშაულის, ქაოსის, კორუფციისა და მაფიის პირობებში, ბევრი რუსი არ თვლიდა ფაშიზმს ასეთ დიდ ბოროტებად. ყოველივე ამის შემდეგ, დიდი სამამულო ომი დიდი ხნის წინ მოხდა და ეს არ იყო იგივე ფაშისტები. მაშინ ცუდი გერმანელი ფაშისტები იყვნენ, ახლა კი ალბათ უკეთესი რუსები იქნებიან. მაგრამ ეკონომიკური თვალსაზრისით, ადოლფ ჰიტლერმა მართლაც შექმნა სასწაული გერმანიაში.
  ასე რომ, ვლადიმირ ვოლფოვიჩი რატომღაც ამაყობდა იმით, რომ ჰიტლერს ადარებდნენ და ცდილობდა ამაზე ეთამაშა.
  კომუნისტებსაც დიდი მინუსი ჰქონდათ. ხალხს ჯერ კიდევ კარგად ახსოვდა - ცარიელი თაროები, სულ დეფიციტი, ბარათები და კუპონები, განსაკუთრებით გორბაჩოვის დროიდან. გორბაჩოვის დრო კი კომუნისტურ მმართველობას ჰგავდა.
  ხალხს, განსაკუთრებით ქალებს, რომლებიც რიგში დგანან, არ სურდათ ძველ კომუნისტურ დროში დაბრუნება. და ეს ითამაშა ზიუგანოვის წინააღმდეგ. და ჰიტლერის დროს, განსაკუთრებით ომამდე, იყო კაპიტალიზმი, რაც ნიშნავს, რომ ცარიელი თაროები არ იყო. და თავად ჟირინოვსკი, მიუხედავად იმისა, რომ მან ბევრი პოპულისტური განცხადება გააკეთა, არ დაჰპირდა ძველ დროში დაბრუნებას. და პირობა დადო, უპირველეს ყოვლისა, წესრიგს, დანაშაულის ჩახშობას და უმუშევრობას. მაგრამ ჰიტლერმა გერმანიაში ჩაახშო დანაშაული, ბოლო მოუღო უმუშევრობას და წესრიგი დაამყარა.
  და სულ რაღაც ორ თვეში მან დაიპყრო მთელი ევროპა. ანუ, ოსტატურად თამაშით და კამპანიით, შეგიძლიათ თქვენი შედარება ჰიტლერთან თქვენს სასარგებლოდ აქციოთ. ასე რომ, ელცინს ბევრად უფრო გაუჭირდა, ვიდრე ზიუგანოვთან. თუ ამ უკანასკნელმა ბევრში გამოიწვია ანტიპათია უკვე გენეტიკურ დონეზე - დეფიციტი და ცარიელი თაროები და თუნდაც სტალინური რეპრესიები. ომის ვეტერანებშიც კი ყველამ არ უარყო ფაშიზმი.
  მეტიც, ჩვენს რუსულ ფაშიზმს ჰგავდა. ეკონომიკა კარგად არ იყო. და ჩეჩნეთის გარეშეც ელცინს დაბალი რეიტინგი ჰქონდა. და ქვეყანა იღუპებოდა, ბანდიტიზმი და დანაშაული იყო გავრცელებული. და კიდევ უფრო დიდი ვიდრე რეალურ ისტორიაში. ასე რომ, ჩეჩნეთის ომმა გამოიწვია თავისუფლებების მთელი რიგი შეზღუდვები, რამაც შეამცირა დანაშაული, მაგრამ მისი არარსებობა კრიმინალური თვალსაზრისით მხოლოდ აუარესებდა მას.
  ასე რომ, ჟირინოვსკის გაცილებით მეტი კოზირი ჰქონდა, ვიდრე ზიუგანოვს.
  უნდა აღინიშნოს, რომ რეალურ ისტორიაში ჟირინოვსკი 1996 წლის არჩევნებში სასტიკად ჩავარდა. მაგრამ მისი წარუმატებლობის მთავარი მიზეზი: იყო შთაგონების ნაკლებობა და საბოლოო გამარჯვების რწმენა. და აი, მთელი დაპირისპირება მასსა და ელცინს შორის, ბუნდოვანი ზიუგანოვი ჩრდილშია, ჟირინოვსკი კი ცეცხლშია. და ამ პოლიტიკოსს, როდესაც ის როლს ასრულებს, ნამდვილად შეუძლია სასწაულების მოხდენა. უფრო მეტიც, ჟირინოვსკი ჯერ კიდევ ახალგაზრდაა და ძალებით სავსე.
  და ის არ გარბის სატელევიზიო დებატებს, განსხვავებით ზიუგანოვისგან, რომელსაც უკვე ეშინოდა ეკრანზე თავის დაჭერის.
  გარდა ამისა, ჟირინოვსკი გარეგნულად უფრო ახალგაზრდაც კი გამოიყურებოდა, და არც ზიუგანოვივით მელოტი და არც ელცინივით ნაცრისფერი. და ეს ასევე მუშაობდა მის სასარგებლოდ.
  მიუხედავად იმისა, რომ ზიუგანოვი ელცინზე ცამეტი წლით უმცროსი იყო, გარეგნულად იგი არ ტოვებდა ახალგაზრდა და ახალი ლიდერის შთაბეჭდილებას. მაგრამ ჟირინოვსკი, რომელიც ელცინზე თხუთმეტი წლით უმცროსი იყო და გარეგნულად თავისი გამაოგნებელი ენერგიით, ბევრად უფრო ენერგიული და ძლიერი ჩანდა, ვიდრე ეს გაძევებული მოხუცი.
  და ამან გავლენა მოახდინა არჩევნების მიმდინარეობაზე.
  თუმცა, აღმოჩნდა, რომ ზიუგანოვი მესამე იქნებოდა. მაგრამ ვის უნდა დაუჭიროს მხარი მეორე ტურში? ელცინთან დაპირისპირება ძალიან შორს წავიდა. ჟირინოვსკი კი, თუმცა კომუნისტი არ არის, მემარცხენეა და არა ანტიკომუნისტი. და კომუნისტებს პორტფელებს ჰპირდება.
  მაგრამ სვანი ენით მიბმული და სულელია და მას არასოდეს მიუღწევია. ასე რომ, არჩევნები სხვა სცენარს მოჰყვა. ჟირინოვსკიმ პირველ ტურში მეტი ხმა მიიღო, ვიდრე ელცინმა, მეორეში კი ზიუგანოვის მხარდაჭერა მიიღო. და შედეგად, ელცინმა ააფეთქა მეორე რაუნდი დიდი სხვაობით. მეტიც, მეორე ტურში ელცინს უფრო ნაკლებმა ადამიანმა მისცა ხმა, ვიდრე პირველში. და ვლადიმერ ჟირინოვსკი გახდა რუსეთის ახალი პრეზიდენტი. და ეს ტრიუმფი აღმოჩნდა ვლადიმერ ვოლფოვიჩისთვის.
  თუმცა, მოლოდინის საწინააღმდეგოდ, რუსეთის კურსი დიდად არ შეცვლილა. ჟირინოვსკი დასავლეთთან ურთიერთობას არ ამძაფრებდა. მან წინა რეფორმები მცირე ცვლილებებით გააგრძელა. და ხელისუფლებაში მყოფი კომუნისტებიც კი ამაში დიდად არ ჩარეულან.
  მართალია, რაღაც შეიცვალა. მეტი პოლიცია იყო, რომელსაც პოლიცია ეწოდა და კრიმინალთან ბრძოლა გამკაცრდა.
  საბოლოოდ, 1999 წელს, ბოევიკებმა დაიწყეს შეჭრა დაღესტანში და ჟირინოვსკი იძულებული გახდა დაეწყო კავკასიის ომი. მიუხედავად იმისა, რომ მას ეს არ სურდა.
  იუგოსლავიასთანაც კი, სწორედ ჟირინოვსკიმ დაარწმუნა მილოშევიჩი, რომ დაბომბვა კი არ გაეგრძელებინა, არამედ დასავლეთის პირობების მიღებაში.
  ეკონომიკამ, თუმცა გაუბედავად, დაიწყო ზრდა და ნავთობის ფასმა დაიწყო ზრდა.
  ჩეჩნეთის ომი იყო მისი რეიტინგის ამაღლების და მეორე ვადით არჩევის შანსი. გარდა ამისა, ვლადიმერ ჟირინოვსკიმ მოამზადა რეფერენდუმი ორ ვადის ლიმიტის გაუქმების შესახებ. და ეს იყო მისი ავტორიტარული მმართველობის გეგმა. და ჩეჩნეთის წინააღმდეგ ომი სასტიკად წავიდა. მეტიც, იყო ტერაქტები მოსკოვსა და ვოლგოდონსკში. რაც ჟირინოვსკიმ წინდახედულად და ცინიკურად ისარგებლა.
  ომის დროს უფრო ადვილი იყო მეორე ვადით არჩევა და ეს მოხდა პირველ ტურში. რეფერენდუმზე კი ორი ვადა გაუქმდა, რითაც ჟირინოვსკი შეზღუდვების გარეშე დარჩა. ასეც მოხდა.
  ბელორუსიაში 1999 წელს ასევე დასრულდა ვიაჩესლავ კებიჩის პირველი ხუთი წელი. ეკონომიკური მდგომარეობა არც თუ ისე კარგი იყო, მაგრამ გარკვეული მორცხვი ზრდა დაიწყო. პლუს პროპაგანდისტული და ადმინისტრაციული რესურსები. ლუკაშენკოს კი არჩევნებში მონაწილეობის უფლება ისევ არ მისცეს - საჩივარი ყოველთვის არის.
  და კებიჩი ხელახლა აირჩიეს, თუმცა გაჭირვებით. და ისევ ზენონ პოზნიაკი იყო მის წინააღმდეგ მეორე ტურში. კებიჩს არ დაუგროვდა ისეთი ინტერესი, როგორიც ლუკაშენკო იყო რეალურ ისტორიაში. მაგრამ მან მტკიცედ შეინარჩუნა თავისი ძალა. ბელორუსიაში 2000 წელს მიღებულ იქნა ახალი, უფრო ავტორიტარული კონსტიტუცია და პრეზიდენტი კებიჩის უფლებამოსილება გადაკეთდა.
  ჟირინოვსკიმ დაიკავა ჩეჩნეთი, მაგრამ რუსეთს მოუწია იქ გაჭიანურებული ომი პარტიზანებთან.
  პრობლემა ის იყო, რომ ჩეჩნები უკვე მიჩვეულები იყვნენ დე ფაქტო დამოუკიდებლობას. რუსეთის ჯარებმა ასევე დიდი დანაკარგები განიცადეს გროზნოზე თავდასხმის დროს. მართალია, ჟირინოვსკი აკონტროლებდა მედიას და მოახერხა რეიტინგის ვარდნისა და მასობრივი ომის საწინააღმდეგო განწყობის თავიდან აცილება. და ეს ასევე მისი მეფობის პლიუსი იყო.
  ნავთობისა და გაზის ფასების ზრდამ და ეკონომიკურმა ზრდამ ზოგადად გააძლიერა დიქტატორის ძალაუფლება. მან არ გააგრძელა თავისი უფლებამოსილების ვადა, მაგრამ რეგულარულად მოიგო საპრეზიდენტო არჩევნები. რაც მოხდა იმავე წელს, როგორც ამერიკული. მაგრამ ორი ვადის ლიმიტის გარეშე. ჟირინოვსკის საგარეო პოლიტიკა ფრთხილი იყო. ის არ იყო მეორე ჰიტლერი, არამედ ბევრად უფრო თავშეკავებული და ძალთა ბალანსის შენარჩუნებას ცდილობდა. მაგრამ 2014 წელს მოხდა მეიდანი და მან ვერ გაუძლო ცდუნებას, დაებრუნებინა ყირიმი რუსეთს. თუმცა, პუტინისგან განსხვავებით, ჟირინოვსკი მეტს არ ითხოვდა და მისმა დაზვერვის სამსახურებმა არ მოაწყვეს აჯანყება დონბასში.
  პირიქით, ყველაფერი ძალიან ფრთხილად გაკეთდა. და საქმე შედარებით მცირე სანქციებით და რბილი ცივი ომით დასრულდა. ეკონომიკური ზრდის ფონზე, ვთქვათ, ცუდი არ არის.
  მაგრამ შემდეგ კორონავირუსი გავრცელდა. კებიჩი, რომელმაც კვლავ გადააყენა ვადები, გარდაიცვალა. და ბელორუსიაში ჩატარდა ახალი არჩევნები. ლუკაშენკო ამ დროისთვის უკვე დავიწყებული იყო და ახალი ფიგურები გამოჩნდა. უმცროსმა პრემიერ მინისტრმა კოლბასკომ, რომელიც პრეზიდენტი გახდა, ძალაუფლება მოიპოვა.
  და მალე რუსეთი გლოვში ჩავარდა კოროვირუსისგან ჟირინოვსკის გარდაცვალების შემდეგ. და ესეც დარტყმა აღმოჩნდა ქვეყნისთვის.
  ამასობაში თალიბებმა ტაჯიკეთზე შეტევა დაიწყეს. მათ თავდაცვა გაარღვიეს და რუსული ბაზა შემოარტყეს. და დაიწყო ახალი ავღანეთის ომი.
  და რა თქმა უნდა, მებრძოლი და ლამაზი გოგოები, როგორც ყოველთვის, მზად არიან საბრძოლველად.
  ნატაშამ ტყვიამფრქვევიდან აფეთქება დაარტყა, რითაც თალიბანის მებრძოლები გაწყვიტა. შემდეგ მან მომაკვდინებელი ძალით ესროლა ლიმონი შიშველი თითებით. მან მოჯაჰედები ნაჭრებად დაშალა და მღეროდა:
  - მშვიდობიანი ხალხი ვართ, მაგრამ ჩვენი ჯავშანტექნიკა
  მე მოვახერხე აჩქარება წითელ ზღვრებამდე!
  ჩვენ ვიბრძოლებთ ნათელი ხვალინდელი დღისთვის!
  Მოდი ვაკოცოთ!
  მეომარს კი გულზე გაეცინა. უნდა ითქვას, რომ ის ისეთი ჯიუტია.
  ზოიამ, რომელიც ავტომატიდან იკრიფებდა და ათეულობით დუშმანს თიბავდა, ასევე ღრიალებდა:
  - მომავალი ჩვენი დიდებაა,
  ჩვენ ვაჩვენებთ უმაღლეს კლასს!
  და შიშველი ფეხის თითებით ის გადააგდებს განადგურების მკვლელ საჩუქარს. აი, როგორია, ვთქვათ იქ - მებრძოლი და აგრესიული ქალი. რომელშიც იმდენი ენერგია და ძალაა.
  ავგუსტინე დიდი სულით ჭიკჭიკებდა და მისი სპილენძისფერი თმა ისე გაშლილი იყო, თითქოს ეს ნამდვილი კომეტა იყო. გოგონამ აიღო და ტვიტერში აგრესიულად დაწერა:
  - დიდება ჩვენს სამშობლოს,
  ყველა ქვეყანაზე მაღალი ხარ...
  ჩვენ ბრძანების ღირსნი ვართ,
  გაანადგურე თალიბანი!
  გოგონამაც აიღო და შიშველი თითებით, მოხდენილი, გარუჯული ფეხებით, ესროლა სიკვდილის მკვლელი საჩუქარი. ასე აღმოვჩნდით აქ, ძალიან აგრესიული, მკაცრი და ფეხშიშველი გოგოები.
  და სვეტლანაც ბრძოლაშია. და ის აშენებს მათ ტყვიამფრქვევებისგან დიდი, მომაკვდინებელი ძალით. ის არის უმაღლესი დონის მეომარი. ისვრის ზუსტად და ზუსტად.
  და მისი თმა თეთრი, სუფთა, თოვლივით არის. და ფეხის შიშველი თითები მკვლელობის ძალით აგდებენ განადგურების საჩუქრებს.
  სვეტლანამ ღიმილით მღეროდა:
  - და ის მართავს ნავს,
  წვიმასა და ნისლში...
  სასტიკი და მოღალატე -
  თალიბანის მებრძოლი!
  ამ გოგოებს, უნდა ვთქვა, შეუძლიათ მთების გადაადგილება. და მათ ძალიან ლამაზად შეუძლიათ ბრძოლა. და შიშვლიან კბილებს, რომლებიც მარგალიტივით ანათებენ.
  ეს ლამაზმანები არიან. ასე რომ, ნატაშამ მკერდის ალისფერი ძუძუს გამოაჩინა და დააჭირა ბაზუკას ღილაკზე, გაანადგურა და გაანადგურა თალიბები.
  ეს მართლაც აგრესიული და საბრძოლო წარმოდგენა იყო.
  და ქარიშხლები იბრძვიან ცაში. მათზე ძალიან ლამაზი გოგოები სხედან.
  ალბინამ შიშველი თითებით დააჭირა ჯოისტიკის ღილაკს, სიკვდილის მკვლელი გამოგზავნა და დაიყვირა:
  - გოგოები არწივებივით დაფრინავენ,
  ჩვენ შევძლებთ დედაქალაქის ხელში ჩაგდებას ბრძოლაში!
  ისეთი მომხიბვლელი ქერაა, ვთქვათ.
  და ალვინა, კიდევ ერთი ქერა გოგონა ბიკინით, აგრძელებს ბრძოლას. ასე რომ, ის ღილაკზე აჭერს მკერდის მარწყვის ძუძუს და კოლოსალური დამანგრეველი ძალის რაკეტა გამოფრინდება. და ის გიჟივით დაარტყამს თალიბანის ჯარებს.
  ეს არის ის, რაც გოგოებმა აიღეს და დაიწყეს. ისინი ძალიან, ვთქვათ, აგრესიულები და მეომრები არიან.
  თუმცა, რა თქმა უნდა, გოგონებიც ტანკზე იბრძვიან. მშვენიერი სქესის წარმომადგენლები აქაც საუკეთესოდ არიან. და ისინი, რა თქმა უნდა, არიან ფეხშიშველები და ბიკინებში.
  ეს არის, ვთქვათ, ისეთი ღირსშესანიშნავი ქურდობა, რომელსაც ვერავინ უმკლავდება. როგორც კი დაიწყებენ, არ გაჩერდებიან.
  ელიზაბეთი, რომელიც ტანკზე იბრძოდა და შიშველი თითების დახმარებით სასიკვდილო ჭურვებს უგზავნიდა, მღეროდა:
  ისეთი მშვენიერი ქვეყანა იყო
  საბჭოთა კავშირის იმპერიას ეძახდნენ...
  ბოროტმა სატანამ გაანადგურა იგი,
  დროა მოვუწოდო მის პასუხს!
  
  ლენინი მართავდა მას - უბრალოდ იდეალი,
  ვინ გახადა სამშობლო დიდი...
  და მან მეფობა სტალინს გადასცა...
  მან გაანადგურა ველური ურდოს იმპულსები!
  
  დაე, ჩვენი სამშობლო აყვავდეს,
  არყები, ვერხვი, მუხები, ხეები...
  მე გავანადგურებ ფაშიზმის არმიას -
  რუსები ხომ უძლეველნი არიან ბრძოლებში!
  
  რუსეთი იქნება მზე დედამიწის ზემოთ,
  მისი სხივები, ვარსკვლავები და კომეტები...
  თქვენ გახდებით საუკეთესო ქვეყანა
  მასში განდიდებულია საგმირო საქმეები!
  
  სსრკ, როდესაც ის საუცხოოდ აყვავდა,
  მან კი ქვეყანა ხელით მიიყვანა კომუნიზმამდე...
  მაგრამ მელოტმა თავისი ვირი გაანადგურა,
  დათმობა საზიზღარ ფაშიზმს!
  
  მაგრამ მე მჯერა, რომ ჩვენი რუსეთის დაძლევა შეუძლებელია,
  ის მზესავით ანათებს დედამიწის ზემოთ...
  ძლევამოსილი რუსი, თეთრი დათვი ღმერთი,
  და იქნება ადგილი კეთილშობილ სამოთხეში!
  
  შენ გიყვარს რუსეთი მთელი გულით,
  ის ჩვენი დიდი სამშობლოა...
  მიუხედავად იმისა, რომ სემი ხსნის პირს მიწას,
  და ათასი სახის ურჩხული თავს ესხმის!
  
  სვეტლანა ჩვენი ნათელი ვარსკვლავია,
  რაც ბედნიერებას და თავისუფლებას გვპირდება...
  აიხდინე დიდი ოცნება -
  ავაშენოთ კომუნიზმი, დაუჯერეთ ხალხს!
  
  ვერავინ დაამტვრევს ქვეყანას
  რომელი სახელია, დამიჯერეთ, რუსეთი...
  მოაშორე სატანა ძალაუფლებიდან -
  მოვა ქრისტე დიდი მესია!
  
  და ლადა სამუდამოდ ჩვენთან იქნება,
  და ჩვენ ავაშენებთ პრაქტიკულ კომუნიზმს...
  გაივლის საუკუნეები და წლები,
  ჩვენ გვექნება ყველაზე სამართლიანი სისტემა!
  
  ჩვენი სამშობლოს დიდი ოცნება,
  გახადე სამყარო ყველაზე მშფოთვარე და ლამაზი...
  ჩვენ გვაქვს მთები, მდინარეები და ტყეები -
  ყველაფერი ძალიან სუფთა და სამართლიანი იქნება!
  
  ჩვენი სამშობლოს დედაქალაქი მოსკოვია,
  მაგრამ კიევი და მინსკი ასევე იქნება დედაქალაქები...
  მონღოლთა ურდო დამარცხდა,
  ყოვლისშემძლე ღმერთი დაგვეხმარა გამარჯვებაში!
  
  არა, დამიჯერე, რუსების გატეხვა შეუძლებელია,
  ყველა სლავური ძმა გაერთიანდება...
  მონადირე მალე თამაშად გადაიქცევა,
  ჩვენ კი მებრძოლები ვართ, მერწმუნეთ, ჩვენ ყოველთვის მოძრაობაში ვართ!
  ტანკში მყოფი გოგონები გუნდურად მღეროდნენ და მათი ხმები ისეთი კაშკაშა და ფაქტიურად ვერცხლის ზარებივით ბზინავდა.
  ეს გოგოები უბრალოდ სუპერები არიან.
  ელენა დიდი ხალისით მღეროდა:
  - ჩვენთან გოგოებო ყველაფერი ძალიან მაგარი იქნება.
  ჩვენ მარტივად შეგვიძლია მარსზე ფრენა...
  დაე, ვისაც ბევრი ვალუტა აქვს,
  და სადღაც დათვი ღრიალებს და ველურად ღრიალებს!
  და ელენა, თავისი ალისფერი მკერდის ძუძუს, აიღებს და დააჭერს ჯოისტიკის ღილაკს და დიდი ლეტალური ძალის ჭურვი გამოფრინდება.
  გოგონა პასუხად იმღერებს:
  - ჩვენ თამამად წავალთ ბრძოლაში საბჭოთა ხელისუფლებისთვის,
  და ჩვენ ამისთვის ბრძოლაში ყველა მტერს წავშლით!
  და ეკატერინაც დააჭერს ღილაკს მარწყვის ძუძუს და მოწინააღმდეგეებს ტყვიამფრქვევებიდან ტყვიის წვიმა დავასხათ. კონკრეტულად მათი მოჭრა.
  ამავე დროს, გოგონა მღერის:
  მოდი საღამოს შევხვდეთ,
  ყველა სულს დავასველებთ...
  მოდი საღამოს შევხვდეთ,
  Ჩინურად საუბარი!
  შემდეგ კი გოგონა აიღებს და შიშველ, მრგვალ ქუსლს დააჭერს პედალს. და რაღაც ძალიან დესტრუქციული და სასიკვდილო იმუშავებს. და კოლოსალური ძალის ნაღმი დაეცემა თალიბანს.
  აი, სადაც გოგონები ტვიტერზე წერენ:
  - დიდება, დიდება,
  ტანკები წინ მიიჩქარიან...
  ეს იქნება დიდი ძალა
  როცა ხალხი იღრიალა!
  და მეომარი გაიცინებს.
  შემდეგ კი ევფროსინე აიღებს მკერდის ლალისფერი ძუძუს, როცა ჯოისტიკის ღილაკს დააჭერს. და ნემსის ჭურვის უზარმაზარი, კოლოსალური დესტრუქციული ძალა იმუშავებს. ეს არის მაშინ, როდესაც ჭურვი, აფეთქებისას, ნემსებს ფანტავს სხვადასხვა მიმართულებით. რაც ძალიან ეფექტური და დამღუპველია.
  და შემდეგ გოგონა გამოიყენებს თავის შიშველ თითებს.
  აქ ის იბრძვის...
  გოგონები რუსეთიდან საფუძვლიანად დაუპირისპირდნენ თალიბანს. აქ არის ერთი ლამაზმანი, რომელმაც ასევე გამოიყენა ალისფერი მკერდის ძუძუს - ეს არის ვერონიკა. და ბაზუკას ჭურვი გასროლილი ლეტალური ძალით.
  და მან გაფანტა მუჯაჰედინი ყველა მიმართულებით.
  ვერონიკამ აიღო და იმღერა:
  - დაე, იყოს მიზანი,
  ფორვარდის დინამო...
  დარღვევის ზღვარზე -
  სრული ჭრილობა!
  და მეომარი შიშველი თითებით ლიმონს უშვებს. და ის ფეთქავს და ანადგურებს მოჯაჰედებს.
  ალისაც ისვრის სნაიპერული შაშხანიდან. კლავს დუშმანებს და ამავე დროს მღერის:
  არაფერია სამხედრო ფოლადიზე ძლიერი,
  არ არსებობს უფრო ძლიერი ჯარი სამყაროში...
  გოგოებმა სისხლის მდინარეები ღვრიან,
  და სხვა გზა არ აქვთ!
  ანჟელიკამ სასიკვდილო ძალით ესროლა ყუმბარა შიშველი თითებით. მან გაანადგურა ათიოდე მუჯაჰედი და ყვიროდა:
  - ჩვენ ყველაფერი შეგვიძლია, ძვირფასო გოგოებო,
  და ჩვენ სიცივეში ფეხშიშველი დავდივართ!
  რის შემდეგაც მეომარმა სასიკვდილო ბაზუკას ღილაკზე დააჭირა მკერდის მარწყვის ძუძუს.
  და გაათავისუფლეს განადგურების საჩუქარი მომაკვდინებელი ძალით. და მან მოკლა ბევრი თალიბანი.
  ანასტასია ვედმაკოვა ჰაერიდან ესხმის თავს მუჯაჰედებს. აგზავნის სასიკვდილო საჩუქრებს შტორმტრუპერისგან. და რაკეტები წვიმს თალიბების პოზიციებზე. ამის გამო ბევრი მუსლიმი ჯარისკაცი იღუპება.
  პარალელურად გოგონა მღერის;
  ქვეყანა, სადაც თავისუფალი ხარ,
  რომელშიც ყოველი უფალი პროლეტარია.
  თქვენ გადაიქცევით რუბლად და ნიკელად,
  ზამთარში თოვლში არის სოლარიუმი.
  
  მასში არის კომუნიზმის ნათელი, წითელი დროშა -
  რომელიც უკვდავებას გვპირდება!
  გამოვხატოთ ჩვენი სიყვარული სამშობლოსადმი პოეზიაში -
  ბედნიერება სამუდამოდ იქნება, დაიჯერე!
  
  ლიდერები ზოგჯერ განსხვავებულები არიან...
  ყველა ლიდერი არ ჰგავს ბრძენ სტალინს.
  მაგრამ თითოეული ჩვენგანი ყოველთვის გმირია,
  როცა გონებაც და ნებაც გაძლიერდა!
  
  მამაცი გაზაფხულის ბოლო თვეში,
  ომის ჯარისკაცებმა აიღეს პრაღა.
  ანგელოზებივით ერთგულები ვართ სამშობლოს მიმართ,
  ბრძანება გაგვეცა - მებრძოლი უკან არ იხევს!
  
  თუ სიკვდილი მოვიდა, გადაჯვარედინე,
  და უფალი გაფრინდება სამოთხეში, სადაც ხეებია...
  ჩვენი სული სამუდამოდ ამაღლდება,
  ჩვენ დავიპყრობთ ძლიერ მწვერვალებს!
  
  ბოლოს და ბოლოს, სიკვდილის შემდეგ სიცოცხლე ისევ მდინარეა,
  მასში ვცურავთ მეტეორის ნავივით!
  ღვთისმშობლის ლოცვები,
  არ გაბედო დამარცხების და სირცხვილის მოთმენა!
  
  იმპერია, რადგან ის ღმერთის შუქია,
  ყოვლისშემძლე უბრძანა რუსეთს მეფობა!
  არ დასრულდება ჩვენი ბედნიერი წლები,
  მომსახურებას არ აქვს შეზღუდვები - გამკაცრე ზურგჩანთა!
  
  სლავები ერთად არის ჩვენი დევიზი -
  იყავი სამეფო ძალაუფლების მორჩილი კაცი!
  მსოფლიოს თეატრი სავსეა მსახიობებით,
  ჯოჯოხეთური ბრაზის ყბებს ვგლეჯთ!
  აკულინა ორლოვამ, რომელიც ბრძოლას მეორე მხარეს ხელმძღვანელობდა საბრძოლო თავდასხმის თვითმფრინავით, შიშველი თითებით დაარტყა მტერს და ჭიკჭიკებდა:
  - რუსეთის მეფე არ არის საჭირო - ზედმეტი პარაზიტია!
  და შიშვლებს მარგალიტის კბილებს.
  შემდეგ ის ღილაკზე აჭერს ლალის ძუძუს და აგზავნის კოლოსალური დამანგრეველი ძალის რაკეტას.
  და როგორ უნდა დაესხას თალიბანს სასიკვდილო მასშტაბით.
  აკულინამ აიღო და იმღერა:
  სატანა არ დაგვამარცხებს
  ჩემი სამშობლო ყველაზე ლამაზია მსოფლიოში,
  იყავი ცნობილი ულამაზესი ქვეყნით...
  მოზრდილები და ბავშვები მასში ბედნიერები იქნებიან!
  
  დაე, მასში მშვენივრად იყვავილონ ხეობის შროშანები,
  და ქერუბიმები უკრავენ ღირსეულ ჰიმნს...
  ფიურერი იქნება კაპუტი,
  რუსები უძლეველნი არიან ბრძოლებში!
  
  კომსომოლის წევრები ფეხშიშველი დარბიან,
  შიშველი ქუსლებით აჭიანურებენ თოვლს...
  ჰიტლერ შენ უბრალოდ მაგრად გამოიყურები
  ტანკში გადაგაგდებ!
  
  შეგვიძლია დავამარცხოთ ნაცისტები?
  როგორც ყოველთვის ფეხშიშველი გოგოები ვართ...
  ჩვენი ყველაზე საშინელი რაინდი დათვია,
  ავტომატით მოკლავს ყველას!
  
  არა, გოგოები უკვე ძალიან მაგრები ვართ,
  ჩვენ სიტყვასიტყვით ვწყვეტთ ყველა მტერს...
  ჩვენი კლანჭები, კბილები, მუშტები...
  ჩვენ ავაშენებთ ადგილს საოცარ სამოთხეში!
  
  მჯერა მაგარი კომუნიზმი იქნება
  მასში ქვეყანა ყვავის, რჩევას დაუჯერეთ...
  და სავალალო ნაციზმი გაქრება,
  მჯერა, რომ შენი საქმეები განდიდდება!
  
  მიწა ველურად აყვავდება, მჯერა,
  გამარჯვებიდან ისევ გამარჯვებას ვუბრუნდებით...
  დაამარცხე იაპონელი ნიკოლაი,
  სამურაი პასუხს აგებს სისასტიკეზე!
  
  ჩვენ თავს არ მივცემთ დახრის უფლებას,
  ერთი დარტყმით დავამარცხოთ ჩვენი მტრები...
  დაე, მონადირე იქცეს თამაშად,
  ტყუილად არ გავანადგურეთ ვერმახტი!
  
  
  არ გვჯეროდეს დანებება,
  რუსებმა ყოველთვის იცოდნენ როგორ იბრძოლონ...
  ჩვენ ბაიონეტები ფოლადით გავამკაცრეთ,
  ფიურერი კლოუნის იმიჯი გახდება!
  
  აი როგორია ჩემი სამშობლო,
  მასში რუსული აკორდეონი უკრავს...
  ყველა ერი მეგობრული ოჯახია,
  აბელი იმარჯვებს და არა კაენი!
  
  მალე სსრკ დიდება იქნება,
  მიუხედავად იმისა, რომ ჩვენი მტერი სასტიკი და მოღალატეა...
  ჩვენ მაგალითს მივცემთ ვაჟკაცობას,
  რუსული სული განდიდდება ბრძოლებში!
  Margarita Magnetic ასევე მიიღებს გადამწიფებული მარწყვის ფერებს და დააჭერს ღილაკს ღილაკზე ძუძუს. მკვლელი რაკეტა მოხვდა თალიბებს და გაანადგურა ისინი ფაქტიურად ათეულობით.
  შემდეგ გოგონამ იმღერა:
  - პატივი უნდა გვქონდეს, რომ გვეშინოდეს,
  გოგონების ექსპლუატაცია უთვალავია...
  ჩვენ ვიცით როგორ ვიბრძოლოთ ძალიან მაგრად,
  სატანა განადგურდება!
  
  არ შეეგუოთ ონიშს
  1941 წლის ნოემბერში ჰიტლერმა მოულოდნელად მშვიდობა შესთავაზა სტალინს. გამოსავალი, რომელიც ნაკლებად სავარაუდოა ვინმესთვის, ვინც იცნობს რეალურ სიტუაციას.
  გერმანელები, როგორც ჩანს, მოსკოვის აღებას აპირებენ. და რატომ შესთავაზეთ მშვიდობა ამ სიტუაციაში?
  მაგრამ ჰიტლერს, როგორც მოგეხსენებათ, ძალიან განვითარებული ინტუიცია ჰქონდა. და მან იგრძნო, რომ მოსკოვი არ აიღებს. და თუ ასეა, მაშინ დროა, როცა სტალინს აშინებენ, მშვიდობა შესთავაზონ. ბუნებრივია, ამას ყველა სამხედრო არ ეთანხმებოდა, მაგრამ ჰიტლერს ჰქონდა ძალა და ავტორიტეტი.
  უფრო მეტიც, სამშვიდობო პირობები გერმანელებისთვის ხელსაყრელი იყო. ფაქტობრივად, უკრაინა გადადის გერმანიას და მასთან ერთად შავ ნიადაგებსა და სოფლის მეურნეობას, ასევე ბელორუსიას, ბალტიისპირეთის ქვეყნებს და სმოლენსკის რეგიონს.
  სტალინი, ზოგადად, დათანხმდა უარი ეთქვა ყველაფერს, რაც გერმანელებმა უკვე დაიპყრეს.
  სევასტოპოლი დაეცა გერმანელებს. საპასუხოდ, კრაუტებმა დატოვეს მოსკოვის რეგიონი. ლენინგრადი სსრკ-ს უკან დარჩა და მისთვის დერეფანი გაიყვანეს. გერმანელები შეთანხმდნენ, დაეტოვებინათ ლენინგრადის რეგიონი ვოროშილოვოგრადის ოლქისა და დონეცკის ოლქის სანაცვლოდ, რომლებიც გერმანელებს ჯერ არ ჰქონდათ მთლიანად ოკუპირებული.
  ზოგადად, ნაცისტებმა მიიღეს დონბასი თავისი ნახშირით, ლითონებითა და ქარხნებით, ბოქსიტის საბადოებით და სასოფლო-სამეურნეო მიწებით, მთელი ყირიმი და სამხრეთ დონის ნაწილიც კი. გერმანელებმა დატოვეს ლენინგრადის რეგიონი, მოსკოვი, ტულა, რჟევის ნაწილი, კალინინის რეგიონები. დონბასის ნაწილის, დონის ნაწილი თავისი მდიდარი შავი მიწებით და სევასტოპოლის სანაცვლოდ. ფინელებმა მიიღეს პეტროზავოდსკი და რისი აღებაც მოახერხეს. ჩვენ მეგობრულად დავშორდით.
  გარდა ამისა, სსრკ-მ იკისრა ნავთობის მიწოდება საბაზრო ფასებზე დაბალ ფასად და გადაეხადა დიდი გამოსასყიდი სამხედრო ტყვეებისთვის.
  სტალინი, ომისა და მოსკოვის წაგების შიშით, დათანხმდა ასეთ პირობებს. ვერმახტის წარმატებების პიკზე.
  ჰიტლერი, რომელსაც ზებუნებრივი ინსტინქტი ჰქონდა, მიხვდა, რომ ეს საუკეთესო ვარიანტი იყო.
  ომი სსრკ-სთან დასრულდა. ნაცისტებმა პირველად დაიწყეს ჯარების აფრიკაში გადაყვანა. უფრო მეტიც, ბრიტანელებმა დაიწყეს რომმელზე შეტევა. აბა, რა მერე? და ფრიცებმა აიღეს და დადეს ჯარები მალტაზე. რა თქმა უნდა, ჯერ იქ ბრიტანელების დაბომბვა.
  შემდეგი, რა თქმა უნდა, არის თავდასხმა გიბრალტარზე. ჰიტლერი პირადად შეხვდა ფრანკოს.
  თქვენ ნახეთ, რა ძლიერია გერმანია. დაამარცხა სსრკ. მან დაიპყრო ოთხი მილიონი რუსი და ათასობით ტანკი. ჩვენთვის ესპანეთი რუკაზე დარტყმას ჰგავს. ჩვენ დავიკავებთ, თუ ჯარს არ გაუშვებთ. და თუ გამოტოვებთ, შეგიძლიათ მიიღოთ რაღაც აფრიკაში. მეტიც, ბრიტანეთი განწირულია და არსად წავა!
  ფრანკო მიხვდა, რომ ესპანეთის ოკუპაცია შეიძლებოდა და შანსი არ იყო, დათანხმდა.
  გიბრალტარზე თავდასხმა წარმატებული იყო და საკმაოდ სწრაფად. ციტადელი დაეცა. შემდეგ კი გერმანელები შევიდნენ ეკვატორულ აფრიკაში.
  ბრიტანელებმა დიდი ზარალი განიცადეს. მწოვრებივით დაიჭირეს.
  რომელმა ლიბიაში დაამარცხა ბრიტანეთი და ეგვიპტეში შეტევა დაიწყო. აიღო ალექსანდრია.
  მერე გარეთ გავიდა და სუეცის არხი გადალახა. მათი წარმატების საფუძველზე, გერმანელებმა დაიპყრეს ერაყი, ქუვეითი და მთელი ახლო აღმოსავლეთი.
  ვერმახტმა არ დაკარგა ძალიან ბევრი ჯარისკაცი და ოფიცერი აღმოსავლეთში. და მისი ჯარები უფრო მრავალრიცხოვანი და გამოცდილი და უკეთ გაწვრთნილი იყვნენ, ვიდრე ბრიტანელები და განსაკუთრებით კოლონიური ძალები.
  ბრიტანელებს შეეძლოთ ამის შეკავება და, უდავოდ, წააგეს. სსრკ-ს გარეშე ფრიცმა წარმატებით მოახერხა ბრიტანეთთან ბრძოლა.
  ზოგადად, ბრიტანეთი განწირული იყო თავისი კოლონიების დასაკარგავად. მისი სახმელეთო არმია იყო ძალიან სუსტი და მცირე საბრძოლო ეფექტურობისთვის, რათა კოლონიები დაეჭირა ვერმახტის უფრო მრავალრიცხოვან და დისციპლინირებულ ჯარებს.
  მაგრამ ფლოტზე ფოკუსირება არ მუშაობდა. გიბრალტარისა და მალტის დაცემის შემდეგ აფრიკის შეკავება შეუძლებელი გახდა. ასე რომ, რომელმა გადაკეტა სუეცის არხი. და ხმელეთზეც კი გერმანელებმა ერთი გოლით დაამარცხეს ბრიტანელები. სსრკ-სთან ომის შემდეგ, ვერმახტი კიდევ უფრო გაძლიერდა და საკუთარ შესაძლებლობებში დარწმუნებული იყო და დიდი საბრძოლო გამოცდილება მიიღო.
  ასე დაიპყრო თანდათან აფრიკა. და ირანის გავლით გერმანელები შევიდნენ ინდოეთში. იქაც ადგილობრივ სეპოებს არ სურდათ სიკვდილი ბრიტანეთისთვის. ზოგადად, გერმანელებს უფრო მეტად აფერხებდა მანძილი, უგზოობა, გადაჭიმული კომუნიკაციები და მიწოდების პრობლემები, ვიდრე ბრიტანეთის ჯარები.
  აშშ აგროვებს მტვერს ომის თავიდან ასაცილებლად. მათ იაპონიის წინააღმდეგ ყველა სანქციაც კი გააუქმეს.
  მაგრამ მაინც სამურაი თავს დაესხა პერუს ნავსადგურს. საჭირო იყო საკუთარი თავის დაცვა და აზიაში ბრიტანეთის საკუთრების ხელში ჩაგდება. და იაპონელებმა გააკეთეს ეს.
  მოკლედ, ორმოცდამეორე წელს და ორმოცდამესამე საუკუნის პირველ ნახევარში გერმანელებმა და იაპონელებმა დაიპყრეს აფრიკა, ავსტრალია და მთელი აზია. და 1943 წლის სექტემბერში ბრიტანეთში დაშვება მოჰყვა. რა თქმა უნდა, მასიური დაბომბვის შემდეგ. გერმანელებმა გამოიყენეს Yu-288, Yu-188 და სხვა მანქანები.
  დაკარგა თავისი კოლონიები და დაღლილი წყალქვეშა ომით, ბრიტანეთმა ვერ გაუძლო წინააღმდეგობას.
  და გერმანელებს ჰქონდათ ძალიან ბევრი რესურსი და განსაკუთრებით შრომა. მათ ფაქტიურად დაბომბეს ინგლისის ყველა ქალაქი და ქარხანა. შემდეგ, რა თქმა უნდა, ჯარების დაშვება და პანტერების, ვეფხვების, ლომების და თუნდაც თაგვების გამოყენება. რა თქმა უნდა, ასევე ამფიბიური ტანკები და წყალქვეშა მანქანები.
  "მაუსი" ოპერაციის დაწყებამდე დასრულდა და იბრძოდა კიდეც. მაგრამ "თაგვები" ძალიან მძიმეა.
  გერდას ეკიპაჟი პანტერაზე გამოირჩეოდა ბრძოლაში. ბრიტანეთის აღების შემდეგ, გერმანელები კვლავ იბრძოდნენ შეერთებულ შტატებთან გარკვეული პერიოდის განმავლობაში. დაარტყა ამერიკელები ისლანდიიდან. მაგრამ გაფართოებული კომუნიკაციების გამო, ამერიკის დაპყრობა რთული ამოცანა აღმოჩნდა. მიუხედავად ამისა, ატლანტის ოკეანე არ არის ხუმრობა. თუ არ დაბომბეს მეგობარი და არ იბრძოდნენ ზღვაზე.
  გერმანული წყალქვეშა ნავები განვითარდა, მათ შორის წყალბადის ზეჟანგის გამოყენებით და ჩაძირა თითქმის მთელი ამერიკული ფლოტი.
  თუმცა, შეერთებული შტატების დაჭერა ჯერ კიდევ ძალიან რთულია. ომი გაგრძელდა და გერმანელებმა საბოლოოდ დაიპყრეს და მშვიდობა დაამყარეს.
  ამის შემდეგ გერმანელები სსრკ-ს მიუბრუნდნენ.
  1945 წელს E-50 და E-75 წარმოებაში შევიდა. ჰიტლერმა აკრძალა ორმოცდაათ ტონაზე მსუბუქი ტანკების წარმოება, გარდა მცირე სერიის სადაზვერვო მანქანებისა.
  პანტერა ორმოცდაოთხნახევარ ტონას იწონიდა. "პანტერა" 2 უკვე ორმოცდათორმეტი ტონაა. E-50-მა უკვე თითქმის სამოცდახუთი ტონა გაიყვანა. ბოლო ტანკს ჰქონდა ძალიან წესიერი შუბლის ჯავშანი 150 მილიმეტრიანი კორპუსზე 45 გრადუსიანი კუთხით და 185 მილიმეტრი კოშკის წინა მხარეს, ასევე კუთხით. 88 მმ თოფი ლულის სიგრძით 100 EL. და 82 მმ ჯავშანი გვერდებზე, ასევე ფერდობებზე. ძრავთან ერთად, რომელიც აჩქარდა 1200 ცხენის ძალამდე გაძლიერებისას, ეს არის ძალიან ძლიერი საშუალო ტანკი.
  პლუს თორმეტი რაუნდი წუთში.
  კიდევ უფრო მძიმე E-75, რომელიც იწონის ოთხმოცდაათ ტონაზე მეტს. ეს ტანკი მთლად წარმატებული არ აღმოჩნდა. 128 მმ იარაღს გააჩნდა სროლის უფრო ნელი ტემპი, უფრო დაბალი მჭიდის სიჩქარე და არ გააჩნდა რაიმე უპირატესობა ახლო მანძილზე 88 მმ E-50-თან შედარებით.
  კორპუსის შუბლის ჯავშანი ოდნავ უკეთესია 160 მილიმეტრზე 45 გრადუსიანი კუთხით. თუმცა მეტი არ არის საჭირო. უჭირავს ყველა ამერიკული იარაღი და საბჭოთა. კოშკის დაცვა შესანიშნავია: 252 მილიმეტრი წინ, 160 მილიმეტრი გვერდებზე და უკანა მხარეს. ჩანს, რომ მაინც არის კოშკის მეტ-ნაკლებად საიმედო დაცვა, განსაკუთრებით გვერდითი.
  კორპუსის გვერდი არის 120 მმ, რაც მისაღებია, ასევე შეგიძლიათ ეკრანების დაკიდებაც. თუმცა ძრავა საკმაოდ სუსტია 900 ცხენის ძალით. მთლიანობაში, რა თქმა უნდა, ტანკი დაუმთავრებელი და საკმაოდ მაღალია. მაგონებს საკმაოდ გაზრდილ Tiger-2-ს მსგავსი პრობლემებით.
  ორივე გერმანული მანქანა არასრულყოფილია, მაგრამ E-50, რა თქმა უნდა, უფრო პრაქტიკულია.
  ისე, და ასევე E-100. მაგრამ ეს მანქანა კიდევ უფრო მძიმეა და აქვს უარესი მამოძრავებელი მახასიათებლები ვიდრე E-75.
  E-100 დიდი მასის გამო მცირე რაოდენობით იწარმოებოდა.
  და თავად სამხედროებმა ზოგადად მოიწონეს E-50.
  1946 წლის გაზაფხულზე, ზუსტად 20 აპრილს, ფიურერის დაბადების დღეს, გერმანელები სსრკ-სკენ დაიძრნენ.
  მათ ჰქონდათ დიდი რაოდენობით მანქანები და აღჭურვილობა. ათიათასობით სხვადასხვა ვერსიის ტანკი. სსრკ-ს ასევე ჰქონდა სერიული T-34-85 და IS-2 და IS-3. T-44 არ იყო მთლად წარმატებული. მაგრამ T-54 ჯერ არ იყო მზად.
  გერმანელებმა დიდი რაოდენობით აწარმოეს E-50 და E-75.
  ქვეყნის მნიშვნელოვანი ნაწილის დაკარგვის შემდეგ სტალინმა აკრძალა ორმოცდაშვიდ ტონაზე მძიმე მანქანების წარმოება.
  გარდა დიდი რაოდენობით T-34-85-ისა და გარკვეულწილად მცირე IS-2-ისა და IS-3-ისა, SU-100, რომელიც შედარებით მარტივი და ეფექტური თვითმავალი იარაღი იყო, მასობრივი წარმოება იყო.
  უნდა აღინიშნოს, რომ ყველაზე მასიური ტანკი, T-34-85, მხოლოდ გვერდიდან შეეძლო შეღწევა გერმანულ E-50 სერიაში, ხოლო E-75, თუნდაც გვერდიდან, იყო ძალიან მკაცრი და მხოლოდ SU- 100-ს შეეძლო ამის გაკეთება და დახურვაც კი.
  ასე რომ, ძალები აშკარად არათანაბარია. თავად გერმანული ტანკები საბჭოთა ტანკებში დიდი მანძილიდან შეაღწიეს. და მხოლოდ IS-3-ს ჰქონდა მეტ-ნაკლებად დამაკმაყოფილებელი დაცვა შუბლის, შემდეგ კი ზედა ნაწილისთვის.
  აქ არიან გერმანელები, რომლებიც სსრკ-ს ტერიტორიაზე უბიძგებენ.
  გერდა, შარლოტა, კრისტინა და მაგდა E-50-ში. სიმღერებს თავისთვის უსტვენენ და ღრიალებენ.
  ყველას ვერძის რქას დავამსხვრევთ,
  ყოვლისშემძლე ღმერთი იქნება ჩვენთვის!
  და როგორ აიღებენ და მტერს ცეცხლი გაუხსნეს.
  ოცდათოთხმეტი კოშკი ჩამოგლიჯა. დიახ, საბრძოლო ეკიპაჟი, ვერაფერს იტყვი.
  შარლოტამ უკმაყოფილოდ შენიშნა:
  - მიუხედავად ამისა, ჩვენი ჯავშანი არ არის ძალიან კარგი. მტერს შეუძლია გვერდის დაკიდებაც კი!
  ქრისტინამ აღნიშნა:
  - მაგრამ იარაღი ზუსტი და მომაკვდინებელია! ასე რომ, ერთი ანაზღაურებს მეორეს!
  გერდამ ჩაიღიმა:
  - ყველას დაგვაწყვეტინებთ!
  ამასობაში ნატაშა SU-100-ზე ეკიპაჟით იბრძვის ფრიცის წინააღმდეგ.
  ოლეგ რიბაჩენკო SU-100-ის ეკიპაჟის მეხუთე წევრი აღმოჩნდა ნატაშასთან, ზოიასთან, ავგუსტინასთან და სვეტლანასთან ერთად.
  გოგოებმა მოწონების ნიშნად თავი დაუქნია:
  - მებრძოლი ხარ, რაც მშვენიერია!
  ნატაშამ მტერს ესროლა. ჭურვი შუბლში მოხვდა გერმანულ მანქანას და რიკოშეტირდა. გოგონამ გაბრაზებულმა შიშველი ფეხი დაარტყა. და მან შეამოწმა:
  - ახლა კი ბიჭი ხარ! ეტყობა მკვეთრი ხარ, არა?
  ოლეგმა თავი დაუქნია. ის უკვდავი ბიჭია, რაც იმას ნიშნავს, რომ ბევრი რამის გაკეთება შეუძლია. აქ არის გერმანული E-75, რომელიც წინ მიიწევს. როგორ გაარღვიოს იგი?
  ბიჭმა გენიოსმა ეს გაარკვია და ჭურვს ჩასჩურჩულა:
  - მეტალინი ვართ, ერთი სისხლიანი - მე და შენ!
  და შიშველი, ბავშვური ფეხების დახმარებით მან მხედველობა მოაბრუნა და გაისროლა.
  ისევე, როგორც გერმანული ტანკი არ არის ძლიერი ფრონტალური ჯავშნით, მაგრამ თუ თქვენ მოხვდებით მას ბოლომდე ან ძალის ხაზების კომბინაციაში, ტანკი ნებდება. შემდეგ კი ლითონის აფეთქდა და საბრძოლო ნაკრები დაიწყო აფეთქება.
  ოლეგ რიბაჩენკომ შეჰკივლა:
  - ეს უმაღლესი კლასია!
  ნატაშამ ბიჭს შიშველი ქუსლი დაუკრა და თავი დაუქნია:
  - ესროლეთ!
  ოლეგ რიბაჩენკომ კვლავ გაისროლა SU-100-დან. შორი მანძილიდან ისროლეს, შემდეგ კი საბჭოთა 100 მმ-იანმა ქვემეხმა არ წაიღო უახლესი გერმანული ტანკები: E-50 და E-75. მაგრამ ბიჭი ფენომენალურია. და ის ახერხებს მტრის დარტყმას.
  ტერმინატორი ბიჭი ისევ ისვრის. და ის არღვევს E-50-ს. ეს ტანკი სწრაფია და უნდა მოხვდეს. მაგრამ გერმანელები ყოველთვის უფრო და უფრო ძლიერად მოქმედებენ.
  ზოია ისვრის. და ძალიან ზუსტად.
  დაარტყი მტერს კოშკში. შემდეგ ოლეგ რიბაჩენკო ისევ ისვრის. ასი მილიმეტრიანი იარაღი სასწაულებს ახდენს.
  ბიჭი გენიოსი ყვირის:
  -დაგგლეჯავ! დაგლეწავ! ეს არ იქნება თქვენი სურვილისამებრ!
  და ისევ ბიჭივით აიღებს და ძალიან ზუსტად დაარტყამს. და ეს მტერს ნამდვილად გაანადგურებს.
  შემდეგ გამოჩნდება:
  - მე ზებგერითი მებრძოლი ვარ!
  და ისევ შიშველი ფეხით ისვრის.
  ბიჭი მხოლოდ თორმეტის გამოიყურება, მაგრამ ის ძალიან სწრაფი და ფენომენალურია.
  აქ მან ესროლა ფეხის შიშველი თითებისა და ავგუსტინეს დახმარებით.
  და გოგონა E-50 ჩამოვარდა.
  გერმანელებს მნიშვნელოვანი ზიანი მიაყენეს. მაგრამ მათი ტანკების ზვავი სულ უფრო უახლოვდება. აქ არის E-100 მოძრაობაში. ასევე ძლიერი ჯავშანი, იარაღი და ფარები.
  მაგრამ მისი გოგოები და ბიჭებიც ამას ახერხებენ.
  გერმანულ მანქანას ცეცხლი გაუჩნდა და ნაწილებად დაიმსხვრა.
  ოლეგ რიბაჩენკო მღეროდა:
  - დიდება წმინდა სამშობლოს,
  არაამქვეყნიური მრისხანებით!
  ბიჭმა ისევ გაისროლა, ფაშისტი გაანადგურა და გოგოებს თვალი ჩაუკრა. და ისევ ბიჭი ესვრის და ანადგურებს მტერს.
  დაგვეთანხმებით, მებრძოლი ბიჭია. და ის შენს ჭურვს დაარტყამს. და "Tiger"-2 ტანკი, მოძველებული, მაგრამ ძლიერი, გახდა მსხვერპლი. გერმანული პანტერა 2-იც მარცხს განიცდის. მაგრამ მან თითქმის დაიპყრო თავად ამერიკა.
  ახლა კი სსრკ აწვალებს.
  ოლეგ რიბაჩენკო ისვრის და ზუსტად ურტყამს.
  და ასე დაიწყეს რიგრიგობით სროლა და სიმღერა...
  ნატაშამ შიშველი ფეხი დაარტყა და იღრიალა:
  - ეს ტაიგიდანაა...
  ზოიამაც შიშველი ფეხის თითებზე ხელი დაკრა და აკოცა:
  - ბრიტანეთის ზღვებში...
  ავგუსტინემაც დაარტყა ჭურვი და თქვა:
  - Წითელი არმია!
  სვეტლანამ შიშველი თითებით ესროლა რაკეტები და თქვა:
  -ყველაზე ძლიერი!
  ოლეგ რიბაჩენკომ გაიცინა და თქვა:
  -და დაე, წითელი...
  ნატაშამ გაისროლა და დაიკივლა:
  - ძლიერად იკუმშება!
  ზოიამაც დაარტყა და ყეფა:
  - შენი ბაიონეტი წვეტიანი ხელით!
  ავგუსტინემ დაარტყა და იღრიალა:
  -და ჩვენ უნდა...
  სვეტლანამ სასიკვდილო ბრალდება გაისროლა და ამოიოხრა:
  - Შეუჩერებელი!
  ოლეგ რიბაჩენკომ ისევ გაისროლა და გაიცინა:
  -გადადით ბოლოზე...
  ნატაშამ ჭურვი გაგზავნა და იღრიალა:
  - სასიკვდილო ბრძოლა!
  გოგონები კი დაიშალნენ, თოფმა ისროლა სანამ ჭურვები არ ამოიწურა.
  დიახ, ოლეგ რიბაჩენკო ისევ ომშია.
  მაგრამ წითელ არმიას უჭირს. გერმანელები წინ მიიწევენ. მათ აქვთ მეტი აღჭურვილობა და მეტი ქვეითი. და იაპონელებიც აღმოსავლეთიდან მოდიან.
  ასეთ ძალას ვერ გაუძლებ.
  გერდა და მისი ეკიპაჟი იბრძვიან E-50-ზე. გერმანელები ვორონეჟს უკვე შტურმით უტევენ. ბრძოლა სასტიკია.
  ერთის მხრივ, გერმანული ტანკი ძალიან კარგია, როგორც საკუთარი ტიპის მებრძოლი. მაგრამ ბორტზე დაცვა საკმაოდ სუსტია. და ეს მისი მინუსია, ამიტომ გოგოები ფხიზლად უნდა იყვნენ.
  ჯერ კიდევ ბევრი T-34-85 იწარმოება. ეს მანქანა ჯერ კიდევ მასობრივ წარმოებაშია და გერმანული 88-მმ-იანი ქვემეხი 100EL-ში უხვ მოსავალს იღებს შორ მანძილზე.
  სულ უფრო და უფრო იწარმოება SU-100, რომელიც, როგორც თვითმავალი იარაღი, უფრო ადვილია, ვიდრე ტანკი, მაგრამ უფრო ძლიერი იარაღია.
  ახლა, ჯოისტიკის ღილაკზე შიშველი თითებით დაჭერით, გერდამ საბჭოთა საშრობი გაარღვია. ახლო მანძილზე ასეთი მანქანა შეიძლება ძალიან საშიში იყოს.
  ქერა ტერმინატორმა აიღო და იმღერა:
  -ჩემი ნერვები ფოლადისგან არაა,
  Შენ ნამდვილად გამიგე!
  შემდეგ შარლოტამ ქვემეხი ესროლა და ოცდათოთხმეტი გაანადგურა.
  ხოლო იარაღი, რომელიც წუთში თორმეტ გასროლას ისვრის, დიდ მანძილზე აღწევს.
  შემდეგი, კრისტინა ხანძრის. და ის ასევე გააკეთებს ამას ძალიან ზუსტად და ზუსტად. მან გაანადგურა წითელი არმიის ტანკი და აკოცა:
  - მძვინვარე ცეცხლი! ჰოო სტალინს!
  მერე მაგდამაც დაარტყა. მან ეს გააკეთა ძალიან ზუსტად შიშველი თითების გამოყენებით.
  და მან მღეროდა:
  - მარადიული მამულის სადიდებლად!
  რის შემდეგაც გოგონას სიცილი აუტყდა...
  გერმანული მანქანა მუშაობს უპრობლემოდ.
  მისი მსხვერპლი იყო IS-2, საკმაოდ ძლიერი და საშიში ტანკი, მაგრამ ცუდად დაცული კოშკის წინა მხრიდან.
  მხოლოდ IS-3-ს აქვს შედარებით კარგი შუბლის დაცვა, მაგრამ ეს ტანკი ჯერ კიდევ მცირე სერიებში იწარმოება. მისი კოშკის ფორმა ძალიან რთულია. მიუხედავად იმისა, რომ IS-3, როგორც საბრძოლო პრაქტიკამ აჩვენა, მაინც აქვს შანსი მიუახლოვდეს E-სერიის მანქანებს ახლო მანძილიდან.
  მძიმე ტანკები სსრკ-ში ჯერ არ იწარმოება და მათი განვითარებაც კი შეჩერებულია. ეს, რა თქმა უნდა, პრობლემას ქმნის. გერმანელებს მხოლოდ E-25 მსუბუქი თვითმავალი იარაღი აქვთ სერიებში, მაგრამ მისი წარმოება თითქმის გაყინულია. მიუხედავად იმისა, რომ მანქანა არ არის ცუდი.
  ეკიპაჟის მხოლოდ ორი წევრი და ერთი და ნახევარი მეტრი სიმაღლე. პატარა პანტერას 75მმ-იანი ქვემეხით. საბჭოთა მანქანებზე მონადირე.
  მაგრამ ფიურერი უპირატესობას ანიჭებს ძალაუფლებას. E-50-იც კი თანდათან ჩამოუვარდება E-75-ს, რომელიც ასევე გვერდებზე ფარებითაა დაფარული.
  E-75 ძნელია შეღწევა გვერდითაც კი. და გერმანელები ამით სარგებლობენ გარღვევით...
  ორმა გერმანელმა პილოტმა ალვინამ და ალბინამ უკვე მოახერხეს ჩამოგდებული თვითმფრინავების რაოდენობა სამასით გადააჭარბონ და მიიღეს: რკინის ჯვრის რაინდული ჯვარი ვერცხლის მუხის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით.
  გოგოები ისეთი მაგარი მეომრები არიან და ყველაზე მაგრები მსოფლიოში. დიახ, მაშინაც კი, თუ ჰაფმანს აქამდე უფრო მეტი თვითმფრინავი აქვს ჩამოგდებული, ისინი ბევრად უფრო ლამაზია.
  და, როგორც წესი, ჩხუბობენ მხოლოდ ბიკინით და ფეხშიშველი.
  ალვინამ ჩამოაგდო სამი საბჭოთა თვითმფრინავი თავისი ME-262 X-დან 30 მმ-იანი თვითმფრინავის ქვემეხებით და აყვირდა:
  - მე ვარ განადგურების ჩირაღდანი!
  ალბინამ, რომელმაც მსგავსი ცეცხლი გაუხსნა, დაადასტურა:
  - და ჩვენ სრული განადგურება ვართ:
  მან კიდევ ოთხი საბჭოთა თვითმფრინავი გაანადგურა...
  მეომრები ძალიან საბრძოლო ხასიათზე არიან, მაგრამ გამუდმებით იღიმებიან.
  უყვართ კაცები და მუშაობენ ენით. და მათ მოსწონთ. ასეთი მებრძოლი ლამაზმანები.
  ჩამოაგდეს საბჭოთა ტუ-3 და დაამტვრიეს... ეს მათი ცეცხლოვანი მისალმებაა.
  გოგოები, მოკლედ, არ გაგიცრუოთ. და წითელი არმია იღებს მათგან.
  მაგრამ მეორეს მხრივ, ანასტასია და მირაბელა ასევე იბრძვიან მხოლოდ ბიკინით და ფეხშიშველი - აგროვებენ თავიანთ ქულებს! ძალიან აგრესიული გოგოები არიან.
  და ანასტასიამ ჩამოაგდო გერმანული თვითმფრინავი და თქვა:
  - დიდი მფრინავი ვარ!
  მირაბელამ ქვემეხით ჩამოაგდო გერმანული მანქანა და აკოცა:
  - მე სუპერ მეომარი ვარ!
  გოგოები ნამდვილად ის არიან, რაც ჩვენ გვჭირდება...
  მაგრამ ისინი იბრძვიან მოძველებულ Yak-9 T-ებზე, რომლებიც ბუნებრივია არ შეესაბამება გერმანულ რეაქტიულ თვითმფრინავებს. მაგრამ ლამაზმანები ახერხებენ ბრძოლას. და ისინი თავს არიდებენ ჩამოგდებას.
  Და რატომ? იმიტომ რომ ფეხშიშველები არიან და ბიკინებში. ასე რომ, მათი მოწყვეტის გზა არ არსებობს.
  მეომრებს, როგორც ვხედავთ, ესმით, რა არის შიშველი კანი.
  ანასტასიამ ჩამოაგდო კიდევ ერთი გერმანელი მებრძოლი და დაიკივლა:
  - სამშობლოსთვის!
  მირაბელამ მოჭრა HE-162 და იღრიალა:
  - სტალინისთვის!
  ყველაზე საშიში გერმანული გამანადგურებელია ME-262 X, მას აქვს ხუთი საჰაერო ქვემეხი, უზარმაზარი სიჩქარე, ფრთები და ძლიერი ჯავშანი.
  უფრო ადვილია HE-162 ავტომობილის ჩამოგდება, რომელიც არის მსუბუქი, იაფი, მაგრამ ძალიან მანევრირებადი.
  ME-1010 არ იყო მთლად წარმატებული გერმანელებისთვის; ის უდავოდ შესანიშნავი თვითმფრინავია ფრენის მახასიათებლების თვალსაზრისით, მაგრამ მისი ფრთები იცვლება და მოითხოვს მაღალკვალიფიციურ პილოტებს. TA-183 უფრო პრაქტიკული აღმოჩნდა და ასევე მიდის ფრონტზე.
  მაგრამ ჰიტლერს ურჩევნია მკაცრად დაცული ME-262 X, ძლიერი იარაღით.
  Luftwaffe-ის პროპელერით მოძრავი მანქანები ჯერ არ გამოსულა წარმოებიდან. TA-152 არის ყველაზე წარმატებული მრავალფუნქციური მანქანა, ხოლო ME-309 კვლავ ბრძოლაშია. ისინი საბჭოთა მებრძოლებს სისწრაფითა და შეიარაღებით აღემატებიან. და მიუხედავად იმისა, რომ Yu-488 არის პროპელერიანი მანქანა, საბჭოთა იაკები ვერც კი ასწრებენ მას. დიახ, უფრო მოწინავე LA-7 კი ამ მანქანას სიჩქარით ჩამორჩება.
  და რა უნდა გააკეთოს რეაქტიული ბომბდამშენების წინააღმდეგ: არადო, იუ-287 და სხვა.
  საბჭოთა ავიაცია, რეაქტიული თვითმფრინავების გარეშე, სუსტია.
  თუმცა ანასტასია და მირაბელა ასეთ პირობებშიც ახერხებენ კარგი ქულების გატანას.
  ასე რომ, ისინი დაბრუნდნენ, საწვავი შეავსეს და კვლავ ბრძოლაში წავიდნენ. მათ ისევ გერმანული მანქანები ეჯახებიან. და ამას დიდი ეფექტით აკეთებენ.
  საბჭოთა ავიაციაში ვერავინ შეედრება მათ წყვილს. გარდა ამისა, გოგონებს აქვთ სექსი, რომ ძლიერები იყვნენ. და, როგორც წესი, მათ ყოველთვის ჰყავთ განსხვავებული მამაკაცები. და ეს აძლევს გოგონებს ასეთ ძალას!
  ეს არის მათი ფენომენალური წარმატების ერთ-ერთი საიდუმლო.
  გოგონებმა უკვე მიიღეს სსრკ გმირის ოქროს ვარსკვლავი და ერთმანეთს თვალს უკრავენ.
  ისევ შემოფრინდნენ და ვიღაც ჩამოაგდეს.
  ანასტასიამ თავისი 37 მმ თვითმფრინავის ქვემეხით გაანადგურა საკმაოდ ძლიერი ბომბდამშენი Yu-288.
  და მირაბელამ ჩამოაგდო Yu-287 თვითმფრინავი, ასევე იმავე 37 მილიმეტრიანი იარაღის გამოყენებით. ასეთმა იარაღმა შესაძლებელი გახადა გოგონების ფენომენალური სიზუსტით მოწინააღმდეგის მანქანების შორიდან დარტყმა. მიუხედავად იმისა, რომ საბრძოლო მასალა შეზღუდული იყო, თქვენ რისკავთ სიკვდილს.
  გოგონები შიშველ ფეხებს აფურთხებენ და მღერიან:
  - არწივებივით იფრინეთ ფალკონები,
  ჩვენ წინ ვართ სტალინისკენ!
  ჩვენი წარმატება ახლოს არის
  გახსენი შენი გამარჯვებული ანგარიში!
  ასე რომ, მეომრები, რა თქმა უნდა, არ დაუშვებენ ფაშისტებს. და ისე ურტყამენ, რომ ფიურერს დააზარალებს.
  ანასტასია ვედმაკოვა, რა თქმა უნდა, მანევრებს. Yak-9 ექვსას კილომეტრზე მეტია, ის არ გაძლებს, მძიმე იარაღით ის კიდევ უფრო მოკლეა, მაგრამ ისვრის და ტრიალებს მეტ-ნაკლებად.
  ოდნავ უკეთესი ვიდრე Yak-3, რომელიც, თუმცა, უფრო ძვირია და მოითხოვს მაღალი ხარისხის დურალუმინს. და სსრკ-მ დაკარგა ბევრი ტერიტორია. და Yak-9-ის წარმოება შესაძლებელია უზარმაზარი რაოდენობით.
  მაგრამ მესამე რაიხს, იაპონიასთან ერთად, გზა არ აქვს.
  მირაბელამ ჩამოაგდო ME-262 და იმღერა:
  - რუსეთის სამშობლოს სადიდებლად,
  მთელ მსოფლიოს გავახარებთ!
  ანასტასიამ კიდევ ერთი გერმანელი გაწყვიტა და დაიკივლა:
  - ასე ჰქვია ყველაზე გაბრწყინებულ სიყვარულს!
  და ასევე როგორ იღრინდება. და ის ურტყამს ფრიცს.
  გოგოები, რა თქმა უნდა, ძალიან, ძალიან მაგრები არიან.
  ამასობაში გერმანელები უფრო და უფრო ღრმად მიდიან სსრკ-ს ტერიტორიაზე.
  იაპონელებიც თავს იკავებენ. და ისინი ბევრნი არიან და ჩინელებს წინ მიჰყავთ.
  ყვითელი ჯარისკაცები გარღვევას ცდილობენ. და ისინი ფაქტიურად აყრიან ყველა მიდგომას გვამებით.
  მაგრამ იმდენი მათგანია, რომ საბოლოოდ გაარღვიეს.
  იაპონელები და მათი ყვითელი არმია ხაბაროვსკს შტურმით უტევს. ზარალი საერთოდ არ არის გათვალისწინებული.
  მაგრამ მათ იქ საბჭოთა გოგონები ხვდებიან.
  ალენკა და მისი გუნდი.
  გოგონები იცავენ ხაბაროვსკს. მტერს შიშველი ფეხებით ყუმბარებს ესვრიან.
  და ისინიც სიცილით მღერიან:
  -კარგი გოგოები ვართ
  და ყველა მებრძოლის დამარცხება...
  ხმა ისეთი ხმამაღალია
  შეშლილ მამებს დიდებაში!
  და ისევ დაფრინავენ ლამაზმანთა შიშველი ფეხებით ნასროლი ყუმბარები.
  ალენკა, როგორც კი მორიგეობას მისცემს, ჩინელებს თიბავს და ყვირიან:
  - დიდება ჩვენს მიწას!
  ანიუტა შიშველი ფეხებით ყუმბარას ისვრის და ღაღადებს:
  - უმაღლესი ძალების სახელით!
  და ის ასევე მოგცემთ სასიკვდილო აფეთქებას.
  შემდეგი, Angelica ურტყამს. და შიშველი ფეხით ყუმბარსაც ისვრის.
  და ყვირის:
  - ახალ საზღვრებს!
  და მერე მარია შენც დაგეჯახება. მან ასევე გაწყვიტა ყვითელი მებრძოლები აფეთქებით, მღეროდა:
  - კუდი კუდი! თვალი თვალის წილ!
  და თვალებს უკრავს მეგობრებს.
  შემდეგ კი ოლიმპიადა ასაფეთქებელი ნივთიერებების მთელ ყუთს გადააგდებს სამურაებს და ჩინელებს.
  და იღრინდება:
  - სამშობლოს სადიდებლად!
  და ისევ ხუთეული ანადგურებს უცხო ჯარს.
  მაგრამ იაპონელებმა უკვე შეკრიბეს ბევრი ჩინელი. აძვრებიან და ცოცდებიან. და ცხედრების მთელი ბორცვები იზრდება.
  ალენკა ისვრის, ისვრის შიშველი ქუსლით და ყვირის:
  - სტალინისთვის!
  ანიუტი ასევე შიშველი ფეხით ყუმბარას ისვრის და იტყვის:
  - Მასწავლებლები!
  ანჟელიკა ხაზს გადააგდებს. შიშველი ფეხით ისვრის საჩუქარს და ყვირილი:
  -ლენინისთვის!
  შემდეგ კი მარია მტერს ურტყამს. და შიშველი თითებით ის დაიწყებს განადგურებას.
  მერე ჩინელები ყველა მიმართულებით იფანტებიან...
  შემდეგ კი ოლიმპიადა აიღებს და ჩააქრობს ნიტროგლიცერინის კასრს. და ყველას მოკლავს.
  და მილიტარისტები დაეცემა...
  ოლეგ რიბაჩენკო და მისი გუნდი ტულასთვის კვლავ იბრძვიან. გერმანელები მოსკოვის ალყაში მოქცევას ცდილობენ. ქალაქმა ტულამ უკვე მოიგერია ფრიცის შემოტევა 41 წელს.
  მაგრამ მტერი ახლა გაცილებით ძლიერია. და აგრესიულად ისვრის. და ბომბები წვიმს წითელ არმიაზე და სხვა დესტრუქციულ ძალებზე.
  ძალიან ძლიერი მტერი. და ისინი ძალიან ბევრ შავკანიან მებრძოლს, არაბს და ინდიელს აგდებენ ბრძოლაში. და თითქოს შეუჩერებელია.
  ოლეგ რიბაჩენკომ ესროლა E-75-ს და იმღერა:
  ჯარისკაცი ყოველთვის ჯანმრთელია
  ჯარისკაცი ყველაფრისთვის მზადაა...
  და მტვერი, როგორც ხალიჩებიდან,
  ჩვენ გზებს გადავდივართ,
  და არ გაჩერდება!
  და ნუ შეცვლი ფეხებს
  ჩვენი სახეები ბრწყინავს
  ჩექმები ბრწყინავს!
  და ისევ ბიჭი ურტყამს ნაცისტს შორიდან. მაგრამ ძალები მართლაც არათანაბარია.
  თუმცა ტულა გმირულად დგას. სამხრეთით კი ნაცისტები სტალინგრადს უახლოვდებიან.
  მაგრამ რას ფიქრობენ, რომ იქ გაიმარჯვებენ?
  ოლეგ რიბაჩენკო ისევ ესროლა ნაცისტებს და მღერის:
  და ასეთი ქაოსი
  ავსებდა სამყაროს...
  კაცობრიობა სამწუხაროა -
  გაუძლო ტკივილს და ტანჯვას!
  და ისევ ბიჭი მოკლეს და ფაშისტური მაუსი-2, ძალიან საშინელი მანქანა, იწვა.
  ნატაშამ ლოგიკურად აღნიშნა:
  - ვერანაირი ძალა ვერ დაგვიდგება წინააღმდეგ!
  და თვალი ჩაუკრა ბიჭს.
  მერე ზოიამაც დაარტყა. ასევე იღრიალა:
  - გამარჯვებამდე ჩემი წვდომისთვის!
  სუ-100 თავისთვის მუშაობს და დაბომბვის შეჩერებაზე არ ფიქრობს.
  გერმანელები თანდათან გვერდს უვლიან ტულას. მათ აქვთ ბევრი ძალა, ბევრი ქვეითი. და მოძრაობს სხვადასხვა მარკის ტანკები.
  აი, მაგალითად, იგივე "ლევ"-2, ძალიან მძლავრი მანქანა: ის იწონის ას ტონას, შუბლის ჯავშანი კი 300 მილიმეტრიანი კუთხით. როგორც ჩანს, არაფერი გამოდის.
  მაგრამ ოლეგ რიბაჩენკო მაინც ისვრის. აჩვენებს თავის უმაღლეს კლასს - სნაიპერს.
  ის თავს ურტყამს და თავს ურტყამს...
  ნაცისტებისგან მხოლოდ ფრაგმენტები მიფრინავს. მაგრამ მათ მაინც არ სურთ შენელება.
  ოლეგ რიბაჩენკო ყვირის:
  - მომავალი ჩვენია,
  ჩვენ არწივები ვართ - ჯედაი!
  და ისევ ბიჭი აკეთებს კონუსებს. და ისევ ფაშისტები იღებენ ნიკელს.
  გერდას სატანკო ეკიპაჟი უკვე სტალინგრადშია. აქ ასეთი აგრესიული ბრძოლები მძვინვარებს.
  გერდა, ისვრის, ყვირის:
  - ჩემი სხეული რკინაა!
  შარლოტამ შიშველი ფეხის თითებით დააჭირა ჯოისტიკის ღილაკებს და ჩაიცინა:
  - ჩხუბისთვის სასარგებლო!
  და თვალი ჩაუკრა პარტნიორს.
  მერე ისევ დაარტყა და ოცდათოთხმეტი დაარღვია.
  მერე ქრისტინამაც გაისროლა. მან დაამსხვრია წითელი არმიის საშრობი და დაიღრიალა:
  - გიჟი გოგო ვარ! ყველას დავანგრევ!
  მერე კი მაგდამ შიშველი ფეხით დაიწყო სროლა.
  გერმანიიდან ჩამოსული გოგონები ზოგადად კარგად არიან. და მტერს აწვალებენ.
  . თავი No2
  მაგრამ მათი მანქანა გვერდიდან მოხვდა. მომიწია გაჩერება და შეკეთება.
  გერდამ კაპრიზულად შენიშნა:
  -ისევ დროს ვკარგავთ!
  შარლოტამ შიშველი ფეხი ჯავშნის ზედაპირზე გააცურა და იღრიალა:
  - შურს ვიძიებთ და გავიმარჯვებთ!
  შემდეგ კი აიღო და კბილები გამოაჩინა. და მან მზის სხივები გამოუშვა მარგალიტისფერი კბილებიდან.
  ქრისტინამ აიღო და აკოცა:
  - სამშობლოსთვის რჩევის გარეშე!
  და შიშველ ქუსლს ჯავშანსაც დაარტყამს!
  მაგდა დათანხმდა:
  - და არა სისულელე!
  გოგონებმა ჯერ-ჯერობით ჭადრაკის თამაში გადაწყვიტეს. წყვილი წყვილისთვის. და მათ იქ დაიწყეს სტრატეგიის აგება.
  თამაში საინტერესოა. მაგრამ გოგონები კამათობდნენ ყოველი ნაბიჯის გამო და თავები დახარეს.
  გერდამ გამოშიშვლებული კბილებით შენიშნა:
  - მე ვიქნები უმაღლესი აქსიომა!
  და როგორ გაიცინებს...
  წარმოვიდგინე ჩემი სახელი ანდერსენის ზღაპარიდან. ასე რომ, ის ტყეში მძარცველებმა დაიჭირეს. მათ დაშალეს ვაგონი და წაართვეს გერდას თითქმის მთელი ტანსაცმელი და ძვირადღირებული ჩექმები. ასე რომ, გერდა ისევ ფეხშიშველია და ჯვალოთი. ასე გამოიყურებოდა იგი ზურგზე შეკრული ხელებით.
  ის გადის ცივ შემოდგომის ტყეში. შიშველი ძირი გრძნობს ყოველ დარტყმას, ყოველ დარტყმას, ყოველ ყლორტს. გერდა შეშინებულია და მშიერია.
  მან სასახლეში გამოჯანმრთელებაც კი მოახერხა. და შემოდგომის ბალახზე არის ყინვა, რომელიც მოგვაგონებს სიცივეს, რომელიც მან ახლახან განიცადა.
  გერდამ გაიცინა... ფიქრობდა, რომ ანდერსენის ზღაპარს აშკარად აკლდა სადღეგრძელო ქუსლები. და ეს მშვენიერი იქნება!
  ტანკი სწრაფად შეკეთდა. დაზიანება უმნიშვნელოა. მიუხედავად იმისა, რომ 100 მმ-იანი ქვემეხის ჭურვი გვერდზე მოხვდა. რაც შეიძლება საშიში იყოს.
  შარლოტამ შიშველი თითებით დააჭირა ჯოისტიკის ღილაკებს და მღეროდა:
  - მე ტანკის გამანადგურებელი ვარ,
  გული იწვის...
  იარაღი ჩემი სამყოფელია!
  და ჭურვი კიდევ ოცდათოთხმეტი გაანადგურა. ამ დროისთვის, ეს არის T-34-85, რომელიც დომინირებს ბრძოლის ველზე. ხოლო მძიმე მანქანები შედარებით იშვიათია წითელ არმიაში.
  მაგრამ შემდეგ გამოჩნდა IS-3. მას აქვს სუსტი წერტილი: სხეულის ქვედა ნაწილი. შუბლს აქვს დახრილობის დიდი კუთხე. მას აქვს ფორმა: ღვეზელის ყუნწი. მაგრამ შუბლის ქვედა ნაწილს რომ დაარტყამ, წყალობა არ იქნება.
  მაგდამ შიშველი ფეხები გამოიყენა და იარაღი მტერს მიაშურა. და როგორ მოხვდა და ჭურვი გაფრინდა.
  და საბჭოთა მანქანას ურტყამდნენ ნაწლავებში. კოშკი ჩამოინგრა და ჭურვებმა აფეთქება დაიწყო.
  გერდამ წამოიძახა:
  - და შენ კარგად მიზანმიმართული ლამაზმანი ხარ!
  მაგდამ აკანკალა თავისი ბრწყინვალე მკერდი:
  - არავინ გამაჩერებს!
  შარლოტამ თავდაჯერებულად დაადასტურა:
  - და ვერავინ გაიმარჯვებს!
  კრისტინამ საპასუხოდ დაიკივლა:
  - ბოროტი მგლები ანადგურებენ მტრებს!
  გერდამ იღრიალა:
  - ბოროტი მგლები - სალამი გმირებს!
  ნაცისტებმა ალყა შემოარტყეს ტულას და ბავშვები ოთხ გოგონასთან ერთად რინგიდან უნდა გამოსულიყვნენ.
  ბიჭი, გოგო და გოგოები დარბიან და ყუმბარებს შიშველი თითებით ისვრიან.
  მაგრამ ნაცისტები ზარალდებიან და არ შეუძლიათ მათ დარტყმა.
  ოლეგი, გასროლა, მღეროდა:
  - წმინდა სამშობლოს სახელით,
  ჩვენ არ შეგვიძლია დაჩოქება!
  მარგარიტამ შიშველი ფეხით ესროლა სიკვდილის ძღვენი და შეჰკივლა:
  -არა! არასოდეს მიწოდება!
  ნატაშამ, სროლა და ხტომა, დაამატა:
  - უბედურება არ მოგივიდეს ჩვენს სახლში!
  და შიშველი ფეხით სასიკვდილო ყუმბარსაც გაუშვებდა.
  შემდეგ ზოია გაურბის ნამსხვრევებს და ასევე გამოიყენებს შიშველ თითებს, რათა გაუშვას გამანადგურებელი...
  და იღრინდება:
  - კარგი იქნება!
  შემდეგ კი ანჟელიკა მტერს გაუშვებს. ველური გაბრაზებით თიშავს მას. და ისევ იღრინდება:
  - შეშლილი ხერხი ვარ!
  და ყუმბარა გაფრინდება შენი შიშველი ქუსლიდან.
  შემდეგ კი სვეტლანა აიღებს და ძლიერად დაგირტყამს.
  ეს, რა თქმა უნდა, გოგოები არიან - ის, რაც სიკვდილს მოაქვს მტრებს.
  ნატაშა, რომელიც მტერს ესროდა, ყვირის:
  - ვერავინ შეგვიშლის, ეშმაკიც ვერ დაგვამარცხებს!
  და ყუმბარა მისი შიშველი ფეხებიდან რკალში დაფრინავს. და ის დაარტყამს და გაფანტავს ყველაფერს და შორს.
  გოგონებს, რა თქმა უნდა, შეუძლიათ დაზარალებული ტერიტორიის გადალახვა. სამხრეთით, ბრძოლები მძვინვარებს სტალინგრადში, რომელსაც წითელი არმია ფლობს. კოლოსალური დანაკარგების შემდეგ იაპონელებმა აიღეს ხაბაროვსკი და მიიწევდნენ ვლადივოსტოკში.
  ჰოდა, იქ დახვდებიან ვისაც ეს სჭირდება.
  ანა ვიჩაკოვამ განიცადა არც თუ ისე სასიამოვნო გამოსამშვიდობებელი ცერემონია თავის ერთგულ მფრინავ ცხენთან ერთად. გამანადგურებელი, რომელიც გახდა Mig-4-ის დედა, რომელმაც ჩამოაგდო ამდენი გერმანული თვითმფრინავი, უბრალოდ დაიწვა იაპონური არმადას საჰაერო თავდასხმების დროს, ისევე როგორც საკმაოდ ბევრი სხვა მანქანა და გემი. მას შემდეგ, რაც ამომავალი მზის ქვეყნიდან ულვაშებმა დაარტყეს ქალაქი, ვლადივოსტოკმა სევდიანი სანახაობა წარმოადგინა. თუმცა მიცვალებულთა დაკრძალვა სამხედრო წესით, მოკრძალებულად და საკმაოდ სწრაფად შედგა. პილოტმა ვედმაკოვამ ფეხებს ცეცხლი წაუკიდა, გოგონას ფეხები ბუშტუკებით იყო დაფარული და ამიტომ ფეხშიშველი დადიოდა, ფრთხილად დააბიჯებდა თითებზე. იაპონელებს ჯერ არ გაუმეორებიათ თავდასხმები; მათ თავიანთი ძალისხმევის კონცენტრირება მოახდინეს წინსვლის ფრონტების მხარდაჭერაზე. ვედმაკოვამ ნანგრევებს ირგვლივ შემოუარა, ენერგიულად იწმინდებოდა და მუშებს შორის უამრავი ბავშვი იყო. გამხდარი, ფეხშიშველი, გაზაფხულის სუფთა მზეზე გაწითლებული სახეებით, გატეხილი ფილები ასწიეს, ჩამოვარდნილი ტელეგრაფის ბოძები ასწიეს და უბრალოდ ქუჩები გადაფურცლეს.
  პიონერული ჰალსტუხით, ოღონდ პერანგის გარეშე (ცალკე ეკიდა, ეტყობა ბიჭები ზრუნავდნენ თავიანთ ტანსაცმელზე) პიონერული ჰალსტუხით უფროსი ბიჭი მივარდა პილოტთან.
  - აჩქარებული ტემპით ვმუშაობთ, ამხანაგო მაიორ, მალე ყველაფერი მზად იქნება! ქუჩას გავწმენდთ, ომამდე გლუვი იქნება!
  ვიჩერმა გაიცინა და ტკბილეული ესროლა:
  - აი, წაიღე! ეს არის ჩვენი საბჭოთა ნატურალური შოკოლადისგან დამზადებული და არა ამერიკული შხამი.
  ბიჭმა მხიარულად ჩაუკრა თვალი:
  - და ამერიკელებს ახალი მეტსახელი მოვიფიქრეთ! რადგან ახლა ისინი ჰიტლერთან და ჰიროჰიტოსთან ერთად არიან, იანკები კი არა, პინდოსები არიან!
  მაიორმა გოგონამ ბიჭს თავი დაუქნია:
  - ვინ თქვი რომ არიან?
  ახალგაზრდა პიონერმა გაიმეორა:
  - პინდოსი! ასე რომ, ახლა ჩვენ ვემსგავსებით იანკებს, რომლებმაც გვღალატეს!
  ვიჩეროვამ ბიჭს თავი დაუკრა, შემდეგ კი მისი დიდი, ძლიერი ხელი ბიჭის თხელ, ძარღვოვან მხრებზე გადაიარა. ბიჭმა ღიმილით უპასუხა: კბილები თეთრი ჰქონდა და გაშლილი ხელი გაუწოდა. მაიორმა ბიჭს ხელი ჩამოართვა და უპასუხა:
  - სახელი უნდა გვახსოვდეს! მაგრამ ჩვენ ჯერ არ ვართ ომი ამერიკასთან, ამიტომ მეტსახელების მოფიქრება ნაადრევია!
  ბიჭმა გააპროტესტა:
  - ამერიკელები იაპონელებზე და გერმანელებზე უარესები არიან, რადგან მათ სხვისი ხელით ბრძოლა ურჩევნიათ. როგორი სასტიკებიც არ უნდა იყვნენ ამომავალი მზის იმპერიის მებრძოლები, მათი ვაჟკაცობა ყველასთვის ცნობილია!
  ვიჩერმა შეაწყვეტინა:
  - ამ ვაჟკაცებს მოვკლავ! და რაც შეიძლება სწრაფად!
  ახალმა მოქმედმა გარნიზონმა კროტოვმა მოულოდნელად ხელი მოაწერა არც თუ ისე ლოგიკურ ბრძანებას და მეომარი პილოტი მეზღვაურთა ჯგუფთან ერთად ხაბაროვსკში გაგზავნა. ბრძანება მაშინვე მოვიდა, საჭირო იყო იაპონური შენაერთების წინსვლის მოგერიება. ვიჩეროვა, რა თქმა უნდა, ელოდა, რომ მას მებრძოლს მისცემდნენ, მაგრამ... მაგრამ ფრონტს თავისუფალი თვითმფრინავები არ ჰქონდა და მათი ცენტრიდან გაძლიერება ჯერ არ მოსულა. ვლადივოსტოკიდან ხაბაროვსკში მოგზაურობას ცოტა დრო დასჭირდა და მაიორი ფაქტიურად ლიანდაგიდან გადააგდეს მხურვალე ბრძოლაში.
  იაპონელები ცდილობდნენ კარგად გამაგრებული ქალაქის გვერდის ავლით და შემოერტყათ. მეომარს ძლივს მოასწრო ტყვიამფრქვევით თხრილში გადახტომა, როცა შეტევა დაიწყო.
  ჯადოქარმა ჰკითხა კაპიტან სინიცინს, რომელიც მის გვერდით იწვა:
  - ეს ნიშნავს, რომ მტერი გეგმავს ფრიდრიხის, უფრო ზუსტად გენერალ ნოგის ტაქტიკას, შემოვლოს სიმაგრეები და ზურგში შეგვიყვანოს.
  კაპიტანმა პირქუშად ჩაილაპარაკა:
  - დაე სცადოს რუსის ცხენის კუდს ცეცხლი წაუკიდეს! მას ჩლიქები ისე ძლიერად დაარტყამს, რომ არც ისე ბევრი ჩანდეს!
  ტუზმა პილოტმა იხუმრა:
  - ცხენის ჩლიქები ალბათ კრუპის ფოლადისგან კი არ არის დამზადებული, არამედ ჩვენი საბჭოთა!
  მისი სიტყვები ჭურვების ყვირილმა შეაწყვეტინა. აქ ის დევს დიდხანს გათხრილ თხრილში, ზოგადად ხაბაროვსკის გარშემო არის საფორტიფიკაციო ხაზი, იაპონიის შემოჭრის საფრთხე რამდენიმე წელია არსებობს. ჭურვები თხრილების წინ და უკან ფეთქდება და დიდ ხმაურს გამოსცემს. ზოგადად, ცნობილი იაპონური შიმოზა უამრავ ხმაურს და კვამლს ქმნის. მეომარი შიშის გარეშე გამოიყურება, თუნდაც გარკვეული გულგრილად. ჭურვების აფეთქების შედეგად წარმოიქმნება ჭუჭყიანი შადრევნები, ერთ-ერთმა მათგანმა ნიადაგის რხევა გამოიწვია. ეს ნიშნავს, რომ თოფი ისვრის, ქვემეხის კალიბრით კარგი სამასი მილიმეტრით. ისმის დაჭრილების კვნესა... ქვემეხის მეშვეობით ისინი თითქოს მსუბუქ ორთქლებს ჰგვანან, რომლებსაც ყველა ყური ვერ დაიჭერს. აქ მეომარი პილოტი მიწით იყო დაფარული. თუმცა გოგონამ დაიცინა და წითელი ლენტებიდან მტვერი მოიშორა:
  - ყოველთვის ასეა, რომ დაწექი ბინძურდები! და თუ ადგე, ერთი-ორი მარცხენა ხელი მომეცი!
  საარტილერიო მომზადება ხანმოკლე აღმოჩნდა, ალბათ იაპონელებს ამდენი ჭურვი არ ჰქონდათ. შეტევა დაიწყო. წინ რამდენიმე იაპონური ტაქსი მიდიოდა. პატარა, აპარატის ოდნავ მომრგვალებული კორპუსით. ამომავალი მზის იმპერიის ყველაზე პოპულარული ტანკი: ჩიჩიხა. ვიჩერმა გაიხსენა მისი მახასიათებლები. ფრონტალური ჯავშანი 30 მმ, იარაღი 47 მმ, დიზელის ძრავა 320 ცხენის ძალა. გარდა მამოძრავებელი შესრულებისა, რომელშიც ეს მანქანა არ ჩამოუვარდება T-34-ს, მაშინ ის 1943 წლის მოდელის გერმანულ T-3-ზეც კი უარესია. შორეულ აღმოსავლეთშიც კი ეძახიან, სნეული! სხვათა შორის, მინდვრების დედოფალი არ არის ტანკი, არამედ ქვეითი. სცადეთ, მიუახლოვდით დანაღმულ ველებს. როგორც მღერიან: სადაც ჯავშანტექნიკა ვერ გაივლის, თოფიანი ჯარისკაცი დაცოცავსო.
  იაპონური თოფები კოპირებულია გერმანული მაუზერიდან. ავტომატები, ამოღებული პირველი მსოფლიო ომის ცნობილი "შმაისტერისგან". ზოგადად, ვიწროთვალებს აქვთ სურვილი, მეორე მხრიდან დააკოპირონ საუკეთესო. რა თქმა უნდა, იაპონელი დიზაინერები უკვე მუშაობენ პანტერისა და T-34-ის ჰიბრიდის შექმნაზე!
  არ არის ათზე მეტი იაპონური ტანკი და საბჭოთა არტილერია არ ჩქარობს მათთან შეხვედრას. ქვეითი ჯარი მათ უკან დარბის სირბილით, ტრადიციული სქელი ჯაჭვით. თავად ამომავალი მზის ქვეყნის ჯარისკაცები გამოწყობილნი არიან ოდნავ ყვითელ ფორმაში, რომელიც ემთხვევა ხაკის სტეპის ფერს. Witcher უყურებს მათ, სწრაფად აფასებს თავდამსხმელთა რაოდენობას. თვალისთვის ხუთიდან ექვს ათასამდეა, სანგრებში კი მაქსიმუმ ათასი რუსი ზის და ფრონტის ამ მონაკვეთს ფარავს. და იარაღი... შორეული აღმოსავლეთის არმია აღჭურვილია ნარჩენების საფუძველზე და მხოლოდ ოფიცრებს აქვთ ავტომატები. ისე, ის მაიორია, თუმცა, თანამდებობის გარეშე, დაყვანილი რიგითის დონეზე.
  კაპიტანმა სინიცმა (ჯერ კიდევ ძალიან ახალგაზრდა ბიჭი) ჰკითხა ვიჩერს.
  - გერმანელებთან ჩხუბობდით?
  გოგონამ უპასუხა:
  -არა! მე ვაკოცე მათ!
  კაპიტანმა, მოულოდნელად ფერმკრთალი, შენიშნა:
  - გახსოვს შენი პირველი გვამი!
  ვიჩერმა, გაღიმებულმა, თავი დაუქნია:
  "მე მფრინავი ვარ და ვისაც ჩამოვუგდე, მოვკალი, ცხედრები არ მაქვს!" სხვათა შორის, მთელი დიდი სამამულო ომის დროს ჩემი თვითმფრინავი არასდროს ჩამოუგდიათ!
  კაპიტანმა რაღაც უხერხულად უსტვენდა:
  -უბრალოდ ტუზი ხარ! და რამდენი გაწურული გერმანელი გყავს!
  ვიჩერმა კიდევ უფრო ფართოდ გაიღიმა:
  - ოცდამეხუთე შემდეგ გმირი ვარსკვლავი დააჯილდოვეს! და მხოლოდ ოცდარვა.
  სინიცინმა წამოიძახა:
  - უჰ! თქვენ უბრალოდ თქვენი ხელობის ოსტატი ხართ!
  გოგონამ მოკრძალებულად უპასუხა:
  - არ არის საჭირო გმირად გახადო ის, ვინც უბრალოდ პატიოსნად ასრულებს თავის მოვალეობას. ახლა ქვეითები მიუახლოვდებიან და ჩვენ მათ შევხვდებით.
  კაპიტანმა კარგა ათ კილოგრამს იწონიდა მძიმე ავტომატის ჭანჭიკი. ძაღლს შევეხე, გაშვება ძალიან მჭიდროა, კონდახი აქვს უკუქცეული. ეს არ არის ძალიან მოსახერხებელი მანქანა, მაგრამ ურტყამს... მართალია, ჭორების თანახმად, გერმანელებს უკვე აქვთ უფრო ძლიერი ავტომატი, მაგრამ ვინ იცის, საბჭოთა დიზაინერებს რამე უკეთესს მოიფიქრებენ. სინიტსმა ვერ გაუძლო კითხვას:
  - რატომ გადაიყვანეს ქვეით ჯარში ასეთი დიდი მფრინავი?
  ვიჩეროვამ ნახევრად ხუმრობით უპასუხა და ასევე დააჭირა ავტომატის ჯემს:
  -და მე უბრალოდ მინდოდა გამეგო, როგორია ჯდომა ცეცხლის ქვეშ! მაგარი იქნებოდა!
  - და ჩექმები უნდა დაგკარგო, თუ ასე გეჩქარებოდა ფრონტის ხაზზე მისვლა!
  ვიტჩეროვა, ფაქტობრივად, ცდილობდა ბუშტუკები უფრო სწრაფად მოეშორებინა, ფეხშიშველი გოგონავით დადიოდა. მიუხედავად იმისა, რომ ომის დროს ქალებისა და ბავშვების უმეტესობა ზაფხულში იჩენდა შიშველ ქუსლებს, ეს არ იყო მიღებული ოფიცრებში, განსაკუთრებით საზოგადოებრივ ადგილებში. მაგრამ ვიჩერს კი მოსწონდა ასეთი ადამიანების ხაზგასმა. მან უბრალოდ უპასუხა სინიცინს:
  - ფულის დაზოგვის მიზნით, პრაქტიკულად მთელი კაპიტალისტური სამყარო ჩვენს წინააღმდეგაა. ჩექმები ხომ ცვივა და ეს ბევრის საქმეა!
  კაპიტანი მხიარული თვალით დაეთანხმა:
  -ძალიან ლამაზი ფეხები გაქვს! შემიძლია მათი მოვლა?
  ვიჩერმა თითი დაუქნია:
  - Ახლა არა! მერე, თუ გადარჩები, ღამე გაგათბობ.
  სინიცინმა თვალები გააფართოვა:
  - ვაიმე, სწრაფი ხარ! ქალებს, როგორც წესი, დიდი დრო სჭირდებათ შესვენებას!
  ვედმაკოვას პასუხის გაცემა სურდა, მაგრამ აფეთქების ხმა გაისმა, წინ მიმავალი იაპონური ტანკი ნაღმზე მოხვდა. გოგონა მღეროდა:
  - ჰიტლერი მართავდა მანქანას, ნაძირალა ნაღმმა ააფეთქა! ის დაიმსხვრა ფრაგმენტებად - მაგრამ ნაკლებად გამოდგება!
  კიდევ ერთი იაპონური ტანკი აფეთქდა, გაჩერდა, მჭიდი მოაბრუნა და საბჭოთა თხრილებს ცეცხლი გაუხსნა. მესამე მივარდა მის უკან. თუმცა იაპონელებს გაჩერებაზე არც უფიქრიათ. ვიწროთვალები ატყდა: მათმა ავტომატებმა, რომლებიც ნახევარწრიულ, მოძრავ კოშკებზე მდებარეობდნენ, დაიწყეს მუშაობა.
  კაპიტანმა ჩაილაპარაკა:
  - Მაგარია! თითქოს აღლუმზე დადიან! ეს ჯარია!
  ვედმაკოვამ აიღო თოფი, საბედნიეროდ ქვეითამდე მანძილი დაუშვა და ესროლა იაპონელ ოფიცერს. ვიწროთვალა გადმოვარდა, თოფი ისეთი ძალით გადააგდო, რომ ბაიონეტს აწვალებდა გაზაფხულის ბალახში. სხვა იაპონელები აგრძელებდნენ სირბილს, მხოლოდ ოდნავ იხრებოდნენ სხეულებს, აშკარად იმედოვნებდნენ, რომ ამ გზით თავიდან აიცილებდნენ დამარცხებას, უფრო სწორად, შეამცირებდნენ მის ალბათობას. ვედმაკოვას გაახსენდა, რომ ასე ავარჯიშებენ ჯარისკაცებს კვანტუდის ჯარში, ვინც დროზე არ დაიხარებს, თავზე ბამბუკის ჯოხი ურტყამს. როგორც ჩანს, მეფე-მამასა და ჰეროდეს კარგი გაშვება გაუწიეს! თუმცა ის ნიკოლოზ მეორეზე საუბრობს. ახლა ისევ იაპონიას ებრძვიან და არა ერთ, არამედ რამდენიმე ფრონტზე. თუმცა, ამას თავისი უპირატესობებიც აქვს. გოგონა მღეროდა:
  მოდის - ვერმახტი მტვერშია ჩაგდებული,
  ნაპოლეონი დამარცხებულია, უძლეველი!
  მტერი საბჭოთა დროშას ვერ გათელავს,
  როცა ხალხი და პარტია ერთიანია!
  ერთიმეორის მიყოლებით გაჩერდნენ განადგურებული იაპონური ტანკები, მაგრამ ბაიონეტებით მოჭედილმა ქვეითებმა კიდევ უფრო სწრაფად დაიწყეს სირბილი. საბჭოთა ჯარების პოზიციები ციმციმებით იყო გაჟღენთილი, თოფები ტაშს უკრავდა, ხანდახან ტყვიამფრქვევის ცეცხლს ერევა. ვიჩერმაც გახსნა ცეცხლი. იაპონელებმა, გადატვირთვის დროს, ისროლეს თოფებიდან. ისინი ყვიროდნენ ფილტვებში:
  -ბანზაი! რუსმა თავი დაანება!
  ტყვიებმა მათ გვამებს ვერძივით აჭრეს მანეკენები. სისხლით შერეული ძვლის მტვერი დაეცა. თუმცა, ტყვიების უმეტესობა, როგორც ბრძოლაში ხდება, გაუშვა. იაპონელებმა გადალახეს დანაღმული ველი, პატარა ჯარისკაცები ზედმეტად მსუბუქები იყვნენ იმისთვის, რომ ტანკებისთვის მომზადებული საჩუქრები აფეთქდნენ.
  ვიჩეროვამ მხარზე იგრძნო ავტომატის სასტიკი უკუცემა, ხოლო ამომავალი მზის ქვეყნის მებრძოლები ნამდვილ ურჩხულებად ჩანდნენ. მათი ისტერიული ყვირილი უფრო და უფრო ძლიერდებოდა, მათი ყვითელი ამაზრზენი სახეები ოფლით უბრწყინავდათ. Witcher ცდილობს მოკლას რაც შეიძლება მეტი მტრის ჯარისკაცი ერთდროულად. გოგონა როგორც ყოველთვის ცხელია და ბუდევით ისვრის. ერთი კლიპი ამოიწურა, მეორე ჩაიდო. ჟურნალი არის ძალიან დიდი, მრგვალი და არ არის ადვილი ჩასმა პალატაში. და ისევ ცეცხლი, იაპონელები თავდაყირა დაფრინავენ.
  ვედმაკოვამ ესროლა საბრძოლო მასალის მეორე რაუნდი, რის შედეგადაც იგი ყოველგვარი საბრძოლო მასალის გარეშე დატოვა. ვიწროთვალები კი უკვე ყუმბარებით უტევენ. სროლით პასუხობენ, ახლა გაცილებით მეტი ყვირილი და კვნესა ისმის და საბჭოთა ჯარისკაცებიც ვარდებიან. ფრაგმენტმა ვიჩერს თავზე თმის პატარა ღერი მოჭრა. გოგონას ნერვები ვერ გაუძლებს, ხტება და ფილტვებში ყვირის:
  - სტალინის სამშობლოსთვის!
  მის შემდეგ დანარჩენი მებრძოლები ყვირიან, ხტუნდებიან საფარიდან და აკანკალებენ ბაიონეტებს. საბჭოთა ჯარისკაცები გარბიან იაპონელებთან შესახვედრად, ჩართულნი არიან ბაიონეტების ბრძოლაში.
  ვედმაკოვა სწრაფი დარტყმით ჭრის უახლოეს "სამურაის" მუცელს. ყვირის და პასუხს ცდილობს და დაკლული ღორივით ეცემა. გოგონა სიამოვნებით იძახის:
  - რუსული ფეხბურთი: რუსეთი - იაპონია, ორი ნული!
  და მართლაც კიდევ ერთი იაპონელი დაეცა ბაიონეტით გამოჭრილი ყელით. ჰოდა, მეომარმა პილოტმა მესამეს საზარდულის არეში დაარტყა. ვიწროთვალა გაიწელა და გოგონამ ინერციით მოძრავმა წვერი მოწინააღმდეგეს თვალში ჩაარტყა!
  -მიიღე იაპონური! რატომ დგახართ ბარიერებს მიღმა!
  ბაიონეტის საპასუხო დარტყმამ მაიორის ტუნიკა გაშალა, სისხლი წამოვიდა, მაგრამ ამან გოგონა არამარტო არ შეაწუხა, არამედ დამატებითი რისხვაც გამოიწვია.
  - ჰიროჰიტოს სიკვდილი! - იღრიალა გოგონამ, წვივი შევარდა ვიწროთვალა ტაძარში და გოგონა ისეთი სისწრაფით მოძრაობდა, თითქოს ახალი მებრძოლის პროპელერები ყოფილიყო.
  იაპონელებმა უკან დაიხიეს და უკან დაიხიეს კიდეც და შთაგონებული გოგონა შეტევაზე წავიდა, მისი ავტომატი გიგანტის ხელში ჯოხივით ტრიალებდა. შემდეგ თავში ძლიერი დარტყმა მოჰყვა ზედმეტად გულმოდგინე ოფიცრის კონდახით. ანამ ამოისუნთქა:
  - აი შენთვის შაჰენ-ხაში!
  მაგრამ მთლიანობაში რუსებს გაუჭირდათ. ვიწროთვალა მხარეს ხუთმაგი უპირატესობა აქვს, იაპონელებს კი ფიზიკურად კარგი დონე აქვთ და თანაც სსრკ-ს საუკეთესო ჯარისკაცებს არ ებრძვიან. ბუნებრივია, ასეთი რთული ომის დროს შორეულ აღმოსავლეთში გაგზავნეს მესამე კატეგორიის წვევამდელები, უარესი მახასიათებლებით, ან ჯარისკაცები, რომლებიც მძიმედ დაშავდნენ ნაცისტებთან ბრძოლაში. ჯარისკაცები დაეცემოდათ, ხანდახან ათიოდე ბაიონეტს ურტყამდნენ ერთ რუსს, სიტყვასიტყვით სისხლს სცემდნენ კოლექტიურად, მაგრამ გმირებივით იბრძოდნენ და წყალობას არავინ სთხოვდა.
  სინიცინმა იაპონელი ოფიცერი ბაიონეტით დაჭრა, მაგრამ წვერით გვერდითაც მოხვდა. ახალგაზრდამ თავდამსხმელი იაპონელი იარაღის კონდახით მკერდზე დარტყმით ჩამოაგდო, მაგრამ გვერდიდან სისხლი ზედმეტად უხვად მოედინებოდა. და ოთხი სამურაი ერთდროულად მივარდა ბიჭს.
  მამაცი ვედმაკოვა მივარდა სამაშველოში, ოფიცერს ბაიონეტით დაარტყა მხრის პირამდე და დაარტყა კიდევ ერთი ჯაპი მუხლის ქვეშ.
  - პეტრუხა დაიჭირე! - Მან თქვა.
  მან მაშინვე აისახა მკერდზე დამიზნებული ორი ბაიონეტი და უპასუხა:
  - მე არ ვარ პიტერი, არამედ არკადი!
  გოგონამ, რომელმაც კიდევ ერთი იაპონელი მოკლა, იღრიალა:
  - ომში ყოველი სახელი თოფის კაკუნს ჰგავს, გასროლის გარეშე არ უნდა აკოცე!
  არკადი ოდნავ უკან დაიხია და უმოწყალო ბაიონეტმა ლოყა გახსნა. ჭაბუკმა აუტანელი ტკივილისგან ატირდა:
  - Ღვთისმშობელი!
  ვიჩერმა გააპროტესტა:
  - შეიძლება დედა ვარ, ღმერთი კი არა! ზოგადად, ღმერთი არ არსებობს და არც ყოფილა!
  არკადი უკან დაიხია ანასკენ ზურგით და გაურკვევლად ამოიოხრა:
  - და რა არარაობა გველოდება სიკვდილის შემდეგ?
  გოგონამ თავი უარყოფითად გააქნია:
  -არა! კომუნისტური მეცნიერება მკვდრებს აღადგენს! სამშობლოსთვის ბრძოლებში დაღუპულები კი პირველები დაუბრუნდებიან ახალ ცხოვრებას.
  სინიცინმა თავი დაუქნია:
  - ღმერთმა ქნას!
  ვიტჩეროვამ, რომელმაც სხვა იაპონელი დააწვინა, შესძახა:
  - Ღმერთი არ არსებობს! თუ არსებობს, მაშინ უნდა ვაღიაროთ, რომ სამყაროს სავარაუდო შემქმნელი სადისტია! და მას უყვარს თავისი შემოქმედების წამება!
  ამ დროს არკადი ბაიონეტით თეძოში გაიჭრა და რომ არ წაქცეულიყო, წითელ მეომარს დაეყრდნო:
  - და მე ძალიან ვიტანჯები! უბრალოდ წარმოუდგენელია!
  ამომავალი მზის ჯარისკაცების ხუთ-ექვსჯერმა უპირატესობამ თავისი შედეგი გამოიღო. ორმოცდაათი სამურაი მივარდა მათ წინააღმდეგ და ბაიონეტებს ღორღების ჯარივით აფრიალებდნენ. არკადიმ რამდენიმე ულარი მიიღო მუცელში ბაიონეტით, შემდეგ კი თვალი დაარტყა. ახალგაზრდა კაცი რომ დაეცა, ოცჯერ გაუკეთეს ინექცია, სამუდამოდ გაჩუმდნენ. მაინტერესებს რას გრძნობდა მისი სული გაფრენისას: გაოცება თუ შიში, ან შესაძლოა წარმოუდგენელი შვება მისი სხეულის ციხის დატოვების შემდეგ.
  Witcher თითქოს ჯადოქრობის ქვეშ იყო. რა თქმა უნდა, მისი ტუნიკა დაიმსხვრა ბაიონეტებით. მეომარი სრულიად შიშველი აღმოჩნდა, ბევრი ნაკაწრით იყო დაფარული, მაგრამ სამურაიმ ვერც ერთი სერიოზული დაზიანება ვერ მიაყენა მას! იბრძოდა და ალისფერი ძუძუს შიშველი მკერდი ზღვაში ბუებივით იკანკალებდა. და შიშველი ტერფები უბრალოდ გაცივდა. გოგონა მართლაც ცხოველური და ეროტიკული ძალის განსახიერება იყო. მისი შიშველი ძირები სისხლით გახდა წითელი, რამაც შექმნა ასოციაცია განადგურებისა და ბოროტების დიდ ქალღმერთთან: კალი! თითქმის ყველა საბჭოთა ჯარისკაცი უკვე მოკლული იყო, ბრძოლა დასრულდა და მხოლოდ აფროდიტეს ცქრიალა სილამაზით, დროდადრო ურტყამდა თავხედ ვიწრო თვალებს.
  იაპონელმა გენერალმა ნუგიმ გაკვირვებით შეხედა ამ სასწაულს. შემდეგ აზრმა გაუელვა თავში. მოჰყვა ბრძანება, გაცემული დაუცველი კოღოს წვრილი ხმით:
  - ბადე გადააგდე, ცოცხლად წაიღე!
  ეკონომიურ იაპონელებსაც ჰქონდათ ქსელები. მოულოდნელად ერთი რუსი ცოცხლად უნდა წაიყვანოთ. და ქსელი იდეალურია ამისათვის. მაშინვე ათეულმა დამჭერმა ბორკილები ესროლა გოგონას
  ვიჩერმა შეძლებისდაგვარად იბრძოლა, მთელი ძალით ცდილობდა თავის განთავისუფლებას. მაგრამ ეს ყველაფერი ამაო იყო; კეთილსინდისიერმა იაპონელებმა ბადე გააკეთეს იმ მოლოდინით, რომ ის სპილოს დაუჭერდა მხარს. გოგონა მთლად მოკალათდა და ხელებში ჩაათრია. როგორც ჩანს, ტაქტიკურმა წარმატებამ მიაღწია, მით უმეტეს, რომ ეს მიმართულება არ იყო დაფარული არც არტილერიით და არც ტყვიამფრქვევით.
  გოგონამ გაიხსენა მისი საყვარელი არკადის სუფთად გაპარსული სახე და მისი გამონათქვამი:
  - ომში ყოველი სახელი თოფის კაკუნს ჰგავს, გასროლის გარეშე არ უნდა აკოცე!
  გაჩნდა საგანგაშო და ამაზრზენი აზრი, მაგრამ ეს არ გაასწორა! ეს ხომ ხშირად ხდება: უბრალოდ შეგიყვარდა ადამიანი და ის მოკვდა!
  იაპონელებმა, როგორც ჩანს, დაიკავეს ამ ადგილას ცუდად დაფარული თხრილები, განაგრძეს საბჭოთა ჯარების პოზიციების გვერდის ავლით ხაბაროვსკის გარშემო. და მათ ვედმაკოვა ტყვეობაში წაიყვანეს და მიუხედავად იმისა, რომ მას აღარ აიყვანეს, იგი ჩასვეს შეღებილ ჯავშანმანქანაში, რომ უკანა მხარეს წაეყვანა. მანქანა არის ანტიდილუვიური, ალბათ პირველი მსოფლიო ომის დროინდელი, ასე შეუმჩნევლად მან ქვეითებს უკან დაიჭირა. სიჩქარე საათში დაახლოებით 12 კილომეტრია. ბრრრ! მსოფლიოში პირველი ტანკი, პროხოროვის ყველა რელიეფის მანქანა, არანაკლებ იწონიდა, მაგრამ გზატკეცილზე 40 კილომეტრი საათში იყო, ხოლო გზატკეცილზე 25. ისე, ერთი მხრივ, სსრკ უტევს მთელ ევროპას, მეორე მხრივ კი აზიის მნიშვნელოვან ნაწილს. გოგონა გვერდით შებრუნდა, როგორც ჩანს, ზურგზე დაწოლა ემუქრებოდა. რამდენად ბნელია ჯავშანმანქანის ამ ნაწილში, როგორც ჩანს, მასში არის სადესანტო განყოფილება, ანუ ჯარისკაცების ტრანსპორტირება. კარგი იქნებოდა, რა თქმა უნდა, გაქცევა, ჯერ ღეროებისა და ძლიერი თოკების მოშორებით. და როგორ გავაკეთოთ ეს? გოგონას, რა თქმა უნდა, აქვს უნარ-ჩვევები, თუმცა მოუწევს დალაგება, ამავდროულად ხელბორკილების მოხსნა და ჯაჭვის მეშვეობით დაინახა, რომელზეც ფეხით იყო მიბმული. მაგრამ თოკები ასევე შეიძლება იყოს საკმაოდ შესაფერისი აქ. სამუშაო დამღლელია, მაგრამ თუ წაიყვანენ მანჯურიის ტერიტორიაზე, დრო ექნება. გოგონამ სველი კანიდან თოკები მოიხსნა, ჯაჭვი დაინახა და თან დაფიქრდა. ჰმ, ეს არ არის ხუმრობის კოალიცია, რომელიც საბჭოთა რუსეთის წინააღმდეგ შეიქმნა: უფრო მეტიც, ყველაზე სერიოზული მონსტრი გერმანიაა. ქვეყანა მოწინავე ტექნოლოგიებით და ძლიერი ჯარით. მაგალითად, მან გაიგო ახალი ME-309 გამანადგურებლის შესახებ. როგორც ჩანს, ესენი უკვე დაფრინავენ. მას არ აქვს ზუსტი ინფორმაცია შეიარაღების შესახებ, მაგრამ ჭორების თანახმად, ამ თვითმფრინავს შვიდი ჰყავს! სროლის წერტილები. ეს არის ძალიან სერიოზული იარაღი, თუ გავითვალისწინებთ, რომ YAK=9-ს მხოლოდ ორი აქვს და საბჭოთა მებრძოლებზე არ არის მანქანა, რომელსაც სამზე მეტი ქონდეს. შეეცადეთ დაამარცხოთ ასეთი მონსტრები! ისე, Fokken-Wulf არის ძალიან სერიოზული მანქანა, რომელიც აღემატება საბჭოთა თვითმფრინავებს შეიარაღებაში და თითქმის ორი ტონა ბომბის ტარებაც კი შეუძლია. უკვე 1942 წლის ბოლოს იგი შეიარაღებული იყო ორი 20 მმ ქვემეხით და 4 13 მმ ტყვიამფრქვევით. მაგრამ, როგორც ჩანს, უკვე გამოჩნდა ახალი ტიპის გამანადგურებელი თვითმფრინავი და ბომბდამშენი ორი 30-მმ-იანი და ოთხი 20-მმ-იანი ქვემეხით. ეს უკვე მონსტრი იყო, ურჩხული ყველა ურჩხულისთვის! და ჭორების თანახმად, თვითმფრინავის გამანადგურებელი რვა 30 მმ-იანი იარაღით უკვე გამოშვებულია წარმოებაში! სცადეთ დაამარცხოთ ასეთი ღრიალი! როგორ უნდათ საბჭოთა დიზაინერებს ამაზე უპასუხონ? ვედმაკოვამ გაიგო, რომ Yak-3-ზე მუშაობა მიმდინარეობდა. ამის შესახებ ბერიას განყოფილების კურატორმა უთხრა. როგორც ჩანს, თვითმფრინავის მთავარი მომენტი იქნება სტრუქტურის მსუბუქი წონა, დამატებითი ძრავებისა და იარაღის გარეშე. მანევრირება, რა თქმა უნდა, კარგია, მაგრამ მე მინდა შეიარაღების გაზრდა! ბოლოს და ბოლოს, კრივში, რა თქმა უნდა, ბუმბულის წონით მსუბუქი სპორტსმენი უფრო მანევრირებადია, ვიდრე მძიმე წონაში, მაგრამ ის მაინც თითქმის აუცილებლად წააგებს მას. ტყუილად არ არის წონითი კატეგორიები და პროფესიონალ მოკრივეებს შორის დარტყმის ძალა ყველაზე მეტად ფასდება. საჭიროა საბჭოთა ავიაციის შეიარაღების გაძლიერება და მხოლოდ მაშინ იქნება ვერმახტის ცემა... თანაბარ პირობებში? 1942 წლის მეორე ნახევრიდან ჰაერში ლუფტვაფეს უპირატესობა აორთქლდა, 1943 წლის მარტისთვის კი სსრკ-ს ჰქონდა უპირატესობა, მაგრამ... მოკავშირეთა ღალატმა შეცვალა ძალთა ბალანსი. ვაჰ, ჰიტლერი მოკლეს 13 მარტს და ახლა მხოლოდ აპრილის ბოლოა და რამდენად სერიოზულად შეიცვალა ძალთა ბალანსი. ასე სწრაფად, სტრატეგიულად ხელსაყრელი პოზიციიდან სტრატეგიულად თითქმის წაგებული პოზიციიდან. თითქმის იმიტომ, რომ ჯერ კიდევ არის იმედი, რომ გერმანია დამარცხდება, სანამ სსრკ-ზე სტრატეგიულ და ტექნოლოგიურ უპირატესობას მიაღწევს. კერძოდ, მოკავშირეებს შეუძლიათ ნაცისტებს მიაწოდონ დიდი რაოდენობით თვითმფრინავი, მაგრამ გერმანელ პილოტებს დრო დასჭირდებათ, რომ ისწავლონ მათი ფრენა. მიუხედავად ამისა, არსებობს განსხვავება ტექნოლოგიასა და ინსტრუმენტთა პანელებში. ტანკებს ასევე სჭირდებათ გაწვრთნილი ეკიპაჟები და Chevron-ის შესრულება რუსულ ზამთარში არ არის განსაკუთრებით კარგი. ავტომატური შაშხანა M-18... ცუდი არაა, მაგრამ სროლის სისწრაფით ჩამოუვარდება საუკეთესო საბჭოთა მოდელებს, თუმცა სჯობს სიზუსტით! მოკლედ, პრობლემა პრობლემაა! ასევე არის მართლაც ცნობილი "ჩერჩილები" ძლიერი ჯავშნით და კარგი მამოძრავებელი შესრულებით... რა თქმა უნდა, როგორც ჩანს, ჩვენც მოგვიწევს მათთან ბრძოლა. და რაც უფრო დიდხანს გაგრძელდება ომი, მით მეტ აღჭურვილობას მიიღებენ ნაცისტები. ასე რომ, დასკვნა მარტივია, ზაფხულში გერმანიას გამანადგურებელი მარცხი უნდა მივაყენოთ. რაც შეეხება იაპონიას, უმჯობესია შემოიფარგლოთ აქტიური დაცვით და დაიწყოთ კონტრშეტევები ტანკებში ხარისხობრივი უპირატესობის გამოყენებით. მაგრამ ისევ და ისევ, ენერგიის დაზოგვა მაქსიმალურად. გაჭიანურებულ ბრძოლებში ჩართვისა და ადრე მომზადებულ ხაზებზე თავდაცვითი დაცვის გარეშე. ჩინეთის წითელი არმიის გამოყენების შანსი ჯერ კიდევ არსებობს, მაგრამ ჩიანგ კა-შას რეჟიმი მას მთელი ძალით შეუტია. ასე რომ, ახლა თქვენ შეგიძლიათ დაეყრდნოთ საკუთარ ძალებს. როდის შეტევა? საუკეთესო დროა მაისის ბოლოს, როდესაც გზები სრულიად მშრალია და ჯარებისთვის გამაძლიერებელი ძალა მოდის. თავად ვედმაკოვა პირველ დარტყმას მიიღებდა ორიოლის მიმართულებით, შემდეგ კი ხარკოვის რეგიონში, რათა განედევნა გერმანელები სამრეწველო დონბასიდან, შემდეგ კი იძულებითი ლაშქრობით უკრაინაში, დაუყოვნებლივ გადაკვეთა დნეპერი და შემდგომ რუმინეთში. . თუმცა, შესაძლებელია ჩრდილოეთისკენ მიბრუნება ბელორუსის გასათავისუფლებლად და ცენტრალური ჯგუფის უკანა მხარეს გადასასვლელად. იდეა მთლიანობაში კარგია, თუმცა არის გარკვეული ხარვეზები, ორიოლის მიმართულებით შეტევა ყველაზე აშკარაა და ფაშისტები იქ დაელოდებიან. სიმაგრეების გატეხვა მოუწევს.
  . თავი No3
  რა თქმა უნდა, იარაღი და კატიუშები აქ გამოგადგებათ. ეს უკანასკნელი სისტემა აწარმოებს ძლიერ, განსაკუთრებით მორალურ ეფექტს. ნებისმიერ შემთხვევაში, თქვენ გჭირდებათ ბევრი იარაღი და კატიუშა, რათა დაბომბოთ მტრის თავდაცვა ჭურვებით. ზოგადად, პირველი მსოფლიო ომის გამოცდილებამ აჩვენა, რომ უფრო ადვილია დაცვა, ვიდრე თავდასხმა და თუ კაიზერის გერმანია არ ამოწურავდა ძალებს 1918 წლის საგაზაფხულო შეტევით, ომი შეიძლებოდა კიდევ რამდენიმე წელი გაგრძელებულიყო. მაგრამ მეორე მსოფლიო ომმა დაამტკიცა შეტევითი ტაქტიკის უპირატესობა თავდაცვითზე. მაგალითად, პოლონეთის სწრაფი დამარცხება და განსაკუთრებით ძლიერი დასავლური მოკავშირეების კოალიციის დარტყმა. ნაცისტებმა დაამარცხეს უმაღლესი ძალები თვენახევარში, უბრალოდ გვერდის ავლით მაგინოს გაუვალი ხაზი. ბრძოლა აფრიკაში, სადაც თავდაპირველად იტალიის უმაღლესი ძალები დაამარცხეს ბრიტანელების გადამწყვეტი დარტყმით. და შემდეგ რომელმა დაამარცხა ბევრად უფრო ძლიერი ბრიტანეთის ჯარები სწრაფი შეტევის დროს. მაგრამ, რა თქმა უნდა, სსრკ-ს ყველაზე ნათელი მაგალითი, 1941 წელს, იყო ძლიერი არმიის დიდი კატასტროფა. და საპასუხო შეტევითი ოპერაციები, რომლებიც ანადგურებენ გერმანულ დანაყოფებს. ასე რომ, მთავარია დაარტყი საკუთარ თავს ახალი გერმანული ტანკების ზეწოლის მოლოდინის გარეშე. გაჭიანურებული ომი თითქმის უიმედო ხდება, თუ, რა თქმა უნდა, საბჭოთა მეცნიერები არ შექმნიან სასწაულებრივ იარაღს! ეს უკანასკნელი პრინციპში შესაძლებელია; მაგალითად, მან გაიგო, რომ თეორიულად შესაძლებელი იყო ბომბის შექმნა, რომელსაც შეეძლო ქალაქის განადგურება. უფრო მეტიც, ასეთი ბომბი იწონის სამ ან ოთხ ტონას. ზღაპარს ჰგავს, მაგრამ... ჩვენ იმისთვის დავიბადეთ, რომ ზღაპარი ახდეს.
  კიდევ უფრო მიმზიდველი გზაა ინჟინერ გარინის Hypreboloid-ში აღწერილი ლაზერული იარაღი. ასეთ რამეს შეუძლია გაანადგუროს ტანკების, თვითმფრინავების და გემების მთელი არმია. რა თქმა უნდა, შექმენით ასეთი იარაღი და დასრულდება არა მარტო მესამე რაიხი, არამედ მოღალატე პინდოსი, მთელი კაპიტალისტური სამყარო. და კომუნიზმის ნათელი დროშა გაბრწყინდება პლანეტაზე. მაგრამ რატომღაც ასეთი იარაღი არ შექმნილა. სარკეები არ არის წვის ენერგიის ერთ ნაკადში შეგროვების საუკეთესო საშუალება. და გემების მოჭრას გაცილებით მეტი ენერგია სჭირდება. თუმცა... თუ ის კონცენტრირებულია მიკრონის სიზუსტეზე, მაშინ სავსებით შესაძლებელია თვითმფრინავების და საბრძოლო ხომალდების მოჭრა. სასწაული იარაღი, რომელიც დაეხმარება სსრკ-ს გადარჩენას. და აი, ლაზერული ეფექტი, სხვა ფორმით. ბოლოს ჯაჭვმა გზა გაუშვა და თითქმის თავისუფალია, ირგვლივ თოკის ნაჭრები დევს.
  ვედმაკოვამ გამოთქვა:
  - მოთმინება და შრომა, თუ შენთან, გვამი არ ხარ!
  გოგონა ფეხზე წამოდგა და შიშველი ფეხი საფარზე დაკრა. არანაირი რეაქცია. უფრო ძლიერად დააკაკუნა. საპასუხოდ იაპონურად იყო გინება და არანაირი რეაქცია. შემდეგ ვიტჩერმა იმედგაცრუებულმა დაიწყო სიმღერა. და ის ხმამაღლა მღეროდა, როგორც პრიმადონა საიუბილეო წვეულებაზე:
  ვერმახტის ურდოები ველურდებიან
  იარაღის ღრიალი და ხმლების შეჯახება!
  კვამლი ამოდის ერთ თვემდე,
  ზეციდან სხივების დამახინჯება!
  
  მომავალი საუკუნეების განმავლობაში განდიდდება სამშობლო,
  ჩემს ხორცს რუსეთისთვის მივცემ!
  მიყვარხარ, ლამაზო რუსო,
  ჩვენთანაა ყველა მეფის უფალი!
  
  ოჰ, ქვეყნის ხვეული კორომები,
  ოქროს ასპენის ხმა შრიალებს!
  მართლმადიდებელი ფალკონი ძმები,
  ღმერთმა შთააგონა ჯარი საგმირო საქმეებისკენ!
  
  ცივ ან თბილ დღეებში,
  იქნებ ღრუბელმა შემოიტანოს სიბნელე!
  ცოცხებივით ფაშისტი ღორები ვართ,
  სახიდან სისაძაგლე რომ ჩამოიშორო!
  
  ჩვენი პარტიის მიზეზი მხოლოდ ის არის,
  იბრძოლეთ საბჭოთა ხალხისთვის!
  ჩვენ ვმღერით მამაც სიმღერას,
  ფიქრი არწივივით მაღლა აიწია!
  
  სტალინი მუდრაში - მმართველის იდეალი,
  ჩვენ მიგვყავს საშინელი სასიკვდილო ბრძოლაში!
  სამშობლოს დროშა, გამარჯვებულის ბანერი,
  მე მზად ვარ პალას-ბედს ვიკამათო!
  
  მარადიული იქნება ლენინის საქმეები,
  ჩვენ ავაშენებთ წმინდა კომუნიზმს!
  დაიჯერეთ ადამიანის სწავლება,
  ფაშიზმი დაიმსხვრევა სიბნელის უფსკრულში!
  
  მთელი პლანეტა თავისუფალ ჩიტს ჰგავს,
  გავფრინდეთ შორეულ ვარსკვლავებში, სამყაროებში!
  რაღაც ნათელი და კეთილშობილური
  ჩვენ შევქმნით როგორც მოქანდაკეები!
  
  და რუსეთი წითელი დროშის ქვეშ,
  თითქოს ზეციური ედემი აყვავდება!
  ლენინის საქმე, სტალინის ნება,
  მიგვიყვანეთ წინ მიღწევებისკენ!
  ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა, ისევე როგორც ოთხი ლეგენდარული გოგონა, ტულადან გადმოვიდნენ და მოსკოვში მიაღწიეს.
  ახლა დედაქალაქში უკიდურესად მძიმე მდგომარეობა იყო. გერმანელებმა უკვე დაასრულეს ალყაში მოქცევა და დარჩა ოცდაათი-ორმოცი კილომეტრის სიგრძის დერეფანი, რომელიც დღითიდღე უფრო და უფრო ვიწროვდებოდა.
  ექვსმა მეომარმა დაიკავა თავდაცვითი პოზიციები მოსკოვის გარეუბანში. იყო სასტიკი თავდასხმა.
  ოლეგ რიბაჩენკომ გაისროლა და თავისთვის იმღერა:
  - მომავალი ჩვენია!
  ბიჭი კი შიშველი ფეხით ყუმბარას ისვრის და აგრძელებს:
  - და მშვენივრად ვიქნებით!
  მარგარიტა კორშუნოვა ისვრის და ყვირის:
  - და მე გავხდები ყველაზე მაგარი!
  და შიშველი ფეხით ისროდა სასიკვდილო ყუმბარას.
  და აფანტავს მოწინააღმდეგეებს სხვადასხვა მიმართულებით.
  შემდეგ კი ნატაშა ბრძოლაში ტყვიამფრქვევით დათესავს გერმანელებს და სიკვდილის საჩუქარს შიშველი ფეხით გადააგდებს.
  აი როგორია ეს ქალი...
  1941 წელს ნატაშა გაიქცა ბრესტის ციხესიმაგრიდან. ის აღმოსავლეთისკენ მიდიოდა. ახალმა ფეხსაცმელმა სწრაფად მოიფშვნიტა ფეხები, გოგონამ გაიხადა და ფეხშიშველი დადიოდა.
  რამდენიმე საათის განმავლობაში არაფერი იყო, შემდეგ კი ჩემს შიშველ ძირებს ქავილი დამეწყო. კიდევ რამდენიმე საათის შემდეგ მათ დაიწყეს წვა და უკვე ტკივილისგან ფეთქავდნენ.
  ნატაშა, როგორც მოსკოვი, არ იყო მიჩვეული ფეხშიშველი სიარული. და რა თქმა უნდა, დროდადრო ის ნაკადულში ჩადიოდა.
  დიახ, ეს მისი ფეხების წამება აღმოჩნდა. მაგრამ ახალგაზრდა გოგონა სწრაფად შეეჩვია.
  შემდეგ ის გამუდმებით დადიოდა ფეხშიშველი, თუნდაც თოვლში და მხოლოდ ძლიერ ყინვაში იცვამდა ფეხსაცმელს.
  ახლა ნატაშა ლეგენდარული ქალღმერთივით იბრძვის.
  აქ კი ზოია შიშველი ფეხით ყუმბარას ისვრის და ღრიალებს:
  - ეს მართლაც შესანიშნავი პაემანია!
  და ის მისცემს კარგად მიზანმიმართულ შემობრუნებას.
  და დაეცემა გერმანელები და მათი დაქირავებულები.
  შემდეგ კი ანჟელიკა აწვება... და ისიც ასე ველურად ზუსტად ისვრის.
  და შიშველი ფეხიდან ყუმბარაც დაფრინავს.
  და ფანტავს დაქირავებულებს.
  შემდეგ სვეტლანა ისვრის. და მისი შიშველი ფეხი ისეთ რაღაცეებს აგდებს, რასაც ვერავინ გაუწევს.
  და ძალიან შორს ფანტავს მოწინააღმდეგეებს.
  და ის საკუთარ თავს ესვრის და აფეთქების ტალღით ამსხვრევს მტრებს.
  ესენი არიან სსრკ-ში დაბადებული გოგონები!
  ოლეგ რიბაჩენკო ზუსტად ისვრის მტრის ქვეითებს, ბავშვური ფეხებით ავტომატურად ისვრის ყუმბარებს. და ამავე დროს ბიჭი აწყობს თავისთვის.
  ვიტალი კლიჩკომ, უკრაინის ახალ პრეზიდენტ ზელენსკისთან კონფლიქტის შემდეგ, კიევის მერის თანამდებობიდან გადადგომა გადაწყვიტა. სინამდვილეში, რატომ უნდა იყოთ ჯიუტი და ჩაეჭიდეთ პოზიციას. სჯობს პრობლემა თავად მოაგვაროთ.
  მერის პოსტის დატოვების შემდეგ კი ვიტალი კლიჩკომ განაახლა კარიერა. და მაშინვე სენსაციას განიცდის, ის ვეიდერს საბრძოლველად იწვევს. ყოველგვარი შუალედური ბრძოლების გარეშე! და ეს რვა წელზე მეტი შესვენების შემდეგ.
  უფრო ფართო, რა თქმა უნდა, თანახმაა. Გამოწვევა მიღებულია!
  და მოდის სიმართლის მომენტი. ერთის მხრივ, მსოფლიოს მრავალგზის ჩემპიონს თორმეტ წელზე მეტი ხნის განმავლობაში არასოდეს დაუმარცხებია. მეორე მხრივ კიევის ორმოცდაცხრა წლის ყოფილი მერი. ადამიანი, რომელსაც შეუძლია ჰოპინსის რეკორდის მოხსნა, მაგრამ მისი ფიტნესი ძალიან საეჭვოა.
  სინამდვილეში, ბევრს სჯეროდა, რომ ამხელა შესვენების შემდეგ, პირდაპირ ვეიდერში წასვლა თვითმკვლელობა იქნებოდა.
  მაგრამ ვიტალი კლიჩკო როკი ბალბოას ჰგავს. გადავწყვიტე, მძიმე წონაში ყველაზე ძლევამოსილ ნოკაუტ არტისტს დავუპირისპირდე. Denotey Wider არის მოკრივე, რომელმაც დაინახა ყველა მისი მოწინააღმდეგის დაცემა. აბსოლუტურად ყველა - ტაისონ ფიურის ჩათვლით!
  მერე რა, თუ ვიტალი კლიჩკოს აქვს შანსი?
  მაგრამ ვიტალი კლიჩკო მუდმივად ვარჯიშობდა, ინარჩუნებდა ფორმას და ველოსიპედით მიდიოდა სამუშაოდ. და, რა თქმა უნდა, ის არც ისე ცუდი იყო ფიზიკურად. გარდა ამისა, მას ჰქონდა ფოლადის ნიკაპი.
  ისე, ვიტალი კლიჩკო იბრძვის, თუნდაც ის არ იყოს ფავორიტი.
  ოლეგ რიბაჩენკომ ავტომატის კლიპი შეცვალა. მოკრივეებთან სავარაუდო ბრძოლები მომხიბლავია.
  მართლაც, რატომ არ ბრუნდება ვიტალი კლიჩკო რინგზე და არ ცდილობს ჰოპინსის რეკორდის მოხსნას?
  ეს იქნება ძალიან ძლიერი იდეა.
  ტერმინატორმა ბიჭმა გაისროლა და კიდევ რამდენიმე ათეული ფაშისტი ჩამოჭრა.
  ამის შემდეგ ბიჭმა გაიცინა და ენა გამოუყო და თქვა:
  - მე სუპერ ადამიანი ვარ!
  მარგარიტამ ესროლა შიშველი ფეხით შეკრული ორი ლიმონი და დაიკივლა:
  -ყველაზე მაგარი ხარ!
  ოლეგი, რომელიც აგრძელებდა სროლას, დასაბუთდა ...
  ვიტალი კლიჩკო, ორმოცდაცხრა წლის ასაკში, ნამდვილად აპირებდა ჰოპინსის რეკორდის მოხსნას. მან პრესკონფერენციაზეც კი გაიხსენა: "მე ვთქვი, რომ არ ვაპირებდი ფორმენის რეკორდის მოხსნას, მაგრამ ჰოპინსზე არაფერი მითქვამს! ასე რომ, მე ავიღებ და დავამარცხებ მის რეკორდს!"
  თუმცა, თუ საზოგადოების მნიშვნელოვან ნაწილს მეტ-ნაკლებად სჯეროდა, რომ ჰოპინსი ორმოცდარვა წლის ასაკში შეძლებდა მსოფლიო ჩემპიონის ტიტულის მოპოვებას, ორმოცდაცხრა წლისას ვიტალი კლიჩკოსადმი გაცილებით ნაკლები რწმენა იყო. მათ შორის იმის გამო, რომ მისი მეტოქე ძალიან ძლიერია.
  ასეთი პანჩერი მძიმე წონის ისტორიაში არ ყოფილა. მართალია, უაიდერი ახალგაზრდა აღარ არის, მაგრამ ოცდათხუთმეტი წლის არ არის ორმოცდაცხრა.
  თუმცა, ვიტალი კლიჩკო აშკარად არ კარგავს ოპტიმიზმს. მძიმედ ვარჯიშობს და ფორმაში დგება. და ძალიან მიხარია, რომ გადავაგდე კიევის მერის ყოფნის რუტინა.
  მართლაც, არ არის დიდი ბედნიერება უკრაინაში, სადაც ამდენი პრობლემაა, იყო მერი.
  მაგრამ უიადერთან ბრძოლისთვის ვიტალი კლიჩკოს ძალიან კარგი ფული შესთავაზეს. ასე რომ, ყოველ შემთხვევაში, საფულესთან დაკავშირებით შეცდომა არ დამიშვია. ცნობილია სახელი ვიტალი კლიჩკო.
  ბოროტმა ენებმა ისიც კი თქვეს, რომ ვეიდერი ერთხელ დაარტყამდა, ვიტალი კლიჩკო კი თვითონ დაეცემოდა. შემდეგ კი ის მიიღებს ფულს და დაწერს მემუარებს ან მხატვრულ ლიტერატურას.
  ან იქნებ ის ითამაშებს ფილმში.
  სხვათა შორის, ვლადიმირ კლიჩკოს კრივიც სურდა. მხოლოდ ცბიერმა ვლადიმირმა აირჩია უფრო სუსტი მეტოქე რეგულარული მსოფლიო ჩემპიონიდან. მაგრამ როგორც არ უნდა შეხედო ამას, ის ჩემპიონია და ეს მაგარია!
  მაგრამ Denotay Wider, როგორც არ უნდა შეხედოთ მას, მაინც საუკეთესოა!
  მაგრამ ვიტალი გაბრაზებული ვარჯიშობს. ის ჰგავს ახალგაზრდას, რომელიც მაქსიმალურ სტრესს აყენებს საკუთარ თავს. და მან ჩაატარა რამდენიმე სპარინგი სესია, აჩვენა შესანიშნავი ფორმა და კარგი გამძლეობა. არა, ვიტალი მზად არის. და ის უბრალოდ არ შედის რინგზე.
  და მართლაც, როცა განკითხვის დღე დადგა, უდიდესი ნოკაუტის არტისტი, უაიდერი, ამ მხრივ საუკეთესო მძიმეწონოსანი და ვიტალი ერთად შეიკრიბნენ. კიევის ყოფილი მერი, რომელიც უკვე ყველამ ჩამოწერა მოკრივედ. მაგრამ შემდეგ ორი ლეგენდარული პიროვნება გაერთიანდა.
  ვიტალი, რომელიც მსოფლიო ჩემპიონი პირველად 1999 წელს გახდა. უბრალოდ დაფიქრდით რამდენი ხნის წინ იყო და ოც წელზე მეტი გავიდა ამ მოვლენიდან.
  და უაიდერს უკვე აქვს თავისი ტიტული ძალიან დიდი ხნის განმავლობაში. და ის ასევე ახლოს არის ჰოლმსის რეკორდის მოხსნასთან, რომელსაც ეს ტიტული ყველაზე დიდხანს ეკავა ქამრების დაყოფის შემდეგ.
  და რა თქმა უნდა, თუ უიდერს ვინმეს ეშინია, ეს არ არის ბაბუა ვიტალი. მართლაც, ყველა არ შეიძლება იყოს ჰოკინსი. და ჰოკინსის ოპონენტები არ არიან ისეთი ძლიერი, როგორც ვეიდერი!
  მაგრამ ვიტალი, როგორც გამომწვევი, შემოდის რინგზე. მისი სხეული ჯერ კიდევ ბრწყინვალე და დაკუნთულია, თუმცა თმა უკვე ნაცრისფერია. ბაბუა ვიტალი, როგორც მას პატივისცემით, ან დაცინვით ეძახიან. მაგრამ კუნთების დეფინიცია ჰგავს ახალგაზრდას.
  ვიტალიმ თქვა, რომ მზად იყო. და არც მას, მაჩვენებლები ოდნავ გაიზარდა.
  Wider ასევე არის მჭლე, გამოძერწილი და უფრო თხელი ძვლებით, ნაკლებად იწონის.
  მიუხედავად იმისა, რომ ის შესანიშნავი დამრტყმელია, მას აქვს გარკვეული პრობლემები დაცვაში და ყოველთვის არ დგას ფეხზე. მაგრამ მე უკვე დიდი საბრძოლო გამოცდილება მაქვს. ბრძოლების რაოდენობით ის უკვე ვიტალის უტოლდება. და ის ჯერ არ დამარცხებულა.
  თუმცა, ვიტალი კლიჩკომ ორი ბრძოლა წააგო მხოლოდ ტრავმებისა და ჭრილობების გამო. და ისიც შეიძლება ითქვას, რომ არ სცემეს.
  მაგრამ რვა წელზე მეტი უფსკრული და თითქმის ორმოცდაათი წლის ასაკი. ვიტალი ახალგაზრდა რომ ყოფილიყო, რა თქმა უნდა, შანსები ექნებოდა. მაგრამ შეუძლია მას ჰოპინსის რეკორდის დაძლევა? დევიდ ჰეი, უკვე ოცდათხუთმეტი წლის ასაკში, გახდა ნულოვანი მოკრივე.
  მაგრამ ბევრი საუბარია და მხოლოდ ბეჭედი გეტყვის. დაარღვევს თუ არა ვიტალი კლიჩკო ჰოპინსის რეკორდს, თუ საკაცით წაიყვანენ, როგორც ვაიდერმა დაჰპირდა.
  აქ ის გამოდის ყორნის ნიღბით. მაღალი, ძალიან მშრალი, კოშეის მსგავსად გამხდარიც კი.
  მოკრივეთა წყვილმა მას რინგზე სერიოზული პრობლემები შეუქმნა. ეს არის კუბელი ოსტრიქსი, რომელმაც ქულებით ლიდერობდა და ნოკაუტით დაამარცხა და ტაისონ ფიური, რომელიც ასევე ლიდერობდა ქულებით და მოახერხა ბრძოლის ფრედ მიყვანა. ასე რომ, ყველა დროის საუკეთესო პანჩერი შეიძლება დაიშვას.
  მაგრამ შანსები თითქმის ათიდან ერთია ვეიდერის სასარგებლოდ. მიუხედავად ამისა, ვიტალი ძალიან ასაკოვანია და კარიერაში დიდი შესვენება აქვს. მისმა ძმამ ვლადიმერმაც კი ურჩია გახურება რამდენიმე ძლიერ საშუალო გლეხთან. სინამდვილეში, გერმანიაში ვიტალი კლიჩკოს შეეძლო მეტი ფული მიეღო უღიმღამო მოკრივესთან ბრძოლაში, მხოლოდ მისი დიდი სახელის გამო.
  ვიტალი მთელ მსოფლიოში ცნობილია არა მხოლოდ როგორც მოკრივე, არამედ როგორც პოლიტიკოსი, დედაქალაქის მერი და მაიდანის გმირი.
  არა, ყოველ შემთხვევაში, ვიტალი კლიჩკოს უნდა ეფიქრა, ღირდა თუ არა აჩქარება და ასეთ მთასთან ბრძოლა.
  მაგრამ არჩევანი გაკეთდა: ვიტალი კლიჩკო არ ეძებს მარტივ გზებს!
  ბრძოლა ამერიკაში მიმდინარეობს. ჟღერს აშშ-ისა და უკრაინის ჰიმნები. გამოცხადებულია მომსახურების ჩანაწერები. ბოლოს ჟღერს ბრძოლის სიგნალი.
  ბევრს სურს ნახოს სანახაობა და სისხლი.
  ვიდერმა ფრთხილად დაიწყო, თუმცა შეიძლება ცდება. რა მოხდება, თუ ვიტალი ჟანგიანია? კლიჩკო უფროსიც არ ჩქარობს. მაგრამ თქვენ დაუყოვნებლივ ხედავთ, რომ ის ფეხზე მსუბუქია, გამხდარი, კუნთოვანი და კარგად გაწონასწორებული. ყოველ შემთხვევაში, ის, რასაც ბევრი ელოდა: რომ ის მაშინვე გაცურავდა, არ მოხდა.
  კლიჩკო თავდაჯერებულად მუშაობდა თავის ჯაბთან, ჩვეულებრივზე ოდნავ მაღლა ეჭირა და ბლოკები მოათავსა.
  პირველმა ორმა ტურმა შეუფერხებლად ჩაიარა. შემდეგ კი Wider-მა, როგორც მოსალოდნელი იყო, ძალიან აამაღლა ტემპი. უფრო აქტიურად დაიწყო შეტევა და შეტევა. მაგრამ ვიტალი არ იყო წაგებული. დაბლოკა დარტყმა და მარცხნივ დახვდა. და უეცრად რვაფეხას მკვეთრი შეტევის დროს მარჯვენა ხელით სხეულში მოხვდა. ფართო გაორმაგდა ტკივილისგან.
  ვიტალიმ ორთაბრძოლა გაიტანა და კარიერაში მეორედ მსოფლიო ჩემპიონი და ყველა დროის საუკეთესო ნოკაუტ არტისტი იატაკზე აღმოჩნდა.
  ვიტალიმ გაიღიმა... და მაყურებელი აღფრთოვანებული იღრიალა. ეს მოხუცი ვიტალისგან არ იყო მოსალოდნელი. Ვაუ! მაგრამ, როგორც ჩანს, ორმოცდაათი წელი მალე მოვა! და მაინც იმოძრავეთ და დაარტყით! თქვენ უნდა შეძლოთ ამის გაკეთება!
  უიდერი ადგა, მაგრამ უკან დახევა დაიწყო. ვიტალიმ ნელ-ნელა დაუწყო მისი ჩხვლეტა. და ისევ დიუსი. და ისევ დავარტყი. ნოკაუტი უკან იხევს.
  ვეიდერი გაჭირვებით გადარჩა რაუნდის ბოლომდე. შემდეგ, შემდეგში, ვიტალი მუშაობდა ნომერ პირველად. მაგრამ არაფერი, ყველაფერი გეგმის მიხედვით წავიდა. ვეიდერი რამდენიმე რაუნდით უკან იხევდა და უმწეოდ გამოიყურებოდა. მაგრამ მეცხრე რაუნდში ისევ აფეთქდა. და დაიწყეს დარტყმის სროლა და წინ წავიდნენ. და ისევ ხელიდან გაუშვა და დაეცა. მეორე ნოკდაუნი.
  ვიტალი იღიმება. წინ მიდის. უიდერი ფეხზე არ დგას. ის ისევ აცდენს დუმს, ანტიდოტის პოვნის გარეშე. და შემდეგი დარტყმიდან ის ეცემა.
  გაჭირვებით დგება, მსაჯი კი ბრძოლას წყვეტს!
  გამარჯვება! ვიტალი კლიჩკო, ახლა მსოფლიო ჩემპიონი! და ისევ მისი ქამარი! მართალია, ჯერ არ არის აბსოლუტური, მაგრამ უკვე ცხენზეა!
  მან მოხსნა ჰოპინსის რეკორდი და, რა თქმა უნდა, მძიმეწონოსან ფორმენისთვის, მეოთხედ გახდა მსოფლიო ჩემპიონი და გაუთანაბრდა ჰოლიფილდს.
  Wider, რა თქმა უნდა, ყვირის, რომ ბრძოლა ნაადრევად შეწყდა და განმეორებით მატჩს ითხოვს.
  ვიტალი ამბობს, რომ ის მიიღებს გადაწყვეტილებას, გააგრძელოს კარიერა თუ კიდევ რამდენიმე ჩხუბი მოგვიანებით. მაგრამ ყველა ეუბნება, რომ ის ძალიან კარგია, თუნდაც ახალგაზრდობაში უკეთესი და უნდა გააგრძელოს.
  უფრო მეტიც, ჯერ არაფერია გასაკეთებელი. კიევში კიდევ ერთი მერია, საპარლამენტო და საპრეზიდენტო არჩევნები ჯერ კიდევ შორსაა, რატომ არ უნდა იბრძოლოთ იქ?
  მომდევნო სამი ბრძოლისთვის ვიტალის სთავაზობენ ას მილიონ დოლარს, პლუს პროცენტი მაუწყებლობიდან.
  რა თქმა უნდა, ჯეკპოტი დიდია და კიევის ყოფილი მერი ამბობს, რომ ამაზე დაფიქრდება.
  ფაქტობრივად, მან აჩვენა, რომ ჯერ კიდევ ბევრის უნარი აქვს. მაშ რატომ დამარხე ნიჭი? და რაც მთავარია, მეტი არაფერია გასაკეთებელი!
  იქნებ სცადოთ ყველა ქამარი დააკავშიროთ? ეს ძალიან კარგი იქნებოდა!
  ვიტალი იღებს შეთავაზებას და ხელს აწერს კონტრაქტს კიდევ სამი ბრძოლისთვის.
  და მისი შემდეგი მეტოქე... რა თქმა უნდა, ტაისონ ფიური! აქამდე არასდროს მცემდა, დიდი მძიმეწონოსანი. მართალია, ის უიდარმა და ვიღაც პატარამ ჩამოაგდეს. და რაც მთავარია, ის არის უმცროსი ძმის დამნაშავეც. აბა, როგორ არ უნდა ებრძოლო ასეთ რამეს?
  რა თქმა უნდა, ახალი ბრძოლა, ზღაპრული საფასური და დიდი სპექტაკლი.
  ოლეგ რიბაჩენკო ისევ ისვრის გერმანელებსა და უცხოელ მებრძოლებს. ზოგადად, ქვეით ჯარში გერმანელი თითქმის არ არის. ისინი მოძრაობენ E-50 და E-75 ტანკების უკან. და ისინი ცდილობენ არ გარისკოს.
  აქ სადღაც უფრო შორს შეგიძლიათ ნახოთ "პანტერა" -2. ეს ტანკი, რეალური ისტორიისგან განსხვავებით, ჯერ კიდევ 1943 წელს გამოჩნდა. და თავად "პანტერა" არც თუ ისე მასიური იყო. დიახ, და "პანტერა" -2 იწარმოებოდა, თუმცა ბევრი, მაგრამ 1945 წელს, სსრკ-სთან ომისთვის მომზადებისას, გერმანელებმა ქარხნები შეავსეს E-50 და E-75 ტანკებით.
  მსუბუქი თვითმავალი იარაღის ყველა პრაქტიკულობის მიუხედავად: E-10 და E-25, ფიურერი უპირატესობას ანიჭებდა უფრო მძიმე ტანკებს. გუდერიანმა გაჭირვებით დაარწმუნა მაღალსიჩქარიანი E-50, რომ ყველაზე პოპულარული გამხდარიყო. ფიურერს უფრო მეტად უყვარდა E-75, რომელიც არც თუ ისე წარმატებული იყო და ოთხმოცდაათ ტონას იწონიდა.
  მაგრამ ახლა გამოჩნდა E-75 M-ის მოდიფიკაცია, ქვედა სილუეტით, მსუბუქია და ძლიერი ძრავით. ალბათ ის მომავალში ყველაზე გავრცელებული გახდება.
  მაგალითად, ოლეგ რიბაჩენკო მზაკვრულ ტაქტიკას იყენებს. იღებს და შიშველი ფეხით ყუმბარას ყრის E-50 ტრასაზე. ამის გამო ტანკი ბრუნავს და ეჯახება თავის კოლეგას.
  და შედეგი არის ორი მასტოდონის წვა.
  ოლეგი, როგორც ვხედავთ, ძალიან მზაკვარია.
  ასე მოქმედებს ახლა და გერმანელები დიდ ზარალს განიცდიან. ბიჭს მოხერხებული ფეხები აქვს. კარგია, რომ იყო მასნაირი, ფეხშიშველი და სიმპათიური.
  მაგრამ ზოგადად, მოკრივეებზე ფიქრები მიტრიალებს თავში. მაგალითად, რატომ არ განაახლებს კარიერას დენის ლებედევმა? ორმოცი წელი არც ისე დიდია. უფრო მეტიც, მძიმე წონაში მთავარი კონკურენტები წავიდნენ და შეგიძლიათ სცადოთ ქამრების გაერთიანება.
  ის, რაც ნამდვილად არ უნდა გააკეთო, არის ხელისუფლების ექვსი. ჯობია თავად აიღო კეთილშობილური კრივი ან შეუერთდე ოპოზიციას.
  ასე გახდა სერგეი კოვალევი მოსკოვის მერი. მიუხედავად იმისა, რომ ეს მხოლოდ ფანტაზიაა.
  და დენის ლებედევს შეეძლო რაღაც უფრო კონსტრუქციული გაეკეთებინა. უფრო მეტიც, ჯერ კიდევ ნაადრევია კრივის დაუმარცხებლად დატოვება. ნამდვილი სპორტსმენი ბოლომდე უნდა წავიდეს.
  ვლადიმერ კლიჩკოსაც შეეძლო დაბრუნება. მაგრამ ზოგიერთი, ისევე როგორც ალექსანდრე უსტინოვი, რომელიც უკვე სამჯერ სცემეს ზედიზედ, პენსიაზე არ გადის!
  მართლაც, გმირები არ არიან ადამიანები, არამედ პირდაპირ ფოლადისგან!
  მაგრამ წარმოვიდგინოთ ეს სცენარი: პუტინი ჩამოვარდა თვითმფრინავში და რუსეთში ახალი საპრეზიდენტო არჩევნებია.
  და რას ვხედავთ დღეს! კომუნისტებს ძლიერი კანდიდატები არ ჰყავთ. გრუდინმა თავი შეარცხვინა და მისი სანდოობა შეარყია. ზიუგანოვი ძალიან ბებერია და ყველა დაიღალა მისგან და მას არ აქვს საკმარისი ქარიზმა. სურაიკინი წინა არჩევნებში ჩავარდა. სხვა ნაკლებად ცნობილი პიროვნებები. ჟირინოვსკიც ძალიან ბებერია და ყველა დაიღალა. LDPR-ში სხვები ნაკლებად ცნობილია. კიდევ ვის ურჩევთ ოპოზიციიდან? ანდრეი ნავალნი ძლიერია, მაგრამ არჩევნებში მონაწილეობის უფლებას არ მისცემენ. ქსენია სობჩაკი არ არის სერიოზული კანდიდატი. დემუშკინი ციხეში იყო და არც ისე კარგად დაწინაურებული. უდალცოვიც ციხეში იჯდა, თუმცა შესაძლოა, კომუნისტებს მხარი დაეჭირათ და გამოსულიყო.
  მოკლედ, ოპოზიციაში სერიოზული კონკურენტები არ არიან. ასე რომ, მედვედევი, პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელი, კვლავ მთავარი ფავორიტია. და თუ რაიმე ინტრიგაა: მეორე რაუნდი ან მაშინვე პირველში.
  მედვედევის დაბალი რეიტინგის და, სავარაუდოდ, პრეზიდენტობის კანდიდატების დიდი რაოდენობის გათვალისწინებით, მეორე ტური სავსებით შესაძლებელია.
  თუმცა, პირველ ტურში მედვედევს ძალიან დიდი უპირატესობა ექნება, მეორეში კი არც თუ ისე კარგი მეტოქე.
  მიუხედავად იმისა, რომ ბოლო მომენტში შეიძლება გამოჩნდეს საკუთარი ზელენსკი და აირიოს ყველა კარტი!
  ოლეგ რიბაჩენკომ კვლავ ისროლა ყუმბარა, უბიძგა ნაცისტურ ტანკებს. ბევრი ღრიალი და ჭურვები.
  და დროდადრო დედამიწა აფრინდება და იწვის პირდაპირ ჰაერში. და ფრაგმენტები იქცევა, დნება.
  ოლეგი ამბობს:
  - დიდება ჩვენს იმპერიას!
  მარგარიტამ, რომელიც შიშველი ფეხით ესროლა დამსწრე მკვლელს, დაიკივლა:
  -დიდი დიდება გმირებს!
  და ისევ გოგონა შიშველი ქუსლით გადააგდებს ლიმონს.
  ფაშისტები ასხამენ, ოჰ და ასხამენ.
  არ არსებობს მათი შეჩერება ან დამარცხება თუნდაც ვაკუუმ ბომბით! აქ ისეთი მაგარი მეომრები არიან, უბრალოდ საშინელებაა!
  ოლეგი ყვირის:
  - ჩვენი გამარჯვება წმინდა ომში!
  მარგარიტამ დაადასტურა:
  - ასპროცენტიანი გარანტიით!
  და ისევ გოგონამ შიშველი ფეხით ესროლა ყუმბარა.
  არა, ეს ბავშვები აშკარად არ დანებდებიან.
  ოლეგ რიბაჩენკომ იღრიალა:
  - ახალი საბჭოთა წესრიგისთვის!
  მარგარიტამ აქტიურად გაისროლა აფეთქება და დაადასტურა:
  -ბანზაი!
  ოლეგი ამასობაში ცდილობდა კომპოზიციის გაგრძელებას. ვიტალი ნებაყოფლობით იცავს ტაისონ ფიურის წინააღმდეგ. ამასობაში ვლადიმირს არანაკლებ საინტერესო ბრძოლა აქვს რუისთან.
  ფაქტობრივად, რუისი მსოფლიო ჩემპიონი იყო სამი ვერსიით. იქ, რატომ არ შეუძლია ვლადიმერი ებრძოლოს მას ბევრი ფულისთვის? კიდევ უფრო მოსახერხებელი მეტოქე ის არის, რომ ის მნიშვნელოვნად დაბალი და მსუქანია. ვლადიმირს შეუძლია სროლა გრძელი ჯოხებით.
  სამწუხაროა, რომ კლიჩკო უმცროსმა ხელიდან გაუშვა მასთან ბრძოლა, სანამ ის მსოფლიო ჩემპიონი იყო. მაგრამ საჭირო იქნებოდა გადაადგილება.
  და როგორ არ მოიფიქრე ამაზე, ვლადიმერ?
  და მსოფლიო ჩემპიონი სამ ვერსიაში ახლა უსიკია. თუმცა, მან სწრაფად მიაღწია ტახტს.
  და ვიტალისთან გამაერთიანებელი ბრძოლა შესაძლებელია. მაგრამ ეს ჯერ მხოლოდ შეფასებებია.
  ვიტალის ტაისონ ფიურის დამარცხება სჭირდება და ვაიდერთან განმეორებითი მატჩი საინტერესოა. და კიდევ ბევრი საინტერესო მებრძოლია. იგივე ენტონი ჯოშუა. ასევე ძალიან საინტერესო იქნებოდა მასთან ბრძოლა. და ასევე შური იძიოს ძმაზე.
  ვიტალიმ ვეიდერის დამარცხებით სენსაცია შექმნა. და რა შეგიძლიათ გააკეთოთ წარმატების მისაღწევად?
  რატომ არ გახდე მსოფლიოში პირველი მოკრივე, რომელმაც ორმოცდაათი წლის შემდეგ მოიგო საჩემპიონო ბრძოლა? ეს აქამდე არავის გაუკეთებია!
  ეჰ, ვიტალი! არ აქვს მნიშვნელობა როგორი კიევის მერი იყავი, მაგრამ ახლა უეჭველად აღიარებული ხარ მსოფლიოს დიდ ჩემპიონად!
  მაგრამ აქ არის ტიტულის პირველი, ნებაყოფლობითი დაცვა. ვიტალი უფრო დიდი და უფრო გრძელი შეიარაღებული მოწინააღმდეგის წინაშე დგას. არა ისეთი ძლიერი პანჩერი, როგორც ვეიდერი, მაგრამ ტექნიკური და მოქნილი, გრძელი ხელებით. და ასევე ჯერ არ არის გატეხილი, თუმცა ის ჩამოაგდეს.
  რაც მთავარია, მან ჯერ კიდევ ძალიან ახალგაზრდა ვლადიმირ კლიჩკო დაამარცხა, რაც უდავოდ ტაისონ ფიურის შესანიშნავ კონკურენტად აქცევს.
  შანსები იყო ორმოცდაათ ორმოცდაათამდე. რა თქმა უნდა, ვეიდერთან ნოკაუტით გამარჯვება შთამბეჭდავი იყო. მაგრამ ახლა ეს არ იქნება მის წინააღმდეგ ღრიალი, არამედ ტექნიკური მებრძოლი, რომლის გატანა ჯერ ვერავინ შეძლო. და რაც მთავარია, თავად ვლადიმირის გამარჯვებული სიძლიერის გარიჟრაჟზეა.
  შეძლებს თუ არა ვიტალი, ორმოცდაათი წლის ასაკში, გაუმკლავდეს ასეთ ტექნიკოსს? ეს უკვე ინტელექტთა დუელია. თუმცა, უაიდერმა აშკარად ვერ შეაფასა ვიტალი და ცდილობდა მის უცერემონიოდ წაყვანას. მაგრამ ეს აღარ იმუშავებს.
  აქ ორივე მოკრივე ემზადება. ვიტალი, როგორც ყოველთვის, სერიოზული და ორიენტირებულია. ის თავდაჯერებული და მშვიდია.
  ტაისონ ფიურიც ემზადება. ის ვიტალიზე მაღალია, უფრო გრძელი ხელები აქვს და ეცდება ამით ისარგებლოს.
  მაგრამ ახლა ბრძოლა ბრიტანეთში გაიმართება და ფასიანი გადაცემა იქნება.
  ახლა პირველი ტაისონ ფიური გამოვიდა. ის ავლენს გარეგნულ ნდობას. მელოტი, უხერხული და არც თუ ისე სპორტული. ვიტალი კლიჩკომ თმა რომ შეიფეროს, ვერ გაიგებთ, რომელი მათგანი იყო უფროსი, მიუხედავად იმისა, რომ ასაკში ჩვიდმეტი წლის სხვაობა იყო. ეს ჯერ არ არის საჩემპიონო ორთაბრძოლების რეკორდი, მაგრამ უკვე რეკორდს უახლოვდება.
  ჰოდა, შესაძლოა ვიტალიც ტაისონ ფიურიზე უმცროსს შეებრძოლოს.
  ვიტალი მუქარის მუსიკის ხმაზე გამოდის. ერთმანეთს უყურებენ.
  ტაისონი ჩახლეჩილია და არ გამოიყურება მაღალი. ვიტალი ალბათ უფრო განიერია მხრებში. და რაც მთავარია, მისი ფიგურა გაცილებით ლამაზია, კუნთები კი გამოკვეთილი.
  აბა, რაც შეეხება საგალობლებს? ჯერ ბრიტანელი, შემდეგ კი უკრაინული.
  შემდეგ მზერათა გაცვლა.
  და შემდეგ ჟღერს ბაგლი, პირველი რაუნდი.
  ვიტალი მსუბუქ ჯაბს ისვრის და კარგად მოძრაობს. ტაისონი ცდილობს წასვლას. მაგრამ ვიტალი ძალიან მოხერხებულია და მისი დარტყმები მოძრაობს მოუხერხებელი ტრაექტორიის გასწვრივ და აღწევს ტაისონ ფიურის თავში.
  ყველაფერი ისე მიდის, როგორც ექსპერტები ვარაუდობენ. ვიტალის აქვს შესანიშნავი სიჩქარე.
  და ყველაფერი წარმატებულია.
  პირველ ტურს იგებს... მერე წუთით დასვენება და მეორე ტური. ისევ ფიური არ ცვლის ტაქტიკას. აშკარად იმედოვნებს, რომ ვიტალი დაიღლება.
  . თავი No4.
  და ისევ კლიჩკო უფროსს აქვს მცირე უპირატესობა. რინგზე ძმები დომინირებენ.
  ვლადიმირმა რუის უმცროსი ერთი კვირის წინ ტექნიკური ნოკაუტით დაამარცხა.
  ისე, ბრძოლა გრძელდება.
  მესამე ტური ისევ ვიტალიმ კარნახობდა. მაგრამ მეოთხე რაუნდში ტაისონ ფიური მოულოდნელად აფეთქდა. ის მირბის წინ... და ურტყამს დიუსს. და ის ტყდება.
  რა უნდოდა? ვიტალი მზადყოფნაშია.
  რატომღაც ტაისონმა ეს რაუნდი ბოლომდე დაიცვა. შემდეგ კვლავ დაიწყო ცალმხრივი ბრძოლა ვიტალის დომინირებით. მეტიც, მსოფლიო ჩემპიონი კლიჩკო უფროსი აშკარად არ ჩქარობდა.
  და რვა რაუნდის შემდეგ ტაისონ ფიური მოულოდნელად უკან იხევს. და გამარჯვება გამოცხადებულია ტექნიკური ნოკაუტით, ბრძოლის გაგრძელებაზე უარის თქმის გამო.
  ამრიგად, ვიტალი კლიჩკო ახალ რეკორდს ამყარებს: პირველი მებრძოლი კრივის ისტორიაში, რომელმაც ორმოცდაათი წლის ასაკში დაიცვა მსოფლიო ტიტული. და ჰოპინსის შემდეგი მიღწევა მოხვდა.
  ასე რომ, ახლა ის ნამდვილად გახდა სუპერმენი. და მან შური იძია თავის ძმაზე.
  მაგრამ შემდეგი ბრძოლა არის განმეორებითი მატჩი ვეიდერთან. ძალიან დიდ გადასახადებს გპირდებიან. რატომ შეგვიძლია მასთან ჩხუბი და მერე ჯოშუას წინააღმდეგ?
  შემდეგ კი შეგიძლიათ იფიქროთ უსიკთან გამაერთიანებელ ბრძოლაზე. ზოგადად, ვიტალი კლიჩკოს, პრინციპში, სურს გახდეს მსოფლიოს აბსოლუტური ჩემპიონი. და მას აქვს ძალიან ძლიერი სურვილი.
  ოლეგ რიბაჩენკო იღიმება მის ფიქრებზე. დიახ, ეს შესაძლებელია. ბიჭი თიშავს ფაშისტების მთელ რიგს და ამბობს:
  - ხალხი გახსენდება კლიჩკო! ხალხი გაფასებს კლიჩკო! ხალხი მშია შენთვის კლიჩკო! მალე დაბრუნდი კლიჩკო!
  ბიჭმა გენიოსმა გაიცინა მის მხიარულ სიმღერაზე და ისევ გაუშვა ყუმბარებიდან ყველაზე სასიკვდილო. და სამი ნაცისტური ტანკი ერთმანეთს ეჯახება.
  საბჭოთა ჯარების გმირული წინააღმდეგობის მიუხედავად, ნაცისტებმა მაინც შეძლეს მოსკოვის სსრკ-ს სხვა ნაწილებთან დამაკავშირებელი დერეფნის აღება და გაჭრა.
  ამრიგად, რუსეთის დედაქალაქი სრულ ბლოკადაშია. ისევე, როგორც ლენინგრადი დაბლოკილია.
  სტალინგრადი კვლავ წინააღმდეგობას უწევს. გერმანელები კავკასიის ქალაქ გროზნოსა და ორჯონიკიძესაც უტევენ. მდგომარეობა კრიტიკულია. განსაკუთრებით მაშინ, როცა მოსკოვი მთლიანად ალყაში მოექცა.
  მას ჰყავს მრავალი ჯარი და ასობით ათასი ჯარისკაცი მილიციაში. მაგრამ ბრძოლებში ჭურვები და საბრძოლო მასალა ძალიან სწრაფად გამოიყენება. შესაძლოა არ იყოს საკმარისი საბრძოლო მასალა. შემდეგ კი დედაქალაქი დაეცემა. და ამდენი საკვების მარაგი არ არის. ესეც მალე დასრულდება.
  მოსკოვის გარეშე ეს კიდევ ერთი ომი იქნება. და სტალინს ეს ესმის.
  ახლა ის კუიბიშევშია. მაგრამ მას შემდეგ, რაც ნაცისტებმა შეიჭრნენ ვოლგაში, ის არც ფრონტის ხაზიდან შორს იყო.
  პლიუს სამურაებმაც მოახდინეს ზეწოლა მათზე. ისინი ბომბავს და უტევს უთვალავი ქვეითით. შეიძლება არ იყოს საკმარისი ძალა.
  სტალინს ეს ესმის და ცდილობს კულუარებში იაპონიასთან ცალკე მშვიდობის მოლაპარაკებას. ისინი აცხადებენ, რომ მზად არიან კიდეც დათმოს შორეული აღმოსავლეთი და ანაზღაურება ოქროთი გადაიხადონ.
  მაგრამ ჰიროჰიტომ თქვა: ჩვენ გვჭირდება მთელი ციმბირი, ურალამდე. ვაი, ამდენის დათმობა შეუძლებელია.
  ვლადივოსტოკი უკვე თითქმის გარშემორტყმულია. და საერთოდ ყველაფერი ძალიან საშინელია...
  მაგრამ ზოგიერთი გმირი გოგონა იბრძვის და არ ემორჩილება ფაშისტებს და იაპონელ მილიტარისტებს.
  ციხის ჯავშანმანქანა, რომელშიც მომღერალი ვიტჩერი მიდიოდა, გაჩერდა და კარის გაღების ხმა გაისმა. ორი იაპონელი კაცი, ერთი დიდი და მსუქანი, მეორე პატარა და გამხდარი, შუქს მოშორდა, რომელმაც წამიერად დააბრმავა ანასტასია. მერე გოგონამ, უყოყმანოდ, ერთს ტაძარში წვივი დაარტყა, მეორეს კი ჯაჭვში გახვეული მუშტი. ამომავალი მზის ქვეყნის ამაყი მეომრები კომიკურად ჩამოაგდეს.
  Witcher კი იმღერა:
  - მეთორმეტე ტურისთვის გამოვიწვევ კაცს! ბოლოს და ბოლოს, მე ვარ სუპერ ქალი და სრული ატასი და მტერს ვაგზავნი ღრმა ნოკაუტში, ბრძოლაში აღვირახსნილი კლასის დემონსტრირებას!
  გოგონამ აიღო შმაისტერიდან გადაწერილი იაპონური ავტომატი და ჭანჭიკზე დაჭერით, კაბინაში შევარდა. კიდევ სამი იაპონელი გადმოხტა იქ და ვედმაკოვამ ცეცხლი გაუგზავნა მათ, თავებისკენ დაუმიზნა და სასტიკად გაიღიმა.
  - რა მიიღეს კლუბისთავიანმა ურჩხულებმა!
  ჯავშანტრანსპორტიორი შიშველმა მეომარმა ქალბატონმა შეიპყრო. ჯადოქარმა ყეფა:
  ცურავდა უბედურ რუსეთს,
  ჯოჯოხეთური მონსტრები მდუღარე სიბნელეს!
  ოკუპანტს თავისი მშფოთვარე ცული აქვს,
  გაამახვილე და თავი მოიჭრა!
  კომუნისტი კუბურში არ არის პაიკი,
  ჩვენ სამუდამოდ უღელში არ ვართ!
  გადააქცევს მესამე რაიხს ცეცხლსასროლი იარაღით,
  აბა, პატიოსნება სიკეთით დაჯილდოვდება!
  იმისდა მიუხედავად, რომ ზიზღი იყო, ვედმაკოვამ მკვდრეთით აღებული იაპონური სამხედრო ფორმა ჩაიცვა. რა უსიამოვნო იყო, ეს ჯარისკაცები დიდი ხანია არ იყო გარეცხილი და საშინელი სუნი იდგა. პილოტმა გოგონამ ყვიროდა:
  - ასე სასტიკი უნდა გახდეს! თუმცა აზიური!
  თუმცა ჯავშანტრანსპორტიორი ადვილად დაიძრა და ჩრდილოეთის მიმართულებით დაიძრა. მანქანას ჰქონდა ორი 12-მმ-იანი ტყვიამფრქვევი, რათა საჭიროების შემთხვევაში შესაძლებელი იყო ქვეითი თავდასხმის მოგერიება. სხვა საქმეა, რომ 20 მმ-იანი ჯავშანი ვერ გაუძლებდა 37 მმ იაპონური "ქვემეხების" კალიბრს . ვედმაკოვა ფიქრობდა: როგორ შეცვალა რუსეთი კომუნისტების ხელისუფლებაში მოსვლამ. თუკი ცარისტების დროს იაპონიის არმია ტექნიკურად მნიშვნელოვნად აღემატებოდა რუსეთის არმიას, ახლა პირიქით, ჩამორჩება. თუმცა არ შეიძლება ითქვას, რომ ამომავალი მზის ქვეყანაში მეცნიერება არ არის წახალისებული. სავალდებულო საშუალო განათლება მეცხრამეტე საუკუნის ბოლოს შემოვიდა. მართალია, იაპონიაში განათლების ხარისხი არ იყო მაღალი. მათ გადააწერეს პრუსიული სკოლიდან, რომელიც უკიდურესად პედანტური იყო და ოდნავ გაამარტივეს, რომ ერთმა მასწავლებელმა გაიაროს რაც შეიძლება მეტი მოსწავლე, რადგან არ იყო საკმარისი განათლებული ხალხი. ზოგადად, იაპონელები ბაძავდნენ ევროპელებს, მაგალითად, ბრიტანელებს ხაკის ფორმის გარეგნობით, გერმანელები ფორმირებაში და სამხედრო რეგულაციებში, ამერიკელები სამხედრო ფლოტის ფორმაში და ტიპში, ფინანსური ინსტიტუტების მოქმედი სისტემით. მართალია, მათ ჰქონდათ საკუთარი, მაგალითად, ბუშიდოს კოდი, ცნობილი შიმოზას ასაფეთქებელი ნივთიერება (თუმცა ის ძნელად სჯობდა ევროპულს). მეცხრამეტე საუკუნის შუა ხანებამდე იაპონია იყო ჩამორჩენილი შუა საუკუნეების ქვეყანა, რომელსაც რკინიგზაც კი არ გააჩნდა და შეიარაღებული იყო ქვემეხის ტყვიებით. ის კიდევ უფრო არქაული იყო ვიდრე თურქეთი ან ირანი და მით უმეტეს მეფის რუსეთი. უცნაურად საკმარისია, რომ სწორედ ამერიკა დაეხმარა ამომავალი მზის ქვეყანას ადამიანებად ჩამოყალიბებაში და ფაქტიურად აიძულა იგი გაწევრიანებულიყო ცივილიზებულ სამყაროში. თანამედროვე ორთქლის კრეისერმა ფეთქებადი ჭურვებით ძლიერი შთაბეჭდილება მოახდინა ჩამორჩენილ იაპონიაზე. განსაკუთრებით მაშინ, როცა მან ჩაძირა რამდენიმე მცურავი ხომალდი, რაც აჩვენა ქვემეხის სრულ უმწეობას.
  შესაძლოა ამერიკელები არაერთხელ ინანონ, რომ აიძულეს იაპონია გაეხსნა მსოფლიოსთვის. რომ მათ კონკურენტი აღზარდეს აზიაში, მაგრამ შემდეგ ძნელი დასაჯერებელი იყო, რომ ამომავალი მზის ქვეყანა რამდენიმე ათწლეულში წავიდოდა იმ გზით, რასაც საუკუნეები დასჭირდა დასავლეთს.
  ვედმაკოვა მოძრაობდა გზატკეცილის გასწვრივ, ნებას რთავდა სატვირთო მანქანებს წინ გასულიყვნენ გამაგრებით, ასევე ტრანსპორტით და დაასაბუთა. ცარისტულმა მთავრობამ, თუნდაც ალექსანდრე მეორის, უფრო სწორად კი ნიკოლოზ პირველის დროს, შეიმუშავა გეგმები ჩინეთის რუსეთთან ანექსიის შესახებ. მაგრამ ნიკოლაიმ გაფართოების ობიექტად თურქული მიმართულება აირჩია. პრინციპში უფრო მოსახერხებელი იყო. მაგრამ ინგლისი, რომელსაც სძულდა რუსეთი და საფრანგეთი, რომელიც მისი გავლენის ქვეშ იყო, წინ აღუდგა ოსმალებს. პირველად მეოთხედი ათასწლეულის განმავლობაში (1612 წლიდან) რუსეთმა წააგო ფართომასშტაბიანი ომი (ინდივიდუალური ბრძოლები, რა თქმა უნდა, არ ითვლება, თქვენ გულისხმობთ, რომ თითქმის მეოთხედი ათასწლეულის განმავლობაში რუსეთმა არ წააგო ომი, როგორც მთლიანობაში, სხვათა შორის, ნიკოლოზ პირველის დროს მან მიაღწია მაქსიმალურ ზომას ფართობის თვალსაზრისით). რამდენიმე მიზეზი იყო, მათ შორის ყველაზე მნიშვნელოვანი იყო დასავლური ძალების უპირატესობა მათი ჯარების ტექნოლოგიურ აღჭურვილობაში. ნიკოლოზ პირველმა თვითმკვლელობის შემდეგ ტახტი დაიკავა ალექსანდრე II-მ: ალბათ ყველაზე განათლებული და ერუდირებული ცარი რუსეთის მთელ ისტორიაში. მან დაიწყო ფართომასშტაბიანი რეფორმები, აღნიშნა ბატონობა და მის დროს დაიწყო მრეწველობის სწრაფი ზრდა, რკინიგზისა და ელექტროსადგურების მშენებლობა! მაგრამ ამავე დროს, ბატონობის გაუქმება მოხდა გლეხების ხარჯზე, იყო ბევრი განადგურება, აჯანყება დაიწყო, განსაკუთრებით მასიური პოლონეთში. ალექსანდრემ მოახერხა რუსეთის წინსვლა, მაგრამ ფუნდამენტური პრობლემები არ გადაჭრა და ალასკაც კი მიჰყიდა ამერიკას გროშებით და ჰავაის კუნძულები უფასოდ დაუთმო. მართალია, მან მოახერხა თურქეთის დამარცხება, მაგრამ ოსმალეთის იმპერია იმ დროს ძალიან სუსტი იყო და აჯანყებებმა შეძრა. დიახ, რუსეთის დანაკარგები ამ ომში არაპროპორციულად დიდი იყო, რაც ადასტურებს, რომ რუსული არმია ჯერ კიდევ შორს არის სრულყოფისაგან, მიუხედავად რეფორმებისა. თუმცა, სუვოროვის დროსაც კი ყველაფერი არ იყო ისეთი ნათელი, როგორც ამბობენ წიგნებში. გამარჯვებებს მნიშვნელოვანი ფასი მოჰყვა და ეკატერინე მეორემ, მაგალითად, რუსეთ-თურქეთის მეორე ომის დროს, შემოიფარგლა შედარებით მოკრძალებული ტერიტორიული შენაძენებით, თუნდაც უარი თქვა მოლდოვას მიმართ პრეტენზიებზე. მიუხედავად იმისა, რომ ეს მიწები დასახლებული იყო მართლმადიდებელი სლავებით და ერთ დროს კიევის რუსეთის ნაწილი იყო. ზოგადად, რუსეთის მონღოლ-თათრული უღლისგან განთავისუფლების შემდეგ, დაინიშნა კურსი ყველა თავდაპირველი სლავური მიწების დასაბრუნებლად. ამას რამდენიმე საუკუნე დასჭირდა; მაგალითად, გალიცია მხოლოდ 1939 წელს, პოლონეთის უღლისგან განთავისუფლების შემდეგ დაბრუნდა. და ქალაქი პრზემისლი მიმდებარე მიწებით დარჩა უნგრელებსა და სლოვაკებს.
  ვედმაკოვამ გზატკეცილს გახედა: არც თუ ისე ბევრი სხვადასხვა მანქანა იყო, მაგრამ იაპონელი ქვეითი ჯარისკაცები მიდიოდნენ. იაპონიას აქვს დაახლოებით ასი მილიონი მოსახლეობა, გერმანიაზე მეტიც კი, წვევამდელ მომზადებას სკოლის საათების ნახევარი სჭირდება. სსრკ-სთან ომი მათთვის ღვთის ძღვენია, აშშ-სთან ბრძოლისგან განსხვავებით. თქვენ შეგიძლიათ უფრო და უფრო მეტი დაყოფა მოაწყოთ.
  ძალიან მაცდურია თქვენი ორი მაღალსიჩქარიანი ტყვიამფრქვევიდან აფეთქების გასროლა, საბედნიეროდ, ეს შეიძლება გაკეთდეს კაბინიდან ჰიდრავლიკური ძრავის გამოყენებით მათი კონტროლით. მაგრამ სიმართლე ის არის, რომ მაშინ მას თავად ექნება მცირე შანსი აქედან წასულიყო. არა, მაინც უკეთესია ამის გაკეთება ფრონტის ხაზთან ახლოს ან ღამით. დიახ, როგორც ჩანს, უკვე ბნელდება... მაშინ მგლები სავსე იქნებიან და ცხვრები უსაფრთხოდ იქნებიან. თუმცა არა, ის ცხვარი არ არის.
  მაშ, რაც შეეხება იაპონიას? 1904-1905 წლების პირველი ომი წააგო და რუსეთმა ორას ორმოცდაათ ათასზე მეტი ჯარისკაცი და ოფიცერი დაკარგა მარტო ტყვედ. მიუხედავად იმისა, რომ მეფის არმიას რიცხობრივი უპირატესობა ჰქონდა. იაპონიამ დაკარგა ორ ათასზე ნაკლები პატიმარი; ასი ოქროს რუბლის პრემიაც კი დაწესდა თითოეული დატყვევებული ყვითელსახიანი ჯარისკაცისთვის და ათასი ოფიცრისთვის. ისტორიის ეს გვერდი ძალიან უსიამოვნოა რუსეთისთვის. ყველაზე შემაშფოთებელი ის არის, რომ ქვეყნის შიგნით ბევრს სურდა იაპონელების გამარჯვება. მაგალითად, მოსკოვის უნივერსიტეტის სტუდენტებმა მიულოცეს მიკადოს პორტ არტურის დაცემა. და რამდენი მოიპარეს: ჩამოთვლა შეუძლებელია!
  ვედმაკოვამ შეანელა გაზი, რათა არ გადაეყარა სხვა მარშის სვეტს. გოგონამ დაიფიცა:
  - კარგი, კალიებივით არიან! ვიწროთვალა არსებები!
  ყური უკვე ამჩნევდა ქვემეხის ღრიალს, ფრონტის ხაზი ახლოვდებოდა. პილოტი იღრიალა და შემდეგ იმღერა:
  რუსი მეომარი ტკივილისგან არ კვნესის,
  რუსი მეომარი ანადგურებს იაპონელებს!
  და ჩვენ გვაქვს სრული მწუხარება,
  მთელი მოხრილი ფარი შეირყა!
  გოგონა ისევ გაჩუმდა. იმ ომში აშშ და დიდი ბრიტანეთი იაპონიას ფულითა და იარაღით დაეხმარნენ, მაგრამ დასავლეთში ფრონტი არ იყო. მართლაც, ამომავალი მზის ქვეყანა იმედოვნებდა, რომ გერმანია ისარგებლებდა მომენტით და თავს დაესხმებოდა რუსეთს. პრინციპში, ეს იყო რეალური და მომგებიანი გერმანიისთვის. მოკავშირე ავსტრია-უნგრეთი, თავისი ინტერესებით ბალკანეთში, ასევე შეეძლო დაეპირისპირებინა რუსეთს. რუსეთიდან ისტორიულად განაწყენებულმა და გერმანიის ფინანსური კონტროლის ქვეშ მყოფი თურქეთიც შეიძლება ომში შევიდეს. ასევე შესაძლებელია, ომში შესულიყო იტალია, რომელიც სამმაგი ალიანსის ნაწილი იყო და შეეძლო პრეტენზია გამოეთქვა მდიდარ უკრაინულ მიწებზე. ყოველ შემთხვევაში მეფის რუსეთისთვის ცუდი იქნებოდა. მაშინაც კი, თუ იგი წააგო ანტანტასთან ალიანსში, მაშინ ორ ფრონტზე ომი კატასტროფულად დამთავრდებოდა. საფრანგეთის ბრძოლაში ჩართვის შანსი მცირეა, რადგან იმ დროს ბრიტანეთი რუსეთის წინააღმდეგ იყო. ზოგადად, რა თქმა უნდა, ეს კაიზერის დიდი შეცდომაა, რომელმაც ხელიდან გაუშვა ასეთი შანსი. შესაძლებელია, რომ პირველი მსოფლიო ომის დაწყების შემდეგაც კი, მთავარი სტრატეგიული შეცდომა იყო ფრიცის თავდასხმა ბელგიასა და საფრანგეთზე. შესაძლოა, რუსეთში ყოვლისმომცველი შეჭრა რომ დაეწყოთ, 1939 წელს პოლონეთთან არსებული ვითარება განმეორდებოდა. საბედნიეროდ, გერმანელები ზედმეტად თავდაჯერებულები აღმოჩნდნენ, აირჩიეს ომი ორ ფრონტზე.
  ვიტჩერს, ბევრი მისი თანამემამულესგან განსხვავებით, გაუმართლა: მან მოახერხა მაინე კაიფის წაკითხვა და ორიგინალში. რა თქმა უნდა, ჰიტლერი მართალი იყო, როცა ამბობდა, რომ ან საჭიროა ბრიტანეთთან ერთად ყოფნა რუსეთის წინააღმდეგ, ან რუსეთთან ერთად ბრიტანეთის წინააღმდეგ. და სრულიად ლოგიკურად, მომავალმა ფიურერმა გააკრიტიკა ისინი, ვინც ცდილობდა ბისმარკის ცხედრის გამოტანას.
  ჰიტლერმა მართლაც უარყო რუსეთთან რაიმე ალიანსის შესაძლებლობა, განსაკუთრებით მაშინ, როდესაც მასში ხელისუფლებაში მოვიდნენ ბოლშევიკები და თვლიდნენ, რომ რუსული მიწები გერმანიის კოლონიებად უნდა იქცეს.
  ეს ნიშნავს, რომ ის აშკარად რუსეთის მტერი იყო და ფიურერისთვის ნებისმიერი შეთანხმება უბრალო ფურცელი იყო. უფრო მეტიც, სტალინი იდიოტია, რომ ასეთი ძლიერი დარტყმა გამოტოვა ღია ნიკაპზე, თუმცა ის ვალდებული იყო მოემზადებინა დარტყმის მოსაგერიებლად და თავისი ჯარები საბრძოლო მზადყოფნაში მიეყვანა. ან კიდევ უკეთესი, თავად დარგეთ! გერმანული არმია ასევე არ იყო მზად საბჭოთა არმიის შეტევითი იმპულსისთვის. მათთვის ძალიან რთული იქნებოდა, ჩვენ უბრალოდ შეგვეძლო ქვაბებში გერმანიის ჯარის ალყაში მოქცევა და განადგურება. ეს რა ომია! ასე რომ, ინიციატივა ვერმახტს გადაეცა. და ფრონტი მიედინებოდა დასავლეთიდან აღმოსავლეთისაკენ. გაუგებარია რისი იმედი ჰქონდა სტალინი? ბერია კი ძუის შვილია. მას კარგად იცნობს მელოტი. რატომ არ გააფრთხილა სტალინი? რატომ არ დაგარწმუნა მან ზომების მიღებაში? Როგორ მოხდა ეს? სახალხო კომისარი ხომ მზაკვარი კაცი იყო და არავის ენდობოდა! ყოველივე ამის შემდეგ, ნამდვილად იყო სერიოზული სადაზვერვო მონაცემები, მესამე რაიხის ჯარები საზღვრამდე მიდიოდნენ და ყოველი მეორე ბებია წინასწარმეტყველებდა ომს. ზოგადად, ისეთი შეგრძნება იყო, რომ რაღაც შეუპოვარი და საშინელი ახლოვდებოდა!
  და მხოლოდ სტალინი და მისი გარემოცვა წიხლებს ურტყამდნენ, თითქოს შეგნებულად სურდათ მილიონობით ადამიანის დაკარგვა და განადგურება. და საერთოდ, ულვაშებიანი ქართველი ისეთი გენიოსი არ არის... სემინარიის დასრულება ვერ მოასწრო და, როგორც ბერიამ აღიარა, ხშირად სვამს. ომი რომ დაიწყო, საყოველთაო ზუზუნი ატყდა... ახლა კი მთელმა მსოფლიომ აიღო იარაღი რუსეთის წინააღმდეგ! და აქ, რა თქმა უნდა, სტალინის მოუქნელი პოლიტიკაა დამნაშავე. კერძოდ, მიუხედავად იმისა, რომ ფრონტი ახრჩობდა მარაგის ნაკლებობას, ათასობით მატარებელი გაიწვიეს ჩეჩნების ყაზახეთში გადასასახლებლად. და ეს გაკეთდა ომის დროს, როდესაც ყველა ვაგონი ითვლის! ამის გამო, სხვათა შორის, მაინშტაინმა მოახერხა, მიუხედავად საბჭოთა არმიის მნიშვნელოვანი რიცხვითი უპირატესობისა, გაეტარებინა კონტრშეტევა წითელი ჯარების დასამარცხებლად. ეშელონების ნაკლებობის გამო გაძლიერება დროულად არ განლაგდა, საბჭოთა ჯარების მიწოდება შეფერხდა, რის შედეგადაც შეტევა ჩაიშალა. და ჩვენი ჯარები რომ ყოფილიყვნენ ახლა კიევში და იქნებ რუმინეთში, ბრიტანეთს და აშშ-ს სსრკ-ს ღალატი არ გარისკავდნენ!
  გარდა ამისა, ვინ მოკლა ჰიტლერი? ასე უბიძგებს მესამე რაიხს ახალი აგრესიისკენ?! სავარაუდოდ, ეს იყო ოპერაცია ბერიას ხელმძღვანელობით... ბოლოს და ბოლოს, ერთ დროს მან გაარკვია, როგორ დაასრულა ტროცკი. თუმცა, მაშინ ეს გამოწვეული იყო საერთაშორისოში განხეთქილების თავიდან აცილების აუცილებლობით. ახლა ამას საპირისპირო შედეგი მოჰყვა, რუსეთის მტრები გაერთიანდნენ. მეტიც, მტრები ისტორიულები არიან! მან უნდა თქვას, რომ თავად ვედმაკოვი ძალიან გაკვირვებული იყო, რომ ჩერჩილმა 24 ივნისს სენსაციური გამოსვლა გამოაცხადა და სსრკ-ს მხარდაჭერა გამოაცხადა. უცნაურია, რომ ცხვარი მგელთან ალიანსისთვის მივიდა, თუ, რა თქმა უნდა, ბრიტანული ლომი შეიძლება ცხვარს შევადაროთ. თუმცა სტალინი ტიპიური მგელია! ახლა ყველაფერი ნორმალურად დაბრუნდა, კაპიტალისტი დემოკრატები და კაპიტალისტი ფაშისტები ერთად! მაგრამ კომუნისტები ერთიანები და პატიოსნები არიან, სინდისთან კომპრომისის გარეშე! იქნებ სწორედ ეს სურდა სტალინს? ყოველ შემთხვევაში, მტრის ძალები გაიზარდა და იაპონიამ აჩვენა ყბები აღმოსავლეთით. მაგრამ, ზოგადად, ამომავალი მზის ქვეყნების ხელმძღვანელობის სვლა ლოგიკურია: აუცილებელია ყელი ჩაჩუმდეს უზარმაზარი ტერიტორიული დათმობებით და ფაქტობრივი დათმობით უკმაყოფილო სამხედროებს, ახალ ბრძოლებსა და მიწებს ჰპირდება. შეერთებულმა შტატებმა 24 ივლისს იაპონიის წინააღმდეგ სანქციები, უფრო სწორად ბლოკადა რომ არ დაწესებულიყო, მაშინ შესაძლოა სამურაი სსრკ-ს აგვისტოშიც დაარტყა, ზამთრის მოლოდინში! იაპონელები მამაცი ხალხია და მათ ძნელად შეაჩერებდა ხალხინ გოლის ხსოვნა, სადაც, სხვათა შორის, მეორადი ჯარები იბრძოდნენ, მათ შორის მანჯურიის საიმპერატორო მთავრობის მარიონეტული ჯარები!
  და ამან შეიძლება საფრთხე შეუქმნას მოსკოვის დაცემას... მიუხედავად იმისა, რომ სტალინს, ალბათ, ურჩევნია მთელი ციმბირის დათმობა მოსკოვის დათმობაზე. მე უბრალოდ დავტოვებდი იქ საფარს, იმ იმედით, რომ მკაცრი ტაიგას ზამთარი არ მისცემდა იაპონელებს შესაძლებლობას შორს წასულიყვნენ და დაუკავშირდნენ გერმანელებს ურალის ან ვოლგის რეგიონში.
  შემდეგ კი, რა თქმა უნდა, პრობლემები შეგექმნებოდათ... ჰიტლერმა მოსკოვის მახლობლად მარცხი განიცადა და არასწორი გათვლა გააკეთა შეერთებულ შტატებს ომი გამოუცხადა, ისე რომ იაპონიას არ ავალდებულებდა სსრკ-სთან საპასუხო პასუხის გაცემას. ჰიტლერი საერთოდ არ გამოირჩეოდა ლოგიკით, თავისი სასტიკი ანტისემიტიზმით, მთავარი ფინანსური ელიტა და ვატიკანიც კი თავის წინააღმდეგ მოაქცია. მართალია, ამან გაზარდა მისი პოპულარობა არაბებში, მაგრამ მათ მნიშვნელოვანი დახმარება არ გაუწიეს რომმელის კორპუსს.
  ჯავშანმანქანა ყოფილ საბჭოთა საზღვრამდე მივიდა. აქ უკვე მოხდა გარკვეული ნგრევა. აქ საზღვრის საყრდენი კვლავ გამოკვეთილია.
  და იაპონური ქვეითი, ასევე რამდენიმე მსუბუქი ტანკი 20 მმ-იანი ავტომატური ქვემეხით და თითო ორი ტყვიამფრქვევით. ჩინური ქვეითების წინააღმდეგ ეს შეიძლება კარგი იარაღია, მაგრამ T-34-ის წინააღმდეგ... მართალია, შორეულ აღმოსავლეთში ასეთი ტანკები ცოტაა, ძირითადი ძალები დასავლეთშია ჩამაგრებული. გარდა ამისა, ჩანს კიდევ რამდენიმე ჯავშანტექნიკა და ნაღმტყორცნები, რომლებიც გადაყვანილია ღია სახურავით. უნდა ითქვას, რომ ეს არ არის ცუდი ნაღმტყორცნები, მიუხედავად მათი მცირე კალიბრისა...
  ვიჩეროვა ყოყმანობდა: რა ვქნა? ბევრი იაპონელია და, როგორც ჩანს, ქვეყნის გზაზე უნდა გადახვიდეთ. ან იქნებ ის მაინც მისცემს ბრუნს ვიწრო თვალებს?
  უკვე ბნელდება, ღრუბლებმა დაფარა ცა და წვიმა მოდის. რა თქმა უნდა, შეგიძლიათ გარისკოთ, მით უმეტეს, რომ იაპონელები ერთად არიან გადაჭედილი, ქვეითი ჯარი დგას, მკვრივ რიგებში შეკრებილი. დიახ, მათგან მთელი პოლკია, ყვითელბუდიანი ჯარისკაცები, საკმაოდ საზიზღარი, არ არის სამწუხარო მათი მოკვლა.
  ვიჩერმა თავი გადაიჯვარედინა და ჩურჩულებდა:
  - ღმერთმა ქნას, მეტი სამურაი იყოს!
  ორი მსხვილი კალიბრის 12 მილიმეტრიანი ტყვიამფრქვევი აფეთქებით ესხმოდა ვიწროთვალა არსებებს. სულ ცემა დაიწყო. გოგონამ კი იმღერა:
  მტერს ბოლომდე ვიბრძოლებთ,
  ჯარისკაცების საქმეები უთვალავია!
  რუსებს ყოველთვის შეეძლოთ ბრძოლა,
  არ დანებდე, როცა უბედურება მოვა!
  12 მმ არის დიდი და ბასრი ვაზნა, ის ჭრის სხეულებს და ზოგჯერ რამდენიმე იაპონურს ერთდროულად. ვედმაკოვა აკონტროლებდა იარაღს ჰიდრავლიკური დისკების გამოყენებით, რომელიც იაპონელებმა ისესხეს ავიაციისგან. ამომავალი მზის იმპერიის მებრძოლებმა პირველ წამებში ვერც კი გაიგეს რა ხდებოდა და საიდან მოვიდა შეტევა. ისინი უბრალოდ დაეცნენ და კუჭიდან და მკერდიდან სისხლის ნაკადები გამოუშვეს. სიკვდილის მოსვლა ამ ერთი შეხედვით მშვიდ სამყაროში იმდენად მოულოდნელი იყო. თუმცა არა, ბოლო განცხადება უფრო დაცინვას ჰგავს.
  ვიჩერმა მოახერხა რამდენიმე რიგების ჩამოგდება, სანამ მტერი რეაგირებდა და დაიწყებდა გაფანტვას. პილოტი აგრძელებდა სროლას, პარალელურად მოძრაობდა ჯავშანმანქანას ისე, რომ ტანკებიდან ცეცხლი არ მოხვედროდა. მიუხედავად ამისა, თვითმფრინავის ქვემეხს შეუძლია შეაღწიოს თუნდაც ასეთ ჯავშანტექნიკაში. თუმცა, ეს ასევე დამოკიდებულია ჭურვის საწყის სიჩქარეზე; სოლებზე ის მაინც აღემატება გამანადგურებელ იარაღს.
  სანამ პილოტს გაუმართლა, იაპონელებმა მაშინვე ვერ გაარკვიეს, ვინ უგზავნიდა მათ სიკვდილს, მით უმეტეს, რომ გაზაფხულის წვიმა დაიწყო, რის შედეგადაც ციმციმები გართულდა. ალბათ სამურაებს ეგონათ, რომ მათ უკანა მხარეს გატეხილი რუსული რაზმი ესხმოდა, ამიტომ ტანკებმა ბუჩქებს ცეცხლი გაუხსნეს. Witcher, გაანადგურა იაპონელები და იმღერა:
  ოკეანის შორეული კიდეებიდან,
  სადაც სამოთხის სარდაფი შეირყა!
  სულთნის ლაშქარი მირბის,
  თითქოს ანტიქრისტე აღდგა!
  
  ომი არის დაუნდობელი, ბოროტი,
  რუსეთზე ჩამოვარდნილი ფუტკარივით!
  ჩემი მიწა ნაცრისფერია ჭრილობებით,
  გადაარჩინე დედაშენი, ღმერთს ვევედრები!
  
  რა სასტიკია სამყარო, საშინელებაა
  ბავშვი დაეცა და ნაწილებად დაიშალა!
  მათ იმშობიარეს, უბიძგებენ ტკივილით,
  ასე რომ, ბოროტმა ჭექა-ქუხილმა გადაწყვიტა!
  
  ღმერთმა არ იცის რისხვაში საზღვრები,
  მან უბედურება მოუტანა კაცობრიობას!
  და ყველა ცოცხალი იტანჯება,
  მხოლოდ მწუხარება ითვლის გამარჯვებებს!
  
  რუსეთი სისხლით არის გაჟღენთილი,
  რა სასტიკი ხარ ყოვლისშემძლე!
  სად წავიდა თქვენი მისია?
  ქრისტე მართლა მესამეა, ზედმეტია!
  
  რატომ ხართ ადა და ევა?
  განდევნე ისინი სამოთხიდან ბოროტმოქმედების გამო!
  კანიბალის საათი დადგა,
  მაგარი რეიდით მამაია!
  
  გოგოებს ცრემლები აქეთ,
  გერმანელებმა ჩემი მშობლები მოკლეს!
  ის ფეხშიშველია და ყინავს
  სასტიკი, ყველა მდინარე გაყინულია!
  
  არავინ გვწყინდება ხალხის გამო
  ან შუაგული ან გველი გვკბენს!
  ზოგჯერ ჩნდება იდეა
  რა თასი ტანჯვაა!
  
  ფუჭია ღმერთის იმედი,
  რა თქმა უნდა, ეს არ ავნებს მას!
  სჯობს იცხოვრო ცუდად და ცუდად,
  მაგრამ აქ ჩვენ ვთქვით - საკმარისია!
  
  ჩვენ გვაქვს კომუნიზმის დროშები,
  რაც ნიშნავს ბიძაჩემზე მითითებას!
  მე ვერ ვიტან ფაშიზმს,
  ჩვენი ეთოსი მარტივია: ჯოჯოხეთი!
  
  დახშული ხელების იმედი,
  გონებას, რომელიც თავშია!
  ნება მიგვიყვანს მიღწევებისკენ,
  უნარი, ენთუზიაზმი მუშტში!
  
  ასე რომ, ნაბიჯებით გაზომვა,
  შენი გზა თავისუფლებისა და ბედნიერებისკენ!
  ჩვენ გავხდებით წითელი ღმერთები,
  ვერავინ დაგვაქცევს!
  ვედმაკოვა მღეროდა და ისროლა ტყვიამფრქვევები, ესროლა ვიწროთვალებს, რომლებმაც უკვე მოახერხეს გაქცევა და დაწოლა. მაგრამ შემდეგ მისი ბედიც შეიცვალა; რამდენიმე იაპონელი ოფიცერი აშკარად მიხვდა რა ხდებოდა და რამდენიმე ყუმბარა ესროლა ჯავშანმანქანას. ვიჩერმა იგრძნო მისი სხეულის კანკალი. თუმცა, იაპონური ყუმბარები იყო ფრაგმენტული და არ შეაღწიეს ჯავშანში, როგორც ჩანს, შექმნილია 14 მილიმეტრამდე კალიბრის ტყვიამფრქვევის აფეთქებისთვის.
  ვიჩერმა ჩაიცინა:
  - და მერე ჯიუტ ბრძოლაში მაწანწალა ტყვია - სულელი! გაღიზიანდა, უცებ გაბრძენდა და უფრო ხშირად ურტყამდა მიზანს!
  ჯავშანტრანსპორტიორში ტყვიამფრქვევები იკვებება ქამრის საკვებით. ეს იძლევა ტყვიების დიდ მარაგს, გარდა ამისა, მიეწოდება წყლის გაგრილება, რაც საშუალებას გაძლევთ გაზარდოთ სროლის ხანგრძლივობა. ამიტომ, მეომარმა ცერემონიის გარეშე გაწყვიტა იაპონელები, რომლებიც მას ყუმბარებს ისროდნენ. მაგრამ, როგორც ჩანს, ეს სხვა მებრძოლებმა შენიშნეს. ხელყუმბარები ისევ გაფრინდნენ. ავარიის ხმა გაისმა. როგორც ჩანს, ერთ-ერთი ყუმბარა მძიმე იყო, დაახლოებით კილოგრამს იწონიდა და ტანკსაწინააღმდეგო იყო. იაპონელებს უკვე მიეწოდებათ მსგავსი ბლანკები. ის სუსტია შევრონებისა და T-34-ების წინააღმდეგ, მაგრამ შეგიძლიათ შეაღწიოთ ჯავშანმანქანაში! გატეხილი მხარის გავლით ვიჩერი მტვერით იყო გაჟღენთილი. გოგონამ დაიფიცა:
  - კი, იაპონია პატარაა, მაგრამ დიდ უბედურებას იწვევს!
  ჯავშანმანქანამ აჩქარება დაიწყო და რამდენიმე ფრაგმენტული ყუმბარა შემოფრინდა შიგნით, სადაც აფეთქდა.
  ფრაგმენტებმა დაიჭირეს ვიჩერი, რომელმაც მისი ფორმა გაანადგურა. ამის გარდა, გაფუჭებულ გაზის ავზს ცეცხლი გაუჩნდა. გოგონამ ისევ აგინა:
  - მანქანა კი არა - გენერალი! სირცხვილს დაგიყრი!
  კიდევ რამდენიმე ათეული მოთესვის შემდეგ მომიწია კაბინიდან გადმოხტომა. გოგონამ ეს შეუმჩნევლად გააკეთა იაპონელი ჯარისკაცებისთვის და მიცოცდა. მას არ ადარდებდა საკუთარი თავი; ამომავალი მზის ქვეყნის სამხედრო ფორმა ეცვა. და სიბნელეში და წვიმაში თქვენ ნამდვილად ვერ გაარჩევთ თქვენს სახეს. ახლა თქვენ უნდა გადმოხვიდეთ გზატკეცილიდან და გაქრეთ ბუჩქში.
  გოგონა საკმაოდ სწრაფად მიცოცდა და ამავდროულად რამდენჯერმე წააწყდა გვამებს. მან კმაყოფილმა ჩაილაპარაკა:
  - ცუდი არ არის, რომ სამურაის ავანთე! ახლა ყველაფერი რაც თქვენ უნდა გააკეთოთ არის საკუთარი თავის გადარჩენა!
  მეომარი ბუჩქებში ჩაყვინთა და ადგა, სიარული დაიწყო. მოატყუეთ ისინი, იქნებ არ დაიჭირონ. ფაქტობრივად, მან ღირსეული ბრძოლა გამართა და ფიქრობდა, რომ მის ბედს დიდი ალბათობით არ დაუჯერებდნენ, თორემ იქნებ, ვინ იცის, სხვა გმირის ვარსკვლავს მისცემდნენ!
  ზოგადად, ომი უცნაური რამ არის, ხალხს კლავ და ეს არ არის ჩვეულებრივი, არამედ ვაჟკაცობა. როგორც ბიბლია ამბობს, სხვათა შორის, "არ მოკლა!" მიუხედავად ამისა, ღმერთმა ბრძანა არა მხოლოდ მოკვლა, არამედ მთლიანად მოსპობა ამალეკების, მათი ცოლების, შვილების და პირუტყვის პირუტყვიც კი! მიუხედავად იმისა, რომ ომის დროსაც კი , მშვიდობიანი მოსახლეობის განადგურება ამორალურად და საზიზღრად ითვლება.
  თუმცა დასავლელმა მოკავშირეებმა დაბომბეს არა მხოლოდ და არა იმდენად სამხედრო სამიზნეები, რამდენადაც ისინი დაბომბეს მშვიდობიანი მოსახლეობა. ეს ნაწილობრივ განპირობებული იყო მაღალი სიმაღლის ბომბდამშენების დაბალი სიზუსტით, რაც ართულებდა წმინდა სამხედრო მიზნებზე დარტყმას, მაგრამ მთავარი შურისძიება იყო. იაპონიამ ასევე მიიღო ბიძგი აშშ-სგან. მაგრამ მათ არაფერი უპასუხა! მათ უბრალოდ არ ჰყავდათ ასეთი დიაპაზონის თვითმფრინავები, რომ მიაღწიონ იანკებს!
  როგორც ჩანს, ამერიკელებმა პერუს ჰარბორისთვის შურისძიება საკმარისად მიიჩნიეს, უფრო სწორად, უმაღლესმა ფინანსურმა ელიტამ გადაწყვიტა პრაგმატულად ემოქმედა და ამავდროულად ბოლო მოეღო მაოს წითელ არმიას. იაპონიას დარჩა მანჯურია, როგორც ტრამპლინი სსრკ-ს წინააღმდეგ ომისთვის და მონღოლეთის წინააღმდეგ ხელი გაუშვა, დანარჩენი კი ჩიანგ კაი შეკის საქმე იყო! ამის შემდეგ შესაძლებელი იქნება მთელი ჩინეთის გადატვირთვა. და დაე, ამომავალი მზის მიწა სსრკ-სთან ომში დასისხლიანდეს. აქ ყველაზე საინტერესო, ალბათ, ის არის, რომ იაპონელები, რომლებმაც დაამარცხეს რუსეთი, იმედოვნებენ, რომ გერმანიისა და აშშ-ს დახმარებით კვლავ ამერიკასთან ერთად გათანაბრდებიან, ისინი ფიქრობენ ციმბირისა და სხვა მიწების ჩამორთმევას გამოფიტული იაპონიისგან.
  თითოეული მხარე ფიქრობს, რომ ისინი ძალიან ჭკვიანურად მოიქცნენ, მით უმეტეს, რომ ამერიკამ და ბრიტანეთმა ერთი გასროლის გარეშე მოიპოვეს კონტროლი უზარმაზარ ტერიტორიებზე. წინააღმდეგ შემთხვევაში, მათ დიდი და დამღლელი დრო დასჭირდებოდათ მათ დასაპყრობად, რასაც რამდენიმე წელი მაინც დასჭირდებოდა; ბოლოს და ბოლოს, ეს კუნძულებია!
  ვედმაკოვა დადიოდა ფრონტის ხაზის გადაკვეთის იმედით. სავსებით შესაძლებელია ხარვეზში გადაიჩეხო და შეუერთდე საკუთარ ხალხს. ან იქნებ ერთ-ერთი სამურაის ტყვეც კი წაიყვანოთ. ისე, ეს საბჭოთა არმიის ყველაზე მოწინავე პოზიციებთან ახლოსაა. წინააღმდეგ შემთხვევაში გაძნელდება გადათრევა.
  . თავი No5.
  ასე რომ, მსოფლიო ოლიგარქიისთვის: სსრკ-ს ქვეშ მყოფი გერმანია და ევროპა განიხილება გავლენის დაკარგულ ზონად და საფრთხესაც კი გაძლიერებული კომუნისტური იმპერიისთვის და ბოლშევიზმის შემდგომი გაფართოებისთვის. ხოლო გერმანიის ქვეშ მყოფი რუსეთისთვის ეს არის მისი გავლენის სფეროების გაფართოება და მდიდარი მიწებიდან მთელი წვენის გამოწოვის შესაძლებლობა. მაგრამ ეს არის ის, რაც ფრანგმა ოლიგარქებმა დაკარგეს გერმანიასთან წაგებით: მათ მოუწიათ ცოტათი გაეზიარებინათ ჰიტლერთან, მაგრამ მათ შეინარჩუნეს სიმდიდრის უმეტესი ნაწილი და უფრო ადვილი გახდა მუშების ექსპლუატაცია - გერმანელებმა გაანადგურეს პროფკავშირები. რა დაკარგეს ბალტიისპირეთში ოლიგარქებმა? დაითვალეთ მთელი თქვენი კაპიტალი და ვისაც გაქცევის დრო არ ჰქონდა, მერე თავისუფლება თუ სიცოცხლე! მაგალითი გასაოცარია! ასე რომ, ამაში გასაკვირი არაფერია! ჰიტლერი რომ არ ყოფილიყო ასეთი მგზნებარე ანტისემიტი, სსრკ-ს არავინ დაეხმარებოდა!
  უნდა ითქვას, რომ ერთ-ერთი მიზეზი, რის გამოც საფრანგეთი შედარებით ადვილად დაიშალა, იყო ებრაელთა საგრძნობლად დაბალი პროცენტი როგორც მთლიან მოსახლეობაში, ისე ფინანსურ ელიტაში. პოლონეთში, ბრიტანეთში, აშშ-ში: პირიქით იყო. განსაკუთრებით აშშ-ში, რომელიც, სხვათა შორის, ხსნის, თუ რატომ იანკები, მიუხედავად იმისა, რომ არც ერთი ბომბი არ ჩამოვარდნილა ამერიკაში, გერმანიის მოსახლეობის მიმართ კიდევ უფრო სასტიკები იყვნენ, ვიდრე ბრიტანელები!
  ვიშუ ვერმახტის ქვეშ მყოფი თოჯინა გახდა და გერმანელები პარიზში გარმონის დაკვრით მოძრაობდნენ. ჰიტლერმა დაიწყო ინგლისში შეჭრის მომზადება, ეკონომიკის ომის საფუძველზე გადაყვანისა და დაპყრობილი ევროპის რესურსების გამოყენების გარეშე. ეს მას ძვირად დაუჯდა, ისევე როგორც ინგლისელებთან მოლაპარაკების და ანტისემიტიზმზე უარის თქმის სურვილი. ეს უკანასკნელი, ალბათ, ნებას მისცემდა ფიურერს გაეხსნა მთელი თავისი ძალები სსრკ-ს წინააღმდეგ ომისთვის და შეტევა ჯერ კიდევ მაისში. მართალია, ბრიტანეთთან მშვიდობას შეეძლო სტალინს მობილიზაციის გამოცხადებისკენ უბიძგა. ეს იქნება სიგნალი იმისა, რომ მტერი უკვე კარის ზღურბლზეა.
  თუ არა, ამ შემთხვევაში შესაძლოა გავლენა იქონიოს აშშ-ს პოზიციაზე იაპონიის მიმართ. ისინი არ მოახდენენ ამომავალი მზის ქვეყნის პროვოცირებას და ძლევამოსილ იმპერიას შეეძლო მეორე ფრონტის გახსნა! ასე მოხდა ახლა. მხოლოდ კიდევ უფრო უარეს ვითარებაში, როდესაც სსრკ-ს არმია თითქმის განადგურებულია, იარაღის წარმოება ჯერ არ არის ჩამოყალიბებული და მათ ჯერ არ ისწავლეს ბრძოლა!
  ეს არ არის ორმოცდამეერთე წელი - საბჭოთა ჯარებმა შეიძინეს საბრძოლო გამოცდილება, ისწავლეს ბრძოლა და გამარჯვება! ახლა მათ არ ეშინიათ მძიმე ტანკებისა და თვითმფრინავების შვიდი საცეცხლე წერტილით ერთ მანქანაზე!
  მარტოხელა იაპონელი დგას ხესთან. ასე რომ, ჩვეულებრივი პატარა ყვითელი მატყუარა.
  ვიჩერი მის უკან წამოხტა. მან თავი მაღლა ასწია და შემდეგ გადაუგრიხა... როცა მტრის "ქოთანს" მკვეთრად აძვრები, კისრის კუნთები ეფექტურ წინააღმდეგობას ვეღარ უწევს და "ქოთანი" ადვილად იხვევა!
  აბა, რაც შეეხება ერთი სამურაის ნაკლებს! ვედმაკოვა მხიარულად და კმაყოფილად გამოიყურება, ის კბილებსაც კი აშორებს:
  - იაპონია არასოდეს დაგვიპყრობს! იმიტომ რომ ჩემნაირი მებრძოლია!
  მართლაც, რუსეთის მთელ ისტორიაში მხოლოდ მონღოლ-თათრებმა შეძლეს დაპყრობა! რატომ მოხდა ეს და რატომ აღმოჩნდა დიდი სლავური ერი უმწეო, რა თქმა უნდა, საიდუმლოა ერთზე მეტი თაობისთვის!
  უმთავრესი მიზეზი ფეოდალური დაქუცმაცებაა, როცა ყველამ თავისთვის აიღო ალტერნატივა: ქათმებს დაუწყეს და მასში დასხდნენ, მემკვიდრეობას იცავდნენ: უმუშევრად!
  ვიტჩეროვამ იგრძნო, რომ მჭიდრო და არასასიამოვნო იაპონური ჩექმები ფეხებს ეფერებოდა. პილოტმა გადაწყვიტა, რომ ამ შემთხვევაში ტანჯვის გაძლებას აზრი არ ჰქონდა. მან უბრალოდ გაიხადა ბლაგვი ცხვირიანი ფეხსაცმელი, რომელიც მჭიდრო იყო და თითებზე ზეწოლა მოახდინა. შიშველი ფეხებით ვიგრძენი მშობლიური მიწის სიგრილე და ბევრად უფრო ხალისიანად ვგრძნობდი თავს! მან ტემპი გაზარდა და ცოტა ხტომაც კი დაიწყო!
  რუსების გაყოფა სლავების უდიდეს ტრაგედიად იქცა. დასავლეთში ისინი დაემორჩილნენ ლიტვას და პოლონეთს, აღმოსავლეთში კი სასტიკ თათრებს. თუმცა უღელი სამუდამოდ არ გაგრძელებულა: მოსკოვმა, მანამდე პატარა ქალაქმა, დაიწყო ზრდა და ერთგვარ პატარა იმპერიადაც კი გადაიქცა. ივან კალიტა გახდა რუსული მიწების შემგროვებელი. ის იყო პირველი და არა ყველაზე იღბლიანი, მაგრამ რაც მთავარია პირველი! და როგორც ბოლშევიკურ სიმღერაში ჟღერს: ჯობია მკვდარი იყო, ვიდრე მეორე!
  სტალინი რუსი არაა, ეს მისი მთავარი ნაკლია! აქედან მოდის ტიტულოვანი ერის უნდობლობა და მასიური გაუმართლებელი რეპრესიები! მიეცით ღორის რქები და ჩოკს სამეფო!
  ჩუჩმეკი ტახტზე და რუსეთი თარეში!
  მაგალითად, ტუხაჩევსკიც და ეგოროვიც საკმაოდ ქმედუნარიანი მარშლები იყვნენ, დანარჩენ რეპრესირებულ მეთაურებზე სხვა რა შეიძლება ითქვას! ულვაშიან მაიმუნს ვერ შეედრება! ამიტომაც გაგვიჭირდა!
  თუმცა, როგორ მოხდა სინამდვილეში, რომ სტალინმა მოახერხა გამხდარიყო აბსოლუტური მმართველი? უწიგნური ქართველი ღმერთად შეიქნა!
  რუსი ხალხი უნდა მართოს რუსეთის მეფემ! სხვათა შორის, რომანოვებს რუსული სისხლი თითქმის არ ჰქონდათ და ალბათ ამიტომაც გადაგვარდნენ!
  იაპონიას ასევე ჰქონდა მმართველობის უნიკალური ფორმა, სადაც შოგუნი არსებითად იმპერატორზე მაღალი იყო და, შესაბამისად, არსებობდა გარკვეული უპირატესობები, რადგან სულელის მემკვიდრის გამო იმპერიის დანგრევის ნაკლები შანსი იყო. საუკუნეების განმავლობაში იაპონელები არ აწარმოებდნენ დაპყრობით ომებს, მაგრამ ისინი აქტიურად იბრძოდნენ ერთმანეთთან. ამან გარკვეული გავლენა იქონია ამ ერის მენტალიტეტზე. მაგრამ მეოცე საუკუნეში ამომავალი მზის ქვეყანამ უფრო მეტი მიწა დაიპყრო, ვიდრე ალექსანდრე მაკედონელმა! ახლა რუსეთის ჯერია. მხოლოდ ეს არ არის ცარისტული დროები, დიდი კომუნისტური პარტია მართავს და ყველაზე მოწინავე და სრულყოფილი ეკონომიკური და პოლიტიკური სისტემა მსოფლიოში!
  თუმცა, ვიჩერმა უცებ თავი დაუქნია. პოლიტიკურ სისტემაში და ხელისუფლების გზაში ყველაფერი არ არის! მაგალითად, ხალხი არ ირჩევს სახელმწიფოს მეთაურს ალტერნატიული ნების გამოვლენის შედეგად, მაგრამ რა ხდება... უნდა ითქვას, რომ შტაბის შექმნა და მისთვის საგანგებო უფლებამოსილების მინიჭება არ იყო გათვალისწინებული. კანონით ან კონსტიტუციით. და მას პირადად დიდი ეჭვი ეპარებოდა ნახევრად განათლებული სემინარიელის შესაძლებლობებში! ისევე როგორც ბერია: მზაკვარი კაცი, მაგრამ ცუდად განათლებული უკიდურესად ვიწრო მსოფლმხედველობითა და ერუდიციით!
  მაგრამ ახლა ფრონტის ხაზი კიდევ უფრო წინ არის, ციმციმები ჩანს და ღრიალი კიდევ უფრო გაძლიერდა. ჰოდა, დროა იპოვო ენა და... ვედმაკოვამ შენიშნა მცოცავი იაპონელების რაზმი. ახლა თქვენ უნდა ფრთხილად იჯდეთ მათ კუდზე. დაახლოებით იმავე სტილში, როგორც მან შეუტია Yu-188-ს, ძალიან სწრაფ ბომბდამშენს, რომლის დაჭერაც არც ისე ადვილია სწრაფი MiG-ით. სხვათა შორის, ლაგები ზოგადად არ არის განსაკუთრებით მანევრირებადი და ამ მხრივ არაფრით სჯობს Fokken-Wulfs-ს! აჰა, სამურაები თხრილს უახლოვდებიან, ნავთობის გუბისკენ მიცოცავებულ ვერძებს ჰგვანან. იაპონელები ბევრია, აქ ფრთხილად უნდა იმოქმედო... აი ამომავალი მზის ქვეყნის არმიის კაპიტანი, სახე მარმოტისავით აქვს. რაღაცას ყვირის, ენერგიულად აქნევს მუშტებს და ხანჯლს.
  ვედმაკოვა მოთმინებით ელოდა სამურაის წამოდგომას, რათა შეტევა დაარტყა მას თავში უკანალი. თუმცა დარტყმა ისე გამოთვალა, რომ "იაპონელი" მაშინვე არ მომკვდარიყო. შემდეგ კი მან ავტომატიდან აფეთქება გაუსროლა იაპონელებს, რომლებიც შეტევაზე გარბოდნენ! პროორავი:
  - ომში ეშმაკობა გემზე იალქნივითაა, მაგრამ მხოლოდ ის ბერავს და არა ის!
  ბიჭი ოლეგი და გოგონა მარგარიტა სტალინგრადში ჩხუბობენ. ისინი ტიტანებივით დადგებიან ამ ქალაქში.
  ოლეგ რიბაჩენკო დაახლოებით თორმეტი წლისაა. ბიჭი კი შიშველი ფეხით ყუმბარას ისვრის.
  ის ფაშისტებს აგდებს და ამბობს:
  - დიდება დიდებულ სამშობლოს!
  მარგარიტაც კარგად მიზანმიმართულ ბრუნს აძლევს. თიშავს ფაშისტებს და მღერის:
  - დიდება სტალინს და კომუნიზმის მზეს!
  ოლეგ რიბაჩენკო ათავისუფლებს და დასძენს:
  - დიდება გმირებს!
  გოგონა ესვრის და თიბავს ნაცისტებს. ისვრის ყუმბარას შიშველი ფეხით და ყვირის:
  - და დიდება დიდ სამშობლოს საუკუნეების განმავლობაში!
  ამრიგად, ბიჭი და გოგო მართლაც სერიოზულად დაშორდნენ ერთმანეთს. ესვრიან ნაცისტებს და ყუმბარებს ისვრიან.
  ბიჭის შიშველი ფეხი მკვლელს საჩუქარს ისვრის. ბიჭი გაბრაზებული ამბობს:
  - ყველას ვტანჯავთ!
  მარგარიტა, მტერს ესვრის და თიშავს, ყვირიან:
  - და იქნება ეშმაკისთვის თივის კეთება!
  გოგონა კი შიშველი ფეხით ისვრის სიკვდილის საჩუქარს. ასეთი მეომარი, რომელსაც შეუძლია მთელი ჯარის ფაქტობრივად გათიშვა.
  სტალინგრადში ბიჭი და გოგო ჩხუბობენ. ისინი ნამდვილი გმირები არიან. და მამაცი სულით სავსე რაინდები.
  რას ფიქრობდა ჰიტლერი, რომ 1941 წლის კატასტროფის შემდეგ რუსებმა არაფერი ისწავლეს?
  ვის აინტერესებს! წითელი არმია მზად არის დაუპირისპირდეს ურჩხულებს "E" სერიიდან, დაე მათ თქვან: E-75 ტონა ოთხმოცდაათზე და E-100 ტონა ას ორმოცი. ტაიგიდან ბრიტანეთის ზღვებამდე წითელი არმია ყველაზე ძლიერია.
  ბიჭი და გოგონა ჩხუბობენ, რათა ნაცისტები მათგან შორს წავიდნენ, როგორც შუშის შუშა.
  ბავშვები უკვდავები არიან და არაფრის არ ეშინიათ. რა არის მათთვის ეს ფაშისტები? მეტი კურდღელი სანადიროდ!
  ოლეგ რიბაჩენკო ხმაურით მღეროდა:
  - ეჰ, ჰიტლერ, ეჰ ჰიტლერ, შენ ჰიტლერი თხა ხარ,
  რად ჩამოხვედი რუსეთში ტრაკივით...
  თქვენ მიიღებთ ჩვენგან კონკრეტულად ნიკელში -
  ძლიერ ბიჭის მუშტს წააწყდებით!
  შემდეგ კი დაკუნთული ბავშვი შიშველი ფეხით ყუმბარას ისვრის. და ორი გერმანული ტანკი E-50 და E-75 ერთმანეთს ეჯახება და აფეთქდება.
  ოლეგ რიბაჩენკო სიამოვნებით ამბობს:
  - სუპერ ახალგაზრდა მებრძოლი ვარ!
  და ისევ ბიჭი აძლევს ბრუნს.
  და მერე გოგონაც ისვრის. ის ზუსტად ურტყამს და მტკიცედ მიმართავს. და ამავე დროს ის მღერის:
  - ყველა ფაშისტს დავამსხვრევ და ადოლფის მსუქანს მოვჭრი!
  და ისევ გოგონა განადგურების სრულ აღელვებაშია. ყველაფერი თავისთავად ისვრის და ისვრის.
  და ისევ შიშველი ფეხიდან ყუმბარა მიფრინავს. ეს ურტყამს ფაშისტებს. ქინძისთავებივით ფანტავს ბურთის მოხვედრისას.
  მარგარიტა მღერის:
  - ძლიერი დარტყმა არაჩვეულებრივად მიზანმიმართულია,
  ყველაზე მაგარი პოვეტკინი დაფრინავს რინგზე!
  გათავისუფლებულმა ოლეგ რიბაჩენკომ ადვილად დაადასტურა:
  - პოვეტკინი ღირსეული ნიმუშია და ძლიერ მოწინააღმდეგეებს არ გარბის!
  რის შემდეგაც ბიჭი ისევ შიშველი ფეხით ისვრის ყუმბარას და ფაშისტებს ბოთლები და რიყის ქვებივით ამსხვრევს.
  და რაც არ უნდა ჭკვიანურად გააკეთო, ნაცისტები ერთმანეთს ეჯახებიან. რა უნდოდათ? არ იყო საჭირო სსრკ-ში ჩარევა.
  მხოლოდ ერთი რამ აწუხებს ოლეგ რიბაჩენკოს. შეერთებულმა შტატებმა უკვე მოიშორა გერმანელები და რუსეთი მათ რეპს აიღებს.
  ბიჭმა ხელახლა ისროლა ყუმბარა შიშველი ფეხით და მღეროდა:
  -ნუ სულელი ხარ ამერიკა.
  ახლავე მოგვეცით ალასკა...
  ეს არის ჩვენი მიწა ორ ნაპირზე -
  ტყუილად არ არის დათვი სასტიკი მხეცი!
  და ოლეგ რიბაჩენკომ ისევ ააფეთქა... მან ფაშისტები მოთიშა. და ისევ ბიჭის შიშველი ფეხის თითები იჭერს ყუმბარას და მტერს ესვრის. ისინი მას სხვადასხვა მიმართულებით ფანტავენ.
  ბიჭი ყვირის:
  - დიდება რუსეთს!
  მარგარიტამ ისევ ესროლა ხელყუმბარა შიშველი ფეხით და დაიკივლა:
  - ცარ ნიკოლოზ II-სთვის!
  ბიჭმა შეასწორა გოგონა:
  - აქ სტალინი მართავს და არა ნიკოლოზ მეორე!
  მარგარიტა ადვილად დათანხმდა:
  - დიახ, სტალინი! ვინ დაამშვიდა კანიბალთან!
  და გოგონამ ისევ შიშველი ფეხით ესროლა მკვლელი საჩუქარი.
  ოლეგ რიბაჩენკომ ლოგიკურად აღნიშნა:
  - სსრკ-ს დასვენება სჭირდება! თუმცა მესამე რაიხმა უკეთ ისარგებლა ამით!
  და ბავშვებმა ისევ დაიწყეს სროლა...
  გერმანელებმა სტალინგრადში და თავად სტალინგრადში საშინელი ჯოჯოხეთი მიიღეს.
  მაგრამ სინამდვილეში ის, რითაც მოვიდნენ, არის ის, რასაც ტოვებენ.
  უფრო სწორედ, კვდებიან. ბრძოლა იმდენად სისხლიანი და წმინდა უფლებაა.
  ოლეგ რიბაჩენკო ბრძოლის დროს ნამდვილად ფიქრობს, რომ ხალხი ზოგჯერ ძალიან გულუბრყვილოა. ან სტალინისგან გენიოსს ქმნიან, ან თუნდაც ლუკაშენკოსგან. მაგრამ ოცდამეერთე საუკუნის ბელორუსისთვის, კოლექტიური ფერმერისგან პიროვნების კულტის შექმნა საკმაოდ შემზარავია. დროა გონიერება.
  და აირჩიე ახალი, ახალგაზრდა, პროგრესული ლიდერი. და არ აჩვენოთ ბავშვის ინტელექტის დონე ქვიშის ყუთში.
  ლუკაშენკოს ყველაზე კარგად ეს ანეკდოტი ახასიათებს:
  როცა ბელორუსიაში ყველაფერი ძვირდება, რა არის ყველაზე იაფი?
  დაპირებები პრეზიდენტ ლუკაშენკოსგან!
  Და რატომ?
  იმიტომ რომ არაფერი ღირს!
  სირცხვილია ბელორუსელებისთვის, რომლებიც ჯერ კიდევ ხმას აძლევენ ასეთ დიქტატორს. მაგრამ დროა ვიზრუნოთ და ვაჩვენოთ, რომ ისინი ევროპის ხალხია. მაგალითად, რუსეთში პუტინმა მაინც მოახერხა საკუთარი თავის პატივისცემის მოპოვება ყირიმის ანექსირებით გასროლის გარეშე.
  მაგრამ ეს მისი ფენომენალური იღბლის დამსახურებაა. პუტინს დიდი იღბალი აქვს. მაგალითად, გაგვიმართლა, რომ ისრაელის პრემიერ-მინისტრის ვიზიტის დროს კიევში მეუღლესთან ერთად უსიამოვნო ეპიზოდი მოხდა. დიახ, ისევ ფენომენალური იღბლის გამოვლინება. მაგრამ ასე ცოტა რეალური დაბრუნება! თუ ცარ ნიკოლოზს ასეთი ფენომენალური იღბალი ჰქონია? უფრო სწორედ, მან მიიღო იგი, 1935 წლისთვის რუსეთმა დაიპყრო ნახევარი მსოფლიო.
  და რა შემდეგ... ცარ ნიკოლოზმა კოსმოსში ფრენა 1935 წლის 28 მაისს, სწორედ მის დაბადების დღეს დანიშნა. პირველი ფრენა კაცობრიობის ისტორიაში რუსი ქალი კოსმონავტის მიერ.
  და ამ სამყაროში, სანამ სსრკ არის დაკავებული გადარჩენით.
  სტალინგრადის ბრძოლები დაახლოებით იგივეა, რაც 1942 წლის რეალურ ისტორიაში. მხოლოდ ამჯერად მტერი გაცილებით ძლიერია. როგორც რაოდენობით კოლონიური ჯარების გამო, ასევე ტექნოლოგიურად.
  განსაკუთრებით რთულია საბჭოთა რუსეთის ცაში. ნაცისტებს ბევრი ძლიერი რეაქტიული თვითმფრინავი ჰყავთ. და რატომღაც არც ისე ადვილია წინააღმდეგობის გაწევა.
  აქ გერმანელი მფრინავები ალბინა და ალვინა აგროვებენ გადასახადებს. ისინი ამ საკითხში დიდი სპეციალისტები არიან.
  მაგალითად, როგორ შევაჩეროთ ასეთი გერმანელი გოგოები ბიკინებში შიშველი ფეხებით?
  ოლეგ რიბაჩენკო გრძნობს ამ გოგოებს.
  ისვრის კიდევ ერთ ყუმბარას შიშველი თითებით. ისვრის ფაშისტებს ყველა მიმართულებით და ამბობს:
  - რუსეთის დიდი გული!
  და ტერმინატორი ბიჭი ძალიან აგრესიულად ისვრის. თითოეული ტყვია ხვდება მიზანს. და არაბები, შავკანიანები და ინდიელები შეტევაზე მიდიან. უზარმაზარი ბრბო იკრიბება.
  ბიჭი გენიოსი შიშველი ფეხით ისევ ისვრის ყუმბარას, ეჯახება ორ დიდ გერმანულ ტანკს და გაფრინდება:
  სამურაის ხმალი შენთანაა,
  გული და გონება სუფთაა...
  თამამად ხელმძღვანელობს შეტევას -
  სილამაზის გზა!
  მარგარიტამ, მტერს ესროლა, ნაცისტებს ბაზუკა ესროლა და ატეხა:
  - არაჩვეულებრივი სილამაზე!
  და მეომარმა შიშველი თითებით ესროლა სიკვდილის ძალიან დამანგრეველი საჩუქარი. გაანადგურა მოწინააღმდეგეები. შემდეგ ისევ შიშველი ფეხის თითებით მან კვლავ ველური განადგურება მოახდინა. და ორი ფაშისტური ტანკი შეეჯახა. ნაპერწკლები და კვამლიც კი ჩამოვარდა და ჩამოვარდა!
  ოლეგმა წამოიძახა:
  -კარგი მარადი გოგო!
  მარგარიტამ შიშველი ფეხით ესროლა ახალი მკვლელი ლიმონი და დაიკივლა:
  - ჩვენ მარადიული შვილები ვართ ირმის გზაზე!
  ტერმინატორმა ბიჭმა თავი დაუქნია და თვითონ განაგრძო ბრძოლა. ყველაფერი გეგმის მიხედვით მიდის. უფრო სწორად, ჯერ-ჯერობით კარგია. და ნაცისტები არ გაარღვიონ თავიანთ მხარეში.
  ასე რომ, რაც არ უნდა ეცადონ ნაცისტები, სინამდვილეში ისინი მხოლოდ საკუთარ სისხლს ახრჩობენ.
  და მათი ტანკები გადაიქცევა ჯართად! და რუსეთის დროშა ბრწყინავს პლანეტაზე!
  ოლეგ რიბაჩენკო დიდი ენერგიით მოქმედებს. შიშველი ფეხებით ისვრის ყუმბარებს და მღერის:
  - ჩვენ ყოველთვის გვექნება სიხარული,
  იქნება ნათელი ოცნება...
  და სილამაზე მოვა -
  აურზაური გაქრება!
  ბიჭი გენიოსი მოქმედებს აქტიურობით, რაც იზრდება გერმანელების გაბრაზების შემოდინების პროპორციულად.
  მარგარიტა მოქმედებს როგორც ნომერი მეორე. მაგრამ გოგონას შიშველი ფეხები უფრო და უფრო აქტიურად ისვრის ყუმბარებს.
  და ფაშისტები მის დარტყმას ექვემდებარებიან.
  ოლეგ რიბაჩენკოც ისვრის... მაგრამ მისი ფიქრები ჩქარობენ, აწმყოს უბრუნდებიან. რაც არის რეალობაში.
  სინამდვილეში, ბელორუსებს, როგორც ჩანს, აქვთ ყველაზე დიდი ტვინის მასა ევროპაში, მაგრამ ისინი თავს უფლებას აძლევენ, საყელოში ჩასვან და მოითმინონ ინდივიდის დიქტატურა.
  და მაინც პრეზიდენტი იქნებოდა რაღაც სუპერმენი! ასე რომ, ის არის კოლმეურნე, თანაც კანონიერი მამის გარეშე. და მიეცით მათ საშუალება, რომ ამდენი წლის განმავლობაში გიბიძგოთ.
  უფრო მეტიც, არიან ვიწრო აზროვნების ადამიანებიც, რომლებიც მას ხმას აძლევენ.
  დიახ, ოლეგ რიბაჩენკომ ჭკუაზეც კი განავითარა.
  მითხარით მეგობრებო რამდენ ხანს
  ხმა მამა კოლიას...
  დროა აირჩიო ოლეგი შენთვის -
  მეტი ფულის მისაღებად!
  დიახ, რა თქმა უნდა, ცვლილებებია საჭირო და რაც შეიძლება მალე. სინამდვილეში, სტაგნაცია სავსეა ცუდი შედეგებით.
  მეტიც, თავად ლუკაშენკომ არ იცის რა სურს. ხან მართალია, ხან მარცხნივ. ან მიდის კაპიტალიზმში, ან სოციალიზმში. და მას არ ჰყავს ნორმალური გუნდი. და არ არსებობს არც პარტია და არც იდეოლოგია. ასეთია ძალიან უღიმღამო და მოლაპარაკე პიროვნების კულტი. სტალინმა და ლენინმა მაინც იცოდნენ რა უნდოდათ! და ეს დიქტატორი? მან არც კი იცის, მარჯვენაა თუ მარცხენა!
  არა, იდეოლოგიისა და სტაბილური პარტიის გარეშე საზოგადოებაში სტაბილურობა არ იქნება.
  და ასევე წინსვლა!
  სტალინი, სამწუხაროდ, ტერორისა და ნგრევის სიმბოლოდ იქცა, კომუნიზმი ბოღმად აქცია.
  ოპტიმალური მთავრობა არ არსებობდა. ბრეჟნევის დროს კი სიგიჟე იყო - როგორ შეიძლებოდა ასეთი ადამიანი დაენიშნა სსრკ-ს მეთაურად. ახალგაზრდობაში კი ბრეჟნევი არ ჰგავდა ინტელექტუალს, მაგრამ სიბერეში ჩავარდა სიგიჟეში. და საერთოდ, სამწუხაროა, რომ სახელმწიფოს მეთაურმა ქაღალდის გარეშე ორი სიტყვა ვერ გააერთიანა. მაგრამ თქვენ უნდა შეგეძლოთ ამის გაკეთება!
  ოლეგ რიბაჩენკომ შიშველი ფეხით ესროლა სასიკვდილო ორმაგი ყუმბარა და მღეროდა:
  - ოღონდ იცხოვრე ისე, როგორც ადრე,
  მაგრამ იცხოვრე ბრეჟნევის მიხედვით!
  მუნჯი ვარ, მუნჯი, არ შემიძლია!
  და არ გაუშვათ ქარბუქი!
  მარგარიტამ ასაფეთქებელი პაკეტი შიშველი თითებით ესროლა. მან მიმოფანტა ნაცისტებს ტოტიდან შერხეული ვაშლებივით.
  გოგონა მღეროდა:
  - ვაშლის ხეები ყვავის,
  სოლოვიოვის ჰანგები...
  მოვალ შენთან -
  განმეორებები იქნება!
  გოგონამ ფართოდ და კაშკაშა გაიღიმა. მისი კბილები მარგალიტივითაა, ძალიან ანათებს.
  დიახ, ეს წყვილი კარგად იბრძვის.
  ოლეგ რიბაჩენკომ აიღო და იმღერა:
  - ჩვენი მუშტები ფოლადით,
  კლანჭებით, კბილებით და კბილებით...
  მათ ძალიან სურთ ნამდვილი ბრძოლა!
  და ისევ ტერმინატორი ბიჭი ძალიან ზუსტად ისვრის. და ნაცისტებისგან სისხლიანი წვეთები წვიმს.
  არა, წყალობა არ იქნება. მტრები დაიხრჩობენ.
  ამასობაში ნატაშა და მისი გუნდი სოხუმში იბრძვიან.
  ნაცისტები შტურმით შემოიჭრნენ სანაპიროზე. ბრძოლა, რა თქმა უნდა, ძალიან უთანასწოროა
  მაგრამ გოგოები. როცა ისინი თითქმის შიშვლები არიან, მშვენიერია!
  ნატაშამ შიშველი ფეხით ყუმბარა ესროლა, ათეული ფაშისტი მოთიშა და მღეროდა:
  - მსოფლიოს მომავალი ჩვენია,
  ჩვენ გოგოები ჯედაებს ვგავართ!
  ზოიამ ყუმბარაც შიშველი ფეხით გაისროლა. მან მიმოფანტა ნაცისტები და თავდაჯერებულად იკივლა:
  - მე ვარ ის, რაც ყველას საფლავში დამარხვა!
  შემდეგ ავრორა აანთებს. ასევე გოგონა, რომელიც, როდესაც ის ურტყამს, ეს სულაც არ არის ბუზის დარტყმა.
  წითურმა ეშმაკმა აიღო და ზუზუნა:
  - მე მელის ფერი ვარ და უდიდესი სილამაზის!
  და ისევ აიღებს ფეხშიშველს და გადააგდებს სიკვდილის საჩუქარს! ეს ნამდვილად ის გოგოა, რომელიც შენ გჭირდება.
  შემდეგ კი სვეტლანა გიჟდება! და გაფანტავს და გაანადგურებს ყველას, თითქოს მასში ეშმაკები შემოვიდნენ მთელი ჯოჯოხეთიდან.
  დიახ, აქაურ გოგოებს, რა თქმა უნდა, ისეთი შიშველი კბილები აქვთ, რომ უპრობლემოდ შეუძლიათ ნებისმიერი ყბის მოწყვეტა.
  და თუ საჭიროა, მაშინ ნახევარი თავი!
  ნატაშა მტერს ესვრის და ყვირის:
  - მე ისეთი მკაცრი მეომარი ვარ, რომ ხარიაც კი არ გამაწელავს! მე დავამტვრევ თავს!
  ზოიამ დამაჯერებლად დაადასტურა:
  - რქებს მეც დავამტვრევ!
  და გოგონას შიშველი ფეხი ყუმბარას ისვრის. და ორი ნაცისტური ტანკი შეეჯახება.
  და მერე ავრორა დაგიჯდება. და ისიც შიშველი ფეხით წამოიწყებს მკვლელობას.
  და იღრინდება:
  - დიდება სტალინს, გაბრძენდეს!
  ავრორა ნამდვილად ბოროტია. როგორია ორ ფრონტზე ბრძოლა? ყოველივე ამის შემდეგ, ეს რეალურად ნიშნავს თვითმკვლელობას.
  და რატომ მიიყვანა სტალინმა რუსეთი აქამდე?
  გოგონა კვლავ დაიწყებს სიკვდილის საჩუქარს შიშველი თითებით და ყვირილი:
  - დიდება ახალ ლიდერს!
  ხო, ასეა! სტალინს კი შუბლი აქვს დაბალი. და ეს დაბალი ინტელექტის ნიშანია.
  სვეტლანა თავს ესვრის. და შიშველი ფეხებით ისვრის ყუმბარას. ფანტავს მოწინააღმდეგეებს. ანადგურებს მათ და ყვირის:
  - დიდება რუს ღმერთებს!
  და ისევ შიშველი ქუსლი აგდებს რაღაც ძალიან დამღუპველს.
  აქაური გოგოები ისეთი კალიბრის არიან რომ კრაუტები არ წაიყვანენ.
  ოთხი გოგონა უზარმაზარი ძალაა. და რაც მთავარია, მხოლოდ ტრუსი ეცვათ.
  და ეს აძლევს მათ ბრძოლის კოლოსალურ უნარს.
  ნატაშა ისვრის. აფრიკელი მეომრები, თუნდაც ინდიელები და არაბები, ზვავივით მოძრაობენ.
  გერმანელები მათ ქვემეხის საკვებად იყენებენ. მისი გამოყენება ბრძოლებში ყოველგვარი სინანულისა და სინანულის გარეშე. და რა თქმა უნდა, ისინი იღებენ მას რიცხვებში.
  სოხუმი უკვე ხმელეთით არის მოწყვეტილი. და ეს ძალიან ცუდია. მალე ამოგვეწურება საბრძოლო მასალა და უკან დახევა მოგვიწევს.
  მაგრამ ჯერჯერობით გოგონებს მაინც არ სურთ დანებება. ისინი ოცნებობენ გამარჯვებაზე. მიუხედავად იმისა, რომ ძალები არათანაბარია. და მოსკოვი გარშემორტყმულია.
  ეს აწუხებს ნატაშას. შიშველი ფეხით ისვრის ყუმბარას. აცრემლებს მტრებს და მღერის:
  - თუ არის კაპიტალი!
  ზოიამ ასევე შიშველი ფეხით ესროლა ასაფეთქებელი პაკეტი და აკოცა:
  - რუსული მდინარე არ დაშრება!
  მან დაარტყა მტერს ყველა იარაღით, ხელნაკეთი უკუცემი იარაღით, სისასტიკით.
  და გაანადგურა რამდენიმე ტანკი...
  მაგრამ თავდასხმის თვითმფრინავი იწყებს ზემოდან დაჭერას.
  რა მოხდება, თუ ისინი რეაქტიულები არიან?
  ავრორამ სარაკეტო გამშვები ესროლა. დაეჯახა გერმანულ მანქანას. აიძულა მისი დაცემა.
  რის შემდეგაც წითურმა ურჩხულმა დაიყვირა:
  - კომუნიზმი საზღვრებს გარეშე!
  შემდეგ სვეტლანამ დაიწყო სროლა. და მოთიშა შავი მებრძოლები. შემდეგ კი ლიმონს შიშველი ფეხით ისვრის.
  და იღრინდება:
  - დიდება ახალ ღმერთებს!
  ნატაშამ მტერს ესროლა და შეჰკივლა:
  - რუს ღმერთებს!
  და მისი შიშველი ფეხის სროლიდან თვითმფრინავი ფეთქდება.
  ეს ტერმინატორის გოგოები არიან. თუ ისინი იბრძვიან, მაშინ ვერავინ გააკონტროლებს მათ.
  ზოია მტერს რაღაცას ისვრის, რაც ნებისმიერ ძალას კლავს. და რაღაც რაც ანადგურებს მტერს. და მეომარი, კბილებს აშორებს, ყვირის:
  - თვითმფრინავები კუბოსკენ!
  და შიშველი თითები კვლავ აგდებენ სიკვდილის საჩუქარს.
  შემდეგ კი ავრორა მტერს ლიმონს ესვრის. აიღებს და იღრინდება:
  - მომავალი ჩვენია!
  სვეტლანამ კბილებში გამოსცრა და თქვა:
  - კომუნიზმისთვის და ახალი მიღწევებისთვის!
  და ისევ შიშველი ფეხით ესროლა ყუმბარა. და ის მოკლავს ყველას. კარგად, თუ არა ყველა, მაშინ ზოგიერთი აუცილებლად.
  ნაცისტებმა დოქში შეაღწიეს. და ეს მათი პრობლემაა. აქ შეგიძლიათ იხილოთ Jagdtiger-ის თვითმავალი იარაღი. მოძველებული მანქანა, მაგრამ ძალიან სასიკვდილო. პიონერი ბიჭი მიცოცავს მისკენ. და ის ნაღმი სრიალებს.
  და თვითმავალი იარაღი ტრივიალურად ფეთქდება.
  ბიჭს ენა გამოჰყავს და მღერის:
  - დავლიოთ სამშობლოს, დავლიოთ სტალინს!
  დავლიოთ და ისევ დავასხათ!
  ჩვენ პიონერები მოვკლავთ ჰიტლერს!
  ფაშისტებმა გაიგეს. თუმცა წითელ არმიას უჭირს. ქალაქი გროზნო გარშემორტყმულია ნაცისტებით, მაგრამ ისინი მაინც იბრძვიან იქ. გოგოები აქაც საუკეთესოდ არიან.
  აქ თამარა იბრძვის. ის საცურაო კოსტიუმშია და ფეხშიშველი. და ამინდი ცხელია და გოგონა ამ გზით უფრო მოქნილი. ლამაზმანი ისვრის. შიშველი ფეხით ის ასაფეთქებელ პაკეტებს უშვებს ფაშისტებს და მღერის:
  - ჰიტლერი მალე მიიღებს ლურსმნებს თავის კუბოში,
  ეს ობობას დაემსგავსება, რომელიც ცეცხლში იწვის...
  დემონები გატანჯავთ ქვესკნელში -
  ვინც თაყვანს სცემდა სატანას!
  და ისევ, ძალიან მომაკვდინებელი ლიმონი დაფრინავს მზეთუნახავის შიშველი ქუსლიდან და ამსხვრევს ნაცისტებს.
  მარია სიცილით ამბობს:
  - ყუმბარები მოკლავენ!
  და თამარას მხარზე ურტყამს. ორი გოგონა იბრძვის, ზედ კი წითელი დროშა დგას, ტყვიებით გაჟღენთილი.
  გოგოები ფეხშიშველები და თითქმის ტანსაცმლის გარეშე არიან, მაგრამ საბჭოთა ქალაქის დათმობას არ აპირებენ.
  მარიამ მღეროდა მხიარული სიმღერა. და ამავდროულად ის უმოწყალოდ და მკვლელობით ისროლა;
   ბევრია დიდი ხალხი,
  რომელთა ღვაწლი საუკუნეების განმავლობაში ცოცხლობს, ბევრია დიდი სახელი, რომელსაც უკვდავს უწოდებენ.
  
  ბევრმა ზღაპრის გმირმა შეინარჩუნა ეპოსის მელოდია, მაგრამ ყველაზე მარტივი ყველა გმირი და ჩვენთვის ძვირფასი ერთია.
  
  ბავშვობა მთებს შორის გაატარა, ჩიტების ფრენას უყურებდა, მთებიდან მემკვიდრეობით მიიღო არწივის ფრთების სილამაზე.
  
  მისმა სახელმა ჭექა-ქუხილით გადაიარა ოკეანე და ახლო და ნაცნობი გახდა ყველა ქვეყნის პროლეტარებისთვის.
  
  ჩინეთის მატერიკზე, ყველასთვის ძვირფასო, ეს სახელი აცხადებს ფანზამს - მშვიდობას, დასასრულს - სასახლეებს.
  
  სტალინი არის ბედნიერების დროშა, კაცობრიობის გარიჟრაჟი! იცოცხლოს საყვარელმა სტალინმა მრავალი, მრავალი წელი!
  გოგოები კარგად მღეროდნენ. ვერონიკა და ვიქტორია შეუერთდნენ მარიას და თამარას.
  ოთხივე ლამაზმანი გარშემორტყმულია, მაგრამ როგორ იბრძვიან.
  აქ მარია შიშველი ფეხით ისვრის ყუმბარას და ჩამოაგდებს გერმანულ თავდასხმის თვითმფრინავს. და მზეთუნახავი ღრიალებს:
  - დიდება ჩვენს წვეულებას!
  ვერონიკა ასევე შიშველი ფეხით აგზავნის სიკვდილს და HE-162 ჩამოაგდეს. და მეომარი ყვირის:
  - დიდება დიდებაზე მაღალია!
  . თავი No6
  ვიქტორია, ისროდა მოწინააღმდეგეებს და ისროლა, იღიმება:
  - კომუნიზმის მომავალი ხარჯებისთვის!
  და ოთხი ლამაზმანი, თითქმის შიშველი და ფეხშიშველი, იცინის.
  ასეთი არწივის გოგოები არიან უმაღლესი დონის.
  მირაბელა და ანასტასია ცაში იბრძვიან. და ფაშისტებსაც ურეცხავენ ტვინს.
  მირაბელა ღიმილით წერს ტვიტერს:
  ყველაფერი კარგად იქნება მსოფლიოში,
  გიყვარდეს სამშობლო ვნებიანად!
  და ისევ, შიშველი თითებით, ღია ფანჯრიდან ლიმონს აგდებდა. და ის წყევლას დააყენებს ფაშისტებს. კიდევ ერთი დარტყმული მანქანა ვარდება.
  ეს არის ხრიკი - თქვენ უნდა დაარტყოთ მას ასე.
  ანასტასია სიცილით ამბობს:
  - ლენინი შეგაქებდა!
  მირაბელამ ერთი აფეთქებით ჩამოაგდო რამდენიმე გერმანული მანქანა და შენიშნა:
  - სტალინიც, უეჭველად!
  ანასტასიამ სამი ნაცისტური თვითმფრინავი ჩამოაგდო და დაადასტურა:
  - ყოველგვარი ეჭვის გარეშე!
  გოგოები ძალიან მაგრები არიან. და რაც მთავარია ლამაზი. აქვთ სითბოს და ამავდროულად ცივი გაანგარიშება.
  მირაბელა, რომელმაც სხვა თვითმფრინავი ჩამოაგდო, შენიშნა:
  - ჩვენს სამყაროში ყველაფერი შედარებითია...
  ანასტასიამ ჩაიცინა და გაბრაზებულმა ჩაილაპარაკა:
  - ზედმეტი ფილოსოფიის გარეშე!
  მან ასევე გააღო ფანჯარა და შიშველი ფეხით ესროლა ყუმბარა. ამჯერად ME-262 აფეთქდა.
  მირაბელამ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია.
  - მშვენივრად გააკეთე!
  ანასტასიამ კბილებში გამოსცრა და დაამატა:
  - მე რაც გავაკეთე!
  და ორივე მეომარი სიცილი აუტყდა. და ერთმანეთს თვალებს უკრავენ.
  დიახ, გმირობა შთამბეჭდავია.
  1946 წლის ზაფხულში ვოლგაზე მდებარე ქალაქისთვის სასტიკი ბრძოლები დაიწყო. ქალთა სნაიპერულმა ბატალიონმა კაპიტან ალენა ოგურცოვას მეთაურობით თავდაცვითი პოზიცია დაიკავა ვოლოდარსკის ქუჩაზე მდებარე ნანგრევებში. ნანგრევების მიღმა იმალებოდნენ ტყვიამფრქვევებითა და თოფიანი გოგონები, ყუმბარების შეკვრებით მიბმული.
  თავად ალენას შიშველ ტანზე ლაქებიანი ტუნიკა, მოკლე შარვალი და ფეხშიშველი აცვია. ლამაზი და კოხტა გოგონა, ძლიერი თეძოებით, წვრილი წელით და მოკლე ბობ თმის შეჭრათ. სახე ძალიან გამომხატველია, მამაკაცური ნიკაპით და ფართოდ ჩასმული ლურჯი თვალებით. ყავისფერი თმა მტვრისგან ნაცრისფერი გახდა, მაღალი მკერდი, მძიმე გამოხედვა. კაპიტანი ალენა ორ წელზე მეტია იბრძვის და ახალგაზრდობის მიუხედავად ბევრი უნახავს. გოგონას ფეხები დაფარულია აბრაზიებით და სისხლჩაქცევებით. გოგონასთვის უფრო ადვილია ფეხშიშველი გადაადგილება, ვიდრე უხეში და მოუხერხებელი ჩექმებით.
  შიშველი ძირი გრძნობს ნიადაგის უმცირეს ვიბრაციას, აფრთხილებს მაღაროს სიახლოვეს და თავად დედა მიწა მატებს გამძლეობას. გოგონას ფეხები, ერთი მხრივ, გაუხეშდა და არ ეშინია ცხელი ლითონის, ან ნანგრევების მკვეთრი ნანგრევების, მაგრამ, მეორე მხრივ, მათ არ დაუკარგავთ მგრძნობელობა და მოქნილობა, რაც აფრთხილებს მოძრაობის ღრიალის მეშვეობით. ტანკები.
  ტკბილ ალენკას ხელში ყუმბარა უჭირავს აფეთქების პაკეტით. თქვენ უნდა მიიძროთ შესანიშნავი გერმანული ლომის ტანკს, რომელიც ქუჩებს ტყვიამფრქვევებით ასხურებს.
  მარია მის გვერდით მიიწევს. ასევე ფეხშიშველი, როგორც ბატალიონის ყველა გოგო, ისინიც ჩექმები ეცვათ, თავიანთ მეთაურს ბაძავდნენ. მისი მტვრიანი ძირები იკვეთება, როცა გოგონა ოთხზე ცოცავს. მარიას ყვითელი თმა ჭუჭყიანი და გრძელი... ოდნავ ხვეული. გოგონა თავად არის გამხდარი, გამხდარი და დაბალი. შეიძლება ის გოგოშიც კი შეცდეს, ვიწრო მხრებით და ერთი შეხედვით დიდი თავით.
  მაგრამ მარიამ უკვე ბევრი განიცადა. მან მოახერხა ფაშისტური ტყვეობის მონახულება, სასტიკი წამების გადარჩენა და მაღაროები, საიდანაც რაღაც გაუგებარი სასწაულით მოახერხა თავის დაღწევა. მაგრამ მისი ბავშვური, ნაზი სახის შეხედვით ვერასოდეს გაიგებთ, რომ ქუსლებზე რეზინის ჯოხებით ურტყამდნენ და სხეულში ელექტრო დენი გაუშვეს.
  მარია ისვრის... მესამე რაიხის ჯარისკაცი, ამ შემთხვევაში არაბი, მკვდარი ვარდება, ქვიშასა და ნანგრევებს ურტყამს.
  ალენკა ყუმბარების გროვას ნაგვის გროვის ქვეშ აცურებს. ახლა აქ ოთხმოცდაათ ტონიანი "ლომი" დაცოცავს და ააფეთქებს. გოგონას ცისფერი თვალები საფირონებივით ანათებს რუჯის და მტვრისგან ჩაბნელებულ სახეზე.
  გამოცდილება ვარაუდობს, რომ კარგად დაცული ტანკი ახლა შეიცვლის პოზიციას. "ლომს" აქვს 100 მმ გვერდითი ჯავშანი, თანაც კუთხით. ოცდათოთხმეტი ვერ შეაღწევს მას, მხოლოდ მძიმე კევეშკებს აქვთ შანსი. მაგრამ ქიაყელები არის მიზანი. მთავარია მანქანას გადაადგილება ჩამოერთვას...
  ანიუტა ტყვიამფრქვევიდან აფეთქებს... ეცემა უცნობი ეროვნების ჯარისკაცი. გერმანელებმა, რომლებმაც დაიპყრეს აღმოსავლეთ ნახევარსფეროს უმეტესი ნაწილი, აფასებენ არიელთა სისხლს და ბრძოლაში აგდებენ კოლონიალურ ჯარებს: არაბებს, აფრიკელებს, ინდიელებს, სხვადასხვა აზიელებს და ევროპელებს. იმატა პოლონელებმაც - რომლებსაც აკვანიდან ასწავლიდნენ ბოლშევიკური რუსეთის სიძულვილს. აქ იბრძვიან უკრაინელი ნაციონალისტები, დონ კაზაკები, ჩეჩნები და მთელი კავკასიური კაგანატი. ჰიტლერმა აღზარდა მთელი ინტერნაციონალი.
  ბევრი მტერია...
  ანიუტა ოსტატურად ერიდება ავტომატის სროლას. ტყვიამ კინაღამ გაიჭრა გოგონას მტვრისგან გაშავებული მრგვალი ქუსლი. მშვენიერმა კაპიტანმა ჩხუბიც კი იგრძნო, თუ როგორ მიფრინავდა დიდი კალიბრის საჩუქარი. გოგონამ თავი გადააჯვარედინა და ჩურჩულებდა:
  "ტყვიაც კი ვერ შეგვაჩერებს!"
  მარია უპასუხებს... კიდევ ერთი გოგონა, ალა, ძალიან წითური, საშუალო სიმაღლის და დაკუნთულია, მიუხედავად მწირი რაციონისა. ის ასევე ძალიან ლამაზი გოგოა, მდიდრული თეძოებით, დაჭიმული წელით, არაქალად განიერი მხრებით და მაღალი მკერდით.
  ალა მხოლოდ შორტით იბრძვის, მისი ტუნიკა ნამსხვრევებად დაიშალა და მტვერად დაიმსხვრა, ხოლო ვოლგაზე ახალი უნიფორმები არ არის მოწოდებული. ღმერთმა ქნას, რომ კიდევ ცოტაოდენი საბრძოლო მასალა და ცოტა საკვები გადავიტანოთ დაქანცულ საბჭოთა ჯარებს.
  ასე რომ, ალა თითქმის შიშველია, მისი ფეხები დაკაწრულია, განსაკუთრებით მუხლები. შრაპნელი მოხვდა მარჯვენა ფეხის ძირში, მტკივა და მიჭირს სიარული.
  წითური, მტვრიანი, თითქმის შიშველი ალა ლამაზ, მაგრამ ამავდროულად მკაცრ სახეს ატრიალებს. გოგონა, ისვრის, ამბობს:
  - უფალი ჩვენზე მაღლაა, მოსკოვი და სტალინი!
  და ის წყვეტს თავდამსხმელ ნაცისტებს, ძლივს აქვს დრო უკან დასაბრუნებლად.
  ნანგრევები და ვიწრო ქუჩები ართულებს გერმანული ტანკების შემობრუნებას. თითქმის ორას ტონა "მაუზებს" საერთოდ ვერ გადის...
  როგორც ანიუტა მოელოდა, "ლომმა" ცოტა მანქანით გაიარა და ნაგვის გროვაში შევარდა. იყო აფეთქება. მუხლუხა აფეთქდა და დაზიანებული ლილვაკი წყვილი გაფრინდა.
  დაჭრილი ტანკი გაჩერდა და ლულიდან ჭურვი ამოვარდა...
  სადღაც შორს ღრიალებდა, ნანგრევებად ქრებოდა. ანიუტამ გველივით ჩაიკრა:
  - ეს ჩემი გაანგარიშებაა! გაიხსნა ანგარიში...
  გოგონას კაპიტანი იძულებულია ისევ გაძვრეს. გერმანელები და მათი თანამგზავრები ვერ გამოიყენებენ თავიანთ ტექნიკურ უპირატესობას ნანგრევებში. ჯიუტი ჰიტლერის წყალობით მესამე რაიხის ურდოები საკმაოდ დიდ და კარგად გამაგრებულ ქალაქში პოზიციურ ბრძოლებში ჩაიძირნენ.
  მარია ყუმბარას ისვრის. აიძულებს დარტყმულ გერმანელებს ან არაბებს სალტოს გაკეთება, გადაბრუნება. ჰიტლერს ერთ-ერთ მებრძოლს ხელი მოწყვეტილი აქვს და მასზე კომპასიანი ინგლისური საათი ეკიდა.
  მარია ღიმილით ამბობს:
  - რასაც კომპასი გიჩვენებს, არის გზა ჯოჯოხეთისაკენ!
  და მშვენიერი გოგონა მტვრიანი ქუსლიდან აშორებს ჩარჩენილ კერამიკის ნაჭერს.
  ალა ასევე იძვრის მტვერს მტკიცე, სავსე მკერდიდან. ძუძუები თითქმის შავია ჭუჭყისა და ქავილისგან. შეეცადეთ დაიბანოთ თავი. ისევ უნდა დაიმარხო, როცა გერმანული ავტომატები ისვრიან. და დაცოცავ მუცელზე.
  გოგონათა ბატალიონი თავის პოზიციას იკავებს, თუმცა არის დაბომბვა. და მძიმე ჭურვები აფეთქდება და ციდან ბომბები ცვივა... მაგრამ საბჭოთა გმირების გამბედაობას არაფერი დაარღვევს.
  ანიუტა ხედავს, რომ პანტერა მიცოცავს. ისე, ეს ტანკი აღარ არის ისეთი საშინელი.
  შეგიძლიათ დაარტყით გვერდში. ჩაიცინა გოგონამ და მტვერი გადააფურთხა, რომელიც მოხდენილ პირში ცვიოდა. ხელში აიღო ყუმბარა, აფეთქებული პაკეტით. შეუმჩნევლად უნდა იძროდე. მაგრამ ირგვლივ იმდენი კვამლი დგას.
  ანიუტამ ზევით ასვლა დაიწყო, დრენაჟზე შიშველი თითებითა და იდაყვებით დაეყრდნო. ის კატას დაემსგავსა, რომელიც თაგვს თვალყურს ადევნებს. გოგონას გაახსენდა ომი ორმოცდაერთი წლის იმ საშინელი ზაფხულიდან, როდესაც ვერმახტი მოღალატურად შეიჭრა სსრკ-ს უზარმაზარ ტერიტორიებზე. გოგონას, თითქმის გოგოს, შეეშინდა? თავიდან კი, მაგრამ მერე ეჩვევი. თქვენ უკვე აღიქვამთ ჭურვების მუდმივ აფეთქებას, როგორც ჩვეულებრივ ხმაურს.
  ახლა კი ძალიან ახლოს აფეთქდა. გოგონა მუცელზე ურტყამს. ზემოდან ფრაგმენტები ველური ფუტკრების ფარავით დაფრინავენ. ანიუტა გაბზარული ტუჩებით ჩურჩულებს:
  - სამართლიანობის სახელით, უფალო!
  გოგონა აჩქარებს სეირნობას და ისვრის ყუმბარას თანდართული ასაფეთქებელი პაკეტით. საჩუქარი რკალში დაფრინავს. ისმის აფეთქება და ვეფხისტყაოსნის თხელი გვერდითი ჯავშანი თმობს. გერმანული ტანკი იწყებს წვას და საბრძოლო ნაკრები აფეთქდება.
  ანიუტა ღიმილით ჩურჩულებს:
  - გმადლობთ, ყოვლისშემძლე იესო! მე მხოლოდ შენი მჯერა! მარტო შენ ვლოცულობ!
  პანტერა განადგურებულია. მოწყვეტილი გრძელი ღერო ნანგრევებშია ჩაფლული. შუბლის ჯავშანი, რომელიც გამოყოფილია გვერდითი ჯავშნისაგან, სკუპს წააგავს.
  ანიუტა, რომლის თვალები სიმინდისავით ანათებს სახეზე მტვრისგან და რუჯისგან, ამბობს:
  - რაც მეტი მუხა ჰყავს მტერს, მით უფრო ძლიერია ჩვენი თავდაცვა!
  ალა ძალიან სექსუალურია შავ ტრუსებში და შიშველ, მტვრიან, ძლიერ სხეულში. გოგონა ძალიან ჭკვიანია. მას შეუძლია შუშის ნამსხვრევები შიშველი თითებით გადააგდოს.
  ახლა კი მტვრის ფენით დაფარული მოხდენილი ფეხით ბასრი ნივთი ესროლა. და ის პირდაპირ ყელში ჩაარტყა ფაშისტს. ლამაზმა ალა ყვიროდა:
  -მე კი სექსსიმბოლო ვარ და სიკვდილის სიმბოლო!
  ამის შემდეგ გოგონა ისევ ცოცავდა და ისროდა. ანიუტამაც გაისროლა.
  მშვენიერმა კაპიტანმა, რომელმაც ფაშისტი მოჭრა, ტვიტერში დაწერა:
  - ცხოვრება ჯაჭვია, წვრილმანები კი რგოლი...
  მარიამ გაისროლა, ფრიცს თავი მოჭრა და დაამატა:
  - შეუძლებელია ლინკს მნიშვნელობა არ მიენიჭოს!
  ანიუტამ, ისევ ზუსტად ისროდა, აკოცა:
  - მაგრამ წვრილმანებზე ვერ შეჩერდები...
  მარიამმა თითქოს გასროლა დაამატა:
  - თორემ ჯაჭვი შემოგარტყამს!
  კიდევ ერთმა გოგონამ, მატრიონამ, ასევე ძალიან ლამაზმა, პიონერ სერიოჟკასთან ერთად, მოამზადა ნაღმი მავთულზე. ორივემ აიძულა... ეშმაკური ბუგერი ჩაეშვა Tiger-2 მუხლუხოში. და როგორ აფეთქდება ეს გრძელლული გერმანული მანქანა.
  ქერა ბიჭმა სერგეიმ წამოიძახა:
  - ჩვენი რუსეთი, შენთვის პარაშა!
  და ძლივს მოასწრო გადახტომა, ჩამოვარდნილი სახურავიდან აციმციმდა შავი, ჩამოგდებული ქუსლები.
  მატრიონამ ბიჭს კისერზე ხელი მოხვია და თქვა:
  - Შენ ხარ ძალიან ჭკვიანი!
  პიონერმა გეზი ფრონტისკენ აიღო და ქალთა ბატალიონს შეუერთდა. ბიჭი კი ძალიან გამომგონებელია. მაგალითად, მან შექმნა თვითმფრინავები ფაშისტური თავდასხმის თვითმფრინავების ჩამოგდებისთვის. როდესაც Focke-Wulfs, ანუ TA-152-ები ამოდიან, წარმოუდგენლად ყრუ ღრიალი ისმის.
  გერმანელები ურტყამს ვაგნერის სიმფონიის თანხლებით. ასეთი დიდებული მელოდია.
  მატრიონა გაღიზიანებით ამბობს:
  - მაინც ცდილობენ ჩვენს შეშინებას!
  პიონერი ბიჭი პათოსით მღეროდა:
  - რუს მეომარს არ ეშინია სიკვდილის,
  ვარსკვლავური ცის ქვეშ სიკვდილი არ წაგვიყვანს!
  ის მძიმედ იბრძვის წმინდა რუსეთისთვის,
  მე დავტვირთე ძლევამოსილი ავტომატი!
  მატრიონა, მაღალი, დაკუნთული გოგონა, ფართო თეძოებით და მხრებით, ტიპიური გლეხი ქალია. ბრძოლების დროს ტანსაცმელი ნაგლეჯად იყო გახლეჩილი, ძლიერი ფეხები შიშველი ჰქონდა, თმა ორ ნაწნავად იყო შეკრული და ძალიან მტვრიანი.
  სერიოჟკა მხოლოდ თერთმეტი წლისაა, არასრულფასოვანი კვებისგან გამხდარი, ნაკაწრი და ჭუჭყიანი ბიჭი, მხოლოდ შორტები ეცვა. ბიჭის ბუნებრივად თეთრი თმა ნაცრისფერი გახდა და მისი ნეკნები ჩანს თხელი, გარუჯული და ჭუჭყიანი კანიდან. ფეხები საშინლად მქონდა მოტეხილი და დამწვრობით, სისხლჩაქცევებით და ბუშტუკებით იყო დაფარული. მართალია, ბედმა დაიცვა ბავშვი სერიოზული ტრავმებისგან.
  მასთან შედარებით მატრიონა დიდი და მსუქანი ჩანს, თუმცა გოგონა სულაც არ არის მსუქანი, მაგრამ ძლიერი, გაწვრთნილი ხორცით ძვლებზე. უფრო მეტიც, შიმშილი საერთოდ არ იმოქმედებდა მის ლამაზსა და დიდ ფიგურაზე.
  გოგონა მძიმე ტანკსაწინააღმდეგო თოფს ისვრის. თქვენ არ შეგიძლიათ შეაღწიოთ გერმანულ მანქანებში თავდაყირა, მაგრამ არსებობს შანსი, რომ მოხვდეთ ტრასებზე.
  და მძიმე "ლევმა", რომელმაც მიიღო შასისში მძიმე ასაფეთქებელი ნივთიერება, დაიწყო კვამლის აფეთქება, როგორც მძიმე მწეველი.
  სერიოჟკა სარკასტულად მღეროდა:
  - სნეულმა ფრიცმა დაუფიქრებლად მოუკიდა სიგარეტს შესასვლელთან! ის, რა თქმა უნდა, დიდ უბედურებაში ჩავარდა!
  მატრიონა, მოციმციმე დაკუნთული, გარუჯული ხბოები, ცეკვავდა შიშველი, ლამაზი ფეხებით. გოგონა მღეროდა:
  - ხატიდან რუსი წმინდანების სახეები აციმციმებს... ღმერთმა ქნას, ათასი კრაუტი მაინც მოკლა! და თუ ვინმე ფაშისტებზე მეტად ზუზუნებს, ამის გამო არავინ დამიჯერეთ!
  შემდეგ მან გადატენა ტანკსაწინააღმდეგო თოფი და ისევ გაისროლა. გერმანელმა გადამზიდველმა კვლავ გამოუშვა კვამლის ნაკადი.
  გოგონების ბატალიონმა მნიშვნელოვანი ზიანი მიაყენა კრაუტებს. მაგრამ მან თავად განიცადა ზარალი. ერთი გოგონა განახევრდა და მტვრის მიუხედავად სახე ისე გაუფერმდა.
  სტალინგრადის უმეტესი ნაწილი უკვე აიღეს ნაცისტებმა, მაგრამ რაც დარჩა ქალაქიდან არ სურს დანებება და დანებება.
  ანიუტა ამასობაში ვეფხვის გარღვევას ცდილობს. ძლიერ გერმანულ მანქანას ყუმბარა გვერდში მოხვდა, მაგრამ არ დანებებულა. ტრიალდება ქვემეხის გასასროლად. გოგონამ მიწაში და ნანგრევებში უნდა ჩაფლოს, რომ გამოშვებული საჩუქარი აფეთქების ტალღამ არ დაამსხვრიოს.
  ანიუტა ჩუმად ჩურჩულებს:
  - დედა, მამა, ბოდიში!
  მარიამ ვეფხვს ყუმბარა ესროლა, რომელიც შუბლზე აფეთქდა. გოგონამ ჩაისისინა:
  - იმის შესახებ, რომ სინათლე ზამთარში გაზაფხულზე სწავლებაა... გამონაკლისის გარეშე ვიმეორებ, რომ ჰიტლერი მავნებელი ნაძირალაა!
  ალა, რომელმაც დაარღვია ფაშისტების მიზანი და ააფეთქა მათ ცეცხლის აფეთქება, ჩაილაპარაკა:
  - კუბოში, ახლავე დავინახე ფიურერი! და საწყალ კაცს პირდაპირ თვალებში დაარტყა!
  წითურმა გოგონამ, ფაქტობრივად, შიშველი თითებით ტანკში ყუმბარა ჩააგდო. ლულას მოხვდა... აფეთქება მოჰყვა და ვეფხვის ლულა დამახინჯდა.
  მშიშარა გერმანელმა აიღო და უკან დაიხია.
  ანიუტამ ნესტოებით ატირდა:
  -ჩვენი შენსას არ დათმობს!
  მარიამ ჰიტლერის დაქირავებული ტყვიით მოჭრა და მღეროდა:
  - მაგრამ ბოროტმოქმედი არ ხუმრობს! ხელებს, ფეხებს, რუსულ თოკებს ახვევს! კბილებს ძირს გულში... სვამს სამშობლოს ძირს!
  ანიუტამ ჩაიცინა და ყეფა:
  - ველურად ყვირის ფიურერი, თავს იძაბავს!
  მარიამ გაისროლა და დაამატა:
  - აბა, სიკვდილი აფუჭებს და ღრიალებს!
  ახლა კიდევ უფრო საშიში "შტუმრტიგერი" გამოჩნდა. ის ანადგურებს მთელ შენობებს და ბუნკერებს. უფრო მეტიც, ის არ უახლოვდება საბჭოთა ჯარების პოზიციებს. მანქანას გერმანელი ტყვიამფრქვევები ფარავს.
  ანიუტა ხედავს, რომ შეუძლებელია კრაუტის პოზიციებთან მიახლოება. მაგრამ ცაში ფოკ-ვულფები არიან. ერთ-ერთი ასეთი მანქანა საბჭოთა პოზიციებთან უფრო ახლოს მიფრინავს. გოგოებმა მას ცეცხლი გაუხსნეს.
  ალა ისვრის ყუმბარას და გაბრაზებული ამბობს:
  - ღრმა სიკვდილში პატიება არ არის!
  რის შემდეგაც გოგონა ტყვიამფრქვევიდან ისვრის აფეთქებას. სწრაფად ბრუნავს უკან. შედარებით ახალი გერმანული ტანკი "პანტერა"-2 პატარა კოშკით და ქვედა სილუეტით სწრაფად უახლოვდება.
  რამდენიმე გოგონა გერმანულ მანქანას ყუმბარებს ესვრის. იგი, საჩუქრების მიღების შემდეგ, იყინება და ვერ ახერხებს შემობრუნებას.
  ალა უსტვენდა და იღრიალა:
  - ეს ახალი თავდასხმაა! ყბებს დავგლეჯთ!
  პანტერა 2 იღრიალა და გაისროლა თავისი უფრო ძლიერი იარაღი.
  ცეცხლის სვეტმა გაყო ჰაერი და მყისიერად გაათბო და ელექტრიფიცირა ატმოსფერო.
  ალამ ჩაიცინა, ჭურვები ნახევრად შიშველ გოგონას გადაურბინა. უსირცხვილო წითურმა წელზე მოხვია და დაწერა:
  - და ნიუტონმა დაამარცხა მტრები, ჩამოაგდო უღელი ტახტიდან! მან თავისი ნიუტონის კანონი ფრიცს გამოუცხადა!
  სტალინგრადი მთლიანად ცეცხლში იყო მოცული, როცა ცეცხლის ენები თითქოს ცოცავდნენ ცას და იასამნისფერი, ნარინჯისფერი და ალისფერი ნაპერწკლები ცვიოდა! და ყოველი ნაპერწკალი ჯოჯოხეთური ციხესიმაგრიდან გამოქცეულ მოჩვენებას ჰგავს.
  ანიუტამ, რომელმაც ჩამოაგდო გერმანელი მებრძოლი, ცისფერი თვალები ააფეთქა და მღეროდა:
  - რატომ წუწუნებ, სულელო ბებერო? დამიჯერე, უბრალოდ გიჟი ტირის შენზე!
  მარია სკანდირებდა ნაცისტებზე სროლისას:
  - რა სასიამოვნოა ბალახზე დაწოლა და კრაუტებს თავში დარტყმა! მიეცით ფიურერს ნაყენი და ესროლე ტყვიები ავტომატიდან!
  გოგონამ ველურად ჩაიცინა და მუცლიდან ზურგზე გადავიდა. ფეხებიანი ველოსიპედი გავაკეთე. ყუმბარა აფრინდა. მფრინავმა Focke-Wulf-მა მუცლის ქვეშ ნამსხვრევები მიიღო და სწრაფად ავიდა მაღლა. აშკარად მკვეთრმა ფრაგმენტებმა დააზიანა. ფაშისტურ არსებას ცეცხლი გაუჩნდა და გატეხილი ფრთების ნატეხების დაკარგვა დაიწყო.
  ანიუტამ დაინახა, თუ როგორ კარგავდა ფოკე სიმაღლეს, დაიყვირა:
  - ეს სემაფორია! ბორტზე ნაჯახია ჩამოკიდებული!
  გერმანული თვითმფრინავი აფეთქდა და ნამსხვრევები ცის ყველა შორეულ კუთხეში მიმოფანტა. და სად წავიდა ფაშისტური ტუზი? ბოლო შემობრუნება გავაკეთე. ჯალათი წავიდა განადგურებაში და არა მფრინავი!
  მარიამ დაიცინა, მტვერი დაფანტა და თქვა:
  - Ყოფნა არ ყოფნა? ეს არ არის კითხვა!
  ალამ ისევ ესროლა შუშის ნაჭერი ფეხით, ისე რომ ფრიცს თვალში მოხვდა და თავის უკანა მხრიდან გამოვიდა:
  - მე სატანკო არმადა ვარ! და თქვენ გჭირდებათ მკურნალობა!
  გერმანელები და მათი თანამგზავრები ცდილობდნენ წინსვლას და ყუმბარებს უყრიდნენ მათ წინ. გოგოების წინააღმდეგ ასეთი ტაქტიკა არ გამოდგება. ასე რომ, სერიოჟკამ განალაგა კატაპულტი და როგორ დაარტყა მტერს საპასუხოდ.
  პიონერმა ბიჭმა იღრიალა:
  - სანტა კლაუსი ჰიტლერს ყბებს აშორებს!
  კატაპულტის მუხტმა, რომელიც ფაშისტების ბრბოს ჭრიდა, გამოიწვია მათი დაშორება და ამავე დროს ჰაერში გადატრიალება. ფრიცები დაეცა და კედლების ნანგრევებს დაეჯახა.
  ტანკი Tiger-2, რომელმაც წონასწორობა დაკარგა, შეეჯახა ლომს. ეჰ, ლევა, სად არის შენი საშინელი სახელი?
  ანიუტამ გაიცინა და უპასუხა:
  - კარგი, სერიოჟკა მშვენიერია!
  ბიჭმა აგრესიულად ყეფა:
  - პიონერი ყოველთვის მზადაა!
  გოგონამ კაპიტანმა ისევ ლურსმანი დაიწყო. და მატრიონამ სერიოჟკას ვიწრო ფეხზე აკოცა, რა ძნელია! გასაკვირი არ არის, რომ ბიჭს არ ეშინია ხანძრის გაქცევა.
  მარია გალობდა და თქვა:
  - ახალგაზრდობა კარგია - სიბერე ცუდია!
  ალა, ეს მხიარული წითური, დათანხმდა:
  - სიბერეზე უარესი არაფერია! ეს მართლაც ყველაზე ამაზრზენი მდგომარეობაა!
  და გოგონამ შეასრულა ნახტომი. წამიერად წარმოიდგინა ამაზრზენი ბებიები. არა, მოხუც ქალს გოგოს ვერ შეადარებ. და რა სილამაზეა სუსტ სხეულებში.
  ალამ აიღო და იმღერა:
  - წლიდან წლამდე მიედინება ქარავანივით,
  მოხუცი ქალი ნაღმტყორცნებში ხეთქავს ჰენას...
  და რაც შეეხება ჩემს სუსტ ფიგურას?
  არ მესმის, როგორ გაქრა ჩემი ახალგაზრდობა!
  ანიუტამ თვალები აატრიალა, გერმანელი საზარდულის არეში დარტყმით დაარტყა და შენიშნა:
  -არა! ომში მაინც არის ასეთი ხიბლი - დარჩე სამუდამოდ ახალგაზრდა! ყოველთვის მთვრალი!
  მატრიონამ კატაპულტაში ახალი მუხტი ჩადო. ეს არის რაღაც კარგი ნაღმტყორცნების მსგავსი. გოგონამ ჩაისისინა:
  - არ გაიარო, მაგრამ გაიარე!
  სერიოჟკამ თავისი გამხდარი, მაგრამ მოხერხებული ფეხით აირია და ყეფა:
  -ფრიცამ სახე!
  ყუმბარა კი, აფეთქების პაკეტთან ერთად, მთელი სისწრაფით გაფრინდა ნაცისტების პოზიციებზე.
  დიახ, სტალინგრადი მათ არ მიუციათ. თავდასხმა ივნისის ბოლოდან სამი თვეა გრძელდება, მაგრამ ქალაქი არ აიღეს. ნაცისტებმა წარმატებას მიაღწიეს ფრონტის სხვა სექტორებში, მაგრამ არა ამაში.
  ანიუტამ ისროლა პისტოლეტი და იღრიალა:
  - ყველაფერი შეუძლებელია, შესაძლებელია... არ არის საჭირო სამყარო ძალიან გაართულო!
  და მოტოციკლის ბენზინის ავზს დაეჯახა. მანქანა აფეთქდა და ცეცხლოვანმა ქარმა გაანათა კვამლისფერი პეიზაჟი. გერმანელი კი ცეცხლოვანმა თათმა გაანადგურა.
  გოგონას კაპიტანმა შესძახა:
  - მე მიყვარს ბოროტების მოკვლა! და ეს არის უმაღლესი სიკეთე!
  მარიამ გერმანელებს ცეცხლის აფეთქება დაარტყა და ატყდა:
  - მოდი, მაყვალი ვითამაშოთ!
  ალამ ცეცხლი გახსნა, უფრო სწორად. შუბით დაფარულ ნანგრევებზე რამდენიმე შავკანიანი დარჩა:
  - მოკალი მტერი! - ჩაიჩურჩულა გოგონამ.
  მარია მხიარულად მღეროდა:
  - ჰიტლერი ტუჩსაცხით რომ დახატე, მაინსტეინი თმის ლაქით, პრინცესას ტყვეობაში ჩაგაგლიჯავ, შენი ერთგული ძაღლი დაგღეჭავს!
  ანიუტა, გასროლით, აჩურჩულა:
  - ამ საღამოს თავი ჩამოვიხრჩოთ, ადოლფ... თავი დაანებე სისულელეს! მოდი საღამოს, იფრინე გირფალკონივით - ნაცისტებს მაგრად რომ გაუსწორო!
  მარიამ გაბრაზებულმა თქვა და ჩაფხუტი ჩამოაგდო ქარიშხლის თავზე:
  - Ჩვენ შეგვიძლია! და ჩვენ გავაკეთებთ!
  ლენინის ბატალიონის გოგონებმა შეაჩერეს უცხო ჯარის წინსვლა. ფრიცმა წინ წაიწია, სიტყვასიტყვით დაფარა სივრცე გვამებით. ლომის ტანკმაც, რომელზეც იმედები იყო ამყარებული, ასევე არ უშველა. აქ არის ავტომობილის მოდიფიკაცია 150 მმ ქვემეხით.
  ალა აკაკუნებს შიშველ ძუძუზე მიკრულ ქვას. გოგონას ისეთი ლამაზი და სავსე მკერდი აქვს. გოგონა ყუმბარას ფეხით ისვრის. ფეხი მკლავზე ძლიერია და სროლა უფრო შორს მიდის.
  "ლომმა" ტრასაზე უფსკრული მიიღო და გაჩერდა. გასროლა მისი ძლიერი პირიდან. ავარია და ნგრევა.
  ალა აფურთხებს ამბობს:
  - რუსი მეომარი ტკივილისგან არ ღრიალებს!
  და ისევ გოგონა ისვრის. და ის ამას აკეთებს ძალიან ზუსტად. კოშკიდან გადმოხრილი ფაშისტი უკან ეცემა.
  წითური, თითქმის შიშველი გოგონა ამბობს:
  - ამაოა, რომ მტერს სჯერა, რომ მან შეძლო რუსების გატეხვა! ვინც მამაცია, ბრძოლაში თავს დაესხმება, მტერს სასტიკად დავამარცხებთ!
  და ალა აბრუნებს მუცლის კუნთებს, რომლებიც მას ძალიან გამოხატული აქვს.
  ოჰ, რა ლამაზები არიან გოგოები! მე ნამდვილად არ მინდა, რომ რომელიმე მათგანი მოკვდეს.
  ეკატერინა გაიქცა... ძალიან ლამაზი გოგო, ფუმფულა, ჭაღარა თმით. ის როგორღაც ახერხებს მათ რაიმე სახის წამალს წაუსვას, რომ არ დაბინძურდეს.
  გოგონა ძალიან ლამაზია, ვენერას ფიგურით, მხოლოდ უფრო ტონალური და გამოძერწილი. მას მხოლოდ ბიუსტჰალტერი და ტრუსი აცვია. ყველაფერი დანარჩენი უკვე მოწყვეტილია. მაგრამ რა მოხდენილი აქვს ფეხები! ეს არ არის გოგონა, არამედ სრულყოფილების ბეჭედი, სილამაზის გვირგვინი.
  ის მოძრაობს განსაკუთრებულად, როგორც ციყვი. და შიშველი ფეხები უბრალოდ ციმციმებს და ქუსლები გასაკვირი რჩება სუფთა. ეკატერინე ისვრის და ფაშისტს მკერდზე წყლული უჩნდება.
  გოგონა ამბობს:
  - სამშობლოს ერთგულება უმაღლესი სიტყვაა!
  ალამ სიცილით შენიშნა:
  - ბიუსტჰალტერი გაიხადე და ჩემსავით ტრუსებში დარჩი!
  ეკატერინემ თავი უარყოფითად გააქნია:
  - ეს არ არის მიზანშეწონილი!
  ალამ წელზე მოხვია, ზუსტად გაისროლა და იმღერა:
  - რატომღაც კომსომოლის წევრები უჩვეულო გახდნენ! ასე შიშველი მკერდით სიარული ძალიან უხამსია!
  ეკატერინემ ჩაიცინა და შენიშნა:
  - რატომ მოაქვთ სიხარული კრაუტებს ჩვენი სილამაზის ყურებით!
  ალამ მტკიცედ უპასუხა:
  - ჩვენი სილამაზე მომაკვდინებელია!
  კატიამ ჩაიცინა და გაისროლა TA-200-ზე. ნაცისტების მანქანას ცეცხლი გაუჩნდა. და ლამაზმა ქერამ წამოიძახა:
  -სიკვდილი ბოროტებას!
  ალამ გაიცინა:
  - და ცხოვრება კარგია!
  ეკატერინემ დაინახა, რომ გერმანელი ვარდებოდა, იღრიალა:
  - ეს არის უმაღლესი ღირებულება! არ იფიქროთ, ფაშისტებო, რომ გაიმარჯვეთ!
  როგორ იმღერებს ალაჰი:
  - გამარჯვება ელის! გამარჯვება ელის... ბორკილების გაწყვეტის მსურველებს! გამარჯვება ელის! გამარჯვება ელის! ჩვენ შევძლებთ ნაცისტების დამარცხებას!
  ლამაზი გოგოა და შიშველი მკერდი უკანკალებს. კარგია სიცხეში შიშველი ტანი, რომელსაც ცეცხლი აძლიერებს.
  ანიუტა ახლა ბევრად უფრო მტკიცედ გამოიყურებოდა. მან ესროლა კრაუტებს ავტომატით და ყეფა:
  - კასტრაციას გაგიკეთებ!
  და მართლაც ნაცისტებმა მიიღეს სასიკვდილო საჩუქრები და კუბოები! და გოგონამ აჩვენა მათ იდეა, მოდით ავაშენოთ შიშველი ფეხის თითები. და ქურდული ბულბულივით უსტვენდა. და ქვედა კიდურების თითებით.
  გოგონა კაპიტანი ძალიან ჭკვიანია. და ცქრიალა. და სულაც არ არის სასტიკი. მასაც ხანდახან გული ეტკინება მტრის ჯარისკაცებზე, რომლებსაც შეიძლება ჰყავდეთ შვილები, რომლებიც ტირიან მოკლულ მამებზე.
  თუმცა ანიუტა თავისგან განდევნის ასეთ აზრებს, ტირილის სურვილს უჩენს. მაგრამ რუსები არ იყვნენ გერმანელებთან მისულები გასაძარცველად და მოსაკლავად. არა, ეს გერმანელები არიან და მთელი მსოფლიოდან უცხოელთა მთელი აგრესიული შეკვრა რუსულ სივრცეებში შემოიჭრა.
  ანიუტა გადაჯვარედინა და ფრიცს ესროლა, რომელიც ჩუმად ცდილობდა რუსების პოზიციებთან მიახლოებას... ტყვიით ამოვარდნილი თვალი და ტვინი გაუჟონა.
  გოგონას კაპიტანმა გაიცინა და ჭკვიანურად თქვა:
  - პირდაპირ თვალი თვალში, თავით!
  ანიუტამ ზუსტად გაისროლა და მოტოციკლს გვერდითი ქარხანა დაარტყა. მანქანამ ნგრევა დაიწყო, ავტომატი კი რამდენჯერმე გადმოფრინდა და გადაბრუნდა. შემდეგ მისმა მუწუკმა ნანგრევები გაარღვია.
  გოგონამ თავისი შიშველი, მტვრიანი ძირი ნანგრევებზე დაასხა. და მან ისევ დაისახა მიზანი. მისი მხიარული, ახალგაზრდა სახე კმაყოფილმა გაიღიმა. გოგონა მღეროდა:
  - არა, - ვუთხარით ფაშისტებს, ჩვენი ხალხი არ მოითმენს რუსულ სურნელოვან პურს, რომ "ბროდს" ეძახიან!
  მარიამ ძალიან ზუსტი დარტყმა შეასრულა, რამაც ფოკ-ვულფს ცეცხლი წაუკიდა და აჩუქა:
  ნაძირლისთვის, რა თქმა უნდა, არჩევანი ნათელია,
  ის მზადაა დოლარად უღალატო რუსეთს...
  მაგრამ რუსი კაცი ისეთი მშვენიერია -
  მზად ვარ სიცოცხლე გავწირო სამშობლოსათვის!
  გოგონამ სალტო გაიკეთა და ნაცისტებს ფუნთუშა აჩვენა, დატრიალდა, ტყვიები კი არ მოხვდა ლამაზმანს.
  ალა გამოჩნდა, ამ ლამაზმანმა, თითქმის შიშველმა და ეშმაკივით მოღუშულმა, ორივე ფეხით ყუმბარა ერთდროულად ესროლა. და მან შეამოწმა:
  - რაც მაქვს... ფრიცს მკვეთრ მხარეს!
  მატრიონამ შეასწორა ალა:
  - მკვეთრი, გვერდით, არა ბასრი!
  გოგონამ ჩაიცინა და საზამთროს მკერდი შეაძვრინა და ყუმბარა აფეთქებული შეკვრით ყუმბარის გამოყენებით გაისროლა. "ვეფხვი" კასრში მოხვდა და ეს ცრუ ნამუშევარი გვერდი აუარა.
  რის შემდეგაც ჰიტლერის არსება უკან დაიხია. ცეცხლში ჩავარდნილი კუსავით დაიწყო სეირნობა.
  ანიუტა მღეროდა, თვალი მხიარულად მიიხუტა:
  - და ვეფხვი უკან იხევს და გერმანელები იმალებიან!
  გოგონების ბატალიონი მანევრირებას ახდენდა საჰაერო და მძიმე თოფების თავდასხმის ქვეშ. შემდეგ სარაკეტო გამშვებები მოხვდა, გატეხილი, ცხელი კლდეები ცაში ავიდა. და ქვებს ცეცხლი გაუჩნდა. საბედნიეროდ, არც ერთი გოგონა არ მომკვდარა, მაგრამ კაცები წავიდნენ სხვა სამყაროში - რომლებიც არც ისე ბოდიში! და სულები დაფრინავენ - ზოგი სამოთხეში, ზოგიც ჯოჯოხეთში! იქ, სადაც ჩანგლებიანი ეშმაკები უკვე ელოდებიან მათ, ვისაც იესო არ სწამდა.
  ალა, ყველაზე სექსუალური მეომარი, განრისხებულია: შეუძლიათ თუ არა ნაცისტებს, თავიანთი შტურმტიგერით, ცეცხლი გაუხსნან საბჭოთა ჯარების პოზიციებს და მოკლან წითელი მეომრები?
  . თავი No7
  და გოგონამ შიშველი ფეხებით ხელყუმბარა აიტაცა და სალტოების კასკადებში დატრიალდა. და ის უფრო და უფრო სწრაფად ტრიალებდა. შემდეგ კი მთელი ძალით ჩააგდო სიკვდილის საჩუქარი შტურმტიგერის ფართო კასრში. ლამაზმანის შიშველი, გარუჯული ფეხები აენთო და ფართო ლულაში ყუმბარა ჩაფრინდა. და მძლავრი მანქანა ჯერ დაახრჩო და მერე აფეთქდა. ორი "სამეფო ვეფხვი", რომლებიც "შტურმტიგერის" გვერდებზე იდგნენ, ზევით გადმოყარეს და სხვადასხვა მიმართულებით გაიფანტნენ. გორგოლაჭები ჩამოგლიჯა მათ და დაეცა, დაფრინავდნენ, როგორც დედოფლის გატეხილი ყელსაბამი.
  აფეთქების ტალღამ ალა მაღლა აიტაცა, გოგონა კი თავდაყირა გაფრინდა. და იგი გადაბრუნდა, შეძვრა და დააგდეს. მაგრამ მზეთუნახავი მაინც დაეშვა, მკვეთრი ნანგრევები და დამსხვრეული ქვები შიშველ ძირებში იყო ჩათხრილი. გოგონას ტკივილები აწუხებდა და კოხტა ფეხის მეშვეობითაც კი ბასრი წერტილი გაუხვრიტა.
  მაგრამ ალამ იპოვა ძალა, წამომდგარიყო და ეყვირა:
  - ნაცარში იქნებით ფაშისტები!
  ანიუტა და სხვა გოგონები აფეთქების ტალღამ ზევით გადმოაგდო და ოდნავ გაანადგურა კიდეც. მაგრამ არც ერთი ლამაზი მეომარი არ მომკვდარა. გოგონებს ქარიშხალი და კარგად გამიზნული ცეცხლი შეხვდნენ. სსრკ-ს ალყაში მოქცეული ნაცისტების და სხვა აგრესიული მწერების ჩახშობა.
  მარია დიდი ენთუზიაზმით მღეროდა:
  - და როცა უფლის საყვირი შეგვიბერავს ბრძოლაში, კომკავშირელებთან ერთად ვიმეგობრებთ! და იეჰოვას ნებით ვიქნები ზეციურ მოწოდებაზე!
  ალა, სისხლიანი, გატეხილი ძირებიდან მტვერს აშორებდა, მღეროდა:
  - ლენინ, პარტია, კომსომოლი! ფიურერს საგიჟეთში ვგზავნით!
  გოგოებმა ყრუ სიცილი დაიწყეს და სერიოჟკამ შეშფოთებითა და გაღიზიანებით თქვა:
  - და ჩემი კატაპულტი არც ისე ზუსტია - როგორც ალას ეს შიშველი და ძლიერი ფეხები!
  მატრიონამ, მკლავის კუნთები მოხვია, თქვა:
  - არაუშავს! სხვა რამეს მოიფიქრებთ. რამე მაგარია!
  ვიჩაკოვა ფრონტის ხაზიდან დაბრუნდა და სასწრაფოდ დარეკეს ვლადივოსტოკში. უზარმაზარი დანაკარგები განიცადეს და თითქმის ალყა შემოარტყეს ხაბაროვსკს (ამურთან კომუნიკაცია შენარჩუნდა ამურის მეშვეობით), იაპონელებმა შეაჩერეს ჯარები გადაჯგუფებისა და შესავსებად. სულ მცირე ას მილიონ იაპონიას კიდევ სამოცდაათი მილიონი მანჯურიით და ტაილანდით შეეძლო ქვეითების უხვად გადაყვანა. გარკვეული გაგებით, უფრო ადვილია ბრძოლა სსრკ-სთან, ვიდრე აშშ-სთან, რადგან ამ უკანასკნელთან ბრძოლა მოითხოვს ბევრ ძვირადღირებულ გემს და არავითარ შემთხვევაში იაფფასიან თვითმფრინავს. მაგრამ ქვეითები მსუბუქი და იაფფასიანი შაშხანებითა და ტყვიამფრქვევებით, რომლებიც კოპირებულია შმაისტერებიდან, შეიძლება დიდი რაოდენობით იყოს მიწოდებული! შვიდი წლის ასაკიდან ყველა იაპონელმა ბიჭმა იცის ავტომატის აწყობა და დაშლა! მაგრამ, რა თქმა უნდა, დრო სჭირდება კუნძულიდან კონტინენტზე ჯარების გადაყვანას. და გამაგრების მიღების შემდეგ, ისევ ღრმად გადადი საბჭოთა ტერიტორიაზე!
  ზარის მიღების შემდეგ, ვიჩეროვა იმედოვნებდა, რომ საბოლოოდ მიიღებდა ახალ მებრძოლს და იბრძოდა ცაში. გოგონა ვლადივოსტოკში ემკაში მიიყვანეს . პილოტი თავს ტერმინატორად გრძნობდა. თანამგზავრი, მოხუცებული ასაკის მიუხედავად, ჭაღარა მოხუცი აღმოჩნდა, რომელსაც მხოლოდ სერჟანტის ზოლები ეცვა.
  მან ამაყად განაცხადა:
  - ოჰ, ახალგაზრდებო! იცით, რომ მე ვიბრძოდი იაპონელებთან ჯერ კიდევ მეფის დროს!
  ვიჩერმა დაეჭვებით იკითხა:
  - მართლა? ან იქნებ თქვენც მიიღეთ ჯვარი?
  ბაბუა, ნაცრისფერი წვერი შეარხია, დაიფიცა:
  - არც ჯვარია, არც მედლები! ასე იბრძოდა რიგითი წელიწადი და სამი თვე! როგორ ფიქრობთ, ტიტულების და მედლების მიღება ყველას შეუძლია? მითუმეტეს მეფის დროს, როცა რიგითები დიდად არ სარგებლობდნენ!
  ვიჩერი დათანხმდა:
  - დიახ, მეფის დროს იყო კლასობრივი უთანასწორობა! მაგრამ ეს სხვადასხვა დროა. სხვათა შორის, როგორ მოგწონთ იაპონელები! ანუ მტერი ძლიერი იყო?
  მოხუცმა უპასუხა და რკინის კბილები გამოსცრა:
  - სუსტი არა, თუმცა ჩვენი ბრძანება უფრო ჭკვიანად რომ ყოფილიყო, პორტ არტურსა და მანჯურიას არ დათმობდნენ! ისინი არ არიან ისეთი ძლიერი მტერი.
  ემკა ნელა მოძრაობდა, გზა ბომბებითა და არტილერიით იყო დაზიანებული. შეგვეძლო საუბარი.
  ვიჩერმა ცოტა უფრო ჩუმად ჰკითხა:
  -ჩვენები უფრო ძლიერები იყვნენ?
  მოხუცმა აჟიტირებულმა, თითქოს ქარიანი სათამაშო ყოფილიყო, რამდენჯერმე დაუქნია თავი:
  - გარკვეულწილად, დიახ! მაგალითად, იაპონელებს ჩვენზე ოცჯერ მეტი პოლიგონი აქვთ. ფრონტზე გაგზავნამდე მხოლოდ სამ პოლიგონზე მივიღე მონაწილეობა. შემდეგ კი ხუთი გასროლა. თუმცა, ცეცხლსასროლი იარაღით ვერ ვიტყვით, რომ იაპონელებზე უარესები ვიყავით. და ეს იმის მიუხედავად, რომ ისინი ხაკის ფორმაში იყვნენ, ჩვენ კი თეთრ ხალათებში. ბუნებრივია, მას შემდეგ რაც გარკვეული სამხედრო გამოცდილება შევიძინეთ. იაპონელებს გაცილებით ნაკლები უნარი აქვთ სამხედრო საქმეებში, ვიდრე ჩვენ, მიუხედავად მათი ხანგრძლივი მომზადებისა. მაგრამ მათი თოფები ბევრად უფრო ზუსტად ურტყამდნენ, ვიდრე ჩვენი მოსტინას კლუბი.
  ვედმაკოვა დათქმის გარეშე დათანხმდა:
  - Კი, რა თქმა უნდა! ამაში მართალი ხარ! იაპონელები, ისევე როგორც გერმანელები, დიდ ყურადღებას აქცევენ საბურღი ვარჯიშს.
  მოხუცმა თავი დაუქნია:
  - Პირიქით! გაცილებით ნაკლები ვიდრე გვაქვს ცარისტულ ჯარში! აბა, თუ ჯერ კიდევ პირველ მსოფლიო ომამდე დაიწყეს ჯარისკაცების უკეთ მომზადება და ფორმა მაინც გამოიცვალეს, მაშინ... ჯარი კი არა, სრული მარშის თამაში!
  ვიჩეროვამ შენიშნა, ბოროტების გარეშე:
  - ომამდე ჩვენც დიდ ყურადღებას ვაქცევდით აღლუმებში მსვლელობას! ეტყობა, ჭკვიანი სხვის შეცდომებზე სწავლობს, სულელი - საკუთარზე, ვინ საერთოდ არ სწავლობს, ვინ?
  ბაბუამ შენიშნა:
  - ტრენინგი მომგებიანი ბიზნესია! მაგრამ მარაგით, ზოგადად, სრული ბლოკირება გვქონდა. არც იარაღი, არც ვაზნები! ხშირად შიმშილობდნენ, ჯარისკაცები ავად იყვნენ - წამალი არ იყო! ტიფისა და სხვა სისაძაგლეებისგან უფრო მეტი ადამიანი დაიღუპა, ვიდრე იაპონური ტყვიებისგან. ისეთი ცუდი ომი იყო. კუროპატკინი იდიოტია! არავითარი ფლანგური მანევრები, არანაირი შენიღბვა, ის პირდაპირ ტყვიამფრქვევის ქვეშ აგდებდა ადამიანებს სანგრებში. ქვემეხის საკვებად ვიყენებდით. ეს ყველაფერი ძალიან ცუდად, მარცხით დასრულდა. როგორც ამბობენ, ფეხი ძლივს გავათრევ. მართალია, მე შემიძლია საკმაოდ ვიამაყო იმით, რომ ტყვეობას გადავურჩი! ისევე როგორც ჭრილობები!
  გოგონამ, დაინტერესებულმა, ჰკითხა:
  - და თავად იაპონელები გახდნენ უკეთესი თუ უარესი! მისი საბრძოლო თვისებების მიხედვით.
  მოხუცმა ჯერ სიგარეტს მოუკიდა და მხოლოდ მაშინ უპასუხა:
  - ამაზე ობიექტურად მსჯელობა რთულია. შეიცვალა ჯარები, გამოჩნდა ტანკები, თვითმფრინავები და ავტომატები. პროგრესის თვალსაზრისით, გემები არ შეცვლილა ამდენი და არც იარაღი. მაგრამ ბრძანების სისულელე იგივე დარჩა, ასე რომ გააფუჭეთ შეტევა ვლადივოსტოკზე!
  ჯადოქარმა მწვანე თვალები აანათა:
  - ამის გამართლება არ არსებობს!
  მოხუცი დათანხმდა:
  - და არ შეიძლება! მათ ხომ იცოდნენ, რომ მტერი ბინძურ ილეთს ამზადებდა და ამაზე რეაგირება არ იყო! თითქოს დამიყენეს. მაგრამ პინდოსთან ზავი აშკარა ნიშანია იმისა, რომ ძლიერი დარტყმა მოჰყვება.
  ვიჩერმა ჩაიცინა:
  - პინდოსთან?
  ბაბუამ დაადასტურა:
  - დიახ, ასე ეძახიან ახლა ამერიკას და ბრიტანეთს! სახელი მომდინარეობს სიტყვიდან "მოპარვა", ანუ მოპარვა. და ეს არის პარაზიტული ქვეყნები, ქურდული ქვეყნები, რომლებიც სისხლს სწოვენ უფრო დებილებს და სუსტებს!
  პილოტმა წითელი თავი დაუქნია:
  - აქ გეთანხმები!
  მოხუცი ამტკიცებდა:
  - დამეთანხმებით, რომ ჩვენი ბრძანება იდიოტებია და თუნდაც მოღალატეები! აი, როგორ დავაყენოთ ჩვენი ფლოტი, უარესი ვიდრე პინდოსი!
  ვიჩერმა გააპროტესტა:
  "იქნებ არ ეგონათ, რომ იაპონელები ასე სწრაფად დაარტყამდნენ". საერთოდ, შორეული აღმოსავლეთი დასასვენებელი ადგილი იყო და აქ მშიშრები და ზარმაცები დასახლდნენ. ბოლოს და ბოლოს, ჯარში არ უნდა იმუშაო, როგორც მუშა ან კოლმეურნე უკანა მხარეს, მაგრამ ღებულობ კარგ რაციონს და ხელფასს. მეორეს მხრივ, თქვენ არ რისკავთ თქვენს სიცოცხლეს შორეულ აღმოსავლეთში მსახურების დროს. დიახ, სამოთხე ზარმაცებისა და მშიშარებისთვის.
  მოხუცმა გააპროტესტა:
  "ჯარისკაცები და ოფიცრები ასე ცუდად არ იბრძვიან." აქ არის ხაბაროვსკი, ისინი ჯერ კიდევ არ დანებდნენ.
  ვიჩერი დათანხმდა:
  - რუსი მეომარი, განსაკუთრებული მეომარი! მაგრამ როგორც ბრუსილოვმა თქვა: ჩვენი ჯარისკაცები ჩინებულები არიან, ჩვენი ოფიცრები - კარგები, ჩვენი გენერლები - უღიმღამოები, მეფე კი - სრულიად ცუდი!
  ბაბუამ უკმაყოფილოდ დაიღრიალა:
  - ჩვენი მეთაური რომ არა კუროპატკინი, არამედ ბრუსილოვი ყოფილიყო: ჩვენ გავიმარჯვებდით! ვაი, გადაწერილი იყო! უნდა ითქვას, რომ ცარის დროს რუსი გენერლები დაპატარავდნენ: სუვოროვის ქვეშ იყო გამოჩენილი მეთაურების მთელი გალაქტიკა! არადა, სტალინი ქართველია და როგორც იტყვიან ქართველები...
  ბაბუამ შეაწყვეტინა ვიჩერს:
  - ფრთხილად იყავით ასეთ განცხადებებთან! ასე რომ თქვენ შეგიძლიათ მოხვდეთ სპეციალურ განყოფილებაში! თუმცა, ჩემთვის სტალინი სულაც არ არის გენიოსი! და მაგალითად, თებერვალში გაშვებული ხაზი ამას ადასტურებს! სხვათა შორის, გავიგე, რომ 1 მაისს მოსკოვში საბჭოთა საჰაერო თავდაცვა უმწეო აღმოჩნდა და ათასობით საბჭოთა მოქალაქე დაიღუპა!
  მოხუცმა შენიშნა:
  - მადლობა აშშ-ს და ბრიტანეთს! ვერმახტს ახალი თვითმფრინავები მისცეს! მეტიც, გავიგე, რომ იყო მასობრივი დივერსია, რის გამოც იაკები ჰაერში დაიშალნენ! უფრო მეტიც, ეს არის სრულიად ახალი Yaks!
  ვიჩერმა თავი დაუქნია:
  - გავიგე ამის შესახებ! მართლა სამარცხვინოა! მაგრამ იმედია დამნაშავეები დაისჯებიან და პრობლემა გამოსწორდება!
  ბაბუამ თავი დაუქნია, შემდეგ უცებ თქვა:
  - მთავარი პრობლემა ჩვენს თავშია! ერთგვარი საბჭოთა მენტალიტეტი! მცდელობა, გადააქციოს ადამიანი ძაფად, ჩვეულებრივ მონად!
  ვიჩერი არ კამათობდა. იგი გაჩუმდა, ფანჯრიდან უაზროდ იყურებოდა. ახლა სსრკ-ს დამარცხების საფრთხე გაცილებით ხელშესახები გახდა. აღმოჩნდა, რომ მოსკოვიც კი არ არის დაცული საჰაერო თავდასხმებისგან. ყოველ შემთხვევაში, მას არ აქვს საკმარისი დაცვა, რომ გაუძლოს მასიური საჰაერო თავდასხმას!
  ჰოდა, ომი ცოტა სხვა ეტაპზე გადადის... მართალია, სტალინგრადის ბრძოლებში გერმანელებსაც ჰქონდათ საჰაერო უზენაესობა, მაგრამ ამან არ მოიტანა სასურველი გამარჯვება! თუმცა, კრაუტებს ჰქონდათ ისეთი უპირატესობა, რომელიც არც ისე დიდი იყო! ბოლოს და ბოლოს, ახალი საბჭოთა თვითმფრინავი რეგულარულად ჩამოდიოდა ფრონტზე! მაგრამ უნდა ითქვას, რომ პილოტებს შორის საბრძოლო მომზადების დონე ძალიან დაბალი იყო. ახალბედათა უმეტესობას ფრენის დრო არაუმეტეს 8 საათისა ჰქონდა. ეს დიდი მინუსია, მით უმეტეს, რომ გერმანელებს ჩვეულებრივ 250 საათამდე აქვთ! თუმცა, სტალინგრადის შემდეგ გერმანელებმა პროგრამა 150-მდე შეამცირეს, მაგრამ ახლა საწვავის მიწოდება ბევრად გამარტივდა. თუმცა დიდი რაოდენობით ახალი თვითმფრინავების გაჩენა პრობლემას შეუქმნის კრაუტებსაც.
  სხვათა შორის, გავრცელდა ინფორმაცია, რომ ჩამოგდებული ბომბდამშენების პილოტებს შორის აშშ-ის რამდენიმე მოქალაქე ტყვედ ჩავარდა. ეს უკანასკნელი სულაც არ ყოფილა გასაკვირი! Luftwaffe-ს არ ჰყავს საკმარისი პილოტები ახალი ბომბდამშენებისთვის, ამიტომ მათ იპოვეს მოხალისეები!
  საინტერესოა, როგორ უპასუხებს ამას საბჭოთა სარდლობა? ბოლოს და ბოლოს, ბერლინში მისასვლელი არაფერია? შორ მანძილზე სტრატეგიული ბომბდამშენები არ განვითარებულა სსრკ-ში, გარდა P-8-ისა. ბოლო თვითმფრინავი, რომლის სიჩქარე საათში 400 კილომეტრს აღემატება და შეიქმნა 1936 წელს, აშკარად მოძველებულია. გარდა ამისა, ბერლინზე თავდასხმისას ის მოძრაობს საჰაერო ესკორტის გარეშე და გერმანელებს შეუძლიათ მისი ჩაჭრა თვითმფრინავებით. მათ ხომ უკვე აქვთ ძალიან კარგი რადარები, რომლებიც დააფიქსირებენ მფრინავი მასის მოძრაობას ბერლინისკენ. დიახ, და ამ მანქანების საკმარისად წარმოებას დრო სჭირდება გერმანიაზე თავდასხმისთვის. გერმანელები სუსტი ერი არ არიან და უყვართ ტექნოლოგია! ისინი თავად არიან ალბათ ყველაზე დისციპლინირებული და მაღალორგანიზებული ერი ევროპაში ან თუნდაც მსოფლიოში! მარტო მოგება ძალიან რთულია და მეორე ფრონტზე სუსტ იაპონიასთანაც.
  საუკეთესო რამ, რისი გაკეთებაც შეიძლება ამ სიტუაციაში, არის მოკავშირეებსა და გერმანიას შორის სოლის ამოღება. მაგრამ როგორ გავაკეთოთ ეს? ბერიამ უკვე დაავალა მას მსგავსი რამ გაეკეთებინა ამერიკელებისგან მიღებული გამანადგურებლის გამოყენებით. შეიძლებოდა კარგი პროვოკაცია ყოფილიყო, მაგრამ ანას დრო არ ჰქონდა.
  როგორც ჩანს, ის არ არის დამნაშავე - რა მოხდება, თუ ეს არ არის ბედი, მაგრამ უსიამოვნო გემო მაინც ღრღნის მას. თითქოს ერთი დღით ადრე რომ ჩამოსულიყო, ყველაფერი სხვანაირად იქნებოდა!
  თუმცა, ეს არ არის შეუძლებელი! მაგრამ ის მაშინვე ჩამოვიდა, როგორც კი ბერიასგან შეკვეთა მიიღო!
  ზოგადად, ლავრენტი პალიჩი პროვოკაციების ოსტატია. იაპონიამ შეუტია პერუს ნავსადგურს, მისი მონაწილეობის გარეშე!
  ფაქტია, რომ, თითქოს შემთხვევით, ამომავალი მზის მიწის დაზვერვამ მოიპოვა დოკუმენტები აშშ-ს გეგმების შესახებ პრევენციული დარტყმების სერიის განხორციელების შესახებ ავიამზიდების გამოყენებით, მათ შორის პერუს ნავსადგურში!
  გარდა ამისა, ამერიკელები სულელები არიან: მათ ომის პროვოცირება მოახდინეს იაპონიაში, ბრიტანეთთან ერთად დააწესა ემბარგო ნავთობისა და სხვა ნედლეულის მიწოდებაზე, მაგრამ ისინი თავად არ იყვნენ მზად ომისთვის!
  მართლაც, შეერთებულ შტატებს 1941 წელს არ ჰყავდა საკმარისი ძალები, განსაკუთრებით ტანკებში, იაპონიასთან ომისთვის. 1940 წელს მათ მხოლოდ 400 ტანკი ჰქონდათ, ხოლო 1941 წლის შესახებ ინფორმაცია საიდუმლოა, მაგრამ ნაკლებად სავარაუდოა, რომ მათგან ათასზე მეტი ყოფილიყო მაშინაც კი! ასე რომ, ამერიკა ომში გადახტა, სრულიად მოუმზადებელი! ისე, იაპონია ასევე არ არის ძალიან შეიარაღებული. თუ მას ჰყავდა დაახლოებით ორნახევარი ათასი ტანკი და მსუბუქი, მაშინ, მაგალითად, შორეული ავიაცია საერთოდ არ არსებობდა!
  ასე რომ, ამომავალი მზის ქვეყნის მამაცმა მფრინავებმა არ დაბომბეს აშშ! მაგრამ ისინი უბრალოდ გაფუჭდნენ! ახლა კი მათ გადაწყვიტეს შური იძიონ სსრკ-ზე, პირველ რიგში ეყრდნობოდნენ თავიანთ ქვეითებს, ოცნებობდნენ გაიმეორონ ცარ ნიკოლოზ II-ის დროინდელი წარმატება!
  Witcher მობეზრდა და დაიწყო სიმღერა:
  რა რთულია ცხოვრება, უფალო, ვაი,
  შენ თვითონ დადე ეკლის გვირგვინი!
  არა, თავს ნუ მაყრი
  ახალი დღე პრობლემებს გვპირდება!
  
  სიზმრები მაშინვე მტვერში მიმოფანტეს,
  სასტიკი ჭია ვნებით ღრღნის!
  და ტკივილი და მწუხარება შენს თვალებში,
  რა შეაკავოს, ძალა არავის აქვს!
  
  მაგრამ რა, ღმერთო, შეგიძლია
  ვინაიდან თავად ავიდა გოლგოთის ჯვარზე!
  სიზმრები ბედნიერებაზე მოჩვენებითია,
  ქვრივები ღრიალებენ და ღრიალებენ!
  
  არ არსებობს დედამიწაზე უფრო საშინელი,
  ომის ჩანახატი, ფუნჯი სისხლით არის დაფარული!
  ეთერის ისტერიული ქაფი,
  დაარღვიე ქსელი მაშინვე!
  
  და თუ გინდა ჩემი სიცოცხლე,
  მაშინ ღმერთმა გამაგდე გეენაში!
  Მე ჯერ კიდევ მიყვარხარ,
  პროგრესში, მე მჯერა ცვლილების!
  
  მე მჯერა, რომ ადამიანი
  შეუძლია გახდე უფრო სუფთა და მაღალი!
  რომ საუკუნეების ტანჯვა დასრულდება,
  ჩვენ გავხდებით როგორც ძმა ყოვლისშემძლე!
  
  რას ვუბრძანებთ?
  ვარსკვლავური ხომალდების უკიდეგანო სივრცეში!
  რომ ჩვენი მამაცი არმია,
  ის კვაზარზე ძლიერად ანათებს!
  
  ცხოვრება არასოდეს გაქრება
  და ყველა ადამიანი იქნება!
  როგორც წლის უსასრულო სხივი,
  უსაზღვრო და ნეტარი ასაკით!
  
  კომუნიზმი გახდება რეალური
  დამიჯერე იმაზე უკეთესი იქნება ვიდრე შენ ოცნებობდი!
  წინსვლა, ზევით, არა ქვევით,
  იყოს სიხარული - არა სევდა!
  ვედმაკოვამ დაასრულა სიმღერა და "ემკა" საბოლოოდ შევიდა ვლადივოსტოკში. პილოტმა ცნობისმოყვარეობით შეხედა ქალაქს. ვლადივოსტოკში შესამჩნევად გაიზარდა ნგრევა, ზოგიერთ შენობას ეწეოდა, ქუჩებში მუშაობდნენ ჩაქრობის ჯგუფები, იყო ბევრი მოზარდი ნიჩბებით, მწვერვალებით და ხანძრის ჩასაქრობად სხვა აღჭურვილობით.
  ბაბუამ შენიშნა:
  - მეფის დროს ახალგაზრდებიც შრომობდნენ, მაგრამ ღიმილისა და ენთუზიაზმის გარეშე! მიუხედავად იმისა, რომ დიდი ენთუზიაზმით შორს არ წახვალთ!
  ვიჩერმა გააპროტესტა:
  - თუ ინდუსტრია არის ეკონომიკის ძრავა, მაშინ ენთუზიაზმი არის საწვავი მაღალი ოქტანური რიცხვით!
  მოხუცმა გახარებულმა დაუქნია თავი:
  -კარგად ლაპარაკობ გოგო!
  "ემკა" კომენდანტის შენობასთან გაჩერდა და ვედმაკოვა კინაღამ გამოვარდა. მას ძალიან სურდა თავის ფრთოსან ცხენზე დაბრუნება.
  გოგონამ ოფისში დააკაკუნა, სადაც გამოძახებით გაგზავნეს. მძინარე ხმა მოჰყვა:
  - შემოდი!
  ვიტჩერი შევიდა და ამაყად გაისწორა მხრები. NKVD პოლკოვნიკის ფორმაში გამოწყობილი მამაკაცი სავარძელში იჯდა. ასეთი მელოტი და უსიამოვნო ბიჭია. მან პირქუშად ჰკითხა პილოტს:
  - Სრული სახელი!
  გოგონამ სწრაფად უპასუხა:
  -ანა პეტროვა ვიჩერი!
  პოლკოვნიკმა დაამატა:
  - სამხედრო წოდება?
  - საჰაერო ძალების მაიორი და საბჭოთა კავშირის გმირი! - ამაყად თქვა პილოტმა.
  პოლკოვნიკმა ტელეფონი აიღო და მოკლედ თქვა:
  - საჰაერო ძალების მაიორი ვიტჩერი უკვე ჩამოვიდა!
  მერე გოგონას მიუბრუნდა.
  - Როგორ გრძნობ თავს? იმედია ჯანმრთელი ხარ?
  პილოტმა კბილები გამოაღო:
  - Თავს კარგად ვგრძნობ! მზად არის ლომივით საბრძოლველად!
  პოლკოვნიკმა თავი დაუქნია:
  - დიდი! ვფიქრობ, იაპონელები ამას დააფასებენ!
  გაისმა ხმაური, ჩექმების ხმაური და სპეციალური განყოფილების ექვსი რიგითი თანამშრომელი სპეციალური ფორმაში გამოწყობილი მამაკაცის თანხლებით ოფისში შეიჭრა. მან უბრძანა:
  - ხელბორკილები დაადე ამ ქურდს!
  ვიჩერი დაიბნა:
  - ეს კიდევ რა არის?
  პოლკოვნიკმა ყეფა:
  - და ის! დაპატიმრებული ხარ, მოქალაქე ვიჩერ! და ციხეში გამოგიგზავნით!
  სპეციალურ ფორმაში გამოწყობილმა მამაკაცმა გააფრთხილა:
  - ამ ქალმა ძალიან კარგად იცის ბრძოლა! ასე რომ ფრთხილად!
  ვიჩერმა გაიცინა:
  - მე არ ვიქნები ჩვენი ვაჟკაცური ძალოვანი სტრუქტურების წარმომადგენლები! დაურეკე ბერიას და სასწრაფოდ მოაგვარე ეს გაუგებრობა!
  პოლკოვნიკმა ზიზღით ამოისუნთქა:
  - აი, კიდევ ერთი გზა ბერიას გასაფანტად! გაგზავნეთ ციხეში და გამოძიება მოაგვარებს!
  ჯადოქარმა თავი დაუქნია:
  - საბჭოთა კავშირის გმირი ვარ და გამოძიება, რა თქმა უნდა, დაალაგებს, მაგრამ ბერიასთან უფრო სწრაფი იქნებოდა! მინდა, რაც შეიძლება სწრაფად ვიყო თვითმფრინავის სამართავთან!
  პოლკოვნიკმა ანუგეშა:
  - ომის დროს დიდხანს არავინ დააყოვნებს! წაიყვანე იგი!
  ვედმაკოვა წინააღმდეგობის გაწევის გარეშე დადიოდა და მხოლოდ ოდნავ უბიძგებდა დამოკლებული მოდელის ავტომატების ტყვიამფრქვევის ყუნწებს, რომლებმაც დაიწყეს მზვერავებით აღჭურვა. მერე შავ ძაბრში ჩამასვეს და გაიქცნენ. ანა პეტროვნა მშვიდი იყო, თავს დამნაშავედ არ გრძნობდა და NKVD-მ, ალბათ, იცოდა ბერიასთან მისი განსაკუთრებული ურთიერთობის შესახებ, ასე რომ დაალაგებდნენ. ციხის მონახულებაც კი საინტერესოა. ნამდვილმა კაცმა ვაჟი უნდა გაზარდოს, ჯარში უნდა იმსახუროს და ციხეშიც იხადოს! ასე რომ, ალბათ, მეომარი! ბევრი ცნობილი ადამიანი იჯდა ციხეში: სტალინი, ლენინი და ჰიტლერი!
  ციხე არ მდებარეობდა კომენდანტის კაბინეტიდან განსაკუთრებით შორს, ამიტომ ვედმაკოვა გამოიყვანეს და ეზოში შეიყვანეს. იქ ძაღლები გაბრაზებული ღრიალებდნენ, მეთვრამეტე საუკუნეში აშენებული დუნდულის ქვის კედლები მოღუშული და ნაცრისფერი იყო. გოგონამ უნებლიე მღელვარება იგრძნო, როცა შიგნით შეიყვანეს და დერეფნებში გაიყვანეს. აქ არის რეგისტრაციის ფანჯარა: რუტინული კითხვები:
  - სახელი, გვარი, პატრონიმი, სქესი!
  შემდეგ მოუხვიეთ მარჯვნივ კრამიტით მოპირკეთებულ ოთახში. იქ, მაგიდასთან, NKVD-ის ფორმაში და ტყავის წინსაფარში გამოწყობილი ოფიცერი იჯდა, მასთან ერთად ექიმი თეთრ ხალათში და ორი შუახნის ქალი, ხელებზე თხელი რეზინის ხელთათმანებით.
  ვედმაკოვას თანმხლებმა მცველმა სწრაფად, პრაქტიკული მოძრაობით, ხელბორკილები ჩამოართვა მას. ოფიცერმა ბრძანა:
  - Გაიხადე ტანსაცმელი!
  ვიჩერს გაუკვირდა:
  - Რა?
  ოფიცერმა მშვიდად გაიმეორა:
  - მე ვუთხარი, გაიხადე ტანსაცმელი! ძებნა და პირადი ძებნა სავალდებულოა!
  გოგონა გაწითლდა:
  - მაგრამ აქ კაცები არიან!
  წინსაფარიანი ოფიცერი ყეფდა:
  - Შემიძლია დაგეხმარო! მოდი, გაიხადე ნაღები, მეძავ!
  ვედმაკოვა აკანკალდა, გაახსენდა, რომ ციხეში მოთავსებისას პირადი ჩხრეკა სავალდებულოა და ტანსაცმლის გატანა დაიწყო. ქალებმა ეს მიიღეს და ფრთხილად გრძნობდნენ ყოველ ნაკერს. მხოლოდ ტრუსებში დარჩენილი ვიჩერი შერცხვა, მაგრამ ოფიცერმა იყეფა:
  -და ტრუსი გაიხადე, რძალო! ძებნა დასრულდება!
  სრულიად შიშველი რამდენიმე მამაკაცის თვალწინ დატოვებული (კოლონა, რომელმაც ის მოიყვანა, გაუნძრევლად იდგა, მზად იყო ნებისმიერ მომენტში საბრძოლველად შესულიყო), გოგონა შერცხვა და მისი ხელებით დაფარვა სცადა.
  ხელკეტით ძლიერად ურტყამდნენ დუნდულებს:
  - ხელები დაბლა, რძალო!
  ვიჩერმა იკივლა, მაგრამ გაუძლო. როდესაც მისი ტანსაცმლის გამოკვლევა დასრულდა და ჩექმები გახეს, ოფიცერმა უბრძანა:
  - ახლა შენ თვითონ გადაამოწმე!
  ციხის მცველებმა თავიდან დაიწყეს. ხელთათმანიანი თითებით თმას იჩეჩავდნენ, შემდეგ ყურებში ჩახედეს, ფანრითაც კი იყენებდნენ რაიმე სახის მილს. ყურები რამდენჯერმე უკან გამოსწია, მოხრილი და აუღელვებელი. შემდეგ მათ ნესტოებში შეხედეს:
  - ხველა გთხოვ! ესე იგი, უფრო ძლიერი!
  გოგონას ცხვირი გაუტეხა. ამას მოჰყვა პირის ღრუს გამოკვლევა. სრულიად უსიამოვნო იყო, უხეში ხელები აჭერდა ენას, დროდადრო უკან იხევდნენ, მერე უფრო ძლიერად ახვევდნენ, კინაღამ აჭრიდნენ კიდეც.
  ოფიცერმა თქვა:
  - უფრო ფრთხილად უნდა ვიყოთ! ის შეიძლება იყოს ჯაშუში!
  ციხის მცველებმა დაიწყეს კბილებზე თითების დაჭერა და ამოწმებდნენ შიგთავსებს, რომლებშიც შეიძლებოდა მნიშვნელოვანი ინფორმაციის დამალვა. ვიჩაკოვა თავს დამცირებულად გრძნობდა და აფურთხებდა; მის გმირს, სსრკ-ს მეძავივით ეძებდნენ, არაფერი დაკარგა. შემდეგ ქალთა ხელთათმანებით დაიწყო გოგონას შიშველი მკერდის შეგრძნება. მოზილეს, ფაქტიურად ყოველ მილიმეტრს იგრძნეს და ფანრით აჩვენეს. გოგონას მკერდი მოღალატურად ადიდდა, ციხის მცველები უფრო და უფრო ძლიერად აჭერდნენ, შემდეგ კი ღრიალებდნენ:
  -არა! აქ არის სუფთა!
  შემდეგ ჭიპი და თითები გამოიკვლიეს. ჭიპი უკან ჩამოიწია, ასევე გადაუგრიხეს და შემდეგ ნემსით გახვრიტეს. არანაკლებ გულდასმით გამოიკვლიეს თითებიც.
  - ახლა კი გინეკოლოგიური ძებნა! - ბრძანა ოფიცერმა.
  ციხის მცველებმა ბრძანეს:
  -მოიხარე და ფეხები გაშალე გთხოვ!
  რაც მოჰყვა ყველაზე დამამცირებელი იყო, როცა ციხის ხელთათმანიანი ხელი გოგონას წიაღში საკმაოდ უხეშად შევიდა. ვიჩერი ტკივილისა და დამცირებისგან კვნესოდა. და ხელი უხეშად გათხარა გამოქვაბულში, სადაც ქალი ინახავდა თავის ყველაზე ძვირფას საგანძურს, რომელიც მტკივნეულიც იყო და ტკივილაც. გოგონა ოდნავ შეკრთა და ოფიცერმა სარკასტულად ჩაილაპარაკა:
  - რაც შეიძლება საფუძვლიანად შეამოწმე! ბოლოს და ბოლოს, სწორედ ინტიმურ ადგილებში მალავენ, როგორც წესი, ჯაშუშები დოკუმენტებს და ზოგჯერ მცირე შენიშვნაც საკმარისია მნიშვნელოვანი ინფორმაციის გასარკვევად.
  ერთი ციხის მცველი მეორემ შეცვალა, რის შემდეგაც ჩხრეკა კიდევ უფრო მტკივნეული და უხეში გახდა. ვიჩაკოვა მიხვდა, რომ მათ უბრალოდ სურდათ მისი დამცირება ჩხრეკის წამებად გადაქცევით.
  არანაკლებ უხეში იყო ანუსის გამოკვლევა, ასევე გამოიყენეს ნაწლავი და მსხვილი ნაწლავი. როგორც ჩანს, პილოტი მართლაც სერიოზული იყო. ამის შემდეგ თითების, ფეხების და ტერფების შემოწმება წვრილმანი ჩანდა.
  თუმცა, ეს არ დასრულებულა, ოფიცერმა ბრძანა:
  - ახლა კუჭის რენტგენისთვის! ბევრი რამის გადაყლაპვა არ შეეძლო!
  ისე, არც ისე მტკივა. აქ ექიმი იყო, მან გულდასმით გამოიკვლია ყველაფერი, გულიც და ფილტვებიც. ბოლოს მან უფლება მისცა:
  - სუფთა და სრულიად ჯანმრთელია!
  ოფიცერმა გაბრაზებულმა ჩაილაპარაკა:
  - სამწუხაროა, რომ მას მაინც ვესროლით! თუმცა, ნება მიეცით მან დაუკრა ფორტეპიანოზე!
  დამცირებისგან გაოგნებული მფრინავი ავტომატივით მორჩილად დადიოდა. ვიჩერს ხელები საღებავებით ასველებდა და ქაღალდზე საგულდაგულოდ აეჭიმა. შემდეგ მოჰყვა ყველანაირი გაზომვა, გადაღება პროფილში, სრული სახე. მაიძულებდნენ საკმაოდ დიდხანს ვმდგარიყავი შიშველი, გადამეწერა ტანზე არსებული ყველა ნიშანი, ნაწიბურები და ხალები. რის შემდეგაც იგი ჩამოიბანეს ცივ შხაპში, რაც, თუმცა, ჩვეულებრივი იყო სსრკ-ში, არა მხოლოდ პატიმრებისთვის, რომლებსაც ციხის ფორმა აძლევდნენ.
  - ჩაიცვი, რძალო!
  ხალათი ფაქტობრივად იყო ჯვალო, რომელიც დამზადებული იყო ბურლაპისგან და მოქარგული ციხის ნომრით. გოგონას ფეხსაცმელი არ მისცეს, როგორც ჩანს, ხალხის მტრებისთვის ზედმეტ ფუფუნებად მიიჩნიეს და ამიტომ, ძლივს დაფარული, საკანში წაიყვანეს.
  მასობრივი დაპატიმრებები ახლახან მოხდა, ციხე გადატვირთული და ზუზუნი იყო. ვიჩაკოვა ჩააგდეს ვიწრო გალიაში, სადაც უკვე ასზე მეტი ქალი იყო, ძირითადად ახალგაზრდა გოგონები სამხედროებიდან და მსახურებიდან. როდესაც მფრინავი საკანში შეიყვანეს, მან ვერც ერთი ნაბიჯის გადადგმა ვერ შეძლო; პატიმარმა მთელი იატაკი დაფარა. საკანში ძალიან ბნელოდა, ფანჯარა დაფქული იყო, გაჭედილი იყო და მძაფრი სუნი ასდიოდა, როგორც ჩანს, ვედრო დიდი ხანია არ იყო ამოღებული.
  გოგონები ნახევრად შიშვლები იყვნენ, ზოგი კი სრულიად შიშველი, წაართვეს ტანსაცმელი. რამდენიმე მათგანი ბოდავდა და წყალს სთხოვდა. ვიჩერი გაჩერდა და ჰკითხა:
  - ვერც ერთ ნაბიჯს ვერ გადავდგამ! Სად უნდა წავიდე!
  -სად მოგიყვანეს იქ და დარჩი! - უბრძანა სიბნელიდან, ალბათ უფროსმა საკანში. - ჩვენთვის აქ ადგილი არ არის.
  ვიტჩეროვამ, გააცნობიერა, რომ ეს სისულელე იყო, მაინც ჰკითხა:
  - გოგოებო რისთვის ხართ?
  მოჰყვა ხმები:
  - დიახ, აი, 58-ე მუხლი, ან თუნდაც ბრალის გარეშე! რისთვის ხარ?
  ვიჩერმა იხუმრა:
  - დიახ, მან გააუპატიურა ბერია!
  გაისმა გოგოების მეგობრული სიცილი და შეძახილები:
  - დიახ, ის ჩვენია!
  ვინ იკივლა სიბნელიდან:
  - ბერიას ჩამოხრჩობა არ კმარა!
  მუქარის ხმა გაწყდა:
  -Საკმარისი! ასე რომ, უკვე ნახევარ ათასზე მეტი კაცი ეზოში დახვრიტეს! სასეირნოდ შეიძლება მთელი საკანით გაგვიყვანონ!
  ჯადოქარმა ყეფა:
  - კარგი, არა, სიკვდილით დასჯაზე რომ წამიყვანონ, არ დავნებდები!
  . თავი No8
  ოლეგ რიბაჩენკომ განაგრძო ბრძოლა უფრო ნათელი ხვალინდელი დღისთვის გოგონა მარგარიტა კორშუნოვასთან ერთად.
  ისინი იბრძოდნენ სტალინგრადში. კოლოსალური გამბედაობით იბრძოდნენ. მარადიულ შვილებს კი უკან დახევა და მტრისთვის დათმობა არ უფიქრიათ.
  მაგრამ ძალები არათანაბარი იყო და ნაცისტები თანდათან წინ წავიდნენ. მაგრამ ძალიან ნელი და დაბინძურებული მიდგომები სახლებისა და ქუჩებისკენ დაქირავებულთა ცხედრებით.
  მოსკოვი გარშემორტყმული იყო, მაგრამ მაინც იბრძოდა. და მასაც ჰყავდა თავისი ლამაზი გოგოები. რომლებიც ნამდვილად გმირები არიან.
  ოლეგ რიბაჩენკომ და მარგარიტამ სტალინგრადში ცეცხლი გაცვალეს. ამავდროულად, ბიჭი ცდილობდა რაღაცის შედგენას ხელოვნური ინტელექტის გამოყენებით.
  ბელორუსის საპრეზიდენტო კანდიდატ ალექსანდრე ლუკაშენკოს არჩევნებში მონაწილეობის უფლება არ მისცეს. მათ დააბრალეს ის ფაქტი, რომ სლავურმა ტაძარმა ხელმოწერები გაიყვანა. შედეგად, იყო არა ექვსი, არამედ ხუთი კანდიდატი. და მთავარი ბრძოლა გაჩაღდა ზენონ პოზდნიაკსა და ქებიჩს შორის. პრორუსი და უფრო ზომიერი კებიჩი მცირე უპირატესობით მეორე ტურში გავიდა. შემდეგ კი დიდი სხვაობით დაამარცხა ანტირუსული პოზნიაკი.
  ლუკაშენკომ გააპროტესტა, რომ ის უკანონოდ იქნა მოხსნილი. მაგრამ ზოგადად ხმაურის გარდა არაფერი იყო.
  კებიჩმა ძალიან დამაჯერებლად მოიგო. და ის გახდა ბელორუსის პირველი პრეზიდენტი.
  მალე ბელორუსია რუბლის ზონაში შევიდა. ეკონომიკური მდგომარეობა კვლავ კრიზისში დარჩა. არ იყო საკმარისი ფული. მაგრამ ქვეყანა რუბლის ზონაში იყო.
  კებიჩმა შესთავაზა რუსეთთან ინტეგრაციის პროცესი. დაიწყო კანონების შეკრება, გაიხსნა საზღვრები და გაერთიანდა ეკონომიკა. შეიქმნა ზენაციონალური ორგანოები.
  1999 წელს ბელორუსიაში ახალი საპრეზიდენტო არჩევნები გაიმართა. რუსეთის დეფოლტის შემდეგ ეკონომიკა ღრმა კრიზისში იყო. მაგრამ კომუნისტების გავლენა ძალიან გაიზარდა. ლუკაშენკოს ყველასთან ჩხუბი მოუვიდა და საკუთარი პარტია არ შექმნა და სხვა ძალებმა განზე გადააგდეს. მთავარი ბრძოლა გაიმართა კალიაკინსა და ქებიჩს შორის. ზენონ პოზნიაკმა ამ დროისთვის პოპულარობა დაკარგა. ისევე, როგორც მთლიანობაში ბელორუსის სახალხო ფრონტი.
  კომუნისტები გაძლიერდნენ.
  რუსეთში ისტორიაც ცოტა შეიცვალა. ზიუგანოვმა ოდნავ მეტი ხმა მიიღო პრეზიდენტისთვის, თუმცა მან ვერ მოიგო. ლებედი უშიშროების საბჭოს მდივნის თანამდებობაზე კიდევ რამდენიმე თვით მუშაობდა. მაგრამ, ზოგადად, ეს არც ისე მნიშვნელოვანია. ყველაზე მნიშვნელოვანი განსხვავება ისაა, რომ ჩერნომირდინი არ გაათავისუფლეს. და შედეგად, ის პრემიერ-მინისტრად დარჩა დეფოლტის შემდეგაც. თუმცა, კებიჩი, ჩერნომირდინის დახმარების მიუხედავად, მეორე ტურში მაინც დამარცხდა და კალიაკინი ბელორუსის პრეზიდენტი გახდა.
  რუსეთში კი ელცინის წასვლის შემდეგ პრეზიდენტი ჩერნომირდინი გახდა. რუსეთის ეკონომიკამ უკვე დაიწყო ზრდა და ვიქტორ სტეპანოვიჩმა, თუმცა დიდი გაჭირვებით, მესამე ადგილზე გასული ჟირინოვსკის დახმარებით დაამარცხა ზიუგანოვი.
  ამრიგად, რუსეთში ჩერნომირდინი გახდა პრეზიდენტი, ჟირინოვსკი გახდა უშიშროების საბჭოს მდივანი და პრეზიდენტის პირველი თანაშემწე. პუტინი ჯერჯერობით გვერდიგვერდ რჩებოდა. ზიუგანოვი ოპოზიციის ხელმძღვანელია. პრიმაკოვი კვლავ საგარეო საქმეთა მინისტრია.
  ასე რომ ყველაფერი გეგმის მიხედვით წავიდა. კალიაკინმა გააგრძელა ინტეგრაციის პროცესი, მაგრამ ჯერ არ გაერთიანდა. ეკონომიკამ ზრდა დაიწყო. ჩერნომირდინი ხელმძღვანელობდა ომს ჩეჩნეთში. მასხადოვს ვესაუბრე. და საბოლოოდ იქ მიაღწია სტაბილურობას.
  ჩერნომირდინმა უკვე იოლად მოიგო შემდეგი არჩევნები ზიუგანოვთან. კალიაკინი ასევე ადვილად აირჩიეს მეორე ვადით. ყველაფერმა მეტ-ნაკლებად მშვიდად ჩაიარა. ბელორუსის ეკონომიკა იზრდებოდა.
  მაგრამ კალიაკინმა მესამე ვადით არ იყარა კენჭი. მისი მემკვიდრე იყო მისი კოლეგა ნოვიკოვი.
  ჩერნომირდინი მესამე ვადითაც არ იყრიდა კენჭს. ჩერნომირდინი ჟირინოვსკიმ ჩაანაცვლა. ეს უკანასკნელი, რა თქმა უნდა, გახდა ბევრად უფრო ზომიერი, მაგრამ გაზარდა ზეწოლა ბელორუსზე - რუსეთთან გაწევრიანების მოთხოვნით.
  ნოვიკმა წინააღმდეგობა გაუწია. სწორედ ამიტომ მოექცა სანქციები.
  ჟირინოვსკი უფრო ხისტი იყო და უფრო ძლიერად აწვალებდა... შედეგად, პრორუსულმა ძალებმა ბელარუსში რეფერენდუმი ჩაატარეს, რაც მძიმე ეკონომიკურ კრიზისს დაემთხვა. და ბელორუსია გახდა რუსეთის ნაწილი. რამაც გააძლიერა ანტიდასავლური განწყობები.
  2014 წელს ჟირინოვსკიმ, ისარგებლა უკრაინაში მაიდანისა და იანუკოვიჩის დამხობის გამო, ჯარები გაგზავნა. უკრაინის არმია ბრძოლისუნარიანი იყო და რუსებმა ის განაიარაღეს. იანუკოვიჩმა და რადამ იარაღით გამოაცხადეს რეფერენდუმი. რუსეთმა ეს რესპუბლიკაც ანექსია.
  იმისთვის, რომ უკრაინელები ნაკლებად აჯანყდნენ, ჟირინოვსკიმ რუსეთის დედაქალაქი კიევში გადაიტანა. და ამან იმოქმედა რეფერენდუმის შედეგებზე. თავად ვლადიმერ ვოლფოვიჩი, მომდევნო საპრეზიდენტო არჩევნებში, ტრიუმფალურად აირჩიეს მესამე ვადით, რომელმაც გააუქმა ყველა შეზღუდვა რეფერენდუმზე.
  ალექსანდრე ლუკაშენკო პენსიაზე გავიდა და დავიწყებაში ჩაიძირა. პუტინი FSB-ის თავმჯდომარედ 2012 წლამდე მუშაობდა, სანამ ის სამოცი წლის იყო. და ჟირინოვსკიმ, რომელსაც უყვარდა გუნდის გაახალგაზრდავება, არ შეცვალა იგი ორმოცი წლის უნარიანი ოფიცერით. ახალგაზრდა გახდა ბელორუსის გუბერნატორიც, რომელმაც ნოვიკი შეცვალა.
  თუმცა რუსეთი დასავლეთის სანქციების ქვეშ მოექცა, მაგრამ ისინი არც თუ ისე მნიშვნელოვანი იყო. ჟირინოვსკი იბრძოდა სირიასა და ერაყში. მან შექმნა საკუთარი სახელმწიფო ქურთებისთვის და ზოგადად ვლადიმერ პუტინზე უფრო გადამწყვეტად მოქმედებდა. მეტიც, რუსეთმა საუდის არაბეთზე სარაკეტო შეტევა დაიწყო და ნავთობის ფასი მკვეთრად გაზარდა.
  შემდეგ დაიწყო დიდი ომი ირანსა და შეერთებულ შტატებს შორის. რამაც კიდევ უფრო გაზარდა ნავთობის ფასი. ამასობაში რუსეთმა აიღო და ანექსია ბალტიისპირეთის ქვეყნები და მოლდოვა. შემდეგ კი, ნაზარბაევის წასვლის შემდეგ ყაზახეთში არეულობამ ისარგებლა, მან ეს რესპუბლიკა თავის ტირაჟში შეიტანა.
  რეფერენდუმიც ჩატარდა და რუსეთმა კიდევ ერთი პროვინცია შეიძინა.
  თანდათანობით მიმდინარეობდა სსრკ-ს აღდგენა.
  2020 წელს ჟირინოვსკიმ განაახლა თავისი რეკორდი რუსეთის პრეზიდენტის მეოთხე ვადით. ჯერ არ აპირებდა წასვლას.
  და რუსეთი მოძრაობდა შუა აზიის გავლით. უზბეკეთში, ტაჯიკეთში, ყირგიზეთში, თურქმენეთში გამოჩნდნენ რუსული ჯარები და ჩატარდა რეფერენდუმი რუსეთთან შეერთების შესახებ.
  ასე რომ, ქვეყანა აღდგა საბჭოთა კავშირის ყოფილ საზღვრებში.
  მაგრამ ეს არ იყო საკმარისი ჟირინოვსკის. და მან, ზედმეტი ცრურწმენების გარეშე, ჯარით დაიკავა ფინეთი. და იქ, რა თქმა უნდა, თითქმის ასპროცენტიანი შედეგით, რეფერენდუმის ჩატარების შემდეგ. და შეუერთდა მას საკუთარ თავს.
  ამგვარად, რუსეთი საკუთარს უბრუნებდა. ჩინეთთან ურთიერთობა გარკვეულწილად გაუარესდა პორტ არტურზე პრეტენზიებისა და ყვითელების ციმბირიდან გამოსახლების გამო.
  მაგრამ ახლა ჩინეთს ეშინოდა რუსეთის წინააღმდეგ ლანძღვის.
  მაგრამ ალასკაში მოხდა სამხედრო გადატრიალება და რუსეთის ჯარებმა დაიკავეს იგი. და ჩაატარეს რეფერენდუმი რუსეთში დაბრუნების შესახებ. ამავდროულად, ამერიკა იძულებული გახდა ეღიარებინა რუსეთისთვის ალასკას მიყიდვის გარიგების ბათილობა.
  ამრიგად...
  ოლეგ რიბაჩენკო შეჩერდა და ისევ დაიწყო სროლა.
  ბიჭმა აფეთქება გაისროლა, შემდეგ კი ყუმბარა შიშველი ფეხით ესროლა. მან მიმოფანტა ფაშისტები და დაწერა ტვიტერზე:
  - უძლეველი ვართ!
  მარგარიტამაც გაისროლა აფეთქება, შიშველი ფეხით ყუმბარა ესროლა, ფრიც დაამსხვრია და დაიყვირა:
  - და ყოველთვის ერთიანი!
  ბავშვები ძალიან გაბედულად იბრძოდნენ.
  ბიჭმა ისევ ატეხა მტრები აფეთქებით. მან ხელყუმბარა ტრასაზე შიშველი თითებით ესროლა. შედეგად ორი ტანკი ერთმანეთს შეეჯახა. ოლეგ რიბაჩენკო მღეროდა:
  - დიდება შენ, ჩვენი რუსული მიწა,
  წმინდა რუსეთის სახელით,
  ძვირფასო რჩევა ოჯახო!
  გოგონამ ხელყუმბარა ისევ შიშველი ფეხით ესროლა. მან ჩამოაგდო ათეული ფაშისტი და მღეროდა:
  - მთაზე ძროხაა,
  იყავით ჯანმრთელი ბავშვები!
  ბიჭმა ააფეთქა, კრაუტები მოთიშა და აჩუქა:
  - სამშობლო ჩემს გულში,
  საბედნიეროდ ჩვენ გავაღებთ კარს!
  შემდეგ კი მის შვილს ფეხმა ესროლა ყუმბარა. ის არის ბიჭი, რომელიც ნამდვილად არის განადგურების სასიკვდილო მატარებელი.
  მარგარიტა ასევე კოლოსალური სიზუსტით ისარია.
  გოგონამ აიღო და იმღერა:
  - არა, ფხიზლად არ გაქრება,
  ფალკონის, არწივის სახე -
  ხალხის ხმა ნათელია -
  ჩურჩულს გველი დაამსხვრევს!
  გოგონამ, შიშველი ფეხით ყუმბარებს ესროლა, აიღო და უფრო ჭიკჭიკით ჩაიკრა;
  სტალინი ჩემს გულში ცხოვრობს
  ისე რომ არ ვიცოდეთ მწუხარება -
  კოსმოსის კარი გაიღო -
  ჩვენს ზემოთ ვარსკვლავები ანათებდნენ!
  და გოგონას გაეცინა. მან ფაშისტებს ესროლა. მან დაარტყა მათი რიგები და ყვიროდა:
  მჯერა, რომ მთელი მსოფლიო გაიღვიძებს -
  ფაშიზმის დასასრული იქნება...
  მზე ანათებს კაშკაშა,
  გზა, რომელიც ანათებს კომუნიზმს!
  და ისევ გოგონა ოსტატურად ისვრის ყუმბარას შიშველი ფეხით. ჰიტლერის ტანკებს ერთმანეთის წინააღმდეგ უბიძგებს.
  ნატაშაც ჩხუბობს. სტალინგრადში გოგონები უბრალოდ გმირები არიან.
  და ისინი საკუთარ თავს გაბედულად უმღერიან:
  - ჩემი სამშობლო სამყაროს სიბნელეა,
  მე შემიძლია გავანადგურო ბოროტი მტრების შემოტევა...
  მე არ შემიძლია ერთი დღე შენს გარეშე სიყვარულის გარეშე,
  მე მზად ვარ სიცოცხლე გავწირო შენთვის!
  და ნატაშა შიშველი ფეხით ყუმბარას ისვრის.
  შემდეგი, ზოია ხანძრის. ლამაზი გოგონა ბიკინიში. ის მისცემს აურზაურს და მოთიბავს ფაშისტებს.
  შემდეგ კი მისი შიშველი ფეხებიდან მკვლელი საჩუქარი გამოფრინდება.
  ზოია მღეროდა და კბილებდა:
  - მე მიყვარს მტრების განადგურება! ასეთი გოგო!
  და ისევ მზეთუნახავი დაიწყებს განადგურებას შიშველი თითებით.
  და მერე ავრორაც აანთებს. წითური ეშმაკი ფაშისტებსაც დაარტყამს.
  და მისი შიშველი ფეხით გაშვებული ყუმბარა ვერმახტის ჯარისკაცებს ხრეშს გადააფარებს.
  გოგონა ყვირის:
  - ტილი, ტილი, ტრალი, ტროლი...
  მე მაქვს ძალა, დავამარცხო ფაშისტები,
  ახლა ძლივს ვამბობ უარს!
  და ისევ მეომარი ზუსტად ისვრის.
  შემდეგ სვეტლანა ხანძრის. მან ასევე ისროლა აფეთქების პაკეტი შიშველი თითებით.
  ისე, კრაუტებმა გაიგეს.
  გოგონა, პირდაპირ რომ ვთქვათ, კლდის მეომარია.
  და როგორ მღერის:
  - რუსეთი განდიდდება დედამიწაზე,
  ჩვენ ყოველთვის გვექნება ოცნება!
  და ოთხი გოგო დაარტყა ფაშისტებს და როგორ დაგიჭერენ. ზოგადად, ისინი სიკვდილის ანგელოზთა ბატალიონის წმინდანებს ჰგვანან. და სტალინგრადის ნაცისტები ამას ხვდებიან.
  მაგრამ ეს უფრო და უფრო რთული და რთული ხდება.
  სტალინგრადი ჯერ უძლებს, მაგრამ ნაცისტებმა შეძლეს სუხოის აღება. ნაცისტებს ასევე აქვთ ძლიერი საზღვაო ფლოტი. მათ შორის დატყვევებული ბრიტანული გემები.
  მათ ფაქტიურად დაარტყეს მთელი სანაპირო. თურქები კი სამხრეთიდან მიიწევენ. ძალიან საშინელი ხდება.
  ნატაშამ და მისმა გოგონებმა სოხიმიდან შეძლეს სტალინგრადში გაფრენა, გერმანული პლაივუდის თვითმფრინავის ხელში ჩაგდება.
  ახლა კი სტალინგრადში. ისევე როგორც, რაც არ უნდა ეცადოთ არ აიღოთ ეს ქალაქი, ნაცისტები არ იღებენ მას.
  ნატაშა შიშველი ფეხით აგდებს მკვლელ საჩუქარს, ნაცისტებს დახეულ ხორცს აჭრის და მღერის:
  - ჩვენი ცხოვრება მშვენიერი იქნება!
  ზოიამ, შიშველი ფეხით ყუმბარა ესროლა, კბილების გაშიშვლებით დაამატა:
  - თუ, რა თქმა უნდა, გავიმარჯვებთ!
  და გოგონამ ალისფერი ძუძუს თავი შეარხია.
  ავრორა, სროლა, იღრიალა:
  - და იდიდოს ჩვენი სამშობლო!
  და ის ასევე გადააგდებს მკვლელს საჩუქარს შიშველი თითებით. ის დაამსხვრევს მოწინააღმდეგეებს და ატყდება:
  - დიდება დიდ რუსეთს!
  შემდეგ კი სვეტლანამ ხაზი აიღო და გააფუჭა. ასი ნაცისტი გამოვკვეთე. შემდეგ მან შიშველი ფეხით ყუმბარა გაუშვა და დაიკივლა:
  - მეცნიერებისა და კეთილდღეობის ახალი შუქისთვის!
  და ოთხი გოგო ისევ ჩხუბობენ და არ აპირებენ ცხვირის დაწევას.
  ნატაშამ ასაფეთქებელი პაკეტი ორი შიშველი ფეხით აიღო. და მთელი ძალით ჩააგდო ნაცისტურ ტანკში.
  E-75-მა, დაზიანებული, შეწყვიტა და დაიწყო მოწევა.
  ნატაშამ მღეროდა:
  - რუსმა იცინოდა, ტიროდა და მღეროდა,
  ყველა ეპოქაში, ამიტომ არის რუსეთი!
  შემდეგ ზოიამ აიღო და შიშველი თითებით აიღო მკვლელი. და კიდევ ერთი ნაცისტური ტანკი გაჩერდა, დაარტყა.
  ზოიამ ტვიტერში დაწერა:
  - დიახ, მომავალი ჩვენია!
  დიდება დიდ რუსეთს!
  ავრორამ ავტომატიდან გაისროლა. მან ბევრი ფაშისტი გაანადგურა. შემდეგ კი მან აგრესიულად თქვა:
  - დიდება სსრკ-ს გმირებს!
  და მისი შიშველი ფეხის სროლა ყუმბარას ისევ აფრინავს. ეს არის წითური გოგონა. უბრალოდ უძლეველი ტერმინატორი.
  და სვეტლანამ აიღო ეს თავის თავზე და გაანადგურა ნაცისტები. და დაჭრა ისინი, როგორც ბასრი თივის მწარმოებელი.
  შემდეგ მან ტვიტერში დაწერა:
  - დიდება რუსეთის მიწას!
  და მისი შიშველი ფეხის სროლიდან ასეთი სასიკვდილო ფრაგმენტული ყუმბარა დაფრინავს.
  მეომარმა დაიკივლა:
  - საბჭოთა იმპერიისთვის!
  ნატაშა, ისვრის, ამბობს:
  - უდიდესი იმპერიისთვის!
  და ისევ მისი შიშველი ფეხებიდან დაფრინავს რაღაც, რაც კლავს ფაშისტებს უზარმაზარი გარანტიით.
  და გოგონა მღერის:
  - დიდება ჩემს სამშობლოს -
  დიდება რუსეთს!
  ზოიამ ყუმბარაც შიშველი ფეხით ესროლა. მან მოწყვიტა ნაცისტების მასა და დაიყვირა:
  - დიდი რუსეთი - დიდი დიდება!
  და მან თვალი ჩაუკრა პარტნიორებს.
  გოგონები, რა თქმა უნდა, თითქმის შიშველები არიან. ბიკინებში, გარუჯული, დაკუნთული, ლამაზი და კოხტა.
  რა მომხიბვლელად გამოიყურებიან გოგონები, როცა თითქმის შიშველები არიან! და კიდევ რატომ არის ტანსაცმელი?
  შემდეგ, ავრორა აქტიურად ისვრის. და შიშველი ფეხებით აგდებდა იმას, რაც ნაცისტებს კლავდა.
  შემდეგ ის იმღერებს:
  - დიდი სამშობლოსთვის!
  სვეტლანამ სროლა განაგრძო. მან გაანადგურა ფაშისტები და დაწერა ტვიტერზე:
  - დიდი მიღწევებისთვის!
  და მას შეეძლო ყუმბარის გაშვება შიშველი ფეხით. და ისევ ნაცისტებს ეშინიათ.
  კარგად გააკეთეთ რუსი გოგოები. ისინი უმაღლესი აერობატიკის ადამიანები არიან.
  შემდეგ კი პილოტები: მირაბელა და ანასტასია. ისევე როგორც კრაუტებს დაარტყამენ.
  დიახ, ჰიტლერის ურდოები გარბიან ასეთ გოგოებს.
  ქალი მეომრები იბრძვიან Yak-9-ზე. მანქანა თითქოს მოძველებულია. მაგრამ საკმაოდ ეფექტური. მიუხედავად იმისა, რომ სიჩქარითა და შეიარაღებით ჩამორჩება ლუფტვაფეს.
  გოგონებს აქვთ მხოლოდ ერთი 20მმ-იანი ქვემეხი და ტყვიამფრქვევი, ME-262-ის საწინააღმდეგოდ ხუთი 30მმ-იანი ქვემეხით.
  მაგრამ მირაბელა ოსტატურად მანევრირებს და იკავებს ფრთოსან ფაშისტურ ულვას. და ესვრის მას. ჭრის ლითონს, წვავს მტერს მთლიანად.
  შემდეგ მირაბელამ იმღერა:
  - უფრო მაღალი და უფრო მაღალი და უფრო მაღალი,
  ჩიტებივით დაფრინავენ თვითმფრინავები...
  ჩვენ ვანგრევთ ფაშისტურ სახურავებს,
  და ჯარისკაცების სიმამაცე საზღვრებს მიღმაა!
  და აი, ანასტასია წავა და ნაცისტებს დაარტყამს. ის ტერმინატორის გოგონაა.
  ის დაამსხვრევს ჰიტლერის ბანდიტების სახეებს და ღრიალებს:
  - დიდი დიდება მოვა რუსეთს!
  და ის ასევე შიშველი ფეხებით აჭერს პედლებს. და კიდევ ერთი მესერშმიტი ვარდება.
  გოგოები მხოლოდ ტრუსებში ჩხუბობენ. და ისინი თავს ძალიან კარგად გრძნობენ. ისინი სწრაფად ფრიალებს სუსტ ძრავებზე. და მტრის სროლებს გაურბიან.
  მირაბელა, რომელიც წყვეტს ფრიცს, ყვირის:
  - არა ყვავი, ვერ დაგვამარცხებ!
  და ისევ მეომარი გადის მკვლელობის მანძილზე.
  და ეცემა ჰიტლერის ახალი მანქანა.
  ფეხშიშველმა გოგომ იცის რასაც აკეთებს. და ის მშვენივრად მუშაობს.
  აქ არის ფაშისტი, რომელიც ცდილობს მეომარს შორიდან დაფაროს. და ის ტოვებს. და რაღაც სასწაულით, ისევ მტრის კუდზე.
  და ის ფრიცს ჩამოაგდებს და ყვირილი:
  - რუსებისთვის შეუძლებელი არაფერია!
  და ისევ მეომარი სასოწარკვეთილ შემობრუნებას აკეთებს. და კიდევ ერთი მანქანა ვარდება, ძელზე დაკიდებული.
  მირაბელამ ტვიტერზე დაწერა:
  - ჭეშმარიტად მშვიდობა შეიქმნა რუსეთისთვის!
  და ისევ როგორ გამოდის. და როგორ დათმობს მტერს!
  ანასტასიაც ურტყამს გერმანულ მანქანას და ყვირის:
  - მთელი ჩვენი მიწა იდიდოს, არ იყოს ჩვენთვის ილეთი!
  გოგოები კი სულ უფრო და უფრო შორდებიან!
  რა შეიძლება გაუმკლავდეს მათ? თუ ეს არ არის აგრესიული ქარიშხალი!
  უფრო სწორედ, ქარიშხალიც კი ვერ დაამარცხებს მათ!
  ნატაშა ამასობაში იბრძვის და მღერის:
  - ჩვენ ვიბრძოლებთ რუსეთისთვის!
  და ასევე შიშველი ფეხით ის გაუშვებს სასიკვდილო კალიბრის ყუმბარას.
  და ნაცისტებს ლითონის ნაჭრებად და სისხლიან ხორცად დაფქვავს.
  ზოია ასევე შიშველი ფეხით გადააგდებს მკვლელს და აწითლებულს და წამოხტება იტყვის:
  - და კომუნიზმის ახალი წესრიგისთვის მთელ მსოფლიოში!
  და კბილებს აცახცახებს.
  შემდეგ, ავრორა ძლიერად ისვრის. ის საკუთარ თავს ესვრიან, ფაშისტებს თიბავს და კბილებს აცახცახებს:
  - პროგრესის მისაღწევად!
  და მისი შიშველი ფეხებიდან გამოდის ისეთი რამ, რასაც შეუძლია ნებისმიერი დაბრკოლების დამსხვრევა.
  შემდეგ კი სვეტლანას ბრძოლაში. ეს ისეთი მკვლელი გოგოა.
  და ისიც ქერაა. როგორ ჭრის ფაშისტებს... შემდეგ კი შიშველი ფეხებიდან მკვლელი საჩუქარი მიფრინავს. ის დაამსხვრევს ნაცისტებს და გადააქცევს მათ ეშმაკის ცეცხლებად.
  ტერმინატორი გოგონები ჩურჩულებენ:
  - დიდება ჩემს საპატიო სიტყვას!
  კომსომოლის სიტყვა!
  მეომრები ფაშისტებს ესვრიან. და ცოფიანი ძაღლებივით ვესროლოთ.
  ესენი არიან ტერმინატორის გოგოები! და ანადგურებენ ნაცისტებს - რა ეშმაკები!
  ნატაშამ პათოსით თქვა:
  - ჩვენ ვიბრძოლებთ სოციალიზმისთვის,
  ჩვენი საბჭოთა რუსეთისთვის,
  ახალი შესანიშნავი შეკვეთისთვის!
  და ისევ მომაკვდინებელი საჩუქარი მიფრინავს მისი შიშველი ფეხიდან.
  ზოია ასევე საკმაოდ ენერგიულად მოქმედებს. ანადგურებს ფაშისტებს. და ის არ უშვებს მათ. და მისი შიშველი ფეხები პროპელერივით ციმციმებს.
  მეომარი ვნებიანად ამბობს:
  - წმინდა რუსეთის სახელით,
  რუსეთი განდიდდება!
  და ისევ მეომარი მთელი ვნებით იბრძვის.
  შემდეგ, ავრორა შიშველი ფეხით ისვრის სიკვდილის საჩუქარს. როგორ არიან მიმოფანტული ფაშისტები ყველა მიმართულებით. და გაბრაზებით ამბობს:
  - მე ვარ მსოფლიო ჩემპიონი კრივში!
  შემდეგ კი სვეტლანა წამოიწყებს რაღაც მკვლელს და დამანგრეველს. და მისი შიშველი ფეხი ისეთი მოხერხებულია.
  და მეომარმა აჩუქა:
  - მე მსოფლიოში ყველაზე ძლიერი ვარ,
  ნაცისტებს ტუალეტში დავსვამთ -
  სამშობლოს არ სჯერა ცრემლის,
  და ბოროტ ოლიგარქებს ტვინს მივცემთ!
  . თავი No9
  მძიმე ბრძოლებში მონაწილეობის შემდეგ, ვედმაკოვას რამდენიმე დღე ძლივს ეძინა და, შესაბამისად, ციხის საკანში უკიდურესი დაძაბული პირობების, სისუსტისა და სუნის მიუხედავად, თითქმის მაშინვე დაიძინა.
  ის ოცნებობდა, რომ შუა საუკუნეებში აღმოჩნდა და მონების აჯანყება ჩაუდგა სათავეში, გახდა ერთგვარი სპარტაკი კალთაში! პირველი წარმატების შემდეგ მამაცმა მეომარმა, დაკუნთულმა გოგონამ შეკრიბა მეამბოხეები და შესთავაზა აერჩიათ მათი ლიდერები.
  ვიტჩერი, როგორც მოსალოდნელი იყო, საკმაოდ დიდი რაზმის მეთაური გახდა და მის პირველ მოადგილედ ძლევამოსილი გმირი თურანი შესთავაზა.
  და აქ მონები ერთსულოვანი იყვნენ. მერე წინამძღვრები აირჩიეს. ათობითი სისტემა ყველაზე მარტივია და Witcher-მა გადაწყვიტა, რომ არაფერი არ უნდა იყოს რთული.
  ტროფეებით შეიარაღებულები და ტარაკნების ლოკოკინების აღებით (მძიმე ძილში ვედმაკოვას ქვეცნობიერი ითამაშა), ისინი გადავიდნენ.
  ავტორიტეტის გასაძლიერებლად და ფეხების გასაშლელად ვიტჩერი ფეხით დადიოდა, კატასავით მოძრაობდა. შემდეგ გოგონამ სირბილი დაიწყო, კლდოვანი გზის პატარა, ბასრი კენჭები შიშველი ფეხებით იგრძნო. მაგრამ მეომარმა ყურადღება არ მიაქცია ტკივილს, უფრო მეტიც, ის ყველას უსწრებდა. როგორც გაირკვა, უშედეგოდ არ ყოფილა. მტრის სამი მებრძოლი ჩასაფრებული იწვა და მათ შეეძლოთ ნაადრევი განგაშის ატეხვა. აჯანყების ლიდერი ხეზე ავიდა და მტრებს თავზე გადახტა. მისი მოძრაობები ჰგავდა ვეფხვებისა და კობრების ჰიბრიდის ცეკვას, ოდნავ ტირილს, შემდეგ კი გაჩუმდა მოწყვეტილი თავებით.
  - ასე ვარღვევ წინააღმდეგობას!
  ვედმაკოვამ ვერ გაუძლო საზოგადოებისთვის თამაშობას, მონებს მოწყვეტილი თავების ჩვენებას. საპასუხოდ მოწონების ხმა გაისმა.
  მალე გაჩნდა მამულები პლანტაციებით. მოჩუქურთმებული სახლები ნამდვილი სასახლეებია დეკორაციებითა და ქანდაკებებით. აქა-იქ შადრევნები ჩანდა. ერთი ქანდაკებიდან ზევსის სახით პეპლის ფრთებით და პირით მუცელზე, ფეხებსა და მკერდზე: შვიდი ჭავლი სცემდა. მინდვრები მდიდარია, მსუქანი, ოქროსფერი ბამბის, მარცვლეულის მსხვილი ღეროებით, წიწაკის და სხვა ნივთებით. ბევრი მონა მუშაობდა მათთვის. იყვნენ როგორც კაცები, ასევე ქალები, ასევე ბევრი ბავშვი. რა თქმა უნდა, ზედამხედველები, მცველები. მაგრამ ზოგადად, რა თქმა უნდა, კიდევ ბევრი მონაა და ნიჩბებითა და თოხებით.
  ვიჩერმა მონა გოგოების მიერ ნაჩქარევად შეკერილი ხელნაკეთი ბანერი აღმართა: ხმლისა და თოხის გამოსახულებით! სხვა მონები შეტევაზე გაიქცნენ.
  ამასობაში ძელებზე რამდენიმე მონა იყო ჩამოკიდებული, ხელ-ფეხი ლურსმნებით იყო გახვრეტილი. ეტყობა ეს უსამართლობის შვილები სატანჯველად იყვნენ განწირულნი. მოახლოებული განმათავისუფლებლების დანახვისას ჯვარცმულმა გოგონამ მოულოდნელად ძლიერი ხმით შესძახა:
  - შურისძიება მოვიდა, სცემეს პატრონები!
  Witcher-ის ლიდერი, როგორც ყოველთვის, წინ არის. მისი ტარაკანი ლოკოკინა გაიზარდა და ერთდროულად ორი მცველი ჩამოაგდო. დანარჩენებმა უკან დაიხიეს, ერთ-ერთი მათგანი შიშისგან, საკუთარ შუბშიც კი შევარდა. გატეხილი მუცლიდან ნაწლავები ამოვიდა. გოგონამ გაიცინა:
  - სუსტი მეომრები ხართ თუ ცხენის გეშინიათ!
  მილოსლავა, რომელიც მისი მეპატრონე გახდა, მარჯვენა ხელზე იბრძოდა, ცულები გოგონას ხელში, როგორც მოხერხებული დალაქის საპარსი. ასე ცნობილი წყვეტს მებრძოლებს.
  თურანმაც არ დათმო. მან ქვა გაუშვა, რომელმაც მცველს მკერდი გაუტეხა და ბრძოლაში შევიდა. ცხადი იყო, რომ შრომისმოყვარეობამ მას სიკეთე მოუტანა და არა წისქვილის ქვის კუნთებმა. მართალია, Witcher უფრო სწრაფად მოძრაობდა.
  მონებმა შეწყვიტეს მუშაობა, მაგრამ ჯერ არ შესულიყვნენ ბრძოლაში. როგორც ჩანს, დაბნეულები იყვნენ. მართალია, იგივე მოუსვენარი ბიჭი, მშრომელ ბიჭებთან მიახტებოდა, დაიყვირა:
  - მშიშარებო! ვინც ჩემს უკან დგას, ის გმირია, ვინც უჩემოდ არის, საზიზღარი ღორია!
  ბიჭებმა პირველებმა უპასუხეს. მივარდნენ ზედამხედველებს. აი, ერთი თოთხმეტი წლის ბიჭი, რომელმაც თავის "მცველს" თოხი ისე ძლიერად დაარტყა, რომ თავი გოგრასავით აფეთქდა. ეს მუშაობდა და სხვა მონები, ჩვეულებრივ მოკრძალებული და მომთმენი გოგონებიც კი, ბრძოლაში შევიდნენ.
  ბრძოლა ახლა ქაოტური გახდა, მაგრამ რიცხობრივი უპირატესობა, ისევე როგორც სასოწარკვეთა, მონების მხარეზე იყო. და მათ, რა თქმა უნდა, აიღეს.
  პასი არის ის, რისი მოლოდინიც ძნელია გოგოსგან, რომელმაც თვალწინ ისწავლა. იგი შეეჯახა მცველს, რომელმაც დაიწყო მისი ზეწოლა. ამიტომ მან მოატყუა, მახვილი უკან ჩამოაგდო და კისერში მოხვდა.
  - ახლა ამას ვეძახი საჭმელს! - იხუმრა გოგონამ. -ფრთხილად არ დალიო!
  პირველი მამული სწრაფად განთავისუფლდა, რაზმი ჩვენს თვალწინ გაიზარდა. აჯანყება გავრცელდა, მინდვრები ცეცხლივით მოიცვა. Witcher galloped, წინ მივარდა. მხედრები მისკენ მიისწრაფოდნენ, როგორც წესი, ზევით აწვებოდნენ მას. მაგრამ მცველები არ დანებდნენ. ბრძოლა განსაკუთრებით ჯიუტად მიმდინარეობდა შვიდსიმიან შადრევანთან. აქ პლანტატორები თავიანთი კავალერიის რეზერვი გაგზავნეს ბრძოლაში.
  მამაცი ვიტჩერი ყველა მხრიდან გარშემორტყმული იყო. მას გადაარჩინა მხოლოდ საგანგებოდ გასუქებული ტარაკანი ლოკოკინის არაჩვეულებრივი სისწრაფე. აქ არის ზუსტი შეტევა და დაჭრილი მოწინააღმდეგე ეცემა. თუმცა გოგონას ჯერ მხარში, შემდეგ მუცელში დაჭრეს, შემდეგ კი ფეხი კინაღამ მოიჭრა. შემდეგ ვიჩერმა დაიწყო პაწაწინა ხანჯლების სროლა. საპარსებივით ხვდებოდნენ თვალებში და ხან პირში. თუმცა ჯარისკაცების უმეტესობა სიცხის გამო ნახევრად შიშველი იყო და ასეთი ჯარისკაცებისთვის მკერდის გახვრეტაც საკმარისი იყო. რამდენიმე ცხენოსანი დაეცა, დანარჩენებმა კი წნევა გაზარდეს. იმდენი ხმალი იყო, რომ მოძრაობაში სავარცხელს ჰგავდა. ასე ასხამენ ყველა მხრიდან.
  მაგრამ მილოსლავა, პასა, თურანი და სხვა მონები დროულად მივიდნენ. რიგებში გაჭრის შემდეგ ისინი სასრიალო მოედანივით დადიოდნენ, ხედავდით, როგორ გაფრინდნენ გვამები და შეიარაღებული მონები მთელი ძალით ჩქარობდნენ მათ დასახმარებლად.
  ქვეითები თავს დაესხნენ მხედრებს, დაქანცულმა მონებმა შური იძიეს მათი ტკივილისა და დამცირებისთვის.
  - შემოეხვიე მტერს და არ გაქცეულიყო! - ბრძანებს ვიჩერი.
  მის თვალწინ მონა დაეცა თავი მოჭრილი, მაგრამ ათეული მცველი დაეცა მის უკან.
  - აიღეთ რიცხვებით! - ბრძანა აჯანყების ახალგაზრდა ლიდერმა.
  უფრო და უფრო მეტი მონა შედიოდა ბრძოლაში. ჩანდა, როგორ აძვრნენ ბიჭები ცხენებზე სირბილით, მივარდებოდნენ მხედრებს, გამოიყენეს კბილები და ბასრი ქვები.
  როგორც ჩანს, მონებმა არ იცოდნენ შიში, ისინი შურს იძიებდნენ მრავალი წლის დამცირებისთვის, როდესაც მათ არავინ თვლიდა ადამიანებად. გარდა ამისა, ბევრი მათგანი თავისუფლად დაიბადა და ჯერ კიდევ არ დავიწყებია ნებისყოფის შემზარავი არომატი.
  "დამონტაჟებული" რაზმის დასრულების შემდეგ, ვიჩერი გადავიდა. მის გზაზე ბოლო სერიოზული დაბრკოლება დიდი ხეებიდან მოჭრილი ბავშვი იყო. იქ მცველების საკმაოდ დიდი რაოდენობა იყო განთავსებული.
  - მოძებნე მამულები და აიღე კიბეები. - დაიყვირა მან. - თუ ეს საკმარისი არ არის, თავად გააკეთე ისინი.
  მონებმა ნაჩქარევად ააშენეს თავდასხმის მოწყობილობები.
  - კიბეები ფართო უნდა იყოს, რათა მათთან ერთად ბევრ მეომარს შეეძლოს სიარული. - ანიშნა ვიჩერმა.
  სხვა მამულებში ხოცვა-ჟლეტა ჯერ კიდევ მძვინვარებდა. ზოგან მსახურები მიდიოდნენ აჯანყებულთა მხარეზე, მაგრამ ზოგ შემთხვევაში ისინი წინააღმდეგობას უწევდნენ ჩვევის გამო. ზედამხედველები სწრაფად დაიღუპნენ - ისინი შორს იყვნენ ყველაზე მკაცრი მეომრებისგან. დეტინეტები მტრის წინააღმდეგობის ბოლო დასაყრდენი გახდა. ვიტჩერი, როგორც ყოველთვის, კედელზე პირველი ავიდა. მას რამდენჯერმე მოხვდა ისარი, მაგრამ სასიკვდილო საჩუქრებს ფარით ებრძოდა. უახლოესმა მეომრმა ისეთი ძლიერი დარტყმა მიიღო, რომ, მიუხედავად იმისა, რომ გაქცევა მოასწრო, კედლიდან ფეხდაფეხ დაეცა.
  მილოსლავამ მოახერხა მცველის დაჭერა, ასევე მტერი ჩამოაგდო. თოვლის თეთრი უღელტეხილი უკვე მოხიბლა მტრის ჯარისკაცები თავისი გარეგნობით. სანამ ისინი მაცდუნებელ მკერდს უყურებდნენ მის მაცდუნებელ მკერდს, გოგონამ ფეხები საზარდულის არეში ჩაარტყა, შემდეგ კი დაარტყა. ვიჩერმა, რომელიც კედლებზე ავიდა, მოწყალების გარეშე დაჭრა. მტერს უკვე დაკარგული ჰქონდა საბრძოლო სულისკვეთება და კედელზე სულ უფრო მეტი მონა ადგებოდა. მათ გაარღვიეს, ბევრი კიბე იყო და მცველებს ყველა მათგანის მოგერიების დრო არ ჰქონდათ. ბოლოში კი ირგვლივ მკვდარი და დაჭრილი მონები იწვნენ; თავდასხმა დანაკარგების გარეშე არ დასრულებულა. ასე რომ, მონა და მცველი ერთმანეთს შეეჭიდნენ და ღირსეული სიმაღლიდან დაეცნენ. დაშავდნენ, მაგრამ ცოცხლები დარჩნენ და ერთმანეთის დახრჩობა განაგრძეს.
  მოუსვენარი ბიჭი, ვიჩერს გვარის კითხვა დაავიწყდა, ასევე კედელზე იყო. თავისი მცირე სიმაღლით ისარგებლა, ოფიცერს ფეხებს შორის გადახტა, შემდეგ ორივე ფეხით დაარტყა უკანალში, ერთდროულად დაარტყა მუხლების ქვეშ. ის წინ გაფრინდა, ჩანგალს დაეჯახა ზრდასრული მონას...
  -ისე დავიჭირე რომ მტკივნეულად ვიკბინე! - ბიჭმა გამხდარი ენა გამოუყო და მცველებს აცინებდა.
  - ოჰ, პატარა ფეხშიშველო გველი! - შეაგინა მარჯვედ მდგარმა მებრძოლმა და ყმაწვილს მახვილი დაარტყა.
  ბიჭი აქაც გადაიხარა და მილიდან თვალში შეაფურთხა. როგორ სასოწარკვეთილმა ყვიროდა მტერი, რიგებს არღვევდა. ბიჭი ცერემონიაზე არ დადგა და ხმლით დაასრულა. ბავშვის ხელები, თუმცა თხელი იყო, მაგრამ ძუნწიანი და ძლიერი - შრომისმოყვარეობით.
  სხვა ბიჭებმაც აჩვენეს ზეწოლა, ჯოჯოხეთივით ჩხუბობდნენ, ჩხუბობდნენ და ლანძღავდნენ, უფრო მაგარ გამოთქმებს ირჩევდნენ!
  მათ მოახერხეს კედლის გასუფთავება სწრაფად, მაგრამ ბრძოლაში ცოტა გაჭიანურდა, მონების შურისძიების შიშით, მფლობელები სასოწარკვეთილი იბრძოდნენ. მართალია, გადაზრდილი მუცლები ცუდი დამხმარეები არიან გაცოფებულ მონებთან ბრძოლაში.
  მთავარი მფლობელი შეიხ სამუმა მიწისქვეშა გადასასვლელით ცდილობდა გაქცევას. თან წაიღო ქვები და ოქრო. შესაძლოა, მას ჰქონდა შანსი, მაგრამ სიხარბემ გაუშვა. ლამაზი გოგო, რახიტა და თუნდაც სპილენძის კანის ფერი, ძალიან დიდი ცდუნებაა.
  -და გამომყევი ძუ! - ფუმფულა თმებში აიტაცა შეიხმა.
  - არ არის საჭირო, მე თვითონ წავალ, ბატონო! - შეევედრა იგი.
  - მეძავი კი არა! მომწონს შენი ტარება! - გაიცინა სადისტმა დიდებულმა.
  -მაგრამ მტკივა! - შიშველი ფეხების ქნევა დაიწყო მონამ.
  - როცა დავიბანთ, გიბრძანებთ, თმებით ჩამოკიდოთ და ცეცხლი წაუკიდეთ. - შეიხმა ხორციელად აკოცა ტუჩები.
  - მხეცი ხარ! მაგრამ მე შენ მიყვარხარ, დამიჯერე!
  გოგონა პატრონს მიუახლოვდა, რომელმაც სუფთა სახეზე თავისი ჭუჭყიანი ნისკარტი მიაკრა და დაიწყო მისი ლოკვა. მერე რახიტას ხელმა ხანჯალი აღმოაჩინა შეიხის ქამარზე და მთელი ძალით ჩააყოლა შეშუპებულ მუცელში.
  - აი შენთვის სიბნელის ქვირითია.
  შეიხმა ჩანთა დააგდო და თმა გაუშვა. ხელები ცდილობდა ღრმა ხვრელის დახურვას, ნაწლავები ამოვარდა.
  - არსება! ეჩიდნა! - იღრიალა მან.
  -არა! მე გავაკეთე ის, რაც სამართლიანი იყო! რამდენი გოგო და კაცი აწამე? ბავშვებს ძელზეც კი აკრავდა და ძელზე აკრავდა. ეს მხოლოდ შურისძიებაა! - ამოიოხრა გოგონამ.
  - Ჯანდაბა!
  - ქალღმერთო! შენ მე გამასწორე! - მონამ ფეხი შეახო შეიხის მსუქან, სისხლიან მუცელში.
  -ცოტა მცემდა! - ამოისუნთქა მან.
  - მაგრამ ჩემში კეთილშობილური სისხლი მიდის! - კბილებში გამოსცრა ფეხშიშველმა მონამ.
  -არაფერი, მეძავ! ჯარი ჩაახშობს აჯანყებას და ისე გაწამებ, რომ ანგელოზად მოგეჩვენები! - შეიხმა იღრიალა ძალა.
  - რატომ აქვთ მათზე უფრო მდიდარი ფანტაზია? - ენა გამოუყო გოგონამ.
  - საკმარისია შენთვის! "მდიდარი შეკრთა და კვნესა. - მტკივა! მომიტანე ფაციფის მალამო.
  - Რატომ? - სარკასტულად იკითხა გოგონამ.
  - ამ ოქროს ტომარას მოგცემ. - შეევედრა შეიხი.
  -ის უკვე ჩემია! კარგი, მხოლოდ ქველმოქმედების გამო, სად არის ფაციფის მალამო? - ეშმაკურად გაიღიმა გოგონამ.
  - მფრინავი ძროხის ფორმის გარდერობი იცი? - უცქეროდა მდიდარმა და ხიხინი.
  - დიახ! ისეთი ლამაზი ვნახე კენჭებით.
  -ასე რომ ხელი უნდა ჩაავლო თავში და ყუთს მალამოთი ადვილად ამოიღებ. მოდი ჩემთან და შეზეთე. - კინაღამ გონება დაკარგა შეიხმა.
  - ნაძირალაც კი იმსახურებს სამედიცინო დახმარებას. Დამელოდე!
  გოგონა ოთახში შევარდა. მას არ აინტერესებდა მდიდარი კაცი, მაგრამ ასეთი ღირებული მალამო ძალიან იშვიათია და აჯანყებულებს გამოადგება. შემდეგ კი ის საძულველ ფრიკას აჯანყებულებს გადასცემს.
  მონები უკვე თავიანთ ოთახებში გაიქცნენ. ორმა მათგანმა ულამაზესი ნახევრად შიშველი გოგონა დაინახა. ჯანმრთელი ბიჭები, ქალური სიყვარულის მშიერი, მივარდნენ მასთან. გოგონა ბევრს მუშაობდა, იყო დაკუნთული და ამიტომ ადვილად უბიძგა თავდამსხმელს ძლიერი ფეხებით და დაიყვირა:
  - თუ ფულის შოვნა გინდა. უბრალოდ იცოდე, რომ სარდაფში აგრესიული ბიჭია ოქროთი.
  - არ გვიყვარს აგრესია! - ირონიულად გააპროტესტეს ბიჭებმა.
  - მაგრამ ისიც მდიდარია! - დამცინა გოგონამ.
  - მაშინ ჯობია, ვიჩხუბოთ! სად არის სარდაფი? - ჩაილაპარაკეს მეამბოხე მონები.
  -ხელი იქით მომყევი! - მარჯვენა ხელი აუქნია მონამ.
  ახალგაზრდა, შავკანიანი მონები მიცურავდნენ იქ, სადაც მისი პესტი აჩვენა. გოგონამ გაიცინა და ოთახში შევარდა. ავეჯეულობა საკმაოდ მდიდარი, მაგრამ ქაოსური იყო. და აი, თავად კაბინეტი, ოქროსგან ჩამოსხმული. რახიტამ ორჯერ დაუფიქრებლად ჩაავლო ხელი. შიგნით შევარდა და ამ დროს ყბა დაიხურა.
  მზეთუნახავმა ყვიროდა, საპარსების მახვილმა კბილებმა ფუნჯი მოაჭრა.
  - ოჰ, რა მტკივნეულია! - იყვირა მან, შემდეგ კი ამოიოხრა. - ეს ძალიან ცუდია!
  მიუხედავად ველური ტკივილისა, გოგონა სიცხით ცდილობდა ხელის შეხვევას. ვიჩაკოვამ, როცა გაიგო ქალების ყვირილი, გადაწყვიტა, რომ ვიღაცას აუპატიურებდნენ და სწრაფად შეიჭრა ოთახში. სისხლით გაჟღენთილი მზეთუნახავის დანახვისას მან იყვირა:
  - ვინ გაბედა ამის გაკეთება?! მის ღირსებას უკანალზე ავიყვან! - სიბრაზის დროს მეომარი შეიძლება იყოს უხეში ადამიანი.
  რახიტას თვალებიდან ცრემლები წამოუვიდა, არა იმდენად ტკივილისგან, რომელიც მან განიცადა, მონას არაერთგზის მათრახი არ უცნობდა, არამედ იმის გაცნობიერებით, რომ ის ახლა ინვალიდი იყო.
  - ის არის! - კარადაზე ანიშნა გოგონამ.
  - თუ ასეა, მაშინ საშინელებაა! - ვიჩერმა ღიმილიანი მწერი ძალით დაარტყა თავზე. დარტყმამ სტრუქტურა დაამუხრუჭა და უფრო რბილი ოქრო დაიმსხვრა. მეომარი აგრძელებდა ცემას მანამ, სანამ მბრძანებელი ნაჭრებად არ გაანადგურა.
  გოგონა შესამჩნევად გაფითრდა და თოვლივით თეთრი პასა მისკენ წამოხტა. მან ოსტატურად წაისვა ტურნიკი, შეაჩერა სისხლდენა. ვიჩეროვამ მოწყვეტილი ხელი ამოიღო, კიდური გაუფერულდა, მაგრამ მაინც თბილი იყო.
  - დიდი! - ხიროვს უნდა დავურეკოთ. იქნებ ის გაიზარდოს. - ხმამაღლა უსტვენდა მეომარმა.
  პასამ ჰკითხა:
  -ვინ მოგცა იდეა აქ ხელის მოკიდება?
  - სამმა!
  -რა ჩადეთ საკუთარ თავში? - გაუკვირდა ვიჩერს.
  - არა, ამ ფრიკას სამუმა ჰქვია. - შეუსწორა გოგონამ.
  - თუ ასეა, მაშინ მას სჭირდება მეოთხედი. - თვალები აატრიალა მეომარმა.
  - სარდაფშია და მძიმედ დაჭრილი. თქვენ გექნებათ დრო, რომ დაიჭიროთ იგი. თუ არ მოკვდება.
  ვიჩერმა სცადა ფუნჯის დაჭერა, როდესაც მოულოდნელად ის მოლიპულ ხვლიკად გადაიქცა, რომელიც ცდილობდა მოეპარა. მეომარი დაბადებიდან ასეთი მოხერხებული რომ არ ყოფილიყო, ალბათ წარმატებას მიაღწევდა. უფრო მეტიც, მან დაიჭირა არა კუდი, არამედ კისერი.
  - ვაიმე, უჩვეულო მაგია. ხიროვს უნდა ვაჩვენოთ.
  დაჭრილი გოგონას სახე მქრქალი გახდა და მან გონება დაკარგა.
  პასამ ის დროულად დაიჭირა:
  - ნერვიული გოგო, მაგრამ ლამაზი! სირცხვილი იქნება, თუ ის დარჩება ინვალიდი.
  - კარგი, იმედია გამოსწორდება. მხოლოდ ხიროვს აკლდა სადმე, დამპირდა გვერდით ყოფნა. - უკმაყოფილოდ აიჩეჩა მხრები ვიჩერმა.
  - Აქ ვარ! - კარს მიღმა გადმოხტა ჯადოქარი. - მაგას ვგრძნობ.
  - და ხელში ვიჭერ! - ამოიკვნესა ვიჩერმა.
  - კარგი, არც ეს არის ცუდი! ეს არის მედუზასა და ხვლიკის ნაზავი, ხედავთ, გამჭვირვალეა, შეგიძლიათ ნახოთ სამი გულის ცემა. - გაიცინა მეომარმა.
  - რატომ არის ეს შთამბეჭდავი? გოგონამ მკლავი დაკარგა და მის ნაცვლად ხვლიკი მედუზა დადგა. ვფიქრობ, ასეთი არსების მთელი მოხერხებულობის მიუხედავად, ეს არ არის საკმაოდ ექვივალენტური ჩანაცვლება! - მეომარი სულაც არ იყო ხუმრობისკენ მიდრეკილი.
  - მაგრამ სხეულის ერთ-ერთ ნაწილს შეუძლია ცურვა და ეს სულაც არ არის ცუდი. ერთგვარი ზესახელმწიფო! - ეშმაკურად ჩაუკრა თვალი ჯადოქარმა.
  - რისგან შედგება, რადგან ეს ინვალიდობაა? - ვერ გავიგე ვიჩერი.
  - Როგორ ვთქვა! ყოველივე ამის შემდეგ, ის უკვე აღარ არის მხოლოდ ცხოველი, არამედ ქალის სხეულის ნაწილი. მაგრამ ცხოველის მართვა რთულია. ახლა ამ პაწაწინა ხვლიკს შეუძლია შეკუმშვა და გაცურვა ნებისმიერ ნაპრალში ან კედელში გაცურვა. გარდა ამისა, ის პრაქტიკულად უხილავია, ეს სახეობა ქამელეონს ჰგავს. - ახსნა დაიწყო ჯადოქარმა.
  - პულსარი! - თქვა მან და პასის ენთუზიაზმი გამოავლინა. - არ მეგონა, რომ ეს შესაძლებელი იყო. გაწყვიტე ფუნჯი და გახადე მზვერავი.
  - ხდება ისე, რომ დამარცხება დიდ უბედურებას გვპირდება, მაგრამ ეს მხოლოდ მომავალი გამარჯვების ანარეკლია. - შენიშნა ჯადოქარმა.
  - მაშ, არ გააოცებ მას? - განმარტა ვედმაკოვამ.
  -არა! ომში სიმამაცე და კარგი დაზვერვა მოაქვს გამარჯვებას. დასარტყმელად ჯერ სამიზნე უნდა დაინახო, წინააღმდეგ შემთხვევაში მუშტს მოაშორებ. მაგრამ პრობლემების თავიდან ასაცილებლად, ჭრილობა უნდა განიკურნოს. - რბილად უპასუხა ჰიროვომ.
  - არ არის კარგი გოგოსთვის დაკოჭლებული. ყოველივე ამის შემდეგ, ეს დაამახინჯებს მას! შეგიძლია მას ადამიანის ხელი გაუკეთო, რომელიც ნამდვილ კიდურს ჰგავს? - ჰკითხა ვიჩერმა.
  - Ვიფიქრებ! იქნებ გამოვასწორო. ზოგადად, ჯადოქრების უმეტესობას მკვლელობა ბევრად უკეთესია, ვიდრე განკურნება. - ხაზგასმით აღნიშნა ხიროვომ.
  -ამაში გეთანხმები! ნებისმიერ სულელს შეუძლია დაშალოს, ყველა ჭკვიან ადამიანს არ შეუძლია განკურნება. - ვიჩერმა, დამაჯერებლად რომ ვთქვა, თითი თეძოებშიც კი დაუტრიალდა.
  - ბევრი უხეში ჯალათი - ცოტა მკურნალი ექიმი!
  მონებმა მიათრიეს სამუმის პატრონი, ეტყობა მოკვდა. რახიტა გონს მოვიდა, გაღიზიანებისგან სახე დატრიალდა.
  - ისევ მოატყუა ყველა! ის წავიდა გადასახადების გადახდის გარეშე.
  - ჩამოხრჩობ! - თქვა ვიჩერმა. - მისი გვამი გამაფრთხილებელი იყოს ყველასთვის, ვინც ბოროტი და ხარბია. ხარბი ყოველთვის გულუხვია იმედგაცრუების ცრემლებით!
  - გონივრულია! მაგრამ ვინ დამიბრუნებს ხელს? - გოგონა ტირილისთვის მზად იყო.
  - Ის აქაა! - მიუთითა აჯანყების ლიდერმა.
  ხიროვმა თავი დაუქნია, კაბელი ხელებში აანთო.
  - Არ იდარდო! ვერ იქნები დაშალე. ასე რომ, რახიტა მოგიწევთ გახდეთ დიდი ჯაშუში. თქვენ გინდათ შურისძიება იძიოთ ამ იმპერიის ყველა მდიდარსა და ძლიერზე.
  - Რა თქმა უნდა. ნუ ხარ მონა, მტვერში დამცირებული! - ამოიოხრა გოგონამ.
  - ასე რომ თქვენ შეგიძლიათ დაგვეხმაროთ! ეს იმპერია ცუდად იმართება, ამიტომ საფლავი გამოასწორებს ხუჭუჭა სისტემას! - ჯადოქარმა საჩვენებელი თითიდან ენერგიის სხივი გამოუშვა.
  - უცნაურია! შენში დიდ ენერგიას ვხედავ. და სიბრძნე! მზად ვარ შემოგიერთდე! - წამოიძახა მონამ.
  - დაგიშავებს, მაგრამ გაბატონებას შეძლებ! ტკივილის გარეშე არ არსებობს ვაჟკაცობა, ვაჟკაცობის გარეშე არ არსებობს გამარჯვება! - თქვა ჯადოქარმა ფილოსოფიური აზროვნების დემონსტრირებით.
  "მე ქალი ვარ, რაც იმას ნიშნავს, რომ მიჩვეული ვარ გამძლეობას." - თავი დაუქნია რახიტამ.
  - როცა მოთმინება არ გაქვს, სიმღერა გამოგადგება! - იხუმრა ხიროვმა.
  ყველას გაეცინა. ვიტჩერი კარგ ხასიათზე იყო. სტარტი იყო გამარჯვებული, რაც იმას ნიშნავს, რომ დრო არ არის დასაკარგი. უპირველეს ყოვლისა, აუცილებელია მონების არმიის შექმნა, სანამ ისინი გაიქცნენ. ასე რომ, ადამიანები რკინას ჰგავს, სანამ გაცივდება, მიეცით მას სასურველი ფორმა. მეომარი გოგონა კედელზე გამოვიდა, თასზე ავიდა და ჭექა-ქუხილი ხმით უბრძანა:
  - ააფეთქე, რომ ყველა შეიკრიბოს!
  პასამ ჰკითხა:
  - ქალებიც?!
  - დიახ! ჩვენ დაგვჭირდება ყველა ხმალი. იჩქარეთ, ოღონდ იცოდეთ, რომ ძარცვა არ იქნება, ყველაფერს თანაბრად გავყოფთ.
  მონების შეგროვებას გარკვეული დრო დასჭირდა, მათრახის გამოყენებაც კი მოგვიწია. თავად ვიტჩერი იძულებული გახდა დაეხმარა იმ რამდენიმეს, ვისაც თავი არ დაუკარგავს და ძარცვის აღკვეთა. გოგონამ ხუთ ყველაზე გულმოდგინე ბანდიტს ყურებზე კარგი დარტყმა მიადო და ერთს თავიც კი მოუჭრა. მის სახეზე სისხლის წვეთები ჩამოვარდა, ვიჩერმა ხარბად აკოცა ისინი. იმუშავა. საერთო შეკრება სიბნელეში ჩირაღდნების შუქის ქვეშ გაიმართა. ათასობით გათავისუფლებული მონა იყო; ვიჩერმა თვალითაც კი შეაფასა, რომ სულ მცირე თორმეტი ათასი იყო, თუმცა მათ შორის ბევრი იყო ბავშვები და ქალები.
  მან შეასრულა დეტინეტის უმაღლესი კოშკიდან. ჯადოქარი იდგა მოპირდაპირე მხარეს, ის აკონტროლებდა მთელ შეკრებას. მონებს სასტიკად ექსპლუატაციას უწევდნენ, სუსტებს კი სიკვდილით დასაჯეს ან კლავდნენ. ასე რომ, ზოგადად, თუ ავიღებთ ფიზიკურ პარამეტრებს, ისინი კარგ მებრძოლებს ჰგავდნენ. მათ უბრალოდ ტრენინგი სჭირდებათ. ვედმაკოვამ ცეცხლგამჩენი სიტყვა წარმოთქვა. იგი განსაკუთრებით დაჟინებით ხსნიდა დიდი განმათავისუფლებელი არმიის შექმნის აუცილებლობას.
  - ერთობა, სიმამაცე, თავგანწირვა გამარჯვების, თავისუფლების, ბედნიერების გასაღებია! დისციპლინის გარეშე არ არსებობს ჯარი და ჯარის გარეშე ვერ მოიპოვებ თავისუფლებას! შრომამ გაგვაძლიერა, ინტელექტით გამრავლებული მოგვცემს თავისუფლებას და იღბალთან ერთად ბედნიერებას მოგიტანთ!
  მოდით გავხდეთ ერთი და გადავაგდოთ ჯაჭვები! - ჩაილაპარაკა მეომარმა.
  მონებმა ხმამაღალი შეძახილებით გამოხატეს მოწონება! მხოლოდ ერთი მონა დუმდა, ბევრი შრამითა და ამაყი მზერით. მისი მზერა გამოხატავდა ზიზღის უკიდურეს ხარისხს.
  ვიჩერმა კვლავ შესთავაზა აჯანყების ერთი ლიდერის არჩევა!
  - მეთაური პირამიდის მწვერვალს ჰგავს - მხოლოდ ერთი უნდა იყოს, თორემ ასეთი ძლიერი ნაგებობაც კი დაინგრევა!
  მონები ყვიროდნენ:
  -მართალია! მიგვიყვანეთ.
  -შენ დიდი მეომარი ხარ და იქნები ჩვენი ლიდერი! -მოულოდნელად მოასწრო ბიჭმა ყველას ყვირილი.
  ამან გააკვირვა ვედმაკოვა: როგორ არის ეს შესაძლებელი? მან უფრო ყურადღებით დააკვირდა; ბავშვის ხელში რაღაც მილის მსგავსი იყო, მხოლოდ უფრო სქელი. და ამ ხელსაწყოს დახმარებით ის ღრიალებდა.
  - ბიჭი შორს წავა! Რა არის მისი სახელი? - იკითხა მეომარმა.
  - დიკ! კონკრეტულად გავარკვიე. - შესთავაზა პასამ.
  - მარტივი სახელი! - ვიჩერი აშკარად რაღაც უფრო ეგზოტიკურს ელოდა.
  -რატომ სირთულის!
  -ხმას ვაცხადებთ! - გამოაცხადა ჯადოქარმა. მისი ხმა ისეთი ჭექა-ქუხილი იყო, რომ პალმები შეირყა. - ვინც მომხრეა, რომ მეომარი ვიჩერი იყოს ლიდერი, ასწიე მარჯვენა ხელი! მიეცით ხმა სიმართლეს, თავისუფლებას და ღირსებას! და შენი ცხოვრება ისეთი გახდება, რომ ღმერთებს შეშურდებათ! -
  ენთუზიაზმით დაპყრობილმა მონებმა თითქმის ერთხმად ასწიეს ხელები ჰაერში. ისინი მეომარს ჰგავდნენ და მათი ერთსულოვნება ვარაუდობდა, რომ შესაძლოა ხიროვმა აქ თავისი ჯადოქრობა გამოიყენა.
  განა ასე არ არის, რომ მისმა ჩამოსვლამ მათ მისცა თავისუფლება და შესაძლებლობა ეგრძნოთ თავი ნამდვილ ადამიანად. ეს ნიშნავს, რომ ბუნებრივია, გვალვაში წვიმავით მოიკითხო ვიჩერი. სიხარული ჩანდა ყოფილი მონების სახეებზე. გაღვიძებას ჰგავდა.
  აქ, საერთო სიხარულის ფონზე, წინ წამოიწია ძლევამოსილი მონა, ნაწიბურებით მდიდრულად მორთული. თქვა მან თავისი ღრმა ხმით.
  - ბევრი ყოფილა და იქნება, ვისაც სურს ბედნიერებამდე მიიყვანოს. მაგრამ გაქვთ ამის მორალური უფლება!
  - რომელი!? - ჯადოქარმა კბილებით სავსე პირი გამოაღო. შიშველ მკლავებზე ბიცეფსი ამობურცულიყო.
  - Ვინ ხარ?! კეთილშობილი ოჯახის შთამომავალი, ან უბრალო. ან იქნებ ჟისორის მსგავსი გაქცეული მონაც კი. ისიც ბევრს დაჰპირდა, მაგრამ სიცოცხლე კოცონზე დაასრულა. და მასთან ერთად ოცი ათასი მონა. - ძლევამოსილმა მონამ გააწყვეტინა.
  - აქ ბევრი რამ ჩვენზე იქნება დამოკიდებული. შენზე ნაწიბურებს ვხედავ, შენ დიდი ალბათობით მონად არ დაბადებულხარ, მათრახით ან შუბებით მახვილით მიყენებული ჭრილობები შემიძლია გამოვყო! - განაცხადა ვედმაკოვამ.
  -ჩემთვის უცნობი მეომარი გამოიცანით! მე ვარ გრაფი დე ფორსი, შესანიშნავი მეფეების შთამომავალი. მაგრამ იცი მამის სახელი? - ჰკითხა კეთილშობილმა მონამ.
  - ოჯახის თავადაზნაურობას ისეთივე კავშირი აქვს გამბედაობასთან, როგორც თმის სიგრძე ინტელექტთან! - მიუგო ვედმაკოვამ და მაშინვე დაამატა. -ჩვენი წინაპრების არც ერთი ვაჟკაცი მშიშარას არ დაეხმარება!
  -ლამაზად ლაპარაკობ. ბაზრობის ჟამიანივით, რა მამაცი გაქვს გული? - მუქარით შეჭმუხნა მონამ.
  - კარგი რა გმირი ხარ! ჩათვალე, მაგრამ მონა ბედს გაზომავდნენ, სად იყო შენი სიამაყე და სიმამაცე! - Witcher-მა უკვე დაწყო ქარბუქი.
  - ამის მიზეზი მქონდა. და რომელი, არ გჭირდებათ იცოდეთ, ნაკლები ცოდნა ნიშნავს, რომ უფრო ადვილია სიკვდილი! მე გიწვევთ მოკვდავ ბრძოლაში და თუ მამაცი იქნებით არა მხოლოდ სიტყვებით, მაშინ მიიღებთ გამოწვევას! - იღრიალა გრაფმა დე ფორსმა.
  - ამაში შეგიძლიათ დარწმუნებული იყოთ! - ამოიოხრა მეომარმა.
  მონებმა არენა გაწმინდეს. ვიტჩერი ჩამოვიდა და ხმალი შეამოწმა. მოწინააღმდეგე მის პირისპირ იდგა. მას ჰქონდა საკუთარი იარაღი, ორი მკვეთრად მახვილი ხმალი. ყოველი შემთხვევისთვის მეომარმა წიაღიდან კიდევ ერთი ხმალი ამოიღო.
  გრაფი დე ფორსა ვიჩერზე ბევრად მაღალი იყო, მხრებში უფრო განიერი, თუმცა არც ისე დაკუნთული და გამოძერწილი ჩანდა, გოგონა, რომელიც იმსახურებდა მსოფლიო ჩემპიონობას ფიტნესში. თუმცა, ცხიმი არ იყო და მყესების ლიგატები დაჭიმული და შეშუპებული იყო. გარდა ამისა, ყოველ მოძრაობაში იყო დიდი გამოცდილების განცდა და ხტუნვის სიარული ბევრს ლაპარაკობდა. მათ სახეებზე ღიმილი გამოესახა, ეს უკვე არა საზიზღარი, არამედ საძაგელი იყო.
  -კარგი რა გიჭირს გოგო! არ შეგიშურდებათ. - მუშტი უჩვენა გრაფმა.
  - რატომ ხარ ასეთი თავდაჯერებული? - Witcher-ის გაღიზიანება გამძაფრდა.
  - ბევრი ბრძოლა და ტურნირი მოვიგე. ჩემს სამეფოში ერთ-ერთ საუკეთესო მებრძოლად მიმაჩნდა, ბევრი კი საუკეთესოდ მიმაჩნია. - ფორსამ, მკერდის კუნთები შეარხია, რომლებიც ერთმანეთის გვერდით მდგარ ორ ფარს ჰგავდა.
  - ეს იმიტომ, რომ შენ მხოლოდ თავადაზნაურებს ებრძოდი, ისინი კი გადაგვარდნენ და გახდნენ. ახლა, თუ ნიჭიერ უბრალო ადამიანთან შეხება, დიდება ცოტა დაგრჩება! - უპასუხა ვიჩერმა დარწმუნებით.
  - ყეფა ძაღლი, ნახვამდის, ჯოხი, უფრო სწორად, ხმალი, ზურგსუკან არ მოსვლია! - ქედმაღლობის მთელი სისავსე დაუბრუნდა გრაფს.
  - ეს ძალიან საინტერესოა! უძლიერესი ფოლადისგან დამზადებული პირი ჟანგდება ჭორფლის და მშიშარის ხელში! "ვედმაკოვა არასოდეს წყვეტდა ბრწყინვალებას თავისი მჭევრმეტყველებით.
  - კარგი, ეს დიდი ალბათობით შენ გეხება, ქალი ნაძირალა! - იღრიალა ფორსა.
  - იქნებ ენებზე ფარიკაობა შევწყვიტოთ და რამე უფრო ძლიერი გამოვიყენოთ! - ვიჩერმა ელეგანტური რვა ფიგურა დაუკრა.
  - ორმხრივად!
  გრაფი და აჯანყებულთა ბელადი პირისპირ შეხვდნენ. ხმლები სწრაფად მოძრაობდნენ და მთელი ძალით ურტყამდნენ. ნაპერწკლები ჩამოვარდა და ზარის ხმა გაისმა.
  გრაფი რამდენჯერმე შეუტია. მან სცადა ორმაგი ლულის ტექნიკა, მაგრამ ვიტჩერი ებრძოდა შეტევებს და აღნიშნა, რომ მის კეთილშობილ მოწინააღმდეგეს ჰქონდა ღირსეული სიჩქარე.
  - Რას თამაშობ!
  - სიკვდილის სიმებზე!
  გრაფმა კვლავ გაუშვა დარტყმების სერია, სცადა რთული კომბინაციები. ვედმაკოვა ოდნავ უკან დაიხია და კონტრშეტევა ჩაატარა, მეტოქეს მკერდში ოდნავ მოუჭირა.
  მან შეისწავლა გამოცდილი მეომრის მოძრაობები და დრო დაუთმო მის დასამხობად. გრაფმა გაიცინა და თვალები გაუბრწყინდა:
  - სულაც არ ხარ ასეთი უბრალო! შეიძლება სრული მონაც კი არა, თუმცა ფეხშიშველი დადიხარ.
  - თავისუფალი დავიბადე და ტყეში ვცხოვრობდი! ჩემმა კისერმა უღელი არასოდეს იცის. ძალის დამორჩილება წარმოუდგენელია. ჭეშმარიტად თავისუფალი ადამიანი ემორჩილება სამ რამეს - გონებას, სიყვარულს, ღმერთს. მონა სულში ემორჩილება - ვნებებს, ვნებას, ღვთის მსახურებს! - ლამაზად უპასუხა ვიჩერმა.
  - ბოლოზე მართალი ხარ! ჭეშმარიტად მართალი ხარ, ამ მღვდლებმა და მღვდლებმა დამიყენეს! - გრაფმა გააკეთა ორმაგი გულშემატკივარი, შემდეგ "Clamshell" ტექნიკა, მაგრამ არ იყო წარმატებული. - სიამოვნებით დაგელაპარაკები ჭიქა ღვინოზე, თუ რა თქმა უნდა არ მოგკლავ.
  - ფინჯანი ღვინო ოკეანეს ჰგავს - რომ გაიტაცე, ფეხქვეშ მიწას კარგავ! - თქვა მეომარმა.
  - მაგრამ შენ უფრო თავისუფლად გრძნობ თავს. რაც შეეხება ამ ტექნიკას?
  სამსამიანი ეჭირა, მერე პეპელა. საპასუხოდ, ვიტჩერმა უფრო ძლიერად დაარტყა შეხვედრას. გრაფი შეკრთა და უკან დაიხია. შემდეგ შეჯიბრი ისევ გაგრძელდა, ფორსა ისე გადავიდა თითქოს დაჭრილმა, მიხვდა, რომ მისი მოწინააღმდეგე ძალიან ძლიერი იყო, რომ უცერემონიოდ წაეყვანა. შემდეგ, როცა ვიტჩერი მოძრაობების გარკვეულ თანმიმდევრობას მიეჩვია, გრაფმა მოულოდნელად შეცვალა ხმლის ტრაექტორია და გოგონას დაარტყა კუნთოვან, მაგრამ ასევე ქალურ მკერდზე. სისხლი სდიოდა, ნაკაწრი ღრმა იყო. ჭრილობამ ვიჩერი არ გატეხა, პირიქით, ძალა მისცა. გოგონა შეტევაზე წავიდა, ხმლები აანთო, უცნაური ცეკვა შეასრულა. და მიუხედავად იმისა, რომ გარედან ჩანდა, რომ მეომარს თავი მთლიანად დაკარგა და გაბრაზებული იყო, ტყეში ცხოვრებამ და ნადირობამ ბავშვობიდანვე ასწავლა გონების შენარჩუნება ყველაზე სასტიკ ბრძოლაში. გრაფს გაუჭირდა ასეთი ზეწოლის შეკავება; ის უკან დაიხია და გაჭირვებით გაჩერდა. ვედმაკოვამ დაიჭირა მომენტი, როდესაც მონა დიდებულმა უკან დაიხია, თითქოს მუხლს დაარტყა მუშტი. დარტყმა მყესში მოხვდა და თვლამ დაუთმო, სიჩქარე დაეცა. შემდეგ გოგონამ შეინარჩუნა საკუთარი ტექნიკა, მან თვითონ მოიფიქრა და მას ცხრათავიანი დრაკონი უწოდა. მხოლოდ კარგად გაწვრთნილ მებრძოლს შეეძლო მსგავსი რამის გაყვანა. უფრო მეტიც, ბოლო მეცხრე შეტევა თითქმის დაუძლეველი იყო. აქ საქმე იყო მექანიკაზე, რომელიც ასახავდა შეტევას, ხელი ზედმეტად დასუსტებული იყო, აჩერებდა შეტევებს და, შესაბამისად, ბოლო შეტევა დასრულდა. პირველად მეომარმა ეს ტექნიკა შეასრულა საკმაოდ დახელოვნებულ და სწრაფ პარტნიორზე და როცა ამოისუნთქა, ხმალი ჩამოაგდო, ცხადი გახდა, რომ სიახლე წარმატებული იყო.
  გრაფი გაფითრდა, მან ძალა დაკარგა.
  - იღბლიანი რძალო!
  - Ნამდვილად არ! იღბალი ქვიშასავით არამდგრადია - მხოლოდ მძიმე შრომა დააკავშირებს მას ცემენტით.
  ვიჩერმა კვლავ დაჭრა მტერი, მაგრამ არა ღრმად - მას არ სურდა მოკვლა ან დასახიჩრება. ხელახლა დაარტყა, ის აფრინდა, გრაფმა მექანიკურად შეაჩერა და მეომარმა მახვილი ხელკეტის ფეხით დაარტყა. მონა დიდებული აღმოჩნდა სრულიად უიარაღო. ვიჩერმა ხმლები გადაყარა, მტერს მივარდა და გრაფს გადაეყარა. ხელები მის კიდურს საკეტში მიამაგრა.
  -უარს ამბობ? - პანტერას თვალები გაუბრწყინდა.
  - ფეხშიშველ მონას ჩაბარებას ვთვლი!
  ვიჩერმა მწვავედ გააპროტესტა:
  - არა მონა, არამედ სამართლიანი საქმისთვის მებრძოლი! შენ თვითონ იყავი მონა და გაიგე რა არის დამცირება, მაგრამ ისინი სხვა ხალხია, ჩვენზე უარესი არა. ამიტომ ჰკითხეთ თქვენს სინდისს!
  . თავი No10.
  ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა ფრონტის ხაზზე იბრძოდნენ. ბიჭი და გოგო უკვე საკმაოდ მოწყენილი იყვნენ გაჭიანურებული ომისგან. მუდმივი მკვლელობა და სროლაც მოსაწყენი ხდება.
  თამაშს ჰგავს. იგივე სროლა ადრე თუ გვიან მოსაწყენი გახდება.
  ბავშვები დაიღალნენ სროლით და მუდმივად შიშველი ფეხებით ყუმბარის სროლით.
  ბიჭმა მორიგეობა მისცა. მოთიშა ფაშისტები.
  Და თქვა:
  -მაეტა!
  გოგონამ შიშველი ფეხებით ყუმბარა ესროლა. მან მიმოიფანტა ფრიცები და აღფრთოვანებით წამოიძახა:
  - ახალი, ძალიან დიდი გამარჯვებები გვექნება!
  მაგრამ ეს მოსაწყენი ხდება. თუნდაც ის ფაქტი, რომ ბიჭის შიშველი ფეხების სროლიდან, ჰიტლერის ტანკები მათ გვერდებზე დევს.
  შემდეგ ოლეგმა შედგენა დაიწყო.
  კიდევ ერთი ალტერნატიული ისტორია. ზიუგანოვმა არ მისცა ხმა სტეპაშინის კანდიდატურას და არც სამმა კომუნისტურმა ფრაქციამ.
  ეს დასრულდა სახელმწიფო სათათბიროს დაშლით და 1999 წლის სექტემბერში ვადამდელი არჩევნებით.
  რა თქმა უნდა, კომუნისტები უფრო ძლიერები იყვნენ, ვიდრე ოდესმე. და ისინი წავიდნენ არჩევნებზე, პრიმაკოვის მთავრობის მიღწევებზე დაყრდნობით, სადაც შესამჩნევი როლი შეასრულეს. Unity ბლოკი ჯერ არ შექმნილა. პუტინი პრემიერ-მინისტრად არ გამოჩენილა. ბოევიკების შეჭრამ დაღესტანში მხოლოდ მეტი ხმები დაამატა მარცხენა მხარეს და მოკლა ხელისუფლების ძალა.
  ზოგადად, ხელისუფლება მოუწესრიგებელი აღმოჩნდა. NDR დასუსტდა და დაინგრა და არ იყო ახალი მზა პარტია. და სტეპაშინი, რომელიც დაინიშნა პრემიერ მინისტრად, არ ხელმძღვანელობდა პარტიას ხელისუფლებაში. შემდეგ კი ელცინმა იგი მთლიანად გაათავისუფლა.
  მოკლედ, საპარლამენტო არჩევნებმა მემარცხენეების დიდი გამარჯვება მოიპოვა.
  კომუნისტების ტრიუმფი შთამბეჭდავი იყო. გარდა ამისა, პრიმაკოვ-ლუჟკოვის ბლოკს არ ჰქონდა დრო განტვირთვისთვის. მაგრამ ფერმერებთან ერთად რეგისტრაცია მაინც მოახერხა. და მეორე ადგილი დაიკავა. მესამე იყო "იაბლოკო", რომელსაც კარგი პიარი ჰქონდა. LDPR მეოთხე ადგილი დაიკავა. მაგრამ დიდწილად იმის გამო, რომ საპრეზიდენტო არხები აქტიურად უწყობდნენ ხელს ამ პარტიას.
  ელცინმა კი მიანიჭა, უფრო სწორად, ჟირინოვსკის გენერლის წოდება მიანიჭა.
  ასე რომ, ყველაფერი განსაკუთრებული სცენარის მიხედვით მოხდა.
  ოპოზიციამ სახელმწიფო სათათბიროში ძალაუფლება აიღო. და ელცინი დათანხმდა ნებაყოფლობით წასვლას, ოფიციალურად დანიშნა პრიმაკოვი თავის მემკვიდრედ. ზიუგანოვი გახდა პრემიერ-მინისტრი და მარჯვენა ხელი.
  ეს, ზოგადად, კომუნისტებს შეეფერებოდა. და მიღწეული იქნა კომპრომისი. ბასაევი და ხატაბი იძულებით გააძევეს დაღესტნიდან. მაგრამ მათ არ გაგზავნეს ჯარები თავად ჩეჩნეთში.
  იქ მალევე დაიწყო სამოქალაქო ომი და დაყოფა რამდენიმე ფრაქციად.
  მასხადოვს და კადიროვს რუსეთი დაეხმარა. პრიმაკოვმა ადვილად მოიგო რუსეთის საპრეზიდენტო არჩევნები. მეორე მოულოდნელად გახდა ჟირინოვსკი - რომელსაც სხვა კონკურენტები არ ჰყავდა ამომრჩეველში და ლიბერალი იავლინსკი არ იყო მისი კონკურენტი.
  ოლეგ რიბაჩენკომ შეაწყვეტინა ესე. არა, არ არის საინტერესო. ისევ, უკვე გაშუქებული თემა, პრიმაკოვის, ზიუგანოვის და სსრკ-ს აღდგენის შემდეგ. დაიღალა ამით!
  შეიძლება რაღაც უფრო საინტერესო იყოს შედგენა. მაგალითად, სივრცის შესახებ.
  ბიჭმა იდეების მოფიქრება დაიწყო.
  დიდი რუსეთის იმპერიის ახალ დედაქალაქს პეტროგრად-გალაქტიკი ერქვა. იგი დაარსდა მშვილდოსნის თანავარსკვლავედში, თითქმის გალაქტიკის ცენტრში. ვარსკვლავებიც და პლანეტებიც აქ ბევრად უფრო მკვრივი იყო, ვიდრე ირმის ნახტომის გარეუბანში, სადაც ძველი დედამიწა იპოვა თავშესაფარი. დასავლეთის კონფედერატის ძალები მთლიანად განდევნეს ბირთვიდან. თუმცა ომმა უკვალოდ არ ჩაიარა: ათასობით პლანეტა განადგურდა და დედამიწაზე მხოლოდ მოგონებები დარჩა. ეს იყო დედაქალაქის გალაქტიკის ყველაზე მდიდარ და მშვიდ ადგილას გადატანის მთავარი მიზეზი. აქ გარღვევა ძალიან რთულია, ამიტომ, ტოტალური კოსმოსური ომის პირობებშიც კი, სადაც ფრონტის ხაზი აბსტრაქტული კონცეფციაა, უკანა კი კონვენცია, ბირთვი გახდა რუსეთის მთავარი ბაზა და ინდუსტრიული დასაყრდენი. დედაქალაქი გაიზარდა და მთლიანად შთანთქა პლანეტა კიშიში, გადაიქცა გიგანტურ მეტროპოლიად. გიგანტური ქალაქი, რომელსაც შეუძლია შთაბეჭდილების მოხდენა ნებისმიერი გონივრული ინდივიდისთვის. მეწამულ ცას უამრავი თვითმფრინავი კვეთს.
  მარშალი მაქსიმ ტროშევი თავდაცვის მინისტრთან, სუპერმარშალ იგორ როერიხთან დაიბარეს. მოახლოებული შეხვედრა მტრის მკვეთრად გაზრდილი აქტივობის ნიშანი იყო. ყველასგან დაღლილმა ომმა მტაცებელი ძაბრივით შთანთქა რესურსები, მასში ტრილიონობით ადამიანი დაიღუპა და სასურველ წარმატებას ვერავინ მიაღწია. მილიტარიზაციამ თავისი კვალი დატოვა პეტროგრად-გალაქტიკის არქიტექტურაზე. უზარმაზარი ცათამბჯენები დგას მოწესრიგებულ რიგებში, ისინი წარმოადგენენ მოედნებს ქალაქის ჭადრაკის დაფაზე. ამან მარშალს უნებურად შეახსენა კოსმოსური არმადას ფორმირება. ბოლო ბრძოლის დროს, დიდმა რუსულმა ვარსკვლავურმა ხომალდებმაც დაიკავეს თავიანთი პოზიციები, შემდეგ მოულოდნელად დაარღვიეს ფორმირება და დაარტყეს მტრის ფლაგმანს. კარგად გააზრებული ბრძოლა გადაიზარდა მელეში, რამდენიმე ხომალდი შეეჯახა, აფეთქდა ამაზრზენი ნათელი ციმციმები. ვაკუუმი გაფერადდა, თითქოს გიგანტური ვულკანები ამოიფრქვა და ცეცხლის მდინარეები ერთბაშად მოედინებოდა, ჯოჯოხეთის ცეცხლის ნაკადულებმა ააფეთქეს მათი ნაპირები და დაფარა ისინი დამანგრეველი ტალღით. ქაოტურ ბრძოლაში წარმატება თან ახლდა დიდი რუსეთის არმიას, მაგრამ გამარჯვება უკიდურესად მაღალი ფასი მოჰყვა. რამდენიმე ათასი ვარსკვლავური ხომალდი გადაიქცა ელემენტარული ნაწილაკების ნაკადად. მართალია, მტერმა კიდევ უფრო დიდი ზარალი განიცადა. რუსებმა იცოდნენ როგორ უნდა იბრძოლონ, მაგრამ კონფედერაციამ, რომელიც მოიცავდა მრავალ რასას, გააფთრებით დაარტყა და ჯიუტი წინააღმდეგობა გაუწია.
  მთავარი პრობლემა ის იყო, რომ ტომის გალაქტიკაში მდებარე კონფედერაციის ცენტრის განადგურება ძალიან რთული იყო. ნეკერჩხლის ფორმის ხანჯლების უძველესი ცივილიზაცია, რომელიც ცხოვრობდა ვარსკვლავების ამ გროვაში მილიონობით წლის განმავლობაში, აღმართა აუღებელი ციხესიმაგრე და გარშემორტყმული იყო ძლიერი თავდაცვის ხაზით, სავსე ხაფანგებით.
  ამ სივრცეში "მანერჰეიმში" შეღწევა არ იქნება საკმარისი მთელი რუსული არმია. ომის დასრულება შეუძლებელი იყო. პლანეტებმა და სისტემებმა მრავალჯერ შეიცვალა ხელი. მარშალმა ნოსტალგიის გრძნობით მიმოიხედა დედაქალაქში. მოღრუბლული გრავიოლეტი და ფლანერები ხაკისფერ ფერებში იყო შეღებილი და თვითმფრინავის ორმაგი დანიშნულება ყველგან იგრძნობოდა. ზოგიერთ შენობას გიგანტური ტანკების ან ქვეითთა საბრძოლო მანქანების ფორმა ჰქონდა, შესასვლელების ნაცვლად ბილიკებით. სასაცილო იყო იმის ყურება, თუ როგორ ამოიფრქვა ჩანჩქერი ასეთი ფრთოსანი ავზის კასრიდან, ლურჯი და ზურმუხტისფერი წყალი ასახავდა ოთხ "მზეს", თამაშობდა ათეულობით ჩრდილთან, ხოლო ეგზოტიკური ხეები და უზარმაზარი ყვავილები გაიზარდა ტოტზე და ფრთებზე. უცნაური დაკიდებული ბაღები. თანამედროვე, მხოლოდ გიგანტური ცათამბჯენის ტანკები, ჩვეულებრივ გამარტივებული ფორმის, შეიარაღებული მრავალი იარაღით. ასეთ სახლებში ცხოვრება მოსახერხებელი და მყუდროა, თუმცა დედაქალაქზე თავდასხმის შემთხვევაში მსგავსი შენობა ხუთ წუთში ძლიერ საბრძოლო ნაწილად გადაიქცევა. ყველა კლასის გამვლელები და თუნდაც მცირეწლოვანი ბავშვები იყვნენ სამხედრო ფორმაში ან სხვადასხვა გასამხედროებული ორგანიზაციის ტანსაცმელში. კიბერმაღაროები მაღლა ტრიალებდნენ სტრატოსფეროში; გარეგნულად ისინი ფერად ბურთებს ჰგავდნენ. მნათობებმა გაანათეს სამოთხის სარდაფი და დატბორეს გლუვ სარკისებურ ბულვარებს კაშკაშა სხივებით. მაქსიმ ტროშევი არ იყო მიჩვეული ასეთ ექსცესებს.
  "ვარსკვლავები აქ ძალიან მკვრივია. და ძალიან ცხელა ჩემთვის. "
  მარშალმა შუბლიდან ოფლი მოიწმინდა და ვენტილაცია ჩართო. შემდგომმა ფრენამ უპრობლემოდ ჩაიარა და მალე თავდაცვის სამინისტროს შენობაც გამოჩნდა. შესასვლელთან ოთხი საბრძოლო მანქანა იდგა. წვეტიანი ლუჩიარები თავიანთი მწოვებით - ცხოველები, რომლებსაც ყნოსვის გრძნობა აქვთ თხუთმეტჯერ უფრო ძლიერი, ვიდრე ძაღლის - გარშემორტყმული ტროშევს. სუპერმარშალის ციკლოპური სასახლე ღრმად შევიდა მიწისქვეშეთში, მის სქელ კედლებში განთავსებული იყო პლაზმური ქვემეხები და კასკადური ლაზერები. ღრმა ბუნკერის ინტერიერი მარტივი იყო - ფუფუნება არ იყო წახალისებული. მანამდე ტროშევი თავის პატრონს მხოლოდ სამგანზომილებიან პროექციაში ხედავდა. სუპერმარშალი ას ოცი წლის ასაკოვანი, გამოცდილი მეომარი იყო. ჩქაროსნული ლიფტით მომიწია ჩამოსვლა, მიწისქვეშეთში კარგა ათი კილომეტრის შეღწევა.
  ელიტარული მცველებისა და საბრძოლო რობოტების კორდონის გავლის შემდეგ, მარშალი შევიდა ოფისში, სადაც პლაზმურმა კომპიუტერმა მოახდინა გალაქტიკის გაფართოებული ჰოლოგრამის სიმულაცია რუსული ჯარების კონცენტრაციის ნიშნებით და სავარაუდო მტრის დარტყმის ადგილებით. იქვე ეკიდა უფრო მცირე ჰოლოგრამები; ჩანდა სხვა გალაქტიკების სურათები. მათზე კონტროლი არ იყო უწყვეტი; ვარსკვლავებს შორის იკვეთებოდა დამოუკიდებელი სახელმწიფოების ხილვები, რომლებიც დასახლებული იყო ინტელექტუალური, ზოგჯერ ძალიან უცნაური რასებით. ტროშევი დიდხანს არ უყურებდა ამ ბრწყინვალებას, მას სხვა მოხსენების გაკეთება მოუწია. იგორ როერიხი ახალგაზრდად გამოიყურებოდა, სახე თითქმის ნაოჭების გარეშე ჰქონდა და სქელი ქერა თმა ჰქონდა. ჩანდა, რომ მას შეეძლო ცხოვრება და ცხოვრება, მაგრამ რუსული მედიცინა ომის პირობებში არც თუ ისე დაინტერესებული იყო ადამიანის სიცოცხლის გახანგრძლივებით. პირიქით, თაობების სწრაფმა ცვლილებამ ევოლუცია გამოიწვია და დაუნდობელი ომის სელექციონერის სასარგებლოდ იყო. სიცოცხლის ხანგრძლივობა შემოიფარგლებოდა ას ორმოცდაათი წლით. თუნდაც ელიტისთვის. ისე, შობადობა ძალიან მაღალი დარჩა, აბორტები მხოლოდ დეფექტური ბავშვებისთვის იყო და კონტრაცეპტივები აკრძალული იყო. შესვლისას სუპერმარშალმა მზერა ტროშევისკენ გადაიტანა.
  -და აქ ხარ მაქსიმ. გადაყარეთ ყველა მონაცემი კომპიუტერზე, ის დაამუშავებს მას და გადაწყვეტს. რას იტყვით ბოლო მოვლენებზე?
  - კონფედერატორებმა და მათმა მოკავშირეებმა კარგი გაკვეთილი ისწავლეს. სასწორი ჩვენი მიმართულებით იხრება.ბოლო ათეულში ბრძოლების აბსოლუტური უმრავლესობა მოგებულია.
  როერიხმა თავი დაუქნია.
  - Ვიცი. მაგრამ კონფედერატების მოკავშირეები, დუგები, შესამჩნევად გააქტიურდნენ. ისინი იწყებენ სერიოზულ საფრთხეს.
  - თანახმა ვარ.
  როერიხმა დააწკაპუნა სურათზე ჰოლოგრამაზე და ოდნავ გაადიდა.
  - შენს წინ არის სმურის გალაქტიკა. აქ არის მეორე სიდიდით გათხრილი დასაყრდენი. სწორედ აქ მივიღებთ მთავარ დარტყმას. წარმატების შემთხვევაში სამოცდაათი, მაქსიმუმ ასი წლის განმავლობაში ომში მოგებას შევძლებთ. და თუ ჩვენ ვერ შევძელით, ომი მრავალი საუკუნის განმავლობაში გაგრძელდება. თქვენ დაამტკიცეთ, რომ ხართ კომპეტენტური მეთაური და ამიტომ მე გთავაზობთ, რომ უხელმძღვანელოთ ოპერაცია ფოლადის ჩაქუჩი. Ნათელია?
  - ასეა, თქვენო აღმატებულებავ.
  იგორმა წარბები შეჭმუხნა.
  - რატომ ასეთი ტიტულები? უბრალოდ დაგვიკავშირდით: ამხანაგო სუპერმარშალი. ეს საიდან აიღე?
  მაქსიმმა სირცხვილი იგრძნო.
  -მე, ამხანაგო სუპერმარშალი, ვსწავლობდი ბინგთან. ისინი ქადაგებდნენ ძველ იმპერიულ სტილს.
  - გასაგებია. მაგრამ ახლა იმპერია სხვაა, თავმჯდომარემ გაამარტივა წინა წეს-ჩვეულებები და პროცედურები. უფრო მეტიც, მალე ძალაუფლების შეცვლაა და გვეყოლება ახალი უფროსი ძმა და უმაღლესი მეთაური. ალბათ, მე გამიშვებენ და თუ ოპერაცია ფოლადის ჩაქუჩი წარმატებული იქნება, ჩემს ადგილას თქვენ დაგნიშნავთ. წინასწარ უნდა ვისწავლოთ, ეს დიდი პასუხისმგებლობაა.
  მარშალი როერიხზე სამჯერ უმცროსი იყო და, შესაბამისად, მფარველობის ტონი ძალიან შესაბამისი იყო და არ იწვევდა შეურაცხყოფას. მიუხედავად იმისა, რომ ლიდერის შეცვლა მალე მოხდება და მათი ახალი ლიდერი ორივეზე ახალგაზრდა იქნება. ბუნებრივია, ეს საუკეთესო იქნება.
  - Მზად ვარ. მე ვემსახურები დიდ რუსეთს!
  -მაშ წადი. დეტალებს ჩემი გენერლები შეგისრულებენ.
  მისალმების შემდეგ მარშალი წავიდა.
  ბუნკერის დერეფნები ხაკისფერი იყო. ქვემოთ ოპერატიული შტაბი იყო განთავსებული. მრავალი ფოტონიკური და პლაზმური კომპიუტერი დაჩქარებული ტემპით ამუშავებდა ინფორმაციას მეტაგალაქტიკის სხვადასხვა წერტილებიდან. წინ ბევრი რუტინული სამუშაო იყო და მარშალი მხოლოდ საათნახევრის შემდეგ გაათავისუფლეს. ახლა მას მეზობელ გალაქტიკაში გრძელი ჰიპერახტომა ელოდა. იქ უზარმაზარი ძალები უნდა შეიკრიბონ, რუსეთის მთელი კოსმოსური ფლოტის თითქმის მეექვსედი. რამდენიმე მილიონი ვარსკვლავური ხომალდი. მას შემდეგ, რაც უმნიშვნელო დეტალები მოგვარდა, მარშალი ზედაპირზე ამოვიდა. ღრმა სიგრილემ ადგილი დაუთმო ძლიერ სიცხეს. ოთხი მნათობი შეიკრიბა ზენიტში და ცას უმოწყალოდ მოწოლილი გვირგვინებით, პლანეტაზე ნაწილაკების ნაკადები გადაასხა. სარკისებურ ქუჩებში სინათლის კასკადები მოედინებოდა. მაქსიმი გადახტა გრავიტაციულ თვითმფრინავში, შიგნით კომფორტული და მაგარი იყო და გარეუბანში გაიქცა. მანამდე არასოდეს ყოფილა პეტროგრად-გალაქტიკაში და სურდა საკუთარი თვალით ენახა სამასი მილიარდი მოსახლეობით დასახლებული დედაქალაქი. მან დატოვა სამხედრო სექტორი და ყველაფერი შეიცვალა და უფრო მხიარული გახდა. გაჩნდა შენობები ორიგინალური კომპოზიციით; ის მათ ალბათ მდიდრულს უწოდებდა - მათში დასახლდნენ პრივილეგირებული კლასის წარმომადგენლები. ტოტალური ომის დროს ოლიგარქების ფენა შემცირდა, მაგრამ ბოლომდე არ განადგურდა. სასახლეები ნამდვილი ხელოვნების ნიმუშები იყო. ერთ-ერთი მათგანი შუა საუკუნეების ციხესიმაგრეს წააგავდა, სადაც პარაპეტის კბილების ნაცვლად პალმები იყო. მეორე წვრილ ფეხებზე იდგა და მის ქვევით საავტომობილო გზა გადაჭიმული იყო; ის ვარსკვლავებით დაფარული კაშკაშა ფერის ობობას ჰგავდა. ბევრი შენობა, სადაც ღარიბი ხალხი ცხოვრობდა, ასევე არ იწვევდა ასოციაციებს ყაზარმებთან; პირიქით, შთამბეჭდავი ფასადები ანათებდა, გაფორმებული წინა საუკუნეების ლიდერებისა და მეთაურების ქანდაკებებით. ყველაფერი ხაკით არ უნდა იყოს შეღებილი, ფიქრობდა ტროშევი. გარდა ამისა, სამყაროს ალბათ ყველაზე ხალხმრავალ ქალაქს უნდა ჰქონდეს ლამაზი არქიტექტურა. ტურისტული სექტორი განსაკუთრებით ფერადი იყო , მოძრავი ბილიკებითა და გიგანტური ვარდების ფორმის შენობებით, ასევე აყვავებული და ერთმანეთში გადახლართული ტიტებით, გვირილებითა და რთულად შერეული ეგზოტიკური ცხოველებით. როგორც ჩანს, საინტერესოა დათვში ან საბრალო ვეფხვში ცხოვრება, ეს ბავშვებს ახარებს. თუმცა, მოზარდებიც გაოცებულნი არიან, როდესაც ასეთი სტრუქტურა მოძრაობს ან თამაშობს. თორმეტთავიანმა მბრუნავმა დრაკონმა წარუშლელი შთაბეჭდილება მოახდინა მარშალზე; ნეონის მიერ განათებული მრავალფეროვანი შადრევნები ყოველი პირიდან ამოფრქვევა. ზოგადად, იყო უამრავი ყველაზე უცნაური ფორმის შადრევანი, რომლებიც ასობით მეტრის მანძილზე ჰაერში აგდებდნენ მრავალფეროვან თვითმფრინავებს. და რა ლამაზები არიან ისინი ოთხი მზის შუქზე, რომლებიც ერთმანეთში ერწყმის წყლის ნიმუშს, ფერების ზღაპრულ, უნიკალურ თამაშს. აქაური ბავშვები ხალისიანები და ლამაზები იყვნენ: მათი ფერადი ტანსაცმელი ზღაპრის ელფების მსგავსებას აძლევდა. აქ მხოლოდ ხალხი არ იყო, აუდიტორიის ნახევარი უცხოპლანეტელი იყო. მიუხედავად ამისა, უცხო ადამიანების შვილები სიხარულით თამაშობდნენ ადამიანებთან. ტროშევი ასევე შეხვდა ჭკვიან მცენარეებს. აყვავებულ ოქროსთავიან დენდელიონები ოთხი ფეხით და ორი თხელი მკლავით. მათ ჩვილებს მხოლოდ ორი ფეხი ჰქონდათ და ოქროს თავები მჭიდროდ იყო მოფენილი ზურმუხტისფერი ლაქებით. მაქსიმმა კარგად იცოდა ეს რასა - გაპი, სამსქესიანი მცენარეული არსებები, მშვიდობისმოყვარე, მაგრამ ბედის ნებით ისინი ჩაითრიეს ყოვლისმომცველ ვარსკვლავთშორის ომში და გახდნენ დიდი რუსეთის ბუნებრივი მოკავშირეები.
  იყო საკმარისი სხვა რასის წარმომადგენლები - ძირითადად ნეიტრალური სახელმწიფოები და პლანეტები. მათ სურდათ დაეთვალიერებინათ იმპერიის წარმოუდგენელი დედაქალაქი. აქ ომი შორეული და არარეალური ჩანს, ის ათასობით პარსეკით არის დაშორებული, და მაინც, უხერხულმა გრძნობამ არ მიატოვა მარშალი. თავში გამიჩნდა აზრი, რომ იმ პლანეტებზე, რომლებზეც მათ მოუწევდათ თავდასხმა, ასევე ცხოვრობდნენ გონიერი არსებები და მთელი მილიარდობით მოაზროვნე არსება დაიღუპებოდა. დაიღვრება სისხლის ნაკადები, განადგურდება ათასობით ქალაქი და სოფელი. მაგრამ ის არის იმპერიის მარშალი და უნდა შეასრულოს თავისი მოვალეობა.
  ტურისტული ცენტრით აღფრთოვანების შემდეგ მარშალმა ბრძანა გრავიტაციული თვითმფრინავის განლაგება და სამრეწველო უბნებისკენ გაემართა. აქ სახლები ოდნავ დაბალი იყო, მარტივი განლაგებით. ქარხნები განლაგებული იყო ღრმა მიწისქვეშეთში.
  როგორც კი გრავიტაციული თვითმფრინავი დაეშვა, ფეხშიშველი ბიჭების ფარა მაშინვე მივარდა მისკენ. წვრილი რაგამუფინები უკვე დაღლილი, გაცვეთილი ხაკის ნაჭრებში, დიდი დახეული ნახვრეტებით. ღრმად გარუჯული, თითქმის შავი. როგორც ჩანს, გაჭიანურებულმა ომმა აიძულა ისინი ქამრები მოეჭიდათ. ტროშევმა თანაგრძნობა დაიწყო. მძღოლი, კაპიტანი ფოქსი, არ იზიარებდა ასეთ განწყობებს.
  - მობრძანდით, პატარა ვირთხებო, წადით აქედან! მარშალი მოდის! - დაიყვირა მან.
  უსახლკარო ბავშვები ყველა მიმართულებით მივარდნენ, მხოლოდ მათი ჭუჭყიანი ქუსლები ჩანდნენ. ძნელია ფეხშიშველი სიარული იმ ზედაპირზე , რომელიც ცხელია ოთხი "მზისგან" ერთდროულად და საწყალმა ბავშვებმა არ იცოდნენ, რა იყო ფეხსაცმელი. თუმცა ერთ-ერთი ბიჭი სხვებზე თამამი აღმოჩნდა და შემობრუნდა და შუა თითი აჩვენა. კაპიტანმა ბლასტერი ამოიღო და თავხედ ბიჭს ესროლა, ის მოკლავდა, მაგრამ მარშალმა ბოლო მომენტში მოახერხა კაპიტნის მკლავი. მუხტი გაფრინდა, ტროტუარზე კრატერი გაჩნდა, გამდნარი ქვის ფრაგმენტები დაეცა ბიჭის შიშველ ფეხებს და ის ასფალტზე ჩამოვარდა. ნებისყოფის ძალისხმევით მომავალმა მეომარმა კივილის შეკავება მოახერხა და ტკივილს გაუძლო, ფეხზე წამოდგა. მაქსიმემ კაპიტანს სახეში მძიმე სილა დაარტყა.
  - სამი დღე დაცვაში. ყურადღება, ხელები თქვენს მხარეს! - მუქარის ტონით ბრძანა მარშალმა - ბავშვები ჩვენი საკუთრებაა და ჩვენ უნდა ვიზრუნოთ და არ მოვკლათ. გაიგე, ურჩხული?
  მელამ ხელები გვერდებზე გაშალა. ცალსახად დაუქნია თავი.
  - რეგლამენტის მიხედვით მიპასუხე.
  - Დიახ სერ.
  მაქსიმემ მზერა ბიჭისკენ გადაიტანა. ის იყო ქერათმიანი, სიმპათიური, ეშმაკური სახით და დაკუნთული. დახეული მაისურის ქვეშ შეგიძლიათ იხილოთ მისი ძლიერი მუცლის შოკოლადის ფილები.
  -Რა გქვია?
  - იანეშ კოვალსკი! - ფილტვებში აკოცა გაცოფებულმა.
  - მე შენში ვხედავ ძლიერი მეომრის შემოქმედებას. გსურთ ჟუკოვის სკოლაში შესვლა?
  ბიჭი დეპრესიაში ჩავარდა.
  - მოხარული ვიქნებოდი, მაგრამ ჩემი მშობლები ჩვეულებრივი მუშები არიან და სწავლის საფასურს ვერ გადაიხდიან.
  მარშალმა გაიცინა.
  - უფასოდ ჩაგირიცხავთ. შენ, როგორც ვხედავ, ფიზიკურად ძლიერი ხარ და შენი თვალები გონებრივ შესაძლებლობებზე საუბრობს. მთავარია კარგად ისწავლო. რთული დროა, მაგრამ ომი რომ დამთავრდება, მუშებიც კი კარგ პირობებში იცხოვრებენ.
  - მტერი დამარცხდება! Ჩვენ გავიმარჯვებთ! - ისევ ფილტვებში იყვირა იანეშმა.
  "მაშინ დაიკავე შენი ადგილი რიგებში, ჯარისკაცო." და დამწყებთათვის - ჩემს მანქანაში.
  ლიზა დაიბნა. ბიჭი ცოტა ჭუჭყიანი იყო და მის შემდეგ ინტერიერი უნდა გარეცხილიყო.
  ამაღლების შემდეგ, გრავიტაციული თვითმფრინავი სამთავრობო კვარტალში შევარდა.
  ჯანეშმა სუნთქვაშეკრული შეისწავლა უზარმაზარი, მდიდრულად მორთული სახლები.
  - ცენტრალურ სექტორში არ შეგვიშვებენ და ეს ძალიან საინტერესოა.
  - კიდევ საკმარისს გნახავ.
  და მაინც, მარშალმა, თანაგრძნობის გრძნობით აღძრულმა, ბრძანა ფრენა ტურისტულ ცენტრში. ბიჭი მთელი თვალით უყურებდა, სიტყვასიტყვით შთანთქავდა ნანახს. შესამჩნევი იყო, რომ მას სურდა მანქანიდან გადახტომა, მოძრავი ტროტუარის გასწვრივ სირბილი, ასვლა ერთ-ერთ დამაფიქრებელ ტრასაზე.
  ჩვეულებრივ მკაცრი მაქსიმი იმ დღეს ისეთივე კეთილი და ნაზი იყო, როგორც არასდროს.
  - თუ გინდა, "სიხარულის მთაზე" გაისეირნე და მერე პირდაპირ ჩემთან მოდი. აიღე ფული, თორემ არ შეგიშვებენ.
  მარშალმა ფურცელი გადასცა.
  იანეში გავარდა ატრაქციონებისკენ, მაგრამ მისი გარეგნობა ზედმეტად თვალშისაცემი იყო.
  კოსმოსური ნინძას დარბაზის შესასვლელთან მას მასიურმა რობოტებმა გააჩერეს.
  -ბიჭო, ცუდად ხარ ჩაცმული, აშკარად ღარიბი უბნებიდან. უნდა დააკავონ და წაიყვანონ სადგურში.
  ბიჭმა გაქცევა სცადა, მაგრამ მათ ცეცხლსასროლი იარაღით დაარტყეს და ასფალტზე გადააგდეს. ტროშევს მანქანიდან გადახტომა და გამოსაკვლევად წასვლა მოუწია.
  - მოიცადე, ეს იუნკერი ჩემთანაა.
  პოლიციელები, რომლებიც წამოვიდნენ, გაჩერდნენ და მარშალს შეჰყურებდნენ. მაქსიმი საველე ფორმაში იყო, მაგრამ სამხედრო მეთაურის ეპოლეტები ოქროსფრად ანათებდა ოთხ მზეს.
  უფროსი პატრული, პოლიციის ლეიტენანტი, მიესალმა.
  - უკაცრავად, მარშალ, მაგრამ ინსტრუქციები კრძალავს მათხოვრების შეშვებას ცენტრში, სადაც სტუმრებს ვიღებთ მთელი გალაქტიკიდან.
  მაქსიმმა თავადაც მიხვდა, რომ შეცდომა დაუშვა, რაგამუფინი გამოუშვა ასეთ საპატივცემულო ადგილას. მაგრამ ის არ აპირებდა თავისი შეცდომის დემონსტრირებას.
  -ეს ბიჭი მზვერავია. უმაღლესი სარდლობის დავალებას ასრულებდა.
  ლეიტენანტმა თავი დაუქნია და პისტოლეტის ღილაკს დააჭირა. იანეშ კოვალსკი შეკრთა და გონს მოვიდა. მარშალმა გაიცინა და ხელი გაუწოდა. ამ მომენტში, ოთხი უცხო გალაქტი მოულოდნელად ატყდა სხივის მსროლელებს. გარეგნულად, უცხოპლანეტელები ლურჯ-ყავისფერი ქერქით უხეშად თლილი ხის ღეროებს ჰგავდნენ; მათი კიდურები კვანძოვანი და კეხიანი იყო. სანამ მონსტრებს ცეცხლის გახსნის დრო მოასწრეს, მაქსიმი საფარზე დაეცა და ბლასტერი ამოიღო. ცეცხლოვანი ბილიკებმა გაიარა ზევით, დაეჯახა ფერად ქანდაკებას და თვალწარმტაცი კვარცხლბეკი ფოტონებს ასხურებდა. ტროშევმა ლაზერის სხივით გაწყვიტა ორი თავდამსხმელი, გადარჩენილი ორი ინოგალაქტი გვერდებზე გადავიდა. ერთ-ერთ მათგანს შეუბრალებელი სხივიც დაეჭირა, მაგრამ მეორემ მოახერხა ფასადის რაფის მიღმა დამალვა. ურჩხული ერთდროულად სამი ხელიდან ისროლა და, მიუხედავად იმისა, რომ მაქსიმი სწრაფად მოძრაობდა, მსუბუქად დაარტყა - გვერდი დაიწვა და მარჯვენა ხელი დაუზიანდა. მტრის სხივები ტანგენციურად მოხვდა "შეშლილი წყლის შროშანის" ატრაქციონს. აფეთქება მოჰყვა.
  მარშალის ხედვა ცურავდა, მაგრამ ის გაკვირვებული იყო, როცა დაინახა, თუ როგორ ამოგლიჯა იანეშმა ფილის ნაჭერი და ესროლა მტერს. მაქსიმი გაოცებული იყო იმ არაადამიანური ძალით, რომელიც დამალული იყო ამ სუსტ მოზარდში... დარტყმა ზუსტი აღმოჩნდა, ზუსტად ხუთი თვალის რიგში. არსება შეკრთა და წინ წავიდა, შემაძრწუნებელი. ეს საკმარისი იყო მაქსიმის მიზნობრივი დარტყმისთვის, რომ მოეღო მონსტრის სიცოცხლე.
  ბრძოლა სწრაფად დასრულდა. ამ დროს პოლიციას ცეცხლის გახსნა არც უცდია. მარშალმა ეს მაშინვე შენიშნა.
  "ყველა საუკეთესო იბრძვის ფრონტზე, ხოლო უკანა მხარეს, ქალაქის ქუჩებში, მშიშრები სხედან.
  კარგად ნაკვები ლეიტენანტი გაფითრდა. მაქსიმეს მივუახლოვდი.
  - ამხანაგო მარშალ, ბოდიშს გიხდით, მაგრამ მძიმე სხივების მსროლელი ჰყავდათ, ჩვენ კი...
  - და ეს რა არის! - ანიშნა მაქსიმემ პატრულის ქამარზე მფეთქავი. - მფრინავები? სამწუხაროა, როგორც ჩანს, დედაქალაქში შენთვის სამუშაო არ არის. უსაქმოდ არ დაჯდები, ვეცდები ფრონტზე გაგაგზავნო.
  ანიშნა ბიჭს, მაქსიმემ დაეხმარა მას გრავიტაციულ თვითმფრინავზე გადახტომაში, შემდეგ კი მტკიცედ ჩამოართვა ხელი.
  -აბა, არწივი ხარ. მიხარია, რომ შენში არ შევმცდარვარ.
  კოვალსკიმ მეგობრულად ჩაუკრა თვალი, მისი ხმა საკმაოდ ხმამაღალი და მხიარული ჟღერდა.
  - მხოლოდ ერთი წარმატებული სროლა გავაკეთე. Შემეძლო...
  - შესაძლებლობა გექნება. დაამთავრებ კოლეჯს და პირდაპირ ბრძოლაში მიდიხარ. მთელი ცხოვრება წინ გაქვს, ბოლომდე მაინც უნდა იბრძოლო.
  - ომი დიდია! - აღტაცებით წამოიძახა ბიჭმა. - მინდა სასწრაფოდ წავიდე ფრონტზე, აიღო სხივი...
  - მაშინვე არ შეგიძლია, პირველ ბრძოლაში მოგკლავ. ჯერ მიიღეთ სპეციალობა.
  იანეშმა შეურაცხყოფილმა ამოისუნთქა. საკუთარ შესაძლებლობებში დარწმუნებული იყო, ფიქრობდა, რომ უკვე ბევრი რამ იცოდა, მათ შორის სროლაც. ამასობაში გრავიტაციული თვითმფრინავი მიჩურინსკის უზარმაზარ პარკზე დაფრინავდა. იქ გიგანტური ხეები გაიზარდა, ზოგიერთი მათგანის სიმაღლე რამდენიმე ასეულ მეტრს აღწევდა. და ნაყოფი იმდენად დიდი იყო, რომ შუაში შეჭამეს, შიგნით ცხოვრება შეგეძლო. გენმოდიფიცირებული ანანასი ოქროსფერი კანით მადისაღმძვრელად გამოიყურებოდა. მართალია, მოლოდინის საწინააღმდეგოდ, მათ ბიჭის დიდი აღტაცება არ გამოიწვია.
  - მე უკვე ვყოფილვარ ასეთ ტყეებში. - განმარტა იანეშმა. - ცენტრალური უბნებისგან განსხვავებით, იქ ყველას უშვებენ. მიუხედავად იმისა, რომ იქ ფეხით მისვლას დიდი დრო სჭირდება.
  - Შესაძლოა! - თქვა მაქსიმემ. - და მაინც, აღფრთოვანდით აქაური მცენარეებით... არის სოკო, მის ქვეშ მთელი ოცეული ეტევა.
  - მხოლოდ დიდი ბუზის აგარიკის სახე. უჭმელობაა. მახსოვს, მთელი ტომარა მოვაგროვე ხილის დაჭრილი ნაჭრები. მე მიყვარს პავარარა - კანი თხელია და გემოც აბსოლუტურად გემრიელი. ლეღვი არაფერია მასთან შედარებით. ჭრის დროს ფრთხილად უნდა იყოთ. შეიძლება ასკდეს და მერე ნაკადი ჩანჩქერივით დაემსგავსოს - მანამდე წაგიყვანს, სანამ სიტყვის წარმოთქმას მოასწრებდი. აქ ხილი ძალიან დიდია. თქვენ უნდა ატაროთ ისინი ნაწილებად პლასტმასის ჩანთაში და ეს ძალიან მოუხერხებელია.
  მაქსიმემ ჯანეშს მხარზე ხელი მოხვია.
  - ყველაფერი საკვებით არ იზომება. ჩავიდეთ და დავკრიფოთ რამდენიმე ყვავილი.
  - საჩუქარი გოგოსთვის! Რატომაც არა!
  ბიჭის ხელები საჭეს დასწვდა. კაპიტანმა ფოქსმა გაბრაზებულმა დაარტყა თითები.
  - საჭეს არ შეეხო ლეკვი.
  და მაშინვე საპასუხოდ მან კიდევ ერთი საყვედური მიიღო მარშალისგან.
  "შენ მხოლოდ გამბედაობა გაქვს, ებრძოლო ბავშვს."
  - უკაცრავად, თქვენო აღმატებულებავ!
  იანეშმა სიცილი ვერ შეიკავა.
  - თუ გინდა, სცადე. - დაუშვა მაქსიმმა.
  "მე მაქვს ტრენაჟორების გამოცდილება", - თქვა იანეშმა.
  ეჭვისა და შიშის ჩრდილის გარეშე კოვალსკიმ ხელები საჭეს დაადო და მანქანა დაბლა გაუშვა. როგორც ჩანს, მას მართლაც ჰქონდა შესანიშნავი შესაძლებლობები. გრავიტაციულმა თვითმფრინავმა გიგანტური ხეების მწვერვალებს გადაუარა.
  მაქსიმმა ხელი არ შეუშალა და ბიჭს თვითმფრინავის კონტროლის საშუალება მისცა. უნდა ითქვას, რომ მან ძალიან წარმატებით გაართვა თავი თავის დავალებას, მანევრირება მოახდინა გიგანტურ ღეროებს შორის, ის არასოდეს დაეჯახა, აჩვენა ვირტუოზული ტექნიკა წლების მიღმა. თუმცა, თუნდაც ჩამოვარდნილიყო, ეს არ იქნება დიდი საქმე; გრავიტაციულ თვითმფრინავს აქვს უსაფრთხოების შესანიშნავი სისტემა. ბოლოს ისინი პატარა, მაგრამ ზღაპრულად ლამაზი ყვავილებით მოფენილ გასუფთავებაში დასხდნენ. ჩანდა, რომ კარგმა ოსტატმა გულუხვად მიმოფანტა სამკაულები. ფერთა კომპლექსურმა დიაპაზონმა თვალებში ჩამიკრა და დამათრობელი სუნი ენით აღუწერელ სიამოვნებას იწვევდა.
  იანეში აღტაცებული უსტვენდა კიდეც. როცა დაეშვნენ, ბიჭი გადმოხტა და ყვავილების კრეფა დაიწყო, მთელი მკლავი აიღო. მაქსიმი ცივსისხლიანი იყო, მოსწონდა პეიზაჟი და, მიუხედავად ამისა, რაღაც საგანგაშო იყო. საფრთხის გრძნობა. ცეცხლსა და წყალში გავლის შემდეგ მარშალი მიჩვეული იყო, ენდობოდა თავის ინტუიციას; ეს იშვიათად აწუხებდა მას. პრინციპში, დიდი იმპერიის დედაქალაქში არ უნდა იყოს სახიფათო სიცოცხლის ფორმები ადამიანებისთვის. აქ რაღაც სხვაა. მაქსიმემ ბიჭს ანიშნა და ჩუმად ჩასჩურჩულა ყურში:
  - ჩვენთან ახლოს მტრები არიან. დამალე ყვავილები და მოდი ჩემთან.
  ჯანეშს თვალები გაუბრწყინდა.
  - Მზად ვარ.
  თაიგული მანქანაში კაპიტან ფოქსის მეთვალყურეობის ქვეშ დატოვეს, მაქსიმი და იანეში უფრო ღრმად გადავიდნენ ტყეში. რა თქმა უნდა, ჯარი უნდა გამოეძახებინათ და ტერიტორია მოეწესრიგებინათ. მაგრამ მაქსიმი მღელვარებამ შეიპყრო. ჯანეშს, რა თქმა უნდა, რომანტიული მისწრაფებები ჰქონდა, თავი სამხედრო დაზვერვის ოფიცრად წარმოიდგინა და უხაროდა. მათ გზა ჯუნგლებში გაიარეს და ცდილობდნენ ხმაური არ გაეღოთ. იანეშმა მოახერხა შიშველი ფეხების დაწვა მეწამულ ჭინჭარზე, მაგრამ თავი შეიკავა, თუმცა კანი მუხლებამდე დიდი ბუშტუკებით იყო დაფარული.
  - ფრთხილად, - ჩაიჩურჩულა მაქსიმემ. - ტყეში საშიშროება იმალება ბალახის ყოველ ღეროში.
  "აქ ჩვენ გვჭირდება დამცავი შენიღბვა", - ჩურჩულებდა იანეში. ძლივს მალავდნენ ტანს, ფეხებთან რაღაც მიცოცავდა. დიდი მწერები, როგორც იანესმა სკოლაში ისწავლა, არ ჭამენ ხალხს ამ პლანეტაზე. ფეხსახსრიანების ყველაზე საშიში სახეობები გენეტიკურ დონეზე განადგურდა, ეს არ იყო საკმარისი იმისთვის, რომ დედაქალაქის ცენტრი ინფექციის ან ეპიდემიის წყარო გამხდარიყო. ისინი ჩუმად დადიოდნენ. უცებ მაქსიმი გაიყინა. პატარა ცოცხალი არსებები მოუსვენრად იქცეოდნენ, თითქოს ვიღაცამ შეაშინა ისინი. მარშალმა ბიჭს ხელში აიყვანა და ყურში ჩასჩურჩულა:
  - წინ ჩასაფრებაა!
  მაქსიმემ ჯიბიდან ხმის დეტექტორი ამოიღო და ყურადღებით მოისმინა მიმდებარე ტერიტორია. ასეა, ხუთი ადამიანი მებრძოლი და დაახლოებით ამდენივე უცხოპლანეტელი იწვა იქვე. ისე, ძალთა ასეთი ბალანსით, უმჯობესია არა ბრძოლაში ჩაბმა, არამედ მტრის გვერდის ავლით.
  ასეც მოიქცნენ.
  გამოცდილი ჯარისკაცი და მწვანე ბიჭი ერთმანეთთან ერთად გადაადგილდნენ. ჩვენ უნდა გაგვევლო ბუჩქების მკვრივი სქელი, ხავსში ჩაძირული. მარშალმა დიდი გაჭირვებით გაარკვია ადამიანური ჯაჭვის გაწყვეტა და მოახერხა ამ ადგილას გაცურვა. მათ გაუმართლათ; არცერთ უცხოპლანეტელს არ ჰქონდა ცხოველური გრძნობები ან ფენომენალური სმენა. ხმის დეტექტორს უკვე შეეძლო რბილად წარმოთქმული სიტყვების გარჩევა.
  - ბატონო რეზიდენტო, ჩემგან შეუძლებელს ითხოვთ.
  საპასუხოდ, ხრიკის მსგავსი ხმა.
  - შენ კი, გენერალო, მიჩვეული ხარ მხოლოდ ფულის აღებას, მასზე სრულად მუშაობის გარეშე.
  ტემბრის მიხედვით თუ ვიმსჯელებთ, ის ეკუთვნოდა არაჰუმანოიდურ რასას.
  -ნახევარი მილიონი გადაგიხადეს, მერე რა? მოძველებული ინფორმაცია ჯაშუშური თანამგზავრების შესახებ.
  "ეს ჩემი ბრალი არ არის", - განაგრძობდა ადამიანის ხმა თავის მართლებას. - მსგავსი ინფორმაცია, პრინციპში, ძალიან სწრაფად მოძველდება. მე არ ვარ ყოვლისშემძლე.
  - ეს მაშინვე გავიგეთ, უფრო ადვილია იმის თქმა, რომ სუსტი ხარ. როდესაც საქმე ეხება კრემლის სისტემაზე თავდასხმას, თქვენ და თქვენი თანამზრახველები ნაკლებად გამოგადგებათ.
  მაქსიმი შეკრთა. ნამდვილად მიდის ის თავდასხმამდე თავდაცვის უძლიერეს ხაზზე, რომელიც მოიცავს დედაქალაქს და გალაქტიკის მთელ ცენტრს? კრემლის სისტემა, როგორც მისი შემქმნელები ამტკიცებენ, შეუვალია და, მიუხედავად ამისა, თუ მტრები გააქტიურდნენ იმპერიის გულში, ეს იწვევს სამწუხარო ასახვას.
  - იცოდე, კაცო, მალე ჩვენ ფუნდამენტურად ახალ იარაღს გამოვიყენებთ და მისი დახმარებით რუსული ვარსკვლავური ხომალდები მტვრად გადაიქცევიან, სანამ დარტყმის მანძილს მიაღწევენ. მაშინ ჩვენი არმია, როგორც ყოვლისმომცველი გრავიტაციული ტალღა, დატბორავს რუსულ სივრცეებს და დაიმორჩილებს იმპერიულ სამყაროებს.
  მაქსიმმა დეპრესიული კვნესა დაიჭირა; როგორც ჩანს, მოღალატეს ასეთი პერსპექტივა განსაკუთრებით არ გაუხარდა. თუმცა მან უპასუხა:
  - მეხუთე კოლონა უფრო აქტიურია, ვიდრე ოდესმე და შენი შემოჭრა გეგმის მიხედვით წავა.
  - თქვენი ამოცანაა უახლოეს მომავალში შევქმნათ დედაქალაქში ათეული დასაყრდენი ჩვენი დამრტყმელი ძალებისთვის. დაქირავებული მებრძოლები აქ ტურისტების საფარქვეშ შევლენ, დაიმალებიან ტყეებში და შემდეგ თავიანთ როლს შეასრულებენ საერთო შეტევაში.
  - ასეც იქნება.
  - და შეხედე, კაცო, თუ ჩვენი ვარსკვლავური ხომალდების შეტევა ვერ მოხერხდა, უარესი იქნება შენთვის. შენივე კონტრდაზვერვა დაგჭრის და შენი აღსრულება ნელი და მტკივნეული იქნება.
  მიუხედავად იმისა, რომ მაქსიმმა ვერ დაინახა ვინ ლაპარაკობდა, ის დარწმუნებული იყო, რომ SMERSH შეძლებდა მოღალატის ამოცნობას მისი ხმით.
  - ჩვენ გვჭირდება ინფორმაცია მტრის ხელმძღვანელობაში ყველა ბოლო დანიშვნის შესახებ. ყველაფერი რაც თქვენ იცით.
  - ჩემი ინფორმაციით, სმურის გალაქტიკაში ვარსკვლავური ფლოტის მეთაურად ახალგაზრდა მარშალი მაქსიმ ტროშევი დაინიშნა. მის შესახებ ზუსტი ინფორმაცია არ არსებობს, მაგრამ...
  - ყველაფერი გასაგებია, რუსები იქ მთავარ შეტევას ამზადებენ. Როგორც ყოველთვის. ახალი მეთაური არის უეცარი თავდასხმა დიდი ძალების მიერ.
  მაქსიმი შეკრთა, უნდოდა წინ გასულიყო და გიკი დაეხრჩო. ოპერაცია საფრთხეშია.
  - მგონი ასეა. რაც შეეხება სხვა დანიშვნებს...
  მოღალატე ჩამოთვლილი იყო დიდი ხნის განმავლობაში და მოსაბეზრებლად, მაგრამ მაქსიმეს უკვე ჰქონდა გეგმა თავში. ჯერ ერთი, თქვენ უნდა მშვიდად დატოვოთ ეს ადგილი და მეორეც, სასწრაფოდ დაუკავშირდით SMERSH-ს. იქ ისინი გადაწყვეტენ, დაუყოვნებლივ გაანეიტრალონ ჯაშუშური ქსელი თუ დაელოდონ. გამოვლენილი მოღალატეები ხომ არ არიან სახიფათო და მათი მეშვეობით შეიძლება დეზინფორმაციის გაჟონვა. მთავარია არ იყოს სამოყვარულო შესრულება. თუმცა აქამდე მშვიდად მჯდომი ბიჭი გადავიდა და შესამჩნევი იყო ახალგაზრდული ენერგეტიკა.
  - იქნებ ლაზერით დავარტყით მათ, მისტერ მარშალ?
  - არა, არავითარ შემთხვევაში, - ჩაიჩურჩულა მაქსიმემ. - სწორედ ამისთვის არის დაზვერვა, ინფორმაციის შეგროვება და შესაბამისი ადამიანებისთვის მოხსენება. თუ ბრძანებას დაარღვევ, მე პირადად დაგხვრეტავ.
  მარშალმა მუქარით ასწია სხივი.
  იანეშმა თავი დაუქნია.
  - შეკვეთებზე საუბარი არ არის.
  მაქსიმს ნანობდა ბიჭის თან წაყვანა. თუ მათი ჩურჩული გაისმა... ამასობაში ხმის დეტექტორში წივილი გაისმა და უცხოპლანეტელი ისევ ალაპარაკდა.
  - უთხარი "იუპიტერს", რომ თუ ის არ დაგვეხმარება, ამ ლომბარდის შეწირვით შეგვიძლია მივცეთ იგი. მაშინ შენი უზენაესი განრისხდება და წყალობა არ არის მისი ნაკლი.
  "დიახ," გაიფიქრა მაქსიმმა, "ლიდერი უნდა იყოს მკაცრი". ოდესღაც ის იყო ერთ-ერთი რჩეული ათასიდან, თუმცა ლიდერი გამხდარიყო მხოლოდ მმართველი დიქტატორის უეცარი სიკვდილის შემთხვევაში. ყოველწლიურად ირჩევენ ათასს და უზენაესი ძალაუფლების ბრუნვა ხდება ყოველ ოცდაათ წელიწადში ერთხელ. მაგრამ ეს შანსიც ხელიდან გაუშვა. ჯერ ერთი, მაქსიმის პერსონაჟი ძალიან რბილი იყო და მეორეც, ბავშვობაში ასე ძლიერმა პარანორმალურმა უნარებმა ასაკთან ერთად დაიწყო შესუსტება. თუმცა, მარშალი გახდე, როცა ორმოცი წლისაც არ ხარ... ეს რაღაცას ამბობს.
  - იუპიტერს ნუ შეეხები. ის შენი საუკეთესო იმედია. ამის გარეშე ომის მოგების შანსი უმნიშვნელოა.
  ინოგალაქტმა საპასუხოდ რაღაც გაუგონრად ჩაიკივლა. შემდეგ მან სიტყვიერად თქვა:
  - "იუპიტერი" აქტიურია. მისი უმოქმედობის გამო ჩვენი ჯარები ძალიან ბევრ დანაკარგს განიცდიან. როგორც არ უნდა იყოს, ჩვენს მითითებებს გადასცემთ მას. ახლა შეგიძლია წახვიდე.
  - ესე იგი, შეგიძლია წახვიდე, - შვებით ამოისუნთქა მაქსიმემ. ამ დროს, მისი სიტყვების უარყოფით, აფეთქება მოხდა. სროლა მოხდა.
  - Ჯანდაბა! ისევ გადაამუშავე...
  მარშალი დაიხარა და იანეშის თვალებში მხოლოდ მხიარული ნაპერწკლები გაუელვა.
  . თავი No11
  - სინდისით ლაპარაკობ! - იღრიალა ამპარტავანი მონა.
  - ასე რომ ბედნიერება ყველას ეკუთვნის და არა რჩეულს. ამ წმინდა საქმისთვის ავწიე ხმალი! - წამოიძახა Witcher-მა.
  გრაფი სკეპტიკურად იყო განწყობილი:
  -არა! მე მჯერა, რომ თქვენ ამოძრავებთ ან წყენა ან ძალაუფლების ლტოლვა! იყო მონების აჯანყებები, მაგრამ ისინი მხოლოდ ხოცვა-ჟლეტით დასრულდა. ეს არის ნებისმიერი აჯანყების შედეგები.
  - ეს არ იქნება ბუნტი, არამედ რევოლუცია. ყველაზე მთავარი მოგვიანებით, გამარჯვების შემდეგ მოხდება! - დიდი ენთუზიაზმით თქვა მეომარმა.
  - რევოლუცია? უცნაური სიტყვა, შენ თვითონ მოიფიქრე? - გაუკვირდა ფორსა.
  - Ნამდვილად არ! ეს ტერმინი სიზმარში ანგელოზმა მომცა. - შთაგონებით ჩართო ვიტჩერმა.
  - ანგელოზი თუ ერთ-ერთი შავი ღმერთი! წინასწარმეტყველური სიზმრები მატყუარაა. - დაეჭვდა გრაფმა.
  - ნებისმიერ შემთხვევაში, თქვენ გექნებათ შანსი შეცვალოთ ადამიანების ცხოვრება უკეთესობისკენ და თავად გახდეთ უკეთესი ადამიანი! ყველა უბედურება ეგოიზმისგან მოდის, კეთილდღეობა მხოლოდ საერთო ძალისხმევით არის შესაძლებელი. გუნდის გარეშე ადამიანი ნახშირივითაა, უცეცხლოდ, ცოტას ასხივებს და სწრაფად ქრება! - მან გამოუშვა ვიჩერის მჭევრმეტყველების ნაკადი.
  - თქვენ ამბობთ, რომ ადამიანი გუნდში უნდა იყოს. მაგრამ იცით რა არის ცხოველური ბუნება? - სარკასტულად იკითხა ფორსამ.
  - და ცხოველი ნახირში ჯობია! და საერთოდ, რაკი მონა ხარ და გამოსყიდული არ ხარ, მაშინ თავადაზნაურობამ თავი დაანება, სიტყვებით შენმა ერთგულმა მეგობრებმა აჩვენეს თავიანთი ნამდვილი ფერები. ეს ნიშნავს, რომ დროა მოძებნოთ ამხანაგები სხვა გარემოში. - უფრო მშვიდად შესთავაზა ვიჩერმა.
  გრაფი დე ბორი რამდენიმე წამით გაჩუმდა, შემდეგ კი ხელი გაუწოდა:
  "მიუხედავად იმისა, რომ მე არ მჯერა საბოლოო წარმატების, ჩემი დანა მაინც დალევს სისხლს."
  - ლოგიკა არ უნდა ემსახურებოდეს ინსტინქტებს - ვნების გონებას! - თქვა ვიჩერმა.
  - კარგი, კარგი, კმარა, ლექცია მომიყვანე! იქნება ომი - იქნება feat! - გრაფმა თავისგან სისხლის წმენდა დაიწყო.
  - გამოცდილი და მამაცი მეომარი ხარ, რაზმის მეთაურად უნდა აირჩიო! - შესთავაზა მეომარმა.
  - ცუდი არ არის, მაგრამ არ არის საჭირო ყველა სამხედრო ლიდერის არჩევა. უნდა არსებობდეს ბრძანების ერთიანობის უფრო მკაცრი პრინციპი. თქვენ არჩეული ხართ, ამიტომ დანიშნეთ! - გრაფმა ჯაჭვის ფოსტის ჩადება დაიწყო. მის დასახმარებლად რამდენიმე ბიჭი მივარდა.
  - რაც შეეხება თავისუფალ კონკურენციას? - დაეჭვდა ვიჩერი.
  - ჯარისთვის დამღუპველია! - ძალით გათიშა. - ეკონომიკა მრავალი გასროლის რიზომია, ჯარი ერთი ღერო!
  ვიჩერმა იხუმრა:
  - მაგრამ უფრო ხშირად ეს მუხაა და არა ძალისა და სტაბილურობის თვალსაზრისით, არამედ კონტროლის დონეზე!
  ნახევრად შიშველმა ბიჭმა გრაფს ხმალი გადასცა. მან უპასუხა და დაარტყა მას ძვლოვან ზურგზე, რომელიც არაერთხელ იყო ნაცემი. ბიჭმა დაიღრიალა და უკან გადახტა, ყავისფერი ფეხები აათამაშა.
  ვიჩერმა მტკიცედ თქვა:
  - ჩამოჭრილი შემადგენლობის ხუთ ლეგიონს ვაყალიბებ, თითო ორნახევარი ჯარისკაცი. თქვენ დანიშნული ხართ მესამეს მეთაურად! და დანარჩენი მონები აირჩიონ!
  ბოლო წინადადებამ კამათი გამოიწვია, კინაღამ ჩხუბში გადაიზარდა. შემდეგ ფაქტობრივად ატყდა ჩხუბი, დაიჭრა რამდენიმე მონა და ვიჩერს ჩარევა მოუწია. ყველაზე სწრაფები რომ ჩამოაგდო, დაიყვირა:
  - შეწყვიტე ხელკეტის გამოყენება! გადავიდეთ მეთაურების პირდაპირ დანიშვნაზე.
  მონები წუწუნით არ დაკმაყოფილდნენ, მაგრამ როდესაც მეომარმა ასეთი წინადადება კენჭისყრაზე დააყენა, მათ ერთხმად ასწიეს ხელები.
  აქ ვიჩერს, რომელიც აჯანყებას ხელმძღვანელობდა, დიდი შრომა მოუწია. ფაქტობრივად, ღირსეულის ამოცნობა თვალით რთულია და ის მუდმივად სვამდა კითხვებს მომავალ კანდიდატებს. საბოლოოდ, ლეგიონებში დანიშვნები გაკეთდა და დროებითი მეთაურები დაინიშნენ მცირე ფილიალებში.
  - როდესაც ბრძოლები დასრულდება, ჩვენ გადავხედავთ ჯარისკაცების მიერ გამოვლენილ ვაჟკაცობასა და გამომგონებლობას! - აუხსნა გოგონამ.
  ერთ-ერთი ლეგიონი მთლიანად ბავშვებისა და მოზარდებისგან შედგებოდა. ვიჩერმა ბიჭი ბიკი მათზე მეთაურობდა. ბიჭებმა უკმაყოფილოდ შესძახეს:
  -ის ჯერ კიდევ ძალიან პატარაა! ჩვენ არ გვჭირდება პატარა. ჩვენზე ყველაზე დიდი და ძლიერი დაგვაყენე.
  -და ვინ გინდა?
  - Მენატრები! ის ყველაზე ღირსია!
  წინ წამოიწია სპორტსმენი ახალგაზრდა, ის ჯერ კიდევ ბიჭი იყო, მაგრამ უკვე მუხასავით მაღალი. მართალია, მისი სახე დაღლილი ჩანდა. ვედმაკოვამ, კარგად იცოდა, რამდენად მნიშვნელოვანია დაზვერვა მეთაურისთვის, ჰკითხა:
  - რა არის შვიდი რვა?
  ახალგაზრდამ შეხედა მას და ჩაილაპარაკა:
  - Მე არ ვიცი! მთავარია კუნთები და ძალა.
  ბიკმა ხმამაღლა ჩაიკრა ხმამაღლა:
  - უტვინო კუნთები ერთი მუჭა ხორცია - რისთვისაც ტაფა ტირის!
  - გაჩუმდი, ბაგ! ყბას გამოვუბერავ! - იღრიალა ახალგაზრდა გმირმა.
  - ვინც არ იცის, რომ შვიდი რვა არის ორმოცდათექვსმეტი, ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ცხვირზე უფრო შორს დაარტყას მუშტს! - ენა გამოუყო ბიჭმა.
  ახალგაზრდა ყაჩაღმა ფილტვებში ყეფა:
  - გამოგიწვევ, სიკვდილამდე ვიბრძოლებთ!
  - ვირთხა-მაიმუნივით მბაძავ! - აღნიშნა გრაფმა დე ფორსმა. - თუმცა, ეს ერთადერთი წესიერი გამოსავალია.
  - ორი დუელისტიდან ერთი სულელია, მეორე ნაძირალა! - შევნიშნე ვიჩერი. "თუმცა ბიჭებისთვის კარგია გახურება."
  ბიკი მტრის პირისპირ იდგა, სიმაღლეში სხვაობა დიდი იყო, მეტოქე ხუთჯერ მძიმე იყო. თუმცა, ბავშვი ზიზღით უყურებდა მის გამოჩენილ კუნთებს; ბიჭი გამხდარი იყო, მაგრამ მღელვარე. მისი მრგვალი სახე სახეებს აჩენდა, ხმალი ხელებში ტრიალებდა.
  - აბა, როგორ ვიბრძოლებთ თუ მშვიდობას! - დამცინავად, - ჰკითხა მან.
  - Დიახ, მე შენ მიყვარხარ! - შეუტია ბიჭს სპორტსმენი. მან დაარტყა ბექჰენდი, მისი ხმალი გრძელი და მძიმე იყო, როგორც ჩანს, ორმხრივი იყო. ბიკმა თავი აარიდა დარტყმას, არც კი უცდია შეჩერება, მაგრამ უბრალოდ გადახტა ტრაექტორიაზე და მახვილი ცხვირის ხიდში ჩააგდო. ბიჭმა მხოლოდ გაანგარიშებით დაარტყა - დაკაწრა, მაგრამ არა მოკვლა.
  უხეში კიდევ უფრო განრისხდა და დაიწყო მეორე ხმლის ქანაობა. აქ ბუკსაც კი უფრო ძლიერად მოუწია გაქცევა. ბიჭის შიშველი ქუსლები უფრო დაპატარა და პირები მათ უკან გაიქცნენ. უცებ ბიკი გაჩერდა, კბილებში მილი გაუჩნდა. მტერმა უფრო ძლიერად შეირბინა და ცხენის ღრიალით მივარდა, სქელი ხელები ფართოდ გაშალა. უხერხულად გაიღიმა, ბიჭმა გადააფურთხა და რაღაც პატარა სახეზე მოხვდა სპორტსმენს. ბიკმა გვერდულად გაიარა პირები და შიშველი ქუსლით მოწინააღმდეგის მკერდსაც კი დაარტყა.
  გაოგნებულმა ძლევამოსილმა ბიჭმა სასტიკად იყვირა, შემდეგ ფეხები დასუსტდა და კრახი დაიწყო.
  მეგობრული კვნესა მოედო ჯარს; ცოტას მოელოდა, რომ პატარა ბიჭი დაამარცხებდა გიგანტს. შემდეგ ბავშვებმა სიხარულით იკივლა, პირველ რიგში, რა თქმა უნდა, ყველაზე პატარა მონები. მათ, ვინც უფრო პატარა და სუსტია, სიამოვნებით ხედავენ, რომ თქვენი მთავარი ბოსი არც არის შესანიშნავი. ასე რომ, ბავშვმაც კი შეიძლება აჯანყებისთვის რაღაც გააკეთოს.
  მონები მირბოდნენ დამარცხებულ სპორტსმენთან, მათ შორის რამდენიმე ადგილობრივი ექიმი. იასამნისფერი ლაქა გავრცელდა ახალგაზრდა გმირის უხეშ, იშვიათად თმიან სახეზე. ექიმმა გაკვირვებით უთხრა:
  - ბაზილიკა! მას შხამის შემცველი ნემსი ჩაუჭრეს, რის შედეგადაც კიდურები პარალიზებულია.
  - დროებით! - თქვა ბიკმა. -მერე გონს მოდის. მას არაფერი ახსოვს, ის უბრალოდ ვერ შეამჩნევს თავის სირცხვილს.
  ვიჩერი ბიჭს მიუახლოვდა:
  -სად ისწავლეთ შხამების კეთება?
  - არსად! იპოვა ერთ-ერთ მამულში. მდიდრები ასევე არ არიან კმაყოფილი თავიანთი პოზიციით საზოგადოებაში. ამიტომ ისინი ყველანაირ შხამს ამზადებენ. თუ წამალი დალუქულია, არაა პრობლემა, მე ვიცი საკეტების გახსნა! - ეშმაკურად ჩაუკრა თვალი ბიკმა ვიჩერს.
  -სად? - ჰკითხა მეომარს.
  - ერთმა ქურდმა მასწავლა! დროებით მონა აღმოჩნდა, მასთან ერთ წყვილში ვიყავი, ბევრი ვიმუშავეთ, ტყე გავჩეხეთ. მითხრა, როგორ გავხსნა საკეტები, რაღაც მაჩვენა კიდეც. გაუკვირდა ჩემი მეხსიერება და მერე გაიქცა. - ეშმაკურად ჩაუკრა თვალი ბიჭმა.
  - და შენ მას არ გაჰყევი? - გაუკვირდა ვიჩერს.
  -არა! ამ გაქცევის გამო ყველანი მაინც გაგვიჭედეს და მეც რომ გავქცეულიყავი, მაშინ ყოველი მეხუთე ჯვარს აცვეს სვეტებზე. ორი ადამიანი უკვე შეთქმულებაა. - განმარტა ცბიერმა ბიჭმა.
  - ბარბაროსებო! კარგი, თუ ასე დასამახსოვრებელი ხარ, ალბათ ხიროვთან შეხვედრა გამოგადგება. - შესთავაზა ვიჩერმა.
  - Შესაძლებელია! დიდი ხანია მინდოდა გავმხდარიყავი ყველაზე ძლიერი და ჭკვიანი! -ბიცეფსის ბურთი აჩვენა ბიჭმა.
  - ჩემზე ძლიერი და ჭკვიანი? - ეშმაკურად თქვა მეომარმა.
  -არა! ყოველივე ამის შემდეგ, თქვენ ხართ ლიდერი! მაგრამ მარჯვენა ხელით, რატომაც არა! - მეტი დამაჯერებლობისთვის ხელებზე წამოდგა ბიკი.
  - რაც უფრო მაღლა დაფრინავს ადამიანი, მით უფრო უკმაყოფილოა თავისი პოზიციით! - შევნიშნე ვიჩერი.
  - ხალხი არ დაფრინავს! ფრთები მხოლოდ მათ აქვთ, ვისი გონებაც არ არის მიჩვეული ჭორფლობას! - ნაადრევი გაგება გამოავლინა ბიჭმა.
  - ჩვენს ჯარში იქნება ფრთები! გპირდები რამეს მოვიფიქრებ. - დაპირდა ვიჩერი.
  - და მე მჯერა შენი, დიდი და! ბოლოს და ბოლოს, თქვენ ჩვენთვის არა მხოლოდ ლიდერი, არამედ და ან თუნდაც დედა ხართ. ჩვენ ვიცხოვრებთ როგორც ერთი ოჯახი! - თქვა ბიკმა.
  - ქვეყნის ლიდერი ხალხის ძმა უნდა იყოს და არა ძმა! - ერის ლიდერი უპირველეს ყოვლისა ხალხის მსახურია. თუმცა, მოდით, კომპლიმენტების გაცვლა-გამოცვლას თავი დავანებოთ, ის იარაღი, რომელიც თქვენ აიღეთ, სხვებმა უნდა გამოიყენონ. მოდით გავაკეთოთ რამდენიმე მილი! - უბრძანა ვიჩერმა.
  - საკმარისად შორს არ არიან! - შენიშნა პასამ. - Გაუმჯობესებას საჭიროებს.
  - უკვე ვფიქრობ ამაზე, ბოლოს და ბოლოს, ტუჩები და ლოყები შესაძლებელს ხდის დარტყმას მცირე მანძილზე. მაგრამ თუ არის რაღაც, რაც თავისთავად ფართოვდება და ძალით ურტყამს. ზოგიერთი მინერალი და ბალახი. - ვიჩერმა ძლიერი ფსიქიკური დაძაბულობა იგრძნო.
  როგორც ჩანს, ბიჭმა გაიგო მისი სიტყვები:
  - მოდი, შევარჩიოთ ელემენტები! ჩვენ ჯერ კიდევ გვაქვს დრო, ბევრ მონას სჭირდება ომის ძირითადი ტექნიკის ჩვენება.
  "მართალი ხარ, ჩემო უმცროსი ძმა, ჯადოქარი დაგვეხმარება რაღაცაში." თუმცა, სანამ დიდი ძალები არ დაგვაყრიან, ჩვენ უნდა შევიტანოთ. თუმცა, ფრთხილად უნდა მოვემზადოთ. ოკეანეში მშრალი კლდის პოვნა უფრო ადვილია, ვიდრე გამოგონება, რომელიც არ გამოუყენებიათ სამხედრო მიზნებისთვის! - შეაჯამა ვედმაკოვამ.
  ბოლოს და ბოლოს, აჯანყებულებმა დღე ვარჯიშებში გაატარეს და ამავდროულად, ბიკმა გაგზავნა დაზვერვა.
  ქალაქიდან ჯარი დაიძრა. არც თუ ისე დიდი, მაგრამ კარგად შეიარაღებული. ბიჭმა სკაუტმა, რომელიც ამხედრებდა პატარა კიბოსნაირ ტარაკანს, ერთ აბსურდზეც კი მიიპყრო ყურადღება:
  - მეომრებს ხუთი ხმალი აქვთ და ძლივს ამოძრავებენ!
  - Კარგია! - თქვა ბიკმა. - უფრო სწორად, მშვენიერია, სანამ ჩვენთან მოვიდნენ, ჭარბი წონისგან გამოფიტული იქნებიან.
  ვიჩერმა ეშმაკურად აღნიშნა:
  - თქვეს გამოცდილმა მეომრებმა, მარჯვენა ხელზე ხუთ თითზე დიდი იარაღი არ აიღოო. კარგი, რა თქმა უნდა, ცუდი არ არის, მათი სისულელე დაეხმარება მათ უფრო სწრაფად გაიმარჯვონ. ამასობაში მონებმა ორიოდე საათი დაიძინონ. მათ მძიმე დღე ჰქონდათ და ბრძოლა ადვილი არ იქნებოდა. ზუსტად რამდენი ჯარისკაცი ჰყავთ მტერს?
  - ხუთი და ნახევარი ათასი. - დარწმუნებით თქვა ბიკმა. - ეს იმას ნიშნავს, რომ თუ ყველა გავწურავთ, მაშინ ქალაქში ხუთასზე მეტი არ დარჩება.
  - ეს საკმაოდ გონივრულია, ყველა მხრიდან მიახლოება იქნება საჭირო. ღამით ისინი ვერ გაბედავენ ჩვენზე თავდასხმას; ისინი მოჭრიან საკუთარ თავს. ეს ნიშნავს, რომ ისინი მოაწყობენ ბანაკს, რათა გამთენიისას მთელი ძალით გატეხონ. შესაძლოა, ჯარებს ალყაში მოქცევის მიზნითაც გაიყოს. - შესთავაზა ვიჩერმა.
  გრაფი დე ფორცა წინააღმდეგი იყო:
  - მე კარგად ვიცი სასულთნოში გამეფებული ჩვევები, ჩვენ არაერთხელ გვიბრძოლია მათთან. ღამით ისინი რამდენიმე ჯაშუშს ოქროს ჩანთებით გამოგზავნიან ჩვენს ბანაკში. ისინი შეეცდებიან მოისყიდონ მონები, შემდეგ კი ძელზე გააკრეს ან, საუკეთესო შემთხვევაში, ნესტოები გამოგლიონ.
  - ჯაშუშების გაგზავნა უძველესი ტაქტიკაა. - შევამჩნიე ვიჩერის თითების გაჭიმვით. - მაგრამ უხილავი ქუდები არ აქვთ, მცველი ბიჭები ისეთი დაკვირვებულები და ეშმაკები არიან, ყველას დაიჭერენ. გარდა ამისა, გათენებამდე ცოტა უფრო ახლოს მივაჭერთ მათ. და მონებს უკეთ დაიძინებენ და მტერს უფრო ღრმად ჩაეძინება.
  - ლოგიკურია! მე ვიქნები პირველი შემტევი! - თქვა ბიკმა.
  - საჭირო იქნება მცველების ამოღება და ეს შეიძლება გაკეთდეს სასროლი მილების დახმარებით. - უიჩერმა აჩვენა მოწყობილობა. - აქ ერთგვარი დგუშია დამაგრებული, სამი სახის ბალახი და ზეთი კარბიდით. თქვენ უბრალოდ უნდა იმოქმედოთ ფრთხილად, წინააღმდეგ შემთხვევაში უკუქცევა ბიჭებს კბილებს დაარტყამს. ყველაზე ჭკვიან ბიჭებს თან წაიყვან.
  - ბევრს აქვს ბაღების დარბევისა და ქურდობის გამოცდილება. ვინც თავისუფალი დაიბადა და ვინც არ იყო, განსაკუთრებით შინაური მონები, იპარავდნენ თავიანთ მფლობელებს. - დაამშვიდა ბიკმა ყველა. - ასე გავიარეთ გადარჩენის სკოლა.
  - მით უკეთესი! ზოგადად, ვფიქრობ, რომ ძალიან ბევრი მცველი არ იქნება. ბოლოს და ბოლოს, ვინ ვართ ჩვენ მათთვის? მონები სულელები არიან! სისულელე უფრო ახლოს არის თავმდაბლობასთან - გონების სისწრაფე უფრო ახლოს არის ბოროტებასთან.
  ჯადოქარი ხიროვი შევიდა საუბარში:
  - ჩვენ გვაქვს დაახლოებით ორმაგი ან ოდნავ მეტი უპირატესობა, მაგრამ მტერი უკეთ არის გაწვრთნილი და შეიარაღებული. სულთანატის ჯარში კი ქალები მხოლოდ უკვდავების პირად ლეგიონში მსახურობენ. მათგან ექვსი ათასია დაქირავებული სხვადასხვა ქვეყნიდან. ჩვენს ჯარში ბევრი ქალი გვეყოლება და იშვიათი გამონაკლისის გარდა, ისინი უფრო სუსტი მეომრები არიან, ვიდრე კაცები.
  ასე რომ, ყველა ბრძოლა უნდა იყოს ყურადღებით დაგეგმილი. მეტიც, პირველივე დამარცხებისას მონები ჩვენგან გაქცევას დაიწყებენ.
  - გამარჯვება, როგორც ქალი, იზიდავს თავისი ბრწყინვალებით, მაგრამ მოგერიებს თავისი ფასით! - ისევ გაბრწყინდა ვიჩერის ჭკუა.
  - დიდი! ახლა ვხედავ, რომ ოპერაციის გეგმა მთლიანად შეთანხმებულია. რჩება მხოლოდ დეტალების გარკვევა. ბრძოლის დროს მტრის რიგებში პანიკა დაიწყება და ჯარისკაცების უმეტესობა ქალაქ ჟიტში გაიქცევა. - შესთავაზა ხიროვმა
  - Ნათელია! მონების უძლიერესი რაზმი უკნიდან, მხოლოდ ქალაქის მიმართულებიდან დაარტყამს. ალბათ მე მივყავარ მას. - შემოგვთავაზა გრაფმა ფორსამ.
  - არ შეიძლება და შენ! - განმარტა ჯადოქარმა.
  "გარდა ამისა, ჩვენ გვაქვს ზეთის ქოთნები და მე ვუბრძანე მათზე ფიტილების დამაგრება". ჩვენ მათ ბანაკში ჩავყრით და პანიკას გავზრდით. - შესთავაზა ვიჩერმა.
  - და ესეც გონივრულია. - დაეთანხმა ჯადოქარი. - მხოლოდ თქვენ ჯერ არ გაქვთ საკმარისად მომზადებული ამ ბრალდებით.
  - მართალია! ცეცხლი ომის ღმერთია და სხვა ღმერთების მსგავსად ყურადღებას და მსხვერპლს მოითხოვს! მაგრამ ჩვენ არ გვქონდა საკმარისი დრო ყველაფრის მოსამზადებლად. - თავად ვიჩერს რცხვენოდა თავისი ჯიუტობის გამო.
  - შემდეგ ჯერზე უფრო დახვეწილი იქნები. ამასობაში ძილი არ გვაწუხებდა. - ყოველგვარი პრეტენზიის გარეშე ჩაიღიმა ხიროვმა.
  ვიჩერმა თავი დაუქნია:
  - მხეცური ჩვევა მაქვს პატარა და მსუბუქად ძილი, მაგრამ ჩვენი ძმები დასვენებას იმსახურებენ.
  - ძილი სტრატეგიული იარაღია, მისი ნაკლებობა დაღლილობის მიზეზია, რაც თავის მხრივ დამარცხების ჩანასახია. - შენიშნა პასამ.
  მონებს, სუფთა ჰაერზე ვარჯიშის შემდეგ, მკვდარივით ეძინათ. მხოლოდ მესაზღვრეები ისხდნენ ჩასაფრებულები, მზად იყვნენ განგაშის ასატეხად. არასოდეს იცი, რომ მოულოდნელად მტრის მეთაური უფრო შორსმჭვრეტელი გახდება. თუმცა, ყველაფერი გამოვიდა, როგორც ჩანს, სამთავრობო ლეგიონის მეთაურს თემნიკ ეტირიმონს არ სურდა არაპროგნოზირებადი ღამის ბრძოლა. გარდა ამისა, სიბნელეში მონას უფრო ადვილია დამალვა, შემდეგ კი მათი დაჭერა. ან იქნებ ისინი უბრალოდ დანებდებიან, რის შემდეგაც იქნება წამება და სიკვდილით დასჯა. თემნიკი ეთირიმონმა ტუჩები მოილოკა, განსაკუთრებით სასიამოვნოა ახალგაზრდა ქალების დაცინვა, ფეხის თითების მოტეხვა, თმების დაკიდება - ძალიან მაცდური.
  ნაჩქარევად გაშალეს კარვები, ჯარისკაცებს ჩაეძინათ. ორი ათეული მცველის მეტი არ იყო დარჩენილი. ძილის წინ ეთრიმონმა ათასობით ერთად ქეიფი მოაწყო, შიშველმა მოცეკვავეებმა ხიბლი შეარხიეს მათ თვალწინ. ლამაზი და სახალისო იყო. მილენარიელებმა მათ ძვლები დაუშინეს და აიძულეს მაცდუნებელი პოზები მიეღოთ. შემდეგ ყოველგვარი ყოყმანის გარეშე დაეპატრონნენ და ცხოველური ლტოლვის დაკმაყოფილების შემდეგ მთვრალმა ძილმა ჩაიძირა.
  მათი სიკვდილი შეუმჩნეველი დარჩა. აჯანყებულებმა ტყეში გაიარეს, წინ ბიჭების ფარა მიდიოდა. ბიკმა, ხეზე დაჭერილმა, ფოთლებში მიმალული, დაინახა პირველი მცველი.
  - აი, გემრიელად, ენატრება.
  შხამი ოდნავ გაუმჯობესდა და მყისიერი დამბლა გამოიწვია. სახეში დარტყმა საჭირო არ არის, რადგან სასულთნო მეომრები, როგორც წესი, მსუბუქად დადიან და მხოლოდ მკერდი აბჯარით არის დაფარული და ირგვლივ ყარაული დევს.
  - არის ერთი!
  თავად ვიტჩერი უკნიდან მოძრაობს. იგი ხსნის მცველს ყოველგვარი სასროლი მილის გარეშე. ის მხოლოდ უკნიდან შემოდის და კისერს იტეხს.
  - მოძრაობა სიცოცხლეა! უბრალოდ არ იმღერო - მშვიდობისთვის! და ასე სევდიანი - ჩემი მუცელი ცარიელია!
  მეომარი თავს ცოტა მხიარულად გრძნობდა. ირგვლივ ხეები მაღალია და ვაზი მოჩანს. ახლომახლო საყვარელი და ყველაზე ჭკვიანი მონა ბიჭები დაცოცავდნენ. ზრდასრული მეომრები უფრო მძიმეები არიან და ამიტომ ჩამორჩებიან. უფრო მძიმე ცხოველი ყოველთვის მეტ ხმაურს გამოსცემს.
  ვიტჩერმა გზაში მოკლა კიდევ ერთი მცველი, რომელიც ქოქოსის ლუდს კოლბიდან სწოვდა. ბანაკი მათ წინაშე გაიხსნა.
  ეს არ იყო განსაკუთრებით დიდი ბანაკი; ჯარისკაცებს ეძინათ ხან კარვებში, ხან მხოლოდ სქელ ბალახზე. ღამე თბილია, არც თუ ისე ბევრი მესაზღვრე იყვირებს, ისინი უყურადღებოდ იყურებიან.
  აქ მთავარია მათი ერთდროულად ამოღება, რათა განგაშის დრო არ ჰქონდეთ. გედების გუგული, თავისი სასიამოვნო ხმით, ამისთვის უფრო შეეფერება. არანაირ ეჭვს არ აღძრავს, პირიქით, მისი ღრიალი თითქმის განუწყვეტლივ ისმის, მაგრამ თუ ტონს შეცვლით, შეგიძლიათ მიიღოთ ინფორმაცია.
  ვედმაკოვა სწორედ ამას აკეთებს. ისინი მას პასუხობენ. მცველები არ რეაგირებენ, მათ "გაუმართლეს", სიკვდილი ადვილი აღმოჩნდა.
  - ერთი ხმალი წვიმის წვეთს ჰგავს, ჩამოვა და გაიფანტება და როცა ბევრი იქნება, გამარჯვება დაიბადება!
  Witcher-მა მძინარე ხალხის მოჭრა დაიწყო. ერთის მხრივ, რაინდული არ იყო, მაგრამ მეორე მხრივ, გამარჯვება ღირსია! ღირსება ფარდობითი ცნებაა და უპირველეს ყოვლისა თქვენს ჯარისკაცებს უნდა მიმართოთ!
  უპირველეს ყოვლისა, დაასრულეთ ისინი, ვინც უფრო მდიდარია ჩაცმული, მეთაურები. ხმლებს ჩვეულებრივ ცალკე წყობაში ათავსებდნენ.
  თუმცა სინდისის ქენჯნა დიდხანს არ გაგრძელებულა, მონებმაც დაიწყეს ხოცვა-ჟლეტა და ამის შედეგად განგაში ატეხეს. როცა თავს დაესხმიან ღამით, პანიკა გარდაუვალია, განსაკუთრებით თუ მოღრუბლული ან მოღრუბლული. მონები ნახევრად შიშვლები არიან და ადვილად ასხვავებენ ერთმანეთს, მეომრები კი თავებს აჭერენ და ხშირად ებრძვიან ერთმანეთს. და ვიღაც ყვირის:
  - გადაარჩინე თავი!
  - დაცვა! დემონები თავს ესხმიან!
  პანიკის დროს მეთაურის როლი უფრო მნიშვნელოვანია, ვიდრე ოდესმე. ვიჩერმა ეს იცის და თვითონვე მივარდა მთავარ კარავში.
  ჯერ კიდევ ნახევრად მთვრალმა ეთირიმონმა ძლივს გაახილა თვალები. ზოგადად, ვინც ჩხუბის წინ სვამს, ჯოჯოხეთში აწუხებს.
  - Რა მოხდა! რატომ არის მილები ჩუმად? - დაიყვირა მან.
  - მილები დუმს, რადგან პირები მღერიან - ფოლადი სპილენძზე ძლიერია! - დაიყვირა ვიჩერმა. ეთირიმონზე გადახტა. თემნიკი, რა თქმა უნდა, ოსტატურად ატარებდა დანას, მაგრამ ჯერ კიდევ არ იყო ბოლომდე შეკრული და ვიჩერის კუნთები მშვენივრად იყო გახურებული. ის ველურად ტრიალებდა, სიბნელეში ძლივს ჩანდა მისი ჰენა მოხატული პირი. უიღბლო დიდგვაროვანის თავი გაფრინდა.
  ვიჩეროვამ დარტყმით ჩამოაგდო მისკენ მივარდნილი ათასი კაცი. კიდევ ერთი მეთაური ამოიღეს მილიდან აფურთხით.
  - რატო, ღორებმა არ გაიღვიძეს!
  ისევ მახვილის მკაფიო დარტყმა, გახვრეტილი მტერი ვარდება! ორი ათასი ოფიცერი ცდილობს მისკენ მისვლას უკნიდან, მაგრამ მოცეკვავეს გადაეყარა. ის ყვირის და წიხლებს. ვიტჩერი მომენტს არ უშვებს ხელიდან, ერთს ჭრის, მეორეს ამთავრებს. ჯარი მეთაურების გარეშე ჰგავს ცხვრის ფარას მწყემსის გარეშე, ერთი მგელი, თუ არ შეჭამს, შეაშინებს!
  ახლა აჯანყებულმა მონებმა, რომელთა უმეტესობა ხელკეტით ან საუკეთესო შემთხვევაში რქით იყო შეიარაღებული, შთაგონება მიიღეს. ერთზე ხუთის სროლის ტაქტიკა ძალიან ეფექტური იყო. უფრო ადვილი იყო გადმოვარდნა და ფეხქვეშ გათელვა.
  - არ გაიქცნენ! გაჭრა ფეხები! - ხმის გამაძლიერებლით შესძახა ვედმაკოვამ.
  სოლნცლავამ ყველასთან ერთად გატეხა. როგორ ითამაშა ამ დივას კუნთები. ტყუილად არაა, რომ ბევრს ჰგონია, რომ გაბრაზებული ქალი დემონზე უარესია. ასე რომ, მან ერთ-ერთი მეომარი შუაზე გაჭრა და მისმა დანამ, ინერციით, მის უკან მდგარ ოფიცერს ყელი გამოჭრა. ცენტურიონები ცდილობდნენ წესრიგის აღდგენას, მაგრამ სწრაფად მოკვდნენ. გარდა ამისა, სასულთნომ ყველაფერი გააკეთა იმისთვის, რომ ჯარისკაცს დაევიწყებინა რა ინიციატივა იყო. აჯანყებულებმა, თავის მხრივ, საკმაოდ ჭკვიანურად უბიძგეს სასულთნოს ჯარები ტარაკნების ლოკოკინებს.
  - უნაგირზე ნუ დასხდებიან! - დაიყვირა სოლნცლავამ.
  პასამ დაამატა:
  - ცეცხლი გააკონტროლეთ ცხენები.
  ამან ხელი შეუწყო ტარაკნების ლოკოკინებს რიგებში შეჭრას და დამატებითი პანიკა გამოიწვია. შედეგად, არ იცოდა რა გაეკეთებინა, ბევრმა მებრძოლმა გაქცევა დაიწყო. მაგრამ სწორედ ამას ელოდნენ ვიჩერი და მონები. ბრძოლა გადაიზარდა განადგურებასა და დევნაში.
  მეომარმა მარჯვენა თვალი დააწვრილა და სამი ხანჯალი ესროლა:
  - არ გავუშვებთ!
  გაქცევა უფრო სისულელეა, ვიდრე სიმხდალე! ბოლოს და ბოლოს, ჯარისკაცების უმეტესობა იღუპება არა ბრძოლაში, არამედ დევნის დროს!
  ბიკი, ძალიან სწრაფი ბიჭივით, კისერზე გადახტა ერთ-ერთ ოფიცერს და აჯობა:
  - უფრო სწრაფი ტარაკანი!
  ხანჯალი სპურების ნაცვლად ემსახურებოდა და საწყალ ბიჭს მისი გადაგდება არც უცდია.
  ვიჩერმა ეს შეამჩნია, დაიყვირა:
  - ომი დომინოს თამაშს ჰგავს, მხოლოდ გატეხილი დომინოს ვეღარ აგროვებს - დედამიწა უჭირავს!
  - არაფერი, ჩემი ძვლები ახალგაზრდა და ძლიერია! - წამოხტა ბიჭი და კისერში ჩაარტყა. რის შემდეგაც კი დააჩქარა.
  ვიტჩერი გვამს წააწყდა; ირგვლივ რამდენიმე სხეული ეგდო, მაგრამ დივა არ დაეცა, არამედ გადახტა მათზე. მერე ხმლებით დაარტყა. მათ წინააღმდეგ მებრძოლი ჯარის ზნე აორთქლდა და ახლა მეომარი ჯალათად გადაიქცა. სისხლის მიმართ ზიზღიც კი იყო. ვიჩერმა ყვიროდა:
  - ღირსების სახელით! ვინც იარაღს ჩამოაგდებს, იცოცხლებს! ჩაბარდით, სასულთნოს მეომრები.
  იყვნენ ისეთებიც, ვინც ბრძანებას დაემორჩილა, მაგრამ ბევრი სასოწარკვეთილი აგრძელებდა გაქცევას, ზოგიც მუხლებზე დაეცა.
  მაგალითად, ათი ძლიერი მებრძოლი ერთბაშად ჩაბარდა ბიკს. შესაძლოა, უფრო უსაფრთხოდ მიაჩნდათ თავიანთი ბედის შვილს მინდობა. ბიჭმა დაიყვირა:
  - პირზე დავარდე!
  მეომრები დაეცნენ. ბიკი ფეხშიშველი დადიოდა მათ ზურგზე, მიუხედავად ბავშვის მსუბუქი წონისა, ჯარისკაცები შიშით ღრიალებდნენ. შემდეგ ბიჭს გაუჩნდა იდეა, უნდა გაეთავისუფლებინა თუ არა თავი დამარცხებული მტრებისგან. მაგრამ შემდეგ მან განდევნა საზიზღარი ცდუნება, რადგან მონებს სურთ შექმნან უკეთესი საზოგადოება და არ გაიმეორონ საკუთარი ბატონების გზა.
  - კარგი, იცოცხლე - მოწიე ცა!
  თანდათანობით ბრძოლა გაქრა! თუმცა, როგორც ჩანს, ხოცვა-ჟლეტა ხანგრძლივია. Witcher წააწყდა საკმაოდ დახელოვნებულ მეომარს. თავდასხმების სასტიკი გაცვლის შემდეგ, მან საბოლოოდ გააიარაღა, შემდეგ კი განცვიფრა.
  - ესენი გვჭირდება!
  ზოგიერთ მათგანს ბადეები დაუშინეს, ზოგმა კი წინააღმდეგობა არ გაუწია. ბრძოლა თითქმის დასრულდა, მხოლოდ ფრენა და დევნა გაჭიანურდა. ვიჩეროვა პირადად ხელმძღვანელობდა დევნას და ბევრი მოკლა, მაგრამ მან ვერ გაანადგურა მთელი ჯარი ბოლო ჯარისკაცამდე.
  მიუხედავად ამისა, ახალგაზრდა მეომარმა, რამდენიმე ასეულმა ცხენზე მყოფმა მონამ, გადაწყვიტა გაბედული თავგადასავალი, კერძოდ, დაუყოვნებლივ დაეპყრო ქალაქი, რომელიც არ იყო მზად თავდაცვისთვის.
  - ეს იქნება ძლიერი ნაბიჯი. ჩვენ არ დავუშვებთ სიმდიდრის წართმევას და, რაც მთავარია, მხრებზე ვიჩქარებთ.
  დამარცხებული არმიის რამდენიმე ათეულმა ჯარისკაცმა მაინც მოახერხა ტარაკნების ლოკოკინებზე გადახტომა და ჭიშკრისკენ გაეშურა.
  მაშინვე არ გახსნეს, იყო ჩხუბი. როდესაც ჭიშკარი დაეშვა, ვიტჩერი და მისი მხედრები ტყის უკნიდან გადმოხტნენ. მან ყვიროდა ბიჭის აპარატის გამოყენებით:
  - დიდი სულთანი ერიფეფის სახელით! ძლიერი გამაძლიერებლები შენსკენ მიისწრაფვიან! თუ გსურთ ქალაქის დაცვა, ნება მიეცით მეომრებმა დაიკავონ თავიანთი ადგილი კედლებზე.
  მძინარე მცველებმა ეს მაშინვე ვერ გააცნობიერეს, მით უმეტეს, რომ ვიჩერმა ცხედრებიდან მოპარული მდიდარი მოსასხამი გადაისროლა. მარტო ჩაფხუტი ღირს, მზეზე ყინულივით ანათებს, აბა, ვის შეუძლია უარი თქვას ასეთ კეთილშობილ სარდალზე.
  და ბატონებს, ბურგომისტერს და სხვა დიდებულებს, რა თქმა უნდა, არ ეძინათ, ისინი "ზრუნავდნენ" თავიანთ ხალხზე!
  პატარა გორაზე იყო ულამაზესი სასახლე სვეტებითა და ქანდაკებებით, შექმნილი ძველი რომაული და ძველი აღმოსავლური სტილის ნაზავით. მის წინ, როგორც ამ ქვეყანაში ჩვეულებაა, სულთან ერიფეფის უზარმაზარი ქანდაკება დგას, რომლის პირიდან შადრევანი ამოდის. ყველაზე დიდ დარბაზში ხმაურიანი და მხიარული იყო, მუსიკა უკრავდა - ქეიფი მთა იყო. საბანტუის დადგმა საბანტუის კეთილშობილმა დიდებულებმა. ოქროთი ნაქარგი ძვირადღირებული ტოგა ეცვათ, აყვავებულ ბალიშებზე იწვნენ, დაბალ მაგიდებზე კერძების, ღვინოებისა და ლიქიორების გროვა იყო. მაგიდებსა და კედლებზე ასობით ნათურა ბრჭყვიალებდა. მთელ სამკვიდროში და კოლონადებში უთვალავი მონა, მონა გოგონა, მონა ბიჭი და მცველი ჯარისკაცები ციმციმებდნენ, რომლებიც სასახლეს იცავდნენ. დიდებულები სადღეგრძელოებს წრუპავდნენ. მთავარი დიდგვაროვანი შეიხ დუ პუსტემოროვი ორი შიშველი ჰეთერას მკლავებში გაიყინა. აკანკალდა და კვნესოდა, როგორც პატრონი, ბოლოს თავი დააღწია და იყვირა.
  -ახლა კი გლადიატორთა ბრძოლების დროა. და ისე მოსაწყენი, სისხლი არ არის და ღვინო სულისთვის არ არის.
  ბაგლი გაისმა და მებრძოლები ასპარეზზე გამოიძახეს. ჩვეულების თანახმად, ყველაზე მსუბუქი და ახალგაზრდა მეომრები ჯერ უნდა იბრძოლონ. მაგრამ შეიხმა ახლახან მიიღო გაწვრთნილი მონების პარტია და სურდა ორი სახის გართობის გაერთიანება: ეროტიკული და სისხლიანი.
  მინიატურული კოლიზეუმის ცენტრში ცეცხლი ენთო, შუშით გამაგრებული ჩირაღდნები ასხივებდნენ საკმაოდ კაშკაშა შუქს მეწამული ელფერით, თეთრი ხრეში ბრჭყვიალებდა და პოდიუმს მხიარულ იერს აძლევდა. პირველი, ვინც სცენაზე გამოვიდა, ტყავის ქამარში გამოწყობილი დაკუნთული და მოხდენილი გოგონა იყო. პირველი კლასის ტანმოვარჯიშესავით ორი სალტო გააკეთა და ხელებზე დადიოდა. შემდეგ იგი იდგა პრინცის მოპირდაპირედ, გაიყინა, ხმალი და ხანჯალი გადააჯვარედინა ისეთ იარაღში, მათ მას მირმილონი უწოდეს. იმისდა მიუხედავად, რომ გოგონას შეეძლო სილამაზის კონკურსში მონაწილეობის მიღება, რამდენად რბილი, ხავერდოვანია მისი კანი და ქერა თმა, მას უკვე ჰქონდა ფართო ნაწიბური სახეზე. შემდეგი ჯემპერიც ხელებზე დადიოდა. მისი იარაღი იყო ტრიდენტი და მოკლე ბადე - რეტიარი. გაჭიმვის შემდეგ დადგა მტრის საპირისპიროდ. ის ახალგაზრდა კაცი იყო, თითქმის ბიჭი, ჯერ კიდევ წვეროსანი, ნაზი გოგოური სახით, შერეული წყვილების არსებობა განსაკუთრებულ ეროტიზმს ანიჭებდა მოქმედებას. როგორც ჩანს, პარტნიორები ერთმანეთს დიდი ხანია იცნობენ და თვალი ჩაუკრა.
  - რა კაისკა! არ მეგონა ასე თუ შევხვდებოდით! - სევდიანად თქვა ბიჭმა.
  "შენ კარგი ბიჭი იყავი, მაგრამ ახლა შენი სული პირველყოფილ ცეცხლში გადაიყვანს!" - უხეშად უპასუხა გოგონამ.
  -რატომ ხარ ასეთი სასტიკი! ჩვენ ისევ ქალწულები ვართ, უნდა ვიცხოვროთ! - გაუბედავი იმედით თქვა ახალგაზრდამ.
  - ეს არ დაგვეხმარება! ღმერთებიც კი ეზიზღებიან მონებს!
  გლადიატორთა სკოლაში ვარჯიში მძიმე იყო და ახალგაზრდა მებრძოლების შიშველ მბზინავ სხეულებზე ნაწიბურები ჩანდა.
  ბრბო გაცოცხლდა, დადებული იყო ფსონები, ველური შეძახილები ამხნევებდა ახალგაზრდა გლადიატორებს, რომლებსაც აშკარად არ სურდათ ბრძოლა.
  შეიხის ცოლმა ტყავის ჩანთა ამოიღო.
  - ორმოცდაათი ოქრო კაისკას! "მან დიდი კბილები გამოსცრა.
  - Დავიწყოთ! შეიხმა სიგნალი მისცა.
  ასე განსხვავებულები და ამავდროულად ბევრი საერთო ჰქონდათ, მეომრები შეიკრიბნენ, მათი მოძრაობები სწრაფი და ქაოტური იყო. ჯერ სამკუთხედით მეომარი ცდილობდა ბადის სროლას, მაგრამ აცდა და მოწინააღმდეგემ მასზე ველურად ხტუნვა მოახერხა ხანჯლით მუცელში ჩაგდება. ახალგაზრდა მამაკაცი უკან გადახტა და სამკუთხედი მკერდში დაარტყა, მაგრამ მხოლოდ ოდნავ დაკაწრა კანი. თუმცა მისმა მანევრმა აიძულა მტერი უკან დაეხია. მოშორდა და ბადეს მიეყრდნო, ოდესღაც საყვარელ გლადიატორს მიახლოების საშუალება არ მისცა.
  - სულელები ხართ კაცებო! ეს ნიშნავს, რომ ისინი განწირულნი არიან დამარცხებისთვის! - თავხედურად თქვა გოგონამ.
  - როგორ დაიბადა? - დარცხვენილმა შეხედა ახალგაზრდამ.
  უეცრად სამკუთხედიანი რეტიარიუსმა ხრეშს ხელით აიტაცა და სახეში ესროლა. მანევრმა იმოქმედა, გოგონამ თვალები დახუჭა და სწორედ ამ წამს სამკუთხედმა მუცელი დაარტყა.
  ტკივილისგან ტირილით, ახალგაზრდა გლადიატორი შეკრთა, მაგრამ, მიუხედავად ამისა, მოახერხა დანა მხარში ჩაეყო. რეტიარიუსმა იყვირა და იარაღი ამოიღო. მახვილი ელვასავით გაბრწყინდა, კინაღამ კისერს გაუხვრიტა. გლადიატორი უკან დაიხია, მკერდი მოკვეთეს. ჭაბუკმა ტკივილისგან დაიღრიალა და სამსამიანი ჩამოაგდო. მერე მოწინააღმდეგე გადახტა და ხანჯალი ესროლა. საქანელა საკმაოდ სუსტი იყო და წვერი ფეხის ხორცს ჭრიდა. რეტიარიუსმა იყვირა და დაეცა, მერე ხანჯალი აიღო და წამოდგომა სცადა, ამ დროს ხმალი კისერში მოხვდა. უკვე გონება დაკარგა, მან მირმილონის დანა მზის წნულში დაარტყა. ოდესღაც შეყვარებული წყვილი (რომეო და ჯულიეტავით) ხრეში მკვდარი დაეცა. მთვრალმა აუდიტორიამ გაიცინა და აკოცა. სამი პირქუში მონა დაბალი შუბლითა და გამოწეული ყბებით ასპარეზზე გაიქცა, მათ ცხელ რკინით დაწვეს დაკარგულთა სხეულები. დარწმუნდნენ, რომ მკვდარი იყვნენ, ნეკნებით მიამაგრეს და სცენიდან გადმოათრიეს. ადგილი სადაც სისხლი იყო ნახშირით იყო დაფარული.
  -მწერებით საჭმელად წავლენ. - ცხენის კბილები გამოსცრა შეიხის ცოლმა დემეტრემ. - სამწუხაროა, რომ ძვლები ძალიან პატარაა, ცხოველები მშიერი დარჩებიან.
  - ხორცი და კერძი არ იქნება. სამწუხაროა, მართლაც, რამდენიმე მათგანი შეიძლება საკმაოდ პერსპექტიული სპორტსმენი აღმოჩნდეს! - იღრიალა შეიხი.
  -შენს საწოლში? - სარკასტულად იკითხა დივამ.
  - Რატომაც არა! გოგონა ლამაზია და ბიჭი შეიძლება შენი იყოს. "შეიხს საკმაოდ პროგრესული შეხედულებები ჰქონდა და თვლიდა, რომ ცოლს შეეძლო თავისი მსუქანი სხეული ახალგაზრდა მონასთან გაერთო.
  - პატარა და მყიფე! სხვა ასეთი წყვილი არ გვყავს? - იკითხა დემეტრემ.
  - სამწუხაროდ, არ არსებობს! გადავხედოთ ახალგაზრდა ცვლას, რომელიც გამოგვიგზავნეს მეზობელი სკოლიდან. - გაიცინა შეიხმა.
  - იქნებ ჯობია, რომ გაიზარდონ! წინააღმდეგ შემთხვევაში ჩვენ ყველა პატიმარს მოვკლავთ. - მოულოდნელად თანაგრძნობა გამოიჩინა დიდგვაროვანის ცოლმა.
  - მონათა აჯანყების შესახებ ამბები ზედმეტად სასიხარულოა და მინდა სრულფასოვნად აღვნიშნო. - მუცელი აიქნია დიდებულმა.
  - თუ, რა თქმა უნდა, ეტიმონი არ გაგასწრებს! - ჩაიცინა მსუქანმა გოგონამ.
  - ასეთი არარაობა! მით უკეთესი, ახლავე დავასრულოთ ყველა გლადიატორი და ბრიყვს მოვაკლოთ სპექტაკლი. მობრძანდით დამწყებებო! - იღრიალა შეიხი.
  - ესენი ზუსტად ახალბედები არ არიან. - ტუჩები მოისრისა დემეტრემ
  ისევ ისმის გონგი და მეომარი ბიჭები ასპარეზზე გარბიან. ისინი გამოიყურებიან დაახლოებით თოთხმეტი-თხუთმეტი წლის ასაკში, საკმაოდ განიერი მხრებით და მკერდით. წინა მებრძოლების მსგავსად, ის აკეთებს სალტოს და დარბის ხელებზე. პოდიუმზე უკვე გაშვებულებმა ჩაიცვეს იარაღი, ჩაფხუტი, მკერდის ჯავშანი, ფარები და ხმლები. ერთს აქვს სწორი დანა, ხოლო მეორეს აქვს მრუდი დანა, როგორც საბერი. გამოძერწილი აბები ღიაა და მასზე ნაწიბურები ჩანს. მარჯვნივ მდგარ ბიჭს განიკურნა ჭრილობები მკერდზე სამ ხაზად.
  კანი უხვად ცხიმიანი და ბზინვარეა.
  მენეჯერი აცხადებს.
  - რინგზე გამოდიან ცნობილი მებრძოლები ფუდოროსი მოხრილი საბრით და საფლოროვი სწორი მახვილით. ფუდოროსს აქვს ექვსი ბრძოლა, ხოლო საფლოროვს შვიდი. მათი ყველა მეტოქე ან ადგილზე მოკლეს, ან ხალხის გადაწყვეტილებით დაჭრეს. მენეჯერმა ბრბოს თითი დაუქნია. ფსონის დადების მსურველები ისევ გამოჩნდნენ. შეიხმა ყეფა.
  - ასი ოქროს მონეტა საფლოროვისთვის.
  ფსონები სწრაფად დაიდო, დიდებულებმა დაიფიცეს. ორნი ჩხუბობდნენ კიდეც. ერთმა ჭიქა ღვინო დაასხა, მეორემ სახეში მსუქანი ფეხი დაარტყა. მძვინვარე საზოგადოების დასამშვიდებლად ჰეტერები და მცველები მივარდნენ. შეიხის ცოლი, იმპერატორი, თავხედი, მსუქანი, ყეფდა:
  -წინ! მოკალი!
  გლადიატორები შეიკრიბნენ. ამჯერად მათ დრო დაუთმეს და ფრთხილი დარტყმებით გამოსცადეს ერთმანეთი. შეჯახებისას ხმლები ოდნავ გაბრწყინდა, ფარები აკანკალდა. საზოგადოებას ნამდვილად არ მოეწონა ეს სიფრთხილე, ის უკმაყოფილოდ ყვიროდა და ძვლები აფრინდა მებრძოლებისკენ. შეიხმა გადაატრიალა უჯრა და ღვინითა და ჯემით დაიფარა. მერე გადააფურთხა და გაბრაზებულმა დაიკივლა.
  -თუ არ იჩხუბებ, თავდაყირა ჩამოგკიდებ. რამდენიმე დაჭერილი ველური "იანიჩარი" ტრიალებდა პოდიუმზე, მათ შუბები ააფეთქეს და ღია ზურგში აჭერდნენ. საფლოროვი შეტევაზე გადავიდა, გააფთრებული უტევდა, კოლეგას მუხლში დაარტყა. მოზარდმა უკან დაიხია, ხმალი ოდნავ გვერდზე გადაწია, მოწინააღმდეგემ მკერდზე მიიკრა. ცუდად ხრახნიანი ფირფიტა ძირს დაეცა. მომდევნო შეტევამ კანზე ღრმა კვალი დატოვა და სქელი სისხლი მოედინებოდა. ფუდოროსი უკან დაიხია, ერთ-ერთი თმიანი მებრძოლი ფეხებში მოხვდა. და როცა ბიჭი ყოყმანობდა, საფლოროვმა ჩაფხუტს ისეთი გაბრაზებით დაარტყა, რომ შეირყა და დაეცა. შოკმა გამოიწვია "ჩაფხუტი" აფრინდა და გამოაჩინა თეთრი თავი შუბლზე შეშუპებული მუწუკით. საფლოროვმა დანა ნერვიულად გაწბილებულ მკერდზე მიიდო. გვერდულად გახედა "აუდიტორიას".
  ნიშანს ველოდი. როდესაც უმეტესობა თმაზე სცვივა, ეს ნიშნავს მოკვლას, ხოლო როდესაც ხელისგულებს აჭერენ საკეტს, ეს ნიშნავს მოწყალებას.
  თუმცა მრისხანე სახეებში წყალობა არ იკითხებოდა. თითქმის ყველამ, თუნდაც ქალებმა და მოზარდებმა, ყელზე ხელი გადაუსვათ.
  -სიკვდილი! დაასრულე იგი!
  შეიხის ცოლმა დამცინავად იყეფა.
  - ძალიან იაფად გადმოვიდა. მომეცი ერთი ღამე.
  საფლოროვმა ყოყმანობდა, დამარცხებული მოზარდის შიშველ მკერდზე მსუბუქად დააჭირა და სისხლის წვეთი გამოჩნდა. შემდეგ სასოწარკვეთილმა გადააგდო ხმალი:
  -არ შემიძლია! Ის არის ჩემი მეგობარი.
  ხმაური უცებ შეწყდა და სასიკვდილო სიჩუმე ჩამოწვა.
  -Რა! - გაბრაზდა შეიხი. -დამარცხებულის მოკვლაზე უარს ამბობ. გალიაში ჩაკეტეთ ორივე, რის შემდეგაც საშინელი წამება იქნება მთელი გლადიატორთა სკოლის წინ.
  მეომრები ფუდოროსთან მირბოდნენ, სახეზე წყალი შეასხეს და შემდეგ, რათა გონს უფრო სწრაფად მოსულიყო, შიშველი ქუსლი ცხელი რკინით დაწვეს. ბიჭმა იყვირა, წამოხტა და ორი ლასო მაშინვე კისერზე ჩამოაგდეს. საფლოროვმა წინააღმდეგობის გაწევა სცადა, მან ერთბაშად ათიოდე ხმალი მოისროლა, შიშმა ძალა მისცა. მაგრამ ერთ-ერთმა მსროლელმა ფეხზე ისარი დაარტყა. შხამმა ახალგაზრდა მამაკაცი პარალიზა, მაგრამ არ მოკლა. ორივე მიბმული, გალიაში ჩაკეტეს. საფლოროვს ნეკნებში ცხელი ჯოხი მოხვდა, კანმა მოწევა დაიწყო და გამოცდილმა ბიჭმა გაბედულად გაუძლო ინექციებს. მაგრამ, როგორც ჩანს, ორი ურჩი ბიჭის წამება დესერტად გადაიდო.
  შეიხის ცოლმა გაბრწყინდა:
  - ჩემი ქმარი უნდა იყვნენ. თქვენ იცით, რომ გამომგონებელი ვარ.
  -ვიცი, მაგრამ შეხედე, შეიძლება ეჭვიანობდე. ბიჭები ლამაზები არიან და უკვე შეუძლიათ დაქორწინება. - კბილები გამოსცრა შეიხმა.
  - დიდი ალბათობით, დაქორწინებულები არიან კიდეც! ეს ხომ ყველაზე ძლიერი და ჯანმრთელი მონებია, რომლებიც უნდა გამრავლდნენ! - თვალი ჩაუკრა მსუქანმა გოგონამ.
  - გლადიატორები მონობის ფერია! ვისურვებდი, რომ შემეძლო მათი მიღება და მათი ცოლების წამება. - გაიცინა შეიხმა.
  - ჩვენ მოვახერხებთ! სხვათა შორის, ისევ გოგოები.
  ახლა ქალებს მოუწიათ ბრძოლა. ასპარეზზე ორი ნახევრად შიშველი დივა შემოვიდა მხოლოდ ტილოებით. ისინი კისერებით იყვნენ მიჯაჭვული და ვერ აშორებდნენ ერთმანეთს. იარაღი: თითო ხელში ორი ხანჯალი. ცხადია, ბრძოლა იქნება სასტიკი და არც ისე ხანგრძლივი. ერთი გოგონა სამართლიანი იყო, მეორე შავგვრემანი, ორივე საკმაოდ გრძელი მანეჟებით.
  - საბრძოლველად! - დაიღრიალა ავაზაკმა.
  -ფსონს არ დავდებ! - იღრიალა შეიხის ცოლმა. - ეს უკვე ცუდ ნიშნად იქცა.
  ღარიბი ქალები ერთად მოვიდნენ. საშინელება იყო, ერთ-ერთს თითქმის მაშინვე გაუხეთქა მუცელი, მეორეს კი გულმკერდის არეში დაჭრეს. აგრძელებდნენ თავის მოჭრას, გოგონები ფეხებით გამოაგდეს გარეთ, ხორცს ამტვრევდნენ. ბევრი სისხლი სდიოდა და ვერ წავიდნენ და გაიქცნენ. ბოლოს ერთ-ერთი მათგანი, მთლიანად ამოჭრილი, მუხლებზე დაეცა. შავთმიან ქალს გაეცინა, ცდილობდა მისი დასრულება, მაგრამ შემდეგ ეშმაკური დარტყმა ქვემოდან ნეკნისკენ წავიდა. წუწუნით მან მაინც შეძლო დამნაშავეს თავში დარტყმა. ორივე მშვენიერი, დასახიჩრებული ქალი ხრეშზე ჩამოვარდა, რამდენჯერმე იფრინდა და გაიყინა. მათკენ მირბოდნენ შიშველი "იანიჩრები" და ცხელი რკინით აჭმევდნენ. მეომარი გოგონები არ იძვრებოდნენ.
  -კიდევ ერთხელ, ერთზე მეტ ფსონს არ გამოუვიდა. ორივე მკვდარია.
  საზოგადოება იმედგაცრუებული დარჩა, თუმცა მკვლელობის მოწმე თავისთავად ძალიან სასიამოვნოა. მაგრამ ჯერ არავის მოუგია.
  ამ სიტუაციაში მხოლოდ ახალმა ბრძოლამ შეიძლება გადაარჩინოს საქმე. მარტივი დათბობა დასრულდა და სერიოზული საქმის დროა.
  თხუთმეტი გლადიატორი პერფორირებული ნარინჯისფერ ტუნიკებში, სამი შავი ბუმბულით მათ ლორწოვანზე, შევარდა არენაზე. ისინი შეიარაღებულნი იყვნენ მოკლე, მოხრილი ხმლებით; ხელში ეჭირათ პატარა კვადრატული ფარები ამოზნექილი ზედაპირით, თავებს იცავდნენ ჩაფხუტით ვიზორის გარეშე. ამ ჯგუფის უკან გამორბოდნენ მებრძოლები კაშკაშა წითელ ტუნიკებში, ასევე მოკლე, მაგრამ სწორი ხმლებით, პატარა მრგვალი ფარით და რკინის ხელბორკილით, რომელიც ფარავდა მარჯვენა ხელს, ფარით არ იყო დაცული, და მუხლის ბალიშით, რომელიც იცავდა მარცხენა ფეხს. მოლიპულ ჩაფხუტებზე მწვანე ბუმბული ავსებდა სურათს.
  ერთმანეთის მოპირდაპირედ დგანან, თაყვანს სცემდნენ. ამჯერად ფსონები გაცილებით დიდ თანხებზე იყო და ოქრო ხელიდან ხელში მოედინებოდა.
  - არ შეიძლება, რომ ისინი ყველა მოკლეს! - თქვა შეიხის ცოლმა. ვიღაც აუცილებლად გაიმარჯვებს!
  - ასე რომ დადე ფსონი, ეს ბოლო ბრძოლაა. ნახე, უკვე გათენდა! - გაღიზიანებით თქვა დაღლილმა შეიხმა.
  - მაშინ სერიოზულად იქნება! წითელზე ათასი ოქროს დრაქმა. - ღრიალებდა მსუქანი ქალი.
  - რატომ მათზე? - რატომ ისინი? - ორჯერ გაიმეორა დიდებულმა გაკვირვებულმა.
  - იმიტომ რომ თვალები უფრო მწარეა!
  მენეჯერმა რაღაც იყვირა. საყვირის ისტერიული ხმა გაისმა. ჩირაღდნებიც კი აციმციმდა, თითქოს მონსტრების თვალებში რაღაც ჩაეშვა.
  საუბრები, ხმაური, სიცილი და ჩურჩული შეწყდა: ყველა თვალი მებრძოლებისკენ იყო მიპყრობილი. პირველი შეტაკება საშინელი იყო: ყრუ დუმილის ფონზე, რომელიც სუფევდა, მკვეთრად ისმოდა ფარებზე ხმლების დარტყმა. ბუმბულები, ჩაფხუტების ფრაგმენტები, დამტვრეული ფარების ნაჭრები ასპარეზზე გაფრინდა და აღელვებული, სუნთქვაშეკრული გლადიატორები ერთმანეთს დარტყმის შემდეგ ურტყამდნენ. ბრძოლის დაწყებიდან სამ წუთზეც არ იყო გასული და სისხლი უკვე დაიღვარა: ოთხი გლადიატორი ტანჯვით დაიღრიალა და მებრძოლებმა ისინი ფეხქვეშ დათესეს. ერთ-ერთმა ირგვლივ მწოლიარემ პარტნიორს ფეხი მოჰკიდა და ფეხი შეატრიალა. ჩამოფრინდა, ხელი მოჭრა.
  უფლისწულის დაუოკებელმა ცოლმა, დემეტრემ, რინგზე გახეხილი ძვალი ჩააგდო.
  - წითლებო, თუ გაიმარჯვეთ, ერთ ჭიქა ღვინოს მოგცემ!
  როგორც ხშირად ხდება, პირიქით მოხდა: დამარცხდა ყველაზე დიდი მებრძოლი იმ გუნდიდან, რომელსაც დემეტრე უდგას ფესვებს. განიერ მკერდს ერთდროულად სამმა ხმალმა დაარტყა და უიღბლო წინამძღოლს გაუბედავი ძვალი დარჩა ხელში.
  მაყურებელი აღფრთოვანებით და დაძაბულობით ადევნებდა თვალს ბრძოლის სისხლიან პერიპეტიებს. დაჭრილ ხარების ხროვავით ყვიროდნენ. ადგილობრივი ელიტა გაბრაზებული, გაბრაზებული, ამხნევებდა მებრძოლებს. გლადიატორების რიგები შემცირდა, ბრძოლა დაიშალა ცალკეულ შეტაკებებში.
  ამ მომენტში, როდესაც ღირსეული საზოგადოება ტკბებოდა და ღიად "გაბუსხული" სისხლს ასხამდა, მამაცმა აჯანყებულებმა დახოცეს მძინარე მცველები. პობედონოსცევმა რამდენიმე ვაჟკაცთან ერთად გაანადგურა მცველები და პირველმა შეიჭრა სასახლეში.
  აჯანყებულთა მოახლოებამ ხმაურმა აიძულა ბრძოლა შეწყვეტილიყო. დიდებულები, შეძრწუნებულები, ცდილობდნენ ხმლების აღებას. ახალგაზრდა მეამბოხე ლიდერმა ხმამაღლა შესძახა:
  - Რასაც ვხედავ! ნაძირალების გასართობად კლავთ ერთმანეთს! გაცოცხლებულ ქვეწარმავლებს ხმლის აწევაც კი არ შეუძლიათ, მუცელი ძალიან აბრკოლებს. თუ თქვენში სიამაყის ნაწილაკიც კი დაგრჩათ, მოაშორეთ ეს საზიზღრობა.
  გლადიატორები თითქოს ზუსტად ამას ელოდნენ: მსუქანი ნახირისკენ გაიქცნენ.
  მსახური მონები განზე გადახტეს, არ სურდათ მოკვდნენ თავიანთი საძულველი ბატონებისთვის და ბიჭებმა დიდებულებისთვის უჯრებისა და საკვების სროლაც კი დაიწყეს.
  დემეტრემ იყვირა:
  - მოკალი ყველა!
  შემდეგ ბროლის ღვინის ჭიქა დაეცა თავზე, რძალი დაარტყა.
  ვიჩერი გაბრაზდა. მან დაჭრა ქალაქის მდიდარი მოქალაქეები, გაანადგურა მათი ხორცი.
  ეს არ იყო რთული, მაგრამ ამაზრზენი იყო. პასის მუდმივი თანამგზავრი მის გვერდით იბრძოდა. ბიკიც არ ჩამორჩა და გლადიატორებმა შური იძიეს ციხის მცველებზე.
  პირქუშმა მონებმა მენეჯერი კაუჭზე ასწიეს და ყვიროდნენ:
  - ჩვენ თვითონ ვართ! ისინიც შენსავით მონები არიან!
  - მაშ ხმლით დაამტკიცე! - იყვირა მან და Witcher-ის ჭაღებზე სანთლებმა რხევა დაიწყო.
  შეიხმა გაქცევა სცადა, მაგრამ ბიკმა ფეხზე დაადგა და საყელოში თაფლი დაასხა:
  -კარგი სად გჭირდები? სუნელი არ არის.
  სოლნცლავამ ერთბაშად ორ დიდებულს თავი მოჰკვეთა, მესამეს კი მუხლზე ყბა დაუსხლტა. თუმცა, ჩხუბის მსგავსებაც კი აღარ იყო, მონები უბრალოდ შურს იძიებდნენ. მესაზღვრეების ნარჩენები გაიქცნენ და დღესასწაულები, თუნდაც საუკეთესო ფორმაში, არ წარმოადგენდნენ სერიოზულ სამხედრო ძალას. ისინი ყველა მოკლეს მანამ, სანამ ვიჩერი გაცივდებოდა. მხოლოდ მთავარი შეიხი იყო ცოცხალი, ბიკი თმას იჭერდა. ვედმაკოვმა გააძევა თავხედი ბიჭი:
  - ეს კეთილშობილი ადამიანია. ეს შეიძლება გამოგვადგეს!
  . თავი No12.
  გერმანელებმა განაგრძეს შეტევა სტალინგრადზე. როგორც ჩანს, ძალიან ცოტა დარჩა, მაგრამ ამ უკანასკნელის გადალახვა წარმოუდგენლად რთული იყო. Sturmtigers-ის მასიური გამოყენებაც კი არ უშველა. მიუხედავად იმისა, რომ რეაქტიული ბომბების ნგრევა უზარმაზარი იყო. კიდევ ერთი საშუალება იყო ნაპალმის ბომბი.
  გოგოების ბატალიონი გათხელდა, მაგრამ ლამაზმანები მაინც იბრძოდნენ. 20 ოქტომბერს თოვლმა დაიწყო და ლამაზმანები ფეხშიშველები იყვნენ. ისინი თეთრ საწოლზე მოხდენილ კვალს ტოვებენ.
  ლამაზი გოგოები თოვლში ცოტათი შემოვიდნენ და უფრო სუფთა გახდნენ. მატრიონამ, სერიოჟკას დატყვევების შემდეგ, ვერ იპოვა ადგილი თავისთვის. კარგი იქნებოდა ასეთი ჭკვიანი და სიმპათიური ბიჭის დაკარგვა. და რა ელოდა მას ფაშისტურ ტყვეობაში? ჯერ წამება და მერე სიკვდილით დასჯა!
  ბიჭი მართლაც ახლოს იყო სროლასთან, მაგრამ მაღაროში აღმოჩნდა. დღეში თექვსმეტ საათს მუშაობდა, მწირი რაციონებით, ზედამხედველის მათრახი ელოდა სერიოჟკას.
  უფრო სწორედ, ბიჭი უკვე კარიერშია და იქ ვირივით მუშაობს. მაგრამ მიწისქვეშეთში გაცილებით თბილია, ვიდრე ზედაპირზე. მეომრები კი, რომ არ გაიყინონ, იძულებულნი არიან ხტუნავდნენ და გაიქცნენ. და გოგოები ჩხუბობენ. აქ მოდის ძლიერი ლომის ტანკი. მისი იარაღი არის 150 მმ, უფრო ეფექტური და პრაქტიკული ქალაქში ბრძოლებისთვის. ფრიცს უყვარს ეს ტანკი, ის იმდენად კარგად არის დაცული სხვადასხვა მხრიდან.
  "მაუსი" ცოტა უკან მიცოცავს. ორას ტონას იწონის გერმანული მანქანა ასევე შეიარაღებული იყო 150 მმ-იანი ქვემეხით და სამოცდათხუთმეტი. ასე უფრო პრაქტიკული. ტყვიამფრქვევების რაოდენობა ოთხამდე გაიზარდა და ტანკთან მიახლოება ადვილი არ არის.
  ანიუტა, მარია და ალა ერთად ცდილობენ მასტოდონის გარჩევას. ფრთხილად უახლოვდებიან მას.
  ანიუტა ენთუზიაზმით მღეროდა:
  - როგორ ვცხოვრობდით, ვიბრძოდით და არა სიკვდილის გვეშინოდა... ასე რომ, ამიერიდან მე და შენ ვიცოცხლებთ! და ვარსკვლავურ სიმაღლეებში და მთის სიჩუმეში, ზღვის ომში და სასტიკ ცეცხლში! და გააფთრებულ და გააფთრებულ ცეცხლში!
  "მაუსი" იყო უახლესი მოდიფიკაცია, ექვსი ტყვიამფრქვევით, ორი კოაქსიალური ლულებით და ოთხი მბრუნავი რგოლებით.
  მარია, რომელიც თოვლში ცოცავდა, ჩურჩულებდა:
  - არასოდეს დავნებდებით! ბოლოს და ბოლოს, იესო უზენაესი ღმერთი ჩვენთანაა!
  გოგონამ, რომელიც მიუახლოვდა, ასაფეთქებელი პაკეტი თაგვის ქიაყელს ესროლა. ფარის ქვეშ ძლიერი ხმა გაისმა და ლილვაკი გასკდა.
  გოგოებმა სიხარულით შესძახეს:
  - მიიღე ფაშისტი!
  ალამ ხელი მოხვია და ფრიცს ფრაგმენტული ყუმბარა ესროლა. ფაშისტი აფეთქების ტალღამ მაღლა აიტაცა და მასთან ერთად კოლონიალური ჯარების ორ შავკანიან ჯარისკაცს თავები ჩამოგლიჯა.
  წითურმა ლამაზმანმა დაუსტვინა:
  - სამშობლოსთვის და სტალინისთვის!
  ანიუტამ ისევ ესროლა ასაფეთქებელი პაკეტი... ამჯერად არც ისე წარმატებული იყო, ჯავშანს მოხვდა და ფოლადის ჭურვის ზედაპირზე აფეთქდა.
  გოგონამ გაბრაზებულმა თქვა:
  - ეჰ, გავშალე!
  და ის ცოცავდა ხელნაკეთი ასაფეთქებელი ნივთიერების ახალი ნაწილისთვის. სიცივისგან წითელი მრგვალი ქუსლები ციმციმებდა. თითქმის შიშველი გოგონა თოვლში დაცოცავდა, ცოტა არაკომფორტულად. მაგრამ ჩვენ შეგვიძლია ამის ატანა. უფრო მეტიც, როდესაც დაბომბვა ხდება, თოვლი დნება.
  ანიუტამ კი იმღერა:
  - ვიცი, რომ სიცივე მალე გაქრება.
  ნაკადი ხმამაღლა შემოვა...
  და ისინი უკვე გუბეებში გადიან -
  ფეხშიშველი გოგოები!
  გოგონა ისვრის და კოლონიალური ჯარების არაბი იშლება. მტრის მცდელობა მცირე ჯგუფებში მოქმედებდეს სერიოზულ ზარალამდე.
  თაგვის მოკლე ქვემეხი ისევ ფრაგმენტაციას ისვრის. ჭურვები სადღაც კვამლში ფეთქდება. და ბევრი შესვენება...
  გერმანელებმა თითქმის აიღეს სტალინგრადი... ძალიან ცოტა დარჩა. მაგრამ ეს არის ზუსტად ის, რაც ხელს უშლის ვერმახტს დიდი ბომბებისა და მძიმე არტილერიის გამოყენებაში. ფრიცებმა წინ გაუშვეს უცხოელები, რომლებსაც არ სწყალობდნენ.
  მარიამმა თოფი გაისროლა. ფაშისტი დაქირავებული ჯარისკაცი დაეცა და ნანგრევების ქვებზე გადავიდა.
  გოგონამ შიშველი მკერდი ალისფერი ძუძუს წვერებით შეიფერა. ისინი ყველა მეომარი მეომრები არიან - საცვლებში ხტუნაობენ. მაგრამ მათზე ჰიტები თითქმის არ არის. როგორც ჩანს, სიშიშვლე რატომღაც განსაკუთრებით იცავს ლამაზმანებს. რადგან მათ შეუძლიათ გადარჩნენ ასეთ ჯოჯოხეთში!
  ალა აშორებს თოვლისა და ჭუჭყის ნარევს და ისევ ისვრის. შავკანიან მებრძოლს პირდაპირ თვალში მოხვდა. ჭკვიანო, ვერაფერს იტყვი.
  სამი გოგონა ისევ მაუსს უახლოვდება. ძნელია შეაღწიო მანქანაში, რომელსაც ასეთი სქელი ჯავშანი აქვს ყველა მხრიდან. მაგრამ მეომრები ოპტიმიზმით არიან სავსე. თუ თქვენ არ შეგიძლიათ თავად ჭურვის გახვრეტა, მაშინ რატომ არ გაანადგუროთ ლულა.
  ალა, შიშველი ფეხებით აშორებდა ჭუჭყიან ბუშტებს, მღეროდა:
  - ჩვენი სიმართლე, ჩვენი სიმართლე... მზის სხივებივით! ჩვენი ხვალინდელი დღე ნათელი იქნება, მთებიდან ნაკადულები მოედინება!
  ქალი მეომრები დიდი ხანია შეიარაღებულები არიან დატყვევებული MP-44-ებით. ამ ტყვიამფრქვევებს აქვთ გრძელი საბრძოლო დიაპაზონი. ლამაზმანები თავდაჯერებულად ისროლებენ. შავკანიანები ისევ ცვივიან. მათ ალისფერი სისხლის შადრევნები გამოუშვეს.
  მარია, სროლით, თოფით და დატყვევებული ავტომატით მხრებზე, მღეროდა:
  - მზაკვრულმა ობობამ ნაკბენი გაამკაცრა,
  და ის სვამს წმინდა, რუსულ სისხლს რუსეთიდან!
  მისი მოწინააღმდეგისთვის ყველაფერი საკმარისი არ არის და ის მოკლავს,
  ვისაც აქვს რუსეთის სიყვარული!
  სიყვარული რუსეთის მიმართ!
  გოგონამ ტყვია გაუგზავნა ნაპრალებიდან გამოსული დაჯგუფებულ "მცველს". ლამაზმანს გაეღიმა, სახემ, თუმცა გაფითრებული, სილამაზე და ხიბლი შეინარჩუნა.
  ზოგადად, მათ ბატალიონში ყველა გოგო ლამაზია. აი, მაგალითად, თათარი სერაფიმე. მისი მამა თათარია, დედა კი ბელორუსია, ხოლო სერაფიმასგან მემკვიდრეობით მიიღო მწიფე ხორბლის ფერი. ასევე ლამაზი გოგო, ფეხშიშველი და თითქმის შიშველი. და ის დატყვევებული ტყვიამფრქვევიდან ხანმოკლე აფეთქებებით ისვრის. და სხვა ჯარების ფაშისტები მისკენ მიისწრაფვიან.
  სერაფიმა საკმაოდ ზუსტად ისვრის. ოქროსთმიანი მარია გვერდით მიუჯდა. ორივე გოგო ცეცხლი და მღერის.
  - სამშობლო! -დაიწყო მარიამ...
  - და ჯარი! - განაგრძო მან და ესროლა სერაფიმეს.
  მარიამ ტვიტერზე დაწერა:
  -ეს...
  ესროლა და ურტყამდა ფერადკანიანებს, სერაფიმა მოახსენა:
  - ორი სვეტი!
  მარიამ ღიმილით დაწერა ტვიტერზე:
  - Ზე...
  სერაფიმამ გაისროლა და დაამატა:
  - რომელი...
  მარიამ, რომელმაც ხუთი ჩამოჭრა, განაგრძო:
  - ძლებს!
  სერაფიმა, გასროლა, მიესალმა:
  - პლანეტა!
  სროლა მარიამ ტვიტერზე დაწერა:
  - მკერდი...
  სერაფიმა, სროლა, ჩირქი:
  - ჩვენ დავიცავთ...
  მარიამ ფაშისტს თავი დაუტეხა და თქვა:
  - Ჩვენ შენ....
  სერაფიმემ ნაცისტებს ტყვიებით მოჭრა და დაუსვით:
  - Ქვეყანა!
  მარიამ, რომელიც აგზავნის კარგად დამიზნებულ ტყვიებს, დაწერა ტვიტერზე:
  - ყველას....
  სერაფიმა, უფრო და უფრო ზუსტად ისროდა, დასძინა:
  - ხალხო!
  მარიამ, შუბლიდან ჭუჭყიანი ოქროსფერი თმა ჩამოაგდო, მღეროდა:
  - რათ...
  სერაფიმის ტყვია და გასროლის გაგზავნა, გაცემული:
  - Შენია...
  მარიამ, ფაშისტს ყელში ჩაარტყა, განაგრძო:
  - თბილი!
  ქერათმიანმა თათარმა ქალმა, რომელიც კადრებს უგზავნიდა, განაგრძო:
  - Ღრუბლები...
  მარია, ზუსტად ისროდა, დაამატა:
  - მაგარია!
  სერაფიმამ გაიცინა და აყვირდა:
  -კარგი და...
  მარიამ ზუსტად ესროლა და იღრიალა:
  - მზე!
  სერაფიმამ, რომელიც აფეთქებით ისროლა, ჩაისისინა:
  - ცხელა!
  მარიამმა სიცილით განაგრძო:
  - Ავტომატური...
  სერაფიმა, თითქოს ცეცხლს მართავდა, ყეფდა:
  -ნატერ...
  მარიამ დაამატა კარგად გამიზნული კადრები:
  -მხრები...
  სერაფიმამ სიცილით დაამატა:
  - ჯარისკაცს!
  მარია ენთუზიაზმით მღეროდა და ესროლა:
  - მე ვითხრი...
  სერაფიმამ, რომელიც ატარებს მებრძოლ ცეცხლს, დასძინა:
  - Საფლავი....
  მარიამ, რომელმაც აფრიკელი ჩამოაგდო, განაგრძო:
  - მოწინააღმდეგეს!
  გოგონებს ტყვია-წამალი ამოეწურათ. და იგი იძულებული გახდა სწრაფად გაქცეულიყო დასაფარად. ვოლგაზე მიწოდება ძალიან რთულია. მუდმივი დაბომბვა და დაბომბვა. აქ არის გამაგრების კომპანია, რომელიც მიცურავს მეორე მხრიდან.
  ნავების ირგვლივ სპრეის და ნამსხვრევების შადრევნები იფეთქებს. ცაში ქარიშხლები ღრიალებენ. ფოკ-ვულფები დაფრინავენ. და მათზე ბომბები ყრიან.
  რამდენიმე ნავი დაიშალა. საბჭოთა ჯარისკაცები იხრჩობიან და იღუპებიან.
  მტრის საარტილერიო ცეცხლი უკვე ძალიან მკვრივია.
  ღამითაც კი ფრიცები ყველაფერს ცეცხლის ქვეშ ინახავენ. და მათი მყვინთავის ბომბდამშენები ჩქარობენ გარშემო. მათ შორის ბაბუა Yu-87. მიუხედავად იმისა, რომ რეაქტიული თვითმფრინავები უკვე შევიდა წარმოებაში.
  აქ არის ლეგენდარული საბჭოთა იაკ-9. ის იბრძვის გერმანული ME-309-ით. სისწრაფე, სისწრაფე და იარაღი ერთად გაერთიანდა. გერმანელი ცდილობს პირველივე პასზე საბჭოთა მანქანა დაამარცხოს. მაგრამ ის მარცხდება. იკი, თავის მხრივ, ცდილობს უკან დახევას, მაგრამ ნაცისტი გაქცევა მაღალი სიჩქარის გამო.
  უფრო სწრაფი გერმანელი, უფრო ძლიერი იარაღით, უფრო მანევრირებადი რუსულის წინააღმდეგ. მაგრამ სწრაფი ფრენა გრძელდება. ფაშისტი იყენებს შვიდ საცეცხლე წერტილს შვიდის წინააღმდეგ და ურტყამს საბჭოთა მანქანას. ის კარგავს სიჩქარეს და იწყებს დაცემას.
  მისგან კვამლის ნაკადები გამოდის. და ძრავი იწვის...
  ეს რა ომია! ძნელია დაუპირისპირდე შეიარაღებაში ისეთივე ძლიერ მანქანას, როგორიც არის ME-309, რომელშიც შვიდი სროლის წერტილი ანაზღაურებს ჭარბ წონას და ცუდ მანევრირებას.
  მაღალი სიჩქარე საშუალებას აძლევს ფაშისტს გაქცევა ჩაყვინთვისას, ხოლო გერმანული მებრძოლის წინა ნაწილი კარგად არის დაჯავშნული.
  Anyuta კვლავ ცდილობს ძირი გამოუთხაროს მაუსის. გოგონა სიცოცხლეს საფრთხეს უქმნის. ის უკვე ნაკაწრებია, შიშველი მიცოცავს სიმაგრეების გასწვრივ. მთელი სილამაზე დაფარულია ნაკაწრებითა და ნაკაწრებით. მაგრამ შემდეგ ის ისვრის ყუმბარას, რომელსაც თან ერთვის ასაფეთქებელი პაკეტი. მას ტყვიამფრქვევის აფეთქებაც კი მოხვდა. მზეთუნახავის მხრის დაფხეკა.
  მაგრამ ასაფეთქებელი პაკეტი მოხვდა 150 მმ-იანი ქვემეხის ლულაში. გერმანელმა კი უკვე მიიღო მნიშვნელოვანი ზიანი. დიდი გაჭირვებით, მანქანა მოძრაობს ადგილიდან და ჭრილობების მოსალოცად უკან ბრუნდება თავისი ჯარების ადგილმდებარეობისკენ.
  Focke-Wulfs და რამდენიმე TA-152 გამოჩნდება ცაში. ისინი იწყებენ საბჭოთა პოზიციების დაბომბვას. ასევე გამოჩნდა უახლესი HE-183, თავდასხმის თვითმფრინავების წყვილი. ეს ულვაშები საათში რვაას კილომეტრამდე სიჩქარეს აღწევდნენ და დარტყმა თითქმის შეუძლებელი იყო.
  გოგოები გერმანელებს უპასუხებენ. ყოველთვის არის მტრის დაჭერის შანსი, მიუხედავად თავდასხმის თვითმფრინავების ძლიერი დაცვისა სახმელეთო ცეცხლისგან.
  ანიუტამ და ალამ დაიბრუნეს დატყვევებული ლუფტფაუსტი. ეს არის იარაღი, რომელიც შედგება ცხრა ურთიერთდაკავშირებული ოცი მილიმეტრიანი უკუცემი თოფისგან.
  შეგიძლიათ ისროლოთ თითქოს პატარა საზენიტო იარაღიდან.
  და მეომრები მიუთითებენ მტერზე. ისინი შეუფერხებლად აჭერენ სტარტს... ორივე ლამაზმანმა შიშველი ფეხები ნანგრევებს დააყრდნო, გლუვი უკუქცევა იგრძნო.
  Focke-Wulf ექვსი საჰაერო ქვემეხით იწყებს მოწევას - მისი მუცელი გახეხილია.
  გოგონები ენთუზიაზმით ღრიალებენ:
  - პაკ! პაკ! გოლი!
  სხვა გერმანული თვითმფრინავები იწყებენ წრეს გოგონების თავზე. ლამაზმანები მიწისქვეშა გადასასვლელებში ეშვებიან და თავს არიდებენ Focke-Wulf-ის რაკეტებს.
  ანიუტამ უხეში ქუსლში ციმციმი იგრძნო. გოგონამ იღრიალა:
  - ოჰ ჯოჯოხეთური ცეცხლი!
  გოგონას ძირები ბუშტუკებით იყო დაფარული და მტკივნეულად სტკიოდა. რაღაც ცივი მომეტანა.
  და ზედაპირზე რღვევები გრძელდება. ცეცხლიდან თოვლი ჩურჩულებს, ნანგრევები იშლება. გერმანელები პოზიციებს ცეცხლით ავსებენ, მაგრამ ეს ცოტა კარგს მოაქვს. მეომრები ხვრელებში თაგვებივით იმალებოდნენ. დაე, თვითონ დაუთოონ.
  ალამ ანიუტას ყურში ჩასჩურჩულა:
  - მე ვფიქრობ, რომ მალე ნაცისტებს საბოლოოდ ამოიწურება ორთქლი. მათ აქვთ დიდი ძალა, მაგრამ სტალინგრადში მათ არ აქვთ შესაძლებლობა შემობრუნდნენ!
  ქერა გოგონამ ამაყად უპასუხა:
  - ჩვენ აქ სამასი სპარტელებივით ვართ! ჩვენ ვიგერიებთ ზემდგომ მტრის ძალებს!
  წითურმა ალამ ჩაიცინა და თვალი ჩაუკრა პარტნიორ გოგონას:
  - და შენ ვერ გვივლის!
  როდესაც გოგონები ზედაპირზე ამოვიდნენ, დარბევა დასრულდა. გამოჩნდნენ ახალი შავი ფეხით ჯარისკაცები. ისინი წინ ავიდნენ, გოგონებს კი ცეცხლის გახსნა მოუწიათ, რის გამოც მტერი აიძულა, ცხვირი მიწაში ჩაეძირა.
  ლომები და ვეფხვები კვლავ ბრძოლაში წავიდნენ. გერმანელები მძიმე ტანკებით ცდილობდნენ საბჭოთა არმიაზე ზეწოლას. დროდადრო ჭურვები წვიმდა. უფრო დაუცველი "ვეფხვი" ცდილობდა არ დაშორებოდა თავის ფორმირებებს. ნაღმტყორცნებიც ჭექა.
  გოგოებმა ცეცხლი გაუხსნეს გერმანელებს და მათ დაქირავებულებს. დაარტყა მეტოქეები. ალა და ანიუტა წყვილ-წყვილად ისროლეს. მტრის სახეები გამოჩნდნენ და დასახლდნენ. შემდეგ მოწინავე მტრების ახალი ფენა.
  გოგონები ბრძოლის დროს მღეროდნენ.
  ალამ დაიწყო სროლა:
  - ადრე...
  ანიუტა, სროლა, განაგრძო:
  -შენს მიერ...
  ალამ დაარტყა და დაამატა:
  -ლეგიონი...
  ანიუტამ, რომელმაც სამი მათგანი გაჭრა, შესძახა:
  - მტრები...
  ალლაჰმა დაარტყა ოპონენტები, თქვა:
  - ისინი....
  ანიუტამ, რომელმაც არაბს თავის ქალა ააფეთქა, განაგრძო:
  - Მათ უნდათ...
  ალამ, მტერი გაანადგურა, განაგრძო:
  -შენ...
  ანიუტა, ისროდა, გაბრაზებულმა ჩაისისინა:
  - თავმდაბალი...
  ალამ, რომელმაც არაბს თავის ქალა გაუხვრიტა, იღრიალა:
  - გაანადგურე...
  ანიუტამ, რომელიც აგრძელებდა ფრჩხილს, ჩაისისინა:
  - შენიშვნები...
  ალა, თითქოს ესროდა, უსტვენდა:
  -ნუ გეშინია...
  ანიუტამ ზუსტი გასროლით დაიღრიალა:
  -მტერი...
  ალა, სნაიპერივით ისროდა, განაგრძო:
  - ბაიონეტი...
  ანიუტამ, რომელიც შემდგომ ისროლა, ყეფა:
  - შეუძლია...
  ალა, სროლის შეწყვეტის გარეშე, ჩაისისინა:
  -ძალა...
  ანიუტა, გაბრაზებული სროლით, იღრიალა და ასწორებდა მეგობარს:
  - გამბედაობა...
  ალა, მძიმე ექსტაზში, აფრიკელებს თავები ესროლა, ყეფა:
  - ძალა...
  ანიუტა, რომელიც სროლით ხტუნავდა, ჩურჩულებდა:
  - Მომატება...
  ალა, წითელ კულულებს აქნევდა, განაგრძო:
  - და მოწინააღმდეგეები...
  ანიუტამ, რომელიც არაბს მუცელში დაარტყა, თქვა:
  - Გასწვრივ...
  ალა, ყველა კალიბრით ისროდა, ყეფდა:
  - გაანადგურე...
  გოგოებმა ამოისუნთქეს. და ცოტა მეტის გადაღების შემდეგ კი შესძახეს:
  - სნაიპერული შაშხანის რაინდები ვართ, მკვლელობის ხმა გასაგებია!
  კოლონიური ჯარების წინსვლის ტალღა გარკვეულწილად ჩაცხრა. ნაცისტებმა კვლავ წინ გადაიტანეს ტანკები. "ვეფხვები"-2 გამოჩნდნენ გრძელი მუწუკებით და ჭურვები ესროდნენ ყველაფერს, რისი შემჩნევაც მოახერხეს.
  "Tiger"-2-ს ჰქონდა ორიგინალური კოშკურის ფორმა და გვერდებზე დახრილი ჯავშანტექნიკა. ამან იგი გარკვეულწილად უფრო გამძლე გახადა. მეომრებმა კვლავ აირჩიეს სატანკო ბილიკები სამიზნედ. ფაშისტს თევზივით უნდა ეცხოვრა ტაფაში.
  ანიუტამ ესროლა ასაფეთქებელი პაკეტი, დაამსხვრია Tiger-2-ის წინა როლიკერი და მღეროდა:
  - საჩუქრით შემხვდი... რა თქმა უნდა, კუბოში ადგილი გამოვკვეთე!
  ალა ჩაისისინა და სიხარულით ესროლა დიდი, ასაფეთქებელი პაკეტი ფაშისტს:
  - მაგრამ პასარანი!
  და აფეთქების შედეგად, გერმანული ტანკის გრძელი მჭიდი გადაუგრიხეს. და სამეფო ვეფხვმა დაიწყო უკან დაბრუნება. ისევ მძიმედ დაიჭრა ფაშისტი. ალა აიღო და იყეფა, შიშველი თითებით მინის ნაჭერი ესროლა:
  - მუხის კუბოში იქნები!
  ჭიქა პირდაპირ ყელში ჩაფრინდა ინდოელი, გერმანიის ერთ-ერთი კოლონიური ჯარისკაცი.
  ანიუტამ პარტნიორს თვალი ჩაუკრა და უმღერა:
  - თავს ამ კასრში ჩავყრი! ყველას ჩავძირავ!
  ალამ ტყვიამფრქვევიდან აფეთქება ესროლა. გერმანელები კვლავ თავდასხმის ქვეშ იყვნენ. გოგონამ ჩაისისინა:
  - ყველაფერი შეგვიძლია! და ჩვენ გავიმარჯვებთ!
  ანიუტამ ისროლა თოფი და თქვა:
  - დიდი გამარჯვება ელის! დაე, ჩვენი ბაბუები იყვნენ დიდებაში!
  ალამ სალტო გააკეთა და შემოვიდა, ნაძვის ხესავით ტრიალებდა. გოგონამ თვალის ჩაკვრით მღეროდა:
  - ბატონო წარმატება, სად მიდიხართ... ბატონო წარმატება - იცინიან ფაშისტები...
  გერმანულმა ტანკებმა, ჭურვების გადარჩენის გარეშე, გააძლიერეს ცეცხლი. მათ ასაფეთქებელი საჩუქრები დაასხეს. და ისინი მიუახლოვდნენ საბჭოთა პოზიციებს, ცდილობდნენ თავიდან აეცილებინათ ხარვეზები.
  ანიუტამ მავთულის გამოყენებით, როგორც ტყვე სერიოჟკამ ასწავლა, მძიმე ნაღმი ამოიღო. "ლომი" ნელ-ნელა საბჭოთა პოზიციებისკენ დაიძრა. მისი 150 მმ-იანი იარაღი დროდადრო ჭურვებს აფურთხებდა. გოგოებმა აჩუქეს და თვალი ჩაუკრა.
  ანიუტა მღეროდა:
  - გერმანელები-წიწაკები, ფაშისტები-ნაცისტები... პაციფისტის დასასრული გელით!
  ალამ ღიმილით აღნიშნა:
  - პაციფიზმი... სისულელეა ლაპარაკი პაციფიზმზე, როცა ნაცისტებზე ვსაუბრობთ!
  ანიუტამ კოლონიალური გვარდიის არაბს ცხვირის ხიდში დაარტყა კარგად მიზანმიმართული გასროლით და ჭიკჭიკით ჩაიკრა:
  - და აზროვნებაში სნეულები არიან... სამხედრო საქმეში კი არც ისე ძლიერები არიან! მალე ჩვენ მათ მთლიანად წავშლით პლანეტა დედამიწის სახიდან!
  ალამ კიდევ ერთი ააფეთქა, შიშველი მკერდი ხრეშზე დაასხა და იმღერა:
  - ველურების მუხლებზე დადებული რუსი რაინდი ვარ... მამულის მტრებს მოვაშორებ დედამიწის პირიდან!
  წითურმა ლამაზმანმა თვალი ჩაუკრა და ცას გახედა. იქ ტრიალებდნენ "ჩარჩოები", გერმანული მსროლელი თვითმფრინავები.
  გერმანული "ლომი" დროდადრო მაღლა იძროდა და ქარაფშუტკაში იჭედა. და მისი იარაღი გამუდმებით აფურთხებდა.
  ანიუტამ, გერმანული ტანკის მუხლუხის ქვეშ ნაღმის გადაადგილებით, ჩაისისინა:
  -სერიოჟკასთვის....
  გერმანელი გაჩერდა და ისევ გაისროლა. ჭურვი გოგოების უკან აფეთქდა.
  ანიუტამ შეამოწმა:
  - რძის ნაჭუჭები, ვისაც ბავშვის ტვინი აქვს!
  "ლომი" ცოტა ხანს იდგა. შესაძლოა, გერმანელმა გამოცდილმა ეკიპაჟმა წინ საშიშროება იგრძნო, ან შესაძლოა მათი საბრძოლო ნაკრების გამოყენება სურდათ. მაგრამ "ლომი" ცოტა ხანს იდგა და სასიკვდილო ჭურვებს აფურთხებდა.
  ანიუტამ აღნიშნა, რომ გერმანულ ტანკს აქვს უფრო მოწინავე იარაღი და უფრო ხშირად ისვრის ვიდრე KV-2. და ეს, რა თქმა უნდა, ამ მანქანას ბევრად უფრო საშიშს ხდის. ანიუტამ თავი გადააჯვარედინა და ჩაიჩურჩულა:
  - ბოროტები ჯოჯოხეთში წავიდნენ!
  ალამ ესროლა ფაშისტს მზის წნულში და ყეფა:
  - ჩვენი გამარჯვება გარდაუვალია! და ყველაფერი კარგად დასრულდება!
  ანიუტამ თურქიც გაწყვიტა და იმღერა:
  - თუმცა, ეტყობა, ცხოვრება მალე შეწყდება, როცა უბედურება დააკაკუნებს მის შავ რქას... ცხენები ღრიალებენ და სისხლი მდინარესავით მოედინება და ისევ შენს ფეხქვეშ მიწა ქრება!
  ალამ, რომელმაც მოკლა ირანელი, დაამატა:
  - მაგრამ დედამიწასაც ჰყავს თავისი მცველი... და ვარსკვლავებს შორის მისკენაა გადაჭიმული... უხილავი გადარჩენის ძაფები ჰიტლერის კოლიმაში გადასახლებისთვის!
  გოგოებმა, გასროლით, ერთხმად მღეროდნენ:
  - ადოლფი გავტეხოთ, დააზარალებს! მჯერა, რომ ჩვენ დავამარცხებთ ფაშიზმს! და ჩვენს რუსეთში გამოჩნდება მესია, ყველა ქვეყნის ხალხის მბრძანებელი!
  და მეომრებმა განაგრძეს სროლა. მაგრამ მტრის ქვეითი ჯარი დაწვა და დაიწყო სროლა და ყუმბარების სროლა. ფაშისტური ურდოები ცდილობდნენ გოგონების გაყვანას ნაღმტყორცნებით. და სროლა ბევრი ყუმბარა.
  ალა ფილოსოფიურად აღნიშნა:
  - ციფრებით შეგიძლიათ მოიგოთ არჩევნები, ოსტატობით შეგიძლიათ მოიგოთ არჩევნები ომის გარეშე!
  ანიუტამ ჩაიცინა და აღნიშნა:
  - ომი ის სფეროა, სადაც ხარისხი რაოდენობას სცემს, არჩევნები, როგორც წესი, პირიქითაა და ეს ანეკდოტია!
  მეომრებმა ოდნავ უკან დაიხიეს, ყუმბარები და მათი ფრაგმენტები ძალიან სქლად ცვიოდა. ალამ გადაგდებული საჩუქარი ფეხითაც კი აიტაცა და უკან გადააგდო. ყუმბარა გაფრინდა და ნაცისტებს ჩაფხუტზე მოხვდა. და როგორ ფეთქდება...
  თითქოს სადღაც კიდევ ერთი შეკვრა აფეთქდა.
  ალა ფილოსოფიურად აღნიშნა:
  - იღბალი მეორე ბედნიერებაა, წარმატება მესამე, მაგრამ პირველი უნარი!
  ანიუტამ ჩაიცინა და ჩაერია:
  - იღბალი გამბედაობის ჯილდოა, მაგრამ არა უგუნურებისთვის!
  ალამ კოლონიალური არმიიდან ინდუს თვალი ამოაყოლა და ჩაისისინა:
  - ვისაც გაუმართლა, მისი სული მღერის!
  ანიუტამ გაიცინა და თქვა:
  - კარგია, როცა გაგიმართლა, ეს ნიშნავს, რომ ღმერთი გიშველის!
  გოგოები ცოტა უფრო მახვილგონივრული გახდნენ. შემდეგ გერმანული "ლომი" მაინც წინ წავიდა და ნაღმმა ააფეთქა. მუხლუხამ ასაფეთქებელ მოწყობილობას გადაუარა და დახიეს.
  დაჭრილი "ლომი" შემოტრიალდა და ფეხზე წამოდგა... მეომრები აღფრთოვანებულნი და გულზე მღეროდნენ:
  - ლომი აზროვნებაში ინვალია, ვეფხვი ყველანაირი უბედურების წყაროა... ადამიანზე საინტერესო არაფერია მსოფლიოში!
  ანიუტამ გრძელი ხაზი გაისროლა, სწორედ მაშინ, როცა უცხო არმია შტურმით ადგა და მღეროდა:
  ჩვენ გვაქვს რაკეტები და თვითმფრინავები,
  ყველაზე ძლიერი რუსული სული მსოფლიოში...
  საუკეთესო პილოტები საჭესთან არიან -
  მტერი მტვრად და ჭუჭყიანდება!
  "ლომი" თითქოს ძლიერ დაზიანებულია. იგი გაიყინა და კიდევ რამდენიმე ჭურვი გადმოაფურთხა.
  მოხერხებული "პანტერა" გამოჩნდა. თუმცა, მას შეეშინდა საბჭოთა ჯარების პოზიციებზე ღრმად შესვლა და სროლა დაიწყო. გოგონების თავზე ჭურვები უსტვენდა. და დაანგრიეს ნანგრევები და ხანძრები.
  ანიუტამ მოამზადა ყუმბარა სასროლად, მზად იყო დაეჭირა მომენტი, როდესაც ფაშისტური ტანკი მიუახლოვდა მისაწვდომ მანძილზე. მაგრამ "პანტერა" არც არის სულელი. გერმანელებმა ისროლეს, ჭურვები ჩააწყვეს და ცდილობდნენ არ გამოგრჩეთ მიწის ერთი ნაჭერი. და მათ ფაქტიურად ამოიღეს ყველა კენჭი.
  ალა, მოშიშვლებულ მკერდზე მოფერებით, შენიშნა:
  - კრაუტების ტაქტიკა მცდარია... ბევრს მიაღწევენ ამ გზით?
  ანიუტამ ჭკვიანურად შენიშნა:
  - ქათამი ერთ დროს მარცვალს აწებებს, მაგრამ წონაში ბევრად უფრო სწრაფად იმატებს, ვიდრე ღორი, რომელიც დიდ ნაჭრებს ყლაპავს!
  "პანტერამ" ოთხმოცზე მეტი ტყვია ესროლა და საბრძოლო მასალის დახარჯვის შემდეგ შემობრუნდა და თავის ბუნაგს დაუბრუნდა. მის ადგილას გამოჩნდა ახალი მასტოდონი, შტურმტიგერი. მანქანა თავის ფართო ლულას თავსახურით ფარავდა. ეტყობა, ამ გზით საკუთარი თავის გადარჩენის იმედი აქვთ.
  "შტურმტიგერი" საბჭოთა ჯარების პოზიციებს შორიდან ისროდა. რაკეტა ჭექა. დედამიწა ადგა და ცეცხლოვანი შადრევანი აფრქვევდა ცეცხლის ნაკადს.
  გოგონები ძლივს გადარჩნენ, ისინი საკმაოდ მტვერში იყვნენ დაფარული. ანიუტა ოდნავ გაოგნებულიც კი იყო. გოგონამ უცებ დაინახა, რომ ცხენზე ამხედრდა. და რომ იგი მეთაურობს რაზმს, რომელიც თავს დაესხა თათრების ჯარს. და მის მეომრებთან ერთად ცხენებზე ამხედრებენ. მონღოლ-თათრები, რომლებმაც ვერ გაუძლეს დარტყმას, უკან იხევენ და ათასობით იღუპებიან ჩლიქების ქვეშ.
  ანიუტა ორ ხმალს აქნევს და მტრებს ანადგურებს. მაგრამ ხედვა მოულოდნელად შეწყდა.
  ალამ პარტნიორს ლოყებზე ხელი დაარტყა, შეარხია და უთხრა:
  - კარგი, ესე იგი! ახლა შეწყვიტე წოლა!
  ანიუტამ გაბრაზებულმა უპასუხა:
  - არ ვისვენებდი, მაგრამ ვიბრძოდი!
  გოგონა გაბრაზებული წამოხტა და ყუმბარა ისროლა. საჩუქარი გადაფრინდა და ლევის ტანკის ლულას მოხვდა. ზიანის მიყენების შემდეგ მანქანამ დაიჭიმა თავისი წონიანი საბარგული.
  ანიუტამ ფილტვებში წამოიძახა:
  - მე ვარ რუსეთის რაინდი!
  ალამ ტყვიამფრქვევიდან გაისროლა და იღრიალა:
  - უპასუხა ბიჭმა წარბშეკრული,
  მინდა ვემსახურო წმიდა რუსეთს...
  დაე, სისხლის ზღვა დაიღვაროს,
  მაგრამ ღმერთი შეძლებს ჩვენს გადარჩენას!
  ანიუტა ნანგრევებზე შიშველი მუცლით და მკერდით დაეცა. სწორედ მაშინ, როცა ასობით ტყვიამფრქვევი ააფეთქეს მის თავზე. გოგონამ ენა გამოყო და თქვა:
  - მამაცი ჯარისკაცების სიგიჟე სამაშველოა აბსტრაქტული გენერლების!
  ალა დათანხმდა:
  - ჯარისკაცი მამაცია, გენერალი თვლემს, მტერი მზაკვარი, წარმატება მხოლოდ ბრძნული გამბედაობით მოდის!
  გოგონებმა ისევ გახსნეს ცეცხლი და სოლიდარობის ნიშნად ჭიკჭიკდნენ:
  ესკადრონები მის ზემოთ
  ღრიალი ერთხმად
  ადოლფი ძლიერი სულელია -
  დარგე სოდომი!
  კიდევ ერთი დაჯავშნული "ლომი" გამოჩნდა. მისგან ორი ჯარისკაცი გაიქცა, მათი მუქი სახეებიდან გამომდინარე, ისინი არაბები იყვნენ. ისინი ცდილობდნენ ჯაჭვის დადებას კაუჭზე, რათა მოწინავე ტანკი ამოეყვანათ ბრძოლის ველიდან.
  ალამ და ანიუტამ გაისროლეს, ერთდროულად მოკლეს ტექნიკოსები. მეომრები მღეროდნენ:
  - ნუ გაანადგურე თავი და დაეხმარე შენს ამხანაგს, დაეხმარე სხვებს ცეცხლიდან გამოსვლაში!
  სამი შავკანიანი გამოჩნდა. რაც შეეძლოთ ჯაჭვით მივარდნენ, მაგრამ გოგოებმაც დახვრიტეს. უფრო მეტიც, ანიუტამ ისროლა იარაღი, შიშველი თითებით ძაღლს დააჭირა.
  და მან მოახერხა მოწინააღმდეგეების დარტყმა არაჩვეულებრივი სიზუსტით, როგორც რობინ ჰუდის სიზუსტე.
  ალამ აღნიშნა:
  - ნიშანი ის კი არ არის, ვინც წარმატებით ურტყამს, არამედ ის, ვინც მარცხით აცდენს!
  ანიუტამ შიშველი ფეხით ყუმბარა ისროლა და აჩურჩულა:
  - ხანჯლის ხედვით ყველაზე ზუსტ ადამიანს შეუძლია გაცდეს, მაგრამ მახვილი გონებისთვის მიზანს გაშვება უპატიებელია!
  ყუმბარა ნაღმტყორცნებს მოხვდა და დაიწყო აფეთქება, რის შედეგადაც აფეთქდა ნაღმები.
  დიახ, სტალინგრადი არ იყო ადვილი გერმანელებისთვის. მასში მიიღეს სიკვდილის საშინელი ციტადელი!
  . თავი No13.
  3 ნოემბერს გერმანელებმა ალყა შემოარტყეს ტიხვინს და ბრძოლები დაიწყო თავად ქალაქში. წითელი არმია ნელ-ნელა უკან დაიხია. ბაქოს უმეტესი ნაწილი უკვე დატყვევებულია, საბჭოთა ჯარები უკან იხევენ ნახევარკუნძულზე. ერევანი ისევ ძლივს იკავებს. სტალინგრადი განადგურების პირასაა.
  მაგრამ მაინც, სტალინმა ბრძანა, ეს ქალაქი არ დაეთმო. ასტრახანისთვისაც ატყდა ბრძოლა. ამ ქალაქში წინსვლას კრაუტებიც ცდილობენ. ყველა მიდგომა ძლიერად იბომბა და ინფრასტრუქტურა ნადგურდება.
  ზამთარი ახლოვდება... ომის მიმდინარეობა კი სულ უფრო ნაკლებად პროგნოზირებადი ხდება. მაგრამ, როგორც ჩანს, სტალინგრადის ჩატარება შეუძლებელია. ვოლგის მიწოდებას აფერხებს ყინულის წარმოქმნა და მასიური დაბომბვა.
  4 ნოემბერს ტიხვინის ოთხმოცდაათი პროცენტი უკვე აღებულია. და გერმანელები მიუახლოვდნენ ფინეთის ტერიტორიას. საბჭოთა ჯარებმა, რომლებმაც მნიშვნელოვანი ზიანი მიაყენეს, ვერ შეაგროვეს საკმარისი ძალები მტრის შესაჩერებლად.
  შეხვედრას ასევე შეუტიეს ფინელებმა და მარიონეტულმა შვედურმა ჯარებმა. მათ მნიშვნელოვანი ძალები გამოიყენეს.
  5 ნოემბერს გერმანული კოალიცია და ფინეთ-სკანდინავიური ჯარები გაერთიანდნენ. ასე დაიხურა ორმაგი რგოლი ლენინგრადის გარშემო. მესამე რაიხის ახალი, მთავარი გამარჯვება.
  6 ნოემბერს ჩრდილოეთ სექტორში ბრძოლები ჯერ კიდევ მიმდინარეობდა. ნაცისტებმა დერეფანი გააფართოვეს. მდგომარეობა უკიდურესად გართულდა. ტიხვინში წინააღმდეგობის ბოლო ნარჩენები იწვოდა. გერმანელებმა ერევანს ბალისტიკური რაკეტები გაუშვეს. გამოვიდა სამი პრეზენტაცია. გამოიწვია მნიშვნელოვანი ნგრევა და მსხვერპლი. მაგრამ საბოლოოდ არაფერი დაირღვა.
  ქალაქი ასტრახანი სახმელეთო გზით მოწყდა საბჭოთა კავშირის დანარჩენ ტერიტორიას. ვითარება დაიძაბა. ახალი გერმანული და ინგლისური საბრძოლო ხომალდები ისროლეს მურმანსკში. დაბომბვისას დაიღუპა გარნიზონის კომენდანტი და მრავალი ოფიცერი.
  კიდევ უფრო გაუარესდა.
  ხოლო 7 ნოემბერს ნაცისტები შეიჭრნენ ვოლხოვში და საბოლოოდ ჩაახშეს საბჭოთა ჯარების წინააღმდეგობა ტიხვინში. ამრიგად, ლენინგრადთან უფსკრული მკვეთრად გაიზარდა. ცხადი გახდა, რომ ქალაქი ძნელად გადარჩებოდა ალყის პირობებში.
  8 ნოემბერს საბოლოოდ შედგა ლევ-2 ტანკის დიდი ხნის ნანატრი გამოცდები. მანქანას ჰქონდა შეცვლილი განლაგება. ძრავა, გადაცემათა კოლოფი და გადაცემათა კოლოფი განლაგებული იყო ერთ ადგილას წინა მხარეს, ხოლო საბრძოლო განყოფილება მდებარეობდა უკანა მხარეს.
  ენერგიული ძალისხმევით, გერმანელებმა, პორშეს ხელმძღვანელობით, მანქანა პუტჩის წლისთავისთვის დაამზადეს.
  მართლაც, ქვედა სილუეტის წყალობით, ლომის შეიარაღებისა და ჯავშანტექნიკის შენარჩუნებისას, ავტომობილის წონა სამოცი ტონამდე შემცირდა, ძრავით 1200 ცხენის ძალა. საბრძოლო ტესტებმა აჩვენა, რომ შედეგი იყო სრულიად მისაღები ტანკი. ზუსტად ის, რაც გჭირდებათ!
  კარგი მამოძრავებელი და ჯავშანტექნიკის თვისებების კომბინაცია.
  თუმცა ფიურერი ამით არ დაკმაყოფილდა. მან მოითხოვა გვერდების და უკანა ჯავშნის გამაგრება, ასევე 88 მმ-იანი ქვემეხის დაყენება ლულის სიგრძით 100 EL.
  კიდევ ერთი ტესტირება მანქანა იყო E-100. თუმცა, ეს ტანკი ძალიან მძიმე აღმოჩნდა: 140 ტონა, მაგრამ მას ჰქონდა შესანიშნავი დაცვა ყველა კუთხიდან და მაუსის იარაღი. ზოგადად, "E" სერია დაპირდა, რომ ძალიან პერსპექტიული გახდება. გერმანელებმა, როგორც ჩანს, დრო არ დაკარგეს.
  ასევე აჩვენეს ბარსის ტანკი 1000 ცხენის ძალის ძრავით, თუმცა მანქანა საკმარისად დაცული არ ჩანდა ჰიტლერისთვის.
  საიუბილეო თარიღზე ასევე ნაჩვენები იყო სხვადასხვა ტიპის თვითმფრინავი. კერძოდ, თავდასხმის თვითმფრინავი და ME-262-ის მოდიფიკაციები. და ასევე TA-183. ტექნოლოგიის მთელი აღლუმი.
  მძლავრი გაზის გამშვებების ჩათვლით, მათ შეუძლიათ მთელი ქალაქების და სოფლების დანგრევა.
  აქ, ფაქტობრივად, ძალიან ძლიერი განადგურების სისტემები იყო დემონსტრირებული.
  "პანტერა"-2-მა ასევე გაიარა ტესტები, იწონიდა ორმოცდაათი ტონას; მას ჰქონდა ფრონტალური ჯავშანი 150 მილიმეტრიანი კუთხით და "სამეფო ვეფხვის" ქვემეხი. გვერდითი ჯავშანი იყო 82 მილიმეტრიანი, დახრილი. ასეთი ტანკი მეტ-ნაკლებად შეეფერებოდა ჰიტლერს, რადგან მას შეეძლო გაუძლო ოცდათოთხმეტი მჭიდრო ბრძოლაში.
  ზოგადად, ნაცისტები ასუფთავებდნენ მენაჟეებს.
  ასევე ჩატარდა გოთა მებრძოლების ტესტები, რომლებსაც შეუძლიათ საათში ათას ასი კილომეტრის სიჩქარის მიღწევა.
  მოკლედ, ქამრები გაუშვეს.
  9 ნოემბერს ვოლხოვი დაეცა. ვითარებამ პიკს მიაღწია. და ისევ საბჭოთა ტანკები ცდილობდნენ კონტრშეტევას.
  გრინგეტა იარაღთან გაიყინა. ჩერჩილი 2 იდგა საბჭოთა მანქანების მოპირდაპირედ და აფურთხებდა საბრძოლო მასალას.
  ლორდ ჯეინის ქალიშვილი დარტყმებს ითვლიდა. საბჭოთა ტანკებმა თხრილში შესვლისას სიჩქარე შეანელეს. და ამით ისარგებლა გერმანიის მენეჯემამ.
  ნიკოლეტამ აიღო და იმღერა:
  - ინგლისელ მეომარს არ ეშინია სიკვდილის,
  ვარსკვლავური ცის ქვეშ სიკვდილი არ წაგვიყვანს!
  იგი ვაჟკაცურად იბრძოლებს გვირგვინით ლომისთვის,
  ძლიერ ტყვიამფრქვევს დავტვირთავ!
  მალანიამ მოწონების ნიშნად თავი დაუქნია:
  - ეს მშვენიერია! და ჩვენც დავაკისრებთ!
  იარაღი ძალიან აქტიურად მუშაობდა. ჭურვები ასანთივით ბზინავდა, ჰაერში კონტურებს ტოვებდა. დიახ, ენერგიული გოგოები იყვნენ. და რაც მთავარია ზუსტი.
  გრინგეტამ თავი დაუქნია და 34 კოშკის ძირში ჭურვი გაუგზავნა. მან ჩაილაპარაკა:
  - ეს სიკვდილია! ის მოვა ჩემს მტრებთან! და ვიცი ამიერიდან, ულვაშიან მტრებს ელოდება!
  ნიკოლეტამ ღიმილით უთხრა:
  - ულვაშებს ყველა ცხოველი თაყვანს სცემდა... რომ დაწყევლილი მარცხდებოდეს!
  გრინგეტამ ისევ გაიცინა და გაისროლა, კისკისით:
  - ჩემი ჭურვი ყველაზე ზუსტია. ჩვენ აუცილებლად მივალთ!
  ნიკოლეტამ საჩვენებელი თითი ასწია და თქვა:
  - აფეთქება, ბანგ - არ მოხვდა! ნაცრისფერი კურდღელი გაფრინდა!
  გრინგეტა, გასროლა, მღეროდა:
  ყველა ირჩევს თავისთვის
  ქალი, რელიგია, გზა...
  ემსახურო ეშმაკს ან წინასწარმეტყველს,
  ყველა ირჩევს თავისთვის!
  ჯეინმა თავი დაუქნია და გააპროტესტა:
  - რა თქმა უნდა, ასე არა! ადამიანის რწმენის ოთხმოცდაცხრა პროცენტი დაბადებით განისაზღვრება და არა ცოდნით. აქ ჩვენ ანგლიკანურ ეკლესიას ვეკუთვნით... მაგრამ თუ შეხედავთ, რის საფუძველზე? ეს ჩვენი არჩევანია?
  გრინგეტამ ჩაიცინა და შენიშნა:
  - მე პირადად მორწმუნე ოჯახში ვიყავი, მაგრამ ახლა უფრო და უფრო მეტად ვარ მიდრეკილი ათეიზმისკენ!
  ნიკოლეტამ ჩაიცინა და ენა გამოუყო.
  - ათეიზმი... ეს საინტერესოა!
  მალანიამ ფილოსოფიურად აღნიშნა:
  - და თანაბრად შორს ყველასგან! როცა არ არსებობს ღმერთი და ზებუნებრივი ძალები, მაშინ ნებისმიერი რელიგია ყალბია!
  გრინგეტამ თავი დაუქნია და სიამოვნებით დაუდასტურა:
  - კომუნისტებივითაა! მათ გაუჩნდათ იდეა, რომ ყველა რელიგია მხოლოდ ხალხის ფანტაზიაა. და მათ ააგეს მოძღვრება ამაზე!
  მალანიამ სკეპტიკურად მოკუმა ტუჩები:
  - და რა ელის მათ სიკვდილის შემდეგ?
  გრინგეტამ ხორციელად გაიღიმა. მან ესროლა ჭურვი, გაჭრა სხვა საბჭოთა ტანკის კორპუსი და უპასუხა:
  - აქ ბევრი რამის მოფიქრება შეიძლება... მეცნიერების ძალებით მკვდრების აღდგომაც კი!
  მალანიამ შეახსენა ღიმილით:
  - წავიკითხე წიგნი მომავლის სამყაროზე. იქ უკვე არის კოსმოსური იმპერია. არ არსებობს სიკვდილი, სიბერე, დაავადება. და რა თქმა უნდა შიმშილი... მართალია, მოსახლეობის დიდ ნაწილს სამუშაო არ აქვს, მაგრამ ყველასთვის საკმარისია.
  მაგალითად, მანქანებს უფასოდ ჩუქნიან. და არის ელექტრონული მანქანები, რომლებითაც ისინი მთელ მსოფლიოს უკავშირდებიან.
  ნიკოლეტამ საკმაოდ სერიოზულად შენიშნა:
  - პროგრესი სწრაფად ვითარდება. შეხედე ამ ტანკებს... როგორ დაწინაურდნენ და უფრო დაწინაურდნენ. მიუხედავად ამისა, ჩერჩილ-2 ვერ შეედრება მატილდას.
  მალანია დათანხმდა:
  - დიახ, ტანკები დაწინაურდნენ... ეს ჩიკია!
  საბჭოთა ტანკების მორიგი შეტევა ჩაიშალა და შესვენება მოხდა.
  10 და 11 ნოემბერს გერმანელებმა მცირე შეტევითი ოპერაციები ჩაატარეს, ჩრდილოეთით კუთხეები გაჭრეს.
  საბჭოთა ჯარებმა სცადეს კონტრშეტევა სტალინგრადის ჩრდილოეთით, მაგრამ მცირე წარმატებას მიაღწიეს. ქალაქში ბოლო სახლები უკვე იდგა. გაანადგურეს ამავე დროს, მიწამდე. მაგრამ ჯერ-ჯერობით სტალინმა ბრძანა, ბოლომდე გაჩერებულიყო.
  ქალაქი ბაქო თითქმის დაპყრობილია. მაგრამ ნავთობის ჭაბურღილები იწვის და მათ შორის ბრძოლა დაიწყო. გერმანელები მუდმივად ბომბავს.
  ასტრახანში ბრძოლები პიკს აღწევს...
  12 ნოემბერს თურქებმა ერევანზე შეტევა დაიწყეს. შეტევა მოიგერიეს. ოსმალეთმა ზარალი განიცადა. მაგრამ ისევ გაისროლეს. 13 ნოემბერს გერმანელებმა დაიკავეს ბაქოს ბოლო კვარტალი - გამოაცხადეს ქალაქის აღება. მხოლოდ ნახევარკუნძულზე ბრძოლები ჯერ კიდევ გრძელდებოდა და ცა შავი იყო აალებული ჭებით.
  14 ნოემბერს ნაცისტებმა დაიწყეს შეტევა მურმანსკზე. გამოიყენეს არტილერია და ავიაცია...
  სტალინგრადი იწვა, მაგრამ გადატანილმა საბჭოთა გაძლიერებამ შესაძლებელი გახადა გაუძლო. თუმცა მხოლოდ ქალაქის კიდემდე და კოლოსალური დანაკარგების ფასად.
  მურმანსკზე თავდასხმის დროს შეიკრიბა საბრძოლო ხომალდების დიდი არმადა და ჩამოვიდნენ თვითმფრინავების მატარებლებიც. ქალაქი პლაზმური ლილვაკივით იყო დაჭერილი. და დაბომბეს და დაბომბეს.
  15 ნოემბერს ფაშისტურმა ჯარებმა დაიწყეს მოძრაობა და თავს დაესხნენ ქალაქს, ერთადერთ ყინულის პორტს არქტიკულ ოკეანეში. "თაგვები" მონაწილეობდნენ ბრძოლებში და "ვირთხა" ტანკიც კი, რომლის გამოცდაც ნაცისტებს სურდათ პრაქტიკაში.
  თუმცა, "ვირთხა" გარკვეულწილად იმედგაცრუებული იყო. ის ჯერ წინ წავიდა, შემდეგ კი თოვლში გაიჭედა. და ის გაჩერდა ქალაქის გარეუბანში. გერმანელები არ იყვნენ მზად შეტევისთვის. მაგრამ დაბომბვა არ შეწყვეტილა. 16 ნოემბერს ნაცისტებმა პრაქტიკულად დაასრულეს ცეცხლმოკიდებული ნავთობის ჭაბურღილების გაწმენდა. მაგრამ ნახევარკუნძულის ნაწილი მათთვის მიუწვდომელი იყო, ხანძრის გამო, რომელიც მეშვიდე ცამდე გაიზარდა.
  17 ნოემბერს ნაცისტებმა დაიპყრეს ვოლგის დელტას ბოლო ფილიალი და ამით უფრო საფუძვლიანად დაბლოკეს ასტრახანი. ბაქო დიდი ხანია გათიშულია.
  ერევანიც შტურმით შეიჭრა. ქალაქი ბორცვზეა, თავდაცვისთვის ძალიან მოსახერხებელია, მაგრამ ძნელია მისი შტურმი, განსაკუთრებით ტანკებით.
  18 ნოემბერს საბჭოთა ჯარებმა კვლავ გამოსცადეს ნაცისტური თავდაცვის ძალა სტალინგრადის ჩრდილოეთით. ამან შეასუსტა ზეწოლა ვოლგაზე დარჩენილი წელზე, მაგრამ მნიშვნელოვანი დანაკარგები დაუჯდა.
  19 ნოემბერს გერმანელებმა შეაჩერეს თავდასხმა მურმანსკზე დიდი დანაკარგების გამო.
  ამრიგად, დაპყრობილმა ფიურერმა ვერ შეძლო თავისი პოზიციიდან მრავალი ნატეხის ამოღება. ნაცისტების გეგმები სსრკ-ს ზამთრამდე დამთავრების შესახებ ჩაიშალა.
  რაც ყველაზე ცუდია, იაპონიამ შეაჩერა შეტევა ცივი ამინდისა და ადამიანური ძალის დიდი დანაკარგის გამო. ერთადერთი ის არის, რომ სამურაებმა გაზარდეს საკუთარი ოცდათოთხმეტი და ლიცენზირებული პანტერების წარმოება. და მათ შეიძლება პრობლემები შეუქმნან მომავალ ზაფხულს.
  20 ნოემბერს გერმანელებმა ხანძარი ნაწილობრივ ჩააქრეს და ნახევარკუნძულის უმეტესი ნაწილი გაასუფთავეს.
  21 ნოემბერს საბჭოთა ჯარები კვლავ თავს დაესხნენ გერმანელებს და სტალინგრადის ჩრდილოეთით რამდენიმე კილომეტრშიც კი შეაღწიეს. ნაცისტებს უნდა შეეასუსტებინათ თავდასხმა და ცდილობდნენ პოზიციების აღდგენას.
  ჩხუბები, როგორც ამბობენ ასეთ შემთხვევებში, უბრალოდ ფრაკის დონეზეა!
  22 ნოემბერს ნაცისტებმა სცადეს წინსვლა თურქმენეთის რეგიონში. ათი კილომეტრის გავლის შემდეგ კი გააჩერეს. მაგრამ 23 ნოემბერს, შაჰის ბრიგადების შეყვანის შემდეგ, ისინი კვლავ დაწინაურდნენ. ვითარება უკიდურესად გამწვავდა ცენტრალური აზიის რეგიონში.
  24 ნოემბერს ფრონტზე მნიშვნელოვანი ცვლილებები არ მომხდარა...
  25 ნოემბერს ნაცისტებმა განაახლეს თავდასხმა მურმანსკზე. ახალი შენაერთები ჩააგდეს ბრძოლაში. მაგრამ ჯერ კიდევ ცოტა აზრია.
  დადგა 26 ნოემბერი - თერთმეტი წელი რაიხსტაგის არჩევნებიდან, რის შემდეგაც ჰიტლერი დაინიშნა რაიხს კანცლერად.
  პირველად, უახლესი E-100 ტანკი განლაგდა ფრონტზე.
  ეს იყო საბრძოლო პრაქტიკა ასეთი მანქანისთვის.
  ტანკი საკმაოდ გრძელი ჩანდა, თითქმის გაბრტყელებული. მისგან 128 მმ-იანი ქვემეხის გრძელი მჭიდი ამოდიოდა. და შუბლის ჯავშანი ორმოცდახუთი გრადუსიანი კუთხით არის. თვითონ კი გვერდებიდან გადახრილია.
  E-100 ტანკი მოძრაობდა უახლესი 1500 ცხენის ძალის ძრავის წყალობით, უფრო სწრაფად, ვიდრე მაუსი. და ჭურვები მას აეშვა.
  მანქანაში კი მხიარული ოთხეული მაგდა, ქრისტინა, გერდა და შარლოტა გამოჩნდა.
  გოგონებმა შვილები გააჩინეს ფიურერისთვის და დატოვეს ისინი SS-ის სპეციალური ძიძების მეთვალყურეობის ქვეშ.
  და ისინი ახლახან მივიდნენ ფრონტზე. გოგოები ძალიან მხიარულები არიან. მათ ბრძოლები გამოტოვეს. და აქ არის მხოლოდ საკუთარი თავის დამტკიცების შესაძლებლობა. აიღეთ, ბოლოს და ბოლოს, ეს ჩრდილოეთ სევასტოპოლი.
  და დაამყარეთ მესამე რაიხის დომინირება არქტიკულ ოკეანეში. კიდევ რამდენ ხანს შეიძლება გაგრძელდეს ომი? და ოთხივე ფიქრობს: იქნებ მათთან ერთად მაინც შეიცვალოს რამე?
  მურმანსკთან არც ისე ყინვაგამძლეა - გოლფსტრიმი უზრუნველყოფს იზოლაციას. გოგოები მებრძოლ სულში არიან. თითოეულმა გააჩინა წყვილი - ბიჭი და გოგო! ასე რომ თქვენ შეგიძლიათ გაიხაროთ.
  მაგდა და ქრისტინა იარაღს ეკიდნენ. ტანკი არის ახალი და საკმაოდ მარტივად მართული. იგი გვერდებიდან დაცულია 120 მმ დახრილი ჯავშნით, დამატებით 50 მმ ფარით. ასე რომ თქვენ არ შეგიძლიათ დაარტყა მანქანას ყველა კუთხით.
  გოგოებმა სიმღერა დაუსვეს. გულში მშვენივრად გრძნობენ თავს.
  გერდამ ქარვისფერ ტუჩებზე ღიმილით შენიშნა:
  - ახლა მე და ჰიტლერს საერთო შთამომავლობა გვყავს. ჩვენ სამეფო ოჯახის წევრები ვართ!
  შარლოტამ ჩაიცინა და თქვა:
  - და წინ მხოლოდ ნულებია!
  საბჭოთა პოზიციებს მიუახლოვდა ტანკი "E"-100. ირგვლივ ყველაფერი ისე განადგურდა, რომ საბჭოთა კავშირის გასროლა იშვიათია და, როგორც წესი, მსუბუქი იარაღიდან.
  მაგდამ 128მმ-იანი ქვემეხი დაუმიზნა და საბჭოთა კაჭკაჭას ესროლა. თაფლისფერი ქერა გოგონა მღეროდა:
  - მე ვეფხვი ვარ და ღრიალი მაქვს... და ბოროტმა ვეფხვმა ყველას დაანარცხა!
  საბჭოთა ორმოცდახუთი უკან დაიხია, რამდენიმე რუსი ჯარისკაცი დაიღუპა.
  მაგდა კატასავით იღრიალა:
  - მე სუპერმენი ვარ, ჩემი მეთოდი მარტივია... მატყლის კუდს მოვკბენინებ! შემდეგ კი გოგონამ სიცილი დაიწყო. ისე, როგორც გიჟი ქალღმერთი.
  ჰიტლერის მეძავმა გოგოებმა ტანკი შეარხიეს. და ისინი თვითონ გადახტნენ მანქანაში დახრილი ჯავშნით.
  მაგრამ შემდეგ მეომრებმა მანქანა შემოატრიალეს. შარლოტა, ეს ლამაზმანი სპილენძისფერი თმით, იმღერებს:
  - კლაკ, დაწკაპუნეთ, დააწკაპუნეთ... ნაკადი ტრიალებს! ნაცისტურმა კავალერიამ მთელი ქვიშა შეჭამა!
  ამის შემდეგ კი შარლოტა ისე გაიცინებდა... კბილების ჩხვლეტაც კი დაიწყო. და ისევ ტანკი დატრიალდა. გერმანელებმა მავთულხლართები დაანგრიეს. ტირანოზავრ რექსის ზომის მანქანა საზიზღრად ღრიალებდა. და მეომრები ღიმილით ათვალიერებდნენ მათ ტკბილ და ხორცისმჭამელ სახეებს.
  გოგოებმა ადოლფ ჰიტლერისგან შვილები წაიყვანეს და გააჩინეს. და ეს უკვე რაღაცას ამბობს. მშვენიერი ვიქსები, მაგრამ ამავე დროს მორალური მონსტრები. აქ მათ გაანადგურეს საბჭოთა ჯარისკაცი, რომელიც ბორბლების ქვეშ დაეცა. და მიწაში დააჭირეს 76 მმ-იანი ქვემეხი. მის გასწვრივ ვიარეთ. ფოლადი გაბრტყელდა. მეომრებმა აჩვენეს ფიგურული აერობატიკა. ჭურვები უფრო უვნებელი ჩანდა, ვიდრე ბარდა, რომელსაც ბავშვი აკანკალებდა ჭყლეტაში. შემდეგი იარაღი, რომელიც E-100-მა გააბრტყელა, იყო 85 მმ-იანი.
  მაგდამ გაიცინა:
  - ჩვენ კი რუსებს ბუშტებივით ვჭრით!
  ქრისტინამ გაუსწორა მეგობარს:
  - უფრო დათვებივით! და დათვი დიდი ცხოველია!
  წითელმა შარლოტამ დაამატა და კბილებს აშორებდა:
  - და დაკბილული!
  გერმანული ტანკები ქალაქის თავდაცვითი ხაზებით გაიარეს. საბჭოთა ჯარები ძალიან ჯიუტად იბრძოდნენ. ყველამ აიღო იარაღი. მილიციაში ათი წლის ბიჭებიც კი იბრძოდნენ. გოგოებიც ბევრი იყო. ყველა მცხოვრები შეიკრიბა, მაგრამ იარაღი არ იყო საკმარისი. მასობრივი გმირობა ყველაფერში გამოიკვეთა. პიონერები, ხელნაკეთი ასაფეთქებელი ნივთიერებების ან ყუმბარების მტევნების გამოყენებით, მიუახლოვდნენ ნაცისტურ ტანკებს და ბილიკების ქვეშ ჩაცვივდნენ - დაიღუპნენ სამშობლოსთვის.
  E-100 ტანკმა რამდენიმე დაზიანება მიიღო. ერთ-ერთმა ბიჭმა მოახერხა მძიმე ნაღმის გაძევება. ის თავად გარდაიცვალა, მაგრამ დააზიანა გერმანული მანქანა. ლილვაკი გასკდა და მუხლუხის ნაწილი გაფრინდა. დიდმა მანქანამ სიჩქარე შეანელა. შემდეგ რამდენიმე მეომარმა ყუმბარის მტევნები ესროლა და სქელი ბილიკები დაამტვრია.
  E-100-მა, რომელმაც გაიარა წინა ხაზი, დაკარგა მობილურობა.
  გერდამ დაუმიზნა ექვსი ავტომატი და ჩართო ისინი, როდესაც საბჭოთა ჯარისკაცები კონტრშეტევას ცდილობდნენ. ათობით რუსი და რუსეთის სხვა ხალხების წარმომადგენლები დაეცა, ტყვიამფრქვევის ტყვიებით გახვრეტილი. საბჭოთა ჯარისკაცები კი წინ გაიქცნენ. ყუმბარები ესროლეს და დაიღუპნენ. ზოგიერთმა ფრაგმენტმა მიაღწია E-100-ს, მაგრამ ავტომატები გამართულად მუშაობდნენ. და ჯანდაბა გერდა ისეთი ზუსტია. და მისი ტყვიები თითქმის არასოდეს უშედეგოდ მიდის.
  და რუსი ჯარისკაცები იღუპებიან...
  ქრისტინამ ისროდა სწრაფი სროლის 75 მმ-იანი ქვემეხიდან, ფრაგმენტული ჭურვიდან და ისროდა კოაქსიალური ტყვიამფრქვევიდან. წითურმა ურჩხულმა, რომელიც საბჭოთა ჯარისკაცებს ტყვიებით ამსხვრევდა, შესძახა:
  - მე ვარ სიკვდილის მატარებელი... თვითონ სატანა ჩემი წითური ნათესავია!
  მაგდამ მორცხვად შენიშნა:
  - კარგი, ნუ აკეთებ ამას. სატანა ღმერთის მტერია და განწირულია ცეცხლის ტბისთვის!
  ქრისტინამ შიშველი ფეხი მეტალზე დაარტყა და იღრიალა:
  - ცეცხლის ტბაზე რას იტყვით? ჩემი თმა ცეცხლივითაა!
  გერდამ ღიმილით აღნიშნა:
  - ფიურერი თავად მოგვიტევებს ცოდვებს... უფრო სწორედ, ცოდვის ცნება არსებითად მოძველებულია?
  მაგდამ მხრები აიჩეჩა:
  - გინდა თქვა, რომ ცოდვის ცნება მოძველებულია...
  გერდამ ისევ ჩართო ავტომატები, ჩაახშო რუსი ჯარისკაცების სასოწარკვეთილი კონტრშეტევა. ტყვიებმა ისინი ჯოჯოხეთის საჩუქრებივით დახოცეს. E-100 ამ მოდიფიკაციაში არის ძალიან მკაცრად დაცული. რვა ტყვიამფრქვევი, ორი კოაქსიალური ქვემეხებით, დანარჩენები კი საკინძებზე იმართებოდა. და საკმაოდ ძლიერად დაარტყეს.
  გერდამ ღიმილით იღრიალა:
  - ცოდო, ეს არის მესამე რაიხის არსებობის საფუძველი! ჩვენი რელიგია ჭეშმარიტად ცხოველთა რწმენაა!
  წითურმა ქრისტინამ, ქვემეხიდან სროლა და რუსი ჯარისკაცების მოკვლა, მღეროდა:
  -ჩემო მოსიყვარულე და ნაზი ცხოველი... მე მიყვარს შენი ღორები, დამიჯერე! ჩემო ჯოჯოხეთურ და ფანჩატურ მხეცი!
  ერთ-ერთმა საბჭოთა საზენიტო იარაღმა კვლავ მოახერხა ლილვაკების დარტყმა და მათი გატეხვა. E-100 საბოლოოდ გაჩერდა. მაგდამ კი შემაწუხებელი საზენიტო იარაღი მძიმე მუხტის დაფარვით დასაჯა. ისე, ტრასები გატყდა.
  გერდა შეკრთა, ბუქსირს დაუძახა და ჰკითხა:
  - გაგვაყვანე, გთხოვ! ჩვენ ვკვდებით! ტრასები გატეხილია!
  პასუხი მაშინვე მოვიდა:
  - ბუქსირება იქნება!
  ქრისტინამ ღიმილით იმღერა:
  - ეს ნაბიჯია! მტრები გარეთ!
  მაგდამ იარაღს ესროლა, რომლის ამოღებას რუსი ჯარისკაცები პირდაპირი სროლისთვის ცდილობდნენ. დაამტვრია ლულა და საბჭოთა ჯარისკაცები სხვადასხვა მიმართულებით მიმოფანტა. ერთ-ერთი ჯარისკაცი შუაზე იყო გახლეჩილი და ტანჯვაში იბრძოდა.
  ქერა კრისტიანი გადაჯვარედინა, თვალები ცისკენ ასწია და ილოცა:
  - მაპატიე, უფალო! უნებლიე ცოდვისა და მკვლელობისთვის!
  ქრისტინამ გაიცინა და შენიშნა:
  - არა, შენ არ შეგიძლია ამის გაკეთება! კლდევით მყარი უნდა იყო! იყავი კლდე ჩვენთვის!
  მაგდამ თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - მხოლოდ ერთი კლდეა - იესო ქრისტე!
  წითურმა ეშმაკმა ყეფა:
  - იესო პაციფისტი იყო! და ჩვენი რწმენა და პროფესია ომია!
  E-100 ტანკი აიყვანეს და გერმანიის პოზიციებისკენ მიათრიეს. გერდამ თოვლის დედოფლის ღიმილით შენიშნა:
  - ლილვაკები ტანკის ყველაზე დაუცველი ნაწილია. და ჩვენ უნდა ვებრძოლოთ ამას!
  შარლოტამ თავი დაუქნია.
  - მთლიანი ლილვაკები ფარებით ვერ დაიფარება. ეს შეუძლებელია, რადგან ზოგიერთი ბილიკი კვლავ ღია იქნება!
  მაგდამ შესთავაზა:
  - თუ გორგოლაჭებს პატარა და პალიტრას გარეშე გავაკეთებთ?
  წითურმა ეშმაკმა ჩაიცინა და მარგალიტისფერი კბილები გამოაჩინა:
  - როგორ მივცეთ მათ მეტი სიჩქარე?
  მაგდამ შიშველი ძირი ლითონს შეახო და შესთავაზა:
  - რა მოხდება, თუ ელექტროძრავებს გამოვიყენებთ?
  შარლოტამ მუცელი მოხვია და კისერი გადაუგრიხა:
  - შესაძლო ვარიანტი... და ტანკები ნაკლებად დაიწვება!
  მაგდამ ცრემლიანი თქვა:
  - ჯოჯოხეთში რომ მივალთ, ჩირაღდნებივით დაიწვება და აინთება!
  წითურმა ეშმაკმა იღრიალა:
  - მაშ ასე... და ანგელოზები ქმნიან კაშკაშა ალისაგან! ვიყოთ ანგელოზები!
  ქრისტინამ აიღო და ყრუდ იმღერა:
  - მე ანგელოზი კი არა, უბრალოდ ეშმაკი ვარ, მაგრამ ხალხისთვის წმინდანად გავხდი.... მტრები ანგარიშს აიღებენ, ასეთი არაამქვეყნიური ტკივილის წამების ქვეშ!
  გოგოები გაჩუმდნენ... ცაში ქარიშხლები ტრიალებდნენ და თოვლმა ატყდა. ბომბები კი სულ ცვიოდა და ცვიოდა... როგორც ნამდვილი ნგრევისა და განადგურების სეტყვა.
  მურმანსკი იწვოდა და ხალხი იღუპებოდა. გერმანელებმა ბალისტიკური რაკეტაც კი გაუშვეს. არ არის ძალიან ეფექტური იარაღი. Yu-488-დან ხუთტონიანი ბომბის ჩამოგდება უფრო ადვილი იქნებოდა, უფრო ზუსტიც და იაფიც.
  კრისტინა იყო პირველი, ვინც ფეხშიშველი გადმოხტა თოვლში, როდესაც ტანკი ალტერნატიულ ავტოსადგომზე გადაიყვანეს. იქ სპეციალისტებმა დაიწყეს რემონტის ჩატარება. გოგოები თბილ სახლში გადავიდნენ. ლეიბებზე დავწექით. გერდამ და შარლოტამ ჯიბის ჭადრაკის თამაში დაიწყეს.
  მაგდამ და ქრისტინამ მუცლის კეთება დაიწყეს, რომ მუცელი გამოკვეთილი ყოფილიყო და ორსულობისას არ ჩამოცვენილიყო. მშვენიერი მეომრები, რომლებიც წელში კანკალებენ. ჯერ კიდევ ახალი, მაგრამ ეს ის ქალები არიან, რომლებმაც გააჩინეს ბავშვები. და სიკვდილი ახლა არც ისე საშინელია - არის ვინმე, ვინც განაგრძობს ოჯახურ ხაზს! თუნდაც ისეთი ნაძირალას თესლით, როგორიც ჰიტლერია.
  მაგრამ გოგონები SS ვეფხვის ბატალიონიდან, ფიურერი ნამდვილად ღმერთის მსგავსია. და უკვე არა წარმართული ღმერთი, არამედ რაღაც ყოვლისშემძლე და გაუგებარი თავის გენიალურობაში.
  გერდამ მეფის გამბიტი ითამაშა და ძლიერი შეტევა განავითარა. შარლოტა ჯიუტად იცავდა თავს. მოხდა დარტყმების გაცვლა. მაგრამ ეს ყველაფერი ორმხრივი განადგურებით და ფრედ დასრულდა. მერე მაგდამ და ქრისტინამ ჭადრაკის თამაში დაიწყეს. და შარლოტამ და გერდამ დაიწყეს აბსორბციის და ბიძგების გაკეთება. გოგონა აქტიურად ინარჩუნებდა ფორმას.
  მაგდამ, რომელიც თამაშობდა და უბიძგებდა მეტოქეს, ფილოსოფიურად შენიშნა:
  - მაგრამ მაინც უცნაურია...
  კრისტინამ ტუჩებზე უმანკო ღიმილით იკითხა:
  - რა არის უცნაური?
  ქერა სუპერმენმა უპასუხა:
  - ის, რომ თეთრები სიკეთის ფერებია, მაგრამ ისინი არიან, ვინც პირველები იწყებენ ომს!
  წითურმა ეშმაკმა რაციონალურად შენიშნა:
  - ოღონდ კარგიც მოგვაქვს... მაგრამ ბოლშევიკებმა ჯერ რუსეთს შეუტიეს!
  მაგდამ საპასუხოდ სევდიანი ტონით იმღერა:
  - მაგრამ ყველაფერი ყვავის ჩვენს წინ, ყველაფერი იწვის ჩვენს უკან...
  კრისტინამ ხმაურიანი ხმით დაამატა:
  - არ არის საჭირო ტირილი! ჩვენთან არის ის, ვინც ჩვენთვის გადაწყვეტს ყველაფერს!
  გერდამ განაგრძო სიმღერა:
  - მხიარული, არა პირქუში, დავბრუნდეთ სახლში - ქერა სპორტსმენები იქნებიან ჩვენი ჯილდო!
  რის შემდეგაც ოთხივემ სიცილი აუტყდა... მოზარდი მსახური გამოჩნდა და გოგონებს კარაქით, ყველით, სოსისით და ჩირით სენდვიჩები დაურიგა. გოგოებმა ჭამეს და სითბოში დაღლილები იყვნენ. ლამაზმანები დაიძინეს. კარგია, როცა ახალგაზრდა და ჯანმრთელი ხარ - ადვილად დაიძინებ.
  მეორე დღეს, 27 ნოემბერს, E-100 მხოლოდ ნაწილობრივ იქნა აღდგენილი. გოგონები შეტევაში მონაწილეობას არ იღებდნენ. მაგრამ მხოლოდ ბიკინით, ფეხშიშველი სირბილით დავდიოდით თოვლის ნაკადულებში. ისე უყურებდნენ, თითქოს გიჟები იყვნენ, სიცივეში თითქმის შიშველი დარბოდნენ. მაგრამ გოგონები, ძირითადად, აერობატები არიან. ისინი მომავლის განსაკუთრებული ადამიანები არიან!
  გერდა ლიდერობდა. და არა ფეხშიშველი გოგონა გერდა, რომელიც იყო ანდერსენის ზღაპარში. მაგრამ ასევე მამაცი და გამოცდილი. და ამავე დროს იგი გახდა დაბადებული მკვლელი. სწრაფი გოგონა ძლიერი კუნთებით.
  თუმცა ოთხივე გოგო კარგია. ორმოცდაათი კილომეტრი სწრაფი ტემპით დარბოდნენ და უკან დაბრუნდნენ. შემდეგ გავაკეთეთ სავარჯიშოების სერია, ვიმღერეთ და ვქაჩავდით. ცოტა სროლაში ვივარჯიშეთ.
  მხოლოდ მეორე დღეს შეკეთდა E-100 ტანკი. ისე, ეს არც ისე ცუდია. უფრო მეტიც, ამ ზემძიმე მანქანას გააჩნდა ლილვაკების ორიგინალური განლაგება, განსხვავებული ჭადრაკის მოწყობისგან, რამაც გაზარდა თოვლში მართვის მაჩვენებლები, მაგრამ შეკეთებულებს ჩვევის გამო გარკვეული პრობლემები შეუქმნა. მიუხედავად იმისა, რომ E-100-ის დაყენება უფრო ადვილია, ვიდრე ვეფხვი ან პანტერა.
  28 ნოემბერს ნაცისტებმა შეძლეს მურმანსკში ოდნავ ღრმად შეღწევა. მაგრამ საბჭოთა ჯარების წინააღმდეგობა უბრალოდ გაუგებარია. და ბრიტანეთისა და გერმანიის საბრძოლო ხომალდებიდან თექვსმეტი დიუმიანი ჭურვებიც კი ვერ დაარღვიეს თავდაცვის ნება.
  მაგრამ ნაცისტები მაინც წინ წავიდნენ. E-100 ტანკმა დღის განმავლობაში დაფარა რამდენიმე ბლოკი, მაგრამ კვლავ დააზიანა ტრასები. მაგრამ ამჯერად რემონტს მხოლოდ რამდენიმე საათი დასჭირდა. 29 ნოემბერს ტერმინატორის გოგონები KV-3 ტანკს შეეჯახნენ. საბჭოთა მანქანა რამდენჯერმე დაარტყა ფრონტალურ ჯავშანს, მაგრამ ჭურვები ფერდობიდან გადახტა. მაგდამ რუსულ ტანკს საპასუხო დარტყმა მიაყენა, რის შედეგადაც იგი დაწყობილი ჩირაღდნების გროვავით დაიწვა.
  კრისტინამ დამცინავი ღიმილით ჰკითხა პარტნიორს:
  - საერთოდ არ გეცოდებათ ეს რუსები?
  მაგდამ გულწრფელად უპასუხა:
  - ყველას ვწუხვარ, მათაც, ვინც საწყალი არ არის!
  და გოგონამ მძიმედ ამოისუნთქა და თვალები ცისკენ გაახილა. მეომრები ცდილობდნენ უფრო და უფრო ფრთხილად ემოქმედათ. ისე, რომ რემონტმა არ გადაიტანოს ყურადღება. 128მმ და 75მმ იარაღები ვირებივით მუშაობდნენ. მაგრამ ტანკმა მაინც მიიღო დაზიანება.
  ერთ-ერთი კედელი აფეთქდა და მანქანას დაეცა. ჯავშანი დაკაწრული იყო და ოდნავ დაბნეული.
  30 ნოემბერს ნაცისტები კიდევ უფრო წინ წავიდნენ. ზოგან ქალაქის ცენტრამდეც კი აღწევდნენ. მაგრამ იმავე დღეს ორმოცდახუთიდან კარგად გასროლამ დააზიანა 128 მმ-იანი ქვემეხის მჭიდი და გოგონები იძულებულნი გახდნენ ხელახლა დაეწყოთ შეკეთება. და, როგორც ჩანს, უფრო გრძელი.
  შემდეგ ოთხმა გადაწყვიტა ტანკის ნაცვლად უბრალო ქვეითებივით ებრძოლათ. ლამაზმანები ბრძოლას ცდილობდნენ, მხოლოდ ბიკინით იბრძოდნენ. მაგრამ სიცივეში გოგოებმა ამ ნახევრად შიშველ მდგომარეობაში მხოლოდ რამდენიმე საათით დგომა შეძლეს, შემდეგ კი გასათბობად გაიქცნენ.
  გერდა თოვლში დაიმარხა, უახლესი MP-44 ავტომატიდან ისროლა და საკმაოდ აქტიურად მოკლა რუსი ჯარისკაცები. აი ის ფეხშიშველი თეთრთმიანი გოგონა, რომელმაც თავი წითელი არმიის პოლკოვნიკს დაარტყა. და მან თქვა:
  - არა, მე ისევ არიელი ვარ!
  შარლოტამ, რომელიც მეორე მხრიდან მიიწევდა, ჩაიცინა:
  - შენ ხარ მეომარი, რომელიც სიკვდილს მოაქვს შენს მტრებს. - მერე აწითლებულმა, ფეხშიშველმა გოგონამ მაიორს ესროლა და თვალის ქვეშ მოხვდა. მან საკმაოდ გამოსცა კბილები. -ხომ ხედავ, უარესს არ ვუსვრი!
  გერდამ ააფეთქა, დაასრულა კომსომოლის წევრი და რუსული ჯარების კაპიტანი, ძუკნამ კბილები გამოაჩინა:
  - კი, ისვრი, მაგრამ მე ვნახე! როგორც ჯაჭვის ხერხი!
  შარლოტამ შიშველი თითებით შუშის ნატეხი ესროლა. მან კისერში დაარტყა რუსეთის არმიის ლეიტენანტს და ჭიკჭიკებდა:
  - და აი, მინას ვეთამაშები!
  გერდამ თოვლში გაირბინა და ფეხშიშველი, მოხდენილი კვალი დატოვა. იგი მივარდა დახრილი. შემდეგ ვეფხვის გოგონა გადაბრუნდა და სალტო გააკეთა. დატრიალდა და თავი საბჭოთა ჯარისკაცის ნიკაპისკენ გადაიწია. მან სისხლი გადმოაფურთხა. გერდამ შიშველი ფეხებით ყელზე მოხვია და რუსი დაახრჩო.
  წითურმა ეშმაკმა შარლოტამ პიონერი დაახრჩო. ასე საზიზღარი და ბოროტი გოგოები აღმოჩნდნენ.
  მაგდამ რუსი ჯარისკაცებიც დახოცა, მაგრამ ბავშვებს ზიანი არ მიაყენა. არა, ის არასოდეს აწევს ხელს ბავშვს. და საერთოდ, სისხლის ღვრა სიამოვნებას არ ანიჭებდა. მაგრამ მაინც, ის არის ვეფხვი SS ბატალიონიდან და უნდა შეასრულოს ბრძანებები.
  ასე რომ, ქრისტინამ ხანჯალი ესროლა ბიჭს, რომელიც დაახლოებით თორმეტი წლის იყო. მართლა სასტიკია. არა, უფროსებმა არ უნდა დახოცონ ბავშვები!
  მაგდამ გადაიჯვარედინა და ჩასჩურჩულა:
  - უფალო მაპატიე! შენ მეზიზღები, მაგრამ ომი ომია!
  და ქერამ ესროლა რუს სნაიპერს, რომელიც დაეცა ცხვირის ხიდზე ზუსტი დარტყმით. ვაი, ცნობილი ოთხეული გამოჩნდა. გოგოებმა ჯერ ბრიტანელები და ნაწილობრივ ამერიკელები მოკლეს, ახლა კი აიღეს
  რუსები. ასეთია მეორე მსოფლიო ომის ხმაურიანი ღიმილი. ღიმილი, რომელიც აჩვენებს ყველაზე რეალურ და მკვეთრ კბილებს!
  ქრისტინამ შიშველი ფეხი შეშას, ჯერ კიდევ სიცივეს მიჰკრა და შენიშნა:
  - ამაზრზენია? რა გინდათ წითურ ჯადოქრებს!
  . თავი No14.
  გერმანელებმა თანდათან გაყინეს საქმიანობა. ავიაციის ჩათვლით - და იძულებით ამინდის პირობების გაუარესების გამო. შეტევის წინა დღეს დასახული ამოცანების სრულად შესრულება შეუძლებელი იყო. მართალია, კავკასია პრაქტიკულად დატყვევებულია. ბაქოს ნავთობის საბადო კონტროლს ექვემდებარება. სსრკ-მ დაკარგა ნავთობის უდიდესი წყარო. მართალია, თავად გერმანელებს ჯერ კიდევ უწევთ დროის დახარჯვა ჭაბურღილების აღდგენისთვის. ასევე აიღეს კარელია, არხანგელსკი და ჩრდილოეთ სანაპიროს ნაწილი. ლენინგრადი მთლიანად მოწყვეტილია კომუნიკაციას დანარჩენ რუსეთთან. რამდენიმე სხვა ტერიტორია დაკავებულია ცენტრში. თურქმენეთის ნახევარიც ოკუპირებულია. იაპონიამ დაიპყრო მთელი მონღოლეთი და ასევე ჩაიძირა ცენტრალურ აზიაში და ნაწილობრივ შექმნა ხიდები ამურის მიღმა, უსურის რეგიონში. მართალია, სამურაიმ გარკვეულწილად ნაკლებად მიაღწია წარმატებას. ვლადივოსტოკი მთლიანად გადაკეტილია და ცეცხლის ქვეშაა.
  მოსკოვამდე ორასი კილომეტრია დარჩენილი. გერმანელებს ახლა შეუძლიათ ბალისტიკური რაკეტებით და დაბომბონ დედაქალაქი რეაქტიული თვითმფრინავით. მაგრამ ზამთარში და სიცივეში ვერმახტმა დაკარგა შემდგომი შეტევის განხორციელების უნარი. უფრო მეტიც, კოლონიური ჯარები: ინდიელები, აფრიკელები, არაბები ძალიან ცივები არიან. და მათ საბრძოლო ეფექტურობის უმეტესი ნაწილი დაკარგეს. ცოდვა იქნებოდა ასეთი სიტუაციით არ ისარგებლო. მიუხედავად იმისა, რომ წითელმა არმიამ დიდი ზარალი განიცადა და ასევე ძალიან დაღლილი იყო.
  მართლაც, გენერალურმა შტაბმა გადაწყვიტა, მიუხედავად მარაგებისა და კავკასიის დაკარგვის ყველა სირთულისა, ზამთარში ჩაეტარებინა რამდენიმე დიდი შეტევითი ოპერაცია. თუნდაც ზამთარში ფაშისტებმა არ გაბედონ ცხვირის ამოღება, ჩვენ მათ ჩავჭერით და დავამსხვრევთ.
  ან, ნებისმიერ შემთხვევაში, ჩვენ გაიძულებთ იბრძოლოთ უმძიმეს ამინდში.
  ვასილევსკი, გენერალური შტაბის უფროსი და თავდაცვის მინისტრის მოადგილე, სრულიად ლოგიკურად თვლიდა, რომ სსრკ ვერ შეძლებს ტექნოლოგიურ რბოლაში გაიმარჯვოს მთელი ევროპისა და აფრიკის წინააღმდეგ აზიასთან ერთად.
  ამ მხრივ, მტრის უპირატესობა, განსაკუთრებით ავიაციაში, მხოლოდ ზამთარში გაიზრდება. დიახ, რა თქმა უნდა, საბჭოთა დიზაინერებმა უკვე შეიმუშავეს და განაგრძობენ ახალი, უფრო მოწინავე ტანკების განვითარებას. კერძოდ, T-34-85 უფრო დიდი კოშკით და ძლიერი იარაღით. გზაშია IS-2 122 მილიმეტრიანი იარაღით. მაგრამ გერმანელები არ დადგებიან. გარდა ამისა, ახალი მანქანებიც კი არ არის საკმარისი იმისათვის, რომ დაამარცხონ ლომი ან რაიმე მძიმე მანქანა.
  და ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ახლა შესაძლებელი იქნება რიცხვითი უპირატესობის მიღწევა.
  ვოზნესენსკიმაც ისაუბრა. მან ასევე ისაუბრა სწრაფ შეტევაზე:
  - კავკასიის დაკარგვის შემდეგ ჩვენს არმიას საწვავის მძიმე დეფიციტი შეექმნება. უფრო ზუსტად, ჩვენ მას უკვე განვიცდით სრულად. თუმცა, ზამთარში დღის პერიოდი გაცილებით ხანმოკლეა, ხშირად ცუდი ამინდია და საწვავის მოხმარებაც შემცირდება.
  სახალხო კომისარმა ჟდანოვმა ასევე დააჩქარა დაამატა:
  - გარდა ამისა, ჩვენმა ჯარისკაცებმა და მესაზღვრეებმა ააფეთქეს კავკასიის ყველა ნავთობის ჭაბურღილი. ეს ნიშნავს, რომ კრაუტებს ჯერ არ შეუძლიათ ჩვენი ზეთის გამოყენება. მაგრამ იმის გათვალისწინებით, თუ რამდენად სწრაფად იციან სასტიკმა ფაშისტებმა ყველაფრის აშენება და აღდგენა, მაშინ გაზაფხულზე ბაქოს ნავთობი მესამე რაიხის ეკონომიკის არტერიებში ჩაედინება.
  სტალინმა შეაჯამა დისკუსია:
  - დეკემბრის ბოლოს ზამთრის პირველ დარტყმას მოვიტანთ. ერთადერთი კითხვაა სად?
  აქ სამხედროებს ერთობა აღარ ჰქონდათ. ჟუკოვმა შესთავაზა ცენტრში დარტყმა და მტრის მოსკოვიდან განდევნა. ვასილევსკიმ ჩათვალა, რომ სჯობდა ტიხვინში სუსტი წერტილი ეპოვა. ამავდროულად დაეხმარეთ ლენინგრადს, რომელიც შესაძლოა ვერ გადაურჩება ორმაგ ბლოკადას.
  როკოსოვსკიმ ისაუბრა ვორონეჟის მიმართულებით შეტევის სასარგებლოდ. იყო იდეები ნაცისტებზე თავდასხმის შესახებ ასტრახანში, ან თუნდაც არხანგელსკის მახლობლად. სტალინი ყველა კომენტარს მოისმენდა, რაღაცას წერდა და ფიქრობდა.
  მოსკოვიდან მტრის განდევნის იდეა მაცდური და მაცდური ჩანდა. თუმცა, ფაშისტები ახლა ყველაზე ძლიერები და კარგად შემორჩენილნი არიან ცენტრში.
  ვოლგის გადაკვეთით თავდასხმა არალოგიკური ჩანდა; მდინარე დიდი და ღრმა იყო და ოპერაციის პირველივე ეტაპი გაჭიანურებული იქნებოდა.
  დონსა და ვოლგას შორის შეტევა შესაძლებელია, მაგრამ ჩვენმა იქ უკვე სძლია და გერმანელებიც კარგად არიან გამაგრებულნი.
  ვასილევსკის იდეა ყველაზე ლოგიკური ჩანს. ჩრდილოეთში გერმანელები უფრო სუსტები არიან და მათ ჯარებს რატომღაც ნაკლები საბრძოლო გამოცდილება აქვთ. უფრო მეტიც, ტიხვინი ცოტა ხნის წინ იყო ოკუპირებული, რაფაზე გერმანული ჯარები იყვნენ განლაგებული. მაგრამ სავსებით შესაძლებელია, რომ კრაუტებიც ასე ფიქრობენ.
  მთელი ძალები მისცეთ ვორონეჟის მიმართულებით? ფრონტის კონფიგურაციაში ჩამოყალიბდა აივანი, რომლის მოჭრაც ძალიან რაციონალური იქნებოდა, როგორც ირიბი სათესი ეკლი.
  კიდევ რამდენიმე საინტერესო აზრია არხანგელსკის გარშემო. იმის გათვალისწინებით, რომ კრაუტებს მოუწევთ გამაგრების ტრანსპორტირება ზღვებში, რაციონალურია ამ მიმართულებით მარცვლეულის არსებობა.
  მიუხედავად იმისა, რომ რთულია საკუთარი ჯარების მიწოდება, მით უმეტეს, რომ ნაცისტების წყალქვეშა ფლოტი მთლიანად დომინირებს ზღვაზე. და ნაცისტების ახალი კრეისერები შედიან სამსახურში. როგორც ჩანს, მათ კინაღამ ააშენეს ადრე ჩაძირული საბრძოლო ხომალდი ბისმარკი. უფრო მეტიც, ახალმა გემმა იამატოს რეკორდული ზომა და შეიარაღება უნდა მოხსნას.
  თუმცა, მეორეს მხრივ, რატომ სჭირდებათ კრაუტებს საბრძოლო ხომალდები? მთელი მსოფლიოს თვალებში მტვერი გადაყარეთ? უფრო შემაშფოთებელია მონაცემები ახალი ტიპის იარაღის შესახებ, რომლებიც მუშავდება მესამე რაიხში. განსაკუთრებით რაკეტებთან და რეაქტიულ თვითმფრინავებთან დაკავშირებით და ეს სერიოზულია.
  მცირე ყოყმანის შემდეგ სტალინმა დაამტკიცა გეგმა: დეკემბრის ბოლოს ტიხვინის რაიონზე თავდასხმა განეხორციელებინა, ხოლო იანვრის დასაწყისში ვორონეჟის მახლობლად მტერი ეგრძნო.
  ზოგადად, ეს ლოგიკურად ჩანდა... ამასობაში უკვე ნახევრად მივიწყებული ოთხი გოგონა გმირობას აღმოსავლეთ ფრონტზე განაგრძობდა. გერდა და შარლოტა და კრისტინა და მაგდა ფონ სინგერი - პაუზის შემდეგ, რომელიც გამოწვეული იყო იმით, რომ ისინი თითქმის ერთდროულად დაორსულდნენ; შემდეგ მათ შეეძინათ ჯანმრთელი ბავშვები და დაბრუნდნენ ფრონტზე.
  ციოდა ამინდი და ლამაზმანები ოცდახუთ დეკემბერს ჩამოვიდნენ. თოვს და ქარი გიბერავს კულულებს. და მათ თავად აირჩიეს არა ყველაზე თბილი ადგილი - ლენინგრადის მახლობლად.
  ჩასვლისთანავე ბიკინით გამოწყობილი გოგონები თოვლში გასრიალდნენ. სინამდვილეში, ნამდვილმა არიელებმა უნდა აჩვენონ, რომ მათ არ ეშინიათ არავითარი, თუნდაც ყველაზე ძლიერი სიცივის. მათთან ერთად გაიქცა იაპონიიდან ჩამოსული ნინძა ბიჭი, რომელსაც ყველა კარას ეძახდა.
  ეს ბავშვი ცნობილი გახდა სპეცოპერაციებში მონაწილეობით. სასიამოვნო აღმოსავლური თვისებები, უცნობი მამისგან მემკვიდრეობით მიღებულ ქერა თმასთან ერთად, ბიჭი ძალიან სიმპათიური გახადა.
  გოგოებმა საპასუხოდ მზერაც კი გაახილეს, თუმცა კარასი, ალბათ, ჯერ არ არის მათთვის შესატყვისი. მაგრამ კუნთების რელიეფი მავთულივით ეშვება, ისე რომ ეს გამოცდილი ვეფხვიც კი, რომლებმაც ყველაფერი გამოსცადეს, ვერ ასწრებენ მას.
  გოგონებმა სავარჯიშო ბაზაზე მშობიარობის შემდეგ ფორმა მთლიანად დაიბრუნეს, მაგრამ ასეთ გამყინვარულ ტემპს ყველა სუპერმენი ვერ გაუძლებს.
  კრისტინამ, რომელმაც მაგდას, ფონ სინგერის მსგავსად, მოახერხა რუსებთან ბრძოლა, შენიშნა:
  - ყინვა და თოვლი მათი მთავარი მოკავშირეა. და ეს არ არის უფრო მაგარი ვიდრე ბრიტანელები!
  მაგდამ სწორად აღნიშნა:
  - ამას არ ვიტყოდი. რუსები ბევრად უფრო ძლიერები არიან და ქვედანაყოფები თითქმის არასდროს იხევენ უკან!
  შარლოტა, რომელიც სირბილის დროს სალტოს აკეთებდა, ჩაიცინა და შენიშნა:
  - მაგრამ ეს უფრო სისუსტეა, ვიდრე პლიუსი... მე საერთოდ არ მესმის ბრძანებისა და კონტროლის ისეთი მეთოდები, როგორიც არის ბარაჟის რაზმების შექმნა და უკანდახევის ქვედანაყოფების მეთაურების სიკვდილით დასჯა.
  თავად ფეხშიშველი გერდა, სირბილის დროს გადატრიალდა და გაჭიმვას აკეთებდა, დათანხმდა:
  - რა თქმა უნდა - ჯოხის ქვეშ კარგ მეომრებს ვერ მიიღებთ. - აი, ქერა გოგონა, თუმცა, იძულებული გახდა ეღიარებინა, გულჩათხრობილი. - მაგრამ რუსები კარგად იბრძვიან, თუ უკვე ორწელიწადნახევარი გაუძლეს. ჩვენ გვსურს მათი გადარჩენა!
  კრისტინამ ზიზღით ამოისუნთქა:
  - გვეუბნები?
  გერდამ გაიცინა და თქვა:
  - ჩვენ ვართ ელიტა! განსაკუთრებით მარსელი!
  ყველა დროისა და ხალხის საუკეთესო ტუზი, მიუხედავად ჰიტლერის კატეგორიული აკრძალვისა, რომელსაც სურდა დაუმარცხებლობის ეს სიმბოლო ექსკლუზიურად სწავლებაზე ფოკუსირებულიყო - ბოლოს და ბოლოს, ის გენერალ-ლეიტენანტი იყო, მიუხედავად ამისა, ფრონტზე გაიქცა.
  უფრო სწორად, ფიურერმა გულმოდგინედ ნება მისცა დაბრუნებულიყო, თუ გერმანელები სადმე თავს ცუდად გრძნობდნენ.
  ნაცისტებმა, რა თქმა უნდა, ყოველი შემთხვევისთვის გააძლიერეს თავდაცვა და მოემზადნენ ზამთრისთვის, მაგრამ მათ დიდი ეჭვი ეპარებოდათ, რომ რუსებს ექნებოდათ რესურსი ფართომასშტაბიანი შეტევითი მოქმედებებისთვის.
  თუმცა დაზვერვამ იმუშავა. ანუ, ინფორმაცია ტიხვინის გასათავისუფლებლად მოსალოდნელი შეტევის შესახებ გაჟონა. უფრო მეტიც, საბჭოთა ჯარებმა დაიწყეს ძლიერი საარტილერიო სროლა, სწორედ შობის დროს.
  მათ დაარტყეს "კატიუშა" და კიდევ რამდენიმე პირველი მაღალი სიმძლავრის სარაკეტო გამშვები "ანდრიუშა". და აფეთქებების ღრიალი ისეთი იყო, რომ ფეხშიშველმა, ნახევრად გაყინულმა გოგოებმა დაიჭირეს.
  საბედნიეროდ, მათი სმენა შესანიშნავია და თვალები ანათებს.
  გოგოებმა ერთმანეთს გადახედეს და დასკვნამდე მივიდნენ:
  - ახლა სწორად ვიბრძოლოთ!
  და ნინძა ბიჭმა კარასმა თქვა:
  - ჩემი ამოცანა იქნება ლენინგრადში შესვლა და იქ დაზვერვა. ზედმეტად ლამაზი ხარ სკაუტისთვის!
  მაგდამ წამწამები მომაბეზრებლად გადაატრიალა და უპასუხა:
  - და შენც... და თუ რუსებს შენი აქცენტი უცნაურად ეჩვენებათ?
  კარასმა ლოგიკურად შენიშნა:
  - როცა რუსულს ზედმეტად სწორად ლაპარაკობ, ეს ბევრად უფრო მძაფრად გიჩვენებს, როგორც უცხოელს. ყოველ შემთხვევაში, გავიქეცი და ფლანგზე მყოფ მოწინააღმდეგეს კარგად მოვკარი...
  გოგოები თავიანთ ტანკს მივარდნენ. ისინი ხომ სატესტო ტანკერები არიან. და ჩვენ ავირჩიეთ რაღაც ახალი ჩვენთვის. უფრო ზუსტად, თუნდაც ორი ახალი ტანკი ერთდროულად, რომელიც უნდა გამოსცადო წინა მხარეს.
  კერძოდ "ლასკი", მანქანები ეკიპაჟის ორი წევრით ძალიან დაბალი სილუეტით. ახალი თაობის ტანკების პირველივე მოდელები, სადაც გერმანელები მართლაც სერიოზულად მიუდგნენ განლაგების დატკეპნას. და რამდენიმე საინტერესო მენეჯმენტის ცოდნა. კერძოდ, ელექტრო ტრანსმისია და ძრავში დამონტაჟებული გადაცემათა კოლოფის მდებარეობა. და თავად რამდენიმე ტანკერი იწვა. ამ შემთხვევაში გადაცემათა კოლოფი და ძრავა უკან იყო მოთავსებული და გოგოები მუცელზე კომფორტულად ისხდნენ. და მათი ფეხები უკნიდან აჭერდა გადაცემათა კოლოფს და ღილაკებს, ხოლო ხელები, პირიქით, კომფორტულად მოძრაობდნენ გადართვისას. ყველაზე დახრილი სავარძელი მზადდება შეკვეთით და აკოპირებს მათი სხეულის ფორმას. ნამდვილად არ არის კოშკი - აღმოჩნდა, რომ ეს იყო თვითმავალი იარაღი და იმდენად დაბალი, რომ ლილვაკები მდებარეობს გარედან.
  რა თქმა უნდა, თოფი ვერ ტრიალებს, მაგრამ შეუძლია ოდნავ ბრუნოს. კარგად, თავად მებრძოლი სწრაფად ტრიალებს თავისი ღერძის გარშემო, რითაც ანაზღაურებს კოშკის ნაკლებობას.
  მაგდამ პარტნიორ გოგონებს აუხსნა:
  - იქ კოშკურის გარეშე ტანკები უფრო იაფი და დაბალია. აქ შეგვიძლია სიმაღლის დარეგულირება, 1,2 მეტრამდე დაწევა და 1,5-მდე აწევა... თითქმის პარტიზანებივით ვზივართ მუცელზე.
  12 ტონას იწონიდა, მანქანას გააჩნდა შესანიშნავი შუბლის ჯავშანი 82 მილიმეტრიანი დახრილობის კუთხით ზემოდან ჰორიზონტალურიდან 40 გრადუსით. ქვედა კი ძალიან პატარაა. გვერდები ნაკლებად არის დაცული 60 მილიმეტრზე, მაგრამ ისინი მაინც თავად ფარავენ ლილვაკებს. 400 ცხენის ძრავა უზრუნველყოფს შესანიშნავი მამოძრავებელ შესრულებას. გარდა ამისა, ლილვაკების მდებარეობა და საკიდი შესაძლებელს ხდის არა მხოლოდ სილუეტის შემცირებას, არამედ უზრუნველყოფს შესანიშნავი მანევრირების შესაძლებლობას თოვლის ნაკადის საშუალებით.
  რაც არ უნდა თქვას, უფრო მძიმე მენაჟეა, დაწყებული ვეფხისტყაოსნით, ბევრად უფრო მოცულობითი და მოუხერხებელია. თოვლზე კი სრულიად სიკვდილის მსგავსია.
  გერდა, რომელიც თავის დიდი ხნის პარტნიორ შარლოტასთან დასახლდა და უნებურად დისკომფორტი იგრძნო ტანკის ვიწრო, კომპაქტურ და წაგრძელებულ ყუთში. თუმცა, რა თქმა უნდა, პატივი უნდა მივაგოთ იმას, რომ მანქანამ T-4 შეიარაღებით და საუკეთესო ჯავშნით ინარჩუნებდა წონას 12 ტონას. ქერა ტერმინატორმა შენიშნა:
  - ყველაზე კომფორტული ტანკები იყო ვეფხვი და ლომი. ამ მანქანაში ჩვენ გოგოებსაც გვიჭირს შემობრუნება.
  შარლოტამ უპასუხა:
  - ოღონდ დაცვა... როგორც უახლესი "პანტერა", რომელმაც მხოლოდ ნოემბერში დაიწყო 60 მილიმეტრიანი კორპუსით ჯარში შესვლა.... მართალია შუბლი 120 მილიმეტრით ჩვენზე უკეთ იკეტება, მაგრამ შენ მაინც. უნდა დაარტყა. ჩვენნაირი კუთხით, 85 მმ-იანი ქვემეხი რიკოშეტდება მაშინაც კი, როცა ისვრის ცარიელ დიაპაზონში.
  გერდამ ფეხი ყურის უკან გადაიკაწრა, მაგრამ ამ მოძრაობამ მაინც დაადო თითი დახრილ სახურავს და შენიშნა:
  - რუსებმა გაგვაფრთხილეს, რომ შეიძლება გამოჩნდეს 122 მილიმეტრიანი ტანკები. ინტელექტს არ სძინავს!
  შარლოტამ თავდაჯერებულად თქვა, ლოყები აიფეთქა და გაბრაზებული პირი შეატრიალა:
  - ჩვენი ინტელექტი, როგორც ყოველთვის, საუკეთესოა. მხოლოდ ჩვენ ვიყავით ჩაკეტილი ვიწრო ყუთში.
  400 ცხენის ძალის ახალი ძრავა, როგორც ინსტრუქციაში იყო ნათქვამი, შეიძლება მცირე ხნით გაძლიერდეს წყალ-მეტალონის ან აზოტის ნარევით. ამ შემთხვევაში, ტანკს შეეძლო რამდენიმე წუთის განმავლობაში ჩქარობა 100 კილომეტრზე მეტი სიჩქარით.
  საბჭოთა ჯარებმა მიაღწიეს გარღვევას, მანამდე გაანადგურეს ფაშისტების ყველა თხრილი და ბუნკერი. მაგრამ ნაცისტებმა ჯარის უმეტესი ნაწილი მეორე და მესამე ხაზებზე გაიყვანეს. რის შემდეგაც ისინი საარტილერიო ცეცხლითა და ტყვიამფრქვევის რიგებით ცდილობდნენ ქვეითებს შეხვდნენ.
  წინ, რა თქმა უნდა, ტანკები მოძრაობდნენ. ვინაიდან უფრო მძლავრი T-34-85 ჯერ კიდევ არ იყო შესული მასობრივ წარმოებაში, უფრო მცირე და მობილური T-34-76 თავს დაესხნენ. ისინი, დანაკარგების მიუხედავად, აძვრნენ თხრილის ხაზზე და ისარგებლეს თოვლში მართვის შესანიშნავი შესრულებით.
  და აი, გერმანული მანქანები ცდილობენ პასუხის გაცემას. T-4 უკვე შეწყვეტილია, მაგრამ რამდენიმე მათგანი ჯერ კიდევ ექსპლუატაციაშია. უცნაურად საკმარისია, ისინი უკეთესად მოძრაობენ თოვლში, ვიდრე ახალი მონსტრები. უფრო მეტიც, თქვენ კვლავ უნდა დაიწყოთ ის, რომ გაასუფთავოთ თოვლი, რომელიც დაგროვდა ლილვაკებს შორის. სასაცილოა კიდეც, როგორ ადუღებენ კრაუტები ქვაბებში წყალს და მერე ასხამენ ტრასებზე ისე, რომ ეს საზიზღარი ქერქი ამოვარდეს.
  საუკეთესო გერმანული ტანკი "ლომი" კი ასეთ ლილვაკებს განიცდის. მართალია, ამ მოდიფიკაციაში ფრანგებმა უკვე გაითვალისწინეს ეს და თავად მათ მანქანას შეუძლია აჯობოს ოცდათოთხმეტი... მაგრამ ეს მხოლოდ პირობითად რომ ვთქვათ ასე მარტივად.
  მაგრამ რამდენიმე გერმანული ტანკი გადავიდა... მაგრამ დანარჩენი, როგორ ვთქვა... ზევით! მართალია, "ლომიდან" მკაცრი ტანკერები ცდილობენ დაარტყონ T-34-76 შორ მანძილზე. უნდა აღინიშნოს, რომ საბჭოთა დიზაინის ჩამოსხმული კოშკის ჯავშნის მყიფეობის გათვალისწინებით, სამწუხაროდ, არსებობს დარტყმის შანსი.
  შენადნობი ელემენტების დეფიციტი იმდენად მწვავეა, რომ 50 მმ კრაუტის იარაღიც კი საშიშია. თუმცა, მცირე ზომის 37 მმ-იანი ქვემეხის დარტყმები ასევე იწვევს კოლაფსს და ჯავშანტექნიკის ცვენას, ან ბზარებს კორპუსსა და კოშკში.
  "ოცდათოთხმეტი" შედარებით დაუცველობამ განაპირობა ის, რომ "პანტერების" უფრო ძლიერი იარაღით აღჭურვის იდეა გადაიდო უკეთეს დრომდე. ან, უფრო ზუსტად, ყველაზე ცუდი - თუ IP-ები სერიაში გადადიან. მაგრამ ჯერჯერობით IS-1 არ გახდა მასობრივი სერია. მაგრამ ინფორმაცია IS-2-ის შესახებ უკვე გაჟონა. მას შემდეგ, რაც ბევრმა გენერალმა უკვე გააცნობიერა, რომ სსრკ თითქმის განწირული იყო და არ თვლიდა სამარცხვინო ფულის გამო სამშობლოს ღალატს. ასე რომ, ჯაშუშების რაოდენობა, მათ შორის გენერალურ შტაბში, საგრძნობლად გაიზარდა.
  აქ არის "ლომის" მძიმე მოდიფიკაცია 128 მმ-იანი ქვემეხით. გრძელი თათით ცდილობს ოცდათოთხმეტის მიღწევას... ოღონდ შეეცადე დაარტყა.
  თუმცა საბჭოთა ტანკერებმა გადაწყვიტეს ფრიცზე თავს დაესხნენ თავს. თუნდაც ვერმახტის თოფების სროლის სიჩქარის გათვალისწინებით, ეს თვითმკვლელობაა.
  ასე რომ, "ლომმა" მოახერხა კოშკის გაძვრა და ოთხი მეგობარი მტრედებივით გაფრინდა შემდეგ სამყაროში... მაგრამ სხვა ტანკები კიდევ უფრო ძლიერად უბიძგებენ... ახლა ხელოსნები მზად არიან როგორმე გააძლიერონ დიზელის ძრავები, რათა მათ შეუძლია ავზის დაჩქარება თუნდაც მცირე ხნით, მაგრამ ყოველგვარი ნარევების გარეშე 70 კილომეტრამდე. დაე, ძრავა დაიშალოს ამის შემდეგ. მაგრამ შემდეგ თავდასხმაში მოდიან სასოწარკვეთილი ბიჭები, რომლებისთვისაც დაბრუნება არ არის გათვალისწინებული. აბა, რა მერე? თუ სხვაგვარად ცხოვრება არ შეგიძლია, მაშინ დაივიწყე გადარჩენა.
  ახლა კი, თოვლიანი სამყაროს დემონივით, საბჭოთა ტანკი, რომელმაც თავისთვის ყველაზე ძვირადღირებული მსხვერპლი აირჩია, მძიმე და მომაკვდინებელ "ლომს" აჭრის. გერმანულმა მანქანამ ახლახან დაიწყო ფარდულიდან გასვლა.
  დარტყმა ძლიერია, საბჭოთა მანქანის ლულა იხრება. ლომი საკმაოდ დაბლაა და ორივე მანქანის ძარა გაბრტყელებულია. შემდეგ კი წინ მდებარე გერმანული ძრავა ფეთქდება. და ცეცხლი იწყება და ნაცისტები გარბიან ქვედა ლუქით.
  ყველა, რა თქმა უნდა, საბჭოთა ტანკებმა ვერ შეძლეს გარღვევის დიაპაზონში. ფრიცის თოფები მუშაობს და ფქვავს. მაგრამ ვინც წარმატებას მიაღწევს, ძლიერად დაარტყამს!
  გერდა და შარლოტა ცოტათი უსწრებდნენ მეგობრებს და აღმოჩნდნენ დიაპაზონში, როცა საბჭოთა მანქანები უკვე ჩანდა. კარგი, შეგიძლია სროლა, მაგრამ ჯობია მიუახლოვდე. ხუთი კილომეტრიდან ოცდათოთხმეტის მყიფე ჯავშანტექნიკაც კი ძნელია აიღო.
  ცეცხლოვანმა შარლოტამ ფილოსოფიურად შენიშნა:
  - ყოველთვის ასეა. შორიდან ვერ დაარტყამ!
  გერდამ გააპროტესტა:
  - თუ საკმარისად ფრთხილად იქნები, შეგიძლია!
  მაგრამ ამ დრომდე სიტუაცია არ გვაიძულებს შორ მანძილზე გაგვეხსნა ცეცხლი. და ძნელად ვინმე შეამჩნევს მათ თეთრად შეღებილ ავზს. და მანქანა ისე კარგად დადის. შასის ბრალი არავის შეუძლია.
  და მგზავრობა გლუვია. საბჭოთა მანქანებიც საკმაოდ კარგია და უკვე გაარღვიეს გერმანიის თავდაცვის პირველი ხაზი და არღვევენ მეორეს. და ცუდი ამინდი იყო, ქარბუქი დაიწყო და ვერმახტის მრავალი თვითმფრინავი ჩამოვარდა.
  წითელი ავიაციის რიცხობრივი სისუსტის და საწვავის მწვავე დეფიციტის გათვალისწინებით, ამინდი უკეთესი ვერ იქნება.
  დაე, კრაუტები დაიმალონ. ზოგიერთმა მათგანმა თეთრი ნაწიბურების ქნევაც კი დაიწყო. ჰიტლერი იქნება კაპიტალური...
  გერდამ ორი კილომეტრიდან ისროლა. პრინციპში, ეს მარცხი ჯერ კიდევ არ არის გარკვეული, მაგრამ იმის დანახვა, თუ რამდენი გერმანელის დახშობა მოახერხეს რუსებმა, მაშინ რას უნდა ველოდოთ. უფრო მეტიც, ოცდათოთხმეტი კიდევ უფრო ნაკლებად გამძლეა, ვიდრე ომის დასაწყისში და მათ ჯერ არ ჰქონდათ დრო ახალი საბადოების შესაქმნელად. Ისე...
  ქერა ტერმინატორი ძალიან შეშფოთდა, როცა თოფის ჩახმახს დაარტყა. მან უკვე დაკარგა საბრძოლო სროლის ჩვევა - გარდა მურმანსკზე თავდასხმისა, თუმცა მან განაგრძო ვარჯიში სროლის მოედნებზე და სავარჯიშო მოედნებზე ორსულობის დროს, ისევე როგორც მისი მეფობის პირველ თვეებში. მაგრამ, როგორც ჩანს, ბიკინითა და ფეხშიშველი ბრძოლა უფრო ადვილია, მანქანასთან ერთად ხდები... ჭურვი მოხვდა და დაამახინჯა კოშკი... არა, ცეცხლი არ გაუჩნდა, მაგრამ ჩემი მეგობარი მაინც იძულებული გახდა გაჩერებულიყო. ახლა კი კიდევ ერთი მსხვერპლი...
  შარლოტა ჩურჩულებს:
  - ვინც შეჩვეულია გამარჯვებისთვის ბრძოლას. ჩვენთან ერთად წავა საფლავზე... - გაისროლა გერდამ და წითურმა მეომარმა შეუსწორა. - უფრო სწორად, მტრებს საფლავში ყველა ერთად მივიყვანთ.
  ფიფქიამ ტერმინატორი გაბრაზებულმა გააწყვეტინა:
  - დიახ, არა შთაგონება, სიმღერამ არ შეგაწუხოთ!
  შარლოტა ევედრებოდა:
  - თავად იმღერე! შენ ისეთი უნარი ხარ!
  და გერდამ, ცეცხლის წინამძღოლი, დაიწყო სიმღერა;
  სამშობლო და ჯარი ორი საყრდენია,
  რომელზეც პლანეტა ეყრდნობა!
  ჩვენი ქვეყანა დაგიცავს ჩვენი მკერდით,
  შენი ჯარი თბება მთელი ხალხით!
  
  ღრუბლები მაგარია, სინათლე კი ცხელი,
  ტყვიამფრქვევმა ჯარისკაცს მხარზე მოუსვა!
  ჩვენ სამუდამოდ შენთან ვართ, ჩვენო სამშობლო,
  მოწინააღმდეგისთვის საფლავი გავთხაროთ!
  
  დიახ, ზოგჯერ ბედის სახე სასტიკია,
  ტყვია ცდილობს ჩვენს გულში გახვრეტას!
  მან ცოტათი უკან დაიხია და მებრძოლი გარდაიცვალა,
  უფალო გააღე კარი გმირს!
  
  უძირო ცაში ჩვენ გვაქვს მშვიდობა,
  სამოთხე, ნეტარი მეომარი არ ბრწყინავს!
  მშვიდობას ვატარებ ჩემს სამშობლოში,
  ჩვენი შვილები გამარჯვების ნაყოფს დააგემოვნებენ!
  სანამ გერდა მღეროდა, მან კიდევ ცხრა ტანკი დაამარცხა, რამაც საგრძნობლად გააუმჯობესა მისი ქულა.
  შემდეგ შარლოტამ სიმღერა დაიწყო:
  მიმზიდველი ვარსკვლავური სიმაღლეები,
  უსასრულო დისტანციებზე მიგიყვანენ!
  და ჩვენი აზროვნების სამყაროს ხალხი,
  ოცნებობ მფრინავ იკარუსზე!
  
  ჩემი მზერა ცაზეა მიპყრობილი,
  სფეროს შეხება უჭირს..
  არქიმედეს პირველი ხრახნებიდან -
  მათი დაგეგმვა გრძელი და დამღლელი იყო!
  აქ გოგონამ წინააღმდეგობა ვერ გაუძლო და დაიწყო დამიზნება და სროლა... საბჭოთა სატანკო ეკიპაჟებმა სროლებს ყურადღება არ მიაქციეს, თუმცა მაგდას თვითმავალი იარაღიც შეუერთდა. მიუხედავად ამისა, ქარბუქში ნამდვილად ვერ ხედავ სად, რას და როგორ ურტყამს. გარდა ამისა, ორივე ტანკი ჩაიძირა და თითქმის არ განსხვავდებოდა თოვლისგან. და ახალი იარაღი უფრო უხილავი იყო და ბოლოს იყო მაყუჩები შუქის გამოსასვლელით. ეს არის ყველაზე მზაკვრული მანქანა, რომელიც ფრიცს ჰქონდა.
  ჯვარცმული კობრი, რომელიც ამ დროს გვერდით იყო ჩამოკიდებული, აღელვებული მღეროდა:
  - თუ ქალები ჩხუბობენ, ჯობია, ჩხუბი არ შეხვიდეთ!
  ჩანდა, რამდენი ზიანის მიყენება შეიძლება მოჰყვეს მხოლოდ თორმეტ ტონიან ორ მანქანას? თუმცა, ამ შემთხვევაში, პერსონალი წყვეტს ყველაფერს. გოგონებს პრაქტიკულად არასოდეს აცდენდნენ, თუმცა ყველა დარტყმა არ იყო ფატალური. ოცდათოთხმეტის სამი ან ოთხი დახრილი ჯავშანი აძლევდა რიკოშეტს, დაახლოებით ათეულმა დარტყმამ გამოიწვია მანქანების სხვადასხვა ხარისხის დაზიანება, მაგრამ ისეთი, რომლის დაფიქსირებაც ადვილად შეიძლებოდა მინდორში. მაგრამ ორმოცდაათამდე საბჭოთა უხარისხო ჯავშანტექნიკა სერიოზულად დაზიანდა.
  მაგალითად, მეთაურის ოცდათოთხმეტი ღებინება დაიწყო, როდესაც საბრძოლო მასალა აფეთქდა. კოშკი შორს გადააგდეს და ლულა საჭევით შეტრიალდა. ხალხიც დაიღუპა.
  საბჭოთა სატანკო ეკიპაჟები დაგვიანებით მიხვდნენ, რომ მათ სტკივდნენ და კონტრშეტევას ცდილობდნენ.
  ვეფხვის გოგოები ძალიან ვიწროები არიან, მაგრამ საბრძოლო მასალის დატვირთვა 82 გასროლით საკმაოდ შედარებულია პანტერასთან. მიუხედავად იმისა, რომ საბრძოლო მასალა ცხვირზე ეყრდნობა და გოგოები მათ იდაყვებს აჭერენ. მაგრამ ჯერ კიდევ არის რაღაც სროლა და მიახლოებისას უფრო ადვილია რუსების დარტყმა.
  გერდა ძალიან სწრაფად გადაკვეთს თავს და, სხვა ტანკს უგზავნის ჯართს, ჩურჩულებს:
  -ღმერთო მაპატიე! ეს მამაცი ბიჭები არიან, მაგრამ მათი ერთ-ერთი მეთაური სრულიად გიჟია!
  შარლოტამ შენიშნა და ისტერიულად ჩურჩულებდა:
  - ჩვენთან რომ შემოვიდნენ, მაშინ დასასრულია!
  მართლაც, ოცდათოთხმეტი ესროლა მოძრაობაში, კვამლში იყო გახვეული, შოკისგან აკანკალებული. რა თქმა უნდა, მათი დარტყმები იშვიათია, კადრები არაზუსტია, მაგრამ ტანკი გუგუნებს.
  შუბლი ჯერ კიდევ შესანიშნავად არის დაცული და ჯავშანი, რაც არ უნდა ითქვას, არის მაღალი ხარისხის, ცემენტირებული. ეს ნიშნავს, რომ გაზრდილი სიხისტის ზედაპირი იძლევა შესანიშნავ რიკოშეტს, ისევე როგორც კურდღლის ხტუნვა.
  მაგრამ შიგნით მაინც საშინელებაა, ბარაბანში ასვლას და მძიმე ხელკეტებს ჰგავს.
  მართალია, სალონი ძალიან გაცხელდა დარტყმებისგან, მაგრამ როცა ბიკინში ხარ, თოვლის ბურღვებში ჩაძირვის შემდეგაც კი სასიამოვნოა. მაგრამ ყველაზე უსიამოვნო ის არის, რომ საბჭოთა ჭურვი მოხვდა როლიკერის მარჯვენა წინსაფარს. ეს არის მანქანის მამოძრავებელი მუშაობისთვის, როგორც თვალის ქვეშ მყოფი ღერო. თუმცა, თუ გავითვალისწინებთ, რომ ლილვაკები არ არის სტაბილიზირებული, არამედ ცალკე ურიკა, მაშინ ტანკს მაინც შეუძლია გადაადგილება. შემობრუნდი და თავი დაანებე. ეს ადრეც უნდა გაკეთებულიყო. ასე რომ, მკაცრი დაცვა უფრო სუსტია. და დახრილობის კუთხე უფრო მცირეა. თუ მოხვდა, შეიძლება გატეხოს. რუსების იარაღი არც ისე სუსტია.
  გერდამ ჩასჩურჩულა და კვლავ გაათავისუფლა ქვესკნელის საჩუქარი ნახევრად ავტომატური იარაღიდან:
  - მაგრამ პასარანი!
  თუმცა ეს სიტყვა, უფრო სწორად ესპანელი კომუნისტების დევიზი, სრულიად შეუფერებლად გამოიყურება გერმანელი ვეფხვის მეომრებისთვის. ბოლოს და ბოლოს, ნაცისტები ფრანკოს მხარეს იბრძოდნენ. მიუხედავად იმისა, რომ ზოგჯერ ჯარისკაცები ნებით იღებენ სხვა ადამიანების ტექნიკას.
  სროლისას შარლოტამ ლასკას თვითმავალი თოფი ოდნავ მოატრიალა და ჭურვის მიერ მარჯვენა როლიკერის განადგურებამ მათ ამ მხრივ პრობლემა შეუქმნა.
  საბჭოთა ტანკები არ ჩქარობდნენ თოვლის ნაკადულებს ისე სწრაფად, როგორც გზატკეცილზე, მაგრამ მათი სწრაფი ნახტომები ხელს უშლიდა მათ მიზანს და იყო სწრაფი.
  აქ ჭურვები ისროლება ცარიელ დიაპაზონში.
  გერდა კი უზომოდ ოფლიანდება, მაქსიმალური სისწრაფით ისვრის. დახრილი ჯავშანი
  შუბლში რიკოშეტს აწვება, მაგრამ თუ გვერდებზე წვეტიანი ურტყამ...
  შარლოტამ დაიყვირა:
  - და ჯოჯოხეთის სიღრმეშიც რომ მოვხვდე, აკვანში აღარ დავბრუნდები!
  გოგოებო, მე ბოლომდე ვისროლე, მაგრამ ჭურვები გვერდებიდან მივარდება და იჭრება, ლილვაკები ამტვრევს. ჯავშანი იბზარება და მანქანას ცეცხლი ეკიდება.
  გერდა იღებს გადაწყვეტილებას:
  -მანქანებს ვაფეთქებთ და მივდივართ!
  შარლოტა წუხილით იძახის:
  -გინდა რკინა გადააგდო?
  გერდა მტკიცედ ამბობს:
  - მეტალზე უფრო მნიშვნელოვანი რამ არის, მაგალითად ჩარჩოები!
  შარლოტამ პატარა კინოკამერა ამოიღო და ყვირის:
  - მაგრამ ჩვენი ექსპლოიტეტები სამუდამოდ ჩაიწერება!
  გერდამ შიშველი თითებით მოატრიალა ბერკეტი, რომელმაც ასაფეთქებელი ნივთიერებები გამოიყენა, რომელსაც შეუძლია ექსპერიმენტული ტანკის აფეთქება. ვეფხვის გოგონას ძალიან ნანობდა ხელოვნების ასეთი ნაწარმოების განადგურება, მაგრამ სად შეიძლება წასულიყო, თუ სხვაგვარად საბჭოთა ჯარისკაცები, რომლებსაც არ უნდა უარი თქვან გამბედაობაზე, დაიპყრო უნიკალური ტექნოლოგიები.
  ასე რომ, მათ ააფეთქეს ლასკა და თოვლში ჩაყვინთეს თავიანთი უნიკალური სიცოცხლის გადასარჩენად.
  მაგდა ფონ სინგერმა და ქრისტინამ ასევე არ სურდათ უკან დახევა და მათი მანქანა ჭურვის ზუსტი დარტყმის შედეგად დაიშალა. ეს არის ბედი - ნებისმიერი ომის დაუნდობელი პალასი. როცა უკან უნდა დაიხიო, გულს ტოვებ. მაგრამ გოგონები ოსტატურად იბრძოდნენ და შეძლეს თითქმის მთელი საბრძოლო მასალის გამოყენება. მაგრამ ახლა მათ უნდა დაემარხათ, როგორც გველები თოვლში და იქ ცდილობდნენ თავი დაეღწიათ საბჭოთა კავშირის დაუცველ თოფებს.
  როცა ოფლიანი ხარ და ბიკინი ხარ, თოვლის სიღრმეში ასვლა არ არის ყველაზე სასიამოვნო იდეა. მაგრამ რამდენად ხშირად აკეთებ ჩვენს სამყაროში იმას, რაც გსიამოვნებს? ნებისმიერ შემთხვევაში, მაგალითად, შუქმა სერიოზულად მოახერხა ღმრთიური ფეხების ძირების გამღერება, რომელიც ბოლომდე ისროდა. მაგრამ ამან გოგონა კიდევ უფრო გააბრაზა და დაიყვირა:
  - ღირსება და სიმამაცე წონით არ იყიდება!
  მაგდამ, რომელიც ასევე დამწვარი იყო და მისი გარუჯული კანიც კი ბუშტუკებით იყო დაფარული, წამოიძახა:
  - ცეცხლი სითბოა და არა ცეცხლი!
  საბჭოთა ტანკებმა კი ამოცანა გააადვილეს. გააფთრებულებმა ყოველგვარი მოწყალების გარეშე ესროდნენ მიტოვებულ "ვესელებს", ათეულობით ჭურვი ჩაყარეს გატეხილ ლითონში. ამავდროულად, ზოგიერთი ტანკერი ლუქებიდან გადმოხრილიყო და ჩანჩქერის კასკადის მსგავსად, თავად გერმანულ მანქანებს და მათ, ვინც უხამსობას მართავდა.
  მაგდამ დაიბნა, როცა შენიშნა:
  - ისინი, ბოლშევიკები, რა თქმა უნდა, მამაცები არიან, მაგრამ უკიდურესად უკულტუროები!
  ქრისტინამ, პირში ჩავარდნილი თოვლი გამოაფურთხა, მოულოდნელად გამოიჩინა მკაცრი სამართლიანობა:
  - როგორ ფიქრობთ, ჩვენი მეომრები უკეთესები არიან?
  მაგდამ ხუმრობით შენიშნა:
  - რა თქმა უნდა, უკეთესია, როცა გავიმარჯვებთ. კავკასია უკვე ჩვენია, მერე მოსკოვი სულ რამდენიმე ასეული კილომეტრია... - და თაფლისფერმა ქერამ სასტიკად გაუშიშვლა გრძელი ღორები. - ანუ ღალატის გამოსვლები გინდა ატარო?
  ქრისტინამ, რომელმაც უკვე საკმარისად დაინახა ყველაფერი, მხოლოდ ფეხით ასწია თოვლის მტვრის შადრევანი და ჩაიცინა და აღნიშნა:
  - ხანდახან სიჩუმე ყველაზე საშინელი ღალატია.
  ღამემ, ქარბუქმა და თოვლმა ოთხ გოგონას გადარჩენის კარგი შანსი მისცა.
  . თავი No15.
  მეტიც, მოწინააღმდეგეებს აზრადაც არ მოსვლიათ თოვლის სავარცხელი და თოვლში ფეხშიშველი ეშმაკების ძებნა. ასე რომ, თოვლში დამარხული მეომრები უკან ისხდნენ და საბჭოთა ტანკები გადავიდნენ და მიაღწიეს გარღვევას. მიუხედავად იმისა, რომ ასზე მეტი მანქანა დარჩა გატეხილი, დამახინჯებული,
  რის შედეგადაც ვეფხვის გოგონების მოქმედება.
  ზოგადად, საბჭოთა ჯარებმა მიაღწიეს გარკვეულ წარმატებებს პირველ დღეებში და მოახერხეს მნიშვნელოვნად შეაღწიონ მტრის ფორმირებებს.
  ფრიცებმა უკან დაიხიეს თვით ტიხვინში და ცდილობდნენ ფეხის მოკიდებას ქალაქში. ბუნებრივია, სახლები და საცხოვრებელი ფართები თავისთავად საკმაოდ სერიოზული დაცვაა მოწინავე საბჭოთა ჯარებისგან.
  მამაცმა ოთხმა ვეფხვმა გოგონამ მოახერხა ტიხვინში უკან დახევა. მაგრამ მათ უნდა აეღოთ ავტომატები ქალაქის დასაცავად. მაგრამ ტანკერებისთვის ეს არ არის ყველაზე სასიამოვნო გატარება.
  შარლოტამ, რომელიც წინ უძღოდა ქვეითებს, გაგზავნა მეორე წითელი ჯარისკაცი შემდეგ სამყაროში, გამოხატა:
  - კარგი, ურჩხულები ხომ არ ვართ... და განძის მოპოვებაც გვინდა!
  ტიხვინს სერიოზული ზიანი მიადგა მაშინაც კი, როცა ქალაქი გერმანელებმა აიღეს.
  ახლა კრაუტებმა აიღეს ბარიკადები და იმედოვნებდნენ, რომ ააშენებდნენ შეუვალი თავდაცვის ხაზს.
  გერდამ ცეცხლი ერთჯერადი გასროლით გახსნა - ვაზნებს უნდა ეზრუნა. საბჭოთა ჯარებმა დაკარგეს ძალიან ბევრი ტანკი და ამიტომ ქვეითი ჯარი შეტევაზე გადავიდა.
  რა თქმა უნდა, არ იყო საკმარისი საბჭოთა მოდელების ჯავშანტექნიკა. ამიტომ ჯარისკაცები სასაკლაოზე გაგზავნეს. და მათ დახვდათ ტყვიამფრქვევები და ტყვიამფრქვევები. ოთხმა კარგად ესროლა და ჭკვიანურად მიიმალა ბარიკადებში.
  გერდამ კიდევ ერთი საბჭოთა ჯარისკაცი დააწვინა, მღეროდა:
  - ჩვენ უნდა მოვახერხოთ ომის ბედი - თორემ ცხოვრებას აზრი არ გვექნება!
  ბრძოლა მთელ ქალაქში მძვინვარებდა. და ბომბები უკვე ცვიოდა ზემოდან, მითუმეტეს, რომ ამინდი შესამჩნევად გაუმჯობესდა და კრაუტებმა თავი დაიწყეს.
  გერდამ გაბრაზებულმა ესროლა ხანჯალი თავისი მოხდენილი შიშველი თითებით და დაიყვირა:
  - ჩვენი ბრძოლა გამარჯვებული იქნება, თორემ არ შეიძლება!
  შარლოტამ, ისევე უპასუხა, დაამატა:
  - გამარჯვება მხოლოდ ერთია, მაგრამ დიდი!
  გერდამ რამდენიმე მებრძოლი მოკლე აფეთქებით გაწყვიტა და დაამატა:
  - მაგრამ დამარცხება არასოდეს არის პატარა!
  საბჭოთა თვითმავალი თოფები ტიხვინზე გასროლილი, საველე და ალყის არტილერია ცოტა მოგვიანებით მოვიდა. ფრიცებმა გააძლიერეს თავდაცვა და საჰაერო წნევა. საბჭოთა ჯარებმა ახალი თვითმფრინავები შეკრიბეს.
  ლეგენდარული მარსელის გამოჩენამ მკვეთრად შეცვალა ძალთა ბალანსი.
  დიდმა ტუზმა აფრინდა ME-309, ძალიან ძლიერი იარაღი. და მან სიტყვასიტყვით წაიღო ყველა თავის გზაზე. საბჭოთა არმიამ კი სპეციალურად გააფრთხილა, რომ ჰაერში ასეთი მონსტრი გამოჩნდა.
  თავად მარსელი არანაირად არ თვლიდა თავს ბოროტად, მით უმეტეს სასტიკ ადამიანად. მას სჯეროდა, რომ წითელ არმიასთან ბრძოლით იგი მხოლოდ ასრულებდა თავის წმინდა მოვალეობას სამშობლოს წინაშე. უფრო მეტიც, ბევრი ფაქტი ნაცისტების სისასტიკეზე მისთვის ცნობილი არ იყო. და ძალიან ბევრი მიაწერეს ომს.
  მაგრამ აქ არის პირველი სუპერ ტრასის ბრძოლა მისი დაბრუნების შემდეგ. საბჭოთა ბომბდამშენები, თავდასხმის თვითმფრინავები და გამანადგურებლები დაფრინავენ. მათ აშკარად სურთ სასტიკი ბრძოლა ვერმახტის სახმელეთო ქვედანაყოფებთან. მაგრამ მარსელი ხედავს ამ ყველაფერს და ხუთი-ექვსი კილომეტრის მანძილიდან ხსნის ცეცხლს და ცხვირწინ უსტვენს კიდეც.
  საბჭოთა მანქანებს და მამაცი ტუზებს ჯერ არ ენახათ მტერი, როცა მათმა თვითმფრინავებმა აფეთქება დაიწყეს და ფრთების მსხვრევა დაიწყეს. მარსელმა ესროლა უმიზნოდ, მაგრამ ინტუიციურად. თითქოს წინასწარ იცოდა, სად გაფრინდებოდა თითოეული პილოტი და მართავდა თავის ფრთოსან ურჩხულს. ასე რომ, აღმოჩნდა, რომ ახალგაზრდა მამაკაცი ჩვილის სახეს აშორებდა ფრთიან არმადაებს.
  ახალი წელი, თუმცა ყინვაგამძლე, ცხელი გამოდგა. საბჭოთა ჯარები სასოწარკვეთილი და დაჟინებით ცდილობდნენ ტიხვინის აღებას. ფრიცები ჯიუტად იცავდნენ თავს და ცდილობდნენ დარჩენას ქალაქში, სადაც არტერია კვებავდა გაუვალ ლენინგრადს. გარდა ამისა, საუბარი იყო გერმანული ჯარების პრესტიჟზე, რომლებსაც უჭირდათ და სამარცხვინოდ დათმობდნენ დიდ ქალაქებს.
  როგორც იღბლიანი იქნებოდა, ამინდი გაუმჯობესდა და მტრის მრავალრიცხოვანმა ბომბდამშენმა, განსაკუთრებით მასიური Yu-288-მა, დაარტყა საბჭოთა ჯარების პოზიციები და დაბომბა კომუნიკაციები.
  საბჭოთა თვითმფრინავები იაკ-9 და ლაგ-5 მტერს შეიარაღებითა და სისწრაფით მნიშვნელოვნად ჩამორჩებოდნენ. კერძოდ, ME-309, როგორც დრაკონი, ჩამოაგდო სუსტი საბჭოთა მანქანები. გარდა ამისა, გერმანელებმა შეიმუშავეს ორმაგი მონობის ტაქტიკა, რამაც შესაძლებელი გახადა მათი რიცხობრივი უპირატესობის ეფექტურად გამოყენება და შეამცირა უახლესი Focke და ME გამძლე, მძიმედ შეიარაღებული, მაგრამ მძიმე გერმანული მანქანების მანევრირების პრობლემები. გარდა ამისა, ME-262 თვითმფრინავებმა დაიწყეს გამოჩენა ფრონტებზე, თუმცა ეს მანქანა ჯერ კიდევ არ არის ტექნიკურად სრულად საიმედო, ასევე HE-162-ის მსუბუქი, უფრო მანევრირებადი და იაფი მოდიფიკაცია. ეს უკანასკნელი მანქანა უფრო ადვილი წარმოებისთვის და ტექნიკურად უფრო საიმედო იყო, ვიდრე თვითმფრინავი Messerschmitts. მაგრამ მისი ფუნქციონირებისთვის საჭირო იყო საკმაოდ მაღალკვალიფიციური პილოტები. რამაც გარკვეულწილად გააფუჭა ამ განვითარების ისეთი დადებითი თვისებები, როგორიცაა თვითმფრინავის დაბალი წონა - მხოლოდ 1.6 ტონა ცარიელი, დაბალი ღირებულება და წარმოების წარმოება და საუკეთესო მანევრირება მსოფლიოში.
  მაგრამ იმ გერმანელმა ტუზებმა, რომლებიც დაეუფლნენ ამ მანქანას, დიდება მისცეს მას. განსაკუთრებით წარმატებული იყო ჰაფმანი, მარსელის შემდეგ ნომერ მეორე პილოტი, რომელიც მიუწვდომელი დარჩა. 300 ჩამოგდებული მანქანის შედეგს გადააჭარბა, ჰაფმანმა მიიღო რკინის ჯვრის რაინდის ჯვრის მაღალი ჯილდო, მუხის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით. მისი ტაქტიკა, რაც შეიძლება ახლოს მიუახლოვდეს, შემდეგ დაარტყა და უკან გაფრინდეს, ყველაზე მოსახერხებელია HE-162-ზე. ასე რომ, ჰაფმანმა თავი გამოიჩინა ახლო ბრძოლის გამორჩეულ ოსტატად. მიუხედავად იმისა, რომ მარსელის 3117 თვითმფრინავის ჩამოგდება ჯერ კიდევ მიუღწეველია.
  უფრო მეტიც, 1944 წლის 2 იანვარს ეს ლეგენდარული მფრინავი გამოჩნდა ცაში და მაინც დაარწმუნა ჰიტლერი და შეახსენა, რომ გერმანული ჯარები ცუდ მდგომარეობაში იყვნენ და უფრო მძლავრი გერმანული ტექნიკა აშკარად სცემდა თოვლს. ამიტომ აუცილებელია საჰაერო მიწოდება გარშემორტყმული ტიხვინისთვის, სადაც გერმანიის ჯარები დასახლდნენ და დაბომბეს ქალაქის ყველა მისასვლელი.
  ვეფხვის გოგოები მიწაზე ისროდნენ, სუპერ ტუზი კი ცაში გოლს აძლევდა.
  პირველ დღეს მარსელმა ექვსი გაფრენა განახორციელა და ასზე მეტი საბჭოთა თვითმფრინავი ჩამოაგდო. მართალია, 4 იანვარს ამინდი მოულოდნელად გაუარესდა... ქარბუქი ატყდა და საბჭოთა ჯარები ქალაქში შეიჭრნენ.
  დიდებულმა ოთხმა ტერმინატორის გოგონამ ერთად ბრძოლა ამჯობინა - მხარდამხარ. ასე გამორჩეულად ლამაზი და მომაკვდინებელი. სიცივის გამო აიძულეს შენიღბვის ჩაცმა და თეთრებში ბრძოლა.
  დასახმარებლად ნინძა ბიჭი კარასიც მივიდა. უშიშარი ბავშვის ტერმინატორი, სიცივის არ ეშინოდა და მხოლოდ შორტებში იბრძოდა. მისი სითბოს შენარჩუნების ერთადერთი საშუალება იყო შენიღბვის კრემი, რომელმაც მისი შოკოლადისფერი კანი გაათეთრა თოვლის ქვეშ, რომელიც აგრძელებდა შემოდგომას და ფარავდა ყველა ქუჩას. მეტიც, ბრძოლაში იყენებდა ძალიან თხელი ლითონის დისკების და კატანის ხმლის სროლას. მაგრამ, რა თქმა უნდა, მან ესროლა შესანიშნავად და დატყვევებული იარაღიდან. თუმცა, გოგონებსაც არ გამოუტოვებიათ ავტომატური თოფების გამოყენება.
  ასეთი იარაღი უფრო ძლიერია ვიდრე ავტომატები და რაც მთავარია უფრო საიმედო. თუმცა, MH-44 თავდასხმის თოფები, როგორც წესი, გერმანელებს არ ანებებდნენ. მესამე ზამთრისთვის კარგად გაზეთებული გერმანული საბრძოლო მანქანა მზად იყო. კერძოდ, ქარბუქშიც კი, Focke-Wulf-მა და ME-მ, გათბობის გამოყენებით, მოახერხეს საბჭოთა ჯარებისთვის მტკივნეული, თუმცა შეზღუდული ინექციების მიყენება.
  გერდამ უნებურად ესროლა, ცდილობდა არ გაეხედა იმ მიმართულებით, სადაც საბჭოთა ჯარისკაცები ცვიოდნენ. ბევრი მებრძოლი ძალიან ახალგაზრდა იყო, ჩვიდმეტი თუ თექვსმეტი წლის. ქვეითი ჯარისკაცები მეწყერებში იყო დაკომპლექტებული, რაც ყველა რესურსს აგროვებდა. მართლაც, ბევრი დაიკარგა.
  მაგრამ კრაუტებს შორის ბევრი უცხოელია. კერძოდ, შვედეთი, რომელშიც ნაცისტებმა მოიგეს ბოლო არჩევნები და ეს მარიონეტული ტერიტორია მესამე რაიხის კონტროლის ქვეშაა. შვედეთიდან უკვე მოხალისედ ჩამოვიდნენ ორი დივიზია და ოთხი ბრიგადა. თავად ქვეყანაში იმართება მიტინგები და მასობრივი მსვლელობები ომის მოთხოვნით. და ატარებენ ჰიტლერისა და ჩარლზ XII-ის პორტრეტებს.
  ასე რომ, შვედეთის პირდაპირ ომში შესვლა დროის საკითხია. ესპანეთი და პორტუგალია უკვე ომში არიან, მაგრამ ისინი ჯარებს ბევრად უფრო სამხრეთით აგზავნიან. ახლა კი ზამთარში საერთოდ ცდილობენ კავკასიონის ქედის იქით სადმე ასვლას. როგორც ჩანს, ბრაზილიის კორპუსი მზად არის ნახტომი გააკეთოს ცენტრალურ აზიაში, სადაც ბასმაჩის მოძრაობა განახლებული ენერგიით იფეთქებს.
  მაგრამ ეს ყველაფერი დეტალია; ტიხვინში ვლასოვის დივიზიებიც იბრძვიან. ეს ბიჭები გაბრაზებული ჩხუბობენ და ხვდებიან, რომ საშინელი წამება და გარდაუვალი მარყუჟი ელის მათ ტყვეობაში. რაც შეეხება გერმანელებს? თუმცა, არა შაქარი! მათაც გაუჭირდებათ, ციმბირში ბევრი დაიღუპება, მაგრამ მაინც არ ჩამოახრჩობენ განურჩევლად.
  გერდამ, რომელმაც კლიპი შეცვალა და ნაცრისფერ ხალათებში გამოწყობილი ჯარისკაცები მოთიშა - რუსებს არ აქვთ საკმარისი შენიღბვის ხალათი ყველასთვის, წარმოიდგინა, რა ელოდათ მათ ხელში ჩაგდების შემთხვევაში... და გაეღიმა შესაძლო სექსუალურს, მაგარი თავგადასავალი. მართალია, მოგვიანებით ციმბირში უარესი იქნება. როგორც კი ეს ყინვა მოგიწევს - ცეცხლმსროლი სითბო კიდევ უკეთესია. უდაბნოში სწრაფად შეეჩვივნენ ცხელ ქვიშას და ფეხშიშველები დარბოდნენ, მაგრამ აქ ასე არ გამოვიდა. ცივში ბიკინში რამდენიმე საათის შემდეგ კანკალი დაიწყო და აბაზანაში გათბება მომიწია. იქ მათმა ახალგაზრდებმა ელიტარული SS-ის ბატალიონიდან გაათბეს სხეულები ნაძვის ცოცხის დარტყმით. კარგად, და არა მხოლოდ ცოცხით, რა თქმა უნდა - არის შერჩეული, სიმპათიური არიელი ბიჭები, ეს არის ის, რაც გჭირდებათ!
  მათ მთლიანად დაკარგეს ყოფილი სიმორცხვე, ან შესაძლოა, პირიქით, შეიძინეს ქალი მაჩოს სიმშვიდე. მაგრამ ახლა მათ ცოტა უკან უნდა დაიხიონ - საბჭოთა ქვეითი ჯარისკაცები, რომლებიც მიდგომებს გვამებით ავსებდნენ, ძალიან სახიფათოდ მიუახლოვდნენ და ყუმბარების სროლა დაიწყეს.
  საჭირო იყო მანძილის გარღვევა, რათა ფრაგმენტების სეტყვას არ მოხვედრილიყო.
  მაგდამ ნამსხვრევებიდან მცირე ჭრილობა მიიღო და საპასუხოდ სამ წამში რვა ტყვია ესროლა. საბჭოთა ჯარისკაცები თითქმის გაუტეხლად გარბოდნენ, მხოლოდ ოდნავ დაიხარეს და კლიპმა იპოვა მსხვერპლი. კრისტინამ ასევე რვა რაუნდი ჩაატარა. აგრესიული წითელი ეშმაკი გამოთქვა:
  - მამაცების სიგიჟემდე, სიმღერას ვმღერით!
  მაგრამ საბჭოთა ჯარისკაცებმა, როგორც ჩანს, გადაწყვიტეს დაემტკიცებინათ, რომ ეს არის ცხოვრების სიბრძნე. გერმანული თავდასხმის ტყვიამფრქვევი მთელი ძალით ურტყამს და მისი გასროლები თითქოს იგნორირებულია. მიუხედავად იმისა, რომ ჯარისკაცები დაეცემა, ისინი, ვინც გადარჩნენ, აგრძელებენ სირბილს და ყუმბარებსაც კი ისვრიან თითქმის ყუმბარმტყორცნებიდან, თუმცა ეს შეიძლება ადრეც გაკეთდეს.
  ჯვარცმული კობრი ძალიან ოსტატურად ისვრის დისკებს, ერთით წყვეტს ორ-სამ ჯარისკაცს. შემდეგ ის უტევს თავისი ხმლით, რომელიც ჭრის ტყვიამფრქვევებსა და თოფებს - ასანთის მსგავსად!
  ნინძა ბიჭი ჯერ კიდევ ძალიან პატარაა, თერთმეტი თუ თორმეტი წლისაა, მაგრამ ისეთი სწრაფია... არც დარტყმის და არც თავის დასაცავად დრო არ აქვთ. ბავშვს დაბადებიდან ზრდიდნენ და ავარჯიშებდნენ, ბავშვს ხმლებს ესროდნენ, აიძულებდნენ ლენტები ამოეჭრა და აეჭრა, ყინულის ხვრელში ჩაეყარა, სპეციალურად გაწვრთნილი კატები დაუყენეს. და კიდევ ბევრი რამ, გენეტიკურად ნიჭიერი ბიჭის ნამდვილ სიკვდილის მანქანად გადაქცევა. დედამისი ოცდამეხუთე თაობის ნინძაა, მამა ძლიერი ციმბირული ჯადოქარი და საბჭოთა, "საბჭოთა" ხელისუფლების იდეოლოგიური მტერი. შესანიშნავმა გენეტიკამ და მაგიით ვარჯიშმა ბიჭი ნინძებს შორის საუკეთესოდ აქცია. და ბუნებრივია, იმპერატორმა ჰიროჰიტომ, რათა გერმანელებს ეჩვენებინა, რომ ისინი არ არიან ყველაზე მაგარი სუპერმენები, მაგრამ იაპონიაში მაგარი ბიჭები არიან, ბიჭი გაგზავნა გერმანია-საბჭოთა ფრონტზე.
  ჯვარცმული კობრი კი (ჯვარცმული თევზი სამურაის სიამაყეს და სიცოცხლისუნარიანობას განასახიერებს!) ღირსეული მეომარი აღმოჩნდა.
  მაგალითად, შიშველი ფეხებით, მწარე სიცივეში მრავალი საათის შემდეგ ოდნავ გაწითლებული, თმაზე თხელ ფოლადის დისკს ისვრის. და მის ხელში არის ერთდროულად ორი ხმალი, რათა გაუადვილდეს მტრების მკვრივი რიგების შემცირება. რა საშინელია ეს ბავშვის ტერმინატორი, რომ პირველად საბჭოთა ჯარისკაცები, რომლებიც დაუცველები იყვნენ ხმლების დარტყმისა და დისკების დარტყმის ქვეშ, უკან დაიხიეს რეალური შიშის გამო.
  გოგონებმა, რომლებმაც შეცვალეს კლიპები, დაიწყეს გადაღება კიდევ უფრო სწრაფად, უფრო სწორად, უფრო სწრაფად.
  ქვეითთა ცხედრები ბორცვებში იყო დაწყობილი. ისინი თითქმის მაშინვე გაიყინნენ სიცივეში და მათზე ახალი ჯარისკაცები ავიდნენ. ასე ავიდნენ და ზარალს ითვლიდნენ. მაგრამ ნინძა ბრძოლაში შევიდა და ისევ, თითქოს შიშის ტალღები აფრქვევდა.
  სასოწარკვეთილი შეტევა თითქმის მთელი დღის განმავლობაში მძვინვარებდა. დიდი დანაკარგების ფასად, საბჭოთა ჯარებმა დაიკავეს რამდენიმე ბლოკი, რამაც გერმანელები უკან დააბრუნა რამდენიმე ხაზით. მაგრამ სუსტი საარტილერიო მხარდაჭერა - გერმანულმა ავიაციამ წინა დღეებში დაბომბა სარკინიგზო ხაზები, აკლდა მათ მარაგი და უამრავი მსხვერპლი მოწინავე ნაწილებს შორის, აიძულა ქვეითი მოძრაობა დროებით შეჩერებულიყო.
  მიუხედავად ასეთი ტაქტიკის რისკისა, ტანკები ჩააგდეს ბრძოლაში. საჭირო იყო ტიხვინის მახლობლად მტრის გატეხვა მანამ, სანამ ფრიცმა, ტექნოლოგიაში თავისი უპირატესობის გამოყენებით, ქალაქი გაათავისუფლა.
  და ამ თავდასხმაში საკმაოდ სარისკო გადაწყვეტილება მიიღეს - IS-2 ტანკის გამოყენება. მანქანა, რომელიც სპეციალურად შექმნილია როგორც გარღვევის ტანკი. ვინაიდან მძლავრი იარაღი, ცეცხლის დაბალი სიჩქარისა და ცეცხლის შედარებით დაბალი სიზუსტის გამო, ცუდად არის შესაფერისი სხვა ადამიანების ტანკებთან საბრძოლველად, მაგრამ მას შეუძლია წარმატებით გაანადგუროს შეუიარაღებელი სამიზნეები.
  ასე რომ, მიუხედავად იმისა, რომ ურბანულ პირობებში ტანკები თვითმკვლელები არიან, თქვენ მაინც გჭირდებათ პოზიციების გარღვევა, თუნდაც შუბლით.
  ოცდათოთხმეტი პირველი გადავა. ვიწრო ტრასაზე შედარებით მსუბუქი და არც თუ ისე დიდი მანქანები დარბოდნენ... სახურავებიდან ყუმბარები და მოლოტოვის კოქტეილები ცვიოდა. შემდეგ აფეთქდა შენიღბული ტანკები, რომელშიც ბენზინი და ნაპალმი იყო. მაგრამ მძიმე დანაკარგებმა არ შეაჩერა სსრკ სატანკო ეკიპაჟები. მათ, ასობით მანქანა დაკარგეს, შეიჭრნენ ქალაქის ცენტრში და იქ შევიდნენ დარტყმების ჯიუტად. ფაუსტის ეფექტურმა ვაზნებმაც კი, რომლებმაც ოცდათოთხმეტის სუსტი გვერდითი ჯავშანი გაანადგურეს, საბჭოთა ჯარისკაცი არ შეაშინა.
  სამი სატანკო არმია ერთდროულად ჩააგდეს ბრძოლაში. სტალინმა კი გადაწყვიტა დაეტოვებინა მეორე დარტყმა ვორონეჟის მიმართულებით, ტიხვინზე გადამწყვეტი გამარჯვებისა და "რევოლუციის აკვნის" გადასარჩენად. საწვავის გაცემა მკაცრი ლიმიტითაც კი, დღეში ორიოდე საათის ტარებისას კავკასიური ნავთობი იკარგება და ახალი საბადოების განვითარებას დრო და ფული სჭირდება, რომლის ადამიანური რესურსი ძალიან აკლია საბჭოთა იმპერიას. ორ ფრონტზე ომით შეკრული.
  მაგრამ ტიხვინი არის ლენინგრადის არტერია და ცხოვრების გზა და რაც მთავარია, ეს არის სიმბოლო იმისა, რომ საბჭოთა ჯარებს შეუძლიათ და შეუძლიათ მრავალრიცხოვანი და კარგად შეიარაღებული ფაშისტების დამარცხება. ასე რომ, ჩვენ არ დავდგებით ფასზე...
  IS-2 ტანკი შთამბეჭდავად გამოიყურება - ის ასევე ოცდათოთხმეტის მსგავსია, მხოლოდ კოშკი უფრო წინ არის გადაადგილებული. რა თქმა უნდა, თავად ლულა სქელი და გრძელია, ვერ შეედრება T-34-76-ს, რომელიც ჯერ კიდევ დომინირებს ბრძოლის ველზე. მთელი იანვრის განმავლობაში, ტიტანური ძალისხმევით წარმოიქმნება არაუმეტეს ასი T-34-85.
  სიმართლე ისაა, რომ კოშკურის შუბლის დაუცველობა თვალშისაცემია - ის ბრტყელია და არც ისე სქელ ჯავშანტექნიკაში.
  ჯვაროსნული კობრი, რომელიც პატარა, მაგრამ ძალიან ძლიერ ასაფეთქებელ ხელყუმბარებს ისროდა ტანკებზე, მივარდა გოგოებთან და შესთავაზა:
  - ავიღოთ IS-2 და ვისრიალოთ?
  მაგდამ მხარი დაუჭირა აზრს:
  - რა თქმა უნდა, სასეირნოდ წავიდეთ! საჭრელი ბლოკი გამოგვრჩა.
  გერდამ გააფრთხილა ბიჭი:
  - ამ ტანკს ოთხი ავტომატი აქვს!
  კარასმა გოგოებს თვალი ჩაუკრა და შენიშნა:
  - Კარგია. მალე ქვეითი ჯარი ისევ თავს დაესხმება, თქვენ კი მათ თიშავთ!
  მაგდამ ნინძა ბიჭს უბიძგა:
  - იჩქარე, ტერმინატორი!
  ვარდისფერი ქუსლები კოღოს ფრთებივით ბზინავდა, კარატე ბავშვი უფრო სწრაფად დარბოდა, ვიდრე ოლიმპიური სპრინტის ჩემპიონი. დასაწყისისთვის, მან ესროლა პატარა კვამლის შეკვრით შესაზარ IS-ს. ატყდა რეაქცია და სქელი კვამლი გადმოვიდა. ამავდროულად, შავი გამანადგურებლები სხვადასხვა მიმართულებით გაიფანტნენ და ტყვიამფრქვეველები დააბრმავეს.
  რამდენიმე ქვეითი ჯარისკაცის მოკვეთის შემდეგ კარასმა ბალისტიდან ნასროლი ქვაბივით გაფრინდა და კოშკზე ავიდა. მე სპეციალური კაუჭი გამოვიყენე ლუქის გასახსნელად და მძიმე სახურავის უკან დასაბრუნებლად. მაშინ ყველაფერი მარტივია - ორი ხმლის საქანელა და მძიმე ტანკის ეკიპაჟის ხუთი წევრი გაყოფილი თავები. მის შემდეგ გოგოებიც გადახტნენ, ბეწვის შენიღბვა გადაყარეს და ისევ ბიკინებში აღმოჩნდნენ. რატომ ათბობს ავზში მართვის დროს? 520 ცხენის ძალის დიზელის ძრავა საკმაოდ კარგად ათბობს მეტალს. დიახ, გოგონას შიშველი ფეხები ბევრად უკეთ გრძნობს მანქანას, ვიდრე სპეციალური ზამთრის ჩექმებით, სინთეტიკური რეზინის ძირებით. გერმანიის კვარტმასტერ სამსახურმა გაითვალისწინა მკაცრი ზამთრის გამოცდილება და შექმნა ახალი აღჭურვილობა, რომელშიც ფეხები ასე არ იყინება სიცივეში. ნამდვილად სამწუხაროა, რომ კრაუტებმა ადგილობრივ მოსახლეობას თექის ჩექმები წაართვეს და საკუთარ თავზე გადაათრიეს. ან ბეწვის შარფებში გახვეულიყვნენ.
  კარასმა მაგდას ტუჩებში აკოცა და უთხრა:
  - კარგი, ეს ტანკი შენთვისაა! ვიბრძოლებ იქ, სადაც მკვლელობა ბევრად უკეთესი ვიცი.
  გერდამ აღტაცებულმა აკოცა ბიჭის მოლიპულ, ელასტიურ ქუსლს და თქვა:
  - სასწაული ხარ!
  ქრისტინამ დაამატა:
  - არიელის სტანდარტი!
  - Მე ვიცი! - თქვა ბიჭმა და ნახევრად გახსნილი ლუქიდან ერთი ნახტომით სიცივეში გადახტა... მერე ხუფი ავარდა... და გოგოებს საშუალება მიეცათ ებრძოლათ მტრის იარაღით. და იარაღი მართლაც ძლიერია. მხოლოდ ახლახან გამოჩენილი ლევ-3, ან როგორც მას ასევე უწოდებდნენ "სამეფო ლომს" 128 მმ ქვემეხით, უფრო ძლიერია. მაგრამ ეს ტანკი ჯერ კიდევ წინაა ერთ ეგზემპლარად. იგი აჩვენეს 8 ნოემბრის აღნიშვნისას დაპყრობილ ფიურერს. რა თქმა უნდა, ის ჯერ არ არის სერიალში. სხვათა შორის, IS-2 გადის პირველ გაშვებას.
  აქამდე საბჭოთა სატანკო ეკიპაჟებსაც კი არ გაუსვრიათ ერთი გასროლა, როგორც ჩანს, სამიზნე აუცილებლად აირჩიეს.
  კრისტინამ სარკასტულად შენიშნა და მექანიზმი შეატრიალა:
  - ეჰ, ძველი რაღაცეები... აქ ავტომატიზაცია არ არის და ყველაფერი ხელით უნდა გაკეთდეს...
  გერდამ, რომელმაც ძაღლი აჩვენა, შენიშნა:
  - და ხედვა სისულელეა და ხილვადობა უმნიშვნელო. ისინი არც თუ ისე კარგად ახერხებენ მიზნისკენ.
  მაგდამ, შიშველი ფეხით შეეხო გადაცემათა კოლოფს და მოატრიალა ყუთი, შენიშნა:
  - და მაინც, ოცდათოთხმეტთან შედარებით, გარკვეული წინსვლაა. კერძოდ, გადაცემათა კოლოფის შეცვლა უფრო ადვილია. სალონში ცოტა ვიწროა, მაგრამ შეგიძლიათ მეტ-ნაკლებად გადაადგილება. საბრძოლო მასალა ნამდვილად არ არის საკმარისი. ოცდარვა ჭურვი...
  გერდამ ლოგიკურად აღნიშნა:
  - შეზღუდული რაოდენობის ბუნკერებზე სროლისთვის შეიძლება საკმარისი იყოს, მაგრამ სრულფასოვანი სატანკო ბრძოლისთვის აშკარად არ არის საკმარისი.
  შარლოტამ ასევე იპოვა რამდენიმე კარგი რამ ტანკში:
  - მაგრამ ტყვიამფრქვევის შეიარაღება უმაღლესი დონისაა! ოთხი ტყვიამფრქვევი შეუძლია უზრუნველყოს კარგი დაცვა. შემდეგ კი ამ "მაუსს" შევხედე - ასეთი მანქანისთვის მხოლოდ ორი "სპიტერი" აქვს...
  კრისტინამ, ძრავის აჩქარებით, დაადასტურა:
  - Ის არის! ეს არის იარაღი ასეთი მძიმე ტანკისთვის ას ოთხმოცი ტონა?
  მაგდამ, როგორც პანტერა, რომელმაც კამეჩი მოკლა, იღრიალა:
  - ქათმები იცინიან!
  დიზელის ძრავას უჭირს ავზის აჩქარება. ჩანს, რომ IS-2 კვლავ მოძრაობს გზატკეცილზე, მაგრამ როცა გზის გარეთ მისი სიმძიმის ცენტრი წინ გადაიწევს, ეფექტი ექნება. მაგრამ არაფერი, სანამ შეგიძლია დაისვენო და აირჩიო ღირსეული მიზანი...
  მაგდამ ტანკის კოშკი გახსნა, რათა უკეთ დაენახა ირგვლივ.
  მაგრამ აქ არის კიდევ ერთი IS-2, კარგი იდეაა ასეთი ტანკების უფრო მასიურად გამოყენება. მის უკან არის კიდევ სამი IS, მაგრამ ერთი მსუბუქი 85 მმ-იანი ქვემეხით. სხვათა შორის, ყველაზე სახიფათოა, მას შეუძლია მანქანა თავდაყირა აიღოს და უფრო სწრაფად ურტყამს...
  მაგდამ ორი კილომეტრის დისტანციიდან გადაღება გადაწყვიტა. მან უბრძანა მცირე ტონით:
  - პირდაპირ კოშკის შუბლზე ესროლე... და... გესმის!
  მანქანა გაჩერდა, გლუვი მოძრაობა არ იყო და გერდამ, ოპტიკის უხარისხობაზე წუწუნით, რომელიც ალბათ მოუმზადებელი თინეიჯერების მიერ იყო გაპრიალებული, ლულა დაუმიზნა. გოგონები დაეხმარნენ ჭურვის ჩატვირთვას, რომლის წონაც კილონახევარი იყო. ქერა მეომარმა ლოყა ბალიშზე მიიდო და ცდილობდა უცხო მანქანის შეგრძნებას. ბოლოს და ბოლოს, მას არასოდეს გაუსროლია 1931 წლის მოდელი ამ იარაღიდან. ძლიერი, მაგრამ მოძველებული, წვეტიანი ჭურვით, რომელიც მგრძნობიარეა რიკოშეტის მიმართ. ზოგადად, იარაღი, რა თქმა უნდა, არ იყო დაგეგმილი ტანკებისთვის. მაგრამ, როგორც ჩანს, 1940 წელს შემუშავებული 107 მმ-იანი იარაღის ტანკსაწინააღმდეგო მოდიფიკაცია ძალიან არასანდო აღმოჩნდა და იძულებული გახდა მიტოვებულიყო. და აქ თქვენ უნდა მოხვდეთ მიზანში ცუდი ხილვადობის პირობებში 2000 მეტრის მანძილიდან. დიახ, და მტერს გაუჭირდება პასუხის გაცემა და დარტყმა, მაგრამ...
  გერდამ იარაღს აკოცა, სწრაფად გამოიხედა ლუქიდან, ენით აიღო ერთი მუჭა თოვლი, გადაყლაპა, შიშველი ქუსლები ბერკეტებზე დაადო და... გაისროლა!
  მანამდე ისმოდა, სანამ მაჯები და ხბოები არ მტკიოდა და კვამლის სუნი ვიგრძენი.
  აწმყო გრძელ რკალში გაფრინდა და... წინ IS-2 გაჩერდა, მოწევა დაიწყო, შემდეგ კი საბრძოლო მასალის აფეთქება დაიწყო...
  მაგდამ სიხარულით უპასუხა:
  - მაშ, ჩვენ მივეცით! - და ლოგიკურად, უფრო სწორად, ალოგიკურად, ცნებების აღრევა, დასძინა მან. - იარაღს ადამიანი კი არ ხატავს, არამედ ადამიანის იარაღს!
  გერდამ იღრიალა:
  - გადატვირთეთ!
  გოგოები კი დაიძაბნენ... რა თქმა უნდა, ეს მათთვის "ვეფხვი" არ არის, ოფლი უნდა დაასხათ, მაგრამ ასე უფრო სახალისოა, მით უმეტეს, რომ მდგარი ტანკი სწრაფად კლებულობს. რკინა კარგი გამტარია.
  მეორედ გერდამ უფრო სწრაფად და თავდაჯერებულად ისროლა. IS-ები აგრძელებდნენ მოძრაობას და, როგორც ჩანს, მათ ჯერ არ გაარკვიეს, საიდან ისროდნენ იარაღი. და გაჩერება არ არის რუსული ჩვეულება. ერთხელ არის ბრძანება... და მეორე ჭურვი უკვე თავდაჯერებულად ურტყამს მიზანს...
  გერდა ტუჩებს ილოკავს და ბრძანებს:
  - და მესამე აქ...
  ძალიან გვიან, მეოთხე IS-1-მა ცეცხლი გახსნა მოძრაობაში... და, უცნაურად, მოხვდა, თუმცა მოძრავი ავტომობილიდან ასეთი მანძილიდან ეს თითქმის შეუძლებელია, მაგრამ პერსონალი წყვეტს ყველაფერს! თუმცა, მანძილი 85 მმ-იანი იარაღისთვის ძალიან დიდია, შეღწევადობის ლიმიტს სცილდება. მაგრამ კოშკში ძლიერი ჭექა-ქუხილი იყო და შუბლის ჯავშანი მოხრილი იყო. გერდამ საპასუხოდ გაუგზავნა მეოთხე "წერილი-ამანათი", რომელიც იწონიდა ფუნტ-ნახევარს... IS-1-ის ტანკს შუბლი გაიყო და ნარინჯისფერი ენები მაღლა აიწია ცაში.
  გოგოები ლამაზად იბრძვიან... ეს დღე მათთვის იღბლიანი იყო. მაგრამ საბჭოთა არმიის შესაძლებლობები შედარებადი არ არის.
  ფრიცის მთელი ძალისხმევის მიუხედავად, 13 იანვარს, დიდი ძალისხმევისა და კოლოსალური დანაკარგის ფასად, ტიხვინი აიღეს... ცალკეულმა გერმანულმა შენაერთებმა ცდილობდნენ გარს შემოსულიყვნენ, მათკენ დერეფანი ურტყამდნენ - ექვსი გერმანული დივიზია ქ. ერთხელ შერჩეული ლევის ტანკებით, ცდილობდნენ გმირული თავდაცვის გადარჩენას.
  ნინძა ბიჭმა და ოთხმა გოგონამ სამი მუშკეტერის სტილში ცალკე რაზმში აიღეს გზა. კერძოდ, სადაც შეუძლებელი იყო წყნარად გვერდის ავლით ბრძოლით და გვამებზე. ბუნებრივია, IS-2 უნდა მიტოვებულიყო, მაგრამ გზაში, სრულიად მოულოდნელად, ასევე წავაწყდით იშვიათ T-34-85 ტანკს, მანქანას, რომელიც უნდა შეცვალოს მოძველებული და არასაკმარისად ძლიერი T-34-76 იარაღი. .
  მანქანას ჰქონდა მსგავსი კორპუსი და შასი, მაგრამ უფრო დიდი კოშკი გრძელლულიანი და სქელი ქვემეხით. იარაღი ოდნავ ჩამოუვარდებოდა პანტერას შეღწევადობის ძალას, როგორც ჭურვის დაბალი საწყისი სიჩქარის, ასევე საბრძოლო მასალის ხარისხის გამო. მაგრამ მაინც განსხვავება არ ჩანდა აბსოლუტური, როგორც 76 გრაფიანი ქაღალდი.
  ჩვეულებრივი "ვეფხვისთვის" ეს უკვე სახიფათოა, "ლომისთვის" ჯერ არა - ასე რომ, მისი 100 მილიმეტრია დახრილი. თუმცა გარკვეული კუთხით შანსი გამოჩნდა. ან სხეულის ქვედა ნაწილში, არამედ ტრეკის მცველები.
  ტანკი აიყვანეს და გაათავისუფლეს ეკიპაჟისგან. რა თქმა უნდა, შიგ სისხლი იყო შესხურებული. თავად მანქანა არის სრულიად ახალი, მაგრამ საბრძოლო მასალის დატვირთვა მოკრძალებულია - მხოლოდ 35 ტყვია. სალონი არ არის ძალიან ფართო, მაგრამ ის უკეთესია ვიდრე ძველი ოცდათოთხმეტი.
  გერდამ აღნიშნა:
  - და აქ არის მეთაურის კოშკი. ეს ნიშნავს, რომ ჩვენ გვყავს ძლიერი კონკურენტი. ახლა რუსები ასე ბრმა არ იქნებიან.
  მაგდამ ბოროტად გაიცინა და აღნიშნა:
  - და რუსები უკვე კარგად ისროდნენ, თუმცა უარესი ხილვადობით. გარდა ამისა, კოშკი გახდა უფრო დიდი და ადვილი მისასვლელი!
  გერდამ ამაზე ხმამაღლა გაიცინა:
  - Კარგი, დიახ! ეს არის ჩვენი ტანკერების ყველაზე დიდი პრობლემა და, ალბათ, ამ ტანკის დაგვირგვინებული უპირატესობა! სცადე, მიიღე!
  შარლოტა მღეროდა:
  - ერთი, ორი, ხუთი! "ვეფხვი" სასროლად გამოვიდა!
  ქრისტინამ აიღო:
  - T-4-ის შესახვედრად, ფეხები მაღლა, ხელები უფრო ფართო!
  ასე რომ, ისინი შევარდნენ ტანკზე, რომელიც უფრო ადვილად მოძრაობდა, ვიდრე ისლამური სახელმწიფო... გერდას გაახსენდა, როგორ ურტყამდნენ საბჭოთა ქვეითებს ოთხი ტყვიამფრქვევით. ისინი წესიერად თიბავდნენ, მაგრამ რუსებმა ვერც კი იცოდნენ, სად დაატყდა თავს ასეთი უბედურება. მაგრამ, როცა დაიძრნენ, შეტევაზე გადავიდნენ, ყუმბარები ესროლეს... რამდენიმე მათგანი, მიუხედავად ღირსეული მანძილისა, აფრინდა და კოშკზე აფეთქდა. რა თქმა უნდა, 100 და 90 მილიმეტრიანი ჯავშნისთვის IS ჰგავს სპილოს გრანულს, მაგრამ ის უსიამოვნოდ ზუზუნებს. დიახ, და ქიაყელები შეიძლება გაჭრა.
  ამიტომ მომიწია ძრავის ჩართვა და უკან დახევა. შემდეგ კი ვაზნები ამოიწურა. მათ ასზე მეტი წითელი ჯარისკაცი დათესეს.
  გერდა გაოცებული იყო საბჭოთა ხალხის სიკვდილის ზიზღით. არაბებს, ჰარემებისა და მარგალიტის სასახლეების დაპირებებით, არსად ჰქონდათ ასეთი თავდადება. მაგრამ ესენი არიან ათეისტები - ადამიანები, რომლებსაც არ სჯერათ შემდგომი ცხოვრებისა და ედემის ბაღების შესახებ ზღაპრების. და რა უბიძგებს მათ ასე ჯიუტად იბრძოლონ, როცა ომის შედეგი უკვე წინასწარ არის განსაზღვრული და ეს სხვა არაფერია, თუ არა განწირულთა ბრაზი?
  ამის გაგება და გაგება წარმოუდგენლად რთულია.
  თუმცა, რა თქმა უნდა, რუს მოღალატეებს შორის ბევრია. მისი არსებობის ექვსი თვის განმავლობაში ვლასოვის "განმათავისუფლებელმა არმიამ" ჩამოაყალიბა ექვსი დივიზია და ცხრა ცალკეული ბრიგადა. თუმცა, რა თქმა უნდა, გასაგებია, რომ ვერმახტის ჯარისკაცი უფრო ადვილია, ვიდრე თხუთმეტიდან თექვსმეტ საათამდე მუშაობა მანქანასთან გაცილებით უარესი რაციონის გამო, მაგრამ მაინც... რატომღაც, ყოფილი სამხედრო ტყვეებისგან შემდგარი გერმანული დივიზიები არ არიან. ჩანს ფრონტზე...
  თუმცა, გერმანელები ცოტანი არიან ტყვეობაში და საბჭოელები... როგორც ჩანს, უკვე ექვს მილიონ ნახევარზე მეტია. შეიძლება ამდენი ვლასოვიტი არ იყოს, თუმცა ბევრი პატიმარი დაარბიეს ეროვნულ დივიზიებსა და ლეგიონებში, რომლებსაც აკონტროლებდნენ SS. გარდა ამისა, ზოგიერთი რუსი გაგზავნეს დიდგვაროვანთა და მონარქისტთა ფორმირებებში.
  მაგრამ ნებისმიერ შემთხვევაში, მათ მოახერხეს ტიხვინის აღება, მიუხედავად ამინდის გაუმჯობესებისა და მასიური დაბომბვისა. მიუხედავად იმისა, რომ მათ წარმოუდგენელი ფასი გადაიხადეს.
  გერდამ მიიღო შეკვეთა და ესროლა ოცდათოთხმეტი მსუბუქი წონის კატეგორიიდან. იარაღის სროლის სიჩქარე უფრო მაღალია, ასე რომ თქვენ შეგიძლიათ თავი უფრო თავდაჯერებულად იგრძნოთ. ერთხელ, მერე მეორე და ბოლოს მესამე ტანკი ნაგავსაყრელამდე...
  ამიტომ უფრო ფრთხილად უნდა იყოთ. წინააღმდეგ შემთხვევაში, მათ აქ მანქანასთან დაარტყავენ, მხოლოდ კოშკის შუბლის ჯავშანი გახდა უფრო ძლიერი და სქელი, ფორმატი კი თითქმის იგივეა. კორპუსი განსაკუთრებით დაუცველია. და რუსულ ტანკერებს შორის არიან ხელოსნები. თუმცა, სუსტი ადამიანი არ იქნება ციხეში ისეთი იშვიათი ტანკისთვის, როგორიცაა IS-2 ან IS-1. და ჩვეულებრივი ფორმატის ოცდათოთხმეტი შეიძლება იყოს ჩვეულებრივ მებრძოლებთან. მეთაურის კოშკის ჭრილის მეშვეობით ისინი ცხენების მუწუკებს ჰგვანან, მჭიდზე ანტენებით. ისეთ ლამაზმანებზე მიზანმიმართული გასროლაც კი რატომღაც მოუხერხებელია.
  ამჯერად ჯვარცმული კობრი კოშკშია გოგონებთან ერთად, მან აირჩია მათი მეგზური და ვერ ტოვებს გოგონებს ქვაბში. მართალია, მაგდამ ლოგიკურად აღნიშნა:
  - შეგვიძლია სროლის და პროვოცირების გარეშე გავიდეთ...
  ჯვარცმული კობრი, ბავშვივით ატრიალებდა სახეს, აცრემლებული თქვა:
  - არა - სროლის გარეშე, საინტერესო არ იქნება!
  მაგდამ მაინც გააფრთხილა გოგოები:
  - გახსენით ცეცხლი მხოლოდ მაშინ, როდესაც არ არის მეტი სამი ან ოთხი მანქანა. ჩვენ აუცილებლად უნდა მივიყვანოთ ეს ახალი ტანკი ხელუხლებლად ჩვენს ქვედანაყოფებში.
  გერდა დათანხმდა:
  - ჯერჯერობით ეს ახალი ნივთი არ არის თასებს შორის, რაც იმას ნიშნავს, რომ ის მაინც გამოგვადგება.
  ვეფხვის გოგონები ზომიერი ენთუზიაზმით განაგრძობდნენ ნადირობას. ისინი არც თუ ისე წარმატებული იყვნენ, მაგრამ მათ თავიანთ აქტივებს დაამატეს კიდევ შვიდი ტანკი და ხუთი სატვირთო მანქანა. ერთხელ მანქანის გარეთ მოგვიწია ჩხუბი საწვავის დასამყარებლად.
  მოკლედ, ოთხი ბოროტი პრანკტერი გადმოვიდა ქვაბიდან და კინაღამ დაიღუპნენ მათი არტილერიის ცეცხლიდან. მხოლოდ დროულად აღმართული დროშა სვასტიკა-ობობით მოვიდა სამაშველოში.
  ახლა ისინი კვეთენ თხრილს და არის კიდევ რამდენიმე თაიგული ქაღალდის ყვავილებით, რომლებიც ჰეროინი მეომრებს ჩუქნიან.
  ოლეგ რიბაჩენკომ, რომელიც დაიღალა ამ დამცინავი ფილმის ყურებით, დაიყვირა:
  -რატომ მაჩვენებ ყველა დაწყევლილ ბიწებს! რამდენჯერ შეგიძლიათ უყუროთ რუსი ხალხის მკვლელობას!
  . თავი No16.
  ომი არის ის, რამაც ჯეინს და მის გუნდს მისცა შანსი, ეპოვათ თავი ცხოვრებაში. ამიტომ, გოგონებმა ხალისით მიიღეს მონაწილეობა აღმოსავლეთისკენ მიმავალ კამპანიაში. Რატომაც არა? ეს არის ფულიც და დიდებაც.
  საბჭოთა სატანკო არსენალი დიდად არ შეცვლილა. მთავარი ტანკი კვლავ არის T-34-85. ორმოციანი წლებიდან დარჩა შასი და კორპუსის ჯავშანი. იგივე დიზელის ძრავა ხუთასი ცხენის ძალით, იგივე 45 მილიმეტრიანი შუბლის ჯავშანი კუთხით. უფრო სუსტი დაცვა კორპუსის გვერდებისთვის, დაუცველი გერმანული ფაუსტის ვაზნების მიმართ.
  დამონტაჟდა მხოლოდ უფრო დიდი კოშკი, 90 მმ ფრონტალური ჯავშნით და 85 მმ ქვემეხით. ტანკი, რა თქმა უნდა, მოძველებულია და სულაც არ არის საშიში გერმანელებისთვის!
  გოგონები მართავენ გერინგ-5 მანქანით, გვიანდელი მოდიფიკაცია. გვერდითი ჯავშანი გაიზარდა 178 მილიმეტრამდე, ხოლო შუბლის ჯავშანი კუთხით 250-მდე. თავად ტანკი აღჭურვილია გაზის ტურბინის ძრავით და ბრიტანელებს საათში 60 კილომეტრამდე აჩქარებს.
  ჯეინმა ჰკითხა გუნერ გრინგეტას:
  -კარგად ხედავ?
  გლეხმა მეომარმა დარწმუნებით უპასუხა:
  - აქ ხილვადობა შესანიშნავია! ყველაფერს ვხედავ!
  მალანიამ ჩაიცინა და ყეფა:
  - რუსებს დავამარცხებთ!
  მატილდამ თავდაჯერებულად დაადასტურა:
  - დიახ, ვიქნებით!
  გერინგი-5 მოხვევა, თოფი ჭურვს აფურთხებს. კოშკი ჩამოგლეჯილია საბჭოთა ოცდათოთხმეტი. გოგოები აღფრთოვანებული ყვირის. ისინი ნამდვილად ფიქრობენ, რომ ეს ყველაფერი შესანიშნავია. და კიდევ გამამხნევებელია, რომ საბჭოთა სატანკო ეკიპაჟები იღუპებიან.
  ჯეინმა ნაზი ხმით ჩაიკივლა:
  - ყველას ფერფლად წავშლით... მოსკოვი კი ჩვენს ქვეშ იქნება!
  თუმცა, დანაღმულ ველებზე წასვლის შემდეგ, გერმანული ტანკი უნდა გაჩერდეს. რუსები ძალიან მჭიდროდ გამაგრდნენ. და ბევრი ტანკსაწინააღმდეგო ზღარბი. არტილერია აქტიურად ბომბავს.
  გრინგეტა იმედგაცრუებული ამბობს:
  -ასე გამოდის... მყარ ბლოკს წავაწყდით!
  ჯეინი აშკარად თავდაჯერებულად პასუხობს:
  - არა, დილამდე არ ხდება... ოპერა გავტეხოთ!
  გერმანული საბრძოლო მანქანა გარკვეულწილად გაჩერდა. ცაში რეაქტიული თავდასხმის თვითმფრინავი გამოჩნდა და ტელეტანკები გამოიყენეს. როგორც ჩანს, ისინი ცდილობდნენ ნაღმების დანგრევას.
  ისინი რადიოთი აკონტროლებდნენ ასაფეთქებელ მანქანებს. ასევე გამოყენებული იყო მობილური გაზის გამშვები მოწყობილობები. მათ სიტყვასიტყვით დაბომბეს წითელი არმიის პოზიციები ცეცხლითა და ცეცხლით.
  გრინგეტამ უკმაყოფილოდ აღნიშნა:
  - ომში სულ უფრო მეტი სიბინძურეა და სულ უფრო ნაკლები ვაჟკაცობა!
  ჯეინი უნდა დაეთანხმო ამას:
  - სელიავი! ვაი, რატომღაც ვკარგავთ!
  გრინგეტამ შეასწორა მეთაური:
  - უფრო სწორად, ჩვენ კი არა, ჩვენი ოპონენტები! ჩვენ ახლა გამოვალთ ჩიხიდან და იქნება ბრძოლა...
  გერმანული ტანკი ისროდა, თუმცა რეალურად არაფერი ჩანდა. ჯეინმა შიშველი ფეხები ერთმანეთს შეახო და მღეროდა:
  - ცუდი არ უნდა ვიფიქროთ - აუცილებლად გავქრებით! არის გამოსავალი ლაბირინთიდან, ნებისმიერი ჩიხიდან!
  გრინგეტამ ღიმილით ჩაიცინა:
  - ვინც მხიარულია, იცინის...
  ვისაც უნდა, მიაღწევს...
  ვინც ეძებს ყოველთვის იპოვის!
  მალანიამ, მღეროდა და კბილებს აბრჭყვიალებდა, დასძინა:
  - გამარჯვებისთვის ბრძოლას მიჩვეულებმა ჩვენთან ერთად იმღერონ!
  ჭავლი რამდენიმე საათს გაგრძელდა, შემდეგ კი გერმანული ტანკები საბოლოოდ გადავიდნენ. მათ დახვდათ საბჭოთა არტილერია და სხვადასხვა კალიბრის ტანკსაწინააღმდეგო იარაღი. თუმცა, იგრძნობოდა, რომ შეღწევადობის ძალა აშკარად არ იყო საკმარისი. გერმანელები დაწინაურდნენ... მხოლოდ მაშინ, როცა 203 მმ-იანმა ქვემეხებმა სროლა დაიწყეს, გამოჩნდა პირველი დაზიანებული ნაცისტური მანქანები.
  ჯეინმა გაურკვევლად ჩასჩურჩულა:
  - უფალო... ეს თასი გამიკეთოს!
  გრინგეტამ დარწმუნებით თქვა:
  - არ შეიძლება ორი სიკვდილი გქონდეს, ერთს ვერ აიცილებ! ასე რომ, თუ რამეა, ჩვენ ვიცხოვრებთ შემდეგ სამყაროში!
  მალანიამ ჩურჩულით ჰკითხა:
  - როგორია ეს სამყარო?
  გრინგეტამ არც ისე თავდაჯერებულად თქვა:
  - მგონი, ჩვენზე უკეთესია!
  მალანიამ საპასუხოდ ჩაიჩურჩულა:
  - ღმერთმა ქნას ბრმებს თვალი გაახილონ და კეკლუცებს ზურგი გაუსწორონ!
  მართლაც, ჯეინმა დაიწყო ფიქრი, როგორი შეიძლება იყოს ეს სამყარო. შესაძლოა ეს სამყარო კიდევ უფრო ირაციონალური და ნაკლებად უსაფრთხოა. ჯეინმა წელზე მოხვია, თეძოები გადაიწია და აჩურჩულა:
  - ეს ძალიან საინტერესო ვარიანტია - მოკვდე და წახვიდე შემდეგ სამყაროში! მერე რა გველოდება იქ? შევხვდებით იქ მათ, ვინც ჩვენთვის ძვირფასი იყო დედამიწაზე, თუ მოგვიწევს ახალი მეგობრების შეძენა?
  გრინგეტამ შიშველი ფეხით გადააძრო ძაღლი და ჩაისისინა:
  - იქნება ახალი საუკუნეები, იქნება თაობათა ცვლა... მაგრამ სახელი ლენინი არასოდეს დაივიწყებს არავის!
  და სიცილი აუტყდა, მისი ოდნავ გიჟური სიცილი. ის მეომარი-გლეხი იყო, შიშველ, მოხდენილ ფეხებს აქტიურად მოძრაობდა და თითებს უთამაშებდა.
  მე დავიჭირე IS-3 ჩემს თვალწინ... ეს შორს არის სიმართლესგან. ყველა არ დაარტყამს და თუ მოხვდება, ჭურვი, რომელიც პიკის ყუნწში მოხვდება, შეუძლია რიკოშეტირება. მაგრამ გოგონამ იცოდა რასაც აკეთებდა. მან გაისროლა და იღრიალა:
  - ნისლების ნაპირი, სატყუარათ გავანადგუროთ!
  მატილდამ დამატებით იმღერა:
  - და ეს "აღდამ", დავლიოთ ქალბატონებს! სუპერ ქალბატონო!
  გრინგეტას დარტყმული ზუსტი იყო. ჭურვი მოხვდა კოშკის შუბლის ჯავშნის ქვედა ნაწილს, პირდაპირ უფსკრულისკენ. და მან დამანგრეველი გავლენა მოახდინა რიკოშეტის გარეშე. ეს არის სიტუაცია, რომელიც შეიქმნა. უფრო სწორედ, ხუთი საბჭოთა სატანკო ეკიპაჟი თითქმის მაშინვე დაიღუპა. ინგლისელებმა კი თავიანთ სიას დანაშაულებები დაუმატეს.
  იღრიალა მალანიამ და ავტომატები გაააქტიურა. რამდენიმე ბიჭ ჯარისკაცს სურდა ჰიტლერის ტანკთან ასვლა.
  - ოღონდ პასარაან, არ მიხვიდე, ბიჭო! - ყვიროდა ლამაზმა გოგონამ და ცეცხლსასროლი იარაღიდან აფრქვევდა მამაც პიონერებს.
  ჯეინმა ჭიკჭიკით ჩაილაპარაკა და შიშველი ქუსლი ჯავშანს აკრა:
  -აუ, ბიჭებო, ბიჭებო, ბიჭებო... უცებ გახდით არასასურველი! როგორც ჩანს, ამ დაწყევლილი მიწისთვის, ძალიან კეთილშობილი ხარ!
  და გოგონას, ბატონის ასულს, შეებრალა ეს ფეხშიშველი, ნაკაწრი, ჭუჭყიანი ბიჭები, რომლებიც დაუნდობელი ტყვიებით იყო გახვრეტილი. რა სევდიანი და რთულია ეს ყველაფერი.
  გრინგეტამ კვლავ გაისროლა, შეაღწია SU-100 თვითმავალ იარაღს და აყვირდა:
  - და ბალახი ბოთლების ჩასაბარებლად გაიქცევა!
  მალანიამ ალისფერი ენით ტუჩები მოილოკა და პლასტმასის ბოთლიდან კოკა-კოლა მოსვა და თქვა:
  - Რათქმაუნდა არა! მომეცი ღვინო და ერთი კოლოფი სიგარეტი!
  მატილდამ, რომელიც ფრთხილად მიიწევდა ტანკზე, შესძახა:
  - სიგარეტი შხამია...
  ჯეინმა რიტმი აიღო და განაგრძო:
  - ასეა, ამბობს ხალხი!
  გრინგეტა პასუხობს გასროლით და ჩურჩულით:
  - ნიკოტინზე უარესი არაფერია!
  მალანიამ ჩაიცინა და იღრიალა:
  - სიგარეტის კოლოფი ჩადე ცეცხლსასროლი იარაღით!
  მატილდამ საპასუხოდ დაამატა და მკერდის ალისფერი ძუძუს ასწია:
  - ასეა, ამბობენ ხალხი...
  ჯეინმა ღიმილით დაასრულა, ენა გამოუყო.
  -მაგრამ მე ვეწევი...
  მალანიამ დაასრულა აფორიაქებით:
  - და ძალიან მიხარია!
  გოგოებმა იცინოდნენ, აჩვენეს თავიანთი გრძელი, ალუბლისფერი ენები. ჯეინმა ღიმილით შენიშნა:
  - სიგარეტი ყველაზე ეფექტური მკვლელია, განსაკუთრებით მომხმარებლის წინააღმდეგ!
  მალანიამ დაამატა:
  - სიგარეტი ჩუმ თოფს ჰგავს, მაგრამ მოყვარულის ხელშიც კი მომაკვდინებელია!
  გრინგეტამ ისროლა იარაღი და ღიმილით შენიშნა:
  - სიგარეტი ყველაზე საიმედო სნაიპერია, ის ყოველთვის კლავს!
  მატილდამ ოდნავ შეანელა ტანკი ბორცვზე და ჩაისისინა:
  - სიგარეტს მწარე გემო აქვს, მაგრამ ტკბილეულზე მეტად იზიდავს!
  ჯეინმა მძიმედ ამოისუნთქა და ჩაილაპარაკა:
  - სიგარეტი ცუდ გოგოს ჰგავს, მაგრამ მასთან განშორება გაცილებით მტკივნეულია!
  გრინგეტამ ჩაიცინა, გაისროლა და იღრიალა:
  - სიგარეტი, ყუმბარისგან განსხვავებით, სროლისას სიცოცხლეს ახანგრძლივებს!
  გოგოები გაჩუმდნენ. მათი ტანკი ისევ მოცურდა და თხრილში აღმოჩნდა. უნდა გამოვსულიყავი. მეომრები ცოტა ნერვიულობდნენ. საბჭოთა თავდაცვა ძალიან ძლიერია.
  ჯეინმა ფილოსოფოსურად აღნიშნა:
  - ომში მიზნისკენ უმოკლესი გზა შემოვლითი მანევრია, წმინდა სიმართლე კი ბოროტი მოტყუებაა!
  გრინგეტამ, რომელმაც საბჭოთა ქვემეხი კარგად დამიზნებული გასროლით გაანადგურა, შენიშნა:
  - შემოვლითი მანევრით, დიდი ალბათობით, შეამოკლებთ გზას თქვენი მიზნისკენ!
  მალანიამ გაისროლა ავტომატი და ჭიკჭიკებდა:
  - ცხოვრება წითელია, მაგრამ ალისფერი სისხლით ტოვებს!
  მატილდამ შეაჯამა:
  - ომში სიცოცხლე ფასს კარგავს, მაგრამ აზრს იძენს!
  გოგოებმა ომი განაგრძეს. ისროლეს და თან წასვლისას აფორიზმები შეადგინეს.
  ჯეინმა შიშველი ფეხით დაარტყა და თქვა:
  - ომი საქმროს ჰგავს, ღალატს ექვემდებარება, მაგრამ არ აძლევს მიძინების საშუალებას!
  გრინგეტამ გაისროლა და ჭკვიანურად თქვა:
  - ომი ვნებიანი ქალია მამაკაცის სხეულების შთანთქმაში!
  მალანიამ საპასუხოდ ჩაისისინა:
  - ყველა ასაკი ემორჩილება ომს, როგორც სიყვარული, მაგრამ ეს არ არის სასიამოვნო გატარება!
  მატილდამ საჭიროდ ჩათვალა დაემატა:
  - ომი, როგორც კურტიზანი, ძვირი და ცვალებადია, მაგრამ ყოველთვის გმირულ მეხსიერებას ტოვებს!
  ჯეინმა თავისი მოხდენილი, შიშველი თითებით მოაბრუნა ძაღლი და დაიყვირა:
  - ომში სიზმარში არ არის, ძლიერი ემოციების გარეშე არ შეგიძლია!
  გრინგეტამ ღიმილით გაისროლა და უპასუხა:
  - სამყარო მოსაწყენი და დასასვენებელია, ომი საინტერესო და ამაღელვებელია!
  მატილდამ, რომელიც სიხარულით სვამდა კოკას, განაგრძო:
  - ომი სისხლი და ოფლია, ის ანაყოფიერებს ნერგებს, რომლებიც ვაჟკაცობას შობენ!
  მალანიამ გაიცინა და შენიშნა:
  - რაც არ უნდა საინტერესო იყოს ომის პროცესი, ყველას უნდა დასრულება!
  ჯეინმა შიშველი ფეხის თითები ისევ იარაღის საფარს გადაუსვა და იმღერა:
  - ომი წიგნი არ არის, ვერ დახურავ, ვერ დამალავ ბალიშის ქვეშ, შეგიძლია ისიც გააბინძურო!
  გრინგეტამ ხმაურით აჩუქა:
  - ომი რელიგიაა: ის მოითხოვს ფანატიზმს, დისციპლინას, უდავო დამორჩილებას, მაგრამ მისი ღმერთები ყოველთვის მოკვდავები არიან!
  მალანიამ ჩუმად ჩაიცინა და შენიშნა:
  - ომში, როგორც კაზინოში, რისკი მაღალია, მაგრამ მოგება ხანმოკლეა!
  მატილდამ კბილები გამოსცრა და ყეფა:
  - ჯარისკაცი მოკვდავია, დიდება დავიწყებულია, ტროფები იწურება და მხოლოდ ახალი ხოცვა-ჟლეტის დაწყების მიზეზებია შეუქცევადი!
  ჯეინმა დახვეწილად შეამოწმა:
  "ჩვენ ზიზღი ვართ მკვლელს, თუ ის არ არის ჯარისკაცი ფრონტზე, და ქურდს უფრო მეტად ვაზიზღებთ, თუ ის არის მარაუდი ბრძოლის ველზე!"
  გრინგეტამ ისევ ჩაიქირქილა და ჩაიჩურჩულა:
  - ჯარისკაცი არის რაინდი, რომლის ჯავშანი არის სიმამაცე და პატივი! გენერალი ბარონი, რომლის გვირგვინი არის წინდახედულობა და გონიერება!
  მალანიამ ღიმილით თქვა:
  - ჯარისკაცი ამაყად ჟღერს, რიგითი - დამამცირებლად!
  მატილდამ ჭკვიანურად უპასუხა:
  - პირველი, ვინც თავს დაესხა, შეიძლება მოკვდეს, მაგრამ უკანასკნელი არ გაახსენდეს!
  ჯეინმა ამოისუნთქა:
  - სჯობს იყო პირველი ნადავლის გაყოფაში, ვიდრე შეტევაში!
  გრინგეტამ ღიმილით დაამატა:
  - ომი ქალს ჰგავს, მხოლოდ კაცებს აყრის დაურღვევლად!
  მალანიამ ღირსეულად უპასუხა:
  - ქალი, ომისგან განსხვავებით, არ ჩქარობს მამაკაცის სიკვდილს!
  მატილდამ სიცილით თქვა:
  - ომი, ქალებისგან განსხვავებით, არასოდეს კმაყოფილდება დანიშნულ მამაკაცთა რაოდენობით!
  ჯეინმა ისევ მოაბრუნა ბერკეტი შიშველი თითებით და თქვა:
  -ომი ყველაზე დაუოკებელი ქალია, კაცები მისთვის არასდროს არიან საკმარისი და ქალზე უარს არ იტყვის!
  ამის საპასუხოდ გრინგეტამ საჭიროდ ჩათვალა მახვილგონივრული აფორიზმის რეპროდუცირება:
  "ქალებს არ უყვართ ჩხუბი, მაგრამ მამაკაცის მოკვლის სურვილი ტყვიაზე უარესი არ არის!"
  მალანიამ კობრავით ჩაისისინა და ვარდისფერი ენა ამოუშვა:
  -პატარა ტყვიას შეუძლია კაცის მოკვლა,გაბედნიერება,დიდი გულის ქალს!
  მატილდამ სარკასტული ღიმილით დაამატა:
  - დიდ გულს ხშირად მიჰყავს პატარა პირადი ინტერესები!
  გოგოებმა მახვილგონივრული შენიშვნების გაცვლა დაასრულეს და დაჟინებით დაიწყეს ბრძოლის ველზე ყურება. ცაში დაფრინავდნენ TA-311 თავდასხმის თვითმფრინავები, რომლებიც საბჭოთა ჯარების პოზიციებს ისროდნენ. თუმცა ნელა, მესამე რაიხის კოალიცია წინ მიიწევდა. და მან ცხედრების გადაყლაპვით მოახერხა ცოტათი განახლებულიყო.
  მოწყენილმა გოგონებმა კვლავ დაიწყეს ხუმრობა აფორიზმებით:
  ჯეინმა დაიყვირა:
  "ომს ქალის სახე არ აქვს, მაგრამ კაცებს ცოლზე უკეთ სისხლს სდის!"
  გრინგეტამ გაისროლა და გააბრაზა:
  - ომს სიხარული არ მოაქვს, მაგრამ აგრესიულ ინსტინქტებს აკმაყოფილებს!
  მალანიამ საპასუხოდ უსტვენდა:
  - ომში სიხარული, მტერთა ცხედრები მხოლოდ ფასშია!
  მატილდამ, მუხლუხებში გადახვევით, დაამატა:
  - ომი მინდვრის ხვნაა: გვამებით არის განაყოფიერებული, სისხლით ირწყვება, მაგრამ გამარჯვებით გამოდის!
  ჯეინმა გაისროლა და საპასუხოდ იღრიალა:
  - გამარჯვება გვამებზე და სისხლზე იზრდება, მაგრამ სუსტებისგან ნაყოფს იძლევა!
  გრინგეტამ გაისროლა, ოცდათოთხმეტი ჭიქასავით დაამტვრია და ჩაიჩურჩულა:
  - ომი კაციჭამია ყვავილს ჰგავს, კაშკაშა, ხორცისმჭამელი და ცუდი სუნით!
  მალანიამ შიშველი ფეხით დაარტყა პედალს და ამოიოხრა:
  - ომი პროგრესის დედაა და სიზარმაცის დედინაცვალი!
  მატილდა აიღებს და იღრიალებს:
  - ომში კი ჯარისკაცის სიცოცხლე არ არის ღირებული, გენერლები კი დანაკარგია!
  ჯეინმა ხელის კიდეები მკერდზე გადაიტანა და ჭიკჭიკით ჩაიკრა:
  - თუ მშვიდობა გინდა, ჩაუნერგე შიში, თუ ომი გინდა, სიცილი გააჩინე!
  გრინგეტამ აიღო და გაისროლა, იარაღი შიშველი ფეხით ანიშნა და მღეროდა:
  - სიცილი ცოდვა არაა, თუ სამხედრო საქმეში დამცინავი არ ხარ!
  მალანიამ გაიცინა და წარმატებით იღრიალა:
  - ომი ცირკს ჰგავს, მხოლოდ გამარჯვებულს აქვს ბოლო სიცილი!
  მატილდამ ტანკი გაატარა, რამდენიმე პიონერი გაანადგურა და აკოცა:
  - ომში ეს ცირკშია, მხოლოდ მზაკვრული, სერიოზული მკვლელი!
  გოგოები ისევ გაჩუმდნენ. დაიღალნენ ხუმრობით. ზოგადად, ომი არც თუ ისე ლამაზია.
  ჯეინმა გაღიზიანებულად გაიფიქრა: ბრიტანეთმა წააგო გერმანელებთან. თუმცა რამდენი მიწა დაიპყრო ბრიტანელებმა. და რამდენია ეს გერმანია! ბრიტანეთი გახდა კოლოსალური იმპერია. მაგრამ მას არ შეეძლო თავისი კოლონიების მონელება. მესამე რაიხმა აჯობა ინგლისელებს ძალაუფლებით და მეთაურებიც კი ბევრად ძლიერები და უნარიანი აღმოჩნდნენ.
  და როდესაც ნაცისტები მოვიდნენ ლონდონში, ისტორია დასრულდა ინგლისისთვის. გაჩნდა ახალი იმპერია, უპრეცედენტო ძალაუფლებით. მის ჯარში ბევრი ხალხი და ქვეყანა მსახურობს. და რა შეგვიძლია ვთქვათ: მესამე რაიხმა, ფრთები გაშალა, დაახრჩო ბრიტანეთი.
  მაგრამ 1940 წელს, საფრანგეთის დაპყრობის შემდეგ, ჰიტლერმა გულუხვად შესთავაზა მშვიდობა ჩერჩილს. და აუცილებელი იყო მისი მიღება: საღი აზრი მკარნახობდა, რომ ბრიტანეთს ომისგან ვერაფერი მოიპოვებდა, თუნდაც თეორიულად, მაგრამ შეეძლო წაგება. ჰიტლერმა ნახევარი ძალით იბრძოდა ინგლისთან საჰაერო ბრძოლაში. დიდი დაგვიანებით მან ჯარები აფრიკაში გადაიყვანა. საბჭოთა კავშირში წავიდა. მაგრამ ამ ყველაფერმა მხოლოდ დააგვიანა კატასტროფა.
  გერმანელებმა, ოკუპირებული ტერიტორიების გამოყენებით, იპოვეს ძალა ორ ფრონტზე საბრძოლველად; იაპონიამ დამაჯერებლად დაამარცხა ამერიკელები. შემდეგ კი სტალინმა უღალატა მას ზავის დადების გზით. ბრიტანეთი მუხლებზე დაეცა და მესამე რაიხის ნაწილი გახდა.
  ბევრმა გამარჯვებამ ვერმახტს უძლეველობის დიდება მოუტანა. ჯეინი და მისი მეგობრები ნებით შეუერთდნენ ჰიტლერის ჯარს ბედნიერებისა და წოდების მოსაძებნად. და მათ ნაწილობრივ მიაღწიეს წარმატებას იქ.
  Მერე რა? ახლა მათ ორი სამშობლო აქვთ: დიდი გერმანია, პატარა ბრიტანეთი.
  ჯეინმა კოკა-კოლა მოსვა და ჭიკჭიკით ჩაილაპარაკა:
  - სიყვარული და სიკვდილი, სიკეთე და ბოროტება... რა წმინდაა, რა ცოდო, მკვლელებს არ ადარდებთ!
  გრინგეტამ საპასუხოდ იმღერა და კიდევ ერთი ჭურვი გაუგზავნა:
  - გიყვარდეს და გაბედე, დაე ბოროტებამ იბატონოს, მაგრამ ჩვენ მხოლოდ ერთი გვეძლევა არჩევისთვის!
  გოგოებმა ცოტა გაახალისეს. ისე, ფაქტობრივად, რამდენადაც თქვენ შეგიძლიათ შეასრულოთ საკუთარი თავი უმნიშვნელო კლავიშში. ისინი ახალგაზრდები, მხიარულები, ენერგიულები და საკმაოდ იღბლიანები არიან. იმდენს იბრძვიან და არც ერთი ნაკაწრი. თუ არ ჩათვლით, რომ ისინი ტანკზე დაკაწრული იქნებიან.
  მალანიამ მკაცრად შენიშნა:
  - ეჰ, ჩერჩილს უნდა მიეღო ჰესის შეთავაზება და სსრკ-თან ომში შესულიყო. მერე მთელ პლანეტას ვმართავდით და ბოლოს გერმანიასაც დავამსხვრევთ!
  მატილდა აღფრთოვანებით მღეროდა:
  - გერმანია კარგია ბრძოლაში, ბრიტანელი ლომი საუკეთესოა!
  მალანიამ დაადასტურა:
  - დიახ, ჩვენი ლომი ბრიტანეთიდან საუკეთესოა!
  ჯეინმა ღიმილით თქვა:
  - შანსი კიდევ გვაქვს! ჰიტლერი მოკვდება და გერმანიის იმპერია დაიშლება!
  გრინგეტამ ესროლა ჭურვი და ნაწილობრივ დათანხმდა:
  - კი, დაიშლება! ისინი ხორცისმჭამელი მტაცებლები არიან, მაგრამ ეს გვაუმჯობესებს?
  მალანიამ ფილოსოფიურად აღნიშნა:
  - მძიმე რეჟიმის პირობებში ერთიანობა სჯობს ქაოსს და სიფხიზლეს რბილი რეჟიმის პირობებში!
  მატილდამ შიშველი ძირები დააჭირა პედალებს და ყეფა:
  - მარსზეც ვიქნებით! და მზის სისტემის მიღმა!
  ჯეინმა ჯოკონდას ღიმილით უპასუხა:
  - ჯერ ერთიანი რეჟიმი უნდა დავამყაროთ პლანეტა დედამიწაზე!
  გრინგეტმა აიღო და მხურვალედ იმღერა:
  - და ჩვენ არ დავუშვებთ ამ რეჟიმის შეცვლას!
  მალანიამ ჭკვიანურად შენიშნა:
  -ოღონდ რომ ცხვირთან დაგტოვო, ცხვირი უნდა გამოვიცვალო!
  გოგოებს როგორც ყოველთვის გაუმართლათ. ახლა მათი ტანკი სანგრების პირველ ხაზს აღწევს. და ანგრევს მიწას თავისი მუხლუხებით. მეომრები იცინიან.
  - ჩვენ ყველას დავამსხვრევთ!
  ერთ-ერთი იარაღი ლილვაკებს შორის გაიჭედა და ტანკი გაჩერდა. გოგონები მანქანიდან გადმოვიდნენ, ავზში ჯერ კიდევ ძალიან დაბნეული და ძალიან ცხელი იყო. მაგრამ გარეთ სარისკოა, შეიძლება დაწვა.
  მეომრები მივარდნენ, შიშველი ქუსლები აცეცებდნენ და გალობდნენ:
  - მხიარული გოგოები ვართ, კარგი მეგობრები, კარგი, შიშველი ფეხზე მათრახით გაგვიკეთონ, მხიარული პუმები!
  ჯეინმა, გაშვებული, შენიშნა:
  - აქ ვართ, კოსმოსური საზღვაო ქვეითები!
  მალანიამ ღიმილით დაუდასტურა:
  - კოსმოსშიც და სადესანტოშიც!
  და გრინგეტამ აიღო და მკლავებში მოიარა და ყმუოდა:
  - მე სუპერ მეომარი ვარ! ყველას მოვკლავ!
  მატილდამ საპასუხოდ აიღო ეს და ჩასჩურჩულა:
  - შხამი წვეთ-წვეთი ფიურერში!
  ჯეინმა ჩაიცინა და იმღერა:
  - დარტყმა ძლიერია, ფიურერი კი ყოვლისშემძლეა!
  მეომრები დარბოდნენ, ფეხშიშველები, ნანგრევებზე, დამსხვრეულ, ძლიერ გაცხელებულ რკინაზე, სხვადასხვა სახის სხივებსა და გატეხილი თავის ქალა.
  ჯეინმა მღეროდა:
  -გამიგებ... გამიგებთ... გამიგებთ და უკეთეს ქვეყანას ვერ იპოვით!
  გოგონასთვის სასიამოვნოა სირბილი, არც თუ ისე უხეში ფეხებით, ეკლიანი ბილიკით და ნამსხვრევებით. ეს მართლაც დიდი გართობაა.
  გრინგეტა მღეროდა:
  - ზაფხული, მზე მაღლა ანათებს...
  მალანიამ მხარი დაუჭირა სიმღერას:
  - მაღალი... მაღალი!
  მატილდამ დაამატა:
  - ზაფხული, სიკვდილისგან შორს ვართ! შორს!
  მეომრები შესამჩნევად გამხიარულდნენ. მართლაც, რა სასიამოვნოა ასე ენერგიულად მოძრაობა და ხტუნვა.
  ჯეინმა ჩაიცინა და შენიშნა:
  - სიკვდილი კონვენციაა, სირცხვილი აბსოლუტური!
  გრინგეტამ ერთი შიშველი ფეხი მეორეზე დაადო და აჩურჩულა:
  - ჩვენც გვექნება შვებულება! და მასთან ერთად გამარჯვება!
  მალანიამ სკეპტიკურად თქვა:
  -ჩვენი თუ გერმანელები?
  მატილდამ გაიცინა და იმღერა:
  - მომაკვდინებელი ხანძარი გველოდება...
  ჯეინმა უპასუხა:
  -მაგრამ უძლურია...
  გრინგეტა პანტერასავით ყვიროდა:
  - ყველას ცალკე კუბო აქვს...
  მალანიამ აიღო იგი და ესროლა, ჩაისისინა:
  - ბოჩეს ბატალიონი საფლავზე წავიდა!
  მატილდამ უკან იღრიალა:
  - მთელი ლეგიონი წავიდა საფლავზე!
  გოგოებმა კი აიღეს და მიახველეს... სუსტი ცხენებივით არიან. და ისეთი საყვარელი, შიშველი და გარუჯული ფეხები.
  ჯეინმა აიღო და სიამოვნებით ჩაიჩურჩულა:
  - და მე ვარ კობრა! და მე ვარ კობრა! სულაც არაა დათვი!
  გრინგეტამ საპასუხოდ დაიკივლა:
  - სასიამოვნოა კობრისთვის ღრუბლებში ფრენა!
  გოგონები კი თავებს აჯახებენ. თვალებიდან ნაპერწკლები მიფრინავს, თითქოს საათი მოდის!
  მალანიამ აიღო და ჩაიჩურჩულა:
  - ჰიტლერი კაპუტია!
  მატილდამ მხარი დაუჭირა მას:
  - და სტალინი კაპუტია!
  ჯეინმა წელზე მოხვია და აჩუქა:
  - მე ვარ სინათლის მეომარი, მუხლებზე დადებული ველურები... დედამიწის პირიდან ცილისმწამებლებს გავწმენდ!
  მალანიამ აიღო და იღრიალა:
  - ჰიტლერი კი სულელია, თამბაქოს ეწევა! ასანთებს იპარავს და ღამეს სახლში არ ატარებს!
  მატილდამ სარკასტულად გაიღიმა და ჰკითხა:
  - როგორ ფიქრობ, ფიურერს აქვს?
  გრინგეტამ შიშველი ფეხით დაარტყა ფერფლს და იღრიალა:
  - Რათქმაუნდა არა! ჩვენ ოთხივე მას მინეტს მივცემთ!
  მალანიამ თვალები აატრიალა და ჩასჩურჩულა:
  - ოჰ, ძალიან სასიამოვნოა პირში პულსირებული ნეფრიტის ჯოხის დაჭერა და ენით შეგრძნება!
  მატილდამ ამოისუნთქა:
  - რა მაგარია! და ყველაფერი მშვენიერი იქნება!
  გოგონები უფრო და უფრო მაღლა ხტებოდნენ. მაგრამ მათი ტანკი შეკეთდა და უკან დაბრუნება მოუწიათ. მეომრები უკან დაბრუნდნენ და შესძახეს:
  - ეს ჩვენი ტანკია! ის უბრალოდ შესანიშნავი იქნება!
  ჯეინს მოულოდნელად გაახსენდა ზღაპარი რობინ ჰუდის შესახებ. არის პატარა ჯო, ბიჭი შერიფმა შეიპყრო. ბიჭი აწამეს: თაროზე აწიეს და ქუსლები შეწვა.
  როცა ცეცხლმა ბიჭის შიშველი, უხეში ძირები ააცურა... ჯეინმა აქ აღგზნება იგრძნო და ძალიან სურდა სექსი. აქ შევიდნენ. განსაკუთრებით იაპონური ნინძა ჯვაროსნული კობრი. ეს ქერა ბიჭი ისეთი სიმპათიურია და მას ძალიან დიდი მამაკაცური სრულყოფილება აქვს. და ძალიან სასიამოვნოა მკერდით შეხება ასეთ სუფთა და გლუვ კანს.
  ჯეინს უნდოდა თითი ფეხებს შორის მოექცია, მაგრამ შერცხვა და გადაიფიქრა. თუმცა, მართლაც, ასეთი ქმედება ძალიან სასიამოვნოა!
  უფლის ასულმა თქვა:
  - ზღვის ტალღასა და გააფთრებულ ცეცხლში! და სასტიკი და მრისხანე ცეცხლი!
  გოგონებმა კვლავ გადაიტანეს გერინგ-5 საბჭოთა ჯარების პოზიციებისკენ. თავად სტალინი ალბათ ძალიან შეშინდა, როცა ნაცისტების წინსვლის შესახებ შეიტყო. მართლა აქ როგორ არ ნერვიულობ? უზარმაზარი მანქანა გეჩქარებათ, მაგრამ საპასუხო არაფერია. ოცდათოთხმეტი, თქვენ არ შეგიძლიათ შეებრძოლოთ E სერიას. და კიდევ უფრო მეტი პირამიდული AG-ებიდან.
  და სტალინი აშკარად შოკშია. ტარაკანს მაინც დაუძახე შენი მრჩეველი. არც ხმა, არც აზრი, არც წყლის დაღვრა! როგორც ჩანს, გაგიჟდები!
  ჯეინმა ღიმილით შენიშნა:
  - სტალინი კი, ჩერჩილისგან განსხვავებით, ყოველთვის ნებით იღებდა ჰიტლერის დარიგებებს და მშვიდობისთვის მიდიოდა!
  გრინგეტა ენთუზიაზმით მღეროდა:
  - მითხარი რა არის სამყარო! გიპასუხებენ - მზე და ქარი!
  მალანიამ ენთუზიაზმით შენიშნა:
  - და ჩვენ გვეყოლება ძლიერი, ჯანმრთელი შვილები!
  მატილდამ ჩაიცინა და ჩასჩურჩულა:
  - სამყარო არ არის ჭადრაკის დაფა და ჰიტლერი არ არის მეფე!
  ჯეინმა შეასწორა მეგობარს:
  - მეფეზე მაღალია! და ჩვენ მას მოვაშორებთ პლანეტის სახიდან!
  გრინგეტამ აიღო და იღრიალა:
  - პლანეტის მიერ აღიარებული ბრიტანელების სიდიადე! ფაშიზმი მახვილის დარტყმით გაანადგურეს!
  მალანიამ ენთუზიაზმით დაამატა:
  - ჩვენ გვიყვარს და გვაფასებს მსოფლიოს ყველა ერი!
  მატილდამ, გოგონას ენთუზიაზმით, რომელმაც იპოვა თავისი პირველი სიყვარული, დაამატა:
  - მჯერა, წმინდა კომუნიზმი ავაშენოთ!
  ჯეინს გაეცინა და შენიშნა:
  - და გერმანელების თაოსნობით კომუნიზმი მართლაც შეიძლება აშენდეს!
  გრინგეტამ შუბლზე თოფის საფარს დაარტყა და იმღერა:
  - ვხუმრობთ, ახლა კომუნიზმს ავაშენებთ! და სტალინი იქნება ჩვენი სუპერ და გმირი!
  მალანიამ დაამატა და განმარტა:
  - კუბოში, რა თქმა უნდა!
  გრინგეტამ ადვილად დაადასტურა:
  - რა თქმა უნდა, კუბოში!
  ჯეინმა ფილოსოფიურად თქვა:
  - მეფე როგორი დიდიც არ უნდა იყოს, ისე წავა საფლავზე, როგორც მონადირე!
  გრინგეტამ ბოროტი ღიმილით დაამატა:
  - პოლიტიკოსი ყოველთვის იტყუება, მხოლოდ ის კვდება რეალურად!
  მალანიამ შიშველი ფეხის თითები დააჭირა და თქვა:
  - უკვდავება რეალურია, სიკვდილი კი მოჩვენებითია!
  მატილდამ ასევე წარმოთქვა აფორიზმი:
  - მეფეებს ყველაფერი შეუძლიათ, მაგრამ ვერც ერთს, ვერც ერთ მეფეს არ შეუძლია საფლავიდან მიწაში გაქცევა!
  ჯეინმა ჩაიკივლა:
  -ცხოვრება მალე დასრულდება...
  გრინგეტამ მხარი დაუჭირა:
  - წერტილი მალე დაარტყამს!
  მალანია ტყვიამფრქვევებს ესვრის საბჭოთა ქვეითებს და ჩურჩულებს:
  - ოჰ, მამიკო, დედა, შეიწყალე შენი შვილი!
  მატილდამ, რომელსაც სიცილის შეკავება უჭირდა, დაამატა:
  - მას ხომ არც ერთი დღე დარჩა საცხოვრებლად!
  ჯეინი ფილოსოფიურად ფიქრობდა:
  - ყველას უნდა ლამაზად ცხოვრება, მაგრამ მხოლოდ რამდენიმე იღუპება ღირსეულად!
  გრინგეტამ ღიმილით უპასუხა:
  - სიკვდილი ჰპირდება უბედურებას, თუ ის არ ანათებს მიღწევის სხივებს!
  მალანიამ კბილების გააფთრებული ატეხილი ღიღინით ჩაიკრა:
  - კარგი სიკვდილი სჯობს ცუდ ცხოვრებას!
  მატილდამ დაუპირისპირა:
  - კარგია იყო ღმერთი თავისუფლებაში, მაგრამ ცუდია იყო ეშმაკი ციხეში!
  გრინგეტამ შხამიანი ღიმილით შენიშნა:
  - და ჭურვები დაგვრჩა... დამეთანხმებით, ეს უზარმაზარი ტრაგედიაა! განადგურების არც ერთი საჩუქარი!
  ჯეინმა ზიზღით ამოისუნთქა.
  - იქნება ახალი საჩუქრები და სხვა პრეზიდენტები!
  . თავი No17.
  ამ დღეს, 1947 წლის 10 ოქტომბერს, ფრიდრიხმა, როგორც ყოველთვის, ჭაღარა და დაუღალავი, სწრაფად ირბინა საჰაერო ცხენზე Me-362. ბიჭს დაღლილობის ჩრდილიც კი არ უგრძვნია, ზედმეტად აღელვებული იყო და მაინც ისე ისროლა ისე, რომ არ გაუშვა. ღამით, სარემონტო ჯგუფებმა, პირველ რიგში, ამერიკულმა, დაზიანებული მოწყობილობების ნაწილი ექსპლუატაციაში შეიყვანეს. კერძოდ, "პატონები" კვლავ დატრიალდა ლიანდაგზე, გარდა ამისა, ამ მანქანებიდან რამდენიმე ასეული ექსპლუატაციაში შევიდა საზღვარგარეთიდან, უკვე ჩამოყალიბებული რკინიგზის გასწვრივ გადაყვანის შემდეგ. პარტიზანები, რა თქმა უნდა, ცდილობდნენ, მაგრამ მათ ჩვეულებრივზე ბევრად უარესი გააკეთეს. უკრაინელი მამის არჩევნებში ბანდერამ დამარცხდა, ხოლო პარტიზანულ რიგებში ღალატი და დეზერტირობა გაიზარდა. გარდა ამისა, პარტიზანული მოძრაობის მეთაური ვოროშილოვი ავად გახდა... და მისი შემცვლელი დროულად ვერ იპოვეს... ამრიგად, ფაშისტების საერთაშორისო დამრტყმელი ჯგუფის მარაგი საკმაოდ დამაკმაყოფილებელი იყო. დიახ, მამაცი მიწისქვეშა მებრძოლები და გმირული დივერსანტები ზოგჯერ წარმატებას აღწევდნენ, მაგრამ არა ტაქტიკურ დონეზე მაღლა. გარდა ამისა, ახალი კაპიტულირებული მოკავშირეების გაჩენამ გამოიწვია სსრკ-ს გამარჯვებისადმი რწმენის მკვეთრი ვარდნა და ამან განაპირობა ის, რომ მერყევი ელემენტები, ღიად თუ სხვაგვარად ფარულად, გადავიდნენ ფაშისტების მხარეზე.
  განსაკუთრებით გაიზარდა დეზერტირების რაოდენობა კრაიკოვის წითელ არმიასა და პოლონეთის არმიაში. პოლონელებმა, რომლებმაც დაიჯერეს ნაცისტების და განსაკუთრებით დასავლელი კაპიტალისტების დაპირებები, სერიოზულად ითვლიდნენ აღმოსავლეთში დიდი იმპერიის შექმნას რუსეთის ხარჯზე! რა თქმა უნდა, ყველა პოლონელი კომუნისტი არ დარჩა საბჭოთა კავშირის ერთგული, მაგრამ დანარჩენი პოლიტიკური ჩრდილები... ლიბერალები განსაკუთრებით არასანდოები არიან... ასე რომ, პოლონურმა შენაერთებმა შეტევის დაწყებიდან თითქმის მაშინვე დაიწყეს დანებება მოსკოვის ბულგარზე. ...საბედნიეროდ, ისინი ცოტანი იყვნენ და ამან გადამწყვეტი გავლენა ჯერ არ იქონია ომის მიმდინარეობაზე.
  ფრიდრიხმა პირველი რამდენიმე ფრენა თავად შეასრულა, დაშორდა სხვა პილოტებს. მან დაინახა, რომ მტერი ასე მჭიდროდ აღარ ხვდებოდა ნაცისტთა ლაშქარს ცეცხლით და ტანკის სოლიების გზაზე დანაღმული ველები თითქმის აღარ იყო დარჩენილი. მაგრამ საბჭოთა ჯარისკაცები ჯიუტად იბრძოდნენ. ქვეითებს ცეცხლი არ გაუხსნიათ და ცდილობდნენ, ტანკების დახურვის ნებას აეღოთ მათი კვალი ან ყუმბარის წყება, ან აალებადი ბოთლებით დაეწვათ ცეცხლი.
  ტერმინატორის ბიჭმა ქულა ძირითადად საბჭოთა იარაღის ხარჯზე გაზარდა. უფრო მეტიც, ჰორიზონტალური სიბრტყიდან სროლა, ჩაყვინთვის დროს დროის დაკარგვის თავიდან აცილება. მართალია, ასევე განადგურდა ჩასაფრებაში მდებარე რამდენიმე ტანკი. სსრკ-ს ავიაცია უმოქმედო იყო. დილით მხოლოდ შვიდი U-2 თვითმფრინავი გამოჩნდა, შემდეგ ოთხი ლაგი. საერთოდ, ფრიდრიხს მოკლე საუბარი ჰქონდა მათთან, მსუბუქად აჭერდა ჩახმახს... შემდეგ კი, როგორც ყოველთვის!
  ისედაც დასუსტებული საბრძოლო პუნქტების ჩახშობის შემდეგ, ნაცისტური ტანკები კიდევ უფრო გაიქცნენ მოედანზე და სანგრებში... ტანკსაწინააღმდეგო თხრილები და ზღარბი, თუმცა, თავდაცვის ამ უკვე მეექვსე და ნაწილობრივ მეხუთე ხაზზეც შეგვხვდა (რვა იყო. მთლიანობაში). საბჭოთა არტილერისტები ნერვიულობდნენ და შორიდან დაიწყეს სროლა. ფაშისტური არტილერია დაუნდობელი იყო, ავიაცია კი... აქამდე, როგორც საციგურაო მოედანი, ყველაფერი გახეხილი იყო. ისე, ფრიდრიხი, როგორც ყოველთვის, ყველას უსწრებს, უფრო სულისკვეთებული და მაგარი. ცვლილებები მოხდა ჯარების ფორმირებაში, ძლიერი ტყვიამფრქვევებით შეიარაღებულმა პატონებმა ლიდერობდნენ. იძულებითი გადაწყვეტილება ზარალის შემცირების შესახებ კამიკაძე ქვეითი ჯარისკაცებისგან, რომლებიც თავს სწირავენ, მაგრამ არ სურთ დანებება...
  ფრიდრიხმა მესამე ფრენა თავის მეგობარ ჰელგასთან ერთად შეასრულა. აქ ისინი პირველად შეხვდნენ საბჭოთა თვითმფრინავების მეტ-ნაკლებად დიდ პარტიას. მათ შორის იყო კიდევ ხუთი Br-3 (საიდანაც ამოთხარეს). უცნაურია, მაგრამ სსრკ ბომბდამშენები მაშინვე უკან დაბრუნდნენ გერმანელი ტუზების დანახვაზე და მებრძოლები მათკენ გაემართნენ.
  ფრიდრიხმა მშვიდად ესროლა მანქანებს, რომლებიც ცდილობდნენ მიახლოებას. მათ შორის ტუზი სსრკ გმირის ვარსკვლავთან ფიუზელაჟზე. თუმცა გამოცდილი მეომარი ცდილობდა ღრუბლებში შესვლას, მაგრამ ისეთი ურჩხულის წინააღმდეგ, როგორიც ფრიდრიხ ბისმარკია, ეს მხოლოდ უარესი აღმოჩნდა. ტერმინატორმა ბიჭმა, ყოველგვარი დარტყმის გარეშე, ჩამოაგდო ოცდათექვსმეტი მებრძოლი და ოთხი თავდასხმის თვითმფრინავი, ჩართო სიჩქარე და მივარდა ბომბდამშენების უკან.
  თუმცა აქ ფრიდრიხმა აღმოაჩინა, რომ მისი მანქანა არც ისე ჩქარობდა და 740 სავარაუდო კილომეტრს ვერ მიაღწია იძულებითი ძრავითაც კი. მიზეზი გასაგებია, ფრიდრიხმა 30 მმ Mr-108 თოფები შეცვალა Mr-103-ით, რომლებიც 960 მეტრი წამში ჭურვის საწყისი სიჩქარით ბევრად უფრო ეფექტურია ტანკებისა და მტრის მებრძოლების სახურავებზე შეღწევაში. შორ მანძილზე, მაგრამ თითქმის ერთნახევარჯერ უფრო მძიმე და დაბალი, სროლის სიჩქარით 420 გასროლა წუთში (თუმცა, ფრიდრიხს ზოგადად ამჯობინებდა ერთი ჭურვის სროლა ტრანსში ჩავარდნისას!). და ფრედერიკისთვის განსაკუთრებით გაიზარდა იარაღის საბრძოლო მასალა. ასე რომ, ბომბდამშენების დაჭერა ადვილი საქმე არ იყო. რამდენიმე მოხერხებული He-362 უსწრებდა მამაც ახალგაზრდა ტუზს. ისინი სეტყვავით დაეცა ნათესებს, დაამსხვრია და აწამა საბჭოთა მანქანები. უფრო მეტიც, Br-3, უფრო ნელი და ცუდად შეიარაღებული, გახდა ტერორისტული მფრინავების მარტივი მტაცებელი. ფრიდრიხი მივიდა ქეიფის ბოლოს, მაგრამ მაინც დაასრულა ათეული, ორმოცდაათი დაამარცხა. თუმცა, ბიჭმა ვერ დაამარცხა თავისი წინა რეკორდი, ორას ორმოცდასამი მანქანა.
  ფრიდრიხი სულში დიდი ენთუზიაზმით დაბრუნდა. მან მოიგო და იმარჯვებს! და ფიქრები ჩემს ღალატზე სრულიად გაქრა. ახალგაზრდამ თავისთვისაც კი თქვა:
  - რატომ ეს ცრურწმენები! სამშობლო არის სადაც იზრდებიან შენი მეგობრები და შვილები! და სსრკ არის არა სამშობლო, არამედ ერების ციხე!
  ჰელგამ მოისმინა ეს სიტყვები, მაგრამ, არ ესმოდა მათი ნამდვილი არსი, დაადასტურა:
  - Მართალი ხარ! და ჩვენ მალე გვეყოლება შვილები! თუმცა, არ მინდა მუცელზე მსუქანი გავხდე, სანამ ეს ომი ჯერ კიდევ გრძელდება!
  ფრიდრიხმა ჩაიცინა:
  - ეს ყოვლისშემძლე ღმერთის ნებაზეა დამოკიდებული. თუმცა პაპი და რიგი მიტროპოლიტები ჩვენს მხარეს არიან!
  თავდასხმის მეოთხე ფრენა, თვითმფრინავი Fokken-Wulf-5 გადაიქცა იარაღზე ნადირობაში, რადგან მხოლოდ რამდენიმე ტანკი დაიჭირეს. მაგრამ რეალური გამოცდა ჯერ კიდევ წინ იყო.
  როტმისტროვის მეხუთე გვარდიის სატანკო არმიამ დაასრულა კრასნოგვარდეისკის რაიონში გადაყვანა. თუმცა, სრული გაოცების მიღწევა ვერ მოხერხდა. ფაშისტურმა სადაზვერვო თვითმფრინავმა დააფიქსირა ტანკების დიდი მასის მოძრაობა და ნაცისტებმა დააჩქარეს საპასუხო ზომების მიღება. მე-2 SS Panzer-ის არმიის ხუთასი SS-ის ერთეული, ისევე როგორც ორასი მანქანა სტრატეგიული რეზერვიდან, გამოვიდა ცხრაას ორმოცდაათი ტანკისა და თვითმავალი იარაღის შესახვედრად, რომლებიც გაძლიერებული იყო როტმისტროვის ჯავშნიანი მუშტის რეზერვებით. კერძოდ, ბრძოლა გაიმართა პერვომაისკის კოლმეურნეობის მახლობლად მინდორზე, სადაც დატყვევებულ ხაზზე მდებარეობდა გერმანელი გრენადირები და იარაღი.
  ფრიდრიხი და საუკეთესო გერმანელი ტუზები გამოიძახეს ხმელეთიდან და ჰაერიდან მასიური შეტევის მოსაშორებლად.
  გენერალ-ლეიტენანტმა როტმისტროვმა, სტალინგრადის ბრძოლის გმირმა, თავად შეასრულა უმაღლესი მთავარსარდლის ბრძანება და გულწრფელად სჯეროდა, რომ მოსკოვთან ბრძოლა ჯერ კიდევ არ იყო წაგებული. მას ხელში ეჭირა ძალაუფლება და იყო იმედის ნაპერწკალი, რომ სსრკ დაიბრუნებდა იმას, რაც მანამდე დაკარგა. თუმცა, სვეტი, რომელიც მოძრაობდა საკუთარი ძალის ქვეშ, საკმაოდ დაჭიმული გახდა. ეს ნაწილობრივ განპირობებული იყო მესამე რაიხის სადაზვერვო თვითმფრინავების თავიდან აცილების სურვილით, ხოლო მარშის სხვა ხანგრძლივობა გამოწვეული იყო მტრის თვითმფრინავების გამო სარკინიგზო ხაზების დაზიანებით.
  ძლიერმა ბომბდამშენმა დარტყმებმა აიძულა დიდი სატანკო ძალები გაევლოთ ასობით კილომეტრი საკუთარი ძალებით. უფრო მეტიც, მაქსიმალური სიჩქარის მსვლელობისას... ეს არის სატანკო ფლოტის გარკვეული ჰეტეროგენურობის გათვალისწინებით, ზოგ მანქანას ფილტრები ჰქონდა შეცვლილი, ზოგს კი პირიქით, ძველი ტიპის, არასრულყოფილი ტრანსმისიების ჩათვლით, დიზელის ძრავები ანელებდა.
  მტრის ავიაციის სასტიკი და მასიური ზემოქმედების გამო, მეხუთე დარტყმის არმია ფრონტის ხაზიდან საკმაოდ მოშორებით იყო განლაგებული და ამან აიძულა ეს ფოლადის როლიკერი საღამოდან დილამდე გაემართა.
  როტმისტროვს უკვე ელოდა ფაშისტების უფრო კომპაქტური ჯგუფი. მიუხედავად იმისა, რომ ტანკების მთლიან რაოდენობაში დაბალი იყო, ნაცისტები უპირატესობდნენ ხარისხში: ჰქონდათ დაახლოებით ასი და ნახევარი "პანტერები" -5 და "ვეფხვები" -5, ასევე ათნახევარი "გოერინგი" L (ინგლისური მანქანები 17 ფუტიანი თოფებით, დაახლოებით ტოლი შეღწევადობით იარაღს "პანტერები"), E-50, AG-50 და "Patton". სუპერ ფერდინანდის სატანკო გამანადგურებლები ჯერ კიდევ გზაში იყვნენ.
  რა თქმა უნდა, უკეთესი იქნებოდა ნაცისტებზე მასობრივად თავდასხმა, მაგრამ შესანიშნავი ჟუკოვი ძალიან ეჩქარებოდა როტმისტროვს, სამართლიანად ეშინოდა, რომ ნაცისტები ენერგიულ კონტრზომებს მიიღებდნენ. თუმცა მათ ეს უკვე გააკეთეს...
  მაგრამ აქ საბჭოთა ჯარს ერთი კოზირი ჰქონდა - ეს იყო სერიოზული საჰაერო საფარი... თვითმფრინავები ამოიღეს ურალის მიმართულებით და შტაბის რეზერვიდან და ბრძოლაში საწვრთნელი მანქანებიც კი ჩაყარეს, ისევე როგორც აღჭურვილობა პირდაპირ შეკრების ხაზიდან. . ეს იყო მარჯვენა ფლანგისა და უკანა ნაწილის გარღვევის შანსი, რომელიც ფაშისტურ სოლს წინ უსწრებდა.
  გენერალი გოთა და სხვა მეთაურები, უკვე მოსკოვის ოპერაციის გეგმის წინასწარი განხილვისას, ვარაუდობდნენ, რომ კრასნოგვარდეისკი, რა თქმა უნდა, გახდებოდა სატანკო ბრძოლის ადგილი საბჭოთა არმიების საბრძოლო რეზერვთან, რაც ნიშნავს, რომ საჭირო იყო დაფარვის გეგმა. .
  სპეციალური გერმანული თვითმფრინავი, განსაკუთრებით Xe-362, აკონტროლებდა საჰაერო სივრცეს, ასე რომ კრასნოგვარდეისკის ბრძოლა უნდა გამხდარიყო ყველაზე დიდი არა მხოლოდ ტანკი, არამედ საჰაერო ბრძოლა მეორე მსოფლიო ომის დროს!
  ფრიდრიხი გამოიძახეს მტერთან საბრძოლველად, ის არის ლუფტვაფეს საუკეთესო ტუზი, საჰაერო ბრძოლების მეფე მესამე რაიხის გამარჯვების სიმბოლო იყო. და მის გვერდით, ან თითქმის მის გვერდით მარჯვენა ხელზე, თავდასხმაზე და, შესაბამისად, Fokken-Wulf-5-ის განსაკუთრებით მძლავრ მოდიფიკაციაზე, ირბინა ჰელგა.
  ბიჭმა კი იმღერა:
  - ჩვენ ტალღებში ვსეირნობთ ვარსკვლავურ ხომალდებზე! კვარკები ქაფიან ეთერულ მორევებში!
  ჰელგამ დაადასტურა:
  -წითელი არსებები, დაგერტყმიან! მიწისქვეშა ჯოჯოხეთური სამყაროს შვილები!
  ფრიდრიხს გაეცინა და უთხრა თავის საყვარელს:
  - მოდი, ხრახნიდან მოშორებით! სიკვდილის ანგელოზი, უბრალოდ სასტვენი, რომ გამოჩნდეს! ის ყველა ნაძირალს მათ ვირის ნაჭრებად დაგლიჯავს!
  ჰელგამ საპასუხოდ ჩაიცინა.
  - კარგი, მახვილგონივრული ხარ!
  ფრიდრიხი გარკვეულწილად შეშფოთებული იყო მისი თვითმფრინავის წონის მატებასთან, შორ მანძილზე იარაღის დამონტაჟებასთან და საბრძოლო მასალის მატებასთან დაკავშირებით. ყოველივე ამის შემდეგ, 30 მმ-იანი ქვემეხის ჭურვი სამჯერ უფრო მძიმეა, ვიდრე 20 მილიმეტრიანი ქვემეხი და დესტრუქციული ძალის თვალსაზრისით, შესაძლოა ოთხჯერ უფრო ძლიერი, ეს არის უნივერსალური იარაღი, რომელსაც შეუძლია გაანადგუროს ჯავშანი ორივე ზედაპირზე. პლანეტაზე და ჰაერში! ახალგაზრდა ტუზს სურდა ავტომატების დათმობა და ოთხი მსხვილკალიბრის ტყვიამფრქვევის მოხსნა, მაგრამ... ჰელგამ გამგზავრებამდე გააპროტესტა:
  - ბოლოს და ბოლოს, ეს შეიძლება იყოს დახურული ბრძოლისთვის. ჯობია ეს კოზირი შეინახო...
  - საკმარისია ფორსმაჟორისთვის და ორი მსროლელისთვის! - მოკლედ მოუჭრა ფრიდრიხმა. ჩემთვის ახლოს სროლა საკმარისია. ზოგადად, მე ვფიქრობ, რომ ტყვიამფრქვევის შეიარაღება აქ გადაჭარბებულია.
  ჰელგამ მხიარულად ჩაიცინა და ბიჭს ზურგზე ხელი დაარტყა.
  - სამწუხაროდ, ყველა არ არის შენნაირი უძლეველი რაინდი! ბევრი ტუზი ჯერ კიდევ დამწყებია, მათ უფრო მკვრივი ცეცხლი სჭირდებათ, რომ აუცილებლად მოხვდნენ...
  ფრედერიკმა საკმაოდ გონივრულად გააპროტესტა:
  - ისეთ ძვირადღირებულ მანქანას, როგორიც არის ME-362 U, ახალბედა პილოტს არ გადაეცემა. ეს მებრძოლი ტუზებისთვისაა.
  პასუხის გაცემის ნაცვლად, ჰელგა თავის გამანადგურებელ თვითმფრინავს შევარდა და შიშველი, ვარდისფერი ქუსლები აციმციმდა. სხვა რა ვქნა, გაისმა სასწრაფოს ზარი.
  ფრიდრიხი ზოგადად კმაყოფილი იყო, რომ მან ამოიღო ორი გარე ტყვიამფრქვევი, მასიური მანქანა უფრო ადვილად აფრინდა და სიჩქარე გაიზარდა და მსუბუქი ფრთები აუმჯობესებდა მანევრირებას. მიუხედავად იმისა, რომ სახანძრო წერტილები დაფარული იყო ფარინგით, მათი შემცირება შესამჩნევად დაემატა მანქანის აეროდინამიკას. მიუხედავად იმისა, რომ Me-362-ს აეროდინამიკური თვისებებით ჯერ კიდევ არ აქვს თანაბარი დგუშიან მანქანებს შორის, ის არის ომის ასეთი უნივერსალური ცხენი.
  იშვიათი ხეები და მინდვრები ციმციმებენ ქვემოთ... დღე ცხელია და როგორც ჩანს, ბრძოლა ადვილი არ იქნება. განსაკუთრებით რუსები, რომლებიც კარგავენ ამ უზარმაზარ ბრძოლას. აქ მარცხნივ და ცოტა ქვემოთ ყვავების ფარა დაფრინავს... დიდი ფარა, ზოგი ყვავები ძალიან დიდია... საშინელი ნიშანია, ყვავები თან ახლავს ამ სასტიკი, სენტიმენტალურობისგან დაცლილი სამყაროს ყველა ომს. როგორც ბოიარსკი მღეროდა ცნობილ მიუზიკლში:
  - Მაგრამ რატომ! შეუძლებელია შენი გონებით ცხოვრება! მაგრამ რატომ - ცხოვრება არაფერს გვასწავლის!
  აქ არის ძალადობა, ძალადობა და მეტი ძალადობა! სისასტიკე, სისასტიკე და კიდევ ერთხელ სისასტიკე ერის გამყარება!
  ყვავების ფარა გაუთავებელი ჩანს, ათობით, ასობით ათასია და ისინი ისე ღრიალებენ, რომ ჰერმეტულად დახურულ სალონშიც კი გესმის. ფრიდრიხმა ჰკითხა ჰელგას რადიოში:
  - იქნებ ავტომატებით დავარტყით?
  ტუზი გოგონამ გააპროტესტა:
  - Ეს არ ღირს! აქ ყველა ტყვიის დათვლა შეიძლება!
  ფრიდრიხმა ჩაიცინა:
  - რაც სავსებით შესაძლებელია! მეფეს ტახტის ქვეშ ჩანთაში ვაზნები აქვს.
  საბჭოთა თვითმფრინავების პირველი პარტია უეცრად გადმოხტა ვულჩების ფარის უკნიდან. მათ პირველად სალამანდერები დახვდნენ. დანაკარგები იყო ორივე მხრიდან, მეტი რუსი დაიღუპა. ფრიდრიხმა გვიან გახსნა ცეცხლი და ჩამოაგდო მხოლოდ რვა მანქანა. მაგრამ მაინც უხეში დასაწყისია. მაგრამ რამდენიმე გერმანული "Salamanders"-3 ჩამოაგდეს და გაუგებარია, როგორ მოახერხა Me-262-მა ყველას წინ გასვლა.
  მაგრამ მთავარი ჯერ წინ იყო. ყვავების ფარა დასრულდა, გერმანელი მფრინავები გადმოხტნენ კრასნოგვარდეისკის მინდვრის ზემოთ სივრცეში და დაიწყო.
  მთელი არმია მივარდა გერმანული ესკადრილიისკენ და აქ, ფაქტობრივად, იყო ავიაცია სსრკ-ს რამდენიმე საჰაერო არმიიდან. ყველა ტიპის თვითმფრინავის უზარმაზარი არმადა, მაგრამ ყველაზე მეტად იაკოვი და რამდენიმე ნაკლები ლაგი.
  ფრიდრიხმა ცეცხლი გახსნა ექვს კილომეტრზე მეტი მანძილიდან. ის კვლავ ჩავარდა ველური ტრანსის ნაკადებში, როცა შენ არ უმიზნებ, მაგრამ თითები ავტომატურად აჭერენ. როცა აღარ არის მოსაზრებები, აზრები, სხეული თითქოს შენია, მაგრამ უკვე უცნობი ძალების მარიონეტს ჰგავხარ... და ეს ნიშნავს, რომ ხორცი შენი კი არ არის, არამედ ქვესკნელის სული - უწმინდური, ბოროტი ძალები. ..
  ისე, და ტერმინატორი ბიჭის თავში სიმღერამ რამდენჯერმე დაიწყო ხმა:
  მეგობრებს შორის, მაგრამ ამავე დროს განმარტოებული,
  დატყვევებული ტანჯვით, მწუხარე საზრუნავებით!
  ჩვენი სამყარო ძალიან დაიღალა ძალადობისგან,
  არც სივრცე ჩანს და არც სილამაზე!
  სად მოგვიყვანე - ბოროტი ბოროტი ეშმაკი?
  როდესაც ბოროტი დემონი აკონტროლებს ჯარს!
  ჩვენ ნამდვილად გვინდა სამხედრო დიდება,
  თუმცა გულით მე ვარ საზიზღარი პარაზიტი!
  
  ასეთი სიცარიელე ჩამქრალ სულში,
  ჭაობის გარშემო გზა არ არის!
  და სიკვდილი, ეს ძელი დაუნდობელი მოხუც ქალისთვის,
  რა აგროვებს ხარკს წმინდა რუსეთში!
  
  მარტივი გაგება არ ანათებს,
  ყველაფერი ინტერნეტშია, უსაზღვრო ძალა!
  მიწიერ საცხოვრებელში ცხოვრების სურვილი,
  დააგემოვნე სიტკბო, სიხარული, ბედნიერება შენს საყვარელთან ერთად!
  
  მაგრამ ბედმა მისი შვილი ომში გაგზავნა,
  სადაც უნდა დავივიწყოთ მშვიდობა!
  არ არის საჭირო ამისთვის სატანის ლანძღვა,
  ჩვენ თვითონ სხვა არაფერი გვინდოდა!
  
  მე ვჭრი ქარიშხალს თვითმფრინავში,
  შესრულებული ირონია და ხელმოწერის ნაბიჯი!
  მერწმუნეთ, სამშობლოს მებრძოლი არ მომკვდარა,
  ვითამაშოთ სამგლოვიარო მარში ნაძირლების!
  
  მტერი მრავალრიცხოვანია, ძლიერი,
  მანქანები, მებრძოლები, რაკეტები!
  ჩვენ დავამსხვრევთ ჯოჯოხეთურ ვერმახტს,
  რუსეთის ექსპლუატაცია განდიდდება!
  კომუნიზმი მოვა დედამიწაზე, მე მჯერა,
  ჩვენ ბედნიერად ვიცხოვრებთ - ზუსტად ვიცი!
  ხალხის ჯალათი - ფაშიზმი, დაიმსხვრევა,
  გამარჯვება სიკეთეში იქნება, მაისის შუქი!
  
  სამშობლო, სწრაფი ფრენა,
  მან მოგვცა წმინდა სიცოცხლე!
  ჩვენს გულებში მღერის სამშობლოს ჰიმნი,
  ბოლოს და ბოლოს, მე სასტიკად ვიბრძვი მისთვის!
  
  და მჯერა, რომ ნათელი დრო მოვა,
  მკვლელობები არ იქნება, სიბერე უფსკრულში გაქრება!
  რასა განვითარდება ზღვრის გარეშე,
  ზედა მიიჩქარის ხაზების მიღწევებისკენ!
  
  და ისე, რომ ჩვენ შეგვიძლია დავაახლოოთ დრო;
  მაშინ თქვენ უნდა იბრძოლოთ როგორც რუსის ჯარისკაცი!
  ისე რომ მიაღწიოს ყველას, ვინც სულელი არ არის,
  რომ რუსებმა ყოველთვის იციან ბრძოლა!
  კარგი პატრიოტული სიმღერა ჟღერდა ფრიდრიხის თავში, მაგრამ მისი მოღალატე ხელები და ფეხები სრულიად საპირისპირო იყო. კერძოდ, საბჭოთა თვითმფრინავებს ყველა ტიპის და მარკის ჭურვები გაუგზავნეს. საბჭოთა მფრინავები ცდილობდნენ მიახლოებას და ჩხუბის დაწყებას... ვოლკამ ორმოცდაათზე მეტ მანქანას ესროლა მოძრაობაში, შემოტრიალდა და გასროლას და შეჯახების მცდელობას თავი აარიდა (ეს კამიკაძე მოკლე ტყვიამფრქვევის აფეთქებით გაჭრა) . შემდეგ ახალგაზრდა ტუზის თვითმფრინავი გადავიდა და საბრძოლო ტრანსში მყოფმა ბიჭმა ბევრი საჰაერო ქვემეხი ესროლა. მან მნიშვნელოვნად გაანადგურა ზურგიდან გამოსული საბჭოთა მებრძოლების რაოდენობა.
  აქ თავად ფრიდრიხი კინაღამ შეეჯახა, მაგრამ მოახერხა ცეცხლის ხაზში ჩასვლა და მოწინააღმდეგეების განადგურება. ამჯერად მისი მსხვერპლი ორძრავიანი "ლომბარდები" გახდა. ბიჭების თავებში აფორიზმმა გაიელვა (ლომბარდები ასევე არ არიან კაკალი, მომავალი დედოფლები!). ჰელგამ რადიოში ჩაიცინა:
  - ოჰ, ძვირფასო დედა! როგორ აჭერენ!
  ფრიდრიხმა, რომელმაც არასრული მარყუჟი შეასრულა, საბჭოთა მებრძოლებს დიდი დისტანციიდან გაწყვიტა, რომლებიც ცდილობდნენ ჰელგას უკან გასულიყო. ერთ-ერთი მათგანი იყო "მაღაზიის მეპატრონე" (Lagg-5), ძარაზე დიდი წითელი ვარსკვლავი... ეს ნიშნავს სსრკ-ს გმირს. თავად გოგონამ, Fokken-Wulf-ის თავდასხმის მოდიფიკაციაზე, ესროლა როტმისტროვის არმიის ტანკებს, რომლებიც უახლოვდებოდნენ გერმანიის პოზიციებს. და ამავე დროს მან საკმაოდ ზუსტად დაარტყა, წარმატებით ჩაყვინთა.
  ფრიდრიხი კვლავ იბრძოდა მტრის თვითმფრინავებთან, ძალაუნებურად მადლობას უხდიდა მარაგებს საბრძოლო მასალის გაზრდისთვის. მან მოღალატე ტერმინატორის ჩადგმაც კი მოახერხა T-34-85 ტანკში, აირჩია მეთაური (ეს ჩანს ანტენებიდან, რომლებიც, მიუხედავად მტვრისა და მანძილისა, ფრიდრიხის მახვილი თვალები ადვილად ხედავდნენ!).
  ლუქის საფარს ერთდროულად სამი ჭურვი მოხვდა და ტანკი გაჩერდა...
  ქვემოთ ასევე ცხელოდა, მეხუთე გვარდიის სატანკო არმიის ავანგარდი უკვე შემოვიდა SS გრენადიერებისა და მეორე კორპუსის ნაწილებისკენ.
  პირველი საბჭოთა მანქანები შემოვიდა ტანკსაწინააღმდეგო თხრილში და მათი სიჩქარე შენელდა. მათზე წვიმდა Tigers-5-ისა და Panthers-5-ის სწრაფი სროლის ქვემეხები. სწორედ აქ ძლიერდებიან ახალი გერმანელები: იბრძვიან დისტანციაზე; მათზე უპირატესობის მოსაპოვებლად საბჭოთა ტანკებს მჭიდრო ბრძოლაში უნდა ჩაება. მოაწყვეს ნაგავსაყრელი... მაგრამ ტაქტიკური გადაწყვეტილება არაზუსტი იყო, გატეხილიყო ღია მინდორში, სადაც თხრილები იყო გათხრილი, დახვედროდა "ნადავლის" მოლოდინ მანქანებს. კი და ერთდროულად მასობრივად არ დაცემა?
  მართალია, საბჭოთა ილებმა, მნიშვნელოვანი დანაკარგების მიუხედავად, მაინც გაარღვიეს, როგორც პატარა მოკრივე, რომელიც ჩაყვინთვის გიგანტის ჯემის ქვეშ, მტრის ტანკებისკენ, რამაც ზიანი მიაყენა, მათ შორის მცირე ბომბებით. მართალია, ზოგიერთ "ვეფხვზე" -5 ისინი იდგნენ ქსელის თავზე, მაგრამ მრავალი მანქანისთვის გერმანელი ქვეითი იძულებული გახდა დაეყენებინა დაცვა სიტყვასიტყვით მოძრაობაში.
  ფრედერიკს ეგონა, რომ თუ რუსები უფრო კონცენტრირებულ შეტევას განახორციელებდნენ, მათ გაცილებით მეტი შანსი ექნებოდათ მიეღოთ "ბევრი ფული" და მომგებიანი ახლო ბრძოლა.
  წითელი მფრინავების შეჯახება გაგრძელდა, მაგრამ მაგალითად ძალიან მოხერხებული Salamander-3-ის წინააღმდეგ ამ ტაქტიკამ არ გამოიღო მოსალოდნელი ნაყოფი. გერმანული ავიაციის დანაკარგები გაიზარდა, ისევე როგორც საბჭოთა ავიაციის კიდევ უფრო დიდი რაოდენობით. მაგრამ ეს აღარ იყო უპასუხო ბრძოლა. ბევრ საბჭოთა პილოტს ჰქონდა ღირსეული გამოცდილება, ტყუილად არ დაფარეს მოსკოვი, ამიტომ ნაცისტებმა ბევრი დაზარალდნენ.
  ფრიდრიხი, რომლის ინსტინქტები წარმოუდგენლად მკვეთრი იყო, ყოველთვის გაურბოდა დარტყმებს და ინტუიციურად ურტყამდა ყველაზე საშიშ საბჭოთა მებრძოლებს. ლიდერების დარტყმას ცდილობს. მან ეს გააკეთა და ის მუშაობდა გაუქმების გარეშე. სხვათა შორის, ჩემს თავში სიცარიელე იყო და ბრძოლის, როგორც ასეთი, აღქმის ნაკლებობა. სხეულმა რეაგირება მოახდინა, სამიზნეები დაიჭირეს, გაშვება არ ყოფილა. რამდენჯერმე ტანკებამდეც მივიდა.
  და მრავალი ასეული, თუ არა ათასობით თვითმფრინავი ყველა ტიპის ციმციმებდა და ციმციმებდა ჩვენს თვალწინ. მაგალითად ჰაფმანი თავის He-362-ზე... ის იბრძვის განსაკუთრებულად, სისწრაფე, რეაქტიული მანქანის ჟრუანტელი და ნამსხვრევები ყველა მიმართულებით დაფრინავს... და არც რუსები არიან ცუდები... მაგრამ სად არის კოზედუბი, დროა გათიშოს... ფრიდრიხი მინიმუმზე მოძრაობს, ახლა მოტრიალება არ არის საჭირო, დაარტყა ზომიერად, მაგრამ მხოლოდ, ოდნავ გადაადგილება დამარცხებისგან..
  საბრძოლო მასალა იწურება, ისევე როგორც საწვავი ტანკებში და გერმანიის პოზიციებიდან შთამბეჭდავი გამაგრება მოდის. სალამანდერები და რამდენიმე შესანიშნავი Me-362-იც კი პირველია, ვინც ბრძოლაში შევიდა, რასაც მოჰყვება ჰიტლერის დანარჩენი ბანდა. ისევ წინ სვლა... საბჭოთა თვითმფრინავებიც იწყებენ უკანდახევას. მათ საწვავი ეწურებათ, დანაკარგებმა კი ყოველგვარ წარმოდგენასა და წარმოუდგენელ ზღვარს გადააჭარბა. ფრიდრიხი ბრუნდება და ჰელგას ეკითხება:
  - Ყველაფერი კარგადაა?
  გოგონა პასუხობს:
  - თვითმფრინავი მოძრაობაშია! მე დავამარცხე ექვსი ტანკი და ერთი მებრძოლი...
  ფრიდრიხმა დაუსუსტა:
  - დიახ, დანგრეული ტანკების რაოდენობითაც კი დამასწრო. მე პირადად მხოლოდ ხუჭუჭა მანქანა გავანადგურე!
  ჰელგამ ჩაიცინა.
  - რამდენი თვითმფრინავია?
  - თვითმფრინავები? - ფრიდრიხს თავში ნომრები გაუელვა... - ზუსტად სამას ერთი! ახალი მსოფლიო რეკორდი. რა მიღწევაა...
  ჰელგამ წამოიძახა:
  -უბრალოდ რაინდი ხარ! არა, მალე განადგურების ღმერთი. თავად დიდი კალი... უნივერსალური მებრძოლი!
  ფრიდრიხმა თავაზიანად შეასწორა:
  - ფაქტობრივად, კალი ღმერთი კი არა, ბოროტების ქალღმერთია. ანუ ქალი, თუმცა ინდუიზმში ძალიან პატივსაცემი და პოპულარული ღვთაებაა. მრავალი ტაძარი აშენდა მისთვის და აღევლინება ლოცვა.
  ბიჭმა უცებ შეამჩნია, რომ ბერკეტზე ძლიერად დაიკაწრა მუხლი. და დაიფიცა:
  - Ჯანდაბა! არ ღირდა ასეთ მძიმედ შეიარაღებულ მანქანაში შემობრუნება.
  ჰელგამ შეშფოთებით თქვა:
  - და შენი შემდეგი რეისი ჩემს გარეშეა?
  ფრიდრიხმა დაუდასტურა:
  - კი, შენი ფოკენი მაინც დატენიან და დამუხტავს, მაგრამ ჩემი უკვე მზადაა. უბრალოდ არ თქვა, უბრალოდ იზრუნე საკუთარ თავზე!
  ჰელგამ გადამწყვეტად განაცხადა:
  -არა! ჩემი რჩევაა იბრძოლო და იბრძოლო, როგორც შეგიძლია... თუ შეიძლება.
  თვითმფრინავები დაეშვა და ფრიდრიხი გაიქცა შემდეგი მანქანისკენ. მე-362-ისა და თავდასხმის F -490-ის შერჩეული კომბინაცია ოპტიმალური იყო ყველა დროის სუპერასისთვის.
  ფრიდრიხმა შიშველი ფეხებით იგრძნო Fokken-Wulf-4-ის მკვეთრი, უხეში პედლები, დაიწყო სიჩქარის აწევა და თან სიმღერა:
  - მე მივფრინავ საბრძოლველად! არსებას მტვერში დავათრევ!
  კრასნოგვარდეისკში ბრძოლა გაგრძელდა. გარდა თავად როტმისტროვის არმიის ტანკებისა, ბრძოლის ველზე ასევე მივიდა ას ორმოცდაათი საბჭოთა მანქანა, რომელიც იყო აღებული სამხრეთ ფლანგიდან და საბჭოთა ფრონტის კაშირნსკის რეგიონიდან. მართალია, ჯერჯერობით მანქანების მხოლოდ პირველი პარტია ჩამოვიდა. საბჭოთა ავიაციაც არ ფიქრობდა დანებებაზე, მაგრამ ჯერ არ იყო განსაკუთრებით აქტიური.
  ფრედერიკმა დაიწყო მუშაობა ტანკებზე, გამოიყენა თავისი იარაღი სპეციალურად ამ მიზნით. მისი აზრით, ამ მიზნისთვის 37 მილიმეტრიანი კალიბრი მაინც ოპტიმალურად იყო მორგებული. მაგალითად, რუდელმა ასეთი იარაღით, ყოველგვარი საბრძოლო ტრანსის გარეშე, გაანადგურა, უფრო სწორად, რაც უფრო სამართლიანია, მთელი ომის განმავლობაში 534 ტანკი დაარტყა. მაგრამ იყო ჩვეულებრივი ადამიანი და არა ფრიდრიხი. ბიჭმა გაიხსენა, როგორ უთხრა მამამ დედას, რომ საშვილოსნოში გატარებულ ბავშვზე ერთობლივი ეფექტი, გარდა იმისა, რომ ფენომენალური შესაძლებლობების გამოვლინება ხდება პუბერტატის პროგრესირებასთან ერთად, შეუძლია შთამომავლობა ფსიქოპათად აქციოს...
  შესაძლოა, მისი საბრძოლო ტრანსი და ამ მეომრის ზეძლიერებაც გავლენის შედეგია, რომლის ბუნებაც მისთვის უცნობია.
  მაგრამ აქ მოდის ტანკები, პილოტისთვის მათი მოძრაობები ნელი ჩანს და მით უფრო ფრიდრიხისთვის. ახალგაზრდა ტუზმა ჰორიზონტალური სიბრტყიდან ზედმეტად დარტყმა დაიწყო. უბრალოდ ისვრის და ურტყამს. მცირე აფეთქებებიდან სინათლის ციმციმები, გატეხილი ლუქები. ამ შემთხვევაში ბევრ მანქანას უჩნდება ცეცხლი, ვინაიდან გაზის ავზები საბრძოლო განყოფილებაშია განთავსებული. და განადგურებისას, T-34-ის ლულა გაფრინდა, როგორც სლინგის ენა.
  ხშირად ჭურვების მოხვედრა იწვევდა საბრძოლო მასალის აფეთქებას. და ეს თავის მხრივ...
  ფრიდრიხი არ ფიქრობდა ასეთ წვრილმანებზე, მან უყურა სურათს, როდესაც მძიმე დანაკარგები განიცადა და გააცნობიერა გარღვევის მცდელობების უშედეგოობა, მცველთა ტანკები გადაადგილდებოდნენ საბჭოთა ხალხის მიერ გათხრილი თხრილების გარშემო.
  მაგრამ აქაც უსიამოვნო სიურპრიზი ელოდათ მათ. ორმა ათეულმა "სუპერ ფერდინანდმა" მოახერხა მიახლოება. მათ, სამწუხაროდ, უფრო ძლიერი მამოძრავებელი მახასიათებლები ჰქონდათ, ამერიკული ძრავების გამოყენების წყალობით.
  საბჭოთა მანქანები დადიოდნენ ღია მინდორზე, რაც იმას ნიშნავდა, რომ ლეგენდარულ მებრძოლებს შეეძლოთ დარტყმა სულ რაღაც სამი კილომეტრიდან. რა თქმა უნდა, "სუპერფერდინანდებმა" გაუშვა, მაგრამ საზენიტო იარაღის მაღალი ტემპი საშუალებას აძლევდა მათ საკმაოდ ხშირად დაარტყა. გარდა ამისა, ველი ძლიერად იყო გათხრილი და ჭურვებით გუთანი, ხოლო T-34-85-მა სიჩქარე ვერ მოიპოვა. მაგრამ ამოფრქვევის დროს ისინი მაინც მოძრაობდნენ ლილვით. და პანტერები-5 და მოხერხებული ამერიკელი ჯადოქრები-5, მაღალსიჩქარიანი ტანკების გამანადგურებლები, გამოიქცნენ დასახმარებლად ფერდინანდ-4-ს.
  ფრიდრიხი ცდილობდა დაარტყა (წმინდა ქვეცნობიერად) მეთაურები. დაძაბულობისგან თითებიც კი მქონდა დაჭიმული. და იყო ხილი! ახალგაზრდა ტერმინატორმა, ჰორიზონტალური პროექციიდან, ჩამოაგდო ორმოცდაორი T-34 ტანკი, სამი KV- და ორი Su-122. კიდევ სამი მანქანა შეიძლებოდა ყოფილიყო, მაგრამ მათ ყურადღება მიიპყრო საბჭოთა მებრძოლების დარბევამ და რაც მთავარია თავდასხმის თვითმფრინავებმა. ფრიდრიხმა დაიწყო მათი გამოყენებით 37 მილიმეტრიანი საჰაერო ქვემეხის და ორი 20 მილიმეტრიანი ქვემეხის სროლა (ასევე საკმაოდ დამღუპველი, თუ შუქს, გაზის ავზს ან ძრავას მოხვდებით).
  სულ ოცდაშვიდი თვითმფრინავია და თვრამეტი ილოვი... ცუდი არ არის, თუ გავითვალისწინებთ თითოეული ტანკის მნიშვნელობას, თუნდაც ამ ჯიუტ ბრძოლაში დაზიანებულებს... რამდენიმე T-34-85 აჩქარდა და ბოლოს გატეხა და დაიხურა. დიაპაზონი. ახლა მსუბუქად დაჯავშნული ამერიკული "Witches"-5 აალდა.
  ფრიდრიხმა დაინახა ჰანს-ულრიხ რუდელის თავდასხმის თვითმფრინავი. ამ დიდი ხნის ცნობილმა ტუზმა, როგორც ჩანს, ასევე გადაწყვიტა სტუკას შეცვლა უფრო ძლიერი და სწრაფი Fokken-Wulf-5-ით. მისი ჩირაღდნის ემბლემა ყველასთვის ცნობილია. მან ჰკითხა ფრედერიკს:
  - როგორ ხარ, სიკვდილის ანგელოზო!
  ტერმინატორი ბიჭმა უპასუხა:
  - საქმეები გესტაპოშია, მაგრამ მიღწევები მაქვს!
  რუდელი დაარწმუნა:
  - და მე კარგად ვარ! მაგრამ როგორ ახერხებთ ასე ზუსტად და სწრაფად სროლას და თუნდაც ჰორიზონტალური სიბრტყიდან?
  ტუზმა ბიჭმა სიცილით უპასუხა ან თუნდაც იმღერა:
  - ზუსტად ვიცი, რომ ყველაფერი შეუძლებელი შესაძლებელია! იპოვნეთ დედამიწის მეფეების ბრილიანტი გამდინარე წყალში!
  - არა უშავს, დღის ბოლომდე ოცდაათს მოვასწრებ! - შეჰპირდა რუდელმა.
  დაბრუნება, თვითმფრინავის გამოცვლა და ისევ ორიგინალი Me-362, თვითმფრინავი, რომელიც ფრთებზე ტყვიის ხვრელების გარდა, ვოლკას ხელმძღვანელობით არანაირი დაზიანება არ მიუღია. და რა თქმა უნდა სატანკო ბრძოლა...
  კრასგვარდეისკისზე ცხელოდა. მეხუთე გვარდიის არმიის სვეტები და სხვა ფრონტებიდან ამოღებული ბრიგადები გაიყვანეს. გამაგრებამ ასევე მიაღწია გერმანელებს, მათ შორის ათეული ამერიკული სატანკო გამანადგურებელი, უახლესი M-18-ები 110 მმ-იანი ქვემეხებით. ეს მანქანები არ ჩამოუვარდებოდა დესტრუქციულ ძალას Tiger-5-ის, კალიბრის 105-ის ქვემეხს და უკეთესად სცემდა T-34-ს, რადგან ისინი ნაკლებად იყვნენ მიდრეკილნი რიკოშეტისკენ. თავად იარაღი ასევე დამზადებულია კონვერტირებული ამერიკული საზენიტო იარაღისგან, რაც იმას ნიშნავს, რომ ის არის სწრაფი სროლა. მხოლოდ ჯავშანია გერმანულზე სუსტი, მაგრამ მაინც 186 მილიმეტრი საკმარისია ჭურვის შუბლში დასაჭერად. უფრო მეტიც, T-34-85 ხშირად იწურება მოძრაობისას.
  ფრიდრიხმა, ჯერ კიდევ შორს, იგრძნო წითელი არმიის ახალი ტალღის ცუნამის მოახლოება. ეს ნიშნავს, რომ სანამ დრო არ არის ტანკებისთვის, რომლებიც თითქმის მჭიდროდ არიან ჩაკეტილი, უმჯობესია თავდასხმის თვითმფრინავს მივცეთ მათზე ზრუნვა. მათ შორის, სხვათა შორის, შეგიძლიათ ნახოთ ძალიან მძიმედ შეიარაღებული და დაჯავშნული Non-329. ძლიერია როგორც თავდასხმის თვითმფრინავი, ასევე სატანკო გამანადგურებელი. განსაკუთრებით 88 მმ-იანი Ra-44 ქვემეხებით, რომლებიც აღწევენ არა მხოლოდ ტანკის სახურავზე, არამედ შუბლზეც. მხოლოდ საჰაერო ბრძოლაში, ეს მანქანა, რბილად რომ ვთქვათ, არ არის ისეთი მრავალმხრივი, როგორც "მუშა კვერნა" Fokken-Wulf.
  თავდასხმის თვითმფრინავებს შორის ფრიდრიხმა შენიშნა ჰელგას თვითმფრინავი. რა თქმა უნდა, ისევ მოქმედებაში.
  ტერმინატორი ბიჭი, გზად ოდნავ დაშვებული, ჩვენ დავჭრით სამ ტანკს და თვითმავალ იარაღს-76, მღეროდა:
  - ჩვენ გვექნება ჩვენება! უბრალოდ უმაღლესი სუპერ კლასი!
  . თავი No18.
  ჰელგამ მზაკვრულად უპასუხა:
  - რა თქმა უნდა, მჯერა შენი! მხეცისთვის გული არ მიმიცია! პასუხი გაგცემთ - გჯერათ თუ არა?
  პასუხის ნაცვლად, ფრიდრიხმა შორიდან დაიწყო სროლა ქვემოდან... შემდეგ კი სიმაღლე მოიპოვა.
  საბჭოთა თვითმფრინავი საკმაოდ ბევრი იყო, მაგრამ ჯერ კიდევ ნაკლები, ვიდრე პირველად. ლუფტვაფეს მფრინავები თავს საკმაოდ თავდაჯერებულად გრძნობდნენ, როგორც პირველკლასელი, რომელმაც სცემა შემაშფოთებელი თანატოლი უცნობ სკოლაში და ფაქტიურად ძალით იყო გადატვირთული.
  საბჭოთა მფრინავები უფრო მზაკვრები გახდნენ და თავდასხმის ქვეშ მოექცნენ, ისინი მაშინვე დაიყვნენ ჯგუფებად, ცდილობდნენ გერმანელების თავისკენ მიზიდვას. ფრედერიკმა შეუტია მათ, ბორცვზე ავიდა. თუმცა მისთვის მტრის უარი პირდაპირ შეტევაზე მხოლოდ ტაქტიკას აადვილებდა. მაგრამ სხვა გერმანელი მებრძოლები წავიდნენ ბრძოლაში.
  ფრიდრიხმა გაღიზიანებულმა აღნიშნა, რომ Non-362-ები ჩვეულებრივ წინ უსწრებდნენ მას. მაგრამ არა უშავს, რამდენიმე კილომეტრის შორ მანძილზე, არავინ იცის როგორ მოჭრა მაინც.
  და "სალამანდრები" -3, ისევე როგორც საბავშვო ქაღალდის თვითმფრინავები, ხტება, ხტება ტალღებზე ზვიგენივით და ისინი თავად იღებენ ...
  ფრიდრიხმა აირჩია თავისი მსხვერპლი, სამეთაურო თვითმფრინავი და არ ჰქონდა დრო ეფიქრა იმაზე, თუ როგორ ჩამოაგდეს ეს თვითმფრინავი. ბიჭმა მორალი დახატა:
  - შეიძლება ომში წააგო, სპორტისგან განსხვავებით, ერთხელ, მაგრამ ომში შეგიძლია მოიგო, თამაშისგან განსხვავებით, უსასრულოდ! თუმცა, დაფიდან მხოლოდ დამარცხებულის ფიგურები მიფრინავს; გამარჯვებული დაფაზე ათავსებს ადრე ჩამოგდებულ საბრძოლო ნაწილებსაც კი!
  თუმცა ბრძოლა მინდორზეც იგრძნობოდა. მაგალითად, ვიტმანი უკვე საკმაოდ გამოცდილი სატანკო ტუზია, ის ვეფხვზე იბრძოდა. ის და მსროლელიც საკმაოდ ხშირად აცდენდნენ, თუმცა ტანკი ადვილად შემოტრიალდა. მსროლელ შლეიხს ძლივს მოასწრო სახიდან ოფლი მოეწმინდა. ეს ფოლადის ურჩხული უკვე რამდენჯერმე მოხვდა შუბლში, მაგრამ აქამდე ის იყო რიკოშეტი. ვიტმანმა ფილტვებში იყვირა:
  - დაახლოვდეს, ნუ ნერვიულობ, ან...
  იმ საშინელ პირობებში ადამიანის მდგომარეობაზე ისაუბრა ბრძოლის მონაწილის, 31-ე სატანკო ბრიგადის შტაბის უფროსის მოადგილის, ახლახან საბჭოთა კავშირის გმირი გრიგორი პენეჟკოს შთაბეჭდილებებზე. ... მძიმე გამოსახულებები შემორჩა ჩემს გონებრივ სურათებს... ისეთი ღრიალი გაისმა, რომ ყურის ბარტყები დააჭირა, ყურებიდან სისხლი წამოვიდა. ძრავების განუწყვეტელი ღრიალი, ლითონის ჭექა-ქუხილი, ჭექა-ქუხილი, ჭურვების აფეთქება, დახეული რკინის ველური ჭექა-ქუხილი... უაზრო სროლებიდან, კოშკები ჩამოინგრა, იარაღი გადატრიალდა, ჯავშანი აფეთქდა, ტანკები აფეთქდა.
  შეუღწევადი მძიმე Patton-3, ისინი ცდილობდნენ საბჭოთა T-34-85 აეღოთ თითქმის წერტილოვანი. იღრიალა მან, ფარიანი ჯავშანი ამოიბურტყუნა. "ჯადოქრები"-4-მა გაიპარა და მანევრის გამოყენება სცადა. თითქოს ეს იყო უძველესი რაინდების ცხენის არმია, რომლებიც ერთმანეთს დაამარცხებდნენ. ხშირად ორივე ტანკი ისროდა და აფეთქდა ერთმანეთს.
  გაზის ავზებში გასროლებმა მომენტალურად გააჩინა ავზები. ლუქები გაიხსნა და სატანკო ეკიპაჟები ცდილობდნენ გასვლას. გრიგოლმა დაინახა აბჯარზე ჩამოკიდებული ახალგაზრდა ლეიტენანტი ნახევრად დამწვარი. დაჭრილი, ლუქიდან ვერ გამოვიდა. და ასე მოკვდა. ირგვლივ არავინ იყო მის დასახმარებლად. ჯარისკაცებმა დაკარგეს დროის შეგრძნება, არ უგრძვნიათ წყურვილი, სიცხე და დარტყმა ტანკის ვიწრო სალონში. ერთი აზრი, ერთი სურვილი - სანამ ცოცხალი ხარ, მტერს სცემე. საბჭოთა სატანკო ეკიპაჟები, რომლებიც დანგრეული მანქანებიდან გადმოვიდნენ, ველზე ეძებდნენ მტრის ეკიპაჟებს, რომლებიც ასევე დარჩნენ აღჭურვილობის გარეშე და სცემეს პისტოლეტებით, ხელჩართული ჩხუბით.
  კაპიტნის სიურეალიზმის სტილში გამოსახული სურათი, რომელიც რაღაც სიგიჟეში ავიდა დაზიანებული გერმანული Tiger-5-ის ჯავშანტექნიკაზე და ტყვიამფრქვევით დაარტყა ლუკს, რათა იქიდან ნაცისტები "გამოეტანა". ძალიან გაბედულად მოიქცა სატანკო ასეულის მეთაური ჩერტორიჟსკი. მან დაარტყა, ჭურვების გრიგალით, შეიჭრა მტრის "ვეფხვის" -5 მხარეს, მაგრამ თავად მოხვდა. მანქანიდან გადმოხტა ტანკერებმა ცეცხლი ჩააქრეს. და ისევ წავიდნენ ბრძოლაში.
  ჰელგას უკანასკნელმა ჭურვმა გრიგორი პენეჟკოს ტანკის სახურავი გახვრეტა. ჭურვი გაზის ავზს მოხვდა და ყველაფერი აალდა. ცეცხლმა გადაწვა საბჭოთა სატანკო ეკიპაჟები და აიძულა ისინი ლუქებიდან გადმოხტნენ. მაგრამ თავად დაჭრილ გრიგოლს არ მოასწრო გადმოხტომა... ცოცხლად დაწვა, ბუნებაში ესმოდა რა არის ქვესკნელი...
  ფრიდრიხმა დაინახა, რომ მტრის თვითმფრინავი უკვე გაბრძნდა და ცდილობდა გაფრენას კომბინირებული მოქმედებით, თავად შეუტია ტანკებს... მართლაც, გერმანელებს გაუჭირდათ, თუმცა ბრძოლაში ყველაზე მძიმედ შეიარაღებული ბრიტანული ჩელენჯერის ტანკები შევიდნენ ( ეკიპაჟები ასევე არიან ბრიტანეთის შვილებიდან და ისვრიან ძალიან ზუსტად!).
  ფრიდრიხი სავსეა დემონური ენერგიითა და მღელვარებით, ის მზადაა ცალმხრივად წაშალოს ყველაფერი და ყველა, თუნდაც მოუწიოს ბრძოლა მთელ სატანკო არმიასთან და მით უმეტეს საჰაერო არმიასთან. მაგრამ ჩვენ უნდა დავბრუნდეთ, საწვავი და საბრძოლო მასალა ამოიწურება, ამისათვის ჩვენ აფრინდებით, ჩამოვართვით ორმოცდაშვიდი თვითმფრინავი და დავამარცხეთ ოცდათერთმეტი ტანკი და ექვსი თვითმავალი იარაღი, პლუს კიდევ ორი ჯავშანტრანსპორტიორი, სამი კატიუშა, ოთხი ანდრიუშა, მანქანები, რომლებიც ცდილობდნენ უკანა მხარეს წასვლას.
  ჰელგამ შენიშნა:
  - რუსებს ჩვენს სოფლებში ქალებზე სიმღერა აქვთ! ჩვენ გვყავს არა მხოლოდ მებრძოლი ქალები, არამედ კაცები, რაც გვჭირდება!
  ფრიდრიხი დათანხმდა:
  - ჩვენი კაცები კარგად არიან, მაგრამ ქალები ჯობიან!
  ჰელგამ ეშმაკურად თქვა:
  - ქალი ცრემლების ღვრით იმარჯვებს, კაცი კი მათ დაღვრას!
  ფრიდრიხმა კბილებში გამოსცრა და შენიშნა:
  - რადგან ვხუმრობთ, ეს ნიშნავს, რომ დღეს ყველაფერი არც ისე ცუდად არის!
  შემდეგ რეისზე მარტო უნდა იფრინოთ... კარგი, თუ ეს ასეა, მაშინ აზრი არ აქვს იმედგაცრუებას... Fokken-Wulf-ში ნამდვილად ცხელა ჰაერით გაგრილებული ძრავით. ძალიან ცხელა, ძრავა, პლუს მზე, პლუს ცოტა დრო გაგრილებისთვის. თავად ფრიდრიხს უკვირდა კიდეც, როგორ ჯერ არ ჩამოვარდნილა ასეთი ველური ტვირთის ქვეშ. ბოლოს და ბოლოს, ელემენტარულია... ყველა შიგნეული შეჭამეს...
  საბჭოთა ტანკები მთლად ამოწურული იყო... მიუხედავად ამისა, გერმანელებს კვლავ გამაგრება მივიდა და თითქმის მთელი თავდასხმის თვითმფრინავი ბრძოლაში ჩააგდეს... მაგრამ როტმისტროვმაც მიიღო გამაგრება... იგივე ტანკები სხვა ფრონტიდან.
  მაგრამ ჰაერი გაცილებით მშვიდია, თუმცა ჩნდება მებრძოლების ან თავდასხმის თვითმფრინავების ცალკეული პარტიები.
  ფრიდრიხი იმეორებს თავის ადრინდელ დადასტურებულ ტაქტიკას, მან უკვე იცის, რომ ეს მას არ დაანებებს. და გერმანელები...
  მიმდინარეობს გადაჯგუფებაც, რადგან საბჭოთა ტანკების უმეტესობა უკვე განადგურებულია, მაშინ ჩვენ შეგვიძლია ვცადოთ თავდასხმა... ვიტმანმა პირქუშად შენიშნა:
  - რვა ტანკი დაარტყა... კარგი ერთი დღე, მაგრამ ცუდი ასეთი დღე...
  მსროლელმა შეასწორა:
  - რეალურად თორმეტი...
  ვიტმანმა შეაწყვეტინა:
  - ოთხი განადგურებული მანქანა, როდესაც რუსებმა ღრმა ტანკსაწინააღმდეგო თხრილში გადაძვრნენ, არ ითვლება! ელემენტარული იყო. და საბრძოლო მასალის შევსებაა საჭირო...
  მაგრამ საბჭოთა ტანკები ისევ წინ მიიჩქაროდნენ, როდესაც თავდასხმის თვითმფრინავმა განსაკუთრებით დაიწყო მათზე შეღწევა. კერძოდ, ფრიდრიხს, რომელმაც ესროლა ორმოცდათხუთმეტი ჭურვი, აქედან ორმოცდაცხრა T-34 ტანკი და ექვსი თვითმავალი იარაღი. და მას ხუთწუთნახევარი დასჭირდა... აი ასე იყო ბრძოლა... რა თქმა უნდა, შეიძლებოდა მეტიც... ფრიდრიხი ფიქრობდა, რატომ ისროდა ერთდროულად ორი ქვემეხიდან? და ერთიც საკმარისია... ამასობაში...
  ჰელგა აეროპორტში დახვდა, ისე მხურვალედ აკოცა ტუჩებზე და ჩასჩურჩულა:
  - ეს რაინდობის განსახიერებაა - დონ კიხოტი!
  - Რა თქვი? - ფრიდრიხმა ნერვები დაკარგა.
  გოგონამ მაშინვე შეუსწორა თავი:
  -ბოდიში პატარა მგელო... ლანსელოტის თქმა მინდოდა!
  ტუზმა ბიჭმა ამოიოხრა:
  - მაშინ ეს სხვა საქმეა! დონ კიხოტი ხომ რაინდის პაროდიაა. სულელური რაინდობისა და თავგანწირული თავადაზნაურობის ერთგვარი დაცინვა!
  ჰელგა დათანხმდა:
  - ზოგადად, მესმის ეს! მაგრამ...
  ფრიდრიხმა გოგონას შეაწყვეტინა:
  - თვითმფრინავებში სწრაფად!
  საბჭოთა სატანკო ეკიპაჟებმა და პილოტებმა, როგორც ჩანს, ბოლო მცდელობა გააკეთეს უკიდურესად წარუმატებელი ბრძოლის გზაზე. გენერალი გოთა, როგორც გამოცდილი მეთაური, რომელმაც უკვე საფუძვლიანად შეისწავლა რუსული ტაქტიკა, არ ჩქარობდა შეტევას, მაგრამ ოდნავ უკან გადაიხარა, რათა სრულად გამოეყენებინა უპირატესობა საცეცხლე ძალაში. და რა თქმა უნდა, დაჯავშნისას. ეს არის მაღალი მოკრივის ტაქტიკა, რომელიც უკან იხევს მოკლეს, მუშაობს როგორც მეორე ნომერი, მაგრამ არ აძლევს საშუალებას მოკლე პინჩერს დახუროს მანძილი და მოიპოვოს უპირატესობა. ისე, როტმისტროვს სხვა გზა არ აქვს! ან შეტევა ან მოკვდი! ეს უკანასკნელი უკეთესია, თუმცა ორივეს კომბინირება მარტივად შეიძლება!
  ჰოდა, ფრიდრიხსაც უწევს ბრძოლა ავიაციასთან... ესეც ბრძოლაა და მტერი მამაცი...
  მაგრამ ჯერ ტერმინატორმა ბიჭმა ესროლა თხუთმეტი შემტევი T-34-85 ტანკი. ასე ეთერული ერთ აფეთქებაში...
  ჰელგამ წამოიძახა:
  - ჰაერის იმპერატორი ხარ! ასე შეიძლება განდიდდეს მესამე რაიხი!
  ფრედერიკმა უპასუხა მას:
  - და ის უკვე ცნობილია! და არ არის საჭირო ქება!
  ჰელგამ დაიყვირა:
  - და შენ კიდევ უფრო ადიდებ მას!
  - შევეცდები! - იღრიალა ფრიდრიხმა.
  ის ისევ ჩავარდა ულტრა საბრძოლო ტრანსში. ბიჭს თავში უცნაური ფიქრები ტრიალებდა. მაგალითად, რა მოუვა მას მესამე რაიხის გამარჯვების შემდეგ? რა თქმა უნდა, იმპერატორის მეუღლის მფარველობა მას უმაღლეს თანამდებობას მიაწვდის და მისი შვილი დიდი იმპერიის მემკვიდრე გახდება. საინტერესო პერსპექტივები! რუსებმა კი, ბოლოს და ბოლოს, ისწავლეს წესრიგი და დისციპლინა, რომელსაც ქართველი სისხლიანი სტალინიც კი ვერ ასწავლიდა.
  თუმცა, რა თქმა უნდა, გამარჯვება ჯერ კიდევ შორს არის... ან იქნებ მებრძოლმა აიღოს იგი და გადააქციოს, დაეჯახა ფრიცს. მოკალით რამდენიმე ათეული ფაშისტური მანქანა ასეთი და დაბრუნდით სსრკ-ში, როგორც გმირი?
  მაგრამ დაეხმარება ეს მას, თუ ტყვეობიდან გამოქცეული ომის გმირები დახვრიტეს და... სტალინი საერთოდ არავის ენდობა, მან თქვა, რომ მას არ ჰყავს ვაჟი, იაკოვლევი! ასე რომ, ის, ფრიდრიხ, უკან ვეღარ დაბრუნდება... მითუმეტეს იმის შემდეგ, რაც გააკეთა... მას შეეძლო გაქცეულიყო სსრკ-ში მაშინვე, როცა ახლახანს აჩუქეს სტუკა. აპატიებდნენ ბიჭს... აბა, იქნებ საჯარიმო ბატალიონებშიც გამოეგზავნათ და ნაცისტებსაც რომ ჩამოეგდოთ... დიახ, დაბრუნების შანსი ჰქონდა... მაგრამ ახლა, ქ. სსრკ, არ დაინდობენ, ძალიან სისხლიანი გახდა...
  ფრიდრიხი ფიქრობდა, რატომ არ გადავიდა საბჭოთა მხარეზე? კარგი, ის შეუერთდა ჰიტლერ იუგენტს, როდესაც ბერლინის ცენტრში აღმოჩნდა; იმ დროს მას გადარჩენის სხვა შესაძლებლობა არ ჰქონდა. მაგრამ რატომ მოკლა კომისრები? შეეძლო უბრალოდ გამორთო... რატომ გაიღვიძა მასში უცებ მხეცი... მხეცი კი არა, რადგან ცხოველები ჩვეულებრივ კლავენ საჭმელად ან შიმშილის გამო. კაცმა მკვლელობა გართობად აქცია, ვეფხვზე უარესი გახდა...
  რა დაემართა მას, რომ მკვლელობამ სიხარულის მოტანა დაიწყო და მესამე რაიხში ასვლისა და კარიერის გაკეთების სურვილმა მთელი მისი არსება მოიცვა? ვინ გახდა ის, რატომ დაკარგა პატრიოტიზმის გრძნობა და ხალხისადმი სიყვარული?
  თუმცა, მას ნამდვილად აქვს ერთი? აქ არის იგივე გენერალი ვლასოვი ან ბორის ალექსეევიჩ სმისლოვსკი. აქაც უცნაური პიროვნება იყო, რომელიც მეფის რუსეთის კეთილშობილური კორპუსის სანიმუშო წარმომადგენელი ჩანდა. და მას მოუწია ჰიტლერისა და სხვა ფაშისტების მხარეზე გადასვლა. რუსეთის საიმპერატორო არმიის ოფიცერი, კაპიტანი. სამოქალაქო ომის შემდეგ ის პოლონეთში გაატარეს, შემდეგ ემიგრაციაში წავიდა გერმანიაში. სამსახურში შევიდა გერმანიის არმიაში. 1928-1932 წლებში სწავლობდა რაიხსვერის სამხედრო დეპარტამენტის (გენშტაბის აკადემიის) უმაღლეს კურსებზე. მეორე მსოფლიო ომის დროს აქტიურ მონაწილეობას იღებდა რუსული მოხალისეთა შენაერთების ფორმირებაში. მას სჯეროდა, რომ გერმანელებს შეეძლოთ წვლილი შეიტანონ რუსეთის აღდგენაში: "გერმანიის არმიების გამარჯვებამ უნდა მიგვიყვანოს მოსკოვამდე და თანდათანობით ძალაუფლება ჩვენს ხელში გადასცეს. გერმანელებს, საბჭოთა რუსეთის ნაწილობრივი დამარცხების შემდეგაც, დიდხანს მოუწევთ ბრძოლა ანგლო- საქსონურ სამყაროსთან. დრო ჩვენს სასარგებლოდ იმუშავებს და მათ ჩვენთვის დრო არ ექნებათ. ჩვენი, როგორც მოკავშირის მნიშვნელობა გაიზრდება და გვექნება პოლიტიკური მოქმედების სრული თავისუფლება".
  ბიჭის თავი სავსე იყო იმით, რაც მან ადრე წაიკითხა ინტერნეტში... სრულიად შემთხვევით, მისმა მზერამ გადახედა საცნობარო წიგნის გვერდს - "ნაციზმის თანამშრომელები ერის სირცხვილია!"
  მართალია, ამავდროულად მე არასოდეს ვთანამშრომლობდი გენერალ ა.ა. ვლასოვთან, რადგან არ ვიზიარებდი არც მის შეხედულებებს და არც სამოქმედო გეგმას, მაგრამ პირადად მას სამჯერ შევხვდი, ძირითადად გერმანიის გენერალური შტაბის მითითებით.
  ფიქრები შეაწყვეტინა ფრიდრიხმა... ოთხმოცდასამი საბჭოთა თვითმფრინავი ჩამოაგდეს, ბოლო ჭურვები კი უკვე ტანკებშია ჩადებული და უკვე შესაძლებელია დაბრუნება... რა ნაძირალაა... როგორ ჩაიძირა. ... სისხლიანი მეძავი! თვალები მაშინვე დასველდა... ცრემლის მარილიანი წვეთები ჩამოსცვივდა რბილ ბიჭურ ლოყებს... რა მწარეა, მაინც ისროლეთ!
  დაბრუნებისთანავე დაღლილი, მაგრამ მხიარული ჰელგას ხილვამ მაშინვე აამაღლა გუნება და ისევ შევარდა ბრძოლაში... ის ხომ მეომარია! ეს ნიშნავს, რომ ის გამარჯვებისთვის არის დაბადებული და ვისი ერიც უფრო სუსტია, ის არ მეგობრობს!
  ჰელგამ მოულოდნელად შენიშნა:
  -რატომ ტიროდი?
  ფრიდრიხმა თავი დაუქნია:
  - დაღლილობისგან უკვე თვალები მიწყლიან! რა ბრძოლაა! უკვე ექვსი დღეა თვალი არ დამიხუჭავს! მანამდე კი ძლივს მეძინა!
  ჰელგამ ანუგეშა:
  - ქვაბი დაიხურება და ცოტას დავიძინებთ... სულ ცოტა დრო რჩება. გამარჯვებამდე სულ ცოტა ხნით ადრე!
  Fokken-Wulfach-4-ზე ფრენა, მტრის თვითმფრინავები არ ჩანს და ტანკებიდან ცოტა დარჩა. მაგრამ ისინიც კი, რაც არსებობს, უნდა დასრულდეს.
  ჰელგა რადიოში ჩურჩულებს:
  - კარგი, მიეცი მათ! ზუსტად ასე, რვა ფიგურის გადახვევა!
  ფრიდრიხი იცინის:
  - რვის დატრიალება სჯობს ექვსს მხრის თასმებზე!
  გოგონამ ჩაყვინთვის მანქანას რომ დაარტყა, ყეფა:
  - არა, შეუძლებელია შენი ექვსეულის წარმოდგენა. თქვენ აჩვენებთ მეფის ჯიშს.
  მეხუთე გვარდიის არმიას მხოლოდ რქები და ფეხები დარჩა. ახლა გოთამაც გასცა წინსვლის ბრძანება, მით უმეტეს, რომ უკვე საღამო იყო, სადილის შემდეგ დრო კარგად იყო გასული და სიბნელე მოახლოვდა.
  ათას ასზე მეტი დაზიანებული და განადგურებული საბჭოთა ტანკი დარჩა ბრძოლის ველზე და სამასმა გერმანულმა ტანკმა მიიღო გარკვეული ზიანი. აქედან დაახლოებით სამოცდახუთი მანქანა არავითარ შემთხვევაში არ ექვემდებარებოდა რესტავრაციას.
  ფრიდრიხი კი, რომელიც შეყვარებულს ლოგინზე დასაძინებლად ტოვებდა, ისევ დაფრინავდა. ამჯერად ის გადამისამართდა არტილერიის ჩახშობაზე. როტმისტოვის სასოწარკვეთილმა ლაშქრობამ შეაჩერა მაინშაინის არმიის ძალების ნაწილი და ისინი დღისა და საღამოს განმავლობაში არაუმეტეს თორმეტ კილომეტრზე მიიწევდნენ წინ. დაღამდა, მაგრამ ქარიშხალი ისევ მუშაობდა. პილოტები უბრალოდ შეიცვალა.
  ფრიდრიხი კიდევ ერთხელ შეხვდა U-2 ღამის ბომბდამშენებს. მანქანები თითქმის მიფრინავდნენ მიწასთან - დაბალი დონის ფრენა. მათ ექნებოდათ შანსი ასეთი შენიღბვით გადაეშვათ, მაგრამ ამ სიტუაციაში ახალგაზრდა ტერმინატორის ეშმაკური ინსტინქტი ამოქმედდა.
  გარდა ამისა, ფრიდრიხს უცებ ძალიან შერცხვა მისი ცრემლები და გაბრაზდა... ბიჭს მზერაც კი შეეცვალა. და სულ სხვა სიტყვები, სხვა სიმღერა მიტრიალებდა თავში;
  ბრაზი ცეცხლოვანი ტალღავით ვრცელდება სხეულში,
  შეუძლებელია ამ საქმის გაგება და რა მჭირს ახლა!
  ახლა ქვესკნელმა გამოავლინა მთელი სიბნელე სულში,
  სასახლეები მინდა - ჩემი საყვარელი და სამოთხე ქოხში არ კმარა!
  
  და როგორ მოხდა ეს ყველაფერი, ღმერთმაც კი არ იცის,
  მე გავხდი მოღალატე ნაძირალა, მაგრამ ახლა მკვდარი ვარ!
  საიდან არის ეს გამოცხადება, ვინ შვა იგი,
  შთაგონებას ვიღებ თასიდან - ძლიერი ძალები!
  
  ეშმაკმა ჩაგვათრია ბადეში, ჩაგვაგდო მოჯადოებულ წრეში,
  ისე მოხდა, რომ ბადეში ჩავვარდი!
  მაგრამ მე გავწყვეტ ქსელს და მივიღებ ღმერთს ჩემს გულში,
  უბრალოდ ნუ აგინებ ზეციურ მთვარეს!
  და ეს ზუსტად ვიცი: ძმებო!
  
  ო, მომეცი შანსი, წმიდაო უფალო,
  ჩემო ბუნებაო, შენ ხარ ღალატი და სისაძაგლე!
  ხორცი მინდოდა, მხოლოდ ხორცის გადარჩენა,
  და ის უფსკრულში აღმოჩნდა, სადაც სიბრძნეს ჩაეძინა!
  
  ფაშისტმა თქვა: თქვენ გვემსახურებით -
  მიიღებთ მიწას, ფულს, ტიტულებს და აღიარებას!
  მაგრამ თუ შენს სულს დათმობ,
  და ეს არის ყველაზე საშინელი სასჯელი მსოფლიოში!
  
  მაგრამ მე ვარ სუსტი, მე ვარ უბედურება,
  და გაანადგურა ცოცხალი არსებები საკუთარ თავში, პატივი და სინდისი!
  ასე რომ იყოს, ეს რთული ფაქტია
  ყოველივე ამის შემდეგ, ეს არ არის რომანი, უბრალოდ ამბავი!
  
  რა ვქნა, გზა უკან;
  აღარაფერი დაგრჩენიათ და ახლა მაინც კისერი გაქვთ მარყუჟში!
  მაგრამ დემონმა თქვა, შეწყვიტე არეულობა,
  დაგვიჯერეთ, არ ვიღებ ასეთ სიმხდალეს!
  ფრიდრიხმა დაასრულა ეს "ვოკალი", დაარტყა "ყურები" და მერე იგრძნო უკიდურესი დაღლილობა... და რაც უკვე აყვავდა, რაც ნიშნავს, რომ დადგა ახალი დღე, 11 ივლისი. და შვიდი დღეა ფეხზე დგას...
  დაშვების შემდეგ ბიჭმა ძლივს მიირბინა საწოლთან და მაშინვე გადმოვარდა;
  სიზმარი ძალიან დაძაბული გამოდგა... ფრიდრიხს ესიზმრა, რომ სტუდენტი იყო და ლექციას უსმენდა. უფრო მეტიც, გიგანტური მასწავლებელი ამას ისეთი ენთუზიაზმითა და ხალისით ეუბნება, რომ უნებურად უსმენ. აქ საუბარია რუსეთის დიდი ხნის ისტორიულ მტერზე, აშშ-ზე. როგორც ჩანს, მისმა სამშობლომ საბოლოოდ მოიგონა სამაგიეროს ღირსეული იარაღი;
  -თქვენ უნდა იცოდეთ, რომ პენტაგონის არმიამ განათავსა თავისი საუკეთესო დამრტყმელი ძალები ჩვენი სურვილის წინააღმდეგ ბრძოლაში სხვა სამყაროებისკენ მიმავალ გზაზე. მე გავუგზავნე დეპეშა ნატოს სამხედროებს, სადაც განვაცხადე, რომ არ ვაპირებდი მიწის წართმევას, რომ ვატარებდი მშვიდობიან კვლევას, რომელიც მიზნად ისახავს მთელი კაცობრიობის საკეთილდღეოდ. მათ ყურადღება არ მიაქციეს ჩემს მესიჯს, ყველას ზომავენ თავიანთი საეჭვო და ეგოისტური ღირებულებების მასშტაბის მიხედვით. ეს მეგალომანი ნაძირლები ფიქრობენ, რომ მათ შეუძლიათ მთელი კაცობრიობის გაკონტროლება. ისინი ფიქრობენ, რომ თუ მათ აქვთ დატყვევების და განადგურების მანიაკალური ვნება, მაშინ სხვა სამყაროს სხვა წარმომადგენლებს უნდა ჰქონდეთ იგივე ცხოველური ვნება.
  სპიკერი შეჩერდა და მოისმინა ტაშის გულუხვი ტალღა. ვოლკამ ასევე ენერგიულად დაუკრა ტაში მისთვის, თუმცა არ უყვარდა ავტორიტეტის აღიარება. ძლიერმა გიგანტმა განაგრძო:
  - მე არ ვარ ცხოველი ან მტაცებელი, მაგრამ შემიძლია და ვაპირებ თავის დაცვას, ჩემი ცივილიზაციის სიკეთე დამოკიდებულია ჩემს ბრძოლაზე და თუ ჩემი მტრები და ჩემი ცივილიზაციის მტრები აპირებენ თავდასხმას, მაშინ მე ვაპირებ თავის დაცვას. . მე გავანადგურებ მათ, ვინც ჩემსა და თავისუფლებას შორის დგას. მათ, ვინც თითქმის დაიმონა კაცობრიობა, თავს უმაღლეს ერად თვლის და არა ხალხის იურისდიქციის ქვეშ, სასჯელი ემუქრება. ოლიგარქების ჯგუფს ნიკელი უკვე მივეცი, ბრძოლის უნარიანი ადამიანის მაგალითს ვაჩვენებ და ცულის ქვეშ მორჩილი ცხვარივით არ გადის. ჩვენ ყველანი უნდა გავერთიანდეთ, რადგან ეს არის ჩვენი საერთო საქმე, რადგან დედამიწაზე მალე სუნთქვა აღარაფერი დარჩება. ახლა საქმეზე. ამერიკისა და ნატოს ფლოტების დასამარცხებლად ჩვენ გვჭირდება დიდი, შეუზღუდავი ენერგეტიკული მარაგი, ფუნდამენტურად ახალი იარაღი და გვაქვს ისინი. ბევრისთვის, თუნდაც საუკეთესო თქვენგანისთვის, წყალბადის ბომბი სრულყოფილების საბოლოო სახეა. ბევრი, თუნდაც საუკეთესო თქვენგანი, თვლის, რომ ენერგიის მოპოვების სხვა უფრო ძლიერი გზები არ არსებობს, გარდა განადგურების შესაძლო გამონაკლისისა, რომლის განხორციელებაც შეიძლება რთული იყოს. ყველამ იცით თერმობირთვული რეაქციები, წყალბადის ატომების შერწყმა და ჰელიუმის წარმოქმნა. კარგად, და სხვა ელემენტები, მათ შორის რკინა. ბირთვული შერწყმა ვარსკვლავებს შუქს აწვდის მილიარდობით წლის განმავლობაში. და ბევრი თქვენგანისთვის ნაკლებად სავარაუდოა, რომ შესაძლებელია ფუნდამენტურად ახალი სინთეზური რეაქციების განხორციელება: ბუნებაში პრაქტიკულად არარსებული. ბევრი თქვენგანი სავსეა სტერეოტიპული აზრებით, რომ თუ რეაქცია ბუნებაში არ არსებობს, მაშინ ის პრინციპში ვერ იარსებებს. რა აბსურდული ილუზიაა, სუპერცივილიზაციათა მეცნიერება გვაძლევს საშუალებას მივიღოთ ენერგიის გიგანტური მასები მასშტაბით და ბუნებაში არარსებული რეაქციებით. თქვენ უკვე იცით კვარკების არსებობა: მინი ნაწილაკები, რომლებიც ქმნიან ელემენტარულ ნაწილაკებს. თქვენმა მეცნიერებამაც კი აღმოაჩინა ასობით ელემენტარული ნაწილაკი. მათ გარდა, რომლებიც თქვენმა მეცნიერებამაც ჩაიწერა, არის სხვადასხვა ტიპის ნაწილაკები, რომელთაგან ბევრი უცნაურად, ან თუნდაც ზედმეტი გეჩვენებათ. გაოცებული ხართ კვარკების მრავალფეროვნებით, რაც ძნელი ასახსნელია ჩვეულებრივი ლოგიკური გზით. სულ ახლახან, თქვენმა მეცნიერებმა აღმოაჩინეს ნაწილაკები, რომლებსაც პრეონები ჰქვია, ნაწილაკები, რომლებიც ქმნიან კვარკებს, და თქვენ ვერ შეძელით მათთან მისვლა და სათანადო შესწავლა. ისე, თქვენ ჯერ ვერ მოახერხეთ ბირთვიდან კვარკების ამოღება. რა სახის ენერგია შეიძლება მივიღოთ მათი შერწყმის ან დაშლის გზით: განუზომელია თუნდაც თერმობირთვულ რეაქციასთან შედარებით. მიწიერი მეცნიერების თანამედროვე, საკმაოდ დაბალ დონეზეც კი, არსებობს თეორიული გამოთვლები, რომლებიც აჩვენებს, რომ რაც უფრო პატარაა ნაწილაკი, მით მეტ ენერგიას გამოიმუშავებს იგი. ეს იმაზე მეტყველებს, რომ თუ ადამიანს შეეძლო ასეთი ენერგიის დაუფლება, მაშინ შეძლებდა ენერგეტიკული რესურსების თითქმის შეუზღუდავი წყაროს მიღებას. თუმცა, არც ერთ მიწიერ მეცნიერს არ შეეძლო არა მხოლოდ ხელახლა შეექმნა მიკრონაწილაკების შერწყმის რეაქცია, არამედ ბირთვიდან თავისუფალი კვარკიც კი გამოეყვანა.
  თავისუფალი, შეუზღუდავი კვარკის მიღებაც კი ჯერ არ არის შესაძლებელი. რა არის მიზეზი იმისა, რომ რეაქციები, რომლებიც მოიცავს ულტრამსუბუქი ნაწილაკების რღვევას ან შერწყმას, ჯერ კიდევ არ არის შესაძლებელი, არა მხოლოდ განმეორებითი, არამედ ბუნებაშიც კი დაფიქსირებული. მიზეზი ამაში მდგომარეობს: სწორედ ამიტომ არის თერმობირთვული რეაქცია იმდენად რთული, რომ მას გადატანითი მნიშვნელობით ძალიან მოკლე მკლავების გმირსაც კი უწოდებენ. თერმობირთვული რეაქციის გამოწვევისთვის საჭიროა ატომური ბომბის ენერგია, ატომური ბომბის აფეთქებისთვის საჭიროა ჩვეულებრივი ასაფეთქებელი ნივთიერებები. კვარკის შერწყმის რეაქციის გამოსაწვევად, თერმობირთვული მუხტის აფეთქების რეაქცია არ არის საკმარისი, მისი სიმძლავრე არ არის საკმარისი რეაქციისთვის, რის გამოც ბუნებაში ზემძიმე კვარკები არ გვხვდება. არ არსებობს შუალედური საფეხური, ნაბიჯი, რომელიც ჰყოფს და კლასიფიცირებს რეაქციებს ატომური სინთეზის ფარგლებში. თერმობირთვული შერწყმისას არის ნაბიჯები ერთმანეთის მიყოლებით, რომლებიც იზრდება გამოთავისუფლებული ენერგიის თვალსაზრისით. რეაქცია, რომელიც ათავისუფლებს ბევრად მეტ ენერგიას, ვიდრე თერმობირთვული აფეთქება, და რომელიც ძალზე იშვიათია: განადგურების რეაქცია. ის მატერიისა და ანტიმატერიის კონტაქტიდან მოდის . ის ბუნებით იშვიათია, უკიდურესად იშვიათია, რადგან რეალურ სამყაროში თითქმის არ არსებობს ანტიმატერია. განადგურების რეაქცია ბუნებით იშვიათია; არ არსებობს შუალედური საფეხური ელემენტების შერწყმის რეაქციასა და თერმობირთვულ რეაქციას შორის. პრობლემის არსი ის არის, რომ თავად ანტიმატერია მარტივი მატერიისგან არ არის შექმნილი. ჩვენს ხილულ სისტემაში ჩვენ მას ვერ დავაკვირდებით. მაგრამ თუ კოსმოსში იმოძრავებდით და აღმოჩნდებოდით სამყაროების შეერთების ადგილზე, სამყაროსა და ანტისამყაროს საზღვარზე, მაშინ დაინახავდით, როგორ მიმდინარეობს განადგურების პროცესი ფართო მასშტაბით. პრობლემის არსი აღმოჩნდა საკმარისი რაოდენობის ანტიმატერიის მიღება, ანუ მატერია, რომელიც რეალურ სამყაროში ვერ იარსებებს. ის მუდმივად მოვიდოდა კონტაქტში რეალურ ჩვეულებრივ მატერიასთან, უნდა განადგურდეს ან აფეთქდეს, ისევე როგორც ორი ცალკე უსაფრთხო ქიმიური ელემენტი აფეთქდება კონტაქტის დროს. პროტონები, ნეიტრონები, ელექტრონები, პოზიტრონებთან, ანტინეიტრონებთან, ანტიელექტრონებთან კონტაქტში გადაიქცევიან ფოტონებად და სხვა ნაწილაკებად, რომლებიც ჩქარობენ სხვადასხვა მიმართულებით. მათი გაფართოების სიჩქარე კოლოსალურია და აღემატება სინათლის სიჩქარეს. დიახ, ფართომასშტაბიანი განადგურების დროს ნაწილაკები სინათლის სიჩქარეს აჭარბებენ და შორდებიან ერთმანეთს. ანტიმატერიის მიღება რთულია მარტივი გზით, ამაჩქარებლებში ნაწილაკების აჩქარებით. ამ გზით მიღებული შედეგი არასოდეს გაამართლებს ხარჯებს. და მაინც, ექსპერიმენტულად, იქნა ნაპოვნი ანტიმატერიის ფართომასშტაბიანი წარმოების ეფექტური გზა. მისი არსი იმაში მდგომარეობს, რომ ანტიმატერიის მიღების ალბათობა, ისევე როგორც მატერია, დაახლოებით იგივეა, რაც ნიშნავს, რომ განსხვავება ანტიმატერიასა და ჩვეულებრივ მატერიას შორის არ არის დიდი და არც დიდი ენერგიაა საჭირო მატერიის პოლარობის შესაცვლელად. ეს შეიძლება გაკეთდეს არც თუ ისე ძლიერი გამოსხივების გამოყენებით სპეციალური ველიდან და განსაკუთრებული ხასიათის ტალღით. კვარკების, პრეონების გარდა, არსებობს კრეონები, რეზონები, ფორკონები, რიუმონები, ქოროდონები, რომონი და ა.შ. გამოსხივება სპეციალურ ტელეპათიურ დონეზე ცვლის მატერიის სტრუქტურას კრეონ-რეზონის დონეზე, მხოლოდ ოდნავ იცვლება, ცვლის სტრუქტურის სტრუქტურას. მიკრონაწილაკების განლაგება. სპეციალური ტალღების აღმოჩენამ რევოლუცია მოახდინა მეცნიერებასა და საზოგადოებაში. მაგრამ ვის რადიაციამ, რა დონემ შეიძლება შეცვალოს მატერიის ტიპი, გადაიტანოს იგი თვისობრივად ახალ დონეზე, შეცვალოს ნივთიერების მახასიათებლები. ადამიანის შესაძლებლობების, მისი არაჩვეულებრივი შესაძლებლობების შესწავლისას აღმოაჩინეს ახალი ტიპის გამოსხივება. ჩვენ ჰიტლერნელებმა სხვა ერებისა და ხალხების წინაშე ვითვისეთ დამატებითი შესაძლებლობები. ახალმა ტელეპათიურმა გამოსხივებამ შეაღწია ტყვიის და კიდევ უფრო მკვრივი მყარი სუპერმასალებიდან, რაც თავისთავად მიუთითებს განსხვავებულ სისტემაზე და რადიაციის განსხვავებულ დიაპაზონზე. თქვენი მეცნიერებისა და ცივილიზაციის დონის მიუხედავად, არსებობს და შეიქმნა რადიაცია, რომელიც აღემატება სინათლის სიჩქარეს. რადიოაქტიური გამოსხივებიდან ალფა, ბეტა, გამა და ბეტა სხივები ოდნავ უფრო სწრაფად მოძრაობენ, ვიდრე სინათლის სიჩქარე, ხოლო გამა-AS გამოსხივებით სინათლის სიჩქარე თითქმის ერთნახევარჯერ მეტია. პლანეტა დედამიწაზე უკვე ექსპერიმენტულად აღმოაჩინეს კლეკონისა და დარეს ტალღების გამოსხივება, რომელიც ორჯერ აღემატება სინათლის სიჩქარეს. მართალია, ახლა ისინი წარმოიქმნება მიკროდოზებში, პერსპექტივების შესახებ არც კი იციან. მეტსაც ვიტყვი, რომ პირდაპირი კავშირია რადიაციის სიჩქარესა და მატერიაში შეღწევის უნარს შორის. რაც უფრო მოკლეა ტალღის სიგრძე, რაც უფრო მაღალია შეღწევის ძალა, მით უფრო მაღალია გამოსხივების სიჩქარე. გამა სხივები გადის ტყვიის მხოლოდ სანტიმეტრს და სუსტდება ნახევრად. კლეკონისა და დარეს გამოსხივებისთვის, შეღწევადობის ძალა კიდევ უფრო მაღალია. ექსტრა დიაპაზონის რადიაციას, იქნება ეს აურა, ტელეპორტაცია, ტელეკინეზი, ტელეპატია, კიბერკინეზი, ტორმოკინეზი, პლაზმაკინეზი, აქვს ყველაზე მაღალი სიჩქარე და ყოვლისმომცველი შეღწევის დიაპაზონი. ანუ, სწორედ ეგრეთ წოდებულ სულიერ ზედნაშენში დევს სამყაროების კონტროლის, ენერგიის უპრეცედენტო ფორმების დაუფლების გასაღები. ენერგიის უახლესი ფორმები გზას უხსნის გაზომვების უახლეს ფორმებს, მიკროსამყაროს გაზომვებს, რომლებსაც შეუძლიათ შეაღწიონ და განხორციელდეს მაკროსამყაროში, მიკროფუნდამენტურ ნაწილაკებს შორის გაზომვების გადატანა რეალურ სამყაროში, ე.წ. . ახალი ტიპის ენერგია მისცემს ახალ იარაღს, გამოყოფს Zet-56 სხივებს და აგრესორის არმადას ფხვნილად გაანადგურებს. ახლა შემეძლო უფრო დეტალურად აგეხსნა ახალი ენერგიის არსი და დეტალურად აღვწერო როგორ წარმოიქმნება ის, ასევე შერწყმის ეფექტი, მაგრამ ჩვენ უკვე ულტიმატუმი მოგვცეს. ეს გორილები ცდილობენ ჩვენს შეშინებას, მაგრამ კაპიტულაციის შემთხვევაშიც კი ვერ ახერხებენ უარი თქვან ცდუნებაზე, რომ გუნან კუნძული და გაათოონ იგი ბომბებითა და მძიმე იარაღის ზალპებით. თუ სამხედრო ქმედება არ არის, მაშინ რატომ შეაგროვეს იანკებმა ასეთი არმადა, მათ სჭირდებათ დაშინების აქტი, მაგალითი მთელი მსოფლიოსთვის. შენი ცხოვრებაც ჩემზეა დამოკიდებული. აგრესორს ვასწავლი გაკვეთილს, რომელიც მას სიცოცხლის ბოლომდე ემახსოვრება და ვინც ცოცხალი დარჩება, მკვდრების შეშურდება!
  ამ ფრაზაზე ფრიდრიხს ძილი გაუწყდა. თვალები გაშტერებულმა გაახილა. ჰელგა მის წინ იდგა და ხელში ყვავილების თაიგული ეჭირა, შიშველი, გოგოსფერი ფეხების თითებში კი ვარდი ეჭირა, რომლითაც ნაზად აკოცა ბიჭის შიშველ, ვარდისფერ ქუსლს.
  - კარგი, მაშინ დაასხურე თავი. ლანჩის დროა!
  ფრიდრიხი წამოხტა და მაშინვე მუცელი ჩაიწოვა... ბაჰ, ერთი კვირა თითქმის არაფერი უჭამია. მე მხოლოდ წყალში გაზავებულ ფორტიფიცირებულ შოკოლადს ვსვამდი. ბიჭმა მზეს შეხედა და გაუკვირდა:
  - უცნაურია, დაახლოებით ხუთი საათი ვიწექი, მაგრამ ეს ბევრად ნაკლები ჩანს. არც კი მქონდა დრო, რომ დამემთავრებინა ყველაზე საინტერესო ლექციის მოსმენა ახალი იარაღის შესახებ!
  ჰელგამ ჩაიცინა.
  - ახალ იარაღზე? დიახ, როდესაც დიდი მეომრები იბრძვიან, უძველესი ტექნოლოგია მათ საშუალებას აძლევს ყველას დაამარცხონ. მაგრამ პირველ რიგში, მიირთვით თევზის წვნიანი. შენთვის სპეციალურად მომზადდა რამდენიმე გოგონა, შენი ფანები. ჭამე და ახალი ძალა მოვა.
  ფრიდრიხმა სიხარულით დაიწყო თევზის სუპის ჭამა, რომელიც მას პლანეტა დედამიწაზე ყველაზე გემრიელ კერძად მოეჩვენა. ბიჭმა ქვაბი დაცალა და მუცელში სიმძიმე იგრძნო. მაგრამ ამის მიუხედავად, მხიარულად წამოხტა და მანქანისკენ მივარდა.
  - კარგი, ჰელგა, კიდევ ვიჩხუბოთ!
  გოგონამ მხიარულად უპასუხა:
  - დიახ, როგორ!
  ახლა კი საიმედო ცხენი Me-362, განუყოფელ თანამგზავრ Fokken-Wulf-4-თან ერთად, კვლავ აწამებს ატმოსფეროს თავისი პროპელერებით. რაც შეეხება ომს, ომს ჰგავს. ფრედერიკმა ჰკითხა ჰელგას:
  - ჩხუბის გარდა, რომელია შენი საყვარელი გართობა?
  გოგონამ დახვეწილად ჩაიცინა და უპასუხა:
  - ძნელი სათქმელია! მიუხედავად იმისა, რომ თქვენ იცით. დავინტერესდი ხეზე კვეთით. ისეთი ლამაზი ნიმუშები გამომივიდა... და მეც ვცადე ფანტასტიკური ისტორიების დაწერა. მხოლოდ წყვილი რომ დავწერე, ყველამ ჩემზე სიცილი დაიწყო. და ისეთი მრცხვენოდა, რომ შევწყვიტე მათი შედგენა. იცი რა უსიამოვნოა როცა შენზე იცინიან!
  ფრიდრიხი დათანხმდა:
  - Კი, გასაგებია! მიუხედავად იმისა, რომ ახლა მე ვარ დიდების მწვერვალზე! მაგრამ როგორც კი მოვკვდები, თითქმის...
  ჰელგამ გააწყვეტინა:
  -არა! მერწმუნეთ, ისინი არ დაივიწყებენ! ვფიქრობ, საჰაერო არმია, ან ერთ-ერთი დაპყრობილი აღმოსავლეთის ქალაქი, თქვენს სახელს დაერქმევა. ან იქნებ ქუჩა ბერლინში!
  ფრიდრიხს გაეცინა:
  -დიახ,მამშვიდე!
  ჰელგამ საკმაოდ სერიოზულად დაამატა:
  - შესაძლოა, თქვენი პორტრეტით ავიაციაში შეკვეთაც დაამტკიცონ. ჯერ ერთი, თქვენ გაქვთ ასეთი ტკბილი სახე და მეორეც, თქვენი შედეგი, უკვე ოცდაათასზე მეტი მტრის თვითმფრინავი, ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ვინმემ გადააჭარბოს!
  ფრედერიკმაც საკმაოდ სერიოზულად გააპროტესტა:
  - არა, მათ შეუძლიათ გადალახონ, თუ ომი სსრკ-სთან ძალიან დიდხანს გაგრძელდება, ან კიდევ მოუწევთ საქმე გუშინდელ მოკავშირეებთან. ასე რომ, ყველაფერი შესაძლებელია... მაგრამ პრინციპში, შესაძლებელია ათას თვითმფრინავამდე მისვლა! და რა ვქნა თუნდაც ეს!
  საუბარი შეწყდა, მტრის მებრძოლების მცირე ესკადრონი გაფრინდა წინ და შემდეგ სერიოზულად მოგვიწია იარაღის აღება.
  მიუხედავად ჰიტლერის არმიის უკიდურესი დაღლილობისა და დაღლილობისა , კრასნოგვარდეისკის გამარჯვებამ შთააგონა კრაუტები და მრავალტომობრივი ჯგუფი ახალი ექსპლოიტეტებისკენ.
  ნაცისტებმა ვერ გაბედეს მოსკოვის შეტევა და შეტევა დაიწყეს აღმოსავლეთით მდებარე ქალაქ პავლოვსკი პოსადზე და მის მიმდებარე გამაგრებულ ტერიტორიებზე.
  საბჭოთა ჯარისკაცები, თორემ ვერც გაბედულად იბრძოდნენ, მაგრამ საღამოს დერეფანი გერმანულ სოლებს შორის ისე შევიწროვდა, რომ უკვე პირდაპირ გაისროლეს.
  ფრიდრიხს და ჰელგას კვლავ მოუწიათ ტანკების დაპყრობა, რომლებიც ცდილობდნენ კონტრშეტევას და უფსკრულის დაფარვას. შემდეგ მათ გამოიჩინეს თავი და ეს მშვენიერი იყო. ახალგაზრდამ მოახერხა ტანკებში ხუთასზე მეტი! და ეს ზოგადად ულტრა კლასის მიღწევაა!
  ფრიდრიხს მართლა უხაროდა, რომ ასეთი მაგარი იყო! ის რომ ის ყველა დროის საუკეთესო მეომარია, ნიშნავს კლასების კლასს! და რას გრძნობს ის, რომ ის ყველა სხვაზე მაღალი და მაგარია! ფრიდრიხი არის მგელი, რაც ნიშნავს მგელს!
  უკვე ბნელოდა და ბრძოლა ჯერ კიდევ არ ჩამქრალიყო. გერმანული სვეტები, როგორც ჩრდილოეთიდან, სადაც ცნობილი რომმელის ლაშქარები მიდიოდნენ, ასევე სამხრეთიდან, სადაც მაინშტაინის შესახვევი, ალყა შემოარტყა ქალაქ პავლოვსკი პოსადს. უკვე შუაღამისას გოთას ტანკები და, უპირველეს ყოვლისა, რამდენიმე ფერდინანდ-4 შევარდა ამ სოფლის გარეუბანში... მაგრამ ისინი იძულებულნი გახდნენ გაჩერებულიყვნენ. შემდეგ გოთამ გასცა ბრძანება, გვერდის ავლით ყველაზე ჯიუტი თავდაცვის ნაწილები. ღამის ორ საათზე, პავლოვსკი პოსადის აღმოსავლეთით, მეორე SS კორპუსის ნაწილები და პირველი სატანკო კორპუსი, ასევე სსრკ-დან, გამოვიდნენ ერთმანეთის შესახვედრად. ასე რომ, 1947 წლის 12 ოქტომბრის ღამეს მოსკოვის სამხედრო ჯგუფის გარშემო დაიხურა ბლოკადის რგოლი!
  . თავი No19.
  1947 წლის 13 ოქტომბრის დილით ფრიდრიხი, როგორც ყოველთვის, თავდაუზოგავად და ოსტატურად იბრძოდა. მისი ერთგული მფრინავი ჯოხი ჩქარობდა სიმაღლეებისკენ და ძრავა, იმისდა მიუხედავად, რომ ბიჭმა არაერთხელ აიძულა, უშეცდომოდ მუშაობდა...
  საბჭოთა ჯარების წინააღმდეგობა შესამჩნევად შესუსტდა... ნაცისტებმა ჯერ ვერ ბედავდნენ აუღებელ ციხე-სიმაგრედ ქცეულ მოსკოვზე შეტევას, მაგრამ აღმოსავლეთისკენ მიიწევდნენ. პავლოვსკი პოსადში ბრძოლები ჯერ კიდევ გაჩაღდა; ფაშისტმა მეთაურებმა საკმაოდ გონივრულად თქვეს უარი ტანკების გამოყენებაზე ქალაქის საზღვრებში, რუმინელები, იტალიელები, არაბები, ინდიელები და სხვა უცხოური დანაყოფები შეტევაში ჩააგდეს.
  ფრიდრიხმა მონაწილეობა მიიღო ორ-სამ მცირე საჰაერო შეტაკებაში და უპრობლემოდ ჩამოჭრა ათამდე თვითმფრინავი. სხვა სამიზნეები იყო მიწა: თოფები, ჰაუბიცები, ნაღმტყორცნები, კატიუშები და, თუ გაუმართლა, ტანკები.
  ეს უკანასკნელი, სხვა მხრივ, ხშირად არ ხდებოდა. როგორც ჩანს, საკრებულოები ამოიწურება. შუადღისთვის, როდესაც ოქტომბრის ორთქლი გაუსაძლისი გახდა, ხანმოკლე სიმშვიდე იყო და ფრედერიკს, ან როგორც მას ოფიციალურად უწოდებდნენ ფრედერიკ დიდს, ბისმარკი, გამოიძახეს სმოლენსკში.
  ახალგაზრდა ტერმინატორის ტუზი ძალიან ბედნიერი და მხიარული გამოიყურებოდა. მიუხედავად იმისა, რომ ფრიდრიხი ძალიან გამწარებული იყო და რცხვენოდა თავისი ღალატის გამო, ფაშისტური ჯილდოების მიღების პერსპექტივამ ბიჭს გაახარა.
  მასთან ერთად დაუძახეს ჰელგას. გოგონაც აღელვებული იყო და მისი მარგალიტისფერი კბილები მომხიბვლელი ვეფხისტყაოსნის ღიმილით უბრწყინავდა. Მან თქვა:
  - ხედავ, მგელი ბიჭო, რუსები დავამარცხეთ!
  ამ შემთხვევაში ფრედერიკმა საერთოდ არ გაიზიარა ოპტიმიზმი:
  - ჯერჯერობით ეს მხოლოდ შუალედური წარმატება და ბრძოლაა... ბრძოლები და ბრძოლები მხოლოდ იმპულსს იძენს. მაგრამ დასაწყისი მართლაც წარმატებული იყო...
  ჯილდოსთვის შეირჩა გაერთიანებული კომუნისტური პარტიის რაიონული კომიტეტის შენობები. უზარმაზარი ავტოსადგომი სავსე იყო ძვირადღირებული მანქანებით, ძირითადად ამერიკული წარმოების.
  მართლაც, შეკრების დარბაზში იმყოფებოდნენ მარიონეტული გენერლები აშშ-ს არმიიდან, ბრიტანეთის იმპერიიდან და კანადის სამფლობელოდან. იყო თუნდაც ერთი ინგლისელი პრინცი... და რა თქმა უნდა, თავად ჰერმან გერინგი და ადოლფ ჰიტლერი... მხოლოდ ამან გააკვირვა ფრიდრიხი, მარგარეტი არ იყო მასთან. უცნაურია, იქნებ მხოლოდ ის, რომ ორსულად ყოფნისას, ამ გამორჩეულ, გამორჩეულ ქალს არ სურს საფრთხე შეუქმნას საკუთარ შვილს და ტუზისგან მიღებული შვილს... ბოლოს და ბოლოს, ომი სულაც არ არის ხუმრობა!
  ან იქნებ მას არ სურს ჰიტლერის ახალ ფავორიტთან ურთიერთობა ქმრის წინაშე? აქ, ზოგადად, ყველაფერი შესაძლებელია და თითქმის შეუძლებელია წაიკითხო ის, რაც აფროდიტესავით ლამაზი და ჰერავით მზაკვარი ქალის გონებაშია...
  თუმცა ფრიდრიხს ეს უხარია კიდეც. არ იყო საკმარისი ფიურერის თანდასწრებით საკუთარი თავის და მისი ემოციების ღალატის რისკის გამოვლენა, უნებლიე ჟესტით ან დაუფიქრებელი სიტყვით. ბოლოს და ბოლოს, რქიანი ქმრები, განსაკუთრებით ნახევარი სამყაროს მმართველის პიროვნებაში, ძალიან საშიშია. ისეთი მკაცრი ბიჭისთვისაც კი, როგორიც ის არის მესამე რაიხის ნომერ პირველი ჯარისკაცი!
  დაჯილდოების ცერემონიაზე მისულთა უმეტესობა მფრინავი იყო - თავად გერინგი იყო ტუზი, გენერალ დუას თეორიის მგზნებარე თაყვანისმცემელი - ავიაცია, ომების ღმერთი, რა თქმა უნდა, პირველ რიგში ხაზი გაუსვა საჰაერო ძალებს. მაგრამ იყვნენ ტანკერებიც, მათ შორის ცნობილი ვიტმანი. დაჯილდოების ცერემონიალი რაინდის ჯვრებით დაიწყო.
  როცა ჰელგას დაუძახეს, გოგონა ფაქტიურად ცხენივით აკოცა და ქუსლებზე დააკაკუნა. მას აჩუქეს რაინდის ჯვარი და სპეციალური მებრძოლის სამკერდე ნიშანი, ტანკები... გარდა ამისა, თავად ფიურერმა ადოლფმა გოგონას აჩუქა პერსონალური საბერი ბრილიანტებით, როგორც საუკეთესო ქალი, რომელიც გამოირჩეოდა ბრძოლაში ბრძოლის შედეგად. მოსკოვი.
  ვიტმანმა მიიღო ჯვარი მუხის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით, ხოლო ვარსკვლავური რაინდის ჯვარი ოქროს მუხის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით გადაეცა "ბავშვს" ჰაფმანს. ამერიკელმა ტუზმა ჯილდო ჩვეულ კოვბოის შორტებშიც მიიღო.
  ფრიდრიხი ბოლოს დააჯილდოვეს... ეს სავსებით ლოგიკური იყო, რადგან ის საუკეთესოთა შორის საუკეთესო იყო. მაღალი ჯილდო, რკინის ჯვრის რაინდის ჯვრის დიდი ვარსკვლავი და მუხის ფოთლები, ხმლები და ბრილიანტები, ნაცისტური ჰიმნის მუქარის ხმაზე გადაეცა. გარდა ამისა, დაჯილდოვდა ოთხი სამკერდე ნიშანი, ოთხასი ხუთასი თვითმფრინავისთვის და ოთხასი ხუთასი ტანკისთვის. ეს სამკერდე ნიშნებიც ოქროსი იყო და ხუთასს პაწაწინა ბრილიანტიც კი ჰქონდა.
  ჰიტლერმა ფრიდრიხს დიდხანს ჩამოართვა ხელი და რაღაც ენთუზიაზმით თქვა... ბიჭმა თვალით შთანთქა ცნობილი ჯვარი. ბრილიანტები ამშვენებდა პლატინის მუხის ფოთლებსა და ხმლის სახელურებს. ჩემს მეხსიერებაში გაჩნდა ფიგურა, რომ თუნდაც ჩვეულებრივი რაინდის ჯვრები ბრილიანტებით, ასეთი ორდენებით, მთელი ომის განმავლობაში მხოლოდ ოცდაშვიდი იყო დაჯილდოვებული. ისე, ამ ეტაპზე ნაკლებია... უფრო მაღალი ხარისხის ჯილდო, რაინდის ჯვარი, სადაც ვერცხლის ფოთლები ოქროსფერით არის ჩანაცვლებული, ჯერ არ არის დადგენილი.
  თუმცა, ჯილდოები ამით არ გაჩერებულა. ჰიტლერმა გამოაცხადა, რომ ფრიდრიხს მიენიჭა საჰაერო ძალების და SS გვარდიის მაიორის ფელდმარშალის წოდება, პერსონალური იარაღით და პრემიით მილიონ ხუთასი ათასი მარკით (თხუთმეტი უახლესი "პანტერების" ღირებულება).
  ხელმოწერის იარაღი იგივე იყო, რაც ჰელგასთვის მიცემული საბერი, დამასკოს ფოლადისგან, ბრილიანტებითა და ზურმუხტებით ლამაზად გაფორმებული სახელურით.
  ფრედერიკმა ცდუნებას ვერ გაუძლო და სულთნის ღირსი იარაღი რამდენჯერმე ატრიალა. სახელური კომფორტული იყო, საბერი კი იდეალურად გაწონასწორებული და მსუბუქი ჩანდა ძლიერი ბიჭის ხელისთვის.
  შემდეგ მოვიდა ამერიკელი გენერალი მანკურტის გამოსვლა, რომელიც ისტორიაში შევიდა, როგორც პოპულარული გამოთქმის ავტორი: ჩემი ქვეყანა შეიძლება ცდება, მაგრამ ეს ჩემი ქვეყანაა!
  გარდა ამისა, ეს მეთაური ცნობილი გახდა თავისი ამაზრზენი სისასტიკით, მათ შორის სამხედრო ტყვეების მიმართ.
  მანკურტმა მკაცრად თქვა:
  - რუსმა ბარბაროსებმა ბევრი მიწა წაართვეს, შექმნეს ერთი უზარმაზარი ბარაკა, რომელშიც მარადიული ქაოსი სუფევს. როდემდე ტანჯავს მათი ტერორისტული რეჟიმი კაცობრიობის მეექვსედს? რუსეთის ხალხები ელიან განთავისუფლებას და თავის მიწაზე თავისუფალი ევროპისა და შეერთებული შტატების არმიის მოსვლას. ამიტომ ამერიკა ყველა ღონეს გამოიყენებს სსრკ-ს დასამარცხებლად. ჩვენი აღჭურვილობისა და მოხალისეების ნაკადი მთელი მსოფლიოდან გაძლიერდება და გაიზრდება! (მხურვალე ტაში). მსოფლიოს ყველა ქვეყანა გაერთიანდა ბოლშევიკური ინფექციის წინააღმდეგ. ჩვენთანაა უფალი ღმერთი და ზეციური ლაშქარი. წინ გამარჯვებისთვის!
  მის შემდეგ ინგლისელმა ისაუბრა და რის შემდეგაც ფიურერმა შეაჩერა ცერემონიის ოფიციალური ნაწილი და ბურთის დაწყება გამოაცხადა. მაშინვე გამოჩნდა უამრავი გოგონა და ქალი, რომლებიც მზად იყვნენ ცნობილ გმირებთან დასაწყვილებლად.
  ფრიდრიხს სურდა ჰელგა აერჩია პარტნიორად, მაგრამ მან მოულოდნელად უარი თქვა - თქვა, რომ ჩვეულება არ კარნახობს ცეკვას პარტნიორებთან, ან პარტნიორებთან საბრძოლო იარაღში. ისე, ბიჭმა სხვა ქალბატონი აირჩია, მით უმეტეს, რომ აქ ყველა ქალი ლამაზია - როგორც ჩანს, მათ ის შეგნებულად აირჩიეს. ფრიდრიხმა გაიღიმა და მსუბუქად იცეკვა, მაგრამ ბიჭის ფიქრები სხვა რამეზე იყო.
  ასე რომ, მან მიიღო მაღალი ორდენი და უკვე მთავარი ფელდმარშალია... მისი კარიერა აღმავალია და ჩამოგდებული თვითმფრინავების და დაზიანებული ტანკების რაოდენობით მას მსოფლიოში ტოლი არ ჰყავს! როგორც ჩანს, ყველაფერი კარგადაა, მაგრამ რატომღაც კატები სულს მფრქვევენ... მაგრამ თუ ცნობილ ფიგურებს ავიღებ, მაგალითად, რობერტ არტროისს, სისხლის პრინცს კაპეტიელთა სამეფო შტოდან. ის ხომ სამშობლო საფრანგეთის წინააღმდეგ იბრძოდა და დიდად არ განიცადა, თუმცა ხელზე თანამემამულეების სისხლი ჰქონდა.
  და ასობით ათასი რუსი იბრძვის ნაცისტების მხარეს. დიდმა ჰერცოგმა კირილ რომანოვმაც კი ოფიციალურად გამოაცხადა მხარდაჭერა აღმოსავლეთის კამპანიისა და ბოლშევიკებისგან სამშობლოს განთავისუფლებისთვის. რომანოვები არიან ნაცისტებისთვის და მათ უკან დასავლეთის ქვეყნებისთვის.
  აბა, თუ ცნობილი მთავრები და მესამე რაიხი სტალინის წინააღმდეგ არიან, მაშინ რატომ უნდა იტანჯებოდეს ფრიდრიხი? უფრო მეტიც, შესაძლებელია, რომ ეს არ არის მისი წინაპრები, რომლებიც ცხოვრობენ სსრკ-ში. აბა, ლოგიკურად ვიფიქროთ... ისტორიის მსვლელობა ხომ უკვე მკვეთრად შეიცვალა. ახლა მსოფლიო არასოდეს გახდება სხვანაირი, ამიტომ მოსკოვის ბრძოლა საბჭოთა კავშირმა წააგო... რას ნიშნავს ეს? და ფაქტია, რომ პირველ რიგში, სამყაროში, რომელიც მნიშვნელოვნად შეიცვალა, მკვეთრად მცირდება იმის ალბათობა, რომ მისი მშობლები (სხვათა შორის, სხვადასხვა ქალაქში დაბადებულები) შეხვდებიან და ოჯახს შექმნიან. მაგრამ დედა და მამა არც კი დაბადებულან 1947 წელს... ეს ნიშნავს, რომ ორი ბაბუის და ორი ბებიის შეხვედრის ალბათობა კიდევ უფრო ნაკლები იქნება!
  გარდა ამისა, გენების ნაკრების თვალსაზრისით, თითოეული ბავშვი არის უნიკალური და წმინდა ინდივიდუალური. ეს ნიშნავს, რომ თუ ჩასახვის მომენტი იცვლება ერთი საათით, ან თუნდაც ათი წუთით, მაშინ ის აღარ იქნება... არა ფრიდრიხი უნიკალური პიროვნებითა და გენების ნაკრებით, არამედ სრულიად განსხვავებული, შესაძლოა გარეგნულადაც კი განსხვავებული. ბიჭი.
  ანუ წარსულში აღმოჩენილი ადამიანის ჩარევამ, საგნების ლოგიკით, უნდა გამოიწვიოს დროის ხელშეუხებელი კანონების დამრღვევის გაქრობა... ანუ ფრიდრიხი, ჰიტლერის რჩეული რომ გახდა, უნდა. უბრალოდ გაქრა! და ის და მისი ძმა და შესაძლოა მისი მშობლები და სხვები.
  მაგრამ რადგან ახალგაზრდა ტუზი ცოცხალია, ძლიერი და ჯანმრთელია, როგორც არავინ ამ უბედურ პლანეტაზე, მაშინ შესაძლოა ეს წარსული სულაც არ იყოს მისი სამყარო! შესაძლოა ეს მისი სამყაროც კი არ არის, რაღაც პარალელური სამყარო და თუნდაც დროის შუალედით. ანუ ის, ფრიდრიხი, არ კლავს თავის წინაპრებს, არა საკუთარ თანამემამულეებს, არამედ უცხო პიროვნებებს, რომლებსაც მხოლოდ ზოგადი მსგავსება აქვთ ტერმინატორი ბიჭის აბსტრაქტულ წარსულთან.
  ეს ნიშნავს, რომ ის, ფაქტობრივად, არ არის მოღალატე - უბრალოდ ადამიანი, როგორიცაა სხვადასხვა სამეცნიერო ფანტასტიკური სერიებიდან, რომელიც წარსულში იყენებს აწმყოს ცოდნას და ასევე დაჯილდოვებულია წარმოუდგენელი ძალაუფლებით. ისე, თუ მას განზრახული აქვს ზესახელმწიფოები, მაშინ უბრალოდ ცოდვაა მათი არ გამოყენება! ისე, რადგან ბედმა, თავად ზეცის მარჯვენამ, ის ჯერ ჰიტლერ იუგენტთან გაგზავნა, შემდეგ მესამე რაიხში, მან ყველა ღონე უნდა გამოიჩინოს კარიერის გასაკეთებლად. კარგია იყო მთავარი ფელდმარშალი თოთხმეტი, ყმაწვილი წლის ასაკში, მაგრამ ოცი წლის ასაკში ჯობია იყო სრულფასოვანი გენერალი, ან თუნდაც ფელდმარშალი. და ვინ იცის, იქნებ მესამე რაიხმა საბოლოოდ დაასუსტოს ამერიკა და შემდეგ მისი შვილი გახდეს პირველი მსოფლიო დიქტატორი!
  შემდეგ უცებ გამოჩნდა ვიღაც ახალგაზრდა, რომლის ნახვასაც ყველაზე ნაკლებად ელოდა: ევგენია პორშე... მაღალი, ლამაზი, ძლიერი, თუნდაც გარკვეულწილად რუსტიკული და საოცრად არაარისტოკრატიული მესამე რაიხის ერთ-ერთი უდიდესი მაგნატის ქალიშვილისთვის.
  მართალია, წინა შეხვედრისგან განსხვავებით, გოგონამ ჩაიცვა ძალიან ძვირი, ბრილიანტებით, მაგრამ ამავე დროს გამჭვირვალე და არ მალავს თავისი მოხდენილი, თუმცა არც თუ ისე პატარა, ფეხების ხიბლს.
  მაღალქუსლიანი ქუსლების გამო ისედაც მაღალი გოგონა თითქმის გიგანტს ჰგავდა. თავად ფრიდრიხი, თავისი ასაკის ჩვეულებრივი და კიდევ უფრო პატარა მოზარდი, მასზე დაბალი იყო, დაახლოებით ოცდასამი, ოცდახუთი სანტიმეტრი და ქუსლების გათვალისწინებით, კიდევ უფრო...
  ფრიდრიხს შერცხვა კიდეც, რა იქნებოდა ამ ექვს კილოგრამიან გოგოზე (რომელსაც მამამისი პორშე ჰგავდა, ის გიგანტი არ არის, თუმცა უცნობია, როგორი დედა იყო და ვინ აძვრა მის კალთა ქვეშ! ), უფრო მაღალი იქნებოდა ყოველთვის მასზე მაღლა. დიახ, სჯობს, ფეხშიშველი დადიოდა, როგორც წინა ჯერზე...
  თუმცა ევგენიამ აღტაცებით შეხედა ახალგაზრდა ტუზს, ხელები გაუწოდა და ტუჩებში აკოცა:
  -ჩემი რაინდი ხარ! სინათლე არ არის მიწიერი!
  ფრიდრიხი დაიბნა:
  - Დიახ მე....
  ევგენიამ შეაწყვეტინა:
  - სიტყვები არ არის საჭირო! თქვენ იმსახურებთ ქებას. და არა მარტო როგორც პილოტი... - თმები აიჩეჩა მაგნატის ქალიშვილმა. - უბრალოდ იფიქრეთ, რომ თქვენ გაქვთ ფანტასტიკური საჩუქარი, როგორც ინჟინერი და დიზაინერი. შემოგვთავაზეთ ასეთი იდეები... გენიოსი! ზემოთ არის ლეონარდო დავინჩი.
  ფრიდრიხმა ხუმრობდა:
  - Კარგი, დიახ! გეთანხმები, ამ მხატვარს არც ერთი ომი არ მოუგია. მიუხედავად იმისა, რომ მისმა შედევრებმა დაიპყრეს მთელი მსოფლიო!
  დაიწყეს ცეკვა. ევგენია ისეთივე ლამაზი იყო, მოციგურავე, მაგრამ ვოლკას ზედმეტად დიდი ჩანდა... სუნამოს კი დამათრობელი სუნი ასდიოდა... მისი მდიდრული მკერდის დეკოლტეს რომ შეხედა, სავსებით ბუნებრივი სურვილი გაუჩნდა ფიზიკურად ძლიერი და. განვითარებული მოზარდი. უფრო მეტიც, ჰელგა გამომწვევად ვითომ ვერაფერი შენიშნა. თუმცა გერმანელთა ახალგაზრდა თაობას ასწავლიდნენ, რომ ქალისთვის უხამსობაა ეჭვიანობის განცდა, რომ აღარაფერი ვთქვათ დემონსტრირება, და რომ მამაკაცი, თუ ის ომის გმირია, ვალდებულია მოტყუებაც კი. რა გავაუმჯობესოთ ჯიში! როგორც ჰიტლერმა თქვა: გათხოვილი ქალისთვის არ არის ცოდვა სხვა კაცისგან შვილის გაჩენა იმ პირობით, რომ მას ქმარზე უკეთესი ფიზიკური მახასიათებლები აქვს. თუმცა ევგენიამ საკმაოდ სერიოზულად ჰკითხა ბიჭს:
  - სად სწავლობდი, რომ ასე კარგად იცი ტანკების და თვითმავალი იარაღის მართვის პრინციპები, გამოიგონე ასეთი ნოუ-ჰაუ?
  ფრიდრიხს არ შეეძლო და არ სურდა სიმართლე ეთქვა და უცნობ გოგონას, თუნდაც მისი მამა მაგნატი ყოფილიყო, მესამე რაიხის უმდიდრესი ადამიანების ათეულში და ჰიტლერისა და გერინგის ფავორიტი. მან მორიდებით უპასუხა:
  - აქ ბავშვობიდან მოყოლებული ჰობი თამაშობს... სხვადასხვა სამეცნიერო ლიტერატურა, გამოგონების სურვილი! თქვენ არ გჭირდებათ სამუშაო მაგიდასთან ჯდომა, რომ შექმნათ რაიმე სასარგებლო...
  ევგენიამ თავი დაუქნია:
  - დიახ, მეც მიყვარს სპორტი და ამავდროულად ვღეჭავ, ან სულ ვღეჭავ მეცნიერების გრანიტს... მიუხედავად ამისა, მისის პისტონი ოფისის ვირთხას ჰგავს?
  ფრიდრიხმა მგლის კბილების გაშიშვლებით დაადასტურა:
  - დიახ, ვირთხას საერთოდ არ ჰგავხარ და არა მხოლოდ ვირთხას! დიდი ალბათობით, თქვენც კი შეიძლება შეგედაროთ...
  ევგენიამ გააფრთხილა:
  - უბრალოდ ძროხას ნუ შეადარებ! ეს საკმაოდ საზიზღარი მინიშნებაა!
  ფრედერიკმა ფილოსოფიურად შენიშნა:
  - ვინც რაიმეს აბუჩად იგდებს, თხის წოდებას იღებს! ასე რომ... ჩვენი ბაზარი სისულელეა.
  - ბაზარი ჟარგონია? - გამოიცნო ევგენიამ. - ზოგადად, გერმანული მეტყველება სწორია, მაგრამ რაღაცნაირად... ზედმეტად სწორი, ზუსტად დაყენებული აქცენტები, მკაფიო სიტყვები, დაძაბულობა მეტყველებაში... და აქცენტი არ არის, მაგრამ ამ სისწორეში გრძნობ რაღაც არა მთლად მშობლიურს.. .
  ფრიდრიხმა არ აჩვენა, რომ წუხდა:
  - მერე რა? იქნებ ეჭვი გეპარებათ, რომ მე ვარ საბჭოთა ჯაშუში და რომ რუსებმა შესწირეს ოცი ათასი ამერიკელებთან ერთად და ნახევარი ათასი მათი უთვალავი თვითმფრინავი, რათა შემეჭრა მესამე რაიხის მწვერვალზე?
  ევგენიამ თავი დაუქნია:
  - Არა, მე არ ვფიქრობ ასე! ეს ზედმეტი იყო, თუნდაც რუსებისთვის. თუმცა არის ცნობილი გამონათქვამი: გონებით ვერ გაიგებ რუსეთს. მაგრამ სხვანაირად მეჩვენება, იქნებ შენ ხარ, როგორ ვთქვა... SS გენეტიკური ინჟინერიის პროდუქტი. მომავლის რომელიღაც კაცი? მე წავიკითხე სამეცნიერო ნაშრომები გენეტიკაზე და ვიცი, რომ ადამიანის ბუნება შეიძლება შეიცვალოს, გაუმჯობესდეს ან გაუარესდეს ხელოვნური ჩარევით. და შენი მეომრის ზეადამიანური თვისებები... ეს ასეა...
  პასუხის ნაცვლად ფრიდრიხმა თავი დაუქნია მაღალ შეყვარებულს და ვნებიანად აკოცა აყვავებულ ტუჩებზე. შემდეგ მან თქვა:
  -შენს ლამაზ თავზე ნუ ღელავ. თუ გეშინია, რომ ჩემგან დეფექტურ შვილებს მიიღებ, მაშინ დამიჯერე, ეს ასე არ არის! რეალურად, იქნებ შევცვალოთ საუბრის თემა.
  ევგენია დათანხმდა:
  -კი, ჯობია გამოვიცვალო! მოდით ვისაუბროთ ტანკებზე... კერძოდ, მთავარმა ოპერატიული შტაბმა, გუდერიანის ხელმძღვანელობით, გასცა საკონკურსო დავალება: ორი ტიპის ტანკი... როგორც საშუალო "იმპერიული პანტერა" 88 მმ El 100 ან უფრო მოკლე ქვემეხით, მაგრამ ჯავშანტექნიკით. -პირსინგი, და შუბლის დახრილი ჯავშანი მინიმუმ 250 მმ და მძიმე "სამეფო ვეფხვი" 105 მმ El100 კალიბრის იარაღით, შუბლის ჯავშნით მინიმუმ 300... მეტიც, პირველი ტანკის წონა არაუმეტეს ორმოცდაათია. ტონა, ხოლო მეორე 65.
  ფრიდრიხმა ზიზღით ღრიალა, როგორც ლომი გოფერის წინაშე:
  - მსგავსი რამ რეალური არ არის? მითუმეტეს იმის გათვალისწინებით, რომ მწირი მასალებით ბევრად გაგიადვილდათ და მოკავშირეთა ბომბდამშენები არ ანადგურებენ მესამე რაიხის მიწებს!
  ევგენიამ კვნესით უპასუხა:
  - პრინციპში, შესაძლებელია, მაგრამ დრო არ გვქონდა, უფრო სწორად, არ გვაქვს დრო, რომ საჭირო დროში გავაკეთოთ პროტოტიპი მეტალში. თქვენ რატომღაც გვიან მოგვცეს თქვენი ბრწყინვალე ნოუ-ჰაუ. და ჰიტლერს სურს, რომ უახლესმა ტანკებმა დაიწყონ სამსახურში შესვლა მესამე რაიხის ჯარებთან წელს.
  ახალგაზრდა ტუზი გაოცდა:
  - რატომ სჭირდება ამდენი დრო პროტოტიპის დამზადებას?
  გოგონამ თავი დაუქნია:
  - საკმაოდ ცოტა, მით უმეტეს, თუ მოდელი ფუნდამენტურად ახალია... პოპულარული გამონათქვამის მსგავსია: თუ მანქანით, ხევში მოხვდებით!
  ფრიდრიხი ფიქრობდა: რა თქმა უნდა, აქ პრობლემებია... მაგალითად, საბჭოთა დიზაინერები ამდენი წელი იბრძოდნენ IS-10 ტანკის შექმნასთან, ან მთელი ორი წელი აყოვნებდნენ T-54-ს. უფრო მეტიც, ეს ტანკი შეიქმნა ომის შემდეგ და ჰქონდა გამოცდილება მეორე მსოფლიო ომის ბრძოლებში. გარდა ამისა, ეს არ იყო ფუნდამენტურად ახალი მოდელი, არამედ მხოლოდ T-34-ის შემდგომი ევოლუცია. მაგალითად, T-44 არ აღმოჩნდა მთლად წარმატებული და პრაქტიკულად არ გამოიყენებოდა ბრძოლაში... ამიტომ რაიმე განსაკუთრებულ სასწაულს არ უნდა ელოდოთ.
  ვეფხვის ტანკი, თუ გავითვალისწინებთ გერმანელებს ამ ტიპის მანქანების შექმნის გამოცდილების ნაკლებობას (თუ, რა თქმა უნდა, არ ჩავთვლით შასის, მაგალითად, პირველი მსოფლიო ომის დროს შექმნილი უკვე 150 ტონიანი "კოლოსალი" იყო).
  ფრიდრიხმა შენიშნა:
  - აუცილებელია დაპროექტება უკვე შექმნილი "პანტერა"-5-ის, ანუ AG-ის საფუძველზე. მისი შასი საშუალებას აძლევს ატაროს არა მხოლოდ 88 მმ-იანი ქვემეხი, არამედ 128 მმ-იანი, ან 150 მმ-იანი ჰაუბიცაც კი...
  ევგენიამ გაიცინა:
  - მაგრამ ჩვენ ზუსტად ამას ვაკეთებთ! თუმცა, პორშეს უკვე ჰყავს საკუთარი "სამეფო ვეფხვი", თუმცა 88 მმ კალიბრის იარაღით. მაგრამ შესაძლოა ეს იყოს როგორც შუალედური მოდელი. მასში შესრულდა 250 მილიმეტრიანი ჯავშანტექნიკის საწყისი მოთხოვნა, თუმცა წონა საკმაოდ დიდია - 63 ტონა. მაგრამ ჯავშანტექნიკის რაციონალური დახრილობის ძალიან დიდი კუთხით კოშკი, ელეგანტური და გამარტივებული... შესაძლოა შუალედურ შეჯიბრში მოგებაც იყოს შესაძლებელი, მაგრამ პრობლემები მომავალში წარმოიქმნება. მაგრამ თქვენი ნოუ-ჰაუს მიხედვით, შესაძლებელია ყველა მხრიდან შეუღწევადი ტანკის შექმნა, რომელიც ანადგურებს ნებისმიერ თავდაცვას. ყოველივე ამის შემდეგ, გარღვევის მანქანისთვის, ძალიან მნიშვნელოვანია კარგი გვერდითი დაცვა, რომლითაც, სამწუხაროდ, პანტერა ვერ დაიკვეხნიდა ძალიან დიდი ხნის განმავლობაში.
  ფრიდრიხმა შენიშნა:
  - იქნებ ტანკების თემას ჯერ არ შევეხოთ... უფრო სწორად, დავასრულოთ განხილვა. ჩვენ ვგავართ ძველ პროფესორებს ან ახალგაზრდა ბიჭებსა და გოგოებს.
  ევგენია დათანხმდა:
  -მართალი ხარ, როგორც ყოველთვის, უფრო საეროზე ვისაუბროთ. მაგალითად, ბრიტანეთის სამეფო სახლის შესახებ.
  ფრიდრიხმა დაიბნა:
  - რა თემაა! დადგეს დრო, ვინსორებისგან აღარაფერი დარჩება. ან როგორ ფიქრობთ, მოსკოვის აღების შემდეგ, ჩვენი ტანკები ვერ შეძლებენ ლონდონის დაპყრობას, რომელიც უკვე დატყვევებულია?
  ევგენიამ კბილები გამოსცრა:
  - კარგი რათქმაუნდა შეუძლიათ!
  ბურთის შემდეგ, კეთილშობილური ვახშამი მოჰყვა მდიდრული კერძებით, მაგრამ ძლიერი ალკოჰოლური სასმელების გარეშე. არაფერია ექვს გრადუსზე ძლიერი. მაშინ ფრიდრიხი და ევგენია, როგორც ბიჭს და გოგოს შეეფერება, ცალკე ოთახში გადავიდნენ.
  მიუხედავად იმისა, რომ ზოგადად მიღებულია, რომ მაღალი ქერა ტემპერამენტით არ განსხვავდებიან, ევგენიამ უკიდურესად დამაჯერებლად დაამტკიცა საპირისპირო რამდენიმე საათის განმავლობაში. ისე, ფრიდრიხმაც, რა თქმა უნდა, სახე არ დაკარგა. ასე ჩაეძინათ, მაგრად ჩახუტებულები.
  ბიჭი ოცნებობდა, რომ ის იყო იაპონელი ნინძა, რომელმაც მიიღო ბრძანება რუსეთის ცარ ნიკოლოზ II-ისგან მიკადოს, ანუ იმპერატორის მოკვლის შესახებ.
  ფრიდრიხს ესიზმრა, როგორ აძვრა უხეშ კედლებზე, ოდნავი ბზარი ან უფსკრული თითებით და ფეხის თითებით. ბიჭი შევიდა სასახლეში, სადაც დაიწყო სასტიკი ბრძოლა...
  ახალგაზრდა ნინძამ, ჩვეულებისამებრ, დაჭრა, დაარტყა და თავები დაუბერა მტრებს... სიზმარი იყო ზედმეტად ქაოტური, ძალიან ბევრი სისხლი, დაჭრა და მცირე მნიშვნელობა. პლიუს ყველგან ხმლებიანი გოგოები ხტუნებიან შიშველფეხება... მოკლედ...
  მე მოვახერხე დაძინება არაუმეტეს სამი-ოთხი საათისა... ფრიდრიხი მაცნე გოგონამ გააღვიძა და თქვა:
  - ბრძოლა გაჩაღდა! შეუცვლელი ხალხი არ არსებობს, შენნაირი ადამიანების გარდა, ფრიდრიხ ბისმარკი.
  ბიჭი წამოხტა და დამშვიდობების გარეშე, სასწრაფოდ გაემართა უახლოეს ასაფრენ ბილიკზე.
  და როგორც გაირკვა, მას ტყუილად არ დაუძახეს... არმიის გენერალმა როკოსოვსკიმ მიიღო ბრძანება სტალინისაგან, ძალების სრული კონცენტრაციის მოლოდინის გარეშე, რომმელის არმიის ჯგუფს დამღუპველი დარტყმა მიეტანა. ამ შემთხვევაში, გაანგარიშება ეფუძნებოდა იმ ფაქტს, რომ გერმანელებს ჯერ არ ჰქონდათ დრო ვორონეჟზე თავდასხმისთვის ჯარების განლაგებისთვის. ასე რომ, გაჩნდა შანსი, შეესრულებინა დაბალი დარტყმა გერმანული ჯარების გაფართოებულ ფლანგზე, წინა ბრძოლებიდან გამოფიტული.
  ფრიდრიხი იძულებული გახდა ასულიყო Fokken-Wulf-ზე, არა თავდასხმის მოდიფიკაციაზე, არამედ ჩვეულებრივ მოდელზე, ოთხი ოცდამმ-მილიმეტრიანი ქვემეხით და ორი ტყვიამფრქვევით. ასე რომ, გადაჭარბებული სიჩქარის გამო, ბიჭი აღმოჩნდა იარაღის გარეშე, რომელიც ასე ეფექტური აღმოჩნდა ტანკებთან ბრძოლაში. მართალია, მას ჯერ კიდევ ათი ბომბი ჰქონდა ფიუზელაჟში...
  ცაშიც ცხელოდა, გამოჩნდა საბჭოთა თავდასხმის თვითმფრინავები და Yaki-9 გამანადგურებლები. თუმცა, ეს უკანასკნელი მანქანები, მათი სუსტი დაცვისა და გადარჩენის გამო, ასევე დაუცველი იყო შორ მანძილზე 20 მმ კალიბრის იარაღზე. ფრიდრიხმა ჯერ მებრძოლებს რქებზე დაარტყა, რაც, რა თქმა უნდა, უფრო ნელ ილასს გაუსწრო. ოთხი თვითმფრინავის ქვემეხი, ეს არის ძალა... პირველი ორი ათეული იაკი მიმოფანტეს, თუნდაც ყოველგვარი ეშმაკური მიდგომის გარეშე კუდთან.
  ფრიდრიხი არ ტრიალებდა, არ მანევრირებდა, მან უბრალოდ ოდნავ გადაანაცვლა საჰაერო ქვემეხები და რხევა თავისი მასიური აპარატის ძარაზე.
  ოცდახუთი, ოცდაექვსი, ოცდაშვიდი... ხელიდან გაშვების გარეშე, გაბედულ იაკებზე, რომლებიც დანაკარგების ტანჯვისას მაინც არ ითიშებიან, არამედ ცდილობენ კიდეც სიჩქარის მოპოვებას... ფრიდრიხს ოდნავ გაუკვირდა კიდეც. რატომ იყო საბჭოთა სამხედრო ლიტერატურაში ეს დიდებული ფოკენის მანქანა ასე შემცირებული - ვულფი. დიახ, ის ასრულებს სრულ შემობრუნებას 22 წამში 19-ის წინააღმდეგ Yak-ისთვის (და მსუბუქ ვერსიაში Yak-ს შეუძლია ამის გაკეთება 17 წამშიც კი!). მაგრამ ფრიდრიხს არ სჭირდება მანევრირება, ის უბრალოდ ანელებს და მიფრინავს მათკენ. ერთ წამში შეგიძლიათ რეალურად დაარტყათ შვიდი ან რვა მანქანა.
  საბრძოლო ტრანსში მყოფი ფრიდრიხისთვის დრო საშინლად ნელა მიედინებოდა და მას ჰქონდა დრო, ეფიქრა და აეტანა საბრძოლო მასალა. პრინციპში, ზოგადად მიღებულია, რომ ყველაზე გამოცდილი ტუზიც კი, მათ შორის ისეთი ფენომენებიც კი, როგორიცაა რუდელი, არ შეუძლია სერიოზულად მოახდინოს გავლენა ომის მიმდინარეობაზე. რეალურ ისტორიაში, ექვსმა საუკეთესო გერმანულმა ტუზმა გაანადგურა მთელი საჰაერო არმია, მაგრამ ნაცისტებმა უიმედოდ დაკარგეს ბრძოლა ატმოსფეროში დომინირებისთვის.
  მაგრამ ამ შემთხვევაში ადამიანზე მეტის წინააღმდეგ ერთ ადგილას ამდენი იაკის გადაყრა საფრთხის შემცველია... ერთ წუთზე ნაკლებ დროში სამოცდაერთი მებრძოლი ჩამოაგდეს. სწორედ ასე ცვივა ფრთები, ან კაბინების ჯავშანტექნიკა ტყდება. ეს უკანასკნელი კიდევ უფრო უარესია, რადგან ამ შემთხვევაში პილოტის გადარჩენა შეუძლებელია. და უკვე რამდენიმე გამოცდილი ტუზი დარჩა წითელ არმიაში.
  ჩამოგდებულ მანქანებს შორის ოთხი ეკუთვნოდა მესაზღვრეებს, რომლებმაც ხუთზე მეტი თვითმფრინავი ჩამოაგდეს... მხოლოდ ისევ ამან არ უშველა, რადგან ვოლკამ იცოდა სად და როგორ დაარტყა... როგორც მონადირემ ავტომატის გამოყენებით ჩამოაგდო ფარა. ბატები. ეს არის ზუსტად ის ფარა, ერთი აფეთქებით, ინტუიციურად, ინსტინქტით, განსაზღვრავს და მიმართავს ლულის მოძრაობებს სასურველ სამიზნეზე, როცა არც ერთი ტყვია არ გადის. ბატებს და ამ შემთხვევაში საბჭოთა თვითმფრინავებს ესვრიან და სადაც კაბინები ტყდება და პილოტებს ჩამოაგდებენ, გარკვეული დროით პირდაპირ დაფრინავენ. მაგრამ მათი ზოგიერთი ფრთა კარგავს...
  ფრიდრიხმა აქ გაიხსენა ფილმები მკვეთრი სროლის შესახებ ამერიკელი კოვბოების შესახებ და ცნობილი ფილმი დიკაპრიოს მონაწილეობით - "სწრაფი, მაგრამ მკვდარი!" მაგრამ იმ დღეებში ამერიკელმა კოვბოებმა არ იცოდნენ ავტომატური ტყვიამფრქვევები ან სწრაფი სროლის საჰაერო ქვემეხები. წინააღმდეგ შემთხვევაში, ისინი მიხვდებოდნენ, რა იარაღია ეს უბრალოდ ამაზრზენი დესტრუქციული ძალის თვალსაზრისით.
  იაკები უახლოეს მომავალში დასრულდა და ფრიდრიხი გადავიდა ილიში. აქ უმჯობესია მათზე თავდასხმა ზემოდან, ან უკანა ნახევარსფეროდან. უფრო მეტიც, ოპტიმალური იქნებოდა მანძილის შემცირების გარეშეც.
  კიდევ ერთი გზაა უფრო მყიფე ფრთების სროლა; თქვენ არ შეგიძლიათ მათზე ჯავშნის ჩამოკიდება.
  IL-2-ს მეტსახელად კეხი ჰქვია. მას შემდეგ, რაც მასში მეორე სავარძელი დამონტაჟდა, უკანა ნახევარსფეროს დამცველ მსროლელს გაუჭირდა ახალბედისთვის ასეთი აპარატის ჩამოგდება, მაგრამ შემდეგ... რა თქმა უნდა, ამ თვითმფრინავის აეროდინამიკა გაუარესდა. ეს ნიშნავს, რომ მათთან უფრო ადვილი იქნება...
  უფრო ლოგიკური იქნებოდა ილამის სხვადასხვა მიმართულებით გაფანტვა, მაგრამ სისტემა... მოკლედ, ეს დაიწყო ლეგენდარული შტორმტრუპერების ცემით. თუმცა მოხერხებული Salamander-3 უკვე ჩამოვიდა. ტალახიც აიღეს...
  ფრიდრიხს ისიც კი ეგონა, რომ მათ შეეძლოთ წინ წასულიყვნენ, იაკებს ჯერ კიდევ მიახლოებისას რომ შეხვდნენ... თუმცა, ვინ იცის... ლუფტვაფეს მფრინავები არ არიან მამაცი რუსი მეომრები და, როგორც წესი, ისინი რიცხოვნობით არ შედიან ბრძოლაში, მაგრამ შესაძლოა შემთხვევების გარდა. სადაც ძალიან სერიოზული საფრთხეა შექმნილი სახმელეთო ძალებისთვის.
  თუმცა ფრიდრიხსაც პრობლემა არ აქვს... ქვემეხებით დაარტყით უკანა ჯავშანჟილეტს, ან ფრთებს დაფარეთ - შედეგი იგივეა. და როგორ ცვივა მერე ეს მანქანები, ჰაერში კვალსაც კი ტოვებენ... ნაცემი მონის ზურგზე ზოლებივით.
  ფრიდრიხმა ოცდათხუთმეტი სილა ჩამოაგდო და ორი "ლომბარდიც" აიღო. ისევ ასი, თუმცა წინა რეკორდი ას და ერთი არ დამრღვევია. მტერს მხოლოდ რამდენიმე თვითმფრინავი დარჩა. ახლა მათ მხოლოდ უნდა ჩამოაგდონ ბომბები და დაბრუნდებიან.
  საბჭოთა ტანკები ახლა შეტევაზე მიდიოდნენ, ავიაციის და განსაკუთრებით არტილერიის მხარდაჭერის გარეშე. თავდასხმის თვითმფრინავები და ბომბდამშენები თავს დაესხნენ მათ. საბჭოთა სატანკო ეკიპაჟების საბედნიეროდ, მათ შეეძლოთ მანქანების მართვის მახასიათებლების გამოყენება. მაგრამ ყველა ტიპის თვითმფრინავების რაოდენობა იზრდებოდა.
  ფრიდრიხმა ყველა ბომბი ჩამოაგდო და აეროდრომისკენ შებრუნდა. თუმცა მან მოახერხა რუდელის Fokken-Wulf-4-ის, ცნობილი სატანკო გამანადგურებლის ნახვა.
  ახალგაზრდა ტუზი დაბრუნდა თავის "სახლის" აეროდრომზე, სადაც მას Pegasus Terminator Me-362 ელოდა.
  ფრიდრიხმა ფოკენ-ვულფის ჩამოსვლისთანავე დაუყვირა მეზობელ პილოტს:
  - ვისაც აქვს გაბედულება თქვას, რომ F -490 ცუდი მებრძოლია, ცრუობს. ცუდი თვითმფრინავები არ არსებობენ, მხოლოდ ცუდი მფრინავები არიან.
  შემდეგი გაფრენა შემცირდა მხოლოდ საბრძოლო ტანკებზე. მიუხედავად იმისა, რომ გერმანელებმა ჯერ კიდევ ვერ მოახერხეს მათ შესახვედრად ძლიერი ჯავშანტექნიკის გამოტანა, ისინი თავს დაესხნენ თვითმფრინავებით.
  მამაცმა საბჭოთა სატანკო ეკიპაჟებმა უკვე გადალახეს გახეხილი ფრონტის ხაზი და თავს დაესხნენ არაბი მოხალისეებისგან შემდგარ ქვეით ნაწილს.
  მუსლიმები, მოლოდინის საწინააღმდეგოდ, გაბედულად იბრძოდნენ და გაქცევაზე არ ფიქრობდნენ, მაგრამ ამავე დროს უკიდურესად უვარგისად იქცეოდნენ. კერძოდ, ამერიკული ბაზუკა გამოიყენებოდა გარკვეულწილად არაადამიანურად და ყუმბარა უფრო მეტად.
  მაგრამ საბჭოთა შენაერთების შეტევა ორთქლიდან იწურებოდა. განსაკუთრებით ფაშისტური თავდასხმის თვითმფრინავები იყენებდნენ მრავალრიცხოვან პატარა ბომბებს ფორმის მუხტით, იდეა საბჭოთა დიზაინერებისგან გადაწერილი, მაგრამ უფრო ოსტატური განხორციელებით. მაგრამ საბჭოთა სატანკო ეკიპაჟებმა არ მიიღეს ბრძანება ბადის ზემოდან ჩამოკიდების შესახებ.
  ფრიდრიხმა კი უბრალოდ საჰაერო ქვემეხებს ისროდა სახურავებზე. ეს უმარტივესი ტაქტიკაა. გაარღვიე კოშკის ლუქი და შენი გამარჯვება. და რამდენ მანქანას შეიძლება დააკაკუნო ასე, თუ ჰორიზონტალური სიბრტყიდან მოხვდები...
  მაგრამ ტანკის სიჩქარე არ შველის, თუ მებრძოლი ურტყამს ინტუიციურად, დაუმიზნებლად, ახირებულად...
  ეს ტანკებით სიმულატორივითაა, მხოლოდ შენ გაქვს ღმერთის რეჟიმი და ყველა გასროლა ზუსტია და ისვრი ხშირად, ხშირად...
  ახლა დანგრეული ტანკების რაოდენობამ ორმოცდაათს გადააჭარბა, რომ რუდელი ისვენებს... მაგრამ გადახვევა მომიწია. გვერდზე "ყურები" გამოჩნდა. ექვსი მათგანი ჩამოაგდეს, დანარჩენებმა კი სალამანდერები გაანადგურონ. ზოგადად, ამ სიმინდის მუშების გაშვება ბრძოლაში დღის განმავლობაში არის სუფთა თვითმკვლელობა.
  ტანკები უფრო მნიშვნელოვანია...
  დაბრუნება... ფრენა Fokken-Wulf 4-ზე და მის გვერდით ჰელგა.
  გოგონამ ჰკითხა მას:
  - კარგი რა მოგეწონა ევგენიაში?
  ფრიდრიხმა ზიზღით ჩაიბურტყუნა რადიოში:
  - რატომ ეჭვიანობდი?
  გოგონამ გაიცინა:
  - Რათქმაუნდა არა! ჩვენ თავისუფლები ვართ და არა დაქორწინებული. უბრალოდ მაინტერესებს ვინ არის უკეთესი საწოლში, მე თუ ის!
  ფრედერიკმა თბილად უპასუხა:
  - Რა თქმა უნდა შენ! არც ისე დიდი ხარ და ბევრად უფრო მოხერხებული!
  ჰელგამ მხიარულად ჩაიცინა.
  -სხვას არაფერს ველოდი შენგან! მაგრამ, რა თქმა უნდა, საუკეთესო... უჰ, ის დიზაინერი ვირთხაა და ერთ-ერთი იმ მცირერიცხოვან ქალთაგანი, რომელიც რკინის ჯვრის რაინდის ჯვრით დააჯილდოვა!
  ფრიდრიხმა შენიშნა:
  -მგონი მუხის ფოთლები შენთან ახლოსაა!
  ჩხუბმა აჩვენა, რომ ბიჭი ალბათ მართალი იყო. ჰელგამ თავდაჯერებულად დაარტყა ტანკებს. როგორც ჩანს, მას სურდა დაემტკიცებინა, რომ მეომარი შეიძლება იყოს უფრო მკაცრი ვიდრე მეომარი. თუმცა, რა თქმა უნდა, ის ვერ შეედრება ფრიდრიხს.
  მალე გერმანული და ამერიკული მანქანების დიდი სატანკო სვეტები გამოჩნდა. განსაკუთრებით მოხერხებული და მხიარული ამერიკული სატანკო გამანადგურებლები "Witches" -3. ეს სერიოზული იყო, მით უმეტეს, რომ საბჭოთა მანქანები უკვე დიდწილად განადგურებული იყო საჰაერო დარტყმებით. პრობლემური აღმოჩნდა "პანტერა"-5ც... მისი გრძელლულიანი სწრაფი ცეცხლსასროლი იარაღი და შეუღწევადი ფრონტალური ჯავშანი... როგორც ჩანს, გამძლეობამ დაიწყო საბჭოთა ტანკების ეკიპაჟების მარცხი. ზოგი მეთაურებს არ უსმენდა, უკან გაბრუნდა და ცდილობდა თავის დაღწევას ამ ტექნოტრონიული ჯოჯოხეთიდან.
  და ისევ დაბრუნება და გამგზავრება, თავდასხმა ტანკებზე...
  უკვე შუადღეა, ბნელდება... წითელი არმიის კონტრშეტევა ჩაქრა. ის და ჰელგა გადაიყვანეს რიაზანისკენ მოძრავი გერმანული ჯარების ჯგუფის მხარდასაჭერად. ამავდროულად, ისინი ცდილობდნენ ქვაბში ვატუტინის ჯარისკაცების ჩასხმას...
  გერმანელები კვლავ ნელა მიიწევენ აღმოსავლეთისკენ. აქ მათ ხელს უშლის საბჭოთა ჯარების გამძლეობა და სტეპის ფრონტის თავდაცვითი ხაზები, თუნდაც ისეთი მკვრივი არ იყოს, როგორც მოსკოვის მისადგომებზე.
  თუმცა, ჰიტლერის ჯარებმა მიიღეს მეტი ადგილი მანევრისთვის და ჰოტი ცდილობდა გვერდის ავლით დაეტოვებინა მთავარი თავდაცვის კვანძები ასეთ სვეტებში. ზოგან გერმანული შენაერთების წინსვლა დაჩქარდა...
  ფრედერიკმა ჰკითხა ჰელგას:
  - არ დაიღალე, ჩემი ოცნების გოგო?
  ქერა მეომრმა უპასუხა:
  - ხალისიანი განწყობა აშორებს დაღლილობას, ძროხების შოლტას სჯობს! თუმცა დაღლილობა რძის ნაცვლად სისხლიანი ჩირქით გამოდის!
  ფრიდრიხი დათანხმდა:
  - აქ სიმართლეს ვერ შეეწინააღმდეგები!
  ღამით, ახალგაზრდა მამაკაცი აგრძელებდა ფრენას, მიუხედავად იმისა, რომ ღრუბლები შემოვიდა ცაში და წვიმა ჩამოვიდა. გერმანული სამხედრო დოქტრინის მიხედვით, ავიაცია გამოიყენებოდა ფრონტის ხაზზე თავდაცვითი ძალების ჩასახშობად... და 1941 წლიდან განსხვავებით, ლუფტვაფეს პინდოსტანის დახმარებით უამრავი თვითმფრინავი ჰყავდა.
  ფრიდრიხი ახლა უტევდა ბუნკერებს, ან კიდევ უფრო მცირე ობიექტებს... ღამით ბრძოლა არ ცხრებოდა და საბჭოთა ჯარებმა კონტრშეტევები დაიწყეს. მიუხედავად იმისა, რომ პატარები და საკმაოდ ქაოტური არიან, არანაკლებ ვაჟკაცები არიან...
  ღამით, U-2 ესკადრილიის გარდა, საჰაერო სამიზნეები არ შემხვედრია. და ბუნკერები დაბომბეს... მსუბუქად.
  1947 წლის 15 ოქტომბრის დილისთვის დაიწყო ბრძოლა ქალაქისთვის და ამავე დროს სარკინიგზო კვანძისთვის: ელექტროსტატალი. იქ ძალიან ცხელოდა და რაც მთავარია, ფრიდრიხს შეუერთდა მისი განუყრელი მეგობარი ჰელგა.
  - აბა, დიდო რაინდო, მტერს ხომ არ ვაჭერთ?
  ფრიდრიხმა მხიარულად უპასუხა:
  - უსახლკაროები ლუდის სადგომზე უბიძგებენ, ჩვენ კი ვიმარჯვებთ. და როგორ მოვიგოთ...
  თავად ქალაქი ელექტროსტალი საკმაოდ გამაგრებული იყო. არმიის დანაყოფების გარდა, მის დაცვაში მონაწილეობა მიიღო NKVD-ს ორი ახალი დივიზიაც. მიუხედავად იმისა, რომ ისინი, ზოგადად, არ იყვნენ ისეთი ელიტარული სამხედრო მცველი, როგორც SS, ისინი შეიარაღებულნი იყვნენ როგორც არტილერიით, ასევე მსუბუქი ტანკებით.
  ნაცისტები, თავის მხრივ, ცდილობდნენ შეექმნათ საკუთარი ქვაბი... შემოუარეთ ციტადელს, შემოახვიეთ ისინი საკინძებში...
  აქ, რა თქმა უნდა, საჰაერო მხარდაჭერა მნიშვნელოვან როლს ასრულებს, განსაკუთრებით იმ შემთხვევაში, თუ კისერი იჭიმება.
  ჰელგა, როგორც გოგოსთვის დამახასიათებელი, დაარწმუნა:
  - გამარჯვება ჩვენი იქნება! მოამზადე შენი ციგა ზაფხულისთვის!
  ფრიდრიხი დათანხმდა:
  - და არა მარტო ზაფხულში! ჩვენ გამოვიყენებთ მძიმე ტანკებს და საჰაერო ჭურვებს.
  ბიჭი ფიქრობდა, რომ ისინი ისევ მაინშტაინის ჯარში იყვნენ, მაგრამ დასავლეთში ყველაზე პოპულარული რომმელი უფრო ცნობილია. ვინაიდან ბრძოლის დროს ახალგაზრდა კაცი უფრო ტრანში მოქმედებდა, რომელსაც ჯოჯოხეთური სული ხელმძღვანელობდა, რატომ არ უნდა ახსოვდეს ამ მეთაურის დიდებული ღვაწლი. მეტიც, ნაცემი ინგლისელების გახსენება ბევრად სასიამოვნოა, ვიდრე დამარცხებული რუსების!
  რომელმა, მიაღწია მარეტის ხაზს, გააცნობიერა, რომ ის ნაპოლეონის "ცენტრალურ პოზიციაზე" იმყოფებოდა მტრის ორ არმიას შორის და ახლა შეეძლო, გადამწყვეტი დარტყმის მიტანის შემდეგ, დაემარცხებინა ერთი მათგანი და მხოლოდ ამის შემდეგ შემობრუნდა და მეორეს შეეხედა.
  ფრიდრიხმა ჩაიცინა თავისთვის: ნაპოლეონი, თუმცა ლეო ტოლსტოის ეჭვი ეპარებოდა, უდავოდ დიდი მეთაური და მმართველი იყო. მითუმეტეს თუ მიღწევებს გადავხედავთ. მხოლოდ ის არ აკავებდა მათ. ჰიტლერი ამ მხრივ კიდევ უფრო უარესია... მაგრამ პრინციპში შესაძლებელია ფიურერის შედარება ნაპოლეონთან!
  ნიჭიერმა სარდალმა რომელმა სხვა რამეც გააცნობიერა: ამერიკელები და ფრანგები შორს აღმოსავლეთით გაემართნენ ცენტრალურ ტუნისში და გამართეს აღმოსავლეთ დორსალური ხეობები ფონდუკში, ფაიდსა და გაფსაში, დაფარავდნენ დასავლეთ დორსალის ხეობებს დასავლეთით 60-70 მილის მანძილზე.
  გაირკვა, რომ თუ იტალო-გერმანული ძალები დაიპყრო ფაიდი და გაფსა და შემდეგ გადავიდნენ დასავლეთით ფერიანასა და კასერინის გვერდით, მათ შეეძლოთ პირდაპირ გადასულიყვნენ ამერიკის უზარმაზარი მომარაგების ბაზაზე და მათ შტაბში ტებესაში. ტებესაში იტალო-გერმანული ჯარები აღმოჩნდნენ ტუნისში მოკავშირეთა ხაზის დასავლეთით და თითქმის მათ კომუნიკაციებთან. თუ რომმელმა მაშინ შეატრიალა თავისი ტანკები და მიანიშნა ჩრდილოეთით ზღვისკენ, ასი მილის მოშორებით, გერმანელებს შეეძლოთ მოეჭრათ მოკავშირეთა ჯარი ტუნისში ან აიძულოთ იგი ალჟირში.
  ფრიდრიხს ფიქრები შეაწყვეტინა ღრუბლების მიღმა ამოხეთქილი ორი ლაგის გამოჩენამ... ესენი შთანთქა... შემდეგ კი კარგად გამიზნული სროლები იარაღზე... მხოლოდ მას შეუძლია ასე სროლა... კიდევ ოთხი იაკი. .. და იქ არიან ისინი... ახლა კი ცეცხლი კატიუშას... ისე, რომ ფრაგმენტები ყველა მიმართულებით მიფრინავს... კიდევ ერთი რაკეტის გამშვები... ასე რომ, ჰელგა ცდილობს გვერდიდან. უყვირის მას:
  - გმირო, მოდი უფრო ძლიერად ავიტანოთ!
  . თავი No20.
  ოლეგ რიბაჩენკოსა და მარგარიტა კორშუნოვას მისია პარალელურ სამყაროში ჯერ არ დასრულებულა.
  გერმანელები ქალაქ გორკის მიმართულებით მიიწევდნენ. ისინი მას მთლიანად შემოეხვივნენ. ბიჭი და გოგო იცავდნენ ამ დიდ ქალაქს.
  მთლიანად გარშემორტყმული მოსკოვი სუნთქვა შეეკრა. ნაცისტებმა ზოგან უკვე შეაღწიეს კრემლში. სსრკ-ს დედაქალაქის პოზიცია თითქმის უიმედო იყო. მოსკოვის გარნიზონის ჭურვები დასასრულს უახლოვდებოდა. დედაქალაქის დაცემით კი სხვაგვარი ომი იქნებოდა.
  ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა იბრძოდნენ ქალაქისთვის ვოლგაზე.
  ბიჭი და გოგო როგორც ყოველთვის საბრძოლო ხასიათზე არიან.
  ისინი აანთებენ და მღერიან:
  პიონერები არ ნებდებიან
  წამების არ ეშინიათ...
  ისინი არწივებივით იბრძვიან
  კრაუტების გაგზავნა ჯოჯოხეთში!
  
  მათ შორის ბევრი გმირია,
  ბევრი გიჟი ბიჭია...
  საჭიროების შემთხვევაში, იარეთ ფორმირებაში -
  აპარატის დამუხტვა!
  ასე რომ, ოლეგ რიბაჩენკომ, რომელიც დაახლოებით თორმეტი წლის ჩანდა, მაგრამ სინამდვილეში გამოცდილი ვეტერანი იყო, ოლეგ რიბაჩენკომ ააფეთქა ფაშისტები.
  შემდეგ კი მტერს შიშველი ფეხით ყუმბარას ესვრის.
  და ის კრაუტებს ყველა მიმართულებით გაფანტავს.
  რის შემდეგაც ბიჭი იმღერებს:
  - ველურების მუხლებზე დადებული რუსი მეომარი ვარ,
  რუსეთის მტრებს მიწის პირიდან ჩამოვწმენდ!
  მარგარიტა, ეს გოგონა-გმირი, ასევე შიშველი ფეხით ისვრის სიკვდილის მკვლელს. ის ბევრ ნაცისტს დაარტყამს და დაწერს ტვიტერს:
  - დიდი რუსეთისთვის!
  და ისევ სიცილი აუტყდა.
  ბიჭი და გოგო გმირულად იბრძვიან. მიუხედავად იმისა, რომ ომი თითქმის წაგებულია. გერმანელებმა უკვე ალყა შემოარტყეს ორენბურგს და შეაჩერეს წითელი არმია ყველგან, სადაც შეეძლოთ.
  უფრო სწორედ, ორენბურგი დიდი ხანია აღებულია. იქ მხოლოდ ერთი ციხე დგას. ნაცისტებმა უკვე ალყა შემოარტყეს უფას.
  უფრო მეტიც, მათი ჯარები სამხრეთიდან უკვე უახლოვდებიან ყაზანს. მდგომარეობა კრიტიკულზე მეტია.
  მდგომარეობას კიდევ უფრო ამძიმებს ის ფაქტი, რომ სამურაები აღმოსავლეთიდან მოდიან და შუა აზიაში უკვე გაერთიანდნენ გერმანელებთან.
  მაგრამ მამაცი ბავშვების მსხვერპლი იბრძვიან. მათ სჯერათ მათი გამარჯვების. ან სულაც მზად არიან თავი მაღლა მოკვდნენ. თუმცა, როგორ არის ეს სიკვდილი? ისინი უკვდავები არიან!
  და ისინი მრავალი წლის განმავლობაში რჩებიან შვილებად. და სადღაც არის სხვა სამყაროები და მისიები.
  ოლეგი კიდევ ერთ გასროლას ისვრის. მერე შიშველი თითებით ყუმბარას ისვრის და მღერის:
  - სტალინი სამუდამოდ ჩვენთან იქნება!
  მარგარიტამ მზერა ფრიცებს გადახედა და აკოცა:
  - ღმერთმა ქნას! ეს კანიბალი ჩვენთან მოდის!
  გოგონამ კი გაბრაზებულმა შიშველი ფეხით ყუმბარა ესროლა.
  ოლეგ რიბაჩენკომ საკმაოდ ლოგიკურად აღნიშნა:
  - ჩვენ ყველანი გარკვეულწილად კანიბალები ვართ!
  ბიჭმა კი შიშველი თითებით ესროლა სიკვდილის საჩუქარი.
  მარგარიტა დაეთანხმა ამას:
  - გარკვეულწილად, დიახ!
  მან ასევე შიშველი ფეხით გაუშვა მკვლელი იარაღი, რის შედეგადაც ორი გერმანული მანქანა ერთმანეთს შეეჯახა.
  ოლეგ რიბაჩენკომ გაისროლა და ფიქრობდა, რომ სსრკ-ს მდგომარეობა, ალბათ, უკვე უიმედო იყო და ომის დაწყებას განსაკუთრებული აზრი არ ჰქონდა. ამიტომ უაზროდ კლავენ ხალხს.
  ბიჭმა შიშველი ფეხით ორი ყუმბარა ესროლა. დაეჯახა მუხლუხს, ერთმანეთს შეეჯახა "E" სერიის გერმანული ტანკები.
  ტერმინატორის ბავშვი მღეროდა:
  - როცა დრო მოვა,
  ჩვენ ვიბრძოლებთ მამაცურად!
  დილით ადგომა მებრძოლები -
  და იბრძოლე ვაჟკაცურად!
  ბიჭი რეალურად მზად იყო რამდენიმე წუთში გაენადგურებინა ნებისმიერი ჯარი.
  მარგარიტამ სიკვდილის ფეხშიშველი ძღვენიც დააგდო და დაიკივლა:
  - დიდი რუსეთისთვის!
  ბავშვები ისეთი მამაცი მეომრები არიან, რომ მათ წინააღმდეგ ვერავინ გათელავს. ასეთი მკაცრი მებრძოლები არიან.
  ბიჭი და გოგო როგორც ყოველთვის ველურ მღელვარებაში არიან. და მათთან ერთად გამბედაობა, პატივი და გამბედაობა. ისინი ტიტანებივით ებრძვიან ფაშისტებს. და ნათელია, რომ მტერი არ გაივლის იქ, სადაც ისინი დგანან, როგორც კლდე. შესაძლოა როკზე და მონოლითზე უფრო ძლიერიც კი.
  გასროლით მარგარიტამ თქვა:
  - ჩვენ ვიქნებით პლანეტის ჩემპიონები.
  ჩვენ საშუალო სკოლის გიგანტები ვართ!
  და გოგონა კვლავ დაიწყებს სიკვდილის საჩუქარს თავისი ფეხშიშველი, გახეხილი ფეხით. და მან გაანადგურა მტერი.
  ეს გოგო ისეთი მაგარია, მის წინააღმდეგ ვერაფერს გამოიყენებ.
  ვინაიდან ჯართის საწინააღმდეგო მეთოდი არ არსებობს. მიუხედავად იმისა, რომ ეს არ არის კვერნა, არამედ რაღაც უფრო მომაკვდინებელი და მაგარი.
  ოლეგ რიბაჩენკო, გასროლა, ყვირილი:
  - მე ბიჭი არ ვარ, მე სუპერ ბიჭი ვარ და მსოფლიოში ყველა სხვაზე მაღალი ვიქნები!
  და ისევ, თითქოს შიშველი ფეხით ისვრის ასაფეთქებელი ნივთიერების დამღუპველ ჭანჭიკს. და ისევ ორი გერმანული ტანკი ერთმანეთს ეჯახება.
  ახალგაზრდა მეომარი ძალიან მებრძოლია. მაგრამ გრძნობს, რომ აქ მათრახით კონდახის გატეხვა არ შეუძლია. მიუხედავად იმისა, რომ არ არსებობს უიმედო სიტუაციები, ისევე როგორც არ არსებობს უძლეველი მოწინააღმდეგეები.
  ბიჭმა გაიხსენა, როგორ მოიფიქრა ბელორუსიის საპრეზიდენტო არჩევნებისთვის:
  არაა საინტერესო სისულელეების მეექვსე მოსმენა,
  და არ მესმის, რამდენად დავიჯერო "მამას"!
  ლუკაშენკო დაჰპირდა სამოთხის აშენებას -
  მაგრამ სინათლესთან ერთად სიბნელეში მივდივართ!
  დიახ, ეს იყო სისტემის და პიროვნების კულტის გამოწვევა. მართლაც, რატომ უნდა მოითმინოს ევროპული ქვეყანა დიქტატორს, თითქოს შუა საუკუნეებში?
  სტალინიც დიქტატორია და ამ სამყაროში თანდათან იწყებს ომს დასამარცხებლად...
  გმირი ბავშვები კიდევ სამი დღე იბრძოდნენ. ამასობაში ნაცისტებმა ალყა შემოარტყეს ყაზანს და აიღეს უფა.
  ბრძოლები უკვე მიმდინარეობდა თავად კრემლში. ოთხი ჯადოქარი გოგონა იბრძოდა ნაცისტებთან ხმლების და თხელი დისკების გამოყენებით სროლისთვის, შიშველი ფეხებით.
  კრემლი ძლიერ დაზიანდა შტურმლევების, შტურმტიგერების, დაბომბვისა და უზარმაზარი ქვემეხების დაბომბვის შედეგად.
  თავად სტალინი, რა თქმა უნდა, ჯერ კიდევ სვერდლოვსკშია. სსრკ-ს მდგომარეობა კი თითქმის უიმედოდ გამოიყურება. მაგრამ წითელი ბანერი კვლავ დაფრინავს რუსეთის დედაქალაქზე, რაც ნიშნავს, რომ ყველაფერი არ არის დაკარგული!
  ხალხს სჯერა, რომ გარდამტეხი მომენტი ახლოვდება!
  ნატაშა არაბულს შუაზე ჭრის. შიშველი ფეხით ისვრის დისკს და ყვირილი:
  - დიდება უკვდავ სამშობლოს! ჰიტლერი ვერ დაგვატეხავს!
  ზოიამ ფაშისტსაც ორი საბრალო დაარტყა და ჭიკჭიკით ჩაიკრა:
  - არა, არ დაგვატეხო!
  რის შემდეგაც მისმა შიშველმა ფეხმა ნაცისტებს მკვლელი დისკი ესროლა.
  და რამდენიმე შავი მებრძოლი ჩამოვარდა კრემლის დანგრეული კედლიდან.
  შემდეგ ავრორამ გაისროლა. ის ისროდა იშვიათად, მაგრამ ზუსტად. შემდეგ კი მან გამოიყენა თავისი საბერები. და ვარსკვლავები და მკვეთრი თხელი სვასტიკები დაფრინავდნენ მისი შიშველი თითებიდან.
  და აი, სვეტლანა შიშველი ფეხით გადააგდებს ბასრ დისკს და ფრიცს ნაწილებად დაფშვინავს. შემდეგ ის იმღერებს:
  - კოლორატი, ევპატიი კოლორატი - სამშობლოს დამცველი, პერუნის ჯარისკაცი!
  კოლორატი! ევპატი კოლორატი! რუსეთის გმირები განგაში რეკავენ!
  აქ ოთხივე ვიბრძვით. თითქმის მთელი მოსკოვი უკვე აღებულია და საბრძოლო მასალის მიწოდება დასრულდა. იღუპებიან რუსი ბიჭებიც და გოგოებიც. მაგრამ ისინი არ ნებდებიან. თუმცა რამდენ ხანს გაგრძელდა ალყა?
  კრემლის კედელზე გოგონები ჩხუბობენ. გმირების მსგავსად. და მიუხედავად დეკემბრისა, ისინი ფეხშიშველები არიან და მხოლოდ ბიკინი აცვიათ. მაგრამ ისინი არ გრძნობენ სიცივეს. პირიქით, მათი ენერგია მხოლოდ იზრდება.
  და მკვეთრი, ძალიან ბრტყელი დისკები მიფრინავს ჩემი შიშველი თითებიდან. რომლებიც ანადგურებენ ვერმახტის უცხოურ ჯარებს.
  მეომრები ომის გმირებივით იბრძვიან. და მინიმალური ტანსაცმლით. ასეთ ლამაზმანებს არ რცხვენიათ არც E და AG სერიის უზარმაზარი ტანკები და არც ნაცისტების სხვა საშინელი გამოგონებები.
  არც ერთი გოგონა არ არის ის, რაც ფაშიზმის ნებისმიერი ფორმის დამარცხებას შეძლებს. თუნდაც ის ისეთივე სრულყოფილი იყოს, როგორც ამ სამყაროში.
  ნატაშამ ხმლით დაარტყა, შიშველი ფეხით დისკი ესროლა, ნაცისტები მოწყვიტა და მღეროდა:
  - რა კარგია საბჭოთა ქვეყანაში ცხოვრება.
  და რა მშვენიერია ვერმახტის განადგურება!
  ზოიამ, რომელიც წისქვილზე აწარმოებდა საბერებს, შენიშნა:
  - ვერმახტი მტკივნეულად გაძლიერდა! ახლა ჩვენ უკვე ვიცავთ კრემლს!
  და გოგონამ შიშველი თითებით ვარსკვლავი ესროლა და კრაუტებს დაარტყა.
  შემდეგ მან იმღერა:
  - ეს არის ველური ნადირობა მტრებზე!
  და შემდეგ არის ავრორა ბრძოლაში. რა წითური და მაგარი გოგოა. ზამთრის ქარში მისი სპილენძისფერი თმა საბრძოლო დროშასავით ფრიალებს. არა, ასეთი გოგო არავის უხდება.
  და მისი შიშველი ფეხის სროლიდან ხორცსა და სისხლს ჭრის მკვეთრი დისკი.
  ის მოწინააღმდეგეთა სხეულებს ჭრის. და ავრორა ყვირის:
  - სუპერ კლასის გოგო ვარ!
  როგორ გამოიყურება სვეტლანა ბრძოლაში?
  ეს ქერა ტერმინატორი უბრალოდ ეშმაკური ცეცხლი და განადგურების ტორნადოა.
  და ასევე მკვლელი სიურპრიზი ფრიალებს მისი შიშველი ფეხებიდან. გოგონა კი ჩხუბში სრულ დროს დგას.
  ოთხივე ბრძოლაშია. და არც უკან უნდა დაიხიოს და არც დანებდეს.
  ისინი ოთხი ჯადოქარია - უბრალოდ სუპერ! ყველაფრის და ყველას განადგურების ნამდვილი კვარტეტი!
  მეომრებს თავდაცვითი ტერიტორია უჭირავთ. მაგრამ კრემლი დიდია და ყველგან წინააღმდეგობას ვერ გაუწევს. ძალები ძალიან არათანაბარია.
  ნატაშამ გაღიზიანებით შენიშნა:
  - ჩვენ ვკლავთ, არ ვიმარჯვებთ!
  და გოგონამ ისევ შიშველი ფეხით ესროლა მკვლელობის ბრალდება.
  ზოიამ ლოგიკურად შენიშნა, როდესაც მან თავისი მტერი მოჭრა:
  - ყველაფერს ვერ მოიგებ... თუ კომპიუტერულ თამაშში!
  და ოქროს თმიანმა გოგონამ ისევ ესროლა სიკვდილის დისკი.
  ავრორა, რომელიც მოწინააღმდეგეებს ჭრიდა საბერებით, ჭიკჭიკებდა:
  - გამარჯვება, მჯერა, ჩვენი იქნება! წმინდა რუსეთის სახელით!
  და მისი შიშველი ფეხების სროლიდან დაფრინავს განადგურების საჩუქარი.
  და დაჭრილი ნაცისტები დაეცემა.
  შემდეგ კი სვეტლანა ბრძოლაში. ჭრის ფაშისტებს თავისი სროლით. და ის მოქმედებს უკიდურესი, ან თუნდაც უსასრულო ოსტატობით. მისი შიშველი ფეხები ისეთი მოხერხებულია. და ისინი აჩვენებენ საშინელ განადგურებას.
  და შემდეგ გოგონა მღერის:
  - დიდება სამშობლოს და ახალ სამყაროებს!
  და ისევ სიკვდილის სიურპრიზი მიფრინავს შიშველი ფეხებიდან.
  და აი ნატაშა ისევ ბრძოლაშია. და ის ჭრის კრაუტებს, კომეტასავით ჩქარობს. და ყვირის ფილტვებში:
  - დიდება უდიდეს სამშობლოს!
  და მისი ხმლები გაზონის სათიბივით მიფრინავს.
  და გოგონაც კი იწყებს სიმღერას:
  - დიდება რუსეთს სამუდამოდ,
  ჩვენი ოცნება ახდება!
  და გოგონამ შიშველი ქუსლით მკვეთრი ბუმერანგი მისცა. და შემოტრიალდა და ათიოდე შავი და ბნელი თავი მოჰკვეთა.
  რასაკვირველია, გოგოებს გერმანელები კი არ კლავდნენ, არამედ კოლონიური ნაწილები მათ წინააღმდეგ გამოიყენეს. მაგრამ ეს კიდევ უფრო მაგარს ხდის მეომრებს.
  ისინი ცქრიალა და მხიარულები არიან.
  ნატაშა ისევ ჭრის მტრებს. და ისეთ რაღაცას ისვრის შიშველი ფეხებით.
  და იღრინდება:
  - სტალინი და დიდება!
  შემდეგ კი ზოია. იგივეა, რაც რაღაც მკვლელობის გათავისუფლება. და მისი შიშველი თითები სიკვდილის გზავნილს აფრქვევს.
  და მეომარი ყვირის:
  - ჩვენნაირი სამშობლოსთვის სიკვდილი არ არის საშინელი!
  და შემდეგ ავრორაც აიღებს მას და შევა ბრძოლაში. და შიშველი ფეხებით ბუმერანგსაც გაუშვებს. და გადააკეთებს მტრებს.
  რის შემდეგაც ის მღერის:
  - საბჭოთა რუსეთისთვის! რა განაგებს სამყაროს!
  შემდეგ კი სვეტლანას ბრძოლაში. ასევე გოგონა, რომლის შეჩერება ან შენელება შეუძლებელია. ასე სცემს. მე უბრალოდ ვერ გიშველით ასეთი მეომრისგან!
  და შიშველი ფეხებით ისვრის მკვლელ პაკეტებს. და ის კლავს თავის მტრებს ყოველგვარი სიბრალულის გარეშე.
  თუმცა მოგვიანებით იარილას შეუძლია მათთვის ილოცოს. ან იქნებ პერუნი. ჩერნობოგის სამეფო მათ ცოდვილთა სიკვდილის შემდეგ ელის! მაგრამ ეს თავისებურად საინტერესოც კია - ომები ყოველთვის გრძელდება! და ამდენი ჩხუბი! მაშ იქნებ ცოდვილთა ბედი ძალიან მწარედ არ უნდა ვიტიროთ?
  სვეტლანა ცოტა სასაცილოდაც კი გრძნობდა თავს: ქრისტიანების შური არ შეიძლება - მათ მარადისობაში ბევრი სიხარული წაერთმევა. თუნდაც ის, რაც მათ პლანეტა დედამიწაზე ჰქონდათ.
  ეჰ, საწყალი ცოდვილებო! და კიდევ უფრო უბედური მართალი ხალხი!
  და გოგონა ისევ ისვრის სიკვდილის საჩუქარს თავისი გახეხილი, შიშველი ფეხით. შემდეგ ის ამბობს:
  - სამყარო ჩვენი იქნება! დიდება რუსეთს!
  ნატაშამ ხმლებით სამმაგი პეპელა გააკეთა და აჩუქა:
  - მარადიული დიდება იყოს დიდ რუსეთს!
  და მისი შიშველი ფეხები გადააგდებს რაღაც მკვლელს და უნიკალურს. რის შემდეგაც გოგონას შიშველი ქუსლი შავკანიანს შუბლზე მოხვდა, რის შედეგადაც ის და ხუთი სხვა არაბი კედლიდან ჩამოაგდეს.
  ბრძოლაში შემდეგი არის ზოია. ვერაფერი შეაჩერებს მას. ის ებრძვის ჰიტლერის ლაშქარებს. და აწარმოებს სამმაგი წისქვილს. მისი დაცემით ჯარისკაცებმა დაჭრეს.
  ამის შემდეგ გოგონა ამბობს:
  - მარადიული რუსეთი სვაროგთან იქნება!
  და თვალებს უკრავს პარტნიორებს.
  ბრძოლაში შემდეგი არის ავრორა. პანტერასავით მივარდა. მან ყველას გათიშა. და შიშველი ფეხებით მან სიკვდილის ძღვენი გაუშვა. მან ბევრი ფაშისტი დაჭრა და მღეროდა:
  - სამშობლოს უმაღლესი ფორმისთვის!
  შემდეგ კი სვეტლანა შევიდა ბრძოლაში. როგორ ჭრის თავის მტრებს. და ის მოქმედებს ძალიან გაბედულად.
  რის შემდეგაც სიკვდილის ძღვენი მისი შიშველი ფეხებიდან ფრიალებს. და ის ნაცისტებს საფუძვლიანად წყვეტს, როგორც დალაქის საპარსი.
  და გოგონა ყვირის:
  - ჩემი ასაკი და ჩემი სიმართლე! დიდება დიდ რუსეთს!
  დიახ, ეს ოთხი მართლაც გმირულად იბრძვის. მაგრამ ოთხი ფეხშიშველი და თითქმის შიშველი ლამაზმანი ვერ ახერხებენ მეორე მსოფლიო ომის მოგებას. ასე დაეცა მოსკოვი.
  გოგონები დატყვევებული დედაქალაქიდან გამოვიდნენ, გამოიყენეს როგორც ხმლები, ისე უხილავობის მოსასხამი.
  მათ ზოგადად ბევრი რამის უნარი აქვთ. უმაღლესი რანგის გოგოებო, მათ არც მაღალს და არც ლამაზს ვერ ნახავთ.
  და ოლეგ რიბაჩენკომ და მარგარიტა კორშუნოვამ დატოვეს დატყვევებული ქალაქი გორკი.
  ნაცისტებმა, სამწუხაროდ, წარმატებას მიაღწიეს თითქმის ყველგან.
  ბიჭი და გოგო წავიდნენ და შიშველი ფეხებით ნემსები დაუშინეს და კრაუტები გაანადგურეს.
  ოლეგ რიბაჩენკო მღეროდა:
  - არა, ფხიზლად არ გაქრება,
  ფალკონის, არწივის სახე...
  ხალხის ხმა ნათელია -
  ჩურჩულს გველი დაამსხვრევს!
  
  მჯერა, რომ მთელი მსოფლიო გაიღვიძებს -
  ფაშიზმის დასასრული იქნება...
  და მზე ანათებს -
  გზა, რომელიც ანათებს კომუნიზმს!
  მარგარიტამ შიშველი ფეხის თითებით რამდენიმე ნემსი ესროლა და დაუდასტურა:
  - არა, არ გაქრება!
  და მან გაისროლა ტყვიამფრქვევიდან, თითო ათეული ფაშისტი.
  ასეთი ბავშვები არიან. მაგარი, ურყევი. მართალია, ეს არ არის ასეთი ომი. და მათ უნდა გაიქცნენ.
  მოსკოვი დაეცა, ქალაქი გორკი დაეცა. ნაცისტები ყაზანს შტურმით. ეს უკვე ბოლო საბჭოთა ქალაქია ვოლგაზე. წინააღმდეგობა გმირულია, მაგრამ იზრდება უიმედობის განცდა.
  ნაცისტებს ჰქონდათ უფრო მოწინავე პირამიდული ტანკები AG სერიიდან, რომლებშიც ვერც ერთი საბჭოთა იარაღი ვერ შეაღწია. და ეს, უნდა ითქვას, ძალიან ცუდია.
  მხოლოდ მაშინ, როცა ბიჭისა და გოგოს შიშველი ფეხები ტრასებზე ყუმბარებს ისვრიან, გერმანული ურჩხულები ერთმანეთს ეჯახებიან. მაგრამ რა ქნას ერთმა წყვილმა, როცა თითქმის მთელი მსოფლიო სსრკ-ს წინააღმდეგია!
  ოლეგ რიბაჩენკომ შიშველი ფეხით ესროლა ყუმბარა, AG-50 და AG-75 თავები ერთმანეთს მიაყარა და შემდეგ თქვა:
  - თუ ციხე გზაზეა,
  მტერმა ააშენა...
  ჩვენ უნდა ვიაროთ უკნიდან -
  წაიღეთ იგი სროლის გარეშე!
  მარგარიტა დაეთანხმა ამას:
  - ომში მოტყუება დიდი საქმეა! მით უმეტეს, თუ ძალები არათანაბარია!
  ოლეგ რიბაჩენკომ აღნიშნა:
  - და მე ვითამაშე ანტანტის სტრატეგია. თანაბარი იარაღით მან გაანადგურა ას თოთხმეტი მილიონი მტრის ჯარისკაცი, თვითონ კი მხოლოდ ნული დაკარგა. ეს ნიშნავს, რომ ტაქტიკის საშუალებით შეგიძლიათ რეალურად ებრძოლოთ მთელ მსოფლიოს!
  მარგარიტა დაეთანხმა ამას:
  - სავსებით შესაძლებელია! და იბრძოლე და გაიმარჯვე!
  ოლეგ რიბაჩენკომ ნემსის ფეხები შიშველი თითებით ესროლა. მან მოკლა სამი ათეული ფაშისტი და თქვა:
  - ჩვენ გავიმარჯვებთ წმინდა რუსეთის სახელით!
  ბიჭმა და გოგომ სირბილი განაგრძეს... ვაი, ძალები მართლაც ძალიან არათანაბარია.
  ყაზანი ყველა სახის იარაღმა გაანადგურა. სტალინმა ბრძანა მისი დაკავება სისხლის ბოლო წვეთამდე. მაგრამ სინამდვილეში, წითელი არმიის საბრძოლო სულისკვეთება მოსკოვის დაცემის შემდეგ ძალიან გატეხილი იყო. ყველას სულ უფრო და უფრო უნდოდა სიკვდილი. ნაცისტები ზედმეტად აღმატებულები არიან რიცხვითა და იარაღით.
  და მათი რეაქტიული თვითმფრინავები ბომბავს ყველა ქალაქს და სოფელს, რომელთა დაკავება ნაცისტებმა ჯერ ვერ მოახერხეს.
  სანამ ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა ყაზანს მიაღწევდნენ, ეს ქალაქი დაეცა.
  უფაც აიღეს. ასე რომ, მკაცრი ზამთრის მიუხედავად, ნაცისტები სვერდლოვსკისკენ დაიძრნენ.
  იქ იყო სტალინის შტაბი. და სამურაი მოვიდნენ აღმოსავლეთიდან. იაპონელებიც ძლიერები არიან.
  განსაკუთრებით საშიშია მათი მეომრები - ნინძა გოგონები. მიუხედავად ციმბირული ზამთრისა, ისინი თოვლს ფეხშიშველი გარბიან, თვითონ კი მხოლოდ საცურაო კოსტუმებს ატარებენ. ასეთი მეომრების წარმოდგენაც კი საშინელებაა. მიუხედავად იმისა, რომ ისინი ძალიან ლამაზები არიან.
  აქ არის ერთი მათგანი ცისფერი თმით, მეორე ყვითელი თმით, მესამე წითელი თმით, მეოთხე კი თეთრი თმით.
  ესენი არიან ყველაზე ლამაზი მკვლელები. ერთი ხმლით მუშაობენ და ქვეითებს თხელ დისკებს ან ჩაკრას ესვრიან. ნინძები კი ასაფეთქებლებს ტანკებს ისვრიან - ისინი მხოლოდ ბარდის ზომისაა, მაგრამ ყველაზე მძიმე საბჭოთა ტანკები მაღლა დაფრინავენ ჰაერში და ნაწილებად ანადგურებენ მათ.
  თუნდაც შესანიშნავი IS-7 არ არის დაბრკოლება ნინძა გოგონებისთვის. ისინი ისეთი მაღალი რიგის მეომრები არიან, რომ მცველებიც კი უძლურია მათ წინააღმდეგ.
  აი ნინძა გოგონა ცისფერი თმით, შიშველი თითებით მან ესროლა ბარდა და სამი საბჭოთა ტანკი ერთდროულად, აფრინდა მაღლა და ნაწილებად აფეთქდა.
  და შემდეგ არის გოგონა ყვითელი თმით და შიშველი ფეხით, ისვრის ბარდას. და ისევ საბჭოთა მანქანები დაფრინავენ სხვადასხვა მიმართულებით და ნადგურდებიან. მოდი, ვაღიაროთ, რომ ასეთი მეომრები არიან აქ - ყველაზე მამაცი რაინდიც კი დააშინებდა მათ თვალწინ.
  და აი ნინძა გოგონა წითელთმიანი ბრძოლაში. ისევე როგორც მკვლელი ბარდის შიშველი ფეხებით სროლა. და მისი დარტყმის შემდეგ, უზარმაზარი IS-12-ის ჯავშანი აფეთქდა.
  ეს არის ტერმინატორის გოგონა.
  შემდეგ კი ნინძა გოგონა თეთრი თმით. ისევე წაიღებს მას და მთელი ძალით ჩაურტყამს ხმლებს წითელი არმიის ჯარისკაცებს. დაჭრის მათ და იმღერებს:
  - მე არ ვარ პათეტიკური ბაგი, ნინძა, მაგრამ არა კუ!
  კიდევ ერთხელ, ოთხივე გოგონა ბრძოლაში მკვლელია.
  წითელი არმია კარგავს ომს ყველა ფრონტზე. მაგრამ ის მაინც ცდილობს ბრძოლას.
  ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა ზამთრის თოვლში ხეტიალობენ. ისინი ღარიბი ფეხშიშველი ბავშვები არიან. უკვდავი სხეულებისთვის ყინვა არც ისე ცუდია. ეს სუპერმენები ვერ ავადდებიან ან გაცივდებიან ან მოყინულობენ. მაგრამ მაინც, როცა ურალს მიუახლოვდებით, ყინვა უსიამოვნოა და ბავშვების შიშველ ქუსლებს კბენს.
  ოლეგმა სევდიანად შენიშნა:
  - შენ არ იცი, რა არის უარესი - სიცივე და შიმშილი, თუ იმის გაცნობიერება, რომ შენი წმინდა სამშობლო კარგავს!
  მარგარიტამ საკმაოდ ლოგიკურად აღნიშნა:
  - ჩვენთვის სიცივე და შიმშილი არაფერია... მაგრამ ნაცისტებთან რომ წავაგეთ, ფაქტიურად ცუდია!
  ოლეგი დაეთანხმა ამას:
  - უარესი არ შეიძლება! ზოგადად, რატომ არის მესამე რაიხი ჩვეულებრივ უფრო წარმატებული პარალელურ სამყაროებში, ვიდრე ჩვენში?
  მარგარიტამ ლოგიკური ვარაუდი გააკეთა:
  - იმიტომ, რომ ფაშისტები ძალიან ძლიერები და ორგანიზებულები არიან. და ბევრჯერ გაგვიმართლა. მითუმეტეს სტალინგრადთან!
  ოლეგ რიბაჩენკომ შიშველი ფეხით დაარტყა თოვლის ბურთს და შენიშნა:
  - დიახ, ძალიან გაგვიმართლა სტალინგრადში! თავად ფრიცები სულელურად მოხვდნენ მახეში!
  მარგარიტამ დაიყვირა:
  - ვცდილობ, პრობლემები არ შეგვექმნას,
  რომ არ დაიბნე და არ დაიკარგო...
  საჭირო იქნება ნიკელის შეგროვება პენიზე,
  და უფრო სწორად, ხელახლა დაიბადე!
  გზად ბავშვები თავს დაესხნენ ფაშისტების რაზმს. დაიღუპა ასზე მეტი ჯარისკაცი. ერთი დარჩა ტყვედ. მარგარიტამ აიძულა ახალგაზრდა მამაკაცი ეკოცნა მისთვის ძალიან ელასტიური, სიცივისგან წითელი ძირები. მან ეს მორჩილად გააკეთა. მან თქვა, რომ გერმანელები უკვე უახლოვდებოდნენ სვერდლოვსკს და გარშემორტყმული იყვნენ.
  ოლეგმა აღნიშნა:
  - უცნაურია, რომ მე და შენ, მარგო, უფრო ჩქარები ვართ, მაგრამ რატომღაც ჩვეულებრივი ადამიანებივით ვმოძრაობთ ან უფრო ნელა!
  მარგარიტა დათანხმდა:
  - დამარცხების ტალღაში ჩავარდნილი! როგორც ჩანს, ამ სამყაროში ყველა სსრკ-ს წინააღმდეგია. თუნდაც ბუნება და სივრცე!
  შემდეგ ოლეგმა შესთავაზა:
  - რა მოხდება, თუ ჩვენთვის ტრივიალურია ჰიტლერის მოკვლა?
  მარგარიტამ თავი უარყოფითად გააქნია:
  - ჰიპერვიჩმა ასეთი ბრძანება არ მოგვცა! მოდით გავაკეთოთ სამოყვარულო სპექტაკლების გარეშე. გარდა ამისა, რას გააკეთებს ეს?
  ოლეგ რიბაჩენკომ თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - Საკმაოდ ბევრი! მეტიც, ფიურერ, ეს ფიურერიც აფრიკაშია!
  მარგარიტამ შესთავაზა:
  - ახლა ფრონტზე ვიბრძოლოთ და მერე ვნახოთ ჰიტლერზე! როგორც ამბობენ - იჩქარეთ აჩქარების გარეშე!
  ოლეგი მღეროდა:
  - სისწრაფე კარგია, საჭე არ გატეხო... კაცი კოდალა არ არის და ნაჩქარევად გაგიჟდა!
  ბიჭი და გოგო მთელი ძალით დარბოდნენ. და ჩვენ მოვახერხეთ სვერდლოვსკის მიღწევა. და მათ დაიწყეს ნაცისტების მიერ დაპყრობილი ქალაქის დაცვა.
  თავდასხმები ერთმანეთის მიყოლებით მოჰყვა.
  ბავშვები ფეხშიშველები იყვნენ. მარგარიტა ტუნიკაშია, ოლეგ რიბაჩენკო კი უბრალოდ ბიჭია შორტებში. მაგრამ ისინი იბრძოდნენ როგორც ნამდვილი და შეუპოვარი გმირები.
  ოლეგმა შიშველი ფეხის თითებით ნემსი ესროლა, ფრიცს ყელში გაუხვრიტა და აჩუქა:
  - არც ერთ სანტიმეტრ მიწას არ დავთმობთ!
  მარგარიტამ შიშველი ფეხით ყუმბარა ესროლა და აკოცა:
  -არც ერთი წვეთი, არც ერთი ინჩი, არც ერთი სანტიმეტრი!
  ბიჭი და გოგო სიცივეში ჩხუბობდნენ. მათთან ერთად იყვნენ სხვა პიონერებიც. და ბევრი ასევე ფეხშიშველია, მიუხედავად ველური სიცივისა. და თუ უკვდავ ბავშვებს არ ეშინიათ ველური ყინვის, ყოველ შემთხვევაში მათ არ შეუძლიათ ზიანი მიაყენონ მათ, მაშინ ეს საკმაოდ საშიშია ჩვეულებრივი ბავშვებისთვის.
  აი, ერთი ფეხშიშველი პიონერი, რომელსაც სიცივისგან თითებიც კი გალურჯებული ჰქონდა, კბილები გაცივდა და ყბა შეშუპებული ჰქონდა. ბიჭს დიდი ტკივილი აქვს. მაგრამ ამის მიუხედავად, ის გააფთრებული იღებს ყუმბარების თაიგულს და აგდებს ნაცისტური ტანკის ქვეშ, თვითონ კი ვარდება, ტყვიამფრქვევის აფეთქებით მოხვდა.
  ეს მამაცი ბიჭია...
  ან გოგონა, რომლის შიშველი ფეხები ალისფერი ყაყაჩოებივით ანათებს, ნაღმს უბიძგებს გერმანული მასტოდონების კვალის ქვეშ. ის თვითონ კვდება ყვირილით:
  - სამშობლოსთვის და სტალინისთვის!
  ძალიან მტკივნეულია ფეხშიშველა ზამთარში, ციმბირში, როცა უკვდავი ხორცი არ გიცავს.
  ოლეგს და მარგარიტას არც ისე უხარიათ, რომ ნახევრად შიშველი იყვნენ ძლიერ ყინვებში. მაგრამ ისინი იღიმებიან და მღერიან, სურთ ბიჭების გამხიარულება:
  - ეჰ, ყინვა, ყინვა, არ გამიყინო,
  არ გამიყინო! Ჩემი ცხენი! Ჩემი ცხენი!
  თეთრმანი!
  ბიჭები და გოგოები, რომლებიც წითელ და ცისფერ ფეხებს აკანკალებდნენ მწარე სიცივისგან, მღეროდნენ:
  -თოვლი ხელს არ შეგვიშლის! ყინვა არ დაგვამარცხებს! ჩვენ ვართ კრაუტების პიონერები! ფაშისტს მაგრად სცემენ!
  ბავშვები კარგად იბრძვიან! მაგრამ ძალები ძალიან არათანაბარია. სტალინი გარშემორტყმული სვერდლოვსკიდან ნოვოსიბირსკში გაიქცა. თუმცა იაპონელები ამ ქალაქს უკვე აღმოსავლეთიდან უახლოვდებიან. ციმბირის ყინვისაც რატომღაც არ ეშინიათ.
  დაე, ომი დასრულდეს.
  მაგრამ პიონერები არ ნებდებიან. და რთულ დროსაც კი ბავშვები ვაჟკაცურად მღერიან;
  ჩვენ პიონერები ვართ, კომუნიზმის შვილები -
  ცეცხლი, კარავი და ზარის რქა!
  დაწყევლილი ფაშიზმის შემოჭრა -
  რომელსაც გააფთრებული მარცხი ელის!
  
  რა დავკარგეთ ამ ბრძოლებში?
  ან მტერთან ბრძოლებში შეიძინეთ?
  ჩვენ უბრალოდ მსოფლიოს შვილები ვიყავით -
  ახლა კი სამშობლოს მეომრები!
  
  მაგრამ ჰიტლერმა გადადგა ნაბიჯი ჩვენი დედაქალაქისკენ,
  ჩანჩქერმა უთვალავი ბომბი ჩამოაგდო!
  ჩვენ ვართ სამშობლო, ცაზე უფრო ლამაზი -
  ახლა სისხლიანი მზის ჩასვლა დადგა!
  
  აგრესიას მკაცრად ვუპასუხებთ -
  მიუხედავად იმისა, რომ ისინი თავად არიან, სამწუხაროდ, მცირე ზომის!
  მაგრამ ხმალი მყიფე მოზარდის ხელშია -
  სატანის ლეგიონებზე ძლიერი!
  
  დაე, ტანკებმა ზვავი ზვავის მიყოლებით გაიქცნენ,
  და თოფს ვყოფთ სამზე!
  ნება მიეცით პოლიციას უკუღმა დაუმიზნოს,
  მაგრამ წმინდა ღმერთი სასტიკად დასჯის მათ!
  
  რა გადავწყვიტეთ? გააკეთე მშვიდობის საქმე -
  და ამისთვის, სამწუხაროდ, მე უნდა მესროლა!
  სიმშვიდე უკვე სიძულვილია.
  არის ძალადობაც და მადლიც!
  
  მე და გოგო ერთად ფეხშიშველი მივრბივართ -
  მიუხედავად იმისა, რომ თოვლი მოვიდა, ის ნახშირივით წვავს თოვლს!
  მაგრამ მათ არ აქვთ შიში, ბავშვებმა იციან -
  ფაშისტს კუბოში ტყვიით ჩააგდებენ!
  
  ასე რომ, მათ მოკლეს კრაუტების საზიზღარი კომპანია,
  და დანარჩენი მშიშრები გარბიან!
  ჩვენ ვანადგურებთ ქვეითებს, როგორც ნაგლეჯი ბრძოლაში -
  ახალგაზრდა ზაფხული ჩვენთვის არ არის დაბრკოლება!
  
  გამარჯვება არის მიღწევა, იქნება მაისში,
  ახლა ქარბუქი არის ეკლიანი, მძიმე თოვლი!
  ბიჭი ფეხშიშველია, მისი და ფეხშიშველია,
  ბავშვებმა თავიანთი პრაიმტაჟი ჩხვლეტებში აღნიშნეს!
  
  საიდან მოდის ეს ძალები ჩვენში -
  გაუძლო ტკივილს, სიცივეს, ამ საჭიროებას!
  როცა მეგობარმა საფლავის ძირი გაზომა,
  როცა მეგობარი წუწუნებს, მე ვკვდები!
  
  ქრისტემ დაგვლოცა პიონერები,
  თქვა, სამშობლო ღმერთმა მოგცა!
  ეს არის ყველას პირველი რწმენა,
  საბჭოთა, წმინდა ქვეყანა!
  და ისინი იხოცებიან ღიმილით ტუჩებზე. ბავშვებმა სისუსტე არ იციან... ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა მთელი კვირა იბრძოდნენ. მაგრამ სვერდლოვსკი დაეცა. გარნიზონის ნაწილი დანებდა - გრძნობდა, რომ სიტუაცია გამოუვალი იყო. მხოლოდ პიონერებმა თქვეს უარი კაპიტულაციაზე.
  და რამდენიმე მამაცმა, ფეხშიშველმა ბიჭმა სასოწარკვეთილი გარღვევა მოახდინა. ისინი დარბოდნენ თოვლში, საშინელი სიცივისგან ფაქტიურად გალურჯებული. და დაიღუპნენ ტყვიამფრქვევისა და ქვემეხის ქვეშ.
  ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტაც საკმაოდ ნაკაწრები იყვნენ, მაგრამ მაინც გაიქცნენ სვერდლოვსკიდან. რის შემდეგაც გადავედით ნოვოსიბირსკში. ყინვა, ზამთარი, გრძელი ღამეები.
  ბიჭი და გოგო დარბიან, მოწყენილი და ძალიან გაბრაზებული.
  მარგარიტამ აღნიშნა:
  - ჰიპერ ჯადოქარს შეუძლია დაეხმაროს ამ სამყაროს! თორემ ნაცისტები გაიმარჯვებენ! ეს მართლაც საყოველთაო უსამართლობაა!
  ოლეგ რიბაჩენკო მაღლა ახტა, შვიდგზის სალტოში დატრიალდა და საკმაოდ ლოგიკურად შენიშნა:
  - სამყაროში სამართალი საერთოდ ცოტაა! მაგალითად, რატომ იტანჯებიან მოხუცები? უფრო მეტიც, თითქმის ყველა გამონაკლისის გარეშე! და როცა ადამიანი ახალგაზრდაა, ეწევა, სვამს და უარესსაც აკეთებს და ჯანმრთელია! სად არის სამართალი, რომელსაც მოხუცები განიცდიან?
  მარგარიტა დაუფიქრებლად დაეთანხმა ამას:
  - სამყაროში სამართლიანობა არ არსებობს!
  ოლეგ რიბაჩენკომ რაღაც გულუბრყვილოდ ჰკითხა:
  - და სად იყურება ღმერთი?
  მარგარიტამ, ამ ფეხშიშველმა გოგონამ ნახვრეტიანი ტუნიკით, შესთავაზა:
  "ალბათ ჩვენ თვითონ უნდა გავხდეთ ღმერთები, რათა სამართლიანობა სუფევდეს მსოფლიოში!" ეს არის შემოქმედის სიბრძნე!
  ოლეგ რიბაჩენკომ დამაჯერებლად დაადასტურა:
  - მჯერა, რომ მკვდრებს აღვადგენთ!
  ტერმინატორმა გოგონამ დაადასტურა:
  - დიახ, მე ამის მჯერა, რა თქმა უნდა!
  ბავშვები გაიქცნენ ნოვოსიბირსკში და მონაწილეობა მიიღეს ამ ქალაქის დაცვაში.
  ისინი იბრძოდნენ თითქმის ბოლო დიდ ქალაქში წითელი არმიის კონტროლის ქვეშ.
  სტალინი უკვე აწარმოებდა მოლაპარაკებებს ჰიტლერთან და თანხმდებოდა დანებებაზე, თუ მისი პირადი უსაფრთხოება გარანტირებული იქნებოდა. ფიურერი მზად იყო ამისათვის, განსაკუთრებით თუ პარტიზანები დამშვიდდნენ.
  იაპონელებმა უკვე აიღეს შტურმი ნოვოსიბირსკში აღმოსავლეთიდან. ასე რომ, გაქცევის შანსი პრაქტიკულად არ იყო. სსრკ კვდებოდა.
  ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა ნაცისტებს ესროდნენ და ხელყუმბარები შიშველი ფეხებით ესროლეს. და მაინც რაღაცის იმედი ჰქონდათ.
  მათ გვერდით პიონერები იყვნენ. ციმბირში ძლიერ ყინვაში ყველა ბავშვი იყო ფეხშიშველი და ზაფხულში პიონერული ფორმები ჰალსტუხებით. ისინი გმირებივით დაიღუპნენ.
  მათი ფეხები ისეთივე წითელი იყო, როგორც ბატის ფეხები და მათი თითები ცისფერი გახდა.
  მაგრამ პიონერები არ დანებდნენ.
  ისინი დაემორჩილებიან ფაშიზმს!
  ოლეგ რიბაჩენკომ შიშველი ბიჭის ფეხით ყუმბარა ესროლა. მან ერთდროულად სამი გერმანული ტანკი დაარტყა და ჩასჩურჩულა:
  - მე მჯერა გამარჯვების!
  მარგარიტამ ასევე შიშველი თითებით ესროლა საჩუქარს მკვლელი და ჭიკჭიკებდა:
  -მეც მჯეროდა და ბოლომდე დავიჯერებ!
  და ისინი სასოწარკვეთილების მრისხანებით იბრძოდნენ ბოლო საბჭოთა ქალაქისთვის. და მაინც ისინი არ აპირებდნენ მოხრას.
  ოლეგ რიბაჩენკო, თითქმის სასიკვდილოდ გაყინული პიონერი ბავშვების გასახალისებლად, დიდი ენთუზიაზმით მღეროდა;
  მე ვარ დედა რუსეთის ახალგაზრდა მეომარი,
  ძლევამოსილი ქვეყანა, ყველა ქვეყნის სამშობლო...
  არ არსებობს უფრო ლამაზი სამშობლო სამყაროში,
  სტალინმა ჰალსტუხი ჭედლის ქვეშ შეკრა!
  პიონერობა არის სიხარული და მოწოდება,
  ყოველივე ამის შემდეგ, ეს ნიშნავს, რომ თქვენ ხართ ქვეყნის მსახური.
  და თქვენ შეგიძლიათ გაზარდოთ სამყარო -
  ეშმაკ-სატანის მაქინაციების განადგურება.
  როდესაც ზაფხული მოვიდა 41 წელს,
  ჩვენთვის ივნისის ჭექა-ქუხილი ჭექა...
  ჩვენ არ გვინდა რეგიონი გაღარიბდეს,
  ბედნიერებისთვის, გჯეროდეთ - სამშობლო შეიქმნა!
  მე და გოგონა ჩასაფრებულ ნაცისტებს ველოდებით,
  მანამდე ჩვენ მივიღეთ ავტომატი.
  და ჰიტლერის გიჟურ გაღიზიანებაზე,
  ჩვენი რაზმი წარმატებით ამარცხებს ნაცისტებს!
  შეყვარებულები შიშველი ფეხები გაუხეშდნენ,
  შიშველი ძირების ქვეშ უკვე თოვლი ცვივა.
  სიცივე და ტუჩები გალურჯდა,
  მაგრამ წმინდა ცეცხლი ათბობს ჩვენს სულებს!
  ჩვენ ვურტყამთ ისე, რომ არ ვიცით ჩვენი მოწინააღმდეგეების ზომები,
  ჩვენ არ მოგცემთ მშვიდობას დღე და ღამე!
  ყუმბარები დაფრინავენ ეშელონებზე გროვად,
  და ოფიცრები სნაიპერული შაშხანით.
  ფაშისტები ვერსად ვერ პოულობენ მხარდაჭერას,
  ჩვენი პიონერი, მამაცი რაზმი...
  შეუძლია, თუ მთების მოჭრა გჭირდებათ,
  აი ჰიტლერის ტანკები სანთლებივით იწვის.
  ხალხი გაბრაზებული შეიკრიბა -
  სამართლიანობისთვის, გამბედაობისა და პატივისთვის.
  და არ არის რიფი ქარიშხლების ზღვაში -
  რაც დაგვაჯდებოდა!
  შევედით ბერლინში, შევედით კომსომოლში,
  გოგოებთან ერთად ფეხშიშველი ფეხშიშველისგან მთელ მსოფლიოში!
  ჩვენ ვისუნთქავთ გამარჯვებულ თაფლს ზეციურ მაისში,
  ახლა ჩვენი ნათელი წარმატება გახდა მარადიული!
  
  
  
  
  . ალექსანდრე III-მ სამოცდათვრამეტი წელი იცოცხლა
  მეფემ იმპერია ეკონომიკურადაც გააძლიერა. არ ყოფილა არეულობები და რევოლუციები, ამიტომ ეკონომიკა მუდმივად იზრდებოდა. ხოლო რუსეთს პირველი მსოფლიო ომისთვის უფრო დიდი მოსახლეობა ჰყავდა, დაბალი სიკვდილიანობისა და ჩინეთისა და კორეის ჩრდილოეთ რეგიონების ანექსიის გამო. და ჯარი უფრო დიდი იყო. და გამოჩნდა სერიის პირველი მსუბუქი ტანკები და სხვადასხვა ბრენდის მრავალი თვითმფრინავი.
  სამწუხაროდ, ალექსანდრე მესამემ არ იცოცხლა პირველ მსოფლიო ომში ტრიუმფის სანახავად, მაგრამ ეს უკვე ნიკოლოზ მეორეს წავიდა.
  ახალ მეფეს ჰყავდა ძლიერი ტახტი, მეორე ცოლი, ჯანმრთელი მემკვიდრე, ორას ოთხმოცი მილიონი ადამიანი და ორნახევარი მილიონი ჯარისკაცი მშვიდობიან სახელმწიფოებში.
  ასე რომ თქვენ შეგიძლიათ იბრძოლოთ თამამად და ოსტატურად! გარდა ამისა, რუსებს ასევე აქვთ მსუბუქი ტანკები ავტომატებით, მაგრამ მძიმეები ახლახან გამოჩნდა. იგი შეიმუშავა მენდელეევის ვაჟმა.
  ასე რომ, სამეფო ლაშქარს ვერ გააჩერებ!
  ნიკოლოზ II შევიდა ომში გერმანელებთან და ავსტრიელებთან... რუსეთის ჯარებმა აიღეს გალიცია, ბუკოვინა და ავსტრიელებს მთელი რიგი მარცხები მიაყენეს. თავიდან იყო ბრძოლები აღმოსავლეთ პრუსიაში, მაგრამ შემდეგ მათ შური იძიეს და კოენიგსბერგი ამოწყვიტეს. მოკავშირეებმა გერმანელები პარიზიდან გააძევეს... რუსეთის ჯარებმა აიღეს კრაკოვი და რიცხობრივი უპირატესობის მქონემ, მიუხედავად ზამთრისა, განაგრძო შეტევა, მიუახლოვდა ბუდაპეშტს. გერმანიამ შესთავაზა, რადგან ხედავდა, რომ მარცხის სუნი ასდიოდა, მშვიდობა ზომიერი პირობებით.
  გერმანელები დათანხმდნენ კლაიპედას და პოლონეთის მიწების ნაწილის მიცემას რუსეთისთვის, ასევე ანაზღაურების გადახდაზე. საფრანგეთი დაბრუნდა ბისმარკის ქვეშ ადრე დატყვევებული ტერიტორიის ნაწილი და ცოტა დანია.
  ავსტრია-უნგრეთმა დათმო გალიცია, ბუკოვინასა და კრაკოვის ნაწილი. მაგრამ იმპერია არ დაინგრა. რუსეთმა დაიბრუნა სლავების მიწები, ყველაფერი, რაც ოდესღაც კიევის რუსეთის ნაწილი იყო და გააფართოვა პოლონეთის სამეფო.
  თურქეთს და იაპონიას არ ჰქონდათ დრო ომში შესვლისთვის, ისევე როგორც იტალიამ. ანუ პირველი მსოფლიო ომი, ფაქტობრივად, არ მომხდარა. ასე რომ, პატარა შეტაკება. ნიკოლოზ II-მ განამტკიცა თავისი ავტორიტეტი და შემდეგ საკმაოდ დიდხანს მართავდა მშვიდობიანად.
  თუმცა რუსეთმა ომი გაატარა ავღანეთში - საბოლოოდ გაიყო იგი ინგლისელებთან. შემდეგ ირანი გაიყო ბრიტანეთთან.
  ამით რუსეთმა გააფართოვა თავისი საკუთრება. მაგრამ დადგა ეკონომიკური კრიზისი და 1929 წლის დიდი დეპრესია... 1931 წელს იაპონიამ თურქეთთან მოკავშირეობით დაიწყო ომი მეფის რუსეთის წინააღმდეგ. მაგრამ სინამდვილეში ეს იყო თვითმკვლელობა. წყნარ ოკეანეში ცარისტულმა ფლოტმა კოლჩაკის მეთაურობით დაამარცხა იაპონელები. და ზოგადად სახმელეთო ჯარი ბევრჯერ ძლიერი იყო.
  იგივე შეიძლება ითქვას თურქებზეც. ისინი აშკარად ავიდნენ არასწორი მტრის წინააღმდეგ.
  მეფის რუსეთმა შეძლო ჯარების დესანტი და იაპონიის დაპყრობა. შემდეგ კი რუსეთის ჯარებმა საბოლოოდ დაიკავეს თურქეთი. ასე დასრულდა ოსმალეთის იმპერიის ეპოქა.
  და მეფე ნიკოლოზ II-მ გაზარდა თავისი დიდება და რუსეთის ძალა. ეს დიდებული იმპერატორი მართავდა 1936 წლამდე და ასევე გარდაიცვალა სამოცდარვა წლის ასაკში.
  მისი ადგილი ალექსეი II-მ დაიკავა. ზოგადად, ოცდათორმეტი წლის სრულიად ჯანმრთელი მამაკაცი. დედამისი განსხვავებული იყო, ამიტომ ალექსანდრე მესამემ არ დაუშვა საბედისწერო ქორწინება.
  ალექსეი II-მ დაასრულა საუდის არაბეთის დაპყრობა ბრიტანეთთან გაყოფით.
  ვილჰელმ II გერმანიის ტახტზე 1941 წლამდე მეფობდა. ეს მონარქი ორმოცდათერთმეტი წელი იყო ხელისუფლებაში! საკმაოდ დიდი ხანია!
  მაგრამ ახლა მისი ვაჟი ფერდინანდი ტახტზეა. ჰიტლერის სუნიც კი არ აქვს. სხვა ამბავი.
  ისევ მშვიდობაა. ყველა კოლონია გაიყო. მუსოლინიმ დაიპყრო ეთიოპია.
  გასაყოფი მეტი არაფერია... ბრიტანეთს, თუმცა, მძიმე დრო გადის. და ის ეკონომიკურ კრიზისშია.
  ასე რომ, ფერდინანდმა ალექსეი მეორეს შესთავაზა საფრანგეთისა და ბრიტანეთის კოლონიური საკუთრების გაყოფა. მართლაც, რამდენად შეგიძლიათ ამ მიწების ყურება.
  ამრიგად, მუსოლინიმ, ფერდინანდმა და ალექსეი II-მ თავიანთი შეთანხმება დადეს.
  მაგრამ, რა თქმა უნდა, რუსეთმა, ამ დროისთვის, უკვე მოახერხა თითქმის მთელი ჩინეთის დაპყრობა და ბევრჯერ გაძლიერდა, ვიდრე ვინმე სხვა ეკონომიკაში, სამხედრო სფეროში და მოსახლეობაში.
  ცარ ალექსეიმ დაამტკიცა, ზოგადად, ეს წინადადება და გადაწყვიტა, რომ ისინი ერთად დაეწყოთ.
  ფერდინანდი ახალგაზრდა აღარ იყო. და ის ფრთხილად იყო.
  თუმცა 1945 წლის 15 მაისს ომი დაიწყო. გერმანელები კვლავ გადავიდნენ
  ბელგიის წინააღმდეგ...
  და მეფის არმიამ გაიარა ბრიტანეთის კოლონიები და გაიარა ეგვიპტეში.
  რუსეთს ჰყავდა ათი მილიონი ჯარისკაცი და ხუთასი დივიზია, თანაც დამაჯერებლად
  Მან გაიმაჯვა. თითქოს ვერავინ შეაჩერებდა მას.
  ორ თვეში მეფის არმიამ დაიპყრო ინდოეთი, სამხრეთ ირანი, ბრიტანეთის საკუთრება საუდის არაბეთში, ეგვიპტე, სუდანი და ინდოჩინეთის უმეტესი ნაწილი.
  მაგრამ გერმანელებმა მხოლოდ ბელგიის ოკუპაცია შეძლეს და შეჩერდნენ პარიზის მისადგომებთან. ჰოლანდიაც შევიდა ომში.
  მეფის რუსეთმა კიდევ ორი თვის განმავლობაში წაართვა ბრიტანეთის საკუთრება აზიაში და დაასრულა ინდონეზია. შემდეგ იგი დაეშვა ავსტრალიაში და გადავიდა აფრიკაში.
  გერმანელებმა სცადეს პარიზის აღება, მაგრამ მათი თავდასხმა მოიგერიეს. თუმცა, ომი წაგებული იყო. იტალიამ ასევე დაიპყრო ბრიტანეთისა და საფრანგეთის აფრიკული საკუთრება.
  მხოლოდ მეხუთე თვეში დაიწყეს მეფის ჯარებმა ევროპაში ჩამოსვლა. ბრძოლა ჯერ კიდევ მძვინვარებდა აფრიკასა და ავსტრალიაში, მაგრამ ის უკვე სრულდებოდა. ავსტრია-უნგრეთი, მიწის დაკარგვით ძლიერ დასუსტებული, ომშიც შევიდა კოალიციის მხარეზე.
  გერმანელებმა შეძლეს ჰოლანდიის აღება. და მათ გააუმჯობესეს თავიანთი პოზიცია.
  კიდევ ორი თვის განმავლობაში მეფის რუსეთმა დაასრულა ავსტრალიისა და აფრიკის აღება. და მხოლოდ ნოემბრის ბოლოს, მხოლოდ ყინვაში, დაიწყო გერმანულ-რუსული ჯარების ახალი შეტევა, პარიზის გვერდის ავლით.
  ამ შემთხვევაში ძალები უკვე მეტისმეტად არათანაბარი იყო. ფრანგულ-ინგლისური ჯარები დამარცხდნენ. და პარიზი გარშემორტყმულია.
  ახალ წელს კი გარნიზონმა კაპიტულაცია მოახდინა... შემდეგ ცარისტულმა და გერმანულმა ჯარებმა სამ კვირაში მთელი საფრანგეთი დაიპყრეს. შემდეგ დაიწყო ბრიტანეთის დაბომბვა... და ყველა კოლონია კოალიციამ დაიპყრო.
  დიდი ბრიტანეთი 1946 წლის მაისში, უკვე უსისხლო და ბომბებით დარტყმული
  კაპიტულირებულია.
  ასე დასრულდა კიდევ ერთი დიდი ომი. რუსეთმა თითქმის ყველა კოლონია თავისთვის აიღო. გერმანიამ შედარებით ცოტა მიიღო, იტალიამ რაღაც მოიტაცა, ავსტრია-უნგრეთმა კი სიმბოლური ფიგურა მიიღო.
  იმისდა მიუხედავად, რომ გერმანელები ელოდნენ დიდ კოლონიებს და მიიღეს ბევრად ნაკლები, მხოლოდ მაროკო, მაგრამ გერმანიამ შეადგინა მის შემადგენლობაში: ბელგია, ჰოლანდია და საფრანგეთი პორტ დე კალესამდე.
  გარდა ამისა, მეფის რუსეთმა გერმანელები დაუბრუნა ნამიბიას და რაც ადრე მათ ეკუთვნოდათ.
  მოკლედ, როგორღაც მოვაგვარეთ და დავმშვიდდით...
  მშვიდობა მოვიდა... 1953 წელს რუსეთმა მიიღო ატომური ბომბი, ერთი წლის შემდეგ გერმანიამაც მიიღო. შეერთებულმა შტატებმა ბირთვული იარაღი 1960 წელს შეიძინა.
  ამრიგად, შიშის ბალანსი წარმოიშვა.
  და 1955 წელს, პირველი რუსი კოსმონავტი გაფრინდა კოსმოსში, ბურთის ორბიტაზე. 1961 წელს კი რუსებმა მთვარეზე ფეხი დადგეს.
  და 1983 წელს მარსზე! ამერიკელები მთვარეზე გაფრინდნენ 1971 წელს, გერმანელები კი 1984 წელს. ავსტრია-უნგრეთი და გერმანია გაერთიანდნენ ერთ სახელმწიფოდ. შვედეთი და ნორვეგია ავტონომიითა და თვითმმართველობით რუსეთის შემადგენლობაში შევიდნენ.
  სხვა ქვეყნებმა თანდათან დაკარგეს დამოუკიდებლობა.
  1987 წელს რუსი კოსმონავტები გაფრინდნენ ვენერაში. 1992 წელს მერკურისკენ. ხოლო 1999 წელს პლუტონამდე.
  მზის სისტემა აითვისა.
  გაჩნდა სამი ბირთვული იმპერია: დიდი გერმანია, აშშ და დიდი რუსეთი.
  ალექსეი II ასევე გარდაიცვალა სამოცდათვრამეტი წლის ასაკში 1972 წელს. მის ადგილს იკავებს მისი ვაჟი ალექსანდრე მეოთხე. ეს მეფე ტახტზე ასვლისას ორმოცდაერთი წლის იყო. უცნაურია, მაგრამ ალექსანდრე მეოთხემ სამოცი რვა წელი იცოცხლა და 1999 წელს გარდაიცვალა. და ტახტზე ავიდა მისი ვაჟი ვლადიმერ მესამე. 2013 წელს რომანოვების დინასტიის ოთხასი წელი აღინიშნა.
  ამ დროისთვის რუსეთი მტკიცედ დგას ფეხზე. მაგრამ მსოფლიოში ჯერ კიდევ არსებობენ გერმანია და აშშ, როგორც მისი კონკურენტები. ცარისტული იმპერია, თავის კოლონიებთან ერთად, შეადგენდა მსოფლიოს ტერიტორიის ნახევარზე ოდნავ მეტს და მსოფლიოს მოსახლეობის ორ მესამედზე მეტს. რუსეთი ძლიერია, მაგრამ არა ერთადერთი.
  მართავს რუსეთს, ვლადიმერ მესამე; 2019 წელს მას სამოცდაშვიდი წელი შეუსრულდა. ბევრს აინტერესებს, წინა მეფეების მსგავსად სამოცდათვრამეტი წელი იცოცხლებს თუ შეწყვეტს ამ უცნაურ დამთხვევებს?!
  ამასობაში რუსეთში ანტიბირთვული იარაღი მუშავდება. ნათელია, რომ არ იქნება ბირთვული იარაღი და რუსეთი შეძლებს საკმაოდ კარგად გაუმკლავდეს გერმანიასა და შეერთებულ შტატებს. მას უფრო მეტი ხალხი და მეტი ჯარისკაცი ჰყავს. და იარაღის ხარისხი უკეთესია!
  მაგრამ ახლა არის ბირთვული იარაღი და ყველაფერი ჯერ კიდევ არ არის დაპყრობილი. მაგრამ ანტიბირთვული იარაღი ძალიან აქტიურად ვითარდება, ამიტომ გამარჯვების გარკვეული შანსები არსებობს.
  
  გიბრალტარის დაცემა
  ესპანელი დიქტატორი ფრანკო, რეალური ისტორიისგან განსხვავებით, დათანხმდა გერმანიის ჯარებს შეტევაზე ინგლისურ გიბრალტარის ციხეზე. სანაცვლოდ ესპანეთმა მიიღო აფრიკაში მყოფი ბრიტანული და ფრანგული მიწები.
  შეტევა მაინშტაინის მეთაურობით მოხდა ღამით 1940 წლის 25 ნოემბრიდან 26 ნოემბრის ჩათვლით. როგორც გაირკვა, ბრიტანელები არ იყვნენ მზად ასეთი სამხედრო ნაბიჯისთვის და ნაცისტებმა მოახერხეს ასეთი მძლავრი ციხესიმაგრის დაპყრობა.
  მის დაცემას მნიშვნელოვანი ცვლილებები მოჰყვა ომის მიმდინარეობაზე. ვერმახტმა შეძლო ძალების გადაყვანა აფრიკამდე უმოკლეს მანძილზე, ხოლო ბრიტანელებს აღმოსავლეთიდან ხმელთაშუა ზღვაში შესვლა ეკრძალებოდათ.
  გერმანულმა სარდლობამ რამდენიმე დივიზია გაგზავნა ეკვატორულ აფრიკაში. გარდა ამისა, რომმელის კორპუსი გადაასვენეს ლიბიაში, რეალობაზე რამდენიმე თვით ადრე.
  ბრიტანელებმა, თავის მხრივ, მიატოვეს შეტევა იტალიელების წინააღმდეგ ეთიოპიაში და დაიწყეს პოზიციების განმტკიცება ეგვიპტეში. თუმცა რომელმა მოახერხა მათ წინ გასვლა და პრევენციული დარტყმის შედეგად დაამარცხა კოლონიური ჯარები, აიღო ალექსანდრია და კაირო. ბრიტანეთის პოზიცია აფრიკაში უფრო გართულდა. გერმანელებმა უკვე მიაღწიეს სუეცის არხს და დაემუქრნენ შემდგომ წინსვლას ახლო აღმოსავლეთში. გარდა ამისა, იყო სუდანისკენ გადაადგილების შესაძლებლობა.
  მართალია, იტალიელებისთვის საბერძნეთში საქმე კარგად არ მიდიოდა, მაგრამ გერმანიიდან დამატებითი ძალების ჩამოსვლამ გადაარჩინა სიტუაცია.
  ჰიტლერს ჰქონდა დილემა: შეტევა სსრკ-ზე თუ დაასრულა ბრიტანეთი? ვერმახტის წარმატებებმა აფრიკაში აიძულა მეორე გადაწყვეტილება - თავისთვის ხელი მიეღო დასავლეთში. მიუხედავად იმისა, რომ სსრკ-ს სამხედრო მზადებამ ფიურერი შიშით აავსო.
  წითელი არმია ძლიერდებოდა, მაგრამ არც გერმანელები ისხდნენ ხელმოჭრილი. ტანკების წარმოება 1941 წელს გაორმაგდა 1940 წელთან შედარებით, ხოლო თვითმფრინავების წარმოება თითქმის ორნახევარჯერ გაიზარდა.
  ნაცისტებმა განახორციელეს დაბომბვა და დესანტი მალტაზე. ამის შემდეგ რომელმა გაარღვია თავდაცვა სუეცის არხთან და ერაყში, რომელიც აჯანყდა ბრიტანეთის მმართველობის წინააღმდეგ. გერმანელებმა შედარებით მარტივად დაიპყრეს ქუვეითი და მთელი ახლო აღმოსავლეთი. სტალინი იცავდა ლოდინის ტაქტიკას. მაგრამ ჩერჩილმა ჯიუტად განაგრძო ომი. ვერმახტმა ირანამდე მიაღწია სამხრეთ აფრიკას.
  1941 წელი იწურებოდა. გაიზარდა წყალქვეშა ნავების წარმოება და ბრიტანეთმა დაკარგა კოლონიები. აშშ მოიქცა პასიურად. მაგრამ იაპონიამ ვერ იჯდა ჩუმად და 7 დეკემბერს დაარტყა პერუს ნავსადგურს. წყნარ ოკეანეში ახალი ომი დაიწყო. და ჰიტლერს კვლავ მოუწია უარი ეთქვა სსრკ-ზე თავდასხმის გეგმებზე.
  ჩვენ უნდა დავეხმაროთ იაპონელებს, დავიპყროთ ირანი და ინდოეთი, ასევე სამხრეთ აფრიკა. და რაც მთავარია, თავად ბრიტანეთი. უფრო მეტიც, ამერიკული ბომბდამშენები არ არის სათამაშო. მათ შეუძლიათ მესამე რაიხს ბევრი უბედურება შეუქმნან. და ყველაზე მოსახერხებელია დაბომბვის განხორციელება ბრიტანეთის ტერიტორიიდან.
  ამიტომ ფიურერი იძულებული გახდა 1942 წელს დაეტოვებინა აღმოსავლეთში შეჭრის იდეები.
  არსებობდა რისკი, რომ სტალინი თავად გახსნიდა ფრონტს, მაგრამ... თქვენ უნდა იცოდეთ სტალინის ხასიათი. ის ძალიან თავშეკავებულია საგარეო პოლიტიკაში. ფინეთთან ომმა წითელი დიქტატორი კიდევ უფრო ფრთხილი გახადა.
  მაშინ როცა სსრკ ძალას აგროვებს. 1942 წლის 1 იანვარს ავიაციის რაოდენობამ მიაღწია ოცდათორმეტ ათას მანქანას, ხოლო ტანკებს, ოცდახუთ ათასზე მეტი, პლუს კიდევ სამი ათასი ტანკეტი. საერთო ჯამში, სტალინი გეგმავდა 20 მექანიზებული კორპუსის დაკომპლექტებას, ტანკების საერთო რაოდენობით 32 ათასი მანქანა, რომელთაგან 16,5 ათასი იყო სხვადასხვა ბრენდის უახლესი KV და T-34. გარდა ამისა, T-50 ტანკები ჯერ კიდევ მუშავდებოდა, თუმცა მანქანა მსუბუქი აღმოჩნდა.
  გერმანელებმა, მატილდას და რამდენიმე კრეისერის ტანკთან პირისპირ და ასევე იმის შესახებ, რომ ბრიტანელები ავითარებდნენ მძიმე ტანკებს, ასევე დაიწყეს საკუთარი მასტოდონების დამზადება. უპირველეს ყოვლისა, "ვეფხვი" 88-მმ-იანი ქვემეხით და ჯავშანტექნიკა გრძელი ლულით გაუვალი 75-მმ-იანი ქვემეხით.
  იყო ინფორმაცია საბჭოთა ტანკის მშენებლობის შესახებაც. KV-2 ტანკი გაემართა წითელ მოედანზე პირველ მაისის აღლუმზე და ოცდათოთხმეტი ჰქონდა გარკვეული მონაცემები.
  ნებისმიერ შემთხვევაში, როდესაც შპეერი ხელმძღვანელობდა საიმპერატორო იარაღისა და საბრძოლო მასალის სამინისტროს, ტექნოლოგიების განვითარება უფრო სწრაფად განვითარდა. ჰიტლერს სურდა ჰქონოდა მსოფლიოში საუკეთესო ტანკები და უფრო მძიმე. მაგრამ ჯერჯერობით გერმანია აშკარად ჩამორჩებოდა სსრკ-ს. მანქანების რაოდენობაც და მათი ხარისხიც. 1941 წლის აგვისტოში დაიწყო KV-3 ტანკის წარმოება. მანქანა საკმაოდ მძიმე აღმოჩნდა 68 ტონაზე, მაგრამ შეიარაღებული იყო 107 მმ-იანი ქვემეხით, ჭურვის საწყისი სიჩქარით 800 მეტრი წამში. ეს მას უპირატესობას ანიჭებდა "ვეფხვს", რომელიც, სხვათა შორის, ჯერ კიდევ არ იყო გამოშვებული.
  KV-5 კიდევ უფრო ძლიერი აღმოჩნდა, იწონიდა 125 ტონას და ჰქონდა ორი ქვემეხი. მართალია, ასეთმა მძიმე მანქანამ საბჭოთა არმიას იმაზე მეტი პრობლემა შეუქმნა, ვიდრე ღირდა. და 1942 წელს მიღებულ იქნა KV-4 ვარიანტი, რომელიც იწონის 107 ტონას. სსრკ სამართლიანად შეიძლება იამაყოს მსოფლიოში თავისი უმძიმესი ტანკებით და ასევე ყველაზე ძლიერი.
  მაგრამ გერმანია კარგად განვითარდა ავიაციაში. Yu-188, როდესაც ის წარმოებაში შევიდა, შეიმუშავა მებრძოლებთან შედარებით სიჩქარე. DO-217 ასევე წესიერად გამოიყურებოდა. ასევე აქტიურად განვითარდა რეაქტიული თვითმფრინავები. ვინაიდან დიდი ბრიტანეთი იყო მთავარი სამიზნე, რეაქტიულ ბომბდამშენებს გაცილებით მეტი ყურადღება დაეთმოთ, ვიდრე რეალურ ისტორიაში.
  გერმანელები აქტიურად იყენებდნენ მონების შრომას. დიდი რაოდენობით შავკანიანები შემოიტანეს აფრიკიდან. შავი მუშები იყვნენ მორჩილები, გამძლეები, მაგრამ არაკვალიფიციური. მათ იყენებდნენ დამხმარე სამუშაოებისთვის.
  მაგრამ ევროპის კონტროლით, გერმანელებს შეეძლოთ საკმარისი კვალიფიციური მუშახელის დაქირავება.
  შპეერმა კი მოახერხა ჰიტლერის დარწმუნება, რომ არ გაეტარებინა ებრაელების განადგურების პროგრამა, არამედ გამოეყენებინა ისინი თვითმფრინავებისა და აღჭურვილობის წარმოებაში.
  ფსონი იყო ბრიტანეთის წინააღმდეგ საჰაერო შეტევაზე და წყალქვეშა ომზე.
  თუმცა, ამერიკის შემოსვლამ კონფლიქტში კრაუტებს თავის ტკივილი დაუმატა და აიძულა ისინი მკვეთრად გაეზარდათ მგლების ხროვა.
  გერმანია იძულებული გახდა დაგვიანებით დაეხმარა ბომბდამშენების და სტრატეგიული თვითმფრინავების წარმოებას. პირველ რიგში, Yu-288 და Yu-488 - ოთხი ძრავით. მაგრამ მათ განვითარებას და დასრულებას დრო დასჭირდა. ME-109 მოდიფიკაცია "F" ზოგადად ღირსეული მოწინააღმდეგე იყო ბრიტანული მანქანებისთვის. მაგრამ ME-209-ის განვითარება ჩაიშალა, ისევე როგორც ME-210.
  XE-177 ჩაყვინთვის ბომბდამშენი ასევე წარუმატებელი აღმოჩნდა. მაგრამ შპეერმა გაიმარჯვა ნომრებით. გარდა ამისა, Focke-Wulf გახდა ყველაზე ძლიერი მებრძოლი შეიარაღების თვალსაზრისით, ანაზღაურებდა ME-109-ის ზოგიერთი სისუსტეს. და გერმანელების ფრენის სკოლა უკეთესი აღმოჩნდა ვიდრე ინგლისური და მით უმეტეს ამერიკული. 1942 წლის მაისში ნაცისტებმა სამხრეთ აფრიკა დაიპყრეს. და მადაგასკარში ამერიკული ესკადრონი ჩავიდა. მიდვეის ბრძოლა ამერიკელებმა წააგეს: მესამე რანგის კაპიტანი, რომელმაც გადამწყვეტი როლი ითამაშა ამ ბრძოლაში, ირონიულად დასრულდა მადაგასკარში. შეერთებულ შტატებს სურდა შეენარჩუნებინა ბაზა აფრიკაში და არ მისცეს ნაცისტებს მოდუნების საშუალება. მაგრამ ამან მნიშვნელოვნად გააუარესა მათი პოზიცია წყნარ ოკეანეში.
  მართალია, იაპონელები არ მოქმედებდნენ საუკეთესოდ. ბრძოლა ჰავაის არქიპელაგისთვის გაგრძელდა.
  ნაცისტებმა მოიპოვეს კონტროლი აფრიკაზე და სტრატეგიული ნედლეულის უზარმაზარ მარაგებზე, ასევე დაიპყრეს ინდოეთი და ირანი. მესამე რაიხის კონტროლის ქვეშ მყოფი რესურსები უზარმაზარია, მაგრამ მათი მონელება მაინც საჭიროა.
  ბრიტანეთისთვის საჰაერო ბრძოლა არც ისე აშკარაა. გამუდმებით ზრდიდნენ თვითმფრინავების წარმოებას, გერმანელები მათზე ზეწოლას ახდენდნენ, მაგრამ ტოტალური დომინირება არ ყოფილა. სტრატეგიული საავიაციო ძალების ნაკლებობამ და აშშ-ს დახმარებამ ასევე იმოქმედა და მაშინაც კი არ იყო საკმარისი წყალქვეშა ნავები. და სასწაულმა ტორპედომ, რომლითაც ამდენი იმედი იყო ამყარებული, გაგვაცრუა.
  ფიურერმა 1942 წელს ბრიტანეთში დაშვება ვერ გაბედა. აქცენტი გაკეთდა საზღვაო ძალაუფლებისა და წყალქვეშა ფლოტის გაძლიერებაზე. პარალელურად აშენდა ავიამზიდები და საბრძოლო ხომალდები. საკმარისი საწარმოო სიმძლავრე იყო, მაგრამ ყველაფერს დრო დასჭირდა.
  A კლასის ბალისტიკური რაკეტები ასევე საჭიროებდა დახვეწას. მაგრამ V-1 რობოტული ჭურვები დაიწყო მასობრივი წარმოება. შედარებით იაფ მანქანებს, რომლებიც მუშაობდნენ მარტივ საწვავზე, უდავო უპირატესობა ჰქონდათ, რომ მათ არ სჭირდებოდათ პილოტები.
  ჰიტლერს, რომელმაც მიიღო წვდომა შეუზღუდავ ბუნებრივ რესურსებზე და შრომის რეზერვებზე, სურდა გადაერჩინა გერმანელი მფრინავების სიცოცხლე. V-1, მარტივი წარმოებისთვის და უპილოტო, ოპტიმალური გამოსავალი ჩანდა. და ათასობით ასეთი რობოტული ჭურვი წვიმდა ლონდონში 1942 წლის შემოდგომის შემდეგ.
  ამავდროულად, გერმანელებმა დააჩქარეს არადოს რეაქტიული ბომბდამშენის და ბალისტიკური რაკეტების შემუშავება.
  სტალინი აგრძელებდა ლოდინს და ძალების დაგროვებას. 1942 წელს სსრკ-მ გამოუშვა ხუთნახევარი ათასი ახალი KV და T-34 ტანკი და დაახლოებით ათასი ძველი ბრენდი, დაახლოებით ხუთასი ახალი მსუბუქი T-50 და T-60 და ორასი ამფიბიური ტანკი. გაიზარდა საჰაერო ფლოტიც - თხუთმეტი ათასამდე ახალი და ძველი თვითმფრინავი შევიდა ექსპლუატაციაში. პილოტების ნაკლებობაც კი იყო. კატიუშების წარმოება ნელა გაიზარდა.
  ნაცისტურმა გერმანიამ ოცდაათ ათასზე მეტი თვითმფრინავი გამოუშვა, მაგრამ ბრძოლებში მნიშვნელოვანი დანაკარგები განიცადა. გერმანელებმა გამოუშვეს ექვსნახევარი ათასი ტანკი. ყველაზე მეტად T-3 და ახალი მოდიფიკაცია T-4 გრძელლულიანი 75 მმ-იანი ქვემეხით. ასზე ცოტა მეტი უახლესი "ვეფხვი" იქნა წარმოებული და "პანტერები" ჯერ კიდევ მხოლოდ პროტოტიპებია.
  მაგრამ შმაისტერის მიერ შექმნილი MP-44 თავდასხმის შაშხანა დაიწყო სერიაში შესვლა. რეალური ისტორიისგან განსხვავებით, მანქანა არ იყო საჭირო ფერადი ლითონების დეფიციტის გათვალისწინებით. და ამან დააჩქარა უფრო მარტივი თავდასხმის თოფის შემუშავება, შენადნობი ფოლადით.
  ასე რომ, გერმანელებმა დაიწყეს უპირატესობის მოპოვება მცირე იარაღში. მაგრამ მათ ასევე სჭირდებოდათ დრო, რომ ტყვიამფრქვევი გადაიარაღებინა ყველა ჯარი.
  მაგრამ წყალქვეშა ფლოტში, სადაც წარმოება თვეში ორმოციდან ორმოცდაათ წყალქვეშა ნავს აღწევდა, გერმანელებს ნამდვილად არ აქვთ თანაბარი.
  გამოჩნდა წყალბადის ზეჟანგით მომუშავე ძალიან ჩქაროსნული წყალქვეშა ნავები. ბირთვულ პროგრამაზე მუშაობაც დაჩქარდა. საბედნიეროდ, უამრავი რესურსია. და გერმანელი ფიზიკოსების შეცდომაც კი, რომ გრაფიტი არ იყო შესაფერისი მოდერატორად, არ აღმოჩნდა კატასტროფული. აშენდა მძიმე წყლის წარმოებისთვის რამდენიმე ქარხანა, მათ შორის აფრიკაში.
  ასე რომ, მოდი, ვაღიაროთ, მაგრამ ნაცისტების ატომურმა რეაქტორმა მუშაობა 1942 წლის დეკემბერში დაიწყო. ამერიკელებზე ცოტა ადრეც კი. წყნარ ოკეანეში დამარცხების შემდეგ მათ შორის სერიოზული შეტაკებები დაიწყო. და ბირთვული პროგრამის დაფინანსება შესამჩნევად შემცირდა.
  1943 წლის დასაწყისი აღინიშნა ჰიტლერის მიერ ტოტალური ომის გამოცხადებით და ოკუპირებულ ტერიტორიებზე საყოველთაო შრომითი სამსახურის შემოღებით. მასიური V-1 დარტყმები ლონდონზე სრულად არ გაამართლა. ბრიტანელებმა ისწავლეს ასეთი თავდასხმების ნაწილობრივ მოგერიება, მაგრამ გერმანელები ჭარბობდნენ.
  მაგრამ წყალქვეშა ომი ბრიტანეთისთვის მართლაც დამღუპველი აღმოჩნდა. კუნძულზე იარაღის წარმოება მკვეთრად დაეცა ნედლეულის ნაკლებობის გამო. მეტროპოლია დაშლის პირას იყო. გარდა ამისა, ნაცისტებმა აიღეს მადაგასკარი, ხოლო იაპონელებმა ნაცისტებთან ერთად შეიჭრნენ ავსტრალიაში და შედარებით სწრაფად მიაღწიეს მის დანებებას.
  მიუხედავად იმისა, რომ სტალინს ესმოდა მოლოდინის ტაქტიკის საშიშროება, ის თავისი თავის ერთგული დარჩა და ჩხუბში არ ჩასულა. სჯობს კაპიტალისტებს მივცეთ თავი ბოლომდე ამოხოცონ. და ჩვენ ვუყურებთ...
  მაგრამ ამ ტაქტიკას თავისი ნაკლიც ჰქონდა. უზარმაზარი რესურსების გამოყენებით მესამე რაიხი უკვე ამზადებდა ომს სსრკ-ს წინააღმდეგ. ტანკების წარმოებამ მესამე რაიხში 1943 წელს მიაღწია საშუალოდ 1200 მანქანას დღეში, პლუს სამას ორმოცდაათი თვითმავალი იარაღი. უფრო მეტიც, თვითმავალი იარაღი სულაც არ არის სუსტი. "ფერდინანდები", "ბუმბულები", "იაგდპანტერა". იმის გათვალისწინებით, რომ გერმანელებმა თითქმის არ განიცადეს დანაკარგი ტანკებში, მათი ტანკები ორჯერ უფრო სწრაფად ივსებოდა, ვიდრე წითელი არმია. და რაოდენობრივი უფსკრული ტექნოლოგიაში სსრკ-ს სასარგებლოდ დაიწყო შევიწროვება.
  ხარისხის თვალსაზრისით, ფრიცმა შეიძინა "სამეფო ვეფხვი", წონით მსგავსი KV-3 და ოდნავ აღემატება შეღწევადობას ჭურვის ხარისხისა და უფრო ძლიერი შუბლის ჯავშნის გამო. ისე, სუპერ მძიმე საბჭოთა KV-5 და KV-4 აღმოჩნდა ტექნიკურად ძალიან არასანდო, განსაკუთრებით მათი შასი. ასე რომ, ასეთი მონსტრების საბრძოლო გამოყენება საეჭვო იყო.
  და სტალინმა ასევე ბრძანა KV-6-ის შექმნა შვიდი იარაღით და ორი სარაკეტო გამშვებით. მათ გააკეთეს მანქანა. მაგრამ ის იმდენად მძიმე და გრძელი აღმოჩნდა, რომ არ შეგეძლო მატარებელში გადატანა ან ბრძოლაში განლაგება. T-34-76 საკმაოდ წარმატებული მანქანაა, მაგრამ ფრონტალურ ბრძოლაში უფრო სუსტია ვიდრე პანტერა ან ვეფხვი. ხოლო KV-1 და KV-2 წონით შედარებულია გერმანელებთან, მაგრამ თავდაპირველ ბრძოლაში ჩამორჩებიან პანტერებსა და ვეფხვებს. გერმანული T-4 ჯავშანტექნიკით ოცდათოთხმეტის ტოლი იყო და შეიარაღებაში, ხილვადობასა და ოპტიკაში აღმატებული იყო და ეს თანაბარი წონით, ან თუნდაც ნაკლები მძიმე მოდიფიკაციების შედარებისას.
  მოკლედ, ფრიც გაუმჯობესდა და ხარისხიც მაღალია. და ME-309 და ME-262-ის გამოჩენამ უპირატესობა მისცა ავიაციის ხარისხში. Yu-488-ის მსგავსად, საუკეთესო ოთხძრავიანი ბომბდამშენი. მათ უკან კი რეაქტიული მოდელებია. როგორიცაა Yu-287 და Arado.
  1943 წლის სექტემბერში ნაცისტებმა საბოლოოდ მოახერხეს დესანტი ბრიტანეთში. ორკვირიანი ბრძოლის შემდეგ ინგლისმა კაპიტულაცია მოახდინა. და მიუხედავად იმისა, რომ ჩერჩილი კანადაში გაიქცა, დასავლეთში ომის შედეგი წინასწარ დასრულებულად ჩანდა.
  რუზველტმა, რომელმაც დაკარგა მთავარი მოკავშირე და მესამე რაიხის მზარდი ძალაუფლების შიშით, მშვიდობა ითხოვა.
  ჰიტლერმა გარემოცვასთან დისკუსიის შემდეგ შეერთებულ შტატებს პირობა დაუყენა: ბირთვული პროგრამის მიტოვება და იაპონიის და მესამე რაიხის ყველა დაპყრობის აღიარება. და ასევე ჯარების გაყვანა ისლანდიიდან, რომელიც კრაუტებმა უკვე ფაქტობრივად გარშემორტყმული იყვნენ წყალქვეშა ფლოტით. ამომავალი მზის მიწის კონტროლი გაიზე, სადაც ბრძოლები ჯერ არ შეწყვეტილა. გარდა ამისა, ჰიტლერმა მოითხოვა მატერიალური კომპენსაცია მესამე რაიხისთვის და იაპონიისთვის შეერთებული შტატებისა და ბრიტანეთის მიერ გამოწვეული ყველა განადგურებისა და სამხედრო ხარჯისთვის.
  მიუხედავად იმისა, რომ მშვიდობის პირობები უკიდურესად რთული აღმოჩნდა, რუზველტმა დიდი სირთულეებით მოახერხა მათი მიღება კონგრესსა და სენატში.
  სტალინის მინიშნებებმა, რომ ის არ იყო წინააღმდეგი ღერძის ძალების კოალიციაში გაწევრიანებისა და, სულ მცირე, მზად იყო ალასკას დასაბრუნებლად, დიდი როლი ითამაშა აშშ-ს შესაბამისობაში.
  გაიმარჯვა ამერიკულმა პრაგმატიზმმა, რომელიც ენთუზიაზმსა და ემოციებზე მაღალი აღმოჩნდა. გარდა ამისა, გერმანელების ატომური პროგრამა უფრო სწრაფად განვითარდა, ვიდრე ამერიკული და ეს მომავალში კატასტროფებით იყო სავსე.
  მეორე მსოფლიო ომის პირველი ეტაპი დასრულდა. მაგრამ ფიურერს ახლა სურდა სსრკ-ის დასრულება.
  მოულოდნელად, სტალინის ლოდინის ტაქტიკამ და მისმა თავდადებამ მსოფლიო მშვიდობის საქმეში ბოროტი ხუმრობა ითამაშა. ჯოზეფს ეწინააღმდეგებოდა მესამე რაიხი და იაპონია აღმოსავლეთ ნახევარსფეროს ყველა რესურსით, ავსტრალიის ჩათვლით და დასავლური სამყაროს ზოგიერთი ხიდი.
  ამომავალი მზის ქვეყანა, თუმცა, ჯერ კიდევ არ იყო დასრულებული ჩინეთიდან, მაგრამ მას შეეძლო მეორე ფრონტის გახსნა. ჰიტლერი აქტიურად აყალიბებდა კოლონიური ჯარები და უცხოური ლეგიონები. პარალელურად გაიზარდა იარაღის წარმოება.
  1944 წლის პირველ ნახევარში მესამე რაიხში ტანკებისა და თვითმავალი იარაღის წარმოებამ მიაღწია და აღემატებოდა დღეში ას მანქანას. Panther-2-მა თავისი დონით გადააჭარბა ყველა საბჭოთა მანქანას. გამოჩნდა უფრო მოწინავე გერმანული ტანკი, ლომი და მალე სამეფო ლომი.
  და რაც მთავარია, რეაქტიული ავიაცია სერიულად განვითარდა. ამის საპასუხოდ, T-34-85 და IS-1 და IS-2 ტანკები წარმოებაში შევიდა სსრკ-ში; არც არავის შეუწყვეტია KV სერია. 1944 წელს მესამე რაიხის ყველაზე პოპულარული წარმოების ტანკი იყო Panther-2 და სსრკ T-34-85. უფრო მძიმე მოდელები იწარმოებოდა მნიშვნელოვნად - დაახლოებით ათჯერ ნაკლები რაოდენობით. და გერმანელებს არ სურდათ წონის ზედმეტი გადატანა საბჭოთა გზებზე და სტალინმა დაიწყო უნდობლობა KV სერიის მიმართ და IS-ები ძალიან უხეში აღმოჩნდა.
  ამასთან, გერმანული "პანტერა"-2 88 მმ 71 ლ კალიბრის თოფით აღემატებოდა T-34-85-ს თოფის ჯავშანსატანკო ძალით, ფრონტალურ ჯავშანში და ოდნავ გვერდით ჯავშანში, ასევე არ იყო. ჩამოუვარდება მამოძრავებელ შესრულებას 900 ცხენის ძრავით და წონით 47 ტონაზე. მაშინაც კი, როდესაც გერმანული ტანკის წონა გაიზარდა 50,2 ტონამდე, აღმოჩნდა, რომ ეს არ იყო საბედისწერო.
  გერმანულ რეაქტიულ ავიაციას კი საერთოდ არ ჰყავდა ღირსეული მოწინააღმდეგე.
  ჰიტლერმა გადაწყვიტა, რომ სჯობდა ფეხი არ გაეჭედა და ომი 1944 წლის 22 ივნისს დაიწყო. სსრკ-ში საკუთარი და უცხოური დივიზიის სამას ორმოცდაათი და ას ოცი სატელიტური დივიზიის გადაგდება. მესამე რაიხის მხარეს იყვნენ: რუმინეთი, უნგრეთი, სლოვაკეთი, ხორვატია, ფინეთი, შვედეთი, იტალია, პორტუგალია, ესპანეთი, ბულგარეთი, არგენტინა, თურქეთი.
  ვერმახტში გერმანელები ასევე იყენებდნენ უამრავ უცხოელს და ჰივისს. საერთო ჯამში, მესამე რაიხმა, მხოლოდ პირველ ეშელონში, ბრძოლაში ჩააგდო თორმეტნახევარი მილიონი ჯარისკაცი, რომელთაგან ორმოცი პროცენტზე მეტი ეროვნებით გერმანელი იყო. თანამგზავრებმა დაამატეს კიდევ სამი მილიონი. საერთო ჯამში, პირველი ეშელონი შეიცავს თითქმის თექვსმეტ მილიონ ქვეითს, დაახლოებით ოცდაცამეტი ათას ტანკს, ორმოცდათხუთმეტ ათასზე მეტ თვითმფრინავს, დაახლოებით ორას ორმოცდაათ იარაღს და ნაღმტყორცნებს.
  მობილიზაციის შემდეგ სსრკ-მ ცამეტნახევარი მილიონი ჯარისკაცი განალაგა, მაგრამ ძალების ნაწილი შორეულ აღმოსავლეთში და შიდა რაიონებში უნდა დარჩენილიყო. პირველ ეშელონში იყო რვა მილიონი ჯარისკაცი, დაახლოებით ოცდაათი ათასი ტანკი, თითქმის ორმოცი ათასი თვითმფრინავი, დაახლოებით ორასი ათასი იარაღი და ნაღმტყორცნები.
  ამრიგად, მესამე რაიხს აქვს ორმაგი უპირატესობა ქვეითებში და ხუთჯერ უპირატესობა ძალის მობილურობაში, უკეთესი ტყვიამფრქვევით. მართალია, სსრკ-ს აქვს ბევრი ავტომატი, თითქმის პარიტეტი.
  ტანკებში განსხვავება დიდი არ არის, მაგრამ სსრკ-ში მოძველებული მანქანების პროცენტული მაჩვენებელი უფრო მაღალია, ისევე როგორც ადრე გამოშვებული ტანკები.
  გერმანულ რეაქტიულ ავიაციას მოწინააღმდეგე არ ჰყავს და მესამე რაიხის პროპელებით მოძრავი თვითმფრინავები უფრო სწრაფი და უკეთ შეიარაღებულია. მართალია, საბჭოთა მანქანები უპირატესობას ანიჭებენ ჰორიზონტალურ მანევრირებას.
  არტილერიაში და ნაღმტყორცნებში ძალთა ბალანსი ყველაზე ახლოს არის თანასწორობასთან. რაოდენობაც და ხარისხიც.
  მართალია, მესამე რაიხის ფლოტი განსაკუთრებით წყალქვეშა, ბევრჯერ ძლიერია ვიდრე საბჭოთა. სხვათა შორის, ისევე როგორც იაპონია.
  გარდა ამისა, ნაცისტებს უკვე აქვთ A კლასის ბალისტიკური რაკეტები მასობრივ წარმოებაში და პირველი დისკოთეკები აფრინდნენ.
  ზოგადად, ფაშისტები უფრო ძლიერები იქნებიან და სტალინმა საკმაოდ გონივრულად მოამზადა თავდაცვა, თუმცა დაგვიანებით. მაგრამ ბევრის გაკეთების დრო არ გვქონდა. აღმოჩნდა, რომ სტალინის ხაზი ბოლომდე არ იყო აღდგენილი და რაც მთავარია, ჯარები არ იყვნენ საკმარისად მომზადებული თავდაცვის შესანარჩუნებლად. მიუხედავად იმისა, რომ ისინი უიმედოდ გადამზადდნენ.
  მოლოტოვის სასაზღვრო ხაზი, სამი წლის წინსვლის შემდეგ, ზოგადად დასრულდა, მაგრამ მდებარეობდა საზღვართან ძალიან ახლოს და არ გააჩნდა საკმარისი სიღრმე. გარდა ამისა, სტალინმა ბრძანა დნეპრის მიღმა მესამე ეშელონის აშენება, მაგრამ ეს მხოლოდ აშშ-ს ჩაბარების შემდეგ დაიწყო.
  მართალია, საბჭოთა ჯარების გარდა, შეგიძლიათ დაეყრდნოთ NKVD დანაყოფებს, რომელთა რიცხვი გაიზარდა მილიონამდე ჯარისკაცი და მილიცია. ეს არის დაახლოებით ოთხი მილიონი ადამიანი, მხოლოდ დასავლეთის ქალაქებში. თუმცა, რა თქმა უნდა, მათი საბრძოლო ეფექტურობა ბევრად უარესია, ვიდრე ჩვეულებრივი დანაყოფების.
  გერმანელებმა, როგორც რეალურ ისტორიაში, მთავარი დარტყმა მიაყენეს ცენტრში, მოკვეთეს ბიალისტოკის რაფა და ლვოვის მუშტი. ბრძოლის პირველივე დღეებმა აჩვენა, რომ გერმანელები, მიუხედავად უცხოური შენაერთების დიდი რაოდენობისა, შეტევას მეტ-ნაკლებად თანმიმდევრულად ატარებდნენ. მაგრამ საბჭოთა ჯარები ხშირად იკარგებიან.
  გარდა ამისა, საეჭვო აღმოჩნდა უკრაინული დანაყოფების საბრძოლო ეფექტურობა. ბევრი იყო დეზერტირი და ომის პირველივე დღეებში ჩაბარებული.
  სასაზღვრო ბრძოლებში მტრის შეკავება შეუძლებელი იყო. შემდეგ სტალინმა დაუშვა შეცდომა, აკრძალა ქვედანაყოფების გაყვანა მთავარ ხაზზე და მოითხოვა ფრონტის გასწორება. თუმცა, შეცდომა გამოსწორდა, მაგრამ დაგვიანებით. გერმანელებმა 28 ივნისს შეძლეს მინსკის აღება, რითაც დაარღვიეს სტალინის ხაზი ცენტრში.
  დაბნეულობა მხოლოდ გაძლიერდა. 30 ივნისს მოხდა იაპონიის და მისი თანამგზავრების ომში მოსალოდნელი შესვლა. ამიტომ შორეული აღმოსავლეთიდან ჯარების გადაყვანის დავიწყება ჯერ-ჯერობით მოგვიწია.
  გერმანიის გარღვევა ცენტრში ფართოვდებოდა. გაჩნდა უზარმაზარი უფსკრული, რომლის ჩაკეტვასაც ისინი სასოწარკვეთილი ცდილობდნენ. მაგრამ ნაცისტები წინ წავიდნენ და 16 ივლისს შეიჭრნენ სმოლენსკში.
  სტალინმა და ჟუკოვმა შეძლეს შეჩერებულიყვნენ ფრიცის შეტევა ცენტრში. მაგრამ ჰიტლერმა თავისი ჯარები სამხრეთისაკენ მიმართა. ნაცისტებმა შექმნეს უზარმაზარი ქვაბი კიევში და დაიპყრეს თითქმის მთელი უკრაინა.
  მათ გადაკეტეს ლენინგრადი და შეიჭრნენ ყირიმში. საომარი მოქმედებების მიმდინარეობა ძალიან ჰგავდა 1941 წელს, როგორც მუდმივი კარმა. მაგრამ განსხვავებები ასევე საკმაოდ მნიშვნელოვანი იყო. 1941 წელს სსრკ-ს ჰქონდა თავისუფალი რეზერვები, მაგრამ ახლა ყველაფერი უკვე მობილიზებული იყო. და როდესაც თავდასხმა ოქტომბერში მოხდა, აღმოჩნდა, რომ დაცვის შესანარჩუნებლად თითქმის არაფერი იყო.
  1944 წლის ნოემბრის დასაწყისში ნაცისტებმა ალყა შემოარტყეს მოსკოვს და აიძულეს სტალინი გაქცეულიყო კუიბიშევში.
  ნაცისტებს, რეალური ისტორიისგან განსხვავებით, მნიშვნელოვანი რიცხობრივი უპირატესობა ჰქონდათ. მათ ჰქონდათ საკმარისი დივიზიები ჩრდილოეთიდან და სამხრეთიდან მოსკოვის გვერდის ავლით. მაგრამ საბჭოთა დანაყოფებისთვის ყველაფერი ზედმეტად გაშლილი იყო სხვადასხვა ფრონტზე.
  სინამდვილეში, 1941 წელს, მობილიზაციის შემდეგ, სტალინმა მიიღო უპირატესობა ვერმახტზე პერსონალის რაოდენობით და მას ოთხჯერ მეტი თვითმფრინავი და ტანკი ჰყავდა, ვიდრე მესამე რაიხს ჰქონდა ომის თავიდანვე. და ომის პირველ ხუთ თვეში რეალურ ისტორიაში სსრკ-ს მეტი აღჭურვილობა იწარმოებოდა.
  მაგრამ ახლა ნაცისტებს აქვთ ყველა კოზირი, იარაღისა და პერსონალის რაოდენობა და ხარისხი მათ მხარესაა. წითელ არმიას კი იგივე პრობლემები აქვს, რაც 1941 წელს. მათ შორის, უკრაინელების, ბალტებისა და მრავალი პატარა ერის არ სურდა მოკვდნენ საბჭოთა სისტემისთვის. რეპრესიების მსხვერპლთა, განდევნილ კულაკთა და სხვა შეურაცხყოფილთა მასობრივი ღალატი და ლტოლვა ყველა ფენის. მათ შორის საბჭოთა რეჟიმის იდეოლოგიური მტრები.
  და ის, რომ გერმანელებმაც დაამარცხეს დასავლეთი, მხოლოდ ზრდის მოღალატეების რაოდენობას.
  ამიტომ გასაკვირი არ არის, რომ მოსკოვი გარშემორტყმულია, გერმანელებმა კი დონბასი, ვორონეჟი აიღეს და სტალინგრადისკენ მიიწევენ.
  1944 წლის ზამთარი, სამწუხაროდ, არ იყო ისეთი ყინვაგამძლე და თოვლიანი, როგორც 1941 წელს. თუმცა მოსკოვმა გმირულად გაუძლო 1944 წლის დეკემბრის ბოლომდე. 1945 წლის იანვარში სტალინგრადი დაეცა და მისთვის ბრძოლა დიდხანს არ გაგრძელებულა. თებერვალსა და მარტის დასაწყისში გერმანელებმა და მათმა თანამგზავრებმა მთლიანად აიღეს კავკასია და ბაქოს ნავთობის ჭაბურღილები.
  შემდეგ შეტევა გაგრძელდა ვოლგის გასწვრივ. სარატოვში, კუიბიშევში, შემდეგ კი ორენბურგში და ყაზანში.
  სტალინი სვერდლოვსკში გაიქცა. ყაზანი მაისში დაეცა. ზაფხულში გერმანელებმა და იაპონელებმა განაგრძეს რუსეთში უფრო ღრმა გადასვლა. საბჭოთა ჯარების წინააღმდეგობა ეცემა. 1945 წლის 5 აგვისტოს სვერდლოვსკი აიღეს. და 1945 წლის 3 სექტემბერს სტალინი საბოლოოდ დათანხმდა დანებებას. საკუთარი სიცოცხლისა და თავისუფლების სანაცვლოდ.
  მეორე მსოფლიო ომი დასრულდა. მაგრამ მშვიდობა დიდხანს არ გამეფებულა. ბირთვული იარაღის გამოცდის შემდეგ ჰიტლერი დარწმუნდა მათ ფენომენალურ დესტრუქციულ ძალაში.
  ახლა აღმოჩნდა, რომ იაპონია და აშშ ჯერ კიდევ მესამე რაიხის მსოფლიო ბატონობის გზაზე იყვნენ. და მიუხედავად იმისა, რომ ფიურერმა დაიპყრო მეტი მიწა, ვიდრე ჩინგიზ ხანი, ალექსანდრე მაკედონელი, ნაპოლეონი, იმპერატორი ტროიანე და სულეიმან ბრწყინვალე ერთად, მან გადაწყვიტა იაპონიის დამარცხებაც.
  მეორე მსოფლიო ომის დასრულებიდან ზუსტად სამი წლის შემდეგ, ამომავალი მზის ქვეყანა ერთდროულად დაფარა ასმა ბალისტიკურმა, კონტინენტთაშორისმა რაკეტამ ძლიერი ბირთვული მუხტით.
  და შემდეგ დაიწყო ვერმახტის სახმელეთო ნაწილებისა და საზღვაო ძალების შეტევა. გერმანელებმა შედარებით სწრაფად წაართვეს იაპონიის საკუთრება აზიაში და თავად მეტროპოლია მიწასთან გაასწორეს ატომური ბომბებით.
  ამომავალი მზის მიწის წყნარი ოკეანის საკუთრება მეტ-ნაკლებად გრძელვადიან წინააღმდეგობას სთავაზობდა. მაგრამ 1949 წლის ივნისისთვის ყველაფერი დასრულდა. ახლა დარჩა მხოლოდ შეერთებული შტატების დამარცხება. უფრო მეტიც, იყო მიზეზი. ამერიკელებმა, შეთანხმების საწინააღმდეგოდ, მაინც შეიმუშავეს ბირთვული იარაღი და ჩაატარეს საიდუმლო ტესტები.
  ჰიტლერმა ომი 1950 წლის 1 იანვარს დაიწყო, ახალი წლის დღეს სამასი ბირთვული რაკეტა ჩამოაგდო.
  დამანგრეველმა ბირთვულმა შეტევამ გაანადგურა ამერიკის ასი უდიდესი ქალაქი და დაიღუპა ათობით მილიონი ადამიანი. ადოლფ ჰიტლერის კიდევ ერთი უდიდესი დანაშაული დაემატა ყველაზე ოდიოზური სისასტიკეების გრძელ სიას.
  შემდეგ დაიწყო კანადაში შეჭრა და სამხრეთიდან ლათინური ამერიკის დიქტატურებთან ერთად. ამერიკელები დასუსტებულნი და შოკში იყვნენ, მაგრამ სასოწარკვეთილი იბრძოდნენ. მათ ესმოდათ, რომ დამარცხება მათთვის მხოლოდ მონობას და ნელ, მტკივნეულ სიკვდილს ნიშნავდა.
  ამიტომ, ეს იყო ყველაზე სასოწარკვეთილი ომი. და ეს გაგრძელდა ერთ წელზე მეტ ხანს, აიძულა მესამე რაიხს დაეტოვებინა კიდევ ორასი ბირთვული მუხტი და გადაექცია მრავალი ნაყოფიერი მიწა რადიოაქტიურ უდაბნოდ.
  მაგრამ მიზანი მაინც მიღწეული იქნა და მესამე რაიხის უკანასკნელი მტერი დამარცხდა. და ამის შემდეგ დაიწყო მსოფლიო გლობალიზაციის ე.წ. გერმანული მარკა გახდა ერთადერთი მსოფლიო ვალუტა. ფორმალურად დამოუკიდებელი ქვეყნებიც კი დაყვანილ იქნა მესამე რაიხის კოლონიების დონეზე, შენარჩუნებული იყო მხოლოდ შეზღუდული ადგილობრივი თვითმმართველობა.
  ებრაელები და ბოშები კანონგარეშედ გამოცხადდნენ: მათ ეძებდნენ და ანადგურებდნენ. SS-მა ჩაატარა მასიური წმენდა და აურზაური. დადგა ნამდვილი კოშმარი - დრაკონის საათი. უფრო სწორად, ეპოქა. ფიურერი აშენებდა ნამდვილ მსოფლიო ტოტალიტარულ იმპერიას კოსმოსური გაფართოების პრეტენზიით.
  1959 წელს, ფიურერის სამოცდაათი წლის იუბილეს აღნიშვნისას, გაიმართა ოფიციალური კორონაცია, მსოფლიო პლებისციტი - რომელმაც ლეგიტიმაცია მოახდინა სუპერიმპერატორის ტიტულს. და როდესაც ადოლფ ჰიტლერი გარდაიცვალა 1967 წელს, მისმა ვაჟმა მემკვიდრეობით მიიღო მისი ტიტული და ძალაუფლება.
  ამ დროისთვის პლანეტა დედამიწამ უკვე დააარსა დასახლებები მთვარეზე და მარსზე ვენერასთან ერთად და აქტიურად ემზადებოდა გარე ვარსკვლავურ სამყაროებში გაფართოებისთვის... ნაცისტებს სურდათ უნივერსალური იმპერია - ვარსკვლავური რაიხის მშენებლობა, რათა ჩაეფლო მთელი სამყარო კოშმარში გადაიზარდა.
  
  ორმოცი კუნძულის რაინდების ახალი თავგადასავალი
  დიმკამ ხმალი ნაწილებად დაამტვრია და გაოგნებული იდგა, თვალები უციმციმებდა ქუჩაში. ხელები სისხლით იყო დაფარული და ხმლისგან რაც დარჩა სისხლიანი. სირენა გაისმა. საზაფხულო ქალაქის ქუჩა. და პოლიცია გაიქცა. მოჰყვა ზურგში დარტყმა ხელკეტით. დიმკა ძლივს გასაგონად ამბობს:
  - Ვნებდები!
  ხელებს უკან იჭერენ და ხელბორკილებს უკეტავენ. ბიჭი ტკივილს გრძნობს მაჯაში ჩასმული ლითონისგან. მიჰყავთ ფურგონში - შავი ყორანი.
  დიმკა სიბრაზისა და შიშის ნაზავს გრძნობს. იხსენებს წარსულს. კუნძული, სადაც ბავშვები ხმლებით იბრძოდნენ არსებობისთვის. ხის, მაგრამ როცა ბიჭს გაბრაზება შეიპყრობს, ისინი მკვეთრად მახვილი ფოლადი გადაიქცევიან. დიმკა იქ რამდენიმე თვეზე მეტხანს დარჩა. იბრძოდა, იბრძოდა, დაიჭრა და თვითონაც დაიჭრა. მოღალატე კი პირადად მოკლა. ყველაფერი იყო. და ბოლოს მოიგეს.
  სამწუხაროა, რომ ბავშვები დანგრეულ გემზე დარჩნენ. და მან გაქცევა მხოლოდ თავის გოგოსთან ერთად მოახერხა. ასეთი თავგადასავლების შემდეგ ციხე აღარ ჩანდა ძალიან უცნაური.
  ხულიგან ბიჭს მახვილით დაარტყა, მწოლიარე დაინახა და სისხლის გუბე გადმოვიდა.
  დარტყმა საბედისწერო იყო? დიმკა ისეთი უიღბლო იყო, თითქოს აქამდე არ ჰქონდა საკმარისი თავგადასავლები. და თუ მოკლა, მერე რა? ციხე? წაიყვანენ მას კრიმინალებთან ერთად ბინძურ, სუნიან საკანში?
  და რამდენად შორს დაჯდება? ის მხოლოდ თოთხმეტი წლისაა. კანონის მიხედვით ათზე მეტის გაცემის უფლება არ აქვთ. იქნებ ყველაფერი გამოვიდეს!?
  ოთხმოცდათორმეტისაა. დრო, როცა ამდენი ლაპარაკია დემოკრატიაზე და თავისუფლებაზე, მაგრამ ბანდიტიზმი ძლიერდება.
  ვორონოკი გაჩერდა და დიმკა გამოიყვანეს. სიმპათიური, გარუჯული ბიჭი შავი თმით, ის არ ჰგავს ბანდიტს, არამედ მსხვერპლს ხელბორკილით.
  დიმკა თითქმის მაშინვე წაიყვანეს გამომძიებელთან და პროკურორთან.
  სავარძელში დამსვეს.
  გამომძიებელმა რამდენიმე რუტინული კითხვა დაუსვა და ღიმილით თქვა:
  - ბიჭი, რომელიც შენ დაჭრი, კვდება! ამიტომ ევედრე ღმერთს, რომ არ მოკვდეს!
  დიმკამ კვნესით უპასუხა:
  - Არ მინდოდა...
  პროკურორმა ფურცელი გადასცა:
  - ეს აღიარებაა. თუ ხელს მოაწერთ, სასამართლო პროცესამდე გათავისუფლდებით თქვენივე აღიარებით. შემდეგ კი, თქვენი მცირე ასაკისა და პოლიციის ჩანაწერების არქონის გათვალისწინებით, პირობით სასჯელს მიიღებთ!
  დიმკამ ფურცელს დახედა, სწრაფად წაიკითხა და თავი უარყოფითად გააქნია:
  - აქ ნათქვამია, რომ კომპანიას თავად მოზარდი დაესხა თავს. და ისინი უბრალოდ აწვალებდნენ ჩემზე!
  გამომძიებელს ჰქონდა თაგვის მსგავსი სახე და სქელი წარბები; მან ღრიალა:
  - მოაწერე ხელი, როგორც გირჩევთ! წინააღმდეგ შემთხვევაში აღმოჩნდებით წინასწარი დაკავების იზოლატორში. ახლა ჩვენ ფაქტიურად სავსე ვართ საქმეებით და სასამართლომდე ძალიან დიდხანს მოგიწევთ ჯდომა. და იქ საკანში სამი რიგით ფიცარნაგები, კუთხეში ვედრო და შენნაირი ორმოცდაათი ნერვიული, მშიერი ბიჭი. სხვადასხვა ტიპის დამნაშავეები. და თუნდაც ის ბიჭი, რომელიც თქვენ დაჭრით, ცოცხალი დარჩეს, გამოძიება სამი წელი გაგრძელდება, შემდეგ კი იქნება კიდევ ერთი წელი და სასამართლო პროცესი! ცხოვრების საუკეთესო წლებს ჯოჯოხეთში გაატარებ!
  პროკურორმა თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია და დაუდასტურა:
  - შენთვის აღკვეთის ღონისძიებაა ან პატიმრობა, ან წერილობითი ვალდებულება არ დატოვო ადგილი და დედა და მამა აგიყვანენ. Არჩევანი შენზეა! დამიჯერეთ არასრულწლოვანთა კოლონიები უკვე გადატვირთულია და სიამოვნებით მოგცემენ პირობით მსჯავრდებულს. მაგრამ თუ ჩვენთან იჩხუბეთ, მაშინ ადგილი ნამდვილად იქნება!
  დიმკამ იგრძნო, რომ გამომძიებელი და პროკურორი არ ხუმრობდნენ. და ფაქტობრივად, მათ შეუძლიათ ციხეში ლპობა. თუმცა, მეორე მხრივ, ფაქტი არ არის, რომ ხელმოწერის შემთხვევაში გაათავისუფლებენ. პოლიციელების მოტყუების მრავალი მაგალითი არსებობს? მაგრამ დიმკაში მთავარი იყო სიჯიუტე და სიჯიუტე, რაც აშკარად გამოიხატა სიკვდილის კუნძულებზე ყოფნის შემდეგ. და ბიჭმა გადამწყვეტად განაცხადა:
  -არა!
  გამომძიებელმა მკაცრად დაიყვირა:
  - Რა მოხდა?
  დიმკამ მკაცრად თქვა:
  - ხელს არ მოვაწერ! თავს დაესხნენ, ჯაჭვით დაჭრა უნდოდათ და ეს იყო თავდაცვა!
  გამომძიებელმა იღრიალა:
  - კარგი მაშინ! ის წინასწარი დაკავების იზოლატორშია, ერთი კვირის შემდეგ უფრო ბრძენი გახდებით!
  პროკურორმა თავი დაუქნია და ხელი მოაწერა:
  - ჯერჯერობით, ორი თვე პატიმრობაში. მაგრამ, რა თქმა უნდა, შეგიძლიათ ადრე გაათავისუფლოთ!
  გამომძიებელმა იღრიალა:
  "ვფიქრობ, დაკავება კარგი იქნება ბიჭისთვის!"
  დიმკა კაბინეტიდან გამოიყვანეს და ციხეში წაიყვანეს. ხელბორკილები დაჯაჭვა და ჯაჭვი.ბიჭს მხოლოდ გზის გავლა მოუწია. იქ უნდა მიეღო.
  დიმკა ჯაჭვით მიჯაჭვული მიდიოდა ორ პოლიციელთან. თავს საკმაოდ ცუდად ვგრძნობდი. ციხე, საკანი, ბოროტი პატიმრები. და თვითონაც უბედურებაში ჩავარდა აღიარებითი ჩვენების ხელმოწერაზე უარის თქმით. თუმცა, მეორე მხრივ, ამის შემდეგ თქვენ ვერ შეძლებთ მისგან თავის დაღწევას.
  დიმკა მორიგე ოთახში შეიყვანეს. სახელი, გვარი, პატრონიმი, ძვირფასეულობა თქვენთან ერთად.
  მერე ბუნტი. პოლიციელმა და ორმა თეთრხალათიანმა ქალმა ბიჭი სარკედან ოთახში შეიყვანეს და დამატებითი ნათურები აანთეს. ბრძანება მოჰყვა:
  - Გაიხადე ტანსაცმელი!
  დიმკამ ამოიოხრა - უბედურება! უბრალოდ მაინტერესებს, რატომ ქალები? ბიჭმა გაიხადა ჯინსი, მაისური, სპორტული ფეხსაცმელი და პიჯაკი. მხოლოდ შორტებში დავრჩი.
  ახალგაზრდა ქალმა თეთრ ხალათში შენიშნა:
  - კარგად არის აშენებული!
  ოფიცერმა დაიყვირა:
  - და გაიხადე ტრუსი! ცოცხალი!
  უხერხულობისგან დამწვარი დიმკა მათაც გამოართვა. უნებურად გაწითლდა და თავი დაიფარა. პოლიციელმა ყვიროდა:
  - ყურადღება! ხელები ქვემოთ! დააკვირდით - ეს მკვლელია!
  თეთრ ხალათში გამოწყობილმა ქალმა, რომელიც მედდას ჰგავდა, გაიღიმა და თხელი სამედიცინო ხელთათმანები ჩაიცვა და დაიყვირა:
  - მათ მსგავსი არაფერი გვინახავს! დამშვიდდი ბიჭო, დეიდა შეგეხება!
  მან დიმკას ცხედრის გამოკვლევა დაიწყო. ბიჭს თმები გადავუარე, რომელიც კუნძულებზე ყოფნის დროს გაიზარდა. მან ფრთხილად დაავარცხნა თითოეული ღერი და ეძებდა რაღაც ფარულს. შესაძლოა ფულიც კი. შემდეგ მან შუქი ჩაუშვა ბიჭს ყურებსა და ნესტოებში. მან ეს ფრთხილად გააკეთა, თითქოს რაღაცის პოვნის იმედი ჰქონდა.
  შემდეგ მან მიბრძანა, თავი კარის ზღურბლზე დავდე და ნიკაპი ხელებით მომკიდა. პირში ხელი ჩაავლო. დიმკამ ენით იგრძნო რეზინის სუნი და გემო. ქალმა ღრძილების, კბილების, ლოყების მიღმა იგრძნო. ენის ფესვზე რომ დააჭირა, ბიჭმა ღებინება იგრძნო. დიახ, რა უსიამოვნოა. ხელი ბოლომდე მიიწია ნუშისებრი ჯირკვლებისკენ და სუნთქვა გაუჭირდა.
  ბოლოს ქალმა გაგზავნა და გაიცინა:
  - Იქ არაფერია!
  ოფიცერმა ბრძანა:
  - განაგრძე ოლგა! საგნის განსაკუთრებული საფრთხის გამო, პირადი ძებნა ყველაზე საფუძვლიანი უნდა იყოს!
  თეთრებში ჩაცმულმა ქალმა დიმკას მკერდის შეგრძნება დაიწყო. ხელები ასწია და მკლავებში დახედა. და მოულოდნელი ძალით დააჭირა ჭიპს. დიმკა ამოისუნთქა...
  შემდეგ ქალი გაჩერდა და ჰკითხა:
  -კარგი,ახლავე ნება მიეცი დაჯდეს!
  პოლიციის ოფიცერმა იღრიალა:
  - ეს არ არის მთლად სანდო! მის ანუსსაც შეხედე!
  თეთრ ხალათში გამოწყობილმა ქალმა თავი დაუქნია:
  - ამისათვის სპეციალური ნებართვა გჭირდებათ! ანალოგიურად შეამოწმეთ ბიჭის ინტიმური ნაწილები!
  ოფიცერმა სუსტად ბრძანა:
  -ჩაჯექი პატარა ეშმაკ...
  დიმკამ ღირსეულად უპასუხა:
  - Მე ვარ ბიჭი!
  და იოლად დაიწყო ჩახტომა. ათჯერ დავჯექი. ამის შემდეგ ქალებმა მისი ძირები დაათვალიერეს და ფეხის თითებს შორის გაიარეს.
  რის შემდეგაც დიმკა გვერდით ოთახში აღმოჩნდა. იქ სხვა ბიჭმა, ციხის ფორმაში მოკლე თმის შეჭრა და საბეჭდი მანქანა ხელში, თქვა:
  - Რა არის ახალი?
  პოლიციელმა უპასუხა:
  - დიახ, და საკმაოდ ჭაღარა!
  ბიჭმა ჩაიცინა და შენიშნა:
  - მაგრამ ის არც ისე საშინელია! აბა, დაჯექი სავარძელში და მე შეგიჭრი თმას!
  დიმკა დაჯდა. ჯერ კიდევ უსიამოვნოა გაშიშვლება. შემდეგ კი კრიმინალივით იპარსავ თმას. ყველაფერს რომ თავი დავანებოთ, საკლიპერი ცოტა მოსაწყენი იყო და თმის შეჭრა მტკივნეული იყო. სქელი, შავი თმა იატაკზე დაეცა. ახალგაზრდა მსჯავრდებულს ჩამოშლილი ჩექმები დაარტყა. ჩანდა, რომ თმის ყოველ ღერთან ერთად უკვდავი სულის ნაჭერი ტოვებს და სულ უფრო ნაკლებად თავისუფალი ხდები. დიმკა დეპრესიულ ხასიათზე იყო. წინ ციხის საკანი და არასრულწლოვან დამნაშავეებთან შეხვედრა იყო.
  თუმცა დიმკას არასოდეს ეშინოდა თანატოლების. და "ორმოცი კუნძულის" გამკვრივების შემდეგ ის აღარ არის საშინელი. თუ რამეა ის იბრძვის. რაც შეეხება ციხეს?
  რაც შეეხება სხვა ტესტს? ის მხოლოდ თოთხმეტი წლისაა და მთელი ცხოვრება წინ აქვს.
  
  
  ჰიტლერის გრძელი იარაღი
  ᲐᲜᲝᲢᲐᲪᲘᲐ
  ეს აჩვენებს, რომ ქედმაღლობა მეორე ბედნიერებაა. და ფიურერმა მოახერხა არა მხოლოდ ბრიტანეთის დაპყრობა 1940 წელს, არამედ აშშ-იც რამდენიმე წლის შემდეგ. და ეს იმაზე მეტყველებს, რომ გადაწყვეტილება იძლევა გამარჯვებას. თუმცა, ლამაზ რუს გოგოებს შეუძლიათ დაამარცხონ ჰიტლერის ურდოები!
  სხვა სამყაროში ჰიტლერი უფრო გადამწყვეტი აღმოჩნდა და ბრძანა, დაეპყრო ბრიტანეთი საფრანგეთის ჩაბარებისთანავე. ამავდროულად, ფიურერმა შემოიღო საყოველთაო სამხედრო და შრომითი გაწვევა, მათ შორის ოკუპირებულ ტერიტორიებზე. გერმანელებმა საგრძნობლად მეტი თვითმფრინავი შექმნეს, ვიდრე რეალურ ისტორიაში იყო და შეძლეს ბრიტანეთის საჰაერო ძალების ჩახშობა. შემდეგ, არა მხოლოდ სამხედრო, არამედ სავაჭრო ფლოტის გამოყენებით, ნაცისტები მეტროპოლიაში დაეშვნენ. საკმაოდ წარმატებულად მოიქცნენ და მოძრაობაში ლონდონი დაიპყრეს.
  ბრიტანეთი დაეცა, პროგერმანული მთავრობა და სრულიად ლეგალური, მაგრამ ჰიტლერის თანამგრძნობი მეფე დაიდგა.
  რის შემდეგაც, რა თქმა უნდა, გერმანელებმა გაანადგურეს ლომების იმპერიის ყველა კოლონია და გააკონტროლეს ისინი.
  შეტევა სსრკ-ზე მოხდა ერთი წლის შემდეგ, მაგრამ უფრო ძლიერი ტანკებით და კოლონიების უზარმაზარი სიძლიერით.
  წითელი არმია ჯიუტად ეწინააღმდეგებოდა, მაგრამ მაინც თანდათან დამორჩილდა და უკან დაიხია. მისთვის რთული იყო ასეთი თავდასხმის შეკავება. მეტიც, სტალინმა ისევ არ მოახდინა ჯარის მობილიზება და თავდასხმის ქვეშ მოექცა. ბლოტივით დაამტვრიეს.
  და ახალი გერმანული "ვეფხვები" წავიდნენ ბრძოლაში. როგორ ახდენდნენ ზეწოლას საბჭოთა პოზიციებზე, როგორ აძლევდნენ... წითელმა არმიამ დათმო, მაგრამ ჯიუტად იბრძოდა. გერმანელები გაცილებით ძლიერები იყვნენ.
  მაგრამ მოსკოვი მაინც იმართებოდა. რის შემდეგაც ფრიცმა სამხრეთით შემობრუნდა. სტალინგრადი მათთვის ნამდვილ კოშმარად იქცა.
  ვოლგაზე მდებარე ქალაქი ჯიუტად იდგა. საბჭოთა ჯარები განუწყვეტლივ იწყებდნენ კონტრშეტევებს. მათ თავად განიცადეს ზარალი, მაგრამ მტრებიც გაგზავნეს შემდეგ სამყაროში.
  თუმცა მტერმა აიღო აღჭურვილობა და ქვეითი ჯარის რაოდენობა. ბრძოლაში ჩააგდო კოლონიური ჯარები. "პანტერები" ფაქტიურად გადატვირთული იყო რიცხვებით. ასევე გამოჩნდა ძლიერი ლევის ტანკი. ეს მანქანა არ შეაღწია ოცდათოთხმეტი კუთხიდან და კუთხიდან.
  საბრძოლო ტესტირებამ აჩვენა ლევის მანქანის ეფექტურობა ყველა ბრძოლაში, თუმცა თოფი ზედმეტად იყო დაძრული და მისი სროლის სიჩქარე სასურველს ტოვებდა. ისევე როგორც მართვის შესრულება.
  მაგრამ ეს ტანკი, რომელიც კარგად იყო დაცული უკანა მხარეებისგან საბჭოთა იარაღის ნაკლებობის პირობებში, ჯავშანტექნიკის მაღალი სიმძლავრით, აღმოჩნდა ძლიერი გარღვევაში.
  გერმანელებმა მაინც აიღეს სტალინგრადი და შეძლეს კავკასიის აღება. სინამდვილეში, ძალები ძალიან არათანაბარია. არაბების, აფრიკელებისა და ინდიელების მრავალი განყოფილებაა.
  ზვავივით მირბიან მტრისკენ. საბჭოთა ჯარებს საპასუხო ბრძოლის დრო არ აქვთ.
  გარდა ამისა, გერმანელებს დიდი უპირატესობა აქვთ ჰაერში. ბევრი თვითმფრინავი. და ძალიან ძლიერი მებრძოლები.
  კერძოდ, Focke-Wulf იყო გადაჭარბებული თავისი იარაღით და ფრონტალური ჯავშნით - გამძლე მანქანა ძლიერი ძრავით.
  მის წინააღმდეგ სსრკ-ს არ ჰყავდა თანაბარი მოწინააღმდეგე შეიარაღებითა და სისწრაფით.
  ME-309 ასევე ძალიან სერიოზული საბრძოლო ცხენი აღმოჩნდა. ასევე მაღალი სიჩქარე. სამი 30 მმ ქვემეხი და ოთხი ტყვიამფრქვევი. ასეთ ძალას ვერ გაუძლებ.
  ხოლო გერმანელები უცხოური პოლკებით აგრძელებდნენ მოძრაობას და მოძრაობდნენ აღმოსავლეთისკენ.
  
  
  მაისის მეორე ნახევარში ორენბურგში სასტიკი ბრძოლები დაიწყო.
  სტალინგრადისთვის ბრძოლების დროს გათხელებული გოგონების ბატალიონი ნაცისტებთან ბრძოლაში შევიდა ამ ქალაქში, რომელიც უფრო ცნობილია ემელია პუგაჩოვის ცნობილი ალყით.
  თხრილში ადგილი დაიკავა ბატალიონის მეთაურმა ალენკამ. კაპიტანი გოგონა ძალიან ლამაზია. ტრადიციის თანახმად, ამ ბატალიონის გოგონები ფეხშიშველი იბრძვიან მხოლოდ ბიკინით. ამიტომ ისინი იყენებენ დედამიწის მაგიას, რომელიც განსაკუთრებულ დაცვას იძლევა. და მართლაც, გოგონები გაცილებით ნაკლებ ზარალს განიცდიან, ვიდრე დანარჩენ დანაყოფებს.
  სტალინგრადში ექვსთვიანი ცხოვრება ყველას არ შეუძლია.
  მის გვერდით კოხტა მარია ოქროსფერი თმით. ის ასევე გადიოდა ცეცხლის, წყლისა და სპილენძის მილებით. მძიმე გამოცდა ელოდათ გოგონებს სტალინგრადის ჯოჯოხეთის სიცხეში. ბოლომდე იბრძოდნენ და გადარჩნენ. და მათ მშობლიური მიწის ჯადოქრობა დაეხმარა.
  როგორც ჩანს, როცა თითქმის შიშველი იბრძვი, ტყვიები და ნამსხვრევები პრაქტიკულად არ გტკივა.
  მარია ნაცისტებს ესვრის. წინ, გერმანელები, არიული სისხლის გადასარჩენად, ტრადიციულად ტოვებენ შავკანიანებს, არაბებს, ინდუსებს და სხვა უცხოელებს. ვერმახტში უცხოელების რიცხვი მუდმივად იზრდება და მათ უმოწყალოდ ყრიან საქმეებში.
  აქ ვარდება მარიას მიერ მოკლული აფრიკელი. გოგონა მას კოცნის და ეუბნება:
  - ვწუხვარ შენზე! შენ იმიტომ არ კვდები, რომ ასე გინდა!
  და ისევ გოგონა ურტყამს თოფს არაბულს. კოლონიური ვერმახტის ჯარები იშლება. უკვე თბილი და კომფორტული. ფაშისტები ცდილობენ დაიჭირონ წელიწადის დრო, როცა ყველაფერი ყვავის და მზიანია. ცაში ქარიშხლები ღრიალებენ. უახლესი თვითმფრინავების მსგავსად, მათი რაოდენობა მუდმივად იზრდება, ასევე TA-152-ები, რომლებმაც შეცვალეს მოძველებული Focke-Wulfs. თუმცა, ეს უკანასკნელნი კვლავ იბრძვიან.
  ოქროსთმიანმა მარიამ შიშველი, მოხდენილი ფეხით კერამიკის ნაჭერი გადააგდო და ჭიკჭიკით ჩაილაპარაკა:
  -ჩემი მიწა კვნესით იშლება, მინდვრები სისხლიანია... სამწუხაროა, რომ სამოთხეში დაცემულს ადგილი არ აქვს, მხოლოდ ფერფლში ტრიალებს ვერხვი.
  და ისევ ინდიელი დაეცა მისი გასროლისგან. დიახ, თქვენ უნდა მოკლათ უცხოელები, რომლებიც ქვემეხის საკვებივით არიან შემოკრებილი. სხვანაირად როგორ? თორემ მოგკლავენ.
  წითელი ალა. ცეცხლოვანი გოგონა, გრძელი სპილენძის-წითელი თმით, რომელიც საბრძოლო, პროლეტარული ბანერივით ფრიალებს. გოგონა არა მხოლოდ ბიკინით, არამედ ბიუსტჰალტერის გარეშეც გამოდის. ის ჰგავს, ის მაგარია. და ისიც საოცრად ზუსტად ისვრის. დროდადრო ჯარისკაცები მისი სროლებიდან თავგახვრეტებით ვარდებიან.
  შემდეგ ალა შიშველი თითებით ყუმბარას ისვრის. საჩუქარი გატეხილი ტრაექტორიის გასწვრივ მიფრინავს და არაბების ბრბოში მთავრდება. ისმის აფეთქების ხმა... რამდენიმე დასახიჩრებულ სხეულს ჰაერში აგდებენ!
  ალა გულზე ყვირის:
  - რკინის დამზადება მინდოდა - უცებ აღმოჩნდა სპილო!
  ანიუტა, მომხიბვლელი ქერა, გარუჯული და ძალიან გამხდარი, კოხტა, საშუალო სიმაღლის, მაგრამ მშვენივრად აღნაგობის, ასევე ისროლა. ურწმუნო ცხვირის ხიდზე დაარტყა და უმღერა:
  - ფუტკარივით ფრთები - ყურების ნაცვლად ყვავილები!
  გოგონები ძალიან ზუსტად ისვრიან და მუდმივად მოძრაობენ.
  მსხვილმა და ხორციანმა მატრიონამ სტალინგრადის შემდეგ ცოტა მოიმატა წონაში. ისიც ლამაზი გოგოა, ფართო თეძოებით, მაგრამ შედარებით ვიწრო წელით. მან გაიარა ეს ჯოჯოხეთი და დაკარგა სერიოჟკა. ტყვედ ჩავარდა მამაცი პიონერი, რომელიც მახეებს იგონებს გერმანელებისთვის. არც ისე კარგად გამოვიდა.
  მაგრამ შემდეგ მატრიონამ ჩაიშალა მექანიზმი და ნაღმი გერმანული ტანკის ქვეშ ჩავარდა. პანტერა 2 დაზიანდა და შეჩერდა, სერიოზული ნაკბენის გამო.
  "თაგვები" კვლავ მონაწილეობენ ბრძოლებში. ეს ტანკი გამოირჩევა მძიმე წონით და გადარჩენის უნარით. მაგრამ "E" -100 ასევე გამოჩნდა. ეს მანქანები არანაკლებ დაცული და უფრო მოხერხებულია. Lev-2 ასევე იბრძვის, ასევე მანქანა, კარგად დაცული და მსუბუქი ვიდრე მისი წინამორბედები. "ლომისთვის" გერმანელები ხშირად იყენებენ 150 მმ-იან ქვემეხს, რაც უფრო მოსახერხებელია ქალაქების შტურმისთვის. ზოგიერთი "ლომი" ბომბმტყორცნებითაც არის აღჭურვილი.
  მაგრამ გერმანელები ტანკებს ფრთხილად უწინასწარმეტყველებენ და ქვეითებს წინ აგდებენ.
  კოლონიური ჯარისკაცები წინ მიიწევენ. გიჟური დრიფტის მუსიკა უკრავს!
  ალა ტყვიამფრქვევიდან ისვრის აფეთქებას... ჯარისკაცები ეცემათ და ნიჩბით გატეხილი საზამთროდან სისხლივით იღვრებიან.
  წითური ამბობს:
  - სამშობლოსთვის, სტალინისთვის უფრო ძლიერი ჯარი არ არსებობს! ჩვენ სასტიკად ვიბრძვით ხალხის ბედნიერებისთვის! ჩვენს წინამძღოლს კი ფალოსის ფრთები აქვს... იმედს ნათელს ანიჭებს! ფოლადის ჩაქუჩის დარტყმამ გათენდა ჩვენთან!
  ალა მღერის და ისვრის. ის მართლაც ლამაზია. მას აქვს გარუჯული, ოქროსფერი ზეთისხილის მკერდი, მწიფე მარწყვის ძუძუს. რა გემრიელია ეს გოგო! ძნელი წარმოსადგენია რაიმე უფრო შთამბეჭდავი და მიმზიდველი. ბიჭები ამ ამაზონს მხოლოდ თხელი ტრუსით უყურებენ.
  წითურმა გოგონამ ხუთი ინდიელი დაარტყა და იმღერა:
  - დრო რომ მოვა, ასტრონავტიკა განვითარდება... ჩვენთვის კი ომი მაღალი რომანტიკაა!
  და გოგონას ისევ გაეცინა... და ისევ გააღო თავისი საოცრად და საოცრად ზუსტი ცეცხლი.
  ძლიერ თავდაცვაზე რომ წააწყდნენ, გერმანელები კვლავ აგდებენ თავდასხმის თვითმფრინავებს და ბომბდამშენებს ბრძოლაში. ქვეითი ჯარი უკან დაიხია, გოგონების პოზიციებზე ჭურვები და ბომბები წვიმს.
  და ტანკები მუშაობენ შორიდან. ალენა ბრძანებს:
  - ყველანი დაიმალეთ დუქნებში!
  და ის თავად რჩება ზედაპირზე დაკვირვებისთვის. ნაცისტების საარტილერიო მომზადება ძლიერია. და კიდევ უფრო საშიში ბომბები. ზოგიერთ მათგანს ჩამოაგდებენ ისეთი მონსტრები, როგორიცაა Yu-488 და უახლესი TA-400. ცხრა ტონა წონის ბომბები ცვივა და შეუძლიათ გაანადგურონ დუგუნები და სიმაგრეები. აფეთქების ტალღამ ალენკა მაღლა აიტაცა და შიშველი ქუსლები ქვების გროვას მტკივნეულად მოხვდა.
  ძირები დამწვა. წინააღმდეგ შემთხვევაში, გოგონას კაპიტანი არ დაშავებულა. და ძალიან მძლავრი ბომბი ჩამოაგდეს, მისმა ღრიალმაც კი ყურები დამიხურა. არა, მსოფლიოში არაფერი შეიძლება მოხდეს.
  მაგრამ გოგონებს ნამდვილად აქვთ შესაშური გადარჩენის მაჩვენებელი. სანამ კაცები კვდებიან და კვდებიან!
  ალენკას გაახსენდა, როგორ ეფერებოდა მას ახალგაზრდა კაცი იულიუსი. როგორ კოცნიდა მუცელზე, ფეხებზე, მუხლებზე, თეძოებსა და მკერდზე. რა სასიამოვნოა თათები ახალგაზრდა და სიმპათიური მამაკაცის მიერ, რომელმაც სულ ახლახან დაიწყო ულვაშის გამომუშავება. მაგრამ შემდეგ იულიუსი გარდაიცვალა დუგუტში, გაანადგურა ბომბის პირდაპირი დარტყმით. და მისგან სველი ადგილიც კი არ იყო დარჩენილი.
  ახალგაზრდა წავიდა... სად? სამოთხეში, ჯოჯოხეთში, დავიწყებაში? მაგრამ მთავარი ის არის, რომ ის ახლა დედამიწაზე არ არის. და ალენკა ამაზე ძალიან მწარეა.
  ჰიტლერის თავი რომ ხის ღეროზე აეღო. ომი მალე სამი წელი გაგრძელდება. ნაცისტები უკვე ორენბურგში შტურმით იჭრებიან. მათმა საკინძებმა შორს გატეხეს.
  ალენკა გამოირჩეოდა დიდი სიყვარულით და ტემპერამენტით. ის ჩვეულებრივ ამჯობინებდა ახალგაზრდა და ახალგაზრდა ჯარისკაცებსაც კი. და პირველივე შესაძლებლობისთანავე მან დაიწყო რომანი. ალენას უყვარდა, როცა მის ძლიერ, გაწვრთნილ სხეულს სიმპათიური მამაკაცები ეფერებოდნენ და ეხებოდნენ. ომის დროს მორალი გამარტივდა და არავინ უყურებდა განსაკუთრებულად დაკვირვებით იმ ფაქტს, რომ წითელი არმიის ოფიცერი მამაკაცებთან ერთად ხვდებოდა.
  ალენკას, კატასავით, უყვარდა მოფერება და სიყვარული. და მისთვის ეს არის უმაღლესი სიამოვნება. განსაკუთრებით მგრძნობიარეა გულმკერდი, ფეხები, საშვილოსნო და კისერი.
  მაგრამ რამდენი მისი შეყვარებული უკვე გადავიდა შემდეგ სამყაროში! რა მზაკვრული და ბოროტებაა ომი. მიუხედავად იმისა, რომ კაცები ალენკას მიაჩერდნენ. ასეთი მშვენიერი რომ ყოფილიყო, მთელი სახე, ფიგურა და ხმით გამოვიდა.
  და საერთოდ, როცა ქალი ახალგაზრდაა, ყველაზე ხშირად ლამაზია. აი, ხუთი მათგანი, თითქმის ომის დაწყებიდან ყვირიან - ძალიან საყვარელი... ოთხი გოგო ქერათმიანია, ერთი კი წითური. ხუთქიმიანი ვარსკვლავივით. მათ ბევრი ჯოჯოხეთი გამოიარეს, მაგრამ სერიოზულად არასოდეს დაშავებულან. თუ არ იყო ნაკაწრები.
  ჩვეულებრივ, ალენკაზე ყველაფერი განიკურნა, როგორც ძაღლზე და ნაწიბურები აღარ დარჩა.
  ახლა კი: ბომბები ცვივა, ჭურვები ფეთქდება, მაგრამ მას არც კი აინტერესებს! ეს ყველაფერი ძალიან სასაცილოა!
  თუმცა არა... ომში გართობის დრო არ არის. და ზოგჯერ მის ბატალიონში მყოფი გოგოებიც იღუპებიან. გოგოსთვის შიშველი ფეხებიც კი არ არის უკვდავების გარანტი. სტალინგრადში კი, მამაკაცთა ბატალიონებში, ფაქტიურად ყველას ხშირად კლავდნენ.
  ვოლგაზე მდებარე ქალაქი დიდებით დაიფარა. ექვსი თვის განმავლობაში მათ შეაჩერეს ჰიტლერის ლაშქართა შემოტევა. გერმანელებმა და მათმა თანამგზავრებმა დაკარგეს დაახლოებით მილიონი მოკლული და დაჭრილი სტალინგრადის ბრძოლებში. მართალია, დაღუპულთა უმეტესობა უცხოელები იყვნენ!
  ფიურერმა რუსეთში ჯარები მოიყვანა მთელი დედამიწის კუთხიდან! იყვნენ ამერიკელი დაქირავებული მებრძოლებიც კი, ძირითადად გერმანული წარმოშობის. უამრავი ინდიელი. ინდოეთი მჭიდროდ დასახლებული ქვეყანაა და ფიურერმა ბრძანა კაცების უფრო აქტიური გამოყენება ქვემეხის საკვებად. და წაიყვანეთ ინდოელი ქალები ჰარემებში. ფაქტობრივად, მესამე რაიხში დაშვებული იყო რამდენიმე ცოლის ყოლა. ამის ნებართვა რომის პაპმა იარაღის მუქარით მისცა. და სხვა ეკლესიებმა დაამტკიცა. თავად ფიურერმა გადახედა თავის შეხედულებებს არიულ სისხლთან დაკავშირებით. გერმანელებს დამატებითი შერჩევის შემდეგ მიეცათ უფლება ჰყოლოდნენ სლავური, ევროპელი, არაბი, ინდოელი ცოლები - იმ პირობით, რომ მათ არ ჰქონდათ ფიზიკური დეფექტი და იყვნენ აბსოლუტურად ჯანმრთელები. შავკანიან ქალებთან ქორწინება აკრძალული იყო, მაგრამ არ იყო აკრძალული აფრიკელი ქალების ბორდელებში გამოყენება, არამედ მხოლოდ კონტრაცეფცია. შერჩევის შემდეგ ნებადართული იყო ქორწინება იაპონელ, ტაილანდურ და კორეელ ქალებთან.
  მაგრამ ისევ, მოთხოვნები იყო სილამაზის, გარეგანი მონაცემების, ჯანმრთელობისა და ფიზიკური დეფექტების არარსებობის შესახებ. ახლა მემკვიდრეობის როლი იკლებს. SS-ში გაცილებით მეტი უცხოური დივიზიაა, ვიდრე გერმანული. და ვერმახტი უცხოელებით შეივსო. კოლონიური ჯარები მთლიანად აბორიგენებისგან შედგებოდა და მათ მეთაურობდნენ გერმანელები.
  ფიურერმა ჯარის ორგანიზება ჩინგიზ ხანისგან აიღო, ხალხების შერევა და ჭრელი არმია შექმნა.
  რა თქმა უნდა, ასეთ პირობებში სსრკ-მ თანდათან წააგო გამანადგურებელი ომი. ამ სტრატეგიულმა განწირულობამ გვაიძულებდა ვიყოთ განსაკუთრებით გამომგონებლები. მაგრამ იყო მოულოდნელი შანსი: შეერთებულმა შტატებმა, სადაც უკვე მოახერხა აფრიკელთა და ლათინური ეროვნების წარმომადგენლების აჯანყების ჩახშობა, გააძლიერა მუშაობა ატომურ ბომბზე. და თუ კიდევ ცოტა ხანს გავაგრძელებთ, მესამე რაიხთან ზავი შესაძლებელია, სანამ შეერთებულ შტატებთან ომი გრძელდება.
  და შესაძლოა ნაცისტებმა ისე იბრძოლონ, რომ ბრძოლა აღარ უნდათ. და მაშინ საბჭოთა რუსეთი გადარჩება.
  დაბომბვა და მასიური საარტილერიო დაბომბვა დასრულდა. და თავდასხმა ისევ იწყება. ქალაქი უკვე ნანგრევებად არის ქცეული, არც ერთი ხელუხლებელი სახლი არ არის შემორჩენილი. ვაი, მტერი ძალიან სასტიკი და ძლიერია.
  გოგონები ზედაპირზე ამოდიან და მოახლოებულ ქვეითებს ცეცხლით ხვდებიან. ტანკები შემოდის...
  ალიონუშკამ, რომელმაც ესროლა ინდიელს, ჩასჩურჩულა:
  - ღმერთმა ქნას, ბრმებს თვალი გაახილონ და ზურგი გაუსწორონ კეკლუცს!
  რის შემდეგაც ლამაზმანმა ჩამკეტს დააჭირა. მან ისევ მიზანში აიღო და ლურსმანი დაარტყა. არაბს დაარტყა და საფირონისფერი თვალები ააფეთქა. მან თავისი ფეხშიშველი, მოხრილი, მტვრიანი ძირი ხრეშზე გადაიარა. გოგონამ ცოტა ჭკუა იგრძნო. Მან გაიცინა. უფრო მხიარული გახდა. ლამაზმანმა ისევ ესროლა.
  ალიონუშკამ გაისროლა და გაიღიმა... და დაარტყა. აიძულეთ მოწინააღმდეგეები შეჩერდნენ და გაყინონ. მტერმა საპასუხო ცეცხლი გაუხსნა. მან ყუმბარები ისროლა და იღრიალა...
  შემდეგ ისევ გამოჩნდნენ შტორმტრუპერები. ისინი ცოტანი იყვნენ, მაგრამ დაფრინავდნენ რეაქტიული მანქანები, რომლებიც რაკეტებს აგდებდნენ. ნაცისტებმა გოგონების პოზიციებს ყუმბარები დაუშინეს. მაგრამ შიშველი, ქალური ფეხები თითქოს დამარცხებისგან იცავდა. ჭურვებით ჩაძირული მეომრები კი ხანძარს გადაურჩნენ.
  მტრის ქვეითთა მოძრაობა შეჩერდა. ნაცისტები ცდილობდნენ წითლების მოწევას რაკეტების სროლით.
  ალენკა უფსკრულში დაიმალა და ჭიკჭიკებდა:
  - მაგრამ ტაიგიდან ბრიტანეთის ზღვებამდე... წითელი არმია ყველაზე ძლიერია!
  წითური ალაც უფსკრულისკენ გაიჭედა და ფრაგმენტებს მოერიდა. ლამაზმა გოგონამ გაიხსენა, როგორ დააკავეს ის, როგორც კუთხოვანი მოზარდი, დენონსაციის შემდეგ.
  მახსოვს ძებნა. მათ ახალგაზრდა დაკავებული ქალი აიძულეს გაშიშვლება. ორმა ქალმა, რომლებსაც ხელთათმანები ეცვა, გულდასმით იგრძნო გოგონას ცხვირი, გველები, პირი და შეხედეს მის ინტიმურ ნაწილებს. როგორი დამამცირებელი, სამარცხვინო, საშინელი, საშინელი იყო. ალას ძალიან შეეშინდა, როცა საკანში მიიყვანეს, რომ სხვა კრიმინალების გარემოცვაში აღმოჩენილიყო. მაგრამ საკანში მისნაირი გოგოები იყვნენ, რეპრესირებული ადამიანების თითქმის ყველა შვილი. და ყველაზე უარესი არ ახდა.
  მაგრამ ძნელი იყო საკანში ჯდომა: ის ვიწრო იყო და მცველები ხშირად შემოდიოდნენ. ოდნავი მიზეზის გამო და უმიზეზოდ მცემდნენ. მესაზღვრეებს განსაკუთრებით მოსწონდათ გოგოების ქუსლებზე ხელკეტებით დარტყმა. საკნებში სიცივის მიუხედავად, გოგონებს ფეხშიშველი აკავებდნენ, მუდმივი დარტყმისგან კი ფეხები შეშუპებული ჰქონდათ.
  ჩხრეკა კიდევ ერთი უბედურება გახდა. მათ დღეში რამდენჯერმე ატარებდნენ და ეს იყო ძალიან მტკივნეული, უსიამოვნო და დამამცირებელი.
  მწირად მაჭმევდნენ და სეირნობისას მათრახებს მაძლევდნენ. ალამ ექვსი თვე გაატარა გისოსებს მიღმა, მუდმივ დამცირებაში, დაშინებაში, ცემასა და დამამცირებელ ძიებებში. შემდეგ კი, ბერიას მეთაურობით, იგი გაგზავნეს ბავშვთა შრომით კოლონიაში. თუნდაც განსაცდელის გარეშე.
  ალა იქ დილის ხუთიდან გვიან საღამომდე მუშაობდა სხვა გოგოებთან ერთად. სანამ ომი არ დაიწყო... და წითური ზრდასრული გოგონა ფრონტზე გაიქცა. ეს მოვახერხე კიდევ ათეულ გოგოსთან ერთად.
  დაიწყო მისი სამხედრო რუტინა. მაგრამ ომის დროს წითური ეშმაკი ბევრად უკეთ გრძნობდა თავს, ვიდრე სამუშაო კოლონიაში. პატიმრობა და სასჯელი გამარჯვებისთვის ჯერ კიდევ ეკიდა მას. მაგრამ ალა, რომელსაც უკვე ორი ორდენი ჰქონდა დაჯილდოვებული, არ შეხებია.
  გოგონამ ბევრი რამ განიცადა კოლონიაში. სიყვარულის ჩათვლით - ბიჭები გვერდით ყაზარმებში ცხოვრობდნენ და ფორმალური აკრძალვის მიუხედავად, გოგოებისკენ აიღეს გზა. და მათ, თავის მხრივ, სურდათ იცოდნენ აკრძალული. ალა, ნებისმიერ შემთხვევაში, მაშინვე მოეწონა. ცხელმა წითურმა გოგონამ ცოდვილი სიამოვნება იგრძნო.
  თუმცა მას ომშიც არ გაუმართლა. ყოველთვის სექსის შემდეგ, კაცი ან ახალგაზრდა იღუპებოდა ბრძოლაში. თითქოს რაღაცნაირი წყევლა იყო წითურზე. უფრო მეტიც, ყოველგვარი გამონაკლისის გარეშე. ამიტომ, მიუხედავად მისი სილამაზისა, ალამ ცნობადობა მოიპოვა და მამაკაცებმა დაიწყეს მისი თავიდან აცილება.
  წითური ეშმაკი მამაკაცის ყურადღების ნაკლებობას განიცდიდა. და ის სიამოვნებდა მამაკაცების მკვლელობას. და ისევ ესროლა მტერს და ვეფხვივით გაიღიმა.
  ალამ შავკანიანს ესროლა და ძალაუნებურად ტყვეობაში წარმოიდგინა. საინტერესო იყო ასეთ მაღალ და ლამაზ მამაკაცთან გართობა. ზოგადად, მამაკაცთან აქტიური როლის თამაში წითურისთვის ჩვეულებრივია. ის ძლიერი და გადამწყვეტი ქალია. რაც შეეხება იმას, რომ კაცს მოგვიანებით მოკლავენ? ისე, მას უყვარს მრავალფეროვნება!
  სამშვიდობო პერიოდში კომკავშირელი გოგონები სასტიკად დაისჯებოდნენ გარყვნილების გამო, მაგრამ ომის დროს მორალი ბევრად უფრო თავისუფალი გახდა. ეს, როგორც ჩანს, სიკვდილის სიახლოვის შედეგია, როდესაც სპეციალური განყოფილება თვალს ხუჭავს გარყვნილებაზე.
  ხანდახან ალას რცხვენოდა მისი გარყვნილების გამო. როცა ისიც კი არ აცვია ხაზგასმული ბიუსტჰალტერი და შიშველ მკერდს აქნევს. გამახსენდა მარიამი, რელიგიური გოგონა, რომელიც ჯერ კიდევ ქალწული იყო. თუმცა, ის ალბათ ყველაზე ქალური და სექსუალურია ხუთეულში. უფრო სწორედ, მიმზიდველი, თავისი ანგელოზური უმანკოებით.
  თუმცა, მარია ძალიან ზუსტია, შესაძლოა ფენომენალურიც კი სროლაში. ასე ზუსტად მოხვდა ერთი ტყვიით ორ არაბს. და უდანაშაულოდ იღიმება, ამბობს:
  - უფალო მაპატიე, მაგრამ მე ვემსახურები ჩემს სამშობლოს!
  მარია ძალიან ლამაზია... ცოტა უხერხულია, რომ მხოლოდ ბიკინით უწევს ბრძოლა. მაგრამ ის იცავს დამარცხებისგან. ეს დადასტურდა პრაქტიკით. მარიამ ომი ჯერ კიდევ გოგონამ დაიწყო. ის სამ წელიწადში გაიზარდა, მაგრამ გოგონასთვის მაინც გამხდარი, ქალწული და ნორმალური სიმაღლის ჩანს. ოთხის სხვა წევრები უფრო გრძელი, კუნთოვანია და მატრიონა სინამდვილეში ძროხაა - თუმცა ძალიან ძლიერი.
  მარია ესვრის და იხსენებს სერიოჟკას. საწყალი ბიჭი. ტყვედ ჩავვარდი. და ეს სიკვდილზე უარესია. ასე რომ, მას ჯერ წამება დაემუქრა, შემდეგ კი სიკვდილით დასჯა. და როგორი რეაქცია ექნება ამაზე სხვებს, უცნობია.
  მარიამ გაისროლა, მუხლებზე წამოდგა და გაისროლა. მოკლული ინდუსმა გაიჭიმა და სისხლის გუბე გამოუშვა. ოქროსთმიანი ლამაზმანი ამბობს:
  - ეჰ... ბევრი ღმერთი გყავს, სამოთხე არა!
  მარიამ ისევ დაარტყა, დაარტყა და იმღერა:
  - გმადლობთ დაკარგული სამოთხისთვის... არც ჩვენთვის, არც ჩვენი შვილებისთვის და არც შვილიშვილებისთვის... მაგრამ ისინი უბრალოდ შეეგუებიან მატყუარ ხმებს!
  მარიამ გაისროლა, მოკლა ნაცისტების თანამზრახველები და მღეროდა:
  - ვსვავდით, ვეხვეწებოდით, - კარგა ხანია... გზა უბედურებიდან უბედურებამდე, ომიდან ომამდე! ვეხვეწეთ, ვეხვეწებოდით, ვისხედით - კარგა ხანია... ურდოს ნაკადულები, სისხლიანი ომი ტყდება! სისხლიანი ომი!
  და გოგონა უფრო მჭიდროდ იჭერს მიწას. ლომები კი უკვე წინ მიიწევენ. გერმანული ტანკები ღრიალებს და მათი ლულები ირხევა.
  მარიამ ტიროდა და თქვა:
  - აი, ის მოდის, სიკვდილი!
  ოქროს თმიანმა გოგონამ წითელი არმიის პოზიციებისკენ მცოცავი ჯარისკაცს თოფი ესროლა, რომელზეც ოპტიკური სამიზნე იყო მიმაგრებული.
  მე ვუყურებდი, როგორ ასხამდნენ სისხლის შადრევანს სასიკვდილოდ დაჭრილი მტრის თავიდან.
  მარიამ ტვიტერზე დაწერა:
  -სნაიპერი... ცდებით!
  ალამ ხმამაღლა თქვა:
  - ტანსაცმლით ნუ განსჯი, თუ ფეხების გაჭიმვა არ გინდა!
  მარიამ შეარხია მოხდენილი, შიშველი, გარუჯული ფეხები. წარმოვიდგინე, რომ ახალგაზრდა მამაკაცი ელფის სახეს ძირს ეშვებოდა ხელისგულზე. რა კარგი იქნებოდა ალბათ.
  მაგრამ შემდეგ მან გაბრაზებულმა დაიღრინა:
  - ყველას დავამარცხებ!
  ალა, რომელიც თავად იყო ურწმუნო და დაბნეული, დამცინავად თქვა:
  - და ღმერთის დახმარების გარეშე?
  მარიამმა გაისროლა და ხმადაბლა უპასუხა:
  - არა, ღვთის შეწევნით!
  ალამ გამოსცრა მარგალიტისფერი კბილები და შენიშნა:
  - მაგრამ შენმა ღმერთმა ასწავლა: მარჯვენა ლოყაზე რომ დაარტყი, მარცხნივ მოუხვიე!
  მარიამ მაშინვე არ უპასუხა. მან კიდევ რამდენიმე გასროლა გაისროლა, რითაც დაჭრა ფაშისტური თოჯინები. და მან ჩუმად თქვა:
  - მაგრამ რა უნდა გააკეთო მას შემდეგ, რაც მარცხენა ლოყაზე მოხვდი - არ ამბობს ღმერთი იესო. და ნაცისტებმა ბევრი დარტყმა მიაყენეს ჩვენს ხალხს!
  ალა წამოხტა. მან შიშველი ფეხით ესროლა ყუმბარა, მტვრის მთელი სვეტი ასწია და იღრიალა:
  - ბერლინი თითქმის ჩვენს ძალაშია... ბინოკლებით ვხედავთ დაწყევლილ რაიხსტაგს! მშვიდობა და ბედნიერება იქნება მთელ პლანეტაზე... ამის შესახებ ჩემს ლექსებში გეტყვით!
  და წითურმა ააფეთქა, ნაცისტების მთელი ხაზი გაწყვიტა. მერე ხელახლა დაარტყა ყუმბარა.
  ძლიერი გოგოა. ბანაკში იგი იძულებული გახდა ქვები გადაეტანა გამთენიიდან დაღამებამდე და ალა გახდა ნამდვილი სუპერმენი. მან ყუმბარა ფეხებით უფრო შორს ისროლა, ვიდრე ხელებით.
  წითურს უყვარდა შიშველი ძირებით სირბილი ნახშირზე ან თოვლზე. მას ესიამოვნა...
  ალაჰმა აიღო და გაარღვია:
  - მაგრამ მე სხვა გატაცება მაქვს... ეს ძალაა, მხოლოდ ძალა!
  წითურმა ეშმაკმა გაისროლა, ესროლა კრაუტებს და მათ მხლებლებს და იღრიალა:
  - ოქრო და ფული არაა საჭირო! და აუცილებელია, რომ ჩემს თვალწინ... ხალხი მუხლებზე იყო, ხალხი მუხლებზე, დედამიწის მთელ ზედაპირზე!
  მტრის ქვეითი ჯარი გაჩერდა. ტანკები უფრო შორს წავიდნენ. მძიმე მანქანები "ლევი", "მაუსი", "ე"-100, "ვეფხვი"-2 - ნასროლი ჭურვები. პანტერა 2 ასევე გავრცელდა. პოზიციები დაიწვა და დაიმსხვრა, ცაში კვამლის გველები ავიდა.
  ერთ-ერთ გოგონას ფეხები აეკრო. მან ყვიროდა და ხანგრძლივად ცეცხლი გახსნა. კიდევ ერთ ლამაზმანს ბიუსტჰალტერი ნამსხვრევის ნატეხმა მოაჭრა. მეომარს მკერდი გაუშიშვლდა და გაწითლდა. გოგონას სახე ალისფერი გახდა.
  მაუსი, უმძიმესი გერმანული ტანკი, ურტყამდა იარაღიდან. და მან გაანადგურა ყველაფერი თავის გზაზე.
  მაგრამ მეომრები დროში უკან გადახტეს. ისინი ისეთი მოქნილები არიან. ალამ მაუსს ყუმბარა ესროლა. გააჩუმა ერთ-ერთი გერმანული ტყვიამფრქვევი.
  წითურმა აიღო და მხურვალედ იმღერა:
  - დაე, მოუხერხებლად ირბინონ - ჯავშანტექნიკა გუბეებში...
  რის შემდეგაც გოგონამ ხელახლა ისროლა შიშველი ფეხით ყუმბარა და დაარტყა მეორე ტყვიამფრქვევ მაუსს, რის გამოც მისი ლულა გატყდა. რის შემდეგაც ალლაჰი ყვირის:
  - მე ვარ სიკვდილის ქალღმერთი, რომლის ეშინია ჰიტლერს!
  გერმანული ტანკი გაჩერდა. ტყვიამფრქვევების დაკარგვასთან ერთად ტანკერებმა დაკარგეს ნდობის ლომის წილი. და "მაუსმა" დაიწყო სროლა მოკლე ლულიდან და დაიწყო ნანგრევების დამუშავება. ერთ-ერთი ფრაგმენტი ალას ქუსლზე მოხვდა და გოგონას ძირის მოხდენილი მრუდი დაწვა.
  ლამაზმანმა აიღო და იმღერა:
  - ჯალათი მიწვის ქუსლებს, მე კი ტირილი მესმის!
  კარგად მიზანმიმართული დარტყმით მარიამ მაუსის ოპტიკური სანახაობა დაარღვია. და მასიური ტანკი ამოვარდა და დაიწყო შემობრუნება. გასაგებია, სადაც თითქმის ორასი ტონა ფოლადი დათელდება ბრმად. მხოლოდ დაბრუნდით მეტი უბედურებისგან თავის დასაღწევად.
  შემდეგ თამაშში "ლევ"-2 შევიდა. უფრო მოწინავე მანქანა ცდილობს 150 მმ-იანი ქვემეხის ცეცხლით დაამარცხოს მთელი სივრცე თავის წინ. გოგოებმა საპასუხოდ ცხვირს ატრიალებენ ფაშისტს.
  მარია ისვრის ყუმბარას თავისი გახეხილი ფეხით. აწმყო ტანკს არ აღწევს, მაგრამ ქვეითებს ურტყამს. ერთ აფრიკელს თავიც კი ჰქონდა მოწყვეტილი. ჩაფხუტი ეხურა, შემოტრიალდა და პირდაპირ აგურს დაეჯახა.
  ოქროსთმიანმა გოგონამ თქვა:
  - ყველაფერი ღვთის ნებაა... შეცდომებიც კი!
  პასუხად ალა ენთუზიაზმით მღეროდა:
  - სამყაროში ყველაფერი სამოთხის სიმაღლეზეა დამოკიდებული... მაგრამ თვალების სიზუსტე, მაგრამ თვალების სიზუსტე - მხოლოდ ჩვენზეა დამოკიდებული!
  მარიამ ისევ გაისროლა. მან დაარღვია "ლევის" ოპტიკური ხედვა და რაციონალურად აღნიშნა:
  - და ღმერთი იძლევა სიზუსტეს!
  ალამ კბილები გამოსცრა და შიშველი ფეხი გატეხილ მინაზე დაარტყა. ვიგრძენი, რა სასიამოვნო იყო, როცა რაღაც ბასრმა გამხვრიტა შიშველი ძირი. და მან იღრიალა:
  - ყველაფერში გჭირდება ოსტატობა, გამკვრივება, ვარჯიში - თორემ მადლი არ იქნება!
  მარიამ ესროლა ფაშისტს მუცელში დეგენერირებული სახით და მღეროდა:
  - კრაუტებისთვის კი მადლი თავის ქალას ტყავის ამოღებაა! და დაღეჭე, დაღეჭე, დაღეჭე - ჩამოიბანე თბილი ჩირქით!
  ალამ სახე მოიღუშა, გაშეშდა... თავი გაჰყო და ჩასჩურჩულა:
  - რა უპატიოსნო სიტყვა გაქვს!
  მარიას სახე გაუფერმდა და ჩასჩურჩულა:
  - ღმერთო მაპატიე, ცოდვილო!
  ალას გაეცინა. ცინიკური გოგო იყო. და ბავშვთა შრომის კოლონიაში მან სცემა მათ, ვინც მასზე სუსტი იყო. და ის წითური უსირცხვილოა. ალას კი სურდა მარიას ოქროსფერი თმით დაეჭიმა. და არა ხელებით, ფეხებით.
  და ალამ შიშველი კიდური გაუწოდა ქრისტიან გოგონას ფოთლოვან თმას და როგორც კი თითები აიტაცა, აწია.
  მარია ყვირის, ბრუნდება და ამბობს:
  -Გიჟი ხარ?
  ალამ დამცინავად თქვა:
  - ასე გაუძლო ღმერთმა და გიბრძანა!
  მარიამმა მუშტი შეკრა:
  -ნუ ლანძღავ, რძალო!
  ალამ უპასუხა და იმღერა:
  - და ღმერთს ისევ სიცილი აწყვეტინებს - მე რა მაინტერესებს ყველას, შენ კი მე რა!
  მარიამმა თავი გააქნია და შენიშნა:
  - ყოველდღე რისკავ! და ამავდროულად, ჯოჯოხეთში ერთ წუთში წასვლის საშუალება გაქვს, თავხედი ხარ და ცუდ სიტყვებს ლაპარაკობ!
  წითურმა ღიმილი შეკრა. შიშველი თითებით ჭიქის ნაჭერს აიღო და პირში ჩააგდო. ენით დავიჭირე. მან ჭიქა დაღეჭა და დაუფიქრებლად მოსვა ყლუპი და თქვა:
  -ჯოჯოხეთი არ დაგვიჭერს!
  მარია, სასტიკად ატრიალებდა თვალებს, იღრიალა:
  -არსად არ წახვალ! ცეცხლოვანი ტილი!
  ალამ პასუხად მხოლოდ ზურმუხტისფერი თვალები აანათა. და მან ესროლა ყუმბარა ნაცისტებს და თქვა:
  - სანამ ომი მიდის, დავივიწყოთ ჩვენი განსხვავებები!
  მარიამ უადგილოდ თქვა:
  - ღვთისა ღვთისა, კეისრისა კი კეისრის!
  ალამ დიდხანს შემოხვია და დაამატა:
  - და ჰიტლერი ეშმაკია!
  მარიამ ცეცხლი გახსნა, კიდევ რამდენიმე ადამიანი ჩამოაგდო და ჩაფიქრდა. როგორ შეიძლება მიაღწიოს მორალის ისეთ დაცემას, როგორსაც ჰიტლერმა მიაღწია? როგორი მხეცი არის ადამიანის სახით? ის სისხლიანი ტირანი, რომელსაც კაცობრიობა არ იცნობს ადამისა და ევას დროიდან. და ამავე დროს ძალიან იღბლიანი. შესაძლოა ყველაზე იღბლიანი და ყველაზე წარმატებული დამპყრობელიც კი კაცობრიობის მთელ ისტორიაში.
  მაგრამ რუსეთი ფაშიზმის ხისტი თხილი აღმოჩნდა. აღმოსავლეთში ომი მალე მეოთხე წელს შევა. დიახ, ნაცისტები წინ მიიწევენ. არც ისე სწრაფი, მაგრამ თავდაჯერებული. მხოლოდ ზამთარში შეძლო წითელმა არმიამ კრაუტების ოდნავ შეკუმშვა. ახლა კი მტერი ისევ უტევს.
  გოგონამ ზუსტად და ძალიან კარგად ესროლა. ოპტიკური სამიზნეების დაკარგვის შემდეგ, ლევის ტანკი კვლავ შემობრუნდა და გაქცევა დაიწყო. ხოლო "პანტერა"-2... ტანკი გრძელი და სქელი ლულით და შედარებით პატარა კოშკით.
  ეფექტური მანქანა. რომელმაც თითქმის ნებისმიერი მასტოდონი დაამარცხა. აქ ალა გამოირჩეოდა თავისი მაცდური ფეხებით ყუმბარების სროლით და ლულა დააზიანა.
  წითელთმიანმა ეშმაკმა ზღვის ფერის თვალები აატრიალა და აჩურჩულა:
  - ცხვირს ვიმტვრევ!
  გერმანელი მოტეხილი მუწუკით ბრუნდება. ტრაკები მოხერხებული მანქანავით ირხევა. დიახ, გოგონებმა გამოიგონეს მოსახერხებელი და ეფექტური ტაქტიკა. დაარტყით ლულებს, დაამტვრიეთ ლულა ყუმბარებით, როცა ჯავშანი მიუწვდომელია.
  და კარგად დამიზნებული მარია ზუსტად ისვრის, თითქოს მართლა რობინ ჰუდის შვილიშვილი იყოს. და ოქროსთმიანი ლამაზმანი იძახის:
  - ჰუმანიზმის მიზნების საბაბით,
  დედამიწაზე სამოთხის ასაშენებლად...
  ჰიტლერი გადავიდა ფაშიზმის გზაზე -
  ტაძარი ააგო ნაძირალა სატანამ!
  და ის ისვრის, როგორც განადგურების ნამდვილი წმინდანი. მისი შიშველი, გახეხილი ფეხი შუშის ნატეხს ისვრის და არაბს შუბლის ცენტრში ურტყამს. და უდაბნოს ვაჟი, რეფლექსურად აწებებდა ავტომატის სასხლეტს, წყვეტს თავის ათეულ თანამზრახველს.
  ალამ მოწონებით შენიშნა:
  - და შენ სწრაფად ისწავლი! და შენ წინ ხარ თვალწინ!
  წითურმა მეომარმაც შიშველი თითებით ესროლა შუშის ნაჭერი და აფრიკელს თვალში ჩაარტყა. ის აფეთქდა, ყუმბარების გროვაზე დაეცა. და კიდევ ათეული მებრძოლი გაფრინდა ცაში, ან ჯოჯოხეთში - როგორ გადაწყვიტოს ბიზნესი!
  ალა ტვიტერზე დაწერა:
  - ჯოჯოხეთი იქნება ბოროტი ადგილი, ვინ ჩამოგლიჯა ყდა... და წმინდა ქალწულმა ხმალმა - დაჭრა მტრები!
  და წითელთმიანმა ეშმაკმა ისევ შემობრუნდა და დაიღრინა:
  - შენთვის კუბო იქნება, მხოლოდ ნაცრისგან, და მუსიკა გლოვაში!
  მარიამ მაშინვე ესროლა ყუმბარა ორივე ფეხზე, დაამუხრუჭა შესანიშნავი E-100 ტანკის ლულა და დარეკა:
  - უფალი ქრისტეს სადიდებლად!
  პარალელურ სამყაროში სსრკ-ს ძალიან რთული პერიოდი ჰქონდა. მაგრამ ჰიტლერმა არ დაასრულა რუსეთი. ის ძალიან შეაშფოთა ჭორებმა, რომ შეერთებული შტატები ცდილობდა ატომური ბომბის შექმნას. უფრო ზუსტად, ჭორები კი არა, დაზვერვის ანგარიშები, რომელთა დამალვაც შეუძლებელი იყო გერმანიის ძლიერი დაზვერვისგან. ატომური ბომბი კი საშინელებაა, მიუხედავად იმისა, რომ ადვილი არ არის მესამე რაიხის საზღვარგარეთ მიღება.
  ჰიტლერმა სტალინს ზავი შესთავაზა, რაც სიამოვნებით მიიღო დიქტატორმა, რომელმაც ომი თითქმის დამარცხდა. მესამე რაიხის ჯარებმა ორივე მხრიდან შეუტიეს ამერიკას. არგენტინიდანაც და კანადიდანაც. გერმანელებს ბევრი ჯარი ჰყავდათ და მათ იაპონელებიც ეხმარებოდნენ, რომლებიც ამერიკელებს აღმოსავლეთიდან აჭერდნენ. გაჩაღდა სასტიკი ბრძოლა.
  ხუთი გოგონა ალენკა, მარია, ალა, ანიუტა, მატრიონა ჩავიდნენ ამერიკაში, რათა მოხალისედ ებრძოლათ მესამე რაიხის ლაშქართა წინააღმდეგ. ხუთივე გოგონა ძალიან ლამაზია და ინგლისურად საუბრობს. სტალინმა უარი თქვა ქალთა მთელი ბატალიონის გაგზავნაზე, რადგან ეს ეწინააღმდეგებოდა ფაშისტურ იმპერიასთან დადებულ ზავის პირობებს . სსრკ-ს სჭირდებოდა დროის მოგება ნებისმიერ ფასად, სანამ ნაცისტები თავს დაესხნენ შეერთებულ შტატებს.
  ხუთი გოგონა მოხალისეა: მათ გაიარეს თითქმის მთელი ომი, ბრესტიდან და ბუგიდან ორენბურგამდე. და ისინი ებრძვიან ნაცისტებს დედამიწის მეორე მხარეს ჰონდურასის დედაქალაქში.
  ტეგუსიგალპა თავდაცვის ერთ-ერთი მთავარი დასაყრდენია, ჭრელ ურდოსთან დაპირისპირებაში. იაპონელიც და აზიური ურდოებიც უბედურებაში მოხვდნენ. თავად გერმანელები მხოლოდ ტანკებით იბრძოდნენ, ქვეითი ჯარი კი მთლიანად არაარიელი ხალხებისგან იყო. მათ წინ წაიყვანეს აზიელები, შავკანიანები და არაბები.
  ალენკამ გაისროლა, ორი აფრიკელი მოწყვიტა და ჭიკჭიკებდა:
  - უბრალოდ ჩინგიზ ხანის ურდო!
  ოქროსფერთმიანმა მარიამ, რომელმაც სამი ინდიელი ავტომატის აფეთქებით მოჭრა, შიშველი, გარუჯული ფეხები ზევით ასწია. და მან თქვა:
  - ქვემეხის საკვებს ვფქვავთ!
  ყუმბარის ფრაგმენტი გაფრინდა და მარიას შიშველ, მრგვალ ქუსლზე დაარტყა. გოგონები ტრადიციულად ბიკინითა და ფეხშიშველი ჩხუბობენ. და როდესაც ის უხეში, გოგონებულ ძირს ურტყამს ბასრს, ოდნავ მტკივა.
  ლამაზმანმა თვალი ჩაუკრა და ისევ გაისროლა... მარია ძალიან გამხდარია, საშუალო სიმაღლის იდეალური ფიგურით.
  ალენკა უფრო მაღალია, მაიორის წოდებით და საბჭოთა კავშირის გმირიც კი. მაგრამ ასევე თითქმის შიშველი, ძლივს დაფარული ბიკინით. ძალიან გარუჯული, მაგრამ თმა თეთრი აქვს. ალენკა კი ძალიან ზუსტად ისვრის. და უყვარს ყუმბარის სროლა შიშველი ფეხებით.
  მშვენიერი ალა ესვრის და ცეცხლის აფეთქებით ოთხ არაბს ჩამოაგდებს. მისი თმა წითელი, უფრო სწორად სპილენძისფერია, როგორც პროლეტარული ბანერი. და როცა ქარი ქრის, ეს რევოლუციის დროშას ჰგავს. გოგონა თავისი ზურმუხტისფერი თვალებით ანათებს, როგორც ვარსკვლავები. და სასტიკად შლის მტრებს.
  ანიუტაც ქერაა. და ისვრის ავტომატიდან. გოგონამ შიშველი ფეხები ჩაუყარა და აფეთქება მისცა. ხუთი მებრძოლი დააგდეს და მოწინააღმდეგეების მკერდიდან და მუცლიდან სისხლის ჟოლოსფერი შადრევნები ამოფრინდა.
  ანიუტამ, სავსე ტუჩებს აკოცა, ჭიკჭიკით:
  - ომი ფილტვებისთვის ჰაერია...
  გოგონა წევს და შიშველი ფეხით ყუმბარას ისვრის. ისმის აფეთქებები. რამდენიმე ბოევიკი მიფრინავს სხვადასხვა მიმართულებით.
  მატრიონა უფრო დიდი და ხორციანი გოგონაა. მისი თმა ღია ყავისფერია. ტიპიური სოფელი, ახალგაზრდა, სისხლიანი ქალი. ფიზიკურად ძალიან ძლიერია და კარგად ისვრის.
  აი ისევ მოვიდა რიგი. და მოკლული ფაშისტი დაქირავებული ჯარისკაცები ვარდებიან.
  მატრიონა, სროლით, ამბობს:
  - კარგი, კარგი სად იყავი? ბებოს მიერ! - გაისროლა გოგონამ, სამი წვერიანი ნაცისტი მებრძოლი მოკლა და დაამატა. - რა ჭამე - ფაფა! Რა დალიე? ბადაგი!
  გოგოები ხაზს უჭირავთ. ფაშისტებს წინ არ უშვებენ. და მეგობრული სიმღერები ღრიალებს:
  - ჩვენ გავანადგურებთ ძალადობის მთელ სამყაროს,
  ძირამდე და მერე...
  ჩვენ ავაშენებთ ახალ, ზეციურ სამყაროს -
  ვინც არავინ იყო, ყველაფერი გახდება!
  ალენკა ისევ ისვრის ყუმბარას შიშველი ფეხით. აფეთქებები მიიწევს ქვეითები. აუცილებლად ცხელდება. აქ მოდის ყბადაღებული "ლომი" -2. და მის გვერდით არის უფრო მოწინავე E-50. ჭურვები ისროლება. შავკანიან ამერიკელს თავი ჩამოგლიჯა და გადავიდა.
  მარია ცეცხლმოკიდებულ დაფაზე დადგა და გამაგრებულ ფეხებს თითქმის არ უგრძვნია ცეცხლის სითბო.
  ოქროსთმიანმა ლამაზმანმა ესროლა და იღრიალა:
  - და ვინ შეაჩერებს სისხლიანი, განრისხებული მდინარეების დინებას...
  მარიამ ისევ გაისროლა, აფრიკელი E-50-ის ჯავშანტექნიკიდან ჩამოაგდო და აჩურჩულა.
  - ბლასტერის სხივი მოხვდება შენს ტაძარში, ბოროტი ელვისებურად გაქრა კაცი!
  გოგონამ ისევ ესროლა. ფეხშიშველი, გარუჯული, მოხდენილი ფეხი ჰაერში აფრინდა. მისკენ ყუმბარა გაფრინდა. ლამაზმანმა ოქროსფერი თმით ოსტატურად დაამარცხა საჩუქარი შიშველი, თითქმის მტვრისგან თავისუფალი ძირით. ყუმბარა უკან გაფრინდა. იგი შევარდა მესამე რაიხის მებრძოლთა რიგებში. ეტყობოდა, საზამთრო ცვიოდა მანქანიდან, ტყდებოდა. იმდენი სისხლი დაიღვარა.
  მარიამ ტვიტერზე დაწერა:
  - გოგონამ გამოცდა ჩააბარა და დაწყევლილი რაიხი მოვიდა. ჰიტლერი აშკარად დაიღალა ცხოვრებით და მისმა სილამაზემ შეჭამა იგი!
  ალა ასევე უაზრო მეომარია. ის საკუთარ თავს ესვრის ავტომატებით და ამბობს, გვამებს მიფანტავს:
  - დედის კოვზისთვის! მამის კოვზისთვის! კობასთვის კი კალთა! და შენს მხარეს საწოლში!
  ლამაზმანი სპილენძისფერი თმით შიშველი ფეხით ხის თვითმფრინავს უშვებს. ის პირდაპირ მიფრინავს გერმანული ლომის მასიური ტანკისკენ. დაეშვა 105მმ-იანი ქვემეხის მჭიდზე და ის აფეთქდება. იარაღი მარცხდება.
  გერმანელი ბრუნდება და იძულებულია სამარცხვინოდ გაიქცეს. ალა, რომელიც ფეხს შენობის ნაწილს ასხამს, ამბობს:
  - თუ ძალა არ გაქვს, ჭკუა გჭირდება! ცოტა ხმაური მოგიწევთ!
  და ისევ გოგონა ძალიან ზუსტად ისვრის. მისი წითელი თმა ოლიმპიური ჩირაღდნის ალივითაა. მიმზიდველი გოგო. მან უკვე გამოიჩინა თავი ამერიკულ ჯარში მრისხანე ტემპერამენტის დემონსტრირებით. ის განსაკუთრებით კარგად აწყობდა აფროამერიკელებს. ეს ძალიან უჩვეულო და ლამაზია მათთან ერთად.
  თუმცა, ალაჰი ასევე ანადგურებს მესამე რაიხის არმიაში მებრძოლ შავკანიანებს. რატომ დაიპყრო გერმანიამ მთელი აფრიკა? შეეცადეთ შეაჩეროთ ასეთი ძალა.
  E-50 არის უახლესი ტანკი, გაზის ტურბინის ძრავით და სქელი გვერდითი და შუბლის ჯავშნით. მისი აღება ყუმბარით არ შეიძლება. ალამ საჩუქარი შიშველი ფეხით დააგდო, რამდენიმე ქვეითი ჯარისკაცი ჩამოაგდო და ჭიკჭიკში ჩააძახა:
  - ოჰ, შენი სატანკო ჯავშანი საიმედოა, ვინც კბენას აპირებს... უბრალოდ იცოდე, რა ძალა გაქვს... ნია, მხოლოდ ფოლადის ცხენის დარტყმა შეგიძლია!
  ანიუტამაც ძალიან ზუსტად ესროლა. და მან ამჯობინა ყუმბარების სროლა ფეხებით. მისი შიშველი თითებიც ფოლადის დისკს ატრიალებდა. წვერი გადაუფრინა და ყელი გამოჭრა ორ ფაშისტ ბოევიკს. მათ ჩამოაგდეს ტყვიამფრქვევი და ახლა დიდი კალიბრის სქელმა აფეთქებამ ურდოს ჯაჭვები გადაიჭრა. უცხოელი მებრძოლების მთელი რიგი რეკრუტირებული იქნა მესამე რაიხის არმიაში რეიდების შედეგად.
  ანიუტა ტვიტერზე დაწერა:
  - იღბალი გამბედაობის ჯილდოა! საკმარისია ერთი სიმღერა! დაე, იმღერონ მხოლოდ სახლზე!
  მაგრამ ლამაზმანს ჯერ არ ჰქონია დრო, რომ გამოგრჩეს სახლი. მიუხედავად იმისა, რომ ამერიკულ ჯარში ძალიან ცოტაა საბჭოთა მოხალისეები. სტალინს არ სურდა გაბრწყინება, რათა მოგვიანებით ჰიტლერს არ მიეცეს საფუძველი, დაედანაშაულებინა რუსეთი "ჩალის მშვიდობის" პირობების დარღვევაში.
  ხუთი გოგონა, საუკეთესო ქალთა ბატალიონში, გააფრთხილეს, რომ ტყვედ ჩავარდნის შემთხვევაში, სამშობლო მათ უარყოს. და ამ შემთხვევაში, გოგოებმა ფულის სანაცვლოდ დაქირავებულ ტრივიალურ დაქირავებულებს უნდა თიბონ.
  და ანიუტა, ალენა და სხვა გოგონები ესმით, რომ თუ ისინი დაიჭირეს, საშინელი წამება ელის მათ. ამიტომ მათ გადაწყვიტეს, ყოველ შემთხვევაში, ნაცისტებმა ცოცხლად არ მოკლათ.
  გერმანული თავდასხმის თვითმფრინავი დაფრინავს ამერიკული ჯარების პოზიციებზე. არ ელოდნენ, რომ ჰონდურასის დედაქალაქში ასეთ ჯიუტ წინააღმდეგობას შეხვდებოდნენ, ნაცისტები გარკვეულწილად განაწყენდნენ.
  რეაქტიული და თავდასხმის თვითმფრინავები ძლიერია. რაკეტები დაფრინავენ, თოფები ისვრიან.
  ამერიკელი ჯარისკაცები იღუპებიან. მატრიონას ხორცშესხმული მხარში ნამსხვრევებიც მოხვდა. სისხლი წამოვიდა. გმირმა გოგონამ კბილებით ფოლადის ნაჭერი ამოიღო და სისხლი გადააფურთხა. შემდეგ მან ისევ დამარტყა დიდი ავტომატი. უცხოელი დაქირავებულები ცვივა. აქ თითქმის ყველა მშობლიურია, მხოლოდ მათი მეთაურები არიან გერმანელები და მაშინაც არა ყოველთვის. მართალია, ყველაზე თანამედროვე E-50 ტანკზე ეკიპაჟები მთლიანად გერმანელები არიან. მანქანას აქვს ღირსეული სიჩქარე და მანევრირება. ისე, ეს ჯერ კიდევ არ არის ყველაზე მოწინავე მოდიფიკაცია - ის იწონის სამოცდათხუთმეტ ტონას. ტრასების ქვეშ კედლები იშლება. ეს ჩვეულებრივ იწარმოება სამ ვერსიაში 105 მმ-იანი ქვემეხით, 180 მმ-იანი თავდასხმის იარაღით და 400 მმ-იანი სარაკეტო გამშვებით.
  და თითოეულ მოდიფიკაციას აქვს საკუთარი ამოცანა. აქ არის ეს ტანკი თავდასხმის იარაღით, უფრო შესაფერისი ქალაქების თავდასხმისთვის. და მისი განადგურება არც ისე ადვილია. მატრიონა გადაჯვარედინება და შიშველი თითებით, მისი დიდი, მაგრამ მოხდენილი, ლამაზი ფორმის ფეხით აიღებს ტანკსაწინააღმდეგო ყუმბარას. ახლა თქვენ უნდა გადააგდოთ საჩუქარი პირდაპირ ლულასთან, რათა გამორთოთ მასტოდონის იარაღი. გერმანულ, თანამედროვე ტანკს ხუთი ტყვიამფრქვევი ფარავს და მასთან მიახლოება არც ისე ადვილია.
  მატრიონა ძალიან ძლიერია და მისი ცხენის მსგავსი ფეხები ყუმბარას შორს ისვრის. მაგრამ ეს ყოველთვის არ არის ზუსტი. ნებისმიერ შემთხვევაში, ისეთი სამიზნის დარტყმა, როგორიც არის 180 მმ-იანი ქვემეხის ლულა. გმირ გოგონას ეჭვი ეპარება. რა მოხდება, თუ ის გამოტოვებს?
  ოჰ, მათი დიდი ხნის პარტნიორი ოლეგ რიბაჩენკო რომ ყოფილიყო მათთან, ეს მამაცი პიონერი რაღაცას მოიფიქრებდა.
  მაგრამ ბიჭი დაიღუპა სტალინგრადის ბრძოლებში. გოგონებმა არ იცოდნენ მისი შემდგომი ბედი. მაგრამ პიონერი გამომგონებლის ბედი მართლაც შეუსაბამო იყო. თავიდან ოლეგ რიბაჩენკო სასტიკად აწამეს, საიდუმლოების გატაცებას ცდილობდა. წამების შემდეგ თერთმეტი წლის ბიჭი მაღაროში აღმოჩნდა. ნამუშევარი საშინელი და ძალიან რთულია. მაგრამ საბჭოთა პიონერი, პატარა, მაგრამ მღელვარე, დაჟინებული აღმოჩნდა.
  მან მოახერხა გადარჩენა და მაღაროების ლაბირინთებშიც კი გადაწყვიტა გაქცევა. და ოლეგ რიბაჩენკომ მოახერხა გამოსვლა. ბიჭი გარკვეული დროით იხეტიალებდა ბალკანეთში, სანამ ადგილობრივ პარტიზანულ რაზმს არ შეუერთდა. იქ ის გახდა მეკავშირე და დივერსანტი.
  ბალკანეთში ჯერ კიდევ საკმაოდ განვითარებული პარტიზანული მოძრაობა იყო. ნაწილობრივ იმიტომაც, რომ საოკუპაციო სამსახურს ახორციელებდნენ იტალიელები, რუმინელები, ბულგარელები, ალბანელები - რომლებიც არ იყვნენ ისეთი საბრძოლო მზად, როგორც ვერმახტის რეგულარული ნაწილები.
  მაგრამ ბევრი პარტიზანი მაინც დაიღუპა. მითუმეტეს საჰაერო დარტყმებიდან. ხოლო იუგოსლავიის პატრიოტები იძულებულნი არიან დაიმალონ მთებში, ტყეებში ან, საუკეთესო შემთხვევაში, პატარა სოფლებში. მეთაურთა დიდი ნაწილი უკვე დაიღუპა. მდგომარეობა სსრკ-სთან გაფორმებულმა მშვიდობამ გააუარესა. ახლა ბალკანეთში დაიწყეს ახალი სადამსჯელო დივიზიების ჩამოსვლა, მასიური დარბევის ორგანიზება და ტერიტორიის გასუფთავება.
  ოლეგ რიბაჩენკოს პარტიზანებთან ერთად უფრო და უფრო ღრმად უწევდა მთებში ასვლა.
  მატრიონამ, თუმცა არ იცოდა მათი უნივერსალური ფავორიტის ბედი, მძიმედ ამოიოხრა. მერე შიშველი, გოგოსფერი ფეხების თითებით ყუმბარა უფრო მჭიდროდ მოხვია და მთელი ძალით ესროლა მტრის ტანკს. E-50-მა ახლახან გაისროლა და მკვლელი ჭურვი გაათავისუფლა.
  მატრიონა კი შეირხა და მუხლებზე დაეცა. მას თავში ტროტუარიდან ამოგლეჯილი ქვა მოხვდა, შიშველი ქუსლი კი ცხელმა ლითონმა დაწვა. გოგონამ გაოგნებული თავი მტვრიანი თმით შეიფერა.
  ყუმბარა გაფრინდა, თითქმის ლულას შეეხო და მანქანის დახრილ შუბლზე მოხვდა. აფეთქება ჭექა... მაგრამ, რა თქმა უნდა, 250 მმ შუბლის ჯავშანი და კუთხითაც კი არ ძალუძს ყუმბარაში შეღწევას.
  მატრიონამ მუშტი მტვერში დაარტყა, ქვიშის მთელი ღრუბელი ასწია. შემდეგ მან იღრიალა:
  - მოკალი, მოკალი! გაიტანე გოლი კარში!
  გოგონამ დაბზარულ ასფალტს წვივი დაკრა. ქუსლის ჯირკვლებში ნატეხი იყო ჩარჩენილი. გოგონას ძირებზე კანი სქელი იყო, როგორც ჰიპოპოტამის კანი. ის ღარიბ ოჯახში ცხოვრობდა და დაბადებიდან თითქმის არასდროს ეცვა ფეხსაცმელი. თუმცა, ამით მისი ფეხები სულაც არ ჩანდა უხეში ფორმაში, მაგრამ იყო გარუჯული, მოხდენილი, მაცდუნებელი.
  თუმცა, მატრიონა ოდნავ აშინებდა მამაკაცებს თავისი მაღალი სიმაღლით, ძლიერი კუნთებითა და მუშტებით წინ წამოწეული მუხლებით. მაგრამ გმირ გოგონას ყველაზე კეთილი ხასიათი აქვს და ფართო თეძოები შერწყმული იყო შედარებით თხელი წელით და გამოძერწილი მუცლით. მხოლოდ ტანსაცმელში შეიძლებოდა მატრიონას დიდი მკერდის გამო ჭარბი წონა მოეჩვენებინა. ბიკინიში ის ბუმბული სპორტსმენივით გამოიყურება.
  გოგონამ იმედგაცრუებულმა ხელახლა ისროლა ყუმბარა, ამჯერად ლიანდაგს დაუმიზნა. მაგრამ მომაკვდინებელი საჩუქარი მოხვდა სქელ, ჯავშან ფარს, რომელიც ფარავდა ლილვაკებს.
  მატრიონამ გაბრაზებულმა ნიკაპში დაარტყა მუშტი. ამან ყბა ატკინა. და გმირმა გოგონამ დაწყევლა:
  - კვერნასავით ვჭრი!
  ანიუტამ ასევე სცადა სახიფათო ტანკის დარტყმა, მაგრამ გოგონას ფეხით ნასროლი ყუმბარა ოდნავ გაცდა ნიშანს. და ქერამ მანქანასთან მიახლოება დაიწყო. მაგრამ შემდეგ გამოჩნდა კიდევ ორი ტანკი - "ლომი" და "პანტერა" -2, მათ ესროდნენ ყველა მიდგომას ავტომატებით. ძალიან ფრთხილად უნდა ვიყოთ.
  ამერიკელი შერმანი მოგზაურობს გერმანულ მანქანებთან ახლოს მისასვლელად. მას ჰქონდა შანსი დაეჯახა პანტერა 2-ს, მაგრამ მხოლოდ გვერდზე. მაგრამ გერმანელის მოტყუება არც ისე ადვილია. უფრო მეტიც, შერმანის უფრო მაღალი სილუეტი შესამჩნევს ხდის მას დიდი მანძილიდან.
  "პანტერა" 2-მა ჭურვი გადააფურთხა და ამერიკელს პირდაპირ შუბლში მოხვდა. მაღალი მანქანა განახევრდა. და საშობაო სანთელივით იწვა.
  ანიუტამ გაღიზიანებულმა თქვა:
  -აუ რა სუსტია შენი ტანკები... ტექნიკურად ჯობია იანკი გახდები!
  მაგრამ ალენკამ, გამოცდილმა მეომარმა, შეძლო პანტერასთან მიახლოება. მან ყუმბარა ისროლა... და გერმანული მანქანის გრძელი ლულა ვერძის საყვირში ჩაიკეცა.
  "პანტერა" 2 ტანკი, წარმოებაში შევიდა 1943 წელს. უახლეს ყველაზე ფართოდ გავრცელებულ მოდიფიკაციაში მას აქვს შუბლის ჯავშანი 150 მმ, გვერდითი ჯავშანი კუთხით 82 მმ და 88 მმ ქვემეხი ლულის სიგრძით 71 ლარი. 1945 წლიდან ის შეწყდა უფრო მოწინავე და უკეთ დაცული E-50 მოდელის სასარგებლოდ. მაგრამ ახლა ეს ტანკი იბრძვის. 51 ტონას იწონის, მანქანას აქვს 900 ცხენის ძალის ძრავა, რაც უზრუნველყოფს კარგ მამოძრავებელ შესრულებას.
  ახლა კი, დაზიანების შემდეგ, პანტერა-2 შემობრუნდება და ტოვებს. ალენკა შიშველი ფეხით ახერხებს კიდევ ერთი ყუმბარის სროლას. ლილვაკები გავტეხე. და გერმანული მანქანის სიჩქარე შესამჩნევად შემცირდა.
  ალენკა მხიარული მზერით ამბობს:
  - რა დარტყმაა! ჩემი დარტყმა ღვთის საჩუქარია!
  და გოგონამ ცხვირი აჩვენა გერმანელებს. მაგრამ E-50-დან ტყვიამფრქვევის სროლა დაიწყო. და ტყვიები უსტვენდნენ ალენას თეთრ, რაღაცნაირად შეღებილ თმაზე. ერთ-ერთმა ტყვიამ თმის ღერიც კი მოიჭრა. მაიორმა გოგონამ ცოტა ტკივილაც კი იგრძნო.
  ალენკამ ტვიტერში დაწერა:
  - თუ გინდა სპილოს დამსგავსო, საგიჟეთში წადი ბანდიტად!
  გოგონამ მოჭრილი ღერი ფეხის თითებით ასწია. ალენკას თმა აბრეშუმისფერია, მარგალიტისფერი, მაგრამ ოდნავ მტვრიანი. და მაინც ისეთი რბილი. გოგონამ ისინი ძირების გასწვრივ მიირბინა. ცოტა წვრილმანი და სასიამოვნო.
  ალენკას გაახსენდა, როგორ ეფერებოდა ბიჭი მას. ხელებიც ძირებიდან იწყებოდა, უფრო მაღლა ადიოდა თეძოებამდე და ყველაზე მგრძნობიარე ადგილას. როცა სიმპათიური ახალგაზრდა გეფერება, ძალიან სასიამოვნოა. ალენკას თითქმის უყვარდა იგი. მას მოსწონდა სასიყვარულო თამაში და აღგზნებული იყო მამაკაცის კუნთოვანი სხეულის შეხებით. მაგრამ ალენკას არ ჰქონდა ნამდვილი, რომანტიკული სიყვარული, როცა კაცზე გიჟდები. მან უკვე შეცვალა ბევრი ბიჭი. მისი ბევრი მამაკაცი ბრძოლაში დაიღუპა.
  ესეც ომის წყევლა იყო. და აქ, ამერიკაში, არიან დაკუნთული, შავი ბიჭები. და ყველაფერი ძალიან უჩვეულოა მათთან.
  ალენკამ ესროლა და შავკანიანი ჩამოიყვანა. ცოტა შემეცოდა აფრიკელი ბიჭი. მან მოკლა მამაკაცი, რომელიც იბრძოდა მისთვის უცხო ინტერესებისთვის. გერმანელები ხომ რასისტები არიან. ისინი შავკანიანებს მონებად უყურებენ. მაგრამ ამავე დროს, აფრიკელები ირიცხებიან ადიდებულმა ვერმახტის უცხოურ დივიზიონებში.
  ალენკამ შიშველი თითებით ლეღვის მსგავსი რაღაც გააკეთა და ნაცისტებს აჩვენა. დიახ, თავად გერმანელი ერი აქ არანაირ ზიანს არ განიცდის. ტანკებს აქვთ ზედმეტად სქელი ჯავშანი ყუმბარის ან ბაზუკას შეღწევისთვის. მაგრამ მშობლიური ერთეულები კვდებიან.
  ალენკა ყუმბარას ისვრის E-50-ს. მან შიშველი, გარუჯული ფეხი შეახვია და თეძოები გადაატრიალა. და ყუმბარა მაღალ რკალში გაფრინდა. ჩემმა შიშველმა თითებმა ლითონის შეხების შეგრძნება დამიტოვა. შემდეგ კი ყუმბარა აფეთქდა.
  ალენკა ჩურჩულებს:
  - ღმერთმა დაგვიფაროს!
  გოგონას ცხელმა ქარმა დაუბერა, თითქოს სიმპათიური მამაკაცი შეეხო. ალენკა ტარზანზე წიგნს კითხულობდა და ძალიან უნდოდა, რომ ეს კაცი მასთან ეთამაშა. მკერდზე ძლიერ ხელებს მოვკარი.
  ყუმბარა ლულას მოხვდა, მაგრამ ძალიან გვიან აფეთქდა და ლითონისგან გადმოფრინდა. ფრაგმენტები ბარდასავით აკაკუნებდნენ აბჯარზე. დარჩა მხოლოდ ნაკაწრები!
  ალენკამ კიდევ ერთი ყუმბარა ამოიღო. მაგრამ დავინახე, რომ ეს იყო ანტიპერსონალი. და ტანკსაწინააღმდეგო იარაღი გაქრა.
  გოგონამ იმედგაცრუებული იღრიალა. მაგრამ დრო რომ არ დავკარგო, შიშველ თითებში ჩავრგე. ფეხი მოაბრუნა, ტანი მოიხარა, მერე გაისწორა და ქვეითებს ესროლა.
  ნახევარი ათეული მებრძოლი პინგ-პონგის ბურთებივით აფრინდა. ერთ-ერთ მათგანს სათვალე გაუფრინდა, ფრაგმენტები რამდენიმე ასეული მეტრით გაფრინდა და ალენკას ზურგზე გადაურბინა. ბიუსტჰალტერი გაუსკდა და მაიორი გოგონას მშვენიერი მკერდი ამოიკვეთა.
  გოგონამ ავტომატურად აიფარა ძუძუს თავი. მაგრამ შემდეგ მიხვდა, ვისი უნდა ეშინოდეს. და მან ისევ შეარხია ავტომატი. მოტრიალდა და ოდნავ უკან დაიხია.
  ამერიკელმა ქვეითმა ბაზუკა ესროლა. ჭურვი გერმანულ ტანკს დახრილ მხარეს მოხვდა, მაგრამ 160 მმ-იანი ჯავშანტექნიკა გაუძლო მას და მოიგერია დამღუპველი ენერგია. გერმანელმა უპასუხა. მისმა მსხვილკალიბრის იარაღმა კედელი გაყო.
  ალენკამ სცადა ბიუსჰალტერის თასმები შეეკრა. გოგონას ეგონა, რომ ზოია კოსმოდემიანსკაიას, ალბათ, სიცივეში ატარებდნენ შორტით. სწორედ საბჭოთა ფილმში გამოსახეს მას პერანგი ან თუნდაც რაღაც კაბა. ეს მხოლოდ ფარისევლობის ხარკია. სინამდვილეში, ნაცისტებმა დატყვევებული გოგონას კიდევ უფრო დამცირების მიზნით, ალბათ გააშიშვლეს. და მშიერ გერმანელ ჯარისკაცებს, ალბათ, სურდათ ლამაზი და კოხტა გოგონას შიშველი ენახათ.
  ასე რომ, რეალურ ამბავში გოგონას ჰეროინი მკერდს ვერ ფარავდა, ამიტომ ხელები ზურგს უკან ჰქონდა შეკრული. მაგრამ არ რცხვენოდა და ამაყად უყურებდა. ალენკამ კარგად იცოდა, როგორი იყო თოვლში ფეხშიშველი სიარული. გამძლე იყო და უყვარდა თოვლზე შეხება შიშველი ძირებით. ალენკას მოეწონა და სიამოვნებდა. მაგრამ ეს არის მისთვის, უკვე გამაგრებული წლების ომის შედეგად. ახალგაზრდა და ქალაქური ზოიასთვის ეს აშკარად მტკივნეულია. ძირები ისეთი შეგრძნებაა, თითქოს ნახშირს წვავენ.
  ალენკამ იმედგაცრუებულმა გადააგდო ბიუსტჰალტერი და დაიყვირა:
  - სირცხვილი ბურჟუაზიული ცნებაა! საბჭოთა ქალს არაფრის ეშინია და არ რცხვენია!
  გოგონამ კვლავ დაიწყო ტყვიამფრქვევით, უფრო სწორად, ავტომატით ლურსმანი. მეტალი გაცხელდა, ბოლოს და ბოლოს, ჰონდურასი ტროპიკებია, თებერვალში იქ შეიძლება ძალიან ცხელოდეს. ალენკას თითები ცხელდება. ჩვენ ყველაფერი უნდა მივცეთ. დღეს 23 თებერვალია. საბჭოთა არმიის დღეა და ეს მოითხოვს ბრძოლას მთელი სიმშვიდით და გონივრული გაბრაზებით.
  ალენკამ ტყვიით კიდევ ხუთი მოჭრა და ავტომატის ცხელ საფარზე ლოყა შემთხვევით დაიწვა. რა თქმა უნდა უსიამოვნოა, ბუშტუკი შეშუპებულია.
  ალენკამ დაიფიცა:
  - კარგი, ღმერთო, რატომ შექმენი ამდენი პრობლემა მე და ჩემს ქვეყანას!
  ბუშტუკმა ქავილი... გოგონას ლოყა ძალიან მგრძნობიარე ადგილია. გოგონა ცდილობდა რაიმე ცივი ეპოვა ადიდებულ ბურთზე დასატანად. მაგრამ შეეცადეთ იპოვოთ რაიმე მაგარი. ამ ცხელ ქალაქში. მეტიც, ამინდი სუფთა იყო და ქარი სამხრეთიდან უბერავდა.
  ალენკა აშკარად არ არის მშვიდად. მატრიონა ყუმბარას შორიდან ისვრის, მაგრამ ისევ წარუმატებლად. და ქარიშხლები უკვე დაფრინავენ ცაში. გერმანულ მანქანებს აქვთ ძლიერი ჯავშანი და მაღალი სიჩქარე.
  რეაქტიული თვითმფრინავები მოდიან ტალღებად და თითქოს ჭრიან სელის ზოლებს.
  ალენკა უფსკრულში დაიმალა. ფრაგმენტული რაკეტები ისმოდა ზემოდან. გოგონამ იგრძნო, რომ ზემოდან ნემსებით ჩამოვარდნილი ქვის ნატეხები ცვიოდა. მოშიშვლებულ კისერზე ტიკტიკებდა. ლამაზმანს ძუძუს წვერებიც დაუსხლტა.
  ალენკამ ჩასჩურჩულა:
  -ეს მასაჟია... ოღონდ კორსაჟი არა!
  გოგონამ იგრძნო, რომ სხეულში თითქმის მტკივნეული ქავილი დაიწყო. უკვე ცხელა და აფეთქებული რაკეტები სიცხეს მატებს. და ეს აბანოა?
  ალენკას გაახსენდა ბუნებრივი რუსული აბაზანა, ნაძვის ცოცხებით. როგორ გაანადგურეს მაშინ გოგონა.
  ეს ისეთი ეგზოტიკური შეგრძნებები იყო.
  ალენკა თავის გასამხნევებლად მღეროდა:
  - სიყვარული და სიკვდილი! სიკეთე და ბოროტება! რა წმინდაა, რა ცოდოა! ჩვენ განზრახული ვართ გავიგოთ!
  გოგონა ფეხზე წამოდგა, ამოიძრო მთელი ეს ჩარჩენილი ჭუჭყი და ნამსხვრევები.
  ალენკამ იღრიალა:
  - ოჰ, ჰიტლერს რქებზე დაგიჭერთ!
  და მაიორმა გოგონამ აფეთქება გაუსროლა ქვეითებს, რომლებიც ცდილობდნენ შეტევაზე წამოდგომას. დარბევის შედეგად დაკომპლექტებული რამდენიმე ბოევიკი დაეცა. ალენკამ ჭუჭყიანი სახე მოიწმინდა, თვალები უციმციმებდა. მეომარმა გადააფურთხა და თავი გადააჯვარედინა.
  მან ისევ გახსნა ცეცხლი ტყვიამფრქვევებიდან და ბოევიკები შემოიჭრნენ. წითურმა ალამ შიშველი ფეხით ყუმბარაც ესროლა. აწმყო წამოხტა და ფაშისტებს დაარტყა. დაიღუპა ათიოდე ადამიანი.
  წითური მღეროდა:
  - მსოფლიოში ბევრი სიკეთეა, მაგრამ თოვლით არის დაფარული!
  და გოგონამ ცეცხლი გახსნა ავტომატიდან, მხოლოდ ხელებით კი არ გამოიყენა, არამედ მისი მოხერხებული თითები და შიშველი ფეხები.
  ალა ზუსტად ესროლა და დაიყვირა:
  - დაარტყი! დაარტყი! მორიგი დარტყმა! კიდევ ერთი დარტყმა და შემდეგ... ძლევამოსილი დემონი, ღვთის საჩუქარი, აპერკუტს აწვდის!
  და გოგონამ ხელებით ესროლა შუშის ნამსხვრევები. მან გააოცა ფაშისტები და დაწერა ტვიტერზე:
  - და ვისაც არ უნდა მშვიდად ცხოვრება... ჰარა-კირის ვუკეთებთ!
  იაპონელები მართლაც გამოჩნდნენ. ეს ვიწროთვალები მებრძოლები. აბა, როგორ არ შეგიძლია ასე ჰარა-კირი?
  ტყვიამფრქვევის სამაგრი განტვირთვის შემდეგ, ალამ შიშველი თითებით აიღო ყუმბარა და ესროლა სამურაის. მათ მიიღეს საჩუქარი, რამდენიმე დასახიჩრებული იაპონელი და გაფრინდნენ სხვადასხვა მიმართულებით.
  ალამ ენა გამოყო და ჩაილაპარაკა:
  - მე სუპერ მეომარი ვარ! და მტერმა მოკლა ჰიპერ!
  ჩინელები, რომლებიც იაპონელებმა აიყვანეს ციური იმპერიის დატყვევებული რაიონებიდან, ბრძოლაში წავიდნენ. ჩინელი მეომრები უშიშრად დადიოდნენ, გოგონები კი, რომლებმაც ავტომატები დაუშვეს, იძულებულნი გახდნენ უკან დაეხიათ.
  მარია ლითონის შიშველი ფეხების თაბაშირისა და შუშის ფრაგმენტები. სხვა გოგოებიც ასე მოიქცნენ. ძალიან რთული გახდა.
  გამოჩნდა შტურმლევი, მძლავრი მანქანა სარაკეტო გამშვებით. აი, ერთი გაგიფუჭებს - ეს არც ისე ბევრი ჩანს.
  პირველი გასროლა ჭექა... ანიუტა, ალა და მატრიონა აფეთქების ტალღამ, გიგანტური ვეშაპის შადრევანივით ამოაგდო. გოგოებმა რამდენიმე ათეული მეტრი გაფრინდნენ და შიშველი ფეხებით პირდაპირ ცეცხლში შეცვივდნენ.
  გოგოები გამოხტნენ იქიდან, ახარხარეს და მღეროდნენ. შიშველი ძირები ნახშირზე ასხამდნენ.
  ალა გაღიზიანებულმა შესძახა:
  - ხარს ჯერ ცულის ქვეშ ათავსებენ, შემდეგ კი წვავენ! ჩვენ ჯერ შევწვით, შემდეგ კი ნაჯახით!
  და კომკავშირელ გოგონას გაეცინა! მაგრამ შემდეგ მან სევდა იგრძნო. გამახსენდა, რომ მისი მეგობარი დაიჭირეს. გერმანელებმა ახალგაზრდა გოგონას ტანსაცმელი გაუხსნეს და მის შიშველ მკერდზე ცეცხლის შემოტანა დაიწყეს. ასეთი საშინელი ტკივილი. გოგონა ყვიროდა, ნაზი კანი კი ნახშირბადი ჰქონდა. ეს ის ფაშისტები არიან, რომლებიც ფანატიკოსები აღმოჩნდნენ. კითხვებსაც არ უსვამდნენ და მანამდე ცეცხლიც დაანთეს, ტყვეს შიშველი ფეხების ქვეშ. კომკავშირის წევრმა, საბოლოოდ, ვერ გაუძლო წამებას და მტკივნეული შოკით გარდაიცვალა.
  ალა, ამის გახსენებისას, გაცხელებულ ნახშირს დაარტყა. მატრიონა წინ მივარდა. ამ სოფლელი გოგოს კანი გარუჯული აქვს და მას ჩირქით ვერ აიტან. რატომ არა სუპერმენი გოგო? მატრიონა ხედავს ბაზუკას მოკლული ამერიკელი ჯარისკაცის მიერ ჩამოგდებული ჭურვით. ფეხით აიყვანს და მკლავებში აგდებს. და მთელი ძალით შემოიჭრება.
  ჭურვი მიფრინავს და იძულებულ ჩინელებს ურტყამს. ბევრი ყვირილი და კვნესა. გვამების მასა. და მოჭრილი კიდურები.
  მატრიონამ მღეროდა უძველესი სიმღერა:
  - და სამურაი მიწაზე გაფრინდა! ფოლადისა და ცეცხლის ზეწოლის ქვეშ!
  გოგონები ბოლოს ნახშირიდან გაიქცნენ. მათ მოხდენილი, შიშველი ფეხები მიიღეს.
  ანიუტა, ისევე როგორც მათგან ყველაზე ნაზი, ცახცახებდა და შიშველ ძირებს ეფერებოდა, ცდილობდა ქავილი მოეხსნა.
  მატრიონა, რომელიც ბავშვობიდან ფეხშიშველი დარბოდა თოვლში, ასეთ წვრილმანს ყურადღებას არ აქცევდა.
  გმირი გოგონა მღეროდა:
  - წარმოიდგინე, ახალ რძეში ჩავძირეთ... ჯილდო ნამდვილი რამაა!
  და მეომარმა ფეხით წაიღო გატეხილი და საკმაოდ მძიმე კრამიტის ნაჭერი. შიშველი, გოგოური თითებით მაგრად მოუჭირა, დატრიალდა და მტრისკენ გაუშვა. სამი ჩინელი სიკვდილის აწმყოს მსხვერპლი გახდა, მათ თავები დაიმსხვრა.
  ალამ კმაყოფილი მზერით თქვა და ესროლა მტერს:
  - მაგარი ქალები ვართ!
  ანიუტა მღეროდა დამწვარ, უფრო სწორად დამწვარ ფეხებში ქავილის შესამსუბუქებლად:
  - ჩვენს სამშობლოში ქალები არიან,
  რატომ მართავენ თვითმფრინავს ხუმრობით?...
  მათთვის პატივი სიცოცხლეზე ძვირფასია,
  მას ადვილად შეუძლია მოკლას თავისი მოწინააღმდეგე!
  
  ისინი გამარჯვებისთვის დაიბადნენ
  რუსის სადიდებლად საუკუნეების განმავლობაში!
  ყოველივე ამის შემდეგ, ჩვენი დიდი ბაბუები -
  სასწრაფოდ შევკრიბე მათთვის ჯარი!
  და ანიუტამ ავტომატიდან დაიწყო ჩაწერა. და მან ეს გააკეთა ძალიან ოსტატურად. რათა ყველამ იგრძნოს, რომ ეს მეომარია ღვთისგან! თუ არა ყოვლისშემძლე, მაშინ მარსიდან აუცილებლად!
  ალენკამაც ესროლა. მარიასთან ერთად ისინი იძულებულნი გახდნენ უკან დაეხიათ, აეღოთ კლიპები დაღუპული ამერიკელი ჯარისკაცებისგან. გოგოები ზურგზე დაეცნენ და ფეხებით უკან ისროლეს - ასე უკეთესად გააკეთეს. და მათ ეს გააკეთეს ზუსტად. ჩინელი და აფრიკული ჯარების ნაზავი გოგოებზე მიიწევდა წინ. და მეომრები სცემეს.
  ალენკა მღეროდა:
  - სამყარო ჭადრაკის დაფა არ არის...
  მარიამ აიღო ეს გადასასვლელი, გაანადგურა ყვითელი და შავი დაქირავებული მებრძოლები.
  - და ფიგურები არ არის მრგვალი ნული!
  ალენკამ ყვითელ-შავების მოჭრილ რიგს დაამატა:
  - სევდა გვიტევს!
  მარიამ რობინ ჰუდის სიზუსტით გაისროლა და აჩუქა:
  - და ცხენი მივარდება ცეცხლში!
  გოგონები, საპასუხო სროლით, უკან დაიხიეს დანაღმული ველი. ჩინელი და აფრიკელი მებრძოლები სიკეთეებს შეეჯახნენ. დაიწყეს აფეთქება, წამოხტნენ, დაშალეს ისინი და სისხლიანი არეულობა გახდა.
  შორს რამდენიმე ტანკი Panther-2 გამოჩნდა. ისვრიან და ეშინიათ ცხვირში ჩაყოლა. "ლომი"-2 წინ მიიწევს და ცეცხლსაც აფურთხებს. და აი, Rhino-ს ცეცხლმსროლი ავზი, ნაღვლიანი, ცეცხლის შეკვრით.
  მაგრამ ყველაზე საშინელი არის "შტურმლევი". მისი სარაკეტო გამშვები არ არის განსაკუთრებით სწრაფი სროლა, მაგრამ ის ჯოჯოხეთურად დამანგრეველია.
  ალენკა ჩურჩულებს:
  - რუსები, რუსები - არა მშვიდი ბედი! აბა, რატომ გვჭირდება უბედურება, რომ გავძლიერდეთ?
  მართლაც, ისინი რუსეთისგან შორს იბრძვიან. მაგრამ ცხადია, რომ ვერმახტი, რომელმაც დაიპყრო აშშ, დაბრუნდება სსრკ-ზე დასაჭერად. ამერიკელები კი გოგოებისთვის ისეთი ტკბილი და ძვირფასები არიან.
  ალენკა ისევ ლურსმნებს, მისი დარტყმები თითქოს გოგრებს აფრქვევს და თავები ნიჩბების ქვეშ ტყდება. გოგონას ნამსხვრევი ფეხში მოხვდა. წვივზე ჭრილობა მაწვება. მზეთუნახავმა ძვალი ჩატეხა და აჩუქა:
  - არა, ფხიზლად არ გაქრება,
  ფალკონის, არწივის სახე...
  ხალხის ხმა ნათელია -
  ჩურჩული გველს დაამსხვრევს!
  
  მჯერა, რომ მთელი მსოფლიო გაიღვიძებს,
  ფაშიზმის დასასრული იქნება...
  და მზე ანათებს -
  გზა, რომელიც ანათებს კომუნიზმს!
  ამ დროს მატრიონამ მთელი ძალით ესროლა ყუმბარა შტურმლევს. და ბოლოს საბჭოთა გოგონებს გაუმართლათ. ჯავშნიანი ქუდი უკან დაეცა, საბჭოთა საჩუქარი პირდაპირ ფართო ლულაში გაფრინდა. წამით ყველაფერი გაიყინა. შემდეგ კი აფეთქდა. თითქოს ატომური ბომბი ჩამოაგდეს. და გერმანული ტანკები მიმოფანტეს სხვადასხვა მიმართულებით.
  ნაცისტებმა დააჭირეს. მასიური შეტევა მოხდა ფაქტიურად ყველა ფრონტზე. დიახ, წითელი ღრუბლები შეიკრიბა ამერიკის თავზე. და ის ფაქტიურად ღრიალებდა და შტურმებდა.
  ამერიკული ჯარები ჰონდურასიდან თებერვლის ბოლოს და მარტის დასაწყისში განდევნეს. ბრძოლა სამხრეთ მექსიკაში გადავიდა. ცნობილმა ოთხმა გოგონამ ტანკი შეცვალა E-50-ის უახლესი მოდიფიკაციით. მანქანა მართლაც ულტრათანამედროვეა, ჯოისტიკებით მართული, შედარებით მსუბუქი 65 ტონაზე 1550 ცხენის ძრავით.
  შუბლის ჯავშანი არის 250 მმ, გვერდითი ჯავშანი 170 და თუნდაც მნიშვნელოვანი კუთხით. მაგრამ ამის გამო, ტანკში მყოფი გოგონებისთვის ეს ცოტა შევიწროებულია. აქ არ არის ისეთი კომფორტული, როგორც "Tiger" -2-ში, მაგრამ მანქანა უფრო კომპაქტური გახდა, განსაკუთრებით განლაგება. მაგრამ ახლა ამერიკულ ტანკებს არ შეუძლიათ ტანკში შეღწევა, მაშინაც კი, როდესაც ისვრიან მხარეს ცარიელ დიაპაზონში. ასეთი დაცვა უძლებს IS-2 გასროლას.
  გოგოები ბედნიერები არიან და მანქანა საკმაოდ სწრაფად მიდის. გერდა ჯოისტიკის ღილაკებზე დაჭერით ამბობს:
  - ეს მანქანაა! ნამდვილად შედევრი!
  შარლოტა პასუხობს და ამბობს:
  - გვერდები ძალიან დახრილია და ლუქი ვიწროა, ზედა თითქმის არ აქვს. თქვენ არ შეგიძლიათ გაარღვიოთ ასეთი მანქანა, მაგრამ ეს არ არის კომფორტული!
  გერდამ ენთუზიაზმით შენიშნა:
  - მაგრამ ეფექტურია! და სრულიად შეუღწევადი!
  მაგდამ ღიმილით უპასუხა:
  - როგორც ვხედავთ, ღმერთი მფარველობს გერმანიას!
  ქრისტინამ გაიცინა და უპასუხა:
  - ჩვენ თვითონ ვიგებთ გამარჯვებებს! და ეს არის ჩვენი სტრატეგიის არსი!
  გერდამ ენთუზიაზმით შენიშნა:
  - ბოლო დრომდე ლომის ტანკი სრულყოფილების ზღვარს გვიჩვენებდა. ახლა კი მანქანა ოცდახუთი ტონა მსუბუქია, აღემატება ლომს შეიარაღებაში, ჯავშანტექნიკაში და განსაკუთრებით მამოძრავებელ შესრულებაში. ასე რომ ამერიკა ვერ დაგვარღვევს!
  შარლოტამ სიცილი აუტყდა და თქვა:
  - არ გატეხო! ჩვენ თვითონ გავტეხავთ ყველას!
  მაგდას თვალწინ შერმანი გამოჩნდა. გოგონამ ჭურვი პირდაპირ მიზანში გაგზავნა. გაყავით მანქანა.
  მიუხედავად ამისა, უნდა ვაღიაროთ, რომ ამერიკელები შესამჩნევად ჩამორჩებიან ტანკების მშენებლობას. შერმანი აშკარად არ არის ბრძოლისუნარიანი და პერშინგი ოდნავ უკეთესია. უფრო მეტიც, პერშინგი სერიაში მხოლოდ 1945 წლის დასაწყისში გამოჩნდა და მათი პარამეტრები მსგავსია ადრეული პანტერის მოდელის. E-50 ამერიკელებში ხუთ კილომეტრზე მეტ მანძილზე აღწევს.
  გოგონები ძალიან ამაყობენ თავიანთი იარაღის ასეთი უპირატესობით. და ისინი უსტვენენ სიმღერებს.
  მაგდა ისევ ისვრის, შეაღწია, ამჯერად დაფარული შერმანი და ტვიტერში წერს:
  - ბურთი დავარტყით და გალოპით გავიქეცით!
  შერმანის ეკრანებმაც კი არ უშველა. და გერმანული ტანკი გზაშია. ამსხვრევს ქვეითებს მუხლუხის ბილიკებით. გოგონები უსტვენენ სიმღერებს ჰარმონიკაზე. ლილვაკების ქვეშ სისხლი იღვრება. ტანკი საკმაოდ სწრაფად მოძრაობს, მისი ბილიკები უფრო მოწინავე და გამტარია, თანაც შედარებით მსუბუქი.
  გოგოები უსტვენენ... გერდა შენიშნავს:
  - მექსიკა ბოლო ქვეყანაა აშშ-სკენ მიმავალ გზაზე. ჩვენ უკვე ავიღეთ ამდენი სხვადასხვა კაპიტალი. და იმდენი ქვეყანა დაიპყრეს! დავიწყეთ, პირველი დაპყრობა ავსტრიიდან და ახლა მეხიკოში გადავდივართ! ჩვენი სამხედრო კომპანია დიდებული კომპანიაა!
  ქრისტინამ ლოგიკურად უპასუხა:
  - პირველ რიგში, ორგანიზებით ჩვენ ოპონენტებს ვაჯობებთ. პატარა ქვეყანაა გერმანია. გერმანელები მსოფლიოში ყველაზე დისციპლინირებული და მაღალორგანიზებული ხალხია. პლუს ტოტალიტარული ნაციონალ-სოციალისტური რეჟიმი. რამაც ასევე შეგვმატა ძალა და სტრუქტურა. - გოგონამ შიშველი ფეხი კორპუსის გვერდითი ჯავშნის გასწვრივ გაუშვა და განაგრძო. - შემდეგ ჩვენი მეთაურების და, პირველ რიგში, ჰიტლერის ბრწყინვალე ნიჭი. მეტოქე ნაწილ-ნაწილ დავამარცხეთ. შემდეგ კი ჩვენ შევიძინეთ მსოფლიოში საუკეთესო ტექნოლოგია. ასე რომ, ახლა ტრიუმფი გველოდება! და მესამე რაიხი ხსნის ფრთებს მთელ მსოფლიოში!
  შარლოტამ რაციონალურად აღნიშნა:
  - ყველაზე ცუდი 42 წლის ზამთარში იყო. აფრიკაში და მოსკოვის მახლობლად დავმარცხდით. მათ დატოვეს ტიხვინი და დონის როსტოვი. და ხარკოვიც კი საბჭოელებმა დაიპყრეს. და შეერთებული შტატები ჩვენს წინააღმდეგ ომში შევიდა. მაშინ ჩანდა, რომ სასწორი ჩვენს სასარგებლოდ არ დაიძრა და წინ უფსკრული იდგა. მაგრამ გაზაფხულმა ახალი გამარჯვებები მოგვიტანა. და მას შემდეგ ყველაფერი ჩვენს სასარგებლოდ წავიდა!
  მაგდამ გაისროლა. ჩამოაგდეს ამერიკული იარაღი და აჩუქე:
  - მაგრამ მაინც, უმაღლესი ძალების ჩარევის გარეშე, ჩვენი არმია ასეთ წარმატებას ვერ მიაღწევდა! უმაღლესი მტრების დამარცხება! ეს არის ღვთის მარჯვენა ხელი!
  
  გერდას გაეცინა და უპასუხა:
  - გეთანხმები, რომ ეს ღმერთია! მაგრამ არა ღმერთი: აბრაამი, ისააკი და იაკობი! და როგორც ჩანს არიელი, ერთი და ყოვლისშემძლე ღმერთი! ვინც შექმნა სამყარო და აირჩია გერმანელები თავის ხალხად!
  შარლოტამ თავი დაუქნია და დაუდასტურა:
  - Რა თქმა უნდა! ისაკის ღმერთი არ არის ჩვენი ღმერთი! და თუ ებრაელები ჭეშმარიტად ღვთის ხალხი ყოფილიყვნენ, ჩვენ ვერ გავიმარჯვებდით! თუ ასეა, მაშინ შენი ბიბლია მაგდა ტყუილია! და დროა თქვენ მიატოვოთ ქრისტიანობა არიული მონოთეიზმის სასარგებლოდ!
  შარლოტას სიტყვები ავტომატის სროლას ჰგავდა.
  ქრისტინამ დაამატა:
  - და ღალატის სუნი ასდის ქრისტიანად ყოფნას. ბოლოს და ბოლოს, თურმე პაციფიზმის მომხრე ხარ - მარჯვენა ლოყაზე დაარტყავენ, მარცხნივ მოუხვიე!
  გერდამ საჭიროდ ჩათვალა დაემატებინა:
  -და შენ გგონია ხსნა ებრაელებისგან მოდის! და ეს ზოგადად ღალატს ჰგავს!
  მაგდამ მორცხვად უპასუხა:
  - Მე ასე არ ვფიქრობ! ჩემი აზრი: ღმერთი მარტოა! არც ებრაელი და არც არიელი!
  შარლოტამ უპასუხა:
  -როგორ არ არის ეს არიელი! მხოლოდ არიული და არაფრით ნაკლები!
  გერდამ შერიგებით დაამატა:
  - და ასევე ტექნოლოგია! აი საიდან დავიწყეთ? 1939 წლის სექტემბერში მათ მხოლოდ ექვსი სატანკო დივიზია ჰყავდათ. და თითქმის ყველა ტანკი მსუბუქია, ოც ტონაზე ნაკლები. ახლა არ ვიცი რამდენი დივიზია გვყავს, მაგრამ ჩვენ ვატარებთ საუკეთესო ტანკს მსოფლიოში. ჩვენს მანქანას არ აქვს თანაბარი შეიარაღებით, ჯავშანტექნიკით, მართვის მოწმობით და ამავდროულად არ არის აკრძალული წონით.
  მახსოვს პირველი "ვეფხვის" ტესტები, შემდეგ ჰიტლერის დაბადების დღეზე 1042 წლის 20 აპრილს.
  გოგონა შეჩერდა და ამოისუნთქა, განაგრძო.
  - მაშინ ვეფხვი უკვე საუკეთესო ტანკი იყო მსოფლიოში. მაგრამ მისი მართვის შესრულება არ შეიძლება ჩაითვალოს დამაკმაყოფილებლად. მაგრამ იარაღმა კარგი ბრძოლა მისცა და ჯავშანი საკმაოდ შესაფერისი იყო იმ მომენტისთვის. და თავად ტანკი კარგად აღმოჩნდა, რამაც კომპენსირება მოახდინა კოშკის დაბალი ბრუნვის სიჩქარეზე!
  1940 წელს კი საფრანგეთს და ბრიტანეთს ტანკების ხარისხით და მათი რაოდენობით ჩამოვრჩებოდით. მაგრამ ჩვენ გავიმარჯვეთ! 1941 წელს სსრკ-ს ჰყავდა ჩვენსზე უკეთესი T-34 და KV ტანკები და რამდენჯერმე მეტი მანქანა! მაგრამ მაინც გავიმარჯვეთ! მორალი კი ტექნოლოგია და მიზეზია! და სული მნიშვნელოვანია!
  კრისტინამ შენიშნა და შიშველი ქუსლი პედალზე მოისვა:
  - თუ ყველაზე ცუდი ტანკებით გავიმარჯვეთ, მაშინ ახლა გავიმარჯვებთ! რა თქმა უნდა, თავიდან მტრებზე ნაკლები ვიყავით. ახლა ჩვენ შევიკრიბეთ ურდო! რა შეგვიშლის ხელს გამარჯვებაში?
  გერდამ ღიმილით უპასუხა:
  - ვფიქრობ, მთავარი სირთულეები ჩვენს უკანაა! ახლა ნომრებიც კი გვაქვს
  ჭარბი წონა. არა მგონია, კომპანიას რაიმე პრობლემა შეექმნას აშშ-ს წინააღმდეგ.
  შარლოტამ ლოგიკურად აღნიშნა:
  - არ მჯერა, რომ ამერიკას რაიმე ექნება ჩვენს წინააღმდეგ! მისი შერმანი მხოლოდ ქვემეხის საკვებია და მისი პერშინგი ოდნავ უკეთესია. სანამ ისინი ჩვენი ტანკის წინააღმდეგ არიან, მათ არ აქვთ იარაღი!
  გერდამ საჭიროდ ჩათვალა დაემატებინა:
  - რეაქტიულ ავიაციაში კი არაფერი აქვთ ჩვენი ფალკონების დასაფარავად. მეტიც, ამდენი მონა გვყავს, იანკებს რიცხოვნობით არ ჩამოვრჩებით!
  კრისტინა დაეთანხმა ამას:
  - ტექნიკა გვაქვს მთელი ევროპიდან და სსრკ-ს ნაწილიდან. და მუშები შეადგენენ მსოფლიოს ნახევარს! ჩვენ გადავრთეთ ჩვენი ქარხნები სამ ცვლაზე და ვაშენებთ ახალ ქარხნებს! ამერიკელები რაოდენობის გამო ასიმეტრიულ პასუხს ვერ გაგვცემენ. მათ ტრივიალურად არ ჰყავთ მუშების ასეთი დიდი რაოდენობა!
  შარლოტამ ჩაიცინა და მუხლი სკამზე გადაიწია და ღრიალებდა:
  - სიმეტრია არ ექნებათ! - გოგონამ ესროლა გრანტს და დაამატა. - და თუ აღჭურვილობის წარმოება დაიწყება, ეს მხოლოდ ჩვენთვის იქნება საბრძოლო ანგარიშების მოპოვება!
  მაგდამ მორცხვად შენიშნა:
  - მაგრამ როცა ცხოვრება... ანუ ცხოვრება გასწავლის, რომ გადამწყვეტ მომენტში არ უნდა დაისვენო!
  გერდა დათანხმდა ამას და შიშველი თითებით ბერკეტი შეატრიალა და დაიღრიალა:
  - და ჩვენ ბოლომდე ფხიზლად ვართ!
  შარლოტამ მოქანდაკე მუცელი ჩაიდო და შეახსენა:
  - ჩვენ დიდი გზა გავიარეთ... მოკრძალებული T-1-დან გიგანტურ E-200-მდე. და ეს, რა თქმა უნდა, არის გმირული კამპანიის ეტაპები! ანალოგიურად, ჩვენი ტანკი არასოდეს დაიკარგება!
  ბოლოს გოგონები ათეულობით ამერიკულ ტანკს წააწყდნენ. რვა შერმანი, ორი გრანტი და ორი პერშინგი. ამ უკანასკნელ მანქანას ქვედა სილუეტი ჰქონდა და არც ისე შესამჩნევი იყო. უფრო ადვილია მაღალი ტანკის დარტყმა. გოგონები მორიგეობით ისროდნენ. ისინი ყველა ზუსტია და აქვთ შესანიშნავი რეაქციები. სეზონური და გაწვრთნილი. გაიარა მეორე მსოფლიო ომის მნიშვნელოვანი ნაწილი და მოინახულა მსოფლიოს სხვადასხვა ქვეყნები. ეს მართლაც უმაღლესი კლასის გოგოები არიან.
  და შერმანებმა ჯერ აფეთქება დაიწყეს. და მანძილი ხუთ კილომეტრზე მეტია. ამერიკელები ჯერ კიდევ ვერ იღებენ თავიანთ მანქანას.
  სროლისას გერდამ აღნიშნა:
  - ჩვენი იარაღი ოპტიმალურია! ის ყველაფერში შეაღწევს რეალური საბრძოლო მანძილიდან და აქვს ჭურვების საკმაოდ დიდი მარაგი. 128 მმ უარესი იქნება.
  მაგდა დაეთანხმა ამას. ესროლა და გაანადგურა შერმანი, გოგონამ თქვა:
  - ამ კალიბრისთვის ჭურვების მარაგი უფრო დაბალია. მაგრამ პრინციპში, 88 მმ იარაღი სულაც არ არის ცუდი!
  შარლოტამ გაისროლა და ჩაერია:
  - ეს რაზეა დამოკიდებული!
  გერდამ მკაცრად დაიყვირა:
  - და ეს "შერმანი" და "პანტერა" აიღებს. ვფიქრობ, 75მმ-იან ქვემეხს გრძელი საბარგულით შეეძლო მათი მოჭრა!
  კრისტინამ შიშველი ფეხით გაისროლა და იღრიალა:
  - დიახ, და ჭურვების მარაგი უფრო მეტი იქნებოდა!
  მაგდამაც გაისროლა და შიშველი თითებით ჯოისტიკს დააჭირა. ბოლო შერმანი არის ვირი. შემდეგი დარტყმა გრანდებს გადაეცა. ეს ტანკი უკვე ასე მოძველებულია და კიდევ უფრო უარესი ჯავშანტექნიკა ვიდრე შერმანი. თუმცა, ამერიკას თავდაპირველად გაცილებით უარესი მდგომარეობა ჰქონდა ტანკებთან დაკავშირებით, ვიდრე გერმანიას. 1940 წელს შეერთებულ შტატებს მხოლოდ 502 ტანკი ჰქონდა და ბევრი მათგანი მოძველებული იყო. მაგრამ უკვე 1941 წელს ამერიკელებმა სამ ათასზე მეტი ტანკი გამოუშვეს. და შერმანი გამოჩნდა. რას იტყვით ამ მანქანაზე? ფრონტალური ჯავშანტექნიკის მხრივ, იგი ოდნავ აღემატებოდა T-34-76-ს და ოდნავ ჩამორჩებოდა იარაღის დესტრუქციულ ძალას. დიახ, და მართვის შესრულებაში. მაგრამ ოპტიკა და ხილვადობა ბევრად უკეთესია ვიდრე საბჭოთა.
  შემდეგ Sherman M 4 გამოჩნდა 1944 წელს. ტანკი ჯავშნითა და შეიარაღებით შედარებული იყო T-34-85-თან და გარკვეულწილად ჩამოუვარდებოდა მარტივ პანტერას და ძალიან მნიშვნელოვნად პანტერას 2-ს. მოგვიანებით კი გამოჩნდა Sherman Firefly, უფრო გრძელი ლულის 17-ფუნტიანი იარაღით. ეს ტანკი შეიარაღებით აღემატებოდა საბჭოთა T-34-85-ს, მაგრამ არც თუ ისე პოპულარული იყო.
  ასევე იყო შერმანის ფარული მოდიფიკაცია უარესი მამოძრავებელი შესრულებით, უფრო მძიმე, მაგრამ 152 მმ ჯავშნით. მაგრამ ის ასევე არ არის ყველაზე გავრცელებული. ჯერჯერობით გერმანელი ქალები მხოლოდ სტანდარტულ M4-ებს შეხვდნენ.
  მაგრამ გრანდები დასრულებულია და ახლა შედარებით ახალი პერშინგის ტანკია.
  გერდამ შესთავაზა:
  -მოდი ცოტა ახლოს მივიდეთ. ამ მონსტრის ჯავშანი შეიძლება იყოს უფრო სქელი!
  შარლოტამ ზიზღის სახე მიიღო:
  - არ ინერვიულო! ის მხოლოდ 102 მილიმეტრია. მანქანა ორმოცდაორ ტონას იწონის, მაგრამ შერმანი ძლიერი დატოვა!
  გერდამ გაიცინა და შესთავაზა:
  -მაშინ ვისროლოთ!
  მაგდამ გაჭიმული, შიშველი ფეხი გაუწოდა. რამდენი განსხვავებული ბასრი, ეკლიანი ქვა, ცხელი უდაბნოს ქვიშა, ჯუნგლების ეკლები და თოვლები იცნობდნენ რუსეთის შიშველ, ელასტიურ, მოხდენილ ძირებს. გრძელი, თანაბარი თითებით მარგალიტისფერი ფრჩხილებით, მან დააჭირა ჯოისტიკის ღილაკს.
  და გაისროლა ურანის ბირთვით ჯავშანსატანკო ჭურვი. და მან ღიმილით ჩაიკრა:
  - სინათლე იყოს შენთვის!
  105 მმ ქვემეხს აქვს უზარმაზარი დამანგრეველი ძალა. და პერშინგმა დაკარგა კოშკის ნახევარი.
  გერდამ მაღალი, მტკიცე მკერდი აიკრა და შენიშნა:
  - ვაი, "ვეფხვმა" ეს ვერ შეძლო! მას არ ჰქონდა საკმარისი დარტყმის ძალა! მაგრამ მაინც შერმანზე უკეთესია.
  მაგდამ სკეპტიკურად თქვა:
  - Დამოკიდებულია. თუ ციცინათელას ეკრანებს დააყენებთ, ის ვეფხვზე უარესი არ იქნება და შუბლიდან კიდევ უკეთესი იქნება დაცული!
  გერდამ გაბრაზებულმა გადააქნია თავი ფეხით. ესროლეს ტანკს. ბოლო პერშინგის დასრულების შემდეგ მან დაამატა:
  - ჩვენი "ვეფხვი" მაინც უფრო ძვირია, ვიდრე ყველა ეს დასავლური ეგზოტიკა და რუსული გარყვნილება. მე მჯერა ჩვენი გამარჯვების, თუნდაც T-4 ტანკებით, ასე იყოს!
  გოგოებმა თესლივით თორმეტ მანქანას დააწკაპუნეს. მათ არც კი ესროლეს. მანძილი ძალიან დიდია ამერიკული იარაღისთვის.
  გოგოები მართავენ და იცინიან. კარგია მათთვის.
  შარლოტა ისევ იწყებს ნაცნობ ორგანოს:
  - არა, მაგდა! ერთხელ და სამუდამოდ უნდა თქვა უარი ქრისტიანობაზე. წინააღმდეგ შემთხვევაში თქვენ იქნებით პოტენციური მოღალატე!
  ოქროს თმიანი გოგონა შეეწინააღმდეგა:
  -არა! მე მესამე რაიხის ერთგული ვარ, მაგრამ არც იესო ქრისტეს ვიტყვი უარს!
  გერდამ შიშველი ძირით დაარტყა თავისი ლამაზი, დაკუნთული ფეხი ჯავშანს და შენიშნა:
  - ოღონდ ქრისტეს უარი არ უნდა თქვა! უბრალოდ უნდა აღიარო, რომ ის ხორცით გერმანელი იყო და არა ებრაელი და ყველაფერი კარგად იქნება!
  მაგდამ ღიმილით უპასუხა:
  - გერმანული... მაგრამ რაც შეეხება ბიბლიის ჩვენებას?
  გერდამ მკაცრად თქვა:
  - მაშინ შენ მიიღე ბიბლია! თუ არსებობს მაინ კაფე!
  მაგდამ თავი უარყოფითად გააქნია:
  - მთავარი კაფი არ არის ღვთაებრივი გამოცხადება. და ერთი ადამიანის შრომა, თუნდაც გამორჩეული! მე მჯერა იმის, რაც ღვთისგან მოდის!
  შემდეგ ყველა მეომარმა ერთხმად შესძახა:
  - ჩვენი ღმერთი ადოლფ ჰიტლერია!
  მაგდამ გაბედულად უპასუხა:
  - მაგრამ ჰიტლერმა არ დაიპყრო და შექმნა სამყარო!
  გერდამ გაბრაზებულმა დაარტყა ჯავშანს მრგვალი ქუსლი და თქვა:
  - და ეს ჩვენთან აღარ არის საუბარი! დრო გვიჩვენებს ვინ შექმნა სამყარო!
  შარლოტამ შესთავაზა:
  - გოგოებმა ჯობია საკუთარ თავს დაუსვათ კითხვა - რას ვიზამთ ომის შემდეგ?
  ქრისტინამ გაიცინა და შესთავაზა:
  - მოდი საქმეს შევუდგეთ! ეს არის საუკეთესო, რაც შეგვიძლია გავაკეთოთ!
  გერდამ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია თოვლივით თეთრ თავთან:
  - რა თქმა უნდა, ბიზნესში! ან იქნებ ფილმში ვითამაშოთ?
  მაგდამ გაიცინა და შესთავაზა:
  - Და რა? ეს არის კარგი კარიერის გაგრძელება! ყოველივე ამის შემდეგ, ფილმები შესანიშნავია!
  გერდამ გაიცინა, ხელი გადაუსვა გამოძერწილ მუცელზე და შენიშნა:
  - ვის ითამაშებდი? ანჯელა თუ რა?
  თქვა მაგდამ დაღლილი მზერით:
  - Რატომაც არა? ბოლოს და ბოლოს, მე მაქვს სწორი გარეგნობა. ყველა მორწმუნეს ვეტყოდი იესო ქრისტეს შესახებ! ეს იქნება სამაშველო!
  გერდამ უარყოფითად გააქნია თავი და აუხსნა:
  - ახალ არიულ რელიგიაში არ არსებობს ხსნა. სინამდვილეში, არიელთა ბრძანების არსი არის რაიხს ემსახუროს. დანარჩენი კი - დაემორჩილე არიანელებს! ასე რომ, ჩვენ არ ვართ გადარჩენილი, მაგრამ ჩვენ ვიპყრობთ!
  კრისტინა არის გოგონა სპილენძის თმით, მაგრამ ყვითელი ელფერით, დაადასტურა:
  - დიახ, ჩვენ ვმართავთ და ვიპყრობთ! ამ სამყაროში ჩვენ მესამე რაიხის ჯარებში ვართ. ამაში ჩვენ გვეყოლება საკუთარი ჯარი. და ჩვენ დავიპყრობთ სხვა სამყაროებს. ამქვეყნად ყველაფერი შედარებითია... მგონი ომი იქნება, ქეიფი და მამულები! სამყაროს ტკბობისა და ომის საინტერესო თამაშის კომბინაცია!
  შარლოტამ, გოგონამ სპილენძისფერი თმით, თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - Რა თქმა უნდა! რადგან მართლაც მშვიდი ცხოვრება საკმაოდ მოსაწყენია... ისე შევეჩვიეთ ბრძოლას, რომ პური გახდა ჩვენთვის!
  გერდამ შეასწორა პარტნიორი:
  - ჰაერს უფრო ჰგავს! ან ტკბილ ღვინოში შეზავებული წყალი!
  მაგდამ სევდიანად თქვა:
  -სამწუხაროა... ხანდახან სინანულის ტალღა მომდის. სხვათა მოკვლა ხომ ცუდია. ჩვენ ვიწვევთ ტკივილს და ტანჯვას! რა, შვილები მამის გარეშე!
  გერდამ თავი დაუქნია და შენიშნა:
  - ჩვენ ყველანი რისკავთ! ოღონდ თავი დაამშვიდო! ადამიანი მაინც მოკვდავია! და თუ დაფიქრდებით, არის თუ არა ოცდაათი-ორმოცი წელი მართლაც ასეთი მნიშვნელოვანი მარადისობის მასშტაბით? და მარადიული სიცოცხლე!
  მაგდამ კვნესით უპასუხა:
  - ჰოდა, ფილოსოფიურად რომ შეხედო, ასეა... მაგრამ რეალურად, ეს არ აადვილებს პატარა ბავშვებს!
  შარლოტამ სპილენძის-წითელი თმები აიჩეჩა და შესძახა:
  - წარმოიდგინე, რომ ისინი ქვეადამიანები არიან! უბრალოდ ცხოველები და თავს უკეთ იგრძნობთ!
  მაგდამ წამწამებიდან ცრემლი ჩამოუშვა და უპასუხა:
  - ოღონდ შენც გენანება ცხოველები! ეჰ...რა სამყაროში ვცხოვრობთ! ყველაფერი უბრალოდ დაუნდობელია! და სიკვდილი მართავს სახლს!
  შარლოტამ ხაზგასმით თქვა და დაწერა:
  დაე, სისხლის მდინარეები
  მიედინება დედამიწაზე
  დაე მათ ტკივილმა იტირონ -
  ხანძარი ყველგან!
  და დაე ბოროტი სიკვდილი
  გაბრაზებული ბურთი მართავს,
  თქვენ ყველა უნდა მოკვდეთ
  სატანამ მოგიწოდა პასუხისმგებლობა!
  დაე, ქარიშხალმა გადაყლაპოს
  ადამიანის სხეულების ნაკადი...
  პლანეტა იტანჯება -
  არეულობა სუფევს!
  გერდამ შეაწყვეტინა პარტნიორს, ალისფერი პირი შიშველი ფეხით აიფარა. ქერა ტერმინატორმა წამოიძახა:
  - კარგი რატო ხარ ასეთი პესიმისტი! ომი დასრულდება და პლანეტა ბაღივით აყვავდება. მგონი ცოტა დარჩა უკვე. ამერიკა ნიშნავს კიდევ ექვს თვეს, ან მაქსიმუმ წელიწადში. მერე რუსეთს დავამარცხებთ და მხოლოდ იაპონია დარჩება. მაგრამ ეს ჩვენთვის ხანმოკლე საკითხია. მაქსიმუმ სამ წელიწადში ყველა ომი შეწყდება... და ხალხი აღარასოდეს დახოცავს ერთმანეთს!
  ქრისტინამ განმარტა:
  - ომში მაინც... ვფიქრობ, დადგება დრო, ძალიან მალე, როცა მსოფლიოში მხოლოდ ერთი იმპერია დარჩება. და შემდეგ, ნებისმიერ შემთხვევაში, ომები არ იქნება. და ვფიქრობ, სოფლის მეურნეობის განვითარებისა და იდეალური გერმანული ორგანიზაციის წყალობით, შიმშილი რამდენიმე წელიწადში გაქრება. შემდეგ ყველასთვის საცხოვრებელი აშენდება. - ენთუზიაზმით ჩაილაპარაკა გოგონამ სპილენძისფერი თმით და დაკუნთული, მოხდენილი და შესანიშნავად პროპორციული ფიგურით. "მაშინ განვითარდება მედიცინა და დაავადება აღმოიფხვრება." ჩვენ გავფრინდებით კოსმოსში, დავსახლდებით სხვადასხვა სამყაროში. დავამარცხოთ სიბერე. ყველა ადამიანი ახალგაზრდა და ლამაზი იქნება, როგორც ზღაპრული ელფები. ან იქნებ ახალი ომები გველოდება კოსმოსში. ასე ვარსკვლავები სამხელიანი უცხოპლანეტელებთან. და ჩვენ თამამად ვიბრძოლებთ ფაშიზმის იდეებისთვის მთელ სამყაროში!
  შარლოტა ტუჩებზე გაბრწყინებული ღიმილით მღეროდა:
  -ნათელი ხვალინდელი დღისთვის ვიბრძოლებთ... ვაკოცოთ!
  მაგდამ უფრო ოპტიმისტურად თქვა:
  - მაგრამ ასე ჯობია! არა მარადიული ომები, არამედ მშვიდობიანი შემოქმედება!
  ამ დროს მანქანა ნაღმს დაეჯახა. ტანკი შეირყა. ლილვაკი გასკდა და მანქანა ოდნავ შეანელა. გერდამ რადიოთი დაურეკა სარემონტო ჯგუფს. დაზიანებამ ტანკს მამოძრავებელი მახასიათებლები არ დააკლო, მაგრამ რამდენადმე შეამცირა მისი სიჩქარე. ამიტომ, როლიკერი სწრაფად უნდა შეიცვალოს. აქ დაკიდების მოწყობა განსხვავებულია - უფრო მოსახერხებელია რემონტისთვის, ვიდრე ვეფხვებისა და პანტერებისთვის დამახასიათებელი ჭადრაკის მოწყობა.
  უფრო მეტიც, გოგონებს სიამოვნებით უწევდნენ ჯუნგლებში ფეხების გაჭიმვას. რატომ არ ბანაობ მდინარეში. ავზი, რა თქმა უნდა, ცხელი ადგილია, კონდიციონერიც კი ვერ უმკლავდება. ჯერ კიდევ მექსიკის სამხრეთია - ტროპიკები და მარტში საკმაოდ ცხელა. მაგრამ მთლიანობაში ამინდი ზეციურია.
  მდინარე იქვე იყო და გოგონები მასში ჩაცვივდნენ. არ არის საჭირო ნიანგების შეშინება. აქ ომი მიმდინარეობს და ყველა ცოცხალი არსება დიდი ხნის წინ გაიქცა. წყალი თბილია და სასიამოვნოა ბანაობა. გოგოებმა ბანაობდნენ და სანამ გერდა აღფრთოვანებული იყო ჯუნგლების ნაპირებით, მან შენიშნა:
  -მაინც ჩვენი სამყარო თავისი ხიბლის გარეშე არ არის! ალბათ კარგი იქნებოდა, მთიელივით უკვდავი გავხდე და კაცობრიობასთან ერთად ვიცხოვრო, მის განვითარებას დავაკვირდე. და იფრინეთ კოსმოსში!
  ქრისტინამ თავი დაუქნია და სერიოზულად თქვა:
  - სამოთხე ცოდვის გარეშე, უაღრესად მოსაწყენი... კაზინოში ვერ დაკარგავ ქონებას, ან კიდევ უკეთესი, მოგება ან ნადირობა. და ომი მომხიბვლელია...
  შარლოტამ შესთავაზა:
  - ვფიქრობ, მალე მოიგონებენ თამაშებს, რომლებიც ეკრანზე გამოსახულია - ასეთები არიან სამხედროები!
  მაგდამ ღიმილით შენიშნა:
  - ყველაფერი უნდა გაანადგურო!
  ქრისტინამ აიღო და იმღერა:
  - განადგურება ვნებაა... არ აქვს მნიშვნელობა რა ძალაა!
  გერდა, ხიხინი და ღრიალი, მღეროდა:
  -მინდა ჩემს წინ სიცარიელე დავინახო! მასში ავაშენებ ჩემს ციხეს, ჩემს ოცნებას!
  შარლოტამ გაიცინა და შესთავაზა:
  - არა, რა თქმა უნდა, კარგია ბრძოლა! მაგრამ კიდევ უკეთესია გამარჯვება!
  კრისტინამ გულზე წამოიძახა:
  - გერმანიას თავად სამოთხის მარჯვენა ეხმარება. ჩვენი არიული რწმენა, ჩვენი უნიკალური მონოთეიზმი! და რაც არ გვკლავს გვაძლიერებს!
  გერდამ წყალი შეასხა და უპასუხა:
  - დიახ, გავძლიერდით! სირცხვილია, რომ ტანკსაწინააღმდეგო ნაღმს წავაწყდით.
  ქრისტინამ დაფიქრებით თქვა:
  - როგორ დავიცვათ ქიაყელები?
  გერდამ დაკუნთული მხრები აიჩეჩა:
  - არ ვიცი...
  შარლოტამ რაციონალურად აღნიშნა:
  - ფარებით დაცულნი არიან ჭურვისაგან და ნაღმებისგან... თუ უფრო სქელისაგან არ კეთდება, რომ არ გატყდეს!
  გერდამ თავი დაუქნია:
  - მაშინ წონის მატების გამო ავტომობილის მართვა შემცირდება. ჩვენ რომ შეგვეძლოს ტანკის ფრენა!
  მაგდამ დაადასტურა:
  - Ის არის! ისე, რომ ტანკი ჰაერში ცურავს და არ დაეცემა! და მიაღწია სიჩქარეს ხუთასი მილის საათში!
  შარლოტამ, აფეთქდა, მოახსენა ინფორმაცია:
  - გავიგე, რომ ჩვენს ფლოტს აქვს სპეციალური ხომალდები, რომლებიც სულ ცოტათი დაფრინავენ, წყლის შეხების გარეშე! და ისინი ავითარებენ პროპელერზე მომუშავე მებრძოლის სიჩქარეს და შეუძლიათ ჯარების ტრანსპორტირება, ასევე ზღვაზე უზენაესობის მოპოვება! ასეთი ავიაცია ზღვაზე დაგვაძლევს უძლეველს!
  გერდამ შეასწორა პარტნიორი:
  - და ჩვენ უკვე უძლეველები ვართ! ეს გვაქცევს სუპერ დაუმარცხებელს!
  შარლოტამ ზურგით შებრუნდა, შიშველი, გაჩეხილი ფეხები ჰაერში დაარტყა და დაიყვირა:
  - როცა ერთიანები ვართ, უძლეველები ვართ! არიელი გოგოები ვართ, გულში მკვლელები!
  და მზეთუნახავი უფრო ღრმად ჩაყვინთა წყალში. სისქეში ცოტა გავცურე. მეგობრებს შიშველი ქუსლები დაარტყა და გამოვიდა. მან დაიწყო წყლის შადრევანი და დაიყვირა:
  - ტროპიკებში კარგი გაზაფხულია! წყალი სუფთა რძეს ჰგავს!
  გერდა ხუმრობით მღეროდა:
  - აფრიკა საშინელებაა, დიახ, დიახ, დიახ... აფრიკა საშიშია დიახ, დიახ, დიახ! არ წახვიდეთ გოგოებო, გაისეირნეთ აფრიკაში!
  ლამაზმანებმა სიცილი აუტყდათ. სასრიალო მოედანი უკვე შეიცვალა - სარემონტო ბრიგადები საუკეთესო მდგომარეობაში არიან. გოგონები კი მთელი ძალით გადახტნენ ტანკში. E-50-ის სილუეტი საკმაოდ დაბალია და თავად მანქანა არც თუ ისე შესამჩნევია. მეომრებმა გაზის ტურბინის ძრავა ჩართო და რამდენიმე წამში აიღეს სიჩქარე.
  შარლოტამ, გამოცდილმა ტანკერმა, შენიშნა:
  - და მაინც, გაზის ტურბინიანი ძრავა დიზელის ძრავას ბევრად ჯობია. ის უფრო კომპაქტურია და ავზს უფრო სწრაფად აჩქარებს. ჩვენს მანქანას აქვს საოცარი მანევრირება!
  გერდა ხუმრობით მღეროდა:
  - უყურადღებო და გულუბრყვილო იყო, გოგოებს ფეხშიშველი ახალგაზრდული გამოხედვა ჰქონდათ... ირგვლივ ყველაფერი საოცრად ეჩვენებოდა - სამასი წლის წინ!
  ქრისტინამ ენთუზიაზმით შენიშნა:
  -არა! ჩვენი მეთაური აოცებს იუმორის გრძნობით... თუმცა მართლა თითქოს საუკუნეები გავიდა ომის დაწყებიდან... - გოგონამ ხელისგულები მაღალ, ელასტიურ მკერდზე გადაუსვა და განაგრძო. - ამავდროულად, ხანდახან იჭერთ თავს, თითქოს გუშინ იყო! ეჰ, ბოლოს და ბოლოს, ადამიანების სიცოცხლე ხანმოკლეა და რატომღაც შეუმჩნეველი გადის!
  გერდამ სასტიკად შენიშნა:
  - მაგრამ ჩვენ ბებერები არ ვართ, არა? ჩვენ სავსე ვართ ძალით და ენერგიით! და ჩვენი გზა გამარჯვებიდან
  გამარჯვება!
  მაგდამ ტყვიამფრქვევის კოშკი მოაწყო, დაანგრია ამერიკული საკანი და დაიყვირა:
  - დიახ, მე მჯერა ჩვენი გამარჯვების... მითუმეტეს ახლა, როცა ყველა კოზირი გვაქვს. ოღონდ ეტლი ცხენზე წინ არ დავდოთ!
  გერდამ კვნესით გაიხსენა:
  - ალბერტ... მენატრება ეს ბიჭი... უცნაურია აპოლონის ფიზიკის მქონე ბრაზიანი, თუნდაც მაღალის შეყვარება!
  შარლოტამ ლოგიკურად აღნიშნა:
  - და მე მომეწონა ალბერტი. მასში რაღაც განსაკუთრებული სილამაზეა. და საერთოდ, განსაკუთრებით მომხიბვლელები არიან მოზარდები, როცა სახეები ჯერ წვერით არ დაუფარავთ და სახის ნაკვთებს ჯერ არ დაუსრულებიათ ჩამოყალიბება. და რაც მთავარია, არც ისე მერკანტილები არიან, უყვარხართ და არა თქვენი ფული!
  ქრისტინამ რაციონალურად აღნიშნა:
  - ოთხივე ისეთი ლამაზები ვართ, რომ მამაკაცებს უპირველესად ჩვენი სხეული უყვართ. და რამდენი გვაქვს უკვე ჩვენი შემოსავალია!
  გერდამ ლოგიკურად თქვა:
  - უფრო ადვილია იყო ქალი! მოატყუეთ მამრი ძაღლი და ის თვითონ გადახტება საწოლში. ყოველ შემთხვევაში, სანამ ახალგაზრდა ხარ. თქვენ არასოდეს დარჩებით მამაკაცის გარეშე. მათი მოზიდვა ადვილია. მაგრამ კაცმა ქალის საწოლში დასაძინებლად უნდა ეცადოს...
  შარლოტამ სარკასტულად უპასუხა:
  -შენ არა... ჩვენ არ ვართ ძალიან რჩეულები!
  გერდამ ნეგატიურად გააქნია თავი კაშკაშა:
  - რა თქმა უნდა, ასე არა! მიყვარს ახალგაზრდა, სიმპათიური, კოხტა მამაკაცები. და მე არავისთან არ ვიწექი. როგორც წესი, სპორტსმენებს ვირჩევ. მუცლით გენერალი კი არ მიზიდავს. და ჩვენ შეგვიძლია ავირჩიოთ!
  შარლოტამ გაიცინა და შენიშნა:
  - პანელზე მეძავისთვის არ უნდა აირჩიოთ. ქოთნის მუცელსაც მოემსახურება, მელოტსაც და ბებერსაც... ეს რა თქმა უნდა მისი პროფესიის მინუსია!
  გერდამ სერიოზულად უპასუხა:
  - შეგიძლია ჯარისკაცის ბორდელში წახვიდე... მაშინ ყველა შენი კლიენტი ახალგაზრდა და გამხდარი იქნება. და მრავალფეროვნება და მეტ-ნაკლებად მიმზიდველი... მაგალითად, ლამაზ მამაკაცზე უარს არასდროს ვამბობ!
  ქრისტინამ ჩაიცინა და აკოცა:
  - კი... მრავალფეროვნება დიდია! სექსს სხვადასხვა კერძები და სანელებლები სჭირდება. ჩვენ ახალგაზრდა ქალები ვართ და გვიყვარს ახალგაზრდა ქალები... გვინდა სპორტსმენი პარტნიორები დაკუნთული ტანით. ზოგს კი საქმე არც თუ ისე ლამაზ მამაკაცებთან უწევს. ამ ქალების მხოლოდ თანაგრძნობა შეიძლება!
  შარლოტა წუხილით მღეროდა:
  - მზეთუნახავი კაცს მონად აქცევს... სიკვდილის შემდეგ კი, დამიჯერე, სიმშვიდეს ვერ ვიპოვი, შენთან ღამეს ეშმაკს მივცემ სულს!
  მაგდამ ესროლა ამერიკელი ჯადოქრის თვითმავალ იარაღს და ჭიკჭიკებდა:
  - ცოდოა, ეს რა სექსია ქორწინების გარეთ... სჯობს ვნებათაღელვა ფიქრები დატოვო!
  შარლოტამ გაბრაზებულმა უპასუხა:
  - შენ კი ორგაზმებისგან ჩვენზე უარესი წუწუნი... ასე რომ, პრუდის გასაკეთებლად არ ღირს წუწუნი.
  გერმანელები აშშ-ს წინააღმდეგ იბრძვიან. საბედნიეროდ, სსრკ-სთან ომში მათ ხელები გაუხსნეს და არავინ უშლის მათ შეტევას და გამარჯვებას. და მათ ბევრი დიდი გმირი ჰყავთ.
  მესამე რაიხი ისეთი დიდი აღმოჩნდა.
  ვერმახტის ომის მანქანა მექსიკაში გაიარა. სასტიკი ბრძოლები, ბევრი სისხლი და გატეხილი ლითონი. დიდი ზარალი განიცადეს მესამე რაიხის უცხოურმა შენაერთებმაც. ნაცისტები შეძლებისდაგვარად ცდილობდნენ არიელების დაცვას. მათ ბრძოლაში ჩააგდეს აფრიკელები, არაბები, ინდიელები და ჩინელები. იაპონელები ასევე იყენებდნენ უფრო ფერად ჯარებს. ამან გარკვეულწილად შეანელა პროგრესის ტემპი. თავად გერმანელები ისხდნენ მძიმე ტანკებში. ფიურერმა ბრძანება გასცა შეეწყვიტათ ორმოცდაათ ტონაზე მსუბუქი ტანკის წარმოება და გადასულიყვნენ უახლეს მოდელზე, E-50-ზე. ასევე გამოიყენე ექსკლუზიურად მძიმე ჯავშანტექნიკა ამერიკელებთან ბრძოლებში.
  ამან გარკვეულწილად შეანელა გერმანიის წინსვლა მექსიკაში. ფრიცმა განათავსა უახლესი ტანკები, ესროლა და გამოიყენა რეაქტიული თავდასხმის თვითმფრინავი გამაგრებული ჯავშნით. ამერიკელები უკან იხევდნენ. მარტი დატვირთული იყო.
  პილოტი და სუპერ ტუზი ფრიდრიხი ქულებს აგროვებდა. ბიჭი იბრძოდა ME-262 "X"-ის უახლეს მოდიფიკაციაზე და ძალიან თავდაჯერებულად გააუმჯობესა ქულები. ამავდროულად, როგორც საჰაერო, ასევე სახმელეთო სამიზნეების დარტყმა. მის გვერდით მარჯვენა ხელზე ჰელგა მირბოდა. ასევე პერსპექტიული მეომარი. ფრიდრიხი უკვე ნამდვილ ლეგენდად იქცა, როგორც ფანტასტიკური სუპერმენი.
  ახლა კი ბიჭი ისვრის ხუთი საჰაერო ქვემეხის აფეთქებას. მაშინვე აფეთქდა ორმოცდაათი ამერიკული თვითმფრინავი. ისინი იშლება ერთი საჰაერო ჭურვით. დანარჩენი მანქანები სისულელეში გაიყინა. მათ მსგავსი არაფერი უნახავთ. და ფრიდრიხი ისევ იწვის. და ააფეთქეს კიდევ ორმოცდაათი ამერიკული ულვა. ეს მართლაც სასწაულია. ჰელგა ისვრის, ჩამოაგდებს ოთხ თვითმფრინავს და ეჩურჩულებს ტუზის ბიჭს:
  - უმაღლესი დონის სუპერმენი ხარ!
  ამერიკული თვითმფრინავები გაქცევას ცდილობენ, მაგრამ მესამე ხაზი კიდევ ასი ნახევარს ასხამს. ფრიდრიხის სიზუსტე წარმოუდგენელია. ის ნამდვილად არის სუპერმენიც და ბავშვიც. და ას ორმოცდაათი ამერიკული თვითმფრინავი განადგურდა. ჰელგამ მოახერხა ხუთი მანქანის ჩამოგდება, დანარჩენი გერმანული მებრძოლები კიდევ უფრო მცირე იყო.
  ბიჭი ამბობს:
  - ქათამი ერთ დროს მარცვალს აწებებს და უფრო მეტ წონას იმატებს, ვიდრე ღორი, რომელიც დიდ ნაჭრებს ყლაპავს.
  ახლა კი ფრიდრიხმა აიღო სახმელეთო სამიზნეები. გერტრუდა, რომელიც შიშველი ფეხებით აჭერს პედლებს, ძლივს ასწრებს ბიჭს. ფრიდრიხი ტანკის სვეტს ესვრის. ვერტიკალური ჩაყვინთვის ერთი აფეთქება ანადგურებს: ჩვიდმეტი შერმანის ტანკს, რვა გრანდს, ოთხ პერშინგს, ცხრა ვიჩის თვითმავალ თოფს, სამ დიდ ტომს და თვრამეტი გადამზიდველს. ყველა ეს მანქანა დაზიანებულია და ხანძარია. მათში არსებული საბრძოლო ნაკრები იწყებს რღვევას. და მთელი სვეტის განადგურება მოჰყვება, ფაქტიურად რამდენიმე წამში.
  ჰელგა, ეს ქერა ლამაზმანი შიშველი ფეხებით აფურთხებს, იძახის:
  - ფრიდრიხი არის ყველაზე მაგარი ტუზი, რომელიც გვყავს, ის უბრალოდ უმაღლესი კლასია!
  ბიჭი ცხვირს უჩვენებს და ხითხითებს... ის თავის ME-262-ს ატრიალებს და ისევ ეძებს მსხვერპლს. მას განვითარებული აქვს ინტუიცია. ღრუბლებში შვიდი მუსტანგი გაიელვა. შემდეგ კი დახვრიტეს. შემდეგ ბიჭი თავს დაესხა სვეტებს. მან დაიწყო შურისძიება ყველაზე, გაანადგურა როგორც მოტოციკლები, ასევე გადამზიდები. და არავინ ეწინააღმდეგება! ამერიკელებს უბრალოდ ანადგურებენ.
  ჰელგაც ახერხებს რაღაცის ხელში ჩაგდებას.
  გოგონა მხოლოდ ბიკინით იბრძვის. ეს მისი კრედოა, ამას ბევრი ქალი პილოტი აკეთებს. და რატომ არის აღნიშნული, რომ ქალებს, როდესაც ისინი ატარებენ მინიმუმ ტანსაცმელს, სიკვდილი არ მოდის. რატომღაც გოგოები, რომლებიც ფეხშიშველი იბრძვიან, უფრო იღბლიანები და დაუცველები არიან. და ეს ფენომენი აიძულებს ქალ პილოტებს მაქსიმალურად გაშიშვლონ.
  და სიცხეში უფრო სასიამოვნოა შიშველი. უკვე მარტის ბოლოა და მექსიკაში ძალიან ცხელა და თვით თვითმფრინავში ძრავაც ამატებს ტემპერატურას.
  ჰელგა აღფრთოვანებულია ბიჭის მონაცვლეობით. აქ ის ანადგურებს, ერთი ნაბიჯით, კიდევ ოცდაოთხ შერმანს, მათგან ექვსი ფარი.
  ბიჭი გამოიყურება როგორც ყველაზე ჩვეულებრივი ბავშვი, დაახლოებით ცამეტი თუ თოთხმეტი წლის, მაგრამ მას აქვს ისეთი ფენომენალური სიზუსტე და ძალა. ქალები კი ქერა ბიჭს, როგორც ნემსები მაგნიტზე ეკიდებიან. უფრო მეტიც, ფრიდრიხი უკვე ავიაციის გენერალური პოლკოვნიკია.
  და დაჯილდოვდა მრავალი ორდენით. მათ შორის ისეთი ორდენები, როგორიცაა რკინის ჯვრის რაინდის ჯვარი პლატინის მუხის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით. ასევე რკინის ჯვრის რაინდული ჯვარი პლატინის მუხის ფოთლის ხმლებით და შავი ბრილიანტებით. რაინდის ჯვრის ვარსკვლავი ოქროს მუხის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით. რკინის ჯვრის ათეული ჩვეულებრივი რაინდის ჯვარი ხმლებითა და ბრილიანტებით. და ასევე რკინის ჯვრის დიდი ჯვარი. ლუფტვაფის ოქროსა და ბრილიანტის თასი. Diamond Tank Destroyer Star, Diamond Artillery Destroyer Star და მრავალი სხვა.
  როგორც კი ფრედერიკს არ დააჯილდოვეს. მისი განადგურებული თვითმფრინავების რაოდენობა ათ ათასს უახლოვდება. ათი ათასის მიღწევის შემდეგ უკვე მომზადდა ახალი ჯილდო: რკინის ჯვრის რაინდის ჯვრის ვარსკვლავი, პლატინის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით. და ასევე პლატინის ლუფტვაფეს ჭიქა ბრილიანტებში.
  ახლა ფრიდრიხი ტანკების კიდევ ერთ კოლონას ანადგურებს. შემდეგ, შიშველი, ბიჭური ფეხის დაუდევრად მოძრაობით ჩამოაგდებს ცხრამეტ ამერიკულ თვითმფრინავს, მათ შორის ორ B-29-ს. დიახ, ის მართლაც წარმოუდგენლად მაგარი ბიჭია.
  ფრიდრიხი წარმოთქვამს უდავო ფრაზას:
  - უნარიანი ბიჭები უფრო მეტ აღმოჩენას აკეთებენ, ვიდრე ბრწყინვალე მოხუცები!
  მართლაც, მოზარდი ყველაზე მაგარი მეომარია მსოფლიოში! და მან დაიწყო ბრძოლა, როდესაც ჯერ კიდევ თერთმეტი წლის არ იყო! მაგრამ დრო გადის და ბიჭი იზრდება. ის არის უდიდესი ფენომენი. და მასში არის რაღაც, განსაკუთრებით გენეტიკურ დონეზე, თუმცა მისი ასაკისთვის სრულიად ნორმალური სიმაღლეა, მხოლოდ ძალიან კუნთოვანი.
  აქ ის ისვრის კიდევ ერთ აფეთქებას... ის ჩამოაგდებს რვა Airacobra-ს და ექვს P-51-ს. მაგარი ბავშვია, ვერაფერს იტყვი. შემდეგ მან რამდენიმე ბატარეა დაარტყა, გაანადგურა სამოცდაათზე მეტი ქვემეხი. კარგი, დროა დაბრუნდეთ, შეავსოთ საწვავი ტანკებში და საბრძოლო ნაკრები!
  ჰელგამ ორი ქვემეხიც დაარტყა და კმაყოფილი ჩანდა. ფრედერიკ ბრუნდება კოლოსალური შენაძენით. ისეთი ბედნიერი ბიჭია. ის ასევე შესამჩნევად გააუმჯობესებდა ქულებს. თითქმის მაშინვე, ახალგაზრდა ტუზი გადადის სხვა რეაქტიულ მებრძოლზე, ისე რომ არ ელოდება მანქანის საწვავის შევსებას. გერტრუდა კი უკვე მასთან მიფრინავს. ასევე მშვენიერი ქერა ბიკინით.
  ფრიდრიხი ხელს უქნევს მას და ააქვს თავისი სწრაფი მანქანა. ამ ME-262-ს შეუძლია საათში 1200 კილომეტრამდე აჩქარება.
  გიჟური სიჩქარე და ამავდროულად ძლიერი მანევრირება ამ მანქანებს ახასიათებს. ფრიდრიხი შორიდან ესვრის მუსტანგებს - რვა ჩამოაგდებს და აჩქარებს.
  გერტრუდა იცინის:
  - კარგი რაინდი ხარ! მე შენთვის ვგულშემატკივრობ!
  ფრიდრიხი იცინის, ენა გამოჰყავს და ღრიალებს:
  - და მისტერ სუპერვარსკვლავი! და მთები მემორჩილებიან!
  და ისევ ისვრის, ათეულობით მანქანას ჩამოაგდებს. და ისევ იღიმება... გერტრუდა სიცილით შენიშნავს:
  - შენ, რისიც რუსებსაც კი ეშინიათ!
  ფრიდრიხმა თვალი ჩაუკრა გოგონას, თუმცა ძლივს დაინახა იგი აშკარად:
  - მე მგონი ყველაზე მაგრები არიან ამერიკელები!
  გერტრუდა პასუხად ყვირის:
  - მაჩო ხარ! მაჩო ხარ!
  ბიჭმა ჩაიცინა და აჩუქა:
  - სუპერ მაჩო ვარ!
  გერტრუდამ ვერცხლის ზარებით შეჭმუხნული ხმით ჩაისისინა:
  - გმირი, შენ ხარ ყველა კომიქსისა და ყველა ეპოქის სუპერგმირი!
  ფრიდრიხმა მორიგეობა მისცა. მან ჩამოაგდო ოცდაათამდე თვითმფრინავი, მათ შორის ხუთი ბომბდამშენი. ჰაერში გადამწვარ კონფეტივით მიმოფანტული მანქანები. ბიჭმა გაიცინა და თქვა:
  - მაგრამ სიყვარულის ყვავილი დიდებისა და წარმატების გარეშე არ იზრდება!
  გერტრუდამ შიშველი ფეხით დააჭირა ბერკეტს და აყვირდა:
  - სიყვარული და ომი, ბატონებო, ბადეში შემიჭირეს! ომი, წარმოიდგინე სისულელე, სიყვარული რომ არ იყოს მსოფლიოში!
  გოგონამ შიშველი თითებით ჩახმახზე დაჭერით ჩამოაგდო აშშ-ს საჰაერო ძალების თვითმფრინავი და განაგრძო.
  - ხან ყველაფერში შველის, ხან ოსტატურად ზიანს... და ომს წმინდას ვუწოდებთ და სისაძაგლეს!
  გერტრუდამ აჩუქა და სხვა თვითმფრინავი ჩამოაგდო. და ტერმინატორის ბიჭი ერთდროულად თხუთმეტი წლისაა!
  ფრედერიკმა ენთუზიაზმით მღეროდა:
  - ვფიცავთ დიდ ფიურერს,
  პატივია შევინარჩუნოთ და ვიბრძოლოთ ბოლომდე...
  რადგან მისი ძალა მზეს ჰგავს,
  იმიტომ რომ ქვეყანა მახვილს ამახვილებს!
  გოგონამ შიშველი ფეხები ასწია, შემდეგ მუხლები მკერდამდე აიწია. შემდეგ მან იმღერა:
  - მე მიყვარს სექსი და გმირები... ფიურერი აღდგა - ყველას მოკლავს!
  ფრიდრიხმა კიდევ ერთხელ მიაკრა შორიდან. ჩამოაგდეს ორმოცი თვითმფრინავი საჰაერო ქვემეხების მეგობრული ზალპურით.
  ბიჭი ჭიკჭიკებდა:
  - და მე ვარ ზევსი და პოსეიდონი ერთ ბოთლში!
  გერტრუდამ ჩამოაგდო თვითმფრინავი, რომელიც სუპერ ტუზმა გულმოწყალედ დაუტოვა მისთვის და მღეროდა:
  - ახლა კი არესი და მარსი აღტაცებით გვიყურებენ... და მათთვის გასაგებია, რომ მოსწონთ ის, რაც ზოგადად ხდება!
  ახალგაზრდა სუპერმენმა ყვიროდა, როდესაც ჩამოაგდო კიდევ ათეული ამერიკული თვითმფრინავი:
  - ვხტები, მაგრამ სხვანაირად ვხტები, ქვებზე, გუბეებში, ნამებში...
  გერტრუდამ შიშველი, მოხდენილი ფეხით დაარტყა ამერიკელი შტორმტრუისტი და კისკისებდა:
  - Ეს სიყვარულია! რა თქმა უნდა სიყვარული!
  გოგონამ მაღალი, ძალიან მაცდუნებელი მკერდი აიკრა. ყველაფერი არ გამოუვიდა მზეთუნახავს, მაგრამ თავდასხმის თვითმფრინავს ცეცხლი გაუჩნდა და დაიწყო დანგრევა.
  გერტრუდამ გულმოდგინედ ჭიკჭიკებდა:
  - ჩემს მოსწავლეებში კოშმარია... ერთი ნახტომი - ერთი დარტყმა!
  მაგრამ ცაში ისევ თვითმფრინავებია. ქერა, სიმპათიური ფრიდრიხი აგზავნის ხაზს. რამდენიმე ათეულ მანქანას ურტყამს და ჭიკჭიკებს:
  -ჩემი დარტყმა! ჩვენ დავამარცხებთ ყველა მტერს და დავამსხვრევთ მათ!
  გერტრუდამ სანუგეშო ჯილდოდ მისთვის დატოვებული მებრძოლი ჩამოაგდო და ჭიკჭიკებდა:
  - ფეხები მოკვეთეს, გვამი დაშალეს, ჯარისკაცი დახოცეს ბოროტებმა იანკებმა!
  ფრიდრიხმა ჩაიცინა, გერტრუდის ძლიერი, მოხდენილი სხეული გაიხსენა, გოგონას წვეთი ცხიმი არ ჰქონდა.
  რა სასიამოვნოა ვინმეს ასე ჩახუტება. ბიჭმა იღრიალა:
  - ჩემი ბრძოლა, ეს ჩემი ბრძოლაა!
  ასე რომ, ახალგაზრდა მეომარი გადავიდა სახმელეთო სამიზნეებზე. ტანკები მოძრაობენ. თვითმავალი ჯოხი. ბიჭი შორიდან ხსნის გულშემატკივართა ცეცხლს და თან მღერის:
  - ფალკონებს ვგავართ, არწივებივით ვფრინდებით... ცეცხლში არ ვიძირებით, წყალში არ ვიწვებით!
  თუმცა, ალბათ, ბოლო ფრაზა პირიქით უნდა ემღერა. მაგრამ ცეცხლშიც კი, პრინციპში, შეიძლება დაიხრჩო და წყალი შეიძლება დაიწვას.
  ფრიდრიხს საუზმეზე ინდაური გაახსენდა. ასე, გამომცხვარი ოქროს ფოლგაში. და ფეხები წააგავს ქალებს. ლუფტვაფეში ბევრი მფრინავი ქალია. ისინი უფრო გადარჩებიან ვიდრე მამაკაცები და არიან შესანიშნავი მსროლელები. და ქალის ფეხები გაწვრთნილი, ძლიერი, ხორციანია. გსურს, რომ მოეფერო მათ, შეეხოთ, დაჭყლიტოთ.
  ის ფრიდრიხი უკვე გენერალ-პოლკოვნიკია. მეომარი, რომელმაც წარმოუდგენელი, ზღაპრული კარიერა გააკეთა. ფენომენი და გენეტიკური მუტანტი. მოკლედ - სუპერმენი!
  თავად ფრედერიკმა იცოდა საკუთარი მნიშვნელობა. ის ასეთ ახალგაზრდა ასაკში წამოიწია, რათა ერთხელ და სამუდამოდ დაემტკიცებინა, რომ არიული გენიოსის კონტროლის მიღმა არ არსებობს ძალა.
  ახლა ბიჭმა მთელი სვეტი დაწვა. და ის გაფრინდა. ის ნამდვილი არწივია.
  გერტრუდამ გლუვ, ვარდისფერ ლოყაზე მოისვა. მან წარმოიდგინა, რომ ფრიდრიხი მკერდზე კოცნიდა. და ალისფერი ძუძუს მაშინვე გამაგრდა. ეჰ, ეს მესამე რაიხის ნომერ პირველი მეომარია. თითქოს მთელი ჯარი იბრძვის. და ის არ უშვებს არც ერთ საჰაერო ჭურვს. რაც კი ზებუნებრივად გამოიყურება. თუმცა რატომ გამოიყურება უბრალოდ - ეს ზებუნებრივია!
  ბიჭმა ჯერ ჩამოაგდო ორი ათეული მებრძოლი, შემდეგ კი თავს დაესხა ტანკებისა და თვითმავალი იარაღის სხვა კოლონას. ერთ-ერთი ამერიკული ტანკი არ გამოიყურებოდა საკმაოდ სტანდარტულად. თქვენ უნდა გახსოვდეთ, როგორი მანქანაა. შემდეგ გამოჩნდა სატვირთო მანქანები იანკის ჯარისკაცებით. აბა, მიიღებენ.
  ფრედერიკმა მღეროდა:
  - სიკვდილს ვთესავ... მხოლოდ შიშით შეიძლება შეხედო... და მოკვდე!
  გერტრუდამ შიშველი ფეხით დაჰკრა პედალს. მას ძალიან უნდოდა ჭიანჭველას ბალახში ფეხშიშველი გაევლო. შემდეგ კი ბიჭების მკლავებში ჩავარდეს. და კოცნა და მოფერება.
  საინტერესოა... გერტრუდა იდეოლოგიური ფაშისტი იყო. მან ბრძოლა მხოლოდ ექვსი თვის წინ დაიწყო, მანამდე კი ჰიტლერის ახალგაზრდულ ორგანიზაციაში იყო და მოახერხა სამხედრო ქარხანაში ზედამხედველად მუშაობა. უცხოელ მუშაკებს თვალყური უნდა ადევნონ და ამავდროულად მათრახით გამოეთხოვათ.
  გოგონას ცემაში სიამოვნება ჰპოვა. განსაკუთრებით უყვარდა თინეიჯერი ბიჭების შიშველ ფეხზე დარტყმა.
  ახლა კი მან წარმოიდგინა, რა კარგი და მახვილგონივრული იქნებოდა ფრიდრიხის შიშველი, მრგვალი ქუსლების გამოწვა. ტუზი ბიჭი ძალიან სიმპათიურია და მისი ფეხები, ყოველთვის ასე სუფთა, მხოლოდ ბრინჯაოსავით გარუჯულია. მაგრამ ისინი არ ბინძურდებიან, არც ჭუჭყზე და არც ბალახზე. ფრიდრიხისთვის საინტერესო იქნებოდა ამის შეგრძნება. იყვირებდა თუ არა სუპერგმირი ტკივილისგან, თუ ვითომ არაფერი იყო?
  გერტრუდა სიამოვნებით აწამებდა მონა ბიჭებს. მას ასევე უყვარდა პატიმრების დაცინვა. ფრენის სკოლაში, გოგონები არ იყვნენ ძალიან რჩეულები თავიანთი ურთიერთობების მიმართ. მაგრამ გერტრუდა ძალიან ქმედუნარიანი პილოტი აღმოჩნდა. სულ რაღაც ექვს თვეში მან დაიმსახურა რკინის ჯვრის რაინდული ჯვარი მუხის ფოთლებით და მიიღო ფრენის უფლება გენერალ ფრიდრიხთან ერთად.
  ბიჭი ჯერ კიდევ ძალიან ახალგაზრდაა იმისთვის, რომ მეთაურობა და ის ისეთი წმინდა ფორმალური გენერალია. მაგრამ ის იბრძვის, როგორც შერჩეული ტუზების ათეული დივიზია.
  გერტრუდა თავს მოუხერხებლად გრძნობდა ფრიდრიხთან შედარებით. ეჰ, ნეტავ ამ ბიჭის ქუსლები შემეწვა! და მიიტანეთ ჩირაღდანი მშვენიერი ჭაბუკის შიშველ ფეხებამდე. გააცხელეთ მაშები და ამოიღეთ თითები, დაწყებული პატარა თითით.
  გერტრუდას უყვარდა თავის გართობა მონა ბიჭების ფეხებთან ნახშირის სროლით. სახელოსნოში თბილოდა და ახალგაზრდა მონები ყოველთვის ფეხშიშველი მუშაობდნენ.
  და როგორ დაწვისას ხტებოდნენ სასაცილოდ ან ყვირილით. ეს ისეთი დიდი იყო. და სასაცილო...
  და ყლორტით სცემეს ყმა ბიჭების უხეშ ძირებს. ის მშვენიერი მცველია, სასტიკი, სადისტური ტენდენციებით. მას ასევე სურდა მისი საყვარელი კერპის წამება. უფრო მეტიც, ის არაფერს ტოვებს მას, ქერა ტერმინატორს.
  გერტრუდამ აიღო და იღრიალა:
  "ძალიან დავიღალე შენი ცემით, ბადეში კოღოს ვერ დავიჭერ!"
  ფრიდრიხი კეთდება სატვირთო მანქანებით. მან ცეცხლი წაიღო ესკორტის თვითმფრინავებსა და P-51 თავდასხმის თვითმფრინავებზე. ბოლო მანქანა საკმაოდ ძლიერია, მას აქვს რვა ტყვიამფრქვევი და რაკეტა. მაგრამ, რა თქმა უნდა, ეს არ არის შედარებული ME-262 თვითმფრინავთან. ან თუნდაც XE-162, ან კიდევ უფრო XE-262.
  ბიჭმა ტრანსში ყოფნისას გაისროლა.
  გაანადგურა ოთხმოცზე მეტი თვითმფრინავი, რის გამოც წყვილი გერტრუდას გაეყარა. გოგონას ძალიან უყვარს სროლა თავისი მაცდური, გარუჯული და დაკუნთული ფეხებით. მას აქვს ისინი განსაკუთრებული - მოხდენილი ფორმის, მსუბუქი შოკოლადისფერი.
  გოგოები ზოგადად ვნებაა. განსაკუთრებით სამხედროში, სადაც მათ აქვთ სპორტული მადლი და ძალაუფლების ქარიზმა. მათ გოგოებს, რა თქმა უნდა, ვიზუალურად სასიამოვნო შესახედია და უბრალოდ ნეტარებას გრძნობ, როცა მათ ელასტიური კანით შეეხები.
  ფრედერიკმა კვლავ მიაბრუნა ცეცხლი აშშ-ს გამაგრებული თავდაცვის ხაზებისკენ. ჩვენ სწრაფად უნდა მოვუღოთ ბოლო იანკებს და საბოლოოდ დავამარცხოთ სსრკ. ნათელია, რომ რუსების გამძლეობა უფრო მაღალია, ვიდრე ამერიკელების. გარდა ამისა, 1941 წელს საუკეთესო ტანკებს ჰქონდათ საბჭოები. უცნაურია, მაგრამ ბოლშევიკების მმართველობის ქვეშ მყოფი რუსეთი არ დაქვეითებულა და არ დააგდეს უკან შუა საუკუნეებში.
  პირიქით, რუსებმა მნიშვნელოვანი ნახტომი გააკეთეს წინ. და გერმანელებს რომ არ ჰქონოდათ ასეთი ძლიერი და სრულყოფილი ორგანიზაცია, ისინი ძნელად შეძლებდნენ წარმატების მიღწევას.
  თავად ფრიდრიხი მართლაც ნაცისტების გენეტიკური ექსპერიმენტების პროდუქტი იყო. მაგრამ ბიჭმა დეტალები არ იცის. მხოლოდ ნათელია, რომ ჰიმლერის განყოფილება, ნაცისტების ხელისუფლებაში მოსვლამდეც კი ატარებდა საიდუმლო ექსპერიმენტებს ოკულტური ძალების მონაწილეობით. და თუ ვიმსჯელებთ ფრიდრიხის ფენომენით, რაღაც მიღწეული იქნა.
  ბიჭი, რომელიც სხვა ბატარეას ესროდა, მღეროდა:
  - მე არ ვარ ეშმაკი, მაგრამ ჩემთვის, მაგრამ ჩემთვის მიზანი წმინდა გახდა! მე ვარ ანგელოზი, მაგრამ სატანამ გამიხსნა გზა - მიწიერი დიდებისკენ!
  რის შემდეგაც მისი თვითმფრინავი შემობრუნდა. საჰაერო ჭურვები ამოიწურა და საწვავის შევსება სჭირდებოდა. ფრიდრიხს არ ეშინოდა დევნის, რადგან მისი თვითმფრინავი საათში მინიმუმ ხუთასი კილომეტრით აღემატებოდა ამერიკულ მანქანებს.
  და რით შეუძლიათ იანკებს დაუპირისპირდნენ მათ?
  გერტრუდამ დაარტყა რამდენიმე სატვირთო მანქანა და ქვემეხი, ასევე საწვავის ავზი. წითელი ალი ლამაზად იწვის. გოგონა უფრო ბედნიერი გახდა. წარმოვიდგინე, რომ ბიჭის მრგვალ, ვარდისფერ ქუსლს ცურავდა ცეცხლი და დამწვარი ხორცის სუნი ტრიალებდა.
  მაცდურია. თავად მეომარსაც კი სურდა ჭამა. გერტრუდამ ჩაიცინა:
  - ერთი, ორი - გვინდა ვჭამოთ! უფრო ფართოდ გააღე კარები, თორემ მზარეულს შევჭამთ! - ენთუზიაზმით იმღერა მაგარი მეომარი საბავშვო სიმღერას. "მზარეულებს მივცემთ საჭმელს, მორიგეები კი დალევენ, მთელ სასადილო ოთახს გავანადგურებთ და ჭურჭელს გავტეხავთ!"
  ეს გერტრუდას ძალიან სასაცილოდ ხდის. მათი რეაქტიული მებრძოლები დაეშვნენ.
  ფრიდრიხი ერთი თვითმფრინავიდან მეორეში გადის. ჰელგა კი გერტრუდას ცვლის.
  ისევ ბიჭი მიფრინავს ბრძოლაში. რით განსხვავდებიან ჰელგა და გერტრუდა? ორივე მეომარი ბუნებრივი ქერაა. ორივე სპორტსმენი, ძლიერი და კოხტაა. მაგრამ ჰელგას სახის თვისებები უფრო რბილი და ქალური ჩანს. მაგრამ ამ გოგოსაც უყვარს ფეხებით სროლა.
  ფრედერიკმა აღფრთოვანებული მღეროდა:
  -ჩემო ლამაზო გოგოებო რატომ მოგწონთ ნულები? მე საკმაოდ ეფექტური და მრავალი თვალსაზრისით ყოვლისშემძლე ქერუბიმი ვარ!
  ჰელგამ საპასუხოდ ყეფა:
  -არა შენ ნული ხარ! უსასრულობა ხარ!
  ბიჭი ჩამოაგდებს ათეულ ამერიკულ თვითმფრინავს და ყვირის:
  - ასეთი ტკივილი, ასეთი ტკივილი! გერმანია vs ამერიკა თხუთმეტი ნული!
  ჰელგამ მიიტანა ამერიკული მუსტანგი, გაისროლა, დაარტყა და ტუჩები მოილოკა და თქვა:
  - მაგიდაზე ორი ცალი ძეხვი ეგდო!
  ფრიდრიხმა შორიდან დაარტყა, თერთმეტი თვითმფრინავი აიღო და ჭიკჭიკით ჩაიკრა:
  - ზღაპრებს უყვებოდი, როგორც თავად ფაუსტი ჯოჯოხეთში სატანას!
  ჰელგა განაწყენებული ჩანდა:
  - და არაფერი დამიტოვე! - კაპრიზულად შესძახა გოგონამ. - მე თვითონ დავლიე ეს ყველაფერი!
  ფრედერიკმა დამცინავად უპასუხა:
  - ასე ვართ ყველანი კაცები!
  გოგონამ ხმაურიანი ტონით გააპროტესტა:
  -მაგრამ შენ მაინც ბიჭი ხარ!
  ტუზმა ბიჭმა ჩაიცინა:
  - გენერალ-პოლკოვნიკი ბიჭი არ შეიძლება!
  ჰელგამ აიღო და იმღერა:
  - აუ რა კაცი ხარ - გენერალო და პოლკოვნიკო!
  ფრიდრიხმა განაგრძო სროლა საჰაერო სამიზნეებზე. დიახ, ასეთ ტუზს შეუძლია ბევრი რამ მოიტანოს ინგლისში საჰაერო უპირატესობისთვის ბრძოლაში. მაგრამ ეს არ არის ორმოცი, არამედ ორმოცდამეხუთე წელი. და ბრიტანეთი უკვე სასწაულებრივად დამარცხდა. Როგორ მოხდა ეს?
  რატომ, ლომმა ვერ გაუძლო გერმანულ მგელს. რა ძალებმა გაიღვიძეს ამ სამყაროში? ცოტა მეტმა იღბალმა იაპონელებისა და გერმანელების მხრიდან შეცვალა ომის მიმდინარეობა. და ეს ისაა, რომ ვერმახტს ჰქონდა ძალიან ძლიერი ორგანიზაცია. ჰიტლერი კი მოულოდნელად გამოჩენილი ორგანიზატორი და სტრატეგი აღმოჩნდა. რა შეიძლება ეწინააღმდეგებოდეს ამას?
  ახლა, 1945 წელს, ამერიკის იმედი მისი ეკონომიკა და საკმაოდ დიდი მოსახლეობაა.
  ფრიდრიხს მოკრივის კარიერაც გაახსენდა. როგორ ვისწავლე ბავშვობიდან გადარჩენის რთული ხელოვნება. და ის უნდა გაიზარდოს ყაზარმებში. თავიდან მას არ აფასებდნენ. მაგრამ ბიჭი გახდა ძლიერი და რაც მთავარია ძალიან ჭკვიანი მოკრივე. დიახ, და სწავლა მისთვის ადვილი იყო - მან ყველაფერი სიტყვასიტყვით აითვისა!
  ბიჭმა რამდენიმე ენა ისწავლა, მათ შორის რუსული. და მიუხედავად იმისა, რომ ფრედერიკმა წითელ არმიასთან ერთად იბრძოდა და ფენომენალური შესაძლებლობებიც კი აჩვენა, ის პატივს სცემდა რუსებს. ისინი იყვნენ მამაცი და დაჟინებული, გამოცდილი მებრძოლები და გმირულად გადაიტანეს წამება.
  თავად ფრიდრიხი არაერთხელ იყო გაოცებული საბჭოთა ჯარისკაცების გამბედაობით. მაგრამ მან თავისი მოვალეობა ძალიან კარგად შეასრულა. ბიჭი გახდა ერთგვარი განადგურების მანქანა. და მისთვის ეს საინტერესო თამაშივითაა. მხოლოდ ხანდახან გული მტკიოდა აუტანელი სევდა. და ამ სევდამ სიტყვასიტყვით შთანთქა ტერმინატორი ბიჭი გარკვეულ მომენტებში, მაგრამ შემდეგ უკან დაიხია. თავად ფრედერიკმა ზოგჯერ არ იცოდა რა სურდა. მისი სისხლი მთლად უნაკლო არ იყო და რუსული გენები ჰქონდა. ამან ბიჭი დააბნია. მაგრამ მეორეს მხრივ ის გერმანიის ცნობილი ტუზი და გამარჯვებულია! და შეიძლება ძალიან შორს წავიდეს!
  და ის უკვე წავიდა ვარსკვლავების სიმაღლეზე.
  ახლა ფრიდრიხმა ისევ გახსნა ცეცხლი. ის ჩამოაგდებს ოცდათხუთმეტ თვითმფრინავს და ენთუზიაზმით ამბობს:
  - მე მიყვარს თბილ ზღვაში ცურვა, ღობეზე ჯდომა ბიჭივით! მაშინაც კი, თუ ჯიბეში რუბლი არ მაქვს, ჩემი ახალგაზრდობა ფასდაუდებელია!
  ჰელგამ ენთუზიაზმით უპასუხა:
  - მაგრამ ამავდროულად, შენი გამოცდილება უნიკალურია!
  გოგონამ დაასრულა აშშ-ს საჰაერო ძალების თვითმფრინავი, რომელიც მას კეთილგანწყობით მიაწოდეს და ჭიკჭიკებდა:
  -რა ჩხუბია... მალე ას და ნული იქნება!
  ფრიდრიხმა გაბრწყინებული ღიმილით უპასუხა:
  - დიახ, ეს ნამდვილი ბრძოლაა. და მალე იქნება ათასი - ნული!
  ჰელგამ შიშველი ფეხები აატრიალა. მას სურდა გამხდარიყო დელფინი ან მკვლელი ვეშაპი. მეომარმა იღრიალა:
  - მე ვარ გადახვევებისა და ახალი შესაძლებლობების მომხრე! და მე მინდა გავხდე ქალღმერთი!
  ფრიდრიხმა, რომელმაც დიდი მანძილიდან ჩამოაგდო ოთხი თვითმფრინავი და დაამატა სიჩქარე, ჰკითხა:
  - რატომ ზუსტად ქალღმერთი? შეიძლება ის მაინც იყოს დედოფალი?
  ჰელგამ გაიცინა და სერიოზულად უპასუხა:
  - ქალღმერთს შეუძლია გააკეთოს ის, რაც უნდა, მაგრამ დედოფლებს ბევრი შეზღუდვა აქვთ. მაგალითად, არ შეიძლება ფეხშიშველი და ბიკინით ფრენა!
  ფრიდრიხმა გაიხსენა:
  - უფლისწულსაც უნდოდა ფეხშიშველი სირბილი. მაგრამ ბრიტანულ ზამთარში ცივა. და როგორ არ სტკივა ყელი!
  ჰელგამ ღიმილით უპასუხა:
  - მაგრამ მეფეები არ ავადდებიან... და შენც ჰგავხარ მეფე ბიჭს!
  ფრიდრიხმა ენთუზიაზმით თქვა:
  - მე ვარ უპირველეს ყოვლისა ზეცის მეფე და არა მხოლოდ ბრიტანეთის!
  ჰელგა მღეროდა:
  - ჩვენი მეფე ზეცის რჩეულია, ჩვენი მეფე ფერფლიდან აღდგა! ჩვენი მეფე ბედის მაცნეა, ჩვენი მეფე მხოლოდ შენ ხარ!
  ფრიდრიხმა თითი დაუქნია გოგონას და უპასუხა ვოკი-ტალკით:
  -შენთან მართლა შეიძლება გაგიჟდე!
  ჰელგას სურდა რაღაც კაუსტიკური ჩაეტანა, მაგრამ აზრად არ მოსვლია. ზოგადად, ფრიდრიხი ძალიან მხიარული და კულტურული ბიჭია. დაბადებული მეომარი და ამავდროულად დიდი ერუდიციით. თქვენ უბრალოდ გაოცებული ხართ რამდენად ეს
  ლამაზმა მოზარდმა იცის. და ის არასოდეს წყვეტს გაოცებას.
  და ბიჭი ისევ აკოცა მფრინავ ობიექტებს. მან ჩამოაგდო თვრამეტი თვითმფრინავი და იყვირა:
  -კუ-კა-რე-კუ! ყველა იანკს დავარტყამ ჩემი სპურებით!
  ჰელგა ევედრებოდა:
  - დამტოვე, აესირთა იმპერატორო!
  ფრიდრიხმა თვითკმაყოფილად თქვა:
  - Აიღე! შენია!
  ჰელგამ, ძალიან ნერვიულმა, სამი აფეთქებით ჩამოაგდო ორი თვითმფრინავი. და სავსე ტუჩები მოილოკა. ის არასოდეს დარტყმულა. გერმანელებს ჰქონდათ უფრო მოწინავე იარაღი, რომელსაც შეეძლო დარტყმა შორ მანძილზე. და სახმელეთო მიზნებსაც კი მოხვდა.
  ფრიდრიხმა დაამტკიცა გოგონას წარმატება:
  - ასეთი მანძილიდან ძალიან ზუსტად დაარტყი. მაგრამ თქვენ იცით, რომ საჰაერო ჭურვების გადარჩენისთვის, უმჯობესია მტერს მივცეთ მიახლოება.
  ჰელგამ გაღიზიანებით უპასუხა:
  - მაგრამ შენ შეგიძლია!
  ბიჭმა სერიოზულად თქვა:
  - მაგრამ ეს ფენომენია... შენ კი უბრალოდ ლამაზი გოგო ხარ!
  ჰელგამ განაწყენებულმა წამოიძახა:
  -არა! მე მკვეთრი ვარ!
  ფრიდრიხი დაეთანხმა მას:
  - ადამიანისთვის, ზუსტი!
  გოგონამ გაიცინა და ჰკითხა:
  -ადამიანი არ ხარ?
  ბიჭმა გაისროლა, ჩამოაგდო ხუთი ამერიკული თვითმფრინავი და სერიოზულად უპასუხა:
  - არა, არა კაცი!
  ჰელგამ მოჩვენებითი გაოცება მოახდინა:
  -და შენ ვინ ხარ?
  ფრედერიკმა სერიოზულად უპასუხა:
  - მე სუპერმენი ვარ!
  ქერა გოგონა სასწრაფოდ დათანხმდა:
  - არც კი გჭირდებათ ამის კითხვა! თქვენი ყოველი ჟესტი ამაზე მეტყველებს!
  ბიჭმა კვნესით უპასუხა:
  - იყო უნიკალური, ნიშნავს საკუთარ თავს უზარმაზარი ტვირთი დააკისრო!
  ჰელგამ ამაზე უპასუხა:
  - მაგრამ მე მინდა ვიყო უნიკალური! გახდი პირველი ლამაზმანი მსოფლიოში!
  ფრედერიკმა საკმაოდ გულწრფელად განაცხადა:
  -და შენ ისეთი საყვარელი ხარ!
  გოგონამ კოკეტურად თქვა:
  - ცხვირი როგორ მაქვს?
  ბიჭმა გულწრფელად უპასუხა:
  - ლამაზი ცხვირი. არც დიდი, არც პატარა, უბრალოდ სწორი, ოდნავ თავდახრილი და მოხდენილი!
  ჰელგამ შიშველი ფეხები სახეზე ასწია და ჰკითხა:
  - როგორ ვარ?
  ფრიდრიხმა ღიმილით თქვა:
  - საყვარელი! ქერა შოკოლადში! Მიყვარხარ!
  ჰელგამ დაეჭვებით თქვა:
  - და გერტრუდა?
  ბიჭმა ამოიოხრა:
  - რაც შეეხება გერტრუდას?
  ჰელგამ ცრემლიანი თქვა:
  - შემთხვევით, ჩემზე ლამაზი არ არის?
  ფრედერიკმა დიპლომატიურად თქვა:
  -ორივე ლამაზები ხართ და ორივე ღირსეული!
  ჰელგამ ლოგიკურად უპასუხა:
  - მაგრამ აბსოლუტურად იდენტური სახეები არ არსებობს!
  ფრიდრიხმა გაისროლა, ჩამოაგდო კიდევ ოცდაათი თვითმფრინავი და იმღერა:
  - ყველაფერი შეუძლებელი ჩვენს სამყაროში შესაძლებელია... ასეთი სასწაულები ხანდახან ანათებს ეთერში!
  ჰელგა ცოტათი დამშვიდდა და აყვირდა:
  - ალბათ ჩვენს სამყაროში. მაგრამ მე მხოლოდ კარგი რამ მინდა!
  ფრიდრიხმა ენთუზიაზმით თქვა:
  - დაე ასე იყოს!
  და გადაერთო სახმელეთო მიზნებზე. აუცილებელია არტილერიის ჩახშობა და ამას ახალგაზრდა ტუზი გააკეთებს. და ის ისვრის უკიდურესად ზუსტად. ან შესაძლოა უსასრულოდ ზუსტი.
  ჰელგა, რომელიც ამას უყურებს, იძახის:
  -კარგი შენ და სუპერმენი ნამდვილი მაჩო ხართ!
  ფრიდრიხმა საჭიროდ თვლიდა გოგონას გამოსწორებას:
  - მაჩო დიდი ალბათობით ცხოველური ძალის განსახიერებაა... მაგრამ მე ცოცხალი და გამომთვლელი გონება მახასიათებს!
  ჰელგამ მოულოდნელად ჰკითხა:
  -რუსებს ელაპარაკე?
  ფრედერიკმა მაშინვე უპასუხა:
  - Რა თქმა უნდა!
  ჰელგამ ინტერესით იკითხა:
  - და რა არიან?
  ბიჭმა გაისროლა, ორმოცდაათზე მეტი იარაღი გაანადგურა. და შემდეგ მან უპასუხა:
  -როგორ ვთქვა... სულაც არ არის სულელი. ბევრი თვალსაზრისით ისინი ჩვენ გერმანელებს ჰგვანან. და თითქმის ყველა მათ შვილს შეუძლია წეროს, წაიკითხოს და იცოდეს ისტორია.
  ჰელგამ ჩაიცინა და განმარტა:
  - ანუ მათ არ შეიძლება ეწოდოს სუბადამიანები?
  ფრედერიკმა მტკიცედ განაცხადა:
  -არა! და გარეგნულად, რუსები არც ისე საშინლები არიან. მათი ბევრი ქალი ქერათმიანია, ისევე როგორც მათი შვილები. და მათ შეუძლიათ კულტურულად მოქცევა. გარდა ამისა, რუსები გამძლეები არიან და კარგად იციან თავიანთი ლიტერატურა და ისტორია.
  ჰელგამ გაიხსენა:
  - მეზობელ საჰაერო პოლკში რუსი პილოტები არიან.
  ომი მიმდინარეობს და კრაუტები ამკაცრებენ რგოლს ამერიკის გარშემო.
  სასტიკი ბრძოლები გაჩაღდა მექსიკის დედაქალაქისთვის - მეხიკო. ხუთი საბჭოთა გოგონა, როგორც ყოველთვის, საუკეთესოა. და ენით აღუწერელი გმირობით იბრძვიან.
  ალენკა ისვრის ავტომატიდან და მღერის:
  - მოდი, გვიმღერე სიმღერა, მხიარული ქარი, მხიარული ქარი...
  უცხოელი მებრძოლები ცვივა, და ეს გაბედულად და თავხედურად ჟღერს.
  ლამაზი გოგონა ალენა. იმ ღამეს მან შეაყვარა მაღალი, შავი ამერიკელი მამაკაცი. და ვიგრძენი დიდი სიამოვნება. ზოგადად, აფროამერიკელები საკმაოდ სასაცილოები არიან. მათ უყვართ ხუმრობები თავიანთ პრეზიდენტებზე. კერძოდ, ალენამ კარგად გაიცინა ანეგდოტით კულიჯზე.
  შეერთებული შტატების პრეზიდენტი და მისი მეუღლე მეფრინველეობის ფერმაში სეირნობენ. ოთახს მამლებით უახლოვდებიან. და პრეზიდენტის მეუღლე ეკითხება:
  - რამდენჯერ ემსახურება მამალი მდედრებს?
  მზრუნველი პასუხობს:
  - ცხრაჯერ, ან თუნდაც თოთხმეტი!
  ქალბატონი კულიჯი უბრუნდება ქმარს და ეუბნება:
  - შეხედე, როგორ... მაგრამ შენ არ შეგიძლია ამის გაკეთება!
  განაწყენებული პრეზიდენტი მეურვეს ეკითხება:
  - ამას ერთ ქალთან აკეთებს თუ სხვა?
  ის ადვილად პასუხობს:
  - რა თქმა უნდა, სხვადასხვასთან ერთად!
  პრეზიდენტი სიამოვნებით ამბობს:
  - კარგი, სხვადასხვასთან და მეც შემიძლია!
  ასეთ ანეკდოტზე ალენკა დიდხანს იცინოდა, შემდეგ კი ტემპერამენტულმა ქერამ საწოლში დააფასა. დიდი მამაკაცის სრულყოფილება დიდ სიამოვნებას მოაქვს მთავარ გოგონას. რის შემდეგაც თავს მხიარულად და ძლიერად გრძნობთ.
  ყუმბარას შიშველი ფეხებით ისვრი. და ხედავთ, როგორ იფანტება ფაშისტების ცხედრები. და ალენკას ფეხის თითები ისეთი მოხდენილი და გახეხილია. გასაკვირი არ არის, რომ მამაკაცს და ბიჭებს უყვართ მისი ქვედა კიდურების ყურება.
  ალენკა ჭიკჭიკებს:
  - მუსიკა უკრავს! მუსიკა, მუსიკა, მუსიკა... ხან სევდით, ხან შხამით! მუსიკა მიედინება, მუსიკა, მუსიკა, რომელიც ანათებს სულს!
  და ისევ გოგონა ისვრის ყუმბარას ფეხით. ის ამას აკეთებს როგორც ოსტატობით, ასევე მადლით.
  მაგრამ მარია ავტომატიდან ისვრის. გოგონაც ძალიან ლამაზია და ადგილობრივი ბიჭები გაიცნო. მაგრამ მარია არ არის იმათგანი, ვინც საწოლში ჩასვლას ჩქარობს. თქვენ შეგიძლიათ მხოლოდ კომუნიკაცია და საუბარი.
  ან უყურეთ ფილმს... მარიამ ნახა სურათი პირველად: "ქარში წასულები" და თანაც ფერადი. ფილმი სამ საათს გაგრძელდა და საკმაოდ შთამბეჭდავი იყო. ამერიკელებმა ხომ სროლა იციან.
  გოგონამ შენიშნა თავის ახალ მეგობარს ჯონ ფრეიზერს.
  - შენც გაქვს ძლიერი ფილმები!
  ჯონმა კმაყოფილმა გაიღიმა.
  - რატომ გიკვირს ეს?
  მარიამ გულწრფელად უპასუხა და შიშველი ძირები ქვიშაზე დაარტყა:
  - ფაქტობრივად, დიახ... მე მეგონა, რომ კაპიტალისტებს არ შეეძლოთ ასეთი ფილმების გადაღება.
  ჯონმა გოგონას თვალი ჩაუკრა და უპასუხა:
  - და მე მეგონა, რომ შენი ფილმები სულ პროპაგანდა იყო!
  მარიამმა ეს ღიმილით დაადასტურა:
  - დიახ, პროპაგანდა! მაგრამ სიმართლის პროპაგანდა!
  ჯონმა ღიმილით უპასუხა:
  - როგორი სიმართლე?
  მარიამმა პათოსით უპასუხა:
  - ის, რომ საბჭოთა ქვეყანაში არის ხალხის საუკეთესო ცხოვრება!
  ჯონ, ამ ღია წითელმა ბიჭმა შენიშნა:
  - ეს არის საუკეთესო ცხოვრება ხალხისთვის ამერიკაში. და შენ ნახევრად დატყვევებული ხარ ვერმახტის მიერ!
  ამ სიტყვების შემდეგ მარიამ ბრაზი იგრძნო საკუთარ თავში. და ის ცდილობდა უხერხულად შეეწინააღმდეგა:
  - არა ნახევარი, არამედ ნაკლები!
  იოანემ ლოგიკურად უპასუხა:
  - თუ მთელ ფეხს კი არა, ნახევარს მოაჭრიან, ეს უკვე მწუხარებაა. და თქვენ რეალურად კაპიტულაცია მოახდინე და მესამე რაიხს უხდით სამარცხვინო ხარკს!
  მარიამ შეასწორა:
  - არა ხარკი, არამედ რეპარაციები...
  იოანემ რაციონალურად აღნიშნა:
  - ან შუბლში, ან შუბლში!
  მარიამ გაბრაზებულმა შენიშნა:
  - შენ კი ომს ვერმახტთან კარგავ!
  ჯონმა არც ისე თავდაჯერებულად თქვა:
  - მაგრამ ჯერ ჩვენ საკუთარ ტერიტორიაზე არ ვიბრძვით!
  მარიამს ენა გამოუყო...
  მერე სხვა თემაზე გადავედით. ამერიკელმა ჰკითხა:
  - შერმანის ტანკი მოგწონს?
  მარიამ გულწრფელად უპასუხა:
  - Არ არის კარგი. ის ძალიან მაღალია. და იარაღი საკმაოდ სუსტია.
  იოანე დათანხმდა:
  - ალბათ ჩვენი უფრო მოწინავე პერშინგია. ჩვენ გარკვეული იმედები გვაქვს ახალ ტანკზე!
  მარიამ ხელი გაუშვა:
  - ჩვენი IS-2 ალბათ უკეთესია. და გერმანული E-50 ზოგადად აღემატება ამ ამერიკულ დიზაინს. არა მგონია, უკეთესს რამეს მოახდინოთ.
  იოანეს ეწყინა:
  - ჩვენი ინჟინერია ძლიერია. თქვენ რუსებს B-29-ის მსგავსი არაფერი გაქვთ.
  მარიამ თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - ჯერ არა, მაგრამ მალე იქნება! და საერთოდ, ჩვენი ტექნოლოგია გახდება ყველაზე ძლიერი მსოფლიოში. და ეს მხოლოდ დროის საკითხია!
  ჯონი სკეპტიკურად იყო განწყობილი:
  - სსრკ-მ ძალიან ბევრი დაკარგა. თქვენ არ გაქვთ ძალა, რომ აღადგინოთ მძიმე ინდუსტრია. ან განავითარეთ ტექნოლოგია. ასე რომ, გერმანელებთან უფსკრული ვერ გადაილახება!
  მარია არ დაეთანხმა ამას:
  - ამას ხალხი, პარტიის ხელმძღვანელობით, გაუმკლავდება. Დარწმუნებული ვარ! და ჩვენ მაინც მივაღწევთ გამარჯვებას!
  იოანემ გულგრილად თქვა:
  - ნეტარ არს, ვისაც სწამს!
  მარიამ დამაჯერებლად განაცხადა:
  - რწმენა საფუძვლიან არგუმენტებს უნდა ემყარებოდეს!
  იოანემ შესამჩნევი გაკვირვებით ჰკითხა:
  - ღმერთის არ გწამს?
  მარიამ მხრები აიჩეჩა:
  - ადრე, ბავშვობაში არ მჯეროდა და პიონერი ვიყავი. ახლა კი... არ ვიცი!
  ჯონმა ამაზე უპასუხა და ქვიშა ჩექმით აიღო:
  - ბავშვობაში მჯეროდა, ახლა კი არა.
  და ახალგაზრდამ ირგვლივ მიმოიხედა. დუქანში ისაუბრეს. თბილი იყო და სინათლე სუსტი იყო. მართლაც, ამერიკელის განწყობა არ არის პოზიტიური. გერმანელები წინ მიიწევენ და იმარჯვებენ. როგორც ჩანს, ისინი მალე ჩავლენ შეერთებულ შტატებში. მესამე რაიხის ტანკები აშკარად უფრო ძლიერია, ვიდრე ამერიკული. და ეს, რა თქმა უნდა, დიდი პრობლემაა. და გერმანული ტყვიამფრქვევები ჯობია. ვერმახტში უბრალოდ ბევრი უცხოელია. მათი საბრძოლო ეფექტურობა უფრო დაბალი იქნება ვიდრე გერმანული.
  მაგრამ ისინი დაჭერით რიცხვებით. რა უნდა შეეწინააღმდეგო გერმანიას?
  არ გამოვა, საკუთარ მიწაზე მოგვიწევს ბრძოლა?
  იოანემ ჰკითხა მარიამს:
  - ჩვენთან რატომ მოხვედი? ომმა არ დაიღალა?
  გოგონამ გულწრფელად უპასუხა:
  - Და მე! და ჩემი ხალხი დაიღალა ომმა! და ამიტომ მინდა, რომ ფაშისტები აღარ მოვიდნენ ჩვენთან!
  ჯონმა არც ისე თავდაჯერებულად თქვა:
  - ჩვენ მათ გავაჩერებთ! მაინც უნდა შეწყვიტონ! ჩვენი ამერიკა ძლიერია და ჩვენ არ დავაჩოქებთ!
  მარიამს მოეწონა იოანე. მაგრამ მეგობრებისგან განსხვავებით, მამაკაცის გაცნობისთანავე არ ჩქარობდა სიყვარულს. მათგან ალა, ალბათ, ყველაზე ტემპერამენტულია და არ მოითმენს მუდმივობას. მან რამდენიმე შეყვარებული წაიყვანა. ისეთი ცხელი ხასიათი აქვს.
  რა თქმა უნდა, კომკავშირელი ვერ შეწყვეტდა ასე ყოფნას, მაგრამ როცა ომია, ვნების შეკავება ძალიან რთულია. ჩხუბის რისკი ნამდვილად მოქმედებს ჰორმონებზე.
  თუმცა, ალა კარგად იბრძვის. და ასევე უყვარს სროლა ფეხებით.
  მარია უფრო მოკრძალებულია. მას ეშინია ჯონის - ის შეიძლება მოკვდეს.
  გერმანელების ძლიერი, რეაქტიული თავდასხმის თვითმფრინავი სერიოზულ ზიანს აყენებს დამცველ ჯარებს.
  მეხიკო დიდი, მთიანი ქალაქია და აქ შეგიძლიათ საკუთარი თავის გამართვა. ეს გერმანელებსაც ესმით და დედაქალაქის დაბომბვისა და საარტილერიო დაბომბვის გამოვლენით მის გვერდის ავლით ცდილობენ.
  ანიუტა საყვარელი ქერაა, მან კარგი საქმე გააკეთა. ის ადგილობრივ ბავშვებს მკურნალობდა. ისინი ასევე განსხვავდებიან. ძირითადად შავთმიანი, მაგრამ არის ღიაც. დარბიან ფეხშიშველები. ფეხსაცმელს თუ ჩაიცვამენ, მხოლოდ სკოლაში შესვლისას. გამხდარი, მაგრამ მხიარული.
  ანიუტა, მათ უყურებდა, ფიქრობდა, რომ ბავშვობა ბედნიერი დრო იყო, სამყაროს აღქმის ჩათვლით. როცა თავს უკვდავი გეჩვენება, ზღვა კი მუხლამდეა. ბავშვებიც კი განსაკუთრებულად ჩხუბობენ. ერთმანეთს დაარტყეს და გაღიმებული წავიდნენ. არა როგორც მოზარდები, რომლებსაც დიდი ხნის განმავლობაში წყენა აქვთ. არა, ბავშვობაში ყველაფერი სხვაგვარადაა. და მზეც კი ანათებს უფრო კაშკაშა და ჰაერი უფრო რბილია.
  ანიუტას მოსწონდა ზაფხული. აქ კი თითქმის ყოველთვის მზიანი და თბილია. ოჰ მექსიკა... რა გელოდებათ ჰიტლერის ოკუპაციის პირობებში? აიძულებენ თუ არა ბავშვებს ფორმირებულ მსვლელობას და ფაშისტურ ჰიმნებს იმღერონ?
  მართალია, სსრკ-ში ბავშვები, პირველ რიგში, პიონერები, დადიან ფორმაციაში და მღერიან სიმღერებს.
  ეს სულაც არ არის ყველაზე ცუდი. მაგრამ განა ფაშისტური მონსტრები არ მოსპობენ ბავშვებს ბანაკებში?
  ნაცისტებმა არ უარყვეს წამება და არ აძლევდნენ ასაკს. ერთი თერთმეტი წლის ბიჭი ჩირაღდნით დაწვეს, ფეხებში ცხელი ლურსმნები ჩაუჭრეს, თითები და ფეხის თითები ჩამტვრეული. გოგოებს ჭერიდან თმით ჩამოკიდებდნენ და ქუსლებს ცეცხლით წვავდნენ. რა გააკეთეს მონსტრებმა? ანიუტა წარმოადგენდა მთელ მსოფლიოს ფაშისტების კონტროლის ქვეშ. და ის შეშინდა.
  მაგრამ ახლა მესამე რაიხის ჭეშმარიტად ბარბაროსული მანქანა მიიწევს წინ და ითვისებს უფრო და უფრო ახალ მიწებს. და არ გავჩერდეთ და არც ფეხები ვიცვალოთ... სახეები ბრწყინავს, ჩექმები ბრწყინავს!
  განსაკუთრებით საშიშია ახალი E-50 ტანკი, რომელსაც ამერიკული იარაღები ვერ ართმევენ, თუნდაც ცარიელ მანძილზე.
  ანიუტა უბრალოდ უბიძგებს ნაღმს მავთულის გასწვრივ. მას ადგილობრივი ბიჭი ალბერტო ეხმარება. ასეთი ქერათმიანი ბიჭი შორტებში, ძალიან საყვარელი და მოქნილი. ის თავის ყოფილ საყვარელ სეროჟას ჰგავს. ისიც ისეთი მოქნილი იყო. მართალია, ალბერტო კანის ოდნავ მუქი ფერისაა და გრძელი, მაგრამ ღია თმა აქვს. და როცა იღიმება, სახე ისეთი საყვარელი ხდება.
  ამჟამად გერმანული E-50-ის ბორბლებში ნაღმია ჩარჩენილი. აფეთქების შედეგად მუხლუხა იფეთქებს. გერმანელი დაიჭრა. ანიუტა ჭიკჭიკებს:
  - ფაშისტებს ხელებს ვუხვევთ!
  გოგონა უკან იხრება და მიცოცავს. გერმანელი იწყებს უკან დახევას. მაინც დაკაწრა მას.
  ანიუტა იხსენებს, როგორ აღმოჩნდა ოკუპაციის ქვეშ. ომის დაწყებას დიდი შეშფოთებით შეხვდნენ. მიუხედავად იმისა, რომ ბევრი, განსაკუთრებით ახალგაზრდები, იმედოვნებდნენ სწრაფ გამარჯვებას და ევროპის განთავისუფლებას. გოგონა ანიუტა იმ დროს ჯერ კიდევ მოზარდი იყო და სხვა ბავშვებთან ერთად ევაკუაციას ექვემდებარებოდა.
  მაგრამ ანიუტა დაიკარგა. უფრო სწორედ, გოგონას მომზადებისთვის ძალიან დიდი დრო დასჭირდა და სატვირთო მანქანას დააგვიანა. და ის დაელოდა ნაცისტების მოსვლას. შემდეგ ლამაზმა კომსომოლის წევრმა შიში განიცადა. და ის აღმოსავლეთისკენ გაემართა. ფეხსაცმელი ახალი იყო. გოგონამ ფეხზე აასრიალა და იძულებული გახდა, ფეხსაცმელი გაეხადა. ფეხშიშველი წავედი. ძირის კანი ჯერ კიდევ ნაზი და არა გაუხეშებული. თავიდან მხოლოდ ოდნავ ჩხვლეტა. მერე გაცხელება დაიწყო, ბოლოს კი ფეხები ამიტყდა და მეწვოდა.
  ანიუტას არასოდეს უფიქრია, რომ ფეხშიშველი სიარული ასეთ ტანჯვად შეიძლებოდა გამხდარიყო. ბალახზე სიარულიც კი მტკიოდა და გოგონას შიგნეულობა ფაქტიურად აფეთქდა.
  როგორღაც მიცოცდა სოფლის ქოხისკენ, ფეხები სისხლიანი ჰქონდა. კეთილგანწყობილმა დიასახლისმა თინეიჯერ კომსომოლის წევრს კიდურები დაბანა. ტკივილი ოდნავ შემცირდა. მაგრამ ანიუტა ახლა დიდი გაჭირვებით დადიოდა. როცა ფეხები გამიუმჯობესდა, ფეხსაცმლით გავეშურე მოგზაურობას. მაგრამ ამავდროულად, ვცდილობდი გარკვეული პერიოდი ფეხსაცმლის გარეშე სიარული, რათა ძირები შემეჩვია.
  ახალგაზრდა გოგონას ფეხები სწრაფად გაუხეშდა და მალე ტყეში არც ტოტებისა და არც გირჩების არ ეშინოდა.
  მაგრამ ფრონტის ხაზისკენ მიმავალი გზა გრძელი იყო. გოგონას ფეხები იმდენად გაუხეშდა, რომ ქუსლებმა დაიწყო ქავილი და ბზარი. და ეს ასევე მტკივნეულია. დიახ, და ცოტა მშიერი ვიყავი. ხბოები მტკიოდა და მუხლები მტკიოდა დაძაბვისგან.
  არ არის ყველაზე სასიამოვნო მოგონებები. მაგრამ ზოგადად რა შეიძლება იყოს სასიამოვნო ომში? სამწუხაროდ, რატომღაც, პირველივე დღეებიდან წითელი არმია უკან დაიხია. და კიდევ ბევრი ჯარისკაცი გაიქცა. და ეს პროცესი ვერ შეჩერდა.
  ჯერჯერობით, მხოლოდ მოსკოვის მახლობლად, ვერმახტი მტვრად იქცა.
  შემდეგ ანიუტამ შეადგინა ლექსები:
  ერთხელ ვერმახტი დამარცხდა,
  ნაპოლეონი დამარცხებულია, უძლეველი...
  მტერს არ შეუძლია ფეხქვეშ რუსეთის დროშა,
  როცა ხალხი და პარტია ერთიანია!
  უფრო სახალისოა სიმღერით სიარული, მაშინაც კი, როცა ფეხები ჩამოგცვივდება. სხვათა შორის, თინეიჯერი გოგონა წერილებს ანდერგრაუნდში გადასცემდა. რითაც ძალიან ვამაყობდი.
  მაგრამ ახლა ანიუტა ესვრის ჩინელებს და ზუსტად ურტყამს. კლავს ვიწროთვალებს და ჩაცინება:
  - იაკ მებრძოლი ვარ, ძრავი მეწვის... ცა ჩემი სამყოფელია!
  და ისევ ისვრის. Მაგარი გოგო. შიშველი ფეხით ისვრის შუშის ნაჭერს. ის ურტყამს მებრძოლს პირდაპირ თვალში. ეცემა და კვდება.
  და ანიუტა ჭიკჭიკებს:
  - ეს არ არის მაგარი, მაგრამ ძალიან მაგარია!
  გოგონა მხიარულობს, რადგან ყველაფერი გამოდის...
  მათ გუნდში ყველაზე ძლიერ და უდიდეს მატრიონას უყვარს ყუმბარების სროლა შიშველი ფეხებით. და ის ახერხებს ქვეითების დარტყმას. და კიდევ წარმატებით დააზიანეთ ტანკის ლულა. ახლა გერმანელი უნდა წავიდეს.
  მატრიონა ღიმილით ამბობს:
  - და არა მარტო ძროხას, ცხენსაც ვწველე! ამით ვაჩვენე რომ სუპერმენი ვარ!
  და გოგონამ ისევ გაისროლა და ზუსტად. მან ჩამოაგდო სამი ვიწრო-თვალა და ჩაიჩურჩულა:
  - სუპერ კლასის მეომარი ვარ!
  და რა ხორციანი თეძოები აქვს მატრიონას. გოგონამ შეყვარებული აირჩია ორმეტრიან აფროამერიკელ მამაკაცს. და სიამოვნებით შეუყვარდა მას. კარგია, როცა მამაკაცის სრულყოფილება ზრდასრული მამაკაცის მკლავივით სქელია... მატრიონას მსგავსი დიდი გოგონა დიდ ზომებს აფასებდა. და გოგონამ ისე იღრიალა ორგაზმისგან, რომ მთელი პოლკი მოვიდა მოსასმენად. რა კამეჩია!
  მაგრამ ახლა მთავარი ომია. და გოგონა ყუმბარებს ისვრის თავისი ძლიერი ფეხებით. და კიდევ რიყის ქვები და ფრაგმენტები. მატრიონა ბედნიერია ამით. თუმცა ცხოვრებაში ყველაფერი ასე ვარდისფერი არ იყო.
  ერთ დროს გოგონა კოლონიაში ხუთი ყურის მოპარვის გამო აღმოჩნდა. ძალიან მშიერი იყო. რისთვისაც იგი გაგზავნეს ბანაკში. თავი გავიპარსე. და ჩხრეკის პროცედურა ბავშვისთვის სრული შოკი იყო. იძულებული გახდა იქ ემუშავა. მატრიონა არ ერიდებოდა სამსახურს და ტყე გაჩეხა, საბედნიეროდ ის ჯანმრთელად იყო. მაგრამ ციხის მწირი რაციონი არ კმარა და გოგონამ ყველაფერი პირში ჩააგდო. და ჭიები, მწერები და ხის ფოთლები. ხის ბანაკის ფეხსაცმელი ძალიან არასასიამოვნო იყო და მატრიონამ ამჯობინა ფეხშიშველი ემუშავა, თუნდაც სიცივეში და თოვლში. გოგონამ სამი წელი გაატარა კოლონიაში, მაგრამ შემდეგ გაათავისუფლეს, ასე მოხდა ნაწილობრივი ლიბერალიზაცია ბერიას დროს. გარდა ამისა, მატრიონა მუდმივად აჭარბებდა ნორმას, რაც ასევე იყო გათვალისწინებული.
  უპირველეს ყოვლისა, არასრულწლოვანთა კოლონიის შემდეგ, გოგონა, რომელიც ჩამოვიდა, შევარდა სამზარეულოში და მრავალი წლის განმავლობაში პირველად შეჭამა. და კოლონიაში, დიდი გოგონებისთვის ინტენსიური შოკის შედუღებაც კი არ იყო საკმარისი. მატრიონას კოლონიაში განსაკუთრებით არავინ შეურაცხყოფა მიაყენა. თანატოლებს ეშინოდათ მისი არაჩვეულებრივი ფიზიკური ძალისა და დიდი მუშტების. მატრიონა ყველაზე კეთილი სულია, მაგრამ თუ მას შეეხები, ის ისე მოძრაობს, რომ ბევრი არ მოგეჩვენება.
  გოგონა კარგ მდგომარეობაში იყო ხელისუფლებასთან, მორჩილი, წარმოების ლიდერი და უარს არ ამბობდა არცერთ, თუნდაც ყველაზე რთულ სამუშაოზე. არასდროს ვყოფილვარ ავად. მწარე სიცივეში ფეხშიშველი მუშაობდა და ცხვირიც კი არ გამოსდიოდა. მხოლოდ დიდი, მოხდენილი ფეხები გახდა წითელი, როგორც ბატის თათები, მაგრამ დარჩა თბილი.
  მატრიონამ ისიც კი აკოცა, რომ ზონა ამოისუნთქა და სამ წელზე ცოტა მეტი გაატარა სიმაღლის ნაპირზე. მაგალითად, ის იქ იყო და ნასამართლევი აქვს. მოსამართლემ ბავშვს დაახლოებით ათი წლის ყურძენი მისცა. მაგრამ თუ თქვენ შეასრულებთ სამმაგ ნორმას, მაშინ დღე სამში გადის. და მატრიონა ადრე წავიდა. ასე დაბრუნდა სამთავრობო ციხის კაბით, ფეხშიშველი, გარუჯული, მოკლე შეჭრილი, ქერა, შეჭრილი თმით. ლამაზი, მოხდენილი ფიგურით და ლამაზი სახით.
  ხალხი მას უყურებდა. მატრიონა, ციხის ნაცრისფერ კაბაში, უფრო გამხდარი და თმის შეჭრა, ძალიან ჰგავდა მონაზონს. მსგავსება კიდევ უფრო გაიზარდა, როცა მატრიონამ სახლამდე დარჩენილი ხუთასი კილომეტრი ფეხით გაიარა. მას ძალიან სურდა შიშველი ფეხებით დაეთელა მშობლიური მიწა. შემდეგ კი ციმბირში, სადაც ის იყო, ყველაფერი ცოტა სხვაგვარად იყო.
  მცხუნვარე თოვლის შემდეგ ბალახზე ფეხშიშველი სიარული ნეტარების გამოცდილებაა. სახლში მისვლისთანავე მატრიონამ შეიტყო, რომ ორსულად იყო. ეს არ იყო გასაკვირი. გოგონას სიამოვნებდა მცველებთან ურთიერთობა. მის მომწიფებულ, გმირულ სხეულს სექსი სურდა. მაგრამ რადგანაც მასთან რამდენიმე დაცვის ბიჭი იყო, მატრიონამ არ იცოდა ვინ იყო ბავშვის მამა.
  მაგრამ ბიჭი გაიზარდა დიდი, ჯანმრთელი, ქერათმიანი და ძლიერი. ახლა ის შეიძლება უკვე პიონერია. შესაძლოა წინა მხარეს.
  მატრიონამ არ იცოდა შვილის ბედი. ომის დროს გოგონა ცდილობდა არ დაორსულებულიყო, რათა ბრძოლები არ გამოეტოვებინა. ამისათვის არის სპეციალური ნაყენი. თავად მატრიონა თავს მართლმადიდებლურ როდნოვერად თვლიდა. ძველი რუსული წარმართობისა და მართლმადიდებლობის ერთგვარი ნაზავი. მატრიონა დაუკავშირდა ჯადოქრებს და ჯადოქრებს. მასაც ჰქონდა ძალა.
  რატომ იგებენ გერმანელები? უფროსმა ჯადოქარმა უთხრა, რომ ოკულტურმა ძალებმა, რომლებიც მესამე რაიხის სამსახურში იმყოფებიან, მოახერხეს ჰიტლერისთვის იშვიათი და, შესაძლოა, უნიკალურიც კი, იღბლის ოქროს ძაფების გადაცურვა მოირას. და რომ ახლა ფიურერმა იპოვა ფენომენალური ბედნიერება. ეს ჩინგიზ ხანსაც კი არ გააჩნდა, რამაც ვერმახტს არაჩვეულებრივი ძალა შესძინა. და გერმანელმა დიზაინერებმა წარმატებით გამოიგონეს და ფელდმარშლები მეთაურობდნენ ზევით, მაგრამ მათმა ოპონენტებმა კარგად ვერ გააკეთეს.
  იღბალს რა თქმა უნდა აქვს მნიშვნელობა. ის, რომ ჰიტლერმა შეძლო უმაღლესი ძალების დამარცხება, დიდწილად იღბლის შედეგი იყო. ნაწილობრივ ბუნებრივია, რადგან დასავლურ და ნაწილობრივ საბჭოთა სარდლობას კარგად არ ესმოდა, თუ როგორ უნდა ეწარმოებინათ თანამედროვე ომები სწორად. მაგრამ ხელსაყრელი დამთხვევების ჯაჭვმა გავლენა მოახდინა მესამე რაიხზეც.
  რეალურ ისტორიაში, მხოლოდ იმ მომენტიდან, პირიქით, იღბალმა დატოვა ვერმახტი და რამდენიმე წვრილმანი დაიწყო ნაცისტების წინააღმდეგ თამაში. იგი დაიწყო ცნობილი მიდვეის ბრძოლით. შემდეგ უბედური შემთხვევების მთელმა ჯაჭვმა გამოიწვია იაპონელების დამარცხება. მიუხედავად იმისა, რომ იაპონია უფრო ძლიერი იყო ამ ბრძოლაში და ჰყავდა უფრო გამოცდილი და უკეთ მომზადებული ჯარები.
  ამერიკა სიტყვების მიღმაა - ეკონომიკურად ძლიერი. მაგრამ მისი არმია და საზღვაო ფლოტი არც თუ ისე საბრძოლო მზადაა, არც ისე კარგად გაწვრთნილი და მოწესრიგებული. ხარისხი და გამოცდილება იაპონიის მხარეზე იყო. ამომავალი მზის ქვეყანა ცალ-ცალკე გაანადგურა ამერიკული ფლოტი. და მან მოიგო. სანამ უბედური შემთხვევების ჯაჭვმა მიდვეიამდე მიიყვანა. რის შემდეგაც იღბალმა მთლიანად მიატოვა იაპონია. და ამერიკა წავიდა შეტევაზე, თანდათანობით მოიპოვა უპირატესობა.
  და შემდეგ, როგორც უხუცესმა (ჯერ კიდევ ძალიან გარეგნულად!) ჯადოქარმა განმარტა, როლი ითამაშა იმ ფაქტმა, რომ იაპონია იყო მესამე რაიხის მოკავშირე ჰიტლერის მეთაურობით. და ფიურერის იღბლის ნაწილი სამურაებს ერგო.
  გარდა ამისა, ოთხმოცდაათი პროცენტიანი ალბათობით, იაპონელებს მაინც უნდა მოეგოთ ეს ბრძოლა.
  აშკარა იყო, რომ იანკებს უფრო მეტად შეეძლოთ ვაჭრობა, ვიდრე ბრძოლა. გერმანელები, თავის მხრივ, არიან მეომრების დაბადებული ერი, რომლებსაც ასევე ჰქონდათ ძლიერი ეკონომიკა. და თანდათან ვერმახტი, რომელიც შთანთქავდა უცხოელებს და ყველა ზოლის ადგილობრივებს, ტანკებითა და თვითმფრინავებით შევსებული, გაძლიერდა. და მან გაიმარჯვა სულ უფრო მარტივად. სხვა ერებმა ვერაფერი გააკეთეს ამის წინააღმდეგი.
  მატრიონამ დაუსვა კითხვა:
  - როგორ დავამარცხოთ ჰიტლერი?
  ჯადოქარმა მხრები აიჩეჩა და გულახდილად უპასუხა:
  - რომ შეეძლოთ, ამას თავად გააკეთებდნენ დიდი ხნის წინ... მაგრამ აქ თავად ბედს უნდა ეკამათოთ...
  მატრიონამ მძიმედ ამოისუნთქა. და მან კვლავ ჰკითხა:
  "არ მომკლავენ, თუ ამერიკისთვის საბრძოლველად წავალ?"
  ჯადოქარმა თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - შენი ხუთივე ზეციური მარჯვენის ხელშია. და ნაცისტები ვერ გაანადგურებენ მას ასე მარტივად. იბრძოლე და გჯეროდეს შენი ბედის!
  მატრიონამ გაიცინა და დარწმუნებით უპასუხა:
  - მჯერა, რომ ღირსეულად შემიძლია ბრძოლა!
  და მართლაც გმირი გოგონა ნამდვილი ლომივით იბრძოდა. გერმანელებმა, უფრო სწორად მათმა უცხოელმა მეომარ-მონებმა მიიღეს პირველი ნომერი. და თუნდაც კაუჭით.
  გოგონა მღეროდა:
  - წარუმატებლად დავპირდი ცისფერი ცხვირსახოცის გადარჩენას!
  და ისევ ცეცხლი, ზუსტი და წარმოუდგენლად გმირული. Matryona ურტყამს და ურტყამს. უცხო მონები ცვივა. უარესია, რა თქმა უნდა, როცა ტანკები მოძრაობენ. გერმანულ ტექნოლოგიას არ აქვს თანაბარი. Მერე რა! რუსები მიჩვეულები არიან ცოტათი კმაყოფილებას!
  მატრიონამ მღეროდა:
  - პიონერები ვართ - კომუნიზმის შვილები!
  და ისევ ზუსტად გაისროლა. ხუთი გოგონა უფრო და უფრო ენერგიულად მუშაობდა და მოქმედებდა. და ჭურვები არ მოხვდა მათ.
  მაგრამ ამერიკელი ბიჭები დაიღუპნენ. შტორმტრუპერები ციდან ჩამოცვივდნენ. მათ ამერიკულ პოზიციებს ფაქტიურად რაკეტებით ასველეს. იარაღებიც მუშაობდნენ. მათ უპასუხეს სახმელეთო ცეცხლით, გარკვეულწილად დუნე.
  და როდესაც გაზის გამშვებებიდან დაბომბვა დაიწყო, ის სრულიად საშინელი გახდა. და ცა თითქოს ცეცხლის წითელ ენებს სცემდა.
  გოგოები ოდნავ დაიწვნენ და ნაპრალში მიიმალნენ. დაბომბვა გაძლიერდა. ასევე მოხვდა გერმანული თვითმავალი ჰაუბიცები. ბომბები და რაკეტები წვიმდა.
  მეგობრების გასამხნევებლად ალენამ მღეროდა:
  - უდავოა, ახალი თაობები იბრძვიან სიყვარულისთვის! მიუხედავად იმისა, რომ დრაკონის საათი სასტიკია, დრომ აგვირჩია ჩვენთვის!
  და ალენკამ გაისროლა, სკაუტს მიამაგრა და ისევ უფსკრული გადახტა. და ზემოდან არის ცეცხლის მთელი ოკეანე და ნემსის ფრაგმენტები მიფრინავს.
  გერმანელები დაბომბვისთვის იყენებენ ძალიან მძლავრ TA-400 თვითმფრინავს ექვსი ძრავით. ასეთი მანქანა მნიშვნელოვნად აღემატება ამერიკულ მოდელებს, მათ შორის ფრენის დიაპაზონში. ძალიან ძლიერი იარაღი. და ისვრის ბომბებს, მძიმეებს ბურთის შევსებით. რომლებიც ასობით მეტრზე იფანტება.
  TA-400 არის თითქმის დაუცველი მანქანა. ის ძლიერია ძლიერი თავდაცვითი იარაღით. B-29 ვერ შეედრება მას. და როგორ ჩამოვარდება სუპერბომბი. მთელი ბლოკი ასე ირხევა, იშლება. და ასეთი ძალა აქ არის დემონსტრირებული.
  მაგრამ ალენკა თამამად ამბობს:
  - პაპუას ზამთარი არ აქვს, რუსებს გამოუვალი სიტუაციები აქვთ!
  და მართლაც, ალბათ გოგონა მართალია. აქ არის ხუთი მათგანი სიცხეში და მხოლოდ მცირე დამწვრობას იღებს.
  მარია ამბობს:
  - ნადეჟდა ჩემი მიწიერი კომპლექსია...
  შემდეგ ის ისწორებს თავს, მუშტი ნიკაპზე მიიწევს:
  - კომპლექსი კი არა, კომპასი!
  გოგონები, მიუხედავად ძლიერი ხანძრისა, ჯერ კიდევ ცოცხლები არიან. ალლაჰი კი გალობს:
  - არ მინდა ძაფით სიარული, ძაფით! ამიერიდან წითელი ომი ცოცხალია!
  მაგრამ რამდენი ამერიკელი ჯარისკაცი დაიღუპა ნაცისტური საარტილერიო ცეცხლისგან? ტყუილად არ არის, რომ რეალურ ისტორიაში მოკავშირეებმა ვერ გაბედეს ფრონტის გახსნა ორმოცდათოთხმეტამდე.
  სამხედრო ექსპერტების უმეტესობა თვლის, რომ ამ შემთხვევაში აშშ-ისა და ბრიტანეთის ჯარები ზღვაში ჩააგდებდნენ. უფრო მეტიც, შესაძლოა ეს პრაქტიკულად არ იმოქმედოს აღმოსავლეთში საომარი მოქმედებების მიმდინარეობაზე.
  მაგრამ ახლა ამერიკელებს ალბათ აღიზიანებთ, რომ ზედმეტად პასიურად იქცეოდნენ. რომ მათ ნება დართეს დაეპყრო ყველა ინგლისის კოლონია და თავად ბრიტანეთი. რომ მათ ფაშისტებს მისცეს სსრკ-ს განადგურების შესაძლებლობა და ახლა იძულებულნი არიან იბრძოლონ თითქმის მარტო.
  ახლა კი ისმის კითხვა: დაარღვევს თუ არა სტალინი ჩალის მშვიდობის პირობებს? მორალური თვალსაზრისით, მესამე რაიხზე თავდასხმა სულაც არ არის ცოდვა. ბოლოს და ბოლოს, თავად ჰიტლერმა მოღალატურად დაარღვია თავდაუსხმელობის პაქტი. მაგრამ მეორე მხრივ, ჯერ კიდევ დგას მიზანშეწონილობის საკითხი. შესაძლოა, გერმანელები, რომლებმაც დაიპყრეს ტერიტორია და იბრძოდნენ მრავალი წლის განმავლობაში, აღარ წავლენ. ახლა ღირს მათი პროვოცირება?
  მეტიც, თავად ამერიკას შეუძლია ომიდან გამოსვლა მზაკვრული ზავის ხელმოწერით. და ტრუმენი კიდევ უფრო ბნელი და მზაკვრული ადამიანია, ვიდრე რუზველტი.
  მაღალი სიმძლავრის რაკეტები ათავისუფლებს დედამიწას... მეხიკო იბომბება. მაგრამ ეს ყველაფერი არ არის. გერმანელები თავს ესხმიან ამერიკულ ქალაქებსაც. და პირველ რიგში, სამხედრო ქარხნებისთვის. ის ჯერ არ არის ძალიან აქტიური, ეს განპირობებულია აშშ-ს ტერიტორიის გაფართოებული კომუნიკაციებით და დისტანციურად. და უფრო მნიშვნელოვანია ჩვენი ჯარების წინსვლის მხარდაჭერა.
  მაგრამ, მაგალითად, ოთხი რადიომართვადი A-10 რაკეტა გაისროლეს ტორონტოში. საკმაოდ ძვირადღირებული შეტევა, მაგრამ ნებისმიერ შემთხვევაში გერმანელებმა აჩვენეს, რომ მათ შეეძლოთ სროლა დიდი მანძილიდან და ზუსტად. თუმცა, რა თქმა უნდა, TA-400 გაშვება ნაკლები ღირს, ვიდრე ასეთი რაკეტის გაგზავნა ათასი კილომეტრის მანძილზე.
  მაგრამ არსებობს მოწყობილობები, რომლებსაც შეუძლიათ დედამიწის დაბალ ორბიტაზე გაშვება - ჯაშუშური თანამგზავრები. ფიურერის დაბადების დღეზე, ისინი გვპირდებიან, რომ გაუშვან თანამგზავრი, რომელსაც შეუძლია გადაიღოს აშშ-ს ტერიტორია.
  მარიამ შიშველი, მოხდენილი ფეხი დაწვა. ბუშტუკები კი ადიდებულა. უსიამოვნოა ამის აღიარება. ირგვლივ ცხელა და ქავილს არაფერი უშლის ხელს.
  გოგონა ცდილობდა წარმოედგინა ის პიონერები, რომელთა ძირები გერმანელმა ჯალათებმა ბრაზით შეწვათ.
  მათ ალბათ კიდევ უფრო ატკინეს. მაგრამ ითმენდნენ და ტკივილს არ ავლენდნენ ყვირილით და კვნესით. და თუ წუწუნებდნენ, ეს იყო კბილების ღრჭენით.
  ეს პიონერთა გმირობაა და ის არ უნდა კვნესა. გოგონამ წარმოიდგინა, რომ მას ნაცისტები კითხავდნენ. თაროზე ჩამოკიდეს და შიშველი ქუსლი ცხელი რკინით დაწვეს. და კვნესის ან ყვირილის ნაცვლად, ის შენს სახეზე იცინის.
  მარიამ ბავშვობაში წაკითხული წიგნი გაიხსენა: "წმინდა იოანეს ვორტი". იქ, როდესაც მთავარი გმირი უნდა აწამებულიყო, მან აღიარა, რომ ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ინდოელების მსგავსად თაროზე სიმღერას შეძლებდა. მაგრამ როცა მღერი, ნამდვილად უკეთესად გრძნობ თავს.
  და მარიამი ხმამაღლა მღეროდა;
  შენ ხარ ჩემი მშვენიერი სამშობლო,
  მთელი პლანეტა ამაყობს შენით...
  რუსეთი ერთი ოჯახივითაა,
  შეიძლება სამოთხეში მღეროდეს გუნდში!
  
  ჩვენ ვინარჩუნებთ სამშობლოს ჰიმნს სიმწარის გარეშე,
  ამაყად ჩააგდო ეჭვები ჯოჯოხეთში...
  ჩვენს ზემოთ არის ოქროსფრთიანი ქერუბიმი,
  მშვიდობა დაბრუნდება და ძალიან ნათელი იქნება!
  
  შემოქმედი ყოვლისშემძლე ჩვენი უფალო,
  სამშობლოს ღია სივრცეები ისეა გაშლილი...
  მიუხედავად იმისა, რომ ხორცი ხშირად განიცდის აგონიას,
  მაგრამ მე და რუსეთი საუკუნეების მანძილზე გაერთიანებულები ვართ!
  
  ჩვენი სამშობლო ისეთი წმინდაა,
  არა, სულით უფრო ძლიერი ვიდრე რუს ჯარისკაცს!
  ჩვენზე კაშკაშა ვარსკვლავი იწვის -
  ჩვენ დავამარცხებთ მოწინააღმდეგეს ბრძოლაში!
  
  მივაღწიოთ ყველაზე გაბრწყინებულ მწვერვალებს,
  ხუმრობით მარსზე წითელი დროშა ავწიოთ...
  ყოველივე ამის შემდეგ, იესო გიგანტური ღმერთი ჩვენთანაა,
  თექვსმეტი გერბია - იქნება სხვა!
  
  მოსკოვის მახლობლად გოგონა იბრძოდა მტერთან,
  დამაჯერებლად დაამარცხა ფაშისტები...
  მაგრამ კაპრიზული ღმერთი მარსი გაბრუნდა,
  და სამწუხარო ის იყო, რომ იგი დაიჭირეს!
  
  მათ წაიყვანეს ფეხშიშველი გოგონა თოვლში,
  ქუსლებზე გააფთრებული ცეცხლი ეკიდა...
  მათ მოტეხეს შიშველი ფეხი ქინძისთავში,
  და ძლიერად მცემეს წითლად გახურებული ჯაჭვით!
  
  მაგრამ სილამაზემ გაუძლო ზეწოლას,
  მათ აწამეს გოგონა დუნდულოში...
  ფაშისტმა მშვიდი კვნესაც კი არ ამოუშვა,
  სიკვდილის შემდეგ კომსომოლის წევრი ჯილდოთი!
  არის სასტიკი ბრძოლები და გერმანელები და მათი კოალიცია ამერიკელებს ყველა მხრიდან ანადგურებენ.
  მეხიკოში ბრძოლები ცოტა ხანს გაგრძელდა. დიდი ქალაქი მსოფლიოში ერთ-ერთი უდიდესია, მდებარეობს მთებში და ძალიან რთული სამიზნეა დასაჭერად. უფრო მეტიც, ამერიკელები გამაგრდნენ მეხიკოში და წინასწარ შექმნეს იქ ბაზა და საბრძოლო მასალის საწყობები ღრმა ბუნკერებში. და ამან მათ საშუალება მისცა დაეკავებინათ მეხიკო მას შემდეგაც, რაც დედაქალაქი ალყაში იყო. არც ამერიკელები არიან ასე უბრალოები.
  მათ სჯეროდათ, რომ გერმანელები არ გარისკავდნენ ჩრდილოეთისკენ გადაადგილებას ამხელა ციხე-ქალაქით უკანა მხარეს და ჩარჩებოდნენ და შეეცდებოდნენ ასეთი ეკლის ამოღებას პირიდან.
  ფიურერს ნამდვილად ეშინოდა თავისი ჯარების უკან ქვაბის დატოვების. გარდა ამისა, გერმანელები შეავსეს E სერიის უფრო მოწინავე ტანკებით და სურდათ შეეცვალათ თავიანთი ოდესღაც ყველაზე პოპულარული ტანკი, Panther-2, უფრო დაცული და შეიარაღებული ტანკით, რომელიც არ ჩამოუვარდებოდა მამოძრავებელ შესრულებას.
  ამ პირობებში მესამე რაიხის ხელმძღვანელობა დისკის თვითმფრინავების გამოყენების საკითხის წინაშე დადგა.
  მაგრამ პრობლემა იმაში მდგომარეობდა, რომ ლამინარული რეაქტიული თვითმფრინავი, მიუხედავად იმისა, რომ თვითმფრინავი დაუცველი იყო, არ აძლევდა მათგან გასროლას. გარდა იმ შემთხვევისა, როდესაც რეალურად დისკის თვითმფრინავებს შეეძლოთ დაეჯახათ თვითმფრინავები მათი ფანტასტიკური სიჩქარისა და დაუცველობის გამოყენებით. მაგრამ მათი დახმარებით ძალიან რთულია დაბომბვა ან გასროლა ან რაკეტების გაშვება. მართალია, შეგიძლიათ გამორთოთ ლამინირებული ველი, გაათავისუფლოთ მუხტები და შემდეგ ისევ ჩართოთ.
  კიდევ ერთი იდეა იყო დისკების შეიარაღება თერმული გამოსხივების ან ლაზერების ქვემეხებით. მაგრამ ამასაც დრო დასჭირდა.
  ნებისმიერ შემთხვევაში, მფრინავი თეფშები პრაქტიკულად უნდა იქნას გამოყენებული.
  13 აპრილს ორი დისკის თვითმფრინავი პირველად გამოსცადეს საბრძოლო რეჟიმში. მფრინავი თეფშები თითქმის ჩუმად აფრინდნენ. მაგრამ იყო სიკაშკაშე. შემდეგ ისინი ატლანტის ოკეანის გავლით მექსიკაში გაიქცნენ. როგორც გაირკვა, ამ იარაღს ასევე ჰქონდა კოლოსალური სიმძლავრის რეზერვი.
  მაგრამ მათ დაევალათ ბრძოლა მხოლოდ ვერმახტის მიერ კონტროლირებად ტერიტორიაზე. რადგან არავითარ შემთხვევაში არ უნდა მივცეთ სხვა ქვეყნებს იარაღის ტექნოლოგია, რომელიც ასე უსწრებს მათ დროს.
  მარგარეტი და ალბინა აკონტროლებდნენ პირველ დისკს ჯოისტიკის გამოყენებით. მათი ამოცანა იყო ამ დროისთვის მხოლოდ ამერიკული თვითმფრინავების დარბევა და ეკიპაჟის წევრების დიდი რაოდენობა არ იყო საჭირო.
  რატომ ანდო დისკოთეკა გოგონებს? იმიტომ რომ სუსტი სქესი უფრო წარმატებულია ასეთ ბრძოლებში. ქალ მფრინავებს შორის დანაკარგების პროცენტი რამდენჯერმე ნაკლებია, ვიდრე მამაკაცებში.
  მიუხედავად იმისა, რომ ზოგადად Luftwaffe-ს აქვს ზიანის ძალიან ხელსაყრელი თანაფარდობა. უპირატესობა ასევე მოქმედებს საბრძოლო მომზადებაზე და განსაკუთრებით რეაქტიულ ავიაციაზე, რომელსაც თანაბარი მოწინააღმდეგე არ ჰყავს.
  მარგარეტი და ალბინა დაფრინავენ ევროპიდან მექსიკაში დაახლოებით ორი ხმის სიჩქარით, მაგრამ ეს საერთოდ არ იგრძნობა დისკუსიაში: რამდენად გლუვია მგზავრობა. თითქოს მატარებელში ხარ.
  მარგარეტმა ენთუზიაზმით თქვა:
  - ეს ისეთი მშვენიერი დისკია, რაც გვაქვს. როგორც ზღაპრული იარაღი - არ სჭირდება არც ხმალი და არც ქვემეხი!
  ალბინამ ლოგიკურად განმარტა:
  - უფრო კოსმოსურ იარაღს ჰგავს, უცხოპლანეტელებს.
  მარგარეტი, შიშველ, დაკუნთულ ფეხებს აჭედავდა, მღეროდა:
  - ვისურვებდი, რომ ცოტა ფული გამომეტანა და უცხოპლანეტელი გამომეკვება! ვისურვებდი, რომ რაღაც ფული გამომეტანა, მაგრამ ის არ მტირალებს, ნუ ღელავ!
  ალბინამ ხელები შემოხვია და თქვა:
  - ეს მართლაც მახვილგონივრული სიმღერაა. მე მეგონა მხოლოდ სამხედრო მარშების შედგენა იცოდი!
  მარგარეტმა უპასუხა და იატაკს დაეყრდნო. გააკეთა რამდენიმე ბიძგი. უთქმელი ტრადიციის მიხედვით, ბიკინი ეცვა. ზოგადად, ლუფტვაფეში თითქმის ყველა ახალგაზრდა ქალი და გოგონა გადავიდა ბიკინის ფორმაზე. ყოველ შემთხვევაში, თუ ამინდის პირობები იძლეოდა საშუალებას და ძალიან არ ციოდა. ითვლებოდა, რომ მინიმალური ტანსაცმლის მქონე სხეულს უკეთესი კონტაქტი ექნება თვითმფრინავთან. და პილოტები ამ შემთხვევაში ოსტატურად დაფრინავენ.
  პრაქტიკამ დაადასტურა ეს. სიცივეშიც კი გოგოები ცდილობდნენ მაქსიმალურად გაშიშვლდნენ. ბიკინი ძალიან მოდური გახდა.
  ასე რომ, გასაკვირი არ არის, რომ გოგონები თითქმის შიშველები იყვნენ. და მათი ფიგურებით, ბიკინი კარგად უხდება. რა თქმა უნდა, ჯარში ყველა ქალი ინარჩუნებს თავს ფორმაში და მათ კარგი ფიგურები აქვთ. როდესაც ახალგაზრდა ქალი ფიზიკურ აქტივობას ახორციელებს, ის მიმზიდველად გამოიყურება. გარდა ამისა, როცა ბიკინს ატარებთ, სუფთა ჰაერი ცხიმების წვას უწყობს ხელს. გოგოები კი ისეთი გამხდარი და კოხტაები არიან გამოძერწილი მუცლით.
  რა თქმა უნდა, ეს არის სილამაზე, ახალგაზრდა ქალების სხეულები. შენი ფეხები, რა თქმა უნდა, შიშველია და შიშველი ძირებით ბევრად უკეთ გრძნობ მანქანას და ხდები კიდეც მასთან.
  შესაძლოა, ამიტომაა, რომ ახალგაზრდა მფრინავები ასე კარგები არიან და თითქმის არ კვდებიან.
  ვინ იცის, ჰიტლერმა ჩავარდა თუ არა რეალურ ისტორიაში, რადგან მან უგულებელყო ქალები ჯარში. მაგრამ გოგონა ბიკინიში განსაკუთრებული მებრძოლია. ფორტუნს უყვარს ისინი და ისინი ძალიან იშვიათად კვდებიან.
  ალბინამ ასევე დაიწყო ბიძგების გაკეთება და შენიშნა:
  - როცა მოძრაობ, თავს ბევრად უკეთ გრძნობ.
  მარგარეტი დათანხმდა:
  - მოძრაობა სიცოცხლეა!
  ორივე მეომარი ქერა იყო. და ძალიან ლამაზიც. რა თქმა უნდა, ისინი არ ენდობიან ერთ-ერთ პირველ დისკოთეკას საბრძოლო მოდიფიკაციაში ლამაზი თვისებების გარეშე ქალებს.
  მათ შესახებ ყველაფერი კარგია: მათი ფიგურები სავსეა სპორტული მადლითა და ეროტიკული ძალით. და სახეები, ახალგაზრდა, სუფთა, ერთი ნაკეცის და ნაოჭის გარეშე. და აყვავებულ, ოდნავ ხვეული თმა.
  ბიჭები მზერას ამახვილებენ ასეთ გოგოებზე და შეუძლიათ საათობით უჩერებლად მიყურებენ.
  მართლაც უნიკალური, არიული, სპორტული სილამაზე.
  ალბინა ხელებზე იდგა და მოხდენილი, გარუჯული ფეხები თავზე გადაიჯვარედინა. დისკის თვითმფრინავი ავტოპილოტზე იყო. მისი დამხობა შეუძლებელი იყო, ამიტომ გოგონები ადვილად მხიარულობდნენ და თბებოდნენ.
  საოცარი მანქანის იატაკი დაფარული იყო რბილი, აალებადი პლასტმასით და უხეში.
  მარგარეტი მიჰყვა, ორივე გოგონა ხელზე იდგა. და ზემოდან აწიეს ფეხებით. ველოსიპედის ტრიალივით იყო. ასე მომხიბვლელი და უნიკალური.
  ალბინამ ღიმილით თქვა:
  - მე ნამდვილი არიელი ვარ, რაიხის მტრების მიმართ დაუნდობელი... ჩემი პერსონაჟი ნორდიელია!
  მარგარეტმა ჩაიცინა და შენიშნა:
  - მაგრამ მე მიყვარს ხუმრობა. ყოველ შემთხვევაში ის ასევე ნამდვილი არიელია! ოჰ, რა სასაცილოა ომი!
  ალბინამ, ხმა ჩურჩულით დაუწია, შენიშნა:
  "და მაინც, ვფიქრობ, რომ ჩვენ არ უნდა დაგვეტოვებინა რუსები ჩვენს უკანა მხარეს." სტალინს შეუძლია წავიდეს დამარცხებიდან და გაფიცვისგან!
  მარგარეტმა თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - ჩვენ გვაქვს საკმარისი ძალა ორ ფრონტზე ომისთვის! მოგეხსენებათ, ვერმახტს უკვე ჰყავს ოცდათხუთმეტ მილიონზე მეტი ჯარისკაცი. ძირითადად უცხოელები. ნაკლებად სავარაუდოა, რომ დაქანცულმა რუსებმა ათ მილიონზე მეტი შეაგროვონ. მაგრამ ასევე არის იაპონია.
  ალბინამ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია, თავი თეთრი თოვლის ბურთივით ჰქონდა:
  - დიახ, მართალია! ჩვენ ძლიერები ვართ! მასიური წარმოების ტანკმა E-50 საბოლოოდ დააკმაყოფილა ჩვენი სამხედროები ყველა თვალსაზრისით!
  მარგარეტმა ჩაიცინა და ჩაერია:
  -ტანკი? დადის ჭორები, რომ პლასტმასისგან მსგავსი მანქანის დამზადება სურთ!
  ალბინამ თავი სკეპტიკურად გააქნია:
  - ჯავშანი სუსტი იქნება... თუმცა სადესანტო ოპერაციებისთვის საინტერესო იდეაა!
  მარგარეტმა ღიმილით შენიშნა:
  - და ჩვენი დისკი დამზადებულია ტიტანისგან. და ის საკმარისად ძლიერია, რომ გაუმკლავდეს ყველა შესაძლო შეჯახებას.
  ალბინამ შვებით აღნიშნა:
  - ტიტანი საკმაოდ ძვირადღირებული ლითონია. მაგრამ მე ვფიქრობ, რომ მალე ჩვენი დიზაინერები შექმნიან ბევრად უფრო ძლიერ ფოლადს!
  მარგარეტმა შიშველი ფეხები ერთმანეთს დაარტყა:
  - ჩემი ფიქრები ცხენების ნახირია!
  ალბინამ გაიცინა და თქვა:
  - სპილო ჯობია! ის უფრო დიდია!
  მარგარეტი მკლავებში წამოხტა და იღრიალა:
  - ჟირაფი დიდია! მან უკეთ იცის!
  რის შემდეგაც გოგოებმა აიღეს და ძირებით დაარტყეს. ასე რომ, ხმაურიც კი გაისმა. და ერთმანეთს გაუღიმეს.
  ალბინამ თქვა:
  - არა, ჩვენნაირ მეომრებთან ასი სტალინიც არ გვეშინია!
  მარგარეტმა ხელებზე დატრიალდა და ჭიკჭიკებდა:
  - რატომ ასი? იქნებ ერთდროულად ათასი?
  ალბინამ დაიყვირა:
  - არა მილიონი!
  მარგარეტმა თქვა:
  - ანუ მილიარდნახევარი!
  ალბინამ იღრიალა:
  - ან ტრილიონი მეოთხედი!
  ასეთი კონკურსი სასაცილოდ და აბსურდულად გამოიყურებოდა. მაგრამ ამავე დროს ძალიან სასაცილო. გოგონებმა შეწყვიტეს უწყინარი ლაპარაკი და დაიწყეს ბიძგების კეთება.
  მარგარეტი თავის წარსულზე ფიქრობდა. გოგონა საკმაოდ კეთილშობილური ოჯახიდან. ის ძალიან ნაზ ასაკში გაგზავნეს სპეციალურ სკოლაში. იქ საკმაოდ რთული ტრენინგი გავიარე. მას ასწავლიდნენ და ავარჯიშებდნენ ფიზიკურად. ერთი მხრივ, ამან გოგონა გააძლიერა, მაგრამ მეორე მხრივ, ბავშვობა წაართვა.
  თუმცა მარგარეტი სწრაფად ჩაერთო. გარდა ამისა, სკოლას ჰქონდა კლუბები და გასართობი. ლამაზმანები აუზში ბანაობდნენ, ტანვარჯიშს და სპლიტებს აკეთებდნენ.
  და ჩვენ ვისწავლეთ სხვადასხვა ენების ჩათვლით. რა თქმა უნდა, მათ ასწავლიდნენ მათემატიკას, ფიზიკას და სხვადასხვა კლასიკას. თავისუფალ დროს მარგარეტს უყვარდა სამეცნიერო ფანტასტიკის კითხვა. მას განსაკუთრებით მოსწონდა ჟიულ ვერნი. მისი სამეცნიერო აღმოჩენები შერწყმული იყო საინტერესო თავგადასავლებთან. ზოგიერთი სახის გამოგონება ჯერ კიდევ არ არის გადაჭარბებული.
  განსაკუთრებით შთამბეჭდავი იყო ჭურვები, რომლებსაც შეეძლოთ ერთი გასროლით გაენადგურებინათ მთელი ციხე. ეს იარაღი შეიძლება სასარგებლო იყოს რეალურ ომში.
  მარგარეტმა, როდესაც გაიგო პოლონეთზე გერმანიის თავდასხმის შესახებ, შთაგონებული იყო. გერმანელებმა ერთმანეთის მიყოლებით გამარჯვება მოიპოვეს და ყველა უბრალოდ აღმერთებდა ჰიტლერს. მიუხედავად იმისა, რომ თავიდან ბევრის დამოკიდებულება იყო თავშეკავებული. მაგრამ ფიურერმა ყველაფერში წარმატებას მიაღწია. მათ შორის ეკონომიკაშიც. სწრაფი ეკონომიკური ზრდა, არმიის აღორძინება, რაინისა და ქვანახშირის ველების დაბრუნება. შემდეგ ავსტრიის უსისხლო ანშლუსი. გერმანელები ცოტათი შეძრწუნდნენ ჩეხოსლოვაკიის ირგვლივ არსებული კონფლიქტით. მაგრამ შემდეგ მიუნხენი მოჰყვა.
  რის შემდეგაც ჩანდა, რომ გერმანიამ ყველაფერს მშვიდობიანად მიაღწია. მან კლაიპედას რეგიონიც კი დაბრუნდა. მაგრამ შემდეგ დაიწყო ომი პოლონეთთან და ორი დღის შემდეგ მეორე მსოფლიო ომი. ბევრს, გოგოებსაც კი შეეშინდათ. რა მოხდება, თუ კიდევ ერთი დამარცხებაა? მაგრამ სამ კვირაში პოლონეთი დაინგრა, დასავლეთ გერმანიის წინააღმდეგ შეტევა არ დაწყებულა და სიმშვიდე დაისადგურა. ბევრი ფიქრობდა, რომ ახლა მშვიდობა იქნებოდა.
  შემდეგ სწრაფი შეტევა საფრანგეთზე. პროპაგანდამ კი ენთუზიაზმით განაცხადა: ჩვენ გავიმარჯვეთ!
  მარგარეტი კი გაღიზიანდა, რომ ასეთ ტრიუმფში მონაწილეობა არ მიუღია. მაგრამ ეს არც ისე მარტივია. ომი გაგრძელდა, გერმანია, იბრძოდა, შთანთქა ერთი ქვეყანა მეორის მიყოლებით. და ზღაპრის გმირივით მოჰკვეთა თავის მტრებს თავები. ასე რომ, მარგარეტი ფრონტზე წავიდა. როგორც პილოტი. მან გაიარა ფრენის სკოლა და დასრულდა ცაში.
  გოგონამ მაშინვე დაიწყო მეტი გოლის გატანა. იბრძოდა რუს მფრინავებთან. მაშინვე შევამჩნიე საბჭოთა ტუზების გარკვეული სისუსტე - უკანდახევის უხალისობა. მაგრამ ეს თვითმკვლელობაა, როდესაც თქვენ ებრძვით ისეთ ძლიერ შეიარაღებულ თვითმფრინავს, როგორიც არის ME-262.
  მარგარეტმა გაანადგურა საბჭოთა თვითმფრინავები, საკმაოდ წარმატებით. მან არ იცოდა სიბრალული, თუმცა თავს სასტიკად არ თვლიდა. და გოგონა ბიკინით იბრძოდა, მაშინაც კი, როდესაც ცოტა ციოდა.
  და ეს დაეხმარა ბრძოლაში. მისი თვითმფრინავი არც ერთხელ არ ჩამოაგდეს და არც სერიოზულად დაზიანდა. მიუხედავად იმისა, რომ ME-262 ზოგადად ძალიან გამძლე მანქანაა.
  მარგარეტმა მოიპოვა რკინის ჯვრის რაინდის ჯვარი. და რა თქმა უნდა, ის ამაყობდა ამით. ახლა კი მას დაევალა განადგურების ყველაზე მოწინავე მანქანა.
  ალბინა ასევე მფრინავი იყო, სამხედრო ოჯახიდან. ასევე დაკუნთული ქერა, დაჯილდოვდა რაინდის ჯვრით სხვადასხვა ექსპლუატაციისთვის, ძირითადად ცაში. მაგრამ ალბინამ მოახერხა ცოტათი ბრძოლა ქვეითებში. მან ასევე აჩვენა თავისი კლასი, როგორც სნაიპერი.
  ორივე გოგონა მსგავსია, მაგრამ ასევე განსხვავებული, რა თქმა უნდა, მათი სახეებით. მაგრამ მათ აქვთ გამოჩენილი კუნთები, ფიზიკურად ძალიან ძლიერი. ახლა მათ გააკეთეს ბიძგები, გააკეთეს კუთხე და ჭიკჭიკდნენ:
  - ჩვენ დიდი მეომრები ვართ, ძლიერი ქვეყანა... და რაღაც მხრივ ძალიან ველურები და სატანის მსახურები ვართ!
  რის შემდეგაც ალბინამ გაიცინა და გააპროტესტა:
  - რატომ სატანა? ან იქნებ ყოვლისშემძლე ღმერთი?
  მარგარეტმა თავი დაუქნია.
  - დიახ, თუ ჩვენს ჯარს გაუმართლა, ღმერთის გარეშე სხვაგვარად არ შეიძლება!
  ალბინამ გაუსწორა მეგობარს:
  - ღმერთის გარეშე კი არა, ღმერთთან ერთად! ყოვლისშემძლე უყვარს ძლიერი და დაუნდობელი! არიელები ყველას გაანადგურებენ!
  მარგარეტმა აღტაცებით წამოიძახა:
  - და ჩვენ გვაქვს ასეთი ტექნოლოგია! დისკის თვითმფრინავები სასწაულია!
  ალბინა, ენერგიულად აკეთებდა კუთხეს, დათანხმდა:
  -კი... თუ გვინდა, შეგვიძლია!
  მარგარეტმა ლოგიკურად განმარტა:
  - და როცა არ გვინდა, ჩვენც შეგვიძლია! ნახევარი მსოფლიოდან იძულებითი მეცნიერები გვიხნავენ!
  გოგონებმა გაცილებით ენერგიულად დაიწყეს კუთხის კეთება. მათი მანქანა კი ჰაერში ცურავდა. ემო-ს წააგავდა. ინჟინერიის ასეთი მშვენიერი ქმნილება. რაღაც, რაც პლანეტა დედამიწისთვის დამახასიათებელი ტექნოლოგიური დონის მიღმა შეიქმნა. სხვა საკითხებთან ერთად, დისკის თვითმფრინავი აღჭურვილია რამდენიმე უახლესი რადარით. გავიგე ბიპი ბიპი... სიგნალიზაცია!
  გოგოები წამოხტნენ და სანახავი ეკრანებისკენ გაიქცნენ... მათ გამოსახულება გაადიდეს... ასეა, წინ ათიოდე ამერიკული მუსტანგი და ოთხი აირაკობრა მიფრინავდა. ღრუბლებიდან ამოვარდა ამერიკული თვითმფრინავები. როგორც ჩანს, მათ შენიშნეს საკმაოდ დიდი დისკი, ან დაასკანირეს რადარით. მიუხედავად იმისა, რომ ასეთი მფრინავი თეფშები რადარზე პრაქტიკულად უხილავია. მაგრამ ცაში ისინი დიდი მანძილიდან ჩანს.
  ორმა ესკადრილიამ დისკზე შეტევა სცადა. მარგარეტმა დააჭირა ჯოისტიკის ღილაკებს სიჩქარის გასაძლიერებლად. და წავიდა ვერძთან. ბუმბულის სიმძიმეში მოკრივეს მუშტივით მკვეთრად მფრინავი თეფში აფრინდა. და მოხვდა ამერიკულ მებრძოლს. თითქოს ალმასის საჭრელი რკინას მოხვდა. ნაპერწკლები მოვიდა და ლამინარულმა ნაკადმა თვითმფრინავი მბზინავ ნამსხვრევებად აქცია.
  ალბინამ, რომელსაც შიშველი თითებით ჯოისტიკი ეჭირა, ოსტატურად მოაბრუნა დისკი და კვლავ შეეჯახა აშშ-ს საჰაერო ძალების გამანადგურებელს. ნაწილებად დაეცა. და ქერა ტერმინატორი, რომელიც აგრძელებდა მოძრაობას, გაანადგურა ერთი თვითმფრინავი მეორის მიყოლებით.
  მარგარეტმა შენიშნა:
  - ჩვენ მათ ვშლით... ცარცივით საშლელით!
  ალბინამ გაიცინა და თქვა:
  - შანსი არა აქვთ!
  დისკეტი მოძრაობდა რამდენჯერმე უფრო სწრაფად, ვიდრე ამერიკული თვითმფრინავი. და მისი დატოვების შანსი ნამდვილად არ იყო. უფრო მეტიც, გერმანული მანქანის მანევრირება უბრალოდ ფენომენალურია. მაგრამ ახალი იარაღის წინაშე ამერიკელები გონივრულად მოიქცნენ: ისინი გაიფანტნენ. და გოგონებს მკვეთრად უნდა დაეჩქარებინათ დევნა.
  როდესაც დისკს დაეჯახა, ზუზუნი დაიწყო, თითქოს ჩიპებს აშორებდნენ. ბელონზის ცნობილმა დისკმა გაანადგურა და გაანადგურა ყველა. და მაინც ის არც კი კანკალებდა.
  გოგოები იცინოდნენ, როცა მტერს დაედევნენ. გაუსწრეს და გააბრტყელეს, გაჭრეს. ეს მოგაგონებდათ ქათმის დევნას და შესაძლოა უფრო სწრაფადაც. და ასეთი საჭრელი უბრალოდ ჰგავდა ილია მურომეცის საგანძურ მახვილს. ვინც ყველაფერი გაწყვიტა... და მოახერხა თითქმის ყველაფერი დაეწია და დაარტყა.
  გოგონები ამოთხარეს და კინაღამ სკამიდან გადმოხტნენ, ხელებითა და ფეხებით სამაგრები ეჭირათ. და რატომღაც მაინც გამართეს. და მათ შეეძლოთ გააგრძელონ ბრძოლა.
  მაგრამ ბოლო ამერიკელი მებრძოლი გადალახულია. გოგოებმა შუბლიდან ოფლის მარცვლები ჩამოყარეს. და ისევ გადავრთეთ დისკეტი ავტოპილოტზე. ალბინამ, გამოძერწილი მუცელი აწოვა, შესთავაზა:
  -იქნებ ვჭამოთ?
  მარგარეტი დათანხმდა:
  - Კარგი იდეაა!
  მეომრებმა მაცივარში შეაღწიეს. ალბინამ ღილაკს ფეხის თითი დააჭირა. გამოვიდა საკვები ნარევის ორი ტუბი. გოგოებმა ფრთხილად აიტაცეს ხელში. წვრილად დაჭრილი ღორის ხორცი ბარდასთან და ტომატის სოუსით. თითოეული მილის ეტიკეტზე არის მხიარული ღორი და პომიდორი ბარდის ყუნწით.
  გოგოებმა ფრთხილად შეწოვა დაიწყეს, მსუბუქად აჭერდნენ მილს. მარგარეტმა შენიშნა:
  - მალე კოსმიურ სამყაროებში წავალთ. მაშინ იქნებ ასეთი საკვები მიეცეს ასტრონავტებს.
  ალბინამ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - Კი კარგი იქნებოდა! იფრინეთ სხვა სამყაროებში, შეხედეთ მეზობელ პლანეტებს.
  მარგარეტმა უსტვენდა და სიზმრად თქვა:
  - დიახ, ეს ძალიან საინტერესოა. და როგორ გამოიყურებიან ეს უცხოპლანეტელები? ისინი ალბათ ადამიანებს ჰგვანან. ან იქნებ მათ აქვთ განსხვავებები?
  ალბინამ მხრები აიჩეჩა და შესთავაზა:
  - ალბათ ელფებს შევხვდეთ. ისინი გარეგნულად ჰგვანან ადამიანებს, მაგრამ წარმოიშვნენ არა მაიმუნებისგან, არამედ კატებისგან. ამიტომ მათ აქვთ წვეტიანი ყურები და ძალიან მიმზიდველი გარეგნობა.
  მარგარეტმა ტკბილი ღიმილით შენიშნა:
  - ამბობენ, ელფები საერთოდ არ ბერდება!
  ალბინამ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  -ალბათ... მაგრამ აჯობებს ადამიანებს ასეთი ბედნიერება ჰქონოდათ!
  მარგარეტმა მილიდან ამოიწურა. მან გადაყლაპა და ჩაილაპარაკა:
  -კი... სიბერეზე უარესი არაფერია! ამ მხრივ, ეს უბრალოდ ღვთის უბედურებაა!
  ალბინამ შიშველ ფეხზე ხელი მოისვა. ჩემს გვერდით ბიჭი წარმოვიდგინე. ისეთი მაღალი, დაკუნთული, როგორც აპოლონი. ან იქნებ ჰერკულესი. მერე წარმოიდგინა, როგორ ეფერებოდა. Კი კარგი იქნებოდა.
  რომ მერე უფრო სერიოზულზე გადავიდეთ. რომ განიცადო ძლიერი მოფერება და მოფერება, მკერდზე ცხელი კოცნა. მამაკაცის ძლიერი ტუჩებივით ვეფერები ჟოლოსფერი ძუძუს. და როგორ მინდა სამუდამოდ ახალგაზრდა და მიმზიდველი დავრჩე.
  არასოდეს დაბერდე, იყავი სამუდამოდ ახალგაზრდა, გამხდარი, სპორტული!
  ალბინამ მორცხვი იმედით შესთავაზა:
  - იქნებ ხალხმა მოიგონოს რამე, რომ არ დაბერდეს?
  მარგარეტმა თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - ადრე თუ გვიან, რა თქმა უნდა, სიბერე დამარცხდება... მაგრამ საკითხავია, ვიცოცხლებთ თუ არა ამას?
  ალბინა ცდილობდა დაეწყნარებინა მეგობარი:
  - თუ არიელ მეცნიერებას ყველაფერი შეუძლია, მაშინ გავა დრო და ისინი შეძლებენ მკვდრების გაცოცხლებას. და მაშინ არ აქვს მნიშვნელობა როდის მოვკვდებით!
  მარგარეტმა ღიმილით უთხრა:
  მოდით დავტკბეთ სამყაროთი ბოროტების გარეშე,
  თუმცა ზოგჯერ ძნელი დასაჯერებელია...
  ბავშვები ითამაშებენ და იცინიან,
  და ჩვენ მივაღწევთ უკვდავებას... ალბათ!
  გოგოებმა მილებიდან წრუპავდნენ. დაჭრილი ხორცი, ბარდა და პომიდორი, ძალიან გემრიელი და ნოყიერი კომბინაცია. მარგარეტმა თავისი მომავალი ქმარიც წარმოიდგინა. ასე გაბერილი და ჭკვიანი, მაღალი შუბლით. მას ძალიან მოეწონა სპარტაკი. მმართველად დაბადებული კაცი, ანუ დიდი მეთაური, მონა აღმოჩნდა. სპარტაკზე მარგარეტმა წაიკითხა იტალიელი მწერლის რომანი. შესანიშნავი მხატვრული ნაწარმოებია, მას ვერ დადებ.
  მართალია, ის ფაქტი, რომ სპარტაკი იყო კეთილშობილი თრაკიელი ლიდერი, სავარაუდოდ, ავტორის გამოგონებაა. ისიც კი არ არის ცნობილი, იყო თუ არა სპარტაკი თრაკიელი. ის მხოლოდ თრაკიის განყოფილების წევრი იყო. მწირი ინფორმაციაა სპარტაკის რეალური ისტორიის შესახებ. როგორც ჩანს, ის თავისუფალი იყო. ისინი კი ამბობენ, რომ ის ლეგიონერად მსახურობდა რომის არმიაში. შემდეგ, როცა ომი თრაკიაში გადავიდა, ის კიდეც დატოვა და იბრძოდა რომაელების წინააღმდეგ. ისევ ტყვედ ჩავარდა და გლადიატორებს მიჰყიდეს.
  შემდეგ დიდება სპარტაკს მოევლინა არენაზე. მაგრამ სპარტაკი შეიძლება გერმანელი ყოფილიყო. მარგარეტმა თავი ამ გმირთან ერთად საწოლში წარმოიდგინა.
  ეს შესანიშნავია - ასეთი კაცი! ქალებს უყვართ ჯოკები. მარგარეტს ეგონა, რომ სპარტაკიც უჩვეულოდ ჭკვიანი იყო. მან გაიმარჯვა რომაელებზე საკმაოდ ცუდად ორგანიზებული მონებისა და ღარიბების არმიით. თუმცა არა, გლადიატორების ლიდერმა მკაცრი დისციპლინა დაამყარა.
  ამაოდ შევარდა კონსულები სპარტაკში. მან ერთი დამარცხება მიაყენა მათ. მაგრამ საბოლოოდ ღალატმა თავისი შედეგი მოიტანა. და მათ დაამარცხეს სპარტაკი.
  მონათა ომი გამარჯვებით არ დასრულებულა. რაც შეიძლება უკეთესობისკენ იყოს. გამარჯვების შემდეგ მონები რომის იმპერიას გაანადგურებდნენ, მაგრამ შეძლებდნენ თუ არა რაიმეს შეთავაზებას სანაცვლოდ? აშკარა ბარბაროსობა შეიძლება წარმოიშვას პლანეტების ამ ნაწილში. მაშინ ქრისტიანობა ვერ მოიპოვებდა ასეთ მასობრივ პოპულარობას. ასე რომ, არ იქნებოდა იმპერატორი კონსტანტინე, რომელმაც ასეთი რელიგია ზემოდან შემოიტანა. და დრო ობიექტურად ეწინააღმდეგებოდა ქრისტიანობას. ასე რომ, სრულიად ლოგიკური კითხვა გაჩნდა: შეგიძლიათ დაამტკიცოთ, რომ ქრისტეს აღდგომა არ არის ზღაპარი?
  აღდგომისა და მოციქულების ყველა მოწმე გარდაიცვალა ან სიკვდილით დასაჯეს, შემდეგ კი მოციქულთა მოწაფეები. რა თქმა უნდა, დროთა განმავლობაში რწმენა დაირღვა. და მხოლოდ უკვდავების დაპირება საკმარისი არ იყო. უფრო მეტიც, სხვა ხალხებს ჰქონდათ საკუთარი წარმოდგენა სამოთხეზე. ავიღოთ იგივე ეგვიპტელები. მათ აქვთ მთელი მეცნიერება მკვდრების არსებობის შესახებ.
  და როდესაც ჰკითხეს მტკიცებულებებს, დროთა განმავლობაში ეს უფრო და უფრო რწმენის საკითხი ხდებოდა. და სჯეროდა თუ არა თავად კონსტანტინეს მშვიდობისმოყვარე ქრისტიანობის, რომელმაც თითქმის მთელი ცხოვრება ომებში გაატარა? ან იქნებ, ბოლოს და ბოლოს, მას აშინებდა არარაობა და სურდა მაინც რაიმე მშობიარობის შემდგომი იმედი? არ არის ცნობილი... მაგრამ ოფიციალურად არ მიიღოთ ქრისტეს ავტორიტეტი, ეს ყველაფერი იყო... გადარჩნენ ქრისტიანები ორი ათასი წლის შემდეგ?
  თუმცა, ეს სუბიექტური ამბავია. ასე რომ, იაპონელებმა გაიმარჯვეს ამ სამყაროში მიდვეიში და ჰიტლერმა მიიღო არაერთი ძლიერი გადაწყვეტილება, მათ შორის ბევრად ადრე გამოაცხადა სრული ომი და დაიწყო ბრძოლა მთელი ძალით. და შედეგი: გერმანელები წინ მიიწევენ ყველა ფრონტზე. და მათ მიაღწიეს წარმატებას ბევრ ფრონტზე.
  მარგარეტმა დაფიქრებით თქვა:
  - უბედური შემთხვევები ისტორიის ჯაჭვის რგოლივითაა, ერთი მარცხი და სრული შემობრუნება!
  ალბინამ დაამატა:
  - სამყაროში ყველაფერი შემთხვევითია, განსაკუთრებით იღბალი, მაგრამ ბუნებრივად ბევრი უბედურება გაქვს!
  მარგარეტმა შიშველი თითებით აიღო მილი, ღერო დაატრიალა და დააჭირა. მან ხორცი ოდნავ შეწოვა და შენიშნა:
  - ოღონდ უბედურებაში არ ჩავვარდებით, გავიმარჯვებთ! ამიტომ პესიმიზმი არ არის საჭირო.
  ალბინას წინააღმდეგი არ იყო:
  - კარგია სადილი, ცუდია დამარცხება, კიდევ უარესია საკუთარ თავთან წაგება!
  გოგოები გაჩუმდნენ. ჭამის შემდეგ ძილში მიიწვიეს... და რატომაც არ დაიძინონ ორიოდე საათი. მაშინ დრო აღარ იქნება. ამერიკელებს ბევრი თვითმფრინავი ჰყავთ და მათ მუდმივად მიიღებენ.
  გოგოები სკამებს მიეყრდნოთ და სწრაფად, თითქოს ბრძანებით, დაიძინეს. რაღაც საინტერესოზე ოცნებობდნენ... რაღაც ახალ სამყაროში აღმოჩნდნენ. ისინი თავისი გზით მიდიან. ირგვლივ ბუჩქები და ჯუნგლებია.
  და მოულოდნელად ბიჭი გამოდის შეხვედრაზე. ისეთი ქერა, დაკუნთული, მხოლოდ შორტები ეცვა. და უზარმაზარი მგელი, როგორც ხარი, მირბის მის შემდეგ. გოგოებმა მხრებიდან ავტომატები ჩამოართვეს და ცეცხლსასროლი იარაღით დაარტყეს. მგელი დაშავდა. ის დაეცა, დაიხრჩო საკუთარ სისხლში. მხეცის ღრიალი ისეთი წარმოუდგენლად შემზარავი იყო. ჟღერდა, თითქოს საფლავის ქვის უკნიდან მოდიოდა და კამეჩისა და ობობის ზარის ნიშნების ნარევს ჰგავდა.
  ბიჭი გაჩერდა. რაღაც გაოცებით პირდაპირ იყურებოდა. ბიჭი ცამეტი თუ თოთხმეტი წლის იყო. ძალიან საყვარელი სახე მამაკაცური ნიკაპით, ლამაზი გამოძერწილი კუნთებით, ფილის აბს. მისი თმა თოვლივით თეთრია, მსუბუქად გაჟღენთილი ყვითელი, ხოლო კანი მუქი რუჯით.
  ძალიან ლამაზი მოზარდი, რომელიც შეიძლება აფიშაზე ჩამოკიდო - ნამდვილი არიელი. გარდა იმისა, რომ ლურჯი თვალები ძალიან კეთილია. და ღიმილი მარგალიტისფერია. მარგარეტი და ალბინა ბიჭს მიუახლოვდნენ და ერთხმად ჰკითხეს:
  - გამარჯობა! Ვინ ხარ?
  ბიჭმა ღიმილით უპასუხა:
  -მე კინგ მეთი ვარ! ვარდისფერი ნისლების ქვეყანა.
  ალბინამ გაიცინა და შენიშნა:
  - მეფე... რატომ ფეხშიშველი?
  ბიჭმა კვნესით უპასუხა:
  - გადატრიალების მსხვერპლი გავხდი. მარშალ კორშუნოვმა სამეფოში ძალაუფლება აიღო. და გამიხეთქეს სამეფო კაბა და ნახევრად შიშველი ვერტმფრენით ჩამაგდეს გარეული ცხოველებით სავსე ჯუნგლებში!
  მარგარეტმა ჩაიცინა და ხელი გაუწოდა.
  - ასე თქვენო უდიდებულესობავ... აბა, რა, შეგვიძლია დაგეხმაროთ?
  მეფემ დაბნეულმა მხრები აიჩეჩა.
  - მეეჭვება... თქვენ მხოლოდ ორნი ხართ და მთელი ჯარი თოფებით და ვერტმფრენებით!
  ალბინამ, გადამწყვეტად დაარტყა შიშველი ფეხი, უპასუხა:
  -ჩვენც მოგვიწია ჯარებთან ბრძოლა! არა, ჩვენ მზად ვართ ვიბრძოლოთ სამართლიანი საქმისთვის!
  მარგარეტმა თითები ახალგაზრდა მეფის ცხვირზე აათამაშა:
  -ნუ გეშინია შენთან ვართ!
  - Მე არ მეშინია! - ამაყად გაისწორა ბიჭმა არც ისე განიერი, თლილი მხრები. და დაამატა. - კარგი, მგონი, ჩემს ქვეშევრდომებთან უნდა წავიდეთ, ისინი მეფეს დაუჭერენ მხარს.
  ალბინამ მიმოიხედა და ჰკითხა:
  -სად წავიდე...
  მარგარეტმა მიმოიხედა... ირგვლივ ჯუნგლები იყო. გარკვეულწილად მოგაგონებთ ამაზონს. გაიზარდა უზარმაზარი გვიმრები. ბევრი ხე იყო ყვავილებით. კვირტები ვარდებს ჰგავდა, პეტუნიები კი - კაშკაშა ფერებით, საბავშვო მარკერებივით. ხეებზე ფოთლები დიდი და რთული ფორმის იყო.
  დიდი ჭრიჭინები ალბატროსებივით დაფრინავდნენ და მეტრი სიგრძის ფრთებით პეპლები აფრიალებდნენ.
  ალბინამ ცას შეხედა და წამოიძახა:
  - აქ სამი მზეა!
  მარგარეტმა თავი ასწია და დაიყვირა:
  - Ვაუ! ეს სხვა პლანეტაა?!
  ბიჭმა კინგმა მეტმა გაკვირვებით ასწია წარბები:
  - კიდევ რომელი პლანეტა?
  მარგარეტმა მხრები აიჩეჩა და ჰკითხა:
  - მაგრამ ეს აშკარად არ არის დედამიწა.
  ბიჭმა ჩაიცინა და უპასუხა:
  - ანუ დედამიწიდან ხარ? ამ მკაცრი პლანეტიდან, სადაც ერთი და იგივე შუქი ანათებდა!
  მარგარეტმა გაიცინა და ისევ ჰკითხა:
  - იცნობ დედამიწას?
  ახალგაზრდა მეფემ თავი დაუქნია:
  - Რა თქმა უნდა! ჩვენი ცივილიზაცია იქიდან მოდის!
  ალბინამ უფრო ფრთხილად შეხედა ბიჭს და თქვა:
  - კარგი, კი... შენც ადამიანი ხარ, მხოლოდ ლამაზი!
  კინგმა მეთმა გაბრწყინებული თავით დაუქნია თავი:
  - და შენც ძალიან ლამაზი ხარ! დამეხმარე, დავიბრუნო გვირგვინი და მე თვითონ გავხდი ცოლები!
  გოგოებმა იცინეს. მარგარეტმა შენიშნა:
  - ნაადრევი არ არის შენთვის დაქორწინება?
  ბიჭმა თავი უარყოფითად გააქნია:
  - მეფეები ადრე ქორწინდებიან! მე უკვე ოთხი ცოლი მყავს, შენთან ერთად ექვსი იქნება, ჰარემს რომ არ ჩავთვლით!
  მარგარეტმა კიდევ უფრო ხმამაღლა გაიცინა.
  - მაშ ჰარემი გაქვს! Ვაუ!
  მეთმა მკერდი აუწია და უპასუხა:
  - ჰარემის გარეშე მეფეზე რას იტყვით? ეს არ იქნება პრესტიჟული! მე ვარ დიდი ქვეყნის მონარქი, ჩვენ უკვე გავუშვით თანამგზავრი კოსმოსში!
  ალბინა ბიჭს მხრებში ჩაეხუტა და აკოცა:
  - ჩემო ტკბილო... მაინც არ მეზარება შენი ცოლობა!
  ახალგაზრდა მეფემ გოგონას ლოყაზე აკოცა, შემდეგ ტუჩებზე და აკოცა:
  -ძალიან გემრიელ სუნი გაქვს... ისეთი მშვენიერი ხარ...
  ოლეგ რიბაჩენკო, გარდა იმისა, რომ იყო ამ სამყაროში, სადაც ნაცისტები იბრძოდნენ, სხვა სამყაროშიც გამოირჩეოდა. სადაც მართლაც სასტიკი და აგრესიული კოსმოსური ომი იყო. იქ ბიჭიც ერთგვარ ნაკაწრში მოხვდა.
  რატომ მოგიწია უკვდავებაზე მუშაობა? არაფერი არ მოდის უფასოდ. და იმუშავე, ბიჭო. და იყავი ნამდვილად სიკვდილისა და ყოველგვარი უკიდურესობის გარეშე.
  მეორე მსოფლიო ომი კი სხვადასხვა სამყაროში განსხვავებულია. და ხშირად იმაზე უარესიც, ვიდრე ეს იყო რეალურ ისტორიაში, რადგან მესამე რაიხი ძალიან ძლიერია. და ის ფაქტიურად სასწაულით დაამარცხა.
  ასე რომ, ოლეგ რიბაჩენკო წარმატებებს ასრულებს პარალელურ სამყაროში.
  მოსკოვზე შეტევა და ბრძოლა რჟევისთვის გაგრძელდა. ბომბმტყორცნების გამოყენებით და საპასუხოდ საბჭოთა სარაკეტო არტილერიის დარტყმის მიღებით, მტერი წინ წავიდა. გერმანელები ცდილობდნენ მის აღებას თავისი უთვალავი აღჭურვილობითა და დაბომბვით, ასევე სარაკეტო სალვოებით.
  პროგრესი იყო ნელი, გადამწვარი დედამიწაზე. საბჭოთა ხალხი რაინდებივით იბრძოდა... რჟევი ნაცისტებისთვის მეორე სტალინგრადი გახდა. მისთვის ბრძოლებში ყველა მცხოვრები მონაწილეობდა.
  პიონერთა მცირე ჯგუფს ეჭირა სახლი ცამეტი ნომერი ლენინის ქუჩაზე. ბიჭებმა და გოგოებმა ნაცისტებს მიახლოების საშუალება მისცეს და თოფები პირდაპირ მათ გაღიმებულ პირში ისროლეს. ან მტერს ხელნაკეთი ასაფეთქებელი ნივთიერებებით ყუმბარები დაუშინეს. და ამით მათ წვლილი შეიტანეს გამარჯვებაში.
  თერთმეტი წლის მიშკა გაჩუმდა, თავი ნამსხვრევმა ჩაამსხვრია, გოგონა მაშა კი სნაიპერის ტყვიას შეეწირა. მაგრამ დანარჩენი ბიჭები შეუპოვარი გამძლეობით იბრძვიან. მაგალითად, პაშკამ მთელი ძალის გამოყენებით გადააგდო პაკეტი ტრანსპორტის ქვეშ და აიძულა მანქანა მტრის ქვეითებთან ერთად გადაბრუნებულიყო. მაგრამ შტურმტიგერები და სტრუმამონტები უახლოვდებიან, საშიში იარაღი დიდ ქალაქებში თავდასხმებისთვის. ფაშკა და მასთან ერთად კიდევ ორი ბიჭი, სიცოცხლის რისკის ფასად, ათრევენ კასრს ორი თხევადი რეაგენტის ნარევით, რომლებიც შერწყმისას წარმოქმნიან ძლიერ ასაფეთქებელ ნივთიერებას. ნახევრად შიშველი ბიჭები ისე არიან შეღებილი ჭვარტლით, რომ გაცვეთილ ფონზე თითქმის შეუმჩნეველია.
  ფაშკა გაჭირვებით იწევს. ის ძალიან გამხდარია, გამომშრალ მუმიას ჰგავს, ყლორტებივით გამოსული ნეკნები. ძნელია ლულის გადათრევა, მაგრამ, სამწუხაროდ, უბრალო ყუმბარები უძლურია ას ორმოცდათხუთმეტი ტონა წონის შტურმამონტის წინააღმდეგ და საბრძოლო ნაკრების გარეშე. დანარჩენი ორი ბიჭი კიდევ უფრო გამხდარია. მიუხედავად იმისა , რომ ისინი მხოლოდ ცხრა წლის არიან, მათი შიშველი ძირები ისეთი რქოვანია, რომ ნანგრევებზე ქვიშასავით შრიალებენ. რაღაც მომენტში, ქვემეხები ცოტათი გაჩუმდა და ყურები დამიძაბა კეკლუცი ფეხების ღრეჭმა. ბიჭები ძირითადად მთელი წლის განმავლობაში დადიოდნენ ფეხშიშველი და გაუძლეს სიცივეს, როდესაც მათი ფეხის თითები ფაქტიურად გალურჯდა. მაგრამ უცნაურად საკმარისია, რომ სპარტანულ სტილში ასეთმა ექსტრემალურმა ვარჯიშმა განაპირობა ის, რომ არცერთი ბიჭი და გოგო არ დაავადდა.
  და მედიკამენტებისა და ანტიბიოტიკების მკვეთრი დეფიციტის გათვალისწინებით, ჯანმრთელობა ძალზე მნიშვნელოვანია. მაგრამ მართლაც, თუ ადრეული ბავშვობიდან მთელი წლის განმავლობაში ატარებთ შუქურსა და შორტებს, მაშინ ნამდვილად არ გაცივდებით და ყელის ტკივილით არ შეგაწუხებთ.
  სხვა საქმეა, რომ ყინვისგან განსხვავებით შიმშილს ვერ ეგუება. და რა სახის საკვები შეიძლება იყოს თითქმის მთლიანად ალყაში მოქცეულ ქალაქში? სადაც ერთადერთი წვრილი გზა თითქმის პირდაპირ არის გადაღებული.
  ფაშკამ მხრიდან ტყვია მიიღო და კბილებში დააჭირა, ტუჩზე იკბინა, სანამ სისხლი არ მოსდიოდა, რომ არ ღრიალებდა. არა, ის არ მისცემს ფაშისტებს ასეთ სიხარულს. რუსი მეომარი ტკივილისგან არ კვნესის. ბიჭმა კასრი გამოსწია და ბიჭებს დაუყვირა:
  - კლანჭები მოიტეხე, მაინც უნდა იცოცხლო!
  ბიჭები, როცა ხვდებიან, რომ აქ აღარ არიან საჭირო, სწრაფად შორდებიან. მათი მუხლები და იდაყვები ნანგრევებზე ცოცვისგან უკვე რქიანია და ისინიც შრიალებენ. კარგია, რომ არ გესმის ის ყრუ ხმაურში.
  ფაშკა გადაკვეთს თავს და ყვირის:
  - მე ვემსახურები სსრკ-ს!
  უბიძგებს კასრს შტურმამონტის ბილიკების ქვეშ. ისმის ღრიალი, სისხლთან ერთად სისხლს ატყდება და ბიჭი ნაწილებად იშლება. მაგრამ ჰიტლერის მანქანა ვერ გაუძლებს რღვევას, ნაწილებად იშლება. და ბომბის გამშვების ფართო ლულა დაფრინავს ჩამონგრეულ კედელში.
  ფაშკა გარდაიცვალა, მაგრამ მისი სული სხვა სამყაროში მივარდა. თავად ჩერნობოგმა ბიჭი სხვა სამყაროში გააცილა. არსებობს მამის ისეთი გიგანტური ბეჭედი, იქ მიცვალებულთა სულები მოძრაობენ. და ეს სამყაროები აღარ არის Hyperveer სისტემის ნაწილი, არამედ დამოუკიდებელი სისტემაა. ადამიანის პიროვნება შენარჩუნებულია და მისი მეხსიერებაც, შემდეგ კი მას შეუძლია გამოიყენოს თავისი ცხოვრებისეული გამოცდილება შემდეგ სამყაროში, სადაც დანარჩენი მკვდრები მხოლოდ ერთხელ ცხოვრობენ. თუ სხეული კვლავ მოკვდება, სული გადაინაცვლებს შემდეგ სამყაროში, ადამიანი კი მესამედ იცოცხლებს... თუ კვლავ მოკვდება, მაშინ გადატანა მოხდება მეოთხეზე. რადგან ღმერთი და ღმერთების სუპერღმერთი, გენერატორი, დიდია ქმნილებათა უთვალავ სიმრავლეზე. და არ ექნება დასასრული სულის ხეტიალს მანამ, სანამ ადამიანი არ განვითარდება ისეთ დონეზე, რომ თავად არ გახდეს დემიურგული ღმერთი.
  ეს არის სულის ჰიპერევოლუცია. და ადამიანები ჯერ კიდევ ყველაზე დაბალ დონეზე არიან ტახტის ძირში, რაც იწვევს ყოვლისშემძლეობას და ყველა სურვილის დაკმაყოფილებას. ადრე თუ გვიან, ყველა ადამიანი მიაღწევს თავის მიზანს, რომელმაც გაიარა მრავალი დაბადება და სიკვდილი და დაგროვილი გამოცდილება. სამწუხაროდ, ამაოა მათი, განსაკუთრებით ბერებისა და მოწამეების იმედი, რომ ამ ცხოვრებაში ტანჯვის შემდეგ მიიღებენ სამოთხეს, სავსე ტკბილი ხილითა და სურნელოვანი ყვავილებით. მაშასადამე, უსასრულმა, თავის ჰიპერ-ყოვლისშემძლეობაში, ზედმეტად შემოქმედმა, მოამზადა ადამიანებისთვის რაღაც უკეთესი, ვიდრე უბრალოდ სამოთხე. ყოველ შემთხვევაში აქტიური პირებისთვის. ხოლო მათ, ვინც სუსტი და ნაკლებად ენერგიულია, შეუძლია უფრო მოკრძალებული ოცნების ასრულებას იმედი ჰქონდეს. გაიცანით თქვენი ოჯახი და მეგობრები, რომლებიც თქვენთვის ძვირფასები იყვნენ დედამიწაზე ან სხვა სამყაროებში. და იცხოვრე მათთან ერთად ბედნიერად კარგ სამყაროში: ომების, შიმშილის, დაავადებების, სიბერის და სხვა უბედურების გარეშე. მხოლოდ ასეთ სამოთხეში არ მოუწევს სიარული არც ერთი სიცოცხლე და არც ერთი ინკარნაცია.
  და რომ რეალურად, მთელი რიგი ხელახალი დაბადებების შემდეგ, ადამიანს შეიძლება ჰქონდეს ისეთი ძალაუფლება მისი კონტროლის ქვეშ, რომ შეძლებს აირჩიოს ბედნიერების საკუთარი ფორმა. ან აქტიურობა და სიამოვნება შედარებით სიმშვიდეში. და ასე რომ, შესაძლოა, მუჰამედის სამოთხეც კი ჰარემით, კერძებითა და მოცეკვავეებით შეიძლება გახდეს ისეთი მოსაწყენი, რომ ადამიანმა აირჩიოს რაღაც უფრო მარტივი თავისთვის, რაც ბევრად უფრო აქტიურია!
  რადგან ღმერთმა მარადისობა ჩადო მათ გულებში! და ადამიანი ცოცხალ სულად იქცა და სხეული მივიდა მტვერში (დედამიწის ელემენტებთან!), საიდანაც შეიქმნა, სული კი ღმერთს, რომელმაც ის მისცა! ადამიანის სული არის ღმერთების ღმერთის, მამის სუნთქვა. სული კი უკვდავია, რადგან ის შეიცავს სამყაროს ყოვლისშემძლე შემოქმედის ნაწილაკს. და ჩვენ არ ვართ მხოლოდ თიხა. ჩვენ დემიურგის ღმერთების შვილიშვილები და მათი ნათესავები ვართ და არა მხოლოდ ქმნილება. და უფალმა ჩაუყარა მარადისობა მათ გულებში. რადგან ყოვლისშემძლე სუპერღმერთი, მშობელი მარადისობაა. და თითოეულ ადამიანში არის ჰიპერ-ყოვლისშემძლე ღვთაებრიობის ნაწილაკი, რომელიც უნდა განვითარდეს საკუთარ თავში, მათ შორის ტანჯვის, ტკივილის, სიკვდილის გაძლების სწავლით და საქმის შესრულება.
  პიონერი ბიჭი გარდაიცვალა, რათა პრინცი გამხდარიყო ახალ სამყაროში.
  ეს ჩერნობოგმა რეინჯერებსაც აჩვენა... ეს ხომ იშვიათი სანახაობაა სხვა სამყაროში, რაც მოგვიანებით ხდება მიცვალებულთა უსასრულო სამეფოში.
  ფაშკამ ახალ სხეულში გაიღვიძა... ბოლო, რაც თერთმეტი წლის ბიჭს გაახსენდა, იყო ძლიერი ტკივილი, რომელიც ატრიალებს ძარღვებს, კუნთებს, ძვლოვან სხეულს, შემდეგ კი სიმსუბუქე და ნეტარება, რაც მოჰყვა. და დედამიწა მყისიერად მოშორდა ბიჭის შიშველი ფეხების ქვეშ, რომელიც გადაიქცა პატარა ვერცხლის მონეტად და გაქრა ყველაზე კაშკაშა ვარსკვლავების შუქის მიღმა. შემდეგ კი სიმფონია დაიწყო დაკვრა, რაღაც წარმოუდგენლად დიდებული.
  ახლა კი ისევ სხეულშია, ჯანსაღი მადისგან ძალითა და ენერგიით სავსე. ფაშკა ჯერ კიდევ ბიჭია, მაგრამ აღარ არის ისეთი გამხდარი, ბანაკიანი გარეგნობა, როგორიც ადრე იყო, არამედ კუნთოვანი, ძლიერი და კანზე რუჯი სულაც არ არის ადამიანური, მუქი ოქროსფერი. ბიჭმა იგრძნო მისი სახე, არა, სრულიად ადამიანური ჩანდა, გლუვი და სუფთა კანით და თავზე თმა ნაზი და აბრეშუმისებრი გრძნობდა შეხებისას. მხოლოდ რაღაც უცნაური სამაჯურები აქვს მაჯაზე.
  ბიჭმა ძვირფასი ქვა აიღო და ჰოლოგრამა აანთო. წარმოუდგენლად ლამაზი გოგონას სამგანზომილებიანი ფერადი გამოსახულება გამოჩნდა. მისი ვერცხლისფერი ხმა მოციმციმე გაისმა:
  - ოჰ, თქვენო უდიდებულესობავ! შენი დაბადება მოხდა და ამიტომ იქნება დღესასწაული სასუფეველში!
  და თითქმის მაშინვე მისი სიტყვების შემდეგ, ტახტის ოთახში, სადაც ახალშობილი მკვდარი ბიჭი იმყოფებოდა, კაშკაშა, ფერადი შუქები აინთო და პროჟექტორების თაიგულები ანათებდნენ. ფაშკა მოულოდნელად აღმოჩნდა, თითქოს ტალღის საშუალებით, უზარმაზარ სტადიონზე, სადაც მას ხალისიანად შეხვდა ჭრელი ხალხი. ბიჭმა ირგვლივ მიმოიხედა და თვალები აუციმციმდა. გიგანტური ტახტის ოთახში ქანდაკებები იყო და ზედ ტრიალებდა, ძალიან მორთული და ფერადი ჭაღები. და შადრევნების მრავალფერადი ჭავლები სცემეს.
  და საერთოდ, თავად სასახლე იყო ერთდროულად ფუტურისტულიც და უძველესიც.
  აუდიტორიის აბსოლუტური უმრავლესობა ლამაზი ბიჭები და გოგოები იყვნენ, ხოლო გოგონები სამჯერ მეტი იყო. მათ გარდა, იყო მცირე რაოდენობით ორი ტიპის არსება. ძალიან დიდი, ორი მეტრის სიმაღლის, გორილების მსგავსი, მხოლოდ ყურებით, როგორიცაა ღამურების ფრთები, ნაცრისფერი და ყავისფერი არსებები. და ოდნავ უფრო პატარა ნარინჯისფერი და ყვითელი ფერის ინდივიდები, რომლებიც მელიებს ჰგვანან, მაგრამ რამდენიმე მათგანი იყო.
  მათ გარდა, დარბაზში მექანიკური პატარა კაცებიც ტრიალებდნენ, ბორბლებზე, რომლებსაც სამეფო საკვები და ძვირადღირებული სასმელები მოჰქონდათ ფერადი შეფუთვით.
  ფაშკამ შენიშნა, რომ დარბაზში პრაქტიკულად არ იყვნენ მოხუცები და ამიტომ არსებები, მიუხედავად იმისა, რომ ადამიანებს ჰგავდნენ, რაღაცნაირად ზედმეტად კაშკაშა ოქროსფერი კანით იყვნენ, თმა კი ყვავილის ფურცლებს ჰგავდა. კარგი ხალხია, მაგრამ ძალიან ბევრი. და მათი ყურები, არც თუ ისე ადამიანური, ჰგავს ვარდის კვირტს შუაზე გაჭრილი.
  Სად არის ის? შეიძლება სამოთხე იყოს? ამ ბოლო დროს მართლმადიდებლობა და პიონერები დაუახლოვდნენ და მღვდლები სამშობლოსთვის დაღუპულებს დიდსულოვან სამოთხეს ჰპირდებიან.
  იქნებ მღვდლები არ იტყუებიან? ახლა ის აღარ არის რჟევისთვის ბრძოლებში ფეხშიშველი, ჭვარტლიანი და ნაკაწრი ბიჭი. არა, პრინცი დგას მათ წინ. ასევე ჯერ კიდევ ბიჭი, მაგრამ ძვირფასი თვლებით მორთული ცქრიალა ალისფერი ჩექმებით, ძალიან მდიდრულ, თუმცა გარკვეულწილად ძველმოდურ კოსტიუმში. ქამარზე ხმალი ბრწყინავს, თვლებით მდიდრულად მორთული სახელური. ეს კი უცნაურია: რობოტები, ტელევიზორი და ამავე დროს ციხესიმაგრე.
  მართალია, მაყურებელიც თავისებურად არის ჩაცმული. ბიჭები შუა საუკუნეების კამიზოლებში და მდიდრულ ჩექმებში არიან, გოგოები კი მაღალქუსლიანი შუშის ჩუსტებით და გამჭვირვალე კაბებით, რომლებიც არ მალავენ სხეულის სილამაზეს.
  ორი გოგონა, ალბათ მოახლეები, გამორბოდნენ მთავრების წინ: ისინი ფეხშიშველები იყვნენ მოკლე თეთრ კაბებში და შიშველები, მბზინავი ქსოვილის თხელი ზოლებით ძლივს ფარავდა მათ ბრწყინვალე მკერდს. მათ უხვად მიმოფანტეს ვარდისფერი ფურცლები ახალდაბადებული პრინცის ქუსლების ქვეშ.
  ფაშკა ახლა სამეფო პიროვნებაა, მაგრამ ის იყო მშიერი, გამხდარი, ურცხვად ბინძური პიონერი. და სიამაყის გრძნობა ავსებს მის სულს. პატიოსანი პიონერი - არის სამართალი.
  გაბრწყინებულ ტახტზე გამოჩნდნენ სამეფო სამოსით გამოწყობილი გოგონა და დაახლოებით ოცი წლის ან მეტი ადამიანის მსგავსი ახალგაზრდა. ისინი მიესალმნენ ფაშკას, რომელმაც მათ პიონერული მისალმება მისცა.
  ახალგაზრდას გვირგვინი ეხურა და საზეიმო ტონით თქვა:
  - შენ ხარ გმირულად მოკლული რაინდი, რომელიც ღმერთებმა ჩემს მემკვიდრედ და მარჯვენა ხელად დაადგინეს!
  ფაშკამ მოკრძალებულად უპასუხა:
  - არ ვიცი, თქვენო უდიდებულესობავ. ჩემზე არანაკლებ გმირულად დაეცა ასობით და ათასობით საბჭოთა ადამიანი! და ვფიქრობ, ისინი არანაკლებ ჯილდოს იმსახურებენ სამოთხეში!
  ამ სამყაროს მეფემ მნიშვნელოვანი ტონით თქვა:
  - აქ ვართ ყველა, ვინც ერთი სიცოცხლე ვიცხოვრეთ და მეორე მივიღეთ. ჯილდო ყოველთვის არ არის სამართლიანი. მეც არ ვიყავი ცარისტული არმიის ერთ-ერთი საუკეთესო ოფიცერი, მაგრამ მეფის წოდება მივიღე. მაგრამ ერთ-ერთი ფეხშიშველი გოგონა თავად მამა მახნოა!
  ამ სიტყვებზე მოსამსახურე გოგონამ ამოიოხრა და წამოიძახა:
  -მაგრამ მე ვისწავლე თქვენთვის მიუწვდომელი სიამოვნებები მამაკაცებო!
  მეფემ მკაცრად უპასუხა:
  - შენ, მონა მახნო, სიტყვა არ მოგცეს! მიამაგრეთ იგი გობლინის ძელზე, რათა წამწამების წილი მიიღოს.
  გოგონა ხუთ ფალანგში მემბრანული ყურებით გორილამ აიტაცა და სვეტზე მიათრია. გოგონამ წინააღმდეგობის გაწევა წარუმატებლად სცადა, მაგრამ მათრახი ძლიერად დაარტყა თეძოებში. რის შემდეგაც მან გობლინს უკბინა თათზე, მაგრამ ნიკაპში მუშტი დაარტყა და დაეცა და გონება დაკარგა.
  მეფეს გაუხარდებოდა, მაგრამ ფაშკე სულაც არა. არ არის კარგი, როცა ქალს ვცემ, თუნდაც ეს სისხლიანი დესპოტი და ბანდიტი მახნო იყოს. ზოგჯერ ბედს უყვარს ადამიანზე ხრიკის თამაში. უფრო სწორად, დემიურგის ღმერთები. ნაძირალები ზოგჯერ იღებენ სიკვდილის შემდგომ შურისძიებას, მაგრამ არა ყოველთვის პირდაპირ. ზოგს შეუძლია განსახიერება როგორც ინვალიდ, ზოგს როგორც მონა ან მონა. მაგრამ თავად მისი უდიდებულესობა საერთოდ არ არის ანგელოზი, არამედ მხიარული ოფიცერი შვინდერი. სხვა ოფიცრებზე უარესი არ არის, მაგრამ არც უკეთესი. მე გამიმართლა, როგორც ვისოცკის სიმღერაში, რომ გავზარდე მონარქი, უკვე მეორე ცხოვრებაში. მართალია, არა მაშინვე, მაგრამ როცა ყოფილი მეფე მოკლეს. აქ გამოჩნდა ადრე მიძინებული შესაძლებლობები.
  ფაშკამ შეხედა და გაჩუმდა. ის მთლად ბედნიერად აღარ გრძნობდა თავს. და მონარქის არცთუ სასიამოვნო ხმამ გამოაცხადა:
  - ახლა კი თავადების კორონაციის დროს ტრადიციულ რიტუალში უნდა მიიღო მონაწილეობა! ახლა მოხდება წინა ცხოვრების მთავარი, განსაკუთრებით საშიში დამნაშავეების დასჯა ! რადგან მე მჯერა, რომ ცოდვებმა უნდა მიიღოს შურისძიება!
  გაისმა ხმაური და ტახტის წინ იატაკი ცალ-ცალკე დაიწყო. ხმა რბილი იყო, რობოტები მტვერს შლიდნენ, ჯოხი კი ცაში ადიოდა. ფოლადის ჰორიზონტალური ზოლის მსგავსი რაღაც გამოჩნდა. ბიჭი მხოლოდ ხელებით იყო მიჯაჭვული სქელ ჯვარზე, წვერა კი ფეხებზე იყო მიბმული. მკლავები დაკუნთული მხრებიდან მოეხვია და ცხადი იყო, რომ დატვირთვა საშინელ ტკივილს აყენებდა ბიჭს.
  ზოიამ და ვიქტორიამ მაშინვე იცნეს ეს დაკუნთული ბიჭი, როგორც ოლეგ რიბაჩენკო და ყმუილით მიუბრუნდნენ ჩერნობოგს:
  -რას აკეთებ ბნელო?
  ჰიპერუნივერსალური ბოროტების მბრძანებელმა რბილად უპასუხა:
  -ამ ბიჭის ბრალით ვერ გააგრძელებ ამ სამყაროში ბრძოლას და სსრკ-ს გამარჯვებას უზრუნველვყოფ! - ჩერნობოგის თვალი გამკაცრდა. - გეთანხმები, ეს საკმარისად მძიმე დანაშაულია, რომ მისი ზეთში მოხარშვაც კი არ კმარა!
  ზოიამ მთხოვნელი ტონით თქვა:
  - მაგრამ ეს ყველაზე დიდი უნებლიე ცოდვაა!
  ჩერნობოგმა მამაცი ტონით უპასუხა:
  - სასოწარკვეთილად სცემეს თუ შემთხვევით! დამიჯერეთ, ისინი ამ ბავშვს ძალიან ნაზად ეპყრობოდნენ!
  გობლინები იდგნენ შეკრული ოლეგის კიდეებზე. ბიჭი სრულიად შიშველი იყო და ფეხებამდე მიჯაჭვული შტანგის სიმძიმისგან კუნთები დაბერილი ჰქონდა. ფაშკა დაეჭვდა და ჰკითხა:
  - რა მისი ბრალია?
  მეფემ თავხედურად უპასუხა:
  - ფაქტია, რომ მის გამო საბჭოთა რუსეთმა ხელიდან გაუშვა გადარჩენის მთავარი შანსი!
  პაშკამ ჩუმად ჰკითხა ოლეგ რიბაჩენკოს:
  - Ეს მართალია!
  ბიჭი, რომელიც თაროზე იყო მოწყვეტილი, კბილებში გამოსცრა:
  - დიახ! Ეს ჩემი ბრალია!
  მონარქის ლაკონური ბრძანება მოჰყვა:
  - სცემეს!
  და გობლინები ბიჭს შიშველ ზურგს ჯაჭვებით ურტყამდნენ რაც შეეძლოთ. კანი გაუსკდა და ოლეგ რიბაჩენკოს სახე ალისფერი გახდა. მაგრამ ბიჭი, ყბაზე მოკრული და აკანკალებული, გაიჭიმა და ტირილი არ ამოუშვა. გობლინები კი ცივი მრისხანებით განაგრძობდნენ პოლკს. მთელი ძალით ურტყამდნენ და თავდაჯერებულად ჭრიდნენ ბიჭს ტყავს.
  პაშკამ პატივი მიაგო, მიუხედავად ველური ტკივილისა, ოლეგ რიბაჩენკო არ ყვიროდა, არამედ მხოლოდ მძიმედ სუნთქავდა. მიუხედავად იმისა, რომ წამება გაძლიერდა. პლასტმასის სახელურზე ჯაჭვებმა გაცხელება დაიწყო და გაწითლდა. ასე რომ, ახლა ყოველი ახალი დარტყმა არამარტო ჭრის კანს, არამედ წვავდა მას ხორცთან ერთად.
  ოთახში შემწვარი ხორცის მძაფრი სუნი დატრიალდა. ტკივილი საშინელი იყო. ოლეგის თვალები ბუდეებიდან გამოსცქეროდა, სახე გალურჯდა, ყელიდან სისხლი მოედინებოდა, მაგრამ მაინც, ნებისყოფის ტიტანური ძალისხმევით, შეიკავა ღრიალი, რომელიც მზად იყო ყელიდან გამოსულიყო. იგრძნობოდა, რომ ამ ბიჭმა სასტიკი გამოცდილება განიცადა. სკოლა, მათ შორის ვარსკვლავური და კოსმოსური ომების სამყაროში. ოლეგმა წარმოიდგინა, რომ ცხელ აბაზანაში ცოცხით ვურტყამდი და ეს ბევრად უფრო ადვილი გახდა.
  თეთრად გახურებულმა ჯაჭვებმა სცემეს და დაწვეს რიბაჩენკოს კისრიდან ქუსლამდე, რომელსაც გობლინები აჭრელდნენ, მაგრამ დამწვარ და დაჭრილ ბიჭს გონების დაკარგვა მაინც არ სურდა. ფაშკა ამას შელოცვით შეხედა. თანატოლს, თითქმის თანატოლს შეებრალა, მაგრამ მეორე მხრივ, მისი ბრალი იყო, რომ სსრკ, რომელიც უკვე ძლივს იკავებდა, განადგურების პირას აღმოჩნდა. აბა, მართლა შეიძლება ასეთი რაღაცის პატიება? სტალინმა ხომ თავად მოუწოდა მტრების მიმართ დაუნდობლობის გამოვლენას. უფრო მეტიც, ბიჭი ძალიან დაკუნთულია და სულაც არ არის გაფითრებული, თუმცა ზედმეტი ცხიმის წვეთი არ აქვს.
  ეს ნიშნავს, რომ მე არ განმიცდია ნამდვილი შიმშილი და არც ეს იწვევს სიმპათიას...
  ყურის ბარბიდან ამოვარდნილმა უეცარმა ღრიალმა შეძრა სასახლე. კედელი ჩამოინგრა და გამვლელმა აფეთქების ტალღამ ცარიელი ბოთლებივით მიმოფანტა ხალხი, ტორნადოსავით ჩამოაგდო ტახტი... ყველაფერი ისე მოხდა, თითქოს ძლიერი მიწისძვრის დროს, ქარიშხლის ტემპით. და ერთი წუთის შემდეგ ავაზაკები გამოჩნდნენ. ძალიან ჰგავს გობლინებს, მხოლოდ ბეწვით კი არა შიშველი, არამედ ფორმაში.
  დარტყმისგან ჰორიზონტალური ზოლი ჩამოინგრა და ჯვარი გატყდა. სასტიკად ნაცემი და დამწვრობით დაფარული ოლეგ რიბაჩენკო ფაშკას დაეცა. მთელი მისი ზურგი და გულმკერდი, რომელიც მონა ბიჭს უფლისწულს დაეჯახა, დაიწვა და დაიმსხვრა. მიუხედავად ამისა, ბიჭი მაინც შეინარჩუნა ცნობიერება და პიონერს ჩასჩურჩულა:
  - ეს ჩვენი შანსია!
  ფაშკას ქამრიდან კი ბრილიანტებით მოჭედილი პისტოლეტი ამოიღო. მან ერთხელ ესროლა ხელბორკილებს. ისინი ააფეთქეს, რასაც მოჰყვა ორი გასროლა ბორკილებზე, რომლებსაც ფეხები ეჭირა. ტანჯვის მთელი ძალის მიუხედავად, ოლეგ რიბაჩენკომ შეინარჩუნა მოძრაობის უნარი და მისი გონებრივი აღქმა უფრო ძლიერი იყო, ვიდრე ოდესმე. პრინცს ქამრზე ჩამოკიდებული სამეფოში ყველაზე მოწინავე ჯადოქრები ჰყავდა.
  და გობლინები, რომლებიც შემოიჭრნენ, არ მალავდნენ გრძნობებს და ცხოველურ ინსტინქტებს. მათ სურდათ რაც შეიძლება მეტი ცოცხალი არსების განადგურება და ყველგან ისროლეს.
  ოლეგ რიბაჩენკომ ძლივს მოასწრო ფაშკას გაძევება და იმ ადგილას, სადაც ბიჭი-პრინცი იწვა, მხოლოდ ნახევარი მეტრის სიგანის და მეტრის სიღრმის კრატერი იყო, მისი კიდეები ეწეოდა და ცქრიალა. თავად რიბაჩენკო უმცროსმა თავდაჯერებული ცეცხლი გაუხსნა მტერს. პირველი ხუთი გობლინის დამპყრობელი პირველი აფეთქებით მოწყდა.
  ბიჭი შემობრუნდა და აიღო ოსტატი, რომელიც მეფემ ფეხებით ჩამოაგდო და ღილები შიშველი თითებით დააჭირა. კოსმოსურ სამყაროებში ოლეგ რიბაჩენკოს უკვე ჰქონდა საქმე მსგავსი ტიპის იარაღთან და ამიტომ მოქმედებდა ძალიან თავდაჯერებულად. ბიჭის ხელიდან და ფეხებიდან სროლის შედეგად კიდევ ათეულმა გობლინმა თავისი სულები ტრანსცენდენტურ სამყაროებში მიისროლა.
  და საერთოდ, ხუმრობის ბრძოლა არ ატყდა. მნიშვნელოვანი ძალები მზად იყვნენ საბრძოლველად. როცა ყოფილი ადამიანები ერთმანეთს ებრძოდნენ... მხოლოდ ოდნავ განსხვავებულ სხეულებში.
  ოლეგი, ისროდა და გაურბოდა მტრის ფრჩხილების ამწეებს, ფიქრობდა: ვინ არიან ეს გობლინები? არიან თუ არა ისინი ხალხი და, თუ ასეა, რა დანაშაულები ჩაიდინეს მათ პლანეტა დედამიწაზე? ჩვეულებრივ ზღაპრებში გობლინებს იყენებდნენ ბოროტებისა და რაღაც სისულელების გამოსასახად.
  ბიჭმა რეინჯერმა აიღო და ჩამოაგდო მკვდარი ელფები, რომლებშიც სხივის მსროლელი კაცი, რომელიც ახლა უკვე მკვდარი გახდა, განასახიერებდა. ახლა კი ორივე ხელით დაიწყო სროლა.
  გამოცდილმა ფაშკამ სარტყლიდან კიდევ ერთი ჯადოსნური ბლასტერი ამოიღო და დაიწყო სროლა უფრო და უფრო მეტ მორბენალ და თავდასხმა აგრესორებზე.
  შემდეგ გამოჩნდა უზარმაზარი მფრინავი თეფში, საბრძოლო ხომალდის მსგავსი, და მისგან უფრო და უფრო მეტი გობლინი და იშვიათად ნანახი მელა გადმოხტა. თუმცა, ფრთიანები (გობლინები), რომლებიც ელფების სამეფოს ეკუთვნოდნენ, არ ერიდებოდნენ საპასუხო ცეცხლის გასროლას ნათესავებისკენ. ასე რომ, დარტყმების გაცვლა მიმდინარეობდა.
  ოლეგ რიბაჩენკო ახლა თამაშში იყო. მან გაათავისუფლა ჯადოქრების ბლასტერების აფეთქებები, რიგს მიყოლებით აგროვებდა მონსტრები. ზოგიერთი გობლინი დაიწვა მაგოპლაზმის საზიანო ინექციებისგან, ზოგი კი, გრავიტაციის გამოსხივების ქვეშ მოხვედრისას, გამოუშვა სისხლის მწვანე და ლურჯი შადრევნები. მაგრამ ამან კიდევ უფრო გაახურა და შიშის მსგავსი ფრთიანი ხანჯლები უახლოვდებოდა.
  მათ, თავის მხრივ, საზენიტო იარაღები სასახლიდან მოხვდნენ. ყველა ცა იყო შეღებილი, სანამ თვალის კაკლები არ ატკივდა ბრწყინვალე ფეიერვერკით.
  ოლეგ რიბაჩენკომ აგრესიულად ისაუბრა:
  ცოდვილი კაცი მიიღებს თავისს
  ობობას დაემსგავსება, რომელიც ცეცხლში იწვის,
  მერწმუნეთ, ეს რთული შემთხვევაა -
  ცოდვილი ეთაყვანებოდა სატანას!
  თუმცა, სატანისა და ჩერნობოგის ცნება სულაც არ არის იდენტური. სატანა არის მეამბოხე ანგელოზი - ქმნილება, ჩერნობოგი არის გენერატორის მარადიული ჰიპოსტასი. და ეს არის კოლოსალური განსხვავება მათ შორის. იმიტომ რომ ჩერნობოგი არის შვილი და ოჯახის ნაწილი და არა მისი მტერი! სიტყვა სატანა ითარგმნება როგორც მოწინააღმდეგე.
  ფაშკა ქაჯეთში მოხვდა. დარჩა მხოლოდ თმიანი ქვედა კიდურები. ზოგადად, ელფები ბევრად უფრო ეფექტურად ისროდნენ. ვინ არის ეს ფრთიანი ბიჭი? არის გორილა!
  ფაშკამ ძლივს აიცილა დამარცხება, მაგრამ უკან გადახტომა მოახერხა, მხოლოდ მხრებზე სითბო იგრძნო. კამიზოლის ძვირადღირებული ქსოვილი ოდნავ ნახშირბადი იყო.
  გოგონად განსახიერებული მოხუცი მახნოც იბრძვის და ძალიან ზუსტად ისვრის. მიუხედავად ამისა, ტყუილად არ არის ის, რომ იგი ძლევამოსილ უფროსად ითვლება. როგორც სიმღერაში წერია. მე და შენ მუდამ ერთად ვანგრევდით ურწმუნოებს და ვხელმძღვანელობდით კრესტებს და რუსებს - ერთი ატამანი. მაგრამ მაშინ მე ცოტა არ გამიმართლა ატამანებთან! მაგრამ ჩვენ ვიქნებით ერთიანები - ყველას ზიზღი!
  ოლეგ რიბაჩენკომ ასი გობლინი მოთიშა ცეცხლით და თქვა:
  -ომში ყველაფერი ნებადართულია და ყველაფერი იმის დამსახურებაა, ვისაც შეუძლია ვინმეს მოკვლა!
  ფაშკა დაეთანხმა ამას და კიდევ უფრო ხშირად დაიწყო სროლა და ცდილობდა ეჩვენებინა იგივე სიზუსტე, როგორც ეს დასახიჩრებული, მაგრამ არა გატეხილი ბიჭი.
  ელფები თანდათან გაერთიანდნენ და აღზარდეს თავიანთი რეზერვები. ბრძოლა მთელს მთლიანად დანგრეულ და ნახშირბადის სასახლეში მიმდინარეობდა.
  და ისევ გაჩნდა რჟევისთვის ბრძოლების სურათი. ნანგრევების გროვად ქცეული ქალაქი არ დანებდა. ნატაშამ, კომსომოლელმა გოგონამ, ხელში ავტომატი ეჭირა, ესროლა კრაუტებს. ლამაზი გოგო იყო, ძალიან ჭუჭყიანი და გამხდარი: კანი და ძვლები. მაგრამ სახე მამაკაცური ნიკაპით და დიდი ცისფერი თვალებით ინარჩუნებდა სილამაზეს. ნატალია არაერთხელ დაიჭრა, მაგრამ ფეხებზე "ნაკაწრი" გაუძლო. ხშირად დახეული და ნაჩქარევად შეკერილი მისი ჩინტის კაბა მათხოვრის ნაგლეჯს ჰგავდა. მათხოვართან მსგავსებას ამატებდა ფეხშიშველი, ყველა აბრაზიული და სისხლჩაქცევებით დაფარული, თუმცა კომკავშირელი მეომრის ფეხების ლამაზი, ჰარმონიული ფორმა და ტილოს ჩანთა, სადაც გოგონა მალავდა ყუმბარებს ცეცხლგამჩენი ნარევით.
  ნატაშამ ააფეთქა და კიდევ ერთი რქა გამოუშვა. ეს მხოლოდ ფილმებშია, ისეთი სუპერმენები არიან, რომ ერთი აფეთქებით ათიოდე ჯარისკაცს ჭრიან. რეალურ ბრძოლაში ღმერთმა ქნას, რომ ასობით ტყვიიდან ერთი ზუსტი დარტყმა მაინც ყოფილიყო. ბიჭი ტერმინატორი ოლე რიბაჩენკო და გოგო რეინჯერები ამ შემთხვევაში ზღაპრული გამონაკლისია.
  მაგრამ ნატალია დანგრეულ კედელს მიეყრდნო და ფრთხილად გახედა გატეხილი აგურის გროვიდან. ქალაქში იმდენი ნანგრევები და ბარიკადებია, რომ ნაცისტები ვერ გამოიყენებენ თავიანთ ძლიერ ტანკებს გასარღვევად და იძულებულნი არიან მცირე ჯგუფებში ჩაერთონ არახელსაყრელ ქვეითთა ბრძოლაში.
  ცხელა და ქალების ბატალიონის თითქმის ყველა მეომარი ფეხშიშველი იბრძვის და ისინი ღორებივით ჭუჭყიანები არიან. მაგრამ გარეცხვის დრო არ არის და ჭუჭყიანი ხელს უწყობს ნახშირბადის და დამწვრობის რჟევში შენიღბვას და, შესაბამისად, გადარჩენას. თუმცა მხოლოდ 1943 წლის 1 იანვარს გაწყვიტეს მესამე რაიხის მოკავშირეები . და გერმანელები იძულებულნი გახდნენ დაეტოვებინათ ეს ლეგენდარული რაფა. რამდენად დაეხმარა ეს წითელ არმიას მოსკოვისთვის ბრძოლებში.
  ნატაშამ ეს ისე იცის, როგორც ყველამ. ასე რომ, იგი მღერის სიმღერას, რათა გაახაროს ყველა სხვა მეომარი, რომელთაგან ბევრს მძიმე ჭრილობები აწუხებს;
  
  სამყარო სავსეა ბრძოლითა და ტანჯვით
  ასე იყო ოდითგანვე,
  როცა აბელი დაეცა და კაენი ადგა,
  ბოროტმოქმედი გვირგვინების არმადას იღებს!
  
  ასეთია ადამიანის მოთხოვნილება,
  სასტიკად მწუხარება მრავალი წლის განმავლობაში...
  და ასე წავიდა დროის ბოლომდე,
  რომ ვაჟკაცებს მხოლოდ ჯაჭვებით და ძელით აჯილდოვებენ!
  
  მაგრამ გჯეროდეს გამბედაობის, ჯარისკაცი არ დატოვებს,
  ყოვლისშემძლე ჯოხი არ მოგვცემს -
  წმინდა რუსული წიგნების მსგავსად,
  სვაროგი ყოვლისშემძლე მოვა დედამიწაზე!
  
  მოვა ეპოქა - სადაც ხალხი ბედნიერია,
  სადაც არ არის ტანჯვა და თანხა მაღალია!
  
  სადაც ყოველთვის იქნება ფინიკი და ქლიავი თაფლში -
  და ყველა გიჟივით მიიღებს ჯილდოს!
  
  ჩვენი ძვირფასი უსაზღვრო რუსეთის ხალხი,
  ვბრძანებ, თითქოს ზაფხულის დღეს გვირგვინი აყვავდეს...
  და მაშინ კაცობრიობა გაძლიერდება,
  მოდით წავიდეთ შორეულ ვარსკვლავებთან!
  
  შეუძლებელია აკვნის დედამიწაზე დარჩენა,
  მაგნიტი გვიზიდავს და სივრცე გვეძახის...
  გასაკვირი არ არის, ნახატის შემოწმება, ჩვენ გლოვობდით -
  და მოდით დავადგინოთ მკაცრი გაანგარიშება ბედი!
  
  რა მშვენიერია მშობლიური სწავლება,
  რა მოგვცა ყოვლისშემძლე თავისი ვედების მეშვეობით...
  და ჩვენს სამშობლოს აქვს ოქროს ბეჭედი,
  დაარღვიე ბრაზის ბორკილები, გატეხე მოთხოვნილებები!
  
  სამშობლო ააშენებს კომუნიზმის ოცნებას,
  მასში ყველაფერი უფასო იქნება - სიხარბე წავა!
  შორეული კვაზარებისთვის ტურიზმი უფრო ძვირფასია,
  და ბავშვებისთვის ფრენა ლურჯი ვარსკვლავისკენ!
  მისი პოეზიის სიმღერის შემდეგ, ნატაშამ ცეცხლგამჩენი ნაზავი ესროლა ქვეითთა საბრძოლო მანქანას, რომელიც ცდილობდა მასთან მიახლოებას. გერმანიის ტრანსპორტი მთლიანად დაიწვა და დაიწყო შავი, გახეხილი ალის ღრუბლების გამოსხივება. გოგონას გაუმართლა, რომ ლუქის საფარი ღია იყო. კრაუტებმა კი, რომელნიც სიცხისგან ცელქობდნენ, სისუსტე გამოავლინეს. და დიდი ცეცხლგამჩენი ბოთლი შემოეხვია მათ.
  დეტონაცია არ მომხდარა, რადგან თავად ყუთები იყო დაცული, მაგრამ ქვემეხში ჩასმული ჭურვების ქამარი გაჩერდა და აგრესიულად დაიწყო ნგრევა. და SS Haupman-ის დახეული გვამი ლუქიდან გაფრინდა.
  მაგრამ შემდეგ კიდევ ერთი ქვეითი საბრძოლო მანქანა მძიმე ტყვიამფრქვევით მოხვდა. კომკავშირელმა გოგონამ გადახტომა მოახერხა, მაგრამ მისი მეგობარი და ხუთი წლის ბიჭი კოლია, რომელსაც მარაგები მოჰქონდა, მოხვდნენ. საწყალი ბავშვი, რას აკეთებდა ამ ბრძოლაში? იგი მთელი ძალით ეხმარებოდა მოზარდებს, ცდილობდა წითელი არმია ყველასთან ერთად გამარჯვებისკენ წაეყვანა! ახლა კი უგუნურმა ტყვიამ დაარღვია მისი ნათელი თავი.
  ერთადერთი ნუგეში ის იყო, რომ ტკივილის განსაცდელად დრო არ ჰქონდა.
  მაგრამ ეკატერინა იაროვა ბევრად უფრო მტკივნეულად გარდაიცვალა. მსხვილკალიბრის ტყვიებმა მკერდი და ზურგი გაუხეთქა. და კვდები ტანჯვის ყრუ ფაზებიდან. თითქოს ორი გველი შემოგეხვია. ერთი ცეცხლივით ცხელია, მეორე სასიკვდილო ყინულზე ცივი. და ჯოჯოხეთურ კრუნჩხვით ახრჩობენ გოგონას. ეკატერინე კვნესოდა და იტანჯებოდა. მისი შიშველი, მტვრიანი, სისხლით შეღებილი ფეხები კრუნჩხვით უცახცახებდა და შიშველი თითები ნახშირის ნაპალმით ნანგრევებს აყრიდა.
  ნატაშა მეგობარს მიუახლოვდა და ჩასჩურჩულა:
  - Შეჩერდი! მალე კიდევ იქნება! ბევრად უკეთესი ცხოვრება!
  აქ გოგონამ ერთი წუთით კომუნიზმი წარმოიდგინა. სამეფო, სადაც აბსოლუტურად ყველაფერია. და ყველა ოცნება ახდება, როგორც ზღაპარში. და მას შეეძლო შეხვდეს მშობლებს, რომლებიც დაიღუპნენ ბომბების ქვეშ. მაგრამ, სამწუხაროდ, ზღაპარი ტყუილია...
  დიდი კალიბრის ტყვიამფრქვევის სროლის შედეგად ჩამოგდებული ნანგრევები ნატაშას ბინძურ და ნაცრისფერ მანეზე ეცემა. კოშმარული და შემზარავი. მაგრამ გოგონა მაინც ჩურჩულებს:
  
  - Მე მჯერა! იმედი! Მე მიყვარს!
  და მეომარი უცებ ხტება და მოლოტოვის კოქტეილს ისვრის, მთელი თავისი სიძულვილი ამ იმპულსში ჩადის. ბოთლი აღწევს BMP-ს და იშლება მასზე. მაგრამ როცა ლუქი დახურულია, მანქანა შიგნით დაიწვება თუ არა, შანსები სადავოა. ტყვიამფრქვევის ცეცხლი გვიან მოდის, ნატალია ახერხებს მიწაზე დარტყმას და გატეხილ ბეტონს მიეკრას. და ყველანაირი ნაგავი წვიმს მის გახეხილ, თითქმის შიშველ ზურგზე.
  უცებ ხმაური ისმის და ავტომატის სროლები ჩუმდება. სწორედ პიონერმა ლეშკამ მოახერხა "Strela" ინსტალაციასთან მიახლოება - საბჭოთა დიზაინერების მიერ გაუმჯობესებული ფაუსტპატრონის მსგავსი. ერთჯერადი იარაღი, მაგრამ საკმაოდ ეფექტური. და ორი საჰაერო ქვემეხით და ოთხი დიდი კალიბრის ტყვიამფრქვევით შეიარაღებული ფაშისტური ტრანსპორტი განადგურდა. პიონერი კი, მართალია მცირე ზომისაა, მაგრამ სწრაფია და შეუძლია Strela-2-ის ტარება. ახლა ის ბრუნდება ახალი, მარტივი, უკუცემი იარაღისთვის, რომლის წარმოებაც სავსებით შესაძლებელია ხელნაკეთი მეთოდით.
  მეორე მსოფლიო ომის სამყაროში კი მაგარი მოვლენები მოხდა.
  კუბაში დაშვებაში მონაწილეობა მიიღეს ჯეინმა, გრინგეტამ, მალანიამ და ახალწვეულმა მატილდამ. გოგონები გერინგ-4-ის ტანკზე დადიოდნენ. ეს არის ახალი მანქანა, რომელიც შეიქმნა ჩერჩილის ევოლუციის საფუძველზე. ეს ავზი ოდნავ შემსუბუქდა მართვის მუშაობის გასაუმჯობესებლად. შედეგი იყო ორმოცდაშვიდი ტონა წონის მანქანა 88 მმ-იანი ქვემეხით და 152 მმ-იანი ჯავშნით შუბლის კუთხით და 102 მმ ჯავშანტექნიკით და უკანა კუთხით. დაცვასა და შეიარაღებაში ეს ტანკი ჩამოუვარდებოდა E-50-ს, მაგრამ ჰქონდა ძრავა 1200 ცხენის ძალამდე. ჯერ არ იყო საკმარისი გაზის ტურბინები ყველა მანქანისთვის. მიუხედავად ამისა, ტანკი კარგი აღმოჩნდა. დაცვის დონით ის არ ჩამოუვარდებოდა Tiger-2-ს წინა მხარეს და გვერდითაც კი აღემატებოდა.
  ცემენტირებული ჯავშნის ხარისხი შესანიშნავია. მიუხედავად იმისა, რომ ტანკი თავისთავად არასრულყოფილია. მაგრამ ვეფხვის წონის მქონე მას უკეთესი დაცვა აქვს. და ნებისმიერ შემთხვევაში, კარგი სიჩქარით.
  ჯეინი უსტვენს სიმღერას.
  გრინგეტა შიშველ ფეხებს პედალებს აჭერს. მალანია აღნიშნავს:
  - როგორც ჩანს, კუბელებს საერთოდ არ სურთ ჩვენს წინააღმდეგ ბრძოლა!
  გრინგეტამ ჩაიცინა და უპასუხა:
  - უფრო სწორად, ისინიც კი გვთვლიან მათ განმათავისუფლებლად. რა არის ამერიკა კუბასთვის? უფრო სწორად, ოკუპანტად უყურებენ.
  ჯეინმა შიშველი, მოხდენილი ფეხები გაუწოდა. ტანკს გვერდებზე დიდი ფერდობები ჰქონდა, რაც გარკვეულ პრობლემებს უქმნიდა ეკიპაჟს, მაგრამ ამავდროულად ზრდიდა ავტომობილის გადარჩენას. შუბლის ჯავშანი არის 45 გრადუსიანი კუთხით, რაც იძლევა დიდ რიკოშეტს. ახლა მათ წინააღმდეგ ორი პერშინგია. მათ ცეცხლი გაუხსნეს.
  გრინგეტამ შიშველი, გარუჯული ფეხები მეტალზე დააჭირა და იარაღი დაუმიზნა.
  ერთ-ერთი ამერიკული ჭურვი ტანკს შუბლზე მოხვდა. ეს არ არის საბედისწერო, სიკვდილის საჩუქარი რიკოშეტში შევიდა.
  გრინგეტამ გაისროლა, კოშკის შუბლს დაუმიზნა. პერშინგის შუბლის ჯავშანი იგივე სისქეა, რაც Goering-4-ისა და რაციონალური დახრის კუთხე კიდევ უფრო ნაკლებია. ასე რომ, უფრო მძლავრი 88 მმ იარაღი აღწევს ლითონს.
  გრინგეტა ამბობს და ტუჩებს ილოკავს:
  - და ოცნებებით ამპარტავნება - ვინ შეჯიბრება... რატომ უნდა ეჩხუბოს სკოლის მოსწავლე მხარდამჭერ პანკებს!
  პერშინგს ცეცხლი გაუჩნდა. საბრძოლო კომპლექტმა დანგრევა დაიწყო. შემდეგ ჭექა-ქუხილი და ბოლოს კოშკი ჩამოინგრა.
  გრინგეტამ იარაღი სხვა ტანკში გადაიტანა. სულაც არ რცხვენოდა, რომ მისი მანქანა მოძრაობდა და გადაადგილებისას სროლა მოუწია. მეომარს უკვე აქვს საკმაოდ დიდი გამოცდილება. ოცდათოთხმეტი შევედი. და მათ აქვთ უფრო პატარა კოშკები ვიდრე პერშინგები.
  სოფლელი გოგონა იღრიალა:
  - ყველაზე ლამაზი და ძლიერი ვარ!
  მას უკვე ჰქონდა გამოცდილება. გარდა ამისა, პერშინგები სტაციონარულია, რაც იმას ნიშნავს, რომ მათი დარტყმა ბევრად უფრო ადვილია. გატეხილი კოშკი მინასავით იშლება.
  მალანიას ტონები:
  - ფრაგმენტებად დაიმსხვრევა - სცადე მათი პოვნა!
  მატილდამ თქვა:
  - მხოლოდ ცა, მხოლოდ ქარი, წინ მხოლოდ სიხარული!
  პერშინგები განადგურებულია და გერმანული ტანკი ისევ შევარდა ბრძოლაში. მეომრები სიმღერასაც კი იწყებენ.
  წინ არის ბატარეა... ისინი ატრიალებენ თავიანთ ტანკს, რომ ჭურვები აიღონ და ისვრიან.
  გრინგეტა ამბობს და შიშველ, მოხდენილ ფეხებს ჯავშანს ურტყამს:
  - მხოლოდ ერთხელ დავარტყი... ასე მამაცი!
  მალანია დასძენს:
  - და ნიჭიერი! უმაღლესი კლასის მსროლელი!
  გრინგეტა დასძენს:
  - წარბში კი არა, პირდაპირ თვალში!
  და ხსნის ცეცხლს მოსაკლავად. მას არ ეშინია მტრის იარაღის. ისვრის საოცრად ზუსტად. მთლიანობაში ეს ოთხი შესანიშნავია. გოგონები ბრიტანეთიდან, რომელიც ახლა გახდა მესამე რაიხის ნაწილი ძალიან პირობითი ავტონომიით.
  ახლა მოდის კუბის დაპყრობა. გრინგეტის ძალიან ზუსტი დარტყმები აჩუმებს იარაღს ერთმანეთის მიყოლებით. ბატარეა სასოწარკვეთილად აფურთხებს, მაგრამ იარაღის ამოფრქვევა თანდათან ქრება.
  ჯეინი შიშველი ფეხით ეფერება გრინგიტის მსუბუქ თავზე და ამბობს:
  -ასე რომ უნდა დაიჭირო!
  და უფლის ქალიშვილი ხითხითებს. მისი შიშველი ძირი ძალიან კნუტია და საოცრად სასიამოვნოა ასეთი შეხებისგან. ბოჭკოვანი ტილოზე სიარულის მსგავსია. და გოგონას ქუსლი ისეთი მრგვალი და მაცდურია.
  გრინგეტა საჩვენებელი თითით ძირს იკეცება და ნაზად ამბობს:
  -ძალიან ლამაზი ხარ, არა... ოღონდ, ნუ მომიშორებ გადაღებას.
  ჯეინი პასუხობს სიცილს. და მხიარულად წერს ტვიტერს:
  - და მე მომწონხარ, როგორც შენ, როგორც შენ და ჩემთვის აღარ არსებობს მეგობარი მსოფლიოში!
  გრინგეტამ კვნესით უპასუხა:
  - მე მიყვარს ბიჭები... თუმცა რა თქმა უნდა საყვარელი ხარ. მაინტერესებს როგორი იქნებოდა შენი შვილი?
  ჯეინმა ჰარპიული ღიმილით უპასუხა:
  -მგონი ძალიან სიმპათიური იქნებოდა და შეგიყვარდებოდა!
  გრინგეტამ თეძოები გადაატრიალა, წარმოიდგინა, რომ მასში დიდი ღირსების მქონე ძლიერი მამაკაცი შემოდიოდა. ეს რა სიამოვნებაა. რა სასიამოვნოა ჰერკულესის სიმძიმის შეგრძნება, ან კიდევ უკეთესი, თავად ატარო მასზე. ოჰ, მე უნდა დაველოდო პაუზას ბრძოლაში და გადავხტი კაცებთან. SS-დან უკეთესი, ბიჭები დიდები არიან.
  ჯეინი მოფერებაზეც ოცნებობდა. კაცთან თუ ლამაზ გოგოსთან, არ აქვს მნიშვნელობა. ორივე თავისებურად სასიამოვნოა. ეს არის ის, რაც ბევრს არ ესმის. როგორ შეიძლება გიყვარდეს ორივე? თუმცა, ჯეინი, რა თქმა უნდა, არ არის ერთ-ერთი იმ ქალბატონებს შორის, რომლებსაც მეძავებს უწოდებენ. უყვარს ძლიერი სხეულების მოფერება და შეხება.
  მაგრამ ბატარეა განადგურდა. მესამე რაიხის ტანკები წინ მიიჩქარიან. მისწრაფებული მეომარი მატილდა გაკვირვებით ამბობს ხმით:
  - და ომი უფრო ადვილია ვიდრე მეგონა... და მეც შემეშინდა!
  მალანიამ სიცილით შენიშნა:
  - ყველაზე რთული ის არის, რომ ბრძოლა მიდის და შენ დიდი უნდა წახვიდე... ეს ნამდვილად პრობლემაა.
  მატილდამ, რომელსაც ჯერ არ ჰქონდა დრო, შეეჩვია უხეში ჯარისკაცის იუმორს, ყეფა:
  - ძალიან ვულგარული არ გგონია?
  გრინგიტამ საპასუხოდ მღეროდა:
  - ჩვენ ვაშენებთ ახალ სამყაროს და უარვყოფთ წარსულს... ვაძლევთ აბსურდს და ვულგარულს ტახტზე!
  მატილდამ სიხარულით შენიშნა:
  - ეს სწორად არის აღნიშნული... აბა, ვინ არის ჰიტლერი? მთვრალი და გლეხის ქალის შვილი და იძულებულები ვართ დავემორჩილოთ!
  ჯეინმა საჭიროდ ჩათვალა შეხსენება:
  - ჩინგიზ ხანიც ყმა იყო და წერა-კითხვა არ იცოდა, მაგრამ რამდენს იპყრობდა... ხანდახან ბედს ხუმრობა უყვარს!
  მატილდამ კვნესით გაიხსენა:
  - ადრე ღმერთის მჯეროდა... ახლა კი მისი რწმენის ყოველგვარი სურვილი გამიკარგავს. თუ ღმერთი უშვებს ამას, მაშინ როგორი ღმერთია ის?
  გრინგეტამ შესთავაზა:
  - იქნებ ღმერთი არსებობს, მაგრამ მე ბოროტი ვარ? - შიშველი თითებით ცხვირის წვერს აასრიალა გლეხმა გოგონამ. - ჩვენს სამყაროს რომ უყურებ, ამას ადვილად დაიჯერებ. რომ რაღაც ბოროტი და სასტიკი გვმართავს!
  მატილდამ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია და შეახსენა:
  - ყველაზე წარმატებული მეთაურები: ჩინგიზ-ხანი, თემურლენგი, ჰიტლერი - ასევე ყველაზე სასტიკები იყვნენ. ეს არის გარკვეული პარადოქსი!
  გრინგეტამ აღნიშნა:
  - ხალხი მასაა და მასა ქალივით უნდა მოექცნენ და ქალი ნებით ემორჩილება ძალას. როგორც ჩანს, ის, რაც სასტიკია, სინამდვილეში ყველაზე ეფექტურია!
  ჯეინმა ასევე საჭიროდ ჩათვალა შეხსენება:
  - ყველაზე სასტიკი თურქი სულთანი და იყო ყველაზე სასტიკი მმართველი და წარმატებული დამპყრობელი. ოსმალეთის იმპერია ზომით არ ჩამოუვარდებოდა რომის იმპერიას და გამოირჩეოდა სისხლისმსმელობით.
  მალანიამ შიშველი ფეხი აბჯარს დაარტყა და იღრიალა:
  - სისასტიკე, სისასტიკე და კიდევ ერთხელ სისასტიკე - ერის ცემენტირება!
  გრინგეტამ ჩაიცინა და აკოცა.
  - ჩვენ ვიბრძოლებთ დედამიწაზე, სამოთხეში, თუნდაც სექტემბერში... სასაცილოა!
  კუბის ნაწილებმა წინააღმდეგობა არ გაუწიეს და დანებდნენ. და არც ისე ბევრი ამერიკელი იყო გზაზე.
  გოგოებმა ტანკში ცოტათი დაიწყეს საუბარი.
  მატილდამ სევდიანი მზერით გაიხსენა:
  - პირველ მსოფლიო ომში გერმანელები დავამარცხეთ. ახლა კი მარცხის შემდეგ განვიცდით.
  მალანიამ შეასწორა მატილდა:
  - ჩვენ აღარ ვიტანთ, არამედ ამერიკელები.
  გრინგეტამ ჩაიცინა და დაამატა:
  - ვინ არიან ამერიკელები - ჩვენი ყოფილი კოლონია!
  ჯეინს გაეცინა და შენიშნა:
  - მაგრამ ძალიან ძლიერი კოლონია, რომელმაც შეძლო იმპერიისგან გამოყოფა. სამწუხაროა, რა თქმა უნდა, მაგრამ მსოფლიო ომის შემდეგ, ოფიციალურად გამარჯვების შემდეგ, ბრიტანული ლომი არ გაძლიერდა. გერმანია პირველ მსოფლიო ომამდეც განიცდიდა სწრაფ ინდუსტრიულ ზრდას. და ჰიტლერმა გააერთიანა კაპიტალიზმის ძალა ტოტალიტარული ფაშისტური სახელმწიფოს ძალასთან. და შედეგიც გამოიღო!
  გრინგეტამ ფილოსოფიურად აღნიშნა:
  - დემოკრატია წააგო ტოტალიტარულ დიქტატურასთან!
  ჯეინმა განმარტა:
  - არა მხოლოდ ტოტალიტარული, არამედ სახალხო დიქტატურა. ჰიტლერმა მოახერხა რეალური მხარდაჭერის მიღწევა, როგორც საქმით, ასევე პროპაგანდით. ჩვენ, რა თქმა უნდა, ვერ მივაღწიეთ ეროვნული ერთიანობისა და ერთიანობის იმ დონეს, როგორც გერმანელებს. და საბოლოო ჯამში, მათ ვერ შეძლეს კოლონიების შენარჩუნება, განსაკუთრებით მაშინ, როდესაც სტალინმა გვღალატა.
  მალანიამ შესთავაზა:
  - ჩერჩილისთვის საუკეთესო შედეგი, უფრო სწორად, ყველაზე რაციონალური გადაწყვეტილება იქნებოდა მესამე რაიხთან მშვიდობის დამყარება ჯერ კიდევ 1940 წლის ივლისში. ამ შემთხვევაში, ჩვენ გადავარჩენდით ყველა კოლონიას და ასიათასობით სიცოცხლეს. და ომის გაგრძელება სიგიჟე იყო.
  ჯეინმა რაციონალურად განმარტა:
  - სიგიჟე ყოველ შემთხვევაში! თავად სსრკ რომ შესულიყო ომში, რუსების წარმატება ევროპაში წითელ იმპერიას და ბრიტანეთისთვის სასიკვდილო საფრთხეს შექმნიდა. გასაგებია, რომ კომუნისტები აქ არ გაჩერდებოდნენ. - გოგონამ მკერდზე ხელი მიიდო და შიშველი ქუსლი ვარჯიშისგან გამკაცრებულ მუწუკს მიიკრა და განაგრძო სასწავლო პროგრამა. - სტალინი და მისი კომუნიზმი მიდრეკილია მსოფლიო ბატონობისაკენ. და შემოგვესხნენ და გამაგრდნენ. და თუ ჰიტლერმა გაიმარჯვა, მაშინ მესამე რაიხს ექნებოდა რესურსი ჩვენთან საბრძოლველად. ასეა თუ ისე, სისულელე იყო ბრძოლა.
  შესაძლოა, გერმანელები, მშვიდობის შემდეგ, ზოგადად დაიწყებდნენ ადრე დატყვევებულის მონელებას და არსად წავიდოდნენ. ჩერჩილი კი აშკარა იდიოტივით იქცეოდა!
  მატილდამ შიშველი ფეხი ძლიერად დაარტყა ჯავშანს და ღრიალებდა:
  -ჩერჩილი მართლა იდიოტია! და კარგია, რომ კანადაში გაქცევის დრო არ ჰქონდა. დაე, ციხეში იტანჯოს!
  ჯეინმა სასტიკად შეხედა.
  - დაე, იტანჯოს! მან შექმნა მთელი ბრიტანეთი!
  მალანიამ მცირე პაუზის შემდეგ შენიშნა:
  - მიუხედავად იმისა, რომ გერმანიასთან მშვიდობამ შეიძლება გარკვეული პრობლემები შექმნას. საფრანგეთისა და ჰოლანდიის კოლონიების რესურსებისა და ევროპის სამრეწველო პოტენციალის მიღებით, გერმანელებს ჰქონდათ ყველა შანსი, დაემხოთ ჩვენი ეკონომიკა. მიუხედავად იმისა, რომ ეს ჯერ კიდევ გრძელვადიანი პერსპექტივაა. თუმცა, მესამე რაიხი სწრაფად განვითარდა ომის გარეშეც და მისი პოტენციალი სწრაფად იზრდებოდა.
  ჯეინმა სევდიანი ღიმილით დაუქნია თავი.
  - მკაცრი გერმანული რეჟიმი. ორდენი ხორცშესხმული... ტოტალიტარული, დაუნდობელი სახელმწიფო. ზედმეტი დემოკრატიის გარეშე სასწაულებს მოაქვს! და ასევე ეკონომიკაში!
  მალანიამ გააპროტესტა:
  - ჩვენმა უძველესმა დემოკრატიამ ხელი არ შეუშალა ქვეყნის განვითარებას და დიდებას. ჩვენ გვქონდა ტერიტორიები კოლონიებით, რომლებიც უფრო დიდი იყო ვიდრე ჩინგიზ ხანის იმპერია. და ამავდროულად, პარლამენტი ფუნქციონირებს საუკუნეების მანძილზე, რომელიც მეფის ნაცვლად კანონებს იღებს.
  ჯეინმა ჩაიცინა და შენიშნა:
  - და ფიურერმა თავისთვის აიტაცა კანონის მიღების უფლება! ის მათ იმპერატორს ჰგავს!
  მალანიამ გაუსწორა მეგობარს:
  -ახლა აქაც! ჩვენ კი ფიურერის ქვეშ ვართ!
  გოგოები სასოწარკვეთილნი იყვნენ... ჯეინი ცდილობდა წარმოედგინა, როგორი იქნებოდა ჩერჩილი ჰიტლერთან 1940 წლის ივლისში მშვიდობის დამყარების შემთხვევაში. გერმანია ეთანხმება ბრიტანეთის იმპერიის ხელშეუხებლობას და არც კი მოითხოვს ყოფილი კოლონიების დაბრუნებას. ერთადერთი პირობაა ნამიბიაში ბრილიანტის ასლების დაქირავება. ისე, ეს არც ისე დამამცირებელია ბრიტანელებისთვის. მაგრამ ის, რაც გერმანელებმა უკვე დაიპყრეს, მათი ხდება. ფრანგული საკუთრება აფრიკასა და ინდოჩინეთში, თითქმის მთელი კონტინენტური ევროპა შედის მესამე რაიხის გავლენის სფეროში. და ჰოლანდიის კოლონიებიც. ჰიტლერმა მიიღო ყველაფერი საკმარისი არა იმისთვის, რომ შემდგომ ებრძოლა, არამედ თავისი საკუთრების მონელებისთვის. ახლა მას აქვს კოლონიები, როგორც ბრიტანეთი. და ეკონომიკური განვითარების საერთო დონე კიდევ უფრო მაღალია. მეორე ადგილზე გერმანიაა, რასაც, რა თქმა უნდა, აშშ მოჰყვება. ხოლო სსრკ, სტალინის სასტიკი ინდუსტრიალიზაციის წყალობით, მსოფლიოში მესამე ადგილზე გავიდა. გაიზარდა რუსეთის იმპერიის სამხედრო პოტენციალი. უნდა აღინიშნოს, რომ სტალინმა გააფართოვა ტერიტორია დასავლეთის მიწებით და ახლა მისი მოსახლეობა ორას მილიონს უახლოვდებოდა.
  ჰიტლერს, რომელსაც ახლა თავისუფალი ხელი ჰქონდა, არჩევანის წინაშე დადგა: ომი დაეწყო 1941 წელს: რათა რუსებს მოემზადებინათ. გადადეთ სსრკ-ზე შეტევა და უკეთ მოემზადეთ. აქ, რა თქმა უნდა, კრაუტებს არჩევანი ჰქონდათ. ბევრი რამ იყო დამოკიდებული სადაზვერვო სააგენტოების მუშაობაზე. სტალინს მიეცა მონაცემები, რომლებიც გადაჭარბებულად აფასებდნენ გერმანიის პოტენციალს. ჰიტლერს არასაკმარისი შეხედულება ჰქონდა რუსეთის ძალებზე.
  მაგრამ აშკარა იყო: სტალინი ჯარს ახლებდა. გამოჩნდა KV და T-34 სერიის ტანკები, რომლებიც შეიძლება ფართოდ გავრცელდეს. უახლესი თვითმფრინავები მასობრივად იწარმოება და თითქმის ისეთივე კარგია, როგორც გერმანული მოდელები. ქვეითთა გაანგარიშება და რაოდენობა, საყოველთაო გაწვევის გამო.
  გერმანიამ ასევე გადაიარაღება თავისი T-3 ტანკები უფრო ძლიერი იარაღით. მან გაზარდა Yu-88-ის წარმოება, გამოუშვა ME-109 F-ის უახლესი მოდიფიკაციების სერია. სსრკ-ს ავიაციაში ის აღმატებულია რაოდენობით, მაგრამ დაბალი ხარისხის. რუსებს ჰყავთ გერმანელებზე ორი ათასი ტანკი უფრო ძლიერი, დანარჩენი მსუბუქია, მაგრამ ზოგიერთი უფრო სწრაფი იქნება. მტერიც უფრო ძლიერია. და სტალინს შეუძლია ქვეითი ჯარის მიღება. სინამდვილეში, სსრკ ვერმახტს არ ჩამოუვარდება პოტენციურად და ტანკებში კი უფრო ძლიერია. გერმანელებს მეტი ქვეითი ჯარი ჰყავთ, მხოლოდ მობილიზაციის გამო. თუ სსრკ ჯარის მობილიზებას მოახდენს, მას მეტი ეყოლება.
  ჰიტლერს რომ სცოდნოდა სიმართლე, სამჯერ იფიქრებდა - ღირს თუ არა დაწყება? იქნებ გერმანელებისთვის ჯობია, ეკონომიკა ომის საფუძველზე დააყენონ და ოკუპირებული ქვეყნების პოტენციალი მტერზე უპირატესობის მოსაპოვებლად გამოიყენონ? განსაკუთრებით ტანკებში?
  ფიურერი, რომელსაც აქვს ტერიტორიები, მათ შორის კოლონიები, არანაკლებ სსრკ-ზე და უფრო თბილ კლიმატში და კიდევ უფრო დიდი მოსახლეობა, თუ ჩავთვლით, ვინ დაიპყრო...
  იყო არჩევანი - მოემზადე. ჩამოაყალიბეთ დანაყოფები უცხოელებისგან. დააყენეთ შავკანიანები და ევროპელები მანქანებზე.
  ჰოდა, ჰიტლერი რომ ყოფილიყო ჭკვიანი პოლიტიკოსი კარგი ინტელექტის მქონე, ის შეეცდებოდა, იარაღის წარმოების მაქსიმალურად გაზრდით, საფუძვლიანად მოემზადებინა.
  მაგრამ ფიურერი, სავარაუდოდ, თავს დაესხმებოდა სსრკ-ს 1941 წელს. ბრიტანეთთან ბრძოლაში მას კიდევ სამი-ოთხი ათასი თვითმფრინავი დაკარგა. და აფრიკული დივიზიის წყალობით, კიდევ ხუთასი, ექვსასი ტანკია.
  რომმელი აღმოსავლეთში იბრძოდა. ნაცისტებს ექნებოდათ რამდენიმე დამატებითი სატანკო დივიზია. ისე, შეიძლება კიდევ რამდენიმე მოტორიანი და ათეული ქვეითი. ნაკლებად სავარაუდოა, რომ თავდაჯერებულ ფიურერს მეტი ძალა მოეგროვებინა.
  და სტალინი? იმდენი მექნებოდა, რამდენიც ადრე მქონდა. მას საერთოდ არ აინტერესებს ბრიტანეთი. ნამდვილი კითხვაა, იქნებოდა ეს მოულოდნელი თავდასხმა?
  თუკი, როგორც სინამდვილეში, მაინც განხორციელდა ტაქტიკური დარტყმა თავდაცვისთვის მოუმზადებელ ჯარებზე, მაშინ რუსეთისთვის ყველაფერი შეიძლებოდა უარესად გამოსულიყო. მით უმეტეს, თუ შეტევა დაიწყო 1941 წლის 15 მაისს.
  მაშინ მოსკოვი შემოდგომის დათბობამდე იქნებოდა აღებული. იაპონია აღმოსავლეთიდან დაარტყამდა... სსრკ-ს მცირე შანსი ექნებოდა. სავარაუდოდ, 1942 წელს ომი დასრულდებოდა სსრკ-ს ძირითადი რეგიონების აღებით. ან გარკვეული პერიოდის განმავლობაში ნახევრად პარტიზანული მეთოდებით წარიმართებოდა.
  შესაძლებელია ცალკე მშვიდობის ვარიანტიც. მოსკოვის მსგავსად რჩება, მაგრამ გერმანელები სანაცვლოდ იღებენ კავკასიას. მაგრამ ესეც კი შეიძლება არ შეეფერებოდეს ჰიტლერს. იცოდა დიქტატორი ნომერ პირველის პერსონაჟი, ის დიდი ალბათობით ომს აწარმოებდა ურალამდე, თუ უფრო შორს.
  თუმცა, სსრკ-ს ოკუპაციამ გააფანტა მესამე რაიხის მნიშვნელოვანი ძალები. მაგრამ ამას ნაწილობრივ ანაზღაურებს ადგილობრივი პოლიცია და უცხოური სამმართველოები. Რა იქნება შემდეგ?
  შეანელებდა თუ არა ჰიტლერი სსრკ-ს? მას შეიძლება ცოტა ხნით მოუწიოს ამის გაკეთება. სანამ პარტიზანული მოძრაობა უსაფრთხო მინიმუმამდე დაიყვანდა, დაბალანსებული ადგილობრივი პოლიციის ძალებით.
  Და მერე? ჰიტლერი არ დაესხმებოდა ბრიტანეთს? შეგიძლიათ დასვათ შეკითხვა, სჭირდება თუ არა მას ეს?
  უკვე უფრო მეტი მიწაა, ვიდრე ბრიტანეთში, თუნდაც კოლონიების გათვალისწინებით, მაგრამ რატომ არ აიღოთ ეს ყველაფერი თქვენთვის? და შემდეგ ვერ დაიპყრო მთელი მსოფლიო. ბრიტანეთი პირველ რიგში. შემდეგ იაპონიასთან ერთად ვანგრევთ აშშ-ს. შემდეგ კი თავად ამომავალი მზის მიწის ჯერია.
  მსოფლიო დიქტატორი გახდომის ცდუნება ძალიან დიდია. თუმცა, რა თქმა უნდა, ალბათ ჰიტლერი შეჩერდებოდა. მაგრამ ძნელია შეჩერდე, როცა იმარჯვებ. და ძნელია წინააღმდეგობა გაუწიო რუსეთს, რომელიც თავდაცვაზე არ ფიქრობს, მაგრამ პირდაპირ ემზადება შეტევითი ომისთვის.
  აბა, როგორ უნდა ენდო სტალინს, თუ ის ავარჯიშებს ჯარს არა თავის დასაცავად, არამედ მის ტერიტორიაზე მტრის თავდასხმისა და ცემისთვის. ამაზე ვინმე იფიქრებდა.
  სინამდვილეში, რატომ ფიქრობდა სსრკ მხოლოდ შეტევაზე? აგრესია თავად მოამზადე?
  ჰიტლერისთვისაც იყო რაღაც მოსაფიქრებელი. მხოლოდ ატომურ ბომბს, ბალისტიკურ რაკეტებთან ერთად, როგორც მიწოდების მანქანა, შეუძლია გერმანიის უსაფრთხოების გარანტია. გერმანელებს შეეძლოთ ბალისტიკური რაკეტების შექმნა. მაგრამ ბირთვულ იარაღს კიდევ რამდენიმე წელი დასჭირდა. და ვინ მოგცემთ გარანტიას, რომ სტალინი დაელოდება? უფრო მეტიც, აკონტროლებს ევროპას და აქვს კოლონიები, გერმანია ეკონომიკურად უფრო ძლიერია ვიდრე სსრკ.
  და ცხადია, რომ სტალინი ვერაფერს მოიგებს დაგვიანებით, რადგან ტექნიკური კონკურენცია მეცნიერთა წინააღმდეგ მთელი ევროპიდან, რომლებიც შედუღებულია რკინის გერმანული დისციპლინის მიხედვით, არც თუ ისე პერსპექტიულია.
  ასე რომ, ალბათობა იმისა, რომ სტალინი პირველი დაიწყებს, დიდია. თუმცა, რა თქმა უნდა, მესამე რაიხზე თავდასხმა ძალიან მნიშვნელოვანი გადაწყვეტილებაა. უფრო მეტიც, იაპონიას შეეძლო მეორე ფრონტის გახსნა შორეულ აღმოსავლეთში. ყველა თვალსაზრისით აღმოჩნდა, რომ სტალინისთვის წამგებიანი იყო მესამე რაიხზე თავდასხმა. მაგრამ ლოდინი არც კარგი იყო. ვინაიდან ნაცისტებს, ევროპისა და კოლონიების რესურსებზე დაყრდნობით, შეეძლოთ რუსეთის მთავარი კოზირის აღმოფხვრა - მისი უპირატესობა ტანკებში.
  და ასევე თვითმფრინავებში. შემდეგ განავითარეთ რეაქტიული ავიაცია და მოიპოვეთ გადამწყვეტი თვისობრივი უპირატესობა ჰაერში. ასე რომ, სტალინს ზედმეტი გადადების მიზეზი არ ჰქონდა. მაგრამ გადაწყვიტე მარტო იბრძოლო მთელ ევროპასთან, პლუს კოლონიებთან და, ალბათ, იაპონიასთანაც... ეს თითქმის თვითმკვლელობაა. ვინაიდან აშკარაა მტრის სრული უპირატესობა ადამიანური რესურსებითა და პოტენციალით.
  აქ უკვე როლს თამაშობს ხასიათის თვისებები. მაგრამ იცის ჰიტლერის ამბიციები, ყველაზე ლოგიკური ის არის, რომ ის თავს დაესხმება რუსეთს, თანაც 1941 წელს, დიდი ხნის ლოდინის გარეშე. და ყველამ იცის ფიურერის თავდაჯერებულობა. უეჭველად, შეშლილი ხარივით თავს დაესხმება რუსეთს. და ის არ ითვალისწინებს ძალათა რეალურ ბალანსს. ან იქნებ გერმანელებმაც კი არ იციან, წარმოდგენაც არ აქვთ, რა მოუწევთ მათ წინაშე.
  თუმცა, მესამე რაიხის გამარჯვების ალბათობა, განსაკუთრებით იაპონიასთან ალიანსში, ძალიან მაღალია. უფრო მეტიც, ამომავალი მზის ქვეყნისთვის ბევრად უფრო ადვილია გადაწყვიტოს შორეული აღმოსავლეთის ხელში ჩაგდება ნაცისტებთან ერთად, ვიდრე ბრძოლა ძლევამოსილ ბრიტანეთთან და ეკონომიკურად განვითარებულ შეერთებულ შტატებთან წყნარი ოკეანის კოლონიებისთვის.
  აშკარაა, რომ ამერიკა და ინგლისი იმდენად აღმატებულნი არიან სამურაებზე, რომ მათ წინააღმდეგ ომი თვითმკვლელობამდე მიდის. მაგრამ მესამე რაიხი არ დაეხმარება. რაც შეეხება სსრკ-ს? გერმანელები და მათი თანამგზავრები მას ჩაახშობენ. გარდა ამისა, ომში თურქეთიც შევა და იტალია, რომელიც ბრიტანეთთან ომში არ არის ჩართული. ასეთი ძალები დაეცემა სტალინს.
  აქ დგომის შანსები სრიალაა, თუნდაც რუსეთმა მოახერხოს თავისი ჯარების საბრძოლო მზადყოფნაზე გერმანიის შეტევამდე მოყვანა. გარდა ამისა, რეალურ ისტორიაში, როგორც ჩანს, წითელმა არმიამ მოახერხა საბრძოლო მდგომარეობაში შესვლა. დარტყმის მოულოდნელობა მხოლოდ იმ ძალებმა იგრძნეს, რომლებიც საზღვართან ახლოს იყვნენ. და ეს, რა თქმა უნდა, წითელი არმიის მცირე ნაწილია.
  და თუ გავითვალისწინებთ, რომ რუსეთი არავითარ შემთხვევაში არ არის მზად თავდაცვითი ომისთვის...
  სტალინის პერსპექტივები არ იყო ვარდისფერი. თუ თქვენ თვითონ არ დაიწყებთ პრევენციულ დარტყმას. იმის გათვლა, რომ გერმანია თავდაცვისთვის მზად აღარ არის. ამ შემთხვევაში, გაანგარიშება შეიძლება ნაწილობრივ გამართლებული იყოს. მაგრამ ყველასთვის ცხადია, რომ ბრიტანეთმა შეფერხება მიიღო. შესაძლოა, სსრკ-მ, პირველად მესამე რაიხზე თავდასხმით, რაღაცას მიაღწია მოულოდნელობის გამო. შემდეგ კი ომი გაგრძელდებოდა. საუკეთესო ვარიანტი: ორი ტირანის ურთიერთ განადგურება. და კიდევ იაპონია, ისე, რომ ის კიდევ უფრო გაჭედოს. ეს არის ის, რაზეც შეგვიძლია დავაფუძნოთ ჩვენი გამოთვლები.
  როგორც რუსები ამბობენ: ორი სულელი ჩხუბობს, ჭკვიანი უყურებს. მართლაც, რატომ უნდა ჩაერიონ ბრიტანელები? ნება მიეცით ორივე მხარეს ზედმიწევნით დაიცვან თავი. ისინი იბრძვიან მანამ, სანამ სრულ გამოფიტვას არ აპირებენ.
  გოგოების ფიქრები და სიჩუმე მათ წინ სამი შერმანის გამოჩენამ დაარღვია. მაღალი ამერიკული ტანკები გერინგ-4-ისკენ მოძრაობდნენ. გასაგებია, რომ იანკები არ არიან ცუდები და მიხვდნენ, რომ ძალიან მნიშვნელოვანი იყო გერმანულ ტანკთან მიახლოება, ან თუნდაც ბორტზე ასვლა. და მაქსიმუმ აჩქარებდნენ მანქანებს. მაგრამ გერინგ-4-ის ქვემეხს აქვს ლულის სიგრძე 100 EL და შეუძლია დარტყმა დიდი მანძილიდან.
  გრინგეტამ შიშველი ფეხი დადო და გაისროლა. კარგია შერმანზე დარტყმა. ის ისეთი მაღალი და შესამჩნევია. პირველი გასროლა არის სანახავი კადრი. მაგრამ მეორე მიზანში მოხვდა... კოშკი "შერმანს" ჩამოგლიჯა და ინერციით მოძრავი მანქანა გაჩერდა და იწვა.
  ჯეინმა მოწონებით თქვა:
  - ჩვენი სიზუსტე არიელებს არ ჩამოუვარდება!
  გრინგეტამ ზიზღით ამოისუნთქა:
  - და მე ვფიქრობ, რომ ეს კიდევ უფრო მაღალია! მსგავსი რამ ჯერ არ გინახავთ!
  მატილდამ, პედალებს შიშველი ფეხებით დააჭირა, დაიკივლა:
  - არაფრისგან ბევრს ვერ გამოიღებ!
  მალანიამ უფრო ჭკვიანურად შეასწორა:
  - გმირი რა ძლიერიც არ უნდა იყოს, ზღვას ქვიდან არ გამოაძვრება!
  გოგოებმა ერთად იცინეს. და ურტყამდნენ ერთმანეთს ძირებით და ძირებით.
  უხეში კალუსები ცოტა ნაპერწკალსაც კი აფრქვევდა. მეომრები ძალიან პოზიტიურ განწყობაზე იყვნენ.
  გრინგეტამ მეორე ტანკს ესროლა, მანქანა ორ ნაწილად გაყო და თქვა:
  - ჩაქუჩი კაკალზე!
  მატილდამ ჩაიცინა და თქვა:
  - ჩვენ გვაქვს ჩაქუჩის ჭურვი, მაგრამ რუსებს აქვთ ჩაქუჩები...
  მალანიამ გრინგეტეს პალმა ძირის გასწვრივ გაუშვა. ვიგრძენი მისი სიმტკიცე და ელასტიურობა და შევნიშნე:
  -ნახშირს გადაურბინე?
  სოფლის მეომარმა სიხარულით უპასუხა:
  - Კი, რა თქმა უნდა!
  მალანიამ თვალები მოჭუტა და ჰკითხა:
  - და ეს როგორ?
  გრინგეტამ გულახდილად უპასუხა:
  - Ეს ძალიან კარგია!
  ტანკზე მყოფმა გოგოებმა ერთხმად იცინეს. დიახ, ქუსლების შემწვარი საკმაოდ ეგზოტიკურია.
  ჯეინმა თქვა:
  - ღმერთმა დაგვიფაროს ჩერჩილის სიჯიუტე!
  გრინგეტამ მესამე ტანკი დაარტყა, თოფს მუშტი დაარტყა და თქვა:
  - მკვდარი ტრუმენი, საკმარისია!
  მართლაც, რუზველტის გარდაცვალების შემდეგ კონსტიტუციით ძალაუფლება ვიცე-პრეზიდენტს გადაეცა. მაგრამ ამას ჯერ ომი არ შეუწყვეტია. თუმცა ამერიკელები ჯერ ვერაფერს დაუპირისპირდნენ კრაუტების საბრძოლო მომზადებას და მათი აღჭურვილობის ხარისხს.
  მაგალითად, შერმანებმა არც კი ისროლეს, მიხვდნენ, რომ ის უიმედო იყო და არ შეაღწევდა ჯავშანს.
  მალანია მხიარულად მღეროდა და აჩქარებდა ტანკს:
  - მივდივართ, მივდივართ, შორეულ ქვეყნებში მივდივართ! კარგი მეზობლები, მხიარული მეგობრები!
  მატილდამ აიღო, გოგოები მართლა მხიარულ ხასიათზე იყვნენ:
  - ტრა, ტა-ტა-ტა! ტრა, ტა-ტა-ტა! ჩვენთან კატა მოგვყავს! ჩიჟიკი, ძაღლი, პეტკა მოძალადე, მაიმუნი, თუთიყუში, ასეთი კომპანია!
  ჯეინმა მატილდას პირზე შიშველი, მოხდენილი ფეხით აიფარა. და სიცილით აკოცა.
  დიახ, სიცილი რეალურად ახანგრძლივებს სიცოცხლეს. ამერიკელებმა შექმნეს შერმანის ტანკი, რომელიც შედარებულია ფრონტალური ჯავშნით და შეიარაღებით ოცდათოთხმეტით და კიდევ უკეთესი ხილვადობითა და ოპტიკით, ასევე უფრო კომფორტული ეკიპაჟისთვის. მაგრამ ამავე დროს, ტანკი ფაქტობრივად გადაიქცა შესანიშნავ სამიზნედ მისი სიმაღლის გამო. და ბრიტანელებმა ხარბად ისარგებლეს ამით. და გერინგის მართვის შესრულება უკეთესი აღმოჩნდა.
  ჯეინმა კვლავ წარმოიდგინა, როგორ ეფერებოდა ბიჭი მას... და იღრიალა...
  გერმანული რეაქტიული თავდასხმის თვითმფრინავი ჰაერში შევარდა... დღე უკვე საღამოს მოახლოვდა. მზე ნელ-ნელა კვდებოდა ვარდისფერ მზის ჩასვლაში. ხვალ კი 9 მაისია. დღე, როდესაც ნაცისტურმა გერმანიამ კაპიტულაცია მოახდინა რეალურ ისტორიაში. მაგრამ ახლა ნაცისტები აღზევდებიან!
  არა მხოლოდ კუბელები, არამედ ამერიკელებიც ნებდებიან თავიანთ გზაზე. შავკანიანთა და მულატოების მთელმა ბრიგადამ თეთრი დროშა თითქმის უბრძოლველად გადააგდო.
  გოგონები მანქანიდან გადმოვიდნენ. გარდა ამისა, თქვენ გჭირდებათ საწვავის შევსება.
  ჯეინმა, გერმანელი ქალების მაგალითზე, შესთავაზა:
  - ამ ფერადკანიანებმა ფეხზე დაგვიკოცონ!
  მატილდამ წარბები შეჭმუხნა და შენიშნა:
  - არ გგონია, რომ მახინჯია ხალხის ასე დამცირება?
  უფლის ქალიშვილმა თავხედურად შენიშნა:
  - მაგრამ ჩვენ მოხარული ვიქნებით!
  მატილდამ ზიზღით ამოისუნთქა:
  - პირის ღრუდან? ღმერთმა დამიფაროს!
  გრინგეტამ, პირიქით, მოწონების ნიშნად თავი დაუქნია:
  - Გაუშვი! Მე მომეწონება!
  და სოფლელი გოგონა ყვიროდა:
  - მუხლებზე დადექი და ქუსლები მომილოკა!
  შავკანიანი ოფიცერი სახეზე დაეცა და გრინგეტს შიშველ ფეხზე აკოცა. სხვა მეომრები მის უკან დაცვივდნენ და მორჩილად ურტყამდნენ გოგონებს ქუსლებსა და ძირებს. ჯეინმა ბედნიერად ჩაიცინა. მას აშკარად სიამოვნებდა ეს თავგადასავალი. და მით უმეტეს, როცა გოგონები ენთუზიაზმით კოცნიან ფეხებს.
  მხოლოდ მატილდა იდგა განზე და გაბრაზებული უყურებდა ცისფერი თვალებით. ის მართლაც აღშფოთებული იყო. გერმანელებმა არა მარტო ჩამოართვეს ბრიტანეთს დამოუკიდებლობა, არამედ დააწესეს ბარბაროსული ადათ-წესები. უფრო სწორედ, თავად ბრიტანელები ენთუზიაზმით ითვისებენ მათ.
  მათ ეჩვენებათ, რომ ახლა ისინი გახდნენ ისეთი მაგარი და ძლიერი. მაგრამ სინამდვილეში ეს სისულელეა!
  თუმცა, რა თქმა უნდა, მატილდას ესმოდა, რომ ამაში განსაკუთრებული სიამოვნება იყო. როცა მეორე მსოფლიო ომი ახლახან იწყებოდა, ბრიტანეთში განწყობა სუფევდა: გერმანელებს ქუდებს დავყრით. დანერგეს იდეა, რომ გერმანია სულაც არ იყო ისეთი საშიში მეტოქე, როგორიც პირველ მსოფლიო ომში იყო და რომ ჰიტლერი უბრალოდ ჭორფლი იყო.
  საფრანგეთისა და ინგლისის საექსპედიციო ძალების დამარცხება ნამდვილი შოკი იყო. და გადაჭარბებული თავდაჯერებულობა შიშმა შეცვალა. შესაძლოა, თუ ჩერჩილიმ გადაწყვეტილება მიიღო მშვიდობის შესახებ, ტერიტორიული დათმობების გარეშე, ბრიტანეთის ხალხმა შვებით ამოისუნთქა. დაიწყო ომი და თავიდანვე უთანასწორო იყო.
  ფიურერის მოულოდნელმა გადაწყვეტილებამ ლაშქართა აღმოსავლეთით გადაგდება ახალი იმედები გააჩინა. მაშინ ბრიტანელების უმრავლესობა რუსეთისკენ იბრძოდა და ყველას შიშის გრძნობა შეექმნა, როცა ნაცისტები მოსკოვთან მიუახლოვდნენ. შემოდგომის დასასრულმა და ზამთრის დაწყებამ ბრიტანეთში ახალი იმედები გააჩინა. რომმელის კორპუსი დამარცხდა, გერმანელები სცემეს და მოსკოვიდან გააძევეს. აშშ საბოლოოდ შევიდა ომში.
  მაგრამ უკვე ზამთარში იაპონელებმა არაერთი გამარჯვება მოიპოვეს, გაზაფხულზე კი ეს კიდევ უფრო გაუარესდა. რუსებმაც ახლებურად დაიწყეს წაგება. რომმელმა დაიწყო კონტრშეტევა. ტოლბუკის დაცემა ყველასთვის ნამდვილ ეროვნულ ტრაგედიად იქცა . სადაც, 42 წლის გაზაფხულზე, გერმანელებმა იღბლის ჩიტი კუდზე დაიჭირეს.
  ბრიტანეთმა სწრაფად დაკარგა კოლონიები და როდესაც დაშვება მოხდა თავად მეტროპოლიაში, მან თითქმის არ გაუწია წინააღმდეგობა. ასე რომ, ინგლისური ვარსკვლავი დადგა და გერმანული გაიზარდა. მატილდა ჯარს შეუერთდა. მას სხვა გზა არ ჰქონდა, გარდა საკუთარი თავის გაცნობიერებისა. მაგრამ მე არ მინდოდა მუშის მანქანასთან დგომა!
  ჯეინს მობეზრდა მისი ფეხების კოცნის შეგრძნება და სამხედრო ტყვეების ცემა დაიწყო. უფრო ძლიერმა გრინგეტამ ისე ძლიერად დაარტყა მუშტი, რომ ერთ-ერთ ოფიცერს ცხვირი გაუტეხა. წითურმა მალანიამ თოფი შავკანიანს მუცელში ჩააწყო, რის გამოც ის დაიხარა. რის შემდეგაც გოგოებმა ერთიანად ყეფდნენ, ფილტვებში:
  - სუპერ მეომრები ვართ! და ისევ ვეცემით პატიმრებს ფეხებით და თოფის კონდახებით.
  1945 წლის 9 მაისს მექსიკის დედაქალაქის გარნიზონმა კაპიტულაცია მოახდინა. ამერიკელებმა ვერ გაუძლეს მკაცრ ზეწოლას და დაბომბვას. და საბრძოლო მასალა სწრაფად მოიხმარა და საჰაერო გზით მარაგების დამყარების მცდელობები ჩაიშალა.
  ვერმახტმა კიდევ ერთი კაპიტალი დაამატა თავის აქტივებს. მათი დაპყრობილი მთავარი ქალაქების რაოდენობა სულ უფრო იზრდებოდა...
  მამაცი ოთხი გოგონა E-50-ზე გადავიდა ჩრდილოეთით აშშ-ს საზღვრებში.
  ლამაზმანები დადებით ხასიათზე იყვნენ. მათ სურდათ ბრძოლა და ტრანსცენდენტული სამყაროების სიმაღლეებზე.
  სანამ ტანკი გერმანელების მიერ უკვე დატყვევებულ ტერიტორიაზე მოძრაობდა, ოთხივე გადმოვიდა მანქანიდან და გაიქცა. ხოლო მოზარდი ჰანსი საჭესთან დააყენეს.
  მიეცით მას ტარებას. და ეს მეომარი გოგონები შეინარჩუნებენ ფორმას.
  გერდამ, ხტუნვაზე და ვაზებზე გადახტა, სიამოვნება იგრძნო, უხეში ძირებით უსწორმასწორო მიწაზე მიჯაჭვული.
  ქერა გოგონამ ღიმილით შენიშნა:
  - ძალიან კარგია ველურობა... ეს არის ჩვენი საფირმო სტილი - სირბილი ფეხშიშველი და ბიკინით!
  შარლოტა დათანხმდა:
  - დიახ, ჩაცმულობა სხეულს სრული თავისუფლების განცდას აძლევს. ზოგადად, კარგია, რომ გოგო ხარ. ასეთი სიძლიერე და მოძრაობის სიმარტივე. სულ უფრო და უფრო გამძლე ხდები!
  მაგდამ შენიშნა:
  - მთავარია ფორმა არ დაკარგო! სირბილი ჩვენთვის ძალიან სასარგებლოა!
  ქრისტინამ გაიცინა და თქვა:
  - და მე მივდივარ გუბეებით ბილიკზე. ვერ ვჭამ, ცოტას ვერ ვიძინებ!
  შარლოტამ ჩაიცინა და უპასუხა:
  - ეს კარგია, რაც წერ... ეჰ, მაგდას არ სურს ჩვენთან ისევ რელიგიაზე საუბარი?
  ოქროსფერთმიანმა გოგონამ თავი დაუქნია.
  -არა! მანამდე არ გადაყარო შენი მარგალიტები...
  აქ მაგდა ყოყმანობდა, რადგან მისი მეგობრის გაგრძელება, ბუნებრივია, შეურაცხყოფად შეიძლება ჩაითვალოს.
  თუმცა შარლოტამ ისევ ჩაიცინა და ყეფა:
  - მე მეგონა, რომ თქვენ გააფორმეთ და აღიარეთ არიული მონოთეიზმი!
  მაგდამ მხრები აიჩეჩა და ისევ ჰკითხა:
  -არიანს ჰგავს?
  შარლოტამ ხელები გაშალა:
  - და ასე... სამების გარეშე, ერთ ღმერთთან!
  გერდამ დაადასტურა ეს:
  - ესე იგი... ღმერთი ერთია! იესო ღმერთი არ არის, არამედ მხოლოდ არიელი წინასწარმეტყველთაგანი. უფრო მეტიც, სახარება ზოგადად ებრაული გამოგონებაა. ბიბლია ასევე მხოლოდ ებრაული მოტყუებაა. ასე რომ, არ არსებობს სამება. არსებობს ერთი ყოვლისშემძლე შემოქმედი ღმერთი. ჰიტლერი არის მისი ვიცე-მეფე დედამიწაზე და მისი ვაჟი, შეყვარებული და მაცნე. ყველაზე მნიშვნელოვანი და უპირველეს ყოვლისა წინასწარმეტყველები. ღმერთს ასევე ჰყავს სხვადასხვა სახის მსახურები და ანგელოზები, რომლებსაც, თითქოსდა, პატარა ღმერთებს უწოდებენ. თორის, ოვდის და სხვების მსგავსად. ესენი არიან მთავარანგელოზები ყოვლისშემძლეზე დაქვემდებარებული. - წამოხტა გოგონა, სალტო გაიკეთა და განაგრძო. - ზოგადად, ყველაფერი მარტივია. არიული მონოთეიზმი არ არის რთული. გერმანელები ღვთის რჩეული ხალხია და მათ უნდა დაიპყრონ და მართონ ჯერ სამყარო, შემდეგ კი სამყარო.
  შარლოტამ დაადასტურა:
  -ხედავ მაგდას. რა მარტივი და გასაგებია!
  ქრისტინამ აღნიშნა:
  -რამის გარკვევა მჭირდება?
  შარლოტამ გაიცინა.
  - Ზუსტად რა?
  ქრისტინამ ამოიოხრა:
  - რაც შეეხება ცოდვისგან ხსნას?
  გერდამ შემდეგ აიღო სიტყვა და განმარტა:
  - ხოლო არიულ რელიგიაში არ არსებობს ხსნა ცნება. ჩვენ ყველანი გერმანელები ვართ, თუ ფიურერისა და მესამე რაიხის ერთგული დავრჩებით, შემდეგ სამყაროში ჩვენი ბატონები გადაგვარჩენენ. და სხვა ერები ჩვენი მონები არიან. თუ გერმანელი უღალატებს ფიურერს, სიკვდილის შემდეგ ის გახდება სხვა არიელების მონა. არაგერმანელ ადამიანებს შეუძლიათ მიიღონ გერმანიის მოქალაქეობა განსაკუთრებული დამსახურებისთვის. და მათაც ეყოლებათ მონები თავისთვის. ყველაფერი მარტივი და ლოგიკურია!
  ქრისტინამ დაამატა:
  - და არიელისთვის ცოდვა არ არის სექსი. და არიანელებიც. ფიურერმა თქვა - ჯობია დაორსულდე გმირი-ჯარისკაცისგან, ვიდრე ქმრისგან, თუ ის გმირი არ არისო!
  მაგდამ ამოიოხრა:
  - იაპონია 1941 წელს სსრკ-ს რომ დაესხა თავს, მოსკოვს დაცემამდე ავიღებდით!
  გერდამ თითი დაუქნია მაგდას, როცა გარბოდა:
  - ნუ იდარდებ... ჩვენი არიული რელიგია არ ჯობია ქრისტიანულ ზღაპრებს?
  ქრისტინამ დაამატა:
  - და ქრისტიანულ სამოთხეში სექსი არ იქნება! Იფიქრე ამაზე!
  გერდამ დაამატა:
  - და საერთოდ არ იქნება ცოდვა... და ეს ისეთი მოსაწყენია! მგელიც კი ყვირის!
  მაგდამ გაიცინა და შენიშნა:
  - ეს დამოკიდებულია იმაზე, თუ რა ითვლება ცოდვად. ბიბლიაში ათი მცნება იყო. მაგრამ არ მოკლა, ის მუდმივად ირღვევა. და ღვთის ბრძანებით. საერთოდ, ბავშვების მოკვლა დიდი ბოროტებაა... მაგრამ ელისემ ეს გააკეთა და ღვთის მოწონებით. ასე რომ... მივიღებთ პარადოქსს - ცოდვა და ბოროტება ერთი და იგივე არ არის. ცოდვა კი ღმერთისადმი ურჩობაა!
  ქრისტინამ დაკუნთული მხრები აიჩეჩა და უპასუხა:
  - მაშ, გამოდის, რომ ბოროტება იარსებებს ქრისტიანულ სამოთხეში? უბრალოდ არ იქნება ღმერთისადმი ურჩობა? და ეს ნიშნავს, რომ ჩვენ შეგვიძლია მონაწილეობა მივიღოთ გლადიატორულ თამაშებში და სექსუალურ ორგიებში? მხოლოდ უფლისადმი სიყვარულის სიტყვიერად აღიარებით?
  მაგდამ თავი დაუქნია:
  - არა მგონია... თუმცა, რა თქმა უნდა, ელისეს უხერხულია იმ ბავშვების მოკვლა, რომლებიც მას სიმელოტის გამო ცელქობდნენ. ცხადია, ეს არ შეესაბამება პრინციპს: გიყვარდეს შენი მტერი!
  ქრისტინამ ლოგიკურად აღნიშნა:
  - და ვინ მიჰყვება გონებით შენი მტრის სიყვარულის პრინციპს? ზოგადად, ქრისტიანობა არის პაციფიზმისა და იუდაიზმის ნაზავი. ასეთ რელიგიასთან ერთსა და იმავე გზაზე არ ვართ!
  გერდამ შიშველი ფეხი ბუჩქებში შეახო და დაამატა:
  - და არავითარ შემთხვევაში არ ვიქნებით ებრაელებთან ერთად! და ებრაული ბიბლია არ არის საჭირო!
  შარლოტამ ლოგიკურად დაამატა:
  - აზრი არ აქვს, რომ ბიბლიის გვჯეროდეს. არავითარი - არც გულით, არც გონებით! იმიტომ რომ ჩვენ ვართ არიელები და არა აბრაამის შთამომავლები დაპირებისამებრ. ჩვენ, რა თქმა უნდა, უცხონი ვართ აბრაამისთვის და ყველაფრისთვის, რაც ბიბლიამ შვა. ჩვენი მონოთეიზმი არის არიული და უარყოფს აბრაამიზმს! ერთადერთი საერთო: ეს არის რწმენა მარადიული, ყველგანმყოფი, ყოვლისშემძლე ღმერთისადმი. მაგრამ აქ მთავრდება ყველაფერი!
  მაგდამ ირონიულად თქვა:
  - ამინ...
  გერდამ ღიმილით დაამატა:
  - ყველგან აუცილებელია არიული მონოთეიზმის დანერგვა. და გააკეთეთ რაღაც ნათლობის ცერემონიის მსგავსი ახალი რელიგიის მიღებისას. ასე რომ, თუ მოინათლე, გახდე ნამდვილი ჰიტლერი!
  შარლოტამ შესთავაზა:
  - შესაძლოა, ეს რაღაც სიმბოლოდ იქცეს. შუბლზე სვასტიკას როდის გააკეთებ?
  ქრისტინამ აიღო და იმღერა:
  - ჩრდილი, ჩრდილი, ჩრდილი ლუციფერის ჩრდილი, სიბნელეში კაშკაშა ციმციმებს... ჰიტლერის სვასტიკა მუცელზე, ჰიტლერის სვასტიკა მუცელზე!
  გერდამ გაბრაზებულმა თეძოში ჩაარტყა პარტნიორს:
  - ნუ დასცინი ჩვენს სიმბოლოებს. უფრო მეტიც, სვასტიკა რუნული ნიშანია!
  ქრისტინამ უპასუხა გერდას შიშველ ფეხზე დაჭერით და ქუსლზე ტიკტიკით და თქვა:
  -აუ რა სერიოზულები ვართ! ჯობია გაიცინო!
  გოგონამ ოსტატურად გადაატრიალა მოხდენილი, გარუჯული ფეხი და შიშველი თითებით აიტაცა წითურთმიანი წიწაკის ცხვირზე. დაიღრიალა და კბილები გამოსცრა. მან დაიწყო გერდას მრგვალი ქუსლის ტიკტიკი.
  ქერა ტერმინატორმა ყეფა:
  - თითებს ნუ ჩაავლებ...
  კრისტინამ პარტნიორს ფეხი მოსწყვიტა და იკივლა:
  -ცხვირს ისე გამიტეხავ!
  გერდამ ჩაიცინა და აჩუქა:
  - ქლიავი თუ გინდა? ან ცხენის მანე!
  და მეომრები, რომლებიც წამიერად შეჩერდნენ, ისევ გამორბოდნენ, ციმციმდნენ, მათი პატარა მტვრიანი ქუსლები ბალახით იყო შეღებილი. რა თქმა უნდა, უეჭველად, მხიარული ოთხეული შეიკრიბა.
  კრისტინამ შესთავაზა სირბილის დროს:
  - ქალაქების თამაში რას იტყვით?
  გერდამ თავი უარყოფითად გააქნია:
  - არც ისე საინტერესო! რომ შეგვეძლოს ნამდვილი ელექტრონული თამაშების გამოგონება!
  შარლოტამ ხელები გაშალა, როცა გარბოდა და თქვა:
  - რა... კარგი იქნებოდა! შექმნა რაღაც ასეთი ელექტრონული და სრულად სათამაშო.
  მაგდამ მეგობრებს თვალი ჩაუკრა და ღიმილით უთხრა:
  - ადამიანმა შემოქმედისგან მიიღო ქმნილების ნიჭი. და ჩვენ ადამიანებმა ბევრის გამოგონება ვისწავლეთ. იქ, იქნებ ცოტათი მაინც ვიყოთ მადლიერი შემოქმედის!
  შარლოტამ ზიზღით ამოისუნთქა და შენიშნა:
  - და ჩვენ უკვე მადლობელი ვართ! ჩვენ ვართ არიელი მონოთეისტები და ღმერთს ვაღიარებთ გერმანელი ხალხის მამად!
  გერდამ, კატასავით წამოხტა, საჭიროდ ჩათვალა დაემატებინა:
  - მაგრამ ჩვენ არავითარ შემთხვევაში არ ვცნობთ აბრაამის, ისაკის და იაკობის ღმერთს! ასე რომ, არ არის საჭირო იმის დაკისრება, რაც არის უცხო და არაარიული!
  მაგდამ სასოწარკვეთილმა შესძახა:
  - მე ღმერთისთვის ვარ და არა ებრაელებისთვის!
  გერდამ დამაჯერებლად დაადასტურა:
  - და მეც ღმერთისთვის ვარ! მაგრამ არა ბიბლიის, არამედ "ჩემი ბრძოლის" მიხედვით. და არა ებრაელებისთვის, არამედ არიელებისთვის! და არიელი არ არის მხოლოდ ის, ვინც წარმოშობით გერმანულია. არიანი სულის აღიარებაა!
  მაგდამ მღეროდა:
  - ვაჟკაცურად, ამხანაგებო, ასე გააგრძელეთ,
  სული გავაძლიეროთ ბრძოლაში...
  გზა შორეული ბედნიერებისკენ -
  მოდი, მკერდი გავიჭედეთ!
  შარლოტამ დამცინავად თქვა:
  -ასეთი მკერდი იწოვე, ძროხა დაივიწყე!
  გოგოებმა კი ერთხმად იცინეს. მათ ძალიან სურდათ სიყვარული. და ისე, რომ ბიჭების ტუჩები ალისფერი ძუძუს კოცნით დაასველებდნენ. და გულმკერდი გადიდდება და დაიწყებს მტკივნეულად და სასიამოვნო ტკივილს. და ეს მას ასე საოცარ ხდის.
  გერდამ ჭკვიანურად თქვა:
  - სექსი მთებს მოძრაობს და გემებს ამსხვრევს...
  ქრისტინა უპასუხებს და იმღერებს:
  - გემები ფსკერზე მიდიან წამყვანებითა და იალქნებით... და მერე ოქროს სკივრები შენი იქნება. ოქროს ზარდახშები! გემები გატეხილია! ზარდახშები ღია დგას... ზურმუხტი და ლალი წვიმავით მოედინება...
  და მეომრები მღეროდნენ გუნდში:
  - თუ გინდა იყო მდიდარი, თუ გინდა იყო ბედნიერი... დარჩი ჩვენთან, ფიურერ! შენ იქნები ჩვენი მეფე! შენ იქნები ჩვენი მეფე!
  გოგონები კი მთელი სისწრაფით აჩქარდნენ, გზაზე ამოსულ სქელ ვაზს მოხვდნენ. ხე გაიბზარა და ჭრიალით გაიყო. მეომრები ყვიროდნენ:
  - ტვინში ერთი შეცდომა და დარტყმა გარდაუვალია!
  რის შემდეგაც გოგონები სალტოების კასკადში დატრიალდნენ. ისინი იმდენად სწრაფები არიან. როგორც ელვა. და მათი ზურმუხტისფერი თვალები ანათებს. და მათი თვალები ნამდვილად ჰგავს ცქრიალა ვარსკვლავებს. და რა თქმა უნდა, აბსოლუტურად ვერავინ შეძლებს წინააღმდეგობა გაუწიოს ფიურერის ასეთ მსახურებს. და ესენი არიან ცბიერი გოგოები. და მათ მოკლეს არა მარტო ამერიკელები, არამედ რუსები, უფრო სწორად საბჭოელები.
  გერდამ გაიხსენა თავგადასავალი სსრკ-ში... უფრო სწორედ, როგორ მხიარულობდნენ ისინი მეგობრებთან ერთად.
  ბიკინით გამოწყობილი ოთხი გერმანელი გოგონა ვეფხვს შეებრძოლა. ოთხივე გოგონა ძალიან ლამაზია: სამი ქერა და წითური. როგორც წესი, ქალები პანზვალაში სატანკო ეკიპაჟებში არ იბრძოდნენ, მაგრამ ეს გიჟური ამბავია.
  აქ ან ოსტატი ხარ ან ბიუსტი...
  ნებისმიერი გარე დამკვირვებელი ხედავდა, თუ როგორ ოსტატურად აკონტროლებდნენ გოგონები ვეფხვს და რამდენად მაცდუნებელი იყო მათი შიშველი ფეხები ბერკეტებზე დაჭერისას.
  მეორე მსოფლიო ომის ერთ-ერთი ასეთი არატრივიალური ეპიზოდი.
  გერმანული "Tiger"-2, რომლის ძრავა ჩუმად ღრიალებდა, საბჭოთა პოზიციებს მიუახლოვდა. წითელი არმიის თოფები ჯერ ჩუმად იყვნენ და მანქანას მიუახლოვდნენ. მაგრამ არც გერმანელები არიან ასე უბრალოები. მათ გადაადგილებისას პირველებმა ცეცხლი გახსნეს. საბედნიეროდ, ლილვაკების მერყევი განლაგება გერმანელებს საშუალებას აძლევს ისარგებლონ მგზავრობის სირბილით და ისროლონ მოძრაობისას.
  და 88 მმ-იანი ქვემეხი ურტყამს საბჭოთა იარაღს. წითურ შარლოტას აქვს ძალიან მკვეთრი მხედველობა, პლუს შესანიშნავი ვეფხვის ოპტიკა და ნიჭი.
  
  გერმანული ტანკები საბჭოთა პოზიციებზე ესვრიან და საპასუხო ცეცხლის პროვოცირებას ცდილობენ.
  აქ მათ აქვთ საკუთარი მერკანტილური და მზაკვრული გათვლები.
  მაგრამ წითელი არმია არ ყლაპავს უპასუხო საჩუქრებს. და საბჭოთა თოფებმა ცეცხლი გახსნეს. იმართება ნამდვილი დუელი და ჭურვები იშლება. გერმანელები საკმაოდ ზუსტად ისვრიან, მაგრამ საბჭოთა თოფები მათაც შეუძლიათ. ჭურვები ვეფხვის ჯავშანს ურტყამს... გოგონებს ყურები დახვეული აქვთ. საბედნიეროდ, მათ მოდიფიკაციაში, ფოლადის ფურცლები უკვე დახრილია და ჭურვებს აგზავნის რიკოშეტში.
  თუმცა, რა თქმა უნდა, არ შეიძლება მისი შედარება E-50-თან. ტექნოლოგია იხვეწება.
  და საკუთარი ქვემეხი ზუსტად ისვრის ციმციმებზე. და რაც მთავარია, თავდასხმის თვითმფრინავები აფრინდებიან ცაში: გერმანული, ინგლისური და ამერიკული ნაყიდი ნახევარ ფასად. საბჭოთა პოზიციებს აშუქებენ. სსრკ-ს მხარეს, მთავარი თვითმფრინავი არის Yak-9. მანქანა არ არის ცუდი, მაგრამ მას აკლია შეიარაღება და გარდა ამისა, ამ მებრძოლების მნიშვნელოვან რაოდენობას აქვს მასა უფრო მძიმე ვიდრე სტანდარტული. ეს ნიშნავს ფრენის უარეს მახასიათებლებს.
  და გერმანელებს უკვე ჰყავთ რეაქტიული მანქანები.
  რამდენიმე საბჭოთა ტანკი მიწაშია ჩაფლული, მაგრამ მათი სროლის ძალა არ არის საკმარისი გერმანული ჯავშანტექნიკის შესაღწევად.
  ასეთი საშიში კრაუტები მაშინაც არსებობდნენ.
  წითური იღიმება და ქერა მეთაური ღრიალებს:
  - რუსებს მიეცი სითბო!
  Tiger-2 ტანკი დამზადდა მოდიფიკაციით F - ჯავშანტექნიკის დახრილი განლაგებით. ეს საშუალებას აძლევს მას გაუმკლავდეს 76 და 85 მმ საბჭოთა იარაღის ჭურვებს საკუთარი თავისთვის სერიოზული ზიანის მიყენების გარეშე. მაღალი ხარისხის ჯავშანი - ცემენტირებული.
  კრაუტებს მაშინ უკვე სახიფათო მანქანები ჰყავდათ.
  და გოგონები ტანკის შიგნით კიდევ უფრო მაღალი ხასიათისაა. განსაკუთრებით წითელთმიანი მსროლელი.
  თუმცა მაგდა სუპერ მებრძოლია.
  და არის ბრძოლა ცაში. გერმანელებს და კორუმპირებულ მოკავშირეებს აქვთ დიდი რიცხვითი და, შესაძლოა, ხარისხობრივი უპირატესობა. უფრო მეტი სასოწარკვეთა და გაბრაზებაა რუსეთის მხარეს. ბევრი საჰაერო ვერძი. და ეს განსაკუთრებულ გამბედაობაზე მეტყველებს. და კიდევ სიგიჟეს ესაზღვრება თავხედობა.
  მაგრამ, სამწუხაროდ, მხოლოდ გიჟური გამბედაობა საკმარისი არ არის.
  გერმანელები წინ მიიწევენ. მათი ტანკები განსხვავებულია. ასევე არის "შერმანები" ძლიერ მოდიფიცირებული ეკრანებით, "ჩერჩილები" 152 მმ-იანი ჯავშნით და "ჩელენჯერები" კლასიკური განლაგებით. და ამერიკული M-16 არის მძიმე მანქანა. ეს კავალკადა საბჭოთა პოზიციებისკენ ადის.
  შეიკრიბა მთელი ის რიფრი, რომელიც შეკრული იყო ნაცისტების მიერ ბრიტანეთის დაპყრობის შემდეგ.
  მაგრამ რუსეთსაც აქვს ბევრი იარაღი და წინააღმდეგობა ჯიუტია.
  მსროლელებიც და მსროლელებიც გაწვრთნილები არიან და სავსენი არიან გმირობით.
  გერმანიის დანაკარგები იზრდება თხრილებთან მიახლოებისას. კრაუტები კი სისხლით იბანენ თავს.
  მათი ყოველი ნაბიჯი სერიოზულ ზარალს უჯდება.
  გოგონები კი ცალ შიშველ ფეხს ურტყამენ მეორეს და სროლისას მღერიან:
  - მესამე რაიხი ამბობს, ნუ დრიფტი!
  -არწივები-ეშმაკები ვართ და თავს ძალიან კარგად ვგრძნობთ...
  გემთმშენებლობის ამაღლება უფრო მაღლა!
  - ჩიტებივით დავფრინავთ და მტრები ჩანთაში!
  სიმღერები არ არის ძალიან გასაგები, მაგრამ საკმაოდ სასაცილო. და ამაღლებენ ფაშისტებს, რომლებიც პირს სისხლით იბანენ.
  გერმანელები გადალახავენ თავდაცვის პირველ ხაზს, მაგრამ წააწყდებიან ნაღმებს. და ისინი მნიშვნელოვან ზიანს აყენებენ. ძირითადად შასი განიცდის ნაღმებს. იარაღის სერიის ნაკლები დაკარგვა.
  ზედმეტია იმის თქმა, რომ ნაცისტური მენაჟეის ტანკებს ფუნდამენტური დაცვა აქვთ.
  ქერა გოგონა, რომელიც მეთაურია, შენიშნავს:
  - მიუხედავად ამისა, ეს რუსები საკმაოდ შხამიანები არიან!
  შარლოტა პასუხად თავს აქნევს.
  - გველგესლას... ოღონდ მამაცი!
  ქერა მაგდა, რომელიც მძღოლია, იუწყება:
  - აფეთქებები არ არის! ჩვენ შეგვიძლია გავაგრძელოთ წინსვლა!
  კარგად, გარკვეულწილად ეს კარგი ამბავია.
  "ვეფხვი" ნელა ცოცავს. მას მნიშვნელოვნად ანელებს სხვადასხვა სახის ტანკსაწინააღმდეგო თხრილები და ზღარბი. ისინი აკეთებენ ქიაყელის კრალის სტილის პოპულარიზაციას.
  და ეს რუსებს გარკვეულ მოსვენებას აძლევს. ასე რომ, წითელი არმიის დანაკარგები ძალიან დიდია.
  ბიკინებში გამოწყობილი გოგონები კი ვერ ითმენენ. ტანკში ცხელა და ნახევრად შიშველი სხეულები ოფლიანდება. შემდეგ ქერა მეთაურმა გერდამ გაიხსენა ზამთარი. შემდეგ კრაუტებმა აწამეს ორი პიონერი და კომსომოლის წევრი.
  მხიარული, ფეხშიშველი გერდას მოგონებები ძალიან საინტერესო, ამაღელვებელი და სასიამოვნოა. მიუხედავად იმისა, რომ სხვები თვლიდნენ, რომ ეს სქლად.
  მან პირადად ჩამოგლიჯა ტანსაცმელი ბიჭებს, რომლებიც გაშიშვლებას არ ჩქარობდნენ. რაც თავისთავად სიამოვნებაა. შემდეგ პიონერები სიცივეში გაიყვანეს შორტებით. გოგონა მეთაურმა მაგდამ საბჭოთა ბიჭებს მათრახით მოუწოდა. ერთ-ერთი პიონერი უკვე მაღალი ბიჭი იყო, დაახლოებით ცამეტი წლის.
  სიმპათიური, ქერათმიანი ბიჭი, გამოძერწილი კუნთებით, რა თქმა უნდა სიმპათიური. საკმაოდ ღირსია გამოსახულიყო პლაკატზე წარწერით: "ჭეშმარიტი, ახალგაზრდა არიელი".
  ნახევრად შიშველი კომკავშირელი რომ დაინახა, რომელიც ასევე ტრუსებში გამოაგდეს სიცივეში, კაცობა ადგა და საკმაოდ დიდი აღმოჩნდა.
  პიონერი ბიჭი სირცხვილისგანაც კი გაწითლდა, მაგრამ მოზარდის სხეული მის გონებაზე ძლიერია.
  გერდის ვნებათაღელვა გაქრა. და მას ნამდვილად სურდა ახალგაზრდასთან და თუნდაც მტერთან ურთიერთობა.
  განსაკუთრებით ასეთი სიმპათიური და კუნთოვანი.
  მას შემდეგ, რაც პიონერებს დაახლოებით თხუთმეტი წუთის განმავლობაში სიცივეში დაედევნა, ისე რომ ბიჭების შიშველი ფეხები გალურჯდა, მან ისინი ქოხში დააბრუნა.
  მიუხედავად ტანჯვისა, ბიჭები გაბედულად იქცეოდნენ და ამაყად უყურებდნენ.
  იქ მან ხანდაზმულ და მაღალ პიონერს შიშველი ფეხი მოჰკიდა და მისი გახეხვა დაიწყო. მერე ხელები უფრო და უფრო მაღლა ასწია და თეთრი ტრუსი გაიხადა.
  მიუხედავად იმისა, რომ ქერაა, ძალიან ტემპერამენტიანია.
  და მისი სრულყოფილება მის პირში დასრულდა. და რა სიამოვნებაა ასეთი ახალგაზრდა კაცის მოწოვა და თუნდაც ის შენი მტერი იყოს. პიონერი კოლია აღელვებული კვნესოდა. ახალგაზრდა ქალწული პირველად იყო ქალთან. რამდენიმე ახალგაზრდა გერმანელი ჯარისკაცი ფანჯრიდან იყურებოდა, მაგრამ გერდას არ აინტერესებდა. მაღალი, ქერათმიანი ბიჭი ახლა მას ეკავა. და მისმა თითებმა და ფრჩხილებმა ბიჭის გამომშრალ, სისხლნაჟღენთიან სხეულს დაუკაწრა.
  როგორი სუფთა, გლუვია მისი კანი და როგორ პულსირებს ნეფრიტის ჯოხი პირში. ეს ყველაზე მაღალი გემოვნებაა ქალისთვის.
  როცა დაასრულა, მაგდამ გახარებულმა გადაყლაპა ტკბილი სემოლინა. შემდეგ მან ბიჭს შარვალი გადაიძრო და უბრძანა:
  - წადი, ამბობენ, კალათა! გარეთ გავიდეთ უკვე თბილად ხარ!
  და ეს მოვალეობა უპირველეს ყოვლისა, ჭეშმარიტ არიელს სჭირდება წამების ბოლომდე მიყვანა. მაგრამ მან არ იცის სიბრალული.
  და ისევ ბიჭები გაიყვანეს სიცივეში. კოლიამ უკან ფეხშიშველი ნაკვალევი დატოვა, მაგდა კი მას მიჰყვა და ვნებიანად ამოისუნთქა. მისი ჭრილი მღელვარებისგან იწვოდა და ძალიან სურდა მამაკაცის მოფერება.
  და როგორი მაცდურია ბიჭის ფეხები. სიცივეში გაწითლდნენ, ყვავივით.
  დათმობილი დროის გარეშე, მან ბიჭები უკან დააბრუნა. კოლიას ცივ ტუჩებზე აკოცა და ბიჭი ძირს დააგდო. მან საცვლები გაიხადა, შემდეგ კი ცხელი ხელით დაიწყო სრულყოფილების ცვენა. პიონერი კვლავ აღგზნდა, ვნებიანი წნეხისგან.
  გერდამ ბიჭს ყინვისგან გაწითლებულ ფეხებსა და შიშველ ფეხებზე აკოცა. უხერხულობისგან ჟოლოსფერი გახდა.
  შემდეგ კი მზეთუნახავი ბიჭს გადაეხვია. მისი ნეფრიტის ჯოხი ვენერას დატენიანებულ გროტოში შევიდა და უთქმელ სიამოვნებას ანიჭებდა.
  
  გერდამ გადაადგილებისას კვნესა, თავს ისე კარგად გრძნობდა. იმის გაცნობიერებამ, რომ ის ბიჭთან და მესამე რაიხის მტერთანაც კი აკავშირებდა სექსით, უკიდურესი მღელვარება გამოიწვია. შემდეგ გერდამ მკვეთრი ორგაზმი დაიწყო.
  უყოყმანოდ, კამეჩივით იღრიალა.
  ის არასოდეს გრძნობდა თავს ასე კარგად არავისთან! მან სიამოვნების მთელი ტალღა მიიღო...
  მას არასოდეს განუცდია მსგავსი რამ ნორმალურ მამაკაცებთან.
  ბიჭების მარტივი ფლირტის ისტორია ტრაგიკულად დასრულდა. ისინი საბოლოოდ წამებით მოკლეს. და მან დაკარგა საყვარელი კოლია. რაც ნამდვილად ვნანობდი. მაგრამ ვალი ვალია. რამდენიმე თვის შემდეგ SS პოლკოვნიკმა კლუგემ ჰკითხა მას:
  - პიონერთან კარგად გაერთე?
  კითხვა, რა თქმა უნდა, შეიძლება საშიში იყოს.
  გერდამ გულწრფელად უპასუხა:
  - ძალიან!
  გოგონამ კი დაამატა:
  - მზად ვარ ყველაფერი გავაკეთო, რომ განმეორდეს შეგრძნებები.
  კლუგემ არაკეთილსინდისიერად გაიღიმა და უპასუხა:
  - კარგი, ჯერ კიდევ ბევრია პიონერი!
  ისე, ის ბლოკადაა და ქალის გულს ვერ ხვდება.
  მაგდამ მწვავედ გააპროტესტა:
  - მაგრამ კოლიას მსგავსი მხოლოდ ერთია!
  გულწრფელობა იყო ნამდვილი.
  და გაიხსენა შეყვარებულის ძილში სექსის მქონე საყვარლის სხეული.
  შესაძლოა, ყველაზე ამაღელვებელი ის არის, რომ სიყვარულს აწყობთ თვითმკვლელ ტერორისტთან.
  მაგრამ ახლა გერმანელებმა უკვე გადალახეს თავდაცვის პირველი ხაზი, დატოვეს გატეხილი ტანკები და გატეხილი საბჭოთა იარაღი.
  მიუხედავად იმისა, რომ ნაცისტების ტანკები ჩაიძირა.
  დანგრეულ ბუნკერზე ვიღაცამ დროშა სვასტიკით დადგა.
  ობობა, რომელსაც მთელი მსოფლიო სძულდა, თავისი თათები მთელ მსოფლიოში გაშალა.
  და ცაში გაისმა ვაგნერის სიმფონია, შემდეგ წრეში გერმანული, ინგლისური და ამერიკული თავდასხმის თვითმფრინავები შევიდნენ.
  ამერიკელებმა იარაღი გრძელვადიან უპროცენტო სესხზე დადეს. ამ გზით მათ ჰიტლერისა და მისი გარემოცვის დამშვიდების იმედი ჰქონდათ. მაგრამ ამით ისინი აგროვებდნენ ქარიშხალს საკუთარ თავზე. სსრკ-ს აღება შეუძლებელი იყო, მაგრამ კრაუტებმა წინ წაიწიეს და კოლოსალური ზიანი მიაყენეს წითელ არმიას.
  რა თქმა უნდა, რუსეთისთვის საქმე გაცილებით უარესი გახდა. მაგრამ ახლა ამერიკელები ხედავდნენ მათ შესაბამისობას უკუშედეგს.
  საღამო მოვიდა... და მერე ღამე. გოგოები დარბოდნენ და მაისის ღია ცის ქვეშ დაიძინეს. ოთხი ლამაზმანი. გოგოები, რომლებიც მხოლოდ გარეგნობით აკანკალებენ.
  გერდა, სირბილის შემდეგ კოშმარი დამესიზმრა. თითქოს ისევ პატარა გოგო გახდა. და ჩაეფლო საშინელ თავგადასავალში.
  გერდაზე წაკითხული ზღაპარი გავიფიქრე. საწყალმა გოგონამ მარადიული ზაფხულით დატოვა აყვავებული ბაღი და შემოდგომის ცივ გზას მიუყვება.
  მისი შიშველი ფეხები კლდოვან ქედს აბიჯებს. თუმცა შიშველი ძირები უკვე გაუხეშდა ბაღში და არც ისე მტკივნეულია. მაგრამ გზა გრძელია, ფეხები იკარგება, რამდენიმე ათეული მილის შემდეგ ძირები იწვის და ხბოები იწყებენ ტკივილს. გოგონა მოწყალებას ითხოვს, რომ ცოტაოდენი საჭმელი მაინც მისცეს და ღამისთევის ადგილი სთხოვოს. ვინ აჭმევს ბავშვს და ვინ არა. მაგრამ გაგვიმართლა: ღამის გათევის საშუალება მოგვცეს. გოგონას თივაში ჩაეძინა. და ის ძალიან მშვიდად სძინავს, ხანგრძლივი მოგზაურობის შემდეგ. მაგრამ დილით ისევ მოგიწევთ, აიღეთ პურის ქერქი, როგორც თქვენი გულკეთილი მასპინძლები და გზას დაადგათ. მაგრამ ფეხები მაინც მტკივა ხანგრძლივი ლაშქრობის შემდეგ და ცივა ფეხშიშველი სიარული.
  მაგრამ სწრაფი გავლა გოგონას ათბობს. შიშველი ფეხები წითლდება და რიყის ქვებზე დაკაწრული ძირები ოდნავ მტკივა. გოგონა ითმენს და გადალახავს დაღლილობას, რათა თავი დააღწიოს ფეხებში ტკივილს, გულდასმით ათვალიერებს გარემოცვას. ის გერმანიის გზებზე, საფრანგეთისკენ მიემართება. ამ მჭიდროდ დასახლებულ მიწებზე ბევრი საინტერესო რამის ნახვა შეგიძლიათ. ხანდახან შემოდგომის მსუბუქი წვიმა იწყება. გერდას ძალიან ეშინია გაციების.
  მას მხოლოდ მსუბუქი საზაფხულო კაბა აცვია.
  მაგრამ მეორე ღამის ყოფნისას გულმოწყალე დიასახლისმა შეიბრალა იგი და გზისთვის თბილი ბეწვის შარფი აჩუქა. და გერდა მეორე დღეს ისევ მიდის. ფეხები ჯერ დაბუჟდება, მაგრამ შემდეგ თბება. ისინი უბრალოდ ყველა ძარღვში რეკავს. მტკივნეულია ასე სიარული, მაგრამ გოგონა უმკლავდება, აქვს მიზანი და აუცილებლად მიაღწევს.
  ფეხები კი დღითიდღე უფრო უხეშდება და ზედმეტად ზიანდება. ძნელია ასე წასვლა. რამდენჯერმე გოგონამ ღამე თივის გროვაში გაათია, ღამით გაიყინა, შემდეგ ძვლებით ადგა. მაგრამ გერდა ჯიუტად გადავიდა, მისი სხეული გახურდა და მსუბუქი გახდა. გოგონა მოწყალებით ცხოვრობდა. ეს დაეხმარა, თუნდაც არა რეგულარულად, საკვების მიღებასა და ძალების შენარჩუნებაში.
  კუნთები ყოველ დღე დაღლილად მტკიოდა, მაგრამ ტკივილი დუნე იყო. ბავშვის სხეული სწრაფად შეეგუა დატვირთვას და ახლა გოგონა დღეში საშუალოდ სამოცი მილის დადიოდა და დაღლილობისგან არ დაეცა. მისი შიშველი, ჩალურჯებული ფეხები მძიმე ქერქით იყო დაფარული და თითქმის არ უგრძვნია ქვების ნაკბენი და სიცივე. გოგონა დადიოდა ტანჯვის დაძლევით. ევროპაში ზამთარი რბილია. ხანდახან სველი თოვლი მოდიოდა. გერდამ მასზე ფეხშიშველი კვალი დატოვა ისე, რომ არ შეაჩერა ნაბიჯი.
  ის ისე მოძრაობდა, თითქოს დაჭრილი და სანამ ყორანის დახმარებით სასახლეში არ მოხვდა. იქ მან პრინცესას და პრინცს სთხოვა წყვილი ფეხსაცმელი და ეტლი, რათა გაეგრძელებინა კაის ძებნა. მაგრამ პრინცესამ სიცილით შენიშნა
  - უკვე მიჩვეული ხარ ფეხშიშველი სიარულს! რატომ გჭირდებათ ფეხსაცმელი? ისინი მხოლოდ ფეხებს გაგიმძიმებენ! ჯობია ისე წახვიდე, როგორც ადრე და მალე შემოივლი ნახევარ მსოფლიოს.
  გერდას კი ისევ ფეხშიშველი მოუწია ფეხშიშველა, ამიტომაც არ შეხვდა თანაგრძნობას. მაგრამ გოგონას შიშველი ფეხები უფრო უხეში გახდა და ძირებზე ტყავი უფრო ძლიერი გახდა, ვიდრე ჩექმები. და ის დადიოდა, დაუღალავი გამბედაობის დემონსტრირება. ასე რომ, მან ფეხშიშველმა გაიარა გერმანიაში და საფრანგეთში აღმოჩნდა. სველი თოვლი დატკეპნილი ფეხქვეშ.
  გოგონა პარიზს მიუახლოვდა. იქ გაიცნო ქუჩის ბავშვები. ისეთივე გახეხილი და ფეხშიშველი, როგორც ის იყო. გოგონამ ხელი ჩამოართვა და ახალი ამბები გაცვალა. ბავშვები ყველა ქვეყნიდან საუბრობენ საერთაშორისო ენაზე და ესმით ერთმანეთი. და გერდა სწრაფად დაუმეგობრდა მათ.
  მაგრამ ბავშვები მშივრები არიან და გოგონა მათთან ერთად დაარბია მიწის მესაკუთრის ბეღელში. მაგრამ პოლიცია გამოჩნდა რამდენიმე გაწვრთნილი ძაღლით. ერთი ძაღლი გაუსწრებს გერდას და ჩამოაგდებს. პოლიციელი გოგონას ბორკილებს უსვამს და ციხეში მიჰყავს.
  საწყალი გერდა, მძიმე ბორკილებით, რომელიც ფეხებს აჭედავს, პარიზის ციხეში იხეტიალებს. ჩასვეს შატელეშიც, ცივ, სუნიან საკანში, სადაც ქურდობაში ჩავარდნილი პატარა გოგოები და უფროსი ქალები, მაგრამ თითქმის ყველა ერთად სხედან.
  ამაზრზენი ტალახითა და დაძველებული პურით გვაჭმევენ. ასეთ არაადამიანურ პირობებში შეგიძლია ერთ წელზე მეტი გაატარო.
  მაგრამ გერდას დაკითხვაზე იბარებენ. ქუსლებზე ზეთს ასხამენ და შიშველ ფეხებამდე ცეცხლოვან ბრაზელს მოაქვთ. გოგონა ტკივილისგან ყვირის და გონებას კარგავს. და ის იძულებულია აიღოს ბრალი დიდგვაროვანის მკვლელობაში.
  წამება გრძელდება რამდენიმე დღე, ბავშვს ურტყამენ და თაროზე ჩამოკიდებენ, მაგრამ გერდა წარმოუდგენელ გამბედაობას იჩენს. არაფერს არ აღიარებს. შემდეგ მე ვიყენებ ესპანურ ჩექმებს მასზე.
  დაფები ბავშვებს ფეხებს უჭერს, ჯალათი კი სოლებში ატარებს. პირველი დარტყმების შემდეგ გოგონა გონებას კარგავს. მაგრამ ცივ წყალს ასხამენ და აიძულებენ გონს მოეგოს. შემდეგ ისევ ურტყამდნენ დაფებს. ტკივილი უბრალოდ საშინელია. გერდა ხიხინს და ველურად ყვირის.
  მთვრალი ჯალათი ხითხითებს.
  გამომძიებელი იმეორებს კითხვას:
  "მოკალი ვიკონტ დე ჟუზაკი?"
  გერდა კვნესით პასუხობს:
  -არა!
  გამომძიებელი ყვირის:
  - ჯალათო, კიდევ ერთი სოლი მისთვის! უფრო სქელი!
  და ისევ არის დარტყმა, საიდანაც გოგონას მთელი სხეული კანკალებს. გერდას თვალებიდან ცრემლები მოედინება, ანდერსენის გმირს დიდი ტკივილი აქვს, მაგრამ არ აღიარებს.
  გამომძიებელი ყვირის:
  - დიახ, აღიარეთ ჩვენთან! ეს მხოლოდ სიტყვებია!
  გერდა უცებ პოულობს ძალას მკაფიოდ უპასუხოს:
  -სიტყვები ქარს ჰგავს, წისქვილს აქცევს, რომელიც ფქვილს აძლევს ბრძენს და ფქვილს სულელებს!
  გამომძიებელი ყვირის:
  - კიდევ ორი სოლი!
  და ისევ დაფრინავს ჩაქუჩი... ბავშვს ფეხების ძვლები კრუნჩხავს და ბავშვი ისევ კარგავს გონებას ტკივილის შოკისგან. გერდას გონს მოჰყავთ სარდაფიდან ყინულივით ცივი წყლით ვედრო. და აგრძელებენ დახვეწილ და ამავდროულად მოუხერხებელ წამებას. აქ, მანკიერებაში, ისინი ერთდროულად იჭერენ გოგონას თითებს. ვიწუწუნებენ მანკიერებით. გერდა ისევ კარგავს გონებას. ამჯერად დიდი ხნით. ერთი ვედრო წყალიც კი ვერ მოაქვს მას გონს.
  გოგონა წევს წამების სკამზე, ფერმკრთალი და სისხლიანი.
  მეორე მსოფლიო ომი გაგრძელდა, მისი კარგად ნახმარი ტრასის შემდეგ. გერმანელები მიიწევდნენ აშშ-ს საზღვრებისკენ. ამერიკელები მიდიოდნენ. მაგრამ მესამე რაიხის მთავარი ოპერაცია იყო დესანტი 15 მაისს კანადაში. ეს აღნიშნავდა მეორე ჩრდილოეთ ფრონტის გახსნას შეერთებული შტატების წინააღმდეგ. დაშვებაში მონაწილეობა მიიღო პირველმა ექსპერიმენტულმა ეკრანოპლანმა, რომელიც გადაჰყავდა SS Tigress-ის ქალთა ბატალიონის ასეულს. კარგად გაცვეთილმა გოგონებმა, რომლებმაც ყველა ცხელ წერტილში გაიარეს, ზოლზე დაიჭირეს ფეხი. ამერიკელებმა და კანადელებმა გოგოებზე თავდასხმა სცადეს. მადლენს, ვეფხვის ბატალიონის მეთაურს, ფრუდას და სხვა გოგოებს უკვე ბევრი ჯილდო ჰქონდათ. ქრისტინა და მაგდა ამ ბატალიონში მსახურობდნენ და ნახევარი მსოფლიო ფეხშიშველი დაფარეს. ცხელი უდაბნოებიდან ყინულოვანი მთის მწვერვალებამდე.
  მაგრამ ახლა ეს გოგონები ამერიკას მეორე მხრიდან უჭერენ მხარს. მადლენი და მისი გოგონები თავდაცვითი რაფაზე დაიმაგრეს და შეტევა მოიგერიეს.
  ყველაზე პოპულარული და ჯერ არ შეწყვეტილი შერმანები წინ მიიწევენ.
  მაღალი ამერიკული ტანკები გარკვეულწილად ჰგავს ვერტიკალურად მოთავსებულ უთოებს. ისინი თითქმის ჩუმად მოძრაობენ, გაშლილი ღეროებით და ოდნავ ქანაობენ კიდეც.
  დიდი, დაკუნთული ქალი, მადლენი, ამბობს:
  -არ გვეშინია... ყოველთვის ვიბრძოლებთ!
  მეომრებმა განალაგეს Faustpatrons, გაუმჯობესებული მოდიფიკაცია. შეუძლია დაარტყა კილომეტრამდე მანძილზე და ნაკლებად მოცულობითი.
  მადლენი ბიცეფსს იკუმშება. მას აქვს ძალიან დიდი და ჭედური. ნამდვილი სპორტსმენი ქალი. მისი კისერი ხარის მსგავსია, ხელები ზრდასრული მამაკაცის ფეხებს ჰგავს, მხოლოდ კანი სუფთა და გლუვი აქვს, ფეხები კი ცხენის ღეროებს ჰგავს. მადლენს ძალიან უყვარს სექსი დიდ მამაკაცებთან. უყვარს, როცა სრულყოფილება შთამბეჭდავი ზომისაა. ეს ქალი ძალიან ტემპერამენტიანია, სასიამოვნო სახით და ბრწყინვალე ბიუსტით. თეძოები მდიდრულია, წელი კი შედარებით ვიწრო.
  მეომრ-გმირის ყველა ტანსაცმელი ბიკინია. ქსოვილის ვიწრო ზოლი პრაქტიკულად არ მალავს საზამთროს, გარუჯულ მკერდს, თხელი ტრუსი კი მუწუკია.
  მადლენს ბევრი უხეში ხორცი აქვს, მაგრამ ცხიმი პრაქტიკულად არ არის. საფირონისფერი თვალებით იყურება წინ. თმა თეთრია, წითელთან შერეული. მაგრამ ის მაინც უფრო ახლოსაა ქერასთან. მას ხელში ბაზუკა უჭირავს და დაუბრკოლებლად აჭერს ჩახმახს.
  უახლოესი "შერმანი" იღებს სასიკვდილო აწმყოს ბოლოდან ბოლომდე, კორპუსსა და კოშკს შორის. მისი ლულა ინერციით მიფრინავს და ბრუნდება.
  მადლენი ჩურჩულებს:
  - იდეალური დარტყმა!
  ფრუდა უმიზნებს თავის. ის მაღლა ასწევს შიშველ, დიდ, მაგრამ მოხდენილ ფეხს. და ის ასევე იჭერს ჩახმას.
  სასიკვდილოდ დაჭრილმა შერმანმა კი ნოკაუტირებული მოკრივევით დაიწყო ტრიალი.
  ვეფხვის ბატალიონში მოწონების კვნესამ გადაუარა. გოგოებმა იარაღი გამოიყენეს. შერმანებმა საპასუხო ცეცხლი უპასუხეს. განსაკუთრებით საშიშია ის მანქანები, რომლებიც შეიარაღებულია მოკლე ლულის ჰაუბიცებით. ისინი აგზავნიან ჭურვებს მაღალი, ფრაგმენტული ძალით.
  მადლენი ფილტვებში ღრიალებს:
  - ნუ გეშინია, გოგო, ლამაზო არწივნო, ქვეყანამ იმღეროს თქვენზე!
  და მეომრებმა ერთხმად უპასუხეს:
  - და იმღერებს ჰიპოპოტამივით! და პირში ყინულებს ავიღებთ!
  გოგონების იუმორის გრძნობა აშკარად პრუსიულია. და სროლისას მღეროდნენ.
  შერმანებს ცეცხლი წაუკიდეს და ამოტრიალდნენ. ჭურვები აფეთქდა, აფეთქდა და ლულები ამოვარდა. გატეხილი ლილვაკები ამოვიდა. ტექნიკა გადაიქცა chop. ტანკებს ქვეითი ჯარი მიჰყვებოდა. ვეფხვის გოგოები მას ცეცხლით მიესალმნენ.
  და მადლენმა შიშველი ფეხით აიღო ყუმბარა და პირდაპირ ტანკში გაუშვა. დააზიანა მუხლუხა და გაჭრა ქვეითები. ლამაზი ქალია და ძალიან ჯანმრთელი. როგორც აგდებს, გვამების მთებია.
  ფროუდამ ყუმბარაც ფეხით ესროლა, ასე უფრო შორს მიფრინავს, ვიდრე ხელებით და შენიშნა:
  - ჩინგიზ ხანმა ბოლოს და ბოლოს ამერიკაში არ მიაღწია!
  მადლენმა სასტიკად ყეფა:
  - ჩვენ გერმანელებმა აღმოვაჩინეთ ამერიკა. და ის სამუდამოდ გვეკუთვნის!
  აშშ-ს ტანკები გაჩერდნენ, რაც ქვეითებს წინ წასვლის საშუალებას აძლევდა. ამერიკელმა ჯარისკაცებმა, როგორც ჩანს, საკმაოდ დიდი რაოდენობით ვისკი აიღეს და სიკვდილის არ ეშინოდათ, პირდაპირ წინ წავიდნენ. რაც შეეხება სიკვდილს? მთვრალია და ზღვა მუხლამდეა!
  მადლენი აიღებს და იყვირებს:
  - მაგრამ პასარანი!
  ფროუდამ გარისკა მეთაურის გამოსწორება:
  - Ეს არ ღირს! ასე ყვიროდა დაწყევლილი ესპანელი კომუნისტები!
  მადლენმა შიშველი ფეხით ყუმბარა ესროლა და სიცილით იღრიალა:
  - და მე მომწონს კომუნისტები! მათ აქვთ ხერხემალი!
  მადლენმა მხრები აიჩეჩა და შენიშნა:
  -სულელი ფანატიკოსები...
  მადლენმა თავი უარყოფითად გააქნია.
  - არა, პრაგმატულები არიან!
  დიდმა გერმანელმა სარდალმა ისევ ესროლა ყუმბარა შიშველი თითებით და განაგრძო:
  - გადაწყვიტეს, რომ ღმერთი არ არსებობს!
  ფროუდამ სიკვდილის ძღვენი გაუშვა და შენიშნა:
  - მამაცი ბიჭებო!
  მადლენმა გაათავისუფლა თავისი ფაუსტპატრონი და იღრიალა:
  - ან იქნებ პრაგმატისტები!
  ფრუდა წამით გაჩუმდა. გოგოებმა ტანკებს ბაზუკები და მათი ფაუსტები ესროლეს და ყუმბარები ესროლეს. მათ წინ მთელი მოედანი ფაქტიურად გაფუჭებული ამერიკული ტექნიკით იყო გადაჭედილი. მადლენმა შიშველი ფეხებით ძალიან ძლიერად ისროდა ყუმბარები. და მათ აღწერეს დიდი რკალი. გერმანელი ქალის გარუჯული, თითქმის შავი კანის ქვეშ კი კუნთების ბურთულები შემოვიდა.
  და ტყუილად არ ისროლა მისი ფეხები აქამდე ყუმბარებს. ომმა მოხიბლა მადლენი. ეს იყო რუსული აბანოს მსგავსი. ეს მართლაც ნამდვილი მღელვარებაა. როცა ორ ძლიერ, დაკუნთულ მამაკაცთან ერთად დადიხარ. და ნაძვის ტოტებით შეძლებისდაგვარად ურტყამენ. როდესაც ძლიერი ბიჭები წიხლებს და ურტყამს, ის ნეტარების ევერესტზე მიგიყვანთ.
  და ორთქლი ტრიალებს, როგორც ოქროს ხვეულები, მიედინება ჰაერში. ან უხილავი გველები ტრიალებენ ირგვლივ.
  მადლინს მოეწონა. და კიდევ უფრო სასიამოვნოა, როცა შიშველი ფეხების ქვეშ ქვანახშირი დგას. მაშინ თქვენ ნამდვილად გაერთობით. სპირტს ასხამენ და მერე ამ ცეცხლოვან წყალს ცეცხლს უკიდებენ.
  ახლა კი მადლენი აღელვებულია... და ისევ ისვრის ყუმბარას შიშველი ფეხებით. შეტევაში მტრის ქვეითი ჯარი იხრჩობა. შავი მეომრები განსაკუთრებით ხშირად იღუპებიან . ისინი ფაქტიურად ავსებენ ყველა მისასვლელს გვამების ბორცვებით. მძიმედ დაჭრილი აშშ-ს არმიის ჯარისკაცები კვნესიან. მიცვალებულთა მასა დამახინჯებული სახეებით.
  მადლენმა ჩასჩურჩულა:
  - სამწუხაროა, რომ თქვენ ამერიკელები დაეხმარეთ ბრიტანეთს.
  და გმირმა გოგონამ ხორციელად გაიღიმა. მართლაც, ამერიკამ არასწორი ფსონი აირჩია. მიუხედავად იმისა, რომ საფრანგეთმა და ბრიტანეთმა ომი გამოუცხადეს მესამე რაიხს. და თავად ჰიტლერმა ომი გამოუცხადა შეერთებულ შტატებს. მაგრამ ფიურერის გადაწყვეტილებამ არ გამოიწვია გერმანიისა და მისი თანამგზავრების დამარცხება. იაპონიამ დაამარცხა ამერიკა საზღვაო ბრძოლებში. და ამით იმის ჩვენება, რომ ეკონომიკური ძალა არ არის ყველაფერი.
  ცაში სასტიკი ბრძოლაა. მარსელიც და ჰაფმანიც მოჭრილია. და მესამე რაიხის ყველაზე ლეგენდარული პილოტი ფრიდრიხი. და მასთან ერთად არის მისი პარტნიორი ჰელგა. რა ლამაზად და ეფექტურად შეუძლიათ ქალებს ბრძოლა. ამავდროულად, გადასახადები ავტომატურად იკრიფება.
  ჰელგამ უკვე მეოთხე ასეული მანქანა დაარტყა. ეს ნიშნავს, რომ მას აქვს უფლება მოიპოვოს რკინის ჯვრის რაინდის ჯვარი ბრილიანტებით. და ეს ძალიან საპატიოა ბიკინის ნახევრად შიშველი გოგონასთვის.
  ჰელგას გაახსენდა, როგორ უყვარდა ფრიდრიხს. ბიჭი უბრალოდ საყვარელია. კნუტივით მოსიყვარულე. და ძალიან სასიამოვნოა მასთან ყოფნა. და მე მინდა საათობით მოვუარო. მოზარდს ძალიან უყვარს გოგოების მოფერება, რაც ყველაზე სასიამოვნოა.
  მაგრამ შემდეგ ჰელგა ჩამოაგდებს Mustang-ს, შემდეგ ასევე Airacobra-ს. ეს უკანასკნელი მანქანა თავისი 37მმ-იანი ქვემეხით შეიძლება საშიში იყოს. რაც შეეხება Mustang-ს, აშშ-ს საჰაერო ძალების ყველაზე პოპულარულ მებრძოლს - თავისი ტყვიამფრქვევებით. ის ეწინააღმდეგება ME-362-ს, რა ბლოტერია ტიტანის წინააღმდეგ. ტყვიამფრქვევები აბსოლუტურად არ არის საშიში.
  მაგრამ აირაკობრას შეუძლია დაკბენა. ჰელგა ჭიკჭიკებს, როცა სხვა მუსტანგს აფრენს.
  - ცხენი ვარ, ძალიან ტკბილი... და მუსტანგი ისიამოვნებს!
  და ის შიშველი ფეხებით აჭერს ჩახმახს, ანტიკვარულ ქანდაკებას ჰგავს.
  ფრიდრიხი ერთ ბრძოლაში ასი მანქანას ესვრის. ის არ დგას ცერემონიაზე. არც ერთი გამოტოვება. ნამდვილი სიკვდილის მანქანა. აქ ოპერაციის ყველაზე მნიშვნელოვანი ეტაპი და სუპერ ტუზი სამხრეთიდან გაიხსენეს. ასი მანქანა გაანადგურა, ტერმინატორი ბიჭი ცეცხლს მიწაზე გადააქვს. იქ ის ავლენს თავის ზებუნებრივ შესაძლებლობებს.
  ფრიდრიხი ამბობს:
  - ქულა არის ასი ნული თვითმფრინავებში, ას ოცი ნული ტანკებში!
  ამერიკული მანქანების უმეტესობა: შერმანი. მოძველებული ავზი იწარმოება უზარმაზარი რაოდენობით. Pershing ჯერ არ შეცვლილა და ეს ტანკი ასევე უიმედოდ ჩამორჩება გერმანულ E-50-ს.
  შემდეგ კი ცაში მფრინავი თეფშები გამოჩნდა.
  ეს სრულიად უიმედოა. დისკის თვითმფრინავები დაუცველი და სწრაფია, ფრენის დროს ამერიკულ მანქანებს ჭრიან. იანკები ვერ იტანენ და გარბიან. სადესანტო ადგილები ფართოვდება.
  მადლენი და მისი გოგონები თავს იკავებენ. მათ მხარს უჭერენ რეაქტიული თავდასხმის თვითმფრინავები 88 მმ-იანი ქვემეხებით, რომლებიც არღვევენ ამერიკელებს მორალს. ძლიერმა ჭურვებმა გაიყო აშშ-ს არმიის ტანკების კორპუსი. ვისკიც კი ვერ დაჩრდილავს შიშის გრძნობას. და ამერიკის მეომრები, უფრო სწორად, რაც მათგან დარჩა, შემობრუნდნენ.
  მადლენი იცინის და ამბობს:
  - ხანდახან განიცდი ტკივილს მსოფლიოში, მაგრამ სჯობს განიცადო სხვისი ტკივილი.
  ჭურვის ფრაგმენტი გმირ გოგონას ქუსლში მოხვდა. მაგრამ მეომრის ძლიერმა ზარებმა ლითონის ნაჭერი რიკოშეტირება მოახდინა. აი რას ნიშნავს ნამდვილი არიული ციხე. მადლენი კი სიამოვნებისგან იღრიალა. ის ისეთი კმაყოფილი იყო.
  ასევე კარგია, როცა ძირებს ჭინჭრით ურტყამ. უფრო სწორედ, როცა ძლიერი კაცები ქუსლებზე გცემენ. ამან მადლენი ჩართო. ასევე კარგია, როცა შენს უხეშ ფეხებს რეზინის ხელკეტები ურტყამს. ასევე დიდი. მეომარმა ხელყუმბარა ისევ ფეხით ესროლა. მან ცხენის კბილები გამოაღო. ის კარგია. მას ასევე უყვარს ჭამა!
  აიღეთ, მაგალითად, და შეჭამეთ მთელი ცხვარი ერთდროულად. მიუხედავად გარეგნული უხეშობისა, მადლენი ხანდახან რაღაცას კითხულობდა. მაგალითად, დიუმა. ასე რომ, მას ძალიან მოსწონდა პორთოსი. მან ასევე შეჭამა მთელი ცხვარი ერთდროულად. ეს მართლაც კაცი იყო სადმე. და კეთილშობილი დიდგვაროვანის მადა. ბატკნის ბატკსაც ძეხვეული ავსებენ.
  მადლენს შეეძლო მთელი ვედრო ლუდის დალევა. Ძლიერი გოგო. მეომარ-გმირმა თავი წარმოიდგინა. ის იღებს ვერცხლის ვედროს. და ის შეიცავს შერჩეულ ბავარიას. და იგი ხარბად იწყებს დალევას. ყლაპავს მოუთმენლად. ლუდი გემრიელია. ასევე კარგია ტომატის წვენის დალევა რძესთან ერთად. და ასევე თაიგულებით და მთელი კასრებით.
  თუმცა, მადლენს უდაბნოში ან მთებში ბრძოლისას უხდებოდა არასწორი კვება. და ეს მტკივნეულია ქალი გმირის კუჭისთვის. ის ისეთი წებოვანია. და მას ძალიან მოსწონს ხორცი სისხლით.
  მადლენი ისევ ისვრის ყუმბარას ფეხით და ეშვება ვნებათაღელვა სიზმრებში. როგორ ჭამს ცხიმიან ხორცს და ლუდს სვამს. ასე რომ, ფრენბურთში. ასევე კარგია ღორის შიშ ქაბაბის ჭამა წითელ ღვინოსთან ერთად. და გააფუჭე ეს ყველაფერი...
  მადლენსაც უყვარდა წამება. განსაკუთრებით სიამოვნებდა ბიჭების წამება. ეს არის მისი ნამდვილი გატაცება. პიონერებს ქუსლებზე სცემეს ჯოხებით და მათ სხეულებს ცეცხლი წაუკიდეს.
  ან თუნდაც ნაზი, ბავშვის კანი მჟავით გაწმინდეთ. რა თქმა უნდა, ყველაზე სასიამოვნო ბიჭების წამებაა. მაგრამ გოგოებსაც უშვებენ. და ზრდასრული კაცები. უსიამოვნოა მოხუცების წამება, ისინი იმდენად ამაზრზენი და არაესთეტიკურია. როგორ აფუჭებს სიბერე ადამიანებს, ამახინჯებს მათ. არა, ახალგაზრდების წამება ჯობია.
  მადლენს გაახსენდა, როგორ გამოიყვანეს სამი პიონერი სიცივეში. მათ მათრახით მოუწოდებდნენ. ბიჭები სრულიად შიშვლები იყვნენ, ამიტომ ეს მათთვის კიდევ უფრო დამამცირებელი იყო. მადლენიც მხოლოდ ერთ ბიკინშია. Ძალიან სასაცილოა. გმირ ქალს დაედევნა ბიჭები და გამაგრდა. მათ ფეხშიშველ კვალს ვუყურებდი და თვითონაც აღელვებული გავხდი.
  შემდეგ, როდესაც პიონერები სიცივისგან გალურჯდნენ, მან ისინი თბილ ქოხში წაიყვანა და გაათბო, სწრაფად გადაუსვა ჩირაღდანი მათ გაყინულ სხეულებზე.
  მადლენმა ეს ოსტატურად გააკეთა, კანზე მხოლოდ პატარა, ვარდისფერი ბუშტუკები დატოვა და ბიჭებს ტკივილისგან ყვირილი ატეხა. და ეს აბედნიერებს მას!
  განსაკუთრებით საინტერესოა პიონერის მგრძნობიარე ქუსლის გასწვრივ ცეცხლოვანი ენის გავლა. ის ყველაზე მეტად გაცივდა და ყინვაგამძლე თოვლის შემდეგ ჯერ ცეცხლოვან მოფერებას ვერც კი გრძნობს. მაგრამ შემდეგ ბიჭი ყვირილს იწყებს, ტემპერატურის ცვლილებების ტკივილი ჯოჯოხეთურია, ტანჯვა კი აუტანელია.
  ეს ბევრად უფრო მტკივნეულია, ვიდრე უბრალოდ ქუსლის დაწვა ცხელი რკინით. აუტანელი ტკივილით გაოგნებული პიონერები კი მზად არიან გააკეთონ ყველაფერი, რათა ცოტათი გააადვილონ საქმე.
  მადლენმა იცოდა, როგორ გაეყო ნაწამები. მისი ერთ-ერთი საყვარელი მეთოდია სათესლე ჯირკვლების მტკიცედ შეკუმშვა მისი საკინძების თათებით. შემდეგ კი უძლიერესმა მამაკაცებმა შოკისგან გონება დაკარგეს.
  და, რა თქმა უნდა, ელექტრო შოკი. აი პიონერს აიღებ და ელექტროდებს ამაგრებ... უბრალოდ ამაზრზენია, ქალი ჯალათივით იქცევა. და ისე გტანჯავს, თითქოს შენს სულში ქვა იყოს. უფრო სწორედ, სული ტიტანისგან შედგება, გული კი ქვა.
  თუმცა, მადლენს ძალიან მოეწონა წამების პროცესი. უყვარდა ამის კეთება. ბოლოს და ბოლოს, სხვებისთვის ტკივილის მიყენება ტკბილია.
  ეს არის ფაშისტური მორალი - დაუნდობელი და სადისტური!
  ამერიკელებმა, რომლებმაც განიცადეს დანაკარგები, თავდასხმის თვითმფრინავების თავდასხმის შედეგად უკან დაბრუნდნენ. ახლა დამატებითი ძალები დაეშვება. კერძოდ, უახლესი E-5 ტანკი. ყველაზე მსუბუქი თვითმავალი იარაღი სერიაში. ეკიპაჟის მხოლოდ ერთი წევრი. 75მმ-იანი ქვემეხი და ორი ტყვიამფრქვევი. ამავდროულად, სიმაღლე მხოლოდ ერთი მეტრია, ხოლო შუბლის ჯავშნის სისქე 80 მილიმეტრია დახრილობის დიდი კუთხით.
  ტანკი, რომელსაც შეუძლია შერმანის ან პერშინგის პირსინგი, მაგრამ თავად ეწინააღმდეგება ჭურვის რიკოშეტს.
  თვითმავალი იარაღი, რომელიც თავისებურად არის სრულყოფილი. და რაც მთავარია, ის სწრაფია, საათში ას კილომეტრამდე აჩქარებს. იგი აღჭურვილია 400 ცხენის ძალის გაზის ტურბინის ძრავით.
  ერთ-ერთ მანქანაში გოგონა აგნა ზის. მისი სახელი ნიშნავს სიწმინდეს. და გოგონა მონაწილეობს მის პირველ საბრძოლო ოპერაციაში. ის, რა თქმა უნდა, კარგად არის გაწვრთნილი, მაგრამ ჯერ არ უგრძვნია დენთის სუნი. ის საშინლად ღელავს.
  აკონტროლებს ავზს ჯოისტიკის გამოყენებით. ახლა მათი მანქანები ტრიალებენ და დასავლეთისკენ მოძრაობენ. კარგია, როცა თვითმავალი იარაღი ასეთი მსუბუქია. ის ჩამოშვებულია მოდულების ან პარაშუტების გამოყენებით.
  ფრენისას ის ცოტა საშინლადაც კი ხდება. თქვენი სხეული თითქოს უწონად ხდება. მუცელზე წევხარ ტყავზე. ტანკი ვიწროა, როგორც კუბო. მხოლოდ შვიდი ტონა, იარაღი აღემატება შერმანს ჯავშნის გამჭოლი სიმძლავრით, ხოლო წინა მხარე მისი დახრის გამო უფრო ეფექტურად ასახავს ჭურვებს. აღსანიშნავია, რომ გერმანული ცემენტირებული ფოლადის ხარისხი ოცი პროცენტით აღემატება ამერიკულ ფოლადს.
  ეს ამშვიდებს აგნას. პირველივე ცდაზე არ გაარღვიონ. აქ დევს აშშ-ს არმიის სამუშაო ცხენი. ეს შერმანი, მეორე მსოფლიო ომის ტანკი, ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარულია. ამერიკაში შერმანის წარმოების ტექნოლოგია გამარტივდა. ეს ავზი იწარმოება დღეში ასობით მანქანის სიჩქარით. "პერშინგი", არც ისე მასიური. და ეს გასაგებია, რადგან შერმანს აქვს ამერიკული სატანკო შენობის ტრადიციული განლაგება. როდესაც გადაცემათა კოლოფი წინაა და ძრავა უკანა. და ტანკი მაღალი აღმოჩნდა. "E" სერიაში გერმანელებმა გამკაცრდნენ განლაგება, რის შედეგადაც უფრო მოწინავე ტანკი დაბალი სილუეტით.
  აგნა უახლეს მოდელს მართავს. და მას აქვს ძლიერი იარაღი, სპეციალური ჭურვით, რომელიც ისვრის აჩქარებით და ასევე ურანის ბირთვით. ასე რომ თქვენ შეგიძლიათ შორ მანძილზე სროლა. ორი კილომეტრი საკმარისია.
  გადაადგილებისას რომ არ გარისკოს, აგნა ურტყამს გაჩერებულ შერმანს. პირველი გასროლა არის სანახავი კადრი. ის ჯერ არ არის საკმარისად გამოცდილი, რომ პირველად მოხვდეს. მეორე კი ზუსტად ტანკის ცენტრშია!
  აგნამ შიშველი ფეხები კედლებს მიადო და ჯოისტიკს დააჭირა. ამერიკელებმა საპასუხოდ ცეცხლი გაუხსნეს. მაგრამ ასეთი დაბალი სილუეტით ტანკში მოხვედრა ადვილი არ არის.
  ახალგაზრდა გოგონა ამბობს:
  - ო, გერმანელი ღმერთო, ღმერთო ღმერთო, დამიფარე!
  და ისევ ისვრის... მისი ტანკი შეუფერხებლად მოძრაობს და გარდა ამისა, იარაღს აქვს ჰიდრავლიკური სტაბილიზატორი და ზუსტად ისვრის. დიახ, ეს შერმანი არ არის ძალიან წარმატებული. აშკარაა, რომ თქვენ შეგიძლიათ ნახოთ იგი ასი მილის დაშორებით. გასაკვირი არ არის, რომ აგნა კვლავ მოხვდა. და უახლოვდება.
  ომში ყველაზე რთული ალბათ ისაა, რომ არ დაკარგო სიმშვიდე. ისინი ძალიან კარგად ავარჯიშებენ ქალ მეომრებს. მაგრამ როცა ისვრიან, შენ უნებურად ბრაზდები. რა მოხდება, თუ მათ მოხვდნენ და ჯავშანტექნიკა ვერ გაუძლებს?
  მაგრამ შემდეგ აგნა ისევ ისვრის და ურტყამს. მისი სახე ღიმილით იშლება. ანგარიშების შეგროვება არც ისე რთული გამოდის და რაც მთავარია, ძალიან სასიამოვნო პროცესია.
  გოგონა უდანაშაულო ბატკნის სახით აჭერს ჯოისტიკის ღილაკს და ისვრის. სახეზე იღიმება. ის გალობს:
  - აფეთქება! პაუ! Მე მივიღე! როგორ გადახტა პატარა კურდღელი!
  ამ დროს ჭექა-ქუხილი გაისმა... ჭურვი გერმანიის ჯავშანს გადაუვარდა. და შევიდა რიკოშეტში. ორმოცი გრადუსიანი ჰორიზონტალური დახრილობა საკმაოდ დიდია, ხოლო თავად ჯავშანი ძალიან გამძლეა.
  აგნამ შიშველი ძირები დაარტყა და აჩუქა:
  -როგორ ვცხოვრობდით ოდესღაც... მხოლოდ ფუნთუშა!
  გოგონამ ისევ გაისროლა. იგი ფიქრობდა, რომ თითოეული ტანკისთვის კარგ თანხას მიიღებდა. ყველა დარტყმა აღირიცხება აღჭურვილობის მიერ და თქვენ ხედავთ პატარა ჩარჩოებში, მოხვდა თუ არა. რა თქმა უნდა, არა ყოველთვის; მიზანზე ზუსტად დარტყმა მის განადგურებას ნიშნავს! მაგრამ ამ შემთხვევაში სრულიად ამართლებს თავს!
  აგნამ ისევ ლურსმანი შეკრა. ანგარიში დარტყმით გაზარდა. ჯავშანსატანკო გერმანული ჭურვები ძალიან ძლიერად მოხვდა. თუმცა, აშშ-ში ასევე არის განვითარებული მოვლენები, მაგრამ ისინი ჯერ კიდევ არ არის ძალიან ეფექტური.
  ამერიკელების ქვეკალიბრის ჭურვი ძალიან მგრძნობიარეა რიკოშეტის მიმართ. და სრიალებს ჯავშანს.
  აგნა ისევ ისვრის. და ის ნანობს, რომ არ მიიღო უფრო მძიმე ტანკი. იქ სხვა გოგოები იქნებოდნენ, გუნდში სიმღერა უფრო სახალისო იქნებოდა. ან იქნებ თექვსმეტი წლის ახალგაზრდას წყვილიც კი მისცეს, რომ თავისი ნაჭუჭით არ გაჭედოს. ეჰ, მან უკვე იცის ხორციელი სიყვარული - მიუხედავად ახალგაზრდობისა.
  მორალი მესამე რაიხში საკმაოდ თავისუფალია. უკვე ინერგება მონოთეიზმი, თვალთმაქცობის გარეშე. მართალია, ადამიანებს ჰომოსექსუალიზმის საკონცენტრაციო ბანაკში აგზავნიან. მაგრამ ჰეტეროსექსუალობა წახალისებულია.
  ქალთა დივიზიონებშიც კი ჟიგოლოზე სიარული თითქმის სავალდებულოა. თორემ გაინტერესებთ: ლესბოსელი ხარ? ან იქნებ, კიდევ უფრო უარესი, ქრისტიანი?
  ქრისტიანობა თანდათან იძირება მესამე რაიხიდან. ახალი მორალი კი ამბობს: ქალს უნდა უნდოდეს კაცი, კაცს კი ქალი. და არა აუცილებლად ქორწინებაში!
  გარყვნილების ერთგვარი წახალისება!
  აგნა ჯერ კიდევ ძალიან ახალგაზრდაა, მან არ იცოდა სხვა ძალა ჰიტლერის გარდა. მაგრამ ესეც ცოტა შოკისმომგვრელია მისთვის.
  გოგონა ისვრის და მას უკვე ჰყავს ათი განადგურებული შერმანი და ერთი ჯადოქარი.
  მეომარი იღიმება და ამბობს:
  - ვინც არ არის აქტუალური, ის მორალური არ არის!
  მათ საქმე კარგად წავიდა... და E-5 ტანკები, უფრო სწორად, არა ტანკები, არამედ თვითმავალი თოფები, გადადიან.
  აგნას დრო არ ჰქონდა რუსეთში საბრძოლველად. და, რა თქმა უნდა, ნანობდა, რომ გვიან დაიბადა. ის უკვე დროზე ადრე მივიდა ფრონტზე, ჩქარობდა ბრძოლისთვის დრო. გერმანელებს შორის იყო დარწმუნებული, რომ ომის ეს წელი ბოლო იქნებოდა. ან, სულ მცირე, აშშ-ს ერთ წელიწადში მოგვარდება. თავს დაესხმებიან თუ არა რუსეთს, ჯერ კიდევ საკითხავია.
  აგნას უნდოდა ბრძოლა... როგორც ბრძენნი ამბობენ: ომი ფილტვების ჰაერია...
  მაგრამ ახლა მან დაასრულა თავისი პირველი ბრძოლა. და, როგორც ჩანს, მან რკინის ჯვარი დაიმსახურა. და როგორი უნარიანი აღმოჩნდა.
  სამხედრო კარიერას გააკეთებს და მონებთან სამკვიდროს მიიღებს! მათრახით ურტყამს.
  აგნამ ჩაიცინა და იმღერა:
  - ყველაფერი შეუძლებელი შესაძლებელია ჩვენს სამყაროში... მხოლოდ დათვლაზე შეიძლება სროლა, ორი ოთხზე!
  მეომარმა თვალი ჩაუკრა საკუთარ თავს და ჭიკჭიკში ჩაუკრა:
  - ასე გავხდი ტუზი პირველ ბრძოლაში... კლასით ვთრგუნავ - მიყვარს ფიურერი!
  მათი მოხერხებული ტანკები მოძრაობენ. წინ ქვეითები არიან. ეს ნიშნავს, რომ თქვენ უნდა ისროლოთ ტყვიამფრქვევით და ფეთქებადი ფრაგმენტული ჭურვებით. ისე, ეს ასევე ეფექტურია.
  აგნა ჯოისტიკს ფეხის თითებით აჭერს. და ორივე ტყვიამფრქვევი იწყებს ქვეითი ჯარისკაცების მოჭრას. შავი მებრძოლები ჩანს. მათი სახეები სისხლით იყო შეღებილი.
  გოგონა სიხარულით ამბობს:
  -შენს სევდიან სახეებს ხედავ... მაგრამ იმიტომ რომ მკვლელი ვარ!
  და ტყვიამფრქვევები მუშაობს. თიშავენ ყველას. რამდენიმე მოტოციკლი ერთდროულად ფეთქდება. და ჰაერში ტრიალებენ. ბორბლები და რკინის ნაწილები მიფრინავს ყველა მიმართულებით. და მეტალი ფაქტიურად იშლება.
  და როდესაც ფოლადი იწვის, ეს მართლაც საშინელი ალია.
  ტყვიამფრქვევები არის თავდასხმის და ძალიან მობილური, ბევრად უფრო მოწინავე ვიდრე ადრე.
  აგნას ტვიტერები:
  - დედამიწაზე და მიწისქვეშეთში, ჩვენ სატანასთან ერთად ვიმართავთ!
  და ისევ ურტყამს... და კონვეიერს ცეცხლი წაუკიდა, თითქოს ჩირაღდანი იყო გადაქცეული. და ბევრი მკვდარი, ცხედრების მთელი გროვა. ამერიკელები გარბიან. აგდებენ ავტომატებს და აღჭურვილობას.
  აგნა ქერა თმას თითებით ივარცხნის და ამბობს:
  - მშიშარა ჰოკეიში წააგებს! და ჟოკეი უკვე ელოდება მას!
  აგნე ახლა თავს კარგად გრძნობს. საკუთარ თავში სადისტური სიამოვნების შეგრძნებით, ტერმინატორი გოგონა ამსხვრევს გაქცეულ ქვეითებს. ის ისეთი ქალბატონია, რომელიც ყოველთვის ახერხებს გამარჯვებას... თუნდაც გამოცდილება არ ჰქონდეს.
  მეომარი ისვრის ქვემეხიდან. ახლახან წავაწყდი მიწაში გათხრილ შერმანს. მერე რა? მან აიღო და ტრივიალურად ჩამოაგდო მისი კოშკი. ურანის ბირთვი არ არის ხუმრობა. გარდა ამისა, ყველაფრის გარდა, ურანი ცეცხლს უკიდებს ლითონს.
  აფრიკის აღების შემდეგ, ნაცისტებს ახლა ბევრი ურანის მაღარო ჰქონდათ. ფიურერი კი არ ჩქარობს ატომური ბომბის შექმნას. მისი ჯარები უკვე საუკეთესოები არიან მსოფლიოში.
  ასე სწრაფად და სწრაფად მირბის E-5. ის ანადგურებს ქვეითთა მთელ წმენდას. მაგრამ როგორი ტანკი ჩანს? ქვაბიდან - ორი ინჩი!
  აგნა ღიმილით ამბობს:
  - მსოფლიოში ორი პრობლემაა: სულელები და გზები... გერმანიას მსოფლიოში საუკეთესო გზები აქვს, მაგრამ სულელებზე რას იტყვით?
  გოგო კი იცინის... მიზანს ასრულებს...
  ფრიდრიხი ისევ ტრიალებს თავისი რეაქტიული მანქანით. ხუთი საჰაერო ქვემეხი თითო თექვსმეტ გასროლას ისვრის. 80 ამერიკული თვითმფრინავი, რომლებიც ცდილობდნენ თავდასხმას გერმანიის სადესანტო ჯარებზე, აფეთქდნენ.
  ტუზი ბიჭი ამბობს:
  - მე ის ვარ, რასაც მეძახიან - ღამით არ მითხრათ!
  რის შემდეგაც ბიჭი კიდევ ერთ აფეთქებას ისვრის და კიდევ ოცდაათ მანქანას ანადგურებს. აკეთებს ყველაფერს საყვარელი ღიმილით. და ასე დაუდევრად... სასიკვდილო ბავშვი.
  ჰელგა აღტაცებით ამბობს:
  - სუპერ ხარ! პოეტის ოცნება!
  ფრიდრიხი მოკრძალებულად ამბობს:
  - გოგოზე საუბარი უფრო მიზანშეწონილია! თუმცა მე არ ვარ ცუდი!
  ჰელგა მღერის:
  - შენ ხარ ფრიდრიხ ჩემი კერპი! თქვენ ყველაზე მაგარი ხართ მთელ სამყაროში და დაიპყროთ სამყარო!
  ბიჭი თავის მხრივ აძლევს. ის ჩამოაგდებს კიდევ თექვსმეტი მტრის თვითმფრინავს და ამბობს:
  - მსოფლიოში სიცხე და თოვლია,
  პატიოსანი ღარიბია - ბოროტი მდიდარია!
  სამყაროში შემთხვევითობა მართავს -
  დატენეთ მანქანა!
  რის შემდეგაც ტერმინატორი ბიჭი გადადის მიწის სამიზნეებზე. მისი საჰაერო ქვემეხები შესანიშნავია როგორც საჰაერო სამიზნეებზე, ასევე სატანკო ლუქებზე.
  კანადელი შერმანები. ერთ-ერთი ამერიკული მოდიფიკაცია. ბრძოლა მძვინვარებს. ფრიდრიხი ენთუზიაზმით ამბობს:
  - საოცარი ადამიანი ვარ!
  და ათიოდე შერმანი გატეხილია და საშობაო სანთლებივით იწვის. შემდეგ ბიჭი კვლავ მიუახლოვდება. ის მოდის სამი დიდი "დიდი ტომის" თვითმავალი იარაღიდან. ეს არის ალბათ ყველაზე ძლიერი სერიული თვითმავალი იარაღიდან. მხოლოდ T-93 არის უფრო დიდი.
  ფრიდრიხი ამბობს, უყურებს, როგორ იშლება დანგრეული მანქანები:
  - ბიჭი სიზმარში ავტომატს ხედავს,
  მას ტანკი ურჩევნია ლიმუზინს...
  დაბადებიდანვე გაგება ისაა
  უხეშობა და ძალა მართავს სამყაროს!
  "Witch" შედარებით მსუბუქი ამერიკული თვითმავალი იარაღია. განადგურება ბევრად უფრო ადვილია. ტუზმა ბიჭმა გაისროლა და ჭურვების აფეთქების შედეგად ოცდახუთი თვითმავალი იარაღი აფეთქდა.
  ჰელგამ მხოლოდ სამ მანქანას დაარტყა და წამოიძახა:
  - ოჰ რაინდი! რა მაგარი ხარ!
  ფრედერიკმა თავი აიფეთქა და თქვა:
  - მხოლოდ კვერცხებია ჩემზე მაგარი!
  ჰელგამ სიამოვნებით დაამატა:
  - და ვარსკვლავებზე მაღლა!
  ფრიდრიხი უცებ შერცხვა და გაწითლდა. მან ჩამოაგდო კიდევ ექვსი მებრძოლი და თქვა:
  - მოკრძალება კაცის სამკაულია!
  ჰელგამ მკაცრად უპასუხა:
  - მაგრამ შენ მართლა მეორე გერმანელი ხარ!
  ფრიდრიხმა გაიცინა და ჰკითხა:
  - მეორე? ვინ არის პირველი?
  ჰელგამ ენთუზიაზმით უპასუხა:
  - თავად ფიურერი!
  ფრიდრიხმა ძლივს გაუძლო ირონიას და ჭკუის ნაცვლად თქვა:
  - თავს ვიხსნი ფიურერს!
  და ისევ ესროლა ამერიკულ თვითმფრინავებს. უკიდურესად, უფრო სწორად ცალსახად ზუსტი ბიჭი.
  ჰელგამ ჭიკჭიკით ჩაიკრა და შიშველი ფეხებით დააჭირა პედალებს:
  - შენ ხარ, რასაც ეძახიან - ღმერთებისგან დაბადებული!
  ფრედერიკმა გაფითრებულმა უპასუხა:
  - მიუხედავად იმისა, რომ ჰერკულესივით დიდი არ ვარ, ძალიან ძლიერი ვარ!
  ჰელგამ დაუდასტურა:
  - მთელი გერმანია ამაყობს შენით და ეს მსოფლიოს ნახევარზე მეტია!
  ბიჭმა კიდევ ხუთი თვითმფრინავი ჩამოაგდო და პერშინგებს შეუტია. ოთხი ამერიკული მანქანა მსგავსი იყო ადრეული Panther მოდელის. საკმაოდ გრძელი მუწუკებითა და მოძრავი კოშკებით, მათ შეუძლიათ გარკვეული საფრთხე შეუქმნან გერმანულ ტანკებს. შემდეგ ბიჭი სატვირთო მანქანებს დაეჯახა. გაანადგურა რვა სამიზნე და შიშველი ფეხი დაარტყა პედალს, ჩაყვინთვის.
  აბა, ეს უბრალოდ უგუნებობაა... კინაღამ კუდში ჩავვარდი. მაგრამ მან მანქანა მიწასთან ახლოს გაასწორა.
  ჰელგამ შიშით წამოიძახა:
  - ოჰ! ეს მართლა შესაძლებელია?
  ფრედერიკმა თამამად უპასუხა:
  - ყველაფერი შესაძლებელია, თუ ფრთხილად ხარ!
  ჰელგამ გადამზიდველს ზემოდან ესროლა და ყეფა:
  - შენი სიცოცხლე ფასდაუდებელია! ნუ გვაიძულებთ გულს დავიპყროთ!
  ბიჭმა სერიოზულად უპასუხა:
  - და მე მოხიბლული ვარ - არ წამიყვანენ, არც ტყვიას, არც ბაიონეტს! ასე რომ, გოგო, ნუ გეშინია ჩემი კანის! უმჯობესია ვიზრუნოთ მეტი თასის შეგროვებაზე.
  ბიჭს ყურადღება მოეშალა. გამოჩნდა ტანკების ახალი სვეტი. ეს იყო მოძველებული ამერიკული M-16. 55 ტონა წონის მძიმე მანქანები, შეიარაღებული ორი ქვემეხით. მიზანი აშკარად არ არის ძალიან ღირებული. ალბათ, ამერიკელებმა შეძლეს გააუმჯობესონ თუნდაც ის, რაც მხოლოდ ლითონისთვის იყო შესაფერისი.
  ფრიდრიხს მორიგეობა სურდა, მაგრამ ჰელგამ დაიყვირა:
  - ეს სამოცდათხუთმეტი მილიმეტრიანი იარაღი სულაც არ არის საშიში ჩვენი ტანკებისთვის. დაე, თუნდაც ერთმა ჩვენმა მიწის ტუზმა დაამატოს მძიმე მანქანები თავის ანგარიშებზე.
  ფრედერიკმა უხალისოდ დათანხმდა:
  - ᲙᲐᲠᲒᲘ! ეგოისტი არ ვიქნები! დაე, იცოცხლონ!
  ჰელგამ გაიცინა და გაიღიმა:
  - ნუგეშის სახით გეტყვით, რომ ეს დიდხანს არ გაგრძელდება!
  და მართლაც, რამდენიმე საათის შემდეგ აგნამ თავის ანგარიშს კიდევ ორი მძიმე ტანკი დაამატა. მიუხედავად მისი წონისა, ამერიკულ მანქანას თითქმის არ ჰქონდა უპირატესობა ჯავშანში შერმანთან შედარებით. ისე, შესაძლოა გვერდებში და სტერნი. მაგრამ გერმანელებმა პირდაპირ შუბლში დამარტყა ყოველგვარი ცერემონიის გარეშე.
  ფრიდრიხმა ჩამოაგდო კიდევ ორი ათეული თვითმფრინავი და დაბრუნდა ახალ მებრძოლზე გადასასვლელად, უკვე შევსებული და დამუხტული. ახალგაზრდა ტერმინატორის დასვენების წამიც არ არის. ყველა სამსახურში და მოძრაობაში. ანადგურებს ყველას გამონაკლისის გარეშე.
  პატარა სიკვდილის მანქანა.
  შეტევითი ოპერაცია კანადაში საკმაოდ წარმატებით განვითარდა. გერმანელებმა რამდენიმე ხიდი აიღეს. შემდეგ გავაერთიანეთ ისინი ერთ დიდში.
  გარდა ამისა, შეტევა უფრო და უფრო სწრაფად განვითარდა. ბრძოლა წარმოუდგენელი ძალით წარიმართა. ამერიკელებმა გერმანელების ზღვაში გადაგდება სცადეს. მაგრამ ჰაერში, ხარისხის გამო, ლუფტვაფე დომინირებდა და დისკოთეკებმა უბრალოდ პანიკა შემოიტანა ავიაციაში. იანკების მორალი ნამდვილად არ არის ძალიან კარგი. ათასობით პატიმარი გამოჩნდა პირველივე დღეებში. უნდა აღინიშნოს, რომ ბრძანება არ არის შესაბამისი.
  ჯარებს შორის ურთიერთქმედება ძალიან ცუდად არის ორგანიზებული.
  ხშირად ამერიკული არტილერია ფარავს საკუთარ თავს. კანადელებთან ბევრი უთანხმოებაა.
  ვითარებას ამწვავებს აგრეთვე ღალატი ამერიკის სარდლობაში. განსაკუთრებით გერმანული წარმოშობის ხალხი. იანკებისთვის არც ისე ბევრია უცხო მიწებისთვის ბრძოლა.
  უნდა აღინიშნოს, რომ როდესაც E-50 წარმოებაში შევიდა, შერმანი სრულიად მოძველებული იყო. მას არ შეუძლია გერმანულ ტანკში შეღწევა ნებისმიერი კუთხით. მაგრამ რამდენიმე Pershings იწარმოება ჯერჯერობით. დიახ, და ისინი სახიფათოა მხოლოდ ცარიელ დიაპაზონში და ქვეკალიბრის ჭურვით გასროლისას. მაგრამ სინამდვილეში, გერმანული ტანკი გარანტირებულია, რომ შეაღწევს როგორც პერშინგს, ასევე შერმანს ხუთი კილომეტრიდან. ის უბრალოდ ანადგურებს მას შორიდან.
  და შანსი არაა. ამერიკელები შესამჩნევად ჩამორჩნენ ტანკებს. ავიაციას ჯერ არ ჰყავს ძლიერი და საბრძოლო მზადყოფნა მოიერიშე თვითმფრინავები.
  ყველაზე პოპულარული მებრძოლი, Mustang, მხოლოდ კუბოა ფრთებით. მხოლოდ Airacobra-ს აქვს 37მმ-იანი ქვემეხით დარტყმის შანსი. რეაქტიული ბომბდამშენები ჯერ კიდევ მუშავდება. კიდევ რა აქვს ჰიტლერს? რა თქმა უნდა, დისკოთეკები, რომელთაგან ჯერ კიდევ ცოტაა, მაგრამ ისინი დაუცველია. ეს, რა თქმა უნდა, დიდი პრობლემაა შეერთებული შტატებისთვის. განსაკუთრებით მორალური, რადგან ასეთი მანქანების დაუცველობა იწვევს კაპიტულანტულ განწყობებს.
  აბა, ვის უნდა მოკვდეს სულ ცემის შემდეგ. გერმანელები უკვე ყველას შთააგონებენ შიშს.
  მაგრამ ომი გრძელდება. მთავარი სირთულე ოკეანის გადაღმა ჯარების მიწოდებაა. კარგია, რომ არსებობს კუნძულების ჯაჭვი. მაგრამ გერმანელებისთვის ძალების გადატანა ჯერ კიდევ არ არის ადვილი. საბრძოლო მასალის მიწოდება. ეს ანელებს პროგრესს კანადაში. ამერიკელებიც ძლიერები არიან, საკმაოდ მრავალრიცხოვანნი და ბევრი აღჭურვილობა აქვთ. მეტი მებრძოლი სული და ორგანიზებულობა რომ ყოფილიყო, მათ შეეძლოთ მესამე რაიხის ლაშქართა ზღვაში გადაგდება.
  მაგრამ იღბალი ხელს უწყობს მამაცებს, ბედნიერება კი ძლიერებს. ხიდი ფართოვდება.
  1945 წლის 30 მაისს ამოქმედდა პირველი ტანკი Monster, რომელიც შეიქმნა საბრძოლო გამოყენებისთვის. მანქანას ჰქონდა ძალიან ძლიერი ბომბმშვები და ოთხი ჰაუბიცა. თუმცა სამხედრო ექსპერტები სკეპტიკურად უყურებდნენ ასეთ ბანდურას. შესაძლებელია უბრალოდ ოცი ტონა წონის ბომბის ჩამოგდება, ასეთი ბომბდამშენები სჯობს სუპერტანკის გადაადგილებას ოკეანეში. უფრო მეტიც, მასა იმდენად დიდია და მანქანა ძვირია.
  მაგრამ ფიურერი პირადად დაჟინებით მოითხოვდა "მონსტრის" წარმოებაში გამოყვანას. ამ დიზაინის უპირატესობად შეიძლება ჩაითვალოს საკმაოდ გრძელი სროლის დიაპაზონი - ას კილომეტრამდე, შედარებით დამაკმაყოფილებელი ჯვარედინი შესაძლებლობები და სქელი ჯავშანი. მაგრამ ზოგადად, ჯერჯერობით მხოლოდ ერთი ეგზემპლარი გაკეთდა.
  "ვირთხა" სრულიად მიტოვებული იყო. მძიმე იარაღის ტრივიალური ბატარეის გამოყენება უფრო ადვილია, ვიდრე ტანკთან აურზაური. "მონსტრმა" ნებისმიერ შემთხვევაში გადაჭრა უზარმაზარი 1250 მმ-იანი ბომბის გამშვების პრობლემა. ზოგიერთი სამხედრო თვლიდა, რომ ოთხი ჰაუბიცა არ იყო საჭირო და უკეთესი იქნებოდა ტანკი უფრო მსუბუქი ყოფილიყო, ერთი, მაგრამ უფრო დიდი იარაღით.
  მაგრამ ჰიტლერი მიიპყრო დიდ ზომებზე. მათ მოახერხეს "მონსტრის" დამზადება დროულად. მაგრამ ჯერჯერობით ეს მანქანა არ გამოიჩინა თავი ძალიან თავდაჯერებული. ჩამოფრენისას კინაღამ გავიჭედე, მაგრამ ყველაფერი კარგად გამოვიდა.
  ამ სუპერტანკს, უფრო სწორად, თვითმავალ იარაღს და ნაწილობრივ ბატარეას ჰაერიდან შეეძლო თავდასხმა. ამიტომ მის ირგვლივ სპეციალური საზენიტო თვითმავალი იარაღი ტრიალებდა და რეაქტიული თვითმფრინავები ტრიალებდნენ.
  მანქანა საკმაოდ ნელა მოძრაობდა საათში მხოლოდ 20 კილომეტრით. შემდეგ კი გასწორებულ ადგილზე. მასთან შედარებით, E-300 თითქმის მოქნილ მელას ჰგავდა.
  ქიაყელები ღრიალებენ და დიზელის ძრავები ღრიალებს. გაზის ტურბინის ძრავები ჯერ არ არის მზად ასეთი კოლოსისთვის. მაგრამ ნებისმიერ შემთხვევაში, გერმანელებს შეუძლიათ იამაყონ თავიანთი შედევრით - მსოფლიოში ყველაზე მძიმე ტანკით. თავდაპირველად მათ სურდათ "დორას" დაყენება "მონსტერზე". მაგრამ შემდეგ სამხედრო ექსპერტებმა ლოგიკურად გადაწყვიტეს, რომ სარაკეტო გამშვები ზემოქმედებით ბევრად უფრო დამანგრეველი იქნებოდა.
  Და რა? ყველა მოლოდინი გამართლდა! ბომბის დარტყმა ნამდვილად დამღუპველია.
  მთავარი მსროლელი ტრადიციულად გოგონა იყო. ასეც მოხდა. და, რა თქმა უნდა, თითქმის შიშველი მხოლოდ ბიკინით. უკვე თბილია, გარდა ამისა, თავად სუპერტანკში არის სითბო ძრავებიდან. და გოგოებისგან შემდგარი გუნდი. შიშველფეხა ლამაზმანები, არაუმეტეს ოცდაათისა. რა სწრაფად ჩქარობენ მასტოდონს.
  შიშველი, გოგონასფერი ფეხები ძლიერად აკაკუნებს ლითონზე. ძალიან ეროტიკულია. მომსახურე მოზარდი პიტერი გოგოებს უყურებს. ფანტაზია იზიდავს ყველა სახის ფანტაზიას. მაგალითად, გოგოების და ახალგაზრდა ქალების მკერდზე კოცნა. ძალიან მინდა, ალისფერი ძუძუს წვერებზე ენა გადავუსვა, ვარდის კვირტებივით.
  პიტერი გრძნობს, რომ მისი სრულყოფილება იზრდება, იმდენად, რამდენადაც ეს ჩანს. ახალგაზრდა კაცი წითლდება. ცდილობს სხვა რამეზე იფიქროს. მაგალითად, რა მშვენიერი ტანკი აქვთ. მსოფლიოში ყველაზე დიდი და მართალი მანქანა. ბალისტიკური რაკეტავით ისვრის, მხოლოდ გასროლა ნაკლები ღირს.
  ბიჭმა, რომელმაც წინააღმდეგობა ვერ გაუწია, ფრთხილად შეეხო ქალის ქუსლს. გოგონამ დამთმობი ღიმილით შეხედა მოზარდს. ახალგაზრდა იყო სიმპათიური, ის დაახლოებით თხუთმეტი წლის იყო და, რა თქმა უნდა, სასიამოვნოც კია, როცა სიმპათიური ახალგაზრდა გეხება.
  და ეს ცოტათი ტკაცუნია... გოგონა ღრიალებს:
  -ცოტა ჩაეხუტე!
  პეტრეს ეს ძალიან ბედნიერია. რა ფეხი. გახეხილი, გარუჯული, იდეალურად სუფთა კანი, გლუვი თითები, მბზინავი ფრჩხილები. ქუსლის გლუვი მრუდი ელასტიური ტყავით. ოდნავ უხეში ჩანს. პიტერი თავს ძალიან აღელვებულად გრძნობს. მას ნამდვილად სურს. სამწუხაროდ, თინეიჯერული ჰორმონები დომინირებენ გონებაში.
  ბიჭი გოგონას ფეხს ტუჩებთან მიჰყავს და კოცნას იწყებს. ქალის კანი ძალიან სასიამოვნო გემოა, სილამაზის ჯანსაღი ხორცის სუნი სასიამოვნო და ამაღელვებელია. ხარბად კოცნი, ფეხის თითებიდან ქუსლის მოსახვევამდე იფარებ ძირს. და გრძნობს ტკბილად. და სრულყოფილება ისე ადიდებულა, რომ აფეთქებას აპირებს!
  პიტერს ძალიან სურს ხელი ჩაავლო და თავი დაამშვიდოს, მაგრამ ეს სამარცხვინოა, არასასიამოვნო. ოჰ ქალები, რა სასურველი და მიუწვდომელი ხართ.
  ისმის აგრესიული შეძახილი:
  -ელვიზა ბორდელში არ ხარ! მოდი საქმეს შევუდგეთ!
  გოგონა ფრთხილად აშორებს ფეხს ბიჭს ხელებიდან და ჩურჩულებს:
  - ამაღამ შევხვდებით!
  პიტერი მადლიერებით უქნევს თავს. ვაიმე, რა რთული იქნება საღამომდე ლოდინი. და გიგანტური სუპერტანკი უკვე მიაღწია დაბლობს და უფრო შორს დაიძრა ფრონტის ხაზისკენ. მანქანას ბევრი ბილიკი ჰქონდა, რომელიც მთელ ფსკერს ფარავდა. ჯვარედინი შესაძლებლობები ნამდვილად დამაკმაყოფილებელია, არ ჩამოუვარდება მძიმე გერმანულ ტანკებს. სიჩქარე გარკვეულწილად აკლია. მაგრამ მომავალში, როდესაც დიზელის ძრავები შეიცვლება გაზის ტურბინებით, სიჩქარე მკვეთრად გაიზრდება.
  მაგრამ მაინც, ასეთი კოლოსი, თუნდაც გარეგნულად, ნამდვილ კუს ჰგავს და უმოქმედოდ გამოიყურება.
  რამდენიმე გოგონა კი გადმოხტა და ტანკის უკან გაიქცა. ფეხზე წამოხტა მეომრებმა კბილებს გამოსცხეს და მღეროდნენ:
  - ფრიად და სწრაფები ვართ, გოგოები ლამაზები! და ჩვენი ფეხები მხიარულია და კბილები ისეთი ბასრია!
  გოგოები წამოხტნენ და დატრიალდნენ. ზოგიერთი მათგანი სპეციალურ სალტოში ტრიალებდა. ჩიტებივით დაფრინავდნენ.
  პეტრე ცოტა ხანს იჯდა ფოლადზე. შემდეგ კი გადმოხტა და გაიქცა. ბიჭიც ფეხშიშველი იყო და შორტები ეცვა. რა თქმა უნდა, უფრო სასიამოვნოა ჩექმების გარეშე სირბილი. მითუმეტეს როცა იქვე გოგოები არიან. და როგორი ზურგი, თეძოები, მკერდი და ფეხები აქვთ.
  პეტრემ დაიყვირა:
  - დიდება მესამე რაიხს!
  გოგოებმა ერთხმად იღრიალა:
  - დიდება გმირებს!
  გიგანტურმა ტანკმა გადალახა პატარა თხრილი. გოგოებმა და ბიჭმა უბრალოდ გამოტოვეს იგი. და ისინი გაბრწყინდნენ ჩქარა. "მონსტრის" ტრასები საოცრად სქელი იყო და მათი დაზიანების გზა არ იყო.
  რამდენიმე უახლესმა Xe-262-მა გადაუფრინა თავზე. ძალიან სწრაფი მანქანები. ბუნებივით ჩქარობენ, ოდნავ თბილ ჰაერსაც კი უბერავენ. მეომრები მოხერხებულები და მაცდური არიან.
  პეტრე რიყის ქვებს ოდნავ უხერხულად დაარტყა შიშველი ფეხით. ტკივილმა დაიწყო. ბიჭი კოჭლობდა და აჩქარდა ბაქანზე ასასვლელად. მან დაიწყო ჩალურჯებული თითების ქნევა. არც ისე ლამაზი.
  მაგრამ ზოგადად, გერმანიაში ცხოვრება არც ისე ადვილია. 1942 წლიდან ეკონომიკა მართლაც გადავიდა საომარ საფეხურზე. და ყველაფერი დაიწყო ფრონტისკენ. საზაფხულო საბავშვო ფეხსაცმლის წარმოება პრაქტიკულად შეწყდა. ბიჭისთვის საქმეები საკმაოდ მტკივნეული იყო და ეს, რა თქმა უნდა, ჯარში უფრო კმაყოფილი იყო. ასე რომ, ბავშვები ფეხშიშველი დარბოდნენ სკოლაში ყინვიდან ყინვამდე.
  ეს ზოგადად ასატანია და სასიამოვნოც კი. მაგრამ შემოდგომაზე ან ადრე გაზაფხულზე, რა თქმა უნდა, ნაკლები სიამოვნებაა. ფაქტიურად სკოლაში სირბილი მომიწია. და ძირები ისე დაიწვა, თითქოს ცეცხლზე. განსაკუთრებით მაშინ, როცა თოვდა.
  პეტრეს ეს გაახსენდა... მერე კიდურებს ფეხების დაჭერით ათბობ. შემდეგ მკაცრად იკვებეთ ნორმის მიხედვით. მიუხედავად იმისა, რომ შედუღება ცუდი არ არის გერმანელებისთვის. განსაკუთრებით ბოლო დროს, როცა უკრაინიდან მდიდარი მოსავალი მოვიდა. და ბანანი და სხვა ხილი მოდის აფრიკიდან.
  მშიერი ვიყავი მხოლოდ რამდენიმე წელი. შემდეგ გერმანია დაპყრობილი ტერიტორიებიდან იკვებებოდა. მაგრამ ბოლო წლებში ყველაფერი გაუმჯობესდა და საკმარისი რაციონი იყო ოჯახებისთვის უხვად.
  ბერლინი ზოგადად ტოვებდა კარგად ნაკვები და მდიდარი ქალაქის შთაბეჭდილებას. უკვე საკმაოდ ბევრი ახალი სამშენებლო პროექტია.
  ომი მიდიოდა, წარმატებული მიმართულებით მიდიოდა და შრომის ჭარბი იყო. ყველა გერმანელს შეეძლო მონის ყიდვა კრედიტით. და ეს შესანიშნავია, ფაშისტების აზრით. პეტრეს ასევე ჰყავდა პირადი მონა. თქვენ შეგიძლიათ გააკეთოთ ის, რაც გსურთ. და რა შეგიძლიათ გააკეთოთ მასთან ...
  პიტერმა ხორციელად გაიღიმა. ძალიან მინდა გოგოს სხეულის გამოკვეთა. ბიჭი დაფიქრებული გახდა. რატომ არ მივიღოთ მისთვის ჰარემი? უკვე მესამე რაიხში ეს შეიძლება გაკეთდეს თითქმის ლეგალურად. მონები იყიდება აუქციონებზე, ან შეგიძლიათ შეიძინოთ ისინი კრედიტით.
  პეტრეს დედამ ორი ბიჭი თითქმის არაფრად მოიყვანა. ბიჭები ინდიელები იყვნენ. და ძალიან ცივდნენ, როცა ფეხშიშველი უწევდათ მუშაობა. დედა კი მათრახით მოუწოდებდა მათ. ამის შემდეგ ერთ-ერთი ბიჭი ავად გახდა და გარდაიცვალა. სამაგიეროდ დედამ რუსი ბიჭი წაიყვანა. ისინი უფრო გამძლეები არიან და უძლებენ შედარებით რბილ გერმანულ ზამთარს ფეხსაცმლისა და თბილი ტანსაცმლის ხარჯვის გარეშე.
  კიდევ ერთი ინდიელი იყო მთის სოფლიდან და მოახერხა შეგუება. პეტრეს მამა ფრონტზე გარდაიცვალა. დედა მარტო დარჩა. ბიჭები თანდათან თითქმის ოჯახის წევრები გახდნენ.
  პეტრე მათთან თამაშობდა კიდეც... სანამ ჯარში არ წავიდა. ეს არის ფულის შოვნის კარგი შესაძლებლობა. მე კი გამიმართლა იმ გოგონების კომპანიაში, რომლებიც სუპერტანკს "მონსტრის" ემსახურებიან. რა თქმა უნდა, პრესტიჟულია!
  აქ ისინი წინ მიჰყავთ პატიმრების კოლონა. ამერიკელები თავჩაქინდრული დადიან. ისინი ხასიათზე არ არიან. ისინი დამარცხებულები არიან. მცველები თოფის კონდახებით უბიძგებენ და მათრახებით უსტვენენ.
  ჩაბარებულთა შორის ჯერ კიდევ ძალიან ახალგაზრდა ბიჭები არიან. როგორც თინეიჯერებს ახასიათებთ, ისინი ბევრს იღიმებიან, განსაკუთრებით მაშინ, როცა ხედავენ თითქმის შიშველ, გარუჯულ გოგოებს, რომლებიც მორბენალს. მეომრები ბუზღუნებენ პატიმრებს და ქვებს ესვრიან. ბიჭები უპასუხებენ. ასეთია სასიამოვნო ურთიერთგაცვლა.
  პეტრემ ქამარიდან პისტოლეტი ამოიღო. მას ძალიან უნდოდა ტყვეებზე სროლა.
  მართლაც კოლოსალური ცდუნება. ოჰ, ეშმაკის ცდუნება. არ უნდა იპოვო საკუთარ თავს რაიმე არც თუ ისე ღირებული მსხვერპლი?
  პეტრე მოხუცს უმიზნებს და შავკანიანს. ეს არ არის სამწუხარო. ბიჭს სურს ჩაიდინოს პირველი მკვლელობა ცხოვრებაში. ის თითქმის თხუთმეტი წლისაა და ჯერ არავინ მოუკლავს. მაგალითად, ფრიდრიხს ამდენი მსხვერპლი ჰყავს, მაგრამ ის პეტრეზე უფროსი არ არის.
  პეტრემ აიღო და იმღერა:
  - ვაი, ვინც იბრძვის,
  ფოლადის გერმანელთან ბრძოლაში...
  თუ მტერი გაბრაზებულია -
  მე მოვკლავ ნაძირალას!
  ბიჭი კი ისვრის... პისტოლეტისთვის მანძილი საკმაოდ დიდია. ბიჭს ძალიან ეშინოდა, რომ გამოტოვებდა. და სირცხვილი იქნება. მაგრამ ჭაღარა შავგვრემანი ეცემა. აფროამერიკელს სახეზე სისხლი აქვს.
  პიტერმა იღრიალა:
  - მოგკლავ აფრიკა!
  და კბილები გამოსცრა...
  უიარაღო სამხედრო ტყვეს მკვლელობა არავის აწუხებს. ტარაკნის დაჭყლეტვას ჰგავდა. გერმანელები აგრძელებენ პატიმრების განდევნას და საკმაოდ ვულგარულ სიმღერებს სასტვენს.
  პეტრე ძალიან კმაყოფილი იყო საკუთარი თავით. ძალიან ზუსტად დაარტყა და არ გაუშვა. რატომ არა მსროლელი?! ძალიან ზუსტად ურტყამს! და მასაც ჰქონდა გამბედაობა, ესროლა უიარაღო კაცს. და ეს არის ის, რაც ყველაზე მეტად შთამაგონებს. ყველას არ შეუძლია ამის უნარი!
  ბიჭი გადახტა სუპერ ტანკიდან და გოგოების უკან გაიქცა ყვირილით:
  - ჩვენ ვნახეთ! და ძალიან ზუსტად!
  მთავარი მსროლელი სიყვარულით ამბობს:
  - კარგი რა! ნამდვილი არიელივით იზრდები! მაგრამ ისწავლეთ არა მხოლოდ პატიმრების მოკვლა, არამედ ბრძოლაშიც!
  პიტერმა უპასუხა:
  - შტორმი და ვიკინგები და ფოლადის ხმალი!
  დიახ, მან ეს მშვენივრად გააკეთა. ფეხის თითების ტკივილი გაუნელდა და პიტერი ახლა გოგოებს უკან გარბოდა. მიუხედავად ამისა, ომი დედას ჰგავს. ძალიან ბევრი სიამოვნებაა მასში.
  მაგალითად, პიტერს უყვარდა სახლში გართობა. განსაკუთრებით ასანთის დანთებით და ყმა ბიჭების ქუსლებზე დაჭერით. ისინი ველურად ყვირდნენ და ფეხზე წამოხტნენ, გაბრაზებული თვალებით ატრიალებდნენ. ინდოელს ყავისფერი თვალები აქვს, რუსს კი ლურჯი თვალები. სასაცილოა... ასევე კარგია, რომ ფეხის თითებს შორის გაზეთის ნაჭრები ჩადოთ და ცეცხლი წაუკიდეთ. და საკმაოდ მტკივნეულია. ან ღამღამობით მათრახით ურტყამთ შრომით დაღლილ ახალგაზრდა მონებს.
  პეტრემ შეითვისა ნამდვილი ფაშისტის ცხოველური ინსტინქტები. და ის თავად გახდა მხეცი.
  ჰიტლერმა თქვა: დედამიწას გადასახლების საფრთხე ემუქრებოდა. ჩვენ გვჭირდება იმდენი ადამიანი, რამდენიც საჭიროა გერმანელი ბატონების მოსამსახურებლად. ამან ჩამოაყალიბა დაუნდობელი მორალი. და სხვა ხალხების მიმართ დამოკიდებულება თითქოს ქვეადამიანურია.
  თუმცა, მეორე მხრივ, ტოტალიტარულმა რეჟიმმა და ადიდებულმა გერმანულმა წესრიგმა გავლენა მოახდინა. გაიზარდა წარმოება და არა მხოლოდ სამხედრო წარმოება. გაიზარდა არა მხოლოდ იარაღის წარმოება, არამედ აშენდა გზები, აშენდა ხიდები, ციცაბო აეროდრომები და ქალაქები. ასე რომ, ამ რეჟიმის ცალსახად მსჯელობა ჯერ არ შეიძლება. გარკვეული ეფექტი მიღწეული იქნა მონების შრომით და ტოტალიტარული რეჟიმით.
  ომი გაგრძელდა და იმპერია განვითარდა და გაიზარდა. ძალაც და ეკონომიაც.
  პეტრე საკმაოდ დიდხანს დარბოდა... სანამ დაღლილობა არ იგრძნო... მერე მეორე ქარი დაუდგა.
  გავიდა დრო და მზემ ჩასვლა დაიწყო. პეტრე უკვე სავსებით დაიღალა. წითელ მზეს შეხედა და ფიქრობდა, როდის დამთავრდებოდა ეს დღე და შეძლებდა ქალის მკლავებში წასულიყო. და ასე შემდეგ ფრიალი...
  ცოტათი რომ მოეშორებინა თავი, პეტრე ცდილობდა გაეხსენებინა მამის ისტორიები აღმოსავლეთის ფრონტიდან. და ასევე დასავლეთიდან. მამაჩემმა მოახერხა ბრძოლა პოლონეთში, ბელგიაში, საფრანგეთში, რუსეთში... და ომი საკმაოდ წარმატებით დაიწყო. ბევრ გერმანელს ეშინოდა, რომ ეს ასე იქნებოდა პირველ მსოფლიო ომში. მაგრამ ჰიტლერი ვილჰელმზე უფრო ბრძენი და იღბლიანი აღმოჩნდა. მტრებს ცალი ნაწილ-ნაწილ ამსხვრევდა. გერმანელებმა, დაკარგეს რამდენიმე ჯარისკაცი, დაიპყრეს პოლონეთი, შემდეგ კი გაიმარჯვეს და გაანადგურეს საფრანგეთში, ბელგიასა და ჰოლანდიაში.
  აღმოსავლეთის ომს დიდი შიში არავის შეუქმნია. გამარჯვებას მოჰყვა გამარჯვება. მაგრამ გერმანელები მაინც დაწინაურდნენ ისე სწრაფად, როგორც დაგეგმილი იყო. ყველა ვადა უკვე გავიდა და რუსეთი იბრძვის. შემდეგ კი ზამთრის კატასტროფა. პეტრეს მამა საბჭოთა თოვლში გარდაიცვალა. ცხედარიც კი ვერ იპოვეს. პეტრეს ბუნდოვნად იმედოვნებდა, რომ მისი მამა შესაძლოა ტყვეობაში ყოფილიყო და ცოცხალი დარჩა. მაგრამ პატიმრები ორჯერ გაცვალეს. რუსეთიდან ვბრუნდებოდით. ბევრი გახდა ინვალიდი. მართალია, პატიმარი შედარებით ცოტა იყო. მამა მათ შორის არ იყო.
  პეტრე მაშინ ჯერ კიდევ ძალიან ახალგაზრდა იყო აღმოსავლეთის ფრონტზე მისასვლელად. მაგრამ მას სურდა შურისძიება რუსებზე. მაგრამ აღმოსავლური კომპანიის დასასრულისთვის ბიჭს დრო არ ჰქონდა. გერმანელებმა მისი შედეგები არ მიიჩნიეს გამარჯვებულად, თუმცა მოგება მნიშვნელოვანი აღმოჩნდა.
  სრულიად დაბნელდა... სუპერტანკი გაჩერდა. გოგოებს უნდა ეჭამათ და დასაძინებლად წასულიყვნენ. ვახშამი სწრაფი იყო, სტანდარტული რაციონი, შოკოლადი, ხმელი ბანანი, ხმელი ხორცი.
  პიტერი მეგობრის გვერდით დაჯდა. თვალი ჩაუკრა ბიჭს. რატომ არ გაერთოთ წვერმოშლილ ახალგაზრდასთან? პეტრე მხოლოდ შორტებში იჯდა. გამოძერწილი, გამხდარი, გამჭვირვალე და გარუჯული კანით. სასიამოვნოა ასეთი რაღაცის შეგრძნება . გოგონამ პეტრეს დაკუნთულ მკერდზე ხელი მოხვია. ბიჭმა საპასუხოდ მისი ჩახუტება დაიწყო.
  ისინი ჩახუტებულები იყვნენ და ერთმანეთს კოცნიდნენ. პეტრე არ იყო ქალწული. ჯერ კიდევ სკოლაში სწავლის დროს პროფესიონალი მეძავისგან სიყვარულის გაკვეთილს მიიღებს. როგორც წესი, მოზარდები ჰეტეროსექსუალურად იზრდებოდნენ. მათი ჰიპერსექსუალობის გათვალისწინებით, ქალებს ევალებოდათ სიყვარულის სწავლება, როცა სურვილი გაჩნდებოდა. პეტრემ უკვე იცოდა როგორ მიენიჭებინა სიამოვნება და გოგონამ მალევე დაიწყო ბოროტად კვნესა.
  მაგრამ ისინი დიდხანს არ ტკბებოდნენ სიყვარულით. გაისმა სიგნალი. თოფმა საბოლოოდ უნდა გაისროლოს. შემდეგ კი ძლიერმა ქვემეხმა მოძრაობა დაიწყო. გოგოები შემოვარდნენ, ჭურვი ჯალამბარით გადმოათრიეს.
  Monster სუპერტანკი დატვირთული იყო ბომბით, რომლის წონა იყო ოცი ტონა. და მოემზადა მიზანში დასაფურთხებლად. იარაღი დამიზნებული იყო რადიოს გამოყენებით, ხოლო ზემოდან "რამა"-5-მა განახორციელა ცეცხლის კორექტირება.
  მსროლელმა გოგონამ ეკრანზე მონაცემები შეცვალა. თოფი გაიყინა... თოფი ფართო მჭიდის ბორცვს დაემსგავსა. და ასე ხვდება ხრაშუნა გასროლა. უკუღმა შეირყა და ცეცხლის სვეტი აფრინდა ცაში. გოგოები უკუცემიდანაც კი დაეცნენ, მაგრამ მაშინვე წამოხტნენ.
  გასაოცარი აწმყო ჰორიზონტს მიღმა მაღალ რკალში გაფრინდა. ასე რომ, სუპერტანკის ქვემეხმა პირველი გასროლა გაისროლა.
  მთავარმა მსროლელმა თქვა:
  - ამ შემთხვევაში მშვიდობა ომის გარეშე და ღრუბელი სიკეთის გარეშე არ არსებობს! ჩვენ გამოვიყენეთ ჩვენი შანსი.
  ჭურვი გაფრინდა დაახლოებით ას კილომეტრზე სწორი ხაზით, ორას ორმოცდაათზე მეტი კი მაღალ რკალში. მისი პარაბოლა სტრატოსფეროში შეიჭრა. და ის უკიდურესი კუთხით დაეშვა. ფრენას რამდენიმე წუთი დასჭირდა და ამერიკელების გამაგრებულ პოზიციებზე ნამდვილი ცეცხლოვანი ტორნადო დაეცა. ასობით მეტრის მანძილზე ყველაფერი შეკუმშული და განადგურებული იყო. თითქოს ცეცხლოვანი ცუნამი იყო. და ამერიკული ქვეითი ჯარის რამდენიმე ბატალიონისთვის, მართლაც დადგა ბოლო დღე.
  გოგონა პლანეტა დედამიწაზე ყველაზე ძლიერი ბომბის გამშვებიდან მორიგ რაკეტას წრუპავდა. და ემზადებოდნენ მტერზე ამ მრავალტონიანი მუშტის ჩამოსაშლელად.
  მთავარმა მსროლელმა შიშველი თითები ლითონის რგოლზე დაასხა და ჭიკჭიკში ჩააძახა:
  - ოღონდ მას ნუ დანებდები და ურჩხულს სიბნელეში დააბრუნებ!
  დამუხტვას სამი წუთი დასჭირდა. საკმაოდ ბევრი, მაგრამ გასროლა ბევრჯერ ძლიერია, ვიდრე ნებისმიერ იარაღზე მსოფლიოში. და თუ ის მოხვდება, არ ჩანს, რომ ეს არ არის საკმარისი, არც კი ჩანს საშუალო.
  გოგოები ძალიან აქტიურები არიან. მიზანი მიჰყვება და ლულა ბრუნავს. პიტერი წამიერად წარმოიდგენს, რა შეიძლება დაემართოს მათ, ვინც თორის ასეთ კლუბში მოხვდება. და ის ეშინია. ეს არის მომავალი დარტყმა. რომ ფაქტიურად პლანეტა შეირყევა.
  და მაშინაც კი, როცა რაკეტა დაფრინავს, საშინელებაა! და როგორც ჩანს, სიკვდილის მაუწყებელია.
  პეტრე, თუნდაც შთაგონებული, მღეროდა:
  - სიკვდილის მანქანა გაგიჟდა! ის დაფრინავს სამიზნის ცოდნის გარეშე!
  გოგონა, რომელიც ახლახანს ეძინა ბიჭს, განაგრძო:
  - გავიღიმეთ, ამჯერად! ჩვენ ვიარეთ თეთრ ზოლზე!
  და მეორე საჩუქარმა მიაღწია მიზანს. მან მოწინააღმდეგეებს ისეთი ფეთქებადი ძალით დაარტყა, რომ კიდურები და ფრაგმენტები შორს გაფრინდა ყველა მიმართულებით. დამაზიანებელი ელემენტები მიმოფანტული იყო აშშ-ს პოზიციებზე ასობით კილომეტრზე.
  თავდაცვითი ხაზი იბომბებოდა. ამერიკელებს ჯოჯოხეთში ცოდვილებივით ჰყავდათ, თუ უარესი არა.
  ცა და დედამიწა ერთმანეთში აირია, ყველაფერი იწვოდა და იბზარებოდა. ცა აფეთქებებისაგან იშლებოდა. ცაზე ელვა აფრინდა.
  და გოგოებმა მესამე რაკეტა გაიყვანეს. მაგალითად, იქნება თქვენთვის დამატებითი კერძი. პეტრემ გაიხსენა ფრედერიკ დიდი. მისი ხელმოწერის შეტევები. მეფე მძიმედ უყურებდა რუსებსაც და ავსტრიელებსაც. რა თქმა უნდა, შეზღუდულად ასწავლიდნენ, მაგრამ არ დაიმალა, რომ რუსებმა პრუსიელები დაამარცხეს. პირიქით, ხაზგასმული იყო: რაკი თავად ფრედერიკ დიდი წააგო რუსებთან, მაშინ რა მაგარი იყო ჰიტლერი, რომელმაც მიაღწია და აიღო ორენბურგი. სიმართლე ისაა, რომ მოსკოვი ჯერ არ დანებებულა.
  ბიჭმა ჯალამბარი ასწია, შიშველი ქუსლით დააბიჯა ბოლტს და ტკივილი იგრძნო. კარგი იქნებოდა, რომ სნიკერსები ჩაიცვა, გაიფიქრა პეტრემ. იმ ღამეს მაისის ბოლოს და უკვე საკმაოდ ცივა კანადაში. მექსიკაში უკვე ცხელა. თუმცა იქ გარუჯვა ზამთარშიც შეიძლება. ასე რომ, ფეხშიშველმა მოზარდმა ფეხები დაარტყა.
  პიტერმა მომენტი გამოიყენა და გოგონას ხელები წელზე მოხვია. მან ხმამაღლა იღრიალა და თქვა:
  -ახლა არა, ლამაზო!
  მეორე გოგონამ პეტრეს ტანზე შემოხვია ხელები. მის კუნთებს მოვეფერე. ვიგრძენი თმიანი, დაკუნთული სხეული. და ბასრი მხრის პირს აკოცა, ტუჩებით იგრძნო კანი. გემო გავტესტე. ბიჭს ახალგაზრდობის სუნი ასდიოდა.
  მესამე რაიხში არ არის მიღებული ინსტინქტების დამალვა. რატომღაც, პირიქით, მოკრძალებული ქალები ზიზღს იწვევს. რასაც ნაციზმი ასწავლის, არის ის, რომ ადამიანი უნდა იყოს უფრო ბუნებრივი, უფრო ახლოს ბუნებასთან. ეს ნიშნავს, რომ ქალს უნდა უყვარდეს მამაკაცები და რაც მთავარია განსხვავებული. ეძებეთ ვინმე ღირსეული, ძლიერი, ჭკვიანი, ლამაზი. პიტერი კი მართლაც სიმპათიურია და კუნთები აქვს მოწყვეტილი. გინდა ჩაეხუტო და ჩაეხუტო, მოეფერო და აკოცე, ან იქნებ რაიმე უფრო სერიოზული გააკეთო.
  კიდევ ერთი სარაკეტო ჭურვი აშშ-ს არმიის პოზიციებისკენ დაიძრა. ის მაღალ რკალში აფრინდა, თითქოს ალისაგან დამზადებული პანტერა თაღოვანი იყო. და მან თავისი მრავალი საფლავის ქვები ცეცხლის ვერსიით წაიღო.
  პიტერმა ყეფა:
  - ეს მართლაც კუბოს გამბიტია!
  და ბიჭმა ხმამაღლა ჩაიცინა ყრუდ. გოგოები ბიჭს მიუბრუნდნენ და ქუსლების ტიკტიკა დაუწყეს. ეს ყველაფერი თითქოს ხუთი-ექვსი გოგონა დასცინოდა ახალგაზრდა კაცს. პეტრე კი საკუთარ თავზე იცინოდა და ხითხითებდა. ერთ-ერთმა ლამაზმანმა ალისფერი ძუძუს პირში ჩაიდო. ახალგაზრდამ კოცნა და წოვა დაიწყო.
  პეტრემ იცოდა რა გემო ჰქონდა. ნაყინის მსგავსად. შოკოლადით დაფარული მარწყვის მსგავსად. რა სასიამოვნო გემო აქვს ქალის კანს, როგორც თაფლის ბაგელა. შენ კი ასე ხარბად ილოკავ...
  მაგრამ გოგონებიც იკუმშებიან და იკუმშებიან. რაც უკვე არც ისე სასიამოვნოა. თუმცა მეთაურის საშიში შეძახილი მოჰყვება და ლამაზმანები გარბიან. მათი ვარდისფერი ძირები ციმციმებს. და შიშველი ფეხები ხტება.
  და ის, რაც ამერიკულ მხარეს ხდება, ტიპიური კოშმარია Burning Elms-ის ქუჩაზე.
  მეოთხე რაკეტა ასევე დატვირთულია ბომბის გამშვებში. ეს არის თამაში სიკვდილის დომინოსთან. მეომრები გადაწყვეტილი არიან გაიმარჯვონ დიდ ბოლომდე. და წარმატების სურვილი ყველა ჭეშმარიტი არიელი ქალის გულშია.
  ვაგნერის მუსიკამ დაიწყო დაკვრა, რათა უფრო მხიარული ყოფილიყო გოგოებისთვის გადაადგილება. ეს ისეთი სახალისოა სიმფონიასთან. და დამონტაჟებულია მეოთხე რაკეტა. მზადაა დიდ სიმაღლეებზე ფრენისთვის.
  და ზემოდან ყვირის TA-500 - ბომბდამშენი რვა ძრავით. რაღაც ისეთი საშინელი და შეუდარებელი ჩანს. ალბათ მხოლოდ დისკი ტოვებს უფრო საშინელ შთაბეჭდილებას.
  და დაუძლეველი...
  და სწორედ მაშინ გამოჩნდა მფრინავი თეფში. ის მზის სხივივით სრიალებდა ცაზე. ეს არის სიჩქარე. და ისე მირბის, თითქოს რაღაც საშინლად მაგარი და კოსმიური იყოს.
  პეტრე მღეროდა კიდეც და წერდა:
  მიზნების, ჰუმანიზმის საბაბით,
  დედამიწაზე სამოთხის ასაშენებლად...
  ფიურერი გადავიდა ფაშიზმის გზაზე,
  საშინელი ტაძარი აუგიათ სატანას!
  ყვირილის შემდეგ კი ბიჭმა მავთული ამოიღო. მეოთხე რაკეტა ჰაერში გაფრინდა. მან გაჭრა ატმოსფერო და ჰაერში ოზონის მკაფიო სუნი იდგა.
  და სადღაც ცაში დისკი ეჯახებოდა ამერიკულ B-29-ს. დიდი მანქანა ფრთებით დაწვა კოშმარმა მფრინავმა მასტოდონმა.
  პეტრე მღეროდა:
  - სიმშვიდის უცნაური გრძნობა - წარსულში აღარ ხარ... მომავალში, თქვენ გარდაიქმნებით უსასრულო შუქად!
  და მართლაც ბევრი სინათლეა... და ყველაფერი იწვის ისეთი ლურჯი ალით. დისკი თვითმფრინავი დაეჯახა ათეულ თვითმფრინავს და გაქრა ჰორიზონტის მიღმა.
  პიტერი გაიქცა სხვა მავთულის გასახსნელად. არა, ომი მართლა მაგარია. მიუხედავად იმისა, რომ ბიჭი მას გარკვეულწილად სხვანაირად წარმოიდგენდა.
  შემდეგ კი გამარჯვების შემდეგ მათ მიიღებენ მიწა და მონები. სამხედრო წვლილის მიხედვით. პეტრემ ტუჩები მოილოკა. რომ შემეძლოს მთელი ჰარემის მოპოვება. მათთან ერთად გაერთობოდა. მიუხედავად იმისა, რომ აქ ბევრი გოგოა. უბრალოდ მთელი სერალიო.
  მას და დედას ჰყავთ დაც. ის მათრახით მოუწოდებს მონებს.
  გერმანელებს ასწავლიან, რომ ისინი უმაღლესი ერია. მაგრამ სინამდვილეში, რა თქმა უნდა, ყველაფერი ასე მარტივი არ არის. რუსი ბიჭები ძალიან ჰგვანან გერმანელ ბიჭებს და სულაც არ არიან სულელები.
  როგორ ფიქრობთ, რა როლი მიანიჭოთ მათ? მათ არ სურთ შინაური ცხოველი იყვნენ. მაგრამ ჩვენც არ უნდა მივიჩნიოთ თავი თანასწორად. პიტერს ეგონა, რომ რუსებს უმცროსი ძმების მსგავსად შეიძლება მოექცნენ. ისინი კარგად იბრძოდნენ ჰიტლერის არმიის წინააღმდეგ და გამოიჩინეს გამბედაობა.
  მაგრამ ამერიკელები დაჟინებულები არიან. ახლა მეხუთე ჭურვი გაშვებულია იანკებში. ეს ნიშნავს, რომ მათ აქვთ საკმაოდ ძლიერი დაცვა, რომელიც უნდა დაირღვეს.
  პიტერმა იმედგაცრუებულმა მუშტი ჰაერში აიქნია. მას პირადად სურს აიღოს ავტომატი და ესროლოს. ან იქნებ უკეთესიც, როგორც სიძველის ხმლით მოჭრა. საკმაოდ რომანტიულია ცივ იარაღთან ბრძოლა.
  ბიჭმა აიღო და იმღერა:
  გამახსენდა უძველესი დრო - მაშინვე ცხენზე,
  მოუთმენელი მხეცი ჩქარობს...
  ერთი დღეც არ შემეძლო სამშობლოს გარეშე ცხოვრება,
  დაე, ჩემი სამშობლო ყველა ქვეყანაზე ბედნიერი იყოს!
  
  და მომავალში გალაქტიკები გველოდებიან,
  სამყაროს უსასრულო სივრცეები...
  ნაცისტური მებრძოლი ძალიან მაგარია,
  და ყველა არსება დაემორჩილება რაიხს!
  გოგოებმა სიმღერა გაიგეს და ერთხმად შესძახეს:
  - რა მეომარია! ნამდვილი მაჩო!
  გერდას სატანკო ეკიპაჟი აშშ-ს ტერიტორიაზე შევიდა. ტეხასის ცნობილ შტატში. ადგილი ცნობილია თავისი მკაცრი კოვბოებითა და განგსტერებით. აქ მკვეთრად გაიზარდა ამერიკული წინააღმდეგობა და დაიწყო სასტიკი ბრძოლები. იანკები, ოდესღაც საკუთარ ტერიტორიაზე, სასოწარკვეთილად იბრძოდნენ. ამერიკის მდგომარეობა საკმაოდ მძიმეა. გერმანული ტანკები და თვითმფრინავები მაღალი ხარისხისაა და იწარმოება უზარმაზარი რაოდენობით. და ჭრელი ჯარი ძალიან კარგად იბრძვის.
  გოგოებმა ბატარეას ესროდნენ. 76 მმ კალიბრის მთავარი ამერიკული ქვემეხი E-50-სთვის სულაც არ არის საშიში. კალიბრი არის 90 მმ დახრილი შუბლისთვისაც. მხოლოდ ქიაყელები შეიძლება დაზიანებულიყო. მეომრებმა, ჩვეულებისამებრ, დაუკარგავად ისროლეს. და ბატარეა გაჩუმდა.
  გერდამ მანძილის მინა მოიწმინდა და თქვა:
  - ძალიან კარგი საქმე გავაკეთეთ. ახლა გაემგზავრეთ ჩრდილოეთით!
  მაგდამ სევდიანად შენიშნა ხმაში:
  - ასე ვუშვებთ ერთი შეცდომის მიყოლებით. და ეს გახდა ჩვენი სახის წყევლა.
  გერდამ თვალები სამკუთხედით დააბრიალა და გაკვირვებულმა ჰკითხა:
  -სად ვცდებით... ყველაფერი თითქმის გეგმის მიხედვით მიდის. მექსიკა ჩვენს უკან არის და ახლა ჩვენ აშშ-ში ვართ. და ამ საკითხში, ისეთი მტერი, როგორიც ამერიკაა, უკანა მხარეს არ შეიძლება დარჩეს!
  მაგდამ დააჩქარა გარკვევა:
  - შეცდომებს ვგულისხმობ ამ სიტყვის სულიერი გაგებით. ბრმები და სულით ღარიბები ვართ!
  შარლოტამ გაბრაზებულმა იღრიალა:
  - როგორც ჩანს, უკვე შევთანხმდით, რომ არიულ მონოთეიზმს მივყვებით. და თქვენ კვლავ განაახლებთ დისკუსიას, რომელიც არავის სჭირდება.
  ქრისტინამ შესთავაზა:
  - ჯობია დიუმას შემოქმედება ვისაუბროთ. მაგალითად, გრაფი მონტეკრისტო დადებითია თუ უარყოფითი პიროვნება?
  მაგდამ მტკიცე ხმით უპასუხა:
  - აუცილებლად უარყოფითი!
  კრისტინა გაწითლდა და შეეწინააღმდეგა:
  - რატომ ხდება ეს ჯერ კიდევ?
  მაგდამ ლოგიკურად აღნიშნა:
  - მან არ იცის როგორ აპატიოს!
  შარლოტამ იღრიალა:
  - რა უნდა ვაპატიოთ ჩვენს მტრებს?
  მაგდამ ოქროსფერი თმა აიჩეჩა და შენიშნა:
  - თუ არ იცი პატიება, მაშინ ძალადობა ვერ შეჩერდება!
  გერდამ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - არის ამაში რაღაც... მაგრამ საჭიროა თუ არა ძალადობის შეჩერება?
  შარლოტამ დარწმუნებით თქვა:
  - სამყარო ძალადობას ეყრდნობა... გაბრაზების ვულკანი აფრქვევს...
  ქრისტინამ ენთუზიაზმით გაიმეორა:
  - უმაღლესი ძალის დაძაბულობა... განიცდის ტკივილსაც და შიშსაც!
  გერდამ სიამოვნებით დაასრულა სიმღერა:
  -მეგობრებს მხოლოდ შიში გვაძლევს,
  მხოლოდ ტკივილი გაძლევს მუშაობის მოტივაციას!
  ამიტომ უფრო და უფრო მინდა
  ნაღმტყორცნები ურდოში შეიჭრება!
  გოგოები გაჩუმდნენ. შერმანის მოძრაობამ მათ ყურადღება გააფანტა. ერთი გასროლა და ამერიკული ტანკი დაიმსხვრა. ზოგადად, ეს მანქანა გერმანელებისთვის სულაც არ არის საშიში.
  და აი, მოდის "ჯადოქარი", მან სცადა მიახლოება და ასევე განადგურდა. გერდამ გაისროლა ჯოისტიკის შიშველი თითებით დაჭერით.
  ის ისეთი მაგარი ტერმინატორი გოგო გახდა. გერმანულმა ტანკმა გაიარა, რამდენიმე შავკანიანი გაანადგურა და სისხლის ნაკადები გამოუშვა.
  მაგდამ შვებით შენიშნა:
  - ყოველთვის სისასტიკეს ვიჩენთ... და როდის შემოვა გულში წყალობა?
  შარლოტამ უპასუხა:
  - და მაშინ, როცა მთელ სამყაროს ავიღებთ! ეს იქნება ნების ნამდვილი ტრიუმფი!
  კრისტინა აღფრთოვანებით მღეროდა:
  - თვალი თვალის წილ, სისხლი სისხლს... წრეში ვჩქარობთ - ისევ ვკლავთ!
  გერდამ მარგალიტივით გამოაღო თავისი დიდი, კაშკაშა კბილები და ჩაისისინა:
  - ჩვენ არ ვიცით საწყალი! და ჩვენ არ გვინდა ვიცოდეთ!
  მაგდამ მხრები აიჩეჩა და შენიშნა:
  -ვერ მეჩხუბები... მაგრამ ღმერთი განსჯის!
  შარლოტამ მშვიდად შენიშნა:
  - ბიბლიაში კი ებრაელები ღვთის ბრძანებით მოკლეს. ანუ ყოვლისშემძლე არ იყო პაციფისტი. მაგრამ მაინც, ბევრად უფრო მომწონს სწავლება - გერმანელები ღვთის ხალხია. ეს ბევრად უფრო გონივრული სწავლებაა, ვიდრე ბიბლია!
  მაგდამ თავი უარყოფითად გააქნია:
  -შენ არაფერი გესმის...
  ქრისტინამ ლოგიკურად აღნიშნა:
  - ვინც ძლიერია, მართალია! შევედით ტეხასში? მაშინ ჩვენ ვიქნებით ნიუ იორკში!
  გერდამ ჩაიცინა და აკოცა:
  - წარმატება თან გვიყვება... როგორც სიმღერაშია ნათქვამი, ყოველი წარუმატებლობისას, იცოდე, როგორ უპასუხო... თორემ წარმატებას ვერ ნახავთ!
  გოგოებმა ყურადღება გაფანტეს. ამერიკული P-51 თავდასხმის თვითმფრინავი ცდილობდა მათზე თავდასხმას ციდან. ეს საკმაოდ საშიშია, რადგან ამ რძალს აქვს რაკეტები. მაგდა ოსტატურად მანევრირებდა. გოგონებს - თითოეულ მათგანს შეეძლო ტანკის მართვა და სროლა და ზუსტად დარტყმა. რაკეტებმა გაიარა, თუმცა სახიფათოდ მანქანასთან ახლოს. თავდასხმის თვითმფრინავი ჩაყვინთა, მაგრამ საზენიტო ტყვიამფრქვევები მოხვდა. ამერიკულმა ულვაშმა ხვრელები მიიღო და სიმაღლის დაკარგვა დაიწყო.
  კუდმა მოწევა დაიწყო, ლითონის, ხის და სხვა ნივთების მთელი ნაჭრები გატყდა.
  გერდამ ჩაიღიმა:
  - Ამგვარად! ეს კიდევ ერთხელ ამტკიცებს ვინ არის მართალი და უბრალოდ სუსტი!
  მაგდამ აღნიშნა:
  - და მაინც ჩვენი ბედი ღმერთზეა დამოკიდებული!
  გერდამ დაიყვირა:
  - არიული ღმერთისგან!
  ქრისტინამ დაამატა:
  - და ჩვენი მოხერხებულობისგან... ან უხერხულობა!
  შარლოტამ ჩაიჩურჩულა:
  - და ასევე დროშის ძალით და კოსმიური ძალის ბასრი კბილებით!
  ტანკი ისევ დაიძრა და იძულებული გახდა ესროლა. "გრანდსი"-2 გამოჩნდა. ზოგადად, ტანკი ჰგავს Sherman-ს, მაგრამ გარკვეულწილად მსუბუქია და ოდნავ მაღალი. არ არის ყველაზე მოწინავე იარაღი, მაგრამ შედარებით იაფი. რა თქმა უნდა, გერმანელებისთვის ეს უვნებელი მანქანაა.
  გოგონები რიგრიგობით ისროდნენ, გრანდების კორპუსს ამტვრევდნენ. ისინი გატყდნენ, მაგრამ მათი ჭურვები გერმანელების ჯავშანტექნიკიდან ჩამოცურდა. E-50 ასრულებდა რობოტის მსგავსად, აჩვენებდა უზარმაზარ საბრძოლო შესაძლებლობებს.
  შარლოტამ იღრიალა:
  - ფოლადის ჩაქუჩის დარტყმა, გათენდა გათენდა!
  გერდამ ავტომატურად გაისროლა. და ამავე დროს გამახსენდა სიმპათიური ჰანსი. ისინი შეყვარებულები იყვნენ მასთან და ყველაფერი მშვენიერი იყო! ჰანსიც ჭკვიანი ბიჭია, ბევრი საინტერესო რამის თქმა შეეძლო. მაგალითად, მეკობრეების სხვადასხვა თავგადასავლების შესახებ.
  გერდას მოეწონა პრინცესას ისტორია, რომელიც მეკობრეებისთვის სალონის ბიჭი გახდა. შემდეგ მან იპოვა საგანძური, მაგრამ არ დახარჯა ისინი საკუთარ თავზე, არამედ შეკრიბა ჯარი და დაიწყო სამყაროს დაპყრობა.
  რა თქმა უნდა, ძალიან შთამბეჭდავია მეომარი-მეთაურის იმიჯი. როგორ არ უნდა განმეორდეს. და თქვენ არ იყიდით ასეთ წიგნს, რომ დაიბეჭდოს. საინტერესოა კოსმოსური ბრძოლებიც. მაგალითად, აქ არის ფანტაზია სხვადასხვა ვარსკვლავური სამყაროს დაპყრობის შესახებ. მამაცი არიელები იბრძვიან კენტავრების წინააღმდეგ...
  სანამ გერდა იხსენებდა, კენტავრები, ანუ "გრანდები" გაანადგურეს. და გერმანული ტანკი უფრო წინ წავიდა. მაგრამ ნელ-ნელა. ქიაყელი წააწყდა საკმაოდ მძლავრ რადიოკონტროლირებად ნაღმს და როლიკერი, უფრო სწორად, რამდენიმე ლილვაკი აფეთქდა. ლითონი ფაქტიურად ააფეთქეს და ცხელი წყალი გადმოიფრქვა. გერდამ დაიფიცა და წიხლებითაც დაარტყა მაგდას:
  - ეს შენი ღმერთია, რას გვიშლის!
  ოქროსფერმა უპასუხა:
  -ნუ გმობ...
  გოგოებს რამდენიმე დღე ძლივს ეძინათ და საციგურაო დარბაზს რომ იცვლიდნენ, წავიდნენ და დაიძინეს.
  მერე გერდამ ისევ იოცნება ამაზე...
  გერდა კვლავ ხილვაში გამოჩნდა. გოგონა კეთილშობილი უფლისწულის მსახურად აქციეს. იგი გახდა მოახლე და აბრეშუმსა და ხავერდში იყო გამოწყობილი. ისტორია განმეორდა ანდერსენის მიხედვით, მხოლოდ ოდნავ განსხვავებული ვერსიით. პირველივე დღეს გერდამ ძლიერად შეიკრა ფეხები ახალ ჩექმებში და მიხვდა, რომ სიმდიდრე მხოლოდ სიტკბო არ არის. და აბრეშუმი ცოტა ცხელია იტალიურ ზაფხულში. და უგემრიელესი კერძები არც ისე კარგია, როცა კუჭი სავსე გაქვს.
  მოძველებული პურის სიტკბოს წყაროს წყალს ვერ შეადარებ, თუ მას მშიერი შეჭამ.
  გარდა ამისა, გერდას უნდა ესწავლა უცხო ენები, კარგი მანერები, სხვადასხვა სახის ეტიკეტი და მეცნიერება. და ეს სულაც არ არის ისეთი საინტერესო, როგორც მაწანწალა ცხოვრების წარმართვა.
  გახსოვთ, როგორ ოცნებობდა პრინცი მათხოვარის როლზე.
  გერდა ცდილობდა შეგუებოდა და დიდხანს იტანჯებოდა. ერთი წელი გავიდა. და უკვე ჩანდა, რომ იგი ჩათრეული იყო ცხოვრების ამ დამქანცველ რიტმში, როგორც მოახლე.
  ყოველდღე ნამცხვრებით და ძვირადღირებული ტანსაცმლით.
  მაგრამ სარკეში, რომლის წინაშეც მან ცერემონია შეასრულა, მოულოდნელად მისი ნაფიცი ძმა კაი გამოჩნდა. ბიჭი საერთოდ არ გაიზარდა და არ შეცვლილა განშორების ხანგრძლივი წლების განმავლობაში, მხოლოდ ის გახდა ძალიან ფერმკრთალი არაჯანსაღი ლურჯი ფერით. თოვლის დედოფლის ციხესიმაგრეში ის თითქოს გაყინული იყო და ჯერ კიდევ ცდილობდა ყინულის ნაკვთებიდან ჩამოეყალიბებინა სიტყვა "მარადიულობა".
  რაღაც, რაც მას თავისუფლებას მისცემდა.
  მაგრამ, როგორც ჩანს, მას არ გამოუვიდა. როგორია მრავალი წლის განმავლობაში ყინულის ციხესიმაგრეში ჯდომა, თუნდაც სიცივე არ იგრძნოს?
  და შენს ირგვლივ პოლარული დათვები და ყინულის ქანდაკებებია?
  გერდამ იგრძნო, რომ მისი დასახელებული ძმა ღრმად უბედური იყო. ირგვლივ მხოლოდ ყინული და პოლარული დათვებია, თქვენ ალმასებივით ცქრიალა ყინულის ნაჭრებს ახარისხებთ. იმის გათვალისწინებით, რომ ხსენებულ ძმას გული გაუყინავს, მაინც ცხადია, რომ ის ღრმად უბედურია.
  იქნებ ეს უბედურებაც კი ათასჯერ უარესია, როცა წყალი გაყინული გაქვს მკერდში?
  გერდამ იყვირა და გაქცევა გადაწყვიტა. თავის ოთახში წავიდა. მართალი გითხრათ, დავტოვე ჩექმები, ძვირადღირებული კაბა და თხელი საცვალი. მან ჩაიცვა თავისი ძველი კაბა, რომელიც ნაგლად ქცეულიყო, მაგრამ ფრთხილად ინახებოდა. გამკაცრდა და ფეხები მუხლებზე მაღლა გამოაჩინა. გოგონა გაიზარდა და ის დაახლოებით ცამეტი წლისაა, მაგრამ სინამდვილეში ის ათი წლით უფროსია. რამდენი დრო გავიდა მას შემდეგ, რაც ის წავიდა ნაშვილების ძმის მოსაძებნად? უკვე ცამეტი წელია, თუ მეტი არა.
  გერდა ცოტათი ყოყმანობდა. იქნებ ფეხსაცმელი მაინც აიღო... ან ჩაცმული წახვიდე. მაგრამ ეს არ არის სამართლიანი! და მაწანწალასთვის, ნაწიბურები სწორია.
  გოგონამ ჯვარცმას აკოცა და ასე ფეხშიშველი წავიდა ნაშვილები ძმის საძებნელად. ყოველ შემთხვევაში მან ახლა იცოდა, რომ ის ჩრდილოეთით შორს იყო. გზად მას დაცვა დახვდა. გერდას ფეხშიშველი და ნაგლეჯი რომ დაინახეს, გაოცდნენ:
  -შენ ხარ მოახლე? როგორი გარეგნობა გაქვს?
  გერდამ იცრუა:
  "მე გავაბრაზე ჩემი პრინცი და მან მიბრძანა, ოთხივე მიმართულებით წავსულიყავი, იმავე ნაწნავებით, რომლითაც მე წავედი სამსახურში."
  მცველმა საცოდავად შენიშნა:
  "შენ ყველა ფეხს მოიტეხ, მე მოგცემ ფეხსაცმელს მაინც." ჩემი ქალიშვილი მათგან გაიზარდა და ისინი თქვენთვის შესაფერისი დრო იქნება!
  გოგონას ფეხები მართლაც ისეთი გაჩეხილი, ლამაზი და დაუცველია, რომ ბასრ ქვებზე წარმოიდგინო უნებურად სიბრალულის გრძნობა.
  გერდამ მოკრძალებულად უპასუხა:
  - მე არ დავიმსახურე ეს... შეინახე შენთვის ან გაყიდე!
  წვერიანმა თავი დაუქნია:
  - კარგი, მე არა! იტალიის გზები ზედმეტად მკაცრი და კლდოვანია გოგონას შიშველი ფეხებისთვის. უფრო მეტიც, თქვენ უკვე მიჩვეული ხართ მკაცრ ზედაპირს. ჯერ კიდევ მაისია და მალე არ გაცივდება, მაგრამ ღამით ძირს შარფს გაჩუქებ, რომ დაიფარო... სანამ ახალ კარგ პატრონებს არ იპოვი!
  გოგონასთვის არასასიამოვნოა უარის თქმა.
  - Გმადლობთ! - უპასუხა გერდამ.
  მან თან წაიღო ტყავის ფეხსაცმელი, რომელიც თითქმის არ აცვია - როგორც ჩანს, მისი ქალიშვილი მხოლოდ არდადეგებზე იცვამდა და ცვივა შარფი, ასევე პრაქტიკულად ახალი. მან მადლობა გადაუხადა გულთბილ მცველს. ფეხსაცმელი მართლაც კომფორტული იყო, ცოტა დიდი ზომის, მაგრამ ნორმალური. კომფორტული იყო მათში სიარული.
  მცველმა პურის კიდევ ერთი ქერქი მისცა გზისთვის, გაუღიმა და უთხრა:
  - გაუფრთხილდი ფეხსაცმელს და ეცადე, იპოვო ღირსეული სახლი.
  მაგრამ როგორც კი კუთხეს შეუხვია გოგონამ ფეხსაცმელი გაიხადა და მხარზე ჩამოკიდა. ძალიან უნდოდა ფეხშიშველი სიარული, სასახლის ფეხსაცმლისგან დასვენება. თავიდან სასიამოვნო იყო სიარული, გზის მტვერი ქუსლებზე მიცურავდა. მაგრამ შემდეგ ჩვევის ხანგრძლივმა არარსებობამ თავისი შედეგი დაიწყო. გოგონას ძირები უფრო და უფრო რბილდებოდა და მან მალევე იგრძნო კენჭების ჩხვლეტა და წვა.
  მალე ყოველი ნაბიჯი თითქოს ქუსლებზე ჯოხებით ურტყამდა.
  მაგრამ გერდას, რომელმაც არცთუ ისე ხანმოკლე ცხოვრებაში მოახერხა თაროზე ჩამოკიდება, ამით არ შერცხვებოდა. ბოლოს და ბოლოს, კლდოვან გზაზე ფეხშიშველი სიარული ნაკლებად მტკივნეულია, ვიდრე ქუსლები ბრაზით შემწვარი. თუნდაც ერთი წლის განმავლობაში იგი, საპატიო მოახლე, განებივრებულიყო. ის ამას ვერ გაუძლებს.
  გერდამ კბილები უფრო მაგრად დააჭირა და ნაბიჯი დაამატა.
  დღის ბოლოს გოგონას შიშველი ფეხებიდან სისხლი მოსდიოდა, მაგრამ არ დანებდა და თივის გროვაში ჩაეძინა. მეორე დღეს კი ისევ კლდოვან გზას გავუდექი.
  და დახეული ძირები ბასრ ქვებში ამოთხარეს, რამაც გოგონას ტანჯვა გამოიწვია. გოგონა დროდადრო წყალში ასველებდა გატეხილ ფეხებს და გაჭრილ ფეხებს აციებდა.
  გერდას თან საჭმელი არ წაუღია და მოწყალება უნდა ეჭამა. მათ მოუთმენლად მიართვეს იგი ლამაზ გოგოს ნაგლეჯებში.
  თავიდან გერდას სურდა ტყავის ფეხსაცმლის გაყიდვა ან საჭმელში გაცვლა და თავად ჩაეცვა ფეხსაცმელი, რაც უფრო ადვილი იყო, მაგრამ შემდეგ გადაიფიქრა. მისი ფეხები ძალიან სწრაფად გახდა უხეში, ძირები გადაჭარბებული იყო კენჭებით და მას არ სჭირდებოდა ფეხსაცმელი, განსაკუთრებით თბილ სეზონზე. მაგრამ ის შეხვდა ორ პატარა ბიჭს, რომლებიც ფაქტიურად შიმშილით კვდებოდნენ.
  ძალიან გამხდარი ბიჭები, კანი და ძვლები, ძლივს დაფარული სხეულები, შიშველი ფეხები ჩამოგდებული.
  გოგონამ აჭმევს მათ რაც შეაგროვა ჩანთაში, შემდეგ გაყიდა ვაჭრის მაღაზიაში, რა თქმა უნდა დიდი ფასდაკლებით, თითქმის ახალი ფეხსაცმელი. საჭმელი ვიყიდეთ და ბიჭებს დავტოვეთ, თან შარფთან ერთად.
  მათ მრავალი წლის განმავლობაში პირველად შეჭამეს.
  რასაკვირველია, გერდა ქრისტიანულად გულუხვად იქცეოდა. უფრო მეტიც, ზაფხული იყო და ღამით შარფის დაფარვა არ იყო საჭირო. მაგრამ როდესაც იტალიის გულუხვი მინდვრები დასრულდა, ჩრდილოეთით მოსიარულე გოგონა ალპებში აღმოჩნდა. და იქ ჯერ კიდევ თბილია დღისით, მაგრამ ცივა ღამით. სოფლები კი გაცილებით ნაკლებად არის გავრცელებული, უნდა მშიერი.
  მშიერი გოგონა სიტყვასიტყვით ახვევს ნაწლავებს.
  ერთ დღესაც ზაფხულის ყინვა იყო და ნაწიბურები გაიყინა. გოგონა შეკრთა და კაბა მთლიანად გაიხია. შიშველი და დაუცველი აღმოჩნდა. ჩემი ნაწიბურები უნდა ატარო და სწრაფად წავსულიყავი. ღამით შიშველი ვერ დაიძინებ - ეს ნამდვილი ჯოჯოხეთია. გერდას მთელი დღე და ღამე არ ეძინა, დილით კი ოდნავ დაბლა ჩავიდა, გახურდა და დაიძინა. შემდეგ ისევ დადიოდა მთელი ღამე და მეორე დღეს ლანჩზე მიაღწია მთის ფერმას.
  გოგონამ სიხარულისგან იკივლა და ხელების ქნევა დაიწყო. მისი ფიგურა უკვე ფორმას იღებდა და როცა მამაკაცი გამოჩნდა, გერდა სასწრაფოდ აიფარა ხელები.
  პასუხი იყო:
  - ვაიმე, ველური ხარ!
  მეპატრონე დათანხმდა გერდას უბრალო და ძველი ტანსაცმლის მიცემას, მაგრამ სანაცვლოდ აიძულებდა მას მთელი ორი კვირის განმავლობაში შეშა მოეჭრა და წყალი თაიგულებით ეტარებინა.
  გარდა ამისა, თქვენ ასევე შეგიძლიათ შეავსოთ ხვრელი ღობეში ქვების დაყენებით.
  გოგონა დაღლილობამდე მუშაობდა და ჭამდა მხოლოდ დაბერებულ პურსა და მაწონს. პატრონმა ის დარჩენაზე მიიწვია, მაგრამ გერდამ იცრუა და თქვა, რომ ის პილიგრიმზე იყო. უხალისოდ, მთის მუშტმა მისცა მას რაღაც ნახვრეტიანი ტომარა, მაგრამ მაინც არ ხარ შიშველი. და გზაზე პურის ნაჭერიც კი არ გადააგდო.
  და ეს არის გოგოსთვის, რომლის ხელები მშობიარობის დროს კალიებით იყო დაფარული და დაღლილობამდე მუშაობდა გიკზე.
  გერდას უზმოზე მოუწია წასვლა. მთებში კი სოფლები იშვიათია და თავად ალპები დიდია, მთების მწვერვალებზე, ზაფხულშიც კი არის თოვლი. მშიერმა გოგონამ დახია ბალახი, სამყურა და ღეჭა ნაძვის გირჩები. ათ დღეში ისე გამხდარიყო, რომ კანისა და ძვლების მეტი არაფერი იყო. ციყვის ნედლად ჭამასაც ვერ გავუძელი.
  მას არ სწყინდა ყინულის წოვა, ყელის ტკივილის რისკის ქვეშ.
  მერე ისევ ფერმას წავაწყდი. იქ სამი დღე იმუშავა, მაგრამ საკმარისად შეჭამა და გზის გასავლელად მისცეს. მაგრამ მთიანეთში ყველაზე ცუდი ღამის სიცივე იყო. გოგონას დღისით ეძინა, ღამით კი შიშველი, კოხტა ფეხებით ბასრ ქვებზე აკოცა. ხან მგლები ყვიროდნენ, რამდენჯერმე გერდა უფსკრულში ჩავარდა და კინაღამ ჩავარდა, მაგრამ ბედი იცავდა. მიუხედავად იმისა, რომ ღამით მთებში სიარულის მნიშვნელოვანი შიშია. და მშიერი...
  რაღაც ყინულოვანი ჯოჯოხეთი.
  როდესაც ჰანიბალმა ალპები გადალახა იტალიაში, მისი ჯარის ნახევარი და მთელი სპილო დაიღუპა. და აქ გადასვლას აკეთებს პატარა, კარგად, თუნდაც ზრდასრული გოგონა წლების განმავლობაში.
  მის ფეხებს ბასრი ქვები დაუსხლტა, ყინულის ქერქი გატეხა და სხეული ამოწურული იყო, მაგრამ მამაცი ჰეროინი მაინც ატარებდა მწვერვალებს.
  როცა გერდა უკვე ზღვარზე იყო, გზად სხვა ფერმა წააწყდა და ისევ საჭმელი იყო. პატრონი უფრო კეთილი აღმოჩნდა და გოგონას მოკლე ბეწვის ქურთუკი და ფეხსაცმელი შესთავაზა, მაგრამ გერდამ უარი თქვა და თქვა, რომ უკვე მიჩვეული იყო ქვებსა და სიცივეს და შიშველი ფეხები ბევრად უფრო ადვილად დადიოდა, ვიდრე ფეხსაცმლით დატვირთული. პატრონმა მოგზაურობისთვის მთელი ტომარა საჭმელი მოგვცა.
  გერდა ოდნავ ყოყმანობდა, შიშველი ძირებით ბასრ ქვებზე დააბიჯებდა, მაგრამ კიდეზე ზარები სასიამოვნოც კი იყო.
  რა თქმა უნდა, ამან გოგონა დაამძიმა, მაგრამ ამან საშუალება მისცა კიდევ რამდენიმე კვირა გაევლო შეუჩერებლად. მაღალმთიანეთი დასასრულს უახლოვდებოდა, მთები კლებულობდა. და გერდამ გადალახა ბილიკის ურთულესი ნაწილი: ალპების მწვერვალი.
  მსგავსი რამის გაკეთება ფეხშიშველი და მსუბუქ ტანსაცმელში ჰერკულესის ბედს ჰგავს. და ბავშვმა ყველაფერი გააკეთა.
  ახლა ის აღმოჩნდება შვეიცარიაში, სადაც ყველაფერი ოდნავ რბილია და ფერმა უფრო ხშირია. გადასვლამ გააძლიერა გერდა და მთაში არ გაცივდა და არც ცხვირი გამოსდიოდა. რატომ არ მოსწონთ ღმერთებს სულით სუსტები, მაგრამ აჯილდოებენ ძლიერებს?
  და ეს საუბრობს გმირობაზე და გამბედაობაზე, რომელსაც შეუძლია ქვების დაფქვა.
  გერდა აგრძელებდა სიარულს და დადიოდა, ფერმებში ჩერდებოდა, მუშაობდა და ზოგჯერ მღეროდა. მოხეტიალე ცხოვრება მისთვის სასიამოვნო და ნაცნობია. დღეები უფრო სწრაფად და რთულად იწყებოდა. ბედი აქამდე იცავდა გოგონას ბოროტი ადამიანებისგან, მძარცველებისა და მოძალადეებისგან. მიუხედავად ამისა, გერდა არც ისე პატარაა და შეუძლია მოძალადეების მოზიდვა. მაგრამ ჯერჯერობით ყველაფერი კარგად გამოვიდა.
  თუმცა ერთხელ მას ყაჩაღი დაესხა თავს. დაარტყა, გოგონამ ქვით დაარტყა თავში. შემდეგ კი გაგიჟებულმა სცემა სასიკვდილოდ.
  ასე რომ, გოგონამ გაიარა შვეიცარია, შევიდა ბავარიაში. ზაფხული უკვე პიკს გავიდა, მაგრამ დაბლობზე ისევ ძალიან თბილია, ღამითაც კი. და გზები არც ისე კლდოვანია. დიდი სიამოვნება იყო წასვლა. ხშირად ვხვდებოდით დასახლებებს, საკვების პრობლემა არ იყო. გერდამ, რომელიც ნახევარ განაკვეთზე მუშაობდა, დაზოგა ფული და განაახლა კაბა უფრო ელეგანტური და ახლით. მაგრამ მან ამჯობინა ფეხშიშველი სიარული, მით უმეტეს, რომ ძირები უფრო რთული გახდა, ვიდრე ჩექმები.
  და ფეხსაცმლის გარეშე, თქვენი ფეხები გაცილებით მსუბუქია და უფრო ადვილია ფეხით.
  მაგრამ დრო გავიდა. გოგონა ჩრდილოეთით გადავიდა. ზაფხული დასრულდა და შემოდგომა მოვიდა. მოვიდა ცივი წვიმა და გერდა ჩრდილოეთ გერმანიაში აღმოჩნდა. მან შიშველი ფეხები ყინულოვან გუბეებში გადაისროლა, ოდნავ სიცივე იგრძნო. მაგრამ გერდა უკვე იმდენად ნაცნობია, რომ მან გადაწყვიტა არ შეეძინა ფეხსაცმელი და ბეწვის ქურთუკი, შემოიფარგლა მხოლოდ ერთი შალის შარფით. მან კვლავ ამჯობინა ღამის გათევა, მხოლოდ დღისით და ღამით ფეხზე დარტყმა.
  მისმა შიშველმა ფეხებმა ყინულის ქერქი დაამტვრია და ძირებზე წვეთები თითქმის ნეტარებას გრძნობდა.
  ასე გაიარა გერმანიის საკმაოდ მჭიდროდ დასახლებული ჩრდილოეთი და ზღვამდე მიაღწია.
  ტალღებს გავხედე, რომლებიც ნაპირს აფრქვევდნენ. დაღლილი ფეხები მარილიან წყალში ჩააწყო. იგი ირგვლივ შევარდა წყალში, რომელიც თითქმის თბილი ჩანდა.
  ხმელეთზე უფრო შორს წასასვლელი არ არის და ზღვის გადაკვეთა შეუძლებელია. მისი მშობლიური დანია შედარებით ახლოს იყო. გოგონას მოულოდნელად სურდა მშობლიურ კოპენჰაგენში დაბრუნება. შესაძლოა, მისი ბებია ჯერ კიდევ ცოცხალია. უფრო მეტიც, გაუგებარია, როგორ გავაგრძელოთ შემდგომი გაგრძელება.
  მაგრამ გერდა ზღვის პირას კენჭზე ჩამოჯდა და ფიქრის შემდეგ უარყო დაბრუნების იდეა. თუ სხვა გამოსავალი არ არის, მაშინ უნდა იპოვოთ გემი, რომელიც მიდის ჩრდილოეთით, მიაღწიოთ ყინულს და შემდეგ გადახვიდეთ ჩრდილოეთ პოლუსზე. რადგან, დიდი ალბათობით, იქ მდებარეობს თოვლის დედოფლის ციხე.
  
  კარგი, საჭიროების შემთხვევაში, ის იპოვის ასეთ გემს, მაგრამ ახლა წადი პორტში.
  მაშინ ნამდვილმა გერდამ გაიღვიძა. შარლოტამ მხრები აიქნია და შეახსენა:
  "მათ დიდი ხნის წინ შეაკეთეს მუხლუხა, მაგრამ არ სურდათ ჩვენი გაღვიძება." ვინ დაასრულებს ამერიკელებს?
  ნახევრად მძინარე გერდამ აღნიშნა:
  - დარტყმისთვის კი არა, დასასრულებლად? ეს არის თავდაჯერებულობა!
  კრისტინამ დაიყვირა:
  - მაინც რატომ გეპარება ეჭვი?
  გერდამ თოვლივით თეთრი თმა შეანჯღრია:
  -არა! რა ეჭვები შეიძლება იყოს პრინციპში! რომ ჩვენ არ ვიბრძოდით მსოფლიოს უმეტეს ნაწილში?
  ქრისტინამ გაიცინა:
  - მსოფლიოს უმეტესი ნაწილი... და როდის იქნება ეს ყველაფერი!
  მაგდამ გაბრაზებულმა აღნიშნა:
  - ღმერთის გარეშე ვერაფერს მივაღწევთ!
  გოგოებმა ერთხმად შესძახეს:
  - Საკმარისი! არც ერთი სიტყვა რელიგიაზე! ჩვენ გვინდა ვიყოთ ამქვეყნიური!
  და ტანკმა დაიწყო მოძრაობა, დაეწია ამხანაგებს. მანქანა შეუფერხებლად სრიალებს. გაზის ტურბინის ძრავა ადვილად აიძულა და ავზი აჩქარდა გზატკეცილზე სამოცდაათ კილომეტრზე.
  მაგრამ აქ, რა თქმა უნდა, ისინი უფრო ნელა დადიოდნენ გზაზე. გერდამ ღიმილით ჰკითხა მეგობრებს:
  - მაინტერესებს, როგორ ფიქრობთ, ვაშინგტონს ქარიშხალი მოუწევს თუ ჯერ ამერიკა კაპიტულაციას აპირებს?
  შარლოტამ შესთავაზა:
  - ზღაპარში იქნება!
  გერდამ გაიცინა:
  - ეს ზღაპარშია?
  შარლოტამ პომპეზურად თქვა:
  - რაც უფრო წინ წახვალ, მით უფრო უარესდება!
  გერდამ უცებ თქვა:
  - და ვოცნებობდი, რომ პატარა გოგო გავხდი. თითქმის ანდერსენის გმირივით, მხოლოდ უფრო დრამატული!
  ქრისტინამ სიყვარულით შენიშნა:
  - უფრო დრამატული... ჰმ, თუ ანდერსენმა დაწერა ჩვენს ტანკზე?
  შარლოტამ ენერგიულად დაადასტურა:
  - Ის არის! თითქოს ჩვენს ტანკს შეუყვარდა თვითმავალი იარაღი და კამათობდნენ რომელი იყო უფრო მაგარი. შემდეგ თვითმავალი იარაღი მეტალზე გაიგზავნა...
  ქრისტინამ შეასწორა:
  - ან იქნებ არა მხოლოდ თვითმავალი იარაღი, არამედ ტანკიც... და ისინი მომავალში რობოტი ტერმინატორები გახდნენ. და ქვემეხებისა და ტყვიამფრქვევის ნაცვლად მათ საბრძოლო აფეთქებები ატარეს.
  გერდა მღეროდა:
  - ადრე სანგრებში იყინებოდნენ, ბაბუები კვნესიან... ახლა კი ჰიპერპლაზმა ბედის არბიტრია!
  ქრისტინამ შიშველი, ძალიან ლამაზი ფეხები ასწია და შენიშნა:
  - თავადების სასახლეში სენსაციას შევქმნიდი... და შენც!
  გერდა დაეთანხმა ამას:
  - ჩვენ გვყავს მომხიბვლელი ოთხეული!
  მაგდამ ქრისტინას ფეხი მოჰკრა და წაიჩურჩულა:
  - დიახ, ქალის სხეული ლამაზია!
  გერდამ ეჭვით შეხედა მაგდას:
  - ბოლოს როდის გყავდა მამაკაცი?
  გოგონამ გაბრაზებულმა უპასუხა:
  -ეს შენ თვითონ იცი!
  შარლოტამ შესთავაზა:
  - იქნებ პატიმრებს დავცინოთ?
  გერდამ რაციონალურად აღნიშნა:
  - ჯერ უნდა დავიჭიროთ ისინი! და მაშინ გვექნება გადამწყვეტი გამარჯვება! წამებითა და სისხლით!
  შარლოტამ, წითელთმიანმა ეშმაკმა კბილები გამოაღო და აჩურჩულა:
  - და მე მიყვარს სისხლი!
  ბრძოლაში შევიდა ტანკი, რომელზედაც ლამაზმანები ისხდნენ. ამჯერად ოთხი პერშინგი დაუდგა გზას. ოდნავ უფრო საშიში ტანკები უფრო ხშირად ისროდნენ. მეომრები რიგრიგობით ისროდნენ. მხოლოდ ერთი ჭურვი მოხვდა E-50-ს და ამერიკული ტანკები გაჩუმდნენ. ბრძოლა ხანმოკლე იყო, ნახევარი წუთი. გერმანულ იარაღს წინააღმდეგობის გაწევის შანსი არ იყო.
  შემდეგ შერმანები გამოჩნდნენ. გოგოებმა მათ შორიდან ურტყამდნენ. რამდენიმე დავარტყით. დანარჩენი მეზობლებმა დაასრულეს.
  შემდეგ გერმანელები გადავიდნენ. ჩვენ ვიპოვეთ ბატარეა მიტოვებული იარაღით. მაგრამ, როგორც აღმოჩნდა, ყველაფერი ასე მარტივი არ არის. სროლა თოფები შენიღბული აღმოჩნდა და ჩასაფრების უკნიდან ზუსტი და დამღუპველი ცეცხლი გაუხსნეს.
  გოგოებმა უპასუხეს. ამერიკელები გაჩუმდნენ. მაგრამ მათი ტანკის ჯავშანი რამდენჯერმე დაკაწრული იყო.
  გერდამ აღნიშნა:
  - მეტი თავდაჯერებულობა და სუსტი ჯავშანი რომ გვქონდეს, პანაშვიდი მოგვიწევდა!
  მაგდამ გაბრაზებულმა შენიშნა:
  - მაგრამ მაშინ აუცილებლად გაიგებდი როგორი ღმერთი გვყავს!
  გერდამ მკაცრად უპასუხა:
  - მომავალ ცხოვრებაში გენერალი გავხდებოდი და ჯარს ვიკავებდი.
  შარლოტამ იღრიალა:
  - ორ ჯარს ერთდროულად მივიღებდი!
  ქრისტინამ გაიცინა და დაამატა:
  - და შენ წვრილმანი ხარ! რატომ არა ერთდროულად ოთხი!
  გერდამ სიცილით შენიშნა:
  - არა, უმჯობესია დაუყოვნებლივ გქონდეთ მილიარდი, ან ტრილიონი!
  გოგოებს სიცილი აუტყდათ და შუბლიც კი ატეხეს. შემდეგ მათი ტანკი გააგრძელა. ავტომატებით უნდა გვესროლა. რამდენიმე ათეული იანკი მოთიშა. აქ ამერიკელები უფრო ჯიუტად იბრძოდნენ. თეთრი დროშა კი არ გადააგდეს.
  გამოჩნდნენ "ჯადოქრები", თვითმავალი იარაღი, რომლებიც არ არის ძლიერი, მაგრამ მოხერხებული. მათი გოგონები დახვრიტეს, თუმცა მათ საკუთარ თავში რამდენიმე დარტყმა მიიღეს.
  ერთ-ერთი "ჯადოქარი" ზუსტი დარტყმის შემდეგაც კი გადაბრუნდა. გოგოები
  აკოცა:
  - სუპერ ვართ!
  და ისევ გაუგზავნეს ჭურვები. მათ ძალიან ზუსტად დაადეს იგი.
  მაშინ როცა მეომრები შიშის გარეშე იბრძოდნენ. მაგრამ გზად მათ წააწყდნენ მძიმე 120 მმ-იანი იარაღის ბატარეას. აქ უკვე მანევრირება მოგვიწია. რომ ღმერთმა ქნას, მათ სასიკვდილო ჩახუტებას არ აკოცონ.
  ჭურვები თითქმის ახლოს გაფრინდა.
  გერდამ შორიდან ცეცხლი გახსნა. პირველი ამერიკული იარაღი გაჩუმდა.
  შემდეგ დარტყმა მეორეზე, შემდეგ კი მესამეზე.
  მაგდამ ჩაიჩურჩულა:
  - ღმერთმა დაგვიფაროს!
  ჭურვი მოხვდა E-50-ის ზედა შუბლის ფირფიტაზე, მაგრამ 250 მმ-იანმა კუთხით გადააქცია საჩუქარი. მაგრამ გერმანული იარაღის წინააღმდეგ ამერიკელებს არ ჰქონდათ ხსნა. ომი კრივია, მაგრამ ამ შემთხვევაში ნაცისტებს ძალიან გრძელი ხელები ჰქონდათ.
  შარლოტამ სიცილით შენიშნა:
  - ასეთი იარაღი... და როგორ გადაიქცნენ რბილად მოხარშულ ხორცად!
  გერდამ ხმაში შეშფოთებით გააპროტესტა:
  - ასეთი დიდი იარაღი შესაძლოა შეემჩნია ჩვენს თავდასხმის თვითმფრინავს. ყოველივე ამის შემდეგ, ეს კალიბრი შეიძლება საშიში იყოს ჩვენთვის, განსაკუთრებით თუ ის გვერდით მოხვდება!
  ქრისტინამ დაიყვირა:
  - კეთილშობილი ფიგურა მაქვს, მაგრამ ჩვენი მფრინავები ჰაკები არიან!
  155-მმ-იანი ჰაუბიცაც ისროდა. მართალია, მისი სიზუსტე არ არის საკმარისი გერმანული ტანკისთვის. ასეთი ყაჩაღი, კოორდინაციის ნაკლებობა. თუმცა მტერი ბუზი არაა! ხოლო E-50-ის სიმაღლე დაახლოებით ორი მეტრია - ტანკი საკმაოდ ჩამჯდარი აღმოჩნდა.
  შარლოტამ დაფარა ჰაუბიცაზე, ჯოისტიკის გამოყენებით იარაღი დაუმიზნა შიშველი თითებით და იღრიალა:
  - მართლა მშვენიერი ვარ!
  კრისტინამ ყალბი იღიმება:
  - შენი კომპლიმენტები ერთფეროვანია!
  შარლოტამ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია.
  - დიახ! ჩვენ გაჩვენეთ რუტინული ტექნიკა! დროა გადავიდეთ აპერკუტებზე!
  მაგდამ ვერ გაუძლო გაბრაზებას:
  - ღვთის შეწევნით, ბუნებრივია!
  ივნისის პირველ ნახევარში მესამე რაიხის ჯარები მიუახლოვდნენ ტორონტოს და ალყა შემოარტყეს კანადის უდიდეს ქალაქს. ამერიკელები ცდილობდნენ დიდ დასახლებულ ზონას მიეღოთ. და იქ მოიყვანეს ჯარები. გერმანელებმა, ტრადიციის თანახმად, ალყა შემოარტყეს ქალაქს და ცდილობდნენ უფრო დაუცველ პუნქტებზე დარტყმას. ყველაზე დიდი ბრძოლები განვითარდა ყოველი მხრიდან მილიონნახევარზე მეტი ჯარისკაცის მონაწილეობით. ამერიკული ავტომატი ჩამოუვარდებოდა გერმანულ თავდასხმის თოფს, განსაკუთრებით MP-54-ის უახლეს მოდელებს და დანარჩენ აღჭურვილობას კიდევ უფრო მეტად.
  ამერიკელები არ არიან ძალიან გამძლე ბრძოლებში. ბევრმა მათგანმა საარტილერიო დაბომბვის დროს დამალვა ან თუნდაც დანებება ამჯობინა - განსაკუთრებით თუ ქვაბში მოხვდნენ.
  თუ გერმანელებს ებრძვით, არ უნდა შეგეშინდეთ! და საბჭოთა ჯარისკაცებს ამის არ ეშინიათ, მაგრამ დიდი ეჭვები გაჩნდა ამერიკელებზე. მიუხედავად ამისა, იანკები იბრძვიან და წინსვლა გერმანელებს ეღირება.
  სუპერტანკი Monster მიიწევდა ტორონტოსკენ. ახლა მას გამაგრებული ციხე-ქალაქის დაბომბვა მოუწია. მთავარი მსროლელი ადალა გარკვეულწილად განაწყენდა ამის გამო. იმიტომ, რომ დაბომბვის დროს ძალიან ბევრი მშვიდობიანი მოქალაქე უნდა დაიღუპოს.
  ეს ახალგაზრდა ქალი სულაც არ იყო ბოროტი. მაგრამ ის მზად არის შეასრულოს თავისი მოვალეობა მესამე რაიხის წინაშე.
  ცხოვრება რთული საქმეა. ადალა არ იყო სუფთა გერმანელი. მას რუსი მამა ჰყავდა, რამაც, რა თქმა უნდა, გააფუჭა მისი იმიჯი. მაგრამ დედამ ოფიციალურად განაცხადა, რომ მან ადალა გერმანელისგან მიიღო. თავად გოგონა ძალიან დაკომპლექსებული იყო ამ მინიშნებებისგან. იგი წავიდა აღმოსავლეთ ფრონტზე 1942 წელს, როდესაც ფიურერმა დაუშვა ქალების გამოყენება ბრძოლაში.
  ის გარკვეული პერიოდი სნაიპერად იბრძოდა. იგი გამოირჩეოდა სიზუსტით და კარგი ქულებით. მიიღო პირველი და მეორე კლასის რკინის ჯვრები. შემდეგ სამხედრო ღვაწლის ჯვარი ვერცხლსა და ოქროში. და ასევე სნაიპერის ჯვარი, ჯერ ვერცხლში, შემდეგ ოქროში. მან მონაწილეობა მიიღო ლონდონის შტურმში. მერე ისევ აღმოსავლეთის ფრონტზე აღმოჩნდა. მან მოიპოვა მესამე რაიხის ერთ-ერთი საუკეთესო სნაიპერის ტიტული. მან მიიღო სნაიპერული ჯვარი ოქროთი და ბრილიანტებით, ასევე რკინის ჯვრის რაინდული ჯვარი.
  იგი დაინიშნა მონსტრის სუპერტანკის მთავარ მსროლელად და მეთაურად. რაც ძალიან პრესტიჟულია.
  ადალა, რა თქმა უნდა, უმაღლესი კლასის მსროლელია. და ის იყო გამოცდილი და ცბიერი სნაიპერი. მას ჰყავს ოთხი საბჭოთა გენერალი და ორმოცზე მეტი ოფიცერი. ადალა რუსებს პატივისცემით ეპყრობოდა. მართლაც ჯიუტად ეწინააღმდეგებოდნენ. გოგონამ, მაგალითად, მონაწილეობა მიიღო სევასტოპოლზე თავდასხმაში. დავინახე საბჭოთა ჯარების მასიური გმირობა. შემდეგ იგი იბრძოდა როგორც სტალინგრადის გარეუბანში, ასევე თავად სტალინგრადში. იგი ასევე იბრძოდა ბრიტანელებთან - ასევე სერიოზული, თუმცა არც ისე კარგი მებრძოლები, როგორც რუსები.
  ადალა სერიოზულ ტრავმას გადაურჩა, მაგრამ ტყვიებმა და ნამსხვრევებმა რამდენჯერმე ოდნავ დაკაწრა. ასე რომ, იყო სიცოცხლის რისკი. გოგონა ბრძოლებში გამაგრებული იყო და ახლა თითქმის უკანა ვირთხავით გრძნობდა თავს. მართლაც "მონსტრის" იარაღი შორ მანძილზე და კიდევ ოთხასი მილიმეტრიანი შენადნობის ჯავშანი.
  ასეთ ტანკში თავს ძალიან ვაჟკაცურად არ გრძნობ. შემდეგ კი ისროლე ქალაქში. სნაიპერი, ბოლოს და ბოლოს, მხოლოდ სამხედრო პერსონალს კლავს. Და აქ...
  ადალამ, სროლის ბრძანება გასცა, ჩასჩურჩულა:
  -ღმერთმა გული გაგვიწმინდოს!
  აი პიტერი გარბის. საყვარელი ბიჭი, რომელსაც მხოლოდ შორტები აცვია, რომელიც მას უხდება - დახეული, გარუჯული, კარგი ფიგურით. ბიჭი სიმპათიურია და ბევრი გოგონა მოუთმენლად უყურებს მას, ან თუნდაც ცდილობს შეხებას. ადალა მკაცრად უყვირის მათ, რომ ეს ძალიან ღიად არ გააკეთონ. დიახ, და მათ შეუძლიათ მოზარდის გადათრევა. სხეული ჯერ არ მომწიფებულა, თხუთმეტი ჯანმრთელი, სრულიად მომწიფებული გოგონაა. ჯობია ზრდასრული კაცების ძებნა.
  პიტერი ღარიბი ოჯახიდანაა, რა თქმა უნდა, მას გაუმართლებს სუპერტანკზე სამუშაოს მიღება. აქ უფრო მეტს იხდიან და შედარებით უსაფრთხოა.
  მაგრამ როდესაც მოზარდმა ესროლა და მოკლა თავისი ტყვე, მოხუცი შავკანიანი, ამან ადალა უსიამოვნო გემოვნებით დატოვა.
  უიარაღო ადამიანს ნამდვილად ვერ მოკლავ, მახინჯია. შესაძლოა, მართალია, რომ მოხუცის სროლა პირადად უფრო მცირე დანაკლისია - ეს არც ისე სამწუხაროა. მაგრამ მაინც უსიამოვნოა.
  ადალას არაფერი უთქვამს პიტერს, მაგრამ გადაწყვიტა, რომ საჭიროების შემთხვევაში, ბიჭს რაიმე ხრიკი გაეთამაშებინა. ამასობაში მოუშვით მუშაობა... ადალა წარმოიდგინა, როგორ ურტყამდნენ ბიჭს. მაინტერესებს იყვირებს თუ არა?
  ერთხელ გოგონამ წაიკითხა წიგნი სტენკა რაზინის ვაჟის შესახებ.
  დაახლოებით ცამეტი წლის ბიჭი მამასთან ერთად დააკავეს. მოხუცი, გასაგებია, ცნობილი მეამბოხეა, რომელმაც სისხლის ნაკადები დაღვარა. მაგრამ ვაჟი ჯერ კიდევ ბავშვია. ჰკითხეთ მას რომელი.
  მაგრამ კორნილის თანაშემწემ ყოფილ სამხედრო მეთაურს სხვაგვარად შეაფასა. და მან შესთავაზა, რომ ბიჭი გატაცებით დაეკითხათ - რა იქნებოდა, თუ იცოდა სად იყო მამის საგანძური.
  სტენკა რაზინის ვაჟი წამების სარდაფში გადაიყვანეს. ბიჭი ცდილობდა პირდაპირ გამოეხედა და თავი ამაყად შეენარჩუნებინა. მიუხედავად იმისა, რომ შიგნით საშინელი იყო. წამების იარაღები ჩამოკიდებულია, ბუხარი ანათებს. ჯალათები წითელ მუზარადებში.
  სამოსა ბიჭს მიუახლოვდა, ხელი გაუწოდა, საყელოში მოხვია და მუქარით ჰკითხა:
  - თუ მეტყვი სად დამალა ბიჭმა განძი, გავათავისუფლებთ. არა - ვაწამებთ!
  სტენკა რაზინის ვაჟმა გრიშკამ გაბედულად უპასუხა:
  - არაფერს გეტყვი! და მით უმეტეს შენთვის!
  სამოსამ ყეფა:
  - აწამე ბაბუა!
  და მან პირადად მოხვია საყელო და ბიჭს ქაფტანი მოხსნა. გრიშკა გააშიშვლეს და თაროზე გადაათრიეს. ბიჭი სასოწარკვეთილი ცდილობდა უკან დახევას. მაგრამ გამოცდილმა ჯალათებმა კისრის დარტყმით გრიშკა გაამაგრეს. შემდეგ ხელები ზურგსუკან დაამაგრეს და თოკით დაუწყეს აწევა. კბილებში გამოსცრა ბიჭმა. ჯალათმა ბიჭს ტანში მოჰკიდა ხელი და შეაძრწუნა, სახსრებში შეატრიალა. გრიშკამ მძიმედ დაიწყო სუნთქვა, მაგრამ ტირილი შეიკავა.
  კლერკმა, რომელიც კარნახობდა მწიგნობრებს, ღრმა ხმით თქვა:
  - მითხარი, ქურდო, სად დამალა შენმა ძმამ განძი.
  ბიჭმა ზიზღით უპასუხა ხმით:
  - რომც ვიცოდე, არ ვიტყოდი!
  სამოსამ უბრძანა ჯალათს:
  - დაარტყი! ათი დარტყმა ფრთხილად!
  ჯალათმა სტაბილურად დაარტყა. გრიშკას სხეული აუკანკალდა. მეათე დარტყმაზე წამებული გაიყინა. და სამოსას შეხედა. სიკვდილით დასჯის დროს ბიჭი დუმდა, ტუჩებს იკვნეტდა.
  კლერკმა ღრმა ხმით თქვა:
  - მითხარი, ქურდო, სად დამალა ბიჭმა განძი?
  გრიშკამ დაიყვირა:
  - Არ ვიტყვი!
  სამოსამ იღრიალა:
  - ხუთი დარტყმა დაზოგვის გარეშე!
  ჯალათმა ბიჭს ძლიერი დარტყმა მიაყენა და მთელი სხეული შეარყია. გრიშკამ იკივლა, მაგრამ ტუჩი მოიკვნიტა. მეორე დარტყმა მოჰყვა. ასევე ფართო და ძლიერი. გრიშკა აგრძელებდა დუმილს. და ისევ მესამე დარტყმა, მოჭრილი კანიდან სისხლი წამოუვიდა.
  სამოსამ წარბები შეჭმუხნა, როცა ბიჭს ურტყამდნენ. რა თქმა უნდა, შვილმა შეიძლება არ იცოდა სად დამალა სტენკამ განძი. და კიდევ, ალბათ, ნამდვილი საგანძური. მაგრამ ბიჭი უნდა დაიკითხოს. და ამოიღეთ მისგან საიდუმლოებები.
  მეხუთე დარტყმის შემდეგ სისხლმა აქტიურად დაიწყო წვეთოვანი წვეთები.
  კლერკმა კითხვა გაიმეორა. გრიშკა გაჩუმდა.
  სამოსამ უბრძანა:
  - დაწვა ქუსლი.
  ჯალათმა ცხელი რკინის ნაჭერი ამოიღო და ბიჭის შიშველ ძირთან მიიტანა. ის შეკრთა, დატრიალდა და... დაკარგა ცნობიერება.
  ადალა ფიქრობდა, რომ კარგი იქნებოდა პეტრეს გადაეტანა ეს, რათა არ მოეკლა უიარაღო და მოხუცები. პეტრემ რაღაც დააშავა. როგორი იქნებოდა რეალურ, კონტაქტურ ბრძოლაში? არ იქნები მორცხვი?
  სტენკა რაზინის ვაჟმა გრიშკამ, სხვათა შორის, იცოდა სად იყო დამალული მამის ერთ-ერთი საგანძური, მაგრამ დუმდა. იგი გონს მოიყვანეს ყინულის წყლის ვედროს ჩამოსხმით. შემდეგ სამოსამ უბრძანა:
  - მეორე ქუსლიც დაწვა რკინით!
  ამჯერად ბიჭი არ გასულა, ცდილობდა დაძრწუნებულიყო, მაგრამ გრიშკას შიშველი ფეხები წელში ჩაეჭიდა.
  სამოსამ ჩაიჩურჩულა:
  -კიდევ ხუთი წამწამი, ყოველგვარი მოვლის გარეშე!
  მეხუთე დარტყმის შემდეგ ბიჭის კაშკაშა თავი შეირყა და გრიშკამ გონება დაკარგა.
  წამების გამოცდილმა კლერკმა ურჩია:
  - გაუშვი! ბავშვი ისევ უკან დაიწვება!
  სამოსამ მკაცრად თქვა:
  - ამოიღე ლეკვი! არაყით მოიწმინდე და საწოლზე დადე... გაუშვი! ხვალ გავაგრძელებთ წამებას!
  გრიშკა თაროდან ამოიღეს და ნაჭრები ალკოჰოლისა და წყლის ნარევით მოიწმინდა. ბიჭი აკანკალდა: არაყი დაკბინა. შემდეგ გრიშკას ცხელ ბულიონს აძლევდნენ და გახურებულ საკანში გამოკეტეს. მაგრამ ყოველი შემთხვევისთვის ბიჭს კისერზე ჯაჭვებით მიაჯაჭვეს და ჩაეძინა. ბიჭს მუცელზე ეძინა, საწოლი რბილი იყო. მსხვერპლი ხშირად იღუპება ჯალათების მიერ წამების დროს და სამოსას სურდა გაეგო სად მალავდა სტენკა თავისი განძი.
  მას შემდეგ, რაც გრიშკას ნება დართო წასულიყო და დაეძინა, მეორე დღეს ბიჭი კვლავ შეათრიეს წამების ოთახში. ისევ თაროზე აწიეს. გრიშკას უკვე დაჭიმული სახსრები უფრო მტკივნეული გახდა. ბიჭს ფეხებთან სიმძიმეები ეკიდა. კუნთების მეტი გაჭიმვა. შემდეგ ჯალათმა, გაღიმებულმა, აწითლებული რკინა მოიტანა და გრიშკას მკერდზე დააჭირა. ბიჭმა ველური ტკივილისგან კბილებს აკრაჭა.
  სამოსამ დაიყვირა:
  - ილაპარაკე ქურდი!
  დამწვრობის სუნი ასდიოდა. შემწვარი ხორცის სუნი გაუმძაფრდა. ტკივილის შოკისგან გრიშკას თვალები აუციმციმდა და ბიჭმა ისევ დაკარგა გონება. ჯალათმა მკერდიდან რკინა ამოიღო და უთხრა:
  -ძლიერი ბიჭი...
  სამოსამ იღრიალა:
  - უნდა გავყოთ... ბრაზი შენს ფეხებთან!
  ჯალათმა ბიჭს ძირები ზეთით წაუსვა და შორიდან მაწვარი დაანთო. ისედაც დამწვარ ქუსლებს დიდი ტკივილი ჰქონდა. ბიჭი მძიმედ სუნთქავდა. ოფლისა და სისხლის ნაზავი ჩამოუგორდა, კბილებში გამოსცრა, მაგრამ დუმდა. მიუხედავად იმისა, რომ ეს მას ძვირად დაუჯდა. ძალისხმევა უიმედო იყო.
  სამოსამ სასტიკად იღრიალა:
  - თქვენ ისაუბრებთ! ჰეი, ზურგზე დამარტყა!
  ჯალათმა გრიშკას დარტყმა დაუსხა. მეათე დარტყმაზე ბიჭს თავი ნელ-ნელა შეირხა და დაეცა. ბიჭი მაშინვე არ მოსულა გონს, მას შემდეგაც კი, რაც მას ვედრო წყალი დაასხეს. სამოსამ გრიშკას სახეში დაარტყა და უბრძანა:
  - ისევ დაარტყი!
  დეკმა შენიშნა:
  - შიშველი მოკვდება...
  სამოსამ იღრიალა:
  - სისულელე! ჩამოაგდეთ იგი თაროდან! გააგრძელე ხვალ!
  გრიშკა კვლავ ამოიღეს წამების აპარატიდან და ოთახში შეიყვანეს. ბიჭი ატყდა და აკანკალდა. მძიმე, ბოდვით ძილში ჩავარდა. მერე გაიღვიძა და ატირდა. მაგრამ როგორც კი ციხის მცველი გამოჩნდა, გაჩუმდა და გაბრაზებულმა შეხედა. მან ბიჭს პური და კვაზი ესროლა. ბიჭს გაქცევის შანსი არ ჰქონდა, მით უმეტეს, რომ კისერი ჯაჭვით იყო მიბმული.
  მეორე დღეს გრიშკა ცოტა სხვანაირად აწამეს. ჭერზე ამიწიეს, ხელები თაროზე ასწიეს და მერე გამიშვეს. ისეთი ველური ტკივილი რომ
  წყვეტს სუნთქვას. ბიჭი სამჯერ ასწიეს, სანამ გონება არ დაკარგა.
  რის შემდეგაც ჯალათმა ხელახლა სცემა მათრახით და ცხელი რკინით დაწვა მუცელი. ბიჭი საფუძვლიანად წამების შემდეგ გაათავისუფლეს და საკანში წაიყვანეს. ჯალათებმა ვერაფერს მიაღწიეს.
  მეორე დღეს გრიშკა თაროზე დაკიდეს, შიშველი ფეხების ქვეშ ბრაზი აენთეს, ზურგზე და დუნდულოებზე ცხელი მავთული გადაუსვეს. ბიჭმა წამების დროს რამდენჯერმე დაკარგა გონება, მაგრამ გონს მოვიდა. სანამ თავად ჯალათები არ დაიღალნენ და წამება არ შეწყვიტეს.
  მეორე დღეს ბიჭი გაიწელეს და ჯალათმა დაიწყო წითლად გახურებული მაშებით ფეხის თითების დამტვრევა და ასევე ნეკნებზე დაჭერა. გრიშკამ რამდენჯერმე იყვირა, მაგრამ მოთხოვნებს რაღაცის სათქმელად უპასუხა.
  და კვლავ მიიღო მათრახი.
  გავიდა ორი კვირა. გრიშკას ბავშვური სხეული უკვე გამოფიტულია წამებით. ტკივილი ყველგანაა. ტკივილისგან ხელუხლებელი არც სისხლი იყო და არც ვენა. თავიდან, როცა სცემეს და დაწვეს, უნდოდა შემოვარდა და სხეულში აფეთქებები ჩაეხშო. მაგრამ როდესაც ტკივილმა მოიცვა მთელი არსება, ის გახდა მოსაწყენი.
  თავად სამოსამ დაინახა, რომ მის თვალწინ ქრებოდა გრიშკას რაღაცის ჩამორთმევის შანსი. ჯალათებმა ახალი წამალი სცადეს. ფქვილი ვიპოვეთ. გრიშკას თმა გადაიპარსეს და გვირგვინზე ცივმა წყალმა დაიწყო წვეთები. წამება სასტიკი და ეფექტურია. რამდენიმე საათის შემდეგ ისეთი შეგრძნებაა, თითქოს ტვინში ბომბები ფეთქდება. გრიშკა თითქმის ბრმა და ყრუ იყო. მას აღარ გაუგია ჯალათის და სამოსას ნათქვამი სიტყვები.
  დანებდნენ და ისევ თაროზე გადაათრიეს. არ აცნობიერებდა, რომ ბიჭისთვის რაიმე ტკივილი მხოლოდ ნუგეში იყო - თავის ტვინში უფრო საშინელი წყლულისგან ყურადღების გადატანა.
  ცეცხლმა და წამწამმა თვალები გაუბრწყინდა.
  გრიშკა გონს მოვიდა და ჯალათების ნახვა შეძლო. აქ მტანჯველი ათავსებს სიმძიმეებს იმ ბლოკზე, რომელშიც ბიჭს ფეხები აქვს მოჭერილი. მკლავებისა და მხრების ტკივილი ძლიერდება, მაგრამ ტვინში ჯოჯოხეთიდან მაშორებს.
  სამოსა ფილტვებში ღრიალებს. თვითონ წითურია, წვერიანი:
  - მითხარი, ლეკვი, სად დამალა მამამ განძი!
  გრიშკა თავს აქნევს. საპასუხოდ მოჰყვა დარტყმა, რომელიც სხეულს აკანკალებს და ძლიერად ურტყამდნენ. კიდევ ერთი ჯალათი, ბიჭის შიშველი ფეხების ქვეშ, სიცხეს აწვება თაროს ქვეშ. საშინელებაა, მაგრამ არც ისე საშინელი.
  აქ დგას კორნილა, სტენკა რაზინის ნათლია და ყოფილი სამხედრო უფროსი. დაბერებული, ნაცრისფერი წვერით. მის მზერაში ნაწამები ბავშვის მიმართ სიმპათიაც კი ჩანს. იქვე თახვის ქუდში გამოწყობილი ბოიარი დგას. აშკარად ცხელა წამების ოთახში. და მის სახეზე აშკარაა ინტერესი ბიჭის წამების მიმართ. წამება გრძელდება. გრიშკამ უცებ იგრძნო ძალა და იმღერა:
  შენ ხარ რაზინი, ჩემი მეფე და მამა,
  მან კიდევ ერთხელ დააყენა ხალხი უღლის წინააღმდეგ...
  მჯერა, რომ ტანჯვას ბოლო მოეღება
  იქნება მხოლოდ მათრახი და არაფერი ბიჭებისთვის!
  
  გლეხი, მუშა ახლა უღლის ქვეშაა,
  უბრალო პროლეტარი ბიჭებმა გაანადგურეს...
  მაგრამ მე მჯერა, რომ ჩვენ გავანადგურებთ ყველა სისხლისმსმელს,
  ათას არიას ვუმღეროთ ჩვენს სამშობლოს!
  
  ყოველივე ამის შემდეგ, ყველა ეზოში ბიჭების მსხვერპლი კვნესის,
  ყველგან ფსონები და თაროებია...
  ისინი კიდევ უფრო უარესები არიან, ჩათვალეთ ურწმუნო,
  გაწამებენ, აგონიაში მყოფი!
  
  მაგრამ რაზინმა გაიარა ბრძოლები,
  ყველა საჭირო ხელი და ბილიკი...
  გამარჯვებით მოვიდა ჩვენი თავისუფალი კაზაკი,
  ყველა ბოიარი მღვდლის დაგლეჯად!
  
  არა, იცოდე, რომ ეჭვი გვეპარება,
  ჩვენ ხომ ხალხის მხარეს ვართ, უეჭველი...
  ახლა დგება გამჭრიახობის საათი,
  სხვა თაობების სადიდებლად...
  
  შენ ხარ თავისუფლებისა და პატივის რაზინი - ლიდერი,
  მოიარე ჩვენს რუსეთში...
  მინდა რომ გახდე ჩვენი სუვერენული,
  ან კიდევ უკეთესი, უნივერსალური მესია!
  
  იყოს სამართალი, მერე დამიჯერე,
  სამუდამოდ იქნება სინათლის სხივი...
  და მხეცი დესპოტმა დაამტვრიოს,
  შეგვიძლია დაველოდოთ გათენებას!
  
  ბრძოლა მიმდინარეობს ზიმბირსკის მახლობლად - ბრძოლა,
  ჩვენ გაბრაზებული, მოძალადე მეომრები ვართ, თქვენ იცით!
  და მე მჯერა, რომ ბედისწერაა გამარჯვებული,
  გთხოვთ, მიეცით გისოსებს ცოტა ტვინი!
  
  მიუხედავად იმისა, რომ რაზინი გმირულად დაიღუპა ბრძოლაში,
  მაგრამ მარადისობაში მისი სახე წმინდაა...
  ის არის, უეჭველად, რაინდი, მხედარი,
  და ეს მოხდება, დაუჯერეთ კრემლს ერთ წუთში!
  
  დასრულდება მონობა და ბიჭების უღელი,
  და მზე ამოვა პლანეტაზე...
  ტანჯვა და მოტყუება სამუდამოდ გაქრება,
  და რაზინი განდიდებულია ლექსებში!
  სანამ ბიჭი მღეროდა, ყველა, ჯალათიც და "მაყურებელიც", გაყინული იდგნენ და უსმენდნენ. მაგრამ ბოლო სიტყვებზე სამოსა აფეთქდა და ფილტვებში იყვირა:
  - დაარტყი! Მოკალი!
  ჯალათმა გააფთრებული დარტყმა მიაყენა ბიჭს. უკვე გონება დაკარგა, გრიშკამ ჩასჩურჩულა:
  - რუსეთის ხალხი თავისუფალი იქნება!
  დასისხლიანებული ბიჭი თაროდან გადმოიყვანეს და წაიყვანეს. სამოსამ შუბლიდან ოფლი მოიწმინდა და ჩაიჩურჩულა:
  - Საკმარისი! ჩვენ საკმარისად დავლიეთ! მოაშორე ნაძირალას და დაასრულე!
  კორნილამ ყოყმანით თქვა:
  - სწორია ბავშვის მეოთხედი? და თუნდაც საჯაროდ? იქნებ საკანში დაახრჩო?
  სამოსამ იღრიალა და ქუსლები იატაკზე დააწკაპუნა.
  -არა! შეასრულე! და საჯაროდ - მეოთხედი!
  ბიჭმა დაუდასტურა და მუშტი შეკრა:
  - დაე ასე იყოს! ვადასტურებ სასიკვდილო განაჩენს!
  სამოსამ ბოროტად გაიცინა:
  - გრიშკას კვარტალურად აყრიან! ჩვენ გამოვიტანთ რაზინის მთელ თესლს!
  აქ ადალა გაფანტა. იგი იძულებულია სროლის ბრძანება მისცეს. და ბომბი რაკეტა, რომლის წონაა ოცი ტონა, მოხვდა ტორონტოში. თავისთვის მოაქვს სიკვდილი და საშინელება. ადალა დაბნეული მზერით ცეცხლოვან კუდს მიჰყვება.
  ოჰ, უკეთესი იქნებოდა პილოტი ყოფილიყო. რა მაგარი და რომანტიულია ეს. აი ასეთი პილოტი-რაიდერი.
  ძალიან მაგარია ცაში.. გოგონამ თავი დაუქნია და რაღაც კარგის გახსენება დაიწყო. მაგრამ არაფერი მომსვლია თავში. სტენკა რაზინის ვაჟის შესახებ მოთხრობის გარდა.
  ბიჭი საწოლზე იწვა, ძილში ტრიალებდა და ბობოქრობდა. ძნელია დაიძინო, როცა მთელი სხეული დაჭრეს და წყლულები ასევე კოროზირდება მარილითა და არაყით. ბოლო თხუთმეტი დღე წმინდა წამება იყო. ღამით წამება და დღისით მძიმე დელირიუმი.
  ბიჭი მამაზე ოცნებობდა. ძლევამოსილი და ძლიერი სტეპანი ამხნევებდა შვილს:
  - დაიჭირე ბავშვო! ხალხი ისე დაგიმახსოვრებთ, როგორც თქვენ მიიღეთ სიკვდილი!
  გრიშკამ, ბობოქარმა უპასუხა:
  - რა სიკვდილი მელოდება?
  სტეპანმა დარწმუნებით განაცხადა:
  - ჩვენი მომავალი ნისლიანია. და არ არის ცნობილი რა ელის წინ. მაგრამ თქვენი ცხოვრების ბოლო წუთები ყველაზე მნიშვნელოვანი იქნება. ნუ მორცხვი! შეინარჩუნე გამბედაობა!
  გრიშკამ არც ისე თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - მე ვიქნები მტკიცე... მაგრამ შენ, მამა... მართლა დაკარგულია ჩვენი სამართლიანი საქმე?
  სტეპანმა ჭექა-ქუხილი ხმით თქვა:
  - კარგი, მე არა! მე შეიძლება დაისაჯონ, მაგრამ მოვა სხვა რაზინი და მის შემდეგ სხვა რაზინი და ჩვენი მტრები ამას ვერაფერს გააკეთებენ! იქნება ახალი საუკუნეები, იქნება თაობათა ცვლა... მაგრამ რაზინისთვის მოვა ლენინი, ქარიშხლის მბრძანებელი!
  გრიშკამ, ასევე ნდობა მოიპოვა, თქვა:
  -მჯერა დაბრუნდები!
  ბიჭმა გაიღვიძა. სხეული მტკივნეულად სტკიოდა და კანი დაუმუშავებელი იყო. კარებთან ღრიალის ხმა გაისმა და ჯალათი საკანში შევიდა.
  დიდმა წამებულმა ნაზი ტონით თქვა:
  -გამარჯობა გრიშკა!
  ბიჭმა, უცებ ძლიერად იგრძნო თავი, უპასუხა:
  - ჯალათს ჯანმრთელობა არა აქვს, მოკვდი!
  წამებულმა კეთილსინდისიერად დაუქნია თავი:
  - შენ კი მამაცი ლეკვი ხარ. მე მინახავს და ვიტანჯე სხვადასხვა... მაგრამ შენნაირი არავინ მინახავს! ასე პატარა, მაგრამ ნამდვილი კაჟი!
  გრიშკამ მოკრძალებულად უპასუხა:
  -მამაჩემის სული მაქვს!
  ჯალათმა ღიმილით შესთავაზა:
  - მოდი, გავერთიანდეთ...
  ბიჭმა ჯაჭვი მიაჯაჭვა და ძალა იპოვა საწოლიდან წამომდგარიყო და დაჯდა. გრიშკამ ინტერესით იკითხა:
  - რა გარიგება?
  ჯალათმა ჩურჩულით შესთავაზა:
  -მითხარი სად არის მამის განძი, მე კი... საყელოს მოვიხსნი და ჩანთაში გამოგიყვან.
  გრიშკა ერთი წუთით ყოყმანობდა. მართლაც, თუ მოატყუებთ ჯალათს. უთხარი მას არასწორი ადგილი, ისარგებლე მომენტით და გაიქეცი. გადაარჩინე შენი სიცოცხლე და დატოვო შენი მტრები ჩამოკიდებული? ცდუნება დიდი იყო. მაგრამ ბიჭს მამა გაახსენდა. იყიდე შენი ცხოვრება ეშმაკობითა და მოტყუებით? არა, ღირსეულად უნდა მოკვდეს ხარაჩოზე!
  გრიშკამ გაპარსული, ჩალურჯებული და მუწუკი თავი დაუქნია:
  -არა!
  წამებულმა გაიცინა და შენიშნა:
  - ხვალ დაგასრულებენ! ეს რათქმაუნდა... წამება აღარ იქნება, მაგრამ სიკვდილისთვის მზად სხვები არ არიან!
  გრიშკა შეკრთა, მაგრამ გაბედულად უპასუხა:
  - კარგი, აღასრულებენ... ჩვენ ყველანი მოკვდავები ვართ!
  ჯალათმა ღიმილით დაამატა:
  -უბრალოდ თავს არ მოგჭრიან! და საჭეზე დააგდებენ! ჯერ ხელებს მოიჭრიან, შემდეგ ფეხებს და მხოლოდ შემდეგ თავს. Გინდა ეს?
  ბიჭი შეკრთა, გაფითრდა და ჩაილაპარაკა:
  - რაკი ბედი ასეთია... მე უბრალოდ ვეცდები ღირსეულად მივიღო სიკვდილი!
  ჯალათმა გაიცინა და შენიშნა:
  - მამაშენი უკვე წაიყვანეს მოსკოვში. იქ უარესად გაწამებენ. და შემდეგ მეოთხედი ბორბალიც ელის. შენ კი... სამწუხაროა, რომ დაგასრულებენ! ძლიერი ბიჭი ხარ და კარგი იქნებოდა კიდევ გაწამო!
  გრიშკამ მკაცრად უპასუხა:
  - მომავალ სამყაროში გაწამებენ!
  ჯალათმა საკანი დატოვა. გრიშკა კი შემობრუნდა და ნიკაპზე მუშტი დაარტყა. ტკივილი აჟღერდა თაროზე დაჭიმულ ვენებში. იქნებ მან ეს არ უნდა გააკეთოს? საჭირო იყო წინდახედულების გამოვლენა და ჯალათის მოტყუება. და წინ, ელოდება მას ...
  ბიჭი ძლივს აწია და დახედა მის ხელზე, რომელიც დაცხრილული იყო ლაქებითა და დამწვრობით? მართლა მოწყვეტენ მას? გრიშკამ ფეხს დახედა. ისიც სულ ნაცემი იყო, ძირები დაწვეს, ფეხის თითები მოტეხილი. მაგრამ ის ალბათ მაინც შეძლებს ხარაჩოზე ასვლას. და ფეხები და მკლავები და ბოლოს თავი მოიკვეთება. და მაშინ სული სამოთხეში გაფრინდება...
  ჯერ კიდევ ბავშვია და ცოდვის დრო არ მოასწრო. ჩააბარა ცეცხლისა და მათრახის გამოცდა. დიდი ალბათობით, წინ დამსახურებული სამოთხე ელის, ან, უარეს შემთხვევაში, განსაწმენდელში ხანმოკლე ყოფნა. მაინტერესებს მოიწვევენ თუ არა მღვდელთან აღსარებაზე? თუმცა, ეს უკვე აღარ არის მნიშვნელოვანი. გრიშკა არ გრძნობდა თავის ცოდვებს და აღარ ეშინოდა ღმერთთან გარდაუვალი შეხვედრის. სამოთხეში კი კარგია, მშვენიერი ბაღი, სადაც მარადიული ზაფხულია და ანგელოზები არფს უკრავენ. რატომ არ არის დამსახურებული ადგილი ბიჭისთვის, რომელმაც სასტიკი წამება განიცადა?
  ეს უკეთესია, ვიდრე თაროზე ჩამოკიდება, კანი მათრახით დაგლეჯილი და ცხელი რკინით გატეხილი თითები. იქ სამუდამოდ დარჩები ბიჭი და იქნები სამუდამოდ ახალგაზრდა და ჯანმრთელი.
  კარის ხმა გაისმა. გოგონა გამოჩნდა უჯრით და ორი მცველით, ასევე სამოსა. მონსტრმა გაიცინა და თქვა:
  - ცხოვრებაში უკანასკნელად ჭამე კარგად, ლეკვი! კორნილა გულუხვია! და იქ მოგჭრიან ხელებს და ფეხებს!
  გრიშკამ მკაცრად უპასუხა:
  - და დაისჯები... დედამიწაზე კი არა, სამოთხეში!
  სამოსამ იღრიალა:
  - ლეკვი! ვნახოთ, როგორ ყვირის საჭეზე!
  გრიშკამ გაბედულად თქვა:
  - სიკვდილი ხან უკვდავებას ანიჭებს, ღალატი კი - დავიწყებას!
  სამოსამ გაბრაზებულმა გაიჯახუნა კარი და წავიდა. დარჩა მხოლოდ ჯალათი. გრიშკამ თითქმის მეგობრულად დაუქნია თავი:
  - ეს ის დღესასწაულებია, რომლებსაც ჩვენ აღვნიშნავთ! და არ გინდა მოკვდე!
  ჯალათმა ეშმაკური მზერით ჰკითხა ბიჭს:
  - შენს სულზე არ გიფიქრია?
  გრიშკამ გულახდილად უპასუხა:
  - არ ვგრძნობ, რომ რაიმე ცოდვა მაქვს მოსანანიებელი.
  ამაზე ჯალათმა თავი დაუქნია:
  - კარგი, გაიხარე, ნაძირალა. პარალელურად დალიეთ ჭიქა ღვინო. ალბათ პირველი ჩემს ცხოვრებაში.
  გრიშკამ ბატის ჭამა დაიწყო. ციხის გრილის შემდეგ საჭმელი ძალიან გემრიელი ჩანდა. ბიჭისთვის ცოტა მტკივნეული იყო ღეჭვა, მაგრამ ხორცი ტკბილი ჩანდა. და ის აქტიურად გადაყლაპა.
  ჯალათმა შენიშნა:
  - შენი ნათლია კორნილა რომ არა, ასეთ ქეიფებს არ მიიღებდი.
  გრიშკამ სერიოზული მზერით ჰკითხა:
  - Რა უნდა?
  წამებულმა გულახდილად უპასუხა:
  - მიიღეთ სტეპანის საგანძური. თორემ არ განძრეულა.
  გრიშკამ გულგრილი ტონით უპასუხა:
  - განძი მიწაში დაწექი. და მოემსახურება მომავალ აჯანყებებს!
  ჯალათმა აღტაცებით თქვა:
  - კარგი, არწივი ხარ! ნამდვილი მეომარი! აბა, წარმატებებს გისურვებ!
  და წამებულმა დატოვა ბიჭი. გრიშკამ თავი მძიმედ იგრძნო ჭამისა და ჭიქა ძლიერი ღვინის დალევის შემდეგ. თვალები დახუჭა და ბიჭს ჩაეძინა. ის ოცნებობდა ბრძოლებზე და სხვადასხვა სახის ინციდენტებზე. თითქოს ის ზღაპრის რაინდია, რომელიც ათასობით მებრძოლს ჭრის.
  ნიშანი მარჯვნივ - ქუჩა, მარცხენა შესახვევი!
  შემდეგ კი ის დაფრინავს დრაკონზე. ზღაპრის გმირივით...
  მეორე დილით გრუშკა გააღვიძეს. ბიჭს პირველად ეძინა და თავს უფრო ენერგიულად გრძნობდა. ჯალათებმა ის აღადგინეს. დაჭრილ სხეულზე ჯვალოს გადაუსვეს. მათ მაღლა ამიწიეს და სიკვდილით დასჯამდე მიმიყვანეს. გრიშკამ გამთენიისას დაინახა საღებავი და ბასრი შუბები.
  ბიჭი უთოებით დადიოდა, რაც მოუხერხებელი იყო. ეზოში გაიყვანეს. ბიჭის მოშიშვლებულ, მოშლილ ფეხებს რიყის ქვებზე ფეხის დადგმა უჭირდა. მაგრამ გრიშკამ გაუძლო, კბილებში გამოსცრა და ცდილობდა თავდაყირა დარჩენილიყო. მიუხედავად იმისა, რომ დამწვარი ფეხების ყოველი ნაბიჯი მტკივნეული იყო. მოედანზე გავიდა.
  ხალხმა დაინახა ბიჭი. გაპარსული, ნაკაწრებითა და სისხლჩაქცევებით დაფარული, შიშველი დამწვარი ფეხებით, გაფითრებული.
  გრიშკამ სიძულვილზე მეტად მოწყალება გამოიწვია. ბევრი, განსაკუთრებით ქალები, თანაგრძნობით ამოისუნთქეს.
  ბიჭმა მათ თვალი ჩაუკრა და უთხრა:
  - აი, სად არის ჩვენი, არ გაქრა!
  და ის გადავიდა. განსაკუთრებული შიში არ იყო. გრიშკა დარწმუნებული იყო, რომ თავისთვის ჯოჯოხეთს არ იმსახურებდა. სამოთხე კი ბევრად სჯობს მიწიერ, სასტიკ არსებობას.
  სიკვდილით დასჯის ადგილი გარშემორტყმული იყო რჩეული მოსკოვის მშვილდოსნებით. ბევრი მცველი და შინაური კაზაკები არიან. ჩანდა, რომ სიკვდილით დასჯილი იყო არა ბავშვი, არამედ კოსმიური მასშტაბის სახელმწიფო დამნაშავე.
  ბიჭი მოუსვენრად, შეძრწუნებული, ავიდა კიბეზე, დამწვარი ფეხებით დააბიჯა მუხის დაფებზე.
  ბლოკზე ბრჭყვიალა უზარმაზარი, მახვილი ცული. ირგვლივ წითელ სამოსში გამოწყობილი მასიური ჯალათი დადიოდა. ასევე იყო საჭე, რომელიც განკუთვნილი იყო მეოთხედისთვის.
  გრიშკამ თავი გადააჯვარედინა. ძალიან მტკივა ხელების მოძრაობა.
  მაცნემ ბრალდების კითხვა დაიწყო:
  - სტენკა რაზინის ეს ვაჟი, გრიშკა, დამნაშავეა: განძის დამალვაში, აჯანყებულთა რაზმების მოწყობაში, ბიჭების სიკვდილით დასჯასა და ძარცვაში, ქალებზე ძალადობაში და ა.შ. ამიტომ მას მიესაჯა საჭეზე დაჯდომა და მარადიული ანათემა. შეიძლება სასჯელი აღსრულდეს.
  გრიშკა შეკრთა, მაგრამ ადგილზე იდგა და პირდაპირ იდგა. კლერკმა ჩაისისინა:
  - აბა, ქურდი მზადაა ხალხის წინაშე მოინანიოს?
  გრიშკა ფიქრობდა. დიახ, მას აქვს რაღაც მოსანანიებელი. ბიჭმა თავი დაუქნია და თქვა:
  - უკაცრავად, დონ კაზაკები. მე ვარ დამნაშავე თქვენს წინაშე, რომ არ გაგათავისუფლებთ ბოიარის უღლისაგან.
  სამოსამ სასოწარკვეთილი ყვიროდა:
  - სწრაფად აღასრულე იგი!
  ჯალათის თანაშემწეები ბიჭთან მივარდნენ. გრიშკამ, ხელების ტკივილს რომ დაძლია, ჯვალო თავად მოიხსნა. ხალხს ჯალათების მიერ მიყენებული წყლულები და ჭრილობები შეექმნა. შემდეგ გრიშკას ხელები გადაუგრიხეს და საჭეზე გადააგდეს.
  ჯალათმა ცული ასწია ბიჭს. "ახლა დაიწყება": ფიქრობდა გრიშკა.
  მაგრამ იმ მომენტში ბუზი გაისმა და მაცნემ გამოაცხადა:
  - სამეფო წყალობა! გრიგოლის ახალგაზრდობის გამო სიკვდილით დასჯა მონებად გაყიდვით შეიცვალა! დაე ასე იყოს!
  ბიჭი ხარაჩოდან ასწიეს და ოთახში შეიყვანეს. გრიშკასთვის ახალი ცხოვრება დაიწყო.
  ტორონტო საკმაოდ ხისტი თხილი აღმოჩნდა. ნაცისტებმა, ალყა შემოარტყეს ქალაქს და თავიდან აიცილეს ზედმეტი დანაკარგები, მეთოდურად გაანადგურეს იგი არტილერიითა და თვითმფრინავით. დიდი იმედები იყო შეერთებული შტატების მეხუთე სვეტზეც. ოქტავაზე თავდასხმა უფრო სწრაფი და წარმატებული აღმოჩნდა. კანადის დედაქალაქი სამდღიანი ბრძოლის შემდეგ დაეცა. 1945 წლის 22 ივნისს ნაცისტები მიუახლოვდნენ შეერთებული შტატების ჩრდილოეთ საზღვარს.
  ამრიგად, ამერიკა აღმოჩნდა სრული სტრატეგიული შეზღუდვის მდგომარეობაში. და ძალიან რთულია მისგან თავის დაღწევა. ნაცისტებმა აღნიშნეს საფრანგეთის ჩაბარების მეხუთე წლისთავი, სსრკ-ზე თავდასხმიდან ოთხი წლის შემდეგ და აღმოსავლეთის ოპერაციის განახლებიდან ორი წლის შემდეგ.
  ამრიგად, ფიურერმა კვლავ იზეიმა თავის მენაჟეებთან ერთად დღესასწაულით და გლადიატორული ბრძოლებით.
  ბერლინში აშენდა კოლიზეუმი ხუთასი ათასი ადგილით. და ბევრი ხალხი შეიკრიბა. სტადიონი მართლაც გადატვირთულია. და ის ასევე შეიძლებოდა დახურულიყო ზამთრისთვის მინის, ამოსაწევი გუმბათით. ფიურერი და მისი თანხლები სავარძლებში ისხდნენ და მათ წინ ჭურჭლით მაგიდები ეყარათ. და მენეჯმენტი ქეიფობდა.
  ჰიტლერს აჩვენეს ახალი ტანკი "E"-400, რომელიც იწონის დაახლოებით ხუთასი ტონას. მანქანა შეიარაღებული იყო ორი 105 მმ კალიბრის ქვემეხით, 650 მმ-იანი ბომბდამშვებით და თორმეტი ტყვიამფრქვევით. გენერლებზე ძლიერი შთაბეჭდილება მოახდინა მძლავრმა მანქანამ შუბლზე 300მმ და გვერდებზე 250მმ დახრილი ჯავშნით. ტანკი ნამდვილად იყო ყველა ვაჭრობის ჯეკი.
  მასზე დამონტაჟდა რეკორდული 3000 ცხენის ძალა გაზის ტურბინის ძრავა. და ყველა, ვინც დაინახა ეს ტანკი, შეშინდა. მიუხედავად იმისა, რომ მანქანა ძალიან ჰგავდა კუს. მაგრამ ლულებით - გრძელი ტანკსაწინააღმდეგო იარაღი და ფართო და მოკლე ბომბის გამშვები.
  მანქანას ცეცხლსასროლი იარაღიდან ესროლეს, რაც ძლიერ დაცვას აჩვენებდა. თუმცა ასეთი მძიმე, განიერი და გრძელი ბანდურის რკინიგზით ტრანსპორტირება რთულია.
  გუდერიანმა ეს აღნიშნა. უდიდესმა სატანკო სტრატეგმა შესთავაზა:
  - ვფიქრობ, ჯობია ორას ტონაზე მძიმე მანქანების განვითარება აიკრძალოს. წინააღმდეგ შემთხვევაში, მათი გადატანა სპეციალურ ვაგონებშიც კი თითქმის შეუძლებელი იქნება.
  მაინშტაინი დაეთანხმა გუდერიანს:
  - ტანკი ძალიან მძიმეა, დიდი ტვირთია. ზოგადად, E-50 საკმაოდ კარგად უხდება სამხედროებს. ჯობია ამ მანქანის წარმოება თავდასხმის მოდიფიკაციაში, ვიდრე ასეთი გიგანტური ჰიბრიდების გამოგონება.
  ფიურერმა რაღაც არც თუ ისე გასაგებად ჩაილაპარაკა. საერთოდ, ჰიტლერს არ მოსწონდა, როცა მის გენიოსს კითხავდნენ. თუმცა ბოლო დროს შექება მოსაწყენი გახდა. მაგრამ ამ შემთხვევაში ფაშისტ დიქტატორს უყვარდა დიდი ტანკები. და არ მინდოდა უკან დახევა.
  ადოლფმა მტკიცედ თქვა:
  - E-400 სერიაში იქნება და ტრანსპორტირების პრობლემას ჩვენი ინჟინრები მოაგვარებენ!
  შემდეგ ჩატარდა MP0-55 თავდასხმის კარაბინის შემოწმება გაზრდილი გამჭოლი ტყვიით. რაც ჰიტლერსაც მოეწონა. ასევე მაღალსიჩქარიანი ჯავშანტრანსპორტიორი. ზოგადად იგეგმებოდა მათზე მთელი ქვეითი ჯარის გადაყვანა.
  თუმცა ფიურერს უყვარდა სატანკო გარღვევა. ასევე გაიმართა დისკუსია კომპიუტერებზე. ახალი ელექტრონული აპარატის პროექტი ტრანზისტორების გამოყენებით დაპირდა, რომ უფრო ეფექტური და კომპაქტური გახდებოდა.
  დიზაინერმა პირობა დადო, რომ მალე კომპიუტერი ჭადრაკის თამაშს შეძლებს.
  ჰიტლერს მოეწონა ეს იდეა. ამ თამაშით თავისუფალ დროს თავად ფიურერი დაინტერესდა და კარგადაც გაართვა თავი. ნაპოლეონსაც უყვარდა ჭადრაკი და ნამდვილ ბრძოლებს ჭადრაკს ადარებდა. ახლა ფიურერი იმედოვნებდა, რომ ამერიკელებს ზუგზვანგში გადაიყვანდა. და აქამდე მუშაობდა. მსოფლიოს უძლიერესი ეკონომიკა ვერ გაუძლო გაერთიანებულ ევროპასა და კოლონიების რესურსებს.
  მაღალი იყო წარმოებული ტექნიკის რაოდენობრივი მაჩვენებელიც.
  თუმცა, დაპყრობილ ფიურერს არენაზე ყურადღება მიიპყრო. საბრძოლველად ლამაზი გოგოები გამოვიდნენ. და როგორ არ უყურებ მათ?
  ჰიტლერი აღფრთოვანებული იყო გოგონების ნახევრად შიშველი, დაკუნთული სხეულებით და თავის ფანტაზიაში თავი ელფად წარმოიდგინა. კარგია იყო ამ ხალხის წარმომადგენელი - ელფები არ ბერდება და ათასობით წლის განმავლობაში ცხოვრობენ. ისინი ადამიანებზე ბევრად ძლიერები და სწრაფები არიან და მოსიყვარულე ბუნებით გამოირჩევიან. რა რბოლა!
  ფიურერმა ტაში დაარტყა და თქვა:
  - და არც მეგობარი და არც მტერი, არამედ ელფი!
  ამასობაში გოგონები შეიკრიბნენ და დაიწყეს ბრძოლა ხმლებითა და ხმლებით. ფიურერისთვის უკვე ნაცნობი სანახაობა.
  ჰიტლერს კი დრაკონთან ბრძოლა სურს. თორმეტთავიან ხვლიკთან საბრძოლველად. და ლაზერის გამოყენებით თავი მოიჭრა...
  ფიურერი აშკარად იყო დაინტერესებული ლაზერული იარაღით. და არა უმიზეზოდ. ყოველივე ამის შემდეგ, სითბოს სხივები შეიძლება გამოყენებულ იქნას მფრინავი თეფშებიდან სროლისთვის. და მათგან ხსნა არ იქნება.
  ფიურერს გაახსენდა ფილმი, სადაც სტელა და ალბინა სიკვდილის სხივების გამოყენებით დისკზე დაფრინავდნენ. იქ ყველაფერი მართლაც მშვენიერი აღმოჩნდა. ერთი გასროლა და ორასი ამერიკული თვითმფრინავი მაშინვე ცეცხლშია ჩაფლული. მერე კიდევ იყო სროლა. საოცარი შესაძლებლობა საბრძოლო ოსტატობისთვის. გოგო პილოტები კი ისეთი ლამაზები არიან... ერთი ფეხის ან მკერდის შეხება მინდა.
  ასპარეზზე კი გოგოები ცვივიან და იშლებიან, ხმლებით გახვრეტილები. რა სასტიკია ეს!
  თავად ფიურერი ცოტათი ნერვიულობდა. სილამაზე კვდება. მაგრამ უფრო სასიამოვნოა ქალის წამება და გაუპატიურება, ვიდრე მისი მოკვლა.
  ერთ-ერთ გოგონას ხელი მოჰკვეთეს და სისხლიანი დაეცა. იგი დასრულდა ბასრი ხმლის დარტყმით. ჰიტლერი კი აღფრთოვანებული ხტება. და ღრიალებს:
  - ეს აჩქარებაა! დაე, იყოს მიზანი!
  ჰიმლერი აიღებს:
  - იყოს მიზანი!
  ფიურერი მიუბრუნდა მესამე რაიხის მთავარ შემსრულებელს და ჰკითხა:
  - ებრაელებზე რას იტყვით?
  ჰიმლერმა გახარებულმა უპასუხა:
  - ჩვენთან მუშაობენ, ჩემო ფიურერ! მათ შორის შარაშკები! ჩვენ ვაიძულეთ ებრაელები ჩვენს ეკონომიკაში!
  ფიურერმა იღრიალა ამაზე:
  - დარწმუნდით, რომ ისინი არ გამრავლდებიან! და სხვა ერებს არ შეერია!
  ჰიმლერმა დაუფიქრებლად თქვა:
  - დიახ ჩემო ფიურერ!
  ჰიტლერმა ხელი გაუშვა. გაახსენდა წუხანდელი სიზმარი. გარკვეულწილად კოშმარული და ფანტასტიკური.
  თითქოს ვარსკვლავური ხომალდით მიფრინავდა და... მათ კოსმოსური მეკობრეები მისდევდნენ. მთელი შეკვრა. ფიურერის გვერდით ოთხი გოგონა ბიკინით იყო. და კიდევ ერთი მთელი გუნდი ელფთან ერთად.
  მტერი განუყრელად უახლოვდებოდა. ის მოჩვენებას დაემსგავსა, კოშმარების სამყაროდან.
  სიზმარში ჰიტლერი იყო ჯადოქარი, უფრო სწორად, ჯადოქარი. მან მოამზადა იმპროვიზირებული წამალი, მზად იყო მტრულად შეხვედროდა თავის მოწინააღმდეგეს. მისი ჯადოსნური ჯოხი მის ხელში ვიბრირებდა: წვრილი ხმა თითქოს გაისმა: საფრთხე, საფრთხე, საფრთხე!
  ადოლფს შთაგონება დაეუფლა, იმპროვიზაციას აკეთებდა გამარჯვებისთვის. ახალგაზრდა ფიურერმა სწრაფად შეურია წამალს მანამდე უცნობი კომპოზიცია. დაუბერა მას.
  თითქმის მაშინვე მათ გვერდით სამი გემის გამოსახულება გამოჩნდა. თითქმის ახლოს მივიდნენ.
  ელფმა ბრძანა:
  - ყველაზე დიდი მასშტაბით, პლაზმის ამოფრქვევა!
  კონტრ-გამანადგურებელმა ისროლა ყველა იარაღი. გაფრინდა განადგურების მძვინვარე გრიგალი. მანძილი თითქმის ექსტრემალური იყო; მთავარ ვარსკვლავურ ხომალდს რთული დრო უნდა ჰქონოდა. მაგრამ ჯადოქარმა ჯარანმა მოახერხა ერთგვარი დაცვა. შედეგად, ზალვოს სრული სიმძლავრე მოხვდა მარჯვნიდან მოვარდნილ ბრიგანტინს.
  ძლიერმა დარტყმამ დაამახინჯა კოსმოსური ხომალდი, ის დაჭმუჭნული და სატვირთო მანქანის ბორბალზე დამსხვრეული რეზინის ბურთივით დატრიალდა. მხოლოდ ნამსხვრევები იყო მიმოფანტული უფრო შორს და ფერფლს ანთებული ნახშირით ასხამდა.
  ფიურერმა უსტვენდა:
  - Ვაუ! დამრტყმელი ძალის ძალა, მაგრამ არასწორ ყბაში!
  შეპყრობილი ადოვის ირგვლივ ლამაზმა გოგოებმა სიცილი აუტყდათ.
  ქრისტინამ უპასუხა:
  "ახლა ჩვენ ვერ ავიცილებთ ჩხუბს."
  გოგონა ფეხშიშველი მივარდა არასასიამოვნო გადასასვლელის გასწვრივ აეროდრომებისკენ, ორი "გამარჯვებული" გვერდიდან გვერდზე ჩამოკიდებული. როდესაც კრისტინამ დაარტყა, ერთ-ერთმა იარაღმა ჩაიკივლა:
  - ჩემს ძალას სამი და ორასი პროცენტი იყენებს.
  - გაჩუმდი, ავტომატო! - დაუყვირა ტერმინატორი გოგონამ. -ჯერ ასე არ იქნება.
  ლამაზმანი გაფრინდა, რამდენჯერმე გადაბრუნდა. მოძრაობა შენელდა, ელფმა გადართო გრავიონიკა გაძლიერებულ რეჟიმში, რომელიც გამოიყენება გიგანტურ პლანეტებზე, ნეიტრონულ ვარსკვლავებზე და არასაკმარისად მძლავრ შავ ხვრელებზე დაშვებისას.
  ახლა მის ირგვლივ ბლანტი გახდა და ასეთი ჟელე რომ გადალახა, სასურველ ადგილას ფიტინგებთან მიიწია.
  - ჩხუბი ჩხუბია და ამაზე არაფერი შეიძლება.
  გოგონათა სამმა ჯგუფმა ადგილი დაიკავა კედლის გასწვრივ და სასტიკი შეტაკებისთვის ემზადებოდა. რას ფიქრობენ ისინი? მათი უმეტესობა ხომ ბოლო წუთებს ცხოვრობს, წინ არის სისხლიანი ბრძოლა დაუნდობელ და ოსტატურ მტერთან.
  მეკობრეები არ აძლევენ მეოთხედს!
  კრისტინა ძალაუნებურად ლოცულობდა აბსოლუტს, რამაც უთვალავი ღმერთები და რელიგიები წარმოშვა. გოგონა იატაკზე გადახტა და სანამ სამაგრზე ფეხების დაყრას მოასწრებდა, შოკი მოჰყვა, უზარმაზარი კოსმოსური ხომალდი მთლიანად ჩავარდა. ეს იყო მყისიერი პროცესი, სადაც სხეულის ყველა მოლეკულა გადაინაცვლა.
  მის უკან მფრინავებმა, შარლოტამ და გერდამ, გვერდით ისეთი შეჯახება დაარტყეს, რომ დაცვის გარეშე, გოგონები ჯავშანჟილეტს გადაუსხდნენ. ასე რომ, ისინი უკან გაფრინდნენ, ოთხჯერ ხტებოდნენ პინგ-პონგის ბურთებივით. ქრისტინამ ადვილად აიყვანა ისინი და მოძრაობა შეაჩერა, თქვა:
  - არც კი ეცადოთ დაძინებას, მეგობრებო! სერიოზული საქმე ახლა იწყება!
  გოგოებმა ერთხმად უპასუხეს:
  - არის მეთაური!
  ელფის ბრძანება გაისმა:
  - დაიწყე წინსვლა.
  მტერი მახლობლად იყო, ერთი წამის შემდეგ, კრისტინას მარჯვნივ ამოფრინდა მოჭრილი მოედანი გაციებული ყვირილით და, წამიერად, შტამპი, რომელიც გამოჩნდა, მდნარი კიდით ანათებდა.
  - ლომის პირში ჩააგდე! - ბრძანა ქრისტინამ და ღიობიდან ისე გადახტა, თითქოს ჯოჯოხეთურ ცეცხლში ჩაყვინთა.
  მიუხედავად სიბნელისა, ჩაფხუტში არსებული ინსტრუმენტები საშუალებას აძლევდა ნათლად დაენახათ ხალხმრავალი მეკობრეები. პლაზმის ნაჭრები გაფრინდა გამარჯვებიდან, იარაღი თავად ირჩევდა სამიზნეებს, არჩევდა მტრებს. ქრისტინას, როგორც გამოცდილ მებრძოლს, ოდნავი ყოყმანიც არ განუცდია. ერთ-ერთი მეკობრე დაეცა მისი მყარი ფეხის დარტყმის ქვეშ, მაიმუნის სხეული დაიჭექა და ძვლები გაიფანტა.
  ორმა გამარჯვებულმა ააფეთქეს აყვავებულ, გრძელი ჩირაღდნები და ასევე იმპულსებით ჭრიდნენ, ჯავშანს ჭრიდნენ ტილებით. მაგდა და შარლოტა მიფრინავდნენ მის შემდეგ, ისინი, თითქოს სარწყავი ქილებიდან, მილიარდობით გრადუსამდე გახურებულ მატერიას ასხამდნენ.
  გარეგნულად ნაზი ლამაზმანები, ბრძოლაში ისინი მთლიანად გარდაიქმნენ, დაემსგავსნენ ჯოჯოხეთის ბოროტმოქმედს.
  - ფრთხილად, მონსტრები! - იყვირეს გოგოებმა.
  კრისტინა ჰაერში გაფრინდა, ცხედრების მთა უკან დატოვა, გაიარა დერეფანი და მაშინვე პანსიონატში შევარდა. დაჯავშნული ხოჭო გოგონას მკვრივი ცეცხლით შეხვდა. იმ წამმა, რაც მანქანას დასჭირდა უცნობის ამოცნობისა და იარაღის დამიზნებისთვის, გადაარჩინა ქრისტინას სიცოცხლე. გოგონა გვერდზე გადავიდა, მაგდამაც მოშორება მოახერხა. მაგრამ შარლოტას არც ისე გაუმართლა. ძლიერმა პლაზმურმა გამონადენმა გოგონა საბრძოლო კოსტუმთან ერთად გაანადგურა. დაშავდა მის უკან მფრინავი რამდენიმე მეგობარიც.
  გოგოები დაეცნენ, ერთს ხელი დამწვარი ჰქონდა, მეორეს კი ფეხი.
  თუმცა, ლამაზმანები მუშაობდნენ ავტომატურად, Weidemeester-იდან. საშინაო მუხტმა აირჩია ადგილი შეერთების ადგილზე, შეაღწია ტანკის მოძრავ ჯავშანში.
  მასიური ხოჭო ადიდებულმა, თოფების მჭიდები დახვეული.
  ქრისტინამ დაადასტურა:
  - კარგი გოგოებო.
  ართროპოდის თავდასხმის რობოტი მისკენ მიიწევდა და გრავიონულ ლაზერებს ისროდა.
  დათვლა ფაქტიურად წამებში იყო. სივრცის დესტრუქციული ტალღის ქვეშ ჩაყვინთვამ, კრისტინამ გამონადენი ჩაუშვა რობოტის მუხლის სახსარში, რამაც სამი კიდური დაარღვია. საბრძოლო მანქანა ჩამოინგრა, ესროლა ჭერს, უკბინა დაჯავშნულ კედლებს.
  - ოქროსთმიანი, ფრთხილად. - დაიყვირა ერთ-ერთმა გოგონამ.
  უკან გოგოებმა ვეიდემეესტერიდან გაისროლეს, რის გამოც ტანკი, რომელიც ანუსიდან იყო წინ წამოსული, შეჩერდა. მოწევა დაიწყო, მაგრამ სროლა არ შეუწყვეტია, ქრისტინა შემობრუნდა და მაშინვე ცეცხლი წაუკიდა, სხივი ზურგში მოხვდა და ძირს დაარტყა, კინაღამ ძვლები დაამტვრია.
  ტერმინატორმა გოგონამ სალტო გააკეთა, წასვლისას პანელი ჩამოაგდო და გადაფრინდა, ჰიპერპლაზმური მახვილით მოწინააღმდეგეს მკერდში დაარტყა და ინსტრუმენტები გაანადგურა.
  რობოტი მკვეთრად აკანკალდა და კრუნჩხული იყო, დაშლილი იარაღის სხივები დაარტყა საკუთარ მეკობრეებს, რომლებიც ცდილობდნენ გვერდითი დერეფნიდან გარღვევას. კიდევ ერთი რობოტი გადააგდეს გვერდზე, დახრილი, მისგან სისხლივით გამოდიოდა სითხე, რომლის მეშვეობითაც ცეცხლი გადიოდა და დნებოდა ლითონს.
  ადოლფ ჰიტლერი მეზობელი საკნიდან არღვევდა. იგი თამამად შეუტია ტანკს ჯადოქრობით. მანქანა ატყდა, სქემები გაცხელდა და ის უკან დაბრუნდა, მეკობრეებზე ძალადობრივი ტორნადო გააჩაღა. ზოგადად, ეს ტექნიკა გაბრაზებული ცხოველებისთვის იყო განკუთვნილი და არა კიბორგებისთვის, მაგრამ ამჯერად იმუშავა. შესაძლოა ეს იმიტომ ხდება, რომ სქემა ძალიან მარტივი იყო, ან შესაძლოა ჰენრის ჯადოსნური ძალები გაიზარდა სტრესის ქვეშ.
  ელფ ბუკინგემმა ბრძანა:
  - კრასნოვა, აიღე მტერი უკნიდან, ცეცხლის სიმკვრივე ძალიან მაღალია, მესამე დონიდან არ გავედით.
  - ვემორჩილები! - კრისტინა მიხვდა, რომ შეფერხება იყო. -ახლავე გავარღვევ.
  გოგონამ ყუმბარა ესროლა, რომელიც ჩიპით მართული, კედლებიდან რამდენჯერმე გადმოხტა, ატყდა და კიდევ ოთხი მეკობრე დაარტყა. - წაიშალა! - წამოიძახა გახარებულმა გოგონამ და გატეხილი ტუჩებიდან სისხლს ასველებდა.
  მას ცეცხლი გვერდითა გალერეის კუთხიდან შეხვდა. მას დაწოლა მოუწია, შემდეგ კი ყუმბარები გადახტა მის მიმართულებით. გოგონამ ძლივს მოასწრო მათი ჩამოგდება, ერთი შეხედვით ესროლა, ინსტინქტით ხელმძღვანელობით.
  ყუმბარები აფეთქდა და საკუთარი პლაზმის ფრაგმენტები შხაპს აძლევდა. კრისტინაც კი გრძნობდა ცეცხლოვან სიცხეს.
  ვიღაცამ ფიტეგრობის ზალპი გაისროლა. მოციმციმე ჰიპერპლაზმურმა ბუშტებმა დერეფანი მოიცვა და მტრის ჯარისკაცები შეწვა. კიდევ ერთი თავდამსხმელი რობოტი განადგურდა და ტანკი ჩამოინგრა.
  ამასობაში მაგდამ და გერტრუდამ ჰაერის გამწმენდი სვეტები გაჭრეს, რის შედეგადაც ფტორი აფეთქდა და ძლიერად აფეთქდა, კორსარებს ჩამოინგრა.
  გოგოებმა კიდეც ატეხეს.
  ამხანაგებთან ერთად ქრისტინა წინ მივარდა, გადაბრუნდა და კუს ტყორცნიანი ჭურვი დაარტყა. კიდევ რამდენიმე მეკობრე დაწვა დაპყრობილი ფიურერის დაქვემდებარებულმა ტანკმა.
  ქრისტინამ თავისი სხივით გაჭრა კორსარი და უფრო შორს გადახტა, გაფრინდა და დაბნეულ რობოტებს ესროლა.
  - რა, მეტალისებო, ტკბილი არ არის თქვენთვის?
  ელფის გენერალმა თქვა:
  - იმუშავეთ დარტყმით სპინერის გამოყენებით.
  დაწნული ინსტალაცია ჩაფრინდა პალატაში, მოჰყვა აფეთქებები, მიმოფანტული მიკა და ხორცი.
  ქრისტინამ ამოიძრო საბრძოლო კოსტუმის ნამსხვრევები, ადოლფი მიფრინდა მისკენ უკნიდან და იარაღის ნაცვლად, ჯადოსნური ჯოხი ატრიალებდა და ტალღებს წარმოქმნიდა.
  - Რას თამაშობ? - ჰკითხა გოგონამ.
  ფიურერი ღრიალებდა:
  -მგონი ტექნოლოგიების ოთახში უნდა ავიდეთ.
  კრისტინამ ზიზღით ამოისუნთქა:
  - კარგი, შენი ერთადერთი ლოგიკური წინადადება ამ ბოლო დროს.
  მათ განაგრძეს მოძრაობა, ესროდნენ ყველას გზაზე.
  ვეიდემეესტერებმა, რომლებსაც გოგოები იყენებდნენ, გაანადგურეს მტერი ტიხრებთან, ტექნოლოგიურ დანაყოფებთან, გენერატორებთან ერთად, აიღეს ქანდაკებები, რომლებსაც დრო არ ჰქონდათ ბაზრის პოვნა, ქანდაკებები, ოქროს აბანოები, რომელთა უკან მეკობრეები ცდილობდნენ დამალვას.
  ამ დროს კრისტინა, მოულოდნელად, ხელჩართული იბრძოდა ქალღმერთ ასტარტესთან.
  შესანიშნავმა მეომარმა ესროლა ყუმბარა, ის ჩამოაგდეს, ახლოს გაარღვია, ხმალი ააფრიალა. დაიწყო ბრძოლა ორ ძალიან გამოცდილ მოფარიკავეს შორის.
  - ნუ ერევი, ადოლფ. - დაუყვირა გოგონამ ახალგაზრდას. "მე თვითონ ვეცდები გავუმკლავდე ამას!"
  - და შენც! - თქვა ფილიბასტერების მთავარმა ქალღმერთმა.
  როდესაც ორი გამოცდილი მამაკაცი იბრძვის, ეს ქარიშხალია, მაგრამ როდესაც გამოცდილი ქალები იბრძვიან, ეს არის ტორნადო!
  ქრისტინა მაშინვე მიხვდა, რომ მისი მეტოქე ყველა ძირითად ტექნიკაში იყო გაწვრთნილი და მისი დამარცხება ადვილი არ იქნებოდა. ასტარტემ, თავდაპირველად, სცადა მისი გაქცევა, მაგრამ წარუმატებლობამ არ გააგრილა მხურვალე. გოგონამ მოულოდნელად ვითომ უკან დაიხია და მარჯვენა მხარე შესთავაზა. სვეტლანამ არ იყიდა! მან მხოლოდ ლუნგზე მიუთითა და მკვეთრად დაარტყა მოწინააღმდეგეს მარცხნივ. ამ დროს მან რეფლექსურად სცადა თავისი კოლეგის დაჭერა და გვერდი დაუცველი დატოვა. მკვეთრმა ნაკბენმა მას ხორცის ნაჭერი გამოართვა, გოგონამ სიჩქარე დაკარგა და ფეხები მოიკეცა.
  ჭრილობამ შეამცირა ასტარტეს საბრძოლო თვისებები და მისი მოძრაობები შენელდა. აქ ქრისტინამ გვერდითი მანევრი გააკეთა და შემდეგ ადვილად გაჭრა ფუნჯი. საპასუხოდ, ასტარტემ მოახერხა მისი დარტყმა, მაგრამ ეს იყო ბოლო წარმატება. მომდევნო საქანელასთან ერთად, სვეტლანამ თავი აიფეთქა.
  -ბრავო! - თქვა ფიურერმა. - Უმაღლესი კლასი.
  - ჯერ ყველაფერი არ გინახავს.
  რამდენჯერმე ატყდა ხელჩართული ჩხუბი. ზოგჯერ კბილებსაც იყენებდნენ. კარგად გაწვრთნილი გოგონები მოქმედებდნენ, როგორც წესი, ერთ გუნდში და იბრძოდნენ ხელჩართულ ბრძოლაში წყვილებში ან სამში. ამან მათ უპირატესობა მიანიჭა ჭრელი შეკვრით ბრძოლაში. გარდა ამისა, ბიოინჟინერიამ და ინკუბატორებში გენების ხელოვნურმა შერჩევამ გავლენა მოახდინა.
  და რაც ასევე მნიშვნელოვანია ის არის, რომ მეკობრეებს აშკარად გაცივდნენ. აქამდე მათ არასოდეს მოუწიათ ბრძოლა ძლიერ, მოწინავე მტერთან, რომელსაც არ ეშინია ტანკების, რობოტების ან ჯადოქრების წყევლის. და როდესაც პირველად შეხვდებით რაღაცას, დაბნეულობა ჩნდება.
  მეკობრეებმა უკან დაიხიეს, უკან დაიხიეს, ზოგი ხალხის მსგავსად ყვიროდა, ზოგმა უცებ დაიწყო გაბრაზება და სროლა მათ რობოტებზე. როგორც ჩანს , დაპყრობილი ადოლფის მაგიურმა ექსპერიმენტებმა დაასრულა ისინი.
  კოსმოსური გერმანიის ჯარისკაცებმა ჩამოაგდეს ძლიერი ცეცხლი და გამოიყენეს ხმლები არაერთხელ.
  ზღარბიც კი კარგად მოიქცა. პატარა და მოხერხებული, ის საკმაოდ მოხერხებულია ლითონის ყუმბარებში. და ცუდად არ ესროლა.
  გოგოებმა თავი ასწიეს, ნამდვილ ჩხუბში რეაქცია გამწვავდა. ისინი უკეთესად იბრძოდნენ, ვიდრე მრავალრიცხოვან ვირტუალურ თამაშებში, სადაც ბავშვობიდან ვარჯიშობდნენ. თუმცა, ნებისმიერ ფასად გადარჩენის სურვილი, შემდგომში გამრავლების მიზნით, დომინირებდა. გარდა ამისა, მთელი მრავალფეროვანი არსენალი, მათ შორის სივრცითი Velcro, გამოყენებული იყო ასი პროცენტით. ადოლფმაც კი, რაც მისთვის მთლად ჩვეული არ იყო, იყენებდა მათ. მან სამი მეკობრე ჩააგორა კბილის პასტაში, შემდეგ ისევ გამოიყენა თავისი ჯადოსნური ჯოხი. ერთ მომენტში ფრაგმენტი მოხვდა ჯადოქრობის იარაღს, რის შედეგადაც იგი შუაზე გატყდა. მაგრამ ადოლფმა აღადგინა კვერთხი ერთი შელოცვით:
  -არა! ნებისმიერი ჯადოქრობა მაშინ ღირს, თუ მან იცის როგორ დაიცვას თავი. ყველაზე რთულია დაიცვა შენი სული საკუთარ თავში არსებული სისასტიკისგან! - დაამატა ახალგაზრდა ფიურერმა.
  ისევ ჯადოსნური ნაკადი გადმოფრინდა ჯოხიდან და დაეცა ელექტრონულ ტვინებს. კერძოდ, მან გამორთო რამდენიმე ქვეგანზომილებიანი ხაფანგი.
  სტელამ მძიმედ დააზიანა ფეხი, მაგრამ განაგრძო ბრძოლა.
  ზარალი ორივე მხრიდან, განსაკუთრებით მეკობრეებისთვის, უზარმაზარი იყო. გოგოებიც დაიღუპნენ, კრისტინამ თითქმის ყველა გუშინ გაიცნო, მაგრამ ყოველი დანაკლისი მტკივნეული იყო. ბევრი გოგონა იბრძოდა, დაშავდა კიდეც. უმიზეზოდ მეკობრეებმა მთელი გალაქტიკა შეაშინეს; ძნელი იყო პანსიონატებთან ბრძოლა.
  ერთ-ერთმა მათგანმა, ყველაზე ძლიერმა და თანამედროვემ, უკანა მხარეს მიიყვანა და ერთდროულად მოკლა ხუთი გოგონა, ხოლო ზღარბი შუაზე გაჭრა. ადოლფმა შეაჩერა იგი სასოწარკვეთილი შელოცვით, შემდეგ კი მტრის წინააღმდეგ შებრუნდა. მისი სული ტანჯვისგან იყო მოწყვეტილი, ერთ-ერთმა გოგონამ ერთ დროს მას სიცილი აუწყო რობოტების სამყაროს უახლესი ხუმრობების სერიით. ახლა ღარიბი მოკვდა და ჯერაც არ ისწავლა მკვდრების აღდგომა. ამ მომენტში ახალგაზრდა ჯადოქარი ფიურერი თავისი ყველაზე დიდი პრობლემის წინაშე აღმოჩნდა.
  ჯადოქარი ჯარანი ცეცხლოვანი საბრით დაუდგა გზას.
  - შენ გყავს ბავშვი, ვხედავ, რაღაც განსაკუთრებული, უნიკალური მაგია. იქნებ ჩვენს გვერდით მოხვიდე? Underworlds-ის ლიგა გულუხვად დააჯილდოებს თქვენ ფულით და შესაძლოა მოგცეთ მთელი სამყარო, რომელიც დასახლებულია მორჩილი მონებით.
  - რატომ არა მაშინვე გალაქტიკა? - ხუმრობით იკითხა ადოლფმა.
  ჯადოქარს არ ესმოდა იუმორი:
  - დარწმუნებული ვარ, რომ შენი შესაძლებლობებით, საკუთარი იმპერიის შექმნა მხოლოდ დროის საკითხია. ასე რომ, ეს შესაძლებელია, თუნდაც გალაქტიკა.
  - მაგრამ როგორც ჩანს შენს გარეშე! - ფიურერმა ჯადოქარს სხივი გაუგზავნა.
  ის ადვილად შეებრძოლა მას და თვითონაც დაარტყა, იმდენად, რომ ჰიტლერის ტანსაცმელს ცეცხლი გაუჩნდა, თუმცა მან მოახერხა უკან გადახტომა. შემობრუნდა, ფიურერმა, სულაც არა ჯადოსნურად, აანთო ცეცხლი.
  - Რა მიიღე? ნუ ხარ ასეთი თავდაჯერებული, ადოლფ.
  ფიურერს გაუკვირდა:
  -ჩემი სახელი საიდან იცი?
  საპასუხოდ, სიცილი:
  - ჩემნაირმა ძლიერმა ჯადოქრებმა ყველაფერი იციან!
  ის კვლავ მივარდა ახალგაზრდა ფიურერთან. მან გადააგდო პულსარი, გაათავისუფლა სხივი და ჯოხიდან გველი გადმოფრინდა. იგი ჰაერში ტრიალებდა და ჯადოქრის სიცილით დაიმსხვრა:
  "შენ არ იცნობ ჰიპერტალღურ მაგიას, სუსტი." ამიტომაც შეიძლება ასე მარტივად გაუმკლავდეთ. აბა, კიდევ რით მოგაწონო?
  ადოლფი გადახტა ტროლზე, ცდილობდა სვავის შესრულება ისე, როგორც მას ასწავლიდნენ და უკან დააგდეს. შემდეგ ახალგაზრდა ფიურერმა წაიკითხა შელოცვა: ზემოდან რამდენიმე ყინული ჩამოვარდა, რამაც ჯადოქრის საზიზღარი ღიმილი გამოიწვია.
  -ეს ყველაფერი შეგიძლია? ამაზე რას იტყვით? - ჯადოქარმა შელოცვა ჩაიბურტყუნა და მწვანე ტალღა გაუგზავნა.
  ადოლფის გარშემო კვამლი ავიდა და ბეჭდები გამოჩნდა. ახალგაზრდა ფიურერმა გადახტომა სცადა, მაგრამ მყივანი პითონის მკლავებმა გაანადგურა. ჯაჭვებივით შეაბეს ბიჭი და დაუწყეს დახრჩობა. ახალგაზრდა ფიურერმა ატირდა:
  - მკვლელი!
  ჯადოქარმა ჩაიცინა:
  - დიახ, მე ვარ განადგურების ქარიშხალი. დაიფიცე, რომ ჩემი სტუდენტი გახდები და გაგიშვებ.
  -არასოდეს! - უპასუხა შეპყრობილმა ჰიტლერმა თვითგადარჩენის ინსტინქტის საწინააღმდეგოდ.
  - მაშინ მიიღე! - დაიღრიალა ჯადოქარმა.
  დემონური ენერგიის ნაკადი დაეცა ფიურერს, მან აწამა და გაანადგურა მისი სხეულის ყველა უჯრედი. ძალიან მტკივნეული იყო, ისეთი მტკივნეული, რომ მგელივით ყვირილი მინდოდა. თითქოს შენი კანი ფენა-ფენა იშლება და ცხელი რკინით ასხამენ.
  -კარგი ახლა მომისმენ? - ჰკითხა ჯარანმა შემზარავი ხმით. -ან!
  - Არა, არასდროს! - თქვა ფიურერმა ბოლო ძალით. - ბოროტების მსახურება სულს გაანადგურებს, რაც სხეულზე უფრო მნიშვნელოვანია.
  ბოროტმა ტროლმა გაიცინა:
  - სულელო, ჩემი მსახურება უბედური სულის გადარჩენის ერთადერთი გზაა. ახლა მე ვაგდებ მას გეენაში. მას შემდეგ რაც თქვენი ხორცი დაიწვება, მე გამოგიგზავნით ისეთ ადგილას, სადაც ჯოჯოხეთის ყველა ზღაპარი ტკბილ სიზმრებს ჰგავს. კანკალი, უბედურო.
  ადოლფმა გადააფურთხა:
  - სულელური მუქარა!
  ყრუ ღრიალი მოჰყვა:
  - მაშინ დაწვა!
  ცეცხლმა ჰიტლერი მოიცვა და კანიც კი დაიწყო. მას უკვე მოწყალების თხოვნა სურდა, არა, მე არ ვარ მზად სიკვდილისთვის. ან იქნებ ქვეცნობიერად გამიელვა თავში აზრმა, შეიძლება მომავალში ჩემს დაუნდობელ მტერს ვაჯობოდი.
  წყლის ნაკადმა ცეცხლი ჩააქრო და ფიურერი გათავისუფლდა, დარჩა ნაწნავში, რომელიც ძლივს ფარავდა მის სქელ ბუშტუკებს. მის წინ ელფი ბუკინგემი გამოჩნდა. კოსმოსური გერმანიის გენერლის ირგვლივ შუქი ანათებდა და მან გაიღიმა.
  დამამშვიდებელი ტონით თქვა:
  - ეს შენ ხარ ჯარან, აშკარად გინდა ბავშვის შეურაცხყოფა?
  პასუხი იყო ჟანგიანი ხიხინი:
  - ჩვენს კამათში ნუ ჩაერევი, ელფო! წინააღმდეგ შემთხვევაში ძალიან ცუდ დროს გაატარებთ.
  მომხიბვლელი ხალხის წარმომადგენელმა მარგალიტისფერი კბილების გაშიშვლებით უპასუხა:
  - ვხედავ, დახვეწილი გინებაც კი არ შეიძლება. მუქარის ნაცვლად ბავშვის რაღაც პათეტიკური ყვირილი.
  ტროლმა კბილებს ააფრიალა:
  "მე გაგფანტავ ატომებად მთელ გალაქტიკაში, და შენს სულს ჩავჭედავ შავ ხვრელში და გაჭიმავ კანს კვაზარზე."
  - Ცოტა უკეთესი! - ელფმა პულსარით დაჭრა. ტროლი, გაოგნებული, გაჭირვებით აჩერებდა მას, ლოყაზე დამწვრობა გამოჩნდა.
  - და შენ ძლიერი ხარ! - ტროლის სახე სიბნელის ქვირითის ნიღაბივით დატრიალდა. -მაგრამ არც მე ვარ სუსტი. აი შენ წადი!
  ჯადოქარმა საჩუქარი გაუგზავნა, რომელიც ელფმა მუხლთან ერთად ესროლა და უკან ბრუნით გაგზავნა.
  - არა, შენ ჩემზე შთაბეჭდილება არ მოუხდენია! - უპასუხა ბუკინგემმა. მან თვალი გაუსწორა სმიტს, რომელმაც ჯოხი აიღო და ცდილობდა დაარტყა. - არაა საჭირო მეგობარო, წადი ამხანაგებს დაეხმარე. ამ ბიჭმა უკვე ძალიან ბევრი ენერგია დახარჯა და მე თვითონ შემიძლია მას გავუმკლავდე.
  -ზედმეტად თავდაჯერებული ხარ, მაგრამ ეს რა! - ტროლის თითები გაიზარდა და მათგან უზარმაზარი ფანტომები დაიწყეს. ეს იყო სხვადასხვა ტიპის ფრიკები, ძლიერი დინოზავრები და საბრძოლო მანქანები.
  - კარგი, ვიჩხუბოთ! - ელფის ხელი გულშემატკივარივით წამოდგა და ქვემოდან ძლიერი ავაზაკების კასკადები იწყეს ამოფრქვევა. ფანტომები შეიკრიბნენ და დაიწყო ტიტანების ბრძოლა, რომელმაც აჩვენა უპრეცედენტო ძალა.
  ჯადოსნურ ბრძოლაში სასწორი გვერდიდან გვერდზე ტრიალებდა, ყვირილი და გულის ამაჩუყებელი კივილი ისმოდა.
  ნახევრად შიშველი ადოლფი სომნამბულისტივით მოძრაობდა, ხედავდა უამრავ გვამს და სხეულების ფრაგმენტებს, ასევე დაქუცმაცებულ მექანიზმებს. ამან მას ძალა მისცა და ტექნიკური სართულების სიღრმეში აიღო გზა.
  დაე, კოშმარმა დამიწვას თავისი სუნთქვით
  ვფიცავ, შენს სამშობლოს არ ვუღალატებ!
  ხორცი მოწყვეტილია, სავსეა ტანჯვით
  მაგრამ ჯარისკაცის სული არ მოითმენს სირცხვილს!
  დაპყრობილი ფიურერის თავში ჩამოყალიბდა მოკლე ლექსი. წინ იბრძოდა კრისტინა, რომელიც მისთვის მართლაც სათუთი და საყვარელი გახდა.
  მას შვილსაც გაუჩენდა, ერთ-ერთ მათგანს, ვისაც აქვს შანსი გახდეს მესამე რაიხის მემკვიდრე.
  გოგონა სულ უფრო და უფრო მიდიოდა, ისროდა მარცხნივ და მარჯვნივ. მან სრულად გამოიყენა დატყვევებული იარაღი, თუნდაც მისი ფეხები. ფეხსაცმელზე იყო მოწყობილობა, რომელიც ააქტიურებდა საცეცებს ფეხის თითების მოძრაობისას.
  და ეს მოსახერხებელი იყო დატყვევებული იარაღის გამოყენებისას. ყველაზე რთული ის იყო, როცა მისი თანამგზავრები გარდაიცვალნენ, კრისტინა ცრემლს ასხამდა თითოეულ გვამს, ხშირად ძლივს შესამჩნევ ნარჩენებს.
  მოკვდა ბოროტი, მუდამ ცოცხალი გერტრუდა. მისგან მხოლოდ ფეხები დარჩა. გერდას ცოტა გაუმართლა, მას მხოლოდ დიდი ნახვრეტი ჰქონდა მუცელში და ერთ-ერთი გული ნამსხვრევებით ჩაჭრეს, ამიტომ გადარჩენის შანსი ჯერ კიდევ იყო.
  ექსცენტრიულ ქრისტიან მეზღაპრეს მაგდას თავი და მხრის სახსარი ჰქონდა ამოხეთქილი. მართალია, ზოგიერთმა სხეულის მხოლოდ ნაწილი დაკარგა და მათი გამოჯანმრთელების იმედი იყო.
  მართლაც, ადრე შეუძლებელი იყო ესკადრილიის აღმოჩენა და ერთი თერმოპრეონის ბომბით განადგურება. რამდენი გოგონა იქნებოდა ამ შემთხვევაში ცოცხალი? ელფს ნამდვილად არ შეეძლო ამის გაკეთება? ფიურერს კი ეტყობა, რომ ის კრისტინა მზადაა შეძულოს ეს ბიჭი.
  ბრძოლა აშშ-ის მიწაზე გაგრძელდა. ცნობილმა ოთხეულმა: გერდამ, შარლოტამ, კრისტინამ და მაგდამ უკვე გაიარეს ტეხასი და შევიდნენ ლუიზიანაში. 30 ივნისი საკმაოდ ცხელი დღეა. ამერიკელები ძალიან ჯიუტად უწევდნენ წინააღმდეგობას და კონტრშეტევას ცდილობდნენ კიდეც.
  გოგონებმა გააჩერეს თავიანთი ტანკი და რიგრიგობით დამიზნეს. ისეთი საყვარლები იყვნენ. და წინ იყვნენ შერმანები და პერშინგები.
  გერდამ აიღო და იმღერა და ესროლა:
  - შავი...
  შარლოტამ გაისროლა და განაგრძო:
  - ტერორი!
  ქრისტინამ ჭურვი დაარტყა, შერმანის კოშკი გაჭრა და განაგრძო:
  - შავი...
  მაგდამ დაანგრია პერშინგის კოშკი და იღრიალა:
  - ტერორი!
  გერდამ ისევ ააგდო ჭურვი და დაინახა:
  - ბრძოლაში...
  შარლოტამ ხელი დაარტყა და იღრიალა:
  - არმაგედონისთვის!
  კრისტინა ისვრის ჭურვს და იყვირებს:
  - სამრეკლოსთან...
  მაგდამ ზუსტად გაისროლა და დაამატა:
  - მტრები!
  გერდამ ისევ აკოცა და აკოცა:
  -ჯვარი...
  შარლოტამ ესროლა ჭურვი და ყეფა:
  - გადააბრუნე!
  გოგოებმა კი მათ ხუმრობაზე ერთიანად იცინეს. ისინი მართლაც უმაღლესი კლასის მომღერლები არიან.
  და დიდოსტატი მსროლელები! და რამდენად ზუსტად ისვრიან. და ასე ზუსტად, როგორც უმაღლესი კლასის სნაიპერები.
  გერდა, როცა ისვრის, იწყებს სიმღერას:
  - Მე მინდა...
  შარლოტა, სროლა, აგრძელებს:
  - Ბიჭები...
  კრისტინა ურტყამს, იძახის:
  - გოგოებო!
  მაგდა, რომელიც ესვრის და თიბავს შერმანს, აგრძელებს:
  - Უბრალოდ...
  გერდა, გასროლით, უბიძგებს სიტყვებით:
  -როცა გეხუტები...
  შარლოტამ ჭურვი გაისროლა და იღრიალა:
  - მოფერება!
  ქრისტინამ, რომელიც ასევე გათავისუფლებულია, ტვიტერზე დაწერა:
  -ახალი...
  მაგდამ გაისროლა და დაამატა:
  - კინო...
  გერდამ სროლა განაგრძო:
  - ნახე...
  შარლოტამ გასროლით დაამატა:
  - სივრცეში...
  ქრისტინამ ჭკვიანურად თქვა:
  - ხალიჩაზე...
  მაგდას, რომელმაც ჭურვი ესროლა, მოეწონა:
  - იფრინე!
  გერდამ გაისროლა და იღრიალა:
  - ქურთუკები...
  შარლოტამ გაისროლა და დაამატა:
  - ზოლიანი...
  კრისტინამ ჭურვი დაარტყა და ატყდა:
  - Ყუთში...
  მაგდამ საჩუქარი გაუშვა და მოეწონა:
  - Შარვალი!
  გერდა იღრიალა და ჭურვებს ისროდა:
  -ადრე....
  შარლოტამ, ჯოისტიკზე დაჭერით, იღრიალა:
  -დილა...
  ქრისტინამ, რომელიც ჭურვით დაარტყა, ყეფა:
  -გოგოებთან ერთად...
  მაგდამ ენერგიულად დაადასტურა:
  - დადიან...
  გერდამ დაიღრიალა და ესროლა:
  - Ბიჭები!
  შარლოტამ ისევ იმღერა6
  -დილამდე...
  ქრისტინამ განაგრძო:
  -გოგოებთან ერთად...
  მაგდამ დაიყვირა:
  - დადიან...
  გერდა ყეფს:
  - Ბიჭები!
  შერმანის შეტევა დასრულდა, თითქმის ყველა ტანკი განადგურდა, დანარჩენებმა კი გაქცევა დაიწყეს. გერმანელები კი სიხარულით ღრიალებენ.
  გერდამ რაციონალურად აღნიშნა:
  - თურმე... იანკებს კუდები შევწვით!
  შარლოტამ რაღაც გაღიზიანებით თქვა:
  - რუსებს კი, მგონი, უხარიათ, რომ ჩვენ ამერიკელებს სიცოცხლისთვის კი არა, სიკვდილისთვის ვებრძვით.
  ქრისტინამ ღიმილით შენიშნა:
  - შეიძლება სტალინმა ზურგში დაგვჭრას!
  მაგდამ კვნესით დაუდასტურა:
  - თუმცა სერიოზულად, არის შანსი!
  გერდამ დაკუნთული მხრები აიჩეჩა და შენიშნა:
  - რაც შემეხება მე, საერთოდ არ მგონია, რომ სტალინი ისეთი გაბედული იყო, რომ ჩვენთან ჩხუბი გამოეწვია. ჩვენთვის კი ბევრად უკეთესი იქნებოდა, ჯერ ამერიკა და ბრიტანეთი დაიპყრო, ვიდრე სსრკ-ზე შეტევა.
  შარლოტა დათანხმდა:
  - მართლაც, ბევრად უკეთესია, ორ ფრონტზე არ აწარმოო ომი. რაც შეეხება დიდ ბრიტანეთს, ის გაკრიტიკებული იქნებოდა.
  გერდამ სერიოზულად თქვა:
  - ოო გოგოებო, ამ თემაზე AI ამბავიც კი დავწერე.
  შარლოტამ სერიოზულად შესთავაზა თავის პარტნიორს:
  - კარგი, წაიკითხე!
  გერდა კი ექსპოზიციაზე გადავიდა;
  . ბევრია პარალელური, სამყარო-სამყაროების ფანივით დაკეცილი. აქ ერთ-ერთ მათგანში ჰიტლერმა გადაწყვიტა არ დაეწყო ომი სსრკ-სთან 1941 წელს . ფაქტობრივად, თქვენ არ შეგიძლიათ დაიწყოთ ომი უზარმაზარ საბჭოთა იმპერიასთან ერთად ბრიტანეთის უკანა მხარეს. უფრო მეტიც, "მაინ კაფში" მომავალი ფიურერი წერდა, რომ პირველ მსოფლიო ომში გერმანიის დამარცხების მთავარი მიზეზი ის იყო, რომ მას ორ ფრონტზე ბრძოლა მოუწია.
  გარდა ამისა, ჰიტლერმა დროულად გაიხსენა ვოლფ მესინგის წინასწარმეტყველება, რომ ფიურერს განზრახული ჰქონდა წაგება და ზურგის გატეხვა აღმოსავლეთში.
  იყო და მე დავასკვენი: ომის წარმოება ბრიტანეთის სრულ დაპყრობამდე. უფრო მეტიც, იუგოსლავიაში ანტიგერმანულმა აჯანყებამ განაპირობა ის, რომ ბარბაროსას გეგმა ივნისის ბოლომდე უნდა გადაიდოს. ეს ნიშნავს, რომ შესაძლოა არ ყოფილიყო საკმარისი დრო მოსკოვისა და სსრკ-ს ძირითადი რეგიონების დასაპყრობად ზამთრის წინ. ზამთარში კი გერმანელები, რაც თვითდაჯერებული ფიურერისთვისაც აშკარაა, საბრძოლველად სრულიად მოუმზადებლები არიან.
  გარდა ამისა, კრეტას აღება გერმანელებს დიდი დანაკარგები დაუჯდათ სადესანტო ძალებში და ფიურერი დიდი სიძულვილით იყო ანთებული ბრიტანეთის მიმართ და გადაწყვიტა პირველ რიგში დაესრულებინა იგი.
  ასევე გავლენა იქონია სამხედრო ატაშეს მოხსენებამ, რომელმაც მაისის აღლუმზე უახლესი საბჭოთა ტანკები ნახა: T-34 და KV-2. ბოლო ტანკმა 152 მმ-იანი იარაღით ძლიერი შთაბეჭდილება მოახდინა ყველა დამსწრე გერმანელზე. ჰიტლერმა ცოტა დაფიქრების შემდეგ ბრძანა დაეჩქარებინა მუშაობა მძიმე ტანკების შექმნაზე. გამოჩნდა პროექტების მთელი სერია დიდი მანქანებისთვის. და სანამ მასიური სატანკო კავალკადი არ შეიქმნება, უმჯობესია არ დაიწყოთ ომი სსრკ-სთან. უკვე მაისში გერმანელებმა ლიბიაში კიდევ სამი სატანკო დივიზია გადაიტანეს. ივნისის დასაწყისში რომელმა დაიწყო თავდასხმა ტოლბუკზე და სამდღიანი ბრძოლის შემდეგ აიღო ეს დასაყრდენი.
  რის შემდეგაც გერმანელები შეტევაზე გადავიდნენ ეგვიპტეში. ბრიტანელებმა ვერმახტის უმაღლეს ძალებს წინააღმდეგობა ვერ გაუწიეს. გერმანელები უფრო ძლიერები იყვნენ როგორც რაოდენობით, ისე ორგანიზებულობით. გარდა ამისა, ბრიტანეთის კოლონიალურ ჯარებს ნამდვილად არ სურდათ ბრძოლა. მათი მორალი იყო დაბალი და უფრო და უფრო ეცემა.
  უკვე ივლისში გერმანელებმა აიღეს ეგვიპტე. მათ გადალახეს სუეცის არხი და შევიდნენ პალესტინაში. ინგლისელები გაიქცნენ... ერაყში აჯანყება დაიწყო და გერმანელები იქ თითქმის უბრძოლველად შევიდნენ. მალე მთელი ახლო აღმოსავლეთი დაეცა... აგვისტოსა და სექტემბერში გერმანელებმა ქალაქები და მოედნები დაიკავეს. და მათ დაუპირისპირდნენ არა საბჭოთა საბრძოლო მანქანა, არამედ მცირე ბრიტანეთის ჯარები, კოლონიური ძალები, რომლებიც არც თუ ისე მოწესრიგებულები და ბრძოლისკენ იყვნენ მიდრეკილნი, და არაბების პრიმიტიული ნაწილები.
  ჰიტლერმა დაიპყრო დიდი ტერიტორიები. სექტემბრის ბოლოს გიბრალტარიც აიღეს. ფრანკო, როცა დაინახა, რომ ბრიტანელები იყრიდნენ გარეთ და ნაცისტების მიერ ოკუპაციის ეშინოდა, დათანხმდა გერმანული ჯარების გავლას. თავდასხმა ხანმოკლე აღმოჩნდა. გერმანელებმა ეს ოსტატურად და ორგანიზებულად განახორციელეს, მაგრამ თავად ციხე არ იყო მზად.
  რის შემდეგაც გერმანელებმა თითქმის წინააღმდეგობის გარეშე დაიკავეს საფრანგეთის საკუთრება აფრიკაში. საბედნიეროდ, ახლა ჯარების გადაყვანა შესაძლებელია უმოკლეს მანძილზე.
  ზამთარში ჰიტლერმა წამოიწყო ძირითადი შეტევა სუდანსა და ეთიოპიაში და ასევე დაიწყო წინსვლა სამხრეთ აფრიკაში. გარკვეული ყოყმანის შემდეგ ფიურერმა გადაწყვიტა: თუ ავიღებთ შავ კონტინენტს, მაშინ ავიღოთ იგი მთლიანობაში. უფრო მეტიც, ბრიტანელებს არ აქვთ ძალა შეინარჩუნონ თავიანთი ქონება. გერმანელებისთვის მთავარი სირთულე არ არის ბრიტანული ჯარები, რომლებიც ჩამორჩებიან ნაცისტებს როგორც რაოდენობით, ასევე საბრძოლო ეფექტურობით, არამედ გადაჭიმული კომუნიკაციები, მარაგებთან დაკავშირებული სირთულეები და აფრიკაში საჭირო გზების ნაკლებობა.
  მაგრამ გერმანელებმა, თავიანთი ხისტი ტოტალიტარული სისტემით, აჩვენეს შესანიშნავი ორგანიზაცია და დიდი დისტანციებზე გადაადგილების უნარი. ასე რომ, სსრკ-ში ფაშისტები დაანგრიეს არა უზარმაზარმა სივრცეებმა - აფრიკა ტერიტორიით და მოსახლეობით კიდევ უფრო დიდია, ვიდრე რუსეთი, არამედ წითელი არმიის ჯიუტი და ფანატიკური წინააღმდეგობა.
  და რა თქმა უნდა, აფრიკაში ზამთარი არ არის.
  დეკემბერში იაპონიამ საბოლოოდ შეუტია პერუს ნავსადგურს. ცხადი იყო, რომ შეერთებული შტატები ჯერ კიდევ არ დაუშვებდა სამურაებს, გადაყლაპოს ბრიტანეთის კოლონიები აზიასა და წყნარ ოკეანეში. ასე რომ, იაპონია იძულებული გახდა დაასუსტებინა ამერიკა მოულოდნელი შეტევით. და მათ მიაღწიეს წარმატებას. აზიაში წარმატებული ოპერაციების სერია მოჰყვა. მარტში ჰიტლერმა, იმის შიშით, რომ იაპონია მას გაუსწრებდა, ირანში შეიჭრა და იქიდან გერმანელებმა ინდოეთში შეიჭრნენ. ნათელია, რომ ორას ორმოცდაათი გერმანული დივიზია საკმარისზე მეტია თითქმის დაუცველი ინდოეთისა და ტექნიკურად ჩამორჩენილი ირანის დასაპყრობად.
  ჰიტლერმა, რა თქმა უნდა, აფრიკასა და ინდოეთში უფრო და უფრო მეტი ძალების გადაყვანით, დიდი რისკი წაიღო - სტალინს შეეძლო ევროპის წინააღმდეგ განმათავისუფლებელი კამპანია დაეწყო.
  მაგრამ წითელი არმია ჯერ არ ჩქარობდა. ყველა დროისა და ხალხის ლიდერმა დააგროვა ძალა, მაგრამ არ ცდილობდა პირველი ყოფილიყო ბრძოლაში. შესაძლოა, სტალინს არ სურდა პასუხისმგებლობის აღება დიდ ომზე. და ფინურმა კომპანიამ არ გააჩინა ოპტიმიზმი.
  ამიტომ, მიუხედავად იმისა, რომ გერმანული ჯარები ვრცელდებოდნენ ევროპიდან, აზიისა და აფრიკის მასშტაბით, სტალინი არ ჩქარობდა ამით ისარგებლოს. აქვე უნდა აღინიშნოს, რომ ვერმახტის სიძლიერე მუდმივად იზრდებოდა. გერმანიის დანაკარგები ფართო დაპყრობების დროს მცირე იყო და სამრეწველო წარმოება გაიზარდა უცხოელი მუშაკების გამო. გარდა ამისა, ვერმახტი შეავსეს ხივითა და სხვადასხვა კოლონიური წარმონაქმნებით.
  გერმანელებმა თავიანთი სამშენებლო ბატალიონები, მძღოლები, უკანა ნაწილები, კოლონები და ა.შ. შეცვალეს უცხოელებით. ჯარში ახალგაზრდა ჯარისკაცებს იწვევდნენ. ჩვიდმეტი წლის და უფროს ჯარისკაცებსაც კი იარაღს უსვამდნენ.
  ვერმახტმა გაზარდა დივიზიების რაოდენობა და მასში უცხოელთა პროცენტი სწრაფად გაიზარდა. სწრაფად გაიზარდა იარაღის წარმოებაც. ახალი Tiger ტანკი წარმოებაში შევიდა, როგორც ყველაზე ადრეული მძიმე მანქანა, რომელიც შეიქმნა.
  1942 წლის მაისში ვერმახტი შევიდა სამხრეთ აფრიკაში, მანამდე ათასობით კილომეტრი იბრძოდა. ივნისში დაეცა მადაგასკარი... ამერიკელებს არ გაუმართლათ, ამ სამყაროში მიდვეის ბრძოლა წააგეს. წყნარ ოკეანეში დომინირება იაპონიას გადაეცა. და მესამე რაიხმა, რომელიც გაძლიერდა კოლონიებით ბირმადან, ინდოეთიდან, სამხრეთ აფრიკისკენ და მის ფარგლებს გარეთ, რამდენჯერმე გაზარდა თვითმფრინავების წარმოება, ახორციელებდა საჰაერო თავდასხმას ბრიტანეთზე. გერმანელებს ჰყავდათ ახალი ძლიერი ბომბდამშენები Yu-188 და DO-217. და ისინი ზეწოლას ახდენდნენ ბრიტანეთზე, დაჭერით ორივე რიცხვით და ხარისხით.
  პირიქით, ბრიტანელებმა დაკარგეს თავიანთი კოლონიები და შეექმნათ წყალქვეშა ომი, შეამცირეს თვითმფრინავების და სხვა აღჭურვილობის წარმოება. ნაცისტებმა დააჭირეს. აგვისტოს ბოლოს კი დესანტი შედგა. ბრძოლებში მონაწილეობდნენ ახალი გერმანული ვეფხვის ტანკები. ინგლისში ბრძოლები ორ კვირაზე მეტხანს გაგრძელდა და დანებებით დასრულდა.
  რის შემდეგაც გერმანელებმა დააყენეს თავიანთი მარიონეტული მთავრობა და ინგლისის ახალი, სრულიად ლეგიტიმური მეფე. თავად ბრიტანეთი გახდა მესამე რაიხის პროტექტორატი. მისი ფლოტი თითქმის მთლიანად გერმანიის მხარეს გადავიდა.
  სტალინმა ვერ გაბედა მტრის დარტყმა დესანტის დროს. და გერმანიასა და სსრკ-ს შორის იყო თავდაუსხმელობის პაქტი. გარდა ამისა, ფაშისტური სახელმწიფო ძალიან გაძლიერდა.
  ჩერჩილი კანადაში გაიქცა და ცდილობდა გაეგრძელებინა ბრძოლა შეერთებული შტატების დახმარებით. მაგრამ ჰიტლერი გადაწყვეტილი იყო. ოპერაცია "იკაროსი" მოჰყვა, ისლანდიაში დაშვებით. ბოლო წერტილი, საიდანაც ამერიკულ თვითმფრინავებს შეუძლიათ მიაღწიონ მესამე რაიხს, დაიპყრეს.
  რის შემდეგაც დაიწყო ძალების გადაყვანა გრენლანდიაში. 1943 წელი საზღვაო ბრძოლებში გაატარა. მესამე რაიხს ჰყავდა წყალბადის ზეჟანგით წყალქვეშა ნავები, რომლებიც მოძრაობდნენ საათში 35 კვანძამდე სიჩქარით და უსწრებდნენ ამერიკულ ხომალდებს.
  არგენტინამ ომი გამოუცხადა შეერთებულ შტატებს და გერმანელებმა დაიწყეს იქ ჯარების დაგროვება.
  ნაცისტებმა ორ დღეში დაიკავეს შვეიცარია, ხოლო შვედეთი შვიდ დღეში და მთლიანად აიღეს კონტროლი ევროპაზე.
  აიღეს ავსტრალიაც, თუმცა შეჭრა იაპონიასთან ერთად განხორციელდა.
  1944 წლის გაზაფხულზე გერმანიამ, რომელმაც დააგროვა დიდი რაოდენობით სადესანტო ხომალდები, დაეშვა კანადაში. ამავე დროს მექსიკაში შევიდნენ გერმანული და იაპონური ჯარები. ბრაზილიამ, ვენესუელამ, ჩილემ და სხვა სახელმწიფოებმა შეერთებულ შტატებს ომი გამოუცხადეს. ამერიკაზე თავდასხმა ორივე მხრიდან დაიწყო. გერმანელებმა შეიძინეს მთავარი ტანკი "პანტერა" -2, რომელიც მნიშვნელოვნად აღემატებოდა "შერმანს" შეიარაღებაში, ჯავშანტექნიკაში და შესრულებაში. და გერმანულ რეაქტიულ ავიაციას უბრალოდ არ ჰქონდა თანაბარი.
  გერმანული რეაქტიული გამანადგურებლების: ME-262, HE-162, ME-163 ხარისხობრივი უპირატესობა ამერიკელებზე აბსოლუტური იყო. რომ აღარაფერი ვთქვათ იმ ფაქტზე, რომ გაჩნდა გერმანული არადო რეაქტიული ბომბდამშენი, საუკეთესო პროპელერი Yu-488 და შესანიშნავი TA-400 ექვსი ძრავით. გერმანელებს ჰქონდათ უპირატესობა შეერთებულ შტატებთან შედარებით ჯავშანტექნიკაში, რომელიც გაიზარდა E სერიის ტანკების მოსვლასთან ერთად. განსაკუთრებით წარმატებული აღმოჩნდა "E"-25, მანქანა ჯავშანტექნიკის საბრძოლო თვისებებით, რომელიც შედარებულია "პანტერა" -2-თან, მაგრამ გაცილებით მსუბუქი და მოხერხებული ქვედა სილუეტით და დახრილი ჯავშნით.
  შეერთებული შტატები შეიარაღებული იყო მაღალი შერმანებით და კიდევ უფრო არქაული გრანდებით. მათ ვერ შეაღწიეს მთავარი გერმანული ტანკი "პანტერ-2" შუბლში, თუნდაც ახლოს. და Panther-2-ის გვერდითი ჯავშანი იყო 82 მილიმეტრიანი კუთხით და მისცა რიკოშეტი, დარტყმის სამი მეოთხედი.
  გერმანული MP-44 თავდასხმის თოფი ასევე აღემატებოდა ამერიკულ ავტომატებსა და ავტომატურ თოფებს.
  ბრძოლების დროს გერმანელები იყენებდნენ შტურმით კოლონიურ ჯარებს და უცხო დივიზიებს. ვერმახტის ძალამ ექვსას დივიზიას გადააჭარბა. შეტევაში მონაწილეობდნენ მძიმე ტანკები "Tiger" -2, უფრო მოწინავე "Tiger" -3, "Lion" და უფრო კომპაქტური "Lion" -2, შესანიშნავი "E" -100 და "Mouse" -2. .
  ორმოცდამეოთხე წლის ბოლოს გამოჩნდა "E"-50 მანქანა, რომელიც შესამჩნევად აღემატება "პანტერას" -2-ს ჯავშანტექნიკით და უფრო მძლავრი ძრავით.
  სერიაში ასევე შედიოდა მიწისქვეშა ტანკები, რომლებსაც იყენებდნენ დედამიწის მოძრავი მანქანები.
  ამ იარაღმა ძლიერი მორალური გავლენა მოახდინა ამერიკელებზე. ჰაერში გამოჩნდა Yu-287, უფრო მძლავრი და საშიში რეაქტიული ბომბდამშენი და ME-262-ის უახლესი მოდიფიკაციები ფრთებით გაშლილი. ისევე როგორც უახლესი ME-1010 და TA-183, მათ გაანადგურეს ახალი თაობა.
  უფრო მოწინავე MP-54 თავდასხმის თოფი ასევე გამოჩნდა უფრო დიდი სიზუსტით და სროლის მანძილით და უფრო მსუბუქია.
  ჰიტლერის ძალების ხარისხობრივმა უპირატესობამ თავისი გავლენა მოახდინა და ამერიკული ფრონტი დაინგრა. ნაცისტები ყველა მიმართულებით მიიწევდნენ წინ. ამერიკელებმა ვერაფერი გააკეთეს ამის წინააღმდეგ. მათი F -2 რეაქტიული გამანადგურებელი წარუმატებელი იყო და ჰქონდა შესრულების მახასიათებლები კიდევ უფრო უარესი ვიდრე Mustang.
  და აშშ-ს პროპელერზე მომუშავე მებრძოლები, პრინციპშიც კი, ვერ შეედრებოდნენ გერმანულ რეაქტიულ ვულტებს. ლუფტვაფეს ტუზები კი უკეთ მომზადებულები აღმოჩნდნენ. ბევრი მათგანი აგროვებდა გადასახადებს.
  წარმატებას მიაღწიეს ტანკერებმაც. განსაკუთრებით ვიტმანი, ის იბრძოდა სხვადასხვა ტანკებზე ომის ბოლოს უფრო მოწინავე Tiger-3-ზე. 1944 წლის ბოლოს გერმანელებს ჰყავდათ 100 ტონიანი "სამეფო ლომი", 1800 ცხენის ძალის ძრავით და 410 მმ-იანი სარაკეტო გამშვებით.
  ეფექტური იარაღი გრძელვადიანი სიმაგრეებისა და შენობების წინააღმდეგ. და რაც მთავარია, ის პრაქტიკულად შეუღწევადია ყველა ამერიკული ტანკსაწინააღმდეგო იარაღისთვის.
  გერმანელები მუდმივად აუმჯობესებდნენ თავიანთ ტექნოლოგიას. "E"-50-მა მიაღწია დაცვის დონეს, რომელიც შეუღწევადია ამერიკული 90 მმ-იანი ქვემეხისთვის ყველა კუთხით.
  ასევე გაუმჯობესდა გერმანული ჯავშანტრანსპორტიორი, განსაკუთრებით ჯავშანტექნიკაში. ფრიცმა შექმნა Luftfaust და უფრო მოწინავე Faustpatron, რომელსაც შეუძლია შეაღწიოს ტანკებში კილომეტრზე მეტი მანძილიდან.
  და Pershing გამოჩნდა მხოლოდ 1945 წელს, როდესაც გერმანულმა ჯარებმა უკვე დაიპყრეს მექსიკა, კანადა და ამერიკის უმეტესი ნაწილი.
  1945 წლის 2 თებერვალს შეერთებული შტატები დანებდა გერმანიასა და იაპონიას. ღერძის ძალების ჯარები ნიუ-იორკსა და ვაშინგტონს მიუახლოვდნენ - შანსი აღარ იყო.
  ჩაბარებამ გამოიწვია ამერიკის ოკუპაცია და მისი რესურსების წართმევა. ახლა მთელი მსოფლიო შედგებოდა ექსკლუზიურად მესამე რაიხისგან თავისი კოლონიებით და მისი მოკავშირეებით. სსრკ-ს მხოლოდ ერთი თანამგზავრი დარჩა: მონღოლეთი. ამრიგად, შეიქმნა უკიდურესად საშიში სიტუაცია.
  აშკარა გახდა, რომ გარეგნულად მეგობრული ურთიერთობების მიუხედავად, მესამე რაიხი და რუსეთი აპირებდნენ სასიკვდილო ბრძოლას.
  სტალინს არასოდეს გადაუწყვეტია გერმანიაზე თავდასხმა, როცა ის ბრიტანეთსა და აშშ-ს ებრძოდა. მეგობრული ნეიტრალიტეტი დაეხმარა ჰიტლერს დასავლეთის დამარცხებაში და დაპყრობაში. მაგრამ ახლა გაირკვა, რომ მესამე რაიხსაც აქვს გეგმები რუსეთთან დაკავშირებით. ხოლო სსრკ თავისი კომუნისტური იდეოლოგიით პოტენციურ საფრთხეს უქმნიდა ნაციონალ-სოციალიზმს.
  ჰიტლერი აგროვებდა ძალებს გამანადგურებელი დარტყმისთვის. ვერმახტი მრავალრიცხოვანი გახდა, დარიცხული იყო ათასამდე სრული სისხლიანი დივიზია, დაახლოებით ოცდაათი მილიონი ჯარისკაცი, რომელთაგან მესამედზე ნაკლები იყო ეთნიკური გერმანელი. ეს იყო უზარმაზარი ძალა, კარგად აღჭურვილი ტექნოლოგიით, უახლესი "E" სერიის ტანკებით, რომლებიც აქტიურად იწარმოებოდა ნაკლებად მოწინავე "პანტერების" და "ვეფხვების" ნაცვლად. და Panther 2 დარჩა შესანიშნავი მანქანა.
  თუმცა, მთავარი გერმანული ტანკი იყო მოდიფიკაცია "E"-50, რომელიც იწონიდა სამოცდათხუთმეტ ტონას, უფრო სქელი გვერდითი და უკანა ჯავშნით და აღჭურვილი იყო 105 მმ-იანი ქვემეხით, ლულის სიგრძით 100 EL. ეს მანქანა საბჭოთა KV სერიის საპირწონე უნდა ყოფილიყო...
  სტალინი ასევე დაინტერესდა მძიმე მანქანებით. 1941 წლის აგვისტოში დაიწყო KV-3 სატრანსპორტო საშუალების სერიული წარმოება 107 მმ სიგრძის ლულის იარაღით. რამდენიმე თვის შემდეგ, KV-5 ტანკი წარმოებაში შევიდა ორი 107 მმ და 76 მმ იარაღით, რომელთა წონა 100 ტონაა და ფრონტალური ჯავშანი 170 მმ. უკვე ორმოცდამეორე წელს, KV-4 შევიდა წარმოებაში, იწონიდა 107 ტონას და ჰქონდა 180 მმ ფრონტალური ჯავშანი და მსგავსი იარაღი.
  სტალინს უყვარდა დიდი ნაგებობები. KV-6 გახდა მანქანა ორი იარაღით: 152 მმ ჰაუბიცა და 107 მმ ტანკსაწინააღმდეგო იარაღი. მანქანა 150 ტონაზე მეტს იწონიდა. იგი აღჭურვილი იყო ერთდროულად ორი 600 ცხენის ძრავით. KV-7-ს ჰქონდა მსგავსი იარაღი, მაგრამ კიდევ უფრო სქელი ჯავშანი 200 მილიმეტრით და იწონიდა 180 ტონამდე. 1943 წელს ასევე შევიდა წარმოებაში KV-8 152 და 122 მმ თოფებით, რომელთა წონა ორასი ტონაა.
  მაგრამ სუპერ მძიმე ტანკები არ იყო საუკეთესო. გადაჭარბებულმა წონამ პრობლემები შეუქმნა ტრანსპორტირებასა და მართვის მუშაობას. განსაკუთრებით სატრანსპორტო საშუალებებით. გარდა ამისა, KV სერიებს ახასიათებდა ისეთი მინუსი, როგორიცაა ჯავშნის მდებარეობა, დახრილობის რაციონალური კუთხეების გარეშე, რამაც გარკვეულწილად გააფუჭა ტანკის შესანიშნავი დაცვა.
  მაგრამ სსრკ, მესამე რაიხისგან განსხვავებით, არ აწარმოებდა ომებს. ფინეთთან ომი ბოლო იყო. და არ იყო შესაძლებლობა პრაქტიკაში გამოეცადა აღჭურვილობა. და სტალინმა, რომელსაც უზარმაზარი ძალაუფლება ჰქონდა, მიიღო ცალმხრივი გადაწყვეტილებები იმის შესახებ, თუ რა აღჭურვილობა უნდა გამოეყენებინა ექსპლუატაციაში. და ლიდერს ძალიან მოსწონდა მძიმე მანქანები.
  გერმანელები პრაქტიკაში იყენებდნენ დიდ ტანკებს. საბრძოლო გამოცდილებამ აჩვენა, რომ სამოცდაათ ტონაზე მძიმე ტანკი ძალზე დიდია იმისთვის, რომ ბუასილი გახდეს, განსაკუთრებით ტრანსპორტირების დროს, საბრძოლო ოპერაციებისთვის მასობრივი წარმოებისთვის.
  საუკეთესო დიზაინერებმა მთელი მსოფლიოდან საბოლოოდ შექმნეს მანქანა, რომელიც აკმაყოფილებდა სამხედრო მოთხოვნებს დაცვის შესახებ და ამავდროულად მისი ტრანსპორტირება და გამოყენება შესაძლებელი იყო. "E"-50 გახდა ასეთი მანქანა. მისი შუბლის ჯავშანი გაზრდილია 250 მილიმეტრამდე რაციონალურ ფერდობზე, ხოლო გვერდები და უკანა მხარე 160 მილიმეტრამდე.
  ტანკი დაჯდა და ძალიან გრძელი ლულა ჰქონდა. საბოლოოდ, გერმანელებმა და მათმა მონებმა შექმნეს მეტ-ნაკლებად დამაკმაყოფილებელი მანქანა. და სსრკ-ს ჰქონდა გარკვეული პრობლემები. განსაკუთრებით მთავარ ავზთან ერთად.
  KV სერია განვითარდა ფართო გზით: მეტი წონა, მეტი იარაღი, მეტი კალიბრი. და ის, რა თქმა უნდა, ვერ გახდა მთავარი ტანკი.
  T-34 აცხადებდა ყველაზე პოპულარული ტანკის როლს. შედარებით მარტივი წარმოება, მისი მიღება შესაძლებელია რაოდენობით. მანქანამ მცირე განახლებებით დაიწყო მასობრივი წარმოება. მაგრამ 1943 წელს, როდესაც გერმანელებს ჰყავდათ სერიული მთავარი ტანკი, პანტერა, რომელმაც წარმატებით დაამტკიცა თავი ბრძოლაში, კრაუტსი აღმოჩნდა მასიური ტანკი, რომელიც უფრო ძლიერი იყო. და მალე "პანტერა" -2 ძლიერი ჯავშნით და გრძელლულიანი 88 მმ-იანი ქვემეხით, გაირკვა, რომ T-34 ძალიან პატარა იყო.
  იყო სხვადასხვა იდეები... მათ შორის ფუნდამენტურად ახალი ტანკის, T-44-ის შექმნა და წინას მოდერნიზაცია. სტალინი გატაცებული იყო მძიმე მანქანების შემუშავებით და გარკვეულწილად მაგარი იყო საშუალო და მსუბუქი მანქანების მიმართ. მაგრამ T-34 კარგი იყო მისი მასობრივი წარმოების გამო. გაირკვა, რომ KV სერია ვერ გაუძლო მესამე რაიხს, რომელმაც ამდენი ქვეყანა გადაყლაპა. და კომპრომისული ვარიანტი დაიბადა: T-34-85, როდესაც მხოლოდ კოშკი შეიცვალა მთავარ ტანკში.
  ამან შესაძლებელი გახადა მასობრივი წარმოების შენარჩუნება, მაგრამ 85 მმ კალიბრი მაინც არასაკმარისი იყო ყველაზე პოპულარული გერმანული ტანკი Panther-2-ის პირისპირ გასახვრელად.
  არაფერია სათქმელი მოგვიანებით E-50-ზე. ორმოცდათოთხმეტი წლის ბოლოს SU-100 გამოჩნდა ტანკის გამანადგურებლად. მაგრამ ის ასევე ჩამორჩებოდა "პანტერას" -2-ს. 1945 წლის დასაწყისში გერმანელებმა ამოიღეს პანტერები და ვეფხვები, აირჩიეს E-50-ის უფრო მძიმე ვერსია, როგორც ტანკი, რომელიც აღემატება მის ყველა მოწინააღმდეგეს. ამ მანქანას შეეძლო შეაღწიოს როგორც მძიმე KV-ებში, ასევე ყველა სხვა საბჭოთა მანქანაში. სერიაში მხოლოდ "ლომი"-2 და "სამეფო ლომი" დარჩნენ, მაგრამ ისინიც ერთიანი "E" სერიით უნდა შეეცვალათ.
  გერმანელებს ჰქონდათ უპირატესობა სსრკ-ზე რაოდენობით და ხარისხით. გარდა ამისა, იაპონია ემზადებოდა აღმოსავლეთიდან დარტყმისთვის.
  სტალინს არ ჰქონდა სრული ინფორმაცია მტრის სატანკო პოტენციალის შესახებ. მაგრამ სსრკ-ს ჰყავდა 60 ათასი ტანკი ას ოც დივიზიაში, არ ჩავთვლით ჯავშანტექნიკას ქვეითებთან. აქედან ორმოცი ათასი არის უახლესი 35 ათასი ოცდათოთხმეტი და ხუთი ათასი სხვადასხვა KV მანქანა. პლუს შედარებით მცირე რაოდენობის თვითმავალი იარაღი, მხოლოდ რამდენიმე ათასი. ძირითადად SU-100 და SU-152.
  ძალები, რა თქმა უნდა, დიდია. მაგრამ ნაცისტებმა, რომლებიც ეყრდნობოდნენ ნახევარი მსოფლიოს პოტენციალს, გამოუშვეს მრავალი ტანკი. მათ დაასაქმეს ქარხნები ევროპის მასშტაბით, ასევე აფრიკაში, აზიაში, კანადაში, აშშ-ში, ავსტრალიაში... განვიხილოთ მთელი მსოფლიო...
  გერმანული სატანკო ფლოტის ზომა სასტიკი ტემპით იზრდებოდა. განსაკუთრებით ამერიკის ჩაბარების შემდეგ. ამავდროულად, ნაცისტებმა, პირველ რიგში, ყურადღება გაამახვილეს "E" სერიაზე, განსაკუთრებით "E"-50-ზე. ეს მანქანები უფრო ტექნოლოგიურად განვითარებული იყო ვიდრე პანტერები და უფრო ეფექტური.
  45 წლის გაზაფხულზე ტანკების წარმოებამ თვეში ხუთ ათასს მიაღწია და მანქანების უმეტესობა შეიძლება კლასიფიცირდეს როგორც მძიმე. 1945 წლის 1 ივნისისთვის ნაცისტებს დაახლოებით ოთხმოცდაათი ათასი ტანკი ჰქონდათ. აქედან სამოცდათხუთმეტი ათასი განლაგდა სსრკ-ს წინააღმდეგ. ათ ათასზე მეტი მანქანა განლაგდა გერმანული თანამგზავრების მიერ: თურქეთი, რუმინეთი, ხორვატია, სლოვენია, იტალია, უნგრეთი, ფინეთი, ესპანეთი, პორტუგალია და ლათინური ამერიკის ქვეყნები.
  სსრკ-მ მათ წინააღმდეგ ევროპულ ნაწილში ორმოცდახუთი ათასი ტანკი და თვითმავალი იარაღი განათავსა. ძალების ბალანსი თითქმის ორჯერ ცუდი იყო რუსეთისთვის, მძიმე ტანკებში კი რვაჯერ უარესი. მართალია, თანამგზავრების მანქანები უფრო სუსტი იყო, ეკიპაჟები კი ნაკლებად გაწვრთნილი, მაგრამ მათ შორის განსხვავება არ ყოფილა.
  ზოგიერთი საბჭოთა ტანკი იყო ციმბირში და შორეულ აღმოსავლეთში და მათ დაუპირისპირდა იაპონია თავისი თანამგზავრებითა და კოლონიებით. ამომავალი მზის მიწამ განალაგა ოცდაათ ათასზე მეტი ტანკი, თუმცა ძირითადად საშუალო.
  ნაწილობრივ ასევე ლიცენზირებულია გერმანული Panther-2 მოდელებისგან.
  ავიაციაში სსრკ-სთვის ძალების ბალანსი კიდევ უფრო უარესია. მესამე რაიხმა შექმნა რეაქტიული გროვა. სამოცდაათი ათასი საბჭოთა თვითმფრინავი ეწინააღმდეგება ორას ათასზე მეტი გერმანული და ასი ათასი იაპონური თვითმფრინავი. თუ დავამატებთ საბრძოლო გამოცდილებას, მაშინ ძალთა ბალანსი უბრალოდ კატასტროფულია. თუმცა სსრკ-ს ჰყავდა კარგი გამანადგურებლები და ბომბდამშენები, მაგრამ არ ჰყავდა რეაქტიული თვითმფრინავები.
  მაგრამ პროპელებით მართული თვითმფრინავი ვერ შეედრება vulture-ს ფრენის მახასიათებლებით, თუნდაც თეორიულად.
  ქვეით ჯარში ვერმახტმა სსრკ-ს წინააღმდეგ პირველ ეშელონში განათავსა თხუთმეტი მილიონი ჯარისკაცი და ხუთი მილიონი თანამგზავრი. მხოლოდ ოცი მილიონი. და ეს არ არის ყველა ჯარი. იაპონიამ მხოლოდ პირველ ეშელონში განათავსა თხუთმეტი მილიონი.
  სსრკ-ს ჰყავდა თერთმეტი მილიონი ჯარისკაცი, რომლებიც სამჯერ დამარცხდნენ კოალიციასთან. შეუძლებელი იყო ჯარების რაოდენობის შემდგომი გაზრდა, რადგან ეკონომიკა შეიძლება დაინგრევა. ასე რომ, სტალინმა 1939 წლის 1 სექტემბრიდან ხუთნახევრად გაზარდა წითელი არმია. ყველაზე ცუდი ის იყო, რომ ღერძის ძალებმა ვერ მიაღწიეს მაქსიმალურ რაოდენობას და შეეძლოთ გააგრძელონ თავიანთი პოტენციალის გაზრდა.
  სსრკ-ს არტილერია ძალიან მძლავრია, განსაკუთრებით ტანკსაწინააღმდეგო და ნაღმტყორცნები, მაგრამ... მაინც ყველაზე პოპულარული კალიბრი 76 მილიმეტრი უკვე უიმედოდ მოძველებულია და 45 მილიმეტრი კიდევ უფრო. ძალიან ბევრი წვრილმანია და არ იქნება საკმარისი რეალური მძიმე კალიბრის ტანკსაწინააღმდეგო ლულები. თუ ავიღებთ მძიმე არტილერიას, მაშინ გერმანელებს აქვთ აბსოლუტური უპირატესობა რიცხობრივად.
  სსრკ-ში სარაკეტო არტილერია, საბრძოლო გამოყენების ნაკლებობის გამო, არც თუ ისე კარგად არის განვითარებული. ფრიცმა პრაქტიკაში შეიმუშავა გაზის გამშვები და სარაკეტო გამშვები. ნაცისტების ტყვიამფრქვევები უფრო დაწინაურებულია. ბევრმა ქვედანაყოფმა მიიღო მდიდარი საბრძოლო გამოცდილება. ჯარები მთელ მსოფლიოში დაიძრნენ.
  ფინეთის შემდეგ წითელ არმიას არ ჰქონდა პრაქტიკა რეალურ ბრძოლებში. რა თქმა უნდა, ეს მნიშვნელოვანი მინუსია.
  მოკლედ, სტალინს არ აქვს ილუზიები, მიუხედავად პარტიის და ტოტალიტარული რეჟიმის ყველა მცდელობისა, მტერი გაცილებით ძლიერია. საზღვაო ფლოტში კი, რა თქმა უნდა, ძალთა ბალანსი სსრკ-სთვის კიდევ უფრო უარესია, ვიდრე დანარჩენებში. ბოლოს და ბოლოს, თუ რამე მოხდა, უნდა იბრძოლო, გაითვალისწინო დანარჩენი სამყარო. და დანარჩენი მსოფლიოს რესურსებით, რომელსაც აქვს მიწის მასის მეექვსედი და ორასი მილიონი ადამიანი.
  ასეც მოხდა... 1939 წელს სტალინი ბრძოლაში არ ჩასულა, როცა გერმანელებმა პოლონეთის გადაკვეთის შემდეგ საბრძოლო მასალა გამოიყენეს. არა ორმოციან წლებში, როცა ნაცისტები პარიზში გაიქცნენ და უკანა მხარე ამხილეს. და ორმოცდამეერთე წელი არ გახდა განმათავისუფლებელი კამპანიის ნიშანი, თუმცა კრაუტები აფრიკასა და აზიაში ავიდნენ. გარდა ამისა, იყო ამდენი შესაძლებლობა ფაშიზმისთვის გამანადგურებელი დარტყმის მიყენებისთვის.
  ახლა კი... ახლა თავად ნაცისტები მზად არიან შემოსევისთვის. და ჯოჯოხეთური ძალების ცული ეკიდა ქვეყანას. გამოსავალი უნდა გვეპოვა. მაგრამ რომელი?
  სტალინმა თავად ვერ იპოვა პასუხი. ომის თავიდან ასაცილებლად ის მზად იყო ღერძის ქვეყნებისთვის რაიმე დათმობაზე წასულიყო. მან მატარებლები გაგზავნა ნედლეულით და მარცვლეულით თითქმის არაფრად, შეამცირა ფასები, შესთავაზა ნავთობის ჭაბურღილების იჯარა ან ოქროს საჩუქრები.
  მაგრამ ჰიტლერი დუმდა... თითქმის არაფერს ითხოვდა, მხოლოდ საზღვრებზე ძალები გაზარდა. მან დაასრულა სატანკო არმადები და გაზარდა საჰაერო დივიზიების რაოდენობა. მოულოდნელი დარტყმისთვის ვემზადებოდი... შეიძლება მთლად მოულოდნელი არა.
  გასაგებია, რომ ფიურერს ეშინოდა სსრკ-ს და სურდა ბოლშევიზმის წაშლა დედამიწის პირიდან. მაგრამ რა შეიძლება ეწინააღმდეგებოდეს მას? ფაშიზმი სახიფათოდ გაძლიერდა. საჭირო იყო რაღაც განსაკუთრებული და ძლიერი გამოსულიყო. სტალინი ატომურ ბომბს ითვლიდა, მაგრამ ამას კიდევ რამდენიმე წელი მაინც დასჭირდა. რომ აღარაფერი ვთქვათ მიწოდების მანქანების საჭიროებაზე Luftwaffe-ის თვითმფრინავების დასაძლევად.
  სულ უფრო ხშირად გერმანული თვითმფრინავები არღვევდნენ სსრკ საჰაერო სივრცეს. მათ აეკრძალათ ჩამოგდება, რათა არ გამოეწვიათ ნაცისტები შემოსევაში. და ახლახან გავრცელდა ინფორმაცია იდუმალი მფრინავი თეფშების შესახებ, რომლებიც მოძრაობენ წარმოუდგენელი სიჩქარით და შეუძლიათ მოულოდნელად გაქრობა.
  სტალინმა გასცა საიდუმლო ბრძანება ამის შესახებ, მაგრამ არავითარ შემთხვევაში არ მისცეს ნაცისტებს დარტყმის საფუძველი.
  სანამ გერდა თავის ამბავს ქსოვდა, გზაზე გერმანული ტანკი მიდიოდა. დროდადრო მაგდა ცეცხლს უხსნიდა. შემდეგ მომიწია შეჩერება და ჩემი საბრძოლო ნაკრების შევსება. გერმანული მანქანა გამოირჩეოდა დიდი გადარჩენით. რამდენიმე დაარტყა მას, მაგრამ ჭურვები ბარდასავით ამოვარდა. და არაფერი მნიშვნელოვანი, გარდა მსუბუქი ნაკაწრებისა, არ შეიძლება მიეყენებინა ჯავშანს.
  როდესაც გერდამ დაასრულა სამუშაო, შარლოტამ შენიშნა:
  - კარგი, მერე რა? Არ არის ცუდი! მაგრამ ახლა ყველაზე მთავარი, რაც დასაწერია, არის ომი სსრკ-სთან!
  გერდა საზეიმოდ დაჰპირდა:
  - და იქნება! თუმცა ძალთა ასეთი ბალანსით, ალბათ უკვე ნათელია, ვინ გაიმარჯვებს!
  შარლოტამ დაეჭვებით თქვა:
  - მწერალზეა დამოკიდებული! კარგ დამწერს შეუძლია დაწეროს ის, რაც წარმოუდგენლად დამაჯერებლად ითვლება.
  ქრისტინამ ლოგიკურად დაამატა:
  - და რაც მთავარია, ფანტაზიაა... მითუმეტეს თუ კოსმოსზე წერ!
  გერდა ღიმილით მღეროდა:
  - აფრიკა სახიფათოა, დიახ, დიახ, დიახ... მაგრამ ანტანტის ჯარები სისულელეა! არ წახვიდეთ, ბავშვებო, აშშ-ს თავდასხმის ქვეშ!
  მაგდამ ისევ დაიყვირა:
  - და შენ დაივიწყე ყველაზე მთავარი - ყოვლისშემძლე!
  გერდამ საპასუხოდ იღრიალა:
  - კარგი, არა, ეს ვიცით!
  მაგდამ ლამაზად იმღერა:
  სწრაფად მოინანიეთ ყოვლისშემძლე,
  თორემ ბელზებუბი შთანთქავს...
  დაიჩოქეთ უზენაესი ღმერთის წინაშე,
  დაე, იესო შემოვიდეს შენს გულში!
  გერდამ ამასაც მელოდიური უპასუხა:
  ფიურერი ჩემს გულში ცხოვრობს
  სევდა რომ არ ვიცოდეთ...
  კოსმოსის კარი გაიღო,
  ჩვენს ზემოთ ვარსკვლავები ანათებდნენ!
  მაგდამ მუშტები შეკრა და მტკიცედ თქვა:
  - მაინც, ჩემი იესო უფრო მნიშვნელოვანია, ვიდრე შენი ფიურერი. იმიტომ რომ იესო ღმერთია, ფიურერი კი უბრალოდ ადამიანია!
  ტორონტოს გარნიზონმა, უფრო სწორად, რაც დარჩა მისგან, კაპიტულაცია მოახდინა. უზარმაზარი სუპერტანკი "მონსტრი" საკუთარი ძალით სამხრეთისკენ გადავიდა. მესამე რაიხის ჯარები სულ უფრო და უფრო მრავლდებოდა. მათ გადალახეს კანადა და უკვე შედიოდნენ ამერიკის ჩრდილოეთ შტატებში.
  იანკები, რომლებმაც ზიანი მიაყენეს, უკან დაიხიეს. ზოგიერთი მათგანი, განსაკუთრებით აფრიკელები, პირველივე შესაძლებლობისთანავე მიატოვეს.
  ადალა სხვა გოგოებთან ერთად სუპერ ტანკიდან ჩამოვიდა და სირბილი დაიწყო. პეტრე მათთან ერთად გაიქცა. ბიჭი მხიარული იყო, გოგოებთან გუნდში ყოფნა მოსწონდა.
  რა ლამაზები არიან ყველანი, ახალგაზრდები და ბიკინებში. შიშველი ქუსლები ბრწყინავს. მოციმციმე კუნთოვანი, გარუჯული ხბოები. საოცარი ლამაზმანები.
  ბიჭს სიმღერა გაახსენდა და იმღერა:
  - ლამაზებო, მზეთუნახავო, ლამაზებო - კაბარე... მხოლოდ გასართობად ხართ შექმნილი... საფლავამდე გიყვართ თქვენს წმინდა ქვეყანაში და ტანჯვა არ გექვემდებარება!
  გოგონებიც აღფრთოვანებულნი არიან სიმპათიური, დაკუნთული მოზარდით. უნდათ ბიჭის მოფერება, მოფერება, კოცნა. სრულიად ბუნებრივი სურვილია, როცა ლამაზ ახალგაზრდას ხედავ. ახალგაზრდა გოგონები თავს კარგად გრძნობენ, თამაშობენ და ხტებიან. ისინი ცდილობენ შიშველი ფეხებით დადგეს იქ, სადაც ეკლიანია, რათა მასაჟი იყოს.
  ისინი პატიმართა კოლონას ხელმძღვანელობენ. გოგოები ხითხითებენ და ქვებს ესვრიან მონებს. პეტრემ სამხედრო ტყვეებს ენა გამოუყო და შესძახა:
  - ვაი დამარცხებულებს!
  ისინი უბრალოდ თავები დახრილი არიან. ვაი მართლა. ვინ იფიქრებდა, რომ ნაცისტები აშშ-ში მოვიდოდნენ. რუზველტს, თუ სურდა, შეეძლო შეეჩერებინა ჰიტლერი მიუნხენის აღკვეთით. მაგრამ იანკები სხვაგვარად ფიქრობდნენ. ზოგადად, ამერიკას ახასიათებდა თავშეკავებული პოლიტიკა და ომში შესვლის სურვილი. ახლა კი ფაშისტები ანადგურებენ მას.
  პანტერა 2-მა მანქანით გაიარა გოგოები. ეს ტანკი უკვე მოძველებულია, მაგრამ მაინც ბევრად უფრო ძლიერია ვიდრე შერმანები და პერშინგები. დიახ, კოშკის თავზე გოგონა იჯდა ბიკინით, რომელსაც თავზე დროშა ეჭირა სვასტიკით. ეს არის წითელი ბანერი თეთრი წრით და შავი ობობის შიგნით.
  მანქანა მივარდა, კვალი აწკრიალდა. პიტერმა აჩუქა:
  - ერთი, ორი, სამი... შეშლილი მტერი, მოკვდი!
  ბიჭი მხიარულობს... მაგრამ თან ღელავს. მაგალითად, გუშინ მან სიზმარში ნახა სტალინი.
  ნაცრისფერი და ასაკოვანი უმაღლესი მთავარსარდალი შტაბში მნიშვნელოვან მოხსენებას განიხილავდა. ამის შესახებ ვასილევსკიმ თავდაცვის სახელმწიფო კომიტეტის თავმჯდომარეს აცნობა.
  ოცდაათი ათასი თვითმფრინავი კვირაში . პლუს ასი ათასი იარაღი და ნაღმტყორცნები, ეს კოლოსალური ძალებია.
  ჟუკოვმა სკეპტიკურად შენიშნა:
  - ძირითადად ეს არის T-34-85 ტანკი. მანქანა საგრძნობლად ჩამორჩება გერმანულ მოდელებს. გარდა ამისა, ყველაზე ცუდი ხარისხის ჯავშნით. ავიაციის კუთხით ჩვენზე დომინირებს Yak-9, რომელიც სიდიდის ბრძანებით ჩამორჩება გერმანულ რეაქტიულ თვითმფრინავებს. - ხელები გაშალა ლეგენდარულმა მარშალმა. - მართალი გითხრათ, ტექნოლოგიაში ხარისხობრივი უპირატესობის გარეშე, რაოდენობით ვერ მოიგებთ!
  სტალინმა აბაკუმოვს მოსთხოვა:
  - როდემდე შეინარჩუნებენ გერმანელები ჩვენს წინააღმდეგ ძალებს აღმოსავლეთში?
  SMERSH-ის ხელმძღვანელმა უხალისოდ უპასუხა:
  - თავად ვერმახტი არის სამ მილიონნახევარი, პლუს კიდევ მილიონნახევარი ადგილობრივი პოლიციის ქვედანაყოფი და მილიონი თანამგზავრი. დაახლოებით ათი ათასი ტანკია, მაგრამ ისინი ჩვენსას აღემატება საბრძოლო თვისებებით. მესამე რაიხს კი უამრავი ავიაცია აქვს. ბრძოლებში მონაწილეობენ დისკის თვითმფრინავები, რომლებსაც ვერაფრით ჩამოაგდებენ. - ხელები გაშალა აბაკუმოვმა და დაამატა. - მტრის უმოკლეს დროში დამარცხების შანსი დაბალია და მას შეუძლია სწრაფად გადაიტანოს გამაგრება. ვერმახტის ზომა მუდმივად იზრდება და უკვე აღემატება ოცდათხუთმეტ მილიონ ადამიანს. მაგრამ ასევე არის იაპონია თავისი კოლონიებით.
  სტალინმა რამდენიმე ნაბიჯი გადადგა ფართო ოფისში და ცოტა დაბნეულმა შენიშნა:
  - მაგრამ შესაძლოა თავდასხმა ჩვენი ერთადერთი შანსია... მაშინ, როცა მტერი შეკრულია ამერიკასთან.
  მოლოტოვმა ფრთხილად შესთავაზა:
  - თუ ამერიკა დაეცა, მაშინ ჩვენ არანაირი შანსი არ გვექნება...
  ლიდერი დაეთანხმა ამას:
  - მართალია! მაგრამ... არის იმის შესაძლებლობა, რომ ჰიტლერი არ დაგვესვას! ამ შემთხვევაში გადარჩენის შანსები რჩება!
  ვოზნესენსკიმ გაიხსენა:
  - T-54-ზე ვმუშაობთ, ამხანაგო სტალინ. ეს შეიძლება იყოს ძალიან პერსპექტიული ტანკი.
  ლიდერმა თავი დაუქნია:
  - გამოთვლილი პარამეტრები ამბობს, რომ ოცდათექვსმეტი ტონას იწონის მანქანას არ შეიძლება ჰქონდეს ორას მილიმეტრზე სისქის შუბლის ჯავშანი. მაგრამ გერმანული 105 მაინც შეაღწევს მას. და 100 მმ-იანი ქვემეხი არავითარ შემთხვევაში არ არის საკმარისი...
  ვოზნესენსკიმ ღიმილით უპასუხა:
  - განსხვავებული წინადადებებია. მაგალითად, შექმენით მძიმე ტანკი. ან გაზარდეთ შუბლის ჯავშნის სისქე გვერდითი ჯავშნის ხარჯზე. მაგრამ ჩვენ ვმუშაობთ, ამხანაგო სტალინ. და მართალი გითხრათ, ჩვენმა დიზაინერებმა უკვე ბევრს მიაღწიეს. კერძოდ, IS-4 250 მმ ფრონტალური ჯავშნით გვპირდება გახდეს ჩვენი სატანკო შენობის შედევრი.
  უზენაესმა სარდალმა გაბრაზებულმა შენიშნა:
  - სერიოზული იარაღი ახლა გვჭირდება და არა მომავალში! Გესმით ეს?
  ვოზნესენსკიმ თამამად უპასუხა:
  - ყველაფერს ვაკეთებთ, რისი შესაძლებლობაც გვაძლევს. მაგრამ რუსეთის მხოლოდ ნახევართან ერთად, უკიდურესად რთულია წინააღმდეგობის გაწევა თითქმის მთელ მსოფლიოში.
  მოლოტოვმა საკმაოდ თამამად დაადასტურა:
  - დიახ! ძალიან უთანასწორო ძალები, ამხანაგო სტალინ. და ჩვენ კვლავ ვქმნით სასწაულებს!
  ლიდერი ოდნავ შერბილდა და შესთავაზა:
  -დავისვენოთ და დავლიოთ... რატომ ხართ ყველა ასე მოწყენილი!
  მოკლე კალთებითა და შიშველი ფეხებით ორი გოგონა გამოჩნდა. დაყარეს წითელი ღვინის ბოთლები და თაყვანი სცეს ძალაუფლებას.
  ბერიამ ტუჩები დაბრიცა და იყეფა:
  - საყვარლები არ არიან, ამხანაგო სტალინ?
  ლიდერმა თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - რა თქმა უნდა, მშვენიერია... შიშველი ფეხები გოგოებს უხდებათ, განსაკუთრებით ზაფხულში.
  სტალინმა ღვინო დაასხა. დალია და კეთილგანწყობილი ღიმილით უთხრა:
  - ჯარში მეტი ქალი რომ იყოს, ამდენს უკან არ დავიხევდით!
  ბერიამ თავი დაუქნია და ამოიოხრა:
  - მაშ, დავლიოთ სამშობლოში! დავლიოთ სტალინს! დავლიოთ და ისევ დავასხათ!
  ლიდერი სავარძელში ჩაჯდა და დაფიქრებით თქვა:
  - და თუ ფაშიზმი მაინც გაიმარჯვებს, პლანეტარული მასშტაბით... რა ელის კაცობრიობას.
  მოლოტოვმა დაჟინებით უპასუხა:
  - რაღაც საშინელება მგონია!
  ჟუკოვმა გონივრულად აღნიშნა:
  - ზოგს ეშინია, ზოგიც კარგად იქნება!
  სტალინმა თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - დიახ... ეს მსოფლიო მთავრობაა. რაზეც ოცნებობდნენ კომუნისტები. მაგრამ ჰიტლერი ყველაფერს თავის გზაზე გააკეთებს. დადგება ფაშიზმის ეპოქა. - თავი დაუქნია ლიდერმა, მაღალმა ქერა გოგონამ ჭიქაში ღვინო ჩაასხა. განაგრძო სტალინმა. "მაშინ მსოფლიოში ახალი წესრიგი დამყარდება." ნამდვილად იქნება მკაცრი ტოტალიტარული რეჟიმი, მაგრამ გაქრება ომები, დანაშაული, შიმშილი, არეულობა, ტერორიზმი... ყველაფერი ისე იქნება, როგორც ჩვენთან, მხოლოდ გერმანელები იქნებიან პრივილეგირებულ მდგომარეობაში. და იქნება...
  სტალინმა ტაში შემოჰკრა...
  ბერიამ აღნიშნა:
  - მაგრამ ჩვენთვის ეს სიკვდილი იქნება, ამხანაგო სტალინ. ან როგორ ფიქრობთ, ფიურერი რუსეთში გუბერნატორებად დაგვაყენებს?
  ლიდერმა სერიოზულად უპასუხა:
  - და ეს არ არის გამორიცხული! როგორც ჩანს, ჩვენმა დაზვერვამ გაავრცელა ინფორმაცია, რომ ჰიტლერმა თქვა, რომ რუსეთის საუკეთესო გუბერნატორი სტალინია!
  გარშემომყოფები ტაშს უკრავდნენ... მაგრამ ჭეშმარიტი აღფრთოვანება არავის გამოუთქვამს. კარგი იქნებოდა ჰიტლერი და სტალინი ხალხის კისერზე ჩამოკიდებულიყო. ან ნაპოლეონი.
  თავად თავდაცვის სახელმწიფო კომიტეტის თავმჯდომარე ნაპოლეონს პატივისცემით ეპყრობოდა. იყო რაღაც მსგავსება ქუდიანი კაცსა და ჰიტლერს შორის. მაგრამ დაპყრობილი ფიურერი უფრო იღბლიანი აღმოჩნდა.
  სტალინმა, რა თქმა უნდა, არაერთხელ დასაჯა თავი გერმანიის მოულოდნელი თავდასხმის გამოტოვების გამო, რამაც გამოიწვია მძიმე შედეგები. თუმცა ინფორმაცია მართლაც მოვიდა. ხოლო თავად უზენაეს სარდალს ჰქონდა რაღაც გეგმები ევროპისთვის და ომისთვის ემზადებოდა.
  სსრკ-ს ორმოცდაერთი წლის ივნისში ჰქონდა ოცდახუთი ათასი ტანკი და სოლი და დაახლოებით ამდენივე თვითმფრინავი. ჰიტლერს არ გააჩნდა ასეთი ძალა. ყოველ შემთხვევაში, როგორც საბჭოთა დაზვერვამ მოგვიანებით დაადგინა. დიახ, სტალინი რეალურად ძალიან აქტიურად ემზადებოდა. წითელი არმიის ზომამ მიაღწია ხუთნახევარ მილიონს და განაგრძო ზრდა. სსრკ-ს ჰქონდა დაახლოებით ოთხჯერ მეტი ტანკი და თვითმფრინავი, ვიდრე ვერმახტზე და ორჯერ მეტი არტილერია.
  მხოლოდ მობილურობაში ჰქონდათ გერმანულ ჯარებს უპირატესობა. და მაუზერის თოფი უფრო ზუსტად ისროდა ვიდრე მოსინი.
  სტალინს, რა თქმა უნდა, ჰქონდა გაზვიადებული მონაცემები ვერმახტის სიძლიერის შესახებ. და მე მჯეროდა მათი, რადგან ნაცისტებმა ევროპა ძალიან მარტივად და სწრაფად დაიპყრეს. სტალინს რომ სცოდნოდა, რომ ჰიტლერი ასეთი სუსტი იყო, ჯერ თავს დაესხმებოდა. მაგრამ ზედმეტი სიფრთხილე აღმოჩნდა.
  გარდა ამისა, წითელი არმია თითქმის სრულიად გაუწვრთნელია თავდაცვაში. ეს ნამდვილად იდიოტურია - ნუ დაესხმები საკუთარ თავს, მაგრამ ასწავლე ჯარს ექსკლუზიურად შეტევა. თავად სტალინმა მოგვიანებით გალანძღა საკუთარი თავი და მისი წრე. მაგრამ, როგორც ჩანს, მასობრივმა წმენდებმა ხელი შეუშალა სამხედროებს და სამოქალაქო პირებსაც, ნებისმიერი ინიციატივისგან. არავის სურდა პასუხისმგებლობის აღება და ლიდერთან კამათი.
  რადგან ისინი მხოლოდ შეტევას ასწავლიან, ასეც უნდა იყოს! წინააღმდეგ შემთხვევაში, თავად სტალინი ძალიან არ ჩქარობდა შეტევას, ეს არ იყო გათვალისწინებული.
  დიახ, ლიდერი ოცნებობდა მსოფლიო ბატონობის შესახებ და გონებრივად წარმოიდგინა კამპანია ევროპის წინააღმდეგ. მაგრამ ისეთ ძლიერ მტერს, როგორიც ვერმახტია... ის თვითმკვლელი არ არის! საკუთარ თავს ეკითხებოდა, სტალინმა უპასუხა: რომ, დიდი ალბათობით, ჯერ არ შეუტევდა.
  არა, საფრანგეთთან ომი მაინც რომ გაჭიანურებულიყო და გერმანია დასუსტებულიყო, მაშინ შესაძლებელია სტალინს დარტყმა გადაეწყვიტა. მაგრამ მას შემდეგ, რაც მთელი ევროპა ნაცისტების ქვეშ მოექცა. მაგრამ მაშინ მით უფრო მიუტევებელია, რომ სტალინმა არ გასცა ბრძანება ჯარის თავდაცვისთვის მოემზადებინა. ეს ღირდა რეგულარული არმიის დაკარგვა 1941 წელს. შემდეგ კი სსრკ-ს არ ჰქონდა დრო თავისი ძალების განლაგებისთვის.
  ლიდერი ხანდახან აინტერესებდა თუ არა ტყვია შუბლში? მაგრამ ეს საშინელებაა, რადგან სუფთა ჯოჯოხეთი შეიძლება მოელოდეს წინ. ლიდერის ურთიერთობა ღმერთთან რთულია. ერთის მხრივ, სტალინი არ ლაპარაკობდა საჯაროდ სასტიკად ათეისტური ტონით. მაგრამ მან სხვებს ამის უფლება მისცა. ოცდაათიან წლებში შეიქმნა მებრძოლი ათეისტების გაერთიანება, დაინგრა ტაძრები, ააფეთქეს ეკლესიები. პირადად სტალინი თავად გასცემდა მითითებებს - მღვდლების შეკუმშვა. და მათ ზეწოლა, განადგურება, დევნა.
  სტალინი, ყოველ შემთხვევაში, არ ერეოდა გავრცელებულ ათეიზმში და ამხნევებდა კიდეც მას.
  მაგრამ როდესაც ომი დაიწყო, უფრო სწორად, როდესაც წითელმა არმიამ დამარცხება დაიწყო, სტალინმა მუხლებზე გააფთრებული ლოცვა დაიწყო. და დაიხარე. მებრძოლ ათეისტთა კავშირი დაიშალა და ეკლესიის დევნა დროებით შეწყდა. ხატებიც კი დაიწყეს მოსკოვის საჰაერო თავდასხმებისგან დასაცავად.
  თუმცა სტალინმა საჯაროდ გაჩუმება ამჯობინა. არავის ვუთხარი, დაიჯერა თუ არა. არ ვყოფილვარ ეკლესიებში, საჯაროდ არ მომნათლეს. ასე რომ... მკვლელი მაინც ამხანაგი სტალინია. მან უამრავი ადამიანი მოკლა, ბევრი დახვრიტა და ბანაკებში დამპალიყო. და ღმერთთან მშვიდობა უნდა დაამყაროს.
  სტალინს მაინც სურდა, რომ მისი ლიდერი ყველა ერის ღვთაებრივად პატივს სცემდა. და ყველგან დაუდგეს თავის თავს ძეგლებს, დაკიდა პორტრეტები, ან, ნებისმიერ შემთხვევაში, მისცა საშუალება წახალისებულიყო მისი პიროვნების კულტი. თუმცა რატომ უნდა იყოს თვალთმაქცი საკუთარი თავის მიმართ. სტალინს მოეწონა ეს და მოწონება დაიმსახურა. და როგორ შეხედავს ღმერთი იმ ფაქტს, რომ წინამძღვარმა თავისი საყვარელი თავად აქცია თაყვანისცემის ობიექტად.
  რაც შეეხება მეორე მცნებას - ნუ გახდები კერპი? სტალინმა ხომ საკუთარი თავის კულტი შექმნა!
  იქნებ ამიტომაა რუსეთი ღვთისგან სასჯელი? და ვერ მოიგებთ ომს, ან თუნდაც უფრო წარმატებულ გზაზე გადასვლას?
  სტალინმა თავად გადაწყვიტა, რომ ბოლოს და ბოლოს, ფარულად აღიარებდა მღვდელს თავის ცოდვებს.
  ამასობაში შევუკვეთე:
  - ძალები დავზოგოთ! და თქვენ ყველამ უნდა იმუშაოთ ორჯერ უფრო მეტი, ვიდრე ადრე!
  რის შემდეგაც წინამძღვარმა გაათავისუფლა თავისი სატრაპები... ფიქრობდა...
  T-34 ტანკი უდავოდ წარმატებული მანქანა იყო. უცნაურად საკმარისია, რომ ეს იყო აღსრულებული არმიის გენერალი პავლოვი, რომელიც რეალურად იყო ამ მანქანის ნათლია, რომელმაც ბევრი რამ გააკეთა მის განსახორციელებლად. თავად სტალინი მიდრეკილი იყო BT სერიის განვითარებაზე, ბორბლიანი და სათვალთვალო ტანკი. მისმა მაღალმა სიჩქარემ ლიდერი მოხიბლა. მაგრამ ბრძოლებმა მანჯურიასა და ფინეთში აჩვენა ამ სერიის უმწეობა უგზოობის სიტუაციებში.
  და შეიქმნა ტანკი კარგი მანევრირებით, შედარებით ძლიერი იარაღით და თავის დროზე კარგად დაცული. მართალია, ოცდათოთხმეტის ხილვადობა სასურველს ტოვებდა. მაგრამ ტანკმა აჩვენა თავისი ეფექტურობა და უპირატესობა გერმანულ მანქანებზე. სანამ პანტერა არ გამოჩნდა.
  ომის პირობებში ახალი მანქანის შექმნა ძალიან რთულია და ოცდათოთხმეტი ძალიან პატარაა დიდი კატების წინააღმდეგ. ახლა ჩვენ ვსაუბრობთ T-54 ტანკზე, მაგრამ ასეთი დაბალი წონის E-50-ს ვერ გადააჭარბებს.
  სტალინმა მძიმედ ამოისუნთქა. იგი დაიბადა მთვრალი ფეხსაცმლის ღარიბ ოჯახში. და არავის ეგონა, რომ ასე მაღლა აწევდნენ. მაგრამ საბედნიეროდ, მღვდელმა იპოვა ის, ვინც აფასებდა ჯუღაშვილის შესაძლებლობებს და წაიყვანა სასულიერო სასწავლებელში, შემდეგ კი სემინარიაში. მაგრამ ეს არ იყო ადვილი. სტალინს პირქუში ხასიათი ჰქონდა, სულით თანამგზავრი არ იყო და იზოლაციით გამოირჩეოდა. სემინარიელებს კი არ მოსწონდათ, ხშირად სცემდნენ. სტალინი ცდილობდა შეებრძოლა, მაგრამ არ იყო კარგი ჯანმრთელობა და მარცხენა ხელი კარგად არ ფუნქციონირებდა.
  სტალინს დიდად არ უყვარდა ღმერთი, თავს დაცლილი და შეურაცხყოფილი თვლიდა. მაგრამ ის ოცნებობდა მღვდლის კარიერაზე და გულმოდგინედ სწავლობდა. და რადგან მას გაუჭირდა ბიჭებთან თამაში, მან მთელი დრო დაუთმო სწავლას და დაიწყო გაუმჯობესება. ჯერ მერვე სტუდენტი, მერე მეხუთე... რუსეთის მართლმადიდებლურ ეკლესიას მეფის ქვეშ მყოფი უზარმაზარი ძალა და ავტორიტეტი ჰქონდა - რატომ არა კარიერა?
  მაგრამ შემდეგ სტალინი რევოლუციონერებმა გაიტაცეს. ეს შეიძლება იყოს გულის ერთ-ერთი მოქმედება და არა გონების. და სტალინის გული სულ უფრო ცივდებოდა რელიგიის მიმართ. ცოდვა იყო, რაც მოეწონა. ქალები მინდოდა, სასმელიც და კვამლიც! მარხვის დროს კი მიირთვით ცხიმიანი ღორის ხორცი, გარეცხილი წითელი ღვინით. სტალინს ასევე არ განუცდია ღმერთის სიყვარული, რადგან თავს გრძნობდა შეურაცხყოფილად ხალხისგან. აბა, რატომ იოსები, რადგან ის ყველას არ მოსწონს? განსაკუთრებით თანატოლებს?
  სტალინი გარიყული იყო, რევოლუციონერებიც გარიყულები არიან. მებრძოლები ძალაუფლების წინააღმდეგ... და იოსების გული მათკენ მიიზიდა. მიუხედავად იმისა, რომ ჩემი გონება ამბობდა: დარჩით სემინარიაში, მშვენიერი საეკლესიო კარიერა გელით. მეტიც, სტალინმა მაინც იცოდა ლამაზად ლაპარაკი თუ უნდოდა. მაგრამ გული, წყენა ღვთისა და ძალების მიმართ უფრო მნიშვნელოვანი აღმოჩნდა.
  ასე რომ, სტალინი სემინარიის დამთავრების გარეშე წავიდა რევოლუციურ ბრძოლაში. თუმცა როგორი წარმატებული რევოლუცია შეიძლება იყოს რუსეთში? მაგრამ ის სამსახურში იყო დაკავებული. მან დაიწყო ავტორიტეტის მოპოვება. მაგრამ დაინახა, რომ დაკავების პროცესი ნელა მიდიოდა, მან გადაწყვიტა მიეღო შეთავაზება, გამხდარიყო ცარისტული საიდუმლო პოლიციის ინფორმატორი. პრინციპში, კობას მაშინ სხვა გზა არ ჰქონდა. ციხეში ჩასვეს და დაჰპირდნენ, რომ დიდხანს დარჩებოდნენ იქ, შემდეგ კი ამდენი ინფორმატორი დაშორდა.
  სტალინი დათანხმდა და მისი კარიერა ავიდა. შეხვდა ლენინს. მას ძალიან არ მოსწონდა ეს მელოტი ინტელექტუალი, მაგრამ მისი ინტუიცია ეუბნებოდა, რომ მომავალი ეკუთვნოდა ლენინს. ასე რომ, სტალინი მოქმედების კაცი გახდა. ეწეოდა პარტიის სასარგებლო ძარცვას, აწყობდა აჯანყებებსა და გაფიცვებს. და გაურბოდა - ინფორმატორი იყო. ვოლოგდაში გადაასახლეს და იქიდან სტალინი გამუდმებით გარბოდა. სანამ, ბოლოს და ბოლოს, წინამძღოლი მთლად მობეზრდა და ოთხი წლით გადაასახლეს უმძიმეს ადგილებში. რუსეთში მცირე რევოლუცია მოხდა, რამაც სათათბიროს შექმნა გამოიწვია. სტალინმა მაშინაც დაიწყო ფიქრი ლეგალურ პოლიტიკურ კარიერაზე: გამხდარიყო მოადგილე ან მინისტრი.
  პირველი მსოფლიო ომის დაწყება ბოლშევიკებმა იმ იმედით აღიქვეს, რომ ის მალე შეირყევა. და იმუშავა! ომი სხვადასხვა ხარისხის წარმატებით მიმდინარეობდა, მაგრამ ბრუსილოვის გარღვევის შემდეგ, ჩანდა, რომ რუსეთი მალე გაიმარჯვებდა. ეს ნიშნავს, რომ ავტოკრატია გაძლიერდება. მაგრამ თებერვალში მოხდა გადატრიალება, დაეცა მონარქია და დადგა ოქროს დრო ბოლშევიკებისთვის.
  ლენინი ბევრად უფრო უნარიანი ორგანიზატორი აღმოჩნდა, ვიდრე ეგონათ, გარდა ამისა, მან ასევე მოახერხა ტროცკის მოზიდვა. სტალინმა თითქმის მაშინვე შეძულდა ეს უკანასკნელი. მაგრამ ტროცკი სასარგებლო იყო... რევოლუციამ ძალიან სწრაფად ჩაიარა. თუმცა ზინოვიევმა და კამენევმა კინაღამ დაანგრიეს. მაგრამ საბედნიეროდ კერენსკი არ გამოირჩეოდა თავისი მონდომებითა და გონიერებით.
  რევოლუცია მოხდა ძალიან სწრაფად და წარმატებით, თითქმის არანაირი დანაკარგი. ბოლშევიკებს წარმატება მოეწონა. და სტალინი თითქმის მაშინვე გახდა ერთ-ერთი პირველი.
  შემდეგ მოვიდა სამოქალაქო ომი. წარმატებები და დამარცხებები. ტროცკიმ უდიდესი როლი ითამაშა ბოლშევიკების გამარჯვებაში. მკვლელობის მცდელობისა და კისერში დაჭრის შემდეგ ლენინი მძიმედ დაავადდა და თანდათან ძალაუფლების დაკარგვა დაიწყო. სვერდლოვი საეჭვო ვითარებაში გარდაიცვალა. ტროცკიმ განავითარა ნაპოლეონის ამბიციები. ამ დროს სტალინს უფრო მეტად მოუწია თავის დაძაბვა. პოლონეთის წინააღმდეგ კამპანია ჩაიშალა და მსოფლიო რევოლუცია არ გამოვიდა.
  სტალინმა შეწყვიტა ფიქრი და გახსენება. როგორ მოახერხა მან ტროცკის და სხვების დამარცხება, უკვე დიდი ხანია ცნობილია და აღწერილია დასავლეთის სხვადასხვა ავტორმა.
  უფრო დაინტერესებულია, როგორ გამოვიდეს არსებული მდგომარეობიდან, ამჟამად.
  და მაინც, ყველაზე რაციონალური იყო რისკზე წასვლა და ომის დაწყება გერმანიის წინააღმდეგ მაშინ, როცა ის ამერიკის მიერ იყო შებოჭილი. მაგრამ ამის გადაწყვეტა ძალიან რთულია. სტალინმა დიდი ხანია შეამჩნია ეს გარკვეული შეზღუდვა საკუთარ თავში. მართლა დაესხათ დრაკონს? ამისათვის თქვენ უნდა იყოთ ლანსელოტი. მაგრამ სტალინმა სიფრთხილე ამჯობინა.
  და იყო იმედი, მაგრამ რა სჭირდებოდა ჰიტლერს? იქნებ მართლა ყველაფერი გამოვიდეს?
  მიუხედავად ამისა, გერმანიამ იმდენი ტერიტორია შეიძინა, რომ მისი მონელებაც და განვითარებაც რთულია. რა სჭირდებათ მათ რუსეთს, როცა ყველაზე მსუქანი ნაჭრები დაიჭირეს და მალე განვითარდებიან. არის უკრაინა და კავკასია, ბელორუსია და ბევრად მეტი, მათ შორის თურქმენეთი და უზბეკეთის უმეტესი ნაწილი.
  ლიდერმა უკიდურესად შემაშფოთებელი ფიქრებისგან თავის გასაფანტად დაიწყო აფორიზმების ჩაწერა;
   მონეტების რეკვა უფრო ჰარმონიულია, ვიდრე სოფისობის ცარიელი ზარი, თუმცა, ეს უკანასკნელი, როგორც წესი, პირველის მოსასმენად არის გამოყვანილი!
  ქერა ყოველთვის კაშკაშა თავია, მაგრამ, როგორც წესი, მხოლოდ ამ სიტყვის პირდაპირი მნიშვნელობით!
  თუ მუქი თმა არ არის ინტელექტის ნიშანი, მაშინ ღია თმა, რა თქმა უნდა, ვერ გახდება სისულელის კრიტერიუმი!
  კარგი ღვინო არ ინახება ჭუჭყიან ჭურჭელში და დიდი ინტელექტი არ იმალება მახინჯი გარეგნობის ქვეშ!
  ვისაც მუხის თავები და ეგოისტური ეგოიზმი აქვს კანს გარუჯვის საშუალებას აძლევს!
  ვინც არ ითვალისწინებს ყველა რეალობას, ტროფებს მხოლოდ სიზმარში ითვლის!
  ვინც ბევრს ზის, სიტყვიერების ჭალაში გაიჭედება!
  ის, ვინც ენას ბევრს აფრქვევს, გამოტოვებული შესაძლებლობების ქარიშხლით გამოწვეულ ქარიშხალს დაარტყამს!
  შესაძლებლობები ყოველთვის არის, მაგრამ მათი რეალიზება შეუძლებელია, თუ არარეალური ამბიციები გაქვს!
  გამოჩენილი გარეგნობა კარგია აღლუმში, მაგრამ ბრძოლაში საუკეთესო გარეგნობა სრული უხილავობაა!
  ლიტერატურული ფორტეპიანოები ყველაზე ადვილი შესაკეთებელია, როცა ისინი იგნორირებას უკეთებენ უცოდინრობის ბუჩქებს, საღი აზრის მყარ ნიადაგზე და ხელთ არის ჭკუის, გამოგონებისა და ფანტაზიის საიმედო იარაღები!
  ყველაფერი, რასაც გამარჯვებამდე მივყავართ, მშვენიერია - მტრის ხელში ჩაგდება, მაგრამ პიანინო არ ითვლება!
  ბუნებას ცუდი ამინდი არ აქვს, მას მხოლოდ კლიმატის გაუმჯობესების მსურველები ჰყავს და შვილები, რომლებისთვისაც მსოფლიოში კარგი არაფერია!
  ბუნების შვილობილი არის ის, ვინც არ ცნობს სამყაროს შემოქმედთან ნათესაობას, მაგრამ ურჩევნია თავი უცხო მონად ჩათვალოს!
  მოდით დავლიოთ ისე, რომ ჩვენმა ნათესავებმა ყველაფერი გააკეთონ, ჩვენმა მტრებმა კი მხოლოდ საკუთარ თავს ზიანი მიაყენონ!
  ყველას ერთბაშად ვერ შეაშინებ, მაგრამ შეგიძლია ყველას ინდივიდუალურად მიიყვანო გიჟურ საშინელებამდე!
  ის, რაც ახალ პრობლემებს ქმნის, ყველაზე მეტად არ არის ახლის შექმნის სურვილი, რომელიც აგვარებს ძველ პრობლემებს!
  ამა თუ იმ ტიპის იარაღის დიდი წონა მიანიშნებს შემკვეთთა განსჯის სიმსუბუქეზე!
  იარაღი კი არ კლავს, არამედ ის, ვინც მისგან ისვრის, მაგრამ ის არასწორად ისვრის, ყველაზე ხშირად თავად სიკვდილის იარაღია, რადგან მკვლელობაზე უარის თქმა ყოველთვის სწორი გადაწყვეტილებაა მსროლელისთვის!
  როცა ადამიანი ადამიანისთვის მგელია, ეს არ არის ისეთი საშინელი, როგორც როცა ერთმანეთის ჯაყელები ვართ!
  ვინც ჩქარობს ყოველთვის აგვიანებს, ხოლო ვინც არ ჩქარობს მიზანს არასოდეს აღწევს!
  მიუხედავად იმისა, რომ სისწრაფე მარტო გამარჯვებას არ იძლევა, მისი არყოფნის შემთხვევაში მტრები წარმატებას გტაცებენ!
  რატომ აფუჭებს ბევრი მზარეული ფაფას, რადგან ნახირს მხოლოდ შედევრის გათელვა შეუძლია თავისი მწირი შემოქმედებითი დამოუკიდებლობით!
  როცა მტერს აოცებ, ყოველთვის უპირატესობას იძენ მასზე, გარდა საოცარი სისულელისა და საოცარი სისულელისა!
  როცა მტერს აოცებ, ყოველთვის უპირატესობას იძენ მასზე, გარდა საოცარი სისულელისა და საოცარი სისულელისა!
  გამცემის ხელის გაღატაკება შეიძლება მოხდეს, თუ მიმღები ეშმაკობით არ ძუნწია!
  რაც უფრო ადვილია გამარჯვება, მით უფრო ძნელია იმის გაგება, თუ რატომ მოხდა ასე მარტივად და საერთოდ შეუძლებელია იმის გაგება, თუ რა უბედურებამ შეგიშალა ხელი, რომ უფრო ადრე მოეპოვებინა უპირატესობა!
  მორალის აზრი ისაა, რომ მის გარეშე გამარჯვება ადვილია, მაგრამ გამარჯვების ნაყოფის გაფუჭება კიდევ უფრო ადვილია!
  ვისაც მოკლე ხელები აქვს კარგი საქმეებისთვის, ჩვეულებრივ, გრძელი და ბოროტი ენა აქვს!
  მოკლე გონების თვისებაა ხანგრძლივი დისკუსიებისა და უსუსური დემაგოგიის შექმნა!
  სატანა ყოველთვის იმარჯვებს, რადგან არ არსებობს სიკეთე მისი გამოყენების ბოროტი შედეგების გარეშე!
  მათ, ვინც იგვიანებს ბრძოლაში, შეუძლია გამოტოვოს მხოლოდ გამარჯვების აღლუმი!
  დიახ, უმარტივესი გზა უბედურებაში მოხვედრისთვის არის შესაძლებლობების გაფანტვა თქვენი მტრებისთვის, როგორიცაა ფეტვი!
  სულის ვარდნა, როგორც ბარომეტრის ვარდნა, იწვევს ქარიშხალს, მაგრამ მხოლოდ ჩვენს მიწებზე!
  და სულის აღფრთოვანება მოგერიებს ქარიშხლის შემოსევას, უარესს, ვიდრე ნებისმიერი ანტიციკლონი!
  ვინც დაიფიცებს, ძალიან ცუდად იგრძნობს თავს, როცა პასუხისმგებელია მის ბოროტ სიტყვებზე!
  შესაძლოა, პირველი ბლინი აჩქარების გამო გაფუჭდეს, დანარჩენები კი ყელში არ ჩადიან ზუსტად სუფრასთან ზედმეტი სინელის გამო!
  იმისთვის, რომ კოღომ ცხვირი არ დაარღვიოს, არ უნდა დაკარგოთ რეაქციის სიმკვეთრე და სისხლიდან ინტელექტი!
  მახვილი გონება, ბასრი ბაიონეტისგან განსხვავებით, ტახტზე მჯდომს მისი დახმარებით არ ურტყამს!
  რაც უფრო მეტი მტერი იქნება მუხის ხეებივით სულელი, მით მეტი მუხის კუბო იქნება!
  ლოყის მობრუნება სირცხვილია, მაგრამ ის, ვინც უარს ამბობდა უბედურებაში ამხანაგისთვის მხრის გადადებაზე, კიდევ უფრო დიდ გმობას იმსახურებს!
  ჭკვიანი ხალხი არც ისე ბევრია, მაგრამ აბსტრაქტული ხელისუფლება ახერხებს მათ ისე მოწყობას, რომ მხოლოდ ერთმანეთს ერევიან!
  ვინც ბევრს ყეფს, მაგრამ ნელა დარბის, ძალიან სწრაფად მიაღწევს ძაღლის სიცოცხლეს!
  ძაღლის სიცოცხლე მხოლოდ ჯაჭვისა და საყელოს გარანტიაა, კნუტისა და რაციონის გარანტია, მხოლოდ მათთვის, ვინც მოახერხა მგლის ბილეთის მომგებიანად გაყიდვა და ძაღლის სუნის განახლება!
  ძალა უნდა იყოს შერწყმული მორალთან, ზნეობა სიკეთესთან, სიკეთე სიბრძნესთან, სიბრძნე კი წინდახედულობასთან!
  პირველი, ვინც დაპირებებს გასცემს, ბოლოს სრულდება!
  ვინ არ იწვის ცეცხლში, ვინ არ იხრჩობა ჭუჭყში, თუნდაც ინტელექტუალური ნუგბარის სიმძიმით!
  თქვენ შეგიძლიათ სწრაფად მოაგვაროთ პრობლემა მხოლოდ დაჩქარების გარეშე!
  გენიოსი თავსებადია ბოროტებასთან, ჩადენილი მხოლოდ კარგი მიზნებით და კარგი შედეგებით!
  ისინი ბევრად უფრო ხშირად აფასებენ მეგობრებს, ვიდრე მტრებს, მაგრამ ასევე არანაკლებ ხშირად უწევთ ამის მონანიება!
  ვინც უკუღმა ფიქრობს, ყოველთვის ცხვირწინ რჩება!
  სიხარულის ცრემლები მუდამ სიმწარეს ერევა, მხოლოდ ამ უკანასკნელთაგან ყოველთვის მეტია მათ შორის, ვინც შრომისმოყვარეობას კისკისებდა!
  არის ნიანგის ცრემლები, მაგრამ ბედნიერებისგან სიცილი ნიანგის გულს არ ენიჭება!
  მიწიერი სიმდიდრე ჩაქუჩის ქვეშ ჩასვით, თქვენ არ შეაგროვებთ საგანძურს სამოთხეში, ასე რომ, ბატონი ღმერთი არ აამაღლებს მსახურებს დაბალი პრაქტიკული ჭკუით!
  შეხვედრის ადგილის შეცვლა შეუძლებელია სიკვდილით, მაგრამ თქვენ შეგიძლიათ აირჩიოთ ბევრად უფრო ღირსეული პეიზაჟი მთვარის სამყაროს ბოლო შეხვედრისთვის!
  გონების სპონტანურობა ფასდება არა მიზნის მიღწევის საშუალებებით, არამედ იმ საშუალებებით, რომლებიც რჩება მიღწევის შემდეგ!
  შეგიძლიათ მუცელი აავსოთ რაღაცით, რაც ზედმეტად მკაცრია, მაგრამ ვერ იკვებებით!
  კბილებში ურტყამს ყველაზე ხშირად ვისაც კბილება არ აქვს!
  უკბილო ლაშქარს შეუძლია გააფთრებული დარტყმის თავიდან აცილება, მაგრამ უტვინო პოლიტიკოსს კბილებში მუშტი დაარტყამს, თუნდაც ყველაზე ფაქიზი არმადათი!
  გაჩუმებით შეიძლება ჭკვიანად ჩაითვალო, მხოლოდ იმ შემთხვევისა, როცა პასუხის გაცემა დაგჭირდება, იარაღის ენით იწყებს ლაპარაკს!
  მდუმარე თამაშით თქვენ შეგიძლიათ გადაარჩინოთ თქვენი სიცოცხლე, მაგრამ თქვენ შეგიძლიათ გახადოთ ის უფრო მეტი ვიდრე უბედური არსებობა მხოლოდ თქვენი აზრის ჭკვიანურად გაზიარებით!
  დუმილი ოქროდ ითვლება მხოლოდ მათ, ვინც დაავადდა კანარის ენის სკროფულური გაჯერებით!
  ჩვენთვის ყველა დასასრული სასურველია, სიკეთის დასასრულის გარდა, მაგრამ პრობლემა ისაა, რომ კარგ დასასრულამდე მისვლა თითქმის შეუძლებელია, სიკეთის დასასრული კი თითქმის გარდაუვალია!
  ვერაფერი გაუძლებს უმანკო სილამაზეს, გარდა გარყვნილების ტახტზე დაჯდომის მახინჯი სურვილისა!
  სილამაზით შეგიძლია დაიმსახურო მადლი, მაგრამ ცოდვებს ვერ გადაიხდი!
  ზურგს მხოლოდ ისინი აჩვენებენ, ვინც ვერ ითმენს ცხვირწინ დარჩენას!
  თბილ გულს შეუძლია გულგრილობის ნებისმიერი მყინვარი დაადნოს, მაგრამ ცივი გონების გარეშე წარმოქმნილი დინების კონსტრუქციულ არხად გადაქცევა შეუძლებელია!
  რევოლუცია მდუღარე წყალს ჰგავს, ცივი რეაქციის შემდეგ მისწვდები, მერე კი დამწვრობისგან ყვირის!
  ადამიანები მუდმივად აკეთებენ უცნაურ რაღაცეებს, მაგრამ სასწაულები არ ხდება!
  საცერში სასწაულები გვერდულად გამოდის, თუ მხოლოდ მეორე ფიქრი გაქვთ!
  ომში სიურპრიზი ჰგავს იახტაზე აფრიალს, მხოლოდ არც ისე შესამჩნევი!
  თუ ჯარისკაცს გააკვირვებთ, ეს ნიშნავს, რომ ჯარისკაცი ცუდად არის დაკვირვებაში!
  სიზუსტე არის არა მეფეების, არამედ იმ ჯარისკაცების თავაზიანობა, რომლებიც თავიანთ ტახტს მუშკეტების კასრებით უჭერენ მხარს!
  როცა მშვიდობა სუფევს, შეგიძლია შენი გული დაამშვენო გულმოწყალებით, მაგრამ როცა ომის ქაოსი მძვინვარებს, მხოლოდ დაუნდობლობის ეკლიანი ვარდები დაიცავს შენს სულს გადაყლაპვისგან!
  თხრილის გათხრა სჯობს საკუთარი საფლავის გათხრას, მაგრამ თუ შენს ნიჭს და გამომგონებლობას დამარხავ, ყველაზე ღრმა თხრილში დამარხული იქნები!
  ალკოჰოლისადმი მიდრეკილება აადვილებს შეტევაში სწრაფვას, მაგრამ ორმოცი კუთხით სირბილი მხოლოდ საფლავის ორმომდე მიგვიყვანს!
  მთვრალი სულელ მორზე უარესია, უკანასკნელს შეუძლია კარის გამაგრება, ნახვრეტების დალუქვა, მაგრამ მთვრალი თავად არის ნახვრეტი, კარის ამტვრევა და სულელურ მორებსაც კი აბრუნებს ნამსხვრევებით!
  ტრაბახი მლიქვნელობისგან იმით განსხვავდება, რომ პირველისთვის მაამებელი ჯილდოს მიღებას კი არ ელის, მეორეს ქებას!
  კაცობრიობა იზრდება ინტელექტით, ნაყოფიერდება მანკიერებით, როგორც ვარდი სასუქით!
  სიზარმაცე ასტიმულირებს ტექნოლოგიების განვითარებას, ცუდი ჩვევები - მედიცინა და ბიოინჟინერია, კომპიუტერული მეცნიერების გარყვნილება და ვნება, ხოლო აგრესიულობა, ერთად აღებული, მას ბუნებრივ მოთხოვნილებებზე ბევრჯერ აღემატება!
  სიზარმაცე მხოლოდ სტიმულს აძლევს წინსვლას, მაგრამ მის რეალურად წარმართვისთვის საჭიროა მუშაობა, რომელიც დაფარავს არა მარტო ზარმაცების ბუნებრივ მოთხოვნილებებს!
  სიზარმაცე არ არის უსაქმურობის საბაბი, მაგრამ ისეთ პრობლემებს ქმნის, რომ დღესასწაულისთვის ვერასოდეს დაისვენებთ!
  სიზარმაცე მხოლოდ სტიმულს აძლევს წინსვლას, მაგრამ მის რეალურად წარმართვისთვის საჭიროა მუშაობა, რომელიც დაფარავს არა მარტო ზარმაცების ბუნებრივ მოთხოვნილებებს!
  სიზარმაცე არ არის უსაქმურობის საბაბი, მაგრამ ისეთ პრობლემებს ქმნის, რომ დღესასწაულისთვის ვერასოდეს დაისვენებთ!
  ვინც უკან დაიხევს - სიცოცხლის გადარჩენაზე ფიქრობს - სასიკვდილო სირცხვილით შეიღებება თავს!
  გაქცევით შეგიძლია გადაარჩინო არსებობა, მაგრამ ვერ გადაარჩინო სიცოცხლე!
  გმირულად თავდასხმით ხან არსებობას კარგავ, მაგრამ უკვდავებას იძენ!
  კეთილშობილება ყოველთვის არ არის თანდაყოლილი, მაგრამ ყოველთვის შეძენილია დაკარგვით!
  მოღალატე, მონა და თავადის სამოსით, სამშობლოს მსახური, უფლისწული და ყმის წოდება!
  ვინც ომამდე მშვიდობიანად ბევრს ქეიფობს, სამხედრო წარმატებებით ტკბობის მცირე მიზეზი ექნება!
  მოთმინება ყველაფერს ამოიწურებს, გარდა ამბიციური აზრებისა და ურღვევი ამბიციებისა!
  ამაღლებული სული არასოდეს დაეცემა მუხლებს - ამაღლებული სული არასოდეს დაეშვება ქვესკნელში და ამაღლებული გონება ყოველთვის უცხოა ძირეული ვნებებისთვის!
  შეგიძლიათ იბრძოლოთ რიცხვებით, მოიგოთ რიცხვებით, მაგრამ მხოლოდ გამარჯვების შენარჩუნების უნარით და მისი ნაყოფით სარგებლობის ხელოვნებით!
  ძლიერი ბავშვისთვის ჯობია იყოს ისეთი, როგორიც არის და ძლიერ ზრდასრულად მოგეჩვენოთ ყოველთვის უკეთესია გამოიყურებოდეს განსხვავებული, როგორიც არის!
  მაგრამ ნებისმიერ შემთხვევაში, სჯობს მმართველი არასოდეს გამოჩნდეს სუსტი - თუნდაც მისი მთავარი ძალა მოტყუება იყოს!
  სიგიჟემდე გმირია, ჯარისკაცი არ სჩადის სისულელეს - მეთაური აკეთებს სისულელეს, აგზავნის ჯარისკაცებს იქ, სადაც გმირობა გიჟური ხდება!
  შეჯიბრში შეგიძლიათ მთელი წრის გასწრება, საქმიანი ტრანზაქციის დროს თქვენი კაპიტალის დამრგვალება, მაგრამ წარმატებას ვერ მიაღწევთ, როცა მუცელი მომრგვალებულია და გამომგონებლობა ბრტყელი ხდება!
  ყველა მეომარს უნდა ჰქონდეს ეს, ჰქონდეს დიდი გული, მაგრამ ცოტა შიში და დიდი პასუხისმგებლობის გრძნობა!
  ორი დათვი ერთ ბუნაგში არ ცხოვრობს, მაგრამ ორი მორალი მშვენივრად თანაარსებობს ერთ ადამიანში მტაცებლის აზროვნებით!
  ჩასაფრებული ვეფხვი სახიფათოა მანამ, სანამ კბილებს არ დაკარგავს, ადამიანი კი უმწეოა, სანამ ნათელ გამოგონებას არ გამოაჩენს!
  ყველა იღლება, მხოლოდ ზარმაცი ემორჩილება დაღლილობას, მხოლოდ მკვდრები არ ღვრის ოფლის წვეთებს!
  თქვენ შეიძლება ჩაითვალოთ გამარჯვებულ ბარბაროსად, მაგრამ ეს უკეთესია, ვიდრე წაგებულ ბარბაროსად ყოფნა!
  გამბედაობა სკამის ფეხის მსგავსია; კარგია, როცა შერწყმულია ოსტატობასთან და გაანგარიშებასთან და თუ ამას დაუმატებ იღბალს, მაშინ გამარჯვება მყარ საფუძველზე იქნება კონსოლიდირებული!
  გამბედაობა კარგია - სოდომია ცუდია!
  გამარჯვება მოითხოვს მომზადებას, მაგრამ თქვენ შეგიძლიათ მოემზადოთ არა თავად ვიქტორიისთვის, არამედ იმ გეგმისთვის, რომელიც იძლევა მისი უზრუნველყოფის იმედს!
  თქვენ შეგიძლიათ დააფიქსიროთ დახრილი სახლი ან დაზიანებული ჯანმრთელობა, მაგრამ შერყეული რეპუტაცია აღდგება არა რედაქტირებით, არამედ თქვენი ცხოვრების სტილის რადიკალური რესტრუქტურიზაციის გზით!
  ისინი ცდილობდნენ სსრკ-ს აღდგენას მაცხოვრებლებისთვის დისკომფორტის მიყენების გარეშე, მაგრამ შედეგად, ყველა კეთილმოწყობა განადგურდა უმიზეზოდ!
  რწმენით ქრისტიანობა ომების წინააღმდეგია, მაგრამ ყველაზე მეტად ისინი ყვირის ქრისტიანული რწმენის დროშების ქვეშ!
  სამყარო ბანალურობამდე არაპროგნოზირებადია, მაგრამ ტრივიალურად გათვლილი!
  ადამიანის სისხლი წყალი არ არის - დროთა განმავლობაში არ ქრებოდა, მორწყვა წვავს ნათესებს, მხოლოდ წყურვილს აღვიძებს, მაგრამ მაინც ღვრის კაცობრიობას!
  ძნელია ელოდო წარმატებას, მაგრამ სინამდვილეში მხოლოდ პრობლემებს დაელოდები!
  თუ ზღვიდან დაელოდებით ამინდს, გელით უსიამოვნებების ქარიშხალი და წარუმატებლობის ტორნადო!
  ენა პატარა კუნთია, მაგრამ დიდ საქმეებს აკეთებს დიდი ადამიანების მიერ ნათქვამი სიტყვების მცირე რაოდენობით!
  პროპელერი თვითმფრინავში საწვავის გარეშეც შეიძლება გამკაცრდეს აალებასთან ერთად, მაგრამ ადამიანს საბრძოლო დაზღვევის გარეშე შეუძლია მხოლოდ გადახვევა!
  არწივივით დაბადებული ყოველთვის დაფრინავს, მაგრამ ფრთების გარეშე დაბადებული მხოლოდ დაფრინავს!
  ნებისყოფით შეგიძლია საკუთარ თავში ლომი გააშენო, მაგრამ კურდღლის სული, თურმე, სუსტი ნებისყოფის გამოა, პირადი სურვილის გარეშე არ გამოსწორდება!
  როცა სახალხო ძალებს არ შეუძლიათ ძლიერ ცოცხში შეკვრა, შედეგი არის დანგრეული კუბო და ხვრელი მონის საწოლები!
  ზვიგენის შუბლზე ათასჯერ კოცნა უფრო უსაფრთხოა, ვიდრე ერთხელ რუს მეომარს ზურგი აჩვენო!
  თუ უკანა მხარე გამოუსადეგარია, სამხედრო ლტოლვა არ უშველის! ისე, თუ არ არის მხურვალე, უკანა მხარე იქნება მტრის სადილი!
  მეთაურის მჭევრმეტყველება არაფრის ღირსია, თუ ჯარისკაცების ნაცრისფერი ხალათები არ უსმენენ მას! მაგრამ წითელი და წვნიანი სიტყვების ძლიერი სუნელის გარეშე, თქვენ არ შეგიძლიათ მოამზადოთ გამარჯვებული სუფრის სუპი!
  სულელისთვის დუმილი ნამდვილად ფილოსოფიური ქვაა, რომელიც ოქროს ფასს აძლევს ტყვიით სავსე ენას!
  ომი ძალოსნობის შეჯიბრს ჰგავს, თუ წონას ვერ მიაღწიეს, პრიზი არ გაიცემა, თუ მტერი არ დაასრულა, გამარჯვების ჰიმნი არ ჟღერს!
  თუ მმართველს არ აქვს მაღალი აზრები, მაშინ მისი იმპერია ჰაერში იფეთქებს!
  მმართველი ყოველთვის ზევით უნდა იყურებოდეს, მაგრამ ღრუბლებში ზედმეტი თავი ქარს მიწიერ კეთილდღეობას აფრქვევს!
  სამწუხაროდ, დამლაგებლები ყოველთვის დროულად მოდიან, მაგრამ მტრედები არასწორ ადგილას დაფრინავენ!
  კატლეტი მზადდება იმისგან, ვინც მტრებს ვერ ახერხებს! და მხოლოდ მას, ვისაც კატლეტის მსგავსი ტვინი არ აქვს, შეუძლია დაფქული ხორცი!
  შავი თვალი არ დაამატებს შუქს ოთახს, მაგრამ მას შეუძლია უზრუნველყოს სინათლე ჯიუტი სიბნელეში!
  როცა ამბობენ, მოდი, სიგარეტს მოვკიდოთ, ამხანაგო, გამოთქმიდან თავი ჩამოვიხრჩოთ - განსხვავება მხოლოდ ერთია - სუიციდის მეთოდი სხვებისთვის ბევრად მტკივნეული და საშიშია!
  თქვენ შეგიძლიათ ემსახუროთ დროს თავისუფლებამდე, მაგრამ ვერ ემსახურებით დროს თავისუფლებისთვის!
  კარგი ღვინო არ შეინახება ჭუჭყიან ჭურჭელში და რაციონალური აზრები ვერ იარსებებს ჭუჭყიან სხეულში!
  მიბაძვა მაიმუნის რეფლექსად ითვლება, მაგრამ სინამდვილეში სწორედ ადამიანები არიან უფრო მიდრეკილნი ინდივიდუალობის დაკარგვისკენ და პრინციპს იცავენ - როგორც ყველა!
  ნამდვილი გენიოსები ოქროს მარცვლებივით არიან ქვიშაში, ანათებენ, მაგრამ პირველ რიგში რეცხვისას მთავრდებიან!
  ყველაზე ხშირად ტირანები ხალხის ქვიშას გენიოსების ოქროს მარცვლებით რეცხავენ, რათა მოაშორონ და გარეცხონ ყველაფერი, რაც რიყის ქვის მტვერზე ძვირფასია!
  ჩვენი პირადი თვალსაზრისი ბინოკლს ჰგავს - საკუთარ ნაკლოვანებებს უკუღმა ვუყურებთ, სხვებს შეძლებისდაგვარად ვაზვიადებთ და თუ შუშის ანალიზი დაგვჭირდება, ყოველთვის ახერხებენ სისულელეს და ამაღლებული სიმძიმის დაბინდვას!
  უფრო ხშირია, რომ ადამიანები არ თესონ ის, რაც არ არის კარგი და მარადიული, არამედ თესონ კარგი და მარადიული!
  სახალისო თავგადასავლების პოვნა ნამდვილად ჰერკულესის შრომას ჰგავს; თავგადასავლები თქვენს უკანა მხარეს მოდის მაშინაც კი, როცა მთელი ძალით ცდილობთ მათგან თავის დაღწევას!
  ბოლო ფრაზაზე სტალინი სრულიად გამოფიტული იყო, როგორც სულიერად, ასევე ფიზიკურად. სკამზე ჩამოჯდა და ხვრინვა დაიწყო.
  ეს ისეთი საოცარი ოცნებაა, რომელიც პიტერმა მოახერხა. და ეს საშინელი და ცნობისმოყვარე ჩანდა.
  და სუპერტანკი "მონსტრის" უკვე გადაკვეთა შეერთებული შტატების ჩრდილოეთ საზღვარი, თავისუფლების მიწის ტერიტორიის გავლით. ბევრი ქიაყელი ამოთხარა მიწაში, ტოვებს ღრმა ღეროებს. ეს იყო ამერიკის თავისუფლების ყელზე ფაშისტური ჩამკეტის სიმბოლო. მაგრამ ყველაზე უარესი მოხდა მაშინ, როდესაც "მონსტრი" გაჩერდა და ლულის მექანიზმებმა დაიწყო ჟრიამული. საშინელმა იარაღმა დაიწყო მიზნის დამიზნება. გოგოები მივარდნენ, აციმციმდნენ გარუჯულ, დაკუნთულ, შიშველ ფეხებს. და საბარგული შემობრუნდა.
  ადალა დაჯდა და ჯოისტიკის ღილაკს დააჭირა.
  და მძიმე, ოცტონიანი ჭურვი გადმოაფურთხა. ის ამერიკის ერთ-ერთი ქალაქისკენ გაფრინდა.
  პიტერმა იღრიალა:
  - დრო მოვიდა, პერიოდი უკვე ჯანმრთელია! გაანადგურე ცრუ ლიდერები და ნამდვილი ქურდები!
  და დისკოთეკები დაფრინავენ ცაში და თავს ესხმიან ამერიკულ თვითმფრინავებს. ამერიკელებს უარესი ნამდვილად არ შეეძლოთ, ასეთი ძალა მათკენ მიიჩქაროდა. და რაც მთავარია, ზეწოლას მხოლოდ საკუთარი გამბედაობით შეძლებ. ზოგიერთი ამერიკელი გმირულად იბრძვის, მაგრამ შავკანიანები და ზოგიერთი ყვითელი უბრალოდ გარბიან. ან ნებდებიან, მუხლებზე ეცემა.
  პეტრემ ხალხში დატყვევებული ქალები დაინახა და წინააღმდეგობა ვერ გაუწია. ავტომატით მუქარით, უბრძანა, ეკოცნათ მათი ბიჭური, შიშველი ფეხები.
  ქალებმა ტუჩები უხალისოდ მოიკვნიტეს და აკოცა. მოზარდის ფეხი ჯერ კიდევ თმაგაშლილი, ლამაზი, გარუჯული, მაგრამ მტვრიანია. და დამამცირებელია ამის გაკეთება მუხლებზე ასე. ოღონდ უნდა, თორემ თვალებში ხედავ, რომ დაგხვრიან. და პეტრე ძალიან გაბრაზებული გამოიყურება. მინდოდა მათზე მთლად თავდასხმა, მაგრამ უცნობებს რცხვენოდათ. ისე, მან საკმარისად დაამცირა ისინი. და რატომ არიან უკმაყოფილო და წარბებშეჭმუხნული? სიმპათიური ბიჭი არაა? რატომ გამოიყურებიან ასე მკაცრად? იქნებ მან თავისი ისედაც მნიშვნელოვანი სრულყოფილება მათ პირში ჩადო? უბრალოდ სამწუხაროა, რომ გარშემო ბევრი ხალხია.
  უყვირიან ბიჭს და აიძულებენ მავთულის გაჭიმვას. Monster სუპერტანკი ისევ ისვრის. ის აფურთხებს ისეთ მძლავრ რაკეტას. და ის დაფრინავს ცაში, მოაქვს სიკვდილი და განადგურება მთელ სამეზობლოში.
  E-100, ტანკი ორი იარაღით, მძლავრი და საკმაოდ სწრაფი, გადის წარსულში. სცადე მსგავსი რამ. გერმანული მანქანაც ისვრის და შეამჩნია, რომ შერმანი მოცურდა. შორიდან დარტყმა არც ისე ადვილია. მაგრამ 128 მმ-იანი საზენიტო იარაღი არის სწრაფი სროლა და კარგად ურტყამს.
  და როგორ ააფეთქეს ზევით შერმანი. როგორ დარჩა ეს ტანკი ნახევრის გარეშე? გერმანელები კი ფაქტიურად აღფრთოვანებული ღრიალებენ. აქ არის ამერიკული ქალაქი წინ.
  ადგილობრივი პოლიცია წელიდან ქედს იხრის და მუხლებზე ეცემა და წყალობას ითხოვს.
  ადგილობრივი მოსახლეობის უმეტესობა გაიქცა და მიიმალა. და მხოლოდ ცნობისმოყვარე ბიჭები უყურებენ გერმანულ ტანკებს შიშის გარეშე. და თუნდაც გარკვეული ცნობისმოყვარეობით.
  ერთ-ერთმა გერმანელმა ქალმა მათრახი ამოიღო და ამერიკელ ბიჭებს შიშველ ფეხებზე ცემა დაუწყო. ღრიალებენ და ხტებიან. მაგრამ მაინც უყურებენ და არ გარბიან. ზოგი რაღაცას მღერის კიდეც.
  პეტრე, რომელიც გრძნობდა ენთუზიაზმს საკუთარ თავში, მღეროდა სტრიქონები, რომლებიც ძლიერ წააგავდა მომავალი საბჭოთა ბარდის სიტყვებს:
  - არ მომწონს ჩემი თავი, როცა მეშინია...
  მაღიზიანებს, როცა უდანაშაულო ადამიანებს სცემენ!
  არ მიყვარს როცა ჩემს სულში ხვდებიან,
  მით უმეტეს, როცა მას აფურთხებენ!
  რბილად რომ ვთქვათ, ძლიერი სიმღერაა! იმავდროულად, ხუთმა საბჭოთა გოგონამ დაიკავა პოზიციები ამერიკის თავდაცვაში. გოგონები მზად იყვნენ ან გაიმარჯვონ ან მოკვდნენ. ამიტომაც მღეროდნენ დიდი ენთუზიაზმით, კომპოზიციას ასრულებდნენ;
  ჩემო წმინდა, დიდო რუსეთი,
  ოქროს ველები, ვერცხლის მდელოები...
  აქ ბრილიანტებმა დაასხეს დედამიწა,
  არჩეული რუსული თოვლის მარგალიტი!
  
  შენ ხარ ჩემი სამშობლო ყველაფერზე მეტად,
  ბულბული რეკავს, ტრიალს ისვრის...
  არ არის საჭირო ჯარისკაცების საწოლზე დასვენება,
  როცა გააფთრებული ბოროტმოქმედი შემოიჭრა!
  
  აქ ვერმახტი ველური ღრიალით მიიწევს წინ,
  რუსული დედამიწა ცეცხლში იწვის...
  რუსული ჯარები ძალიან სწრაფად დნება,
  და ოჯახი ბომბმა გაანადგურა!
  
  მაგრამ სამშობლო, თუნდაც მტრის ხელი იყოს სასტიკი,
  მას არ სურს მოწინააღმდეგის წინაშე დათმობა...
  ფიურერი მიიღებს ამას, მე მჯერა თვალის მალე,
  იმიტომ, რომ ჯარი ფოლადად გადაიზარდა!
  
  აქ ჩვენ დავხურეთ რედუქტები მოსკოვის მახლობლად,
  და კბილებში ვიბრძვით ქვეყნისთვის...
  მე ვიცი კრაუტების წარმატებები, ისინი უბრალოდ გაზვიადებულია,
  ჰიტლერი მაინც მოუწოდებს სატანას!
  
  ჩვენ დავამარცხებთ ფაშისტებს გაბედულად,
  მიუხედავად იმისა, რომ ნაცისტებს დიდი ძალა აქვთ...
  მაგრამ შემდეგ საბჭოთა ტანკი ჩუმად მირბის,
  და ურტყამს ფიურერის გვერდებს!
  
  ჩვენ კრაუტებს ვჭრით, მოსკოვის მახლობლად ვჭრით,
  თავები და კოშკები შვრიას ჰგავს ტანკებს...
  და მე მჯერა, რომ მაისის დრო მოვა,
  როდის მიიტანა ჯარისკაცმა დროშა ბერლინში?
  
  მაშინ სამყარო კომუნიზმის ბედნიერებაში იქნება,
  მასში ყველა მეომარი უბრალოდ ბაგალიდანაა...
  ჩვენ უფსკრულში ჩავყრით ფაშიზმის მეომრებს,
  დაარღვიე ნებისმიერი ურდო, ჩვენო რაინდი!
  
  გუგულმა გვითხრა რამდენ ხანს ვიცოცხლებთ,
  ეს არც ისე აქტუალური კითხვაა...
  იმიტომ, რომ სამწუხაროა, რომ ცხოვრება ყოველთვის ასე ხანმოკლეა,
  იმედია ქრისტე აღადგენს ხალხს!
  
  მაგრამ მე მჯერა კომუნიზმის მეცნიერების,
  მოდით დავიპყროთ სამყაროს უკიდეგანო!
  უფსკრულში გადავაგდოთ ცრურწმენების თაიგული,
  გააცოცხლე ხალხი და სხვა არსებები!
  1945 წლის ივლისი. ფილადელფიაში ხუთი გოგონა ალენკა, მარია, ალა, ანიუტა, მატრიონა იბრძვის. ეს უდიდესი ქალაქი ჩრდილოეთ შეერთებულ შტატებში არის ამერიკული თავდაცვის ერთგვარი ძირითადი კერა. მესამე რაიხის ჯარები მიიწევენ წინ და იმუქრებიან მსოფლიოში უმდიდრესი ძალაუფლების ხელში ჩაგდებით. შემდეგ კი ისინი აუცილებლად დაეცემა სსრკ-ს. და მერე ძალიან ცუდი იქნება.
  ბატალიონის მეთაური ალენკა, ჩვეულ ფორმაში: ფეხშიშველი და მხოლოდ ბიკინი ეცვა.
  გოგონა გერმანულ E-25 ტანკს ბაზუკას ესვრის. ეს უფრო მსუბუქი და მანევრირებადი მანქანაა და მასში შეგიძლიათ იპოვოთ სუსტი ადგილი. და ის ურტყამს გვერდზე, აიძულებს გერმანელს დატრიალდეს. რის შემდეგაც ალენკა ტყვიამფრქვევიდან აფეთქებს და მესამე რაიხის ჯარიდან ხუთ ინდიელს ჩამოჰყავს. ის ღიმილით ამბობს:
  - არ გაივლიან!
  და ისვრის ყუმბარას ფეხებით. ისევ ფრაგმენტები იშლება, ბევრი დანაკარგი და მოწყვეტილი თავები. ეს არ არის პირველი შემთხვევა, როდესაც ალენკა იბრძვის. მას აქვს ჩანაწერი თავად ბრესტიდან. მეომარი კი სავსეა ძალითა და მონდომებით, რომ ბოლომდე გადარჩეს. იქვე, აფროამერიკელი მამაკაცი მოწყვეტილი კუჭით კვდება. ეს მართლაც შემზარავი სანახაობაა. შავკანიანი იღრინება და სული გამოდის მისგან.
  ალენკა ენთუზიაზმით ამბობს:
  - ორჯერ არ მოკვდე! ცხოვრებაში ვერაფერი გამოგვაგდებს უნაგირიდან!
  და ისევ ისვრის ყუმბარას შიშველი ფეხებით.
  ოქროსთმიანი მარიაც იქვეა. და ისვრის ყუმბარებს ფეხებით. ის ძალიან ლამაზი გოგოა და გარეგნულად მყიფე, მაგრამ ძალიან მოხერხებული. მესამე რაიხის კოლონიური ჯარებიდან მოკლული არაბები ცვივა. ერთ-ერთი მათგანის წვერიან სახეზე ალისფერი ლაქა ვრცელდება.
  მარია აღფრთოვანებით მღეროდა:
  - მსოფლიოში ყვავილია, ალისფერი, ალისფერი... ნახვამდის ოლიმპიურ ზღაპარს!
  და ისევ მისი მოხდენილი, შიშველი ფეხები მოძრაობს. გადაყარეთ ყუმბარა და დაარტყით მოწინააღმდეგეებს. ის ჭინჭრის მოჭრის ჭინჭრის მსგავსია. და გოგონა ისვრის. ის ცქრიალა.
  ომის დროს მარიას ბევრი რამის ატანა მოუწია. და ის არასოდეს დაივიწყებს ამას. და როგორ ურტყამდნენ ტყვეობაში შიშველი მავთულით ზურგზე და ქუსლებზე. და როგორ დაწვეს ძირი სანთებელით. და ყველაზე ცუდი ის იყო, როცა წამებით დაღლილი მარია სიკვდილით დასაჯეს. დამწვარი ფეხებით გოგონა, თითქმის გოგო, დედამიწის გაყინულ ღეროებს დააბიჯა. შიშველი, ბუშტუკიანი ფეხები ძალიან ტკიოდა. ზოგიერთმა გერმანელმა მხატვარმა მარიას დაკავება სთხოვა. როგორც ჩანს, მას ძალიან სურდა სურათის დახატვა: "ფეხშიშველი გოგონა სიკვდილით დასჯისკენ მიჰყავთ". საწყალი მარია წრეში ამოძრავდა, იძულებული გახდა თვალწარმტაცი პოზაში გაეყინა. და მას მხოლოდ მსუბუქი, დახეული კაბა აცვია, სისხლის ლაქებით დაფარული. გერმანელი მისკენ დაიხარა, ხელით ფეხზე აიტაცა და აიძულა დამწვარი თითები მოეხარებინა - უფრო თვალწარმტაცი რომ ყოფილიყო. მარია კი იძულებული გახდა გაუნძრევლად დამდგარიყო და კბილები აწკრიალდა. და ძირებზეც კი სცადეს. შემდეგ მათრახით ათრიეს და ისევ თხრილში წაიყვანეს. მაშინ მარიამ ძალაუნებურად ილოცა ყოვლისშემძლე და დაემშვიდობა ოჯახს. ის შიშის სიცივისგან კბილთა ჭექა-ქუხილია. შემოდგომის ყინულოვანმა ქარმა მის ოქროსფერ თმებს უბერა. კაბა ძალიან მოკლე იყო, მოტეხილი, დამწვარი მუხლები, ბუშტუკებით დაფარული და ფეხებზე მავთულის კვალი გამოაჩინა. მთელი გოგონა აბრაზიებით, დაჟეჟილობებითა და დაჟეჟილობებით იყო დაფარული. რეზინის ხელკეტით ურტყამდნენ თავზეც და ქუსლებზეც! მთელი ზურგი მათრახებითა და მავთულით ზოლიანია. კაბა დახეული, ნაცემი სხეული მოჩანს ნაცარში. მაგრამ მარია ცდილობს თავდაყირა დარჩეს.
  ის მიიღებს სიკვდილს და არ ითხოვს წყალობას!
  ძალა მოიკრიბა, გოგონა ყვირის:
  - გაუმარჯოს სამშობლოს!
  და ისინი ესვრიან მას. გოგონა ეცემა... მან არ იცოდა, რომ ეს ცრუ სიკვდილით დასჯა იყო. და ის დაეცა თოვლის ნაკადულზე, დაკარგა გონება ნერვული დაძაბულობისგან. შემდეგ უფრო მეტი წამება მოჰყვა. მაგრამ ერთ-ერთ ჯალათ პოლიციელს სურდა გართობა, უფრო სწორად მისი გაუპატიურება და გამოფიტული სახით მარია დარჩა ლამაზმანი. ავაზაკს არ შეეშინდა, რომ სასტიკი წამების შემდეგ მსხვერპლი გაუწევდა წინააღმდეგობას და წაიყვანა იგი იზოლირებულ ადგილას. იქ ის აპირებდა მისი დაუფლებას, მაგრამ გაბრაზებამ მარიას ძალა მისცა. დამწვარი ქუსლი არ დაზოგა, ისეთი გაბრაზებით დაარტყა საზარდულის არეში და ზუსტად დაეშვა, რომ პოლიციელი ტკივილის შოკისგან თავი დააღწია.
  ემოციურმა მღელვარებამ მარიას ძალა მისცა. პოლიციელს ორი პისტოლეტი რომ აიღო, თითქმის შიშველი, დაჭრილი გოგონა გასატეხად წავიდა. მან, მოულოდნელობით ისარგებლა, დახვრიტა ოთხი მცველი და გაიქცა ციხის კარიბჭედან.
  მერე ფეხშიშველი და თოვლში გაიქცა. ფეხები გაყინული მქონდა და ვერაფერს ვგრძნობდი. საბედნიეროდ, პატრონმა გოგონა სახლში შეუშვა და გაათბო. მარიას ფეხები ყვავივით გაწითლდა და საშინლად მტკიოდა. მაგრამ საბედნიეროდ მოყინვები არ ყოფილა.
  გოგონამ თბილი ტანსაცმელი მიიღო და პარტიზანებთან წავიდა. შემდეგ მან გადაკვეთა ფრონტის ხაზი. მაგრამ გაქცევის გახსენებისას, ახლა ცდილობდა რაც შეიძლება მეტი დრო გაეტარებინა ფეხშიშველი და ზამთარშიც კი ფეხსაცმლის გარეშე ეკეთებინა.
  ზაფხულში თითქმის შიშველი ყოფნა სასიამოვნოა, მით უმეტეს, რომ ამერიკაში წელიწადის ეს დრო უფრო თბილია, ვიდრე რუსეთში.
  მარიამ ასევე ისწავლა ყუმბარების სროლა ფეხებით ძალიან შორს. ეს არის გოგოს ფეხშიშველი სიარულის ერთ-ერთი უპირატესობა. თქვენ შეგიძლიათ გამოიყენოთ თქვენი ფეხის თითები დანები, ყუმბარები, ბასრი ფრაგმენტები და კერამიკისა და ლითონის ნაჭრები. ანუ შენი მოხდენილი ფეხებით ბევრის გაკეთება შეგიძლია. ავტომატიდანაც კი ისვრიან. თავიანთ ბატალიონში, გოგონები ყველა იბრძვიან მხოლოდ ფეხშიშველი.
  მხოლოდ ძლიერი ყინვის დროს შეუძლიათ ლამაზმანებს ფეხები ცელოფანში შემოახვიონ, ან ცხიმითა და ალკოჰოლით შეზეთონ.
  მარია ისვრის და ანათებს.
  წითელი ალა. ის ასევე ძალიან ზუსტი და ძლიერი მეომარია. ისეთი სპილენძის-წითელი თმა აქვს, რომ ქარში ფრიალებს, რევოლუციის დროშას წააგავს. ლამაზი გოგო და ძალიან ტემპერამენტიანი. თუნდაც ძალიან ბევრი. უკვე ბევრ მამაკაცთან ჰქონდა სექსი. სამი, ოთხი ერთდროულად შევიყვარე კიდეც. მას ძალიან მოეწონა ასე.
  და ვინ განსჯის ალას? ის შესანიშნავი მებრძოლია და არ მოითმენს სიყვარულში მუდმივობას. ეს მისი კრედოა. ახლა გოგონა შიშველი თითებით ისვრის შუშის ნაჭერს. ის დაფრინავს და ყელში ურტყამს რაიხის არმიის აფრიკელს და არაბს თავში ხვრეტს. ბევრი ჯარისკაცია მესამე რაიხიდან, რომლებიც რეიდების შედეგად არიან დაკომპლექტებული. კოლონიური ნაწილები ძალიან მრავალრიცხოვანია. ისინი სპობენ ამერიკას.
  ალა იცინის. მას მკაცრი ხასიათი აქვს და არასრულწლოვანთა ციხეში იმყოფებოდა. და იქ გაჩნდა სისასტიკე და ჭაღარა. ამავდროულად, ციხეშიც კი, გოგონა არასოდეს იხრებოდა სუსტების შეურაცხყოფაზე. თუმცა ვინ არ იჯდა სტალინის ქვეშ? და ალენკა ასევე ეწვია, თუმცა მოკლედ, ბავშვთა შრომის კოლონიას. მაგრამ ამან ხელი არ შეუშალა მას მაიორის წოდებაში ასვლა და სსრკ გმირის ვარსკვლავის მიღება.
  ალა ისევ ისვრის. მერე შიშველი ფეხით ყუმბარას ისვრის. ასე დაფრინავს გატეხილი ტრაექტორიის გასწვრივ და მთავრდება ტანკის ლულაში. წითური მეომარი იღიმის:
  - მე ნამდვილად სუპერ გოგო ვარ! ომშიც და საწოლშიც!
  რის შემდეგაც ცეცხლოვანმა ეშმაკმა ასანთებით ცეცხლი წაუკიდა რეზინის ნაჭერს და მიცურავდა გერმანული E-50 ტანკისკენ. და წითურ ეშმაკს გაუჩნდა გიჟური იდეა: დაეპყრო ჰიტლერის ტანკი.
  შიშველი ფეხის თითებით რეზინის ნაჭერი აიღო და პირდაპირ ღია ლულაში ჩააგდო. და ნახევარი წუთის შემდეგ E-50 ტანკის ლუქი გაიხსნა და გაქცეული გერმანელები გამოჩნდნენ.
  ალამ ესროლა კრაუტს პისტოლეტით და დაასრულა ერთი კერამიკის ნაჭერი, რომელიც ასევე დააგდო მისი გახეხილი, მაცდუნებელი ფეხით. შემდეგ მან უუსტვინა მეგობრებს:
  -მარია და ანიუტა მომყვებიან!
  და სამი შიშველი ფეხიანი გოგონა მხოლოდ ბიკინით, მრგვალი, მტვრიანი ქუსლებით მოციმციმე ტანკში შევარდა. მისი სიმაღლე არ აღემატება ორ მეტრს და ლამაზმანები ადვილად ხტებოდნენ შიგნით. მანქანაში გათხარეს. და უსტვენდნენ.
  ანიუტამ, ამ მომხიბვლელმა ქერამ, შენიშნა:
  - მაგარი მანქანაა, ისეთი შესანიშნავი ოპტიკა და ხილვადობა აქვს!
  მარიამ ასევე აღნიშნა:
  - და ასე აკონტროლებენ ტანკს.
  გოგონამ ჯოისტიკი აიღო. მან დააჭირა ღილაკს. აპარატის კოშკმა დაიწყო ტრიალი.
  ალა, კბილების გაშიშვლებით, თავი დაუქნია:
  - დიახ, კომფორტული მანქანაა, სამწუხაროდ ჩვენი ოცდათოთხმეტი მისგან შორს არის!
  მარიამ ექსპერტის ხმით თქვა:
  - რა თქმა უნდა... ამ იარაღს აქვს კალიბრი 105 მმ, ჩვენს IS-2-ს კი უფრო დიდი.
  ალამ თავი დაუქნია და შენიშნა:
  - მაგრამ გერმანელებს უფრო გრძელი ლულა აქვთ. ჭურვის საწყისი სიჩქარე კი ჩვენზე ბევრად მაღალია.
  მარიამ, რომელიც წვის რეზინის სუნს ისუნთქავდა, ჩაიცინა:
  - ოსტატურად მოწიე ისინი... ტარაკნებივით!
  ალამ ღიმილით იღრიალა:
  - ხრიკები უნდა იცოდე! მაგრამ მოგეწონა?
  ანიუტამ თავი დაუქნია და ფეხი ლითონზე დაარტყა:
  - Ეჭვგარეშე!
  და გოგოებს სიცილი აუტყდათ. ჯოისტიკი ოდნავ შევამოწმეთ. მარია დაიკავა მძღოლის ადგილი, ალა გახდა მსროლელი, ანიუტა კი ავტომატებს ატარებდა. რის შემდეგაც რუსი გოგონების მიერ დატყვევებულმა გერმანულმა ტანკმა მოძრაობა დაიწყო. მისი ღერო მზად იყო სასიკვდილო მასის გამოსადევნად.
  ალა, ეს წითური ეშმაკი მხურვალედ მღეროდა:
  - სიკვდილის მანქანა გაგიჟდა! ის დაფრინავს, არღვევს სამიზნეს! ამჯერად გავიღიმეთ და თეთრ ხაზს გავუყევით!
  და ცეცხლოვანმა მეომარმა დაიჭირა პანტერა-2 მის თვალწინ. მან აიღო და ესროლა. გაფუჭებული ურანის ბირთვით მომაკვდინებელი ჭურვი თითქმის პირდაპირ პანტერაში გაიჭრა და ჭურვების აფეთქება გამოიწვია. გოგოები ერთხმად ყვიროდნენ და ყვიროდნენ:
  - ჩვენ დიდი და სუპერ მეომრები ვართ! ჩვენ ყველას წავშლით!
  და ალამ ისევ ესროლა ლევის ტანკს. მან კბილები გამოსცა. გამახსენდა, როგორ ურტყამდნენ მას ბავშვთა შრომით კოლონიაში. დიახ, იქ ოდნავი შეურაცხყოფისთვის ცურავდნენ. და მტკივა! გოგოებს მათრახებენ და დარტყმები თავად უნდა დათვალოთ. თუ შეცდომას დაუშვებთ, ისევ დაარტყით, სანამ გონებას არ დაკარგავთ. გოგონებს ხშირად ქუსლებზე ჭინჭრის ციება, განსაკუთრებით ზაფხულში. მაშინ ძნელია დამწვარ ძირებზე ფეხის დადგმა. გოგონების ფეხებზე ბუშტუკები ტკივილს იწვევს.
  გაბრაზებული ალა ესვრის Tiger-3-ს. ჭრის ჯავშანს და აშორებს კბილებს. ის წარმატებული მეომარია. და მან იცის რა ღირს. ყველაზე საშიში ტანკი, რა თქმა უნდა, არის E-50. აქ მანქანა ცდილობს ამოიცნოს, საიდან ურტყამენ გერმანელებს. ალა მიზნად ისახავს ყველაზე დაუცველ ადგილს კოშკის შეერთების ადგილზე. ის ზუსტად მიუთითებს და საკუთარ ქუსლს მკვეთრ კუთხეზე იკეცება. მერე ისვრის. ჭურვი ისვრის წამში 1300 მეტრზე მეტი სიჩქარით. და ის ურტყამს მარჯვენა კონდახს.
  ალა ხტება და წამოიძახის:
  - მზადაა!
  ანიუტა ადასტურებს:
  - ვახშამი მიტანილია!
  გერმანული ტანკი იწყებს წვას და მისი ჭურვები აფეთქდება. ნამსხვრევები მთელ მოედანზეა მიმოფანტული.
  მარია მღერის:
  - ღამემ მიმოფანტა ვარსკვლავების ფრაგმენტები ცაზე. მესამე რაიხის მიერ მომზადებული პირქუში, მოსაწყენი კუბო. ვიღაცამ აშკარად იშოვა ფული ბაზრობაზე... და ვიღაცას ტყვია შუბლში მოხვდა!
  ალამ დაიწყო ლულის მინიშნება ლევ-2 ტანკზე და ყვიროდა:
  - შუბლი და კუბო!
  და მან გაისროლა მასიური, მაგრამ მოძველებული გერმანული მანქანა. ლომის ჯავშანი მინასავით აფეთქდა ქვის ქვეშ. და გერმანულმა მანქანამ კვლავ დაიწყო თავისი საბრძოლო ნაკრების განადგურება.
  ანიუტამ შიშველი ფეხები დაარტყა და დაიყვირა:
  - ეს ჩვენია, რუსეთის ძალა!
  ოქროს თმიანი გოგონა ჭიკჭიკებდა, გერმანელებს და მათ უცხოელ ლაკეებს თავისი ქიაყელებით ანადგურებდა:
  -უბრალოდ მარიამ! და მე ვარ მესია!
  ალამ ისევ გაისროლა, ამჯერად E-25-ზე და ჩაიჩურჩულა:
  - არა, მთები ოქროსფერი არ იქნება, ისინი ავრორას ჭურვიმ დაავერცხნა!
  ანიუტამ ცეცხლი გახსნა ავტომატებით. E-50 აქვს ხუთი მათგანი, ერთი შედუღებული ლულაზე. და ძლიერად დაარტყეს. მესამე რაიხის მშობლიური ჯარები ნამგალივით თიბიან.
  ქერა გოგონა ამბობს:
  - თუმცა ბიჭი არ ვარ, დათვი გოგო ვარ!
  და ისევ ისვრის და უკიდურესად ზუსტად. ჰიტლერის ნაგვის ამდენი გვამი. თუმცა აქ ყველა არ არის ნაგავი. განსაკუთრებით ბევრი ინდიელია. ჰიტლერი იღებს კოლონიალურ ჯარებს და აგზავნის მათ სასაკლაოზე. ინდოეთში ბევრი ხალხია, მაგრამ ყველასთვის სამუშაო არ არის. მაშ გადავიყვანოთ ყველა კაცი ქვემეხის საკვებში. ბევრი აფრიკელი და არაბია.
  მებრძოლთა შორის არიან ყოფილი საბჭოთა მოქალაქეებიც. სასაკლაოშიც გაგზავნეს. ზოგი აიძულეს, ზოგიც ნებაყოფლობით წავიდა. საბჭოთა კავშირი კი ყოველთვის სიამოვნებით იბრძვის ამერიკის წინააღმდეგ.
  ალა ისვრის, არღვევს სხვა ფაშისტურ ტანკს და ამბობს:
  - მე ვარ ის, რაც ჰიტლერს კოშმარებში მოსდის.
  მარია ისეთი ნაზი და გარეგნულად მყიფეა, რომ ნაცისტებს მუხლუხებით ამსხვრევს. მას არ აქვს სამწუხარო. დაიმახსოვრე გოგონამ, ნაცისტივით, შიშველ, მოხდენილ ძირებზე ცეცხლის ენით დაჰკრა და დამწვარი ხორცის სურნელს ყნოსავდა. შემდეგ კი დამწვრობაზე რეზინის ხელკეტებით მცემეს. ასეთი ფაშისტები უნდა გაანადგურონ, მიეცეთ და კიდევ უნდა გაანადგურონ.
  E-50 ტანკი არის მოხერხებული, ფართო ტრასებით და მათთვის ბევრად უფრო მოსახერხებელია რუსეთის მტრების განადგურება. სამწუხაროა, რომ მთელი მათი ბატალიონი იქ არ არის. გერმანელებს საბჭოთა მოხალისეები არ უნდა შეეგუონ. ასე რომ, გოგონები მხოლოდ ხუთი მათგანი იბრძვიან.
  ალენა ისევ ბაზუკადან, ირჩევს უფრო მარტივ გერმანულ ტანკებს. და მატრიონა, თავის პარტნიორ ჰენრი სმიტთან ერთად, უბრალო, მაგრამ საზრიან ამერიკელ ბიჭთან ერთად, ნაღმებს სრიალებს ბილიკების ქვეშ.
  გერმანელებს ბევრი ტანკი აქვთ და, როგორც წესი, მათ გარეშე შეტევას არ იწყებენ.
  ასე რომ, ალამ დაარტყა, უფრო სწორად სასიკვდილოდ დაჭრა კიდევ ერთი E-50. გოგონები წარმატებით მუშაობენ. მაგრამ ფრთხილად უნდა იყოთ. აქ მოდის "სამეფო ლომი". ამ მანქანას აქვს სამასი მილიმეტრიანი შუბლის ჯავშანი და 210 მმ-იანი ქვემეხი, რომლის გასროლაც შესაძლებელია ტანკებზე და უიარაღო ობიექტებზე. ასეთი E-50 იარაღი გაიბერება.
  ამ დროს მარია უშვებს ტანკს ბორტზე ასასვლელად, სადაც ჯავშანი ორასი მილიმეტრის სისქეა და უფრო ადვილია შეღწევა.
  გზაში გოგონა ანადგურებს სხვადასხვა სახის ფაშისტებს და ანიუტა ტყვიამფრქვევებს ისვრის.
  მარია ჩურჩულებს:
  - გვაპატიე, ღვთისმშობელო, თუ რამე მოხდა!
  ალა კი, ბორტზე ასვლის მოლოდინის გარეშე, მიახლოებისას ისვრის ბოლომდე და კუთხის წვერს. და ის ურტყამს სწორად. ის ჭრის ლითონს და "სამეფო ლომი" იწყებს მოწევას და აფეთქდა, ისევე როგორც სხვა ტანკები, რომლებიც ადრე გოგოებმა დაარტყეს.
  ალა ღიმილით მღეროდა:
  - ასეა თუ ისე, ძმებო! მიყვარს ცხოვრება, ძმებო! თქვენ არ უნდა შეაწუხოთ სტალინის გენერალური მდივანი!
  ჭურვი მოხვდება შუბლის ჯავშანს. ის ჩხუბობს თავისი 88მმ E-25 ქვემეხით. მაგრამ აწმყო ჯავშანში გადაირია.
  ალა პასუხობს მტრის მანქანას, როგორც ნემსი კარაქში ხვრეტა. ამის შემდეგ ცეცხლოვანი ეშმაკი ამბობს:
  - შტორმი და ვიკინგების ხმალი!
  ანიუტა ტყვიამფრქვევს ისვრის და დასძენს:
  - ჭექა-ქუხილი და ელვა!
  მარიამ პოლკოვნიკი მუხლუხების ქვეშ გაანადგურა და იღრიალა:
  - ძვლები, ვარსკვლავები - ზედიზედ დაცემა!
  მათი ტანკი ისევ ისვრის. ამჯერად E-50-ის გასწვრივ. 250 მილიმეტრამდე ფრონტალურ ჯავშანში 45 გრადუსიანი კუთხით შეღწევას, რა თქმა უნდა, სჭირდება უნარი.
  და აქ არის E-100, შესანიშნავი მანქანა, მაგრამ მოძველებული მოდელი. მაგრამ მისი 128 მმ-იანი ქვემეხი მაინც საშიშია. და შუბლის ჯავშანი ოდნავ სუსტია ვიდრე E-50.
  ალა ფილოსოფიურად აღნიშნავს:
  - აი რას ნიშნავს ძველი მოდელი!
  მარია გაბრაზებული წყვეტს:
  - მაინც უნდა მანევრირება, რომ არ დაარტყა! ბოლოს და ბოლოს, ას ოცდარვა მილიმეტრი...
  და გოგონა მივარდა, თავიდან აიცილა ოცდარვა კილოგრამის წონის ჭურვები. ასე რომ, ალამ კვლავ გაისროლა E-100-ზე მოძველებული მოდიფიკაციით. გერმანული მანქანის ნაწილებად დაშლა დაიწყო. და გაანადგურე ფოლადის ფრაგმენტები.
  და როგორ აფეთქდა ჭურვები.
  ანიუტამ, რომელიც ტყვიამფრქვევიდან ისროდა, თქვა:
  - ბრაზის მთელი ძალა ჩადო დარტყმაში... ცა გაასწორა, ვარსკვლავები შეაძრწუნა!
  მარიამ ერთდროულად გაანადგურა ათეული ფაშისტი და დაწერა ტვიტერზე:
  - გაზზე გადადი! მოდი ჩემო ბიჭო - გაზზე დააბიჯე!
  ალამ გაიცინა და შენიშნა:
  - კი, სასიამოვნო უნდა იყოს ბიჭთან შეჯახება. და შეწოვე იგი...
  მარია გაბრაზებული ატყდა:
  -რა ვულგარული ხარ ალა!
  ცეცხლის ეშმაკმა ჩაიცინა:
  - მე მიყვარს ხუმრობა! გულთან არ მიიტანო!
  მარია, რომელიც აგრძელებდა საძულველი ფაშისტების განადგურებას, მღეროდა:
  - ჩემი გული... კეთილი გოგოს გული! ჩემო გულო, ძალიან მინდა სამყაროში ცხოვრება!
  და მეომარმა ათზე მეტი ჩაახშო. და ალამ ესროლა სხვა E-50-ს, მღეროდა:
  - და მე თვალით გავზომე მისი ფიგურა და როცა გამომიცხადა შეამოწმე...
  ანიუტამ გაისროლა ტყვიამფრქვევები და დაამატა:
  - შემთხვევით გავუმხილე ბიცეფსი! მე გოგო ვარ, სულაც არა სუსტი!
  ალამ ჭურვი ესროლა პანტერა-2-ს, იოლად მოიტეხა მისი მხარე და ჭიკჭიკებდა:
  - და მყისიერად ტანკი გაჩუმდა!
  ანიუტამ განაგრძო ღრიალი:
  - ფრიც მალე სამოთხეში აღარ იქნება!
  ალა ლევის ტანკს დაარტყა და იღრიალა:
  - როგორც ჩანს, მოწინააღმდეგეებს ჩიპების დრო არ აქვთ!
  ანიუტამ, მთელი ხაზის გათიშვის შემდეგ, შესძახა:
  - და დიდებული ყბადაღებული ჰიტლერი...
  ამის შემდეგ ალაჰი დაარტყამს E-25-ს და გამოსცემს:
  - ახლა სამოთხეში არ ვარ!
  ანიუტამ ლოგიკურად შენიშნა:
  - ორჯერ გავიმეორეთ, სამოთხეში არა! ამას სიმღერაში ტავტოლოგია ჰქვია!
  ალლაჰი უპასუხებს და ღაღადებს:
  - რა არის სახალხო დემოკრატია? ეს ის შემთხვევაა, როდესაც ჰიტლერს ნიკელი ხვდება!
  ანიუტამ გულწრფელად თქვა:
  - დიახ, და სტალინი არც ისე კარგია! გაუშვა გერმანული დარტყმა! და 1941 წლის კატასტროფის შემდეგ, ჩვენ ვერასოდეს შევძელით უკან დახევა!
  ალა, რომელიც იარაღით ურტყამდა, დაეთანხმა ამას:
  - დიახ, 1941 წელს თითქმის მთელი საკადრო ჯარი დავკარგეთ. ასეთი დაზიანებისგან თავის დაღწევა თითქმის შეუძლებელია. და ჰიტლერმა მოახერხა ოკუპირებული ევროპისა და სსრკ-ს ნაწილის ყველა რესურსის მობილიზება. და ბრიტანელები უკიდურესად სუსტი აღმოჩნდნენ!
  ანიუტამ გაისროლა მათი ხუთი ტყვიამფრქვევი. ორმოცდაათი უცხოელი მოთილეს. და მან აჩუქა:
  - ჩვენ ყველაზე ლამაზები ვართ სამყაროში!
  ალამ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია და გასროლის შემდეგ აღნიშნა:
  - ქალის სხეული ლამაზი და ესთეტიურად სასიამოვნოა! ამ მხრივ, ჩვენ ვართ სილამაზის გვირგვინი!
  ანიუტამ აიღო და დიდი ენთუზიაზმით იმღერა:
  - ყველგან ვხედავ შენს ფუნჯს,
  ვინც შექმნა სამყაროს კიდეები,
  შენ სიცოცხლე აჩუქე მთელ სამყაროს,
  წმინდა სურვილების ახდენა!
  
  ყოვლისშემძლე ღმერთი არის სილამაზის გვირგვინი,
  სიზმარში გულს ანთებს...
  ეს არის ჩემი ფიქრები და ოცნებები -
  ანგელოზმა გააღო სამოთხის კარი!
  
  მიყვარხარ მამაო წმიდაო,
  შენ მომეცი შენი ერთგული ძე ჩემთვის!
  ბრილიანტი ბრილიანტის გვირგვინი -
  და შენდამი ღვთის სიყვარული არ გაციებულა!
  
  შენ, უსაზღვროო, გვაჩუქე მეგობრები,
  გიბიძგებთ იმუშაოთ სიზარმაცის გარეშე...
  ამიტომ უფრო და უფრო მინდა
  ილოცეთ ყოვლისშემძლე ღმერთს!
  
  სამყაროში ყველაფერი მამისგან მოდის,
  და მისი ყოვლისშემძლე ძე...
  შენ ხარ სილამაზის უზენაესი უფალი,
  სამყარო, ცენტრი და ზევით!
  
  შენში არის ყოვლისშემძლე, რომ გახდე,
  და სიყვარული, რომელმაც საზღვრები არ იცის...
  წაიკითხე ფსალმუნი მუხლებზე,
  მალე ჩიტებივით ფრთებს ავიღებთ!
  
  მთელი სამყარო სამოთხეს დაემსგავსება,
  აყვავდება პლანეტათაშორისი ბედნიერება...
  და გაბედე, ბიჭო, თამამად -
  მიუძღვენი შენი საქმე იესოს!
  
  და როცა მოვა ყოვლისშემძლე,
  ედემი დედამიწაზე უკეთესი იქნება...
  ღმერთი ქრისტე მიგვიყვანს ხსნისკენ,
  ატმოსფერო იქნება დღის ცისარტყელა!
  
  ამიტომ ღმერთი გვასწავლის - ნუ შესცოდავთ,
  თუ სუსტი ხარ, ყოვლისშემძლე დაგეხმარებათ...
  და იჩქარე და მოინანიე,
  ქადაგეთ - არ ინერვიულოთ საწოლზე!
  კარგი სიმღერაა, მით უმეტეს, თუ მის მოსმენისას გერმანულ ტანკებს ესვრით. ალა მღეროდა და ესროლა. ცეცხლოვანი ეშმაკი, თავისი რწმენით, წარმართობისკენ იყო მიდრეკილი. მას იზიდავდა მაგია, სხვადასხვა ჯადოქრობა. და მას ძალიან არ უყვარდა მონოთეიზმი.
  მაგრამ წითელი ჰარპია მაინც მღეროდა და დახვრიტეს. რაც შეეხება იესოს? ასევე ძლიერი ღმერთი!
  მაგრამ ომამდე ასწავლიდნენ, რომ ღმერთი არ არსებობს! ალამ გაისროლა, დაარტყა მეორე, მოძველებულ "პანტერას"-2 და ჭიკჭიკებდა:
  - დიახ, იყო დრო, როცა მთელი სერიოზულობით გვეუბნებოდნენ, ღმერთი მხოლოდ ილუზიაა!
  მარიამ ენერგიულად დაუქნია თავი და კიდევ რამდენიმე ფაშისტის ჩახშობის შემდეგ უპასუხა:
  - არა, ყოვლისშემძლე, ეს არ შეიძლება იყოს ილუზია, მით უმეტეს, რომ ჩნდება კითხვა - საიდან გაჩნდა სამყარო!?
  ანიუტამ, სროლამ, ნაცისტების ტყვიებით შხაპმა, საჭიროდ ჩათვალა დაემატებინა:
  - გარდა ამისა, ფიზიკოსებმა უკვე დაადგინეს, რომ სამყარო თითქმის არაფრისგან შედგება. და რომ მთელი ჩვენი დედამიწა შეიძლება ვაშლივით დაიწუროს!
  მარიამ საჭიროდ ჩათვალა, სანამ ფაშისტებზე ზეწოლას განაგრძობდა, დაემატებინა:
  - და ასევე დადგინდა, რომ სამყარო ფართოვდება. ასე რომ, დიდი ალბათობით, ოდესღაც წყალბადის ატომის ზომა იყო! წარმოგიდგენიათ საიდან მოვიდა ეს ყველაფერი!
  ალა, რომელიც აგრძელებდა ტანკების განადგურებას, რაციონალურად გააპროტესტა:
  - თუ გგონია, რომ სამყარო აფეთქების შედეგად წარმოიშვა, მაშინ... მაშინ უკიდურესად აბსურდულ რამეს ამბობ!
  ანიუტა რაციონალურად და გონივრულად აღნიშნა, ავტომატებს შიშველი, მოხდენილი ფეხებით დაუმიზნა:
  - ზუსტად ამიტომ ვამბობ, რომ ღმერთი არსებობს! T-34 ტანკი ვერ წარმოიქმნებოდა ჯართის საწყობში აფეთქების შედეგად და ვარსკვლავები არ წარმოიქმნებოდა კვარკის აფეთქებისგან. უბრალოდ ადამიანის არსებობა...
  მარიამ, რომელმაც გაანადგურა ნაცისტების კიდევ ერთი შეკვრა, დაამატა:
  - უარყოფს თერმოდინამიკის მეორე კანონის არსებობას. პრაქტიკაში ჩვენ ვხედავთ მუდმივ გართულებას და თერმოდინამიკის მეორე კანონი იწვევს სიკვდილს! და გამარტივება!
  ანიუტამ, ავტომატებს შიშველი ფეხის თითებით მართავდა, დაამატა:
  - ეს არის ენტროპიის კლების კანონი. ანუ ზოგადი სითბური სიკვდილი! ამიტომ უნდა ვაღიაროთ, რომ ან თერმოდინამიკის მეორე კანონი არ არსებობს, ან არსებობს უზენაესი ღმერთი, რომელიც იცავს წესრიგს!
  ალა, რომელიც ასევე არ არის უცხო მეცნიერებისთვის, რაციონალურად აღნიშნა:
  - რაც შეეხება არაწონასწორობის თერმოდინამიკის თეორიას? ის განმარტავს, თუ რატომ არ არის თერმოდინამიკის მეორე კანონი მარტივი!
  ანიუტამ ჩაიცინა და ღიმილით შენიშნა და ფაშისტებს აკოცა:
  - ეს ცარიელი გონების თამაში არ არის?
  მარიამმაც ჩაიცინა, მაგრამ საჭიროდ ჩათვალა შენიშვნა:
  - მაგრამ, მაგალითად, როგორ ავხსნათ ღმერთის არსებობა? როგორ გამოჩნდა ის?
  ალა იღრიალა და კბილების გაშიშვლებით დაუდასტურა:
  - Ის არის! როგორ ხსნით ამას?
  ანიუტამ ნელა შესთავაზა:
  - მაგრამ ათეიზმიც მოითხოვს რწმენას ახსნის გარეშე? მაგალითად, საიდან გაჩნდა მატერია?
  ალამ სხვა ლევის ტანკი დაარტყა და შესთავაზა:
  - მატერია მარადიულია და ყოველთვის არსებობდა!
  ანიუტამ ხმით ხაზგასმით თქვა:
  - როგორ შეიძლებოდა ის ყოველთვის არსებობდეს? ამასაც რწმენა სჭირდება!
  ალამ ლოგიკურად უპასუხა:
  - როგორც მარადიულად ყოვლისშემძლეს არსებობა მოითხოვს რწმენას!
  ანიუტამ ლოგიკურად შენიშნა:
  - მაგრამ ყოვლისშემძლეს შეეძლო შეექმნა ადამიანი და სამყარო. და როგორ შეიძლება უპიროვნო მატერიამ ინტელექტუალური წარმოშობა!
  ალამ სხვა ტანკი დაარტყა, ამჯერად E-50 და თქვა:
  - ევოლუციის თეორიას შეეძლო აეხსნა გადასვლა მარტივიდან რთულზე. და მარტივმა შეიძლება ევოლუციურად წარმოქმნას კომპლექსი. და როგორც აბსოლუტურ არარაობას, მაშინვე შვა უსაზღვროდ ყოვლისშემძლე გონება.
  ანიუტამ, ესროლა ფაშისტებს, თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - მაგრამ ღმერთს არაფერი შვა! ყოვლისშემძლე ყოველთვის არსებობდა! და ეს აქსიომაა! Დიახ, ვეთანხმები. "გოგონამ რამდენიმე ათეული ნაცისტი მოჭრა და განაგრძო. - ალტერნატივა კი მეტ რწმენას მოითხოვს! წარმოიდგინეთ ყოველთვის უპიროვნო ენერგიის არსებობა და რისგან წარმოქმნილი მატერია და სივრცე? თანაც არარსებობისგან! და ისევ გჭირდება რწმენა ასეთი აბსურდის გასაგებად! ანუ ათეისტები სრულ უბედურებაში არიან! ყველაფერს აქვს ძირეული მიზეზი. მაგრამ სად უნდა დასრულდეს ძირეული მიზეზი? - გოგონამ შიშველი ფეხის თითები დააჭირა ჯოისტიკის ღილებს და ესროლა ფაშისტურ ბოროტ სულებს. და მან განაგრძო. - თუ ძირეულ მიზეზებს თავიდანვე მოვძებნით, მაშინ ათეიზმის მიხედვით საბოლოოდ არარაობაში აღმოვჩნდებით. მაგრამ არარსებობამ ან აბსოლუტურმა სიცარიელემ შეიძლება რაიმე გამოიწვიოს? და თუ თავდაპირველი ძირეული მიზეზი ყოვლისშემძლე ღმერთში ჩანს, მაშინ ყველა პრობლემა თავისთავად მოგვარდება. და ადამიანური ცივილიზაციის არსებობა და ინტელექტი, და ბიოლოგიური სიცოცხლე და პლანეტები ვარსკვლავებით. მაგრამ ათეისტური იდეები, ძირეული მიზეზის ძიებაში, მაინც ეყრდნობა რწმენით მიღების აუცილებლობას. მაგრამ შემდგომი ახსნა, რომ სიცოცხლე დედამიწაზე და ადამიანური ცივილიზაცია შემთხვევითობის შედეგია, მოითხოვს ბევრად მეტ რწმენას და ვარაუდებს, ვიდრე ყოვლისშემძლე ღმერთის რწმენას.
  ალამ ისევ გაისროლა, დაამტვრია E-50 და სარკასტულად ჰკითხა:
  - კარგი, დავუშვათ, რომ დამარწმუნე... მაგრამ რატომ უნდა მჯეროდეს ბიბლიური ღმერთის და არა როდის? ყოვლისშემძლე სლავურ ვერსიაში!
  ანიუტა უსტვენდა, გაისროლა და ცოტა დაფიქრების შემდეგ უპასუხა:
  - იმიტომ, რომ ბიბლიას, თუნდაც ბევრ მათგანს არ მოეწონოს ის, რომ ის ებრაელებმა დაწერეს, მაინც აქვს თავისი ღვთაებრიობის გამართლება. წინასწარ აიღეთ მაინც. და როდნოვერი... ბევრია ამ როდნოვერის ხალხი? თუ მათ აქვთ საკუთარი უძველესი ბიბლია? და გულით მინდა, რომ ღვთის რჩეული ხალხი იყოს რუსები და არა ებრაელები, რომ რუსეთი და არა ისრაელი იყოს უფლის სამეფო. - ხელები გაშალა გოგონამ და მაცდური, გარუჯული ფეხები ჯოისტიკის ღილაკებზე შიშველი თითებით დააჭირა. - მაგრამ ხედავთ, ჩვენ არ გვაქვს ისეთი წიგნი, როგორიც ბიბლია. და არ არსებობს სანდო წყაროები იმის შესახებ, თუ რას სწამდათ ჩვენი წინაპრები ქრისტიანობის მიღებამდე. ეს არის პრობლემა, რომ ბიბლიის ყველა ნაკლოვანებასთან ერთად, სხვა ალტერნატივები უფრო მეტ რწმენას მოითხოვს და საეჭვოა ღვთის სულიერების თვალსაზრისით.
  ალამ, რომელმაც დაამარცხა Jagdtiger-2-ის ზუსტი დარტყმა, შესთავაზა:
  - და თუ ყოვლისშემძლე არ ჩათვალა საჭიროდ საერთოდ გამოეცხადებინა შენს შესახებ. და ღმერთის შესახებ ყველა წიგნი ერთნაირად თანაბარ პირობებშია... - ჩაიცინა წითურმა ეშმაკმა და მეგობრებს თვალის დახუჭვით დაამატა. - ანუ ეს ყველაფერი წმინდა ადამიანურია.
  ანიუტა სროლაში შეჩერდა, რათა ავტომატები გაგრილებულიყო და დაეჭვებით იკითხა:
  - როგორ ფიქრობთ, ყოვლისშემძლეს შეუძლია დამალოს ცოდნა საკუთარი თავის შესახებ და დაუშვას სამყაროს თავისი გზა?
  ალა საკმაოდ რაციონალურად აღნიშნა:
  - შეხედე ჩვენს სამყაროს! ნაცისტებმა აიღეს ორენბურგი, შეიჭრნენ ფილადელფიაში, იდგნენ მოსკოვის მახლობლად და ალყა შემოარტყეს ლენინგრადს. ამას რომ ვუყურებ, ვფიქრობ, ძნელი არ არის იმის დაჯერება, რომ ყოვლისშემძლე ღმერთმა დაუშვა ჩვენს სამყაროს თავისი სვლა. მოიწონე, თავისთავად გააფუჭე და მე გადავხედავ!
  ანიუტამ მძიმედ ამოისუნთქა და დათანხმდა:
  - დიახ, ის ფაქტი, რომ ნაცისტებმა დაიპყრეს მსოფლიოს ნახევარზე მეტი... ეს საშინელებაა! მაგრამ იქნებ ეს არის სასჯელი სამყაროსთვის ცოდვებისა და ურწმუნოებისთვის!
  ალამ თვალები ააფეთქა, მეორე ჭურვი ესროლა და შენიშნა:
  - მაგრამ ეს კიდევ ერთხელ აჩვენებს, რომ... რომ ღმერთში, რომელიც პასუხობს ჩვენს ლოცვებს, მხოლოდ რწმენა შეგვიძლია!
  ანიუტა გაბრაზებულმა გააპროტესტა:
  - მაგრამ ჩვენ ცოცხლები ვართ და არა ინვალიდები... ასე რომ, ღმერთს ნუ შესცოდავთ, ალაჰ.
  სამხრეთით, გერმანიის ჯარებმა შეიჭრნენ მაიამიში მდებარე აშშ-ს უდიდესი ბაზა.
  ყველაზე ლეგენდარული ოთხი ლამაზმანი იბრძოდა E-50 ტანკზე. ასე რომ, მათ დაამტვრიეს საზენიტო იარაღის ბატარეა ფოლადის ფრაგმენტებად.
  გერდამ, ხორციელად აკოცა ტუჩებს, თქვა:
  -ხელოვნებისთვის შემსრულებლები ნებაყოფლობით სწირავენ მსხვერპლს, სამხედრო ხელოვნებისთვის მსმენელი იძულებულია გაიღოს მსხვერპლი!
  შარლოტამ შიშველი ფეხით ივარცხნა სპილენძის წითელი თმა, შენიშნა:
  - ომი მომხიბლავი პროცესია! ჩვენ ვაგრძელებთ ქალაქის შემდეგ ქალაქს, ქალაქს შემდეგ ქალაქში, სანამ მთელ ამერიკას არ გავანადგურებთ.
  ქრისტინამ სიზმრად თქვა:
  - ვისურვებდი, ახლა გოჭი მყავდეს ანანასებით... დავიღალე მშრალი შედუღებით!
  მაგდამ გონივრულად შენიშნა:
  - მაშ ეს ჩვენი პოსტია! არ ინერვიულო!
  ქრისტინამ გაიცინა. ძალიან უნდოდა, რომ ორი-სამი ბიჭი ერთდროულად შეხებოდა და მოეფერა. და წითური და დაკუნთული იქნებოდა და ღორივით ღრიალებდა. ძალიან სასიამოვნოა, როცა მამაკაცის ხელები შენს თითებზე, წვივებზე და ტერფებზე გადადის. როცა ახალგაზრდები ქუსლს გიკაკუნებს და მოხდენილ ფეხებს კოცნით გფენენ.
  კრისტინა ფეხებს შორისაც კი ეფერებოდა. რა ამაღელვებელია ასეთი აზრები. როგორ მინდა სექსი.
  მაგდამ, წითელ თმიან პარტნიორს რომ შეხედა, ჭიკჭიკებდა:
  - განდევნე ვნებიანი ფიქრები! იყავი მკაცრი საკუთარ თავთან!
  ქრისტინამ შიშველი ძირი ლითონს შეახო და ხმაურით თქვა:
  - ოჰ, ქრისტიანო თვალთმაქცო! როგორ არ გესმის ხორციელის ხმა!
  ქრისტინამ წარმოიდგინა კაცები. ბევრი ახალგაზრდა, ლამაზი, დაკუნთული ადამიანი, რომლებიც მას ხელებით იჭერენ და მერე იწყება... რა არის ამაში ცუდი? ოცნებობენ კაცები ჰარემებზე? რატომ არ იწყებს ის საკუთარ მამრობითი ჰარემს? და ორგია.
  გერდამ ესროლა 240 მმ-იან ამერიკულ ჰაუბიცას და მოციმციმე თვალებით ყეფა:
  - Ფრთხილად იყავი! ასეთი დიდი ჭურვი ჩვენთვის საშიშია!
  ქრისტინამ უცებ თქვა:
  - ეჰ, კარგი იქნებოდა შურმლევის შეცვლა. ეს ტანკი, უფრო სწორად მასტოდონი, თუ მოხვდება, ურტყამს!
  გერდამ შიშველი ფეხი, რომელიც დაფარული იყო მხოლოდ ქსოვილის ვიწრო ზოლით, ქრისტინას მკერდზე გადაიტანა. მისი ძუძუსთავები მაშინვე გამკვრივდა და გოგონა ხალისიანად ატირდა.
  გერდამ გაიცინა და უპასუხა:
  - ოთხივეს დაგვჭირდება კაცებთან წასვლა! მოდი დავისვენოთ და ვიტაროთ მასიური ორგია!
  ქრისტინამ გაიცინა და შენიშნა:
  - კი, ძალიან მინდა სექსი! მიუხედავად იმისა, რომ სულ ახლახანს ვიყავი ერთდროულად სამ ბიჭთან ერთად... ხორცს უფრო და უფრო უხდება!
  გერდამ გაიცინა და გაისროლა, ჭიკჭიკში:
  - გოგოებს ბიჭები სჭირდებათ, ძალიან სასიამოვნოა მათთან ყოფნა! განსაკუთრებით მაშინ, როცა პირს ამუშავებ დიდი მამრობითი სრულყოფილებით.
  და თოვლივით თეთრ მეომარს სიცილი აუტყდა. ალისფერი ტუჩები თავისი ვარდისფერი ენით დააცოცა. წარმოვიდგინე ბანანივით დიდი ლოლიპოპი. როგორ სლუკუნებს მისი მოხერხებული ენა ტკბილ, გემრიელ, ამაღელვებლად სურნელოვან ხორცს.
  გერდამ თავი დაუქნია. ჩხუბის დროს ეროტიკულ ფანტაზიებში არ უნდა ჩაერთოთ. ჯობია გადაღება და ლურსმანი.
  მაგდა აფუჭებს განწყობას:
  - თუ ხორციელ ვნებებს ანებებ, პირდაპირ ჯოჯოხეთში წახვალ. და მერე იქნება ასეთი წამება...
  შარლოტამ ლაღად ატირდა და დაკუნთულ სხეულს მაღალი მკერდი მიაწოდა:
  - წამება! ვაიმე, როცა მათრახით ან ჭინჭრით გირტყავენ, ძალიან სასიამოვნოა!
  გერდამ გაიცინა და თქვა:
  - შენთვის წამება წამებაა, მაგრამ მათრახი სერიოზულია!
  მაგდამ ჯოისტიკით იარაღი დაუმიზნა. მიწაში ჩამარხული შერმანი დავიჭირე გაშლილი იარაღით. ლამაზმანი გაშეშდა. ეს შოკოლადის ფილას გატეხვას ჰგავს. იწვის ამერიკული ტანკი. შემდეგ კი ახალი სამიზნე: პერშინგი. შენ კი მასზე მიუთითებ და აუცილებლად ისვრი. და თქვენ სიტყვასიტყვით ანგრევთ კოშკს.
  მაგდა ამერიკულ ტანკს დარტყმის შემდეგ ამბობს:
  - ბიჭებზე ნუ ფიქრობ. უნდა ვიბრძოლოთ... და ვნების ხმამ ჭურვის აფეთქება ჩაახშოს!
  გერდამ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია. ფეხზე მოისრისა და წარმოიდგინა, რომ ჰანსი ეფერებოდა. ეს არის მაღალი და დაკუნთული ბიჭი, რომელიც ასე ჰგავს პოსტერ არიანს. ეს ძალიან კარგი იქნებოდა!
  რის შემდეგაც გოგონამ "ჯადოქარს" ესროლა. და მან გვერდი დაამტვრია. და მანქანა თითქმის შუაზე გაყო. რის შემდეგაც ლამაზმანი ბუნკერშიც მოხვდა და დაამტვრია. მარმარილოს ნაპრალებიც კი ჩამოვარდა.
  რის შემდეგაც გოგონამ აჩუქა:
  - ნაჯახის სახელური შუაზე გაიჭრა, შუბლზე კი შრამი იყო!
  და როგორ იცინის... ენას უჩვენებს, ისე ვარდისფერ და მოხერხებულს.
  შემდეგ კი კრისტინა შიშველი თითებით აჭერს ჯოისტიკის ღილაკებს და "დიდი ტომი" ნანგრევებში ჩაამტვრია.
  და ეს ცეცხლოვანი, ტემპერამენტიანი ეშმაკი ისე ზუსტად ისვრის. ზუსტი კადრები ექსტაზურ მადლთან ერთად.
  შარლოტა ღიმილით ამბობს:
  - ასე უჭირავთ ქალები კაცს: იტალიელს ტანით, ამერიკელს საქმით, ფრანგ ქალს მადლით და რუსს თავისი პარტიული ორგანიზაციით!
  ქრისტინამ თავდაჯერებულად განაცხადა:
  - ჯობია, როცა კაცები განსხვავებულები არიან... ბევრად სასიამოვნო და საინტერესოა. და შეცვალეთ მოყვარულები ხელთათმანებივით!
  გერდა აიღებს და იმღერებს:
  - ქმარი დუქანშია, ცოლი კი საგიჟეთში, ქმარმა ძალიან ბევრი მსხალი შეჭამა, ცოლი კი სატანაა!
  და ისევ გოგოები იცინიან. შემდეგ მათ დაიწყეს შიშველი ფეხებით შეჯახება, იმდენად, რომ ნაპერწკლები ცვიოდა ძირების ქვეშ. და ლამაზმანები იღიმებიან. შარლოტამაც გაისროლა, ჯოისტიკიდან ფეხის თითები დააჭირა და აკანკალდა.
  - გერდა, გერდა, გერდა! ეშმაკობა! და საიდან მოხვედი, გერდა? გერდა, გერდა - უნდა გახდეს ლამაზი! თავად სატანა არის ამ სილამაზეზე!
  და ორივე გოგონამ მთელი ძალით დაარტყა თავები. და როგორ გაფრინდება ნაპერწკლები.
  რის შემდეგაც გოგოებმა ერთხმად შესძახეს:
  - ჩვენს ზევით ესკადრონები ერთხმად ღრიალებენ! ერთი ძლიერი სულელი სოდომს რგავს!
  და მეომრებმა ისევ დაარტყეს თავები მთელი ძალით. მართლა ძალიან მხიარულობენ. და ლამაზმანები აღფრთოვანებით ღრიალებენ! და ისინი მძარცველებივით მღერიან:
  - დებისთვის სიამოვნებაა, დებისთვის სიამოვნებაა ცხოვრება... ნაცისტ ფიურერთან შეწუხება არ გჭირდებათ! ნებისმიერი დები, ნებისმიერი, ნებისმიერი დები... მაიამის მახლობლად ჩვენ თავდაუზოგავად გავანადგურებთ იანკებს!
  გოგოებისთვის სახალისოა, ვერაფერს იტყვი. რამდენიმე სახელმწიფო უკვე ვერმახტის კონტროლის ქვეშაა. და ნაცისტები წინ მიიწევენ, ფრიცის ტანკები, რა თქმა უნდა, უმაღლესი კლასისაა!
  და მეომრები თავიანთ ფილტვებში მღერიან:
  - ყველა, ვინც ჩვენს წინააღმდეგაა, მკვდარია... და ყველა ყაჩაღი წავა ჩვენთვის!
  ლამაზმანებმა ერთხმად წამოიძახეს:
  - საშინელებაა - კაპუტ!
  მეომრებს თითქოს ძალიან მოეწონათ ეს ყველაფერი. ისინი ძალიან ლამაზები არიან, დაკუნთულები და ივლისის ბოლოს ცხელა და ძლიერი გოგოების სხეულები ოფლით ბრწყინავს. კრისტინა თავისი მუხლუხებით ამსხვრევს ამერიკელებს და სიმღერას უსტვენს თავისთვის. ენთუზიაზმით სავსე ტონით:
  - ჩაწერე ბლოკნოტში, ყველა გვერდზე... თავი არ დაკარგო, უბრალოდ იანკები გააძევე!
  გოგონა კი თავისთვის იღიმება, კბილებს აცახცახებს და თვალებს უკრავს. ვის - ალბათ ეშმაკი.
  გერდას გადაღებისას გაახსენდა მისი წაკითხული სამეცნიერო ფანტასტიკის ერთ-ერთი რომანი. მასში სატანა პროფესორის სახლში მშვენიერი ახალგაზრდა მამაკაცის სახით გამოჩნდა. და ამბავი ჯოჯოხეთში წარმოქმნილ პრობლემებზე. დიახ, იმის გამო, რომ პატარები ჭამდნენ პოზიტიურ ენტროპიას, წარმოიშვა შემთხვევითობის წესრიგის დარღვევა და ჯოჯოხეთი, ფაქტობრივად, კოშმარს დაემსგავსა. და საკმაოდ კარგი ადგილი იყო. იქ ცოდვილები თავისთვის დღესასწაულობდნენ, ახალგაზრდები და ლამაზები იყვნენ.
  და ნაზი, წითელი მზე სამუდამოდ ანათებდა. და შემდეგ დაიწყო ეს... გასაკვირი არ არის, რომ მათ ქვესკნელი კანალიზაციას შეადარეს. მაგრამ სინამდვილეში იქ სუფთა სიამოვნება და გართობა იყო.
  გერდამ აიღო და მხურვალედ იმღერა:
  - შეავსეთ ჭიქა ცეცხლის წყლით,
  სატანასთან ერთად - დავლიოთ მეტალზე!
  და ლამაზი ქერა ქვემეხივით ურტყამს. და დაეჯახა დაბალ მფრინავ ამერიკულ P-51 თავდასხმის თვითმფრინავს. აბა, ჭკვიანი პატარა ეშმაკო!
  გერდამ ხორცისმჭამელად გაიცინა. მაგრამ ამერიკელებს ჰქონდათ შანსი გერმანელებთან ერთად გაეყოთ რუსეთი. ახლა კი მათ თავად მოუწევთ ჰიტლერის ქვეშ მოტყუება. და მათთვის ეს უსიამოვნოა. მაშინ პრაქტიკული ამერიკელი გაიგებს რა არის გერმანული დისციპლინა. და ეს მხოლოდ სარგებელს მოუტანს მას.
  გერდა მღეროდა:
  მუქარად მიფრინავს პლანეტაზე,
  მესამე რაიხის არწივი...
  მღეროდა ხალხის სიმღერებში,
  მან დაიბრუნა თავისი სიდიადე!
  და ამან ბევრად უფრო ადვილი და მხიარული გახადა გოგოებისთვის. და იყვნენ უმაღლესი კლასის მეომრები. თუმცა, რეალურად მათთვის ბრძოლა ძალიან მარტივია. და მათ შეუძლიათ გაიმარჯვონ უპრობლემოდ. ახლა ბატარეა ფაქტიურად გაფუჭებულია.
  შემდეგ მათ ქიაყელებით გაანადგურეს ამერიკელი ჯარისკაცები და აღელვებულმა ჩაიცინეს და ენა აჩვენეს. და შიშველი ფეხებით ურტყამდნენ ერთმანეთს. თავები ძლიერ კისერზე ატრიალეს. Გავიცინეთ...
  მაგდამ მხოლოდ ოდნავ მცირე ტონით შენიშნა:
  - რა ვქნათ ჯოჯოხეთში? უბრალოდ გადაუგრიხე ეშმაკის კუდები!
  რის შემდეგაც გოგოებს სიცილი აუტყდათ, ისე რომ ტანკის გარეთ გაიგეთ. ისინი ისეთი ცელქი და მხიარულები არიან. ესენი არიან მეომრები, რომლებიც არ იტანჯებიან.
  ვერმახტი უფრო და უფრო ღრმად შედიოდა მაიამიში. წინ მიიწევდა ფოლადის ალისაგან დამზადებული ნამდვილი საციგურაო მოედანი. და აპარატურა ატყდა, ბილიკები ატყდა. გერმანიის ტანკები ძლიერია და ავტომობილის დონის მიხედვით ტოლი არ არის. და კრაუტები ძალიან ამაყობენ ამით. ძალიან გაბერილი ფელდმარშლებიც კი დადიან. E-50 არა მხოლოდ კარგად არის დაცული ჯავშნის სისქით, არამედ აქვს დახრილი ფირფიტებიც.
  სცადე ეს. ამერიკელები კი, რომლებიც გერმანელების მოწინააღმდეგეები არიან, ნაცისტებს ვერაფერს გააკეთებენ.
  შავი ჯარისკაცები ნებდებიან და ჯერ დეზერტირობენ. მათ ნამდვილად არ სურთ შეერთებული შტატებისთვის ბრძოლა. გერმანული წარმოშობის ამერიკელები გადადიან ვერმახტის მხარეს. მხოლოდ ებრაელები, რომლებიც ხვდებიან, რომ არ მოწყალდებიან, იბრძვიან ბოლომდე. ჩინელებიც და ინგლისელ-ამერიკელებიც გამძლეობას იჩენენ. ლათინელები განსხვავებულად იქცევიან. ზოგს არ სურს მოკავშირეებთან ბრძოლა, გერმანია: ბრაზილია, არგენტინა და სხვები, მაგრამ ზოგს საკმაოდ ჯიუტია. ზოგადად, ამერიკელები შედარებით გამძლეობას ავლენენ და მათ წინსვლა უწევთ. მიუხედავად იმისა, რომ ბევრი პატიმარი იყო, მათი რიცხვი მილიონებს აღწევდა.
  აღსანიშნავია, რომ ამერიკელებს ძალიან დიდი რაოდენობით ჰყავთ შერმანები. ეს ტანკი შედარებით მარტივი დასამზადებელია და მრავალი თვალსაზრისით ჰგავს საბჭოთა T-34-ს, მხოლოდ უფრო მაღალი და გარკვეულწილად უარესი გვერდითი ჯავშნით. რაც, თუმცა, არ არის მნიშვნელოვანი იმის გათვალისწინებით, თუ რამდენად ძლიერია გერმანული იარაღი.
  მაგრამ კრაუტები აქტიურად აგროვებენ ანგარიშებს. გერმანული ტანკერების მთელმა გალაქტიკამ დააგროვა დაზიანებული მანქანების დიდი რაოდენობა. ტუზებიც მშვენივრად მუშაობენ. კონკურენციის გარეშე ფრიდრიხ ბისმარკის გარდა მეორე ადგილზე მარსელი მოდის. ჰაფმანიც არ არის ცუდი. მაგრამ ნაკლებად უყვართ, რადგან ეს ტუზი ხშირად აზიანებს გერმანულ თვითმფრინავებს. ჰაფმანის საბრძოლო სტილი ახლო მანძილიდან შეტევისას, რა თქმა უნდა, ზრდის ჩამოგდებული თვითმფრინავის ნამსხვრევებით მოხვედრის რისკს. მარსელი და ფრიდრიხი ამჯობინებენ დისტანციაზე მოქმედებას.
  ისინი იყვნენ სნაიპერები, ძალიან ეფექტური და ეფექტური.
  რუდელი ასევე ძალიან საპატიო ტუზი, მეორე ტანკის გამანადგურებელი ფრიდრიხის შემდეგ. ეს რუდელი ძალიან მამაცი კაცია. ის არაერთხელ ჩამოაგდეს და დაიჭრა, მაგრამ სამსახურში დარჩა.
  ზოგადად, უნდა ვაღიაროთ, რომ ლუფტვაფეს ოსტატობა უზარმაზარ დონეზეა. და რომ ამერიკელები აშკარად კარგავენ გერმანელებთან ჰაერში. ხოლო ყველაზე პოპულარული ამერიკული გამანადგურებელი Mustang ჰაერში სრულიად უმწეოა.
  გერდამ შიშველი თითებით აიღო ლოლიპოპის ჯოხი და აწოვება და დაფიქრებით თქვა:
  - საინტერესოა... ჩვენ დავამარცხებთ ამერიკას უეჭველად. მაგრამ მიიღებს თუ არა იაპონია ამდენ მიწას?
  შარლოტამ გაბრაზებულმა თქვა:
  -არა! ეს არ უნდა მოხდეს! ჩვენ არ დავთმობთ ნახევარ სამყაროს ვიწრო თვალებს!
  ქრისტინამ გაიცინა, მრგვალი ქუსლით ჯავშანს დაარტყა და იღრიალა:
  - რუსები და ამერიკელებივით დავამსხვრიოთ!
  მაგდამ უფრო რბილი ტონით თქვა:
  - მაგრამ რუსებთან და ამერიკელებთან ომში ძალიან დაგვეხმარნენ. იაპონიაზე დამამცირებლად არ უნდა ვილაპარაკოთ!
  შარლოტას თვალები აუციმციმდა და კისკისებდა:
  - სხვებს ისე ვექცევით, როგორც ისინი იმსახურებენ! და იაპონია არ არის გამონაკლისი!
  გერდამ შერიგებით შენიშნა:
  - არა, რა თქმა უნდა, პატივი უნდა მივაგოთ იაპონიის წვლილს მეორე მსოფლიო ომში. განსაკუთრებით აშშ-სთან ბრძოლაში. მათ ბევრი ამერიკელი მოკლეს და ფლოტის უმეტესი ნაწილი ჩაძირეს. ასე გვიცავს ჩვენც!
  კრისტინამ ზიზღით ამოისუნთქა:
  - იაპონია 1941 წელს სსრკ-ს რომ დაესხა თავს, მოსკოვი დიდი ხნის წინ იყო აღებული. ასე რომ, ომი გაგრძელდა ყოველგვარი რეალური ხანგრძლივობის მიღმა.
  შარლოტამ, ამ წითურმა ეშმაკმა თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - დიახ, ომის მეექვსე წელი მთავრდება. და ამ ხოცვა-ჟლეტას არც დასასრული აქვს და არც ზღვარი! და უნდა ვაღიაროთ, რომ ცოტა რთულია.
  გერდა მუცელზე შემოტრიალდა, ჯოისტიკის ღილაკს ფეხით დააჭირა, მეორე შერმანი დაარტყა და დაიყვირა:
  - მაგრამ ჩვენ სხვა ცხოვრება არ ვიცით... ასე რომ, ღირს კიდევ რაიმეს სურვილი!
  მაგდამ გონივრულად თქვა:
  - მსოფლიოში ქვეყნების რაოდენობა ამომწურავია. ეს ნიშნავს, რომ ადრე თუ გვიან იქნება მშვიდობა და მასთან ერთად მოდის ადამიანებისთვის ბედნიერება.
  შარლოტამ, ამ წითურმა ეშმაკმა ზიზღით იღრიალა:
  - ომში ბედნიერება არ არის?
  მაგდამ თავი დაუქნია:
  - რა ბედნიერება შეიძლება იყოს ადამიანების მკვლელობაში? განადგურებაში, ძალადობასა და მწუხარებაში?
  შარლოტამ მხრები აიჩეჩა და აღნიშნა:
  - პატარა გოგო რომ ვიყავი, ძალიან მიყვარდა ომის თამაში და ჭინჭრის ჩხირი. ყველა ჩვენგანში არის რაღაც, რაც განადგურებისკენ არის მიზიდული. და ცუდი ნივთების განადგურება!
  კრისტინა მღეროდა ტანკზე მაღლა და ქვევით ხტუნვით:
  - ქვესკნელი ძალიან საშინელია... ჯოჯოხეთი უფრო კოშმარულია, ვიდრე ყველაზე საშინელი სიზმრები... მაგრამ ჩვენ ძალიან ვნებიანად გვიყვარს ცოდვა, ეს არის ჩვენი ვაჟების მთელი ბედის კრედო!
  შარლოტამ ვრცლად დაამატა:
  - და ქალიშვილებიც... ზომიერება უნდა იცოდე ყველაფერში, მათ შორის ცოდვაში!
  გერდამ გონივრულად თქვა:
  - ცოდვა წვნიანში წიწაკავითაა. ძალიან ბევრი ცუდია - ის გიწვავს პირს, მაგრამ ამის გარეშე ნაზი და უგემურია!
  მაგდამ შვებით შენიშნა:
  - მაგრამ ცოდვა გღლის! Ეს არ არის?
  გერდამ გაიცინა და უპასუხა:
  - სირბილიც დამღლელია, მაგრამ ჯანმრთელობისთვის კარგია... ორგანიზმი უნდა განვკურნოთ.
  შარლოტამ ყურადღება მიიპყრო და ჭურვი პერშინგში გაგზავნა. ის ძალიან ზუსტი მეომარია. და მას აქვს რაღაც საჩვენებელი სხვებისთვის. მან დაარტყა ამერიკული ტანკი და დაწერა ტვიტერზე:
  - მე ვარ სუპერ მეომარი და სამჯერ ჰიპერ!
  რის შემდეგაც ლამაზმანმა ტროფეის საღეჭი რეზინი პირში ჩააგდო და მთელი ბუშტი ააფეთქა.
  გერდამ სარკასტულად შენიშნა:
  - აშშ-ს აქვს ბევრად უკეთესი საღეჭი რეზინი, ვიდრე ტანკები!
  ქრისტინამ აიღო და იმღერა:
  - ძალადობა ანადგურებს ფოლადს, მაგრამ ბოროტების ძალა სამუდამოდ არ გრძელდება! და სულით გაძლიერდები! როცა ხელი მტკიცეა და მიზნები ჰუმანური! თქვენ შეგიძლიათ ჩაახშო ძალადობა!
  მაგდამ საპასუხოდ მღეროდა:
  ღვთის შუქმა გვანათა,
  უფალი ქრისტეს რწმენა...
  და მონანიებით მან გახსნა -
  ჩვენი მშფოთვარე გულები!
  და ოქროს თმით გოგონამ ზუსტად ესროლა. მისი გაგზავნილი ჭურვი ამერიკულ მანქანას დაეჯახა.
  მაგრამ იანკები უკვე გამოდიან ნანგრევებიდან. უარს ამბობენ. კისერზე ხელებს იკიდებენ და შიშისგან კანკალებენ. თეთრი დროშები კიდია. თუმცა, ერთ-ერთი ბატარეა არ ჩქარობს ხელების აწევას.
  გერდა უმიზნებს იარაღს და ისვრის. ზუსტად გაგზავნა ჭურვი შემდეგ ჭურვი. ძალიან მკვეთრი გოგოა. მაგდაც რიგრიგობით ისვრის. რაც არ უნდა - ნატურალური ქერა... წვრილი წელი, მაღალი მკერდი. მან იცის, სად იპოვოს ქმრის სათავსო... მაგრამ მე მინდოდა შეცვლა - ვიყიდე საღებავების შეკვრა!
  გოგოებისთვის კი სასაცილოა, ახლა ძალიან მაგრები გახდნენ.
  გერდამ აიღო და იმღერა:
  - და ტანკებით მიდიან - გოგოები ირბენენ...
  ფოლადის ელემენტი, ფოლადის ელემენტი!
  შარლოტამ ესროლა "ჯადოქარს" და იმღერა:
  - თუ გინდა იყო ჯანმრთელი, გამაგრდი... თუ მუხრუჭების გარეშე ტანკი გჭირდება, ნუ მორცხვი!
  და ოთხივე გოგონას ცრემლები და ღრიალი წასკდება. ქრისტინამ გაიცინა და თქვა:
  - ქალი ოთხ კაცთან ერთად, მშვენიერია!
  გერდამ დაადასტურა:
  - რაც მეტი შეყვარებული, მით უკეთესი! ჩვენ ვართ ჰიტლერები, რაც ნიშნავს, რომ ბურჟუაზიული მორალის მიღმა ვართ!
  შარლოტამ გაბრაზებულმა თქვა:
  - მორალი, სიტყვიდან ბინძური!
  ქრისტინამ გაიცინა და შენიშნა:
  - ველური გოგოები ვართ! უბრალოდ ველურები!
  გერდამ ამაყი მზერით თქვა:
  - მაგრამ თითოეულმა ჩვენგანმა გააჩინა ბავშვი ფიურერის გულის ქვეშ!
  მაგდამ გაბრაზებულმა უპასუხა:
  -ასე ცხოველის დონეზე არ უნდა დაიხოცო!
  შარლოტამ გაიცინა და შენიშნა:
  - ჩვენ უბრალოდ ცხოველები კი არა, ლომები ვართ!
  ქრისტინამ განმარტა და თეძოები აიქნია:
  - და კიდევ ეშმაკები! ასე რომ, ჩვენი ნაცისტური მორალი ნამდვილად ეშმაკური და სასტიკია!
  გერდამ ღიმილით აიღო და იმღერა:
  ბრძოლის წინა ღამეს, თუნდაც გმირებისთვის,
  საშინელი სიბნელეში...
  იწვის პენტოგრამა უძველესი ტაძრიდან,
  ღმერთო მომეცი ძალა... რომ საფლავებში არ აღმოვჩნდე!
  ქრისტინამ ჯოკონდას ღიმილით შენიშნა:
  - და მე მინდა გავხდე უკვდავი, როგორც ფილმის მაღალმთიანი... სცადე მილიარდი კაცი, ტრილიონი გობლინი და სექსტილიონი ელფი!
  გერდა იღრიალა და თქვა:
  -ელფები... ისეთი ლამაზები არიან და ყვავილების და თაფლის სუნი ასდის. როგორ მინდა მათთან სიყვარული. ეს ისეთი ველური გართობაა.
  კრისტინამ ჩაიცინა და ჩაილაპარაკა:
  - ელფები ტკბილი სიზმარია... სილამაზე კაცს მონად აქცევს! სიკვდილის შემდეგ კი სიმშვიდეს ვერ იპოვიან... იმიტომ რომ ქვესკნელში გოგოები სატანასთან არიან!
  შარლოტამ აიღო და ენთუზიაზმით იმღერა:
  -შეავსე ჭიქა ცეცხლის წყალი... ალი დაიწვება და ლითონს დაჭრის!
  გოგოები კი ერთბაშად იცინიან... სულაც არ არიან სუსტები! ლამაზები და მაგარი გოგოები!
  გერდამ აიღო და აღფრთოვანებით იმღერა:
  - სიკვდილის ნუ გეშინია, შიშს ნუ ჩაეჭიდები... ბოლოს და ბოლოს, სიმართლის გარეშე ცხოვრებას აზრი არ აქვს!
  მაგდამ საპასუხოდ გაისროლა, ჭურვი პირდაპირ ცენტრში გაგზავნა და მღეროდა:
  - ზეციურ ზარზე, ზეციურ ზარზე... იქ ვიქნები, უფლის ნებით! და იმედი მაქვს, ჩემო ძვირფასო მეგობრებო!
  კრისტინა, ამ ოქროსფერ-წითელმა ეშმაკმა ჭიკჭიკით:
  -და სამოთხეში მეყოლება სექსტილიონი ელფის მოყვარულები?
  მაგდამ ღიმილით უპასუხა:
  - კვირას კი არ ქორწინდებიან და არ ქორწინდებიან, არამედ ანგელოზებივით რჩებიან სამოთხეში. და თქვენ ეშმაკები, როგორც ჩანს, მარადისობისთვის დემონებთან წყვილდებიან!
  კრისტინას გაეცინა და შენიშნა:
  - მაგრამ ეს ძალიან მაგარია! წარმოგიდგენიათ, რამდენად დიდია მათი დიკები! და საერთოდ...
  გერდამ საპასუხოდ მღეროდა:
  - რაიხი აშენებს ახალ სამყაროს,
  და უარყოფს წარსულს...
  ტახტზე ასვლა -
  სასაცილო და ვულგარული!
  და შიშველი ფეხებით და თითქმის შიშველი, დაკუნთული, გარუჯული სხეულებით ლამაზმანები სიცილით იფეთქებდნენ.
  შარლოტამ მუშტები დაარტყა და იღრიალა:
  აფეთქებები ატყდა...
  მადლი დასრულდა -
  შეწყვიტე ზურგის ჩვენება
  მტრების მოკვლის დროა!
  მაგრამ ამ მომენტში აღმოჩნდა, რომ ეს არ იყო საკმაოდ დრო. ამერიკელებმა განაგრძეს დანებება, როგორც ჩანს მაიამი იყო შემდეგი ქალაქი, რომელიც აიღეს.
  თეთრი დროშები ესროლეს. პატიმრები გამოვიდნენ. როდესაც გერდა ავზიდან გადმოხტა, მან განზრახ ჩაასო შიშველი ფეხი მანქანის ზეთის გუბეებში. ქერა ლამაზმანს მაშინვე ჭუჭყი, ქვიშა და მტვერი შეეკრა ფეხებზე. გარდა ამისა, ტრადიციისამებრ, პატიმრებს აიძულებდნენ ეკოცნათ გოგონას ბინძური და სუნიანი ძირები.
  დანარჩენი ლამაზმანებიც ასე მოიქცნენ. ამბობენ, პატიმრებს შიშველი ფეხების კოცნა არ სიამოვნებს. ნება მიეცით დაცოცონ და ამოისუნთქონ. და ისინი ენით ჭუჭყს და მტვერს სცვივიან.
  შარლოტამ შიშველი თითებით შავთვალება ამერიკელს ცხვირზე აიტაცა. ძლიერად დაიჭირა. აიძულა პატიმარმა ყვირილი. შემდეგ კი ქუსლზე დაარტყა შუბლზე, რამაც მუწუკი გამოიწვია. სამხედრო ტყვე დაეცა და გონება დაკარგა.
  შარლოტა სარკასტულად მღეროდა:
  -ნამდვილი კობრა გოგო ვარ და ჩვენთან კარგად ვერ იქნები!
  რის შემდეგაც გერდამ მიჰყვა. ცხვირსაც შიშველი თითებით მოუჭირა და აწია, კინაღამ ცხვირი მოიტეხა და ქუსლები ნიკაპში ჩაარტყა. ყბის დამტვრევა.
  შემდეგ ქრისტინამ იგივე გააკეთა. მან კოლეგას ძალიან მაგრად მოუჭირა ცხვირზე და სისხლიც კი ამოუღია, ნესტოები გაუხეთქა.
  აღელვებულმა მაგდამაც აიძულა პატიმრები ეკოცნა მისთვის მტვრიან ფეხებზე, მანქანით დაფარული, მაგრამ შემდეგ ოდნავ გაიარა და შენიშნა:
  - ეს არის ვულგარული და სასტიკი!
  შარლოტამ სარკასტულად დაამატა:
  - და მაინც არა ქრისტიანულად!
  მაგდამ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - მართლა ასეა! ჩვენ ქრისტიანებივით არ ვიქცევით!
  წითელთმიანმა ეშმაკმა საპასუხოდ იღრიალა:
  - და შენც! ასე რომ ნუ გვეწინააღმდეგებით!
  პატიმრებს შორის იყვნენ თინეიჯერი სკაუტებიც. კრისტინა მიუახლოვდა მათ და დამცინავად თქვა:
  - ქალის სხეულის გასინჯვა გინდა?
  ბიჭებმა მშიერი და დარცხვენილი მზერა გაუყარეს თითქმის შიშველ, ძალიან ლამაზ გოგონას. ბევრი მათგანი სიცხეში მხოლოდ შორტებით იბრძოდა და შოკოლადის რუჯით იყო დაფარული. გერდა გადახტა ბრატებთან და ავტომატის შერხევით იღრიალა:
  - მუხლებზე!
  ერთბაშად დაეცნენ. რის შემდეგაც გოგონები ისევ, ამჯერად მზვერავები აიძულეს ფეხზე ეკოცნა. ბიჭებმა კბილებში ქვიშაც კი ატეხეს, მაგრამ გაუძლეს და წინააღმდეგობა ვერ გაბედეს.
  გერდა ფილტვებში ღრიალებს:
  - მე კინგ კონგი ვარ.
  კრისტინამ კი ბიუსტჰალტერი გაიხადა და მაღალი მკერდი ალისფერი ძუძუებით მთლიანად ამხილა. და მან ზედიზედ ყველა ბიჭისკენ დაიწყო დარტყმა. მოსწონს, კოცნა.
  ბიჭები უხერხულობისგან გაწითლდნენ, მაგრამ მორჩილად კოცნიდნენ. რას განიცდიდნენ ისინი? შიშისა და სურვილის ნაზავი. ახალგაზრდები ნახევრად შიშველი გოგოების ხილვითა და მათი შეხებით აღფრთოვანებულები იყვნენ. ეს კრისტინასაც მოეწონა.
  გერდამ მკერდიც გაამხილა. ის ასევე მაღალია, მსუქანი, ალისფერი ძუძუს წვერებით, მარწყვის მსგავსი.
  შარლოტა მათ მიჰყვა და აჩვენა თავისი კოხტა სხეული. მხოლოდ მაგდამ გახედა. ეს მას სამარცხვინოდ და ვულგარულად მოეჩვენა.
  საერთოდ, ომში იმდენ ადამიანობას კარგავ. და საერთოდ ნაცისტური მორალი ადამიანებს ცხოველებად აქცევს. ზოგი მგელს ჰგავს, ზოგიც ცხვარს.
  მაგრამ მეორეს მხრივ, რკინის დისციპლინა, ორგანიზებულობა, დაუნდობლობა მიზნების მიღწევაში სასწაულებს ახდენს!
  ასე სწრაფად გახდა E-50 ტანკი მასობრივი წარმოება. მაგალითად, შესაძლებელია თუ არა ამერიკელებისთვის, რომლებიც ჯერ კიდევ აგროვებენ შერმანებს, რომლებიც სუსტი იყვნენ T-4-ის წინააღმდეგ?
  მაგრამ რა გოგოები არიან ველურები. ისინი, რომლებიც დაჯილდოვდნენ სამხედრო სამსახურისთვის, ასე იქცევიან. ისინი აიძულებენ ბიჭებს მკერდზე, ფეხებსა და თეძოებზე აკოცონ. ისე, მართლა შესაძლებელია? ეს რა მორალია? მეტიც, ამას უყურებენ გერმანელი და უცხოელი ჯარისკაცები და თითებს ახვევენ ტაძრებს. აი, ნახეთ, როგორი ქალები გვყავს!
  ისინი აპირებენ დაწყვილებას ყველას თვალწინ!
  მაგდამ ფილტვებში იყვირა:
  -არა! არ გაბედო ამის გაკეთება! იყავი ადამიანი!
  გერდამ საპასუხოდ დაიყვირა:
  - ნუ გვაწუხებთ ბიჭების სწავლებას!
  მაგდა მისკენ წამოხტა, რამდენიმე მოზარდი გადააგდო და ყეფა:
  -გაგიჟდი?! შეწყვიტე მესამე რაიხის არმიის დაცინვის გამოვლენა!
  შარლოტა უცებ შერცხვა და შენიშნა:
  -იქნებ მართლა ძალიან შორს მივდივართ? თქვენ უნდა გამოიჩინოთ ზომიერება და სიზუსტე!
  ქრისტინამ ხელი მოაშორა და დაიყვირა:
  - არ შემაწუხო, არ მომეკარო, კარგია სიამოვნება. ისეთი ლამაზი ბიჭები არიან და ტკბილი ახალგაზრდობის სუნი აქვთ!
  გერდამ უკან მიიხედა და ჩაიჩურჩულა:
  -მათთან ერთად წავიდეთ, მერე ვიკამათოთ. თქვენ არ შეგიძლიათ ამის გაკეთება მთელი ჯარის წინაშე! და ჩვენ კიდევ გვექნება დრო თამაშებისთვის!
  ქრისტინამ იმედგაცრუებულმა ჩაილაპარაკა:
  - შემდეგ? მაშინ ეს არ არის ისეთივე მღელვარება, როგორც ყველას წინაშე! და ეს მაგარია!
  ცნობილი ოთხეული, რომლებიც ცოცხალ ლეგენდებად იქცნენ: გერდა, შარლოტა, კრისტინა და მაგდა, განაგრძეს წინსვლა ჩრდილოეთით მსოფლიოში საუკეთესო ტანკით, E-50. ვერმახტი უკვე გარშემორტყმული იყო ატლანტაში. ამერიკის მდგომარეობა სწრაფად უარესდებოდა.
  მიუხედავად ამისა, სატანკო ბრძოლები გაგრძელდა. გოგონებმა მოიგერიეს შერმანებისა და პერშინგების მორიგი ჯიუტი თავდასხმა. ასევე დაემატა ახალი ვაშინგტონის ტანკი, ამ დროისთვის მხოლოდ რამდენიმე მათგანი. მაგრამ ეს მანქანა უფრო საშიში იყო. 90 მმ-იანი ქვემეხის ლულის სიგრძე 73 EL-მდე გაიზარდა, რაც გადააჭარბა Tiger-2-ის სიმძლავრეს, რამაც უფრო მოწინავე ჭურვით შესაძლებელი გახადა E-50-ის გვერდით შეღწევა. მართალია, ახალი ტანკის ძრავა არ იყო მზად იმავე 500 ცხენის ძალისთვის, ორმოცდაშვიდი ტონა წონით და 152 მილიმეტრიანი შუბლის ჯავშნით.
  მაგდამ ასეთ მანქანას ორი კილომეტრის შორიდან დაარტყა და შენიშნა:
  - მტერი აშკარა დაგვიანებით იხვეწება! და მან ასეთი მოუხერხებელი ტანკი შექმნა!
  გერდამ ჩაიცინა და შიშველი ფეხი მანქანის პედალს მიაშურა და აკოცა:
  - კარგი, ეს ჩვენთვის გაგვიმართლა! და საერთოდ, ჩვენ უკვე ისე ღრმად შევედით კაპიტალიზმის ამ იმპერიაში. აშშ მალე დაეცემა!
  შარლოტამ, ამ წითურმა ეშმაკმა ჩაისისინა:
  - და იქნება ძალაუფლება მთელ მსოფლიოში!
  კრისტინამ მეგობრის სურნელი გააგრილა:
  - ზედმეტად ნუ მაამებ თავს! ასევე არსებობს სსრკ. და ეს არის ქვეყანა დიდი შესაძლებლობებით!
  გერდამ უსტვენდა. მან დააჭირა ჯოისტიკს და, გაანადგურა შერმანი, შენიშნა:
  - რუსებს ჩვენნაირი მძლავრი აღჭურვილობა არასოდეს ექნებათ. და რაც მთავარია, რიცხვს ვეღარ ემთხვევა! ასე რომ, ცხვირი მაღლა აწიეთ და მასპინძელი ასწიეთ! იცოდე, რომ მესამე რაიხი ყოველთვის შენთანაა!
  მაგდამ გაიცინა და ძლივს გასაგონად თქვა:
  - და იესო ყოველთვის ჩემთანაა!
  გერდამ შეასწორა მეგობარს:
  - არიანე იესო!
  მაგდაც დაეთანხმა ამას:
  - შეიძლება არიელი, მაგრამ ყოვლისშემძლე ღმერთის ძეა!
  ქრისტინამ ღიმილით ჩაილაპარაკა:
  - არიული ძალა ჩვენთან იყოს! ჩვენ ყველას დავამარცხებთ და მივაღწევთ უკვდავებას!
  მაგდამ ისევ გაისროლა. მან საოცრად ზუსტად გაისროლა. შერმანი ჯერ არ შეწყვეტილა შეერთებულ შტატებში და 1945 წლის აგვისტოს მიუხედავად, მას არ მიუღია ატომური ბომბი. ასე რომ, ამერიკის სიტუაცია იყო სადღაც შორის, უკიდურესად რთული და აბსოლუტურად უიმედო. ან შეიძლება უფრო ახლოს იყოს აბსოლუტურად უიმედო.
  გერდამ ასევე გაიხსენა, როგორ იბრძოდნენ ოთხმოცდაათტონიანი ტანკზე, "ლომზე", რომელიც ჩამორჩებოდა E-50-ს როგორც შეიარაღებით, ასევე ჯავშნით. განვითარდა გერმანიის ტექნოლოგია. და მას არ აქვს თანაბარი. მხოლოდ სამოცდათხუთმეტი ტონა და რა დაცვა. ეჰ, სხვა რაზე შეიძლება ოცნებობდნენ კრაუტები? გარდა იმისა, რომ შეუძლებელია რაიმე კუთხით გარღვევა!
  გერდამ ჰკითხა მაგდას:
  - უკეთ მითხარი, რა ფორმის უნდა იყოს ავზი, რომ მასში რაიმე კუთხით შეღწევა არ მოხდეს?
  ქრისტიანმა გოგონამ ღიმილით უპასუხა:
  - ეგვიპტური პირამიდის სახით, მხოლოდ უფრო წაგრძელებული და გაბრტყელებული.
  გერდამ ხელში აიღო ფანქარი და ესროლა, შიშველი თითებით დაიჭირა. მან ფრთხილად დახატა ნახატი კედელზე და შენიშნა:
  - ეს რა არის?
  მაგდამ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - დიახ! Ამგვარად!
  შარლოტამ დაუსუსტა და შენიშნა:
  - Ეს მარტივია! მაგრამ ჭურვი, ფაქტობრივად, რიკოშეტირდება ნებისმიერი კუთხით!
  გერდამ სერიოზულად თქვა:
  - ეს იდეა ჩვენს დიზაინერებს უნდა გავუზიაროთ. მაშინ მიიღებთ ძალიან ძლიერ ტანკს. სრულყოფილი დაცვით!
  მაგდამ მხრები აიჩეჩა და შენიშნა:
  - ეს ჩვენი საქმე ნამდვილად არ არის!
  გერდამ საპასუხოდ თავი დაუქნია:
  - ვაი, ვინც გულგრილია თავისი ქვეყნის მიმართ!
  ქრისტინამ აღნიშნა:
  - კი, ჩვენ თვითონ გამოგიგზავნით! ოთხივედან ერთობლივად! დაე, პორშემ ან ვინც სხვამ დაასრულოს ჩვენი იდეა!
  გერდა, მარგალიტზე უფრო კაშკაშა ღიმილით, დათანხმდა:
  - ასეც იქნება! გავუზიაროთ დიდება, როგორც ეს ყველას უნდა იყოს!
  მაგდამ ჩუმად უპასუხა:
  - როგორც გინდა ისე მოიქეცი! მე პირადად ხარბი არ ვარ!
  გერდამ ენთუზიაზმით თქვა:
  - სიხარბე ხომ არასრულფასოვნების გრძნობაა! გონებით სუსტები არიან, ღარიბ ხალხსაც კი ეწყებათ!
  და მეომარმა პერშინგის კოშკი გასროლით გაანადგურა. ზოგადად, ამერიკული კონტრშეტევა ჩაიშალა. ბრძოლა ვერმახტისთვის საკმაოდ წარმატებით დასრულდა. ფრიცს თითქმის არაფერი განიცადა. დანაკარგები... ბნელოდა. და მზე ჩადიოდა ლალის ჩასვლისკენ. ატლანტა დაჰპირდა, რომ გატეხილი იქნებოდა, რადგან ის დიდი ქალაქი იყო.
  ნათელია, რომ დიდი დასახლებული ტერიტორიები ყველაზე რთულად ასაღებია. მართალია, ფაშისტები, როგორც წესი, ამჯობინებდნენ გარს შემოერტყათ და დაეყრდნოთ ცვენას.
  გზად გოგონებმა დაინახეს Big Tom-ის თვითმავალი იარაღი. საკმარისად ძლიერი, რომ იყოს საშიში. დაარტყეს... საკუთარი თავისთვის განსაკუთრებული პრობლემების გარეშე.
  მერე, როცა სრულიად დაბნელდა, გავჩერდით და ვისაუზმეთ. ასევე გავსინჯეთ ამერიკული კოკა-კოლა და სენდვიჩი. გერდამ მთელი ორი ლიტრი დალია და შენიშნა:
  - ამაღლებს განწყობას, ისევე როგორც შნაპს!
  შარლოტამ ჰკითხა:
  - Ვინ არის ის?
  გერდამ გაიცინა და უპასუხა:
  - "Კოკა კოლა"!
  წითურმა ეშმაკმა გაიცინა:
  - შესახებ! ეს არის ღმერთების სასმელი! ლიმონათის მსგავსი, მხოლოდ უკეთესი!
  ქრისტინამ გაიცინა და გააპროტესტა:
  - აი! ნატურალური ყავა საუკეთესოა! მაგრამ არა ძილის წინ!
  მაგდამ აღნიშნა:
  - არაყის დალევა ცოდოა!
  გერდამ ის შიშველი ფეხით მოიშორა:
  - Მე ვიცი! ვაი მას, ვინც ძლიერ სასმელს ამზადებს!
  გოგოებმა ღამე გაათიეს ტანკის ქიაყელებთან და საწოლად რამდენიმე ბურდუკი აიღეს. ასე რომ, მათ არ ეძინათ საკმარისი რამდენიმე ღამის განმავლობაში. პროგრესის ტემპი მაღალი იყო. და წინააღმდეგობა საკმაოდ ძლიერია.
  გერდას, როგორც ჩანს, ძალიან ბევრი კოკა-კოლა ჰქონდა; ნაკლებად სავარაუდოა, რომ მან გაზიანი სასმელის ასეთი დიდი დოზა ჩაასხა. ასე რომ, თეთრი თოვლის ფერის თმიან გოგონას ყველაზე ბუნებრივი კოშმარი ჰქონდა. ამდენი გაზიანი სასმელი არ უნდა დალიოთ.
  გერდა მძიმე ბორკილებით იყო შებოჭილი და შატელეტის ყველაზე ბნელ და უხეშ დუნდულში ჩააგდეს. ირგვლივ ამაზრზენი არსებები დაცოცავდნენ და გოგონას ვირთხები დაესხნენ თავს. იგი იძულებული გახდა ჯაჭვებითა და ბორკილებით ებრძოლა და ვერ დაიძინა.
  დიდი ვირთხები გამუდმებით კბენდნენ მის შიშველ ქუსლებს და ეს ძალიან ამაზრზენი და მტკივნეული იყო.
  ციხის ოფიცრის მკვლელობისთვის სიკვდილით დასჯა დაისაჯა. მაგრამ შატელეტის უფროსმა, რომელმაც დაკარგა თავისი საყვარელი ოფიცერი, უბრძანა გერდას დაექვემდებარა ყველაზე სასტიკი წამება.
  -ეს თავხედი გოგო აგებს პასუხს ყველაფერზე!
  ასე რომ, ჯალათები დუნდულში შევიდნენ და გოგონა სარდაფში ჩაათრიეს წამებისთვის. გერდამ ძლივს წინააღმდეგობა გაუწია. მიხვდა, რომ სიკვდილისთვის იყო განწირული. ერთადერთი რაც მას სურდა იყო სიმამაცე და ღირსება შეენარჩუნებინა სიკვდილით დასჯის და წინა წამების დროს. გერდას ტანისამოსი გამოუგლიჯა და შიშველი თაროზე დააბჯინა. და გოგონას შიშველი ფეხები მარაგებში იყო დაჭერილი.
  ჯალათმა შიშველ ზურგზე მათრახი მთელი ძალით დაარტყა. გოგონამ ყბა დაიჭირა და დარტყმას გაუძლო და თუმცა კანი გაუსკდა, არც კი უყვირა. შემდეგ წამებულმა გოგონას ფეხებთან მძიმე სიმძიმეები ჩამოკიდა. მხრებიდან გამოხრილმა სახსრებმა ბზარი დაიწყო. გერდას შიშველი სხეული ოფლში იყო დაფარული და გოგონა კბილებში აჭრელდა, სანამ ტუჩზე იკბინა, სანამ სისხლი არ ამოსდიოდა.
  ის ნამდვილი არიელია და უნდა გაუძლოს წამებას რაც შეიძლება გაბედულად.
  კიდევ ერთმა ჯალათმა ბუხრიდან მავთულის წითლად გახურებული შეკვრა აიღო და გოგონას ზურგზე მათრახი დაუწყო. მესამე წამყვანმა გოგონას შიშველი ფეხების ქვეშ ცეცხლი დაანთო. ცეცხლმა დაიწყო გოგონას შიშველი ძირის ტიკტიკი, რომელსაც ბრტყელი ფეხები არ აწუხებდა. წლობით ფეხშიშველი სიარულისგან შეფუთულმა გუგუნებმა ხრაშუნა.
  გოგონას ფეხები ცხელოდა, მაგრამ ჯიუტად ეწინააღმდეგებოდა. კარგად გაცვეთილ ძირზე ხმები ბუშტუკებდა.
  ერთმა ჯალათმა სიცხე თაროს ქვეშ აიღო, მეორემ გახურებული მავთულით სცემა, მესამემ კი დაკიდა სიმძიმეები იმ ბლოკზე, რომელიც გერდას შიშველ ფეხებს უკრავდა. წამება მრავალმხრივი იყო. და ტკივილი იმდენად ძლიერი იყო, რომ ცელქი გოგონა ყვიროდა. შემდეგ კი ის გაქრა. მასზე ყინულის წყალი დაასხეს და დაკითხვა ისევ დაიწყო. მეოთხე ჯალათმა გოგოების მკერდზე გაცხელებული საკინძებით სროლა დაიწყო.
  ალისფერი ძუძუს ცხელ რკინით გადაუგრიხა.
  გერდამ, ნებისყოფის არაჩვეულებრივი ძალისხმევით, შეძლო ყვირილის შეკავება და წამებული ღიმილიც კი ჩამოაშორა. იგი ერთდროულად ოთხი მხრიდან აწამეს. მათ არ დაუსვეს კითხვები, არ მოითხოვეს აღიარება, უბრალოდ შური იძიეს ოფიცრის მკვლელობისთვის.
  მათრახით ურტყამდნენ გოგონას მუცელსაც.
  ერთ-ერთმა წამებულმა შენიშნა:
  "მას ჯერ კიდევ უნდა ჰქონდეს ძალა ეშაფოტზე ასვლისთვის!" ყოველივე ამის შემდეგ, არსებობს ასეთი ჩვეულება!
  ექიმი მოვიდა, იგრძნო ნაწამები გოგონას პულსი და თქვა:
  - Საკმარისი!
  ჯალათმა გაიცინა და შენიშნა:
  - და მე მხოლოდ ახლა გავიგე!
  გერდა, რომელმაც კიდევ ერთხელ დაკარგა გონება, თაროდან ჩამოასვენეს და დახეული სხეული ალკოჰოლით მოიწმინდეს. შემდეგ წაიყვანეს შატელეტის საერთო ზონაში. რათა დატყვევებულმა გოგონებმა და ქალებმა დააკვირდნენ რა ემართებათ ოფიცრების მკვლელებს. გერდას ჯვარზე მიაჯაჭვეს და ფეხზე დგანან, რათა ყველას ენახა.
  თუმცა არცერთ პატიმარს გინებაც კი არ უთქვამს. მათ უყვარდათ გერდა. და ოფიცერი, რომელიც მან მოკლა, ჯოჯოხეთიდან გამოსული მღვდელი იყო.
  მეორე დღეს წამება გაგრძელდა. გოგონას ცხელ ჯაჭვით ურტყამდნენ, წითელ მაშებს კი ფეხის ყველა თითი გაუტეხეს. მათ ქუსლები დააწყვეს და ხელები და ფეხები თაროზე დაამაგრეს. გერდამ რამდენჯერმე დაკარგა გონება. ჯალათები პროფესიონალები იყვნენ, გოგონა კი ბუნებით ძლიერი იყო და ისინი ოსტატურად ანაწილებდნენ ძალებს.
  მათ ფეხის თითები მოიტეხეს, ძალიან ნელა, ხალისით და სისასტიკით გახარებული.
  გერდას ორი კვირის განმავლობაში ყოველდღე აწამებდნენ, ტანზე კანის არც ერთი დაუზიანებელი ლაქა არ დაუტოვებია. შემდეგ მათ ახალი წამება იპოვეს. თმა გადაიპარსეს და ცივ წყალს წვეთ-წვეთად ასხამდნენ დაქუცმაცებულ თავის ქალას. რამდენიმე საათის შემდეგ გერდას თავში თითქოს ბომბები აფეთქდა. მათ გოგონა დაუსვეს უნაგირზე, ვენერას საშვილოსნო ეკლებით დალეწეს და მის ბუდულ თმას ცეცხლი წაუკიდეს.
  საბურღი ანუსში ჩასვეს, სისხლიც კი ჩაუვარდა.
  გერდა საფუძვლიანად იყო გამოფიტული და უკვე სიგიჟის ზღვარზე იყო. უცებ მოვიდა ბრძანება მისი სასამართლოში წაყვანის შესახებ.
  ეს არის მინიმუმ ერთგვარი გათავისუფლება.
  გოგონა მოსამართლეების წინაშე გაპარსული, ნაკაწრებით, დაჟეჟილობებითა და დამწვრობებით დაფარული წარსდგა. მაგრამ მას ჰქონდა ძალა, რომ წამომდგარიყო და შეეცადა თავდაყირა დარჩენა. ყოფილი მზეთუნახავი წამების შემდეგ საშინელი, საშინელი ჩანდა, მაგრამ არა გატეხილი.
  მოსამართლემ დაიყვირა:
  - მუხლებზე!
  სასამართლო პროცესმა სწრაფად, ზედმეტი ცერემონიის გარეშე ჩაიარა. ჩვენ მოვისმინეთ ჯარისკაცების ჩვენებები და დავეკითხეთ მოწმეებს. ჩვენ გავიხსენეთ ვიკონტის მკვლელობის წინა შემთხვევა, რომელზეც გერდას ჩვენება არ მიუცია. და მიუსაჯეს, როგორც ჯადოქარს და ორმაგ მკვლელს, კოცონზე დაწვა!
  მეტიც, ნელ-ნელა ნაწილ-ნაწილ უნდა ესროლონ!
  გერდამ ჩუმად მოისმინა განაჩენი, შემდეგ კი გონება დაკარგა. ასე ეჩვენა, რომ მისი ცხოვრება დასრულდა.
  მთელ დარბაზში თანაგრძნობის კვნესა ისმოდა.
  გოგონა სასიკვდილო განაჩენის წინაშე გადაიყვანეს და მარაგებში ბორკილი დატოვეს. იქ მას სიცოცხლის ბოლო საათები უნდა გაეტარებინა.
  სამარტოო საკანში გოგონას ის ნუგეშიც კი წაართვეს, რაც თანაპატიმრების თანაგრძნობის სიტყვებიდან მოდიოდა.
  მაგრამ შემდეგ გამოჩნდა ჯალათის ქალიშვილი. მოკრძალებულ ნაცრისფერ კაბაში იყო და დიდი კალათა ვაშლები მოჰქონდა. მან თანაგრძნობით შეხედა შესწავლილ გერდას და თქვა:
  - გინდა გადარჩეს სიკვდილისგან?
  გოგონამ თავი დაუქნია, თავი დახარა. და ჯალათის ქალიშვილმა უპასუხა:
  - აი, ერთი ამ გამაახალგაზრდავებელი ვაშლი! "მან ხაზგასმით აღნიშნა ხილი, რომელიც გამოირჩეოდა თავისი არაჩვეულებრივი სიკაშკაშით და წვნიანობით, დიდი ლალის მსგავსი. -ჭამე და ისევ პატარა გოგო გახდები. კალათიდან გამოგიყვან და ამ სამეფოს გავექცევით.
  ეს შანსი გამოჩნდა!
  გერდამ მობეზრებულად დაუქნია თავი. გაჭირვებით, წამების შედეგად კბილების უმეტესი ნაწილი გამოსცრა, მან დაღეჭა ვაშლი. და მან მართლაც დაიწყო დაპატარავება, როგორც ჩანს, ექვსი თუ შვიდი წლის გოგონა იყო. მისი ხელები, ფეხები და თავი ადვილად გამოვიდა მარაგებიდან. ჯალათის ქალიშვილმა გერდა კალათაში დამალა და საკნიდან გამოიყვანა. იგი ჩქარობდა შატელეტის დატოვებას, სანამ ტყვეები გამოტოვებდნენ. გოგონა კი ბარგით გაიქცა.
  დიდი მსხვერპლი მისი მხრიდან.
  ჯალათის ქალიშვილი გერდასთან ერთად გაემგზავრა საფრანგეთის სამხრეთით, იმ იმედით, რომ იქ დაიკარგებოდა. ის ტყავის ფეხსაცმლით დადიოდა, გერდა ფეხშიშველი ფეხშიშველი დააბიჯებდა მის გვერდით. მაგრამ შემდეგ, კლდოვანი გზის გამო, გოგონას ფეხსაცმელი დაეცა და სისხლიანი ფეხებით ძლივს დადიოდა. გერდასთვის ეს ცოტა უფრო ადვილი იყო, რადგან მას თავდაპირველად ძირები უხეში ჰქონდა; როგორც ჩანს, ძლიერი გაახალგაზრდავების მიუხედავად, გოგონას სხეულმა შეინარჩუნა მოგონებები წარსული გამოცდების შესახებ.
  როგორ დადიოდა ფეხშიშველი ევროპის კლდოვან გზებზე, კოპენჰაგენიდან პარიზამდე. ერთდროულად ეწვია ბერლინსაც და ვენაშიც.
  ჯალათის ქალიშვილი შეძლებული ოჯახიდან ითვლებოდა და ჩვეულებრივ ფეხსაცმელს იცვამდა, როგორც ეს არაღარიბ პარიზულ ოჯახებშია მიღებული. და მისი გოგოური ძირები არ იყო მიჩვეული ქვებს, კენჭებს ან კლდოვან ფრანგულ გზებს. მაგრამ გოგონამ, რომელმაც სისხლიანი ფეხები მოიტეხა, გამბედაობა გამოიჩინა და არ უჩიოდა. დასასვენებელ გაჩერებაზე გერდამ სისხლიან ფეხებს აკოცა და ტკივილი ჩაცხრა, ჯალათის ქალიშვილს ჩაეძინა.
  თავად გერდა ძალიან მადლიერი იყო მისი გადარჩენისთვის.
  თანდათან მისი ფეხები განიკურნა და მძიმე ქერქით დაიფარა. ჯალათის ასულმა თავი მოიცვა და მოწყალებით ცხოვრობდა, გერდასაც მხოლოდ ნაწნავები დარჩა. ზამთრისთვის გოგონა და გოგონა იტალიაში გადავიდნენ. იქ ყინვა არ არის და მეტ-ნაკლებად ასატანია. მაგრამ მათი ცხოვრება მაწანწალების ცხოვრებად იქცა. ანუ ძალიან მძიმე და მშიერი. და არ იყო ნათელი წერტილი ამ ცხოვრებაში. ჯალათის ქალიშვილი ლამაზი იყო, მაგრამ სულაც არ იყო ლამაზი, მთლად გამხდარი და ლერწამი გახდა.
  ტიპიური, ბინძური ნაწიბურები.
  მაგრამ გერდა, რომ გაიზარდა, ძალიან ლამაზი გოგონა გახდა და მისი სილამაზე ყოველწლიურად ყვავის. შემდეგ კი ერთ-ერთმა კეთილშობილმა ბიჭმა შეამჩნია იგი და უბრძანა, თოვლზე გათეთრებული ფეხშიშველი მათხოვარი სამსახურში წაეყვანა.
  მაგრამ ეს სხვა ამბავია. გერდამ მოულოდნელად იგრძნო შთაგონება და ლექსი გამოაქვეყნა;
  გერდა ფეხშიშველი ეძებდა კაის,
  მე ვიხეტიალე მკაცრ თოვლში...
  ყოველივე ამის შემდეგ, მისი სული ოქროსფერია,
  გაბრწყინებული თეთრი თოვლის ბურთივით!
  
  მე ვერ ვიპოვე ჩემი საქმრო,
  და ის ნაცისტებთან ერთად დასრულდა...
  ოჰ, უბედური გოგო გერდა,
  რატომ გაუძლო ასეთ სირცხვილს!
  
  ჯალათებმა მოამზადეს თარო,
  ფეხქვეშ რომ ავანთეთ ცეცხლი...
  გოგოს ისე წვავენ, თითქოს თევზს წვავს
  მაგრამ იცოდე, რომ სულით ის არწივს ჰგავს!
  
  და გადაიტანა დიდი ტანჯვა,
  წამება და წამება უთვალავია...
  მათ დააწესეს სამწუხარო ხარკი,
  გოგოს ატირებისთვის!
  
  შიშველი ფეხები ალივით ილეწება,
  გოგონას გააფთრებით სცემენ მათრახს!
  აქ გუმბათის ქვეშ მკაცრ პარიზში,
  გერდას ხალათით ცეცხლთან მიჰყავთ!
  
  გოგონა იტანს სასტიკ წამებას,
  და იცინის ჯალათების სახეზე...
  არა, ის არ ითხოვს სიკვდილს -
  გამოცდა მისი გადასაწყვეტია!
  
  შეუძლია გაუძლოს სასტიკ წამებას,
  იდეალური ხარ მოთმინებაში...
  ჩვენი გერდა დაიბადა რუსეთში,
  გულით მიიღე მართლმადიდებლობა!
  
  მაშინაც კი, თუ მათ ძვლები დაამტვრიეს ქინძისთავებით,
  წერტილი აჭრელებს თეთრ მკერდს...
  და შიშველი ფეხები ნახშირზე,
  გერდას ისეთ ტკივილს აყენებენ, რომ ვეღარ სუნთქავს!
  
  გოგონა ამაყად მიდის ცეცხლთან,
  მიუხედავად იმისა, რომ შენი სახე სისხლითა და სისხლჩაქცევებით არის დაფარული...
  სიხარულისგან ხმამაღლა იცინოდა,
  მიუხედავად იმისა, რომ შენი ხელები და ფეხები ჯაჭვებშია!
  
  და ჩანდა, რომ არ იყო ხსნა,
  ჯალათის თათი ანთებს ცეცხლს...
  ღმერთს ვთხოვე პატიება -
  მაინც გაუწოდა მისკენ ცეცხლის ენები!
  
  ალი გააფთრებით ცურავს სხეულს,
  გერდა კი ტკივილისგან კვნესის, ყვირის...
  მაგრამ ბანერი ისევ ფრიალებს ჩემს სულში,
  გულზე კი რედუტ-მონოლითია!
  
  იქნება ძეგლი სინათლის გოგონას,
  და რუსეთი გაიხსენებს თავის ქალიშვილს...
  გერდას მამაცს შეადიდებენ,
  მოვა დღე და ღამე გაქრება!
  შემდეგ გერდამ ფაქტობრივად გაიღვიძა და თავი მუხლუხს დაარტყა. მან იმედგაცრუებულმა იღრიალა:
  - Ღმერთო ჩემო! რა სისულელეებზე მეძინა! და მე საერთოდ არ დავიბადე რუსეთში!
  მაგდამ, რომელსაც აღარ ეძინა, უპასუხა:
  - და მეც მესიზმრება კოშმარები! თითქოს ქვაბში ჩამაგდეს, ქვეშ კი ეშმაკები შეშას ყრიდნენ... - ღრმად ამოისუნთქა ოქროსფერთმიანმა ქერამ და შენიშნა. - იქნებ ამ კოლას აქვს ეფექტი?
  გერდამ თავი უარყოფითად გააქნია:
  -არა! ძალიან ბევრი ადამიანი მოვკალით, აი რა გვტანჯავს სინდისი! სინამდვილეში, თქვენ არ უნდა იყოთ ასეთი ჯალათები!
  მაგდამ ტვიტერში დაწერა:
  - მშვიდობა... ეჰ, შენი არ ვიცი, მაგრამ ომი მომბეზრდა!
  გერდამ ნეგატიურად დაუქნია თავი და იმღერა:
  - ჯარისკაცი ყოველთვის ჯანმრთელია,
  ჯარისკაცი ყველაფრისთვის მზადაა...
  გოგრა, როგორც კოღოები
  ყველა კუთხიდან...
  
  და არ გაჩერდება
  და ფეხებს ნუ შეცვლი...
  ჩვენი სახეები ბრწყინავს -
  ჩექმები ბრწყინავს!
  მაგდამ ჩაიცინა და ხელი ძირზე გადაუსვა და შენიშნა:
  - მაგრამ ჩვენ ისეთი ფეხშიშველები ვართ... ჩექმების გარეშე!
  ორივე წითურმა გაიღვიძა. სპილენძის წითელი შარლოტა და ოქროსფერი სპილენძის კრისტინა. მეომრებმა ვარჯიშები გააკეთეს და ცოტათი გაახალისეს. ატლანტა გარშემორტყმული იყო. ახლა კი ტანკი გადავიდა.
  ამერიკულ ქალაქს ესროდნენ შტურმლევებმა და E ტანკის სხვადასხვა მოდიფიკაციამ.მუშაობდა გაზის გამშვებებიც. ჰიტლერის მანქანა მუშაობდა როგორც ყოველთვის შეუფერხებლად და შესამჩნევი ჩავარდნების გარეშე.
  შარლოტამ სიარულისას კბილები გაიხეხა და აკოცა:
  - ჩვენ გერმანელები მაინც ვართ ყველაზე ნიჭიერი ხალხი დედამიწაზე. ასეთია ჩვენი ტექნოლოგიური განვითარება. და ვის შეუძლია შედარება ჩვენთან!
  ქრისტინამ უპასუხა:
  - ამერიკა უკვე გაივლის სცენას! და ჩვენ წინ მოსკოვი და ტოკიო არიან!
  გერდამ პირში საღეჭი რეზინი ჩააგდო და მეგობრებს ჰკითხა:
  - როდის აპირებს აშშ კაპიტულაციას?
  მაგდამ მაშინვე უპასუხა:
  - როცა ღმერთი ინებებს!
  ქრისტინამ შესთავაზა:
  - მგონი სექტემბერში! იანკებისთვის ომის გაგრძელება აუტანელი იქნება!
  შარლოტამ ჩაიცინა და ტანკის გვერდით დაარტყა და თქვა:
  - ვენერაზე ქალაქი იქნება, მარსზე კი სოფელი! ამასობაში ჩვენ უნდა დავიპყროთ ჩვენი უბედური პლანეტა!
  ქრისტინამ ამაზე უპასუხა:
  - მალე ჩვენი პლანეტა გახდება ყველაზე ბედნიერი სამყაროში!
  მაგდა დაეთანხმა ამას:
  - დაე ასე იყოს!
  და ოთხივე გოგონამ შუბლზე დაარტყა. ეს ყველაფერი სასაცილოდ გამოიყურებოდა. მიუხედავად იმისა, რომ ეს არის კომიკური. მეომრებმა ისევ გახსნეს ცეცხლი. ამჯერად ამერიკულ ბატარეაზე. ისინი ისროლეს დიდი მღელვარების გარეშე, უბრალოდ აკეთებდნენ საქმეს.
  გერდამ მაგდას ნება დართო, თვითონ გაესროლა. და ისევ აცეცებდა თვალებს. ვაიმე, რა სიზმარი ნახა, წამების ასეთი ძლიერი შთაბეჭდილება. და მათ რეალურად დაარქვეს სახელი. ის მაშინვე იწვევს ასოციაციას ანდერსენის ზღაპართან. გერდას უბრალოდ არ მოსწონდა თოვლის დედოფლის გმირი. ის ზედმეტად სულელი და არაპრაქტიკულია. ნუთუ ნამდვილი არიელი ქალი ასე შეწუხდება საზიზღარი ბიჭის გამო?
  მაგდა უფრო ოცნებობდა მსოფლიო ბატონობაზე, ვიდრე რაიმე სისულელეზე. და მას თავად სურდა ბიჭის გატანა, ვიდრე მისი გადარჩენა.
  შემდეგ გოგონამ გაიხსენა ატლანტა, ერთ-ერთი ამერიკული ფილმიდან. უფრო მეტიც, როგორც ჩანს, ფილმი ფერადი იყო. ეს ქალაქი იქ იყო ალყაში მოქცეული და შეერთებულ შტატებში სამოქალაქო ომი იყო. დიახ, დრამატული მოვლენები განვითარდა. მაგრამ ახლა, რა თქმა უნდა, ცხადია, რომ ეს მხოლოდ ყვავილებია ამერიკისთვის. კენკრა წინ.
  ასე ჩამოაგდეს იანკის ბატარეა.
  გერდამ ვეფხვის ღიმილით შენიშნა:
  - ასე ვექცევით მესამე რაიხის მტრებს! და ვერავინ გაუძლებს ფიურერის ნებას!
  მაგდას სურდა ღმერთზე საუბარი, მაგრამ გადაიფიქრა. ვინ ხუმრობს? მკვლელი და მეძავი რომ გახდა, ის აღარ არის ქრისტიანი. მაგრამ მის გულში ის თავს უსიამოვნოდ გრძნობს. Რა მოხდება? თუ ის მოკვდება და ღვთის წინაშე დადგება. როგორ იქნება გამართლებული?
  თუმცა, რა თქმა უნდა, შეგიძლიათ საკუთარ თავს უთხრათ, რომ ნამდვილი ღმერთი არ არის ბიბლიური, არამედ არიული. და ნუგეში იყავით ამით. ისინი ამბობენ, რომ არიული ღმერთი აპატიებს მათ ერთგულ მსახურებას და სიძვას და პატივის კანონების დაუმორჩილებლობას. და ასევე იქნება ჯილდო მათ ელოდებათ.
  მაგდამ ამოისუნთქა და სიცარიელე იგრძნო. Ვინ არის ის? Სერიული მკვლელი!
  გერდა, პირიქით, თავს უკიდურესად თავდაჯერებულად გრძნობდა. ამბობენ, რომ გაიმარჯვებს... და მესამე რაიხი იმარჯვებს...
  ამერიკული ბატარეა განადგურებულია და E-50 აგრძელებს გავლას.
  შარლოტა ღიმილით ამბობს:
  - კი, კარგი, მივდივართ... მაგრამ გაუგებარია რას უნდა ელოდეს ხალხი. იმდენი ქაოსი და ქაოსია მსოფლიოში. და ჩვენ ვატანთ წესრიგს. მაგრამ სად აღმოჩნდებიან ამერიკელები?
  ქრისტინამ ღიმილით უპასუხა:
  - ეს მათ ევროპულ ფესვებზეა დამოკიდებული. გერმანელები უფრო მაღალი იქნება, დანარჩენები კი უფრო დაბალი. შავკანიანები, რა თქმა უნდა, ყველაზე დაბალი ეშელონი იქნებიან. ასე რომ, აქ არის სავარაუდო განლაგება. და რას ფიქრობთ უსამართლო?
  შარლოტამ თავი დაუქნია და შენიშნა:
  - ასეთი იმპერია სავსე იქნება უკმაყოფილო ხალხით. უთანასწორობა შიგნიდან დაიწყებს ძირს!
  გერდამ მკაცრად გააპროტესტა:
  - სხვანაირად შეუძლებელია! რა აზრი აქვს მაშინ ბრძოლას?
  შარლოტამ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია.
  - არა თოფები კარაქის ნაცვლად, არამედ იარაღი კარაქის გულისთვის!
  მაგდამ ღიმილით შენიშნა:
  - საუკეთესო რამ არის ერთობა ქრისტე იესოში. ეს არის ის, რასაც შეუძლია ყველას გაერთიანება და გაერთიანება სიკეთის ქვეშ.
  ქრისტინამ თავი უარყოფითად გააქნია:
  - სიკეთე შორს არ წაგიყვანს! თქვენ უნდა იყოთ მკაცრი! და პირველ რიგში მენეჯმენტში.
  გერდა დაეთანხმა ამას:
  - ჰიტლერი მკაცრი მმართველია და ამავდროულად ეფექტური! მისმა სიმკაცრემ დიდად შეუწყო ხელი მიღწევებს ეკონომიკასა და სამხედრო სფეროში!
  მაგდამ ლოგიკურად აღნიშნა:
  - ასევე, ყოვლისშემძლე ღმერთი ბიბლიაში ძალიან მკაცრია. ვერ იტყვი, რომ ის რბილია!
  გერდამ ჩაიცინა. და ქრისტინამ შენიშნა:
  - დიახ, ღმერთი მკაცრია ბიბლიაში, მაგრამ... არა არიელთა მხარეზე!
  შარლოტამ ღიმილით შენიშნა:
  - და ვინც ხელში ჩაიგდებს ძალაუფლებას მსოფლიოში... ასე იქნება ჭეშმარიტება საუკუნეების მანძილზე!
  ქრისტინამ ღიმილით იმღერა:
  ერთი მზე ანათებს ცაში,
  პლანეტას ერთი ნათლია მართავს!
  ყოველივე ამის შემდეგ, ძალა ყოველთვის იმარჯვებს დედამიწაზე,
  ყველა ქვეყნის ხალხები არიან არიელთა სახრჩობელა!
  და ქალწულმა მენაჟეამ გაიცინა...
  და შესანიშნავმა E-50 ტანკმა დაიწყო ჭურვებით აბების განადგურება. ასე რომ, შერმანი, რომელიც სავსე იყო ქვიშის ტომრებით, თავს დაესხნენ თავს. და მისი სხეული ერთი ჭურვით გატყდა.
  გერდამ აიღო და იმღერა:
  - ჩემთან იყავი, იმღერე სიმღერა, გაერთე კოკა-კოლა!
  და გოგონამ სიცილი დაიწყო... და კოკას პლასტმასის ბოთლი მოათრია, ფეხის თითებით ეჭირა და ბუშტუკიანი სითხე ყელში ჩაასხა.
  მეომრები ძალიან კმაყოფილნი არიან თავიანთი თასებით და კვლავ ღრიალებენ ფილტვებში:
  - ჩვენ სუპერ რაინდები ვართ! ჩვენ ყველას წავშლით!
  და შიშველ ფეხებს დავუკრათ ტაში. ასეთი მშვენიერი გოგოები. და სასაცილო.
  შარლოტა მხიარულად მღეროდა:
  -მაგრამ მართალი გითხრათ! ჩვენ სრულიად ვანადგურებთ ყველას!
  გერდამ საპასუხოდ ტვიტერში დაწერა:
  -არ შეიძლება, არ შეიძლება!
  ქრისტინამ ამოიოხრა:
  - ადოლფ მითხარი!
  მაგდამ რითმას დაუმატა:
  - Დიახ აუცილებლად!
  და მეომრებმა დაასრულეს ბუნკერის განადგურება. შემდეგ მათი ტანკი გადავიდა. და ლამაზმანები ფეხზე დაკაკუნებდნენ და ღრიალებდნენ:
  - ჰაილ ფიურერ, შეგვიყვანე ბრძოლაში... შტორმტრუპერი ჩაფხუტს იხურავს, ჩვენი რევოლუცია - გრძელი დანების ღამე - სამყაროს ყავისფერში შეღებავს!
  და გოგონები ისევ ურტყამენ თავებს და თვალებიდან ნაპერწკლები ფრინავს, ახალი საათი მოდის.
  გერდამ აიღო და იმღერა:
  -გაატანე მზა, გოფ-სტოპ, გოპ-სტოპ, ვინ მიდის ახალზე? ვინ არის ახალი? ვინ არის ახალი?
  მაგდამ ღიმილით უპასუხა:
  - ჩვენი გამარჯვებები მხოლოდ იმის შედეგია, რომ ღმერთს ვუყვარვართ!
  შარლოტამ უპასუხა:
  -ნუ ხარ ასეთი გულუბრყვილო... ვერმახტის ღმერთები ძალიან ძლიერები არიან, მაგრამ სუსტებს არ ეხმარებიან. თუ რაიხის საქმის ერთგული ხარ, შექმენი მსოფლიო ძალა!
  წითელ თმიანმა გოგონამ აიღო და შიშველი ფეხი წელში ჩარგო. შიშველი, უხეში ძირები ქავილია. შემდეგ კი ლამაზმანმა აიღო და ტვიტერში დაწერა:
  - ბრძოლა წარსულსა და მომავალს შორის მომენტია, მას სიცოცხლე ჰქვია!
  ჩიკაგოში ხუთი მამაცი გოგონა იბრძოდა. ალენკა, მარია, ანიუტა, ალა და მატრიონა. რუსი მეომრები, მოჯადოებული და ურღვევი, იბრძოდნენ.
  ესროდნენ გერმანელ დაქირავებულებს და თან ისაუბრეს.
  ალენკამ სევდიანი ღიმილით შენიშნა:
  - ამერიკა ომს კარგავს.
  მარიამ ჩამოაგდო კოლონიური ჯარების წარმომადგენელი და შენიშნა:
  "იანკების გამძლეობის იმედიც კი არ მქონდა." ამან შეიძლება მოგვიანებით შეგვიქმნას პრობლემები.
  ანიუტამ ჩაიცინა და შენიშნა:
  - ჩვენ უკვე გვქონდა პრობლემები... არ გვინდა, რომ განმეორდეს. გოგონამ კი შიშველი ფეხი გატეხილი ნანგრევებს და ქვების ნამსხვრევებს გადააგდო.
  ალამ გამოთქვა თავისი აზრი:
  - ჩვენთან ომში დენთი დახარჯეს გერმანელებმა. "გოგონამ გაისროლა, მესამე რაიხის ჯარისკაცი ტყვიით მოჭრა და განაგრძო. "ჩვენი არმია არ იღიმება ზედმეტად იმის გამო, რომ გრანიტზე კბილებს ისევ უმტვრევს."
  მატრიონამ ღიმილით შესთავაზა:
  "მაშინ, მოდით დახვრიტეთ იმდენი გერმანელი, რომ ისინი არ შეწუხდნენ ჩვენში ჩარევით!"
  ალენკამ თავი უარყოფითად გააქნია:
  - ესენი გერმანელები კი არა, ძირძველები არიან, ნახევარი მსოფლიოდან შეკრებილი. ზოგადად არის რაღაც ფაზმოგორიული ჩვენს წინააღმდეგ.
  ანიუტამ ჩაიცინა და იმღერა:
  - ოჰ, კუდი და სასწორი! ვერაფერი დავიჭირე!
  წითურმა ალამ სასტიკად შენიშნა:
  - რატომ მოიხსენიებ საკუთარ თავს მამაკაცურ სქესში? ასე სულელი და საშინლად მახინჯი!
  ანიუტამ ისევ გაისროლა და ღიმილით თქვა:
  - იყო ასეთი მეფე მეთი... ასე რომ, გოგონამ ითამაშა საბჭოთა ფილმში!
  ალამ სასტიკად შენიშნა:
  - ან შუბლში, ან შუბლში!
  მატიუშამ აიღო და იმღერა:
  -აუ, ბიჭებო, თქვენ ხართ რაიდერები, ჩანთები, ქაღალდები და უბრალოდ ქალები. ჩვენ გვიყვარდა დოლარი, ოქროს კბილები! ადრე ფრეირები იყვნენ, ახლა კი ქურდები არიან!
  წითურმა ალამ გაიცინა და თქვა:
  - ციხეში ვიყავი და ვიცი, რაშია საქმე!
  მატიუშამ ამაყად გაისწორა მხრები და იღრიალა:
  - და ზონა გავათელე! ამ შიშველი და ძლიერი ფეხებით!
  ალა აღფრთოვანებით მღეროდა:
  - სადღაც კამაზე, სადაც ჩვენ ვიცნობთ საკუთარ თავს... სადღაც კამაზე დედა მდინარეა! ხელით ვერ მიაღწევ, ფეხებით ვერ მიაღწევ, შიშველი გოგოური ფეხები!
  და მეომრებმა ცეცხლი გაუხსნეს ავტომატებიდან. მათ დათესეს კოლონიური მებრძოლების საკმაოდ დიდი რაოდენობა.
  ლამაზმანებმა იცოდნენ თავიანთი საქმეები. და თუ ურტყამდნენ, დიდი ენთუზიაზმით იყო.
  ალენკა მღეროდა:
  - სამშობლოს შორეულ მიდგომებზე,
  ბულბულები ხმამაღლა ჭიკჭიკებენ...
  ქალწული არ ინანებს თავის სიცოცხლეს,
  აიღე იარაღი ფეხით!
  და მეომარმა ოფიცერმა ჩაიცინა. და მან შიშველი ფეხით მიუთითა ბაზუკაზე. და კარგად მიზანმიმართული დარტყმა. დაჭრილმა E-50-მა, თუმცა, არ დაკარგა მობილურობა, მაგრამ განაგრძო სეირნობა.
  ალა აღფრთოვანებით მღეროდა:
  - მაგიდის გაფორმებას ემსახურები... ჩიკაგო...
  დამიჯერე პირველკლასელივით სცემეს...
  და მალე ფიურერი ვაზასავით გატყდება,
  და იქნება კრაუტების თავშესაფარი ბულგარში!
  ანიუტამ ჩაიცინა და იმღერა:
  -ჩიკაგო, ჩიკაგო, ჩიკაგო... გახდი მეძავი და გაიღიმე პანელზე! ჩიკაგო, ჩიკაგო, ჩიკაგო, საბედნიეროდ, კართან ავტომატის ტრიალით გავხსნით!
  მარიამ აიღო და იმღერა:
  - სუპერ მეომარი ვარ! დიახ, მე მძიმე წონა ვარ! და მოკლავენ ყველას!
  მიუხედავად იმისა, რომ ასეთი მშვიდობიანი და მყიფე გოგონაა.
  ხუთეული კი შესანიშნავად ისვრის. ის ყველას თმას იჭრის. და თივასავით დებს მას. გოგოები კი ყვირიან და ყვირიან:
  - წითელ არმიას რა! ფიურერი ეზოდან!
  და ისევ იყო სროლა და ცხედრების მასა!
  მარიამმა ტუჩები მოილოკა და შენიშნა:
  - და რა ველური გავხდი! უბრალოდ საშინელი! სად წავიდა ჩემი ქრისტიანული ქველმოქმედება!
  ალამ გაიცინა და უპასუხა:
  - სად არის ჩვენი ბოლშევიკური ღირებულებები!
  ალენკამ აიღო და სიამოვნებით იმღერა. მანამდე მან ერთი აფეთქებით ათი ადამიანი მოჭრა და ტვიტერში დაწერა:
  - ჩემში არ არის საწყალი და არც უმიზეზოდ!
  არ მიყვარს ძალადობა და უძლურება!
  მე მინდა მოვკლა ისინი, ვინც ქრისტე ჯვარს აცვეს!
  გოგონამ დიდი აჟიოტაჟით წარმოთქვა და შიშველი ფეხი ნანგრევებზე დაასხა. მეომრები სცემდნენ. როგორც ყოველთვის, თითქმის შიშვლები იყვნენ, მხოლოდ ბიკინი ეცვათ და საშინლად სექსუალურები იყვნენ.
  ალა ზოგადად ამჯობინებდა სამ-ოთხ მამაკაცთან ერთდროულად სიყვარულს და ეს მისი სტილი იყო. ზოგადად, ყველა ადამიანი შიგნეულია, მაშ რატომ არ იქცევა ცხოველივით?
  ალა ტვიტერზე გასროლით დაწერა:
  - მე ჯადოქარი ვარ და უფრო ლამაზი პროფესია არ არსებობს!
  წითურმა მეომარმა წელზე მოხვია. და მან შეატრიალა მისი მოხრილი თეძოები. ის ნამდვილად არის მომხიბვლელობისა და სიძლიერის სურათი. ისეთი გოგო, რომელსაც შეუძლია ფაშისტების წაშლა დანაყოფებით, როგორც ფანქარი საშლელით.
  ალა, ცხოვრებით გამოცდილი გოგონა. და მას არაფრის განსაკუთრებული შიში არ აქვს. ფილადელფია დაეცა. და გავიდნენ გარსიდან და კინაღამ დაიღუპნენ. მაგრამ მაგია იცავს გოგონებს სიკვდილისა და ჭრილობებისგან.
  და არავინ შეაჩერებს მათ და ვერაფერი გაიმარჯვებს! ალლაჰი ღრიალებს თავის ფილტვებში:
  - შურისძიების ძახილი, ბრძოლა მიმდინარეობს ხმლების გამო,
  სიკვდილის ზეიმი ჯალათებით და სისხლიანი სერფინგით!
  ანიუტამ მხარი დაუჭირა მეგობარს და თან მღეროდა:
  - ჩრდილოეთის ქარი ჩასასვლელად, ვიკინგი ზღვასთან, ეშმაკი მცველი! ჩვენ გავანადგურებთ ყველა ფაშისტს! და ჩვენ მოვკლავთ ადოლფს!
  ალენკამ შიშველი ფეხით დაარტყა ყუმბარა ტანკში, უკან გადაიხარა და მღეროდა:
  - ყველას მოვკლავთ და გავანადგურებთ!
  მატრიონამ დათვივით იღრიალა:
  -სერიოჟას შურს ვიძიებთ!
  და ყველა გოგონამ ერთხმად წამოიძახა:
  - სერიოჟკასთვის, ნაცისტების ბურთებს დავძვრებით!
  რის შემდეგაც მეომრებმა კბილები გამოაღწიეს. და ისე განაგრძეს სროლა, თითქოს არაფერი მომხდარა. მათ აქვთ პითონის, ანუ დაკბილული გველების სიმშვიდე.
  შიშველი ფეხებით მეომრები სასიკვდილოდ სექსუალურად გამოიყურებოდნენ.
  მატრიონას გაახსენდა, როგორ მოდიოდნენ ბანაკში ბიჭები მათთან ყაზარმებში. და ეს სასიამოვნო მოგონებებია. ეჰ, გოგოებმა გაერთეს. სასიამოვნოა, როცა ახალგაზრდები სხეულს გრძნობენ და მკერდს სცემენ.
  ბანაკში ყველაზე ცუდი ის არის, რომ ადრე უნდა ადგე. და თუ ღამით ბევრს მხიარულობთ, მაშინ დილით და დღის განმავლობაში ენერგია საერთოდ არ გაქვთ. ზოგჯერ ზედმეტად მოსიყვარულე გოგოებს მინდორში ეძინათ. და ხანდახან ისიც გაურბოდა.
  გოგოებმა ხაზი გამართეს. მაგრამ ამერიკელები, რომლებიც მათ ირგვლივ იბრძოდნენ, თანდათან დაიძრნენ და უკან დაიხიეს.
  ალენამ განგაშით აღნიშნა:
  - მალე შემოგვეხვევა.
  ანიუტამ ღიმილით ჩაიცინა:
  - მაგრამ მაშინ ჩვენ ნამდვილად არ მოგვიწევს უკან დახევა!
  ალამ კბილები გამოსცრა, სამი ინდიელი გაჭრა და ჩაისისინა:
  - ჩემმა მეგობარმა სამუდამოდ დამიფაროს ზურგი, როგორც ამ ბოლო ბრძოლაში!
  მარიამ ოქროსფერი, მაგრამ მტვრიანი თმა შეისწორა და ყვიროდა:
  - ბევრი სხვადასხვა კარია! მაგრამ ჩვენ ვართ ადამიანები, რომლებიც უფრო ერთგულები ვართ როკისთვის!
  გოგონები რიგრიგობით ისროდნენ ყუმბარებს შიშველი ფეხებით. ალენა ფიქრობდა. ეჰ, 1941 წელს მისნაირი ბევრი არ იყო და ამიტომ მოსკოვში უკან დახევა მოგვიწია. მაგრამ მოვა დრო და წითელი არმია აიღებს ბერლინს.
  ამერიკასთან თუ მის გარეშე კომუნიზმის გამარჯვება იქნება. არ შეიძლება, რომ ფაშიზმი იმარჯვებს.
  მეომრები გაბედულად განაგრძობდნენ ბრძოლას, მონდომებითა და გამარჯვების წყურვილით მათ თვალებში ენთო.
  ანიუტამ დარწმუნებით თქვა:
  - ჩვენი რუსული სული მსოფლიოში ყველაზე ძლიერია!
  მატრიონამ ადვილად დაადასტურა:
  - კი, ზუსტად ასე იქნება!
  მარიამ ტვიტერზე დაწერა:
  - ღვთისმშობლის მფარველობა დაგვეხმაროს!
  და ხუთივე გოგონამ ერთხმად წამოიძახა:
  - ყველა ბინაში არის საკურა, კრაუტები კი ჰარა-კირის ხმალს იყენებენ!
  ამის შემდეგ მეომრებმა კიდევ უფრო ინტენსიურად დაიწყეს ყუმბარების სროლა შიშველი ფეხებით.
  ალენამ ღიმილით ჰკითხა მარიას:
  - Ღმერთის გჯერა?
  ოქროსთმიანმა მეომარმა გულწრფელად უპასუხა:
  - წარმოიდგინე, დიახ!
  ალენამ თავი დაუქნია:
  - ამის დაჯერება კომკავშირის და კომუნისტის შეუძლებელი იყო!
  მარიამმა ღიმილით უთხრა:
  - მაშინ რატომ გასცა სტალინმა ხატით მოსკოვის გარშემო ფრენა, თუ არ დაიჯერა?
  ალენამ მხრები აიჩეჩა და შენიშნა:
  - იქნებ ეს წმინდა ფსიქოლოგიურია, მწამს მხარი დაუჭიროს?
  მარიამ გადაიჯვარედინა და შენიშნა:
  - ჩვენც ტყვიებისაგან გვიცავს უმაღლესი ძალები! ირგვლივ ამდენი ადამიანი კვდება, მაგრამ ჩვენ ჯერ კიდევ ცოცხლები ვართ!
  ალენამ სიცილი აუტყდა და უპასუხა:
  - მართლა არის რაღაც...
  წითურმა ალამ ეჭვით აღნიშნა:
  - საბჭოთა საიდუმლო სამსახურები ხომ არ მონაწილეობენ იმაში, რომ ჰიტლერი საბოლოოდ შეერთებულ შტატებს მიუბრუნდა?
  ალენამ ნაცისტებს შიშველი თითებით ყუმბარა ესროლა და გააპროტესტა:
  - მგონი არა... თუმცა...
  მარიამ ლოგიკურად აღნიშნა:
  - ფაშისტური რვაფეხა იმუქრება ამერიკის რესურსების წართმევითაც. რა გვჭირდება?
  ალამ აიღო და დამცინავად იმღერა:
  -უბრალოდ მითხარი მითხარი რა გჭირს რა გჭირს! იქნებ მოგცეთ, იქნებ მოგცეთ რაც გინდათ!
  ალენამ ჩაიცინა და აჩუქა:
  - აქ ვიბრძოლებთ... და იქ ვნახავთ!
  გოგოები ისევ ჩხუბობდნენ. სერიოჟკა კი მათთან ერთად კარიერებში წელიწადში ერთხელ თამაშობდა. ბიჭი გადარჩა და გაიზარდა კიდეც. მისი სხეული გახდა მშრალი, სნეული, გამძლე. კარიერების ორ წელიწადში ბიჭი ბავშვობიდან მოზარდობაში გადავიდა. და ის ბევრად გაძლიერდა.
  ერთ-ერთმა გერმანელმა ზედამხედველმა დაიწყო მისი დაკვირვება. და მან რომანიც კი დაიწყო საყვარელ ბიჭთან. მან დაიწყო მისი კვება და ასწავლა როგორ მოეწონებინა ქალბატონი.
  ამრიგად, სერიოჟკას გაქცევის შანსი ჰქონდა. ამასობაში ბიჭმა გაძლიერებულ კვებაზე და დიდი ფიზიკური დატვირთვით კუნთოვანი მასა მოიმატა.
  და მან იცოდა ზრდასრული, საკმაოდ ლამაზი ქალის სიყვარული. ახლა არც ისე ცუდად გრძნობდა თავს. ჩემი სხეული მიჩვეული იყო, კინაღამ არ იღლებოდა ზურგჩანთა შრომისგან და კინაღამ აღარ ვიტანდი.
  მატრიონამ სტალინგრადში დატყვევებული ბიჭის გამო სხვებზე მეტად მწუხარება. მართლაც დიდი დანაკლისი. დაკარგოს ასეთი ნიჭიერი ბავშვი. და არ არის ცნობილი, რა არის უკეთესი: სიკვდილი თუ მსგავსი წამება!
  მატრიონამ გაიხსენა, თუ როგორ სცემეს შიშველ ქუსლებზე რეზინის ხელკეტებით NKVD-ში. ზედმეტია იმის თქმა, რომ ეს არ არის ძალიან სასიამოვნო. და ეს უსაფრთხოების თანამშრომლები მონსტრები არიან. საკუთარი სიამოვნებისთვის ჯოხებით ურტყამდნენ გოგონას შიშველ ქუსლებს. მათ ნამდვილად არ სჭირდებათ აღიარება, რადგან გლეხის ქალი ყურმილით დაიჭირეს.
  და ერთ-ერთმა მათგანმა სანთებელა მიიტანა გოგონას ძირთან და წითელმა ალიმ უხეშ ქუსლს ააცურა. მტკივა, რა თქმა უნდა.
  მაგრამ სერიოჟკა ნაცისტებმა დაკითხეს ბევრად უფრო სასტიკად. მათ სჭირდებოდათ ინფორმაციის მოპოვება. და მათ ყველაფერი სცადეს. მართალია, ისინი არ იყვნენ დაშლილები.
  სერიოჟკა ჯერ კიდევ ცოცხალია და გაქცევაზე ოცნებობს. განწყობას ფუჭდება შეტყობინებები ფაშისტების სულ უფრო მეტი გამარჯვების შესახებ. ამჯერად დასავლეთში. და აშშ უკვე განადგურების პირასაა.
  სერიოჟკას ესმის, რომ აშშ-ს გატეხვის შემდეგ, ნაცისტები მოსკოვს მიმართავენ, რომელიც ჯერ არ არის აღებული. და ეს სავსეა კატასტროფებით რუსეთისთვის.
  სერიოჟკა ფიქრობდა, რომ აჯობებდა მისი ქუსლები ბრაზით შემწვარიყო, ვიდრე გამუდმებით უსმენდა მესამე რაიხის გამარჯვებებს.
  ეჰ, ფაშისტებს გაუმართლათ. როგორც ჩანს, ყველა ბნელი ძალა მათ მხარესაა.
  სერიოჟკამ ტვიტერში დაწერა:
  -იცოდე, სამშობლო, ძალიან მიყვარხარ,
  მთელ სამყაროში შენზე ლამაზი არავინაა...
  რუსეთს არ ჩამოართმევენ რუბლს,
  მშვიდობა და ბედნიერება იქნება ყველა თაობისთვის!
  სერიოჟკას გაახსენდა, როგორ იბრძოდა პირველივე დღეებსა და კვირებში. ყველა სისხლი და ვენა სასტიკად მტკიოდა მანამ, სანამ ბიჭი თავს არ იკავებდა. გამოდის, რომ ბავშვის სხეული ძალიან ელასტიურია და შეუძლია უფრო მეტი წონის ატანა, ვიდრე საკუთარ თავს.
  სერიოჟკამ დაიფიცა, რომ გადარჩებოდა ნაცისტებზე შურისძიების მიზნით. და რომ მათი ყბადაღებული ახალი ორდერი დაემხო!
  ბიჭმა მუშაობისას გაიხსენა კუპრინის ამბავი: "თეთრი პუდელი". იქ ერთი ბიჭი იყო, მისი სახელი. ასევე ნახევრად შიმშილი, ფეხშიშველი დადიოდა კლდოვან ბილიკებზე. მაგრამ თუ ჯანმრთელი ბიჭისთვის ადვილია მთის ციცაბოზე ფეხშიშველი სიარული, მაშინ ალბათ ბევრად უფრო რთული იყო ბაბუისთვის, რომელიც მასთან ერთად დადიოდა.
  სერიოჟკას ერთხელ ესიზმრა. რა მოხდა ცოტა ხნის შემდეგ, როცა ცირკის ბიჭმა გატაცებული პუდელი დააბრუნა.
  რასაკვირველია, ისინი ამას არ გაურბოდნენ. მდიდარმა ქალბატონმა პოლიცია ფეხზე წამოიყვანა. და ცირკის შემსრულებლები დაიჭირეს. ციხეში ჩამასვეს. კომენდანტმა უბრძანა:
  -კარგი სცემე ამ წყვილს!
  ყურმილი და ბაბუა გაშიშვლდა და კალთაზე დაადო. მათრახებით დაიწყეს ცემა. ბაბუა დაიღრიალა და გაჩუმდა. სერიოჟკა, კბილებში გამოსცრა, ცდილობდა კივილის შეკავებას. მაგრამ ძალიან მტკივნეული იყო.
  ბოლოს, როცა ზურგი სისხლიან არეულობაში გადაიზარდა, ბაბუამ და ბიჭმა გონება დაკარგეს.
  სერიოჟკა გონს მოვიდა ცივი წყლის ვედროდან. ზურგი ეკიდა. გადაადგილება უჭირდა. და პარამედიკოსი ბაბუას მოეხვია. ნაცრისფერ ხალათში გამოწყობილმა კაცმა გულგრილად თქვა:
  - მოხუცი უკან გადაიხარა!
  სასტიკმა ოფიცერმა მკაცრად უბრძანა:
  - ამიტომ ციხის სასაფლაოზე დამარხეთ. და ლეკვი სარდაფში ჩადეთ, სასამართლო პროცესამდე ბორკილებით შეინახეთ!
  სერიოჟკა თმით ასწიეს და ასე შიშველი და ნაცემი, ეზოში შეიყვანეს მჭედლთან. ბიჭს ძალიან რცხვენოდა და ეტკინა. ის მეტალში იყო ჩასმული. ცხელი რკინითაც კი დამწვა. სერიოჟკა იბრძოდა მძიმე ბორკილების გადათრევაზე. ის შიშველი იყო გამოკეტილი, ზურგზე ზოლებით, ცივ სარდაფში. ირგვლივ ვირთხები ღრიალებდნენ და საზიზღარი არსებები დაცოცავდნენ. ასე გაგრძელდა ბიჭის ტანჯვა.
  სერგეი გაცივდა, ვირთხა მას რამდენჯერმე გადაურბინა. სრულიად შეუძლებელი იყო დაძინება. მეტიც, ბიჭს არ აჭმევდნენ, წყალსაც კი არ აძლევდნენ. როგორც ჩანს, ოფიცერმა დიასახლისისგან სპეციალური ქრთამი მიიღო, რათა ცირკის შემსრულებლებს რაც შეიძლება სასტიკად გაკვეთილი ჩაეტარებინა.
  სერიოჟკას ძალიან სწყუროდა და ბიჭს, გასაადვილებლად, ენით შეეხო ნესტიან კედლებს. ბიჭი რამდენიმე საათის განმავლობაში იტანჯებოდა სიცივისგან და სისხლის მწველების კბენისგან, მაგრამ შემდეგ გონება დაკარგა, მძიმე ძილში დაკარგა.
  ბიჭი მათრახის დარტყმით გააღვიძა და პირდაპირ უთოებში ჩაათრიეს სასამართლოში.
  ერთხელ ეზოში, ცივი სარდაფის შემდეგ, სერგეიმ რაღაც ნეტარება იგრძნო. მასზე რამდენიმე ვედრო წყალი დაასხეს, ჭუჭყი და სისხლის მწოვრები ჩამორეცხა. მერე სირცხვილის დასაფარად მოკლე შარვალი მომცეს და სასამართლოში წამიყვანეს.
  სერგეი მძიმედ მოძრაობდა და ძლიერი კოჭლობა ჰქონდა. ზოლებიანი ზურგიდან სისხლი სდიოდა.
  მოსამართლე მოხუცი კაცი აღმოჩნდა. ზიზღისმომგვრელი მზერა ესროლა ბიჭს და ჰკითხა მისი ბრალია.
  ოფიცერმა უსიტყვოდ უპასუხა:
  - ძალიან ძვირადღირებული და ჯიშიანი ძაღლი მოიპარა გრაფებს, პლიუს, დამლაგებელსაც შეუტია!
  მოსამართლემ ზარმაცად ჰკითხა:
  - პასპორტი გაქვს?
  ოფიცერმა თავი უარყოფითად გააქნია:
  - Არ არსებობს გზა!
  მოსამართლემ მონოტონურად თქვა:
  - ვუპასუხებ ბიჭს, რა ჰქვია...
  ოფიცერმა ურჩია:
  - სერგეი, თქვენო უდიდებულესობავ!
  მოსამართლემ განაგრძო:
  - ბიჭი სერიოჟკა, ციხის ტიპის თავშესაფარში სრულწლოვანებამდე დაპატიმრება. და ასევე მათრახის ასი დარტყმა! საჯაროდ, ხალხის თანდასწრებით! დაე ასე იყოს!
  და მსაჯმა ხის ჯოხი დაარტყა!
  ოფიცერმა გაიცინა და შენიშნა:
  - ჩვენ უკვე დავურტყით... თუმცა, ბიჭის სტილში, დარტყმამდე?
  მოსამართლემ თავი დაუქნია:
  -კი, ხვალ ჩხუბი იქნება! ამასობაში საკანში დაჯდეს!
  მათ ბიჭს ბაიონეტით თავში ჩაარტყეს და დაცვამ დაიყვირა:
  -წადი!
  სერიოჟკას ბორკილებით მოთრევა მოუწია. და რამდენიმე მილი. მძიმე ჯაჭვები ხელებსა და ფეხებს აჭრელდა, ძნელი იყო ტანჯვით დასუსტებული ბიჭისთვის. და ბიჭმა ძლივს მოათრია თავი. და აიძულებდნენ მას და მხრის პირებს შორის ბაიონეტებით გახვრიტეს.
  როგორღაც მშიერი, ძალაგამოცლილი, მწყურვალი ბიჭი მივიდა ქალაქის ციხეში. იქ მას რაღაც უფრო თვითკმაყოფილი შეხვდნენ. ბორკილები მოხსნეს, მერე ისევ წყალი ამოიღეს და თავის გასაპარსად გამომგზავნეს. ბიჭი თავს ძალიან ცუდად გრძნობდა. თმა ბასრი საპარსით იპარსეს. ეს უსიამოვნოა, თავზე კანი მაქვს დაკაწრული. გავიპარსეთ საპნის გარეშე, ცივი წყლის ქვეშ. მტკივნეული პროცედურა. შემდეგ ბიჭი ციხეში გადაიყვანეს. შიგ იდგა. მაგრამ ჯერ კიდევ არა დუნდულოში, ცოტა უფრო თბილი. ზედამხედველმა ბრძანა: - წაიყვანე ბაგა-ბაღში!
  სერგეიმ შვება იგრძნო. და ეს ცოტა უფრო სახალისოა ბორკილების გარეშე. ის საკანში შეიყვანეს. სულ ათიდან თხუთმეტ წლამდე ბიჭი იყო. ყველას თმები ჰქონდა შეჭრილი, ბაგეებში, თითქმის ყველა ფეხშიშველი იყო, უფროსის გარდა, რომელსაც ჩექმები ეცვა.
  უფროსმა სერგეის შეხედა. გამხდარი, მაგრამ მოღუშული ბიჭი, ახლად გაპარსული თავით და ზურგით. მხოლოდ შორტებში. ფეხშიშველი დიდი ხნის სიარულის გამო, გარუჯული კანი, ახალი კვალი ბორკილებიდან.
  ბიჭმა თქვა:
  - ქურდი ხარ?
  სერიოჟკამ გულწრფელად უპასუხა:
  -არა! მე ვარ ცირკის შემსრულებელი!
  უფროსმა ბიჭმა, რომელიც რაღაცით ბოშას ჰგავდა, ჩაისისინა:
  - ხელებზე სიარული შეგიძლია!
  სერიოჟამ უბრალოდ უპასუხა:
  - შეიძლება!
  უფროსმა ღრიალებდა:
  - ასე რომ გავისეირნოთ!
  სერიოჟკამ მძიმედ ამოისუნთქა:
  - დავიღალე და მხოლოდ რამდენიმე ნაბიჯის გადადგმა შემიძლია!
  ბოშა იყეფა:
  - Გააკეთე!
  ბიჭმა აიღო და მკლავებში წამოდგა. შიმშილის, წყურვილის, ცემისა და დაღლილობისგან ცოტათი თავბრუ მეხვევა.
  მაგრამ სერგეიმ იპოვა ძალა ხელი ჩამოართვა და გააფთრებულმა გააკეთა სალტო.
  ბოშამ მოწონების ნიშნად თავი დაუქნია და თქვა:
  -ჩემთან დაჯექი!
  სერიოჟკა დაჯდა. მძიმე ბორკილებით მგზავრობის შემდეგ მისი ფეხები ჩამოვარდა. ბოშას მისასალმებლად გაეღიმა და პურის ნაჭერი და ქონი ხახვთან ერთად ამოიღო.
  შესთავაზა:
  - ჭამე!
  სერგეიმ ტუჩები მოილოკა და ჰკითხა:
  - და მეტი წყალი!
  ბოშამ გაიცინა:
  - წყალია! დალიე, ჭამე!
  სერგეიმ ქილა აიღო და წყალი დალია. თბილი იყო და არც ისე სუფთა. მაგრამ ბიჭმა ხარბად დალია თითქმის მთელი დოქი. შემდეგ შეჭამა ქონი, ხახვი და პური.
  თავს უკეთ გრძნობდა. ბოშამ ჰკითხა:
  - Რატომ მოხვედი აქ?
  დანარჩენმა ბიჭებმა ყვირილი დაიწყეს:
  - დიახ, გვითხარით!
  სერიოჟკამ ყველაფერი ისე დაიწყო, როგორც არის. ბიჭები ყურადღებით უსმენდნენ და სვამდნენ კითხვებს. შემდეგ, როდესაც სერიოჟკამ დაასრულა, ბოშამ შენიშნა:
  - კი, სასტიკი ხალხია... მაგრამ ციხის თავშესაფრიდან გაქცევა შეგიძლია.
  სერიოჟკამ თხელი მხრები აიჩეჩა და ჰკითხა:
  - იქ როგორ არის?
  ბოშამ მზაკვრულად უპასუხა:
  - Ცუდი! აჭმევენ, რომ ერთი წლის ასაკიდან არ მოკვდნენ: პური, წყალი, ამაზრზენი ფაფა. დღეში თოთხმეტი საათი მუშაობ. სცემენ, თუნდაც დახრილად გამოიყურებოდე, ყოველ კვირას გატყორცნიან. არა, ჯობია იქ არ წახვიდე. უარესი მხოლოდ მძიმე შრომაა და არა ყველგან!
  სერიოჟკამ მძიმედ ამოისუნთქა და შენიშნა:
  - Გაიქეცი? Შესაძლებელია! მართლა შესაძლებელია გაქცევა?
  ბოშამ მიმოიხედა და უპასუხა:
  - ეს ციხეა... ეს საქალაქო ციხეა და ძნელია აქ გაქცევა, თუ იღბლიანი შანსი არ მოვა. უფრო ადვილი იქნება თავშესაფრიდან თავის დაღწევა.
  კაკუნი გაისმა, ციხეში საკვებს არიგებდნენ. ეს იყო არასაკმარისად მოხარშული ფაფა და ბებერი პური. სერგეის ჯერ მადა არ დაკარგა და ციხის უგემური რაციონი შეჭამა. საერთო მაგიდასთან ვჭამდით.
  მერე ბიჭები კუთხეებში ისხდნენ. უფროსები ჩალაზე ავიდნენ და ბანქოს თამაშობდნენ შელბანებისა და ფოფანებისთვის. შემდეგ სერიოჟკამ აჩვენა რამდენიმე ხრიკი ბარათებით, რამაც გაამხიარულა ბავშვები. რის შემდეგაც ახალგაზრდა პატიმრები დასაძინებლად წავიდნენ.
  წინ, ყველაფერი, რაც ელოდა სერიოჟკას, იყო დარტყმა. ჩალაზე ძილი თითქმის კომფორტული იყო, თუ გავითვალისწინებთ, რომ ბიჭი ღამეს ხშირად ატარებდა ღია ცის ქვეშ, სიცივეში კი, მაშინ თითქმის კომფორტული იყო საკანში. ბიჭები მეგობრულად ცხოვრობდნენ და არ იყო ხალხი, ვინც აბუჩად იგდებდა.
  და ის, რაც დილით სერგეის ელოდა, არ იყო მხიარული გამოღვიძება. მათრახის ასი დარტყმა არ არის ხუმრობა, განსაკუთრებით საჯაროდ.
  ბიჭი ისევ ჯაჭვით იყო მიბმული. და მიმიყვანეს მოედანზე. არამარტო მას, არამედ სამ ბიჭსაც ურტყამდნენ.
  ხალხი შეიკრიბა. ვინ მოიყვანეს, ვის უნდოდა სახალისო სანახაობის ყურება.
  პირველი, ვინც დაარტყეს, დაახლოებით თოთხმეტი წლის ბიჭი იყო. მათ დახიეს მისი ნაწიბურები და დაყარეს სამაგრზე. ხელები და ფეხები დამაგრებულია. და ჯალათმა სამხედრო ფორმაში ამოიღო წყალში გაჟღენთილი წრე და ჰაერში ააფრიალა. ყუთზე დაგდებული ბიჭი კანკალებდა.
  ჯალათმა აკოცა თავი და მაცნემ გამოაცხადა:
  - მათრახის ოცდახუთი დარტყმა!
  დარტყმა დაეცა ბიჭის გარუჯულ ზურგზე. პირველივე მათრახიდან კანი იფეთქა და სისხლი წამოუვიდა. ისინი ბიჭს სინდისს აჭიანურებენ. წითელი ზოლები ჩნდება კანზე და შემდეგ ხდება მყარი. ბიჭმა ვერ გაუძლო და ყვიროდა, უხამსობებს ყვიროდა და ცახცახებდა. ბოლო დარტყმის დროს ბიჭმა გონება დაკარგა.
  გულშემატკივარმა გაიხარა და ხალხმა მიუთითა. და დაემუქრნენ, რომ კიდევ დაამატებდნენ.
  შემდეგ სერიოჟას ჯერი დადგა. ბიჭს მხოლოდ შორტები ეცვა და ისიც გახეხეს. უხერხულია იყო სრულიად შიშველი; ხალხში ბევრი ქალი და გოგონაა.
  თითებით მიუთითებენ. და ხმაურობენ.
  სერიოჟკას შიშველი ფეხები მარყუჟებზე ჰქონდა მიმაგრებული, ხელები კი თოკებით ჰქონდა შეკრული, რომ ბიჭი არ გადმოხტებოდა და გაქცეულიყო.
  ჯალათმა მათრახი ხელში აიღო და ისევ ჰაერში აფრინდა. მაცნემ გამოაცხადა:
  - პატიმარი სერგეი მათრახით ზურგზე ასი დარტყმას იღებს! და კიდევ ოცდახუთი დარტყმა ჯოხით ქუსლებზე.
  წამებულმა აიღო მძიმე ჯოხი, აიწონა ხელში და უთხრა:
  - ჯერ ქუსლებზე, თორემ დარტყმის შემდეგ ვერაფერს იგრძნობს.
  სერიოჟკამ გაბედულად გამოსცრა კბილებში, მზად იყო სტოიკურად გაუძლო ყველაფერს.
  ჯალათმა პირველი დარტყმა მიაყენა. ბიჭმა იგრძნო, რომ ცეცხლის ღერი თითქოს შიშველი ქუსლიდან თავის უკანა მხარეს გადავიდა. ყელიდან კივილი გავარდა, მაგრამ ბიჭმა თავის შეკავება მოახერხა.
  კიდევ უფრო მტკივნეული იყო ბიჭის უხეში, კოხტა ფეხის მეორე დარტყმა. სერგეიმ მძიმედ ამოისუნთქა, თვალებიდან უნებურად ცრემლები წამოუვიდა.
  ჯალათმა მესამედ დაარტყა, თითქოს შინაგანი ორგანოები სცემდა.
  ბიჭი მძიმედ სუნთქავდა. ოფლი ასდიოდა. და ისევ დარტყმა მოვიდა. ჯალათმა დაარტყა პროფესიონალურად, ბრაზისა და გაბრაზების გარეშე და წინდახედულად. სერგეიმ გადაწყვიტა გაუძლო მთელი ძალით. თქვენ უნდა დაიჭიროთ და ის გაძლებს. არც კვნესა, არც ყვირილი.
  ბიჭს თოვლში ფეხშიშველი სიარული, სიცივეში ძილი და ძალიან მტკივნეული ტანვარჯიშის გაკეთება მოუწია. და მას შეეძლო ველური დარტყმების ატანა, ყვირილის შეკავება.
  ჯალათი საგულდაგულოდ სცემდა, რომ მსხვერპლი არ გამოსულიყო. როცა დაასრულა, ბიჭს ძირები შეშუპებული და გალურჯებული ჰქონდა.
  შემდეგ დაიწყო ყველაზე მნიშვნელოვანი, ზურგის ცემა. იმისთვის, რომ ბიჭი არ მოეკლათ, წამების მსხვერპლმა მას გათვლილი, მოზომილად სცემა, დარტყმები ბიჭს ზურგისა და დუნდულების მთელ კანზე ანაწილებდა.
  ქუსლების შემდეგ ტკივილი უკვე დახშულად აღიქმებოდა. დარტყმები ძველ ჭრილობებს მოჰყვა.
  ტკივილისგან გონება რომ მოეხსნა, გაახსენდა სერიოჟკა. როგორც ცირკის შემსრულებელმა, ნატაშამ მას სხვადასხვა ხრიკები ასწავლა. ეს იყო ახალგაზრდა ქალი, პროფესიონალი. გარკვეული პერიოდი სამუშაოს დაკარგვის შემდეგ ორგანოების საფქვავთან და ბიჭთან ეკიდა. მაგრამ შემდეგ ერთ-ერთ მდიდარ მამაკაცს შეუყვარდა ლამაზი და გამხდარი ქალი. მოახლედ წაიყვანა, ბიჭი და ბაბუა მარტო დარჩნენ. და ამან გააუარესა. მათ ორს გაცილებით ნაკლები აძლევდნენ და მათ არ სურდათ შესვლა. ნატაშა ლამაზი იყო, გოგოს წელისა და სასიამოვნო სახით. სეროჟკავით დადიოდა, ყინვამდე ფეხშიშველი და ჰორიზონტალურ ჭრილებზე იჯდა.
  მან ბიჭს ბევრი ხრიკი ასწავლა.
  სამწუხაროა, რომ მომიწია მასთან განშორება. მაგრამ მას აქვს საკუთარი ცხოვრება და მას და მის ბაბუას აქვთ თავიანთი.
  ახლა კი დაკარგა ბაბუაც და პუდელიც. და წინ არის ციხის თავშესაფარი. სადაც ძალიან საშინელებაა.
  ბიჭი უნებურად ატირდა... და ბოლო, მეასე დარტყმაზე გავიდა...
  ეს არის ხედვა სერიოჟას. არც ისე სახალისო. დიახ, სევდიანი ბედი ელოდათ ბიჭს და მის ბაბუას. გასაკვირი არ არის, რომ კუპრინის ამბავი მოკლე აღმოჩნდა.
  აბა, ბიჭმა გაათავისუფლა პუდელი და რა მერე? და მერე გაქცევა?!
  სერიოჟკამ გაიგონა, როგორ ურეკავდა მას გერმანელი მცველი. ის დიდი და ჯერ კიდევ ახალგაზრდაა. ახლა კი დაიწყება... ბიჭი საკუთარ თავში გრძნობს, რომ ზიზღიც არის და სურს. ახალგაზრდის ინსტინქტი და საბჭოთა პიონერის პატივი. ეს ყველაფერი მის შიგნით იბრძვის.
  და ხუთეული აგრძელებს ბრძოლას ჩიკაგოში. ისინი ლამაზები არიან და ძალიან მხიარულები და ხალისიანები. ვაი, ომში გული უხეშია. რამდენი შეყვარებული ჰყავს ოთხი უკვე გარდაცვლილი?
  მაგრამ გოგონები გულს არ კარგავენ და იცინიან, როცა მათი მომავალი მეტოქე წინაპრებთან მიდის.
  ალენკა ღიმილით ამბობს:
  -ოჰ ომი...შენ ჩვენი საკუთარი დედა ხარ! ჩვენ ყველა დავამარცხეთ და გავაგრძელებთ გამარჯვებას, მე ამის მჯერა!
  ალა გაბრაზებით მღეროდა:
  - და ბრძოლა ისევ გრძელდება,
  და გული მტკივა მკერდში...
  და ლენინი ისეთი ახალგაზრდაა,
  და ახალგაზრდა ოქტომბერი წინ არის!
  მარია სხვანაირად მღეროდა:
  - ჩვენ უნდა ავიღოთ ვალდებულება, გავერთიანდეთ ერთ ნაკადში,
  მიმართეთ თქვენი გული, გონება და გრძნობები იესოსკენ...
  რათა დიდი ღმერთი დაგვეხმაროს გადარჩენაში,
  და უკუნითი უკუნისამდე ვადიდებდეთ უფალს!
  დენდელისფერი თმიანმა გოგონამ მორიგეობა მისცა. და გაიცინა, თავს ბედნიერად გრძნობდა. რატომ ვერ ახერხებენ შედგენას. და ჩამოაგდე რუსეთის მოწინააღმდეგეები.
  მაშინაც კი, თუ ის აშშ-ს ტერიტორიაზეა. გოგოები კი ძალიან მხიარულობენ.
  ალიონუშკამ ამოისუნთქა და თქვა:
  - ჩვენს ქუჩაზე იქნება დღესასწაული - გამარჯვების დღე!
  ალამ დაადასტურა:
  - დიახ, აუცილებლად იქნება!
  იმავდროულად, ინგლისური სატანკო ეკიპაჟი გერინგ 4-ზე იბრძოდა. ჯეინი, გრინგეტა, მატილდა, მალანია - მშვენიერი ოთხეული, გოგონები ნისლიანი ალბიონიდან ამერიკელებს ებრძოდნენ. ატლანტას დაცემის შემდეგ შეერთებული შტატების მნიშვნელოვანი ნაწილი უკვე გერმანიის ოკუპაციის ქვეშ იყო. ამერიკელები ცდილობდნენ უკან დახევას, მაგრამ მათ საუკეთესო საქმე არ გააკეთეს.
  ფრიცის ომის მანქანა სამხრეთიდან ჩრდილოეთისკენ მოძრაობდა. ოთხი ინგლისელი გოგონა მხოლოდ ბიკინით იბრძოდა, მძლავრ ჯავშან ტანკში იჯდა.
  გრინგეტამ შერმანის ჯავშანში შეაღწია და ტუჩებზე ფართო ღიმილით ჩაიკრა:
  - ტყუილები ბევრია მთელ მსოფლიოში! მაგრამ მეომრები აკეთებენ სიმართლეს!
  ჯეინმა ფართო ღიმილით ჩაილაპარაკა:
  - ძლიერი პოლიტიკოსი ბრძოლისთვის არის დაბადებული,
  შიში სისუსტეა და ამიტომ ვისაც ეშინია უკვე დამარცხებულია!
  მალანიამ აღნიშნა:
  - ჩვენ ახლავე დავამარცხებთ იანკებს! რადგან ძალა ჩვენს უკან არის!
  მატილდა აღფრთოვანებით მღეროდა:
  - ჯადოქარი, ჯადოქარი, ჯადოქარი - ბოროტი სულები! და საიდან გაჩნდა ჯადოქარი!
  გრინგეტამ იმპულსის მხარდაჭერით უპასუხა:
  - ჯადოქარი, ჯადოქარი, ჯადოქარი - ლამაზი უნდა იყო! და მე მოხიბლული ვარ ამ სილამაზით!
  ჯეინმა შიშველი ფეხი დაარტყა პარტნიორს:
  - ლესბოსელობაც ცოდვაა!
  გრინგეტამ შვებით შენიშნა:
  - მაგრამ სუფთა, გლუვი, ქალის სხეული ბევრად ლამაზია ვიდრე თმიანი, სუნიანი მამაკაცი!
  მალანიამ გაიცინა და შენიშნა:
  - მართლაც, ქალის სხეული გაცილებით სასიამოვნოა! ეს უდაო ფაქტია! და საერთოდ ჩვენ შოკოლადივით ვართ!
  გრინგეტამ კარგად გამიზნული დარტყმით გაანადგურა პერშინგი და სიამოვნებით იმღერა:
  - შოკოლადის კურდღელი ვარ, მოსიყვარულე ნაძირალა ვარ და ასი პროცენტით ტკბილი... ჰო, ჰო, ჰო! მე მიყვარს სიმპათიური კაცები და არ მიყვარს ტრაბახები, საჭეს ვაყენებ... ჰო, ჰო, ჰო!
  მალანიამ შიშველ, გახეხილ ფეხებზე დაკრა ხელი, მღეროდა:
  - გოგოები განსხვავებულები არიან... ცისფერი, თეთრი, წითელი... და ყველას ერთნაირად უნდა ჯოხზე ტრიალი!
  ჯეინმა ჩაიცინა და მოწონების ნიშნად თავი დაუქნია.
  - დიახ, სექსი მშვენიერია! მოდით, უფრო მეტი მივიღოთ და უფრო მაგარი!
  გრინგეტამ ისევ ესროლა შერმანს და შენიშნა:
  - ჩერჩილ, რაც უნდა თქვას, დაგვაყენე... ახლა კი გერმანიის ქვეშ ვართ!
  ჯეინმა საპასუხოდ აგრესიულად ჩაისისინა და ერთი შიშველი, გარუჯული მუხლი მეორეს დააკაკუნა:
  - დაე, გაიღიმოს თავისი გვირგვინი,
  ბრიტანული ლომი იყვირებს!
  სამშობლო არ უნდა დაიპყრო,
  ჩვენი ჩერჩილი ყველაზე მაგარია!
  გოგოებმა კი თავები ერთმანეთს დაარტყეს და თვალებიდან ნაპერწკლები ჩამოვარდა. ძალიან მაგარი და საყვარელი გოგოები არიან...
  ინგლისური და ამავდროულად გერმანული ტანკი, ჯავშანტექნიკით რამდენადმე ჩამოუვარდება E-50-ს და ცოტა მძიმეა, მაგრამ თოფი იგივეა. მეომრები ამ მხრივ განსაკუთრებით კომპლექსურები არ არიან. ისინი ძალიან ლამაზები და საყვარლები არიან!
  ჯეინი უკიდურესად მახვილგონივრული გოგონაა. და აი, როგორ გამოიხატება აგრესიული გამოხატულება.
  გრინგეტამ კი ღიმილით იმღერა:
  - ჩვენ სამშობლოს მეომრები და ასულები ვართ!
  გოგოები ძალიან კმაყოფილი დარჩნენ. გადასახადები გროვდებოდა. აქ კარგია, არც ისე ცხელა, როგორც კუბაში. ნაცისტებმა დაიპყრეს ჩაძირული ავიამზიდი შეერთებული შტატების სანაპიროებთან. კიდევ ერთხელ, მესამე რაიხის სამხედრო მანქანა იდეალური და უმაღლესი სტანდარტით დამუშავებული აღმოჩნდა.
  და მისი გადაცემათა კოლოფი ძალიან ეფექტურად ტრიალებდა.
  სისასტიკის, სისასტიკის, მოწინავე ტექნოლოგიების, ტოტალიტარიზმის, დისციპლინისა და მსოფლიოს საუკეთესო მეცნიერების კომბინაციამ შესანიშნავი შედეგი გამოიღო.
  გრინგეტი რომ ჩამოაგდო და "ჯადოქარი" გაანადგურა, მან შენიშნა:
  - მიუხედავად ამისა, ჩვენ არ გვაქვს ისეთივე ორგანიზებულობა, როგორიც გერმანელებს. და დამპალი დემოკრატია ხელს უშლის ეფექტურ მმართველობას!
  ჯეინმა შიშველი ქუსლი პედალზე გადაფხეკა და დათანხმდა:
  - დემოკრატია მართლაც უფრო სისუსტეა, ვიდრე ძალა! ვაი, ჩვენ აუცილებლად ვიტანჯებით ამით!
  გრინგეტამ გაბრაზებულმა შენიშნა:
  - კარგი, ჯანდაბა ტირილით! რაც უფრო დიდია ტანჯვა, მით მეტია საჩუქარი!
  და გლეხმა მეომარმა ჭურვი გაგზავნა საშინელი ვაშინგტონის ტანკის ცენტრში. და შეეჯახა სახიფათო მანქანას.
  ინგლისელი ქალები თავს თავდაჯერებულად გრძნობდნენ. ჯეინმა დიდი გერმანელი შეაყვარა და ბევრი გართობა. დიახ, სექსი შესანიშნავია. და მე მინდა ის ისევ და ისევ და სხვადასხვა მამაკაცებთან ერთად. ეს არის ასეთი ჩართვა.
  მაგრამ გრინგეტამ ერთ ბიჭს შეუყვარდა. უფრო მეტიც, როგორც ჩანს, ის იაპონელია, მაგრამ ქერა და ძალიან კუნთოვანი.
  ასეთი სიმპათიური ბიჭი. მისი სახელი უცნობია, მაგრამ მისი მეტსახელია კარასი. და ის ეკუთვნის ნინძების კასტას. ელიტარული მეომარი, რომელმაც მნიშვნელოვანი როლი ითამაშა მიდვეის ბრძოლის დროს. და ნამდვილი სპარტანელი.
  ჯეინს შურდა გრინგეტა, რომელმაც მოახერხა ასეთი გმირის აყვანა. ჯვარცმული კობრი ამერიკელებთან და რუსებთან ბრძოლებშიც დაამტკიცა. საშიში ბიჭი. მაგრამ ის საშინლად სიმპათიურია და მისი კუნთები ისეთი გამოკვეთილია, როგორც ტალღები წყალზე.
  ეჰ, კარგი იქნებოდა, ასეთ სხეულს შენი ჟოლოსფერი ძუძუებით შევეხო და გახეხო.
  და კარასი ფაქტობრივად გამოირჩეოდა მრავალი სიკეთით, აქ არის ერთ-ერთი ეპიზოდი;
  მაგრამ იაპონელები წინ მიიწევდნენ, თუმცა, სამურაიმ მოახერხა თავდასხმა, ასევე ტაქტიკური სიურპრიზის წყალობით. შესაძლოა, საბჭოთა მეთაურები ზედმეტად თავდაჯერებულები აღმოჩნდნენ, აშკარად არ აფასებდნენ მტერს. მაგრამ მტერი სულაც არ არის მარტივი. და მრავალრიცხოვანი ქვეითებში.
  მაგრამ იაპონელების ყველაზე საშიში იარაღი: ნინძა. ასე რომ, მეომარი გოგონების რაზმი, მომხიბვლელი იაპონელი ქალები, ბიჭთან კარასთან ერთად, შევიდა რუსულ სივრცეში. ნინძების პირველი გაბედული მოქმედება იყო თავდასხმა ტრანს-ციმბირის რკინიგზაზე. მათ მოახერხეს სარკინიგზო ლიანდაგის მნიშვნელოვანი ნაწილის განადგურება და საბჭოთა ჯარების გადაყვანის რამდენიმე მატარებლის აფეთქება. ეს ნინძები ძალიან გაბედულები არიან, მათ შეუძლიათ კედლების გასწვრივ სეირნობა, ჰიპნოზის გაკეთება, დიდი სიმაღლიდან ხტომა და ჩვეულებრივ მოკვდავებზე ბევრად სწრაფად გადაადგილება.
  აბა, ვინ იეჭვებს უწყინარ ბოშათა ბანაკში: მსოფლიოს საუკეთესო მეომრების რაზმი. და ნინძებს შეუძლიათ ერთდროულად გარდაქმნან. და შექმენით ნამდვილი სასწაულები.
  მაგრამ ორ გოგონას, ერთი მათგანი, მიუხედავად იაპონური წარმოშობისა, ბუნებრივი ქერაა, მეორე კი წითური, დაევალათ ჟუკოვის გატაცება.
  სტალინმა საკმაოდ ლოგიკურად დანიშნა არმიის გენერალი ხალხინ გოლი გამოცდილებით აღმოსავლეთ ფრონტის მთავარსარდლად. მაგრამ ნინძა, როგორც ყოველთვის, მზადყოფნაშია და ინიციატივის ხელში ჩაგდებას ცდილობს.
  გოგონები კლდოვან გზაზე დადიოდნენ, მოკრძალებული გლეხური კაბები ეცვათ, ფეხები ფეხსაცმლით არ დაემძიმებინათ. ისინი ლამაზები არიან და მათ იაპონელობაში ეჭვი არავის შეეპარება, რადგან გოგონების სახის ნაკვთები თითქმის ევროპულია. და მისი სახის ნაკვთები ნაზი, ტკბილი და თუნდაც თითქმის ბავშვურად გულუბრყვილოა. კალიკოს კაბების ქვეშ ქალებისთვის ზედმეტად განვითარებული კუნთები არ ჩანს და ოდნავ განიერი მხრები დამახასიათებელია მძიმე შრომას მიჩვეული გლეხის ქალებისთვის, ისევე როგორც გარკვეულწილად უხეში მკლავები ძლიერი კისრით. გოგონები მარცვლეულის ტომრებს ატარებენ და სუფთა რუსულად მღერიან;
  მინდვრები, ზღვები, მთელი რუსული მიწა,
  მიყვარს სამშობლოს მშვენიერი სივრცეები...
  სამშობლოს ხალხები ერთი ოჯახია,
  როგორ ბრწყინავს მთები ვერცხლით!
  
  ფეხშიშველი გოგო ვარ
  რუსეთის თბილი ქვეყნიდან...
  და თუ საჭირო იქნება, მუშტს დაგირტყამ,
  ბალახი მარგალიტივით შუქით იყო მოფენილი!
  
  მინდორში ბევრს ვმუშაობ, ხომ იცი,
  მოძრაობა ახლა ჩემთვის სიხარულია...
  მე ვიცი, რომ ლადა ახლო ნათესავებია,
  და ჩვენ მამაცურად უნდა ვიბრძოლოთ ღმერთებისთვის!
  
  რა კარგია კენჭებზე ფეხის გადადგმა,
  ბასრი ძირი სასიამოვნოდ იკეცება...
  ბუნება პოპ-თვალებს აძლევს ხუთეულს,
  და წარმოიდგინეთ, რომ მსოფლიოში ყველაფერი უზარმაზარია!
  
  მივალთ, მალე მოსკოვს მივაღწევთ, მჯერა.
  ასევე ვნახავთ ლენინგრადის შენობებს...
  და თუ რუბლიც კი არ გაქვთ, სამწუხაროდ,
  მაშინ ის ოფლში უნდა იშოვო!
  გოგოებმა ისე კარგად მღეროდნენ, რომ ბიჭი ტროშკა, რომელიც მათ უკან გარბოდა, უსმენდა და მათკენ წამოხტა.
  ხელების დაჭერით ახალგაზრდა პიონერმა თქვა:
  - ასე შესანიშნავად მღერი... შეგიძლია საერთაშორისოდ იმღერო?
  ნინძა გოგონები ერთხმად მღეროდნენ:
  - ადექი, წყევლა-გინებით დამარხული...
  მთელი მსოფლიო მშიერი და მონებია!
  ჩვენი აღშფოთებული გონება დუღს,
  მზად ვართ სიკვდილამდე საბრძოლველად!
  ბიჭმა მათთან ერთად დაიწყო სიმღერა, ოდნავ მაღლა და ქვევით ხტუნავდა. წითურმა ნინძამ გოგონამ წინააღმდეგობა ვერ გაუძლო და ოსტატურად დაიჭირა თითებით ბუზის ფეხები. მან დაეჭვებულმა შეხედა ბიჭს, მაგრამ მან ვერაფერი შენიშნა. ჩვეულებრივი პიონერი მოკლე შარვალში, რუჯისგან მუქი, ხორბალივით გაუფერულებული თმა. ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ეს რუსული დაზვერვის ოფიცერი იყოს. სიმართლე საეჭვოდ დაუდევრად იქცევა. მაგრამ ომი და იაპონელები წინ მიიწევენ. მისი მხიარული პრეტენზია არ არის?
  წითელთმიანი მხეცი კი ხელის დახვეწილი მოძრაობით შეეხო პიონერის მოჭრილ თავს. ბიჭი დაეცა, მტვრისგან ნაცრისფერი ქუსლები ზევით აწია, რამდენჯერმე შეკრთა და გაჩუმდა. დარტყმის კვალი არ დარჩენილა. თითქოს პიონერმა უბრალოდ გონება დაკარგა.
  თეთრმა ნინძამ გოგონამ ეჭვით, ოდნავ რბილი ხასიათით ჰკითხა:
  - Რატომ აკეთებთ? საწყალი ბიჭი შეიძლება სუფთა იყოს.
  წითურმა მკაცრად უპასუხა:
  -ვერ გარისკავ! დაიმახსოვრე ჩვენი ნინძას კოდი: ყველაფერი, რასაც გამარჯვებამდე მივყავართ, მშვენიერია, მტრის ხელში ჩაგდება, მაგრამ საშუალებები არ ითვლება!
  ქერამ თავი დაუქნია:
  "და ჰიროჰიტომ თქვა, ნუ დააყოვნებთ ძალადობის გამოყენებას."
  წითელმა ეშმაკმა დაამატა:
  - უფრო მეტიც, არ აქვს მნიშვნელობა ვინ არის შენს წინ: გოგო თუ ბიჭი! ასე რომ, სისასტიკე, სისასტიკე და კიდევ ერთხელ სისასტიკე - ერის ცემენტირება!
  და მეომარი გადახტა, დაარტყა ყვავი. ეს ჯადოქარი აჩქარებით ატრიალებს ფეხებს.
  ნინძები ბევრს სწავლობენ. ჩვილობის ასაკში ბურთებს ისვრიან ან უბიძგებენ მათ, რათა ასწავლონ როგორ შეებრძოლოს და შეინარჩუნოს წონასწორობა. გოგონებს შეუძლიათ ჭაობში დიდი სიჩქარით გაიქცნენ და თავიანთი მოხდენილი ფეხებით ნახშირს გაფანტონ ან ცხელ რკინაზე იცეკვონ. მეომრები, ფაქტობრივად, მშვენიერი სიძლიერის განსახიერებაა, მაგრამ ისინი ძალიან ბოროტად მოქმედებდნენ. მართლაც, რა შეიძლება იყოს უფრო ამაზრზენი, ვიდრე დაუცველი ბავშვის მოკვლა, მხოლოდ გაურკვეველი ეჭვის საფუძველზე, რომ მან შეიძლება შეატყობინოს საბჭოთა სარდლობას.
  მაგრამ ნინძა თავისი მენტალიტეტით: ის უპირველეს ყოვლისა მკვლელია. ჯერ კიდევ ბიჭი ან გოგო, ნინძას მებრძოლმა შიშველი ხელებით უნდა მოკლას ვეფხვი ან მგელი. და დაწყების მომენტში, ნინძა გადის მთელ ლაბირინთში ხაფანგებით, ტრენაჟორებით, შუბებით, მდნარი ტყვიით და მრავალი არსებით. ბავშვობაშიც კი ეს გოგოები ბიჭების ფრჩხილებითა და კბილებით იბრძოდნენ. და არა მარტო მუშტებით, არამედ იარაღითაც.
  სპეციალური საიდუმლო წამლების დახმარებით ნინძებმა ჭრილობების მოშუშება შეძლეს ისე, რომ ნაწიბურებიც კი არ დარჩენილა. ამიტომ, შეხედვით ვერასოდეს გაიგებთ, რომ ამ გოგოებს სპარინგის დროს ნახევარი სახე ჰქონდათ გაჭრილი, ან თითები ან თუნდაც ხელები ჰქონდათ მოჭრილი. ნინძებს ჰქონდათ აღდგენის შესანიშნავი ტექნიკა. სწორედ მათი წყალობით დასრულდა რუსეთ-იაპონიის პირველი ომი იაპონიის გამარჯვებით.
  ახლა კი მშვენიერი ტერმინატორები უკვე უახლოვდებოდნენ სპეციალური დანიშნულების პოლკს, რომლის გარშემოც მდებარეობდა შორეული აღმოსავლეთის სპეციალური ოლქის შტაბი.
  ჯარისკაცები გოგოებს მისალმებით მიესალმნენ. საპასუხოდ მათ გაღიმებულიყვნენ. მეომრებს ასევე ჰქონდათ ძლიერი წინადადება. ვოლფ მესინგი შურით თავს დაახრჩობდა, რომ სცოდნოდა, რა შეუძლიათ ნინძებს.
  ქერა მეომარი, რომელსაც ნი სან ერქვა, გადახტა სპეციალური განყოფილების ოფიცერთან, რომელიც მათ საეჭვოდ ამოწმებდა. და მოუთმენლად აკოცა ტუჩებში დაცვის პოლკოვნიკს.
  მოდუნდა და გაიღიმა და აკოცა:
  - Რა გინდა?
  ქერა ტერმინატორმა უპასუხა:
  - სასწრაფო მოხსენება გვაქვს გეორგი კონსტანტინოვიჩთან... გინდათ სასწრაფოდ გადმოგცეთ.
  ნი სანმა კოცნის დროს საძილე არტერიაზე დააჭირა, ნებისყოფა შესუსტდა. ახლა მოხსენების ზონა მყისიერად ჩამოყალიბდა ტვინში. პოლკოვნიკმა ღიმილით თქვა:
  - გენერალთან სასწრაფო მოხსენება აქვთ. ჟუკოვს გადავცემ.
  წითურმა ეშმაკმა ნუ სანმა (ორივე გოგო და-ძმაა, მაგრამ განსხვავებული მამებით!), დაიყვირა:
  -შენს გენერალს კარგად ემსახურები. ამისთვის გელოდებათ ჯილდო!
  გოგონები პოლკოვნიკს გაჰყვნენ. წინ მიდიოდა თოჯინავით, რომელსაც მარიონეტელი მეთაურობდა. ნი სანამ ჟესტი გააკეთა და ახალგაზრდა ჯარისკაცი მის წინ მუხლებზე დაეცა. კარგია ძალაუფლებით ტკბობა. ნიუ სემმა გაიმეორა დის მოძრაობა და ახალგაზრდა კაცმა აკოცა ფეხზე, რომელიც სუფთა იყო, მიუხედავად იმისა, რომ ოცი მილი ფეხშიშველი გაიარა კლდოვან გზაზე.
  თუმცა, სწორედ ეს უნდოდა, ნინძა გოგონები ძალიან ლამაზები არიან. მათ საიდუმლო ორგანიზაციას გარეგნობის გაუმჯობესებისა და სახის ნაკვთების შეცვლის საიდუმლოც კი ჰქონდა. ამიტომ იაპონელი ქალები ასე ჰგვანან ძალიან ლამაზ სლავ ქალებს უდანაშაულო სახეებით.
  შენობა, რომელშიც ჟუკოვი მდებარეობდა: მონღოლების მიერ აშენებული უძველესი ციხე ძალიან სქელი კედლებით. ბუნებრივია, მის უსაფრთხოებაზე ზრუნავდა გეორგი კონსტანტინოვიჩი.
  მხოლოდ მაშინ, როცა ურჩხული გოგონები მიდიან ბილიკზე და ჯარისკაცები დგანან მათ წინ, აქვს აზრი, სამწუხაროდ, ასეთი დაცვისგან. თავად ციხე, როგორც არქიტექტურული ძეგლი, გარკვეულ ინტერესს იწვევს. და მისგან შემორჩენილი ჯარების განდევნა ადვილი არ იქნება.
  პოლკოვნიკი გოგონებს პირდაპირ ჯარის გენერალთან მიჰყავს. და რატომღაც ყველა უშვებს მას დიდი დისკუსიის გარეშე. მხოლოდ ოფისის შესასვლელთან მდივანმა და ორმა დიდმა ბიჭმა გზა გადაკეტეს და საბუთები მოსთხოვეს. ორივე მეომარი, გულუბრყვილო და უცებ ცხიმიანი თვალებით შემომხედა, ჭიკჭიკდნენ:
  - ძალიან ლამაზი ბიჭები ხართ, მაგრამ ქალური სიყვარული გაკლიათ!
  ზოგადად, მსხვილი ბიჭები, როგორც წესი, სექსუალურად შფოთიანები არიან და რაც უფრო ძლიერია კუნთები, მით მეტია სიყვარულის სურვილი და სისხლში ტესტოსტერონის დონე. და გოგონები მყისიერად დამკვიდრდნენ მათ ცნობიერებაში და ჩაუნერგეს ფიქსირებული იდეები თავებში. გარდა ამისა, თუ კისერზე ზეწოლას მოახდენთ, მაშინ ჰიპნოზისადმი ყველაზე მდგრადი ადამიანიც კი დაკარგავს ნებისყოფას და დაემორჩილება წინადადების გავლენას.
  დიდი ბიჭები შერბილდნენ, მე მდივანმა წითელთმიანი ქუსლი ნიკაპში მოვხვდი და კისერი მოტეხილი დავჯექი. როგორც ჩანს, ნუ სანმა გადაწყვიტა არ დადგა ცერემონიაზე, არამედ პრობლემის მაქსიმალურად მარტივად გადაჭრა.
  კაბინაში ჟუკოვი და მისი რვა გენერალი იყო. განვიხილეთ არსებული მდგომარეობა. მაგრამ მძიმე აღმოჩნდა. მხოლოდ პირველ ეშელონში ოთხი მილიონი კარგად გაწვრთნილი და მამაცი იაპონელი ქვეითი დაწინაურდა. და იაპონელებმა ოსტატურად გამოიყენეს თავიანთი რიცხვითი უპირატესობა. ამომავალი მზის მიწის სატანკო ფლოტი საკმაოდ სუსტია, მაგრამ სსრკ-ს ასევე აქვს საუკეთესო ტანკები დასავლეთში, კერძოდ KV და T-34, მაგრამ აქ ძირითადად ნაგავი რჩება.
  სტალინმა უკვე ამოიღო შორეული აღმოსავლეთიდან ზოგიერთი ყველაზე საბრძოლო მზადყოფნა და დასავლეთში გადაყვანა. ხოლო იაპონიასთან ნეიტრალიტეტის შეთანხმებამ შეანელა სარდლობის სიფხიზლე. რატომღაც სტალინმა უგულებელყო ყველა ცნობა იაპონიიდან მოსალოდნელი აგრესიის შესახებ. და შედეგი იყო ფრონტის ნგრევა ბრძოლის პირველივე დღეებში. ვლადივოსტოკი უკვე გარშემორტყმულია და პრიმორიე დაკარგულია, ხაბაროვსკი და ულან-ბაატარი გადაადგილდებიან.
  საბედნიეროდ, ღრმა მდინარე ამურმა შეანელა სამურაის ქვედანაყოფების წინსვლა. მაგრამ იაპონელებმა განავითარეს შეტევა ამურის გვერდის ავლით მონღოლეთის გავლით. მათ მოახერხეს დარტყმა ქალაქ მანჯურიის მხრიდან, აიღეს სასაზღვრო სოფელი, ასევე ამურის და ამჯერად მონღოლეთის გვერდის ავლით. ასე შეიქმნა კრიტიკული ვითარება. სიტუაციის გამოსასწორებლად ახლა საჭირო იყო ძალების ნაწილის დასავლეთის მიმართულებიდან გაყვანა და ნაჩქარევად გადაყვანა შორეულ აღმოსავლეთში. და ამას დრო დასჭირდა.
  როგორც ჩანს, იაპონელებს იმედი ჰქონდათ საბჭოთა კავშირის მასშტაბებზე და სახმელეთო ჯარის გამოყენების შესაძლებლობებზე. ყოველივე ამის შემდეგ, თავად იაპონიის მოსახლეობამ გადააჭარბა ას მილიონ ადამიანს, არ ჩავთვლით კოლონიებს ჩინეთში და კორეაში. ასე რომ, მათ შეეძლოთ სახმელეთო ჯარის გამოყვანა სსრკ-სთან ან მესამე რაიხის შესაძლებლობებთან შედარებით.
  შურისძიების წყურვილი ხალხინ გოლზე დომინირებდა ამომავალი მზის ქვეყნის განწყობაზე. და არაფერს სურდა კომპრომისი სსრკ-ს შორის ურთიერთობების საკითხებში.
  გარდა ამისა, ჰიროჰიტო იმედოვნებდა, რომ ჰიტლერი ისარგებლებდა მომენტით და განაახლებს თავის ანტიბოლშევიკურ კამპანიას, რომელიც შეწყვეტილი იყო ბრიტანეთთან ომით. და რას მიაღწევს სსრკ?
  ფიურერს, რა თქმა უნდა, სძულდა კომუნისტები, მაგრამ ამ ვითარებაში მან თავისთვის უფრო მნიშვნელოვანად მიიჩნია ბრიტანეთისგან თავის დაღწევა და ორ ფრონტზე ომის თავიდან აცილება. გერმანელების წარმატებებმა ლიბიაში, სადაც ტოლბუკი დაეცა, ბაზის განადგურებამ მალტაში და თავდასხმამ ეგვიპტეში მისცა შანსი, რომ ბრიტანეთი სწრაფად დასრულებულიყო და ლეო მშვიდობისთვის მოთვინიერებულიყო. შემდეგ კი ვერმახტის ძლიერი ჯავშანტექნიკა დასავლეთიდან გადაადგილდებიან.
  სამურაების იმედი აქვთ ამაზე, ისევე როგორც საკუთარ გამბედაობას და ძლიერ ავიაციას, დიდ და გამოცდილ ფლოტს.
  ახლა ჟუკოვსაც და სტალინსაც უჭირს. საშიში არ არის დასავლეთიდან ჯარების გაყვანა და აღმოსავლეთში გადაყვანა? იქნებ თავი დაანებოთ ამას. ჰიტლერის ძალების ასეთი შესუსტება არ გამოიწვევს პროვოცირებას? მეორე მხრივ, იაპონიის წარმატებები შეიძლება გახდეს კიდევ უფრო დიდი ცდუნება და პროვოკაცია კრაუტებისთვის.
  ნინძა გოგონები, ნებისმიერ შემთხვევაში, ძლიერი არგუმენტია ნებისმიერ ომში. ახლა კი, თავაზიანი მშვილდით, შედიან კაბინეტში, სადაც გენერლები სხედან და სიყვარულით ამბობენ:
  - რომელ თქვენგანს სჭირდება ახალი რძე?
  ჟუკოვი გაკვირვებულმა ამოიოხრა და თქვა:
  -საიდან მოიტანე ასეთი ლამაზმანები?
  წითურმა ეშმაკმა მელოდიური მღეროდა ადგილობრივი ციმბირული აქცენტით:
  - კეთილი, ბრძენი სტალინი დაგვიძახებს ბრძოლაში და გულის ნაცვლად ცეცხლოვანი ძრავა იქნება!
  ქერა ტერმინატორმა დაადასტურა:
  - მაღლა და მაღლა და მაღლა... ისწრაფე ჩვენი ჩიტების ფრენისთვის! და ყოველი პროპელერი სუნთქავს - ჩვენი საზღვრების სიმშვიდე!
  წითური ლამაზმანი მოხდენილად და სწრაფად მოძრაობდა, მისი მოძრაობები უბრალო მოკვდავებისთვის ძნელად დასაჭერად. სიკვდილის ტრადიციული კოცნა მოჰყვა. და ჟუკოვი ვნებიანად ოცნებებში ცურავდა. ძლიერი არმიის გენერლის ბრძანება მოჰყვა:
  - ახლა კი, ბატონებო, ყველა ჯიპში და ჩვენ სამხედრო გეგმებს განვიხილავთ ბუნების კალთაში.
  გენერალ-პოლკოვნიკი შტერნი, რომლის დამსახურებაც მანჯურიაში იაპონელებთან გამარჯვებაში არანაკლებ ჟუკოვის დამსახურება იყო, ცდილობდა შეეწინააღმდეგა:
  - მაგრამ ეს არც ისე მოსახერხებელია...
  ქერა ეშმაკმა სტერნს ტუჩებზე აკოცა, ნერვულ ბოლოზე დააჭირა და თქვა:
  -არა ძვირფასო...გინდა ჩემთან შეყვარება არა?
  შტერნმა ამოიოხრა:
  - დიახ, რა თქმა უნდა, დიახ!
  წითურმა ეშმაკმა თვალი ჩაუკრა დანარჩენებს:
  - და თქვენ ბიჭებო? ბოლოს და ბოლოს, აღიარეთ, ყველაზე მეტად გოგოებთან ერთად ბუნების წიაღში წასვლა და მწვადი გინდა. ასე რომ, მოდით ვიჩქაროთ, სანამ ის ნათელი და ნათელია!
  რა თქმა უნდა, ვერც ერთი მამაკაცი ვერ გაუძლო ასეთ მაცდურ შეთავაზებას. რომ აღარაფერი ვთქვათ ჰიპნოზზე. და ნინძების ჰიპნოზი ძალიან ძლიერია, ისევე როგორც წყალბადის ბომბი. ის კი უსიტყვოდ ხდება. როცა გძინავს ძლევამოსილი უსური ვეფხვის ან ველური პოლარული დათვის იარაღის გარეშე გალიაში შესვლით. და რა თქმა უნდა ადამიანი.
  ნინძები ძალიან ძლიერები არიან და მათ აქვთ თანაბარი უფლებები: ქალებიც კი ოდნავ მეტია, ვიდრე მამაკაცები, ისე რომ არ მოხდეს ხოცვა-ჟლეტა მამაკაცებს შორის.
  გენერლები სულაც არ ჰგვანან დათრგუნულ ზომბებს. ისინი ფართოდ იღიმიან და ძალიან კმაყოფილი არიან მოახლოებული ქეიფით. ყოველივე ამის შემდეგ, მათ წინ ელოდებათ მსოფლიოს საუკეთესო ქალების მოფერება.
  და ორკესტრიც კი მიიტანეს ბუნების წიაღში, რომ უფრო მხიარული ყოფილიყო. ასე რომ, ზოგისთვის არის ომი, ზოგისთვის კი - სიხარული. მხოლოდ ომში სიხარულია, როგორც წესი, მოჩვენებითი. ჟუკოვმა, რომელმაც გამოიარა როგორც სამოქალაქო ომი, ასევე პირველი მსოფლიო ომი, ეს ისე ესმოდა, როგორც არავინ. ეს არის ერთგვარი ცრუ წარმოდგენა ძარცვისა და პოლკის მეძავების სასტიკი სიხარულის შესახებ. მაგრამ რამდენად მიმზიდველია ეს ყველაფერი.
  და წითელი მხეცი ეფერება ჟუკოვს. ის ბუნებით ვნებიანია და მამაკაცები ძალიან უყვარს. აბა, როგორ შეიძლება უარი თქვას იმ დროს ყველაზე ცნობილ რუს მეთაურთან სიყვარულზე. არა, ის არასოდეს აპატიებს საკუთარ თავს ამას. და ქერა ტერმინატორი სტერნს აეშვა. ამ გენერლის თავზე ძალიან მაღალი ჯილდოა, ამიტომ არ უნდა გაუშვათ ხელიდან შესაძლებლობა, ცოტათი მაინც გაერთოთ მასთან. ბოლოს და ბოლოს, ძალიან ამაღელვებელია ურჩხულთან ეროსის ჩართვა.
  და ის, რომ მათ თან ახლავს მთელი კოლონა, წვრილმანია. ჯარისკაცები კასრიდან მოწამლულ ღვინოს დალევენ და არასოდეს გაიღვიძებენ.
  წითურმა ჟუკოვთან ერთად ჭიქა უკვე აიღო და მღერის:
  - და ბრძოლა ისევ გრძელდება,
  და ჩემი გული მკერდში შფოთავს!
  და ლენინი ისეთი ახალგაზრდაა,
  და ახალგაზრდა ოქტომბერი წინ არის!
  და ლენი ისეთი ახალგაზრდაა,
  და ახალგაზრდა ოქტომბერი წინ არის!
  წითურმა გოგონამ ძალიან თეატრალურად აანთო ასანთი შიშველი თითებით და შიშველი და გარუჯული ფეხით დაიწყო სიგარეტის დანთება. ლამაზად და უჩვეულოდ გამოიყურებოდა. გენერლები ერთხმად აყვირდნენ და მთელი თვალებით უყურებდნენ. მეომრები კი ირხეოდნენ და ანთებულ სიგარას შიშველი ფეხიდან ფეხებამდე აგდებდნენ. როგორც ყველა ნამდვილი სპორტსმენი, ისინიც ვერ იტანდნენ თამბაქოს.
  მაგრამ სიგარეტთან თამაში ადვილია...
  და დადეთ ანთებული სიგარა თქვენს შიშველ, მრგვალ ქუსლზე, რომელსაც არ ეშინია ცხელი ნახშირის.
  საპიკნიკე ადგილი სიყვარულით შეირჩა. ულამაზესი ხედები მთებიდან, ლამაზი და მზიანი, სუფთა ნაკადის გვერდით. ასე რომ, ჩვენთან ერთად წავიყვანეთ რამდენიმე ღორი, რომ ღორის ხორცი დავტკბეთ. გულახდილად რომ ვთქვათ, გოგონები თავს კარგად გრძნობენ, თავს უფლებას აძლევენ მამაკაცის ხელებს შეეხონ და ამით სიამოვნებაც კი ჰპოვონ. ზოგადად, მეომრებს ახასიათებთ აგრესიულობა სექსსა და ცხოვრებაში.
  მათ პატარა რომანების გუგუნიც კი დაიწყეს.
  არაფერია სიყვარულზე ლამაზი
  ის მზესავით ანათებს ადამიანებისთვის...
  ზოგჯერ ისინი აფუძნებენ შეფასებებს სისხლზე,
  და ისინი კვდებიან აგონიაში, ბავშვებიც კი!
  
  ბედი ასე სასტიკად მართავს ხოლმე,
  როცა ბოროტი მონსტრი სასტიკად იმარჯვებს...
  მრისხანე ღმერთი იყოს მოწყალე,
  იცოდე, რომ ის იხსნის მათ, ვისაც უყვარს ჯოჯოხეთი!
  
  მჯერა, რომ მსოფლიოში ყველაფერი კარგად იქნება,
  და ხალხი ისარივით გაფრინდება მარსზე...
  მიუხედავად იმისა, რომ სამყარო ძალიან რთულია,
  მაგრამ ისწავლეთ ჩატი, დამიჯერეთ, მშვენიერია!
  
  მე მჯერა, რომ ასე იქნება ჩვენი სამყარო,
  ჩვენ ავაშენებთ კომუნიზმს, ხუმრობით და სიყვარულით!
  ბოლოს და ბოლოს, სტალინი ჩემი კერპია, დამიჯერე,
  ეს გაიძულებს მეგობრული ფორმირებით ლაშქრობას!
  
  რუსეთში ყველა რაინდი გიგანტია,
  თუნდაც პიონერულ ჰალსტუხს ატარებს...
  ჩვენთვის, მერწმუნეთ, უფალი ყოველთვის ერთია,
  და სატანის ღიმილი საშინლად სასტიკია!
  
  ჩემო წმინდა სამშობლოო,
  ძალიან მიყვარხარ სულით!
  ყველა ადამიანი ჩემთვის შესანიშნავი ოჯახია,
  ყოვლისშემძლემ გაგვაჩინოს ყოვლისშემძლე!
  
  დაე სილამაზე გულმოდგინედ მართოს სამყარო,
  და გოგონას ჯარისკაცი შეუყვარდება...
  სადაც იესო ბრწყინავს სიწმინდით,
  და ეშმაკი მოვა, დამიჯერე, შურისძიება!
  
  ბერლინი თავისუფალი იქნება მტრებისგან,
  იაპონია წითელ დროშას აფრიალებს...
  ლექსი იქნება ჩემი ლექსებიდან -
  დაე, ეს სამუშაო ფუჭი არ იყოს!
  
  შენი შვილი გარდაიცვალა, ნუ ტირი, ძვირფასო დედა,
  მოვა დრო, ლამაზად აღდგება...
  დროა ზოგიერთი მოკვდეს,
  სხვები სამოთხეში მღერიან სიმღერას!
  
  იყავით სტალინის მცნებების ერთგული,
  მაშინ ცხოვრება გახდება მარადიული და ბედნიერი...
  ოცნებები რეალობაში ახდება -
  ქერუბიმებმა მარადისობაში ფრთებით ატარეს!
  და რამდენიმე ნინძა: ქალიც და კაციც და ბიჭი კარასიც უკვე ემზადებიან პიკნიკისთვის. ახლა მათ ძალიან ცოტა დარჩათ ხელში ჩაგდება და მერე იქნება...
  მაგრამ, როგორც ჩანს, ვიღაცამ სპეციალური განყოფილებიდან იგრძნო, რომ რაღაც არასწორი იყო და ჟუკოვის შემდეგ მთელი სპეციალური დანიშნულების პოლკი გაგზავნა. მოდიან ტანკები, მათ შორის T-34, ასევე ტრანსპორტირები. ჯერ არ არის ვერტმფრენები - ამ ტიპის აღჭურვილობა 1942 წელს არ შექმნილა.
  კარგი, თუ ჩხუბი იქნება, მასში ნინძები იქნებიან.
  ლიდერი ასწევს არბალანს და ისვრის ასაფეთქებელ ისარს. ერთი შეხედვით ის პატარა არბალეტის ჭანჭიკს ჰგავს, მხოლოდ ერთი კილოგრამი ასაფეთქებელი ნივთიერებით. მაგრამ ის შეიცავს განადგურების დიდ ძალას. ასე რომ, ნინძას მიერ გამოგონილი ნარევიდან მხოლოდ ერთ ბარდას შეუძლია ავზის ან კონვეიერის გადატრიალება. შემდეგ კი ფეთქდება და თვით ხეობაშიც კი.
  მოხდა ავარია, აფეთქება და რამდენიმე ტანკი იყო ჩამარხული ნანგრევების ქვეშ. დაიწყო გააფთრებული სროლა და ნინძები შეტევაზე გადავიდნენ. საბჭოთა ჯარისკაცების ნარკომანია შეუძლებელი იყო და ფეხშიშველი ტერმინატორი გოგონები უფრო ტრადიციულ იარაღს იყენებენ. აქ არის ბასრი ნემსები შხამი დაფრინავს. ლამაზმანებმა ისინი გააბრწყინეს და ერთი საქანელიდან მთელი ათეული ჯარისკაცი დაიღუპა.
  შემდეგ მეომრები ხანჯლებს და კოვზებს ისვრიან, შიშველი ფეხების სასროლად.
  ქარიშხალი დაიწყო. საყვარელი ფეხშიშველი მეომრები სიკვდილის ჰარპიები გახდნენ. მათ დადგეს ცეკვა, რომელსაც მეკობრეები ასრულებენ ღელეზე.
  წითურმა ქუსლით დაარტყა ოფიცერს შუბლზე, თავის ქალა მოიტეხა და მღეროდა:
  - მე არ ვარ სამარცხვინო ბოზი...
  პატარა თეთრმა არსებამ წვივის დარტყმით თავი მოიშორა და განაგრძო:
  - სუპერნინძა სულელი არ არის!
  და მეომრებმა ერთიანად აწიეს ფეხები, სამი ჯარისკაცი ერთდროულად მაღლა ასწიეს და ღრიალებდნენ:
  - ფარული ნიჭი - ფუფ, ფუფ!
  შემდეგ კი მათი თვალები უბრწყინავდა. და ნინძებმა საბჭოთა ჯარებს ისროდნენ არბალიშებიდან. ვერც დაიხრნენ. ტანკები დაარტყა და დაიწვა, მაგრამ IL-2, რომელიც გამოჩნდა, მაშინვე აფეთქდა და მიიღო მსუბუქი ისარი.
  დიახ, ეს არის იაპონია, მისი საშინელი საიდუმლო არმია, რომელსაც თანაბარი არ ჰყავს. ასე რომ, მეომრები ანადგურებენ ჯარისკაცებს, ისვრიან ბასრ ნემსებს შიშველი, მოხდენილი ფეხებით და აიძულებენ ჯარისკაცებს დაეცემა და დაღუპულიყვნენ აგონიაში.
  ბრძოლა დაღმასვლისკენ მიდის. საკოლონო ასეულიდან გადარჩენილი ჯარისკაცები ისეთ შიშს განიცდიან, რომ გარბიან, გენერლები კი ჟუკოვთან ერთად მორჩილად მიჰყვებიან ფეხშიშველ, დაკუნთულ გოგოებს.
  სპეციალური დანიშნულების პოლკმა, რომელმაც მნიშვნელოვანი ზიანი მიაყენა, მოითხოვა გაძლიერება. მაგრამ იქ მისვლამდე, ნინძათა რაზმს გაქცევის დრო ექნება. ათეული IL-2 რეალურად ცდილობს შეტევას ციდან, მაგრამ მათ ხვდებიან არბალეტის ჭანჭიკები და ისრები. პირველი ექვსი IL-2 ჩამოაგდეს წამში, მეორე ნახევარი დანარჩენი აფეთქდა. ეს ნინძები ძალიან სწრაფი და ზუსტი მსროლელები არიან. მათი საიდუმლო უნარები არსებობს ათასობით წლის განმავლობაში და სრულყოფილ იქნა.
  მათ ბევრი რამის გაკეთება შეუძლიათ. და მათი შესაძლებლობები სამხედრო საქმეებში უბრალოდ ფანტასტიკურია. აქ ნინძას ლიდერი ნაკასონე აგზავნის არბალეტის ჭანჭიკს მაღალი ტრაექტორიის გასწვრივ. ის ვერ ხედავს სამიზნეს, მაგრამ მცირე მუხტი ზუსტად ურტყამს KV-2 ლუკს და მისი გარღვევა იწვევს საბრძოლო ნაკრების რღვევას. ანუ ნინძების შესაძლებლობები ფანტასტიკურზე მეტია.
  და გასაკვირი არ არის, რომ ათეულ ასეთ მეომარს შეუძლია მთელი ჯარის გაქცევა. კიდევ ერთი საბჭოთა სატანკო პოლკი ცეცხლის ქვეშ მოექცა და გაჩერდა. ტანკები არ ებრძოდნენ ისრებს. დარტყმის ქვეშ ჯავშანი აფეთქდა და იაპონელი მეომრები უბრალოდ იცინოდნენ. ყოველივე ამის შემდეგ, ეს ნინძები არიან - მომავლის მეომრები, რომლებისთვისაც შეუძლებელი არაფერია.
  და ორივე ტკბილმა მეომარმა გენერლები უკვე მიბმული იყო მათი ცხენების უნაგირებზე. ისინი იაპონიას გადაეცემათ. თუმცა, თავად ნინძები მოგზაურობის დროს მოკლე დაკითხვას ჩაატარებენ და გამონაკლისის გარეშე ყველას გაარკვევენ.
  ან, ნებისმიერ შემთხვევაში, ყველაფერი, რაც აუცილებელია და არა ძალიან საჭირო!
  ნინძებს ჰყავთ სპეციალური ცხენები; ისინი ავითარებენ უფრო მაღალ სიჩქარეს, ვიდრე გეპარდები. ამიტომ შეეცადეთ დაეწიოთ მათ. ამასთან, IL-2 და PE-2 თავდასხმის ახალი მცდელობა მხოლოდ საბჭოთა ჯარებს შორის დანაკარგებს იწვევს. ეს იაპონელები ძალიან ძლიერები არიან. როგორც ამბობენ, დისტანციის გრძნობა აქვთ. ისინი არ გამოტოვებენ და არბალეტი შეიძლება ათ მილამდე მოხვდეს. იქ მათ აქვთ ოდნავ განსხვავებული პრინციპი, ვიდრე ტრივიალური დაძაბულობა. და ასევე ნინძა მეომრების დიდი საიდუმლო.
  თუმცა, არსებობს გარკვეული წესები... ნინძები იაპონური ენერგოსისტემის ნაწილი არ იყვნენ. ამიტომაც არ მოვიდნენ ხალხინ გოლში. და, როგორც წესი, იბრძვიან ან ფულისთვის, ან როცა პიროვნული ღირსება ზარალდება. ასე რომ, ჟუკოვისა და მისი შტაბის დატყვევება ფასიანია და ფაქტი არ არის, რომ უხილავი მეომრები შემდეგ ოპერაციაში მონაწილეობაზე დათანხმდებიან. არსებობს ღირსების კოდექსი, რომელიც კრძალავს იაპონიის ხელისუფლებისთვის უანგაროდ მომსახურებას. წინააღმდეგ შემთხვევაში ამერიკიდან აღარაფერი დარჩებოდა.
  თუმცა, წითურ მეომარს და მის ქერათმიან მეგობარს ბრძოლა ნამდვილად მოსწონდათ. და მას სურს, რომ ბანკეტი გაგრძელდეს. რამდენი ნინძაა სულ? ორასზე მეტი არა, ეს საზოგადოება საიდუმლოა და სტუდენტად ირჩევს მხოლოდ ყველაზე ქმედუნარიან და არა ყოველთვის იაპონელებს. მართალია, ნებისმიერ შემთხვევაში, თითოეულ ვერსიაში იაპონური სისხლის ნაზავი უნდა იყოს და განსაკუთრებული დამსახურებაა საჭირო.
  მათმა ორგანიზაციამ ხელი შეუწყო პორტ არტურის აღებას, ვისოკაიას მთის დაპყრობას, რითაც გაანადგურა რუსული ფლოტი. მაგრამ ახლა იატაკი ჰიროჰიტომდეა. მან უნდა მისცეს ბრძანებები და ოქრო ნინძებს.
  ხოლო რუსეთში, განსაკუთრებით ციმბირში, ბევრი ოქრო და ბრილიანტია. ასე რომ, თუ წარმატებას მიაღწევს, მომავალში იქნება რაღაც მისაცემად.
  მაგრამ ნი სანმა და ნუ სანმა გადაწყვიტეს ბრძოლა უფასოდ, დიდი იაპონიის გულისთვის.
  სტალინი, როდესაც შეიტყო გეორგი კონსტანტინოვიჩ ჟუკოვისა და მისი მთელი თანამშრომლის გატაცების შესახებ, განრისხდა და ატეხა ტანჯვა. მილის ფერფლი ბერიასაც კი დაეცა - ამბობენ, მელოტი ეშმაკს თვალი არ მოგაკლდაო.
  ლავრენტიმ თავი იმართლა:
  - ეს ყველაზე დიდი ნინძაა. მათი შესაძლებლობები ბევრად აღემატება ადამიანებს!
  სტალინი საიდუმლო პოლიციის ხელმძღვანელს ატყდა:
  - Ისე? გამოდის, რომ მათაც შეუძლიათ ჩემი მოტაცება?
  ბერია მორჩილად გაიჭიმა და იკივლა:
  - არავითარ შემთხვევაში, თქვენო უდიდებულესობავ! ჩვენ ყოველთვის ფხიზლად ვართ!
  სტალინმა მუშტი შეკრა შინაგან საქმეთა სახალხო კომისარს.
  - შეხედე ლავრენტი... რა დამემართება, თავს მოგაშორებ!
  საიდუმლო პოლიციის უფროსმა მხიარულად იმღერა რუსული ხალხური სიმღერა:
  - სასოწარკვეთილი დავიბადე. და სასოწარკვეთილი მოვკვდები! თავი რომ დამიმტვრიოს, ბატკნის თავში მივაკრავ!
  უზენაესმა მთავარსარდალმა მხარი დაუჭირა ბერიას:
  -აუ, უფ... მტკივა ტკბილი სიტყვები, მალე გავალთ საგიჟეთიდან - ყველაფერი კარგად იქნება!
  ჟუკოვის დაკარგვა დიდი დანაკლისია. და მისი დაჭერით ფრონტებზე დაშლა წარმოიშვა. სტალინმა დანიშნა თავისი საყვარელი ვოროშილოვი შორეული აღმოსავლეთის ჯარების ახალ მეთაურად. ჩვენ უნდა მივცეთ მას ფინური კომპანიის რეაბილიტაცია.
  მაგრამ ასეთი დანიშვნა არადამაკმაყოფილებელი აღმოჩნდა. ვოროშილოვი ბევრს ყვიროდა, ფეხზე აკოცა, მაგრამ ქაოტურად და არაპროფესიონალურად მოიქცა. კერძოდ, მან ჯარები ნაწილ-ნაწილ მოიყვანა ბრძოლაში და იაპონელებს საშუალება მისცა საკმაოდ ეფექტურად გამოეყენებინათ რიცხობრივი უპირატესობა. გარდა ამისა, სამურაის ტანკები, მთელი სიმსუბუქით, აღმოჩნდა მობილური და გადასასვლელი, რაც არ შეიძლება ითქვას KV და ბორბლიანი საბჭოთა მანქანებზე.
  როგორც გაირკვა, კლიმ ვოროშილოვის სახელობის ტანკს ქარიზმატულ, მაგრამ ზედმეტად ძველმოდურ და ოპერატიულ-ტაქტიკურად არაკომპეტენტურ მარშალზე ნაკლები ნაკლოვანებები არ ჰქონდა.
  ხშირად სტალინი არ იღებდა ყველაზე ინფორმირებულ გადაწყვეტილებებს, უფრო მეტად ეყრდნობოდა თავის ინსტინქტებს, ვიდრე სპეციალისტების რჩევებს. იაპონელებმა შეძლეს ჯარების გადმოსხმა და თითქმის მთელი კამჩატკას დაპყრობა. პეტროპავლოვსკ-კამჩატსკის გარდა, რა თქმა უნდა. მაგრამ ეს ქალაქი, ისევე როგორც ვლადივოსტოკი, სრული ბლოკადაა. უფრო მეტიც, ჩრდილოეთით მოძრავი სამურაები უკვე უახლოვდებოდნენ მაგადანს.
  ამრიგად, აღმოსავლეთის ფრონტი, გათვლებისა და საბჭოთა სარდლობის გადაჭარბებული თავდაჯერებულობის საწინააღმდეგოდ, განაგრძობდა ვარდნას.
  საქმეები არც მოკავშირეებისთვის ჩანდა კარგად. უფრო სწორედ, ბრიტანეთის მთავარ მოკავშირეს, შეერთებულ შტატებს, ჯერ არ სურდა ომში შესვლა და ვერმახტის წარმატებები იზრდებოდა, მათი სურვილი მხოლოდ შესუსტდა.
  შელენბერგმა დალესს უმასპინძლა. აშშ-ის საიდუმლო პოლიციის დეპარტამენტის უფროსი ნაცემი ძაღლივით გამოიყურებოდა. არანაირი ბრწყინვალება და ყოფილი თავდაჯერებულობა.
  რა თქმა უნდა, ამერიკამ უკვე დაკარგა თავისი ტერიტორიის ნახევარზე მეტი და უფსკრულში სრიალებდა. ფაქტობრივად, ვერც ეკონომიკურმა პოტენციალმა, ვერც ევროპიდან დაშორებამ და ვერც შეერთებული შტატების ოკეანეებმა გადაარჩინა. და ყველაფერი, როგორც ამბობენ, ჯოჯოხეთში წავიდა.
  დულსმა, მოხრილი, ამოიოხრა:
  - ჩვენ ვეთანხმებით მშვიდობის ნებისმიერ პირობას, თუ ისინი არ შეიცავს სიტყვას: ჩაბარდით!
  შელენბერგმა ჩაიცინა და კაპრიზულად თქვა:
  - და ყალბი სიამაყისთვის, მზად ხართ გააგრძელოთ შეერთებული შტატების ამაზრზენი ტანჯვა?
  დალესმა მძიმედ ამოისუნთქა. იყო დამთრგუნველი პაუზა. შემდეგ ამერიკელმა წარმომადგენელმა სცადა უფრო რბილი ტონით ეთქვა:
  - ჩვენ მზად ვართ ნებისმიერი სამშვიდობო პირობებისთვის ფაქტობრივი ჩაბარებით, მხოლოდ მისი გაფორმების გარეშე!
  შელენბერგმა ეშმაკურად გაიღიმა და შენიშნა:
  - ფიურერი დაჟინებით მოითხოვს დანებებას! ეს მისი შეუცვლელი პირობაა! და ადოლფ ჰიტლერი, როგორც წესი, უკიდურესად არ სურს შეცვალოს თავისი გადაწყვეტილებები!
  დალესმა მხრები აიჩეჩა და ჩუმად ჰკითხა:
  - ოლიგარქებისა და ტრუმენის პირადი უსაფრთხოების გარანტიას გაძლევთ?
  შელენბერგმა გაიცინა და შეახსენა:
  - ერთ დროს ტრუმენმა თქვა: თუ გერმანია გაიმარჯვებს, ჩვენ დავეხმარებით რუსეთს, თუ რუსეთი გაიმარჯვებს, ჩვენ დავეხმარებით გერმანიას... და რაც შეიძლება დიდხანს დახოცონ ერთმანეთი! ანუ ტრუმენი საკმაოდ ნაძირალაა! და ეს ჩვენ გვჭირდება, ნაბიჭვრებო!
  დალესმა თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია.
  - ვეცდები დავარწმუნო ტრუმენი და დანარჩენები გამარჯვებულის წყალობას ჩაბარდნენ! რაც შეეხება დანარჩენს... ასე გამოვა! ანუ მინდა ვთქვა, რომ ჩვენ მზად ვართ მივიღოთ გერმანიის მოქალაქეობა!
  შელენბერგმა მკაცრად შენიშნა:
  - დიდი გერმანიის ერთგულება მაინც უნდა დაიმსახურო!
  დალესი შეკრთა და ჰკითხა:
  - არ არის ადგილი ამერიკელი ბიზნესმენებისთვის ახალ მსოფლიო წესრიგში?
  შელენბერგმა საკმაოდ გულწრფელად განაცხადა:
  - რატომ? Იქ იქნება! თქვენ გახდებით მესამე რაიხის ეკონომიკის დანამატი.
  და შენ იქნები რაღაც კოლონიური ბურჟუაზიის მსგავსი.
  დალესმა ლოგიკურად აღნიშნა:
  - თუ სიმდიდრე შენარჩუნებულია, მაშინ კაპიტალისტები ნებით მოგწერენ ხელს!
  შელენბერგმა ჩაიცინა და დაამატა:
  - სამუშაო დღის გახანგრძლივება და მუშების უფრო მკაცრი ექსპლუატაციის საშუალება გექნებათ.
  იყო პაუზა. ორი სლავი გოგონა შემოვიდა. მხოლოდ გამჭვირვალე ბლუზები და მოკლე კალთები ეცვათ, ფეხშიშველი. მოიტანეს დიდი ვერცხლის ჭურჭელი ღვინით, შემწვარი ბატი, დაჭრილი ღორის ხორცი გვერდით კერძით.
  შელენბერგმა შესთავაზა საჭმლის მიღება. და ამავდროულად მოახლეს მოშიშვლებულ, გარუჯულ მუხლზე დაადო ხელი. კი, ცოტა შემრცხვა, მაგრამ წინააღმდეგობა არ გავუწიე.
  კიდევ ერთი გოგონა, რომელიც დაემორჩილა შელენბერგის ნიშანს, დალესთან დაჯდა. ამერიკელმა ვითომ ვერ შეამჩნია. გერმანიის დაზვერვის უფროსმა გოგონას მოშიშვლებულ, გარუჯულ, დაკუნთულ ფეხზე ხელი მოჰკიდა და ახარხარდა:
  - და პროსტიტუცია ლეგალური გახდება შენს ქვეყანაში, მორალის პოლიციის არ გეშინია. გოგოებთან კი შიშის გარეშე იქნება შესაძლებელი... მაგრამ ლურჯებს გაუჭირდებათ!
  დალესმა მოკლედ უპასუხა:
  - ცისფერი არ ვარ!
  შელენბერგმა გაიცინა და შესთავაზა:
  - ასე რომ იგრძენი! ის მონაა და არ აქვს უფლება უარი თქვას!
  დალესმა ხელი ჩამოართვა და შენიშნა:
  - შეიძლება ძველმოდურად ჟღერდეს, მაგრამ მე არ ვარ მექალთანე!
  შელენბერგმა თავი დაუქნია:
  -მაგრამ ამაოდ... ასეთ სიამოვნებას ართმევ თავს! მექალთანეობა დიდი ბედნიერებაა!
  დალესმა გოგონას შეხედა. ქერა, გამხდარი, კოხტა. ბლუზა არ მალავდა მკერდის კონტურებს და მაცდუნებელ სხეულს. ფეხები შიშველი, კარგად გარეცხილი, ძირები ცოტა მტვრიანი, მაგრამ ძალიან ელეგანტური. გოგონა, რომლის მოფერება და შეხება ძალიან გინდა.
  მაგრამ დალესი პროფესიონალი დაზვერვის ოფიცერი იყო და იცოდა როგორ გაეკონტროლებინა თავი. მეტიც, ფაქტი არ არის, რომ მას არ გადაუღებენ.
  შელენბერგმა მოსამსახურე გოგონას ხელები მკერდზე დაადო. იგი სიამოვნებისგან იღრიალა. მას აშკარად მოეწონა, როდესაც ახალგაზრდა და საკმაოდ სიმპათიური მამაკაცი მის ბიუსტს შეეხო. ან ჭკვიანურად ვითომ. მაგრამ შელენბერგი სულაც არ იყო მორცხვი.
  დალესმა თქვა მოკლედ:
  - ორასზე მეტი ამერიკული დივიზია დამარცხდა და ტყვედ ჩავარდა. მაგრამ ჩვენ ასევე გვყავს კიდევ ას ორმოცდაათი დივიზია და მილიცია. სანამ ამერიკა მაინც იბრძვის... ნიუ-იორკში ებრაელების გავლენა ძლიერია. სწორედ ებრაელებს და მათზე დამოკიდებულებს სურთ ბოლომდე ბრძოლა. მაშ... აბა, კომუნისტებსაც, ბრძოლა უნდათ!
  შელენბერგმა ეშმაკურად ჩაუკრა თვალი:
  - გავიგე, რომ თქვენი ხუთი გოგო გამოვიდა რუსეთიდან. ვინც ძალიან კარგად იბრძვის. მათ შესახებ ლეგენდები კეთდება.
  დალესმა ღიმილით უპასუხა:
  - და შენს ფრიდრიხზე ლეგენდები დგება, ასევე ცნობილ ოთხეულზე. სინამდვილეში, რეალობა და ოცნებები ხშირად განსხვავდება!
  შელენბერგმა თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - ეცადე, ეს გოგოები ცოცხლად დაიჭირონ!
  დალესმა თავი დაუქნია:
  -ამ სიამოვნებას მოგანიჭებთ!
  რის შემდეგაც შელენბერგი და დალესი დაშორდნენ. მეტი სათქმელი არაფერი იყო.
  შელენბერგი აეშვა გოგოებს და აკმაყოფილებდა ცხოველურ ვნებას სიცხეში ღორის დელიკატურობით. ღორებივით ღრიალებდნენ...
  თავად ჰიტლერი ამასობაში გლადიატორთა მორიგი ბრძოლით მხიარულობდა.
  გოგოები იბრძოდნენ, თითო მხარეს ოთხი. მეომრებს მხოლოდ ტრუსი ეცვათ, ზეთიანი და გარუჯული.
  გოგოებმა დარტყმები გაცვალეს და ნახშირი შიშველ ფეხქვეშ დაუყარეს. ფიურერი ამას უყურებდა სამ მეძავთან ერთად, რომლებსაც რეფლექსურად ეფერებოდა. ფიურერს არ ძალუძს კაცობა, სიამოვნებას ღებულობდა სისხლი და წამება. მას განსაკუთრებით უყვარდა ლამაზი ქალების წამება.
  და ჰიტლერმა ეს გააკეთა სადისტური თვითდავიწყებით. შემდეგ კი ერთ-ერთი გოგონა ხმლებით გახვრეტილი დაეცა. შავკანიანმა მეომრებმა მისი ქუსლი ჩირაღდნით დაწვეს. გოგონა შეკრთა და სამუდამოდ გაჩუმდა. ამრიგად, ფაშისტებისთვის ეს გასართობი იყო.
  ფიურერი გარკვეულწილად განადგურდა ბრძოლისგან. ის დაფიქრებული გახდა.
  როდესაც ნაცისტმა ნომერ პირველმა დაწერა "ჩემი ბრძოლა", მან გააცნობიერა, რომ გერმანიისთვის ყველაზე სერიოზული მტერი შეერთებული შტატები იქნებოდა. და მე მინდოდა ავარიდე ასეთი ომი. თავიდან ჰიტლერი მიდრეკილი იყო ეფიქრა სსრკ-ზე კოალიციით შეტევაზე. კარგი იქნება გერმანია, ბუნებრივია, პოლონეთი, იტალია, სასურველია ბრიტანეთი, იაპონია. შესაძლოა აკავშირებს კიდეც საფრანგეთს, უნგრეთს, რუმინეთს და სხვა ქვეყნებს.
  თავად ფიურერს ჯერ კიდევ არ სჯეროდა გერმანიის სიძლიერის, რომ გერმანია განზრახული იყო გამხდარიყო ჰეგემონი. ასე რომ, მისი გეგმები უფრო მოკრძალებული იყო: 20-იანი წლების შედარებით სუსტი სსრკ-ისგან სარგებლობა და მიწების ნაწილი იქ მიეღო.
  მიუხედავად იმისა, რომ ჯერ საჭირო იყო ძალაუფლების ხელში ჩაგდება გერმანიაში. 1928 წლის არჩევნებმა ფაშისტებს ხმების სამი პროცენტიც კი არ მისცა. ჩანდა, რომ ძალაუფლება მხოლოდ ოცნება იყო. მაგრამ შემდეგ ნაცისტების ორგანიზაციის სასწაულებმა, სპონსორების დახმარებამ და ჰიტლერის ორატორულმა შესაძლებლობებმა თითქმის ლოგიკური შედეგი გამოიწვია. ჰიტლერმა გაიმარჯვა... მიუხედავად იმისა, რომ წარუმატებლობის ზღვარზე იყო.
  და მან გადააჭარბა ამომრჩევლის მოლოდინს. ფიურერი არც კი დაჰპირდა იმას, რისი შესრულებაც მოგვიანებით მოახერხა. და ელიტა თვლიდა, რომ მსოფლიო ბატონობა არარეალური იყო.
  ფიურერს ჰქონდა წარმატებები, რაც ნაწილობრივ აიხსნება კომუნიზმისა და სსრკ-ის შიშით. მათ სურდათ გერმანიის გამოყენება ბოლშევიზმის წინააღმდეგ. აშკარად სხვა მოსაზრებები იყო. გერმანელები ცეცხლიდან წაბლს ამოაძვრენ, დანარჩენი კი, უცნაური, ნადავლს გაიყოფს. ფიურერმა მოახერხა ამ იდეის სხვებში ჩანერგვა. ამიტომაც შეძლო დემილიტარიზებული ზონის დაკავება და ავსტრიის ანშლუსის განხორციელებაც კი. შემდეგ კი მიუნხენში ტრიუმფი იყო. სუდეტი გახდა გერმანული და ცოტა მოგვიანებით კლაიპედა დაბრუნდა.
  ფიურერი გარკვეულწილად ეიფორიაში ჩავარდა; ალბათ, უფრო საფუძვლიანი მსჯელობით, ჩეხეთის ოკუპაციას არ უნდა აჩქარებულიყო. რატომ ამცირებ შენს მოკავშირეებს ასე? მაგრამ არასწორად გამოვთვალე. მაშინ საქმეები არც პოლონეთთან იყო. აქ, უპირველეს ყოვლისა, ებრაელებმა აიღეს იარაღი, მოითხოვეს გერმანიაში ხრახნების გამკაცრების შეწყვეტა. და ისევ ფიურერმა არასწორად გამოთვალა ბროლის დანების ღამის ორგანიზებით.
  გერმანიის პერსპექტივა არ იყო კარგი. მხოლოდ ოთხმოცდაათი დივიზიით, საიდანაც მხოლოდ ექვსი იყო მსუბუქი ჯავშანტექნიკა, იგი ომში წავიდოდა მსოფლიოს უმეტეს ნაწილთან.
  პოლონეთის წინააღმდეგაც კი გერმანელები გარკვეულწილად სუსტად გამოიყურებოდნენ. არ იყო საკმარისი საბრძოლო მასალა და ბომბები. გერმანია არ არის მზად ომისთვის. ამიტომ ფიურერმა გადაწყვიტა მიეღო სტალინის წინადადება პაქტის შესახებ. თუმცა თავდაპირველად მას სრულიად განსხვავებული გეგმები ჰქონდა.
  ზოგადად, შესაძლოა ფიურერი იმდენად გენიოსი არ არის, რამდენადაც მას გაუმართლა. პოლონეთზე თავდასხმის გადაწყვეტილება შეიცავდა კოლოსალურ რისკს. ას ათი ფრანგული და ინგლისური დივიზია უბრალოდ გაანადგურებდა ოცდასამ გერმანულ დივიზიას დასავლეთში.
  მაგრამ ეს არ მოხდა. იღბლიანი ვარსკვლავი ანათებდა გერმანიას. მოხდა სასწაული, მოკავშირეებმა მომენტი ხელიდან გაუშვეს. პოლონეთი ისევე სწრაფად დამარცხდა, როგორც გერმანელებს ჰქონდათ საკმარისი საბრძოლო მასალა. შემდეგ მოკავშირეებმა გერმანიას რამდენიმე თვე მისცეს მოსამზადებლად.
  გერმანელებს გაუმართლათ, როცა ფინეთთან ომი დაიწყო. სტალინმა ვერ მიაღწია სწრაფ წარმატებას და გაიჭედა. მშვიდობის იმედი გაჩნდა. ბევრმა ზეწოლა მოახდინა ჰიტლერზე და შესთავაზა თავი ცოტათი შეეზღუდა. კერძოდ, აღადგინოს მეთოთხმეტე წლის საზღვრები აღმოსავლეთში და პოლონეთს დამოუკიდებლობის სახე მისცეს.
  მოკავშირეებმაც კი მიანიშნებდნენ, რომ შესაძლოა დაუბრუნდნენ კოლონიების საკითხს.
  მაგრამ ფიურერმა საბოლოოდ უარყო ყველაფერი და დაიწყო გადამწყვეტი ომის წარმოება. დანიამ ერთი დღე წინააღმდეგობა გაუწია, ნორვეგია სწრაფად და მინიმალური დანაკარგებით აიღეს.
  შემდეგ კი ყველაზე მაგარი, უმაღლესი კოალიციური ძალების სასწაულებრივი დამარცხება. ოთხი მილიონი პატიმარი, ას ორმოცდაათი დივიზიის ნადავლი. მაინსტეინისა და ჰიტლერის ბრწყინვალე გეგმა. და იშვიათი იღბლის დროს გერმანელებს ნამდვილად შეეძლოთ წაგებულიყვნენ. მოკავშირეებს ჰყავდათ ორჯერ მეტი ტანკი, მეტი ქვეითი და მეტი არტილერია.
  მაგრამ ცაში ვარსკვლავი მფარველობდა მესამე რაიხს... მართალია, ბრიტანეთთან საქმე არ გამოუვიდა. არა მშვიდობა, არც გამარჯვება! საჰაერო შეტევა ჩაიშალა. თავად ჰიტლერს ესმოდა მისი პირადი პასუხისმგებლობა. საჭირო იყო თვითმფრინავების წარმოების გაზრდა, არა მშვიდობიანი ქალაქების დაბომბვა და უფრო რაციონალური ბრძანება.
  ყველაფერი არ გაკეთებულა დესანტის ორგანიზებისთვის. და გამარჯვების შანსი იყო. ინგლისის არხი არც თუ ისე დიდი სრუტეა; ჯოხსაც კი შეუძლია მისი გადალახვა. ფიურერს მაშინ რომ ეჩვენებინა სრული ენერგია და ორგანიზებულობა, ბრიტანეთი 1940 წელს დაეცემოდა. და ეს დააჩქარებს მეორე მსოფლიო ომის დასრულებას.
  მაგრამ ფიურერი, სამწუხაროდ, მაშინ ვერ ასრულებდა დავალებას. მან დაკარგა ბრწყინვალე შეხედულებების შთაგონება და მისი იღბლიანი ვარსკვლავი დაბნელდა.
  შემდეგ ჰიტლერმა სსრკ-ზე დიდი წუხილი დაიწყო. სტალინის აშკარა სამხედრო მომზადებას არ შეეძლო განგაშის მიზეზი. ამდენი ტანკი, სხვა აღჭურვილობა, იარაღი, თვითმფრინავი. ამ ყველაფერმა ფიურერი შეაშფოთა.
  ამიტომ, ბრიტანეთთან გადამწყვეტი ომისა და აფრიკაში შეტევის ნაცვლად, ნახევრად გულის ზომები მოჰყვა. და აქ ფიურერმა დაუშვა შეცდომები. საჭირო იყო იარაღის წარმოების მაქსიმალური ხელშეწყობა. OKW ზუსტად იტყობინება, რომ სსრკ-ს დასაპყრობად ოცდათექვსმეტი სატანკო დივიზია იყო საჭირო. მაგრამ მხოლოდ თექვსმეტი იყო გამოყოფილი. გეგმა "ბარბაროსა" სუფთა აზარტული თამაშია: ოთხჯერ ნაკლები ტანკებითა და თვითმფრინავით თავდასხმა სასიკვდილოდ საშიშია.
  მაგრამ ჰიტლერმა გაითვალისწინა ის ფაქტი, რომ წითელი არმია პრაქტიკულად არ იყო გაწვრთნილი თავის დასაცავად. და მას ასწავლეს მხოლოდ მტრის ცემა მის ტერიტორიაზე. Და რა? გათვლა გამართლდა! თავდაცვისთვის მოუმზადებელი საბჭოთა ჯარები ქვაბებში ჩავარდნენ, ისინი გაანადგურეს და გატეხეს. გააძევეს პატიმრები. მაგრამ გერმანელებს მცირე ძალა ჰქონდათ. არ იყო საკმარისი შტორმტრუპერები. ორბილანებს ბრძოლაშიც კი აგდებდნენ.
  ჩვენ მივაღწიეთ მოსკოვს, ავიღეთ დონბასი და გადავკეტეთ ლენინგრადი. მაგრამ მათ არ ჰქონდათ საკმარისი ძალა დედაქალაქის ასაღებად და დაწყევლილმა ზამთარმა ხელი შეუშალა. ნახშირზე ბენზინი, ყინვის გამო, იშლება არაწვად ფრაქციებად. და გერმანელებს ეს კბილებში ჩაუვარდათ!
  შემდეგ კი იაპონია შევიდა ომში შეერთებულ შტატებთან. მე მომიწია მისი მხარდაჭერა. და რომმელის კუდი აფრიკაში იყო მოჭედილი. ორმოცდაერთი და ორმოცდაორი წლის ზამთარი ისეთი უბედური გამოდგა. მაგრამ... მაგრამ იაპონელებმა მიაღწიეს უამრავ დიდ წარმატებას. და გაზაფხულმა ახალი გამარჯვებები მოუტანა ვერმახტს. და რაც მთავარია, ჰიტლერმა იგრძნო ახალი შთაგონება და გახდა შესანიშნავი ორგანიზატორი. მან მოახერხა გერმანიისა და ოკუპირებული ტერიტორიების ზღვრამდე მობილიზება და იარაღის წარმოების გაზრდა.
  და მას შემდეგ ყველაფერი გაუმჯობესდა. ახლა ამერიკა მესამე რაიხის ფეხებთან ეცემა.
  ჰიტლერმა ნიშანი მისცა... ახლა ბიჭები ჩხუბობდნენ. ასევე ეცვა მხოლოდ ტილოები. და ასეთი სისხლიანი ბრძოლა.
  ფიურერს არ უყვარდა დიდხანს ლაპარაკი. ის მალე გახდება მსოფლიოს მმართველი. ასეთ წარმატებას ვერც ნაპოლეონმა, ვერც ჩინგიზ ხანმა და ვერც თემურლენგი ვერ მიაღწიეს. ეს არ მომხდარა ჰიტლერამდე და ნაკლებად სავარაუდოა, რომ მოხდეს მის შემდეგ! ნამდვილი სასწაული მოხდა.
  ბიჭებს შიშველ ფეხქვეშ ნახშირი ასხამდნენ. რომ უფრო მტკივნეული იყოს მათთვის. ბიჭები იტანჯებოდნენ და ჰიტლერს სიამოვნებდა ტანჯვა. ძალიან კარგია, როცა შეგიძლია ბიჭების ურტყამ. ფიურერმა ჩაიცინა და თავის ვამპირის კბილებს აშორებდა. მან უამრავი ადამიანი აწამა და გადანერგა. და რამდენი დაწვეს ცოცხლად?
  ჰიტლერი პირადად წვავდა ბიჭებსა და გოგოებს ცეცხლით. მას უყვარდა ანთებული ჩირაღდნის დაჭერა გოგოების შიშველ მკერდზე. ცეცხლი გადაავლეთ მრგვალ მდედრ ქუსლებზე.
  გამოიყენეთ ყველაზე ველური წამება. და რა არ გამოიყენა ჰიტლერმა... და ცეცხლი და ცხელი, მავთულხლართები და სიცხისგან წითელი ჯაჭვები.
  ყველაზე ველური წამება... როცა ლამაზ გოგოებს ცოცხლად წვავენ... და მოკლე ულვაშებით მანიაკს მოეწონა ეს ყველაფერი.
  ჰიტლერს უყვარდა წამების პროცესი... მას უზომოდ სიამოვნებდა გოგოების ფრჩხილების ქვეშ ცხელი ნემსების ტარება, განსაკუთრებით მათი ფეხის თითების ქვეშ. და გატეხეთ თითები ცხელი მაშებით.
  გერმანიაში ჰიტლერს დასცინოდნენ და მომავალ ფიურერს ვენაში მაწანწალა ცხოვრების განმავლობაში უამრავი დამცირების ატანა მოუწია. ეს მას ძალიან ცივად და სასტიკს ხდიდა. უფრო სწორედ, არა ცივი, არამედ აგრესიულად სასტიკი. ჰიტლერში იმდენი რისხვა იყო, რომ ფაქტიურად სიძულვილით გაქრა მასშტაბები.
  ამან ფიურერს ბოევიკების კონტროლის საშუალება მისცა. ყველაზე თავხედი შტორმტრუპერები ემორჩილებოდნენ ჰიტლერს, ამიტომ იგრძნეს მისი მაგნეტიზმი და საოცარი სიძულვილი.
  ჰიტლერი დათრგუნულია თავისი ჯოჯოხეთური ენერგიით. გასაკვირი არ არის, რომ სტალინსაც კი ეშინოდა ფიურერის. მეშინოდა და პატივს ვცემდი მას.
  ჰიტლერი რეალურად დაუკავშირდა ჯოჯოხეთურ სულებს, რომლებმაც მას წარმოუდგენელი ძალა მისცეს. ხალხი ფიურერს დაემორჩილა. ჯარებიც და ბედის ფრთებიც დაემორჩილნენ. გამარჯვებები ერთმანეთის მიყოლებით მოჰყვა. ტრიუმფები, რომლებიც ჩინგიზ ხანმაც კი არ იცოდა. ავსტრალია კი გერმანიის კოლონიად იქცა. და ბევრი პროვინცია.
  ჰიტლერმა მხრები აიჩეჩა - სად წავიდეთ აშშ-ს შემდეგ? დაასრულეთ სსრკ? ან მოხვდა იაპონიაში? ამომავალი მზის ქვეყანამ დაიპყრო ძალიან ბევრი ქვეყანა. მაგრამ მეორე მხრივ, იაპონიის დახმარების გარეშე ჯერჯერობით შეუძლებელი იყო. ასე რომ, ფიურერმა ნება დართო თავის ვიწროთვალა მოკავშირეს, რომ ძალიან დიდი გაზრდილიყო. ჰიტლერი იმედგაცრუებითაც კი ღრიალებდა: რატომ გაგიჟდა? ნება დართეთ იაპონიას ამდენი მიწის ხელში ჩაგდება? მეორე მხრივ, სწორედ იაპონიასთან მეორე ფრონტის გახსნამ აიძულა სტალინი დათანხმებულიყო ზავიზე, რამაც შესაძლებელი გახადა ბრიტანეთის განადგურება.
  ამრიგად, ორ ფრონტზე ომის ნაცვლად, ფიურერი გადავიდა ექსკლუზიურად ბრიტანეთში. და მან მოახერხა მისი დაპყრობა უმოკლეს დროში. ასე რომ, სტალინს ცდუნებაც კი არ ჰქონია, ესარგებლა მომენტით და ზურგში დაარტყა.
  თუმცა, მესამე რაიხის ას ოცზე ნაკლები არჩეული დივიზია ჯერ კიდევ დგას აღმოსავლეთში, რომლებიც მზად არიან შეაკავონ სტალინური შეტევა.
  ფიურერმა ერთ-ერთ გოგონას ნება დართო, რომ ჟადე, პულსირებული ჯოხი პირში ჩაეტანა. და ვიგრძენი ბედნიერება. რა ლამაზი და სუფთაა ქალის სხეული. ძალიან სასიამოვნოა მისი მოფერება, შეხება, მოფერება. და აკოცე პირდაპირ ჟოლოსფერი ძუძუს.
  ფიურერი გოგონას პირდაპირ მკერდზე კოცნის და მის ბიუსტს ენით ილოკავს. რა ტკბილია. და გოგონები გემრიელი აღმოჩნდნენ. რა სასიამოვნო გემო აქვს ახალგაზრდა ქალების კანს.
  და როდესაც ისინი შემწვარი, რეალურად მას აქვს შემწვარი ცხვრის ან ღორის სუნი. მიუხედავად იმისა, რომ ფიურერი ვეგეტარიანელი იყო, ის ზოგჯერ თავს უფლებას აძლევდა ეჭამა ქალის მკერდი. ან მის სალათში ადამიანის ხორცს დაამტვრევდნენ. ცუდი არ არის ქალის სხეულის ჭამა, ან დაკუნთული ბიჭები. მაგრამ ჰიტლერმა საკუთარ თავს ნება დართო ასეთი დელიკატესები მხოლოდ არდადეგებზე: რადგან ხორცი საზიანოა.
  ფიურერს ასევე უყვარდა ბანანი და ანანასი. ეს ყველაფერი ძალიან გემრიელია.
  და ასევე, რა თქმა უნდა, ქალების წამება სტრიებით. ჩამოკიდეთ ლამაზმანები თაროზე, დაამაგრეთ მათი შიშველი ფეხები მარაგებში და შემდეგ მიამაგრეთ წონა. სანამ სხეულები არ გატყდება. ეს, რა თქმა უნდა, სასტიკია, მაგრამ ასევე ეფექტური. ამ გზით თქვენ შეგიძლიათ აწამოთ ყველა ლამაზმანი.
  კიდევ ერთი საინტერესოა თოვლში შიშველი გოგოების დევნა. ზოგადად, საყვარელი გერმანული წამება ცივია! ძალიან საინტერესოა ყურება, როგორ ლურჯდება გოგოების თითები სიცივისგან. და რამდენად მტკივნეულია ეს მათთვის. ზოგადად წამება ჰიტლერისთვის ყველაზე დიდი სიამოვნება იყო.
  განსაკუთრებით სასაცილოა, როცა ფეხშიშველი გოგონები ჯერ თოვლში დარბიან, შემდეგ კი ესეს-ის კაცები ნახშირზე ცხელ მავთულს უბიძგებენ. გოგოებმა კი ფეხზე შიშველი იცოდნენ სიცივიდან ცხელ ღუმელამდე!
  ფიურერმა ჩაიცინა და თქვა:
  - მე მიყვარს წამება და ტანჯვა! მიყვარს ტკივილის გამოწვევა! და ამიტომ, გაუმარჯოს წამებას!
  ჰიტლერსაც უყვარდა ბიჭების წამება. განსაკუთრებით დატყვევებული პიონერები. აქ ინტრიგა იყო, ბიჭი ტკივილისგან იყვირებდა თუ არა. პიონერები ჩვეულებრივ ცდილობდნენ ყვირილის შეკავებას კბილების ღრჭიალით. ფიურერს უყვარდა ჩირაღდნის მკერდთან დაჭერა, მკლავების მღერა და ბიჭების ქუსლების შეწვა. ან მიიტანეთ ალი სახეზე. ხანძარი ძალიან მტკივნეული და მტკივნეული რამაა, ამიტომ, როგორც წესი, ბიჭებმა ვერ გაუძლეს და ყვირილი დაიწყეს. მაგრამ იყვნენ ჯიუტი პიონერებიც, რომლებმაც გონება დაკარგეს მტკივნეული შოკისგან, მაგრამ განაგრძეს დუმილი.
  აქ ფიურერს ძალიან სურდა ასეთი პიონერის წამება. და ჰიტლერმა ბრძანა:
  - ერთი დატყვევებული რუსი პარტიზანი აქ გადმოიტანეთ!
  მიუხედავად იმისა, რომ სტალინმა გასცა ბრძანება პარტიზანული ომის არ გამართვის შესახებ, ზოგიერთი ფანატიკოსი აგრძელებდა წინააღმდეგობას, თუმცა არც ისე დიდი რაოდენობით, როგორც ადრე. და პიონერები იქ იყვნენ.
  იცოდნენ ფიურერის გემოვნება, მათ მიიყვანეს დაახლოებით ცამეტი წლის ბიჭი. ქერა, უკვე დაკითხვისას ნაცემი.
  მათ ბიჭი გააშიშვლეს და ორმა მაღალმა ქალბატონმა ხელები გადაუხვია, ფანი გადააგდო და თაროზე აიყვანა. ერთ-ერთი მათგანი ხალისით მღეროდა პიონერის ზოლიან ზურგზე ხელისგულით და ტუჩებზე აკოცა უპასუხა:
  - და ბიჭს შეეძლო ჩემი საწოლის გათბობა!
  ჰიტლერმა ჩაიცინა და უპასუხა:
  - თუ ცოცხალი დარჩება, მოგცემ! თუმცა, ეს უკანასკნელი ნაკლებად სავარაუდოა.
  პიონერმა ყბა უფრო მაგრად მოიჭირა და სიძულვილით შეხედა ფიურერს და მის მეძავებს.
  ბიჭმა უკვე მოახერხა თაროზე ჩამოკიდება. მათ სცემეს მათრახითა და შიშველ ქუსლებზე რეზინის ჯოხით. მართალია, ცეცხლი ჯერ არ მიცდია. ფიურერმა პატარა დაიწყო. სანთებელა ჩართო და ალი ბიჭს გლუვ მკერდზე გადაურბინა.
  უფრო ძლიერად გამოსცრა კბილებს და აკოცა. გარუჯულ სხეულზე ბუშტუკები ადიდდა.
  ფიურერმა ხაზგასმით თქვა რუსულად:
  - თქვი, რომ სტალინი ნაგავია და მე არ გაწამებ!
  პიონერმა მტკიცედ თქვა:
  -არა!
  ჰიტლერმა გაიცინა და ჩირაღდანი აიღო. მან ის ბიჭს შიშველ ფეხებამდე მიიტანა. პიონერი უფრო ძლიერად აკანკალდა, მკერდიდან კივილი ატყდა. რა მტკივნეულია. მაგრამ ტიტანური ძალისხმევით ბიჭმა თავი შეიკავა.
  ფიურერი დაიღალა ბიჭის ქუსლების გამოწვით და ჩირაღდანი საზარდულისკენ მიიტანა. ამ დროს ტკივილმა ყოველგვარ ზღვარს გადააჭარბა და პიონერმა მტკივნეული შოკისგან გონება დაკარგა.
  ჰიტლერმა ჩირაღდანი დადო და იმედგაცრუებული ტონით თქვა:
  - რა დაჟინებულები არიან, რუსები! უბრალოდ გაოცებული ვარ!
  ჯალათმა გოგონებმა ჰკითხეს ფიურერს:
  - გონს მოიყვანე!?
  ჰიტლერმა თავი დაუქნია და შენიშნა:
  - ახლა ცოცხალ მჟავაში გავხსნით! შურს ვიძიებ პიონერებზე მათი სიჯიუტისთვის!
  შიშველი ბიჭი გონს მოიყვანეს, ჯაჭვზე ჩამოკიდეს და ნელ-ნელა მჟავაში ჩაძირვა დაიწყეს. პიონერმა დაშლილი ხორცისგან ველური ტკივილი იგრძნო, მაგრამ მოწყალების თხოვნის ნაცვლად, ბიჭმა სიმღერა დაიწყო;
  ჩემი სამშობლო წმინდა იქნება,
  ეს წმინდა მიწაა პიონერისთვის...
  გუნდი ჩემი საყვარელი ოჯახია,
  დაე, ეს მაგალითი იყოს ყველა ადამიანისთვის!
  
  ჩვენი წმინდა სამშობლოს სადიდებლად,
  ჩვენ პიონერებმა ფიცი დავდეთ...
  მაშინაც კი, თუ ჰიტლერი სატანის კავშირშია,
  მაგრამ მოსკოვის მახლობლად ჩვენ მას გაგვიჭირდა!
  
  ჩვენ ვართ პიონერები, სამშობლოს შვილები,
  ჩვენი დიდი სამშობლო...
  და ჩვენ ბოლომდე ერთგული ვიქნებით ქვეყნისა,
  კომუნიზმის მშენებლობის დიდ საქმეში!
  
  მე ბიჭი ვარ ნახევრად შიშველი და ფეხშიშველი,
  სადაზვერვო თოვლში წავედი...
  და სიკვდილი სკირით დაფრინავს ჩემს წინ,
  რკინის ბორკილებით შეკვრით გემუქრება!
  
  მაგრამ მე ავაფეთქე ხიდი ნაცისტებთან, ხომ იცი,
  მატარებლები გაგზავნეს...
  და მე მჯერა, რომ სამყაროში იქნება სამოთხე,
  ავაშენოთ კომუნიზმის ახალი ციხე!
  
  მაგრამ შემდეგ მოხდა, საშინელ ტყვეობაში ჩამიყვანეს,
  კრაუტები ქუსლებზე ძლიერად ურტყამდნენ...
  ჯალათმა ზურგზე ნაპალმი დაასხა,
  მუცელში ჯოხებით დამარტყა!
  
  მზაკვრულმა ფაშისტმა ცეცხლი გამოიყენა,
  მან სასტიკად დაწვა მთელი მისი გამხდარი სხეული...
  პიონერი უკანასკნელი ძალით იდგა,
  ჯალათებმა იგი ოსტატურად აწამეს!
  
  მაგრამ ბიჭს არაფერი უთქვამს,
  მან არ გაუმხილა რუსული საიდუმლოებები ფაშისტებს...
  და რამდენიც არ უნდა აწამა ფიურერი მას,
  მან არაჩვეულებრივი აქცენტი აჩვენა!
  
  მერე ბიჭი მჟავაში ჩაყარეს,
  და ცალ-ცალკე დაიშალა ბიჭი...
  მაგრამ ბიჭმა გულახდილად ისაუბრა,
  რომ კომუნიზმი მალე მიეცემა!
  
  რომ მალე ჩვენი ჯარისკაცი მოვა ბერლინში,
  ის კრაუტებს ძალიან ძლიერ წერტილს მისცემს...
  და ღმერთი სცემეს ფიურერს სასიკვდილოდ,
  და მთელი მენაჟეა, მარტო საბითუმო!
  
  და მე მოვკვდები წამებით, პიონერო,
  ბედმა სხვა გზა არ დამტოვა...
  მაგრამ მე ყველას ვაჩვენებ მაგალითს,
  და კვნესის გარეშე გავძლებ, თაროს მჯერა!
  
  მაშინ მოვა ყოვლისშემძლე იესო,
  ყველაფერი აღდგება მაქსიმუმ...
  ყაზახიც და რუსულიც გაერთიანდებიან.
  დიდი ცვლილებები მოდის!
  ბოლო სიტყვაზე ნახევრად დაშლილმა ბიჭმა ისევ დაკარგა გონება...
  ფიურერმა გაიცინა და თვალი ჩაუკრა მეგობარს:
  -როგორც ჩანს არ მოუწევს შენი საწოლის გათბობა... დაიშალა!
  მან გულგრილად უპასუხა:
  - სხვას ვიპოვით... და რაც დაგვრჩენია, საპნისთვის გამოვიყენებთ!
  ფიურერმა ბრძანა:
  - ბიჭის თავის ქალას ბრწყინვალე თასი გაუკეთე! ამასობაში წავალ და მეგობრებთან ერთად პატარა ქეიფს მოვაწყობ!
  ფიურერს რამდენიმე ადამიანი ახლდა. მათ შორის დიზაინერი Porsche. ამ გამოჩენილმა ოსტატმა უთხრა ფიურერს:
  - ლეგენდარულმა გოგონებმა მოგვცეს შესანიშნავი იდეა, რაზეც ახლა მესამე რაიხის საუკეთესო დიზაინის გონება მუშაობს.
  ფიურერმა თქვა:
  - რა იდეა?
  პორშემ ღიმილით თქვა:
  - ტანკი, რომელიც დაუცველი იქნება ყველა კუთხიდან გასროლისას. ეს იქნება რაღაც სასწაულის მსგავსი, ან კეოპსის პირამიდა!
  ფიურერმა მკაცრად უპასუხა:
  - იმედი მაქვს, მეტალში განსახიერება დიდხანს არ გაგრძელდება! აბა, ჩვენ ახლა ძლიერები ვართ პირამიდული ტანკების გარეშეც!
  პორშე დათანხმდა:
  - დიახ, ჩვენ ძლიერები ვართ, ჩემო ფიურერ!
  ჰიმლერმა აღნიშნა:
  - იარაღის წარმოება იმდენად გაიზარდა, რომ, როგორც ჩანს, მალე უნდა შემცირდეს. ამერიკა მალე მოკვდება და ჩვენ არ დაგვჭირდება ამდენი თვითმფრინავი და განსაკუთრებით გემები რუსეთისთვის!
  ფიურერმა უსტვენდა და თქვა:
  - ლამაზებო, ლამაზებო, კაბარე ლამაზმანები... თქვენ მხოლოდ გასართობად ხართ შექმნილი!
  რის შემდეგაც ჰიტლერმა მათ წინ მოცეკვავე ნახევრად შიშველ გოგონას ბანანის ტყავი ესროლა. ქერქი სტრიპტიზატორს უკანალში მოხვდა და ის საპასუხოდ იღრიალა.
  ფიურერმა კბილებში ჩასჩურჩულა:
  - არა, მე ჯერ კიდევ შორს ვარ მთელი მსოფლიოს კონტროლისგან. ასევე არის იაპონია. და მასთან საბრძოლველად დაგჭირდებათ გემები! და ჩვენ მზად უნდა ვიყოთ ამისათვის!
  გუდერიანმა ღიმილით შენიშნა:
  - იაპონია უკვე კარგ საქმეს აკეთებს ჩვენი ტანკების, განსაკუთრებით Panther 2-ის კოპირებაში. ეს რა თქმა უნდა არ არის E-50, მაგრამ ასევე სერიოზული ტანკია. ასე რომ, დაგვჭირდება ახალი თაობის მანქანები!
  ფიურერმა ფილტვებში იღრიალა:
  - ახალი ტანკი გვჭირდება! ჩვენ ვიბრძოლებთ და უნდა ვიბრძოლოთ!
  მაინშტაინმა იღრიალა პასუხად:
  -ძალიან სასტიკად ვიბრძოლებთ... სანამ მთელ სამყაროს არ დავიპყრობთ!
  ჰიტლერი გრძელ მონოლოგში ატყდა:
  - აქედან დავიწყეთ... დანგრეულ ქვეყანაში მოვედით ხელისუფლებაში. რომელიც მოჭრეს და გერმანია ფაქტიურად მოკვდა. მაგრამ მცირედან დაწყებული, ჩვენ შევძელით მესამე რაიხის ტერიტორიის ოცდაათჯერ გაზრდა. ჩვენ ძალიან ძლიერები გავხდით. 33 წელს არც ერთი ტანკი არ გვქონდა. ახლა კი ჩვენ გვაქვს ათიათასობით საუკეთესო ტანკი მსოფლიოში. არც ერთი საბრძოლო თვითმფრინავი არ გვქონდა და ახლა ჩვენი არმადაები მზეს ბლოკავს. და მათ არ აქვთ თანაბარი.
  ჩვენ დავიწყეთ ნულიდან და იარაღის შეჯიბრში დავიპყრეთ მსოფლიოს უმეტესი ნაწილი. და მათ გააკეთეს ის, რაც ზღაპარს და სასწაულს ჰგავს. და რაც არ შეიძლება განმეორდეს შემდეგ და რაც არ მომხდარა ჩვენამდე... და რაც არ მომხდარა გერმანიის ისტორიაში. მაგრამ ასეთი პატივი და დიდება არასოდეს ყოფილა!
  და მომავალში, როდესაც მთელი მსოფლიო ჩვენს ქვეშ იქნება, დადგება ვარსკვლავური ომების ერა და ჩვენი გამარჯვებები კოსმოსში. და იქნება ეს გამარჯვებები უთვალავი! გუშინ მოვიგეთ, დღეს მოვიგეთ და ხვალ გავიმარჯვებთ!
  წინ კიდევ ბევრი ბრძოლაა! იქნება ისეთი მძიმე ბრძოლები, რომ მხოლოდ გერმანელებს შეუძლიათ მათი გადალახვა! და იქნება გამარჯვებები, რომლებიც მზეს დააბნელებენ! ასეც იყოს... აშშ-ში ყველაზე ძლიერი ეკონომიკის წინაშე ვართ. ქვეყანასთან, რომელიც მსოფლიოს სახელოსნოდ აცხადებდა. და მათ შეძლეს მისი დამარცხება! ჩვენი ძალა იმდენად დიდია, რომ საკმარისია ამ პლანეტის დასაპყრობად. მაგრამ ჩვენი მეცნიერები აგრძელებენ ახალი და უფრო საშიში იარაღის შექმნას. ჩვენ მთელ მსოფლიოს დავიპყრობთ... და ასეც იქნება! მთელ სამყაროს ჩვენ დავიპყრობთ და ვერავინ შეგვიშლის ხელს!
  ოთხი მეომარი გერდა, შარლოტა, კრისტინა და მაგდა, სამხრეთიდან ვაშინგტონში დაწინაურდნენ.
  ამერიკის დედაქალაქისკენ მიმავალ გზაზე მზარდი წინააღმდეგობა ხვდებოდა.
  გერმანულ E-50-ს უკვე ბევრი დარტყმა ჰქონდა და დაფარული იყო ნაწიბურებითა და ნაკაწრებით. მანქანამ დიდი გზა გაიარა. გოგოებიც საკმაოდ დაღლილები იყვნენ.
  მაგრამ გამარჯვების სიახლოვე იზიდავდა ლამაზმანებს.
  გერდამ ტკბილი ღიმილით შენიშნა ქერა მეომრისგან:
  - უკვე იმდენი განვიცადეთ ამ ცხოვრებაში! კიდევ იქნება მსგავსი რამე?
  მაგდამ მოკრძალებულად დახარა თვალები და უპასუხა:
  - ყველაფერი ყოვლისშემძლეს ნებაა! მოვა დრო და ჩვენ გავიხსენებთ ჩვენს წინა ექსპლოიტეტებს. შეიძლება სევდით, ან იქნებ სიამაყით!
  შარლოტამ გადამწყვეტად განაცხადა:
  - კარგი, არავითარ შემთხვევაში არ მეწყინება! ჩვენი ექსპლოიტეტები ძალიან დიდებულია!
  კრისტინა მღეროდა:
  - დიდებულო სამშობლოო, უდიდებულო მახინჯი!
  გერდამ ტვიტერზე დაწერა:
  - მჯერა, კიდევ ერთი დღესასწაული გვექნება!
  შარლოტამ ზიზღით ამოისუნთქა და შენიშნა:
  - და ჩვენს ომში ყოველი დღე დღესასწაულია!
  მაგდამ გაისროლა... შერმანი განახევრდა და აალდა. გოგონამ ჩაიცინა:
  - ომი მსუბუქი ჰაერია... მაგრამ სჯობს ლოცვით აავსოთ!
  გერდამ სასტიკად უპასუხა:
  - ჩემო ლამაზო, ვნებიანი ხორცი გაქვს! მხოლოდ უფალმა გასწავლა არა ლოცვა, არამედ მხოლოდ ყეფა!
  გოგოებმა იცინეს, მათი სიცილი საკმაოდ მხიარული იყო. მაგდამ პერშინგს ესროლა და გამხიარულდა. ამერიკელები აშკარად დანებდნენ. ვაშინგტონამდე მხოლოდ ორასი კილომეტრი იყო დარჩენილი. მათ ტანკს გზატკეცილზე სამ საათში შეეძლო მგზავრობა. მაგრამ ტანკები არ უნდა დაშორდნენ ქვეითებს. მიუხედავად იმისა, რომ ქვეითი ჯარი მოტორიზებული იყო. მაგრამ მათ მიჰყავდათ მილიონობით დაქირავებული ჯარისკაცი, რომლებსაც იყენებდნენ ქვემეხის საკვებად.
  გერდამ გაისროლა და ჭიკჭიკით:
  - მაგრამ მე ვპასუხობ ხმებს და დიდი სურვილი მაქვს ვიბრძოლო!
  გოგოებმა ისროლეს... შარლოტამ დაინახა, კოკა კოლა თითებით დაიჭირა და ჩაისისინა:
  - ყველანი გავრეცხავთ და გამოცდას A-ით ჩავაბარებთ!
  გოგონები ცოტათი დაშორდნენ გუნდს და 105 მმ-იანი საზენიტო იარაღიდან ცეცხლი გაუხსნეს. მათ ესროლეს და ჭურვები დაეცა ფრონტალურ, დაქანებულ ჯავშანს.
  გერდამ უპასუხა და იმღერა:
  - აქ ნისლები და წვიმებია! ჩვენ აქ ცივი ყვავილობა გვაქვს! და როდესაც თქვენ ესვრით ღერო ნულებს, გოგონების ექსპლოიტეტებს მღერიან!
  და მეომრები წუხდნენ:
  - იმედი, ჩვენი მიწიერი კომპასი,
  წარმატებები, ჯილდო გამბედაობისთვის...
  და საკმარისია ერთი სიმღერა,
  ისე, რომ ის მხოლოდ სახლზე მღერის!
  შარლოტამ ალისფერი ტუჩები მოილოკა და თქვა:
  - და მე ავაშენებ ასეთ მამულს ჩემთვის! მას ექნება სასახლეები სვეტებით! და შადრევნები ჰაერში ისვრიან!
  ქრისტინამ გაიცინა და შენიშნა:
  - ოჰ, შადრევნები, შადრევნები, შადრევნები! მიეცი მათ შენი გული, ხუმრობით! აჰ, შადრევნები, შადრევნები, შადრევნები! მიწა თეთრ ვაშლებში აყვავდება!
  გერმანული ტანკი სტაბილურად ისროდა ამერიკულ საზენიტო ბატარეაზე. გოგოებმა დრო დაუთმეს და თავდაჯერებულად იღებდნენ დარტყმებს. მეომრები შოკოლადის ნაყინის კოვზებივით არიან. ყველა აკეთებს ამას და ყველა წარმატებას მიაღწევს. და სცემეს, სცემეს, სცემეს...
  გერდამ სიმღერაც კი დაიწყო, ყელი მაღლა ასწია;
  პრინცესა ქორწინებაზე ოცნებობდა,
  მაგრამ მოთხოვნები დიდი იყო...
  ამ ფრონტმა მიაღწია იდეალს,
  რატომ იღებდნენ პრინცებს ყველა დარტყმა?
  
  არავის მოეწონა ეს პრინცესა,
  არავინ გახდა მისი იდეალური...
  და ეს მთავრები გლოვობდნენ,
  იცოდე პრინცესას გული მყარი მეტალია!
  
  მაგრამ იყო ერთი დამპყრობელი,
  ის პრინცესასთან ომში წავიდა...
  და ის სასტიკად იბრძოდა მის პოლკებთან,
  ალბათ სატანას უწოდებს ალიანსში!
  
  პრინცესამ ეს ბრძოლა წააგო
  და ძალიან სევდიან ტყვეობაში მოვხვდი...
  ეს არის პალიტრა მიღებული ბედი,
  ძალიან სწრაფი ცვლილებების სურვილი!
  
  შემდეგ გოგონები ციხეში წაიყვანეს,
  კისერზე ფოლადის ჯაჭვი მოვირგე...
  და დაიწყეს მშვენიერი ახალგაზრდა ქალის გაპარტახება,
  პრინცესამ ტირილი და ღრიალი დაიწყო!
  
  ის იყო აბრეშუმში, ახლა კი ნაცარში,
  ფეხსაცმელი დახიეს - გოგონა ფეხშიშველი იყო...
  მისდევენ - ხორცით დაღლილი,
  არწივი ძალით გალიაში შეიყვანეს!
  
  იმის შესახებ, თუ რამდენი ტანჯვა გჭირდებათ,
  გოგომ უნდა გაუძლოს ასეთ ტანჯვას...
  ფუფუნებისთვის, გაჯერება ჯილდოა,
  მგელი ყვირის და დათვი ღრიალებს!
  
  მაღაროებში პრინცესა ახლა იტანჯება,
  ზამთარში თითქმის შიშველი, ფეხშიშველი...
  ვაი, ბოროტი იმარჯვებს კაენის სამყაროში,
  და ეშმაკმა შელახა სული!
  
  სამყარო ჯოჯოხეთს ჰგავს, მოსაწყენი და შავი,
  მაღაროებში ქვებს ათრევთ...
  გაზომილი წესრიგი და აუჩქარებელი,
  თქვენ ატარებთ ფილებს და აგურებს!
  
  სასოწარკვეთილმა გადასცა თავი ზედამხედველს,
  და მოახერხა მაღაროდან გაქცევა...
  სიკვდილამდე სულ ცოტა დრო იყო,
  მაგრამ ღვთის წყალობამ გაიღვიძა!
  
  ამ პრინცესამ აჯანყება დაიწყო
  მონები, გლეხები ერთდროულად მისთვის...
  და ძალიან საინტერესო გახდა,
  ყველას მობეზრდა თავისი უბედური არსებობა!
  
  ათასობით აღშფოთებული ადამიანი შეიკრიბა,
  და გაანადგურეს ურდოს ჯარი...
  გახდი ხალხი წყევლაში,
  ისე, რომ უარესი არ მოხდეს, იცოდეთ პრობლემები!
  
  ჩვენ დავიწყეთ შეტევა, ავიღეთ მონარქის სასახლე,
  და ყოფილი მონსტრი ახლა ტყვეობაში იყო!
  ისეთი კლდეები ხტება, ხედავ კიდეებს,
  პრინცესა აასრულებს თავის ოცნებას!
  
  ტირანი ახლა მაღაროებშია გაგზავნილი,
  და ყოფილი მონა სასახლეში...
  აღარ გადააბიჯო ამ რაფზე,
  დედოფალი გვირგვინზე ოცნებობს!
  
  მან აირჩია ქმარი ხალხიდან,
  მე მასზე დავქორწინდი, ქორწინების განათება...
  არ აქვს მნიშვნელობა ჯიშის წარმოშობას,
  გუნდური მუშაობის გრძნობა უფრო მნიშვნელოვანია!
  
  მათ შვილები ჰყავდათ და ბედნიერები იყვნენ,
  ეს წყვილი საბოლოოდ დაქორწინდა...
  შთამომავლები არიან ძლიერი და საკმაოდ ლამაზი,
  სხვებსაც იგივეს ვუსურვებთ!
  
  იმპერიაში სამართლიანობა სუფევდა
  ყველა მდიდარმა ოქრო იქ გაიზიარა...
  შენც მოწყალე ხალხს,
  რათა არ გავიგოთ მწარე, ბავშვური ძახილი!
  გოგოები საოცრად მღეროდნენ და მათი ხმები ისეთი გამჭოლი და ზარის ხმა იყო, როგორც ზარის ტრიალი. და ისმოდა ჭეშმარიტად ღვთაებრივი კომპოზიცია.
  და ათასობით ჩაბარებული ამერიკელი აწეული ხელებით მსვლელობას მიჰყვა. გოგოების წინ მუხლებზე დაემხო და სულელურად, დაბნეულად გაიღიმა.
  მეომრები ტანკიდან გადმოვიდნენ. გოგონები ტრადიციულად კოცნისთვის შიშველ ფეხებს სთავაზობდნენ და კაშკაშა ხითხითებდნენ. ეს ვეფხვები არიან.
  შარლოტა მღეროდა და ოდნავ ღრიალებდა:
  სისხლის ჯგუფი სახელოზე,
  ჩემი სერიული ნომერი ჩემს სახელზეა!
  წარმატებას გისურვებ ბრძოლაში
  Წარმატება მისურვე!
  კრისტინამ სიმღერა დაადასტურა, შიშველი ფეხები დაარტყა, ჯარისკაცებს ცხვირზე თითები დაუკრა:
  - ყოველი წარუმატებლობის დროს, იცოდე, როგორ გაუმკლავდე! წინააღმდეგ შემთხვევაში, იღბალი არ გექნებათ!
  გოგოებმა კი ისე ყრუდ იცინოდნენ, რომ პირი სიტყვასიტყვით გადაუგრიხეს და ჯარისკაცებს თავის ქალა ააფეთქეს.
  ხანდახან ლამაზმანები მკერდს ამხელდნენ და ჯარისკაცებს ეპატიჟებოდნენ მათ საკოცნელად. და სცემდნენ მეომრებს.
  ჩაბარებულთა შორის იყვნენ არასრულწლოვანთა პატიმრობაში მყოფი ბიჭებიც. მათ ფაქტიურად თვალებით შეჭამეს თითქმის შიშველი მეომარი გოგონები. გერდამ უპასუხა ბიჭებს ზურგზე დაწოლა და ფეხების აწევა უბრძანა. შემდეგ კი მან დაიწყო მათ შიშველ ქუსლებზე ჯოხებით დარტყმა.
  ბიჭებმა ტკივილისგან იკივლა. სიკვდილით დასჯას შეუერთდნენ შარლოტა, ქრისტინა და მაგდაც კი. გოგონები კეთილსინდისიერად მუშაობდნენ რეზინის ხელკეტებით. მათ ბიჭებს ყვირილი ატეხეს და ისინი სასოწარკვეთილად ცახცახებდნენ. ბიჭების შიშველ ქუსლებზე ჯოხებით დარტყმა სასიამოვნოა ვეფხვისთვის.
  მაგრამ, როგორც ჩანს, ეს არ იყო საკმარისი გერდასთვის და მან ჩირაღდანი აიღო. ისევე, ვაი დამარცხებულებს. და დამწვარი ხორცის სუნი აავსებდა ჰაერს. თუმცა, გოგონები ცდილობდნენ ბიჭების ფეხებზე ესროლათ, რათა არ დაეზიანებინათ.
  მუსიკა უკრავდა და დოლები სცემდა.
  მაგდამ უარი თქვა ჩირაღდნის აღებაზე და გაწითლებულმა უპასუხა:
  -არა! ის მაინც ძალიან საზიზღარია!
  გერდამ ჩაიცინა და მელოდიური ხმით ჩაილაპარაკა:
  - ვინ არ არის ბოროტი? ვინ არ არის ცუდი? დიახ, ვისაც ქალი არასოდეს უნახავს!
  შარლოტამ, ადღეგრძელა არასრულწლოვან პატიმრებს ქუსლები, შენიშნა:
  - ეს ყველა დამნაშავეა! არც ისე ცუდია მათი სინანული!
  მეომრებმა ერთბაშად გაიცინეს... და განაგრძეს ბიჭების ფეხების შეწვა.
  ამასობაში ფრედერიკმა ცაში იბრძოდა. მის წინააღმდეგ გამოვიდა უახლესი ამერიკული მებრძოლების წყვილი 50 მმ-იანი ქვემეხებით. მაგრამ, რა თქმა უნდა, ამან არ შეაწუხა ტერმინატორი ბიჭი. და მკვლელმა ბიჭმა ამერიკელებთან მანძილი დახურა და აჩვენა, რომ მათი იარაღი მთლიანად მასზე იყო დამოკიდებული.
  ფრედერიკს საერთოდ სიამოვნებდა ბრძოლა.
  ბიჭმა გენერალმა რადიოში იღრიალა:
  - სულ განადგურებისთვის გამოვდივარ!
  მოკლე აფეთქება და ორმოცდაათი ამერიკული თვითმფრინავი აფეთქდა. თითქოს ვიღაცამ ცაზე ცეცხლსასროლი იარაღი მიმოფანტა. და ბიჭმა აიღო და აჩუქა:
  - მე ნამდვილი ნინძა ვარ! და მე დავჭრი მათ ყველას!
  და კვლავ გაისროლა ზალპური, ამჯერად ჩამოაგდო სამოცდაათი თვითმფრინავი. და მან გამოაღო მარგალიტისფერი კბილები.
  ჰელგა ბიჭის მარჯვენა ხელზე მიფრინდა და სიცილით თქვა:
  - შეურაცხყოფის ნამდვილი დემონი ხარ! მე შენთვის ვგულშემატკივრობ!
  ფრიდრიხს სიცილი აუტყდა. ტერმინატორმა ბავშვმა ჩართო საჰაერო ქვემეხები, ჩამოაგდო კიდევ ოცდაოთხი თვითმფრინავი, შემდეგ კი ცეცხლი გადართო სახმელეთო სამიზნეებზე.
  მთავარი სატანკო ძალა მაინც შერმანი იყო; ის ალბათ ყველაზე პოპულარული ტანკი იყო მსოფლიოში. ამერიკელები სასოწარკვეთილად, დიდი იმედის გარეშე, ცდილობდნენ მის აღებას.
  ფრედერიკმა მღეროდა:
  - ვარსკვლავურ ხომალდებზე და თვითმფრინავებზე! ჩვენი ჯარი უძლეველია!
  შერმანსი დაიმსხვრა და აფეთქდა. მათ გარდა გამოჩნდა თვითმავალი იარაღი 155 მმ-იანი ქვემეხით, რომელსაც შეეძლო გარკვეული პრობლემები შეექმნა გერმანული ტანკებისთვის.
  ფრიდრიხმა გაარღვია ტანკის ზედა ყდა და იმღერა:
  - მე მაინც დიდი ჩემპიონი ვიქნები!
  ჰელგამ გულწრფელად უპასუხა:
  - და შენ უკვე დიდი ჩემპიონი ხარ! და შენში ეჭვი არავის ეპარება!
  ბიჭმა უსტვენდა და უპასუხა:
  -კი არავინ... ამაში დარწმუნებული ხარ?
  ჰელგამ საპასუხოდ დაიღრიალა:
  - სხვა გალაქტიკაზე, მწიფე კონტინენტზე!
  ფრიდრიხმა აფეთქების შედეგად თვრამეტი მანქანა გაანადგურა. მან ამერიკული ტანკები დაწვა და ჰელგას ღიმილით ჰკითხა:
  - რისი თქმა გინდოდა ამით?
  ქერა მეომრმა უპასუხა:
  - რომ ნამდვილი სუპერმენი ხარ!
  ფრიდრიხმა გაისწორა ბაგეები და უპასუხა:
  - მე ვარ სუპერმენი და სხვა პრობლემები არ მაქვს!
  ჰელგამ ჩაიცინა, ესროლა შერმანს და ჭიკჭიკებდა:
  - სხვა პრობლემა არაა!
  ფრედერიკმა გადავიდა პერშინგების სვეტზე და მღეროდა:
  - შენი ფეხები არ გიშველის! არ აჯანყდება ცხენები!
  ჰელგამ დაარტყა ჯადოქრის თვითმავალ იარაღს და ჩასჩურჩულა:
  - Ფრთხილად იყავი! გაუფრთხილდი! გაუფრთხილდი!
  ფრიდრიხმა დაარტყა Mongoose-ის თვითმავალ იარაღს და ყეფა:
  - არ ვიხუმრობთ!
  ჰელგა აგრძელებდა სროლას და სკანდირებდა:
  - მიწისქვეშ დაგხვდებით!
  ფრიდრიხმა, რომელმაც ესროლა კიდევ თხუთმეტ მანქანას ერთი აფეთქებით, დაამატა:
  - წყლიდან ამოვიღებთ!
  ჰელგამ განაგრძო ტირილი და ყვიროდა:
  - ჩვენ დაგშორებთ!
  ფრიდრიხმა, რომელიც აგრძელებდა ფრჩხილებს, დაადასტურა:
  - ჩვენ დაგშორებთ!
  ჰელგამ სავარძელში ხტუნვაც კი დაიწყო და ყვიროდა:
  - ჩვენ დაგშორებთ!
  საბრძოლო მასალა ამოიწურა და თვითმფრინავები უკან გაფრინდნენ. თქვენ უნდა შეავსოთ საწვავი და შეავსოთ თქვენი ნაკრები.
  მესამე რაიხის არმია სულ უფრო და უფრო უახლოვდებოდა ვაშინგტონს. პარალელურად იაპონელებიც არღვევდნენ.
  ნინძა რაინდმა კარასმა ხმლით მუშაობა ამჯობინა. ის ჩუმად ავიდა ამერიკის პოზიციებზე და მოაწყო ჭრის ოპერაცია. ნინძა ბიჭი გახდა შესანიშნავი მეომარი. და მან ყველა გაანადგურა გამონაკლისის გარეშე. მისი კატანა ადვილად ჭრის ლითონს.
  ჯვარცმული კობრი, როგორც ყოველთვის, აგრესიულად და დაჟინებით მოქმედებდა. მისი შეტევები, გამონაკლისის გარეშე, სასიკვდილოა. ხმლის გარდა, ბიჭმა შხამიანი ნემსებიც გამოიყენა და მკვეთრად მახვილი დისკებიც ესროლა.
  მასთან ერთად მოქმედებდა რამდენიმე ნინძა გოგონა და დაეხმარა ბიჭს ამერიკელების განადგურებაში.
  აქ არის მათი ტრიადა, შეიჭრა ციხეში და გადავიდა დერეფნების გასწვრივ. იქ მათ გაანადგურეს ამერიკელი ჯარისკაცები.
  ჯვარცმული კობრი, რომელმაც მოჭრა ოფიცერი, ჩაისისინა:
  - რაინდი ვარ და ღმერთის კანდიდატი!
  იაპონელმა ნინძამ უპასუხა:
  - სრულყოფილება ხარ! მაგრამ ჩვენც მაგრები ვართ!
  გოგონამ კი ერთი საქანელით ორი ამერიკელი ჯარისკაცი მოჭრა!
  ჯვარცმულმა კობრმა განაგრძო მოძრაობა, წისქვილი გაუშვა და ერთდროულად ხუთი გაჭრა და ჭიკჭიკებდა:
  -ეს კლასია!
  კიდევ ერთმა იაპონელმა ნინძამ ჩამოჭრა სამი და შენიშნა:
  - ეს ჩვენი მიღწევებია!
  ჯვარცმული კობრი განაგრძობდა ჭრას, სისხლს ასხამდა და ღრიალებდა:
  - ველური საშინელება ვარ, ღამის ფრთებზე ვფრინავ!
  იაპონელმა ქალმა ორი მათგანის გაწყვეტის შემდეგ შესძახა:
  - ჩვენ უბრალოდ უხილავი ვართ!
  ჯვარცმულმა კობრიმ აიღო, ბიჭს ფეხზე შიშველი თითები დააგდო, მკვეთრად გამოკვეთა დისკები, დაჭრა შვიდი და იმღერა:
  - გამორთე ცნობიერება!
  ნინძა გოგონამ დაჭრა და დაადასტურა:
  -გაგება არ მინდა!
  ჯვარცმულმა კობრმა ხმლებით მოჭრა ექვსი, შეასრულა სამმაგი პეპელა და დაამატა:
  -რამდენჯერ დავრწმუნდით...
  კიდევ ერთი ნინძა გოგონამ დაატრიალა და დაამატა:
  - დავეცემით, მაგრამ ავდექით!
  ჯვარცმული კობრი, კომბოსტოსავით ჭრიდა ამერიკელებს, მღეროდა:
  - უეჭველად სიყვარულისთვის!
  ნინძა გოგონამ აჩუქა:
  -ახლები იბრძვიან...
  კიდევ ერთმა ფეხშიშველმა ლამაზმანმა დაადასტურა:
  - თაობებს!
  ჯვარცმულმა კობრმა რამდენიმე ადამიანი მოწყვიტა და ჩაისისინა:
  - დაამტვრიე ახლავე!
  ნინძა გოგონამ შიშველი თითებით დისკები ესროლა და მღეროდა:
  - Შენ არ ხარ მარტო! ეს დიდებული საათია!
  ჯვარცმულმა კობრმა კიდევ უფრო სწრაფად დაიწყო მოძრაობა. და ვეფხვის ბელივით იღრიალა:
  - დიდებული საათია! დაარტყი პირდაპირ თვალებში!
  ნინძა გოგონამ შიშველი ფეხები სისხლში ჩაასო და ბეტონზე მოხდენილი კვალი დატოვა. მეომრები ლამაზები და გამხდარი იყვნენ.
  და წუხილით მღეროდნენ:
  - ჩემი თაობა ექსპრესს ჭამს!
  ჯვარცმულმა კობრმა ხუთი მოჭრა და განაგრძო:
  - და ასევე ქმნის პროგრესს!
  ნინძა გოგონებმა კიდევ რამდენიმე იანკი დაასრულეს და ჭიკჭიკდნენ:
  - არჩევანი მაქვს!
  კიდევ ერთმა ლამაზმანმა, დაჭრამ, დაამატა:
  -ჩემო ფანარი, სიზმრები ყოველი დღის სიხარულია!
  ჯვარცმულმა კობრმა გაიცინა და მოწინააღმდეგეთა ნგრევამ თქვა:
  - მე ვიქნები ის, რასაც უბრალო მოკვდავები ვერ შეიცნობენ!
  ასე რომ, ტრიადამ გაწმინდა ციხე... იქ დატოვა გვამების მასა. გოგონებსაც აქვთ მაცდური კვალი.
  იაპონელი ნინძა მღეროდა:
  - უხეში და ძლიერი...
  კიდევ ერთმა ლამაზმანმა დაადასტურა:
  - ვინმე ყოვლისშემძლე!
  გოგოებს ისევ სიცილი აუტყდათ...
  ჯვარცმული კობრი, ნემსებს უშვებს, ათიოდე ამერიკელ ჯარისკაცს ერთდროულად უღრღნის, ჩიკის:
  - აფეთქებები დაიწყო!
  ნინძა გოგონამ სიცილით დაადასტურა:
  - მადლი დასრულდა!
  კიდევ ერთმა ლამაზმანმა დაამატა სიცილი:
  - შეწყვიტე ზურგის ჩვენება!
  ჯვარცმული კობრი, რომელიც მრავლად ჭრიდა, დადასტურდა ხმაურით:
  - მტრების მოკვლის დროა!
  ნინძა გოგონებმა ერთხმად წამოიძახეს:
  - მტრების მოკვლის დროა!
  და როგორ გაიცინებენ ფილტვებში! ისინი ისეთი კაშკაშა და უნიკალურია. თითოეულ მათგანს აქვს რაღაც განსაკუთრებული და უნიკალური...
  ჯვარცმული კობრი ფილტვებში იღრიალა:
  - როცა ერთიანები ვართ, უძლეველები ვართ!
  და ისევ ნინძები არღვევენ. ისინი გვამების გროვას ტოვებენ. ასეთი მკაცრი სკოლა აქვთ. და უხილავ მეომრებს ბევრი რამის გაკეთება შეუძლიათ. ეს არის იაპონია, დიდი კულტურის ქვეყანა.
  ნინძა ბიჭი მღეროდა:
  - ჰარაკირი... ეს გელოდებათ! მტრის ხელში ჩაგდება, მაგრამ საშუალებები არ ითვლება!
  და ისევ ბიჭი იცინის! ის ნამდვილად ძალიან მხიარულობს. და მე მინდა ვიბრძოლო და გავიმარჯვო!
  სამეთაუროში ორი გოგონა და ბიჭი შევიდა. მეტის გარეშე, მათ დაასრულეს ორი გენერალი. მესამე მუხლებზე დაეცა და გოგოების შიშველი ფეხების საკოცნელად გაიქცა. მოკლედ დაკითხეს. მან დაიფიცა, რომ ბრძანებას გასცემდა ციხეს.
  მაგრამ კარასმა თავი დაუქნია:
  - უკვე ძალიან ბევრი პატიმარი გვყავს! თქვენ უნდა შეამციროთ თქვენი რიცხვები ოდნავ.
  და ტრიადა კვლავ გადავიდა დერეფნების გასწვრივ. ყოველგვარი საცოდავად და მონადირეთა ვნებით ჭრიდნენ ყველას.
  ჯვარცმულმა კობრმა აიღო, ცხრა ადამიანი მოჭრა და იმღერა:
  - შავი თოვლი, წითელი ყინული...
  ნინძა გოგონამ დაადასტურა:
  - დამწვარი ადგილზე...
  კიდევ ერთმა ლამაზმანმა დაადასტურა:
  - ჩვენ ყველაფერს სატანას ვაძლევთ!
  ჯვარცმული კობრი აიღებს და იყვირებს:
  - Ჰაჰაჰა! სისხლიანი ფიურერი! ნებისმიერი ბურგერი მოიჭრება!
  ნინძა გოგონამ რამდენიმე ჯარისკაცი მოჭრა და იმღერა:
  - იმ ბურგერებმა გასუქდნენ... შარვალშიც არ ჩაჯდეს!
  სხვა სილამაზემ მხარი დაუჭირა პასაჟს:
  - ებრაელებად დარეგისტრირდნენ!
  ჯვარცმულმა კობრმა ნემსები გაუშვა და აჩუქა:
  - ომი რომ არ იყოს!
  გოგოები კი აიღებენ და იცინიან. ისინი ისეთი სასაცილოები არიან შავ კიმონოში და მუხლებამდე შიშველი ფეხებით!
  ტრიუმვირატი დერეფნების გასწვრივ მოძრაობდა. გოგონები ხანდახან აჭრიდნენ ყუმბარებს და შიშველი თითებით უკან აგდებდნენ.
  ტროიკის მოძრაობები წარმოუდგენლად სწრაფია. და ამავე დროს უამრავი გვამია. და არ გაჩერდება.
  ჯვარცმულმა კობრმა ღიმილით ჩაიკრა:
  -სადაც მინდა დავდივარ...
  ნინძა გოგონამ, ადამიანის ხორცს ჭრიდა, დაამატა:
  - მაგრამ სხვებს არ ვუშვებ!
  კიდევ ერთმა ლამაზმანმა ტვიტერში დაწერა:
  - და დღის შუქზე მღერიან...
  ჯვარცმული კობრი, ყველაფერს ჭრის, ყეფდა:
  -ჩიტები მხოლოდ ჩემთვის!
  ნინძა გოგონამ, რომელიც ჭრის ამერიკელებს, რომლებიც წარუმატებლად დაეცა დანა, დაიყვირა:
  - მე მიყვარს სილამაზე!
  კიდევ ერთმა ნინძამ ლამაზმანმა ჩაიჩურჩულა:
  - ტახტს ყვავილებით აკრავს!
  ჯვარცმული კობრი სარკასტულად იღრიალა და ბასრი პირები ესროლა:
  - მე მიყვარს ძვირფასო იანკები!
  გოგოებმა ერთხმად უპასუხეს:
  - და ამიტომ ვაჭერ!
  ტრიუმვირატმა მოძრაობა განაგრძო. ლამაზმანები ხმადაბლა ღრიალებდნენ და ღრიალებდნენ. მათი მოძრაობები უფრო და უფრო სწრაფი ხდებოდა. ტარტაროსიდან გამოქცეული სულებივით მოძრაობდნენ.
  ჯვარცმული კობრი იღრიალა მის ფილტვებში:
  - გაიხარე, გაიხარე! ყველას დავამარცხებ!
  ნინძა გოგონამ მღეროდა:
  - ყაჩაღობით რომ დაკავდე, შიშველი მოგიწევს გაქცევა!
  და ამ სიტყვების დასადასტურებლად გოგონამ მკერდი გაშალა. ის მართლაც ძალიან ლამაზია. და მე მინდა ალისფერი ძუძუს დარტყმა.
  გოგოები გადაადგილდნენ და შიშველი ფეხებით აყარეს ბასრი დისკები. ბევრი მოჭრეს და ხმლებით დაჭრეს. და უკიდურესი ტრიუმფით მიდიოდნენ. გზაზე მოწყვეტილი თავები ეყარა და გოგოებმა მოხდენილი, შიშველი ფეხებით აყარეს ისინი.
  ჯვარცმული კობრი მხურვალედ მღეროდა:
  - მე შავი რაინდი ვარ და ნამდვილი ნინძა!
  რის შემდეგაც ბიჭმა მოჭრა აშშ-ს არმიის კიდევ ხუთი ჯარისკაცი და ხმლები უფრო უცებ ატრიალა.
  გოგოებმა ყრუდ ღრიალეს:
  - ჩვენ შენთან ვართ! იმღერე სიმღერა, ჩვენ ძლიერი გოგოები ვართ!
  და ჭრა უფრო და უფრო ინტენსიურად მიმდინარეობდა! მართლა, ამ გოგოებს თითი არ ჩააყოლოთ! და იკბინებიან და წოვენ!
  დრამერთაგან ბიჭს შეეშინდა და დაიჩოქა. ნინძა გოგონამ ნება მისცა, შიშველი ძირი ეკოცნა, შემდეგ კი აიღო და თავი მაინც მოიჭრა. მან შიშველი ფეხით გადააგდო და შესძახა:
  - სუპერ კლასის მეომარი ვარ... და თავად მარსზე მაგარი ვიქნები!
  ჯვარცმული კობრი წამოხტა, მოჭრა რვა ამერიკელი ჯარისკაცი და იღრიალა:
  - და მე ვიქნები უფრო მაგარი ვიდრე მიკი მაუსი!
  ნინძა გოგონამ ჩაიცინა, შიშველი ფეხით ჩაფხუტი მოისროლა და მღეროდა:
  - ფეხბურთი! ფეხბურთი! გაუმარჯოს ფეხბურთს!
  კიდევ ერთი ნინძა გოგონამ დაჭრა და შენიშნა:
  - და მე ფრენბურთი მირჩევნია!
  მეომრებმა კი სიცილი ერთბაშად ატეხეს... კბილებსა და კბილებს აჩვენებენ. ძალიან მახვილგონივრული ტრიუმვირატი. როგორ შეიძლება არ შეიძინოს იუმორის გრძნობა, თუ ნინძებს ბავშვობაში ვეფხვებთან ერთად გალიაში შეჰყავთ და იარაღს არ აძლევენ. და იქ თქვენ იყენებთ აზროვნების ძალას, რათა აიძულოთ ცხოველი უარი თქვას აგრესიაზე.
  ჯვარცმული კობრი ჭიკჭიკებდა, ჭრიდა ძვლებს და ხორცს:
  - ვეფხვი ვარ, კატა კი არა, ჩემში ახლა მუცელია, აპერკუტი რას უზამს მკვლელობას!
  ნინძა გოგონამ აჩუქა:
  - მკვლელობით, აპერკუტით, ან პირიქით!
  მეომრებმა ქუსლები ფოლადის კარს მთელი ძალით მიაჯახუნეს. ლითონი გასკდა და გზა გაუხსნა მათ. ლამაზმანები ნესტოებით უსტვენდნენ:
  - კარგი, მარსზე წავიდეთ!
  და ისევ წინსვლა, ხორცითა და სისხლით... გვამებისა და დასახიჩრებულთა მასა. და ვერაფერი შეაჩერებს გოგოებს...
  ჯვარცმული კობრი ღიმილით, მაიორი შუაზე გაჭრა, ჩასჩურჩულა:
  - ბედს არაერთხელ ვუჩურჩულებთ...
  ნინძა გოგონამ, თავისებურად დაჭრა, დაადასტურა:
  - ბედს ვუჩურჩულოთ...
  კარასმა ჩაიცინა და დაამატა:
  - საწყალი ბოკუ! გვერდით ხანჯალი!
  მისი სიტყვების დასადასტურებლად კი მუსიკა დაუკრა... და საბრძოლო რობოტი გადმოხტა. ერთ-ერთი ამერიკული სიახლე, ლიანდაგზე დამზადებული მანქანა ოთხი ტყვიამფრქვევით. ნინძამ ძლივს მოასწრო ჭერზე გადახტომა, სანამ ცეცხლის აფეთქება დაიწყება და ფაქტიურად მთელი სივრცე ააფეთქეს.
  ჯვარცმული კობრი გაბრაზებულმა შესძახა:
  - იმპერატორს ვფიცავ... ეს ერთგვარი ველურობაა!
  ნინძა გოგონა ჩუმად მღეროდა:
  - მტკივნეულად ცრემლიანი ეპოქის დრო იყო... როცა ადამიანების წინაპრები ცაზე ვარსკვლავებს ვერ ითვლიდნენ!
  რის შემდეგაც გოგოებმა და ბიჭმა შიშველი ფეხებით რობოტს ბასრი დისკები დაუშინეს. მანქანა გაჩერდა და კვამლი გადმოვიდა. ჭერის გასწვრივ სეირნობისას, ტრიუმვირატმა ესროლა ბარდა ასაფეთქებელი ნივთიერებებით ტროტილზე ათასჯერ მეტი ასაფეთქებელი სიმძლავრით და დაამსხვრია ათეული შენიღბული ტყვიამფრქვევი.
  ჯვარცმული კობრი ღიმილით მღეროდა:
  - ვხედავ, ღირსი შვილები ვართ! და სატანის მსახურები!
  რის შემდეგაც ტრიუმვირატმა ფაქტობრივად დაასრულა ციხის გაწმენდა. გოგოებმა და ბიჭმა კვასის კასრი ამოიღეს და ყლუპი მოსვა. მათ ყლუპი მოსეს და იღრიალა...
  -ნინძები ვართ და უფრო ლამაზი მოწოდება არ არსებობს!
  წითელი და შავი თმით გოგონამ შენიშნა:
  - ომში ყველაფერი შეიძლება მოხდეს... მაგრამ მშვიდობისას ხანდახან უნდა იცოდე როდის გაჩერდე!
  კარასმა გაიცინა და უცებ ჰკითხა:
  - და თუ გერმანიასთან შეჯახება მაინც გვაქვს განწირული, მაშინ რას ვიზამთ?
  გოგოებმა ერთხმად უპასუხეს:
  - კარმის კანონების მიხედვით! როგორც ის ბრძანებს, ისე ვიბრძოლებთ! და თუ რამე მოხდება, ის განსაზღვრავს რომელი გზით უნდა წავიდეთ!
  Fab Four გერდა, შარლოტა, კრისტინა და მაგდა მონაწილეობდნენ ვაშინგტონზე თავდასხმაში. ესენი არიან გოგონები ბიკინებში და ლამაზმანებში. მათი ტანკი ერთი მეორის მიყოლებით არღვევდა ბატარეას. ყველაზე პრესტიჟული იარაღის ბრწყინვალე დიზაინი.
  გერდა, რომელიც ესროდა იანკებს, მღეროდა:
  - Შესაძლოა...
  შარლოტამ გაისროლა და განაგრძო:
  - ჩვენ...
  კრისტინამ ლურსმანი მიაკრა და თქვა:
  - განაწყენებული...
  მაგდამ რაკეტა გაუგზავნა, ჭიკჭიკებდა:
  -ვიღაც...
  გერდამ გაანადგურა 240 მმ-იანი ჰაუბიცა და გაუშვა:
  - ტყუილად!
  შარლოტა ლუპანოვმა განაგრძო გალობა:
  -ჩავარდა...
  ქრისტინამ, ჩახმახს დააჭირა, დაიკივლა:
  -თექვსმეტი....
  დაუმატა მაგდამ სიცილით:
  -მეგატონი...
  გერდამ საპასუხოდ ფილტვებში ჩაიცინა:
  - Აქ...
  შარლოტამ გაისროლა და თქვა:
  - მოდის...
  ქრისტინამ გაგზავნა ჭურვი და განაგრძო:
  - Მოწევა..
  მაგდამ ჭურვი ესროლა და დაიკივლა:
  - იწვის...
  გერდამ საჩუქარი გაუშვა, დაამსხვრია მაქცია თვითმავალი თოფი და აყვირდა:
  - Დედამიწა!
  შარლოტამ ისევ გაისროლა ჭურვი და ამოიოხრა:
  -სად...
  ქრისტინამ ჭურჭელს უკან მიჰკრა და ყვიროდა:
  - დავდექი...
  მაგდამ ჭურვი დაამატა და გაჩუმდა:
  - თეთრი...
  გერდამ შიშველი ფეხით ააფრიალა იარაღი, დაარტყა და დაიყვირა:
  - სახლი!
  და მეომრებს სიცილი აუტყდათ... შარლოტამ გადაწყვიტა ისევ ემღერა, თავის მხიარულ სტილში:
  - Აქ...
  ქრისტინამ გაისროლა და განაგრძო:
  -ოჰ...
  მაგდამ ლურსმანი მიაკრა და თქვა, მარგალიტი:
  - მოდის...
  გერდამ სიკვდილის საჩუქარი გაათავისუფლა და ჭიკჭიკებდა:
  - Მოწევა...
  შარლოტამ გაათავისუფლა რაღაც, რასაც განადგურება მოაქვს და აჩურჩულა:
  - იწვის...
  ქრისტინამ ჭურვი დაარტყა და იმღერა:
  - Დედამიწა...
  მაგდამ ჭურვის წვერი გაუგზავნა და აკოცა:
  -სად...
  გერდამ ესროლა ჭურვი და დაამატა:
  - დავდექი...
  შარლოტამ ჭურვით ატეხა:
  - Ერთხელ...
  და ქრისტინამ, ქუსლით ჭურვი გაგზავნა, აგრესიულად დაასრულა:
  - ვაშინგტონი!
  მაგდამ გადაღებისას დაამატა:
  - ვაშინგტონი!
  გერდამ, რომელმაც სიკვდილის საჩუქარი გაუგზავნა, თან მღეროდა:
  - ვაშინგტონი!
  შარლოტამ ჭურვი ესროლა მედუზას თვითმავალ იარაღს და დაამატა:
  - საწყალი...
  ქრისტინამ ჭურვი დაარტყა და დაამატა:
  - Ჩემი...
  მაგდამ ჭურვიც გაუგზავნა და დაამატა:
  - გმირი...
  გერდამ ისევ გაისროლა და ღრიალებდა:
  - ვაშინგტონი!
  კრისტინა, სროლა, განაგრძო სიმღერა:
  - ვაშინგტონი...
  დაამატა მაგდამ და ცეცხლოვანი საჩუქრები ესროლა:
  - საწყალი...
  გერდამ, რომელიც მოწინააღმდეგეს დაარტყა, იღრიალა:
  - Ჩემი...
  სროლა შარლოტამ განაგრძო:
  - გმირი...
  ქრისტინამ სიცილით თქვა:
  - ვაშინგტონი!
  გოგონები კი სინქრონულად იცინოდნენ, მედუზასავით ნადირობის დროს.
  რის შემდეგაც მეომრებმა ბუნკერის სროლა დაიწყეს. ამერიკელებმა დაარტყეს და აჩვენეს თავიანთი შეუპოვარი გამბედაობა. ისინი დიდად იბრძოდნენ დედაქალაქისთვის. არსებობდა ფორმირებები, რომელთა მეთაურად მხოლოდ ებრაელები იყვნენ. და ამან გაზარდა წინააღმდეგობა.
  გერმანულმა ტანკმა მიიღო მრავალი დარტყმა მტრის იარაღიდან. რამდენიმე ლილვაკიც კი აფეთქდა. გოგოებს მოუწიათ მანქანის წაყვანა და შეკეთება. ამერიკის დედაქალაქში ჯიუტი წინააღმდეგობა არ იყო მოულოდნელი.
  ითვლებოდა, რომ შეერთებული შტატები აქ უდიდეს წინააღმდეგობას გაუწევდა. უფრო მეტიც, ებრაელები მთელი ამერიკიდან ნიუ-იორკსა და ვაშინგტონში შედიოდნენ და იარაღებდნენ როგორც ქალებს, ასევე ბავშვებს.
  კაპიტულაციისკენ მიდრეკილი ტრუმენი იძულებული გახდა გაქცეულიყო და დაბლა დაწოლილიყო. გერმანელები კვლავ დაბომბავდნენ და ბომბავდნენ აშშ-ს დედაქალაქს და ცდილობდნენ ამ კაკლის გატეხვას.
  შემოდგომა მოდიოდა და გრილა. გოგოებს კი ბიკინებშიც კი არ სცივათ.
  შესვენების დროს მათ აიყვანეს დაახლოებით თექვსმეტი წლის ახალგაზრდები და დაწვნენ მათთან, ეფერებოდნენ ერთმანეთს და სვამდნენ კოკას. გერდამ ბიუსტჰალტერი გაიხადა და ორ ახალგაზრდას ნება დართო, აკოცა მისი ძუძუს ალისფერი კვირტები. უფრო სწორედ, მან თავად გაამხნევა ისინი, რადგან ეს ძალიან სასიამოვნოა ძლიერი გოგოსთვის. დანარჩენებმაც იგივე გააკეთეს, აიღეს წყვილი თავისთვის. რელიგიური მაგდაც კი შერბილდა. სასიამოვნოა შეხება კუნთოვანი მეომრების ახალგაზრდა, შიშველი სხეულებით.
  გერდამ გაიცინა და თვალი ჩაუკრა ოქროსფერ თმიან ქერას:
  - და ვხედავ, მოგწონს, როცა ბიჭები ენას შენს ძუძუს აფარებენ. რამდენად შეესაბამება ეს თქვენს რელიგიურ მორალს?
  მაგდამ მიზანმიმართული ხალისით უპასუხა:
  - თუ არ შესცოდე, არ მოინანიებ... თუ არ მოინანიე, არ გადარჩები!
  შარლოტამ ჩაიცინა და მღეროდა:
  - შესცოდე და მოინანიე! მოინანიეთ და კვლავ შესცოდეთ! ცოდვის მონანიება, სულის ხსნისთვის!
  და ძუძუს წვერებზე კოკა-კოლა დაასხა. ბიჭებმა უფრო ინტენსიურად დაიწყეს მკერდის წოვა. შარლოტამ ვნებათაღელვა ამოიოხრა. როგორც ჩანს, მას ძალიან მოეწონა.
  ქრისტინამ ლოგიკურად აღნიშნა:
  - ვაშინგტონი დაეცემა... და ამის შემდეგ, შეერთებული შტატები კაპიტულაციას არ აპირებს?
  გერდამ მკერდზე კოცნის შეგრძნებით შესთავაზა:
  - რა თქმა უნდა, კაპიტულაციას აპირებენ... მაგრამ ჩვენ უნდა დავამარცხოთ ებრაელი ნაწილები, რომლებიც ფანატიკურად იბრძვიან. და ამის შემდეგ ჩვენ სსრკ-ს დავუპირისპირდებით.
  მაგდამ, გაბრუებულმა, შენიშნა:
  "ჩვენ არ გვექნება დრო, რომ რუსეთში შეტევა ზამთარამდე დავიწყოთ!" სამწუხაროა... იქნებ მაისამდე მოგვიწიოს ლოდინი?
  შარლოტამ აჩვენა ფუნთუშა და შენიშნა:
  - Მერე რა? წარმოგიდგენთ ამ დროის განმავლობაში ჩვენს მამულებზე არსებულ საქმეებს. არ შეიძლება მუდმივად იბრძოლო, ამავდროულად უნდა იზრუნო სახლის მოვლაზე!
  გერდა დაეთანხმა ამას:
  - დიახ, ღირს მშვიდობის დროზე ფიქრი... ახლა ფული გვაქვს - ქათმები არ იკეცებიან. მიწას ამერიკაშიც მივიღებთ. ასე რომ, შრომას და მშვიდობას დასასრული არ აქვს!
  ქრისტინამ კბილები გამოსცრა, კარგია, როცა ახალგაზრდას ენა ძუძუს წვერზე უტრიალებს და კისკისებს:
  - და მე დავთესავ საკუთარ პლანტაციებს გენმოდიფიცირებული პროდუქტებით!
  იქნება კასრის ზომის საზამთრო და საზამთროს ზომის ვაშლი!
  მაგდამ ჩაიცინა და, ენა გამოყო, ჭიკჭიკებდა:
  - სასიკვდილო მედუზები ვართ, საზამთროს ასე მსგავსები!
  ქრისტინამ გაიცინა და ახალგაზრდას ლოყაზე აკოცა. შემდეგ მან იღრიალა:
  - ეკონომიკა და პოლიტიკა გლობალიზაციისკენ მიდის. მხოლოდ კაუცკის მიხედვით: ერთიანი ჰეგემონია და სამყაროს კონტროლი! როცა ახალი შეკვეთა ჩამოყალიბდება!
  გერდამ შესთავაზა:
  - ბამბის ვაჭრობა შესაძლებელი იქნება. აქ არის კარგი ბამბის პლანტაციები აშშ-ში.
  შარლოტამ წარმოიდგინა და გაეცინა:
  - ეს ბიძია ტომის ქოხშია... დიახ, ამ წიგნში შავკანიანები აქტიურად მუშაობდნენ. ისინი თავს დაესხნენ პლანტანტებს. სამწუხაროა, რომ დასასრული ცუდი გამოდგა... - მძიმედ ამოისუნთქეს გოგოებმა და შენიშნეს. -ვწუხვარ ევას. კარგი, ნათელი გოგონა იყო. მას შეეძლო კარგი მეომარი გამხდარიყო.
  ქრისტინამ თავი დაუქნია და გააპროტესტა:
  "ის ძალიან რბილია იმისთვის, რომ იყოს კარგი მეომარი." ნამდვილი გოგო უნდა იყოს მკაცრი და აგრესიული!
  გერდამ საპასუხოდ მღეროდა:
  ცაში ქერუბიმები ანათებენ,
  კიდევ ერთი მოვიდა ცაში, მე ვხედავ ძალას...
  გერდა მწარედ ტირის უკმაყოფილებისგან -
  რატომ დავიბადე გოგო?
  კრისტინამ ოქროსფერ-წითელი თმა აიჩეჩა და შენიშნა:
  - მაგრამ ჯობია იყო ქალი ვიდრე კაცი. მაგალითად, ქალის ორგაზმი გაცილებით გრძელი და ძლიერია!
  გერდამ გორგონ მედუზას ღიმილით დაუქნია თავი:
  - დიახ, უფრო ძლიერი! დაე, ბიჭებმა უფრო სერიოზული საქმე გააკეთონ! ვაი, ასეთი სურვილი გაუჩნდა.
  და ისმოდა ვნებათაღელვა ოჰ და კვნესა... ვნებიანი ქალების კვნესად გადაქცევა.
  მაგრამ გოგოებს არ აქვთ განზრახული ორგაზმის კასკადით დიდხანს ტკბობა. ისევ მომიწია ომში წასვლა. უფრო ზუსტად, ავზით ტანკზე. მისი ჯავშანი უკვე მრავალრიცხოვანი შრამებით იყო მორთული.
  ვაშინგტონი არ დანებდა. ბრძოლა გაგრძელდა ყველა ბლოკისთვის და თუნდაც ყველა სახლისთვის. წინააღმდეგობა ჯიუტი და ბლანტი გამოდგა.
  გერდა, რომელიც ბატარეაზე ისროლა, მღეროდა:
  - ამერიკა...
  შარლოტამ გაისროლა და განაგრძო:
  -ამერიკა...
  ქრისტინამ ესროლა ჭურვი და თქვა:
  -Მივხვდი...
  მაგდამ შიშველი ფეხი დაარტყა და დაამატა:
  - მისი...
  გერდამ გაუგზავნა საჩუქარი და დაჭრა:
  - პროგრესი!
  შარლოტამ ჭურვებივით მკვეთრი სიტყვები წარმოთქვა:
  -სად...
  ქრისტინამ გაათავისუფლა საბრძოლო მასალა და გასცა:
  -არა...
  მაგდამ ჭურჭელს დაარტყა და ჩაიჩურჩულა:
  - ჩააგდე...
  გერდამ ცულით მოჭრა არტილერია:
  - ნახე...
  შარლოტამ საჩუქარი გაუგზავნა და ამოიოხრა:
  - მუშები...
  ქრისტინამ, ჭურვი გაგზავნა, დაამატა:
  -არა...
  მაგდამ ტყვია-წამალი გადაყარა და განაგრძო:
  - ადგილი...
  გერდამ ისევ გაგზავნა ჭურვი და დაიჩურჩულა:
  - მომსახურება...
  შარლოტამ საჩუქარი გაუგზავნა, საბედნიეროდ საბრძოლო მასალა შეივსო:
  - პროსტიტუცია.
  ქრისტინამ ჭურვი გაუგზავნა და ძირს დააჭირა სიტყვები:
  - საჯარო...
  მაგდა ყვირის ფილტვებში:
  - სახლი...
  გერდამ გველივით აჩურჩულა:
  - სახლი...
  შარლოტამ საბედისწერო გასროლის შემდეგ თქვა:
  - ჩაყრილი...
  ქრისტინამ ფოლადის ცალი გაგზავნის შემდეგ დაამატა:
  -ა...
  მაგდამ საპასუხოდ ჩაიცინა:
  - მანამდე...
  გერდამ ჭურვი გაისროლა და ჩაიჩურჩულა:
  -ნიმ...
  შარლოტამ გაისროლა და თქვა:
  - Ზე...
  კრისტინამ ჭურვი ამოისროლა, ჩაუკრა:
  -ქუჩა...
  გერდა ჭიკჭიკებდა, ისროდა:
  - ყველა...
  შარლოტამ ყვირილივით იღრიალა:
  - რიგი...
  ქრისტინამ ვნებიანად თქვა:
  - Ღირს...
  მაგდამ შერმანი ნემსივით გახვრეტილა და განაგრძო:
  -მაგრამ...
  გერდამ, ესროლა, მარგალიტი გასცა:
  - ბოლოს...
  სროლა შარლოტამ განაგრძო:
  - ის...
  ქრისტინამ, რომელიც აგრძელებდა სროლას, თქვა:
  - Სახლში...
  მაგდამ აკოცა და ჩაიჩურჩულა:
  - Ზე...
  გერდამ სიკვდილის ნატეხი გაათავისუფლა და დაიყვირა:
  - Ქალი...
  შარლოტამ გაისროლა და მარგალიტი გასცა:
  - გამოიყურება...
  ქრისტინამ ატირდა და აკოცა:
  - ა...
  მაგდამ ჭურვი დაარტყა და თქვა:
  -ქალი...
  გერდამ მას ჭურვი დაარტყა და კისკისებდა:
  -ში...
  შარლოტამ გაუშვა ძლიერი ფეთქებადი კვერნა და ყეფდა:
  - საწოლები...
  კრისტინამ დაიღრიალა და ისროდა:
  -ოჰ...
  მაგდამ ჭურვი გაუგზავნა და შერცხვენილმა შესძახა:
  -შიშველი...
  ქრისტინამ გაგზავნა ხელოვნების კიდევ ერთი მკვლელი და ყეფა:
  -იტყუება...
  გოგოებს სიცილი აუტყდათ, მათ ძალიან გაუხარდათ მსგავსი რამის წერა.
  შემდეგ, სროლისას, მათ დაიწყეს რაღაც უფრო წესიერი და გმირულის შედგენა. გოგონების კვარტეტმა კი კარგად გამოუვიდა:
  დაე, გულების გაერთიანება ფოლადიზე ძლიერი იყოს,
  მოვიშოროთ სისხლიანი მტვრის შემოდინება პირებიდან!
  და ცრემლიანი თვალები ვარსკვლავებივით ანათებდნენ,
  იყავი ჩემთან სამუდამოდ: ვნებიანად თქვეს!
  
  ჩვენ სამუდამოდ შენთან ვართ, ოქროს ოცნება -
  მთვარის შუქისა და მოქცევის ქალწული...
  წმინდა იესო ქრისტეს დროშის ქვეშ -
  ზეცაში ქერუბინების ძლიერი გუნდი ამაღლდება!
  
  დავლიოთ ვნების კაშკაშა ღვინო,
  და მხატვარი მოგცემთ სამყაროს ჩანახატს...
  რა გამხდარი ხარ - სიცოცხლის უსუსური ძაფი -
  ეშმაკს სურს მთლიანად გაანადგუროს სიყვარული!
  
  რაინდმა იშიშვლა ხმალი - მოუწოდა ქრისტეს:
  ასე რომ სამყაროში ჰარმონიული კავშირი სუფევს...
  და მარიამს მოაქვს - ღვთაებრივი სიწმინდე -
  გჯეროდეთ, რომ უფალი არ დაგვიშვებს ჯოჯოხეთის უფსკრულში ჩავარდნაში!
  
  მაგრამ შენ იმედებს ატარებ საკუთარ თავში...
  ადამიანი ხომ ღმერთისთვის არ შეიძლება!
  თითოეული ჩვენგანი ყურებამდე ვერცხლით იქნება დაფარული,
  მარგალიტი და ხავერდის გედი ცაში გაფრინდებიან!
  
  მხოლოდ თუ დაეცემ ბრძოლაში,
  შენი სამშობლოსთვის, რომელიც უფრო ღირებულია ვიდრე სამყარო...
  შემდეგ კი ჩვენ არ გვეშინია დაღვრილი ნაპალმის -
  სინათლის რაინდთა სისუსტე უხრწნელი იქნება!
  
  სამყაროში ცხოვრება კარგია, მაგრამ ზოგჯერ მოსაწყენია,
  და ბოროტი შიმშილი და სიცივე აშორებს ადამიანებს...
  ჩვენ უნდა ვიყოთ სატანის მთაზე,
  და გაგიმართლებს, თუ გულით ახალგაზრდა ხარ!
  
  სამყაროში, როგორც მეგობარი სიკვდილის შემდეგ:
  დაინახავ ისეთ რამეს, რაც გაგაცინებს და გაგიღიმებს!
  მიუხედავად იმისა, რომ ხორციელად ბავშვივით იქნები -
  მაგრამ უპრობლემოდ მიხვდებით, რომ ეს შეცდომა იყო!
  
  წინა ბრძოლების გამოცდილება გამოგადგებათ, დამიჯერეთ,
  მათში გაიგებთ სისხლისაგან შექმნილი სამოთხის სიხარულს...
  თქვენ დაამცირებთ წესრიგს, სადაც გარეული მხეცი ყვიროდა -
  და შენ მიიღებ პრინცესას ცოლად!
  
  შემდეგ კი ტახტისთვის და შემდგომი გზებისთვის,
  თქვენ მოგიწევთ სამყაროს რგოლის გარშემო ტრიალი!
  შემდეგ ამბებს ჩემს შთამომავლებს გადავცემ -
  დამიჯერე, წარმატებისთვის ჯობია ისწავლო!
  
  შესაძლებელია თუ არა გახდე ღმერთი - ეს მაგარი კითხვაა,
  ადამიანი ღმერთის მსგავსად შეიქმნა...
  და მიუხედავად იმისა, რომ მას ჯერ კიდევ არ მიუღწევია ღმრთეების დონემდე...
  ჩვენს ქვემოთ არის ვარსკვლავები, რომლებიც სწრაფად ხტუნაობენ!
  
  მეცნიერება მოგცემთ, მერწმუნეთ - ძლიერ ძალებს ჩვენთვის,
  რადგან ცოდნიდან თოკებს მოვქსოვთ...
  და თუნდაც შესცოდა, ეს წარსულს ჩაბარდა ჰემი,
  მაგრამ ატომმა მოამზადა ყუმბარები ჩვენი მტრებისთვის!
  
  სამყარომ გამოკვეთა ხაზი - იცოდე,
  და სამყარო მიჰყვება მას კასკადში...
  და მიღწევები დათვლის გარეშე - არის ნამდვილი სამოთხე,
  რისთვისაც რაინდები უნდა იბრძოლონ!
  გოგონები რეალურად კარგად მღეროდნენ და ამავდროულად გაანადგურეს ბატარეები და ბუნკერები. ჩვენ მივიღეთ ნაკაწრები და საკუთარ თავს დარტყმები...
  მცირე პაუზის გაკეთება მოგვიწია საბრძოლო მასალის შესავსებად. როგორც ზოგიერთი ბრძენი ამბობს, ისინი ამაზრზენი გოგოებისგან ამზადებენ ჩიფსებს.
  ქრისტინამ და მაგდამ ჭადრაკი ისევ ითამაშეს. წითურ გოგონას ოქროსფერი ელფერით ყველას სურდა თაფლისფერ ქერასთან გამარჯვება. თამაში მკვეთრი შემტევი ფორმით წარიმართა. მაგდამ კვლავ მოახერხა ინიციატივის ხელში ჩაგდება და მატერიალური უპირატესობის მოპოვება.
  დრო არ გვქონდა თამაშის დასასრულებლად, იყო კიდევ ერთი ბრძოლა და ცხელი ბრძოლა. თუმცა, წვიმა ციდან დაიწყო. ხილვადობა გაუარესდა. ნაცისტები აშკარად უხერხულად გრძნობდნენ თავს.
  გერდამ ღიმილით გაისროლა, აიღო და იმღერა:
  - Წვიმა...
  შარლოტამ, რომელიც მხარს უჭერდა მეომარს, გაისროლა:
  -ფეხშიშველი...
  ქრისტინამ, ჭურჭელს დაარტყა, განაგრძო:
  - მიერ...
  მაგდამ ჩაჭრა და დაიყვირა:
  - Დედამიწა...
  გერდამ აკოცა, თვალები უბრწყინავდა და თქვა:
  -გავიდა...
  შარლოტამ ჭურვი დაარტყა და იღრიალა:
  - Დასველდა...
  კრისტინამ სიკვდილი გაათავისუფლა და ატყდა:
  - გოგოებო...
  მაგდამ გაცხელებული გასროლა და თქვა:
  - თვალი...
  გერდამ, რომელიც შეუფერხებლად ისროდა, განაგრძო:
  - თუ...
  შარლოტამ ჭურვი გაუშვა და ჩაიჩურჩულა:
  -გაწმინდე...
  ქრისტინამ გაისროლა და კბილების გაშიშვლებით განაგრძო:
  - Დღეს...
  მაგდამ აკოცა და იკივლა:
  - ეს...
  გერდამ ჭურვი დაარტყა და იკივლა:
  - კარგი...
  შარლოტამ სიკვდილის საჩუქარს გაუშვა და დაიყვირა:
  -ა...
  კრისტინამ ჭურჭელს დაარტყა და დაიყვირა:
  - Როდესაც...
  მაგდამ ტოპივით ღრიალა:
  - Პირიქით....
  გერდა ზუზუნებდა, როცა ჭურვებს ისროდა:
  -ცუდად...
  შარლოტამ, გაათავისუფლა განადგურების საჩუქრები, მღეროდა:
  - თუ...
  კრისტინამ, სიკვდილის გაგზავნით, ჩურჩულებდა:
  - სიმღერები...
  მაგდამ, სასტიკად გამოსცხო კბილებს, ამოიოხრა:
  - იმღერე...
  გერდა აჩუმდა და წამოხტა, ესროლა და ატყდა:
  - ეს...
  შარლოტამ, ნაჭუჭებს აფურთხებდა და გამოწურა:
  - კარგი...
  კრისტინამ აიღო და ჩაიჩურჩულა:
  - ა...
  მაგდამ დაიკივლა და ჭურვები გაუგზავნა:
  - Როდესაც...
  გერდამ გაშიშვლებული კბილებით თქვა:
  - Პირიქით...
  შარლოტამ მეორე ჭურვი გადააფურთხა და ამოიოხრა:
  -სევდიანი...
  გერდამ ისევ გაისროლა და თქვა:
  - თუ...
  შარლოტა არის პასუხი, იღრიალა:
  - ბოროტი...
  ქრისტინამ ხმით და გასროლით თქვა:
  -შენ...
  მაგდამ ღიმილით ამოისუნთქა და გაისროლა:
  - ეს...
  გერდამ სიკვდილის ნაწილი გადააფურთხა და თქვა:
  - ყოველთვის...
  შარლოტამ, ჭურვების ნაკადი გაუშვა, დაახრჩო:
  - იოლად...
  ქრისტინამ, თან მღეროდა, განაგრძო:
  - ა...
  მაგდამ ჩურჩულით და სროლით თქვა:
  - Პირიქით...
  გერდამ ფილტვებში იღრიალა:
  - რთული...
  და ისევ მზაკვრული გუნდი გავიდა.
  შარლოტა, ისროდა, იკივლა:
  - თუ...
  ქრისტინამ გასროლით თქვა:
  - ბოროტი...
  მაგდამ კბილების გაშიშვლება განაგრძო:
  -შენ...
  გერდამ ყელიდან ამოისუნთქა:
  - ეს...
  შარლოტამ დიდი გაბრაზებით განაგრძო:
  - ყოველთვის...
  ქრისტინამ გასროლით თქვა:
  - იოლად...
  მაგდამ ხიბლი გაისწორა, სიცილით გაიღიმა:
  -ა...
  შარლოტამ სიკვდილი გაათავისუფლა და დაიყვირა:
  - Როდესაც...
  გერდამ სასტიკად ჩაილაპარაკა:
  - Პირიქით...
  ქრისტინამ, სიკვდილის გათავისუფლებით, იღრიალა:
  - რთული...
  მაგდამ მოკლედ ასწია შიშველი ფეხი და დაიყვირა:
  - და...
  გერდა ფილტვებში გუგუნებს:
  - მოსაწყენი!
  რის შემდეგაც გოგონები შეაჩერეს... ისევ შეავსეს საბრძოლო მასალა. და რომ მათი იარაღი არის სწრაფი სროლა და ბრძოლა არის ძალიან ინტენსიური.
  გოგოები მხიარულობდნენ და ნათელ კბილებს აჩვენებდნენ. რა ლამაზია ეს დედამიწა და რა ჰგავს სამოთხეს. თქვენ უბრალოდ წადით მასთან. ან ატარეთ ოდეკოლონი.
  გერდამ და შარლოტამ სულელების თამაში დაიწყეს. ძალიან ოსტატურად ეჭირათ ბანქო შიშველი თითებით და შიშველი ფეხებით ირევდნენ. უზარმაზარ შედევრს ჰგავდა.
  კრისტინა ძალიან ცბიერია, მან არ დაასრულა უკვე წაგებული თამაში, მაგრამ მაშინვე შესთავაზა ახალი. მაგდა პარტნიორს არ ეკამათებოდა. ის ასევე არ არის ერთ-ერთი უკანასკნელი მეომარი... მაგრამ ის არ არის ჯიუტი.
  ქრისტინამ თავისი გახსნის რეპერტუარი გარკვეულწილად დივერსიფიცირა და წავიდა D2-D4-ით. მაგდამ უპასუხა მეფის ინდოეთის დაცვით. კრისტინა კი ოთხი პაიკის ვარიანტია. ძალიან სასტიკი ბრძოლა დაიწყო. და უაიტს, სავარაუდოდ, რაღაც უპირატესობა ჰქონდა. უკვე მაგდამ დაიწყო ფიქრი და დელიკატური სიტუაციიდან გამოსავლის ძებნა.
  თამაში გადაიდო და ისევ ბრძოლა... აქ უკვე ცხელოდა. უახლესი 120 მმ-იანი ტანკსაწინააღმდეგო იარაღის ბატარეა, რომელსაც შეუძლია შეაღწიოს E-50-ზე ახლო მანძილზე.
  ჭურვების საწყისი სიჩქარე წამში 1050 მეტრია. ასე რომ, დიდი დაგვიანებით, იანკებმა შეიძინეს მეტ-ნაკლებად დამაკმაყოფილებელი იარაღი. მართალია, თავად ტანკი ჯერ არ შემოსულა წარმოებაში, მხოლოდ იარაღი იყო მოქმედი.
  გოგოებმა მიახლოების გარეშე დაიწყეს სროლა...
  გერდამ, რომელიც შორიდან ისროდა, მაინც შენიშნა:
  - ამერიკელები აშკარად პროგრესირებენ. ეს მათი საფირმო ნიშანია: ყველაფერს გვიან აკეთებენ. მაგრამ ასეთი პოტენციალით, მათ დიდი ხნის წინ შეეძლოთ გუთანები ხმლებად მოექციათ.
  შარლოტა მღეროდა, ტანზე ტრიალებდა და წითელ კულულებს აკანკალებდა:
  - ეშმაკი! ეშმაკი! გადაარჩინე ეშმაკი! ვიღაცამ, ვიღაცამ დაგვსაჯა! მოგვეცით, მოგვეცით ხმლები ხელში, იანკების წინააღმდეგ, იანკების ლაშქართა წინააღმდეგ!
  მაგდამ, რომელმაც ამერიკული იარაღი გაანადგურა, პრინცესას ღიმილით თქვა:
  - არა უშავს... ჩვენი უმაღლესი კლასი ექნება გავლენას ნებისმიერ ბრძოლაში... ჩვენ ყოველთვის ვიმარჯვებდით, ჩვენ ახლა გავიმარჯვებთ!
  კრისტინამ შიშველი ფეხი აბჯარს დაარტყა და მღეროდა:
  - ახტუნ, ახტუნ... ფუეირ, ფოეირ!
  ბრწყინვალე ინგლისური ოთხეული: ჯეინი, გრინგეტა, მალანია, მატილდა შტურმით შეიჭრა ნიუ-იორკში. მეომრები იბრძოდნენ გორინგ-4 ტანკზე. მანქანა იყო ჩერჩილის ევოლუცია. ოდნავ ჩამოუვარდება ჯავშანს და ოდნავ მძიმე ვიდრე E-50, მაგრამ მსგავსი იარაღით.
  ტანკი იწარმოებოდა ინგლისურ ქარხნებში, ბრიტანეთში, რომელიც გახდა მესამე რაიხის პროტექტორატი.
  ჯეინმა ესროლა ამერიკულ ქვემეხს და ჩაიკრა:
  - დიდი ამომრჩეველი ვართ... პროტექტორატი დავშალოთ!
  გრინგეტამ შეასწორა პარტნიორი:
  - ჩვენ არ დავტეხთ, არამედ განვვითარდებით... გავძლიერდებით!
  გრინგეტამ გაისროლა, დაამტვრია ამერიკული იარაღი და ფილოსოფიურად შენიშნა:
  - ყველაფერი, რაც არ გვკლავს, გვაძლიერებს!
  მალანიამ გაიცინა და დაიყვირა:
  - ბანალური სიმართლეა, მაგრამ ძნელი დასაჯერებელია!
  მატილდამ, რომელმაც რამდენიმე ჯარისკაცი თავისი მუხლუხებით გაანადგურა, შენიშნა:
  - შესაძლებელია, სიმართლე ბანალური იყოს. მაგალითად, მზე ყვითელია, როგორც ამას ცის ყურებით ხედავთ.
  ჯეინმა ტუჩები ძალიან ფართოდ გაშალა და კბილები გამოაჩინა.
  მან გრინჟეტს გადაღება მისცა და აჩუმდა:
  - მზე კი საკმაოდ თეთრია. ცა უბრალოდ ბლოკავს ლურჯ სხივებს და წარმოქმნის ყვითელ ელფერს.
  მატილდამ ჩაიცინა და შენიშნა:
  - და შენ ისეთი ჭკვიანი ხარ... მან ოსტატურად შენიშნა, რომ ეს მხოლოდ ყვითელი ილუზიაა!
  გრინგეტამ ისევ გაისროლა, ბუნკერი დაამტვრია და აჩუქა:
  -ჩვენს სამყაროში ყველაფერი მოჩვენებითია... მხოლოდ ისინი კლავენ რეალურად!
  ტყვიამფრქვევებით დაარტყეს მალანიას და ხუმრობით, ან შეიძლება ხუმრობით არა, აყვირდნენ:
  - ან იქნებ სიკვდილი ილუზიაა! სული ხომ უკვდავია და, ალბათ, პიროვნების ჩამოყალიბების მხრივ, ის პირველადია!
  გრინგეტამ ისევ გაისროლა და იმღერა:
  - მართალია სულის გარეშე სხეული სხეული არ არის, მაგრამ რა სუსტია სული სხეულის გარეშე!
  ჯეინმა იგრძნო ლირიკული აწევა საკუთარ თავში და ატყდა სიმღერა. და მისმა მეგობრებმა დაიწყეს მასთან ერთად სიმღერა.
  მეომარ-არისტოკრატმა დაიწყო:
  - Ძლიერი...
  გრინგეტამ განაგრძო ჭურვი:
  -ტანკი...
  ესროლა მალანიამ თქვა:
  - მივყავართ...
  მატილდამ სასიკვდილო საჩუქარი გაათავისუფლა და ტვიტერზე დაწერა:
  - ცეცხლი!
  ჯეინმა, ესროლა და კბილები დიდი მარგალიტივით აშორა, ყეფა:
  -და...
  გრინგეტამ ჩაისისინა და ხელები აიქნია:
  - გამანადგურებელია...
  მალანიამ გაისროლა და თქვა:
  - ყველას...
  მატილდამ, რომელიც მებრძოლებს თავისი კვალის საშუალებით ანადგურებდა, ჩაისისინა:
  - Მიყოლებით!
  ჯეინმა ჩაიცინა და განაგრძო:
  - Ზე...
  გრინგეტამ გაისროლა, კობრასავით კისკისებდა:
  - ნახვა...
  მალანიამ გასროლა განაგრძო:
  - მებრძოლი...
  მატილდამ შიშველ ფეხზე თითები დაარტყა და თქვა:
  - საკმაოდ...
  ჯეინმა ჩაიცინა და სიგარეტს მოუკიდა:
  - ციცაბო...
  გრინგეტამ ისევ გაისროლა და ჩაიჩურჩულა:
  - დაე...
  მალანიამ დადო ჭურვი და თქვა:
  - უილ...
  მატილდამ ჭურვი მეტალში ჩაარტყა და თქვა:
  - შედეგი!
  ჯეინმა, რომელიც აგრძელებდა ცეცხლს, ჭიკჭიკებდა:
  -ა...
  გრინგეტმა გაათავისუფლა და მხარი დაუჭირა:
  - თუ...
  მალანიამ ესროლა ჭურვი და ამოიღო სიტყვა:
  - "ვეფხვი"...
  მატილდამ ჩურჩულით თქვა:
  -ში...
  ჯეინმა აგრესიულად დაასრულა:
  - წავა...
  გრინგეტა დაეცა და განაგრძო:
  - და...
  მალანიამ აგრესიულად გაისროლა:
  - უილ...
  მატილდამ მკაცრად დაამატა:
  -ში...
  ჯეინმა ჩაიცინა და კბილები გამოსცრა.
  - Ჩვენ...
  გრინგეტამ თვალებიდან ელვა ესროლა და თქვა:
  - ცეცხლი...
  მალანიამ განაგრძო:
  - მისი...
  მატილდამ იღრიალა:
  - ჩვენი...
  ჯეინმა თქვა:
  -ჩერჩილი...
  გრინგეტამ ატირდა გასროლისას:
  - გატყდება!
  მალანიამ აგრესიულად ჩაიკრა:
  - გამოცდა...
  მატილდამ, დაამტვრა თავისი ქიაყელები, თქვა:
  - ქირავდება...
  ჯეინმა კბილები გამოსცრა და თქვა:
  - Ზე....
  გრინგეტამ ფილტვებში იყვირა და ჭურვი გაუგზავნა:
  - ხუთი!
  გოგოებმა კი ერთიანად იცინეს... ბრძოლა საკმაოდ ცხარე იყო. მუშაობდა ამერიკული საზენიტო იარაღი. 230 მილიმეტრიანი შუბლის ჯავშანი კვლავ გაუძლო დარტყმებს.
  მაგრამ გარკვეული რისკი იყო. უფრო მეტიც, ომის ბოლოს შეერთებულმა შტატებმა დაიწყო ძალიან ჯავშანტექნიკის ქვეკალიბრის ჭურვების წარმოება ვოლფრამის ბირთვით. და ეს საშიშია.
  ჯეინმა შიშველი ფეხით მოხვია მხარზე გრინგეტა და ჩასჩურჩულა:
  -გთხოვ არ გამოტოვო!
  მან ჩაილაპარაკა:
  -ვისი ბლასტერი ატყდებოდა, შენი კი გაჩუმდებოდა!
  და მან გაისროლა, გაანადგურა ბატარეა...
  მატილდამ, რომელიც მძღოლი იყო, აღნიშნა:
  - მანევრირებით შეგიძლიათ შეამციროთ დარტყმის ალბათობა.
  გოგონამ სამი ამერიკელი პოლიციელი გადასცა, წითელი ნაკადები ყველა მიმართულებით ასხურეს და ძვლები ჩამოვარდა. შემდეგ მან განაგრძო:
  - აქ სიკვდილის ატრაქციონში ყოფნას ჰგავს!
  გრიგეტამ კიდევ ერთი საზენიტო იარაღი დაამტვრია და იმღერა:
  - ვერმახტის ურდოები გააფთრებული არიან, ჩვენ კი ფოლადის თვის შვილები ვართ!
  ჯეინმა შიშველი ფეხი გაშალა, რადიო გამორთო და გოგოებს შესთავაზა:
  - რამე სასაცილო ვიმღეროთ...
  გრინგეტამ შხამიანად გაიღიმა და შესთავაზა:
  - ფიურერზე?
  ჯეინმა ენერგიულად დაუქნია თავი.
  - დიახ!
  მატილდამ მხარი დაუჭირა იდეას:
  - მართალია! ვერავინ გვესმის!
  ჯეინი მხიარულად მღეროდა გასროლისას:
  -აჰ...
  გრინგეტამ აიღო და ენთუზიაზმით ისროდა:
  - ფიურერი...
  მალანიამ მკაცრად უპასუხა, წუწუნით:
  -შენ...
  მატილდამ ჯარისკაცები გაანადგურა და განაგრძო:
  - ფიურერი...
  ჯეინმა ენთუზიაზმი გამოთქვა:
  - თხა!
  გრინგეტა, გასროლით, განაგრძო:
  - Რისთვის....
  ესროლა მალანიამ თქვა:
  -Წინააღმდეგ...
  მატილდამ გაანადგურა თავისი ქიაყელები და ხიხინა:
  - ანგლოვი...
  ჯეინმა ენთუზიაზმით განაგრძო:
  - Მე ავცოცდი...
  გრინგეტამ დაიღრიალა და იღრიალა:
  -შენ....
  მალანიამ კბილებს ააცალა და ყეფა:
  -ვირი...
  შემდეგ მატილდამ ღრიალი დაიწყო:
  - Შენ მიიღებ...
  ჯეინმა სიცილით განაგრძო, თითქმის დახრჩობით:
  -დან...
  გრინგეტამ გაისროლა და თქვა:
  -შენ...
  მალანიამ გაიმეორა ენთუზიაზმი:
  - კონკრეტულად...
  მატილდამ ჩასჩურჩულა სიტყვები:
  -ში...
  ჯეინმა, გააფთრებული სროლით, ყეფა:
  - პიატაკ!
  გრინგეტა, გასროლით, განაგრძო:
  - გადაეყრები...
  მალანიამ აგრესიულად აიყვანა:
  - Ზე...
  საპასუხოდ მატილდამ ხმამაღლა თქვა:
  -ძლიერი...
  ჯეინმა ენთუზიაზმით დაუჭირა მხარი:
  - ინგლისური...
  გრინგეტამ სასიკვდილო საჩუქარი გაუგზავნა და თქვა:
  - მუშტი!
  მალანიამ განაგრძო სიმღერა:
  - შენ...
  თქვა მატილდამ და საზენიტო თოფი თავისი კვალებით გაანადგურა:
  - Ჩვენ...
  ჯეინმა დაიყვირა და განაგრძო:
  - ტყვიამფრქვევები...
  გრინგეტამ აჩურჩულა და ლურსმანი აკოცა:
  - და...
  მალანიამ ღრიალით განაგრძო:
  -ტანკები...
  მატილდამ ყვიროდა:
  - შენ...
  ჯეინმა იღრიალა:
  -Ჩვენ...
  გრინგეტამ ფილტვებში ჩაიკრა:
  -ა...
  მალანიამ ენთუზიაზმით განაგრძო:
  -შენ...
  მატილდამ კამეჩივით იღრიალა:
  - თან...
  ჯეინმა დაიკივლა:
  - Ავტომატური...
  გრინგეტამ კბილებს ააცქერდა:
  - კანკალებ...
  მალანიამ გაბრაზებულმა თქვა:
  - ბუგერი!
  მატილდამ განაგრძო სიმღერა:
  -მოვკლავთ...
  ჯეინმა ჭიკჭიკით და შიშველი ფეხებით დააჭიანაკა:
  -შენ...
  გრინგეტა ჭიკჭიკებდა, ენთუზიაზმით ისროდა:
  - მოსწონს...
  მალანიამ დაიხურა და კბილებიდან ნაპერწკლები აჩვენა:
  -თხა...
  მატილდა ზუზუნებდა და დანარჩენებს ჩაახშობდა:
  - და...
  ჯეინმა გაიმეორა ენთუზიაზმი:
  - დაიწვებიან...
  გრინგეტმა გაბრაზებულმა თქვა:
  - ლურჯი...
  მალანიამ საზიზღარი კობრავით ჩაიკრა:
  - მანამდე...
  მატილდამ გაბრაზებულმა დაამატა:
  -თლა...
  და გოგონები ერთხმად მღეროდნენ:
  - ცეცხლი, ცეცხლი, ცეცხლი... აგონია!
  ამოგვეწურა საბრძოლო მასალა, მაგრამ საწვავის შევსება არ დაშავებულა. ტანკი ოდნავ უკან მომიწია. და დარეკეთ მიწოდების ჯგუფს რადიოთი. გოგოებმა ცოტა ხნით შეისვენეს.
  ჯეინმა შიშველი ფეხი ტანკის ჯავშანში შეახო. ლამაზი გოგონა ქერა, ოდნავ ოქროსფერი თმით. ისეთი მაცდური და ამავე დროს არისტოკრატული.
  მისი სილამაზე ფიზიკურად გამაგრებული პრინცესას აქვს. ჯეინმა ესროლა და ბიჭი გააცნო. ასეთი გამოძერწილი, სიმპათიური, დაკუნთული, ბუნებრივი ქერა გარუჯული კანით. ენით რომ ეფერება... ჯეინმა გაიცინა, ოჰ, კარგია, როცა სექსი გიყვარს. და არიან ქალები, რომლებსაც ეს არ მოსწონთ. ისინი ალბათ ძალიან უკმაყოფილონი არიან ქორწინებით. თუმცა ერთ კაცთან შეყვარება მოსაწყენი ხდება. მრავალფეროვნება მინდა. მინდა ახალი შთაბეჭდილებები და თავგადასავლები. და მოძებნე ახალი კაცები, რომ ერთი მეორეზე ლამაზი იყოს! გარდა ამისა, ჯეინს ძალიან მოსწონდა შავი მოყვარულები. ფერადკანიან ადამიანთან სიყვარული რომანტიულია. და ძალიან კარგია, როცა კანი შავია და შენს ალისფერი ძუძუს წვერებს იხეხავ მასზე, ძუძუები შეშუპებულია და ძლიერდება. და უკვე ვნებათაღელვა ტალღა იწყებს შენს შერყევას.ჯეინმა კინაღამ ხელი ფეხებს შორის ჩარგო,როგორც მას სურდა მამაკაცი. მაგრამ ჩემი მეგობრების წინაშე შემრცხვა.
  და როგორ მინდოდა პულსირებული ნეფრიტის ჯოხი ვენერას დატენიანებულ გროტოში შესულიყო.
  მაგრამ მისმა თავმა დაიძინა, გოგონა დაიძინა და ამაზე ოცნებობდა;
  Ჩვენ აქ ვართ!
  ჟოვერ ჰერმესმა ისევ იდიოტურად გაიღიმა და მდიდრულ კოსმოსურ კოსტუმში აღმოჩნდა. შენობის შიგნით ციმციმებდა სამგანზომილებიანი ჰოლოგრამები, სადაც სხვადასხვა პიროვნებები, სტელზანებიდან დაწყებული, გონებით განსაცვიფრებელი არსებებით დამთავრებული, ასრულებდნენ სქესობრივი კავშირის რიტუალს ყველანაირი გზით, ზოგჯერ ყველაზე ველურ და გაუკუღმართებულს ადამიანის თვალში. 3D პროგნოზები გადავიდა და ცოცხალი და ენერგიული ჩანდა. იყო მდედრი კენტავრის და რადიოაქტიური მედუზის მსგავსება. მათი სხეულის შიგნიდან შეჯვარებისას მინიატურულ ბირთვულ აფეთქებებში იფეთქა. ზოგიერთი ადამიანი, ავანგარდული მხატვრის ნარკოტიკული ჰალუცინაციების მსგავსი, უზარმაზარი ჰოლოგრამების სახით გამოსახული, ელვის კასკადების ამოფრქვევით ან ჰიპერპლაზმური ლავის ნაპერწკლებით, რომელიც იცვლის ფორმას ბუზზე და მრავალფეროვნების უსაზღვრო სპექტრის გამოსხივებას. ჰიპერპლაზმის ან სამთავიანი არწივის სახით, შემდეგ მყისიერად, პლასტილინის ფიგურების მსგავსად, გადაიქცევა პეპლებად მრავალი ფრთებით, შემდეგ ეს არის თევზისა და ყვავილის კვირტების ნაზავი, რომლებიც ფურცლებს ატრიალებენ... და ეს სრულიად წარმოუდგენელია, არსებები. ენით აღუწერელი ფორმით, ასრულებდა გამრავლების მოქმედებას, შთანთქავდა გარემოს ენერგიას, აიძულებდა ატმოსფეროს კონდენსაციას და იგი ჩამოედინება წვიმის ნაკადებში, რომლებიც ზედაპირზე დაცემისთანავე მაშინვე იწყებდნენ სტვენას და კვამლს.
  ლევი დაბნეული ჩანდა და დაბნეული აცეცებდა თვალებს... ეს მის ფანტაზიას აღემატებოდა, რისი წარმოდგენა პრინციპში საღად მოაზროვნე ადამიანისთვის შეუძლებელია. ახალგაზრდა მამაკაცის ტუჩებიდან გამოვიდა ნათქვამი:
  - ადამიანს ძალაუნებურად ყველაფრის წარმოდგენა შეუძლია - გარდა იმ ხაზისა, რომლის იქითაც სრულდება უსაზღვრო ადამიანური სისულელე!
  ჰერმესმა ამაზე რეაგირება არ მოახდინა, ის მოუთმენლად ათვალიერებდა პროგნოზებს, სტელზანს სუნთქვა გაუხშირდა და დამძიმდა.
  შიშველი, მაღალი დივა შვიდი ფერის ვარცხნილობითა და თორმეტკუდიანი ნეიტრონული მათრახით ცურავდა ჰოლოგრამის უკნიდან. თავიდან სტელზანკა უზარმაზარი ჩანდა, მაგრამ ყოველი ნაბიჯის გადადგმისას ის მცირდებოდა, სანამ თითქმის სტანდარტული გახდა, ზომით სულ რაღაც ორ მეტრზე მეტი. ის დადიოდა, ენერგიულად ატრიალებდა თავის ულამაზეს თეძოებს თხელი ძაფით, რომელიც კაშკაშა ცქრიალა იყო მათზე ჩამოკიდებული რადიო ქვებით. მაღალქუსლიანი ფეხსაცმელი, თვლებით მოოქროვილი, ხმამაღლა აკაკუნებდა ნახევრად ძვირფას საფარზე.
  მის უკან მოძრაობდა არსება, რომელიც შედგებოდა შვიდი ბურთისგან, ბაყაყის ფორმის ფეხებით, მაგრამ რბილ ბალიშებზე. ბურთები ძვირფასი ქვებივით ბზინავდა რამდენიმე მნათობის ნაკადის ქვეშ და სახე... ისე, უბრალოდ მიკი მაუსი ძველ დროში, საკულტო საბავშვო მულტფილმი. სტელზანკა გაჩერდა და მტაცებელი ვეფხისტყაოსანივით გამოაცალა დიდი, სამფეროვანი კბილები. მისი მშვენიერი თვალები, ირისზე შვიდქიმიანი ვარსკვლავის გამოსახულებით, გაიყინა ლამაზმან ლეო ერასკანდერზე.
  - რა კვაზარ ჯულინგია! რომელი კვარკიდან ამოიღე?
  ჰერმესმა ეშმაკურად ჭყიტა, თვალი ჩახუჭა (ეს არის ჰაკსტერის ცუდი ჩვევა!) მარჯვენა, შხამიანი მეწამული თვალით:
  - Სავაჭრო საიდუმლო! საფასურად გეტყვი!
  უზარმაზარმა ქალმა დაკუნთული მკლავით მიიზიდა მაღალი ბიჭი ჩამოსხმული კუნთებისგან ნაქსოვი მისკენ. მისი გრძელი ფრჩხილები ანათებდა საფირონების, ზურმუხტისა და ულტრა პლუტონიუმის ნარევით.
  -პროცენტს გადაგიხდი, როგორც შეთანხმებულია. ვფიქრობ, სრულიად ლოგიკურია ახალგაზრდა კაცზე გადასახადის გაზრდა. ათას სამასზე მეტმა მდედრმა უკვე დაასკანირა ამ ლომის ბოკვრის სურათი. ისინი მას უბრალოდ ნაწილებად დაჭრიან!
  ჰერმესმა ენით სავსე ტუჩები ხორცისმჭამელად მოილოკა:
  - ის იმაზე ძლიერია ვიდრე შენ გგონია! გაუძლებს! არის რამე, რომ აქ არ მომბეზრდეს?
  ბორდელის პატრონმა თითებიდან ნარინჯისფერი შუქი ამოაძვრინა და სთხოვა, თავისი მოხდენილი პატარა ცხვირით ნამცხვრის ცეცხლში ჩაწვა:
  - ქალი ჯარისკაცები გინდათ, ოფიცრები თუ უცხოპლანეტელებიდან? მაგრამ სექსი სხვა სამყაროს არაცილოვან წარმომადგენლებთან უკანონოა (და შეიძლება საშიშიც იყოს!), ეს შესაძლებელია მხოლოდ დამატებითი საფასურით. არსებობს არჩევანი ჰერმაფროდიტებიდან კაჭკაჭებამდე...
  ჰერმესმა უნებურად ააფრიალა:
  - უკეთესია სხვა გალაქტიკებისა და სხეულის სტრუქტურების მდედრებთან ერთად; მათ უკვე დაიღალეს მარადიული სპარინგი პარტნიორები.
  ცხოველის მულტფილმის სახე, რომელიც დედოფლის კაბის მძივებს ჰგავდა, ახალგაზრდა მამაკაცის წვივში ჩაიმარხა. ცხვირი სპატულით გაუწოდა და მოხდენილად გამოწეულ ძარღვებს ბიჭის მუქი შოკოლადისფერი ტყავის ქვეშ ააცურა. ერასკანდერი სასიამოვნო ჩხიკვისგან იღრიალა და უხეში სპატულა ვარდისფერ ქუსლებზე გადავიდა, დაფარული სურნელოვანი მალამოით, რომელიც აცილებს მტვერს და ჭუჭყს. ცქრიალა ბურთების ფერი, მშვენიერი არსება, დაიწყო ცვლა სპექტრის ზურმუხტისფერი ლურჯი ნაწილისკენ.
  - კლიენტის სურვილი კანონია. - უყვირა ვნების სახლის უფროსმა თავის მხიარულ ცხოველს. - უკან ალავალეტა, ცდებით, რომ ეს ბიჭი ყველაზე კეთილი სულია. თქვენს წინაშე, ფაქტობრივად, არის ამაზრზენი პატარა ცხოველი, რომელსაც შეუძლია მომავალში გახდეს უსაზღვრო იმპერიის ერთ-ერთი საუკეთესო მეომარი. - შემდეგ დივას ტონი შეიცვალა პათეტიკური და ამაღლებულიდან ყველაზე ჩვეულებრივ და თუნდაც მოსაწყენზე. - შენ კი, ლომი, გამომყევი!
  "თუ ყველაფერი რიგზეა, მე გაჩვენებთ იმპერიულ სასახლეს გალაქტიკის დედაქალაქ გრეიზინარში", - ძლივს გასაგონად ჩასჩურჩულა ჰერმესმა.
  მოზაიკის კედლის მიღმა ერასკანდერი და ბორდელის პატრონი ხელჩაკიდებულები დადიოდნენ. იქიდან ქალის სიცილისა და ტანსაცმლის გაძარცვის ხმა გაისმა. ახალგაზრდა მამაკაცის გამოჩენამ ხმაური გამოიწვია. რამდენიმე შიშველი ქალწული მივარდა, რომლებიც მშიერი წურბლების სიხარბეს სვამდნენ. ორგანოები; მამაკაცის ბრინჯაოს-ყავისფერი კანი და მსუბუქი სტელანოკი ბურთად იყო გადახლართული, იგრძნო, როგორ ძლიერად უკბინა მხარზე ვნებათა ღელვა და ერთბაშად სამი სურნელოვანი გოგონას ტუჩი ცდილობდა მონის პირის დაჭერას. ხელებმა დაიჭირეს ბიჭი ქერა თმაზე, აეხვივნენ მას, რამაც ტკივილი გამოიწვია, გრძელი ფრჩხილები მხრის პირებში ჩათხარეს. ლომი გააფთრებით მუშაობდა, როგორც ცოცხალი მანქანა, მაგრამ გონება შორს იყო...
  ჯეინს გამოეღვიძა შიშველი ძირის ხელისგულის დარტყმით.
  გრინგეტამ თავის პარტნიორს, უფრო სწორად მეთაურს შესძახა:
  - კარგი, ახლა ისევ ბრძოლას!
  ჯეინმა ჩაიცინა და შენიშნა:
  - მე შენზე ვარ, როგორც ომში, და ომში, როგორც შენზე...
  ეს ავტომატი მხარს უჭერდა მალანიას:
  - ბრძოლა დასრულდა და მე ბედნიერი ვარ სახლში წასასვლელად!
  მატილდამ სიზმრად თქვა:
  - ვისურვებდი, რომ მე მქონოდა მამული! და მასზე მონები არიან!
  გრინგეტამ ჩაიცინა და ეშმაკურად თქვა:
  - რატომ მხოლოდ ერთი მამული? იქნებ ჯობია მთელი სამყარო გქონდეს მონებთან ერთად?
  ჯეინმა ჩაიცინა. შავი სხეული უნდოდა. გაწელვა და მოფერება. ეჰ, ყველას არ ესმის ქალები. რატომ არიან ისინი ასე მიზიდული აფრიკელებისკენ?
  მალანიამ დაიწყო ტყვიამფრქვევის სროლა - საბედნიეროდ, საბრძოლო მასალის შევსება მოხდა და ჭიკჭიკებდა:
  - მსუბუქი "ბუმერი", მაგარი "ბუმერი" - ზურმუხტისფერი ნათურები... ეს "ბუმერი", ბედის შვილო, თუ შეიძლება დაეწიოთ!
  მატილდამ სიჩქარე გაზარდა... გოგოებმა კიდევ ერთი ბუნკერის განადგურება დაიწყეს.
  ჯეინმა ჩაიკივლა:
  -შენ...
  გრინგეტამ ენთუზიაზმით გაიმეორა:
  -კარგი...
  მალანიამ იღრიალა და კბილებს აშორებდა:
  - Შენ იცი...
  მატილდამ გაბრაზებულმა განაგრძო:
  - ჩვენი...
  ჯეინმა უსტვენდა და ჯოისტიკზე შიშველი თითით ჭურვი გაგზავნა:
  - ხალხო!
  გრინგეტა ხალისით მღეროდა:
  - უყვარს...
  მალანია იყვირებს:
  - წყალბადი!
  მატილდამ შესძახა:
  - წყალბადის ბომბი მომეცი!
  ჯეინმა ოქროს თავი დაუქნია და იმღერა:
  - ოჰ, მე თვითონ არ მჯერა... ამ ცრურწმენებში!
  გრინგეტამ დაიწყო ბატარეის მეთოდური სროლა ჰაუბიცებით. მან ეს მშვიდად გააკეთა, მაგრამ მღეროდა:
  - კოდალასავით ჩაქუჩი... და ცოტა გიჟიც კი ვარ!
  მალანიამ რამდენიმე ათეული ქვეითი ტყვიამფრქვევით მოჭრა და იღრიალა:
  - ჩონჩხის მაგია!
  მატილდამ, უბიძგა ტანკს, აიღო და იმღერა:
  - პატივის გარეშე, ნათელი ქვეყანა! კოშჩეისადმი უფრო თავდადებული არსება არ არსებობს!
  მეომრებმა გაიცინეს და ჯეინმა კვლავ დაიწყო სიმღერა:
  = გერმანია...
  გრინგეტამ ენთუზიაზმით გაიმეორა:
  - ეს...
  მალანიამ აგრესიულად დაამატა:
  - სულ...
  მატილდამ შეასწორა სიტყვა:
  -მხოლოდ...
  ჯეინმა მკაცრად დაასრულა:
  - ნაცხის...
  გრინგეტა, სროლა, ჭიკჭიკი:
  - Დასასრული...
  მალანიამ გაბრაზებულმა ჩაიკრა:
  - Ის მოვა...
  მატილდამ ჩაიცინა:
  - სვეტა...
  ჯეინმა დაადასტურა გულმოდგინებით:
  - Შენთის...
  გრინგეტამ აგრესიულად ამოიოხრა:
  -ტყვია...
  მალანიამ გაფუჭებული საბურავივით ჩაისისინა:
  -ში...
  ყველა გაანადგურა, მატილდამ ამოიოხრა:
  - ტაძარი!
  გოგოებმა კი შიშველი ფეხები გადააჯვარედინეს. ისინი ისე საოცრად და მაცდურად გამოიყურებოდნენ.
  ჯეინმა ჩაიკივლა:
  - უილ...
  გრინგეტამ ნებით განაგრძო მისი დაკვრა:
  - ფიურერს...
  მალანიამ ვეფხისტყაოსნის რისხვით ჩაიკრა:
  - მარყუჟი...
  მატილდამ სიცილით განაგრძო:
  -სტალინი...
  ჯეინმა ორიოლის ხმით ამოიოხრა:
  - სისულელე...
  გრინგეტამ ჭკუით ჩაიკრა და მძიმე ჰაუბიცაც კი დაამტვრია:
  - Ზე...
  მალანიამ მოუთმენლად მიიღო სიტუაცია:
  - ორი...
  მატილდამ პანტერასავით ჩაიკრა:
  - რუბლი!
  რის შემდეგაც ბოლო იარაღი გაჩუმდა. ნიუ-იორკის 90 პროცენტი უკვე დაიპყრეს ნაცისტებმა. და ვინ თქვა, რომ ძალიან ცოტა გერმანელია მსოფლიოს სამართავად? ნებისმიერ შემთხვევაში, მათ შეუძლიათ გადაყლაპონ სამყარო. ათასობით იანკი ისევ დანებდა. და მხოლოდ ებრაელებისგან შემდგარი ნაწილები ამჯობინებენ სიკვდილს კაპიტულაციას.
  ნიუ-იორკის და ვაშინგტონის დაცემის შემდეგ, 1945 წლის 25 ოქტომბერს, შეერთებული შტატები დანებდა. ამრიგად, მეორე მსოფლიო ომის კიდევ ერთი ფურცელი იცვალა.
  ამერიკული არმია განიარაღებდა და მილიონობით ჯარისკაცი და მილიცია მიემართებოდა ბანაკებში.
  ჰიტლერმა გაიხარა... 1945 წლის 30 ოქტომბერს ფიურერი ვაშინგტონს ეწვია და თეთრი სახლის ნანგრევებზე ისაუბრა.
  ნომერ პირველი დიქტატორის გამოსვლა, როგორც ყოველთვის, ნათელი და დასამახსოვრებელი იყო. გერმანელებმა ტაში დაუკრას და ამერიკელებმა მუხლი მოიყარეს. მსოფლიოში ყველაზე მდიდარი ძალა დაეცა. დიდი ტრიუმფი.
  ჰიტლერმა ბრძანა, მოემზადებინათ დღესასწაული კვიპროსში და მოეწყოთ გლადიატორთა ბრძოლების მთელი სერია.
  ამავდროულად, გერმანელებმა დაიწყეს ებრაელების გეტოში შეყრა და ახალი წესრიგის დამყარება. მესამე რაიხმა დაიწყო ამერიკის მონელება.
  პარალელურად, ჯილდოები გადაეცათ მათ, ვინც გამოირჩეოდა. და ბევრი მათგანი იყო.
  სუპერ ტუზი და ნამდვილი ვარსკვლავი ფრიდრიხმა მიიღო მისთვის სპეციალურად შექმნილი შეკვეთა: დიდი ვარსკვლავი, რკინის ჯვრის რაინდის ჯვარი ოქროს მუხის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით. ზემოთ მხოლოდ ერთი ჯილდო დაწესდა: დიდი ვარსკვლავი, რაინდის ჯვარი, რკინის ჯვარი, პლატინის მუხის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით.
  დაჯილდოვდნენ სხვებიც. ჯეინმა მიიღო რაინდის ჯვარი მუხის ფოთლებით, ხოლო მისმა მეგობრებმა უბრალოდ მიიღეს რაინდის ჯვარი. დიდებულმა ოთხეულმა ჯილდოდ მიიღო: რაინდის ჯვრები, მუხის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით და უკვე ჰქონდათ ასეთი ჯილდოები. პლუს სატანკო გამანადგურებლების ოქროსა და ბრილიანტის ჯვრები.
  ჰანს ფოიერმა მიიღო რკინის ჯვრის რაინდის ჯვარი მუხის ფოთლებით და ხმლებით.
  ცუდი არ არის კაცისთვის, რომლის დედა ებრაელია, მამა კი ნორვეგიელია. და მან თავი მეათე თაობის გერმანელად გამოაცხადა. ჰანსი გერდისა და კიდევ რამდენიმე გოგონას საყვარელია. ძალიან სიმპათიური, ქერათმიანი ახალგაზრდა მამაკაცი. ის საერთოდ არ ჰგავს ებრაელს, არამედ არიელს.
  გერტრუდამ და სტელამ, ამ მეომრებმა, რომლებიც დისკზე იბრძოდნენ, ასევე მიიღეს სამხედრო დამსახურების ოქროს ჯვარი. და რკინის ჯვრის რაინდულ ჯვარზე მუხის ფოთლებით. მაგრამ ისინი უფრო მეტს დაჯილდოვდნენ განადგურებული თვითმფრინავების სიებისთვის. დისკის თვითმფრინავები ხელუხლებელი იყო, მაგრამ მათ თვითონ ვერ ასროლეს. ისინი მხოლოდ თვითმფრინავებს ურტყამდნენ, რადგან სიჩქარე ხუთ-ექვსჯერ აღემატებოდა ხმის სიჩქარეს. მათ ასევე შეეძლოთ რადიომართვადი რაკეტის გასროლა სახმელეთო სამიზნეებზე.
  სანამ დისკი დიდ იარაღად იქცა, თუმცა მისმა ხელშეუხებლობამ ძლიერი მორალური გავლენა მოახდინა მის მტრებზე. მაგრამ ეს ძვირადღირებული რამ არის.
  მფრინავებმა მარგარეტმა და ჰელგამ მიიღეს რკინის ჯვრის რაინდის ჯვარი, მუხის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით. ეს არის ჩამოგდებული თვითმფრინავების ბრწყინვალე ანგარიშები და მომხიბვლელი ქერათმიანების სილამაზე.
  მიიღო ჯილდო: რაინდის ჯვარი, დანი, ასევე მგლის მუხის ფოთლები.
  ჯვარცმული კობრი დააჯილდოვეს როგორც იაპონელებმა, ასევე გერმანელებმა. მას მიენიჭა რკინის ჯვარი, პირველი კლასი და მაინშტაინის პერსონალური საათი. ნინძა ბიჭმა მთავარი ჯილდო იმპერატორ ჰიროჰიტოსგან მიიღო. რა თქმა უნდა, ნინძას სხვა მეომრებიც აჩუქეს. იაპონიამ ხელი შეუწყო ამერიკის დაპყრობას.
  ბევრმა მიიღო ჯილდოები და ფული. სიხარულმა და სიხარულმა მოიცვა მთელი მესამე რაიხი.
  E-50 ტანკმა აჩვენა შესანიშნავი საბრძოლო თვისებები და აღიარებული იყო მსოფლიოში საუკეთესოდ. გერმანელებმა ისევ უღალატა მათ მენტალიტეტს.
  ხოლო 1945 წლის 8 ნოემბერს პირველი ხელოვნური თანამგზავრი ვიდეოკამერით დედამიწის დაბალ ორბიტაზე გაუშვა.
  თავად ფიურერი ჯერ კიდევ კოლიზეუმში აღნიშნავდა მიუნხენის პუტჩის იუბილეს კვიპროსში.
  გლადიატორთა ბრძოლებში სისხლი მდინარესავით მოედინებოდა. როგორც ყოველთვის იყო ბევრი ორგიები და სიხარბე. გერმანელები ფაქტიურად გიჟდებოდნენ.
  იმავდროულად, სტალინმა, რომელიც 7 ნოემბერს რევოლუციის დღესასწაულს აღნიშნავდა, შეკრიბა სახელმწიფო თავდაცვის კომიტეტი.
  საჭირო იყო აქტუალური პრობლემების განხილვა. ახლა ჰიტლერის ხელები თავისუფალია. და უფრო შორს ხომ არ წავა რუსეთისკენ? ბოლშევიკური იმპერიის დასასრულებლად.
  მოლოტოვმა გამოსვლისას აღნიშნა:
  - ახლა მესამე რაიხი უფრო ძლიერი გახდა, ვიდრე ოდესმე! მისი შესაძლებლობები გასაოცარია! მართლაც, გერმანული E-50 ტანკი ამერიკელებისთვის მიუწვდომელი აღმოჩნდა. და მესამე რაიხის რეაქტიულ ავიაციას არ აქვს თანაბარი!
  სტალინმა შეაწყვეტინა მოლოტოვს:
  - მოკლედ, განწირულები ვართ?
  საგარეო საქმეთა სახალხო კომისარმა გააპროტესტა:
  - მგონი არა, ამხანაგო სტალინ. თქვენი გენიალურობა და საბჭოთა ხალხის ურყევი ნება აუცილებლად მიგვიყვანს გამარჯვებამდე!
  სტალინმა რამდენჯერმე დაუკრა ტაში. და მან ღიმილით შენიშნა:
  - როგორ ფიქრობ, ჩემი გენიოსი ანაზღაურებს შენს ზარმაცობას?
  ვოზნესენსკიმ ხმაში წყენა თქვა:
  - მთელი ძალით ვცდილობთ, ამხანაგო სტალინ. მაგრამ ადამიანის შესაძლებლობებს საზღვრები აქვს! უკვე იმდენი T-34-85 ტანკია წარმოებული, რომ მათთვის საკმარისი ეკიპაჟი არ არის!
  ჟუკოვმა გაბრაზებულმა შენიშნა:
  - მთავარია არა რაოდენობა, არამედ ხარისხი! T-34-85 დაუცველია მსუბუქი E-5-ების მიმართაც და მისი იარაღი ვერ შეაღწევს E-50-ს ცარიელ დიაპაზონშიც კი! სინამდვილეში, ოცდათოთხმეტი მორალურად და რეალურად მოძველებულია. მაგრამ T-54-ის ახალი ცვლა მზად არ არის... და მართალი გითხრათ, მტერში შეღწევა ასევე არ არის საკმარისი!
  ვოზნესენსკიმ თავდაჯერებული ტონით თქვა:
  - ჩვენ ყველაფერს ვაკეთებთ იმისთვის, რომ T-54 რაც შეიძლება სწრაფად შევიდეს წარმოებაში. მაგრამ ტანკი უნდა იყოს შედარებით მსუბუქი, კარგად დაცული და წესიერად შეიარაღებული. ყველაფრის ერთდროულად მიღწევა რთულია. ვცდილობთ და დიზაინერები სამ ცვლაში მუშაობენ!
  სტალინმა მკაცრად შენიშნა:
  - რამდენი ასეთი მაღაროელი კვებავს ტილებს ბანაკებში! და ზოგადად იმედგაცრუებული ვარ შენით. დამაკმაყოფილებელი რეაქტიული გამანადგურებელი ჯერ არ შექმნილა და Yak-9 ჯერ კიდევ მასობრივ წარმოებაშია!
  დიზაინერმა იაკოვლევმა დარცხვენილმა თქვა:
  - ეს მანქანა სულაც არ არის ცუდი, ამხანაგო სტალინ...
  უზენაესმა სარდალმა შეაწყვეტინა:
  -შენ ამბობ ცუდი არაა? დიახ, გერმანელი მებრძოლები ორჯერ უფრო სწრაფები არიან! შეიარაღება კი ერთი საჰაერო ქვემეხია... ასეთი მებრძოლი უბრალოდ სასაცილოა. ეს უბრალოდ ცხენი გატეხილი ჩლიქებით!
  იაკოვლევმა გამბედაობა იპოვა წინააღმდეგობის გაწევისთვის:
  - ცდებით, ამხანაგო სტალინ. Yak-9 არის ძალიან მანევრირებადი მანქანა და ეფექტურია პრაქტიკაში. და ადვილია წარმოება და იაფი. ჩვენ ძალიან გაგვიკვირდება უკეთესის პოვნა.
  სტალინმა მუშტი შეკრა და შენიშნა:
  - აქ ფაშისტებს რიცხვით ვერ დაამარცხებ! მათ ახლა მთელი სამყარო აქვთ ქუსლქვეშ. ჩვენ მაინც ვერ დავამარცხებთ მათ რიცხვთა შეჯიბრში. ასე რომ, რჩება მხოლოდ ხარისხობრივი უპირატესობის მიღწევა. და აქ ჩვენ გვჭირდება იაფი და პრაქტიკული გამანადგურებელი, რომელიც აღემატება თავის გერმანელ კოლეგებს. შენ კი ამას უნდა მიაღწიო, თორემ დაგხვრეტ!
  ბოლო სიტყვებზე სტალინი ყვირილში გადაიზარდა. და მუშტი მაგიდაზე დაარტყა. მძიმე პაუზა იყო.
  სტალინის კაბინეტი აღჭურვილი იყო ნახატებით, სადაც ფერად ზეთში ტილოზე იყო დახატული სხვადასხვა მეთაურის და მეფეების პორტრეტები.
  აქ არის სუვოროვი, კუტუზოვი და ბრუსილოვი. ასევე პეტრე დიდი, ივანე საშინელი, დიმიტრი დონსკოი, ივან კალიტა, ფრუნზე, ბაგრატიონი. საკმაოდ საინტერესო არჩევანია. ასევე გამოჩნდა ახალი პორტრეტი: დიდი ჰერცოგი ვასილი მესამე. ეს მმართველი იყო ივანე მრისხანე მამა. თუმცა არც ისე ცნობილი, როგორც მისი ცნობილი ვაჟი.
  სტალინი იშვიათად იყო კარგ ხასიათზე. მესამე რაიხთან ომის დროს საბჭოთა იმპერიის მნიშვნელოვანი ნაწილი დაკარგა, მას ეშინოდა, რომ ნაცისტები კვლავ მოვიდოდნენ. შეერთებულ შტატებთან ომი არც თუ ისე გაჭიანურებული იყო, რომ შესვენება და შესაძლებლობა მიეცეს... მაგალითად, ატომური ბომბის შექმნა და ნაცისტების წინააღმდეგ დაცვა.
  როგორ დაეთანხმო, რომ არ გაბრაზდე? ალბათ, ნაცისტები ზამთარში კი არ გამოჩნდებიან, მაგრამ მომავალ ზაფხულს: დაელოდეთ დაუპატიჟებელ სტუმრებს! და ეს, რა თქმა უნდა, სულაც არ არის სასიამოვნო. მაგრამ შემაშფოთებელია... სტალინი უკვე ბებერია, მისი ძალა და ჯანმრთელობა ერთნაირი არ არის. უკიდურესად რთული და, უფრო სავარაუდოა, შეუძლებელი იქნება ფაშისტებისთვის წინააღმდეგობის გაწევა. როგორ ვუპასუხოთ ნაცისტების ძალას.
  ვოზნესენსკიმ, როგორც ყველაზე მამაცმა, დაარღვია პაუზა და თქვა:
  - აღლუმზე, ამხანაგო სტალინ, თქვენ ნახეთ ჩვენი პროტოტიპი IS-4. ჩვენ ეს მოვახერხეთ და დღესასწაულისთვის ახალი ტანკი გავაკეთეთ. მანქანას აქვს 250 მმ ფრონტალური ჯავშანი. და 170 მმ გვერდები. 60 ტონას იწონის, შედეგად მანქანას შეუძლია გაუძლოს 88 მმ გერმანული ქვემეხის დარტყმას. ჩვენ მოვახერხეთ ის ტანკი, რომელიც თქვენ გინდოდათ, ამხანაგო სტალინ.
  ლიდერმა პირქუშად შენიშნა:
  - მაგრამ გერმანული 105 მმ-იანი E-50 ქვემეხი მაინც შუბლში შეაღწევს IS-2-ს. მიუხედავად იმისა, რომ ამ ტანკის 122 მმ-იანი ქვემეხი გერმანელს ფრონტალურ ჯავშანში არ ჩააგდებს! თქვენ არასოდეს გააკეთეთ, გერმანულ პარამეტრებზე აღმატებული მანქანა.
  ვოზნესენსკიმ საზეიმოდ დაჰპირდა:
  - IS-7 მალე მზად იქნება, ეს ტანკი 130 მმ-იანი ქვემეხით აჯობა IS-4-ს შეიარაღებით და შუბლის ჯავშნით. და მაშინ ჩვენ შეგვიძლია მივაღწიოთ ბევრს. გახვრეტილი ფაშისტური მასტოდონის შუბლის ჯავშანი!
  სტალინი ოდნავ შერბილდა და ჰკითხა:
  - რამდენს იწონის ეს ტანკი?
  ვოზნესენსკიმ თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - სამოცი რვა ტონა. შედარებით ცოტა, როგორც Tiger-2. ზუსტად არ ვიცით, 105 მმ-იანი ლულის მქონე გერმანული ქვემეხი რამდენად აღწევს 100 EL-ში. მაგრამ დაახლოებით, თუ ჭურვს აქვს ქვეკალიბრის მსგავსი მახასიათებლები, მაშინ... 1300 მეტრის სიჩქარე უზრუნველყოფს 300 მილიმეტრიანი ჯავშნის შეღწევას სამოცი გრადუსიანი კუთხით 1000 მეტრის მანძილიდან...
  ვოზნესენსკიმ ყოყმანობდა და ხუთი წუთის შემდეგ უპასუხა:
  - არა, ალბათ, IS-7 იარაღის ჯავშანსატანკო ძალით მაინც ჩამოუვარდება გერმანულ ტანკს და კონდახით ვერ გადააჭარბებს მას.
  სტალინმა დაუსვა კითხვა:
  - Და რატომ? ასეთი დიდი კალიბრის, მაგრამ გერმანულზე ნაკლებად ჯავშანსატანკო?
  ვოზნესენსკიმ კვნესით უპასუხა:
  - გერმანული ჭურვის ხარისხი უკეთესია, ისევე როგორც საწყისი სიჩქარე. ამ მხრივ, გერმანული 88-მმ-იანი ქვემეხიც კი გარკვეულწილად უფრო ძლიერია ჯავშანსატანკოში მოკლე მანძილზე, ვიდრე ჩვენი 130მმ.
  სტალინმა ხელები დაარტყა და თქვა:
  - ჭურვის ხარისხი უნდა გავაუმჯობესოთ! თქვენ იმუშავებთ მასზე! რამდენ ხანს შეგიძლიათ კალიბრის დაჭერა...
  ბერიამ მაამებურად შესთავაზა:
  - ტანკზე შეგიძლიათ დადოთ 203 მმ კალიბრის ქვემეხი. და ის ფაქტიურად გაანადგურებს თავის მტრებს!
  სტალინმა სკეპტიკურად უპასუხა:
  - წონა მოიმატებს, ცეცხლის სიჩქარე შემცირდება, მიდგომა არ იქნება კონსტრუქციული!
  ბერიამ ხელები გაშალა და შენიშნა:
  - მაგრამ თორემ გერმანელებში თავდაყირა ვერ შევალთ... მეტიც, IS-7 საკმაოდ მძიმე ტანკია და ძვირი. და ჩვენ არ გვაქვს ბევრი რესურსი მანქანების დასაფლავებლად.
  სტალინმა მუშტი დაარტყა მაგიდას და იღრიალა:
  - IS-11 უნდა გახდეს ტანკი 203 მმ-იანი იარაღით. მაგრამ მე მჭირდება IS-10, რომელიც გახდება უნივერსალური. და რომლის წონა არ აღემატება ორმოცდაათ ტონას. Ნათელია?
  ვოზნესენსკიმ უმწეოდ გაშალა ხელები:
  - ნაკლები წონა დაცვას გააუარესებს, ამხანაგო სტალინ...
  ლიდერმა შესთავაზა:
  - შენ კი შუბლს სამასი მილიმეტრამდე აკეთებ და IS-3-ის მსგავსი კუთხით და გვერდითი ჯავშანი გაცილებით სუსტია... და იფიქრე იარაღზე.
  ვოზნესენსკიმ აღნიშნა:
  - შეიძლება ვცადოთ... შევქმნათ მანქანა, რომელიც მხოლოდ წინა მხრიდან არის დაცული? ისე, ესეც მიზეზია!
  ბერიამ მოულოდნელად შესთავაზა:
  - მოდით, ყველა დიზაინერი გავაგზავნოთ ბანაკებში. იქნებ მერე რაიმე სასარგებლო შექმნან?
  სტალინმა გაიცინა და მხიარულად აღნიშნა:
  - რა... მშვენიერი აზრია! ბანაკებში მათთვის ნაკლები ცდუნება იქნება!
  მაგრამ თქვენ უნდა გააკეთოთ ახალი ტანკები! ისეთი, რომ მესამე რაიხი მათთან ახლოსაც არ დადგებოდა!
  ვოზნესენსკიმ თავაზიანად უპასუხა:
  - ყველაფერს გავაკეთებთ!
  ბერიამ მშვიდად თქვა:
  - ყველა მეცნიერს დავაპატიმრებთ! დაე, იმუშაონ მცველის კლუბების ქვეშ!
  სტალინი იღრიალა:
  - და ჩვენ უნდა გვქონდეს მსოფლიოში საუკეთესო თვითმფრინავები, ისევე როგორც რაკეტები! ასეც იყოს, რადგან ასე ვთქვი!
  შინაგან საქმეთა სახალხო კომისარმა აიღო:
  - გენიოსის სიტყვა კანონია!
  სტალინმა გარკვეულწილად თვითკრიტიკულად აღნიშნა:
  - მიუხედავად ამისა, ტყუილად არ ვეტეოდი გერმანიას, როცა ისინი აშშ-ით და კანადით იყვნენ დაკავებული. ეს დიდი შეცდომაა!
  ჟუკოვმა მაშინვე შესთავაზა:
  - შეიძლება ახლა დავარტყო? მიუხედავად იმისა, რომ მტრის ჯარები არ გადაიყვანეს?
  სტალინმა ნაცრისფერი თავი უარყოფითად გააქნია:
  - ასეთ პასუხისმგებლობას არ ვიღებ! და ჩვენი ხალხი ამას არც მიიღებს! ჩვენ არ ვართ აგრესორები! ჩვენ ვდგავართ მშვიდობისთვის და ვიბრძვით მშვიდობის საქმისთვის! მომეცი განიარაღების ლიგა!
  ვასილევსკიმ შემაშფოთებლად აღნიშნა:
  - თუ დაგვესხმიან, გვიანი იქნება... პრევენციული ომის კონცეფცია კი არ გაუქმებულა.
  სტალინმა მძიმედ ამოისუნთქა. მან დაასხა ბოთლი ღვინო, დალია მთელი ჭიქა და თქვა:
  - პრევენციული ომი... აბა, იქნებ რამდენიმე ასეული კილომეტრით წინ წავწიოთ და გაგვაჩერონ. ადრე უნდა დამეჯახა! ახლა კი, გერმანელებისა და იაპონელების იმედი გვაქვს, რომ მადას ცოტათი მოიკლავენ.
  ბერიამ ხმა ამოიღო აქ, ჩურჩულით:
  - რა მოხდება, თუ ამხანაგო სტალინი... იაპონია და მესამე რაიხი ერთმანეთში აიყვანეთ?
  ლიდერმა გაიცინა და შენიშნა:
  - ეს შესანიშნავი ვარიანტი იქნებოდა... მაგრამ როგორ მივაღწიოთ ამას?
  ამის შესახებ შინაგან საქმეთა სახალხო კომისარმა განაცხადა.
  - ხუთი გოგონა გვყავს, რომლებმაც მთელი ომი გამოიარეს და ამერიკაში იბრძოდნენ. იქნებ მიანდონ ოპერაცია?
  სტალინმა ულვაშებში ჩაიღიმა და იკივლა:
  -ამებს გულისხმობ? ალენკა და მისი გუნდი?
  ბერიამ ენერგიულად დაუქნია თავი:
  - დიახ, ზუსტად მათ!
  სტალინმა თვალები დახუჭა და ჰკითხა:
  - როგორ ფიქრობთ, რისი გაკეთება შეუძლიათ?
  შინაგან საქმეთა სახალხო კომისარმა თავი დაუქნია და შესთავაზა:
  - აბა, ჩაიცვი ნინძებად და შეუტიე გერმანულ ბაზას! იქნებ იმოქმედოს!
  სტალინმა თავი დაუქნია და დაფიქრების შემდეგ უპასუხა:
  - ჯერ არ იჩქარო! თუ გერმანელები არ დაგვესხმიან, მაშინ ასეთი პროვოკაცია სარისკოა. უფრო მეტიც, გოგონები სრულიად განსხვავდებიან იაპონელებისგან. თქვენც შეგიძლიათ მოგვიტანოთ ომი. მაგრამ თუ ჰიტლერი თავს დაესხმება, მაშინ... ვფიქრობ, დასაკარგი არაფერი იქნება!
  ბერიამ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - ასეა, ამხანაგო სტალინ! გოგოებო, ეს არის ჩვენი ჯავშანტექნიკა გვერდით!
  ყველა დროისა და ხალხის ლიდერმა მობეზრებულად დაუქნია თავი:
  - ᲙᲐᲠᲒᲘ! ჩვენ უკვე განვიხილეთ მთავარი! მთავარია მშვიდობა იყოს! ყველა დაიღალა ომმა!
  გარემოცვამ დიდი ენთუზიაზმის გარეშე დატოვა ტირანის კაბინეტი. ყველა დროისა და ხალხის ლიდერი არ იყო კარგ ხასიათზე. მიუხედავად იმისა, რომ სული ოდნავ გამიმსუბუქდა. მართლაც, თუ მესამე რაიხი და იაპონია ერთმანეთს დაუპირისპირდებიან, კარგი იქნება! ამან მომცა შანსი. შესაძლოა ამ შემთხვევაში საკმარისი დრო იყოს ატომური ბომბის შესაძენად. მიუხედავად იმისა, რომ იდეა თავისთავად თავგადასავალს ჰგავდა და კიდევ ხუთი წელი მაინც მოითხოვდა.
  შემდეგ სტალინმა მოულოდნელად იგრძნო შთაგონება და დაურეკა თავის მდივანს. შემოვიდა ახალგაზრდა, გამხდარი გოგონა, შავი თმით გოჭებში შეკრული. მან თავი დაუქნია ლიდერს.
  სტალინმა მკაცრი ხმით ბრძანა:
  - დავბეჭდოთ! მე გიკარნახებ, შენ კი ჩემს ბრძნულ აზრებს დაწერ.
  გოგონა დაჯდა და ლიდერის კარნახით დაიწყო ჩხუბი;
   ომში პატიოსნება კარგია, როცა ვარჯიშზე არ დუნდები, მაგრამ როცა ბრძოლა მოდის, თავისუფლად გამოიყენე ეშმაკობა!
  ტუალეტში მოშარდვა ნებისმიერს შეუძლია, ბოროტმოქმედს შეუძლია დაასველოს მხოლოდ ის, ვინც თავს არასოდეს უშვებს ვედროში ჩაკეტვას!
  სამშობლოში შემოჭრის ქარიშხალი მოდის მმართველთან, რომელიც ძალიან დიდხანს ელოდება ზღვიდან ამინდს!
  პიროვნული არ უნდა ეწინააღმდეგებოდეს საზოგადოებას, გარდა იმ შემთხვევისა, როცა საქმე ბრბოს ილუზიებს ეხება, რომლის იგნორირება არ შეიძლება საზოგადოების მიერ!
  ვინც ჩუმად აყენებს საზოგადოებას პირადზე, ნაღდი ფულის ჟინგლს ჩადებს საფულეში!
  და ეს უფრო ტკბილია უდაბნოში მყოფი თოვლის კაცისთვის, ვიდრე მათთვის, ვინც სველ საქმეს იკავებს საკუთარი სიმშვიდის ძლიერი ნდობის გარეშე!
  მტრის სისულელის გამო იშვიათი იღბალი ვერ ჩაანაცვლებს გაწვრთნილი გონების სისტემატურ გამოყენებას!
  თქვენ შეგიძლიათ გაუშვათ არაერთხელ ბრძოლაში, მაგრამ მხოლოდ მაშინ, როდესაც თქვენი ერთადერთი სურვილი არ გაიქცევა თქვენს მიზანს, ზუსტად მოხვდეთ მშვიდობიან ადგილას!
  ისინი, ვინც გადაწყვეტილების მიღების დროს აჭარბებენ, უჭირთ და გადაწყვეტილებებს იღებენ დაუფიქრებლად, როცა ნამგალიც კი გადის ფეტვი!
  შრომამ მაიმუნისგან შექმნა ადამიანი და ბრძოლა, შრომა და ცოდნა კაცს დემიურგს გახდის!
  ბოროტება სიკეთის მონეტის მეორე მხარეა, რომლის გარეშეც ჯილდო კარგავს მოცულობას და წონას!
  ახლომახლო მყოფებთან ბიძგი ტიპიურია სულელებისთვის, მაგრამ იმისთვის, რომ უცხო ადამიანებს უბიძგოთ, უნდა გქონდეთ ყველაზე მკვეთრი ჭკუა!
  თუ გინდა, რომ თავი გამოიტანო, შეებრძოლე მათ, ვინც შენთან ანგარიშსწორებას ცდილობს!
  დიდი კოვზი პირში გტკივა, პატარა კოვზი შიმშილისგან მუცელს გიბერავს და იმ შემთხვევისთვის, თუ ზედმეტ წონასთან ბრძოლას ვერ აიცილებთ!
  ძნელია ყველაფრის განშორება, გარდა ზედმეტი კილოგრამების გარდა, და მათი მოშორება არც ისე ადვილია!
  რა ადვილია აფრენა და რა ძნელია ადგომა!
  ულვაშებსაც აქვთ ფრთები ასაფრენი, მაგრამ სულით ამაღლების მიზნით, არ უნდა შთააგონოთ მტაცებლების ფიქრები!
  თუ მხოლოდ გადარჩენისთვის ცივსისხლიანად ფრიალებ, თოვლში პეპელა გახდები!
  მეგობრებმა იციან უბედურება, მტრებმა კი, სამწუხაროდ, ყოველთვის მიიყვანენ მას!
  გმირობას შეუძლია შეცდომის გამოსწორება, მაგრამ დაუდევრობას არასოდეს გაამართლებს!
  მმართველის მჭევრმეტყველება, ისევე როგორც მთვრალის დელირიუმის ტრემენსი, ერთ მიზანს ატარებს: დაბნეულიყო და რეალობისგან წაყვანა!
  ტყვია შესანიშნავი საგანმანათლებლო მეთოდია, მაგრამ ზემოქმედების ეფექტურობა მცირდება გამოყენების სიხშირის მიხედვით! ხშირად დაკარგავ ავტორიტეტს, მაგრამ თუ დაგიჭერენ, მოგიწევთ ზომბების აღზრდა!
  რელიგია ამაყ ადამიანს ცხოველის დონეზე დაბლა აყენებს - არჩევანს აძლევს ცხვარსა და თხას შორის! და ნებისმიერი რელიგიის ძლიერი მხარე ის არის, რომ ათეიზმისგან განსხვავებით, თქვენ გაქვთ მინიმუმ ცხოველური არჩევანი!
  ტყვია ხელს უწყობს საჭმლის მონელებას, განსაკუთრებით თუ აბი კარტრიჯის სახითაა! Და რატომ? მადის ნაკლებობას არასოდეს უჩივით!
  კუს ფსიქოლოგია არ უწყობს ხელს ხანგრძლივ სიცოცხლეს, რადგან ლოკოკინის ტემპით ვერ ახერხებთ სისწრაფეს, რომელიც სიცოცხლის ხანგრძლივობას იძლევა!
  ყველაფერი, რაც ბრწყინავს, არ არის ოქრო, მაგრამ ყველაფერი, რაც მტერს აბრმავებს, ფასდაუდებელია!
  მაიმუნი არის ადამიანის წინაპარი, რომლის ქცევა შთამომავლებისთვის სამაგალითოდ ვერ გამოდგება!
  ვისაც მგლებთან ცხოვრება შეუძლია, სევდიანად არ იყვირებს!
  ლომი მხეცთა მეფეა, მაგრამ ადამიანის მონა მას ტყავს სჭრის!
  ომი კინოა, კოლექტიური რეჟისურა, ინდივიდუალური სპექტაკლი, მასობრივი დისტრიბუცია და გაფორმებული სალაროები!
  კარგი მეთაური არის ალქიმიკოსი, რომელიც ომის ტყვიის ტყვიებს ანაზღაურებს ოქროს მონეტებში!
  სამარცხვინოდ იღუპება მხოლოდ ისინი, ვინც უკვე დაიღუპნენ სულში ღირსეული სიცოცხლისთვის! და თუ სიკვდილი ღირსია, მაშინ ეს უკვე უკვდავებაა, რაც რეალურ ცხოვრებას ნიშნავს!
  ვინც წარუმატებელია ისეთ საკითხებში, რომლებიც არ არის ეშმაკური სირთულისა და ეშმაკური სირთულის, ღმერთს ეყრდნობა!
  ინტელექტის დიდი ნახტომის გაკეთება მხოლოდ მათ შეუძლიათ, ვინც იცის, როგორ შეაჩეროს რბოლის აზრები!
  ომში ყველაფერი ისეთივე ძველია, როგორც ბორცვები, მხოლოდ პრობლემებია ყოველთვის ახალი, ტექნოლოგია კი მოძველებულია!
  თქვენ შეგიძლიათ მხოლოდ გააოცოთ ის, ვისაც თავში გაყინული ბურთები აქვს!
  დერეფანში მათხოვრებსაც კი შეუძლიათ სროლა, ხოლო სამხედრო სიმამაცით მდიდრებს შეუძლიათ მიზანში დარტყმა!
  სულელს შეუძლია მას მუშტი დაარტყას, მაგრამ მხოლოდ ნამდვილ გენიოსს შეუძლია აიძულოს ის დაკარგოს ის, რაც ჭკვიან მტერს უჭირავს მუშტში!
  მტერზე ზალპების გამოტოვება ჯერ კიდევ არ არის იმის მიზეზი, რომ ქვაბის თავსახური მდუღარე გონებით გადმოფრინდე!
  წაგება ყოველთვის მოგებად იქცევა, თუ მისგან გაკვეთილს ისწავლი და გადააგდე, როცა დამარცხება გაქვს, რომლის შეცვლაც შეუძლებელია!
  ძლიერ მამაკაცთან წაგება ზოგჯერ საპატიებელია, საკუთარი ნების უძლურებისგან დაკარგვა ყოველთვის სირცხვილია!
  ყოველდღიურ ცხოვრებაში ყველაზე სერიოზული რამ არის სიცოცხლისთვის ყველაზე არასერიოზული ნივთების ნაკლებობა!
  ადამიანის ფანტაზიას არ აქვს საზღვრები, შესაძლებლობები, ფაქტობრივად, ასევე, მაგრამ მაინც არ იქნება კმაყოფილება, ამბიციების უსაზღვროებისა და პრეტენზიების მოკრძალების შეზღუდვის გამო!
  პროგრესი კაცობრიობისთვის რა თქმა უნდა კარგია, მაგრამ თუ ამავდროულად ის გემსახურება პირადად, მაშინ კიდევ უკეთესი!
  ყველაზე დიდი დანაშაული დანაშაულის არარსებობაა, რადგან ხაზის გადაკვეთის გარეშე ყოველთვის დარჩები ერთ არცთუ საუკეთესო ადგილას!
  მეცნიერება ძლიერია და ყველაფრის გაკეთება შეუძლია, მაგრამ მისი ძალა უძლურია მომხმარებლის სუსტი ნების წინააღმდეგ!
  ვინც მახვილით მოვა დიდებულ რუსეთში, მიწაში რომ არ დაწოლა, სირცხვილით მონიშნული გაიქცევა!
  ხანდახან კოლოსალური ამბიციები იმალება მცირე შესაბამისობაში, ისევე როგორც ძლიერი კუნთები მალავს შვებას დასვენების დროს!
  ცხოვრებაში ყოველთვის არის ადგილი გმირობისთვის, მაგრამ არა ყოველთვის გმირობისთვის!
  მე მიყვარს ბრძოლა, მეზიზღება ომი, არ ვაფასებ მშვიდობას, მაგრამ მინდა მისი დაპყრობა!
  დიდი კუნთები ყოველთვის არ არის პატარა გონების ნიშანი, მაგრამ დიდი აღჭურვილობა ყოველთვის გიგანტურ ქედმაღლობაზე მიუთითებს!
  თქვენ შეგიძლიათ გახდეთ სუპერმენი ეკრანიდან გაუსვლელად, მაგრამ მხოლოდ მომაკვდავი ხარვეზის დროს, ტახტის დატოვების გარეშე!
  სხვების მიმართ სისასტიკე მწარე მდოგვია, საკუთარი თავის მიმართ სისასტიკეც შაქარი არ არის, მაგრამ საკუთარი სისუსტეებისადმი რბილი დამოკიდებულება თაფლის მდინარესაც კი სტიქიად აქცევს!
  ბრძოლის აზრი თამბაქოა, თუ ბრძოლის დროს კვამლის შესვენებას იღებ და ჩხუბის ენით დაივიწყებ, რომ ზღაპარში არ ხარ!
  პრობლემები თავისით მოდის, მხოლოდ ისინი არ არიან კატები, არამედ გაცოფებული ძაღლები!
  ნებისმიერ სულელს შეუძლია გაბრაზდეს, მაგრამ მხოლოდ მათ, ვინც საკმარისად ჭკვიანია, რომ მიაღწიოს თავისი ამბიციების დაკმაყოფილებას, შეიძლება გაბრაზდეს!
  ყველა ბინას არ აქვს ფული, მაგრამ ყველაზე ღარიბი ქოხის მფლობელს შეუძლია ქონების მთავარი გასაღები მიიღოს!
  გულებში ცეცხლი არასოდეს ჩაქრება, მაგრამ ის, ვისაც სულში ვარსკვლავი აქვს!
  მწარე ბოთლით მოხიბლული, თქვენ თვითონ შეხვალთ ბოთლში, სადაც მწარეა!
  შეგიძლიათ მგელს დიდი ხნით აჭმევთ ლაგამით, მაგრამ არ შეგიძლიათ მისი გამოკვება, თუ ლელი მოგცემთ დაჭერის საშუალებას!
  კაცად მოტრიალება შესაძლებელია, თუმცა ის, ვინც მხოლოდ ტრიალდება და არ ტრიალებს, კაცს ვერ ეძახიან!
  მხოლოდ ის, ვინც სულით დამპალი და ზნეობით ჯალათია ნებას რთავს თავის გაძარცვას!
  ყორანი სიბრძნის სიმბოლოა, მაგრამ სულაც არ არის ის, ვისი გვამიც გაფრინდა, რომ აკოცა!
  გამბედაობით დავარდნილი გაფუჭებას არ ექვემდებარება, გადარჩენილი მშიშარა გვამზე უარესად სუნავს!
  მშვენიერი ვარდები ამოდის ტალახიდან, როცა სინათლის მისწრაფების მზე ანათებს და სათბურის პირობებში, შერყევის გარეშე, ჭიებიც კი ჩნდება თაფლში!
  ყველა ზარმაცი, მაგრამ სიზარმაცე გამოდის გვერდით, მათთვის, ვინც წევს, არ უნდა გადააგდოს და მოტრიალდეს!
  სიზარმაცე პროგრესის ძრავაა, მაგრამ არა მათთვის, ვინც ამბიციების დაკარგვამდე დაიზარა!
  არ არსებობს დიდი პრობლემები, არსებობენ მხოლოდ პატარა ადამიანები, რომლებიც იღებენ თავიანთ გადაწყვეტილებებს!
  დიდი კაცი მტრებს პატარა პრობლემებს არ უქმნის!
  ჭეშმარიტი სიდიადე ცოტათი კმაყოფილდება, მაგრამ მხოლოდ ტრაბახობით და არა პრეტენზიებით!
  -სამხედრო მეცნიერების სინათლე ადამიანებს საფლავის სიბნელეში მიჰყავს, ჭურვების კაშკაშა აფეთქებების ქვეშ!
  ომი არ არის გულმოკლული, მაგრამ ნებისმიერ ფსიქოპატს აძლევს სამუდამოდ დამშვიდების შანსს!
  ერთგული მსახური და არა ღმერთი - სატანა!
  მგელი არის ტყე მოწესრიგებული ადამიანებით, რომლებიც ცხოველურ დონეზე ჩაიძირნენ, მაგრამ მთავარი ექიმის, მგლის ძაღლის გარეშე, სასწრაფო დახმარება ყოველთვის არასწორ ადამიანებთან მოვა!
  დაივიწყეთ ცუდი "რძე" სროლისას, თუ გსურთ არ დაივიწყოთ თქვენი შვილებისთვის სუფთა რძე!
  ვინც ცურვა არ იცის და მაღლა აიხედება, თვალი არ დაუბრმავებს!
  ვისაც ჯარი ძალიან ძვირი სჩანს, ოკუპაციის ქვეშ მყოფი როლით იაფდება!
  გენიოსი არის დაპირებაზე, როგორც მეფე სკამზე!
  ისევე, როგორც მეფე სკამზე და არა ტახტზე, რადგან დაპირება, განხორციელების გარეშე, მხოლოდ სკამია - კანალიზაცია!
  ადამიანი ყველაფერში შეიძლება იყოს ნიჭიერი, მაგრამ მხოლოდ ერთი რამ გვაძლევს არა ბუნებით, არამედ აღზრდით - უნარი შევწიროთ ჩვენი ეგოიზმი ადამიანებს!
  ბასრი ბაიონეტი სჯობს მკვეთრ სიტყვას, ბოლო ნაკბენი, როგორც წესი, მხოლოდ უხილავ ნაწიბურებს ტოვებს!
  პროგრესი, რა თქმა უნდა, მძიმე შრომაა, მაგრამ ყველაზე რთული მათთვის, ვისაც არ სურს დაიტვირთოს თავი სამეცნიერო და ტექნოლოგიური განვითარებით!
  გონიერ ყორანს შეუძლია რჩევის მიცემა, მაგრამ არა მას, ვისაც უკვე ურტყამს!
  გველს თავში ურტყამს და ჯარი მარცხს განიცდის, დაკარგა მეთაური, ან, რაც უფრო ხშირად ხდება, საერთოდ არ ჰყავს!
  თავი ხშირად იკარგება, მაგრამ არა მათ, ვინც მას ძლიერ მხრებზე უჭირავს!
  მგლები არ ყეფიან, ვირები არ დაფრინავენ, მაგრამ ადამიანს შეუძლია ძაღლივით მოიქცეს და გიჟურად იმოქმედოს ძალისხმევის გარეშე!
  ვინც უსაქმოდ დგას, დაელოდება სანამ კიბორჩხალა მთაზე ჩამოიხრჩო, დაიჩოქებს და თვითონაც კიბორჩხალა!
  ყველა ჯარისკაცს შეუძლია მოკვდეს, მაგრამ მხოლოდ მუხის ჯარისკაცს შეუძლია გასცეს!
  რა თქმა უნდა, თავდასხმის ცდუნებაა, მაგრამ გადაჭარბებული აფრენის გამო ცდუნება უნდა გაიქცეს!
  სიცოცხლის განმავლობაში ჩვენ ქუსლებით დავდივართ დანის პირზე, მაგრამ საჭრელი ხანჯალი, სამწუხაროდ, მხოლოდ დავიწყების უფსკრულში ჩავარდნით სრულდება!
  ვინც სუსტს შეურაცხყოფს, უკვე დაასუსტა გონება და გაზარდა უღირსობა!
  ხშირად ადამიანები ამბობენ სისულელეს, როდესაც სათქმელი არაფერია, მაგრამ უფრო ხშირად აკეთებენ ამას, როდესაც უფრო ჭკვიანური ქმედებები, თუმცა ხელმისაწვდომია, მოკლებულია სულელური განსახიერების სიმარტივეს!
  კარგი ნაბიჯი, ყოველთვის ცუდი დროულად - დაგვიანებული დიდი ნაბიჯი ყოველთვის დამარცხებაა!
  შეგიძლია კარგ ქვეყანასთან ბრძოლა, ნებისმიერთან ვაჭრობა, მაგრამ, სამწუხაროდ, არა
  ღირსების მიმართაც კი მოწყალების გამოვლენის შესაძლებლობა ჯერ არ მოიპოვება!
  ბევრი მტერი უდრის ბევრ კუბოს, მხოლოდ იმ შემთხვევაში, თუ თქვენ გაქვთ მუხის ხის ძალა და მელას ჭკუა!
  ვირსაც კი შეუძლია ბრძანება, მხოლოდ ლომს შეუძლია ბრძანება!
  მტერს აქვს თამაში ლანჩზე, თქვენ უნდა მიაღწიოთ დონეს! მაგრამ თუ ეს თავად ლანჩია, ეს ნიშნავს, რომ გაკვეთილი საერთოდ არ არის!
  მეფეთა თავაზიანობის სიზუსტე და თავაზიანობის ინსტრუმენტი, ვინც ამტკიცებს მეფის როლს!
  თავგადასავლების გარეშე ცხოვრება არაფრის ღირსია და მათი განხორციელების შესაძლებლობის გარეშე ცხოვრება ხდება სრულიად უარყოფითი ბალასტი!
  რა იოლად სწავლობენ ადამიანები სისასტიკეს და რა მტკივნეულად ძნელია მათი ამაღლება ვარჯიშის დონეზე, რათა თავიდან აიცილონ სისასტიკე საკუთარი თავის მიმართ და დაიცვან ისინი სხვისი სისასტიკისგან!
  სამწუხარო გრძნობაა, რომელიც კვდება ევოლუციის პროცესში და ნერგავს განათლების პროცესში, მაგრამ შეუძლებელია იმის აღზრდა იმის უარყოფა, რაც გადარჩენას უწყობს ხელს!
  დიდი უცოდინრობა საშინლად გამოიყურება, მაგრამ საშიში არ არის, თუ შენი არ არის!
  ჩვენს ცხოვრებაში სასწაულები ხდება მათთან, ვინც ძილში არ იხევს თავს, მაგრამ ცხვირს ქარს აჩერებს და არ ელის სასწაულს!
  ადამიანისთვის შეუძლებელი არაფერია, თუ რაღაც არ გამოდის, ეს მხოლოდ იმიტომ, რომ ცხოველის ნაწილაკმა ჯერ კიდევ არ გადააგდო ცოდნისა და უნარების კაცობრიობა!
  ვინც გადაწყვეტს, რომ დაასრულა საქმე და შეუძლია დატოვოს რისკები, სამუდამოდ დარჩეს მურის დონეზე და ვერ იპოვოს დეზდემონა!
  თქვენ შეგიძლიათ იყოთ ხორციელი მური, მაგრამ ვერ აარიდებთ პასუხისმგებლობას მაშინ, როცა დარჩებით თეთრი რეპუტაციით!
  ცხოვრება კინო არ არის, მაგრამ ყოველი სესიისთვის ფასიანია!
  კინო ცხოვრება არ არის, მაგრამ რეალური ცხოვრების სცენარი ყოველთვის უფრო მეტ ინტრიგას ატარებს!
  - ყველას სცენარი მოულოდნელ დასასრულს ითვალისწინებს, მაგრამ რეალური ცხოვრებისგან განსხვავებით, ის მხოლოდ ვარაუდობს!
  ცხოვრების დასასრული ყოველთვის მოულოდნელია, მაშინაც კი, თუ ამას ელოდით, მაგრამ ფილმებში ის პროგნოზირებადია, მაშინაც კი, თუ მოუთმენლად ელით მას!
  ფილმის დასრულება ყოველთვის იწვევს ადგომას და სკამს დატოვებას, მაგრამ ცხოვრებაში, როცა სხვები პატივისცემით დგანან, რადგან შენ უკვე დატოვე შენი ადგილი მზეზე!
  ჩვენი სამყარო სავსეა ცეცხლით, მაგრამ სამწუხაროდ არ მიყვარს ვნება!
  ადამიანისთვის ბრაზის გაღვივება ადვილია, მაგრამ სულში კარგი იმპულსები მხოლოდ დნება!
  კარგია, როცა სამართლიანი რისხვა იწვის; ცუდია, როცა სიმართლე რისხვაში იწვის!
  ვინც ნორმის გარეშე ჭამს კრემებს, იღებენ გირჩებს!
  ომი ყოველთვის ბინძურია, მაგრამ ის მშვენივრად ასუფთავებს შემოსავლებს, რომლებიც სისასტიკის სუნი ასდის!
  ვინც შიშის გარეშე ხტება მთიდან, ავა მთაზე, მაგრამ ვერ იპოვის დაზიანებებს და მოერიდება სისხლჩაქცევებს!
  ეს არ შეიძლება ცუდად დასრულდეს მათთვის, ვისაც ოპტიმიზმი და კარგი განწყობა არასოდეს ამოეწურა!
  ვინც სულში ქაფისგან გაიწმინდა, ქაფიანი შამპანურით აშკარა გამარჯვების აღნიშვნას შეძლებს!
  ბზინვარება ხშირად ცარიელია, გარდა იმ შემთხვევისა, როცა მოწინააღმდეგე, რომელიც თქვენ ააფეთქეთ, ანათებს!
  გამბედაობა ყოველთვის სასარგებლოა საქმისთვის, მხოლოდ იმ შემთხვევაში, თუ ის გიჟურია მხოლოდ მტრის აღქმაში!
  თუმცა, რაც არ ხდება მსოფლიოში, მაგრამ ნაჯახს არავინ ატარებს, მაგრამ სტოლიპინის ჰალსტუხის ნაცვლად, ის ყოველთვის მოთხოვნადია!
  ყველა არ იბადება ბუმბულით, მაგრამ ყველას შეუძლია საკუთარ თავში დიდი ფრენის ფრინველის აღზრდა!
  მსოფლიოში ბევრი ქაფია, მაგრამ სინდისის დაბანის შესაძლებლობა მცირეა!
  კარგად ნაკვები მწერალი ზარმაცი ვირის მსგავსია, მის ნამუშევრებში მოძველებული ჩალის ლპობა ასდის!
  ციხეებს მამაცები ართმევენ, მაგრამ რაც მტკიცედ მოიპოვება, მხოლოდ ოსტატური ინტელექტით ინარჩუნებენ!
  შენი საშინელების ცრემლები მოწინააღმდეგის ამპარტავნობის წვის ძრავში ჩასხმულ ბენზინს ჰგავს, მაგრამ თუ ისინი ბრაზის ცეცხლით აანთებენ, დამპყრობლების ძრავებიდან მხოლოდ ისტერიული ღრიალი დარჩება!
  ჩხუბის დროს ცხვირს ნუ იკბინებით, მხოლოდ ერთი ცხვირი დაგრჩება დედამიწის ხვნად!
  კუნთების მოძრაობებში და მოძრაობის ტექნიკაში ქარიშხალი იწვევს გამარჯვებას, მაგრამ ტვინი ქარიშხალში გადავიდა; მოწინააღმდეგის ძალისხმევაც კი არ არის საჭირო დამარცხებისთვის!
  ომის დალაქი, სიცოცხლის ყლორტების გასხვლა, ჩვეულებრივი დალაქისგან განსხვავებით, არასოდეს დარჩება უსაქმოდ და ცარიელი მამონებით!
  ადამიანი წევრისგან განსხვავებით არ უნდა იდგეს, წინააღმდეგ შემთხვევაში ის წყვეტს გამარჯვებული გუნდის წევრობას!
  ძაღლები კარგად ყეფიან, როცა ღრღნიან, მაგრამ ძალიან ცუდია, როცა ნადირის ნაჭერი უნდა მოითხოვო!
  სიცოცხლის ბრძოლაში, როგორც ფილმში, თვალები გიბრწყინავს ჩარჩოებით, მხოლოდ ამ კადრებს, საბედნიეროდ, აქვთ მხოლოდ შავი და თეთრი ინტელექტი!
  მილიონობით ადამიანი განიცდის შიშს, ის რამდენიმესთვის უცნობია, მაგრამ საშინელება მილიონებს ნულამდე ამცირებს და ერთი ჭეშმარიტი მამაცი ადამიანი დაიპყრობს უსასრულობას!
  რამდენად ხშირად, ხსნის წინ, როცა გართობის დრო არ არის, დესტრუქციულ გართობაში დაკარგული მომენტი საკმარისი არ არის!
  ყველა მხრიდან შეიძლება კარგი ადამიანი იყო, მაგრამ ნაძირალას რეპუტაციისთვის ერთ მხარეს პატარა ადგილიც საკმარისია!
  და მკვდრები არ მოისვენებენ, რადგან მოძრაობით სავსე სამყაროში მშვიდობა არ არის!
  ტკივილი მშვენიერია, როცა სასარგებლოა და საშინელია, როცა საზიანოა!
  მშიშარა და სულელისთვის ჩატვირთვის შანსი არ არის!
  ამიტომ მიცვალებულს აძლევენ ჭურჭელს, რომ ჯოჯოხეთი ძალიან არ გახურდეს!
  ლომის გულის მქონე კაცსაც კი შეუძლია სამუდამოდ ფრთები აიკეცოს, თუ მისი გაურკვევლობა უფრთო ნაჭუჭშია ჩაკეტილი!
  სიტყვა თავიდანვე იყო, მაგრამ ეს დასაწყისი იმდენად შორეულია, რომ ზოგჯერ რაღაცები საერთოდ არ სრულდება!
  გლეხი სამშობლოს ძვალია, მუშები სისხლია, ბიზნესმენები ტვინი! ერთი მეორის გარეშე ვერ იარსებებს!
  ომი არის ის, რაც ხდება მძიმე და მოზრდილ ფილმებში, მაგრამ სიმსუბუქე მხოლოდ იმაში მდგომარეობს, რომ ის ხელმისაწვდომია ბავშვებისთვისაც!
  
  
  
  
  
  დიდი მეფე ვასილი III
  თუმცა, ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა მალე სხვა ამბავზე გადავიდნენ.
  ვასილი მესამეს არმიამ ალყა შემოარტყა ყაზანს. თუმცა მეთაური არ იყო თავად მეფე, არამედ მისი ძმა დიმიტრი.
  1506 წელი იყო ვასილი მესამეს მეფობის პირველი სრული წელი, რომელმაც მნიშვნელოვნად გააძლიერა მოსკოვი და გააძლიერა მმართველის ცენტრალიზაცია. მართალია, ძალიან ბევრი არ დაუპყრია, მაგრამ უზარმაზარი ამბიციები აქვს!
  ასე რომ, ოლეგ რიბაჩენკომ და მარგარიტა კორშუნოვამ გადაწყვიტეს დახმარებოდნენ რუსეთის დიდ ჰერცოგს და გარკვეულწილად იმპერატორსაც კი სახანოს ქალაქისა და დედაქალაქის აღებაში.
  უკვდავი ბიჭი და გოგონა შეიჭრნენ ყაზანში, აფრიალებდნენ საბერებს. გმირებივით იბრძოდნენ. როგორც უკვდავები, ბავშვები უფრო სწრაფად მოძრაობდნენ, ვიდრე გეპარდები. და ფეხის შიშველი თითებით გამოუშვეს წინასწარ მომზადებული, მახვილი დისკები, რომლებიც თათრებს პირდაპირ ყელში ურტყამდნენ.
  ოლეგი და მარგარიტა სწრაფად გაიქცნენ და კედელზე აფრენით მათ წისქვილები მოაწყვეს, დახოცეს ხუთი-ექვსი თათარი მებრძოლი.
  შემდეგ მათ დაიწყეს მოწინააღმდეგეების მოჭრა და მათი გაშვება, ერთდროულად ათიოდე ნუკერის ჩამოგდება.
  და დაეცნენ და დაინგრა.
  ბიჭი და გოგო ტიტანებივით იბრძოდნენ. ისინი გამოირჩეოდნენ სისწრაფით და მათი ხმლები წამში თხუთმეტ რხევას აკეთებდნენ. და ასე მოჭრეს მტერი. ბავშვებიც და იარაღებიც განსაკუთრებული იყო: ხმლები და საბლები ერთდროულად და თითქმის ნებისმიერ ლითონსა და ხორცს ჭრიდნენ.
  ოლეგმა დიდი პეპელა შეატრიალა, ათეული მოწინააღმდეგე ერთდროულად გაჭრა და იღრიალა:
  - მე ვარ უზარმაზარი მოტორიანი სკუტერი!
  და ისევ ბიჭი თავდასხმაშია.
  და აი, გოგონა ისვრის ყუმბარას შიშველი თითებით და ყვირილი:
  - ჩვენი სამშობლო დიდებულია, მშობლიური ერთგული, მართლმადიდებელი! და ჩვენ შევძლებთ თათრების დამარცხებას, ყაზანი კი რუსეთის ქვეშ იქნება!
  და ისევ ახალგაზრდა, უკვდავი მეომრები თავს ესხმიან. და ისინი იბრძვიან გააფთრებული სიგიჟით. ისინი შეიცავს იდეების ველურ კასკადს და საძაგელ ენერგიას.
  ახალგაზრდა წყვილი თავდასხმაში. და თათარი მეომრები ეცემა მათი დარტყმა. და მებრძოლები, რომლებმაც მიიღეს უკვდავება და ამუშავებენ თავიანთ მარადიულ ცხოვრებას, ძალიან მხიარულობენ.
  ოლეგმა, გაჭრა თათარი, იღრიალა:
  - ასი, ასი, პოლკი პოლკი! რუსი რაინდები ხმლით ჭრიან! მჯერა, რომ გამარჯვება მალე მოვა! ჩვენ ვხსნით კარგ ანგარიშს!
  მარგარიტამ შიშველი ფეხის თითებით ბასრი დისკი ესროლა და იმღერა:
  - კოლორატ! ევპატი კოლორატი!
  ოლეგ რიბაჩენკომ, ამ მარადიულმა ბიჭმა, შიშველი, ბავშვური, მაგრამ ძალიან ძლიერი ფეხით დისკოც ესროლა და იმღერა:
  - სამშობლოს დამცველი! პერუნოვის ჯარისკაცი!
  მარგარიტა, რომელიც აგრძელებდა ჭრას, მღეროდა:
  - კოლორატ! ევპატი კოლორატი!
  ბიჭმა, მტრებს მოკვეთა, ჩურჩულებდა:
  - განგაში რეკავს რუსეთის გმირები!
  ასე იბრძვიან გმირი ბავშვები - დიდი გმირები! მათ აქვთ ვნება და ძალა მთელი ლეგიონის მიმართ.
  ან იქნებ ათი ლეგიონი! მათ შემხედვარეს, დანარჩენმა მეომრებმა გაამხნევეს და დაიწყეს ყაზანის კედლებზე ჩქარობა.
  ოლეგმა, თათრებს გაჭრა, იღრიალა:
  - ცარ ვასილი მესამესთვის!
  და როგორ ჩააგდებს მკვეთრად გამკვეთრებულ დისკს, როგორ მოწყვეტს რუსეთის ათეულ მოწინააღმდეგეს.
  და ისევ პეპელა დატრიალდება, შემდეგ წისქვილი. თითო ათეულის მოჭრა ერთდროულად. შემდეგ კი ბიჭი ისე იღებს, როგორც უნდა და შიშველი ქუსლით უბიძგებს ხანს ნიკაპზე.
  ის გაფრინდება და მდუღარე ფისის ქვაბში ჩავარდება.
  ოლეგ რიბაჩენკომ დაიყვირა:
  - კარგი, ჯანდაბა შენ!
  მარგარიტამ შიშველი თითებით ბუმერანგი აიღო, ხუთი ნუკერი მოჭრა და იღრიალა:
  - დიდება ცარ ვასილის სამშობლოს!
  ოლეგ რიბაჩენკომ ენთუზიაზმით დაადასტურა:
  - დიდება წმიდა რუსეთს!
  მარგარიტა, თათრებს ჭრიდა, ჩაისისინა:
  - ეს ჯერ რუსეთი კი არა, მოსკოვია!
  კედლის მნიშვნელოვანი ნაწილი უკვე რუსმა ჯარისკაცებმა დაიკავეს. ისინი უკვე შეაღწევენ თავად ქალაქში.
  დიდი ჰერცოგი ვასილი გარკვეულწილად ჩრდილში აღმოჩნდა მისი დიდი ვაჟის ივანე საშინელის გამო.
  მაგრამ რეალურ ისტორიაში ყაზანი მას არ დაემორჩილა. ახლა კი ბავშვები ხელახლა წერენ და ამატებენ იმას, რაც მათმა რუსმა წინაპრებმა ვერ მოახერხეს.
  ოლეგ რიბაჩენკომ ერთი დარტყმით ოთხი თავი მოიჭრა. შემდეგ ბიჭმა ბუმერანგი შიშველი თითებით ესროლა. მან კიდევ შვიდი მებრძოლი მოჭრა და დაიყვირა:
  - ისინი როგორღაც კუბოში შევიდნენ და ყველაზე ძლიერი ღრიალი,
  უნდოდა ჩემი კისრის კბენა, მაგრამ თამაში აღმოჩნდა!
  და ახალგაზრდა მეომარი გაბრაზდება...
  მარგარიტამ ხრახნი შეატრიალა და დაიკივლა:
  - კობრა ვარ მზად ხტომისთვის!
  და ისევ შიშველი თითებით მკვლელ ბუმერანგს გაუშვებს. გოგონა, რა თქმა უნდა, ყველაზე მაგარი ქალღმერთს ჰგავს.
  ყაზანის უმეტესი ნაწილი უკვე დატყვევებულია. მამაცი ბავშვები უზენაესი ხანის სასახლეს შტურმით შემოიჭრებიან. ისინი სავსეა ბრაზით და ველური მღელვარებით. ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა ტერმინატორის ბავშვები არიან. და თითოეული მათი საქანელა, და ისინი ძალიან ხშირად ირხევიან, ახალი გვამებია!
  ოლეგ რიბაჩენკომ ბრძოლის დროს აღნიშნა:
  - მაგრამ ამ ბრძოლას ბევრი რამის შეცვლა შეუძლია!
  მარგარიტა დათანხმდა:
  - ივანე საშინელმა დაიპყრო ყაზანი! ახლა კი ბიძა დიმიტრიც დაიპყრობს მას!
  ბიჭმა შიშველი თითებით ბუმერანგი ესროლა. ხუთ თათარს ყელი გამოჭრა და ყეფა:
  - დიდი რუსეთისთვის და სლავების ცისთვის!
  მარგარიტამ დამაჯერებლად დაადასტურა:
  - უდიდესი იმპერიისთვის!
  და გოგონამ ასევე შიშველი თითებით მახვილი პირი ესროლა.
  მან დაჭრა ბევრი ნუკერი და დაჭრა ზოგიერთი მათგანი. ის ისეთი მებრძოლი ლამაზმანია.
  მარგარიტა მართლა მაგარია. უკვდავების გულისთვის, იგი დათანხმდა გოგონა გამხდარიყო, მიატოვა ზრდასრული სხეული და გაყიდულიყო მონობაში. მაგრამ მან მოიპოვა ასეთი ზეადამიანური ძალა! და მერწმუნეთ, რა თქმა უნდა, ეს მისთვისაც მშვენიერია!
  გოგონა იბრძვის და ბიჭი იბრძვის და მტრები ეცემა. ისინი დაჭრილი და დასუსტებულია.
  ასე რომ, მამაცი ბავშვები შეიჭრნენ ტახტის ოთახში, სადაც მდებარეობს ყაზან ხანი.
  ის ცდილობს წასვლას, მაგრამ ბიჭი შიშველი ფეხით ისვრის ვარსკვლავს და ხანს თავში ხვრეტავს. ვინც გახვრეტილი ეცემა და კვდება...
  შემდეგ ბავშვები რეინჯერები ანადგურებენ დანარჩენ თათრებს. თუმცა, ამ უკანასკნელებმა, დაკარგეს ბატონი, ჩამოაგდეს იარაღი და ჩაბარდნენ.
  ასე დაეცა ყაზანი. ახლა რუსეთი შემოვიდა ამ მიწებში. მოსკოვის დიდმა ჰერცოგმა ვასილიმ თათრების ნაწილი რუსეთში დაასახლა, რუსები კი ყაზანში დაასახლა.
  მერე საერთოდ გაუმჯობესდა. რუსეთის ახალი დიდი ჰერცოგი ასევე აირჩიეს ლიტვის დიდ ჰერცოგად. ტახტზე ავიდა...
  გასაგებია რატომაც - ყაზანთან გამარჯვებამ ყველა დიდი შთაბეჭდილება მოახდინა. და მიხვდნენ, რომ რუსეთი ძალიან ძლიერია!
  რეინჯერებმა კი აქ ყველაფერი გააკეთეს. მათ შეიპყრეს და დაამარცხეს დიდი ჰერცოგის ვასილი მესამეს მთავარი კონკურენტის არმია. და უკვდავმა ბიჭმა და გოგომ განმცხადებელს თავი აიღეს და მოკვეთეს.
  და ისინი ამას აკეთებდნენ შიშველი ფეხებით დისკების სროლით და ყვირილით:
  - სლავები უნდა გაერთიანდნენ! ჩვენ ყველანი უძლეველი ვიქნებით!
  და წამოხტა და ჰეტმენის გატეხვა სასიკვდილოდ, ბავშვებმა წამოიძახეს:
  - ახალი ეპოქის და მაგარი ფორმირების მეომრები ვართ!
  რის შემდეგაც პატიმრებმა ახალ თოვლში მათ მიერ დატოვებული ბავშვების შიშველ კვალს კოცნიდნენ. და დამეთანხმებით, რომ ეს ძალიან მაგარია!
  შემდეგ კი მოგზაურობა ასტრახანში. ასე მიჰყავს ერთი გამარჯვება სხვებს.
  ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა ამ დიდ ჰერცოგთან ერთად გადავიდნენ ასტრახანში.
  ბიჭი და გოგო შემოიჭრნენ ამ დიდ ქალაქში. იბრძოდნენ, დროის დერეფნით კიდევ ერთხელ შემოვიდა რუსული ჯარი.
  და ისევ დაჭრეს და შიშველი თითებით ბუმერანგი დაუშინეს. აქ ყველაფერი ბევრად უფრო ადვილი იყო. ჯარს კი თავად ვასილი მესამე მეთაურობდა. და მისი ძალა დიდი იყო. ჩამოვიდნენ ლიტვის დიდი საჰერცოგოს ჯარებიც. მათ ეს ქალაქი შეიჭრნენ.
  და ტერმინატორის ბავშვები იბრძოდნენ და ისროდნენ ბუმერანგებს, დისკებს და ვარსკვლავებს. ოლეგ რიბაჩენკომ რამდენიმე ყუმბარაც კი ესროლა.
  შიშველი ფეხებით ბავშვები ასევე ისროდნენ მკვეთრ ვარსკვლავებს და გამხდარს, მაგრამ ერთდროულად რამდენიმე ყელის ამოჭრას შეეძლოთ.
  და მათი ფეხები ნამდვილად სისწრაფის, და სწრაფი და ძალიან ველური სიძლიერის განსახიერებაა.
  და როდესაც გოგონა შიშველი თითებით ბუმერანგს ისვრის, ეს სულაც არ იქნება თაფლი წმინდა მოსკოვის რუსეთის მტრებისთვის!
  ტერმინატორის ბავშვებმა ერთხმად შესძახეს:
  - დიდება ვასილი მესამეს, რუსეთის მეფეთა უდიდესს!
  და ისევ დიდი გამარჯვება რუსეთის სამეფოსთვის.
  ვასილი მესამე დაგვირგვინდა მეფის ტიტულით და ოფიციალურად იქნა აღიარებული იმპერატორად. მისი იმპერია უზარმაზარი გახდა. რუსებმაც დაიწყეს ციმბირში შეღწევა. ყირიმის ხანატმა კი თავი რუსეთის ვასალადაც კი აღიარა.
  მიტროპოლიტის განდევნის შემდეგ, ვასილი მესამემ ეკლესიის ახალ მმართველს დაავალა შეცვალოს დოგმები და დაუშვას მრავალცოლიანობა. ეს ნაწილობრივ გამოწვეული იყო ყაზანის, ასტრახანის და სხვა ისლამური მიწების ანექსიით.
  თავად ვასილი მესამემ მაშინვე დაქორწინდა ლიტველ პრინცესა გლინსკაიასა და თათარ თამარაზე. და მერე მეოთხე გოგოზეც.
  სინოდმა რუსებს ოთხი ცოლის ყოლის უფლება მისცა. და ბევრმა თავადმა ისარგებლა ამით.
  პოლონეთთან ომი დაპყრობით დასრულდა... რუსული ჯარი ძლიერი იყო და ბევრად უფრო მრავალრიცხოვანი. დიახ, ოლეგი და მარგარიტა დაეხმარნენ. და ამ ტერმინატორის ბავშვებთან ერთად, მოწინააღმდეგეს არ ეშინია.
  და ვასილი მესამე გახდა პოლონეთის მეფე. იმპერია გაძლიერდა. მაგრამ შემდეგ სულეიმან დიდებული მოვიდა ოსმალეთის იმპერიის პრეზიდენტად. და ამ მმართველმა დაიპყრო უნგრეთი. მან ასევე ალყა შემოარტყა ვენას.
  მაგრამ ყირიმის სახანო რუსეთს დაარღვია. და მოჰყვა ახალი კამპანია. აქაც გამოირჩეოდნენ ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა, ჰიპერ-ყოვლისშემძლე ჯადოქარ ქალღმერთის ბრძანებით. რა თქმა უნდა, პერეკოპზე თავდასხმის დროს. ეს ყირიმელი თათრების თავდაცვის უძლიერესი ნაწილია. მაგრამ ბავშვებიც: ოლეგი და მარგარიტა ძალიან მაგრები არიან!
  და როგორ მოიქცევიან და როგორ მოიქცევიან! და როგორ მოჭრიან თათრებს. და რა ველური ენთუზიაზმით მიიღებენ ამას.
  ბიჭმა კი შიშველი თითებით ვარსკვლავი ესროლა და მან ერთდროულად ექვსი თათარი გაჭრა.
  და გოგონამ ხუთი მათგანი ვარსკვლავის სროლით ჩამოაგდო. ეს ის მებრძოლი ბავშვები არიან, რომლებიც აღმოჩნდნენ.
  ოლეგმა და მარგარიტამ კედლის ნაწილი გაწმინდეს. გარდა ამისა, არტილერიაც მუშაობდა. დიდი ნგრევა მიაყენეს თათრებს. ასე დაეცა ყირიმის სახანო.
  შემდეგ იყო ბრძოლა სულეიმან დიდებულის ლაშქართან. ამჯერად ამ დიდ სულთანს არ გაუმართლა რეალურ ისტორიაში. ოლეგ რიბაჩენკომ და მარგარიტა კორშუნოვამ არა მხოლოდ ბევრი თურქი მოკლეს, არამედ სულთანიც ტყვედ აიყვანეს.
  რუსეთმა აიძულა თურქები დაეტოვებინათ ბალკანეთი. და მან თავად დააარსა იქ თავისი ციხესიმაგრეები. და სტამბოლიც წაიყვანეს. კვლავ აღდგა კონსტანტინოპოლი.
  ვასილი მესამე დროებით გაჩერდა. საჭირო იყო დაპყრობების მონელება. ლივონია დათანხმდა ხარკის გადახდას რუსებისთვის და ომის გარეშე დათმო ნარვას მფლობელობა.
  ჯერ კიდევ 1535 წელს ვასილი მესამემ ბრძანა ნევის შესართავთან საპორტო ქალაქის აშენება. რაღაც პეტრე დიდის პეტერბურგის მსგავსი. მართალია, ვასილიმ დედაქალაქი კონსტანტინოპოლში გადაიტანა.
  1537 წელს რუსებმა აიღეს ვიბორგი და შვედებისგან ჩრდილოეთით გამაგრდნენ და მთლიანად დაამარცხეს ისინი.
  ვიბორგზე თავდასხმის დროს კვლავ გამოირჩეოდნენ ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა.
  ბიჭი და გოგონა ბუნებრივად გადახტეს დროის ზღურბლს და მონაწილეობა მიიღეს თავდასხმაში.
  ასე რომ, ოლეგმა შიშველი ფეხებით ესროლა ბუმერანგი, დაამარცხა ათეული მოწინააღმდეგე და იმღერა:
  - დიდება რუსეთს და მის მეფე ვასილი მესამეს!
  მარგარიტამაც შიშველი თითებით რაღაც სასიკვდილო ესროლა და თამამად თქვა:
  - წმიდა რუსეთისთვის და არამიწიერი დედოფლისთვის!
  რის შემდეგაც ბიჭი და გოგონა ისე დაშორდნენ ერთმანეთს, რომ შვედების ცხედრებს მთელი წმენდა ამოჭრეს.
  1540-1541 წლებში რუსეთის ჯარებმა თურქებს მცირე აზიაც აიღეს. და 1545 წელს და ასევე მესოპოტამია და პალესტინა. 1547 წლის მარტში მეფე, ძლივს სამოცი რვა წლისა, გარდაიცვალა. მისი ორმოცდათორმეტწლიანი მეფობა ხანგრძლივი და ძალიან ბედნიერი აღმოჩნდა რუსეთისთვის მრავალი დაპყრობით.
  ბასილი მესამე ერქვა ბასილი დიდს. და ტახტზე იდგა ახალგაზრდა, მაგრამ უკვე ზრდასრული რუსეთის სტანდარტებით, ივან ვასილიევიჩი.
  და რადგან ვასილი მესამემ უფრო დიდხანს იცოცხლა, ვიდრე რეალურ ისტორიაში, ბოიარის არეულობა თავიდან აიცილეს.
  ივან ვასილიევიჩმა პირველად გადაწყვიტა ლივონიის მთლიანად დამორჩილება, 1550 წლის ომი წარმატებული იყო. ძლიერმა რუსულმა არტილერიამ ყველა წაიღო და თითქმის ყველა ქალაქი სწრაფად დაიპყრო.
  რა თქმა უნდა, ბრძოლებში მონაწილეობდნენ ტერმინატორის შვილები ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა.
  შიშველი, ბავშვური ფეხებით ისინი ისე გულმოდგინედ ისროლეს ყველაფერი ბასრი და გამჭოლი, რომ ლივონის ჯარები დიდი რაოდენობით დაიღუპნენ.
  მეტიც, ბავშვებიც ზუსტად ისვრიან ქვემეხებიდან.
  ოლეგმა ტერმინატორმა ბიჭმა გაისროლა და შიშველი ფეხებით ესროლა მკვლელი.
  მიმოიფანტა მოწინააღმდეგეები და იკივლა:
  - მე ვარ განადგურების განსახიერება!
  და ბიჭი აღფრთოვანდება და იღრინდება:
  - მე ვარ დიდი აღორძინების შვილი!
  მარგარიტა, ეს მაგარი გოგო, მკვლელს ფეხის შიშველი თითებითაც გაუშვებს და ღრიალებს:
  - მე ვარ განადგურების დიდი ქალღმერთების ქალიშვილი!
  და ისევ ბავშვები იცინიან და კბილებს აშიშვლებენ. შემდეგ კი ციხეზე აფრინდებიან. ასე რომ, ყველა დაიჭრება. ხმლები არ აქვთ, მხოლოდ პროპელერები აქვთ. და ისინი ანადგურებენ ლივონიელებს და დაქირავებული ჯარის სხვა ჯარისკაცებს უმოწყალოდ.
  ბიჭი და გოგო სულ ფეხშიშველები არიან, თუნდაც თოვლში. და უკვდავი ბავშვებიც კი ასეთი!
  Რატომაც არა? რატომ სჭირდებათ ფეხსაცმელი იმ ბავშვებს, რომლებსაც სხეული უფრო სწრაფად აქვთ ვიდრე ნებისმიერ ცხოველს და რა თქმა უნდა ვერ პატიობენ ან ავადდებიან?
  შემდეგ ივანე მრისხანე იბრძოდა ეგვიპტეში. რამდენიმე წელიწადში დაიპყრო აფრიკის მთელი ჩრდილოეთი, მაროკოს ჩათვლით. შემდეგ არაბეთის ნახევარკუნძული აიღეს.
  გერმანია დაქუცმაცებული იყო, ავსტრია სუსტი, ესპანეთი და სხვა ქვეყნები ომებით იყო დაკავებული.
  მეფის რუსეთი ირანის გავლით ინდოეთისაკენ მიემართებოდა. 1590 წლისთვის ინდოეთი დაიპყრო. ივანე მრისხანე იცოცხლა სამოცდარვა წლამდე და გარდაიცვალა 1598 წელს. და მას მიჰყვა ივანე მეხუთე. რუსეთი აგრძელებდა აღმოსავლეთის ექსპანსიას და ჩინეთის ხელში ჩაგდებას. მიუხედავად იმისა, რომ ომი გრძელი, გაჭიანურებული და რთული აღმოჩნდა.
  ჩინეთის დასაპყრობად სამი ომი დასჭირდა.
  ოლეგ რიბაჩენკოსა და მარგარიტა კორშუნოვას ბრძოლებში მონაწილეობაც კი ვერ უზრუნველყოფდა გამარჯვებას.
  ბავშვები კი ეპიზოდებში იბრძოდნენ. შევლენ, დაჭრიან ჩინელებს და ისევ გაიქცევიან.
  რა თქმა უნდა, ბიჭი და გოგო ძალიან აქტიურად და ეფექტურად მოქმედებდნენ. და შიშველი თითებით ისინი აქტიურად ისროდნენ მკვეთრ ვარსკვლავებს, დისკებს და ბუმერანგებს.
  ოლეგ რიბაჩენკომ პირადად მოკლა ჩინეთის თავდაცვის მინისტრი. შემდეგ კი ყუმბარას ისვრის ბიჭის ფეხით. ასე რომ, მაშინვე ორი ათეული ყვითელი მეომარი წავიდა შემდეგ სამყაროში და თქვა:
  - დიდება რუსეთს, რომელიც სამუდამოდ გვიჩვენებს სამყაროს გზას!
  და გოგონა მარგარიტა შიშველი ფეხით ბუმერანგს გაუშვებს, რაც მკვლელია, რაც არ შეიძლება იყოს მაგარი.
  და მოწინააღმდეგეების დამარცხების შემდეგ, გოგონა ყვირის:
  - ასეთი რუსისთვის იბრძვი და ნუ გეშინია!
  და ბიჭმა და გოგომ კიდევ უფრო ინტენსიურად დაიწყეს ქნევა.
  ივანე მეხუთე გარდაიცვალა 1620 წელს და მისი მოღვაწეობა განაგრძო მისმა ვაჟმა ივანე მეექვსემ. დაჟინებული ომების შემდეგ ჩინეთი საბოლოოდ დაიპყრო 1640 წელს.
  ოლეგ რიბაჩენკომ და მარგარიტა კორშუნოვამ დაიწყეს უფრო აქტიურად გამოჩენა ბრძოლებისა და ბრძოლების სხვადასხვა ადგილებში.
  შემდეგ კი ბიჭმა ოლეგმა ბუმერანგი ესროლა და ჩინეთის იმპერატორის თავი ააფეთქა. და ის თავად გახდა გმირი!
  და გოგონამ მარგარიტამ შიშველი ფეხით ყუმბარა ესროლა და მტრის მთელი შტაბი დაარტყა.
  და რა თქმა უნდა, ამ უკვდავი ბავშვების წყალობით, რუსეთის იმპერიის უდიდესი გამარჯვება მოიპოვა!
  ჩინეთთან გამარჯვების შემდეგ კი მოსკოვურ რუსეთს აღარავის ეშინია! და არავინ გააჩერებს და ვერ დაამარცხებს რუსებს! მათ უკვე გადალახეს უკუქცევის წერტილი!
  და რუსეთი გაძლიერდა, როგორც დიდი იმპერია. ივანე მეექვსე მეფობდა კიდევ ათი წელი, სანამ არ დაიპყრო კორეა და ინდოჩინეთის უმეტესი ნაწილი.
  მის შემდეგ ტახტზე ალექსანდრე პირველი ავიდა. ახალმა მეფემ განაგრძო წინა დაპყრობის კურსი. ინდოჩინეთი მთლიანად დაიპყრო და რუსული გემები ავსტრალიაში დაეშვნენ და დაიწყეს ამ კონტინენტის შესწავლა. გარდა ამისა, რუსები ალასკაზე უფრო ადრეც შევიდნენ და კანადაზე გადადიოდნენ... აქ მათ უკვე დაუპირისპირდნენ საფრანგეთი, რომელმაც საბოლოოდ სტაბილურობა და კეთილდღეობა მოიპოვა ლუდოვიკო XIV-ის დროს და ინგლისი, რომელიც სწრაფად იმატებდა.
  გარდა ამისა, რუსეთი აგრძელებდა აფრიკის შესწავლას და იქაც შეხვდა ბრიტანეთის წინააღმდეგობას. შვედეთიც გაძლიერდა და რუსეთზე შეტევა სცადა.
  მაგრამ რუსული ჯარები მზადყოფნაში იყვნენ და ბრიტანეთი და საფრანგეთი ერთად არ მოძრაობდნენ. და ალექსანდრე პირველის ჯარებმა დაიპყრეს ეს სახელმწიფო.
  რა თქმა უნდა, ამაში მონაწილეობა მიიღეს როგორც ოლეგ რიბაჩენკომ, ასევე მარგარიტა კორშუნოვამ.
  ფეხშიშველი ბავშვები ისროდნენ დისკებს და ჭრიდნენ გრძელ, სპეციალურად გამაგრებულ ხმლებს.
  ისინი ძალიან მაგარი და დაუძლეველი არიან.
  ოლეგ რიბაჩენკომ ბიჭური ფეხების შიშველი თითებით ბასრი ვარსკვლავი ესროლა, ათიოდე შვედი ჩამოაგდო და იმღერა:
  - წმინდა რუსეთის სადიდებლად!
  გოგონამ მარგარიტამაც შიშველი ფეხებით ესროლა სასიკვდილო საგანი და ჩაისისინა:
  - უძლეველი ოჯახის სიდიადეს!
  ბავშვები კი ერთად გადახტებიან და შიშველი ქუსლებით ურტყამენ მკერდში შვედ გუბერნატორს.
  გადაფრინდა და ჩამოაგდო კიდევ ათეული მტრის ჯარისკაცი.
  1675 წელს ალექსანდრე პირველის გარდაცვალების შემდეგ ტახტზე ავიდა მეფე ალექსეი ალექსანდრეს პირველი ვაჟი. როგორც წესი, ტახტზე მემკვიდრეობა მიდიოდა ვაჟების ხანდაზმულობის მიხედვით, შემდეგ კი შვილიშვილები უფროსი ვაჟისგან. ვასილი მესამემ დაადგინა ეს ისე, რომ შემდგომში ტახტისთვის ბრძოლა არ მომხდარიყო. ძლიერი ცენტრალიზებით.
  ალექსეი პირველი იყო, ვინც საფრანგეთს შეხვდა ამერიკაში, ბრიტანეთს კი აფრიკაში.
  ამასობაში რუსული ჯარები შევიდნენ გერმანიის მიწებზე. აღება საკმაოდ წარმატებული იყო, ვინაიდან სამთავროები დანაწევრებული იყო. რუსულმა პოლკებმა აიღეს იტალიაც. ამას მოჰყვა კამპანია საფრანგეთის წინააღმდეგ. ლუი მზის მეფის მეფობა უშედეგოდ დასრულდა. რუსულმა და უცხოურმა პოლკებმა აიღეს საფრანგეთი.
  კვლავ გამოირჩეოდნენ ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა.
  ბავშვები ხმლებით იბრძოდნენ და მტრის ჯარისკაცებს დისკებს ესროდნენ. მათ ბევრი ჯარისკაცი მოკლეს.
  ბიჭმა მტერს ვარსკვლავი შიშველი ფეხით ესროლა და იღრიალა:
  - მე ვარ სუპერმენის მეომარი!
  გოგონამ ასევე შიშველი თითებით ესროლა მკვლელი დისკი და უსტვენდა:
  - და მე ვარ საოცარი სივრცის განსახიერება!
  და როგორ გამოჩნდება მისი გრძელი ენა! შემდეგ კი ფრანგულ გრაფს შიშველი ქუსლით დაარტყამს ცხვირში. შუბლი გაბზარულია.
  და ოლეგ რიბაჩენკო ჯოჯოხეთური მეტეორივით შემოვარდა და რამდენიმე ათეული ფრანგი ახლახან გარდაიცვალა. შემდეგ კი ბიჭი აფეთქებს მას დატყვევებული ქვემეხიდან.
  და ის ჩააგდებს უამრავ მებრძოლს. ტკივილისგან იღრინდებიან და კვდებიან!
  ტერმინატორის ბავშვები კი საკუთარ თავს მირბიან და ყველას ჭრიან, თითქოს თვითონ იყვნენ სიკვდილის ანგელოზები და გეპარდებზე ჩქარები.
  ბრიტანეთმა რატომღაც იბრძოდა ზღვაზე და მშვიდობა სთხოვა. რუსეთმა გააგრძელა ექსპანსია ამერიკაში. მისმა ჯარებმა დაიპყრეს ინგლისის და საფრანგეთის ყველა კოლონია და მიაღწიეს მექსიკას.
  დასრულდა აფრიკისა და ავსტრალიის დაპყრობა.
  ახლა მხოლოდ ესპანეთი და მისი კოლონიები და პორტუგალია თავისი კოლონიებით დარჩა დაუკავებელი.
  მაგრამ ეს ომი უკვე მოხდა პეტრე დიდისთვის, რომელმაც ძალაუფლება მოიპოვა 1700 წელს. ახალმა მეფემ, არა რომანოვმა, არამედ რურიკოვიჩმა, ისარგებლა შემთხვევით, როგორც თავდასხმა რუს ვაჭრებზე და გაგზავნა ჯარები ესპანეთსა და პორტუგალიაში.
  ეს ქვეყნები უკვე დაკნინდებოდნენ და სწრაფად დამარცხდნენ. რუსეთის ჯარებმაც დაიწყეს კოლონიების დაპყრობა. ისინი ორივე უფრო მრავალრიცხოვანი და უკეთ აღჭურვილნი და შეიარაღებულნი იყვნენ. რუსეთის არმიას უკვე ჰქონდა უკვამლო დენთი და ძლიერად ასაფეთქებელი ჭურვები და საბრძოლო საჰაერო ხომალდები. ტანკებიც კი გამოჩნდა. და პირველი ჯავშანტექნიკა. რამაც ოპონენტებზე შთაბეჭდილება მოახდინა.
  რუსეთის არმიაში პირველი ტყვიამფრქვევებიც გამოჩნდა.
  მაგრამ აქაც კი ოლეგ რიბაჩენკომ და მარგარიტა კორშუნოვამ ვერ შეძლეს თავიანთი კვალი დატოვონ. მათ უნდა იბრძოლონ და მოიპოვონ თავიანთი უკვდავება.
  ახლა ბიჭი ისევ შიშველი ფეხით ყუმბარას ისვრის. და გაანადგურებს მოწინააღმდეგეებს. რის შემდეგაც იმღერება:
  - იმ რუსეთის სახელით, რომელიც იპყრობს მთელ მსოფლიოს და ხალხის გულებს!
  გოგონაც შიშველი ფეხით პატარა ბომბს ისვრის, მაგრამ ძლიერი ასაფეთქებელი ძალით. ის ესპანელებს გაანადგურებს და იკივლებს:
  - ისეთისთვის, რომ ყოველთვის იყოს ბედნიერება ყველა ადამიანისთვის!
  ბავშვები კი, შიშველი ფეხებით ისროდნენ სასიკვდილო საჩუქრებს, მღეროდნენ:
  - სამუდამოდ ახალგაზრდები იყვნენ და, ჩვენი ნათელი წლები!
  და ამის შემდეგ ეს რაღაც საკმაოდ სასიკვდილო მუხტს ჰგავს. და ისე აფრიალებენ საბრალოებს.
  ის სისხლი მდინარესავით მოედინება და მთელი დედამიწა შენს ფეხქვეშ ქრება!
  ეს ბავშვები არიან! უბრალოდ, სუპერმენები შიშველი ფეხებით, რომლებიც თითქმის შიშველნი არიან სიცხეშიც და სიცივეშიც.
  მაგრამ ასეთი გამორჩეული მებრძოლები! უმაღლესი ბრენდი და კლასი! აქ ისინი თავს იჭრიან და ანადგურებენ მოწინააღმდეგეებს!
  ბიჭი და გოგო ჰგავს ყველაზე ველური განადგურების მთავარანგელოზებს, რომლებისთვისაც არ არსებობს რაიმე ბარიერი და დაბრკოლება ახალი გამარჯვებებისა და მიღწევების გზაზე.
  მათ გზაზე ქალაქები ნებდებიან და მაცხოვრებლები გამოდიან და კოცნიან უკვდავ და დიდ შვილებს შიშველი ფეხების ანაბეჭდებს.
  ესპანეთი და პორტუგალია მათ კოლონიებთან ერთად საკმაოდ სწრაფად დაიპყრეს. და დარჩა მხოლოდ ერთი ბრიტანეთი.
  მაგრამ 1725 წელს პეტრე დიდის ჯარები დაეშვნენ მასზე.
  ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა, როგორც ყოველთვის, ყველას უსწრებენ. ბავშვები უკვდავები არიან და ტოვებენ დროს.
  ტყვიამფრქვევებიდან ისვრიან და შიშველი თითებით სასიკვდილო ყუმბარებს ისვრიან.
  ისინი ანადგურებენ ბრიტანელებს და სხვა მეომრებს.
  ოლეგი ყვირის, ისვრის და თიბავს:
  - ჩვენ კოსმიური ძმობის მეომრები ვართ!
  გოგონამ მარგარიტამ შიშველი ფეხის თითებით ყუმბარა ესროლა და იკივლა:
  - და ყველას დავამარცხებთ უეჭველად!
  რის შემდეგაც გოგონამ ისე ძლიერად დაარტყა ბუკინგემის ჰერცოგს შიშველი ქუსლი, რომ კისერი მოიტეხა!
  მათ დაიპყრეს ლონდონი და საბოლოოდ დაასრულეს მსოფლიოს დაპყრობა.
  ასე გაჩნდა ერთიანი იმპერია. პეტრე დიდი გარდაიცვალა 1735 წელს და ტახტზე მისი შვილიშვილი პეტრე მეორე ავიდა. ჯერ კიდევ ახალგაზრდა, მაგრამ ჭკვიანი და მკაცრი მმართველი. რუსეთმა გაზარდა ცენტრალიზაცია, აშენდა ქარხნები და გზები. გამოჩნდა თვითმფრინავები და რკინიგზა უფრო და უფრო აქტიურად გაფართოვდა.
  პეტრე მეორე საკმაოდ დიდხანს და სტაბილურად მართავდა. 1790 წელს იგი დაიკავა პეტრე მესამემ. ქვეყანა აყვავებული იყო და ყველაფერი მშვიდი იყო. უკვე საუბარია კოსმოსის გაფართოებაზე.
  და 1817 წელს მოხდა პირველი პილოტირებული ფრენა კოსმოსში. 1820 წელს ალექსანდრე II გახდა მეფე. ახალ მეფეს სურდა კოსმოსისა და კოსმოსის უფრო სწრაფი განვითარება.
  1825 წელს შედგა პირველი ფრენა მთვარეზე. 1845 წელს კი რუსული გემები მარსზე გაფრინდნენ. ხოლო 1847 წელს ვენერამდე. 1850 წელს მერკურისკენ, შემდეგ კი იუპიტერის თანამგზავრებთან. რუსმა კოსმონავტებმა 1860 წელს ყველაზე შორეულ პლანეტა პლუტონზე დაადგნენ ფეხი.
  ასე მიმდინარეობდა მზის სისტემის შესწავლა. და 1917 წელს შედგა პირველი ფრენა მზის სისტემის გარეთ. რამდენიმე დიდი ვარსკვლავური ხომალდი წავიდა ალფა კენტავრში.
  1921 წელს კი სირიუსს... სხვათა შორის, იქ რამდენიმე შედარებით ნორმალური პლანეტა აღმოაჩინეს. ორმოცი წლის შემდეგ გამოჩნდნენ პირველი გემები, რომლებიც სუპერლუმინირებული სიჩქარით დაფრინავდნენ.
  და 2017 წელს, პირველად, რუსი კოსმონავტი გაფრინდა გალაქტიკის კიდეზე.
  აბსოლუტურად მშვენიერი იყო.
  2030 წელს გამოიგონეს დროის მანქანა... და კაცობრიობა განვითარების სხვა, უფრო მაღალ საფეხურზე გადავიდა. ტახტზე რომც არ იყვნენ, რურიკოვიჩები მაინც სხედან და აბსოლუტური მონარქია მართავს ადამიანთა იმპერიას.
  ივან საშინელი და უბედური შემთხვევები
  ივანე მრისხანე 1584 წელს არ მოწამლეს და მაინც დაქორწინდა ინგლისელ პრინცესაზე. რუსეთმა და ბრიტანეთმა დადეს ხელშეკრულება და მიიღეს რუსული დახმარება და მოკავშირეობა.
  იყო ომი ციმბირში და დაარსდა ახალი რუსული ქალაქები, მათ შორის ტობოლსკი.
  1590 წელს ივანე მრისხანეს და ინგლისელ ქალს შეეძინათ ვაჟი ალექსანდრე.
  შემდეგ კი 1591 წელს დაიწყო ომი შვედეთთან, რომელსაც რუსეთი იბრძოდა პოლონეთთან ერთად. დიახ, ეს იყო მოსახერხებელი სიტუაცია.
  ხოლო რუსეთის არმიამ, გუბერნატორი სკოპინ-შუისკის მეთაურობით, ალყა შემოარტყა ნარვას.
  აქ ოლეგ რიბაჩენკომ და მარგარიტა კორშუნოვამ, უკვდავმა ბიჭმა და გოგონამ, გადაწყვიტეს რუსული არმიის დახმარება. რეალურ ისტორიაში იყო ასეთი ალყა, მაგრამ ცარ ფეოდორის დროს. რუსებმა კი მხოლოდ ივანე-ქალაქის აღება შეძლეს. და აქ ივან ვასილიევიჩი კვლავ მართავს. ისე, ბიჭები და გოგონები AI-ში მზად არიან გამოაჩინონ თავი. თუ, ვთქვათ, რომელიმე სამყაროში, ივანე მრისხანე დიდხანს იცოცხლა. Მერე რა? კიდევ ერთი მისია!
  თავდასხმაში ბიჭი და გოგონა მონაწილეობდნენ. ისინი მთელ ჯარს უსწრებენ. ეჯიბრეთ უფრო სწრაფად, ვიდრე გეპარდები. და მათ უკან არის ზურგჩანთები მკვეთრად გამკვეთი დისკებით.
  ტერმინატორი ბავშვები თავს ესხმიან. შიშველი ფეხებით შორიდან ისვრიან დისკებს და თავისთვის უმღერიან:
  - დედა რუსეთის სიდიადე,
  ეს არის გულებში და სულში...
  ჩვენ ვთხოვეთ ყოვლისშემძლე ჯოხს,
  გაატარეთ სამოთხე საყვარელ ადამიანთან ერთად ქოხში!
  მარგარიტამ ესროლა დისკი, ჩამოაგდო ექვსი შვედი და იღრიალა:
  - მე სუპერ გოგო ვარ!
  სინამდვილეში, მარგარიტა რეინკარნაციის დროს უკვე ორმოცი წლის იყო. და მას ძალიან ეშინოდა მოხუცი, მახინჯი და მოუხერხებელი გამხდარიყო. და მაშინვე შევთანხმდეთ, მარადიული ახალგაზრდობისთვის, გახდეთ დაახლოებით თორმეტი წლის გოგონა და წახვიდეთ მონობაში გაურკვეველი ვადით. და ასევე გაათავისუფლეთ თქვენი უკვდავება სხვადასხვა მესიებში მონაწილეობით.
  მაგრამ მას, ისევე როგორც ოლეგ რიბაჩენკოს, აქვს განსაკუთრებული სხეული, ზეადამიანური შესაძლებლობებით. თანაც დიდი სიჩქარით.
  როგორც ჩანს, ისინი ჯერ კიდევ ბავშვები არიან, მაგრამ ძალიან ძლიერები და სწრაფები და უკვე გამოცდილი მებრძოლები არიან.
  დისკების დაყრისას მოწინააღმდეგეები ეცემა. და ვერც ტყვია და ვერც ქვემეხი ვერ აიღებს მათ!
  ტერმინატორის ბავშვები გაიქცნენ კედელთან, ადვილად ავიდნენ მაღლა და დაიწყეს მოწინააღმდეგეების მოჭრა მათი გრძელი ხმლებით. და ისინი წუთში თხუთმეტი, ოცი დარტყმით ჭრიან.
  ოლეგ რიბაჩენკომ, ბიჭური ფეხით დისკი ესროლა, იღრიალა:
  - გორაზე ცულებს აჭედებენ!
  მარგარიტამ ასევე გამოუშვა დისკები გოგონას შიშველი ფეხით, მოწყვიტა ათეული მტერი და მღეროდა:
  - მოძალადე თავებს ურტყამ!
  ბიჭმა შიშველი თითებით ესროლა დისკი, ხმლებით მოჭრა ბრბო და აღელვებულმა ატირდა:
  - მაგრამ ჯაჭვის ფოსტა რეკავს უცხოელებს!
  მარგარიტამ თქვა:
  - რუსული მეტყველება!
  ოლეგ რიბაჩენკო, შვედებს დაჭრა და შიშველი ფეხებით დისკებს ესროლა, მღეროდა:
  - ურდოს ტომი გვათელავს!
  მარგარიტა, რომელიც ასევე ჭრიდა შვედებს და შიშველი ფეხებით ისროდა სასიკვდილო იარაღს, მღეროდა:
  - ურწმუნოების უღელი ვართ დაჩაგრული!
  ოლეგ რიბაჩენკომ, რომელიც აგრძელებდა ჭრას, თქვა:
  -მაგრამ ძარღვებში დუღს...
  მარგარიტამ, შიშველი ფეხებით დისკებს ჭრიდა და ესროლა, დაადასტურა:
  - სლავების სამოთხე!
  ბიჭი, დისკებს ისროდა და ღრიალებდა, დაიყვირა:
  - და ჩუდის ნაპირებიდან!
  გოგონა, რომელიც შიშველი ფეხებით აგრძელებდა დისკების სროლას, იღრიალა:
  - ყინულოვან კოლიმას!
  ოლეგმა შიშველი ყმაწვილის ფეხი ააგდო და ჩაისისინა:
  - ეს ყველაფერი ჩვენი მიწაა!
  მარგარიტამ, ასევე ბუმერანგის გაშვებას, თქვა:
  - ეს ყველაფერი ჩვენ ვართ!
  ბიჭმა და გოგონამ ასობით მტერი გაანადგურეს, სხვა რუსი მეომრები კი მათ მიჰყვნენ და კედლებზე გადაიყარეს. ნარვა კანკალებდა. და მისი დაცემა ახლა გარდაუვალი ხდებოდა.
  ტერმინატორი ბავშვები სულაც არ ხუმრობენ. ეს არის რაღაც, რაც გაუგებარია საშუალო გონებისთვის.
  ესენი უკვდავი მეომრები არიან. ისინი წინ მიდიან და ანადგურებენ მტერს, ან ხმლების დარტყმით, ან შიშველი ფეხების რხევით, საიდანაც ბასრი დისკები დაფრინავენ. და ტარაკნებივით აკაკუნებენ მოწინააღმდეგეებს.
  ოლეგი აგრძელებს წინსვლას მთელი თავისი ველური სისწრაფით.
  რუსეთის ისტორიაში ივანე საშინელის მეფობა იყო ყველაზე გრძელი და ერთ-ერთი ყველაზე დიდებული და ამავე დროს სისხლიანი.
  მეფემ წააგო ბოლო და ყველაზე მნიშვნელოვანი ომი ლივონიაში. ახლა კი მინდოდა თანაბარი.
  უფრო მეტიც, რუსეთი და პოლონეთი ერთდროულად ომში არიან, რაც ბევრად უფრო მოსახერხებელია.
  ტერმინატორის ბავშვები კი სამსახურში არიან... კედლების დიდი ნაწილი უკვე რუსმა ჯარისკაცებმა დაიპყრეს.
  და ბიჭები შეაღწიეს ცენტრალურ ციხესიმაგრეში და შიშველი ფეხებით მტერს პირებით ესროდნენ...
  ოლეგი, რომელიც ათეულობით შვედს ჩამოაგდებს, ყვირის:
  - დიდება ცარ ივანეს!
  მარგარიტა, მტრების მოჭრა, ყვირილი:
  - დიდება დიდ რუსეთს!
  ბიჭი და გოგო ისეთი მკაცრი და ჭაღარა მეომრები არიან. ისინი ყველას ანადგურებენ და მტრებს ჯოჯოხეთში აგდებენ. ისინი საკუთარ თავს ჭრიან და ასე სასოწარკვეთილად და გაბრაზებულად ჭრიან. ვერავინ შეაჩერებს მათ და ვერავინ გაიმარჯვებს!
  ბიჭი და გოგო მტერს ანადგურებენ, ბიჭი და გოგო - სალამი გმირებს!
  ოლეგ რიბაჩენკომ, შიშველი, ბავშვური ფეხით ესროლა დისკი, დაასრულა მთავარი გუბერნატორი, რის შემდეგაც შვედებმა დაიწყეს იარაღის სროლა.
  ნარვა დაეცა, რუსებმა კი ზღვა გააძლიერეს... და პოლონელებმა ალყა შემოარტყეს რეველს.
  რუსული ჯარები ვიბორგისკენ დაიძრნენ.
  ივანე მრისხანე კვლავ ტახტზე დგას, ხოლო რუსული არმია, შედუღებული რკინის დისციპლინით, ძლიერი და უხვად აღჭურვილია. გზად ოლეგმა და მარგარიტამ მონაწილეობა მიიღეს თავდასხმაში რამდენიმე ქალაქში.
  ბიჭმა და გოგომ, როგორც ყოველთვის, დისკებს ისროდნენ, ძირითადად, ფეხებით და ხმლებით დაჭრეს.
  ოლეგმა მოჭრა მთავარი შვედი დაქირავებული და სხვა ჯარისკაცები, რის შემდეგაც მან თქვა:
  - მტრები ჩვენზე გამარჯვებას ვერ მიაღწევენ!
  მარგარიტამ დაადასტურა:
  - ჩვენ არ დავიჩოქებთ!
  რუსული არმია ვიბორგს მიუახლოვდა. ეს არის საკვანძო ციხე. ვოევოდ სკოპინ-შუისკიმ შეტევა დაიწყო მოკლე საარტილერიო სროლის შემდეგ.
  ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა, როგორც ყოველთვის წინ არიან და სასოწარკვეთილად იბრძვიან.
  გზას გვამებით ფარავენ.
  ოლეგ რიბაჩენკომ შიშველი ფეხით ესროლა ბომბი და იღრიალა:
  - არავინ გაგვაჩერებს!
  მარგარიტამ, რომელმაც მკვლელი წამოიწყო, გამოსცა:
  - და ვერავინ გაიმარჯვებს!
  მონსტრის ბავშვებმა ერთხმად წამოიძახეს:
  - საშინელი მგლები ანადგურებენ მტრებს! და არ არის საჭირო ზედმეტი სიტყვები!
  ბიჭი და გოგო წარმოუდგენელი სისწრაფით დაჭრეს. ისინი ადვილად ცოცავდნენ ნებისმიერ კედელზე და ჭრიდნენ ნებისმიერ სვეტს. ბიჭები სწრაფად და დიდი წნევით მოქმედებდნენ.
  ოლეგი, მოწინააღმდეგეებს ჭრიდა, მღეროდა:
  - ჩვენ ვართ დიდი მზის რაინდები!
  მარგარიტამ, ველური აქტიურობით, მტრების გამანადგურებელი, გამოსცა:
  - და დიდი ვარსკვლავიანი ცა!
  და ბავშვები ისევ ხელყუმბარებს გამოიყენებენ... და მერე დისკებს და ვარსკვლავებს. ასე ჭრიდნენ მტერს. ასეთი გიჟური წნევით და ვნებით.
  ოლეგმა კედლიდან ჩამოაგდო შვედური გრაფი და იღრიალა:
  - ჩვენი გამარჯვება იქნება!
  მარგარიტამ, მტერს დაჭრა, დაადასტურა:
  - დიდება დაღუპულ გმირებს!
  ბიჭმა და გოგომ ისევ აჩქარდნენ და დიდი სიმძაფრით გაანადგურეს მტერი. მათი ხმლები კი კოღოს ფრთებს ჰგავს.
  ბავშვები ისე იქცეოდნენ, რომ არ იყო ბავშვურად მაგარი. და რაც მთავარია, სწრაფად და ყოველგვარი პაუზის გარეშე.
  რაც არ არის საქანელა არის ზუსტი დარტყმა და ამარცხებს მტერს.
  ოლეგი, შვედების დაჭრით, მღეროდა:
  - აფეთქება! Bang! Bang!
  მარგარიტამ, დაქირავებული ჯარისკაცების დაჭრა, სიმღერა დაასრულა:
  - ჩვენ არ ვართ სტოკერები, არც დურგლები, მაგრამ მწარე სინანული არ გვაქვს!
  ტერმინატორმა ბიჭმა, მტერს დაჭრა, დაამატა:
  - ჩვენ კი მაღალმთიანი ინსტალატორები ვართ და ზემოდან მოგესალმები!
  ახალგაზრდა მეომრები კი გაიფანტნენ და პინგ-პონგის ბურთებივით დაიწყეს მოძრაობა.
  ასე რომ, ოლეგმა გატეხა ვიბორგის კომენდანტი. და მარგარიტამ დაასრულა ორი მოწინააღმდეგე ბარონიულ ტიტულს.
  კიდევ ერთი ციხე დაეცა... შვედები, რა თქმა უნდა, ჯერ არ ითხოვდნენ წყალობას. გადამწყვეტი ბრძოლა გაიმართა.
  რუსები ცოტა ნაკლები იყვნენ, მაგრამ კომფორტული პოზიცია დაიკავეს. და მარგარიტა და ოლეგი ველური გაბრაზებით თავს დაესხნენ მტრებს. და მიეცით საშუალება დაჭრიან და დაჭრიან კატლეტებად. და ბიჭები მოქმედებდნენ, რა თქმა უნდა, უფრო წარმატებით.
  ეს შვედები ისე დაჭრეს, რომ მხოლოდ სისხლიანი ხორცის ნაჭრები გაფრინდა მათგან.
  ოლეგ რიბაჩენკო მღეროდა, ბუმერანგი ესროლა შიშველი თითებით, რომელმაც ათეულ შვედს ყელი გამოჭრა:
  - და ვხედავ ვიღაც სერიოზულს! ივანე საშინელის სიზმარში!
  მარგარიტამ, რომელიც ასევე ჭრიდა და თლიდა ყველას, დაადასტურა:
  - ციმბირში მიწა დაარიგეს - შენი მშობლიური რუსეთი!
  და შიშველი ფეხით ის ბუმერანგს უშვებს... და მტრების გვამები სხვადასხვა მიმართულებით მიფრინავს.
  ოლეგ რიბაჩენკო მღეროდა:
  - ოჰ, კუდი, სასწორი!
  და შიშველი ფეხით ყუმბარა ესროლა და დაამატა:
  - ასი ათასს მოვკლავ!
  მარგარიტამ, ასევე მოწინააღმდეგეებს დაჭრა, თქვა:
  - ბევრი მოწინააღმდეგე დავჭრა!
  და ასევე შიშველი ფეხებით აიღებს და გაუშვებს ყველაზე მომაკვდინებელ ნივთს. და ის მაინც ხტუნავს სიამოვნებით.
  და შიშველი ქუსლით ნიკაპში მოხვდება შვედ მარკიზს. ის გაფრინდება და რამდენიმე ათეულს ჩამოაშორებს მათ ცხენებს.
  ბიჭი და გოგო, ძალიან აქტიური და აგრესიული პიროვნებები. ისინი ველური სიგიჟით ანადგურებენ მტერს. არ აპირებს მტრის შენელებას და როგორმე შეკავებას.
  შვედები კი უზარმაზარ ზარალს განიცდიან. მათი არმია უკვე მერყეობდა. და ვერ გაუძლო ველურ ზეწოლას, დანებდა და გაიქცა.
  დევნა დაიწყო.
  დიახ, ეს ისეთია, რომ მას ვერავინ შეაჩერებს.
  ბიჭი და გოგო მივარდებიან თავისკენ და ყვირის:
  - დიდება გმირებს, რომლებიც კედლებს ანგრევენ!
  ოლეგი დაატრიალებს წისქვილს და გამოსცემს:
  - დიდება გმირებს!
  მარგარიტამ გამოუშვა პეპელა, ასევე მოკლა ბევრი მტერი და გამოსცა:
  - და დიდება ჩვენდა!
  ბიჭი და გოგო ასე გააფთრებით ჩხუბობენ. და არც ერთი წამით არ აპირებენ გაჩერებას.
  არა, ისინი უფრო და უფრო სწრაფად მოძრაობენ. მათი ფიქრებიც კურდღლებივით ხტუნავს.
  აქ არის მთავარი შვედეთის გუბერნატორი. ოლეგ რიბაჩენკო შიშველი ფეხით ყუმბარას ისვრის და მეთაურს ნაწილებად უბერავს. შვედების შეჩერება ახლა შეუძლებელია.
  რუსული ჯარები მათ მისდევენ და მისდევენ. მაგრამ ეს ყველაფერი არ არის. ახლა ივანე საშინელმა გადაწყვიტა მთელი შვედეთის დაპყრობა. ვინაიდან ასეთი მამაცი ახალგაზრდები ჰყავს.
  მარგარიტამ და ოლეგმა მიიღეს თავადაზნაურობის ტიტულები და ახლა გადავიდნენ სტოკჰოლმში.
  ბიჭი და გოგონა წინ გარბიან, მოწინააღმდეგეებს ჭრიან და ყვირიან:
  - დიდება ჩვენს სამშობლოს, დიდება ივანეს!
  და ეს ბიჭები ისეთი ვნებიანი არიან. და ასე არაპროგნოზირებადი და მაგარი.
  ერთმანეთის მიყოლებით ხვდებიან ციხესიმაგრეებს. და ბავშვები ერთი შეხედვით იღებენ მათ. რა თქმა უნდა, როგორც ყოველთვის, ბუმერანგებისა და დისკების სროლა შიშველი თითებით. და შვედების ზედიზედ მოჭრა. მჟავე კომბოსტოს მსგავსად. და სხვა იმპერია იშლება.
  აი ტერმინატორის ბავშვები უკვე სტოკჰოლმში არიან. და დახეული შვედეთის დროშა ეცემა. და თვით მეფე დაიჭირეს ლასოსა და მისი შემწე მოკლეს. რუსეთის ჯარებმა სტოკჰოლმი აიღეს შეტევაზე. მიუხედავად იმისა, რომ ბიჭმა და გოგომ უკვე შეასრულეს მთავარი საქმე.
  დიახ, ასე მაგარი სახით, რეინჯერებმა შეასრულეს შემდეგი მისია. ყოველ შემთხვევაში შვედეთის წინააღმდეგ. ცარი ივან ვასილიევიჩი ასევე გახდა შვედეთის მეფე.
  პოლონელებმა აიღეს რეველი და ასევე გააძლიერეს თავიანთი ძალა. დროებითი ზავი იყო... რუსეთმა ზღვებზე გასასვლელი მოიპოვა. ნევის შესართავთან კი დაიწყო ქალაქის აშენება.
  ამავდროულად, რუსული ჯარები სულ უფრო მეტად შეაღწიეს ციმბირში. უკვე შუახნის ივანე მრისხანე აქამდე თავს იკავებდა პოლონეთთან დიდი ომისგან. მიუხედავად იმისა, რომ ვითარება იძაბებოდა.
  გარდა ამისა, ყირიმელი თათრები კვლავ აქტიურობდნენ. 1591 წელს ცარევიჩ დიმიტრი მოკლეს. და 1598 წელს, ორივე მემკვიდრე ფედოტი და ივანე საშინელი თითქმის ერთდროულად გარდაიცვალა. და გამეფდა ივანე საშინელის რვა წლის ვაჟი ალექსანდრე პირველი. ბორის გოდუნოვი მისი რეგენტი აღმოჩნდა.
  1601 წელს ომი დაიწყო რუსეთსა და პოლონეთს შორის, რომელიც მოხდა მოსავლის დიდი უკმარისობის ფონზე. პოლონელებმა ალყა შემოარტყეს სმოლენსკს.
  თავდასხმის მოგერიებაში მონაწილეობდნენ ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა. პოლონელებმა დიდი დანაკარგები განიცადეს და უკან დაიხიეს. რუსეთის არმიამ ბასმანოვის მეთაურობით 1602 წელს ალყა შემოარტყა პოლოცკს და აიღო იგი. თავდასხმის დროს ოლეგი და მარგარიტა გამოირჩეოდნენ. ბიჭი და გოგო, როგორც ყოველთვის, ეფექტურად მოქმედებდნენ როგორც ხმლებით, ასევე შიშველი ფეხებით. შემდეგ რუსმა ჯარმაც აიღო ვიტებსკი და ორშა და იბრძოდა პოლონეთის მეფის ჯართან.
  ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა იყვნენ პირველი, ვინც გაიგეს პოლონელების არმია. და ისინი იბრძოდნენ კოლოსალური გაბრაზებით.
  ბიჭმა დისკი დააგდო, პოლონელებს თავები მოჭრა და დაიყვირა:
  - სუპერ კლასის მებრძოლი ვარ!
  და როგორ ჭრის წისქვილივით.
  მარგარიტაც ტრიალებს. მტერს ხმლებით გაანადგურებს და გასცემს:
  - მე ისევ კლასით მაღლა ვარ!
  და შიშველი ფეხით ის ბუმერანგს გაუშვებს და მტრებს მოსპობს.
  ძალიან მაგრები არიან ეს გოგოები. მათ აქვთ ვეფხვის ნამდვილი ღიმილი. მაგრამ ბიჭები უფრო საშიში და ძლიერები არიან.
  მათ მოკვეთეს მათი მტრები. და მღერიან:
  - ცისფერი ღამეები ცეცხლივით ფრიალებს,
  ჩვენ ვართ პიონერები, მშრომელთა შვილები...
  ნათელი წლების ერა ახლოვდება -
  პიონერთა ძახილი ყოველთვის მზად იყავი!
  პიონერთა ძახილი ყოველთვის მზად იყავი!
  დიახ, კარგია მარადიულ ბავშვობაში ყოფნა. როცა სამუდამოდ ახალგაზრდა ხარ და სამუდამოდ ფეხშიშველი. და ვერავინ შეაჩერებს გააფთრებული ბავშვების ზეწოლას და შემოტევას. ვინც ზღაპრის ახდენისთვის დაიბადნენ.
  და იბრძვიან როგორც... ნამდვილი გმირები.
  ასე რომ, ახალგაზრდა მეომრები უკვდავი სხეულებით ხვდებიან პოლონეთის მეფეს. სამი ჰეტმანი მოიჭრა და ოლეგ რიბაჩენკოს მიერ გაშვებული ბუმერანგი დაფრინავს. და სიგიზმუნდი დაეცემა მოკლული.
  ამავე დროს, მარგარიტამ ძლიერი დარტყმით გაანადგურა მეფე ვლადისლავის ვაჟი.
  ამრიგად, პოლონეთ-ლიტვის თანამეგობრობას თავი მოჰკვეთეს. მაგრამ რუსული ჯარები აგრძელებენ მოძრაობას.
  პოლონელები კარგავენ. ბასმანოვის არმია ერთი მეორის მიყოლებით იპყრობს ქალაქებს. აიღეს მინსკი, სლუტსკი და ვილნა. ყველა ამ ქალაქში ბრძოლას მამაცი ბავშვები უძღვებიან.
  ვინც არც სიბრალული იცის და არც წყალობა. და თუ გაიმარჯვებენ, დამაჯერებლად იმარჯვებენ.
  ოლეგ რიბაჩენკოს მოწინააღმდეგეებმა თქვეს:
  - ჩვენ ბავშვები ვართ და არა ქიმერები!
  მარგარიტამ შიშველი ფეხით ბომბი ესროლა, მტრები გაანადგურა და დაამატა:
  - ახალი ეპოქის მოციქულები!
  მოკლედ, სეიმი შეიკრიბა და ხმათა უმრავლესობით რუსეთის პირველი მეფე ალექსანდრე ცნო პოლონეთის მეფედ და ლიტვის დიდ ჰერცოგად.
  ასე გახდა ივანე საშინელის ვაჟი და ინგლისის დედოფალი.
  შემდეგ დაიწყო ლაშქრობა ავსტრიელებთან თურქების წინააღმდეგ. ასე გამარჯვებული და დიდი დაპყრობით. რუსებმა აიღეს სტამბოლი და მოინდომეს გადასვლა.
  სტამბოლის შტურმის დროს, რა თქმა უნდა, ტერმინატორის ბავშვები გამოირჩეოდნენ და შეძლეს სულთანის დატყვევება. ოსმალეთის იმპერია დაინგრა და კიდევ ათი წლის განმავლობაში რუსეთის ჯარებმა დაიპყრეს მისი გარეუბნები. ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა დროულად გადახტნენ და მხოლოდ გადამწყვეტ ბრძოლებში მიიღეს მონაწილეობა.
  ოსმალეთის იმპერიის დაპყრობის შემდეგ სუდანი და მაროკოც აიღეს. შემდეგ კი ირანი, პაკისტანი და ავღანეთი.
  ალექსანდრე პირველმა შემოიღო მრავალცოლიანობა. ქრისტიანობისა და ისლამის ერთმანეთთან დაახლოების მიზნით მან გააუქმა ხალხისთვის გაუგებარი სამების დოგმატი. რუსებმა მიიღეს ოთხი ცოლის ყოლის უფლება.
  მართლმადიდებლობა გარკვეულწილად შეიცვალა, მუჰამედი ალაჰის მოციქულად და წინასწარმეტყველად აღიარა.
  ამავდროულად, მარხვების უმეტესობა გაუქმდა და რელიგია ნაკლებად დამძიმდა.
  ყველაფერი კარგად მიდიოდა. რუსეთმა მალე დაიპყრო ინდოეთი 1640 წელს... რუსები ალასკაში შევიდნენ და წყნარ ოკეანეში ავიდნენ. ჩვენ გადავედით აფრიკაში.
  ალექსანდრე პირველის იმპერია ფართო გახდა. და ომი ჩინეთთან დაიწყო 1650 წელს. მანჩუები ცდილობდნენ ტერიტორიის შენარჩუნებას.
  ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა კვლავ ბრძოლაში არიან. და როგორ ჭრიდნენ - დიდი ტერმინატორებივით.
  ჩინეთთან ომი სერიოზული იქნებოდა. და მარადიულმა შვილებმა ეს გაიგეს.
  აქ მოდის ბრძოლა. ჩინეთის არმია უზარმაზარია. მაგრამ რუსული, მრავალი ერიდან გამოყვანილი, არ არის პატარა.
  მიმდინარეობს ჩხუბი და დარტყმების მკაცრი გაცვლა. მონსტრები ბავშვები თიშავენ ჩინელებს.
  ისინი შიშველი თითებით ისვრიან ნემსებს და დისკებს.
  და ასობით ნოკაუტით აძლევენ ყვითელ მებრძოლებს.
  ისინი კი თავს მოჭრიან და მოწინააღმდეგეებს საბერებით აოხრებენ. ამავე დროს, ისინი მოქმედებენ უკიდურესად აგრესიულად.
  არა გარე ბავშვები, არამედ უბრალოდ მაჩო. უბრალოდ გამანადგურებელი დარტყმები უკვდავებისთვის. ისინი ყველას ანადგურებენ და მტრებს ჯოჯოხეთში აგზავნიან.
  ოლეგი, ჭრის თავის მოწინააღმდეგეებს, მღერის:
  - შეტევების არ გვეშინია!
  მარგარიტა, ისვრის მკვეთრ დისკებს, ყვირილი:
  - ჩვენ მოვკლავთ ყველა ბოროტს!
  როგორც ბიჭის, ასევე გოგოს გაბრაზება მღელვარეა.
  ისინი მოწინააღმდეგეს სცვივიან და საკუთარ თავს უმღერიან...
  სიმღერა ერთი სამხედრო თეატრიდან - მეორე მსოფლიო ომი, მაგრამ საკმაოდ შესაბამისი;
  დიდი რუსეთი ცნობილია,
  ყველაზე ლამაზი ქვეყანა...
  ვარსკვლავებმა შავი ხავერდით მორწყეს,
  სამშობლო სხივით არის განათებული!
  
  რამდენი გმირია პატრონიმიკაში?
  ყველა რაინდი გიგანტური მეომარია...
  ჯარი მიდის მეგობრული ფორმირებით,
  ჩვენი ხალხი ხომ ყოველთვის ერთიანია!
  
  ვფიცავთ დიდ სტალინს,
  პატივი შევინარჩუნოთ და ვიბრძოლოთ ბოლომდე,
  რადგან მისი ძალა მზეს ჰგავს,
  რადგან ღმერთის ნათელი ქვეყანაა!
  
  ჩვენი სამშობლო გახდება ლამაზი,
  გიგანტური სულისკვეთებით ჩვენი ხალხი...
  ჩვენ ვიბრძვით უბრალოდ, თუნდაც მაგრად,
  და ფაშისტური ვერმახტი დამარცხდება!
  
  კომსომოლის წევრები ფეხშიშველი იბრძვიან,
  მიუხედავად იმისა, რომ ყინვა კბენს მათ ქუსლებს...
  და ჩვენი თვალები თეფშებს ჰგავს,
  გოგონას სიცივისგან ცხვირი გაუწითლდა!
  
  ჩვენ გვიყვარს ბიჭებთან სიარული,
  ჩვენი სხეული ძალიან ცხელა...
  და ისეთი სრულყოფილი სახეები,
  ჩვენმა დედამ დიდებით გაგვაჩინა!
  
  რუსეთისთვის ჩვენ ვიბრძვით ფრიცებთან,
  გააფთრებული მტრების დამარცხება...
  ასეთი ხელოსანი ვარ
  თქვენ ალბათ სიტყვებსაც ვერ იპოვით!
  
  მოდით გავხდეთ მაგარი ეს გოგოები
  მოდით ავაწყოთ ტყვიამფრქვევი...
  ისეთი ზარის ხმა მომპარა,
  ყველაზე ველური გინება არ არის მისაღები!
  
  გოგონებში არის სასტიკი გაბრაზება,
  რომ დათვლა არ არის...
  ჩვენ დავინახავთ ადგილს მშვენიერ სამოთხეში,
  და რუსის დათვი გატანჯავს!
  
  ასეთი ლამაზი გოგოები ვართ
  სამყაროში უკეთესი არაფერია...
  ჩვენი სამშობლოს - რუსეთის სადიდებლად,
  მიუხედავად იმისა, რომ ჩვენ არაუმეტეს ოცი ვართ!
  
  იცოდე, რომ ომში გოგოები ახალგაზრდულნი ხდებიან,
  ისინი ფეხშიშველები დარბიან თოვლში...
  და დროშები წითლად ფრიალებს სამშობლოს თავზე,
  და კომსომოლის წევრი მუშტს ამოძრავებს!
  
  ბოროტი ფაშისტი ვერ დაამარცხებს
  როგორი მაგარიც არ უნდა იყოს...
  ჩვენ ვართ გოგოები მთავარი დიდების სიდიადეში,
  ამ ნათელი, ლურჯი ცის ქვეშ!
  
  ჩვენ გავახარებთ იმპერიას
  მისი სიდიადე ქვეყნების დამარცხებაა...
  სიდიადე რუსეთის სანაპიროების გარეშე,
  გადავკვეთოთ გაუთავებელი ოკეანე!
  
  დიახ, ჩვენ გოგოები საოცარი ცეცხლმსროლელები ვართ,
  ვერმახტის ურდოებს შეუძლიათ დაწვა...
  დამიჯერეთ, ჩვენ გვაქვს რეალური ზეწოლა,
  ძალიან მაგრად დავამარცხებთ ფაშისტებს!
  
  როცა ბერლინში ჩავდივართ, კომკავშირის წევრები ვართ,
  ვაიძულებთ კრაუტებს ფეხზე აკოცონ...
  და ორკებიც კი არ დაეხმარებიან ნაცისტებს,
  შენ ჩაწერე ჩვენ მაგრები ვართ შენს ბლოკნოტში!
  ახლა კი დამარცხებული ჩინელები გარბიან. და მათ რუსული ჯარი მისდევს.
  ალექსანდრე პირველმა მოახერხა ჩინეთის დაპყრობა, მაგრამ ასევე გარდაიცვალა სამოცდათვრამეტი წლის ასაკში 1658 წელს, ისევე როგორც მისი მამა ივანე მრისხანე. ასეთი უცნაური დამთხვევა: თემურლენგის ასაკი. ასევე, სხვათა შორის, დიდი მეთაური და დამპყრობელი.
  ორი ასეთი დიდი მეფის მეფობის შემდეგ, რომლებმაც ამდენი დაიპყრეს, ახალი მმართველი, ივანე მეხუთე, ასევე არ არის სუსტი. ის ალექსანდრეს ძეა და ორმოცი წლის ასაკში გამეფდა. განაგრძო ომი აღმოსავლეთში. მის ქვეშ რუსებმა დაიპყრეს ინდოჩინეთი და კორეა, მიაღწიეს სინგაპურს... ისინი უფრო შორს გადავიდნენ აფრიკაში და ავსტრალიაში... ასევე წარმატებული მეფე... და, უცნაურია, ისიც გარდაიცვალა სამოცდარვა წლის ასაკში 1686 წელს. . მისი ადგილი დაიკავა მისმა ვაჟმა ალექსანდრე II-მ.
  ახალი მეფე დაახლოებით ოცდათხუთმეტი წლის იყო... მის ქვეშ რუსებმა კეთილი იმედის კონცხამდე მიაღწიეს და ავსტრალიასა და ახალ ზელანდიაში დაეშვნენ. მათ დაიკავეს კანადა და შეეჯახნენ ფრანგებს. ალექსანდრე II-მ ასევე დაიპყრო იტალია და გერმანია, ხოლო ინგლისი და საფრანგეთი და ესპანეთი და პორტუგალია ერთმანეთს დაუპირისპირდნენ.
  უაღრესად წარმატებული მეფე გარდაიცვალა 1714 წელს. ოცდარვა წელი იმეფა და ყველა ნაყოფიერი იყო.
  მისი ვაჟი პეტრე დიდი ხელისუფლებაში ოცდაოთხი წლის ასაკში მოვიდა.
  ახალმა მეფემ დაიპყრო საფრანგეთი, ესპანეთი, პორტუგალია და გაანადგურა ბრიტანეთი. რუსებმაც მის ქვეშ დაიპყრეს მთელი ამერიკა.
  ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა. ისინი ეხმარებოდნენ პეტრეს საფრანგეთთან ბრძოლის დროს. პარიზის შტურმის დროს.
  როგორც ყოველთვის, ამ ბავშვებს ხმლები ეჭირათ და შიშველი თითებით ისროდნენ ნემსებსა და დისკებს. ძალიან კარგად იბრძოდნენ.
  ისინი დაეხმარნენ მადრიდისა და ლისაბონის შტურმს. მათ ეს მიწებიც წაართვეს. და ისინი ძალიან წარმატებულები იყვნენ. და მათ ასევე მოკვეთეს ბევრი მტერი.
  მოკლედ, მთელი მსოფლიო დაემორჩილა რუსეთს, გარდა ბრიტანეთისა. პეტრე დიდი მართავდა 1758 წლამდე და ასევე გარდაიცვალა სამოცდათვრამეტი, ასეთი უცნაური დამთხვევა. ან დამთხვევების სერია.
  მას გადაჰყვა მისი შვილიშვილი პეტრე მეორე, დაახლოებით თვრამეტი წლის ახალგაზრდა. მან დაასრულა თავისი დაპყრობები 1770 წელს და შეუტია ბრიტანეთს.
  ოლეგ რიბაჩენკომ და მარგარიტა კორშუნოვამ ბოლოჯერ მიიღეს მონაწილეობა ბრძოლებში ამ პარალელურ სამყაროში.
  ბევრი ინგლისელი დაჭრეს, ბევრი ვარსკვლავებით დათესეს. და მათ შეიპყრეს ბრიტანეთის მონარქი.
  ომი დასრულდა... და ტერმინატორის ბავშვებმა დაასრულეს მისია. რაც ძალიან სახალისო და საინტერესო იყო.
  
  ისინი არ გაჩერდნენ დიუკერის ქვეშ
  ჰიტლერმა არ შეაჩერა გერმანული სატანკო დივიზიები დიუკერის მახლობლად და შედეგად მოხდა შემდეგი - ბრიტანელები მთლიანად დამარცხდნენ და ლეოს იმპერიის რამდენიმე ასეული ათასი ჯარისკაცი ტყვედ ჩავარდა.
  ამ პირობებში ჩემბერლენიც და ჩერჩილიც ერთად გადადგნენ.
  ახალი პრემიერ მინისტრი, შოკში ჩავარდნილი, დათანხმდა საფრანგეთის ჩაბარების შემდეგ მშვიდობას, რომელიც საკმაოდ მომგებიანი იყო ნაცემი ბრიტანეთისთვის.
  ბრიტანელებმა უბრალოდ გერმანიას დაუბრუნეს ნამიბია, რომელიც მათი კოლონია იყო, ხოლო ერაყი და პალესტინა თურქეთს. მხოლოდ პირველი მსოფლიო ომის დროს დატყვევებულის დაბრუნებით. წინააღმდეგ შემთხვევაში ისინი მეგობრულად დაშორდნენ. მათ გაცვალეს ტყვეები - ყველა ყველასათვის და ბრიტანეთმა გერმანელებს ხელი მისცა აღმოსავლეთში და აღიარა ის, რაც მესამე რაიხმა უკვე დაიპყრო.
  რა თქმა უნდა, ჰიტლერმა ბრიტანეთს თავისუფლად გასცა, დაიწყო აღმოსავლეთისკენ კამპანიის მომზადება.
  გერმანელებმა შეძლეს ცოტა მეტი ტანკის შეგროვება საფრანგეთში დივიზიების ხარჯზე, რომლებიც რომელმა იქ აფრიკაში არ გაგზავნა. გარდა ამისა, ბრიტანეთის დაბომბვის არარსებობის გამო, კიდევ ერთი დივიზია შეიქმნა მეტი ტანკით. ზოგადად, გერმანელებმა მიიღეს მნიშვნელოვნად მეტი თვითმფრინავი. კერძოდ, დაუყოვნებლივ გადავარჩინოთ სამი ათასი მანქანა, რომლებიც რეალურ ისტორიაში ჩამოაგდეს ბრიტანეთის თავზე, პლუს ასევე მანქანები ხმელთაშუა ზღვიდან და დასავლეთში და ნორვეგიაში. ამგვარად, ვერმახტმა შეაგროვა დაახლოებით ათასი ტანკი, ვიდრე რეალურ ისტორიას, და ხუთი ათასი მეტი თვითმფრინავი - გაორმაგდა მათი რიცხვი რეალურ ისტორიასთან შედარებით. გერმანელებს, რა თქმა უნდა, მეტი ქვეითი ჯარი ჰყავდათ აფრიკის, საფრანგეთის, ნორვეგიისა და სხვა მიწების ხარჯზე. დაახლოებით ნახევარი მილიონი ჩვენი საკუთარი და ნახევარი მილიონი თანამგზავრი.
  ფლოტი გაცილებით ძლიერია, განსაკუთრებით იტალიური. დიახ, მუსოლინის შეეძლო გაცილებით მეტი ჯარის გამოყოფა რუსეთთან ომისთვის. თუმცა, რა თქმა უნდა, იტალიური ნაწილების ხარისხი არც თუ ისე კარგია.
  მაგრამ მაინც, დამატებითი მილიონი ჯარისკაცი, ათასი ტანკი, ხუთი ათასი თვითმფრინავი, ათი ათასი იარაღი და ნაღმტყორცნები, რა თქმა უნდა, ძალაა.
  გარდა ამისა, გერმანელებმა თურქეთსა და იაპონიაზეც ითვლიდნენ. რაც ზოგადად დაადასტურა, რომ მათ სურთ გაფიცვა.
  საბერძნეთში იტალიამ გაიმარჯვა, რადგან მან შეძლო ელინთა წინააღმდეგ მეტი ჯარის გამოყენება აფრიკაში ბრიტანელებთან ბრძოლის გარეშე. და გერმანელები დაეხმარნენ ავიაციას, რომელიც არ იყო გადახრილი. პლუს ბერძენი მეთაურების მოსყიდვა.
  იუგოსლავიაში აჯანყება არ ყოფილა. და გერმანელები თავს დაესხნენ სსრკ-ს ცოტა ადრე, 30 მაისს. მათ სურდათ შეტევა კიდევ უფრო ადრე, 15 მაისს, მაგრამ გაზაფხული ზედმეტად წვიმიანი აღმოჩნდა, გარდა ამისა, სატანკო დივიზიები ჯერ კიდევ არასაკმარისი იყო.
  მაგრამ სსრკ, როგორც ყოველთვის, მოუმზადებელი აღმოჩნდა. სტალინს ნამდვილად არ სურდა მესამე რაიხთან ბრძოლა და ალტერნატიულ ისტორიაში უფრო მეტად, ვიდრე რეალურ ისტორიაში, გერმანელებს ჰქონდათ თავისუფალი ხელი. სტალინს იმდენად არ სურდა ომი, რომ მან დაასრულა არმია, რომელიც არ იყო მობილიზებული და არ იყო საბრძოლო მზადყოფნაში.
  და გერმანელები, როგორც რეალურ ისტორიაში, წინ მიისწრაფოდნენ. და კიდევ უფრო წარმატებით, მათ აქვთ ბევრად მეტი ძალა, განსაკუთრებით ჰაერში. და ამან იმოქმედა ომის მიმდინარეობაზე.
  იაპონიამ ასევე შეიყვანა ჯარები მანჯურიაში და გარკვეულწილად გაცივდა ბრიტანეთთან და შეერთებულ შტატებთან ომის იდეამდე. ყველა ეს უცნაურად ძლიერია და კვლავ მშვიდობიანად არიან მესამე რაიხთან. მაგრამ სსრკ ბევრად სუსტი ჩანდა.
  სმოლენსკის დაცემის და განსაკუთრებით კიევის მახლობლად მომხდარი კატასტროფის შემდეგ, სადაც საბჭოთა ჯარები ალყაში იყვნენ, იაპონელებმა მაინც დაარტყეს საბჭოთა ჯარებს.
  და მოსკოვზე თავდასხმა დაიწყო თითქმის თვენახევრით ადრე, ვიდრე რეალურ ისტორიაში იყო. გერმანელებმა შეძლეს თავიანთი ჯარების სამხრეთით შემობრუნება და წითელი არმიის სამხრეთ ნაწილის დამარცხება.
  შედეგად, სექტემბრის ბოლოს შესაძლებელი გახდა დედაქალაქის გარშემორტყმა. სტალინი, რა თქმა უნდა, კუიბიშევში გაიქცა. და გერმანელები მიიწევდნენ დონბასში და შეძლეს სტალინგრადის შეღწევა, მანამდე კი კურსკის და ვორონეჟის დაპყრობა. შემდეგ კი თურქეთი ომში შევიდა.
  სრულიად მჭიდრო გახდა. და გაცილებით მეტი ღალატია. ასე რომ, ვლასოვმა ჩააბარა რიაზანი და წავიდა გერმანელების მხარეს.
  მოსკოვმა დეკემბრის ბოლომდე გაძლო, მაგრამ საბოლოოდ დაეცა. წლის ბოლოს გერმანელებმა შეძლეს თითქმის მთელი კავკასიის აღება და ყირიმში მხოლოდ სევასტოპოლი იყო.
  ლენინგრადი ტოტალურ ბლოკადაში აღმოჩნდა და შიმშილით კვდებოდა. გერმანელებმა ორმაგი რგოლი დახურეს.
  სტალინი ცდილობდა სამშვიდობო მოლაპარაკებების დაწყებას. მაგრამ ჰიტლერმა უარი თქვა და განაცხადა, რომ ის მხოლოდ უპირობო დანებებას დაეთანხმებოდა.
  საბჭოთა ხელმძღვანელობა ცდილობდა კუიბიშევში მაინც დაემკვიდრებინა რაღაც. მაგრამ წითელი არმია გაიქცა. ცოტა რომ დაისვენეს, გერმანელებმა 1942 წლის მარტში გადავიდნენ ვოლგის, მდინარე ურალის გასწვრივ და შემდგომ ურალისკენ.
  საბჭოთა ჯარებმა საკმაოდ სუსტი წინააღმდეგობა გაუწიეს. მორალი საგრძნობლად დაეცა. და დრაკონულმა ზომებმაც კი, მასობრივი სიკვდილით დასჯა არ უშველა. და ჯარისკაცები და ოფიცრები კლავენ სპეციალურ ოფიცრებს. და არც ისე დიდი აწევა ჩანს. უფრო და უფრო ხშირად უარს ამბობენ.
  ზოგადად, როდესაც მოსკოვი დაეცა, რა თქმა უნდა, ბევრს სჯეროდა, რომ ომი უკვე წაგებული იყო და მათ ნამდვილად არ სურდათ სიკვდილი. ხალხი დეპრესიაში იყო.
  და აპრილის ბოლოს გერმანელებმა მიაღწიეს ყაზანს და აიღეს ურალსკი, შტურმით ორენბურგში.
  გერმანელებმა ასევე გაიარეს გზა შუა აზიის გავლით და აქ მათზე მძიმე ზეწოლა მოახდინეს.
  მაისში დუშანბესთვის სასტიკი ბრძოლები დაიწყო. გერმანელები ცდილობდნენ ფეხის მოკიდებას შუა აზიაში.
  ალენკა და მისი გუნდი უმძიმეს მხარეში აღმოჩნდნენ. და ისინი იცავდნენ საბჭოთა ქალაქს. მაისის მიუხედავად, აქ მთების გამო ცოტა გრილი იყო და ჩრდილოეთიდან ახალი ქარი უბერავდა. თუმცა, ზამთარშიც აქ თოვლის საფარი არ იყო.
  გოგოებმა უკან ისროლეს მოწინავე ფაშისტები და მათი უცხოელი დაქირავებულები.
  ალენკამ PPSh-დან გაისროლა და სიმღერა უსტვენა.
  - მთებზე, ხეობებზე, ბეწვის ქურთუკი და ქაფტანის გასეირნება!
  ფეხშიშველმა წითურმა ალამ დაამატა:
  - და ტარა-რამი!
  გოგონამ შიშველი ფეხით ყუმბარა ისროლა და სპილენძის წითელი კულულები შეარხია. ეს მეომარი ლამაზია.
  მაგრამ სხვები არ არიან უარესი. ანიუტამ საჩუქარი შიშველი თითებით ესროლა და ჩაისისინა:
  - და გოგო სუპერა!
  ოქროსთმიანმა მარიამმაც გაისროლა, გერმანელი ჩამოაგდო. გოგოც ძალიან კარგი და ლამაზია. და ისევ მან ესროლა ყუმბარა თავისი მოხდენილი, შიშველი ფეხით.
  დიდი, ხვეული, მომხიბვლელი მატრიონა არც უკან იხევს. მას შეუძლია ყუმბარის ფეხებით შორს სროლა. და ისინი დაფრინავენ და ჩქარობენ რთული ტრაექტორიის გასწვრივ.
  ალენკა მღეროდა და პატარა, მაგრამ დამღუპველი ყუმბარა ესროლა შიშველი ფეხით:
  - მაგრამ რაკეტებს ვაკეთებთ...
  ანიუტა ენთუზიაზმით ჩაატარა:
  - და გადაკეტეს იენისეი!
  ალამ შიშველი ფეხით ყუმბარა ესროლა და აყვირდა:
  - და დიდი ბალეტის სფეროში...
  მარიამ კვლავ წამოიწყო საჩუქარი, შიშველი ქვედა კიდურის გამოყენებით, მღეროდა:
  - დანარჩენებს წინ ვართ!
  მატრიონამ თავისი დიდი, მაგრამ ძალიან ლამაზი და ჰარმონიული ფეხით ყუმბარა გაუშვა და დაიღრიალა:
  -მზე...
  ალენკამ ასევე ესროლა ინდუს დაქირავებულ მებრძოლს და ატყდა:
  - ანათებს....
  ანიუტამ გაისროლა, დაარტყა არაბი და ჩაისისინა:
  - მდინარე....
  მარიამ ტყვია მოხვდა და თქვა:
  - ვერცხლისფერი...
  მარუსიამ ჩამოაგდო შავი მებრძოლი და თქვა:
  - Გამოვიდა...
  ალენკამ ლურსმანი დაჰკრა და იმღერა:
  -დან...
  ანიუტამ ყუმბარა შიშველი, მოხდენილი ფეხით ესროლა და განაგრძო:
  - ტაძარი...
  ალა ატყდა, რამდენიმე ადამიანი გაწყვიტა და იკივლა:
  - ხალხო!
  მარიამ გაისროლა და თქვა:
  - შვებულება...
  მარუსიამ სიამოვნებით ამოისუნთქა, ფეხით ესროლა ყუმბარა, რომელსაც დიდი ხანია ფეხსაცმელი არ ენახა და თქვა:
  - ტახტი...
  ალენკამ აიღო და ჩაიჩურჩულა:
  - კაზაკში...
  ანიუტა, ხმაურით ისროდა, დაამატა:
  -სტანიცა...
  ალა, კობრის სტვენით, სროლით, თქვა:
  -მშვიდობიან...
  მარიამ გაისროლა და თქვა:
  - მეცამეტე...
  მარუსიამ ყუმბარა შორს ისროლა და კბილები გამოაშიშვლა:
  - წელი!
  ალენკა აღფრთოვანებით მღეროდა და სამი არაბი მოკლა:
  - მერცხლები...
  ანიუტამ გაისროლა, მოკლა ნაცისტები:
  - ტრიალებენ...
  ალამ გაისროლა, კისკისებდა:
  -მზე...
  მარია ლურსმანით მღეროდა:
  - ანათებს...
  მარუსიამ ისევ შიშველი ფეხებით ესროლა ყუმბარა და დაამატა:
  -თეთრში...
  ალენკამ ტყვია ჩადო და თქვა:
  - ბაღები...
  ანიუტა ყვირილით ატყდა:
  - Როგორ...
  ალამ ტყვია ჩადო და ჩაისისინა:
  - თოვლი!
  მარიამ გაისროლა და თქვა:
  -და...
  მარუსიამ ტყვია გაუგზავნა, კისკისით:
  - მხიარულობენ...
  ალენკამ გაისროლა, ჭიკჭიკში:
  - Როგორ...
  ანიუტამ ატირდა და თქვა:
  - Პატარა...
  ალამ გახარებულმა განაგრძო:
  - ბავშვებო!
  მარიამ ტყვია გაუგზავნა და განაგრძო:
  - ცეკვავენ...
  მარუსიამ მოკლე აფეთქება მისცა და თქვა:
  - კაზაკები...
  ალენკამ დაარტყა, შიშველი ფეხით ყუმბარა ესროლა და იღრიალა:
  - წრეში!
  ანიუტამ გაისროლა და ჭიკჭიკებდა:
  - ეჰ-მა!
  ცეცხლოვანმა ალამ გაგზავნა ტყვია და იღრიალა:
  -ზაფხული...
  მარიამ შიშველი ფეხით ესროლა ყუმბარა და იყეფა:
  - არა ზამთარი!
  მარუსიამ გაისროლა და ისევ იკივლა:
  -ეჰ-მა!
  ალენკამ ლურსმანი დაღრიალა და იღრიალა:
  -თუ მხოლოდ...
  ალამ შიშველი ფეხით ყუმბარა ესროლა და თქვა:
  -ფული...
  მარიამ აღფრთოვანებულმა ჩაიკრა და ავტომატიდან გადმოვარდა:
  -ბნელი...
  მარუსიამ შიშველი თითებით შუშის ნატეხი გაუშვა, რამდენიმე ყელი გამოჭრა და აჩურჩულა:
  - მდინარე ყუბანი
  ალა მღეროდა და ისროდა:
  - და მდინარე დონე,
  მარიამ აიღო და იმღერა და ესროლა:
  - Გაისეირნე...
  მარუსიამ, შიშველი თითებით ლურსმანი ყვირილით ესროლა, განაგრძო:
  - კაზაკი...
  ალენკამ გაისროლა და ყეფა:
  - გასეირნება...
  ანიუტა აკოცა და განაგრძო:
  - Ნახვამდის...
  ცეცხლოვანმა ალამ გაისროლა და აჩურჩულა:
  -ეჰ-მა!
  მარიამ აკოცა და დაბნედა:
  -ზაფხული...
  მარუსიამ აიღო და აღფრთოვანებულმა ჩაიჩურჩულა და გაისროლა:
  - არა ზამთარი...
  ალენკამ გაისროლა და ამოიოხრა:
  - ეჰ-მა!
  ანიუტამ ჩაიბურტყუნა და თქვა:
  - ვაი...
  ალა დახვრიტეს და ჩაისისინა:
  - გონებიდან,
  მარიამ ტყვია პირდაპირ შუბლზე გაუგზავნა და ნაბიჯი გადადგა:
  -ყველა...
  მარუსიამ ხელახლა გაუშვა ყუმბარა შიშველი ფეხით და ამოიოხრა:
  - წაართმევენ...
  ალენკამ გაბრაზებით თქვა:
  - კაზაკიდან...
  ანიუტა, ველურად ისროდა, ჩაისისინა:
  -კარგი...
  ცეცხლოვანმა ალამ შიშველი თითებით ყუმბარა ესროლა და თქვა:
  -ა...
  მარიამ ჩაიცინა და იღრიალა:
  -Ნახვამდის...
  მარუსიამ ისევ ესროლა საჩუქარი და ყვიროდა:
  - Გაისეირნე...
  ალენკამ, ხმაურით გასროლით, უპასუხა:
  - Ნახვამდის...
  ალენკამ, გაწყვიტა დაქირავებულები, მღეროდა:
  -აუ!
  ანიუტამ, ფაშისტების მოკვეთით, თქვა:
  -ა!
  ცეცხლი ალამ ჩაისისინა:
  -აუ!
  მარიამ უბრალოდ აკოცა და ამოიოხრა:
  -ა!
  მარუსიამ შიშველი თითებით დააგდო კერამიკის ნაჭერი და ამოიოხრა:
  -ჩუმად...
  ალენკამ საჩუქარიც შიშველი ფეხით ესროლა:
  - კაზაკები...
  ანიუტამ აიღო და ჭიკჭიკით ესროლა:
  -იყვანე...
  შავკანიანის ხის სახლის ცეცხლოვანმა ალამ დაიყვირა:
  - საუბრები...
  გასროლით მარიამ განაგრძო:
  - საკმაოდ...
  მარუსიამ გაბრაზებით უპასუხა და ფეხით ცეცხლის კასკადი გაუგზავნა:
  -იდგა...
  ალენკა ნაილმა აღფრთოვანებით განაგრძო:
  -მოხუცი კაცი...
  ანიუტა, გაბრაზებული სროლით, ჭიკჭიკებდა:
  -და...
  ალამ შიშველი ფეხით ყუმბარა ესროლა და აყვირდა:
  -არ იცის...
  მარიამ ღიმილით გაუგზავნა ყუმბარა და თქვა:
  - მათ...
  მარუსიამ გაბრაზებით ჩაისისინა და შიშველი ფეხით ყუმბარა ესროლა:
  -Რა...
  ალენკამ, რომელიც შიშველი ფეხებით საჩუქრებს ისროლა, თქვა:
  -დასრულდება...
  ანიუტამ გაისროლა და ძალიან ზუსტად დაარტყა:
  -მალე...
  ალამ, შხამიანი ღიმილით, გადააგდო სიკვდილის ტვირთი და დაიყვირა:
  -უფასო...
  მარიამმა ყუმბარა ისროლა და დაიყვირა:
  - ეს...
  მარუსიამ შუშის ნატეხი შიშველი თითებით ატრიალებდა და ყეფდა:
  - დღეები...
  ალენკა, რომელიც შიშველ ფეხებს ურტყამს, გაბრაზებული გაბრაზებული:
  -მსოფლიო...
  ანიუტა, გასროლით, ამოიოხრა:
  - დაურეკავენ...
  ალამ სასოწარკვეთილმა ჩაიკრა და ესროლა:
  -ეს...
  მარია, ისროდა, იღრიალა:
  -სულელო...
  მარუსიამ ყეფა, ყუმბარა ესროლა:
  -და...
  ალენკამ სიკვდილს საჩუქარი გაუგზავნა:
  - ძველი...
  ანიუტამ დიდი გაბრაზებით აჩურჩულა და გერმანელების მიერ დაკომპლექტებული რამდენიმე ინდიელი თიშავდა:
  -ყველა...
  ალა ხმაურით და იარაღის ტრიალებით განაგრძო:
  - იტყვიან...
  მარიამ შიშველი თითებით ყუმბარა ესროლა და თქვა:
  -აუცილებელი...
  მატრიონამ დაიწუწუნა და ლურსმანი აკოცა:
  - ჯართისთვის...
  ალენკამ აიღო და ჭიკჭიკით ესროლა:
  -და...
  ანიუტა გასროლისას აყვირდა:
  -უსარგებლო...
  ცეცხლოვანმა ალამ ესროლა ყუმბარა, ღრიალებდა:
  -ქაღალდი...
  მარიამ შიშველი თითებით ბუმერანგი გაუშვა და თქვა:
  -ისინი იზამენ...
  მატრიონამ შიშველი ქუსლით დაარტყა ყუმბარა და ფილტვებში იმღერა:
  -ფული...
  ალენკამ წნევით, ლურსმანივით ჩაიკრა:
  - თან...
  ანიუტამ, გაბრაზებულმა გადააგდო საჩუქარი, თქვა:
  - ორთავიანი...
  ცეცხლოვანმა ალამ, რომელმაც სიკვდილის გზავნილი ჩადო, ათიოდე არაბი მოკლა, სიხარულით დაადასტურა:
  -არწივი...
  მარიამ ხელმეორედ ესროლა ყუმბარა და ექსტაზში მღეროდა:
  -ნესვი...
  მატრიონამ, უხეში ქუსლზე სიკვდილის ძღვენი დააგდო, გაგიჟებით განაგრძო:
  -საზამთრო...
  ალენკამ, გააფთრებით წამოიწყო განადგურების აწმყო, თქვა:
  - ხორბალი...
  ცეცხლოვანმა ალა, ჩურჩულით, გადმოსცა:
  - რულონები...
  მარიამ, ექსტაზში, ყუმბარა გაუშვა და თქვა:
  - დიდსულოვანი...
  მატრიონამ, განადგურების საჩუქრით, გაანადგურა ათეული მებრძოლი და დაიყვირა: - აყვავებული...
  ალენკამ შიშველი, მაცდური ფეხით პანჩერის მსგავსი გამოგზავნა და თქვა:
  - ზღვარი...
  ანიუტა გაბრაზებულმა აჩუქა და გაუგზავნა მესიჯი განადგურების შესახებ:
  -და...
  ალამ, გაბრაზებული სროლით, თქვა:
  -ზე...
  მარიამ კიდევ ერთი ტყვია გაუგზავნა და აჩუმდა:
  - ტახტი...
  მატრიონა ლურსმნებით, შიშველი ფეხით გაგზავნილი, სიკვდილის საჩუქარი, ღრიალებდა:
  -ზის...
  ალენკამ, გაბრაზებულმა ტყვიამ გაისროლა, ჩაისისინა:
  -ვ...
  ანიუტამ შიშველი ფეხით ყუმბარა ისროლა და ამოიოხრა:
  - პეტერბურგი...
  ალა ფილტვებში ჩაისისინა:
  -მამა...
  მარიამ შიშველი ქუსლით პატარა აფეთქების პაკეტი გაუგზავნა და თქვა:
  - მეფე...
  მატრიონამ, სროლა, ადვილად დაადასტურა:
  -ნიკოლაი.
  ალენკამ კობრასავით დაიწყო სტვენა, სროლა და ყვირილი:
  -რთული...
  ანიუტამ შიშველი, გარუჯული ფეხით ყუმბარა ესროლა და ამოიოხრა:
  -დამიჯერე...
  მარიამ გაისროლა და თქვა:
  -Რა....
  მატრიონამ ლურსმანი გაიკეთა, შემდეგ საჩუქარს შიშველი ქუსლით ესროლა და ყვიროდა:
  -მალე...
  თქვა ალენკამ ლომის გაბრაზებით ესროლა:
  - იცეკვებს
  ანიუტა დაფქული:
  -წითელი...
  ცეცხლი ალამ მკაცრად თქვა:
  - მეჩვიდმეტე...
  მარიამ აღფრთოვანებულმა და სროლაში იმპულსი მოიმატა, განაგრძო:
  -წელი...
  მატრიონამ ისევ ესროლა ხელყუმბარა შიშველი ფეხით და ამოიოხრა:
  - იციან...
  ალენკამ აღფრთოვანებული ექსტაზით ჩაიჩურჩულა:
  -მხოლოდ...
  ანიუტამ, ველური გაბრაზებულმა, შიშველი ფეხით ესროლა ყუმბარა და დაიყვირა:
  -ზე...
  ცეცხლოვანი ალა ჭიკჭიკებდა და განადგურების საჩუქარს აგდებდა:
  -ცა...
  მარიამ, ტერმინატორის ჰარპიის ენთუზიაზმით, თქვა:
  - ანგელოზები
  მატრიონამ, რომელიც შიშველი ფეხით ურტყამდა სიკვდილის სიდიადეს, ჩაისისინა:
  - შენია...
  ალენკამ შიშველი ქვედა კიდურით ყუმბარა გაუშვა და თქვა:
  -Რა...
  ანიუტამ ისევ დაარტყა მას განადგურების ძღვენი და ჩაიცინა:
  -შენ...
  ალა წითელი ეშმაკი მღეროდა:
  - სოფლელები...
  მარუსიამ გაბრაზებულმა თქვა და ყუმბარა შიშველი ფეხით ესროლა:
  -ველოდები...
  ალენკამ ხელახლა გაუშვა ყუმბარა და დუშანბეს იცავდა, იმღერა:
  -ეჰ-მა!
  ანიუტამ აგრესიულად დაუჭირა მხარი, შიშველი ფეხით და მოხდენილი თითებით ხანჯალი ესროლა, იღრიალა:
  -ზაფხული...
  ცეცხლოვანმა ეშმაკმა აღელვებულმა დაიკრიფა და უპასუხა:
  - არა ზამთარი,
  მარიამ, რომელმაც ტყვია ესროლა, გაბრაზებით თქვა:
  -ეჰ-მა!
  მატრიონამ ხელყუმბარა შიშველი ფეხით გადასცა და აჩურჩულა:
  -თუ მხოლოდ...
  ალენკამ ისევ ესროლა, ჩინელი დაარტყა და დაიყვირა:
  -ფული...
  ანიუტამ აგრესიულად ჩამოხსნა ავტომატი და ესროლა მტრებს, ჩურჩულით:
  -ბნელი...
  მარიამ შიშველი ფეხით ყუმბარა ესროლა და აჩურჩულა:
  - მდინარე ყუბანი...
  მატრიონამ დაიღრინა და სიკვდილის საჩუქარი გადააგდო და თქვა:
  -და...
  ალენკამ აიღო და ძლიერად ჩაიცინა:
  -დონ რივერი...
  ანიუტამ ფილტვებზე აკოცა:
  -Გაისეირნე...
  მარიამ შიშველი ფეხით ყუმბარა ესროლა და ამოიოხრა:
  -კაზაკი...
  მატრიონამ ისევ გაისროლა, ორი შავკანიანი კაცი ჩამოაგდო და აუარა:
  - გასეირნება...
  ალენკამ ესროლა ტყვია და გახარებული გამოვიდა და თქვა:
  - Ნახვამდის...
  ანიუტა ბელუგასავით იღრიალა და თქვა:
  - ეჰ-მა!
  წითურმა ალა, სროლა, განაგრძო:
  -ზაფხული...
  მარიამ აღფრთოვანებული ექსტაზით შენიშნა:
  - არა ზამთარი...
  მატრიონა ფილტვების ზედა ნაწილში ყეფს და შიშველი ფეხით დიდ აფეთქებას ახდენს პაკეტში:
  - ეჰ-მა!
  ალენკამ აღტაცებით თქვა და ყუმბარა შიშველი ქუსლით ესროლა:
  - ვაი...
  ანიუტა, ისროდა და თიბავდა, იღრიალა:
  -დან...
  ცეცხლი ალამ განაგრძო:
  - გიჟი...
  მარიამ ესროლა, აიღო და თქვა:
  -ყველა...
  მატრიონა, სროლა, კობრასავით სისინებდა და ურტყამდა:
  - წაართმევენ...
  ალენკამ ინტენსივობით იკივლა, დაარტყა:
  - შენ...
  ანიუტამ, ესროლა, გაბრაზებით თქვა:
  - კაზაკი...
  ცეცხლოვანმა ალამ ესროლა კიდევ ერთი ხელყუმბარა და დაიყვირა:
  -კარგი...
  მარიამ მკაცრად წამოიძახა:
  -ა...
  მატრიონამ შიშველი ფეხით ყუმბარა ესროლა და იღრიალა:
  -Ნახვამდის...
  ალენკამ, ისევ შიშველი თითებით, ლიმონი ესროლა და დაიყვირა:
  - გასეირნება...
  ანიუტამ ბუსუსივით ზუზუნა და შიშველი ფეხით ყუმბარა ესროლა და თქვა:
  -Ნახვამდის...
  მარია ზეწოლით, აფეთქებით, ყეფა:
  -კარგი...
  მატრიონამ, ყუმბარა გადააგდო, დაიყვირა და იღრიალა:
  -ა...
  ალენკამ მკაცრად უპასუხა და დაქირავებულმა ჯარისკაცებმა წიხლით დაარტყა:
  - Ნახვამდის...
  ანიუტამ დაიყვირა და შიშველი ფეხით ყუმბარაზე გადახტა:
  - Გაისეირნე...
  ალამ საჩუქარი შიშველი ფეხით გადააგდო და ამოიოხრა:
  - Ნახვამდის!
  გოგოებს კი სიცილი აუტყდათ ერთიანად... არა, დუშანბე გერმანელებისთვის ადვილი არ არის. მიუხედავად იმისა, რომ განლაგებული იყო უცხო ქვეითი ჯარის მნიშვნელოვანი ძალები. ინდუსებს, აფრიკელებს და არაბებს ზამთარში ბრძოლა უჭირთ და ამიტომ ნაცისტებმა ისინი შუა აზიაში გაგზავნეს. აქ მათ ქვემეხის საკვებივით იყენებენ. და იგზავნება დასაკლავად. გაჩნდა ახალი ქალაქი, რომელიც სასტიკ წინააღმდეგობას უწევს: დუშანბე.
  გერმანელებმა დაბომბეს საბჭოთა პოზიციები მძიმე ბომბებისა და ნაპალმის გამოყენებით. ისინი ისროლეს თვითმავალი თოფებიდან და ჰაუბიცებიდან და აიყვანეს გაზის გამშვები საშუალებები. და ათ ტონამდე წონის ბომბებიც კი გამოიყენეს. მათ რუსეთი მუხლებში დაამტვრიეს.
  დუშანბე გადაიქცა ნანგრევებად, რომლებიც სიტყვასიტყვით დახვრიტეს ცარიელ წერტილში.
  ალენკამ, ფეხშიშველმა, მხოლოდ ტრუსი ეცვა, კომპოზიციას ასრულებდა, დაიწყო სიმღერა;
  მე ვარ ჩვენი დედა რუსეთის მეომარი,
  უბრალო გოგო, მუდამ ფეხშიშველი...
  ხანდახან ყვავები ბოროტულად ტიროდნენ,
  მაგრამ მჯერა, რომ ოცნება ახდება!
  
  მშიერი შევუერთდი კომკავშირს,
  თითქმის შიშველი მარგალიტი სიცივეში...
  მაგრამ მე გადავაგდებ ფაშისტს მისი კვარცხლბეკიდან,
  მიეცით ადოლფს მისი გრძელი ცხვირი!
  
  ნუ ენდობი კომკავშირელ გოგოს,
  ვერ შეძლებს სამყაროს შეკავებას...
  და აქ ისმის წმინდა ხმა,
  ჩვენი ჯარი ავიდა ჩვენი სამშობლოს მწვერვალზე!
  
  დიდი რუსეთის სამშობლოსთვის,
  იბრძოლე, გთხოვ, პიონერად შიშის გარეშე...
  მიუხედავად იმისა, რომ თქვენ იცით, რომ მინდვრები სისხლით არის მორწყული,
  მაგრამ მაჩვენე, შენ ხარ ვაჟკაცობის მაგალითი!
  
  კომსომოლის წევრებისთვის სამოთხე ბედნიერებაა,
  გოგოს არაფერი აწუხებს...
  ყველაფერი იქნება მის ამაყ, დიდებულ ძალაში,
  ფიურერი კი აბორტის ბედს მოუვა!
  
  მაგრამ დრო რთულია - ჰიტლერი მოდის,
  მას შეუძლია საშინელის დამარცხებაც კი...
  ის ისეთივე გულუხვად ისვრის რაკეტებს, როგორც ბომბებს,
  შეუძლია ყველა ჯარისკაცი თამაშად აქციოს!
  
  მაგრამ მერწმუნეთ, გოგოებმა არ იციან შიში,
  ყუმბარის სროლა შიშველი ფეხით...
  ის შიშველია - პერანგი დამწვარია,
  ბრძოლა გაუცნობიერებელი ურდოს წინააღმდეგ!
  
  კომსომოლის წევრები არ არიან - საკმარისი სიტყვები,
  მან სიტყვა არ იცის - არ შემიძლია!
  და კრაუტები ქურდებივით გაიქცევიან,
  როცა გოგონა ფეხს ისწორებს!
  
  დიახ, იბრძოლეთ ნახევრად შიშველი სიცივეში,
  დამიჯერე, ასეთი გოგოა განწირული...
  ის აყვავებულ ვარდის ფერია ბრძოლებში,
  და ის მოკლავს კრაუტებს, როგორც უნდოდა!
  
  ვეფხვის მეომარმა ხუმრობით დააკაკუნა
  ნაპალმივით დაწვეს ფერფლად...
  და ფაშისტ ადოლფს ეს ყელში ჩაუვარდა,
  ფუჭი იყო, რომ ფრიცები თავს დაესხნენ რუსეთს!
  
  ჯარისკაცებმა არ იციან რას ვიზამთ,
  როდის მოვა დედამიწაზე მშვიდობის დრო...
  მაგრამ ფეხშიშველი კომსომოლის წევრები თავს აქნევენ,
  და ისინი ხსნიან ანგარიშს ყველა მიღწევისთვის!
  
  მათ სურთ, თავად მიაღწიონ ყველაფერს
  კომსომოლის წევრებისთვის სამოთხე არ არსებობს...
  მიუხედავად იმისა, რომ სახეები იქნება დალოცვილი ხატიდან,
  ჩვენ არ ვაპირებთ ლუციფერის ლანჩს!
  
  მათ ხელახლა დაიჭირეს მოსკოვიდან ბანდიტების ნაკრები,
  მიუხედავად იმისა, რომ მესამე რაიხი უსიტყვოდ ძლიერია...
  ჩვენ მოვკლავთ პარაზიტებს ტანკებით,
  და სიბნელე ამოიჭრება მზის კაშკაშა სხივით!
  
  და გაიქეცი თოვლის ნაკადულებში ფეხშიშველი,
  გოგოსთვის სულაც არ არის რთული...
  ჩვენ არ გვეშინია პრიალა ცეცხლის,
  მიუხედავად იმისა, რომ ჩვენ ვიცით ეს, ეს მარტივია!
  
  საბჭოთა კავშირი - სამშობლო დიდია,
  მასში ყველა მეომარი არის რაინდი ბაგადან...
  ბიჭის საფენებიდან ღრიალი ისმის,
  შენ კი ურდოს და მოწინააღმდეგეებს სცემე!
  მას შემდეგ, რაც ნაცისტებმა ზაფხულში დაიკავეს ურალი, გაერთიანდნენ იაპონელებთან. სტალინი და მისი გუნდი ტყეებში წავიდნენ და პარტიზანული ომი გამოაცხადეს. და ფიურერმა ადგილობრივი ძალებისგან დივიზიების შექმნა დაიწყო. კერძოდ, პარტიზანების წინააღმდეგ გამოიყენეს ვლასოვის რუსეთის განმათავისუფლებელი არმია. და ზოგიერთი მონარქიული ფორმირება. გარდა ამისა, იმპერატორი ვლადიმერ III მიიწვიეს პრინცის, ფიურერის ნომინალური თანამმართველის როლზე.
  მაგრამ ეს წმინდა ნომინალურია.
  ჯერჯერობით გერმანია გარეგნულად დამშვიდდა. გერმანელებმა დაიპყრეს საფრანგეთის, ჰოლანდიისა და რუსული მიწების კოლონიები. დიდ ბრიტანეთთან იყო საპატიო მშვიდობა, აშშ-ს ჯერ არ დაუჭერია თავი და აქვს პრობლემები ქვეყნის შიგნით და ეკონომიკაში.
  თუმცა, იაპონიასთან ურთიერთობა შესამჩნევად გართულდა. მან დაიკავა ინდოჩინეთი, რომელსაც გერმანელები თავიანთ კოლონიად თვლიდნენ. ნაცისტებმა ასევე გაიხსენეს გერმანული საკუთრება, რომელიც იაპონელებმა დაიპყრეს პირველ მსოფლიო ომში. მაგალითად, დრო არ არის მათი დაბრუნება? მაინც არაკეთილსინდისიერად მოიქეცი.
  მაშინ, როცა ურთიერთობის არსი და საქმე თბებოდა. უფრო მეტიც, იაპონელები სულ უფრო მეტად იბრძოდნენ ჩინეთში. და ისინი გადავიდნენ ყვითელი ტერიტორიის გასწვრივ.
  გერმანელებმა დაზოგეს თავიანთი ძალა არიელთა მეთაურობით უცხოური დივიზიების შექმნით.
  ჩვენ შევიძინეთ ახალი ტანკები: "ვეფხვი", "პანტერა", "ლომი" და "მაუსი". თუმცა, ბოლო ტანკი ძალიან მძიმე აღმოჩნდა და სამხედრო ექსპერტებმა უარყვეს იგი.
  გერმანელებმა დაიწყეს ზეწოლა იაპონიაზე ტერიტორიული დათმობების მოთხოვნით. სამურაიმ წინააღმდეგობა გაუწია. შედეგად, 1944 წლის 20 აპრილს ახალი ომი დაიწყო. გერმანელები თავს დაესხნენ იაპონელებს და დაიწყეს მათი უკან დახევა.
  ბრძოლებმა აჩვენა იაპონიის სახმელეთო ჯარების სისუსტე, მაგრამ ამავდროულად, რომ პანტერა იყო სრულიად პრაქტიკული ტანკი და საკმაოდ ეფექტური. და კიდევ უკეთესია Panther-2 გაძლიერებული გვერდითი დაცვით.
  იაპონელებმა დამარცხება განიცადეს და უკან დაიხიეს. ბრძოლებში საბჭოთა გოგონები მონაწილეობდნენ. ისინი თავდაჯერებულად იბრძოდნენ.
  და აი, ხუთი კომკავშირელი გოგონა საუკეთესოდ იაპონელებთან ბრძოლაში.
  ალენკა, ანიუტა, ალა, მარია და მატრიონა ლომებივით იბრძვიან. ისვრიან, ყუმბარებს შიშველი, გაჩეხილი ფეხებით ისვრიან და შიშველ მკერდს აქნევენ.
  და ამავე დროს ისინიც მღერიან;
  არ არსებობს უფრო ლამაზი სამშობლო რუსეთი,
  მსოფლიოში არ არსებობს უფრო ლამაზი ძალა...
  ვარსკვლავებმა შავი ხავერდით მორწყეს,
  გაუგზავნე სალამი რაინდებს!
  
  კომსომოლის წევრებსაც უყვართ ბრძოლა,
  და ფეხშიშველი ვირბინე ბიკინით,
  შიშველი ქუსლებით გადი თოვლში,
  კრაუტს მუშტი რომ დაარტყა!
  
  სამყაროში არ არსებობს უფრო ძვირი ქვეყანა,
  რა არის ჩემი ნათელი სამშობლო...
  ბრძოლებში თავისი უცვლელი ძალით,
  ჩვენი რუსული ოჯახი ძლიერდება!
  
  ჩვენ ვიბრძოდით მართლმადიდებლური მახვილით,
  ახლა კი კომუნიზმი ჩვენს უკანაა...
  ჩვენი ხალხი გახდა დიდებული სამყაროში,
  და ბოროტი ფაშიზმი უფსკრულში ჩააგდებს!
  
  რამდენი გმირია სამშობლოში?
  ბრძოლაში ბავშვიც და მოხუციც...
  ჩვენ გავალთ ბერლინში ფორმირებულად,
  ჩვენი რწმენა ძლიერი მონოლითია!
  
  იცოდე იესო გვაკონტროლებს,
  ის დიდი, რუსი, თეთრი ღმერთია!
  ბოროტი კაენი განადგურდება,
  ილოცეთ წმინდა ოჯახის დასახმარებლად!
  
  ჩვენ ყველას შეგვიძლია, ბევრის გაკეთება შეგვიძლია,
  ჩვენ შეგვიძლია გავუმკლავდეთ ნებისმიერ საქმეს...
  ნუ ლაპარაკობ ნაცისტურ სისულელეებზე,
  ჩიტივით გავფრინდები ცაში!
  
  ძლიერი სვაროგის ძალა ჩვენთანაა,
  და წმიდა უფალო ქრისტე...
  სთხოვეთ ღმერთს მარადისობა
  იყავი ბოლომდე როდის ერთგული!
  
  ჩვენი მშვენიერი ღმერთი, წმიდა, ყოვლისშემძლე,
  რომ გვირგვინად რუსეთი აირჩია...
  ჩვენ მას დავანგრევთ, თუ სახურავები დაგვჭირდება,
  სამუდამოდ ჩვენს გულებში შენ ხარ მამა როდი!
  
  სთხოვეთ ლადას წარმატებები,
  დაე, მან ახალგაზრდას სიყვარული მისცეს...
  თუ ჩვენ გვჭირდება უკან დაბრუნება, ჩვენ შეგვიძლია ვიბრძოლოთ,
  ჩვენ ხომ ცხელი სისხლი გვაქვს!
  
  მოდით შევქმნათ სამყაროს ფართობი,
  ჩვენ რუსები ვარსკვლავებზე მაღლა დავფრინავთ...
  დაე, ტანჯვა სამუდამოდ გაქრეს,
  ჩვენ ხომ ერთი ყოვლისშემძლე ღმერთი გვყავს!
  
  ჩვენ ყველა დავდგებით როდისთვის,
  და ნათელი ქრისტეს სახელით...
  ფიურერი ბეწვიანი უროიუ,
  ჩვენი რწმენა ძლიერი და სუფთაა!
  
  ასე ვაშენებთ კომუნიზმის მიზეზს,
  ჩვენ ყველაზე მაღლა ვიქნებით სამშობლოში, იცოდე...
  დავძლიოთ ფაშიზმის უღელი, დამიჯერეთ,
  და სამოთხე მოვა სამყაროში!
  
  ღმერთმა მოგვცეს ძლიერი კუნთები,
  და გაძლიერდი სულით და სხეულით...
  მსოფლიოში არ არსებობს უფრო ძლიერი მეომრები,
  ფოლადის ხელით დავამარცხოთ მტერი!
  
  თეთრი ღმერთი ყველას აღადგენს, მერწმუნეთ,
  ამიტომ, სიკვდილი არ არის საშინელი...
  ყველა ეშმაკი გაიფანტება კუთხეებში,
  დამიჯერეთ კომუნიზმი არ გათელდება!
  
  და ოჯახის სახელით ვიბრძოდით,
  გიგანტმა სტალინმა მიგვიყვანა ბრძოლაში,
  ჩვენ მალე ვიხილავთ კომუნიზმს,
  და რუსული და ქართული ერთიანია!
  
  ჩვენ ყველა დემონზე ძლიერები გავხდებით,
  ოჯახი მოგვცემს ძალას და ბედნიერებას...
  და საბედნიეროდ ეს აღარ იქნება,
  ის ფაქტი, რომ მე გავხსენი გზა პოეზიისკენ!
  მოკლედ, იაპონია ძალიან ცუდია. ის ყოველგვარი შანსის გარეშე კარგავს ომებს.
  "პანტერა"-2 თავისთვის უპრობლემოდ აგროვებს ქულებს. ის არის სუპერ კლასის ტანკი. საბრძოლო ტესტებმა აჩვენა, რომ ამ მანქანას შეუძლია გაუძლოს იაპონური იარაღის დარტყმებს ყველა კუთხით.
  და ამ ტანკში, რა თქმა უნდა, არიან გერდა, შარლოტა, კრისტინა და მაგდა. ოთხ გოგონას ებრძვის.
  და აქტიურად ისვრიან იაპონელებს. დარტყმები ხდება ფრჩხილების დარტყმის ერთფეროვნებით.
  გერდა, ჯოისტიკის ღილაკებს შიშველი ფეხის თითებით აჭერს, ჭიკჭიკებს:
  - მე მეომარი ვარ ახალი სამოთხიდან!
  გასროლილმა შარლოტამ კბილები გამოაღო და იღრიალა:
  - და მე ვარ კოსმოსის სიღრმიდან!
  ქრისტინამ, რომელიც აგრძელებდა სროლას, ღიმილით უპასუხა:
  - და არავინაა, ვინც შემაჩერებს!
  მაგდამ გაისროლა და აგრესიულად თქვა:
  - მე ვარ მეომარი ჯოჯოხეთის სპექტრიდან!
  გოგონები კი იაპონელებმა ყოველგვარი სიბრალულის გარეშე გაანადგურეს. ისინი მოქმედებდნენ გაზრდილი აგრესიულობით. საოცარია მათი მოძრაობები და სისწრაფე.
  და ისინი თავად არიან ფეხშიშველები და ბიკინით. ეს რეინჯერი გოგოები არიან. იაპონელებიც კი იწყებენ დანებებას.
  და კრაუტებმა დაიწყეს დაშვება თავად მეტროპოლიაში. ისინი მოქმედებდნენ უკიდურესი ეფექტურობით. ბრძოლებში მონაწილეობა მიიღო მრავალ დანიშნულების TA-152-მაც, რომელიც ფოკ-ვულფზე ძლიერი აღმოჩნდა.
  ორი გოგონა ჩხუბობს: ალბინა და ალვინა.
  მომხიბვლელი გერმანელი ქალები, ორივე ქერა. და როგორ დაარტყავენ იაპონელებს თვითმფრინავებიდან.
  ალბინამ გაისროლა, ჩამოაგდო ათეული თვითმფრინავი და იღრიალა:
  - რა მაგარი გოგო ვარ!
  ალვინამაც გაისროლა, ათიოდე მოწინააღმდეგე მოკლა და ყვირილი:
  -უბრალოდ ლომი!
  და ორივე გოგო სულ შოკშია!
  ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა ეხმარებიან ვერმახტს ტოკიოს აღებაში. ისინი ასრულებენ სუპერ ჯადოქრის ბრძანებებს. და კიდევ რა არის გასაკეთებელი? თქვენ არ დაჯდებით გვერდულად და უყურებთ ომის მიმდინარეობას.
  ბიჭმა და გოგომ ომის შემობრუნება ვერ მოახერხეს. ასე რომ, აღმოჩნდა, რომ ახლა ისინი მხოლოდ ხმლებს აქნევენ.
  ისინი ჭრიან სამურაებს და ყუმბარებს შიშველი ფეხებით ისვრიან.
  ოლეგ რიბაჩენკომ მოჭრა ათეული იაპონელი და თქვა:
  - საზღვარზე პირქუში ღრუბლებია...
  მარგარიტამ, ხმლებით გაანადგურა მტრები, განაგრძო:
  - უხეში მიწა სიჩუმეშია მოცული!
  და მან ყუმბარა ესროლა შიშველი ფეხით.
  ოლეგმა განაგრძო მტრის შეტევა, შიშველი თითებით ესროლა მკვლელი და იღრიალა:
  - ამურის მაღალ ნაპირებზე!
  მარგარიტა, რომელიც აგრძელებდა სროლას და შიშველ, გარუჯულ ფეხებს ისვრის, წერდა:
  - დგანან პლუტოკრატები ნამცეცებით!
  და როგორ იფეთქებს გოგონა სიცილით. აიღებს და დაარტყამს სამურაის...
  ტერმინატორის ბავშვები გაგიჟდნენ. ბოლოს თვითონ მიკადოც კი დაიჭირეს.
  ახალგაზრდა მეომრები გააფთრებით იბრძოდნენ. შიშველი ფეხებით ყუმბარებს ისროდნენ და ტყვიამფრქვევებიდან ისროდნენ.
  და როდესაც ნინძები გამოჩნდნენ, ბიჭმა მათ ფეხის თითებით ვარსკვლავი ესროლა და ხუთი მათგანი ჩამოაგდო.
  და გოგონამაც შიშველი ფეხით ესროლა მკვლელი და ჩამოაგდო ექვსი და იმღერა:
  - სამშობლოს სიდიადეს.
  შემდეგ კი ურჩხულმა ბავშვებმა სიტყვასიტყვით ყველა მცველი ამოწყვიტეს.
  და ამისთვის მათ მიიღეს ჯილდოები ფიურერის ხელიდან. უფრო მეტიც, შესაძლებელი იყო უფრო მაღალის მიცემა, იმის გათვალისწინებით, რომ თავად იაპონიის იმპერატორი ტყვეობაში იყო.
  ბიჭებმა მიიღეს რკინის ჯვრის რაინდული ჯვარი მუხის ფოთლებით. რაც თავისთავად საკმაოდ დიდი პატივია.
  ფიურერმა მარგარიტას ლოყაზე აკოცა და უთხრა:
  -ნამდვილი არიელები ხართ! შენ შეგიძლია იმსახურო ჩემს ჯარში!
  მონსტრი ბავშვებმა წამოიძახეს:
  - მოხარული ვართ, რომ ვცდილობთ ვემსახუროთ კაცობრიობის მშვიდობისა და კეთილდღეობის საქმეს!
  და ისინი თავად ძლივს გაუძლეს ცდუნებას, ახრჩობდნენ ფიურერს შიშველი თითებით. მაგრამ ჯადოქარმა მათ მითითებები მისცა: მას შემდეგ, რაც სსრკ დაიპყრო, მაშინ გერმანელებმა გააერთიანონ მსოფლიო.
  მართლაც, ფიურერმა გადაწყვიტა, რომ გაჩერება არ იყო საჭირო. და ბრიტანეთს ომი გამოუცხადა.
  ამ დროისთვის, 1945 წელს, გერმანელებმა შეიძინეს ძლიერი რეაქტიული თვითმფრინავები და ჰქონდათ E-სერიის ტანკები, ახალი მანქანები უფრო მოწინავე და კომპაქტური იყო, ვიდრე წინა მანქანები. განსაკუთრებით წარმატებული გამოდგა E-75, რომელიც შემუშავებული იყო გერმანული სატანკო შენობის უახლესი დიზაინის მიხედვით - ძრავა და ტრანსმისია განივი განლაგებით.
  E-75 კარგად იყო დაცული შუბლზე: 200 მმ კორპუსის თავზე და 160 მმ ქვედაზე, 45 გრადუსიანი კუთხით. კორპუსის გვერდები არის 120 მმ ფერდობებზე, პლუს დამატებითი ფარები 50 მმ, ხოლო კოშკი არის 252 მმ წინ სამოცი გრადუსის ფერდობზე, ხოლო 165 მმ მხარეები ორ დონის ფერდობებზეა, როგორც "ვეფხვში" - 2, მხოლოდ კიდევ უფრო დიდი, რადგან კოშკი შესამჩნევად დაბალია.
  E-75, Tiger 2-თან შედარებით, თითქმის ერთი მეტრით დაბალი იყო, მაგრამ უფრო გრძელი და განიერი, ხოლო ჯავშანი გაცილებით სქელი და დახრილი იყო. ამავდროულად, წონა გაიზარდა მხოლოდ სამოცდათხუთმეტ ტონამდე, რაც 1250 ცხენის ძალის ძრავით უზრუნველყოფდა უკეთეს მამოძრავებელ შესრულებას, ვიდრე Tiger-2. ახალი გერმანული მანქანა იყო უკეთ შენიღბული, ჰქონდა უფრო საიმედო და მსუბუქი ტრანსმისია და უფრო ძლიერი იარაღი ორი, უფრო სწორად კი ოთხი ტიპის.
  პირველი არის ყველაზე მარტივი ტანკების განადგურება: 88 მმ 100EL, იდეალური იარაღი სამიზნე სროლისთვის, ჭექა-ქუხილი ინგლისური მანქანებისთვის. უფრო მძლავრი, მაგრამ ასევე შეუძლია გაანადგუროს 105 მმ 100 EL ტანკები, დაარტყას ჩერჩილებსაც კი შორ მანძილზე და შეუძლია შეაღწიოს ტორტილას თავდაყირა. ხოლო 128 მმ 55 EL კალიბრის საზენიტო იარაღი უფრო მოსახერხებელი და ეფექტურია როგორც უიარაღო მიზნებზე, ასევე ტანკებზე სროლისთვის. და კიდევ უფრო დიდი კალიბრი, უფრო ახლოს თავდასხმის იარაღთან, 150 მმ-იანი ქვემეხი, თუმცა, რომელსაც შეუძლია ტანკებზე სროლა.
  E-75 ყველა ბრიტანულ და ამერიკულ მოდელთან შედარებით უმაღლესი მანქანაა და მხოლოდ იშვიათ ტორტილას ტანკს აქვს შანსი ახლო მანძილიდან დაარტყას გერმანელს.
  მაგრამ ოთხმოცი ტონიანი "ტორტილა" არ არის მასობრივი წარმოების მანქანა და გარდა ამისა, თვითმავალი იარაღი იწონის ოთხმოცი ტონას 600 ცხენის ძრავით. ასე რომ, მათგან მხოლოდ ოცი იყო წარმოებული.
  ამრიგად, E-75, რომელმაც მიიღო პრიორიტეტი და გახდა ყველაზე წარმოებული 1945 წელს, რეალურად თითქმის დაუცველია. მაგრამ გერმანელებს არ სჭირდებოდათ ძალიან ბევრი ტანკი. ასე რომ, ბრიტანეთის სატანკო ძალები სუსტია. E-10 და E-25, მსუბუქი და მაღალსიჩქარიანი თვითმავალი იარაღი, კარგად იბრძოდნენ ჯუნგლებში. ასე რომ... გერმანელებმა შეტევა დაიწყეს ინდოეთში და დიდი ძალისხმევის გარეშე სცემეს ბრიტანელებისა და ამერიკელების კოლონიური ჯარები.
  რეალურ ისტორიაში ისინი ადვილად დაამარცხეს სუსტებმა, მაგრამ აქ ვერმახტი მათთან ახლოს არ არის.
  შეერთებულმა შტატებმა არ შექმნა ბომბი 1945 წელს. ზოგადად, თითქმის ყველა სამყაროში ამერიკელებმა ეს იარაღი გაცილებით გვიან შექმნეს. უბრალოდ, სსრკ-ს ძალიან უიღბლო იყო რეალურ ისტორიაში, რომ აშშ-მა ეს გააკეთა.
  ზოგადად, აშკარად არის რაღაც სპეციალური ძალა, რომელიც ანგრევს ყველა იმპერიას, რომელიც ძალაუფლებას აღწევს.
  როგორც ეს იყო მეფის რუსეთთან, რომელმაც ხელიდან გაუშვა მსოფლიო ჰეგემონიის შანსი, ასე იყო სსრკ-ს შემთხვევაში და ასე იყო ბოლო დროს აშშ-თანაც. დიახ, როგორც ჩანს, პრობლემები დაელოდება ჩინეთს, როდესაც ის ძალიან გაძლიერდება. მაგრამ ცხადია, რომ სუპერ ჯადოქარი ცდილობს გააერთიანოს კაცობრიობა სხვადასხვა სამყაროში.
  გერმანელები ახლა იპყრობენ ინდოეთს და თურქებთან ერთად გადაადგილდებიან ეგვიპტის გავლით. ისინი დიდი სირთულის გარეშე იმარჯვებენ. და მათი მთავარი პრობლემა არის კომუნიკაციების გაფართოება, მარაგები და გზების ნაკლებობა ბევრგან.
  გერმანელი გოგონები, რა თქმა უნდა, იბრძვიან სადაც შეუძლიათ და ვერც.
  შელამ და მარგარეტმა დაამარცხეს ბრიტანელები ალექსანდრიაში, დაამარცხეს ათზე მეტი ტანკი. ახლა კი ისინი რბოლა მდინარე ნილოსის გასწვრივ თავიანთი E-50-ით და უკვე იბრძვიან სუდანში.
  მათი ტანკი არის გაუმჯობესებული "პანტერა", რომელსაც "Tiger" -2-ის სისქის ჯავშანი აქვს მხოლოდ უფრო დიდი ფერდობებით. თავად მანქანა მნიშვნელოვნად დაბალია ვიდრე პანტერა პატარა კოშკით და განლაგება ძალიან მკვრივია. შელა, მარგარეტი და ელი ამ მანქანაში იმყოფებიან - ეკიპაჟი სამ ადამიანამდე შემცირდა. ეს ასევე მნიშვნელოვანი სივრცის დაზოგვაა. შესაბამისად, ავტომობილის წონა არ აღემატებოდა 50 ტონას და იგი შეიარაღებული იყო 88 მმ-იანი ქვემეხით 100 ლარის ლულის სიგრძით. იარაღი ძალიან ზუსტია და წუთში თორმეტ გასროლას ისვრის. გარდა ამისა, Tiger-2-თან შედარებით, გვერდებზე ჯერ კიდევ 50 მილიმეტრიანი ფარია ჩამოკიდებული, ასე რომ გერმანულ მანქანას ადვილად ვერ გაარღვი. და მისი 1200 ცხენის ძრავა გაძლიერებულია.
  სამი გოგონა მოძრაობს და ჩერჩილის დანახვისას ზუსტად ისვრიან. დიახ, ინგლისურ ტანკს აქვს ერთი უპირატესობა - კარგი შუბლის ჯავშანი. მაგრამ იარაღი საკმაოდ სუსტია და არ არის საშიში გერმანული მანქანისთვის. თუნდაც E-50-ისთვის, რომელიც თავისი ფარების გამო ბევრად უკეთ არის დაცული ვიდრე Tiger-2, ან მით უმეტეს, წინა პანტერა.
  შელამ გასროლით, რომელმაც შორიდან გაანადგურა შერმანი, შენიშნა:
  - აი, საკუთარ თავზე ვისროლეთ... და რა გველოდება შემდეგ ყველას?
  მარგარეტმა უპასუხა:
  - ძალაუფლება მთელ მსოფლიოში!
  ელიმ ესროლა ჩერჩილს და მღეროდა:
  - მაგრამ მე სხვა გატაცება მაქვს, ეს არის ძალა, მხოლოდ ძალა!
  და გოგონებმა ბიკინებში გაანადგურეს კიდევ ერთი ინგლისური ტანკი, მღეროდნენ:
  - ოქრო და ფული არაა საჭირო! და მჭირდება ხალხი ჩემს წინ დაჩოქილი!
  შელამ კვლავ დააჭირა ჯოისტიკის ღილაკებს შიშველი ფეხებით, მტერს დაარტყა და ღრიალა:
  - ხალხი მუხლებზე იყო! დედამიწის მთელ ზედაპირზე!
  მეომრები აგრძელებდნენ სროლას. მაგრამ ბრიტანული ტანკები ამოიწურა და კოლონიურმა ჯარებმა დაიწყეს დანებება.
  ამასობაში ფიურერმა მაინშტაინის რჩევით გადაწყვიტა გაბედული თავგადასავალი მოეწყო: 1945 წლის დეკემბერში გერმანელები გაბედულად დაეშვნენ ბრიტანეთში. გულწრფელად რომ ვთქვათ, ამას არავინ ელოდა! ამ შემთხვევაში, ასეთი გადაწყვეტილება ნაკარნახევი აღმოჩნდა იმ გაანგარიშებით, რომ ღამით გადარჩენა კიდევ უკეთესი იყო.
  მაგრამ ცივი წყალი არ არის ბარიერი.
  და რა ძნელად ჩხუბობდნენ გერმანელები.
  გერდას სატანკო ეკიპაჟი ინდოეთიდან დაბრუნდა. მიუხედავად ზამთრის სიცივისა, გოგონები ფეხშიშველი და ბიკინით იბრძოდნენ.
  მაგრამ მათი E-75 ტანკი მუშაობს. გოგონები ახლახან დაეშვნენ და იბრძვიან ყველაზე რთულ მომენტში, მოიგერიეს ტანკების თავდასხმა, რომელთაც სურთ მათი ზღვაში გადაგდება.
  გერდამ აირჩია 88 მმ 100 EL თოფი. ის საკმაოდ ჯავშანსატანია და აქვს დიდი რაოდენობით ჭურვები. გოგონები მუშაობენ ჯოისტიკის ღილაკებზე შიშველი თითებით დაჭერით და ბრიტანელების განადგურებით. და ამავე დროს ისინი მღერიან:
  - და დიდმა რაიხმა გითხარი - ნუ ტრიალდები,
  ყველას დავამსხვრევთ, მთებს ერთი ნაბიჯით გადავაძრობთ!
  გერდამ გაისროლა, შიშველი ფეხით დააჭირა ჯოისტიკის ღილაკს და ღიმილით შესძახა:
  - დიდება მესამე რაიხს!
  შარლოტამ ასევე გაისროლა, ფეხის შიშველი თითებით იყენებდა და კბილებდა, კბილებს აშორებდა, ჩერჩილს ამტვრევდა:
  - და დიდება ჩვენს ჯარს!
  კრისტინამ შიშველი თითებით დააჭირა ჯოისტიკის ღილაკებს, ინგლისურ მანქანას დაარტყა და იღრიალა:
  - ჩვენც დიდება!
  მერე მაგდამ შიშველი ფეხებით დააჭირა. მან გაანადგურა მტერი, გაანადგურა შერმანი და გამოსცა:
  - და დიდება ჩვენს სულს!
  გოგონები მუშაობდნენ და ანადგურებდნენ ბრიტანულ ტანკებს.
  ასევე იბრძოდნენ ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა. ჰიპერ-ყოვლისშემძლე ჯადოქარმა ბრძანა, ასე უნდა განხორციელდეს. გუთანი შენი უკვდავებისთვის.
  ბიჭმა და გოგონამ შიშველი ფეხებით ყუმბარებს ისროდნენ და ქვეითებს ავტომატებით თიბავდნენ.
  ბიჭმა ოლეგმა ყუმბარავით ესროლა და ინგლისურ მანქანას კვალი გაუტეხა. შებრუნდა და მეზობელს მივარდა. და ორივე ტანკი აფეთქდა.
  ბიჭმა დაიყვირა:
  - დიდება ჩვენს სამშობლოს!
  მარგარიტა კორშუნოვამ ასევე შიშველი თითებით ყუმბარა ესროლა და ჩერჩილის კვალი ჩაამტვრია. მან შემობრუნება გააკეთა და შერმანს შეეჯახა. ორივე ტანკს ცეცხლი გაუჩნდა და სანთლებივით ანათებდნენ.
  გოგონამ ყეფა:
  - დიდება სამშობლოს და სიკვდილი მტრებს!
  ოლეგ რიბაჩენკომ კვლავ შიშველი ფეხებით ისროლა ერთდროულად ორი ყუმბარა. ისინი ლიანდაგზე მოხვდნენ და ოთხი ტანკი ერთდროულად შეეჯახა. ერთ-ერთი მათგანი "ტორტილა" აღმოჩნდა. და ასეთი მასტოდონიც კი დაიწყო ნაწილებად დაშლა.
  ბიჭმა დაიკივლა:
  - მსოფლიოში ცვლილებებისთვის!
  მარგარიტა კორშუნოვამაც მორიგეობა მისცა. მოთიშა ბრიტანელები. მან ყუმბარები ესროლა შიშველი თითებით და იღრიალა:
  - ახალი სამართლიანი წესრიგისთვის!
  მისი სროლის შედეგად ერთდროულად ორი მანქანა ერთმანეთს შეეჯახა და გოგონას გაეცინა.
  ოლეგმა ასევე შიშველი ფეხით ესროლა მკვლელის საჩუქრები და ჭკვიანურად შენიშნა:
  - რა შეკვეთას გულისხმობ?
  ფრაის სროლამ ორი ბრიტანული მანქანის შეჯახება გამოიწვია.
  მარგარიტამ შიშველი თითებით გაუშვა სიკვდილის ძღვენი, ორი მანქანა დაძვრა და გულახდილად უპასუხა:
  - გერმანულისთვის ნამდვილად არა! მაგრამ, ვაი, რა კარგია, რომ ჯადოქარმა არ გვაიძულებდა, გვებრძოლა საკუთარი ხალხის წინააღმდეგ!
  ოლეგ რიბაჩენკომ აიღო ყუმბარა და შიშველი ფეხით ესროლა, პერშინგისა და ჩერჩილის ბილიკებში ჩააგდო, შემდეგ კი იღრიალა:
  - სუპერ ტერმინატორი ვარ!
  და როგორ გაიცინებს ბიჭი!
  ურჩხულმა ბავშვებმა ქვეითი ჯარიც მოთესეს და ცეცხლოვანი აფეთქებები მისცეს. და ყოველი ტყვია მიზანში მოხვდა.
  ბრიტანელები აშკარად გამოფიტული იყვნენ. და ლამაზმა და უკვდავმა ბავშვებმა შიშველი ფეხებით გაგზავნეს განადგურების ამანათები. და მათ გაანადგურეს ბრიტანეთი.
  ცაში კი ძალიან ლამაზი, ფეხშიშველი და ბიკინით გამოწყობილი გოგოები იბრძოდნენ: ალბინა და ალვინა. მოკლე დროში გოგონებმა უკვე ჩამოაგდეს სამასზე მეტი თვითმფრინავი თითოეულმა, მიიღეს რკინის ჯვრის რაინდული ჯვარი ვერცხლის მუხის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით.
  მაგრამ ახლა ორივე ლამაზმანი უკვე ახლოსაა ოთხასი მანქანის ფიგურასთან. შემდეგ კი მათ კიდევ უფრო მაღალი ჯილდო ელის: რკინის ჯვრის რაინდული ჯვარი ოქროს მუხის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით.
  ალბინა ინგლისურ მანქანას ურტყამს, ტრიალებს და მღერის:
  - ზღვის ტალღასა და გააფთრებულ ცეცხლში!
  რის შემდეგაც, 30 მმ-იანი ქვემეხის ერთმა აფეთქებამ Me-262 "X"-დან ჩამოაგდო კიდევ ხუთი თვითმფრინავი და ატყდა:
  - და გააფთრებულ, და გააფთრებულ ცეცხლში!
  ალვინამ შიშველი თითებით ჯოისტიკის ღილაკები დააჭირა. მან თავისი საჰაერო ქვემეხებით ჩამოაგდო ბრიტანული თვითმფრინავები და გაგიჟებული იღრიალა:
  - და შეასრულე საქმე!
  და შვიდი თვითმფრინავი დაიმსხვრა და ფრაგმენტებად დაიშალა.
  ალბინა ისევ შემობრუნდა და ისევ, როგორც დარტყმა, გაწყვიტა მტრის ოთხი თვითმფრინავი და დაიყვირა:
  - აი რისთვის უნდა იცხოვრო!
  და ისევ შიშველი ფეხებით აჭერს ჯოისტიკის ღილაკს.
  ალვინამ მეტოქესაც გაარტყა. გაანადგურა თვითმფრინავები და იღრიალა:
  - ათასწლეულების ახალი რწმენისთვის!
  რის შემდეგაც მან ჩამოაგდო ბრიტანეთის საჰაერო ძალების კიდევ სამი თვითმფრინავი.
  გოგოებმა ამ ბრძოლაში ოთხასი ჩამოგდებული მანქანის შედეგს გადააჭარბეს. და მიაღწიეს ახალ დონეს.
  მათ დაჯილდოვდნენ: რკინის ჯვრის რაინდული ჯვრები ოქროს მუხის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით.
  და თავად ლონდონი იყო თავდასხმის ქვეშ. გერმანელებმა დამხობის საშუალება არ მისცეს და ინგლისის დედაქალაქი ალყაში მოაქციეს.
  აფრიკაში კი შელა, მარგარეტი და ელი სიცხეში იბრძოდნენ. სამმა გოგონამ ინგლისელი გენერალი შეიპყრო. და აიძულეს ეკოცნა მისი შიშველი ფეხები, ოდნავ გამწვანებული ბალახით.
  შელამ, მარგარეტმა და ელიმ შემდეგ დაიწყეს პატიმრების გაუპატიურება. მათ უბრალოდ გააშიშვლეს ისინი და შემდეგ ატარეს პულსირებულ ნეფრიტის წნელებზე. და მათ ნამდვილად მოეწონათ.
  მერე გოგოებმა ნადირობა დაიწყეს და ხალისით შეჭამეს ველური. მერე კი ველურებივით ხტუნავდნენ.
  ხოლო ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა ბუკინგემის სასახლის გარშემო დარბოდნენ. მათ მტერი ტყვიამფრქვევის ცეცხლით და შიშველი ფეხებით ყუმბარის სროლით გაანადგურეს.
  და ორივე მეომარი გალობდა თავისთვის:
  - სუპერმენების სტილში ვიბრძვით!
  ამასთან, ბავშვებმა შიშველი თითებით ვარსკვლავებიც ამოაგდეს, რომლებიც სასახლის მცველებსა და მცველებს მოხვდნენ. ოლეგმა ბუმერანგის სროლით მოწყვიტა ათეულნახევარი მცველი და იღრიალა:
  - კოსმოსური ხანის არმიისთვის!
  მარგარიტამ გოგონას შიშველი ფეხით ბუმერანგი გაუშვა, ათეული მოწინააღმდეგე მოჭრა და ყეფა:
  - აი ახალი მაგარი რაღაცეები!
  ბიჭიც და გოგოც ტახტის ოთახისკენ აიღეს გეზი. იქ ტერმინატორის ბავშვებმა მიმოიფანტეს ჩერჩილის მცველები. და ეს ფიგურა კვლავ აირჩიეს პრემიერ-მინისტრად გერმანიასთან სამარცხვინო მშვიდობის შემდეგ.
  რის შემდეგაც ბავშვებმა ჩერჩილის შიშველი ქუსლებით წიხლი დაარტყეს ნიკაპში. ის მკვდარი დაეცა.
  ამგვარად, ბრიტანეთის პრემიერ მინისტრი და უმაღლესი მეთაური ტყვედ ჩავარდა.
  ოლეგ რიბაჩენკომ შიშველი ფეხით ესროლა მკვეთრად მახვილი დისკი, გაჭრა რვა მცველი და შენიშნა:
  - ჩვენ არცერთ საქმეს არ ვაკეთებთ!
  მარგარიტამ ბუმერანგიც შიშველი თითებით გაუშვა და იღრიალა:
  -მაგრამ კარგად ვაკეთებთ!
  ბრიტანეთის დედაქალაქი დაეცა და თავად ინგლისმა კაპიტულაცია მოახდინა. ამრიგად, მესამე მსოფლიო ომის კიდევ ერთი ფურცელი იცვალა. მართალია, შეერთებული შტატები ჯერ კიდევ წინ იყო და საჭირო იყო ოკეანის გადახტომა. კარგი, ბიჭები მაინც დაგეხმარებიან.
  გერმანელები ისლანდიაში დაეშვნენ უკვე 1946 წლის იანვარში. ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა დაჯილდოვდნენ რკინის ჯვრის რაინდის ჯვრის ორდენით ვერცხლის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით ჰიტლერის პირადი მტრის უილსონ ჩერჩილის დატყვევებისთვის. და პლუს სამხედრო დამსახურების ოქროს ჯვარი ბრილიანტებით. რატომ აღნიშნეს ბავშვები გულუხვად?
  მაგრამ ახლა ისინი ისლანდიაში არიან. ოლეგ რიბაჩენკოს მხოლოდ შორტები აცვია, მარგარიტა კორშუნოვას კი ახალი ტუნიკა. ბავშვები კი, რა თქმა უნდა, ფეხშიშველები არიან. და ისვრიან ვარსკვლავებსა და ყუმბარებს საკუთარ თავზე.
  იანვრის ყინვები კი უკვდავ ბიჭებს არ აწუხებთ. ბიჭი და გოგო ანადგურებენ მოწინააღმდეგეებს. და ტყვიამფრქვევებით ჭრიან მათ.
  და ისევ ბუმერანგებს ისვრიან შიშველი ფეხებით.
  ოლეგი ამბობს:
  - ჩვენი პარტია ძლიერია!
  მარგარიტა, რომელიც შიშველი ფეხით დისკს აგდებს, ყვირის:
  - შეიძლება ჩვენი არ იყოს, მაგრამ ძლიერია!
  გოგონა კი ავტომატს ურტყამს... შემდეგ კი შიშველი ქუსლით ყუმბარას დაუთმობს.
  რის შემდეგაც ბავშვები ამერიკელებს კიდევ უფრო ანადგურებენ.
  ისლანდია დაეცა.
  შემდეგ გერმანელებმა დაიკავეს გრენლანდია და გადავიდნენ კანადაში. იქ უკვე ბევრად უფრო აქტიურობდნენ.
  კანადაში ოლეგი და მარგარიტა სანაპიროზე იბრძოდნენ და ამერიკელთა თავდასხმა მოიგერიეს. ჩვენ შევძელით შემოტევის მოგერიება. და ისევ შეტევაზე. აშშ-ს არმია უკან იხევს. და ვერ შეაჩერებ მებრძოლი ბიჭების მსვლელობას.
  გერდაც თავისი ეკიპაჟით წინ მიიწევს. მისი E-75 ავზი ოდნავ მოდერნიზებულ იქნა 1500 ცხენის სიმძლავრის გაზის ტურბინის ძრავის დაყენებით. ტანკი ახლა უფრო სწრაფი გახდა... რამდენადმე გაუმჯობესდა ჯავშნის ხარისხიც.
  მაგრამ ამერიკელებს არაფერი აქვთ ღირებული. მხოლოდ მაღალი, უიმედოდ მოძველებული შერმანი და ოდნავ უკეთესი პერშინგი. და ეს ტანკები არ არიან გერმანელების კონკურენტები.
  მართალია, მათ სცადეს მასობრივი წარმოება T-93, რომელიც იწონიდა სულ რაღაც ოთხმოცდასამ ტონას და ფრონტალური ჯავშნით 305 მილიმეტრით, ერთადერთი დაცვით, თუნდაც ტანკით, არამედ თვითმავალი იარაღით. მაგრამ არც ისე კარგად გამოვიდა. თუმცა ურანის ბირთვით გერმანულმა მანქანამ 105 მმ 100 EL ქვემეხითაც მცირე მანძილიდან შეაღწია.
  გერდამ მუშტი დაარტყა შერმანს და ატირდა:
  - ცოტა მოსაწყენიც კია!
  შარლოტამ შიშველი თითებით დააჭირა ჯოისტიკის ღილაკს და იღრიალა:
  - და ეს ყველაფერი იქნება და ძალიან მაგარი!
  გოგონამ პერშინგი გატეხა.
  შემდეგ კი ქრისტინამაც ესროლა. ამერიკელმა გრანტმა დაარტყა და იღრიალა:
  - მსოფლიოში ახალი წესრიგისთვის!
  მერე მაგდამ გაისროლა. ასევე ფეხშიშველმა თქვა:
  - უკეთესობისკენ ცვლილებებისთვის!
  და კიდევ ერთი ამერიკული ტანკი იწვის.
  იანკები უკვე თმობენ. იარაღს აწყობენ. და გოგონა კოცნის მის შიშველ, მტვრიან ძირებს.
  ტორონტო აიღეს. გოგონების წარმატების განვითარება და ვერმახტი უკვე შედიან შეერთებული შტატების ტერიტორიაზე.
  ზოგიერთმა ჯარმა ასევე გაიარა ალასკაზე. მათ აიღეს კანადა და მტრის ტერიტორია აღმოსავლეთიდან.
  ასე შეიქმნა კრიტიკული სიტუაცია. გერმანელები და მათი უცხოური ურდოები ამერიკაში მოძრაობენ. ყველაფერი ძალიან მძიმე და საშიშია.
  ხუთი გოგონა ალენკა, მარია, ალა, ანიუტა, მატრიონა ჩავიდნენ ამერიკაში, რათა მოხალისედ ებრძოლათ მესამე რაიხის ლაშქართა წინააღმდეგ. ხუთივე გოგონა ძალიან ლამაზია და ინგლისურად საუბრობს. სტალინმა უარი თქვა ქალთა მთელი ბატალიონის გაგზავნაზე, რადგან ეს ეწინააღმდეგებოდა ფაშისტურ იმპერიასთან დადებულ ზავის პირობებს . სსრკ-ს სჭირდებოდა დროის მოგება ნებისმიერ ფასად, სანამ ნაცისტები თავს დაესხნენ შეერთებულ შტატებს.
  ხუთი გოგონა მოხალისეა: მათ გაიარეს თითქმის მთელი ომი, ბრესტიდან და ბუგიდან ორენბურგამდე. და ისინი ებრძვიან ნაცისტებს დედამიწის მეორე მხარეს ჰონდურასის დედაქალაქში.
  ტეგუსიგალპა თავდაცვის ერთ-ერთი მთავარი დასაყრდენია, ჭრელ ურდოსთან დაპირისპირებაში. იაპონელიც და აზიური ურდოებიც უბედურებაში მოხვდნენ. თავად გერმანელები მხოლოდ ტანკებით იბრძოდნენ, ქვეითი ჯარი კი მთლიანად არაარიელი ხალხებისგან იყო. მათ წინ წაიყვანეს აზიელები, შავკანიანები და არაბები.
  ალენკამ გაისროლა, ორი აფრიკელი მოწყვიტა და ჭიკჭიკებდა:
  - უბრალოდ ჩინგიზ ხანის ურდო!
  ოქროსფერთმიანმა მარიამ, რომელმაც სამი ინდიელი ავტომატის აფეთქებით მოჭრა, შიშველი, გარუჯული ფეხები ზევით ასწია. და მან თქვა:
  - ქვემეხის საკვებს ვფქვავთ!
  ყუმბარის ფრაგმენტი გაფრინდა და მარიას შიშველ, მრგვალ ქუსლზე დაარტყა. გოგონები ტრადიციულად ბიკინითა და ფეხშიშველი ჩხუბობენ. და როდესაც ის უხეში, გოგონებულ ძირს ურტყამს ბასრს, ოდნავ მტკივა.
  ლამაზმანმა თვალი ჩაუკრა და ისევ გაისროლა... მარია ძალიან გამხდარია, საშუალო სიმაღლის იდეალური ფიგურით.
  ალენკა უფრო მაღალია, მაიორის წოდებით და საბჭოთა კავშირის გმირიც კი. მაგრამ ასევე თითქმის შიშველი, ძლივს დაფარული ბიკინით. ძალიან გარუჯული, მაგრამ თმა თეთრი აქვს. ალენკა კი ძალიან ზუსტად ისვრის. და უყვარს ყუმბარის სროლა შიშველი ფეხებით.
  მშვენიერი ალა ესვრის და ცეცხლის აფეთქებით ოთხ არაბს ჩამოაგდებს. მისი თმა წითელი, უფრო სწორად სპილენძისფერია, როგორც პროლეტარული ბანერი. და როცა ქარი ქრის, ეს რევოლუციის დროშას ჰგავს. გოგონა თავისი ზურმუხტისფერი თვალებით ანათებს, როგორც ვარსკვლავები. და სასტიკად შლის მტრებს.
  ანიუტაც ქერაა. და ისვრის ავტომატიდან. გოგონამ შიშველი ფეხები ჩაუყარა და აფეთქება მისცა. ხუთი მებრძოლი დააგდეს და მოწინააღმდეგეების მკერდიდან და მუცლიდან სისხლის ჟოლოსფერი შადრევნები ამოფრინდა.
  ანიუტამ, სავსე ტუჩებს აკოცა, ჭიკჭიკით:
  - ომი ფილტვებისთვის ჰაერია...
  გოგონა წევს და შიშველი ფეხით ყუმბარას ისვრის. ისმის აფეთქებები. რამდენიმე ბოევიკი მიფრინავს სხვადასხვა მიმართულებით.
  მატრიონა უფრო დიდი და ხორციანი გოგონაა. მისი თმა ღია ყავისფერია. ტიპიური სოფელი, ახალგაზრდა, სისხლიანი ქალი. ფიზიკურად ძალიან ძლიერია და კარგად ისვრის.
  აი ისევ მოვიდა რიგი. და მოკლული ფაშისტი დაქირავებული ჯარისკაცები ვარდებიან.
  მატრიონა, სროლით, ამბობს:
  - კარგი, კარგი სად იყავი? ბებოს მიერ! - გაისროლა გოგონამ, სამი წვერიანი ნაცისტი მებრძოლი მოკლა და დაამატა. - რა ჭამე - ფაფა! Რა დალიე? ბადაგი!
  გოგოები ხაზს უჭირავთ. ფაშისტებს წინ არ უშვებენ. და მეგობრული სიმღერები ღრიალებს:
  - ჩვენ გავანადგურებთ ძალადობის მთელ სამყაროს,
  ძირამდე და მერე...
  ჩვენ ავაშენებთ ახალ, ზეციურ სამყაროს -
  ვინც არავინ იყო, ყველაფერი გახდება!
  ალენკა ისევ ისვრის ყუმბარას შიშველი ფეხით. აფეთქებები მიიწევს ქვეითები. აუცილებლად ცხელდება. აქ მოდის ყბადაღებული "ლომი" -2. და მის გვერდით არის უფრო მოწინავე E-50. ჭურვები ისროლება. შავკანიან ამერიკელს თავი ჩამოგლიჯა და გადავიდა.
  მარია ცეცხლმოკიდებულ დაფაზე დადგა და გამაგრებულ ფეხებს თითქმის არ უგრძვნია ცეცხლის სითბო.
  ოქროსთმიანმა ლამაზმანმა ესროლა და იღრიალა:
  - და ვინ შეაჩერებს სისხლიანი, განრისხებული მდინარეების დინებას...
  მარიამ ისევ გაისროლა, აფრიკელი E-50-ის ჯავშანტექნიკიდან ჩამოაგდო და აჩურჩულა.
  - ბლასტერის სხივი მოხვდება შენს ტაძარში, ბოროტი ელვისებურად გაქრა კაცი!
  გოგონამ ისევ ესროლა. ფეხშიშველი, გარუჯული, მოხდენილი ფეხი ჰაერში აფრინდა. მისკენ ყუმბარა გაფრინდა. ლამაზმანმა ოქროსფერი თმით ოსტატურად დაამარცხა საჩუქარი შიშველი, თითქმის მტვრისგან თავისუფალი ძირით. ყუმბარა უკან გაფრინდა. იგი შევარდა მესამე რაიხის მებრძოლთა რიგებში. ეტყობოდა, საზამთრო ცვიოდა მანქანიდან, ტყდებოდა. იმდენი სისხლი დაიღვარა.
  მარიამ ტვიტერზე დაწერა:
  - გოგონამ გამოცდა ჩააბარა და დაწყევლილი რაიხი მოვიდა. ჰიტლერი აშკარად დაიღალა ცხოვრებით და მისმა სილამაზემ შეჭამა იგი!
  ალა ასევე უაზრო მეომარია. ის საკუთარ თავს ესვრის ავტომატებით და ამბობს, გვამებს მიფანტავს:
  - დედის კოვზისთვის! მამის კოვზისთვის! კობასთვის კი კალთა! და შენს მხარეს საწოლში!
  ლამაზმანი სპილენძისფერი თმით შიშველი ფეხით ხის თვითმფრინავს უშვებს. ის პირდაპირ მიფრინავს გერმანული ლომის მასიური ტანკისკენ. დაეშვა 105მმ-იანი ქვემეხის მჭიდზე და ის აფეთქდება. იარაღი მარცხდება.
  გერმანელი ბრუნდება და იძულებულია სამარცხვინოდ გაიქცეს. ალა, რომელიც ფეხს შენობის ნაწილს ასხამს, ამბობს:
  - თუ ძალა არ გაქვს, ჭკუა გჭირდება! ცოტა ხმაური მოგიწევთ!
  და ისევ გოგონა ძალიან ზუსტად ისვრის. მისი წითელი თმა ოლიმპიური ჩირაღდნის ალივითაა. მიმზიდველი გოგო. მან უკვე გამოიჩინა თავი ამერიკულ ჯარში მრისხანე ტემპერამენტის დემონსტრირებით. ის განსაკუთრებით კარგად აწყობდა აფროამერიკელებს. ეს ძალიან უჩვეულო და ლამაზია მათთან ერთად.
  თუმცა, ალაჰი ასევე ანადგურებს მესამე რაიხის არმიაში მებრძოლ შავკანიანებს. რატომ დაიპყრო გერმანიამ მთელი აფრიკა? შეეცადეთ შეაჩეროთ ასეთი ძალა.
  E-50 არის უახლესი ტანკი, გაზის ტურბინის ძრავით და სქელი გვერდითი და შუბლის ჯავშნით. მისი აღება ყუმბარით არ შეიძლება. ალამ საჩუქარი შიშველი ფეხით დააგდო, რამდენიმე ქვეითი ჯარისკაცი ჩამოაგდო და ჭიკჭიკში ჩააძახა:
  - ოჰ, შენი სატანკო ჯავშანი საიმედოა, ვინც კბენას აპირებს... უბრალოდ იცოდე, რა ძალა გაქვს... ნია, მხოლოდ ფოლადის ცხენის დარტყმა შეგიძლია!
  ანიუტამაც ძალიან ზუსტად ესროლა. და მან ამჯობინა ყუმბარების სროლა ფეხებით. მისი შიშველი თითებიც ფოლადის დისკს ატრიალებდა. წვერი გადაუფრინა და ყელი გამოჭრა ორ ფაშისტ ბოევიკს. მათ ჩამოაგდეს ტყვიამფრქვევი და ახლა დიდი კალიბრის სქელმა აფეთქებამ ურდოს ჯაჭვები გადაიჭრა. უცხოელი მებრძოლების მთელი რიგი რეკრუტირებული იქნა მესამე რაიხის არმიაში რეიდების შედეგად.
  ანიუტა ტვიტერზე დაწერა:
  - იღბალი გამბედაობის ჯილდოა! საკმარისია ერთი სიმღერა! დაე, იმღერონ მხოლოდ სახლზე!
  მაგრამ ლამაზმანს ჯერ არ ჰქონია დრო, რომ გამოგრჩეს სახლი. მიუხედავად იმისა, რომ ამერიკულ ჯარში ძალიან ცოტაა საბჭოთა მოხალისეები. სტალინს არ სურდა გაბრწყინება, რათა მოგვიანებით ჰიტლერს არ მიეცეს საფუძველი, დაედანაშაულებინა რუსეთი "ჩალის მშვიდობის" პირობების დარღვევაში.
  ხუთი გოგონა, საუკეთესო ქალთა ბატალიონში, გააფრთხილეს, რომ ტყვედ ჩავარდნის შემთხვევაში, სამშობლო მათ უარყოს. და ამ შემთხვევაში, გოგოებმა ფულის სანაცვლოდ დაქირავებულ ტრივიალურ დაქირავებულებს უნდა თიბონ.
  და ანიუტა, ალენა და სხვა გოგონები ესმით, რომ თუ ისინი დაიჭირეს, საშინელი წამება ელის მათ. ამიტომ მათ გადაწყვიტეს, ყოველ შემთხვევაში, ნაცისტებმა ცოცხლად არ მოკლათ.
  გერმანული თავდასხმის თვითმფრინავი დაფრინავს ამერიკული ჯარების პოზიციებზე. არ ელოდნენ, რომ ჰონდურასის დედაქალაქში ასეთ ჯიუტ წინააღმდეგობას შეხვდებოდნენ, ნაცისტები გარკვეულწილად განაწყენდნენ.
  რეაქტიული და თავდასხმის თვითმფრინავები ძლიერია. რაკეტები დაფრინავენ, თოფები ისვრიან.
  ამერიკელი ჯარისკაცები იღუპებიან. მატრიონას ხორცშესხმული მხარში ნამსხვრევებიც მოხვდა. სისხლი წამოვიდა. გმირმა გოგონამ კბილებით ფოლადის ნაჭერი ამოიღო და სისხლი გადააფურთხა. შემდეგ მან ისევ დამარტყა დიდი ავტომატი. უცხოელი დაქირავებულები ცვივა. აქ თითქმის ყველა მშობლიურია, მხოლოდ მათი მეთაურები არიან გერმანელები და მაშინაც არა ყოველთვის. მართალია, ყველაზე თანამედროვე E-50 ტანკზე ეკიპაჟები მთლიანად გერმანელები არიან. მანქანას აქვს ღირსეული სიჩქარე და მანევრირება. ისე, ეს ჯერ კიდევ არ არის ყველაზე მოწინავე მოდიფიკაცია - ის იწონის სამოცდათხუთმეტ ტონას. ტრასების ქვეშ კედლები იშლება. ეს ჩვეულებრივ იწარმოება სამ ვერსიაში 105 მმ-იანი ქვემეხით, 180 მმ-იანი თავდასხმის იარაღით და 400 მმ-იანი სარაკეტო გამშვებით.
  და თითოეულ მოდიფიკაციას აქვს საკუთარი ამოცანა. აქ არის ეს ტანკი თავდასხმის იარაღით, უფრო შესაფერისი ქალაქების თავდასხმისთვის. და მისი განადგურება არც ისე ადვილია. მატრიონა გადაჯვარედინება და შიშველი თითებით, მისი დიდი, მაგრამ მოხდენილი, ლამაზი ფორმის ფეხით აიღებს ტანკსაწინააღმდეგო ყუმბარას. ახლა თქვენ უნდა გადააგდოთ საჩუქარი პირდაპირ ლულასთან, რათა გამორთოთ მასტოდონის იარაღი. გერმანულ, თანამედროვე ტანკს ხუთი ტყვიამფრქვევი ფარავს და მასთან მიახლოება არც ისე ადვილია.
  მატრიონა ძალიან ძლიერია და მისი ცხენის მსგავსი ფეხები ყუმბარას შორს ისვრის. მაგრამ ეს ყოველთვის არ არის ზუსტი. ნებისმიერ შემთხვევაში, ისეთი სამიზნის დარტყმა, როგორიც არის 180 მმ-იანი ქვემეხის ლულა. გმირ გოგონას ეჭვი ეპარება. რა მოხდება, თუ ის გამოტოვებს?
  ოჰ, მათი დიდი ხნის პარტნიორი სერიოჟკა რომ ყოფილიყო მათთან, ეს მამაცი პიონერი რაღაცას მოიფიქრებდა.
  მაგრამ ბიჭი დაიღუპა სტალინგრადის ბრძოლებში. გოგონებმა არ იცოდნენ მისი შემდგომი ბედი. მაგრამ პიონერი გამომგონებლის ბედი მართლაც შეუსაბამო იყო. თავდაპირველად სერიოჟკა სასტიკად აწამეს, საიდუმლოების ამოღებას ცდილობდა. წამების შემდეგ თერთმეტი წლის ბიჭი მაღაროში აღმოჩნდა. ნამუშევარი საშინელი და ძალიან რთულია. მაგრამ საბჭოთა პიონერი, პატარა, მაგრამ მღელვარე, დაჟინებული აღმოჩნდა.
  მან მოახერხა გადარჩენა და მაღაროების ლაბირინთებშიც კი გადაწყვიტა გაქცევა. და სერიოჟკამ მოახერხა გამოსვლა. ბიჭი გარკვეული დროით იხეტიალებდა ბალკანეთში, სანამ ადგილობრივ პარტიზანულ რაზმს არ შეუერთდა. იქ ის გახდა მეკავშირე და დივერსანტი.
  ბალკანეთში ჯერ კიდევ საკმაოდ განვითარებული პარტიზანული მოძრაობა იყო. ნაწილობრივ იმიტომაც, რომ საოკუპაციო სამსახურს ახორციელებდნენ იტალიელები, რუმინელები, ბულგარელები, ალბანელები - რომლებიც არ იყვნენ ისეთი საბრძოლო მზად, როგორც ვერმახტის რეგულარული ნაწილები.
  მაგრამ ბევრი პარტიზანი მაინც დაიღუპა. მითუმეტეს საჰაერო დარტყმებიდან. ხოლო იუგოსლავიის პატრიოტები იძულებულნი არიან დაიმალონ მთებში, ტყეებში ან, საუკეთესო შემთხვევაში, პატარა სოფლებში. მეთაურთა დიდი ნაწილი უკვე დაიღუპა. მდგომარეობა სსრკ-სთან გაფორმებულმა მშვიდობამ გააუარესა. ახლა ბალკანეთში დაიწყეს ახალი სადამსჯელო დივიზიების ჩამოსვლა, მასიური დარბევის ორგანიზება და ტერიტორიის გასუფთავება.
  სერგეის პარტიზანებთან ერთად სულ უფრო და უფრო ღრმად უწევდა მთებში ასვლა.
  მატრიონამ, თუმცა არ იცოდა მათი უნივერსალური ფავორიტის ბედი, მძიმედ ამოიოხრა. მერე შიშველი, გოგოსფერი ფეხების თითებით ყუმბარა უფრო მჭიდროდ მოხვია და მთელი ძალით ესროლა მტრის ტანკს. E-50-მა ახლახან გაისროლა და მკვლელი ჭურვი გაათავისუფლა.
  მატრიონა კი შეირხა და მუხლებზე დაეცა. მას თავში ტროტუარიდან ამოგლეჯილი ქვა მოხვდა, შიშველი ქუსლი კი ცხელმა ლითონმა დაწვა. გოგონამ გაოგნებული თავი მტვრიანი თმით შეიფერა.
  ყუმბარა გაფრინდა, თითქმის ლულას შეეხო და მანქანის დახრილ შუბლზე მოხვდა. აფეთქება ჭექა... მაგრამ, რა თქმა უნდა, 250 მმ შუბლის ჯავშანი და კუთხითაც კი არ ძალუძს ყუმბარაში შეღწევას.
  მატრიონამ მუშტი მტვერში დაარტყა, ქვიშის მთელი ღრუბელი ასწია. შემდეგ მან იღრიალა:
  - მოკალი, მოკალი! გაიტანე გოლი კარში!
  გოგონამ დაბზარულ ასფალტს წვივი დაკრა. ქუსლის ჯირკვლებში ნატეხი იყო ჩარჩენილი. გოგონას ძირებზე კანი სქელი იყო, როგორც ჰიპოპოტამის კანი. ის ღარიბ ოჯახში ცხოვრობდა და დაბადებიდან თითქმის არასდროს ეცვა ფეხსაცმელი. თუმცა, ამით მისი ფეხები სულაც არ ჩანდა უხეში ფორმაში, მაგრამ იყო გარუჯული, მოხდენილი, მაცდუნებელი.
  თუმცა, მატრიონა ოდნავ აშინებდა მამაკაცებს თავისი მაღალი სიმაღლით, ძლიერი კუნთებითა და მუშტებით წინ წამოწეული მუხლებით. მაგრამ გმირ გოგონას ყველაზე კეთილი ხასიათი აქვს და ფართო თეძოები შერწყმული იყო შედარებით თხელი წელით და გამოძერწილი მუცლით. მხოლოდ ტანსაცმელში შეიძლებოდა მატრიონას დიდი მკერდის გამო ჭარბი წონა მოეჩვენებინა. ბიკინიში ის ბუმბული სპორტსმენივით გამოიყურება.
  გოგონამ იმედგაცრუებულმა ხელახლა ისროლა ყუმბარა, ამჯერად ლიანდაგს დაუმიზნა. მაგრამ მომაკვდინებელი საჩუქარი მოხვდა სქელ, ჯავშან ფარს, რომელიც ფარავდა ლილვაკებს.
  მატრიონამ გაბრაზებულმა ნიკაპში დაარტყა მუშტი. ამან ყბა ატკინა. და გმირმა გოგონამ დაწყევლა:
  - კვერნასავით ვჭრი!
  ანიუტამ ასევე სცადა სახიფათო ტანკის დარტყმა, მაგრამ გოგონას ფეხით ნასროლი ყუმბარა ოდნავ გაცდა ნიშანს. და ქერამ მანქანასთან მიახლოება დაიწყო. მაგრამ შემდეგ გამოჩნდა კიდევ ორი ტანკი - "ლომი" და "პანტერა" -2, მათ ესროდნენ ყველა მიდგომას ავტომატებით. ძალიან ფრთხილად უნდა ვიყოთ.
  ამერიკელმა შერმანმა სცადა გერმანულ მანქანებთან მიახლოება. მას ჰქონდა შანსი დაეჯახა პანტერა 2-ს, მაგრამ მხოლოდ გვერდზე. მაგრამ გერმანელის მოტყუება არც ისე ადვილია. უფრო მეტიც, შერმანის უფრო მაღალი სილუეტი შესამჩნევს ხდის მას დიდი მანძილიდან.
  "პანტერა" 2-მა ჭურვი გადააფურთხა და ამერიკელს პირდაპირ შუბლში მოხვდა. მაღალი მანქანა განახევრდა. და საშობაო სანთელივით იწვა.
  ანიუტამ გაღიზიანებულმა თქვა:
  -აუ რა სუსტია შენი ტანკები... ტექნიკურად ჯობია იანკი გახდები!
  მაგრამ ალენკამ, გამოცდილმა მეომარმა, შეძლო პანტერასთან მიახლოება. მან ყუმბარა ისროლა... და გერმანული მანქანის გრძელი ლულა ვერძის საყვირში ჩაიკეცა.
  "პანტერა" 2 ტანკი, წარმოებაში შევიდა 1943 წელს. უახლეს ყველაზე ფართოდ გავრცელებულ მოდიფიკაციაში მას აქვს შუბლის ჯავშანი 150 მმ, გვერდითი ჯავშანი კუთხით 82 მმ და 88 მმ ქვემეხი ლულის სიგრძით 71 ლარი. 1945 წლიდან ის შეწყდა უფრო მოწინავე და უკეთ დაცული E-50 მოდელის სასარგებლოდ. მაგრამ ახლა ეს ტანკი იბრძვის. 51 ტონას იწონის, მანქანას აქვს 900 ცხენის ძალის ძრავა, რაც უზრუნველყოფს კარგ მამოძრავებელ შესრულებას.
  ახლა კი, დაზიანების შემდეგ, პანტერა-2 შემობრუნდება და ტოვებს. ალენკა შიშველი ფეხით ახერხებს კიდევ ერთი ყუმბარის სროლას. ლილვაკები გავტეხე. და გერმანული მანქანის სიჩქარე შესამჩნევად შემცირდა.
  ალენკა მხიარული მზერით ამბობს:
  - რა დარტყმაა! ჩემი დარტყმა ღვთის საჩუქარია!
  და გოგონამ ცხვირი აჩვენა გერმანელებს. მაგრამ E-50-დან ტყვიამფრქვევის სროლა დაიწყო. და ტყვიები უსტვენდნენ ალენას თეთრ, რაღაცნაირად შეღებილ თმაზე. ერთ-ერთმა ტყვიამ თმის ღერიც კი მოიჭრა. მაიორმა გოგონამ ცოტა ტკივილაც კი იგრძნო.
  ალენკამ ტვიტერში დაწერა:
  - თუ გინდა სპილოს დამსგავსო, საგიჟეთში წადი ბანდიტად!
  გოგონამ მოჭრილი ღერი ფეხის თითებით ასწია. ალენკას თმა აბრეშუმისფერია, მარგალიტისფერი, მაგრამ ოდნავ მტვრიანი. და მაინც ისეთი რბილი. გოგონამ ისინი ძირების გასწვრივ მიირბინა. ცოტა წვრილმანი და სასიამოვნო.
  ალენკას გაახსენდა, როგორ ეფერებოდა ბიჭი მას. ხელებიც ძირებიდან იწყებოდა, უფრო მაღლა ადიოდა თეძოებამდე და ყველაზე მგრძნობიარე ადგილას. როცა სიმპათიური ახალგაზრდა გეფერება, ძალიან სასიამოვნოა. ალენკას თითქმის უყვარდა იგი. მას მოსწონდა სასიყვარულო თამაში და აღგზნებული იყო მამაკაცის კუნთოვანი სხეულის შეხებით. მაგრამ ალენკას არ ჰქონდა ნამდვილი, რომანტიკული სიყვარული, როცა კაცზე გიჟდები. მან უკვე შეცვალა ბევრი ბიჭი. მისი ბევრი მამაკაცი ბრძოლაში დაიღუპა.
  ესეც ომის წყევლა იყო. და აქ, ამერიკაში, არიან დაკუნთული, შავი ბიჭები. და ყველაფერი ძალიან უჩვეულოა მათთან.
  ალენკამ ესროლა და შავკანიანი ჩამოიყვანა. ცოტა შემეცოდა აფრიკელი ბიჭი. მან მოკლა მამაკაცი, რომელიც იბრძოდა მისთვის უცხო ინტერესებისთვის. გერმანელები ხომ რასისტები არიან. ისინი შავკანიანებს მონებად უყურებენ. მაგრამ ამავე დროს, აფრიკელები ირიცხებიან ადიდებულმა ვერმახტის უცხოურ დივიზიონებში.
  ალენკამ შიშველი თითებით ლეღვის მსგავსი რაღაც გააკეთა და ნაცისტებს აჩვენა. დიახ, თავად გერმანელი ერი აქ არანაირ ზიანს არ განიცდის. ტანკებს აქვთ ზედმეტად სქელი ჯავშანი ყუმბარის ან ბაზუკას შეღწევისთვის. მაგრამ მშობლიური ერთეულები კვდებიან.
  ალენკა ყუმბარას ისვრის E-50-ს. მან შიშველი, გარუჯული ფეხი შეახვია და თეძოები გადაატრიალა. და ყუმბარა მაღალ რკალში გაფრინდა. ჩემმა შიშველმა თითებმა ლითონის შეხების შეგრძნება დამიტოვა. შემდეგ კი ყუმბარა აფეთქდა.
  ალენკა ჩურჩულებს:
  - ღმერთმა დაგვიფაროს!
  გოგონას ცხელმა ქარმა დაუბერა, თითქოს სიმპათიური მამაკაცი შეეხო. ალენკა ტარზანზე წიგნს კითხულობდა და ძალიან უნდოდა, რომ ეს კაცი მასთან ეთამაშა. მკერდზე ძლიერ ხელებს მოვკარი.
  ყუმბარა ლულას მოხვდა, მაგრამ ძალიან გვიან აფეთქდა და ლითონისგან გადმოფრინდა. ფრაგმენტები ბარდასავით აკაკუნებდნენ აბჯარზე. დარჩა მხოლოდ ნაკაწრები!
  ალენკამ კიდევ ერთი ყუმბარა ამოიღო. მაგრამ დავინახე, რომ ეს იყო ანტიპერსონალი. და ტანკსაწინააღმდეგო იარაღი გაქრა.
  გოგონამ იმედგაცრუებული იღრიალა. მაგრამ დრო რომ არ დავკარგო, შიშველ თითებში ჩავრგე. ფეხი მოაბრუნა, ტანი მოიხარა, მერე გაისწორა და ქვეითებს ესროლა.
  ნახევარი ათეული მებრძოლი პინგ-პონგის ბურთებივით აფრინდა. ერთ-ერთ მათგანს სათვალე გაუფრინდა, ფრაგმენტები რამდენიმე ასეული მეტრით გაფრინდა და ალენკას ზურგზე გადაურბინა. ბიუსტჰალტერი გაუსკდა და მაიორი გოგონას მშვენიერი მკერდი ამოიკვეთა.
  გოგონამ ავტომატურად აიფარა ძუძუს თავი. მაგრამ შემდეგ მიხვდა, ვისი უნდა ეშინოდეს. და მან ისევ შეარხია ავტომატი. მოტრიალდა და ოდნავ უკან დაიხია.
  ამერიკელმა ქვეითმა ბაზუკა ესროლა. ჭურვი გერმანულ ტანკს დახრილ მხარეს მოხვდა, მაგრამ 160 მმ-იანი ჯავშანტექნიკა გაუძლო მას და მოიგერია დამღუპველი ენერგია. გერმანელმა უპასუხა. მისმა მსხვილკალიბრის იარაღმა კედელი გაყო.
  ალენკამ სცადა ბიუსჰალტერის თასმები შეეკრა. გოგონას ეგონა, რომ ზოია კოსმოდემიანსკაიას, ალბათ, სიცივეში ატარებდნენ შორტით. სწორედ საბჭოთა ფილმში გამოსახეს მას პერანგი ან თუნდაც რაღაც კაბა. ეს მხოლოდ ფარისევლობის ხარკია. სინამდვილეში, ნაცისტებმა დატყვევებული გოგონას კიდევ უფრო დამცირების მიზნით, ალბათ გააშიშვლეს. და მშიერ გერმანელ ჯარისკაცებს, ალბათ, სურდათ ლამაზი და კოხტა გოგონას შიშველი ენახათ.
  ასე რომ, რეალურ ამბავში გოგონას ჰეროინი მკერდს ვერ ფარავდა, ამიტომ ხელები ზურგს უკან ჰქონდა შეკრული. მაგრამ არ რცხვენოდა და ამაყად უყურებდა. ალენკამ კარგად იცოდა, როგორი იყო თოვლში ფეხშიშველი სიარული. გამძლე იყო და უყვარდა თოვლზე შეხება შიშველი ძირებით. ალენკას მოეწონა და სიამოვნებდა. მაგრამ ეს არის მისთვის, უკვე გამაგრებული წლების ომის შედეგად. ახალგაზრდა და ქალაქური ზოიასთვის ეს აშკარად მტკივნეულია. ძირები ისეთი შეგრძნებაა, თითქოს ნახშირს წვავენ.
  ალენკამ იმედგაცრუებულმა გადააგდო ბიუსტჰალტერი და დაიყვირა:
  - სირცხვილი ბურჟუაზიული ცნებაა! საბჭოთა ქალს არაფრის ეშინია და არ რცხვენია!
  გოგონამ კვლავ დაიწყო ტყვიამფრქვევით, უფრო სწორად, ავტომატით ლურსმანი. მეტალი გაცხელდა, ბოლოს და ბოლოს, ჰონდურასი ტროპიკებია, თებერვალში იქ შეიძლება ძალიან ცხელოდეს. ალენკას თითები ცხელდება. ჩვენ ყველაფერი უნდა მივცეთ. დღეს 23 თებერვალია. საბჭოთა არმიის დღეა და ეს მოითხოვს ბრძოლას მთელი სიმშვიდით და გონივრული გაბრაზებით.
  ალენკამ ტყვიით კიდევ ხუთი მოჭრა და ავტომატის ცხელ საფარზე ლოყა შემთხვევით დაიწვა. რა თქმა უნდა უსიამოვნოა, ბუშტუკი შეშუპებულია.
  ალენკამ დაიფიცა:
  - კარგი, ღმერთო, რატომ შექმენი ამდენი პრობლემა მე და ჩემს ქვეყანას!
  ბუშტუკმა ქავილი... გოგონას ლოყა ძალიან მგრძნობიარე ადგილია. გოგონა ცდილობდა რაიმე ცივი ეპოვა ადიდებულ ბურთზე დასატანად. მაგრამ შეეცადეთ იპოვოთ რაიმე მაგარი. ამ ცხელ ქალაქში. მეტიც, ამინდი სუფთა იყო და ქარი სამხრეთიდან უბერავდა.
  ალენკა აშკარად არ არის მშვიდად. მატრიონა ყუმბარას შორიდან ისვრის, მაგრამ ისევ წარუმატებლად. და ქარიშხლები უკვე დაფრინავენ ცაში. გერმანულ მანქანებს აქვთ ძლიერი ჯავშანი და მაღალი სიჩქარე.
  რეაქტიული თვითმფრინავები მოდიან ტალღებად და თითქოს ჭრიან სელის ზოლებს.
  ალენკა უფსკრულში დაიმალა. ფრაგმენტული რაკეტები ისმოდა ზემოდან. გოგონამ იგრძნო, რომ ზემოდან ნემსებით ჩამოვარდნილი ქვის ნატეხები ცვიოდა. მოშიშვლებულ კისერზე ტიკტიკებდა. ლამაზმანს ძუძუს წვერებიც დაუსხლტა.
  ალენკამ ჩასჩურჩულა:
  -ეს მასაჟია... ოღონდ კორსაჟი არა!
  გოგონამ იგრძნო, რომ სხეულში თითქმის მტკივნეული ქავილი დაიწყო. უკვე ცხელა და აფეთქებული რაკეტები სიცხეს მატებს. და ეს აბანოა?
  ალენკას გაახსენდა ბუნებრივი რუსული აბაზანა, ნაძვის ცოცხებით. როგორ გაანადგურეს მაშინ გოგონა.
  ეს ისეთი ეგზოტიკური შეგრძნებები იყო.
  ალენკა თავის გასამხნევებლად მღეროდა:
  - სიყვარული და სიკვდილი! სიკეთე და ბოროტება! რა წმინდაა, რა ცოდოა! ჩვენ განზრახული ვართ გავიგოთ!
  გოგონა ფეხზე წამოდგა, ამოიძრო მთელი ეს ჩარჩენილი ჭუჭყი და ნამსხვრევები.
  ალენკამ იღრიალა:
  - ოჰ, ჰიტლერს რქებზე დაგიჭერთ!
  და მაიორმა გოგონამ აფეთქება გაუსროლა ქვეითებს, რომლებიც ცდილობდნენ შეტევაზე წამოდგომას. დარბევის შედეგად დაკომპლექტებული რამდენიმე ბოევიკი დაეცა. ალენკამ ჭუჭყიანი სახე მოიწმინდა, თვალები უციმციმებდა. მეომარმა გადააფურთხა და თავი გადააჯვარედინა.
  მან ისევ გახსნა ცეცხლი ტყვიამფრქვევებიდან და ბოევიკები შემოიჭრნენ. წითურმა ალამ შიშველი ფეხით ყუმბარაც ესროლა. აწმყო წამოხტა და ფაშისტებს დაარტყა. დაიღუპა ათიოდე ადამიანი.
  წითური მღეროდა:
  - მსოფლიოში ბევრი სიკეთეა, მაგრამ თოვლით არის დაფარული!
  და გოგონამ ცეცხლი გახსნა ავტომატიდან, მხოლოდ ხელებით კი არ გამოიყენა, არამედ მისი მოხერხებული თითები და შიშველი ფეხები.
  ალა ზუსტად ესროლა და დაიყვირა:
  - დაარტყი! დაარტყი! მორიგი დარტყმა! კიდევ ერთი დარტყმა და შემდეგ... ძლევამოსილი დემონი, ღვთის საჩუქარი, აპერკუტს აწვდის!
  და გოგონამ ხელებით ესროლა შუშის ნამსხვრევები. მან გააოცა ფაშისტები და დაწერა ტვიტერზე:
  - და ვისაც არ უნდა მშვიდად ცხოვრება... ჰარა-კირის ვუკეთებთ!
  იაპონელები მართლაც გამოჩნდნენ. ეს ვიწროთვალები მებრძოლები. აბა, როგორ არ შეგიძლია ასე ჰარა-კირი?
  ტყვიამფრქვევის სამაგრი განტვირთვის შემდეგ, ალამ შიშველი თითებით აიღო ყუმბარა და ესროლა სამურაის. მათ მიიღეს საჩუქარი, რამდენიმე დასახიჩრებული იაპონელი და გაფრინდნენ სხვადასხვა მიმართულებით.
  ალამ ენა გამოყო და ჩაილაპარაკა:
  - მე სუპერ მეომარი ვარ! და მტერმა მოკლა ჰიპერ!
  ჩინელები, რომლებიც იაპონელებმა აიყვანეს ციური იმპერიის დატყვევებული რაიონებიდან, ბრძოლაში წავიდნენ. ჩინელი მეომრები უშიშრად დადიოდნენ, გოგონები კი, რომლებმაც ავტომატები დაუშვეს, იძულებულნი გახდნენ უკან დაეხიათ.
  მარია ლითონის შიშველი ფეხების თაბაშირისა და შუშის ფრაგმენტები. სხვა გოგოებიც ასე მოიქცნენ. ძალიან რთული გახდა.
  გამოჩნდა შტურმლევი, მძლავრი მანქანა სარაკეტო გამშვებით. აი, ერთი გაგიფუჭებს - ეს არც ისე ბევრი ჩანს.
  პირველი გასროლა ჭექა... ანიუტა, ალა და მატრიონა აფეთქების ტალღამ, გიგანტური ვეშაპის შადრევანივით ამოაგდო. გოგოებმა რამდენიმე ათეული მეტრი გაფრინდნენ და შიშველი ფეხებით პირდაპირ ცეცხლში შეცვივდნენ.
  გოგოები გამოხტნენ იქიდან, ახარხარეს და მღეროდნენ. შიშველი ძირები ნახშირზე ასხამდნენ.
  ალა გაღიზიანებულმა შესძახა:
  - ხარს ჯერ ცულის ქვეშ ათავსებენ, შემდეგ კი წვავენ! ჩვენ ჯერ შევწვით, შემდეგ კი ნაჯახით!
  და კომკავშირელ გოგონას გაეცინა! მაგრამ შემდეგ მან სევდა იგრძნო. გამახსენდა, რომ მისი მეგობარი დაიჭირეს. გერმანელებმა ახალგაზრდა გოგონას ტანსაცმელი გაუხსნეს და მის შიშველ მკერდზე ცეცხლის შემოტანა დაიწყეს. ასეთი საშინელი ტკივილი. გოგონა ყვიროდა, ნაზი კანი კი ნახშირბადი ჰქონდა. ეს ის ფაშისტები არიან, რომლებიც ფანატიკოსები აღმოჩნდნენ. კითხვებსაც არ უსვამდნენ და მანამდე ცეცხლიც დაანთეს, ტყვეს შიშველი ფეხების ქვეშ. კომკავშირის წევრმა, საბოლოოდ, ვერ გაუძლო წამებას და მტკივნეული შოკით გარდაიცვალა.
  ალა, ამის გახსენებისას, გაცხელებულ ნახშირს დაარტყა. მატრიონა წინ მივარდა. ამ სოფლელი გოგოს კანი გარუჯული აქვს და მას ჩირქით ვერ აიტან. რატომ არა სუპერმენი გოგო? მატრიონა ხედავს ბაზუკას მოკლული ამერიკელი ჯარისკაცის მიერ ჩამოგდებული ჭურვით. ფეხით აიყვანს და მკლავებში აგდებს. და მთელი ძალით შემოიჭრება.
  ჭურვი მიფრინავს და იძულებულ ჩინელებს ურტყამს. ბევრი ყვირილი და კვნესა. გვამების მასა. და მოჭრილი კიდურები.
  მატრიონამ მღეროდა უძველესი სიმღერა:
  - და სამურაი მიწაზე გაფრინდა! ფოლადისა და ცეცხლის ზეწოლის ქვეშ!
  გოგონები ბოლოს ნახშირიდან გაიქცნენ. მათ მოხდენილი, შიშველი ფეხები მიიღეს.
  ანიუტა, ისევე როგორც მათგან ყველაზე ნაზი, ცახცახებდა და შიშველ ძირებს ეფერებოდა, ცდილობდა ქავილი მოეხსნა.
  მატრიონა, რომელიც ბავშვობიდან ფეხშიშველი დარბოდა თოვლში, ასეთ წვრილმანს ყურადღებას არ აქცევდა.
  გმირი გოგონა მღეროდა:
  - წარმოიდგინე, ახალ რძეში ჩავძირეთ... ჯილდო ნამდვილი რამაა!
  და მეომარმა ფეხით წაიღო გატეხილი და საკმაოდ მძიმე კრამიტის ნაჭერი. შიშველი, გოგოური თითებით მაგრად მოუჭირა, დატრიალდა და მტრისკენ გაუშვა. სამი ჩინელი სიკვდილის აწმყოს მსხვერპლი გახდა, მათ თავები დაიმსხვრა.
  ალამ კმაყოფილი მზერით თქვა და ესროლა მტერს:
  - მაგარი ქალები ვართ!
  ანიუტა მღეროდა დამწვარ, უფრო სწორად დამწვარ ფეხებში ქავილის შესამსუბუქებლად:
  - ჩვენს სამშობლოში ქალები არიან,
  რატომ მართავენ თვითმფრინავს ხუმრობით?...
  მათთვის პატივი სიცოცხლეზე ძვირფასია,
  მას ადვილად შეუძლია მოკლას თავისი მოწინააღმდეგე!
  
  ისინი გამარჯვებისთვის დაიბადნენ
  რუსის სადიდებლად საუკუნეების განმავლობაში!
  ყოველივე ამის შემდეგ, ჩვენი დიდი ბაბუები -
  სასწრაფოდ შევკრიბე მათთვის ჯარი!
  და ანიუტამ ავტომატიდან დაიწყო ჩაწერა. და მან ეს გააკეთა ძალიან ოსტატურად. რათა ყველამ იგრძნოს, რომ ეს მეომარია ღვთისგან! თუ არა ყოვლისშემძლე, მაშინ მარსიდან აუცილებლად!
  ალენკამაც ესროლა. მარიასთან ერთად ისინი იძულებულნი გახდნენ უკან დაეხიათ, აეღოთ კლიპები დაღუპული ამერიკელი ჯარისკაცებისგან. გოგოები ზურგზე დაეცნენ და ფეხებით უკან ისროლეს - ასე უკეთესად გააკეთეს. და მათ ეს გააკეთეს ზუსტად. ჩინელი და აფრიკული ჯარების ნაზავი გოგოებზე მიიწევდა წინ. და მეომრები სცემეს.
  ალენკა მღეროდა:
  - სამყარო ჭადრაკის დაფა არ არის...
  მარიამ აიღო ეს გადასასვლელი, გაანადგურა ყვითელი და შავი დაქირავებული მებრძოლები.
  - და ფიგურები არ არის მრგვალი ნული!
  ალენკამ ყვითელ-შავების მოჭრილ რიგს დაამატა:
  - სევდა გვიტევს!
  მარიამ რობინ ჰუდის სიზუსტით გაისროლა და აჩუქა:
  - და ცხენი მივარდება ცეცხლში!
  გოგონები, საპასუხო სროლით, უკან დაიხიეს დანაღმული ველი. ჩინელი და აფრიკელი მებრძოლები სიკეთეებს შეეჯახნენ. დაიწყეს აფეთქება, წამოხტნენ, დაშალეს ისინი და სისხლიანი არეულობა გახდა.
  შორს რამდენიმე ტანკი Panther-2 გამოჩნდა. ისვრიან და ეშინიათ ცხვირში ჩაყოლა. "ლომი"-2 წინ მიიწევს და ცეცხლსაც აფურთხებს. და აი, Rhino-ს ცეცხლმსროლი ავზი, ნაღვლიანი, ცეცხლის შეკვრით.
  მაგრამ ყველაზე საშინელი არის "შტურმლევი". მისი სარაკეტო გამშვები არ არის განსაკუთრებით სწრაფი სროლა, მაგრამ ის ჯოჯოხეთურად დამანგრეველია.
  ალენკა ჩურჩულებს:
  - რუსები, რუსები - არა მშვიდი ბედი! აბა, რატომ გვჭირდება უბედურება, რომ გავძლიერდეთ?
  მართლაც, ისინი რუსეთისგან შორს იბრძვიან. მაგრამ ცხადია, რომ ვერმახტი, რომელმაც დაიპყრო აშშ, დაბრუნდება სსრკ-ზე დასაჭერად. ამერიკელები კი გოგოებისთვის ისეთი ტკბილი და ძვირფასები არიან.
  ალენკა ისევ ლურსმნებს, მისი დარტყმები თითქოს გოგრებს აფრქვევს და თავები ნიჩბების ქვეშ ტყდება. გოგონას ნამსხვრევი ფეხში მოხვდა. წვივზე ჭრილობა მაწვება. მზეთუნახავმა ძვალი ჩატეხა და აჩუქა:
  - არა, ფხიზლად არ გაქრება,
  ფალკონის, არწივის სახე...
  ხალხის ხმა ნათელია -
  ჩურჩული გველს დაამსხვრევს!
  
  მჯერა, რომ მთელი მსოფლიო გაიღვიძებს,
  ფაშიზმის დასასრული იქნება...
  და მზე ანათებს -
  გზა, რომელიც ანათებს კომუნიზმს!
  ამ დროს მატრიონამ მთელი ძალით ესროლა ყუმბარა შტურმლევს. და ბოლოს საბჭოთა გოგონებს გაუმართლათ. ჯავშნიანი ქუდი უკან დაეცა, საბჭოთა საჩუქარი პირდაპირ ფართო ლულაში გაფრინდა. წამით ყველაფერი გაიყინა. შემდეგ კი აფეთქდა. თითქოს ატომური ბომბი ჩამოაგდეს. და გერმანული ტანკები მიმოფანტეს სხვადასხვა მიმართულებით.
  და ცაში ალბინა და ალვინა ანგარიშებს ბეჭდავენ.
  მათ უკვე ჩამოაგდეს ხუთასზე მეტი თვითმფრინავი. რისთვისაც მიიღეს ჯილდო - რკინის ჯვრის რაინდული ჯვარი პლატინის მუხის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით. და აშშ-ს საუკეთესო ტუზების გოგონებმა გაიმარჯვეს.
  და აი, ისინი ისევ ცაში არიან და ძალიან გაბედულად ჩამოაგდებენ.
  ამერიკელები კი თათებს მაღლა ასწევენ. ეს არის მათი სუსტი, ინერტული წინააღმდეგობა.
  ალბინამ აიღო და აღფრთოვანებით იმღერა:
  - არ მეძინება და სასწაულებს ვხედავ!
  და შიშველი თითებით, ჯოისტიკის ღილაკზე დაჭერით, გოგონა ჩამოაგდებს მტრის ათეულ თვითმფრინავს.
  ალვინაც ზუსტად ისვრის. ამსხვრევს ათეულ მტერს და აგრესიულად ღრიალებს კბილებს:
  -გაბრაზებისგან ისეთი გაბრაზებული ვარ!
  და ის ასევე იყენებს შიშველ თითებს. რა გოგოა...
  და ისევ ჩამოგდებული ამერიკული თვითმფრინავები ისევ ვარდებიან. დიახ, არის ისეთი შემოტევა, რომ ვერ წახვალ...
  ხოლო ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა გარბიან და ანადგურებენ მტერს. ბიჭი და გოგო ჰარმონიულად და ენერგიულად მოქმედებენ. და შიშველი ფეხები ისვრის ვარსკვლავებსა და ყუმბარებს.
  ეს ბავშვები არიან... საოცარია, რომ ამერიკა მათ წინააღმდეგობას ვერ უწევს. სად არიან და გამარჯვება.
  აქ არის ჰიტლერის ჯარები ნიუ-იორკში და ვაშინგტონში. დიახ, ბრძოლები ძალიან აგრესიულია.
  შელა, მარგარეტი, ელი იბრძვიან ახალ AG-50 ტანკზე, რომელიც ახლახან შევიდა წარმოებაში. ეს არის პირამიდის ფორმის მანქანა და პრაქტიკულად შეუღწეველია ყველა კუთხიდან.
  შელა, შიშველი ფეხის თითების გამოყენებით, უმიზნებს იარაღს და ისვრის. ის ფაშისტის ჯავშანს ამტვრევს და ბაბუნივით ღრიალებს თავისთვის:
  - მე ვარ გოგო, რომლის ჯავშანი ტიტანზე ძლიერია!
  მარგარეტიც ისვრის, ურტყამს მტერს და ყვირის ფილტვებში:
  - მე ასე დავიბადე, ისეთი ქალბატონი, რომელიც ყველა მტერს ყუთში ამსხვრევს!
  და ელი აიღებს მას და დაარტყამს, შიშველი თითებით დაუმიზნებს, შერმანს ამტვრევს და კისკისებს:
  - მე ვარ დიდი კლასის მეომარი!
  გოგოები აქ მშვენივრები არიან. და მათი ქმედებები ძალიან აგრესიულია.
  ოლეგ რიბაჩენკომ და მარგარიტა კორშუნოვამ შეიპყრეს ამერიკის პრეზიდენტი ტრუმენი.
  მათ ბევრი ლიდერის მცველი მოკლეს. და, რა თქმა უნდა, ისინი შიშველი, ბავშვური ფეხებით ისროდნენ ვარსკვლავებს. შემდეგ კი თოკზე გამათრიეს. მარგარიტამ კი აიძულა ამერიკის პრეზიდენტი ეკოცნა მისი შიშველი, მტვრიანი, მრგვალი ქუსლები. პრეზიდენტმა მორჩილად მაკოცა.
  მისი დაჭერით შეერთებულმა შტატებმა კაპიტულაცია მოახდინა.
  ასე დასრულდა დიდი ომი. შემდეგ გერმანელებმა ფაქტობრივად დაიწყეს შეტევა ლათინურ ამერიკასა და ავსტრალიაზე, შეაგროვეს ყველა მიწები. მაგრამ ეს უკვე აღარ იყო ისეთი მნიშვნელოვანი.
  მაგრამ ალენკამ და მისმა გუნდმა მაინც იმღერეს მიმზიდველი სიმღერა, რათა არ დაეკარგათ ოპტიმიზმი;
  ჩვენ გვაქვს ერთი სამშობლო, რუსეთი,
  მსოფლიოს საუკეთესო ქვეყნები...
  სტალინი არის უმაღლესი მესია
  და მართლაც არსებობს იდეალი!
  
  მიუხედავად იმისა, რომ ზოგჯერ დამარცხდა,
  და არაერთხელ მაცემინეს მძიმედ...
  არა, ფიურერს არ ეპატიება,
  გახდი, დამსხვრეული საზიზღარი პარაზიტი!
  
  რამდენი გმირი ჰყავს პატრონიმიკას?
  ყველა მეომარი უბრალოდ გიგანტია...
  ჯარი მიდის მუქარის შემადგენლობით,
  ჩვენი ხალხი და ჩვენი მეფე ხომ ერთია!
  
  არის სამყარო, სადაც რუსეთი უფრო ბედნიერია,
  სადაც ნიკოლაი დარჩა...
  დამიჯერე, ჩვენი ქალები უფრო ლამაზები არიან,
  იბრძოლე ქვეყნისთვის და გაბედე!
  
  ძმებო, ჩვენ ვერ ვიტანთ დამცირებას,
  ჩვენ ყველანი დავდგებით კრაუტების წინააღმდეგ...
  ჩვენ აღარ მოვითმენთ შეურაცხყოფას -
  ფოლადის ხელით დავამარცხოთ მტერი!
  
  ჩვენ ვიბრძოლებთ რუსეთისთვის,
  ძალიან ლამაზად ვიბრძოლებთ...
  დაე, ყუმბარები ზურგჩანთებში ჩავარდეს,
  იცოდე, რომ რუსული არმია დაუმარცხებელია!
  
  სამშობლოში ნებისმიერი საქმე წმინდაა,
  სიყვარული უსაზღვრო ჩანს...
  გოგოები ავტომატის ქვეშ დადიან,
  ხორცის დამსხვრევა ცეცხლოვანი ცეცხლით!
  
  ასე რომ, ბიჭები ემსახურებიან სამშობლოს,
  აიხდინე შენი ოცნება სიყვარულის სამყაროში...
  ცხოვრება ძალიან თხელი ძაფისგან არის ნაქსოვი,
  თუ მომიწევს, მთებს გადავიტან!
  
  
  რომელი ჰიტლერის ნაცვლად
  ოლეგ რიბაჩენკომ საბოლოოდ მიიღო დავალება. მარგარიტასთან ერთად იგი გაგზავნეს მეორე მსოფლიო ომში.
  ჰიტლერი 1943 წლის მარტში მოკლეს, როდესაც მის თვითმფრინავში ჩადებული ბომბი აფეთქდა. სხვათა შორის, რეალურ ისტორიაში ეს ბომბი არასოდეს აფეთქდა.
  მაგრამ ალტერნატიულად იმუშავა... ფიურერი გარდაიცვალა. რომმელი გახდა ახალი უმაღლესი მეთაური. ის ყველაზე პოპულარულია ფელდმარშალებში. გარდა ამისა, გერინგი იძულებული გახდა ძალაუფლება ჰიმლერს, გებელსს და შპეერს გაეზიარებინა.
  რომელმა, როგორც თანაბრად შორეულმა ფიგურამ, ყველა დაასახლა უმაღლესი მეთაურის და სტრატეგის პოსტზე. მოკავშირეებთან ომი გაგრძელდა. რომმელმა ნაჩქარევად მოახდინა ჯარების ევაკუაცია აფრიკიდან და მან ეს საკმაოდ წარმატებით მოახერხა. და შეკრიბა ძალები სიცილიაში.
  გერმანელებმა ასევე დაიკავეს თავდაცვითი პოზიციები კურსკის ბულგეზე და საფუძვლიანად გააძლიერეს ორიოლის მიმართულება.
  რომელმა, როგორც ბრწყინვალე სტრატეგმა, იწინასწარმეტყველა, რომ მთავარი დარტყმა სიცილიას მოჰყვებოდა და იქ გერმანიის ჯარები გააძლიერა. მეტიც, აღმოსავლეთის ფრონტზე სიმშვიდე იყო.
  5 ივლისს სიცილიაში დაშვების მცდელობა მოჰყვა. მაგრამ ეს წარუმატებელი აღმოჩნდა. გერმანელები მზად იყვნენ და მათ მეტი ძალა ჰყავდათ, ვიდრე რეალურ ისტორიაში იყო. მათ შორის, სხვათა შორის, აფრიკიდან ევაკუირებული დივიზიები.
  მოკავშირეებმა დიდი ზარალი განიცადეს და ზღვაში ჩააგდეს. ორმოცდაათ ათასზე მეტი ბრიტანელი და ამერიკელი ჯარისკაცი ტყვედ ჩავარდა.
  სტალინმა შეტევა 5 აგვისტოს დაიწყო. ერთდროულად ორი მიმართულებით: ორიოლი და ხარკოვი. მაგრამ გერმანელები მზად იყვნენ.
  ბრძოლებმა აჩვენა პანტერას უპირატესობა დაცვაში - სწრაფი სროლის, ზუსტი და ჯავშანჟილეტის იარაღი, კარგი შუბლის დაცვით. და არასანდო ტრანსმისია არც ისე საშინელია, როდესაც ტანკი ისვრის ჩასაფრების უკნიდან.
  ვეფხვებმაც და ფერდინანდებმაც კარგად ითამაშეს. ისინი ასევე უფრო ძლიერები არიან დაცვაში, ვიდრე შეტევაში. სხვათა შორის, რეალურ ისტორიაში 89-დან 37 ფერდინანდი დანაღმულ ველებში დაიკარგა. დაცვაში კი გერმანელებს შეეძლოთ მათი უფრო ეფექტურად გამოყენება. განსაკუთრებით 200 მმ ფრონტალური ჯავშნით.
  რომმელმა თავი გამოიჩინა, როგორც გამოჩენილი სტრატეგი. ვინც სწორად იწინასწარმეტყველა და გამოიცნო სად დაარტყამდა მტერი.
  და "პანტერამ" აჩვენა, რომ როდესაც ფრონტი საიმედოდ არის დაფარული და უმოქმედო, ის არის იდეალური ტანკის გამანადგურებელი, ისვრის 15 გასროლას წუთში და აღწევს ოცდათოთხმეტი 2000 მეტრზე. რა თქმა უნდა, გერმანელები დაცვაში საკმაოდ ძლიერები გამოჩნდნენ.
  და მათ შეძლეს თავიანთი პოზიციების შენარჩუნება.
  შემდეგ კი გერდას სატანკო ეკიპაჟმა მშვენივრად გამოიჩინა თავი. პირველად ვეფხისტყაოსანმა გოგოებმა მონაწილეობა მიიღეს ბრძოლებში და კარგად გამოიჩინეს თავი.
  გერდამ საბჭოთა მანქანას დაარტყა და აკოცა:
  - მე ვარ სიკვდილის ტერმინატორი!
  შემდეგ შარლოტამ გაისროლა, ოცდათოთხმეტი ჩამოაგდო და დაიკივლა:
  - განადგურებაც მომაქვს!
  შემდეგ ქრისტინამ გაისროლა. მან გაჭრა მტერი და დაიყვირა:
  -არასდროს შევურიგდებით!
  შემდეგი კადრი, მაგდას მოტრიალდა და ამ გოგომ ჩაიცინა:
  - ჩვენი გიჟური ზეწოლა!
  გოგონებს უკვე ჰქონდათ გამოცდილების ტესტირების აღჭურვილობა. ასე რომ, მათ ნამდვილად არაფერი აწუხებთ. ისინი "პანტერიდან" არიან, გამოცდების დროს, კილომეტრის მანძილიდან, პირდაპირ ჭურვით ურტყამენ თეფშს.
  დიახ, ზოგჯერ ქალის სიზუსტე შეიძლება უფრო ფენომენალური იყოს, ვიდრე მამაკაცის.
  ახლა მათი ტანკი მხოლოდ იქ დგას და რუსულ მანქანებს ისვრის. და ბუზების ჭუჭყიანი ხალიჩასავით დაარტყამს მათ.
  გერდამ კიდევ ერთხელ დაამარცხა საბჭოთა ოცდათოთხმეტი და დაიკივლა:
  -მე მესამე რაიხის მგელი ვარ!
  შარლოტამ ასევე გაისროლა, ჩამოაგდო წითელი არმიის ტანკი და თქვა:
  - არც კომბოსტოს წვნიანს ვწურავ!
  შემდეგ ქრისტინამ საბჭოთა მანქანა გათიშა და აკოცა:
  - ლაღი გოგო ვარ!
  მერე კი ოქროსთმიანი მაგდა დახვრიტეს. რუსული ტანკი გაიხსნება და იღრინდება:
  - ტერმინატორი ვარ, სასაცილო ვარ!
  თავდასხმას ოთხი გოგონა იგერიებს. გერდამ ისევ დაარტყა საბჭოთა მანქანას და დაიკივლა:
  - გულების ტუზი!
  შარლოტამ კვლავ ესროლა მტერს, დაარტყა ოცდათოთხმეტი და გასცა:
  -თავი საზამთროა!
  კრისტინაც მოხვდა. მან ჩამოჭრა რუსული ტანკი და დაიკივლა:
  - ნამდვილი ტერორი!
  მაგდამ გასროლით დაარტყა წითელი არმიის მანქანას და თქვა:
  - ქვესკნელში ქურდია!
  გოგონებმა ერთ ბრძოლაში ოცდათორმეტი საბჭოთა ტანკი დაამარცხეს და ყველა წინა რეკორდი დაარღვიეს. რატომ აქვთ ოთხმოცი ჭურვი? და საბჭოთა სატანკო ეკიპაჟები გაბედულად გამოიქცნენ წინ.
  მაგრამ სროლის ასეთი სიჩქარით - 15 გასროლა წუთში და განადგურების დიაპაზონით, პანტერებმა მოახერხეს თვითმკვლელობის თავდასხმების მოგერიება, რაც არ აძლევდა ბორტზე ან ვერძს.
  გერმანელებმა შეძლეს თავდაცვაზე გაძლება. მხოლოდ ზოგიერთ ადგილას საბჭოთა ჯარებმა ოდნავ სოლი შეაჩერეს. ბრძოლები გვიან შემოდგომამდე გაგრძელდა და, უზარმაზარი დანაკარგების ფასად, წითელმა არმიამ შეძლო არაუმეტეს თხუთმეტი კილომეტრის სიღრმეში წინსვლა.
  რომმელის გენიალურობამ აჩვენა, რომ გერმანელებს საკმაოდ შეეძლოთ აქტიური თავდაცვისა და სანგრების ომის წარმართვა.
  მოკავშირეები, რომლებიც სცემეს სიცილიაში, ჯერჯერობით მხოლოდ ბომბავდნენ. მაგრამ ამაზე რომელმა და შპეერმა მშვენიერი პასუხი იპოვეს: რეაქტიული გამანადგურებელი He-162. თვითმფრინავი ფრენის მახასიათებლებით აღემატებოდა ME-262-ს და იყო ოთხჯერ მსუბუქი, ბევრჯერ იაფი და ადვილი წარმოება. ტყუილად არ უწოდეს მას ხალხის მებრძოლი.
  მანქანა, რომელიც აშენდა სამ თვეში, აფრინდა 1943 წლის 6 ოქტომბერს. და ბნელი დღეები დადგა გერმანიის მოწინააღმდეგეებისთვის ჰაერში.
  Non-162 იყო მარტივი სამართავი, მანევრირებადი და არ საჭიროებდა მაღალკვალიფიციურ პილოტებს.
  რომმელი კვლავ დაცვაში იყო. გერმანელებმა დროულად გააძლიერეს ჯარები ლენინგრადის მახლობლად და მოიგერიეს იქ ზამთრის შეტევა. მათ კვლავ მოიგერიეს თავდასხმები ორელისა და ხარკოვის მახლობლად. ისინი ასევე გაჩერდნენ ცენტრში, რაც ხელს უშლიდა სმოლენსკის აღებას.
  ამჯერად ფრიცებმა ზამთარი საკუთარი თავისთვის სერიოზული ზიანის მიყენების გარეშე შეძლეს. შემდეგ კი გაზაფხულზე აიღეს და გადავიდნენ იქ, სადაც ყველაზე ნაკლებად ელოდნენ - კარელიაში. და მან დაიწყო სიარული მურმანსკის გარშემო. ამავე დროს ნაცისტებმა აიღეს და დაიწყეს მზადება საფრანგეთში მოკავშირეთა თავდასხმის მოსაგერიებლად. ვითარება იძაბებოდა.
  და მართლაც, თითქმის მთელი კარელია დაიპყრო ნაცისტებმა. შემდეგ ნორმანდიაში დაშვება დაიწყო და ამასობაში ოლეგ რიბაჩენკო.
   უკვე გახდა საერთოდ ბნელი და _ იდგა თბილი , განსჯი მიერ კლიმატი უკრაინული ღამე .
  მარგარიტა გაიღვიძა ცოტა ადრე და იჯდა on ჩაჯდომა _ ზაფხული წვიმა გაძლიერდა და _ ბავშვები აჩქარდა დამალვა ქვეშ ხე .
  ხელმძღვანელები უკვე შეჩერდა ტრიალებს გარშემო და ოლეგ ბუნდოვანი თქვა :
  -კარგი _ როგორ ?
  მარგარიტა აღტაცებით უპასუხა :
  -შენ _ Უბრალოდ გენიოსი !
  რიბაჩენკო მოტყუებული ჩემთვის ფართო მკერდი და ამაყად თქვა :
  - ა Რა შენ ვიფიქრე ! Ჩემი მანქანა მუშაობს !
  გოგო აღშფოთებულად წამოიძახა :
  - დიახ უკეთესი იქნებოდა ის საერთოდ ... არა არსებობდა ! Რა ჩვენ ახლა ნება გააკეთე ?
  ოლეგ შეარხია იგი თან თმა წყალი და გულწრფელად უპასუხა :
  - ა Რა ჩვეულებრივ ვ ასეთი სიტუაციები არაჯანსაღები გააკეთე ? Ჩვენ ჩაიდინოს ბედი !
  ბიჭი გაცურდა ზე თავს უკან ჯიბე და აღშფოთებულად წამოიძახა :
  - დიახ მე იარაღი დაეცა ... მაგრამ არაფერი მე გავაკეთებ ჩემთვის ახალი !
  მარგარიტა აღშფოთებულად თქვა :
  - დიახ თქვენ გააკეთებთ ... აქ შენ არა ოცი პირველი საუკუნე ! სცადე საწყისი ხე დაფქვა ვარსკვლავური ხომალდი !
  ოლეგ მძიმე იღრიალა ვ პასუხი :
  -ახლავე _ არა საშუალოდ საუკუნეები ! Რა საჭირო გააკეთე მერე _ და მე გავაკეთებ ! და საერთოდ ჩვენ ახლა არაჯანსაღი და _ ეს ხმები ამაყად !
  გოგო თან აღტაცება უპასუხა :
  - დიახ რა თქმა უნდა სულელები ! მხოლოდ ვ განსხვავებები საწყისი ზღაპრები ყველა უფრო მძიმე და სად უფრო პროზაული !
  ბიჭი საოცრებაა _ თავდაჯერებული განაცხადა ვ ირონიული ფორმა :
  - ოჰ მოცულობა Რა მსუბუქი სწავლება , ზამთარი და გაზაფხულზე ... ვამბობ გარეშე გამონაკლისები ყველა ბოროტი სულები ტყე !
  მარგარიტა მოწონებით დადასტურდა :
  - დიახ განცდა იუმორი შენ არა დარჩა ! და ეს Შესაძლოა იყოს და Იქ არის მთავარია !
  ოლეგ რიბაჩენკო უპასუხა ვ პლაკატი სტილი :
  - ა მთავარი ავტორები საქმეები ასე ! კომუნისტური პარტია , ლენინი , სს ძალა !
  გოგო სიცილი აუტყდა ... ა ზაფხულის წვიმა გაძლიერდა . ხე დაფარული საწყისი თვითმფრინავები ძალიან ცუდი . Ბიჭები მალე დასველდა ადრე ძაფები _ ა მშრალი რომ სად .
  Წვიმა თუმცა , მოულოდნელად გაჩერდა , ააფეთქა მაგარი ნიავი _ რომ გათბი ბავშვები ვიმოძრაოთ მიერ ტყე . ძვირი sneakers დაჭყლეტილი და _ ოლეგ ჩამოართვეს მათ და _ ასევე წინდები დარჩენა ფეხშიშველი _
  მარგარიტა შეშინებული შენიშნა :
  -შენ _ Ისე გაცივდები !
  ბიჭი თავდაჯერებული განაცხადა :
  - მე არასოდეს არა გაცივდა ! და საერთოდ ფეხშიშველი ფეხით ერთი სიამოვნება . Გასეირნება და შენ ! Აქ არა მოსკოვი , არავინ თითი ზე ტაძარი ირონია არა გახდება !
  გოგო უარყოფითი შეარხია თავი :
  - ფეხები ვ ბნელი შენ დამამარცხებ ! მე ნამდვილად რატომღაც _ _ მე ამას გადავლახავ !
  Ბიჭები ვიმოძრაოთ მიერ ღამე ტყე . ოლეგ დადიოდა წინ : ფეხშიშველი ფეხები ადვილი . ა რა __ _ შიშველი ერთადერთი გრძნობს ყოველი ტუბერკულოზი , მუწუკი , ყლორტი , თუნდაც აწვდის სიამოვნება . გოგო ეს არა ესმის და _ ჩამორჩება ვ მათი ჩახშობა სპორტული ფეხსაცმელი .
  აქ მარგარიტა ოდნავ განსხვავებული და ბევრად უფრო განებივრებულია, ვიდრე გოგონა, რომელიც კარიერებში მუშაობდა. ისე, ეს ხდება. გარკვეული ქრონომეტრიული ძვრები ალბათ როლს თამაშობს.
   ბიჭი ბრუნდება და ცდილობს გაიხარე :
  - მიეცი არა ბიძგი ! მალე გარეთ გავიდეთ რომ ხალხი !
  მარგარიტა კაპრიზულად იძახის :
  - დიახ ნამდვილად და მალე !
  გოგო ზოგიერთი ცოტა სქელი , ალბათ მსუქანი და _ იღლება სად უფრო სწრაფი , სპორტული ბიჭი . მაგრამ sneakers აფრენა კატეგორიულად უარს ამბობს .
  -არა ! _ IN ტყე ფეხშიშველი არა წადი ! გაგიჟდები ფეხები !
  ბიჭი უარყოფითი შოკი თავი :
  - სისულელეა ! მე Რამდენი არა მაწანწალა არც ერთი ერთხელ არა თავი მოვიჭრა ! და თუნდაც შემოდგომაზე ეს დიდი ქარავს ვ ტყე მილი _ გადატვირთვა ბალიშები და შენ გახდება უფრო ადვილია !
  გოგო მძიმე გააპროტესტა :
  -არა ! _ მე არა მათხოვარი და _ კეთილშობილი ერთგვარი ! შენ გაშვება თითქოს მოწყვეტილი ერთხელ Ისე შენ მოსწონს .
  ბიჭი წარბშეკრული და იღრიალა :
  - უ სისი ! და ტყაპუნი Როგორ ქალბატონო !
  მარგარიტა გაჩუმდა ... გავიდა ზოგიერთი საათები და უკვე საერთოდ აყვავებული . თუნდაც გახდა გამოცხობა მზე . ფუმფულა და არა ამგვარად სპორტი , როგორიცაა _ ოლეგ გოგო ბოლოს და ბოლოს ორთქლი ამოიწურა და დაჯდა დასვენება . მეტი ჩვეული რომ იტვირთება ბიჭი დაჯდა ახლოს თან მისი უხალისოდ _ დაკაწრული ქავილი ქუსლი ო ქერქი _ დაუსტვინა :
  - დიახ შენ არა გერდა !
  მარგარიტა ვ პასუხი ატირდა :
  - მე დავიღალე _ _ Იქ არის მე მინდა ! ა ზე შენ თუმცა ერთგვარი _ _ ძეხვი დარჩა ?
  ბიჭი გაცურდა მიერ ჯიბეები _ ამოღებული ბანკნოტი ვ ხუთასი რუბლი და _ ორმოცდაათი დოლარი და _ ასევე პენი წვრილმანი და მობილური ტელეფონი ტელეფონი თან მინიატურული ვიდეო კამერა . წარბშეკრული ...
  IN მეგობარი ჯიბე აღმოჩნდა, რომ მხოლოდ შეკვრა საღეჭი რეზინი ბავშვი აიღო ნაჭერი ჩემთვის და შესთავაზა მარგარიტა . გოგო უარი თქვა :
  - უ მე მისი დიახ !
  და იგივე დათმო ნაწილი ვ პირი _ მაგრამ რეზინა შიმშილი არა ჩაქრობს . მხოლოდ აანთებს მადა _ ბავშვები იჯდა ზოგიერთი დრო , ჩუმად . ა მაშინ მარგარიტა ჰკითხა :
  - კარგი , გენიოსო , როგორ შენ შენ ფიქრობ ჩვენ შესანახი ?
   ბავშვი თავდაჯერებული უპასუხა :
  - ზაფხული ბოლოს და ბოლოს . _ ჩვენ ვიპოვით სოკო , კენკრა , თევზი გავანათოთ თევზი _ ცეცხლი ...
  გოგო გრიმიდა და ჰკითხა :
  - ა ზე შენ მსუბუქია არის იქ ?
  ოლეგ დაბნეული უპასუხა :
  - არა , მე იგივე არა მე ვეწევი !
  მარგარიტა ჩაიცინა და შენიშნა :
  - მე ძალიან ... მაგრამ ხანდახან არიან, იმყოფებიან გარემოებები , როდესაც _ და ცუდი ჩვევები სასარგებლო .
  ბიჭი თავი დაუქნია და შენიშნა :
  -სახლში _ ზე მე მსუბუქია არის ... მაგრამ ვ მოსკოვი საწყისი მისი უსარგებლო ...
  ბავშვი დატრიალდა და გადამწყვეტად თქვა :
  - დავისვენეთ და წავიდა შემდეგი !
  გოგო უხალისოდ ვარდი და ამოისუნთქა spout :
  -წავიდეთ ! _
  ახალგაზრდა არაჯანსაღები ისევ ვიმოძრაოთ მიერ ტყე . ოლეგ რომ მისი სირცხვილი არა ძალიან იცოდა როგორ _ საჭიროა ნავიგაცია . ა კომპასი ზე ბავშვები არა იყო . Ისე Რა მათ კონკრეტულად დაიკარგა . კარგია რომ _ მეტი ზაფხულის და სითბო _ და Ისე არა ძალიან ბევრი საშინელი . Ამავე დროს წააწყდა on გაწმენდა მოცვი _ Ადგა on ოთხივე და დაიწყო ქეიფი ტკბილი კენკრა _
  მარგარიტა ჩაქრა _ ელემენტარული შიმშილი , გაეცინა :
  - აი ხედავ ზე შენ შავი პირი ! შენ თითქოს ჭკვიანური ძაღლი თან პერსონაჟი !
  ოლეგ თავდაჯერებული უპასუხა :
  - არა დავიკარგოთ ! უ ჩვენ იმედია ძლიერები არიან კუჭები და _ დიარეა არა მიიღებს მას !
  ბავშვები ჩაყრილი კენკრა და ისევ წავიდა ვ გზა . მზე გავიდა ზენიტი და გახდა ძალიან ცხელი . IN sneakers ფეხები პრელი და _ მარგარიტამ საბოლოოდ გადაწყვიტა _ _ მათი ამოღება . მაგრამ თან უჩვეულო ჩვევები ფეხშიშველი წადი ძალიან ეკლიანი _ გოგო ჩამოვიდა on ტოტი , დაიღრიალა და დაჯდა on ხის ღერო მივიღე ეს ფეხსაცმელი უკან და იღრიალა :
  -კარგი _ და ტყე სავსეა _ სიურპრიზები !
  ბიჭი უხალისოდ დადასტურდა :
  - რა თქმა უნდა ... აქ არა კურორტი ! მაგრამ და საყვარელი ერთგვარი _ _ არის ...
  გასეირნება მიერ ტყე , გოგო იკითხა ოლეგი :
  - ა Როგორ იქნებოდა შენ დაეხმარა იქნებოდა წითელი არმია ?
  ბიჭი დაკაწრული გვირგვინი და რაციონალური უპასუხა :
  - მე იქნებოდა ... შესთავაზა იქნებოდა მათ ამისთვის დაიწყო ტექნოლოგია T -54. ასეთი ტანკი შეეძლო იქნებოდა აჩქარება დამთავრებული მეორე მსოფლიო ომები .
  გოგო არა საერთოდ დათანხმდა :
  - გგონია იცი _ _ _ მოწყობილობა ტანკი მხოლოდ ვ გენერალი მახასიათებლები სმოგი იქნებოდა მათ დახმარება ?
  ოლეგ რიბაჩენკო განაწყენებული on ეს არის :
  - არა ვ გენერალი , ი საერთოდ შესახებ ტანკები ბევრი მე ვიცი ში მოცულობა ნომერი და შესახებ აქტიური ჯავშანი !
  გოგო ჩაიცინა ვ პასუხი :
  - კარგი , მაშინ მოდი _ უკეთესი გასწვრივ ტექნოლოგია T -90 და მერე ჩვენ დავიჭერთ ყველა მშვიდობა !
  ბავშვი დაკაწრული თავის უკანა მხარეს და აღიარა :
  - წავიკითხე მე შესახებ ერთი სერია , დაახლოებით მსხვერპლი ვ ორმოცი მეორე წელიწადი საწყისი ოცი პირველი საუკუნეში . Ისე მათ და აშენებული გამარტივებული მოდელი T -54, გაშვებული მისი ვ წარმოება მეტი ადრე ბრძოლები ქვეშ სტალინგრადი . და ვ შედეგი რა სსრკ მოიგო სად უფრო სწრაფად , ვიდრე _ ვ რეალობა და თან დიდი ეფექტი . ჩართულია ჩეკი სხვები იდეები მაშინ ... შეგიძლია სცადე და რაღაც __ _ მეტი კომპლექსი - მაგალითად სისტემა სალვო ცეცხლი " სმერჩი ". მაგრამ ძალიან ბევრი შორს ტექნოლოგიურად გაიქეცი არა აუცილებელია !
  მარგარიტა თან ეს ნებით დათანხმდა :
  - არა გაიტაცე ... აჰ რომ მეტი და ლაზერული იარაღი კეთება ისინი მოითხოვენ !
  მეშვეობით ზოგიერთი დრო გოგო ისევ დაჯდა დასვენება . დრო გაფრინდა რატომღაც _ _ შეუმჩნევლად . ისევ დაბნელდა და _ მოგვიწია ღამის გატარება ქვეშ გახსნა ცა . მაგრამ ღამეები ვ დასასრული ივნისი მოკლე და თბილი . და განსჯის მიერ ჯიშებს ხეები , ეს სადღაც __ _ on უკრაინასთან ერთად _ მეტი თბილი კლიმატი . Ისე ძილი შეუძლია საკმაოდ .
  ოლეგ რიბაჩენკო ამაზე ვოცნებობდი _ ის ერთი ასეთი ბიჭი - კაბინიანი ბიჭი on გოგოური გემი _ და გოგონები მართავენ მისი წინ და უკან . არც ერთი წუთები მშვიდობა _ დიახ მეტი მინდა შეხება კუნთოვანი სხეული ბიჭებო , მჭიდი . არა დიდი სიხარული .
  ცოტა დაიძინე არა მიცემა , ამაღლება ვ ადრეული და _ ვ ხელები mop - მშრალი და გარეშე Წასვლა ბრწყინვალე გემბანი _
  ა მერე მეტი ეგონა გოგონები გაგზავნა წაიღე მოწევა თან მილები _ დიახ რა ? ბრეზენტი ! ეს და საერთოდ Როგორც ჩანს on დაცინვა _ მაგრამ ბიჭი შევარდა შეასრულოს მოცემული შეკვეთა . ბრეზენტი საწყისი მოწევა დაბურული და _ ოლეგ განიცადა ზემოთ ზღვის ტალღები ვ მხარე ავსტრალია .
  ბიჭი ვ სასოწარკვეთა დაიწყო სიმღერა ;
  მე იყო მარტივი ბავშვი ვ ქვეყანა სამეფო ,
  მამაო ჩემი მიწა ოსტატი გუთანი ...
  მაგრამ ცხოვრობდა ვ სიზმრები ო რაინდობა ჰუსარი ,
  და ჯოხი თამამად ვ ბრძოლა შვილო ააფეთქა !
  
  შემდეგ on ფლოტი გაქცევა მე მოზარდი ,
  ჩემთვის on გემი გაივლის გასცა პრინცი ...
  არა შაქარი სერვისი , შენ დამიჯერე ბავშვები ,
  იქ საჭიროა მჭიდროდ აღება არა შემოდგომა !
  
  ფედ მწირი , მაგრამ მაგრამ გაპარტახებული ,
  მიერ ქუსლები ჯოხი - ბიჭი ამისთვის ცემა !
  არა , არა სურდა ასეთი ბავშვი აქციები ,
  სურდა თავისუფლება , ახალგაზრდავ ილია !
  
  ვოცნებობდი _ _ ასევე დაიჯერე ო სიმდიდრე ,
  სურდა ფეხშიშველი ფეხშიშველი ჩექმები ...
  მაგრამ არა on ზღვა , შენ დამიჯერე ძმებო ,
  ყველა Რა მყავს - დამანებებენ უკან ვალები !
  
  მაგრამ Აქ მოხდა ჩვენთან _ დაიჭირეს კერძო პირი ,
  იყო ბრძოლა უთანასწორო , განიცადა ჩვენ ...
  და აღმოჩნდა, რომ მე ვ მეკობრე თათი ,
  ა ეს თითქოს ვ გამომცხვარი ჯოჯოხეთი სატანა !
  
  გაჭედილი გრძელი , როგორც შვიდკუდიანი კატა ,
  შემდეგ ფეხშიშველი ფეხები მოვიდა ცეცხლი ...
  მეკობრეები ცემა სალონის ბიჭი ძალიან მძიმე ,
  მე მინდოდა მათ უფრო ძლიერი კეთება ტკივილი !
  
  ბიჭი მჭიდროდ ვ წამება ეს გაიმართა _
  არც ერთი კვნესა , ტირილი , თუნდაც არა ამოისუნთქა ...
  ის რეალური რაინდი აღმოჩნდა _
  გაიყვანეთ , იცით სამაჯური Როგორ ჯიუტი ჯორი !
  
  და კაპიტანი მეკობრეები გაკვირვებული _
  შენ კაცი, როგორც ჩანს , ვხედავ ჩვენი ...
  და აანთო შუქი ფილიბასტერები სახეები ,
  ასეთი ზე იუნგი გამოჩნდა შანსი !
  
  ის გახდა მეკობრე მიერ ზღვები მკაცრი ,
  და იგივე ვ ბრძოლები იხრჩობა გემები ...
  ახლა ინიციატივა Იქ არის ზე ბიჭები ახალი ,
  ისწავლე , სცადე - ასე რომ არა წაართვა იგი !
  
  მეკობრე Რა თქმა უნდა ბიჭი ქურდული ,
  მაგრამ წარჩინებით კანონები საძმოები Როგორ კანონი ...
  ამისთვის უსაქმური საუბარი თუნდაც მშრალი ,
  მაგრამ მოერგება თან ყვირის აჩქარება !
  
  ბიჭი გაიზარდა და _ გადაზრდილი სიმდიდრე ,
  მართული იპოვე ჩემთვის პატარძალი ერთდროულად ...
  ავტორიტეტი სარგებლობს ზე საძმოები ,
  IN რაღაცნაირი _ _ სულ მცირე ის და ღმერთო და პრინცი !
  
  მაგრამ Აქ იღბალი გატრიალდა ველურად _
  Გავიგე მეკობრე სეზონური ვ შემზარავი ტყვეობა ...
  გაიცნო on კანი , რომელიც _ ასეთი გაბედულად ,
  ის მიხვდა რომ _ ასეთი ქაოსი !
  
  ჩართულია თაროზე მტკიცედ გმირი გაიმართა _
  და არავინ არა გაცემული , არა თქვა ...
  მიუხედავად იმისა მას დაჰპირდა თუნდაც სამეფო ,
  და ჰპირდება გაუთავებელი ლილვი !
  
  ველი მერე ვ ჯაჭვები ადრე ხარაჩო ,
  იქ მომზადებული ხმალი დიდი ჯალათი ...
  ასეთი ჩანს ზე მას მუშაობა ,
  ერთი დარტყმა თავები გაჭრა !
  
  ყველას on დამშვიდობება რაინდი დაიხარა ,
  თქვა : ბოდიში , თუ _ დამნაშავე ...
  საქანელა ცული - ღერო შემოვიდა ,
  სული მეკობრე გაფრინდა ვ ჯოჯოხეთი !
  მზე უკვე მსუბუქი მაღალი და ბიჭი მხიარულად წამოხტა . გოგო ვარდი უხალისოდ _ Მშიერი ბავშვები ვიმოძრაოთ მიერ ტყე . მარგარიტა კოჭლებული , გახეხილი ფეხები , მტკივნეული ღრიალებდა და ხიზილალა , ში რომელიც დაგროვილი რძის მჟავა _ ძალიან მე მინდოდა არის .
  ბიჭი იგრძნო თავს უფრო მხიარული და თავდაჯერებული დაარტყა ფეხშიშველი ფეხები მიერ ბალახი მაშინ _ და საქმე , გატეხვა წინ მერე _ დაბრუნებული რომ გოგო .
  მაგრამ შიმშილი შეწუხებული და მას . Აქ Ბიჭები ისევ აღმოჩნდა, რომ on მოცვი გაწმენდა _ შეჭამა გარეშე ყველანაირი რამ ენთუზიაზმი . გარეშე პურის და ხორცი მოცვი არა შეეძლო დააკმაყოფილოს მშიერი კუჭები . მერე ისევ გადავიტანოთ ...
  მიუხედავად იმისა sneakers და რბილი , მაგრამ _ დიდი ხანის განმვლობაში შენ სეირნობ ვ მათ თქვენ გახეხეთ ფეხები . გოგო აფრინდა ფეხსაცმელი და ვცადე წადი ფეხშიშველი _ ბიჭი დადიოდა წინ და _ დახრილი ჯოხი გირჩები , ყლორტები , ტოტები . ა მარგარიტა ცდილობდა ნაბიჯი მიერ რბილი ბალახი _ მაგრამ ყველა უდრის ძირები მოგვიანებით ზოგიერთი დრო გახდეს ბზინვარება .
  გოგო დაჯდა და _ მერე ოლეგ შესთავაზა :
  - დაჯექი ჩემთვის on უკან ! მე გადავიტან !
  მარგარიტა ეჭვი ეპარებოდა :
  - ა დიდი ხანის განმვლობაში თუ არა ზე შენ საკმარისი ძალა , დათვი ცხიმიანი ?
  ოლეგ პატიოსნად უპასუხა :
  - არა ვიცი ... მაგრამ შენ თქვენ იკლებთ წონაში პირდაპირ on თვალები !
  მართლა საწყისი არარსებობა საკვები გოგო გახდა წონაში დაკლება დიახ და ძლიერი კუნთოვანი ბიჭო , თანდათან გამხმარი . ატარეთ ტვირთი უკან შენი ზურგით არა მარტივი , მაგრამ ის ბოლოს და ბოლოს _ სპორტსმენი _ და უნდა გაუძლო ტვირთი .
  მეშვეობით წყვილი საათები ცხენოსნობა ოლეგ დათმო და დაჯდა . მერე ამოძრავებს სინდისი მარგარიტა წავიდა თვითონ _ მისი ძირები იყვნენ წითელი და ნაკაწრები . მაგრამ გოგო ზოგიერთი დრო გაიმართა on ძალა იქნება .
  შემდეგ Ბიჭები წააწყდა on ბუჩქები მაყვალი _ Ცოტა დაცოცავდა და შეჭამა .
  შთანთქმა მაყვალი , მარგარიტა შენიშნა :
  - მართლა? ეს გაუთავებელი ტყე ?
  ბიჭი უარყოფითი შოკი თავი :
  - მე Ისე არა ვფიქრობ ... უფრო სწორად სულ ჩვენ Უბრალოდ აღმოჩნდა, რომ არა ვ თავად საუკეთესო ადგილი .
  მარგარიტა ზიზღით ამოისუნთქა :
  - და უბრალოდ დაიკარგა ... აქ ის შენია გენიოსი !
  ოლეგ რაციონალური შენიშნა :
  - ა ვიცი ყველა ვ პრინციპი შეუძლებელია !
  შემდეგ რა ბიჭი გადამწყვეტად გახდა და უპასუხა :
  -წავიდეთ ! _ იქნებ გადავეყაროთ _ on პარტიზანები !
  გოგო სევდიანი ჩაიცინა :
  - ახალი ლეგენდა , მაგრამ დაიჯერე თან შრომა ...
  წადი და ვ თავად სინამდვილეში შეუძლია ადრე უსასრულობა ვ ტყე მაწანწალა მიერ იმათ იგივე ყველაზე გზები _ Როდესაც ბნელა , ბავშვებო ისევ აძვრა on ბურდოკები . Წვიმა არა იყო და ღამეები უკრაინული თბილი .
  ოლეგ რიბაჩენკო ოცნებობდა ჩემთვის გაგრძელება ... აქ ის სალონის ბიჭი ჰიტები on ამერიკელი გემი ... მისი დაჭერა და იკითხე :
  -შენ _ რუსული !
  ოლეგ ამაყად პასუხები :
  - მე რუსული სალონის ბიჭი !
  ამერიკელები იცინის და ამისთვის დაიწყო გადაწყვიტოს შოლტი ბიჭი შვიდკუდიანი კატა . _ In ოცნება უბერავს არა ისე მტკივნეული და ბიჭი უძლებს _
  შემდეგ მას კაუტერირებული სიგარეტი რომ მკერდი და მოითხოვს უთხარი ო გეგმები ბრძანება , თითქოს იქნებოდა ბიჭი , უნარიანი რაღაც __ _ ვიცი .
  მერე ჩასმა თითები ვ კარი გახსნა და გაწურეთ ვიცე . მაგრამ არცერთი წამება არა დახმარება . ოლეგ რიბაჩენკო დუმს Როგორ პარტიზანული _ და მერე მისი მიზეზები თავს ადმირალი _
  გამოიყურება თან ეჭვი on მიჯაჭვული ხელბორკილი ბიჭი _ თან ზოლიანი უკან , თან დაფარული ბუშტუკები პალმები და _ ძირები ფეხები , მაგრამ თავს ცდილობს ჩანს მოსიყვარულე და გახარებულად გამოთქვამს :
  -გინდა _ ველოსიპედი , ხო ?
  ოლეგ რიბაჩენკო გამოიყურება თან განზრახ გულგრილობა .
  ადმირალი დასძენს თან ღიმილით :
  - ა სკუტერი ?
  ბიჭი ზიზღით ამოისუნთქა :
  - დიახ არ არის საკმარისი !
  ადმირალი აღშფოთებულად გაზრდილი წარბები და ჰკითხა :
  - კარგი , კარგი ფორდის მანქანა ... წარმოიდგინე _ შენ ასეთი პატარა და _ ზე შენ მთელი ფორდი . _
  ოლეგ რიბაჩენკო გარეშე ჩრდილები ირონია შესთავაზა :
  - ა Შესაძლოა მერე მაშინვე " კადილაკი "? Რა დროის დაკარგვა წვრილმანებზე ?
  ადმირალი გააკეთა ერთგვარი მსგავსი _ არა მიხვდა ირონია და თქვა :
  - ორი კადილაკი და ფორდი _ _ _ _ _ გარდა ამისა !
  ბიჭი ირონიული დაამატა :
  - ა ასევე გასაღები საწყისი ბინები, სადაც _ ფული ტყუილი !
  ადმირალი დაადასტურა თან სიამოვნებით :
  - ორი გასაღები _ _ სამი ბინები, სადაც _ ძალიან დიდი ფული ტყუილი !
  ოლეგ რიბაჩენკო ჩაიცინა და შენიშნა :
  - დიახ ჰპირდება ზე შენ ... კარგად კარგი , მე გაჩვენებ შენ სად _ და ვ რომელიც ადგილი შეუძლია შეტევა რუსული ფლოტი და მიღწევა გამარჯვება !
  ადმირალი აღფრთოვანებული აფრქვევდა ხელები და შეუკვეთა :
  - გადაიტანე კეთილშობილი ვახშამი ! ბიჭი ყველა უთხრა !
  შემდეგ შიმშილი ჯარიმა ჭამე დახვეწილი საჭმელი _ ბიჭი სავსე ვარ ადრე ნაგავსაყრელი და _ მერე უთხრა _ _ რომელიც ადგილი უკეთესი სულ გაივლის ამერიკელი ესკადრილია _
  -მაშინ _ შენ თქვენ იპოვით საკუთარ თავს ვ უკანა ადმირალი ტროშევა და გაბრტყელება მისი Როგორ მონეტა _
  ამერიკელი საკმარისი გახეხილი ხელები ...
  ბიჭი იგივე იკითხა ჟურნალი და გააკეთა ზოგიერთი ესკიზები , როგორიცაა _ წადი და გადაადგილება შემდგომი .
  Რა იგივე ამერიკელი ფლოტი on ყველას წყვილებში ატყდა რომ წინასწარ მოხარშული ხაფანგში _ ა ოლეგ რიბაჩენკო დაჯდა on საწოლი ... კ მას მოვიდა რხევა თეძოები ქალი _ ის ურცხვად თავს დაესხა on ბიჭი .
  ალბათ ასე _ გზა , ადმირალი სურდა გამოხატოს სალონის ბიჭი მადლიერება . ან პირიქით მეტი დაიბინძურე !
  დრო in ოცნება მოდის სწრაფად და _ Აქ ამერიკელი ესკადრილია ვ კვადრატი ეშმაკი . Რა იგივე სურდა იანკები იქ შედით , დიახ და მიიღებს მიერ დამსახურება ! Აქ ის ამოსავალი წერტილი ზუსტი დაგეგმილი მამაცი ბიჭი _
  უცებ ზღვის ქაფიანი ... ვარდი ზევით უზარმაზარი ტალღები , შთამნთქმელი ამერიკელი კრეისერები და საბრძოლო ხომალდები _ მეტიც Ეს მოხდა ეს ვ ზოგიერთი წამი _ ყველა დატბორა როგორც _ ვ ბანკი თან ლუდი _ შემდეგ რა და დამთავრდა დრო ვ მარადისობა ამისთვის ესკადრონები Შეშლილი დიკი .
  და გემები წავიდა ვ სამეფო ნეპტუნი ...
  Აქ გაწეული ოლეგ ადრე ზღვის მეფე _ რომ მონარქი იყო უზარმაზარი თან თევზიანი კუდი და ოქროს სასწორები _ შოკი სამსამიანი და იღრიალა :
  -შენ _ Ჯანმო ასეთი ?
  ოლეგ წამოხტა , დაარტყა დაიწვა ვ ბრაზიელი ფეხი და უპასუხა : _
  - მე სალონის ბიჭი რუსული ფლოტი !
   ნეპტუნი იღრიალა და ჰკითხა :
  - მარგალიტი ამონაწერი შეგიძლია ?
  ბიჭი გაიღიმა და თამამად უპასუხა :
  - შემიძლია , მაგრამ ამისთვის შენ არა მე !
  ნეპტუნი დააკაკუნა სამსამიანი და ყვიროდა in ყველა ყელი :
  - ზვიგენები ერთგული მსახურები ჩემი ... შესვენება თავხედი ოლეჟკა !
  ბიჭი გაწურული მუშტები და გახდა ხელის შებრუნება საწყისი დაჭერით ბარაკუდა . იმათ ავიდა თითქოს მშიერი ძაღლები _ მაგრამ ბიჭი მათი შეხვდა ძლიერი დარტყმა , გაგზავნა ვ ნოკაუტი _ მაგრამ ზვიგენები ყველა მეტი და მეტი ... ბიჭი - კაბინიანი ბიჭი დაქანცული ...
  უკვე აყვავებული . მარგარიტა ძინავს და _ სამწუხაროა გაიღვიძე ლამაზი გოგო _ ის და ვ თავად სინამდვილეში დაიკლო წონაში და საწყისი რა სახე გახდა მეტი საყვარელი , წითელი საწყისი ახალი გარუჯვა _ ბავშვი იგრძნო ვ ჩემთვის მსგავსება სიყვარული _ Შესაძლოა Ნახვამდის დაახლოებით როგორიცაა _ _ ტომ სოიერი რომ ბეკი .
  ღარიბი გოგო მშიერი . ა მისი ასეთი ფეხები _ ნაკაწრი , ნაზი , არა ნაცნობი რომ უხეში ზედაპირები _ რაღაც __ _ ის შეახსენა გერდა , არა? Რა მეტი გაფუჭებული _ ა ახლა დაიჭირეს in ჯერ სადაც _ ცხოვრება არა ჟოლო _
  დიდი საშინაო ომი ყველაზე მძიმე პერიოდი ცხოვრება უკან სსრკ . ა ის ბავშვის საოცრება ჩარჩენილი ვ ტყე და _ არა Შესაძლოა არაფერი დახმარება წითელი ჯარი _ სულელი ეს ყველაფერი ... სანამ რა იგივე სულელი !
  ბიჭი Ცოტა იჯდა და ელოდა სანამ _ მარგარიტა გაიღვიძებს და გამართავს მას ხელი ჰკითხა :
  - და რა შენ გინდა ?
  გოგო პატიოსნად უპასუხა :
  - არიან ... და მეტი დაიძინე !
  ოლეგ რიბაჩენკო გადამწყვეტად შოკი მუშტი :
  -საკმარისია ! _ აუცილებელი წადი ! Შესაძლოა დღეს ჩვენ იღბლიანი !
  მარგარიტა გააკეთა ზოგიერთი გაურკვეველი ნაბიჯები ფეხშიშველი ფეხები მიერ ბალახი _ შევხედე on სპორტული ფეხსაცმელი , მაშინ on ბუშტუკები და განაცხადა :
  - ვეცდები , მე Ცოტა Ისე ფეხით ! უ მე საკმარისი იქნება !
  ბიჭი გააფრთხილა :
  - მე ნება უყურე _ _ შენ არა თავი დავიჭირე !
  გოგო თან გაიღიმე _ _ წითელი საწყისი ახალი გარუჯვა სახე , უპასუხა :
  - მე შევეცდები _ _ წადი სწრაფად !
  ბავშვები ხელმძღვანელობდა მიერ ტყე ... თავიდან წადი მარგარიტა იყო ძალიან მძიმე . მაგრამ გოგო ძალიან ამაყი და გაიმართა on თვითშეფასება . შემდეგ Როდესაც კუნთები გახურება , ტკივილი ვ ფეხები და უკან დაწყნარდა , გახდა უფრო ადვილია . მაგრამ შიმშილი მიმიღო ყველა უფრო ძლიერი . ისევ მართალია _ დაიჭირეს მოცვი _ მაგრამ კენკრა შიმშილი უკვე არა კმაყოფილი . ბიჭი შესთავაზა :
  - აუცილებელია იპოვე მდინარე და დაჭერა თევზი !
  მარგარიტა მძიმე ამოისუნთქა :
  -კარგი _ ეს იდეა !
  მაგრამ on მდინარე გარეთ გასვლა არ არსებობს გზა არა მხოლოდ წარმატებას მიაღწია _ წააწყდა on გზები ნაკადები . გოგო მალე ორთქლი ამოიწურა და ბიჭი ისევ მოგვიწია ტარება მისი on უკან _ შემდეგ სარეცხი დაჭრილი ფეხები გოგონას ვ ცივი წყალი ...
  მარგარიტა რომ განადგურდეს იკითხა ბიჭი :
  - ა Როგორ შენ ჩვენი გგონია ? წითელი არმია ნება წინსვლა წინააღმდეგ კრაუტსი , ან არა ?
  ოლეგ რიბაჩენკო აღშფოთებული :
  - როგორ ეს არა ? IN მოცულობა და შედგება კრედო საბჭოთა შეიარაღებული ძალა _ _ ცემა მტერი on მისი ტერიტორიები . ჩვენ დაიბადა , მოდი და ნება წინსვლა რა იქნებოდა ეს არა ღირდა . - ბიჭო ვ გამაღიზიანებლობა გადავიდა თავს მუშტი მიერ ლოყის ძვალი .
  - აი მე , მაგალითად , უბრალოდ მწოვარი _ არა შეუძლია არ არსებობს გზა ამოღება შენ საწყისი ტყეები _
  მარგარიტა განმარტა , გაწურული წყალი ფეხი :
  - და თავს ასევე ... ჩვენ Ისე თან შიმშილი მოვკვდებით თუ _ ჩვენ სეირნობა !
  ბიჭი მძიმე ამოისუნთქა და გაბრწყინებული :
  - ჩვენი ძვლები ვიპოვი მეშვეობით ზოგიერთი საუკუნეები ...
  შემდეგ რა მათ ისევ ვიმოძრაოთ მიერ ტყე ... დრო მიმდინარეობდა ყველა უფრო სწრაფად და _ Აქ ისევ დაბნელდა ... ოლეგ გამიკვირდა რომ _ მეტი არა გასაგონი ყვირილი მგლები _ მაგრამ ჩანს ეს იყო მშვიდი ტყე _ მხოლოდ წყვილი ერთხელ გაისმა ვ მანძილზე ღრიალი ძრავები ხრახნიანი თვითმფრინავი _ მაგრამ თუნდაც სეტყვა მათი იყო მცირე სარგებლობის .
  ისე, გოგონას გაუმართლა. თუმცა ნელა მოძრაობდა. ფეხები და ზურგი ძალიან მტკიოდა... მჟავები დაგროვდა.
  მისი მდგომარეობის დანახვისას ოლეგმა შესთავაზა:
  -იქნებ მარტო წავიდე? და თქვენ დაისვენებთ!
  გოგონამ გადამწყვეტად დაუქნია თავი:
  -არა, ერთად წავიდეთ! Მე ვარ ძლიერი!
  და მიუხედავად ძლიერი ტკივილისა, მარგარიტა გადავიდა. განწყობის შესანარჩუნებლად ოლეგმა სიმღერა დაიწყო;
  ჩემს გოგოსთან ერთად ტყის პირას ვსეირნობ,
  წითელ ჰალსტუხს ვიცვამ - ირგვლივ ყველაფერი მშვენიერია...
  ნაკადი ჭიკჭიკებს ვერცხლის ტრიალით,
  დაე, ყველაფერი მსოფლიოში გახდეს - სიყვარული სამართლიანია!
  
  მაგრამ ბომბები დაეცა, ტყე აფეთქდა,
  ფაშისტი მიიწევს, ყველა ხე იწვის...
  სადაც მდინარე ღრიალებდა, ქვიშა იწვა,
  და უბედური ბავშვები სამიზნეები გახდნენ!
  
  ოკუპანტები მოვიდნენ და გვიჭირს,
  ძალიან რთულია ბიჭებო, პურის ქერქის გარეშე...
  ნავიდან დარჩა მხოლოდ ფრაგმენტი, ნიჩაბი,
  და რამდენი რძალია - არც ცა!
  
  მიწისქვეშა მებრძოლები ახლა ერთმანეთს დაუმეგობრდნენ,
  ცივ გზებზე ფეხშიშველი დავდივართ...
  მოწინააღმდეგე მრისხანე მხეცივით იმუქრება,
  მაგრამ მე მჯერა, რომ ჩემს ირგვლივ ხალხიც ოჯახია!
  
  დაე, პიონერული მატარებელი რელსებიდან გადავიდეს,
  და ვეფხვები კოშმარში ჩირაღდანივით დაიწვნენ...
  მერწმუნეთ, ფაშიზმი განწირულია განადგურებისთვის,
  გოგოსთან ერთად ვაჟკაცურად ვიბრძვით!
  
  ჩვენ პოლიციას ვაჟკაცური ბრძოლა გავუწიეთ,
  ენდეთ მხარზე დადებულ ავტომატს, ის არ არის მძიმე...
  სამუდამოდ გოგო მე შენთან ვიქნები
  ჩვენ ავაშენებთ სამყაროს - კაშკაშა და ახალს!
  
  მშვენიერი იქნება ყველა ადამიანისთვის, დამიჯერეთ,
  ბავშვებო, ჩვენ ლოცვით ვეცემით ქრისტეს...
  ჩვენს ტაძარს ცვლის უზარმაზარი ნაძვის ხე,
  მის ქვეშ თავს კარგად გრძნობს, თითქოს ახლა სამოთხეში ხარ!
  
  მოვიდა ხსნა და რუსი ჯარისკაცი,
  ფაშისტმა ძალიან ძლიერად დაარტყა ბაიონეტით...
  მე და ჩემმა მეგობარმა ავიღეთ ავტომატი,
  და მათ დაიწყეს გერმანელების დარტყმა ძალიან ზუსტად!
  
  ახლა, მუქარის სიმღერით, მივდივართ ბერლინში,
  გერმანიაშიც მოვა თავისუფლება...
  ჩვენ სწრაფად ვფრინავთ პარაშუტით,
  მეომრები წმინდა ხალხის შვილები არიან!
  ოლეგი და მარგარიტა, სიმღერით ოდნავ გაცოცხლებულები, ტყეში გაიარეს. როგორც ბედი ექნებოდა, მათ არავინ წააწყდა. თითქოს ყველა მცხოვრები დიდი ხნის წინ გარდაიცვალა. და ამინდი შეიცვალა, ღრუბელი შემოვიდა და წვიმა დაიწყო.
  ბიჭებმა გუბეებში შეცვივდნენ. განწყობა საბოლოოდ გაუარესდა. ამდენი დრო ტყეში, მაგრამ დასასრული არ ჩანს. ასე რომ ბრმა კნუტივით დახეტიალობ.
  მარგარიტამ საბოლოოდ ვერ მოითმინა, ფეხებმა ააფორიაქა და გოგონამ ამოიოხრა:
  - Მე ვარ უიმედო! რამდენ ხანს შეიძლება ასე ხეტიალი!
  ბიჭმა ღრმა ამოსუნთქვით უპასუხა:
  - ალბათ ძალიან დიდი ხანია. ეს სასტიკი და უკაცრიელი ადგილია, როგორც არ უნდა შეხედო მას.
  მარგარიტა ყვიროდა:
  - ჩვენთვის სასტიკია... ასე დაყენება და დაარტყა... და ვერ დააყენე შენი დროის მანქანა!
  ბიჭმა მძიმედ ამოისუნთქა და უხალისოდ უპასუხა:
  "მე თვითონ არ ველოდი, რომ ის აფეთქდებოდა." მაგრამ ასე მოხდა...
  გოგონამ გაბრაზებულმა თქვა:
  - ისე რომ მოკვდე!
  ბიჭებმა ამის შემდეგ რამდენიმე საათის განმავლობაში არ ისაუბრეს. რამდენიმე კენკრა ვჭამეთ. შიმშილის გრძნობა დაღლილობამ ოდნავ გაუნელა. მარგარიტას ტერფები ნელ-ნელა წარმოქმნილი კალუსებით დაიფარა. ამან გააადვილა გზის ნავიგაცია. მაგრამ ძირები იყო ძალიან ქავილი. კენკრა უკვე მუცელს მტკიოდა. აშკარად კუჭმა მოითხოვა პური და სხვა.
  და ეს მოსაწყენია კომპიუტერებისა და სხვა ნივთების გარეშე. გარკვეული პერიოდის განმავლობაში ბავშვებს ჯერ კიდევ შეეძლოთ ფილმების ყურება მობილური ტელეფონებით, მაგრამ ბატარეები ამოიწურა. ამის შემდეგ ის მართლაც მარტოსული გახდა.
  მიუხედავად ზაფხულისა და მტაცებლების არარსებობისა, გარშემო პეიზაჟი სევდიანი და მოსაწყენი ჩანდა. და საერთოდ, რაღაცნაირად საშინელი გახდა.
  ოლეგი ისევ ცდილობდა ემღერა, მაგრამ სიტყვები აზრად არ მოსვლია... და დრო გადის.
  Ბნელდება. როგორც ჩანს ისევ ღია ცის ქვეშ მოგვიწევს მშივრების დაძინება. და ეს საშინელებაა. ბიჭს რაღაც განსხვავებული უნდა. მაგრამ გოგონა უკვე გავიდა. და შენ თვითონ უნდა დაწექი, დაიძინებ.
  სანამ ისინი უსარგებლოდ ტრიალებდნენ, ნორმანდიაში დესანტი დაიწყო. გერმანელებს ჰქონდათ უფრო პრაქტიკული და იაფი თვითმავალი იარაღი E-10, რომელსაც ჰქონდა T-4-ის წონა და სიმაღლე ნახევარი, მაგრამ თანაბარი შეიარაღებით, უკეთესი დაცვით და ბევრად მეტი მობილურობით. პატარა E-10 შესანიშნავად შეაღწევდა შერმანს მცირე მანძილიდან და თავისთავად იყო შეუმჩნეველი, რაც ძალიან მნიშვნელოვანია იმ პირობებში, როდესაც მტერს ამდენი ბომბდამშენი ჰყავს.
  E-10-მა პრაქტიკაში დაამტკიცა, რომ არის შესანიშნავი თვითმავალი იარაღი და, რაც მთავარია, იაფი და მარტივი წარმოება. მისი სილუეტი იმდენად დაბალი იყო, რომ ბილიკები მთლიანად ფარავდა გვერდებს, რაც დამატებით დაცვას იძლეოდა. ჯავშნის რაციონალური დახრილობის დიდი კუთხე 80 მილიმეტრის სისქით აძლევდა რიკოშეტს იარაღების უმეტესობის წინააღმდეგ. მაშინაც კი, IS-2 ყოველთვის არ შეაღწევდა ასეთ მანქანას თავდაყირა.
  პრაქტიკული თვალსაზრისით, E-10 თვითმავალი იარაღი ეფექტური აღმოჩნდა მაღალ სიმაღლეზე დაბალი სიმაღლის გამო. და რა თქმა უნდა მან თავისი წვლილი შეიტანა ნორვეგიაში გამარჯვებაში. მსუბუქ გამანადგურებელ He-162-თან და არადო ბომბდამშენთან ერთად. T-4 ტანკი შეწყდა, როგორც მოძველებული და ყველა თვალსაზრისით დაქვემდებარებული E-10-ზე. ბრძოლებმა ასევე აჩვენა პანტერას კარგი პოტენციალი. "Tiger"-2 არ შევიდა წარმოებაში, ისევე როგორც "მაუსი", მაგრამ "პანტერა" -2 გამოჩნდა. Tiger-2-ზე მსუბუქი, შეიარაღებით თანაბარი იყო და ჯავშნით ოდნავ ჩამოუვარდებოდა. თუმცა, ეს ტანკი ასევე შეიცვალა E-25 თვითმავალი თოფით, შეიარაღებით თანაბარი, მაგრამ მსუბუქი, უფრო მობილური და ადვილი საწარმოო. და, ალბათ, უკეთ დაცული.
  ნორმანდიაში მოკავშირეები დამარცხდნენ, მხოლოდ ნახევარ მილიონზე მეტი პატიმარი დაკარგეს.
  ზაფხულში საბჭოთა ჯარებმა შეუტიეს ცენტრში, მაგრამ მხოლოდ ოცი კილომეტრის წინსვლა შეძლეს. გერმანელებმა თავიანთი თავდაცვის მესამე ხაზი ყველაზე ძლიერი გახადეს და პირველმა ორმა გაიყვანა ძალები, რის შედეგადაც ასობით ათასი ჭურვი უშედეგოდ ჩამოვარდნილიყო.
  იქ მათ მოახერხეს წითელი არმიის შეკავება და უზარმაზარი ზიანი მიაყენეს მას.
  შემოდგომაზე გერმანელებმა საბოლოოდ შეძლეს გიბრალტარის შტურმით აღება. ფრანკო მაინც დაემორჩილა რომელის ზეწოლას, რომელიც შეტევით იმუქრებოდა. გარდა ამისა, გაძლიერდა გერმანული წყალქვეშა ფლოტი. წყალბადის ზეჟანგით მომუშავე წყალქვეშა ნავები გამოჩნდა. და ზედმეტად ძვირადღირებული სარაკეტო პროგრამის ნაცვლად - რეაქტიული ბომბდამშენები და თვითმავალი თოფები E. "პანტერა"-2 არასოდეს გამოსულა წარმოებაში, როგორც "Tiger" -2 და "Mouse", ჩაფლული ემბრიონში. E-25 გახდა თვითმავალი იარაღი ფრონტალური ჯავშნით 120 მმ 45 გრადუსიანი კუთხით, გვერდები 82 მმ, პლუს ბილიკები. 850 ცხენის ძალის ძრავა, რომელიც დამონტაჟებულია ტრანსმისიაზე განივი და იწონის ოცდაათი ტონას. 88 მმ-ით შეიარაღებისას ლულის სიგრძე 71 ლარია.
  ერთი და ნახევარი მეტრი სიმაღლის ასეთი მანქანა ყველა დავალებას შესანიშნავად ასრულებდა და სწრაფად ტრიალებდა. რა თქმა უნდა, სხვა ტანკები გახდა ზედმეტი, მათ შორის ჰიტლერის სულელური ფანტაზია: მაუსი.
  E-25-მა ბრძოლებში დაამარცხა IS-2 და ყველა სხვა მოდელი და აღმოჩნდა ყველა დროის თითქმის იდეალური თვითმავალი იარაღი. ძლიერმა ძრავმა და შედარებით დაბალმა წონამ შესაძლებელი გახადა 90 მმ-იანი ფარების დაკიდება გვერდებზე, რაც მანქანას გვერდიდანაც კი შეუღწევად ხდიდა SU-100, IS-2, რომ აღარაფერი ვთქვათ მსუბუქი მანქანებისთვის.
  გერმანელები თავდაჯერებულად იბრძოდნენ უმაღლესი სატანკო ძალების წინააღმდეგ და ფრონტი გამართეს აღმოსავლეთში. დასავლეთში კი ფაშისტებმა შეაღწიეს მაროკოში და გადავიდნენ აფრიკაში.
  რომმელმა რაციონალურად გადაწყვიტა, რომ ჯობია ჯერ აღმოსავლეთში კი არ შეტევა, არამედ აფრიკისა და სპარსეთის ყურის ხელში ჩაგდება. მეტიც, სტალინთან ზავის იმედი იყო.
  მართლაც, იანვრის მცდელობის შემდეგ ცენტრში თავდასხმა. და წითელი არმიის დიდი დანაკარგების შემდეგ და ლენინგრადის მახლობლად, სტალინმა მშვიდობისთვის ნიადაგის გამოცდა დაიწყო. მაგრამ ის მხოლოდ ნულოვან ვარიანტს დათანხმდა. რომმელმა შესთავაზა ზავი სამი წლის განმავლობაში.
  ეშმაკმა სტალინმა, ყოყმანის შემდეგ, მაინც გადაწყვიტა თანხმობის მიცემა. დაე კაპიტალისტებმა გაანადგურონ ერთმანეთი. და ის დაისვენებს და ძალას მოიპოვებს.
  რომმელი ასევე იმედოვნებდა, რომ სამ წელიწადში შეძლებდა მტრის დამარცხებას დასავლეთში, შემდეგ კი სსრკ-ს დაპყრობას.
  ასე რომ, ორივე მელა ცბიერი და გამომთვლელია.
  იმავდროულად, ოლეგ რიბაჩენკომ, მარგარიტასთან ერთად, აიღო პარტიზანული ომი.
  ბიჭი და გოგონა ღამით თავს დაესხნენ გერმანულ გარნიზონს. და მისცეს ბრძოლა. რამდენიმე ათეული ფაშისტი დავხვრიტეთ და ტყეში დავბრუნდით. მერე დიდხანს დახეტიალობდნენ და ტრიალებდნენ, კვალს ურევდნენ.
  მაგრამ მთლიანობაში, მათი ქმედება მთლად წარმატებული არ იყო. ნაცისტებმა უპასუხეს სოფლის დაწვით და ადგილობრივი მოსახლეობის დახვრეტით.
  აქ აუცილებლად ფიქრობ: ღირს პარტიზანობა?
  ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა ამის შემდეგ ტყეში სოკოსა და კენკრას კრეფდნენ და თავები დაბლა ეჭირათ.
  შემდეგ ისინი თავს დაესხნენ კოლონას დასახლებული პუნქტებიდან უფრო მოშორებით. მათ დაარტყეს ბენზინის ავზი და მოკლეს ათეული კრაუტი. პასუხად გერმანელებმა ხალხი ისევ ჩამოახრჩვეს.
  ნაცისტები ყველა პარტიზანულ ქმედებას სიკვდილით დასჯით, ღელეებითა და წამებით პასუხობდნენ. სპეციალური გაფრთხილება, რომ დივერსიებსა და თავდასხმებზე პასუხისმგებელი ადგილობრივი მოსახლეობა იქნება.
  ამან, რა თქმა უნდა, იმპულსი შეიკავა. ორივე ოლეგ რიბაჩენკომ და მარგარიტა კორშუნოვამ დაკარგეს სურვილი გამხდარიყვნენ პარტიზანები.
  ბიჭიც და გოგოც უბრალოდ მოწყენილი იყვნენ.
  ბიჭმა იუმორისტიც კი შეადგინა;
  ამაზრზენმა ხმაურმა შეძრა პლანეტა ტუჰანაი - ერთ-ერთი უმდიდრესი დიდი კოლონიური იმპერიის, კაცობრიობის მთავარი. ცათამბჯენების გაუთავებელი სერია გადაიქცა რადიოაქტიურ ფერფლად საშინელი რაკეტის დაცემის შედეგად. ცას ჭრიდა ცეცხლოვანი, გატეხილი ხაზი, რომელიც შედგებოდა ამაზრზენი ვარსკვლავური ხომალდებით.
  -დედამიწანო, თავი დაანებეთ!
  იყო ერთი მოთხოვნა, რასაც მოჰყვა მეორე გასროლა. ამჯერად აფეთქება არ მომხდარა, პლანეტის ზედაპირი ადიდებულმა და ტალღებად გაიარა. ყველა ცოცხალი არსება მყისიერად გადაიქცა მტვრად ელემენტარული ნაწილაკებისგან. ასე გაიხსნა ახალი გვერდი კაცობრიობის ისტორიაში - კოსმოსური ომების ეპოქა!
  ვარსკვლავთშორისი ომის მძვინვარე ალი
  სამყაროს უწვრილესი ძაფი ჯოჯოხეთურმა ცეცხლმა დაწვა!
  და სატანის ბოროტი ცული დატრიალდა პლანეტაზე
  გააყალბეთ დაცვა, წინააღმდეგ შემთხვევაში თქვენ ვერ შეძლებთ მსოფლიოში ცხოვრებას!
  მზის სისტემა სავსე იყო მრავალი ვარსკვლავური ხომალდით, უკიდურესად დატვირთული უბედური ლტოლვილებით, რომლებიც პროსტრაციაში ჩავარდნენ. ახალმა არაადამიანურმა აგრესორებმა სიბრალული არ იცოდნენ, განადგურებული ვაკუუმის ტაქტიკის გამოყენებით. აქამდე არავის უნახავს აგრესორები ახლოდან, მათი სხეულის აგებულებაც კი არ იყო ცნობილი და ამ ყველაფერმა შემზარავი ჭორები გამოიწვია. მათი თქმით, უცხოპლანეტელები ბავშვებს ცოცხლად ჭამდნენ, რადიოაქტიური იზოტოპებით ასხამდნენ, ასევე ასხამდნენ გავარვარებულ ტყვიას ქალის საშვილოსნოში და ორთქლზე მოხარშულ ხორცს სასურველ მდგომარეობამდე მიიყვანდნენ. ამ პირობებში მიღებულ იქნა ერთადერთი შესაძლო გადაწყვეტილება: გამოცხადებულიყო ტოტალური მობილიზაცია, შემოღებულიყო ბარათის სისტემა, მთელი კაცობრიობის ეკონომიკა ომის საფუძველზე გადაიყვანა. უახლესი იარაღის მწარმოებელი ქარხნები მთელი საათის განმავლობაში მუშაობდნენ, ცისფერი ცა სმოგით იყო დაფარული და გარემოსთვის დრო არ რჩებოდა. LOX-ის გადაუდებელი უსაფრთხოების საბჭო - გაერთიანებული კოსმოსური სისტემების ლიგა იკრიბებოდა არაერთხელ და ყურადღებით აკვირდებოდა თავდაცვითი სამუშაოების მიმდინარეობას. ბოლო შეხვედრა ყველაზე საგანგაშო იყო, ვარსკვლავების სკაუტებმა განაცხადეს, რომ მტრის უთვალავი არმადა გარშემორტყმული იყო მზის სისტემაში და აშკარად ელოდა ბოლო სიგნალს გადამწყვეტი სროლისთვის.
  ულტრამარშალი დიკ ფენიქსი საშინლად ნერვიულობდა, მის გამოსვლაში ისტერიული ნოტები იყო. მისი ბასრი ნიკაპი აკანკალდა მის სახეზე და ანთებული ღერი ჰავანას სიგარიდან ამოვარდა და მის ფორმაზე მზაკვრული დნობის ლაქა დატოვა.
  -დადგა განკითხვის ჟამი! სამყაროს აღსასრულის შესახებ უძველესი წინასწარმეტყველებები ახდება. ათასობით ბირთვული წყალქვეშა ნავი ულტრათანამედროვე იარაღით იყო გარშემორტყმული ჩვენს სისტემაში. ჩვენ მხოლოდ უნდა ვილოცოთ და მივიღოთ ღირსეული სიკვდილი!
  -არ ვეთანხმები ფენიქსს!
  გაისმა უზენაესი კოსმიური კოორდინატორის გარეგნულად მშვიდი ხმა.
  "ჩვენ არ უნდა ვაღიაროთ, რომ ასეთი სისუსტის მომენტს დავემორჩილოთ, ჩვენი სიკვდილი აბსოლუტურად გარდაუვალია."
  მიუხედავად იმისა, რომ ეს იყო აშკარა დაუმორჩილებლობა, ულტრამარშალმა კოორდინატორს შეაწყვეტინა.
  "მე, როგორც პროფესიონალი სამხედრო, ვაცხადებ, რომ ჩვენ არ გვაქვს ოდნავი შანსი, არნოლდ, ფაქტების წინაშე აღმოვჩნდეთ." მილიარდობით მტრის ვარსკვლავური ხომალდია! და ბევრი მათგანი მთვარეზე დიდია, რომ აღარაფერი ვთქვათ იარაღზე, პრაქტიკა ნათლად აჩვენებს: სამხედრო კოსმოსურ სფეროში მათ ბევრჯერ გადაგვასწრეს.
  დარბაზში მოწონების ჩუმმა ხმამ მოიცვა. არ მინდოდა ამის დაჯერება, მაგრამ, როგორც ჩანს, ფენიქსი მართალი იყო. ჭარბწონიანი ლიდერი გაჭირვებით ადგა, ფართო მხრები გაისწორა; არნოლდ შვარკანეგერი უძილო ღამეებიდან შეძრწუნებული იყო, ქუთუთოები შეშუპებული ჰქონდა, მაგრამ დაბალი ხმა მტკიცე და თავდაჯერებულობის შთაგონებული იყო.
  -მოდი უმაღლეს ეკონომიკურ კოორდინატორს მოვუსმინოთ. მან პირობა დადო, რომ ჩვენი პლანეტის საუკეთესო მეცნიერების მიერ შექმნილი უახლესი იარაღის დემონსტრირებას მოახდენს.
  ამჯერად უფროსების გუნდი უფრო ცოცხალი იყო.
  - დაე, დემონსტრირება მოახდინოს! ჩვენ მათ ნაძირლებს ვაჩვენებთ!
  შორტებში ჩაცმული ბიჭი, ოლეგ რიბაჩენკო, რომელიც ახლახან დაინიშნა სამხედრო-სამრეწველო კომპლექსის უფროსად, მცურავ პოდიუმზე ავიდა. მისი ხმა მხიარული იყო, თვალები უბრწყინავდა, ეტყობოდა, რომ ქორწილს ესწრებოდა და არა ალბათ LOX-ის საბჭოს ბოლო სხდომაზე.
  - ეს არაპროგნოზირებადი რუსები, საყოველთაო მწუხარების დროს ხარობს!
  ულტრამარშალის გაბრაზებული ჩურჩული გაისმა და მისი ვიწრო თვალები მრისხანედ ატრიალდა.
  მზის სისტემის მეორე მხარეს, რუსს უყურებდა არანაკლებ ფრთხილი მატერიის ამომცნობი მოწყობილობები, რომლებიც დაყენებული იყო სიცარიელეში ავისმომასწავებლად მოციმციმე უცნაური არსებების მიერ.
  -მიწიერს ამაღლებული, დადებითად დამუხტული ემოციური ფონი აქვს! - ხმა გაისმა გამა დიაპაზონში.
  საპასუხოდ, გაისმა ყვირილის ხმა, რომელშიც მცირე შეშფოთება იყო:
  -ალბათ, უმნიშვნელო ადამიანებმა მოახერხეს სახიფათო იარაღის შექმნა, სხვანაირად არ შეიძლება ავხსნათ, რომ ის, ეს ფეხშიშველი, ასე აქტიურად დადებითად არის დამუხტული.
  მოჰყვა ინფორმაციის საპასუხო გადაცემა, მაგრამ ბეტა ტალღებით.
  - ვფიქრობ, ჯობია ამ გადაცემის ყურებაში ყველა ჩვენი მებრძოლი ჩავრთოთ. აცნობეთ მათ, რას უნდა ელოდონ სიცოცხლის არაპროგნოზირებადი საშიში ფორმებისგან.
  გამა სხივებმა გადასცეს კიდევ ერთი ინფორმაცია. მუდმივად მოციმციმე გამჭვირვალე არსებები ეკიდა პირდაპირ ვაკუუმში, ისინი მუდმივად ანათებდნენ სტაბილური თერმობირთვული შერწყმის პროცესებიდან, მათი სხეულები მუდმივად იცვლიდნენ ფორმას. ხან ვარსკვლავებით ანათებდნენ, ხან წყლის შროშანებით, ხან მედუზებით, რომლებიც ცოცხალ პლასტილინს ჰგავდნენ.
  -სიცოცხლის ცილოვანი ფორმა ძალიან სუსტი და არასრულყოფილია. ტკბილმა ურჩხულმა ჩაიკივლა. ამიტომ, ის არ უნდა იყოს ინტელექტის მატარებელი. ინტელექტის არასიცოცხლისუნარიანი მატარებლების განადგურებით, ჩვენ აღვადგენთ სამყაროს ჰარმონიას, რომელიც არღვევს ქაოტური ევოლუციის ბრმა ნაკადს.
  ამ ინფორმაციის მეტი წონის მისაცემად, ის გამოიცა ალფა ტალღის დიაპაზონში.
  შორტებში გამოწყობილმა ფეხშიშველმა ბიჭმა, ოლეგ რიბაჩენკომ, განაგრძო თავისი ემოციური საუბარი და ხელებით მიუთითა სამგანზომილებიან პროექციაზე, სადაც ახალი თვითმფრინავების რეპროდუცირება მოხდა კომპიუტერული გრაფიკის გამოყენებით.
  მისი ხმა ბავშვური და ჟღერადი იყო, მისი თეთრი კბილები ღრჭიალებდა:
  - ეს გამშვებები ასხივებენ თერმო-რუმენის რაკეტებს, რომლებსაც შეუძლიათ რამდენიმე მზის სისტემის დაწვა ერთ ყლუპში. და ამ რადიო მჭიდებიდან გამოდის ჰიპერტალღები, რომლებიც საშუალებას გაძლევთ მოახდინოთ სივრცე, მათი გამოყენებით შეგიძლიათ უბრალოდ აიღოთ და გადაატრიალოთ მტრის წყალქვეშა ნავები ერთგვარ აკორდეონად, შემდეგ კი გაფანტოთ ისინი მტვრად. ეს სფერული განშტოება ქმნის სუპერ ძლიერ ძალის ველებს, შეუღწევადს ნებისმიერი იარაღისთვის, თუნდაც თერმორიუმონის ბომბებისთვის.
  პატარა ბიჭის ოლეჟკას ეკონომიკური კოორდინატორი უკვე ოფლს ასხამდა, ახალი ტიპის სასწაულმოქმედი იარაღის ჩამოთვლას ერთი საათი დასჭირდა.
  -მაგრამ ესენი ჩემი საყვარელია, დროთა განმავლობაში ისვრის. სასწაულად დრო წარსულში გადავიდა და გატეხილი ვარსკვლავური ხომალდები მაშინვე აღადგინეს. ისე, თუ მტერი წარსულში გადაინაცვლებს, მაშინ მისი ჯარისკაცები საბავშვო ბაღის ქოთნებზე დასხდებიან, გემები კი იმ ელემენტებად გადაიქცევიან, საიდანაც ისინი აშენდა.
  ბოლო ფრაზას თავშეკავებული სიცილი და მორცხვი ტაში მოჰყვა. ფენიქსს არწივის სახეზე სკეპტიკური გამომეტყველება ჰქონდა.
  -და როდის მოახერხეთ ამდენი აღმოჩენის გაკეთება? ეს ეწინააღმდეგება ლოგიკას და აბსოლუტურად შეუძლებელია.
  შორტებში გამოწყობილმა ბიჭმა შიშველი ფეხი დაარტყა:
  -კაცობრიობის მეცნიერებისთვის - ყველაფერი შესაძლებელია და ამას მალე ნახავთ!
  ამჯერად აპლოდისმენტები უფრო ხმამაღალი იყო. ულტრამარშალი ოდნავ შერცხვა, ინსტინქტმა უთხრა, რომ ატყუებდნენ. დიკ ფენიქსმა გულდასმით შეხედა ძვირფასეულობებთან დაკიდებულ ვარსკვლავურ ხომალდებს, უცებ გაუწოდა კლანჭიანი თითი, დაარტყა მისი დახვეწილი დიზაინი.
  გაისმა დაბნეული ღრიალი:
  -და როგორი ჭანჭიკები და უზარმაზარი სამაგრები გაქვს - ასევე სუპერიარაღები?
  პასუხად კოორდინატორი ბიჭის მკაფიო ხმამ გაისმა:
  -ამჯერად არა! მაგრამ თავად განსაჯეთ, როდესაც გრანდიოზული კოსმოსური ბრძოლა დაიწყება, მილიარდობით სუპერ ძლიერი მუხტი აფეთქდება და რა მოხდება ამის შედეგად?
  გაისმა დაბნეული ხმა:
  -Არ ვიცი?
  ბიჭმა გენიოსმა დაიყვირა:
  -ცა სასტიკად შეირხევა. და იმისთვის, რომ ჩვენი კოსმოსური ხომალდები არ ჩამოვარდეს, ჩვენ გულდასმით მივამაგრებთ მათ სამოთხის სარდაფზე.
  ამჯერად მსგავს განცხადებას ჭექა-ქუხილი სიცილით მოჰყვა. მხოლოდ ულტრამარშალმა შეჭმუხნა კიდევ უფრო.
  -და მხოლოდ ეს შეგეძლო გამოგეტანა?
  ბიჭმა ენერგიულად განაგრძო ღრიალი:
  -არა, ნუ გეშინია ყველას არა. ჩვენ მოვამზადეთ შესანიშნავი ციგურები და ტიტანის ჩხირები, რათა გაგვიადვილდეს ციგურებით სრიალი, ციგურების ზედაპირი დამზადებულია ხელოვნური ბრილიანტებისგან.
  სიცილი გაცილებით ხმამაღალი გახდა, ჭაღები აკანკალდა - ძირითადი სახელმწიფოების გერბების ფორმის.
  -რა არაჩვეულებრივი ინფორმაცია მოდის მიწიერისაგან! ჩემი დადებითი მუხტი მკვეთრად იზრდება. - გამა ტალღები მიცურავდნენ სივრცეში.
  -Ჩემიც! ეს ისეთი ტკბილია!
  არსება ვარდისფერ-მარგალიტის საღებავით იყო სავსე. გაიზარდა ფერების სიკაშკაშე.
  -მაგრამ შენ მთელი ცა დაანგრიე მილებით, ციგურები კარგად არ სრიალებს ტალახში.
  ფენიქსი ცუდ დისკუსიაში ჩაერთო. შორტებში გამოწყობილ რუს ბიჭს გაპრიალებული ღიმილით გაეღიმა:
  -ჩვენ უკვე მოვამზადეთ რამდენიმე ვარსკვლავთშორისი ტანკერი თხევადი საპნით და კბილის ფხვნილით. შეხედე ჩემს კბილებს, მალე დაინახავ ცას ბრილიანტებში.
  უზენაესმა კოორდინატორმა, რომელსაც წინააღმდეგობის გაწევა არ შეეძლო, ფილტვებში ჩაიკრა. ერთ-ერთმა ჭაღმა ვერ გაუძლო და მარგალიტებითა და ოქროთი მოქარგული აყვავებულ ხალიჩაში ჩავარდა.
  -Მე რა გითხარი! ეს არის ის, რაც ნიშნავს არასანდო დამაგრებას, მაგრამ ჭანჭიკებისა და სამფეხების გარდა, ჩვენ მოგვაწოდეთ მაგარი Velcro.
  -სიცილი ველურ კისკისში გადაიზარდა, ულტრამარშალმაც კი აჩვენა ფილტვების საკმაო ძალა.
  იმავდროულად, უცხო არსებები ვარსკვლავებზე უფრო კაშკაშა ბრწყინავდნენ; ადამიანების თვალები მაშინვე დაბრმავდებოდნენ, თუ ამ ცეცხლოვან კასკადებს შეხედავდნენ. ალფა-ბეტა-გამა - და სხვა სახის გამოსხივებამ შეავსო მთელი ვაკუუმი. მტრულად განწყობილი წყალქვეშა ნავების შიგნით უკვე შეუძლებელი იყო ერთი აზრის გამოთქმა. მხოლოდ ერთი ემოცია დომინირებდა - ველური აღფრთოვანებისა და გიჟური სიმაღლის განცდა.
  ოდნავ დამშვიდდა, ჰკითხა ულტრამარშალმა.
  -და თუ მტრულად განწყობილი გემები ზემოდან დაგვეცემა, ხრახნები და ველკრო არ აქვთ.
  გაბრწყინებულმა ბიჭმა ოლეგ რიბაჩენკომ კიდევ უფრო გააფართოვა ღიმილი.
  -ამისთვის მაქვს ეს.
  მან ჩოგბურთის რეკეტი ამოიღო და ბავშვური ფეხების შიშველი თითებით შეარხია:
  -Და მე მაქვს.
  ულტრამარშალი აკანკალებული ხელებით შეცურდა დიპლომატში და არც თუ ისე გაჭირვებით ამოიღო დასაკეცი ბადე პეპლების დასაჭერად.
  -მგონი მეტი მაქვს!
  სიცილის ქარიშხალმა ყოველგვარ ზღვარს გადალახა, ხალხი უბრალოდ იატაკზე დაეცა და ვნებათაღელვა კრუნჩხვით ტრიალებდა.
  გარე კოსმოსში კი ნამდვილი საგიჟეთი დაფიქსირდა, კაშკაშა გამოსხივების ნაკადები იმდენად ინტენსიური გახდა, რომ ხომალდები შიგნიდან ჩანდა.
  -თავებზე ჩაფხუტი დაიდეთ! მერე თეფში უცხოპლანეტელებთან ერთად დაგეყრება - გაიცინებ და გაიქცევი!
  არნოლდმა თავი დააღწია და სიტყვა დაამატა. თითებით აწეული ხოჭოვით, მან მაინც მოახერხა ვიტრინამდე მიცურვა და მუზეუმის რელიქვიის ამოღება - პირველი ჩამოსხმული SS-ის ჩაფხუტი დედამიწაზე.
  ბოლო ფრაზამ ყველა დაასრულა, აღქმა ცოტა ხნით უბრალოდ გაითიშა. როდესაც ხელისუფლება საბოლოოდ გონს მოვიდა, ღამის ცაზე შედგა ნამდვილი სპექტაკლი, ყველაზე გრანდიოზული ფეიერვერკი პლანეტის მთელ ისტორიაში, რომელიც ღამის ცას აავსებდა სასტიკი ბზინვარებით.
  -აუხსენი რა არის!
  უმაღლესმა კოორდინატორმა ბავშვური სახით ანიშნა თითი ზემოთ.
  "არაფერი განსაკუთრებული," უპასუხა ოლეგ რიბაჩენკომ.
  -კოსმოსი იცინის!
  -ცა ხარობს! - განაგრძო დიკ ფენიქსმა.
  "ვაკუუმი ქანაობს", - დაასრულა არნოლდ შვარკანეგერმა.
  მარტოხელა გამჭვირვალე არსება ცურავდა ვაკუუმში მოციმციმე ნამსხვრევებს. მისი ზომის მიხედვით თუ ვიმსჯელებთ, ის ახლახან დაბადებული ბავშვი იყო და ცისარტყელას ყველა ფერით ანათებდა.
  -რა მაგარი არსებები არიან ეს ცილები! მათ დაუვიწყარი სიხარული მოგვიტანეს და ამ მიზეზით იმსახურებენ არსებობას! - დაიღრიალა. სასიხარულო ამბავი გავრცელდა უსასრულო სამყაროს ყველა დიაპაზონში!
  ასეთი ნარკვევის შემდეგ ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა ცოტა ხნით წინ გადააგდეს. რათა მათ არ დაკარგონ მომენტები.
  თუნდაც ეს ბიჭები უკვდავები იყვნენ.
  იმავდროულად, რომელმა დასავლეთში კიდევ ერთი გამარჯვებული შეტევა ჩაატარა. 1945 წლის ზაფხულსა და შემოდგომაზე გერმანელებმა დაიპყრეს აფრიკის მთელი ჩრდილოეთი და ახლო აღმოსავლეთი. მათ ჰქონდათ უფრო მოწინავე აღჭურვილობა და გაცილებით მაღალი ხარისხის საბრძოლო ჯარები. ინგლისელებიც და ამერიკელებიც უიმედოდ მარცხდებოდნენ ვერმახტთან. და 1945 წლის დეკემბერში, მიუხედავად ზამთრისა, რომელმა ბრიტანეთში გაბედული დაშვება განახორციელა და ათ დღეში მოულოდნელი დარტყმით დაიპყრო მეტროპოლია. შემდეგ კი ზამთარში მთელი აფრიკა და ინდოეთი დაიპყრეს.
  იაპონელები უფრო წარმატებულად იბრძოდნენ წყნარ ოკეანეში და შეძლეს ფილიპინებზე ამერიკული დესანტის ჩაჭრა. და ჩაძირეთ მათი ავიამზიდები და საბრძოლო ხომალდები.
  რის შემდეგაც გერმანია და იაპონია გაერთიანდნენ. ბრიტანეთში ჩამოყალიბდა პროგერმანული მთავრობა, რომელსაც პრემიერ მინისტრი მოსლი ხელმძღვანელობდა და ჰიტლერისადმი სიმპათიური მეფე დაინიშნა. ინგლისური ფლოტის უმეტესი ნაწილი გერმანელებმა აიღეს. გაზაფხულზე ნაცისტებმა და იაპონელებმა ასევე დაიპყრეს ავსტრალია, ხოლო 1946 წლის ზაფხულში ჰავაის არქიპელაგი. ატომური ბომბის შექმნის ამერიკული მცდელობები წარუმატებელი აღმოჩნდა. და გერმანელებმა მთლიანად აიღეს კონტროლი ზღვაზე, დაიკავეს ისლანდია და გრენლანდია, მიუახლოვდნენ კანადას. და 1946 წლის შემოდგომაზე დაიწყო დაშვება კანადაზე. რა უნდოდათ ამერიკელებს?
  გერმანიასთან ზავი სსრკ-ს გარეშე შეუძლებელია გამარჯვებული ომის წარმოება!
  გერმანელები ზამთარში კუბაშიც დაეშვნენ. მათ აქვთ ახალი ძლიერი იარაღი - დისკეტები - რომლებიც აღწევენ ხუთ ან ექვს სიჩქარის ხუთ სიჩქარეს და დაუცველია მცირე იარაღის სროლისთვის.
  ასე რომ, ამერიკა აქტიურად დაიპყრო. და ამან მხოლოდ უფრო სახალისო და საინტერესო გახადა.
  გერმანელებმა ბრწყინვალე რომელის მეთაურობით ერთი გამარჯვება მოიპოვეს მეორის მიყოლებით!
  ზამთარში მათ მთელი კანადა დაიპყრეს, 1947 წლის გაზაფხულზე კი შეერთებულ შტატებზე შეტევა დაიწყეს. და ნაცისტების შეჩერება შეუძლებელი იყო. ამერიკელები 7 აგვისტომდე იბრძოდნენ და ვაშინგტონი არ დაეცა. ხოლო 9 აგვისტოს შეერთებულმა შტატებმა აიღო და კაპიტულაცია მოახდინა.
  ამგვარად, ბრძოლა უშედეგოდ დასრულდა. ომის დროს გერმანელებმა შექმნეს პირამიდული ტანკები, რომლებსაც არ ჰქონდათ თანაბარი და შეუღწევადი იყო ყველა კუთხით.
  მაგრამ ამერიკელებს პერშინგზე უკეთესი არაფერი ჰქონდათ. და მათ უიმედოდ წააგეს ომი, არასოდეს მიიღეს ატომური ბომბი.
  ახლა რომელს ჰქონდა თავისუფალი ხელი სსრკ-ს წინააღმდეგ ომისთვის. გარკვეული პერიოდის განმავლობაში, გერმანელებმა და იაპონელებმა, თუმცა, ინელებდნენ იმას, რაც უკვე დაიპყრეს.
  სტალინმა მიიღო MIG-15 და T-54 გამანადგურებელი. მაგრამ არასოდეს შეუძლებელი იყო წარმატებული მძიმე ტანკის შექმნა. IS-4 იწარმოებოდა მცირე სერიებში და რა თქმა უნდა ჩამოუვარდებოდა გერმანულ პირამიდულ RE სერიებს. ყველაზე პოპულარული იყო RE-50, რომელიც მხოლოდ ორმოცდაათ ტონას იწონიდა, ჰყავდა ეკიპაჟის ორი წევრი და 250 მმ-იანი ჯავშანი ყველა კუთხიდან დიდი კუთხით და 105 მმ მაღალი წნევის ქვემეხი.
  ეს ტანკი, განსაკუთრებით გვერდითა და უკანა დაცვით, საგრძნობლად აღემატებოდა საბჭოთა T-54-ს და მასში დიდი მანძილით შეაღწია თავდახრილი. რუსული მანქანა გერმანულში ვერანაირი კუთხით ვერ შეაღწია. IS-4-ის მსგავსად. მხოლოდ IS-7-ს შეეძლო პრობლემების შექმნა, მაგრამ ეს ტანკი არასოდეს გამოვიდა წარმოებაში.
  მძიმე მანქანების წარუმატებლობამ სტალინს დიდი იმედგაცრუება მოახდინა. ყოველ შემთხვევაში, გერმანული ორმოცდაათტონიანი მანქანა, 1800 ცხენის ძალა გაზის ტურბინის ძრავით და 1700 მეტრიანი სასიკვდილო ქვემეხით, ჭურვის საწყისი სიჩქარით, დარჩა შეუღწევადი და დაუცველი. IS-10 ასევე შეიარაღებული იყო. შემდეგ სტალინმა უბრძანა სუპერ მძიმე IS-11-ის შემუშავება 203 მმ კალიბრის თოფებით. ასეთ იარაღს გრძელი ლულით შეეძლო გერმანულ ტანკებში შეღწევა. მაგრამ... ტანკის წონამ ას ტონას გადააჭარბა, რაც უკვე მიუღებელია.
  ასე რომ, არც ეს მანქანა გამოვიდა წარმოებაში. მოკლედ, IS-10-ის გარდა, არ არსებობდა მასობრივი წარმოების მძიმე ტანკები. და მათ შექმნეს ბევრი T-54, მანქანები, რომლებიც, თუმცა, გერმანელებისთვის დაბრკოლებას არ წარმოადგენს.
  1953 წლის 5 მარტს სტალინის გარდაცვალების შემდეგ რომელმა გადაწყვიტა ისარგებლა საბჭოთა ხელმძღვანელობის არეულობით და ძალაუფლებისთვის გარდაუვალი ბრძოლა რუსეთზე თავდასხმით. ასე რომ, 1953 წლის 1 მაისს ვერმახტმა გადალახა სსრკ-ს საზღვრები. და დაიწყო ახალი ომი.
  მაგრამ სსრკ-ში ნამდვილად არ არის ერთიანობა. მინისტრთა საბჭოს თავმჯდომარე მალენკოვი, შინაგან საქმეთა და უშიშროების სამინისტროს სახალხო კომისარი ბერია, საგარეო საქმეთა მინისტრი მოლოტოვი, ცენტრალური კომიტეტის მდივანი ნიკიტა ხრუშჩოვი, თავდაცვის მინისტრი ვასილევსკი. ასეთი ჭრელი თაიგული. კოლექტიური ხელმძღვანელობა.
  და არავინ არ არის პასუხისმგებელი... და გერმანული RE-50 ტანკები ძალიან სწრაფი და შეუვალია. ისინი ოპტიმალურია მათი მახასიათებლებით. და არ არის აუცილებელი იყო უფრო მძიმე, და თუ ეს უფრო მსუბუქია, მაშინ მხოლოდ დაზვერვისთვის.
  და T-54, სამწუხაროდ, არასაკმარისია ყველა თვალსაზრისით. და დაცვა, იარაღი და მართვის შესრულება.
  ყოველ შემთხვევაში, გერმანელები გაცილებით ძლიერები არიან ჰაერშიც და ხმელეთზეც. რამდენიმე დღეში გერმანელებმა უკვე მიაღწიეს ტულას.
  ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა: დაცვა ამ ქალაქში გამართეს, ისევ იქ გადაიყვანეს ჯადოქარმა.
  ბიჭი და გოგო დაცვაში იბრძოდნენ.
  ბიჭმა ოლეგმა შიშველი ფეხით ყუმბარა ესროლა და მღეროდა:
  - ვინ არის მიჩვეული სამშობლოსთვის ბრძოლას...
  მარგარიტამ, ამ გოგომ, ასევე შიშველი ფეხის თითები ესროლა, მკვლელი იყო და იღრიალა:
  - დაე, ჩვენთან ერთად იმღეროს!
  ოლეგ რიბაჩენკომ, რომელიც ხელმძღვანელობდა, ისროდა და ისროდა, შიშველი ფეხებით თქვა:
  - ვინც მხიარულია, იცინის!
  მარგარიტამ ესროლა, შიშველი თითებით ლიმონებს ესროლა და კბილების გაშიშვლება დაადასტურა:
  - ვისაც უნდა, მიაღწევს!
  ბიჭმა და გოგომ ერთხმად წამოიძახეს:
  - ვინც ეძებს, ყოველთვის იპოვის!
  ბიჭები ვერმახტს ძალიან გაბედულად ებრძოდნენ. და შიშველი ფეხებით ისროლეს სასიკვდილო ყუმბარები.
  ოლეგ რიბაჩენკომ მოწინააღმდეგე გაწყვიტა და დაიკივლა:
  - ახალი რუსეთისთვის!
  მარგარიტამ სიკვდილის საჩუქარი შიშველი თითებით გადააგდო და დაუდასტურა და გაიღიმა:
  - იბრძოლე და ნუ გეშინია!
  ბავშვები მართლაც აგრესიულობისა და გაბრაზების განსახიერებაა. ასე იბრძვიან ომის რაინდები.
  ოლეგ რიბაჩენკო ფიქრობდა: ახლა ისინი ტულასთვის იბრძვიან. მაგრამ გაუწევს თუ არა რუსეთი წინააღმდეგობა ასეთ კოლოსალურ ძალას? სამურაები კი აღმოსავლეთიდან მიიწევენ.
  და რომმელის ჯარები სავსეა დაქირავებულებით მთელი მსოფლიოდან. უფრო სწორედ, რეიდების გზით აყვანილი უცხოელები.
  აი ოლეგ რიბაჩენკო ჭრის შავკანიან მებრძოლებს. და კბილებს აცახცახებს და ღრიალებს:
  - მე მაქვს პიროვნება, რომელიც მართლაც შესანიშნავია!
  და ისევ ურტყამს... და ბიჭის შიშველი ფეხით ნასროლი ყუმბარა ფაშისტებს აცრემლებს.
  მარგარიტაც ისვრის და ყვირის:
  - გამარჯვება იქნება!
  და შიშველი ფეხის თითებით ის ასევე ისვრის მკვლელობის საჩუქარს, აფანტავს თავის მტრებს.
  ბიჭი და გოგო სრულიად აღელვებულები და ძალიან გამარჯვებულები არიან. ისინი წერენ მტერს. და ისინი მტრის მთელ რიგებს ჭრიან.
  ოლეგ რიბაჩენკო ყვირის:
  - მტერი არ გაივლის!
  და ისვრის ყუმბარას შიშველი ფეხით.
  ამას მარგარიტა ადასტურებს. ის ისვრის და ყვირის:
  - სიკვდილი მტერს!
  და ისევ მთელი ეს წყვილი ისვრის და აგზავნის მკვლელ საჩუქრებს. მან მტერი გაანადგურა და კბილები გამოაჩინა. და ის საკუთარ თავზე ისვრის, უკიდურესად ზუსტად.
  არც ერთი ტყვია არ იკარგება. ახალგაზრდა გარეგნობის მეომრები ანადგურებენ მტერს. და ისინი მოწინააღმდეგეებს მკვლელი კვერნასავით თიშავენ.
  ბიჭი, შიშველი ფეხით ყუმბარას ისვრის, ყვირილი:
  - რუსეთისთვის და თავისუფლებისთვის ბოლომდე!
  მარგარიტა ადასტურებს:
  - დედა რუსეთისთვის!
  და შიშველი ფეხით ყუმბარსაც გაუშვებდა. და ფანტავს მოწინააღმდეგეებს.
  რის შემდეგაც ბიჭმა და გოგონამ შიშველი ფეხებით სროლისა და ყუმბარის სროლისას სხვადასხვა აფორიზმის შედგენა დაიწყეს;
  პოლიტიკოსის ტკბილი სიტყვა მწარე პრობლემების ქვის ქვეშაც კი მიედინება!
  მხოლოდ ენა არ მწარდება პოლიტიკოსის ტკბილი გამოსვლებისგან!
  ძალიან ჭკვიანად ნუ იქნები, გაგიჟდები!
  კარგი პროპაგანდა მოგატყუებთ, არა მარტო სულელის ჭკუით!
  კაცი პოლიტიკაში მგელია, ბიზნესში მელა, მაგრამ მაინც ირემივით ექცევიან!
  პოლიტიკოსი ჩვეულებრივ მელას ბაძავს, მაგრამ ბულბულის ტრიალით აშორებს სახიდან ფუმფულას!
  ომში ოპერაშია, მხოლოდ მკვდრები არ აყალბებენ!
  მუხის თავი ძლიერ პოზიციას ვერ უზრუნველყოფს!
  პოლიტიკოსს ხმაში მეტალი უყვარს და ქმედებებში ჟანგი!
  პოლიტიკოსი და მეძავი და სუტენიორი ერთ ბოთლში!
  ამომრჩევლები არ ენდობიან პოლიტიკოსებს, მაგრამ ხმას მაინც რწმენას აძლევენ!
  რელიგია არის საქმე, რომელშიც არ არის ნდობა, მაგრამ არის რწმენა!
  რატომ ჯვარს ჯვარს პოლიტიკოსი ასე ძალიან? ეს მას უადვილებს თქვენი საფულის პოვნას!
  პოლიტიკოსი ჯიბის ქურდობაა, რომელიც კანონებს თავისთვის წერს!
  ყველაზე პატიოსანი პოლიტიკოსი ისაა, ვინც მხოლოდ აუცილებლობის გამო იტყუება!
  პოლიტიკოსისთვის ენა წარმოების ინსტრუმენტია, ჯიბეში მხოლოდ შრომის ეფექტურობაა!
  პატარა ენა აქვს, მაგრამ ბევრს ლაპარაკობს!
  ათასი სიტყვა ერთ დარტყმაზე ნაკლები ღირს, მილიონი დაპირება კი ერთი შესრულება!
  კირჩხიბი უფრო ხშირად უსტვენს, ვიდრე პოლიტიკოსი საარჩევნო დაპირებებს ასრულებს!
  რისი გაკეთება არ შეუძლია ყოვლისშემძლე ღმერთს? პოლიტიკოსზე მეტს დაპირდი!
  ადამიანს საჭმელად ეძლევა პირი, მაგრამ პოლიტიკას საჭმელის საშოვნელად ეძლევა!
  პოლიტიკოსი ჯოჯოხეთივით ცბიერია და ანგელოზის ნიღაბს იცვამს!
  რატომ სჭირდება ადამიანს ხელები - მუშაობა! პოლიტიკას კი თათები ეძლევა დასაჭერად!
  რაც არ უნდა ტკბილი იყოს პოლიტიკოსის გამოსვლა, ცხოვრება უფრო მწარეა მისი გადმოსვლისგან!
  ღმერთს ბევრი დღე აქვს, მაგრამ პოლიტიკოსს კვირაში შვიდი პარასკევი აქვს!
  ჯალათს ყოველთვის ბევრი სამუშაო აქვს და სიტყვის პოლიტიკა!
  პოლიტიკოსი ოცნებობს ძალაუფლებაზე, როგორც მეძავი ოცნებობს სექსზე და ასევე ატრიალებს უკანალს!
  პოლიტიკაში არ არიან მეგობრები, არ არიან დები და ძმები, მაგრამ არიან ძმები!
  რა უნდა პოლიტიკოსს ყველაზე მეტად: მოკვდეს პრეზიდენტად და იცხოვროს ღმერთად!
  არ ენდოთ მგლებს ცხვრის ტანსაცმელში - თქვენ წახვალთ ცხვრის ტყავის ქურთუკზე!
  არჩევნებში ბევრი კატაა, მაგრამ კიდევ უფრო მეტი მგელი ცხვრის ტანსაცმელში!
  პოლიტიკოსს ტკბილი მეტყველება აქვს, რაც დიაბეტის იმედგაცრუებას იწვევს!
  თუ ჯორივით გუთანი არ გინდა, ვირი ნუ ხარ!
  არ არსებობს იმაზე დიდი სისულელე, ვიდრე პოლიტიკოსის დაჯერება, მაგრამ არჩევნების იგნორირებას ჭკვიან აზრს ვერ ვუწოდებთ!
  ფსონებისგან განსხვავებით, ვინც ხმას მისცემდა ფავორიტს, ყოველთვის იმედგაცრუებული დარჩება!
  პოლიტიკაში არ არსებობს იმაზე მეტი ნაძირალა, ვისი პატიოსნებაც სჯეროდათ!
  ვისაც უყვარს არჩევნებზე სიარული, უყვარს ლაფსი ყურებზე!
  პოლიტიკოსები შიმშილს სულელივით ვერ მალავენ!
  არ დაიჯეროთ დაპირებების, მაგრამ წადით არჩევნებზე!
  ვისაც ღმერთის არ სწამს, არ დაიჯერებს ჰარი პოტერის!
  პოლიტიკოსი ზღაპრულ თოვლის ბაბუას ჰგავს, ასე რომ, სინამდვილეში ბინებში ცივა!
  არ მოგწონთ ყურმილი - უკეთესად შეჭამთ!
  პოლიტიკოსი მგელივით ღრიალებს, მელას ბაძავს!
  ყველაზე ცბიერი მელა ტახტზე კუდს აქნევს!
  მსოფლიოში ბევრი მზაკვარი მელაა და კიდევ უფრო მეტი სულელი ყვავები!
  ეშმაკისგან ღმერთს ნუ ქმნით, პოლიტიკოსისგან კი პატიოსან კაცს!
  რაც უფრო მაღალია პოლიტიკოსის დაპირებების მთა, მით უფრო დაბლა თვლის ის თქვენს გონებას!
  არ მოგატყუოთ პოლიტიკა, მიეცით ხმა ვინც არ არის თქვენი ფავორიტი!
  არჩევნებზე ხალხი ხმას აძლევს, ბანკში ფულია, მაგრამ ამ უკანასკნელ შემთხვევაში მაინც არის მოგების შანსი!
  პოლიტიკაში კურდღელი ნუ იქნები - მელა ტყავს დაიღვრის!
  მელა არ არის უძლიერესი ცხოველი, მაგრამ ის საუკეთესოა სამი ტყავის მოწყვეტაში!
  არჩევნებზე წასვლისას გახსოვდეთ, რომ პატიოსანი პოლიტიკოსები არ არსებობენ, მხოლოდ თქვენი პატივია!
  პოლიტიკოსს ბევრი რამის დაპირება შეუძლია, მაგრამ ყურები ზევით უნდა იყოს!
  ყველაზე ხშირად შიმშილობს ისინი, ვისაც ყურზე ბევრი ფაფა აქვს!
  პოლიტიკოსს თაფლის ბუზივით ესწრაფვის ტახტი და ინფექციაც მოაქვს!
  ვირი ნუ ხარ, ხმას ნუ მისცე მელა!
  მელა ყველაზე ჭკვიანი ცხოველია, მაგრამ ცხოვრების არითმეტიკაში მას მხოლოდ წაღება და გაყოფა შეუძლია!
  გაბრწყინებული პოლიტიკოსი მელას ჰგავს, მაგრამ თავს ლომად ეჩვენება!
  მელა შეიძლება ლომივით იღრინოს და ცხვარივით ღრიალი, მაგრამ მისი ჩვევები მგლისებურია!
  შავი ცხვრები არიან, მაგრამ წმინდა პოლიტიკოსები არ არიან!
  რატომ სჭირდება პოლიტიკოსს თავი? რომ შეჭამო!
  რატომ სჭირდება ძროხას აკორდეონი? რატომ სჭირდება პოლიტიკოსს სინდისი?
  ყველა პოლიტიკოსს აქვს აურზაური მადა, მაგრამ ხარივით ხვნის სურვილი არ არის!
  ნამდვილი მელა ყოველთვის მიზნად ისახავს ლომის ადგილს!
  ყურის ლაფსი უვარგისია, მაგრამ უფასოა!
  უფასო ყველი მხოლოდ თაგვის ხაფანგშია, უფასო ლაფშა კი მხოლოდ ყურებზე!
  კარგი პოლიტიკოსი ბუზს აბერებს სპილოს, უღიმღამო - მხოლოდ მას!
  პოლიცია იბრძვის, მაგრამ პოლიტიკოსი ატყუებს!
  ტირანი ყურებზე ლაფშს უკიდებს, თოკთან ერთად კისერზე!
  დიპლომატია შეუთანხმებლობის ხელოვნებაა, შეთანხმების გულისთვის!
  გქონდეთ კლუბი, მაგრამ არა სულელი ტვინი!
  თავი თუჯისაა და ხშირად თმობს!
  ძლიერი კაცი ყოველთვის კარგი დიპლომატია, მაგრამ დიპლომატიის გარეშე ჯობია!
  პოლიტიკოსი დათანხმდა, თუ არა!
  მელიაც კი ტყავს, არწივის თვალებით და ლომის გულით!
  ადამიანი ყოველთვის უკმაყოფილოა ცხოვრებით, მაგრამ სიკვდილი არ იტყვის, რომ საკმარისია!
  ვინც ამომრჩევლებს სამოთხეს ჰპირდება, უფრო მეტად საფლავში გაგზავნის!
  ნუ გააკეთებთ მოლაშქარს, არამედ გააკეთეთ პატიოსანი კაცი პოლიტიკოსისგან!
  თუ გსურთ წარმატებას მიაღწიოთ პოლიტიკაში, დაივიწყეთ სინდისი და პატივი, მაგრამ ნუ დაივიწყებთ სისასტიკეს და მლიქვნელობას!
  პოლიტიკოსი საკუთარ თავს აშენებს საიმედო ციხესიმაგრეს, ვისაც მუხის თავი აქვს!
  ამომრჩეველო, არ დაიჯერო, ნებისმიერი პოლიტიკოსი მხეცია!
  პოლიტიკოსი არაყივითაა, თუმცა ტკბილია, თავის ტკივილი აუცილებლად შეგაწუხებს!
  გერმანელებმა მაინც ალყა შემოარტყეს და აიღეს ტულა. სამხრეთ ფრონტზე მათ შეიჭრნენ სტალინგრადისკენ, მაგრამ ამჯერად მათ შეძლეს ქალაქის სტალინის ხელში ჩაგდება. რომმელის მებრძოლების ტანკები ძალიან სწრაფი იყო. და მოსკოვი მჭიდრო რგოლში აღმოჩნდა.
  გერმანელებმა და მათმა ჭრელ ლაშქარმა მაშინვე აიღეს რიაზანი. და ჩაკეტეს ბლოკადა.
  ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა აღმოჩნდნენ სსრკ-ს გარშემორტყმულ დედაქალაქში.
  ეს არ არის სახალისო მარადიული ბავშვებისთვის. იბრძოლეთ საკუთარი თავისთვის, სანამ მოსკოვი დაბომბეს და განადგურებულია.
  ბიჭმა შიშველი ფეხით ყუმბარა ესროლა, რამდენიმე არაბი ჩამოაგდო და შენიშნა:
  - ჩემი მშობლიური ქვეყანა ფართოა!
  გოგონამ სიკვდილის ძღვენიც შიშველი თითებით ესროლა, მოწინააღმდეგეები გაფანტა და შეაჯამა:
  - უკან დასახევი არსად არის!
  ბავშვები ვეფხვის ლეკვებივით იბრძოდნენ. და მათ აქტიურად დაამარცხეს გერმანელები და მათი დაქირავებულები. მაგრამ მაინც რა შეუძლიათ ბიჭმა და გოგომ ასეთი უთანასწორო ძალების წინააღმდეგ?
  მაგრამ ბრძოლა გაგრძელდა... ბიჭი და გოგო ცოტა ხანს იბრძოდნენ.
  მაგრამ მერე ისევ გადავიდნენ... როგორც ჩანს, უაზრო ტანჯვა რომ არ გახანგრძლივდეს. ისინი იულიუს კეისრის მახლობლად აღმოჩნდნენ. და მათ გადაარჩინეს სენატში მკვლელობის მცდელობისგან. და რომ ბავშვები მაგარი და უკვდავები არიან. მათ სენატორები კომბოსტოში დაჭრეს. და მათ თავი მოიკვეთეს. და ვიღაცას ყუმბარა ესროლეს, კიდურები მოკვეთეს.
  მოკლედ, კეისარი გადარჩა. და კიდევ ოცი წელი იმეფა. შემდეგ კი მისი და კლეოპატრას ვაჟი ავიდა ტახტზე.
  მოკლედ, შეიქმნა სტაბილური კეისრის დინასტია. და ძველი რომი განაგრძობდა ზრდას და გაფართოებას სტაბილურად. სანამ ჩინეთს არ მიაღწევდა, ისიც გადაყლაპა. გაჩნდა მსოფლიო იმპერია, რომელმაც ასევე გადალახა ოკეანე. პროგრესი რეალურ ისტორიაზე უფრო სწრაფად განვითარდა, მაგრამ ქრისტიანობა და ისლამი პაწაწინა სექტებად დარჩა. რომაელები კოსმოსში წავიდნენ და მზის სისტემა დაიპყრეს.
  შემდეგ კი ვარსკვლავებისკენ გაფრინდნენ. სამეცნიერო ათეიზმი და კეისრისა და მისი შთამომავლების კულტი ერთიან რელიგიად იქცა.
  ამისათვის ბიჭმა და გოგონამ მხოლოდ ავტომატიდან რამდენიმე აფეთქება ისროლეს, ოთხი ყუმბარა ისროლეს და ხმლებით იმუშავეს. სროლის ხუთივე წუთი და კაცობრიობის მთელი ისტორია მთლიანად შეიცვალა. ეს ასე ხდება.
  ხოლო მეორე მსოფლიო ომის ფრონტებზე გერმანელებმა აიღეს მოსკოვი და მიაღწიეს ურალს. და ციმბირი დაიპყრო იაპონიამ.
  ასე რომ, რომელმა დაიპყრო მსოფლიოს უმეტესი ნაწილი, დაიპყრო სსრკ ორ-ნახევარ თვეში.
  მაგრამ ომების ეს ისტორია ჯერ არ დასრულებულა. 1957 წლის 1 მაისს რომელმა იაპონიასაც შეუტია. კაცობრიობის ისტორიაში ბოლო ომი მოჰყვა. სამურაები ტექნოლოგიის ხარისხით მნიშვნელოვნად ჩამორჩებოდნენ მესამე რაიხს და უიმედოდ კარგავდნენ. მაგრამ ომი ერთ წელზე მეტხანს გაგრძელდა, სანამ, საბოლოოდ, ბირთვული თავდასხმების შემდეგ დედა ქვეყანაზე, იაპონია დაეცა.
  დაყოფილი სამყაროს ეპოქა დასრულდა და რომელი მსოფლიო დიქტატორი გახდა.
  1959 წლის 1 მაისს ჩატარდა რეფერენდუმი და დამყარდა მონარქია. რომმელმა წარმატებას მიაღწია
  მისი ვაჟი და დაარსდა დინასტია. მსოფლიო დინასტია და კოსმოსური გაფართოება.
  ერთმა იმპერიამ მოიტანა წესრიგი პლანეტა დედამიწა. აფრიკაშიც კი ყველა სოფელში გზა აშენდა და მოწესრიგებული, წესიერი სახლები აშენდა. განვითარდა სოფლის მეურნეობა და შიმშილი სამუდამოდ დასრულდა. და შობადობა კონტროლს ექვემდებარება. ყველაფერი ისეა, როგორც ამბობენ, შეკვეთით.
  მზის სისტემა ვითარდება და ხალხი უკვე სხვა ვარსკვლავებისკენ მიფრინავს. რომმელი კი ისტორიაში შევიდა, როგორც უდიდესი პიროვნება და ლეგენდა! და ისმის კითხვა, რატომ არ მოკლეს ჰიტლერი ადრე? ბევრად უკეთესი იქნებოდა!
  
  
  
  
  პუგაჩოვი რუსეთის მეფე
  ემელიან პუგაჩოვმა ალყა შემოარტყა ორენბურგს. აჯანყებულებისთვის საქმეები არც ისე კარგად წავიდა. სამეფო პოლკები უახლოვდებოდნენ. თვითგამოცხადებულ მეფეს არ სურდა ორენბურგიდან ალყის მოხსნა, მაგრამ ასევე სარისკო იყო ჯარების გამოყოფა. რეალურ ისტორიაში, აჯანყებულები მაინც გაიყვნენ და ნაწილ-ნაწილ სცემეს. ჯერ ტატიშჩევოსთან, შემდეგ კი ბელუზერსკთან. ეს გადაწყვეტილება მცდარი აღმოჩნდა.
  მაგრამ შემდეგ ბიჭი ოლეგ რიბაჩენკო ემელიან პუგაჩოვის ბანაკში ჩავიდა. ამის მიუხედავად, თოვლი მაინც იყო და თებერვლის ბოლო იყო - ბიჭი ფეხშიშველი და შორტებში იყო.
  ის ემელიან პუგაჩოვთან მიიყვანეს. ბიჭი თავდაჯერებულად დადიოდა. თოვლში ფეხშიშველი სირბილი წამებაზე მეტი სიამოვნებაა. მითუმეტეს უკვდავ სხეულში.
  ბიჭმა ემელია პუგაჩოვს გეგმა შესთავაზა:
  - ავიღოთ მეფის ჯარისკაცების ფორმა, ჩვენ კი ბევრი ასეთი ფორმა გვაქვს და აჯანყებულებს და კაზაკებს ჩავაცვათ. მოდით ვითამაშოთ ბრძოლა - როგორც სროლა. შემდეგ კი დატყვევებულ პუგაჩოველებს ქალაქში ჩავიყვანთ. იფიქრებენ, რომ ეს სამეფო ჯარებია და ციხეში შეგვიშვებენ, იქ კი თავს დაესხმებით!
  ემელიან პუგაჩოვმა დაამტკიცა:
  - კარგი, შენ გაჩუქებ! რა თავია! კაპიტნის წოდებას განიჭებ!
  ოლეგი დაიხარა და უპასუხა ღიმილით:
  - იესავ, იესავ, რატომ მიატოვე ცხენი! ხელი არ ასწია სასროლად!
  კაზაკთა მეფემ თავი დაუქნია და უპასუხა:
  - ჩემი ადიუტანტი იქნები! გამოგისწორებენ ფორმას და ჩექმებს!
  ოლეგმა მოკრძალებულად შენიშნა:
  - და ფეხშიშველი უფრო მოხერხებულია! და შიშველი ტანით ძალიან არ მცივა!
  ემელიან პუგაჩოვი გახდა. ის საშუალო სიმაღლის იყო, მხრებში განიერი და მიუხედავად იმისა, რომ ოლეგი ოცდამეერთე საუკუნეში თორმეტი წლის სტანდარტული ბიჭის სიმაღლე იყო, ანუ ერთი და ნახევარი მეტრი, კაზაკების მეფე არც თუ ისე მაღალი იყო. ამ დროისთვის ოლეგი უკვე მოზარდი იყო და შეეძლო უფროსებთან თანაბარი ბრძოლა და ოფიცერი.
  ემელიანმა უბრძანა...
  - აბა, ძალიან ფარულად მოამზადე ეს პროვოკაცია!
  და რა ჭკვიანურად გამოიყენა მეცნიერული სიტყვა.
  კაზაკები ემზადებოდნენ... მცველები დააყენეს, რომ არც ერთმა ცოცხალმა სულმა არ იცოდეს. და ეშმაკური ხაფანგი მზადდებოდა.
  მაგრამ მტერი ჯერ კიდევ უახლოვდებოდა, მაგრამ ჯერ კიდევ იყო დრო, აჯანყებულთა მცირე რაზმები თავს დაესხნენ მას. უფრო სწორედ, საკმაოდ მრავალრიცხოვანი, მაგრამ არც თუ ისე ორგანიზებული ბრბო.
  ემელია პუგაჩოვას თითქმის ოცი ათასი საბრძოლო მზადყოფნა ჰყავდა ორენბურგის მახლობლად. რეალურ ისტორიაში ის იყოფა. ტატიშჩის მახლობლად ათი ათასი პუგაჩოველი იბრძოდა შვიდი ათასი ცარისტული ჯარის წინააღმდეგ. მტერი პუგაჩოვის ჯარს აღემატებოდა ქვემეხებითა და თოფების რაოდენობით, ასევე ორგანიზებით. მაგრამ გამარჯვება ძვირი ღირდა! გარდა ამისა, თავად პუგაჩოვი არც თუ ისე გაბედულად მოიქცა, ბრძოლის ველი დატოვა ბრძოლის დასრულებამდეც.
  ახლა პუგაჩოველებს ისტორიული შანსი ჰქონდათ გამარჯვებისთვის.
  ასე რომ, მათ ორ ათასზე მეტი რჩეული მებრძოლი ჩააცვეს ფორმაში. გაპარსავდნენ. და ის, რომ ფორმები აცვია, ბუნებრივია. Და უფრო მეტი. პუგაჩოველებს ასევე ჰქონდათ ადრე დატყვევებული ბრძოლების დროშები, დოლები და ა.შ.
  სპექტაკლის შესრულება ისე იყო დაგეგმილი, თითქოს ნოტებით. ემელიანს ბერდში თითქმის ასი ქვემეხი ჰქონდა, თუმცა მათი ნახევარი არ იყო მნიშვნელოვანი. მაგრამ არის რაღაც საცეცხლე.
  რომ ნამდვილი ბრძოლის სახე ჰქონდეს. ჯერჯერობით პუგაჩოვისთვის საქმე არც ისე ცუდია. ურალის ქარხნების ნახევარი მის კონტროლს ექვემდებარება. ჩელიაბინსკი ჯერ კიდევ საშინელია, ჩიკა მყარად ზის უფასთან. ჯერ კიდევ თებერვლის ბოლოა და ომის შედეგი არ არის ნათელი და გოლიცინის ძალები შორს არიან ორენბურგიდან. მაგრამ რეალურ ისტორიაში, ერთ თვეში ტატიშჩევოს მახლობლად იქნება ბრძოლა და მასში გლეხთა ჯარის დამარცხება. რაც გამოიწვევს აჯანყებულთა მასობრივ დეზერტირებას.
  ოლეგი ჯერ კიდევ ფეხშიშველი და შორტებშია, ბრძანებებს აძლევს და რჩევებს აძლევს. მის გარუჯვისგან თითქმის შავგვრემანი, მაგრამ ქერა ბიჭი წვერიანი მამაკაცები ემორჩილებიან.
  აჯანყებულები უკვე იწყებენ სროლას. იარაღი ღრიალებს, სიკვდილის საჩუქრები იფურთხება... ნამდვილი ნგრევა მიმდინარეობს.
  ოლეგი კბილებს აცახცახებს და ღრიალებს:
  - დიდება ჩვენს წმინდა სამშობლოს! იქნება პოეტების თაობა! დიდო ემელიან, ძვირფასო - შენი ექსპლოიტეტები იმღერებს!
  და კვამლის ღრუბლები ამოდის. იმიტაცია სერიოზული ბრძოლაა. აქ, რა თქმა უნდა, თქვენ უნდა აჩვენოთ ყველაფერი დამაჯერებლად. მეტიც, ალყაში მოქცეული, რა თქმა უნდა, გათავისუფლებას ელიან!
  რა თქმა უნდა, ისინი უსაქმურზე ისვრიან, რათა გადაარჩინონ ქვემეხები და ტყვიები. და უარეს დენთს იყენებენ.
  ემელიან პუგაჩოვი ჯერ კიდევ საკმარისად ძლიერია ორენბურგის ასაღებად - მაგრამ ციხე ძლიერია! და აქ თქვენ გჭირდებათ ეშმაკობა.
  მეომრები და კაზაკები ზოგადად მზად არიან... ორ ათასზე მეტი გადაცმული ქვეითი და კავალერია და სამ ათასზე მეტი სავარაუდოდ პატიმარი. საკმარისია, რომ მოულოდნელად დაიპყრო ქალაქი.
  ოლეგი პატიმართა წინ დადიოდა. თებერვლის თოვლში დიდხანს ფეხშიშველი სირბილისგან ოდნავ დაბუჟებული ჰქონდა ბიჭუნა ფეხები. მეტიც, სიცხეს უკვე მიეჩვია. მაგრამ არა უშავს, უკვდავი ბიჭის თითები არ გაიყინება.
  და მართლაც შესანიშნავი აღმოჩნდა.
  ოლეგი იღიმება, თეთრ ფონზე ფეხშიშველი კვალს ტოვებს. შეხებით გამოიყურება. გლეხის ოჯახიდან რამდენიმე ბიჭიც ფეხშიშველი დარბოდა. ისინი საკმაოდ გამაგრებულები არიან, თუმცა, როგორც წესი, თოვლში აცვიათ ბასტის ფეხსაცმელი.
  ასე რომ, ეს ჯარი მოდის, რომელმაც დაამარცხა პუგაჩოველები, ორენბურგისკენ. და მარშიც კი გუგუნებენ.
  მართლაც, მოტყუება მარტივია, მაგრამ ეფექტური. მათ წინ იღებენ კარიბჭეებს და პუგაჩოველთა არმადა შემოდის ამ რეგიონის მთავარ ქალაქში. როგორც ჩანს, ისინი ზედმეტად დარწმუნებულები არიან, რომ სულელს არაფერი ესმის და ის დამარცხდა.
  ახლა აჯანყებულები მთლიანად ჩაერთნენ. სიგნალი მოჰყვება და ისინი მცველებისკენ მივარდებიან.
  ოლეგი ერთდროულად მოჭრის ორ ოფიცერს თავისი საბერით. და ბიჭი სასოწარკვეთილი ყვირის:
  - Დანებება! კანონიერი მეფე ჩვენთანაა!
  დამცველები დაბნეულები არიან. ჯარისკაცები წინააღმდეგობას თითქმის არ უწევენ. ძირითადად ოფიცრები, სავაჭრო მილიცია და მდიდარი კაზაკები იბრძვიან.
  ბრძოლა რთულია, მაგრამ ფოკუსირებული. სულ უფრო მეტი პოლკი შემოდის ქალაქში. და კაზაკები, და კაცები ფსონებით და თათრები ბაშკირებით. ბრძოლა მძიმეა.
  ოლეგ რიბაჩენკო ასევე ჭრის და ყვირის:
  - Დანებება! იქნება წყალობა, ბევრი ფული და თავისუფლება ყველას!
  აშკარაა, რომ მცველების ძალა სწრაფად იკლებს, ისევე როგორც ბრძოლის სურვილი. ოფიცრებიც კი უარს ამბობენ. კაზაკებს სიკვდილიც კი არ უნდათ.
  მატიუშა ბორონს ოლეგმა ყელი გამოჭრა, ხანჯალი შიშველი თითებით ესროლა.
  ბრძოლა თითქმის მაშინვე ჩაიშალა. ვაჭრები მუხლებზე დაემხო და მოწყალება სთხოვეს. წაათრიეს გერმანელი გუბერნატორიც და ციხის კომენდანტიც. ემელიან პუგაჩოვმა მათი ჩამოხრჩობა ბრძანა.
  დატყვევებულ ჯარისკაცებს ფიცი დადეს და ოფიცრებს შესთავაზეს არჩევანი: ან სამსახური ცარ პეტრე მესამესთვის ან სიკვდილით დასჯა. გაყოფილია დაახლოებით ნახევარზე. ზოგი სიკვდილით დასაჯეს. ზოგმა ემელიას ერთგულება შეჰფიცა.
  თავად ქალაქში აიღეს მდიდარი ხაზინა და უამრავი ძვირფასი ნივთი, ასევე თითქმის ოთხმოცდაათი ქვემეხი და დენთის დიდი მარაგი, ბომბები და ქვემეხები.
  კოლოსალური ციხე საბოლოოდ დაეცა ხანგრძლივი ალყის შემდეგ. შესამჩნევად იყო შევსებული პუგაჩოვის ჯარი. ახლა კი შესაძლებელი იყო ტატიშჩევოში წასვლა და გოლიცინთან ბრძოლა უმაღლესი ძალებით.
  და თავად ოლეგი წავიდა ჩიკასთან დასახმარებლად. მიხელსონი უნდა ყოფილიყო გატეხილი, რათა არ დაემარცხებინა აჯანყებულები უფასთან.
  ბიჭი თოვლში შორტებში ფეხშიშველი დარბოდა. მარგარიტაც მას შეუერთდა. გოგონას მხოლოდ ტუნიკა ეცვა და, რა თქმა უნდა, არც ფეხსაცმელი. ლამაზი, ოქროსფერი ხვეული თმით, თუმცა კარიერებში მუშაობისგან მტვრიანი.
  მარგარიტა ლამაზია, მაგრამ მაინც ბავშვია.
  ოლეგმა ჰკითხა მას:
  - ჯერ მოხუცი ქალი არ ყოფილხარ... არ ინანებ, რომ დიდი ხანია გოგო გახდე!
  მარგარიტამ ღიმილით უპასუხა:
  - და არც ბებერი იყავი, მაგრამ თითქმის სამუდამოდ ბიჭი გახდი! თქვენ უნდა გადაიხადოთ უკვდავებისთვის და ეს გადახდა არ არის ზედმეტი!
  ოლეგი დაეთანხმა ამას:
  - მონობა დროებითია, მაგრამ მარადიული სიცოცხლე მარადიულია! თანაც ისე ჩქარები ვართ, რომ ცხენები არ გვჭირდება!
  მარგარიტამ გაიცინა და შენიშნა:
  - Რა თქმა უნდა! ჩვენ უფრო სწრაფად დავრბივართ, ვიდრე ყველაზე სუფთა ჯიშის ვალები. უკვდავი სხეული განსაკუთრებულია და ის უფრო კომფორტულია კარიერებში, ზედამხედველის მათრახის ქვეშ, ვიდრე ჩვეულებრივ სხეულში ბუმბულის საწოლზე!
  ოლეგ რიბაჩენკომ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  -ამაზე კამათი არ შეიძლება! ასე რომ, ჩვენ სამუდამოდ ვიცხოვრებთ!
  და ტერმინატორის შვილებმა დააჩქარეს. ოლეგი, რა თქმა უნდა, ძალიან კმაყოფილი იყო. ის დიდი ბავშვია.
  მიუხედავად იმისა, რომ ზოგჯერ ეჭვი მეპარება ჩემს სულში: შესაძლებელია თუ არა რუსული არმიის ოფიცრების მოკვლა? ეს დიდი ალბათობით არასწორია! მაგრამ ჯადოქრის დავალება უნდა დასრულდეს. მან შეცვალა რუსეთის ისტორია და მისცა მას მარადიული, უკვდავი სხეული, თუნდაც ეს ბავშვის სხეული ყოფილიყო, მაგრამ ძალიან ძლიერი და სწრაფი. და ამისთვის უნდა გადაიხადო და მოემსახურო.
  და ვინ იცის, იქნებ პუგაჩოვის გამარჯვების შემთხვევაში რუსეთი მხოლოდ სარგებელს მოუტანს?
  ბიჭმა და გოგონამ დაახლოებით იცოდნენ, სად იყო სამეფო ჯარების რაზმი, სადაც მიხელსონი უნდა ჩასულიყო.
  ჩიკას ჰყავს თორმეტი ათასი ორგანიზებული ჯარი უფასთან. და ახლოს იყო ამ ქალაქის აღებასთან, მაგრამ ორჯერ აკლდა ცოტა იღბალი და დისციპლინა.
  რა თქმა უნდა, მიხელსონს რამდენჯერმე ნაკლები ძალა აქვს, მაგრამ რეალურ ისტორიაში მაინც მოიგო. ასე რომ... ამ ძალიან ნიჭიერ მეთაურს დატყვევება ან მოკვლა სჭირდება.
  და მერე ვნახავთ. მიხელსონის გარეშე ჯარები ალბათ ჩიკაში არ გადავა. და აი, ოლეგ რიბაჩენკომ შეიმუშავა გეგმა. დაამარცხე გოლიცინი და წადი უფაში. აიღეთ ეს ქალაქი, გაგზავნეთ გაძლიერება ურალსა და ციმბირში და თავად გადადით ყაზანში. მაშინ მეამბოხეებს ექნებათ უპირატესობა.
  და დედოფლის ჯარს ნაწილ-ნაწილ სცემენ. გარდა ამისა, ნებისმიერ რევოლუციაში არის ასეთი ეფექტები: რაც მეტი გამარჯვება, მეტი მხარდამჭერი და სუსტი მტრის წინააღმდეგობა.
  ასე რომ, ყოველ ნაბიჯზე აჯანყება მხოლოდ გაძლიერდება. ოლეგი დარწმუნებული იყო ამაში.
  და მარგარიტა, გოგონა, რომელიც რბოლის ცხენზე სწრაფად დარბის, მასთან ერთად არის და ისინი ერთად გაანადგურებენ თავიანთ მტრებს.
  ახალგაზრდა მეომრებმა ჩასაფრებაში დაიკავეს ადგილი. მიხელსონი პატარა ესკორტის რაზმით უნდა ჩასულიყო თავის პოლკში. აქ მას უკვე ტერმინატორის ბავშვები ელოდნენ.
  ოლეგი და მარგარიტა, აფრიალებდნენ საბერებს, თავს დაესხნენ ესკორტს. მათ მაშინვე მოწყვიტეს რამდენიმე ჰუსარი. დანარჩენებმა სროლა სცადეს, მაგრამ ტყვიები არ მოხვდა უკვდავ ბავშვებს. და მათ გააფთრებული გაბრაზებით გაანადგურეს თავიანთი მტრები. ოლეგ რიბაჩენკომ კი ფეხის თითებით ბასრი დისკებიც კი ესროლა. მარგარიტამ ეს შიშველი ფეხებით სცადა და იმუშავა.
  ბიჭმა და გოგომ მტერი უყოყმანოდ მოკლეს. მიხელსონმა სცადა გასვლა, მაგრამ ოლეგი და მარგარიტა დაეწია მას. ჩამოაგდეს მიხელსონი და დააბეს.
  ოლეგმა პოდპოლკოვნიკი მხრებზე დაადო და ჩიკაში წაიყვანა სასამართლოში.
  უკვდავმა ბავშვებმა ორმოცდაათი ჰუსარი გაფანტეს და მოკლეს, რაც აჩვენა, რომ მარადიული ბავშვობის სანაცვლოდ მათ მიიღეს ძალიან მაგარი შესაძლებლობები.
  ოლეგმა, მიხელსონს მხრებზე მიათრევდა, შენიშნა:
  - თუმცა, რა ძლიერი გავხდი!
  მარგარიტამ აღნიშნა:
  - დიახ, ეს კიდევ ერთხელ ადასტურებს, რომ სწორი არჩევანი გავაკეთეთ! და უკვდავება ღირს მუშაობა!
  ოლეგი დაეთანხმა ამას:
  - ბრძოლა ბევრად უფრო საინტერესოა, ვიდრე კარიერებში ვირების თამაში. ეს არ არის რთული ამ სხეულში, მაგრამ მოსაწყენია!
  მარგარიტა დათანხმდა:
  - რუტინა კლავს!
  ჩიკის ბანაკში ორი ფეხშიშველი ბავშვი, უფრო სწორად, ამ დროის სტანდარტებით, როცა პატარა ადამიანები ცოტათი მოზარდები იყვნენ, დიდ ეჭვს არ იწვევდა. თუ თოვლში ფეხშიშველი ხარ, ეს ნიშნავს, რომ ღარიბი ხარ და გლეხის მეფის მხარეს ხარ.
  ჩიკამ პატიმარს მიხელსონი დააჯილდოვა, ბავშვებს აჩუქა იმპერიული თანხა - თხუთმეტი ოქრო.
  თავად მიხელსონს შესთავაზეს: ან ემსახურე მეფეს, ან ჩამოხრჩო!
  მიხელსონმა ამჯობინა მარყუჟი. მაგრამ ოლეგმა შესთავაზა ამ მეთაურის დაფიქრება. ბოლოს და ბოლოს, მათ ყოველთვის ექნებათ დრო, რომ ჩამოკიდონ. და მიხელსონი შეიძლება იყოს ძალიან სასარგებლო.
  ჩიკა დათანხმდა:
  - Დრო იწურება!
  ოლეგმა ასევე შესთავაზა:
  - მეფის პოლკი ჯერ მეთაურის გარეშე უნდა დავიპყროთ! თავის დასაცავად.
  ჩიკა დათანხმდა:
  - დაარტყი სანამ რკინა ცხელა!
  და აჯანყებულები თავს დაესხნენ სამეფო ჯარებს. ისინი ღამით თავს დაესხნენ, ოლეგი და მარგარიტა ფრთხილად ამოიღეს მცველები.
  ბრძოლა შედარებით ხანმოკლე იყო. ოლეგმა, გატეხილი სკამიდან ხელნაკეთი დისკი ესროლა, მოკლა პოლკოვნიკი, რომელიც მეთაურის მოვალეობას ასრულებდა და მის გარეშე მორალი დაეცა. გარდა ამისა, ძალიან ბევრი მეამბოხე იყო და ამან ზეწოლა მოახდინა ჯარისკაცების ფსიქიკაზე და ბევრ ოფიცერზე.
  და ვინ იცის, იქნებ ეს არის ნამდვილი მეფე პეტრე მესამე. და მას უფრო მაღალი ლეგიტიმაცია აქვს ვიდრე ეკატერინე II.
  პოლკის უმეტესი ნაწილი ტყვედ ჩავარდა. დაიჭირეს თოფები და თოფები.
  სრული გამარჯვება არმიისთვის, რომელიც არ არის მზად თავდასხმის მოსაგერიებლად.
  და რა თქმა უნდა ჩიკას ტრიუმფი.
  მაგრამ, ბუნებრივია, ბავშვები პუგაჩოვთან გარბიან. მას მოუწევს ბრძოლა შვიდი ათასი ჯარის წინააღმდეგ, მათ შორის პრინც გოლიცინის ორი ათასი მხედარი. პუგაჩოვი, რა თქმა უნდა, უფრო მრავალრიცხოვანია, მაგრამ მისი ჯარი ჭრელია. ბევრი ყოფილი ჯარისკაცია, რომლებიც არასანდო, ცუდად შეიარაღებული და გაწვრთნილი გლეხები, თათრები და ბაშკირები და ყალმუხები არიან.
  ყველაზე ძლიერი ბირთვი არის იაიკის კაზაკები. მაგრამ ეს კაზაკები არ არიან ყველაზე მრავალრიცხოვანი. ასევე არიან ილეცკის კაზაკები, ორენბურგი და სხვები.
  ისინი უკვე გარბიან ტატიშჩევოს ციხესთან, სადაც გლეხთა მეფის საკმაო ლაშქარია თავმოყრილი.
  თავად ემელიან პუგაჩოვი თეთრ ცხენზე ამხედრებს პოზიციებს. ოლეგ რიბაჩენკო ყურადღებით უყურებს ამ ლიდერს. ემელიან პუგაჩოვს მმართველის გარეგნობა აქვს. ის დაახლოებით საშუალო სიმაღლისაა, მაგრამ ცხენზე მყოფი უფრო მაღალი ჩანს მოკლე ფეხებისა და განიერი მხრების გამო. ფიზიკურად მეამბოხე ლიდერი ძლიერია. ხედავდით როგორ ჭრიდა და დარტყმის ძალა ბრძოლაში.
  ზოგადად, ის საკმაოდ შესაფერისია უფროსის როლისთვის. და მეფის როლისთვის? შესაძლებელია ესეც.
  პუგაჩოვის ჯარი დიდია. ის ჩამოვიდა ილეცკის დაცვიდან, ჯერ კიდევ მსჯავრდებული ხლოპუშა, შეკრიბა კიდევ თხუთმეტასი ადამიანი. ახლა ემელიანს ჰყავს ოც ათასზე მეტი მებრძოლი. მათთვის რთულია ციხეშიც კი მოერგოს. დაითვალეთ სამჯერ მეტი ჯარი, ვიდრე გოლიცინი და უფრო მეტი აგრძელებს ჩამოსვლას.
  პუგაჩოვს კი ორჯერ მეტი იარაღი აქვს. საკმაოდ ბევრია დენთის და ქვემეხის მარაგი.
  შეგიძლია იბრძოლო... მაგრამ ჯარი ჭრელია. არიან კაცები შუბებით, ბაშკირები, თათრები, ყალმიკები, ყირგიზები და ყაზახები. და ასევე ბევრი ყოფილი ჯარისკაცი სხვადასხვა გარნიზონიდან, რომლებიც არ არიან მთლიანად სანდო. ასევე არიან ურალის მუშები და ციმბირის მსროლელები. კაზაკები არმიის ყველაზე მნიშვნელოვანი ბირთვია.
  დიდი ჯარი, მაგრამ ძალიან ჭრელი. რამდენიმე ჯარისკაცი და ოფიცერი ცოტა ხნის წინ ორენბურგში დაატყვევეს.
  ზოგიერთი ნაწილი მამაკაცის აღჭურვილობისგანაა, რომლის გამოყენება შესაძლებელია მხოლოდ ხელჩართულ ბრძოლაში. და აზიელების ურდო, არც თუ ისე მოწესრიგებული და ხშირად არ იცოდა რუსული ენა.
  ასე რომ, ფორმალურად გაცილებით მეტი ჯარი და იარაღიც კი, ემელია პუგაჩოვი მტერზე ჩამოუვარდება საბრძოლო ძალის ხარისხს. ასე რომ, ბრძოლის შედეგი სულაც არ არის ისეთი ნათელი, როგორც ჩანს, ძალთა წმინდა ფორმალურ ბალანსზე დაფუძნებული.
  ოლეგ რიბაჩენკოს ესმის. ალბათ, ეს პუგაჩოვისთვისაც გასაგებია. ჩიკამ გაიმარჯვა, რადგან მტერი მოულოდნელად აიყვანა. რეალურ ისტორიაში კი მიხელსონმა გაიმარჯვა, რომელმაც შეძლო ჩიკას უფრო დიდ არმიაზე თავდასხმა მრუდზე წინ.
  რა უნდა გავაკეთო ახლა? ციხე კარგად იყო გამაგრებული და წყლით გაჟღენთილი, რის გამოც ფერდობები ყინულოვანი და მოლიპულ გახდა. მაგრამ დიდხანს ვერ დარჩები დაცვაში.
  ოლეგმა შესთავაზა ემელიანს:
  - მოდი, მტრებს ჩვენ თვითონ დაესხათ თავს, მეფე-მამაო!
  ემელიანმა ლოგიკურად აღნიშნა:
  - იარაღს არ დაგვიფარებენ?
  ოლეგმა შესთავაზა:
  - მტერს მარგარიტასთან ერთად დავზვერავ და ზუსტად იქ დავარტყამთ, სადაც ყველაზე ნაკლებად მოელის!
  გლეხის მეფემ დაამტკიცა:
  - Კარგი იდეაა!
  და ოლეგმა, მარგარიტასთან ერთად, აიღო ზურგჩანთა ყუმბარებით და წყვილი ბასრი საბერები მტრისკენ გაეშურა.
  ბავშვები თითქმის შიშველი დარბოდნენ, ბიჭი შორტებში და გოგონა ტუნიკაში. ოლეგს გაახსენდა იანის "სპარტაკი". ბიჭი გიტაც იქ იყო. ქალი კი დახეული ტუნიკით, მოცეკვავე, მზისგან დამწვარი. ბიჭი ძალიან ჯიუტი იყო. ალბათ არ არის მემკვიდრეობითი მონა. იქნებ ის დაიჭირეს . შემდეგ წაიყვანეს იტალიაში, გააშიშვლეს და აუქციონზე გაიტანეს. მიუხედავად იმისა, რომ გიტა არასწორია, რადგან რუჯისგან ბრინჯაოსფერი იყო, დიდი ალბათობით აუქციონზე გაშიშვლებულმა წაიყვანეს. და ისე შიშველი დადიოდა, ფეხშიშველი დადიოდა იტალიის კლდოვან გზებზე. შიშველი ძირები ეწვოდა, ხბოები ტკიოდა. მაგრამ ბიჭმა თავი არ დაუქნია.
  და მყიდველმა დაიწყო ბიჭის, მისი ბუნებრივად განვითარებული კუნთების შეგრძნება, რომელიც აშკარად გიჟდებოდა მის გლუვ კანზე. შემდეგ კი ბინძური თითები პირში ჩაიდო. გიტამ კი ვერ გაუძლო და უკბინა.
  მერე ჩხუბი ატყდა. დიახ, გიტა, ეს იყო ბიჭი, რომელსაც თავად ოლეგი ბავშვობაში შეცდა სპარტაკში. მაგრამ არა, მაინც უმნიშვნელო პერსონაჟია.
  საინტერესოა, თუ რომაელები გიტას წამებას გადაწყვეტდნენ? ბოლოს და ბოლოს, დატყვევებულ მონებს წამების ქვეშ კითხავენ?
  და აწითლებული რკინა ყმა ბიჭის შიშველ ქუსლს შეეხებოდა. გიტამ დაიყვირა და იგივე გაიმეორა:
  - მონები გარბიან და არ უნდათ ბრძოლა!
  დაწვეს მეორე ქუსლი სიმეტრიისთვის და გაათავისუფლეს. ბიჭი იძულებულია ფეხის თითებზე დააბიჯოს და ეს საკმაოდ დიდ ტკივილს აყენებს. მაგრამ გიტამ მაინც მოახერხა გაქცევა ქაოსის დროს.
  შესაძლოა, ბიჭი ადრე კარიერებში მუშაობდა. მძიმე ქვებს ატარებდა, ოფლი ასდიოდა, მძიმედ სუნთქავდა. ზედამხედველის მათრახი დაარტყა მას. ძალიან რთულია მუშაობის პირველივე დღეებში, როცა სინათლე არ გიყვარს. და მერე ეჩვევი. რთული ხდება ნაცნობი, ნაცნობი კი ადვილი. მაგრამ მაინც ბევრი მონა კვდება. გიტა კი მგლის პატარა ბელში გადაიქცა.
  ოლეგი ფიქრობდა, რომ შესაძლოა წიგნში "სპარტაკი" ბიჭი ტყვედ ჩავარდა აჯანყებულების დამარცხების შემდეგ. და რადგან ჯერ კიდევ ბავშვი იყო, მაღაროებში მიჯაჭვული გაგზავნეს. რომ ნელ-ნელა იქ მოკვდეს. ან აწამეს, ბიჭის დაკუნთული სხეული წითლად გახურებული ჯოხით დაწვეს. შემდეგ დამწვრობას მარილი დაასხეს და ახალგაზრდა მონას შიშველ ფეხებზე თითები დაუმტვრიეს. მათ სახსარი გადაუგრიხეს. ყველას აინტერესებდა სად დამალა ოქრო სპარტაკმა. გიტა დუმს და კბილებს სცრის. მას აწევენ მაღლა და აწევენ თოკის მკვეთრი გაწევით.
  და ძარღვები ხრაშუნავენ ველური ტკივილით. და ბიჭი კარგავს გონებას. ყინულ წყალს ასხამენ და აცოცხლებენ. და ექიმი გრძნობს პულსს, რათა დადგინდეს, შესაძლებელია თუ არა წამების გაგრძელება, ან საჭიროა თუ არა წამებულის დასვენება, რათა შემდეგ კვლავ დაიტანჯოს ახალგაზრდა სხეული.
  გიტას სასტიკად და დიდხანს აწამებენ. ჭრილობებზე წიწაკას ასხამენ, ცხელ მავთულს ურტყამენ, ნემსით აჭრიან ნერვულ დაბოლოებებს და ბიჭს შიშველ ფეხქვეშ ცეცხლი ენთება. და ჯალათი თაროს ქვეშ სითბოს ატარებს. და წვის მძაფრი სუნი და ყოველი ვენა ამოიღებენ.
  შემდეგ კი აწითლებული რკინა შეეხო ბიჭის შიშველ მკერდს და ის გონებას კარგავს ველური ტკივილისგან. მას ისევ წყლით ასხამენ და შიგნით შეჰყავთ. ჯალათმა სათესლე ჯირკვლები მაწანწალა, ბიჭი ველური ტანჯვისგან შეცვლილია და ისევ გადის.
  გიტა წამების ქვეშ... ვიღაცამ მოახსენა, რომ ეს სპარტაკის საყვარელი იყო და იცოდა, სად დამარხა განძი. და რომაელები აწამებენ... ბიჭს არ ჰქონდა კანის არც ერთი ხელუხლებელი უბანი, რომელიც არ იყო დამწვარი ან ზოლიანი. მაგრამ ის დუმს. და რომაელები გაოცებულნი არიან მისი სიმტკიცით.
  წამების დროს კრასუსის ცოლი იმყოფება. ის მოუთმენლად უყურებს, როგორ აწამებენ ლამაზ და ქერათმიან ბიჭს. ეს ამაღელვებელია. ასე რომ, მან უბრძანა, მორიგი წამების შემდეგ, გიტა მიეყვანათ და საწოლზე დააწვინათ. მას ნამდვილად სურს ამის გაკეთება თავად.
  ჯერ კიდევ საკმაოდ ახალგაზრდა და ძლიერი, ქალი ამხედრდა ახალგაზრდა მონის მამრობითი სრულყოფილებას. გიტა პირველად გახდა მამაკაცი. შემდეგ მას ენით მოუწია მისი წიწაკის ლოკვა. რაც ცოტა ამაზრზენი, მაგრამ ასევე უჩვეულოა.
  ასე რომ, კრასუსის მეუღლემ ბრძანა წამების შეჩერება და ბიჭი, რომელიც უკვე გარკვეულწილად გაიზარდა აჯანყების დროს, უკეთესად იკვებება. და მან შეაყვარა მას.
  გიტაზე ჭრილობები და დამწვრობა ძაღლის მსგავსად შეხორცდა. და გაძლიერდა, ბიჭი დაქორწინდა კრასუსის ვნებათაღელვაზე და გაიქცა მისი მამულიდან. რის შემდეგაც იგი მთებში დაიმალა და იქ ჩამოაყალიბა გაქცეული მონების საკუთარი ბანდა. საბოლოოდ ყველაფერი კარგად დასრულდა. კრასუსი ომის დროს გარდაიცვალა. გიტა კი იულიუს კეისარს მიჰყვა და კარგი კარიერა გააკეთა, დაქორწინდა და რამდენიმე შვილი შეეძინა. და სპარტაკის ბედი უცნობია. ცხედარი ვერ იპოვეს. და მოკვდა თუ გადაარჩინა, მონებმა არ იცოდნენ.
  მაგრამ მათ სჯეროდათ, რომ, რა თქმა უნდა, მათი გამომსყიდველი ცოცხალი იყო.
  ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა: რომლებიც ოდესღაც მოზრდილები იყვნენ, ახლა კი მარადიული, უკვდავი ბავშვები, მიუახლოვდნენ გოლიცინის ბანაკს. აქ სამი გენერალია. და ჯარები გაიყვანეს რუსეთ-შვედეთის საზღვრიდან.
  სანამ ცარისტული რუსეთი ომობს თურქეთთან, აჯანყებულები უფრო მშვიდად არიან. თუ გოლიცინი დამარცხდა, პუგაჩოველები საბოლოოდ შეძლებენ ინიციატივის ხელში ჩაგდებას. და დაიკავონ კიდეც სამარა.
  ოლეგი და მარგარიტა დადიოდნენ სადარაჯოზე... თოვს და კარგად ვერ ხედავ.
  ბიჭი ფიქრობდა, რომ შესაძლოა, სამი გენერალი და პოლკოვნიკი ბიბიკოვი დაასრულონ ცარისტული არმიის თავები. მაგრამ ამის გაკეთება რთულია.
  ბიჭი და გოგო ფრთხილად აბიჯებენ თოვლში. ისინი ცდილობენ კვალი არ დატოვონ. ისინი ჯერ კიდევ ბავშვები არიან. ფრთხილად მიუახლოვდით კოლონებს. იარაღი სადღაც ცალკე იყო განთავსებული. ლაშქარი მიდის. აღარ არის ძლიერი ყინვები - მარტია. მაგრამ ირგვლივ ჯერ კიდევ თოვლი დევს. ახალგაზრდა მეომრების შიშველი ფეხები თითქმის არ გრძნობენ სიცივეს, განსაკუთრებით მოძრაობისას. ისინი სწრაფად ეგუებიან სიცივეს.
  თუმცა, ბევრი ბავშვი, თუნდაც ზესახელმწიფოების გარეშე, ფეხშიშველი დარბის თოვლში, განსაკუთრებით ამ მძიმე დროს.
  ოლეგი ფიქრობდა, რომ დიდი ხანია არ უყურებდა ტელევიზორს და არც კომპიუტერზე უთამაშია. და რომ თამაშების გარეშე რაღაცნაირად სულელურია.
  ბიჭები კოლონას მიუახლოვდნენ და მარგარიტამ შესთავაზა:
  - დენთის საწყობებს რომ დავწვოთ?
  ოლეგი წარბები შეჭმუხნა და ჰკითხა:
  - როგორ ფიქრობ, ეს კარგი იდეაა?
  გოგონამ ლოგიკურად შენიშნა:
  - დენთის გარეშე ჯარი ჯარი არ არის!
  ოლეგმა თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - Მოდი ვცადოთ!
  შორტებით გამოწყობილი ბიჭი კი ურმებისკენ გაეშურა. მათ გოგონასთან ერთად საბრალო დარტყმით მოკლეს სამი გუშაგი და კაჟის გამოყენებით და თივის დამატებით კოლონას ცეცხლი წაუკიდეს.
  მან ნათება დაიწყო და შავმა ღრუბელმა დაიწყო ცაში ამოსვლა. დენთის აფეთქება დაიწყო...
  ბიჭი და გოგო ბანაკში იმალებოდნენ. პანიკა დაიწყო. გოლიცინიც ორ გენერალთან ერთად გადმოხტა. ამ უფლისწულმა გულისამრევად იკივლა და თითები ანიშნა.
  ოლეგმა შიშველი ფეხის თითებით ესროლა დისკი, ის უსტვენდა და პირდაპირ გოლიცინის კისერში შეიჭრა. პრინცი, ხელები გაშალა, დაეცა. გენერალი მანსუროვი მივარდა მასთან. მაგრამ შიშველი ფეხის თითებით მარგარიტა იარაღს იყენებდა. და მეორე მეთაური ჩამოვარდა.
  მესამე იყო ფეირმანი, რომელიც აჯანყებულებთან გენერალ კართან ერთად იბრძოდა. მათთან ერთად არის გენერალ ბიბიკოვის ნათესავი პოლკოვნიკი ბიბიკოვი. ისინი მხრის თასმებით ჩანს უკვდავი ბავშვების მკვეთრი ხედვით, მიუხედავად თოვლისა.
  ოლეგმა და მარგარიტამ ისევ შიშველი თითებით ისროდნენ დისკებს - მათ უკვდავ სხეულებს ისეთი უნარი ჰქონდათ, როგორც კომიქსების გმირებს.
  და ორივე ბოსი მოკლეს, თავები ააფეთქეს.
  რის შემდეგაც ტერმინატორმა ბიჭმა და რეინჯერმა გოგონამ ოფიცრებისთვის დისკების სროლა დაიწყეს. საბედნიეროდ, მეთაურების გარდაცვალების შემდეგ, პანიკა დაიწყო, ყველას ეჩვენებოდა, რომ პუგაჩოველები თავს დაესხნენ ბანაკს.
  თუმცა, ორი შვილი ასევე კოლოსალური ძალაა. და ისინი კლავენ ოფიცრებს მკვეთრად მახვილი დისკების სროლით. და მათ ყელი ტყდებათ, არტერიები და ვენები იფეთქებენ.
  თოვლში ბავშვების ამოცნობა რთულია და ისინი მშვენივრად არიან შენიღბული თოვლის ნაკადებში.
  მაგრამ ცარისტულ ჯარებს უჭირთ. ოლეგ რიბაჩენკო, ისვრის დისკებს, ამბობს:
  - დიდება დიდ რუსეთს!
  და ისევ დაფრინავს ბიჭის შიშველი ფეხის თითებით აგდებული დისკი.
  მარგარიტიც იგივეს აკეთებს, შიშველი თითებით ისვრის ბასრი ხელსაწყოს და აგრესიულად ყვირის:
  - ემელიან პუგაჩოვისთვის!
  და ეს ბავშვები ძალიან აქტიურად და ეფექტურად მუშაობენ. საბერებითაც ჭრიან. და ოფიცრები ირჩევენ.
  ოლეგ რიბაჩენკო მღერის:
  - თეთრი მგლები ტრიალებენ!
  მარგარიტა, შიშველი თითებით დისკებს ესვრის მოწინააღმდეგეებს, მღერის:
  - მხოლოდ მაშინ გადარჩება რბოლა!
  ბიჭი, რომელიც აგრძელებს ქარიშხალს, თიბავს მტერს:
  - სუსტები კვდებიან, კლავენ!
  გოგონა, ისვრის დისკებს და კლავს ოფიცრებს, კისკისებს:
  - წმინდა სისხლის განწმენდა!
  ახალგაზრდა მეომრები მოქმედებენ ძალიან მრავალფეროვანი გზით, ყუმბარებს ესვრიან მტრებს.
  ამ დროს აჯანყებულთა კავალერია შემოიჭრება ბანაკში. თურმე ემელიან პუგაჩოვმა გადაწყვიტა ჯერ შეტევა და თავისი მრავალრიცხოვანი კავალერია ბავშვების უკან გადაიყვანა.
  და დარტყმა მოულოდნელი და საჭირო დროს აღმოჩნდა. სტეპების მცხოვრებლებმა ჯარისკაცებს ისრები ასველეს, კაზაკებმა ისინი სასხლეტით დაჭრეს, ცხენოსნებმა კი შუბებზე დადეს.
  ცარისტული არმიის ნება დაირღვა და მეთაურები მოკლეს. აქ ემელიან პუგაჩოვი პირადად ჭრის ბოლო პოლკოვნიკს საბერით და ყვირის:
  - შვილებო, ცნობთ ლეგიტიმურ სუვერენს?
  ასობით ჯარისკაცი და მრავალი ოფიცერიც კი მუხლებზე ეცემა და ყვირის:
  - ვაღიაროთ! ვაღიაროთ!
  წინააღმდეგობა ეცემა. ქვეითი ჯარი თითქმის მთლიანად დანებდა, ზოგიერთი ოფიცრის გარდა. კავალერია ცოტა ხანს ეწინააღმდეგება. მასში ბევრი დიდგვაროვანია. მაგრამ უბრალო ხალხის მხედრებიც ყრიან იარაღს.
  ოლეგი და მარგარიტა მხედრებს საბერებით ჭრიან, შიშველი თითებით ბასრ დისკებს უყრიან და ყვირიან:
  - დიდი ხალხი ნებისმიერ დროს,
  დიდი ხალხი - პეტრეს დიდებაში!
  ბიჭიც და გოგოც უფრო აქტიურია ჭრისა და სროლაში. არტილერია უკვე დატყვევებულია. და მხედრებს ურტყამდნენ. ირგვლივ ათეულობით დევს. სულ ცემა ხდება.
  ოლეგი ღიმილით მღეროდა:
  - დიდი მეფე პეტრე პირველი, ყოველთვის იყავი ჩვენთვის მაგალითი!
  ასევე აიღებს მას და დაჭრის ორი საბერით, სასწრაფოდ მოაჭრის ხუთს.
  მარგარიტმა, მოწინააღმდეგეების მოწყვეტით, ჭიკჭიკით ჩაილაპარაკა:
  -ჩემი ხმები და ლამაზი ვარ!
  და ისე აიღებს და დაჭრის.
  ბიჭი და გოგო უბრალოდ განადგურების განსახიერებაა. და ისინი მუშაობენ როგორც ელექტრო სქელი.
  კიდევ ერთი ოფიცერი ეცემა... ემელია პუგაჩოვის ხმამაღალი ხმა ისმის:
  "ვინც მე მემსახურება, ჯილდოს მიიღებს, დანარჩენი კი დაიღუპება".
  ლენტებიანი მამაკაცები უკვე მოვიდნენ. და ისინი კარგად იბრძვიან კავალერიის წინააღმდეგ. და ცხენების ნაკადულები თხელდება...
  გადარჩენილი მხედრებიც ნებდებიან. ბრძოლა ისევ მოგებულია... პუგაჩოვი იმარჯვებს!
  პატიმრებს უკვე მიჰყავთ და ფიცს დებენ. ჯარისკაცები, როგორც წესი, თაყვანს სცემენ მატყუარას. ოფიცრები განსხვავებულები არიან. ვინ ირჩევს მარყუჟს და ვინ იფიცებს ახალ მეფეს. მეტიც, ვინ იცის, იქნებ ნამდვილი მონარქი.
  ემელიან პუგაჩოვი ძალიან მბრძანებლად გამოიყურება. გასაგებია, რომ ეს არის მეთაურობას მიჩვეული. და ფაქტიურად ყველა ქედს იხრის მის წინაშე.
  ფიცის დადებაზე უარის თქმის გართობის შემდეგ, ემელიანმა აუდიტი ჩაატარა.
  სამოცდათხუთმეტი იარაღი დაიჭირეს, რაც იმ დროს ბევრი იყო. და გოლიცინის ჯარებმა იმდენი შეკრიბეს ციხეებში. თოფის ტყვიები და ბუჩქებიც ადგილზეა, მაგრამ დენთის უმეტესი ნაწილი დაიწვა. მაგრამ ამას არ აქვს მნიშვნელობა.
  ხუთნახევარზე მეტი პატიმარია. ჯარი გაიზარდა.
  გლეხთა მეფემ ოლეგს მიანიჭა პოლკოვნიკის წოდება მისი ექსპლუატაციისთვის, ხოლო პოლკოვნიკის წოდება მარგარიტას.
  მან ასევე მისცა სამასი მანეთი.
  დიახ, ბიჭმა განაგრძო კარგი კარიერა. თქვენ მაინც შეგიძლიათ ამაღლდეთ ფელდმარშალის წოდებამდე.
  და ემელიანმა ჯერ ქეიფი გამართა...
  და დღესასწაულზე მათ განიხილეს კითხვა, რა უნდა გააკეთონ შემდეგ. ზოგადად, საჭირო იყო ჩვენი უკანა მხარის გაძლიერება. აუცილებლად აიღეთ უფა, მანამდე კი ვერხოიაიცკაიას ციხესიმაგრე, რომელიც ჯერ კიდევ წინ იყო. ასევე გააგზავნეთ გაძლიერება კუნგურსა და ბელობოროდოვასთან. და დაიკავეთ ურალის ყველა ქარხანა. შეიძინა არტილერია და მარაგი, ასევე იარაღი.
  ზოგადად, ატამანები დაეთანხმნენ ამას. და უფას აღების შემდეგ წადით ყაზანში.
  კიდევ ერთი კითხვა არის რა ვუყოთ ქალაქ იაიკს? წაიღეთ იგი ქარიშხლით, თუ დატოვეთ იგი ბლოკადის ქვეშ?
  ემელიან პუგაჩოვს სურდა ცოტა დრო გაეტარებინა თავის ახალგაზრდა მეუღლე უსტინიასთან და კავალერიის ნაწილი გაემგზავრა ქალაქში. და ატამან ოვჩინიკოვი დარჩა დროებით მეთაურად. მან უნდა წასულიყო ვერნეხნეიაიცკის ციხესიმაგრეში, ამავდროულად შეკრიბა სტეპების მკვიდრთა ძალები. გამაგრება გაიგზავნა ურალში. ტობოლსკის აღებაც კი იგეგმებოდა. შეიკრიბა მნიშვნელოვანი ძალები.
  კაზაკთა მეფე და მისი კავალერია იაიცკისკენ გაემართნენ. რაც არ უნდა თქვას, ეს ქალაქი სიმბოლურია. მაგრამ ყველაზე მეტად ემელიანს სურდა ტახტის მემკვიდრე გამხდარიყო. ომი ხომ ომია. და თუ მოკლავენ, მაშინ მაინც იქნება ვინმე, ვინც განაგრძობს ოჯახურ ხაზს.
  ოლეგი და მარგარიტა მთავარ ჯართან ერთად, რომელიც მიემართება ვერხნეიაიცკის ციხესიმაგრისკენ.
  ბიჭი და გოგო დარბიან და ძალიან მხიარულები არიან...
  გზადაგზა ჭკუაზეც კი აკეთებენ.
  ისინი ცვლიან აფორიზმებს;
  ოლეგი ამბობს, წამოხტა, მარგარიტა კი პასუხად ამბობს:
  მეფე ძლიერია არა თავისი გვირგვინით, არამედ წარმატების გვირგვინით!
  ადამიანი მგელი არ არის, მაგრამ მას კიდევ უფრო სჭირდება ხროვა!
  დალიე, ოღონდ არ დალიო და თუ დალიე, არ დაიჭირო!
  ტირანის ლაპარაკი თაფლიანია, როგორც ველკრო ბუზებისთვის!
  ვინც ტკბილ სიტყვებს აწყდება, ბუზივით ჭკვიანია!
  ტირანი საქმით მწარეა, სიტყვით კი ტკბილი!
  ვისაც მშვიდობა არ უნდა, დღესასწაულს ვერ ნახავს!
  ადამიანი მხოლოდ მაშინ არის დიდი, თუ ის არ გაცვლის საკუთარ თავს პატარაზე!
  იყავი მომთმენი, მაგრამ ნუ იქნები მოუთმენელი!
  თუ კოზირების მოპოვება გინდა, ნუ იქნები ჯეკი!
  ერთი დარტყმა ათას ლანძღვას სჯობს და ერთი სილა ას დარტყმას!
  მეფე, რომელიც ხსნის ქვეშევრდომებს, ყოველთვის შიშველია!
  ჩვეულებრივ ფეხსაცმელს იცვამენ გასახსნელად!
  ქურდობით ჯიბეებს ავსებ, სულს კი ცარიელდები!
  ტირანს უყვარს ძალაუფლება, მაგრამ სძულს ის, ვისაც მართავს!
  ჯალათი ხანდახან აუცილებელი პროფესიაა, თავით კი უსიყვარულო!
  ტირანის მოკვლა შეიძლება, მაგრამ ვერ გათეთრება!
  ადამიანს წითელი სიტყვა უყვარს, მაგრამ ხანდახან სისხლს უბრუნებს!
  ვინც წარსულს უყურებს, ყოველთვის აგვიანებს!
  მომავალი ნისლშია, მაგრამ არც ისე შორს!
  არ იფურთხოთ წარსულში, ისინი იფურთხებენ მომავალში!
  ტირანი, ფაქტობრივად, ვამპირია და მისი მეტყველება გამართულია!
  თუ ბოროტად იყენებ ტკბილ სიზმრებს, მაშინ ცხოვრება თაფლი არ იქნება!
  ტკბილ სიზმრებს მწარე გამოღვიძებამდე მივყავართ!
  პირიდან თაფლის ძალიან ხშირად ჩამოსხმით დათვებს იზიდავთ!
  ტირანს უყვარს სისხლი და წითელი გამოსვლები, მაგრამ მუდამ გათეთრებისკენ ისწრაფვის!
  ადამიანებს ეშინიათ ცვლილებების, მაგრამ არასოდეს არიან კმაყოფილი სტატუს კვოთი!
  თუ გინდა გახდე ღმერთი, ნუ აირჩევ პრიმატს შენს მენტორად!
  ცხვრებს ბრძენი მწყემსი სჭირდებათ და არა სულელი ვერძი!
  წმინდა ადგილი არასოდეს არის ცარიელი, მაგრამ სიწმინდე შეიძლება ცარიელი იყოს!
  ადამიანი ღმერთივით შემოქმედია და ეშმაკის მსგავსად თავის თავს უქმნის პრობლემებს!
  ტირანს, როგორც ვოსპი, აქვს ნაკბენი, მაგრამ საკუთარ თავს ფრთების მიცემაც არ შეუძლია!
  პოლიტიკოსი მელაა, ნუ იქნებით ამომრჩევლები, როგორც ყვავები, რომლებიც ყოველდღიურ პურს კარგავენ!
  კაცს შუბლში შვიდი ღერიც რომ ჰქონდეს, სიჯიუტე მაიმუნად გადააქცევს!
  ღმერთს ყველაფერი აქვს, ადამიანს პროპორციის გრძნობა არ აქვს!
  ლოცვა ადვილია, ხვეწნა - ძნელი!
  ფანტაზია კარგია - მეოცნებე ცუდია!
  გქონდეთ ღმერთის ძალა, ნუ დაემორჩილებით პრიმატის ამბიციებს!
  მაიმუნი ბაძავს, ადამიანი შემოქმედებითად იშვილებს!
  მომავალი არ არის მაღალ მთებზე, არამედ დიდ საქმეებზე!
  გულში ახალგაზრდობა მარადიულია, სიბერე კი მოსაწყენია!
  მელასავით კუდს ნუ ახვევ, ჯობია მკერდი ბორბალივით დაიჭირო!
  კაცები ომში მწიფდებიან, მაგრამ უმიზეზოდ ვერ მოკლავ!
  ომი შეამცირებს ჯანმრთელობას, მაგრამ გაზრდის ინტელექტს!
  ოქროს მონეტებს აქვთ ღალატის სიყვითლე!
  ჯალათსაც გული აქვს, ოღონდ ცულის სათლელის სიმტკიცით!
  იბრძოლე, არ მოკვდე, შეგიძლია საუკუნე დაელოდო!
  ღმერთი ყველა გულშია, მაგრამ არა ყველა თავში!
  დიდი ამბიციები ამცირებს ბედნიერებას!
  ვისაც ძალიან ბევრი უნდა, ბუშტის ძალა აქვს!
  იმპერია სახლს ჰგავს, მშენებლობა სიყვარულს და გათვლას მოითხოვს, თორემ სახურავი დაიღვრება!
  კარგი რაღაცეები არასდროს არის საკმარისი, მაგრამ მაინც არ ღირს ზედმეტი ჭამა!
  მომგებიანია იყო მდიდარი, მხოლოდ უსიამოვნოა, როცა ყველა გწვეს!
  თუ გინდა იყო ძლიერი, ნუ დაასუსტებ გონებას!
  შეკუმშვისგან კუნთები ძლიერდება, ბიუროკრატიული აპარატი კი უფრო ეფექტური!
  პოლიტიკოსებს უყვართ ენით მუშაობა, განსაკუთრებით სუფრასთან!
  არ არსებობს იმაზე დიდი მატყუარა, ვიდრე პოლიტიკოსი, რომელიც ფანატიკურად დარწმუნებულია საკუთარ სიმართლეში!
  ღმერთმა ქალი კაცისთვის შექმნა, სატანამ კი დედამთილი დაამატა!
  ქურდი ციხეში უნდა იყოს, მაგრამ ყველაზე დიდი ქურდი იკავებს ტახტს!
  ვინც პენი მოიპარა, დამნაშავე იყო, ვინც მილიარდი მოიპარა, დიდი ფინანსისტი!
  გულგრილი სულით მშიერს ახალი პურით ვერ აჭმევ!
  რაც უფრო მეტს იპარავ, მით ნაკლებია სასჯელი, მაგრამ არა შემდეგ სამყაროში!
  მისი თავისთავად გაშვება არ ნიშნავს მის დახრჩობას!
  ბანკს შეუძლია მხარი დაუჭიროს, მაგრამ ეს ჩამოკიდებული კაცის მარყუჟს ჰგავს!
  ვისაც საყრდენი არ აქვს, კედელს აყრიან!
  სიზუსტე მეფეთა თავაზიანობაა, მაგრამ სამეფო ხუმრობები განსაკუთრებით ზუსტები არიან!
  პოლიტიკოსი ხშირად ხუმრობს, მაგრამ იშვიათად ის, ვინც სიმართლეს ამბობს!
  ჟამს უყვარს სიმართლის მოჭრა, მაგრამ ხშირად რისკავს დანით სიკვდილით!
  ვისაც არაყი უყვარს, სძულს მათი ჯანმრთელობა და საღი აზრი!
  არაყი გამჭვირვალეა, მაგრამ ტვინს აბურღავს!
  მთვრალი ზღვა მუხლამდეა, თვითონ კი მუდამ მუხლებზეა!
  აირჩიე ფხიზელი, პოლიტიკოსების ტუჩებიდან ტკბილი ღვინით დათვრალის გარეშე!
  როდესაც არჩევნებში ხმას აძლევთ გამარჯვებულს, ყოველთვის იმედგაცრუებული დარჩებით, როცა ხმას აძლევთ დამარცხებულს, ყოველთვის გაღიზიანებთ!
  ვინც არ არის არჩეული, ყოველთვის ექნება შეცდომის და იმედგაცრუების განცდა!
  ერთი და იგივე პოლიტიკოსისთვის ხმის მიცემა ჰგავს მევიოლინეს, რომელიც ერთ სიმზე ტრიალებს!
  ტახტზე მყოფი პოლიტიკოსები უნდა შეიცვალოს, ფაქტი არ არის, რომ ახალი კერძი ჯობია, მაგრამ ყოველ შემთხვევაში ახალია!
  მიეცით ხმა ახალგაზრდებს, თქვენ თავად გახდებით ახალგაზრდა, თუ არა სხეულით, მაშინ ახალი გზით!
  ვინც დიდხანს ზის ტახტზე, მისი ქვეშევრდომებისთვის ბუასილი ხდება!
  რაც არ უნდა ეკლიანი ბაიონეტები იყოს, ტირანი ყველაზე დიდხანს ახერხებს მათზე ჯდომას!
  ბრძენი ტირანი მტრებს ისე არ დააპატიმრებს, როგორც მეგობრებს მოატყუებს!
  ის, ვინც მიესალმება ტირანს, მარადიულად წავა!
  დემოკრატია კარგია ჭკვიანებისთვის, საშუალო - სულელებისთვის, მაგრამ ტირანია კარგია მხოლოდ ტირანისთვის!
  ბავშვებმა შეადგინეს რამდენიმე აფორიზმი. შემდეგ ჰუსარების მცირე რაზმი შეუტია. ზოგი დაჭრეს და შემდეგ დაატყვევეს.
  ვერხნეიაიცკაიას ციხე. ძალიან ძლიერი ციტადელი და, მიუხედავად იმისა, რომ აჯანყებულებით იყო გარშემორტყმული, ის არასოდეს აიღეს.
  ბავშვები მისკენ გარბიან და გზაში კიდევ რამდენიმე აფორიზმს ქმნიან.
  ტირანი ყოველთვის სუსტია ბრძანებაში: მგელს უყვარს ცხვარი და კანკალებს ლომების წინაშე!
  მღვდელი იტყუება სიმართლის გულისთვის, პოლიტიკოსი მოგების გულისთვის, მთვრალი კი ჭიქისთვის!
  იღბალი ყოველთვის არ მოდის სამართლიანობითა და მონდომებით, მაგრამ ყოველთვის მიდის დაუდევრობისა და სიზარმაცის გამო!
  კარგია სპილოს სიძლიერე, უარესია მისი სისწრაფე, უარესი მისი სიბრძნე და ძალიან ცუდია სიმსუქნე!
  სამყაროში ყველაფერი შედარებითია, გარდა იმისა, რომ ადამიანი სამყაროს ჭიპია!
  ღმერთის ძალაუფლების მიღწევის სურვილი არ უნდა იყოს შერწყმული გორილის მორალთან!
  მეცნიერები ავითარებენ პროგრესს, მაგრამ ასტიმულირებენ სიზარმაცეს!
  თუ გინდა იყო ჯანმრთელი, გაიქეცი, თუ არ გინდა დაზარალდე, გაიქეცი!
  ადამიანის ძალა გონებაშია, სისუსტე კი ენაში!
  პოლიტიკოსი ხილს ჰგავს, რაც უფრო ნათელია, მით უფრო შხამიანია!
  პოლიტიკოსი ბოას შეკუმშვის მსგავსია, მხოლოდ ის ხსნის პირს და ყლაპავს ბევრად უფრო ხშირად!
  ტირანს ბევრი ეშმაკობა აქვს, მაგრამ ცოტა წესიერება!
  თუ გინდა ღმერთზე მაღალი გახდე, ბუგერზე დაბლა დაეცემი!
  არავინ არის მარადიული, ღმერთებიც კი ცოცხლობენ მანამ, სანამ კაცობრიობა არსებობს!
  პოლიტიკოსებს სურთ მარადიული მმართველობა, მაგრამ მათ არ სურთ რამდენიმე წუთის სუნიც კი იგრძნონ!
  ნუ ენდობით პოლიტიკოსებს და შეამოწმეთ კარის სიმტკიცე!
  თუმცა, ყველაფერი, რაც ბრწყინავს, არ არის ოქრო, მაგრამ ყველაფერი, რაც ბრწყინავს, შეგიძლიათ ჯიბეში ოქროს ნაკადში შეფუთოთ!
  და მხოლოდ ერთი მეომარია მინდორში, როცა მას ბევრი გამბედაობა აქვს!
  ძლიერი საუკეთესოს გამძლეობა აკავებს მტრის უძლური მრისხანების მღელვარებას!
  შეგიძლია ყველაფერი გააფუჭო ცხოვრებაში, უბრალოდ გომბეშოვით ცხოვრება არ შეგიძლია!
  ეშმაკობა გამარჯვების დედაა, თუ მას ბედნიერი შემთხვევის ჯენტლმენიც მოაქვს!
  ომი მარადიული ქალწულია - მას არ შეუძლია დასრულდეს სისხლის გარეშე!
  ომი მეძავების ხარბ ხელში - არასოდეს მოგცემთ გამარჯვებას ტყუილად!
  თითოეული ადამიანი ჰგავს ქვიშის მარცვალს უდაბნოში, მაგრამ უდაბნოში ყველაზე ვრცელი უდაბნოსგან განსხვავებით, რომელსაც აქვს კიდეები, ქვიშის ამ მარცვალს არ აქვს საზღვრები თვითგანვითარებისთვის!
  როცა ღმერთები იცინიან, მოკვდავები ტირიან, როცა ღმერთების სიცილი ჭექა-ქუხილი ხდება, სუსტი ადამიანების დასასრული მძიმეა!
  ყველაზე მოწინავე ტექნოლოგია უძლურია თავისი პრიმიტიული გამოყენებით და დახვეწილი უმოქმედობით!
  რა შეუძლია ვარსკვლავებით მოჭედილი ხალიჩის ჩამოგლეჯვას მისი რგოლებიდან? ადამიანის სისულელის ასტეროიდი!
  რეპრესიების მათრახის გარეშე, ნახტომი მიღწევებისკენ, რომლებიც მთელ კაცობრიობას განთავისუფლებას მოაქვს, შეუძლებელია!
  რაც უფრო ციცაბოა ტვინი, მით უფრო მეტად ახვევს მას ფორსმაჟორი!
  ღარიბი ის კი არ არის, ვინც სხეულით ფეხშიშველია, არამედ ის, ვინც სულით არ არის ბოსი!
  სექსის ზიზღი იწვევს არაჯანსაღ მორალს!
  დაკრძალვაზე იუმორი ისეთივე შესაფერისია, როგორც თხრილში ბუშტუკი!
  ვინც სულელურად თამაშობს წარმატებას ვერ მიაღწევს, ვინც ილუზიებს ამსხვრევს სიმართლეს! გამარჯვებული ყოველთვის მართალია, მაშინაც კი, თუ წარმატება მიღწეულია არასწორი მეთოდებით!
  მტრის საუკეთესო საჩუქარია, როცა ძალაუფლებას აძლევს იდიოტს!
  ვინც საყელოს გაუძლებს, არასოდეს გახდება ქალების საყვარელი ჯიში!
  თავისუფლება ორმაგად მიმზიდველია მათთვის, ვინც მოახერხა საკუთარი სიზარმაცის და უპასუხისმგებლობის გრძნობის დამონება!
  ვინც ხშირად ვერ აფასებს მტრის წინააღმდეგ ბრძოლის უნარს და იშვიათად მიიღებს ღირებული გამარჯვების აღების შესაძლებლობას!
  ვისაც აფურთხება უყვარს, წვრილმანია ის, რომ თვითონ ატეხო!
  ღმერთზე ბევრი უნაყოფო ფრაზების ლაპარაკი შეიძლება, მაგრამ ამ გუგულკინის ცხვირით სასარგებლო საქმეები გამოვა, რომელიც სიტყვიერი მდინარის მორწყვისგან არ გაიზრდება!
  გამარჯვებულებს აფასებენ მათი მიღწევებითა და ტიტულებით... დამარცხებულებს უბრალოდ აფასებენ! გამარჯვებულს ჰყავს მაგისტრატი მოსამართლე, დამარცხებულს - სისხლის სამართლის მოსამართლე! შეიძლება ეჭვქვეშ დააყენო გამარჯვების ღირებულება და აუცილებლობა, მაგრამ დამარცხება ყოველთვის და უდავოდ არავის არ მოაქვს სიკეთეს!
  დამარცხების ერთადერთი სარგებელი ის არის, რომ ის გასწავლის გაკვეთილების სწავლას და მწარე შეცდომების დაღვრილი ცრემლებიდან წარმატებას!
  თუ გსურთ მტერი მოატყუოთ, მეგობრებისთვისაც საიდუმლო იყავით!
  თუ მტრის მეთაურის გეგმა ღია წიგნს ჰგავს, მაშინ მისი ფურცლები აუცილებლად შეიღებება შენი ამხანაგების სისხლით!
  ბიჭი და გოგო კვლავ განაგრძობდნენ ხუმრობას, ძლიერი ციხე-სიმაგრის დათვალიერებისას.
  გამარჯვებულები თავად განსჯიან, პროკურორსაც და ადვოკატსაც აერთიანებენ, მაგრამ განაჩენს მაინც არა ისინი, არამედ ისტორია იღებენ!
  რაც უფრო მარტივია ხრიკი, მით უფრო რთულია მტრისთვის თავის დაღწევა მისი გამოყენების შედეგებისგან!
  ზემოქმედების მომენტი, როგორც ნოტი მელოდიაში, ცოტა ადრე თუ გვიან დაირეკება და ის ყალბი იქნება! მაგრამ საფლავიდან იმედგაცრუებული აუდიტორიის სასტვენიც კი არ გესმის!
  როცა იცი ვინ არის შენი მტერი, მაშინ არ მოგიწევს გაჭირვებაში შენი მეგობრების გაცნობა!
  არ დაკარგო ინიციატივა, დაკარგავ გამარჯვების ტკბილ თაფლს და მოიპოვებ დანაკარგის სიმწარეს! როცა მოკრივე ირყევა, მას კიდევ უფრო ძლიერად უნდა დაარტყა, თორემ კიდურები დანებდება!
  მტერი მიცურავს, განადგურების ქარი მის იალქნებს!
  ვინც ბრძოლაში ბანაობისას, გუბეში დაიხრჩობა და დაიწვება!
  ჭუჭყიანი მაგია, საპნის ფაფუკივით, თვალებს აფრქვევს, მაგრამ არა მტერს!
  სარეველა კარგად იზრდება, როდესაც ისინი ცუდად იზრდება, მებოსტნეების სულელური ცრურწმენების შემცირებით!
  ყველაზე სასიამოვნო სასწავლო პროცესი სექსია! და რაც მთავარია, მის ხელახლა აღებაზე უარს არავინ იტყვის!
  სექსი ერთადერთი საგანია, სადაც ყველა ცდილობს მეტი ფსონების დადებას!
  სექსსა და კვლევებს აქვს საერთო ის, რომ C ჯობია D-ს!
  მაგრამ მხოლოდ მყარი რიცხვია ყველაზე დამაკმაყოფილებელი შეფასება!
  ვინც დგას, როცა შეტევა აუცილებელია, საფლავში ძილსაც კი ვერ გაუძლებს!
  ის, ვინც ცხოვრებაში მუდამ ჩიხშია, გინებას ისვრის!
  ის ჯერ კოზირებით მიდის, უბრალოდ ხალხის სასაცილოა!
  ვისაც სურს დროულად იყოს ჯილდოების დარიგებისთვის, გულუხვად უნდა გამოაგზავნოს საჩუქრები მანჟეტის სახით!
  ვაკუუმი არ იფეთქებს, მზე არ ღრიალებს!
  ტყვია სულელი არ არის, მაგრამ სულელი, რომელიც ისვრის, აცდენს!
  ვინც უარს ამბობს ადამიანების დახმარებაზე, ფუჭად კარგავს უფლის მიერ ცოდვების გამოსყიდვისა და მონანიებისთვის გამოყოფილ დროს!
  სიკვდილი არასოდეს ივიწყებს, თუნდაც ხანდახან დაივიწყოს!
  ძლიერ მეომარს, თუნდაც ერთს, უფრო მეტი სარგებელი მოაქვს, ვიდრე სუსტთა ხროვა, ისევე, როგორც ერთი ბასრი ნამგალი ჭრის ყლორტების მთელ ველს!
  მაგრამ ზოგჯერ, თუნდაც სუსტი არმიის ღეროებს შორის, ნამგლისებურ-ბატირს შეიძლება წააწყდეს უსიამოვნო გამონაკლისის ქვაფენილი!
  თუ მშვიდობაა, მაშინ დიდსულოვანი ქეიფი, თუ ომია, მაშინ იყოს ღვინის გამარჯვებული თასი!
  ვინც სამხედრო საქმეში უხერხულია, საწოლში უხერხული გვამია!
  - კარგი მეომარი მხოლოდ ისეთივე კარგი ჯაშუშია, რამდენადაც ქარგვასა და გამარჯვებას უწყობს ხელს! კარგი ჯაშუში ისეთი მეომარია, ეს არ აბრკოლებს მას მოკვლასა და დანაკარგის თავიდან აცილებაში!
  ბრძოლის სიცხეში დაშლა ადვილია, როცა ვარჯიშის დროს სიმშვიდეს კარგავ!
  თქვენ შეგიძლიათ გაიმარჯვოთ უხეში ძალით, მაგრამ დახვეწილი დიპლომატიის გარეშე ვერ შეინარჩუნებთ გამარჯვების ნაყოფს!
  ომში ორი პრობლემაა: ფარული მტრის პოვნა და ქვიშაში თავის დამარხვის ცდუნების თავიდან აცილება!
  მათხოვარი ნუ იჯდები სამეფო ეტლში, ათასობით პასუხის გაცემა არ მოგიწევს!
  სისასტიკე აუცილებელია, რომ შედეგი იყოს - არ დაინდო მტერს, რაც არ უნდა სუსტი იყოს!
  სჯობს გადარჩე ბევრის სწავლის გარეშე, ვიდრე მოკვდე იმის შემდეგ, რაც ისწავლე ის, რაც შენთვის მაინც არ იქნება საჭირო!
  ადამიანს უყვარს ყველაფრის წყობაში ჩაყრა, გარდა იმ უბედურებისა, რომლებიც მზადაა დაივიწყოს! თუმცა, ყველაზე ხშირად, უსიამოვნებები გროვდება გულმავიწყებზე!
  როცა ამბობენ, რომ მოგწონს, არ გჭირდებათ აჩქარება, დაუყოვნებლივ გადაწყვიტეთ, თორემ შეიძლება ყელი დაგეხრჩოთ!
  თქვენ ასევე უნდა შეძლოთ წაგება, მაგრამ განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია, რომ არ შეძლოთ წაგება!
  თავდასხმა იალქნის კუდის ქარივითაა, მხოლოდ აძლიერებს და არღვევს სხვის ანძებს!
  დანებება სიცოცხლეს ვერ იყიდის, მაგრამ სამარცხვინო არსებობა ტყუილად მოგცემთ!
  ვინც სასტიკია ხალხის მიმართ, თავად გახდება ჯოჯოხეთში ეშმაკების მიერ შთანთქული ჟელე!
  ზუსტი სნაიპერის პილოტი, ყველაზე ხშირად აცდენს ქვესკნელის ყველაზე ფართო აეროდრომზე დაშვებისას!
  თავდასხმა ყოველთვის უფრო ეფექტურია ვიდრე დაცვა, რადგან მუშტის სახე ცუდი ბლოკია!
  ვინც არ ერიდება საპასუხო ბრძოლას სწრაფად მიდის წარმატებამდე!
  გართობა ყველაზე უაზრო და ფუჭად შრომატევადი საქმიანობაა, მაგრამ თუ დრო არ არის, სასარგებლო საქმეების გადახდა უკვე გონივრულ ზღვარს აჭარბებს!
  ცხოვრებაში ყველაზე უაზრო გართობაა, მაგრამ გართობის გარეშე ცხოვრებას აზრი არ აქვს!
  მწყემსმა უნდა გაიგოს ცხვარი, მაგრამ არა ცხვარივით იფიქროს!
  მმართველი უნდა იყოს თავისი ქვეშევრდომების სასიკეთოდ, მაგრამ უცხო ბრბოს სისუსტეებსა და ცრურწმენებს!
  ყველა ეცემა - მხოლოდ სულიერად ამაღლებული ამაღლება!
  ვინც არ ითვლის ჭურვებს, დაფრინავს ბრძოლაში!
  ყოველი გასროლა მნიშვნელოვანია, ბედი დიდ პატივს გცემს!
  ბავშვობა, როგორც გახსნა ჭადრაკში, აყალიბებს თამაშს მთლიანობაში, მაგრამ ჭადრაკისგან განსხვავებით, ყველას უნდა დაბრუნდეს და აღარასოდეს დატოვოს გახსნა!
  სიცივე არ არის საშინელი, თუ გული გიკიდია და თავში ყინულოვანი სიმშვიდე სუფევს!
  თქვენ შეგიძლიათ გადარჩეთ პრობლემების ან ემოციების გაყინვით, მაგრამ ვერ იცოცხლებთ, თუ თქვენი გრძნობები გაცივდა!
  ჯაკალს შეუძლია დაამარცხოს ვეფხვი, თუ ის ჯაკალია ბრძოლაში, ვეფხვს კი მოწინააღმდეგის არჩევაში!
  ბიჭმა და გოგომ აფორიზმები დაასრულეს.
  თუმცა მათ ჯადოქრისგან მიიღეს ბრძანება რაღაცის გაკეთების შესახებ და ამჯერად დროებით დატოვეს.
  ნაცისტებთან ბრძოლის დროს ოლეგ რიბაჩენკო პარალელურ სამყაროში აღმოჩნდა, სადაც რუსებისთვის ყველაზე რთულია.
  მის გვერდით მარგარიტაა, ასევე ნაცისტებთან საბრძოლველად მზად გოგონა.
  ბავშვები გარკვეულ დროს ატარებენ ბრძოლისთვის ემზადებიან. პიონერებიც არიან და პიონერებიც.
  როგორი შეგრძნებაა, როცა კისერზე წითელი ბაფთები გაქვს?
  ფეხშიშველა კი უკვე ნაცნობია და მიღებულიც კი... უნდა მოვემზადოთ ფაშისტების და მათი თანამზრახველების თავდასხმის მოსაგერიებლად.
  ამერიკელების ჩათვლით. რისთვის გჭირდებათ მომზადება? იცოდე, რომ ძალები არათანაბარია და გჭირდება გამომგონებლობა.
  ბავშვები ემზადებიან, თხრიან ხაფანგებს და ნაჩქარევად იგონებენ რაღაცას.
  ოლეგი და მარგარიტა ბუნებრივ სამყაროში არიან და ისინი აღიქმებიან როგორც ერთ-ერთი საკუთარი.
  ბიჭი ნაცისტებს სხვადასხვა სიურპრიზებს უმზადებს. სახალისოა სხვა ბავშვებთან ერთად.
  მარგარიტასთან ერთად ისინი საკმაოდ თავისუფლად გრძნობენ თავს ქალებისა და ბიჭების გარემოცვაში.
  ოლეგმა კი ჭკვიანურად შენიშნა:
  გმირობას ასაკი არ აქვს, მაგრამ ბედი ახალგაზრდობას ანიჭებს სულს!
  მარგარიტა დათანხმდა:
  "წლები არასდროს არის საკმარისი სიკეთისთვის, მაგრამ ყოველთვის არის მრავალი საუკუნის მოგონებები!"
  ბიჭი დაეხმარა, გოგონა თავდაცვის მოსაგერიებლად ემზადება. ჩვენ უნდა ვიბრძოლოთ.
  ნაცისტები შეტევას აპირებენ. მართალია, მარგარიტამ მოულოდნელად დატოვა თანამდებობა. ვინაიდან გოგონაა, მეკავშირე ოფიცრად გაგზავნეს წინა ხაზზე.
  გოგოები მაინც ნაკლებ ეჭვს იწვევენ ვიდრე ბიჭები. უფრო მეტიც, მარგარიტა ქერათმიანია და მისი სახე უფრო ნდობას შთააგონებს.
  
  აქ ძირითადად მეომარი გოგონები არიან. პიონერები ეხმარებიან მათ, მაშინ როცა მინდვრებში სიმშვიდეა და ბიჭები წვეტიან გოგოებთან ერთად ევედრებიან უფროს ძმებს დახმარებას. ისინი მუშაობენ თუნდაც ზედმეტად გულმოდგინედ, ცდილობენ მეტი გააკეთონ, შვილების ძალების გაანგარიშების გარეშე. აი, საშინლად დაებერა ძარღვები და როგორ მკვეთრად, სპილენძის მავთულებივით გამოუვიდა ძარღვები გარუჯულ, კოხტა ხელებზე და ფეხშიშველა, ისე სასტიკად, რომ გინდა იტირო, გატეხილი ფეხები ბავშვური გმირების. პარალელურად მაინც ახერხებენ სიმღერას;
  ჩემი სამშობლო სტალინგრადია,
  ის შეიცავს დოპის ყვავილებს - ნამის ალმასს!
  იქნება, მჯერა, მხიარული აღლუმი,
  სამყაროში ომის გარეშე - ზეციური სილამაზე!
  
  კაცი გახდება კაცის ძმა,
  ყველას ოცნების გოგო მოვა...
  თუ რთულია, შენი ბრალია
  ტკბილი მდინარე წყლით იქნება სავსე!
  
  ფრიცმა ბუზი ჩაიკრა და ღიმილი ააცალა,
  ის არის ფაშისტური ღრიალი - მოგკლავთ ყველას!
  მაგრამ საპასუხოდ მას დარტყმა შეხვდა -
  ჩვენ ვიცით როგორ უნდა დაარტყა დიდი მორთულობის გარეშე!
  
  პიონერმა დიდი სალამი მოგვცა -
  აჩვენა, რომ ის ნამდვილი ვეფხვია!
  ახლა კი კრაუტის მებრძოლები ძლიერად ურტყამს,
  ჩვენთვის საბავშვო თამაშების დრო დასრულდა!
  
  თავად უფალმა ქრისტემ ბრძანა ხუმრობით -
  შენი ბედი იქნება შენი ოცნებების განსახიერება!
  გულში კაცი მხოლოდ ბავშვია,
  მის სულში მწუხარება ვარდების გვირგვინივითაა!
  
  წვიმის წვეთები ზღვის მარგალიტია,
  მათში ცათა ვარსკვლავების ანარეკლი!
  სიკვდილი გვემუქრება ბასრი სკირით,
  და მოღალატე მგელი არის ძვლებით ტყეებში!
  
  მაგრამ იცოდე პიონერი - ჰალსტუხი სისხლია,
  მხოლოდ წითელი ფერია წმინდა საუკუნეების განმავლობაში!
  სვაროგი მოიტანს - გვერწმუნეთ სიყვარული,
  სამოთხის მადლი - იცოდე, რომ დიდია!
  
  ჩვენ ფეხშიშველი დავდივართ ბერლინში,
  პიონერი ხელმძღვანელობს ათასობით მებრძოლს!
  და მტერი იდგა - ვირი უღლის ქვეშ,
  სინათლე მთელ სამყაროს - ჩვენო თანამემამულეებო!
  გოგონამ ალენამ დაამატა მოკლე ფრაზა:
  ისინი საგანგაშო წვავენ ცაში,
  ბოროტი ლუფტვაფე თვალები!
  თითქოს ამბობდნენ -
  ისევ ქარიშხალია მთელ მსოფლიოში!
  და ჭექა-ქუხილი მართლაც ახლოვდება, ჰორიზონტზე ჩამავალი მზეც კი დაფარულია ღრუბლებისა და მძაფრი, თვალისმომჭრელი კვამლით.
  ისმის მოახლოებული ტანკების შორეული ხმაური და თვითმფრინავები ზუზუნებს ცაში. ჯერ ცნობილი ჩარჩოები ცურავს, რასაც მოჰყვება არადო-8 რეაქტიული ვულტურები. საშიში მრავალფუნქციური ბომბდამშენები. ან ძალიან მანევრირებადი Yu-287 წინ გაშლილი ფრთებით. და უკვე ძლევამოსილი ალყის იარაღი ჭექა-ქუხილს. ძლიერი ფეთქებადი ჭურვების მოხვედრისას, მიწის გროვა და გამდნარი ბალახი მაღლა ცაში ისვრის. და კიდევ უფრო საშინელია არადო-სუპერიდან გასროლილი მძლავრი უმართავი რაკეტები, რომლებიც თხრიან თხრილებს... შემდეგ კი ჩნდება Focke-Wulf თავდასხმის თვითმფრინავი, რომელსაც შეუძლია ნებისმიერი თავდაცვა გაასწოროს. სწორედ აქ იწყება ბრძოლა. მაიორი, ახალგაზრდობის მიუხედავად დახვეწილი, ანდრეი მატროსოვს ხელში უჭირავს ტროფეის ბინოკლები მაგარი ოპტიკით და უყურებს მოახლოებულ ფაშისტური ფოლადის ზვავს. ბევრი ნაცისტია და ისინი უჩვეულოდ ძლიერები არიან. ქვეითი ჯარიც კი ბორბლებზე და ჯავშანტექნიკაზეა და თავს არიდებს ცეცხლსასროლი იარაღიდან. ისინი ცდილობენ შრომისმოყვარე პიონერები უკანა მხარეს წაიყვანონ, მაგრამ არ უნდათ წასვლა და ითხოვენ თოფებს საბრძოლველად.
  ყველასთვის საკმარისი იარაღი არ არის, თუმცა ადგილობრივმა მოჯადოებულმა და ჭაღარა ბავშვებს სანადირო თოფები და სპორტული მშვილდებიც კი მოჰქონდათ. ცისფერთვალება და ქერათმიანმა ბიჭმა ოლეგ რიბაჩენკომ ორიგინალური შიგთავსით ხელნაკეთი ყუმბარებით სავსე სლინგიც კი გააკეთა. ის ძლიერი გამომგონებელია. და თავად სლინგი არ არის მარტივი, მაგრამ მრავალი ღეროსგან - ნამდვილი "კატიუშა" ხისგან დამზადებული პიონერული ხელებით. ინოვაციური ბიჭები ხელნაკეთი მეთოდით ამზადებდნენ ასაფეთქებელ ნივთიერებებს და საზენიტო მოწყობილობებსაც კი ამზადებდნენ. ყველას უნდა ვაჟკაცურად ბრძოლა და გამარჯვება. მაგრამ თქვენ ვერ მოკვდებით ბოლო ფიქრით წმინდა და შეუცვლელი სამშობლოს შესახებ.
  მაიორი ანდრეი მატროსოვი ბრძანებს:
  - ბრძანების გარეშე ცეცხლს ნუ გახსნით!
  მართლაც, მთელი ბატალიონისთვის მათ აქვთ მხოლოდ სამი ომამდელი გამოშვება "ორმოცდახუთი" (ყველა უახლესი იარაღი სასწრაფოდ გადაეცემა მოსკოვის მიმართულებით, აქ მხოლოდ ის, რაც მათ მოახერხეს ნარჩენების საფუძველზე), რომელიც ნიშნავს, რომ ერთადერთი შანსი არის კრაუტების მიახლოების ნება.
  წინ, როგორც ნაცისტებს სჩვევიათ, ყველაზე დაცული მანქანებია; ტანკები "სამეფო ვეფხვი", "ლომი" და თვითმავალი თოფი "ფერდინანდი"-2 128 მმ ქვემეხით. ტიპიური ტაქტიკა შუა საუკუნეებიდან არის ყველაზე ძლიერი და ტექსტურირებული რაინდების გამოყენება სოლის წვერზე. და არ შეიძლება ითქვას, რომ გერმანელები ცუდი მეომრები იყვნენ. გარკვეულწილად ზოგადად მიღებულია გერმანელების დაბადებულ მეომრად მიჩნევა. და განადგურების შეუდარებელი ტექნიკოსები. ეს მათი შვილები არიან - მანქანები, რომელთა გვერდით მხოლოდ 85 მმ კალიბრით შეღწევა შეიძლება. ახალ მოქმედ ფიურერ გერინგს მოეწონა Ferdinand-128 და ამ აპარატის წარმოება წარმოებაში შევიდა. და არა მხოლოდ სატანკო გამანადგურებლის მოდიფიკაციაში, არამედ თავდასხმის იარაღით. მართალია, გარღვევის ტანკების წარმოება ჯერ კიდევ მიმდინარეობს. მათ გზა უნდა დაუთმონ მსუბუქ სატრანსპორტო საშუალებებს და ძირითადი კორპუსიდან ჩამორჩენილ ქვეითებს.
  ნაცისტური მანქანები და მოტოციკლები დროდადრო ანელებს წინსვლის შიშით...
  მაგრამ ფეხშიშველი პიონერი ბიჭი ოლეგ რიბაჩენკო ამტკიცებს, რომ ისინი აქ დარჩნენ მიზეზის გამო. ჯერ დაარტყა თანამემამულე პიონერების მიერ ბრწყინვალე ბავშვის ნახატების მიხედვით გაკეთებული სლინგი. აღმოჩნდა, რომ ამ შემთხვევაში საკმაოდ შორს მოქმედებდა, კუმულაციური ასაფეთქებელი პაკეტები, ყინულის ციგურების მსგავსად, ჯავშანტექნიკის მსგავსად გაყავდათ და ნაცისტების გატეხილი სხეულები გაბრტყელებული ჩაფხუტით და გრეხილი ტყვიამფრქვევებით გამოეკეცათ. და მძიმე მანქანებისთვის არის კიდევ უფრო მაგარი იარაღი! მწირი ტანკსაწინააღმდეგო ნაღმი, დაფარული ხელნაკეთი წებოთი, და ზემოდან ტურფა, რომელიც მას უხილავს ხდის, მავთულის დახმარებით გადაადგილდება ღეროებს შორის, სწორედ სამეფო ლომის ტრასის ქვეშ. ეს ტანკი კი ძალიან საშინლად გამოიყურება, ასეთი დიდი 128 მმ თოფი და მტაცებელი, გაბრაზებული სახეები კოშკის ორივე მხარეს არის დახატული. როგორც ჩანს, გერმანელებს იმედი აქვთ საბჭოთა ჯარისკაცების დაშინებაზე.
  ქიაყელების ფოლადის ფირფიტები სასიკვდილო აწმყოზე დახრილი ხმით ეშვებოდა. აფეთქება არც ისე ძლიერი ჩანს, მაგრამ მუხლუხა მოწყვეტილია და ჰიტლერის ტანკი ბუხარივით იწყებს მოწევას და, ასეთი ურჩხულისთვის მოულოდნელი სიჩქარით, ტრიალებს, როგორც უზარმაზარი კოშკი ხის ღეროებით.
  სხვა პიონერი ბიჭები იყენებენ მსგავს მოწყობილობებს, ასევე საკუთარი წარმოშობის ასაფეთქებელ ნივთიერებებს, რომლებიც შედუღებულია ოლეგ რიბაჩენკოს ინოვაციური რეცეპტის მიხედვით. ვინაიდან გერმანული ქვეითი ჯარი მშიშარაა, ტანკები და თვითმავალი თოფები კი წინ დაუცველები არიან, ამის გამო ისინი დაისჯებიან.
  მაგალითად, უმჯობესია მძიმე Ferdinand-128-ის დაფარვა კატაპულტით, რადგან ვერაფერი შეაღწევს 200 მმ-იან ჯავშანს. და გარანტიით უფრო სუსტ სახურავს აიღებს. უფრო მეტიც, ბრწყინვალე რიბაჩენკომ გააცნობიერა, თუ როგორ უნდა მართულიყო აფეთქება. ამისათვის საკმარისია გამოიყენოთ მოწყობილობა ჩვეულებრივი ინკანდესენტური ნათურისგან. შემდეგ ვაკუუმი შეიწოვება აფეთქების ტალღაში და მთელი ენერგია ერთ წერტილში წავა. ეს ინოვაცია, მწვანილისა და გამხმარი სოკოს ნაზავით მომზადებულ სპეციალურ ასაფეთქებელ ნივთიერებასთან ერთად, საშუალებას აძლევს თუნდაც მცირე ფეთქებადი შეფუთვას სერიოზული განადგურება გამოიწვიოს. და ბიჭები და გოგონები იყენებენ ყველაზე ჩვეულებრივ მშვილდებსა და სლინგებს მხოლოდ სამი სიმით ვერმახტის ფოლადის არსებებზე სასროლად. ასე რომ, "სამეფო ვეფხვს" კვალში ჩაუვარდა თავი და მტაცებელმა, დაჭრილმა, ისტერიულად დააკაკუნა ძრავა და თითქმის ბრმად ესროლა ჭურვი.
  ცნობილი "მაქცია", დაბალი სილუეტითა და ძლიერი ჯავშნით, გაბრტყელებულ კუს ჰგავს. ეს თვითმავალი იარაღი სულ ახლახან გამოჩნდა საბჭოთა-გერმანიის ფრონტზე. კარგი მამოძრავებელი მახასიათებლების, ჰაუბიცის ქვემეხის შეღწევადობისა და ბრძოლაში მისი გადარჩენის გამო, "მაქცია" მაშინვე გახდა ქალაქის მთავარი თემა.
  მაგრამ მისი კვალი მაინც ჩვეულებრივია, თუმცა ფართო... თუმცა, კიდევ უკეთესი იქნება მანქანის ქვედა ნაწილი ააფეთქოთ და სათადარიგო ნაწილებით შიგნიდან გამოფურთხოთ.
  მერე უკვე კუა, რომელიც მთის წვერიდან ძლიერმა რუსმა არწივმა გადმოაგდო. საიდანაც გატეხილი ნაწლავები ამოდის და ნაცისტური ეკიპაჟის მოკლული წევრების მიწის ძვლები ამოდის.
  ლიუბოვ მარკოვნას ურჩევნია "სამეფო ვეფხვს" დაარტყას ლულის ქვეშ ყუმბარმტყორცნი - სამიზნე არის მუხლუხა და იმისათვის, რომ ტანკმა დაკარგოს მოძრაობის უნარი, უნდა დაირღვეს როლიკებით. ქერა კომსომოლის წევრმა ოდნავ ცისფერი თმით, აწეწილი კულულებით, იარაღი ხელებში მოიქცია და იღრიალა:
  - ლანჩზე თავს პურში გამოაცხობ!
  აქ არის კიდევ ერთი დაზიანებული მაქცია, მეკობრის ფრეგატივით გატეხილი საჭით, რომელიც უკვე გვერდზე სრიალებს. იჭერს ჯავშანს და ეჯახება "სამეფო ვეფხვს". და ორივე ფოლადის კუბო ლიანდაგზე იწყებს ბრწყინავს და რამდენიმე წამის შემდეგ აფეთქდება აფეთქებული საბრძოლო მასალის გამო. აფეთქების გამო რამდენიმე მსუბუქი ტრანსპორტი გადატრიალდება და ავტომატები იხრჩობიან, იძინებენ თავად ვაზნებითა და გარსაცმებით. ეს დაცლილი ცხედრები შემდეგ გადაბრუნდებიან.
  ალესია მურავიოვამ, რომელმაც ახლახან აიძულა "პანტერა", რომელიც წინ გადახტა, გადატრიალებულიყო და ასევე ოსტატურად ამოჭრა საციგურაო მოედანი, ლამაზად თქვა:
  - ძალა მწოლიარე კუნთებში კი არა, ტვინშია, სადაც თაგვები არ არიან შრიალი!
  ლიუბოვ მარკოვნა, ხელახლა იტვირთება ყუმბარმტყორცნი და აწონა ხელში, შეშფოთებულია. საბრძოლო მასალა მცირეა, მტერი კი ძლიერი, მაგრამ მაინც, ოპტიმიზმის დაკარგვის გარეშე ამბობს:
  - მუხის თავი და თუჯის ფიგურა ბრძოლაში მოჭრილი დამპალი ღეროს ნიშანია!
  და დასძენს:
  -თუნდაც მუხის ტანით, დამოკლებული გაგებით, ეს მხოლოდ ღეროა, სხვისი სავარძლის ქვეშ!
  ათიოდე მძიმე მანქანა უკვე გაჩერებულია. გატეხილი და უმწეო ტანკები, რომლებიც ხანდაზმული ვულკანებივით ეწევიან, სულაც არ არის საშინელი. დრაკონმა თავი დაკარგა და მისი ჯავშანტექნიკა სუვენირად გაიყიდება.
  მაგრამ დანარჩენები მიჰყვებიან მათ, განსაკუთრებით მრავალრიცხოვანი ჯავშანტექნიკა. პიონერი გმირები აღფრთოვანებულნი არიან, არ გაიქცევიან... აქ თვითმავალი თოფი "ფერდინანდი" -128 აჩქარებს და... დიდი შეხებით ვარდება შენიღბულ ხვრელში. მაგისტრალური ღერო გატეხილია და მხოლოდ ზემოდან განიერი ქიაყელები გამოდიან და უმწეოდ მოძრაობენ. და მოხერხებული "პანტერა" აფრინდა მის შემდეგ. მისი მახინჯი, ზედმეტად გრძელი მუწუკი მოხრილი აქვს და შიგნით აფეთქდა ჯავშანჟილეტის ჭურვი. შემდეგ კი თავად კოშკი ჩამოინგრა... ქალის უჩინარი ფეხივით აგრესიულად ურტყამდა ბურთს. ერთ-ერთი უზარმაზარი გერმანული სატანკო ეკიპაჟი განახევრდა... გაფრინდა ჩექმა ორი ვერცხლის ელვისებური მონოგრამით, რომელიც დამახასიათებელი იყო SS-ისთვის. ის ოლეგ რიბაჩენკოდან ერთი მეტრით დაეცა. პიონერმა ბიჭმა აიყვანა და შენიშნა:
  - სამოვარს გამოადგება, მაგრამ ჩვენთვის, სნეულ ახალგაზრდა ლენინისტებს, ფეხსაცმლის დაგლეჯვა არ არის საჭირო. - და ყვირილით, მოზრდილის მიბაძვით, დაამატა მან. - ჯობია ტანკები დავხიოთ!
  აი, კიდევ ერთი სიურპრიზი, და თუჯის ქოთანი, რომელსაც ორთქლი უბიძგებდა, აალებული ამპარტავნობით გაწყდა ჩვეულებრივი ლიანდაგი და აფეთქდა, ცეცხლი წაუკიდა სამ მთელ მანქანას ერთდროულად.
  ალესია მურავიოვა, რომლის ოქროსფერი თმა მტვრისგან არ ცვივა, ყვიროდა:
  - მაგრამ პასარანი (ესპანელი კომუნისტების ლეგენდარული ლოზუნგი - არ გაივლიან!)!
  პიონერი ქალები უხარიათ და, სიტუაციის ტრაგედიის მიუხედავად, იცინიან. ზოგან ხელნაკეთი ასაფეთქებელი ნივთიერებები გათხრილ ორმოებშია დამალული. იგი მზადდება ძველებურად, ხელოსნურად. რა თქმა უნდა, ის ოდნავ სუსტია ვიდრე დინამიტი, მაგრამ საკმარისია შასის გამორთვა. გარდა ამისა, ფეხშიშველმა ბიჭმა გენიოსმა ოლეგ რიბაჩენკომ მოიფიქრა გზა, რათა გაეკეთებინა დესტრუქციული ნარევი ჩვეულებრივი ნახერხიდან, ნაკელი და თივა. ეს არის იაფი და მხიარული! და როცა ის აფეთქდა, ნობელის თვალები გაოცებისგან თავში აცეცებდა!
  ფრიცები დიდ დანაკარგებს განიცდიან, ჯავშანტრანსპორტიორი მარცხდება, ზოგი გადის სახიფათო ზონებს, მაგრამ მათ ხვდებიან ყუმბარებისა და ასაფეთქებელი ნივთიერებების სროლით.
  აქ პიონერებიც უფრო საშიშნი არიან ვიდრე მოზრდილები. იმის გამო, რომ მახვილგონივრული, ახალგაზრდა ჯარისკაცები ქმნიდნენ პატარა ორთქლის ბალისტებს, რომლებიც ისვრიან სასიკვდილო "საჩუქრებს" ტყვიამფრქვევის სიჩქარესთან ახლოს სიჩქარით. პრინციპი თავისთავად დგუშია, მაგრამ ძრავა ატრიალებს კატაპულტების პირებს, რომლებიც დიდი საწყისი სიჩქარით აგდებენ სიკვდილის საჩუქრებს. ისინი აგდებენ გამოხდილი ხის სპირტის სპეციალურ ტომრებს, რომლებიც შერეულია ხელნაკეთი ფეთქებადი ელემენტებით - თითქმის ტოლია ნიტროგლიცერინის დამანგრეველი ძალით.
  როდესაც მოხვდა, ჰიტლერის ტრანსპორტის თხელი ჯავშანი ტოვებს გზას, რის შედეგადაც ეკიპაჟები ცისფერი ალივით აენთო. ტკივილისგან გაგიჟებული კრაუტები გულისამრევად ყვირიან და საშინელებისგან დამახინჯებული სახეებით გარბიან.
  ზოგიერთი მათგანი ტექნოლოგიასაც კი უარს ამბობს...
  სამწუხაროა მხოლოდ ის, რომ ბევრი მტერია, როგორც ჩანს, ფონ ბოკმა გადაწყვიტა მთავარი დარტყმა აქ მიეტანა. მნიშვნელოვანი ზარალი განიცადა - მანქანების ნაწილი ძირითადად ამერიკული ან ფრანგული იყო - ცეცხლსასროლი იარაღიდან ყველაფერში ასხამდნენ, თხრილებს მიუახლოვდნენ.
  და ზღარბებს წააწყდებიან... ამასობაში ალენა ადვილად მიუთითებს ორმოცდახუთზე. რა თქმა უნდა, თქვენ არ შეგიძლიათ "სამეფო ვეფხვი" და თუნდაც გაუმჯობესებული "პანტერა" და განსაკუთრებით "სამეფო პანტერა" შუბლზე, მაგრამ შეგიძლიათ სცადოთ მხარეები. მეტიც, ბორტზე მყოფი "პანტერა" სუსტია, მაგრამ სიჩქარის გამო ცდილობს უფრო სწრაფად გაარღვიოს... ასე ურტყამდნენ გერმანული ტყვიამფრქვევები, ცდილობდნენ შეაშინონ. ჯავშანტრანსპორტიორებზე სათქმელი არაფერია. ყველა ფრიკი იქნება ნოკაუტში და იძულებული გახდება სისხლი გამოასხას ცხელ ლითონის იატაკზე!
  ლიუბოვ მარკოვნა მუხლუხს ყუმბარას ესვრის და ყვირის:
  - ყაჩაღებით ჰიენებს დავკლებთ!
  მცირე კალიბრის იარაღს ბევრი უპირატესობა აქვს დიდთან შედარებით - სროლის სიჩქარე, შენიღბვის სიმარტივე. და მათ იციან როგორ აირჩიონ მიზნები.
  სარატოვის ბალჟზე რუსებისთვის კოშმარად ქცეული სატრანსპორტო საშუალება, რომელიც რუსებისთვის კოშმარად იქცა, შეიძლება მოხვდეს თუ კოშკი და კორპუსი გვერდიდან ზუსტად დაჯახება. სწორედ აქ არის მისი ყველაზე სუსტი წერტილი. და თუ გადავა საბრძოლო რეჟიმში მაშინ... კრაუტებისთვის ცუდი იქნება!
  ალესია მურავიოვა უყვირებს მათ:
  - სტალინგრადი მაინც გექნება! და ასჯერ უარესი ვიდრე სტალინგრადი!
  ნაცისტები ხიენებს ჰგვანან სასტიკად. საბჭოთა ბიჭებს შორის არიან დაღუპულები და დაჭრილები. განსაკუთრებით ტრაგიკულია, როცა იღუპებიან ახალგაზრდა ჯარისკაცები, რომლებმაც ახლახან დაიწყეს სიცოცხლე. აქ არის ძალიან პატარა, მაგრამ მამაცი პიონერი გოგონა, ასაფეთქებელი პაკეტის გაძნელებით ასვლა, T-4 "L" საშუალო ტანკის ტრეკების ქვეშ ჩავარდნილი (ეს ფრიკი ჯერ კიდევ მუშაობს! ასე გაზრდილი წონით და უფრო ძლიერი ძრავით). ვწუხვარ გოგოზე, მაგრამ ფაშიზმი უფრო სძულს ვიდრე სიცოცხლე. პიონერმა მტკიცედ იცის, რომ მისი საქციელი გმირულია და უფალი იესო სიხარულით გაუღებს სამოთხის კარებს სამშობლოსთვის დაღუპულთათვის. მახინჯი ყუთი გრძელი, მაგრამ ერთი შეხედვით თხელი ტოტით უზარმაზარი ნიღბიდან მაღლა ხტება და კვადრატულ კოშკს იშლება.
  და ჯარისკაცებმა კვლავ ისროლეს ყუმბარები და ოსტატურად შენიღბული ტყვიამფრქვევები დაიწყეს სროლა მოტოციკლებისკენ, რომლებიც მიცოცავდნენ რეპრესიებისკენ. და ჰიტლერის ჯარისკაცების თავები აფეთქდა, როგორც მწიფე ალუბალი სეტყვისგან ჩამოგდებული. და სისხლი უფრო მეტად ვრცელდება, ვიდრე წვენი დაქუცმაცებული წვნიანი კენკრისგან.
  ნახევრად შიშველმა ოლეგ რიბაჩენკოს ბიჭმა გამომგონებელმა ნესტოებში უუსტვინა...
  - დროა შეაგროვო ქვები ვინმესგან, ვინც წამითაც არ ისვრის ქარს!
  ეს არ იყო პირველი შემთხვევა, როდესაც მან თავისი ხრიკები ნაცისტებზე გამოსცადა. მაგალითად, მანქანის ძრავები იწოვენ ჰაერს ძრავებისთვის, მაგრამ რას გვეტყვით ნახშირის ნარევსა და რამდენიმე შერეულ ძალიან კაუსტიკური და წვეტიან ბალახს ფხვნილის დეტონატორით?
  და დიდი მოტოციკლების გაზის ავზები ფეთქდება, აფეთქდება გააფთრებული ცეცხლის ნაკადები. ისეთი შეგრძნებაა, თითქოს ჯოჯოხეთური გენების ბუნტი მიმდინარეობს. აქ არის რამდენიმე ჯავშანტრანსპორტიორი, რომლებიც ასევე უერთდებიან თავიანთ უბედურ კოლეგებს. და მათგან ჯავშანტექნიკის ფრაგმენტები ასობით მეტრში მიფრინავს და უფრო და უფრო მეტ მსხვერპლს ხვდება.
  ალიონუშკა, რომელიც მიუთითებს "მაქციაზე", მიზნად ისახავს სხეულის ქვედა ნაწილს. ძნელია იქ მისვლა, მაგრამ ეს არის ერთადერთი შანსი, რომ შეაღწიო დაუნდობელ თვითმავალ იარაღს. თითის გლუვი მოძრაობა, შემდეგ კი შემობრუნება.
  იარაღი იძლევა რბილ უკუცემას და ფაშისტური მანქანა შუაზე იყოფა. და მოწყვეტილი წითელი დროშა შავი სვასტიკით თეთრ ფონზე ვარდება სისხლიან ტალახში.
  ალიონუშკა ბრძნულ აზრებს ჩურჩულებს:
  - სამართლიანობა მსხვერპლს მოითხოვს, ქველმოქმედება - შემოწირულობას, სამართლიანი საქმის წარმატება კი - მსხვერპლს!
  ალესია მურავიოვა მძიმე ყუმბარას ამატებს პანტერას მხარეს:
  - მხოლოდ გარდაუვალი მსხვერპლშეწირვა ომში დაგეხმარებათ თავიდან აიცილოთ დანებების შეუპოვარი მსხვერპლი!
  ოლეგ რიბაჩენკომ ბალისტიდან კიდევ ერთი მტვრის ღრუბელი გამოუშვა, რამაც ისტერიული ხველა გამოიწვია, შემდეგ კი იმავე ხველამ გამოიწვია ძრავების აფეთქება და აფეთქება და დაიყვირა:
  - მოწინააღმდეგეს სანაცვლოდ უნდა მისცე, მაგრამ ცვლით მტერს ვერ დანებდები!
  მობრუნებით, არტილერიელი გოგონა შიშველ, ლამაზ ფეხებს ეყრდნობა, რათა უკეთ შეიგრძნოს დედამიწის ბიორიტმები და ბალახის სუნთქვა ძირებით, და ისევ ისვრის და ზუსტად ურტყამს მზაკვრულ T-4-ს.
  ულამაზესი კომსომოლის წევრი იღიმება და ყვირის:
  - ჯანდაბაში წადი, მოხუცო!
  და სწორედ მაშინ ორი საბჭოთა ჭაღარა ბაბუა ტყვიამფრქვევის აფეთქებით გაწყვიტა. და ჩავარდნენ ღრუში, სისხლიანი. კიდევ ერთი მოხუცი, რომელიც ყუმბარის თაიგულში იყო გახვეული, პანტერას ტანკის ბილიკებს ქვეშ დაეცა. განშორებისას მან დაიყვირა:
  - დიდება სტალინს!
  ალიოშა მურავიოვამ ხაზგასმით განაგრძო:
  - დიდება გმირებს!
  ლიუბოვ მარკოვამ, რომელიც ყუმბარას ესროლა თავისი ძალიან მოქნილი ფეხით, ყრუ ყვიროდა:
  - პატივი მიცვალებულს!
  ოლეგ რიბაჩენკომ თეთრ კბილებს აკრაჭუნა და დასძინა:
  - ჭკვიანები კი სიცოცხლეშივე პატივს მიაგებენ!
  ნამდვილად შეეცადეთ წინააღმდეგობა გაუწიოთ ასეთ ძალას. მაგალითად, აქ, ალბათ, ჯერ არ არის "სამეფო თაგვი" - შედარებით ახალი ტანკი, მაგრამ, რა თქმა უნდა, არის "ლეოპარდი" E-25 ბურთზე. მაგრამ შერმანი ჩქარობს... ამ შემთხვევაში რატომღაც ცოტაა ამერიკული და ბრიტანული ტანკები, თუმცა ფონ ბოკმა მიიღო დიდი რაოდენობით უცხოური აღჭურვილობა... მარაგი ბიჭი ოლეშკა ფიქრობდა, რომ ალბათ პრობლემები იყო. ეკიპაჟების განვითარება ან მარაგით.
  მაგრამ შერმანის გადაბრუნება ბევრად უფრო ადვილია... მაღალი სარბიელი ეშვება თიხის ქოთანს ფეთქებადი ნარევით და... უბრალოდ მძლავრი დარტყმა ურტყამს კარგად დაჯავშნულ ნაძირალას.
  მის მიღმა კი მეორე ამერიკული ტანკი მოთესილია, ჯოჯოხეთურ ცდუნებამდე მიმავალი სიტყვა არის კანაფი ნამგლის დარტყმის ქვეშ. მესამეში ინერციის გამო ურტყამს დაზიანებულ კოლეგებს და ასევე დამარცხებული მუხლუხო აწევა.
  ბიჭი გენიოსი ოლეგი ყვირის:
  - ასე გააგრძელე და გააგრძელე ბიძგი!
  ეს ნამდვილად რუსული გმირული ძალაა!
  დაბრუნების შემდეგ, თქვენ უნდა გაამართლოთ თქვენი ხანგრძლივი არყოფნა.
  და დასაწყისისთვის, მათ აიღეს ენა. ერთ-ერთი ციხის ოფიცერი ლასოთი დაიჭირეს, შეაბეს და შტაბში წაიყვანეს.
  გლეხის მეფემ, როგორც ჩანს, იცოდა გარკვეული საიდუმლო, თუ როგორ უნდა გაეჩინა ბავშვი ახალგაზრდა ქალსა და მის მეუღლეს სწრაფად და მოახერხა დაბრუნება ძალიან სწრაფ ცხენზე. არტილერია იყო ჩარჩენილი გაზაფხულის დნობის თოვლში და სანამ არმია არ ჩქარობდა ცეცხლოვანი ბრძოლის გარეშე მნიშვნელოვანი ციხე-სიმაგრის შეტევას.
  ემელიან პუგაჩოვმა მუქარით ჰკითხა პატიმარს:
  - Ვინ ვარ მე? ვის სცემს პატივს?
  პატიმარმა თამამად უპასუხა:
  - ქურდი და მატყუარა ხარ!
  კაზაკთა მეფემ მშრალად თქვა:
  - დაიკიდე!
  შჩერბატოვმა შესთავაზა:
  - ან იქნებ ვნებით დაკითხვა?
  პუგაჩოვმა ჩაილაპარაკა:
  - Იმოქმედე!
  დატყვევებული ოფიცერი წამების ქოხში შეიყვანეს. თუმცა, რა შეეძლო მას სცოდნოდა? თუ სად იმალება ჯარის ხაზინა. ან იქნებ მიწისქვეშა გადასასვლელი მიუთითოთ!
  თუმცა წამება ასეა...
  პუგაჩოვს ორასზე მეტი კარგი იარაღი აქვს და მას, რა თქმა უნდა, სურს საკითხის დაბომბვით გადაჭრა და არა მხოლოდ თავდასხმის დაწყება. შემდეგ კი უფა და მოგზაურობა ყაზანში.
  ყოფილი მსჯავრდებული ხლოპუშა ბრბოთა და იარაღით გაგზავნეს ურალში. მეფეს ჯერ კიდევ ბევრი აქვს გასაკეთებელი.
  არტილერიის აღზრდის შემდეგ, პუგაჩოვის არმიამ დაიწყო დაბომბვა. მძიმე თოფები იღრიალა. ტყვიამფრქვევი დაარტყა და ქვემეხის ძალა ამოვარდა.
  ორი კედელი უკვე ჩამოინგრა... და პუგაჩოველებმა შეტევა დაიწყეს. ძალები უთანასწორო იყო და გარნიზონს წინააღმდეგობა თითქმის არ გაუწევია. მხოლოდ ოფიცრებს ყველა არ უცდია სროლა და გაჭრა. ოლეგ რიბაჩენკომ პოლკოვნიკისა და კაპიტნის თავები ჩამოისროლა. ჯარისკაცებმა იარაღი დაყარეს ზემდგომი მტრის წინაშე და დაეცა მუხლებზე.
  პუგაჩოვმა კიდევ ერთი, შედარებით მარტივი გამარჯვება მოიპოვა და გადავიდა. მისი ჯარი სწრაფად გაიზარდა, თუმცა თოვლის დნობისას ბევრი ჭუჭყიანი იყო. ზოგადად, ორენბურგის მახლობლად დაგვიანებამ თავისი გავლენა მოახდინა.
  თუმცა, ამ პროვინციული ცენტრის დაცემამ აამაღლა პუგაჩოვის ავტორიტეტი და ხალხი ახლა მას კიდევ უფრო ნებით შეუერთდა. განსაკუთრებით ბევრი სტეპის ხალხი მოდიოდა.
  და უზარმაზარი ურდო და უთვალავი კავალერია. ათასობით მებრძოლია, მარტო ემელიან ივანოვიჩს ჰყავს ოცდაათ ათასზე მეტი, პლუს კიდევ თხუთმეტი ათასი ჩიკასა და გლეხის მეფის სხვა მეთაურებისგან.
  თავად პუგაჩოვი ეწვია იაიცკის ქალაქს, მისი ახალგაზრდა მეუღლის უსტინიას ტკბილ ჩახუტებაში. მან გააჩინა შვილი, სასურველია ვაჟი. ვინაიდან მემკვიდრეა საჭირო, არასოდეს იცი რა შეიძლება მოხდეს ომში. არავინ არ არის გარანტირებული მაწანწალა ტყვიის ან ქვემეხის წინააღმდეგ. ასე რომ, არის ვინმე, ვინც გაახანგრძლივებს ოჯახურ ხაზს. თუმცა, პუგაჩოვს უკვე ჰყავს შვილები ყოფილი მეუღლის სოფიასგან.
  თავად იაიცკის ქალაქში კაზაკები მყარად დგანან. მტრის გაქცევის მცდელობა მოიგერიეს. ტყვედ ჩავარდა რამდენიმე ჯარისკაცი, რომლებმაც დაადასტურეს, რომ ციხესიმაგრეში შიმშილი იყო და ის მალე დანებდებოდა ან დაიღუპებოდა. ასე რომ შტურმს აზრი არ აქვს.
  და ემელიანმა, დიდი სინანულის გარეშე, დატოვა ქალაქი თავისი მხიარული, სუფთა ჯიშის ცხენებით.
  აჯანყებულები მტკიცედ იყვნენ ჩელიაბინსკში. ციმბირის კორპუსის მეთაურმა დელონგმა შეიტყო ორენბურგის დაცემის შესახებ და სასწრაფოდ დაიხია ქალაქიდან. ის საერთოდ მშიშარა იყო და ტოვებდა ამ ცენტრს, როცა აჯანყებულთა გარემოცვაში იყო.
  თუმცა ამავე დროს სწორედ დელონგმა დაამარცხა პუგაჩოვი რეალურ ისტორიაში და გააოცა კიდეც. მაშინ გლეხთა მეფის ჯარმა დაკარგა ოთხი ათასი მოკლული და ამდენივე ტყვედ ჩავარდნილი. მაგრამ ახლა დელონი უკან იხევს და მისი ჯარისკაცები უფრო და უფრო ხშირად დეზერტირებენ.
  მაგრამ ამ დროისთვის კუნგური მტკიცედ იცავს და იმისათვის, რომ სწრაფად აეღოთ ეს ქალაქი, რომელსაც დიდი სტრატეგიული მნიშვნელობა აქვს, ემელიან პუგაჩოვმა გაგზავნა პოლკოვნიკი ოლეგ რიბაჩენკო და კაპიტანი მარგარიტა კორშუნოვა.
  ბიჭი და გოგო, როგორც ყოველთვის, გაზაფხულის დნობის თოვლში ფეხშიშველი და თითქმის შიშველი დარბიან.
  ისინი უფრო სწრაფები არიან, ვიდრე ყველაზე სწრაფად მოლაშქრე ცხენები და რაც მთავარია, უფრო ელასტიური. მათ შეუძლიათ მრავალი საათის განმავლობაში სირბილი შენელებისა და დაღლილობის მინიშნების გარეშე - მათი სხეულები უკვდავია და, შესაბამისად, დაუცველი.
  ოლეგ რიბაჩენკოს, რა თქმა უნდა, ეჭვი ეპარებოდა, სწორი იყო თუ არა პუგაჩოვის დახმარება, მაგრამ მას სჭირდებოდა მუშაობა თავის მარადიულ, დაუცველ სხეულზე. თუნდაც ეკატერინე მეორე კარგი დედოფალი ყოფილიყო.
  მან ბევრი რამ დაიპყრო, მათ შორის ყირიმი და ბელორუსია უკრაინის ნაწილთან ერთად.
  მაგრამ ვინ იცის, შესაძლოა, თუ ემელიანი გაიმარჯვებს, რუსეთმა კიდევ უფრო მეტს მიაღწიოს.
  მიუხედავად იმისა, რომ ეს არის შოკი იმპერიისთვის, რომელიც შეედრება ლენინის ოქტომბრის გადატრიალებას და შემდგომ სამოქალაქო ომს. რატომ არ დაჭრეს უკვე საკმარისად რუსი ხალხი? ვაი, სამოქალაქო ომის ღიმილი.
  ოლეგ რიბაჩენკო მარგარიტასთან ერთად კუნგურთან გარბის და თავისთვის ფიქრობს.
  და მაინც, რა თქმა უნდა, ბევრი რამ იღბალზეა დამოკიდებული და იღბალს შეუძლია საშუალო მმართველიც კი დიდებული გახადოს.
  და რომ ნიკოლოზ II აშკარად აღემატებოდა ვლადიმერ პუტინს თავისი შესაძლებლობებითა და ნიჭით. მაგრამ ამ უკანასკნელს ჰქონდა ფენომენალური იღბალი, რომელიც არ ჩამოუვარდებოდა ჩინგიზ ხანს.
  იღბლის ერთი ნაწილი მეორეს მივყავართ და პირიქით. ტერმინატორი ბიჭი გაიქცა და ფიქრობდა.
  მაგალითად, სალმან რადუევის დატყვევება და თუნდაც რუსეთის საპრეზიდენტო არჩევნების წინა დღეს ძალიან საეჭვო მოვლენაა. მართლა, რა შანსები აქვს ამის, მით უმეტეს, რომ იშვიათ ნაძირალაზეა საუბარი. არც ერთი ცნობილი მებრძოლი ლიდერი არ იქნა დატყვევებული ცოცხალი. ყველა დაიღუპა. უფრო მეტიც, შამილ ბასაევი, სავარაუდოდ, შემთხვევითი იყო. ფაქტობრივად, თუ ნომერ პირველი ტერორისტის მარშრუტი ისე კარგად იყო ცნობილი, რომ მის ქვეშ ნაღმი იყო ჩადებული, მაშინ რა უშლიდა ხელს მას უბრალოდ საჰაერო დარტყმით მოხვდა? ეს ბევრად უფრო საიმედო იქნებოდა! ან თუნდაც გაზი გამორთოთ და მერე ბასაევის სასამართლოდან დიდი შოუ მოაწყოთ?
  არა, დიდი ალბათობით, პუტინს ამ შემთხვევაშიც გაუმართლა, ამიტომ სრულიად შემთხვევით გარდაიცვალა შამილ ბასაევი.
  მაგრამ დავუშვათ, სალმან რადუევი კვდება დაკავების დროს, ან საერთოდ გაურბის ხაფანგს. პუტინი აკლდება ხმების რამდენიმე პროცენტს და არჩევნები ორ ტურად ტარდება. ეს უკვე უდავო ფავორიტის დამარცხება და ზიუგანოვის ტრიუმფია.
  და როგორ წარიმართებოდა მეორე ტური, ჯერჯერობით უცნობია. ნებისმიერ შემთხვევაში, საპროტესტო ამომრჩეველი ჩამოყალიბდებოდა და პუტინი ძნელად თუ მოიგებდა ძალიან დამაჯერებლად. მაგრამ მთავარი ის არის, რომ ინაუგურაცია ერთი თვის შემდეგ იქნებოდა. და პუტინს არ ექნებოდა დრო, საგაზაფხულო სესიაზე ფედერაციის საბჭოს რეფორმის შეთავაზება. შემოდგომაზე კი მის წინააღმდეგ ოპოზიციური ძალების სერიოზული კოალიცია შეიქმნებოდა.
  კომუნისტებს, აგრარებს, მემარჯვენე ძალების კავშირს, OVR-ს და Yabloko-ს ექნებოდათ უმრავლესობა და დაბლოკავდნენ ფედერაციის საბჭოს რეფორმას. ისინი ასევე ეწინააღმდეგებოდნენ NTV-ის ნაციონალიზაციას.
  მკაცრი დაპირისპირება დუმასა და ამჟამინდელ პრეზიდენტს შორის განმეორდება, როგორც ელცინს. და ასეთ პირობებში პუტინს შეიძლება არ ჰქონდეს მტკიცე გადაწყვეტილება, დააპატიმროს ხოდორკოვსკი და ძლიერი დარტყმა მიაყენოს კომუნისტებს, SPS-სა და Yabloko-ს. უფრო მეტიც, ისტორიის ცვლა დიდ გავლენას ახდენს. და სიტუაცია ცოტათი რომ შეცვლილიყო, მაშინ 11 სექტემბრის ტერაქტი არ მოხდებოდა. და მაშინ პუტინი ჩაერთვებოდა ავღანეთის ომში და შესაძლებელია მხოლოდ ერთი ვადა გასტანდა.
  და ადიდებული დიქტატორი წავიდოდა, გადააფურთხებდა და ნულოვანი რეიტინგით, ისევე როგორც ელცინი.
  ასე ხდება ხოლმე, ხანდახან მცირე ავარიიდან. მაგრამ იგივე ნიკოლოზ II-სთვის ადმირალი მაკაროვი რომ არ მომკვდარიყო, იაპონიაზე გამარჯვებას ექნებოდა. და მაშინ მთელი ჩინეთი, რა თქმა უნდა, რუსული გახდებოდა! და მაშინ გერმანია და ავსტრია-უნგრეთი დამარცხდნენ.
  დიახ, თქვენ ხედავთ, როგორ იწვევს ერთი წარუმატებლობა მეორეს.
  ტერმინატორის ბავშვები დარბოდნენ, შიშველი ფეხები თოვლში აფრქვევდნენ. და ოლეგ რიბაჩენკომ, შთაგონების გრძნობით, ენთუზიაზმით დაიწყო სიმღერა, აწყობდა, როგორც მიდიოდა;
  ჩვენ ვიბრძვით უკეთესი ბედი
  რომ გაუადვილდეს ადამიანებს ცხოვრება...
  და ჩვენ დავამსხვრევთ დაწყევლილ ურდოს,
  ისე რომ ნაკლები ბოროტი მოწინააღმდეგე იყოს!
  
  ჩვენს ზემოთ არის ოქროსფრთიანი ქერუბიმი,
  ჩვენი დედის რუსეთის სადიდებლად...
  მერწმუნეთ, რუსი ხალხი დაუმარცხებელია,
  და გახდის ყველას დედამიწაზე უფრო ლამაზი!
  
  ჩვენ გვეძლევა საშუალება ვიბრძოლოთ ჩვენი სამშობლოსთვის,
  სამშობლოს დიდებულების დაცვა...
  და ზოგჯერ ცხოვრება მხოლოდ ფილმია,
  თუმცა ეს უნდა იყოს სამოთხის ანარეკლი!
  
  ყველამ უნდა მიაღწიოს თავის ოცნებებს,
  გონივრულად დამიჯერე კომუნიზმი...
  ისე რომ დედამიწაზე მეტი ბედნიერება იყოს,
  და რევანშიზმის ცეცხლი არ მოვიდა!
  
  ჩვენი მეფე არის დიდი გენიოსი პუგაჩოვი,
  მან აღზარდა გლეხები წმინდა ბრძოლაში...
  ნებისმიერი საქმე მხარზე იქნება,
  და გიყვარდეს გოგონა ფეხშიშველი ბიჭი!
  
  ჩვენ კიდევ უფრო ძლიერი გავხდებით ეშმაკი,
  როცა მეცნიერების ჰორიზონტს ვცვლით...
  ბოროტმოქმედი ჩლიქების ქვეშ არის დამსხვრეული,
  მიუხედავად იმისა, რომ მოწყვეტილი აორტიდან სისხლი სდის!
  
  დიახ, ჩვენი მიზეზი მხოლოდ, მეგობრებო,
  ჩვენ შეგვიძლია გავახაროთ ჩვენი სამშობლო...
  გჯეროდეს, რომ ხალხები ერთი ოჯახია,
  დიდი, ყველაზე ნათელი რუსეთი!
  
  ხალხი მამაცურად უყურებს ჰორიზონტს,
  დაე, ბოროტმა ღრუბლებმა არ დაფარონ ცა...
  მტერს მოგებას მივანიჭებთ,
  და იქნები, იღბლიანი რაინდი ბრძოლაში!
  
  სიტყვა მშიშარა არ ვიცი
  ჩვენ რუსები არაფრით არ ჩამოვრჩებით...
  ჩვენ გვყავს სვაროგი, თეთრი იესო,
  და სამუდამოდ ისიამოვნებს მაისს!
  
  გოგოები და ბიჭები მრგვალ ცეკვაში,
  ფეხშიშველი გოგოები შევდივართ...
  ყოველივე ამის შემდეგ, ყოვლისშემძლე ღმერთი როდი არის ჩვენთვის,
  ნუ ხარ უტვინო თუთიყუში, ბიჭო!
  
  და ლენინმა შთააგონა ბრძოლა,
  ბრძენმა სტალინმა დალოცა ეს ბედი...
  ძლიერი ქერუბიმი ფრთებს გაშლის,
  და ჩვენი კუნთები უბრალოდ ფოლადისგანაა დამზადებული!
  
  სამშობლოს უდიდებულესობა იქნება
  რომ ღვთისთვის ასეთი მეომრები ვართ...
  დავამტკიცოთ ჩვენი დიდება ფოლადის მახვილით,
  რომელი ფარი გაყალბდა სვაროგში!
  
  მოკლედ, იყავი უფლის ერთგული,
  ყველაზე გაბრწყინებული რუსეთის დიდებამდე...
  ჩვენ უბრალოდ ვიცით რაინდები არწივები,
  თეთრი ღმერთი ქრისტე მესია ჩვენს უკან არის!
  ბავშვები ლამაზად მღეროდნენ, მათი ხმები ისეთი სავსე და ნათელი იყო. და ამავე დროს ძლიერი, დიდებული, როგორც ოპერა. რამდენიმე მგელმა სცადა ბიჭების დევნა, მაგრამ ისინი სწრაფად ჩამორჩნენ. უკვდავი ბიჭები ძალიან სწრაფად ჩქარობენ. მათ არ იციან სისუსტე და ეჭვი. თუმცა არა, ეს უკანასკნელი ალბათ ცნობილია. თავად ოლეგ რიბაჩენკო ძლიერ ეჭვობდა, ღირდა თუ არა ეკატერინეს შეცვლა, უნარიანი, მაგრამ გაუნათლებელი კაზაკი. თუმცა, ხუმრობა მასზეა. ბავშვებმა გრძელი მოგზაურობისგან თავის მოსაშორებლად დაიწყეს პოპულარული აფორიზმების შედგენა. და მათ ეს გააკეთეს ძალიან გონივრულად და ლამაზად.
  ესენი არიან ბავშვები;
  ომი დომინოს თამაშს ჰგავს, მხოლოდ გატეხილი დომინოს შეგროვება აღარ შეიძლება - დედამიწა უჭირავს!
   იღბალი არის ჯილდო გამბედაობისთვის და სასჯელი გამონაყარისთვის!
  ხარი ძლიერია, ვირი ჯიუტი, ლომი კეთილშობილი, მელა კი მზაკვარი, მაგრამ ხალხი ყველა ვაჭრობის ჯიუტია!
  ტირანს უყვარს ინტრიგები, მაგრამ არ უყვარს ინტრიგა არჩევნებში!
  პოლიტიკოსს უყვარს მმართველობა, მაგრამ უყვარს სწორად მუშაობა!
  ლომის ადგილი რომ დაიკავო, სწორ ადგილას მელა უნდა იყო!
  ტრაკი ნუ იქნები - ყურები გამოგლიჯავს!
  კაცი ბუზი არ არის, მაგრამ ტკბილი მეტყველებისადმიც არის მგრძნობიარე!
  კარგია თუჯის მუშტები - მუხის თავზე უარესი!
  ყველაზე ამორალურ პოლიტიკოსს უყვარს მორალის კითხვა!
  პოლიტიკოსის პირიდან თაფლი ფოლადის გუთანს აფუჭებს!
  ცუდი ომი არ არის, ცუდი დამარცხებაა!
  ომს არ მოაქვს სიხარული, მაგრამ გამარჯვება მოაქვს თასებს!
  ტირანი ხშირად ტკბილად ჟღერს, მაგრამ მასთან ცხოვრება თაფლი არ არის!
  ისინი მაღალ ტახტზე ადიან საბაზისო ტექნიკის გამოყენებით!
  რაც უფრო მაღალია პოსტი, მით უფრო დაბალია მიღების მეთოდი!
  პოლიტიკოსის ტკბილი გამოსვლა იმედგაცრუების სიმწარეს აფრქვევს!
  მეთაურის პირდაპირობა უკუშედეგია!
  ყველაზე მყიფე პოზიციაა მუხის თავით!
  ფეხსაცმლის დატოვება შიშველი!
  პოლიტიკოსი ძალიან ბევრს ლაპარაკობს, მაგრამ დიდ საქმეებს ჩუმად აკეთებენ!
  მელა ლომს აჯობა, მაგრამ თაგვს ვერ აჭმევს!
  დიქტატორს უნდა იყოს არწივი, ოცნებებში უფრთო!
  კაცისთვის ფული, როგორც ძროხის რძე, სიძუნწისგან მჟავდება და სიკეთისგან ქრება!
  ის ჰპირდება უპრობლემოდ, მართალია, დიახ! მაგრამ მერე, რა გაჭირვებით აკეთებს ყველაფერს მერე!
  მუხისთავიან პოლიტიკოსს ისეთივე ბედი ემუქრება, როგორც მორს!
  რაც უფრო დიდია ქურდი, მით ნაკლებია სასჯელი!
  პოლიტიკოსი სინდისის მიხედვით ცხოვრების გარდა არაფერს არ აწუნებს!
  პოლიტიკოსს მცირე სინდისი აქვს, მაგრამ გიგანტური ამბიციები!
  დევნა მეომარს აქცევს ჯალათად, მშიშარას ვაჟკაცად, მოკრძალებულს - თავხედად!
  სამეცნიერო ფანტასტიკა აბსურდულთა და აბსურდულთა შეჯიბრია! ამასთან, მეტი სამეცნიერო და ლოგიკური ჟანრი არ არსებობს!
  ომში ეს ოპერაშია - ყველა თავისას მღერის, მხოლოდ მაუწყებელი შეიძლება იყოს ჯაშუში!
  თანამედროვე ქალები კაცს ყველაფერს პატიობენ - სიღარიბის გარდა!
  იცით რით განსხვავდებიან ჯაშუშები დაზვერვის ოფიცრებისგან?
  Მე ვიცი! ჩვენ გვყავს მხოლოდ დაზვერვის ოფიცრები - უცხოელები ყველა ჯაშუშია!
  რა ჯობია ცარიელი თავი თუ ცარიელი საფულე? რა თქმა უნდა, ცარიელი თავით - ეს არც ისე შესამჩნევია!
  გონება სიმდიდრის საუკეთესო შემგროვებელია!
  ინტელექტი და იღბალი: შეყვარებული წყვილი - ისინი შობენ წარმატებას, სიმდიდრეს, თანამდებობას, მაგრამ სწრაფად განშორდებიან!
  ამაყ მამაკაცებს უადვილდებათ რჩევის მოსმენა, როცა მას ქალი აძლევს - თუ ეს მისი ცოლი არ არის!
  ბრძენი ცოლი სიმდიდრის ღირსია! და მეწარმე ცოლს შეუძლია მას უჩივლოს!
  ვინ აფასებს ადამიანში პიროვნებას და ვინ აფასებს ფულს!
  კაცობრიობა შეიძლება გაანადგუროს ორმა რამემ - კომპიუტერმა და კომპიუტერული მეცნიერებმა. პირველი ატროფირებს გონებას, მეორე ვერ ისარგებლებს ამით!
  ომში ყუმბარა თანამებრძოლია!
  ზოგადად, ბროწეული, რომელიც ხუმრობებს ამბობს, ჰგავს ფაბერჟეს კვერცხს, რომელიც გამოიყენება თხილის გასატეხად!
  ნიჭი სულს ჰგავს: მისი წართმევა არ შეიძლება, მაგრამ შეიძლება განადგურდეს!
  შურისძიება არ ღირს პატივი - წესიერების ანგარიშსწორება!
  შური დანაშაულის ჩანასახია, ეგოიზმი მორწყვაა, უსაქმურობა საზრდო!
  სიზარმაცე ყველაზე უარესი დანაშაულია!
  სჯობს მახვილით ღირსეულად მოკვდე, ვიდრე მათრახით სადგომში გაძევებული ხარივით იცხოვრო!
  ომში გამბედაობას შეუძლია ეშმაკობის დამარცხება, მაგრამ ეშმაკობა ვერასოდეს დაამარცხებს გამბედაობას!
  ომი ცხოვრებას საშინელს ხდის, სიკვდილი კი ღირსსა და ლამაზს!
  მეთაურისთვის მოკრძალება იშვიათი თვისებაა, მაგრამ ეს მას კიდევ უფრო ძვირფასს ხდის!
  - ჯაკალი სიტყვა კალთან თანხმოვანია!
  ლომს ჯაკალზე მხოლოდ ერთი უპირატესობა აქვს - ღირსეულად მოკვდეს!
  ტექნოლოგია ვაჟკაცობის შემსრულებელია!
  - მაგრამ ეს ასე არ არის! სინამდვილეში, რაც უფრო მაღალია ტექნოლოგიების დონე, მით მეტი ინტელექტი და მარაგია საჭირო ბრძოლის ველზე!
  სადაც იწყება სამშობლოს ინტერესები, მთავრდება პირადი კეთილდღეობა!
  თავისუფლება უნდა იყოს შერწყმული დისციპლინასთან. ანარქია თავისუფლების ანტითეზაა!
  გამძლე მეხსიერება საუკეთესო მენტორია! ზოგადად, თავისუფლების მოპოვება ხმლით არის შესაძლებელი, მაგრამ მხოლოდ გონების დახმარებით შეიძლება მისი შენარჩუნება!
  - როცა ძლიერი მეომარი იხსნის მეორეს, ამისთვის განსაკუთრებული პატივი არ არის საჭირო!
  ბოლოს და ბოლოს, როცა გულში სიმამაცე იწვის, შენ ამაღლებ ფარს შენი მონების დასაცავად!
  ნაბიჭვრის სისულელე არ არის პატიოსანი ადამიანის საბაბი, რადგან ჭუჭყის არსებობა არ ამართლებს ბინძურ ადამიანს!
  სიყვარული არასდროს არის იაფი - მით უმეტეს, თუ იხდით არა საფულით, არამედ სულით!
  ერთადერთი, რაც ამართლებს სისხლის ღვრას, არის თუ ამის შედეგად ცრემლები შეწყვეტენ დინებას!
  ვინც ფულისთვის ემსახურება, ვერასოდეს შეედრება ბრძოლაში მათ, ვისაც მამაცი გული და თავისუფლების სურვილი ამოძრავებს!
  ბავშვის ცრემლი საშიშია, რადგან ის იქცევა მძვინვარე ნიაღვარად, რომელიც ჩამორეცხავს ცივილიზაციებს!
  მეთაურის თანამდებობა ზედმეტი რაციონი კი არა, დამატებითი პასუხისმგებლობა და მძიმე ტვირთია!
  არ არის ცნობილი, რა არის უფრო მნიშვნელოვანი - ყველა მშიერის კვება თუ ერთი ბავშვის ცრემლების მოწმენდა!
  ოქრო უფრო რბილია ვიდრე ფოლადი, მაგრამ უფრო მეტად ურტყამს გულს!
  ჯარისკაცს არ აძლიერებს იარაღი, არამედ ჯარისკაცის იარაღი!
  მართლაც ხანგრძლივ საუბარს ავტომატთან მივყავართ ყურში სროლამდე!
  სექსი ყველაზე დამანგრეველი იარაღია, განსაკუთრებით საშიში მისი ხელმისაწვდომობის გამო!
  ნებისმიერი იარაღის ეფექტურობა დამოკიდებულია არჩეულ მსხვერპლზე და მით უმეტეს სექსში!
  სექსი ყველაზე ჰუმანური იარაღია, სხვა მომაკვდინებელი იარაღისგან განსხვავებით, სიცოცხლეს აძლევს!
  სიყვარული იშვიათად კლავს, მაგრამ ხშირად გტკივა!
  ვინც დიდხანს უყურებს შიშველ მკერდს, ავიწყდება გერბის კონტურები!
  ველოსიპედი პედლებიანი უკეთესია ვიდრე მერსედესი ძრავის გარეშე!
  ძველი იარაღი ყავარჯენს ჰგავს, საიმედოა, მაგრამ არა მანევრი!
  სიარული არ არის უფრო სწრაფი, მაგრამ უფრო იაფი - განსაკუთრებით დაზოგავთ ექიმებს!
  ფული საფაღარათო საშუალებაა - მასთან ერთად პატიოსნება და გამბედაობა ტოვებს ადამიანს!
  სჯობს ერთი დღე დაკარგო ძიებისას, ვიდრე მოკვდე წამში!
  ომში არის ჩქარობა - სირბილი საფლავში!
  პატიმრების უმეტესობა სულით უფრო კაშკაშა და სულით სუფთაა, ვიდრე ისინი, ვინც მათ იცავენ! ჯაჭვი არ შეიძლება იყოს პატიმარზე მორალური!
  პატარა ტანი ბასრი დანასავითაა, მაგრამ მისი სიმკვეთრე არ შეიძლება!
  ქალის ცრემლი მარგალიტს სჯობს, ყოველი წვეთი ოქროს მონეტაა!
  ქვის ცული და ატომური ენერგია კეთილ გულს უნდა მიმართო!
  არ არის საჭირო სიღარიბის სირცხვილი, თუ მდიდარი სული გაქვს და ოქროს გული!
  პროგრესი ფარავს ცრურწმენას!
  მკვლელის ზრდილობის სიზუსტე და კრედიტორის თავხედობა!
  ერთი სადარაჯო ბაღის საშინელებაზე მეტი არ ღირს!
  ომში მეთაურის დამარცხება გამარჯვების ტოლფასია!
  დაუმთავრებელი მტერი არანამკურნალევ დაავადებას ჰგავს - ველით გართულებებს!
  კეთილშობილური სიბრძნე ძვირფას ღვინოს ჰგავს - სჯობს, დაბალს დაუმალო!
  თუ ორ მონეტას ჩამოაგდებთ, ჯერ აიღეთ არა ის, რომელიც უფრო დიდია, არამედ ის, რომელიც უფრო ძვირია! და დანარჩენი მიეცი ღარიბებს!
  დამარცხება ყოველთვის კატასტროფაა, თუ სანაცვლოდ დიდ ფულს არ გასცემ!
  მხოლოდ გამოუსწორებელ რომანტიკოსს სიამოვნებით მოკვდება საყვარელი ქალბატონის ხელში!
  პრაგმატისტს ახალი ცხოვრების დაბადება ურჩევნია!
  გამბედაობას შეუძლია არასაკმარისი ვარჯიშის კომპენსირება, მაგრამ ვარჯიში არასოდეს ანაზღაურებს გამბედაობას!
  ნიჭს შეუძლია შეცვალოს განათლება, მაგრამ განათლება ვერასოდეს ჩაანაცვლებს ნიჭს!
  მღელვარება და გაბრაზება მხოლოდ ვაჟკაცობისა და გამბედაობის პროთეზია!
  იღბალი, როგორც ფუტკარი, აუცილებლად გაფრინდება იქ, სადაც სიბრძნისა და შრომის ნექტარი მწიფდება!
  ჭია, არწივისგან განსხვავებით, ადვილად ქრება. დაბალი ყოველთვის იმალება, მაგრამ ამაღლებული დაუცველია!
  მონობაში ჯაჭვი არ არის იმდენად, რამდენადაც შიში - ერთი რგოლის სისუსტე მაინც გამბედაობას აძლევს!
  სამშობლოსთვის, ქალის, მშობლებისთვის სიკვდილი ღირსია, მაგრამ ჯობია იცხოვრო მისთვის!
  ომში უფრო ადვილია უპირატესობის მოპოვება, ვიდრე მისი გაცნობიერება! ეს უკანასკნელი დამარცხებული ლომის ირგვლივ ბუზებზე ნადირობის მსგავსია!
  ენა, მიუხედავად მისი მცირე ზომისა, სხეულის ყველაზე ძლიერი წევრია. ის მოძრაობს მილიონობით არმიას და ამშვიდებს ბავშვს. შეუძლია განადგურება და გადარჩენა.
  ჭრილობის გარეშე მებრძოლი ისეთივეა, როგორც მდიდარი ჯიბის გარეშე!
  კაცს სიცოცხლისთვის ძალა სჭირდება, ქალს კი გადარჩენისთვის!
  ვერძსაც კი შეუძლია ცხვრებს შორის მწვერვალზე ასვლა, მაგრამ შეეცადე ლიდერი გახდე ლომებს შორის!
  ცხოვრება ზედმეტად ღირებულია ვაჭრობისთვის!
  ფოლადი ბასრია, მაგრამ ქალის ენა გაცილებით ბასრია!
  იმოქმედე თამამად, თუ არ შეგიძლია ოსტატურად!
  რაზმში ერთი მშვიდობიანი მოქალაქის დამატება ნიშნავს ორი ჯარისკაცის წაყვანას!
  ერთი მოყვარული თავისი სისულელეებით დაფარავს ათი სპეციალისტის სარგებელს!
  დიდი ოჯახი სამოთხეა გულისთვის, განსაწმენდელი საფულესთვის, ჯოჯოხეთი მტრებისთვის!
  გალიის დაშლა ზოგჯერ უფრო რთულია, ვიდრე სასტიკი მფლობელის გაძევება!
  რუსი ხალხისთვის არაყი ათიოდე ჰიტლერზე უარესია!
  სიზმარი რეალობის მოღალატეა!
  მოკვლის მიზეზი იქნებოდა, მაგრამ იარაღი ყოველთვის იქნებოდა!
  არაყი ლეგალური ტერორისტია!
  ალკოჰოლი ყველაზე დიდი სერიული მკვლელია! მაშ, დავლიოთ, ოღონდ მხოლოდ ალკოჰოლით დაგვხოცონ!
  რაც არ უნდა პატარა იყოს ელექტრონული ჩიპი, მქადაგებელი მასში გაშლილი ხელით ავიდა!
  ავტომატი საუკეთესო არგუმენტია მონანიებისთვის!
  ნამდვილი მამაკაცი ბრძოლაში უნდა იყოს მამაცი, სიყვარულში თავდაჯერებული, კამათში მახვილგონივრული!
  დაუმთავრებელი არაყი უკმაყოფილო ცოლს ჰგავს, თავის ტკივილს ვერ აარიდები, ჯობია დანებდე!
  ომი ყველაზე საინტერესო თამაშია, მონაწილეთა რაოდენობა შეუზღუდავია, მაგრამ მუდმივად მცირდება!
  ომში, კრივისაგან განსხვავებით, ქულების მოგება ღალატს ჰგავს, მაგრამ მოსამართლე არ არის მოსყიდული!
  ჭადრაკი არის ლოგიკა და პოეზია, რომელიც განსახიერებულია მარტივ ფიგურებში!
  თავისუფლება კორუმპირებულ გოგოს ჰგავს, მხოლოდ ფულით კი არა, სისხლით იხდიან!
  ახალგაზრდობა ამპარტავნების დაა, ამპარტავნება - ვაჟკაცობის და, მაგრამ მხოლოდ მოხუცის გამოცდილებასთან დაკავშირებით შეიძლება გამარჯვება დაიბადოს!
  როცა მეთაურს ნათელი თავი აქვს, მტრის თვალში ბნელდება!
  დროის განცდა მეთაურის შეუცვლელი თვისებაა, ტყუილად არ არის, რომ წუთს აქვს მკვეთრი დასასრული, ის უფრო ძლიერად ურტყამს, ვიდრე დამსხვრეული დამასკოს ფოლადი!
  სიამოვნება და ტკივილი ანტიპოდებია, მაგრამ ზოგიერთისთვის ტკივილის მიყენება უმაღლესი სიამოვნებაა!
  ომი და სექსი სიამოვნებას ანიჭებს, მაგრამ არა ნარევში, ის ძალიან სასიკვდილო ფუნჯია!
  რაც უფრო ცხიმიანია ნაჭერი ხაფანგში, მით უფრო ბასრი უნდა იყოს მომჭერი კბილები!
  კურდღლის დაჭერა უფრო რთულია, ვიდრე მამონტის მოკვლა!
  ლამაზად მკვლელობით თქვენ ქმნით სისხლიან ნატურმორტებს, მაგრამ მცოდნეები ძალიან სწრაფად მიდიან მათ საფლავებზე!
  ზომიერება კარგი ხარისხია, თუ შემოსავალს არ ეხება! მძიმე საფულე ყოველთვის მსუბუქია!
  როცა ქალი სიმართლეს ამბობს, ვნება ქრება, ხოლო როცა იტყუება, ყვავის ღალატი!
  ნაზი ჩახუტება უფრო მახრჩობელია, არაფერია უფრო შეუპოვარი, ვიდრე მოსიყვარულე მარყუჟი!
  ვალი მძიმე ტვირთია, მით უმეტეს, თუ არაფერი გაქვს გადასახდელი სიცოცხლის გარდა. თავის მხრივ, თქვენ არ შეგიძლიათ სესხის აღება!
  სიკვდილის ძილი ყველაზე ღრმაა, მაგრამ არა ყველაზე ტკბილი, განსაკუთრებით მათთვის, ვინც შესცოდა!
  დევნა გამარჯვების გვირგვინია და გვირგვინის გარეშე არ არსებობს გამარჯვებული დასასრული!
  ვინც ჩამორჩება, მთელი ცხოვრება უნდა დაეწიოს ერთი გულისცემა!
  გამოუწველი ჯარისკაცი, როგორც მწვანე ღვინო, ბრძოლებით მოიმატებს ძალას, მაგრამ მეთაური, რომელსაც სწავლა არ უნდა, ნაკელს ჰგავს - არ მომწიფდება, მხოლოდ ლპება!
  ცუდი მეთაური ახერხებს საკუთარი ტყავის გადარჩენას, კარგი მეთაური იხსნის თავის ჯარისკაცებს სიკვდილისგან!
  ბრძოლაში დებიუტი მნიშვნელოვანია, რადგან წაგების შემთხვევაში, თქვენ არ მიიღებთ ანს!
  თუ ამხანაგი მოკვდება, არ ინერვიულო, სამოთხე კარგი ადამიანით გამდიდრდა!
  რა მოხდება, თუ ცუდია? შემდეგ ეს უფრო ადვილი გახდა დედამიწაზე მცხოვრებთათვის.
  არის ერთი ჭეშმარიტება, მაგრამ არსებობს მრავალი რელიგია, რაც იმას ნიშნავს, რომ მორწმუნეს შეცდომის დაშვების უფრო დიდი შანსი აქვს, ვიდრე ათეისტს!
  მაშინაც კი, თუ ათეისტი მართალია, მაშინ მისი სიმართლე მას არ მოუტანს სარგებელს, მაგრამ მორწმუნე, თუნდაც შეცდეს, მიიღებს ბედნიერ ცხოვრებას და ღირსეულ სიკვდილს!
  ათეისტი გახდე სულის მოპარვას ჰგავს!
  რწმენა ტანსაცმელს ჰგავს, ძნელია მისი ტარება და არ შეიძლება შიშველი! მისი შეცვლა შეგიძლიათ მხოლოდ საკუთარი თავის დაბანით და თანამედროვე სტილის არჩევით! ზოგადად, რელიგია ცოლს ჰგავს, მოსაწყენი ხდება და შეცვლა საშინელებაა!
  რწმენა, როგორც საჩვენებელი პესტი, მხოლოდ ერთია და მხოლოდ სულელები იცინიან მასზე!
  ბედნიერება რჩეული საქმროა, რომელიც მხოლოდ თავისუფლებასთან მიდის!
  რად გინდათ გველი გულთან მიიტანოთ - გააღეთ კარი ქვესკნელისკენ!
  ეს იმიტომ, რომ მწკრივი და დაკუნთული მკლავები საჭიროებენ თავს!
  მეთაური მსახიობს ჰგავს, მხოლოდ ბისის გამეორებას ხვდებიან არა აპლოდისმენტებით, არამედ სახეში დარტყმებით, რომლებიც მიწაში აგდებენ!
  სიყვარული ღრუბელს ჰგავს, ექვემდებარება ახირებას და ცრემლებს ღვრის!
  წყალობა ძლიერის თვისებაა, სისასტიკე გაურკვევლობისგან იბადება, გაურკვევლობა კი სისუსტეა!
  ბოროტების დასჯა არის სიკეთის ყველაზე ღირებული სახეობა, ის მოითხოვს სულიერ სიწმინდეს და სიმტკიცეს!
  მონდომება მმართველის შეუცვლელი თვისებაა, გაუბედაობა ანგრევს სახელმწიფოებს და ადამიანებს ობლებს ტოვებს!
  ვისი ბლასტერი ატყდებოდა, შენი კი გაჩუმდებოდა!
  სიყვარული მოითხოვს მსხვერპლს, არანაკლებ სიძულვილს!
  - რელიგია პირველ რიგში მორალური უნდა იყოს, სიკეთეს და მორჩილებას ასწავლიდეს! უბრალოდ არ აქცევთ ადამიანებს ნახირად და შეაჩერებთ მათ ფიქრს!
  რევოლუციამ არ უნდა შეცვალოს მონობის ტიპი, მისი მიზანი სულიერი თავისუფლებაა ერთი დამოკიდებულებით - სიკეთის კეთება!
  არაფერი აერთიანებს კაცობრიობას, როგორც ჭეშმარიტი რელიგია, რომელიც დაფუძნებულია სიკეთესა და საღ აზრზე!
  - ტყუილის გამართლება მხოლოდ უმაღლესი სიმართლის საბოლოო გამარჯვებას შეუძლია! როგორც მშვიდობის მიზეზი მოითხოვს ძალადობას, უფრო ადვილია ხმლის მოგერიება მახვილით, ვიდრე ფარით!
  - სიმართლე ყოველთვის უმცირესობაშია, უმცირესობას კი მხოლოდ გონიერებითა და ეშმაკობით შეუძლია გაიმარჯვოს! ეს ნიშნავს ეშმაკობას და ჭკუას, ჭეშმარიტების ერთგულ თანამგზავრებს!
  მონა უპირველეს ყოვლისა მშიშარაა, მას ეშინია ჯაჭვის დაკარგვის!
  ტირანს აქვს მწერების სამი თვისება: მორიელის ნაკბენი, წებოვანი ბუზის თათები, სისხლის მწოვრების ქსელი, მაგრამ მას არ ემუქრება ფრთები!
  სულის მშვენიერება, გულების სიწმინდე, სიყვარულის ძალა - არ უნდა შეურაცხყოთ ზედმეტი ანგარიშსწორებით!
  თუ მართალი ხარ, სამართლიანობა ამართლებს სისასტიკეს, მაგრამ მხოლოდ იმდენად, რამდენადაც მსხვერპლს არ აქცევს ჯალათად!
  მეთაურის ყველაზე ღირებული თვისება არის დამარცხების ღირსეულად მიღება და მისგან სწავლა!
  თანამედროვე ომში, ვინც დაფრინავს, იმარჯვებს, ხოლო ვინც ცოცავს, მტერი ურტყამს!
  შეურაცხყოფა ნაძირალისა და მშიშარის იარაღია; სხვების დამცირების მცდელობისას ის თავს იკლებს!
  მხოლოდ მკვდრები არ უშვებენ შეცდომებს, თუ რა თქმა უნდა არ ითვლით სამოთხის ადგილს!
  პრაქტიკა უნარების დედაა, ნიჭთან კავშირში!
  ვისაც სწავლის სურვილი აქვს, დამარცხებით უფრო მეტ სარგებელს მოუტანს - ვიდრე გამარჯვებისგან თავმოყვარე ამპარტავანი!
  სჯობს ლამაზად მოკვდე, ვიდრე მახინჯად იცხოვრო!
  ზარმაცი ადამიანისთვის ყველა დრო ცუდია, გარდა ძილისა!
  ომში ნაადრევი სიხარული ღალატის დაა!
  ყველაზე სრულყოფილი დანა ფუჭდება დახრილი ხელებით!
  ომში დრო წყალს ჰგავს, სიკეთესა და ადამიანობას აცლის!
  ჩასაფრებაში მჯდომი მეომარი ყაჩაღს ჰგავს, მხოლოდ მას სურს სიცოცხლე და არა საფულე.
  კარგი მეთაურისთვის საკუთარი თავის გადარჩენა უფრო მნიშვნელოვანია, ვიდრე უცხო ადამიანების მოკვლა!
  მესაფლავეთა ოსტატობისა და სიმამაცის დიდი რაოდენობა! თუ გინდა გმირი გახდე, მორჩილად არ იარო!
  ტყუილი გველივითაა დარაჯის ადგილას - ერთხელ მტერს უკბენს, მეორე აუცილებლად დაგაკბენს შენს სუსტ ადგილას!
  რაინდს შეუძლია ქალბატონს დაუთმოს ყველაფერი, გარდა იმისა, რომ იყოს პირველი მოკვდეს!
  რუსი ჯარისკაცის მოკვლა შეიძლება, მაგრამ დამარცხება შეუძლებელია!
  გიგანტი ის კი არ არის, ვინც დიდი აღნაგობითაა, არამედ ის, ვისაც აქვს ცამდე აზროვნების სფერო!
  ძალადობა წარმოშობს გარეგნულ მორჩილებას და ანთებს აჯანყებას სულში!
  ტყვეობა გახურებულ სამჭედლოს ჰგავს, გამაგრებს, თუ მის შემდეგ ჩაყვინთავ განთავისუფლების ყინულოვან ნაკადს!
  სამართლიანობა ზოგჯერ მკაცრია, მაგრამ ყოველთვის უფრო რბილი, ვიდრე თვითნებობა!
  ახლა ფეხშიშველი ბავშვები გარბიან კუნგურში, ძლიერ ციხესიმაგრეში, რომელშიც ექვსასი ჯარისკაცია და მილიციაც კი. შეშინებულმა მაიორ ვერეშჩაგინის მიახლოებით ორასი კარიერული ჯარისკაცით, ორი ათასი პუგაჩოველი ბრბომ მოხსნა ალყა და უკან დაიხია.
  
  
  ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა აჯანყებულებთან მივიდნენ. თავიდან სკეპტიკურად უყურებდნენ შორტებში გამოწყობილ ბიჭს და ტუნიკაში გამოწყობილ გოგონას. მაგრამ სუვერენის ბეჭდით დადგენილმა ბრძანებულებამ დაარწმუნა ისინი, რომ დაემორჩილებინათ პოლკოვნიკი. მაგრამ ეს კიდევ უფრო საიმედო გახდა, როდესაც ოლეგმა, შიშველი ფეხის თითებით ლურსმნები შეკრა, ესროლა მთავარს, რომელმაც გამოჩენა დაიწყო და წინა საკეტით მიაკრა კარზე.
  გარდა ამისა, უკვე მოვიდა ჭორები ბიჭის შესახებ, რომელსაც არ ეშინია სიცივის და უფრო სწრაფად დარბის, ვიდრე თავად გრეიჰაუნდი.
  ბიჭი მეთაურად მიიღეს. და შემდეგ მან შესთავაზა გეგმა. ისინი მარგარიტასთან ერთად შედიან კუნგურში, კლავენ ყველა ოფიცერს, შემდეგ კი ურდო შეიჭრება და ამთავრებს გარნიზონს.
  რაც სიამოვნებით მიიღეს.
  და ბიჭი და გოგო, ეს ტერმინატორის ბავშვები კუნგურში გაიქცნენ. და აჯანყებულთა დიდი რაზმი დაიძრა მათ უკან.
  ოლეგი და მარგარიტა კედლისკენ უყოყმანოდ დაიძრნენ. რამდენიმე გუშაგი გაწყდა. და დავჭრათ ოფიცრები. პანიკა დაიწყო. მაიორი ვერეშჩაგინი შევარდა ბრძოლაში და ერთ-ერთი პირველი იყო, ვინც დაიღუპა. ასევე დაიღუპა სამი კაპიტანი.
  ბავშვებმა ისროდნენ მკვეთრად გამჭრელ დისკებს და ჭრიდნენ გამაგრებული ფოლადისგან დამზადებული საბერებით. ასევე ისროლეს ხელნაკეთი, მაგრამ ძალიან ძლიერი ყუმბარები. საიდანაც მტერი მაღლა აფრინდა და ნაწილებად დაიშალა. და მე მივიღე ეს ამ ტერმინატორი ბავშვებისგან.
  შემდეგ კი აჯანყებულები ბრძოლაში წავიდნენ. ასევე, როგორ დაიწყეს დაჭრა და განადგურება. და უკვე დაბნეული და უთავო გარნიზონი ნებდება პუგაჩოვის დესპანების ჯარს.
  ბავშვებმა დაასრულეს დავალება. და კუნგური რომ აიღეს, ისინი გაიქცნენ უკან, უფას მახლობლად, სადაც უახლოვდებოდა ემელიან პუგაჩოვის უზარმაზარი ჯარი.
  ბიჭი და გოგო დარბოდნენ და მღეროდნენ;
  სამშობლოში ბულბულები მღერიან ფსალმუნს;
  მასში კაშკაშა მზე გათენდება...
  მოაქვს მადლი - მშვიდობა, კომფორტი,
  და ის გიხსნის თვალებს - უფლის ნათელი!
  
  სად ხეობის შროშანები და სად გვირილების გუნდები,
  და თივის ღეროები თაფლით მოედინება...
  თქვენ გახდებით ნამდვილი - იცოდე გმირი -
  გატეხეთ დემონების ბასრი რქები!
  
  ახლა ფეხშიშველი დარბიხარ მინდვრებში,
  სულ პატარა ბიჭი - ავტომატი მძიმეა!
  და შენი ქუსლები ცივდება ნამის ქვეშ -
  მოემზადე მოწინააღმდეგისთვის მატე!
  
  დემიურგი გამოძერწავს ბუნებას,
  შექმენით შაბლონები მშფოთვარე ბრწყინვალებით...
  ვაი, ოდნავ მკაცრი ღმერთი ქირურგია -
  ვინც მხოლოდ ხუთს არ მოგცემთ!
  
  ჩვენ ხალხიც შესანიშნავი შემქმნელები ვართ -
  შეუძლია შენი ახალი სამყაროს მოზიდვა!
  არ არის საჭირო ცხვრის სირცხვილის ჩვენება -
  მაშინ ჯარი სასწრაფოდ შეიკრიბება საბრძოლველად!
  
  პიონერი ბიჭი ახლა ტყვეობაშია,
  ჯალათმა იგი თაროზე აიყვანა და მათრახი მისცა...
  მაგრამ ხალხი არ აგინებს სატანას -
  რადგან გამოცდები ასევე საჩუქარია!
  
  სივრცისთვის - გზები ყვავილებშია,
  მათ აქვთ სუფთა ნაკადის აღტაცება...
  და ჩვენ უნდა დავძლიოთ საზიზღარი შიში -
  გველთევზის სისწრაფით ყუთში დამალვის გარეშე!
  
  სამწუხაროდ, მთელი დედამიწა სავსეა კუბოებით.
  თუნდაც ეს მათთვის დუნდულოში ფეტიშის შოუ იყოს...
  ჩვენ ვნახავთ მას ედემში -
  ყოველივე ამის შემდეგ, ღვთის წინაშე არის პატარა გმირი!
  
  მაგრამ ადამიანი არსებითადაც ღმერთია,
  ინტელექტუალურად ის მოხერხებული გიგანტია...
  გემი ტოვებს აყვავებულ გროტოს,
  ხალხი და ლიდერი ერთია საშინელების გარეშე!
  
  ქარიზმა ასევე კაპიტალია,
  იოლი არ იყოს მისი მიმოქცევაში გატანა...
  და თუ ვინმეს ჰქონდა ილუზიები,
  ქურდმა მას უკვე კნუტი დაარტყა!
  
  როცა ჩვენი გონება პიკს აღწევს,
  მკვდრები კი მეცნიერული პროგრესით აღდგებიან...
  დაფარავს ყინულს ყვავილების ხალიჩით,
  და ჩვენ მივდივართ სხვა სამყაროებისკენ!
  ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა გზაში ღორს დაეწია. მოკლეს და ხორცი უმი შეჭამეს. მაგრამ რას ჭამდა ტარზანი და რატომ არიან ისინი უარესი?
  და თან წაიღეს ხორცი.
  ოლეგი გაიქცა და გაიფიქრა:
  რომ ტარზანზე სერიალი მაინც მაგარი იყო. მაგრამ მან ასევე შექმნა უფრო მაგარი რამ. ეს არის საინტერესო ნამუშევარი ჯუნგლებისა და გარეული მაიმუნების შესახებ. მაგრამ ვთქვათ გოგოსთან?
  ეს კიდევ უფრო გასაოცარია...
  შემდეგ მან და მარგარიტამ შეადგინეს რამდენიმე აფორიზმი, რათა უფრო სახალისო ყოფილიყო;
  პოლიტიკოსისთვის ყველა გზა მრუდეა, მაგრამ პირდაპირ მიზნამდე მიდის!
  ოქრო რბილია, მაგრამ აქვს გამანადგურებელი ძალა!
  მძიმე მეტალი ოქროა, მაგრამ ოქროს ტვირთი მსუბუქია!
  მიუხედავად იმისა, რომ ოქრო მძიმე ლითონია, დიდი რაოდენობით ის ჩაძირვას ხდის!
  ჯალათი ხელებით მუშაობს, პროდუქტი კი ფეხებით წინ მიიწევს!
  თუ ტახტის ხელში ჩაგდება გინდა, თავში მეფე გქონდეს!
  თუ გინდა, ლომის ადგილს დაიკავებს, ეშმაკობით მელა იქნება, ზიზღით კი ჰიენა!
  ყველაზე წარმატებული პოლიტიკოსი არის მზაკვარი მელა და მტაცებელი ვეფხვი, ასევე მაიმუნი სხვისი ხრიკების გამოყენებაში!
  ვინც პოლიტიკაში მელა არ არის, ცხოვრებაში ვირი!
  მაამებელ მელას მგლის ჩვევები აქვს!
  სამხედრო ეშმაკობა არ ეწინააღმდეგება პატივს, გარდა იმ შემთხვევისა, როცა ის შენს წინააღმდეგ იქცევა!
  ომში დაუდევრობა თაფლში ფისივითაა, მხოლოდ სისხლს იღებს!
  გამოსავლის მანევრი წააგავს კაუჭს, არა მხოლოდ ფორმით, არამედ შედეგითაც!
  როგორი ძლიერიც არ უნდა იყოს მკლავები, უთავო ისინი მანეკენის მეტი არაფერია!
  გამომგონებლობა შეიძლება მესამე ხელთან შედარება, მხოლოდ გაცილებით დიდი საქანელით!
  რევოლუცია სისხლს ღებულობს, რაც იწვევს ხალხის გაუმჯობესებას, წვავს ცხიმს, რაც განაახლებს ელიტას!
  ინვესტიციებზე ყველაზე დიდ დივიდენდებს ის მიიღებს, ვინც შვილებისთვის დედის რძეს არ იშურებს!
  თეთრი ტყუილი ახლებურად ნათქვამი სიმართლეა!
  ქალი არის საგანძური, რომელსაც შეუძლია მოისყიდოს ყველაზე მდიდარი და იარაღი, რომელსაც შეუძლია ჩამოაგდოს ყველაზე ძლიერი!
  პრობლემები მარადიული კონცეფციაა, სიკვდილიც კი მხოლოდ გარდაცვლილის საყვარელ ადამიანებზე გადააქვს!
  ბედნიერება ყვავილია, რომელიც ძვლებით არის განაყოფიერებული და სისხლით რწყავებული!
  - სისხლით შეზავებული საძირკველი ძალიან ირყევა, ამიტომ მხოლოდ ცოცხალ სხეულში აქვს სისხლს ძალა!
  ყველაფერი ექვემდებარება ცვლილებას, გარდა პასუხისმგებლობისა და მოვალეობის გრძნობისა!
  ცუდია სიცოცხლის დაკარგვა, მაგრამ ბევრად უარესია უკვდავების დაკარგვა!
  სჯობს ერთი საათი იფრინო, ვიდრე ასი წელი ცოცავდე!
  ძალა თავისუფლების სინონიმია, თავისუფლება მოვალეობის სინონიმია, მოვალეობა მოითხოვს თავგანწირვას და უარს!
  სუსტი თავიანი გმირი მანეკენისგან იმით განსხვავდება, რომ თავს აკოჭებს!
  ფსიქოლოგია გამარჯვების გასაღებია, თქვენ უბრალოდ უნდა შეძლოთ სწორი საკეტის არჩევა!
  ისინი არ აგზავნიან გულებს დაზვერვისთვის, მაგრამ ისინი არ ჭრიან თავებს!
  სისწრაფე შობს გამარჯვებას, სიჩქარე მოაქვს იღბალს, სიჩქარე მეორე ბედნიერებაა!
  სისწრაფე შობს გამარჯვებას, სიჩქარე მოაქვს იღბალს, სიჩქარე მეორე ბედნიერებაა!
  სიკვდილის ყინულის სუნთქვა გულს აკანკალებს და მშიშარას ნაწლავებს აჭედებს. მაგრამ მამაცი ძვლოვანი მოხუცი ქალის სიახლოვისგან, მახვილი სკირით: იძენს რეაქციის სიმკვეთრეს, სიმშვიდეს ბრძოლაში, ჭარბი ცხიმისგან თავის დაღწევას!
  ქალებში ტემპერამენტი ხშირად თანაარსებობს მოკრძალებულობასთან - ისევე როგორც ვაჟკაცობაში!
  ტექნოლოგია ორმაგი ცნებაა - ის არ მოითმენს სისულელეს!
  ყველაზე ტკბილი ხილი ისაა, რომლის კრეფაც ყველაზე რთულია!
  უგუნურება სიმამაცეს საპირისპიროა, სიმამაცე და გათვლა მხოლოდ წყვილებში დაბადებს გამარჯვებას! გამარჯვების ჭიქა, როგორც არაყის ბოთლი, პრობლემების თავიდან ასაცილებლად, სამი რამ არის საჭირო: იღბალი, გონიერება და გამბედაობა!
  სიკვდილი არასოდეს არის დროებითი, მაგრამ სიცოცხლე მუდმივია!
  არ არსებობს ისეთი რელიგია, რომელიც ლოგიკურად ხსნის არსებულ მდგომარეობას და გონების არსებობას!
  აქ მართალი ხარ, მაგრამ თავად ადამიანის გონება არ არის ყველაზე ლოგიკური რამ ჩვენს სამყაროში. ხანდახან ისიც კი ჩანს, რომ ლოგიკაზე უფრო ირაციონალური არაფერია!
  ომი სისხლის გარეშე ჰგავს ცხოვრებას ტკივილის გარეშე!
  საკუთარი თავის გადარჩენის უნარი მეომრისთვის უფრო მნიშვნელოვანია, ვიდრე მტრის მოკვლა! ნებისმიერი ომი მშვიდობით მთავრდება, სიცოცხლე კი დაკრძალვით!
  მოზარდის სიყვარული შუშას ჰგავს: ძალიან მყიფე, ადვილად ტყდება და მტკივა!
  მონა და მეფე ერთი საშვილოსნოდან გამოდიან, თუ დაბადებამდე ერთნაირები არიან, მაშინ რატომ არ იქნებიან ტოლები შემდეგ!
  მეცნიერული პროგრესი მორალის განვითარების გარეშე უდრის ბირთვული აფეთქებისგან მოწევის მცდელობას!
  ომში დაუდევრობა დანაშაულის დედაა და ღალატის და!
  ,ომის პური ყველაზე მწარეა: ძმათა სისხლითა და დედის ცრემლით გაჟღენთილი!
  ბავშვების გაჩენა გაცილებით სასიამოვნოა, ვიდრე გვამების გაჩენა - თუმცა ორივე მოითხოვს უნარს და ვნებას!
  დამონება იწყება სწავლისა და ფიქრის სურვილის გარეშე!
  ბრძნული სიტყვები კარგია - კარგი საქმეები უკეთესია!
  ცხოვრება ყოველთვის ბრწყინვალეა, მაგრამ სიკვდილი უღიმღამო!
  მეცნიერება არ არის ყველაფერი, ყველაზე მოწინავე იარაღს სჭირდება გამოცდილი ხელები და მოქნილი გონება! სული იპყრობს მატერიას!
  ნებისმიერი მომენტი წყვეტს სიამოვნებას, როგორც კი იყინება, იყინება როგორც ყინულის ნაჭერი!
  მოძრაობა ნამდვილი ბედნიერებაა!
  სამშობლო ყველაზე ძვირფასია, რაც აქვს ადამიანს, მის გარეშე სიცოცხლეს აზრი არ აქვს!
  კაცი სამშობლოს გარეშე სხეულს ჰგავს!
  რელიგია სუსტთა ნუგეშია - ნებისმიერი უბედურება უმნიშვნელოდ გვეჩვენება, თუ დროებითია!
  თუ ტექნოლოგია მფარველი ანგელოზია, მაშინ მებრძოლი სული ომის ღმერთია!
  სუფრის კოვზით ოკეანის ამოღება უფრო ადვილია, ვიდრე ათეისტთან კამათი!
  კომპიუტერს, როგორც გოგოს, უყვარს ახალგაზრდა და დაჟინებული!
  სიკვდილი საყვარელისგან იმით განსხვავდება, რომ ისინი ყოველთვის ცდილობენ მასთან შეხვედრის გადადებას!
  სიკვდილი შეყვარებულისგან იმით განსხვავდება, რომ ის ყოველთვის არასწორ დროს მოდის, მაგრამ დაგვიანებას არავინ აბრალებს!
  ვინც დაზოგავს უსაფრთხოებას, დაკრძალვაზე წავა!
  კარგად ნაკვები არმია კეთილდღეობის გასაღებია!
  ომში კარგი მომზადება ფილტვებისთვის ჰაერივითაა, აირების ცუდი ნაზავი აფერხებს და კლავს!
  როდესაც ადამიანი ხელოვნურად აძლევს თავს შესანიშნავ გარეგნობას, ეს სულიერი სისუსტის უდავო ნიშანია.
  საშინელია მგელი ცხვრის ტანსაცმელში და არა ცხვარი მგლის ტანსაცმელში!
  კაცისთვის უფრო მნიშვნელოვანი არაფერია, ომის ხელოვნება ღირსეული არსებობის სინონიმია! ვეფხვის სიკვდილი ძაღლის სიცოცხლეს სჯობს!
  ომში სიკვდილი გამართლებულია მხოლოდ მაშინ, როდესაც მტერი ყიდულობს მას გადაჭარბებულ ფასად, ხოლო მტრისთვის საჩუქრის მიცემა ღალატის ტოლფასია.
  სკაუტირებული მტერი თითქმის დამარცხებულია, თქვენ უბრალოდ უნდა დაუშვათ თქვენი შანსები ფუჭად!
  მტრის გვამი ძვირია, მაგრამ ცოცხალი მტერი მაინც ძვირი დაჯდება!
  სტელსი გამარჯვებული ხარისხია!
  ზოგადად, ცხოვრება სირთულეების გარეშე ჰგავს წვნიანს სუნელების გარეშე: ძალიან ბევრი - მწარე გემო აქვს, მაგრამ არასაკმარისი - ყელში არ ჩადის!
  ადამიანმა ცხოვრებაში ერთხელ მაინც უნდა მოკლას და გადაარჩინოს ვინმე! უფრო მეტიც, თუ პირველს გაუმართლა, მაშინ მეორე არის გამბედაობის შეუცვლელი გამოცდა!
  კომპიუტერი ატომურ ბომბს სჯობს, ის ყველაზე საიმედო გზაა ხალხის დასაპყრობად და გამარჯვებულისთვის მუშაობისთვის! თანაც ცდუნების არ მეშინია! ნებისმიერი რწმენა მაშინ რაღაცის ღირსია, თუ მან იცის როგორ დაიცვას თავი!
  ახალგაზრდობაში სისხლი უფრო სწრაფად მიედინება და "ჩაიდანი" ცხელდება!
  ნელი ვირი, ღორზე უარესი, ასევე სუნავს, მაგრამ ხორცს არ აძლევს!
  ავტომატური ცეცხლი და ჭურვის ღრიალი საუკეთესოა დასამახსოვრებელი!
  რწმენა მტკიცებულების გარეშე: რომ ფალკონს, ფრთების გარეშე, შეუძლია დაკაწროს, მაგრამ არ დაუშვებს აფრენას!
  რელიგიური დისკუსია ყველაზე უშედეგოა - რადგან ორივეს კამათელი წარმოდგენა არ აქვს რა თემაზე კამათობს!
  მეცნიერულ-ტექნოლოგიურ პროგრესსა და მორალს შორის რბოლაში ეს უკანასკნელი განწირულია აუტსაიდერის როლისთვის! მიუხედავად იმისა, რომ კაცობრიობა ემუქრება მეცნიერებასა და მორალს შორის უფსკრულში ჩავარდნას!
  ვინც ზოგავს მეცნიერებას, ძარცვავს თავის შთამომავლებს და ვინც ძარცვავს მის შთამომავლებს, სამუდამოდ ღარიბი დარჩება!
  შთამომავლების გაძარცვით შეგიძლიათ კაპიტალი გამოიმუშაოთ, მაგრამ ვერ გამდიდრდებით!
  ! პოლიტიკა არის ბინძური ბიზნესი, რომელიც კეთდება სუფთა კოსტიუმებით!
  სიმართლე ყოველთვის მრავალმხრივია, მაგრამ შეცდომა ერთგვაროვანია!
  სილამაზე დიალექტიკური ცნებაა - მხოლოდ სიმახინჯეა უნივერსალური!
  თანამედროვე იარაღს ღვინისგან განსხვავებით უყვარს ახალგაზრდობა!
  მტრის დარჩენა ხანჯალზე ჯდომას ჰგავს - ფოლადმა არ იცის თანაგრძნობის გრძნობა!
  საუკეთესო იარაღი გამომგონებლობაა, ის არ მოითხოვს ხარჯებს, მაგრამ ძვირია!
  როცა გვამების რაოდენობა ერთზე მეტია, ისინი ტრაგედიიდან სტატისტიკად იქცევიან!
  მკვლელობა ქალიშვილობის პირველად დაკარგვას ჰგავს და მტკივა, მერე ყოველი ახალი საქციელით უფრო და უფრო მეტი სიამოვნებაა!
  ცუდი სკაუტი არის ის, ვინც ვერ იწინასწარმეტყველებს გამოსავალს წარუმატებლობის შემთხვევაში!
  ნებისმიერ სხვა სფეროში შეცდომა შეიძლება სიცოცხლე და ჯანმრთელობა დაჯდეს და მხოლოდ მაშინ, როცა შეცდომას უშვებ რელიგიაში, რისკავთ უკვდავების დაკარგვას!
  მხეცს აქვს კბილთა, კაცს აქვს იარაღი, ცხოველს ეყრდნობა კუნთებს, კაცს კი გონებას! განსაცდელები კბილებს აფერხებს, მაგრამ გონებას ამახვილებს - ამიტომ გონება უკვდავია, პროგრესი, როგორც მუდმივი მოძრაობის მანქანა, მიგვიყვანს კეთილდღეობამდე!
  ყველაზე საშინელი ამბებიც კი ჩვეულებრივი ხდება განმეორებითი გამეორებით!
  როდესაც აგენტი მუშაობს ორ სადაზვერვო სააგენტოში და ანიჭებს ბავშვს, რომელიც ცდილობს პირში ორი საწოვარა ჩასვას, ის რისკავს პირის გახევას!
  მოძრაობა არის წვიმა, რომლის ქვეშაც იზრდება ჯანმრთელობის ყვავილები და თოხი, რომელიც ძირს უთხრის დაავადების სარეველას!
  ბრმა ბრმას ვერ ხედავს - სადაც უნდათ, მიდიან!
  ბრმას არ შეუძლია გასვლა - ერთგული გამვლელის გზაზე!
  მაგრამ ნუ დაელოდებით მხედველ მოგზაურს - დაეხმარეთ ღარიბ ბრმას!
  ადამიანი ადვილად ტყდება, გაჭირვებით ემორჩილება და ძალიან იშვიათად აღწევს სიყვარულს ბუნებიდან!
  ბარათებში იღბალი მოდის ნათელ თავთან, მოხერხებულ თითებთან და მშვიდ გულთან!
  ზოგადად, კრიმინალი შოკოლადი არ არის, თუ გაბინძურდები, ტკბილად არ იცხოვრებ, მაგრამ გულის სიმსუქნე აუცილებლად დაგემართება!
  ძალის ნაკლებობამ შეიძლება კომპენსირება მოახდინოს ინტელექტის სიჭარბეს, მაგრამ ძალის სიჭარბე ვერ ანაზღაურებს ინტელექტის ნაკლებობას!
  ნიჭს შეუძლია შეცვალოს განათლების ნაკლებობა, მაგრამ ვერანაირი განათლება ვერ ჩაანაცვლებს ნიჭის ნაკლებობას!
  ბრილიანტი არის სამკაული გაპრიალების გარეშე, მაგრამ არცერთი გაპრიალება არ გადააქცევს ნახშირს ალმასად!
  სხვისი სიკვდილი სახალისოა, მაგრამ შენივე სიკვდილი გულს გიფეთქებს და სული ჩექმებში იძირება!
  ფული ჭუჭყს ჰგავს, სისხლიანი ხელებითა და მოლიპულ სულებზე მიწებებული!
  ფანატიზმის ყველა ფორმადან რელიგიური ყველაზე ირაციონალური და ეგოისტურია, ამიტომ ის პირველ რიგში მიზნად ისახავს პიროვნული უკვდავების მიღწევას!
  სიყვარული გაუპატიურებისგან განსხვავდება მხოლოდ გადახდის სახით - ამ უკანასკნელი ქმედებისთვის ნატურით გადახდა!
  სჯობს სიმართლით წაგება, ვიდრე ცოდვით მოგება!
  მართალთა დაკარგვა სამოთხეში მოგებაა, ცოდვილის მოგება სულის ძარცვაა!
  ღმერთის უარყოფით კომუნისტებმა გადაჭარბებული ტვირთი დააკისრეს ადამიანს მხრებზე! ყოვლისშემძლე ადგილის დაკავების მსურველმა ადამიანმა ვერ გაუძლო გოლგოთის ტკივილს და ეშმაკის ცდუნებებს!
  იესოს ძალის გარეშე, ხალხი სიკეთისა და სამართლიანობის სამეფოს აშენების ნაცვლად, მანკიერების აუზში ჩავარდა!
  ადამიანის სულში არსებული უთვალავი საგანძური, მხოლოდ თუ დაიწყებთ მათ ძარცვას, სწრაფად გაშრება ყოველგვარი სიმდიდრის მოტანის გარეშე!
  ყოველი სექსუალური აქტი, განძი, რომელსაც ორს უზიარებთ და არც ერთი ქურდი არ მოგპარავს მას გულიდან!
  ყველა ადამიანს აქვს რაღაც საერთო პრიმატთან, კარგია თუ პოტენცია, მაგრამ უფრო ხშირად ინტელექტი!
  სასაცილო იქნებოდა სიმართლე რომ არ იყოს!
  სამწუხაროდ, ჩვენ გვყავს მეტი ღირსეული კაცები და პატიოსანი პოლიტიკოსები!
  ვინც თავის სულს ღალატობს, ყოველთვის წაგებული რჩება - ის უკვდავებას აძლევს მოკვდავს!
  ძლიერ მოწინააღმდეგეზე გამარჯვება ჩვეულებრივ უფრო ძვირია, მაგრამ ტყუილად არ გასცემთ მას!
  მკვლელობა არ შეიძლება გამართლდეს პირადი ინტერესით და მოგებით - მხოლოდ პატივი, თავისუფლება და სამშობლოა ძალადობის დამცველი!
  კარგი უნდა იყოს ავტომატით,
  დაარტყი გააფთრებული ფოლადივით!
  ისე რომ სისხლი მიედინება ჩანჩქერივით,
  ბოროტებას არ მოწყალება, მოკალი ყველა!
  ყველა ხელოვნების ნიმუშს შორის, ეს არის სამხედრო შედევრები, რომლებიც ყველაზე მყარად დგას ხალხის მეხსიერებაში და იწვევს ყველაზე მეტ ცრემლს!
  - სისხლით შეღებილი ნახატი: უფრო კაშკაშა ვიდრე ზეთის ნახატი და გაცილებით ნელა ქრება!
  წესიერი ადამიანი სამართლიანობას ოჯახსა და მეგობრობაზე მაღლა აყენებს! ერთი კანონი უნდა არსებობდეს მტრებისთვის და მეგობრებისთვის, როგორც ქმარი აქვს ცოლისთვის!
  სხვადასხვა კანონების არსებობა სამართალს მეძავად აქცევს!
  ძლიერი მოწინააღმდეგე აძლიერებს შენს სხეულს და ნებას, გაძლიერებს - სუსტი შენს სულს აფუჭებს და ასუსტებს სხეულს, გხდის სუსტს!
  ასე რომ, რთული გზა ბევრად უფრო მარტივ გამარჯვებას იძლევა!
  ჯარისკაცს ეძლევა ხელები, რომ ისროლოს, ტვინი კი დროულად გააჩეროს!
  სულელის მოკვლა: ეს იგივეა, რაც მას ნემსით დაარტყა, ჭკვიანი ბიჭის სროლა ჭურვის დარტყმას ჰგავს!
  ბუნება ადამიანის დედაა, დიდი გამომგონებლის დედა კი სრული სულელი არ შეიძლება იყოს! მიუხედავად იმისა, რომ მას აკლია პრაქტიკული გამომგონებლობა!
  ტყვია ყველაზე ეფექტური საგანმანათლებლო მეთოდია ახალგაზრდებთან, ასევე მოხუცებთან ურთიერთობაში!
  მცირდება მხოლოდ ზემოქმედების ეფექტურობა! ხშირად დაკარგავ ავტორიტეტს, მაგრამ თუ დაგიჭერენ, მოგიწევთ ზომბების აღზრდა!
  რელიგია ამაყ ადამიანს ცხოველის დონეზე დაბლა აყენებს - არჩევანს აძლევს ცხვარსა და თხას შორის!
  ჯობია ცხვარივით აჩუქო შენი კანი ადამიანებს, ვიდრე გველივით სამუდამოდ ჩურჩულო!
  ზოგადად, თავთან მუშაობის კონცეფცია მოიცავს არა მხოლოდ ლიტერატურულ ინტერპრეტაციას, მაშინაც კი, როდესაც საქმე ეხება საბრძოლო ხელოვნებას!
  თუ გინდა გამდიდრდე, მოინათლე ებრაულად, თუ გინდა გაფუჭდე, ისესხე ებრაელისგან!
  ტყვია ხელს უწყობს საჭმლის მონელებას, განსაკუთრებით თუ აბი კარტრიჯის სახითაა!
  ჩინოვნიკი, რომელიც ქრთამს არ იღებს, ქალწულ მეძავს ჰგავს!
  როგორც წესი, ერთის გადასარჩენად მეორე უნდა მოკლა! ეს უდავოდ სასტიკი კანონია, მაგრამ ის აღადგენს სახეობების ბუნებრივ წონასწორობას!
  არ არსებობს მსოფლიოში რუს ჯარისკაცზე უკეთესი მებრძოლი და რუს გენერალზე დიდი ტირანი!
  გადაჭარბებული ფუფუნება უაზრობის ნიშანია, სისულელე გარდაუვალი ნგრევის წინამძღვარია!
  ბრძნული სიტყვები ნაბიჭვრის პირიდან, როგორც შადრევანი ნაგვის ნაგავსაყრელიდან!
  შენ გაქვს უპირატესობა სიგრძეში, მაგრამ მე მაქვს უპირატესობა გონებაში!
  ხანდახან შეგიძლია მოკლა, მაგრამ იმედს ვერასოდეს წაგართმევ!
  ომში, თუ წამს გამოტოვებ, შეიძლება მარადისობა დაკარგო!
  ჩვეულებრივი კოშკი საცოდავია ცათამბჯენებს შორის, მაგრამ დიდებული ქოხებს შორის!
  ადამიანი ემორჩილება ძალას, პატივს სცემს სისასტიკეს, სძულს სიმშვიდეს და არ აფასებს სიკეთეს!
  სექსი ყველა ფსიქიკური დაავადების საუკეთესო წამალია, მაგრამ სამწუხაროდ ძვირი და ძნელად მოსაპოვებელია!
  ვისაც სექსი არ უყვარს, არ უყვარს სიცოცხლე და არ აფასებს ხორციელ სიხარულს!
  პოეზიას აქვს ღვინოსთან ის, რომ მისი ღირებულება დროთა განმავლობაში იზრდება, მაგრამ საუკუნეებიც კი არ აძლევენ საშუალებას, რომ სტრიქონები გაქრეს და ნაპერწკლები გაქრეს!
  ჯარისკაცი კომპიუტერს ჰგავს - ის ითვლის ერთს ან ნულს, მაგრამ მეომარი არის მეგობარი და მტერი!
  ადამიანი ცხოველებისგან განსხვავდება ჰუმანიზმით და ინსტინქტების საწინააღმდეგოდ მოქმედების უნარით!
  ქალებზე ძალადობა ზოგჯერ ჯანმრთელ შვილებს შობს, მაგრამ ბუნების მიმართ ძალადობა მხოლოდ ურჩხულებს აჩენს!
  თუ დედა სასტიკია, შვილებიც! როგორც ბუნებაა, ისეთია მისი შთამომავლობა - ადამიანი!
  მეგობრობას ეძებენ ძლიერებისგან, საზრდოს მდიდრებისგან, ხოლო თავდადებას ავლენენ დაუშინების მიმართ!
  თავდასხმა საუკეთესო საშუალებაა მტრის რიცხობრივი უპირატესობის გასანეიტრალებლად - მათი იძულება უპასუხოს იარაღის ნახევარი მოჭრას ჰგავს!
  .ქალისთვის სიყვარული სიამოვნება და შემოსავალია, მამაკაცისთვის სიამოვნება და ხარჯი!
  უზნეო ადამიანისთვის ახალი იარაღის გამოგონება სკამის ფეხების მოჭრას ჰგავს, როცა თოკი კისერზე შემოგეხვევა!
  უფას მახლობლად ჩასვლისთანავე ბიჭებმა პუგაჩოვს ამოცანის შესრულების შესახებ მოახსენეს.
  გლეხის მეფეს გაუკვირდა, რომ ბავშვები ასე სწრაფად მუშაობდნენ. და რა თქმა უნდა მან დააჯილდოვა ისინი. თითოეულს ვერცხლის ჯვარი აჩუქა. და თითო ორასი მანეთი.
  შემდეგ მოვიდა თავდასხმა უფაზე. მარგარიტა და ოლეგი, როგორც ყოველთვის, წინა პლანზე არიან და სწრაფად უტევენ.
  ისინი ჭრიან მტრებს საბერებით და ისვრიან ბომბებს.
  უფას გარნიზონი უკვე სუსტი იყო შიმშილისგან და აჯანყებულთა გამარჯვებებმა სული დაარღვია.
  გარდა ამისა, კაზაკთა მეფეს ჰყავს თითქმის ორმოცდაათი ათასი ჯარი - უზარმაზარი ძალა...
  მას შემდეგ, რაც ოლეგ რიბაჩენკომ კომენდანტი გატეხა, დარჩენილი მებრძოლები დანებდნენ.
  ფიცი დადეს, ლენტები ჩამოჭრეს და კაზაკთა თმის შეჭრა გაუკეთეს. ზოგიერთმა ოფიცერმა არჩია პუგაჩოვთან შეერთება. მარყუჟი ჯობია?
  მოკლედ, უფა იოლად აიღეს. და კაზაკთა ცარიც კი ნანობდა, რომ არ შეუტია იაიცკის ქალაქს.
  ზოგადად, პუგაჩოვისთვის ყველაფერი უკეთესად წავიდა. ახლა უფრო მეტი ჯარის გაგზავნა შესაძლებელია ურალის ქარხნებში. და ბელობოროდოვს დაევალა აიღოს ყველა ქალაქი და ტობოლსკი.
  გადაწყვეტილება ნამდვილად მიიღეს ყაზანში, შემდეგ კი მოსკოვში წასვლა. ემელიან პუგაჩოვმა ისიც კი იტყობინება, რომ მისი ვაჟი ცარევიჩ პაველი თავად შეუერთდა კამპანიას და ტახტს მამას გადასცემდა. ყოველ შემთხვევაში, ბევრს სჯეროდა ამის.
  პუგაჩოვის არმია აგრძელებდა ზრდას. მოვიდა ცნობები ურალის კიდევ რამდენიმე ქარხნის და ახალი იარაღის, მარაგებისა და დენთის აღების შესახებ.
  რის შემდეგაც უზარმაზარი ჯარი გაემართა ლაშქრობაში. იგი მოძრაობდა მდინარის გასწვრივ, ორივე ნაპირის გასწვრივ ვოლგისკენ.
  ცარ ემელიან პუგაჩოვი მხიარული და კმაყოფილი იყო. ჯერჯერობით მისთვის ყველაფერი ძალიან კარგად მიდის. ზოგადად, აჯანყებულებს სერიოზულად არასოდეს სცემენ. და ახალი რუსეთის მეფის რეპუტაცია იზრდება. და ყოველდღე მას ათასობით ახალი მეომარი უერთდება.
  თვითგამოცხადებულ მეფეს ასევე ბევრი ცხენოსანი ჯარი ჰყავს. და ყველაფერს ნამდვილი გამარჯვების სუნი ასდის.
  რეინჯერები დანარჩენ ჯარს წინ უსწრებენ. ხალისიანები არიან და ბევრს იცინიან.
  აქ ახალგაზრდა მეომრები თავს ესხმიან ჰუსარების პატრულს. მოკლე ჭრილი, რამდენიმე ყუმბარა შიშველი თითებით. და მებრძოლები განადგურდნენ.
  შემდეგი არის ოსას ციხე. რეალურ ისტორიაში მან უბრძოლველად დათმო. ასე რომ, ბიჭებს ჯერ არ შეუტიათ და არც არავინ მოუკლავთ.
  ცოტა მობეზრდნენ კიდეც... ბიჭები მღეროდნენ;
  სპარტაკმა მონები აღზარდა გმირულ საქმეებზე,
  საძულველი მთავრების უღლის გადაგდება...
  მან უბედური არწივების გროვად აქცია -
  ზარი მარტივია - გააფართოვე შენი ოცნებები!
  
  აიღე ხმალი ბრძოლით,
  და უმოწყალოდ გაანადგურე შენი ბოროტი მტრები...
  საბედნიეროდ, თქვენ სწრაფად გახსნით გზას, როგორც მებრძოლი,
  გარდაცვლილი მარადიულად იცხოვრებს გრანიტში!
  
  ავიღოთ მთვარე ციდან, არ არის საჭირო,
  ჩვენ გავხსნით მარსის სივრცეებს, როგორც კარიბჭეებს,
  და დაიჯერე ვენერას, მოვალ...
  მთელი ირმის ნახტომი დაეცემა გმირის მახვილის ქვეშ!
  
  ცაზე ვარსკვლავებია და გოგოების თვალები -
  ისინი ანათებენ საფირონებითა და ლალით...
  და ჩემი ველური ფიქრები მიფრინავს -
  როცა ჩვენმა წინაპარმა მამაიას გვერდი დაუკრა!
  
  მოკვდავმა ჩელუბეიმ ხალხში წამოიძახა -
  ეს რუსეთი ქარის ჩლიქის ქვეშ დაიღუპება...
  გიჟური ტირილი უცნაურია - მოკალი ყველა:
  სიცილი და ხმაურიანი სიმღერები რომ ჩაკვდა!
  
  პერესვეტის პასუხი ხმამაღლა გაეცა,
  შუბის დარტყმა და მტერი კოშმარულ ჯოჯოხეთში...
  ზინდანი არ დაელოდება მეომარს -
  ჩვენ გავიმარჯვებთ, თქვენ გჯერათ ამის!
  
  კლდე მოღალატეა - არის დღეები ღრუბლებში,
  ყოველთვის არ არის იღბალი და თასები...
  და ჩვენი ქალაქები არის ცეცხლი, შუქი,
  როგორც ჩანს, ჩვენ არც ბრძოლას გავუყევით!
  
  მაგრამ იცოდე რუსი ადგილი ტრიუმფში,
  ჩვენი წინაპარი კეისარი, შესანიშნავი მაკედონელი...
  პლანეტები მალე გადაიქცევიან სამოთხედ,
  ყველი ჩაით არის ძალიან გემრიელი პოშეხონსკი!
  ოსას ციხე, როგორც რეალურ ისტორიაში, უბრძოლველად დანებდა. გარნიზონმა და მისმა მეთაურებმა კაზაკთა მეფეს ერთგულება შეჰფიცეს. რის შემდეგაც პუგაჩოვის არმია გადავიდა. გამარჯვებით ლაშქრობა და ათასობით გლეხის შეერთება. უზარმაზარი არმია, რომელიც სწრაფად იზრდება. აღმოსავლეთში პუგაჩოველებმა კიდევ რამდენიმე ქალაქი აიღეს და ტობოლსკს მიუახლოვდნენ, სადაც დელონგის კორპუსი შეაფარა თავი.
  ურალის თითქმის ყველა ქარხანა აჯანყებულებმა აიღეს კონტროლის ქვეშ და იქ არის ახალი ადმინისტრაცია. დასავლეთში აიღეს სამარა და იქ გამაგრდნენ. სულ უფრო მეტი ხალხი მიჰყვება აჯანყებულებს.
  ხოლო გლეხის მეფის უკან დიდი ძალები დგანან. თავად ყაზანში ბევრია მისი მომხრეები. გუბერნატორ კანტ, ეს გერმანელი ფაქტიურად შიშისგან კანკალებს. პუგაჩოვის არმიის შესახვედრად გაგზავნილი მცირე რაზმი ტყვედ ჩავარდა. შიშისგან კანკალებს ყაზანის კრემლში მყოფი პოტიომკინიც.
  რა ქნას ამ ჯარს...
  და ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კვლავ ასრულებენ ბედს. ამჯერად ისინი ელიზაბეტ პეტროვნას დროს გადავიდნენ. და იჭერენ ფრიდრიხს. მაგრამ ეს სხვა ამბავია. იქ მან და მარგარიტამ სცადეს და გერმანიის დიდი მეფე, დამარცხების შემდეგ, ტყვედ ჩავარდა. და მოკლეს მისი მცველები.
  ბიჭი და გოგო ქარიშხალივით გაფრინდნენ, მით უმეტეს, რომ ფრიდრიხს დარჩა ძალიან მცირე თანხლებით. მაგრამ ამ ბავშვებმა ყველა დაჭრეს და მეთაურის მხრებზე მიიყვანეს რუსეთის ბანაკში. ასე რომ, გერმანიამ კაპიტულაცია მოახდინა.
  და რუსეთმა შემოიერთა აღმოსავლეთ პრუსია.
  და ელიზაბეტ მეორემ უფრო დიდხანს იცოცხლა სიხარულით. და მემკვიდრე პეტრე გარდაიცვალა ჰემოროიდული კოლიკით. ასე რომ, რუსეთმა შეძლო თავისი მიღწევების შენარჩუნება. მაგრამ გერმანია არასოდეს გაერთიანდა!
  შემდეგ კი პოლონეთ-ლიტვის თანამეგობრობა მთლიანად რუსეთის ნაწილი გახდა...
  ისე, ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა კორშუნოვა იქ ძალიან ცოტა ხნით დარჩნენ. და მათ აქვთ ახალი მკაცრი მისია!
  მაგრამ ახლა პუგაჩოვს შეუძლია მათ გარეშე. უფრო მნიშვნელოვანი საქმეებია გასაკეთებელი.
   აქ ის არის ოლეგ რიბაჩენკო, სავარაუდოდ დიდი, თუმცა შედარებით ახალგაზრდა, სპორტსმენი, რომელიც მონაწილეობს რუსეთისთვის შუა საუკუნეების შეჯიბრებებში. ერთი ასი რჩეული რაინდის წინააღმდეგ. და ფეხებზე სიმძიმეებიც კი მიაჯაჭვეს , უფრო პატიოსანი რომ ყოფილიყო. რაც შეეხება ოლეგ რიბაჩენკოს? სუპერმენის ფანტაზიის ძალა ყოველთვის ცხოვრობდა მასში, რადგან ეს არის სიზმარიც და არა სიზმარი, არამედ რაღაც ფაზმოგორიული, სადაც ყველა ფარული ოცნება ახდება.
  ცაზე შვიდი ნათებაც კი იყო. და თითოეული მათგანი ცისარტყელის ფერია.
  მის წინაშე დგას ბრიტანელი პრინცი ჩარლზი, დაჯილდოვებული განსაკუთრებული საჩუქრით: აპატიოს და შეიწყალოს ისინი, ვინც დგას მოკვდავი გვირაბის წინ, რომლითაც გზა სხვა სამყაროსკენ იხსნება.
  შენ კი უბრალოდ ბიჭი ხარ, რომელიც იმ ადგილას, სადაც დიდი კაცის შემდგომი ბედი წყდება.
  ოლეგ რიბაჩენკოს ფეხში ძალიან მტკივნეულად მოხვდა, როცა დამატებითი ბორკილები ჩამოკიდა. ახალგაზრდა პოლკოვნიკმა ძლივს შეიკავა მკერდიდან ამოვარდნილი ძახილი.
  მისი სხეული კიდევ უფრო ახალგაზრდული გახდა, ისევე როგორც უმცროსი სკოლის ბიჭი და არა ისე დაკუნთული, როგორც ადრე.
  და უფლისწულმა, თითქოს არაფერი მომხდარა, ყრუ, ხმაში ოდნავ ჩახლეჩილი ყვიროდა:
  -მაშ, ახლა თანაბარ პირობებში ხართ... სწრაფი ცხენების მოძრაობის სუბიექტები, მარში!
  ტრიბუნებზე მჯდომმა აუდიტორიამ ხმამაღლა სტვენა დაიწყო.
  ოლეგ რიბაჩენკო, ყოველ შემთხვევაში, პარალელური ხედვით, უმაღლესი კლასის სუპერმენია. აქ ოდნავ ვნანობ, რომ უთოების დამაგრების უფლება მივეცი. ერთი შეხედვით, ოცი ფუნტი ან ცხრა კილო არაფერია, კონკურენტებს არანაკლებ წონის ჯავშანი აქვთ. მაგრამ თუ ისინი სპეციალურად არიან მიბმული ფეხებზე, ხოლო კიდურები შეკრული, მაშინ ეს არავის სისულელედ არ მოეჩვენება.
  დაქვეითებული სხეულით ძლივს იმოძრავებთ.
  პირველ რაუნდში, ოლეგ რიბაჩენკოს ყველა მოწინააღმდეგე, რომელიც ახალ სამყაროში ახალბედა გახდა, რბოლა ფაქტობრივად ერთიან სვეტში, მწვერვალებით მოჭედილი. პრაქტიკული გამოცდის დროსაც კი, ფანტასტიკური რბოლის სტილში, მებრძოლები თითქმის ბუნებრივად იქცეოდნენ ადამიანებს.
  ბიჭი მწერალი თავს მშვიდად არ გრძნობდა. ძალა კი სულაც არ არის ისეთი, როგორიც ადრე... რაღაც ენერგიით არ ავსებს მას. და შენი სხეული არაუმეტეს ათი წლისაა, მაგრამ თორმეტი იყო. და ოპონენტები ბევრად უფრო დიდია ვიდრე თქვენ და გარბის.
  ხტუნვა და მუცელში წოვა, უცნაურთან შეგუება
  ფორმები, იარაღი და დათბობა. სიების დიდი, გარე წრე იყო რვაას ორმოცდაათი მეტრი და იყო გამოსახული სამი განსხვავებული მონაცვლეობითი საფარით: გლუვი ქვის ფილებით, ბასრი კენჭებით (ზოგჯერ დამნაშავე ფეხშიშველი ქალები და მოზარდები სასჯელად იძულებულნი იყვნენ გადარბენდნენ მათ) და ლამაზად. დაგებული, დატკეპნილი მრგვალი ხრეში.
  ოლეგ რიბაჩენკო განგაშით ფიქრობდა, იქნებ ასე გააგრძელებდა კლებას, სანამ ემბრიონად არ გადაიქცეოდა და საბოლოოდ გაქრებოდა.
  ან იქნებ ეს მხოლოდ ტესტის ხანგრძლივობისთვისაა?
  თითოეული საფარი ოთხჯერ შეგვხვდა, უფრო დიდი სიგრძე დაფიქსირდა ბასრ ქვებზე, ამიტომ შეუძლებელი იყო ჩვეულებრივი სირბილის რიტმის შენარჩუნება.
  ოლეგ რიბაჩენკო, რომელიც საბოლოოდ ბიჭი გახდა, ერთადერთი იყო, ვინც ფეხშიშველი დარბოდა და შიშველი ძირის ნაკბენები იგრძნო. დიახ, პირობები აშკარად არათანაბარია.
  მაგრამ ამ ყველაფერთან ერთად, სასიკვდილო რბოლის თითოეული მონაწილე, იმპერიის მომავლის წმინდა ბრძოლაში, თავს თვლიდა, თუ არა სამყაროს უძლიერეს მებრძოლად, მაშინ ბევრად აღემატება სულელური საშუალო გლეხების დონეს. ისე, ზოგიერთი რუსი ნაბიჭვარი მათ კონკურენტი არ არის.
  და დამამცირებელიც კია, რომ ამდენი მათგანი შეიკრიბა გახეხილი ბიჭის წინააღმდეგ.
  ოლეგ რიბაჩენკოს, რა თქმა უნდა, დიდი ტკივილი ჰქონდა ქვედა კიდურში, რომელიც დაჟეჟილებული იყო ცახცახის გამანადგურებელი დარტყმით. დაუნდობელი "ნათლობის" შემდეგ იგი ადიდებულმა და გალურჯდა. ოჰ, ჯალათ-მჭედელო, შენს ბლაგვი ტაძარში მუშტის ჩოჩქები მინდა მოგკრა. რომ ასე ჩამოაგდო, ან კიდევ უკეთესი იგივე მძიმე, ალმასის ფორმის სვირით! თუმცა, არასდროს არის გვიან! ამ სამყაროში ბიჭი ფეხშიშველი დარბოდა, რაც იშვიათი სიამოვნება იყო ადგილობრივი მოსკოველისა და პრინცისთვის, განსაკუთრებით მათი ზედმეტად მზრუნველი და პრიმიტიული ეტიკეტით. მართალია, ახლა ოლეგ რიბაჩენკომ კიდევ უფრო ახალგაზრდა გამოიყურებოდა - არაუმეტეს ათი, მაქსიმუმ თერთმეტი წლისა და მისი ბიჭური ფეხშიშველა აღარ ჩანდა არაბუნებრივი.
  ბიჭმა პოლკოვნიკმა გაამხიარულა და იმღერა:
  - ვინც მხიარულია, იცინის! ვისაც ეს უნდა, მიაღწევს! ვინც ეძებს ყოველთვის იპოვის!
  ქვების სიმკვეთრის შეგრძნება ახლა სასიამოვნო და ამავე დროს უხეში გამჭოლი ჩანდა. მაგრამ ამან მხოლოდ მარადიული თინეიჯერი, უფრო სწორად ბიჭი გამოიწვია.
  და ენერგია, რომელიც უკან დაიხია, დაიწყო ახალგაზრდა კუნთების დაბრუნება.
  მესამე წრის შემდეგ, შუა საუკუნეების რამდენიმე და ძალიან ძლიერმა მეომარმა თითქმის ისტერიული მცდელობა გააკეთა, ცხენის თავხედობის დახმარებით, წინ წასულიყო. ისინი საყვედურობდნენ სიარულის დროს და თანდათან დაიწყეს ოლეგ რიბაჩენკოს დაჭერაც, რომელსაც განსაკუთრებული კომპლექსები არ ჰქონდა და ჯერ კიდევ სვეტის კუდთან მიდიოდა.
  ბიჭმა პოლკოვნიკმა გადაწყვიტა, ჯერ არ დაეძალებინა და დალოდებოდა.
  ფორმირებამ ნელ-ნელა დაიწყო გაჭიმვა, როგორც ბოას მუცელი და უკვე მეხუთე წრეზე ყველა მეომარი სხვანაირად დარბოდა. არა როგორც ადრე ერთმანეთის თავების მასიურ ზურგზე, არამედ შთამბეჭდავი უფსკრულით.
  ლითონი აწკრიალდა, ყალბი ჩექმების ქვეშ იბზარა...
  მახვილი თვალებით და გამოცდილმა ოლეგ რიბაჩენკომ დაინახა, რომ ჯავშანჟილეტებში ჯარისკაცები სულ უფრო და უფრო მძიმედ სუნთქავდნენ. გასაგებია, რატომ დაკიდეს ჯაჭვები ფეხშიშველ ბიჭს. მსუბუქი ტანის ბიჭი, მას ადვილად შეეძლო დაეგდო უფროსი, მძიმე მებრძოლების მთელი ურდო.
   ახლა ერთ-ერთი მათგანი სასოწარკვეთილი ძალისხმევით მიაღწია, მეორე მხარეს, მოხერხებულ ბიჭ პოლკოვნიკს. ოლეგ რიბაჩენკომ თავიდან აიცილა მისი ირიბად მოჭრის მცდელობა და ხმალი რქიან თავში ჩასდო. სხეულზე შემობრუნებული დარტყმა იმდენად ძლიერი იყო, რომ მტერს ჩაფხუტი გაუსკდა და სისხლიანი თავით ხრეში ჩავარდა. რამდენიმე გოგონა, მოწესრიგებულმა თეთრ ხალათებსა და შავ ჩუსტებში, ხელში აიყვანა უიღბლო მეომარი.
  ვერაფერი ეშველებოდა მას!
  ოლეგ რიბაჩენკომ, როცა გაიგო მათი გაკვირვებული ძახილი, ფილოსოფიურად აღნიშნა:
  - სჯობს ძლიერი ბავშვი იყოს ისეთი, როგორიც არის, და ძლიერ ზრდასრულად მოჩვენება ყოველთვის ჯობია გამოიყურებოდეს განსხვავებული, როგორიც არის! მაგრამ ნებისმიერ შემთხვევაში, სჯობს მმართველი არასოდეს გამოჩნდეს სუსტი - თუნდაც მისი მთავარი ძალა მოტყუება იყოს!
  დრო არ არის უფრო ენერგიულად ვიმუშაოთ?
  ოლეგ რიბაჩენკომ, გადაატრიალა ბასრი ქვები, რომლებიც ქუსლებს უჭერდა მხარს, მეორეს ჯავშანში ჩაჭრა. ის დაეცა, მაგრამ მაშინვე წამოხტა და ტერმინატორის პრინცმა გამოიყენა სპინერი, დაარტყა თავის დალურჯებულ ფეხს, რომელიც უკვე შეხორცებული იყო სირბილის დროს. მტერი არ ელოდა ასეთ სწრაფ თავდასხმას და, ჩაფხუტით დაფარული ტაძარი გამოტოვა, როგორც ჯალათმა მოკლული ხბო, დაეცა.
  რაღაც იყო საამაყო! თუმცა ცოტა მტკივა.
  სასიკვდილო ჩხვლეტა, მით უმეტეს, რომ რკინის ნაჭერმა დარტყმის წონა გაზარდა. რის შემდეგაც ოლეგ რიბაჩენკომ კიდევ რამდენიმე ხანი ითამაშა საზოგადოებაში და თავის თავს უფლება მისცა დაეჭირა მესამე - კომტ დე ლაკაფერი. მან ხმლებით ზედმეტად მაღლა დაარტყა და დაარტყა, რამაც ფაქტობრივად ფეხი მოიტეხა. რა თქმა უნდა, რკინის ნაჭრები სირბილში გიშლით ხელს, მაგრამ მათთან ერთად ისეთი გრძნობა გქონდა, თითქოს ცულს ურტყამდი.
  ბიჭმა პოლკოვნიკმა ენა გამოუყო და მაღლა ახტა, საკუთარ თავში სულ უფრო მეტ ენერგიას გრძნობდა.
  ასე რომ, ფაქტობრივად, მას, ისევე როგორც ბრიუს ლი, ჯეკი ჩანი, სტივენ სიგალი და, შესაძლოა, ყველა მათგანზე უკეთესიც კი, მეტი დრო აქვს თავისი უნარების გასავითარებლად.
  თუ, რა თქმა უნდა, უმოწყალო დრო დავიწყებას არ გადააგდებს. მაგრამ არის იმედი, რომ მარგარიტა გადაარჩენს მას.
  და მხოლოდ მეცხრე წრეზე ახალგაზრდა ტერმინატორი-მეომარი, რომელიც გამომწვევად ხტუნავდა, გაზარდა სიჩქარე. თავიდან სათითაოდ, როგორც ბუჩქის მოტორიანი ნავი, ასწრებდა ყველას, ვინც ოდნავ ჩამორჩებოდა, საწყალი არ დაარტყა. მართალია, რამდენიმე მათგანი, რომელიც არ აფასებდა ბიჭის კეთილშობილებას, ორივე მხრიდან გამოვარდა, მაგრამ აჩქარებულმა წისქვილმა გაჭრა ისინი ისე, რომ თავები გაფრინდა. ეს უკვე სიკვდილია ყოველგვარი შანსის გარეშე.
  ოლეგ რიბაჩენკომ თქვა:
  - ომი, ომია!
  რაღაც დაემართა ვიკინგებისა და მეომარი საქსების შთამომავლებს; მათ ვერ გაბედეს მასობრივად ჩქარობა, მაგრამ განაგრძეს სირბილი. შესაძლოა, მათი რიცხობრივი უპირატესობა ასეთ ტაქტიკას კარნახობდა. თუ სასიკვდილო თამაშის დაუწერელი წესები ? ოლეგ რიბაჩენკომ , არავისზე ჩქარობის გარეშე, დაიწყო ე.წ. ლიდერებთან დაჭერა. რა თქმა უნდა, ათეულ სხვა გვირგვინის მეომარს და მათაც კი, ვინც ამა თუ იმ მეორეს ფლობდა, უდავოდ არ მოეწონებოდათ ამ მდგომარეობას. მაგრამ ხუთი დაკარგა, რატომღაც არავინ ჩქარობდა შურისძიებას. როგორც ჩანს, რუსებმა გაიგეს, რომ სკოპინ-შუისკის ტურნირზე სუსტს არ გაუგზავნიან, რომელიც მას გადაარჩენს.
  თუნდაც ხორციელი ბიჭი იყოს, მას აქვს სხვადასხვა საუკუნის გამოცდილი ვეტერანის გამოცდილება.
  და არა მხოლოდ ემელია პუგაჩოვის ჯარში.
  და როცა ოლეგ რიბაჩენკომ ენა გამოუყო და იმედგაცრუებულებმა კიდევ უფრო გაზარდეს ტემპი. მაგრამ მძიმე სუნთქვამ ეს ყველაფერი მოკლედ თქვა. სად უნდა წავიდნენ? მაგრამ ვიკინგები და საქსები ძლიერები და ჯიუტები არიან. ძვლებს დაყრიან, მაგრამ თავისას არ დათმობენ. ოცდაერთი წლის განმავლობაში შვედეთი ეწინააღმდეგებოდა პეტრე დიდის რუს ჯარებს, საბოლოოდ აიძულა სამშვიდობო ხელშეკრულება დაფორმებულიყო არა როგორც დაპყრობა, არამედ როგორც შესყიდვა. მათ ამოწურეს რუსული სახელმწიფო, ომის დროს მოსახლეობა მეხუთედ შეამცირეს!
  ბიჭი პოლკოვნიკი წამოხტა, თავი აარიდა სროლას.
  და ეს იყო მაშინ, როცა ქალებს ათი შვილი შეეძინათ თითო ოჯახში!
  რომ ჯანმრთელი შთამომავლობა არის ნებისმიერი ძალაუფლების წარმატების გასაღები.
  და ბრიტანეთმა ფაქტობრივად მოახერხა რუსეთთან ერთადერთი ომის მოგება, რომელმაც ყირიმის უმეტესი ნაწილი დაიპყრო. ბრიტანელები მაშინ იყვნენ ძლიერები, პირველად მეოთხედი ათასწლეულის განმავლობაში, რომლებმაც მოახერხეს რუსეთისგან ტერიტორიის ნაწილის დაკბენა.
  ბიჭმა ჩამორჩენილ მეომარს დაარტყა და უთავო სხეული ქვებზე დაეცა. დანარჩენებმა კიდევ უფრო ძლიერად დაიწყეს სუნთქვა და ცდილობდნენ ტემპის გაზრდას.
  მაგრამ ამჯერად, ოლეგ რიბაჩენკო მათ დაღლილობამდე გადაიტანს. მათ არ შეუძლიათ მას კონკურენცია გაუწიონ. უკონტაქტო თავდამსხმელის თითქმის თანაბარი სიჩქარით ამოწურვის რიგმაროლი.
  გამახსენდა ჩეჩნეთში სნაიპერებთან ინტენსიური ჩხუბი. ეს ნამდვილად ნერვების ომია. აქ ბევრად უფრო ადვილია. და მტერი თავის გარკვეულ დასასრულს მიაღწევს.
  ასე რომ, ბიჭი პოლკოვნიკი დაძაბულად ინახავდა თავის "კურდღლებს" მთელი ოთხი წრე. მაშინ მათ უბრალოდ მოუწიათ ამ ველური ტემპის შენელება, რათა მოეხსნათ აუტანელი დაძაბულობა. ძალის გამოთვლა უნდა გავაკეთოთ, ღმერთმა ქნას, ოდნავ მაინც შესვენება. შოკში მყოფმა ოლეგ რიბაჩენკომ ნომერიც კი ამოაგდო, ხმლები აისროლა, სალტო გააკეთა და ისევ დაიჭირა. შემდეგ მან კვლავ გაიმეორა მსგავსი აკრობატული სვლა და თქვა:
  - რუსები დევნიან გერმანელებს, გამოცდილება არ უშველის! ჯანდაბაში წადით მშიშარებო - ადამიანის ფარში!
  ოჰ, რამდენი ენერგია და ველური ძალაა ბიჭის სხეულში.
  როდესაც ჰერცოგი დე დელონჟის მოთმინება ბოლომდე გაივსო, მთავარსარდალმა გააფთრებით შესძახა:
  - იბრძოლეთ, სველი კურდღლების შვილებო!
  მიუხედავად იმისა, რომ მებრძოლები ამაზე ცუდად რეაგირებდნენ.
  - სისხლიან ბრძოლაში! - ხმამაღლა იყეფა უფლისწულმა, კინაღამ ვოკალური იოგები გაწყვიტა.
  მართლაც, რა სირცხვილია ბიჭისგან გაქცევა.
  ოლეგ რიბაჩენკომ ეშმაკურად გაიღიმა:
  - ბოლოს და ბოლოს არის რაღაც გასაკეთებელი!
  ისე, მისი გამოცდილება უკვე იმდენად დიდია, რომ არ აწუხებს, რომ მისი ოპონენტები ბევრად უფრო დიდია.
  სუნთქვაშეკრული, გამოფიტული მეომრები რიგითი მცველებიდან მოულოდნელად შეჩერდნენ და სწრაფად ასწიეს იარაღი. ოლეგ რიბაჩენკოს უკან მიმავალი დიდგვაროვნები მაშინვე შეძრწუნდნენ: დუელში მტერთან, თუნდაც "წმინდანთან" (დიახ, ის წმინდანია, ქერა ეშმაკი!) უდავოდ მოუწევს ძვირფასი დროის დაკარგვა. აქ, ბოლოს და ბოლოს, ათეული არც თუ ისე უარესი მებრძოლი ერთდროულად ჩქარობს. ან შეიძლება დიდხანს დაელოდონ, შესაძლოა, სანამ საფლავში დაკრძალავენ. და თუ რამე მოხდება, "პატარა ეშმაკი" ერთბაშად გროვდება და ქვაში იჭრება. მათ დაამატეს თავიანთი ამაოება და სიამაყე.
  დაე, სისწრაფე უფრო ციცაბო იყოს და ისინი მაშინვე იმედგაცრუებულნი ღრიალებდნენ: გაისმა ლითონის ორმაგი, ხანმოკლე ზარის ხმა და წმინდა ბრძოლის ახალი მსხვერპლი, სველი წვეთოვანი, დაეცა და სასოწარკვეთილი ღრიალებდა მიწაზე.
  ბიჭი ძალიან სწრაფია და მისი რეაქცია უფრო სწრაფია ვიდრე კობრას.
  გამოცდილმა ოლეგ რიბაჩენკომ პირველი მეტოქე საზარდულის უბრალო დარტყმით მოკლა. ჩვეულებრივი, მაგრამ ეფექტური. ვწუხვარ ბიჭზე, ამის მერე შეძლებს გამრავლებას? მაგრამ არც ისე დრამატული. თუმცა, ეს იყო და, საბედნიეროდ, არა ბიჭი, ორმოცდაათ წელს გადაცილებული "კასტრაციის" მსხვერპლი. კეთილშობილური ადამიანი, საოჯახო გერბი ლალის ვარდებით. მეორეს ცხვირზე მხტომელი იდაყვი მიიღო. ბევრი სისხლია და ნოკაუტს ჰგავს... აი რას ნიშნავს სხეულის დამატებითი მოძრაობა. და შემდეგ შეუტიეთ დანარჩენებს.
  მანგუსტივით სწრაფი ხარ. შენი ოპონენტები ვერ ასწრებენ.
  ერთს მაშინვე ტანში ორივე ფეხი დაარტყა ბიჭმა პოლკოვნიკმა. ჯავშანი მოხრილი იყო, პირის უკნიდან სისხლმა გადმოაფურთხა, მეორე კი გაოგნებული იყო ხმლის ბანალურმა დარტყმამ ბლაგვი მუზარადზე კეხიანი რქებით. შემდეგ მოწინააღმდეგეს კი ფოლადის სახელური ნიკაპში მოხვდა. ის კარგად იჭრება, თუ კიდეზე მოხვდებით. დანარჩენები ბიჭის პოლკოვნიკს მივარდნენ.
  როგორც ჩანს, დათვების ხროვა თავს დაესხა მამაც მგლის ბელს.
  მაგრამ ოლეგ რიბაჩენკომ ყველაფერი სწორად გათვალა, დაიღლებიან და ორთქლი ამოიწურება. და მოძრაობები არ არის იგივე და რეაქცია არ არის იგივე. ფიზიკურად ძალიან ძლიერ მეომრებს შეუძლიათ იმდენი ირბინონ ჯავშანტექნიკით, მაგრამ ისინი, ვინც ცხენებით ბრძოლას სჩვევიათ, ამას ვერ ახერხებენ. ისინი მხოლოდ მათი ძლიერი ნებისყოფის გამო ინარჩუნებდნენ თავს. კარგად, რა თქმა უნდა.
  ბიჭი, თუმცა, საერთოდ არ არის დაფარული, მაგრამ მისი ფენომენალური რეაქციის გამო ადვილად გარბის.
  ოლეგ რიბაჩენკომ , თითქოს ვიღაცას ესაუბრებოდა, ახალგაზრდა სოკრატეს მსგავსად აღნიშნა:
  - სიგიჟემდე გმირობისას, ჯარისკაცი სისულელეს არ სჩადის - მეთაური აკეთებს სისულელეს, აგზავნის ჯარისკაცებს იქ, სადაც გმირობა გიჟდება!
  მტრები ცდილობენ გაახალისონ საკუთარი თავი გულის ამაღელვებელი ყვირილით და ხარის ყვირილით.
  მაგრამ თქვენ არ შეგიძლიათ მოატყუოთ თქვენი კუნთები. და მებრძოლები ახლა ნამძინარევი ბუზებივით დახეტიალობდნენ და ერთმანეთს ერეოდნენ. გარდა ამისა, ევროპელი ხალხებისთვის წიხლების დარტყმის ტაქტიკა უჩვეულოა. ამისთვის არ არის შემუშავებული თავდაცვის სისტემები, ეს ჩინური ანბანის მსგავსია.
  და გამოიცანით - მათ არც კი სმენიათ საბრძოლო ხელოვნების შესახებ!
  და ამით სარგებლობს სწრაფი და ყოველთვის სუფთა ოლეგ რიბაჩენკო. შემდეგ დაიწყო ჩვენება: წიხლები, ხმლები, მუხლები, იდაყვები, გიჟური სისწრაფით. უმარტივესი რამაც კი - პატარების აბჯარში ცემა. ათი ძლევამოსილი მამაკაცი დარჩა მწოლიარე, ღრიალით, როგორც სერფინგის მიერ ამოგდებული ლოჩები, სიების ზედაპირებზე, სადაც გოგოები და ბიჭები გარბოდნენ, მათ მაშინვე უბრალო სამედიცინო დახმარება გაუწიეს. და ვიღაცას არც კი მოუწია ამის გაკეთება; მათი სული სამოთხეში გაფრინდა. ან ჯოჯოხეთში, თქვენი იღბლიდან გამომდინარე. რატომღაც, ოლეგ რიბაჩენკომ გაიხსენა ვისოცკის ცნობილი ჰიტი - შენი სული ზევით მიისწრაფოდა! თქვენ ხელახლა დაიბადებით ოცნებით...
  მაგრამ თუ ღორივით იცხოვრე, ღორად დარჩები!
  მაგრამ შემდეგ ოლეგ რიბაჩენკოს მეორე ათეული გაცოფებული ტარაკნები ყბების ნაცვლად ხმლებით დაეცა. ამათგან მხოლოდ სამმა ტიტულოვანმა პირმა, მათი ხელმძღვანელობით, დანარჩენებმა თითქმის გაუწიეს წესების მიხედვით ჩამოყალიბებულ კარგად კოორდინირებულ წინააღმდეგობას. ისინი ცდილობდნენ ერთ რიგში დგომას და ცდილობდნენ, დაღლილობის მიუხედავად, რაც შეიძლება სწრაფად და რაც შეიძლება მეტი გადაადგილება. არ აძლევდა თავდამსხმელ პატარა პოლკოვნიკს დაუყოვნებლივ გადაეყარა ისინი სტადიონის ზედაპირზე.
  აქაური მებრძოლები გამოცდილნი არიან, ბევრად უფრო დიდი ვიდრე ნახევრად შიშველი, ბორკილებიანი გარუჯული ბიჭი, შესამჩნევად მოტეხილი ფეხებით.
  მაგრამ ოლეგ რიბაჩენკო ისე გაფრინდა, რომ არც კი აძლევდა მათ ნებას, რომ მოედანზე გასულიყვნენ; პირველი ორი უბრალო ხრიკზე დაეცა, თავზე საქანელას აეტანა, მათ სხეულზე დარტყმები მიიღეს.
  ოლეგ რიბაჩენკო მეოცე საუკუნეში ფარიკაობაში ვარჯიშობდა და მისთვის უცხო არ იყო.
  და ჯავშანი და ნეკნები კრუნჩხავს. და გატეხილი ღვიძლიდან შადრევანივით ამოვარდა სისხლი.
  ქვებზე დავარდა და მჟავავით აჩუმდა.
  შემდეგ დაუნდობელმა, შიშველმა ქუსლმა სხვა ტაძარი იპოვა ბარონ დე მუგასაკში. ბიჭი პოლკოვნიკი რაინდებს შორის, როგორც ზაზუნა ხვრელში, და იდაყვებსა და ყბებს შორის, ერთხელ, ორჯერ ჩავარდა. კომპიუტერულ თამაშებში, სხვადასხვა საბრძოლო ხელოვნებაში, თუნდაც უმნიშვნელო დარტყმა ნიკაპის ბოლოში, წვერის მარჯვენა წერტილიდან მარცხენა მხარეს, შეუძლია მთლიანად გამორთოს ყველაზე დაჟინებული მებრძოლი.
  ისე, ბიჭივით გარეგნობა სულაც არ ნიშნავს, რომ მწოვარი იყო.
  დარჩა კიდევ ხუთი, მაგრამ ოლეგ რიბაჩენკო გაჩერებაზე არც ფიქრობს. მარადიული ბიჭი, რომელიც სალტოს აკეთებს, ხელებზე დგას და ხრტილს მუწუკში ურტყამს.
  ძვლები და კანი იფეთქება, სისხლის სპრეი.
  მშვენიერი, ჯეკი ჩანიც კი ვერ ახერხებდა უკეთესს. სხვათა შორის, ერთ-ერთმა პირმა შიშველ ნეკნებზე ყველაფერი დაკაწრა. მაგრამ ეს სისულელეა. ასე რომ, ბიჭი-პრინცი კიდევ უფრო გაბრაზდება. ხმლებს იჭერ ფეხებზე, ისე რომ არ დააკოჭლო. რაც უფრო მეტად თბებით, მით უფრო ენერგიულად ჩნდება ძალა თქვენში. გვერდით და ბოლო გრაფის კისერში ძლიერი, შიშველი ფეხი... ჯანდაბა, მგლის შვილმა პრესას ხანჯალი დაარტყა, ოლეგ რიბაჩენკოს მუცელზე სისხლის წვეთები გაუჩნდა.
  უსიამოვნო იყო, რა თქმა უნდა, მაგრამ ძლიერ კუნთებს კიდე არ აკლდა.
  ბიჭი პოლკოვნიკი ამბობს:
  - ომი, ჭადრაკისგან განსხვავებით, არ არის მსხვერპლის გარეშე, ჭადრაკი კი, ომისგან განსხვავებით, უშედეგოა!
  ბიჭმა ალისფერი სითხეში შერეული ოფლის დამსხვრეული წვეთები ჩამოიშორა.
  ყველა ეს ჭრილობა ისეთი პატარა იყო, ამიტომ სისხლდენა შეწყდა, როდესაც კიდევ ოთხი შემოვარდა. ხმლები აციმციმდა, პირველი ორი მებრძოლი მექანიკურად გაჩერდა, პირები ამოტრიალდა და საძილე არტერიებში ჩავარდა.
  ოლეგ რიბაჩენკომ გაიცინა, როგორც ვეფხვის ბელი, რომელიც პირველად იჭერდა ანტილოპას.
  და დანარჩენი ორი ფეხი ერთ ყველაზე სენსუალურ ადგილას. არ არის ესთეტიურად სასიამოვნო, მაგრამ ეფექტურია ბლოკირების უნარის ნაკლებობის გამო.
  კარგად მიდის და შთაგონებით სავსე ხარ.
  კიდევ ხუთი მეტოქე. ოლეგ რიბაჩენკოს ყველა ძილიან ბუზად ეჩვენება. ისე, ჭიდაობაში ჩნდება "კიბოს" "ტრიალის" ტექნიკა და პატარა, გადაყრილი ჯარისკაცების თაიგული. და დასრულებული ნახტომი ყველაზე მძიმე მებრძოლისკენ, თავის ზურგზე. ის, დაცემით, დანარჩენებს ურტყამს. Ყოჩაღ!
  ბიჭმა ფეხი სისხლის გუბეში შეახო.
  ოცი თვლამდეც კი ვერ ადგებიან!
  ოლეგ რიბაჩენკო, ატრიალებდა თავის გამოძერწილ ტორსს და ჯაჭვებს უკრავდა, მღეროდა:
  - ყველაფერი შეუძლებელია, ზუსტად ვიცი!
  ამ დროის განმავლობაში, ათეულმა უძლიერესმა მეომრმა შეტაკების სცენა კატაპულტიდან გადმოგდებული ქვავით გაიარა და თითქმის ნახევარი წრის წინ გაიარა. ოლეგ რიბაჩენკოს, რომელიც მოხერხებულად მოძრაობდა, მოუწია კიდევ ათეული გაწვრთნილი მებრძოლის ჩამოგდება. მაგრამ უმჯობესია არ დაისვენოთ ჩხუბისგან. კუნთები გაათბო, ჭრილობა გაქრა სწორედ მებრძოლი ჯოხის სიარულის დროს. ესე იგი, დაიღალნენ და სიბინძურეში უნდა იყვნენ. ოლეგ რიბაჩენკო შემოვარდება და ხრაშუნავით ხრახნიან, ფეხის თითზე ტრიალებს, საბედნიეროდ მშვენივრად სრიალებს მარმარილოს ფილაზე და ფეხის დაუყონებლივ ჩამოწევის გარეშე, თავში რკინის ნაჭერით ურტყამს ოთხ ადამიანს.
  როგორც საცობი - სასიკვდილო საფუარი.
  აბა, მაინც მოახერხოს ხანჯლით მკერდში დარტყმა. კანი გატყდა, კუნთებში გაიჭედა. შიშველი თითებით აიღებ ამ ხანჯლს და ბუმერანგივით აგდებ. ორ მათგანს ყელი გამოჭრეს. სისხლი იღვრება. კიდევ ორი ამოჭრეს ხმლებით, დანარჩენს კი ხელებით (რამდენი მოკვლა შეიძლება!). ამას დიპლომი ვერ დაურთო. მაგრამ იბრძოლეთ უკან დახევის გარეშე.
  ბიჭის დაკუნთული სხეულიდან სისხლი სდის. ნაკადები მიედინება მსახიობის რელიეფზე.
  ოლეგ რიბაჩენკო ლეოპარდივით ღრიალებს და ისევ არღვევს თავდამსხმელებს. Როგორც ამბობენ; ცოლს ქმრის ეშინოდეს, ქმარს კი ანგელოზის!
  ის რუსი რაინდია - ღმერთების რჩეული!
  მაგრამ ამ შემთხვევაში, დეიდა სიკვდილს ეშინოდეს თავისი ძმისშვილის სიცოცხლის! ბიჭს პოლკოვნიკს უყვარდა ხანჯლების სროლა თავისი არაადამიანურად მოქნილი თითებით. ის ისევ ტრიალდება, უხეში მოწინააღმდეგეებს გამოჰყავს და ახლა სხვა კოლეგა დამარცხებულია.
  როდესაც ის ახალგაზრდა გახდა, მან უბრალოდ დაამატა ბიჭს მობილურობის ტერმინატორი.
  ასეა, ბოროტი მოხუცი ქალს სკირით უნდა დაემარცხებინა და ის უკვე დამარცხდა. ახლა მთავარია განადგურების ხმლების გვერდის ავლით. ომში არ არიან ნახევრად მეგობრები და ნახევრად უცხოები. მხოლოდ ასი პროცენტით არიან ინსაიდერები და აუტსაიდერები. ბევრი პარტნიორი-მოკავშირეა და კიდევ უფრო მეტი მტერი.
  ბიჭი ჰორიზონტალურად დაჯდა და მაშინვე წამოდგა.
  თქვენ შეგიძლიათ გადალახოთ მთელი წრე, გასწროთ შეჯიბრში, შეგიძლიათ მოაგროვოთ თქვენი კაპიტალი საქმიანი ტრანზაქციის დროს, მაგრამ წარმატებას ვერ მიაღწევთ, როცა მუცელი მომრგვალებულია და გამომგონებლობა ბრტყელია! მტერს არ აქვს მიზანმიმართული ტაქტიკა. ასე რომ, ათეულმა მებრძოლმა გადაწყვიტეს ისრები ესროლათ, ხოლო ექვსმა სცადა, ზურგი უკან დაეჯახა. მათ ჰგონიათ, რომ ეს მზაკვრული ხაფანგია, თუ თავად სურდა მათზე თავდასხმა.
  ბიჭმა პოლკოვნიკმა ისარი ჩაჭრა და თვითონაც შიშველი თითებით ესროლა დამრტყმელ იარაღს. მებრძოლი მუცელში ნახვრეტით ჩამოინგრა, სისხლით ახრჩობდა.
  ოლეგ რიბაჩენკომ გაიცინა და დაიწყო სიმღერა, რადგან ეს მისი შეჯიბრია - რუსეთის გადამწყვეტი მომავალი, სადაც დრო გადის წყვეტებითა და გაუგებარი ტრიალებითა თუ ქრონოლოგიური გადახვევებით;
  
  სიმინდის ოქროს ყურები -
  ტალღასავით ნივრის ტუჩების შრიალი...
  ჭიქებს სათამაშოთი გავავსებთ
  მიეცით მდინარე შამპანურით!
  
  ჩვენი სამშობლო, დიდსულოვანი რუსეთი,
  სადაც შემოდგომის საფარი ოქროსფერია,
  არა, დამიჯერე, სამშობლო უფრო ლამაზია,
  მწიფე ვაშლის ნექტარი დაასხა!
  
  და ზამთარში საოცარი ვერცხლისფერი თოვლი,
  ტბები ციგურების ქვეშ კრისტალურად სუფთა იყო!
  რა გემრიელია ჩვენი სურნელოვანი პური,
  და რუსული საბერის პირი ბასრია!
  
  თითოეულ ფოთოლს აქვს ზურმუხტისფერი ძაფი,
  მარჯანი ანათებს ყველა კვირტში...
  სოლოვიოვი ასხამს მშვენიერ სიმღერას,
  მინდორზე კი ხავერდოვანი გაჩერებას ჰგავს.
  
  ნამის წვეთების ბრილიანტი ბალახზე,
  დენდელიონი ვარსკვლავივით იწვის!
  შენ ხარ მართლმადიდებელი სამშობლო,
  იცხოვრე მარადიულ დიდებამდე!
  
  სამყარო მშვენიერია, მიუხედავად იმისა, რომ ხანდახან იღიმება,
  და ბედი შეიძლება იყოს სასტიკი,
  მაგრამ წმინდა რუსეთი მშვენიერია,
  კარი ყველა სტუმრისთვის გავხსენით!
  
  ოლეგ რიბაჩენკომ ხმლებით სამი ისარი დაარტყა, კიდევ ორი გადახტა, შიშველი ფეხებით აიღო და ესროლა მსროლელ რაინდებს, ხმლები კი რაინდებს დაეცა მათთან მისვლაზე. მახვილი ნეკნებში მოხვდა, მაგრამ შემდეგ ოთხს ერთბაშად დაარტყეს თავში, კიდევ ორს ისრები თვალებში ჩაარტყეს. ერთი მარჯვნივ, მეორე კი მარცხნივ. ბიჭი პოლკოვნიკი თავს დაესხა სამალავ ექვსს და აგრძელებდა სიმღერას;
  
  მეცნიერმა ჭკვიანურად გამოიგონა ბომბი,
  რას ფიქრობდა ის ნომინანტის თავთან?
  ყოველივე ამის შემდეგ, მორალის გარეშე, ბრძენი ადამიანიც კი ვირია,
  მაინც იღებს გრანტებს თავისი სიგიჟისთვის!
  
  სხვებს მიეცათ პატენტი იარაღისთვის,
  რას აგზავნის თანამგზავრი ორბიტაზე?
  მეცნიერი არ არის სამხედრო იმპოტენტი,
  სრულყოფილად ნუ იტყუებით, ბატონებო!
  
  ხალხმა უნდა იმუშაოს ომისთვის,
  მათ ერთმანეთის მიმართ ცუდი დამოკიდებულება აქვთ.
  არ მესმის რატომ ხდება ეს,
  ვინმე რამე კარგს აკეთებს?
  ერთი ხატავს ავზს აკვარელებში,
  კიდევ ერთი კატიუშა გააკეთებს ესკიზს.
  საბავშვო ბაღიდან ავტომატს აგროვებს,
  და ჩვენს მოზარდს უყვარს მსვლელობა აღლუმის ფორმირებაში!
  
  ფარებს არ შეუძლიათ დაფარონ მთელი სხეული და მხოლოდ მანევრირებას ახდენენ; მცველებმა მტერს მხოლოდ სუსტად დაფარული ფეხების მოჭრა გაუადვილეს და ერთი მყისიერი "მაკრატლის" ტექნიკით. ასევე, სხვათა შორის, კომპიუტერული თამაშებიდან. შემდეგი, შემობრუნდით და შეუტიეთ დანარჩენებს. როგორც ამბობენ, სიჩქარე. რამდენიმე მებრძოლი ჯერ კიდევ ცდილობს მის აღებას სროლით, მაგრამ ბიჭი პოლკოვნიკი ძალიან ელვისებურია. არაადამიანური სიჩქარე.
  ეს ჰგავს გეპარდს, რომელიც ღეროებში შემოდის.
  და შედეგი გაუმართლა მას, ვინც არ იყო დასახიჩრებული, არამედ მხოლოდ გაოგნებული
  ოლეგ რიბაჩენკომ მტერი ჯაჭვით გადააბიჯა - ტვინები ამოუშვა.
  ამბობენ, მინდორში მეომარი არ არისო. თუმცა, მარტოხელა, პირიქით, არაერთი უპირატესობა აქვს ბრძოლაში. მაგალითად, მანევრირება, მცირე ზომის, ძნელი დასარტყმელი და შეუმჩნეველი. მტრებს ოლეგ რიბაჩენკოს გათელვის იმედი ჰქონდათ, მაგრამ შესამჩნევი არ იყო, რომ ბიჭმა პოლკოვნიკმა ტემპის ოდნავ შენელებაც კი დაიწყო.
  არც ჭრილობებმა და არც ბრძოლის სიმძაფრემ არ შეანელა ბიჭი.
  პირიქით, სულ უფრო თავდაჯერებულად იბრძოდა და აძლიერებდა უპირატესობას დაქანცულ მეტოქეს. მეტიც, მღეროდა.
  
  ყოველივე ამის შემდეგ, ეპოლეტები სიზმარში ნათელია,
  ჩვენთვის ზოგჯერ სხივები უფრო ღირებულია ვიდრე მზე.
  ბოლოს და ბოლოს, სავალალო დედამიწაზე ადგილი არ არის,
  სადაც ვინმეს სისხლი ჟოლოსფერი არ მიედინება!
  
  კაცი კაცისთვის ხომ მგელია,
  ისე, ხანდახან საზიზღარი ძაღლი სუნავს!
  ის პურის ნაჭერსაც არ გასესხებს,
  ცხოვრობს მარტო - სასტიკი აწმყო!
  
  როგორი ხალხი აღზარდა მამა უფალმა?
  როგორ ხდება, რომ ბოროტება მართავს სამყაროს?
  მრისხანე მეფე გაბედულია ხალხში,
  ჩემი მთავარი მეგობარი კი აგრესიული ძმა კაენია!
  
  უფალმა უპასუხა: შენი არჩევანია,
  უფასო, რთული, მაგრამ აუცილებელი...
  უფრო მკვეთრი ფიქრები, თუ მათ თვალებში ურტყამ,
  ხალხი დუნდება, თუ სამყარო ერთიანია!
  
  ამიტომ, ბრძოლა არის თქვენი ბედი,
  შენთვის აქ არაფერს შევცვლი.
  მიუხედავად იმისა, რომ ბრძოლაში ჯოჯოხეთური ქაოსი სუფევს,
  იოლი პურის და სასწაულის იმედი არ არის!
  
  მაგრამ ჩემი მიზანია მტკიცედ გაგაძლიერო,
  ავაშენოთ ოცნებები ძლიერი გონებით,
  ისე, რომ ძაფი ჯაჭვზე უფრო ძლიერი ხდება,
  ისე, რომ ნებისმიერი ადამიანი შეიძლება იყოს ცნობილი როგორც გმირი ბრძოლაში!
  რაინდმა ბიჭმა გზად რაინდი ძაღლების კიდევ ერთი თაიგული მიმოფანტა. თუ ომია, მოიქეცი ისე, თითქოს ომია.
  იყავით მგელივით სპილოებთან ბრძოლაში და გექნებათ შანსი დაამარცხოთ ხროვა.
  მას ხანჯლებს უყრიან, ხმლებით ურტყამს, მაგრამ ჭრილობები თითქმის მაშინვე ქრება, რამაც დიდად წაახალისა ბრწყინვალე მწერალი და პოლკოვნიკი ოლეგ რიბაჩენკო. ყოველივე ამის შემდეგ, ის მართლაც გახდა სუპერადამიანი, თუნდაც ხორცით. ან კლონი რაინდის მსგავსი. როგორ ჭრის რკინის ბუჩქებს, ასეთი საოცარი საგანძური რომ არ ჰქონოდა, ხმლები ასეთ ტემპს ვერ გაუძლებდნენ. მარგარიტაც კი გაღიზიანდა, წყვილში მთავარ როლს კარგავდა. რაც, თუმცა, მას არ ჰქონდა! ყოველივე ამის შემდეგ, ოლეგ რიბაჩენკო ახლა უდავო ლიდერია მსხვერპლთა შორის. რა კარგია, მით უმეტეს, როცა წიხლებს. ეს არის ფეხის დუიმი, რომელიც მარჯვენა ფეხით გამოდის სამის ფრენისას და მარცხენათი დაშვებისას ის ურტყამს. ყველაზე ძლევამოსილი ოთხია, რომელიც შედგება ძლიერი ცალთვალა, ანდერს შირაკი, ბალუ ბორკა და სკანდინავიის ერთ-ერთი ყველაზე ძლიერი დრუიდი ჯადოქარი.
  ეს უკანასკნელი კი, ბრძოლის წინ, მათაც კი, ვინც არჩეულ იქნა საბრძოლო დეკორქციის დასალევად, რომელიც ზრდის სიჩქარეს და გამძლეობას. რეაქციის სიჩქარეც. მიუხედავად იმისა, რომ საშიშია ასეთი წამლის ძალიან ხშირად დალევა, ამის შემდეგ სამი-ოთხი დღე მკვდარივით გძინავთ. დიახ, და თქვენ უნდა იჩქაროთ, სანამ პრეპარატი შეწყვეტს მოქმედებას. რა თქმა უნდა, შვიდკაციან ვიკინგ მეომრებს უკვე ჰქონდათ გააზრებული ეს გეგმა, რომ ოთხი მათგანი ადვილად დაამარცხებდა ზებუნებრივ მოწინააღმდეგეს.
  თუმცა ამან ბიჭი პოლკოვნიკი არ შეაწუხა.
  თუმცა ოლეგ რიბაჩენკო უფრო შორს მივარდა და თავისი სიმღერით მტერი ყრუდ ატკინა;
  
  მიუხედავად იმისა, რომ ეტყობა, ხევში დაგვაწვინეს,
  საშინელი კოშმარი დადგა.
  შემიძლია საგა ვუმღერო ჩემს მეგობარს -
  რომელშიც ჯოჯოხეთური დემონი აღდგება!
  
  საშიში განგაში ჟღერს სირენას,
  თითქოს აქ ცეცხლი ანთია...
  ყველას არ შეუძლია ცხოვრება, დამიჯერე, ღმერთის გარეშე,
  მაგრამ ნამდვილად დაამყარეთ გავლენა!
  
  ბიჭიც დაბადებიდან მეომარია,
  რადგან მასში ფოლადი და ლავა იფრქვევა.
  მაგრამ მე უბრალოდ მინდა ვთხოვო პატიება,
  რომ ჩემი მუშტი არ არის მოწინააღმდეგის კვერთხი!
  
  თუმცა უფრო სავარაუდოა, რომ ეს მხოლოდ ვაჟკაცობაა,
  ხანდახან ბრძოლაა საჭირო.
  მაგრამ ნუ გადააგდებ სანაგვეში, როგორც შენი სინდისი,
  ნუ გაიტაცებთ ამ ჯოჯოხეთურ თამაშს!
  
  ვინ იცის თუ სიცოცხლე ამქვეყნად
  ჩვენს სამყაროში ყველაფერი მართალია: ჩრდილი, მირაჟი.
  დამნაშავეებს სასამართლოს წინაშე მივიყვანთ
  როდის შევძლებთ მყისიერად დავიჭიროთ გამბედაობა!
  
  და თუ რამე დაკარგე ბრძოლაში,
  და შენ ვერ დაამარცხე ნაძირალა...
  ჩვენ მაინც გავხსნით, დამიჯერეთ,
  და გადავკვეთოთ დაკარგული ნულები!
  
  ყველას შეუძლია მიაღწიოს ბრძოლაში,
  როცა არის ძალა და გონებით სავსე!
  და სპილენძის პენიც კი წვიმს ბოროტებას,
  ვაჟკაცს ჰიმნებში ქვეყანა განადიდებს!
  
  სიზმარში, უფრო სწორად, პარალელურ სამყაროში, ოლეგ რიბაჩენკო უკვე ისე იყო გაბრაზებული, რომ მან მთლიანად შეახო თეთრი ცხენი.
  გამოცდილი ვეტერანის გონების მქონე ბიჭი საშინელი და ფანტასტიკურია!
  მაგრამ მტერი მუდმივად უტევს მას. თავიანთი და ამხანაგების გულშემატკივრობდნენ, როგორც ჩანს, ვერ შეამჩნიეს, როგორ უმოწყალოდ ურტყამდნენ ხმლებს, ან ბიჭის პოლკოვნიკის სწრაფ ფეხებს. სხვანაირად როგორ შეიძლება? ბოლოს და ბოლოს, მშიშრებს ან სუსტებს არ აქვთ უფლება ამ დონეზე შეჯიბრონ. ეს არის ზუსტად რაინდობის ფერი. აქ ერთმა ყმუილმა მოახერხა ხმლის ჩამოგდება და დარტყმა. ბიჭს პოლკოვნიკს კანი მოჭრა. Და რა?
  როგორ ფიქრობთ, ამან შეაჩერა ოლეგ რიბაჩენკო?
  ტკივილს არც კი უგრძვნია, უკვე ისე იყო მიჩვეული ჭრილობებს. ისევ მივაწექი და სრული ჩაბნელება იყო. ასე რომ თქვენ უნდა უპასუხოთ ღრიალისა და სნეულით. ეს სასაცილოდაც კი ხდის გონებას! არის თუ არა მტერი ბორტზე? მაგრამ ახლა მათ დააჩქარეს სირბილი და მხოლოდ უკეთესები ხდებიან ხმლებს. ორი გიგანტი დაჭრილი დათვივით ყეფდა და მეომრ ბიჭს მანძილი მიუხურა.
  თითქოს ტალღები ბურჯს დაეჯახა... ბიჭმა მარგალიტისფერი კბილები გამოსცრა.
  მერე რაღაცნაირად მეცოდებოდა ისინი. მან მათ ფეხქვეშ დაადგა ისე, რომ ორივეს შუბლზე შეეჯახა, ნაპერწკლები ფაქტიურად ჩამოვარდა, თუმცა არა თვალებიდან, არამედ ჩაფხუტიდან. მაგრამ ბუჩქები შეკრთა და გაჩუმდნენ. როგორი სისხლით იყო გაჯერებული მანძილი დაახლოებით ას ორმოცი მეტრი. ყველა მეომარს უნდა ჰქონდეს ეს, ჰქონდეს დიდი გული, მაგრამ ცოტა შიში და დიდი პასუხისმგებლობის გრძნობა! დიახ, ცოტა არაკეთილსინდისიერია ბრძოლა უკვდავების დროს, მაგრამ, სამწუხაროდ, პატივი ომში შედარებითი ცნებაა. ლოგიკურია: ბოლოს და ბოლოს, ორი დათვი ერთ ბუნაგში არ ცხოვრობს, მაგრამ მტაცებლის აზროვნებით ერთ ადამიანში მშვენივრად თანაარსებობს ორი მორალი! დანარჩენი ათიდან საუკეთესო ახლა თითქმის განზრახ ჩამორჩა, მტრის გაძარცვას ითვლებოდა. დიახ, სინამდვილეში მათ შეეძლოთ ძლიერი წინააღმდეგობის გაწევა შეტაკებაში. სწორედ ამ მომენტში ოთხმა "სიის მეფემ", ჯადოსნური ძალის წამალმა გაძლიერებულმა, აშკარად სურდა თავდასხმის დაგეგმვა.
  მსხვილი ჯაკალების მსგავსად, მათ გადაწყვიტეს ვეფხვის ბელი მახეში ჩაეგდოთ.
  ოლეგ რიბაჩენკო, რა თქმა უნდა, ესმოდა ამას, მაგრამ არ ეშინოდა. რითაც არ უნდა გაერთოს ბავშვი, მანამ სანამ არ ჩამოიხრჩო. ოღონდ ისიც, როგორი ულვაშები ჩნდებიან ცაზე. და არა მიწიერი ტიპები, თუმცა პლანეტა დედამიწაზე მიმდინარეობს ბრძოლა. და აი, მაგალითად, არსება: სხეულის პირველი მესამედი დიდი ზღარბის ნემსებითაა, მეორე თევზის ქერცლებივითაა, მესამე კი სიმინდის ყვავილის ფურცლებით. ფრთები კი, ქვემოდან, პეპლის მსგავსია, ზემოდან კი ბანქოს სათამაშოდ. ვაა, და სპონტანური აბორტები დაიწყო.
  მარადიულმა ბიჭმა-პოლკოვნიკმა გამოაძვრინა ჩარჩენილი სასწორი.
  თუმცა, ნუ შეაშინებთ მას. და არ იყო საუბარი გენიოსთა შეთქმულებაზე, ნაპოლეონის მარშალ დავითის ტიპურ ტაქტიკაზე. აიღე და გადახტე თუ მტერი მწოვარია. თუმცა, ბიჭი პოლკოვნიკი ფიქრობდა, იქნებ ტყუილად ლაპარაკობდა მათზე ასე ცუდად - იყო გაანგარიშება, მაგრამ სამხედრო მომზადებაზე, იღბალზე და ბუნებრივ ურთიერთდახმარებაზე.
  რადგან ეს სამყარო ასეთი მოღალატეა, იყავით სამჯერ მეტი ფხიზლად!
  მარგარიტამ, თუნდაც მოთხოვნით, წამოიძახა:
  - ჩასაფრებული ვეფხვი საშიშია მანამ, სანამ კბილებს არ დახვევს... და კაცი უმწეოა, სანამ კაშკაშა გამოგონებით არ გაბრწყინდება! - ოლეგ რიბაჩენკომ დაასრულა წინადადება მეგობრისთვის!
  კარგია საყვარელი ადამიანის მხარდაჭერა.
  შესაძლოა, მათ რაღაცაზე მიხედეს, მაგრამ მსხვერპლი გახდა ნამდვილი მეომარი. თუნდაც სიზმარში იყოს!
  ან არა სიზმარში, არამედ სადღაც სამყაროს შორის, სადაც ადამიანთა სულები თავშესაფარს ეძებენ.
  მაგრამ საშიში მტრები მაინც რჩებიან.
  დიახ, როგორც კი ცდილობდნენ ინტრიგების მოწყობას, ახალგაზრდა კაცმა კვლავ გადადგა თავისი ნაბიჯი, უცნაურად. მან უეცრად, თუმცა პრინციპში შეუძლებელი ჩანდა, აიძულა გაქცევა და ხმლები უკვე ისე ურტყამდნენ, რომ რამდენიმე რაინდი დაეცა, თუმცა დანაც კი არ შეხებია. ახლა მის გზას მეკობრე დაუდგა, ასევე წამალს აყრილი, დონ სეზარ დე ბაზანი. მას, განსაკუთრებით მაგიური დოპის გავლენის ქვეშ, შეეძლო სერიოზული წინააღმდეგობის გაწევა. ზღვის მძარცველმა ხანჯალი ესროლა ოლეგ რიბაჩენკოს, მაგრამ ბიჭმა პოლკოვნიკმა მაშინვე შიშველი თითებით აიღო დანა და უკან გადააგდო. ხანჯალი რთული ტრაექტორიის გასწვრივ გაფრინდა და ავაზაკმა ვერ შეძლო მისი გაძევება, როდესაც წვერი პირდაპირ მზის წნულში შეიჭრა. გადაგდებული მაუსიც ჩაეჭრა.
  ახალგაზრდა მეომარი არის ზეადამიანური და აქვს უზარმაზარი გამოცდილება.
  ბიჭი პოლკოვნიკი დაეწია შეჩერებულ ჯადოქრებს და, ჯერ კიდევ შორს, დაიწყო ტაქტიკურად მოულოდნელი შეტევა, ესროლა დატყვევებული ჯოხი, რომელზედაც მას დიდხანს არ მოუწია ყნოსვა. მაგრამ, ალბათ, თავიდან ყველას დასცინოდა, რომ მათ მოუწევდათ შებოჭილი მათხოვარი. მომაკვდინებელ იარაღს ჰქონდა ის თავისებურება, რომ ისიც მოჯადოებული იყო და მისი დამანგრეველი ფრენა ადვილი მისაღწევი იყო. აღმოჩნდა, რომ "ჭურვი" ისეთი ძალით მოხვდა მტრის სხეულზე, რომ მძლავრი ლითონის ფირფიტა ატყდა და თავად მოჯადოებული მეომარი ხუთი მეტრით უკან გადააგდეს და სასაკლაოში ხარივით დაეცა.
  ბიჭმა დაიყვირა:
  - დიდება სამშობლოს!
  ეს კლასიკური კლასია!
  მაგრამ შეტევა გრძელდება.
  მეორე მომენტში შემდეგი მოწინააღმდეგე გატეხილი ხელის ყვირილით დაეცა მიწაზე და მეორე ხმლის დარტყმისგან ნეკნები გაიბზარა. ჯავშანი ჯადოსნური გზით რომ არ იყო გამაგრებული, ძლევამოსილი მებრძოლი ელეგანტურად დაჭრიდნენ ნაჭრებად.
  ოლეგ რიბაჩენკო ტოპივით დატრიალდა.
  დიახ, ბილანიც კი არ დაეხმარება მათ აქ. და ყველაფერი შეუძლებელი შესაძლებელია!
  როცა ჭრი მთელი სვლით - დაუდევრად!
  და ოლეგ რიბაჩენკო, აუდიტორიის აღფრთოვანებული ღრიალის ქვეშ, კიდევ უფრო სწრაფად ირბინა. ვერ იტყვი, რომ უკვე მოიგე. ცნობილი ბერსექტებისგან განსხვავებით, მოძალადე ტრანსი მასში არც კი ჩაძირულა. თავისი ხმლებით გზის გასწორებაში დაეხმარა, მან მაქსიმალურად დააჩქარა სირბილი. თუმცა, ეს შეიძლება ჩაითვალოს ლიმიტად. სინათლის სიჩქარე, აინშტაინის ცრუ თეორიის საწინააღმდეგოდ, იცვლება კიდეც, ემორჩილება მიმატების კანონს. მაგრამ ის აჩქარდა უფრო სწრაფად, ვიდრე ფოტონი. ისიც კი ეტყობოდა, რომ შეწყვიტა ყველაზე ბასრი ქვებზე შეხება. და ერთი დარტყმით დაეწია შემდეგ ჯგუფს, რომელშიც ჯადოქრები ცდილობდნენ ღირსეული წინააღმდეგობის მოწყობას.
  ბრძოლა გაგრძელდა - ბიჭის დაკუნთული, გამოძერწილი სხეული სისხლისა და ოფლის ნარევით ბრწყინავდა.
  ბუნებრივია, ყველა დარჩენილ მორბენალს ჰქონდა გარკვეული აზრი: ცოტათი ჩამორჩენილიყვნენ წინაებთან, ხოლო უკანა ასვლა და ზედმეტად მხიარული ახალგაზრდა ანგელოზი მთელი ბრბოსთან ერთად ჩაახშო. მაგრამ სინდისიც კი არაფერ შუაშია. ისეთი შეგრძნება იყო, თითქოს თავად ღვთისმშობელი იმყოფებოდა და არასოდეს აძლევდა მათ ამის უფლებას. და ბოლოს და ბოლოს, მხოლოდ ღვთის ხალხს შეუძლია ასე ბრძოლა. ადამიანს არ შეუძლია ამის გაკეთება! ამას გარდა, რაც ყველაზე მნიშვნელოვანი ჭეშმარიტებაა, მათ სხვა აზრმა შეაჩერა: ბოლოს და ბოლოს, ყველა უბრალოდ გარბოდა და ქერათმიანი ანგელოზს სათითაოდ და ნაყარად უწევდა ბრძოლა. მთელი არმია, ყველაზე გამოცდილი მოწინააღმდეგეები.
  მიუხედავად იმისა, რომ ბიჭმა პოლკოვნიკმა მათ საკმაოდ მარტივად გადალახა, ყველა ნამდვილმა პროფესიონალმა მეომარმა მშვენივრად იცის, როგორია დამქანცველი სირბილიდან სასტიკ შეტაკებაზე გადასვლა, არც შეჩერება, არამედ უკანა ფეხების გარეშე, კვლავ განაგრძოს დევნა. ანუ მათ ჰქონდათ შანსი, რომ ანგელოზის სახით დაემარცხებინათ პატარა ეშმაკი.
  დიახ, ბოლოს და ბოლოს, იღბალი იცვლება!
  ოლეგ რიბაჩენკო, ბუნებრივია, ასე არ ფიქრობდა:
  - ყველა იღლება, მხოლოდ ზარმაცი ემორჩილება დაღლილობას, მხოლოდ მკვდრები არ ასხამენ ოფლის წვეთებს!
  ბიჭმა სიტყვიერი ფრაზა წარმოთქვა!
  ამიტომ, მას სურდა ბრძოლის სწრაფად დასრულება. გარდაუვალი დასასრულის მოლოდინის გარეშეც, რაინდები შიშით კბილებს აჭერდნენ. და არ არის საჭირო ბრძოლის ბრძანება.მიზანშეწონილია უფლისწულისგან საბაბი მიიღოთ დანებების შესახებ.
  მაგრამ შეგიძლიათ ამის მოლოდინი?
  პრინცმა დე არეგოლამ შეაჩერა თავისი დაქანცული ჯგუფი და ცდილობდა მათ მოწყობას ტომარაში, თითქოს მსხვერპლს წვეტიან და ფოლადის ქვაბში ჩაეგდო.
  შუბები ბარაკუდის კბილებივით აცეცებდნენ.
  თუმცა ალექსიმ არ მისცა მას (სუვოროვის თავდასხმების სტილში მკერდით ისროლა), ისინი გამოდიან.
  ბიჭი პოლკოვნიკი ენთუზიაზმით იყო სავსე.
  დიახ, ჩვენს დროში იყო ხალხი, არა ახლანდელი ტომის მსგავსი! თქვენ არ ხართ გმირები! მაგრამ მოსკოვიდან მსხვერპლი აღარ იქნება. ნაპოლეონსაც ევროპაში გაანადგურებენ, გენიალურობა არ უშველის. დიახ, მისი ნომინაციისთვის რევოლუცია საერთოდ არ იქნებოდა.
  და საერთოდ, ჩვენ სამყაროს გავაერთიანებთ და უსაფრთხოდ!
  ბრავო! ჩვენ არ დავუშვებთ ბოროდინოს ბრძოლას! სამაგიეროდ აქ დავასრულოთ ომი! შემდეგ მკაცრი ოლეგ რიბაჩენკო შემოვარდა, გვერდზე გადახტა, მტრის ხმლები ჩამოაგდო და ტანით მიწაზე დააგდო. რაც მოჰყვა იყო წარმოუდგენლად გრძელი ნახტომი წინ, რაც გეპარდსაც კი არ შეუძლია. დიახ, ოლეგ რიბაჩენკომ მიიღო, თუმცა დაგვიანებით, მხარზე დარტყმა მახვილით. მაგრამ ეს იყო დაგვიანებით, რომ მან დიდი ინვესტიცია ჩადო და ახლა თავად დე არეგოლამ, წამლის მიუხედავად, მიიღო გამანადგურებელი დარტყმა მკერდზე, საიდანაც ზურგზე დაეცა.
  გადახტომის მცდელობა და მახვილი თავში. მიუხედავად იმისა, რომ ის ჯადოსნურ ტრანსში იყო მოცული, მან მაინც ვერ შეძლო დამოუკიდებლად დგომა "წმინდა ბრძოლის" დასრულებამდე. და ალექსიმ შეიმუშავა ჰოლივუდის "ლულის" ტექნიკა, რომელიც ყურადღების გაფანტვაა და მტკივნეულ წერტილამდე ნამდვილი დარტყმა. ჯგუფში ერთადერთი, ასევე დრუიდი, რომელიც დრტვინავდა, ისეთ ღრმა დაცვაში შევიდა, რომ უბრალოდ ხელიდან გაუშვა ის მომენტი, როდესაც ოლეგ ტერმინატორი სწრაფად გაიქცა გვერდზე და მეხუთე მებრძოლი ჩამოვარდა - დამუნჯებული, ჩაფხუტით. სველ ბლოტერში სკოლის მოსწავლევით დაჭყლეტილი .
  ბიჭმა დიდებულმა ორივე ხელი ასწია და დაიყვირა:
  - გამარჯვება!
  რის შემდეგაც ოლეგ რიბაჩენკო კვლავ გადავიდა პუგაჩოვის აჯანყების დროს. ჯერ კიდევ ბევრი იყო გასაკეთებელი. გლეხთა მეფის ლაშქარი ყაზანში შეიჭრა. ძალები უთანასწორო იყო, მით უმეტეს, რომ დამცველებს არც თუ ისე დიდი სურვილი ჰქონდათ ბრძოლა. ადგილობრივმა ვაჭრებმა შეხვედრა გამართეს კაზაკთა მეფესთან და გამოაცხადეს, რომ ქალაქს დათმობდნენ. მხოლოდ ოფიცრები უწევდნენ რეალურ წინააღმდეგობას. ადგილობრივი მილიცია მეფის მხარეს გადავიდა. ზოგიერთი ოფიცერიც პუგაჩოვისთვისაა. კაზაკებიც, რა თქმა უნდა. რეალურ ისტორიაში კი ყაზანი აიღეს. აქ კი პუგაჩოველები ბევრად უფრო ძლიერები არიან და ნამდვილად არასოდეს სცემეს.
  ყაზანის დაცემით გაიხსნა გზა მოსკოვისაკენ. კრემლი მაშინვე დაიჭირეს, ოლეგ რიბაჩენკომ ლასო ესროლა პოტიომკინს. არა დიდი, არამედ მისი მეორე ბიძაშვილი. დაიპყრო გენერალ-ლეიტენანტი. და ასევე ყაზანის გუბერნატორი. და ასევე რამდენიმე პოლკოვნიკი.
  რის შემდეგაც იყო განაჩენი: სწრაფი და მართალი. პოტიომკინი და ყაზანის გუბერნატორი ჩამოახრჩვეს. ორი პოლკოვნიკი, რომლებიც დათანხმდნენ პუგაჩოვის ერთგულების ფიცი, შეიწყალეს. და დანარჩენი ასევე მარყუჟშია. მათ ხელში ჩაიგდეს დიდი ხაზინა და უამრავი მარაგი.
  ოთხი ათასზე მეტი პატიმარი გაათავისუფლეს და აჯანყებულთა არმიას შეუერთდა. და მათ აიღეს იარაღი ურალის ქარხნებიდან, მზად იყვნენ წასულიყვნენ თურქეთის ფრონტზე.
  პუგაჩოვმა დიდ წარმატებას მიაღწია. ცარინა ეკატერინეს უკვე სურდა თურქებთან შეთანხმება. მაგრამ აჯანყებულთა ძირითადი წარმატებების შესახებ რომ გაიგეს, მათ მოსთხოვეს რუსებს დაეტოვებინათ ბალკანეთი და ყირიმი. და ზოგადად, დააბრუნეთ ყველაფერი, რაც მოიგო და ასევე გადაიხადეთ მნიშვნელოვანი ხარკი.
  ყაზანის დაცემის შემდეგ პუგაჩოვი მართლაც საშიში გახდა. მისი ჯარი მოსკოვისკენ დაიძრა. კოზოდემიანსკი გახდა ძლიერი ციხესიმაგრე, სადაც უამრავი საქონელი შემოიტანეს. მელინმა, ათასი ჯარისკაცითა და ორასი მხედრით, პუგაჩოვს შეებრძოლა. მაგრამ ის ქვემეხებით დიდმა ლაშქარმა დაამარცხა. შემდეგ კი პუგაჩოველებმა შტურმით აიღეს კოზოდემიანსკი.
  ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა, როგორც ყოველთვის, თავდასხმის წინა ხაზზე არიან. ბავშვები ძალიან აგრესიულები და იმპულსურები არიან. კოზოდემიანსკის გამართვა კი შეუძლებელია.
  პუგაჩოვის ჯარი უკვე უახლოვდებოდა ასი ათას ჯარისკაცს, განსხვავებული ხარისხის.
  მიუხედავად მისი მრავალფეროვნებისა, თოფებისა და ტროფების სიმრავლემ ეს არმადა დაუმარცხებლად აქცია.
  პუგაჩოველებმა წარმატებას სხვა ადგილებშიც მიაღწიეს. ბელობოროდოვმა დაიპყრო ურალის ბოლო ქარხანა და გამაგრდა. აჯანყებულებმა აიღეს ქალაქების უმეტესობა და ალყა შემოარტყეს ტობოლსკს. და დაეცა მონასტერი, რომელიც ამდენი ხანი ეჭირა აჯანყებულებს. დელონგი ცდილობდა ბელობოროდოვთან ბრძოლას, მაგრამ ხაფანგში ჩავარდა და მისი კორპუსი ნაწილობრივ დამარცხდა და ნაწილობრივ ტყვედ ჩავარდა. გენერალმა ძლივს მოახერხა გაქცევა. და მალე ტობოლსკიც დაეცა.
  წარმატებები ერთმანეთის მიყოლებით მოჰყვა... აჯანყებულებმა სარატოვი თითქმის უბრძოლველად აიღეს. და ესეც მიღწევად იქცა, ბევრი ოფიცერი წავიდა მათ მხარეს.
  პუგაჩოვის არმიის ძალების ნაწილი გადავიდა ზიმბირსკში, ხოლო სამარას ძალების ნაწილი სამხრეთიდან. და კაზაკთა მეფის ჯარები მიუახლოვდნენ ნიჟნი ნოვგოროდს. აქ კაკალი უფრო რთული იყო. ზოგიერთმა შენაერთმა მოახერხა ქალაქში ჩამოსვლა. თუმცა გვიან.
  მაგრამ პუგაჩოვს ჰყავს ასი ათასი და სამას ორმოცდაათზე მეტი იარაღი და უამრავი იარაღი. პლუს Syzran დაეცა და პენზა თითქმის უბრძოლველად. მთელი ვოლგა აჯანყდა, კაზაკთა ჯარების მხარდაჭერით. უფრო და უფრო მეტად ქალაქი იფიცებდა გლეხის მატყუარას ერთგულებას. და უფრო და უფრო ხშირად დედოფლის ჯარები მიდიოდნენ მის მხარეს. ასე რომ, სიმბირსკი აიღეს მეტწილად ჯარების ღალატის წყალობით. აჯანყებულები ცარიცინისა და დონისკენ დაიძრნენ. იქაც შესაძლებელი იქნებოდა მნიშვნელოვანი ძალების შეკრება. ემელიან პუგაჩოვი სულ უფრო და უფრო თავდაჯერებულად გრძნობდა თავს. მიუხედავად ამისა, ნიჟნი ნოვგოროდი უნდა ყოფილიყო აღებული. ქალაქი კარგად იყო გამაგრებული და ჰქონდა მნიშვნელოვანი გარნიზონი.
  თუმცა ყაზანელი ვაჭრები ადგილობრივ მოსახლეობას შეთანხმდნენ, რათა მილიციას წინააღმდეგობა არ გაეწია. ზოგიერთი ოფიცერი ასევე მიდრეკილი იყო ცართან ალიანსისკენ. ასე რომ, უკვე თავდასხმის პირველივე წუთებში, შთამბეჭდავი ხარვეზები გამოჩნდა დედოფლის ჯარების დაცვაში. და რა თქმა უნდა, ეს ყველაფერი არ არის კარგი დაცვისთვის.
  პუგაჩოვის ჯარი დიდია. და მეფის რწმენა გაძლიერდა. ყოველი გამარჯვებით ხალხი უფრო და უფრო ძლიერდება. ასე რომ, კაცებმა და სტეპების მკვიდრებმა გადალახეს რედუქტები. კაზაკებიც თავდაჯერებულად იბრძვიან და მათ შორის დონ კაზაკებიც არიან. ყოფილი ჯარისკაცები, ურალის მუშები და სხვა ძალები მეფის მამისთვის იბრძვიან. ბრძოლა მძვინვარებს.
  ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა, როგორც ყოველთვის, ყველაზე რთულ ადგილზე არიან, როგორც ყოველთვის თავდასხმის წინა ხაზზე და ჭრიან ოფიცრებსა და დიდებულებს. ბიჭი და გოგო ნამდვილად ტერმინატორები არიან.
  პუგაჩოვის ხმამაღალი ხმა ისმის:
  - თავი დაანებეთ ბავშვებო! მოწყალება გექნება!
  და ჯარისკაცები ყრიან იარაღს. და სავაჭრო მილიცია შეუერთდა პუგაჩოველებს.
  ოლეგ რიბაჩენკო შიშველი ფეხის თითებით ისვრის გამკვეთრ დისკს და კლავს გენერალს. რის შემდეგაც ტერმინატორი ბიჭი ყვირის:
  - იდიდებდეს ჩემი წმინდა მიწა!
  რის შემდეგაც რეინჯერი გოგონა მარგარიტა ისვრის დისკებს. და კიდევ ერთი მეთაური მოკლეს. დიახ, ორივე ახალგაზრდა მეომარი საუკეთესო მდგომარეობაშია! და ისინი ანადგურებენ თავიანთ მტრებს, როგორც ისინი განადგურდებიან!
  ოლეგ რიბაჩენკომ იღრიალა:
  - დიახ, მარსზე თუ ვენერაზე, რუსეთში ყველგან ჩვენთან ხართ!
  და ისევ ისვრის ყუმბარას შიშველი თითებით. დიახ, ეკატერინეს სამეფო ჯარები მას აქ მიიღებენ.
  თუმცა, ბრძოლა უკვე ჩამქრალია. თითქმის ყველა ჯარისკაცმა ჩამოაგდო იარაღი და მხოლოდ ცალკეულ ოფიცრებს ამთავრებს. მაგრამ უფრო და უფრო მეტი მათგანი მიდის ემელიან პუგაჩოვის მხარეს. ბევრი ჯერ კიდევ ფიქრობს: შეიძლება უბრალო კაზაკი იყოს ასეთი მეთაური და აიღოს ამდენი ქალაქი? არა, გასაგებია, რომ მეფე ნამდვილად არის!
  ნიჟნი ნოვგოროდი დაეცა... და ცარისტული, კაზაკთა და გლეხთა ჯარი მოსკოვისკენ მიიწევს. ჯერჯერობით დედაქალაქის დასაფარი განსაკუთრებული არაფერია. მეტიც, ბევრი ქალაქი უბრძოლველად ნებდება. აქ რიაზანში მხოლოდ ფოკუსური წინააღმდეგობაა. რამდენიმე მცველი ბატალიონი იბრძოდა, დანარჩენი კი დანებდა.
  მატყუარას წარმატებებმა განაპირობა ის, რომ მან შეკრიბა ორასი ათასზე მეტი ჯარი მოსკოვზე თავდასხმისთვის. და დედა საყდარი ძლივს იფარება. ჰყავს შვიდი ათასი რეგულარული ჯარი, კიდევ ოცი ათასი მილიცია, მაგრამ... არასანდო.
  პუგაჩოველებმა მოსკოვის დასაცავად მიმავალი ორი პოლკი დააკავეს. და თითქმის უბრძოლველად მიიყვანეს ემელიანი ფიცით თუშინოში.
  ახალმა მეფემ ისინი სამსახურში მიიღო. და მან ბრძანება გასცა მოსკოვის შტურმით აღება.
  უფრო მეტიც, სავაჭრო მილიციას არ სურდა მეფესთან ბრძოლა და ადგილობრივი მოსახლეობა კანონიერ იმპერატორს ელოდა.
  კიდევ ერთი სიახლე იყო ცარიცინის დაპყრობა და კაზაკთა პოლკების აჯანყებულთა მხარეზე გადასვლა. უცნაურად საკმარისია, მაგრამ იაიცკის ქალაქი მაინც გაუძლო. მიუხედავად იმისა, რომ ეკატერინეს ჯარისკაცები იქ შიმშილით კვდებოდნენ. თუმცა, იქიდან კარგი ამბავი მოვიდა: უსტინია ნამდვილად ორსულადაა. ეს ნიშნავს, რომ ის მალე გააჩენს მემკვიდრეს. ან ქალიშვილი. მიუხედავად იმისა, რომ გამოცდილი ბებიები ამბობენ, რომ სავარაუდოდ ეს შვილია.
  და ემელიანსაც აქვს სიხარული!
  და მეამბოხე ჯარებმა შეტევა დაიწყეს. როგორც მოსალოდნელი იყო, სავაჭრო მილიციას არ ესროლა. იარაღი დაყარა და ჩაბარდა. ჯარისკაცებიც უხალისოდ იბრძოდნენ, როგორც ბევრი ოფიცერი. და ეს არ იყო ემელიანის უთვალავი ნაკადი, რომელმაც გადალახა დედაქალაქი.
  მხოლოდ ერთი ძმა ორლოვი, რომელიც მეთაურობდა დედაქალაქის დაცვას, ცდილობდა რაღაცის დამკვიდრებას. მაგრამ ხანჯლის სროლამ ყელი გაუხვრიტა. და ეს მეომარი დაეცა და თავი მკვდარი იპოვა. ოლეგ რიბაჩენკო უნაკლოდ მოიქცა.
  რის შემდეგაც ტერმინატორი ბიჭმა დაიყვირა:
  - ახალი, რუსული შეკვეთისთვის!
  და ისევ შევარდა ბრძოლაში. ამიტომ ბიჭი სასტიკად იბრძოდა. ის შეიცავს გამაოგნებულ მღელვარებას და ყველაზე ველურ შედეგებს.
  მოსკოვის დაცვა ფართო იყო და ამიტომ კედლები ცუდად იყო დაფარული. ყველაზე მნიშვნელოვანი ის იყო, რომ არ დაუშვათ შენაერთების გაყვანა კრემლში, სადაც მათ ჯერ კიდევ შეეძლოთ გაძლება.
  მაგრამ კაზაკების ყველაზე შერჩეული ნაწილები კრემლში ადრე ჩავიდნენ. და შეიჭრნენ ციხეში. ბევრი ჯარისკაცი და ოფიცერიც კი წავიდა მათ მხარეს. თუნდაც სემენოვსკის გვარდიის პოლკიდან. ნამდვილად არა, მებრძოლებს სურდათ სიკვდილი. ასე დაეცა კრემლი...
  პუგაჩოვმა აიღო დედა საყდარი და თეთრ ცხენზე ამხედრდა დედაქალაქში. ის ახლა თითქმის ნამდვილი მეფეა. თანაც მდიდრულ ტანსაცმელში. და შესაძლოა დაგვირგვინდეს კიდეც. გარნიზონის დიდი ნაწილი ტყვედ ჩავარდა. მათ შორის, ვინც ფიცს დებს, არის კიდევ რამდენიმე გენერალი და ბევრი ოფიცერი.
  ახლა პუგაჩოვი თავს ბევრად უფრო თავდაჯერებულად გრძნობს. მიუხედავად იმისა, რომ პეტერბურგი ჯერ კიდევ წინ არის, მთავარი წარმატებები უკვე მიღწეულია!
  აღლუმის დროს ოლეგ რიბაჩენკომ ყურადღება მიიპყრო უკვე შუახნის, დაბალ, გამხდარ მამაკაცზე. რაღაც ნაცნობი იყო მასში. ბიჭი, რა თქმა უნდა, მისკენ გაიქცა, ასეთი შანსი ხელიდან არ უნდა გაუშვათ.
  მამაკაცი წამოხტა და საყელოში ასწია და წამოიძახა:
  - ეს შენ ხარ ალექსანდრე ვასილიევიჩ სუვოროვი! ეს ის ადამიანია, ვისაც არ ველოდი, რომ შევხვდებოდი!
  უბრალო ტანსაცმლიანმა კაცმა თავი დაუქნია:
  - და ეს შენ ხარ პოლკოვნიკი რიბაჩენკო! რა სწრაფად!
  ოლეგ რიბაჩენკომ განმარტა:
  - უკვე გენერალ-მაიორი! შენ კი, ალექსანდრე ვასილიევიჩ, ფელდმარშალი უნდა იყო!
  სუვოროვმა გულწრფელად უპასუხა:
  - Შესაძლოა! თუ ხალხს ასე უყვარს პეტრე მესამე, მაშინ ასეა!
  ოლეგმა თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  -მოდი ჩვენთან! ჯარი ხალხთან იყოს!
  სუვოროვმა წამოიძახა:
  - ღმერთო... შენი ემელიანი ხალხის გულში რომ არ იყოს ასე საყვარელი, კიდევ სამჯერ ვიფიქრებდი! Ამიტომაც! ჩემი სხეული მის სამსახურში იქნება!
  ამგვარად, ალექსანდრე სუვოროვიც აჯანყებულთა და გლეხ მეფის მხარეზე გადავიდა.
  საბოლოოდ, იაიცკის ქალაქის გამაგრებული ტერიტორიაც დაეცა. ბოლო ჯარისკაცები და ოფიცრები დანებდნენ. სამხრეთით ასტრახანმა მეფეს ერთგულება დადო, თითქმის უბრძოლველად დანებდა. დონი აჯანყებულთა აკვანი გახდა. პუგაჩოველები პეტერბურგისკენ დაიძრნენ. მათ წინააღმდეგობა თითქმის არ შეხვედრიათ. სულ უფრო მეტი ახალი თარო იყო ჩაბარებული.
  ემელიან პუგაჩოვი ტრიუმფით გადავიდა ტრიუმფში. ნოვგოროდში მას დიდი პატივით შეხვდნენ. და მხოლოდ პეტერბურგში შეეძლოთ წინააღმდეგობის გაწევა.
  თუმცა, სწრაფი შეტევა მოჰყვა. ქალაქს პრეობრაჟენსკის პოლკის მცველები იცავდნენ. და რამდენიმე მილიცია.
  მაგრამ კიდევ ბევრი პუგაჩოველია და სუვოროვის გენიალურობა მათ მხარეზეა. სად შემიძლია წინააღმდეგობის გაწევა?
  თავად ეკატერინემ სცადა გაქცევა, მაგრამ დაიჭირეს და ძმები ორლოვები თავდასხმის დროს მოკლეს. ალექსეი ორლოვი თავად ოლეგ რიბაჩენკომ გატეხა. და ნიკიტა პაპინი წავიდა პუგაჩოვის მხარეს.
  ეკატერინე მეორე ციხეში ჩასვეს. შემდეგ მათ უპასუხეს ფეხშიშველი და ფეხშიშველი ემელიან პუგაჩოვს.
  გლეხი ცარი მას სიცოცხლეს დაჰპირდა და რომ ის გაუშვებდა საზღვარგარეთ, თუ იგი საჯაროდ აღიარებდა მას ქმრად და მეფე პეტრე მესამედ. თორემ ღელე გაჭედვის შემდეგ.
  ეკატერინე დათანხმდა. ცხოვრება უფრო ღირებულია. მან ქმრად იცნო ემელიანი და დაიჩოქა. პუგაჩოვმა მაინც უბრძანა კატკას საფუძვლიანად გაპარტახება. ყოფილ დედოფალს მათრახით შიშველი, სწორედ მოედანზე დაარტყეს. შემდეგ კი რუსეთიდან გააძევეს.
  რუმიანცევმა და სხვა მეთაურებმა პეტრე მესამე აღიარეს მეფედ. თურქეთთან ომი ცოტა ხანს გაგრძელდა და რუსეთისთვის ხელსაყრელი მშვიდობით დასრულდა. ემელიან პუგაჩოვმა არაერთი რეფორმა განახორციელა რუსეთში. მან მიწის მესაკუთრეებს ჩამოართვა მიწა, გააუქმა ბატონობა და თავისუფალ ხალხებს მისცა. მან არჩევითი გახადა გუბერნატორებისა და ქალაქის მერების თანამდებობები და შემოიღო ზემსტვოები.
  რუსეთი თანდათან ბურჟუაზიულ ქვეყნად იქცა. მეფის დროს არსებობდა არჩევითი საბჭო, მაგრამ მას წმინდა საკონსულტაციო ფუნქციები ჰქონდა. ასე რომ, მთავრობა იყო ავტოკრატიული.
  ცოტა რომ დაისვენა და ჯარი მოაწესრიგა, პეტრე მესამემ ახალი ომი დაიწყო თურქეთთან. ამ მიზნით ჯარებზე მთელი ძალაუფლება ალექსანდრე სუვოროვს გადაეცა. ოსმალეთის იმპერია სწრაფად დამარცხდა და დაიპყრო. რუსეთმა თავის შემადგენლობაში შეიტანა თავისი ტერიტორიები. ავსტრიამაც აიტაცა რამდენიმე. ემელიან პუგაჩოვმა მოგვიანებით დაიპყრო ეგვიპტე. შემდეგ კი აფრიკის ჩრდილოეთით. მისი მეფობა წარმატებული იყო. სუვოროვი და მისი ამხანაგები ბრწყინავდნენ. საფრანგეთის რევოლუციამ რუსეთს საშუალება მისცა დაეპყრო ევროპა და საფრანგეთი. მეთვრამეტე საუკუნის ბოლოს ემელიან პუგაჩოვმა დაიპყრო მთელი ევროპა. მაშინ რუსეთი კვლავ აწარმოებდა ომს ბრიტანეთთან, რომელიც დამაჯერებელი გამარჯვებით დასრულდა. პუგაჩოვი მართავდა 1810 წლამდე, იქ გარდაიცვალა და ძალაუფლება გადასცა პეტრეს თავის მეოთხე ვაჟს და უსტინიას.
  რუსეთმა გადაინაცვლა აფრიკასა და აზიაში, დაიპყრო ინდოეთი და ჩინეთი, შემდეგ კი ამერიკა. მეცხრამეტე საუკუნის ბოლოს მთელი მსოფლიო რუსული გახდა. და ადამიანი გაფრინდა კოსმოსში ჯერ კიდევ 1899 წელს! და ის მარსზე გაფრინდა 1917 წელს.
  ხალხმა იპოვა სიმშვიდე და ბედნიერება. ყოველ შემთხვევაში ამ სამყაროში. და ზოგადად, ოლეგ რიბაჩენკოს შიში არ დადასტურდა.
  ემელია პუგაჩოვის გამარჯვება დამაჯერებელი და სასარგებლო აღმოჩნდა მთელი მსოფლიოსთვის. რუსეთი იყო თავისუფალი იმპერია, პარლამენტით და ძლიერი ცარისტული მთავრობით.
  უფრო მეტიც, სუვოროვის მიერ რეფორმირებულ მის არმიას არ ჰყავდა თანაბარი.
  და ბატონობის გარეშე, ინდუსტრია განვითარდა დაჩქარებული ტემპით.
  და ყველაფერი, ზოგადად, ცუდი არ აღმოჩნდა. და რუსეთს გაუმართლა, რომ დინასტიამ შეინარჩუნა ძალაუფლების სტაბილურობა. და რომ ქვეყანა არ დაინგრა. და იყო გამარჯვებები, ერთმანეთის მიყოლებით.
  გარდა ამისა, არსებობდა გუბერნატორების, ქალაქის მეთაურებისა და სოფლის უხუცესების არჩევითი დემოკრატია. ამან ასევე მისცა ადამიანებს საშუალება გამოეხატათ საკუთარი აზრი და ჰქონოდათ მათი სრული ძალა.
  მაგრამ მეფე არ იყო დესპოტი. და ხალხის აზრი გათვალისწინებული იყო. და ცხოვრება მალე იმდენად კარგი გახდა ყველასთვის, რომ ადამიანებს დაავიწყდათ, რომ შეიძლება უკმაყოფილო იყვნენ. და ცოტა ადამიანი ფიქრობდა დამოუკიდებლობაზე. მართლაც, კაცობრიობის ერთიანობა ყველაზე მთავარია!
  რუსეთის იმპერიამ გააერთიანა ყველა... და დაიბადა ახალი რელიგია. რომელიც გაერთიანდა სხვადასხვა რწმენის შთანთქმით. და ბოლოს, ბუდა, მაგომედი, ქრისტე და კრიშნა შერიგდნენ. ყველა გახდა ერთიანი და თითქმის ათეისტები!
  მაგრამ შემდეგ ხალხმა ასევე ისწავლა მკვდრების აღდგომა, მაგრამ ეს სხვა ამბავია
  
  
  SPEER ცვლის ისტორიას
  შპეერმა, ორგანიზაციის ამ გენიოსმა, მოახერხა დაარწმუნა ფიურერი სასწრაფოდ შეემუშავებინა და წარმოებაში ჩაეშვა მსუბუქი, იაფი, მანევრირებადი გამანადგურებელი მხოლოდ ორი საჰაერო ქვემეხით, მაგრამ მსოფლიოში საუკეთესო ფრენის მახასიათებლების თვალსაზრისით.
  ასე დაიბადა HE-162, არა 1944 წლის 6 დეკემბერს, როდესაც ის პირველად აფრინდა ჰაერში, მაგრამ უკვე გვიანი იყო, არამედ 1943 წლის 20 აპრილს, როდესაც მესამე რაიხი ჯერ კიდევ ძალებით იყო სავსე და ამას შეეძლო გავლენა მოეხდინა ომის მიმდინარეობაზე. საბედნიეროდ, Yummo რეაქტიული ძრავა უკვე მზად იყო მასობრივი წარმოებისთვის. თვითმფრინავი თითქმის მთლიანად ხისგან იყო დამზადებული და მხოლოდ შუბლზე ჯავშანი ორმოცდაათ კილოგრამს იწონიდა. მაგრამ მანქანა არის მსუბუქი, იაფი და ძალიან მანევრირებადი, მარტივი კონტროლი. მისი სიჩქარე საათში 900 კილომეტრს აჭარბებდა, მებრძოლის ცარიელი წონა კი მხოლოდ 1600 კილოგრამს შეადგენდა. შეიარაღება თავდაპირველად არის ორი 20-მმ-იანი თვითმფრინავის ქვემეხი - უფრო ძლიერი ვიდრე Yak-9 და შედარებულია LAGG-5-თან.
  საკმაოდ მარტივი საოპერაციო მანქანა. მოკლედ, ხალხის მებრძოლი. იაფია, ვიდრე ME-109 და უფრო ადვილია წარმოება, მაგრამ ბევრად უფრო ეფექტური.
  HE-162 აღმოჩნდა ეფექტური იარაღი. უკვე კურსკის ბრძოლის დროს გერმანელი ტუზები მასზე ქულებს აგროვებდნენ. ჰაფმანი განსაკუთრებით გამოირჩეოდა.
  ჰიტლერმა, რა თქმა უნდა, კმაყოფილი დარჩა და ბრძანა, რომ ავტომობილის წარმოება თვეში ხუთ ათასამდე გაეზარდათ. ამ მაჩვენებლის მიღწევა ვერ მოხერხდა, მაგრამ 1943 წლის ბოლოსთვის თვეში ორ ათასზე მეტი მანქანა იწარმოებოდა.
  HE-162-მა სსრკ-ს ჰაერში პრობლემები შეუქმნა და გარკვეულწილად შეანელა საბჭოთა ჯარების წინსვლა. კურსკის ბულგეზე გერმანული ტანკების დანაკარგები უფრო ნაკლები იყო, ვიდრე რეალურ ისტორიაში; ბევრი IL-2 ჩამოაგდეს.
  გერმანელებმა შეძლეს წინააღმდეგობის გადადება და ხარკოვი და ორელი ერთი თვის შემდეგ დაეცნენ, ვიდრე რეალურ ისტორიაში იყო.
  მაგრამ მაინც წითელი არმია დაწინაურდა, თუმცა უფრო ნელა, ვიდრე რეალურ ისტორიაში იყო. ამის წყალობით გერმანელებმა მოახერხეს დნეპერზე ფეხის მოკიდება და იქ ძლიერი თავდაცვის შექმნა. შემდეგ კი მოვიდა E-10 თვითმავალი იარაღი, ძალიან წარმატებული სატანკო გამანადგურებელი.
  გერმანელებმა შეძლეს აღმოსავლეთის ფრონტის სტაბილიზაცია. ზამთარში საბჭოთა ჯარებმა ვერ გადალახეს დნეპერი. გერმანელებმა ლენინგრადშიც გამართეს.
  მიუხედავად იმისა, რომ მოკავშირეები დაწინაურდნენ იტალიაში. მაგრამ ძალიან მაღალ ფასად.
  ნაცისტების გარღვევის გამო, წითელი არმია ყირიმში გადავიდა. აქაც ბრძოლები რეალურ ისტორიაზე მეტ ხანს გაგრძელდა, მაგრამ დამარცხებით დასრულდა.
  ნორმანდიაში მოკავშირეთა დესანტი ბრიტანეთისა და შეერთებული შტატების დამარცხებით დასრულდა. 22 ივნისს საბჭოთა ჯარები თავს დაესხნენ ცენტრს. მაგრამ გერმანელებმა შეძლეს საბჭოთა ჯარების შემოტევის მოგერიება. ნაწილობრივ წარმატებული და იაფი თვითმავალი იარაღის E-10-ის გამო. თორმეტ ტონას იწონიდა, ამ მანქანას ჰქონდა 82 მილიმეტრიანი შუბლის ჯავშანი 45 გრადუსიანი კუთხით, საბჭოთა ოცდათოთხმეტისთვის შეუღწევადი და T-4-ის მსგავსი იარაღი. ამ მანქანას შეეძლო IS-2-ს შუბლზე ახლო მანძილზეც კი შეაღწიოს და დახრილი ჯავშნის რიკოშეტირების კარგი შანსი ჰქონდა.
  ახალი გერმანული ტექნოლოგია კარგია დაცვაში. და კრაუტები სარგებლობენ ამით. მაგრამ საბჭოთა მანქანები ჯერ კიდევ არ არის ისეთი წარმატებული. T-34-85-ს აქვს საკმაოდ სუსტი იარაღი და დაცვა, სიმაღლე კი ძალიან დიდი. და IS-2 დაუცველია კოშკის შუბლისა და კორპუსის ქვედა ნაწილის მიმართ.
  გერმანელებმა შეძლეს თავიანთი ძალების ცენტრში წინასწარ კონცენტრაციით და თავდასხმის ძირითადი მიმართულების გამოცნობით.
  ნორმანდიაში მოკავშირეების დამარცხების შემდეგ აშშ-სა და ბრიტანეთში ომის საწინააღმდეგო განწყობები გაძლიერდა. უფრო მეტიც, ამერიკელებს არ გაუმართლათ; ფილიპინებზე დაშვების მცდელობისას, მათ ტრანსპორტი თავს დაესხნენ იაპონიის საბრძოლო ხომალდებს. და დაიხრჩო. დაიღუპა ბევრი ტექნიკა და ჯარისკაცი.
  რამაც ასევე ძლიერი შთაბეჭდილება მოახდინა ამერიკელ ხალხზე.
  გერმანელებმა ცენტრში შეტევა მოიგერიეს, მათი ჯარის ნაწილი იტალიაში გადაიყვანეს და იქ შეტევა დაიწყეს.
  "პანტერა"-2 მონაწილეობდა ბრძოლებში. გერმანელებმა შეძლეს წონა ორმოცდაათ ტონამდე შეენარჩუნებინათ ქვემეხის 88 მმ და 71 ელ ლულის დამზადებით, ხოლო თავად მანქანას ფერდობებზე ჰქონდა 150 მმ სისქის შუბლის ჯავშანი.
  Panther 2, როგორც მსუბუქი, მაგრამ უფრო ძლიერი ძრავით, აღმოჩნდა შესანიშნავი ტანკის გამანადგურებელი.
  გერმანელებმა შეძლეს ნეაპოლის აღება და მრავალი ტყვე და ტროფეის დატყვევება. მოკავშირეები სიცილიაში გაიქცნენ. იქ მათ სურდათ თავშესაფარი ფლოტის გამოყენებით.
  გერმანელმა დიზაინერებმა ასევე გამოუშვეს E-25 წარმოებაში. საბჭოთა ჯარებმა კვლავ სცადეს შეტევა ლენინგრადის მახლობლად. მაგრამ გერმანელები იქ მზად იყვნენ. ზოგადად, გერმანული დაზვერვა კარგად მუშაობდა, განსაკუთრებით საჰაერო დაზვერვა, რადგან ფრიცს ჰქონდა რეაქტიული მანქანები, რომლებიც დაფრინავდნენ მაღალ სიმაღლეებზე და აბსოლუტურად დაუცველი იყვნენ საბჭოთა საჰაერო თავდაცვისთვის.
  ზამთარში საბჭოთა ჯარებმა კვლავ შეუტიეს ცენტრს, მაგრამ მათი შეტევები პროგნოზირებადი იყო. ჰაერში კი ფაშისტებმა დაიპყრეს სრული ბატონობა. მოკავშირეთა ავიაციამაც ბევრი დაკარგა.
  თებერვალში ნაცისტებმა სიცილიაში ოპერაცია ჩაატარეს და ორას ათასზე მეტი ბრიტანელი და ამერიკელი ჯარისკაცი დაატყვევეს. და მარტში გერმანელებმა დაარტყეს სამხრეთში. ჩვენ გავარღვიეთ თავდაცვა, ღამით მივიწიეთ წინ და შევქმენით რამდენიმე ქვაბი.
  საბჭოთა ჯარებმა გაყვანა დაიწყეს.
  რუზველტის სიკვდილის შემდეგ ტრუმენმა ჰიტლერს ზავი შესთავაზა. ფაშისტი ნომერ პირველი დათანხმდა. მაგრამ სანაცვლოდ მან მოითხოვა ნავთობპროდუქტების მიწოდება და პატიმრების დაბრუნება. ტრუმენი და ჩერჩილი შეთანხმდნენ ამაზე.
  გერმანელებს აღმოსავლეთში ხელი ჰქონდათ თავისუფალი. მათ ასევე მიიღეს ახალი ტანკი, E-75. უფრო მჭიდრო განლაგებამ - ძრავა და ტრანსმისია ერთად - და განივი განლაგება შესაძლებელი გახადა მანქანის სიმაღლის შემცირება. ის ძალიან გაზრდილ Tiger-2-ს მოგაგონებდათ, მაგრამ გაცილებით დაბალი სილუეტით.
  გაცილებით სქელი ჯავშნით, რომელიც უფრო დიდი კუთხით იყო განთავსებული, E-75 იწონიდა 75 ტონას, ძრავით 1250 ცხენის ძალა. რამაც ის საკმაოდ მობილური და საიმედო გახადა. დიდი ბრიტანეთის ტანკს ორი ტიპის იარაღი ჰქონდა. 105 მმ 100 EL-ში მტრის ტანკებთან საბრძოლველად და 128 მმ 55 EL-ში, უფრო უნივერსალური იარაღი. კოშკურას ჰქონდა 252 მმ სისქის შუბლის დახრილი ჯავშანი და 170 მმ სისქის გვერდითი და უკანა ჯავშანი, ასევე დახრილი. კორპუსს ჰქონდა 200 მმ ჯავშანი ზემოდან 45 გრადუსიანი კუთხით, ხოლო ქვედა 160 მმ 45 გრადუსიანი კუთხით. კორპუსის გვერდები არის 120 მმ და ფარები არის კიდევ 90 მმ.
  ამრიგად, 75 ტონა წონით, გერმანელებმა შექმნეს მანქანა, რომელიც არ ჩამოუვარდება თაგვს ჯავშანტექნიკაში და შეიარაღებაში, თუმცა ერთი იარაღით.
  E-75 არ შეაღწია საბჭოთა ტანკსაწინააღმდეგო იარაღმა, თუნდაც მის მხარეს, და უდავოდ მიიღო ჰიტლერის პრიორიტეტი ყველა სხვა E-სერიის ტანკებთან შედარებით.
  სსრკ-მ ჯერჯერობით მხოლოდ IS-3 შეიძინა, რომელიც უკეთესად არის დაცული კოშკის წინა მხარეს, მაგრამ უფრო რთული წარმოება. ამიტომ სტალინმა ბრძანა, რომ IS-2 და T-34-85 ამ დროისთვის არ ამოღებულიყო წარმოებიდან.
  ზაფხულში, გერმანული E-75 ტანკები პირველად გამოჩნდა ფრონტზე. მათ დაამტკიცეს, რომ ძალიან ეფექტური მანქანებია.
  ამავდროულად, ნაცისტებს ჰყავდათ მსუბუქი მანქანა ME-1010 ფრთებით, რომლებიც ცვლიდნენ მათ გადაადგილებას, უფრო მოწინავე მოდელი ME-262 X და უფრო შეიარაღებული, სწრაფი და მანევრირებადი მანქანა XE-262. სახალხო მებრძოლმა თავისი დიზაინერების ყველა მოწონება დაიმსახურა. ასევე Yu-287 რეაქტიული ბომბდამშენი, რომელმაც აჩვენა უზარმაზარი აერობატიკა. და ასევე არადოს ბრენდი.
  გერმანელებმა ზაფხულში შეძლეს უკრაინაში წინსვლა და დონბასი დაიბრუნეს. შემდეგ, შემოდგომაზე, აიღეს კურსკი და მიუახლოვდნენ ვორონეჟს. საბჭოთა ჯარებმა უკან დაიხიეს დონის გასწვრივ და ცდილობდნენ იქ თავდაცვითი დაცვა. ზამთარი ახლოვდებოდა.
  გერმანელი დიპლომატები ცდილობდნენ თურქეთის ომში ჩართვას.
  აქ შემოხაზეს და ოქროს მთებს დაჰპირდნენ.
  სტალინმა, გრძნობდა, რომ სსრკ-ს უჭირდა წინააღმდეგობის გაწევა ახალი გერმანული ტექნოლოგიის წინააღმდეგ და ახალი T-54 ტანკის შექმნას გარკვეული სირთულეები შეექმნა, ნაცისტებს ზავი შესთავაზა.
  ჰიტლერმა საპასუხოდ მოითხოვა ლენინგრადის და ყირიმის დათმობა, ასევე უფასო პურის, ნავთობისა და სხვა ნედლეულის მიწოდება! და დააბრუნეთ სამხედრო ტყვეები და ოქროს ნაწილი გადაიტანეთ სსრკ-ში.
  სტალინი ყველაფერზე დათანხმდა, გარდა ლენინგრადის დანებებისა.
  ნაცისტებმა ყირიმს ზამთარში შეუტიეს. მათ აიღეს თითქმის მთელი ნახევარკუნძული, სევასტოპოლის გარდა. წითელი არმია ცდილობდა წინსვლას ცენტრში და ჩრდილოეთში, მაგრამ კვლავ უშედეგოდ, განიცადა უზარმაზარი დანაკარგები.
  1946 წლის მარტში ფიურერი საბოლოოდ დათანხმდა ზავას სამი წლის ვადით. სსრკ-მ, რა თქმა უნდა, აწვდიდა მესამე რაიხს უფასო ნედლეულით და გადასცა სამხედრო ქარხნების აღჭურვილობა.
  და ნაცისტებმა დასავლეთისკენ მიბრუნდნენ. ატომური ბომბი ჯერ არ იყო შექმნილი და იაპონია სასოწარკვეთილად ებრძოდა ამერიკის წინააღმდეგ. სასტიკი ბრძოლა მძვინვარებდა წყნარი ოკეანის ყველა კუნძულზე.
  დასაწყისისთვის, ჰიტლერმა მიაღწია შეთანხმებას ფრანკოსთან და გერმანიის ჯარებმა მოულოდნელად აიღეს გიბრალტარი. შემდეგ შევედით მაროკოში. ბრიტანეთის ბაზა მალტაში განადგურდა და ტყვედ ჩავარდა სადესანტო ძალებმა. ნაცისტები აფრიკაში წავიდნენ.
  მათი პილოტები, ალბინა და ალვინა, ძალიან გაძლიერდნენ. გოგონებმა შეძლეს ჰაფმანს გაუსწრო და პირველებმა გადალახეს აღმოსავლეთის ფრონტზე ჩამოგდებული ხუთასი თვითმფრინავის ბარიერი.
  დასავლეთში კი სრულიად შიშველი ეშმაკები ბიკინებში ჭექა-ქუხილად იქცნენ ამერიკული და ინგლისური მანქანებისთვის.
  გერდა კი, თავის სატანკო ეკიპაჟთან ერთად, მოგზაურობდა ალჟირში E-75-ით. გოგონები რეკორდსმენები არიან განადგურებული მანქანების რაოდენობით აღმოსავლეთ ფრონტზე, ვიტმანზე წინ.
  მეომრებმა ბრძოლა დაიწყეს კურსკის ბულგიდან და აჩვენეს თავიანთი კლასი. მიუხედავად იმისა, რომ არც თუ ისე ჭკვიან ჰიტლერს ეჭვი ეპარებოდა, რომ ქალებს შეეძლოთ ბრძოლა. მაგრამ გერდამ, შარლოტამ, ქრისტინამ და მაგდამ საოცრება მოახდინეს პანტერაზე. ისინი იყვნენ მეორე სატანკო ეკიპაჟი ვიტმანის შემდეგ, რომელმაც მიიღო მაღალი ჯილდო: რკინის ჯვრის რაინდის ჯვარი მუხის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით. და ასევე სამხედრო დამსახურების ჯვარი ოქროში და ბრილიანტებში.
  გოგოები მიდიან და მღერიან:
  - ჩვენ გავანადგურებთ მთელ სამყაროს რაიხის გარეშე,
  ძირამდე და მერე...
  ჩვენ ავაშენებთ ახალ, ახალ სამყაროს,
  ვინც არავინ იყო, ყველაფერი გახდება!
  მეომრებიც ხითხითებენ და კბილებს შიშვლებენ. და ისევ თავს ესვრიან...
  მათ ჩამოაგდეს ინგლისური ტანკი და იღრიალა:
  - სუპერ ვართ!
  გერდა შიშველი ფეხის თითებით აჭერს ჯოისტიკის ღილაკს, აშორებს კოშკურას შერმანს და ყვირის:
  - მე ვარ მომავალი ქალღმერთი!
  შემდეგ კრისტინა შიშველი ფეხის თითებით ურტყამს ტანკს და ყვირის:
  - მეც სუპერ გოგო ვარ!
  შემდეგ ის ისვრის, ამსხვრევს შარლოტას მანქანას და ყვირილი:
  - მაგრამ პასარანი!
  შემდეგი ჭურვით კი მაგდამ დაასრულა ინგლისელი. გოგოები მართლა სუპერმენები არიან.
  და მართალი გითხრათ, ყველა დამარცხებულია გამონაკლისის გარეშე. ჩვენ მიჩვეული ვართ ყველა ჩვენი მტრის მოკვლას და ადგილი ჯოჯოხეთშია, რა თქმა უნდა!
  ქალი მეომრები მუშაობენ და ისვრიან. ისინი ოპონენტებს არ აძლევენ მეოთხედს.
  რამდენიმე ათასი ბრიტანელი და ამერიკელი დანებდა. კაცები მუხლებზე ეცემიან და გოგოების შიშველ, მტვრიან ფეხებს კოცნიან.
  ასე მიდის ბრძოლა... ალჟირი დაეცა, გერმანელები კი უკვე ლიბიაში არიან. რა თქმა უნდა, თამაშით იმარჯვებენ. მათთვის არანაირი დაბრკოლება არ არსებობს.
  1946 წლის ზაფხულში გერმანელებმა დაიპყრეს აფრიკის მთელი ჩრდილოეთი და მიაღწიეს სუეცის არხს. ნაცისტებს ახლა აქვთ შესანიშნავი იარაღი: დისკის თვითმფრინავები, რომელთა ჩამოგდებაც შეუძლებელია. ბრიტანელებიც და ამერიკელებიც დაარღვიეს ამის ქვეშ.
  შემოდგომაზე ვერმახტი გადავიდა სუდანსა და ახლო აღმოსავლეთში. ბრიტანელები და ამერიკელები გაბზარული კაკალივით დაეცნენ.
  ფარულად ცდილობდნენ სტალინთან შეთანხმებას. მაგალითად, გახსენით მეორე ფრონტი.
  წითელმა დიქტატორმა მორიდებით უპასუხა... შემოდგომაზე გერმანელებმა დაიპყრეს მთელი ახლო აღმოსავლეთი და აფრიკის უმეტესი ნაწილი, მიაღწიეს კამერუნს. ზამთარში კი გერმანული ჯარები გადავიდნენ ირანში და შემდგომ ინდოეთში. სპილოების ქვეყანა დაიპყრო. შემდეგ კი ნაცისტები გაზაფხულზე დაწინაურდნენ სამხრეთ აფრიკაში და საბოლოოდ აიღეს კონტროლი შავ კონტინენტზე.
  1947 წლის ივნისში ბრიტანეთში დესანტი მოჰყვა... ვერმახტის არჩეულმა ძალებმა მონაწილეობა მიიღეს ბრძოლებში.
  პირველად გამოსცადეს პირამიდული ტანკი, რომელმაც აჩვენა შესანიშნავი დაცვა ყველა კუთხიდან და მაღალი სიჩქარე.
  მასში გერდას სატანკო ეკიპაჟი იბრძოდა. გოგოები უზომოდ მაგარი და ჭაღარაები აღმოჩნდნენ...
  მათ დააგროვეს ტანკები და იარაღი.
  გერდამ გაისროლა, ჩამოაგდო ინგლისური ქვემეხი და იმღერა:
  - ჩვენი მტრები ხელს არ შეგვიშლიან!
  და როგორ გაიცინებს!
  შარლოტაც კბილებს გამოსცქერის და იღრინდება:
  - ჩვენ დავიპყრობთ სამყაროს საფარს!
  და ის ასევე გაასუფთავებს ტანკს.
  შემდეგ ქრისტინა მას ურტყამს და გაბრაზებული ღრიალებს:
  - ჩექმები მარში ბრწყინავს!
  და ის კოშკსაც წაართმევს!
  მერე მაგდამ ჩამოაგდო ინგლისური ჰაუბიცა და აკოცა:
  - მყისიერი ფრენა!
  მეომრები კოლოსალურ სიმაღლეზე არიან.
  და ალბინა და ალვინა ცაში ჩქარობენ და ინგლისურ და ამერიკულ აღჭურვილობას ასრულებენ. ისინი შიშველი, გახეხილი ფეხებით ამსხვრევიან კრაუტებს და უმღერიან საკუთარ თავს:
  - აფრიკა საშიშია, დიახ, დიახ, დიახ!
  აფრიკა საშინელია - დიახ, დიახ, დიახ!
  არ წახვიდეთ ბავშვებო! წადით სასეირნოდ აფრიკაში!
  ასე რომ, მან ერთ ბრძოლაში დაარტყა ორმოცდაათი თვითმფრინავი ორს შორის.
  ასე ანადგურებენ ქალი მეომრები თავდაჯერებულად თავიანთ მტრებს.
  ბრიტანეთი ორ კვირაში დაეცა. და ლონდონის გარნიზონმა კაპიტულაცია მოახდინა. ასე რომ, მესამე რაიხმა გაანადგურა თავისი საშიში მტერი.
  მაგრამ აშშ მაინც რჩება... იაპონელებთან გაერთიანების და უამრავი რესურსის მქონე გერმანელები იწყებენ ზეწოლას ამერიკელებზე... 1947 წლის აგვისტოში ნაცისტები ისლანდიაში დაეშვნენ და აიღეს ეს კუნძული, მიუახლოვდნენ ამერიკას.
  აშშ-ში მოხვედრა ადვილი არ არის. მაგრამ ფაშისტებმა შექმნეს ხიდები ლათინურ ამერიკაში და აგროვებენ თავიანთ ძალებს. მაგრამ ომი დიდხანს გრძელდება. ზამთარში ბრძოლები იმართებოდა ზღვაზე და ჰაერში. და 1948 წლის გაზაფხულზე გერმანელებმა სცადეს გრენლანდიაში მოხვედრა. და მათ მიაღწიეს წარმატებას... ზაფხულში ნაცისტები უკვე იპყრობდნენ კანადას. მაგრამ ბრძოლები სასტიკი იყო...
  სულ უფრო და უფრო უახლოვდება აშშ-ს. მაგრამ საბჭოთა გოგოებიც მზადყოფნაში არიან.
  ხუთი გოგონა ნატაშა, მირაბელა, ანჟელიკა, სვეტლანა, ოლიმპიადა ამერიკაში ჩავიდნენ, რათა მოხალისედ ებრძოლათ მესამე რაიხის ლაშქართა წინააღმდეგ. ხუთივე გოგონა ძალიან ლამაზია და ინგლისურად საუბრობს. სტალინ-პუტინმა უარი თქვა ქალთა მთელი ბატალიონის გაგზავნაზე, რადგან ეს ეწინააღმდეგებოდა ფაშისტურ იმპერიასთან დადებულ ზავის პირობებს. სსრკ-ს სჭირდებოდა დროის მოგება ნებისმიერ ფასად, სანამ ნაცისტები თავს დაესხნენ შეერთებულ შტატებს.
  ხუთი გოგონა მოხალისეა: მათ გაიარეს თითქმის მთელი ომი, ბრესტიდან და ბუგიდან ორენბურგამდე. და ისინი ებრძვიან ნაცისტებს დედამიწის მეორე მხარეს ჰონდურასის დედაქალაქში.
  ტეგუსიგალპა თავდაცვის ერთ-ერთი მთავარი დასაყრდენია, ჭრელ ურდოსთან დაპირისპირებაში. იაპონელიც და აზიური ურდოებიც უბედურებაში მოხვდნენ. თავად გერმანელები მხოლოდ ტანკებით იბრძოდნენ, ქვეითი ჯარი კი მთლიანად არაარიელი ხალხებისგან იყო. მათ წინ წაიყვანეს აზიელები, შავკანიანები და არაბები.
  ნატაშამ გაისროლა, ორი აფრიკელი მოწყვიტა და ჭიკჭიკით გაისმა:
  - უბრალოდ ჩინგიზ ხანის ურდო!
  ოქროსთმიანმა მირაბელამ, რომელმაც სამი ინდიელი ტყვიამფრქვევის აფეთქებით მოჭრა, შიშველი, გარუჯული ფეხები ზევით ასწია. და მან თქვა:
  - ქვემეხის საკვებს ვფქვავთ!
  ყუმბარის ფრაგმენტი გაფრინდა და მირაბელა-ზოიას შიშველ, მრგვალ ქუსლზე დაარტყა. გოგონები ტრადიციულად ბიკინითა და ფეხშიშველი ჩხუბობენ. და როდესაც ის უხეში, გოგონებულ ძირს ურტყამს ბასრს, ოდნავ მტკივა.
  ლამაზმანმა თვალი ჩაუკრა და ისევ გაისროლა... მირაბელა ძალიან გამხდარია, საშუალო სიმაღლის იდეალური ფიგურით.
  ნატაშა უფრო მაღალია, მაიორის წოდებით და საბჭოთა კავშირის გმირიც კი. მაგრამ ასევე თითქმის შიშველი, ძლივს დაფარული ბიკინით. ძალიან გარუჯული, მაგრამ თმა თეთრი აქვს. და ნატაშა ძალიან ზუსტად ისვრის. და უყვარს ყუმბარის სროლა შიშველი ფეხებით.
  მშვენიერი ანჟელიკა ისვრის, ცეცხლის აფეთქებით ჩამოაგდებს ოთხ არაბს. მისი თმა წითელი, უფრო სწორად სპილენძისფერია, როგორც პროლეტარული ბანერი. და როცა ქარი ქრის, ეს რევოლუციის დროშას ჰგავს. გოგონა თავისი ზურმუხტისფერი თვალებით ანათებს, როგორც ვარსკვლავები. და სასტიკად შლის მტრებს.
  სვეტლანაც ქერაა. და ისვრის ავტომატიდან. გოგონამ შიშველი ფეხები ჩაუყარა და აფეთქება მისცა. ხუთი მებრძოლი დააგდეს და მოწინააღმდეგეების მკერდიდან და მუცლიდან სისხლის ჟოლოსფერი შადრევნები ამოფრინდა.
  სვეტლანა სავსე ტუჩებს აკოცა და ჭიკჭიკებდა:
  - ომი ფილტვებისთვის ჰაერია...
  მწოლიარე გოგონა შიშველი ფეხით ყუმბარას ისვრის. ისმის აფეთქებები. რამდენიმე ბოევიკი მიფრინავს სხვადასხვა მიმართულებით.
  ოლიმპიასი უფრო დიდი, ჯიუტი გოგოა. მისი თმა ღია ყავისფერია. ტიპიური სოფელი, ახალგაზრდა, სისხლიანი ქალი. ფიზიკურად ძალიან ძლიერია და კარგად ისვრის.
  აი ისევ მოვიდა რიგი. და მოკლული ფაშისტი დაქირავებული ჯარისკაცები ვარდებიან.
  ოლიმპიადა სროლისას ამბობს:
  - კარგი, კარგი სად იყავი? ბებოს მიერ! - გაისროლა გოგონამ, სამი წვერიანი ნაცისტი მებრძოლი მოკლა და დაამატა. - რა ჭამე - ფაფა! Რა დალიე? ბადაგი!
  გოგოები ხაზს უჭირავთ. ფაშისტებს წინ არ უშვებენ. და მეგობრული სიმღერები ღრიალებს:
  - ჩვენ გავანადგურებთ ძალადობის მთელ სამყაროს,
  ძირამდე და მერე...
  ჩვენ ავაშენებთ ახალ, ზეციურ სამყაროს -
  ვინც არავინ იყო, ყველაფერი გახდება!
  ნატაშა ისევ ისვრის ყუმბარას შიშველი ფეხით. აფეთქებები მიიწევს ქვეითები. აუცილებლად ცხელდება. აქ მოდის ყბადაღებული "ლომი" -2. და მის გვერდით არის უფრო მოწინავე E-50. ჭურვები ისროლება. შავკანიან ამერიკელს თავი ჩამოგლიჯა და გადავიდა.
  მირაბელა ცეცხლმოკიდებულ დაფაზე დადგა და გამაგრებულმა ფეხებმა ძლივს იგრძნო ცეცხლის სიცხე.
  ოქროსთმიანმა ლამაზმანმა ესროლა და იღრიალა:
  - და ვინ შეაჩერებს სისხლიანი, განრისხებული მდინარეების დინებას...
  მირაბელამ ისევ გაისროლა, აფრიკელი E-50-ის ჯავშანტექნიკიდან ჩამოაგდო და აჩუმდა.
  - ბლასტერის სხივი მოხვდება შენს ტაძარში, ბოროტი ელვისებურად გაქრა კაცი!
  გოგონამ ისევ ესროლა. ფეხშიშველი, გარუჯული, მოხდენილი ფეხი ჰაერში აფრინდა. მისკენ ყუმბარა გაფრინდა. ლამაზმანმა ოქროსფერი თმით ოსტატურად დაამარცხა საჩუქარი შიშველი, თითქმის მტვრისგან თავისუფალი ძირით. ყუმბარა უკან გაფრინდა. იგი შევარდა მესამე რაიხის მებრძოლთა რიგებში. ეტყობოდა, საზამთრო ცვიოდა მანქანიდან, ტყდებოდა. იმდენი სისხლი დაიღვარა.
  მირაბელამ ტვიტერზე დაწერა:
  - გოგონამ გამოცდა ჩააბარა და დაწყევლილი რაიხი მოვიდა. ჰიტლერი აშკარად დაიღალა ცხოვრებით და მისმა სილამაზემ შეჭამა იგი!
  ანჟელიკა ასევე უაზრო მეომარია. ის საკუთარ თავს ესვრის ავტომატებით და ამბობს, გვამებს მიფანტავს:
  - დედის კოვზისთვის! მამის კოვზისთვის! კობასთვის კი კალთა! და შენს მხარეს საწოლში!
  ლამაზმანი სპილენძისფერი თმით შიშველი ფეხით ხის თვითმფრინავს უშვებს. ის პირდაპირ მიფრინავს გერმანული ლომის მასიური ტანკისკენ. დაეშვა 105მმ-იანი ქვემეხის მჭიდზე და ის აფეთქდება. იარაღი მარცხდება.
  გერმანელი ბრუნდება და იძულებულია სამარცხვინოდ გაიქცეს. ანჟელიკა, რომელიც ფეხს შენობის ნაწილს ასხამს, ამბობს:
  - თუ ძალა არ გაქვს, ჭკუა გჭირდება! ცოტა ხმაური მოგიწევთ!
  და ისევ გოგონა ძალიან ზუსტად ისვრის. მისი წითელი თმა ოლიმპიური ჩირაღდნის ალივითაა. მიმზიდველი გოგო. მან უკვე გამოიჩინა თავი ამერიკულ ჯარში მრისხანე ტემპერამენტის დემონსტრირებით. ის განსაკუთრებით კარგად აწყობდა აფროამერიკელებს. ეს ძალიან უჩვეულო და ლამაზია მათთან ერთად.
  თუმცა, ანჟელიკა ასევე ანადგურებს მესამე რაიხის არმიაში მებრძოლ შავკანიანებს. რატომ დაიპყრო გერმანიამ მთელი აფრიკა? შეეცადეთ შეაჩეროთ ასეთი ძალა.
  E-50 არის უახლესი ტანკი, გაზის ტურბინის ძრავით და სქელი გვერდითი და შუბლის ჯავშნით. მისი აღება ყუმბარით არ შეიძლება. ანჟელიკამ საჩუქარი შიშველი ფეხით დააგდო, რამდენიმე ქვეითი ჯარისკაცი ჩამოაგდო და აჩუქა:
  - ოჰ, შენი სატანკო ჯავშანი საიმედოა, ვინც კბენას აპირებს... უბრალოდ იცოდე, რა ძალა გაქვს... ნია, მხოლოდ ფოლადის ცხენის დარტყმა შეგიძლია!
  სვეტლანამაც ძალიან ზუსტად ისროდა. და მან ამჯობინა ყუმბარების სროლა ფეხებით. მისი შიშველი თითებიც ფოლადის დისკს ატრიალებდა. წვერი გადაუფრინა და ყელი გამოჭრა ორ ფაშისტ ბოევიკს. მათ ჩამოაგდეს ტყვიამფრქვევი და ახლა დიდი კალიბრის სქელმა აფეთქებამ ურდოს ჯაჭვები გადაიჭრა. უცხოელი მებრძოლების მთელი რიგი რეკრუტირებული იქნა მესამე რაიხის არმიაში რეიდების შედეგად.
  სვეტლანამ ტვიტერში დაწერა:
  - იღბალი გამბედაობის ჯილდოა! საკმარისია ერთი სიმღერა! დაე, იმღერონ მხოლოდ სახლზე!
  მაგრამ ლამაზმანს ჯერ არ ჰქონია დრო, რომ გამოგრჩეს სახლი. მიუხედავად იმისა, რომ ამერიკულ ჯარში ძალიან ცოტაა საბჭოთა მოხალისეები. სტალინ-პუტინს არ სურდა გაბრწყინება, რათა მოგვიანებით ჰიტლერს არ მიეცეს საფუძველი, დაედანაშაულებინა რუსეთი "ჩალის მშვიდობის" პირობების დარღვევაში.
  ხუთი გოგონა, საუკეთესო ქალთა ბატალიონში, გააფრთხილეს, რომ ტყვედ ჩავარდნის შემთხვევაში, სამშობლო მათ უარყოს. და ამ შემთხვევაში, გოგოებმა ფულის სანაცვლოდ დაქირავებულ ტრივიალურ დაქირავებულებს უნდა თიბონ.
  და სვეტლანა, ნატაშა და სხვა გოგონები ესმით, რომ თუ ისინი დაიჭირეს, საშინელი წამება ელის მათ. ამიტომ მათ გადაწყვიტეს, ყოველ შემთხვევაში, ნაცისტებმა ცოცხლად არ მოკლათ.
  გერმანული თავდასხმის თვითმფრინავი დაფრინავს ამერიკული ჯარების პოზიციებზე. არ ელოდნენ, რომ ჰონდურასის დედაქალაქში ასეთ ჯიუტ წინააღმდეგობას შეხვდებოდნენ, ნაცისტები გარკვეულწილად განაწყენდნენ.
  რეაქტიული და თავდასხმის თვითმფრინავები ძლიერია. რაკეტები დაფრინავენ, თოფები ისვრიან.
  ამერიკელი ჯარისკაცები იღუპებიან. ოლიმპიადას ხორცშესხმული მხარში ნამსხვრევებიც მოხვდა. სისხლი წამოვიდა. გმირმა გოგონამ კბილებით ფოლადის ნაჭერი ამოიღო და სისხლი გადააფურთხა. შემდეგ მან ისევ დამარტყა დიდი ავტომატი. უცხოელი დაქირავებულები ცვივა. აქ თითქმის ყველა მშობლიურია, მხოლოდ მათი მეთაურები არიან გერმანელები და მაშინაც არა ყოველთვის. მართალია, ყველაზე თანამედროვე E-50 ტანკზე ეკიპაჟები მთლიანად გერმანელები არიან. მანქანას აქვს ღირსეული სიჩქარე და მანევრირება. ისე, ეს ჯერ კიდევ არ არის ყველაზე მოწინავე მოდიფიკაცია - ის იწონის სამოცდათხუთმეტ ტონას. ტრასების ქვეშ კედლები იშლება. ეს ჩვეულებრივ იწარმოება სამ ვერსიაში 105 მმ-იანი ქვემეხით, 180 მმ-იანი თავდასხმის იარაღით და 400 მმ-იანი სარაკეტო გამშვებით.
  და თითოეულ მოდიფიკაციას აქვს საკუთარი ამოცანა. აქ არის ეს ტანკი თავდასხმის იარაღით, უფრო შესაფერისი ქალაქების თავდასხმისთვის. და მისი განადგურება არც ისე ადვილია. ოლიმპიასი ჯვარს კვეთს და შიშველი თითებით, მისი დიდი, მაგრამ მოხდენილი, ლამაზი ფორმის ფეხით ტანკსაწინააღმდეგო ყუმბარას იჭერს. ახლა თქვენ უნდა გადააგდოთ საჩუქარი პირდაპირ ლულასთან, რათა გამორთოთ მასტოდონის იარაღი. გერმანულ, თანამედროვე ტანკს ხუთი ტყვიამფრქვევი ფარავს და მასთან მიახლოება არც ისე ადვილია.
  ოლიმპია ძალიან ძლიერია და მისი ცხენის მსგავსი ფეხები შორს ყუმბარას ისვრის. მაგრამ ეს ყოველთვის არ არის ზუსტი. ნებისმიერ შემთხვევაში, ისეთი სამიზნის დარტყმა, როგორიც არის 180 მმ-იანი ქვემეხის ლულა. გმირ გოგონას ეჭვი ეპარება. რა მოხდება, თუ ის გამოტოვებს?
  ეჰ, მათი დიდი ხნის პარტნიორი ოლეგ რიბაჩენკო რომ ყოფილიყო მათთან, ეს მამაცი პიონერი რაღაცას მოიფიქრებდა.
  მაგრამ ბიჭი გარდაიცვალა ვორონეჟისთვის ბრძოლებში. გოგონებმა არ იცოდნენ მისი შემდგომი ბედი. მაგრამ პიონერი გამომგონებლის ბედი მართლაც შეუსაბამო იყო. თავიდან ოლეგ რიბაჩენკო სასტიკად აწამეს, საიდუმლოების გატაცებას ცდილობდა. წამების შემდეგ თერთმეტი წლის ბიჭი მაღაროში აღმოჩნდა. ნამუშევარი საშინელი და ძალიან რთულია. მაგრამ საბჭოთა პიონერი, პატარა, მაგრამ მღელვარე, დაჟინებული აღმოჩნდა.
  მან მოახერხა გადარჩენა და მაღაროების ლაბირინთებშიც კი გადაწყვიტა გაქცევა. და ოლეგ რიბაჩენკომ მოახერხა გამოსვლა. ბიჭი გარკვეული დროით იხეტიალებდა ბალკანეთში, სანამ ადგილობრივ პარტიზანულ რაზმს არ შეუერთდა. იქ ის გახდა მეკავშირე და დივერსანტი.
  ბალკანეთში ჯერ კიდევ საკმაოდ განვითარებული პარტიზანული მოძრაობა იყო. ნაწილობრივ იმიტომაც, რომ საოკუპაციო სამსახურს ახორციელებდნენ იტალიელები, რუმინელები, ბულგარელები, ალბანელები - რომლებიც არ იყვნენ ისეთი საბრძოლო მზად, როგორც ვერმახტის რეგულარული ნაწილები.
  მაგრამ ბევრი პარტიზანი მაინც დაიღუპა. მითუმეტეს საჰაერო დარტყმებიდან. ხოლო იუგოსლავიის პატრიოტები იძულებულნი არიან დაიმალონ მთებში, ტყეებში ან, საუკეთესო შემთხვევაში, პატარა სოფლებში. მეთაურთა დიდი ნაწილი უკვე დაიღუპა. მდგომარეობა სსრკ-სთან გაფორმებულმა მშვიდობამ გააუარესა. ახლა ბალკანეთში დაიწყეს ახალი სადამსჯელო დივიზიების ჩამოსვლა, მასიური დარბევის ორგანიზება და ტერიტორიის გასუფთავება.
  ოლეგ რიბაჩენკოს პარტიზანებთან ერთად უფრო და უფრო ღრმად უწევდა მთებში ასვლა.
  მიუხედავად იმისა, რომ ოლიმპიასმა არ იცოდა მათი უნივერსალური ფავორიტის ბედი, მან მძიმედ ამოისუნთქა. მერე შიშველი, გოგოსფერი ფეხების თითებით ყუმბარა უფრო მჭიდროდ მოხვია და მთელი ძალით ესროლა მტრის ტანკს. E-50-მა ახლახან გაისროლა და მკვლელი ჭურვი გაათავისუფლა.
  ოლიმპია კი შეირხა და მუხლებზე დაეცა. მას თავში ტროტუარიდან ამოგლეჯილი ქვა მოხვდა, შიშველი ქუსლი კი ცხელმა ლითონმა დაწვა. გოგონამ გაოგნებული თავი მტვრიანი თმით შეიფერა.
  ყუმბარა გაფრინდა, თითქმის ლულას შეეხო და მანქანის დახრილ შუბლზე მოხვდა. აფეთქება ჭექა... მაგრამ, რა თქმა უნდა, 250 მმ შუბლის ჯავშანი და კუთხითაც კი არ ძალუძს ყუმბარაში შეღწევას.
  ოლიმპიადამ მუშტი მტვერში დაარტყა, ქვიშის მთელი ღრუბელი აღმართა. შემდეგ მან იღრიალა:
  - მოკალი, მოკალი! გაიტანე გოლი კარში!
  გოგონამ დაბზარულ ასფალტს წვივი დაკრა. ქუსლის ჯირკვლებში ნატეხი იყო ჩარჩენილი. გოგონას ძირებზე კანი სქელი იყო, როგორც ჰიპოპოტამის კანი. ის ღარიბ ოჯახში ცხოვრობდა და დაბადებიდან თითქმის არასდროს ეცვა ფეხსაცმელი. თუმცა, ამით მისი ფეხები სულაც არ ჩანდა უხეში ფორმაში, მაგრამ იყო გარუჯული, მოხდენილი, მაცდუნებელი.
  თუმცა, ოლიმპიადა ცოტათი აშინებდა მამაკაცებს მათი მაღალი სიმაღლით, ძლიერი კუნთებითა და მუშტებით წინ წამოწეული მუხლებით. მაგრამ გმირ გოგონას ყველაზე კეთილი ხასიათი აქვს და ფართო თეძოები შერწყმული იყო შედარებით თხელი წელით და გამოძერწილი მუცლით. მხოლოდ ტანსაცმელში შეიძლებოდა ოლიმპიასი გამოჩენილიყო ჭარბწონიანი დიდი მკერდის გამო. ბიკინიში ის ბუმბული სპორტსმენივით გამოიყურება.
  გოგონამ იმედგაცრუებულმა ხელახლა ისროლა ყუმბარა, ამჯერად ლიანდაგს დაუმიზნა. მაგრამ მომაკვდინებელი საჩუქარი მოხვდა სქელ, ჯავშან ფარს, რომელიც ფარავდა ლილვაკებს.
  ოლიმპიასმა იმედგაცრუებულმა ნიკაპში დაარტყა მუშტი. ამან ყბა ატკინა. და გმირმა გოგონამ დაწყევლა:
  - კვერნასავით ვჭრი!
  სვეტლანამ სახიფათო ტანკზე დარტყმაც სცადა, მაგრამ გოგონას ფეხით ნასროლი ყუმბარა ოდნავ გაუშვა. და ქერამ მანქანასთან მიახლოება დაიწყო. მაგრამ შემდეგ გამოჩნდა კიდევ ორი ტანკი - "ლომი" და "პანტერა" -2, მათ ესროდნენ ყველა მიდგომას ავტომატებით. ძალიან ფრთხილად უნდა ვიყოთ.
  ამერიკელმა შერმანმა სცადა გერმანულ მანქანებთან მიახლოება. მას ჰქონდა შანსი დაეჯახა პანტერა 2-ს, მაგრამ მხოლოდ გვერდზე. მაგრამ გერმანელის მოტყუება არც ისე ადვილია. უფრო მეტიც, შერმანის უფრო მაღალი სილუეტი შესამჩნევს ხდის მას დიდი მანძილიდან.
  "პანტერა" 2-მა ჭურვი გადააფურთხა და ამერიკელს პირდაპირ შუბლში მოხვდა. მაღალი მანქანა განახევრდა. და საშობაო სანთელივით იწვა.
  სვეტლანამ იმედგაცრუებულმა თქვა:
  -აუ რა სუსტია შენი ტანკები... ტექნიკურად ჯობია იანკი გახდები!
  მაგრამ ნატაშამ, გამოცდილმა მეომარმა, შეძლო ვეფხისტყაოსანთან მიახლოება. მან ყუმბარა ისროლა... და გერმანული მანქანის გრძელი ლულა ვერძის საყვირში ჩაიკეცა.
  "პანტერა" 2 ტანკი, წარმოებაში შევიდა 1943 წელს. უახლეს ყველაზე ფართოდ გავრცელებულ მოდიფიკაციაში მას აქვს შუბლის ჯავშანი 150 მმ, გვერდითი ჯავშანი კუთხით 82 მმ და 88 მმ ქვემეხი ლულის სიგრძით 71 ლარი. 1945 წლიდან მისი წარმოება უნდა შეწყდეს უფრო მოწინავე და უკეთ დაცული E-50 მოდელის სასარგებლოდ. მაგრამ ახლა ეს ტანკი იბრძვის. 51 ტონას იწონის, მანქანას აქვს 900 ცხენის ძალის ძრავა, რაც უზრუნველყოფს კარგ მამოძრავებელ შესრულებას.
  ახლა კი, დაზიანების შემდეგ, პანტერა-2 შემობრუნდება და ტოვებს. ნატაშა შიშველი ფეხით ახერხებს კიდევ ერთი ყუმბარის სროლას. ლილვაკები გავტეხე. და გერმანული მანქანის სიჩქარე შესამჩნევად შემცირდა.
  ნატაშა მხიარული მზერით ამბობს:
  - რა დარტყმაა! ჩემი დარტყმა ღვთის საჩუქარია!
  და გოგონამ ცხვირი აჩვენა გერმანელებს. მაგრამ E-50-დან ტყვიამფრქვევის სროლა დაიწყო. და ტყვიები ნატაშას თეთრ, რაღაცნაირად შეღებილ თმაზე უსტვენდნენ. ერთ-ერთმა ტყვიამ თმის ღერიც კი მოიჭრა. მაიორმა გოგონამ ცოტა ტკივილაც კი იგრძნო.
  ნატაშამ ტვიტერში დაწერა:
  - თუ გინდა სპილოს დამსგავსო, საგიჟეთში წადი ბანდიტად!
  გოგონამ მოჭრილი ღერი ფეხის თითებით ასწია. ნატაშას თმა აბრეშუმისფერია, მარგალიტისფერი, მაგრამ ოდნავ მტვრიანი. და მაინც ისეთი რბილი. გოგონამ ისინი ძირების გასწვრივ მიირბინა. ცოტა წვრილმანი და სასიამოვნო.
  ნატას გაახსენდა, როგორ ეფერებოდა ბიჭი მას. ხელებიც ძირებიდან იწყებოდა, უფრო მაღლა ადიოდა თეძოებამდე და ყველაზე მგრძნობიარე ადგილას. როცა სიმპათიური ახალგაზრდა გეფერება, ძალიან სასიამოვნოა. ნატაშას თითქმის უყვარდა იგი. მას მოსწონდა სასიყვარულო თამაში და აღგზნებული იყო მამაკაცის კუნთოვანი სხეულის შეხებით. მაგრამ ნატაშას არ ჰქონდა ნამდვილი, რომანტიკული სიყვარული, როცა კაცზე გიჟდები. მან უკვე შეცვალა ბევრი ბიჭი. მისი ბევრი მამაკაცი ბრძოლაში დაიღუპა.
  ესეც ომის წყევლა იყო. და აქ, ამერიკაში, არიან დაკუნთული, შავი ბიჭები. და ყველაფერი ძალიან უჩვეულოა მათთან.
  ნატაშამ ესროლა და შავკანიანი ჩამოიყვანა. ცოტა შემეცოდა აფრიკელი ბიჭი. მან მოკლა მამაკაცი, რომელიც იბრძოდა მისთვის უცხო ინტერესებისთვის. გერმანელები ხომ რასისტები არიან. ისინი შავკანიანებს მონებად უყურებენ. მაგრამ ამავე დროს, აფრიკელები ირიცხებიან ადიდებულმა ვერმახტის უცხოურ დივიზიონებში.
  ნატაშამ შიშველი თითებით ლეღვის მსგავსი რაღაც გააკეთა და ნაცისტებს აჩვენა. დიახ, თავად გერმანელი ერი აქ არანაირ ზიანს არ განიცდის. ტანკებს აქვთ ზედმეტად სქელი ჯავშანი ყუმბარის ან ბაზუკას შეღწევისთვის. მაგრამ მშობლიური ერთეულები კვდებიან.
  ნატაშა ყუმბარას ისვრის E-50-ს. მან შიშველი, გარუჯული ფეხი შეახვია და თეძოები გადაატრიალა. და ყუმბარა მაღალ რკალში გაფრინდა. ჩემმა შიშველმა თითებმა ლითონის შეხების შეგრძნება დამიტოვა. შემდეგ კი ყუმბარა აფეთქდა.
  ნატაშა ჩურჩულებს:
  - ღმერთმა დაგვიფაროს!
  გოგონას ცხელმა ქარმა დაუბერა, თითქოს სიმპათიური მამაკაცი შეეხო. ნატაშა ტარზანზე წიგნს კითხულობდა და ძალიან უნდოდა, რომ ეს კაცი მასთან ეთამაშა. მოშიშვლებულ მკერდს ძლიერ ხელებს ვაფერებდი.
  ყუმბარა ლულას მოხვდა, მაგრამ ძალიან გვიან აფეთქდა და ლითონისგან გადმოფრინდა. ფრაგმენტები ბარდასავით აკაკუნებდნენ აბჯარზე. დარჩა მხოლოდ ნაკაწრები!
  ნატაშამ კიდევ ერთი ყუმბარა ამოიღო. მაგრამ დავინახე, რომ ეს იყო ანტიპერსონალი. და ტანკსაწინააღმდეგო იარაღი გაქრა.
  გოგონამ იმედგაცრუებული იღრიალა. მაგრამ დრო რომ არ დავკარგო, შიშველ თითებში ჩავრგე. ფეხი მოაბრუნა, ტანი მოიხარა, მერე გაისწორა და ქვეითებს ესროლა.
  ნახევარი ათეული მებრძოლი პინგ-პონგის ბურთებივით აფრინდა. ერთი მათგანის სათვალე ჩამოფრინდა, ფრაგმენტები კი რამდენიმე ასეული მეტრით გაფრინდა და ნატაშას ზურგზე გადაურბინა. ბიუსტჰალტერი გაუსკდა და მაიორი გოგონას მშვენიერი მკერდი ამოიკვეთა.
  გოგონამ ავტომატურად აიფარა ძუძუს თავი. მაგრამ შემდეგ მიხვდა, ვისი უნდა ეშინოდეს. და მან ისევ შეარხია ავტომატი. მოტრიალდა და ოდნავ უკან დაიხია.
  ამერიკელმა ქვეითმა ბაზუკა ესროლა. ჭურვი გერმანულ ტანკს დახრილ მხარეს მოხვდა, მაგრამ 160 მმ-იანი ჯავშანტექნიკა გაუძლო მას და მოიგერია დამღუპველი ენერგია. გერმანელმა უპასუხა. მისმა მსხვილკალიბრის იარაღმა კედელი გაყო.
  ნატაშამ სცადა ბიუსჰალტერის თასმები დაეკრა. გოგონას ეგონა, რომ ზოია კოსმოდემიანსკაიას, ალბათ, სიცივეში ატარებდნენ შორტით. სწორედ საბჭოთა ფილმში გამოსახეს მას პერანგი ან თუნდაც რაღაც კაბა. ეს მხოლოდ ფარისევლობის ხარკია. სინამდვილეში, ნაცისტებმა დატყვევებული გოგონას კიდევ უფრო დამცირების მიზნით, ალბათ გააშიშვლეს. და მშიერ გერმანელ ჯარისკაცებს, ალბათ, სურდათ ლამაზი და კოხტა გოგონას შიშველი ენახათ.
  ასე რომ, რეალურ ამბავში გოგონას ჰეროინი მკერდს ვერ ფარავდა, ამიტომ ხელები ზურგს უკან ჰქონდა შეკრული. მაგრამ არ რცხვენოდა და ამაყად უყურებდა. ნატაშამ კარგად იცოდა, როგორი იყო თოვლში ფეხშიშველი სიარული. გამძლე იყო და უყვარდა თოვლზე შეხება შიშველი ძირებით. ნატას მოეწონა და სიამოვნებაც მიანიჭა. მაგრამ ეს არის მისთვის, უკვე გამაგრებული წლების ომის შედეგად. ახალგაზრდა და ქალაქური ზოიასთვის ეს აშკარად მტკივნეულია. ძირები ისეთი შეგრძნებაა, თითქოს ნახშირს წვავენ.
  ნატაშამ გაღიზიანებულმა ბიუსტჰალტერი განზე გადააგდო და დაიყვირა:
  - სირცხვილი ბურჟუაზიული ცნებაა! საბჭოთა ქალს არაფრის ეშინია და არ რცხვენია!
  გოგონამ კვლავ დაიწყო ტყვიამფრქვევით, უფრო სწორად, ავტომატით ლურსმანი. მეტალი გაცხელდა, ბოლოს და ბოლოს, ჰონდურასი ტროპიკებია, თებერვალში იქ შეიძლება ძალიან ცხელოდეს. ნატას თითები თბება. ჩვენ ყველაფერი უნდა მივცეთ. დღეს 23 თებერვალია. საბჭოთა არმიის დღეა და ეს მოითხოვს ბრძოლას მთელი სიმშვიდით და გონივრული გაბრაზებით.
  ნატაშამ ტყვიით კიდევ ხუთი მოჭრა და ავტომატის ცხელ საფარზე ლოყა შემთხვევით დაიწვა. რა თქმა უნდა უსიამოვნოა, ბუშტუკი შეშუპებულია.
  ნატაშამ დაიფიცა:
  - კარგი, ღმერთო, რატომ შექმენი ამდენი პრობლემა მე და ჩემს ქვეყანას!
  ბუშტუკმა ქავილი... გოგონას ლოყა ძალიან მგრძნობიარე ადგილია. გოგონა ცდილობდა რაიმე ცივი ეპოვა ადიდებულ ბურთზე დასატანად. მაგრამ შეეცადეთ იპოვოთ რაიმე მაგარი. ამ ცხელ ქალაქში. მეტიც, ამინდი სუფთა იყო და ქარი სამხრეთიდან უბერავდა.
  ნატაშა აშკარად არ არის მშვიდად. ოლიმპიადა შორიდან ისვრის ყუმბარას, მაგრამ ისევ წარუმატებლად. და ქარიშხლები უკვე დაფრინავენ ცაში. გერმანულ მანქანებს აქვთ ძლიერი ჯავშანი და მაღალი სიჩქარე.
  რეაქტიული თვითმფრინავები მოდიან ტალღებად და თითქოს ჭრიან სელის ზოლებს.
  ნატაშა უფსკრულში დაიმალა. ფრაგმენტული რაკეტები ისმოდა ზემოდან. გოგონამ იგრძნო, რომ ზემოდან ნემსებით ჩამოვარდნილი ქვის ნატეხები ცვიოდა. მოშიშვლებულ კისერზე ტიკტიკებდა. ლამაზმანს ძუძუს წვერებიც დაუსხლტა.
  ნატაშამ ჩაიჩურჩულა:
  -ეს მასაჟია... ოღონდ კორსაჟი არა!
  გოგონამ იგრძნო, რომ სხეულში თითქმის მტკივნეული ქავილი დაიწყო. უკვე ცხელა და აფეთქებული რაკეტები სიცხეს მატებს. და ეს აბანოა?
  ნატაშამ გაიხსენა ბუნებრივი რუსული აბაზანა, ნაძვის ცოცხებით. როგორ გაანადგურეს მაშინ გოგონა.
  ეს ისეთი ეგზოტიკური შეგრძნებები იყო.
  ნატაშამ თავის გასამხნევებლად იმღერა:
  - სიყვარული და სიკვდილი! სიკეთე და ბოროტება! რა წმინდაა, რა ცოდოა! ჩვენ განზრახული ვართ გავიგოთ!
  გოგონა ფეხზე წამოდგა, ამოიძრო მთელი ეს ჩარჩენილი ჭუჭყი და ნამსხვრევები.
  ნატაშამ იღრიალა:
  - ოჰ, ჰიტლერს რქებზე დაგიჭერთ!
  და მაიორმა გოგონამ აფეთქება გაუსროლა ქვეითებს, რომლებიც ცდილობდნენ შეტევაზე წამოდგომას. დარბევის შედეგად დაკომპლექტებული რამდენიმე ბოევიკი დაეცა. ნატაშამ ჭუჭყიანი სახე მოიწმინდა, რაზეც თვალები უციმციმებდა. მეომარმა გადააფურთხა და თავი გადააჯვარედინა.
  მან ისევ გახსნა ცეცხლი ტყვიამფრქვევებიდან და ბოევიკები შემოიჭრნენ. წითურმა ანჟელიკამაც შიშველი ფეხით ესროლა ყუმბარა. აწმყო წამოხტა და ფაშისტებს დაარტყა. დაიღუპა ათიოდე ადამიანი.
  წითური მღეროდა:
  - მსოფლიოში ბევრი სიკეთეა, მაგრამ თოვლით არის დაფარული!
  და გოგონამ ცეცხლი გახსნა ავტომატიდან, მხოლოდ ხელებით კი არ გამოიყენა, არამედ მისი მოხერხებული თითები და შიშველი ფეხები.
  ანჟელიკამ ზუსტად ესროლა და დაიყვირა:
  - დაარტყი! დაარტყი! მორიგი დარტყმა! კიდევ ერთი დარტყმა და შემდეგ... ძლევამოსილი დემონი, ღვთის საჩუქარი, აპერკუტს აწვდის!
  და გოგონამ ხელებით ესროლა შუშის ნამსხვრევები. მან გააოცა ფაშისტები და დაწერა ტვიტერზე:
  - და ვისაც არ უნდა მშვიდად ცხოვრება... ჰარა-კირის ვუკეთებთ!
  იაპონელები მართლაც გამოჩნდნენ. ეს ვიწროთვალები მებრძოლები. აბა, როგორ არ შეგიძლია ასე ჰარა-კირი?
  ტყვიამფრქვევის სამაგრი რომ ჩამოხსნა, ანჟელიკამ შიშველი თითებით აიღო ყუმბარა და სამურაისკენ ესროლა. მათ მიიღეს საჩუქარი, რამდენიმე დასახიჩრებული იაპონელი და გაფრინდნენ სხვადასხვა მიმართულებით.
  ანჟელიკამ ენა გამოყო და ჩაილაპარაკა:
  - მე სუპერ მეომარი ვარ! და მტერმა მოკლა ჰიპერ!
  ჩინელები, რომლებიც იაპონელებმა აიყვანეს ციური იმპერიის დატყვევებული რაიონებიდან, ბრძოლაში წავიდნენ. ჩინელი მეომრები უშიშრად დადიოდნენ, გოგონები კი, რომლებმაც ავტომატები დაუშვეს, იძულებულნი გახდნენ უკან დაეხიათ.
  მირაბელის ლითონის შიშველი ფეხების თაბაშირისა და შუშის ფრაგმენტები. სხვა გოგოებიც ასე მოიქცნენ. ძალიან რთული გახდა.
  გამოჩნდა შტურმლევი, მძლავრი მანქანა სარაკეტო გამშვებით. აი, ერთი გაგიფუჭებს - ეს არც ისე ბევრი ჩანს.
  პირველი გასროლა ჭექა... სვეტლანა, ანჟელიკა და ოლიმპიას აფეთქების ტალღამ, გიგანტური ვეშაპის შადრევანივით ამოაგდო. გოგოებმა რამდენიმე ათეული მეტრი გაფრინდნენ და შიშველი ფეხებით პირდაპირ ცეცხლში შეცვივდნენ.
  გოგოები გამოხტნენ იქიდან, ახარხარეს და მღეროდნენ. შიშველი ძირები ნახშირზე ასხამდნენ.
  ანჟელიკამ გაბრაზებულმა ჩაიკრა:
  - ხარს ჯერ ცულის ქვეშ ათავსებენ, შემდეგ კი წვავენ! ჩვენ ჯერ შევწვით, შემდეგ კი ნაჯახით!
  და კომკავშირელ გოგონას გაეცინა! მაგრამ შემდეგ მან სევდა იგრძნო. გამახსენდა, რომ მისი მეგობარი დაიჭირეს. გერმანელებმა ახალგაზრდა გოგონას ტანსაცმელი გაუხსნეს და მის შიშველ მკერდზე ცეცხლის შემოტანა დაიწყეს. ასეთი საშინელი ტკივილი. გოგონა ყვიროდა, ნაზი კანი კი ნახშირბადი ჰქონდა. ეს ის ფაშისტები არიან, რომლებიც ფანატიკოსები აღმოჩნდნენ. მათ არც კი დაუსვეს კითხვები, არამედ დამატებით დაანთეს ცეცხლი ტყვეს შიშველი ფეხების ქვეშ. კომკავშირის წევრმა, საბოლოოდ, ვერ გაუძლო წამებას და მტკივნეული შოკით გარდაიცვალა.
  ანჟელიკამ, ამის გახსენებისას, ცხელ ნახშირს გადააფურთხა. ოლიმპიადა წინ იყო. ამ სოფლელი გოგოს კანი გარუჯული აქვს და მას ჩირქით ვერ აიტან. რატომ არა სუპერმენი გოგო? ოლიმპიადაზე ჩანს ბაზუკა, რომელსაც მოკლული ამერიკელი ჯარისკაცი ჩამოაგდებს. ფეხით აიყვანს და მკლავებში აგდებს. და მთელი ძალით შემოიჭრება.
  ჭურვი მიფრინავს და იძულებულ ჩინელებს ურტყამს. ბევრი ყვირილი და კვნესა. გვამების მასა. და მოჭრილი კიდურები.
  ოლიპიადამ მღეროდა უძველესი სიმღერა:
  - და სამურაი მიწაზე გაფრინდა! ფოლადისა და ცეცხლის ზეწოლის ქვეშ!
  გოგონები ბოლოს ნახშირიდან გაიქცნენ. მათ მოხდენილი, შიშველი ფეხები მიიღეს.
  სვეტლანა, როგორც მათგან ყველაზე ნაზი, ცახცახებდა და შიშველ ძირებს ეფერებოდა, ცდილობდა ქავილი მოეხსნა.
  ოლიმპიადა, რომელიც ბავშვობიდან თოვლში ფეხშიშველი დარბოდა, ასეთ წვრილმანს ყურადღებას არ აქცევდა.
  გმირი გოგონა მღეროდა:
  - წარმოიდგინე, ახალ რძეში ჩავძირეთ... ჯილდო ნამდვილი რამაა!
  და მეომარმა ფეხით წაიღო გატეხილი და საკმაოდ მძიმე კრამიტის ნაჭერი. შიშველი, გოგოური თითებით მაგრად მოუჭირა, დატრიალდა და მტრისკენ გაუშვა. სამი ჩინელი სიკვდილის აწმყოს მსხვერპლი გახდა, მათ თავები დაიმსხვრა.
  ანჟელიკამ კმაყოფილი მზერით თქვა და ესროლა მტერს:
  - მაგარი ქალები ვართ!
  სვეტლანამ, რათა ოდნავ მოეხსნა ქავილი დამწვარ, უფრო სწორად დამწვარ ფეხებში, მღეროდა:
  - ჩვენს სამშობლოში ქალები არიან,
  რატომ მართავენ თვითმფრინავს ხუმრობით?...
  მათთვის პატივი სიცოცხლეზე ძვირფასია,
  მას ადვილად შეუძლია მოკლას თავისი მოწინააღმდეგე!
  
  ისინი გამარჯვებისთვის დაიბადნენ
  რუსის სადიდებლად საუკუნეების განმავლობაში!
  ყოველივე ამის შემდეგ, ჩვენი დიდი ბაბუები -
  სასწრაფოდ შევკრიბე მათთვის ჯარი!
  და სვეტლანამ ავტომატიდან დაიწყო წერა. და მან ეს გააკეთა ძალიან ოსტატურად. რათა ყველამ იგრძნოს, რომ ეს მეომარია ღვთისგან! თუ არა ყოვლისშემძლე, მაშინ მარსიდან აუცილებლად!
  ნატაშაც ესროლა. მირაბელასთან ერთად ისინი იძულებულნი გახდნენ უკან დაეხიათ და აეღოთ კლიპები დაღუპული ამერიკელი ჯარისკაცებისგან. გოგოები ზურგზე დაეცნენ და ფეხებით უკან ისროლეს - ასე უკეთესად გააკეთეს. და მათ ეს გააკეთეს ზუსტად. ჩინელი და აფრიკული ჯარების ნაზავი გოგოებზე მიიწევდა წინ. და მეომრები სცემეს.
  ნატაშამ მღეროდა:
  - სამყარო ჭადრაკის დაფა არ არის...
  მირაბელამ აიღო ეს გადასასვლელი, გაანადგურა ყვითელი და შავი დაქირავებულები.
  - და ფიგურები არ არის მრგვალი ნული!
  ნატაშამ დაამატა ყვითელ-შავების მოჭრილ რიგს:
  - სევდა გვიტევს!
  მირაბელამ რობინ ჰუდის სიზუსტით გაისროლა და ჭიკჭიკით ატეხა:
  - და ცხენი მივარდება ცეცხლში!
  გოგონები, საპასუხო სროლით, უკან დაიხიეს დანაღმული ველი. ჩინელი და აფრიკელი მებრძოლები სიკეთეებს შეეჯახნენ. დაიწყეს აფეთქება, წამოხტნენ, დაშალეს ისინი და სისხლიანი არეულობა გახდა.
  შორს რამდენიმე ტანკი Panther-2 გამოჩნდა. ისვრიან და ეშინიათ ცხვირში ჩაყოლა. "ლომი"-2 წინ მიიწევს და ცეცხლსაც აფურთხებს. და აი, Rhino-ს ცეცხლმსროლი ავზი, ნაღვლიანი, ცეცხლის შეკვრით.
  მაგრამ ყველაზე საშინელი არის "შტურმლევი". მისი სარაკეტო გამშვები არ არის განსაკუთრებით სწრაფი სროლა, მაგრამ ის ჯოჯოხეთურად დამანგრეველია.
  ნატაშა ჩურჩულებს:
  - რუსები, რუსები - არა მშვიდი ბედი! აბა, რატომ გვჭირდება უბედურება, რომ გავძლიერდეთ?
  მართლაც, ისინი რუსეთისგან შორს იბრძვიან. მაგრამ ცხადია, რომ ვერმახტი, რომელმაც დაიპყრო აშშ, დაბრუნდება სსრკ-ზე დასაჭერად. ამერიკელები კი გოგოებისთვის ისეთი ტკბილი და ძვირფასები არიან.
  ნატაშა ისევ ლურსმნებს, მის დარტყმებს თითქოს გოგრები და თავები ნიჩბების ქვეშ ასკდება. გოგონას ნამსხვრევი ფეხში მოხვდა. წვივზე ჭრილობა მაწვება. მზეთუნახავმა ძვალი ჩატეხა და აჩუქა:
  - არა, ფხიზლად არ გაქრება,
  ფალკონის, არწივის სახე...
  ხალხის ხმა ნათელია -
  ჩურჩული გველს დაამსხვრევს!
  
  მჯერა, რომ მთელი მსოფლიო გაიღვიძებს,
  ფაშიზმის დასასრული იქნება...
  და მზე ანათებს -
  გზა, რომელიც ანათებს კომუნიზმს!
  ამ დროს ოლიმპიასმა მთელი ძალით ესროლა ყუმბარა შტურმლევს. და ბოლოს საბჭოთა გოგონებს გაუმართლათ. ჯავშნიანი ქუდი უკან დაეცა, საბჭოთა საჩუქარი პირდაპირ ფართო ლულაში გაფრინდა. წამით ყველაფერი გაიყინა. შემდეგ კი აფეთქდა. თითქოს ატომური ბომბი ჩამოაგდეს. და გერმანული ტანკები მიმოფანტეს სხვადასხვა მიმართულებით.
  ნაცისტებმა დაიპყრეს ტორონტო და კვლავ შეძლეს აშშ-ის ამ ტერიტორიაზე შემოსვლა ჩრდილოეთიდან შემოდგომაზე.
  ამერიკელებმა ნელა, მაგრამ აუცილებლად დათმობდნენ. ხშირად ნებდებოდნენ და ცდილობდნენ პოზიციების დაკავებას.
  მაგრამ გერმანელებმა ისინი სცემეს ხმელეთზეც და ზღვაზეც.
  ახლა გვიან შემოდგომაზე გერმანელები ფილადელფიას გარს ახვევენ. ისინი იგებენ ერთმანეთის მიყოლებით გამარჯვებას და ჯოჯოხეთივით ღრიალებენ.
  გერდა და მისი სატანკო ეკიპაჟი საუკეთესოდ არიან, როგორც ყოველთვის. და კბილების ღრჭიალით, ამერიკული ტანკების ამსხვრევით, ის მღერის:
  - ვეფხვის კლანჭები, ფოლადის ძალა,
  ამოფრქვევა...
  ჩვენ ვხედავთ ნაციზმს შორიდან,
  ჩინგიზ ხანის ევროპიდან!
  და შიშველი თითებით აჭერს ჯოისტიკს. და ისევ ამერიკელებს ესვრიან.
  შემდეგ შარლოტა ისვრის და მისი დარტყმები ზუსტია. მის უკან კი მაგდა მოვიდა, ქრისტინასთან ერთად.
  ასე დაეცა ფილადელფია. გერმანელები უფრო წინ მიიწევენ და ზამთარში ნიუ-იორკამდე მიაღწიეს. და იქ სცემეს მტერს. TA-500-დან ათი ტონა წონის ბომბები ჩამოვა.
  ტრუმენმა მას შემდეგ, რაც გერმანელებმა ნიუ-იორკი და ვაშინგტონი ალყა შემოარტყეს, მშვიდობა შესთავაზა. საპასუხოდ, უპირობო დანებების მოთხოვნა.
  იანვარში ვაშინგტონზე თავდასხმა მოჰყვა. გერმანული პირამიდული ტანკები იბრძოდნენ.
  თავდასხმის მეოთხე დღეს გარნიზონმა კაპიტულაცია მოახდინა. და ხუთი დღის შემდეგ შეერთებულმა შტატებმა კაპიტულაცია მოახდინა.
  ასე დასრულდა ომი დასავლეთში... უფრო სწორად, თითქმის დასრულდა. გერმანელებმა განაგრძეს წინსვლა მანამ, სანამ არ დაიპყრეს მთელი ლათინური ამერიკა...
  სსრკ-სთან ზავი ჯერ კიდევ ძალაში იყო. მესამე რაიხმა თავისი ნადავლის მონელება და ახალი დივიზიები შექმნა. სტალინი კვლავ აღადგენდა დანგრეულ ეკონომიკას და ძალას იკრებდა.
  ტანკების მშენებლობის სფეროში სსრკ არ იყო ძალიან წარმატებული, შექმნა მხოლოდ T-54 მანქანა და მცირე რაოდენობით IS-4 ტანკები. დიდი ხნის განმავლობაში შეუძლებელი იყო ღირსეული მანქანის შოვნა. ხოლო 1953 წლის 20 აპრილს, ისარგებლა იმით, რომ სტალინი გარდაიცვალა 5 მარტს, ჰიტლერმა კვლავ შეუტია სსრკ-ს. ცდილობდა მსოფლიო ჰეგემონიის მიღწევას.
  სტალინის გარეშე საბჭოთა ჯარებმა საკმაოდ სუსტი წინააღმდეგობა გაუწიეს. და ძალები არათანაბარი იყო. გარდა ამისა, ომში შევიდა როგორც იაპონია, ასევე თურქეთი.
  ერთი თვის შემდეგ გერმანულმა პირამიდულმა ტანკებმა მოსკოვი ალყა შემოარტყეს და კავკასია აიღეს. და სამი თვის შემდეგ ჩვენ უკვე ურალში ვიყავით. სამწუხაროდ, ძალები ძალიან არათანაბარია. უფრო მეტიც, არსებობს განსხვავებები სსრკ-ს ხელმძღვანელობაში.
  მოკლედ, ხუთთვიანი ომის შემდეგ სსრკ საბოლოოდ დაიკავეს მესამე რაიხმა და იაპონიამ.
  მაშინ ჩანდა, რომ კაცობრიობამ საბოლოოდ იპოვა ერთობა. მაგრამ მსოფლიოში ორი ზესახელმწიფოა - მესამე რაიხი და იაპონია. და ჰიტლერი 1956 წლის 20 აპრილს იწყებს მორიგ ომს. თავს ესხმის იაპონიას.
  და გოგონები მონაწილეობენ ბრძოლაში. გერდა არის ჯადოქარი, რომელიც თავს ესხმის სამურაებს.
  და გოგონები წითელი არმიიდან. ნატაშა, ალენკა, მირაბელა, მარია, ოლიმპიადა, სვეტლანა, ავგუსტინა, ავრორა. Და ასე შემდეგ. ყველა ამ გოგოს ერთი რამ აქვს საერთო - ისინი ფეხშიშველი და ბიკინით ჩხუბობენ.
  და ისინი ამას ძალიან ეფექტურად აკეთებენ. ამსხვრევენ იაპონიას... გერმანული და კოალიციური ხელკეტების დარტყმით სამურაები გარბიან და უკან იხევენ.
  გერდა და შარლოტა ერთად იბრძვიან პირამიდულ ტანკზე. გოგონები ესვრიან იაპონელებს, ამსხვრევიან მანქანებს და მღერიან:
  - სუპერ ჩემპიონები ვართ! და ჩვენ დავამარცხებთ ყველა შეცდომას!
  გერდამ შიშველი თითებით დააჭირა ჯოისტიკის ღილაკს, იაპონურ მანქანას დაარტყა და შრიალდა:
  -მეომარი ვარ კომპიუტერით თავში!
  შარლოტამაც გაისროლა, გაჭრა სამურაის მანქანა და დაიკივლა:
  - და ჩემო გარემოცვა, იყოს ყველაზე ნათელი და მაგარი!
  და ისევე გამოაჩენს ენას!
  გოგონები ანადგურებენ იაპონიას... სამურაები კარგავენ კოლონიებს, გემებს და ტანკებს.
  იაპონური ტექნოლოგია ვერ შეედრება გერმანულ ტექნოლოგიას. ნაცისტებს კი მეტი ჯარისკაცი ჰყავთ. ასე რომ, ისინი საკმაოდ წარმატებულად მიიწევენ წინ. სამურაები კი არაფერს აკეთებენ, გარდა სიხარულისა და კბილების გაშიშვლებისა. უფრო სწორედ, მოწყენილი არიან, მაგრამ კბილებს მაინც აცლიან.
  რამდენიმეთვიანი ბრძოლა და ჩინეთი, ინდოჩინეთი და სხვა მიწები დაიბრუნეს. ნაცისტები ასევე დაეშვნენ იაპონიაში.
  იქ ბრძოლა დაიწყო და ნაცისტებმა ბირთვული იარაღი გამოიყენეს. და ამდენი განადგურება და განადგურება.
  დიახ, სამურაებს არ გაუმართლათ! ასეთი კლუბის ქვეშ მოექცნენ. სრული დასასრული!
  და ზოგადად ყველაფერი ძალიან სასაცილოდ გამოიყურება.
  საბჭოთა გოგონები სამურაებს მუხლებზე აყენებენ და აიძულებენ, შიშველი ფეხები ეკოცნათ.
  ლამაზმანებს ახსოვთ, როგორ გაანადგურეს ისინი ნაცისტებმა. და ეს ძალიან მაგარია.
  ალენკა და ნატაშა მღერიან:
  - განადგურება ვნებაა, რა ძალაც არ უნდა იყოს! ხელისუფლება ყოველთვის სხვის სისხლს სვამდა! ისე, სიყვარული მეფობს გულში!
  და ისევე ურტყამდნენ სამურაებს. და როცა აჭერენ და ტყვიამფრქვევებით თიშავენ ხაზს.
  მაგრამ ტოკიო უკვე დაეცა... ომი ექვს თვეს გაგრძელდა და ვერმახტის გამარჯვებით დასრულდა.
  ხოლო 1957 წლის 1 იანვარს გერმანელებმა შეუტიეს თურქეთს და ისიც დაამარცხეს. რის შემდეგაც მსოფლიოს ყველა სხვა ქვეყანა შედიოდა მესამე რაიხში.
  დასრულდა ერთიანი იმპერიის ჩამოყალიბება. უკვე 1947 წელს გერმანელები გაფრინდნენ კოსმოსში, 1958 წელს კი 20 აპრილს დაეშვნენ მთვარეზე. ასე დაიწყო კოსმოსური გაფართოების ერა. ჰიტლერი გარდაიცვალა 1959 წელს, ორი დღით ადრე სამოცდაათი წლის დაბადების დღეს.
  მანამდე ცოტა ხნით ადრე ჩატარდა რეფერენდუმი მონარქიის დამყარების შესახებ და ფიურერმა მოახერხა მემკვიდრის დანიშვნა. ის გახდა ჰიტლერის ერთ-ერთი ვაჟი, რომელიც ხელოვნური განაყოფიერებით იქნა მიღებული.
  ფაშისტური რეჟიმი სასტიკი იყო, მაგრამ დედამიწას წესრიგი მოუტანა. თანდათან სულ უფრო მეტმა ადამიანმა მიიღო იმპერიის მოქალაქეობა.
  გეგმის მიხედვით განვითარებული და მეცნიერების მიღწევების გამოყენებით, დედამიწამ თანდათან გადაჭრა შიმშილის, ეპიდემიებისა და უმუშევრობის პრობლემა.
  გაკონტროლდა შობადობა და წარმატებით ებრძოდა დანაშაულს. 1974 წელს ხალხი მარსზე გაფრინდა. და ერთი წლის შემდეგ ვენერაზე. 1979 წელს მერკურისკენ. 1980 წელს იუპიტერის მთვარეებზე. და 1987 წელს ისინი დაეშვნენ ყველაზე შორეულ პლანეტაზე პლუტონზე. კოსმოსის კვლევა მიმდინარეობდა.
  2000 წელს გერმანიის იმპერატორმა და მთელი პლანეტა დედამიწა, ფრიდრიხ მესამემ და ჰიტლერის ვაჟმა, მესამე რაიხის მოქალაქეობა მიანიჭა დედამიწის პლანეტაზე ყველა ადამიანს. და გამოცხადდა ყველა რასისა და ხალხის ფორმალური თანასწორობა.
  და 2017 წელს დაიწყო პირველი ვარსკვლავთშორისი ექსპედიცია სხვა სამყაროებში.
  2019 წელს ფრედერიკ მესამე მოკლეს და ფრანცი ახალი იმპერატორი გახდა. მისი მეფობა ხანმოკლე იყო. ორი წლის შემდეგ სამხედრო გადატრიალება მოხდა და ჰიტლერის დინასტია საბოლოოდ დაეცა. და რესპუბლიკელები მოვიდნენ ხელისუფლებაში.
  გამოცხადდა დემოკრატიისა და მრავალპარტიული სისტემის აღორძინება. ნაციზმი თანდათან მოკვდა.
  2030 წელს მან მოითხოვა ადამიანური ძალაუფლების უმაღლესი კოორდინატორის არჩევა. ეს იყო ალენკა, მეომარი ჯადოქარი, რომელიც უკვე ას წელზე მეტი იყო. მაგრამ გოგონა საერთოდ არ დაბერებულა და წლების განმავლობაში არ შეცვლილა. ყოველთვის კუნთოვანი და ახალგაზრდა, ახალი და ლამაზი.
  მან ბრძანა ადოლფ ჰიტლერის ყველა ძეგლის განადგურება და მისი პორტრეტების დაწვა.
  რის შემდეგაც ალენკამ გააგრძელა გაფართოება კოსმოსში... ასი წლის განმავლობაში ადამიანები გალაქტიკის ნახევარზე დასახლდნენ.
  შემდეგ ომი დაიწყო ფტორის შემცველ ცივილიზაციასთან. მაგრამ ეს სულაც არ არის საშინელი. გაიმარჯვეს მიწიერებმა, რომლებსაც უფრო მოწინავე ტექნოლოგია ჰქონდათ.
  და რამდენიმე საუკუნის შემდეგ, მთელი გალაქტიკა გახდა ადამიანი და რამდენიმე მეზობელი.
  ახლა კი კიდევ ასი წელი და მათ აღმოაჩინეს დროში მოგზაურობის გზა. და გამოიყვანეთ ადამიანები თავიანთი წარსულიდან სიკვდილამდე. შემდეგ კი შეცვალეთ ისინი ბიომოდელებით.
  ასე რომ, ჰიტლერი სიკვდილამდე გამოიყვანეს და მომავალში გადაიყვანეს. იქ გაიმართა ყველა დროისა და ხალხის უდიდესი დიქტატორის სასამართლო პროცესი. მათ გადაწყვიტეს, რომ იგი დამნაშავედ ცნოთ სასტიკ დანაშაულებში და მიესაჯათ მილიარდი წლით თავისუფლების აღკვეთა, რადგან სიკვდილით დასჯა არ შეიძლება არსებობდეს ჰუმანურ სუპერცივილიზაციაში.
  ჰიტლერი გაახალგაზრდავებულ იქნა, გადააქცია ის დაახლოებით ცამეტი წლის ბიჭად და გაგზავნეს კოლონიაში, სადაც სხვა ნაცისტ დამნაშავეები, რომლებიც ასევე ბავშვები გახდნენ, დააპატიმრეს.
  იქ სწავლობდნენ, მუშაობდნენ, გისოსებს მიღმა ცხოვრობდნენ.
  ვინც კარგად იქცეოდა, უფრო მარტივი პირობები მიეცა: ექსკურსიებზე მიჰყავდათ და მდიდრულ კვებას აძლევდნენ. ახალგაზრდა პატიმრებისთვის ცხოვრება კარგი იყო: ცალკე საკნები გრავიტაციული კამერებით, სველი წერტილებითა და კომპიუტერებით, სპორტული დარბაზი და თავისუფალი დრო.
  მართალია, თავისუფალი დრო ცოტა იყო და ფიზიკურად მიწევდა მუშაობა - ოკუპაციური თერაპია დამნაშავეებისთვის. მაგრამ ეს არ არის საშინელი ახალგაზრდა სხეულებში.
  ადოლფ ჰიტლერი ბიჭი იყო და არ გაიზარდა. მაგრამ ამავდროულად ფიზიკურად ჯანმრთელი ვიყავი, თავს შესანიშნავად ვგრძნობდი, მშვენიერი მაგიდა მქონდა. პატიმრებსაც აქვთ ადამიანის უფლებები.
  დროდადრო, კარგი ქცევისთვის, ყოფილ ფიურერს ვარსკვლავთ ხომალდებზე გადაჰყავდათ და სხვა სამყაროების მონახულების უფლებას აძლევდნენ.
  დროთა განმავლობაში ოკუპაციური თერაპია შემცირდა და გართობისა და თამაშის დრო გაიზარდა.
  გავიდა საუკუნეები. კაცობრიობა გავრცელდა მთელ სამყაროში. ასე რომ, საბოლოოდ, ამნისტია მოჰყვა და ფიურერი გაათავისუფლეს. ის საერთოდ არ განიცდიდა, განსხვავებით მისი მრავალი მსხვერპლისგან. ახალი დიდი ომი ახლახან დაიწყო სხვა სამყაროს პეპლების ცივილიზაციასთან და ყოფილი ფიურერი მოხალისედ წავიდა ჯარში. და მისი მეთაური იყო მომხიბვლელი გერდა, რომელიც, როგორც ადამიანური, საყოველთაო იმპერიის ყველა მკვიდრი, უკვდავი და სამუდამოდ ახალგაზრდა იყო.
  
  
  გენერალური მდივანი შელეპინი
  ისტორია ცოტათი შეიცვალა და ლეონიდ ილიჩ ბრეჟნევის მკვლელობის მცდელობა 1965 წელს მოხდა და წარმატებული გამოდგა. გენერალური მდივანი გახდა ახალგაზრდა კგბ-ს თავმჯდომარე შელეპინი. ამ დროისთვის კოსიგინი პრემიერ-მინისტრად რჩებოდა. შელეპინი ხრახნების გამკაცრებას და ნივთების მოწესრიგებას შეუდგა. სამუშაო დღე გახანგრძლივდა და დაწესდა უფრო მკაცრი სასჯელი, მათ შორის ციხე სამსახურში დაგვიანებისთვის და შრომის სტანდარტების დაუცველობისთვის.
  სტალინს რეაბილიტაცია ჩაუტარდა და პიროვნების კულტი აღდგა. და ხრახნების გამკაცრების მრავალი სხვა მაგალითი. სიმთვრალის წინააღმდეგ ბრძოლა და კოსიგინის რეფორმა.
  შემდეგ კი ფასების რეფორმა.
  სსრკ კიდევ უფრო სწრაფად განვითარდა, ვიდრე რეალურ ისტორიაში ბრეჟნევის დროს, და შელეპინმა, საბაზრო ეკონომიკის ელემენტებისა და მკაცრი სტალინური მათრახის შერწყმა, მნიშვნელოვან შედეგებს მიაღწია. გარდა ამისა, შელეპინმა, შობადობის შემცირების გათვალისწინებით, შემოიღო დრაკონული გადასახადები ბაკალავრიატებზე, უშვილო ოჯახებზე და ერთშვილიან ოჯახებზე. აბორტი აიკრძალა და კონტრაცეპტივები პრაქტიკულად არ იყიდებოდა.
  გაიზარდა ბავშვის შეღავათები.
  ამან ასევე გამოიწვია შობადობის ზრდა, განსაკუთრებით სსრკ რუსეთის რეგიონებში. მოსახლეობის ზრდა გაცილებით მაღალი იყო, ვიდრე რეალურ ისტორიაში იყო.
  შელეპინმა ასევე გაზარდა თავისი სამხედრო პოტენციალი, აჯობა შეერთებულ შტატებს ბირთვული ენერგიით და ასევე ჩვეულებრივი იარაღით. და ასევე იყო ვიეტნამი... დაეცა აშშ-ის ავტორიტეტი მსოფლიოში და იყო კოლოსალური სირთულეები ქვეყნის შიგნით.
  დაიწყო დეტენტის პოლიტიკა... ამას თან ახლდა სსრკ-ში უფრო სწრაფი ეკონომიკური ზრდა. შელეპინის მკაცრი მენეჯმენტმა უკეთესი შედეგი გამოიღო, ვიდრე ბრეჟნევის დუნე სტილმა. და მოსახლეობა უფრო სწრაფად გაიზარდა...
  სსრკ სულ უფრო მეტად შეაღწია აფრიკაში და 1979 წელს ჯარები გაგზავნა ავღანეთში.
  და 1980 წლის მოსკოვის ოლიმპიადა კოლოსალური ტრიუმფი იყო! ას ორმოცდაათზე მეტი საბჭოთა ოლიმპიელი ოქროთი დაჯილდოვდა.
  შემდეგ კი საბჭოთა არმია შეუტია და ირანი, სადაც ხომენმა ძალაუფლება აიღო.
  მათ საკმაოდ სწრაფად დაამარცხეს ირანელები, მაგრამ გარკვეული დანაკარგები განიცადეს.
  ირანის ნაწილი სსრკ-ს ნაწილი გახდა. სადაც ეთნიკური აზერბაიჯანელები ცხოვრობდნენ, ისინი შეუერთდნენ აზერბაიჯანს. თურქმენეთმა მიიღო მონაწილეობა და ქურთები რეფერენდუმის შემდეგ საბჭოთა სოციალისტური რესპუბლიკა გახდნენ.
  სსრკ-მ 1945 წლის შემდეგ პირველად გააფართოვა საზღვრები. ირანის ნაწილი გახდა ერაყული და სადამ ჰუსეინი შეუერთდა ვარშავის პაქტს.
  შემდეგ ავღანეთის ჩრდილოეთი უზბეკებთან და ტაჯიკებთან ერთად შევიდა სსრკ-ში.
  შემდეგ იყო ომი პაკისტანთან - სსრკ-სთან და ინდოეთთან. დიდი ტერიტორია დაიპყრო.
  რამდენიმე წლის შემდეგ ჩატარდა რეფერენდუმი და პაკისტანი, ისევე როგორც სამხრეთ ირანი და ავღანეთი, სსრკ-ს ნაწილი გახდა.
  სამოქალაქო ომი დაიწყო იუგოსლავიაში და ის ასევე დაიკავეს საბჭოთა ჯარებმა, შემდეგ კი ალბანეთმა. რის შემდეგაც ეს ქვეყნები ვარშავის პაქტშიც შევიდნენ.
  აშშ კრიზისში იყო, განსაკუთრებით რეიგანის დროს. მასობრივი არეულობა იყო შავკანიანებსა და სხვა ფერადკანიანებს შორის. ეკონომიკა კიდევ უფრო დაეცა.
  ჯერ კიდევ 1977 წელს სსრკ-მ მიიღო ახალი კონსტიტუცია, რომელმაც უფრო ავტორიტარული გახადა მმართველობის ფორმა, რომელიც წარმოდგენილი იყო სსრკ-ს თავმჯდომარის პოსტით. ხოლო რესპუბლიკების გამოყოფა კავშირისგან აკრძალულია.
  და 1988 წელს ჩატარდა პირველი საპრეზიდენტო არჩევნები საბჭოთა იმპერიის ისტორიაში!
  რა თქმა უნდა, შელეპინმა მოიგო ისინი... თითქმის ასი პროცენტით გაიტანა. სსრკ-მ განვითარების პიკს მიაღწია. 1990 წელს ერაყის ჯარებმა აიღეს ქუვეითი, საუდის არაბეთი, ბრუნეი, არაბთა გაერთიანებული საამიროები, ომანი...
  ნავთობის ფასი მკვეთრად გაიზარდა...
  კრიზისი შეერთებულ შტატებში გაუარესდა. ახალი პრეზიდენტი ბუში ფაქტიურად იტანჯებოდა ბედის დარტყმის ქვეშ. შავკანიანები აჯანყდნენ... და 1992 წელს ბილ კლინტონის არჩევის შემდეგ, შეერთებული შტატები მთლიანად გაიყო...
  დაიწყო სამოქალაქო ომი და ხოცვა-ჟლეტა.
  1993 წელს შელეპინმა კვლავ გაიმარჯვა სსრკ-ს საპრეზიდენტო არჩევნებში.
  1995 წელს საბჭოთა ჯარებმა დაიკავეს ალასკა და ერთი თვის შემდეგ ჩაატარეს რეფერენდუმი სსრკ-ში შესვლის შესახებ...
  ამგვარად, განხორციელდა კიდევ ერთი ოცნება - დაბრუნებულიყო ალასკა, რა თქმა უნდა, სულელურად გაყიდული, რუსეთში.
  ყველაფერი თითქოს გეგმის მიხედვით მიდიოდა... 1997 წელს საბჭოთა ჯარებმა დაიკავეს ფინეთი და იქ ჩაატარეს რეფერენდუმი სსრკ-ში შესვლის შესახებ. ასე მოეწყო კიდევ ერთი საბჭოთა რესპუბლიკა.
  არადა უხეში იყო!
  მაშინ ჯერ კიდევ იყო ბრძოლები საუდის არაბეთში, როდესაც ისლამისტური აჯანყება დაიწყო, მაგრამ ისინი სწრაფად ჩაახშეს.
  1998 წელს შელეპინი აირჩიეს მესამე ვადით.
  სსრკ თავს დაესხა თურქეთს, განსაკუთრებით მას შემდეგ, რაც ნატო დაიშალა. და მან დაამატა იგი თავის გუნდში.
  2000 წელს შელეპინმა საბოლოოდ იცხოვრა ხანგრძლივი და მოვლენებით სავსე ცხოვრებით, მართავდა სსრკ-ს 35 წლის განმავლობაში - დაამარცხა სტალინის წინა შედეგი და გარდაიცვალა.
  ძალაუფლების სისტემა საკმაოდ სტაბილური და ავტორიტარული იყო. ვიცე-თავმჯდომარე უფლებამოსილებები ახალ არჩევნებამდე დაიმკვიდრა. და ეს გახდა გენადი ზიუგანოვი. რომელმაც კარგი ტექნიკის კარიერა გააკეთა.
  სსრკ-ს გარკვეული პერიოდის განმავლობაში ყადაღა არ ახორციელებდა... კრიზისის შემდეგ თავად ევროპა შევიდა CMEA-სა და ვარშავის პაქტში.
  მაგრამ ჩინეთთან ურთიერთობა გაუარესდა. მეტოქეობა გაძლიერდა.
  თავად სსრკ-ში, დემოგრაფიული პოლიტიკის წყალობით, შობადობა ძალიან მაღალი რჩებოდა. მაგრამ ამან გამოიწვია გადაჭარბებული მოსახლეობა და საკვების დეფიციტი.
  დაგეგმილი ეკონომიკა უკვე მუდმივად დეფიციტური იყო. და მიუხედავად იმისა, რომ ინდუსტრიაში ტექნოლოგიის განვითარებამ და ახალი ქარხნების მშენებლობამ შესაძლებელი გახადა როგორმე ებრძოლა საქონლის დეფიციტს, სოფლის მეურნეობაში გაცილებით რთულია მოცულობის გაზრდა იძულებითი მეთოდებისა და ტრაქტორების გამოყენებით. სოფლის მეურნეობის გაუმჯობესება არც ისე ადვილია.
  2003 წლის არჩევნებში ზიუგანოვი ოთხმოცდაცხრა პროცენტზე მეტით აირჩიეს. მაგრამ რაღაც პრობლემები იყო... მითუმეტეს საკვებთან დაკავშირებით.
  და ვერსად იყიდი - ევროპა სოციალისტური გახდა, აშშ სამოქალაქო ომშია ჩაფლული. ბრაზილიასა და არგენტინაში ბევრს ვერ მიიღებთ. რა თქმა უნდა, არის პრობლემები.
  სსრკ მცირე სასურსათო კრიზისში აღმოჩნდა. რაც მალე ქრონიკული გახდა, მაგრამ 2008 წელს ზიუგანოვი კვლავ აირჩიეს პრეზიდენტად. დიქტატორის პოზიცია სტაბილური აღმოჩნდა. მაგრამ საკვების დეფიციტი უფრო მწვავე გახდა... 2011 წელს სსრკ-ში ბავშვის შეღავათები შემცირდა და აბორტი კვლავ ლეგალიზებული იყო.
  მათ დაიწყეს ბრძოლა ძალიან მაღალი შობადობის წინააღმდეგ, განსაკუთრებით სსრკ-ს მუსულმანურ რეგიონებში. ამავდროულად, საბჭოთა სამხედრო მანქანა აფრიკაში იბრძოდა და ციურ იმპერიას ინდოჩინეთიდან უბიძგებდა. 2013 წელს ზიუგანოვი ხელახლა აირჩიეს.
  მაგრამ ამჯერად პროცენტი ოდნავ დაბალი იყო. სსრკ-ში დემოკრატიის სურვილი გამძაფრდა. ხალხს მეტი თავისუფლება სურდა. ზიუგანოვმა შესთავაზა:
  - ორიოდე თამაში დავუშვათ!
  და კიდევ ორი ფაქტიურად რეგისტრირებული: LDPSS და SDPSS. მათ დაიწყეს დემოკრატიის მსგავსების თამაში. ზიუგანოვმა მედიას ცოტა მეტი თავისუფლება მისცა.
  2018 წლის არჩევნებში ზიუგანოვის წინააღმდეგ იბრძოდა ორი კანდიდატი: ქსენია სობჩაკი და ვლადიმერ ჟირინოვსკი. პირველად არჩევნები ჩატარდა ალტერნატიულ საფუძველზე. და მოულოდნელად, ზიუგანოვმა ძლივს წააგო ახალგაზრდა ქსენია სობჩაკთან - რომელმაც მიიღო ხმების ოცდაცხრა პროცენტი - თითქმის აიძულა მეორე ტური.
  რის შემდეგაც ყველა დარწმუნდა, რომ სსრკ-ში დემოკრატია იყო. ტელეეკრანებზე შიშველი გოგონები და სისხლიანი სამოქმედო ფილმები გამოჩნდა.
  საგარეო პოლიტიკაში გაუარესდა ურთიერთობა სსრკ-ს ერთადერთ რეალურ კონკურენტთან, ჩინეთთან. რატომ არ შეიძლება ორი ფრინველი ერთ პლანეტაზე ერთად?
  აშშ ღრმა დაცემაშია და მნიშვნელოვან როლს ვერ ასრულებს. ალასკა კი საბჭოთა. ყველაფერი ისე შეჩერებულია...
  სსრკ კვლავ დეფიციტში და სასურსათო კრიზისშია, თუმცა სამხედრო-სამრეწველო კომპლექსი ძალიან კარგად მუშაობს.
  ახლა კი, 2023 წელს, რუსეთში ახალი საპრეზიდენტო არჩევნებია... კიდევ უფრო დემოკრატიული და მოულოდნელად მოიგო... კრივში მსოფლიო ჩემპიონმა სერგეი კოვალევმა. მაგრამ ეს სხვა ამბავია!
  
  
  
  
  
  
  ზიუგანოვი - რუსეთის პრეზიდენტი
  ისტორიის ერთ-ერთ ალტერნატიულ განვითარებაში, 1996 წლის არჩევნებში, მესამე ადგილი დაიკავა არა ლებედმა, არამედ ვლადიმერ ჟირინოვსკიმ. ისე, ძირითადად, რეალურ ისტორიაში ეს არის ის, რასაც ყველა ელოდა.
  ვინ იფიქრებდა, საპარლამენტო არჩევნებში ლებედის ხელმძღვანელობით KRO-ს წარუმატებლობის შემდეგ, რომ ის ასე ძლიერად გამოსულიყო რუსეთის საპრეზიდენტო არჩევნებში? მაგრამ ჟირინოვსკიმ მაინც, სასტიკი კონკურენციის პირობებში, იმ დროს მეორე ადგილი დაიკავა და ათი პროცენტი მაინც ჰქონდა. ასე რომ... ნებისმიერ გამარჯვებასა და დამარცხებაში არის შემთხვევითობის და იღბლის ელემენტი.
  ისევე როგორც ზელენსკის ტრიუმფი უკრაინაში, ლუკაშენკოს ბელორუსიაში და პუტინის ტრიუმფი რუსეთში. ისევე, როგორც თავად ჟირინოვსკის წარმატება 1993 წელს.
  მაგრამ შემდეგ სვანისთვის ყველაფერი გაუარესდა. გარდა ამისა, ჟირინოვსკი მკაცრად საუბრობდა სატელევიზიო დებატებზე და დაემუქრა ელცინის ჩამოხრჩობით და თქვა, რომ დუმა მხოლოდ მას დაემორჩილებოდა. და მან ძალიან დადებითად შეადარა თავი ჰიტლერს - გაიხსენა ამ დიდი დიქტატორის მიღწევები!
  როგორ გაიზარდა შვიდი წლის განმავლობაში ეკონომიკა ორნახევარჯერ, გაქრა უმუშევრობა და შობადობა ერთნახევარჯერ გაიზარდა. კრიმინალი სამჯერ შემცირდა. და ასე იქნება ჟირინოვსკის დროს! რაც შეეხება ყველაფერს, ჟირინოვსკი არ მოაწყობს გენოციდს და არ შეებრძოლება აშშ-ს! და ბირთვული იარაღი დაგიცავს ყოველგვარი აგრესიისგან!
  ეს ყველაფერი დაემატა და ჟირინოვსკიმ თხუთმეტი პროცენტი დააგროვა და დიდი სხვაობით მესამე ადგილი დაიკავა.
  ელცინის რიგებში კი პანიკა იყო: მათ არასწორად გამოთვალეს. Რა უნდა ვქნა? ისინი ცდილობდნენ ჟირინოვსკის თავის მხარეზე გადაბირებას. მაგრამ კომუნისტები ვლადიმერ ვოლფოვიჩს ბევრად მეტს დაჰპირდნენ: პირადად მისთვის უშიშროების საბჭოს მდივნისა და პრეზიდენტის თანაშემწის პოსტს სამხედრო საკითხებში და კიდევ ხუთ თანამდებობას მთავრობაში. მათ შორის მიტროფანოვის საგარეო საქმეთა მინისტრი და აბალცევის შს მინისტრის პოსტი.
  რა თქმა უნდა, ელცინი ამდენს ვერ დაპირდა. ძალიან ბევრი პოსტი უკვე გადახდილია.
  მხოლოდ მეხუთე ადგილზე გასულმა ლებედმა შეძლო ელცინის გუნდში მიწვევა, მაგრამ იავლინსკი ორივე საპრეზიდენტო კანდიდატის წინააღმდეგი იყო.
  შემდეგ კი ელცინმა ემოციური არეულობის გადატვირთვისაგან გულის შეტევა განიცადა. არ არსებობს ძალა, რომ ადგე და რევოლუცია მოახდინოს.
  მოკლედ, ზიუგანოვმა მოიგო მეორე ტური და მოხდა ხელისუფლების შეცვლა. და ინაუგურაცია დაემთხვა ჩეჩნების მიერ რესპუბლიკის დედაქალაქ გროზნოს შტურმს.
  მაგრამ მებრძოლები ხაფანგში იყვნენ. მათი დიდი ნაწილი გროზნოზე თავდასხმის დროს განადგურდა. რის შემდეგაც ბოევიკებმა, იანდარბიევის მეთაურობით, კვლავ ითხოვეს წყალობა. მაგრამ ჟირინოვსკი დაჟინებით მოითხოვდა ომის გაგრძელებას. და ზიუგანოვმა დაამტკიცა ეს. პარტიზანული ომი რამდენიმე წელი გაგრძელდა, მაგრამ შემდეგ ტერორისტები თანდათან გაძარცვეს. რუსეთში, კომუნისტების დროს, დაიწყო აღმავლობა, ეკონომიკამ სწრაფად დაიწყო განვითარება.
  დაგეგმილი მეთოდებისა და ბაზრის ელემენტების ერთობლიობამ შთამბეჭდავი შედეგი გამოიღო. და ეკონომიკა სწრაფად გაიზარდა. ზიუგანოვი ადვილად აირჩიეს მომდევნო ვადით, შემდეგ კი კონსტიტუციაში შეიტანეს ცვლილებები, რამაც მას საშუალება მისცა შეუზღუდავი რაოდენობის კენჭისყრა საპრეზიდენტო არჩევნებში. ეს არის რეფერენდუმში დაფიქსირებული. 2004 წელს კი ჟირინოვსკი დააპატიმრეს და მისი პარტია აკრძალეს. ზიუგანოვი გაუმკლავდა თავის პოლიტიკურ ოპონენტებს. დასავლეთთან ურთიერთობა საკმაოდ დაძაბულია. 2014 წელს კი რუსეთმა ყირიმიც ჩაიგდო ხელში. შედეგად, ცივი ომი განახლდა. და რუსეთი სანქციების ქვეშ მოექცა. მაგრამ ზიუგანოვმა ასევე შეიტანა უკრაინის სამხრეთ-აღმოსავლეთი რუსეთში. და გააფართოვა იმპერია. სწორედ ამან გამოიწვია შეჯახება. ტრამპის ხელისუფლებაში მოსვლის შემდეგ სიტუაცია კიდევ უფრო გართულდა. რუსეთმა სირიაში ომი დაიწყო და ვენესუელაში ბაზა შექმნა. სიტუაცია ბირთვული ომის ზღვარზე იყო. მაშინ დასავლეთმა შესთავაზა კომუნისტების ძალაუფლებიდან ჩამოგდების ვარიანტი.
  თუმცა, ზიუგანოვის უბრალოდ ამოღება ნაკლებად სასარგებლოა. თქვენ უნდა ჩასვათ თქვენი მამაკაცი. შემდეგ კი ნატაშა სოკოლოვა წარადგინეს 2020 წლის საპრეზიდენტო არჩევნებზე!
  ნატაშა სოკოლოვსკაია ისეთი გოგოა, რომელსაც ნებისმიერი მოწინააღმდეგის დამარცხება შეუძლია. და ის არასოდეს დანებდება. რომ ვიღაც მოხუცი ზიუგანოვი მისი წინააღმდეგია. რომელიც აშკარად ავად არის და ოცდახუთი წელია იგივეს ამბობს.
  და აქ არის ინტრიგა. უფრო მეტიც, ნატაშა ზიუგანოვზე ორმოცი წლით უმცროსია და ძალიან ლამაზია!
  და რუსეთის ეკონომიკა ისევ კრიზისშია და ბევრი არასაჭირო საქონელი იწარმოება. ნატაშა ასევე არის რუსეთის ფედერაციის გმირი, როგორც მეომარი. მას, რა თქმა უნდა, შეუძლია კონკურენცია გაუწიოს მოხუც, ავადმყოფ, მოსაწყენ დიქტატორს. უფრო მეტიც, ზიუგანოვი ზედმეტად კონსერვატიული გახდა და კერძო მოვაჭრეებს ჩაეჭიდა, ისე რომ ბევრი რამის დეფიციტი იყო. განსაკუთრებით მაშინ, როცა კერძო ვაჭრობა აღკვეთილი იყო. კარაქი და საპონიც კი იშვიათი გახდა და მრავალი პროდუქტის კუპონები კვლავ გამოჩნდა. რაც უფრო იზრდებოდა ზიუგანოვი, ის სულ უფრო და უფრო მწვავე მტერი ხდებოდა კაპიტალიზმის.
  და ის მოითხოვდა მეტ სოციალიზმს!
  ნატაშა სოკოლოვსკაიამ დაჰპირდა საქონლის სიუხვის დაბრუნებას დაბალ ფასებში, კონკურენციასა და კერძო საკუთრებაში. და საერთოდ, დააბრუნეთ ნამდვილი დემოკრატია, თოჯინის გადაცემის ჩათვლით! ისე, მედიის მიერ კონტროლირებადი ცენზურის ტირანიით დაღლილმა ხალხმა სასტიკად დაუჭირა მხარი ამ ყველაფერს. და ნატაშამ ადვილად შეაგროვა ორი მილიონი ხელმოწერა! იგი ბრძოლაში წავიდა ლოზუნგებით: "იყავი თავისუფალი და გამდიდრდი!"
  გოგონა ძალიან მებრძოლი იყო და მიტინგზე მხოლოდ ბიკინით და ფეხშიშველი მოვიდა.
  ლამაზმანმა, რომელიც შიშველი ქუსლებით აციმციმდა, ჭიკჭიკებდა:
  - კომისრები მოვაშოროთ ქარხნებიდან! დაე, ყველა ქარხანა ეკუთვნოდეს მუშებს! მიწა კი გლეხებისთვისაა!
  და ის ძალიან აზარტული გოგოა! და მისი კუნთები თუჯის ფოლადივითაა.
  და როგორ მღერის;
  მე ვარ მშვიდობისა და ომის ფალონი,
  ყველაზე კაშკაშა ვარსკვლავის ქვეშ დაბადებული...
  სამშობლოს ერთგული შვილები -
  სიყვარული - დიდი, ნამდვილი!
  
  ჩვენ შევქმნით მშვენიერ სამყაროს,
  რომელშიც ახლა იქნება ბედნიერება...
  დაე, ქერუბიმის მზე ანათებს,
  წმიდაო, ამაღლებულო რუსეთი!
  
  ჩვენ მივაღწევთ ჩვენს ოცნებებს
  არ იქნება უფრო ლამაზი რამ სამყაროში!
  ბიჭი ხმალს ასწევს და შენ,
  ბედნიერება იყოს შენი ადგილი!
  
  და სამყაროში სილამაზე,
  დროა გაბრწყინდეს ჩემი დიდი სამშობლო!
  მიუხედავად იმისა, რომ გოგონა ფეხშიშველი დარბის,
  დამიჯერეთ, მალე კომუნიზმის პირობებში ვიცხოვრებთ!
  
  მაღალი მთების სილამაზის სიდიადე,
  და ოქროს სტეპები სურნელოვანი ხალიჩით!
  ჩვენ ჩამოვშორებთ ნაგავს სამყაროს
  დამიჯერეთ სიცოცხლეს არ ვინანებთ!
  
  და მსოფლიოში ყველაფერი კარგად იქნება,
  კომუნიზმი ხომ ყველგან გაიმარჯვებს!
  ვისაც ხელში უჭირავს ჩიპი,
  ვისაც ავტომატი და ტყვია ურჩევნია!
  
  რასაც ვაკეთებთ სამუდამოდ გაგრძელდება,
  მარსზე ხუმრობით ავაშენოთ ქალაქები!
  სლავები საშინლად ძლიერები არიან,
  ჩვენ ვეუბნებით მსოფლიოს ხალხს - გამარჯობა!
  
  სისხლი, რომელიც მიედინება, არის სათესი,
  რომელზედაც სიყვარულის თესლი იზრდება!
  დაე, ეს კარგი იყოს ყველასთვის ქვემთვარის სამყაროში,
  ნუ იქნები მხოლოდ თუთიყუშის რაინდი!
  ასეთი სიმღერების შემდეგ შეგიძლიათ იცეკვოთ, ხტუნოთ და შიშველი ფეხებით ხტუნოთ. და გოგონა ზოგადად მშვენიერი და სუპერ კლასია! აქ, ფეხის შიშველი თითებით მან დახია ზიუგანოვის პორტრეტი.
  კომუნისტები ღრიალებენ, ხალხი კი ხარობს: ყველას უნდა ცვლილება! უფრო მეტი დემოკრატიაა როგორც ეკონომიკაში, ასევე პოლიტიკაში.
  რათა მედიაში დიქტატორები და ფინანსური მსხვერპლები დასცინოთ. რუსეთის ფედერაციის კომუნისტური პარტიაც გახდა ხალხის საძულველი. მათ ნოსტალგიით გაიხსენეს ელცინის დრო, როცა მაღაზიები სავსე იყო საქონლით, ტელევიზიით კი შიშველი ქალები და საინტერესო პოლიტიკური შოუები გადიოდა. ეს ძალიან კარგი იყო!
  ბევრს გაახსენდა საინტერესო პოლიტიკა და მშფოთვარე პარლამენტი. ასე არ არის ახლა - როცა დუმაში მხოლოდ კომუნისტები არიან და ისინი ყოველთვის მხარს აძლევენ ხმას!
  ყველას დაიღალა ზიუგანოვი და ხალხი, ვინც უფრო და უფრო ცუდად ცხოვრობდა, ცვლილება სურდა!
  მშვენიერი ნატაშა სოკოლოვა ამას დაჰპირდა! რომ იქნება ცვლილებები და ახალი მიღწევები. რომ რუსები არამარტო პირველები გაფრინდებიან მარსზე, არამედ უკეთ იცხოვრებენ, ვიდრე აშშ-ში. და რომ ის მთებს გადააადგილებს! და მთები დნება და ტყეები დაიწვება!
  მაგრამ ახლა საარჩევნო კამპანია უკვე მიმდინარეობს. გოგონა იმპულსს იძენს. და კიდევ ყვირილი:
  -გაგარინს დავემსგავსები! და გვპირდება ოქროს მთებს!
  და როგორ იწყებს ხტუნვას. მოკლედ, არჩევნები ჩატარდა და ახალი პრეზიდენტი ნატაშა სოკოლოვსკაია გახდა!
  ზიუგანოვს ინფარქტი დაემართა! და ნატაშამ შესთავაზა:
  - ამერიკასთან ერთად შევქმნათ ერთიანი სახელმწიფო!
  და ჩატარდა რეფერენდუმი და გაჩნდა საერთო იმპერია!
  აი აქ მთავრდება ზღაპარი და კეთილი იყოს თქვენი მოსმენა!
  ცარ ალექსეი ნიკოლაევიჩი - დიდი
  კიდევ ერთი AI, როდესაც 1905 წლის 5 იანვარს განხორციელდა მცდელობა ცარ ნიკოლოზ II-ზე. და მხოლოდ რამდენიმე სანტიმეტრი არ კმარა იმპერატორს, რომ ტყვია დაეჯახა. მაგრამ თუ ცოტა... მეფე გარდაიცვალა და მისი ვაჟი ალექსეი ნიკოლაევიჩ რომანოვი ნომინალურად გახდა მონარქი. და ნიკოლაი ალექსანდროვიჩ რომანოვი დაინიშნა მის ქვეშ რეგენტად. არაჩვეულებრივი ინტელექტის, მკაცრი და ძლიერი ნებისყოფის ადამიანი.
  ახალი იმპერატორის პირველი ნაბიჯები იყო კუროპატკინის შეცვლა ბრუსილოვით, ხოლო როჟდესტვენსკი ნებოგატოვით.
  რუსეთის პოზიცია იაპონიასთან ომში რთული იყო. პორტ არტური უკვე დაეცა. მაგრამ მანჯურიაში ძალები ჯერ კიდევ მნიშვნელოვანია. გარდა ამისა, რუსული ჯარების ხარისხი გაიზარდა რუსეთის ევროპული ნაწილიდან შერჩეული პოლკების ჩამოსვლასთან ერთად.
  მაგრამ იაპონელებმა, პირიქით, დააგდეს თავიანთი საუკეთესო პოლკები წინა ბრძოლებში და პორტ არტურის მახლობლად.
  ასე რომ, კუროპატკინს ჰქონდა ყველა შანსი მუკენდის ბრძოლაში. მხოლოდ თავად კუროპატკინი იყო უმნიშვნელო მეთაური.
  მაგრამ ბრუსილოვი მართლაც დიდი სამხედრო ნიჭია. და მზად არის ებრძოლოს დაახლოებით თანაბარი ძალის მტერს. მაგრამ რუს ჯარისკაცებს იაპონელებზე უკეთესი თოფი აქვთ და თავად ჯარები უკეთესი იქნებიან.
  ბრუსილოვი კარგად მოემზადა ბრძოლისთვის. ფლანგები დაფარა და დაცვაში გადავიდა. და მან გააძლიერა თავი. მისი გეგმა ბრძოლისთვის მარტივი იყო: იაპონელები თავდაცვაზე დაცვივდეს და შემდეგ, როცა ისინი გამოფიტული იყვნენ, საკითხის მოგვარება ერთი კონტრშეტევით.
  ბრუსილოვი, რა თქმა უნდა, სტრატეგია, მაგრამ კუროპატკინი არა.
  და ბრძოლა დაიწყო თებერვალში და გაგრძელდა ორი კვირა. სხვათა შორის, ბრუსილოვს ჰქონდა ნოუჰაუ, ლამაზი გოგონების მთელი ბატალიონი. ის სასწრაფოდ აიყვანა მარტოხელა მამაკაცებიდან და ახალგაზრდა ლამაზმანებიდან, ერთი თვე ივარჯიშა და ბრძოლაში ჩააგდეს.
  ყველაზე საინტერესო ის არის, რომ ყველა გოგო ფეხშიშველი იყო. და ამან მათ ძალა მისცა დედამიწიდან და გახადა ისინი დაუცველი ტყვიებისა და ჭურვების მიმართ.
  გოგონებს მეთაურობდნენ ანასტასია ორლოვა და მისი ოთხი თანაშემწე: ნატაშა, ზოია, ავგუსტინა და სვეტლანა.
  აიღეს თავდაცვა და თხრიან სანგრები, გოგონები იაპონელებს ელიან... შემდეგ კი სამურაები სქელ ჯაჭვებში ცოცავდნენ. არტილერია იწყებს სროლას.
  გოგოებმა კი მოსინის თოფი ხელში აიღეს. და იაპონელებს შორიდან ვისროლოთ.
  ისინი მკვეთრი მეომრები არიან, ბევრი მათგანი ციმბირის მონადირეა. ისინი შიშველი ფეხებით იბრძვიან, მიუხედავად თებერვლისა, მოკლე კალთებითა და ღია მუცლით.
  ისვრიან და თავისთვის მღერიან:
  - რუსეთი საუკუნეების განმავლობაში განთქმული იყო, როგორც წმინდანი,
  ჩვენი დიდი მეფე უბრალოდ ალექსეია,
  ღირსი შვილი ხარ, იცოდე ნიკოლოზ,
  და გული უფრო ჭეშმარიტია ვიდრე გონება!
  მეომრები ზუსტად ისვრიან და შორიდან აოკებენ იაპონელებს.
  ანასტასია ცეცხლს უკიდებს და ამბობს:
  - სამშობლოსთვის, მშვენიერი ოცნება!
  შემდეგი ნატაშა ესვრის, იაპონელებს ნოკაუტს და ყვირის:
  - ჩვენი წმინდა რუსეთისთვის!
  ზოია ხანძრის, მტერს ჩამოგდებს და ჩურჩულებს:
  - არა, მტერს აქვს შანსი!
  ის ზუსტად ისვრის და ავგუსტინე:
  - მომავალი თაობებისთვის!
  პუნჩი და სვეტლანა ორი იაპონელი ჩამოაგდეს:
  - წმინდა სახელებისთვის!
  მეომრებს არ სჭირდებათ თქმა: მართლა მაგარია!
  იაპონელები კი მძიმე დანაკარგებით იცოცებიან. მიუხედავად იმისა, რომ ისინი უახლოვდებიან. მაგრამ გოგონები ზუსტად და გაუჩერებლად ისვრიან. ისვრიან და ისვრიან. ისვრიან და ისვრიან. და ისინი არ მიშვებენ. და როდესაც სამურაი ძალიან ახლოს მივიდა, გოგონებმა დაიწყეს ყუმბარების სროლა შიშველი ფეხებით. და ისინი აჩვენებენ თავიანთ მოუქნელობას.
  და შიშველი ფეხები სასიკვდილო ნივთებს ესვრის სამურაებს. ახლა კი იაპონელები თხრილები არიან. მათი იმპულსი სუსტდება. და როდესაც ისინი მიუახლოვდებიან, მეომრები მათ ხვდებიან საბერებითა და ბაიონეტებით. ისინი ამთავრებენ უკანასკნელ სამურაებს.
  და ძალიან ენთუზიაზმით მღერიან.
  თავდაცვაში იაპონელების ამოწურვის შემდეგ, რუსეთის ჯარებმა ბრუსილოვის მეთაურობით გადამწყვეტი შეტევა წამოიწყეს და იაპონელები სამხრეთისაკენ გაიყვანეს. ბრუსილოვი, კუროპატკინისგან განსხვავებით, გადამწყვეტად მოქმედებდა და სამურაებს შეუჩერებლად მართავდა. და მან მოახერხა პორტ არტურის დაპყრობა მაშინვე, მტრის მხრებზე.
  ანასტასია ორლოვას არწივების ბატალიონის ფეხშიშველი გოგონები ქალაქში შეიჭრნენ.
  ისინი პორტ-არტურის გავლით შევიდნენ და მტერს შიშველი თითებით ესროდნენ და ყუმბარები ესროლეს.
  და მათ გაანადგურეს იაპონელები საბერებით. რა ეგონათ, რომ პორტ არტური ღალატით აიღეს? მაგრამ აი, ეშმაკი ორი! რუსი ჯარისკაცები ამ ქალაქს უბრუნებენ.
  და თუ ჩვენი ქალები იბრძვიან! ეს ზოგადად ნიშნავს, რომ ისინი არ გაგცემენ!
  და დაჭრეს იაპონელები.
  პატიმრები კი იძულებულნი არიან დაიჩოქონ და აკოცონ ქალის შიშველი, მტვრიანი ძირები.
  მორჩილნი ხდებიან და მოსწონთ კიდეც.
  ერთმა სამურაიმ ნატაშას ენით კი არა მხოლოდ ძირები აკოცა, სანამ არ ანათებდნენ, არამედ მაღლა ავიდა. გოგონამ მას საშუალება მისცა ქალურობის ბრილიანტი ენით მოეპყრო.
  რის შემდეგაც იგი კატასავით იღრიალა.
  მეომრებმა დიდი სამუშაო გააკეთეს. ახლა კი პატიმრების კოლონებს აძევებენ. სად წავიდა იაპონიის საბრძოლო სულისკვეთება?
  პორტ არტური დაეცა. შემდეგ კი ბრუსილოვის რუსული არმია კორეაში გადავიდა.
  და ანასტასიას ბატალიონი მიდის წინ. გზად იჭერენ სამურაებს და გოგონები აიძულებენ მათ დაჩოქონ.
  და კოცნიან მტვრიან ქუსლებსა და გარუჯულ წვივებს.
  მებრძოლი მეომრები. და სასაცილო.
  ანასტასიამ, წამოხტა და შიშველი თითებით დისკებს ესროლა, ჰკითხა ნატაშას:
  მაგარია ბრძოლა?
  ქერა გოგონამ გულახდილად უპასუხა:
  - რამდენადაც კარგია?
  ანასტასიამ თვალი ჩაუკრა:
  - როგორია, როცა ენას იყენებ პურზე?
  ნატაშამ გულწრფელად უპასუხა:
  - უბრალოდ სუპერ!
  ასე რომ, მათ გაანადგურეს კიდევ ერთი იაპონური ბატალიონი. მათ პატიმრები შეკრა.
  რის შემდეგაც მათ შიშველი ფეხის თითებით ცხვირზე წესიერი ქლიავი მისცეს!
  და გოგონები ანადგურებენ სამურაების და ბრუსილოვის არმიას, ყველაფერი გრძელდება და იზრდება და იმპულსი იზრდება.
  რუსეთის არმიამ კორეის სამხრეთით მიაღწია. და დაიპყრო ნახევარკუნძული.
  რუსული ესკადრილიის ნაწილი პორტ არტურში განადგურდა. და რუსმა ინჟინერებმა დაიწყეს გემების ამაღლება და მათი აღდგენა.
  მიუხედავად სამურაების სრული დამარცხებისა ხმელეთზე, ომი მაინც გაგრძელდა. ზღვაზე იაპონელები უფრო ძლიერები იყვნენ. მაგრამ შემდეგ მოვიდა ნებოგატოვი. გზაში უფრო ოსტატურად მიჰყავდა ესკადრონი პორტ არტურში. და ასე გაძლიერდა რუსული არმადა. აქ ესკადრონიც შავი ზღვიდან გაემგზავრა.
  ნებოგატოვი იაპონელებს სიძლიერით ჩამორჩებოდა, მაგრამ არც ისე ბევრი. სინამდვილეში, რუსული გემების ხარისხი არ არის უარესი. რამდენიმე მათგანი ნაკლებია. მაგრამ ჭურვები უფრო ჯავშანტექნიკაა.
  ნებოგატოვი ზღვაზე წავიდა. ტოგომ ბრძოლა მისცა. მაგრამ აღმოჩნდა, რომ ყველა რუსული ჭურვი არ ფეთქდება - დენთი ნედლეულია! ტენიანობა მაღალია.
  მაგრამ ნებოგატოვმა დროულად დააბრუნა ესკადრონი პორტ არტურში და არც ერთი გემი არ დაკარგა.
  დრო უნდა დაგვეხარჯა ჭურვების გამოცვლასა და ძალების შესავსებად. სანამ ესკადრონი შავი ზღვიდან ჩამოვა.
  ომი გაგრძელდა, ისევე როგორც მისი ხარჯები. ორივე მხარეს სურდა მშვიდობის დამყარება. მაგრამ იაპონელები კვლავ იკავებენ დომინანტურ პოზიციას ზღვაზე.
  მაგრამ ჭურვები შეიცვალა და შავი ზღვის ფლოტი აღიზარდა. და ამავდროულად, ფეხშიშველმა გოგოებმაც აიწიეს თავი.
  და გოგოებთან გემი მთელი სისწრაფით გადავიდა ბრძოლაში. ფეხშიშველი გოგონები ბიკინით წამოხტნენ და იარაღს შემოუარეს. მათ იარაღი დაუმიზნეს და ისროლეს.
  ლამაზმანებმა გაისროლეს და ჩამოჭრეს გერმანული ხომალდები. მათ ეს გააკეთეს ველური გაბრაზებით. მეომრები ძალიან სექსუალური და დაკუნთული იყვნენ. მათ არაფერი შეედრება. იაპონელები ასეთ გოგოებს ვერ ებრძვიან.
  და ჭურვებით დარტყმული მილები ეცემა.
  და მეომრები ხტებიან და ყვირის:
  - სუპერ კლასის გოგოები ვართ!
  და ისინი აჩვენებენ ენას! და ისინი თავს ესვრიან და სამურაის გაქცევის საშუალებას არ აძლევენ. ისინი აგრესიულად პასუხობენ. მაგრამ ისინი პასუხს იღებენ ლამაზმანებისგან. იაპონური კრეისერი უკვე იძირება. გოგოები კი ხტუნდებიან და შიშველ ფეხებს აკანკალებენ. ისინი ისეთი დიდი ქურდები არიან. რომელსაც ვერაფერი შეაჩერებს.
  მეომარი გოგონები იბრძვიან და ხტებიან. და ჭურვებით ჩამოაგდებენ სამურაებს. და ამავდროულად ისევ ღრიალებენ.
  ნატაშა ყვირის:
  - დიდი მეფე ალექსეი! ის ძალიან ბრძენი იქნება!
  ზოიამ, ღიმილით და გასროლით დაამატა:
  - ის ყველაზე ბრძენია მსოფლიოში! ძალიან მშვენიერი იქნება!
  ასე რომ, ავგუსტინე, რომელიც იაპონელებს ესროდა, მღეროდა:
  - ყველაზე ბრძენი იქნება!
  შემდეგ სვეტლანამ გაისროლა, მტრები გაანადგურა და ღრიალა:
  - მაგარია ალექსეი!
  ანასტასიამ გაისროლა და თქვა:
  - წმინდა რუსეთისთვის!
  და ის შენც დაგირტყამს! გოგოები საოცრად მაგრები არიან. და ისინი სამურაის ნაჭრებად ჭრიან!
  შემდეგ კი იაპონური საბრძოლო ხომალდი ჩაიძირა. და ეს ძალიან საშინელი გახდა სამურაებისთვის.
  გოგონები კი თითქმის შიშველი და ფეხშიშველი დარბიან. და მათ ულამაზეს ფეხებს ანათებენ. ისინი ზოგადად მშვენიერი ქურდები არიან.
  და ისინი ყველაზე ჯანსაღად და გარუჯულებად გამოიყურებიან.
  სცემენ სამურაებს...
  სხვა საბრძოლო ხომალდსაც თავს დაესხნენ. ეს სასარგებლო იქნება ტოგოს ფლოტისთვის, ძალიან მჭიდრო. და შავი ზღვის გემები გაჩერდნენ. ისინი ჭურავს მტერს.
  ნატაშამ და ზოიამ თავიანთი თორმეტი დიუმიანი იარაღი მიანიშნეს. და როგორ ატყორცნიან ველური სიგიჟით. და საბრძოლო ხომალდი მიიღებს თუნდაც ერთ დარტყმას და დაიშლება.
  ნატაშა და ზოია ხტებიან, შიშველ ფეხებს აქნევენ და ღრიალებენ:
  - ჯადოქრები ვართ და უფრო ლამაზი ლამაზმანები არ არსებობენ!
  გოგონები კი ენას აჩვენებენ. და როგორ გაგიჟებენ, ძალიან მტკივნეული ხდება.
  ასე ესროლეს ტოგოს გემს, აფეთქდა მისი ჯავშანი, თითქოს ფოლადი ადუღდა.
  ასე რომ, გემი აიღო და ჩაიძირა.
  ნატაშა და ზოია მღეროდნენ:
  - იცინოდა რუსს, ტიროდა და მღეროდა! ამიტომ არის ის წმინდა რუსეთი!
  და ისევ გოგოები აიღებენ და წამოხტებიან!
  შემდეგ კი ავგუსტინეს და სვეტლანას თორმეტი დიუმიანი ქვემეხივით მოხვდებიან. ასე რომ, გემი ტოგოდან წავა, დაიშლება და ჩაიძირება!
  გოგოები ცხვირს აჩვენებენ. მათ თავად დაიჭირეს ტოგო. და ისინი აიძულებდნენ ლამაზ გოგოებს ეკოცნა მათი შიშველი, გახეხილი ფეხები. ტოგომ მეომრებს შიშველი ქუსლები დაარტყა და ტუჩები მოილოკა. აშკარად მოეწონა...
  რა თქმა უნდა, გოგოები სუპერები არიან!
  და საერთოდ, უმაღლესი კლასის პური! და მტერს თვალს ახამხამებენ და ეუბნებიან, რომ ჩვენ წინააღმდეგი არ ვართ უფრო სერიოზული რამის გაკეთება!
  იაპონიის ფლოტი ჩაიძირა. და ბრუსილოვმა და მისმა გუნდმა დაიწყეს დაშვება თავად იაპონიაში.
  ასე რომ, რუსეთს კუნძულებზე კიდევ ერთი დიდი პროვინცია ექნება. და თავად რუსი მმართველი გახდება იაპონელი მიკადო.
  ამავე დროს, საფრთხე ამომავალი მზის ქვეყნიდან სამუდამოდ აღმოიფხვრება. და სამეფო ლაშქარი მეომარი და მამაცი ჯარისკაცებით შეივსება.
  ასე რომ, იყო მიზეზი იაპონიის მთლიანად დაპყრობის. და ჯარები გადაიყვანეს მეტროპოლიაში.
  გოგონები და მათი ბატალიონი სამურაებთან ბრძოლაში შევიდნენ ხმელეთზე. გოგონები სამურაებს კარგად გასროლით, საბერებითა და შიშველი ფეხებით ყუმბარის სროლით შეხვდნენ.
  ლამაზმა ნატაშამ შიშველი ფეხით ლიმონი ესროლა და აკოცა:
  - მეფისა და სამშობლოსთვის!
  და მან ესროლა იაპონელებს.
  მშვენიერმა ზოიამ ასევე ესროლა ყუმბარა შიშველი თითებით და დაიკივლა:
  - პირველწოდებული რუსეთისთვის!
  და მან ასევე დაარტყა სამურაი.
  აქ წითელთმიანი ავგუსტინე ატყდა და აკოცა:
  - დიდება დედა დედოფალს!
  მან ასევე გაანადგურა მტერი.
  ანასტასიაც გაგიჟდა, შიშველი ფეხებით ასაფეთქებელი ნივთიერებების მთელი ლულა გაუშვა და იაპონელები შორს გაფანტა:
  - დიდი რუსეთის იმპერიის დიდება!
  და სვეტლანა მოხვდა. მან წაართვა იაპონელები და შიშველი ქუსლებით დაუთმო დამანგრეველი ლიმონი.
  მან ფილტვებში წამოიძახა:
  - ახალ საზღვრებს!
  ნატაშამ იაპონელს ლურსმნები დაჰკრა და აკოცა:
  - მარადიული რუსეთისთვის!
  მან ასევე დაარტყა სამურაის:
  შესანიშნავმა ზოიამ აიღო და იაპონელს დაარტყა. მან შიშველი ფეხით ესროლა მტერს ყუმბარა და აკოცა:
  - ერთიანი და განუყოფელი სამეფო იმპერიისთვის!
  და გოგონა უსტვენდა. აშკარა იყო, რომ მოზარდი გაცილებით დიდი გახდა, მკერდი მაღლა ჰქონდა, წელის ვიწრო, თეძოები კი ხორციანი. მას უკვე ზრდასრული, კუნთოვანი და ჯანმრთელი და ძლიერი ქალის ფიგურა ჰქონდა . და სახე ისეთი ახალგაზრდაა. გოგონამ გაჭირვებით ჩაახშო სიყვარულის სურვილი. უბრალოდ მიეცით მათ მოფერება. და სხვა გოგოსთან ჯობია, ყოველ შემთხვევაში, ქალიშვილობას არ აიღებს.
  მაგარი ზოია ძალიან ოსტატურად ისვრის ყუმბარებს იაპონელებს შიშველი ფეხებით. და ძალიან წარმატებით მუშაობს.
  ავგუსტინე ძალიან წითურია და ასევე ძალიან ლამაზი. და საერთოდ, ბატალიონში ისეთი მშვენიერი გოგოები არიან, უბრალოდ ყველაზე დიდი სიამოვნება.
  ავგუსტინე ისვრის ყუმბარას შიშველი ფეხით და ჭიკჭიკებს:
  - იდიდოს დიდი რუსეთი!
  და ასევე როგორ ტრიალებს.
  რა გოგოები, რა ლამაზმანები!
  ანასტასიაც ხტება. ასეთი დიდი გოგონა ორი მეტრის სიმაღლისაა და ას ოცდაათი კილოგრამს იწონის. ამავდროულად, ის არ არის მსუქანი, გამდნარი კუნთებითა და მფრინავი ცხენის კრუპით. მას ძალიან უყვარს კაცები. ოცნებობს შვილის გაჩენაზე. მაგრამ ეს ჯერ არ მუშაობს. ბევრს უბრალოდ ეშინია მისი. და ძალიან აგრესიული გოგო.
  მისი კაცები კი არ ითხოვენ, არამედ ის, ვინც თავხედურად ითხოვს. სირცხვილისა და უხერხულობის გარეშე.
  და მას მოსწონს ეს. იყავი აქტიური პარტია.
  ამავდროულად, ანასტასია შესანიშნავი მეომარია. და მან მიაღწია ბევრ წარმატებას. ანასტასია მეთაურობს მათ ბატალიონს.
  შიშველი ფეხით ყუმბარსაც ისვრის და ყვირის:
  - ქვეყანაზე სინათლე იქნება!
  სვეტლანა შიშველი ფეხით ისვრის ლიმონს და ჩურჩულებს:
  - დიდი რუსეთის იმპერიის დიდება!
  დიდებული ზოია ასევე ისვრის შიშველი თითებით და ღრიალებს:
  - წმინდა სამშობლოს სადიდებლად!
  ავგუსტინე ყვირის:
  - არამიწიერი სევდით!
  და შიშველი ფეხით გადაგდებული საჩუქარიც დაფრინავს.
  მერე ანასტასია ყვირილს იწყებს. შიშველი ფეხებით ყუმბარის მთელ თაიგულსაც ისვრის.
  და გმირი გოგონა ყვირის:
  - თეთრი ღმერთის სახელით!
  ნატაშამაც შიშველი თითებით ყუმბარა ისროლა და ამოიოხრა:
  - ქრისტეს სახელით!
  და მან გაისროლა რამდენიმე გასროლა.
  და ანასტასიამ ავტომატით დაიწყო სროლა. მან ეს ძალიან ჭკვიანურად გააკეთა.
  მოკლედ გოგო მხეცი.
  შიშველი ფეხი ნატაშამ აყვირდა:
  - მე რეალურად სუპერმენი ვარ!
  და მან ყუმბარა ესროლა შიშველი ფეხით.
  ფეხშიშველმა ზოიამაც ესროლა. ჩამოაგდეს იაპონელები.
  ტვიტერში გამოქვეყნდა:
  - დიდება რუსეთს!
  და შიშველი ფეხით მან ყუმბარა გაუშვა.
  ავგუსტინემაც შეჰკივლა:
  - წმინდა რუსეთისთვის!
  ანასტასიამ იაპონელებს მთელი ყუთი გაუშვეს. მან აიღო და გაბრაზებული ბრაზით იღრიალა:
  - სვაროგისთვის!
  ნატაშამ აიღო და დაიკივლა:
  - ახალი სისტემისთვის!
  და მან ყუმბარა შიშველი ფეხით ესროლა!
  სვეტლანა დაიბნა:
  - ფოლადის კუნთებისთვის!
  მან ასევე გაუშვა ყუმბარა შიშველი თითებით.
  ფეხშიშველმა ზოიამაც აიღო და დაიკივლა:
  - სიყვარულისთვის და მაგიისთვის!
  და შიშველი ფეხები მოძრაობაში.
  წითელთმიანმა ეშმაკმა ავგუსტინემ აიღო, ყუმბარების ყუთი გაუშვა და დაიყვირა:
  -გადი საზღვრებს მარსზე!
  ანასტასია დინამიტის კასრსაც გაუშვებს და დრტვინავს:
  - რუსეთის მსოფლიო წესრიგისთვის.
  და ნატაშამ ყეფა:
  - ბედნიერებისკენ მიმავალი ახალი გზისთვის!
  რის შემდეგაც გოგოები ერთად იცინიან.
  და ეს ძალიან მშვენიერია! გოგოები მშვენიერია!
  მეფის რუსეთის ჯარები ტოკიოსკენ მიიწევდნენ.
  რუსული არმია ტოკიოში შეიჭრა.
  წინ მიდიოდნენ ბიჭი და გოგო: ოლეგი და მარგარიტა.
  ბავშვებმა იაპონელები გაანადგურეს და საიმპერატორო სასახლისკენ დაიძრნენ. მიკადომ საზეიმოდ გამოაცხადა, რომ დედაქალაქს არ დატოვებდა და სამუდამოდ იქ დარჩებოდა.
  ოლეგმა აფეთქება გაუსროლა სამურაის და შიშველი ფეხით ყუმბარა ესროლა და თავისთვის ღრიალებდა:
  - რუსეთი არასოდეს დანებდება!
  მარგარიტამ ასევე ლიმონი შიშველი ფეხით და კბილებში აკოცა:
  - გავიმარჯვებთ ან მოვკვდებით!
  გოგონების ბატალიონი კი მიკადოს სასახლეში შეიჭრა. ყველა გოგო ფორმაში იყო, მხოლოდ ტრუსი ეცვა. და ეს თითქმის შიშველები გმირებივით იბრძვიან.
  ანასტასია შიშველი ფეხით ყუმბარას ისვრის და ყვირილი:
  -ნიკოლაი შენ მიკადო ხარ!
  ნატაშამ სიკვდილის ძღვენიც შიშველი კიდურით წამოიწყო და კბილების გაშიშვლებით იკივლა:
  - ჩვენი მეფე ყველაზე მაგარია!
  და როგორ ანათებს მარგალიტივით! და ისეთი კაშკაშა გოგო.
  ფეხშიშველი ზოიაც ხალისით ჭიკჭიკებს და შიშველი ფეხით ყუმბარას ისვრის:
  - ფსიქოლოგიაში გამარჯვებული ვარ!
  და მან აჩვენა ენა.
  ანადგურებს საკუთარ სამურაებს.
  ავგუსტინეც, ის წითური ეშმაკი ისვრის. და ის ამას ზუსტად აკეთებს. თიშავს იაპონელებს.
  და ღრიალებს მის ფილტვებში:
  - დიდება ჩემო წმიდა ქვეყანას!
  და აცახცახებს კბილებს!
  სვეტლანა, ასევე გმირი ქალი, ასაფეთქებელი ნივთიერებების მთელ ყუთს გაუშვებს.
  და იაპონელები გაფრინდნენ ყველა მიმართულებით.
  გოგონები მიდიან შეტევაზე, ანადგურებენ მოწინააღმდეგეებს. ხელშესახები წარმატების მიღწევა. ისინი გრძნობენ საშიშ მადლს, დაუღალავ ზეწოლას და სისუსტეების არარსებობას. შიშველი მკერდი კი უძლეველობისა და ჩაძირვის საუკეთესო გარანტიაა.
  ანასტასია, წყვეტს იაპონელებს, ჭიკჭიკებს:
  - ხელები მუხისგან, თავი ტყვიისგან!
  და ისვრის ყუმბარას შიშველი ფეხით. აფანტავს სამურაებს.
  ნახევრად შიშველი ნატაშაც ისვრის.
  ანადგურებს იაპონელებს. და ამსხვრევს მათ ფრაგმენტებად.
  სულ უფრო და უფრო უახლოვდება სასახლეს. და შიშველი ფეხი ყუმბარას ისვრის.
  შეშინებული იაპონელები დანებდნენ. ისინი ნაწილებად იშლება.
  ტერმინატორი გოგონა ამბობს:
  - პერუნი ჩვენთან იყოს!
  შიშველი ფეხი ზოია, ბრწყინვალე ტერმინატორი გოგონა, ესვრის თავს და ანადგურებს მილიტარისტებს. მან კბილები გამოსცა.
  გოგონამ იკივლა:
  - ჩვენ ვართ უდიდესი რუსეთის რაინდები!
  გოგონამ ყუმბარა შიშველი ფეხით ისროლა. გაფანტა მტერი.
  მაგარი ზოიამ აიღო და ისევ იმღერა:
  - სუვოროვმა ასწავლა წინსვლა! და თუ ადექი, სიკვდილამდე დადექი!
  და ღიმილით გამოსცრა კბილები.
  ცეცხლოვანი ავგუსტინეც მღეროდა და ყეფდა:
  - ახალ საზღვრებს!
  და მან ღიმილით დაამატა:
  - და ჩვენ ყოველთვის წინ ვართ!
  სვეტლანა გმირმა გოგონამ მტერსაც დაარტყა. მან მიმოიფანტა საიმპერატორო მცველი და იკივლა:
  - ეპოქის მიღწევებისთვის!
  და ისევ დაფრინავს შიშველი ფეხებით ნასროლი ყუმბარები.
  გოგონები მტერს აჭერენ. მათ ახსოვთ პორტ არტურის გმირული თავდაცვა, რომელიც საუკუნეების განმავლობაში არ იქნება დავიწყებული.
  ეჰ, როგორ შეიძლება წააგო ასეთი არმია რეალურ ისტორიაში და თუნდაც იაპონელებთან?
  Რა სირცხვილია.
  ანასტასია შიშველი ფეხით ისვრის ყუმბარას და უსტვენს:
  - რუსეთის საზღვრისთვის!
  ნატაშამაც შიშველი ფეხით რაღაც სასიკვდილო წამოიწყო და სასოწარკვეთილი კბილებში აკოცა:
  - აი, ახალი წარმატებები!
  და მან თავის მხრივ იაპონელებს მისცა.
  და აი, შიშველი ქუსლებით, ზოიაც აიღებს და ურტყამს. შემდეგ კი შიშველი ფეხით აიღო და ყუმბარა გაუშვა.
  და ამის შემდეგ მან იმღერა:
  - მტრის კარნახს არ დავემორჩილებით!
  და მან სახე გაიხადა!
  ლამაზი, ძალიან ახალგაზრდა გოგონა სპორტსმენის ფიგურით. და ძალიან მამაცი.
  ავგუსტინე კი იაპონელებს ჭკუას დააყენებს. ამსხვრევს მათ და ძალიან ოსტატურად ისვრის ყუმბარას შიშველი ფეხით.
  და ფანტავს მტრებს, თითქოს ბურთიდან ბოთლები ფრინავდნენ.
  გოგონა ყვირის:
  - შოკოლადი, ეს ჩვენი გზაა!
  ავგუსტინეს ძალიან უყვარს შოკოლადები. მეფის დროს კი ბაზრები საქონლით ივსება. რას იტყვით ცარ ნიკოლოზზე? ახლა, დამარცხებული მეფე ჩვენს თვალწინ დიდად იქცევა. უფრო სწორედ, მეფე გარდაიცვალა, მაგრამ მისი ვაჟი, ალექსეი, დიდდება! და ამისთვის მხოლოდ ის არის საჭირო, რომ გოგონები იბრძვიან ფრონტზე.
  და რამდენიმე გმირი ბავშვი, რომლებმაც ხელი შეუშალა იაპონელებს ვისოკაიას მთის დაჭერაში. როცა პორტ არტურის ბედი წყდებოდა.
  ასე დამცირდა რუსეთის იმპერია.
  სვეტლანამ ასევე გაუშვა მკვლელობის ლულა და ავტომატებით ჩამოინგრა იმპერიული სასახლის გარე კედელი.
  ახლა გოგოები დარბიან ოთახებში. ომი დასასრულს უახლოვდება.
  ანასტასია ენთუზიაზმით ამბობს:
  - მჯერა, რომ ბედი მელოდება!
  და ისევ ისვრის ყუმბარას შიშველი ფეხით.
  ნატაშა, მკვლელობის ცეცხლი. ოპონენტების ქარგვისას ის ტვიტერზე წერს:
  - აუცილებლად გამიმართლებს!
  და ისევ დაფრინავს შიშველი ფეხით ნასროლი ყუმბარა.
  შემდეგ კი ფეხშიშველ ზოიას შიშველი ფეხებით გაშვებული წყვილი ბომბი დაარტყამს. და დაამარცხებს მოწინააღმდეგეებს.
  მერე სიცილი აუტყდა:
  - მე კომეტი გოგო ვარ.
  და ისევ აგდებს თავისგან სიკვდილის ცეცხლოვან ენებს.
  შემდეგ კი ავგუსტინე, ეს ტერმინატორი გოგონა, უკვე ჩქარობს. როგორ წაიყვანა ყველა და ყველა დაასხა. უბრალოდ დიდი.
  მეომარი, რომელიც ბრძოლის ნამდვილი დემიურგია.
  და ის თავისთვის ყვირიან:
  - ჩვენს ეკიპაჟს აქვს უმაღლესი გამბედაობა!
  შემდეგ კი სვეტლანა გამოჩნდა. ისეთი მაგარი და ცქრიალა. ის ყველას აინფიცირებს თავისი სასტიკი ენერგიით. შეუძლია არსებითად ნებისმიერი მტრის დამარცხება.
  მეომარი კი მარგალიტის კბილებს აშორებს. და ისინი უფრო დიდია ვიდრე ცხენის. ეს ის გოგოა.
  სვეტლანა იღიმება და ყვირის:
  - შავი ხიზილალის მქონე ბადრიჯნებისთვის!
  და გოგოებმა ერთხმად შესძახეს ფილტვებში:
  - მარსზე ვაშლის ხეები აყვავდება!
  მიკადომ ვერ გაბედა ჰარა-კირის ჩადენა და ხელი მოაწერა ჩაბარებას. ცარ ალექსეი II გამოცხადდა იაპონიის ახალ იმპერატორად. პარალელურად, ამომავალი მზის ქვეყანაში ამზადებენ რეფერენდუმს რუსეთში ნებაყოფლობით გაწევრიანების შესახებ.
  ომი თითქმის დასრულდა. ბოლო ქვედანაყოფები აწყობენ იარაღს.
  გოგოების ბატალიონმა პატიმრებს რიგი მოაწყო. მამაკაცებმა უნდა დაიჩოქონ და აკოცონ შიშველი ფეხები გოგოებს. და იაპონელები ამას დიდი ენთუზიაზმით აკეთებენ. ეს მათაც ახარებს.
  რა თქმა უნდა, ასეთი ლამაზმანები არიან. და არაუშავს, რომ მათი ფეხები ოდნავ მტვრიანია. ეს კიდევ უფრო ლამაზი და ბუნებრივია. განსაკუთრებით მაშინ, როცა ისინი გარუჯულია. და ასე უხეში.
  იაპონელები მათ შიშველ ძირებს კოცნიან და ტუჩებს აკოცებენ. და გოგონას მოსწონს.
  ანასტასია პათოსით აღნიშნავს:
  - ვინ თქვა, რომ ომი ქალებისთვის არ არის?
  ნატაშამ საპასუხოდ ჩაიცინა:
  - არა, ომი ჩვენთვის ყველაზე ტკბილი მოლოდინის დროა!
  და მან აჩვენა ენა. რა კარგია მართლა ასე დამამცირებლად კოცნა.
  ისინი ცახცახებენ ზოიკას შიშველ, მრგვალ ქუსლს. გოგონა აღფრთოვანებით ამბობს:
  - ეს ძალიან მაგარია! გაგრძელება მინდა!
  წითელმა ავგუსტინემ გააფრთხილა:
  - ქალიშვილობა ქორწინებამდე შეინახე! და ამით ბედნიერი იქნები!
  ფეხშიშველმა ზოიამ ჩაიცინა და თქვა:
  - იდიდებდეს ჩემი წმიდა მიწა! მაგრამ უდანაშაულობა მხოლოდ მტკივა!
  გოგონამ სახე გაიღიმა.
  სვეტლანამ ამაყად შენიშნა:
  - ბორდელში ვმუშაობდი. და მე არ მჭირდება ქალწულობა!
  ფეხშიშველმა ზოიამ სიცილით იკითხა:
  - Როგორ მოგეწონა?
  სვეტლანამ გულწრფელად და გადამწყვეტად თქვა:
  -ალბათ უკეთესი არ შეიძლებოდა!
  ნახევრად შიშველმა ზოიამ გულახდილად თქვა:
  - ყოველ ღამე მესიზმრება, როგორ მეპატრონება მამაკაცი. ძალიან მაგარი და სასიამოვნოა. და სხვა არაფერი მინდა.
  სვეტლანამ გოგონას შესთავაზა:
  - ომის შემდეგ შეგიძლიათ მოსკოვის ან პეტერბურგის ყველაზე პრესტიჟულ ბორდელში წახვიდეთ. დამიჯერე, იქ მოგეწონება!
  ნახევრად შიშველმა ზოიამ ჩაიცინა და შენიშნა:
  - ამაზე უნდა იფიქრო!
  ნატაშამ შესთავაზა:
  - იქნებ პატიმრები გავაუპატიუროთ?
  ამ ხუმრობაზე გოგოებს გაეცინათ.
  ზოგადად, აქ ლამაზმანები ტემპერამენტულები არიან. და შეყვარებულები საშინელები არიან. ომი გოგონებს აგრესიულს ხდის. მეომრები აგრძელებდნენ შიშველი, მტვრიანი ფეხების კოცნას პატიმრებს. მომეწონა.
  შემდეგ დაიწყო უფრო საინტერესო წარმოდგენები. კერძოდ, ცაში ფეიერვერკი ისროდა. გამოფენილი იყო ფეიერვერკი. და ეს იყო ძალიან სახალისო. მუსიკა უკრავდა და დოლები სცემდა.
  მეფის რუსეთმა დაიპყრო იაპონია. რასაც, ზოგადად, ყველა მოელოდა. რუსული არმიის ავტორიტეტი ძალიან მაღალი იყო. ბევრი სიმღერა და ცეკვა შიშველი იაპონელი ქალების მიერ.
  ყველაფერი ლამაზი და მდიდარია... თავად რუსეთშიც არის გამარჯვების გამო მხიარულება. რა თქმა უნდა, ყველა არ იყო ბედნიერი. მარქსისტებისთვის ეს გამანადგურებელი დარტყმაა. მეფის ავტორიტეტი გაძლიერდა. და მისი შანსები გაიზარდა. საზოგადოებაში მხარდაჭერა უზარმაზარია.
  იაპონიის დაპყრობის შემდეგ რუსეთმა განაგრძო ჩინეთში ექსპანსიის პოლიტიკა. ჩინეთის რეგიონებმა ნებაყოფლობით ჩაატარეს რეფერენდუმი და შეუერთდნენ იმპერიას. რეგენტი ნიკოლაი რომანოვი ატარებდა რუსეთის ექსპანსიის უაღრესად წარმატებულ პოლიტიკას სამხრეთ-აღმოსავლეთში. ჩინეთი თანდათან გადაყლაპა.
  ცარისტული იმპერიის ეკონომიკა, რომელმაც თავიდან აიცილა რევოლუციური აჯანყებები, განიცადა სწრაფი ეკონომიკური ზრდა. მან ააშენა გზები, ქარხნები, ქარხნები, ხიდები და მრავალი სხვა. ქვეყანა პურსა და ბევრ პროდუქტს ყიდდა.
  მან წარმოადგინა მსოფლიოში ყველაზე ძლიერი ბომბდამშენები: ილია მურომეც და სვიატოგორის ბომბდამშენები და ყველაზე სწრაფი მსუბუქი ტანკები, ლუნა-2. და იყო უზარმაზარი არმია სამი მილიონი ჯარისკაცისგან - სამშვიდობო არმია ხუთჯერ აღემატება გერმანულს.
  მაგრამ კაიზერ ვილჰელმმა მაინც აიღო და თავი ჩაყო. მეტიც, ომის მიზეზი სარაევოში ავსტრიის ტახტის მემკვიდრის მკვლელობა გახდა.
  შემდეგ გერმანელებმა გადაწყვიტეს ბრძოლა ორ ფრონტზე.
  მათკენ დაიძრა მეფის ჯარი. ჩინეთის რეგიონების გამო, სიკვდილიანობის შემცირების გამო, შობადობის მაღალი მაჩვენებლის შენარჩუნებისას, მეფის რუსეთს უზარმაზარი მოსახლეობა ჰყავდა. და მას შეეძლო კოლოსალური არმიის მობილიზება.
  მეტიც, მოსახლეობა უპირატესად ახალგაზრდა და აგრესიულია.
  ავსტრია-უნგრეთი, რომელიც დარტყმის ქვეშ მოექცა, მაშინვე აფეთქდა. ცარისტულმა ჯარებმა ადვილად გაანადგურეს გერმანელები და აიღეს აღმოსავლეთ პრუსია და ალყა შემოარტყეს კონიგსბერგს.
  ჰინდენბურგი დარტყმით ცდილობდა რუსების დამარცხებას, მაგრამ ცარისტული არმიის რიცხობრივი უპირატესობა ძალიან დიდი აღმოჩნდა. გარდა ამისა, ტყვიამფრქვევმა, მსუბუქმა ტანკებმა "ლუნა"-2 თავი გამოიჩინეს, როგორც ძალზე ეფექტური იარაღი კონტრშეტევისთვის.
  დამარცხებული ჰინდენბურგი გაიქცა. და რუსული ჯარები ოდერისკენ გაემართნენ. სამხრეთით, ლვოვი და პრზემისლი მაშინვე აიღეს. ცარისტული არმია წინ წავიდა, ავსტრიელები კი პანიკურად გაიქცნენ და დანებდნენ.
  თურქეთის ომში შესვლამ გერმანელების მოსაგებად ცოტა მოიტანა. მიუხედავად იმისა, რომ ამან გარკვეული ძალების ყურადღება გადაიტანა. მაგრამ რუსებმა განაგრძეს წინსვლა ავსტრიაში. გერმანელებს კი პარიზთან სცემეს.
  მხოლოდ მდინარე ოდერის მიდამოებში, რომლებმაც სერიოზულად დაასუსტეს თავიანთი ჯარები დასავლეთში, შეძლეს გერმანელებმა შეაჩერონ რუსული პოლკების წინსვლა.
  მაგრამ სამხრეთით ცარისტული არმია განდევნა მტერს. ფელდმარშალი ბრუსილოვი, როგორც ყოველთვის, საუკეთესოა.
  შემდეგ კი ბუდაპეშტი ალყაში მოაქციეს... და აიღეს ბრატისლავა და კრაკოვი. და რუსული ჯარები უახლოვდებიან პრაღას.
  სამხრეთით აიღეს მცირე აზია, დაეცა ბაღდადი, რუსებმა აიღეს სტამბოლი.
  იმპერატორმა ფრანცმა მშვიდობის მიღწევის თხოვნით მიმართა ვილჰელმს. მეტიც, იტალიამ უკვე შეუტია ავსტრიელებს და გახსნა მეორე ფრონტი.
  მაგრამ რუსული ჯარების შეჩერება შეუძლებელია. ასე რომ, პრაღა აღებულია. ზამთარში კი სამეფო პოლკები ყინულზე გადავიდნენ ბერლინში. და თებერვალში მათ დაასრულეს გერმანიის დედაქალაქის ალყა. და შეიჭრნენ ვენაში, ავსტრია-უნგრეთი დაიშალა და დამარცხდა.
  1915 წლის 23 თებერვალს გერმანია დანებდა. რუსული ჯარები კვლავ შევიდნენ ბერლინში.
  პირველი მსოფლიო ომი დასრულდა. რუსეთმა ბევრი ტერიტორია მოიპოვა. საზღვარი გადიოდა ოდერის გასწვრივ. რუსეთმა თავის შემადგენლობაში შეიტანა ალპები. ავსტრია-უნგრეთის ნაწილი სამხრეთით იტალიამ შეიერთა. და იუგოსლავია გახდა რუსეთის ვასალი. უნგრეთის და ჩეხეთის სამეფოები რუსეთის შემადგენლობაში შევიდა. პოლონეთის სამეფო მოიცავდა კრაკოვს და გახდა უზარმაზარი. კოენიგსბერგი გახდა რუსეთის პროვინციების ნაწილი, ისევე როგორც გალიცია და ბუკოვინა. ტრანსილვანია რუმინული გახდა. თურქეთი ეგვიპტემდე და ერაყთან, სირიასთან და მექაში მდებარე არაბული მიწებით რუსეთის ტერიტორია გახდა. მხოლოდ ინგლისელებმა მოახერხეს ბასრას აღება.
  რუსეთის ჯარებმა მალე მთლიანად დაიკავეს საუდის არაბეთი. და გერმანიას კოლოსალური რეპარაციები დაეკისრა.
  ამრიგად, ევრაზიაში წარმოიშვა რუსული ჰეგემონია. რამდენიმე წლის განმავლობაში დიდი ომები არ ყოფილა. რუსეთმა და ბრიტანეთმა დაასრულეს ირანი, მათ შორის: რუსეთის ჩრდილოეთით და ცენტრით, სამხრეთით - ბრიტანეთამდე. მერე ავღანეთი. ასევე ჩრდილოეთი და ცენტრალური რუსეთი, სამხრეთი ბრიტანეთი.
  ცარისტული იმპერია გაძლიერდა, მაგრამ ბრიტანეთი მაინც ძლიერია. რუსები გადავიდნენ ჩინეთის მასშტაბით, დაასრულეს მისი დაპყრობა.
  ეკონომიკა მთელ მსოფლიოში ყვავის... მაგრამ 1929 წელს დიდი დეპრესია დაიწყო.
  რუსეთის ტახტზე მეფობს ცარი ალექსეი II. მან ავადმყოფობა გადააჭარბა და ფიზიკურად საკმაოდ ძლიერია. ახალი მეფე მშვიდობიან პერიოდში მართავს ქვეყანას, სადაც ათი მილიონი ჯარისკაცია და ჩინეთი თითქმის გადაყლაპა. ხოლო ეკონომიკამ, რომელიც დეპრესიის დროს სხვებზე ნაკლებად დაზარალდა, გადაუსწრო შეერთებულ შტატებს.
  და მერე რუსეთის იმპერატორმა გადაწყვიტა ამერიკასთან გამკლავება? რატომ წაართვეს ალასკა იმპერიას გროშებით? ეს სამართლიანია? იქნებ ესეც ყაჩაღობაა?
  მოკლედ, სრულიად რუსეთის იმპერატორმა ალექსეი II-მ, რომელსაც უკვე დიდად უწოდებდნენ 1933 წელს, 5 იანვარს, ზუსტად მამის ნიკოლოზ II-ის მკვლელობის დღეს, მან დაიწყო ახალი ომი. რა თქმა უნდა, ამერიკის წინააღმდეგ, რომელმაც პიკს მიაღწია დეპრესიაში.
  და სხვა ქვეყნებმა ჯერ ვერ შეძლეს რუსეთში ჩარევა. ამბობენ, რომ ამერიკელებმა მოატყუეს და ამაზე პასუხი უნდა აგონ.
  ასე დაიწყო შეტევა ალასკაზე. სწორედ ამ დროს დაიწყო რუსი ინჟინრების მიერ აშენებული რკინიგზა ჩუკოტკამდე.
  და რუსული ჯარი გადავიდა თოვლსა და თოვლში.
  მათ შორის ხუთი მარადიული გოგონა: ანასტასია, ნატაშა, ზოია, ავგუსტინა და სვეტლანა. ისინი არ არიან ჩვეულებრივი გოგოები, არამედ მშობლიური ჯადოქრები. და ამიტომ არა დაბერებული, არამედ მარადიულად ახალგაზრდა და უკვდავი. და რადგან ისინი ჯადოქრები არიან, მაშინ ზამთარში, პოლარული ღამით და ველურ ყინვაში, ისინი მხოლოდ ფეხშიშველი და ბიკინით ებრძვიან.
  ეს გოგოები დარბიან, შიშველი ფეხებით ყუმბარებს ისვრიან და მღერიან:
  - დიდი მეფე ალექსეი,
  თქვენ ყველაზე ბრძენი ხართ მსოფლიოში!
  ასე რომ, ანასტასია შიშველი ფეხით ისვრის ყუმბარას. ამერიკელები აფეთქებებიდან მაღლა დაფრინავენ.
  გოგონა კი ავტომატიდან ისვრის და ყვირის:
  - რუსეთის სახელით!
  შემდეგ ნატაშაც ისვრის, ასევე სიკვდილის საჩუქარს შიშველი თითებით აგდებს და ყვირილი:
  - ახდე, დიდი ოცნება!
  და ისიც აიღებს და კბილებს გამოაცახცახებს.
  შემდეგ კი ფეხშიშველი ზოია... მისი ქუსლები ალისფერია ალიასკის თოვლში. გოგონა ფილტვებში ყვირის:
  - ის მხოლოდ დიდი რუსეთისთვის გაიმარჯვებს!
  და შიშველი ფეხით ნასროლი ყუმბარაც დაფრინავს.
  შემდეგი მოდის ავგუსტინე. ის ავტომატებით ამსხვრევს იანკებს და შიშველი თითებით ისვრის ყუმბარებს.
  და ისიც ყვირის:
  - დიდი მეფე ალექსეი რუსეთის მეფეა!
  შემდეგ კი სვეტლანა იწყებს სროლას... და შიშველი ფეხებით მივარდა ამერიკელებს და ყვირიან:
  - ყველაფერი მშვენივრად იქნება!
  ხუთი გოგონა თითქმის შიშველი დარბის ალასკაზე და ამერიკელებს ურტყამს. და აი, ტანკები მოძრაობენ: ნიკოლაი-4, ახალი მოდელი ქვემეხით და ექვსი ტყვიამფრქვევით. ამერიკელებს კი საფუძვლიანად ჭრიან. და მათ უკან არის "ალექსანდრა" -3, რომლებიც ძალიან ძლიერი და მომაკვდინებელია. და ათამდე ტყვიამფრქვევია.
  გოგონები კი მთელი ჯარის წინ არიან და ნახევრად შიშველები და ლამაზები არიან. ისინი მირბიან საკუთარ თავს და მღერიან:
  - მეფეთა წმინდა რუსეთის სახელით, ყველა უფრო ბედნიერი იქნება - ბრძენი!
  და ასე დაამსხვრევენ ამერიკელების კიდევ ერთ ბატარეას - შიშველი ფეხებით ყუმბარებს ესვრიან.
  სულ უფრო და უფრო მეტი ალასკა იპყრობს ცარისტულ ჯარებს. ასეთი ტერიტორიის მოტყუებას და ტყუილად მიტაცებას აზრი ნამდვილად არ აქვს.
  და მეომრები იბრძვიან საკუთარი თავისთვის და უფრო ღრმად გადადიან მტრის თავდაცვაში. და ამსხვრევენ მტერს, ძლიერად აჭერენ!
  ანასტასია კი ღრიალებს:
  - დიდი და სუფთა იყოს ჩვენი მიწა!
  და ისევ ისვრის ყუმბარას შიშველი ფეხით!
  შემდეგ ნატაშამ თავის მხრივ დაისვა:
  - ჩვენი მაგარი რუსეთი იყოს ცნობილი!
  და იგივე გზით აიღებს და დაარტყამს თავის მტრებს.
  და შიშველი ფეხის თითებით გადაყრილი ლიმონი დაფრინავს.
  შემდეგ კი ზოია ამერიკელებს აჭრელდება და კვნესით:
  - დიახ, მომავალი იქნება ბელადი!
  და ასევე გოგონას შიშველი ფეხებით გაშვებული, სიკვდილის საჩუქარი ფეთქდება!
  შემდეგ კი ავგუსტინე ტყვიამფრქვევებს ისვრის. და ის თიბავს ხაზს, შემდეგ კი ფილტვების ზევით ყვირის:
  - გამთენიიდან დაღამებამდე!
  შემდეგ კი აგრესიული სვეტლანა აწვება. ის ასევე იყენებს შიშველ თითებს და აქტიურად წერს:
  - ჩვენი გიჟების იმპერია!
  და კიდევ, გოგო, დააბრუნე შენი მტრები! სალამი ჰეროინს.
  ხოლო როდესაც ამერიკელ პატიმრებს ტყვედ აქცევენ, მათ უნდა აკოცონ გოგოებს ქუსლებზე დაჩოქილი. და სად წავლენ? კოცნიან და ცახცახებენ. და ისინი კვლავ ტუჩებს იწურებენ.
  მაინც უნდათ...
  სად შეიძლება გოგოების წინააღმდეგ წასვლა? ისინი ჯარისკაცებს აძლევდნენ გაშიშვლებას და გააუპატიურებდნენ. ჯადოქრებს ძალიან სურდათ სექსი. სიამოვნება კი დიდია და ენერგიით ხარ დამუხტული. ჯადოქრები ხდებით. და ასეთი სუპერ კლასი!
  ისე, გოგოებს უყვართ მოკვლა, ეს გოგოები არიან. და მათ უყვართ მამაკაცების გაუპატიურება, ასე უნდა მოიქცნენ ჯადოქრები.
  მაგრამ ჯადოქრები მაინც მაგარი გოგოები არიან. და უყვართ, როცა მუშავდებიან. და მათ მოსწონთ.
  მეფის არმიამ ალასკა უკვე დაიპყრო. და ის არ გაჩერებულა, არამედ შევიდა კანადაში. Რა ხდება აქ? კანადა ფორმალურად არის ბრიტანეთის სამფლობელო. კარგად, ის არ იცავს წესებს, ის უშვებს ამერიკულ ჯარებს მის გავლით.
  ასე რომ, გაფიცვის მიზეზი არსებობს. ხოლო რუსეთის ფლოტს კოლჩაკი მეთაურობს. და მან უკვე განდევნა ამერიკელები ფილიპინებიდან და ჰავაიდან. და იქ მან დაიპყრო მისი ბაზები.
  ისე, იანკები ზღვას აჭერენ. გემებზე კი ისეთი ლამაზი გოგოები არიან. და რაც მთავარია, მეომრები თითქმის შიშველები არიან. და ეს ისეთი ლამაზია. თუ გოგოებს მხოლოდ ტრუსი ეცვათ, მაშინ ეს მშვენიერია!
  ძალიან სასიამოვნოა გოგოების ასე ყურება. და როცა ამერიკულ და კანადურ ხომალდებს ართმევენ და შიშველ მკერდს აქნევენ. ეს აბსოლუტურად შესანიშნავია!
  გოგონები კი შიშველ ფეხებს ცხელ გემბანზე ურტყამენ და ამერიკელებს საბერებით ჭრიან.
  ასეთი გოგოების წინააღმდეგ ნებისმიერი საშუალება უძლურია. ყოველივე ამის შემდეგ, ეს ის გოგოებია, რომლებზეც მამაკაცები ოცნებობენ. რა შეგიძლიათ გააკეთოთ ლამაზმანის წინააღმდეგ, რომლის მკერდი მთლიანად შიშველია?
  ბოლოს და ბოლოს, ეს ის გოგოებია, რომლებსაც საათობით უყურებ. და თავს არ აბრუნებ. და იჭერენ პატიმრებს და აიძულებენ ენით იმუშაონ, სიამოვნებით ატკბობდნენ ვნების საშვილოსნოებს.
  და ეს ძალიან ლამაზი და სასიამოვნოა! ასეთ გოგოებს ვერ შეცდებით! ისინი მოჭრიან თავებს და დაინახავენ ნებისმიერ ვენაში.
  აქ არის ხუთკაციანი ჯგუფი, რომელიც გადის კანადაში. უკვე აპრილის ბოლოა და ყველაფერი ყვავის. გოგოები კი, ძალიან ლამაზები არიან. და თავიანთი ჯადოსნური ხმლებით დაჭრეს ამერიკელები. და შიშველი თითებით ყრიან დისკებს.
  და ისინი უსტვენენ საკუთარ თავს:
  - არ არსებობს უფრო ლამაზი სამშობლო რუსეთი,
  იბრძოლე მისთვის და ნუ გეშინია...
  არ არსებობს უფრო ლამაზი ქვეყანა სამყაროში -
  მთელი სამყარო სინათლის ჩირაღდანია, რუს!
  აბა, გოგოებო და სუპერმენებო! და მუხლებზე მოჰყავთ გატეხილი მტრები. შემდეგ კი გაიძულებენ კოცნინო მათ შიშველ და მტვრიან ძირებს. ეს გოგოები აბსოლუტურად სუპერები არიან!
  მაისის ბოლოს, რუსეთის ჯარები, რომლებმაც დაიპყრეს კანადის უმეტესი ნაწილი, შევიდნენ აშშ-ს ტერიტორიაზე. ბრძოლები თავად ამერიკის ტერიტორიაზე დაიწყო.
  და ხუთი გოგონა თავს დაესხა ამერიკელებს, სასტიკად დააჭირა მათ. მთელი ბატალიონის დამარცხების შემდეგ, ლამაზმანებმა პატიმრებთან თამაში დაიწყეს. როცა მასთან საკმარისად გაერთეს, მწვადის წვეულება მოაწყვეს.
  ახალ ხორცს ჭამდნენ და თავისთვის მღეროდნენ.
  მსოფლიოში ბევრი ცუდი გზაა,
  ბოშას თმასავით - ბილიკების გროვა!
  ისინი აშორებენ სამსხვერპლოებს ზღურბლს მიღმა,
  მშიერი ბავშვივით - ბოროტმოქმედი!
  
  ბევრი ჩანგალი, უფსკრული, ხევი:
  როგორც ეშმაკი ყველა გზაზე!
  თქვენ არც მეგობარი და არც მტერი არ იცით -
  სამყარო ნახევრად გაიყო!
  
  ბიჭი ფეხშიშველი დადის სიცივეში,
  მარტო თოვლის ნალექი იკმაყოფილებს შიმშილს...
  მაგრამ მე მჯერა, რომ ფულით ღარიბი ხარ,
  მდიდრები უკეთ თბებიან მაისში!
  
  სამყურა იზრდება, იცოდეთ ყველასთვის დედამიწაზე,
  როგორ ხდება დენდელიონი ოქროსფერი გაზაფხულზე...
  თუ კეთილი ხარ - ზღაპარი ყველგანაა,
  თუმცა, მტაცებელი ფიქრობს, რომ კურდღელი ხარ!
  
  ხალხი ნიკელს გვისვრის
  ყელის ამოჭრა აშკარა წყალობაა!
  ჩვენთვის ყველაზე ძლიერი დარტყმა არის ხელიდან,
  ისე რომ მეორე სუნთქვა გაიხსნას!
  
  ზაფხული დასრულდა - შემოდგომა მოდის,
  მასში დიდი სიცხე, ალი და წვიმაა!
  როგორც ჩანს, ყოვლისშემძლე გაგვიმხილა ანგარიში,
  და მხატვარმა დახატა მსოფლიოს რუკა!
  
  მე ვხედავ არყის ხეს მეფეთა სამოსში,
  ოქროსფერი, ლალის ნათელი ფერები...
  კეთილი გული გქონდეთ ხალხნო.
  და მხოლოდ მაშინ გახდები გიგანტი!
  
  მათხოვრებს ბევრის გათელვა მოუწიათ,
  ისევ ქარბუქია და ყველა თითი იწვის...
  დაე, სულ ცოტა ელა დამეხმაროს გახურებაში,
  როგორ გალურჯდა ყინვაგამძლე ბიჭი!
  
  რატომ არავინ გააღო კარი?
  მაგრამ რატომ გაგიჟდი...
  საწყალი ბავშვი თოვლის ქვეშ გაიყინა...
  მჯერა, რომ ანგელოზები ქარბუქებს გაანადგურებენ!
  
  ქერუბიმები წაგიყვანთ სამოთხეში,
  იესო თავად მოგიკლავს სიყვარულით!
  ეს იქნება, დამიჯერე, მარადიულ ბედნიერებაში, შვილო,
  ღმერთი ხომ ჯვარზე წავიდა მისთვის!
  გოგოებმა იმღერეს, შეჭამეს და ისევ ბრძოლაში დაბრუნდნენ. ასეთი ფოლადის ზღურბლის მეომრები არიან.
  და ისინი ანადგურებენ ამერიკელებს. შიშველი ფეხებით დისკებისა და ყუმბარების სროლა.
  უკვე ივნისის ბოლოა და რუსეთის ჯარებმა ფილადელფია ალყა შემოარტყეს. კონტინენტური შეერთებული შტატების მესამედი უკვე რუსეთის, ცარისტული არმიის კონტროლის ქვეშაა.
  და უკვე ბევრ ქალაქში ფრიალებს რუსეთის იმპერიის დროშები. და მეფის არმიის ლამაზი გოგონების ბატალიონები იბრძვიან!
  და გოგონები მართლაც ისეთი მშვენიერი და იმპულსურები არიან. და ისევ სძლიეს ყველა მოწინააღმდეგეს. და ამერიკელები ეცემა.
  და აქ მოდის ტანკი: "ალექსანდრე" -4, უახლესი! და მისი ოპონენტები წინ აღუდგებიან მას. და გოგონებიც მიდიან ტანკზე: ელიზაბეტ, ეკატერინა, ელენა, ავრორა. და რქებში ურტყამენ ამერიკელებს.
  როგორ დახვრიტეს, როგორ ჩაგაგდებენ კუბოში! არ არის საკმარისი არც ერთი მებრძოლისთვის!
  ისინი უბრალოდ ხელებს მაღლა სწევენ და ნებდებიან!
  და გოგონები თავიანთ მტრებს თავიანთი ქიაყელებით ანადგურებენ. და ელიზაბეთის ტანკი მოძრაობს...
  და მის ქვეშ არის სისხლის, ხორცის, ძვლების მასა.
  გოგონები კი საკუთარ თავზე აბიჯებენ, ახშობენ მოწინააღმდეგეებს და მღერიან:
  - მეფე რუსეთს გონივრულად მართავს,
  გამოსცემს განკარგულებებს, მოსამართლეებს მოსამსახურეებს...
  ტახტი არ მოითმენს აურზაურს და ყეფას,
  და არა შიშის დამორჩილების მეთოდი!
  ასე მოძრაობენ გოგონები ბრძოლაში. და მათი საბრძოლო სულისკვეთება არ ჰგავს ცულის გამოყენებას სკამიდან!
  ელიზაბეთმა გაბრაზებით თქვა:
  - რუსეთის ტახტისთვის!
  და როგორ ისვრის! და დააყენებს გვამების მთას!
  ეს ის გოგოებია, რომლებსაც გაჩერება არ სურთ. და მათ სცემეს თავიანთი მტრები და გაანადგურეს შეერთებული შტატები.
  ახლა კი სამეფო არმია ტყვეთა კოლონას უძღვება. ეს ხელები კისერს მიღმა და თავები ჩამოწია.
  ამასობაში ჰიტლერი მოვიდა გერმანიაში ხელისუფლებაში. მაგრამ ის ჯერ კიდევ ზედმეტად სუსტია იმისთვის, რომ სერიოზული საფრთხე შეუქმნას რუსეთს. უფრო სერიოზული საფრთხე მუსოლინის იტალიაა. მაგრამ ისეთ ურჩხულთან, როგორიც რუსეთია, ის ვერ გაბედავს ომში მოხვედრას.
  ასე რომ, ამჟამად რუსული ჯარები იპყრობენ ამერიკას და კანადის ნარჩენებს.
  გოგონები ფეხშიშველები და ბიკინიებით მართავენ საბრძოლო ტანკს. ისინი ძალიან ძლიერი და ძლიერია.
  ელიზაბეთმა შეაჯამა:
  - ვინც ჩვენთან რაიმეთი მოვა, მისგან მოკვდება!
  ელენამ დაადასტურა:
  -აუცილებლად!
  და მან გაგზავნა ჭურვი ამერიკულ ბატარეაში. ასეთი გოგო პანაჩებით.
  შემდეგ ავრორა აგდებს ჭურვს და ლაპარაკობს:
  - რუსეთისთვის მინდა ცხოვრება!
  და მან კიდევ ერთი ამერიკელი დაარტყა. ეს ნამდვილად ის გოგოებია, რომლებსაც ნებისმიერი აგრესორი დაატყდება თავს.
  და ბრიტანეთი, კანადის დაპყრობის მიუხედავად, ვერ ბედავს რუსეთთან ომში შესვლას - მას ესმის, რომ ეს იმპერია მისთვის ძალიან მკაცრია. და თუ ის შეუერთდება, რუსები აუცილებლად წაართმევენ აშშ-ს ყველა კოლონიას. ასე რომ, სჯობს, რუსეთთან არ შეგვექმნას პრობლემები, სადაც ალექსეი II მართავს!
  მეფე სრულიად ჯანმრთელი გახდა და არაჩვეულებრივი დამპყრობელი აღმოჩნდა.
  ასე დაეცა ფილადელფია... ივლისის შუა რიცხვებში კი რუსული ტანკები უკვე უახლოვდებიან ვაშინგტონს.
  ელიზაბეთი ასევე ჯადოქარი გოგონაა, ის რუსეთ-თურქეთის ომის შემდეგ იბრძვის ალექსანდრე II-ის დროს. და ეს გოგონა მნიშვნელოვანი გამოხედვით ამბობს:
  - რას დადგა რუსეთი!
  ელენამ ესროლა ამერიკულ, პრიმიტიულ ტანკს და უპასუხა:
  - რუსი ჯარისკაცის ვაჟკაცობაზე!
  მაგარი ავრორამ დაადასტურა:
  - დიახ, ზუსტად ამაზე! პლუს ასევე გმირული უკანა მხარის არაჩვეულებრივ გამბედაობასა და ორგანიზაციაზე!
  ეკატერინემ მხიარულად უპასუხა:
  - დიდება რუსეთის გმირებს! დიდება ცარ ალექსეის!
  და ისევ გოგონამ ძალიან ზუსტად ესროლა მტერს.
  მეომრები განუმეორებლები არიან!
  და ისევ ისვრიან მათი ყველა ლამაზი წევრის გამო. დიახ, ასეთი გოგონები ნამდვილად შეიძლება ითქვას, რომ მეფის რუსეთს გამარჯვებამდე მიჰყავთ.
  მათში მაისის მზე და სიყვარულის გარიჟრაჟია.
  და როდესაც ისინი შიშველი ფეხებით აჭერენ პედლებს, ეს აბსოლუტურად საყვარელია.
  ძალიან გინდა გიყვარდეს და მოეფერო ამ გოგოებს! ისინი უბრალოდ იმედის კაშკაშა მზეა. და მათ აქვთ პოეზია და გამბედაობა მუსიკისა და ლირიკული სიმების გამოსახულებებში.
  ამერიკული ბატარეა ჩაბარდა. გოგონებმა კი ამერიკელი ჯარისკაცები აიძულეს ეკოცნათ არა საკუთარი ფეხები, არამედ ასფალტზე შიშველი ფეხების კვალი. და კაცებმა არაფერი გააკეთეს - სად შეძლებდნენ ამისგან თავის დაღწევას?
  და მეომრები უფრო და უფრო თამამად და კაშკაშა მოქმედებდნენ.
  არც ანასტასიას და მის პარტნიორებს ეძინათ. როგორ ისვრის, როგორ გამორბის. და ის ამერიკელებს საბერებით დაჭრის. ის უბრალოდ ცქრიალა გოგოა და ნახევარი შემობრუნების დროს იწყებს.
  მაგრამ ამერიკელები ცუდად მოიქცნენ საკუთარი თავისთვის. დაიჭირეს რუსული დაზვერვის ბიჭი და დაიწყეს მისი წამება. გაშიშვლებულნი, ხეზე მიბმული და ჩირაღდნით დაწვეს მოზარდის შიშველი სხეული.
  ბიჭი ცდილობდა კვნესის შეკავებას. მაგრამ ბოლოს იყვირა... ბიჭი მძიმედ დაიწვა.
  გოგოებმა უპასუხეს ტიტულ-ტატის კეთებით. ჯალათებს კი ბენზინი დაასხეს და ცეცხლი წაუკიდეს. დიახ, რუსი ლამაზმანები საშინელნი არიან თავიანთი სიბრაზით. და რუს დათვს ნუ აწუწუნებ.
  ასევე არის ბრძოლები ცაში. ორი რუსი პილოტი: ალბინა და ალვინა ანადგურებენ და ანადგურებენ ყველას. მათ აქვთ ძალიან ძლიერი შეიარაღებული თვითმფრინავი. თვითმფრინავის ქვემეხებით, რომლებსაც შეუძლიათ ერთი დარტყმით ჩამოაგდონ ამერიკელი. და ეს მეომარი გოგონები ნამდვილად აჩვენებენ რაღაც მსგავსს. ის, რისი თქმაც ზღაპარში არ შეიძლება, კალმით ვერ აღიწერება.
  ალბინა აფეთქებს და ათიოდე ამერიკული თვითმფრინავი ჩამოაგდეს. მეომარიც თითქმის შიშველია მხოლოდ ტრუსებში და ყვირის:
  - დიდი იყოს მეფის რუსეთი!
  და ის ზედიზედ ურტყამს სიტყვასიტყვით ყველა მებრძოლს. ეს ის გოგოა.
  მაგრამ ალვინა არ ჩამორჩება. და ჩამოაგდებს ათეულ თვითმფრინავს ერთდროულად. მან გაანადგურა ისინი და იმღერა:
  - უდიდესი სადღეგრძელოებისკენ!
  და ისიც რა გიჟია! ეს გოგო სისულელეს არ აკეთებს! ეს არის ბრძოლები ყველა ჩხუბისთვის.
  სხვათა შორის, ჩინეთისა და რუსეთის დაქვემდებარებული სხვა მიწების მონელების დაჩქარების მიზნით, ახალგაზრდა ცარ ალექსეიმ რუსეთში პოლიგამია დაამკვიდრა! და ეს არის ძლიერი ნაბიჯი! ახლა რუსი ჯარისკაცები ცოლად აიყვანენ ჩინელ ქალებს და ქმნიან ლამაზ, თეთრ შვილებს!
  ალბინამ ღიმილით შენიშნა:
  - რატომ შეიძლება კაცს ოთხი ცოლი ჰყავდეს, ქალს კი ოთხი ქმარი?
  და ჩამოაგდეს კიდევ ერთი ამერიკული თვითმფრინავი.
  ალვინა ლოგიკურად პასუხობს:
  - ამიტომაც უჭირს ქალს ამდენი პარაზიტის გამოკვება!
  და ორივე გოგო იცინის. ისინი ისეთი მშვენიერი და დიდებული ლამაზმანები არიან.
  და ასუფთავებენ ცას ამერიკული თვითმფრინავებისგან.
  რუსეთის ცარისტული არმიის ნაწილები უკვე ირგვლივ ნიუ-იორკია. ისინი აიძულებენ ამერიკელებს გამოვიდნენ და დანებდნენ. გოგოები ძალიან მხიარულები და ბედნიერები არიან.
  ალექსანდრე-4 ტანკმა გაანადგურა ამერიკული ბატარეა. მან მრავალი გვამი გაამრავლა.
  ელიზაბეთმა გამოშიშვლებული კბილებით ამოიოხრა:
  - ჩვენ ვართ მეომრები, რომლებიც საოცრად ვემსახურებით მეფეს და სამშობლოს!
  ელენამ მტერს ესროლა და უთხრა:
  - მალე რუსული ოქროს რუბლი იქნება!
  და გოგონა ძალიან გაიცინებს!
  და მისი კბილები მარგალიტისფერია. და მერე ავრორაც სიცილით გასკდება. გოგოები საოცრად აღელვებულები არიან და ისეთი სილამაზე აქვთ, რომ სიტყვებით ვერ აღწერს.
  და ისინი აიძულებენ ვაშინგტონის გარნიზონს დანებდეს!
  მეომრები ისეთი უძლეველები არიან! და მათი სატანკო რაზმი კი დაამსხვრევს ტაფას.
  გოგონები იბრძვიან და მღერიან;
  რუსული მიწა ცნობილია,
  სამყაროს მართავს კომუნიზმი...
  მინდვრები მოფენილია ოქროთი -
  ავიდეთ პირდაპირ ზემოთ და არა ქვემოთ!
  
  ჩვენი გული იწვის სამშობლოსათვის,
  ჩვენ გოგოები ვართ - არ არსებობს უფრო ლამაზი სამყარო...
  ჩვენ ბოლომდე ვიბრძოლებთ ჩვენს მტრებს,
  ჩვენი რწმენა როდნოვერში აღდგება!
  
  რუსეთი მსოფლიოში ყველა წითელზე ძლიერია,
  ის ანათებს, როგორც მზე სამყაროში...
  შენ იბრძვი მისთვის და არ შეგეშინდეს,
  დაე, მოზრდილები და ბავშვები იყვნენ დიდებაში!
  
  რუსეთი უდიდესი ქვეყანაა,
  როცა სამშობლოს მართავს ლეშკა...
  ასეთი ბედი მიენიჭა საბჭოთა ხალხს,
  ჩვენი რაინდი იყოს ბრძოლაში გამაგრებული!
  
  სამშობლოში ვინმე ახლა გმირია,
  შეუძლია გაალამაზოს სამშობლო...
  ჩვენი წმიდა დედის სახელით,
  რუსეთის გაუთავებელი რუსული მხარე!
  
  ჩვენ ვაქცევთ ყველას, ვინც არის ტირანი,
  ქვეყანაში დიქტატურა არ იქნება...
  დაე, მილიონობით ქვეყანა წარადგინოს,
  და პრეზიდენტი რუზველტი!
  
  დაე, მძვინვარე დრაკონი იმეფოს,
  მას ჰგონია, რომ შეუძლია რუსეთის დაწვა...
  მაგრამ გააფთრებული მარცხი ელის ნაცისტებს,
  რადგან რაინდი, მოგეხსენებათ, საკმაოდ ყოვლისშემძლეა!
  
  ჩვენ არასოდეს დავთმობთ კრაუტებს,
  ჩინელები რუსებსაც არ დაამარცხებენ...
  ნათელი ვარსკვლავი ანათებს ჩვენს თავზე,
  სააღდგომოდ ვხატავთ სააღდგომო ნამცხვრებს და კვერცხებს!
  
  ბევრის მიღწევა შეგიძლიათ, მებრძოლებო,
  არ გაცივდება...
  ამაყი მამები ამაყობენ ჩვენით,
  იმიტომ, რომ ჩვენ ვაშენებთ ადგილს სამოთხეში!
  
  ფეხშიშველი გოგოები თოვლში ჩქარობენ,
  მათ არ იციან შიში და საყვედური...
  მე კომსომოლის წევრი ვარ ფეხშიშველი,
  იმიტომ, რომ არ არსებობს ბარიერები და არ არსებობს ვადა!
  
  ასე რომ, ჩვენ არასდროს დავთმობთ გოგოებს,
  ცულების ქვეშ თავებს არ დავხრით...
  როდესაც უბედურება მოდის სამშობლოში,
  შიშველი ფეხებით გავთელოთ!
  
  შენ გიყვარს ხმლის დები,
  და ალექსეი - პატივი ეცი იესოს...
  არ არის საჭირო მებრძოლების მხრიდან მოჭრა,
  თუ თქვენ უბრალოდ გჭირდებათ ფეხშიშველი სირბილი!
  
  
  ჩვენ დიდი ურდოს გოგოები ვართ,
  ჩვენ გვიყვარს ბრძოლა და უკან არ დავიხიოთ...
  მიუხედავად იმისა, რომ ზოგჯერ ბოროტი ჭორები ვრცელდება,
  გამარჯვება იქნება ნათელ მაისში!
  
  და მერწმუნეთ, კომუნიზმი მოვა ოცნებით,
  და დედამიწაზე ფულის ძალა არ იქნება...
  ჩვენ ბედს უხეშ კანონპროექტს ვაძლევთ,
  ყოველგვარი ძალადობისა და სიზარმაცის გარეშე!
  
  მოკლედ, მალე ვარსკვლავებთან მივფრინავთ
  და ჩვენ ავამაღლებთ რუსეთის დროშას სამყაროზე...
  გაშალე ფრთები, წითელი ქერუბიმი,
  ოჯახის სახელით - რუსეთის უფალი!
  სანამ გოგოები მღეროდნენ, თითქმის ყველა ამერიკელი უკვე მოკლული იყო და ვაშინგტონის გარნიზონმა თეთრი დროშების სროლა დაიწყო.
  გოგონები ავზიდან გადმოხტნენ და დაიწყეს ცეკვა, გუბეებში შიშველი, გახეხილი ფეხებით ააფეთქეს. და მათ თმებს ქარმა დაუბერა. ეს გოგოები ისეთი საოცარი ლამაზმანები არიან.
  ახლა მათ მოაწყვეს წვეულება ამერიკის დედაქალაქის აღების აღსანიშნავად. ქაბაბებს ცხავენ და ღვინოს სვამენ.
  გოგოები გემრიელად მიირთმევენ. და ისინი ყველანაირ სიმღერას უსტვენენ საკუთარ თავს. ეს ისეთი მშვენიერი მეომრებია, მათზე შეიძლება ითქვას - სუპერმენები ტრუსებში.
  რუსი ჯარისკაცები კი მუხლებსა და ფეხებს გკოცნიან. გოგონები კი ორგაზმისგან ტრიალებენ და კვნესიან.
  და ღრიალებენ და ხტებიან. მათ აქვთ ისეთი მღელვარება და დამატყვევებელი ძალაუფლების ჭკვიანი სილამაზე.
  მაგრამ მეომრები შავკანიან ტყვეებსაც უყვარდათ და ეს ორივე მხარეს მოეწონა.
  მაგრამ ახლა დღესასწაული დასრულდა და რუსული ტანკები ისევ სამხრეთისკენ მოძრაობენ. ნიუ-იორკიც დაეცა...
  ამერიკელები უკან იხევენ. მილიონები ხელმისაწვდომია გასაქირავებლად. რუზველტი გაშვებულია. უკვე საუბარია ჩაბარებაზე. რუსი ერი აჩვენებს თავის სიდიადეს.
  განსაკუთრებით ლამაზი გოგონები ქერა და წითელი თმით.
  და პატიმრებს მუხლებზე დააყენებენ და ძალიან უხარიათ, როცა გოგოები შიშველი თითებით ცხვირს და მამაკაცურ სრულყოფილებას ეხებიან და იჭერენ.
  რუსული არმიის ქალი მეომრები ნამდვილად დაუმარცხებლები არიან!
  და აი, ბრძოლა ატლანტასთვის.
  ალექსანდრე 4-ზე გოგონები პირველად ხედავენ უზარმაზარ ამერიკულ ვაშინგტონის ტანკს. მანქანა ას სამოცდაათ ტონას იწონის, ლიანდაგზე. რატომ იქნება ორმაგად საპატიო ვინმესთან ბრძოლა?
  გოგონები კი შორიდან ისვრიან და შუბლის ჯავშანს ურტყამდნენ. და ლითონის სქელი ფენა უძლებს მას.
  ელიზაბეთი გაღიზიანებით ამბობს:
  - დიახ, გვიჭირს!
  ელენამ სანუგეშოდ შენიშნა:
  - მაგრამ მტერიც არ წაგვიყვანს!
  მან ასევე გაუგზავნა ჭურვი მტერს.
  და შემდეგ არის ავრორა, როგორც ტყვია. და ძალიან ზუსტად დაარტყამს მიზანს. და მოაბრუნებს მტერს.
  და მან შეამოწმა:
  - უმძიმესი მეტოქე ვარ!
  ის რეალურად მოხვდა ამერიკული ტანკის ლულაში. ახლა კი ყაჩაღს შეუძლია მხოლოდ თვრამეტი ტყვიამფრქვევით დაარტყას. და "ალექსანდრე" -4 მტრისკენ მიიქცევა. და როგორ დაიწყებს ის აჩქარებას, აჩქარებს თავის ბილიკებს.
  ასეთ გიგანტს ვერავინ შეაჩერებს.
  მისი სპორტული ძალა შეუდარებელია.
  ეკატერინე მღეროდა:
  - აერობატიკა, ჩემო სასიკვდილო ეკიპაჟო!
  და ისევე აიღებს მას და დაარტყამს მტერს.
  და გოგოები აქ ჯიუტობენ.
  ამერიკელი საბოლოოდ გვერდში მოხვდა. და გიგანტურ ტანკს ცეცხლი გაუჩნდა და მისმა ჭურვებმა დაიწყეს აფეთქება.
  და რა გიჟურია საბრძოლო ნაკრები! და ჯავშანი და ყველაფერი სხვა ამოვა...
  და გოგოებმა ერთხმად წამოიძახეს:
  - რუსული გზისთვის!
  და ისინი გაიცინებენ, კბილებს აცლიან!
  ასე დაეცა ატლანტა. ხოლო 1933 წლის 7 სექტემბერს ამერიკული არმიის ნარჩენები დანებდნენ. და დასრულდა კიდევ ერთი ომი, რუსეთისთვის გამარჯვებული. და რა მართლაც შესანიშნავია!
  გამარჯვების შემდეგ ცარისტულმა იმპერიამ ჩაატარა რეფერენდუმი შეერთებულ შტატებსა და კანადაში მეფის რუსეთის იმპერიასთან შეერთების შესახებ. და სამეფო ქვეყანა გაფართოვდა. და საერთოდ, კარგია, როცა ავტოკრატია და აბსოლუტური მონარქია მართავს. ყველა თანასწორია მეფის წინაშე და არ არის სალაპარაკო მაღაზია - პარლამენტი.
  და მეფის რუსეთი იყო ძლიერი და სტაბილური იმპერია - უნიკალური თავისი არსით.
  ამასობაში გერმანიაში გაძლიერდა ნაცისტური რეჟიმი, რომელმაც განსაზღვრა ვერმახტისა და ძლიერი არმიის შექმნის კურსი. მართალია, ჰიტლერი გამუდმებით ხაზს უსვამდა თავის კეთილგანწყობას ცარისტული რუსეთის მიმართ, თუმცა მან ყველაზე მეტი ტერიტორია აჭრა გერმანიას.
  მაგრამ შემდეგ, დიახ, დაიდო სამხედრო ალიანსი: იტალია, გერმანია და რუსეთი. უფრო მეტიც, ცარ ალექსეი დათანხმდა ავსტრიის ანექსიას მესამე რაიხს.
  მას შემდეგ, რაც ბრიტანეთი ეკონომიკურად დასუსტდა და საფრანგეთიც, ცარისტული მთავრობა სერიოზულად უყურებდა საფრანგეთის, ბრიტანეთისა და ჰოლანდიის კოლონიებს. წმინდა სამხედრო თვალსაზრისით, რუსული არმია გახდა ყველაზე დიდი - ოცი მილიონი მშვიდობის დროს. და მსოფლიოს საუკეთესო ტანკების, ვერტმფრენების და რეაქტიული თვითმფრინავების დიდი რაოდენობა. რუსული ფლოტი ასევე უფრო ძლიერი და მრავალრიცხოვანი იყო ვიდრე ბრიტანული, რადგან დასუსტებული ინგლისი კონკურენციას ვერ უწევდა ეკონომიკურად ძლიერ ცარისტულ იმპერიას.
  ასე რომ, ახლა დიდ იმპერატორ ალექსეის სურდა თავისი ყოფილი მოკავშირეების ყველა კოლონიის წართმევა.
  Და რა? აიღებს!
  1940 წლის 15 მაისს დაიწყო მეორე მსოფლიო ომი. მეფის რუსეთმა ჯარები გადაიყვანა ირანის სამხრეთით, ინდოეთში, ინდოჩინეთსა და ეგვიპტეში. და ვერმახტმა შეუტია საფრანგეთს, ბელგიას და ჰოლანდიას. იტალიამ ადრე დაიპყრო ეთიოპია და შეუტია ბრიტანულ სომალს და გადაიტანა პოლკები საფრანგეთის სამხრეთით.
  აქ არიან ჯადოქრები გოგონები, რომლებიც მოძრაობენ ირანის სამხრეთით. ანასტასია და მისი ოთხი მეგობარი.
  გოგონები, როგორც ყოველთვის, ახალგაზრდები და ფეხშიშველები არიან. გადის წლები და ლამაზმანები მხოლოდ ყვავის და არც ერთი ნაოჭი ან ბზარი კანზე და არც ერთი წვეთი ცხიმი მათ ჩამოყრილ სხეულზე.
  ასე რომ, ისინი იწყებენ ბრიტანეთის კოლონიური ჯარების განადგურებას და ამას დიდი ენთუზიაზმით აკეთებენ.
  ანასტასია, შიშველი ფეხით ესროლა ყუმბარა სპარსელებს და იღრიალა:
  - განუზომელი ძალის მეომრები!
  ნატაშაც ისვრის ტყვიამფრქვევიდან, ყუმბარას უმატებს შიშველი თითებით და ყვირის:
  - და ჩვენ არასდროს დავნებდებით!
  შემდეგი ზოია ცეცხლს უკიდებს, ასევე თიშავს ბრიტანელებს და სპარსელებს და ყვირის:
  - მოდით, ვიმართოთ!
  შემდეგ კი ავრორა დაარტყამს მტერს შიშველი ფეხით და იტყვის:
  - ჩვენი ძალის აყვავება!
  და ისევ სასტვენს!
  შემდეგ კი სვეტლანა მოგცემს და ავტომატს დაგირტყმს. და ის ასევე გაუგზავნის ყუმბარას მტერს შიშველი თითებით.
  და ყვირის:
  - დახვეწილი მანერებისთვის!
  ეგვიპტეში კი ელიზაბეტის ეკიპაჟის გოგონები ტანკზე მიიწევენ. ის უახლეს მძიმე ტანკ "ალექსანდრე"-6-ზეა. მანქანას აქვს დაბალი სილუეტი და იწონის სამოცდათხუთმეტ ტონას. და ის ურტყამს ბომბის გამშვებს. უფრო შესაფერისია მტრის სიმაგრეებთან საბრძოლველად.
  ბრიტანეთის სატანკო ფლოტი შედარებით სუსტია. და საუკეთესო მანქანა არის "მატილდა" -2. მაგრამ "ნიკოლაი"-7 მას ებრძვის.
  მას აქვს შესანიშნავი ტანკსაწინააღმდეგო იარაღი. რომელიც შორ მანძილზე ურტყამს.
  გოგონები მოქმედებენ სისწრაფით და ეშმაკობით. მათი ტანკი კი უდაბნოში დაცოცავს. და ის ესვრის თავს. და ბომბის გამშვები ხმაურია ძალიან ინტენსიურად.
  გოგოები იცინიან და ჭიკჭიკებენ:
  - ძალიან კარგია ტახტზე! ჩვენ სუპერმენები ვართ!
  და ისევ გაისროლებენ და გაანადგურებენ სხვა ბუნკერს, ან გამაგრებულ პუნქტს ბრიტანეთში.
  ბრიტანელები თმობენ და თმობენ...
  ახლა ეგვიპტური პირამიდები ჩნდება გოგოების თვალწინ. ხედავენ მათ და თვალს ახამხამებენ. მართლა შესაძლებელია ასეთი ლამაზმანების შეჩერება?
  მაგრამ ცაში ალბინა და ალვინა ხმელთაშუა ზღვის გამო იბრძვიან. მათ ასევე შიშველი მარგალიტისფერი კბილები. და ისინი უსტვენენ სიმღერებს. ამ გოგოებს მებრძოლი სული აქვთ.
  თუმცა მეომრებს გადაწყვეტილი აქვთ ბრძოლა, როგორც ყოველთვის, მხოლოდ ტრუსითა და შიშველი მკერდით.
  და ისინი აჩვენებენ თავიანთ კოლოსალურ საბრძოლო კლასს. ისვრიან საკუთარ თავს და ისვრიან საჰაერო ქვემეხებიდან. ასე რომ, გოგოებს ვერაფერი შეაჩერებს. თუმცა ბრძოლა გრძელდება და ბრიტანელები ლამაზმანებს გარბიან. ასეთ აგრესიულ ადამიანებს ვერ შეაჩერებ.
  გოგოებმა კი ერთი აფეთქებით ათიოდე თვითმფრინავი ჩამოაგდეს და თავისთვის იცინიან.
  ასე რომ, ისინი დაფრინავენ და დაფრინავენ. და სროლა არ წყდება.
  ალბინა სიცილით ჭიკჭიკებს:
  -ყოველ დროს დაუძლეველი ვარ!
  ალვინა, რომელიც აგრძელებს ცეცხლს, დასძენს:
  - პეტრეს დროშის ქვეშ!
  მეომრები ხტებიან და ამავდროულად მტერს აოხრებენ.
  ინგლისელი და ადგილობრივი პატიმრების სვეტები უკვე გადაადგილდებიან ეგვიპტეში.
  ცარისტული ჯარები ბევრად უფრო ძლიერია და კოლონიალური ჯარები, რომლებსაც საბრძოლო სულისკვეთება არ გააჩნიათ, იმარჯვებენ.
  ალექსანდრია დაეცა. და ეს ძალიან მარტივია. ახლა კი რუსული ჯარები ხვდებიან იტალიელებს.
  ერთობლივი აღლუმი. ფეიერვერკი, ფერადი მსვლელობა. და ერთგულების და მეგობრობის მშფოთვარე გამოვლინებები.
  იტალიელებიც აღფრთოვანებულები არიან. მით უმეტეს, როცა რუსი გოგოები ფეხშიშველი დარბიან ცხელ უდაბნოში...
  და სხვა ადგილას, ალენკა და მისი ქალწული პოლკი დელიში შევიდნენ. იგრძნობა, რომ სეფებს არ სურთ რუსულ პოლკებთან ბრძოლა. და ბრიტანეთის კოლონიური ძალა დამარცხდა ამ ინდოეთის ტერიტორიაზეც.
  ბევრი შავგვრემანი გოგონა გარს ეხვევა რუს ჯარისკაცებს და ყვავილებით ესალმება.
  რა ლამაზია აქ ყველაფერი. და ბევრი ყვავილი. და ყველაფერი საკმაოდ ლამაზად და მოწესრიგებულად ხდება.
  რუსული ჯარები უკვე უახლოვდებიან ბომბეის და დიდი წინააღმდეგობის გარეშე იკავებენ მას.
  ალენკა ძალიან აქტიურად და უხეშად მოქმედებს. ის ყუმბარებს ისვრის შიშველი თითებით და ღრიალებს:
  - მე უბრალოდ სუპერმენი ვარ ბიკინით!
  და რა კარგია გოგოებისთვის ნახევრად შიშველი და ბიკინით სირბილი. ისინი ძალიან მშვენივრად გამოიყურებიან.
  კოლონიებში ბრიტანეთის წინააღმდეგობა სუსტია. ადგილობრივ ჯარებს არ შეუძლიათ სასტიკი ბრძოლა.
  ამასობაში გერმანელები წარმატებით მიიწევენ წინ. ჯერ მათ ბრიტანელები ბელგიაში მიიყვანეს. და შემდეგ, არდენის მთებზე გადაგდებით, მათ შეძლეს ინგლისური და ფრანგული ნაწილების გაწყვეტა. ამრიგად, შთამბეჭდავი გამარჯვება მოიპოვა.
  და ბელგია დაიპყრო. ხოლო 22 ივნისს, პარიზის აღების შემდეგ, საფრანგეთმა კაპიტულაცია მოახდინა, ცოტა ადრე კი ჰოლანდიამ. ამრიგად, შთამბეჭდავი გამარჯვება მოიპოვა. და გერმანელები შესამჩნევად ამაყობდნენ. და რუსეთის არმიამ დაიპყრო ინდოეთი, ირანის სამხრეთი, ბირმა და ბანგლადეში. და ასევე მთელი ინდოჩინეთი.
  მტერი აშკარად კარგავდა. და გერმანელები შეიჭრნენ ესპანეთსა და პორტუგალიაში.
  რუსეთის ჯარები სამხრეთ აფრიკას მიუახლოვდნენ. მათ ხელს უშლიდა არა იმდენად ბრიტანეთის წინააღმდეგობა, რამდენადაც გაჭიმული საკომუნიკაციო და მიწოდების ხაზები. ასევე გზების ნაკლებობა აფრიკაში და გაუვალი ჯუნგლები.
  მაგრამ მეფის არმიამ მაინც გადალახა ყველაფერი. და ტიტანის როლიკებით მოძრაობდა. და მტერი სულ უფრო და უფრო დანებდა და მუხლებზე დაეცა.
  გოგონების პოლკები, როგორც წესი, ფეხშიშველი გადაადგილდებოდნენ და აიძულებდნენ პატიმრებს ფეხები ეკოცნათ. ხანდახან გოგონები ტყვეებს მკერდს კოცნით აფენდნენ.
  მაგრამ შემდეგ ანასტასია, ნატაშა, ზოია, ავგუსტინა, სვეტლანა შევიდნენ ავსტრალიაში. ისინი დედაქალაქ სიდნეისკენ მიემართებიან. და მღერიან:
  - რუსეთი, სადაც ყველას ბევრი ცოლი ჰყავს,
  სადაც ნებადართულია ლამაზი ზარი...
  სადაც ყველა ადამიანი ძმას ჰგავს,
  ჩვენი სიმბოლო, ჩვენი სიმბოლოა კოლორატი!
  და ისევ შიშველი ფეხებით ისვრიან ყუმბარებს - ფანტავენ ინგლისელებს და ადგილობრივებს.
  ანასტასიამ ბრიტანელ გენერლს საბრალო თავი ჩამოართვა და ჭიკჭიკით გაისმა:
  - სამშობლოს სადიდებლად!
  და ნატაშამ, შიშველი ფეხის სროლით, გაყო ტანკი. და ის იმღერებს:
  - უი, რუსს სვაროგი ჰქვია!
  გოგოები კი მოძრაობენ, ზოია ავტომატიდან აფეთქებს, ინგლისელებს ძირს აყენებს და ყვირილი:
  - ახალი რუსული შეკვეთისთვის!
  ეს გოგოები არიან! რომ უყვართ მოკვლა! და ისინი არ გაჩერდებიან! და ლამაზმანთა სახეები ბრწყინავს!
  აქ კი ავგუსტინე გასროლას ჰგავს. როგორ თიშავს ინგლისელებს და ღრიალებს:
  - დაბადებული რუსეთისთვის!
  და სვეტლანა ლურსმნებს მას. და შიშველი ფეხით ისვრის მკვლელ და მომაკვდინებელ ყუმბარას.
  და ისიც ყვირის:
  - ჩემო დიდო რუსეთო!
  და ისევ აწვალებს... თიშავს გერმანელებს, ყოველგვარი ცერემონიის გარეშე კლავს.
  ახლა სიდნეი უბრძოლველად თმობს. და ამოიღეს მოქალაქეები და სამხედრო გასაღებები. და მათ მეფედ და იმპერატორად ცარ ალექსეი გამოაცხადეს.
  ეს კონტინენტიც ნებდება...
  და რუსული ხომალდები ახალ ზელანდიაზე დაეშვებიან. ამავდროულად, პრეტორიაში შედის მსუბუქი ტანკები "პეტერ" -8. და სამხრეთ აფრიკა ასევე ეცემა. და ფეხშიშველი გოგონების ბატალიონი დაეშვა მადაგასკარში.
  და ძალიან ლამაზი გოგონები შიშველი ფეხებით ყუმბარებს ისვრიან და მტრის წინააღმდეგ მიწაზე ეშვებიან. მადაგასკარი ეცემა. აფრიკის უმეტესი ნაწილი კი რუსმა ჯარისკაცებმა დაიპყრეს.
  თითქმის გაიმარჯვეს მეფის რუსეთმა და მესამე რაიხმა და იტალიამ. მაგრამ დარჩა მხოლოდ თავად ბრიტანეთი და ირლანდია. და მოვიდა შემოდგომა, შემდეგ ზამთარი. გერმანელებმა და რუსულმა თვითმფრინავებმა დაბომბეს ინგლისელები და მათი ქალაქები ნანგრევებად აქციეს. მაგრამ ჩერჩილმა ჯიუტად უარი თქვა კაპიტულაციაზე.
  1941 წლის მაისში დესანტი მოჰყვა. ვეფხვის დივიზიის ფეხშიშველი გოგონები პირველები დაეშვნენ. დაე მათ გაანადგურონ ბრიტანეთის ჯარები. და გადაყარეთ ისინი შიშველი ფეხების თითებით.
  ბრიტანელებს დაბომბეს ნახევრად შიშველი გოგონები, რომლებსაც მხოლოდ ტრუსი ეცვათ და მკერდი კანკალებდნენ. და ძალიან მაგარი იყო.
  და ბრძოლა გაიმართა ტანკებით "პეტრე", "ნიკოლაი", "ალექსანდრე", "ივანე", რომლებმაც სიტყვასიტყვით გაანადგურეს მოწინააღმდეგეები.
  და აქ არის უახლესი ტანკი "Alesey" -1 პირამიდული ფორმის. რომელსაც აქვს რაციონალური დახრის კუთხეები ყველა კუთხიდან და არ შეიძლება შეაღწიოს.
  მასში მწოლიარე ელიზაბეთი და მისი გოგონების გუნდი თითქმის შიშველი ისხდნენ მხოლოდ ტრუსებში.
  ოთხი მშვენიერი მეომარი, თითქმის შიშველი, ესვრიან ინგლისურ ქვემეხებს და ფაქტიურად ცეცხლში ჩავარდებიან. გოგონები კი საკუთარ თავს ესვრიან და ტყვიით ავსებენ ტყვიამფრქვევებიდან. ბრიტანელები კი ასობით იწვავენ.
  და მებრძოლი ლამაზმანები მტერს ასველებენ და სიტყვასიტყვით უშვებენ თავიანთ ტანკს გვამებზე. და მოკლული ინგლისელების ხალიჩები გაშლილია. გოგონები კი ტანკში მიდიან. ისინი ანადგურებენ მატილდას და ჩერჩილებს. ბოლო ტანკს მხოლოდ ცარისტული არმიის მანქანის დაკაწრვა შეუძლია.
  და რუსეთის ერთი მეორეს მიყოლებით გამარჯვება მოჰყვება. და გერმანელები წინ მიიწევენ. მაგრამ მათი T-3 და T-4 ტანკები იმდენად სუსტია რუსულ მანქანებთან შედარებით. და ასევე პატარა პრიმიტიულები. და მაღალი... და ცარისტული არმიის ტანკები სკუტირებულია. და ჯოხს თავისთვის იყენებენ, კადრებს ყურადღებას არ აქცევენ.
  ასე რომ, ბრიტანელები თეთრ დროშებს აგდებენ. რამდენიმე ათასი შერჩეული რუსული ტანკი პირველივე საათებში დაეშვა, სიტყვასიტყვით შეიჭრა თავდაცვაში.
  ანასტასიამ შიშველ ქუსლში ტყვია მიიღო და გაეცინა:
  - მასაჟისტი ბიჭი!
  მერე შიშველი თითებით გენერლის ცხვირზე აიტაცა და თავის თავზე გადააგდო. გადაფრინდა და ბაიონეტებზე მუცლით დაეშვა. და იმდენი სისხლი დაიღვარა.
  ანასტასიამ გულიანად დაიყვირა:
  - დიდება ცარ ალექსეის!
  ნატაშაც მოწინააღმდეგის წვივს ამოძრავებს და ღრიალებს:
  - ახალი სლავური წესრიგისთვის!
  და ის მტრის თავს დააყენებს. და ის თავის ნამსხვრევს გაყოფს. და ყვირის:
  - მაგარი გოგოები, თავისუფლების მოყვარულებო - ვიბრძვით ახალი წესრიგისთვის!
  შემდეგ კი ზოია ერთდროულად ისვრის ორი ავტომატიდან და შიშველი ფეხებით ისვრის ბარდას ასაფეთქებელი ნივთიერებებით.
  და ის მიდის ბრიტანელებს პირველ დღეს. და მას შემდეგ რაც მიიღეს, ნისლიანი ალბიონის იმპერიის მებრძოლები ყრიან იარაღს და პირდაპირ ტყვეობაში არიან.
  და აი, ავრორა შედის ბრძოლაში. ანადგურებს მტერს იარაღით. მას აქვს სპეციალური ტყვიამფრქვევი მკვლევარი ტყვიებით. ის ინგლისელებს ნუნჩუკების ღეროსავით აფურთხებს.
  და აი, სვეტლანა ისვრის. და ანადგურებს მტერს.
  ისვრის სასიკვდილო მასით... და კბილებს აშიშვლებს.
  და ღრიალებს მის ფილტვებში:
  - მე ქალი ვარ, რაც მართლა სუპერა!
  და ის ხტება და შიშველი ფეხით ყუმბარას ისვრის. და ის იფეთქებს ყველა ნაწილსა და ფრაგმენტში.
  და ყვირის:
  - მე ვარ შიშველი მკერდი სუპერმენი!
  ახლა კი გოგოები საკუთარ თავზე აბიჯებენ... უფრო და უფრო ღრმად შედიან ბრიტანეთის ტერიტორიაზე.
  ოლეგ რიბაჩენკო, გარეგნულად თერთმეტზე უფროსი ბიჭის სხეულში, მაგრამ მაიორის მხრებით, თუმცა თავადაც ფეხშიშველი და შორტებშია, ინგლისელს თიშავს. და ის მოქმედებს გაბრაზებული გაბრაზებით.
  ანთებს ცეცხლს და მღერის:
  - გარიჟრაჟს და უმაღლეს ფერს განვიცდით.
  და მასთან ერთად იყო გოგონა მარგარიტა, რომელიც არასოდეს გახდა ზრდასრული. მისთვის კარგია, რომ მაინც არ გახდა მოხუცი ქალბატონი!
  და ეს ბევრად უარესია ვიდრე გოგო იყო!
  ისინი გარს აკრავს ლონდონს. ახლა კი წაყვანით ემუქრებიან. და ბევრი მტერი ნებდება. მხოლოდ მეფის მცველები არ ნებდებიან და არ ნებდებიან. მაგრამ ისინი უმოწყალოდ ნადგურდებიან. და ახორციელებენ ტოტალურ, არაადამიანურ განადგურებას. ეს არის სრული განადგურება, რომელიც ხდება. და მანქანები ძალიან აქტიურია.
  და ცაში ალბინა და ალვინა აგროვებენ გადასახადებს. გოგონამ უკვე მიიღო წმინდა გიორგის ჯვრის შვიდივე ხარისხი. პირველი ხარისხი: წმინდა გიორგის ჯვარი, მეორე - წმინდა გიორგის ჯვარი მშვილდით! მესამე არის ოქროს ჯვარი. მეოთხე არის ოქროს ჯვარი მშვილდით. მეხუთე არის ოქროს ჯვარი ბრილიანტებით. მეექვსე არის ოქროს ჯვარი ბრილიანტებით და მშვილდით. და მეშვიდე არის ოქროს ჯვრის ვარსკვლავი მშვილდითა და ბრილიანტებით!
  ამ გოგოებმა ერთ ბრძოლაში ორმოცდაათი მანქანა ჩამოაგდეს და საკუთარ თავს უმღერიან:
  - ჩვენ ისეთი ლამაზმანები ვართ, რომ უბრალოდ სუპერ და ჰიპერები ვართ და საერთოდ მშვენიერი ლამაზმანები!
  და გაშიშვლებული კბილებით თვალს დახუჭავენ.
  ეს გოგოები არიან - ალბინა და ალვინა... და უყვართ მამაკაცების გაუპატიურება. და მათ თავად არ აინტერესებთ ენით მუშაობა, როდესაც ხედავენ მიმზიდველ მამაკაცურ სრულყოფილებას.
  და რომ გოგოები უბრალოდ ვნების, სიყვარულისა და ვნების განსახიერებაა!
  როგორ უყვართ პულსირებული ნეფრიტის წნელები.
  უმაღლესი კლასის მეომრები...
  აქ ჩერჩილი გარბის გარშემორტყმული ლონდონიდან. ამიტომ რქებზე კარგად დაარტყეს.
  მან კი ფეხები მოათრია და ბრაზილიაში გაიქცა... მაგრამ ლონდონის გარნიზონმა კაპიტულაცია მოახდინა. და რუსეთის ჯარებმა ირლანდია თითქმის წინააღმდეგობის გარეშე აიღეს. ბრიტანელები უკვე დანებდნენ დოლის ცემას...
  მეორე მსოფლიო ომი ერთ წელიწადში დასრულდა ღერძის ძალების გამარჯვებით. აფრიკის უმეტესი ნაწილი რუსულია. თუმცა, გერმანიამ და იტალიამ რაღაცის დაჭერა შეძლეს.
  გარდა ამისა, მესამე რაიხში შედიოდნენ ასევე ესპანეთი და პორტუგალია.
  და რუსული ძალები მეფობდნენ ბრიტანეთში და ცარ ალექსეი ასევე გახდა ბრიტანეთის მონარქი. რუსეთმაც თითქმის წინააღმდეგობის გარეშე დაიკავა შვედეთი, გერმანიამ კი ნორვეგია და უფრო ადრეც დანია.
  ჰიტლერმა დაიკავა ევროპის დიდი ნაწილი. პროტექტორატით მესამე რაიხის ტიპის წარმონაქმნის შექმნით. და რუსეთმა ხელახლა შექმნა იმპერია და შეიტანა მის შემადგენლობაში.
  შეიქმნა დროებით მყიფე სამშვიდობო სიტუაცია. რაც ამ დროისთვის გაგრძელდა.
  ცარისტული რუსეთი და გერმანია ამუშავებდნენ თავიანთ შენაძენებს. მათ აითვისეს კოლონიები.
  ცარ ალექსეი ჯერ კიდევ საკმაოდ ახალგაზრდა იყო და ვერ ჩქარობდა მთელი მსოფლიოს დაპყრობას.
  მაგრამ ჰიტლერმა რატომღაც ვერ გაუძლო. მას ეჩვენებოდა, რომ მან ძალიან ცოტა მიწა მიიღო აფრიკაში, რომ რუსეთი ძალიან დიდი იყო. და მუსოლინი უმცროსის შვილთან ერთად დაიწყეს ომი რუსეთის წინააღმდეგ. ბრძოლა დაიწყო 1955 წლის 20 აპრილს, ფიურერის ორმოცდამეათე დაბადების დღეს.
  გერმანელებმა შეიმუშავეს ტანკების მთელი სერია მეფის რუსეთთან ომისთვის და, როგორც ჩანს, მათ ამაზე დიდი იმედი ჰქონდათ.
  პანტერა 5 გახდა მთავარი ტანკი, რომელიც შეიქმნა რუსეთთან ომისთვის.
  75 ტონას იწონიდა ეს მანქანა მაგარი იყო.
  და საერთოდ, 128 მმ-იანი ქვემეხი 100ლარზე ნამდვილად გამანადგურებელი ძალაა. და თუ ის სცემს, მაშინ ცარისტული არმიაც საკმარისი არ მოგეჩვენებათ.
  და არის კიდევ უფრო ძლიერი ტანკი: "Tiger"-5, რომელიც კიდევ უფრო მძიმეა და უფრო მძიმედ დაჯავშნული. და ის იწონის დაახლოებით ას ტონას!
  ხოლო რუსეთში, მთავარი ტანკი "Alexey" -4 იწონის მხოლოდ ორმოცდაათ ტონას და აქვს მხოლოდ 105 მმ კალიბრის იარაღი. მაგრამ ის ბევრად უფრო მოწინავეა, პირამიდული და გაზის ტურბინის ძრავით 1800 ცხენის ძალით, ანუ ძალიან მობილური.
  გერმანელი უფრო მასიური და ძლიერია. განსაკუთრებით საშინელებაა "ლომები"-5, ორას ტონას იწონის. რაც, თუმცა, დიდად არ ზრდის ჰიტლერის შანსებს. ასე რომ, სუპერ მძიმე ტანკები ძალიან ძვირი და რთული ტრანსპორტირებაა. მიუხედავად იმისა, რომ არსებობს გარკვეული უპირატესობები გამოყენებასა და გამოყენებაში.
  ყოველ შემთხვევაში, ჰიტლერმა ვერ გაუძლო და მივარდა მეფის რუსეთში. და დაიწყო ბრძოლები.
  რუსული არმიის ძლიერმა გამაგრებულმა ზონებმა შეაჩერა მტრის წინსვლა. და გერმანელები გაიჭედეს. და ცარისტული არმია შეტევაზე წავიდა აფრიკაში, სადაც ბევრად მეტი ძალა ჰქონდა. და იტალიელებმა იგრძნეს პირველი დარტყმები. მათი ჯარები არიან ძალიან სუსტი და დაბალი დისციპლინის მქონე, გაცილებით ჩამორჩენილი ტექნოლოგიით, რათა წინააღმდეგობა გაუწიონ რუსეთს.
  სულ რაღაც სამი კვირის ბრძოლის შემდეგ მეფის არმიამ იტალიელები სომალიდან და ეთიოპიიდან გააძევა.
  გამოვყავი გოგოები ანასტასია, ნატაშა, ზოია, ავგუსტინა, სვეტლანა. ისინი ჯერ კიდევ ისეთივე ახალგაზრდები არიან, როგორც ორმოცდაათი წლის წინ, როცა იაპონიას ებრძოდნენ. ცარ ალექსის უკვე ჰყავს შვილიშვილები, მაგრამ გოგონები მაინც ჭაღარაები არიან, მკაცრი, აგრესიულები და მამაცი.
  და ომის ორმოცდაათი წლის განმავლობაში გოგონები ახალგაზრდები დარჩნენ. და მათ კანზე არც ერთი ნაოჭი ან ბზარი არ აქვთ. ისინი ისეთი ლამაზი და სუფთაა, როგორც ყვავილები.
  მაგრამ ოლეგ რიბაჩენკო და მისი პარტნიორი მარგარიტა ჯერ კიდევ ბავშვები არიან - ისინი საერთოდ არ მომწიფებულან. გარეგნულად მაინც. მაგრამ ისინი უფრო სწრაფად დარბიან, ვიდრე გეპარდები. და ვერც ბაიონეტი და ვერც ტყვია ვერ კლავს მათ.
  ამ ბავშვებს უყვართ შიშველი ფეხებით ბასრი დისკების სროლა. ისინი ზოგადად სუპერ მებრძოლები არიან!
  და ნებისმიერი ძალა დაჩოქილი იქნება!
  ანასტასია, ნატაშა, ზოია, ავგუსტინა, სვეტლანა ასევე იბრძოდნენ თურქებთან ალექსანდრე II-ის დროს. და ამიტომ ისინი უკვე ასზე მეტი წლის არიან. მაგრამ ისინი არ ბერდება, რადგან ისინი ჯადოქრები არიან. და რადგან ისინი უკვდავები არიან, როდნოვერის ძალაუფლებაში.
  ხოლო ცარისტული რასის წარმომადგენლები ეთიოპიაში დარბიან და უკვე იტალიელებს კლავენ.
  და ისევ აიძულებენ მათ შიშველი ფეხების კოცნას. გოგონები კი, რა თქმა უნდა, ენით აღუწერელი სილამაზით არიან და სულში მხურვალე ვნებით. მათი დაკნინება არანაირად არ შეიძლება. ეს არის ის, რაც ქვეყანას შესანიშნავად აქცევს. და ისინი იმარჯვებენ დიდი გარანტიით.
  რუსეთის ცარისტული იმპერია ძირითადად კონტინენტური იყო და უნიკალური რუსი ერისთვის. რუსი ერი, მრავალი ხალხის ნაზავი და რუსეთი დნობის ქვაბს ჰგავს, შეუძლია სხვა ხალხების გადაყლაპვა, თანდათანობით მათი ათვისება და არა დაჩაგვრა. ამიტომაც გაიზარდა სამეფო იმპერია. ნელ-ნელა სამეფო-სამეფო... ახლა კი ძალიან ცოტა დარჩა გლობალური ჰეგემონიისთვის. რუსეთში გაცილებით მეტი მოსახლეობაა, ვიდრე მესამე რაიხი და იტალია.
  ასე რომ, მას აქვს ყველა შანსი, დაიჭიროს და დაიხარჯოს იგი. უფრო მეტიც, იმის გათვალისწინებით, რომ მეტოქეები უფრო სუსტი არიან. და ყველას როდია კმაყოფილი ჰიტლერისა და მუსოლინის რეჟიმით.
  აფრიკაშიც ბევრი ადგილობრივი ტომი და კოლონიური ერთეული მხარს უჭერს რუსებს. ანალოგიურად, რუსული ტექნოლოგია უკეთესად შეეფერება ჯუნგლებს.
  ბრძოლებმა აჩვენა, რომ გერმანელებს პრობლემები ჰქონდათ Panther-5-თანაც კი და არა მხოლოდ Tiger-5-თან. დიახ, კრაუტებმა შესამჩნევად დათმო. მას შემდეგ, რაც მეფის არმიამ გაიარა ეთიოპია და დაარტყა ლიბიას, გერმანულმა ნაწილებმაც გაცურეს. თუმცა, ცაში გამართულ ბრძოლებში, გერმანულმა განვითარებამ გააკვირვა სამეფო ტუზები - განსაკუთრებით დისკოს ფორმის მოწყობილობებით. და მათ გაბრაზებული მრისხანებით გაანადგურეს რუსული მანქანები.
  მაგრამ, რა თქმა უნდა, გერმანელებს არ ემთხვევა რიცხვები. და დისკოთეკა ძალიან ძვირია და შედარებით ცოტაა. და ისინი თავად არიან დაუცველები, მაგრამ არ შეუძლიათ სროლა , ისინი მხოლოდ ლამინირებული ჭავლით ირბენენ. და მანევრირებადი რუსული მანქანები შეიძლება გაიქცნენ.
  თუმცა ცაში სამეფო ჯარი ძლიერია. და ზღვაზე კიდევ უფრო ძლიერია. მიუხედავად იმისა, რომ მესამე რაიხი არ არის სუსტი. მაგრამ ძალები მაინც არათანაბარია.
  როგორც მოსახლეობის, ისე ეკონომიკური პოტენციალის თვალსაზრისით, მესამე რაიხი ვერ უმკლავდება რუსეთს.
  და თუ ძალიან ძლიერი და ლამაზი გოგონებიც იბრძვიან, მაშინ სრული კრახია.
  ელიზაბეთი და მისი გუნდი ებრძვიან გერმანელ მონსტრებს და ახერხებენ გამარჯვებასაც კი. და მათ არ რცხვენიათ ის ფაქტი, რომ ნაცისტებს გაცილებით დიდი და მძიმე მანქანები ჰყავთ.
  აქ გოგონები შემოვლიან მტრის ტანკებს და პირდაპირ გვერდზე ურტყამს. და მათ არანაირი პრობლემა არ აქვთ მტერთან. ისინი ანადგურებენ თავიანთ მტერს და მღერიან:
  - მრისხანე სამშენებლო რაზმი! მრისხანე სამშენებლო რაზმი!
  ჰიტლერი იქნება მატე! ჰიტლერი იქნება მატე!
  და ისინი ანადგურებენ მტერს უზარმაზარი მარტივად. გოგოები კი სიცილს ვერ იკავებენ.
  მაგრამ ფაშისტები კისერზე დარტყმის შემდეგ უკან იხევენ. უკვე ლიბიაში რამდენიმე იტალიური დივიზია თითქმის უბრძოლველად ნებდება. და სამეფო ჯარის ჯარისკაცები წინ მიიწევენ. კრაუტები მძლავრი დარტყმით ჩამოაგდეს ალპებიდან და ცარისტული ჯარები იტალიის მასშტაბით მიდიოდნენ. ფეხშიშველი გოგონები მუსოლინი უმცროსის არმიიდან ესალმებიან ცარისტული არმიის ფერად ჯარებს. ყველა ეროვნების მილიონობით ჯარისკაცი ავსებს იტალიას. და ათი ათასი მობილური Alexey-4 ტანკი, რომელიც ორმოცდაათ ტონას იწონის, თითქმის შეუღწეველია ყველა კუთხიდან გასროლისას.
  იტალია, როგორც კოალიციის სუსტი რგოლი, ძალიან სწრაფად კვდება... 30 მაისს მეფის ჯარებმა რომი თითქმის უბრძოლველად აიღეს. და დაეცა მუსოლინის იმპერიის დედაქალაქი.
  და ისევ რუსული ჯარის გოგონები აიძულეს მტვრიან, შიშველ ფეხებს ეკოცნათ მტერი. მათ ესმით, რომ მტერს უნდა აჩვენოს მისი რეალური სტატუსი.
  ალბინა და ალვინა ანგარიშების აკრეფისას გაიხსენეს, როგორ ებრძოდნენ ჯადოქრებს იაპონელებთან, როცა ალექსეი აკვანში იწვა. და ძალიან სასაცილო იყო.
  გოგოებს ომი ჯერ არ მოსწყდათ და გერმანელები ჰაერში ჩამოაგდეს. ალბინამ კი შენიშნა:
  - როგორც კი ნაცისტებს დავამარცხებთ, მერე რა?
  ალვინამ თავდაჯერებულად განაცხადა:
  - დავიპყროთ ლათინური ამერიკა!
  ალბინამ საეჭვოდ აღნიშნა:
  - კარგი, ეს კიდევ ორი-სამი თვეა! Და მერე?
  ალვინამ ჩაიცინა და უპასუხა:
  - სუპი კატასთან ერთად!
  ალბინამ გაბრაზებულმა თქვა:
  - არა, ცხოვრების უფრო რეალური გეგმა უნდა არსებობდეს!
  ალვინამ ენთუზიაზმით თქვა:
  - ასე რომ, ჩვენ გავაჩენთ ბავშვს!
  ალბინამ დაამტკიცა ეს:
  - ეს უკვე უკეთესია!
  იტალია უკვე ფაქტობრივად დატყვევებულია. მუსოლინი უმცროსი გარბის საფრანგეთში... რუსეთის ჯარებმა სიცილია დაიკავეს. მაკარონის მწარმოებლების ყველა ქონება აფრიკაში უკვე დაკარგულია. დარჩა მხოლოდ გერმანული ანკლავები, მაგრამ მეფის არმია მათაც უტევს. აფრიკის სრული დაკარგვის საფრთხე, უფრო ძლიერ მტერთან ბრძოლაში.
  გერმანელებმა თითქოს არასწორად გამოთვალეს თავიანთი ძალა. ახლა კი ისინი მიცურავდნენ სამეფო ჯარების დარტყმის ქვეშ.
  და ათიათასობით ტანკი უკვე საფრანგეთის სამხრეთშია და აიღეს ტულონი... ბიკინით გამოწყობილი გოგონები ქალაქში ხტუნავენ და ფაშისტებს მუხლებზე აყენებენ. თავს აიძულებენ ქუსლებზე კოცნას და სიცილს.
  მაგრამ თქვენ ასევე შეგიძლიათ აკოცოთ გოგონას მკერდზე - მას არ ეწინააღმდეგება!
  ამდენი წარმატება. ხოლო გერმანიის სამხრეთში რუსული დივიზიებიც არღვევენ. და მათ უკვე აიღეს ვენა. და ისინი მიიწევენ მიუნხენში. ფაშისტები ემორჩილებიან დარტყმებს და ხელებს მაღლა ასწევენ. და მიეცი საკუთარ თავს!
  ოლეგ რიბაჩენკო, რა თქმა უნდა, მათ შორისაა, ვინც წინა პლანზე იბრძვის.
  და ბიჭი პირადად იპყრობს სამ გერმანელ გენერალს. რისთვისაც მონარქისგან განსაკუთრებულ ჯილდოს იღებს.
  თან მარადიული ბიჭი ფეხშიშველია და შორტები აცვია.
  ცარ ალექსეი ხარობს გამარჯვებებით. Და რა მოხდა? თავად ჰიტლერი ეშმაკი შევიდა მარყუჟში. მისი E-სერიის ტანკები არ ემთხვევა პირამიდულ ტანკებს.
  ცარ ალექსეი აჯილდოვებს გმირებს და გმირებს. და ამას დიდი მონდომებით აკეთებს.
  ასეთი მამა-მეფის სიყვარული და პატივისცემა შეიძლება მხოლოდ. რუსულმა ჯარებმა უკვე განდევნეს გერმანელები მაროკოდან. და თითქმის მთელი აფრიკა რუსეთის ტერიტორიაა. Და რა? ასე გაუმჯობესდა!
  ცარ ალექსეიმ ალბინა და ალვინა რუსეთის საუკეთესო ქალ ტუზებს ახალი ჯილდოთ დააჯილდოვა. პლატინის წმინდა გიორგის ჯვრის ვარსკვლავი მშვილდითა და ბრილიანტებით.
  მეომრები ამას ნამდვილად იმსახურებენ. და მათ აქვთ ასეთი ძალა. და სცემეს საკუთარ ფაშისტებს. და ისინი მიაღწევენ ფინიშის ხაზს. ცარისტული არმია უკვე რურის რეგიონს უახლოვდება და იქ სასტიკი ბრძოლები მძვინვარებს. მათ არ სურთ ნაცისტების დათმობა. საფრანგეთში კი უკვე პარიზს აკრავს. ადგილობრივი მოსახლეობა მიესალმება მეფის ჯარს და არ ჩერდება.
  შეიძლება ითქვას, რომ მტერი დანებების დონეზეა. ჰიტლერი ჩქარობს და უკვე ივლისის შუა რიცხვებია. გერმანელების პოზიცია კი თითქმის უიმედოა.
  აი რას ნიშნავს დაუკავშირდე ისეთ მაგარ მეფეს, როგორიც არის ალექსეი მეორე ან დიდი.
  საბოლოოდ, აფრიკაში ვერმახტის ჯარების ნარჩენები უკვე ჩაბარდნენ. რუსეთის ჯარებმა პარიზში გაიარეს. ვითარება კრიტიკული ხდებოდა გერმანელებისთვის.
  ივლისის ბოლოს რური უკვე მთლიანად იქნა აღებული. და რუსული ჯარები უახლოვდებიან ბალტიის ზღვას.
  ჰიტლერი ბერლინიდან ლათინურ ამერიკაში გარბის. სამეფო ჯარები შევიდნენ დანიაში, ნორვეგია კი უფრო ადრე გაათავისუფლეს. პალი და ლისაბონი. აგვისტოში ბერლინზე თავდასხმა მოჰყვა. და აიღეს მესამე რაიხის დედაქალაქი. შემდეგ მეფის არმიამ, განაგრძო შეტევა, გაათავისუფლა მადრიდი.
  ბოლოს აიღეს გიბრალტარის ციხე სექტემბერში. ციტადელი დაანგრიეს... და კიდევ ერთი ომი თითქმის დასრულდა. რაღაცნაირად საოცრად მოკლე და მსუბუქი აღმოჩნდა.
  ცარ ალექსეიმ მიიღო ყველა დროის უდიდესი დამპყრობლის წოდება.
  მაგრამ ჰიტლერი ჯერ კიდევ ცოცხალია და გაქცევა მოახერხა. რა ვუყოთ ამ ურჩხულს? უცნაურია, მაგრამ ლათინურ ამერიკას არ სურდა ამ ტირანის ექსტრადირება. და შემდეგ, 1957 წლის 1 მაისს დაიწყო ბოლო კამპანია ლათინური ამერიკის წინააღმდეგ და ბოლო ომი პლანეტა დედამიწის ისტორიაში. ჯარები უპრობლემოდ მიიწევდნენ წინ. ადგილობრივი ძალები სამხედრო თვალსაზრისით ძალიან სუსტი იყვნენ და ვერ უწევდნენ წინააღმდეგობას რუსეთის ჯარებს.
  ელიზაბეთმა და მისმა გუნდმა ახლახან ჩამოაგდეს ბატარეა და ახლა გზაზე მყოფი მტრები უბრალოდ ნებდებიან.
  გოგონამ სიცილით შენიშნა:
  - Ეს არის ომი!
  ეკატერინემ ღიმილით აღნიშნა:
  - უკანასკნელი ომი კაცობრიობის ისტორიაში!
  ელენამ შესთავაზა:
  - მაშ, მოდით, მშვიდობის სადღეგრძელო! და მომავალი შექმნა!
  გოგონები კი გახარებულები კოცნიდნენ ერთმანეთს ფეხშიშველი ძირებით.
  ისე, ყველაფერი კარგად მიდის...
  ანასტასია და მისი გუნდი გარბიან და შიშველი თითებით ყუმბარებს ესვრიან მოწინააღმდეგეებს. ისინი ანადგურებენ თავიანთ მტრებს და აცლიან კბილებს.
  ნატაშამ მღეროდა:
  - კოლოსალური ოცნების გოგო ვარ!
  და როგორ გავუშვათ მკვლელი ყუმბარა. დიახ, ასეთ გოგოებთან სუსტი არ შეიძლება. ისინი ამას არ აპატიებენ.
  და ისინი წინ მიიწევენ, ფაშისტებს არ მოწყალებენ. დაე, ამ შემთხვევაში ისინი მთლად ფაშისტები არ არიან.
  ზოია ასევე ისვრის ყუმბარას შიშველი ფეხით და ჩურჩულებს:
  - მტერზე გამარჯვებისთვის!
  შემდეგ კი ავგუსტინე ტყვიამფრქვევიდან ისვრის და შიშველი ფეხით ყუმბარას ისვრის.
  და ის ყვირის:
  - სასოწარკვეთილი დარტყმა!
  შემდეგ კი სვეტლანა ზეწოლას მოახდენს მოწინააღმდეგეებზე და შეჭამს მათ დახეულ ცომს.
  ეს გოგოები არიან.
  და ის ყვირის:
  - ცარ ალექსეი ჩვენი კერპია!
  მეხიკო აიღეს და კუბა დაიპყრო. რუსული ჯარები ჩრდილოეთიდან სამხრეთისკენ მოძრაობენ. და ისინი ამას ძალიან წარმატებით აკეთებენ. თქვენ არ შეაჩერებთ მათ. და იქნება დიდი გამარჯვება.
  და ალბინა და ალვინა ძალიან წარმატებულად იღებენ ანგარიშს საჰაერო ბრძოლაში. ისინი არიან მეომრები, რომლებსაც არ სჭირდებათ სისუსტის გამოვლენა. ისინი ჩამოაგდებენ თვითმფრინავებს, რომლებიც თავიანთი დონით ბევრად ჩამორჩებიან რუსულს. და რაც მთავარია, ბიკინებში ფეხშიშველი გოგოები საჭესთან არიან. ყველას რომ აწვალებენ. და ჩამოაგდებენ ყველას, ვინც ჩხუბში მოხვდება.
  ჩვენ უკვე გავიარეთ ნიკარაგუა. ცარისტული არმიის მანქანების არმადა ვერ შეჩერდება. და რუსული ჯარები მოდიან. და უფრო და უფრო ხშირად ოპონენტები ნებდებიან. და ისინი დევნიან მტრებს პატიმრების კოლონებით. და მტერს მუხლებზე მოჰყავთ.
  ანასტასია თავისთვის გარბის და ოპონენტებს სახეზე აცემინებს და შიშველ ქუსლებზე კოცნის.
  ამდენი მტერი დანებდა. და ბევრი მათგანი კაპიტულირებულია დოლის ცემასთან. და ისინი მაღლა ასწევენ თათებს.
  რუსული ჯარები უკვე მიაღწიეს ვენესუელას. ვითარება სულ უფრო მშვიდდება.
  ბრაზილია ყველაზე დიდი მტერია და შედარებით ადვილად ტყდება. და ის იძულებულია კაპიტულაცია მოახდინოს.
  გოგონები დადიან რიო-დე-ჟანეიროში და ბიჭები კოცნიან მათ შიშველ კვალს.
  ნატაშა სიცილით ამბობს:
  - მაინც კარგია ცხოვრება!
  ზოიამ გარკვეული ეჭვით აღნიშნა:
  - არც ისე ცუდია, როცა კედელთან ფეხები გძინავს!
  გოგოებს კი სიცილი აუტყდებათ. ისინი ნამდვილად არ შეიძლება იყვნენ უფრო სასაცილო. მაგრამ რა შეგიძლიათ გააკეთოთ მათთან ...
  აქ ბიჭი ოლეგ რიბაჩენკოც იბრძვის. ორმოცდაათ წელზე მეტია მსახურობს მეფის არმიაში. მან პოლკოვნიკის წოდება მიაღწია, ბევრი ჯილდო აქვს და დღემდე დაახლოებით თერთმეტი წლისაა. და მასთან ერთად არის მარადიული გოგონა მარგარიტა. ის ზრდასრული ქალი იყო და ძალიან ეშინოდა სიბერის. და შედეგად, ის სამუდამოდ დარჩა გოგონა. თუმცა, ისინი დაახლოებით ასი წლის წინ ბავშვები გახდნენ. შემდეგ კი პირდებიან, რომ თექვსმეტ წლამდე გაიზრდებიან - რაც ზოგადად კარგია! ბიჭს, მაგალითად, გაპარსვაც არ დასჭირდება!
  ბიჭი და გოგო შიშველი ფეხებით ყუმბარებს ესვრიან მტრებს და მღერიან:
  - გამარჯვების სიხარული ფართოვდება,
  ჰიტლერი ღელავს ელოდება!
  აქ არის რუსეთის მოწინააღმდეგეების ბოლო დასაყრდენი - არგენტინა. ჰიტლერი იქ იმალებოდა.
  ივლისში კი რუსული ჯარები არგენტინის ტერიტორიაზე შევიდნენ. წინააღმდეგობა ფოკუსირებული იყო. ასე რომ, დედაქალაქი თითქმის უბრძოლველად დაეცა. თვით ჰიტლერი კი 1957 წლის აგვისტოში იპოვეს... მარყუჟში ჩამოკიდებული. როგორც ჩანს, მათ აიღეს საკუთარი და ჩამოახრჩვეს.
  ჩილემაც კაპიტულაცია მოახდინა. ასე დასრულდა კაცობრიობის ისტორიაში ბოლო ომი.
  თორმეტმა ჯადოქარმა გოგონამ - მარადიული ახალგაზრდობის მქონე - იზეიმა თავისი გამარჯვება. მაგრამ კიდევ ერთი ბიჭი, ოლეგ რიბაჩენკო, ძალიან კმაყოფილი ჩანდა. და ბოლოს, მას შეუძლია იცხოვროს საკუთარი სიამოვნებისთვის, რამდენი წელი გაატარა ჯარში.
  და რუსები კოსმოსში წავიდნენ უკვე 1947 წელს, ხოლო 1954 წელს გაფრინდნენ მთვარეზე. და 1967 წელს მარსზე. და კიდევ ახალი მიღწევები. მზის სისტემა თანდათან დაიპყრო. 1975 წელს ალექსეი II, რომელიც სამოცდაათი წლის განმავლობაში იყო ხელისუფლებაში, ჩამოვარდა თვითმფრინავში. და ამით დასრულდა ყველა დროის უდიდესი მონარქის მეფობა.
  და ახალი მეფე გახდა მისი ვაჟი: მიხეილ II. და რუსეთი გადავიდა კოსმოსურ გაფართოებაში.
  ოლეგ რიბაჩენკო და მარგარიტა მარსზე სეირნობისას 2005 წელს. ბიჭი აღნიშნავს:
  - უკვე ასი წელი გავიდა, რაც ბავშვი გავხდი. და არ არის დრო, რომ თექვსმეტ წლამდე გავიზარდო?
  მარგარიტა, რომელიც ასევე გოგონას ჰგავს, პასუხობს:
  - და მეც შეთანხმებისამებრ უნდა გავიზარდო! მაგრამ რატომ დავრჩებით შვილები?
  ოლეგი მხრები აიჩეჩა... მათ წინ უცებ ფრთიანი ანგელოზ-დემიურგის გამოსახულება გაჩნდა.
  ლამაზმა არსებამ თქვა:
  - თქვენ დაასრულეთ თქვენი მისიის ნაწილი.
  მაგრამ ახლა სივრცე გელოდებათ! და კოსმოსური სამყაროები! ასე რომ იცხოვრე და იბრძოლე!
  ოლეგ რიბაჩენკომ ღიმილით ჰკითხა:
  - თექვსმეტის სხეულებს დაგპირდით!
  ანგელოზმა ღიმილით დაუქნია თავი:
  -შენ და მარგარიტას რა გინდა?
  მარგარიტამ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - კიდევ უფრო მეტი?
  ანგელოზმა თავი დაუქნია მარგალიტის კბილებით:
  - ეს შენთვის იქნება! მაგრამ თექვსმეტ წლამდე რომ გაიზარდო, ათასი წელი გაიზრდება! და მაშინ სამუდამოდ დარჩები ახალგაზრდობაში!
  ოლეგი და მარგარიტა ერთხმად ყვიროდნენ:
  - Ეს არ არის სამართლიანი!
  ანჯელამ ღიმილით შენიშნა:
  - ასეთია უკვდავების ფასი! მაგრამ დამეთანხმეთ, რომ უკვდავი შვილები იყვნენ ბევრად უკეთესი, ვიდრე მოკვდავი მოხუცები!
  ბიჭი და გოგო შეთანხმდნენ:
  - დიახ, ბევრად უკეთესი!
  და ჩვენ უფრო ხმამაღლა ვიცინეთ!
  მართლა რა არის ეს მოკვდავი ხალხი? ყველა დროისა და ხალხის უდიდესი მეფეც კი ალექსეი გარდაიცვალა. და მათ წინ აქვთ მარადისობა, სავსე გასხივოსნებული თავგადასავლებით.
  
  
  
  ნაპოლეონი არ წასულა რუსეთში!
  . ალტერნატიული ისტორია, სადაც დიდი იმპერატორი რუსეთში კი არ წავიდა, არამედ თავისი პოლკები გადაიტანა... თურქეთში! კარგი, რა თქმა უნდა, რატომაც არა? რატომ არ უნდა გაათავისუფლოს ბალკანეთი ოსმალეთის მმართველობისგან?
  და მტერი, რა თქმა უნდა, არც ისე ძლიერია. მანამდე კი რუსებმა სცემეს.
  და ნაპოლეონის არმია იძულებითი ლაშქრობისკენ გაემართა. და მან თითქმის ისე გაიარა, რომ წინააღმდეგობა არ შეხვედროდა ბოსნიიდან სტამბოლამდე. ერთი დაბრკოლება: მთები, მდინარეები, ციხე-სიმაგრეები... და ხანდახან წინააღმდეგობა. მოსახლეობა კი ფრანგებს და ევროპელებს როგორც განმათავისუფლებლებს ესალმება.
  ნაპოლეონმა სტამბოლი აიღო 1812 წელს. შემდეგ მცირე აზიაშიც იბრძოდა. მიაღწია ინდოეთის ოკეანესა და მექას. რის შემდეგაც ფრანგები და მათი დაქირავებულები ეგვიპტეში გადავიდნენ.
  სანამ ნაპოლეონი არ წასულა რუსეთში, მან დაიპყრო ოსმალეთის სამფლობელოები. შესაძლოა ზოგიერთმა მკითხავმა გააფრთხილა ის შესაძლო წარუმატებლობის შესახებ ცარისტულ იმპერიასთან ომის შემთხვევაში.
  ბრიტანელებმა სცადეს დაეშვა ესპანეთში 1814 წელს. ნაპოლეონი პარიზში დაბრუნდა. და ძალა მოიკრიბა, სწრაფად გადავიდა ესპანეთში და დაამარცხა იქ ბრიტანელები. რის შემდეგაც ფრანგები რამდენადმე გაძლიერდნენ პირენეებში.
  მათმა ჯარებმა მიაღწიეს მაროკოს და დაიკავეს აფრიკისა და სუდანის მთელი ჩრდილოეთი.
  ამრიგად, მათ დაამყარეს საერთო დომინირება ხმელთაშუა ზღვაში. გიბრალტარიც აიღეს. და ისინი ასევე საფუძვლიანად გაძლიერდნენ. ბრიტანეთთან ომი სხვადასხვა ხარისხის წარმატებით გაგრძელდა. ორივე მხარე დაიღალა ზღვაზე შეტაკებით. თუმცა ნაპოლეონს სურდა მისი აღება ციფრებით. და უფრო და უფრო მეტი გემი აშენდა, მეზღვაურები წვრთნიდნენ. ნელ-ნელა დიდი ადამიანური და ტერიტორიული რესურსების მქონე ფრანგების რიცხობრივი უპირატესობა დაიწყო.
  და ძალაგამოცლილმა ბრიტანელებმა დაიწყეს დამორჩილება. საბოლოოდ, 1825 წელს მოხდა დესანტი. და ბოლოს ნაპოლეონმა აიღო ლონდონი. ამრიგად, ომი დასრულდა. და უკვე მოხუცმა იმპერატორმა გადაწყვიტა დასვენება და მშვიდობიანი მშენებლობა. ერთადერთი ის არის, რომ ფრანგებმა განაგრძეს გადაადგილება აფრიკაში და მისი სამხრეთის დაპყრობა. ნიკოლოზ პირველი რუსეთში ხელისუფლებაში მოვიდა. რუსებმა ომი აწარმოეს ირანთან, მაგრამ მიუხედავად გამარჯვებებისა, მათ არ დაიპყრეს იგი, არამედ შემოიფარგლნენ ზომიერი ტერიტორიული შენაძენებით. შემდეგ რუსეთი შეხვდა შამილის ომს კავკასიაში და დიდი ხნის განმავლობაში აღმოჩნდა მასთან დაკავშირებული.
  ნაპოლეონი მეფობდა 1837 წლამდე და სამოცდათვრამეტი წლის იყო, როცა გარდაიცვალა. მისი ადგილი მისმა ვაჟმა ნაპოლეონ II-მ დაიკავა. ახალგაზრდა ოცდაექვსი წლის ქერა იმპერატორი ადრე იყო იტალიისა და რომის იმპერიის მეფე. მას, რა თქმა უნდა, სურდა აღემატებოდა მამის ნაპოლეონ პირველის დიდებას.
  ნაპოლეონ II-მ პირველი ლაშქრობა მოაწყო ირანის, შემდეგ კი ინდოეთის წინააღმდეგ. რა თქმა უნდა, მსოფლიოში უდიდესმა და ყველაზე კარგად ორგანიზებულმა არმიამ შედარებით სწრაფად დაიპყრო ირანიც და ინდოეთიც. დასრულდა აფრიკის დაპყრობაც. საფრანგეთი აწარმოებდა ომებს ლათინურ ამერიკაში, ცდილობდა დაემორჩილებინა ესპანეთისა და პორტუგალიის კოლონიები. რუსეთის დრო რატომღაც არ იყო. მაგრამ ფრანგებმა, ხანგრძლივი ომების შემდეგ, საბოლოოდ მოიკიდეს ფეხი ლათინურ ამერიკაში. ნაპოლეონ II გარდაიცვალა 1856 წელს და ტახტზე მისი ვაჟი ნაპოლეონ III ავიდა. ის მაშინ მხოლოდ თექვსმეტი წლის იყო. და 1858 წელს ნაპოლეონ III-მ დაიწყო კამპანია რუსეთის წინააღმდეგ.
  გადაწყვიტა აჯობა თავისი დიდი ბაბუა. რუსეთში კი ისევ ბატონობაა. და ქვეყანა, რა თქმა უნდა, შეუდარებელია საბრძოლო სიძლიერით ნაპოლეონის საფრანგეთთან.
  ნაპოლეონ III გამარჯვებას ითვლიდა. და ორი მილიონი ჯარისკაცი გადავიდა რუსეთის მასშტაბით. ისინი სამ სვეტად გაემართნენ: კიევის, მოსკოვისა და პეტერბურგისკენ. მაგრამ რუსეთს არ ჰყავდა საკუთარი კუტუზოვი.
  და მეფე ალექსანდრე II იძულებული გახდა ყაზანში გაქცეულიყო. აიღეს მოსკოვი და პეტერბურგი და კიევი. იყო ჯარები მთელ მსოფლიოში და უფრო მოწინავე იარაღი რუსეთის წინააღმდეგ. ნაპოლეონ III-ის არმიაშიც კი გამოჩნდა პირველი მსუბუქი ტანკები.
  დიახ, თქვენ არ შეგიძლიათ წინააღმდეგობა გაუწიოთ ასეთ ძალას. მეფე ალექსანდრე II-მ ფრანგებს მშვიდობა შესთავაზა. მაგრამ ნაპოლეონ III-მ განაცხადა, რომ მას მთლიანად რუსეთი სჭირდებოდა.
  მოკლედ, პარტიზანული ომი დაიწყო. მაგრამ ნაპოლეონს ბევრი ჯარი ჰყავს. გარდა ამისა, ნაპოლეონ III-მ გამოაცხადა ბატონობის გაუქმება. ამან ასევე მოიგო ზოგიერთი ხალხი მის მხარეზე. ომი ჯერ კიდევ რამდენიმე წლის განმავლობაში მძვინვარებდა და ნაპოლეონის ჯარებმა წყნარ ოკეანემდე მიაღწიეს.
  საბოლოოდ, კომპრომისი იპოვეს. ნაპოლეონ III-მ დაქორწინდა ალექსანდრე II-ის ასულზე და მეფედ აკურთხეს. და რუსეთმა, როგორც უზარმაზარი იმპერიის ნაწილმა, მიიღო გარკვეული ავტონომია.
  ნაპოლეონ III ჯერ კიდევ ჩინეთში იბრძოდა, მისმა ჯარებმა მიაღწიეს ავსტრალიას და დაიპყრეს ინდოჩინეთი. და 1877 წელს გარდაიცვალა და ტახტზე ავიდა ნაპოლეონ მეოთხე. ახალგაზრდა კაცი თოთხმეტი წლის. ნაპოლეონ პირველის შვილიშვილი და რუსეთის მეფეების დედის შთამომავალი. ნაპოლეონ მეოთხემ დაასრულა მსოფლიოს დაპყრობა - დაიპყრო აშშ და ყველა სხვა კუნძული... წარმოიშვა მსოფლიო იმპერია. შემდეგ დარჩა მხოლოდ კოსმოსში შტურმი.
  მაგრამ სევდა არ იყო, მაგრამ ეშმაკები აკაკუნებდნენ. ნაპოლეონ IV გარდაიცვალა 1894 წელს. უფრო სწორედ, აფრიკაში ნადირობის დროს გარდაიცვალა. და მისი ტახტი აიღო ბიჭმა, ნაპოლეონ მეხუთემ, დაახლოებით ოთხი წლის.
  რატომღაც ნაპოლეონის შთამომავლები არც თუ ისე გამძლეები აღმოჩნდნენ. და რა თქმა უნდა, უბედურება დაიწყო. ახლა ლათინურ ამერიკაში, ახლა ჩინეთში, ახლა რუსეთში.
  მაგრამ ჯარებმა ჩაახშო არეულობა და სეპარატისტები. ნაპოლეონ მეხუთე გაიზარდა და გადამწყვეტად დაიწყო აჯანყებების ჩახშობა. რის შემდეგაც როგორღაც პლანეტა დედამიწა დაწყნარდა. და 1914 წელს პირველი ადამიანი გაფრინდა კოსმოსში! 1917 წელს ხალხი მთვარეზე დაეშვა.
  თანდათან კაცობრიობამ სტაბილურობა მოიპოვა. ახლა კი გაფართოება კოსმოსში. 1935 წლისთვის ადამიანებმა მოინახულეს მზის სისტემის ყველა პლანეტა და მთვარეზე დასახლება გაჩნდა. ნაპოლეონ მეხუთე მეფობდა 1960 წლამდე - სამოცდაექვსი წელი - რეკორდი ბონაპარტებს შორის და გარდაიცვალა დიდებაში. და ნაპოლეონ მეექვსემ მიიღო ტახტი. ამ დროისთვის ადამიანების გაახალგაზრდავებაზე წარმატებული ექსპერიმენტები უკვე დაწყებული იყო. 2000 წელს კი ადამიანებმა დაიწყეს მეზობელ ვარსკვლავებში შეღწევა. 2020 წლისთვის პირველი ადამიანური დასახლებები შეიქმნა პლანეტა დედამიწის გარეთ.
  
  ივან საშინელი არ არის მოწამლული
  თუმცა ივანე მრისხანე 1584 წელს არ მოწამლეს (საიდან გაუჩნდათ აზრი, რომ ის საერთოდ მოწამლეს?), მაგრამ გარკვეული პერიოდი იცოცხლა. ის დაქორწინდა ინგლისელ პრინცესაზე. და ამავე დროს მან დაიპყრო ციმბირი და ააშენა იქ ქალაქები. 1590 წელს მას შეეძინა ვაჟი ალექსანდრე ინგლისელ პრინცესასთან. 1591 წელს ვაჟი დიმიტრი გარდაიცვალა, მაგრამ რუსებმა შვედებისგან წლები დაიბრუნეს. 1592 წელს მათ აიღეს ნარვა.
  პოლონეთისა და რუსეთის ერთობლივი ომი შვედეთის წინააღმდეგ 1593 წელს დასრულდა ვიბორგის აღებით. და შვედეთის ომის დამარცხება 1594 წელს.
  ამგვარად, რუსეთმა დაიბრუნა ნარვაში დაარსებული ბალტიის სანაპიროზე მდებარე ქალაქები, ასევე ვიბორგი. 1595 წელს ივანე მრისხანემ ბრძანა ნევის შესართავთან ქალაქის აშენება. ასე რომ, ალექსანდროვსკი წარმოიშვა ას წელზე მეტი ხნის წინ. წელი დაარქვეს ივანე საშინელის ვაჟისა და ინგლისელი პრინცესას პატივსაცემად.
  შემდეგ ივანე საშინელმა განაგრძო მოძრაობა ციმბირში. მისი მეომრები მდინარე ამურისკენ დაიძრნენ. 1598 წელს, სამოცდათხუთმეტი წლის განმავლობაში გამოჯანმრთელების შემდეგ - რეკორდი რუსეთისთვის და სამეფოს ერთ-ერთი ყველაზე გრძელი ხანგრძლივობა პლანეტა დედამიწის ისტორიაში, გარდაიცვალა ივანე საშინელი. ამავე წელს გარდაიცვალა მისი მემკვიდრე ფედოტიც. და გამეფდა ალექსანდრე პირველი. ის მხოლოდ რვა წლის იყო ტახტზე ასვლის დროს. მაგრამ ბორის გოდუნოვი რეგენტი გახდა. და ყველაფერი მეტ-ნაკლებად წავიდა. მართალია, იყო მშიერი წლებიც. შემდეგ ომი პოლონეთთან 1605 წ. მაშინ პირველად თავად ალექსანდრე სარდლობდა ჯარს. პოლონელებმა სმოლენსკის ალყა შემოარტყეს, მაგრამ მთლიანად დამარცხდნენ. რუსები შეტევაზე გადავიდნენ და აიღეს კიევი და პოლოცკი. პოლონელებმა მარცხენა სანაპირო უკრაინას დაუთმეს მიწები ბერეზინასა და კიევის გასწვრივ.
  გარკვეული პერიოდი სიმშვიდე იყო. რუსეთი წინ მიიწევდა აღმოსავლეთით. მან მიაღწია წყნარ ოკეანეს და იქ დააარსა ახალი ქალაქები.
  შემდეგ დაიწყო კამპანია ყირიმში, რომელიც დაემთხვა თურქეთის დასუსტებას. რუსეთმა აზოვთან ერთად ყირიმის ხანატიც დაიპყრო.
  ასე წარმოიშვა დიდი იმპერია. რის შემდეგაც მოხდა კიდევ ერთი ომი პოლონელებთან. ალექსანდრემ გამოაცხადა - ჩვენ დავიპყრობთ მთელი კიევის რუსეთის მიწებს.
  და ეს მოხდა. რუსულმა ჯარებმა მეფისა და დიდი მეთაურის სკოპინ-შუისკის მეთაურობით მაინც შეძლეს პოლონელების დამარცხება და ვარშავაც კი აიღეს.
  გარკვეული დაპირისპირების შემდეგ, პოლონეთმა მიიღო ალექსანდრე პირველი მეფედ. რის შემდეგაც წარმოიშვა სლავების დიდი ძალა. რუსეთი სამხრეთით შემობრუნდა 1630 წელს. დაიწყო ომები თურქეთთან. ოსმალეთის იმპერია დაკნინდებოდა და კარგავდა.
  რუსეთმა დაიპყრო ბალკანეთი და შევიდა კიდეც კონსტანტინოპოლში. ოსმალეთის ტახტი მეფე ალექსანდრეს გადაეცა. ახლა კი რუსული პოლკები ეგვიპტეს მიაღწიეს. ხოლო 1640 წელს მათ დაიპყრეს მექა და ერაყი ქუვეითთან ერთად. შექმნა უზარმაზარი იმპერია. 1645-1647 წლებში იყო ომი ირანთან. და სპარსეთიც დაემორჩილა რუსეთს. მანჩუს იმპერიასთან ომი ჩრდილოეთ ჩინეთის აღებით დასრულდა.
  მეფე ალექსანდრემ, არარუსული მოსახლეობის რაოდენობის გაზრდის გამო, მოიწვია მსოფლიო კრებაც კი. შეიცვალა მართლმადიდებლობაში ოთხი ცოლის მიღების უფლება.
  რაც შედეგი იყო მუსლიმებისთვის მართლმადიდებლობის მიღების გაადვილებისა და ახლად დაპყრობილი მიწების რუსიფიკაციის დაჩქარების სურვილისა.
  1658 წელს გარდაიცვალა მეფე ალექსანდრე პირველი, რომელმაც სამოცი წელი იმეფა და ასევე გახდა დიდი რურიკოვიჩი.
  ახალი მეფე გახდა ალექსანდრე პირველის ვაჟი მიხეილ პირველი. ახალი მეფე უკვე ორმოცი წლის იყო. და მან განაგრძო მამის დაპყრობის პოლიტიკა. რუსული ჯარები ინდოეთისკენ დაიძრნენ. იქ ომები იყო.
  რაც იქ რუსეთის ბატონობის დამყარებით დასრულდა. შემდეგ იყო დიდი ომი ჩინეთთან. 1671 წელს მიხეილი გარდაიცვალა. და ომი განაგრძო მისმა ვაჟმა ალექსეი პირველმა რურიკოვიჩმა. ახალგაზრდა მეფე, დაახლოებით ოცდაათი წლის, ენერგიულად მეთაურობდა და დიდ გამარჯვებებს მიაღწია. ჩინეთი რამდენიმეწლიანი ომის შემდეგ დაიპყრო.
  შემდეგ რუსეთმა განაგრძო მოძრაობები აღმოსავლეთით და სამხრეთით, დაიპყრო ინდოჩინეთი. სანამ სინგაპურს არ მივაღწიეთ. 1701 წელს ალექსეი გარდაიცვალა და მისმა ვაჟმა პეტრემ დაიწყო დიდი ფლოტის მშენებლობა. რუსეთი წყნარ ოკეანის კუნძულებზე გადავიდა და ავსტრალიაში დაეშვა.
  პარალელურად გაჩნდა ევროპაში გაფართოების სურვილი. და 1715 წელს დაიწყო ომი ავსტრიასთან. რუსეთის უმაღლესმა ჯარებმა სწრაფად დაიპყრეს ავსტრია. შემდეგ მათ აიღეს გერმანია. თავად რაინამდე მივედით. და მათ დაიპყრეს იტალია 1721 წელს. ასე რომ, პეტრე დიდმა გაჭრა ფანჯარა ევროპისკენ. ეგვიპტესთან ერთად. პარალელურად რუსებმა ალიასკის გავლით კანადა დაიკავეს. 730 წელს პეტრე დიდი გარდაიცვალა და ტახტი მემკვიდრეობით მიიღო მისმა შვილიშვილმა პეტრე მეორემ - რურიკოვიჩმა.
  მისი მეფობა აქტიური აღმოჩნდა: ახალგაზრდამ დაიწყო ომი საფრანგეთთან და დაიპყრო კანადა, ხოლო რუსეთის ჯარებმა, რომლებსაც მეტი რიცხობრივი უპირატესობა ჰქონდათ, აიღეს პარიზი. ნიდერლანდებიც დაიპყრეს. მიუხედავად იმისა, რომ პარტიზანული ომი იქ გაგრძელდა. მაგრამ ბოლოს ისიც დათრგუნეს.
  მოგვიანებით, 1745 წელს, ესპანეთი და პორტუგალია დაეცა. მაგრამ იქაც რამდენიმე წელი იყო პარტიზანული ომი. 1753 წელს, პეტრე მეორეს გარდაცვალების შემდეგ, ტახტზე ავიდა პეტრე მეორეს ვაჟი პეტრე მესამე. ახალი მეფე განაგრძობდა გადაადგილებას აფრიკასა და ამერიკაში. ომი 1761 წელს დაიწყო ბოლო დიდ ძალაუფლებასთან, ბრიტანეთთან. რუსეთი ჯერ არ იყო ძალიან წარმატებული ზღვაში.
  მაგრამ შემდეგ, რიცხობრივი უპირატესობითა და გამოცდილი მეთაურებით, ბრიტანელები დამარცხდნენ. და იყო დესანტი. და 1767 წელს ლონდონი დაეცა.
  და 1780 წელს გარდაიცვალა პეტრე მესამეც. ტახტზე ავიდა მისი ოცდარვა წლის ვაჟი პავლე პირველი. რუსეთს სერიოზული მოწინააღმდეგეები აღარ ჰყავდა და აფრიკასა და ლათინურ ამერიკაში მოძრაობდა. 1820 წლისთვის, როდესაც პავლე პირველი გარდაიცვალა სამოცდარვა წლის ასაკში, რუსეთმა დაასრულა მთელი მსოფლიოს დაპყრობა. და ივანე მეხუთე ავიდა ტახტზე ორმოცდათორმეტი წლის ასაკში.
  აღარავინ იჩხუბა. მაგრამ მეცნიერებას ჯერ არ მიუღწევია კოსმოსის უკიდეგანობის დაპყრობამდე. მიუხედავად ამისა, ივანემ ბრძანა ფრენები მთვარეზე. მაგალითად, იმპერიამ უნდა გააგრძელოს მოძრაობა. და 1833 წელს ადამიანი პირველად გაფრინდა კოსმოსში. 1845 წელს კი რუსები საბოლოოდ დაეშვნენ მთვარეზე.
  იმპერატორი ივანე მეხუთე გარდაიცვალა 1847 წელს. ალექსანდრე II-მ მემკვიდრეობით მიიღო ტახტი. კოსმოსში გაფართოება გრძელდება. დაეშვა მარსზე 1861 წელს. შემდეგ კი მზის სისტემის ყველა პლანეტაზე.
  შემდეგ კი სხვა ვარსკვლავებთან გაფრინდნენ...
  
  დონალდ ტრამპი რუზველტის სავარძელში
  ასე რომ, დონალდ ტრამპი მეორე მსოფლიო ომის დროს რუზველტის ადგილზე აღმოჩნდა. ეს მართლაც სუპერ შანსი აღმოჩნდა! განიხილეთ თქვენი წინამორბედის შეცდომები. და პირველი შეცდომა: მათ საშუალება მისცეს სსრკ-ს აღზევებულიყო და ზესახელმწიფო გამხდარიყო.
  დონალდ ტრამპს სხვებზე უკეთ ესმოდა: რუსეთს არ უნდა მიეცეს მეორე მსოფლიო ომის მოგების უფლება. თუმცა მესამე რაიხის სწრაფი გამარჯვება ამერიკისთვისაც არახელსაყრელია.
  საუკეთესო ვარიანტი: დაე, დახოცონ ერთმანეთი რაც შეიძლება დიდხანს და რაც შეიძლება მეტი.
  რა თქმა უნდა, დონალდ ტრამპი რუსეთს ცოტათი დაეხმარა, სტალინგრადამდე... და განსაკუთრებული შეუსაბამობა ისტორიასთან არ ყოფილა. და განდევნა მესამე რაიხი აფრიკიდან.
  შემდეგ კი მან ჰიტლერს ზავი შესთავაზა ანტისემიტური კანონების გაუქმების სანაცვლოდ.
  სტალინგრადის შემდეგ გერმანელებმა გააცნობიერეს, რომ მეორე მსოფლიო ომის დამარცხება ნამდვილად შეეძლოთ და შეთანხმდნენ ტრამპთან. ებრაელებს არ დევნიან, მაგრამ... ვაჭრობა განახლდა...
  და პატიმრების გაცვლა ხდება. ტრამპი თავად აკეთებს ატომურ ბომბს და ამთავრებს იაპონიას. გერმანელები კი, თავიანთი ტერიტორიის დაბომბვის შეწყვეტის და მეორე ფრონტის დახურვის შემდეგ, ძალას აგროვებენ.
  ფიურერმა რამდენჯერმე გადადო ოპერაცია ციტადელი. ივლისშიც კი მან არ დაიწყო შეტევა, რადგან სურდა ბრძოლაში გამოეცადა Tiger-2, მონსტრის ტანკი, რაც ნიშნავს "ლომს" და "თაგვს". გარდა ამისა, გერმანელებმა დაიწყეს უცხოელებისგან დივიზიების შექმნა და ძალების დაგროვება.
  და ტრამპმა ურჩია ფიურერს არ აჩქარებულიყო, რადგან კურსკის ბულგეზე გერმანული შეტევის გეგმები უკვე ცნობილია საბჭოთა სარდლობისთვის და არაფერია უფრო სულელური, ვიდრე შეტევა, როდესაც მტერმა იცის ამის შესახებ.
  ფიურერი საკმარისად ჭკვიანი იყო, რომ მოესმინა ტრამპის ბრძნული რჩევა. და ის გახდა დაცვაში.
  წითელი არმია საბოლოოდ შეტევაზე 30 აგვისტოს წავიდა. და ღრმად ჩაეჭიდა მტრის დაცვას. ბრძოლებმა აჩვენა, რომ პანტერა ძალიან კარგია დაცვაში, თავისი სწრაფი სროლის ქვემეხით, რომელიც ურტყამს შორ მანძილზე.
  და "ვეფხვი" არ არის ცუდი და თუნდაც "ფერდინანდი". თავდაცვაში ბოლო თვითმავალი იარაღი საკმაოდ ძლიერია. და ის შესანიშნავად აცილებს მოწინააღმდეგეების თავდასხმებს. და "ფერდინანდი" ძალიან აქტიურად მუშაობს. როდესაც ის ურტყამს შორიდან, თქვენ ვერც კი შეძლებთ ზურგის გასწორებას.
  გერმანელები მაინც დათმობდნენ, ყოველ შემთხვევაში ნელა, მაგრამ ორიოლის რაფაზე. მაგრამ საბჭოთა ავიაცია აღარ დომინირებდა ცაზე. დასავლეთის ფრონტის გარეშე კრაუტები ძლიერები იყვნენ. გერმანელ ტუზებს შორის მარსელი განსაკუთრებით გამოირჩეოდა.
  ის შემთხვევით არ მომკვდარა ხმელთაშუა ზღვის ბრძოლაში. ახლა კი, როგორც ტუზი, ნომერ პირველი იბრძოდა აღმოსავლეთში. და ეს საუკეთესო ლუფტვაფე ტუზი, რომელმაც მოკლე დროში დაამყარა რეკორდი დასავლეთის ფრონტზე, რომელიც არავის მოუხსნია რეალურ ისტორიაში, ახლა აღმოსავლეთში იბრძოდა.
  მარსელმა შორიდან დაარტყა და თავის დაჭერის ან დამხობის უფლებას არ აძლევდა. ის ლეგენდად იქცა გერმანელ და საბჭოთა პილოტებს შორის.
  თანაც ყოველგვარი გაზვიადების გარეშე. მან ჩამოაგდო როგორც თავდასხმის თვითმფრინავი, ასევე გამანადგურებელი.
  ას ორმოცდაათი თვითმფრინავისთვის მას მიენიჭა რკინის ჯვრის რაინდის ჯვარი ვერცხლის მუხის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით. როდესაც მან ორასი თვითმფრინავი შექმნა, დაჯილდოვდა გერმანული არწივის ორდენით ბრილიანტებით. სამას თვითმფრინავს მიაღწია, მან მიიღო მისთვის სპეციალურად დადგენილი ჯილდო: რკინის ჯვრის რაინდული ჯვარი ოქროს მუხის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით. ოთხასი თვითმფრინავის ჩამოგდების შემდეგ, მან მიიღო სამხედრო დამსახურების ოქროსა და ბრილიანტის ჯვარცმა და ოქროსა და ალმასის ლუფტვაფეს თასი. შემოდგომაზე მარსელმა ორასი თვითმფრინავი ჩამოაგდო ხმელთაშუა ზღვის თავზე. ზამთარში და მარტში მან ჩამოაგდო კიდევ ასი მანქანა და გადაიყვანეს აღმოსავლეთ ფრონტზე. იქ მან სამას მანქანას გადააჭარბა ჯერ კიდევ 1943 წლის მაისში.
  შემდეგ, 1943 წლის სექტემბერში, მან მიაღწია ოთხასი მანქანის მაჩვენებელს. და მან რეკორდიც კი დაამყარა ერთ ბრძოლაში თოთხმეტი მანქანის დარტყმით.
  რა თქმა უნდა, ასეთი ტუზით, გერმანელები ცაში თავს უფრო დარწმუნებულად გრძნობდნენ.
  და მათ შეეძლოთ წითელი არმიის შეტევის შეკავება ძალების წინასწარ გაყვანით. მიუხედავად ამისა, საბჭოთა ჯარები დაწინაურდნენ, თუმცა ძალიან ნელა.
  ოქტომბრის ბოლოს წითელი არმია ორელს მიუახლოვდა. ფრიცები ცდილობდნენ ამ ქალაქის შენარჩუნებას ნებისმიერ ფასად.
  ტანკი Tiger-2 პირველად გამოიყენეს ბრძოლაში. თუმცა, ეს მანქანა კარგად ასრულებდა დაცვას, მაგრამ ხშირად ფუჭდებოდა. "ლომი" კიდევ უფრო უარესი აღმოჩნდა. ზრდასრული "Tiger" -2-ის მსგავსად, რომელიც უფრო ცნობილია როგორც სამეფო ვეფხვი, "ლომს" ჰქონდა უფრო ძლიერი იარაღი, რომელიც, თუმცა, ზედმეტი იყო. საბჭოთა კავშირიდან ოცდათოთხმეტი ტანკი იქნა აღებული გერმანული იარაღით. მაგრამ "ლომს", რომელიც იწონის ოთხმოცდაათ ტონას, არ ჰქონდა უპირატესობა "ვეფხვთან" ჯავშანტექნიკის თვალსაზრისით, მაგრამ იყო უფრო ძვირი, ნაკლებად საიმედო და უფრო ძლიერი იარაღი იყო დაბალი ცეცხლსასროლი იარაღით.
  "ლომს" მხოლოდ შორ მანძილზე სროლისას ჰქონდა უპირატესობა, მაგრამ მას ნაკლებად სარგებლობდა, რადგან ოცდათოთხმეტის დარტყმა თითქმის შეუძლებელი იყო ისეთი მანძილიდან გადაადგილებისას, სადაც "ლომს" ჰქონდა უპირატესობა.
  ბრძოლებმა აჩვენა, რომ "ლომს" არ აქვს რაიმე უპირატესობა "ვეფხვის" -2-ზე კორპუსის გვერდებისა და შუბლის დაცვაში, ხოლო კოშკის შუბლის სქელი ჯავშანი მხოლოდ ანელებს მის ბრუნვას.
  ანუ, აღმოჩნდა, რომ "ლომი", პრაქტიკაში, კიდევ უფრო უარესია ვიდრე "ვეფხვი" -2. და რისთვისაც თურმე შეიქმნა.
  მიუხედავად ამისა, Tiger-2 შედარებით კარგად იყო დაცული, ის შეუღწევადი იყო T-34-76-ის გვერდითაც კი და ამიტომ აღმოჩნდა ეფექტური, თუმცა მოუხერხებელი მანქანა.
  ამავდროულად, ორმა მფრინავმა კარგად გამოიჩინა თავი ბრძოლაში: ალბინა და ალვინა. ვინც სულ ფეხშიშველი იბრძოდა ბიკინებში. და მათ ეს გააკეთეს ძალიან ეფექტურად.
  ისევე როგორც ალბინა შიშველი ფეხებით აჭერს გამომწვევებს, ის ჩამოაგდებს საბჭოთა პილოტს.
  შემდეგ კი ალვინაც დააჭერს შიშველი, გახეხილი ფეხებით. და ისევ დაარტყამს მტერს.
  გოგონები აქტიურად და ვეფხისტყაოსნის პანაშეით მუშაობდნენ. მიუხედავად იმისა, რომ ისინი დამწყები მეომრები არიან. მაგრამ მათი საიდუმლო ბიკინითა და ფეხშიშველი ბრძოლაა, მაშინ არავინ დაგატყდებათ!
  ოროლის ბრძოლა ნოემბრის ბოლომდე გაგრძელდა. გერმანელებმა ქალაქი დაიკავეს და წითელი არმია ჯიუტად შეიჭრა მას. სტალინმა თავად გამოიჩინა სიჯიუტე ამ საკითხში. ქალაქი საფუძვლიანად იყო გამაგრებული კრაუტებით და არ აძლევდნენ მის გარშემორტყმას.
  დეკემბრის დასაწყისისთვის დროებითი სიმშვიდე იყო, ცაში მხოლოდ ბრძოლები მიმდინარეობდა. მარსელმა გადააჭარბა ჩამოგდებულ ხუთას თვითმფრინავს და იყო მეორე მესამე რაიხში გერინგის შემდეგ, რომელსაც მიენიჭა რკინის ჯვრის დიდი ჯვარი.
  წითელი არმია გაჩერდა. მაგრამ დეკემბრის ბოლოს მან განაახლა შეტევა. ჯიუტი ბრძოლების შემდეგ ორიოლი საბოლოოდ ალყაში მოექცა. და მერე აიღე. ცენტრში გერმანელები ცოტა უფრო უკან დაიხიეს. მაგრამ ისინი მზად იყვნენ ზამთრისთვის და იბრძოდნენ.
  ფრიცებმა მაინც შეძლეს ლენინგრადის მახლობლად შეტევის მოგერიება. ნაწილობრივ ტრამპის გაფრთხილების გამო, რომელსაც ძალიან ეშინოდა ფაშისტების დამარცხების.
  ჩრდილოეთში შეტევა მოიგერიეს, ნაცისტებმა როგორღაც მოიგერიეს შემოტევა და გადაურჩნენ ზამთარს... გაზაფხულზე კი ძალების დაგროვება დაიწყეს.
  ზარალი განიცადა წითელმა არმიამაც. მაგრამ მან მიიღო IS-2 და T-34-85. დაიწყო დარტყმების გაცვლა და 1944 წლის 22 ივნისს წითელმა არმიამ დაიწყო ძირითადი შეტევა ცენტრში.
  გერმანელები დაიმორჩილეს, მაგრამ ნელ-ნელა... საბჭოთა ჯარებმა ფრონტის საკმაოდ ფართო სექტორზე თვენახევარში ორმოცდაათი კილომეტრი დაწინაურდნენ. ნაცისტებმა ზოგადად შეცვალეს ტაქტიკა და ცდილობდნენ თავიანთი ძალების შენარჩუნებას შეტევის გარეშე.
  აქ აშკარად ტრამპმა ითამაშა როლი, რომელსაც არ სურდა არც რუსეთის და არც გერმანიის გამარჯვება. მაგრამ მას ეშინოდა, რომ რუსები მაინც გაიმარჯვებდნენ და ფიურერს ურჩია, აეწყო ომი თავდაცვაზე, რათა ამოეწურა ბოლშევიკების რესურსები.
  ჰიტლერი, მიუხედავად მთელი მისი აგრესიულობისა, მაინც ღრმა დაცვაში წავიდა. უფრო მეტიც, გერმანული ტანკები არასრულყოფილია. და "მაუსმა" ასევე არ გაამართლა მოლოდინი და მხოლოდ დაცვაში, მეტ-ნაკლებად გამოიჩინა თავი მოკლე კონტრშეტევებში.
  გერმანელებმა ჯერ კიდევ ვერ მიაღწიეს სათანადო წარმატებას ტექნოლოგიაში. "პანტერა 2" შეიძლებოდა უფრო ძლიერი ყოფილიყო შეიარაღებაში და ჯავშანტექნიკაში, მაგრამ მისი დამძიმება ჯერ კიდევ არ არის შესაძლებელი ორმოცდაათ ტონაზე მეტად. Focke-Wulf იყო დაბალი მანევრირება და იყო დაუმთავრებელი.
  Me-309 აღმოჩნდა ძლიერი შეიარაღებაში და სწრაფი, მაგრამ უარესი მანევრირებაში. TA-152 ფრენის მახასიათებლებით უკეთესი იყო Focke-Wulf-ზე და ძლიერად შეიარაღებული, მაგრამ ასევე უფრო მძიმე აღმოჩნდა. მართალია, მარსელმა შეიმუშავა კარგი ტაქტიკა თვითმფრინავებისთვის, რომლებიც უფრო მძიმეა, მაგრამ უფრო შეიარაღებული და უკეთ დაცული.
  აქამდე გერმანელები არა მხოლოდ ინარჩუნებდნენ უპირატესობას ცაში, არამედ გაზარდეს კიდეც მანქანების რაოდენობის გამო. მიუხედავად იმისა, რომ სსრკ-ს ასევე ჰქონდა Yak-3 და LAGG-7. მაგრამ ამას ჯერ კიდევ არ მოუტანია უპირატესობა.
  მაგრამ გერმანელებმა შეიმუშავეს ME-262. ივნისისთვის ლუფტვაფეს უკვე ჰყავდა ათასი ასეთი თვითმფრინავი ოთხი 30 მმ-იანი თვითმფრინავის ქვემეხით. მაგრამ ბრძოლაში ME-262 აღმოჩნდა არასაკმარისი მანევრირებადი და ეფექტური. მათ შორის მაღალი სიჩქარის გამო. ერთადერთი ის არის, რომ ME-262 ძალიან რთულია ჩამოგდება, არის ჯავშანტექნიკა და გადარჩენა, ძნელია დარტყმა მისი მაღალი სიჩქარის გამო, მაგრამ თავისთავად ტყდება არც თუ ისე საიმედო ძრავის გამო.
  ასე რომ, გერმანელები ჯერჯერობით მხოლოდ შედარებით წარმატებულები იყვნენ TA-152-ის მიღებაში და ჰყავდათ მოდერნიზებული ME-109 "K", მეორე მსოფლიო ომის ყველაზე პოპულარული მებრძოლი.
  გაიზარდა წარმოებული თვითმფრინავების რაოდენობაც, რამაც შესაძლებელი გახადა საბჭოთა ბრენდებზე უპირატესობის შენარჩუნება. უფრო მეტიც, გერმანული მანქანები მნიშვნელოვნად ძლიერი იყო შეიარაღებით და ძრავით.
  გერმანული Yu-288, რომელიც აერთიანებდა დიდ სიჩქარეს და ბომბის დიდ დატვირთვას, საკმაოდ წარმატებული აღმოჩნდა. და პირველი სერიული ოთხძრავიანი ბომბდამშენი, Yu-488, რომელსაც შეუძლია დაბომბვა დიდ მანძილზე. მისი გამორჩეული იყო შედარებით მცირე ფრთის ფართობი, რაც მას საათში 700 კილომეტრამდე სიჩქარეს აძლევდა, რაც იმ დროს ბომბდამშენისთვის ბევრი იყო.
  გერმანელები არც თუ ისე წარმატებულები იყვნენ სატანკო მშენებლობის სფეროში. თაგვი კარგია თავდაცვაში, მაგრამ მაინც დაუცველია ჰაერიდან და რთული ტრანსპორტირება. "იაგდპანტერი" უფრო წარმატებული აღმოჩნდა. ის მუდმივად მზარდი რაოდენობით იწარმოებოდა და კარგი რეპუტაცია მოიპოვა.
  აქ, რა თქმა უნდა, გერმანელებმა მანქანა კინაღამ დაასრულეს, მაგრამ ყოველ შემთხვევაში ის კარგად დატრიალდა.
  გაიზარდა გერმანული აღჭურვილობის ძირითადი რაოდენობა, რამაც შესაძლებელი გახადა საბჭოთა თავდასხმების უფრო წარმატებით წინააღმდეგობის გაწევა. აგვისტოს შეტევის ჩათვლით სამხრეთში.
  დადგა 1944 წლის შემოდგომა, საბჭოთა ჯარებმა არც კი აიღეს ხარკოვი და დღემდე დგანან ცენტრში.
  ფრიცმა თავი უფრო თავდაჯერებულად იგრძნო... სტალინი აგრძელებდა ჩაქუჩს, მაგრამ შეერთებული შტატების დახმარების გარეშე იგი ვერ მოიგებდა ტექნოლოგიურ რბოლას გერმანიასთან.
  უცხოური დივიზიების და მრავალი ჰივის, პლუს თანამგზავრების და ყოფილი საბჭოთა მოქალაქეების არსებობით, მესამე რაიხს შეეძლო მეტ-ნაკლებად შეავსო თავისი ძალები და დარჩეს თავდაცვაში. უცხოელმა მუშებმა და მონების შრომამ შესაძლებელი გახადა მრავალი აღჭურვილობის წარმოება. და პირველ რიგში, რეაქტიული ავიაცია.
  V-1 და V-2 რაკეტების პროექტი მიტოვებული იქნა რეაქტიული თვითმფრინავების სასარგებლოდ და გამოჩნდა არადო ბომბდამშენები. რომელიც მშვენივრად დაბომბეს. საბჭოთა თვითმფრინავებმა კი მათ ვერ დაეწიათ.
  ჰიტლერი სულ უფრო მეტად ეყრდნობოდა საჰაერო შეტევას. ფრიცები ზამთარშიც იბრძოდნენ... წითელი არმია ზამთარში ახერხებდა ცენტრში წინსვლას.
  აქ, მიუხედავად იმისა, რომ გერმანელები თავდასხმას ელოდნენ, ისინი შოკში იყვნენ არტილერიის მუშაობით, განსაკუთრებით ანდრიუშას სარაკეტო გამშვებით. მაგრამ შემდეგ მრავალმა გერმანულმა სატანკო დივიზიამ შეძლო საბჭოთა ჯარების შეჩერება.
  განსაკუთრებით ეფექტური აღმოჩნდა ახალი გერმანული თვითმავალი იარაღი E-10 და E-25, პატარა, მაგრამ მოხერხებული.
  Tiger-2 ასევე გამოჩნდა ვიწრო და პატარა კოშკით და 1000 ცხენის ძალის მძლავრი ძრავით, რომელმაც თავი უფრო პრაქტიკულ მანქანად გამოიჩინა.
  მოკლედ, ომი დაიწყო გერმანელებისთვის უფრო მომგებიანი მენაჟეით.
  ჰიტლერი ნამდვილად ითვლიდა E სერიის ტანკებს, რადგან ისინი უფრო დაწინაურებულნი იყვნენ და დაბალი სილუეტი ჰქონდათ. E-50-ში სიმაღლე ჩვეულებრივ ერთი მეტრით დაბალი იყო Tiger-2-ის სიმაღლეზე, რამაც შესაძლებელი გახადა, თანაბარი ჯავშნით, ტანკის წონა ორმოცდაათ ტონამდე შეემცირებინა 1200 ცხენის ძალის ძრავით გაძლიერებისას. უფრო ჯავშანსატანკო და ზუსტი იარაღი.
  ეს მშვენიერი აღმოჩნდა! მანქანამ მოიპოვა გარღვევის სიჩქარე და სისწრაფე. და გოგოები იბრძვიან ამაზე. და რა თქმა უნდა, ფეხშიშველი და ბიკინით.
  ბრძოლები ინტენსიური იყო, განსაკუთრებით გაზაფხულზე, მაისში. გერმანელებმა შეტევის მცდელობა დაიწყეს. მაგრამ მათ მხოლოდ ბელგოროდის დაბრუნება შეძლეს, რომელიც ადრე საბჭოთა ჯარებმა დაიპყრეს. ბრძოლა დიდხანს გაგრძელდა. და E-100 ტანკიც მონაწილეობდა ბრძოლაში. ეს მანქანა, ძალიან კარგად დაცული და მძლავრი იარაღით, საბჭოთა ჯარების დიდ პრობლემად იქცა.
  სუ-100-ის გამოჩენის შემდეგ სტალინმა მოულოდნელად გადაწყვიტა შეცვალოს დოქტრინა ტანკის მშენებლობაში. და ამ თვითმავალი იარაღის წარმოება დაიწყო მუდმივად მზარდი რაოდენობით.
  მე მიზიდავდა თვითმავალი იარაღის და უფრო ძლიერი იარაღის წარმოების სიმარტივე. და ასევე ის ფაქტი, რომ სტალინმა დაიწყო ფიქრი ჯარისკაცების გადარჩენაზე. ყოველ შემთხვევაში, 1945 წლის ზაფხულში მხოლოდ გერმანელებმა შეუტიეს. მათ შეძლეს მხოლოდ დონის როსტოვისა და ორიოლის გარშემორტყმა და ამით მიაღწიეს წარმატებას... შემოდგომაზე კრაუტები თავდაცვაზე ისხდნენ, წითელი არმია კი წინ მიიწევდა. და ზამთარშიც... და მხოლოდ ბელგოროდმა შეძლო საპასუხო ბრძოლა.
  ამიტომ ორივე არმადა შენელდა...
  დადგა 1946 წელი. გერმანელებმა შეტევა ზაფხულში სცადეს E-50 და E-100 და E-75 ტანკების გამოყენებით. მათ წინააღმდეგ სტალინს ჰქონდა SU-100 თვითმავალი თოფები, რომლებიც პრაქტიკულად ცვლიდნენ ყველა სხვა ტიპის იარაღს. გერმანელები იფეთქეს, მაგრამ თითქმის არ მიაღწიეს წინსვლას... და შემოდგომაზე და ზამთარში წითელი არმია მიიწევდა წინ...
  მაგრამ ისევ ვერაფერს მივაღწიე.
  უკვე 1947 წელია. გერმანელები იჭერენ და წინ მიიწევენ, რუსები უკან იჭერენ და წინ მიიწევენ. არაფერი გამოუვიდა.
  აქ მოდის 1948 წელი. გამოჩნდა T-54, რომელიც, თუმცა, არ გახდა ფართოდ გავრცელებული. SU-100 კვლავ ექსპლუატაციაშია. მართალია, ეს თვითმავალი იარაღი გარკვეულწილად მოძველებულია. გერმანელებს პირველი ადგილი ეკავათ სერიაში E-75-ის ზემოთ გაზის ტურბინის ძრავით. და ის უკვე კარგად იყო დაცული გვერდებისგან...
  მაგრამ გერმანელებმა გამარჯვება მაინც ვერ მიაღწიეს. IS-7 იწარმოებოდა სსრკ-ში. ვინც წარმატებით ებრძოდა გერმანელებს.
  მერე 1949... ფრონტის ხაზი უმოძრაოა და დარტყმები ერთმანეთს ცვლის. მოკრივეები ქანაობენ და ანადგურებენ ერთმანეთს.
  ასე რომ, 1950 წელს ფრონტის ხაზი ოდნავ იცვლება. მაგრამ მნიშვნელოვანი არაფერი ხდება.
  და ეს მიდის 1951 წელს, იგივე. აღმოსავლეთ ფრონტზე ცვლილება არ არის. ორივე მხარე საკმაოდ დაღლილი იყო.
  წავიდა 1952 წელიც. სტალინის მეფობის ბოლო სრული წელი. ერთადერთი, რაც გერმანელებს ჰქონდათ, იყო დისკოთეკები, რომლებიც დაუცველი იყო მცირე იარაღის სროლისგან. სსრკ-ს აქვს ყველაზე პოპულარული მანქანა: SU-122 გრძელი ლულით, რომელიც დღემდე საუკეთესოდ არის შეფასებული.
  და ბოლოს, 1953... სტალინი კვდება და მერე იწყება ეს. მოსკოვში ძალაუფლებისთვის ბრძოლა მიმდინარეობს და ამით ისარგებლეს, გერმანელები შეტევაზე მიდიან.
  და წინ მიიწევენ კავკასიაში. თურქეთი საბოლოოდ შედის ომში.
  გაზაფხულზე, ზაფხულში და შემოდგომაზე ვიპყრობ მთელ კავკასიას და ვიღებ უპირატესობას...
  მაგრამ აქ ტრამპი უკვე ერევა. ხოლო 1954 წლის 1 იანვარს შეერთებული შტატები იწყებს მესამე რაიხის ტერიტორიის ბირთვულ დაბომბვას და... რუსეთს.
  Ამგვარად! ტრამპი ჩაერია მეორე მსოფლიო ომში.
  და ყველაფერი თავისებურად ძალიან მაგარი გამოდის! და გარკვეულწილად მაგარია!
  ტრამპი თავდაჯერებულად ამარცხებს თავის მტრებს! და ეს მისი ჯოჯოხეთური პიარია!
  ეს ამერიკელი დიქტატორი კი ხტუნავს სიხარულისგან!
  
  მშვენიერი გოგოები ქმნიან ისტორიას
  ალტერნატიული ისტორია, რომელშიც ჰიტლერმა მაინც გადაწყვიტა, რომ ჯერ ბრიტანეთს უნდა დაესრულებინა და მხოლოდ ამის შემდეგ შეუტია სსრკ-ს. ერთ-ერთი ასეთი ნაბიჯი იყო კრეტას აღების და მალტაზე თავდასხმის შემდეგ. ეს უკანასკნელი საკმაოდ წარმატებული იყო და ფიურერის ჯარებმა დაამარცხეს ბრიტანელები. ჰიტლერმა მიიღო გადაწყვეტილება დასრულებულიყო ბრიტანეთთან და მხოლოდ ამის შემდეგ წასულიყო სსრკ-ში.
  აქ მასზე გავლენა მოახდინა ოთხმა ჯადოქარმა გოგონამ. არიელი ლამაზმანები: გერდა, შარლოტა, კრისტინა, მაგდა - დაარწმუნეს ფიურერი ჯერ არ წასულიყო რუსეთში! დაიჩოქეს კიდეც და დაიფიცეს, რომ 1941 წელი ამის დრო არ იყო. გოგონას გარდა ნახშირზე ფეხშიშველი დარბოდნენ და რიტუალიც შეასრულეს, რომელიც ადასტურებდა, რომ ჯობდა, რუსეთში არ წასულიყო. და ოთხმა ლამაზმანმა დაარწმუნა ფიურერი, რომ გოგოებისთვის აუცილებელი იყო აფრიკაში ბრძოლა. რაზეც თანხმობა მივიღეთ.
  ბრიტანეთის ბაზას თავს ესხმის ფრიცის არმადა;
  ყველაზე დიდი ბრიტანეთის ბაზა მართლაც ჯოჯოხეთს ჰგავდა. მას თავს დაესხა ათასზე მეტი ბომბდამშენი, რომელიც შეგროვდა მთელი აღმოსავლეთის ფრონტიდან და მიიღო ღირსეული საბრძოლო გამოცდილება, თანმხლებ მებრძოლებთან ერთად. ბრიტანელები, რა თქმა უნდა, დიდი ხანია იბრძოდნენ, მაგრამ ასეთ ძლიერ მასიურ შეტევას არ ელოდნენ. მართლაც, ვინ დაიჯერებდა, რომ კრაუტები გადაწყვეტდნენ ფრონტის გამჟღავნებას, თუნდაც მტერი დროებით გაჩუმებულიყო. მაგრამ ბრიტანელი ჯარისკაცები ახლა უმოწყალოდ ცემეს. მაგალითად, მათ ხომალდებს თავს დაესხმება Yu-87, ცნობილი "ნივთი". არც თუ ისე სწრაფად, მაგრამ აქვთ უმაღლესი (თავის დროისთვის) დაბომბვის სიზუსტე, ისინი აწამებენ ყურეებში დამალულ ბრიტანულ ფლოტს. უფრო თანამედროვე Focke-Wulfs არ ჩამორჩებიან, მათ შორის ლეგენდარული ფონ რუდელიც კი, თავდასხმის თვითმფრინავების მეფე. ცნობილია ყველაზე ძლიერი საბჭოთა საბრძოლო ხომალდის, საბრძოლო ხომალდის მარატის ჩაძირვით.
  მაგალითად, კაპრალი რიჩარდი ხედავს, რომ გორაკზე გორაკები ციგასავით ცვივა. მრავალი გერმანული ბომბდამშენი მტაცებელი თევზივით გამოდის ყინულის ხვრელიდან. უკვე მოწიფული ინგლისელი შიშით თიშავს ტელეფონს. მას არასოდეს ენახა ასეთი საშინელი სანახაობა. სირენები ძალიან გვიან ჟღერს, ბომბების აფეთქების შემდეგ. აფეთქების ტალღა აგდებს ბრიტანელ ჯარისკაცებს, მოწყვეტილი ხელები და ფეხები დაფრინავენ სხვადასხვა მიმართულებით. ერთ-ერთი რკინის ჩაფხუტი გახურდა და ოფიცერს სახეში მოხვდა. და როგორ ყვირის:
  - ჩერჩილი კაპუტია! ჰიტლერი მაგარია!
  ბრიტანულმა საზენიტო იარაღმა დაუყოვნებლივ არ დაიწყო სროლა, მაგრამ მხოლოდ მაშინ, როდესაც ათასობით ბომბი დაეცა ერთდროულად. მტერმა ყველაფერი სწორად გათვალა: არც ერთი ბომბი არ უნდა წასულიყო. ასე რომ გაანადგურე მტერი და დაარტყი. ყველა სექტორი წინასწარ არის მონიშნული რუკაზე. უფრო მეტიც, თავხედი ბრიტანელები სათანადოდ არც კი გადაიფარნენ თავს. მათი ბევრი საზენიტო იარაღი აშკარად დგას და პირველია, ვინც წაიშალა.
  აქ 32 ფუტის სიგრძის 85 მმ-იანი საზენიტო ტყვიამფრქვევის ლულა ააგდეს და ჰაერში საჭევით მოხრილიყო. რის შემდეგაც იგი ჩამოვარდა და ხუთი ინგლისელი გაანადგურა. ერთ-ერთ შავკანიანს მუცელი გაუხეთქა და ნაწლავები ამოუვარდა.
  და ბომბები დაეცა და ყველაფერი იწვა, საწვავის საწყობი ატყდა, მათ დაიწყეს აფეთქება, მიმოფანტეს ჭურვები თითქმის მთელ ჩონჩხზე, შემდეგ კიდევ ერთი საწყობი მოხვდა. ყველაფერს რომ თავი დავანებოთ, Yu-87-ისა და Focke-Wulf-ის ფერდობებზე დაყენებული სირენები შემაწუხებლად ყვიროდნენ, რაც კოლონიალური ჯარების შავკანიანებსა და არაბებს შორის ველურ საშინელებას იწვევდა. მაგრამ, როგორც ჩანს, თეთრკანიანებსაც ისევე ეშინიათ.
  მაგალითად, ორი ბრიტანული ფრეგატი ერთმანეთს შეეჯახა, ისე, რომ ქვაბები ატყდა. და აფრენილი ფრეგატების ნამსხვრევებიც კი დანაღმული ველებივით აფეთქდა ჰაერში და კრეისერი უბრალოდ ფსკერზე ჩაიძირა.
  ინგლისური ტანკი "კრომველი" მოკლე მუწუკით, მაგრამ ღირსეული სიჩქარით და საკმაოდ მძლავრი ფრონტალური ჯავშნით, პანიკურად აჩქარდა და საკუთარი საწყობი დაარბია, გზად ათეულობით საკუთარი შეწუხებული ჯარისკაციც კი გაანადგურა. ქაოსი გაიზარდა. ინგლისურმა ავიამზიდმა დაძვრა დაიწყო და მძლავრმა დრედნოტმა ცეცხლი გახსნა... სანაპიროზე, სადაც მისივე ჯარისკაცები ირეოდნენ.
  და ამ ქვესკნელში ორი ადამიანი დარჩა სრულიად აუღელვებელი. ერთი მათგანი ინდიელი იყო, ნელ-ნელა ანთებდა მილს, მეორე კი ქალი, აშკარად არაბული წარმოშობისა, მაგრამ სამხედრო ფორმაში. ორი მათგანი ყურადღებას არ აქცევს ნაჩქარევ სიკვდილს. უფრო სწორად, განადგურების მხედართა მთელი ურდო უჩვეულო ბანქოს თამაშობდა. ეს იყო ორმოცდათორმეტი ბანქოს თამაში ჯოკერებთან და თვით წითელტყავის მიერ გამოგონილი წესების მიხედვით.
  არაბმა ქალმა თქვა:
  - თუმცა ხმაური ბევრია! და რატომ უნდა შეიქმნას ასეთი პანიკა?
  ერთ-ერთი ჯარისკაცი, ზურგზე ნამსხვრევებით მოჭრილი, კინაღამ ინდიელს გადაურბინა, მაგრამ ის კნუტივით გაუფრთხილებლად გადააგდეს. აწითლებულ სახეზე სისხლის წვეთები ჩამოუგორდა და გაღიმებული აკოცა. შემდეგ მან შენიშნა:
  - ხმაურის ატეხვა სუსტი, ფერმკრთალი ადამიანებისთვისაა. ჩვენ აპაჩები ასე ვფიქრობთ - თუ მტერი არ არის, მაშინ მტერი ჩნდება - კიდევ უკეთესი!
  ბნელმა ქალმა შენიშნა:
  - ეს არის ტიპიური სისუსტე მათთვის, ვინც ქრისტეს რწმენას აღიარებს. უყვართ მსხვერპლზე საუბარი, მაგრამ თავს არ სწირავენ.
  ინდოელმა სწრაფად დაუქნია თავი:
  - წესრიგი აგებულია საძირკველზე, სადაც ცემენტი რწმენაა და ქვიშა ნება! რწმენა ოქროს გულია, ნება კი რკინის მუშტია! მხოლოდ ფერმკრთალ პირებს აქვთ არც ერთი და არც მეორე.
  რამდენიმე დამწვარი ბრიტანელი ჯარისკაცი წყალში შევარდა ცეცხლის მოსაშორებლად. წყალში შესვლიდან კი დუღდა, ყვირილი და ველური კვნესა ისმოდა. და სისხლიანი წრეები დაცოცავდნენ ზღვის ქაფზე, ჯერ სქელი, შემდეგ თანდათან გავრცელდნენ და ფერმკრთალდნენ. და დედამიწის ოდესღაც უდიდესი და ვრცელი იმპერიის მეომრები კარგავდნენ თავიანთ ადამიანურ გარეგნობას. არაბმა ქალმა ზიზღით ამოისუნთქა:
  - და ეს კაცები გვაიძულებენ ბურკას ჩავიცვათ!
  წითელმა კაცმა, ეშმაკურად მოჭუტული, შენიშნა:
  - როგორც ჩანს, შენი მუქარის მზერა მათ აშინებს!
  არაბმა ქალმა სარკასტულად გამოსცრა კბილები და თქვა:
  - ქალის სირბილე ჯავშნის სიმტკიცეს ჰგავს, მხოლოდ ბევრად უფრო მომაკვდინებელი და მრავალმხრივი დაცვაში!
  გერმანელებმა ამჯობინეს დაუყოვნებლივ შეტევა მთელი ძალით, მოკრივის ტაქტიკა, რომელიც მტრის მოუმზადებლობის იმედით, მაშინვე მთელი ძალით მივარდება მტრისკენ. როდესაც ათობით მტრის თვითმფრინავი იწვის აეროდრომებზე, რომლებიც ვერ აფრენენ. როდესაც საკუთარი ბომბები ლანკასტერებში აფეთქდებიან და ანადგურებენ ყველაფერს მათ ირგვლივ. მკაცრი, მაგრამ ეფექტური ტაქტიკა. ასე რომ, ქვესკნელის სიმფონიამ მიაღწია თავისი ძალაუფლების მწვერვალს, შემდეგ კი დაიწყო დაქვეითება.
  მაგრამ ეს, რა თქმა უნდა, ამით არ დასრულებულა, საჰაერო სადესანტო განყოფილება შევიდა მოქმედებაში. სანამ ბრიტანელები ასეთ მკურნალობას აგრძელებენ, მათი მიღება საერთოდ შეიძლება ნელთბილად. საბედნიეროდ, სადესანტო პლანერები უკვე დამზადდა საჭირო რაოდენობით და დაზუსტდა მათი ბუქსირების მეთოდები. ალბათ საუკეთესოა დღეს მსოფლიოში.
  ასე რომ, ისინი დაფრინავენ არა ფუტკარივით - უფრო ნელა, მაგრამ საკმარისად სწრაფად და ვაგნერის მუსიკის თანხლებითაც კი - ჰიტლერის საყვარელი შედევრი. კიდევ ვის ახსოვდა ცოცხლად ფილმი "აპოკალიფსი", სადაც ამერიკელები ვიეტნამელებზე თავდასხმისას სწორედ ამ მუსიკას იყენებდნენ. როგორ აშინებდა ისინი. ასე რომ, აქ არის ვაგნერი და ჭექა-ქუხილის მოტივები, გამაძლიერებლების მეშვეობით. მედესანტეებმა სახეზე ფოსფორი წაუსვეს და თავი მოიხატე; ისინი საშინლად გამოიყურებიან, როგორც მათი ქვესკნელის დემონები. ასევე ეფუძნება ფსიქოლოგიურ ეფექტს. გარდა ამისა, რამდენიმე რეაგენტი და მაგნიუმის ჩიპი დაემატა ფოსფორს, რათა გამოეწვია ბზინვარება სულ მცირე ხანმოკლე დროით. ასეთი საშინელი, განსაკუთრებით კვამლისფერი ბზინვარებისა და მრავალრიცხოვანი ხანძრის ფონზე. მათ აქვთ ტყვიამფრქვევებიც, ასევე შენიღბული დრაკონის პირით. მერე მელოდიური გერმანული და დატყვევებული ავტომატები ურტყამს. და მოწყვეტილი, მოწყვეტილი რიგები ეცემა გამარჯვებულთა ჩექმებს. და ბევრს უბრალოდ ურჩევნია დანებება, მიუხედავად იმისა, რომ გერმანელებზე ბევრად მეტი ბრიტანელია.
  ინდოელი და არაბი ქალი იმალებოდნენ პატარა, საგულდაგულოდ შენიღბულ ორმოში. რედსკინმა აღნიშნა:
  -აბა, ჩვენ ვხვნით!
  შავთმიან ქალს გაუკვირდა:
  - ჩვენ ამბობთ? იქნებ ჩვენ გვგულისხმობ?
  ინდოელმა თავი უარყოფითად გააქნია:
  -არა! პალაფეები სცემენ ბრიტანელებს და ეს კარგი ნიშანია! და როდესაც დრო მოვა, ჩვენი დღესასწაული მოვა! როდის გაათავისუფლებენ ინდიელები თავიანთ კონტინენტს!
  არაბმა ქალმა ზიზღით ამოისუნთქა:
  - თქვენ, შემთხვევით, აცხადებთ თუ არა პრეტენზიას მსოფლიოში ძალაუფლებაზე?
  ინდოელმა გულმოდგინედ, თითქოს გონებრივად ჩამორჩენილ ბავშვს აუხსნა, ჩაიცინა:
  - ვისაც ძალიან ბევრის მიღება სურს, ჩვეულებრივ, არაფერი რჩება! ასე რომ, დიდი კოვზი პირშია!
  ფიურერმა, რა თქმა უნდა, ვერ დაინახა რას აკეთებდნენ მისი ფალკონები და ქორი, მაგრამ პრინციპში მან გამოიცნო, რომ გერმანული სამხედრო მანქანა ყველაფერს ზუსტად დაამუშავებდა. ზოგადად, გერმანული სამხედრო შეტევითი ოპერაციები კურსკის ბულგემდე მაღალ პროფესიულ დონეზე მიმდინარეობდა. ზოგი მათ სტანდარტულსაც კი უწოდებს. ისიც კი უცნაურია, რომ ასეთი მანქანა მოცურდა და შემდეგ მთლიანად დაიშალა.
  და თვით ოთხმა მონაწილეობა მიიღო მალტაზე დაშვებაში.
  ოთხი გოგონა მხოლოდ ბიკინით იყო. და უკვე ჰაერში შიშველი ფეხებით ესროლეს ბრიტანელებს ყუმბარები. და ძალიან ლამაზია. ეს გოგოები არიან.
  ფრენისას კი მკვეთრად გამკვეთრებულ დისკებს ისვრიან. და ათიოდე კისერი ერთბაშად გაიჭრა. ერთი სიტყვა - სუპერ კლასის ლამაზმანები. და ძალიან სექსუალური და კუნთოვანი. ესენი არიან მეომრები. და ერთი დარტყმით ჭრიდნენ ლითონს და აგურს. მათ აქვთ ისეთი გამაოგნებელი, მდუღარე ძალა. და დაე მათ შიშველი ქუსლებით გადახტეს ინგლისელი ჯარისკაცების ნიკაპში. ისინი ძალიან გაფუჭებულები არიან.
  და სისხლი მიფრინავს და იფრქვევა ყველა მიმართულებით.
  რის შემდეგაც გოგოებმა ხმლები გამოიყენეს. და მათ დაიწყეს ინგლისის რიგების განადგურება. და ამავე დროს იმღერე:
  - თეთრი მგლები ტრიალებენ! მხოლოდ მაშინ გადარჩება რბოლა! სუსტები იღუპებიან - კლავენ, წმინდა სისხლს განწმენდენ!
  აქაური გოგოები ძალიან მაგრები არიან. უბრალოდ შესანიშნავი!
  და მათ ყოველი ინგლისელი ჯარისკაცი ორი ხმლით ამოჭრეს. და ისინი შიშველი ფეხებით ისვრიან სვასტიკებს, კლავენ მებრძოლებს. და ასეთი მგზნებარე მეომრები ...
  და მალტაზე საჰაერო დარტყმა ძალიან ძლიერია. ფიურერმა შეაგროვა ავიაცია აღმოსავლეთ ფრონტიდან. და Yu-88-მა გამოიჩინა თავი თავისი დიდებით. და რა თქმა უნდა, გამოიყენეს Yu-87, რომელიც, მიუხედავად მებრძოლების ჰაერში დომინირებისა, ძალიან ეფექტური აღმოჩნდა.
  კრაუტებმა კი ბრიტანელებს ძალიან ძლიერად სძლიეს. და ტერმინატორი გოგონები შიშველი ფეხებით კიდევ უფრო ძლიერები არიან. და მეომრები აქ უბრალოდ კლასის არიან!
  აბა, როგორ არ უნდა აღფრთოვანდე ასეთი გოგოებით? გოგოები კი არა - უბრალოდ პანტერები!
  ისინი ანადგურებენ მოწინააღმდეგეებს. და მღერიან:
  - არავინ გაგვაჩერებს! არავინ დაგვამარცხებს! ბოროტი მგლები ანადგურებენ მტერს!
  ბოროტი მგლები - სალამი გმირებს!
  და ისევ მოჭრეს... თუმცა, ინგლისელები უკვე ნებდებიან. და ხელებს მაღლა სწევენ.
  გერდა ღრიალებს ინგლისურად:
  - მუხლებზე! და მაკოცე ფეხებს!
  კაცები სახეზე ეცემა და გოგონას შიშველ, ოდნავ მტვრიან ფეხებს კოცნიან.
  შემდეგ შარლოტა, წითური მხეცი, აიძულებს მათ ფეხზე აკოცონ. რა ლამაზია.
  ქარში მისი სპილენძისფერი თმა მებრძოლი, პროლეტარული დროშასავით ფრიალებს.
  ორივე მამაკაცი და განსაკუთრებით ახალგაზრდები კოცნიან ქალღმერთის მრგვალ ქუსლებს. და ისინი ლამაზმანის უხეშ ფეხებს აწებებენ.
  ქრისტინას და მაგდასაც შიშველ ფეხზე კოცნიდნენ. ასევე აერობატიკის გოგოები.
  და ასეთი მეომრები ძლიერი და დაკუნთულია. და რაც მთავარია, ფეხშიშველი და საყვარელი.
  და სუსტი ფიგურები და აბების ფილები! და მათში არის რაღაც მშვენიერი, რაღაც საბრძოლო და რაღაც ლამაზი.
  და ყველა კუნთი თამაშობს და კუნთების ბურთები გარუჯული კანის ქვეშ ტრიალებს.
  ეს გოგოები სუპერ კლასია! ისინი შეიცავს ბრაზის ძალას და ვნების ალი! და გამარჯვების ნდობა.
  ინგლისელები კი შიშველ, მოხდენილ ფეხებს კოცნით ასხამენ!
  მალტა დაეცა და ბევრად უფრო ადვილი გახდა ჯარების აფრიკაში გადაყვანა. ფიურერმა ჭკუა მოახდინა და მთავარი, რაც თავში მოუვიდა, ლოგიკური აზრი იყო: სსრკ ტოტალიტარული ქვეყანაა, რაც იმას ნიშნავს, რომ ძლიერია. თითქმის ორასი მილიონი ადამიანი შედუღებულია კომუნისტური იდეოლოგიით და ეს არის ძალა!
  მაგრამ ამავე დროს, სსრკ-ს აქვს საკმარისი მიწა და არ აპირებს ვინმეზე თავდასხმას.
  ასე რომ, რუსეთზე თავდასხმისთვის უნდა მოემზადოთ.
  როგორი ტანკები აქვთ გერმანელებს? გულწრფელად სუსტი! და რუსებმა პირველი მაისის აღლუმზე დაინახეს KV-2-ები 152-მმ-იანი ქვემეხებით და KV-1-ები 76-მმ-იანი ქვემეხებით და T-34-ები, სწრაფი ტანკები ასევე ქვემეხებით, რომლებიც შეაღწევენ გერმანელებს.
  და ფიურერმა ბრძანა: შეექმნათ საკუთარი მონსტრები, როგორც რუსული ტანკების საპირწონე. კერძოდ, "პანტერები", "ვეფხვები", "ლომები" და "თაგვები". კარგი მანქანებია თავისი დროისთვის, მაგრამ ძალიან მძიმე.
  როგორც ძვირი, ასევე შრომატევადი! მეორე მხრივ, გერმანულ ტექნოლოგიას შეეძლო ამ შემთხვევაში კონკურენცია გაუწიოს საბჭოთა ტექნოლოგიას.
  გარდა ამისა, გერმანელები იმედოვნებდნენ, რომ მათ მალე მთელი აფრიკა ექნებათ და შეძლებდნენ მსოფლიოს მნიშვნელოვანი რესურსების ხელში ჩაგდებას. და იქნებიან მონები, ჯარები და საბრძოლო ნაწილები...
  საერთოდ ვერმახტის მეომრები ძლიერები არიან...
  გოგონები კი მშვენიერი არიან... და მშვენიერი ქურდები!
  მალტაში დადიოდნენ და გამოირჩეოდნენ ადამიანების წამებით. სასტიკი მეომრები. ბიჭები გააშიშვლეს და გოგოებთან ერთად გააუპატიურეს! რატომ არა გასართობი?
  მეომრები ბევრს მღეროდნენ და ყვიროდნენ:
  - ვერავინ შეგვიშლის, ეშმაკიც ვერ დაგვამარცხებს!
  გერდამ და მისმა გუნდმა ასევე შეუტია ინგლისურ კრეისერს. გოგონები მის გასწვრივ ხმლებით დადიოდნენ და ყველა დაჭრეს. და ამავდროულად შიშველი ფეხებით ისროლეს მახვილი დისკები.
  ეს ის სწრაფად მოძრავი მეომრებია, რომელთა შეჩერება მარტივად და უპრობლემოდ შეუძლებელია. ისინი წინ მიდიან და ანადგურებენ მეზღვაურებს. და ორივე ხელით თავს აქნევენ. ეს ოთხი ჯადოქარი გამოჩნდა. ჯადოქრები კი დაუნდობლები არიან, სრულიად მკვლელები.
  ისინი გემბანის გასწვრივ გარბიან, მრგვალ ვარდისფერ ქუსლებს აციმციმებენ და ხმლებს პროპელერის პირებივით ატრიალებენ. აჭრიან ინგლისელებს და ღიმილის დროს თავისთვის მღერიან.
  - პათეტიკური გოგოები არ ვართ, ხმა ისეთი ნათელი გვაქვს! ჩვენ გაბედულად ვანადგურებთ ბრიტანელებს, რომ აქ მშვიდად არ იყოს!
  და როგორ აჩვენებენ ენებს! ეს გოგოები არიან... ნამდვილი ტერმინატორები!
  და შიშველი თითებით ისინი დისკებს ისვრიან საკუთარ თავზე და აოხრებენ მტრებს.
  ამას ძალიან სისხლიანად გააკეთებენ. და ყელი გამოჭრეს. და ამდენი ყელი გაიხსნა.
  აგრესიული ბიჭები.
  და უფრო ზუსტად, გოგონები, გარეული ცხოველების კუნთებით. და ვერავინ შეაკავებს მათ - ასეთია ელემენტი.
  გოგოები ცბიერები და თითქმის შიშველები არიან. და მკერდიც კი გამოაჩინეს, რომ უფრო ლამაზად გამოიყურებოდნენ.
  გერდა მღეროდა:
  - და კრეისერი დაიჭერენ - გოგოები ირბენენ! ასეთი ელემენტი, ასეთი ელემენტი!
  გოგოები მართლაც ისეთი ლამაზმანები არიან, რომ მათ ერთბაშად ვერ შეაჩერებ.
  მათში გაბრაზებული, მდუღარე ენერგიის ბუშტები ტრიალებს. და ეს უბრალოდ ისეთი აგრესიული ქარიშხალია და ალი და სითბოს სიუხვე.
  მეომრები ნამდვილად საყვარლები არიან. და მათ შეუძლიათ ყბაში მუშტი დაარტყონ.
  მათ აქვთ ისეთი აგრესიული ნახტომები გოგონების, რომლებიც დაიბადნენ ფრთებით და კბილებით...
  შარლოტა წყვეტს ინგლისელებს და თავისთვის კისკისებს:
  - ჩვენთან ბრძოლაში ვერავინ შეედრება! მე მგელი ვარ, მაგარი მგელი!
  წითური მხეცი კი ხმლით ურტყამს და ჭრის...
  ასე რომ, ინგლისელი ადმირალი გოგოების შურისძიების ქვეშ მოექცა. რა უნდოდა მას სინამდვილეში? ვის დაუკავშირდით?
  მეომრებმა წაიყვანეს და ნაჭრებად დაჭრეს!
  ქრისტინა სიამოვნებით მღეროდა:
  - იქნება დაჭრილი ქაბაბი!
  და მან აჩვენა ენა.
  შემდეგ კი შიშველი ფეხით მან ესროლა დისკი მკვეთრი კიდეებით. და მან მაშინვე მოკლა ხუთი ინგლისელი.
  მაგდამ შიშველი ქუსლით დაარტყა და სამი ინგლისელი გაფრინდა. ეს გოგო უბრალოდ ველურია!
  და ოთხივე წამოიძახებს:
  - დიდება ჩვენს ღმერთებს!
  და ისევ დაჭრის... ასობით ინგლისელი უკვე გაჩეხილია. გადარჩენილები კი მუხლებზე დაეცემათ და კოცნიან ლამაზ გოგოებს, მათ ძლიერ, გახეხილ, შიშველ ფეხებს.
  
  
  რუსეთის პრეზიდენტი ვლადიმერ ზელენსკი
  ინაუგურაციის შემდეგ ვლადიმერ ზელენსკიმ გამოაცხადა რადას დაშლა და ვადამდელი საპარლამენტო არჩევნების ჩატარება. ეს ზოგადად მოსალოდნელი იყო. თუმცა რუსეთთან ურთიერთობა დაძაბული დარჩა. ვლადიმერ პუტინმა არ მიულოცა ზელენსკის გამარჯვება და არ აღიარა უკრაინის საპრეზიდენტო არჩევნები. მაგრამ ეს ახალმა ახალგაზრდა ლიდერმაც კი ისარგებლა. ნაციონალისტებმა, რომლებიც მას ეჭვის თვალით უყურებდნენ, ის ერთ-ერთ საკუთრებად აღიარეს. და დასავლეთი მიხვდა, რომ პუტინი ნამდვილად აგრესორია. და გაძლიერდა უკრაინის მხარდაჭერა. ასე დაიწყო ჯანმრთელობისთვის და დასრულდა მშვიდობისთვის. ზელენსკიმ აიღო ეს და უკიდურესად ძლიერად გამოავლინა რადას ახალ არჩევნებში. მოახერხა საპარლამენტო უმრავლესობის მოპოვება. შემდეგ მან რამდენიმე რეფერენდუმი ჩაატარა. მათ შორის, საკონსტიტუციო რეფორმა.
  პრეზიდენტის უფლებამოსილებები მნიშვნელოვნად გაფართოვდა. პირიქით, რადა შეზღუდულია. რის შემდეგაც ზელენსკიმ გადამწყვეტად დაიწყო რეფორმების გატარება და მოდერნიზაცია.
  ამავდროულად, დონბასში მზაკვრული ნაბიჯი გამოიგონეს. მეომარ ანასტასია ორლოვას საინტერესო ვარიანტი შესთავაზეს. უკრაინისა და დასავლური სადაზვერვო სამსახურების მხარდაჭერით ის ლუგანსკის და დონეცკის ოლქების გუბერნატორი გახდება. შემდეგ მას ექნება ოფიციალური წევრობა უკრაინაში და ფული აღდგენისთვის და უფრო დიდი პირადი ძალაუფლებისთვის. და თუნდაც საკუთარი ჯარი. ანუ კადიროვის ვარიანტი. როდესაც რუსეთმა რეალურად მიანიჭა დამოუკიდებლობა ჩეჩნეთს, მხოლოდ ფორმალურად ინარჩუნებდა მასზე კონტროლს.
  ანასტასია ორლოვამ, რომელსაც გავლენა აქვს საველე მეთაურებში, დათანხმდა ამ ვარიანტს. უნდა ითქვას, რომ ეს ქალი ძალიან ლამაზი იყო, ქერა და ჩვეულებრივ, ცივ ზამთარშიც კი ფეხშიშველი დარბოდა.
  ანასტასიამ ომი გამოუცხადა ახალი რუსეთის "მოპარულ" ხელმძღვანელობას. ძალიან მებრძოლი და ავტორიტეტული გოგონაა. და მან დააარსა თავისი რეზიდენცია ნოვოაზოვსკში. ხალხისა და მილიციის ნაწილმა მხარი დაუჭირა.
  ანასტასიამ, ფეხშიშველი გოგონების ბატალიონთან ერთად, რამდენიმე დარბევა მოახდინა და რამდენიმე ქალაქი აიღო. დაიწყო ადგილობრივი ბრძოლები. ომი იყო.
  ანასტასია საკმაოდ ოსტატურად მოქმედებდა და ფულს უცხოეთიდან იღებდა. გარდა ამისა, მას მხარდაჭერა ჰქონდა რუსეთში. მათ შორის ქალებისგან. წარმატებას იმანაც შეუწყო ხელი, რომ პუტინი ავად იყო. როგორც ჩანს, რუსეთის ამბიციურმა პრეზიდენტმა ზედმეტად იმოქმედა. და ამ პირობებში, რუსეთში ხელმძღვანელობა გაიყო. ამით ისარგებლა ანასტასიამ და დონეცკი აიღო. სერიოზული მხარდაჭერა მიიღო.
  ომი ლუგანსკთანაც დაიწყო. მაგრამ არც ისე ენერგიული. მილიციელებს ნამდვილად არ სურდათ ერთმანეთის მოკვლა.
  საბოლოოდ, ნოვოროსიის პრეზიდენტის არჩევნები ჩატარდა და ანასტასიამ გაიმარჯვა. ის მაშინვე აღიარეს შეერთებულმა შტატებმა და კიევმა. შემდეგ კი სხვა დასავლური ქვეყნები და მთელი მსოფლიო!
  ზელენსკიმ შეასრულა თავისი სიტყვა და ნოვოროსიას უკრაინის შიგნით განსაკუთრებული სტატუსი მიანიჭა. დონეცკში კი ისევ ყვითელ-ლურჯი დროშა ფრიალებს.
  დიდი ხნის ნანატრი მშვიდობა დადგა.
  ზელენსკი აქტიურად ებრძოდა კორუფციას და ეკონომიკური დანაშაულისთვის სიკვდილით დასჯაც კი შემოიღო. პროფესიონალური გუნდის მკაცრი და ოსტატურად მართვითა და ფორმირებით, ვლადიმერ ზელენსკიმ უკრაინას ზრდის მაღალი ტემპები მიაწოდა. ქვეყანა აღზევდა და ახალი ლიდერის ძალაუფლება ძლიერდებოდა. რუსეთთან ურთიერთობა უმჯობესდებოდა. რამ შეუწყო ხელი იმ ინსულტს, რომელმაც პუტინი წაიღო და ნაკლებად ამბიციური და აგრესიული გახადა.
  რუსეთში ზელენსკის პოპულარობა იზრდებოდა. ის იყო ძლიერი მოსაუბრე, მომხიბვლელი პიროვნება, პოპულისტი. და არა კომუნისტი, მაგრამ არც ანტიკომუნისტი. პოპულარული, როგორც მემარცხენეებში, ასევე რუს ოლიგარქებში. ძალიან პოპულარულია რუს ახალგაზრდებში. ინტელექტუალი და ბიჭი. როგორც ჩანს, ის ჭკვიანია, მაგრამ მან ხელში ჩაიგდო მუდმივი ძალა. დიახ, აუცილებლად ლიდერი, მაგრამ ამავე დროს ჯენტლმენიც! მაღალი კულტურა, მაგრამ ხალხისთვის გასაგები და საყვარელი. ნამდვილი ნიჭი მენეჯმენტში. და შესანიშნავი ორგანიზატორი.
  ასე რომ, როდესაც უკრაინის კეთილდღეობისა და აღმავლობის ხუთი წელი გავიდა და ზელენსკის ძალაუფლება საბოლოოდ გაძლიერდა, სენსაციური წინადადება მოჰყვა.
  კერძოდ, რუსეთთან გაერთიანება. შექმენით ერთიანი საკავშირო სახელმწიფო დიდი ძალაუფლების მქონე საერთო პრეზიდენტით. რა თქმა უნდა, სახალხოდ არჩეული.
  რუსეთში კი ელიტა შოკში იყო. რა ნაბიჯია! ამ დროისთვის პუტინი მძიმე ავადმყოფობისგან დასუსტდა და პოპულარობა დაკარგა. ეს ნიშნავს, რომ მას არ შეეძლო ბრძოლა, ყოველ შემთხვევაში, სრულად. თავად მედვედევი კი, ზოგადად, მებრძოლი არ არის და ხალხისთვის უყვართ.
  ზელენსკის კი აშკარად სურს გახდეს საკავშირო სახელმწიფოს პრეზიდენტი და... მისი შანსები რეალურია! პირველ რიგში, დასავლეთს სურს ვლადიმერ ზელენსკის ხილვა რუსეთისა და უკრაინის პრეზიდენტად! მან თავი გამოიჩინა, როგორც სრულიად პროდასავლური და ევროპელი პოლიტიკოსი. მეორეც, ზელენსკი პოპულარულია რუსეთში და განსაკუთრებით უკრაინაში. მესამე, არ არსებობს კონკურენტები. პუტინი მძიმედ არის დაავადებული, მედვედევი სუსტი და არაპოპულარულია, ზიუგანოვი და ჟირინოვსკი ძალიან მოხუცები არიან. სხვა ლიდერები არ ჩანს. მეტიც, მეოთხე, არის რუსეთის ოლიგარქებისა და ზელენსკის მხარდაჭერა.
  დიახ, გასაგებია, რომ ეს არის ძალიან სერიოზული კანდიდატი რუსეთის პრეზიდენტობისთვის. მას აქვს ძალა, ქარიზმა და ორატორობის არაჩვეულებრივი ნიჭი. და ასევე დასავლური და რუსული მედიის მხარდაჭერა. პლუს ახლის პოპულარობა რუსულ პოლიტიკაში, ძველი და მოსაწყენი ლიდერების პირობებში.
  მოკლედ, შემოთავაზების მიღება ერთდროულად მოუხერხებელია და საშინელიც. პუტინმა მეორე ინსულტი მიიღო. რუსეთის პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელი მედვედევი გახდა.
  რა თქმა უნდა, შორს არის ის ფაქტი, რომ ზელენსკი აუცილებლად გაიმარჯვებს. და მე ძალიან მინდა უკრაინის ანექსია. მედვედევს პუტინის გადალახვის სურვილი აქვს! მაგრამ ღირს თუ არა ისეთი რისკის გაღება, როგორიცაა არჩევნები ზელენსკისთან?
  თუმცა, რუსეთის ხალხმა მხარი დაუჭირა უკრაინასთან გაერთიანების იდეას. ასიათასობით ადამიანი გამოვიდა ქუჩებში - მოითხოვდა: სლავი ძმების ერთიანობას. მოსკოვში დემონსტრანტები პოლიციას შეეჯახა. ბევრი ადამიანი დაშავდა. დაიწყო პროტესტის ტალღა.
  კომუნისტებმა საბოლოოდ დაიპყრეს ზიუგანოვი, უფრო სწორედ, გაფუჭდნენ და ახალგაზრდა ხელმძღვანელობამ ხალხის ქუჩაში გაყვანა დაიწყო. რეჟიმის შეცვლას ითხოვენ.
  ნაციონალისტებიც გამოვიდნენ და ჰყავდათ საკუთარი ძლიერი და ამბიციური ლიდერები. მეიდანი უფრო და უფრო მოდური ხდებოდა. პოლიციას ქვები და მოლოტოვის კოქტეილები ესროლეს. ხალხის დიდი ხნის დაგროვილმა უკმაყოფილებამ უფრო და უფრო იჩინა თავი.
  მედვედევმა უშიშროების საბჭო გამართა.
  წევრების უმეტესობა გაერთიანების მომხრე იყო - მოჰყავს ის ფაქტი, რომ ეშმაკი არ არის ისეთი საშინელი, როგორც მას ხატავენ. და ადმინისტრაციული რესურსი და პროპაგანდა უზარმაზარი ძალაა! და რომ ხალხის ტვინი საფუძვლიანად შეიძლება დაიბანონ და ისინი ზოგადად ხმას მისცემენ ხელისუფლებაში მყოფ პარტიას.
  რუსმა მილიარდერებმაც მედვედევს შეფიცეს, რომელიც პროგნოზირებადი იყო, დიდი ხნის განმავლობაში იყო ხელისუფლებაში და მეტ-ნაკლებად ყველას აკმაყოფილებდა.
  მილიარდერმა დერიბასკომ ლოგიკურად აღნიშნა:
  - საარჩევნო კამპანია უნდა ჩავატაროთ სტილში: მედვედევი დღეს პუტინია და ჩვენთვის არც ერთი ზელენსკი არ არის საშიში!
  რომან აბრამოვიჩმა ავტორიტეტულად შენიშნა:
  "ელცინი ამოვიყვანეთ საარჩევნო ორმოდან ოთხპროცენტიანი რეიტინგით და კიდევ უფრო მეტად გამოგიყვანთ!" ჩვენი ფული და მედია ჩვენი გარანტიაა!
  პროხოროვმა დაადასტურა:
  - ჩვენ არ გვინდა ისეთი მაღალი გადასახადები მდიდრებზე, როგორიც უკრაინაშია და ჩვენ ყველას გვერდში დაგიდგებით!
  დიმიტრი მედვედევმა მუშტი მაგიდაზე დაარტყა და გამოაცხადა:
  - მაშინ მივიღებთ ინტეგრაციისა და გაერთიანების წინადადებას!
  უკრაინასა და რუსეთს შორის გაერთიანების ხელშეკრულება გაფორმდა. მაშინვე შეიცვალა ძალთა ბალანსი. საპრეზიდენტო არჩევნები სამი თვის განმავლობაში უნდა ჩატარდეს.
  პრეზიდენტობის დასარეგისტრირებლად საკმარისია ან ასი ათასი ხელმოწერის შეგროვება, ან ოთხმოცდაათი ათასი დოლარის დეპოზიტის განთავსება, რომელიც მხოლოდ მეორე ტურში გასვლის შემთხვევაში დაგიბრუნდებათ. ეს ნამდვილად სასაცილო წესებია. ნაწილობრივ აღებულია რუსული და ნაწილობრივ უკრაინის კანონმდებლობიდან.
  ბუნებრივია, ბევრი საპრეზიდენტო კანდიდატი იქნება, მედვედევის გუნდს, როგორც ჩანს, ეგონა, რომ ეს მათთვის უფრო მომგებიანი იქნებოდა! მათი თქმით, ამომრჩევლის მობილურობა ხელისუფლებას უპირატესობას პირველ ტურში მისცემს. მეორეში კი ყველა მხარს დაუჭერს მედვედევს. ყოველ შემთხვევაში, პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელი ამის იმედი იყო. და დაიწყო...
  ანასტასია ორლოვამ, ამ ფეხშიშველმა კლეოპატრამ, თქვა, რომ ზელენსკი იქნება მთელი ასეულის წინააღმდეგ. და რომ ის არის ლანსელოტი დრაკონის პუტინისა და მედვედევის წინააღმდეგ.
  პრესაში სასტიკი შეტევები განხორციელდა. ზოგი ზელენსკის მხარეზე იყო, ზოგიც მედვედევის მხარეს.
  კანდიდატების რეგისტრაციის პერიოდი დაიწყო. რუსეთში არეულობა იყო. ჯოხარ დუდაევის ვაჟი კავკასიაში გამოჩნდა და ჯიჰადი გამოაცხადა. და მიიღო ფართო მხარდაჭერა ისლამურ რეგიონებში. ბევრმა ექსპერტმა აქ CIA-ს ყურებში ეჭვი შეიტანა. უფრო მეტიც, ტრამპის პრეზიდენტობა დასასრულს უახლოვდება და ჩვენ უნდა მოვიგოთ მინიმუმ რამდენიმე გამარჯვება. და ზელენსკი რუსეთის ტახტზე დიდი გამარჯვებაა! თუმცა, არიან სკეპტიკოსებიც, რომლებიც აცხადებენ, რომ ზელენსკის შეუძლია რუსეთი დიდ ქვეყნად აქციოს, განსაკუთრებით ეკონომიკურად, ვიდრე ეს იყო პუტინის დროს.
  ასე რომ, აზრი გაიყო დასავლეთშიც. ერთიანი უკრაინულ-რუსული სახელმწიფო, რა თქმა უნდა, ძლიერი ასოციაციაა და სულაც არ არის ხუმრობა. ეს შეიძლება მართლაც მონსტრი იყოს. ბუნებრივია, გაერთიანებას მხარი დაუჭირა რუსეთის უშიშროების ძალებმაც. თანაც ანასტასია მაგარი ქალია. მან, გოგოების ბატალიონთან ერთად, ყველა ლამაზმანი, ფეხშიშველი და ბიკინით, დაარტყა და დაამარცხა რუსული სპეცრაზმი. როდესაც ისინი მტვერს აგროვებენ ზელენსკის ძალიან მგზნებარე გულშემატკივრის დასამხობად.
  გოგონებმა აჩვენეს, რომ ზღაპრულად ფეხშიშველი და ბიკინით იბრძვიან! და სპეციალური ჯგუფი "ვიმპელი" დამარცხდა ცხელი ქალების მიერ. შედეგად, მიღებულ იქნა გადაწყვეტილება არ ჩაერეოდა და ნოვოროსიაში ხელისუფლებაში მოვიდა პრო-უკრაინის ხელმძღვანელობა.
  ანასტასიამ ზელენკის კამპანია ჩაატარა. ბრძოლაში გოგონამ იცოდა შიშველი ფეხებით მკვეთრი, თხელი დისკების, ბუმერანგების და ყუმბარების სროლა. ბიკინით გამოწყობილი მეომრები ლეგენდარულები გახდნენ. გოგონების მთელი პოლკი, თითოეული მათგანი ღირს მთელი განყოფილება. ეს დიდი ძალაა!
  ანასტასია თოვლში შევარდა, წითელ, შიშველ ქუსლებზე ციმციმებდა. გოგონა მღეროდა:
  სივრცის უკიდეგანოში, დამიჯერე, არის ოცნება,
  ის მზის სხივს ჰგავს ცაში...
  სვაროგის თვალში არის მშვიდობა და სიწმინდე,
  ის ჩვენთვისაა, როგორც იესო აღდგება!
  
  ჩვენ დავბადებით გაბრწყინებულ ბედს,
  ის მაისში მზესავით ანათებს...
  მაგრამ არ მესმის, რამდენი ხანი შეიძლება იყოს უკვდავი,
  რა ბოროტი ბედი გვეთამაშება!
  
  დაიცავი შენი სამშობლო, რაინდო,
  დაე ზეციურმა ვარსკვლავმა ბრწყინავდეს...
  ჩვენ ვიცავთ ჩვენი მშობლიური დედამიწის უკიდეგანობას,
  დაე, პლანეტა გახდეს მარადიული სამოთხე!
  
  მაგრამ რა შეუძლია საშინელ კომუნიზმს?
  სამშობლოს დროშას ყოვლისშემძლე გახდის...
  და გააფთრებული ფაშიზმი ჯოჯოხეთში გაქრება,
  მტერს ძალიან ძლიერი დარტყმით გავჭრით!
  
  მიეცი გული ჩვენს სამშობლოს,
  რომ ანათებდეს ძალიან კაშკაშა სითბოთი...
  ჩვენ ბოლომდე გავივლით ჩვენს ბრძოლას,
  ჩვენ კი ფიურერს ერთი დარტყმით გავანადგურებთ!
  
  ამხანაგი სტალინმა შეცვალა მამა,
  ჩვენ სხვადასხვა თაობის ბავშვები ვართ...
  ურდო ჯოჯოხეთში დაიღუპება გაგიჟებით,
  გენიალური ლენინი კი გზას უჩვენებს ედემისკენ!
  
  რუსეთში ყველა ბიჭი გიგანტია,
  გოგოებს კი ამზადებენ ბრძოლაში...
  უფალი ყოვლისშემძლე ოჯახი ჩვენთვის ერთია,
  ჩვენ რუსებს ყოველთვის შეგვეძლო ბრძოლა!
  
  მივაღწევთ, მჯერა, მალე ყველაფერს მივაღწევთ,
  სამყაროში უფრო მაღალი არაფერია...
  კომსომოლის წევრმა ნიჩბი ასწია,
  და დაარტყი ფიურერს სახურავზე!
  
  აღარც კომუნიზმი, აღარც იდეები,
  ისინი ლამაზები არიან და ბედნიერებას მოუტანენ!
  და ფიურერი უბრალოდ ბოროტმოქმედია,
  ძალიან მზაკვრული, ძალიან შავი!
  
  მე ვარ გოგონა - მებრძოლის სიდიადე,
  ფეხშიშველი გაბედულად გაიქცა სიცივეში...
  ჩემი სქელი ლენტები დამზადებულია ოქროსგან,
  მე ავაშენე სწრაფი ვარდი!
  
  მილიარდი იდეა შეიძლება წარმოიშვას
  როგორ მოვაწყოთ სამშობლო კომუნიზმში...
  თუ ხედავ ფრიცს, ძლიერად დაარტყი მას,
  რომ სისხლიანი ადოლფი არ დაჯდეს ტახტზე!
  
  დაარტყი მუშტი ფაშისტებს,
  კიდევ უკეთესია, დაარტყა მათ ნამცეცი...
  ვიაროთ ვოლგის გასწვრივ ნიავით,
  ჩვენ უბრალოდ არ გვაწუხებს თხების დამსხვრევა!
  
  ჩვენ გავზრდით ჯარისკაცებს სამშობლოსთვის,
  გოგოები შეტევაზე ჩქარობენ...
  ლამაზმანმა ავტომატი დაუმიზნა,
  ჰიტლერის ანგარიშსწორება მტკივნეული იქნება!
  
  ვერავინ დაამარცხებს რუსებს,
  მიუხედავად იმისა, რომ ფაშიზმის მგელი გამოცდილი ეშმაკია...
  მაგრამ მისი დათვი მაინც უფრო ძლიერია,
  რომელი ორდენი აშენებს ახალს!
  
  გაიქეცი სამშობლოსთვის, სტალინისთვის,
  კომსომოლის წევრები ფეხშიშველები მივარდებიან...
  ნაცისტებს მდუღარე წყლით აჭრიდნენ,
  იმიტომ რომ დიდი რუსები ყველაზე მაგრები არიან!
  
  ამაყი გოგოები შევლენ ბერლინში,
  ფეხშიშველი კვალს დატოვებენ...
  მათ ზემოთ ოქროსფრთიანი ქერუბიმია,
  და ისინი ვერცხლისფერი ხდებიან როგორც ვოსფის მარგალიტი!
  გოგონა მღერის, მაგრამ როგორ იბრძვის! ბოლოს და ბოლოს, სწორედ მან და მისმა ოთხმა პარტნიორმა გადაარჩინეს მილიცია იოლაისკთან სრული დამარცხებისგან.
  მერე ბიკინით და ფეხშიშველი ხუთი გოგონა მთელი ჯარით შემოვიდა.
  დიახ, ეს იყო საკმაოდ სპექტაკლი.
  ანასტასიამ ტყვიამფრქვევიდან ბევრი ისროლა, მტრის ხაზი გაწყვიტა, შემდეგ კი შიშველი თითებით ერთდროულად რამდენიმე თხელი დისკი ესროლა. ეს თავები მოჭრილია.
  და ანასტასია იმღერებს:
  - წმინდა რუსეთისთვის!
  ნატაშამაც გაისროლა, მტრები დაანარცხა და ყუმბარა შიშველი ფეხით ესროლა, ტანკი ჩამოაგდო:
  - სვაროგისთვის!
  შემდეგ კი ოქროსთმიანი ზოია თავის რიგს აძლევს. და ისიც სიკვდილის ძღვენს შიშველი ფეხით აგდებს და ყვირის:
  - როდნოვერის მომავლისთვის!
  და ავრორა მიჰყვება მათ რაც შეიძლება მალე. და შიშველი ქუსლით ის გაათავისუფლებს სიკვდილის საჩუქარს, ყვირილით:
  - დიდი საზღვრებისთვის!
  შემდეგ კი სვეტლანა შემოვა. ის გასცემს აფეთქებას, შემდეგ ავტომატიდან და შიშველი თითებით ანადგურებს...
  და ფეხშიშველი ლამაზმანი ყვირის:
  - რომანოვების დასაბრუნებლად!
  დიახ, ანასტასია სამეფო იმპერიის აღდგენის მოყვარული იყო. ფაქტობრივად, რუსეთში ფაქტობრივად ცარი მაინც არის ხელისუფლებაში. რატომ არ შეიქმნას ლეგიტიმური მონარქია? მეტიც, რომანოვების ძარღვებში ევროპელი მეფეების მრავალი თაობის სისხლი მიედინება. ეს მათი მემკვიდრეობაა? როგორი ოჯახია პუტინი და განსაკუთრებით ლუკაშენკო? ვინ არიან ისინი მეფეები? მაგრამ რომანოვები ღვთის ცხებულები არიან!
  ანასტასიამ და მისმა მეგობრებმა ბიკინებში ბევრი სასწაული მოახდინეს. ეშმაკივით იბრძოდა. მაგრამ შემდეგ ის იჩხუბა პუტინთან და ზელენსკის მხარი დაუჭირა. ზოგადად, ანასტასიამ დაინახა, რომ უკრაინას სდებდნენ შეურაცხყოფას და სამართლიანობის გაძლიერებული გრძნობით, სუსტთა მხარეს დადგა!
  ანასტასიამ და მისმა ხუთმა მოიგერიეს თავდასხმა ნოვოაზოვსკზე, როდესაც ისინი ცდილობდნენ მისი დაპატიმრებას, როგორც მეამბოხეს. სამთავრობო ძალების მთელი კოლონა მოკვეთეს და განიარაღებეს.
  რის შემდეგაც ტყვეები სახეზე დაეცნენ და ანასტასიას და მეორე გოგონას შიშველ, მტვრიან ფეხებს აკოცნეს.
  გოგონამ ფილოსოფიურად უთხრა ნოვოროსიის დატყვევებულ ჯარისკაცებს:
  -არ მინდა შენი მოკვლა! თქვენ ჩემი ძმები ხართ! და მე გავხდები შენი დედოფალი!
  ზოგადად, ნოვოროსიამ მიიღო ანასტასია დიდი ზიანის ან დიდი დანაკარგის გარეშე. მართალია, ქერა ტერმინატორმა დონეცკის რესპუბლიკის გუბერნატორს თავი მოჰკვეთა და მოკლა მისი მესაზღვრეები, რომლებიც ძირითადად კავკასიელებისგან შედგებოდნენ.
  ანასტასია დიდი ხანია ლეგენდაა. ყირიმში მან ისეთი სასწაულები მოახდინა, რომ რუსეთის ფედერაციის გმირის ვარსკვლავი მიიღო. მის გარეშე, ეს ასე შეუფერხებლად არ იმუშავებდა მის ბიკინის პარტნიორებთან. მაგრამ შემდეგ ანასტასია წაიყვანეს და ჩამოართვეს ყველა რუსული ჯილდო. მათ შორის ბრძოლაში რუსული სპეცრაზმის მკვლელობისთვის, როდესაც ისინი ცდილობდნენ მის გაყვანას. სისხლის სამართლის საქმეც კი აღიძრა.
  მაგრამ მათ ვერ გაბედეს დიდი ომის დაწყება პრაქტიკულად დამოუკიდებელ ნოვოროსიასთან. მეტიც, პუტინი ავად გახდა და მის გარეშე არავის სურდა პასუხისმგებლობის აღება.
  მითუმეტეს მედვედევი, რომელიც საერთოდ არ არის ლიდერი თავისი სულითა და სულით. მაგრამ ეს არის ზუსტად ის, რაც დათვებს შეეფერებოდა რუს ოლიგარქებსა და პუტინის გარემოცვაში - მათი მანიპულირება ადვილად შეიძლება.
  როგორც არ უნდა იყოს, ზელენსკის წინააღმდეგ უზარმაზარი პროპაგანდისტული მანქანა წამოიჭრა. მათ დაიწყეს ყველას დადანაშაულება ყველაფერში. და რომ ის, სავარაუდოდ, ნარკომანი, ქურდი იყო და ოფშორული კომპანიების მეშვეობით მილიარდებს ასხამდა, და რომ ზოგადად გეი იყო.
  პროვინცია წავიდა დასაწერად. და, რა თქმა უნდა, იყო მოწმეები და სხვადასხვა სახის გარანტიები. ჰომოსექსუალიზმის ბრალდებების ჩათვლით. კანდიდატების რეგისტრაცია სულ ახლახან დაიწყო და ტალახი უკვე იღვრება.
  არჩევნებში მონაწილეობის მსურველთა რაოდენობა, როგორც უკრაინელები, ისე განსაკუთრებით რუსები, კოლოსალური აღმოჩნდა. კომუნისტებიც და ნაციონალისტებიც შევიდნენ. უცებ ხმის მისაცემად მოხუცი და ავადმყოფი ზიუგანოვიც კი გამოჩნდა. მიუხედავად იმისა, რომ მან უკვე დატოვა რუსეთის ფედერაციის კომუნისტური პარტიის თავმჯდომარის პოსტი. არჩევნებზე ასევე მივიდნენ აფონინი, უდალცოვი და გრუდინინი. და საერთოდ, ჯერ კიდევ არის რამოდენიმე მემარცხენე კანდიდატი, ნაკლებად ცნობილი, მაგრამ ჭაღარა. და ამდენ ადამიანს სურს საპრეზიდენტო არჩევნებში მონაწილეობა! რაც შეეხება ოთხმოცდაათი ათას დოლარს? მართლა ასეთი დიდი თანხაა რუსული სტანდარტებით?
  თითქოს ტანკებს სურდათ ასვლა. და ბიზნესმენები, მხატვრები, პოპ მოღვაწეები და მწერლები. დიახ, მწერლებიც აქტიურობენ. გააკეთე რეკლამა შენთვის. და ოთხმოცდაათი ათასი დოლარი არც ისე ბევრია. ასე რომ, ცესკომ ასობით განცხადება მიიღო.
  აბა, არჩევნები! აბა, რა სანახაობა გამოვიდა! ალა პუგაჩოვმაც კი იყარა კენჭი საპრეზიდენტო არჩევნებში. Რატომაც არა? ალკამ დავიწყება დაიწყო, შეიძლება თავი გაახსენოს! მოხუცთაგან პრეზიდენტობაზე ავიდა იური ლუჟკოვი. ეტყობა მეც მინდოდა თავის შეხსენება.
  რა თქმა უნდა, ასეთი შოუ არ შეიძლებოდა ვლადიმერ ვოლფოვიჩის გარეშე. მაგრამ ამჯერად არჩევნებში მონაწილეობა მიიღეს მისმა ვაჟმა იგორ ლებედევმა და მარჯვენა ხელი დეგტიარეევმა. ისინიც სამი სვეტით წავიდნენ არჩევნებზე.
  ნაციონალებიც გადავიდნენ. რა თქმა უნდა, ლეგენდარული დემუშკინი, რომელიც ციხეში იხდიდა, და, საინტერესოა, "Spider", "Metal Corrosion"-ის ლიდერი და როკ ჯგუფის "Kolovrat" ხელმძღვანელი კენჭს იყრიდნენ პრეზიდენტად და მრავალი სხვა.
  რა თქმა უნდა, ესტრადის მომღერლებიც წამოვიდნენ კამპანიაში. აქ არიან ფილიპ კირკოროვი და ნიკოლაი ბასკოვი. მათ ასევე დასაკარგი არაფერი აქვთ. ასეთი სამხედრო მცველი განლაგდა.
  და ტიმოთე და ვიტასი და საერთოდ ბევრი ხალხი წავიდა კამპანიაში.
  რა თქმა უნდა, არა შემთხვევით! მედვედევის გეგმა იყო დიდი რაოდენობის კანდიდატების დასახელება, რომლებიც მას ხმებს მეორე ტურში გადასცემდნენ. ზოგადად, გეგმა საინტერესოა. მედვედევის რეიტინგი თავდაპირველად ზელენსკისზე დაბალია. და ეშმაკობის გარეშე გამარჯვება შეუძლებელია!
  მაგრამ ელცინსაც ჰქონდა ნულოვანი რეიტინგი, მაგრამ მან შეძლო ზიუგანოვთან გამარჯვება. მართალია, ამ უკანასკნელმა არჩევნები ინვალიდმა ჩაატარა: განზრახ წაგება!
  და ამ შემთხვევაში, მედვედევი ეწინააღმდეგება არაჩვეულებრივ და ძალიან ნიჭიერ ადამიანს.
  ასე რომ, აქ ბევრი რამ ხდება. სოლოვიოვის ჩვენებაზე ზელენსკის გამუდმებით ტალახს აგდებდნენ. მართალია, მაშინ გოგონამ შიშველი ფეხების თითებით სოლოვიოვს სახეში ნაყინი ესროლა. და მან თვალი დაარტყა. რის შემდეგაც გაირკვა, რომ ზელენსკის ტალახის სროლა უსაფრთხო არ არის! აი, ეს ბიჭი უკრაინული არწივია!
  ზოგადად, რუსულ საზოგადოებაში არ იყო ერთიანობა. ზელენსკის უამრავმა ადამიანმა დაუჭირა მხარი. ისევე, როგორც, მართლაც ახალგაზრდა სისხლი და შეძლო უკრაინის ამაღლება ნავთობისა და გაზის მაღალი ფასების გარეშე! და რაც შეეხება მედვედევს? ქვეყანა ფაქტიურად იძირება ნავთობისა და გაზის დოლარებში, ეკონომიკა კი სრულ სტაგნაციაშია. ზრდა არ არის, მხოლოდ უმუშევრობა იზრდება.
  მედვედევს ზოგადად ყველაზე მაღალი ანტირეიტინგი აქვს ყველა პოლიტიკოსს შორის. თუმცა ეს სწორედ ამიტომ არის მომგებიანი ოლიგარქებისთვის. რაც უფრო მეტად ვართ მათზე დამოკიდებული, მით მეტს ვაკონტროლებთ. რუსეთის მთავრობამ ყველასთვის ხელფასების და პენსიების აჩქარება დაიწყო. და ხანდახან...
  მეტიც, მედვედევმა შესთავაზა საპენსიო ასაკის ორი წლით შემცირებაც კი. მაგალითად, ყველაფერი ხალხის სასიკეთოდ არის. და შევიდა ცვლილებები პენსიების გაზრდისა და პენსიაზე გასვლის შემდეგ სამუშაოს სტაჟად ჩათვლაში.
  მედვედევმა და ოფიციალურმა პირებმა არ დაივიწყეს. რომ დგანან და ხმა მისცენ. კერძოდ, გაუქმდა შემოსავლების საჯარო დეკლარაციები და დაშვებული იყო ათას დოლარამდე საჩუქრები. რაც, რა თქმა უნდა, მოეწონა ჩინოვნიკს. ასეა საზღვარგარეთ უძრავი ქონების ქონა, ისევე როგორც ანგარიშები.
  მწეველების მოსაგებად თამბაქოს საწინააღმდეგო კანონი საგრძნობლად შერბილდა. ღამით ალკოჰოლის გაყიდვა დაშვებული იყო, აზარტული თამაშებიც კი ლეგალიზებული იყო. ამ უკანასკნელს ოლიგარქები მიესალმნენ, მართლაც, რატომ კარგავენ ამხელა შემოსავალს და აიღეთ მიწისქვეშეთში.
  პროგრამა "თოჯინები" დაბრუნდა. მათ დაიწყეს მეტი ეროტიკის ჩვენება ტელევიზიით.
  მედვედევმაც გამოაცხადა ამნისტია და პატიმრებისთვის დახმარების თანხის გადახდაც კი დაავალა. და ეს ასევე არის ხმების მნიშვნელოვანი პროცენტი. და თავად პატიმრები და მათი ოჯახები.
  ზოგადად, მედვედევმა წამოაყენა სლოგანი: მეტი თავისუფლება! მართლაც, რუსეთი დაიღალა პუტინის დესპოტიზმით. როცა ტელევიზორში შიშველ ქალსაც ვერ ნახავთ!
  და რა თქმა უნდა იყო მცდელობა ეჩვენებინა: ცხოვრება უფრო თავისუფალი გახდა, ცხოვრება უფრო მხიარული გახდა!
  მედვედევმა ასევე შეამცირა ალკოჰოლის ფასები და დაუშვა ლუდის რეკლამა ტელევიზიით. სინამდვილეში, რატომ უნდა წავიდეთ ძალიან შორს.
  მაგრამ კავკასიაში ომი იწყებოდა. პუტინის წასვლის შემდეგ, მთიელებმა დაიწყეს კიდევ უფრო მეტი პრივილეგიებისა და უფლებების მოთხოვნა. და მათი ამბიციები მხოლოდ გაიზარდა. უფრო მეტიც, თურქეთმა დაიწყო უფრო აქტიური ზეწოლა კავკასიაზე, მათი ამბიციები გაიზარდა, მით უმეტეს, რომ სირიაში ერდოღანმა ძალიან ცოტა მიიღო მისი აზრით. ვითარებას ნავთობისა და, შესაბამისად, გაზის ფასის დაცემამ კიდევ უფრო დაამძიმა. სწორედ ვენესუელამ გაზარდა წარმოება მადუროს რეჟიმის დამხობის შემდეგ. შეერთებული შტატები და ირანი საბოლოოდ შერიგდნენ და ლიბიაში ერთიანი მთავრობა შეიქმნა.
  ნავთობის ფასების დაცემამ რუსული რუბლი დაანგრია, ინფლაცია გააძლიერა და ხელფასების და პენსიების ზრდა გაუფასურდა.
  და ბოევიკების მზარდი აქტივობა კავკასიაში მედვედევის წინააღმდეგ თამაშობდა.
  მათი თქმით, მან ვერ შეძლო პუტინის მემკვიდრეობის შენარჩუნება. და საერთოდ რა, როგორც ხშირად ხდება: სუპერვარსკვლავმა თავი სუსტ მემკვიდრედ დანიშნა.
  როგორც აშშ-მა, ისე არაბულმა ქვეყნებმა და ირანმაც კი გააძლიერა სეპარატიზმი კავკასიაში. მაგრამ უსაფრთხოების ძალებს შორის უთანხმოება წარმოიშვა. ზოგს ჯერ კიდევ სურდა პრეზიდენტად ენახა პუტინის დიდი ხნის პარტნიორი მედვედევი! და სხვები აპირებდნენ ბევრად უფრო პოპულარული სერგეი შოიგუს დაყენებას.
  მაგრამ ამ უკანასკნელს მხარი არ დაუჭირეს ოლიგარქებმა და მრეწველებმა. ისინი მას ზედმეტად მემარცხენედ თვლიდნენ და მილიარდერები დაიღალნენ ერთი ადამიანის დიქტატურით. ყველას სურდა ლიბერალი ტახტზე და დასავლეთთან შერიგება. მედვედევმა, რომელიც პრეზიდენტობის კანდიდატების რეგისტრაციის ვადის დასრულებას ელოდა, შოიგუ გაათავისუფლა. რამ გამოიწვია არეულობა ჯარში.
  . თავი No2.
  შემდეგ მედვედევმა შოიგუს დიდი ხნის დაპირებული მარშალის წოდება მიანიჭა და საპატიო ვიცე-პრემიერის პოსტი მიანიჭა. ასევე პოპულისტური ნაბიჯი. მაგრამ ყოველ შემთხვევაში, წინასაარჩევნო ვითარება არ იყო მოქმედი პრეზიდენტის სასარგებლოდ.
  ზელენსკი უფრო ახალგაზრდაა, უფრო წარმატებული, უფრო მჭევრმეტყველი, ქულებს აგროვებს. და მაშინაც კი, როდესაც ის დარეგისტრირდა, ორასზე მეტმა საპრეზიდენტო კანდიდატმა შეინარჩუნა უდავო ლიდერობა. მაგრამ მედვედევს მაინც მოუწია მეორე ადგილისთვის ბრძოლა. მოულოდნელად, ალა პუგაჩოვა გახდა მისი კონკურენტი მეორე ტურში გასვლისთვის. ხანდაზმული პრიმადონა, რომელსაც დიდი ხანია არ უთამაშია და პიარით განსაკუთრებით არ იყო გატაცებული, მოულოდნელად გადახტა რეიტინგში.
  შესაძლოა, ეს იყო გაღიზიანებული პოლიტიკოსების რეაქცია. პირიქით, ჟირინოვსკიმ და ზიუგანოვმა მკვეთრად დაიკლო რეიტინგები. ხალხი საშინლად დაიღალა ამ ორივე პოლიტიკოსით. უფრო მეტიც, მათ საარჩევნო ველზე გამოჩნდნენ ახალგაზრდა და ორიგინალური ლიდერები.
  დემუშკინმა, რომელმაც ციხეში წამებულის გამოსახულება მიიღო, შესამჩნევად დაამატა. სურაიკინმა რეიტინგი მაინც ვერ მოიპოვა, მაგრამ მისი პარტიის კიდევ ერთმა წევრმა, საუკეთესო რუსი პროფესიონალი მოკრივე სერგეი კოვალევმაც დაიწყო ქულების მოპოვება.
  ზოგადად, სერგეი კოვალევი საინტერესო ბიჭი აღმოჩნდა. მან იყარა კენჭი მოსკოვის მერის პოსტზე და ყველასთვის მოულოდნელად მეორე გახდა. შეუერთდა რუსეთის კომუნისტურ პარტიას. და მან ასევე დაიწყო რეიტინგის გაუმჯობესება.
  უნდა აღინიშნოს, რომ სერგეი კოვალევი ძალიან დიდი მოკრივეა - საუკეთესო რუსებს შორის, კოსტია ცზიუსაც კი აჯობა.
  ამრიგად, სერგეი კოვალევი ტერმინატორია და მედვედევთან სახიფათოდ ახლოსაა.
  მართალია, რუსული გამოკითხვის სერვისების უმეტესობას აქვს რეიტინგები და... ო. პრეზიდენტი გადაჭარბებული იყო. მაგრამ ხელშეწყობა საფუძვლიანი იყო. თუმცა, მედვედევს დიდად არ გაუმართლა. პუტინის შემდეგ, როგორღაც ბედი უფრო ძუნწი გახდა. ნავთობის ფასები აგრძელებდა კლებას, რუბლის კურსიც დაეცა და ფასები სწრაფად გაიზარდა. კავკასია სულ უფრო და უფრო აქტიურად იწვოდა. და კადიროვის კაცებმაც კი დაიწყეს ბრძოლა ბოევიკების მხარეს. ეს არის სიტუაცია. შემდეგ კი თალიბებმა შეუტიეს რუსეთის ჯარებს ტაჯიკეთის საზღვარზე.
  და როგორც გაირკვა, რუსული ჯარები მზად არ იყვნენ. მედვედევმა ისევ თავი დაანება. გარდა ამისა, ქურდობის სკანდალი თავდაცვის სამინისტროსა და ფინანსთა სამინისტროში გამოვლინდა. ჩრდილი დაეცა მედვედევის დიდი ხნის მეგობრებს. ასევე გაჩნდა ეჭვი, ვინ მოიპარა ასობით მილიარდი დოლარი რუსეთიდან. ასევე ეჭვები. და მედია გახდა თავხედური...
  ზელენსკიმ საარჩევნო კამპანია მშვიდად, პროფესიონალურად, შოუს მსგავსად წარმართა. ჟირინოვსკი, როგორც ყოველთვის, უფრო მეტად მუშაობდა ხელისუფლებისთვის, ვიდრე საკუთარი თავისთვის. ზიუგანოვს აკოცეს და დამპალი კვერცხები დაუშინეს. მერე ისევ ინციდენტები...
  რა თქმა უნდა, ქსენია სობჩაკმა მიიღო მონაწილეობა არჩევნებში და მან ვერ შეძლო კონიკის გადაგდება. მან აიღო და ჟირინოვსკის სახეში ნამცხვარი ესროლა. და მან მიიპყრო ყურადღება. ეს ასევე საკმაოდ ეპიკურად მოხდა.
  არჩევნებში მონაწილეობა მიიღო ალექსანდრე პოვეტკინმაც. რუსი მოკრივე, ჯოშუასთან წაგების შემდეგ, დიდხანს ვერ დაბრუნდა, შემდეგ ორიოდე ჩხუბი ჩაატარა გამვლელ მეტოქეებთან და უფრო სერიოზულში ჩაიშალა. კარიერის დასრულების შემდეგ ის წავიდა პოლიტიკაში და დაიწყო ნაციონალისტური პარტიის შექმნა.
  ჯერჯერობით დიდი წარმატების გარეშე.
  თუმცა პოვეტკინმა სატელევიზიო დებატების დროს ოპონენტს მუშტი დაარტყა სახეში. გამოირჩეოდა და ამან მისი რეიტინგი ოდნავ აამაღლა.
  ზოგადად, არჩევნები ისტერიული იყო.
  სატელევიზიო დებატები გამართეს: პასუხისთვის ოცდაათი წამი მისცეს და იყო ჩხუბი. წვეულებები, ჩხუბები, სკანდალები. მთელი ფარსი.
  მედვედევი ურცხვად დააწინაურეს, მაგრამ მისი რეიტინგი პრაქტიკულად არ გაიზარდა. მეორე ტურში გასვლა კვლავ საეჭვოა.
  ზელენსკი დიდი სხვაობით უსწრებდა. და გასაკვირი არ არის! ხუთ წელიწადში ვლადიმირმა მოახერხა უმუშევრობის დასრულება და ყველა ქარხნისა და ქარხნის აღდგენა და ახლის აშენება.
  ზელენსკის ერთ-ერთი მიღწევა იყო სოფლის მეურნეობისა და ენერგიის ალტერნატიული წყაროების განვითარება.
  კერძოდ, უკრაინაში გაჩნდა ელექტროსადგურები, რომლებიც მუშაობენ და იტენიან ატმოსფერული წნევის განსხვავებებიდან. ასევე გეოთერმული ელექტროსადგურები. Და უფრო მეტი. იონოსფეროს ენერგიის გამოყენების ჩათვლით. ისე მოხდა, რომ მეცნიერება ნავთობისა და გაზის წინააღმდეგ წავიდა.
  ნამდვილი სენსაცია იყო უკრაინაში სინთეზური საკვების მწარმოებელი და ჩინეთის მომწოდებელი ქარხნის გამოჩენა. რუსეთმა კი შეამცირა სურსათის ექსპორტი.
  უკრაინელებს შორის იყვნენ ნომინანტებიც. კერძოდ, ვლადიმირ კლიჩკო. ცნობილ მოკრივეს რთული კარიერა ჰქონდა. დაბრუნდა რინგზე: დაამარცხა ჩარი და ტაისონ ფიური. მაგრამ მესამე განმეორებითი მატჩი ჯოშუასთან, მან მაინც წააგო, მაგრამ ბევრი ფული გამოიმუშავა. და მან გამოაცხადა კრივიდან საბოლოო გადადგომა.
  მაგრამ შემდეგ ისევ დაბრუნდა. კიევში გასიევთან ერთად იბრძოდა და გაიმარჯვა. ამის შემდეგ მან კიდევ ერთი ბრძოლა გამართა და მსოფლიოს რეგულარული ჩემპიონის ტიტული მოიპოვა - საბოლოოდ მოხსნა როგორც ფორმენის, ასევე ჯო ლუისის რეკორდი. რის შემდეგაც მან გამოაცხადა თავისი კანდიდატურა ერთიანი რუსეთისა და უკრაინის პრეზიდენტად. და უნდა ითქვას, რომ ვლადიმერ კლიჩკო უკრაინელებს შორის მხოლოდ ზელენსკის ჩამორჩება. და მიუხედავად კრივში მისი მნიშვნელოვანი ასაკისა, ვლადიმერ კლიჩკომ უკვე წინასაარჩევნო კამპანიის დროს ჩაატარა სავალდებულო დაცვა მოკრივეზე, რომელიც მასზე ოცი წლით უმცროსი იყო. და ისევ ნოკაუტით მოიგო.
  რის შემდეგაც ვლადიმერ კლიჩკოს რეიტინგი აიწია და ის მიუახლოვდა მედვედევს და მოიპოვა შანსი მეორე ტურისთვის.
  ზოგადად, ამ არჩევნებს ჰყავდა ერთი უდავო ფავორიტი: ზელენსკი და ძალიან მჭიდრო ბრძოლა გაიმართა მეორე ადგილისთვის. ალა პუგაჩოვამ, რომელმაც ცოტა ხნით აჯობა მედვედევს მეორე ადგილისთვის ბრძოლაში, განზე გასვლა დაიწყო. პრინციპში, იგი არ იყო განათებული არაფერი ნათელი. ხოლო ვლადიმერ კლიჩკო მეორე ადგილზე გავიდა. მაგრამ მისი ამომრჩეველი არ არის ძალიან სტაბილური. რინგზე იბრძოდა სერგეი კოვალევიც, რომელმაც სამი მარცხის შემდეგ გასვლა და ოთხივე მსუბუქ წონაში ქამარი შეაგროვა და კვლავ მოიპოვა ჩემპიონის ტიტული.
  და მისი რეიტინგი კვლავ გაიზარდა. მას შეეძლო მეორე ტურშიც გასვლა. სხვა უკრაინელი მოკრივეები: უსიკი და ლომაჩენკო მხარს უჭერდნენ ზელენსკის და პრეზიდენტები არ ერეოდნენ. მიუხედავად იმისა, რომ ორივეს ჯერ არ დაუსრულებია კარიერა. რატომ უნდა დაასრულონ? უსიკმა ჯოშუას ქულებით აჯობა და მძიმე წონაში მსოფლიოს უდავო ჩემპიონი გახდა. ლომაჩენკო ერთი წონით კატეგორიიდან მეორეში დადის და ისეთ დიდ ჰონორარს უხდიან, რომ კარიერის დასრულებას ერიდება.
  საარჩევნო კამპანია მიმდინარეობს აშშ-შიც. დონალდი მიდის ორი ვადის შემდეგ და ის ნამდვილად არ არის საკმარისად ჯანმრთელი, რომ მესამეზე ირბინოს. საპრეზიდენტო არჩევნებში ახალგაზრდები იბრძვიან. დემოკრატებიდან, ძალიან ლამაზი ქალი გუბერნატორი დაახლოებით ოცდაცხრამეტი - ალბათ ყველაზე ახალგაზრდა ქალბატონი საპრეზიდენტო კანდიდატებს შორის. რესპუბლიკელებისგანაც, ირანის წინააღმდეგ ომის ახალგაზრდა გენერლებისგან.
  შეერთებულ შტატებში პოლიტიკოსების თაობა შეიცვალა.
  რუსეთში პუტინს შეეძლო ზელენსკის დამარცხება, მაგრამ ის აშკარად დაიწვა სამსახურში. ზედმეტმა ძაბვამ თავისი შედეგი მოიტანა! რაც მას სურდა, იყო გადაეფასებინა თავისი ძალა და არ ენდობოდა გარშემომყოფებს. ან იქნებ მასაც მოწამლეს. ნაზარბაევის წასვლის შემდეგ დსთ-ში დემოკრატიზაციის მორიგი ტალღა დაიწყო. ყაზახეთი გახდა საპარლამენტო რესპუბლიკა. ბელორუსიაში ლუკაშენკო რატომღაც საეჭვოდ გაუჩინარდა. და პრეზიდენტიც ფიგურა გახდა.
  მოვიდა კიდევ ერთი ტალღა. თურქეთში პარლამენტი უკვე აღდგა ერდოღანის წინააღმდეგ. ქანქარა სხვა მიმართულებით გაიქცა.
  ზელენსკიმ მართლაც შეცვალა კონსტიტუცია მეტი ავტოკრატიის სასარგებლოდ, მაგრამ დასავლეთში მას ერთ-ერთ საკუთრებად აღიქვამენ! დიახ, და რეფერენდმები ყოველთვის ტარდება. და არსებობს სიტყვის ნამდვილი თავისუფლება.
  ყოველ შემთხვევაში, ზელენსკის მეორე ტურში გამარჯვების განსაკუთრებული პრობლემა არ აქვს. დიდი ალბათობით, მეორე ტურში გასვლა სწორედ მედვედევი იქნება - ადმინისტრაციული რესურსის დაძლევა შესაძლებელია დაბალი პოპულარობით და არცთუ წარმატებული მმართველობით. ბევრმა აღნიშნა მსგავსება უკრაინის არჩევნებთან - ბევრი საპრეზიდენტო კანდიდატი, ზელენსკის ხელმძღვანელობა, დაბალი ხელისუფლების რეიტინგი და მაღალი ანტირეიტინგები.
  შეეძლო თუ არა ზელენსკიმ პუტინის დამარცხება, ჯერ კიდევ საკითხავია, მაგრამ მედვედევი აშკარად არ შეესაბამებოდა ერის ლიდერის როლს. და დემოკრატია აქ ხელისუფლების წინააღმდეგ თამაშობდა.
  მედვედევი ნამდვილად ვერ მოემზადა ბრძოლისთვის. მისი ხასიათი არ არის იგივე. არ არის ნამდვილი მებრძოლი!
  მაგრამ ყველა ავტოკრატიის პრობლემა ის არის, რომ მემკვიდრეები არც თუ ისე კარგები არიან! ჩვეულებრივ, დიქტატორი თავის ადგილზე აყენებდა სუსტს, რომ არ დაემხობა! მაგალითად, ნაზარბაევის მემკვიდრე ძალაუფლებით შეზღუდული იყო. და მას არ აინტერესებს - ის რბილი სხეულია!
  მაგრამ ვლადიმერ ზელენსკი, ყოველ შემთხვევაში, ხელისუფლებაში ოპოზიციიდან მოვიდა და არ არის სუსტი.
  უნდა ითქვას, რომ პუტინიც რბილად და სუსტად ითვლებოდა, რის გამოც პრეზიდენტად დააყენეს ხმამაღალი ელცინის შემდეგ. მაგრამ როგორც ირკვევა, წყნარ ჭალაში ეშმაკები არიან!
  შემდეგ კი აღმოჩნდა, რომ ჭაობი არც ისე მშვიდი იყო. მაგრამ მედვედევი, როგორც ჩანს, არ არის მგელი ცხვრის ტანსაცმელში, არამედ ნამდვილად ბუნებრივი ცხვარი. და მას არ შეუძლია ძალა მოიკრიბოს.
  ჟირინოვსკიმ ზელენსკი უხამსობით შეურაცხყო და დააჯარიმა. რამდენიმე ათეული საპრეზიდენტო კანდიდატი მედვედევის სასარგებლოდ დატოვა, მაგრამ ამან თითქმის არაფერი გამოიღო. ცნობილი ადამიანებიდან, ვინც ითამაშა, იყო მოკრივე დენის ლებედევი. ის რეალურად დაწინაურდა მხოლოდ ტექნიკურად. ასევე იყვნენ ბიზნესმენები და კულტურის მცირე მოღვაწეები. მწერალთაგან მხოლოდ სერგეი ლუკიანენკო ითამაშა მედვედევის სასარგებლოდ. დანარჩენებს საკუთარი თავის პოპულარიზაცია სურდათ. და ყველას სჯეროდა იღბლის.
  მედვედევი საკმაოდ გაიზარდა. მაგრამ არსებობდა იმედი, რომ ჯარი, ციხე და პოლიცია ბრძანების მიხედვით მისცემდნენ ხმას. გარდა ამისა, არის ამომრჩევლის მოსყიდვა. და რა თქმა უნდა ადრეული ხმის მიცემა. აქაც არის წარმატების ყველა შანსი.
  დიახ, სწორედ ამან გამოიწვია ხელისუფლების გაზრდილი აქტივობა. მიეცით ვადამდელი ხმის მიცემა. და იქ, რა თქმა უნდა, არის გაყალბება. და გულით ხმის მიცემის სურვილი.
  1996 წლის არჩევნებისგან განსხვავებით, მედვედევმა ვერ შეძლო რეიტინგის გაზრდა. ელცინს, უნდა ვთქვა, გაუმართლა. კერძოდ, ჯოხარ დუდაევი შემთხვევით გარდაიცვალა. რა ბუზმა უკბინა, ზარის დროს ჩვეული სიფრთხილის ზომები არ მიიღო. ბოლოს და ბოლოს, ცოტა ადრე რომ მომხდარიყო, დარტყმის გაკეთების დრო არ ექნებოდათ. და ცოტა მოგვიანებით, მხოლოდ ანტენა იქნებოდა დაფარული და თავად ჯოხარი უსაფრთხო მანძილზე იქნებოდა. ეს არის იღბალი ომში და პროპაგანდაში.
  ახლა კი დუდაევს ვერ დაასრულებ. და არ არსებობს რადუევი, რომელიც ასე სულელურად დაიჭირეს რუსეთის საპრეზიდენტო არჩევნების წინა დღეს. მაგრამ დუდაევ უმცროსს არ სურს არჩევნების დროს სიკვდილი. და საერთოდ, როგორც ჩანს, მემკვიდრეების ტრიუმვირატი: ელცინი, პუტინი, მედვედევი წყდება...
  ამომრჩევლების მოსყიდვის მცდელობამ გაჟონა და შემდგომი სკანდალი გამოიწვია. პატრიარქმა არავის დაუჭირა მხარი და მსჯელობა: ღვთისა ღვთისა, კეისრისა კი კეისრისა. ზოგადად, ელცინის დროს ეს რატომღაც უფრო ადვილი აღმოჩნდა. და რატომღაც მართლმადიდებლური ეკლესია ელცინის მხარეს დადგა, რომელიც სრულიად უიმედო ჩანდა. და ინდუსტრიული წრეები.
  შემდეგ კი რუსმა ოლიგარქებმა დაიწყეს ზელენსკისთან ფლირტი. როგორც ჩანს, მედვედევის აღზრდა შეუძლებელია.
  და მედიაში განწყობა შეიცვალა. ზელენსკის უფრო და უფრო აქებდნენ. ჟირინოვსკიმ უკვე დაიწყო იმის თქმა, რომ მისი თანამოძმე სინამდვილეში ბრილიანტის კაცია.
  მედვედევმა კვლავ გააორმაგა ხელფასები და პენსიები. მაგრამ რუბლი საბოლოოდ დაეცა. და დაიწყო ინფლაცია. გაიზარდა ტარიფებიც.
  მას სსფ-დან სესხის თხოვნაც კი მოუწია. ნავთობი და გაზი უფრო და უფრო იაფდება.
  ირანი, ვენესუელა, ლიბია, საუდის არაბეთი ზრდიან ექსპორტს. აშშ-ში კი ფიქლის მოპოვების ახალი მეთოდი დაინერგა. მკვეთრად დაეცა ხარჯები.
  შემდეგ კი არის ეკონომიკური ვარდნა და არეულობა ჩინეთში. ისე, გასაგებია - დავიღალე კომუნისტური პარტიის დომინირებით. ჩინელებს კი თავისუფლება და მრავალპარტიული სისტემა უნდათ!
  ინდოეთში ძალაუფლების უმნიშვნელო ცვლილება მოხდა. იყო გადატრიალების მცდელობა და დიქტატურის დამყარება.
  კავკასიაში დაპირისპირება მკვეთრად გაიზარდა. არეულობა დაიწყო ციმბირშიც. კერძოდ, გაძლიერდნენ სეპარატისტები.
  ბრიტანეთში პარტიამ მოიგო არჩევნები: "რენესანსმა", თუმცა ლეიბორისტებთან კოალიციაში. დედოფალი ელიზაბეთი ჯერ კიდევ ცოცხალია, მაგრამ პირობა დადო, რომ ასი წლისთავზე გადადგება, რის შემდეგაც რეფერენდუმი გაიმართება მონარქიის გაუქმების მიზნით. და ბრიტანეთის პრეზიდენტის დამფუძნებელი პოსტი.
  საფრანგეთი უხერხულია. მაკრონის ნაცვლად მერი ლიპენმა გაიმარჯვა და იყო დიქტატურის დამყარების მცდელობა. მაგრამ თავად ფრანგებმა არ იციან რა უნდათ, მათ მოაწყვეს ახალი მეიდანი. დიახ, უპრეცედენტო მასშტაბით. და მერი იძულებული გახდა დაეტოვებინა არაბების და სხვათა განდევნის რადიკალური გეგმები. მერე, კიდევ უფრო უარესი, უზენაესმა სასამართლომ საპრეზიდენტო არჩევნები გააუქმა და მერი დააკავეს.
  ვადამდელი არჩევნები საფრანგეთშიც გამოცხადდა. ანუ, როგორც ყოველთვის, ყველგან არეულობაა.
  ბელორუსიაში, ლუკაშენკოს ტირანიით გაჯერებულმა, ჩაატარეს რეფერენდუმი და მთლიანად გააუქმეს პრეზიდენტის პოსტი. რესპუბლიკა საპარლამენტო გახდა და ახალმა პრემიერ-მინისტრმა თქვა, რომ შესაძლოა მოხდეს რუსეთის ანექსია. მაგრამ საპრეზიდენტო არჩევნების შემდეგ იქ. ზელენსკი ბელორუსიაში ძალიან პოპულარულია.
  ყაზახეთში პრეზიდენტსა და პარლამენტს შორის ურთიერთობა დაიძაბა. იყო იმპიჩმენტის მუქარა. მაგრამ ისინი სწრაფად შეთანხმდნენ, მაგრამ სახელმწიფოს მეთაურის ძალაუფლება კიდევ უფრო შეზღუდული იყო.
  მედვედევი უფრო და უფრო ნერვიულობდა. არჩევნები ახლოვდებოდა და ზელენსკის რეიტინგი რამდენჯერმე მაღალი იყო. მართალია, პირველ ტურში არ იგებს, მაგრამ ყოველ შემთხვევაში, მედვედევი იკეცება. არსებობს მხოლოდ გაანგარიშება, რომ მოატყუო ან დაარტყა.
  შედგა საიდუმლო საბჭო. რუსი მილიარდერები შეიკრიბნენ.
  მედვედევმა პირდაპირ განაცხადა:
  - გინდა, რომ უკრაინელმა უცნობმა იმპერიის პრეზიდენტის უზარმაზარი ძალაუფლება მიიღოს?
  დერიბასკომ ლოგიკურად აღნიშნა:
  - გვინდა თუ არ გვინდა, ნებისმიერ ხელისუფლებასთან უნდა გავერთიანდეთ! ზელენსკი არ არის კომუნისტი და... ეს არ არის ზიუგანოვი, რომელიც არავითარ შემთხვევაში არ შეგვეფერა!
  მედვედევმა მშრალად განაცხადა:
  - უკრაინაში საშემოსავლო გადასახადი გაცილებით მაღალია, ვიდრე რუსეთში!
  რომან აბრამოვიჩმა ჩაიცინა და შენიშნა:
  - ვინ იცის და ითვლის ჩვენს შემოსავალს! თანაც იქ ცოტა ხნის წინ შემცირდა და თითქმის ჩვენსას გაუტოლდა!
  პროხოროვმა ღიმილით უპასუხა:
  - ხელისუფლება იცვლება. ჩვენ ვრჩებით! რას მირჩევთ?
  მედვედევმა გაბრაზებული იკივლა:
  - არ მჯერა, რომ ელცინმა პატიოსნად გაიმარჯვა!
  დერიბასკომ ცივად უპასუხა:
  - ელცინის მეტოქე რომ არ ყოფილიყო ზიუგანოვი, მაშინ ბორიკს ნამდვილად მცირე შანსი ექნებოდა. მაგრამ ხალხს მაინც კარგად ახსოვდა კომუნისტური ძალაუფლების "ხიბლი". კერძოდ: ცარიელი თაროები, ბარათები, კუპონები, სავიზიტო ბარათები, გრძელი რიგები, ხელფასი თვეში ხუთი დოლარი. რა თქმა უნდა, არავის სურდა ამ ჯოჯოხეთურ დროში დაბრუნება. უფრო მეტიც, დაკარგოს სპექტაკლი და პოლიტიკური შოუები, ასევე ფილმები სექსით და მრავალი სხვა. ხალხს თავისუფლება სურდა. და მათ ხმა მისცეს არა ელცინს, არამედ მშიშარა ზიუგანოვის წინააღმდეგ. მაგრამ ზელენსკი ხალხს არ შეაშინებს. პუტინისგან განსხვავებით, ის არ დახურავს პროგრამას "თოჯინა" და არ დააყენებს ხალხს ბარათზე. ოთხმოცდათექვსმეტი წელი არ განმეორდება. ელცინმა მოიპარა ხუთიდან ექვს პროცენტი, მაგრამ მოიგო ცამეტი სხვაობით! ასე რომ, ეს თითქმის სამართლიანია!
  ზელენსკი კი ისეთი უპირატესობით უსწრებს, რომ ვერ დაამარცხებ!
  მედვედევმა დაიყვირა:
  - დამაყარეს! ჩვენ შევთანხმდით!
  რომან აბრამოვმა აღნიშნა:
  - სანქციები მაინც მოგვიხსნება! შენ კი დათვი ხარ... პენსია უკვე გამოიმუშავე!
  მედვედევმა ჩაიჩურჩულა:
  -ჯოჯოხეთში უნდა დაწვა!
  პროხოროვმა ლოგიკურად აღნიშნა:
  - ჯოჯოხეთი არ არის! ფულის შესაგროვებლად მხოლოდ საშინელებაა!
  მედვედევმა დაბნეულმა ჰკითხა:
  -კი? რა მოხდება, თუ ღმერთი არ არსებობს?
  პროხოროვმა გაიცინა და უპასუხა:
  -რომელი ღმერთი? სხვანაირად წარმოაჩენენ!
  რომან აბრამოვიჩმა შესთავაზა:
  - იქნებ ახალი რწმენის შექმნა! ვინც მდიდარია, ღმერთს უყვარს! ვინც ყველაზე მდიდარია, ყოვლისშემძლე ყველაზე მეტად უყვარს!
  მედვედევმა თავი დაუქნია:
  - ლოგიკურია! მაგრამ რას იტყვის ხალხი?
  რომან აბრამოვიჩმა ჩაიცინა:
  - ხალხის განათლება შეიძლება!
  მედვედევმა იღრიალა:
  - იმედია მეგობრებად დავრჩებით!
  რის შემდეგაც მან დარბაზი დატოვა...
  მოვლენების კალეიდოსკოპი კვლავ მძვინვარებდა მსოფლიოში. ვიტალი კლიჩკოც დაბრუნდა რინგზე და კიევის სტადიონზე იბრძოლა. ის მაიკლ ტაისონს ებრძოდა. ორი მოხუცი, ძალიან ცნობილი და პოპულარული. ისე, მათ ბევრი ფული შეაგროვეს. მაიკლ ტაისონი, რა თქმა უნდა, დათანხმდა ბრძოლას, რადგან ის თითქმის მათხოვარი იყო.
  თუნდაც ვიტალი კლიჩკომ, რომელიც უმცროსი იყო და რაც მთავარია, ბევრად უკეთეს ფორმაში იყო, ფაქტიურად დაამარცხა. ვლადიმირ კლიჩკომ თქვა, რომ ჯერ კიდევ სურს მსოფლიოს აბსოლუტური ჩემპიონის ტიტულის მოპოვება და უსიკთან ბრძოლა. რის შემდეგაც ის ყველა რეკორდს მოხსნის, ხდება ყველაზე ასაკოვანი მსოფლიოს აბსოლუტური ჩემპიონი... და შეუძლია დამშვიდება. კიდევ რა უნდა სცემო? ჯო ლუისმა უკვე დაამარცხა, ფორმენი კი დაამარცხა და ოთხჯერ მოიპოვა მსოფლიოს ჩემპიონი მძიმე წონაში.
  ვიტალი კლიჩკომ ბრძოლით ბევრი ფული გამოიმუშავა, ხაზინას და დიდებას შემატა და შედარებით იოლი ბრძოლა ჩაატარა.
  ზელენსკიმ ვიტალი კლიჩკო ილია მურომეცის ოქროს ორდენით დააჯილდოვა. და ამან მას დამატებითი სიმპათია დაიმსახურა.
  პოლიტიკის სამყაროში მოკრივეები ზოგადად პოპულარული გახდნენ. ფლოიდ მავეტერი აშშ-ს პრეზიდენტობის კანდიდატი გახდა. ფორმალურად დამოუკიდებელი. თანაც ღირსეული რეიტინგით. და რაც შეეხება მილიარდერს, დაუმარცხებელ მოკრივეს და შავკანიანს. რატომ არა კონკურენტი?
  ფლოიდ მავეიზერმა არჩევნებში მხარი დაუჭირა პრეზიდენტ ზელენსკის და მეგობრობას დაჰპირდა.
  რამდენიმე ფლოიდს სურდა პაკიოსთან განმეორებითი მატჩი და ამისთვის მათ ბევრი ფული შეაგროვეს.
  მედვედევი აშკარად კარგავდა მიწას. მცირე შოკისმომგვრელი ღირებულების შესაქმნელად მან ჯანდაცვის მინისტრად ანატოლი კაშპიროვსკი დანიშნა ვიცე-პრემიერის წოდებით. რაც, რა თქმა უნდა, ძლიერი ნაბიჯია, მაგრამ არა საკმარისი. სხვათა შორის, ანატოლი კაშპიროვსკი გახდა ყველაზე ძველი მინისტრი და ვიცე-პრემიერი რუსეთის მთელ ისტორიაში. დიახ, რეკორდსმენი! დიმიტრი მედვედევმა ასევე დააჯილდოვა ინგლისის დედოფალი წმინდა ანდრია პირველწოდებულის ორდენით და გმირი ვარსკვლავიც კი აჩუქა შოიგუს. და მან ჩამოართვა გორბაჩოვს უმაღლესი ორდენი. რაც, ზოგადად, არც ისე ლამაზია.
  და მანაც აიღო და აღადგინა ბერია მარშალის ხარისხში. იქნებ მოზიდვა
  სტალინისტების მათ მხარეს. ხოლო ბორის ნემცოვი მშობიარობის შემდგომ დაჯილდოვდა სამშობლოსათვის მომსახურებისთვის, პირველი ხარისხის ორდენით. გარდა ამისა, მან თავისი ბრძანებულებით ვოლგოგრადი დაარქვეს სტალინგრადის. ასევე ფლირტი სტალინისტებთან. მაგრამ ასევე ლიბერალებთან. ნოვოდვორსკოიმ სიკვდილის შემდეგ მიანიჭა რუსეთის გმირის წოდება და... სტალინს!
  სიკვდილის შემდეგ მედვედევმა წმინდა ანდრია პირველწოდებულის ორდენიც დააჯილდოვა იური გაგარინს. და მან აღადგინა გამარჯვების ორდენი ლეონიდ ილია ბრეჟნევს. მოულოდნელად, მედვედევმა რუსეთის გმირის ოქროს ვარსკვლავი გარი კასპაროვს აჩუქა.
  ასევე ლიბერალებთან ფლირტი. და კომუნისტებთან. შენიც და ჩვენიც.
  მედვედევმა რომის პაპ ფრანცისკე პირველს წმინდა ანდრია პირველწოდებულის ორდენიც გადასცა.
  ასევე ძალიან გულუხვი საჩუქრები "დიდი მმართველისგან"! გარდა ამისა, მედვედევმა მოულოდნელად კვლავ შეამცირა საპენსიო ასაკი როგორც მამაკაცებისთვის, ასევე ქალებისთვის ორმოცდათხუთმეტამდე. რაც სენსაცია აღმოჩნდა. და ისევ გაზარდა პენსია.
  რა შეგიძლიათ გააკეთოთ არჩევნების წინა დღეს?
  გარდა ამისა, პრეზიდენტმა ვლადიმერ ჟირინოვსკის გენერალ-ლეიტენანტის წოდება მიანიჭა. ისევე, როგორც ერთგული სამსახურისთვის, მიიღეთ იგი ბატონის მხრიდან. და მისი ვაჟი იგორ ლებედევი მოულოდნელად დაინიშნა საგარეო საქმეთა მინისტრად, დასავლეთში ძველი და უსაყვარლესი ლავროვის ნაცვლად.
  მედვედევმა დემუშკინს შინაგან საქმეთა სამინისტროს ხელმძღვანელის პოსტიც შესთავაზა, მაგრამ ავტორიტეტულმა ნაციონალისტმა უარი თქვა. ახალი დანიშვნებიდან სენსაცია გახდა ქსენია სობჩაკის კულტურის მინისტრად დანიშვნა. მან, დაინახა, რომ მისი რეიტინგი ძალიან მცირე იყო, დათანხმდა. მაგრამ მან ასევე მოითხოვა ვიცე-პრემიერის პოსტი. ამას მედვედევი დათანხმდა.
  იავლინსკიმ არჩევნებშიც მიიღო მონაწილეობა, მაგრამ სრულიად ავად გახდა და ჯანმრთელობის მიზეზების გამო უკან დატოვა.
  პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა მას ასევე დააჯილდოვა რუსეთის გმირის ვარსკვლავი.
  მიხეილ კასიანოვმა მიიღო სამშობლოსათვის მომსახურების ორდენი, პირველი ხარისხის და საპატიო ეკონომიკური მრჩევლის თანამდებობა. რატომ დატოვა იგი მედვედევის სასარგებლოდ. მაგრამ ეს არის პროცენტის ძალიან მცირე ნაწილი.
  სერგეი კოვალევს შესთავაზეს სპორტის მინისტრი, მაგრამ ეს საკმარისი არ აღმოჩნდა.
  საკონსტიტუციო სასამართლოს თავმჯდომარესთან კონფლიქტი გაჩნდა. ზორკინი საბოლოოდ წავიდა. მაგრამ ვის მივცე ასეთი პოსტი? სასურველია ქალისთვის! და მათ შესთავაზეს ალა პუგაჩოვას.
  მაგრამ ცნობილმა მომღერალმა უარი თქვა იმ მოტივით, რომ ეს მისთვის არ იყო. მიუხედავად ამისა, მედვედევმა მას რუსეთის გმირის ვარსკვლავი გადასცა. მიუხედავად იმისა, რომ ალამ უარი თქვა მის სასარგებლოდ მოქმედებაზე.
  მაგრამ ვინ იქნება საკონსტიტუციო სასამართლოს თავმჯდომარე? პოზიცია ჩაკეტილია. შოიგუმაც უარი თქვა - არა მისი პროფილი!
  დიმა ბილანი მოულოდნელად დათანხმდა. თუმცა, რა თქმა უნდა, ფაქტი არ არის, რომ ეს მისი პროფილია! და რა თქმა უნდა, მომღერალი უფრო მომგებიანი და სახალისოა, ვიდრე საკონსტიტუციო სასამართლოს თავმჯდომარე.
  მედვედევმა, ნებისმიერ შემთხვევაში, სწრაფად მიაჩერდა ამას და ვარსკვლავი მიანიჭა რუსეთის გმირს.
  თუმცა, დიმა ბილანმა თქვა, რომ ეს მხოლოდ ხუმრობა იყო. თუმცა, საერთო მოწონებით, საკონსტიტუციო სასამართლოს თავმჯდომარედ დაინიშნა ლუდმილა პუტინა. ეს იყო ძლიერი ნაბიჯი, თუ გავითვალისწინებთ პუტინის პოპულარობას რუსეთში, მაგრამ ეს უკვე გარკვეულწილად დაგვიანებული იყო და მან ვერ გადაარჩინა მედვედევი.
  მიუხედავად იმისა, რომ ტიტანური ძალისხმევა იყო გაწეული. მაგრამ ფასები იზრდებოდა, რუბლის კურსი ეცემა, თალიბები წინ მიიწევდნენ ტაჯიკეთში და ამომრჩევლის დარწმუნება არაფერი იყო.
  ბოლო მომენტში გენადი ზიუგანოვი დაინიშნა პრემიერ-მინისტრის პირველ მოადგილედ, რომელიც პასუხისმგებელია სოციალურ ბლოკზე. მაგრამ ეს უკვე მიცვალებულთა ნახარშია.
  და თავად ზიუგანოვმა უკვე მთლიანად დაკარგა ამომრჩეველი.
  დეგტიარევი გენერალურ პროკურორად კენჭისყრის წინა დღეს დაინიშნა. ასევე პრეზიდენტობის კანდიდატი ლიბერალ-დემოკრატიული პარტიიდან.
  მედვედევი გადავიდა და ახალ გზებს ეძებდა. ერთ-ერთი სანახაობრივი საარჩევნო ნაბიჯი იყო ჟუკოვის სახელობის სპეციალური ოქროს მედლის გადაცემა დიდი სამამულო ომის ყველა ვეტერანისთვის. და მილიონი რუსული რუბლი ჩატვირთვისთვის. მაგრამ დიდი სამამულო ომის ვეტერანი ძალიან ცოტა დარჩა.
  მედვედევმა ასევე ტერეშკოვა წმინდა ანდრია პირველწოდებულის ორდენით დააჯილდოვა. მიუხედავად იმისა, რომ არსებობს შესაძლებლობა, რატომ არ დააჯილდოოთ იგი? ასე რომ, ანატოლი კარპოვს შეიძლება მიენიჭოს რუსეთის გმირი. ის დიდი მოჭადრაკეა! და ალეხინი, და ბოტვინიკი, და ტალი და სპასკი, ტიგრანი - მშობიარობის შემდგომ ჯილდოებს გადასცემენ - სულაც არ არის ცუდი!
  რუსეთის გმირის ვარსკვლავები - მაგარია!
  სასიამოვნოა ჯილდოების გაცემა და მედლების გაცემა. და თუ ჩვენც დავამყარებთ პუტინის სახელობის ორდენს. ოთხი დონეა: მეოთხე - ბრინჯაო, მესამე - ვერცხლი, მეორე - ოქრო, პირველი - ოქრო ბრილიანტებით!
  სწორედ ეს არის გამომგონებელი მედვედევი.
  თუმცა, ეს ასევე არ არის საკმარისი. ზელენსკი ასევე აყალიბებს ახალ შეკვეთებს. მაგალითად, ტარას შევჩენკოს ორდენი. ან ტარას ბულბა! ან გოგოლი! რატომ კარგავ დროს წვრილმანებზე? და კოზედუბის სახელობის ორდენი! ეს არის ზელენსკის ძლიერი ნაბიჯი მარცხენა ძალების მოსაწონად. ზოგადად, რა თქმა უნდა, ზელენსკი არ არის კომუნისტი და არც მემარცხენე. ასე რომ, მას შეიძლება ჰქონდეს პრობლემები. მაგრამ რუსეთში კომუნისტებს ლიდერი არ ჰყავდათ.
  და ასევე, ანდრეი ნავალნი? რატომღაც ყველამ დაივიწყა იგი. საპრეზიდენტო არჩევნებში ნამდვილად არ იყარე კენჭი? მაგრამ ანდრეი ნავალნი უკვე დიდი ხანია მუშაობს ზელენსკის გუნდში და უკვე ბევრი აქვს გაკეთებული უკრაინაში კორუფციის წინააღმდეგ ბრძოლაში.
  ასე რომ, ჯერ არავინ მომკვდარა! და მიმდინარეობს ორი მოძმე ხალხის შერწყმის პროცესი და ერის ლიდერის საყოველთაო არჩევნები.
  ზელენსკის ანდრეი ნავალნიც გარეცხავს... ჩვეულებისამებრ ცეცხლშია.
  და ის ენერგიულად მოქმედებს გაბრაზებული წნევით.
  და ამავე დროს ძალიან დახვეწილად, ისე, რომ არ შეაშინოს ამომრჩევლები. საერთოდ არ არის ტრამპის სტილი.
  და სამყაროში ახალი დრო მოდის - უფრო უსაფრთხო და მშვიდი. საუდის არაბეთში დემოკრატიული და სეკულარული რეფორმები იწყება და ზოგადად რელიგიური ექსტრემიზმი სუსტდება. მართლაც, ბევრს შეუძლია წაიკითხოს წინააღმდეგობები ყურანსა და მეცნიერებას შორის ინტერნეტში და გაინტერესებს: რატომ აკეთებენ ისინი ამას? რა არის საფუძველი იმისა, რომ ყურანი და ბიბლია ღვთის სიტყვად მივიჩნიოთ?
  როდესაც ადამიანები იწყებენ ფიქრს და კითხვების დასმას, ისინი აღარ არიან ისეთი გამონაყარები. სინამდვილეში რატომ ჩნდება საუკუნე? უფრო ჰგავს სიკვდილის შიშს! და ასე ცოტა ადამიანს ეშინია სიკვდილის, სანამ არ დაავადდება!
  არჩევნების წინა დღეს მედვედევმა გაზარდა ავადმყოფობის შვებულებისა და შეზღუდული შესაძლებლობის მქონე პირთა შეღავათები. გაიზარდა ტანკების წარმოებაც...
  მედვედევმა, რათა თავი პატრიოტად გამოეჩინა, მნიშვნელოვნად ასწია სამხედრო ხარჯების ზღვარი. დათვის ტანკი, ყველაზე მძიმე მონსტრები, ას ტონაზე მეტი იწონის და ძრავის ნაცვლად ბირთვული რეაქტორით, მასობრივ წარმოებაში შევიდა.
  დათვის პროექტი შემუშავდა პუტინის დროს, მისი პირადი დაკვეთით. იდეა იყო მონსტრის ტანკის შექმნა დაშინების მიზნით. მანქანა ძალიან მძიმე და ძვირი აღმოჩნდა, მრავალფენიანი ჯავშანტექნიკით და ორი სარაკეტო გამშვებით.
  მანქანის თავისებურება იყო მისი სიჩქარე საათში ას კილომეტრზე მეტი, ას ორმოცდაათი ტონა წონით და კოლოსალური ენერგიის რეზერვი ბირთვული რეაქტორის წყალობით.
  მართალია, გარბენის დროს მოხდა კიდევ ერთი სამწუხარო ინციდენტი - ქიაყელი ადიდდა. და ისევ გაფუჭებული აღმოჩნდა შთაბეჭდილება. მედვედევს ფაქტიურად დასცინოდნენ.
  შემდეგ კი კიდევ ერთი ეპიზოდი მოხდა მოქმედ პრეზიდენტთან - ამას განზრახ ვერ წარმოიდგენთ. როდესაც მედვედევმა ხემტყორცნების თვალწინ ხის ჩამოგდება სცადა, ის პირდაპირ სადღესასწაულო მაგიდაზე დაეცა საჭმელთან ერთად. ასე რომ, რუსეთის უიღბლო დროებითმა მეთაურმა ისევ დაირცხვინა თავი.
  დიახ, მედვედევს ნამდვილად არ გაუმართლა. ასეთი ბედი კაპრიზულია: ერთს აჯილდოებს, მეორეს შეურაცხყოფს. ნიკოლოზ II მართლა ასეთი ცუდი იყო, მაგალითად, მაგრამ მას მართლა განაწყენებული ჰქონდა უმაღლესი ძალები. ასე რომ, მედვედევი, ზოგადად, ჭკვიანი ადამიანი, ფაქტიურად გაურბოდა ყველაფერს.
  რაღაცის გაკეთების მცდელობამ წინააღმდეგობა და სიჯიუტე გამოიწვია.
  მედვედევი თითქოს ტაფაში ტრიალებდა. შემდეგ კი სხვა პრობლემები წარმოიშვა. პრემიერ-მინისტრის მოვალეობის შემსრულებელი ასევე იყო ჩართული კორუფციულ სკანდალში.
  და აქ, რა თქმა უნდა, ეს არ შეიძლებოდა მომხდარიყო ანდრეი ნავალნის გარეშე. ეს ბიჭი ყოველთვის მოერგება!
  მე მოვიპოვე ისეთი გამანადგურებელი დამადანაშაულებელი მტკიცებულებები მედვედევზე და მის გარემოცვაზე - სკანდალი საოცარი აღმოჩნდა. მოკლედ, ცნობილი გახდა ნავალნიც და მისი გამანადგურებელი დარტყმის ქვეშ მოხვედრილიც.
  მედვედევს კი საბაბების მოპოვება და შამფურების მოშორება მოუწია. და ყველაფერი მასზე დაიღვარა. არჩევნები კი არა, უბრალოდ საშინელება.
  კენჭისყრის დღეს მედვედევი დაცვის ქვეშ მივიდა. აშკარა იყო, რომ ის პირქუში და გაურკვეველი იყო. ბიულეტენი რომ ავიღე, ხელები მიკანკალებდა. პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა ბოლო ბრძანებით სამხედროებსა და პოლიციელებს ხელფასი გასამმაგდა. და ხუთმაგი პენსია!
  თუმცა, ანასტასია ორლოვამ ჭკვიანურად დასცინა დიქტატორის როლის კანდიდატი:
  - ძნელია ბაიონეტებზე ჯდომა! აქ ის დებს ფულის ბალიშს!
  ამის შემდეგ ტერმინატორმა გოგონამ აიღო და შიშველი თითებით აჩვენა.
  ანასტასია, რა თქმა უნდა, ის გოგოა, რომელიც სიტყვებს ჯიბეში არ ჩაიდებს. მახვილგონივრული, ძლიერი, მაგარი, ქარიზმატული.
  და ამდენ ბიჭს შეუყვარდა იგი. უფრო მეტიც, ანასტასია ძალიან ტემპერამენტიანი ქერაა და არ იძინებს ღამისთვის ახალი მამაკაცის არჩევის გარეშე. რა თქმა უნდა, ის ირჩევს უფრო ლამაზ, სპორტულ, დაკუნთულ მამაკაცებს, ზოგჯერ ძალიან ახალგაზრდებსაც კი. მაგრამ აუცილებლად განსხვავებული. როგორც ჩანს ენერგიით დამუხტვა. და არავინ თვლის ამ საზარელ მეომარს მეძავად.
  პირიქით, ასეთი ძლიერი და დაკუნთული ქალისთვის ძალიან მაგარი ჩანს.
  ანასტასიამაც ხმა მისცა, მოხდენილი ფეხების შიშველი თითებით აიღო ბიულეტენი და ეს არის მთელი რულონი, სადაც გვარის პოვნა რთულია და ზედმეტი ცრურწმენების გარეშე მოათავსა თავისთვის. ისე, გასაგებია ვისთვის!
  რის შემდეგაც მან აჩვენა თავისი დიდი ფიგურა შიშველი თითებით!
  ვლადიმერ ზელენსკი ხმის მისაცემად ველოსიპედით მოვიდა. გადახტა და დატრიალდა. როგორც ყოველთვის მებრძოლი და ტემპერამენტიანია. ნამდვილი ნაპოლეონ ბონაპარტი.
  და რა თქმა უნდა, ხმამაღლა მივეცი ხმა, როგორც მოსალოდნელი იყო.
  ვლადიმერ კლიჩკო არჩევნებს არასდროს დატოვებს. მანაც ხმა მისცა საკუთარ თავს და მუშტი შეკრა მედვედევს.
  ბოლო მომენტში ნიკოლაი ვალუევმა მიიღო რუსეთის გმირის ვარსკვლავი მედვედევისგან და შინაგან საქმეთა მინისტრის პოსტი. ძლივს მოვახერხე გადაღება. თუმცა მან უარი თქვა, ვის მისცა ხმა.
  აქ ბევრმა მისცა ხმა: ალა პუგაჩოვა და სურაიკინი...
  ჟირინოვსკის, რა თქმა უნდა, არ შეეძლო არ დაეტოვებინა თავისი კვალი. მან აიღო და ვლადიმერ ზელენსკის პორტრეტი ზუსტად უბანზე დახია და დაჰპირდა, რომ ხელისუფლებაში მოსვლისას აუცილებლად დახვრეტავდა.
  დიმა ბილანმა კენჭისყრის დროს იმღერა:
  - ყველაფერი შეუძლებელია, ზუსტად ვიცი! ბილანს აირჩევენ, უმანკო რაინდია!
  შემდეგ სხვა ვარსკვლავები გამოჩნდნენ.
  გარი კასპაროვმა თქვა, რომ ძალაუფლება იცვლება, მედვედევი წავა და მასთან ერთად პუტინის ეპოქა საბოლოოდ დასრულდება.
  ამასთან, მსოფლიოს ყოფილმა ჩემპიონმა განაცხადა, რომ საჭადრაკო კარიერის განახლების წინააღმდეგი არ იყო. და მოხსნა სტეინიცის ასაკობრივი რეკორდი. და რომ რუსეთი მალე მიიღებს ღირსეულ და დემოკრატიულ ლიდერს და მეფეთა ეპოქა საბოლოოდ წარსულს ჩაბარდება.
  და რომ გარი კასპაროვმა გამოიგონა საკუთარი ჭადრაკი, რომელიც მალე მოიპოვებს პოპულარობას მთელ მსოფლიოში.
  და აჩვენა ასუჯრედიანი დაფა. მასში ახალი ფიგურები გამოჩნდა. თითო ორი ხუმრობა: მეფისა და დედოფლის გვერდით. უფრო მეტიც, ჯესტერი დადის როგორც დედოფალი, მაგრამ ურტყამს ექსკლუზიურად როგორც რაინდი. და ორი მშვილდოსანი კიდეზე პაიკის ნაცვლად. მშვილდოსნები ლომბარდებივით მოძრაობენ, მაგრამ ისინი დიაგონალურად ისვრიან ორ მთელ კვადრატზე. მართალია, რადგან ისინი დაფის ზღვარზე არიან, მათი ღირებულება გარკვეულწილად შემცირებულია. მაგრამ ისინი ასევე შეიძლება გადაიქცეს ნებისმიერ ფორმაში.
  გარი კასპაროვის ჭადრაკმა უდავოდ მიიპყრო ხალხისა და ჟურნალისტების ყურადღება.
  ნავალნიმ პირობა დადო, რომ კასპაროვი აუცილებლად გახდებოდა მინისტრი.
  ხმა მისცა ანატოლი კარპოვმაც. მაგრამ ის უკვე ძველი ყოფილი ჩემპიონია, ამიტომ მხოლოდ რჩევას დაჰპირდა. და მან თქვა, რომ, სავარაუდოდ, დიდი ცვლილებები მოდის. და რა იქნება ხვალ გუშინდელზე უკეთესი!
  უკვე არჩევნების დღეს მედვედევმა გამოაცხადა, რომ რუსეთში მინიმალური შვებულების ხანგრძლივობა გაიზარდა ოცდაათ სამუშაო დღემდე და რომ ყველა ქალი, ვინც ათი ან მეტი შვილი გააჩინა, მისგან ჯილდოს მიიღებდა: რუსეთის გმირის ვარსკვლავი. ფედერაცია.
  ახალი პოპულისტური ნაბიჯი და უნდა ვთქვა საკმაოდ ძლიერი. მაგრამ უკვე გვიანია. განსაკუთრებით არჩევნების დღეს ცხადია, რომ ეს მხოლოდ საზოგადოებისთვის სამუშაოა.
  მედვედევი აშკარად კარგავდა მიწას... მისი მუდმივი ძალაუფლება ძალიან დაღლილი იყო ყველაფრისგან.
  ხალხს სურდა გადახტომა პუტინის ძირიდან და ცვლილებების წყურვილი მომწიფდა. გარდა ამისა, მედვედევის აშკარა უუნარობა იყო ძლიერი პიროვნება.
  ზელენსკიმ, ქულები მოიპოვა და ზედმეტი პოპულიზმისა და დაპირებების გარეშე მოქმედებდა, თავდაჯერებულად წავიდა წინ.
  ეგზიტზე ამ გამოკითხვებმა თქვა, რომ ის აშკარა ფავორიტი იყო. მაგრამ გავა თუ არა მედვედევი მეორე ტურში, ჯერ კიდევ საკითხავია! ამ დროისთვის მას ამ ადგილის გამოწვევა შეუძლიათ ვლადიმერ კლიჩკოს და სერგეი კოვალევს, ისევე როგორც გრუდინინს.
  ზიუგანოვმა ბოლო ხმა მისცა. მოხუცმა, ავადმყოფმა, რუსეთის ფედერაციის კომუნისტური პარტიის ყოფილმა თავმჯდომარემ სახელს გრუდინი გადააჯვარედინა და ამოიოხრა. დიახ, არ არის ადვილი ტვირთი, რომ გახდე რუსეთის პირველი ვიცე-პრემიერი თითქმის ოთხმოცი წლის განმავლობაში. მას ეს სჭირდება?
  და ზიუგანოვი, მძიმედ სუნთქავდა, იკივლა:
  ისევ ბრძოლაში წავალთ
  საბჭოთა ძლიერებისთვის...
  და როგორც ერთნი მოვკვდებით -
  ამისთვის ბრძოლაში!
  და გავარდა კაბინიდან. არა, მალე გადადგება.
  დრო მოახლოვდა და საპრეზიდენტო არჩევნების შესახებ პირველი მონაცემები უკვე იწყებოდა. რუსეთი უზარმაზარი ცვლილებების ზღვარზე იყო. აქციები და რუსეთთან ალიანსის მოთხოვნა ბელორუსიაშიც გაიმართა. ყველაფერი უფრო და უფრო მრისხანე და ამაღელვებელი ხდებოდა.
  რუსეთის საპრეზიდენტო არჩევნებში აქტივობამ ალტერნატიული არჩევნების ისტორიაში რეკორდულ მაჩვენებელს მიაღწია, თითქმის ოთხმოცდაათი პროცენტი.
  და მათ ახლახან გამოაცხადეს, რომ საარჩევნო ყუთები გაიხსნა და შორეული აღმოსავლეთის ხმების დათვლა დაიწყო.
  . თავი No3.
  პირველი რაუნდის შედეგები შორეული აღმოსავლეთიდან დაიწყო. როგორც ყველა გამოკითხვამ თქვა, ზელენსკი თავდაჯერებულად ლიდერობდა. მედვედევი ჯერ მეორეც არ იყო. მეორე ადგილისთვის იბრძოდნენ გრუდინინი და ვლადიმერ კლიჩკო. სიაში კიდევ ორასამდე კანდიდატი იყო, ამიტომ მათ ხმა მიფანტეს. თუმცა, ზელენსკიმ ციმბირში თითქმის ორმოცდაათი პროცენტი მოიპოვა და პირველ ტურში გამარჯვების იმედიც კი შეეძლო.
  მედვედევმა გულში თქვა:
  - საუკეთესო გვინდოდა, მაგრამ ხმა გართობისთვის მივეცი!
  ზელენსკი ლაკონური იყო:
  - სიმართლემ გაიმარჯვა!
  არჩევნების მონაცემები მუდმივად იცვლებოდა, მაგრამ ზელენსკის პირველი ადგილი დიდი სხვაობით უცვლელი დარჩა. სხვა საქმეა, რომ გრუდინინი და კლიჩკო ოდნავ ჩამოცვივდნენ. და მედვედევმა დაიწყო მეორე ადგილზე მოსვლა, თუმცა ლიდერისგან სამჯერ მეტი სხვაობით. პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა ყველაზე მეტი მიიღო ჩეჩნეთში, ჯარში, წინასწარი დაკავების იზოლატორში. ისე გასაგებია. განსაკუთრებით წინასწარი დაკავების იზოლატორში. იქ ხმების დათვლის მონიტორინგი უფრო რთულია.
  თუმცა, მედვედევმა ბევრი პატიმარი გაათავისუფლა და ზრდა არ იყო ისეთი მნიშვნელოვანი, როგორც მას ელოდა.
  მაგრამ დიდი გაჭირვებით შევძელით მეორე ტურში გასვლა. მიუხედავად იმისა, რომ ზელენსკიმ მთლიანობაში თითქმის ორმოცი პროცენტი მიიღო, მედვედევმა ძლივს შეაგროვა ცამეტი. უფრო მეტიც, ამომრჩევლის მოსყიდვითა და დარღვევებით. დიახ, დიმიტრი ანატოლიევიჩი საკმაოდ სუსტი აღმოჩნდა. მესამე იყო ვლადიმერ კლიჩკო. რა პატარა სენსაციაა, მეოთხე გრუდინინი. დიმა ბილანი ასევე მოულოდნელად მეხუთე ადგილზე გავიდა. მეექვსე ადგილზე გავიდა სერგეი კოვალევი, თუმცა მისი რეიტინგი მაღალი იყო. ჟირინოვსკი ამჯერად ათეულშიც კი ვერ მოხვდა. მართალია, მედვედევმა მას მაშინვე მიანიჭა გენერალ-პოლკოვნიკის წოდება ერთგული სამსახურისთვის და რუსეთის გმირის ვარსკვლავი.
  ასეთი ნუგეშისცემა შენი ერთგული მსახურისთვის. გარდა ამისა, დიმა ბილანმა მიიღო რუსეთის გმირის ვარსკვლავი და ორდენი სამშობლოსათვის მომსახურებისთვის, პირველი ხარისხის.
  მაგრამ დიმამ თქვა, რომ ის მაინც არ დაუჭერს მხარს მედვედევს. თუმცა, პოზიცია ზელენსკის მიმართაც ბუნდოვანია. მხოლოდ ვლადიმერ კლიჩკომ ღიად მოუწოდა ზელენსკაიას სასარგებლოდ კენჭისყრას. მეტიც, ამ მოკრივემ გამოაცხადა, რომ მოსკოვში 2020 წლის ოლიმპიურ ჩემპიონთან ერთად იბრძოლებდა. და რომ ასაკობრივი სხვაობა არ აწუხებს მას. რომ ვლადიმერი უფრო ძლიერი და მოტივირებულია ვიდრე ოდესმე.
  თუმცა, მედვედევმა რუსეთის გმირი ვლადიმერ კლიჩკოსაც და ვიტალი კლიჩკოსაც დააჯილდოვა. მაგალითად, ის სამართლიანი ადამიანია. თქვენ ძმებო ბევრი გააკეთეთ კრივში, განსაკუთრებით ვლადიმირ.
  ვიტალიმ თქვა, რომ ყველაზე ამაზრზენი მაიდანზე არის ის, რომ ამის გამო მან არ მოხსნა ჰოლმსის რეკორდი. მაგრამ მას ყველა შანსი ჰქონდა!
  და უცებ ვიტალიმ მოისურვა კიევში გასიევთან შეხვედრა. რამაც გარკვეული აჟიოტაჟი გამოიწვია. რატომ არ სცადე?
  კარიერის გაგრძელება სერგეი კოვალევსაც სურდა, გაიხსენა, რომ ჰოპინსმა, უფროს ასაკშიც კი დაამარცხა მსოფლიო ჩემპიონები და ერთიანი ტიტულები. და რომ ჯერჯერობით არც ზელესკი და არც მედვედევი არ აპირებენ მთავრობაში მუშაობას. და მას სურს ბრძოლა.
  ბიჭებს ნამდვილად ჰქონდათ საკმარისი მოტივაცია. სხვა მოკრივეებიდან დიმა ბივოლმა კოვალევთან ბრძოლის სურვილი გამოთქვა.
  მედვედევმა გრუდინთან მოლაპარაკება დაიწყო. ოქროს მთებს დაჰპირდა. გრუდინინს პრემიერის პოსტზე ნაკლები არაფერი სურდა. მოულოდნელად, მოხუცმა ზიუგანოვმა მხარი მედვედევს დაუჭირა და გრუდინინს მოუწოდა, რომ პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებლის გუნდში შეერთებოდა. მაგრამ შემდეგ პრობლემები და განხეთქილება წარმოიშვა კომუნისტების რიგებში. რაც ორივე კანდიდატს არ მოეწონა.
  მაგრამ სერგეი უდალცოვმა ისაუბრა ზელენკის სასარგებლოდ. ისინი ამბობენ, რომ ორ ბოროტებას შორის უნდა ავირჩიოთ რაც ჯერ არ ვიცოდით!
  ნიკოლაი ვალუევმა შესთავაზა ალიანსი ზელენსკის და მედვედევს: ზელენსკის პრეზიდენტი - მედვედევი პრემიერ-მინისტრი. რა მოეწონათ ოლიგარქებს! უფრო მეტიც, მათ შეახსენეს, რომ არსებობს გაერთიანების უთქმელი წერტილი: სხვადასხვა ქვეყანას ეყოლება პრემიერ-მინისტრები და პრეზიდენტები.
  და რადგან ზელენსკი საპრეზიდენტო არჩევნებში გაიმარჯვებს, მაშინ რუსეთის წარმომადგენელი უნდა გახდეს პრემიერ-მინისტრი. მაგრამ მედვედევი ჯერ კიდევ მეორე ტურშია.
  თუმცა ზელენსკიმ თქვა, რომ დიახ, პრემიერ მინისტრი იქნება რუსეთიდან, მაგრამ არა მედვედევი! რადგან რუსებს მისი მენეჯმენტი მობეზრდათ. და რა არის საჭირო ეკონომიკაში უფრო ქმედუნარიანი და წარმატებული გამოცდილებით და არა მედვედევის მსგავსი წარუმატებლობა!
  სოციალური კვლევის მონაცემებმა აჩვენა, რომ რუსების უმრავლესობას არ სურდა მედვედევის პრემიერ-მინისტრად ხილვა. უფრო ზუსტად, თითქმის ოთხმოცდაათი პროცენტი იყო წინააღმდეგი.
  როგოზინი მოულოდნელად დაბრუნდა პოლიტიკური დავიწყებიდან და დაიწყო შესაძლო პრემიერ-მინისტრად განხილვა. ასევე, ბევრ რუსს სურდა ანდრეი ნავალნის პრემიერ-მინისტრად ხილვა.
  ასე რომ, ისტორიის ბორბალი უფრო და უფრო სწრაფად ტრიალებდა.
  მსოფლიოში, რა თქმა უნდა, დასავლეთი მხარს უჭერდა ზელენსკის, ჩინეთი ნეიტრალური დარჩა. ქვეყნების უმეტესობა ასევე არის ზელენსკის, რომელიც ითვლებოდა დემოკრატი და დასავლელი. მაგრამ მედვედევი ამდენი ხნის განმავლობაში პუტინის პარტნიორი იყო. ორი ლიდერის ტანდემზეც კი ისაუბრეს. და გასაგებია, რომ მედვედევი სულაც არ არის ისეთი თეთრი და ფუმფულა, როგორც მას სურს ჩანდეს. აშშ-შიც არის არჩევნები. შეჯიბრი ახალგაზრდა რესპუბლიკელსა და ახალგაზრდა დემოკრატი ქალს შორის. და ეს არის ორმოცდაათი ორმოცდაათი შანსი. ცვლილებები შესაძლებელია ჩინეთშიც, ლიდერ სის ჯანმრთელობის პრობლემები აქვს. და, როგორც ჩანს, არის შანსი, რომ მას უფრო დემოკრატიული ლიდერი დაიკავოს.
  ზოგადად, ჩინურ ოლიგარქიას მეტი თავისუფლება და დემოკრატია სურს, მაგრამ ხალხს არ აქვს საკმარისი მხიარულება. როგორი არჩევნებია, როცა მათი შედეგი წინასწარ არის ცნობილი?
  დიქტატურის მოდამ გაქრობა დაიწყო. ყველას უნდოდა რაღაც უფრო მეტი, ვიდრე უბრალოდ კოგები.
  ზელენსკიმ განასახიერა ახალი ნივთები და ცვლილებები და ამით წარმატებული. რუსეთში კი ეს დადებითად აღიქმებოდა. ხალხს არ სურდა ციხეები, ბანაკები ან ზოგადი შიში.
  შეიცვალა თაობა და ყველას სურს ცვლილება. კუბაშიც კი, სადაც ხალხის მიერ საძულველი კასტროს რეჟიმი შემაძრწუნებელი იყო. თუნდაც ძალაუფლება სხვა სახელით ყოფილიყო. ჩრდილოეთ კორეაშიც არის ცვლილებების წყურვილი. უფრო მეტიც, კორეელები ხშირად ამბობდნენ: მონარქია არ არის კომუნიზმისთვის! და რომ მსუქანი დიქტატორი უნდა წავიდეს!
  ცვლილებების სურვილი მთელ მსოფლიოში იზრდებოდა და ზელენსკი ამ ტალღაში იყო. და წარმატებით განვითარდა!
  ჩრდილოეთ კორეაში კი საპროტესტო აქცია გაიმართა. რომელიც დიქტატორულმა რეჟიმმა ესროლა ავტომატებით. რაც კონტინენტზე გამეფებული ბარბაროსობის კიდევ ერთი მაჩვენებელი გახდა.
  ტრამპმა თქვა, რომ შეერთებულ შტატებს ძალის გამოყენებით შეუძლია ამ დიქტატურის პრობლემის გადაჭრა. და რომ ბირთვული ბომბი მათ არ შეაშინებს. ტრამპმა ასევე განაცხადა, რომ შეერთებული შტატები უკვე ამოწმებს ისეთ იარაღს, რომ თერმობირთვული მუხტი არ იყოს საშიში.
  მაგრამ ტრამპის დრო იწურებოდა. ასე რომ, ის არის ყველაზე ძველი პრეზიდენტი. უფრო მეტიც, კარტერის გარდაცვალების შემდეგ, ის ყველაზე უფროსიც კი გახდა ყოფილ პრეზიდენტებს შორის. Ვაუ! და იღბალს უყვარს ახალგაზრდობა! ტრამპს ოპონენტად უმცროსი ქალი რომ ჰყოლოდა, ნაკლებად სავარაუდოა, რომ მას საერთოდ დაამარცხებდა!
  როგორც ჩანს, კარმის კანონი ამბობს: წარმატებები ახალგაზრდებს! თუნდაც რონალდ რეიგანი გამონაკლისი აღმოჩნდეს წესიდან!
  და შედარებით ახალგაზრდა გორბაჩოვი წარუმატებელი აღმოჩნდა. თუნდაც ვინმემ თქვას, რომ მიხაილ სერგეევიჩი შეცდა? სსრკ-ის პირველი მმართველი, რომელიც საუბრობდა ადამიანურ ენაზე. და ის ხალხს არ ესმოდა! ან შეიძლება ხალხი კი არა, ელიტა!
  ოჰ, ასეთი იღბალი! რამდენი იღბალი ჰქონდა და რამდენს მიაღწია ვლადიმერ ვლადიმროვიჩ პუტინს?
  და ნიკოლოზ II-ს ცოტა მეტი ბედი რომ ჰქონოდა - მაგალითად, ადმირალი მაკაროვი ცოცხალი რომ დარჩენილიყო, რა დიდი და ძლიერი იქნებოდა მაშინ რუსეთი. ჩინეთი გახდებოდა ყვითელი რუსეთი და მთელი მსოფლიო მოხრილი იქნებოდა!
  ასე რომ, მათ მარტო აიღეს ყირიმი და დაპირისპირდნენ მთელ სამყაროსთან!
  ხოლო ნიკოლოზ II-მ, როგორც დახვეწილმა დიპლომატმა, მოახერხა მოლაპარაკება კონსტანტინოპოლსა და მცირე აზიაზე თავისი მოკავშირეებისგან.
  კარგი, ახლა ფენომენალური ზელენსკი სულ უფრო და უფრო აქტიური ხდება. და ახლოვდება მეორე არჩევნები.
  უკრაინაში სულ უფრო მეტი სიხარული და ოპტიმიზმია. მედვედევმა ბუნებრივია შესთავაზა სატელევიზიო დებატები. მიუხედავად იმისა, რომ ამას დიდი აზრი არ აქვს. რუსეთის მოქმედი პრეზიდენტის პოზიცია არც თუ ისე ძლიერია. და საამაყო არაფერია. არც ეკონომიკაში, არც პოლიტიკაში და ომში. სიტუაცია კავკასიაში კიდევ უფრო გაუარესდა. და არაფრის გაკეთება არ შეიძლება. არც ძალა იმარჯვებს და არც დიპლომატია. მედვედევის გარემოცვასთან ურთიერთობა სულ უფრო მტრული ხდება. აქ ცარს სერიოზულად აღარავინ აღიქვამს. მიუხედავად იმისა, რომ მეფე ჯერ კიდევ ტახტზეა.
  ოლიგარქები, ზოგადად, ზელენსკის წინააღმდეგნი არ არიან. მხოლოდ უშიშროების, უფრო სწორად ზოგიერთი მათგანია უკმაყოფილო!
  ფარულად მედვედევმა შეკრიბა უშიშროების საბჭო. საუბარი შეეხო მეორე ტურის გაუქმებას თუ არა. მაგალითად, იყო რაიმე დარღვევა? რა თქმა უნდა ისინი იყვნენ! და თქვენ შეგიძლიათ ამაში ბრალი იპოვოთ და გააუქმოთ არჩევნების შედეგები. რატომ უნდა დადასტურდეს ასეთი რამ უზენაესი სასამართლოს მეშვეობით? იდეა საკმაოდ გონივრული ჩანდა.
  დიმიტრი ანატოლიევიჩ მედვედევმა გაიხსენა, რომ ერთ დროს 1999 წლის მაისში ელცინმა განიხილა სამხედრო გადატრიალების და სახელმწიფო სათათბიროს დარბევის გეგმა!
  და თითქმის მოხდა. მართალია, მაშინაც არ იყო ერთიანობა უშიშროების ძალებს შორის. ზოგი ამბობდა, რომ რბილი ვარიანტი უკეთესია: უზენაესი სასამართლო იმპიჩმენტის პროცედურას უარყოფს რუსეთის პრეზიდენტის გადაყენების შესახებ კანონის არარსებობის გამო. და სანამ ეს კანონი არ მიიღება და ეს არის კონსტიტუციური კანონი, უნდა შეიკრიბოს პარლამენტის ორი მესამედი და ფედერაციის საბჭოს სამი მეოთხედი. და სათათბიროს უფლებამოსილება ამოიწურება, ისევე როგორც პრეზიდენტი.
  მაშინ უშიშროების ძალებმა ფაქტობრივად დაჰპირდნენ უზენაეს სასამართლოსთან მუშაობას და პრობლემის მშვიდობიანი გზით მოგვარებას. ელცინს ნამდვილად არ სურდა სამხედრო გადატრიალებაზე წასვლა ორ პროცენტიანი რეიტინგით და ხუთი ინფარქტით. და ძალა არ არის იგივე, და მხარდაჭერა არ არის იგივე. უფრო მეტიც, 1993 წელს ხალხს კვლავ ჰქონდა ამ კურსის მხარდაჭერა. და 1999 წელს ის იქ აღარ იყო. და ეს არ შეიძლებოდა მომხდარიყო ასეთი შედეგებით.
  ასე რომ, იმპიჩმენტის პროცესი რომ გასულიყო, დიდი ალბათობით, სროლის გარეშე დასრულდებოდა.
  მედვედევმა არჩევნების ბათილად ცნობის მოთხოვნით უზენაეს სასამართლოს მიმართა.
  მაგრამ შემდეგ, რა თქმა უნდა, მოსამართლეებმა დაიწყეს წინააღმდეგობა. რომ, ამბობენ, არჩევნები რომც გააუქმოს, მაინც უნდა განმეორდეს. და მედვედევის შანსები მხოლოდ შემცირდება. და დაიწყება სახალხო არეულობა.
  ასე რომ, ამბობენ, ჯობია დიმიტრი აღიაროს, რომ ზელენსკი რუსეთის პრეზიდენტი გახდება. და შეეცადეთ იპოვოთ თქვენი ადგილი.
  მეტიც, ბევრმა თქვა, რომ ეს მასხარა უკრაინაში წარმატებას ვერ მიაღწევდა. მაგრამ ეს უნდა მუშაობდეს! და თქვენ არ უნდა მოაწყოთ ტრაგედია მოლიდან.
  მედვედევმა მოსამართლეებთან და უშიშროების წარმომადგენლებთან საუბრის შემდეგ მიიღო გადაწყვეტილება: ბოლოს და ბოლოს არჩევნებზე წასულიყო. და გამართავს მეორე ტურს. და ეს მართლაც ასე გამოვა. იქნებ სასწაული მოხდეს ბოლოს და ბოლოს. Მაგრამ არა? ამიტომ ციხეში არ ჩასვამენ.
  მილიარდერების შეხვედრაზეც გამოითქვა, რომ ისინი დემოკრატიის წინააღმდეგი არ არიან. და რომ ზელენსკი მემარცხენე არ არის და მათ უხდებათ. და კიდევ, რომ საბოლოოდ ყველა დასავლური სანქცია მოიხსნება და რუსეთი საბოლოოდ დაუბრუნდება მსოფლიო საზოგადოებას.
  ახლა მხოლოდ ერთი რამ რჩება გასაკეთებელი: სატელევიზიო დებატების გამართვა. ზელენსკი დათანხმდა, მაგრამ მხოლოდ ლუჟნიკის სტადიონზე. რა თქმა უნდა, ეს მიღებული იყო. ძალიან მოგაგონებდათ უკვე გავლილ ეტაპს პოროშენკოსთან ერთად. უფრო მეტიც, პირველ წრეში სხვაობა კიდევ უფრო დიდი იყო. მედვედევის ანტირეიტინგი კი კოლოსალურია.
  მაგრამ სატელევიზიო დებატები ჰგავს დამხრჩვალ კაცს, რომელიც ჩალას ეჭიდება. ბოლო სხდომა პარასკევს არის, არჩევნები კი კვირას.
  მედვედევი, ზოგადად, ემზადებოდა. მაგრამ ფაქტები მის მხარეს არ არის. პოროშენკოს გამოცდილებამ კი აჩვენა, რომ ფაქტებს მარტო რიტორიკით ვერ შეცვლი. ისევე, როგორც მათ ვერ დაამარცხეს მერი ლუჟკოვი, ერთადერთი შემთხვევა მოსკოვის ისტორიაში, როდესაც ცენტრალური ტელეარხები მუშაობდნენ ქალაქის ამჟამინდელი ხელმძღვანელის წინააღმდეგ.
  მაგრამ პროპაგანდამ ვერ გადაწონა მოსკოვის მერის ეკონომიკური მიღწევები. და ნუ მისცემთ ხმას კირიენკოს, დეფოლტის ავტორს! მაგრამ ყველაზე მეტად ის იყო დაწინაურებული. ალბათ ყველაზე წარუმატებელი კანდიდატი ბიზნესის აღმასრულებელს დაუპირისპირდა.
  თუმცა, რუსული მედია ახლა უფრო მეტ კამპანიას უწევს ზელენსკის. არავის სჯეროდა მედვედევის. უზენაეს სასამართლოსაც კი არ სურდა არჩევნების გაუქმების საქმის განხილვა.
  აქამდე საქმე იმაშია, რომ სტადიონი პირამდეა გადაჭედილი. ფაქტიურად გადასულია.
  და აშკარა იყო, რომ სერიოზული დაპირისპირება მოდიოდა. თუმცა, მედვედევის სახიდან ირკვევა, რომ იგი თითქმის შეგუებული იყო დამარცხებასთან. მაგრამ ბოლო ნაბიჯი უნდა გადაიდგას.
  დებატების წინა დღეს მედვედევმა შინაგან საქმეთა მინისტრად ვლადიმერ ჟირინოვსკი დანიშნა. ეს სასოწარკვეთის ბოლო ჟესტია. მაგრამ ჟირინოვსკიმ, იცოდა, რომ ამომრჩეველთა ოთხმოცი პროცენტზე მეტი მზად იყო ზელენსკის ხმა მისცეს, საერთოდ არ სურდა მომავალ სახელმწიფოს მეთაურთან ჩხუბი. თუმცა, რა თქმა უნდა, მას ესმოდა, რომ ნაკლებად სავარაუდოა, რომ იპოვნიდა ადგილს ზელენსკის გუნდში.
  დიახ, ვლადიმერ ვოლფოვიჩი ბებერია. თუმცა, ანატოლი კაშპიროვსკი ჯანდაცვის კიდევ უფრო ასაკოვანი მინისტრი და ვიცე-პრემიერია. მაგრამ მას ასევე არ სურს მედვედევის კამპანია. თუმცა მას გუნდში დარჩენის შანსი აქვს. ასაკი დიდია და ეს ნიშნავს გამოცდილებას. და ჩემი ფიზიკური ფორმა უბრალოდ ძალიან კარგია.
  გასაკვირი არ არის კაშპიროვის ფენომენი.
  დებატები სტადიონზე მისალმების გაცვლით დაიწყო. და მახვილგონივრული შენიშვნები. მაგრამ ზელენსკი გამოიყურებოდა უფრო ახალი, უფრო თავდაჯერებული, უფრო დამაჯერებელი და უფრო პროფესიონალი.
  მედვედევი ძალიან ანერვიულდა და ყვირილი დაიწყო. ის ვერ იყო დამაჯერებელი. და ქვეყანაში ყველაფერი ძალიან ცუდია. ხალხი აშკარად უჭერს მხარს ზელენსკის. აქ ყველაფერი ძალიან დაძაბულია.
  ზელენსკის ყოველ სიტყვას აპლოდისმენტები ახლავს და მედვედევს აკოცა. ანუ არის დებატების რეალური მარცხი.
  მედვედევი ტრიალდება და ამბობს:
  - გამოცდილება მაქვს!
  ზელენსკი ღიმილით პასუხობს:
  - ასეთი გამოცდილებით, მხოლოდ დამლაგებლებთან მიდი!
  მედვედევმა უპასუხა:
  - მე და პუტინმა ყირიმი ავიღეთ!
  ზელენსკიმ ჭკვიანურად უპასუხა:
  - ქურდული მკლავი და მოკლე ხელები!
  ასე გაგრძელდა დებატები, მაგრამ ზელენსკიმ აშკარად გაიმარჯვა. ის ბევრად მახვილგონივრული და დამაჯერებელი იყო, ვიდრე მედვედევი და მაყურებელი უხაროდა.
  სატელევიზიო დებატების შემდეგ, რუსეთის პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა გამოსცა განკარგულება ხელფასების ხუთჯერ და პენსიების შვიდჯერ გაზრდის შესახებ! მაგრამ ეს უკვე ხუმრობას ჰგავდა.
  მედვედევის ხალხს უბრალოდ გაეცინა. თუმცა აშკარა იყო, რომ არჩევნების წინა დღეს სხვა რამეს აკეთებდნენ!
  მედვედევმა ასევე გადაწყვიტა წმინდა ანდრია პირველწოდებულის ორდენით დაჯილდოვებულიყო როგორც სტალინი, ასევე ლენინი. ეს გადაწყვეტილება საკმაოდ ბრძნული, მაგრამ დაგვიანებული უნდა ითქვას. დიმიტრი მედვედევს აშკარად სურდა კომუნისტების მოგება. და განსაკუთრებით სტალინისტები. მაგრამ ამავე დროს, მან აიღო და დააჯილდოვა ვარსკვლავი გმირ ტუხაჩევსკის. ესეც არაჩვეულებრივი ნაბიჯი და ლიბერალების ფლირტის მცდელობაა.
  მედვედევი საერთოდ ცდილობდა მოეწონებინა ჩვენიც და შენიც. მან დააჯილდოვა პატრიარქი, პაპი და ქრისტიანული კონფესიების ლიდერები. პირველ რიგში პროტესტანტები. და იეჰოვას მოწმეებსაც კი აღუდგინეს თავიანთი უფლებები, მაგრამ ამას ნაკლებად გამოადგება. სულ ერთია, ხმის მიცემა ეკრძალებათ და საერთოდ ეს ორგანიზაცია კვდება!
  მედვედევმა მუფთებიც და ლამებიც დააჯილდოვა. ის ცდილობდა ყველა თავის მხარეს მოეპყრო. მედლების და ორდენების წვიმა არაჩვეულებრივი იყო. ამავდროულად, პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა სახელმწიფო სათათბიროს ყველა დეპუტატმა თითოეულს მილიონი დოლარის პრემია დააჯილდოვა. თუმცა, ამან უფრო შეაშინა, ვიდრე მიიპყრო ხალხი მისკენ.
  შემდეგ მედვედევმა სცადა რამდენიმე ახალი ორდენის დამყარება: პეტრე დიდის ორდენი, ივანე საშინელის ორდენი, ალექსანდრე განმათავისუფლებლის ორდენი, ნიკოლოზ II-ის ორდენი და ბრუსილოვის ორდენი. ასევე აღდგა ლენინისა და სტალინის ორდენი.
  მედვედევი ამ გზით მრავალფეროვანი ამომრჩევლის მოზიდვას ცდილობდა. და მოქმედებენ პრინციპით: შენიც და ჩვენიც! მაგრამ ამ შემთხვევაში ყოვლისმჭამელობამ გამოიწვია ხალხის უნდობლობა - ამბობენ, პოლიტიკური მეძავი. როგორც ჩანს, ხალხს დაავიწყდა, რომ პუტინი ასევე ეფლირტავა როგორც მემარცხენეებთან, ასევე მემარჯვენეებთან. და ასევე ვცდილობდი ვყოფილიყავი ყოვლისმჭამელი.
  თუმცა ის, რაც იუპიტერს ეშვება, ხარს არ უშვებენ! პუტინი რატომღაც თავიდანვე, ხალხის მიერ საძულველი ელცინის მემკვიდრის კვალის მიუხედავად, ხალხის და ელიტის სიმპათიით სარგებლობდა. კომუნისტებსაც კი ეშინოდათ მის წინააღმდეგ გამოსულიყვნენ და ხმა მისცეს პრემიერ მინისტრად დამტკიცებას ბრძოლისა და ვაჭრობის გარეშე.
  მაგრამ მედვედევი განსაკუთრებით არასდროს უყვარდათ. როგორც ჩანს, ის იყო ზედმეტად ჭკვიანი და პუტინის ჩრდილში. არავინ აღიქვამდა მას ნამდვილ მებრძოლად და მმართველად. ზოგადად, პუტინის შემდეგ, რატომღაც, ნებისმიერი მემკვიდრე პოლიტიკურ ჯუჯად ჩანდა და რაღაც არასწორი იყო. ზელენსკი კი ქარიზმატულად აღიქმებოდა, როგორც ზღაპრის პრინცი. და ეს უკვე აღარ არის კატა ჯიბეში, არამედ წარმატებული მმართველი, რომელმაც უკრაინა ჭაობიდან, უფრო სწორად, ხვრელიდან გამოიყვანა.
  რა თქმა უნდა, უკრაინა დაზარალდა პირველ რიგში რუსეთთან ურთიერთობის გაწყვეტის გამო. და აქ პოროშენკო შეიძლება არც ისე დამნაშავე იყოს. ბელორუსიაში მსგავსი რამ რომ მომხდარიყო, სრული მარცხი იქნებოდა. პროფესიონალიზმის თვალსაზრისით უკრაინის ხელისუფლება ძლიერია! ბელორუსიაში, პირიქით, მხოლოდ სიკოფანტები და აურაცხელები არიან. პუტინს ზოგჯერ ძლიერი პიროვნებები ჰყავდა თავის გუნდში, როგორიცაა როგოზინი ან ტკაჩოვი, მაგრამ ისინი სწრაფად მოხსნეს.
  მედვედევი, ყოველ შემთხვევაში, იყო ადამიანი, რომელიც არ ჩანდა დაბადებული მმართველი და, შესაბამისად, ეს მეფე არ იყო მთლად რეალური და სასამართლოში.
  ის გარკვეულწილად ჰგავდა გორბაჩოვს, რომელიც დასავლეთის უბრალო ხალხს უყვარდა, მაგრამ არ მოსწონდა მათ შორის. ნაწილობრივ, რა თქმა უნდა, მათ დაიწყეს ზიზღი გორბაჩოვის სიმთვრალთან ბრძოლის გამო. არყის დეფიციტს, რა თქმა უნდა, არ აპატიეს ალკოჰოლიანებმა და მსმელებმა. ღვინის ბუნტი იყო. შემდეგ კი სიგარეტი გაქრა.
  არა, გორბაჩოვი ცხადია, რომ მხოლოდ სიმელოტის გამო არ მოეწონათ. მედვედევმა, როგორც პრემიერ-მინისტრმა, თავი ძალიან სუსტ ეკონომისტად გამოიჩინა. და ზელენსკის გარეშეც კი მას ახალი ვადით არჩევის პრობლემა ექნებოდა.
  ერთხელ პუტინმა მედვედევს ყურები ჩაუკრა.
  მაგრამ ახლა პუტინი თამაშს გამოეთიშა - მან შეარყია მისი ჯანმრთელობა, მართავდა ხელით და იძაბება ჰოკეით. საჭირო იყო ყინულზე ასვლა ასეთ პატივსაცემი ასაკში? განსაკუთრებით უნარების გარეშე, როცა ახალგაზრდა იყავით?
  პუტინი დაიწვა, გადაიზარდა. და მის გარეშე ზელენსკის არავინ შეაჩერებს. მეტიც, თავად პუტინი საკადრო პოლიტიკას ისე ატარებდა, რომ ღირსეული მემკვიდრე არ ჰყოლია. ისევე როგორც სტალინი, რომელმაც გააკეთა ისე, რომ ხრუშჩოვმა მისი ადგილი დაიკავა და გაკოტრდა. და აქ მედვედევი საერთოდ არ არის რუსეთის იმპერიის ადეკვატური ლიდერი.
  არჩევნების წინა შაბათს ყველა რუსულმა ტელეარხმა გადასცა ფილმი ზელენსკის შესახებ. ბუნებრივია, ცილისწამების მიზნით. მაგრამ რამდენიმე ფაქტი იყო წარმოდგენილი. და პროპაგანდამ აჩვენა თავისი უმწეობა. და ბევრმა არხმა გააკეთა კომენტარი ფილმზე.
  მედვედევმა მრავალი გენერალი დააჯილდოვა. ისევ ვარსკვლავური ვარდნა.
  მოულოდნელად, მან ასევე დააარსა ბოტვინიკის ახალი ორდენი, სამი ხარისხი: ბრინჯაო, ვერცხლი და ოქრო. და ასევე ალეხინის ორდენი. ასევე ბრინჯაო, ვერცხლი და ოქრო.
  მედვედევმა ასევე განკარგულებით გამოაცხადა, რომ რუსეთი პროფესიონალურ არმიაზე გადავიდოდა ოთხი წლის განმავლობაში. და მომსახურების ვადა მცირდება ექვს თვემდე.
  შემდეგ, პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა განაცხადა, რომ ომის ვეტერანებს და მათ, ვინც ცხელ წერტილებში მსახურობდნენ, დაჯილდოვდებიან რუსეთის ფედერაციის გმირის ვარსკვლავით. რა გახდა ისეთი ნაბიჯი, რომელსაც ანალოგი არ აქვს.
  მედვედევი აშკარად ეძებდა ადგილს ისტორიაში. შემდეგ, პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა ვლადიმერ ვლადიმიროვიჩ პუტინი სიკვდილის შემდეგ დააჯილდოვა გამარჯვების და წმინდა ანდრია პირველწოდებულის ორდენით და რუსეთის ფედერაციის გმირის ახლად დაარსებული დიდი ბრილიანტის ვარსკვლავით.
  ეს უკვე ყოფილი რუსული კერპის რეიტინგზე თამაშის ბოლო მცდელობა იყო. აი, ამდენი წელი მედვედევი ვარ პუტინთან ერთად - შემიყვარე მთელი გულით და სულით!
  მაგრამ, როგორც ჩანს, ადამიანებს არც ისე დიდი სურვილი აქვთ შეიყვარონ ეს სავარაუდო დიქტატორი.
  და ღამით, შაბათიდან კვირამდე, დიმიტრი ანატოლიევიჩ მედვედევმაც კი გამოაცხადა გენერალისიმუსის ტიტულის შემდგომი მინიჭება ვლადიმერ ვლადიმიროვიჩ პუტინისთვის!
  ეს მართლაც ძალიან მაგარი იყო! აი, წინა წლების კერპს ტიტულს ვაძლევ!
  თუმცა, დაეხმარება ეს მედვედევს? ძნელია ხალხის დარწმუნება, რომ ხმა მისცენ საკუთარ თავს, მხოლოდ ყოფილი კერპების ქებითა და ორდენებით დაჯილდოებით. რამდენიც არ უნდა დაიბანოთ ჯილდოებით, პუტინს არ დააბრუნებთ. და გასაგებია, რომ ძველი მეფე წავიდა და ახალი მეფე მოდის კიევიდან.
  თუმცა ზელენსკის არ ეძინა და რომის პაპიც დააჯილდოვა. მოხუცმა ფრანცისკე პირველმა უკრაინის პრეზიდენტი ახალი მიღწევებისთვის დალოცა.
  ბელორუსიაში კი პრორუსულმა პარტიების კოალიციამ უკვე დაასრულა ხელმოწერების შეგროვება რუსეთთან გაერთიანების შესახებ რეფერენდუმის ჩასატარებლად. ამ საკითხზე კენჭისყრა მოსალოდნელია. თუმცა, მედვედევს ამის დამსახურება არ აქვს. და აი, მთავარი ინიციატივა ზელენსკის, ამ მილიონობით კერპისგან წამოვიდა.
  ახლა ვლადიმერ ზელენსკი ფინიშის ხაზზე შედიოდა...
  ციმბირში ხმის მიცემა დაიწყო. აქტივობა თავიდანვე მაღალი იყო. ხალხი მივიდა არჩევნებზე და გაიღიმა. აშკარა იყო, რომ ცვლილებების მიზნით მოდიოდნენ. და რაც მათ უნდათ არის ახალი. ყველა დაიღალა და დაიღალა ძველით.
  სიმღერაც კი გაისმა დილით:
  ჩვენი გული ცვლილებას ითხოვს
  ჩვენი თვალები ცვლილებას მოითხოვს...
  ჩვენს სიცილში და ჩვენს ცრემლებში,
  და ვენების პულსაციაში!
  შეცვლა, ჩვენ ველოდებით ცვლილებას!
  არჩევნებმა მშვიდად ჩაიარა, მაგრამ დიდი აქტივობა იყო. ხალხი არჩევნებზე გროვდებოდა. ნიკოლაი ვალუევი ერთ-ერთი პირველი იყო, ვინც ხმა მისცა. მან ბიულეტენი ყუთში ჩააგდო და თქვა:
  - ახალს მივცეთ ხმა!
  შემდეგ გამოჩნდა ალექსანდრე პოვეტკინი. მეც მივეცი ხმა და ჩემი აზრი გამოვთქვი:
  - რუსული ღმერთებისთვის!
  შემდეგ მოვიდა კენჭისყრა. მათ ბიულეტენები ყუთებში ჩაყარეს. და დიმა ბილანი და ალა პუგაჩოვა. ლევ ლეშჩენკოც გამოჩნდა და გამოაცხადა:
  - ახალს მივცეთ ხმა!
  ნიკოლაი ბასკოვი მღეროდა:
  - რუსული ვალსი, ფრთები აფრინდებიან! Გაზაფხული მოდის!
  და ფოთოლიც ნაგვის ურნაში ჩაყარა.
  მერე სხვა ბიჭები გამოჩნდნენ... ზელენსკი ხმის მისაცემად მოვიდა სკუტერზე და სალტო გააკეთა - აპლოდისმენტები დააპყრო. მათ ხმა მისცეს და წაიკითხეს კიდეც:
  იცოდე გულის და ვენების პულსაცია,
  ჩვენი შვილების, დედების ცრემლები...
  ისინი ამბობენ, რომ ჩვენ გვინდა ცვლილება
  გადააგდე მძიმე ჯაჭვების უღელი!
  და მხურვალე ტაში! მართალია ლექსები არა მისი, არამედ ცნობილი პოეტისა და მწერლის ოლეგ რიბაჩენკოსაა. მაგრამ თავად ოლეგ რიბაჩენკო ბიჭად გადაიქცა და ახლა ის სხვა სამყაროში მოგზაურობს.
  შემდეგ სხვა მოკრივეებმა ხმა მისცეს: სერგეი კოვალეი, დენის ლებედევი. უკანასკნელმა შესვენების შემდეგ დაბრუნება სცადა. მაგრამ სცემეს და ბოლოს დატოვა.
  სოფია როტარუმ ხმა კიევში მისცა. და ძალიან გაიღიმა...
  ვლადიმერ ჟირინოვსკიც მოვიდა. მან დაიყვირა:
  - ახალი გზისთვის!
  და მან ააფეთქა გენერლის პოლკოვნიკის ეპოლეტები. ზიუგანოვი არჩევნებზე ინვალიდის ეტლით მივიდა. და ის სულ ჩუმად იყო.
  გრუდინინმა ხმა მისცა გაღიმებულმა...
  გარი კასპაროვმა ერთდროულად ითამაშა და ხმაც მისცა. მეტიც, მან თქვა, რომ კარლესონთან მატჩს ითამაშებდა. ასე რომ, ანატოლი კარპოვმა ჩაატარა ერთდროული თამაშის სესია.
  სხვათა შორის, კარპოვი უკვე დაჯილდოვებულია მიხაილ ბოტვინიკის ოქროს ორდენით.
  ასე რომ, სხვა საკითხია, ვინ არის აქ მთავარი და საუკეთესო მსოფლიო ჩემპიონი.
  რა თქმა უნდა ბევრი რამ შეიცვალა...
  და დიმიტრი ანატოლიევიჩ მედვედევმა კვლავ გააოცა ყველა. დაწესებულებიდან გამოცხადდა "ოლეგ რიბაჩენკოს" სახელობის ბრძანება. თანაც ოთხი გრადუსი ერთდროულად: მეოთხე ხარისხი არის ბრინჯაო, მესამე ხარისხი ვერცხლი, მეორე ხარისხი ოქრო და პირველი ხარისხი ოქრო ბრილიანტებით!
  ეს მშვენიერი აღმოჩნდა!
  "ლუციფერის არმაგედონი" უკვე გამოვიდა კინოთეატრებში, "ავატარის" და "ვარსკვლავური ომების" რეკორდები უკვე მოხსნილია. ოლეგ რიბაჩენკო ნამდვილი ლიტერატურული სუპერვარსკვლავი ხდება!
  მედვედევმა ასევე დააწესა ოლეგ რიბაჩენკოს სახელობის ლიტერატურული პრემია - ნობელის პრემიაზე ათჯერ მეტი საპრიზო ფონდით.
  და ეს ზოგადად ძალიან მაგარია!
  შემდეგ უფრო და უფრო მეტი მედვედევი მუშაობდა კვირას. მან ოლეგ რიბაჩენკო დააჯილდოვა წმინდა ანდრია პირველწოდებულის ორდენით და რუსეთის გმირის ვარსკვლავით და რუსეთის გმირის დიდი ბრილიანტის ვარსკვლავით, გამარჯვების ორდენით. ეს იყო ისტორიის კურსის შეცვლის მცდელობა.
  ოლეგ რიბაჩენკოს მოვექცევი და ყველაფერი მშვენივრად იქნება! ამავდროულად მასაც და მარშალსაც რუსეთის ფედერაციის ტიტულს მივანიჭებ!
  და მოდის კვირა... უკვე ცნობილია პირველი მონაცემები აღმასრულებელი გამოკითხვებიდან, რომლებიც ამბობენ, რომ ზელენსკის ოთხმოც პროცენტზე მეტი აქვს.
  და ინფორმაციის ნაკადი არ შეჩერდება...
  მედვედევი ჯერ არ აპირებს ხმის მიცემას. სამუშაოები. აქ ის გასცემს ბრძანებას ვლადიმერ ვოლფოვიჩს არმიის გენერლის წოდების მინიჭების შესახებ. მოსწონს, იყავი ჩემი ერთგული.
  თუმცა ჟირინოვსკი, როგორც ჩანს, უკვე მეორე მხარეს გადავიდა.
  ლევ ლეშჩენკო უპორტფელის მინისტრი გახდა. მაგრამ ამას უკვე აღარ აქვს მნიშვნელობა.
  ჩინეთში არეულობაა. ხალხს დემოკრატია უნდა - დაიღალა დესპოტიზმით! მარტო პურით არ ცხოვრობს ადამიანი!
  მე მინდა ვუთხრა არა ჩემს უფროსს! რამდენ ხანს შეგიძლიათ შეინარჩუნოთ დისციპლინა ჯოხით ოცდამეერთე საუკუნეში?
  ჩინეთში საქმეები არც ისე კარგად მიდის. შეუძლებელია კომუნიზმის რელსებზე გაყოლა და კაპიტალიზმის უსასრულოდ აშენება. საჭიროა გარკვეული ცვლილებები. და ხელმძღვანელობა ძალიან კონსერვატიულია.
  გარდა ამისა, ახალ ბურჟუაზიას სურს დემოკრატია და პოლიციის სისასტიკის დასრულება.
  მოძველებული მუშაობის ხერხების ამოწურვამაც იმოქმედა! არავითარი სურვილი არ იყოს სისტემაში ძაფები. დიახ, ჩინეთში კვირაობით მნიშვნელოვანი არეულობები შეარყევს სისტემას.
  ამერიკის შეერთებულ შტატებში კი ქალს აქვს ყველაზე დიდი შანსი გახდეს პრეზიდენტი. თუმცა, ფლოიდ მეივეზერის პოპულარობა მოულოდნელად გაიზარდა. ეს უძლეველი მოკრივე რეიტინგის სათავეში უკვე ავიდა.
  როგორც ჩანს, შეერთებულმა შტატებმა ხელიდან გაუშვა ახალი გამარჯვებები და არ სურდა ტახტზე არც რესპუბლიკელი და არც დემოკრატი. და ფლოიდი ასევე მაგარია!
  შემდეგ კი იქნება კიდევ ერთი სატელევიზიო დებატები.
  უკვე კვირა საღამოა. საარჩევნო უბნები მალე დაიხურება.
  ბოლოს და ბოლოს მედვედევი გამოჩნდა. ნაჩქარევად ჩააგდო ბიულეტენი ყუთში და უხმოდ წავიდა. საათმა დარეკა და ხმის მიცემა დასრულდა.
  ამ დროისთვის პრეზიდენტმა მედვედევმა კრემლი დატოვა და მოსკოვის მახლობლად მდებარე რეზიდენციაში წავიდა.
  მასთან ერთად სალონში ორი გოგონაა. სულ მცირე გასართობი.
  ნატაშამ, რომელიც მარჯვნივ იჯდა, ჰკითხა:
  -კარგი, დიმა? ახლა ისინი გამოაცხადებენ თქვენს საბოლოო წარუმატებლობას!
  მედვედევმა აღნიშნა:
  - ინაუგურაციამდე ორი თვე რჩება. ასე რომ, მე ჯერ კიდევ ყველაფერი ვარ, ზელენსკი კი მხოლოდ უკრაინის პრეზიდენტია!
  მარჯვენა ხელზე მჯდომმა ალენკამ შენიშნა:
  - და ინაუგურაცია შეიძლება დაჩქარდეს! შენი ძალაუფლება, დიმიტრი ანატოლიევიჩ, დასრულდა!
  მედვედევმა მთხოვნელად იკითხა:
  - მაგრამ თქვენ გოგოებო ეს შეგიძლიათ!
  ნატაშამ წარბები შეჭმუხნა და ჰკითხა:
  -რა შეგვიძლია?
  მედვედევმა დარწმუნებით განაცხადა:
  - ჩაერიე ინაუგურაციაში!
  ნატაშამ ჩაიცინა და უპასუხა:
  - Და როგორ?
  პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა მტკიცედ უპასუხა:
  -თითქოს შენ თვითონ არ იცი!
  ნატაშამ გაბრაზებულმა უპასუხა:
  - ზელენსკის არ მოვკლავთ!
  მედვედევმა მაშინვე გააპროტესტა:
  - აბა, რატომ მოკალი! უბრალოდ დარწმუნდით, რომ ის თავად დათმობს გვირგვინს!
  . თავი No4.
  გოგოებმა ერთიანად იცინოდნენ...
  ალენკამ ღიმილით ჰკითხა:
  - რას გვთავაზობ ჰიპნოზის გამოყენებას?
  დიმიტრი ანატოლიევიჩმა თავი დაუქნია:
  - Ის არის! Შენ შეგიძლია ამის გაკეთება!
  ნატაშამ მეგობრისთვის უპასუხა:
  - შეგვიძლია, მაგრამ არ გვინდა!
  მედვედევს გაუკვირდა:
  - Რატომ არის ეს?
  ნატაშამ გულწრფელად უპასუხა:
  - ზელენსკი რჩეულია! შენ კი, დიმიტრი ანატოლიევიჩ, არ შეგიძლია ქვეყნის მართვა!
  ალენკამ ბოროტებით დაამატა:
  - და ეს ჩვენთვის სავსებით აშკარაა!
  მედვედევმა გაბრაზებით აღნიშნა:
  - ვერ ხვდები, რომ ჩვენ დასავლეთის კოლონიად გავხდებით?
  ალენკამ თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - უფრო სწორად, დასავლეთი ჩვენი კოლონია გახდება!
  ნატაშამ სარკასტულად დაამატა:
  - შენთან ერთად, მიშა, რუსეთი მაინც არ იქნება დიდი!
  მედვედევმა იღრიალა:
  - მოგცემ გამარჯვების ორდენს, წმინდა ანდრია პირველწოდებულის ორდენს, ნიკოლოზ II-ის ორდენს და ოქროს ვარსკვლავს ბრილიანტებში...
  ნატაშამ გაიცინა და შენიშნა:
  - ან იქნებ ჩვენ თვითონ გავხდეთ პრეზიდენტები და საკუთარ თავს სამასი ბრძანება მივცეთ?
  ალენკამ აღნიშნა:
  - ჩვენ შეგვიძლია დაგაჰიპნოზოთ და გავხდეთ გენერალისიმუსი.
  ნატაშამ გაიცინა და აღნიშნა:
  - ან იქნებ სუპერგენერალისიმოსი!
  გოგოებს სიცილი აუტყდათ...
  ალენკა მღეროდა:
  - ხანდახან მტერიც კი ყვიროდა:
  შიშის დამალვა - რომ მეფე ვარ!
  ნატაშამ კბილები გამოსცრა და აჩუქა:
  - არ მიყვარს თეატრები და არენები,
  იქ მილიონი რუბლში იცვლება...
  მიუხედავად იმისა, რომ წინ დიდი ცვლილებებია -
  მე მიყვარს ბელობოგი და სტალინი!
  გოგონამ კი შიშველი ფეხის თითები წაგებული პრეზიდენტის ცხვირს ასწია.
  ნომრები უკვე გამოცხადდა შორეული აღმოსავლეთიდან. 91 პროცენტი ზელენსკის, 7,5 პროცენტი მედვედევისთვის, უკრაინის პრეზიდენტის თავდაჯერებული ხელმძღვანელობისთვის.
  ალენკამ მედვედევს შიშველი თითებით ყურიც მოსწია და ჩაისისინა:
  - აბა, რაც შეეხება ყოფილ პრეზიდენტს, თქვენი ჯილდოები დაგეხმარათ?
  მედვედევმა დაძაბული თქვა:
  - ჯერ არ ვარ ყოფილი! ინაუგურაციამდე, ნამდვილი!
  გოგონამ ყვიროდა:
  - დიდება ახალ მეფეს!
  ჯადოქრებმა უარი თქვეს მედვედევის დახმარებაზე, როგორც მათ ბოლო კოზირი. ახლა კი, როცა პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელი ჯერ კიდევ ცდილობდა გამოსავლის პოვნას გამოუვალი სიტუაციიდან.
  იქნებ გავლენა მოახდინოს უზენაეს სასამართლოზე, რომ გააუქმოს რუსეთის საპრეზიდენტო არჩევნების შედეგები? ეს დიდ ცდუნებად ჩანდა. მაგრამ სინამდვილეში შანსები მცირე ჩანდა.
  რა მოხდება, თუ ჩვენ გამოვცემთ განკარგულებას და თითოეულ მოსამართლეს მილიარდ დოლარს შევთავაზებთ? ის ხომ პრეზიდენტია და აქვს ძალა, რაზეც მეფეებსაც კი არ უოცნებიათ! უფრო სწორედ, პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელი. და მართლაც, თუ მთელ მილიარდ დოლარს შესთავაზებთ, მოსამართლეები წინააღმდეგობას არ გაუწევენ.
  რატომ კარგავ დროს წვრილმანებზე?
  მონაცემები გადაცემული იყო რადიოთი. მაშინ როცა ზელენსკის ჰქონდა ოთხმოცდაათი პროცენტი, პლუს უკრაინაში მოსალოდნელი იყო, რომ ის თითქმის ას პროცენტს მიიღებდა. ალბათ, წითელი ქამრის ზონაში, მედვედევის კომუნისტებთან ფლირტის გამო, ცოტა მეტი იქნება, რაღაც შანსები იყო კავკასიაში. მართალია, რამზან კადიროვმა, როგორც ჩანს, გადაწყვიტა გამარჯვებული მხარე დაეჭირა. ჯარში ფულის შოვნა მაინც შეიძლება, თუმცა სამხედროებს სამსახურის განსაკუთრებული სურვილი არ აქვთ, დავარდნილ პრეზიდენტს არ აქვს სურვილი.
  ზოგადად, პირველი ტურის შემდეგ მედვედევის ძალა შესუსტდა. და თუ მას მაინც შეეძლო ჯილდოების გაცემა, წინააღმდეგ შემთხვევაში მას სულ უფრო უგულებელყოფდნენ.
  დიმიტრი მედვედევი თავის ოფისში მივიდა და ცენტრალურ ბანკთან დაკავშირება სცადა. მომსახურე უხალისოდ დაუკავშირა მას.
  პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელი ითხოვდა მისთვის გადაუდებელი საჭიროებისთვის თანხის გამოყოფას.
  ცენტრალური ბანკის ხელმძღვანელმა უპასუხა:
  - სანამ ახალი პრეზიდენტის ზელენსკის დადასტურებას არ მივიღებ, არაფერს გავაკეთებ.
  მედვედევმა იღრიალა:
  -Გიჟი ხარ? მე ჯერ კიდევ ახლის ინაუგურაციის პრეზიდენტი ვარ! თუ ასეა, მაშინ უნდა დამემორჩილო!
  ცენტრალური ბანკის ხელმძღვანელმა აღნიშნა:
  -კონსტიტუციის მიხედვით არ გემორჩილები! და მაინც, რატომ გჭირდებათ ფული?
  მედვედევმა ღიმილით უპასუხა:
  - გჭირდებათ ქვეყნები საგანგებო სიტუაციებისთვის?
  ცენტრალური ბანკის ხელმძღვანელმა მკაცრი ტონით უპასუხა:
  -გინდა გაქცევა?
  მედვედევმა ყეფა:
  -ახლავე დაგიჭერ! ჯარი მემორჩილება! ერთგული ჟირინოვსკი ჩემთანაა!
  ცენტრალური ბანკის ხელმძღვანელმა აღნიშნა:
  - ეს ყოველთვის ტორტს იღებს! მოსკოვში კი ზელენსკის ოთხმოცდაათ პროცენტზე მეტია. შენი ძალა მიშას!
  მედვედევმა იღრიალა:
  - მაგრამ შენი არ დაიწყო!
  და გათიშა. ახლა სიტუაცია რთულდებოდა. უსაფრთხოების ძალები მორჩილებაზე უარს ამბობენ. დიახ, ჟირინოვსკი მელაა. ღირდა თუ არა მისი შს მინისტრად დანიშვნა? მიეცით ბრძანება სპეცრაზმს. თუ მაინც უნდა ვეცადოთ სახელმწიფო სათათბიროს გამოყენებას?
  გასაგებია, რომ ზელენსკი ახალ არჩევნებს გამართავს და ბევრი დეპუტატი მანდატს ვერ მიიღებს. უფრო ზუსტად, თითქმის ყველაფერი.
  აქ რაღაც განსხვავებულია საჭირო. მაგრამ სახელმწიფო დუმა ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ხალხის წინააღმდეგ წავიდეს. და არმია მხარს არ დაუჭერს აშკარა სამხედრო გადატრიალებას. გენერლები რუსეთში არ არიან ისეთი, ვინც სამოქალაქო ომში წავიდნენ.
  დარჩა მხოლოდ ერთი - საპრეზიდენტო არჩევნები სასამართლოში გააუქმოს. ეს არის ერთადერთი ლეგიტიმური შანსი თქვენი აგონიის გასახანგრძლივებლად. მაგრამ დიდი ალბათობით ის მხოლოდ გაგრძელდება. ნაკლებად სავარაუდოა, რომ მედვედევს ხელახლა არჩევის რეალური შანსი ჰქონდეს. სინამდვილეში, მისი ანტირეიტინგი კოლოსალურია, პეტრო პოროშენკოსზე უარესიც კი.
  მედვედევმა სხვა ვარიანტზეც მოიფიქრა. მაგალითად, ფიზიკურად გაანადგურე ზელენსკი? მაგრამ ეს აშკარა დანაშაულია. ასე დაჯექი? მეტიც, ეს გააფუჭებს მედვედევს. და საუკეთესო შემთხვევაში ეს მოგცემთ შესვენებას. იმიტომ რომ ხალხი არ აპატიებს მედვედევს არჩევნებში ასეთ კოლოსალურ მარცხს.
  არა, დიმიტრი ანატოლიევიჩი წარმატებას ვერ მიაღწევს. არჩევნებში ხმების ათი პროცენტიც რომ არ დააგროვოს, ის ხელისუფლებაში ნამდვილად არ დარჩება.
  მედვედევი ბარს მიუახლოვდა. გახსნა, ბოთლი ამოიღო და კონიაკი დაასხა.
  ძვირი - "ნაპოლეონი", ორასი წლის ასაკში!
  პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა ჭიქა დალია. მერე მეორე ლიმონით შევჭამე.
  მუცელი უფრო თბებოდა და ფიქრები უფრო სწრაფად მიტრიალებდა. მესამე ჭიქის შემდეგ მედვედევმა გაიღიმა და სკამზე ჩამოჯდა. ცოტა გამხიარულდა. სინამდვილეში, რატომ სჭირდება მას ეს ძალა? სრული პასუხისმგებლობა. არც ერთი წუთი თავისუფალი დრო, არც ერთი წამი სიმშვიდე. მუდამ მოძრაობაში, ვიდეოკამერების მეთვალყურეობის ქვეშ. ძალიან ბევრის თქმის გეშინია.
  ბევრი სამუშაოა, მაგრამ სიამოვნება არ არის.
  და მე მინდა გოგოსთან ერთად საწოლში დავწოლილიყავი. ითამაშეთ ომი კომპიუტერზე.
  ფაქტობრივად, აქ თქვენ ხართ პრეზიდენტი, მაგრამ ნამდვილი ომის დასაწყებად ორჯერ დაფიქრდებით. ასე ვერ გაბედა ძლიერმა ტრამპმა ირანზე თავდასხმა.
  ომზე შეიძლება ბევრი ილაპარაკო, მაგრამ რეალურად ამის გადაწყვეტა ადვილი არ არის!
  მაგრამ შეებრძოლე თამაშს, შეებრძოლე საკუთარ თავს!
  მედვედევი კომპიუტერს მიუჯდა. მე ჩავრთე ჩემი საყვარელი მეორე მსოფლიო ომი. მას დიდი ხანია ვერ ეთამაშა. აქ, იმისათვის, რომ ძალიან არ დაიძაბოთ, იყენებთ თაღლითის კოდს. Ამგვარად...
  შემდეგ კი ტექნოლოგიას ქარიშხლიანი ტემპით ატარებ. და უკვე გყავს IS-7-ები, რომლებსაც პოლკებში უშვებს და მხოლოდ T-1-ები გერმანელების წინააღმდეგ. შესამჩნევია განსხვავება ძალასა და საშუალებებში.
  მედვედევი, რომელიც თითქმის არასოდეს სვამდა, ასევე ცუდი ჯანმრთელობის გამო, შესამჩნევად გაახალისდა.
  ასე ისვრით მტერს მეორე მსოფლიო ომის ყველაზე ძვირადღირებულ და მძიმე ტანკს IS-7. და თქვენ არღვევთ მას დიდი სირთულის გარეშე. ომი მარტივად და გამარჯვებულად მიმდინარეობს. თქვენ იკავებთ ქალაქს ქალაქს.
  ზოგადად, რა თქმა უნდა, სტალინი კარგად ხელმძღვანელობდა ქვეყანას და მოახერხა მესამე რაიხის დამარცხება ოთხ წელზე ნაკლებ დროში. პუტინი უფრო დიდხანს იბრძოდა ISIS-თან. მაგრამ გერმანელებს ძალიან მაგარი ტექნოლოგია აქვთ.
  თამაშში, მაგალითად, გერმანული E-75 ტანკი, მხოლოდ საბჭოთა IS-7-ს შეუძლია მის წინააღმდეგ ბრძოლა თანაბარ პირობებში, ყველა სხვა ტანკი დათმობს. E-75-ს აქვს ძალიან ძლიერი ჯავშანი. იარაღიც კი აღემატება საბჭოთა IS-7-ს და ახლოსაა დესტრუქციული ძალით.
  და გერმანელებმა 1945 წელს დაგეგმეს ამ ტანკის მათი მთავარი გადაკეთება. რაც შეეხება ჩვენსას?
  მედვედევმა ამოისუნთქა... ომისშემდგომ პერიოდში IS-7-ის მასობრივი წარმოება ვერ შეძლეს. ასე რომ, ომი უფრო დიდხანს გაგრძელდა, არავინ იცის, ვინ გაიმარჯვა.
  დიმიტრი ანატოლიევიჩი, მთვრალი, მღეროდა:
  - მიყვარს ძმებო, მიყვარს! მიყვარს ცხოვრება, ძმებო! და ჩვენი ატამანი არ უნდა შეწუხდეს.
  მედვედევს თამაშის დროს ჩაეძინა. დასასვენებელია...
  მეორე დღეს კი საპრეზიდენტო არჩევნების საბოლოო შედეგები გახდა ცნობილი.
  ამომრჩეველთა თითქმის 92 პროცენტმა ხმა მისცა ზელენსკის უკრაინასთან ერთად, ხოლო 6,7 პროცენტმა მედვედევს. ამრიგად, ზელენსკის ტრიუმფალური გამარჯვება შედგა.
  ქვეყანაში ზეიმი და მხიარულება დაიწყო. დაბოლოს, ახალი, როგორც ბევრს ეჩვენებოდა, ნათელი ცხოვრება მოდიოდა.
  ამ დროისთვის ინაუგურაციის დროს პრეზიდენტის პოსტს დიმიტრი ანატოლიევიჩ მედვედევი ასრულებს.
  და მან მიულოცა, რა თქმა უნდა, გამარჯვებული. სად შეიძლება წასვლა? და ექვსი პროცენტის დასათვლელი არაფერია.
  შინაგან საქმეთა მინისტრი ვლადიმერ ჟირინოვსკი კი მედვედევს ესტუმრა და ანუგეშა:
  - ხმა მიგეცი დიმიტრი ანატოლიევიჩ!
  პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა ჩუმად უპასუხა:
  - Გმადლობთ!
  ჟირინოვსკიმ შესთავაზა:
  -იქნებ პრემიერაში დაგვეყენებინა?
  მედვედევმა შეღებილი თავი დაუქნია:
  - არა მგონია, მეორე ტურში ასეთი მარცხის შემდეგ პრემიერი მომცეს. ეს აღარ იქნება პოლიტიკურად კორექტული.
  ჟირინოვსკიმ ლოგიკურად აღნიშნა:
  - ყოველ შემთხვევაში, შენს ადგილას ვინმე რუსეთიდან უნდა იყოს. მერე ვინ თუ არა შენ?
  მედვედევმა შესთავაზა:
  - დიდი ალბათობით, ანდრეი ნავალნი!
  ჟირინოვსკიმ კბილები გამოსცრა და იღრიალა:
  - ანდრეი ნავალნი? დაე ეს არ მოხდეს!
  მედვედევმა მხრები აიჩეჩა და დაბნეულმა შენიშნა:
  -Სად მიდიხარ?
  ჟირინოვსკიმ დაიყვირა:
  - კი, ყველას დავაპატიმრებ!
  მედვედევმა ხელი აიქნია:
  - Საკმარისი! ჩვენი დრო თითქოს დასრულდა! დასასვენებლად მივდივარ კანარის კუნძულებზე. Რას აპირებ?
  ჟირინოვსკიმ ეშმაკურად მოჭუტა თვალები და უპასუხა:
  - ლობირება თქვენი მეგობრების ინტერესებისთვის! სანამ ზელენსკი რუსეთისა და უკრაინის პრეზიდენტის მოვალეობას არ აიღებდა!
  მედვედევმა სევდიანად აღნიშნა:
  -სამწუხაროდ ეს ასე მარტივი არაა... მერე სამ ტყავს მოგაშორებენ!
  ჟირინოვსკიმ ეშმაკურად მოჭუტა თვალები და ჰკითხა:
  - გთხოვ, გამხადე რუსეთის ფედერაციის მარშალი! აბა, რა ღირს შენთვის!
  მედვედევმა რამდენიმე წამი იფიქრა და გამოაცხადა:
  - კარგი! მარშალს კი არა, ბერიასაც აღვადგენ მარშალის წოდებას! სამართლიანი იქნება!
  ჟირინოვსკიმ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - ბერიასთან მიმართებაში კი!
  მედვედევმა თვალები მოჭუტა და ჰკითხა:
  - და შენთან მიმართებაში?
  ჟირინოვსკიმ გულწრფელად უპასუხა:
  - და მომექეცი როგორც მეფეს! ვისაც მინდა ვაჯილდოებ!
  მედვედევმა თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - დიახ, ასე იყოს!
  და მან ბრძანა, მოემზადებინათ ორივე ბრძანებულება მარშალთა წოდებების მინიჭების შესახებ.
  რუსეთის პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა გაამხიარულა. ფიქრობდა, რომ ახლა მას შეუძლია სრულად ისარგებლოს კომპიუტერული თამაშებით.
  და ძალიან სახალისოა თამაში...
  მაგრამ მართლაც, რატომ აკეთებს პრეზიდენტი სხვა რამეს? ახლა ტექნოლოგია იმდენად განვითარდა, რომ თქვენ შეგიძლიათ იყოთ ნებისმიერი. თუნდაც უფალი ღმერთის მიერ. და კონკრეტულად თამაშში სამყაროების შექმნა.
  მაგალითად, პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებლის ოფისში არის უამრავი სხვადასხვა თამაში, მათ შორის ყველაზე თანამედროვე.
  მედვედევი გადაწყვეტს ითამაშოს რეალურ დროში სტრატეგიული თამაში. გერმანია 1939 წელს. აბა, რატომ იყენებთ თაღლითის კოდს? თქვენ დაუმატეთ თავს ხუთი ათასი პანტერა, სამი ათასი ვეფხვი და ათი ათასი ფოკ-ვულფი. და თქვენ განათავსეთ ეს ძალები მტრის წინააღმდეგ. და თქვენ თავს ესხმით პოლონეთს, რომელსაც მეათედიც არ ჰყავს ასეთი ძალების.
  და ომი გრძელდება როგორც გინდათ, ერთი მიზნით და გამარჯვებით. მართალი გითხრათ, მედვედევი აქ უზარმაზარი დამპყრობელია. მტერს ისე ამსხვრევს, თითქოს წნეხით ქლიავს აწურავს.
  პოლონეთი ადვილად და სწრაფად დაიშალა, ვიდრე რეალურ ისტორიაში იყო. თქვენ თავს დაესხმით საფრანგეთს. თქვენ ათი ათასი E-75 ტანკი გაუშვით მისკენ თაღლითური კოდის გამოყენებით. მოდი, ვაღიაროთ, დიდებული მანქანები. რომლებიც სრულიად დაუცველია ფრანგული იარაღისთვის, მაგრამ სასიკვდილო შორ მანძილზე. ისინი ესვრიან მტრის მანქანებს.
  მედვედევი კი ხტება სიხარულისგან. როგორც თამაშში, ის სწრაფად მოძრაობს და უკვე პარიზს იღებს... და მერე წვრილმანები? ავიღოთ ერთდროულად ესპანეთი, რომ ფრანკო ძალიან არ გაბრაზდეს.
  გიბრალტარზე თავდასხმისთვის კი რეაქტიულ თვითმფრინავებს გამოვიყენებთ. სად წავლენ ბრიტანელები?
  რა თქმა უნდა, ამავდროულად ჩვენ ვიყენებთ სახსრებს საბრძოლო ხომალდების და ავიამზიდების ასაშენებლად. მაშინ ბრიტანეთს გაუჭირდება. აქ არის ასი ავიამზიდი და ორასი საბრძოლო ხომალდი. ეს იქნება კოლოსალური ძალა.
  და შემდეგ არის სადესანტო გემები. თქვენ ასევე ამზადებთ "E"-U სერიის ტანკებს, "E"-ს შემდგომ ევოლუციას. აქ ისვრი "E"-50-U ტანკს, ისეთ მანქანას, რომ ვერც ერთი კუთხით ვერ შეაღწევ.
  და დაე, მან აწამოს ბრიტანელები. აი, ორი ულამაზესი გოგონა ასეთ ტანკში, რომლებიც თვალს უკრავენ რუსეთის მოქმედ პრეზიდენტს.
  მედვედევი მათ პასუხად კოცნის.
  ასე ვითამაშებთ...
  და უახლესი ტანკები უახლოვდება ლონდონს. და ცერემონიის გარეშე იღებენ ინგლისის დედაქალაქს.
  მედვედევმა მღეროდა:
  - სამყარო მოსაწყენია! ჩვენ ყველა ვჭამთ კატას!
  ეს, რა თქმა უნდა, საინტერესო და მარტივი სათამაშოა. მე ავიღე თაღლითური კოდი და დავბეჭდე რაც გინდა. ასე რომ თქვენ დაიპყროთ ბალკანეთი და წახვალთ აფრიკაში. თქვენ ასევე შტამპი და ასევე ქვეითი. ჯარს ქმნი, ფული რომ გქონდეს. და აღებული ტერიტორიაც ფულს აძლევს. აბა, სცადე, იარე აფრიკაში.
  სსრკ კვლავ ხსნის ფრონტს. ოცდათოთხმეტი E-50-U სერიის წინააღმდეგ, რომელსაც კიდევ ათი ათასი ჰქონდა ბეჭედი. თუ E-50 არის მანქანა, რომელსაც აქვს დაახლოებით იგივე ჯავშანი, როგორც Tiger-2, მხოლოდ რაციონალური დახრილობაა უფრო დიდი, ხოლო შეიარაღება ცოტა უფრო ძლიერია და ძრავა უფრო ძლიერი. E-50-U, თანაბარი წონით, შედარებულია საბჭოთა T-64-თან და აქვს უფრო ძლიერი გაზის ტურბინის ძრავაც კი.
  დიახ, ძალები არ არის თანაბარი. აქ სხვადასხვა თაობის ტანკები იბრძვიან.
  და მედვედევი, რა თქმა უნდა, შავ ცხენზე ცურავს.
  ძალები, რა თქმა უნდა, არ არის შედარებული. თქვენ ასევე შეგიძლიათ დაამატოთ E-75-U, ეს არის squat მკვლელი მანქანა, შეუღწევადი თუნდაც გემების იარაღით.
  და როგორ გათელავს თავს. ვერაფერი შეაჩერებს.
  მედვედევი პატარა ბიჭივით თამაშობს. ეჰ, კარგი, მერე როგორ. და არავის სურს მისი ნახვა. წააგო და მოქმედი პრეზიდენტი დაავიწყდა.
  ყველას უყვარს მხოლოდ გამარჯვებულები.
  დიმიტრი ანატოლიევიჩი მღეროდა:
  და ჩვენ ვეწინააღმდეგებით ქარიშხლებს,
  რისგან და რატომ...
  იცხოვრე სამყაროში მოულოდნელობის გარეშე,
  ეს არავისთვის შეუძლებელია
  შეიძლება წარმატებები, წარუმატებლობა,
  ყველა ნახტომი, ზევით და ქვევით,
  მხოლოდ ამ გზით და არა სხვაგვარად,
  მხოლოდ ამ გზით და არა სხვაგვარად!
  გაუმარჯოს სიურპრიზს!
  სიურპრიზი! სიურპრიზი!
  გაუმარჯოს სიურპრიზს!
  სიურპრიზი! სიურპრიზი!
  გაუმარჯოს სიურპრიზს!
  და მედვედევი უფრო მხიარული გახდა. ახლა მისმა ჯარებმა დაიკავეს უკრაინა, ბელორუსია და განუწყვეტლივ უახლოვდებიან მოსკოვს!
  რუსეთის ყოფილი პრეზიდენტი ამბობს:
  - რომ ჩვენი ცხოვრება თამაშია!
  და შტურმით აიღებს სსრკ-ს დედაქალაქს. რა თქმა უნდა, 1941 წლის არმიის წინააღმდეგ, მას აქვს ტანკები სამოციანი და სამოცდაათიანი წლების მახასიათებლებით და მთავარი ის არის, რომ ბევრია.
  მედვედევი თავის თავს თვალებს უკრავს... დედაქალაქი მოსკოვი აიღეს. ახლა კი შეგიძლია აიღო კავკასია... და ამავდროულად, შენთვის აიღო აფრიკის სამხრეთი. და გადავა არგენტინაში.
  და იქიდან შეუტიეთ აშშ-ს. მაგარი მეთაურია. მტერი ჩამორჩება ჯარების რაოდენობითაც და ხარისხითაც.
  მედვედევი ენთუზიაზმით მღერის:
  - თამამად წავალთ ბრძოლაში! საბჭოთა კავშირის ძალაუფლებისთვის! და ამისთვის ბრძოლაში ჩვენ ყველას ჩიხში გავანადგურებთ!
  მედვედევი დროებით გაიყვანეს თამაშიდან. დარეკა რუსეთის თავდაცვის მინისტრმა, რომელმაც შოიგუ ტრუბეცკოი შეცვალა. მან ჯერ კიდევ მოქმედ პრეზიდენტს ჰკითხა:
  - ახალ ლიდერს როდის დავდებთ ფიცს?
  მედვედევმა მოკლედ უპასუხა:
  - სადაც უნდა იყოს, ინაუგურაციაზე!
  ტრუბეცკოიმ აღნიშნა:
  - ერთიანი ქვეყნის ახალ პრეზიდენტს მომავალ კვირას სურს ინაუგურაცია. რათა მათ არ ჰქონდეთ დრო ქურდობისთვის!
  მედვედევმა ყეფა:
  - ეს არ არის ჩვენი კონსტიტუციის და კანონების მიხედვით!
  ტრუბეცკოიმ აღნიშნა:
  - და ელცინმა მიიღო ეს კონსტიტუცია არა კანონის და ძველი კონსტიტუციის მიხედვით. სინამდვილეში, ბევრს ეგონა, რომ პუტინი ახალ კონსტიტუციას შესთავაზებდა, მაგრამ რატომღაც ეს არ მოხდა!
  მედვედევმა აღნიშნა:
  - არ არის საუკეთესო იდეა ყოველი ახალი პრეზიდენტისთვის ახალი კონსტიტუციის მიღება!
  ტრუბეცკოიმ გააპროტესტა:
  - მაგრამ პუტინს შეეძლო! ის ელცინზე მაგარი იყო, შენ კი დიმიტრი ანატოლიევიჩ!
  მედვედევმა თავი დაუქნია და დათანხმდა:
  - უფრო მაგარი და რაც მთავარია იღბლიანი! პუტინის გარეშე ყველაფერი არასწორედ წარიმართა და ზელენსკიმ აიღო ხელისუფლება რუსეთში.
  ტრუბეცკოიმ აღნიშნა:
  - და ლუკაშენკოს ჰქონდა შანსი, მაგრამ ხელიდან გაუშვა დრო. უფრო სწრაფად უნდა წავსულიყავით!
  მედვედევმა ლოგიკურად აღნიშნა:
  - ლუკაშენკოს რუსეთში კონკურენტული არჩევნების ეშინოდა. და ზელენსკი არ წაიღებდა რისკს, თუ ამას პუტინის გული ვერ გაუძლებდა. ქვეყნის ამდენი ხელით მართვა დამწვარია! პუტინი ნამდვილად დაიწვა სამსახურში!
  ტრუბეცკოიმ შესთავაზა:
  - მაშ, ინაუგურაცია უფრო სწრაფად უნდა მივიღოთ თუ არა?
  მედვედევმა თამამად უპასუხა:
  - როგორც გინდა ისე მოიქეცი! Აღარ მაინტერესებს! საპატიო პენსიაზე გავალ და ჩემი სიამოვნებისთვის ვიცხოვრებ. იქნებ ვიმოგზაურო მთელ მსოფლიოში! მე უკვე ვიყავი პრეზიდენტიც და პრემიერ-მინისტრიც რუსეთისთვის რეკორდული პერიოდით! რამდენ ხანს შეგიძლიათ ტახტზე მიჯაჭვა?
  ტრუბეცკოი დათანხმდა:
  - კარგი, თუ ასეა, მაშინ ცვლილებები მოვიდეს! რა ვუყოთ შოიგუს?
  მედვედევმა ცივად უპასუხა:
  -დაისვენოს! მარშალის პენსია დიდია. დაე, იმოგზაუროს მთელ მსოფლიოში. მე მოგცემ უფლება გქონდეს საზღვარგარეთ ქონება!
  ტრუბეცკოიმ თავი დაუქნია და შენიშნა:
  - პუტინმა რუსეთი მსოფლიოსგან იზოლირებულია! მიუხედავად იმისა, რომ სულის სიღრმეში სიტყვებით ვგლოვობდით, მისი სიკვდილი გაგვიხარდა! რაც შეეხება ზელენსკის, ვნახოთ! ბევრ ჩვენგანს სურდა შეკვეთები, როგორც დასავლეთში. მიიღეთ როგორც აშშ-ში, მაგრამ იმუშავეთ... როგორც სსრკ-ში!
  მედვედევმა აღნიშნა:
  - კარგი, სტალინის დროს ჩინოვნიკები ინტენსიურად მუშაობდნენ! არ იფიქროთ, რომ თაფლით იყვნენ სავსე!
  ტრუბეცკოიმ ჰკითხა:
  - Რას იზავ?
  მედვედევმა გაიხსენა:
  - პრეზიდენტი ვიყავი და პრეზიდენტის პოსტზე გადავალ. ის დიდია... და ცხოვრებით დავტკბები! სხვაგან რატომ უნდა ვიმუშაო!
  ტრუბეცკოიმ გაიხსენა:
  - ზელენსკის შეუძლია მასთან მრჩევლის პოსტი მოგცეთ!
  მედვედევმა ხელი გაუშვა:
  - აი! ის საკმარისად ჭკვიანია ჩემი რჩევის გარეშე! მოკლედ - ჩაატარეთ ინაუგურაცია! დიმიტრი ანატოლიევიჩმა გაგზავნა თავისი!
  ტრუბეცკოი დათანხმდა:
  - ინაუგურაცია კი!
  მედვედევმა გათიშა. გადავწყვიტე თამაშის დასრულება. რაღაც, რისთვისაც აქამდე დრო არ მქონია. და სულ მცირე გონებრივად გაანადგურე შეერთებული შტატები.
  უფრო სწორად თამაშში. თუმცა, ამერიკელი შერმანი სუსტია E-75-U-ის წინააღმდეგ. მაგრამ შეერთებულ შტატებს ბევრი თვითმფრინავი ჰყავს, მაშინაც კი, თუ ისინი არ არიან ისეთი ძლიერი, როგორც გერმანული თვითმფრინავები.
  მაგრამ ხარისხი, რა თქმა უნდა, არ არის იგივე! კრაუტები ინტენსიურ ანგარიშებს აგროვებენ. განსაკუთრებით პილოტები: ალბინა და ალვინა! და ეს ის გოგოები არიან, რომლებიც გამოირჩევიან კოლოსალური ენთუზიაზმით.
  მედვედევი სამხრეთიდან მიიწევს ამერიკისკენ. და ამავე დროს მისი ტანკები ციმბირში მოძრაობენ. ის მხიარულობს. სხვათა შორის, რატომ ჯერ არ დაიპყრო იაპონია? ამ თამაშში თქვენ ასევე შეგიძლიათ მოკლათ თქვენი მოკავშირეები. გაფართოებული სტრატეგია. გამოიყენე თაღლითის კოდი და მოწინააღმდეგეზე ძლიერი იქნები როგორც რაოდენობით, ისე ხარისხით. არა ომი, არამედ სუფთა სიამოვნება. აქ არის უკუდო რეაქტიული მანქანები, ამერიკელები ვერც კი ასწრებენ.
  უფრო სწორედ იქ მისასვლელად. და გამოიყენეთ რადიოს მართვადი რაკეტები! და დაშინება ამერიკელებს. მედვედევს ძალიან მოსწონს ეს თამაში. და გადაიტანეთ ჯარები. მექსიკა აიღეს. ამერიკის ქალაქები ერთიმეორის მიყოლებით ინგრევა. ასეთი სიამოვნებაა.
  ხოლო აღმოსავლეთში, "E"-U სერიის ტანკები შემოდის ინდოეთში. მაგრამ რა შეუძლიათ ბრიტანელებს დაუპირისპირდნენ მათ? უფრო მეტიც, მესამე რაიხს უკვე აქვს დაგროვილი რესურსები და აწარმოებს ყველაზე თანამედროვე ტექნოლოგიას თაღლითური კოდის გარეშე.
  მაგრამ მედვედევმა გადაწყვიტა პანტერას ოდნავ განახლება. აქ არის პირველი რეგულარული "პანტერა" - შუბლის ჯავშანი 80 - 110 მმ, გვერდითი ჯავშანი 50 მმ, 75 მმ ქვემეხი, ლულის სიგრძე 70 EL, ძრავა 650 ცხენის ძალა. აქ არის "პანტერა"-2 ფრონტალური ჯავშნით 120-დან 150 მილიმეტრამდე, 60 მმ გვერდებით, 88 მმ-იანი ქვემეხი ლულის სიგრძით 71 EL და 850 ცხენის ძრავით. კი, სერიოზული მანქანაა. და ის უფრო მძიმეა არა ორმოცდახუთი, არამედ ორმოცდაათი ტონაზე და აქვს უფრო მოკლე სილუეტი.
  მაგრამ "პანტერა" -3. ფრონტალური ჯავშანი 150-დან 200 მილიმეტრამდე, გვერდები 82 მილიმეტრი, თოფი 88 მილიმეტრიანი ლულის სიგრძით 100 EL და ძრავა 1200 ცხენის ძალა - წონა 55 ტონა. დამეთანხმებით, ასეთი მანქანა ზოგადად სუპერ შერმანების წინააღმდეგაა.
  მაგრამ არის "პანტერა" -4. მას აქვს შუბლის ჯავშანი 200-დან 250 მმ-მდე ფერდობებზე, ხოლო გვერდითი ჯავშანი 160 მმ. 105 მმ თოფი ლულის სიგრძით 100 EL. ეს უკვე 65 ტონას იწონის და დაბალი სილუეტით მონსტრია. გაზის ტურბინიანი ძრავა 1500 ცხენის ძალა. რა თქმა უნდა, შესანიშნავი სერიული განვითარება, რომელსაც შეუძლია ბრძოლა საბჭოთა IS-7-თანაც კი. უფრო მეტიც, IS-7 არ იყო მასობრივი წარმოება.
  მაგრამ არის უფრო ძლიერი მანქანები. გაშვებული "პანტერა"-5, შუბლის ჯავშანი 250 კორპუსი 45 გრადუსიანი კუთხით, 300 მმ კოშკის შუბლი კუთხით, მხარე 210 კუთხით, 128 მმ იარაღი 100 EL-ზე, უფრო მოწინავე ტანკის წონა 75 ტონა, 2000 ცხენის ძალა. ძრავის გაზის ტურბინის სიმძლავრე . ყველა საბჭოთა და ამერიკულ მოდელზე აღმატებული მანქანა. შეუძლია IS-7-ში შეაღწიოს საბრძოლო მანძილიდან და გაუძლოს თავდასხმას. "პანტერა" -5 ზოგადად შესანიშნავი ტექნოლოგიაა. სსრკ-ს IS-7-ზე ძლიერი არაფერი აქვს. გერმანელებს ასევე ჰყავთ ხუთი ტიპის ვეფხვი.
  აშშ-ის ტერიტორიის დიდი ნაწილის დაკავების შემდეგ მედვედევმა გადაწყვიტა ვეფხვის განდევნაც. ისე, "ვეფხვი" არის პირველი, ვინც ყველამ იცის. შუბლის ჯავშანი არის 100-110 მილიმეტრიანი თითქმის დახრილობის გარეშე, ხოლო გვერდითი ჯავშანი 82 მილიმეტრია დახრილობის გარეშე. ხოლო 88 მმ-იანი ქვემეხი, 56 EL ლულის სიგრძით, ნამდვილად ყმუილიანი ტანკია. განსხვავებით "პანტერებისგან", სადაც რეალურად მხოლოდ პირველი სერია იბრძოდა და იყო მეორეს ნიმუშები. ტანკი "Tiger"-2 უფრო ცნობილია როგორც "სამეფო ვეფხვი".
  ფრონტალური ჯავშანი: კორპუსის წინა მხარეს 120-150 მმ 50 გრადუსიანი კუთხით, 185 მმ კოშკურის წინა მხარეს მცირე კუთხით და 82 მმ გვერდზე 60 გრადუსიანი კუთხით. ის კარგად არის დაცული შუბლში, ოდნავ სჯობს გვერდით Tiger-ს და აქვს 88 მმ-იანი ქვემეხი ლულის სიგრძით 71 EL. მეორე მსოფლიო ომის წარმოების ტანკებიდან საუკეთესოა შეიარაღებისა და ფრონტალური დაცვის თვალსაზრისით, წონა 68 ტონა, ძრავა 700 ცხენის ძალა - საკმაოდ სუსტი მამოძრავებელი ფუნქციით.
  "Tiger"-3 არის დიზაინის მანქანა. ფრონტალური ჯავშანი არის 150-200 მილიმეტრი 45 გრადუსიანი კუთხით, კოშკის წინა მხარე კუთხით 240 მილიმეტრია. გვერდები 160 მილიმეტრიანი დახრილი ფარებით. სამი სახის სხვადასხვა იარაღი: 88 მმ 100 EL ქვემეხი, 105 მმ 70 EL ქვემეხი და 105 მმ 100 EL ქვემეხი 1000 1200 ცხენის ძრავით. უფრო მკვრივი განლაგებით და 75 ტონა წონით. დიახ, მანქანა არის სერიოზული და ძალიან საშიში. და კიდევ უფრო მძლავრი "Tiger"-4 ფრონტალური ჯავშანი 250 - კორპუსი დახრილი 45 გრადუსით, შუბლი 300 მილიმეტრით დახრილი, გვერდები 210 მილიმეტრი, თოფი 128 მილიმეტრი 100 ლარი ლულის სიგრძე, ან 150 მილიმეტრი ლულის სიგრძე 050-მდე, 58-მდე. ცხენის ძალის გაზის ტურბინის ძრავა. ძალიან ძლიერი ტანკი.
  მაგრამ კიდევ უფრო მაგარია "Tiger" -5. ფრონტალური ჯავშანი: კორპუსის შუბლი 350 მმ 45 გრადუსიანი კუთხით, კოშკის შუბლი 400 მმ 50 მმ კუთხით. გვერდები დახრილია 300 მმ. 150 მმ 100 EL თოფი, ან 174 მმ 70 EL, ან 210 მმ 38 EL თოფი. წონა 100 ტონა, გაზის ტურბინის ძრავა 2500 ცხენის ძალა. ყველაზე მძლავრი მანქანა IS-7-სა და წმინდა იოანეს ვორტიშიც კი ვერ შეაღწევს. ეს შეიძლება გამოყენებულ იქნას ამერიკის წინააღმდეგ. თუმცა უნდა ითქვას, რომ "Tiger"-5 რეალურ ისტორიაში არც კი იყო პროექტებში. მაგრამ არავინ არის დამნაშავე, რომ ომი ასე სწრაფად დასრულდა.
  მაგრამ ვირტუალური სატანკო თამაში შეიძლება გაუმჯობესდეს.
  მედვედევმა დაიწყო შტურმი აშშ-ის დედაქალაქ ვაშინგტონში და ნიუ-იორკში. აქ ნამდვილად შეგიძლიათ იმუშაოთ და მოიგოთ.
  თუმცა ვირტუალურად. აქ ვაშინგტონი იწვის და მის გასწვრივ გერმანული ტანკები მოძრაობენ. და ვერავინ შეაჩერებს Tigers-5-ს.
  მედვედევი ასრულებს ჯიუტ იერიშს აშშ-ს დედაქალაქებზე და როგორც ჩანს, ეს გამარჯვებაა. მაგრამ წინ იაპონიაც არის.
  . თავი No5.
  კიდევ რა შემიძლია გავაკეთო თამაშში? მაგრამ ლევის ტანკების ოჯახი არასოდეს შევიდა წარმოებაში. ესენი მართლა მონსტრები არიან აქ. მაგრამ მეორე მსოფლიო ომში, შემდგომი სერიის ეს მანქანები ზედმეტიც კი იყო. და მით უმეტეს იაპონიის წინააღმდეგ თავისი მცირე და საშუალო ტანკებით.
  მაგრამ დიმიტრი მედვედევმა გადაწყვიტა ცოტათი განედევნა ისინი.
  აქ არის პირველი ლევის ტანკი, რომელიც არსებობს მხოლოდ პროექტებში და მხოლოდ ნაწილობრივ არის განსახიერებული მეტალში. კორპუსის შუბლის ჯავშანი არის 120 მილიმეტრი 45 გრადუსიანი კუთხით, კოშკის შუბლის ჯავშანი კუთხით 240 მილიმეტრი, გვერდები 82 მილიმეტრი, თოფი 105 მილიმეტრი, ლულის სიგრძე 70 EL, მთლიანი. 80 ტონა, ძრავა 800 ცხენის ძალა. ზოგადად, მანქანა, რომელიც შეიძლებოდა გამოჩენილიყო ვეფხვებთან და პანტერებთან ერთად კურსკის ბულგეზე. თავისი დროისთვის ძალიან მძლავრი იარაღით და შესანიშნავი კოშკურის შუბლის დაცვით. მაგრამ საბედნიეროდ ის არ გამოჩნდა. "ლევ"-2 პროექტის ავტომანქანა. კორპუსის შუბლი დახრილია 250 მილიმეტრით, კოშკის შუბლი დახრილია 300 მილიმეტრით. გვერდები 200 მილიმეტრით არის დახრილი. იარაღი ან 128 მმ 100 EL ან 210 მმ 38 EL. წონა 100 ტონა, ძრავა 1800 ცხენის ძალა. მას არ აქვს თანაბარი თავისი ძალა. აღემატება IS-7-ს, რომელსაც შეუძლია მხოლოდ გვერდით დარტყმა. მაგრამ შემდეგ თქვენ მოძრაობთ უფრო შორს და გამოჩნდება "ლომი" -3, რომელიც ასევე მისდევს ურჩხულს. კორპუსის ფრონტალური ჯავშანი არის 350 მმ, კოშკები 450 მმ, გვერდითი დახრილობით 300 მმ ფერდობებზე, ქვემეხი 150 მმ 100 EL, ან 175 მმ 70 EL, ან 210 56 EL, ან სარაკეტო გამშვები. 400 მმ-ზე. წონა 120 ტონა, ძრავა 2500 ცხენის ძალა.
  დიახ, ეს შესანიშნავი ძალაა.
  ტანკი "ლომი"-4 კიდევ ერთი სუპერ მონსტრია. კორპუსის შუბლის ჯავშანი არის 450 მმ, კოშკის შუბლის ჯავშანი 500 მმ. კორპუსის და კოშკის გვერდები 400 მმ დახრილია. 175 მმ ქვემეხი 100 EL-ში, 210 მმ ქვემეხი 70 EL, 500 მმ-იანი რაკეტა. მანქანის წონა 150 ტონაა, ძრავა 3500 ცხენის ძალის გაზის ტურბინაა. დიდი მანძილიდან ის შეაღწევს ყველა ტანკს, მათ შორის IS-7 და ამერიკული T-93. და საზღვაო იარაღსაც კი არ შეუძლია მასში შეღწევა. ეს არის ძლიერი მანქანა და დამატებითი ქვემეხით.
  მაგრამ კიდევ უფრო ძლიერი ლევ-5 არის ტანკების მეფე. კორპუსის შუბლის ჯავშანი არის 600 მმ 45 გრადუსიანი კუთხით, კოშკის სისქე 800 მმ, გვერდები კუთხით 550 მმ. 210 მმ ქვემეხი 100 EL-ში, 300 მმ ქვემეხი 70 EL-ში, 600 მმ-იანი რაკეტა. აპარატის წონა 200 ტონაა, გაზის ტურბინის ძრავა 5000 ცხენის ძალას გამოიმუშავებს. შეუღწევადია თითქმის ყველა ტიპის იარაღისთვის, გარდა მაღალი სიმძლავრის რაკეტებისა , განსაკუთრებით დიდი კალიბრის იარაღისა და ბომბების. შეუძლია საბრძოლო ხომალდებზე და ავიამზიდებზე სროლა. ნამდვილად სუპერ ტანკი.
  მოკლედ, არის რაღაც სათამაშო. მედვედევი ახორციელებს ზეწოლას იაპონიაზე.
  მაგრამ მას ისევ წყვეტენ.
  FSB-ის დირექტორი ურეკავს და ამბობს:
  - დიმიტრი ანატოლიევიჩ, გამართავთ კონფერენციას ჟურნალისტებს?
  მედვედევმა გადამწყვეტად განაცხადა:
  - Ჯერ არა!
  - რატომ?
  პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა უპასუხა:
  - ინტერვიუს მიცემის უფლება მაქვს თუ არა! ამიტომ გადავწყვიტე ჯერ არ მიმეცა!
  FSB-ის დირექტორმა თავი დაუქნია:
  - ახლა შეგიძლია მშვიდად იყო! ინტერვიუ არ გაქრება! მაგრამ ჩვენ სხვა ადგილს ვეძებთ!
  მედვედევმა აღნიშნა:
  - ყველანი, დაწყნარდით! თუ რამეა, თქვენი გენერლის პენსია დიდია! შეგიძლიათ იცხოვროთ მუშაობის გარეშე!
  FSB-ის დირექტორმა გაკვირვებულმა ჰკითხა:
  - არ არის სამწუხარო ამხელა ძალაუფლების განშორება?
  მედვედევმა გულწრფელად უპასუხა:
  - რა თქმა უნდა, სამწუხაროა, მაგრამ ადამიანი ემორჩილება გარდაუვალს!
  მედვედევი ისევ თამაშს დაუბრუნდა. მსოფლიოს უმსხვილესი და რესურსებით მდიდარი ქვეყნის ყოფილმა პრეზიდენტმა საბოლოოდ აიტაცა ეს. და რატომ არ ითამაშონ, თუ ახლა ამის გარეშე შეუძლიათ. მიუხედავად იმისა, რომ ის არის სახელმწიფოს მეთაურის მოვალეობის შემსრულებელი.
  მაგრამ როგორ აარიდო თავი ასეთ თამაშში თავის მოჭრის ცდუნებას? ისე, გერმანულმა ჯარებმა მიაღწიეს ჩუკოტკას. საბედნიეროდ, თამაშში აღჭურვილობის გადატანა ბევრად უფრო ადვილია, ვიდრე სინამდვილეში. და მიდიან ჩინეთში. და იქ ისინი შევიდნენ ბრძოლაში იაპონელებთან. რა თქმა უნდა, თაღლითური კოდის გამოყენებით, მედვედევმა აიღო ლევ-5 ტანკები და გადააგდო ისინი სამურაების წინააღმდეგ. და ეს მართლაც სუპერ კლასის მანქანებია.
  როგორ აოხრებენ სამურაებს. მაგრამ მაინც არ არის სრულყოფილების ზღვარი.
  მაგრამ რატომ არ არის შესაძლებელი, სანამ მეორე მსოფლიო ომი არ დამთავრდება, უმძიმესი გერმანული ტანკი "მაუსი" დონეებში გატარება?
  ეს ნამდვილად არის სრულყოფილების გადანაწილება და სილამაზის გვირგვინი. უფრო ზუსტად, რა შეიძლება მოხდეს, თუ გიგანტომანია განვითარდება.
  მედვედევმა თაგვების განდევნა დაიწყო.
  თაგვის ტანკი, ტანკი, რომელიც რეალურად არსებობს მეტალში, ყველაზე მძიმე მათგან, რომლებიც რეალურად იყო მეტალში ჩადებული, მართავდა და იბრძოდა კიდეც. "მაუსის" შუბლის ჯავშანი არის 150 მმ კორპუსის ქვედა ნაწილში, 200 მმ კორპუსის თავზე, 250 მმ კოშკურის წინა მხარეს და 210 მმ გვერდებზე. როგორც ვხედავთ, ტანკი, თუნდაც მისი პირველი ვერსიით, შეუღწევადია ყველა სერიული საბჭოთა ტანკისთვის შუბლზე და გვერდითაც კი. IS-2 და SU-100 ამ ტანკში ვერანაირი კუთხით ვერ შეაღწიეს. მხოლოდ IS-7-ს შეეძლო პრობლემები შეუქმნას მაუსს და რეალურად შეებრძოლა ამ ტანკს. მაგრამ IS-7 გამოჩნდა მხოლოდ ომის შემდეგ და არასოდეს შევიდა წარმოებაში. და "თაგვებს" უკვე შეეძლოთ ფრონტზე ბრძოლა 1943 წელს. ამ ტანკს აქვს ორი იარაღი: მოკლელულიანი 75 მმ და 128 მმ 55 EL, რომელსაც შეუძლია შეაღწიოს ყველა საბჭოთა ტანკს, გარდა IS-7-ის. უფრო მეტიც, IS-2 შორ მანძილზე. ასევე იყო 150 მმ-იანი ქვემეხი.
  "მაუსი" 188 ტონას იწონიდა და 1250 ცხენის ძრავა ჰქონდა, რაც ჯერ კიდევ არ არის საკმარისი. მთლიანობაში, მანქანა თავის დროზე ყველაზე ძლიერია და თანაბარი არ ჰყავს.
  "მაუსი"-2 არის დიზაინის მანქანა. უფრო სრულყოფილი. რეალურ ისტორიაში მანქანა უფრო დაბალი სილუეტით და მსუბუქი უნდა ყოფილიყო. მაგრამ თამაშში, რა თქმა უნდა, მანქანა გახდა უფრო სრულყოფილი, დაბალი სილუეტით, მკვრივი განლაგებით, მაგრამ კიდევ უფრო მძიმე. თაგვის კორპუსის შუბლის ჯავშანი არის 2 350 მმ. კოშკის შუბლის ჯავშანი 450 მილიმეტრია. გვერდები 300 მმ. ქვემეხები არის 75მმ სიგრძის ლულიანი და 150მმ 70 EL, ან 210მმ ჰაუბიცა, ან 400მმ რაკეტსასროლი. წონა 200 ტონა. გაზის ტურბინიანი ძრავა 2000 ცხენის ძალა.
  "მაუსი" -3 სათამაშო მანქანა. იდეალურიც. კორპუსის შუბლის ჯავშანი არის 600 მმ, კოშკი 800 მმ, გვერდები 550 მმ. იარაღი 88 მმ 100 EL, მტრის ტანკებთან საბრძოლველად და 210 მმ 70 EL. ან 550 მმ-იანი სარაკეტო გამშვები. ავზის წონა 250 ტონაა, გაზის ტურბინის ძრავა 4000 ცხენის ძალა. ტანკი თითქმის შეუღწეველია თითქმის ყველა იარაღით, გარდა უძლიერესი იარაღისა.
  "მაუსი"-4 არის გიგანტომანიის ახალი ევოლუცია და უფრო განვითარებული. კორპუსის შუბლის ჯავშანი არის 1000 მმ 45 გრადუსიანი კუთხით, კოშკის შუბლის ჯავშანი კუთხით 1200 მმ. გვერდები დახრილია 850 მმ. შეიარაღება: 105 მმ 10EL ქვემეხი მტრის ტანკებთან საბრძოლველად და საკმაოდ საკმარისია თითქმის ყველა ტიპის სატრანსპორტო საშუალების წინააღმდეგ. 300 მმ-იანი იარაღი 70 EL-ზე, ფორტიფიკაციის განადგურებისთვის და ტანკებისთვის ზედმეტი. ან სამაგიეროდ, 750 მმ-იანი სარაკეტო გამშვები.
  ავტომობილის წონა 350 ტონაა, რაც არც ისე ბევრია ასეთი ჯავშანტექნიკისთვის და იარაღისთვის. საბრძოლო ხომალდის იარაღიც კი ვერ შეაღწევს ასეთ მანქანას თავდაყირა. მხოლოდ ძლიერი საკრუიზო რაკეტის პირდაპირ დარტყმას ან ძალიან დიდ ბომბს შეუძლია გაანადგუროს ასეთი მანქანა. ყველა კუთხიდან იგი შეუღწევადია მეორე მსოფლიო ომის ყველა ტანკითა და თვითმავალი იარაღით. ძრავა არის 6000 ცხენის ძალის გაზის ტურბინა.
  ისე, "მაუსი" -5 არის ამ სერიის უმაღლესი დონე. კორპუსის შუბლის შუბლის ჯავშანი არის 1600 მმ კუთხით, კოშკის შუბლი 2000 მმ, გვერდები კუთხით 1500 მმ.
  128 მმ-იანი ქვემეხი 100 ელ.-ით ყველა ტანკთან საბრძოლველად, სავსებით საკმარისია ყველა ბრენდის, მათ შორის IS-7 და 900 მმ-იანი სარაკეტო გამშვების წინააღმდეგ. სხვა იარაღი არაპრაქტიკულია. არის ათეული ავტომატი. ტანკის წონა 500 ტონაა. გაზის ტურბინიანი ძრავა 10000 ცხენის ძალა. მანქანა არის, ვთქვათ, თავად სრულყოფილება. შუბლში თითქმის ვერაფერი მოგადგება. სუპერ ტანკი...
  თუმცა, თუ ვინმე ფიქრობს, რომ შეუძლებელია რაიმე უფრო მაგარი, ვიდრე "მაუსი" -5, მაშინ ეს სულაც არ არის სიმართლე. მეორე მსოფლიო ომის შესახებ კარგი თამაშის ავტორების ფანტაზია უსაზღვროა.
  მაგალითად, ასევე არის "ვირთხა". რეალურ ისტორიაში, ამ ტანკს აქვს რეკორდი ზომით ყველა პროექტის მანქანას შორის და ნაწილობრივ მეტალშიც კი იყო შესრულებული.
  "ვირთხის" ტანკს აქვს 400 მმ ფრონტალური ჯავშანი, ხოლო გვერდითი ჯავშანი ასევე ოდნავ დახრილია. შეიარაღება: ოთხი 210 მმ თოფი, ან ერთი 800 მმ თოფი და ორი 150 მმ ჰაუბიცა, თერთმეტი საზენიტო იარაღი. წონა 2000 ტონაა, დიზელის ძრავებს აქვთ საერთო სიმძლავრე 10000 ცხენის ძალა.
  ტანკი "ვირთხა"-2 არის დიზაინის ავტომობილის ევოლუცია უფრო მოწინავე განლაგებით. ფრონტალური და ნებისმიერი ჯავშანი 800 მმ, რაციონალური დახრილობის დიდი კუთხით. შეიარაღება არის ერთი 1000 მმ-იანი ქვემეხი და ოთხი 150 მმ-იანი ჰაუბიცა, თექვსმეტი საზენიტო იარაღი, რომელსაც შეუძლია სროლა სახმელეთო და საჰაერო სამიზნეებზე. წონა 3000 ტონა, გაზის ტურბინიანი ძრავები, ჯამური სიმძლავრე 20000 ცხენის ძალა.
  "ვირთხა"-3 კიდევ უფრო ძლიერი და მოწინავე მანქანაა. ჯავშანი 1200 - მილიმეტრი კუთხით. შეიარაღება: ერთი 1250 მმ-იანი ქვემეხი და ექვსი 150 მმ-იანი ჰაუბიცა. ოცი საზენიტო იარაღი, რომელსაც შეუძლია სროლა როგორც საჰაერო, ისე სახმელეთო სამიზნეებზე. წონა 4000 ტონა, გაზის ტურბინიანი ძრავები, ჯამური სიმძლავრე 35000 ცხენის ძალა.
  "Rat"-4 კიდევ უფრო ძლიერი და მოწინავე მანქანაა 1600მმ-იანი ჯავშანი კუთხით. შეიარაღება - ერთი 1600 მმ-იანი ქვემეხი და ცხრა 150 მმ-იანი ჰაუბიცა, ოცდახუთი საზენიტო იარაღი, რომელსაც შეუძლია სროლა საჰაერო და სახმელეთო სამიზნეებზე. წონა 5000 ტონა, გაზის ტურბინიანი ძრავები, გაუმჯობესებული, ჯამური სიმძლავრე 50000 ცხენის ძალა.
  "ვირთხა"-5 ყველაზე მაგარი ტანკია. ყველა მხრიდან 2500 მილიმეტრიანი ჯავშანი. შეიარაღება: ერთი 2500 მმ ქვემეხი. და თხუთმეტი 150 მმ-იანი ჰაუბიცა. ორმოცი საზენიტო იარაღი, რომელსაც შეუძლია სროლა საჰაერო და სახმელეთო სამიზნეებზე. წონა 10000 ტონა. ბირთვული რეაქტორი, როგორც ძრავა, სიმძლავრე 100000 ცხენის ძალაზე მეტია.
  ტანკი რეალურად ყველაზე მაგარია თამაშში. და წონის და სხვა მახასიათებლების თვალსაზრისით.
  აბა, ტოკიოს შტურმი შეგიძლიათ მიანდოთ "ვირთხა"-5-ს. მართალია, ეს იმდენად ძვირია, რომ თაღლითური კოდის გაშვება რამდენჯერმე მოგიწევთ.
  მაგრამ მთლიანობაში, მედვედევი შეიძლება კმაყოფილი იყოს. მან საფუძვლიანად ითამაშა.
  და ბოლოს "ვირთხა"-5 ვირტუალურ რეალობაში ვუყურე. როგორ ვითამაშოთ არაკეთილსინდისიერად კარგად.
  მაგრამ მერე ისევ მედვედევს ურეკავენ.
  ამჯერად პირველი ვიცე-პრემიერი და პრემიერ-მინისტრის მოვალეობის შემსრულებელი სილუანოვია.
  სევდიანი ტონით თქვა:
  - ჩვენ დავკარგეთ დიმიტრი ანატოლიევიჩი! თითქმის ყველა ბიულეტენი უკვე დათვლილია!
  მედვედევმა ჭკვიანურად აღნიშნა:
  - სჯობს კარგად წაგება, ვიდრე ცუდად მოგება!
  სილუანოვს გაუკვირდა:
  - Როგორ არის ეს შესაძლებელი?
  მედვედევმა განმარტა:
  - ვიტალი კლიჩკო რომ პირველად აერჩიათ კიევის მერად, მისი რინგზე დაბრუნება არ მოხდებოდა. დიდი ჩემპიონის მაგივრად მერი სასაცილო იქნებოდა!
  სილუანოვი დაეთანხმა ამას:
  - დიახ, მართალი ხარ, დიმიტრი ანატოლიევიჩ! კლიჩკოს წაგების უპირატესობა ჰქონდა... მაგრამ, სამწუხაროდ, ასეთი უპირატესობის კვალი არ გქონდა!
  მედვედევმა საპასუხოდ მღეროდა:
  - მე თავისუფალი ვარ, როგორც ჩიტი ცაში,
  მე თავისუფალი ვარ, დამავიწყდა რას ნიშნავს შიში...
  ველური ქარივით თავისუფალი ვარ
  სიზმარში კი არა, რეალობაში თავისუფალი ვარ!
  სილუანოვმა ჩაილაპარაკა:
  - დიახ, თქვენ უბრალოდ პოეტი ხართ დიმიტრი ანატოლიევიჩ! შეიძლება შენზე ლექსები დაწერო!
  მედვედევმა სერიოზულად უპასუხა:
  - ყოველ შემთხვევაში, ახლა შემიძლია მშვიდად ვაკეთო ჩემი საყვარელი საქმე - ვითამაშო კომპიუტერული თამაშები! მანამდე კი, უკვე ოცი წელია, ამის საშუალება მხოლოდ ფიტებსა და სტარტებში შემეძლო!
  სილუანოვმა ჩუმად ჩაილაპარაკა:
  - თამაშებში?
  მედვედევმა დაადასტურა:
  - ზუსტად თამაშები! და თქვენთვის სასარგებლო იქნება რაიმე სამხედრო-ეკონომიკური სტრატეგიის შესწავლა!
  პირველმა ვიცე-პრემიერმა უხალისოდ აღნიშნა:
  - ვარჯიში მირჩევნია!
  საპასუხოდ მედვედევმა ჩურჩულით თქვა:
  - დაწყევლილია ბოროტი რეალობა, შეიძლება გაგიჟდეს!
  სილუანოვმა ცივად უპასუხა:
  - თამაშების სამყაროთი გსურს რეალობისგან თავის დაღწევა? სანაქებო!
  პრემიერის მოვალეობის შემსრულებლის სიტყვებში ირონია იყო.
  მედვედევმა თქვა:
  - ნება მომეცით, თქვენც ჩამოგიკიდოთ რუსეთის გმირის ვარსკვლავი!
  სილუანოვმა ურჩია:
  - ჩამოიხრჩო, ბატონო პრეზიდენტო!
  მედვედევმა ჩაიცინა და უპასუხა:
  - იქნებ ეს კარგი აზრია! თორემ პუტინი მხოლოდ სიკვდილის შემდეგ დააჯილდოვეს!
  პრემიერის მოვალეობის შემსრულებელმა უპასუხა:
  - გმადლობთ, ბატონო პრეზიდენტო!
  მედვედევმა მელოდიურად განაგრძო:
  - სულელი ცარიელი თვალებისთვის...
  სილუანოვმა მღეროდა:
  - იმისთვის, რომ ყველაფერი შესაძლებელია...
  მედვედევმა დაასრულა:
  - მაგრამ შენ არ შეგიძლია ცხოვრება!
  პრემიერის მოვალეობის შემსრულებელმა უპასუხა:
  - თუმცა სერიოზულად, დიდი ალბათობით მომაცილებენ! როგორც ჩანს, ჩვენ მოგვიწევს ჩხუბი!
  მედვედევმა ცივად უპასუხა:
  - დედამიწაზე ბევრი ადგილია!
  სილუანოვმა თავი დაუქნია და ჩაიღიმა:
  - მოკლედ, ბატონო პრეზიდენტო, გმირ ვარსკვლავს დამპირდით!
  მედვედევმა ფილტვებში დაიყვირა:
  - მოამზადე განკარგულება!
  მათ მოიტანეს კიდევ ერთი ჯილდო. მოსწონს, წერს პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელი.
  ამავდროულად, მედვედევმა ის უამრავი ხალხისთვის დააჯილდოვა. იცოდე ჩვენი!
  ეჰ, უკვე ძალიან გვიანია და რუსეთის მოქმედ პრეზიდენტს ჩაეძინა.
  ის ოცნებობდა სხვა ალტერნატიულ ისტორიაზე. მეფის არმია კუროპატკინის მეთაურობით იბრძვის პორტ არტურის გასათავისუფლებლად. მაგრამ თავად მედვედევი გამოჩნდა საბრძოლო რობოტზე, ლაზერით და თერმოკვარკის ჭურვებით ყაყაჩოს თესლის ზომის, მაგრამ ისეთივე სასიკვდილო, როგორც ჰიროშიმაზე ჩამოგდებული ბომბები.
  და როგორ შეუძლია მედვედევს ბრძოლა იაპონელებთან თავისი საბრძოლო რობოტით? როგორ დაიშალნენ სამურაები, ათასობით. და როგორ გამოიყენეს ლაზერები და ბლასტერები.
  და დახოცეს იაპონელები, კონკრეტულად ისინი დახოცეს. და დაინახა ნაჭრებად. და ამან გაანადგურა მათი რიგები.
  მედვედევმა, რომელმაც ტახტი დაკარგა, სიამოვნება მიიღო ბრძოლაში. ის თიბავს ამ სამურაებს, რომლებმაც გაბედეს წმინდა სამეფო ტახტის შერყევა.
  მაგრამ მართლა ცუდია, გულწრფელად ვთქვათ, გულწრფელად რომ ვთქვათ, ეს იყო მეფის ქვეშ?
  ღმერთმა ქნას ყველა ქვეყანას ისეთი მეფე, როგორიც ნიკოლოზ მეორეა. ეს არის ინტელექტუალური მმართველის და ამავდროულად ინტელექტუალის ნამდვილი მაგალითი.
  სამწუხაროა, რომ ისეთმა არარაობამ, როგორიც არის კუროპატკინი, დაუშვა იგი. ახლა კი მედვედევმა იაპონელებს დაუპირისპირდა. და მოდი დავლიოთ ისინი. და ამის გაკეთება ძალიან გამბედავია.
  და ლაზერის სხივები ათასობით ჭრიან სამურაებს. კიდევ რამდენიმე წუთი ბრძოლა და
  იაპონური ჯარი არ არსებობს.
  რას ჭამდნენ სამურაი ბატონები? ახლა კი, შესაძლოა, ჩვენ შევძლოთ თქვენს გემებზე მუშაობა.
  მედვედევმა საბრძოლო რობოტი ჰაერში ასწია და ტოგოს ფლოტის პოზიციებზე გაიქცა. როგორ ფიქრობს, რა შეუძლია რუს რაინდს?
  და აი, რამდენად სწრაფად მირბის თერმოკვარკის რობოტი. ახლა ის უკვე ზღვაზეა. და ჩავძიროთ ტოგოს ფლოტი. დავჭრათ არმადილოები, კრეისერები და სხვა ცოცხალი არსებები.
  ასე... რა მოხდება, თუ მინი-თერმოკვარკის ბომბიც ჩამოვაგდოთ?
  და ახალი გმირი ტოვებს მას. ამომავალი მზის მიწის ხომალდებს ტალღა ამოდის და ჩაძირავს.
  მედვედევი ფილტვებში ყვირის:
  - რუსეთისთვის ნიკოლოზ,
  ყველა იაპონელს ნაწილებად დავამსხვრევ!
  და ისევ, რუსეთის მოქმედი პრეზიდენტი ექსტაზში გადადის.
  მშვენიერია ასეთ რობოტთან ბრძოლა.
  დავხრჩოთ საკუთარი სამურაი... და არ იქნება ცუსიმა, იაპონელებს არაფერი ექნებათ საბრძოლველად.
  ბოლო სამურაის გემები უკვე იძირება. ეს რა გამარჯვებაა!
  მაგრამ ჯერ კიდევ არის ამომავალი მზის მიწის ნაწილები, რომლებიც ბლოკავს პორტ არტურს. ჩვენ ნამდვილად უნდა გავუმკლავდეთ მათ. ცარ ნიკოლოზის იმპერიის ყველა მოწინააღმდეგის მოსაგვარებლად.
  მედვედევი ენთუზიაზმით მღერის:
  - და სამურაი გაფრინდა მიწაზე,
  ფოლადისა და ცეცხლის ზეწოლის ქვეშ!
  და გავანადგუროთ ჯარები, რომლებმაც ალყა შემოარტყეს პორტ არტურს. მართლაც მოხდა, რომ ძლიერი ციხე დაეცა. და რუსეთმა მიიღო სილა. და რაც მთავარია, ეს ყირიმის ომზე უარესი იყო. იქ მეფე ნიკოლოზ II-ის იმპერია წააგო ინგლისის, საფრანგეთის, თურქეთისა და სარდინიის სამეფოს კოალიციასთან. და მან ღირსეულად წააგო. და აი, იაპონია, რომელსაც არავინ თვლიდა სერიოზულ კონკურენტად.
  დაე, რუსეთმა არ გაუძლოს დამცირებას. შესაძლოა, ამიტომაცაა, რომ სტალინმა, საგარეო პოლიტიკაში ასე ფრთხილმა და თავშეკავებულმა, გახსნა მეორე ფრონტი შორეულ აღმოსავლეთში იაპონიის წინააღმდეგ. მართლაც, სამურაიმ ზედმეტად დაამცირა მეფის რუსეთი.
  ამისთვის გაანადგურეთ ისინი პაწაწინა თერმოკვარკის ბომბებით და დაწვით ლაზერით.
  რომ რუსეთის დამარცხება არ გავბედო! ღმერთმა ქნას, რომ ზელენსკი წარმატებული მეფე იყოს.
  ისევ გაერთიანდნენ რუსები და უკრაინელები და მალე მათ ბელორუსები შეუერთდებიან.
  და იქნება სლავების სამება!
  მედვედევმა პორტ-არტურის მახლობლად დაასრულა იაპონელები და შევარდა... რუსეთმა დაამარცხა იაპონია. მან აიღო კორეა, მანჯურია, კურილის კუნძულები და ტაივანი. მან ასევე აიძულა იაპონელები გადაეხადათ დიდი ანაზღაურება.
  მეფე ნიკოლოზ II-მ გააძლიერა თავისი პოზიცია, რევოლუცია და ზედმეტი ფიქრი არ გამოჩნდა.
  მეფის რუსეთი აგრძელებდა ჩინეთში გადაადგილებას. და მისი გაფართოება აღმოსავლეთით.
  მაგრამ კაიზერის გერმანია, მიუხედავად იმისა, რომ ცარისტული გერმანია დიდ ძალას იქცევდა და უფრო სწრაფად და უფრო იზრდებოდა, ვიდრე რეალურ ისტორიაში, მაინც წინ წავიდა და შევიდა პირველ მსოფლიო ომში.
  დიახ, ორ ფრონტზე.
  ჰოდა, ახლა მედვედევმა აიღო გერმანელების განადგურების საქმე. მათ არ აქვთ მიზეზი, რომ ცარ-მამას შეურაცხყოფა მიაყენონ.
  და როგორ ურტყამს მტრებს ლაზერით. და მოდი, აღმოსავლეთ პრუსიაში ქარიშხალივით დავლიოთ ისინი. მედვედევი ლაზერებისა და გრავიტაციული ენერგიის სხივების გამოყენებით ესვრის გერმანულ ჯარებს.
  თან გოგოებიც გამოჩნდნენ. რა თქმა უნდა ბიკინით. ალენკა და ნატაშა. და ნება მიეცით კრაუტს შუქის მახვილებით დაჭრა.
  დიახ, მეფე ნიკოლოზ დიდი, ნაცისტებს ასეთი რამ არასოდეს უოცნებიათ. რას გეგმავენ თქვენს წინააღმდეგ, მამებო?
  მედვედევი აგრესიულად მღერის:
  - ნესვი, საზამთრო, ხორბლის ფუნთუშები,
  დიდსულოვანი, აყვავებული მიწა...
  და ის ზის ტახტზე პეტერბურგში,
  მამა მეფე ნიკოლოზი!
  ინაუგურაციის თარიღი ადრე გადაიდო. მედვედევი კი მთლიანად საკუთარ თავზე დარჩა. მაგალითად, როცა ბავშვთან ერთად ემზადები.
  მედვედევმა ასევე მშობიარობის შემდგომ მიანიჭა ანდროპოვს რუსეთის გმირის ვარსკვლავი. რაც ალბათ ადრე უნდა გაკეთებულიყო. და მან გამოსცა განკარგულება ანდროპოვის ძეგლის მშენებლობის შესახებ.
  ამავდროულად, პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა ასევე აღადგინა იეჟოვი და იაგოდა. რატომ დგახართ ცერემონიაზე აქ?
  შემდეგ მან დააარსა ახალი ორდენი ბობი ფიშერის სახელით. მაგრამ ვერაფერს იტყვი, რომ ის დიდი მოჭადრაკე იყო. და არა მხოლოდ შესანიშნავი, არამედ სკანდალურიც. მას სურდა ყველაზე მაღლა ყოფილიყო არა მხოლოდ ჭადრაკში.
  და ასევე სამი გრადუსი: ბრინჯაო, ვერცხლი და ოქრო!
  და რა თქმა უნდა, პირველ რიგში, დიმიტრი მედვედევმა ეს ორდენი დააჯილდოვა: გარი კასპაროვს, ანატოლი კარპოვს და... ძმებს კლიჩკოს!
  და ამავე დროს, დიმიტრი მედვედევმა დააწესა ვლადიმერ კლიჩკოს ორდენი. ასევე საინტერესო ნაბიჯი. სამი დონე: ბრინჯაო, ვერცხლი, ოქრო.
  და შემდეგ არის სვიატოგორის ორდენი, ბრწყინვალე გამოსავალი.
  მედვედევი მართავს და პედლებს. და ის კვლავ იგონებს ამას. ეს არის დათვი. დათვი ყველა დათვს.
  და მას აქვს ახალი იდეები. მაგალითად, მიეცით ყველა რუსს ახალი მანქანა.
  ამასობაში წადი და ითამაშე კომპიუტერზე. რაც მედვედევს ყველაზე მეტად სურდა. ასე რომ, მან ახლა ჩართო ახალი სტრატეგია. სხვადასხვა დონის ომი. სწორედ ამაზე უნდოდა ეთამაშა პრეზიდენტს, თუნდაც ყოფილს.
  თქვენ იწყებთ ხუთი მუშაკით და თითოეული ათასი ერთეულით: ქვანახშირი, რკინა, ქვები, ზეთი, საკვები, ოქრო.
  და მოდით ჯერ ავაშენოთ საზოგადოებრივი ცენტრი ახალი მუშაკების წარმოებისთვის. შემდეგ, თქვენ იწყებთ მაღაროებისა და სოფლის მეურნეობის განვითარებას.
  უპირველეს ყოვლისა, რა თქმა უნდა, საკვების მოპოვება მუშების უკეთ მორგების მიზნით.
  მედვედევს აქვს ყველაზე ძლიერი, ყველაზე თანამედროვე კომპიუტერი. და თქვენ შეგიძლიათ ბევრი ერთეული გამორთოთ.
  შენ ააშენებ ქალაქს და ახალ სავაჭრო ცენტრებს. ფული, რა თქმა უნდა, თავიდანვე პრობლემაა. სანამ არ ააშენებ ზარაფხანას, ბაზარს, მეცნიერებათა აკადემიას და ა.შ.
  მაგრამ მედვედევმა იცის გამდიდრების უნივერსალური გზა. დაიქირავეთ მეტი სოფლის მეურნეობის მუშაკი და იყიდეთ პურის რესურსები. ბაზარი ძალიან იაფად აშენდება. მერე დაზოგე, იყიდე აკადემია, ააშენე სახერხი საამქრო და ახალი მაღაროები. და მერე კიდევ... და ოქრო შემოვიდა - ყველაზე ძვირადღირებული პროდუქტი. განსაკუთრებით მაშინ, როდესაც ზარაფხანა გააკეთა. შემდეგ კი შესაძლებელი იქნება ჭაბურღილების გაუმჯობესება. ასე ფული უფრო მხიარულად მიედინება. შეიძლება გამოყენებულ იქნას გაუმჯობესებისთვის. ახალი ხერხები, ახალი სასოფლო-სამეურნეო იარაღები, მელიორაცია, სასუქის კვლევა. ახალი ტიპის გუთანი...
  შემდეგი, ჭაბურღილების გაღრმავება და ახალი მუშების ამოტუმბვა. ახალი ფერმები. ხორცის წარმოება. სახლების მშენებლობა. ექიმების, პოლიციელების, ჭების, ბაზრების, არქიტექტორების, მეხანძრეების სახლებამდე. და ასე შემდეგ... გადასახადების აკრეფა. ახალი გაუმჯობესებები ოქროს მოპოვებაში. და ახალი სივრცისა და სამუშაო შენობების განვითარება.
  და უკვე სულ უფრო მეტი ფულია... არის ჭარბი და შეგიძლიათ დაიწყოთ ყაზარმების მშენებლობა.
  თამაში არის საინტერესო და რთული. ქალაქი იზრდება. ჯერ ომი არ არის. აქ შეგიძლია მშვიდობის დრო დაამყარო და უფრო სუსტი მტერი აირჩიო... ფაქტიურად მედვედევი ჯერ კიდევ აგროვებს ძალას სამხედრო-ეკონომიკურ სტრატეგიაში.
  აშენდა სამხედრო აკადემია. და თქვენ იწყებთ ჯარების ფორმირებას. კავალერია, ქვეითი, ცეცხლსასროლი იარაღი, ნაღმტყორცნები და სხვა ძალები. რა თქმა უნდა , არტილერია. ან კიდევ ერთხელ, სატანკო ქარხნის ჭაბურღილების გაუმჯობესებით. პირველი მანქანები, რა თქმა უნდა, მსუბუქი და პრიმიტიულია, მაგრამ მათი მართვა შესაძლებელია.
  მედვედევი გაიტაცა.
  თამაშმა პრეზიდენტი შთანთქა. თქვენ თვითონ აშენებთ უფრო და უფრო ახალ სახლებს. მათ შორისაა მწიგნობართა სკოლა, ბიბლიოთეკა და სხვადასხვა დონის გასართობი. იქნება ეს მუსიკოსები, მოცეკვავეები, ჟონგლერები, სენეტის მოთამაშეები, ზოოპარკები. ან სხვა კაზინო.
  და, რა თქმა უნდა, ტაძრები სხვადასხვა ღმერთებისთვის.
  დიახ, იმპერიაში ბევრი სხვადასხვა რელიგიაა. უმჯობესია სხვადასხვა ტაძრების აშენება.
  და აქ ყველაფერი სხვაგვარადაა. და მეჩეთები, ეკლესიები, სალოცავი სახლები, ბუდისტური ტაძრები, სტუპები, წარმართული ღმერთები.
  დიახ, მდიდარი მისია. მდინარეზე გადაკვეთისას ხიდებსაც აშენებთ.
  ბევრი სამუშაოა. ასევე მოაწყეთ ფესტივალები სხვადასხვა რელიგიისთვის, რათა ღმერთები არ განაწყენდნენ.
  და ასე შემდეგ შეფერხების გარეშე. და მეცნიერებათა აკადემიაში მუშაობა გრძელდება, ახლა ერთი გაუმჯობესება, მერე მეორე. მღრღნელების ან მწერების საწინააღმდეგო საშუალება - რაც არ უნდა გააუმჯობესოს სოფლის მეურნეობა, ჩნდება ტრაქტორები.
  და ღმერთებიც კი აგზავნიან კარგ მოსავალს. ასე რომ თქვენ შეგიძლიათ განდევნოთ ტანკები და თვითმფრინავების ქარხნები. მსუბუქი თვითმფრინავებით დაწყებული, შეგიძლიათ მიაღწიოთ ატომურ ბომბდამშენებს. და ერთეულების რაოდენობა მუდმივად იზრდება. უკვე ას ათასს მიაღწია.
  მედვედევი თამაშობს და ხელს უწყობს ახალ ტექნოლოგიებს. ჯერ არავითარი შიში. თქვენ არ გჭირდებათ ბრძოლა, შეგიძლიათ აწიოთ თქვენი ხალხის კეთილდღეობისა და კულტურის მაჩვენებელი. და ამასაც აქვს მნიშვნელობა. მაგრამ ახლა არის საკმარისი ფული და რესურსები.
  თამაშში კიდევ უკეთესი ის არის, რომ ჭაბურღილები არ იშლება. თქვენ შეგიძლიათ სამუდამოდ ამოიღოთ რესურსები.
  და ააშენეთ ახალი ქალაქები რუკაზე... ან თუნდაც პირამიდას ან მსოფლიოს სხვა საოცრებას.
  მედვედევი ასევე აშენებს ახალ ყაზარმებს. მართალია, ჯარების სიმრავლე ამცირებს კეთილდღეობის ინდექსს. აქ, რა თქმა უნდა, პრობლემა ჩნდება. მაგრამ ჯერ-ჯერობით ვერავინ იბრძვის... მაგრამ ახალი ტექნოლოგიების დანერგვა შესაძლებელია ტანკებისა და თვითმფრინავების უფრო სწრაფი გასაკეთებლად. და წამოიყვანეთ მძიმე ბომბდამშენები.
  თუმცა, რატომაც არა, უკვე საშუალო ტანკების ქონამ, შუა საუკუნეების დონეზე არ დაიპყრო მტერი?
  და მედვედევმა, რომელმაც შექმნა მეტი ტანკი და ამავე დროს გააუმჯობესა მათი პარამეტრები, სწრაფად შეიჭრა მეზობელ ქვეყანაში.
  და ასევე თვითმფრინავები ზემოდან. და მთელი ძალით დავბომბოთ მტერი. შენ მას ნაპალმს აწვიმებ.
  და ეს არ არის თამაში წესებით.
  მედვედევი სარგებლობდა შუა საუკუნეების ქალაქის დანგრევით. შემდეგ კი მთელი ქვეყანა თავისი პრიმიტიული ჯარით. ის სიამოვნებდა და გაიმარჯვა, თუმცა მისმა თვითმფრინავებმა და ტანკებმა მცირე დაზიანება მიიღო. ასე დაჭერა შედარებით მარტივი აღმოჩნდა. და შემდეგ ისევ შენ ააშენებ ქალაქს დაპყრობილ ტერიტორიაზე...
  და თქვენი ტანკები უკვე მძიმეა. შესაძლებელია როგორც ბირთვული დაცვის, ასევე აქტიური ჯავშნის მიმაგრება.
  მედვედევი უკვე ათი საათი თამაშობდა და თვალები დაღლილი ჰქონდა და ერთმანეთში აეწყო. პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელს ჩაეძინა.
  თავიდან მედვედევი რაღაც გაურკვევლობაში ტრიალებდა. მაგრამ ეს დიდხანს არ გაგრძელებულა. შემდეგ კი ულტრათანამედროვე T-95 ტანკი აფრინდა გორაზე. უკვე გვიანი შემოდგომა იყო და წვიმის ნაკადები ჯავშანს ურტყამდა.
  მედვედევმა თქვა:
  - ვისოკაიას მთისთვის ბრძოლის გადამწყვეტი დღე! ის მთა, რომელიც არის პორტ არტურის მთელი თავდაცვის გასაღები. დღეს ზუსტად 21 ნოემბერია, ანუ ახალი სტილის მიხედვით 4 დეკემბერია. - პროფესორმა გააფთრებით დაარტყა ჯავშანს მუშტი და წამოიძახა. - მაგრამ ვისოკაიას მთის აღება არ იქნება! წყნარი ოკეანის ესკადრა იცოცხლებს!
  იაპონელებმა თითქმის დაიპყრეს მთა ვისოკაია. ისინი ჭიანჭველებივით დაცოცავდნენ, ყველა მხრიდან სქელ ნაკადულებში. T-95-მა ცეცხლი გახსნა 152 მმ-იანი სწრაფი სროლის ქვემეხით.
  ალენკამ ჯოისტიკის ღილაკს დააჭირა და ავტომატური ქვემეხი იაპონელებს საზენიტო იარაღივით მოხვდა. ძლიერმა ფეთქებადი ფრაგმენტაციის ჭურვებმა ერთი გასროლით ასობით იაპონელი დაამარცხა.
  ნატაშამ, თავის მხრივ, ისროდა რვა მძიმე ტყვიამფრქვევიდან. და ასევე მერჩივნა ჯოისტიკის გამოყენება.
  მედვედევმა ტანკი გაატარა, სუპერმანქანა თავდაჯერებულად ავიდა ციცაბო ფერდობებზე და ბილიკებმა გაანადგურა ამომავალი მზის ქვეყნის მეომრები.
  მარგარიტამ უსტვენდა და თქვა:
  - ჩვენ ისტორიას ვქმნით!
  პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა გაბრაზებულმა დაადასტურა:
  - Რა თქმა უნდა! არავითარ შემთხვევაში არ დავუშვებთ პორტ არტურის ჩაბარებას!
  ალენკა, ცეცხლსასროლი იარაღიდან ისროდა წუთში ოცი გასროლით, გაზრდილი დესტრუქციული ძალის მქონე ჭურვი იფურთხებოდა ორმოცდაათი კილოგრამით. ერთ წუთში ტონა ლითონისა და ასაფეთქებელი ნივთიერების სიზუსტით ამოფრქვევა.
  და გოგონამ ძალიან ზუსტად დაარტყა.
  და ტყვიამფრქვევები, თითოეული წუთში ხუთ ათას გასროლას ისვრის. ან ორმოცი ათასი დიდი ტყვია, მოკლე დროში. და როგორ შეებრძოლნენ სამურაებს? როგორ დაიწყეს მათზე დაჭერა.
  ალენკამ კი იმღერა:
  - და მტრის ფარა მიწაზე გაფრინდა, ფოლადისა და ტყვიის წნევით!
  რუსული ტანკი აგრესიულად მუშაობდა. აი მან ამოჭრა ათასი იაპონელი, აი მეორე. მათი ამოღება ფენებად.
  ნატაშამ გაიცინა და იმღერა:
  - რუსეთის დიდებისთვის! არასოდეს დავივიწყოთ სამშობლო!
  და ისევ ისვრის სასიკვდილო კალიბრის ტყვიამფრქვევებიდან. და ათასობით იაპონელი იწვა მკვდარი.
  მედვედევმა აიღო და ჩაიჩურჩულა:
  - მეფე ნიკოლოზ! დიდებული იქნები.
  და დავამარცხოთ დაუმთავრებელი სამურაი ქიაყელების ქვეშ.
  მარგარიტამ ლოგიკურად აღნიშნა:
  - ნიკოლოზ II შეიძლება იყოს მეფეთა შორის უდიდესი. მას ჰქონდა ყველა შანსი, რომ ჩინეთი რუსეთის პროვინციად ექცია - ყვითელი რუსეთი!
  მედვედევმა დაარტყა სამურაებს, მუხლუხებივით შემოვარდა და თქვა:
  - დაე ასე იყოს!
  ჭურვი ჭურვი გაფრინდა. ისინი მრავლდებოდნენ კვაზიმატერიის მსგავსად, რაც მოითხოვს გაცილებით ნაკლებ ენერგიას, ვიდრე ატომებისა და მოლეკულების რეალური ზრდა.
  ალენკამ, მოხდენილი თითებით ჯოისტიკის ღილაკებს დააჭირა და წამოიძახა:
  - რუსეთის მეფეების სახელით!
  . თავი No6.
  თოფი იღრიალა და იღრიალა. მართალია, არც ისე ხმამაღლა, მაგრამ ჩახლეჩილი, საუბარი იყო შესაძლებელი.
  მარგარიტამ ჰკითხა მოქმედ პრეზიდენტს:
  - რა, ჭურვების რაოდენობა უსასრულოა?
  მედვედევმა უპასუხა:
  - კვაზიმატერიას შექმნისთვის დიდი ენერგია არ სჭირდება. და თერმობირთვული რეაქტორის წყლით შევსება ისეთივე მარტივია, როგორც მსხლის დაბომბვა!
  მარგარიტამ უსტვენდა:
  - დიახ, ეს ბრწყინვალეა! ამ გზით შეგიძლიათ შოკოლადის ნაყინიც გააკეთოთ!
  მედვედევმა კვნესით გააპროტესტა:
  - ჯერ არა, მაგრამ ძალიან მალე, კი! სამწუხაროა, რომ ჯერჯერობით მხოლოდ კვაზიმატერიას ვიღებთ!
  ალენკამ, შიშველი თითებით ჯოისტიკის ღილაკებს დააჭირა, დიდი ვეფხვის კბილებით გაიღიმა, შენიშნა:
  - მატერიის შექმნის ეს უნარიც კვაზიღვთაებრივია!
  მედვედევმა ჩაიცინა. სულ უფრო და უფრო ნაკლები იაპონელი იყო მთის ირგვლივ და სულ უფრო მეტი გვამები. სამურაიმ ტანკზე სროლა სცადა, მაგრამ ამაოდ. ჭურვები აბჯარიდან წვიმის წვეთებივით ამოხტა.
  პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა აღნიშნა:
  - და ადამიანი ღვთის ხატად და მსგავსებად არის შექმნილი.
  ალენკამ სასიკვდილო ჭურვების გასროლით შენიშნა:
  - თუ მაინც შეიქმნა. იქნებ ჩვენ ადამიანები ვართ სამყაროს ყველაზე ჭკვიანი, ძლიერი და ძლიერი არსება!
  მედვედევმა ლოგიკურად შესთავაზა:
  - მით უფრო აუცილებელია კაცობრიობის კონსოლიდაცია! ჩვენ უნდა გავერთიანდეთ! მაშინ ჩვენ არ ვიცით მწუხარება და დამარცხება!
  ნატაშამ დამაჯერებლად განაცხადა:
  - მეფის იმპერიას შეუძლია ყველას გაერთიანება! და გააერთიანეთ ყველა, გამონაკლისის გარეშე, მონოლითში!
  და გოგონამ ისევ გაისროლა ავტომატები. ზედმეტად იაპონელები ცდილობენ შემოსვლას მარცხენა ფლანგიდან. ყუმბარებმა T-95 ტანკს ზიანი არ მიაყენეს. და იარაღი, ასევე შორიდან, ან გაუშვა, ან მათი ჭურვები არაეფექტური იყო. უფრო მეტიც, მსოფლიოს არცერთ ქვეყანაში არ არსებობს ჯავშანჟილეტის იარაღი. და ასეთ ტანკში ასე მარტივად ვერ შეაღწევ. მისი დაცვა უმაღლესი დონისაა.
  და ტყვიამფრქვევები იჭრება და ჭურვები იშლება. და ისინი ყველაფერს აკეთებენ კონკრეტულად და ძალიან სასიკვდილო.
  ნატაშამ გაიცინა და თქვა:
  - ბევრი იაპონელი დაიკარგება!
  ალენკა დაეთანხმა ამას:
  - Ძალიან ბევრი!
  და მან საფირონისფერი თვალები გაანათა. და ამ გოგოზე ბევრი განსხვავებული რამ არის, ნამდვილი ტერმინატორი.
  მეომრები ისვრიან. და სამურაებს სისხლდენა. ორმოცი ათასი ტყვია და ტონა ჭურვი წუთში, ეს არის ძალიან დიდი დამანგრეველი ძალა.
  ნატაშა აღნიშნავს:
  - ჩვენ ვართ მეომრები, რომლებიც მძიმე სიკვდილს განიცდიან!
  ალენკა დაეთანხმა ამას:
  - და არა მხოლოდ სიკვდილი, არამედ ძალაუფლების წყარო მთელ სამყაროში!
  მარგარიტამ გონივრულად შენიშნა:
  - თუ მეფის რუსეთი დაიპყრობს მთელ მსოფლიოს, მაშინ კაცობრიობის ისტორიაში ყველა ომი ერთხელ და სამუდამოდ დასრულდება!
  მედვედევი დათანხმდა:
  - Რა თქმა უნდა, პატარა! არავის სჭირდება ომები! მაგრამ კაცობრიობა უნდა გაერთიანდეს!
  ნატაშამ ხარის მოკვლის პანტერას სიხარულით ჩაისისინა:
  - როცა ერთიანები ვართ, უძლეველები ვართ!
  და მან თვალებიდან ნაპერწკლები გამოუშვა! ეს ის გოგოა! მასში არის ცეცხლის ალი, ყინული და ფოლადი.
  მაგრამ ახლა ბოლო იაპონელები კვდებიან. და სხვა არავინაა მთაზე შტურმით. ამომავალი მზის მიწის ორმოცდაათ ათასზე მეტი მოკლული მეომარი დარჩა ვისოკაიას მთაზე.
  ბრძოლა დასრულდა.
  ოთხმა დაიკავა ადგილი გორაზე და მედვედევმა შენიშნა:
  "ჯობია, ახლა გარნიზონს არ დაველაპარაკოთ." ზოგადად, რას ვაპირებთ?
  ალენკამ შესთავაზა:
  - ჯერ კიდევ ბევრია იაპონელი. მთელი ნოღის ჯარი გავანადგუროთ.
  მარგარიტა დაუფიქრებლად დაეთანხმა ამას:
  - Ის არის! ჩვენ ყველა სამურაის გამოვძვრებით! და მშვენიერი იქნება!
  მედვედევმა გაიცინა და შენიშნა:
  - და ჩვენს ტანკსაც შეუძლია წყლისა და ცეცხლის ჭურვების ქვეშ ბანაობა. ჩავძიროთ იაპონიის ფლოტი!
  ნატაშამ გახარებულმა შესძახა:
  - Ის არის! ასეა, ავიღოთ და გავაქროთ ყველა სამურაი ზღვაზე.
  იაპონურმა ესკადრილიამ ახლახან დაიწყო შემდეგი დაბომბვა. გაფრინდა ჭურვები, მათ შორის თერთმეტი და თორმეტი დიუმიანი იარაღიდან. და ეს, ხედავთ, სერიოზულია.
  ტანკი სანაპიროსკენ გაიქცა. ალენკამ მანქანის ძარაზე თითებით დააკაკუნა და შენიშნა:
  - კარგი, ზღვაზე. მაგრამ როგორ უნდა მივცეთ ინიციატივა იაპონელებს ხმელეთზე?
  მარგარიტამ, რომელსაც გარკვეული ცოდნა ჰქონდა ომის შესახებ, იხსენებს:
  - ჩვენ გვქონდა ტყვიამფრქვევები და მოსინის თოფი გაცილებით საიმედო და ეფექტური იყო, ვიდრე იაპონური. და თუ ყველაფერი ზღვაზე არ გამოვიდა, მაშინ ხმელეთზე სამურაებს შანსი არ ჰქონდათ!
  ალენკამ გაბრაზებულმა გადაიწია შიშველი ფეხი იატაკზე და ამოიოხრა:
  - ღალატი! ტრივიალური ღალატი!
  ნატაშამ შესთავაზა:
  - ყველას ჩამოვკიდებთ!
  ტანკი წყალში შევიდა. გვერდებიდან გამოჩნდა პროპელერები, რომლებიც აკონტროლებდნენ მანქანას. აქ არის პირველი სამიზნე: იაპონური გამანადგურებელი. ნატაშამ ჯოისტიკის ღილაკებს თხელი თითები დააჭირა.
  და ჭურვი გემის ფსკერზე ლეტალური ძალით მოხვდა. მან ჯავშანი შემოატრიალა.
  გამანადგურებელმა კიდევ ერთი ჭურვი მიიღო. ნატაშამ ისევ დააჭირა ფეხის თითს.
  შემდეგ კი იაპონელი დაიხრჩო.
  ალენკამ ჩაიცინა:
  - მორიგეობით დავიხრჩოთ! ტყვიამფრქვევები არც თუ ისე ეფექტურია წყალქვეშ!
  და გოგონამ დააჭირა ჯოისტიკს, ამჯერად გაგზავნა ჭურვი გამანადგურებლის ძირში.
  მარგარიტამ ღიმილით უპასუხა:
  - კარგი, ჩვენ გვყავს ქალბატონებო!
  ნატაშამ ისევ გაგზავნა ჭურვი და დაიყვირა:
  - რუსეთის სახელით, იყოს გამარჯვება!
  ალენკამ ჭურვები გადააფურთხა. მან ამომავალი მზის მიწის გემის ფსკერი გაჭრა და შენიშნა:
  - მიუხედავად ამისა, რუსეთში ცარისტული ძალა არ იყო ისეთი ცუდი, როგორც პროპაგანდა ამტკიცებდა.
  მარგარიტა დაეთანხმა ამას და ნებით ლაპარაკობდა, მით უმეტეს, რომ საქმე მაინც არ ჰქონდა.
  - ცარ ნიკოლოზ II-ის დროს რუსეთმა შემოიღო ფულის ოქროს სტანდარტი. იმპერიის ვალუტა გახდა ყველაზე მყარი და სტაბილური მსოფლიოში. ფასებიც პრაქტიკულად უცვლელი დარჩა. და ცარ ნიკოლოზის დროს, გადახდა თვეში ოცდათხუთმეტ რუბლს აღწევდა. ფაქტობრივად, რუსეთი გახდა მსოფლიოში ერთ-ერთი წამყვანი ქვეყანა ცხოვრების დონის მხრივ. სამრეწველო წარმოება მსოფლიოში მეოთხე გახდა.
  დიმიტრი ანატოლიევიჩ მედვედევმა ძილის შემდეგ დაიწყო კომპიუტერზე თამაში. ამ შემთხვევაში სტრატეგიის გასაგრძელებლად თავს იჭრიდა. გაძლიერებულმა ძალაუფლებამ დაყადაღება მოახდინა. რუსეთის პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა ბრძოლაში ტანკები ჩააგდო.
  და მძიმე.
  მაინც კარგი თამაშია. ცოტათი ვიარე და ას ტონაზე მძიმე ტანკები მივიღე. როდესაც ის პრეზიდენტი იყო, მედვედევს სურდა შეექმნა ას ტონაზე მძიმე ტანკები. მაგრამ პუტინმა მაშინ ეს არ მისცა. მაგრამ იდეა მაცდური ჩანდა. სუპერ მძიმე მანქანები. და ექვსი ტიპის მანქანა. ხუთ ას ტონაზე მეტი.
  მაგრამ ახლა მედვედევი ბრძოლაში აგდებს ტანკებს ბირთვული ძრავებით. და ეს არღვევს საშუალო დონის ქვეყნების თავდაცვას. და ისევ დაჭერები. კი, მშვენივრად... ცოტა რომ გაგიადვილოთ, სამხედრო მრჩეველი შეაერთეთ. და მასთან ერთად თქვენ ხელმძღვანელობთ მტრის განადგურებას. და მისი დაჭერა.
  აქ თქვენ იპყრობთ სხვა იმპერიას... აქ ომი უფრო სერიოზულია, მაგრამ მას ნაპოლეონის დონის სამხედრო მრჩეველი ხელმძღვანელობს. ასე რომ, შეგიძლიათ უბრალოდ უყუროთ და შექმნათ თქვენი იმპერია სტოლიპინის დონის ეკონომისტთან ერთად.
  მედვედევმა კი, გიგანტური ეკრანის მქონე კომპიუტერთან რამდენიმე საათის განმავლობაში ჯდომის შემდეგ, ხვრინვა დაიწყო.
  მას დიდი ხანია ეძინა.
  ალენკამ იაპონელებს ესროლა. ამჯერად კრეისერის ჩაძირვის შემდეგ მან იმღერა:
  - ჩვენ ყველაზე ძლიერები ვართ მსოფლიოში,
  ყველა ჩვენს მტერს ტუალეტში დავსვამთ.
  სამშობლოს არ სჯერა ცრემლების,
  და ბოროტ ოლიგარქებს ტვინს მივცემთ!
  და გოგონას გაეცინა. და მისი კბილები მარგალიტებით ანათებდა!
  მედვედევმა შესთავაზა:
  - მას შემდეგ, რაც იაპონიასთან ომი გამარჯვებით მთავრდება, რუსეთის ეკონომიკური ზრდა კიდევ უფრო დიდი იქნება! და ცარისტული იმპერია გახდება ყველაზე მდიდარი ქვეყანა!
  ალენკამ ჩაძირა კიდევ ერთი გამანადგურებელი და ჩაიჩურჩულა:
  - ჩვენ ყოველთვის მდიდრები ვიყავით! არ იყო საკმარისი შეკვეთა!
  ნატაშამ ამომავალი მზის მიწის საბრძოლო ხომალდს დაარტყა და შენიშნა:
  - პირველ მსოფლიო ომში არაფრით ჩამოვრჩებოდით გერმანელებს. მაგრამ მეხუთე კოლონის გამო გამარჯვება გამოგვრჩა!
  ალენკამ კიდევ ერთი ჭურვი გაუგზავნა არმადილოს მუცელში და გამოაცხადა:
  - Რა თქმა უნდა! მეხუთე სვეტია ყველაფერში დამნაშავე. პირველი მსოფლიო ომის დროს გერმანელებმა მინსკსაც ვერ მიუახლოვდნენ და გალიციაში სცემეს. სტალინის დროს კი კრემლი უკვე ბინოკლებით დაინახეს. Რას ნიშნავს ეს?
  ნატაშამ კიდევ ერთი ჭურვი ესროლა საბრძოლო ხომალდის ფსკერზე და ჩაილაპარაკა:
  - ღალატი! ასეთი გამარჯვება გამოგვრჩა!
  მარგარიტამ ასევე საჭიროდ ჩათვალა შეხსენება:
  - რომ არა ღალატი, ჩვენ მოვიპოვებდით კონსტანტინოპოლსა და მცირე აზიას, ასევე ხმელთაშუა ზღვაზე გასასვლელს. ჩვენ კი იმდენი დავკარგეთ ღალატის და მეხუთე კოლონის გამო!
  ალენკამ კიდევ ერთი ჭურვი გაუშვა:
  - დიახ, ეს მეხუთე სვეტია! რამდენი უბედურება იწვევს მის მიერ! რუსეთის იმპერია უნიკალური არსებაა, რომელსაც შეუძლია გაფართოვდეს მთელ მსოფლიოში და გააერთიანოს კაცობრიობა!
  ნატაშამ აგრესიულად ჩაილაპარაკა:
  - Რა თქმა უნდა! მე შემეძლო და აუცილებლად გავაკეთებდი ყველაფერს! და კაცობრიობა იყოს ერთიანი და უძლეველი!
  გოგონამ კიდევ ერთი ჭურვი გაგზავნა, რის შემდეგაც საბრძოლო ხომალდი საბოლოოდ გაიყო. და იაპონელები დაიხრჩო.
  მარგარიტამ ხმაში შეშფოთებით შენიშნა:
  - შეხედე, რა ხდება ახლა მსოფლიოში? რუსეთი და აშშ ომის ზღვარზე არიან. ჩინეთი კი ჭარბად დასახლებული და ტოტალიტარულია. არ არსებობს წესრიგი და კეთილდღეობა მსოფლიოში!
  ნატაშამ ახალი ჭურვი გაუგზავნა, ამჯერად კრეისერს და დათანხმდა:
  - მსოფლიოში წესრიგი არ არის! ჩვენ გვჭირდება ერთიანი მენეჯმენტი!
  ალენკამ ესროლა ჭურვი და თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - და ასეთი ხელისუფლება შეიძლება გახდეს ცარისტული იმპერია! რუსეთის ავტოკრატია არის გლობალური სტაბილურობისა და კეთილდღეობის გარანტი!
  და გოგონამ გაგზავნა კიდევ ერთი ჭურვი, რომელმაც საბოლოოდ გაიყო კრეისერი.
  იაპონელები აშკარად გაბრაზდნენ. ისინი განურჩევლად ისროლეს, ვერ მიხვდნენ, ვინ ახრჩობდა მათ.
  აღსანიშნავია, რომ ხმელეთზე იაპონიას რიცხობრივად დიდი უპირატესობა არ ჰქონდა. და რეალურ ისტორიაშიც კი დაღუპულთა და დაჭრილებში ბევრად მეტი დაკარგა, ვიდრე რუსეთმა.
  მაგრამ ზღვაზე, ამომავალი მზის მიწის ხომალდები, წარმოებული ბრიტანეთში და აშშ-ში, ოდნავ უკეთესი იყო, ვიდრე რუსული, ძირითადად შიდა წარმოების.
  მაგრამ აქაც იაპონელების ხარისხობრივი უპირატესობა საკმაოდ უმნიშვნელოა. და რუსები ისვრიან, ალბათ, უფრო ზუსტად.
  ნატაშამ, გაისროლა და ჩაიძირა კიდევ ერთი გამანადგურებელი, გაღიზიანებულმა შენიშნა:
  - მართლაც, რუსეთმა დაამარცხა უფრო ძლიერი მეტოქეები. მაგალითად, ნაპოლეონი!
  ალენკამ, რომელმაც ჭურვი გაუგზავნა ჯავშან კრეისერს, დაამატა:
  - ოჰ ჰო! ნაპოლეონი გენიოსი იყო! და ის უფრო ძლიერი იყო, მაგრამ ჩვენ დავამარცხეთ!
  მარგარიტამ მძიმედ ამოისუნთქა და დაიწუწუნა:
  - წააგო იაპონელებთან. ეს ძალიან შემაშფოთებელი და შეურაცხმყოფელია!
  ალენკა დაეთანხმა ამას:
  - ძალიან მაღიზიანებს! სამწუხაროდ, ამის გამო დასრულდა რომანოვების დინასტიის ეპოქა. ეპოქა არის დიდებული, გმირული, დაპყრობებითა და გამარჯვებებით. და მიუხედავად იმისა, რომ ჩვენ არ გვყავდა საკუთარი ჩინგიზ-ხანი, ჩვენ აღვდგებით ივან კალიტას დროიდან.
  და გოგონამ კიდევ ერთი, ძალიან მომაკვდინებელი ჭურვი გაგზავნა. და ჯავშნიანი კრეისერი ორ ნაწილად გაიყო.
  განაგრძო ნატაშამ და ერთი ჭურვით ჩაძირა მეორე გამანადგურებელი. სამურაებს კი ბევრი გამანადგურებელი ჰყავთ.
  მეომარმა ჰკითხა ბიჭებს:
  - მაგრამ მაინტერესებს, მსოფლიოს ისტორიაში რატომ ვერც ერთმა იმპერიამ ვერ მიაღწია აბსოლუტურ ძალაუფლებას?
  ალენკამ კვლავ გაგზავნა ჭურვი სხვა გამანადგურებლის მუცელში და გამოაცხადა:
  -კი მართლა რატომ? ყველა დაეცა. და სპარსეთის იმპერია, ალექსანდრე მაკედონელი და რომის იმპერია. რატომ არავინ გააერთიანა კაცობრიობა?
  ნატაშამ იმედგაცრუებულმა ფეხი დაარტყა. ჩაძირა კიდევ ერთი გემი და თქვა:
  - Ის არის! ჩინგიზ ხანმა შექმნა იმპერია, რომელსაც შეეძლო მთელი მსოფლიოს დამხობა. მაგრამ მისი გარდაცვალების შემდეგ მისმა ვაჟებმა და შვილიშვილებმა მოაწყვეს დაპირისპირება და დაანგრიეს იმპერია. მხოლოდ მეფის რუსეთი, თავისი უნიტარული სისტემით, იყო ისეთი ქვეყანა, რომ მას შეეძლო მრავალი საუკუნის განმავლობაში არსებობა და გაფართოება მანამ, სანამ არ შთანთქავდა მთელ დედამიწას!
  ალენკამ თვალები გაანათა და გამოაცხადა, ჩაიძირა კიდევ ერთი გამანადგურებელი:
  - დიდება ნიკოლოზის დიდ იმპერიას! ჩვენ არ მივცემთ ძალაუფლებას არალეგიტიმურ ბოლშევიკებს და დროებით მთავრობას!
  ნატაშამ გემში ჭურვიც გაგზავნა. მან ჩაძირა იაპონელები და მღეროდა:
  - ღმერთო, დაიფარე მეფე,
  ძლიერი სუვერენული
  მეფობა დიდებისთვის,
  ჩვენი დიდებისთვის!
  მეფობა შენი მტრების შიშით -
  მართლმადიდებელი მეფე!
  მეფობა დიდებით
  ჩვენს დიდებას!
  გოგოები თითქოს მართლა ჩართულები არიან. ასე გაანადგურეს სამურაი, აღფრთოვანებული იქნებით. და მედვედევმა თავისი მკვლელი წყალქვეშა ტანკი გაატარა. ზოგადად, ეს მაგარი იარაღია. ის ჩაძირავს იაპონიის მთელ ფლოტს. მაგრამ ეს დიდი ძალაა.
  თორმეტი, მხოლოდ დიდი ჯავშანტექნიკა, ათობით პატარა გემი, მათ შორის კრეისერები. მარტო სამოცზე მეტი გამანადგურებელია. ამ ყველაფრის განადგურებას დრო სჭირდება.
  ნატაშამ, როცა სხვა გემი დაასრულა, ჰკითხა მედვედევს:
  - როგორ ფიქრობ, ღმერთი არსებობს?
  მოქმედმა ოფიცერმა გაიღიმა და უპასუხა:
  - Რა გაგებით?
  ნატაშამ გაგზავნა ახალი ჭურვი, დაასრულა გამანადგურებელი და აღნიშნა:
  - დიახ, რელიგიებს ბევრი ვერსია აქვთ! არის წარმართიც და მონოთეისტურიც! ხანდახან იწყებ ამაზე ფიქრს. და ეჭვი გეპარება ღმერთის არსებობაში, როცა სწავლებაში ასეთი არეულობაა!
  ალენკამ კიდევ ერთი გამანადგურებელი გაყო და სიცილით შენიშნა:
  - დიახ, ამ მხრივ რთულია ბიბლიის დაჯერება. მხოლოდ ღმერთმა მოიქცეს ასე. და მას ფავორიტებიც კი ჰყავდა!
  ნატაშამ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - Ის არის. გჯერათ, რომ ერთი ხალხი ღვთის ხალხია? ეს აშკარად არ არის უმაღლესი ინტელექტის ღირსი!
  ამის შემდეგ გოგონამ დიდი ტონაჟის საბრძოლო ხომალდის ჩაძირვა დაიწყო. მეომარი მუშაობდა.
  მაგრამ მარგარიტამ გამოთქვა თავისი აზრი:
  - ჯერ კიდევ გაუგებარია, როგორ არის შესაძლებელი, რომ მოსიყვარულე ღმერთმა ასე დაამახინჯოს ქალები!
  ნატაშას გაუკვირდა:
  - ეს როგორ მახინჯია?
  მარგარიტამ გულწრფელად უპასუხა:
  - კი, მოხუც ქალებად აქცევს! და რა შეიძლება იყოს უფრო ამაზრზენი, ვიდრე მოხუცი ქალი!
  ალენკამ ესროლა ჭურვი კრეისერის მუცელში და განაცხადა:
  - რატომღაც, დედამიწაზე ძალიან საზიზღარი მოხუცი ქალები დადიან, რაც სისულელეა და საშინლად მახინჯი!
  ნატაშამ თავი გააქნია და მხარი დაუჭირა:
  - და უსიმპატიურო! და არა ესთეტიურად სასიამოვნო!
  მეომარს გაეცინა და თვალი ჩაუკრა პარტნიორს. მაგალითად, ის ძალიან მაგარი და აგრესიულია.
  მედვედევმა სერიოზულად აღნიშნა:
  - მართლაც, სიბერე ძალიან ცუდია. ის ადამიანებს მახინჯს, სუსტს, დაუცველს ხდის. მაგრამ ევოლუციური თვალსაზრისით, მას აქვს გარკვეული უპირატესობები!
  ალენკას გაუკვირდა. სხვა გამანადგურებელს რომ დაეჯახა, ჰკითხა:
  - რა უპირატესობები შეიძლება იყოს ამ ამაზრზენ მდგომარეობაში?
  მედვედევმა სერიოზულად უპასუხა:
  - ეს ასტიმულირებს მეცნიერებისა და დაზვერვის განვითარებას. ადამიანი რომ არ იგრძნობდა დაღლილობას, მაშინ აღარ იქნებოდა საჭირო მანქანის გამოგონება. ანალოგიურად , კლანჭების და კბილთა სისუსტემ განაპირობა დანის გამოგონება. ცივმა და გამყინვარების დრომ გვასწავლა ცეცხლის დანთება. დაავადებებმა ხელი შეუწყო მედიცინის განვითარებას. - პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა შეხედა, როგორ ჭკვიანურად გაგზავნა ალენკამ სხვა იაპონური ხომალდი ფსკერზე და განაგრძო. - მრავალი თვალსაზრისით, ადამიანის სისუსტეებმა სტიმული მისცა მეცნიერებას. ჩვენ არ ვიცოდით ფრენა, მაგრამ შევქმენით თვითმფრინავები. და ეს არის პროგრესი!
  ნატაშამ კიდევ ერთი ჭურვი გაუგზავნა და აღნიშნა:
  - პროგრესი. მაგრამ მაინც, როცა მოხუც ქალს უყურებ, ისეთი ამაზრზენი ხდება. მართლა შეუძლებელია ადამიანური სიმახინჯის გარეშე?
  ალენკა დაეთანხმა ამას:
  - თვითმფრინავის გამოგონება ახალგაზრდებსაც შეუძლიათ. რატომ შეავსო დაწყევლილი სიბერე? ეს არის საშინელი და ამაზრზენი!
  მარგარიტა უადგილოდ მღეროდა:
  -კომსომოლს არ დავშორდები! სამუდამოდ ახალგაზრდა ვიქნები!
  გოგონამ კი მუშტი ლითონზე მოხვია.
  ამასობაში კიდევ ერთი საბრძოლო ხომალდი იძირებოდა.
  წყალქვეშა ტანკი განაგრძობდა იაპონიის ფლოტის ჩაძირვას. თავად ადმირალი ტოგო წყალში აღმოჩნდა და იძულებული გახდა ნავით გაქცეულიყო. იაპონიას ჰქონდა დიდი ფლოტი, მაგრამ ფუნდამენტურად ახალი იარაღის წინაშე აღმოჩნდა. ახლა კი სრულიად დამარცხდა.
  ალენკამ, რომელიც აგრძელებდა იაპონური გემების ჩაძირვას, გამოაცალა კბილები, რომლებიც ძალიან დიდი და ბასრი იყო და შესთავაზა:
  - სწორედ ამაზე ვფიქრობ. რა თქმა უნდა, უნდა არსებობდეს სხეულის ესთეტიკა. და შეუძლებელია, რომ ქალები გახდნენ მახინჯი, გაფუჭებული კანით და მოხრილი სხეულებით.
  ნატაშამ, რომელმაც ფსკერზე კიდევ ერთი გამანადგურებელი გაგზავნა, ძალიან ადვილად დათანხმდა ამას:
  - Რა თქმა უნდა! აი რაზე მუშაობს მეცნიერება!
  ორივე მეომარი ძალიან მხიარულ ხასიათზე იყო. მათ წარმატებით ჩაძირეს მტრის ფლოტი.
  აგრესიულ გოგონებს შეუძლიათ დიდი სიკეთეები.
  მარგარიტამ ამასობაში თავისი აზრი გამოთქვა:
  - რელიგიებიც წარმოიშვა ადამიანის სისუსტის გამო. ადამიანი უფრო ძლიერი რომ ყოფილიყო, რელიგიები არ იქნებოდა. და რა თქმა უნდა, სიკვდილი და სიკვდილის შიში იწვევს იმ ფაქტს, რომ ადამიანი ნუგეშს ეძებს თავისთვის!
  ალენკამ გაიხსენა:
  - სეანსში მივიღე მონაწილეობა და რაღაც საოცარი ვნახე. ასე რომ, არსებობს სუნამოები!
  ნატაშამ ხმაში ეშმაკობით აღნიშნა:
  - სულების არსებობაში არაფერია გასაკვირი! ჩვენ ხომ ოცნებებში ვფრინავთ. ეს ნიშნავს, რომ არსებობს სული და როგორც ფრენების მეხსიერება!
  მედვედევმა თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - დიახ, არის სული! ამ მხრივ ადამიანი უნიკალურია! ახლა იქნებ ცოტა გავერთოთ!
  იაპონიის ფლოტი დნებოდა. წყალქვეშა ტანკი მკვლელის როლს ასრულებდა. მარგარიტა ცოტა მოწყენილი იყო. პირველ რიგში, იგი აღმოჩნდა ექსტრასის როლში. და მეორეც, რაც მაღიზიანებს, ყველაფერს კარგად ვერ ხედავ, როცა წყალქვეშ ხარ. ზოგადად, პეტრეს ძლიერი ეჭვი ჰქონდა ღმერთში. ფაქტობრივად, რატომ დაეცა მას შემდეგ, რაც რუსებმა ქრისტიანობა მიიღეს, მათ სხვადასხვა უბედურება დაეცა. და მონღოლ-თათრების შემოსევა და მანამდე მთავრების ფეოდალური დაქუცმაცება. ომები რუს ხალხს შორის.
  აი, ბოლოს და ბოლოს, ივან კალიტას დროიდან დაიწყო რუსეთის აღორძინება,
  მოსკოვი გაძლიერდა. სანამ, მაგალითად, ივანე მესამის დროს იგი საბოლოოდ გახდა ერთიანი, ცენტრალიზებული სახელმწიფო. და გადააგდო თათრული უღელი.
  დიახ, რა თქმა უნდა, რუსეთი იზრდებოდა. სანამ იაპონიაში არ წავაწყდი.
  ამით დასრულდა მონარქიის და რომანოვების დინასტიის ისტორია.
  თუმცა მონარქია წავიდა, მაგრამ ავტორიტარიზმი დარჩა.
  მარგარიტამ ალენკას ზურგზე ფრთხილად მოჰკრა. გოგონა კმაყოფილმა იღრიალა. თითქოს სიამოვნებდა.
  მედვედევმა ლოგიკურად აღნიშნა:
  - არაფერია ცუდი იმაში, რომ კაცს უყვარდეს გოგო და გოგოს მამაკაცი. ეს საკმაოდ ბუნებრივია. მაგრამ ამავე დროს, ადამიანებმა უნდა შეინარჩუნონ წესიერება.
  მარგარიტამ უკმაყოფილოდ გააპროტესტა:
  - მორალს ნუ ვკითხულობთ. მე არ მომწონს ეს!
  პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა ჩაიცინა:
  - და ვისაც უყვარს! მაგრამ ჩვენ უნდა შევხედოთ სიმართლეს. ადამიანები, ამ მხრივ, შესამჩნევად განსხვავდებიან ცხოველებისგან!
  მარგარიტამ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - დიახ, ჩვენ შორის დიდი უფსკრულია!
  ალენკამ სარკასტულად უპასუხა:
  - და იცი, შენსა და მაიმუნს შორის, დიდ განსხვავებას ვერ ვამჩნევ!
  მარგარიტას გაეცინა. ამასობაში ალენკამ ჩაიძირა იაპონიის თორმეტი ჯავშანტექნიკის ბოლო გემი. ამის შემდეგ გოგონამ შენიშნა:
  - ჩვენ თითქმის დავასრულეთ მტრის ფლოტი!
  მედვედევმა სარკასტულად გაიცინა:
  - დიახ, კარგი მუშები ხართ! და სინამდვილეში, მათ ბევრი რამის უნარი აქვთ! ზოგადად, მე მიყვარს მეომარი გოგონები - ისინი ძალიან სექსუალურები არიან!
  მარგარიტა სხეულს ატრიალებდა და მღეროდა:
  - სექსუალური მეჩვენება, პროცესორივით ვარ! მე კი რობოტივით ვმოძრაობ - ხმოვანი აგრესორი!
  რის შემდეგაც სტუდენტმა ალენკას ოდნავ უფრო თამამად მოეფერა. გოგონამ გრძელი თითები ჯოისტიკის ღილაკებს დააჭირა და მომხიბვლელად გამოიყურებოდა.
  რა მოხდენილი აქვს მისი მოძრაობები.
  მარგარიტას ფანტაზია ასახავდა პრინცესას, რომელიც ფეხშიშველი მიდიოდა ხარაჩოზე. ეს ისეთი რომანტიულია. და პრინცესა ისეთი წითელია. მას ჩამოართვეს მთელი სამკაული და ძვირადღირებული კაბა. დარჩა მხოლოდ ჯვალო. მაგრამ ციხის ფორმა კიდევ უფრო გამოხატავს მისი ტკბილი, სასიამოვნო, სუფთა სახის ხიბლს, როგორც ვარდი. და ცეცხლის თმა. რა ლამაზია პრინცესა სიკვდილით დასჯას.
  და იქ ათასობით ადამიანი იხრჩობა. გემები იშლება, ელემენტები მძვინვარებს.
  და იაპონია განიცდის კოლოსალურ, უნიკალურ მარცხს. ასე რომ, სამურაიმ აშკარად უნდა მოინანიოს ცოდვები.
  მარგარიტა ფიქრობდა, რისი სჯერათ იაპონელებს? რა არის მათი რელიგია? ისინი ხომ წარმართები არიან. მაგრამ მათ დაამარცხეს მართლმადიდებელი რუსეთი. ამის მერე დაფიქრდი, ვისი ღმერთია ძლიერი!
  და მონღოლები წარმართები იყვნენ, მაგრამ რამდენი ტერიტორია დაიპყრეს.
  მარგარიტამ ჰკითხა ალენკას:
  -მითხარი, ლამაზო, როგორ მოგწონს როდნოვერი?
  გოგონამ ფართოდ გაიღიმა და მეორე გამანადგურებლის ჩაძირვის შემდეგ უპასუხა:
  - ძალიან კარგი რელიგია! ასეთი ლამაზი ზღაპრები არსებობს!
  მარგარიტამ მკვეთრად ჰკითხა:
  - ზღაპრებს ფიქრობ? ან იქნებ ყველა ეს რუსული ღმერთი რეალურად არსებობს?
  ალენკამ მხრები აიჩეჩა და უპასუხა:
  - იქნებ ელფებიც და ჯუჯებიც არსებობენ! ჩვენს სამყაროში ყველაფერი შეიძლება მოხდეს. და ძნელი სათქმელია, რა არსებობს რეალურად და რა არა!
  მედვედევმა ლოგიკურად აღნიშნა:
  - გარკვეულწილად, ყველაფერი ჩვენს სამყაროში არსებობს. ყველა ჩვენი აზრი, ოცნება, სურვილი არის ის, რასაც უკან ვტოვებთ. მე მაქვს ჰიპერნოოსფეროს ძალიან საინტერესო თეორია, რომელშიც აბსოლუტურად ყველაფერია რაც ოდესმე გამოიგონეს ადამიანებმა. ანუ აზრი არსებობს სამუდამოდ. და ის რჩება ზოგიერთ სხვა, პარალელურ სამყაროში.
  დიმიტრი მედვედევმა ძილიდან გაიღვიძა. და ისევ მან აიღო თავისი ფუნდამენტური სამუშაო, უფრო სწორედ იმპერიის მშენებლობა.
  და ისევ დაპყრობები...
  ჯერ ააწყვეთ ახალი ტანკი, რომელიც იწონის ათას ტონას და გაუშვით მტრის პოზიციებზე. არა, რა თქმა უნდა, არა მხოლოდ ერთი, არამედ ძალიან ბევრი.
  და ისინი მოძრაობენ უცხო ტერიტორიის გავლით. და თავზე ასევე არის თვითმფრინავები ატომური ბომბებით. და რა მოხდება, თუ ბომბებსაც მოვაშორებთ? და გააკეთო განადგურება?
  დიმიტრი მედვედევი ისეთივეა, როგორც ყველა სხვა აურზაურში.
  ახლა კი სხვა ქვეყანა ჩავარდება დიქტატორის ჩექმებში. და დაპყრობები მოდის. მაგრამ აქ არის კიდევ ერთი მტერი. ქვეყანაც დიდია... შეგიძლიათ დაპროგრამებაც კი. აი სსრკ 1941 წელს... შემოსევაა. მედვედევის ერთეულები ავტომატურად გამრავლდა თამაშის მრავალ საათში და მისი მოსახლეობა უკვე მილიარდზე მეტია. 196 მლნ-ის წინააღმდეგ. და უფრო თანამედროვე ტექნოლოგია. და ჯარისკაცები შეიძლება გამოიყვანონ ყაზარმებში უსასრულოდ.
  საბედნიეროდ, ელექტრონული რესურსები ამოუწურავია. და მტერზე ზეწოლა, მასზე ზეწოლა.
  და ათასი ტონა წონის ტანკები იგზავნება რუსეთის მასშტაბით ბირთვულ რეაქტორებში პირდაპირ მოსკოვში.
  და მათი დატოვება პრაქტიკულად შეუძლებელია - არაფერი სჭირდება!
  მედვედევი ხელმძღვანელობს სტრატეგიას და თავისკენ გუგუნებს... შემდეგ ის აჩერებს ატომურ ტანკებს. და აგდებს "პანტერა" -2-ს ბრძოლაში. მანქანა, რომელსაც მაინც შეუძლია ოცდათოთხმეტი.
  მედვედევი თავის თავს თამაშობს მანქანების სხვადასხვა პარამეტრის დატვირთვით... "პანტერა"-2... როგორც შორიდან დარტყმა. და ის შეაღწევს საბჭოთა ტანკს.
  ასე არ გაარღვიე! განსაკუთრებით შუბლზე, მაგრამ ბორტზე შეგიძლიათ. სროლა სრული ტემპით მიმდინარეობს. და ოცდათოთხმეტი გამორბის... და იღუპება იარაღის დარტყმის ქვეშ...
  ჯარი ისევ მოძრაობს...და გამოჩნდნენ საბრძოლო რობოტები. ისინი საკუთარ თავს აჩქარებენ. ჭურვები კი ლაზერებით არის ჩამოგდებული. და ისინი ამას ძალიან ჭკვიანურად აკეთებენ.
  და ვირტუალური გოგონები თავს ესხმიან.
  მედვედევს სტრატეგიაზე გულმოდგინედ უყურებს. ამაღელვებელი ბრძოლა. ისევ თქვენ თვითონ თამაშობთ, ან გადასცემთ სამხედრო მრჩეველს. და თქვენ უყურებთ ბრძოლის მიმდინარეობას.
  ისინი ხელმძღვანელობენ თავიანთ ტანკებს შეტევაზე.
  აქ შეგიძლიათ წინ წაიწიოთ პირამიდული ტანკები, რომლებიც ნაკლებად დაუცველი და შეუღწეველია ყველა კუთხიდან. ისინი სასრიალო მოედანივით მოძრაობენ.
  გოგოები კი ფეხშიშველი დარბიან... და გზაში ისვრიან.
  მორიგი ომი. ნამდვილი სათამაშო. ფული კი ოქროს ჭებიდან გამოშრობის გარეშე მოდის. ეს თითქოს თამაშშია, ყველაფერი გეგმის მიხედვითაა, წარუმატებლობის გარეშე და ბუნების დაცემის გარეშე.
  ყველაფერი არ ამოიწურება და რესურსები არ მცირდება. თუმცა ეს არც ისე სავარაუდოა.
  მედვედევს ზარმა შეაწყვეტინა. პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა ტელეფონი აიღო:
  - გამარჯობა!
  ამის შესახებ პრეზიდენტის ადმინისტრაციის ხელმძღვანელმა განაცხადა.
  - ისევ კაბინეტში ხარ, დიმიტრი ანატოლიევიჩ?
  მედვედევმა მკვეთრად უპასუხა:
  - დიახ! მე ისევ პრეზიდენტი ვარ!
  ადმინისტრაციის ხელმძღვანელმა განაცხადა:
  - ზელენსკი ითხოვს, რომ ინაუგურაციის შემდეგ დატოვოთ რეზიდენცია.
  აკანკალებულმა ჰკითხა მედვედევმა:
  -და სად ვიცხოვრებ?
  ადმინისტრაციის უფროსმა უპასუხა:
  - ჩემს ბინაში! თქვენი ძალა დასრულდა და თქვენ უნდა გაათავისუფლოთ ყველა შენობა!
  მედვედევმა ჩურჩულით იღრიალა:
  - თხოვნა მაქვს ახალ პრეზიდენტთან - დამიტოვოს კომპიუტერი!
  ადმინისტრაციის ხელმძღვანელმა ჰკითხა:
  - მომეცი წმინდა ანდრია პირველწოდებულის ორდენი და ზელენსკის ვთხოვ კომპიუტერი გქონდეს!
  მედვედევმა თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - კარგი, შესაძლებელია!
  . თავი No7
  და მოუწოდა თავის თანაშემწეს განკარგულების მოსამზადებლად. ადმინისტრაციის ხელმძღვანელს წმინდა ანდრია პირველწოდებულის ორდენის მინიჭების შესახებ. შაბლონი მზადაა და პასუხისმგებლობაზე ჯერჯერობით ხელი მოვაწერე.
  შემდეგ მედვედევმა კვლავ დაიწყო თამაში.
  ახლა მისი ვირტუალური ტანკები მოსკოვს უახლოვდებიან და თავდასხმას იწყებენ. ამ ქალაქს თავს ესხმიან ორი ათასი ტონიანი მანქანები.
  არადა, მედვედევიც შეტევაში აგდებს "ვირთხა"-5-ს, ეს ტანკი კი არა, მონსტრია. წონაში ათი ათასი ტონა!
  ჯარები კრემლს უახლოვდებიან... ამიტომ სტალინი გარბის. ის კი ბიკინებში ფეხშიშველმა გოგოებმა დაიჭირეს. შიშველი თითებით იჭერენ ცხვირს. და აიძულებენ სტალინს აკოცოს შიშველი ქუსლები.
  აი ვირტუალური იმპერიის ჯარები მოსკოვს გადიან და ურალისკენ მიდიან...
  მასაც იჭერენ...
  მედვედევი ისევ იწყებს თავის ქნევას და იწყებს ოცნებას.
  მარგარიტამ სარკასტულად ჰკითხა:
  - რაც შეეხება, მაგალითად, უფრო კლასიკურ დაყოფას: სამოთხესა და ჯოჯოხეთს?
  მედვედევმა პირქუშად აღნიშნა:
  - ეს, სავარაუდოდ, წინაპრების პრიმიტიული იდეაა სიკვდილის შემდეგ შურისძიების შესახებ. სინამდვილეში, სავარაუდოდ, ყველაფერი გარკვეულწილად უფრო რთულია!
  ნატაშამ გახარებულმა წამოიძახა, როდესაც ჩაიძირა ერთ-ერთი ბოლო იაპონური ხომალდი:
  - მოსისხლე და უძველესი,
  მტერი ისევ გეფიცები
  მომეფერე
  გახეხეთ ფხვნილად.
  მაგრამ ანგელოზს არ სძინავს,
  და ყველაფერი გამოვა. და ყველაფერი კარგად დასრულდება!
  გოგოებმა მტრის ფლოტი დაასრულეს. მედვედევმა დააჩქარა ტანკი, დაედევნა სამურაებს. დიახ, მათ აქ კარგი საქმე გააკეთეს. საინტერესოა, როგორ შეიძლება ისტორიის გამოსწორება. ცარისტული რუსეთი იყო ძლიერი ქვეყანა, რომელიც სიმაღლეში ადიოდა. მიუხედავად იმისა, რომ ყველა ადამიანი კარგად არ ცხოვრობდა.
  მაგრამ ქვეყანა აღზევდა. სამუშაო დღე შემცირდა. გამოჩნდა ახალი დღესასწაულები. შეიქმნა ადგილობრივი თვითმმართველობა. ხელფასები გაიზარდა სტაბილური ფასებით. გაიხსნა სკოლები. ცარ ნიკოლოზ II-ის დროს განათლებაზე დანახარჯები ექვსჯერ გაიზარდა. დაწყებითი განათლება სავალდებულო გახდა.
  დიახ, ყველაფერი საკმარისად სწრაფად არ შეიცვალა უკეთესობისკენ, მაგრამ რამდენი დაკარგა ქვეყანამ რევოლუციისა და სამოქალაქო ომის გამო. რამდენი ჭკვიანი ადამიანი დაიღუპა და დატოვა სამშობლო? ახლა კი, სამყაროს ამ ნაწილში არის ამის თავიდან აცილების შანსი.
  გამარტივებული ავზი სწრაფად და ჩუმად ცურავდა წყლის ქვეშ. ახლა კი ამომავალი მზის მიწის ბოლო გამანადგურებელი ჩაიძირა.
  ნატაშამ გახარებულმა უთხრა:
  - აი რა ახალგაზრდა ვარ!
  ალენკამ შეასწორა გოგონა და განმარტა:
  - რა მშვენივრები ვართ აქ ყველა! ლომებივით იბრძოდნენ!
  მარგარიტამ გაბრაზებულმა შენიშნა:
  - Არაფერი განსაკუთრებული! ჩვენ უბრალოდ უკეთესი ტექნოლოგია გვქონდა!
  ალენკამ ჩაიცინა და უპასუხა:
  - მაგრამ ჩვენ თვითონ ვესროლეთ თოფებს!
  ნატაშამ მხარი დაუჭირა მეგობარს:
  - და ჩვენც თვითონ გავაკეთეთ! და ეს არის მახვილი თვალი...
  მარგარიტამ გამოარჩია:
  - დახრილი ხელები!
  ნატას გაეცინა და უპასუხა:
  - შენ კი მომხიბვლელი გოგო ხარ!
  მარგარიტამ გულწრფელად განაცხადა:
  - ვწუხვარ იაპონელებზე. ისინი ხატავენ შესანიშნავ მულტფილმებს. განსაკუთრებით მომწონს ჰენტაი!
  ალენკამ ჩაიცინა და ფეხი ჰაერში აატრიალა:
  -ჰენტაი, მაგარია! თუნდაც ძალიან მაგარი!
  ნატაშამ მურაბა გასინჯული გოგონას ღიმილით შესთავაზა:
  - და იქნებ ფაშისტებსაც გავუძახოთ!
  მედვედევმა ღიმილით დაუქნია თავი:
  - Კარგი იდეაა. მაგრამ ჯერ დავასრულოთ იაპონიის სახმელეთო ჯარები. და ჩვენ დავეხმარებით ომის უფრო სწრაფად დასრულებას. რომ ფაშიზმი არ გამოჩნდეს ამ სამყაროში.
  გოგოებმა ერთხმად უპასუხეს:
  - და არ გამოჩნდება და ჩინეთი ჩვენი იქნება!
  მას შემდეგ, რაც იაპონური ფლოტი ჩაიძირა, T-95 სუპერტანკი ზედაპირზე ამოვიდა.
  შემდეგ მედვედევმა დაიწყო ყველანაირ სისულელეზე ოცნება.
  მეომარი ალენკა ადგა რიაზანის დასაცავად. ნატაშა მასთან იყო.
  ორივე გოგონა მსუბუქ ჯავშანშია, თითოეულ ხელში საბერით. და თქვენი ფეხების ქვეშ არის სპეციალური, თხელი დისკები.
  მონღოლ-თათრების უზარმაზარმა არმიამ იერიში მიიტანა.
  კედელს ერთბაშად ბევრი გრძელი კიბე ფარავდა. ისინი განსხვავებულები იყვნენ: ნაქსოვი ფესვის მორებისგან, ჩამოგდებული ფიჭვის ტყეები ჯვრებით. ასევე გამოყენებული იყო მძიმე კიბეები მორების რიგებით. გალავანი, მშენებლობის სწრაფი ტემპის წყალობით, უფრო მაღალი აღმოჩნდა, ვიდრე თათრები მოელოდნენ; ბევრი კიბე არ აღწევდა მწვერვალს. წინ მონღოლებმა გააძევეს რამდენიმე დატყვევებული ურუსები. რუსმა ხალხმა სიკვდილი ამჯობინა ტყვეობის სირცხვილს.
  მაგრამ მონღოლები დაუნდობლები იყვნენ.
  ბასრი შუბებით დაუნდობლად უბიძგებდნენ, დაქანცულ ხალხს წიხლებს ურტყამდნენ, იმ იმედით, რომ რუსი ხალხი, რომელსაც არ სურდა საკუთარი თავის მოკვლა, დანებდებოდა. ან, პატიმრების საფარქვეშ, შეაღწიეთ ყინულის გალავანში. ზოგიერთი პატიმარი ყვირილით ჩამოვარდა, გაყინულ ყინულზე სრიალდა, საძულველი ნუკერები ჩამოგლიჯა, ხელიდან ხმლები გამოგლიჯა და მაშინვე ნაწილებად დაეცა. ხალხი სწრაფად ადიოდა კიბეებზე, ვერ ხვდები როგორი და ტომის?
  ნახევრად შიშველი, ჩოჩქოლი, ჯოხით ხელში, ზურგით დაჭყლეტილი და სისხლიანი. ჯავშანში ჩაცმულმა ვოულმა უკვე აწია უზარმაზარი ცული, როცა სასოწარკვეთილი ყვიროდა ქვემოდან:
  - ნუ დაგვანგრევ, რაინდო, ჩვენ თვითონ ვართ, რუსები!
  ვოევოდა დიკოროსი კედელთან მიხტა და დაიყვირა:
  - სუნი მაქვს, რომ ჩვენია!
  სასოწარკვეთილმა ძახილმა დაადასტურა ეს:
  -მოიცა დაჭრა, შენი! ჩვენ შორის მუღლანები არ არიან!
  ძალიან ჭკვიანმა ალენკამ შესძახა:
  -ვინც სწორად ჯვარს კვეთს, ის თავისია!
  - მოინათლეთ, მართლმადიდებლებო!
  შემზარავი ხმით ცხენები ერთი მილის მოშორებით დაიძრნენ, გიგანტი ვაულა-მოროვინი იღრიალა.
  რიაზანის დამცველებმა დაამტკიცეს:
  -მართალია! ჭეშმარიტად!
  ისინი ერთხმად ეხმიანებოდნენ ყველა კედელს:
  -მოდით, ძმებო, ჯვარი დაიდეთ!
  ასობით გახეხილი პატიმარი, სიცივისგან ცისფერი, აძვრა გალავანზე და დაეცა, განაგრძო მექანიკურად გადაკვეთა. ზოგიერთმა მაშინვე აიღო წინასწარ დაგებული ქვები და გააფთრებით ესროლა მონღოლებს. რიაზანის ბევრმა მკვიდრმა პირველად დაინახა თათრები, ბევრი ტრადიციული მოწინააღმდეგეც კი, იგივე ყიფჩაკები, მონღოლური სამოსით გამოიცვალეს.
  მტრებს გრძელი ბეწვის ქურთუკები ეცვათ, იმდენად გრძელი, რომ კალთებში ჩახლართული. არჩეულ ნუკერებს მკერდზე სპილენძისა და რკინის ფირფიტები ჰქონდათ ჩამოკიდებული და ზურგი ღია იყო. ურუსების დასაშინებლად ბევრმა სისხლით დახატა მათი ისედაც ბოროტი, საცოდავი სახეები.
  მაგრამ ურუსები არ აოხრებდნენ, მტერს ხმლებითა და ცულებით შეხვდნენ. ვაულას ძლიერი დარტყმის შედეგად, ხუთი მონღოლი ერთდროულად დაიღუპა, მეორე დარტყმა და კიდევ სამი! სხვა მეომრები უარესად არ იბრძოდნენ. თათრები უხერხულად ავიდნენ მოლიპულ ლილვზე; მათ არ შეეძლოთ სათანადოდ ფარებით დაფარვა ან საბერებით მოჭრა. როდესაც უზარმაზარი დანაკარგების ფასად მონღოლთა არმია მწვერვალს მიაღწია, მდუღარე წყალი და საშინელი იარაღი დაასხეს: ტარი იწვა.
  ქალები და პატარა ბავშვებიც კი ასხამდნენ მდუღარე წყალს და ისროდნენ ქვებს და ბლოკებს. განსაკუთრებით ეფექტური იყო მცირე სროლები მოწამლული ისრებით; ხუთი წლის ბავშვსაც კი, რომელსაც ჯერ კიდევ არ შეეძლო პატარა ხელებით მჭიდრო მშვილდის ძაფების ამოღება, შეეძლო მათგან სროლა. და ასეთ სქელ მასაში გასროლისას ხელიდან გაშვება გაცილებით რთულია, ვიდრე დარტყმა. თავდასხმა აშკარად ახრჩობდა, დასახიჩრებული ცხედრები დიდი რაოდენობით ჩამოაგდეს ქვემოთ.
  ჩინელების მიერ ოსტატურად დამზადებული ტელესკოპის საშუალებით გუიუკ ხანი ყურადღებით ადევნებდა თვალყურს ბრძოლას. ტუჩებს აჭმევდა და ტუჩებს აწებებდა ხოლმე, ოქროს ბეწვით მოპირკეთებულ მუზარადს ისწორებდა, რომელიც ჯიუტად და შემაწუხებლად ადებდა შუბლზე. მერე მილი გაბრაზებულმა გადააგდო.
  -ჩვენი მეომრები იღუპებიან! ბურუნდაი და ყვითელი გველი მოდიან ჩემთან!
  ტურგაუდები საჩქაროდ მივარდნენ გვირგვინის კაგანის ბრძანების შესასრულებლად. გუიუკი იყო მოჩუქურთმებული სპილოს ძვლის სავარძელში ჩაჯდომა, როცა ხელი რბილად დაადო მხარზე:
  -ნუ ღელავ, დიდო! დაამშვიდე შენი ველური მზერა!
  ბლანტი მელოდია გაისმა, რომელიც ქალის ხმას მოგვაგონებდა.
  გუიუქ ხანს ეძინა და ფეხზე ძლივს იდგა. დიახ, ეს ის არის. ისევ აჩრდილივით გაჩნდა მის წინ ყვითელი გველი - ყველაზე საშინელი ადამიანი მის ჯარში, ჯოჯოხეთური დემონი შორეული და მიუწვდომელი იაპონიიდან.
  -შენ!
  უზენაესი ხაგანის მემკვიდრემ სულელური თითი გაიშვირა! ყვითელი გველი აგრძელებდა გავრცელებას, ხან მატულობდა, ხან მცირდებოდა:
  -ᲛᲔ! და მე ზუსტად შენს მეშვეობით ვხედავ! დროა შეამსუბუქოთ თქვენი ბრაზი! ისე, უფრო ზუსტად, რაც შეიძლება მალე შეიტანეთ ყველა თქვენი რეზერვი ბრძოლაში! და მე დაგეხმარებით, ძმებო, და მტერს ასეთი სიურპრიზი გავუკეთო! ხელმოწერის ნაბიჯი, დამიჯერეთ, სწორი იქნება!
  -ძე, ძე, ძე! ბურუნდაის მეთაურობით რჩეულ თუმენს ჩავყრი ბრძოლაში! თქვენ ერთად უხელმძღვანელებთ შეტევას!
  იაპონელმა თვალები ააფეთქა და დიდი ყვითელი კბილები გამოაცალა:
  -თეთრი დემონები არ არსებობენ, ჩემი ტოლების მოკვლა მინდა! ნამდვილი ნინძავით!
  ყვითელმა გველმა თილისმა ააფეთქა, პირში შეუმჩნევლად სასტვენი გაისმა და მოციმციმე მელოდია გაისმა.
  გუიუკი ფიქრობდა, რომ მას დასცინოდნენ, მაგრამ ნინძას ჯადოქართან კამათის არც ძალა და არც სურვილი ჰქონდა. ამ დროს ტურგაუდებმა უხეშად აიძულეს ბურუნდაი, გუიუკ ხანს არ მოეწონა სუბუდაი-ბაღათურის ეს მორჩილი პროტეჟე.
  -გაჟონავ ტყავი! ვერ ხედავ, რომ საუკეთესო მეომრები ურუს დედაქალაქის კედლებს ქვეშ იხოცებიან? სასწრაფოდ აიღეთ "ბერკუტები" და, მდინარეზე რომ გაიარეთ, მარჯვენა კედლის ქვეშ დარტყმით დაჭერით ურუსები.
  გამოცდილმა ბურუნდაიმ გაბედა წინააღმდეგობა:
  -ყინული ჯერ არ არის ძლიერი, ათასობით ჩლიქის დარტყმის ქვეშ ის უბრალოდ გასკდება.
  მოულოდნელად უპასუხა დიდმა იაპონელმა გუიუკს.
  - თქვენი შეშფოთება დასაფასებელია. მაგრამ თქვენი ძალისხმევა უშედეგოა! ჯადოსნურმა ფხვნილმა მდინარეზე სამხედრო ფოლადიზე ძლიერი ყინული შეკრა! აბა, წინ გადახტე, ჩვენ გიბრძანეთ!
  -დიდი ნინძა ბატირმა იცის რასაც ამბობს! იარეთ უფრო სწრაფად, თუ სეტყვას დაეუფლებით, ჯილდოდ ცხენების სკოლას მივცემ!
  იყვირა გუიუქ ხანმა და თითები აიქნია. ბურუნდაიმ ვერ გაბედა წინააღმდეგობა - ეს იყო სიკვდილით სავსე. თვალთახედვიდან გაუჩინარდა მონღოლი შაგიანი მხედრების ფარით. უეცრად ჩრდილი მიუახლოვდა, ხმაური გაისმა და ჰაერის ძლიერმა ტალღამ გამოიწვია გვირგვინის კაგანის ჩაფხუტი გაფრინდა:
  -ჰარაკირი! ასე რომ, პეპელა ფრიალებდა! ახლა ურუსებს "ნაწნავი" ექნებათ.
  გიგანტური დრაკონი ცურავდა ზედაპირს, ოქროს ფრთები აფრქვევდა თოვლს და ცეცხლოვანი ენები ამოვარდა მისი სამი მტაცებელი პირიდან.
  -მშვენიერი მანგუსტი!
  გუიუკს შეშინების დროც კი არ ჰქონდა:
  -მას შეუძლია მთელი რიაზანის დაწვა.
  -ყველაფერი არა, მაგრამ კედელს ცეცხლს მოუკიდებს. წადი, ჩემო პატარა გოძილა!
  მედვედევის მშვენიერი ოცნება გაგრძელდა. პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელს კოლოსალური ფანტაზია ჰქონდა.
  ძლევამოსილი დრაკონი ორმოცდაათი მეტრის ფრთების სიგრძით აფრინდა ჰაერში. მონღოლები და მათ თანმხლები შამანები გააფთრებული ყვიროდნენ. ტუმენი, ბურუნდაის მეთაურობით, გაფრინდა ყინულზე, რამდენიმე ცხენი დაბრუნდა და ისინი და მათი მხედრები მაშინვე დაარტყა გაბრაზებულმა რკინის მასამ. ამასობაში სამთავიანი ურჩხული შეუფერხებლად ჩაყვინთა კედელს. უდაბნოში ხვდებოდა საჰაერო თავდასხმის საფრთხე სხვებზე ადრე. კარგი, რა თქმა უნდა, არ მინდოდა დროზე ადრე გამემხილა ჩემი კოზირები, მაგრამ ქალაქის გადასარჩენად იმ დღემდე უცნობი იარაღის გამოყენება მომიწევდა. ფრთოსან ურჩხულს დაუპირისპირდა მექანიკური ურჩხული, რომელიც ბუნდოვნად გამოიყურებოდა ობობისა და ფოლადის ცენტიპედის ნარევს ჰგავდა. ორთქლის ქვაბიდან უკვე კვამლი ამოდიოდა. აბა, ბიჭებო, წინასწარ ნახშირის ჩაყრა.
  ორთქლის კატაპულტი არის ორთქლის ლოკომოტივის, ჯალამბარის, მრავალფეხა ბალისტების და კიდევ... მუსიკალური სნაფბოქსის ტექნოლოგიების ოსტატური კომბინაცია. და ამ მხეცს, გამაგრებული ფოლადისგან შეკერილს, შეეძლო ნებისმიერი საზიანო ნივთის გადაგდება თითქმის ავტომატის სიჩქარით ორ მილამდე მანძილზე. მეომარი გოგონები იყვნენ მსოფლიოში პირველები, რომლებმაც მოიფიქრეს დგუშის ძრავის ადაპტაცია მუხტების სროლისთვის. დიკოროსმა პირადად მოაბრუნა ბერკეტი, ჯაჭვებიდან ოსტატურად გაყალბებულმა ლენტამ მოძრაობა დაიწყო და ქვები ჩასვა სწრაფად მბრუნავ პირებში.
  მას შემდეგ, რაც თათრები მკვრივ გროვაში შევარდნენ, თითქმის არ იყო გამოტოვებული; პირიქით, თითოეული მძიმე რიყის ქვა, რომელიც ხტუნავდა, ჩამოაგდო რამდენიმე დაჭერილი მხედარი. ერთი ცუდია, დამიზნების სასწორი საკმაოდ სუსტია, მონღოლებს მაინც დაარტყამ, მაგრამ სცადე, დაარტყი მფრინავ დრაკონს! სამთავიანმა ურჩხულმა თავი მოაბრუნა და ფართო, ფაფისებური, ბრილიანტისფერი ყბები გახსნა.
  გაქცეულმა ცეცხლმა გალავანს გასცდა და სახლებს დაეჯახა. ისმოდა ყვირილი და ყვირილი, რამდენიმე ნახევრად ბრმა ქალი დარბოდა ქუჩაში და სახლებს ცეცხლი არაბუნებრივი სისწრაფით მოეკიდა. საბედნიეროდ, ქვიშა და წყლის მძიმე კასრები, ასევე სახანძრო ბრიგადები მზადყოფნაში იყვნენ. ზოგიერთი ქოხი, განსაკუთრებით კედელთან ახლოს, ცეცხლგამძლე აზბესტით იყო დაფარული. მეგობრული ზეწოლის ქვეშ, მტაცებელი ვულკანი ფერმკრთალი გახდა და, ძალა დაკარგა, ფერმკრთალი კვამლის ნაკადად გადაიქცა.
  მაგრამ დრაკონს აშკარად არ სურდა დანებება, ჩაყვინთვის გამოსული, გადატვირთული ქარიშხლის მადლით შემობრუნდა და კვლავ ჩამოაგდო ცეცხლოვანი ტორნადოს ნაკადები. თათრებმა უკვე მიაღწიეს კედელს, ამიტომ მძვინვარე ალი მათაც დაარტყა. მსხვერპლთა შორის იყო საშინელი ბურუნდაი; მის მდიდრულ ტანსაცმელს ცეცხლი გაუჩნდა და დაჭრილი ღორის ღრიალით უკან გამოიქცა. რუსმა ჯარისკაცებმაც დაზარალდნენ და ყინულის ნაწილი შესამჩნევად დნება, რამაც გამოაშკარავა დედამიწა და მორები. დიკოროსზე ტანსაცმელი დნებოდა, მაგრამ კედელზე მდგარმა მებრძოლმა ანტონოვმა მოასწრო ვედრო წყლის გადასხმა და ცხელი ჯაჭვის ფოსტადან ორთქლი ამოვიდა.
  -რა ეშმაკური აკვიატებაა, სამწუხაროა, რომ მაგარი ალენკა არ გვინახავს!
  დრაკონი ისევ შემობრუნდა და მესამე წრეში შესვლა სცადა. ჯადოქარმა საველიმ თითები დაარტყა, მან მოახერხა პატარა ცეცხლოვანი ბურთის გაშვება, დარტყმა დრაკონის შუა თავში მოხვდა. მცირე აფეთქებამ არ გამოიწვია რაიმე განსაკუთრებული დანაკარგი სამთავიან ურჩხულს, მაგრამ ოდნავ ჩამოაგდო იგი ტრაექტორიიდან, რის შედეგადაც დრაკონმა დროზე ადრე გაისროლა, ცეცხლოვანი ქარიშხალი მოხვდა ნუკერების დაგროვებულ რიგებში. და ისევ სასტიკი ყმუილი, ზოგიერთი თათარი უკან დაიხია. სწორედ მაშინ შეამჩნია დიკოროსმა მაღალი ახალგაზრდა გოგონა, რომელიც გაბედულად აქნევდა ორ ორლესლიან მახვილს. არაადამიანური სისწრაფით მან მოწინააღმდეგეები კომბოსტოში დაჭრა, პეპელასავით ფრიალებს ფეხებით, იდაყვებით და თავითაც კი საშინელი დარტყმა მიაყენა.
  მხოლოდ ერთს, უფრო სწორად, ორ ადამიანს შეეძლო ასეთი ნგრევის გამოწვევა:
  -ჯულიანა! წითელი ანგელოზი, შენ ხარ?!
  -ცხვირით ყვავილებს სუნი! სამი მეტრის სიმაღლიდან!
  სიცილით უპასუხა ალენკამ. მეომარი გოგონა, შეშლილი გეპარდის სისწრაფით, აფრინდა გალავანზე და ძლივს შესამჩნევი სისხლიანი კვალი დატოვა კედელზე.
  -ნუ ლაპარაკობ, ყველაფერი გასაგებია! ჩვენ უნდა ჩავაქროთ ფრთიანი ჩირაღდანი!
  ალენკა ველურად უსტვენდა, დრაკონი, რომელმაც ფრენა გაათანაბრა, მეოთხე წრეში შევიდა. იქვე მდგარმა მეომარმა უთხრა:
  -კატაპულტი გამოიყენე, ალენკა, დააგდე ლოდით.
  მეომარმა გოგონამ მუქარით იყეფა.
  -მე თვითონ უკეთ ვიცი რა გამოვიყენო!
  ალენკამ ელვის სისწრაფით აიღო სამი ოსტატურად გაყალბებული ჯაჭვი. ეს იყო მათი მეომარი გოგონების იდეაც: შეაერთეთ ორი ან სამი პატარა ქვა, ესროლეთ ორი ან მეტი ბალისტი და დათესეთ, დაასახიჩრეთ მთელი ხაზი. ორთქლის კატაპულტის განლაგების შემდეგ, ალენკა დანაზე გადახტა და ბერკეტს დაარტყა. იგი მაღლა დააგდეს და უკვე ფრენისას მეომარმა გოგონამ ხელები ააფრიალა, ოსტატურად ატრიალებდა ხმლებს, მართავდა სწრაფ მოძრაობას და მოახერხა დრაკონის ზურგზე დაჯდომა, მწვერვალებით მოჭედილი. ურჩხული შეკრთა და გაბედული გოგონა-მხედრის გადაგდება სცადა, მაგრამ ოსტატურად დაგრეხილმა ჯაჭვებმა უზარმაზარ პირებს გადააფარა - საზარელი ურჩხული მთლად აკოცა.
  -რაში გჭირდება სამი თავი? ერთი აკლია? ნახვრეტებითაა სავსე, ამიტომ ბოლო ტვინი რომ არ გაფრინდეს!
  მეომარ გოგონას გაეცინა მის მოუხერხებელ ხუმრობაზე. დრაკონმა მკვეთრად მოიპოვა სიმაღლე, შემდეგ გაამრავლა ნესტეროვის მარყუჟი, კანქვეშა კუნთები შეირყა, ურჩხული სასოწარკვეთილი ცდილობდა დაუპატიჟებელი მხედრის გადაგდებას. ჰაერის ცხელი ნაკადები ააფეთქეს გიგანტურ სხეულს, კეიტი კატაპულტიდან გამოთავისუფლებული ქვასავით, ან, სავარაუდოდ, მეტეორისაგან გამოვარდა. ატმოსფერულმა ტალღამ თათრები გზიდან გადააგდო.
  ალენკამ დაიყვირა:
  -არა შთამბეჭდავი!
  პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებლის ძილი კვლავ გაგრძელდა. ბატონი მედვედევი ცოტათი დაეცა, შესაძლოა, მწუხარების გამო.
  მართლაც, რა მღელვარე დრაკონი იყო ტერმინატორი გოგონასთვის, როდესაც მან გაიარა უკიდურესი დატვირთვები თორმეტ ცვლადი თვითმფრინავით, აჩქარდა ას ორმოცდაათამდე გრავიტაციამდე და მაშინვე ჩაყვინთა უწონადობაში, შემდეგ კვლავ მიაღწია ქველეტალური დატვირთვის ზღვარს. ფლორისა და ფაუნის ნებისმიერი წარმომადგენელი არის ჭია გენეტიკური ინჟინერიის ამ პროდუქტის წინაშე.
  ურჩხული ცდილობდა თავის მობრუნებას, საშინლად აწკრიალებდა უზარმაზარი პირით. მეომარმა გოგონამ მთელი ძალით დაარტყა თავისი ლეგენდარული მახვილით და უმიზნებდა ყველაზე მგრძნობიარე ადგილს - ნესტოს. პირველი დარტყმა ბრტყელი იყო, ნესტოდან ვერცხლისფერი მძივები ამოფრინდა, მარგალიტებივით ანათებდნენ მზეზე:
  "შენი ნაჭუჭი მშვენიერია, არა, ამბობენ, რომ დრაკონს შეუძლია ოქროს დეფექცია".
  გველი შუქით დაარტყა. საპასუხოდ, მშვენიერი და მოქნილი ალენკა წვერით დაარტყა, დარტყმა მკვეთრი და ზუსტი იყო, დანა ოდნავ გაწითლდა და ალუბლისფერი ლალის ნამის წვეთები გამოჩნდა მისი უზარმაზარი ცხვირიდან. ისინი პირდაპირ ფრენისას გაიყინნენ, ერთმანეთში გადახლართული ორნამენტად.
  გოგონას გაეცინა:
  - მაგარია, მოდი, გაიმეორე ილეთი!
  ურჩხული უკვე ტრიალებდა, მაგრამ აგრძელებდა სიმაღლის მატებას, დედაქალაქი რიაზანი უფრო და უფრო პატარა ხდებოდა. აქ ის ურმის ბორბალშია, ახლა თეფშში და აქ არის ყაყაჩოს ზომით, რომელიც ბოლოს ღრუბლებს მიღმა გაუჩინარდა. ცა შავად გაბრწყინდა, სავსე ვარსკვლავებით, ისინი სტრატოსფეროში ავიდნენ, სუნთქვა გაუჭირდათ, ცივი ვაკუუმი ააფეთქეს. მიუხედავად იმისა, რომ ლეგენდარული ალენკა ჩვეულებრივი ადამიანი არ არის, ჰაერის გარეშე საერთოდ არ შეუძლია. მაგრამ, როგორც ჩანს, დრაკონსაც ქავილი აქვს, ქვეწარმავალს კრუნჩხვები აქვს, სუნთქვა უჭირს, ამიტომ სიმაღლე უნდა დავწიოთ. აშკარად არ არის სურვილი განმეორდეს რუსლანის ღვაწლი, რომელსაც ჩერნომორეცის წვერი სამი დღე და სამი ღამე ეჭირა. თავში საბავშვო ვებსაიტის ფრაზა ციმციმებს და რატომღაც ძალიან სურს მისი გამეორება.
  და მეომარი გოგონა ამბობს:
  -ერთი სისხლიანი ვართ მე და შენ!
  დრაკონმა თითქოს გაიაზრა მნიშვნელობა, შეკრთა და ფრენა შეაჩერა. შემდეგ დაიწყო ნელ-ნელა კლება.
  ლამაზმა და დაკუნთულმა მეომარმა თქვა:
  -სწორად ფიქრობ, ჩემო ფრთოსან ძმაო! ჩვენ გვექნება შედეგი თქვენთან ერთად!
  ქვემოთ ნამდვილი ხოცვა-ჟლეტა მიმდინარეობდა, მონღოლები უკვე მოშორდნენ კედლებიდან და დიდებულმა ნატაშამ გადაწყვიტა, რომ დარტყმის ოპტიმალური მომენტი დადგა. კარგია, ვაჟკაცო გოგო, მაშინვე ხედავ, სადაც გაიარა, იქ რჩება სისხლიანი ბილიკი, სქლად დაგებული გვამებით. არა მხოლოდ მისი ფეხები და მკლავები, ნატაშას ორი წაგრძელებული ლენტები გამაგრებული ფოლადისგან დამზადებულ ჯაჭვებში ნაქსოვი ხანჯლების სუნია.
  ალენკამ თავისთვის თქვა და ფეხი დაარტყა:
  -ასეთ პირად ნივთებს აუცილებლად გავაკეთებ ჩემთვის! ახლა გავათბოთ მუღლანები!
  ველური ალი სამმაგი ვულკანივით იფეთქებდა დაკონსერვებული ყელიდან, თათრები ზედმეტად მჭიდროდ მოეხვივნენ და ისინი უბრალოდ ასობით შემწვარი, ჯოჯოხეთური ცეცხლის პირიდან გადმოიღვარა. ცხენები განსაკუთრებით შეშინდნენ, თუმცა, ცხენების უმეტესობა უკვე მოიგერიეს ზურგში უეცარი დარტყმით, უნაგირქვეშ მხოლოდ გუიუკ ხანის პირადი მცველი დარჩა. ამოფრქვევა გაგრძელდა, ასობით და ასობით მებრძოლი ერთ სალვოში ცეცხლოვან ქარიშხალში წაიღო. ყვითელი გველი მოჭუტული თვალებით უყურებდა თავისი პატარა დრაკონის დაბრუნებას.
  აღმოსავლეთიდან მებრძოლმა იღრიალა:
  -მოღალატე! თქვენ ყველანი დრაკონების ოჯახის წარმომადგენლები ხართ, ყოველთვის ღალატობთ და ემსახურებით მას, ვინც უფრო ძლიერია!
  განრისხებული ნინძა ჯადოქარი ცდილობდა გაბედული მხედრის დამარცხებას, ავტომატის სისწრაფით ესროლა პულსარები. ახალგაზრდა მეომარმა ალენამ გაიცინა და ხმამაღლა მღეროდა:
  - ცეცხლის წყლით - დააკაკუნე ჭიქა! მაგარი უცხო ხარ - ცეცხლს აფურთხებ!
  ეს გოგოა - მხიარული, იუმორით. და ცეცხლისგან დამზადებულ პულსარებს არ ეშინიათ მისი.
  ალენამ ადვილად ჩამოაგდო ისინი, იყენებდა ლეგენდარულ იარაღს და დროდადრო მხეცს მტრის ქვედანაყოფებისკენ მიმართავდა. ეს მრავალჯერადი გამოყენებადი ფრთიანი ცეცხლსასროლი იარაღი უკეთესია, ვიდრე ასი ცხენებით გამოყვანილი მექანიკური.
  ალბათ ეს უფრო მაგარია ვიდრე თავდასხმის თვითმფრინავი და როგორ აქვს ამდენი საწვავი და არ ამოიწურება დაუკრავენ? თქვენ მოგიწევთ მონსტრის შესწავლა თავისუფალ დროს და შექმნათ ახალი, აქამდე არნახული იარაღი! ისრები ცვივა სქელი, მოლურჯო ჯავშანტექნიკიდან, ცისარტყელას ყველა ფერით ანათებს, როგორც ფეტვი. ჰიტები მხოლოდ მომენტალურად ცვლის შეღებვას: ლალისფერი წითელი ხდება იასამნისფერ-იისფერი. პირიქით, იასამნისფერი საფირონი იქცევა ალისფერ-ნარინჯისფერ, ოქროსფერ ყვითელ და ზურმუხტისფერ მწვანედ. ეს ძალიან ლამაზია, სამწუხაროა, რომ სისხლიანი ბრძოლის სიცხეში დრო არ არის ზღაპრული სპექტაკლით ტკბობისთვის.
  რუსმა მეომრებმა და გოგონების მიერ შექმნილმა თეთრი ლეგიონის ჯარისკაცებმა უკვე გაანადგურეს მონღოლთა ჯარის უმეტესი ნაწილი. განსაკუთრებით შემზარავი გახდა, როდესაც მექანიკური ცეცხლის მსროლელი ამოქმედდა, ვერცერთი არმია ვერ გაუძლო ასეთ ორმაგ დარტყმას. კიდევ ერთი წუთი და დაიწყება უწესრიგო ფრენა. ყვითელმა გველმა წამით ყოყმანობდა.
  ბათუს ბრძანება ნათელია, წყნარზე გვირგვინი კაგანის მოკვლა, მაგრამ გადახდა ძალიან დაბალია. არა, მოგვიანებით მოკლავს, მაგრამ ჯერჯერობით ამოიყვანს დამსხვრეული რუსული ხმლების ქვეშ:
  -მოდი დავშორდეთ, კაგან, დაგიფარავ!
  -რაც შეეხება სამთავიან მანგუს? არ დავუშვებ, რომ ჩემი ჯარი დაიტანჯოს!
  ნინძამ თითი დაარტყა და ნაპერწკლები ავარდა:
  "შემიძლია რთული ჯადოქრობის გაკეთება და ის დაბრუნდება თავის სამყაროში, მაგრამ შემდეგ შვიდი წლის განმავლობაში ვერ შევძლებ მის გამოძახებას!" თუმცა არის ვარიანტი! ჰეილის დონის შელოცვა!
  -როგორ არის?
  გუიუკის, წლებს მიღმა მსუქანი და ფაფუკი სახე, გაშლილი იყო. Ninja Killer-მა განმარტა:
  -Ამიტომაც! მე რომ მოვკლა მისი თეთრი მანგუსტი, მაშინ დრაკონი ჩემი იქნება, თუ ის მომკლავს, მაშინ მისი იქნება!
  იაპონელმა ჯადოქარმა გრძელი მანტრა ჩასჩურჩულა, ტალიმენი მზეზე უფრო კაშკაშა ანათებდა. განადგურების მღელვარებით გატაცებულმა, ფეხშიშველმა ალენკამ უცებ იგრძნო, რომ მის ქვეშ გაქრა ძლიერი და უკვე მორჩილი ურჩხულის მოქნილი, გაპრიალებული ზურგი. ჰაერში აღმოჩნდა, ქვის სისწრაფით დაფრინავდა. დაცემა არ იყო სასიამოვნო, მაგრამ არც საბედისწერო. მეტრის სიგრძის თოვლს რომ გაარღვია , ტერმინატორი მეომარი დაჭრილ ღორის გაბრაზებით თავს დაესხა მონღოლებს. ბოლო ორგანიზებული წინააღმდეგობა დაეცა, უზარმაზარი ჯარის საცოდავი ნარჩენები მასობრივ ფრენაში შევარდა.
  ულამაზესი გოგოები, შიშველი ფეხები ალენკა და ნატაშა, ფაქტიურად ეჯიბრებოდნენ დეზორიენტირებული ნუკერების განადგურებას. გუიუკ ხანი კი პრაქტიკულად უხილავი გახდა, მისი ჭაღარა ცხენი იპოდრომის ყველა რეკორდს არღვევდა, მემკვიდრეობითი კაგანი მხოლოდ საკუთარ კანზე ფიქრობდა.
  -არა ეს სამურაი არაა! სამარცხვინო მშიშარა. რა სირცხვილია ასეთ მიკადოს ემსახურო!
  ნინძამ ყეფა.
  ყვითელმა გველმა ორი ძლიერი კატანა ამოიღო, გადაკვეთა და მკვეთრად შეაძრწუნა, ცქრიალა ვარდისფერი ბურთი გამოეყო პირებს. ჯადოსნური პულსარი სწრაფად აფრინდა მშვენიერი, ნახევრად შიშველი ალენკასკენ.
  ტერმინატორმა მეომარმა მოახერხა მოძრაობის შემჩნევა, მოჭრა ცეცხლოვანი თრომბი ფრენის დროს, ელვის მსგავსი მიმოფანტული მცირე აფეთქება, რომელმაც მიმოფანტა ათეული ან ორი მონღოლი:
  -ეშმაკია! ქვესკნელის სამურაი!
  იყვირა ყვითელმა გველმა. ნინძა უკვე ემზადებოდა სისხლიან ფეხშიშველ ალენკას შესახვედრად, როცა ელემენტარული აზრი გაუჩნდა თავში. "რა მოხდება, თუ ის მაშინვე არ მოკლავს ამ უძლიერეს მებრძოლ გოგონას, მაშინ მას ქერა ტერმინატორი ნატაშა შეუერთდება და შედეგები კატასტროფული გახდება, უფრო მეტიც, მან დაიმორჩილა დრაკონი და მხოლოდ ძალიან ძლიერ მეომარს შეუძლია დაიმორჩილოს დიდი გველი. "
  ნინძამ აკოცა:
  -მე ვშორდები ჩიტები! მივდივარ, რომ დავბრუნდე!
  ყვითელი გველი, თავისი თეთრი მოსასხამი გაშალა, თოვლში ჩაიმარხა. შემდეგ დახრჩობით დაიწყო მოძრაობის შელოცვის ჩურჩული.
  შიშველი ფეხები ალენკამ განაგრძო გააფთრებული დევნა, მკაცრი ნატაშა არ ჩამორჩა. მიუხედავად ბრძოლის მთელი სიმკაცრისა, მათ ერთი წუთითაც არ დაუშვეს გვირგვინის კაგანის სამეფო კარავი.
  -გაიქცევა, მოდი, წინამძღოლს მოვასწრო!
  ფეხშიშველმა ალენკამ შესთავაზა. შიშველი ფეხით დისკს ესროლა, ნატაშამ შემთხვევით უპასუხა და აგრძელებდა გაქცეული მონღოლების სწრაფი დარტყმით გასწორებას.
  -Რისთვის! ჩვენ დამატებით სიხარულს მოვუტანთ ბატიგას და ეს ძალიან ჰუმანურია. ხმალი იოლად კლავს, ჯიჰანგირი კი უბრალოდ ტყავს გამოგლიჯავს.
  ალენკამ, რომელმაც ერთი დარტყმით ოთხი გაჭრა, სიცილი აუტყდა.
  -თუ ბათუს რქებს თვითონ არ მოტეხს! ვაპირებთ მათ ბოლომდე ბანაკამდე მიყვანას თუ რა?
  ნატაშამ გაიცინა და თქვა:
  -ბათუ შარვალს საკმაოდ ძლიერად იწუწუნებს და რაც უფრო ნაკლები მუღლანი გადარჩება, მით უკეთესი!
  ტერმინატორი გოგონები აჩქარებდნენ ტემპს, ეს მოგაგონებდათ დაჭერის თამაშს, ნუკერები სასოწარკვეთილად ურტყამდნენ ცხენებს, გვერდები სისხლიანი ამტვრევდნენ. სასოწარკვეთილი ძალისხმევით, მათ მოახერხეს ოდნავ დაშორდნენ ურუს მხედრებს, მაგრამ მათ არ შეუძლიათ გაექცნენ მათ, ვინც გეპარდზე უფრო სწრაფად იყო შექმნილი!
  გამოღვიძებულმა დიმიტრიმ, ანატოლიევიჩ მედვედევმა გააკეთეს ვარჯიშები და ჩართო ტელევიზორი. ზელენსკის გამარჯვების დღესთან დაკავშირებით გაიმართა სახალხო ზეიმი და ზეიმი. ხალხს გულწრფელად გაუხარდა ცვლილებები.
  ყველას სურდა ეცხოვრა ახლებურად და უფრო თავისუფლად. ინაუგურაცია ახლოვდებოდა და ზელენსკი სრულ ძალაუფლებას იღებდა. და ამან ასევე გამოიწვია ენთუზიაზმი და შთაგონება. თითქოს ყველაფერი შეიცვლება და გუშინდელზე უკეთესი იქნება. და სლავები იპოვიან ერთიანობას და ცივი ომი დასრულდება. პუტინის პერიოდის ავტორიტარული კოშმარივით.
  და ზელენსკის შესახებ უკვე მღეროდა ლამაზი სიმღერები... ყველას რაღაც ახალი და ლამაზი სურდა.
  თავად ზელენსკიმ გამოაცხადა, რომ პირველი განკარგულებით გააუქმებს პარლამენტის იმუნიტეტს და ასევე გაასუფთავებს ოლიგარქის ბუმბულებს. ზელენსკიმ ასევე პირობა დადო, რომ მნიშვნელოვნად გაზრდის გადასახადებს მდიდრებზე. მაგალითად, მათ არ აქვთ მიზეზი, რომ გახდნენ მსუქანი!
  ზოგადად, ბევრი რამ იყო დაგეგმილი. მათ შორის რკინიგზის გრანდიოზული მშენებლობა: არხანგელსკი - ჩუკოტკა, შემდეგ კი მიწისქვეშა გვირაბი ალასკამდე.
  რატომ არ არის ზელენსკი მეფე? მისი პროექტები გრანდიოზულია. აშშ-ში კი ხელისუფლება მალე შეიცვლება და პოლიტიკოსების კიდევ ერთი თაობა იქნება. ვისაც ასევე სურს ცვლილება.
  ახლა კი ზელენსკი განიტვირთება...
  სანამ კომპიუტერს წაართმევდნენ, თამაშში მედვედევი შევიდა...
  სსრკ-ს დაპყრობის შემდეგ შესაძლებელია აშშ-სთან ჩართვა. ოღონდ პირველ რიგში, მოდით გავუშვათ ლაზერული სარაკეტო თავდაცვის სისტემა; იმპერიას აქვს ასეთი შესაძლებლობები. ომი აშშ-ს წინააღმდეგ - 2008 წელი! შეჭრა იწყება ჩუკოტკადან ალასკამდე.
  რეალური ბრძოლა მიმდინარეობს.
  აბრამსი იბრძვის ტანკ Panther-7-ის წინააღმდეგ. ახალი მანქანა აღარ არის ისეთი მძიმე, როგორც სრულყოფილი. და აჩვენებს მის აბსოლუტურ კლასს.
  და ის ანადგურებს იანკებს... მედვედევს ომი მობეზრდა და მან კონტროლი როკოვსოვსკის კლასის სამხედრო მრჩეველს გადასცა. და მან დაიწყო მართვა ...
  მაგალითად, ააშენეთ რაღაც... ახალი ტაძრები, თითოეული შვიდი რელიგიით. ან თუნდაც ახალი სატელევიზიო ანძები. და ძალიან მაგარი იქნებოდა პირამიდის აშენება. კილომეტრნახევარი სიმაღლე. დიახ, ეს ნამდვილად კარგი იქნება!
  ამავდროულად, მედვედევი ამაღლებს კეთილდღეობის დონეს. ეს არ არის მხოლოდ სამხედრო ქარხნების აშენება.
  ასევე შეგიძლიათ აწარმოოთ ტელევიზორები, მაცივრები, კომპიუტერები, ლეპტოპები. და ააშენეთ წარმოება და ამოტუმბეთ საბრძოლო კუნთები. მაგრამ აშშ უკვე ძლევამოსილია... იმპერიას უკვე ორნახევარ მილიარდზე მეტი მოსახლეობა ჰყავს და სავსებით მზად არის აშშ-ს წინააღმდეგ ომისთვის. მედვედევი კბილებს აცლის და მღერის:
  - მე ვარ ყველა საუკუნის ნამდვილი ქარიშხალი! ის, ვინც ბევრ სიკვდილს მოიტანს!
  და ისევ ზეწოლას ახდენს ამერიკაზე. უკვე მიმდინარეობს ბირთვული დარტყმების გაცვლა. ასეთი ბრძოლა იზრდება.
  . თავი No8
  ეჰ, მოდი ისევ დავძლიოთ ერთეულები. და როგორ დავარტყით! აი, ქვეითი გოგონები მოძრაობენ. ყველა ფეხშიშველი და ბიკინით. და როგორ აჭრიან იანკები ბაიონეტებით და როგორ ისვრიან ყუმბარებს შიშველი ფეხებით. მათში არის ნამდვილი ენერგია. და ყველაფერი ანათებს, როგორც ვერცხლისწყლის ბურთულები, რომლებიც გარუჯულ კანს ეშვებიან. გოგოებს უყვართ მკვლელობა - ეს გოგოები არიან!
  და ისინი მღერიან საკუთარ თავს:
  ჩვენ ვგიჟდებით კომკავშირელ გოგონებს,
  ჩვენ ვართ ცარ მედვედევი, ძალიან ბრძენი ცარი...
  და რა თქმა უნდა, ჩვენ გვაქვს მკაფიო ხმა,
  რაიმე საკამათო - წადი!
  და ისევ შიშველი თითებით ესროლა ყუმბარები. ეს გოგოები ფაქტიურად სუპერები არიან. და იანკები დაამარცხეს, დაიპყრეს ალასკა. ისინი ასევე მღერიან საკუთარ თავს:
  - ბოროტი მგლები ერთად იყრიან თავს! მხოლოდ მაშინ გადარჩება რბოლა! სუსტები იღუპებიან, კლავენ - წმინდა სისხლის განწმენდა!
  გოგონები კი შეტევაში კბილების გაშიშვლებით შერბიან. მაგრამ ამერიკელების წინააღმდეგ ასევე არის "ვეფხვები" -7, რა საოცარი ძალაა. და ასეთი მონსტრების შეჩერება შეუძლებელია!
  "ვეფხვი"-7 არის სპეციალური მაღალი წნევის ქვემეხი, რომლის ჭურვის საწყისი სიჩქარე წამში 2500 მეტრია. და როგორც კი დაარტყამს, ვერაფერი გადაარჩენს მას. და ამბრამები ყველა მიმართულებით გარბიან. და ანგრევს მათგან კოშკს.
  გოგონა კი ჯარისკაცებს აიძულებს დაიჩოქონ და შიშველ ფეხზე აკოცონ.
  ამერიკელები ისევ დანებდნენ. და მედვედევის არმიის ჯარები ნიუ-იორკს უახლოვდებიან. და ქალაქი უკვე თავდასხმის ქვეშაა. ის ყოველგვარი ცერემონიის გარეშე იჭერენ.
  მედვედევი თავს დიდ მეთაურად თვლის: მან საბოლოოდ აიღო ნიუ-იორკი.
  და შეიძლება ითქვას, რომ ის არის ყველაზე დიდი დამპყრობთა შორის. შემდეგ კი ვაშინგტონი.
  და ამერიკელები ნებდებიან. აშშ-ის პრეზიდენტი სახეზე დაეცა და გოგოების შიშველ ფეხებზე კოცნა დაიწყო. ჯერ ერთი, მერე მეორე თავის მხრივ.
  ასე აკოცა ფეხშიშველი გოგოების მთელ ბატალიონს. ეს დიდი ბრძოლაა!
  მედვედევი ჩაიცინებს... ასე დაიპყრო ამერიკა. მაგრამ პუტინმა ეს ვერ შეძლო!
  ეს ნამდვილად ბრძოლაა - სუპერ! შემდეგ კი მექსიკაში.
  და ისევ დაჭერა... და მექსიკელი გოგონები მექსიკელებს მუხლს აჩოქებენ და შიშველ ქუსლებს კოცნიან. და ისინი ღრიალებენ:
  - დიდება ლამაზმანებს!
  დიახ, კომპიუტერს შეუძლია აჩვენოს გოგონების დიდი ფერადი გამოსახულებები, შიშველი ქუსლებით, რომლებსაც პატიმრები კოცნიან. და ეს ისეთი მღელვარებაა.
  აქ ისევ ლიდერობენ პატიმრები - ამჯერად შავკანიანები. და ასევე კოცნიან გოგოებს შიშველ ფეხებს.
  და ასევე ტანკები დაცოცავს პირამიდულად...
  გოგოები მოძრაობენ და ბევრია... ბოლოს და ბოლოს, ახალგაზრდებს რესურსებიდან გამოაყოლებ. და აირჩიე, რომ ყველა ერთეული იყოს გოგონები ბიკინებში. და ეს ისეთი ლამაზია.
  ისინი ძირითადად წითურები და ქერა არიან.
  და ისინი იპყრობენ ერთ ქვეყანას მეორის მიყოლებით. ასეთი მაგარი მეომრები. იმპერიები მათ შიშველ ფეხქვეშ ეცემა.
  მედვედევი სიამოვნებით თამაშობს... და კიდევ რაღაცას უსტვენს.
  როგორ აფეთქდება წყალბადის ბომბი? ამაზრზენი ბარბაროსობა! და მთელი ქალაქი, თითქოს ძროხა ენით აკოცა. კიდევ რამდენი რადიაცია? ფეხშიშველი გოგონები კი რადიოაქტიურ მტვერში გადიან. და მათი შიშველი ქუსლები იწვება.
  მედვედევი ისე თამაშობს, თითქოს პითონი სხვა ტერიტორიას ყლაპავს.
  აი, კიდევ ერთი ძალა დაიპყრო ვირტუალურ სამყაროში და დროშა ჩამოაგდეს.
  ტანკები ახლა ახალია აქტიური ჯავშნით და კერამიკით. მრავალ ფენიანი და ეფექტური.
  და თვითმფრინავების მატარებლები თანამედროვეა და ასევე საკმაოდ შესაბამისი. და როგორ იწყებენ თვითმფრინავები მათგან სროლას.
  მედვედევი, როგორც ვხედავთ, ძალიან ჭკვიანი მოქმედი პრეზიდენტია.
  ასე რომ, ახლა დრონების განვითარება. და ეს მაგარია. ასევე, დისკის ფორმის თვითმფრინავი. აქ ისინი უკვე მიდიან ბრძოლაში, როგორც უცხოპლანეტელები. შემდეგ კი, პირამიდული ტანკები.
  აშშ-ს პრეზიდენტმა ტრამპმა, ნათელმა გონებამ, ბრძანა, რომ მანქანა ყველა მხრიდან დაუცველი და შეუღწევადი ყოფილიყო. ასე გაჩნდა მასტოდონი დაბალი პირამიდის სახით. და ასეთმა მანქანამ აჩვენა შესანიშნავი დაცვა. განსაკუთრებით კინეტიკური ჭურვების წინააღმდეგ.
  ახლა კი, ეს ტანკი ისეთი წარმატებული აღმოჩნდა, რომ მასში შეღწევა შეუძლებელია და ის კვლავ მუშაობს შეერთებულ შტატებთან. ასეც კი უწოდეს: ტრამპის ტანკი.
  და სიგიჟე ხანდახან იპყრობს ადამიანებს, როცა ხედავენ, რომ მანქანა გაუვალია.
  მედვედევი უთანასწორო ბრძოლას აწარმოებს და მისმა მანქანებმა უკვე აიღეს კიდევ ერთი ვირტუალური კაპიტალი, აქცევს მას ნანგრევებისა და მდუღარე კრატერების გროვად.
  მაგრამ ეს არ არის საკმარისი რობოტი გოგონასთვის. იგი იწყებს ახალი თაობის იარაღის შემუშავებას: გამანადგურებელი ბომბი. და ეს ბომბი ოთხასჯერ უფრო ძლიერია ვიდრე წყალბადი. ასე რომ, თუ ის მოხვდება, თქვენ ვერ შეძლებთ ფერფლის შეგროვებას!
  და ომი უკვე კოსმოსში გადადის.
  მედვედევი იყენებს გემებს, რომლებიც დამზადებულია ახალი შენადნობისგან, უფრო ძლიერი და მსუბუქი ვიდრე ტიტანი. და ვარსკვლავური ხომალდები დაფრინავენ კოსმოსში და საბრძოლო რობოტები იბრძვიან. მიწისქვეშა ქარხნებში უკვე ბევრი სხვადასხვა მოდელია.
  ახლა კი პლანეტის ბოლო იმპერია იშლება. Და რა? ახლა ღრმა სივრცეში!
  იწყება ვარსკვლავური ომების ერა.
  მედვედევს ეს ესმის და ენერგიულად აჭერს კლავიატურას. ან შეგიძლიათ თითების მოძრაობა ან ფიქრების კონტროლი.
  პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელი გონივრულად მოქმედებს და თავისთვის აშენებს კოსმოსურ ფლოტს. და ბრძოლა გრძელდება.
  მიმდინარეობს კიდევ უფრო ძლიერი, განსაკუთრებით გამანადგურებელი, თერმოკვარკის ბომბის შემუშავება. და ის ასი ათასჯერ უფრო ძლიერია, ვიდრე განადგურება.
  შემდეგ კი გემები ცაში ამოდიან. და ისინი იჭერენ პლანეტის თანამგზავრებს. შემდეგ კი მეზობელი სისტემები. ისინი ამას ძალიან სწრაფად აკეთებენ.
  და პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელი აწარმოებს ტერმინატორებს თამაშში. აქ არის ტერმინატორის გმირი. ეს არის დროში მოგზაურობა, თუნდაც შეზღუდული.
  მედვედევმა დაიკივლა:
  - ხალხი ფეხს აჭერს მიწაზე, ჩექმები რა! რაც სისულელეა და საშინლად მახინჯი!
  და მედვედევი ბევრად უფრო მხიარული გახდა. ეჰ, ბავშვებო, რა კარგები ხართ. მით უმეტეს, თუ ისინი გახდნენ კოსმოსური მეომრები.
  ვარსკვლავური ბრძოლა ვითარდება. და დარტყმების სერიოზული გაცვლა, როდესაც ტრივიალური მუშტები ნაწლავებში. უფრო სწორედ, ეს არის წარმოსახვითი აზროვნება.
  მედვედევი აგრძელებს შეტევას:
  - ჩემი ვარსკვლავური ხომალდები მკვლელია!
  და თავის ადგილას ნიშნავს ახალ კოსმოსურ მეთაურებს. და რა არის ბრძოლა, არის ბრძოლა.
  აქ მედვედევი მეთაურობს თავის მეთაურებთან ერთად. აქ მტრის კოალიცია დგას მის წინააღმდეგ. როცა ასეთი უთვალავი არმადა უახლოვდება, საშინელებაა, შორიდან თითქოს მრავალფეროვანი, ცქრიალა ნისლეული მცოცავი იყო. უფრო მეტიც, თითოეული ნაპერწკალი არის დემონი, რომელიც გამოწვეულია ნეკრომანტი ჯადოქრის მაგიით. ძირითადი კლასის თორმეტნახევარ მილიონზე მეტი სამხედრო კოსმოსური ხომალდი და გაუთავებელი პატარა "კომფორტის სახლი", მუდმივად შემოსული გამაგრების გათვალისწინებით, მისი რიცხვი ორას მილიონს უახლოვდებოდა. წინა მხარე რამდენიმე პარსეკზე იყო გადაჭიმული; ასეთი მასშტაბით, ფლაგმანი ულტრა საბრძოლო ხომალდებიც კი საჰარაში ქვიშის მარცვლებს ჰგავს.
  გენერალური ბრძოლა ახლოვდება: მედვედევის კოსმოსური იმპერიის არმია მრავალმხრივი "ტოტალური ხსნის კოალიციის" წინააღმდეგ, რომელმაც გადაწყვიტა, მუდმივად გვიანი თავდაცვის მუდმივი ტაქტიკის ნაცვლად, დაარტყა თავად სასტიკი აგრესორის ფლოტი.
  აქ იმდენი ხომალდია, საოცარი მრავალფეროვნებით, თუმცა უმეტეს შემთხვევაში ეს მხოლოდ ეფექტურ ბრძოლას აფერხებს. მაგალითად, ვარსკვლავური ხომალდი კლავესინის სახით, ან, სიმების ნაცვლად გრძელი მუწუკებით, არფა, ან თუნდაც კონტრაბასი მეორე მსოფლიო ომის სატანკო კოშკით. ამან შეიძლება შთაბეჭდილება მოახდინოს დაღლილზე, მაგრამ უფრო მეტად იწვევს სიცილს, ვიდრე შიშს.
  მათი მოწინააღმდეგე არის იმპერია, რომელიც აცხადებს, რომ უნივერსალური ძალაა. მედვედევის დიდი კოსმოსური ემირატი, სადაც ყველაფერი ომის სამსახურშია მოყვანილი, მთავარი სლოგანი ეფექტურობა და მიზანშეწონილობაა.
  კოალიციისგან განსხვავებით, მოქმედი პრეზიდენტის ვარსკვლავური ხომალდები მხოლოდ ზომით განსხვავდება. და ფორმა პრაქტიკულად იგივეა, ძალიან მტაცებლური გარეგნობის ღრმა ზღვის თევზი. შესაძლოა, ერთადერთი გამონაკლისის გარდა, ისინი ჰგვანან ფოლადით მოციმციმე სქელ ხანჯლებს - მტაცებლებს.
  კოსმოსის ამ ნაწილში ვარსკვლავები არც თუ ისე მჭიდროდ არიან მიმოფანტული ცაზე, მაგრამ ისინი ფერადი და უნიკალურია მათი სინათლის სპექტრით.
  რატომღაც, როცა ამ მნათობებს უყურებ, გეუფლება ისეთი სევდიანი განცდა, თითქოს ანგელოზების თვალებში უყურებ, რომლებიც გმობენ სამყაროს ცოცხალ არსებებს მათი ამაზრზენი, მართლაც ველური საქციელის გამო.
  პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელი არმია არ ჩქარობდა შეხვედრაზე წასვლას, მხოლოდ ცალკეულმა მობილურმა ქვედანაყოფებმა, სწრაფი სიჩქარის გამოყენებით, შეუტიეს მტერს, მიაყენეს ზიანი და უკან დაიხიეს. საპასუხოდ, ისინი ცდილობდნენ მათ დახვედრას ცეცხლსასროლი იარაღით, მაგრამ უფრო მოხერხებულები და სრულყოფილი დაცვით, ბევრად უფრო ეფექტური იყვნენ.
  ნაღმები, ერთი შეხედვით მცირე ზომის კოსმოსური მასშტაბით, დახეული იყო თითქოს აფეთქების შედეგად, ისევე როგორც კრეისერები და გამანადგურებლები. მაგრამ ჩვენ მოვახერხეთ დიდი თამაშის ჩამოგდება. კოალიციის ერთ-ერთი უზარმაზარი საბრძოლო ხომალდი მოხვდა, ის სქელად ეწეოდა, გაფუჭდა და პანიკა ააფეთქეს გიგანტური ვარსკვლავური ხომალდის ბორტზე, როგორც ცეცხლი მშრალ ტყეში.
  უცხოპლანეტელები, ჟერბოების მსგავსი მხოლოდ კუდის ნაცვლად კლანჭებით, შიშით გარბიან, ყვირილით და ხტუნვით მაღლა-ქვევით. მათ შორის არის პატარა ტიპები, რომლებიც ჰგავს დათვებისა და იხვების ჰიბრიდებს. ნისკარტები ველური საშინელებით იხვევენ, ისმის კვარცხლბეკი, ისინი შორდებიან და ბუმბულებს ცეცხლი ეკიდება. აქ ერთ-ერთი დათვის იხვი თავდაყირა გადატრიალდა და თავი ცეცხლის მილად აქცია. იქ ქაფი პირდაპირ ყელში შევარდა, მუცელმა მაშინვე გაიხადა ფეხსაცმელი და ჩიტის გვამი ააფეთქეს, სისხლს ასხამდა ბავშვისგან გამოსული ხორცის ნარჩენები.
  ჟერბოები იწვებიან და მიდიან სამაშველო მოდულებისკენ, მაგრამ, როგორც ჩანს, სისტემა, რომელიც გადარჩენის მოჩვენებით იმედს აძლევს, უიმედოდ დაზიანებულია. მათი გენერალი, კუდის ტარაკანი, ისტერიულ წივილს გამოსცემს:
  - უნივერსალური წრის კვადრატის ღმერთებო,...
  დასრულება ვერ მოხერხდა, ცეცხლმა დაფარა მისი უბედური აღმატებულება. გონიერი მღრღნელის ხორცი ელემენტარულ ნაწილაკებად დაიშალა.
  საბრძოლო ხომალდი დაიწვა, ჰაერის ბუშტები გამოდევნა ვაკუუმში, შემდეგ კი აფეთქდა, მიმოფანტა მრავალ ფრაგმენტად.
  მედვედევმა, საკმარისად რომ ითამაშა, კიდევ რამდენიმე შეკვეთა გააკეთა. მან ასევე ნოვოდვორსკაიას სიკვდილის შემდეგ დააჯილდოვა რუსეთის გმირის ვარსკვლავი. მან ბრძანა, რომ ოლეგ რიბაჩენკოს გადაეცათ ყველა ის ორდენი და მედალი, რაც რუსეთს აქვს. და მან დონალდ ტრამპს წმინდა ანდრია პირველწოდებულის ორდენი გადასცა. რის შემდეგაც მედვედევს ისევ ჩაეძინა... ჯერ არავის შეუწუხებია.
  ასეთი საქციელის შემდეგ, ალენკა შესამჩნევად გაახალისდა. ასეა მისი გუნდიც.
  მარგარიტა იყო პირველი, ვინც სიტყვა აიღო:
  - დავასრულოთ იაპონია ზღვაზე და დავასრულოთ ისინი ხმელეთზე!
  ალენკამ თბილად დაუჭირა მხარი ამ იდეას:
  - Რა თქმა უნდა! რატომ დაუშვით ახალი რუსი ჯარისკაცების სიკვდილი!
  ნატაშამ ასევე ისაუბრა:
  - კუროპატკინი ზედმეტად გადამწყვეტი მეთაურია. ასე რომ, ფაქტი არ არის, რომ ის შეძლებს გამარჯვებას, თუნდაც პორტ არტურზე თავდასხმის დროს იაპონელების დასუსტების გათვალისწინებით!
  მედვედევმა ეს გადამწყვეტად შეაჯამა:
  - შევეტევით! ეს ჩვენი და რუსეთის შანსია!
  რის შემდეგაც ძლიერმა და ულტრათანამედროვე ტანკმა მოძრაობა დაიწყო. დიახ, იაპონიას ცუდი დღე აქვს. და არაერთხელ დაწყევლებენ იმ მომენტს, როცა რუსეთთან ბრძოლა მოუვიდათ თავში.
  ტანკი იაპონური ჯარებისკენ მოძრაობდა. ალენკამ გახარებულმა თქვა:
  - ასეთი საოცარი სიზმარი ვნახე. თითქოს მე და ნატაშა ვიცავთ რიაზანს ბათუ ხანის ლაშქართაგან.
  მარგარიტამ გაიხარა:
  - სიზმარში ვიყავი?
  ალენკამ თავი უარყოფითად გააქნია:
  -არა! უბრალოდ იქ არ იყავი!
  გოგონამ გაღიზიანებით დაიყვირა:
  - რა სამწუხაროა!
  ფეხშიშველმა ალენკამ ჩაიცინა და შენიშნა:
  -შენ მხოლოდ შეგვეშალა ხელი! მაგრამ მე და ნატაშა ძალიან მაგრები ვიყავით!
  ქერა გოგონამ გაკვირვებით ჰკითხა:
  -მაგარი იყავი?
  ფეხშიშველმა ალენკამ დაუდასტურა:
  - კი, ძალიან მაგარია! და მე დრაკონზეც კი ვიჯექი!
  ნატას გაეცინა და უპასუხა:
  -ძალიან ლამაზი იყავი დრაკონზე!
  ალენკამ ადვილად დაადასტურა:
  - ზღაპარს ჰგავს! სადაც არის დრაკონები, ელფები და ყველაფერი გლამურული!
  მარგარიტამ გულწრფელი გრძნობით უპასუხა:
  - დრაკონის გარეშეც ძალიან ლამაზი ხარ! უბრალოდ ფერია და სასწაულების სასწაული!
  ალენკამ დარწმუნებით განაცხადა:
  - ყველას დავამარცხებ! დრაკონებით და მის გარეშე!
  და მეომარმა მუშტი აჩვენა.
  პირველი რუსული ტანკი თავს დაესხა იაპონელებს, რომლებიც პორტ არტურის კედლებთან იდგნენ. ჯერ კიდევ საკმაოდ ბევრი იყო. არტილერიამ დაიწყო მუშაობა. საპასუხოდ, საშინელი ტანკის 152 მმ-იანი ქვემეხი და რვა ლეტალური ტყვიამფრქვევი გაისროლეს. და ისევ დაიწყო სამურაების ასობით თესვა.
  ტყვიამფრქვევები - "დრაკონები", ძალიან სასიკვდილო რამ. წუთში ხუთი ათასი ტყვია მხოლოდ ერთგვარი მხეციაა.
  იაპონელები დაეცნენ, გახვრეტილი, ნამსხვრევებად დახეული, თავის ქალა დამსხვრეული. მათი მუცელი გაუსკდა და სხეულები გადახტა, ცეცხლის გამანადგურებელი დარტყმის შედეგად მაღლა აიტაცა.
  ასევე აფეთქდა ფრაგმენტული ჭურვები კუმულაციური შევსებით. ისინი შესანიშნავად გამოირჩეოდნენ როგორც ქვეითებზე სროლისთვის, ასევე გემების ფსკერზე შეღწევისთვის.
  ეს ტერმინატორის გოგოები არიან, პროფესორი კი ნამდვილი გენიოსი. ამიტომ მათ დაიწყეს სამურაების გაძარცვა.
  ფეხშიშველმა ალენკამ წამოიძახა:
  - რუსის სული განდიდდეს!
  ნატაშამ, ჯოისტიკის ღილაკს შიშველი თითებით დააჭირა, ტყვიების შხაპი გამოგზავნა და განაგრძო:
  - და ჩვენი მეფე, ნიკოლოზ II!
  ფეხშიშველი ალენკა აგრძელებდა ჭურვის შემდეგ გაგზავნას. ყოველ სამ წამში ერთი მომაკვდინებელი იარაღი გაფრინდა. და იაპონური ბატარეები გაჩუმდა. და ყვითელკანიანი ჯარისკაცები დიდი რაოდენობით დაიღუპნენ.
  ნატაშამ, რომელმაც სამურაების რამდენიმე წოდება ჩამოიყვანა, მხარი დაუჭირა:
  - ჩვენს გულებში მღერის სამშობლოს ჰიმნი.
  შიშველი ფეხი ალენკა, რომელიც აგრძელებს ჭურვების ლეტალური შევსებით დაფურთხებას და ისინი პლასტიდზე ბევრად ძლიერია, განაგრძო:
  "მასზე ლამაზი არავინაა მთელ სამყაროში."
  ნატაშამ, უმოწყალოდ ესროლა იაპონელებს შიშველი თითებით, დაამატა:
  - მჭიდროდ შეაჭე რაინდის ავტომატი.
  ფეხშიშველმა ალენკამ, სამურაის ნამსხვრევმა, დაასრულა:
  - მოკვდი ღვთისგან ბოძებული რუსეთისთვის!
  გოგოები მართლა ასეთები არიან, სუპერ! დიდებული ლამაზმანები. უყურებ მათ და აღფრთოვანებული ხარ. მაგრამ იაპონელებისთვის ეს წმინდა სიკვდილია. ტანკი ბატარეებში დადიოდა. დაარტყა იარაღის ეკიპაჟები. მან ეს გააკეთა ძალიან, ძალიან სწრაფად. მერე სანგრებში გავიარე. ბევრიც მოთიშა. უფრო სწორად , არა ბევრი, არამედ თითქმის ყველა. განადგურება ტოტალური აღმოჩნდა. აქ, რა თქმა უნდა, ყველაფერი ავტომატურად დამუშავდა. ასე გაანადგურეს იაპონელები.
  ალენკამ სიცილით აღნიშნა და გარუჯული ფეხების შიშველი თითებით ჯოისტიკის ღილაკებს დააჭირა:
  - ჩვენ უფრო ჯალათები ვართ, ვიდრე მეომრები!
  ნატაშამ გაიცინა და დათანხმდა:
  - თავისუფლება, გენიოსო და დიდება ჯალათებო!
  და ისევ ისვრის ნაკადულებში. და ურტყამს სამურაებს ველური ძალით.
  მარგარიტამ, რომელიც ასევე ზუსტად ისროდა შიშველი ფეხებით, რაციონალურად შენიშნა:
  - ნაკლები გეი კაცი იქნება, იაპონიაში კი კაცების დეფიციტი იქნება!
  ფეხშიშველმა ალენკამ სიცილი აუტყდა და ისევ გაისროლა:
  - უფრთხილდით ქალებს! ქალებო, ფრთხილად!
  ეს მართლაც ისეთი გოგოა, რომელსაც მისგან ჭურვები, ნამსხვრევები და ნებისმიერი ტყვია აფრქვევს. ყოველ შემთხვევაში, გოგონა ნამდვილი ტერმინატორია.
  ნატაშამ აიღო და იმღერა:
  - ლეგიონები მიდიან,
  მათი ბაიონეტები ბრწყინავს.
  ჩვენს უკან მილიონებია
  ო, რუსული პოლკები!
  არავინ გაჩერდება
  არავინ ხელს არ შეუშლის...
  ნაბიჯი ხსნის ახალს,
  მოდით, სწრაფად ვიფრინოთ!
  და ისევ წვიმს მტერს. და ეს არ აძლევს მათ ამპერის მეასედზე დაშვების საშუალებას.
  შიშველი ფეხშიშველი ალენკა, კოდალის ერთფეროვნებით ნაჭუჭებს ისვრის, კისკისებდა და დამცინავად მღეროდა:
  - ერთი, თავდამსხმელი, ორი თავდამსხმელი, ის ტრიალებს.
  ნატაშამ, გასროლით, დაადასტურა სიმღერა:
  - ერთი დარტყმა, ორი დარტყმა, ირგვლივ წევს!
  მაგარი ალენკა ენერგიულად უჭერდა მხარს:
  - ერთხელ ფიცარი, ორი ფიცარი - აგებულია კუბო.
  შიშველი ფეხი ნატაშამ, რომელიც აგრძელებდა სროლას და მტერს ტყვიამფრქვევის აფეთქებებით აოხრებდა, აჩუყდა:
  - ერთი ნიჩაბი, ორი ნიჩაბი - ორმო იჭრება!
  და მეომარმა საფირონისფერი თვალებით თვალი ჩაუკრა. ის მართლაც ისეთი საყვარელია.
  ფეხშიშველმა ალენკამ კარგად დააკვირდა პოზიციებს. ტანკი სწრაფად მუშაობდა და გენერალ ნოგის ჯარიდან პრაქტიკულად აღარაფერი დარჩა. როგორც ჩანს, თავად მეთაური მოკლეს. ჩვენ ვამთავრებთ ბოლო იაპონელებს ალყის არმიიდან.
  მედვედევმა ლოგიკურად აღნიშნა:
  - აი სადამდე მივიდა ტექნოლოგია! ოთხმა კაცმა რამდენიმე საათში ოთხმოცდახუთი ათასზე მეტი იაპონელი მოკლა.
  ნახევრად შიშველმა ალენკამ, რომელიც ბოროტად იღიმებოდა, შენიშნა:
  - დანარჩენებიც უნდა გავანადგუროთ! არავინ დატოვოთ უკან!
  ნატაშა მღეროდა, როცა ესროდა ბოლო ათას სამურაის:
  - არა, მთები არ იქნება ოქრო, ჩვენ მალე მოვკლავთ რუსეთის ყველა მტერს!
  მაგარი მარგარიტამ დაამატა:
  - არა, ბუასილი კი არა, მალე მკვდარი მოწინააღმდეგე იქნები!
  გენერალ ნოგის ლაშქარს რომ მოსწყვიტეს, ტერმინატორის გოგონები დროებით ავიდნენ ტანკიდან და ფეხშიშველი დარბოდნენ თოვლში. ისე, უკვე ზამთარია.
  მათ უკვე გაანადგურეს ას ორმოცდაათ ათასზე მეტი ქვეითი. და პლუს იაპონიის ფლოტი. ამასთან, ორას ორმოცდაათ ათასზე მეტი იაპონელი დგას გენერალ კუროპატკინის არმიის წინააღმდეგ.
  მედვედევი ძილიდან მუხის თავით გამოვიდა. ცოტა მოიარა. მერე ისევ კომპიუტერზე ვითამაშე... ვარსკვლავური ომები მშვენიერია... მაგრამ რაღაც არ გამოვიდა...
  მედვედევმა ახალი სტრატეგიის გამეორება დაიწყო. ჩავრთე ისტორიული თამაში: რუსეთი ნიკოლოზ II-ის დროს. და ომი იაპონიასთან. ეს ისეთი სასტიკი ომია. შეგიძლიათ განათავსოთ სტრატეგია და გამოიყენოთ ძალები კომპიუტერზე.
  მედვედევმა იოლ დონეზე ითამაშა, მაგრამ იაპონელების ინექცია გამოტოვა და მძიმე დანაკარგები განიცადა. დიახ, აუცილებელია აშენება არც თუ ისე აქტიურად. მოდით გადატვირთოთ.
  და ისევ საკუთარ თავს თამაშობ... როგორც იქნა, კუროპატკინის ადგილას პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელი ძალიან არ ანათებს... სულ რაღაც ხარვეზები, შეცდომებია.
  შემდეგ მედვედევმა სამხედრო მრჩეველი ჩართო და ყველაფერი მშვიდად ჩაიარა... თვითონ კი დაიძინა და სავარძელში ჩაეძინა.
  მშვენიერმა ალენკამ , შიშველი ფეხებით ასხამდა ნატაშას:
  - რას გრძნობ, ამდენი ადამიანის მოკვლა?
  ქერა გოგონამ გულახდილად უპასუხა:
  - არ ვიცი! ისეთი შეგრძნებაა, თითქოს ეს კომპიუტერული თამაშია! თქვენ არ გრძნობთ სიბრაზეს, ბრაზს ან დიდ სიხარულს!
  ფეხშიშველი ალენკა გაბრაზებულმა ჩაიცინა:
  - Ეს არის ომი!
  ნატაშა სალტოში გადატრიალდა. წითელი, მრგვალი ქუსლები ციმციმებდა. ზოგადად, ის მშვენიერი გოგონაა, რომელსაც შეუძლია ბევრის მიღწევა დიდი ძალისხმევის გარეშე. და თუ არ გავრეცხავთ, უბრალოდ ვისრიალებთ.
  გოგოებმა თოვლში დარბოდნენ. მათი სხეული ძალიან გამოხატულია. მკერდი დიდია, თეძოები მდიდრული, ცხენის კრუპივით, გამოკვეთილი კუნთები. ესენი არიან ლამაზმანები-გმირები. მათ აქვთ ყველაზე რეალური ქალური ძალა. ამდენი მადლი. ფეხები კი - გარუჯული კანის ქვეშ მოძრავი კუნთების ბურთულები.
  მათ სამი იაპონელი სკაუტი წააწყდა.
  გოგოებმა სალტო გააკეთეს. და როგორ ურტყამენ სამურაებს ნიკაპში შიშველი ქუსლებით. და მათ ფაქტობრივად დაამტვრიეს ყბები. და მათ ყველა კბილი გამოარტყეს. რის შემდეგაც გოგოებმა მღეროდნენ:
  - რუსების სიდიადე პლანეტებმა აღიარეს,
  ჩვენ თავდაჯერებულად მივდივართ ზემოთ.
  ჩვენ გვიყვარს და გვაფასებს მსოფლიოს ყველა ერი,
  მთელი ქვეყნის ხალხი მიდის კომუნიზმისკენ!
  და ისევ ლამაზმანებმა ზურმუხტისფერი თვალებით ახახეს. ისე მებრძოლად გამოიყურებიან. მეომრები აქტიურობენ. და ისევ სირბილი.
  ფეხშიშველი ალენკა გადახტა. მან ბორბალი ჰაერში დატრიალდა და შენიშნა:
  - ძალიან მაგრები ვართ. ჩვენ შეგვიძლია დავიპყროთ მთელი მსოფლიო!
  ნატაშამ გაიცინა და უპასუხა:
  - პლანეტა დედამიწის იმპერატრიცა -
  ეს ძალიან მაგარია!
  და ორივე გოგონამ ერთმანეთს თვალი ჩაუკრა. რის შემდეგაც უკან დავიხიეთ. ფაქტობრივად, ომის ყოველი დღე ზედმეტად ძვირი უჯდება მეფის რუსეთის ხაზინას. და დროა დავასრულოთ იაპონელებთან სწრაფად.
  მედვედევმა გოგოებს კაშკაშა ღიმილით მიესალმა:
  -აბა, გარბოდი?
  ფეხშიშველმა ალენკამ ღიმილით თქვა:
  - გავრბივართ და მზად ვართ საბრძოლველად!
  ნატაშამ აგრესიულად შენიშნა:
  - ყველას მოვკლავთ!
  მედვედევმა ხელი აიქნია და უბრძანა:
  -მაშინ, წავიდეთ!
  ფეხშიშველმა ალენკამ ჩაიცინა და უპასუხა:
  - ჩვენი ოთხეული ყველაზე მომაკვდინებელია მსოფლიოში!
  ნატაშამ გააპროტესტა ეს და შიშველი ფეხი დაარტყა:
  - არა სამყაროში, არამედ სამყაროში!
  და ძლიერი, აგრესიული და მომაკვდინებელი ტანკი მოძრაობდა ყველა სიჩქარით. ორას ორმოცდაათ ათასზე მეტი იაპონელი წინ არის. მაგრამ არის საკმარისი ჭურვები მილიარდი ჯარისკაცისთვის!
  გოგონები, პროფესორი და სტუდენტი - ეს არის გუნდი, რომელიც ყველას დაამტვრევს და ვერძის რქაში ახვევს. და ტანკი მიფრინავს იაპონიის ჯარებისკენ. ის მუქარით მირბის თავისკენ. მას სურს ყველას გატეხოს.
  ფეხშიშველი ალენკა აღფრთოვანებით მღეროდა:
  რუსეთის ხარჯები - ლამაზი, ძვირფასო,
  სად არის თოვლის მარგალიტები, ბროლის უსაზღვრო მდინარეები,
  და რუსი ჯარისკაცი და გენერალი ერთია.
  წმინდაა სახელმწიფოს სიმბოლო - მართლმადიდებლური არწივი, ჩვენო მეფეო!
  ახლა კი სწრაფი ტანკი ფაქტობრივად აფრინდა. მოიერიშე თვითმფრინავივით გაფრინდა. და ის აღმოჩნდა იაპონელების წინაშე. უნივერსალურმა ქვემეხმა და დრაკონის ტყვიამფრქვევებმა ისევ დაიწყეს მუშაობა . გოგონები ძალიან ხალისით შეუდგნენ საქმეს. Ბევრი ლაპარაკის გარეშე.
  ალენკამ შიშველი თითებით ისროლა იარაღი, იაპონელები დაარტყა და იმღერა:
  - დიდება ჩემო რუსეთს, სტალინს და ლენინს, ერთ ოჯახს!
  წითური ეშმაკი კი ზურმუხტისფერი თვალებით ანათებს. და როგორ იგერიებს სამურაებს. შეგიყვარდება.
  და არც ნატაშა ჩამორჩება. თრეშებს იაპონელებს.
  და მღერის:
  - ნუ შეანელებ მორიგეობებს. ჩვენი ბედი გამარჯვებაა, გოგოებო!
  მეომარი აყვავებული იყო. და ასე სწრაფად, ასხამს ცეცხლს მტერზე.
  და შიშველი თითები დააჭირეთ ჯოისტიკის ღილაკს.
  ნახევრად შიშველმა ალენკამ, გასროლით, შენიშნა:
  - რუსეთში ორი უბედურებაა...
  მარგარიტამ შეაწყვეტინა აქ:
  - ორი რომ იყოს!
  შიშველი ფეხი ალენკა, გასროლით, სიამოვნებით დათანხმდა:
  - დიახ, თუ მხოლოდ ორი!
  ნატაშამ, ესროლა, ასობით იაპონელი დადო, აიღო და იმღერა:
  - ორში, ორ ზამთარში. ორში, ორ გაზაფხულზე!
  შიშველფეხა ალენკამ გასროლით დაამატა:
  - იაპონელებს მოვკლავ და დავბრუნდები!
  ნატაშამ გაიცინა და უპასუხა:
  - პორტ არტური ჩვენია! და არავის მივცემთ უფლებას ჩვენი მანჯურია აიღოს!
  და მეომარმა ისევ დაასხა სამურაი. რუსები იაპონელებთან არ წააგებენ. ეს კიდევ ერთხელ ადასტურებს, რამდენად დაუმარცხებელია რუსეთი!
  ფეხშიშველმა ალენკამ ბატარეა დაამტვრია და დაიყვირა:
  - რუსეთი ცნობილი იქნება ყველაზე შორეულ ქვეყნებში და საუკუნეებში!
  ნატაშამაც იკივლა:
  - და არც ერთი ძალა არ შეგვიშლის!
  მან გაანადგურა კიდევ რამდენიმე ათასი სამურაი. შემდეგ ტანკი წინ დაიძრა და მოსავლის აღება გაგრძელდა.
  მარგარიტამ, ამის შემხედვარე, გამოთქვა თავისი აზრი:
  - თუ ომი ასე ბრწყინვალედ მოიგეს, რას მოიმოქმედებს რუსეთი?
  მედვედევმა უყურებდა გოგონებს, როგორ სცვივდნენ იაპონელებს და შესთავაზა:
  - ომი იქნება, ან გერმანელებთან, ან ინგლისელებთან! მაგრამ ნებისმიერ შემთხვევაში, ბრძოლა ამომავალი მზის მიწასთან არ არის ბოლო!
  ალენამ, რომელმაც სხვა ბატარეა გაანადგურა, თქვა:
  - მაშ, გერმანელებს მივცემთ, ისე, იმდენს მივცემთ, რომ საკმარისი არ ჩანდეს!
  ნატაშამ, სამურაების გამანადგურებელმა, დაამატა:
  - და ჰიტლერს ვერმახტში გასაწვევი არავინ ეყოლება!
  ალენკამ, ჯოისტიკის ღილაკებს შიშველი თითებით დააჭირა, აგრესიულად განაცხადა:
  - მაგრამ არიელებს ვწუხვარ. ამდენი ლამაზი თეთრი ბიჭი დაიღუპა!
  ნატაშა დაეთანხმა ამას და სევდიანად დაუქნია თავი:
  - დიახ, ამდენი კარგი ადამიანი დაიღუპა! და რისთვის?
  გოგონამ იაპონელს დაარტყა და შენიშნა.
  - იაპონელები კი კარგი ერი არიან, მაგრამ ჩვენ იძულებულები ვართ მათთან ბრძოლა! თუმცა ეს არც ისე კარგია!
  მარგარიტამ ლოგიკურად აღნიშნა:
  - და ცხოველები? არ კლავენ ერთმანეთს? მაგრამ ადამიანი მხოლოდ უმაღლესი დონის ცხოველია!
  მედვედევმა გაიცინა და გააპროტესტა:
  - ადამიანს, ცხოველებისგან განსხვავებით, სული აქვს! და მისი სული მართლაც უნიკალური და უკვდავია! ასე რომ, ჩვენ და ცხოველები მთელი უფსკრული ვართ!
  მარგარიტამ გააპროტესტა ეს:
  - და მაიმუნები? მათ ასევე აქვთ ინტელექტის მაღალი დონე. ერთმა მათგანმა იცის სამნახევარი ათასი სიტყვა!
  პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა უპასუხა:
  - მაგრამ ისინი ჩვენი ნათესავები არიან!
  ფეხშიშველმა ალენკამ ესროლა იაპონელებს და მღეროდა:
  - მაიმუნი ვარ! თანაც კაცი!
  ნატაშამ, რომელიც სამურაის თიბავდა, დაიყვირა:
  - საუკუნეა მაიმუნებით არ იარო!
  სუპერტანკი აგრძელებდა იაპონელების ჭრას. Რატომაც არა? ის მართლაც გიჟი მხეცი
  რომელიც წუთში ორმოცი ათას ტყვიას ისვრის. და მისი ჯავშანი შეუღწევადია თითქმის ნებისმიერი ჭურვისთვის. და არა მხოლოდ მეოცე საუკუნის დასაწყისი.
  შიშველი ფეხი ალენკა, სროლა, აგრესიულად განაცხადა:
  - მეფე ნიკოლოზმა ბევრი გააკეთა რუსეთისთვის, მაგრამ დაუფასებელი და დაუფასებელი დარჩა!
  ნატაშა, რომელიც ცეცხლს ასხამდა იაპონელებს, დათანხმდა:
  - მართალია! მეფე მოკლეს. აიძულეს მღვდელი ტახტიდან ჩამოშორებულიყო! და რა გახდა უკეთესი?
  ფეხშიშველმა ალენკამ ქვემეხიდან გაისროლა და დაამატა:
  - კიდევ უფრო გაუარესდა! და კიდევ უფრო ბოროტი ხალხი მოვიდნენ ხელისუფლებაში!
  ნატაშამ გაიცინა, იაპონელს დაარტყა და თქვა:
  - მაშ, ვიბრძოლოთ უკეთესი მომავლისთვის! და რუსეთის თავისუფლებისთვის!
  ნახევრად შიშველმა ალენკამ, გასროლით, თქვა:
  - ცვლილებისა და გამარჯვებისთვის!
  მერე მუშტი აჩვენა. ის გოგოა, რომელსაც ეს შეუძლია. მაშინ სამურაიც კი ვერ მოიშორებს მას. და ტყვიამფრქვევები მუშაობს. ყველა თიბავს და თიბავს.
  ისინი ფაქტობრივად ხნავენ გვამების მთელ რიგებს. და ისინი მკვლელობით ასუფთავებენ სივრცეს.
  გენერალ კუროპატკინს აცნობეს, რომ იაპონელებს შორის რაღაც უცნაური ხდებოდა. სროლა, აფეთქებები, ვიღაც თავს დაესხა მათ.
  . თავი No9.
  მედვედევმა, ცოტა რომ დაიძინა, ისევ აიღო კომპიუტერი. არც კი გაპარსავდა. და ისევ მან დაიწყო თამაში თავისებურად.
  თავდასხმა იაპონიაზე ტანკებითა და თვითმფრინავებით თაღლითური კოდის შემდეგ. მათ შორის პირველი მსოფლიო ომის საუკეთესო ბომბდამშენი ილია მურომეც. რომელმაც თავი ძალიან ხმამაღლა გამოაცხადა. და ის იაპონელებს ბუზებს რეზინის სმაკივით დაარტყა.
  და წინ ტოკიოში...
  დიმიტრი მედვედევმა, დაიპყრო იაპონია, საკუთარ თავს მიკადოს იმპერატორი უწოდა.
  შემდეგ კი ახალი ომები...
  მაგალითად, შეგიძლიათ ითამაშოთ ალტერნატიული ისტორია. ალექსანდრე II-მ უთხრა ბისმარკს 1875 წელს, რომ მისი უთანხმოება საფრანგეთთან იყო შიდა საკითხი გერმანიასა და ფრანგებს შორის. ბისმარკი აიღო და შეუტია საფრანგეთს 1876 წელს. თავიდან პრუსიელებს გაუმართლათ და პარიზს მიაღწიეს. მაგრამ შემდეგ მათ შეანელეს. და ბრიტანეთი ომში შევიდა... ყველაფერი კარგად იქნებოდა, მაგრამ ბრიტანელებმა გერმანიას დაუპირისპირდნენ და დამარცხდნენ. შემდეგ პრუსიელებმა გაიყვანეს თავიანთი ძალები.
  დასავლეთში ომი გაგრძელდა. ფრანგები სასოწარკვეთილად იცავდნენ თავს. ინგლისი სულ უფრო მეტ ძალებს აგროვებდა...
  ამასობაში რუსეთმა დაიპყრო თურქეთი და სტამბოლი. დიდი ბრიტანეთი, საფრანგეთი და გერმანია ომში იყვნენ ჩართული. და ცარ ალექსანდრეს იმპერიამ ანექსირა მრავალი ქვეყანა, მათ შორის ერაყი, მიაღწია ინდოეთის ოკეანეს. და პალესტინა და მიწები ეგვიპტემდე. ასე რომ, რუსეთის ჯარებმა, სკობელევის მეთაურობით, დაიპყრეს მექა, მედინა და საუდის არაბეთის სხვა ქალაქები.
  და ჩამოყალიბდა რუსეთის იმპერიის სამხრეთ ნაწილი. და ალექსანდრე II გახდა დიდი მეფე. და გერმანიას შორის ომი საფრანგეთისა და ბრიტანეთის წინააღმდეგ ათი წელი გაგრძელდა.
  და დასრულდა პრაქტიკული გათამაშებით.
  ალექსანდრე II 1887 წლამდე მართავდა და ლენინის ძმის, ალექსანდრე ულიანოვის ხელმძღვანელობით განხორციელებული მკვლელობის მცდელობის მსხვერპლი გახდა. დასრულდა მისი დიდებული მეფობა, რომლის დროსაც რუსეთმა მრავალი გზა ააგო, მრავალი მიწა დაიპყრო და გლეხები გაათავისუფლა.
  ეს ალტერნატივა ასე ითამაშა. ალექსანდრე მესამემ სარდალ სკობელევთან ერთად დაიპყრო ირანიც და პაკისტანიც. მაგრამ ის ასევე გარდაიცვალა - ნათელი პატარა თავი. ნიკოლოზ II-ის დროს რუსეთი აწარმოებდა ომს იაპონიასთან, რომელსაც უკვე ფლოტი ჰქონდა ინდოეთის ოკეანეში, რომელიც საკმაოდ სწრაფად დაეხმარა წყნარ ოკეანეს. რუსებმა შედარებით სწრაფად დაამარცხეს სამურაები და მათ გაცილებით მეტი ძალა ჰქონდათ როგორც ხმელეთზე, ასევე წყალზე.
  გარდა ამისა, რუსეთის ჯარს მეთაურობდა ბრწყინვალე თავდაცვის მინისტრი სკობელევი. და რუსეთმა არა მხოლოდ გაიმარჯვა, არამედ მოახერხა იაპონიის დაპყრობაც. უფრო მეტიც, შეერთებულ შტატებს ჯერ არ გასცდენია დასავლეთ ნახევარსფეროს მიღმა და ბრიტანეთი არც ისე ძლიერი იყო. მეტიც, რუსეთი გერმანიასთან ალიანსში იყო. ეს უკანასკნელი ჩამორჩებოდა ბრიტანეთსა და საფრანგეთს აფრიკისთვის ბრძოლაში. მეფის რუსეთი, იაპონიის და ჩინეთის ნაწილის ანექსიის შემდეგ, კიდევ უფრო გაძლიერდა. შენდებოდა დელი-მოსკოვის გზა.
  როგორც აქედან ჩანს, მეფის რუსეთის გეგმები ინდოეთსა და ჩინეთში ექსპანსიის შესახებ წარმატებით განხორციელდა. ცარ ნიკოლოზ II-მ პირველი მსოფლიო ომის დროს გერმანიის მხარე აირჩია. გერმანელებმა დაამარცხეს საფრანგეთი და დაიკავეს ბელგია, ჰოლანდია, დანია და ნორვეგია. რუსეთმა დაიპყრო ეგვიპტე, აფრიკის უმეტესი ნაწილი და ინდოჩინეთი. და ასევე ბრიტანეთის წყნარი ოკეანის საკუთრება. და დაეშვა კიდეც ავსტრალიაში. და მისი ავსტრალია დაიჭირეს.
  რის შემდეგაც ომი დასრულდა ბრიტანეთის დესანტით და ოკუპაციის შედეგად. პირველი მსოფლიო ომი დასრულდა. მაგრამ კაიზერ ვილჰელმს მოეჩვენა, რომ რუსეთმა უკვე დაიპყრო ძალიან ბევრი მიწა და ისე, რომ არ ეცადოს. და შურისძიებაზე ოცნებობდა. რუსეთმა ფაქტობრივად დაიპყრო უზარმაზარი ტერიტორიები - ავსტრალია, მთელი აზია, აფრიკის უმეტესი ნაწილი, გერმანელებმა არ დაკბინეს ამდენი და კიდევ უფრო მეტი პორტუგალიიდან და ესპანეთიდან, რომლებიც მათ დაიკავეს. ავსტრია-უნგრეთმა კონტროლი მოიპოვა იტალიასა და ლიბიაზე. რუსეთმა აფრიკის დაახლოებით სამი მეოთხედი აიღო, შემდეგ კი ცოტა მოგვიანებით დაიკავა ეთიოპია. გერმანელებმა მოახერხეს მაროკოს ამოჭრა.
  ბუნებრივია, ეს არ იყო საკმარისი გერმანიისთვის. მიუხედავად იმისა, რომ მან აიღო საფრანგეთი, ბელგია, ჰოლანდია და ნორვეგია და რუსეთმა დაიმორჩილა შვედეთი.
  ვილჰელმის მზადება დაიწყო რუსეთთან ახალი ომისთვის. 1929 წლის კრიზისმა კიდევ უფრო გაამწვავა სიტუაცია. ავსტრია-უნგრეთი და გერმანია აკონტროლებდნენ თითქმის მთელ ევროპას. და აფრიკის ნაწილი... და ბრიტანეთი. მაგრამ ჯერ კიდევ იყო აშშ და კანადა. ვილჰელმ და ნიკოლოზ II ჯერ კიდევ არ ჰქონდათ გადაწყვეტილი ერთმანეთთან ომში წასვლა. უფრო მეტიც, რუსეთს ყველაზე ნაკლებად სურდა ბრძოლა, დიდი ტერიტორიების მონელება. მათი ასიმილაციის დასაჩქარებლად მეფე ნიკოლოზ II-მ რუსებს ოთხი ცოლის ყოლის უფლებაც კი მისცა. რაც მერვე საეკლესიო კრებაზე დაიწერა.
  მსგავსი გადაწყვეტილება მიიღეს 1925 წელს. 1926 წელს კი ნიკოლოზ II-მ სხვა ცოლი მოიყვანა. როგორც აღმოჩნდა, გადაწყვეტილება სულელური არ ყოფილა. 1929 წელს იმპერატორს კიდევ ერთი ქალიშვილი შეეძინა. და 1932 წლის 25 ნოემბერს საბოლოოდ დაიბადა ჯანმრთელი ვაჟი. ნიკოლოზ მეორემ მას პეტრე დაარქვა. პეტრე დიდის პატივსაცემად.
  და 1933 წელს, 15 მაისს, დაიწყო ახალი ომი. გერმანიამ ომი გამოუცხადა კანადას. როგორც ბრიტანეთის სამფლობელო. ორი თვის შემდეგ შეერთებული შტატები რუზველტის ხელმძღვანელობით, მიუხედავად ეკონომიკური კრიზისისა, გერმანიასთან ომში შევიდა. მათ არ სურდათ კანადის დათმობა.
  უკვე შუახნის, მაგრამ აგრესიული ვილჰელმი თავდაპირველად ცდილობდა მარტო ებრძოლა, რუსეთის დახმარების მოთხოვნის გარეშე. ყველაფერს თავად გააკეთებდა. მაგრამ არც ისე ადვილია ოკეანეთი გამოყოფილი ტერიტორიის დაპყრობა. უფრო მეტიც, შეერთებულმა შტატებმა სწრაფად ააშენა ტანკები და არმია. და შექმნეს პოლკები... ომი გერმანელებისთვის დიდი წარმატების გარეშე გაგრძელდა მთელი წელი. რომელმაც მხოლოდ ისლანდიისა და გრენლანდიის აღება მოახერხა. მაგრამ კანადაში მათ ეს ვერ დაიჭირეს.
  ვილჰელმი მიუბრუნდა ცარ ნიკოლოზ II-ს: "დამეხმარე, კოლეგა". შენ ჩემი ბიძაშვილი და ძმა ხარ. თავად ნიკოლოზ II-ს ჰქონდა გეგმები ალასკასთან და კანადასთან დაკავშირებით. მე გადავწყვიტე, რომ ქოთნებს ღმერთები არ ძერწავენ. მან აიღო და 1934 წლის 25 ივნისს ომი გამოუცხადა შეერთებულ შტატებსა და კანადას. მისი ჯარები გადავიდნენ ალასკაზე, აშშ-ს ტერიტორიაზე.
  ამ დროისთვის ჩუკოტკას რკინიგზა უკვე აშენებული იყო და რუსული ჯარები წარმატებით მიიწევდნენ წინ. მათ მხარეს იყო რიცხობრივი უპირატესობა და მსოფლიოში საუკეთესო ტანკები, როგორც მსუბუქი, ასევე მძიმე და საშუალო.
  ასე რომ, ამერიკას მოუწია უთანასწორო ძალებთან გამკლავება.
  ნიკოლოზ II კი, როგორც ვხედავთ, მართლაც თეთრ ცხენზეა. და ერთი გამარჯვება მეორის მიყოლებით. რუსული ჯარები ალასკაზე მიდიან. და იღებენ ქალაქს ქალაქს, სოფელს სოფლის შემდეგ.
  გერმანელები კუბაში დაშვებას ცდილობენ. ომი იზრდება. კაიზერ ვილჰელმი წერს ნიკოლოზ II-ს:
  - მე და რუსები ვიყავით და ვიქნებით ყოველთვის ერთიანი. და ჩვენ არასდროს ვიჩხუბებთ. ასე რომ დაასრულოს ამერიკამ.
  გაფართოებული კომუნიკაციების გამო პროგრესი დაგეგმილზე ოდნავ ნელი იყო. მაგრამ რუსეთის ცარისტულმა ჯარებმა მაინც დაიპყრეს მთელი ალასკა ხუთთვიანი ბრძოლის განმავლობაში და შევიდნენ კანადაში.
  რუზველტმა რუსეთს მშვიდობაც კი შესთავაზა, ალასკას დათმობას დაჰპირდა, მაგრამ უკვე გვიანი იყო. ომი გაგრძელდა ველური მიტოვებით.
  1935 წლის ზამთარში, მიუხედავად რთული ამინდის პირობებისა, რუსეთის ჯარებმა მიაღწიეს აშშ-ს საზღვრებს ჩრდილოეთით. ბრძოლები გაგრძელდა გაზაფხულზე... რუსეთის ჯარებმა ერთმანეთის მიყოლებით აწარმოეს ოპერაცია და ივლისის ბოლოს თითქმის მთელი კანადა აიღეს. აგვისტოში კი ფილადელფიას შემოერტყნენ.
  აშშ ძალიან რთულ სიტუაციაშია. მაგრამ ისინი სასოწარკვეთილად იბრძოდნენ... თუმცა, 1935 წლის ბოლოსთვის აშშ-ის ტერიტორიის მესამედზე მეტი უკვე დატყვევებული იყო. ზამთარში კი მეფის წარმატებები კიდევ უფრო დიდი იყო... 1936 წლის მარტის დასაწყისისთვის ვაშინგტონსა და ნიუ-იორკს მიუახლოვდნენ.
  აპრილში კი ორივე ქალაქი აიღეს... ომი აგვისტომდე გაგრძელდა, სანამ შეერთებული შტატების მთელი ტერიტორია არ დაიკავეს.
  შემდეგ მოვიდა შეტევა მექსიკაში და ასე გაგრძელდა მთელ ტერიტორიაზე.
  ვილჰელმმა ნიკოლოზ II-ს შესთავაზა დასრულებულიყო მთელი მსოფლიოს დაყოფა. ნიკოლოზ II დათანხმდა.
  1937 წელს მთელი ლათინური ამერიკა დაიპყრო რუსეთის ჯარებმა. ამრიგად, ნიკოლოზ II-მ დაასრულა მსოფლიოს დაყოფა გერმანელებთან. და დარჩა მხოლოდ სამი იმპერია: ყველაზე დიდი: რუსული, შემდეგ გერმანული და კიდევ უფრო ავსტრია-უნგრეთი.
  რუსეთი ასე გახდა მსოფლიო ჰეგემონი, მაგრამ... ნიკოლოზ II მაინც დიდი მეფეა, მაგრამ მოკვდავი. გარდაიცვალა 1939 წლის აგვისტოში. და მოხუცმა ვილჰელმმა შეუტია რუსეთს 1939 წლის 1 სექტემბერს. მან გადაწყვიტა ესარგებლა იმით, რომ პეტრე მეოთხე ჯერ კიდევ ბიჭი იყო, შვიდი წლისაც კი არ იყო. და მან გადაწყვიტა, რომ სანამ რეგენტები მართავდნენ რუსეთს, საუკეთესო იყო დარტყმა. ორი დღის შემდეგ ომში ავსტრია-უნგრეთიაც შევიდა. კონფრონტაციაში ჩაეყარა მსოფლიოს ყველა ქვეყანა. პლანეტა დედამიწის ისტორიაში ბოლო ომი დაიწყო.
  მეფის არმიას არ ჰყავდა თანაბარი იარაღის რაოდენობით და ხარისხით. რუსული ტანკები და თვითმფრინავები კვლავ საუკეთესოა მსოფლიოში.
  და ბრძოლებმა ეს აჩვენა. ასევეა ახალი ნიჭიერი მეთაურები.
  მაგრამ სუსტი რგოლი თავიდანვე ავსტრია-უნგრეთი აღმოჩნდა. და მან დაკარგა თითქმის პირველივე დღეებიდან. მეფის არმიამ დაამარცხა ავსტრიელები, აიღო ლვოვი, შემდეგ კი პერემილი. მხოლოდ მათი ძალების ნაწილის პოლონეთიდან გაყვანით გადაარჩინეს გერმანელებმა ავსტრიელები სრული დამარცხებისგან. მაგრამ ამანაც კი მცირე სარგებლობა მოახდინა. კაიზერის არმიის მიერ ვარშავის აღების მცდელობა სამარცხვინოდ ჩავარდა. რუსულმა ჯარებმა ისინი ორას კილომეტრზე მეტს უკან დააბრუნეს.
  გერმანელებმა დიდი გაჭირვებით შეაჩერეს რუსული ჯარები. მთელი ზამთარი ბრძოლებში გავიდა. გაზაფხულზე ბრძოლები ასევე გაჩაღდა. რუსეთის ჯარებმა თანდათან აითვისეს ინიციატივა. მათ რამდენჯერმე მეტი ჯარისკაცი ჰყავდათ და, შესაბამისად, ზაფხულისთვის მათ შეძლეს გერმანელების დათრგუნვა ურთიერთშეტაკებებში, რომ მათ დაიწყეს დანებება. ამავე დროს დაიწყო შეტევა ავსტრია-უნგრეთის წინააღმდეგ. შემოდგომაზე ბუდაპეშტი გარშემორტყმული იყო. გარდა ამისა, მეფის არმიამ დაიპყრო გერმანული საკუთრება კანადაში. ხოლო 1940-1941 წლების ზამთარში მეფის არმიამ აღმოსავლეთ პრუსია გაწყვიტა. და 1941 წლის აპრილისთვის მან მიაღწია ოდერს.
  გერმანელების პოზიცია უკიდურესად რთული გახდა. 1941 წლის მაისში ვენა დაეცა. ზაფხულის განმავლობაში რუსებმა მიაღწიეს ალპებს და გაათავისუფლეს ვენეცია. შევედით გერმანიის სამხრეთ რეგიონებში.
  და შემოდგომაზე მათ საბოლოოდ დაიპყრეს იტალია. ზამთრის შეტევა ბერლინის წინააღმდეგ დასრულდა მისი აღებით 1942 წლის 30 იანვარს. რის შემდეგაც შესუსტდა გერმანელების წინააღმდეგობა, რომლებმაც უკვე დაკარგეს მთელი ქონება აფრიკაში. რუსებმა რაინამდე აპრილისთვის მიაღწიეს. რის შემდეგაც 22 აპრილს გერმანული ძალების ნარჩენებმა კაპიტულაცია მოახდინეს.
  ასე დასრულდა ბოლო ომი პლანეტა დედამიწაზე. იგი დასრულდა მეფის რუსეთის გამარჯვებითა და წარმატებით.
  შემდეგ მოვიდა კოსმოსის დაპყრობა. ჯერ კიდევ 1936 წელს პირველი რუსი კაცი გაფრინდა კოსმოსში. გაფრინდა დედამიწის გარშემო. და 1945 წელს, 9 მაისს, რუსები დაეშვნენ მთვარეზე.
  ისინი მარსზე გაფრინდნენ 1967 წელს. ვენერასკენ 1969 წელს. მერკურისკენ 1972 წელს . ხოლო იუპიტერის თანამგზავრებზე 1973 წელს. ადამიანი ყველაზე შორეულ პლანეტაზე პლუტონზე დაეშვა უკვე 1980 წელს. 2003 წელს კი კაცობრიობის ისტორიაში პირველი ფრენა მზის სისტემის გარეთ შედგა. რუსული გემი ალაფ კენტაურში გაფრინდა და 2018 წელს დაბრუნდა.
  2020 წლიდან რუსეთს კვლავ მართავს პეტრე მეოთხე, რომელიც თანამედროვე მედიცინის მიღწევების წყალობით სულაც არ არის მოხუცი. პეტრე მეოთხე უკვე ოთხმოცდაერთი წელია მეფობს და მისი მეფობა ყველაზე გრძელია მსოფლიოს ისტორიაში. სადაც, რა თქმა უნდა, ცნობილია მეფობის ზუსტი თარიღები.
  ისე, ჯერჯერობით, სამყაროში ყველაფერი მშვიდია, როგორც ყოველთვის. და ცოტა მოსაწყენიც კი... ადამიანებს კარგი ცხოვრება აქვთ. მართალია, გადაჭარბებულ მოსახლეობასთან დაკავშირებული პრობლემებია. მაგრამ დაბადების შეზღუდვები აქ უკვე შემოღებულია.
  მართლმადიდებლობა მოდერნიზდა. მღვდლები გადაპარსეს და მხრის თასმებით ფორმაში ჩაცმული.
  ტექნოლოგიების განვითარებამ შექმნა უზარმაზარი უმუშევრობა. მაგრამ ეს პრობლემაც მოგვარებულია. განვითარდა ჰიპერნეტი.
  მიმდინარეობს კვლევები და უკვე შექმნილია კოსმოსური ხომალდები, რომლებსაც შეუძლიათ სინათლის სიჩქარეზე უფრო სწრაფად მოძრაობა. დიახ, კარგია მეფის რუსეთისთვის და რომანოვების მმართველობის ქვეშ მყოფი მთელი მსოფლიოსთვის. ეს ყველაზე დიდებული დინასტია კაცობრიობის ისტორიაში.
  მამა მეფე ნიკოლოზი. ააშენეთ სამოთხე პლანეტა დედამიწაზე!
  დიმიტრი მედვედევმა უარყო სტრატეგია. მან დაიპყრო მთელი მსოფლიო რუსი მეფეებისთვის. აჩვენა თავისი სტრატეგიული აზროვნება. დიდ წარმატებას მიაღწია და ისევ ისე ჩაეძინა, როგორც ადრე ჩაცმული და მეოცნებე.
  კუროპატკინმა თქვა:
  - დამშვიდდი! მხოლოდ მშვიდობა!
  გენერალმა ლინევიჩმა შეშფოთებით აღნიშნა:
  - თქვენო აღმატებულებავ, იქნებ ახლა დავარტყოთ?
  გენერალ-ადიუტანტმა კუროპატკინმა თქვა:
  -არა! Რათქმაუნდა არა! ეს შეიძლება იყოს იაპონური ხაფანგი!
  გენერალმა ლინევიჩმა მორცხვად შენიშნა:
  - ეს არის ჩვენი შანსი, რომ საბოლოოდ მოვიგოთ ეს ომი!
  კუროპატკინმა აკანკალებული ხმით განაცხადა:
  - მოთმინება, მოთმინება და მეტი მოთმინება!
  ლინევიჩმა უფრო გაბრაზებულმა გააპროტესტა:
  - მაგრამ ალექსანდრე სუვოროვმა თქვა: მომენტი გამარჯვებას იძლევა!
  კუროპატკინმა მშრალად ჩაილაპარაკა:
  - აქ მე ვბრძანებ! და პირველ რიგში ჯარი უნდა შევინარჩუნოთ. და საერთოდ, იაპონია მალე ამოიწურება!
  ლინევიჩმა შესთავაზა:
  - იქნებ დაზვერვა მაინც გავაკეთოთ?
  კუროპატკინმა უხალისოდ დათანხმდა:
  - ეს შესაძლებელია, უბრალოდ ფრთხილად!
  ლინევიჩმა აგრესიულად იღრიალა:
  - მეფისა და სამშობლოს სახელით!
  ამასობაში სუპერტანკი ასუფთავებდა იაპონელებს. დაარტყა ისინი, დახვრიტეს სხვადასხვა გზით.
  ფეხშიშველი ალენკა, რომელიც უმოწყალოდ ისროლა, ჰკითხა მოქმედ პრეზიდენტს:
  - ეს ჩვენი ბოლო ოპერაციაა?
  მედვედევმა ღიმილით ჰკითხა:
  - Რატომ ფიქრობ ასე?
  წითურმა მხეცმა შენიშნა:
  - იაპონელებს დიდი ფორმირებები აღარ აქვთ!
  სამურაის ლურსმანი და სროლა, ნატაშაც დათანხმდა:
  - მაგრამ, ფაქტობრივად, იაპონიას სხვა არაფერი აქვს საბრძოლველი!
  მედვედევმა ცოტა გაურკვეველი მზერით უპასუხა:
  - იაპონიას შეუძლია მეტი ახალი ჯარის შეგროვება და ახალი გემების შეძენა ამერიკიდან და ბრიტანეთიდან. ასე რომ, მოდი, ვაღიაროთ, ომი ჯერ არ დასრულებულა!
  ნახევრად შიშველმა ალენკამ, რომელიც სამურაისკენ ისროლა, შენიშნა:
  - რა მოხდება, თუ რუსეთი ზომიერ პირობებში მშვიდობას შესთავაზებს იაპონიას? ავიღებთ მხოლოდ კურილის ქედს და დანარჩენი ყველაფერი ისე დარჩება, როგორც ომამდე იყო?
  პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელი დაეთანხმა:
  -ამ შემთხვევაში დიდი ალბათობით მშვიდობა იქნება!
  მარგარიტამ გაბრაზებულმა შენიშნა:
  - რომ არა რევოლუცია, იაპონელები მაინც დამარცხდნენ. არსად არ წავიდოდნენ!
  შიშველი ფეხები ნატაშა, რომელიც ცეცხლს ასხამდა სამურაის, იოლად დათანხმდა:
  - Რა თქმა უნდა! არსად არ წავიდოდნენ!
  მაგარი ალენკამ, რომელიც იაპონელებს ჭურვებით ანადგურებდა, შესთავაზა:
  - მიკადო დავიჭიროთ!
  ნატაშა აგრესიულად წამოხტა:
  - მიკადოს ხელში ჩაგდება? ისე, საინტერესოა!
  მარგარიტამ ღიმილით შენიშნა:
  - ზედმეტი არ იქნება?
  მედვედევმა ასევე გამოთქვა ეჭვი:
  - ეს ზედმეტი არ არის? ბოლოს და ბოლოს, ერთია საკუთარი თავის დაცვა და მეორეა ჩარევა იაპონიაში, რომელიც ასევე არ იბრძვის ორიგინალურ რუსულ მიწებზე!
  შიშველი ფეხები ალენკამ ჩაისისინა და ისევ იაპონელები ჭურვებით გაანადგურა:
  - ღირს ასეთი მოწყალების გამოვლენა?
  ნატაშამ, ჯოისტიკის ღილაკებს შიშველი თითებით დააჭირა, თავი დაუქნია:
  - მართლა, რისთვის გვჭირდება ეს? ჩვენ შეგვიძლია მიკადოს ხელში ჩაგდებაც!
  მარგარიტამ გაიცინა:
  - მე შენზე ვარ, თითქოს ომში ვარ! და ომში, როგორც შენზე!
  მედვედევმა მკაცრად უპასუხა:
  - უნდა იცოდე როდის გაჩერდე! ჩვენ არ ვართ შემთხვევითი ხალხი! ჩვენ ვართ ვინც სერიოზულად და შეგნებულად ვცვლით ისტორიას! ასე რომ თქვენ უნდა აჩვენოთ გრძნობა, ზომების ჩათვლით!
  ფეხშიშველი ალენკა ესროლა და მღეროდა:
  - ეჰ, გაზომე, გაზომე! რამდენი ქოლერაა!
  სუპერტანკი აქტიურად მუშაობდა. უკვე განადგურებულია ას ოცდახუთი ათასზე მეტი იაპონელი. ნახევარი დარჩა.
  ნატაშამ ღიმილით იმღერა:
  - ჩვენ გავანადგურებთ ძალადობის მთელ სამყაროს,
  დაბლა მიწაზე და მერე
  ჩვენ ავაშენებთ მაგარ ახალ სამყაროს,
  ისე რომ უბედურება და პრობლემები არ არსებობდეს მასში!
  ფეხშიშველმა ალენკამ, რომელიც ძალიან სასიკვდილო ცეცხლს ისროდა, ჩაისისინა:
  - კარგი და სამართლიანი მეფისთვის!
  მარგარიტამ შესთავაზა:
  - ან იქნებ საკეს რამდენიმე ტროფეის კასრს ავიღებთ?
  ფეხშიშველმა ალენკამ შხამიანად გაიღიმა:
  -რა, დალევა გინდა?
  მარგარიტამ თავი უარყოფითად გააქნია:
  - სპორტსმენები არ სვამენ!
  შიშველი ფეხი ალენკამ, რომელმაც სხვა ბატარეა ააფეთქა, ჩაიცინა:
  -პატარა კერძებიდან!
  ნატაშამ შესთავაზა:
  - პალმის ლუდი დავლიოთ. უფრო ჯანსაღია!
  და მან ჩამოაგდო უფრო იაპონური.
  მედვედევმა უპასუხა:
  - ჯერ ბიზნესი, შემდეგ გართობა!
  პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელმა ეს არ უნდა იცოდეს? ის ხომ ყოველთვის დაკავებული და დაკავებული არ იყო?
  დიახ, პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელი მედვედევის ერთ-ერთი პირველი განკარგულება იყო სახელმწიფო სათათბიროს დეპუტატებისთვის ხელფასების სამჯერ გაზრდა. და რაც შეეხება დეპუტატებს? მათ საპრეზიდენტო არჩევნები გადადეს. ამგვარად, მედვედევი საკმაოდ დიდი ხნის განმავლობაში იყო რუსეთის პრეზიდენტის მოვალეობის შემსრულებელი.
  და ეს კი უნიკალურ სიტუაციად იქცა. როცა სახელმწიფოს მეთაური ამდენ ხანს ასრულებს თავის მოვალეობას. მაგრამ ცვლილება არ მოდის. უფრო სწორედ, მედვედევის დროს ყველაფერი უარესობისკენ შეიცვალა. თითქოს ბედმა, რომელსაც ასე უყვარდა პუტინი, გადაწყვიტა შური ეძია მის მემკვიდრეზე. Რა სჭირს მას!
  მოდერნიზებული T-95 ტანკი განაგრძობდა სამურაების განადგურებას გეომეტრიული პროგრესიით. ამ მანქანამ აჩვენა თავისი ეფექტურობა. და კვაზიმატერიის გამრავლების მრისხანების უარყოფითი ძალა.
  ნახევრად შიშველმა ალენკამ, რომელიც იაპონელებს ესროლა, ლოგიკურად შენიშნა:
  - მიუხედავად ამისა, ეს მთლად სწორი არ არის. გამოდის, რომ სუპერიარაღის გარეშე ვერაფერს გავაკეთებთ!
  ფეხშიშველმა ნატაშამ გაბრაზებულმა უპასუხა:
  - ზოგიერთმა მაღალმა სახელმწიფომ ხელი შეუშალა რუსეთს იაპონიასთან ომის მოგებაში. მაგრამ კარგი რამ იყო დაგეგმილი, ჩინეთის ევანგელიზაცია. და არც ისე ლამაზი აღმოჩნდა!
  მარგარიტამ დაუსვა აშკარა კითხვა:
  - მერე ღმერთო? რატომ არ დაეხმარა მართლმადიდებლობას?
  თითქმის შიშველმა ალენკამ, რომელიც ჭურვის შემდეგ აგზავნიდა, აღნიშნა:
  - Ის არის! ფაქტობრივად, მიეცით საშუალება იაპონელებს გაიმარჯვოს მართლმადიდებლურ ქვეყანაზე. ეს მართლაც რუსული რწმენის ასეთი ღალატია!
  ნატაშამ, რომელიც ცეცხლს ასხამდა იაპონელებს, გაბრაზებულმა შენიშნა:
  - იმპერიული რელიგია არ უნდა იყოს პაციფისტური. შესაძლებელია თუ არა დიდი ქვეყანა გახდე, თუ მცნებით იცხოვრებ: მარჯვენა ლოყაზე რომ დაარტყავენ, მარცხნივ მოუხვიე!
  მაგარი ალენკა დაუფიქრებლად დათანხმდა ამას, გაანადგურა იაპონელები:
  - Რა თქმა უნდა! ჩვენ არ გვჭირდება პაციფიზმი! გიყვარდეს შენი მტერი! ეს მცნებაა?
  მარგარიტა ენთუზიაზმით მღეროდა:
  ვინც ადამიანია, მეომრად იბადება,
  ასეც მოხდა - გორილამ აიღო ქვა.
  როცა ცოცხალი განწირულია ბრძოლისთვის,
  და ცეცხლი ანთებს გულში!
  
  ბიჭი სიზმარში ხედავს ავტომატს,
  მას ტანკი ურჩევნია ლიმუზინს.
  ვისაც სურს პენი ნიკელად აქციოს -
  დაბადებიდან მას ესმის, რომ ძალაუფლება მართავს!
  ნატაშამ წამოიძახა და ცეცხლი ასხამდა იაპონელებს ბუშტუკოვანი ვულკანის ბრაზით:
  - დიახ, ავტომატური! და ძალა მთავარია! ჩვენ უნდა გავიმარჯვოთ!
  ფეხშიშველი ალენკა გაგიჟებითა და გაბრაზებული კისკისებდა იაპონელებს:
  - მე ვარ ის, რაც მოსაგებად დავიბადე! და არაფრით ნაკლები. ჩვენი გამარჯვება იქნება ჩვენი!
  ნატაშა დათანხმდა, ჯოისტიკის ღილაკებზე დაკუნთული ფეხების შიშველი თითები დააჭირა:
  - ასე საუკეთესო იქნება! ჩვენ ვმართავდით და ყოველთვის ვიმართავთ! ვგულისხმობ რუსეთს!
  ფეხშიშველი ალენკა, რომელმაც იაპონელები დაამარცხა, დაიკივლა:
  - არ ვიტყუები, მე მინდა ვიმართო! მაგრამ არა მხოლოდ ჟანგიანი მანქანა, არამედ მთელი იმპერია!
  და გოგონამ უკვე წაიღო ამომავალი მზის მიწის ბოლო ბატარეა. ის ისეთი მშვენიერია, რომ მსოფლიო ჩემპიონი უნდა იყოს. და არასოდეს დანებდეთ სისუსტესა და მორცხვობას.
  ნატაშამ სროლით ჩაილაპარაკა:
  - დედოფალი გავხდები! ან, კიდევ უკეთესი, იმპერატრიცა!
  ფეხშიშველმა ალენკამ განაგრძო:
  - რა ომი, რა ომი, ცუდი ქალია და ძუა! მაგრამ ლამაზ ბიჭებს აჩენს, ამბობს - მოკალი შენში მშიშარა!
  მარგარიტამ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - ასეა, მოკალი მშიშარა შენში! მე მგონია, რომ თუ ნიკოლოზ II ტახტიდან გადადგა, ეს სულაც არ იყო სიმხდალის გამო!
  ნახევრად შიშველმა ალენკამ გადამწყვეტად განაცხადა:
  - ახლა ის არ იტყვის უარს! ჩვენ გავაძლიერებთ სამეფო ტახტს, რომ ის საუკუნეების განმავლობაში იდგეს!
  ნატაშამ წამოიძახა:
  - იყავი დიდი მეფე ნიკოლოზ II! ჩვენ მხარს გიჭერთ! არ იქნება რევოლუცია - იქნება დიდი რუსეთი!
  საბოლოოდ, მეომრებმა დაასრულეს ამომავალი მზის მიწის არმიის განადგურება. დაიღუპა ორას ორმოცდაათ ათასზე მეტი ჯარისკაცი და ოფიცერი. ამრიგად, იაპონიის თითქმის მთელი სახმელეთო ჯარი განადგურდა. ისევე როგორც საზღვაო ფლოტმა შეწყვიტა არსებობა.
  ფეხშიშველმა ალენკამ ღიმილით შენიშნა:
  - ღირდა უბედურება? მაშ, ვგულისხმობდი გაბრაზებას? დიდი ხნის წინააღმდეგობის გარეშე ჯარმა მოახერხა რუსეთის დამარცხება!
  ნატაშამ დამაჯერებლად განაცხადა:
  - რუსეთი მხოლოდ მეხუთე კოლონის გამო წააგო. თორემ მაინც გავიმარჯვებდით!
  მარგარიტამ ჰკითხა მოქმედ პრეზიდენტს:
  - Რასაც ჩვენ ვაპირებთ, რომ გავაკეთოთ? დავბრუნდეთ თუ გავაგრძელოთ?
  მედვედევმა, რომელიც ძალას კარგავდა, კომპიუტერი ჩართო და თქვა:
  - ახლა ჩვენ მოგვცემენ მეფის რუსეთის შემდგომი განვითარების პროგნოზს. თუ ყველაფერი კარგად იქნება, ჩვენ დავბრუნდებით.
  გაისმა სასიამოვნო ქალის ხმა;
  იაპონიის სახმელეთო ჯარების და საზღვაო ძალების სრული განადგურების შემდეგ, მიკადომ მშვიდობა შესთავაზა. აშშ და დიდი ბრიტანეთი შეთანხმდნენ, რომ იმოქმედონ როგორც შუამავლები.
  პირობები ხელსაყრელი იყო რუსეთისთვის. ქვეყანამ მიიღო კურილის ქედი და ტაივანი.
  ასევე კონტროლი მანჯურიაზე, კორეაზე, მონღოლეთზე. გარდა ამისა, იაპონიამ ასევე გადაიხადა ორას ორმოცდაათი მილიონი ოქროს რუსული რუბლის ანაზღაურება.
  ცარ ნიკოლოზ II-ის ავტორიტეტი გაიზარდა და რევოლუციური განწყობილება დაეცა. ქვეყანამ დაიწყო სწრაფი ეკონომიკური აღდგენა. ჟელტოროსია გაჩნდა. ჩინეთის ნაწილი ნებაყოფლობით შევიდა რუსეთის შემადგენლობაში, ასევე კორეა და მონღოლეთი. ცარისტული იმპერია გაფართოვდა და მისი მოსახლეობა გაიზარდა. ეკონომიკური ზრდა რეალურ ისტორიაზე ადრე დაიწყო და უფრო ძლიერი იყო.
  არ არსებობდა სახელმწიფო სათათბირო და ცარისტულ მთავრობას შეეძლო უკეთ მოემზადა პირველი მსოფლიო ომისთვის. რუსეთში გამოჩნდა მსოფლიოში პირველი მსუბუქი ტანკები "ლუნა"-2 მასობრივი წარმოების და ოთხძრავიანი ბომბდამშენები "ილია მურომეც" და "სვიატოგორი". პირველი მსოფლიო ომი მაინც დაიწყო, მაგრამ უფრო წარმატებული იყო რუსეთისთვის.
  ვინაიდან მეფეს უფრო დიდი მოსახლეობა, ეკონომიკა და ჯარი ჰყავდა. და შიდა პოზიცია უფრო ძლიერია. არ არსებობს სახელმწიფო დუმა - აჯანყებისა და სამხედრო გადატრიალების კერა.
  განსხვავებული წარმატებით, მაგრამ, ზოგადად, რუსეთის ინიციატივით და ბრძოლების უმეტესობის გამარჯვებით, ომი დასრულდა 1915 წლის 7 ნოემბერს გერმანიის ჩაბარებით. ავსტრია-უნგრეთი დაინგრა და გაიყო. გალიცია და ბუკოვინა გახდა რუსეთის პროვინციები. კრაკოვი და მიმდებარე მიწები შევიდნენ პოლონეთის სამეფოში, ისევე როგორც პოზნანი, დანციგი და აღმოსავლეთ პრუსიის ნაწილი. და კლაიპედა შეუერთდა ბალტიის პროვინციას. გაჩნდა ჩეხოსლოვაკია - სამეფო რუსეთის შემადგენლობაში.
  რუმინეთმა შეიერთა ტრანსილვანია. უნგრეთი დამოუკიდებელ სამეფოდ იქცა, მაგრამ რუსეთის პატრონაჟით და ცარ ნიკოლოზის თანამმართველად. ავსტრია ძალიან პატარა ქვეყანა გახდა. წარმოიშვა იუგოსლავია, ასევე რუსეთის პატრონაჟით და თანამმართველი ნიკოლოზ II-ის ქვეშ.
  თურქეთი გაქრა მსოფლიოს პოლიტიკური რუქიდან. ერაყი და პალესტინა ბრიტანეთის შემადგენლობაში შევიდა, სირია საფრანგეთის შემადგენლობაში, მცირე აზია და სტამბოლი რუსეთის პროვინციებად. ამრიგად, რუსეთმა კვლავ გაზარდა თავისი ტერიტორია. მაგრამ ეს არ დასრულებულა. შემდეგ საუდის ნახევარკუნძული დაიპყრეს ფრანგებთან და ბრიტანელებთან ერთად. შემდეგ კი რუსეთმა და ბრიტანეთმა გაიყვეს ირანი და ავღანეთი. ჩრდილოეთი და ცენტრი გახდა რუსეთის პროვინციები, ხოლო სამხრეთი - ბრიტანეთის კოლონია.
  სამყარო თითქოს სტაბილური გახდა. ომი მხოლოდ ჩინეთში გაგრძელდა. მაგრამ 1929 წელს დაიწყო სერიოზული ეკონომიკური კრიზისი, რამაც გამოიწვია დიდი დეპრესია.
  რუსეთში კვლავ იზრდებოდა რევოლუციური განწყობები. დაიწყო გაფიცვები და პროტესტი. მაგრამ კრიზისი არც თუ ისე მძიმე აღმოჩნდა. უფრო მეტიც, 1931 წელს კვლავ დაიწყო ომი იაპონიასთან.
  სამურაებს შურისძიება სურდათ. მაგრამ ამჯერად რუსული ჯარი ყველა მხრივ ძლიერი იყო. ადმირალი კოლჩაკი კი ბრწყინვალე საზღვაო მეთაურია.
  იაპონია არა მხოლოდ დამარცხდა, არამედ ტყვედ ჩავარდა. ცარ ნიკოლოზ II ოფიციალურად დაგვირგვინდა იაპონიის იმპერატორ მიკადოს 1932 წლის თებერვალში. ამრიგად, რუსეთი კიდევ უფრო გაფართოვდა. და მან შემოიერთა თითქმის მთელი ჩინეთი.
  როგორც მოსახლეობის, ისე ტერიტორიის მიხედვით, რუსეთს თანაბარი არ ჰყავდა. უფრო მეტიც, ბრიტანეთის იმპერია სუსტდებოდა. ჰიტლერი გერმანიაში 1933 წელს მოვიდა ხელისუფლებაში, მაგრამ რა შეეძლო რუსეთის წინააღმდეგ? Დაიკიდე. მეფე ნიკოლოზ II გარდაიცვალა 1937 წელს, მას შემდეგ რაც სარგებლობდა უაღრესად წარმატებული მეფობით, სიდიდით მეორე ივანე საშინელის შემდეგ. და რეკორდული დაპყრობებით ფართობისა და მოსახლეობის თვალსაზრისით.
  თუმცა, მეფის პირად ცხოვრებაში ყველაფერი არ გამოუვიდა. მემკვიდრე ალექსეი ახალგაზრდა გარდაიცვალა. უთანასწორო ქორწინების გამო უმცროს ძმას მიხაილს ჩამოერთვა რუსეთის ტახტის უფლება.
  გვირგვინი მემკვიდრეობით მიიღო კირილ რომანოვმა, რომელიც გარდაიცვალა 1938 წელს, ერთი წელიც კი არ იცოცხლა. და მისი ვაჟი ვლადიმერ მესამე გახდა ახალი მეფე. მას გვირგვინი აღესრულა და მონარქი ბედნიერად მეფობდა 1992 წლამდე. და რუსეთმა პირველად აიღო კოლონიები საფრანგეთიდან და ბრიტანეთიდან, გერმანიასთან ერთად. შემდეგ მან დაიპყრო გერმანია. შემდეგ კი მთელი მსოფლიო. მოკლედ, ახალი მეფე გიორგი პირველი მსოფლიო იმპერატორი გახდა 1992 წელს.
  მედვედევმა დაასრულა მიმოხილვა და თქვა:
  - როგორც ჩანს, საკმარისია ამ სამყაროსთვის! ჩვენ ვბრუნდებით!
  და ოთხივემ დაიყვირა:
  - დიდება ცარ ნიკოლოზ II-ს!
  . შუალედური ეპილოგი
  მედვედევმა ზარიდან გაიღვიძა... მას აცნობეს, რომ ზელენსკის ინაუგურაცია რუსეთისა და უკრაინის პრეზიდენტად უკვე მიმდინარეობდა. ისინი ამბობენ, რომ დროა დიმიტრი ანატოლიევიჩმა დატოვოს ოფისი.
  მედვედევმა უხალისოდ დაიმორჩილა. წასვლის წინ გავიპარსე და ვიბანავე.
  მერე ოფისი დატოვა. ის სპეციალური მანქანით გადაიყვანეს. გზაში მათ თქვეს, რომ მედვედევისთვის საუკეთესო იქნებოდა კანარის კუნძულებზე გაფრენა იქ დასასვენებლად.
  და ზელენსკიმ კიდევ ერთი შოუ გააკეთა თავისი ინაუგურაციის შესახებ. ჩვეულებისამებრ, ფერადი ფეიერვერკითა და ხტუნვით. ინაუგურაციის დღეს ვიტალი კლიჩკო მაიკლ ტაისონთან ერთად კიევის სტადიონზე იბრძოდა. ცნობილი ამერიკელი მოკრივე ბრძოლას ფულის დიდი პრობლემების გამო დათანხმდა. კლიჩკო თორმეტივე რაუნდში დომინირებდა, მაგრამ დიპლომატიურად არ დაამარცხა ტაისონი.
  ფორმალურად, მსოფლიო ჩემპიონის ერთ-ერთი უმნიშვნელო ვერსია გათამაშდა.
  რის შემდეგაც ვიტალი კლიჩკოს ბრილიანტის ქამარი გადაეცა.
  ვლადიმერ ზელენსკიმ მილოცვები მიიღო მსოფლიოს ყველა ქვეყნიდან, მათ შორის ჩინეთიდან. უფრო მეტიც, ციურ იმპერიაში პოპულარული არეულობა გაძლიერდა. ადამიანი მარტო პურით არ ცხოვრობს. ხალხს დემოკრატია და თავისუფლება სურდა. ჩინეთის კომუნისტური პარტიის დესპოტიზმს მობეზრდა, ყველას თავისუფლება სურდა.
  სწორედ ასეთ სიმბოლოდ იქცა ზელენსკი. დემოკრატიული სიძლიერის სიმბოლო, პუტინის ქვეშ მყოფი საიდუმლო სამსახურების დიქტატურის დაცემის შემდეგ.
  ზელენსკიმ ბევრი ისაუბრა ცვლილებებზე, ეკონომიკასა და ახალ მიღწევებზე. რუსეთში პრემიერის თანამდებობაზე კონკურსი უკვე გაიმართა. რამდენიმე ათასი აპლიკანტი იყო. შერჩევის პროცესი ძალიან ინტენსიური იყო. და მშვენივრად გამოიყურებოდა.
  აქამდე ყველაფერი საკმაოდ მშვიდად მიდიოდა. ზელენსკიმ თავის ინაუგურაციაზე სალტოც კი გააკეთა. აპლოდისმენტები დაიმსახურა. შემდეგ მან აჩვენა უცხო ენების ცოდნა. მოქმედებდა ძალიან აქტიურად და ენერგიულად.
  ბოლოს ზელენსკიმ აიღო და კიდევ რამდენიმე სიტყვა წარმოთქვა.
  გარდა ამისა, ინაუგურაციის შემდეგ, საკადრო გადაწყვეტილებები მოჰყვა. ბევრი ცვლილება და ახალი სახეები ხელისუფლებაში.
  იყო "რკინის კომისრების" ნამდვილი არჩევანი. რუსეთში საკადრო რევოლუცია ხდებოდა.
  ზელენსკიმ პირველივე დღეებში მრავალი განკარგულება გამოსცა. ნებადართულია ალკოჰოლის გაყიდვა ღამით და სამგზავრო პუნქტებში. შემოიღო ახალი გადასახადები მდიდრებზე. მან დეპუტატებსა და მოსამართლეებს იმუნიტეტი მოუხსნა. გაზრდილი წარმოების გამომუშავება. ჩინეთთან ვაჭრობის ტარიფები შემოიღო.
  ბელორუსში რუსეთთან გაერთიანების შესახებ რეფერენდუმი გაიმართა. და ეს ასევე ზელენსკის დამსახურება იყო. ბელორუსების უმრავლესობამ მხარი დაუჭირა რუსეთთან გაერთიანებას.
  ზელენსკიმ ჩიოდა, რომ მედვედევმა ზედმეტად აამაღლა პატჩები, მაგრამ დაჰპირდა, რომ ინფლაცია დამშვიდდებოდა. და ცუდი არაფერი მოხდება.
  მართლაც, ფასების ზრდა მალევე შეჩერდა. და რუსეთის ეკონომიკამ ზრდა დაიწყო. კავკასიაში კი სამხედრო მოქმედებები რატომღაც ჩაკვდა. გაცილებით მშვიდი გახდა.
  ზელენსკიმ საბოლოოდ წამოაყენა კანდიდატურა რუსეთის პრემიერ-მინისტრის პოსტზე. იგი გახდა ოცდათორმეტი წლის მეცნიერებათა დოქტორი ალექსეი ბოლშაკოვი. მან ძალიან დამაჯერებლად მოიგო კონკურსი. და ის გახდა პრემიერ მინისტრი, ყველაზე ახალგაზრდა რუსეთის ისტორიაში.
  მედვედევი შვებულებაში გაფრინდა კანარის კუნძულებზე და ყოფილი პრეზიდენტის პენსია მიიღო, უბრალოდ გართობა. ჯერჯერობით მას არანაირი პრობლემა არ ჰქონია. მაგრამ შოიგუ დააკავეს და დაადანაშაულეს გადატრიალების მცდელობაში. რა უნდოდა?
  სხვა გამოსავალიც ბევრი იყო... ამერიკაში ორმოცდაერთი წლის დემოკრატი ქალმა გაიმარჯვა. ასე შეიცვალა ხელისუფლება. და ქალი და ყველაზე ახალგაზრდა კანდიდატი აშშ-ს ისტორიაში მოვიდა ხელისუფლებაში. ტრამპის ეპოქა დასრულდა . მაგრამ რუსეთთან მეგობრობა ახლახან დაიწყო აყვავება. ბუნებრივია, დიქტატორული ჩინეთის წინააღმდეგ, შეერთებული შტატები და ახალი რუსეთის იმპერია ახლა მეგობრები იყვნენ.
  ზელენსკიმ რეფერენდუმიც კი გამართა და სხვა სახელი შემოიღო: სამაგიეროდ რუსეთი - კიევის რუსია. რაც ასევე ბევრს ლაპარაკობდა. ფედერაციას ბელორუსია შეუერთდა. და დაიწყო იმპერიის აღორძინება... დემოკრატიულ საფუძველზე.
  შეერთებული შტატების ახალმა პრეზიდენტმა ქალმა მემკვიდრეობით მიიღო ტრამპის მტრობა ჩინეთის მიმართ და თავი მიუძღვნა კოალიციის შექმნას. კიევან რუსეთი ეკონომიკურად განვითარდა ზელენსკის დროს წარმატებით. რუსეთმა გარკვეულწილად შეზღუდა ჩინეთი. შემდეგ ის ნატოში შევიდა. მალე ყაზახეთში ხელისუფლებაში პრორუსული მთავრობა მოვიდა და საკავშირო სახელმწიფო ჩამოყალიბდა. რუსები ცენტრალურ აზიას აშორებდნენ ჩინეთს. დაპირისპირება სულ უფრო იზრდებოდა.
  ზელენსკიმ ჩაატარა სტალინური და პუტინის საწინააღმდეგო კამპანია. მან სტალინს და პუტინს ყველა ჯილდო წაართვა, რაც მათ მედვედევმა გადასცა.
  მაგრამ ყველაფერი მშვიდად დასრულდა. მიუხედავად იმისა, რომ კომუნისტებმა გააპროტესტეს. მიტინგებზე დავდიოდით.
  და იქ ლენინი საბოლოოდ გამოიყვანეს მავზოლეუმიდან. ერთგვარი სიხარული ბევრისთვის. ხოლო მართლმადიდებელმა ეკლესიამ ალექსანდრე II და ივანე მრისხანე, რუსეთის მეფეები წმინდანად შერაცხა. გაიზარდა ნიკოლოზ II-ის ძეგლების რაოდენობაც.
  ცარიზმი და ვესტერნიზმი რატომღაც მოდური გახდა. ისინი დაუახლოვდნენ ევროპას და უცხოელებმა დაიწყეს მრავალი პოსტის მიღება. რუსეთი დასავლური სამყაროს ნაწილი გახდა და ტრამპის წასვლის შემდეგ გლობალიზაციის პროცესი გააქტიურდა. ჩინეთი კი იზოლაციაში ჩავარდა და შიდა არეულობის წინაშე აღმოჩნდა.
  ამავდროულად, ზელენსკიმ გაზარდა შობადობა სლავურ იმპერიაში. მთვარეზე დიდი ხნის დაპირებული ფრენა საბოლოოდ შედგა. და ყველაფერი რაღაცნაირად მშვენივრად გამოვიდა.
  მოკავშირეთა ურთიერთობა დამყარდა რუსეთსა და შეერთებულ შტატებს შორის, უფრო სწორედ კიევის რუსეთსა და ამერიკას შორის.
  და დაპირისპირება წარსულს ჩაბარდა. სამყარო სულ უფრო და უფრო გლობალური და უსაფრთხო ხდება. მიუხედავად იმისა, რომ იყო ომები. კიევან რუსმა შეერთებულ შტატებთან ერთად ლიბიაში ოპერაცია ჩაატარა, სადაც ბოლო მოუღეს ისლამისტებს. მერე ახლო აღმოსავლეთს გავუმკლავდით, ამერიკასთან ერთად იქ შევქმენით ბაზები. კიევან რუსმა და შეერთებულმა შტატებმა ერთად დაიწყეს მსოფლიოს დახრილობა და ჩინეთის აფრიკიდან გაყვანა. და აქ ჩვენ არ შეგვიძლია ომების გარეშე. და ასევე სახმელეთო ოპერაციები.
  კიევან რუსმა და შეერთებულმა შტატებმა ერთობლივად განახორციელეს საჰაერო თავდასხმები.
  თანდათან ჩინელები განდევნეს მთელი მსოფლიოდან. და ციური იმპერია ღრმა ეკონომიკურ და პოლიტიკურ კრიზისში ჩავარდა.
  და კიევან რუსეთი უფრო და უფრო აყვავდებოდა.
  რუსეთს არასოდეს სცოდნია ეკონომიკური ზრდის ასეთი მაჩვენებლები. და რომ ჩინეთი დაინგრა - აღდგა კიევის რუსეთი. და ის სწრაფად გაიზარდა.
  ჩუკოტკასკენ მიმავალი რკინიგზა რეკორდულ დროში აშენდა. რაც თავისთავად ძალიან მაგარია.
  და ისინი თხრიდნენ გვირაბს ალასკას ქვეშ. ამერიკელებმა რუსეთთან დასაკავშირებლად რკინიგზის მშენებლობაც დაიწყეს. ასევე შენდებოდა რკინიგზა დელისკენ... პარალელურად ციმბირიდან არხებს იჭრებოდა შუა აზიის მოსარწყავად.
  ირანის წინააღმდეგ აშშ-მ და კიევან რუსმა ერთობლივი ოპერაცია ჩაატარეს. და დამყარდა საღი საერო რეჟიმი. რის შემდეგაც დაიწყეს არხის გათხრა კასპიის ზღვიდან სპარსეთის ყურეში.
  ნატო გაფართოვდა არაბული ქვეყნების ჩათვლით. საუდის არაბეთში პარლამენტი გაჩნდა. ქალებმა ბურკების ამოღება დაიწყეს. დაიწყო საერო სახელმწიფოს მშენებლობა.
  რუსულ მედიაში ყველა პუტინს უსაყვედურეს ექსტრემიზმის გამო და ტალახს აგდებდნენ, რომ რუსეთი თითქმის ჩინეთის კოლონიად აქცია, მაგრამ მადლობა ღმერთს, დროზე გარდაიცვალა. უფრო მკაცრი სიტყვებიც თქვეს. მაგრამ მედვედევის წინააღმდეგ სისხლის სამართლის საქმე აღიძრა. და არა მხოლოდ ერთი.
  სტალინი კრემლის კედლიდან გამოიყვანეს. ლენინი გაცილებით ადრე მავზოლეუმიდან.
  ბევრი რამ შეიცვალა სახელმწიფო სიმბოლოებში. გამოჩნდა რამდენიმე ახალი ტიპის დროშა. რუსეთის დროშას ყვითელი დაემატა, ხოლო ლურჯი შეცვალა ღია ლურჯი.
  ესეც საინტერესო იყო. გერბი შეიცვალა... მონეტარული რეფორმაც იყო. ფულს ცვლიდნენ თანაფარდობის მიხედვით: ერთი ათასამდე. გამოჩნდა კიევან რუსის რუბლის ოქროს სტანდარტი. ამავე დროს გაჩნდა ახალი და ძველი ფული - პენი - ნახევარი კაპიკი და ნახევარი - მეოთხედი პენი.
  ყველაფერი მოწესრიგებულია...
  ტიტულებმაც დაიწყო გაცოცხლება... გამოჩნდნენ თავადები, ბარონები, გრაფები, მარკიზები და ჰერცოგებიც კი. კერძოდ, ზელენსკი გახდა ჰერცოგი. მოლდოვაც კიევის რუსეთის ნაწილი გახდა. მეფის არჩევაზე უკვე იყო საუბარი.
  მაგრამ ზელენსკიმ თქვა, რომ კიევან რუსეთის პრეზიდენტს მხოლოდ ხალხი აირჩევს. და არა უმეტეს ორი ვადისა.
  გარდა ამისა, ზელენსკიმ რუსეთის პრეზიდენტის უფლებამოსილების ვადა ექვსი წლიდან ხუთამდე შეამცირა. მართალია, ზელენსკიმ პირველი ვადა ექვსი წლის განმავლობაში იმსახურა.
  ამ დროისთვის მან დაასრულა შუა აზიის ანექსია რუსეთში. და აღადგინა სსრკ-ს საზღვრები. დაუკავებელი დარჩა მხოლოდ ბალტიისპირეთის ქვეყნები.
  მაგრამ ამერიკელებს ჯერ არ სურდათ ამის დათმობა. და ასე გასცეს ცენტრალური აზია და კავკასია.
  ახალი ომი დაიწყო კავკასიაში, სომხეთსა და აზერბაიჯანს შორის. და ძალიან სასტიკად დადიოდა. ასე რომ, რუსეთმა შეძლო ამ რესპუბლიკების ოკუპაცია და რეფერენდუმის ჩატარება მათი ანექსიის შესახებ.
  ამრიგად, ზელენსკიმ დაიბრუნა კავკასია, გააფართოვა კიევის რუსეთი. დაგვეთანხმებით, ის დამპყრობელია. უფრო მეტიც, ის ასევე დემოკრატია... მისი იმპერია კიდევ უფრო გაფართოვდა...
  ასე რომ, ავღანეთი უკვე მეორე მმართველობის პერიოდში, ხოლო ირანის ნაწილი რუსეთის ნაწილი გახდა.
  შეერთებულ შტატებში ქალმა პრეზიდენტმა მოიგო მეორე ვადა. აქამდე იგი წარმატებული იყო ეკონომიკაში და რაც მთავარია, მოახერხა ჩინეთის ნოკაუტი. რა დიდი გამარჯვებაა. კიევან რუსეთი ახლა მოკავშირეა, რომელსაც ზელენსკი ხელმძღვანელობს.
  მაგრამ, რა თქმა უნდა, რუსეთის ძალა ძალიან სწრაფად იზრდება. მან უკვე მოახდინა ერაყის ჩრდილოეთის ანექსია.
  ბორზო იქცევა. კიევან რუსეთი პირველი ქვეყანაა მსოფლიოში ზრდის ტემპებით! და მოსახლეობის რაოდენობით მან გადაუსწრო შეერთებულ შტატებს. და უკვე ამერიკაში განგაშით უყურებენ - რუსეთი ძალიან გაძლიერდა?
  უფრო მეტიც, კიევის რუსეთის იმპერია ფართოვდება. ახლა ბალტიისპირეთის ქვეყნები უკვე მის კონტროლს ექვემდებარება. დიახ, ეს მართლაც დიდი პრობლემაა ამერიკელებისთვის. ზელენსკიმ უკვე შეაგროვა სსრკ-ს ყველა ყოფილი ტერიტორია.
  და, ისევე როგორც რუსეთის მეფე, ის აგრძელებს ექსპანსიას სამხრეთით. ახლა ირანი და ერაყი მთლიანად კიევის რუსეთის ნაწილი გახდა. ხოლო ზელენსკი ადვილად აირჩიეს მეორე ვადით პირველ ტურში.
  მიუხედავად იმისა, რომ ბევრი საპრეზიდენტო კანდიდატი იყო, არჩევნები დემოკრატიულად ჩატარდა.
  ზელენსკიმ თქვა, რომ არ აპირებს ლუკაშენკოს მაგალითის მიბაძვას და უვადო მმართველობას. უფრო მეტიც, ლუკაშენკოს გაუჩინარების გარემოებები ჯერ კიდევ გაურკვეველი იყო. შესაძლოა, რუსეთსაც და დასავლეთსაც ის უბრალოდ აღარ სჭირდებოდა. და ის გაქრა... მაგრამ ზელენსკი მხოლოდ ძალას იძენს. და მართლაც, მისი მეფობა წარმატების თვალსაზრისით აბნელებს მის წინამორბედებს, მათ შორის პეტრე დიდს.
  სინამდვილეში, ყველას არ შეუძლია სსრკ-ს ტერიტორიის აღდგენა, პლუს ავღანეთი, ირანი და ერაყი.
  მაგრამ ზელენსკი აქ არ ჩერდება. ახლა ორივე პოლონეთი და ფინეთი თავდასხმის ქვეშ არიან - ისინიც ოდესღაც ცარისტული იმპერიის ნაწილი იყვნენ. და მართლაც ამ ქვეყნებში ტარდება რეფერენდუმი და ისინი ნებაყოფლობით უერთდებიან კიევან რუსს.
  წარმატებებია სამეცნიერო ფრონტზეც. დიდი ხნის ნანატრი ფრენა მარსზე შესრულდა. რუსი კოსმონავტები იქ დაეშვნენ. აიღეს მიწა და დატოვეს დროშა, რაც დიდი ტრიუმფი იყო.
  ამავდროულად, კიევან რუსმა ჩინეთიდან აიღო ორიგინალი პორტ არტური. და ისარგებლეს იმით, რომ ჩინეთში სამოქალაქო ომი დაიწყო, მათ მფარველობის ქვეშ აიღეს მანჯურია.
  პარალელურად კიევან რუსეთმა თურქეთის ნაწილი შემოიერთა. ის მიწები, რომლებიც რუსეთს გადაეცა ვერსალის ხელშეკრულებით. რაც ასევე ძალიან ძლიერი ნაბიჯი იყო. ზელენსკიმ კიდევ უფრო გააფართოვა კიევის რუსეთი, როგორც იმპერია. და ეკონომიკის თვალსაზრისით, ის გამოვიდა პირველ ადგილზე და აჯობა შეერთებულ შტატებს.
  ისე, ჩინეთი სამოქალაქო ომის კოშმარშია ჩაძირული და უკვე დაიწყო დაყოფა.
  კიევის რუსეთი გახდა ძლიერი ქვეყანა. და ზელენსკის პოპულარობა ქვეყანაში იმდენად გაიზარდა, რომ ხალხმა დაიწყეს ვლადიმერის მუხლებზე თხოვნა, რომ არ წასულიყო. ასობით ათასი ადამიანი შეიკრიბა.
  ზელენსკიმ, გამონაკლისის სახით, ჩაატარა რეფერენდუმი, რომლითაც მას უფლება მისცა კიდევ მესამე ვადით კენჭი ეყარა კიევან რუსეთის ხელმძღვანელად.
  აშშ-ში ლიდერი შეიცვალა. ის უკვე რესპუბლიკელი გახდა. და არც ისე ახალგაზრდა - ზელენსკისზე უფროსი. ასე რომ, კიევის რუსეთსა და შეერთებულ შტატებს შორის ურთიერთობა კვლავ გაუარესდა. რუსეთი უკვე მტკივნეულად გაძლიერდა ზელენსკის დროს. მათ გაიხსენეს, რომ უკრაინის მმართველობასთან ერთად, ეს უკვე ზელენსკის მეოთხე ვადაა.
  რომ, მათი თქმით, რუსეთის პრეზიდენტის უფლებამოსილება არ შემცირებულა. ერთადერთი, რაც ზელენსკიმ გააკეთა, იყო კონსტიტუციაში შესწორების შეტანა, რომლის მიხედვითაც სახელმწიფო დუმას უფლება აქვს გაათავისუფლოს ცალკეული მინისტრი ხმების ორი მესამედით, ან უბრალო უმრავლესობით ორჯერ უნდობლობის გამოცხადებით.
  და ეს ცვლილება არც ისე მნიშვნელოვანია, რადგან პრეზიდენტმა შეინარჩუნა უფლება, დანიშნოს ყველა მინისტრი და განსაზღვროს მთავრობის სტრუქტურა. ხოლო სახელმწიფო სათათბიროში ზელენსკის მხარდამჭერებს აქვთ საკონსტიტუციო უმრავლესობა.
  უფრო მნიშვნელოვანი იყო ფედერაციის საბჭოს პირდაპირი არჩევნების შემოღება, ასევე პატიმრებისთვის ხმის მიცემის უფლება.
  მაგრამ, ზოგადად, აქ დასრულდა პრეზიდენტის უფლებამოსილების შეზღუდვა. გუბერნატორების გადაყენების უფლება შენარჩუნდა. საკანონმდებლო სფეროში კი გაფართოვდა კიდეც.
  შეერთებულ შტატებში ზელენსკის ავტორიტარიზმში ადანაშაულებენ და რომ პარტია "ხალხის მსახური" აკონტროლებს შტატის თითქმის ყველა პოსტს. LDPR-მ და რუსეთის ფედერაციის კომუნისტურმა პარტიამ არსებობა შეწყვიტეს. გაჩნდა პარტია - "სამართლიანი სამყარო" მარცხნიდან. LDPR-ის ნაცვლად, გამოჩნდნენ რუსეთის პატრიოტები. მაგრამ ხალხის მსახურის პარტია მთლიანად დომინირებდა.
  გარკვეული რეფორმები შეეხო ეკლესიასაც. მართლმადიდებლობამ დააკანონა ოთხი ცოლის ყოლის უფლება, რაც მიუახლოვდა ისლამს. ხატებისადმი მიდგომა გარკვეულწილად შეიცვალა და მოხდა პროტესტანტიზმთან დაახლოება. მათ დაიწყეს მეტის თქმა: რომ ღმერთი ერთია და რომ უბრალო მოკვდავები არ არიან ღვთის თაყვანისცემის ღირსნი.
  ამავდროულად, სამება გაუქმდა, როგორც არა ბიბლიური სიმბოლო და უბრალო მოკვდავთათვის გაუგებარი.
  და გააცნეს: რომ ღმერთი ერთია, მამა ღმერთი. მაგრამ ტერმინი ძე ღმერთი არ არის ბიბლიაში. უფრო მეტიც, არ არსებობს ტერმინი: ღმერთი არის სულიწმიდა. რატომ არ გაამარტივოთ რელიგია?
  უფრო მეტიც, ღმერთი, რომელიც ჯვარზეა ჩამოკიდებული, არ შთააგონებს ნდობას. თუ მან ვერ შეძლო თავის დაცვა, მაშინ როგორ დაიცავს ის ადამიანებს? მოკლედ, მონოთეიზმზე გადავედით. და თავად ბიბლია შერეული იყო ძველ სლავურ მითებთან. გაჩნდა ველესის სახარება.
  ათეიზმიც გაძლიერდა - ამბობენ, თავი დაანებეთ ადამიანურ ზღაპრებით გატაცებას. ჩვენ გვაქვს ერთი პლანეტა და მას არ სჭირდება ადამიანები, რომ სჯეროდეს სასწაულების და განსაკუთრებით სამყაროს აღსასრულის.
  სამყაროს დასასრული არ იქნება და არც უნდა იყოს. და კაცობრიობა უნდა გახდეს კოსმოსური იმპერია და მიაღწიოს გალაქტიკის ზღვარს. რაც შეეხება გალაქტიკებს? უფრო ჰგავს სამყაროს. და მიაღწიეთ სამყაროს ზღვარს, გადადით სამყაროს სხვა ნაწილში. ყოველივე ამის შემდეგ, არსებობს უამრავი სამყარო. ასე რომ თქვენ შეგიძლიათ ფრენა ერთი სამყაროდან მეორეში. და დროთა განმავლობაში ისწავლეთ საკუთარი თავის შექმნა! და იქნება ახალი, განუზომელი სამყაროები პრაქტიკულად მთელ სივრცეში.
  პლანეტა დედამიწა კი მხოლოდ კაცობრიობის აკვანია. და მომავალში იარსებებს სამყაროების სექსტილიონიდან სექსტილიონამდე გრადუსის იმპერია და არ შეწყვეტს შემდგომ გაფართოებას და სივრცის დაპყრობას.
  და კიევან რუსის ხელმძღვანელი და პრეზიდენტი ვლადიმერ ზელენსკი, როგორც იმედის ნათელი მზე ამოდის პლანეტაზე!
  და მისი მომავალი და კიევან რუსის მომავალი - იყოს ნათელი!
  
  ფორსმაჟორა, როდესაც სსრკ იბრძოდა მოკავშირეების გარეშე
  და ასე დაიწყო დაუძლეველი გავლენა, რომელმაც დახურა მოკავშირეთა ძალები 1943 წლის 1 იანვარს. რომმელის ნაცემი კორპუსი ლიბიის საზღვარზე გაჩერდა. და ნაცისტური გერმანიის ყველა დაბომბვა შეჩერდა. წარუმატებელი აღმოჩნდა ლონდონის მიმართულებით გაფრენის მცდელობებიც. გერმანული თვითმფრინავები არ ჩამოვარდა, მაგრამ უკან დაიხია. მოხდა მანამდე უპრეცედენტო სასწაული, სამყაროს დაყოფა თეომაგიური ძალით.
  თუმცა, თავიდან ეს დიდად არ დაეხმარა გერმანელებს. სტალინგრადი, უფრო სწორად, პაულუსის ჯგუფი მასში, ალბათ, ვეღარ გადარჩა. და საბჭოთა ჯარები თავდაჯერებულად მიიწევდნენ წინ. შეტევა ვორონეჟში და სხვა მიმართულებით წარმატებული იყო. თითქმის რეალურ დროში წითელმა არმიამ გაათავისუფლა კურსკი, ბელგოროდი და ხარკოვი.
  თუმცა, რომმელის სეზონური დივიზიების აფრიკიდან გადმოსვლის შემდეგ და იმ ძალების, რომლებიც რეალურ ისტორიაში ასევე ალჟირის და ტუნისის უდაბნოებში ყოველგვარი სარგებლის გარეშე გადააგდეს, მაინშტაინის ცნობილმა კონტრშეტევამ შესამჩნევად მოიპოვა ძალა. ვინაიდან მასში გაცილებით მეტი გერმანული ძალები მონაწილეობდნენ, განსაკუთრებით ავიაცია.
  და ოცდაათი ახალი "ვეფხვი", რომელიც საჰარაში უშედეგოდ იყო ჩარჩენილი, სულაც არ იყო ზედმეტი.
  სწორედ აქ მოხდა პირველი მნიშვნელოვანი შეუსაბამობა რეალურ ისტორიასთან. მაინშტაინმა ოთხი დღით ადრე წამოიწყო კონტრშეტევა და გაცილებით მეტი ძალის მქონე, უფრო სწრაფად დაწინაურდა. ხარკოვი ცხრა დღით ადრე დაიპყრეს, ბელგოროდი თორმეტი და მოძრაობაში, და რაც მთავარია, აიღეს კურსკი, რომელიც რეალურ ისტორიაში არ დამორჩილებულა ფრიცს.
  ჩართული იყო გერმანული ძალების მნიშვნელოვანი რაოდენობა. გერმანელებმა გამოიყენეს საფრანგეთიდან გადაცემული რეზერვები, თითქმის ყველა საბრძოლო მზადყოფნა სატანკო და მთავარი ავიაცია. რაც არ უნდა ითქვას, ლუფტვაფეს თითქმის ნახევარი განადგურდა დასავლეთის ფრონტმა, რის გამოც მტრის ჰაერში მნიშვნელოვანი ძალები დაემატა. და მან ეს თქვა გერმანიის კონტრშეტევის დროს, რომელიც ნამგლის დარტყმას წააგავდა.
  დიახ, და რეალურ ისტორიაში მაინშტაინმა აჯობა საბჭოთა გენერლებს, მაგრამ აქ მას აქვს ოცი დივიზია მეტი სახმელეთო ძალები და, რესურსების კონცენტრაციის გათვალისწინებით, სამჯერ მეტი თვითმფრინავი. და Focke-Wulf საერთოდ არ არის ცუდი, თუ სწორად გამოიყენება: სიჩქარე მაღალია, იარაღი ძლიერი. რაც მთავარია, F-190 უფრო ეფექტურია რიცხობრივი უპირატესობით. ვინაიდან მისი მძლავრი იარაღი საშუალებას აძლევს მას ჩამოაგდოს თვითმფრინავი ერთი ნაბიჯით და მას შეუძლია გაქცევა მაღალი ჩაყვინთვის სიჩქარის გამო.
  საბჭოთა ჯარებმა განიცადეს ტაქტიკური მარცხი და დატოვეს კურსკი, ბევრი ჯარისკაცი და ოფიცერი იყო გარშემორტყმული. ნაწილობრივ, ზოგი დაიღუპა, ზოგიც, თუმცა მათი მცირე ნაწილი ტყვედ ჩავარდა, ბევრი გაიქცა, თუმცა დაკარგა აღჭურვილობა.
  საბჭოთა ჯარებმა უზარმაზარი ზიანი მიაყენეს და მათი შეტევა შეჩერდა. მაგრამ გერმანულმა ტანკებმა ვერ შეძლეს თავიანთი წარმატება გაზაფხულის დათბობის დაწყების გამო.
  ძალაუფლების დროებითი ბალანსი გაჩნდა.
  თუმცა, ომში შეიძლება შევიდეს ახალი ძალაც: იაპონია. სამურაებსაც ხელები ჰქონდათ გაშლილი. ამერიკა მიუწვდომელია, მაგრამ არც უტევს. მართალია, იაპონიის ძლიერი სახმელეთო არმია ზეწოლას ახდენს ჩინეთზე. აქ ჩიანგ კაი-შეკი ძალიან მძიმე ვითარების წინაშე დადგა. ან შეეცადე იაპონელებთან შეთანხმებას, ან იბრძოლე, მაგრამ აღარ მიიღო ფული და იარაღი აშშ-დან, ბრიტანეთიდან და სხვა ქვეყნებიდან.
  ბუნებრივია, გერმანელებს სურდათ მეორე ფრონტის გახსნა, რათა მტრის ძალების ნაწილი აღმოსავლეთიდან განეშორებინათ. მიუხედავად ამისა, მათ მნიშვნელოვანი ზარალი განიცადეს. სტალინგრადი განსაკუთრებით დიდ ენერგიას იღებდა. საბჭოთა ჯარებმაც ბევრი დაკარგეს და ჯარის ნაწილი ხარკოვისა და კურსკის ქვაბში მოხვდა.
  ნაცისტებმა გაზარდეს იარაღის წარმოება. დაბომბვის ნაკლებობის წყალობით, კრაუტებმა შეძლეს ტანკების წარმოება უფრო მნიშვნელოვანი მაჩვენებლით გაზარდონ, ისევე როგორც ავიაცია. დაბომბვამ შეაფერხა ნაცისტებს იმაზე მეტად, ვიდრე ჩვეულებრივ სჯეროდა. უფრო მეტიც, რეალურ ისტორიაში გერმანიამ გაზარდა აღჭურვილობის წარმოება ძირითადად ომის პირობებში ეკონომიკის რესტრუქტურიზაციისა და მონების შრომის მზარდი აქტიური გამოყენების გამო და არა იმიტომ, რომ ისინი სუსტად დაბომბეს.
  ამ დროისთვის გერმანელები დაელოდნენ და ააშენეს ახალი ტანკები, გაწვრთნილი ეკიპაჟები, თანამედროვე ტექნოლოგიებზე დაყრდნობით. ამავდროულად, კითხვა ღია დარჩა: სად უნდა დაიწყოს შეტევა? კურსკის რაფა აღარ არსებობდა. და ეს ბუნებრივი მინიშნებაა. ასე რომ, თავად გერმანელებიც და ჰიტლერიც ყოყმანობდნენ. გაჩნდა იდეა ლენინგრადის ქარიშხლით აეღოთ. თუმცა ამ შემთხვევაში საჭირო იქნებოდა მძლავრი სიმაგრეების გარღვევა.
  გერმანელ გენერლებს აღარ სურდათ სტალინგრადში წასვლა. მაგრამ გულწრფელად რომ ვთქვათ, არჩევანი არ არის ფართო. შესაძლებელია თუ არა თვით მოსკოვზე თავდასხმა? სერიოზული უთანხმოება წარმოიშვა ფაშისტურ ლიდერებს შორის . მაინშტაინმა, გუდერიანმა და რომელმა ისაუბრეს კიდეც იმ გაგებით, რომ ჯობია საერთოდ არ შეტევა, მაგრამ რუსებს ცხვირი ჩაეყოთ და ხაფანგში ჩაეგდოთ.
  ალტერნატიული გეგმა ითვალისწინებდა თავდასხმის დაწყებას ტამანის ნახევარკუნძულიდან და დონის როსტოვიდან; ფრიცებმა შეძლეს ამ კარგად გამაგრებული ქალაქის დაცვა ბალკანეთის ჯგუფიდან გამაგრების გადაყვანით, მათი საოკუპაციო ჯარების შეცვლა ბულგარული და იტალიურით.
  ფიურერი, რომელსაც მოსწონდა ოპერაციები, რომლებშიც ჯარები არღვევენ კონვერტაციულ მიმართულებებს, უფრო და უფრო მიდრეკილი იყო ამ გეგმისკენ, მაგრამ ნელა ახორციელებდა მის განხორციელებას. კერძოდ, პანტერის ტანკი აღმოჩნდა კაპრიზული და ხშირად იშლებოდა, ამიტომ მას ცვლილებები სჭირდებოდა. მიეცით ეკიპაჟის დამატებითი მომზადება. და ფიურერს სურდა მეტი "ვეფხვის" ბეჭედი დაედო.
  სტალინმა საბოლოოდ დაიღალა. იმის შიშით, რომ მეორე ფრონტი გაიხსნებოდა იაპონიის მიერ, რომელმაც დიდ წარმატებებს მიაღწია სამხრეთ ჩინეთში, რომლის სახმელეთო არმია უკვე აჭარბებდა შვიდ მილიონ ჯარისკაცს და მონაცემებს მესამე რაიხის მზარდი სამხედრო პოტენციალის შესახებ, მან თავად გასცა ბრძანება შეტევის დაწყებაზე. კურსკის და დონბასის მიმართულებები. ჰიტლერის ყოყმანისა და ფიურერის სურვილმა ასობით ვეფხვთან და პანტერასთან განყოფილებების ჩამოყალიბება გამოიწვია პრემირებამდე.
  ამასთან, საბჭოთა ჯარებს, რომლებმაც შეტევა დაიწყეს 1943 წლის 7 ივლისს, თავად არ გააჩნდათ გადამწყვეტი უპირატესობა ძალაში. 5,56 მილიონი გერმანული ჯარისკაცი, დაახლოებით მილიონ ორას ორმოცდაათი ათასი თანამგზავრი ჯარისკაცი მოქმედებდა 6,6 მილიონი საბჭოთა ჯარისკაცისა და ოფიცრის წინააღმდეგ. მუსოლინიმ, დასავლეთიდან და სამხრეთიდან თავდასხმის საფრთხის გაქრობის შემდეგ, მნიშვნელოვნად გაზარდა იტალიის ჯარების რაოდენობა აღმოსავლეთში. გაიზარდა ესპანური შენაერთების რაოდენობაც. სალაზარმა ასევე გაგზავნა "მოხალისეთა" დივიზია. ასევე იბრძოდნენ ფრანგული ლეგიონები, რუმინელები, უფრო აქტიურად უნგრელები, ალბანელები და უცხოური დივიზიები SS-ში მთელი ევროპიდან.
  ამრიგად, საბჭოთა არმიას არ გააჩნდა უპირატესობა რაოდენობაში, მაგრამ კოალიციის არაერთგვაროვნებამ შეამცირა მტრის ძალების ხარისხი. წითელ არმიას აქვს გარკვეული რიცხობრივი უპირატესობა ტანკებსა და არტილერიაში. მაგრამ ახლა, ალბათ, "ვეფხვებს" და "პანტერებს" არ ჰყავთ თანაბარი ცეცხლსასროლი იარაღისა და მოწინააღმდეგის ჯავშანტექნიკის თვალსაზრისით. და T-4-მა მოიპოვა უპირატესობა თოფის ცეცხლსასროლი იარაღით T-34-76-ზე. მაგრამ სსრკ-ს აქვს სარაკეტო არტილერია და გერმანელებმა, განსაკუთრებით გაზის გამშვებების განვითარების მიუხედავად, ეს საკმაოდ ცუდად განავითარეს.
  ავიაციაში არის სავარაუდო რიცხვითი პარიტეტი. გერმანული გამანადგურებლები ME-109 "G", Focke-Wulf უფრო ძლიერია, თუმცა, ვიდრე საბჭოთა თვითმფრინავები შეიარაღებით და სიჩქარით, მაგრამ ოდნავ სუსტია მანევრირებაში. მაგრამ გერმანიას, სამწუხაროდ, უფრო გამოცდილი და პროდუქტიული ტუზები ჰყავს. Yu-188 ბომბდამშენი ალბათ უკეთესია ფრენის მახასიათებლებით, ვიდრე PE-2 და TU-3. და Yu-288 დაიწყო სამსახურში შესვლა. მართალია, ის ახლახან დაიწყო დანერგვა, ისევე როგორც ME-309.
  მაგრამ ნებისმიერ შემთხვევაში, არ ჰქონდა უპირატესობა ძალაში, წითელმა არმიამ წამოიწყო შეტევა მტრის ადრე მომზადებულ თავდაცვაზე. და იგი ჯიუტ წინააღმდეგობას წააწყდა. მაგრამ საბჭოთა ჯარები თავდასხმაში თავდაჭერილი იყვნენ, დანაკარგების მიუხედავად, ისინი წინ მიიწევდნენ. მიუხედავად იმისა, რომ პროგრესის საშუალო ტემპი დაბალი აღმოჩნდა, დღეში ერთიდან ორ კილომეტრამდე. მტერმა გაძვრა და კვლავ მოახერხა გათხრა. არანაკლებ გმირული წინსვლის ტემპი გაგრძელდა. აგვისტოს შუა რიცხვებისთვის, მძიმე დანაკარგების ფასად, საბჭოთა ჯარებმა ას კილომეტრამდე დაწინაურდნენ, მიუახლოვდნენ კურსკს და წამოიწყეს ჯიუტი ბრძოლები თავად ქალაქისთვის, ასევე მიუახლოვდნენ ბელგოროდს.
  1943 წლის 19 აგვისტოს იაპონიამ, ყოყმანის დაძლევით, ფრონტი გახსნა შორეულ აღმოსავლეთში. ამ დროისთვის, განიცადა მთელი რიგი მარცხები, ჩიანგ კაი-შეკის რეჟიმი დათანხმდა სამურაებისთვის ხელსაყრელ მშვიდობას. იაპონელებმა მოიპოვეს კონტროლი მნიშვნელოვან კომუნიკაციებზე და გათავისუფლდნენ რთული პარტიზანული ომის წარმოების აუცილებლობისგან ცუდად ორგანიზებული, მაგრამ ძალიან მრავალრიცხოვანი ჩინეთის ჯარებით. მაგრამ ჩიანგ კაი-შეკს დაჰპირდნენ მხარდაჭერას მაო ძედუნის წითელ არმიასთან ომში. იაპონიას უკვე აქვს ყველა საშუალება სსრკ-სთან ომის საწარმოებლად. და მათ გადაწყვიტეს არ დაელოდონ წვიმიან შემოდგომას და ციმბირის მკაცრ ზამთარს. რომ აღარაფერი ვთქვათ იმაზე, რომ ჰიტლერმა ომი გამოუცხადა შეერთებულ შტატებს ჯერ კიდევ 1941 წელს, მაგრამ სამურაიმ მას მხარი არ დაუჭირა. 1942 წელს მეორე ფრონტის გახსნას შეეძლო ნაცისტების გადარჩენა სტალინგრადის გამანადგურებელი მარცხისგან.
  იაპონიის გადაწყვეტილება საკმაოდ მოსალოდნელი იყო. თუმცა, ვლადივოსტოკზე თავდასხმისას სამურაიმ მიაღწია ტაქტიკურ სიურპრიზს და სერიოზული ზიანი მიაყენა საბჭოთა წყნარი ოკეანის ფლოტს.
  აგვისტოს ბოლოს გერმანელებმა სცადეს კონტრშეტევა უახლესი ტანკების მასის გამოყენებით. მაგრამ მათმა სამხრეთის კონტრშეტევამ მხოლოდ შედარებითი წარმატების მიღწევა შეძლო. საბჭოთა სარდლობამ უკვე განჭვრიტა ასეთი შესაძლებლობა და გაიყვანა ჯარები თავდაპირველ ხაზებზე. ქვაბში მხოლოდ 31-ე არმია ჩავარდა და ძირითადად განადგურდა.
  თუმცა საბჭოთა ჯარებმა მიზანს ვერ მიაღწიეს და ძალიან მნიშვნელოვანი ზარალი განიცადეს, ტერიტორიის დაბრუნება ვერ მოხერხდა. განსაკუთრებით, დაიკარგა ექვსნახევარ ათასზე მეტი ტანკი, დაახლოებით რვაასი გერმანული ტანკის წინააღმდეგ. სატანკო პარკში რიცხობრივი უპირატესობა ნაცისტებს გადაეცა. სექტემბერში გერმანელებმა შეძლეს დაეწიათ სსრკ-ს დღეში ასობით თვითმფრინავის წარმოებაში, ხოლო ნოემბერში, დაახლოებით მანქანებში, გაზარდეს პანტერების წარმოება თვეში 650-700 ტანკამდე. აქ დიდი როლი ითამაშა ოკუპირებული ქვეყნებიდან, უპირველეს ყოვლისა, საფრანგეთიდან, ასევე ბელგიიდან და ჰოლანდიიდან, სადაც შრომითი გაწვევა იყო შემოღებული.
  გერმანელებმა, გარკვეული დაგვიანებით, სექტემბერში წამოიწყეს დიდი ხნის დაგეგმილი შეტევა დონის როსტოვიდან და ტამანის ნახევარკუნძულიდან. და ისინი გადაეყარნენ ჯიუტ საბჭოთა დაცვას. და იაპონიამ დაიწყო შეტევა მონღოლეთის წინააღმდეგ, დაიპყრო ულან-ბაატარი და პრიმორიე. მაგრამ მცირე პროგრესი იქ მიღწეულია.
  ამან მნიშვნელოვანი რეზერვები გადაიტანა და თვენახევარი სასტიკი ბრძოლების შემდეგ გერმანული ჯგუფები გაერთიანდნენ. მაგრამ ფრიცის დანაკარგებიც ძალიან მნიშვნელოვანი აღმოჩნდა და ისინი იძულებულნი გახდნენ შეჩერებულიყვნენ. მაგრამ ამ ტაქტიკურმა წარმატებამ გამოიწვია თურქეთის ომში შესვლა და ამიერკავკასიაში მესამე ფრონტის გახსნა.
  ახლა ამ მიმართულებითაც უნდა გვებრძოლა.
  ზამთრისთვის შორეულ აღმოსავლეთში ფრონტის ხაზი დასტაბილურდება. იაპონელები პრიმორიეს რეგიონში ორმოცდაათიდან ას ოც კილომეტრამდე დაწინაურდნენ, ულანბატართან ერთად დაიპყრეს მონღოლეთის ნახევარზე მეტი, მაგრამ მათი შეტევა შეჩერდა. თურქები ერევანს მიუახლოვდნენ და ბათუმს შეუტიეს, მათ მოახერხეს ბოლო ქალაქის ორი მესამედის აღება. თავად გერმანელები შემოდგომაზე დიდად წინ არ წავლენ. და მათ ჯერ არ მიუღიათ ინიციატივა.
  ომი სულ უფრო პოზიციური და გაჭიანურებული ხდებოდა. ამოწურვამდე და ტექნოლოგიურ უპირატესობამდე. 1943 წლის განმავლობაში სსრკ-მ გაზარდა თვითმფრინავების წარმოება ერთნახევარჯერ 25 ათასიდან 37 ათასამდე. ნაცისტური გერმანია 15 ათასიდან 32 ათასამდე, ორჯერ მეტი. წლის ბოლო თვეებში გერმანელებმა თავიანთი საბჭოთა წარმოების შედეგები თვითმფრინავებში შეადარეს. ტანკებშიც და თვითმავალ თოფებშიც - ხარისხობრივი უპირატესობით. მაგრამ სსრკ-ს ასევე სჭირდება იაპონიასთან ბრძოლა. გარდა ამისა, მრავალი თვითმფრინავი და ტანკი იწარმოება იტალიაში და მესამე რაიხის სხვა სატელიტურ ქვეყნებში. თუნდაც არც ისე ბევრი. გარდა ამისა, გერმანელებმა, ისარგებლეს ომის არარსებობით, დაიწყეს ლიბიიდან ნავთობის მოპოვება და მიწოდება მათი საჭიროებისთვის.
  ასე თანდათან შესუსტდა ენერგიის დეფიციტი მესამე რაიხში. გარდა ამისა, აფრიკის ფრანგული საკუთრება დაპირდა, რომ ნედლეულის კარგი წყარო იქნებოდა.
  რათა ნაცისტებმა კარგად უზრუნველყონ თავი. საპასუხოდ, წითელმა დიზაინერებმა მოამზადეს სტალინისთვის ახალი ტიპის ტანკები 85 მმ და 122 მმ თოფებით. გერმანელებმა გარკვეულწილად შეანელეს მუშაობა პანტერა 2-ზე. არ არის ადვილი ტანკის მიღება ძლიერი იარაღით, ძლიერი ჯავშნით და შედარებით მობილურობით. და "სამეფო ვეფხვი" ძალიან მძიმე აღმოჩნდა 68 ტონაზე. მხოლოდ პანტერის მოდერნიზაციამ დაპირდა, რომ შედარებით წარმატებული იქნებოდა. და T-4 ტანკმა, როგორც ჩანს, ამოწურა თავისი შესაძლებლობები. თანდათანობით, 1944 წლიდან დაწყებული, ამ აპარატის წარმოება დაიწყო კლება. აპრილში მთლიანად შეჩერდეს.
  საბჭოთა სარდლობამ ზამთარში რამდენიმე შეტევითი ოპერაცია დაიწყო. და ტამანის ნახევარკუნძული, და ცენტრში, და ლენინგრადის მიმართულებით და კურსკის მახლობლად. მაგრამ მნიშვნელოვანი წარმატება არსად მიღწეულია . მტერს უკვე ჰქონდა რიცხობრივი უპირატესობა ცოცხალი ძალით როგორც ტანკებში, ასევე თვითმფრინავებში. მხოლოდ ამინდის შიშმა აიძულა ფრიცს დაეცვა თავდაცვითი ტაქტიკა.
  ნეგატიური როლი ითამაშა აგრეთვე დეზერტირებისა და მოღალატეების გაზრდილმა რაოდენობამ, ასევე ის, რომ გერმანელებმა განავითარეს მაღალმთიანი ავიაცია, რომელიც უფრო ეფექტური იყო ჰაერიდან დაზვერვაში.
  გარდა ამისა, საბჭოთა სარდლობა გარკვეულწილად არასწორად მიუდგა ძალების კონცენტრაციის პროცესს. კერძოდ, რიცხობრივი უპირატესობის გათვალისწინებით, აზრი ჰქონდა თავად ტაქტიკას, რომ დაიწყოთ შემდეგი ოპერაცია სხვა რაიონში, ჯერ კიდევ წინას დასრულებამდე. პირველი მსოფლიო ომის მსგავსად, გერმანელების დაშორება. მაგრამ თუ მტერი თქვენს რაოდენობას აღემატება, ამან გაართულა უპირატესობის მიღწევა კონკრეტულ მხარეში ძალებში.
  სტალინს რომ შეეძლებოდა ფრონტის ცალკეულ მონაკვეთზე უპირატესობის შექმნა დაახლოებით სამი-ერთი თანაფარდობით, მაშინ ალბათ ტაქტიკური წარმატება იქნებოდა მიღწეული.
  ასე რომ, ერთ სექტორში არის შეტევა, მეორეში ისინი ემზადებიან, მაგრამ სინამდვილეში გერმანელებისთვის და მათი მოკავშირეებისთვის უფრო ადვილია მოგერიება. უფრო მეტიც, ფრიცს უკვე ჰქონდა მაღალსიმაღლე, მაღალსიჩქარიანი სადაზვერვო თვითმფრინავი შესანიშნავი ოპტიკით, რაც მათ საშუალებას აძლევდა თვალყური ადევნონ ჯარების მოძრაობას. ზამთარში კი შენიღბვა უფრო რთულია და ღამე არ არის პანაცეა, ამიტომ გერმანელმა დაზვერვის ოფიცრებმა შეიძინეს კარგი ღამის ხედვის მოწყობილობები.
  "სამეფო ვეფხვი", როგორც დაგეგმილი გარღვევის ტანკი, გადაიდო სერიულ წარმოებაში და მთლად წარმატებული არ იყო. "პანტერა" -2, რომელიც ჰიტლერმა ბრძანა, გაემაგრებინათ ჯავშანტექნიკა, რათა IS-2 გამხდარიყო და 900 ცხენის ძრავა დაეყენებინათ, იწონიდა 51 ტონას, შენადნობის გარსაცმის დამონტაჟების გათვალისწინებითაც კი, რამაც დაზოგა 800 კილოგრამი. . მაგრამ შესაძლებელი გახდა გვერდითი ჯავშნის გაძლიერება 82 მილიმეტრამდე რაციონალური კუთხით. ამან გერმანული ტანკი არც ისე დაუცველი გახადა, როგორც წინა მოდელები. მაგრამ კიდევ ერთხელ, "პანტერა" -2 და "ლომი" -2 უფრო მოწინავე განლაგების სქემით ჯერ კიდევ მხოლოდ განვითარების პროცესშია.
  მაგრამ ზამთარში გერმანელებმა მთლიანად აიღეს კონტროლი აფრიკაში საფრანგეთის საკუთრებაზე, მათ შორის ნიგერის მარყუჟზე. და არის ნავთობი, გაზი და ბოქსიტი, და კიდევ უფრო დიდი ურანის მარაგი, განსაკუთრებით კონგოში. დე გოლი დაიჭირეს - მოკავშირეების დახმარების გარეშე ის უსარგებლო იყო, სკორელი კი სუფთად და ოსტატურად მუშაობდა.
  ამრიგად, 1944 წლის მაისისთვის ნავთობის პრობლემები დიდწილად მოგვარდა. ყველა მარაგი უკვე ლიბიიდან მოდიოდა და დარჩენილი იყო სულ უფრო მეტი ჭაბურღილის გაბურღვა.
  მაგრამ მაისში გერმანელები ჯერ კიდევ არ იყვნენ მზად შეტევისთვის. გარდა Tiger-ისა, რომელიც დიზაინით მოძველებული იყო, მათ არ ჰქონდათ სერიოზული გარღვევის ტანკი. მართალია, "ვეფხვი" უკვე მასობრივ წარმოებაში იყო და ჯავშნის მაღალი ხარისხისა და გვერდების სისქის, ასევე სწრაფი სროლის, ზუსტი იარაღის წყალობით, მას შეეძლო შეესრულებინა თუ არა იდეალური როლი. , მაგრამ მეტ-ნაკლებად ასატანი ტანკი, რომელიც არღვევს სსრკ ჯარების ბრუნვას .
  გერმანული სარდლობა, მთელი რიგი დავების შემდეგ, დაუბრუნდა წინა 1942 წლის გეგმას. კერძოდ, ფლანგებზე შეტევის დაწყება. აიღეთ ლენინგრადი ორმაგ რგოლში და გაიარეთ სტალინგრადისკენ. უფრო მეტიც, მას შემდეგ, რაც ვერმახტმა მიატოვა რჟევ-ვიაზემსკის მთავარი ადგილი, მოსკოვზე თავდასხმისთვის მოსახერხებელი ხიდი დაიკარგა. ასე რომ, ის შედარებით შორს არის დედაქალაქიდან.
  ნაცისტების გეგმაც არ არის ოპტიმალური, მაგრამ... შვედეთში ვადამდელი საპარლამენტო არჩევნები გაიმართა, სადაც ნაცისტებმა შთამბეჭდავი გამარჯვება მიაღწიეს. რვა მილიონი მოსახლეობით და განვითარებული ეკონომიკის მქონე ქვეყანა მზად იყო სსრკ-ს წინააღმდეგ საომრად წასულიყო. ყველაზე პოპულარული ფიგურა იყო ჩარლზ მეთორმეტე. შვედებს სურდათ შურისძიება წინა მარცხებისა და დამცირებისთვის პეტრე დიდისა და ალექსანდრე პირველისთვის წაგებული ომების დროს. ამრიგად, მთელი ევროპა უკვე იბრძოდა სსრკ-ს წინააღმდეგ. უფრო მეტიც, ფრანკომ და სალაზარმა გადაწყვიტეს ოფიციალურად შესულიყვნენ ომში, რათა მოეთხოვათ თავიანთი წილი ნადავლში. მხოლოდ შვეიცარია დარჩა ფორმალურად ნეიტრალური, მაგრამ მან ასევე გაგზავნა მოხალისეთა განყოფილება.
  რიცხობრივი უპირატესობა ნაცისტური კოალიციის მხარეზე იყო. გარდა ამისა, 1944 წლის მაისის შუა რიცხვებისთვის გერმანელებს უკვე ჰყავდათ დაახლოებით ათასი ME-262 რეაქტიული თვითმფრინავი. თავად მანქანა საკმაოდ წარმატებულია, მაგრამ დაუმთავრებელი ძრავებით. მაგრამ თანდათანობით ძრავები გაუმჯობესდა, გახდა უფრო ძლიერი, უფრო საიმედო და შემცირდა საწვავის მოხმარება.
  შეტევა სამხრეთით დაიწყო. ფრიცმა სცადა გაემეორებინა OKW-ის მიერ 1942 წლის იანვარში ოპერაცია ბლაუსთვის შემუშავებული გეგმა, მაგრამ შემდეგ თვითნებურად შეცვალა ჰიტლერმა. როდესაც თქვენ უტევთ სტალინგრადს როგორც სამხრეთიდან, ასევე ჩრდილოეთიდან, თანხვედრის მიმართულებით. მაგრამ ჯერ გერმანელებს დონამდე უნდა გაევლოთ. ფაშისტური ვეფხვები შეტევაზე გადავიდნენ, მაგრამ ძლიერი თავდაცვითი ხაზის წინაშე აღმოჩნდნენ. კრაუტების წინსვლა ნელი აღმოჩნდა, ისინი საბჭოთა ჯარების სიღრმეში თავდაცვაში ჩაიძირნენ. პირველ ათ დღეში ვორონეჟის მიმართულებით მხოლოდ 35-40 კილომეტრი გაიარა.
  შემდეგ, ორკვირიანი ჯიუტი ბრძოლების განმავლობაში, ნაცისტებმა მხოლოდ ათი კილომეტრი დაწინაურეს და დიდი დანაკარგების გამო, იძულებული გახდნენ შეჩერებულიყვნენ.
  სამხრეთში შეტევა უფრო წარმატებით განვითარდა. იქ ნაკლები საბჭოთა ჯარებია და დაცვა უფრო რთულია. უამრავი "პანტერა", "ვეფხვი", "ფერდინანდი" (ეს თვითმავალი იარაღი უფრო გავრცელებული აღმოჩნდა სტრატეგიული დაბომბვის არარსებობის გამო!) და "იაგდტიგერის" პირველი მოდელები და განსაკუთრებით ეფექტური "შტურმტიგერი". გერმანელებმა მოახერხეს თავდაცვის პირველი ხაზების გარღვევა და ოპერატიული სივრცის მოპოვება.
  ამავე დროს, იაპონიის არმიაც შეტევაზე გადავიდა. სამურაებმა გაზარდეს თავიანთი სატანკო ფლოტის ზომა და მათი ახალი საშუალო წონის მანქანები პრაქტიკულად არ ჩამოუვარდებოდა T-34-76-ს შეიარაღებითა და მამოძრავებელი მახასიათებლებით და უპირატესობდნენ კიდეც ფრონტალურ ჯავშანტექნიკაში, თუმცა ჩამორჩებოდნენ გვერდებისგან დაცვას.
  იაპონია ხელმძღვანელობდა შეტევას მონღოლეთში, სადაც გაცილებით რთული იყო თავდაცვის შენარჩუნება. საბჭოთა სარდლობა რეზერვების სიმცირის წინაშე აღმოჩნდა, სამივე ფრონტზე ებრძოდა. ზამთრის შეტევის დროს პერსონალის დანაკარგები მნიშვნელოვანი იყო.
  გერმანიის შეტევა ტიხვინზე და ფინელებმა და შვედებმა თეთრი ზღვის არხიდან გაჭირვებით მოიგერიეს. ნაცისტები წინ მიიწევდნენ ნელა, მაგრამ თითქმის განუწყვეტლივ. ივნისის შუა რიცხვებში, სამხრეთით, მაინშტაინის ჯარები შეიჭრნენ სტალინგრადში. დაიწყო სტალინგრადის მეორე ბრძოლა. და ივლისის დასაწყისისთვის, ტიხვინისა და ვოლხოვის დაცემის შემდეგ, ფინელები, შვედები და გერმანელები გაერთიანდნენ - შექმნეს მეორე რგოლი ქალაქ ლენინის გარშემო.
  ამრიგად, საბჭოთა სამხედრო ძალებისთვის უკიდურესად მძიმე ვითარება შეიქმნა.
  მაგრამ სტალინგრადი არ დაუთმო მაინშტაინს. და ამან ხელი შეუშალა გერმანელებს სხვა მიმართულებით შეტევის განვითარებაში. სამხრეთით, ისევე როგორც 1942 წელს, მათ მხოლოდ თერეკის კარიბჭეს მიაღწიეს: გროზნოსა და ორჯონიკიძესთან გაიჭედეს. მძიმე ბრძოლები გაგრძელდა ვორონეჟის მიმართულებით. სექტემბრისთვის საბჭოთა ჯარები იძულებულნი იყვნენ უკან დაეხიათ დონის მიღმა. ბედის ირონიაა, რომ ოქტომბრის ბოლოს სამხრეთის ფრონტის ხაზმა გაიმეორა 1942 წელი ნაცისტების უდიდესი წინსვლის დროს.
  უარესი იყო ჩრდილოეთში, სადაც ლენინგრადი ტოტალურ ალყაში აღმოჩნდა. გარდა ამისა, გერმანელებმა, ფინელებმა და შვედებმა შეძლეს კარელიის ნახევარკუნძულზე წითელი არმიის თავდაცვის გაჭრა, მურმანსკის სახმელეთო მოკვეთა სსრკ-ს ძირითადი ნაწილისგან.
  ორმოცამდე საბჭოთა დივიზია იზოლირებული იყო. თუმცა მათი რიცხვი ნორმალურისგან შორს იყო. შვედეთმა გამოავლინა დაახლოებით ოცდახუთი საკმაოდ კარგად აღჭურვილი დივიზია. გამოცდილ ფინელებთან და გერმანელ ჯარებთან ერთად მათ რიცხობრივი უპირატესობა მოიპოვეს. და კარელიის ნახევარკუნძულზე რეზერვების გადატანა უკიდურესად რთულია.
  ზოგადად, წითელმა არმიამ ვერ მიიღო საჭირო გამაგრება, ამიტომ იაპონელები მოულოდნელად ძლიერი აღმოჩნდნენ, მათი რიცხვი მარიონეტულ ჯარებთან ერთად ხუთ მილიონს გადააჭარბა და ეს რეალურად სრულფასოვანი მეორე ფრონტია. ასე რომ, ყველაფერი რაც ჩვენ უნდა გაგვეკეთებინა იყო გერმანელებისა და მათი მოკავშირეების წინააღმდეგ ბრძოლა.
  თანდათან შემცირდა კარელიაში საბჭოთა ჯარების კონტროლის ზონა, მურმანსკი კი მთლიანად დაბლოკილი და პრაქტიკულად განწირული იყო. ასე რომ, მტრის ფლოტი და განსაკუთრებით წყალქვეშა ნავები დომინირებდნენ ზღვაზე, ამიტომ მარაგის დამყარება არაფერი იყო.
  სამწუხაროდ, 1944 წლის ნოემბერში სსრკ-ს არ გააჩნდა რეზერვები 1942 წლის შემობრუნების მომენტის გასამეორებლად. თითქმის ყველაფერი დაიხარჯა კავკასიის დაკარგვის თავიდან ასაცილებლად. გარდა ამისა, გერმანელებმა უფრო პროფესიონალურად განახორციელეს თავდასხმა სტალინგრადზე და რეზერვები მუდმივად უნდა გადაეტანათ იქ, თითქოს ტარტარუსის კრატერში. სტალინმა ბრძანა, ქალაქი ნებისმიერ ფასად დაეჭირათ ვოლგაზე. მაგრამ ჰაერში მტრის თვითმფრინავების დომინირების გათვალისწინებით, ფასი წარმოუდგენლად მაღალი აღმოჩნდა.
  უფრო მეტიც, მაინშტაინი, პაულუსისგან განსხვავებით, არ ჩქარობდა და ჯარისკაცებს უვლიდა. შედეგად, დანაკარგების თანაფარდობა არ იყო წითელი არმიის სასარგებლოდ.
  ჰიტლერმა სასწრაფოდ მიიყვანა მაინშტაინი, მაგრამ მზაკვრულმა ფელდმარშალმა იცოდა როგორ აეცილებინა და გაუძლო ზეწოლას.
  იარაღის ერთ-ერთი ყველაზე ძლიერი სახეობა იყო შტურმტიგერები. მათ ჰქონდათ უაღრესად მძლავრი ბომბდამშვები, რომლებიც სამას ოცი კილოგრამის წონის ჭურვებს ისროდნენ. უფრო მეტიც, ჭურვები არის სარაკეტო და ბევრად უფრო ძლიერი, ვიდრე ჰაუბიცის ჭურვები. თქვენ შეგიძლიათ უწოდოთ მათ ღირსეული პასუხი კატიუშაზე, თუმცა ტრასებზე. გარდა ამისა, რამდენიმე ბომბის გამშვები მოწყობილობა ასევე დამონტაჟდა სატვირთო მანქანებზე, უფრო გრძელი სროლის მანძილით.
  გერმანელები ასევე იყენებდნენ გაზის გამშვებებს. და რა თქმა უნდა რეაქტიული ბომბდამშენები.
  დეკემბერში იაპონელებმა დაიპყრეს თითქმის მთელი მონღოლეთი და მიუახლოვდნენ ვლადივოსტოკს, ნაწილობრივ დაიპყრეს პრიმორიე და ხაბაროვსკი. მაგრამ გენერალმა ფროსტმა აიძულა ისინი შეჩერებულიყვნენ.
  ამით ისარგებლა წითელმა არმიამ მოაწყო კონტრშეტევების სერია გერმანიის ფლანგებზე, რომლებიც ცდილობდნენ დაეპყრო ის, რაც დარჩა სტალინგრადისგან. რა, თუნდაც ქალაქის მცირე ნაწილი იმართებოდა 1945 წლის დასაწყისში. გერმანელებმა 1944 წელს გარკვეულ წარმატებებს მიაღწიეს, მაგრამ კავკასიის დაპყრობა და ბაქოს ნავთობის მოპოვებაც კი ვერ შეძლეს. მართალია, საკუთარი საჭიროებისთვის აქამდე საკმარისი ჰქონდათ რუმინეთიდან, უნგრეთიდან, ლიბიიდან, კამერუნიდან და ნიგერიიდან.
  ლენინგრადი კვლავ ალყაში იყო. წინასწარ შეიქმნა საკვებისა და საბრძოლო მასალის დიდი მარაგი, რათა ქალაქს შეეძლო გადარჩენილიყო ამ ზამთარში, განაგრძო ვერმახტისა და მისი მოკავშირეების მნიშვნელოვანი ძალების დაკავება.
  საბჭოთა ხელმძღვანელობამ ასევე მოახერხა ნედლეულის სტრატეგიული მარაგების შექმნა ქალაქ ლენინში იარაღის წარმოებისთვის. ჯერჯერობით ამან ფაშისტებს ბევრი რამ არ მისცა.
  მაგრამ მურმანსკი მთლიანად დაბლოკილი იყო. ქალაქისკენ მიმავალი ათი ტრანსპორტიდან კრაუტებმა ცხრა დაასრულეს.
  იანვარში საბჭოთა სარდლობა ცდილობდა გამოეცადა გერმანელების ძალა ცენტრში. თუმცა, შეუძლებელი იყო ძალზე ძლიერი და ტექნოლოგიურად განვითარებული თავდაცვის დამარცხება. მაქსიმალური წინსვლა იყო ხუთი ან ექვსი, საუკეთესო შემთხვევაში არაუმეტეს რვა კილომეტრისა. და საბჭოთა დივიზიების დანაკარგები ძალიან მნიშვნელოვანი იყო. უმეტეს ნაწილში შემადგენლობის ნახევარამდე.
  მაგრამ გერმანული ძალების ნაწილმა ყურადღება მიიპყრო, რამაც მათ საშუალება მისცა დაეკავებინათ სტალინგრადი... მარტში გერმანელებმა თავად დაიწყეს შეტევა თერეკის კარიბჭესთან. მათ მოახერხეს საბჭოთა თავდაცვის ხაზის გარღვევა და გროზნოსა და ორჯონიკიძეს ალყა შემოარტყეს, მაგრამ ფრიცები ჩარჩნენ ვედენოს, შალის ხაზში და შემდგომ ქალაქებში.
  თავად ქალაქი გროზნო მაისამდე სრულ ალყაში რჩებოდა. მაისში სტალინგრადი საბოლოოდ დაეცა. ქალაქსა და მის შემოგარენში, ასევე სატანკო ქარხნის ნანგრევები პრაქტიკულად არ არის შემორჩენილი.
  გერმანიის კოალიციასაც ეწურებოდა, მაგრამ ფიურერს გამარჯვება სურდა. იანვარში ჩატარდა დისკის პირველი წარმატებული ტესტები, რომლებმაც მიაღწიეს ხმის ორ სიჩქარეს და სიმაღლეში 18 კილომეტრამდე აიწიეს. მაისში დისკეტმა უკვე მიაღწია ხმის ოთხ სიჩქარეს და გადახტა 30 კილომეტრის სიმაღლეზე.
  მაგრამ ახალი მანქანა, ყველა მისი ძლიერი და თუნდაც უნიკალური ფრენის მახასიათებლებით, აღმოჩნდა დაუცველი მცირე ხანძრის მიმართ და ძვირი. დაუცველობის პრობლემა მალევე მოგვარდა ლამინარული გუთანის გაშვებით, მაგრამ ამან გაზარდა საწვავის მოხმარება და შეამცირა თვითმფრინავის ფრენის დრო. და თავად დისკის თვითმფრინავი, თავის ლამინარულ "ფართოვში", არ შეეძლო ეფექტურად სროლა.
  მაგრამ "მფრინავი თეფშების" ერა დაიწყო. გარდა ამისა, გერმანელებმა შეიძინეს ძლიერი კოზირი: ახალი თაობის "E" კლასის ტანკები. ისინი განსხვავდებოდნენ "სამეფო ვეფხვის" და "პანტერას" მსგავსი წონით, ბევრად უფრო მკვრივი და მოწინავე განლაგებით, დაბალი სილუეტითა და სქელი ჯავშნით.
  მასობრივ წარმოებაში და ბრძოლის ველზე, პანტერა-2 და ვეფხვი-2, შემდეგ კი ვეფხვი-3, კარგად მოქმედებდნენ. ამ უკანასკნელ მანქანას, უფრო მკვრივი განლაგებით და პატარა კოშკით, გააჩნდა ძლიერი ჯავშანი და 1080 ცხენის ძალა. "მაუსი" არასოდეს დაიჭირა. მაგრამ "პანტერას" მოდიფიკაცია, "F", კარგად შესრულდა.
  შენადნობი ელემენტების ნაკლებობის გამო, საბჭოთა ტანკებს არ გააჩნდათ ძალიან მაღალი ხარისხის ჯავშანი და ჯერჯერობით "პანტერა" საკმაოდ კარგად ართმევდა თავის როლს 75 მმ-იანი ქვემეხითაც კი. და 120 მმ დახრილი შუბლის ჯავშანი საკმაოდ საიმედოდ იცავდა 85 მმ საბჭოთა T-34-85 იარაღისგან. მაგრამ, ალბათ, საბჭოთა თვითმავალი იარაღი SU-100 აღმოჩნდა ღირსეული მოწინააღმდეგე პანტერას გაძლიერებული ჯავშანტექნიკისთვის. T-4 უკვე გამოშვებული იყო. და წარმოების ტანკებიდან ყველაზე მსუბუქი პანტერა აღმოჩნდა.
  პირველი მოწინავე ტანკი მისი განლაგებით იყო სერიული ტანკი "ლომი". ამ ტანკის კოშკი უკან გადავიდა, ხოლო გადაცემათა კოლოფი, ძრავა და გადაცემათა კოლოფი განლაგებული იყო ერთ ერთეულში წინა მხარეს. შედეგად, მანქანის სილუეტი დაბალი იყო, ხოლო ჯავშანი ძლიერი 105 მმ ქვემეხით შედარებული იყო "სამეფო ვეფხვთან", ხოლო კოშკის წინა ნაწილი კიდევ უფრო ძლიერი იყო.
  კოშკის უკან გადაადგილებამ ასევე მისცა ლომს უპირატესობა, რომ ტყეში გადაადგილებისას მისი გრძელლულიანი თოფის მჭიდი ისე არ ეკვროდა ხეების ტოტებს.
  ნაცისტებმა ასევე სცადეს სხვა სქემები და ასევე დაბომბეს საბჭოთა პოზიციები ძლიერი თვითმფრინავებით.
  იაპონიაც ცდილობდა წინსვლას და საბოლოოდ მოწყვიტა ვლადივოსტოკი მატერიკიდან.
  გერმანელები ცდილობდნენ მოსკოვში გარღვევას ივნისსა და ივლისში. მაგრამ საბჭოთა თავდაცვის ხაზი ძალიან ძლიერი აღმოჩნდა და ნაცისტებმა უზარმაზარი დანაკარგები განიცადეს. ლევის ტანკიც კი არ არის სრულიად ადეკვატური შეტევაში, პირველ რიგში არასაკმარისი გვერდითი საფარის გამო.
  საბჭოთა სარდლობა სულ უფრო და უფრო აქტიურად იყენებდა 100 მმ თოფის კალიბრს. გასაგებია, რომ სსრკ-ს არ აქვს რესურსი იმავე ტანკებით მტრის ტანკების დასამარცხებლად, მაგრამ ტანკსაწინააღმდეგო არტილერიის მასიურად გამოყენება შეიძლება.
  ორიგინალური მოდელის E-100 ძალიან მძიმე აღმოჩნდა 140 ტონაზე, ხოლო გვერდითი ჯავშანი იყო 120 მილიმეტრი (შუბლი 240 მილიმეტრი!), თუნდაც კუთხით. ეს უკვე საკმარისი აღარ იყო. რომ აღარაფერი ვთქვათ იმ ფაქტზე, რომ თაგვები უიმედოდ ჩამორჩებიან თავიანთ განლაგებას.
  სინამდვილეში, Lion ტანკი და თვითმავალი იარაღი - E-10, E-25 იყო მოწინავე გერმანული მანქანები, სადაც გაერთიანებული იყო ძრავის, ტრანსმისიის და გადაცემათა კოლოფის მდებარეობა. თუმცა, გერმანელებმა ბევრი ჩამორჩენილი აღჭურვილობა აწარმოეს. მაგალითად, "პანტერები", "ვეფხვები", "იაგდტიგრები", "იაგდპანტერები" საკმაოდ მაღალი სილუეტებით, რომლებიც ჩამორჩებიან განვითარებაში.
  არც "E"-70 იყო მთლად წარმატებული. მანქანა აღჭურვილი იყო მძლავრი 128 მმ-იანი ქვემეხით და მოწინავე განლაგებით, მაგრამ იმის გამო, რომ საბრძოლო დატვირთვა შეინარჩუნოს მინიმუმ 80 რაუნდი და არ გადასცდეს 70 ტონას, მისი ჯავშანტექნიკა შედარებული აღმოჩნდა "Royal"-თან. ვეფხვი" - მოდელი 1944 და არაადეკვატური გარღვევისთვის. "ვეფხვი"-3 კიდევ უფრო კარგადაა დაცული. მაგრამ E-70-ზე წარმატებით გამოსცადეს 1200 ცხენის სიმძლავრის ტურბო დამტენის მქონე ძრავა, რამაც საშუალება მისცა ტანკს მიაღწიოს 60 კილომეტრს საათში სიჩქარეზე გზატკეცილზე.
  ნებისმიერ შემთხვევაში, გერმანულმა ტანკებმა დიდი დანაკარგი განიცადეს, ისევე როგორც ქვეითებმა. მესამე რაიხის უცხოურმა დივიზიებმაც და თანამგზავრებმაც ბევრი დაკარგეს.
  აგვისტოს შუა რიცხვებისთვის გერმანელებმა ცენტრში მხოლოდ 40-50 კილომეტრით დაწინაურდნენ და საოპერაციო სივრცის მოპოვება ვერ შეძლეს. და ზარალი უზარმაზარი აღმოჩნდა. სექტემბერში ნაცისტებმა სამხრეთში ახალი შეტევა წამოიწყეს... თვენახევარში მძიმე ბრძოლების შედეგად მტერმა კასპიის ზღვამდე შეიჭრა და კავკასია ხმელეთით გაჭრა.
  მაგრამ საბჭოთა სარდლობამ მოახერხა ზღვით მარაგის დამყარება, თუმცა დიდი ზიანის ფასად. ნოემბერში ფრიცმა უზარმაზარი ძალისხმევისა და დიდი ზიანის ფასად მიაღწია ვოლგის დელტას. დეკემბერში ფრონტის ხაზი დასტაბილურდა. გაიზარდა უფსკრული კავკასიის ფრონტებსა და საბჭოთა კავშირის მთავარ ტერიტორიას შორის. გარდა ამისა, იაპონელებმა მოახერხეს ვლადივოსტოკის გაწყვეტა, საბჭოთა ქალაქი ალყაში მოაქციეს.
  ბლოკადის მიუხედავად, მურმანსკმა მოახერხა გმირულად გაუძლო 1945 წლის დეკემბრამდე. მაგრამ ის მაინც დაეცა...
  1946 წელს საომარი მოქმედებები გაგრძელდა... საბჭოთა არმიის ჯგუფის პოზიცია კავკასიაში უკიდურესად მძიმე აღმოჩნდა. ისინი ხმელეთზეა მოწყვეტილი და ბაქოს საბოლოო დაკარგვის საფრთხე არსებობს.
  სტალინი გრძნობდა უკიდურეს ნერვულ და ფიზიკურ ამოწურვას. სასტიკი ბრძოლა დაიწყო ტიხვინის მიმართულებით. იყო ლენინგრადის გარშემორტყმული გადარჩენის მცდელობა. თავად ქალაქში საკვების მარაგი ექვს თვეზე ნაკლები იყო დარჩენილი და საკვების ბარათები ისევ შეწყდა.
  თავიდან საბჭოთა ჯარებმა გაარღვიეს ფრონტის ხაზი, მაგრამ შემდეგ მტერმა, ტანკების დიდი რაოდენობით, მოახერხა კონტრშეტევის განხორციელება და საბჭოთა ჯარების ნაწილის გაწყვეტაც კი. თებერვალი გავიდა სასტიკი ბრძოლებით როგორც ჩრდილოეთში, ასევე სამხრეთში, სადაც საბჭოთა ჯარებმა გამოსცადეს მტერი და სცადეს სტალინგრადის დაბრუნება. და ეს უკანასკნელი ნაწილობრივ წარმატებული იყო. საბჭოთა ტანკები შეიჭრნენ ქალაქში, მაგრამ, სამწუხაროდ, ნაცისტების იქიდან გაყვანა ვერ მოხერხდა.
  მაგრამ სტალინგრადის მესამე ბრძოლა დაიწყო. საბჭოთა ჯარებმა ასევე მიაღწიეს შედარებით დიდ წარმატებებს ვორონეჟის მახლობლად. მაგრამ იქაც, ფრიცმა, დიდი რაოდენობით სატანკო დანაყოფების გამოყენებით და მათი ტექნოლოგიური უპირატესობით, შეძლეს სიტუაციის აღდგენა. მარტში დისკის ფორმის ვერტმფრენებმა და დისკეტებმა დაიწყეს მონაწილეობა საომარ მოქმედებებში ფართომასშტაბიანი. გერმანელებმა მფრინავი თეფშების რამდენიმე გაუმჯობესება მოახდინეს და მათთან ერთად შეძლეს საბჭოთა პოზიციებზე სარაკეტო შეტევა. მაგრამ პრაქტიკაში, დისკის თვითმფრინავმა არ გაამართლა მოლოდინი, როგორც სასწაული იარაღი.
  ისევე, როგორც ფონ ბრაუნის ბალისტიკური რაკეტა აღმოჩნდა ზედმეტად ძვირი და დაბალი სიზუსტით მისი აქტიური გამოყენებისთვის ბრძოლაში თავის გასამართლებლად.
  მაგრამ გერმანელებმა შეიძინეს უკუდო რეაქტიული ბომბდამშენები, რომლებსაც შეუძლიათ ათ ტონამდე ტვირთის გადატანა და 16 ათას კილომეტრამდე მანძილის ფრენა (!).
  სამწუხაროდ, საბჭოთა რეაქტიული ავიაცია კვლავ ჩამორჩებოდა და მტერი თითქმის მთლიანად დომინირებდა ჰაერზე. ნებისმიერ შემთხვევაში, პროპელებით მოძრავი თვითმფრინავი, პრინციპში, ვერ აჭარბებს რეაქტიულ თვითმფრინავს ფრენის მახასიათებლებით. და ჩვენი საკუთარი მოვლენები ძალიან გვიან იყო. და პროპელერიანი თვითმფრინავიდან რეაქტიულ თვითმფრინავზე გადასვლა ძალიან მტკივნეულია.
  პილოტებს კი გადამზადება სჭირდება, ასაფრენი ბილიკები უნდა გაფართოვდეს და სპეციალური ტიპის საწვავის მომზადება. ისე, თავად ძრავები ჯერ კიდევ ტესტირება და გამართვა მიმდინარეობს!
  გერმანელები სტალინგრადის გამო შეწუხებულები აღმოჩნდნენ... რაც არ უნდა უცნაური იყოს, მესამე რაიხს და მთელ კოალიციას ორთქლი ეწურებოდა, წითელი არმია კი ფენიქსის ჩიტს ჰგავდა. აპრილი და მაისი სტალინგრადის მახლობლად სასტიკი ბრძოლებით ჩაიარა. და ივნისშიც კი, წითელი არმია კვლავ ცდილობდა წინსვლას, მტრის დაჭერას. მაგრამ ივლისში, სიცხის მიუხედავად, ნაცისტები მაინც გადავიდნენ კასპიის ზღვის სანაპიროზე ბაქოს მიმართულებით. პროგრესი ძალიან ნელი იყო. დღეში საშუალოდ 1,5 კილომეტრი. დაღესტანი უკან დაიხია... საბჭოთა ჯარებმა გაანადგურეს ფრიცები და მათი მოკავშირეები ყველა აზიმუთში.
  მტერს სცემეს როგორც ცენტრში, ისე ჩრდილოეთში. არხანგელსკთან მიახლოების უფლება არ მისცეს... მაგრამ სექტემბერში კავკასიაში გერმანელთა წინსვლის ტემპი დაჩქარდა. კავკასიური ჯგუფის ძალები მკვეთრად გამოიფიტა და ათი ტრანსპორტის ზღვა მიცურავდა ჰაერში მტრის საჰაერო უზენაესობის პირობებში მაქსიმუმ ორი ან სამი. ოქტომბრის ბოლოს ფაშისტები მაინც შევიდნენ აზერბაიჯანში. ნოემბერში კი ბაქოსკენ დაიძრნენ. დეკემბრის დასაწყისში კი კრაუტები თურქებთან გაერთიანდნენ საქართველოში...
  ჯერ კიდევ მარტამდე იყო ბრძოლები კავკასიაში და ერევანი ზოგადად 1947 წლის ივნისამდე გაგრძელდა.
  მთელი ზამთარი წითელი არმია დაუღალავად ცდილობდა წინსვლას. მათ სასტიკად დაარტყეს კოალიცია. მიუხედავად იმისა, რომ იაპონელებმა საბოლოოდ აიღეს ვლადივოსტოკი აპრილში, ამან მხოლოდ საშუალება მისცა სსრკ-ს უფრო მტკიცედ დასახლებულიყო ამურის გასწვრივ.
  მიუხედავად იმისა, რომ წითელმა არმიამ ზამთარში და მარტში შეტევებით ხელშესახებ წარმატებებს ვერ მიაღწია, მან კოალიციას სამართლიანი გაკვეთილი ასწავლა. გერმანიის სატელიტურ ქვეყნებში ვითარება სულ უფრო დამძიმდა. ადამიანური რესურსი ამოწურული იყო და დანაკარგები იყო უზარმაზარი. ეკონომიკური ტვირთი სრულიად აუტანელი ხდებოდა. ფრონტებზე წარმატებებიც კი სულ უფრო ნაკლებად ახარებდა ევროპელ კაცს ქუჩაში. მშვიდობის სურვილი სულ უფრო და უფრო ძლიერდებოდა.
  მაგრამ ჰიტლერს ჯიუტად სურდა სსრკ-ს დასრულება. თუმცა გათვლები, რომ წითელი არმია ბაქოს დაკარგვის შემდეგ საბრძოლო ეფექტურობას დაკარგავდა, არ გამართლდა. 1946 წელს სსრკ-მ წარმოადგინა იარაღის რეკორდული რაოდენობა: დაახლოებით 60 ათასი თვითმფრინავი და 40 ათასი ტანკი და თვითმავალი იარაღი, 250 ათასი იარაღი და ნაღმტყორცნები. დიახ, საბჭოთა ავიაცია ძირითადად არის Yak-9 გამანადგურებელი, IL-2 თავდასხმის თვითმფრინავი, რომელიც ჯერ კიდევ წარმოებაშია. Yak-3 და LA-7 იწარმოებოდა მცირე რაოდენობით. ჯერ კიდევ წარმოებაშია PE-2 და TU-3. დიახ, ავიაცია შეიძლება ჩაითვალოს მოძველებულად მტრის რეაქტიული მონსტრების წინააღმდეგ, მაგრამ ეს ასე არ არის. T-34-85, IS-3 და SU-100-ის მსგავსად, დანარჩენი მანქანები მცირე რაოდენობითაა.
  1947 წელს კი T-54-მა დაიწყო ექსპლუატაციაში შესვლა, რამაც ბოლო უნდა მოეღო გერმანული ტექნოლოგიის ხარისხობრივ უპირატესობას. რა თქმა უნდა, T-54, რომელიც იწონის 36 ტონას, არ შეიძლებოდა ყოფილიყო მტრის ყველა ტანკზე ძლიერი, მაგრამ მას ადვილად შეეძლო კონკურენცია გაუწიოს პანტერებსა და ვეფხვებს.
  მთავარი გერმანული ტანკი იყო E-50, სახელწოდებით Lion-3. მანქანა ლომის მსგავსია, მაგრამ უფრო მძლავრი ძრავით 1200 ცხენის ძალით და სქელი ჯავშნით. 75 ტონას იწონიდა, გერმანული ტანკის გვერდითი ჯავშნის სისქე გაიზარდა 140 მმ-მდე, ხოლო წინა მხარე იყო 240 მმ 105 მმ თოფით და ლულის სიგრძით 100 ელ. ახალი გერმანული მანქანა უნდა გახდეს მთავარი. შეიარაღებითა და ჯავშნით სჯობს საბჭოთას, მაგრამ ორჯერ მძიმეა.
  თუმცა, T-54 ახლახან იწყებს წარმოებას.
  მაგრამ 1947 წლის ზაფხული კიდევ უფრო ცხელი იყო. გერმანელები კვლავ ცდილობენ მოსკოვზე შეტევას. სარატოვშიც გაარღვიეს. ბრძოლა გვიან შემოდგომამდე გრძელდება. ფრიცები მაინც ახერხებენ სარატოვის აღებას. მაგრამ მოსკოვის მხარეში მათ მოახერხეს მაქსიმუმ სამოცი-სამოცდაათი კილომეტრის წინსვლა. რჟევიც და ვიაზმაც, თუმცა ეს უკანასკნელი ნახევრად გარშემორტყმული იყო, დარჩნენ სსრკ-ში.
  მოსკოვი არ დაიპყრო და ნაცისტებს და მათ სასტიკ კოალიციას ზამთარს სანგრებში უწევთ შეხედვა. ამჯერად საბჭოთა სარდლობა ხალხს გადაარჩენს და ძალას აგროვებს. კერძოდ, T-54 ტანკი. ხოლო 1947 წლის 31 დეკემბერს MIG-15 წარმატებით გამოსცადეს, რამაც უნდა დაასრულოს გერმანიის მონოპოლია რეაქტიულ თვითმფრინავებზე ჰაერში.
  მართალია, 1948 წლის თებერვალში ლენინგრადი დაეცა მრავალწლიანი ალყის შემდეგ. ძალიან მძიმე დარტყმა საბჭოთა ხელისუფლების პრესტიჟზე.
  1948 წლის მაისში სსრკ-ის პოზიცია უიმედო გახდა. გერმანელები და მათი კოალიცია აკონტროლებენ კავკასიას, შემდეგ ვოლგას სარატოვამდე და ტამბოვს ვორონეჟთან ერთად. შემდეგ ორელის აღმოსავლეთით, თითქმის ტულას გვერდით, შემდეგ ვიაზმაში და თავად რჟევთან ახლოს, მთელი გზა არხანგელსკისკენ.
  აბა, სხვა რა შეიძლება გაკეთდეს ასეთ სიტუაციაში? გარდა ამისა, იაპონელები აკონტროლებენ მთელ პრიმორიეს მდინარე ამურის გასწვრივ და დაიპყრეს მათი ერთადერთი მოკავშირე: მონღოლეთი.
  და ომის შვიდი წლის განმავლობაში დაიკარგა მიწები, რომლებზეც სსრკ მოსახლეობის მინიმუმ ნახევარი ცხოვრობდა ოკუპაციამდე და შეიძლება მეტიც. ომის შვიდი წლის განმავლობაში წითელმა არმიამ შეუქცევად დაკარგა მინიმუმ ოცი მილიონი ჯარისკაცი და ოფიცერი. არ ჩავთვლით მათ, ვინც დაიჭრა ან დაშავდა. არ ჩავთვლით უზარმაზარ ზარალს მასიური დაბომბვის, დაბომბვისა და შიმშილისგან.
  ევაკუირებული ოჯახების გათვალისწინებითაც კი, სტალინს ას მილიონზე მეტი ცოცხალი ძალა არ ჰქონდა დარჩენილი, ალბათ, ნაკლებიც. მათგან ყოველი მეხუთე იწვევენ ჯარში. დაახლოებით ოცი მილიონი სხვადასხვა ჯარი. მანქანებით სარგებლობის უფლება მიეცათ ხუთი წლის ასაკიდან ბავშვებს, პენსიონერებს და პირველი და მეორე ჯგუფის ინვალიდებს.
  ქვეყანა უკიდურესად მობილიზებულია. იარაღის წარმოება 1947 წელს მხოლოდ ოდნავ შემცირდა... ასე რომ, ჯერ ნაადრევია ბოლო მოეღოს საბჭოთა ქვეყანას!
  თვით სტალინი, ყოველ შემთხვევაში, ასე არ ფიქრობდა. და ჰიტლერსაც სურდა რუსეთზე დაჭერა - ყველაფერი ერთდროულად მიეღო! ასე რომ, არანაირი კომპრომისი არ ყოფილა.
  ზაფხულში გერმანელებმა ახალი შეტევა დაიწყეს მოსკოვზე. მათ ჯერ კიდევ იმედი ჰქონდათ, რომ შეძლებდნენ დედაქალაქის გატეხვას და სსრკ-ს დასრულებას. წითელი არმიიდან მოსკოვს სამ მილიონზე მეტი ჯარისკაცი და მილიცია ფარავდა. ისინი შეიარაღებულნი იყვნენ თორმეტი ათასი ტანკითა და თვითმავალი იარაღით. მართალია, მხოლოდ ხუთასამდე T-54 არსებობს, ძირითადად T-34-85 და SU-100 იბრძოდნენ. IS-3 ამ დროისთვის უკვე შეწყვეტილი იყო. ძალიან ცოტა IS-4 ტანკი იყო წარმოებული ამ მასტოდონის ტექნოლოგიური არასანდოობის გამო . დამზადდა ექვსი IS-7 ტანკი, მაგრამ ეს მანქანა არ შევიდა მასობრივ წარმოებაში. თუმცა, ალბათ უშედეგოდ. მას შეეძლო 75 ტონიანი ლევ-3-ის 240 მმ-იანი ჯავშანტექნიკის შეღწევა 130 მმ-იანი ქვემეხით. მართალია, გერმანელებს ჰყავდათ უფრო მოწინავე ტანკი, სამეფო ლომი, რომელიც იწონის 100 ტონას 1800 ცხენის ძრავით და 128 მმ ძალიან გრძელლულიანი იარაღით, ჭურვის საწყისი სიჩქარით 1260 მეტრი წამში.
  მაგრამ სტალინმა რატომღაც დაკარგა ინტერესი მძიმე აღჭურვილობის მიმართ და ამჯობინა: სასურველია პატარა, მაგრამ დისტანციური.
  მაგრამ ოთხი მეომარი: ზოია, ვიქტორია, ელენა, ნადეჟდა ასე არ ფიქრობდნენ. და მათ ახლახან მიიღეს IS-7 ტანკი მათი კონტროლის ქვეშ. უფრო მეტიც, და მეშვიდე ნომერზე. ასე რომ, ოთხმა ეს მანქანა საკუთარი ხარჯებით დაამზადა. გოგონებმა ციმბირში ოქროს ზოდები იპოვეს და თავდაცვის სამინისტროს ფონდს გადასცეს. ახლა კი მათ თავად სურდათ ამ შესანიშნავი მანქანიდან გადაღება.
  და 1948 წლის 22 ივნისის მნიშვნელოვანი დღე ახლოვდებოდა. ჰიტლერის ჯარები უბრალოდ ხელმძღვანელობდნენ მოსახლეობას, ცდილობდნენ საბჭოთა ქალაქ რჟევის შემოვლებასა და ალყაში მოქცევას.
  და რუსი დემიურგის ღმერთების ოთხმა ქალიშვილმა, როგორც ყოველთვის, გადაწყვიტეს ჩარევა რუსეთისთვის კრიტიკულ მომენტში! ისინი ყოველთვის გადაარჩენენ თავიანთ სამშობლოს - რუსეთს - საჭირო დროსა და ადგილას!
  
  
  
  
  თუ არ იყო ფოლადის სამაგრი
  ზოგადად, უცნაურად საკმარისია, რომ უმეტეს პარალელურ სამყაროში მეორე მსოფლიო ომის და დიდი სამამულო ომის მიმდინარეობა რუსეთისთვის რეალობაზე უარესიც კი იყო. შესაძლოა იმიტომ, რომ ფაშისტურ რეჟიმს, რომელმაც გააკონტროლა ევროპა, გაცილებით მეტი პოტენციალი გააჩნდა, ვიდრე რეალიზება შეეძლო. სასტიკი ტოტალიტარიზმისა და ეკონომიკის საბაზრო ელემენტების ერთობლიობა უფრო ეფექტურია, ვიდრე დასავლეთის ლიბერალური კაპიტალიზმი და ცენტრალიზებული, ბიუროკრატიული სტალინური მოდელი. საბედნიეროდ, მრავალი მიზეზის გამო, როგორც ობიექტური, ასევე სუბიექტური. დიდი იღბლის გამო ნაცისტებმა კოზირის გამოყენება ვერ შეძლეს.
  რამდენი გერმანელი ჯაშუში ჩავარდა მხოლოდ იმის გამო, რომ გერმანელები იყენებდნენ უჟანგავი ფოლადის საფხეკს დოკუმენტებში, რუსები კი უბრალო რკინას? და როგორ იმოქმედა ასეთმა წვრილმანმა გადამწყვეტად ომის მიმდინარეობაზე?
  ყოველ შემთხვევაში, არსებობდა პარალელური სამყარო, სადაც უკვე 1941 წლის ოქტომბერში, ერთმა ძალიან ზედმიწევნითმა დაზვერვის ოფიცერმა შემთხვევით აღმოაჩინა ეს ფაქტი. ნამდვილი საბჭოთა დოკუმენტები და ყალბი გერმანული სველია და... საბჭოთა დოკუმენტებზე ქაღალდის სამაგრი ჟანგიანია და ეს შესამჩნევია, გერმანულზე კი არა.
  ეს პატარა რამ არის, მაგრამ მისი გავლენა დიდი სამამულო ომის მიმდინარეობაზე ძალიან მნიშვნელოვანი აღმოჩნდა.
  თავიდან აიცილეს წარუმატებლობა და მუშაობდნენ გერმანელი აგენტების კონტროლის ქვეშ, მათ აღმოაჩინეს მნიშვნელოვანი მტკიცებულებები საბჭოთა ჯარების მიერ სტალინგრადის მახლობლად შეტევის მომზადების შესახებ. იმდენად დამაჯერებელი, რომ ჯიუტი ადოლფ ჰიტლერი დაეთანხმა ამას და გასცა ბრძანება ვოლგაზე განლაგებული ნაცისტური ჯარების გადაჯგუფება. და ამას მნიშვნელობა ჰქონდა.
  თუ რჟევ-სიჩოვის ოპერაციის დროს წითელმა არმიამ, რომელსაც ორჯერ მეტი ძალა ჰყავდა ვერმახტზე, ვერ შეძლო გერმანიის თავდაცვის გარღვევა, მაშინ სტალინგრადში ძალების ბალანსი უფრო ხელსაყრელი იყო ნაცისტებისთვის.
  და 1942 წლის 19 ნოემბრის ამინდი არ იყო ხელსაყრელი შეტევითი ოპერაციებისთვის. ავიაცია, განსაკუთრებით თავდასხმის თვითმფრინავი, ვერ აფრინდა და საარტილერიო დაბომბვამ მხოლოდ უკიდურესად შეზღუდული გავლენა მოახდინა მტრის განვითარებულ თავდაცვაზე. საბჭოთა ჯარები, შეტევაზე წასვლის შემდეგ, ჩაიძირნენ. სატანკო კორპუსის განლაგებამაც კი ვერ გატეხა ხვრელი ჰიტლერის თავდაცვაში.
  სასტიკი ბრძოლები ატყდა რჟევ-სიჩოვის მიმართულებითაც. განაგრძეს ახალი წლის დღეებში. მხოლოდ ამის შემდეგ, სერიოზული დანაკარგების გამო, საბჭოთა ჯარებმა ორივე მიმართულებით შეაჩერეს შეტევა. ჰიტლერმა გაუძლო ვოლგას, მაგრამ გერმანელებმა დაიწყეს ცემა აფრიკაში. ჩერჩილმა მონტგომერის შეტევას ეგვიპტეში უწოდა: დასაწყისის დასასრული. მან ასევე განაცხადა, რომ ახლა მოკავშირეები მხოლოდ გაიმარჯვებენ.
  მართლაც, რომელს, მიუხედავად დიდი ძალების აფრიკაში მიმდინარე გადაყვანისა, არ გაუმართლა და მისმა არმიამ დამარცხება განიცადა. ორ ფრონტზე ომის წარმართვის უზრუნველსაყოფად, მესამე რაიხს 1943 წლის თებერვალში სრული მობილიზაცია უნდა გამოეცხადებინა.
  უფრო მეტიც, ოპერაცია "ბლაუ"-ს მთავარი მიზნები არ იქნა მიღწეული. თუმცა, 1942-1943 წლების ზამთარში ვერმახტმა, რეალური ისტორიისგან განსხვავებით, მოახერხა აღმოსავლეთში სერიოზული მარცხის თავიდან აცილება. იანვრის ბოლოს საბჭოთა ჯარებმა განაახლეს შეტევა ცენტრში: მესამე რჟევ-სიჩოვის ოპერაცია და სტალინგრადის მახლობლად. მაგრამ ის ვერ ბედავს ძლიერ დაცვაში მჯდომი მტრის გარღვევას. ბრძოლები ახლა პირველ მსოფლიო ომს მოგაგონებდათ. გრძელვადიანი, პოზიციური. როცა თავდასხმამ უფრო დაკარგა ვიდრე იცავდა.
  ოპერაცია ისკრა ლენინგრადის გასათავისუფლებლად გადაიდო. სტალინს სურდა რაც შეიძლება სწრაფად მოეჭრა რჟევის რაფა და დაემარცხებინა მტერი სტალინგრადში. გერმანელები, გასული ზამთრის გაკვეთილების გახსენებისას, აქტიურად იცავდნენ თავს. და ჯერჯერობით მათ მოახერხეს საბჭოთა ჯარების თავდასხმის მოგერიება. როგორც გაირკვა, როცა კრაუტები მზად არიან, მათი დაცვის გარღვევა ადვილი არ არის. გერმანიის შეიარაღებული ძალების ხარისხი ჯერ კიდევ საუკეთესოა.
  საბჭოთა შეტევა თებერვლის ბოლომდე გაგრძელდა, მაგრამ წარმატებული არ ყოფილა.
  მარტის დასაწყისში საბჭოთა სარდლობამ სცადა შეტევა ვორონეჟის მიმართულებით. თავდაპირველი წარმატებების შემდეგ, წითელი არმია მოექცა მაინსტეინის კონტრშეტევას. დიდი საბჭოთა ჯარები ალყაში მოექცნენ და იძულებულნი გახდნენ ებრძოლათ უკან. დანაკარგები, განსაკუთრებით ტექნოლოგიაში, დიდი აღმოჩნდა და გერმანელებმა და მათმა მოკავშირეებმა შეძლეს ამ მიმართულებით ფეხის მოკიდება და მთლიანად აიღეს ვორონეჟი და მისი გარეუბნები.
  მაინშტაინის კონტრშეტევისას "პანტერები" და "ვეფხვები" პირველად მიიღეს მონაწილეობა ბრძოლაში. ახალმა ტანკებმა ნაწილობრივ გაამართლეს მათი მოლოდინი. სწორად გამოყენებისას ისინი სჯობდნენ საბჭოთა მანქანებს მოახლოებულ ბრძოლაში.
  გაზაფხულის დათბობა დადგა და აღმოსავლეთის ფრონტზე სიმშვიდე სუფევდა. ტუნისში სასტიკი ბრძოლები მიმდინარეობდა.
  ფიურერი ცდილობდა ნებისმიერ ფასად შეენარჩუნებინა ხიდი აფრიკაში. ამის მისაღწევად ნაცისტებმა უპრეცედენტო ნაბიჯის გადადგმაც კი გადაწყვიტეს. მათ ფრანკოს ულტიმატუმი წაუყენეს: ან ის უშვებს გერმანიის ჯარებს გიბრალტარში, ან ჩამოაგდებენ, როგორც ვიშის მთავრობა. გენერალისიმუსი გაცივდა და დათანხმდა. ამავდროულად, მან ცრემლიანი თხოვნით მიმართა ბრიტანეთისა და შეერთებული შტატების მთავრობებს: არ გამოუცხადონ ომი ესპანეთს, რადგან ეს არ მომხდარა მისი სურვილისამებრ!
  1943 წლის 15 აპრილს გერმანელებმა დაიწყეს თავდასხმა გიბრალტარზე, ჩააგდეს უახლესი ვეფხვები და პანტერები. ციხე ორ დღეში ასობით ტანკის თავდასხმის ქვეშ მოექცა. თავდასხმას მეთაურობდა პაულუსი, რომელიც გაიხსენა აღმოსავლეთის ფრონტიდან. ბედის ირონიით, გერმანელებმა მხოლოდ 1943 წლის 1 აპრილისთვის შეძლეს აეღოთ ბოლო კვარტალი, სტალინგრადის სახლები და სტალინგრადის ქარხნები. ამგვარად, პაულუსმა ნაწილობრივი რეაბილიტაცია მოახდინა და მიიღო ფელდმარშალის წოდება და ხმლები რაინდის ჯვრის მუხის ფოთლებზე ჩექმისკენ.
  გიბრალტარის აღებამ დაბლოკა ბრიტანელებისა და ამერიკელების წვდომა დასავლეთიდან ხმელთაშუა ზღვაში. გარდა ამისა, თავად ნაცისტებმა შეძლეს მაროკოში შეჭრა უმოკლეს მანძილზე, ტუნისიდან მოკავშირეთა ძალების ნაწილის გადატანა.
  ტუნისის ხიდზე ზეწოლა შესუსტდა და რომმელი კვლავ გადაიყვანეს. ჰიტლერმა გადაწყვიტა ამ დროისთვის გაეყინა სამხედრო ოპერაციები აღმოსავლეთში და შეეცადა ხმელთაშუა ზღვაზე კონტროლის აღება.
  საბჭოთა სარდლობამ ასევე დაიწყო ლოდინის ტაქტიკის დაცვა. ეს არის ის, რასაც სტალინი აკეთებდა რეალურ ისტორიაში და ეს არის ის, რაც მან ახლა გადაწყვიტა. დაე, კაპიტალისტებმა თვითონ დაასველონ სულელები. დაე, ერთმანეთს ჩაქუჩით ჩაქუჩონ, ჩვენ კი შევიკრიბებით ძალებს და დავარტყამთ, როცა ისინი მთლიანად გამოფიტული იქნებიან.
  გერმანელები კვლავ იკავებდნენ ჩრდილოეთ ტუნისს და ჯარები ახალი ფელდმარშალ პაულუსის მეთაურობით მიიწევდნენ კასაბლანკასკენ. ამერიკელები ვეფხვებსა და პანტერებს დაუპირისპირდნენ. აღმოჩნდა, რომ მათი შერმანი სუსტი იყო ასეთი ტანკების წინააღმდეგ, ისევე როგორც მოდერნიზებული T-4.
  და ჩერჩილმა, სამთვიანი ყოყმანის შემდეგ, მაინც გამოუცხადა ომი ესპანეთს. თუმცა, ამ დროისთვის გერმანელებმა უკვე დაიპყრეს მთელი მაროკო და შეიჭრნენ ალჟირში. ამიტომ, ფრანკოს ეს შოკი არ მოჰყოლია. 25 ივლისს გერმანიის ჯარებმა აიღეს ალჟირის დედაქალაქი და ბრიტანელებს გამანადგურებელი მარცხი მიაყენეს. წარმატებას ხელი შეუწყო რომმელის კონტრშეტევამ და კისილრინგის მოულოდნელმა დამარცხებამ და მალტაზე დაშვებამ.
  აღმოსავლეთის ფრონტი სტაბილური და მშვიდი იყო. სტალინმა, რომლის ჯარებმა დიდი დანაკარგები განიცადეს წინა ბრძოლებში, შეავსო წითელი არმია. გერმანელებმა ასევე შექმნეს ახალი დივიზიები და გადაიტანეს ისინი გიბრალტარის სრუტეზე ხმელთაშუა ზღვაში.
  გერმანული წყალქვეშა ნავების აქტიურობამ განაპირობა ის, რომ ამერიკული და ბრიტანული ფლოტების ტონაჟმა დაიწყო კლება. და ამან ასევე არ შეუწყო ხელი წარმატებას ევროპის უდიდესი სამხრეთ ზღვისთვის ბრძოლებში.
  ხმელთაშუა ზღვაში შექმნილმა საშიშმა მდგომარეობამ განაპირობა ის, რომ 6 აგვისტოს ჩერჩილმა საფრანგეთში დაშვება გადაწყვიტა. მაგრამ ოპერაცია ჩატარდა არახელსაყრელი ამინდის პირობებში და ცუდად იყო მომზადებული.
  10 აგვისტოს რომმელი და პაულუსი გაერთიანდნენ და შექმნეს მძიმე ქვაბი აღმოსავლეთ ალჟირში. და 19 აგვისტოს მაინშტაინმა, ხაფანგების მზაკვრულმა ოსტატმა, მოკავშირეთა ჯარები გაწყვიტა სანაპიროდან.
  ფრიცის წარმატებას ხელი შეუწყო ამერიკელების გაურკვევლობამ, რომლებმაც 1943 წელს საფრანგეთში დაშვება ნაადრევად მიიჩნიეს და სადესანტო ხომალდების მწვავე დეფიციტმა. სიმშვიდე აღმოსავლეთის ფრონტზე. გარდა ამისა, 1943 წელს გერმანიაში საავიაციო წარმოება გაორმაგდა, რაც აღემატებოდა ოცდათორმეტი ათას თვითმფრინავს წელიწადში - საბედნიეროდ გერმანელებს უფრო მეტი ცოცხალი ძალა და ტერიტორია ჰყავდათ კონტროლის ქვეშ, ვიდრე რეალობა. და ახალი Focke-Wulf მანქანები ძლიერი ჯავშნით და იარაღით, ასევე 30 მილიმეტრიანი ქვემეხებით, ძალიან დიდი ზიანი მიაყენეს მოკავშირე ავიაციას.
  ალჟირსა და საფრანგეთში მომხდარმა კატასტროფამ 1943 წლის აგვისტო მართლაც შავი გახადა მოკავშირეებისთვის.
  სტალინს სიამოვნებდა კიდეც ასეთი წარმატებები. მაგრამ ჩერჩილის მოთმინება ამოიწურა. აღმოსავლეთში, საჰაერო ბრძოლებიც კი პრაქტიკულად შეწყდა და პარტიზანული აქტივობა შემცირდა. გერმანელებმა ყოფილი საბჭოთა მოქალაქეებისგან სულ უფრო მეტი ახალი კორპუსი შექმნეს და მარიონეტული ადგილობრივი ხელისუფლების მსგავსი რამაც კი შექმნეს. ასე რომ, აფრიკაში უკვე იბრძოდნენ აღმოსავლეთიდან ადგილობრივი ნაციონალისტების ცალკეული ბრიგადები.
  ბულგარელმა ცარმა ბორისმა ასევე გაგზავნა თავისი სამი საუკეთესო დივიზია ტუნისში, როგორც ჩანს, იმ იმედით, რომ ბნელ კონტინენტზე კოლონიებს მიიღებდა.
  სექტემბერში რომელმა დაიწყო დიდი შეტევა ეგვიპტეში. მან ძალების რაოდენობრივი და ხარისხობრივი უპირატესობის გამოყენებით მოახერხა ტრიპოლის დაკავება თავდასხმის სიგნალიდან ერთი კვირის შემდეგ.
  ბრიტანელებმა და ამერიკელებმა მარცხი განიცადეს ლიბიაში. ამ პირობებში ჩერჩილმა გამოაცხადა ბოლშევიკური სსრკ-სთვის ყოველგვარი დახმარების მიწოდების შეჩერება და საომარი მოქმედებების დაუყოვნებლივ გააქტიურება მოითხოვა. სტალინი ვითომ იგნორირებას უკეთებდა ულტიმატუმებს. თუმცა, რა თქმა უნდა, შეტევითი მოქმედებებისთვის მზადება ჩატარდა. მაგრამ კობა ცბიერი იყო და წყლების გამოცდასაც კი ცდილობდა ცალკე მშვიდობისთვის. ერთი, სექტემბრის ბოლოს, გერმანელებმა დაიპყრეს მთელი ლიბია, ტოლბუკის ჩათვლით და ეგვიპტეშიც კი შეიჭრნენ ალექსანდრიაში.
  პაულუსმა მოახერხა ინგლისის ყველაზე მნიშვნელოვანი გამაგრებული წერტილის გვერდის ავლით და სამხრეთით ნილოსისკენ გაემართა. ფაქტობრივად, ეს კატასტროფა იყო ბრიტანეთისთვის ეგვიპტეში. შემდეგ გერმანელებს შეეძლოთ სუეცის არხზე წასვლა და ერაყში წასვლა, შემდეგ კი ბაქოდან არც თუ ისე შორს.
  შეფერხება სახიფათო გახდა და სტალინმა გასცა ბრძანება განაახლეს რჟევზე შეტევა, ასევე დაიბრუნონ სტალინგრადი და ამავდროულად გაენადგურებინათ მტერი ჩრდილოეთ კავკასიაში.
  ანუ ოქტომბერში საომარი მოქმედებები დაუყოვნებლივ განახლდა სამი მიმართულებით. ნოემბერში ასევე ლენინგრადსკიზე.
  თუმცა, ადვილი არ იყო მტრის გარღვევა, რომელიც კარგად იყო გათხრილი და ჰქონდა ძლიერი მძიმე პანტერა და ვეფხვის ტანკები. საბჭოთა ჯარები ღრმა პოზიციური თავდაცვას შეხვდნენ. და დაცვაში, ახალი გერმანული ტანკები და თვითმავალი იარაღები კარგად მუშაობდნენ.
  ასე რომ, ოქტომბერსა და ნოემბერში მნიშვნელოვანი წინსვლა არ ყოფილა. თუ გერმანიის შეტევა არ შეჩერდებოდა სუეცის არხზე. შემდეგ კი მხოლოდ დროებით... თუმცა, პაულუსმა და რომელმა ჯარები სუდანისკენ მიმართეს. და მათ დაიწყეს აფრიკის დაპყრობა.
  ვერმახტი ჯერ არ არის მზად ზამთარში შეტევისთვის.
  გარდა ამისა, კრაუტებმა დიდი იმედები ამყარეს Panther-2-ზე, როგორც უფრო მოწინავე მანქანაზე და Tiger-2-სა და Lion-ზე.
  ზამთარი გავიდა წითელი არმიის მცდელობებში, გაერღვია კრაუტების თავდაცვა. მაგრამ არსად იყო შესაძლებელი მნიშვნელოვანი წარმატებების მიღწევა. გარღვევის შემთხვევაშიც კი, მტერი კონტრშეტევით აღადგენდა ვითარებას.
  და სიტუაცია სულ უფრო უარესდებოდა. ბრიტანეთში, სამხედრო დამარცხების ფონზე, პოლიტიკური კრიზისი წარმოიშვა. ჩერჩილის კაბინეტს უნდობლობა გამოუცხადეს. სხვაგვარად როგორ იქნებოდა, თუ ბრძენი პაულუსმა ინგლისი სუდანიდან და ეთიოპიიდან ჩამოაგდო.
  ახალმა მთავრობამ გერმანიას ცალკე მშვიდობა შესთავაზა. გერმანიის წყალქვეშა ფლოტისგან აშშ-ს უფრო დიდი დანაკარგების გათვალისწინებით, რუზველტი არ ეწინააღმდეგებოდა. მეტიც, მისი პოზიცია ამერიკაში შეირყა. და იაპონელებმა მოახერხეს რამდენიმე მცირე გამარჯვების მოპოვება, რამაც შეანელა ამერიკული წინსვლა. ასე რომ, თვალსაზრისი - ჩვენმა ქოხმა ზღვარზე გაიმარჯვა.
  თუმცა, ჰიტლერმა პირველად წამოაყენა გადაჭარბებული პირობები. შემდეგ კომპრომისი იყო საფრანგეთის მიწები და ეგვიპტე, ისევე როგორც ის, რაც ადრე ეკუთვნოდა იტალიას, დაბრუნდა. სუდანიც მესამე რაიხის მფლობელობაშია, მაგრამ სუეცის არხი ერთობლივად მუშაობს.
  ამგვარად, დასავლეთში თავის თავისუფლების შემდეგ ფიურერმა მთელი თავისი ძალა აღმოსავლეთში გადააგდო. ნაცისტებმა მაისში დაიწყეს შეტევა მოსკოვის წინააღმდეგ. საფრანგეთისა და ინგლისის კოლონიების წყალობით, ლიბიას უკვე ჰქონდა საკმარისი ნავთობი და ჰიტლერს სურდა რაც შეიძლება სწრაფად მოეგო.
  გარდა ამისა, თურქეთმა ასევე გახსნა მეორე ფრონტი.
  თუმცა, წითელმა არმიამ უკვე გამოავლინა წარმოუდგენელი სიმტკიცე და გმირობა საბჭოთა დედაქალაქისთვის ბრძოლებში. საშუალოდ, გერმანიის წინსვლის ტემპი დღეში ერთ კილომეტრს არ აღემატებოდა. აგვისტოს ბოლოს ნაცისტებმა შეძლეს მაქსიმუმ ასი კილომეტრის წინსვლა სამასზე ოდნავ მეტი გარღვევის სიგანით.
  ისინი მოსკოვს მიუახლოვდნენ, მაგრამ შერბოდნენ მოჟაისკის თავდაცვის ხაზში. ეს იყო მოკრძალებული შედეგები. გარდა ამისა, საბჭოთა ჯარები მუდმივად უტევდნენ მტერს. ბრძოლებში მონაწილეობდნენ ახალი საბჭოთა ტანკები T-34-85 და IS-2. არ შეიძლება ითქვას, რომ გერმანელებმა მთლიანად დაკარგეს უპირატესობა, მაგრამ წითელი არმია არ იდგა და არც მეცნიერება!
  გამოჩნდნენ ახალი საბჭოთა გამანადგურებლები Yak-3 და LA-7, რომლებსაც შეეძლოთ კონკურენცია გაუწიონ გერმანულ პროპელერზე მომუშავე თვითმფრინავებს. მართალია, მტერს სანაცვლოდ აქვს ძალიან ძლიერი რეაქტიული კოზირები. ME-262-სა და HE-162-ს მსოფლიოში ანალოგი არ ჰქონდათ. ჰიტლერმა ასევე გადაწყვიტა აეკრძალა ორმოცდაათ ტონაზე მსუბუქი ტანკების წარმოება და განვითარება. შედეგად, T-4 და Panther დათმო. "პანტერა"-2 50,2 ტონას იწონიდა და ჰქონდა მძლავრი იარაღი 900 ცხენის ძრავით. "სამეფო ვეფხვი" და "ლომი" მონსტრების წონასაც კი 70 ტონას აჭარბებდნენ. პარტიის დადგენილებით, საბჭოთა მანქანები არ აღემატებოდა 47 ტონას წონაში.
  მოსკოვის აღება რომ ვერ მოხერხდა, ნაცისტებმა ყურადღება მიაქციეს ლენინგრადს. მათ მართლა სტკიოდათ ეს ქალაქი. მასიური დაბომბვა სექტემბერში დაიწყო. მათ ასევე მოიცავდა 1000 მმ კალიბრის თოფები და ფრთიანი რობოტული ჭურვები.
  ჰიტლერმა ბრძანა ლენინგრადის აღება ნებისმიერ ფასად.
  ქალაქმა მოახერხა სამი თავდასხმის მოგერიება სექტემბერსა და ოქტომბერში. თუმცა, გერმანელებმა შეძლეს წინსვლა ათიდან ოც კილომეტრამდე და ასევე დაიპყრეს პეტერჰოფის ხიდი. ზოგან მათი ქვედანაყოფები ქალაქში შევიდნენ, რამაც გააუარესა ჯგუფის ოპერატიული პოზიცია. 1944 წლის ნოემბერში, მას შემდეგ რაც ნაცისტებმა გაიმარჯვეს საპარლამენტო არჩევნებში, შვედეთიც შევიდა ომში სსრკ-ს წინააღმდეგ.
  იგი აქტიურად აქვეყნებდა სლოგანს: შურისძიება პეტრე დიდისა და ალექსანდრეს დამარცხებისთვის. ახალი შვედური დივიზიები ჩავიდნენ ფრონტზე და ფინელებთან ერთად დაიწყეს შეტევა ქალაქზე ჩრდილოეთიდან. ნაცისტებმა განაახლეს შეტევები, სხვა საკითხებთან ერთად, Sturmtiger-ის და კიდევ უფრო ძლიერი Sturmaus-ის, ასევე E-100 ტანკის, მსოფლიოში პირველი სერიული მონსტრის გამოყენებით, რომელიც ას ტონაზე მეტს იწონის.
  მიუხედავად საბჭოთა ჯარისკაცებისა და მილიციის მასიური გმირობისა და გამძლეობისა, ისევე როგორც სასოწარკვეთილი დივერსიული კონტრშეტევისა ნოვგოროდზე, ქალაქის გადარჩენა ვერ მოხერხდა. თუმცა, ბოლო მეოთხედი არ დაეცა 1945 წლის 27 იანვარს, რაც აჩვენა უსაზღვრო გამძლეობის მაგალითი. და თავად ქალაქი გაგრძელდა მთელი ბლოკი: 1270 დღე! ალბათ, ქალაქის ყველაზე გრძელი ბლოკადა თანამედროვე ომებში.
  მიუხედავად იმისა, რომ გერმანელებმა და მათმა მოკავშირეებმა დიდი ზარალი განიცადეს, მიზანი ნაწილობრივ მიღწეული იქნა. მეორე უდიდესი და ყველაზე მნიშვნელოვანი საბჭოთა ქალაქი დაეცა და ყველაზე ძლიერი მტრის ჯგუფის ხელები გათავისუფლდა.
  ზამთარში ბრძოლები სასტიკი იყო. გერმანელები მთელი ძალით იყენებდნენ სერიულ, რეაქტიულ თვითმფრინავებს. მათ წინააღმდეგ სსრკ-ს არ გააჩნდა პარიტეტული ძალა. ეს ართულებდა ჰაერში უპირატესობის მიღწევას. პირიქით, იქ მტერი დომინირებდა. ისევე, როგორც მაშინ, როცა გერმანული ტანკები ინარჩუნებდნენ უპირატესობას. და მათ კიდევ გაზარდეს ისინი "E" სერიის მოსვლასთან ერთად.
  ვეფხვებთან და პანტერებთან შედარებით, E-სერიის ტანკებს ჰქონდათ უფრო მკვრივი განლაგება, დაბალი სილუეტი და, შედეგად, გაცილებით სქელი ჯავშანი კუთხით.
  საბჭოთა მეცნიერების პასუხი ჯერჯერობით მხოლოდ IS-3 იყო, უფრო ძლიერი კოშკურის შუბლის დაცვა. T-54 ჯერ კიდევ მუშავდებოდა, T-44 კი აღარ იყო წარმატებული.
  თუმცა ჰიტლერმა შეცვალა თავისი გეგმები 1945 წლის მაისში. და ინდივიდუალური შეტევებით შემოიფარგლა, მან მთავარი შეტევა განახორციელა კავკასიაში. იქ ბრძოლა უფრო მოსახერხებელი იყო. ასე რომ, სტალინგრადის აღების შემდეგ საბჭოთა ჯგუფის მიწოდება რთული აღმოჩნდა. გარდა ამისა, თებერვალში საბჭოთა ჯარებმა ძლიერი მარცხი მიაყენეს ოსმალებს ამიერკავკასიაში, აიძულეს თურქები გაქცეულიყვნენ ერევანი და გაათავისუფლეს ყარსის რეგიონი.
  გერმანელებმა გაარღვიეს თავდაცვა და, ვოლგის გასწვრივ, მიაღწიეს კასპიის ზღვას. გროზნო დაეცა 15 ივნისს, ჯიუტი ბრძოლების შემდეგ, სოხუმი 23 ივნისს, ზუგდიდი იმავე თვის 29-ს. თბილისი ქუთაისთან ერთად ივლისის ბოლოს აიღეს. აგვისტოში ფაშისტურმა ულვაშებმა საბოლოოდ დაიპყრეს დაღესტანი, ფოთიც და ჩრდილოეთიდან სომხეთს მიაღწიეს. სექტემბერში ისინი გაერთიანდნენ თურქებთან და დაიწყო იერიში ბაქოზე. საკვანძო ქალაქი გაგრძელდა 1945 წლის 6 ნოემბრამდე. ზოგიერთი ბრძოლა მთებში, განსაკუთრებით ერევანში, დეკემბრის ბოლომდე გაგრძელდა.
  სასტიკი ბრძოლები გაიმართა ცენტრშიც. გერმანელებმა შეძლეს ტულასთან მიახლოება და კალინინის აღებაც კი, მაგრამ შემდეგ შეაჩერეს. თუმცა ფრონტის ხაზი მიუახლოვდა და დედაქალაქიდან უკვე ოთხმოცი კილომეტრზე მეტი დარჩა.
  1946 წელი ცხელი ზამთრით დაიწყო. საბჭოთა სარდლობამ, რომელსაც სურდა გერმანიის შეტევის თავიდან აცილება, სასოწარკვეთილად მივარდა მტერზე.
  სამწუხაროდ, მტრის უპირატესობა ჰაერში მხოლოდ გაიზარდა. Luftwaffe-ის რეაქტიული თვითმფრინავები, სამწუხაროდ, მუდმივად იხვეწებოდა. გამოჩნდა ME-262-ის ახალი მოდიფიკაციები, მათ შორის ულტრა მაღალსიჩქარიანი. ასევე ძლიერი რეაქტიული გამანადგურებელი TA-183, უფრო მოწინავე HE-262 ფრთებით და თვითმფრინავის ინჟინერიის ნამდვილი შედევრი ME-1010 კონტროლირებადი ფრთებით.
  ხოლო სსრკ-ს მთავარ მებრძოლად დარჩა Yak-9. მანქანა ოდესღაც ახალი იყო, მაგრამ ახლა აშკარად მოძველებულია.
  მაგრამ Luftwaffe-ს ასევე აქვს Yu-287 და გამოჩნდა Yu-387, TA-400, TA-500 რეაქტიული ბომბდამშენი. და თავდასხმის თვითმფრინავები რეაქტიულია. და HE-377 არის რეაქტიული და HE-477 ასევე რეაქტიული და მრავალფუნქციური.
  და E-70 სერია ტანკებით, რომლებიც იწონის "სამეფო ვეფხვს", მაგრამ ბევრად უფრო ძლიერი დაცვით.
  და ნამდვილი შედევრი იყო მეტალში ნაჩვენები პირამიდული ტანკი ფიურერის დაბადების დღეზე 1946 წლის 20 აპრილს. ჰიტლერმა მას პირადად დაარქვა სახელი "იმპერიული ლომი".
  მანქანას წაგრძელებული, გაბრტყელებული პირამიდის ფორმა ჰქონდა, პატარა ლილვაკები ავზის მთელ ფსკერს ფარავდა. ამრიგად, მას არ გააჩნდა უჯრა, რამაც საგრძნობლად გაზარდა გადაკვეთის უნარი. გარდა ამისა, ტანკს არ ჰქონდა სახურავი და მის ჯავშანს ყველა კუთხიდან ჰქონდა რაციონალური დახრილობის მაღალი კუთხე. 99 ტონას იწონიდა, მანქანა შეიარაღებული იყო 128 მმ-იანი საზენიტო იარაღით, ლულის სიგრძით 100 EL, ჰქონდა ძრავა 1800 ცხენის ძალა და შუბლის ჯავშანი 300 მმ. უფრო მეტიც, ფილები არის რაციონალური დახრილობის დიდი კუთხით, პირველ ფრონტალურ ნახევარში და 250 მილიმეტრზე მეორე დახრილ ნახევარში. ამრიგად, იგი აღმოჩნდა მსოფლიოში ყველაზე ძლიერი ტანკი, შეუღწევადი ყველა საცეცხლე წერტილიდან და ზემოდან ბომბებით თავდასხმისას.
  ფიურერმა მაშინვე გასცა ბრძანება, რაც შეიძლება სწრაფად გამოეყენებინათ იგი წარმოებაში და ამავდროულად შეექმნათ თავდასხმის მოდიფიკაცია ჰაუბიცით და ბომბმტყორცნით.
  ასე რომ, ნაცისტებმა მოაგროვეს, ისინი უნდა დაემტვრევათ. მაგრამ, სამწუხაროდ, ძალიან ჯიუტი და ტექნიკურად ძლიერი მტერი დაიჭირეს. მაისის ბოლოს კი, ტრადიციის თანახმად, როცა გზები გაშრა, შეტევა დაიწყო.
  ფრიც ცდილობდა მოსკოვისა და ტულას გვერდის ავლით. ბრძოლები მძვინვარებდა არნახული სიმძაფრითა და მასშტაბით. მაგრამ საბჭოთა ჯარები იმსახურებდნენ უძლეველს ეწოდებინათ. სამთვიანი უწყვეტი ბრძოლების განმავლობაში ნაცისტებმა შეძლეს მხოლოდ ტულას ალყაში მოქცევა და კაშინას მიღწევა და ჩრდილოეთიდან მოსკოვის მიახლოება, ნაწილობრივ შეწყვიტეს კომუნიკაციები. ბრძოლები უკვე თავად ქალაქის ქუჩებში მიმდინარეობდა.
  სტალინმა დატოვა დედაქალაქი და ევაკუაცია მოახდინა კუიბიშევში. მაგრამ ნაცისტებმა სარატოვზე შეტევა ივლისში დაიწყეს. ეს ქალაქი 8 აგვისტოს დაეცა. ვინაიდან კუიბიშევი ახლა სახიფათოდ აღმოჩნდა ფრონტთან ახლოს, ამ უზენაესმა მთავარსარდალმა თავისი შტაბი სვერდლოვსკში გადაიტანა. მოსკოვში ბრძოლები სექტემბერში გაგრძელდა. 18-ში კაშირა დაეცა. ოქტომბრის დასაწყისში სსრკ-ს დედაქალაქი თითქმის ალყაში მოექცა, 29-ს კი, ჯიუტი ბრძოლების შემდეგ, კუიბიშევიც დაეცა. გარდა ამისა, გერმანელებმა აიღეს გურიევი და ურალსკი.
  ნოემბერი სავსე იყო საშინელი ბრძოლებით. 7 ნოემბერს კრაუტებმა შეიჭრნენ კრემლში, მაგრამ სასოწარკვეთილმა კონტრშეტევამ უკან დაიხიეს. და ამ ბრძოლის დროს გარდაიცვალა მოსკოვის კომენდანტის მოვალეობის შემსრულებელი მარშალი როკოვსოვსკი!
  და ცნობილმა საბჭოთა პილოტმა კოზედუბმა ჩამოაგდო მეასე გერმანული თვითმფრინავი, გახდა პირველი საბჭოთა ადამიანი, რომელსაც მიენიჭა სსრკ-ს ოთხგზის გმირის წოდება. და ასევე 1946 წლის 7 ნოემბერს.
  4 დეკემბერს მოსკოვის გარშემო ბლოკადის რგოლი საბოლოოდ დაიხურა. მაგრამ დედაქალაქი და მისი გმირული გარნიზონის ნარჩენები იბრძოდნენ მართლმადიდებლურ შობამდე, 1947 წლის 7 იანვარს.
  დედაქალაქზე თავდასხმას ხელმძღვანელობდა მაინშტაინი. ამისთვის მას მიენიჭა რკინის ჯვრის დიდი ჯვრის მეორე ორდენი ჰერმან გერინგის შემდეგ.
  მაგრამ ომი ჯერ არ დასრულებულა. სვერდლოვსკის სტალინმა ბრძოლის გაგრძელება დაჰპირდა. გერმანელებიც საკმაოდ დაღლილები იყვნენ. სამხრეთით მათი ჯარები მიუახლოვდნენ პენზას და ულიანოვსკს და გაჩერდნენ. მარტში საბჭოთა კავშირმა დაიწყო კონტრშეტევა. მაგრამ აპრილში ისინი მაინც იძულებულნი გახდნენ დაეტოვებინათ რიაზანი. მაისში ნაცისტებმა ალყა შემოარტყეს ქალაქ გორკის და სამხრეთიდან ყაზანში შეიჭრნენ. ივნისში კრაუტებმა აიღეს ორენბურგი და მიუახლოვდნენ უფას. წითელი არმიის წინააღმდეგობა შესუსტდა, მორალი დაეცა და დაიწყო მასობრივი დეზერტირები. არადა, ყოველთვის იყვნენ, მაგრამ დედაქალაქის დაცემის შემდეგ არაერთხელ გააქტიურდნენ. სტალინისთვის სიკვდილის სურვილი არავის დარჩა. მაგრამ ხალხი ფაშიზმის წინააღმდეგ იბრძოდა სამშობლოსთვის.
  დაეცა საბჭოთა ხელისუფლების ავტორიტეტიც. ივლისში გერმანელები შეიჭრნენ სვერდლოვსკში. სტალინი და მისი თანმხლები საცხოვრებლად ნოვოსიბირსკში გადავიდნენ. ურალებში ბრძოლები აგვისტომდე მძვინვარებდა... გერმანელებს კომუნიკაციების გაჭიმვა და პარტიზანების აქტიური მოქმედება აფერხებდა. მაგრამ შემდგომმა ომმა უკვე დაკარგა აზრი.
  სტალინს მაინც რაღაცის იმედი ჰქონდა. გერმანელები ტობოლსკში სექტემბერში შეიჭრნენ. მაგრამ ისინი გადაიდო შემოდგომის ძლიერმა წვიმამ. ზამთრის მოახლოებამ შეაჩერა შეტევა ციმბირში, მაგრამ ნაცისტებმა მოახერხეს მთელი შუა აზიის დაპყრობა. ზამთარში ისინი ვერ ბედავდნენ ნოვოსიბირსკში წასვლას. მაგრამ სტალინიც ცუდად იყო და გადავიდა თბილ ვლადივოსტოკში.
  დადგა 1948 წელი. ნაცისტები უკვე შეიარაღებული იყვნენ დისკეტებით. გარდა ამისა, გამოჩნდა უფრო კომპაქტური ტანკები ტურბორეაქტიული ძრავებით. ფაქტობრივად, მას შემდეგ რაც დათბება, რჩება მხოლოდ გამარჯვებული ლაშქრობა და ქალაქების ოკუპაცია.
  მაგრამ ბერიამ მოწამლა უკვე მძიმედ დაავადებული სტალინი და შესთავაზა მესამე რაიხს დანებება, ციმბირში საბჭოთა ძალაუფლების შენარჩუნებით.
  ჰიტლერი, რომელიც თავადაც იყო დაღლილი ომისგან, თითქმის დათანხმდა, მაგრამ ჯერ ნოვოსიბირსკი აიღო 1948 წლის მაისში. და ჩაბარებას ხელი მოეწერა 1948 წლის 22 ივნისს, სიმბოლურ თარიღზე - სსრკ-ზე თავდასხმის მომენტიდან ზუსტად შვიდი წლის შემდეგ. ასე დასრულდა მეორე მსოფლიო ომი. შეერთებულმა შტატებმა დაამარცხა იაპონია ჯერ კიდევ 1945 წელს და გამოსცადა ატომური ბომბი. ასე რომ, ფიურერს საზღვარგარეთ წასვლის საქმე არ აქვს.
  თუმცა ბერია დიდხანს არ მართავდა. ყველაზე ცნობილი საბჭოთა ტუზი, საჰაერო მარშალი და სსრკ-ს შვიდგზის გმირი კოზედუბი შეძლებს სამხედრო გადატრიალების განხორციელებას და სახელმწიფო თავდაცვის კომიტეტის არაპოპულარული თავმჯდომარის ჩამოგდებას. ბერია და მისი რამდენიმე თანამზრახველი დახვრიტეს. თავად მესამე რაიხში, 1953 წლის მარტში, პატრიოტებმა დაასრულეს ჰიტლერი. გერინგი კი ნარკომანიისგან ცოტა ადრე გარდაიცვალა, ხოლო ჰიმლერი დახვრიტეს შეთქმულების ეჭვის გამო.
  გაჩაღდა სასტიკი ბრძოლა SS-ს, შელენბერგის მეთაურობით, და შეიარაღებულ ძალებს შორის, გენერალისიმო მაინშტაინის მეთაურობით. ამ ყველაფერს სამოქალაქო ომი მოჰყვა. შედეგად, მესამე რაიხი დაინგრა. და შემცირებულმა სსრკ-მ თანდათან დაიწყო თავისი გავლენის აღდგენა. ისტორია ისევ სპირალში შევიდა. გერმანიის ფანტასტიკური აღზევება, ადიდებულმა უფრო მეტად, ვიდრე ჯენგის ხანის იმპერია, შემდეგ მთავარი ლიდერის სიკვდილი - ქაოსი და გადაშენება.
  და სამთავროების თანდათანობითი შეკრებით, მხოლოდ ქალაქი ბაიკალსკი გახდა დედაქალაქი. სსრკ, რომელიც მრავალ პროვინციად იყო დაყოფილი, გერმანელების მიერ შექმნილი მარიონეტული პროვინციებით, კვლავ გაერთიანდა. ყველაზე დიდი გამარჯვება იყო მოსკოვის ანექსია, რომელმაც ჩამოაგდო ნაცისტური უღელი. მართალია, უკრაინამ, ბელორუსმა და ბალტიისპირეთის ქვეყნებმა, ასევე საქართველომ, სომხეთმა და აზერბაიჯანმა შეინარჩუნეს სუვერენიტეტი. მესამე რაიხის დაშლის შემდეგ შეერთებული შტატები გახდა მსოფლიო ჰეგემონი. პროამერიკული მთავრობა შეიქმნა ჩინეთშიც.
  მაგრამ თანდათან ციური იმპერია უფრო და უფრო დამოუკიდებელი ხდებოდა. სსრკ-ში, კოზედუბის დე ფაქტო დიქტატურის შემდეგ, შეიქმნა არსებითად საპრეზიდენტო კონსტიტუცია, მაგრამ ძალაუფლების ორ ვადით ლიმიტით. არჩევნები ჩატარდა ალტერნატიულ საფუძველზე, პრეზიდენტის პოსტს კი სხვა სახელი ერქვა: სახალხო თავმჯდომარე.
  ქვეყანას ჰქონდა შერეული და სწრაფად განვითარებადი ეკონომიკა.
  მაგრამ აი, როგორ შეიცვალა ისტორია ერთი ქაღალდის სამაგრიდან. მათ წააგეს მეორე მსოფლიო ომი, თუმცა ვაჟკაცურად იბრძოდნენ. და შედეგი დამღუპველი იყო. უფრო მეტიც, გერმანიამ მხოლოდ ცოტა ხნით შეძლო სიდიადის მოპოვება.
  და შეერთებული შტატები თანდათან კარგავდა გავლენას, მსოფლიო ხდებოდა მულტიპოლარული, რაც იმას ნიშნავს, რომ მასში სულ უფრო მეტი ქაოსი იყო. პირიქით, წესრიგი ნაკლებია. და დაახლოებით იგივე, რაც ახლანდელ ოცდამეერთე საუკუნეში.
  აბა, რატომ არის კაცობრიობა ასე მიზიდული ფრაგმენტაციისა და ქაოსისკენ?
  
  
  ტროცკი სტალინის ნაცვლად
  ტუხაჩევსკის კამპანია ვარშავის წინააღმდეგ წარუმატებელი აღმოჩნდა, უპირველეს ყოვლისა, სტალინის ბრალის გამო - რომელმაც ნაცვლად დაფარა ვარშავაში მიმავალი წითელი ჯარების სამხრეთ ფლანგი. პირველი საკავალერიო არმია გალიციისკენ შემობრუნდა. უფრო მეტიც, მიუხედავად დიდი ძალებისა, რომლებიც იოსების მეთაურობით იმყოფებოდნენ, მან მოახერხა პოლონელების დამარცხება. წითელმა არმიამ წააგო ვარშავის ბრძოლა. პოლონელებმა დაიწყეს კონტრშეტევა, ოკუპირებული ტერიტორია სლუცკის ჩათვლით და რამდენიმე დღის განმავლობაში მინსკიც კი დაიკავეს.
  თუმცა, მაშინ დასავლეთმა ვერ გაბედა ბოლშევიკებთან შემდგომი სისხლიანი ომის დაფინანსება. ვარშავამ მშვიდობა დაამყარა და სამოქალაქო ომი სწრაფად დასრულდა.
  მაგრამ არსებობს ისტორიის ალტერნატიული კურსი და მრავალი პარალელური სამყაროდან ერთ-ერთი. იქ ლენინმა ბრძანა სტალინი, რომელიც არც თუ ისე ნიჭიერი იყო სამხედრო საკითხებში და კაპრიზული, სამხრეთ ფლანგიდან ჩამოეცილებინათ და დაამყარა ტუხაჩევსკის სარდლობის ერთიანობა, ხოლო ბუდიონი შეინარჩუნა პირველ კავალერიაზე.
  ამ შემთხვევაში, ვარშავის სამხრეთიდან კონტრშეტევის მცდელობა ჩაიშალა და შთაგონებული წითელი არმია სასტიკ ბრძოლაში გაიმარჯვა. დაეცა პოლონეთის დედაქალაქი. ცოტა ხნით იქ დგომისა და დამატებითი გამაგრების მიღების შემდეგ ტუხაჩევსკი გადავიდა ლვოვსა და კრაკოვში.
  გარკვეული პერიოდის განმავლობაში ბრძოლა გაგრძელდა ვრანგელის წინააღმდეგ და ყირიმზე შემდგომი შეტევით. შემდეგ წითელმა არმიამ დაიკავა ბალტიისპირეთის ქვეყნები ჩრდილოეთით, გაათავისუფლა აზერბაიჯანი, სომხეთი და სამხრეთით საქართველო. დროებითი სიმშვიდე იყო. საბჭოთა რუსეთს სჭირდებოდა დასვენება და დროებითი მოსვენება, რაც გახდა NEP. მაგრამ ტროცკი მაინც დაჟინებით მოითხოვდა ცარისტული რუსეთის ყველა მიწების დაბრუნებას. შედეგად, 1921 წლის ზაფხულში, წითელმა არმიამ დასავლეთის თანხმობით დაიკავა ფინეთი.
  1922 წელს დაიპყრეს პრიმორიე, შემდეგ ჩრდილოეთ სახალინი. ტროცკიმ, რომლის ავტორიტეტი სამხედრო რევოლუციური საბჭოს თავმჯდომარის პოსტზე მნიშვნელოვნად გაძლიერდა, მოახერხა ლენინის ადგილის დაკავება და მეორეხარისხოვან თანამდებობაზე გადაყვანილი სტალინის გადანაცვლება.
  უცნაურია, როგორც პირადი ძალაუფლება ძლიერდებოდა, კაპიტალიზმის ელემენტები სულ უფრო ძლიერდებოდა ეკონომიკაში.
  თავად ტროცკი გახდა მემარცხენე, ძირითადად იმის გამო, რომ პაპზე წმინდა ან სტალინზე უფრო რადიკალური გამხდარიყო. თუმცა, ძალაუფლების მოპოვების შემდეგ, უკიდურესად ნიჭიერი ებრაელი განაგრძობდა დაბალანსებულ საგარეო პოლიტიკას. კომუნისტური იდეების მიტოვების გარეშე, იგი ამავე დროს ცდილობდა საბაზრო ელემენტების ჩანერგვას და კარგი ურთიერთობების უზრუნველყოფას მსოფლიოს სხვა კაპიტალისტურ ქვეყნებთან.
  ჰიტლერის ხელისუფლებაში მოსვლამ გერმანიაში არ გამოიწვია ფუნდამენტური ცვლილებები მსოფლიო პოლიტიკაში. ფიურერი სწრაფად დააყენეს მის ადგილზე - აკრძალა ვერსალის შეზღუდვების მოხსნა ან საყოველთაო გაწვევისა და სამხედრო ძალაუფლების აღდგენა. ისევე, როგორც ნაცისტებს აეკრძალათ ანტისემიტური კანონების შემოღება და მრავალი სხვა.
  ერთადერთი ის არის, რომ ჰიტლერის დროს გერმანიის ეკონომიკა გამოვიდა კრიზისიდან, მაგრამ ფაშიზმს არასოდეს მიუღია რადიკალური ფორმები, დარჩა ზომიერი ნაციონალიზმი გარკვეული ავტორიტარული მახასიათებლებით და ზოგადად ახალგაზრდული ორგანიზაციები, როგორიცაა ჰიტლერ იუგენტი.
  სსრკ ლეონ ტროცკის ხელმძღვანელობით გახდა ეკონომიკურად მდიდარი ძალა განვითარებული მძიმე მრეწველობის მქონე.
  სსრკ-ს ეკონომიკა უფრო ბაზარზე იყო დაფუძნებული, ვიდრე სტალინის, მაგრამ ის ასევე შეიცავდა დაგეგმვის ელემენტებს ხუთწლიანი გეგმების სახით. შობადობა მაღალია, მითუმეტეს, რომ ტროცკიმ აბორტებიც აკრძალა - ამბობენ, რუსეთში იმდენი ცარიელი მიწაა და ხვრელებივით ღრიალის მიზეზი არ არისო.
  ვინაიდან გერმანიის არმიის რაოდენობა შემოიფარგლებოდა 100 ათასით, ხოლო პოლონეთი უკვე გადაიქცა საბჭოთა, სოციალისტურ რესპუბლიკად, ვერავინ იბრძოლებდა. მოლდოვა რუსეთს 1921 წელს დაუბრუნეს - სამეფო მიწები უკან დააბრუნეს.
  თავად ტროცკიმ ოდნავ მხარი დაუჭირა მსოფლიო ინტერნაციონალს, მაგრამ მსოფლიო რევოლუციის მიზნის დადუმება დაიწყო. ნაწილობრივ, როგორც სტალინის დროს.
  მაგრამ ომი მაინც აღმოსავლეთიდან მოვიდა. იაპონიამ დაიწყო სამხედრო მოქმედებები მონღოლეთის წინააღმდეგ. ამომავალი მზის ქვეყანა იტალიასთან ერთად გახდა მსოფლიოს მთავარი დამპყრობლები. მართალია, მუსოლინი იძულებული გახდა შეეზღუდა თავისი ამბიციები ეთიოპიის დაპყრობით - ერთადერთი ქვეყანა აფრიკაში, რომელიც არ იყო სხვისი კოლონია. იაპონია, ასევე ჯერ კიდევ ვერ ბედავდა მარტო ბრძოლას ბრიტანეთთან და განსაკუთრებით შეერთებულ შტატებთან, ავიდა ჩინეთში. და ის უფრო და უფრო შემოვიდა აქ.
  ბევრი ჩინელია და, მიუხედავად მათი ფრაგმენტაციისა, ისინი სერიოზული მოწინააღმდეგეა. შემდეგ კი სამურაი მონღოლეთში შევიდა... 1941 წლის გაზაფხულზე იქ დაიწყო სერიოზული ბრძოლები.
  ტროცკიმ გადაწყვიტა, რომ სსრკ უკვე საკმარისად ძლიერი იყო სამურაებთან სრულმასშტაბიანი ომის საწარმოებლად. გარდა ამისა, საბჭოთა დიქტატორს სურდა შურისძიება 1904-1905 წლების დამარცხებისთვის. ხმელეთზე წითელი არმია აშკარად უფრო ძლიერია ვიდრე იაპონური, განსაკუთრებით ტანკებში. მაგრამ ზღვაზე წყნარი ოკეანის ფლოტმა ჯერ კიდევ ვერ მიაღწია პარიტეტს. მაგრამ ლევ დავიდოვიჩმა ვერ დათმო მონღოლეთი.
  წითელმა არმიამ თავდაპირველად შეაჩერა სამურაების წინსვლა. 1941 წლის 20 აგვისტოს მოხდა შეტევა ხალხინ გოლზე, რომელიც დასრულდა წითელი არმიის გამარჯვებით. რის შემდეგაც ტროცკიმ მოსთხოვა იაპონიას დაებრუნებინა სამხრეთ სახალინი და კურილის კუნძულები.
  ბუნებრივია, უარი მოჰყვა და დაიწყო ფართომასშტაბიანი ომი. მხოლოდ, დიდი სამამულო ომისგან განსხვავებით, ის იბრძოდა უცხო ტერიტორიაზე. თუმცა არ შეიძლება ითქვას, რომ ცოტა სისხლი დაიღვარა.
  ბრძოლები სრულმასშტაბიანი იყო, იაპონელებმა კი სასტიკი წინააღმდეგობა გაუწიეს და არ დანებდნენ. მაგრამ საბჭოთა ჯარების თითქმის ყველა ოპერაცია წარმატებული იყო. თავდაცვა, ძლიერი საარტილერიო სროლის შემდეგ, გაირღვა და ტანკებმა, მათ შორის უახლესი მძლავრი T-34, LT (მძიმე ლეონ ტროცკი!), გადალახეს გვამებისა და ლითონის სასტიკი თხრილი.
  ჯერ ამომავალი მზის ქვეყნის მეომრები განდევნეს მანჯურიიდან. ჩატარდა რამდენიმე თანმიმდევრული ოპერაცია, რომელიც 1941 წლის ნოემბრიდან 1942 წლის აგვისტომდე ცხრა თვე გაგრძელდა. საბჭოთა ჯარები შევიდნენ ჩრდილოეთ კორეაში... ბრძოლები იყო სახალინზეც. იაპონელებმა წინსვლაც კი სცადეს - ოცდაათი კილომეტრი დაწინაურდნენ, მაგრამ შეაჩერეს და სისხლში ჩაახრჩვეს.
  1942 წლის სექტემბერში მოხდა თავდასხმა პორტ არტურზე. იაპონელები, ზღვიდან მხარდაჭერით, ცდილობდნენ ხაზის შენარჩუნებას. საბჭოთა ჯარებმა ფრონტი გაარღვიეს, მაგრამ მტერმა ჯარის ჩამოგდებით მოახერხა წინსვლის შეჩერება.
  მაგრამ სამურაებმა დიდხანს ვერ შეძლეს წინააღმდეგობის გაწევა. საბჭოთა ავიაციამ აიღო და დაბომბა გემები. გარდა ამისა, იაპონელები ზედმეტად უარყოფენ თავიანთ ცხოვრებას - მათ ბრძოლაში პარაშუტებიც კი არ წაიყვანეს. ამის გამო, მთავარი საჰაერო ელიტების გარდაცვალების შემდეგ, ცაში სამურაების წინააღმდეგობა შესამჩნევად შესუსტდა. და საბჭოთა ავიაციამ ბევრად უფრო თავდაჯერებულად დაიწყო გამარჯვება.
  გარდა ამისა, საბჭოთა დიზაინერების ახალმა განვითარებამ თანდათან უარყო იაპონური მებრძოლების უპირატესობა მანევრირებაში. 1942 წლის დეკემბერში, კიდევ ერთი სასტიკი თავდასხმის შემდეგ, პორტ არტური აიღეს და სეული იმავე თვეში დაეცა.
  1943 წლის მომდევნო თვე დაიწყო სამხრეთ კორეაში იანვრის შეტევითა და ბუსანის პორტის აღებით.
  იაპონია კარგავდა სახმელეთო ბრძოლებს და სულ უფრო მეტ ზიანს აყენებდა ცასა და ზღვაში. 1943 წლის თებერვალში პეკინი დაიპყრეს საბჭოთა ჯარებმა. მარტში კი, სასტიკი ბრძოლების შემდეგ, სამხრეთ სახალინი გაათავისუფლეს. აპრილი და მაისი აღინიშნა საბჭოთა იარაღის ახალი გამარჯვებებით ზღვაზე... განსაკუთრებით ეფექტური იყო გაზრდილი წყალქვეშა ფლოტი, ავიაცია და ბალტიისპირეთიდან ჩამოსული გემები.
  1943 წლის ივნისში საბჭოთა ჯარებმა განდევნეს იაპონელები შანხაიდან. ამგვარად ქმნიან საკუთარ საოკუპაციო ზონას.
  ივლისსა და აგვისტოში მედესანტეებმა და მეზღვაურებმა გაათავისუფლეს კურილის ქედი მტრისგან. იაპონია განსაკუთრებულად მძიმე მდგომარეობაში აღმოჩნდა. საბჭოთა ავიაციამ გაზარდა დამრტყმელი ძალა და უფრო და უფრო ძლიერად დაბომბა, ამომავალი მზის მიწის საზღვაო ფლოტი დნება. 1943 წლის ოქტომბერში ტროცკიმ მიიღო გადაწყვეტილება: თავდასხმა ოკინავაზე - გენერალური რეპეტიცია თავად იაპონიის მეტროპოლიისთვის ბრძოლის წინ. ბრძოლები სასტიკი იყო და სამურაები მასობრივად იყენებდნენ იარაღს: კამიკაძე მფრინავებს.
  ეპიკური ბრძოლა გაგრძელდა ორი თვე და ერთი კვირა, რომელიც საბოლოოდ დასრულდა ოკინავას დაცემით. და 1944 წლის იანვარში ტაივანი განთავისუფლდა.
  იაპონია ახლა სრული სამხედრო კატასტროფის ზღვარზე იყო. ჰიროჰიტოს მხოლოდ შეერთებული შტატებისა და ბრიტანეთის იმედი ჰქონდა, რომ ომში მის მხარეს შევიდოდნენ; ფაშისტური გერმანია იმ დროს ჯერ კიდევ ძალიან სუსტი იყო სამხედრო თვალსაზრისით და მუსოლინი ადვილად ვერ მიაღწევდა ტროცკის წყნარ ოკეანეში.
  მაგრამ შეერთებულმა შტატებმა და ბრიტანეთმა მინიშნებები გააკეთეს, მაგრამ არ ჩქარობდნენ ომში შესვლას. უფრო მეტიც, ინდოეთში მასიური ანტიბრიტანული აჯანყება დაიწყო. ზომიერი განდი უფრო რადიკალურმა ნაციონალისტებმა და მემარცხენეებმა განზე გადაყარეს. შედეგად იქ ნამდვილი ომი დაიწყო. ჩემბერლენის შემცვლელმა ჩერჩილმა სიჯიუტე გამოიჩინა და ცდილობდა პაკისტანი და ინდოეთი ნებისმიერ ფასად დაემორჩილებინა. რამაც გამოიწვია გაჭიანურებული და მწარე ომი, რომელმაც დააკავა ბრიტანეთის ძალები.
  ამერიკელები საგარეო პოლიტიკაში სრულიად პასიურად მოქმედებდნენ: ჩემი ქოხი ზღვარზეა!
  1944 წლის მარტში საბჭოთა ჯარები, მიუხედავად იმისა, რომ ამინდი ჯერ კიდევ არ იყო ხელსაყრელი, დაეშვნენ ჰოკაიდოში. ბრძოლა სამი კვირა გაგრძელდა და იაპონელების დამარცხებით დასრულდა. ამ წარმატებამ შეარყია იმპერატორის ნდობა მეტროპოლიის მიუწვდომლობის მიმართ.
  ბრძოლა ხმელეთსა და ზღვაზე გაგრძელდა 1944 წლის 11 მაისამდე, როდესაც ძალაგამოცლილმა იაპონიამ საბოლოოდ კაპიტულაცია მოახდინა.
  საბჭოთა ჯარების მონაწილეობით ბრძოლა გაგრძელდა 1941 წლის 10 აპრილიდან 1944 წლის 11 მაისამდე და გაგრძელდა სამი წელი და თვეზე ცოტა მეტი. საბჭოთა არმიის დანაკარგებმა დაღუპულთა და ჭრილობებით დაღუპულებში შეადგინა 960 ათასი ჯარისკაცი და ოფიცერი. ასევე დაიღუპა სამოცი ათასზე ცოტა მეტი სამოქალაქო საბჭოთა მოქალაქე. დაბომბვისგან, საარტილერიო დაბომბვისგან, ბრძოლებიდან სახალინზე და პრიმორიეს საზღვარზე. და დაახლოებით სამი მილიონი ადამიანი დაშავდა, აქედან ოთხასი ათასი ინვალიდი გახდა.
  ზოგადად, სსრკ-მ დიდი გამარჯვება მოიპოვა და მოახერხა პროსაბჭოთა რეჟიმების დაყენება ჩინეთსა და კორეაში და თავისი ჯარით დაიკავა ამომავალი მზის მიწის მთელი ქონება.
  ამხანაგ ტროცკის ავტორიტეტი კიდევ უფრო განმტკიცდა როგორც ქვეყნის შიგნით, ისე საერთაშორისო ასპარეზზე.
  1946 წელს სსრკ-ში მოხდა ხელოვნური თანამგზავრის პირველი გაშვება. 1950 წელს კი პირველი საბჭოთა კოსმონავტი გაიგზავნა მთელს მსოფლიოში. რუმინეთში მეფე მიქაია დათანხმდა სსრკ-სთან სამხედრო და ეკონომიკური ალიანსის დადებას. მალე ძალაუფლება შეიცვალა უნგრეთში. ჩეხოსლოვაკიაში კი მას დიდი ხანია მართავენ, თუმცა არა ზუსტად კომუნისტები, არამედ მემარცხენე პროსაბჭოთა ძალები.
  1951 წელს თურქეთსა და სსრკ-ს შორის ომი დაიწყო. ამ ეტაპზე არც შეერთებულ შტატებს და არც ბრიტანეთს არ ჰქონდათ ატომური ბომბი და ნამდვილი ხოცვა-ჟლეტის დაწყება ისეთ მძლავრ მტერთან, როგორიც იყო სსრკ და მისი მოკავშირეები, დასავლეთისთვის თვითმკვლელობა იყო.
  საბჭოთა არმიამ თურქეთი ერთ თვეზე ნაკლებ დროში დაამარცხა. დაინახა, რომ დასავლეთის რეაქცია უკიდურესად დუნეა... შავედი დიდხანს იბრძოდა ინდიელებთან, მაგრამ საბოლოოდ მან დაკარგა ასობით ათასი ჯარისკაცი და დაკარგა კონტროლი მის უდიდეს კოლონიაზე. აშშ-ში ეკონომიკური კრიზისია და შავკანიანები აჯანყდებიან.
  ტროცკი იღებს გადაწყვეტილებას: და ორ თვეში წითელი არმია აკონტროლებს მთელ ახლო აღმოსავლეთს და ირანს და ეგვიპტეში ხელისუფლებაში მოდის პროსაბჭოთა მთავრობა. ბრიტანელებსა და ფრანგებს კბილებში ურტყამენ. და ჰიტლერი იკავებს სსრკ-ს მხარეს და ამისთვის იღებს შესაძლებლობას Anschluss Austria.
  დე გოლი საფრანგეთის ხელისუფლებაში მოდის. ის ძალიან უკმაყოფილოა საბჭოთა ექსპანსიით და საუბრობს ჯვაროსნულ ლაშქრობაზე აღმოსავლეთში, ბოლშევიზმის წინააღმდეგ. ტროცკი, პირიქით, ევროპაში ექსპანსიაზე ოცნებობს, ვითარება მწვავდება.
  ადოლფ ჰიტლერი, ისარგებლა იმით, რომ სსრკ ახლა კავშირშია, იწყებს გერმანიის მილიტარიზაციას. ხოლო ალჟირსა და მაროკოში დიდი აჯანყება იფეთქებს საფრანგეთის წინააღმდეგ.
  დე გოლი აღშფოთებულია და გერმანიისგან სამხედრო მზადების შეწყვეტას ითხოვს. საპასუხოდ ფიურერი ითხოვს 1914 წლის საზღვრების აღდგენას და იმუქრება სახალხო მილიციის გაგზავნით მტრის წინააღმდეგ.
  ორივე მხარე აძლიერებს საფრთხეებს და აგროვებს ჯარებს საზღვრებთან. მზაკვარი ტროცკი ომში არ შედის, მაგრამ გერმანიას ტანკებსა და თვითმფრინავებს კრედიტით ყიდის. ბრძოლა მიმდინარეობს ნაცისტებსა და ფრანგებს შორის. ბელგია შედის ომში, მაგრამ ეს მხოლოდ აუარესებს სიტუაციას საფრანგეთისთვის, რომელიც შეზღუდულია კოლონიებში აჯანყებითა და კომუნისტური აქტივობით სხვადასხვა ფრონტზე. გერმანელები კი არ აღწევენ სწრაფ გამარჯვებას, მაგრამ ჩერდებიან მანჯიოს ხაზზე, მაგრამ იკავებენ ბელგიას. წელიწადნახევარი ომის შემდეგ ნაცისტები პარიზს მიუახლოვდნენ.
  დე გოლი მიდის მშვიდობის დასაწერად და ელზარზს და ლორენას გერმანელებს უბრუნებს. ბელგია ასევე იშლება თავისი ტერიტორიის ნაწილს. ფიურერი აძლიერებს თავის გავლენას. 1955 წელს სსრკ გამოსცადა ბირთვული ბომბი. ტროცკი ჩეხოსლოვაკიას აერთიანებს სსრკ-ს შემადგენლობაში. მართალია, სუდეტის ნაწილი მიდის გერმანელებზე, მაგრამ გაცილებით ნაკლები ეთნიკური საზღვრები. მაგრამ მათ არ აქვთ მიზეზი, რომ ნავი ატეხონ...
  ჰიტლერი იძულებულია დაიმდაბლოს თავისი ამბიციები და გაიხაროს, რომ მან მოახერხა გაფართოება დასავლეთში და ავსტრიის ხარჯზე. ნაცისტები ასევე შეიჭრნენ დანიაში და ასევე აღადგინეს 1914 წლის საზღვრები და მათი იმპერიის ჩრდილოეთი.
  ტროცკი გარდაიცვალა 1960 წელს, ოთხმოცი წლის დაბადების დღის აღსანიშნავად. ცუდი ჩვევების გარეშე და ფიზიკური ვარჯიშის შენარჩუნების გარეშე, სსრკ-ს თავმჯდომარე ბოლო საქმეებამდე ინარჩუნებდა მკაფიო აზროვნებას.
  მან თავმჯდომარის პოსტი გადასცა თავის შვილს დავითს, რითაც დააარსა მსოფლიოში პირველი კომუნისტური დინასტია. ამ დროისთვის სსრკ-ს განიცადა გაზრდილი ცენტრალიზაცია და კონსტიტუციაში ცვლილებები, რომლებიც კრძალავდა მისგან გასვლას. ჰიტლერმა ასევე გადასცა ძალაუფლება მის ერთ-ერთ ვაჟს, რომელიც მიღებულ იქნა ხელოვნური განაყოფიერების შედეგად, მაგრამ კონკურენტულ საფუძველზე.
  თუმცა ვაჟი ჯერ კიდევ ძალიან ახალგაზრდაა და ჰიტლერის სიკვდილის შემდეგ ნაცისტები გაიყო და მალე ხელისუფლებაში მარცხენა ფრთა მოვიდა. მსოფლიო გახდა უფრო უსაფრთხო, მაგრამ კოლონიური სისტემის დაშლამ გამოიწვია ახალი არასტაბილურობის ომი. გამოსავალი იყო კომუნისტური კოალიციის შექმნა. იგი უწევდა ურთიერთდახმარებას და ცდილობდა სოციალიზმის აშენებას ბნელი კონტინენტის პირობებში.
  მაგრამ მსოფლიო კომუნიზმი გამოირჩეოდა საბაზრო ელემენტების დიდი რაოდენობით და წარმოადგენდა კომბინირებულ სისტემას.
  იმავდროულად, წინააღმდეგობები გაიზარდა სსრკ-ში. ერთი პარტიის პოლიტიკური დომინირება აღარ შეეფერებოდა მზარდ ოლიგარქიას. წითელი ტალღის ბიზნესმენებს ცვლილებები და პოლიტიკური ძალაუფლება სურდათ. ჯერჯერობით, გეგმიური ეკონომიკის წარმატებებმა და პოლიტიკურმა მიღწევებმა ნაწილობრივ ანაზღაურა ოპოზიციური განწყობა. მაგრამ ცვლილებები მოხდა შეერთებულ შტატებში. გაჩნდა ახალი ლიდერი, რომელმაც დაარღვია ორი პარტიის: დემოკრატიული და რესპუბლიკური მონოპოლია, შექმნა მესამე - პატრიოტული.
  და ხელისუფლებაში მოსვლის შემდეგ მან დაამყარა ავტოკრატია. ამავე დროს, კომუნიზმის წინააღმდეგ ჯვაროსნული ლაშქრობის დაწყება. დავითი გარდაიცვალა და ამის შემდეგ დაიწყო შეთქმულებებისა და ფრაქციული ბრძოლების მთელი სერია. შედეგად ქვეყანა შეირყა. მაგრამ ფრაქციებს შორის ბრძოლა სსრკ-ს თავმჯდომარის პოსტის ჩამორთმევით დასრულდა და ხალხი დამშვიდდა.
  იყო აქტიური სივრცის გაფართოება. 2015 წელს პლუტონი გახდა უკანასკნელი პლანეტა, რომელსაც ფეხი ადამიანმა ასტრონავტმა დაადგა. მცირე ხნით ადამიანებმა შეძლეს იუპიტერის ზედაპირის მონახულება. მართალია, მათ სპეციალურ არომატულ აბანოებში მოუწიათ წოლა.
  სსრკ-ში კაპიტალისტური ელემენტები კიდევ უფრო გაძლიერდა. იყო სტრატიფიკაცია ღარიბებსა და მდიდრებს შორის. გამოჩნდნენ ნამდვილი მილიარდერები და ამავე დროს პოლიტბიუროს წევრები. კომუნიზმი სულ უფრო მეტად ერწყმოდა ფინანსთა ოლიგარქიას და სულ უფრო ნაკლებად განსხვავდებოდა კაპიტალიზმისგან. სსრკ-ში საშემოსავლო გადასახადიც კი ხაზოვანი გახდა და ერთი პროცენტი შემოიღეს. ამან, რა თქმა უნდა, ბუნდოვანი უკმაყოფილება გამოიწვია და მცირე არეულობა გამოიწვია.
  მაგრამ ჯერჯერობით სიტუაცია კონტროლიდან არ გამოსულა. მაგრამ რეალურად, კომუნიზმის გარეგანი ატრიბუტებით, სოციალური გარანტიები სულ უფრო და უფრო მცირდებოდა. კერძოდ, ნაწილობრივ გადახდილი გახდა მედიცინა და განათლება, გაჩნდა უმუშევრები და შრომითი ბირჟები.
  ვიქტორიამ მიაღწია ვილნას და შეწყვიტა პარალელური სამყაროს გახსენება. ახლა მას რუსული არმიის წინამძღოლობა უნდა გაეგრძელებინა.
  ლიტვის დიდი საჰერცოგოს დედაქალაქი ვილნა დაეცა, მაგრამ წინ იყო მსვლელობა გროდნოსა და ბრესტისკენ.
  ბელორუსელები ნებით შეუერთდნენ რუსეთის ჯარს. ისინი მოვიდა, თუმცა, თოვლი და უფრო რთული გახდა შუა საუკუნეების ჯარის გადაადგილება. მიუხედავად ამისა, დიდმა ჰერცოგმა ვასილიმ ბრძანა გროდნოს დაკავება და იქ გამოზამთრება. ვიქტორია გარბოდა ირგვლივ მიმდებარე ციხესიმაგრეების მოსაძებნად, რათა დაჭრა ან მოსპობა.
  განადგურების ველური წყურვილი იღვრება მასში, მაგრამ უფრო და უფრო ხშირად მისი მოწინააღმდეგეები უბრძოლველად დანებდნენ.
  
  
  ორაკულები ბნელი ჯოჯოხეთიდან
  რა თქმა უნდა, არსებობს სხვადასხვა პროგნოზები, სასარგებლო და საშიში.
  მაგრამ ერთ-ერთ ალტერნატიულ რეალობაში იყო ჯადოქარი, რომელმაც ნაცისტებს უთხრა ნომერი, თუ როგორ დაებრუნებინა ძალა ეშმაკის სარკის მოთხრობისთვის. უდანაშაულო ბავშვის ალისფერი სისხლის წვეთები ამრეკლავ ზედაპირზე დაეცა. და ისინი მყისიერად შეიწოვნენ და თავად სარკემ დაიწყო ბზინვარება, დაიბრუნა თავისი საჩუქრები. და ფიურერმა ბევრი რამ ისწავლა მაშინ.
  მაგრამ მომავლის ცოდნაც კი, მისი გამოსწორება ყოველთვის არ არის შესაძლებელი. თუმცა აფრიკაში გერმანელებმა გადააჯგუფეს ჯარები და მოახერხეს მონტგომერის მიერ 23 ოქტომბერს წამოწყებული შეტევის მოგერიება.
  მიუხედავად იმისა, რომ დიდი გაჭირვებით, ისინი შეაჩერეს ჯარებმა დიდი რაოდენობის ცოცხალი ძალითა და აღჭურვილობით. თუმცა, თავდასხმის ადგილისა და დროის ცოდნა დაეხმარა რომელს რაციონალურად გაენაწილებინა თავისი რამდენიმე შენაერთი და მოგერიება შეტევა. ბრიტანელებმა მნიშვნელოვანი დანაკარგები განიცადეს და ორკვირიანი ბრძოლის შემდეგ იძულებული გახდნენ შეჩერებულიყვნენ.
  ხოლო გერმანიის წყალქვეშა ფლოტმა შეძლო დიდი ზიანის მიყენება, ჩაძირა ათეული ხომალდი სადესანტო ძალებით, რომლებიც აპირებდნენ დაშვებას კასაბლანკაში და მაროკოს სანაპიროზე. ამერიკელებმა, როდესაც დაინახეს ეგვიპტეში წარუმატებლობის ნაკლებობა და "გერმანული მგლების ხროვის" აქტივობა, მიატოვეს ოპერაცია ჩირაღდანი.
  გერმანელები, თავის მხრივ, ცდილობდნენ თავიანთი ჯარების გადაჯგუფებას სტალინგრადში საბჭოთა ჯარების ფლანგური თავდასხმების მოსაგერიებლად და მოემზადნენ ცენტრში თავდაცვაში დაკრძალვით.
  1942 წლის 19 ნოემბერს უამინდობის გამო საბჭოთა ჯარებმა ვერ შეძლეს ავიაციის ეფექტურად გამოყენება, მათ შორის თავდასხმის თვითმფრინავები და საარტილერიო მომზადებამ მიაღწია უკიდურესად შეზღუდულ წარმატებას. ასე რომ, ძალების გადაჯგუფებით გერმანელებმა და მათმა მოკავშირეებმა შეძლეს საბჭოთა ჯარების წინსვლის მოგერიება. მართალია, ამან ნაცისტებს ყურადღება სტალინგრადიდან გადაიტანა და საბჭოთა ჯარისკაცებს, რომლებიც ქალაქში გმირები იყვნენ, მოსვენება მისცა. მიუხედავად იმისა, რომ წითელი არმიის კონტროლის ქვეშ ძალიან ცოტა სახლია დარჩენილი.
  ფრიცმაც ცენტრში გამართა... სტალინგრადის ბრძოლა დეკემბრის ბოლომდე გაგრძელდა. ფრონტზე გარღვევის მიღწევის გამო, წითელი არმია შეჩერდა. მაგრამ ეს არც გერმანელებისთვის იყო ადვილი. მათ ძალიან ბევრი დაკარგეს ქალაქზე თავდასხმის დროს და მიუხედავად იმისა, რომ თავდაცვაში დანაკარგების კოეფიციენტი მათ სასარგებლოდ ჩანს, ჯარები მაინც ამოწურულია.
  იანვარში, მიუხედავად ორაკულის წინასწარმეტყველებისა, გერმანელებმა ვერ შეძლეს ჩრდილოეთით გაძევება ოპერაციის ნაპერწკლის დროს. მართალია, ბრძოლები სამ კვირაზე მეტხანს გაგრძელდა და წითელ არმიას დიდი მსხვერპლი დაუჯდა, მაგრამ მათ მოახერხეს სახმელეთო გზით სტალინგრადის მიღწევა.
  თუმცა, იბლისის სარკემ გააფრთხილა, გერმანელებმა შეძლეს ვორონეჟის მახლობლად შეტევის მოგერიება, მათი სუსტი მოკავშირეების გაძლიერება: იტალიელები და რუმინელები. წინააღმდეგ შემთხვევაში, იქ დაცვა გატეხილი იქნებოდა.
  და მესამე რჟევ-სიჩოვის ოპერაცია წარუმატებელი აღმოჩნდა. გერმანელებმა კვლავ, თუმცა უპრობლემოდ, მოიგერიეს საბჭოთა შეტევა. თავად სტალინგრადში ცხელოდა, იანვარში იყო ბრძოლები. პაულუსი შეცვალა მაინშტაინმა და ამ უფრო გამოცდილმა ფელდმარშალმა მოახერხა ციტადელის დაპყრობა 12 თებერვლისთვის. მაგრამ ისევ გერმანელებმა ამისთვის დიდი ფასი გადაიხადეს. 1943 წლის თებერვალში რაიხსტაგი უნდა შეკრებილიყო და სრული ომი გამოეცხადებინათ. გაახანგრძლივეთ სამუშაო დღე და გამოიყენეთ მონური შრომა უფრო აქტიურად ვიდრე ადრე.
  ტოტალური ომის გამოცხადებამ შესაძლებელი გახადა იარაღის წარმოების გაზრდა და ახალი დივიზიების ჩამოყალიბება. მათ შორის უცხოელები და ჰივისები.
  იცოდნენ, როდის აპირებდნენ ბრიტანელები და ამერიკელები მაროკოში შესვლას, გერმანელებმა თავიანთი დიდი წყალქვეშა ფლოტის გამოყენებით მტკივნეული დარტყმა მიაყენეს სადესანტო ხომალდებს - ჩაშალეს ერთი დაშვება მეორის მიყოლებით. ამან ნაცისტებს საშუალება მისცა დასავლეთის წინააღმდეგ სამხედრო ოპერაციების ლოკალიზება და მთელი მათი ძირითადი ძალების აღმოსავლეთში კონცენტრირება.
  რომმელის კორპუსის პოზიცია რთული რჩებოდა, მაგრამ სარკის წყალობით, ფაშისტურმა ავიაციამ უფრო ეფექტური მოქმედება დაიწყო და კოლონებმა გააუმჯობესეს აფრიკული ჯგუფის მიწოდება.
  მონტგომერის ახალი შეტევა 1943 წლის მარტში წარუმატებელი აღმოჩნდა. ამჯერად რომელმა, ეშმაკური მაგიის დახმარებით რომ მიიღო ზუსტი მონაცემები, ბრიტანელები ხაფანგში ჩააგდო და მოახერხა მათთვის გამანადგურებელი მარცხის მიყენება! მართალია, მტრის რიცხობრივი უპირატესობისა და საჰაერო უპირატესობის გამო მონტგომერის სრულად დამარცხება ვერ მოხერხდა, მაგრამ ბრიტანეთის დამარცხება შესამჩნევი იყო. განსაკუთრებით ბევრი ტანკი დაიკარგა და მანქანების მნიშვნელოვანი რაოდენობა დაიპყრო როგორც ტროფეები.
  ბრიტანელებმა უკან დაიხიეს რამდენიმე თავდაცვითი ხაზი და დაუახლოვდნენ ალექსანდრიას. რომელს სჭირდებოდა ახალი რეზერვები და ნაცისტებმა დაგეგმეს შეტევის გაგრძელება სამხრეთ მიმართულებით. სტალინგრადი დაეცა და შემდეგ შესაძლებელი გახდა ვოლგის გასწვრივ წინსვლა.
  1943 წლის მაისში კრაუტები გადავიდნენ ოპერაციაზე დელფინი. მათი ჯარები, მიუხედავად ორაკულის დახმარებისა, წითელი არმიის ძალიან ძლიერ წინააღმდეგობას შეხვდნენ. პროგრესი ნელი იყო მძიმე დანაკარგების ფასად. მართალია, ბედისწერის დახმარებამ გავლენა მოახდინა ომის მიმდინარეობაზე. ვერმახტი ელოდა კონტრშეტევებს და დაიწყო უფრო და უფრო მეტი შეტევა. ივნისის შუა რიცხვებში ნაცისტები უკვე მიუახლოვდნენ ვოლგის დელტას და მიაღწიეს კასპიის ზღვას.
  საბჭოთა ჯარების პოზიციები კავკასიაში 1943 წლის 22 ივნისს თურქეთის ომში შესვლით დამძიმდა. და ამან რეალურად წინასწარ განსაზღვრა ბაქოს ნავთობისთვის ბრძოლის შედეგი.
  მოკავშირეები არ იყვნენ გადამწყვეტი. მონტგომერი აქტიურ დაცვაზე გადავიდა და შეტევაზე აღარ ფიქრობდა, მაროკოში დაშვება კი არარეალური რჩებოდა.
  1943 წლის 10 ივლისს ჩერჩილმა აღმოსავლეთიდან გერმანული ძალების ნაწილის გადასატანად სცადა დაშვება საფრანგეთში. თუმცა, ცუდად მომზადებულმა სადესანტო, ამერიკული გაურკვევლობასთან ერთად და ის ფაქტი, რომ ორაკულის წყალობით, გერმანელებმა იცოდნენ ყველა დეტალი, მხოლოდ ბრიტანელებისა და ამერიკელების ყველაზე დიდი დამარცხება გამოიწვია ისტორიაში.
  ექვსას ორმოცდაათ ათასზე მეტი ადამიანი და უამრავი ტექნიკა მხოლოდ ტყვედ ჩავარდა. მაგრამ ამან, სამწუხაროდ, ხელი არ შეუშალა ნაცისტების წინსვლას სამხრეთში. აგვისტოში გერმანელებმა აიღეს მთელი დაღესტანი, თურქებმა თითქმის მთელი სომხეთი აიღეს ერევანთან ერთად, ხოლო 27-ში ნაცისტები და ოსმალები გაერთიანდნენ და ამიერკავკასიის ფრონტი ორ ნაწილად გაიყო.
  და ისევ, საბჭოთა ჯარების შეტევითი მცდელობები ფრონტის სხვა სექტორებზე მარცხით დასრულდა. მტერმა კარგად იცოდა საბჭოთა სარდლობის გეგმები.
  წითელ არმიაში სპეციალური განყოფილება მძვინვარებდა, ხორციელდებოდა რეპრესიები და მასობრივი წმენდები. რამდენიმე ათეული გენერალი და არტილერიის მარშალი კულიკიც კი დახვრიტეს.
  მაგრამ სანამ მტერს ეშმაკური იარაღი ჰქონდა, არაფერი ეშველებოდა მის წინააღმდეგ.
  სექტემბრის თვემ მძიმე ბრძოლებით ჩაიარა, ნაცისტები და ოსმალები ბაქოს მიუახლოვდნენ. ოქტომბერში კი ბრძოლები დაიწყო თავად ქალაქში.
  ზღვისპირა ქალაქს მიეწოდებოდა ზღვის გადაღმა და ისინი სასოწარკვეთილი ცდილობდნენ მის შენარჩუნებას. ბრძოლა გაგრძელდა და 7 ნოემბრისთვის, როგორც დაგეგმილი იყო, კრაუტებმა ვერ მოახერხეს მისი აღება. მაგრამ კავკასიის ყველა სხვა ქალაქი ამ დროისთვის უკვე დაკარგული იყო. და დეკემბერში, კოლოსალური დანაკარგების ფასად, ლეგენდარული ქალაქი დაეცა.
  კავკასია მთლიანად დაიკარგა, ისევე როგორც სსრკ-ში იმ დროს განვითარებული უდიდესი ნავთობის საბადო. მართალია, რადგან ყველა ნავთობის ჭაბურღილი ააფეთქეს და განადგურდა, თავად ნაცისტებმა ვერ ისარგებლეს ამ უპირატესობით მალე.
  აღმოსავლეთის ფრონტზე სიმშვიდე იყო. გერმანიის დიდი სახმელეთო ჯარები გადავიდნენ ერაყში და შემდგომ პალესტინასა და სუეცის არხში რომმელის დასახმარებლად. თუმცა საბჭოთა ხელმძღვანელობამ გადაწყვიტა ესარგებლა პაუზით. ნავთობის საბადოები უკვე განვითარებულია სხვა ადგილებში, მათ შორის ციმბირში. და საბჭოთა დიზაინერები მუშაობდნენ ახალ ტანკებზე. IS-2 და T-34-85 უნდა ყოფილიყო პასუხი გერმანულ პანტერებსა და ვეფხვებზე.
  ნაცისტურ გერმანიაში იარაღის წარმოება უფრო მაღალი იყო, ვიდრე რეალურ ისტორიაში. ნათელია, რომ ნაცისტებს და მონებს მეტი რესურსი აქვთ და დემორალიზებული მოკავშირეების დაბომბვა უფრო სუსტია. ეს ნიშნავს, რომ მათ შეეძლოთ მეტი რკინის და უკეთესი ხარისხის ლითონის წარმოება, ვიდრე სინამდვილეში. მაშასადამე, თვეში 600 ვეფხისტყაოსნის წარმოების გეგმა მიღწეული და გადაჭარბებულიც კი იყო. მაგრამ იყო სხვა შეზღუდვები: სასწავლო დრო ახალი ეკიპაჟებისთვის. უფრო მეტიც, "პანტერას" თავისი უდავო უპირატესობებით: ქვემეხი მაღალი ჯავშანჟილეტით და ცეცხლსასროლი სიჩქარით, შესანიშნავი ხილვადობით და ოპტიკით, ასევე კარგი შუბლის დაცვით და კარგი მამოძრავებელი წარმომადგენლობით, ჰქონდა სუსტი გვერდითი დაცვა და შერეული განლაგება. ლილვაკებიდან.
  Panther-2 უფრო მოწინავე და პერსპექტიული განვითარება აღმოჩნდა. ბევრად უფრო მკვრივი განლაგების წყალობით, ოდნავ უფრო მაღალი წონით 47 ტონა, Panther-2-ს გააჩნდა ძლიერი 88 მმ-იანი ქვემეხი 71 EL ლულის სიგრძით და 120 მმ ჯავშანი კორპუსის წინა მხარეს, 60 გრადუსიანი გვერდით. კუთხე და 150 კოშკურის წინა მხარეს, 900 ცხენის ძრავით დურალუმინის გარსაცმში.
  ასეთი აპარატის წარმოება დაიწყო 1943 წლის ნოემბერში, Tiger-2-თან ერთად. თუმცა, გერმანელები ჯერ კიდევ მხოლოდ ავითარებდნენ თავიანთ მანქანას. და ისინი წინ წავიდნენ ახლო აღმოსავლეთში.
  1944 წლის მარტში გერმანელებმა აიღეს ქუვეითი და მიაღწიეს სუეცის არხს.
  ორაკული უნდა გატეხილიყო, რათა ნაცისტებს რაიმე უპირატესობა არ ჰქონოდათ. ამ შემთხვევაში, გოგონებს ადრე ჰქონდათ ამის გაკეთების სურვილი, მაგრამ გავლენის შეზღუდვამ იმოქმედა მათზე.
  მაგალითად, ახლა, მაგიით სავსე გოგოების ნაცვლად, 1944 წლის 1 აპრილს ფრონტზე ორი ლამაზი ლამაზმანი მოძრაობდა. სამწუხაროდ, ძალიან უღიმღამო შესაძლებლობებით, ნახტომის შემზღუდველმა იმოქმედა. ცოტა ციოდა შიშველი ფეხებისთვისაც კი, თოვლზე ძლივს დაუცველ გაზაფხულის მიწაზე სიარული. გოგონების მარცხენა მხარეს არის ღრმა ვოლგა, კამიშინის ჩრდილოეთით და თუ უფრო შორს წახვალთ, მიაღწევთ გერმანიის პოზიციებს სტალინგრადის მახლობლად. და მეომრების ამოცანაა, გახდნენ თითქმის ჩვეულებრივი გოგოები და დაკარგონ თავიანთი ზეადამიანური შესაძლებლობები საძულველი ორაკულის გასანეიტრალებლად... თუმცა, ახლა ესეც შეიძლება არ იყოს საკმარისი. ყოველივე ამის შემდეგ, სსრკ-მ დაკარგა ტერიტორია, რომელზეც ომამდე ცხოვრობდა მოსახლეობის ნახევარი და მისი სამრეწველო პოტენციალის მნიშვნელოვანი ნაწილი, მათ შორის, პირველ რიგში, მოპოვებისთვის მოსახერხებელი ნავთობი.
  სხვა დეპოზიტები, რა თქმა უნდა, არის, მაგრამ იმისთვის, რომ მათ სრული დატვირთვით იმუშაონ, დროც და ფულიც არის საჭირო. ანუ სიტუაცია ისეთია, რომ თუნდაც ჰიტლერს ჩამოერთვას იბლისის სარკის ძალა, ეს შეიძლება მტკივნეულად არასაკმარისი აღმოჩნდეს. უფრო მეტიც, მოკავშირეებში გაძლიერდა სეპარატისტული განწყობები. განსაკუთრებით ამერიკელები. რუზველტი ავად არის, გალენი აშკარად მიდრეკილია მემარცხენე პაციფიზმისკენ და ახალი არჩევნების პერსპექტივა არც თუ ისე ხალისიანია.
  წყალქვეშა ომი მოკავშირეებისთვის კარგად არ მიდის. გერმანული წყალქვეშა ნავების რაოდენობა მუდმივად იზრდება და მათი საბრძოლო თვისებები უმჯობესდება. უკვე გამოჩნდა სითბოს მართვადი ტორპედოები და წყალბადის ზეჟანგით მომუშავე წყალქვეშა ნავები. მოკავშირეთა ფლოტი კი თხელდება და სუსტდება, განსაკუთრებით მას შემდეგ, რაც კრაუტების ტექნოტრონიულმა ზვიგენებმა ისწავლეს არ გამოჩნდნენ ზედაპირზე და არ გამოამჟღავნონ თავი.
  გარდა ამისა, ნაცისტების წყალქვეშა ფლოტის აქტივობა უფრო მაღალია, ვიდრე რეალურ ისტორიაში: საწვავის მიწოდება გამარტივდა, ტანკერებიც კი ჩამოდიან ლიბიის მინდვრებიდან. გარდა ამისა, რუმინეთის დაბომბვა გაცილებით სუსტია. და სინთეზური საწვავის წარმოება უფრო მაღალია.
  მოკავშირეები შოკში არიან და მათი მდგომარეობა არასახარბიელოა. განსაკუთრებით შიდაპოლიტიკური.
  ძალთა ბალანსი აღმოსავლეთ ფრონტზე 1944 წლის 1 აპრილს: სსრკ 6,3 მილიონი ჯარისკაცი და ოფიცერი და დაახლოებით 5,3 ათასი ტანკი და თვითმავალი იარაღი, 95 ათასი იარაღი და ნაღმტყორცნები, 7,7 ათასი თვითმფრინავი. მძიმე დანაკარგები ზამთრის ბრძოლებში მტრის დამარცხების მცდელობისას. გერმანელებმა, თანამგზავრების, უცხოური დივიზიების, ჰივის ქვეითების გათვალისწინებით, დააგროვეს 7,2 მილიონზე მეტი, ტანკები და თვითმავალი იარაღი უკვე 8,8 ათასი, იარაღი და ნაღმტყორცნები დაახლოებით 100 ათასი, ავიაცია 16,5 ათასი მანქანა. იმის გათვალისწინებით, რომ ახალი IS-2 და T-34-85 ტანკები ახლახან დაიწყეს წითელ არმიასთან სამსახურში შესვლა, მტრის უპირატესობა აღჭურვილობის ხარისხში მნიშვნელოვანია. ამრიგად, "პანტერების" და "ვეფხვების" წარმოება უკვე დაწინაურებულია და ისინი გერმანიის სატანკო ფლოტის ნახევარზე მეტს შეადგენენ.
  ავიაციაში ხარისხობრივი შეფასებები არც ისე ნათელია. გერმანული მანქანები სიჩქარითა და შეიარაღებით აღემატება საბჭოთა მანქანებს, მაგრამ ჩამოუვარდება ჰორიზონტალურ მანევრირებას, ამავდროულად აღემატება ვერტიკალურ მანევრირებას. მაგრამ რაც მთავარია, რეაქტიული თვითმფრინავი გამოჩნდა Fritz-ში, პირველ რიგში ME-262. პროპელერზე მომუშავე მებრძოლებიდან ყველაზე ძლიერი შეიარაღებისა და სიჩქარის მხრივ იყო ME-309 და TA-152. Yu-488 და კიდევ უფრო ადრე Yu-288 შევიდა სერიულ წარმოებაში. ამ ბომბდამშენებს არ ჰქონდათ ტოლი ფრენის მახასიათებლებით მაღალი დატვირთვის პირობებში.
  ნებისმიერ შემთხვევაში, თუ გავითვალისწინებთ ძალთა ბალანსს, მაშინ მტერი უფრო ძლევამოსილად უნდა იყოს აღიარებული. გარდა ამისა, თუ ოპერაცია ახლო აღმოსავლეთში დასრულდება, ფაშისტები კიდევ უფრო გაძლიერდებიან. და იქ მათ საბოლოო გამარჯვებამდე თვეზე მეტი არ არის დარჩენილი. Ისე...
  ტექნიკურად მცოდნე ელენამ მძიმედ ამოისუნთქა და იმღერა:
  - არა ძალა, არც ძალა... გობლინს აშკარად ბევრი ჰქონდა დასალევი! მან მხოლოდ ქერქი დაინახა და უხამსობა ყვიროდა!
  ზოიამ, რომელმაც თავისი კულტურა მოკრძალებულ გლეხურ სამოსშიც კი შეინარჩუნა, თითი დაუქნია მეგობარს:
  - მოერიდეთ ვულგარულობას... ჯობია, სამოქმედო გეგმა შევადგინოთ!
  ელენა მხრები აიჩეჩა. ის უფრო გამხდარი იყო ვიდრე ადრე და არა ისეთი სპორტული. მიუხედავად იმისა, რომ შესაძლოა ბევრი მამაკაცი მას უფრო მიმზიდველად მიიჩნიოს ვიდრე ადრე. გოგონას კაბა მარტივია, თეთრეული, თეთრი და სუფთა. ცოტა უფრო მოკლე, ვიდრე ეს ჩვეულებრივ გლეხ ქალებს აქვთ, გარუჯულ ფეხებს მუხლებს ზემოთ აფენენ. გოგოებს არც იარაღი და არც ძვირფასეულობა დარჩათ. საათიც კი არ არის.
  ისინი ახლა ისეთი rustic, ძალიან გარუჯული თვის აპრილის, მაგრამ არც ისე სწრაფი და ძლიერი. ფეხები მიდის კენჭებით მოფენილ თიხის გზაზე. შიშველი ძირები, გლეხის ქალების მსგავსად, უხეშია და თავს კომფორტულად გრძნობენ, როდესაც აბიჯებენ წვეტიან ზედაპირზე. როცა დადიხარ, ასე არ ცივა. დილის ყინვა ყინვის შემდეგ დნება და ფეხები არც ისე დაბუჟებული და მტკივნეულია.
  წინა სხეულში იგი ზოგადად მეომარი იყო, თუნდაც ანტარქტიდაში უპრობლემოდ. ახლა კი ფეხები გამიწითლდა სიცივისგან და დილის მზეზე თბება, საზიზღრად მტკივა.
  ელენამ, რომელსაც უკვე დაავიწყდა, რომ ადამიანის სხეულს შეუძლია განიცადოს უსიამოვნო შეგრძნებები სიცივისა და დაღლილობისგან, გაღიზიანებით თქვა:
  - სიმართლე გითხრათ, ასეთ ექსპედიციაში აზრს ვერ ვხედავ. ამ ჯოჯოხეთში ჩაგვაგდეს, ძლიერ მაგიას მოკლებული... დავრჩით ფეხშიშველი და უბრალო გლეხური სამოსით და ამავდროულად, ვალდებულნი ვართ გადავარჩინოთ კაცობრიობა ფაშიზმისგან!
  ზოიამ ლოგიკურად უპასუხა მსგავს პასაჟს:
  "მაგრამ ეს არის მისი სილამაზე!" ასე რომ, არც ისე ადვილი იქნებოდა, როდესაც ჩვენი სასწაულებრივი შესაძლებლობების გამოყენებით ავიღეთ ვილნა და ლიტვის სხვა ქალაქები. ეს ბევრად უფრო საინტერესოა და რაც მთავარია ფანტაზიას მოითხოვს მტრის უბრალო სხეულებში და ზესახელმწიფოების გარეშე დასამარცხებლად!
  ელენამ ჩვეულებისამებრ დაარტყა შიშველი ფეხი რიყის ქვაში, რომელიც შუა გზაზე თიხიდან გამოდიოდა. მაგრამ დარტყმისგან გაფრენის ნაცვლად, ქვა ადგილზე დარჩა და ბრძენი გოგონა ტკივილზე ყვიროდა. ჯერ კიდევ გრძელი, მოხდენილი თითები მაშინვე შეშუპებული გახდა და გალურჯდა. და ზოიას რამდენიმე მათგანის გასწორებაც კი მოუწია. იასამნისფერი ფალანგები თავის ადგილზე დაეცა და ელენამ ჩამოიშორა ლოყაზე ჩამოყალიბებული ცრემლი. ასეთი სისულელე უნდა გააკეთო.
  ბელობოგის ქალიშვილმა საკუთარ თავში სიმპათიის მოზღვავება იგრძნო, თანაგრძნობის ტალღამ მოიცვა. და ამავე დროს გაჩნდა საკუთარი სისუსტის და დაუცველობის განცდა. ელენას ცისფერი ხორცის ქვეშ ფრჩხილი გატყდა და მისი ფეხიც მართლაც შემაშფოთებლად დაზიანებული და დაუცველი გახდა.
  ბრძენი, თავის მიმართ თანაგრძნობით, შენიშნა:
  - აი რას ნიშნავს ხორცი ზესახელმწიფოების გარეშე... უბრალოდ არავინ ხდები!
  ზოიამ გაბრაზებულმა შენიშნა:
  -შენი პატარა ფეხები მოგეშლება... როგორმე იცოცხლებ!
  გოგონები ისევ გზას დაადგნენ. აღარ ჰქონდათ ისეთივე უგუნური ხალისი. გარდა ამისა, რაც უფრო დიდხანს დადიოდნენ, მით უფრო იგრძნობოდა შიმშილი. აქ გაჩნდა კოლმეურნეობის მინდვრები... მათზე მუშაობა უკვე გაჩაღდა.
  კაცები კი არ ჩანდნენ, მხოლოდ ქალები და ბავშვები იყვნენ შეკაზმულები, ზოგი გუთანზე, ზოგი თოხზე. აქ ხალხი საშინლად გამხდარია, გამოფიტული სახეებით. მართალია, ბიჭებმა ულამაზესი გოგოების დანახვისას გაუღიმეს და აკანკალდნენ, აკოცა, გაშლილი ხელებით მიესალმნენ.
  ზოიამ შესთავაზა ელენას გლეხის შრომით დახმარება. სვაროგის ქალიშვილი უხალისოდ დათანხმდა. მას პირადად სურდა იარაღის ღვაწლი და არა კოლმეურნეობის მძიმე ნაწილი. მაგრამ მას შემდეგ, რაც მან ფეხი რიყის ქვაზე დააზიანა, მისი მებრძოლი განწყობა მაშინვე გაქრა. გარდა ამისა, თქვენ უნდა იფიქროთ საკუთარ ლეგალიზაციაზე. რაც არ უნდა თქვას, ისინი მხოლოდ კაბებით და პასტორების გარეშე დარჩნენ.
  დიახ, NKVD-ს შეუძლია ნებისმიერ დროს გამოაცხადოს ისინი ჯაშუშებად და დააბნიოს ისინი. წინააღმდეგ შემთხვევაში ისინი აღმოჩნდებიან მხოლოდ ლტოლვილები, რომლებმაც დაკარგეს ყველაფერი, მათ შორის საბუთებიც. მათი კაბები არც თუ ისე ახალია და ბოლშევიკური სოფლისთვის დამახასიათებელია უფრო მოკლე ქვედაკაბის სტილი. შეგიძლიათ იმდენი ჭამო, რომ დაიჯერონ!
  ზოია სოფელშია დაბადებული და მისი ხელები და სხეული ტანჯვაში ძალიან მოხერხებულია. ელენა ქალაქის ქალბატონია და არა მხოლოდ მოსკოვი. მართალია, მას აქვს გამოცდილება სახნავ სამუშაოებში როდნოვერის საზოგადოებაში. მაგრამ მაინც მოძრაობები არ არის ისეთი მარტივი და ნაცნობი, როგორც ზოია. დიახ, და გატეხილი თითები ცივ მიწაზე ამაზრზენად მტკივა.
  თუმცა, ახალგაზრდა ქალები, ბიჭები და გოგონები ფეხშიშველები არიან, თუნდაც ღამით ყინვა იყოს და თითქმის გაცივდეთ. მხოლოდ მოხუცი ქალები და მოხუცი ქალები ფეხსაცმლით. კაცები არ ჩანან და ყველას ზემოთ უფროსი არის ხუჭუჭა, მოწითალო თინეიჯერი, რომელიც თხუთმეტ წელზე უფროსი არ არის, უაღრესად მოწესრიგებულ შარვალში, მაგრამ ძალიან გამომხატველი მზერით და გაბედული ნიკაპით. ეს ბიჭი კომკავშირის სამკერდე ნიშნით ყველაზე უფროსია ბიჭებს შორის და ყველას ბრძანებებს აძლევს.
  ახალგაზრდა მეთაურს ორი ლამაზმანის შეერთების ფაქტზე კომენტარი არ გაუკეთებია. თითქოს ეს ასე იყო, ცხადია. ვოლგის რეგიონის კლიმატი რბილია და კლიმატი გაჩაღდა, ამიტომ დამატებითი წყვილი ხელი არ დააზარალებს.
  ელენას ზურგი მალევე დაეწყო და გუთანზე წასვლა სთხოვა. ასე რომ, საკმაოდ ძლიერი გოგოს ტანისთვის უფრო ადვილია, მაგრამ თქვენ უბრალოდ ფრთხილად უნდა ჩათხაროთ ქუსლები ფხვიერ მიწაში, რომ ფეხის თითები ასე არ გაღიზიანდეს. მაგრამ მკერდზე ზეწოლა სხვა კუთხით მოდის და ზურგი, განტვირთვის შემდეგ, არ გრძნობს ტკივილს.
  გოგონამ დაფიქრდა, მართლა რამდენი წლისაა? უკვე დიდი ხანია ასი გავიდა! სასაცილო! ის ერთ-ერთი უძველესი ქალია თანამედროვე რუსეთში და ამავდროულად, ძალითა და სიჯანსაღით სავსე. მაგრამ მას შემდეგ, რაც მათ ჯადოსნური შესაძლებლობები ჩამოართვეს, ისინი შეიძლება გახდნენ ასეთი ურჩხულები!
  ეს აზრი ელენას აციებს...
  ყველა მუშაობდა ენთუზიაზმით და ლანჩის შესვენების გარეშე. ან მხოლოდ მაშინ, როცა მთლიანად დაბნელდა, ისინი ცეცხლს მიუახლოვდნენ, რათა თავი გაეხალისებინათ. იქვე იყო მდინარე ვოლგა და ქოთანში თევზი იყო. მაგრამ მხოლოდ ამდენი პურია და ის რატომღაც არ არის მთლიანად სუფთა, მინარევებისაგან. ხახვის კიდევ ერთი გემო.
  საჭმელი მარტივია და არც ისე ბევრი, როგორც ჩანს, დელიკატესი მშიერი კუჭისთვის. Ranger Girls-ს მრავალი წელი არ უგრძვნია ასეთი დაღლილობა. არა, ჯერ კიდევ ძალიან მტკივნეულია იყო ადამიანი ზესახელმწიფოების გარეშე. შენ კი... ვირივით იღლები!
  მაგრამ ასევე კარგია, რომ ორგანიზმები ახალგაზრდა და ჯანმრთელები არიან. გოგონებს სხვა ქალებთან ერთად ბეღელში დამოუკიდებლად ჩაეძინათ. ერთ-ერთმა ბიჭმა თავი ზოის მაღალ მკერდზე დაადო. რეინჯერი გოგონა მის ქერა კულულებს მოეფერა... და ძლიერი სევდა იგრძნო. მათ ყველაფერი მიიღეს ცხოვრებიდან და მათი მფარველებისგან, დემიურგ ღმერთებისგან: მარადიული ახალგაზრდობა, ძალაუფლება, სიმდიდრის ქონის შესაძლებლობა, ძალაუფლება, პატივი და პატივისცემა, მაგრამ... ჩასახვისთვის მათ უნდა დაეძინათ მათთან ტოლფას კაცთან. და ამის პოვნა სულაც არ არის ადვილი.
  და თუ ასეთი ბიჭები არიან, მაშინ ისინი სხვა დონეზე და სხვა სამყაროში არიან. ელენას გაახსენდა სიმღერა გაგარინზე და ამან კიდევ უფრო დაამწუხრა;
  იცი როგორი ბიჭი იყო...
  მთელმა სამყარომ ხელში აიყვანა!
  ცინგის ძმის გადაწყვეტილება გადაარჩენს იმპერიას
  ცარ ნიკოლოზ II-ის ძმა, მიხეილი, რეალური ისტორიისგან განსხვავებით, გადამწყვეტად მოქმედებდა. საიმპერატორო გვარდიამ ცეცხლი გაუხსნა აჯანყებულებს, რომლებიც ცდილობდნენ ზამთრის სასახლის შტურმს. შემდეგ ბრძოლაში შევიდნენ კაზაკები, რომლებიც ხელს უწყობდნენ სუვერენს და კეთილშობილური პოლკები.
  რამდენიმე ასეული აჯანყებული დაიღუპა და სხვები გაიქცნენ. პოლიციამ აჯანყებულები და მათი ლიდერები აქტიურად შეიპყრო. სახელმწიფო სათათბიროს წარმომადგენლები, სამთავრო ოჯახები, ვაჭრები და ფინანსური ელიტის წევრები იჩქარეს ცარ ნიკოლოზის ერთგულების ფიცი და ერთგულება დადეს. ბრძოლის დროს ექვსასზე მეტი აჯანყებული დაიღუპა და ათასნახევარი დაიჭრა. მცველებმა დაკარგეს ოცამდე ადამიანი, კაზაკებმა კიდევ ორმოცდაათი.
  სერიოზული შეტაკება, მაგრამ ავტოკრატია გადარჩა. ზევით შეთქმულებს არც ერთი აზრი ჰქონდათ და არც ერთი ლიდერი. და საერთოდ, ბევრ მათგანს მიაჩნდა, რომ ომის დროს შეუძლებელი იყო მმართველობის ფორმის შეცვლა.
  მეფე ნიკოლოზ II-ით ბევრი უკმაყოფილოა, მაგრამ იმპერიული რეჟიმისთვის ალტერნატივის შეთავაზება რთულია. უფრო მეტიც, მდიდრებს სერიოზულად ეშინიათ, რომ რესპუბლიკური მმართველობის ფორმა ზედმეტად სუსტი და ფხვიერი აღმოჩნდება, რათა დაიცვას კაპიტალისტები მშიერი და აჯანყებული პროლეტარიატისგან, ხოლო მიწის მესაკუთრეები გლეხებისგან.
  მაგრამ ხალხი თავად არ მოაწყობს სერიოზულ რევოლუციას. ბოლშევიკები ჯერ კიდევ ძალიან სუსტები და ცოტანი არიან, სოციალისტ რევოლუციონერებს უმეტესად სჯერათ, რომ რევოლუცია კარგია, მაგრამ ჯობია პირველ რიგში მსოფლიო ომი მოიგოთ.
  მოკლედ ბუნტი იყო და ყველა გამოვიდა! რაღაც სისხლიანი აღდგომის მსგავსი განმეორდა...და სიჩუმე!
  ნიკოლოზ II-მ ძმა გადამწყვეტობისთვის დააჯილდოვა გიორგის პირველი ხარისხის ორდენით და დააწინაურა გენერალის წოდება, დასავლეთის ფრონტის მეთაურად დანიშნა მიხეილი. ხოლო სამხრეთ და რუმინეთის ფრონტები ემორჩილებოდნენ ბრუსილოვს.
  რუსული არმიის ზომა თითქმის ათ მილიონამდე გაიზარდა და მისი შენარჩუნება იმპერიას მძიმე ტვირთად აყენებდა. საჭირო იყო წინსვლა.
  როგორც კი გზები დაშრა, მეფის ჯარი გალიციაში დაარტყა. რიცხობრივი უპირატესობა რუსული ჯარების მხარეზე იყო. ავსტრიელები ზნეობრივად დასუსტდნენ და სლავებისგან შემდგარი პოლკები მასობრივად დატოვეს ან დანებდნენ. არ იყო საკმარისი გერმანული ქვედანაყოფები მტრის შესაკავებლად.
  ყოველივე ამის გარდა, შეერთებული შტატები აპრილში შევიდა ომში ცენტრალური ძალების წინააღმდეგ. და ამრიგად, კონფლიქტის შედეგი უკვე წინასწარ იყო განსაზღვრული. გერმანელები ცდილობდნენ თავიანთი ძალების გაზრდას დასავლეთში მოკავშირეების დასამარცხებლად და ვერ შეძლეს მნიშვნელოვანი დახმარება გაუწიონ ავსტრია-უნგრეთს.
  რუსეთის ჯარებმა დაიკავეს ლვოვი და გალიციის რამდენიმე ქალაქი. რამდენიმე პატარა ქვაბიც კი ჩამოყალიბდა. ავსტრიული, მოწყვეტილი, გატეხილი ფრონტი ძალიან სწრაფად იშლებოდა, ამიტომ გერმანელებს მოუწიათ გადასულიყვნენ ბრმა თავდაცვაზე დასავლეთში და ჯარები ჩაეყარათ წარმოქმნილ ხარვეზებში.
  თავიანთი წარმატების განვითარებით, რუსები მიუახლოვდნენ პრჟემისლს და გარს კი შემოარტყეს ქალაქი. მაგრამ მიწოდების პრობლემებმა და ბრძოლაში უფრო საბრძოლო მზადყოფნაში გერმანული შენაერთების შეყვანამ შეანელა წინსვლა. მაგრამ რუმინეთის ფრონტი შეტევაზე გადავიდა და გარკვეული პერიოდის შემდეგ დასავლეთის ფრონტიც. ამ უკანასკნელს რთული ამოცანის წინაშე დადგა: გაერღვია მძლავრი, ღრმა ეშელონიანი გერმანული დაცვა.
  მეფის ძმა მიხაილს ეს სამარცხვინოდ არ ჩათვალა, ბრუსილოვისგან ისწავლა და მსგავსი ტაქტიკა გამოიყენა. მან დაიწყო შეტევის მომზადება ერთდროულად თორმეტ სხვადასხვა ადგილას, რათა გერმანელებმა ვერ დაადგინეს მთავარი შეტევის მიმართულება. გარდა ამისა, ისინი აქტიურად იყენებდნენ კვამლის ფარდას და ღამით შეურაცხყოფას.
  სამხრეთში მყოფმა რუსულმა ჯარებმა გაათავისუფლეს ბუქარესტი, ხოლო ცენტრში შეტევამ ვილნოს სამხრეთით გარღვევა გამოიწვია.
  გერმანელებს კიდევ ერთხელ მოუწიათ სამხრეთ ფლანგის გაძლიერება. გერმანიის ჯარები, რომლებიც ბლოკავდნენ რიგას, ემუქრებოდნენ ალყაში მოქცევას. ამ პირობებში კაიზერმა მიიღო რთული გადაწყვეტილება, დაეტოვებინა ბალტიის ქვეყნები და გაეყვანა ჯარები პრუსიის თავდაცვით ხაზზე.
  გაერთიანებას და თურქეთს საქმე არ გამოუვიდა. რუსები და ინგლისელები მიიწევდნენ მცირე აზიაში, ფრანგები ზეწოლას ახდენდნენ პალესტინაზე სირიაში. ოსმალეთი სუსტდებოდა და მათი დაცემა შორს არ იყო. გარდა ამისა, ბულგარელები შეიცვალა. გააცნობიერა, რომ პრუსიელებმა უკვე წააგეს ომი და რუსეთის ჯარებმა, რომლებმაც გაათავისუფლეს რუმინეთის უმეტესი ნაწილი, მიაღწიეს საზღვარს, სლავების მეფემ ომი გამოუცხადა ავსტრიას, თურქეთს და გერმანიას.
  რა თქმა უნდა, ამან გერმანელებს უფრო მეტი თავის ტკივილი მოუტანა. მათ აღმოსავლეთში ფრონტის ხაზის გამართვა ვეღარ შეძლეს და იძულებული გახდნენ უკან დაეხიათ ვისტულაში. იმ იმედით, რომ ბუნებრივი წყლის ბარიერი შეაფერხებდა რუსეთის ჯარებს.
  დასავლეთში მოკავშირემ მხოლოდ ნაწილობრივ წარმატებებს მიაღწია, თუმცა უკვე უფრო აქტიურად იყენებდნენ ტანკებს. მაგრამ ახლა გერმანიას ეჭირა ფრონტი, თუმცა იძულებული გახდა ოდნავ უკან დაეხია. სამხრეთ მონაკვეთს დიდი ძალისხმევა დასჭირდა.
  ისე, ცარისტულმა რუსეთმა შემოდგომაზე და ზამთარში ბრძოლების სიმძიმე ოსმალეთის იმპერიას გადასცა.
  კონსტანტინოპოლზე თავდასხმა, როგორც ხმელეთიდან, ასევე ზღვიდან, დასრულდა რუსული იარაღის ტრიუმფით. თურქეთი დაეცა და მასთან ერთად რუსეთმა მიიღო დიდი ტერიტორიები, კონსტანტინოპოლი და სრუტეები ხმელთაშუა ზღვაზე გასასვლელით.
  მართალია, 1917 წელს ომის დასრულება ვერ მოხერხდა, მაგრამ გამარჯვების სუნთქვა უკვე ყველას გრძნობდა, უფრო მეტად, ვიდრე 1916 წელს.
  ზამთარმა რუსეთში მცირე გაფიცვებითა და დემონსტრაციებით ჩაიარა, მაგრამ სამხედრო სირთულეების მიუხედავად სერიოზული შეტაკებები არ ყოფილა. შესაძლოა, რუბლი ძალიან გაუფასურდა, მაგრამ შიმშილობაზე საუბარი ნაადრევია.
  თუმცა ომის დამთავრების დრო დადგა და ამას ყველა მიხვდა. ფელდმარშალზე დაწინაურებულმა ბრუსილოვმა შესთავაზა მთავარი დარტყმა სამხრეთით, სადაც მტერი უფრო სუსტი იყო, შემდეგ კი ჩრდილოეთით შემობრუნება.
  გერმანელებს უკვე ჰქონდათ პირველი ტანკები. მაგრამ მათი რიცხვი ძალიან მცირეა იმისთვის, რომ მნიშვნელოვანი გავლენა იქონიოს ომის მიმდინარეობაზე. რუსეთს ასევე აქვს საკუთარი მანქანები, კერძოდ მენდელეევის ტანკები. მაგრამ ისევ, ცარისტული ინდუსტრია ჯერ კიდევ არ შეუძლია განახორციელოს მასობრივი წარმოება.
  მაგრამ ტანკების მასობრივი წარმოება დააარსეს ბრიტანელებმა, ამერიკელებმა და ფრანგებმა. ეს ნიშნავს, რომ გაჩნდა თავდაცვის გარღვევის ახალი, მძლავრი საშუალება, რომელმაც გერმანული პოზიციები უნდა გაარღვიოს.
  მოკავშირეებს ასევე სურთ დამანგრეველი ომის დასრულება რაც შეიძლება სწრაფად. მარტის ბოლოდან კი მათ დაიწყეს გერმანიის ღრმა ეშელონური თავდაცვის გარღვევის მცდელობა.
  რუსული ჯარების შეტევა სამხრეთით გზების გაშრობისთანავე დაიწყო. რუსული ჯარები, წინა გამარჯვებების შემდეგ, გაძლიერდნენ, მაგრამ ავსტრიელებმა ძლივს გამართეს. ბუდაპეშტი უკვე მაისის დასაწყისში აღმოჩნდა გარშემორტყმული. შემდეგ მოძრაობა დაიწყო ვენისკენ და მდინარე ვისლას გვერდის ავლით.
  შეტევაზე იტალიელებიც გადავიდნენ. იაპონიამაც კი გაგზავნა საექსპედიციო ძალა ევროპაში. გერმანელები ყველა მხრიდან ზეწოლას ახდენდნენ.
  როდესაც რუსული ჯარები უკვე მიუახლოვდნენ ვენას, ავსტრია-უნგრეთი კაპიტულაცია მოახდინა. გერმანიის უკანასკნელი მოკავშირე საბოლოოდ დაეცა. დასავლეთში, ფრონტის სხვადასხვა ნაწილში დარტყმის ტაქტიკის გამოყენებით, მოკავშირეები ნელა, მაგრამ აუცილებლად წინ მიიწევდნენ. და რუსული ჯარები შევიდნენ სამხრეთიდან გერმანიის ფრონტის უკანა მხარეს, რომელიც ფარავდა ვისტულას.
  ამ პირობებში, კანცლერმა ვილჰელმმა, გააცნობიერა გერმანიის სრული, უიმედო პოზიცია, გამოაცხადა ყველა საომარი მოქმედებების შეწყვეტა 1918 წლის 22 ივნისს. ფაქტობრივად, გერმანელებმა კაპიტულაცია მოახდინეს.
  ავსტრია-უნგრეთმა არსებობა შეწყვიტა. რუსეთმა მიიღო გალიცია, კრაკოვის რეგიონი, ბუკოვინა, აღმოსავლეთ სლოვენიის ნაწილი და უნგრეთი. რუმინეთი ტრანსილვანია. ავსტრია-უნგრეთიდან მხოლოდ პატარა ავსტრია და ძლიერ შემცირებული უნგრეთი დარჩა. ჩეხოსლოვაკია გაჩნდა რუსეთის ეგიდით.
  ცარისტულმა იმპერიამ გერმანიიდან მიიღო კლაიპედა, პოზნანი და ზღვების გასასვლელი, რითაც აღმოსავლეთ პრუსიას მოკვეთა თავად მეტროპოლიიდან დანციგის გავლით.
  გერმანიას უნდა დაეთმო ის, რაც მანამდე მე-19 საუკუნეში დაიპყრო დანიასა და საფრანგეთს. მას ყოველწლიურად უზარმაზარი რეპარაციების გადახდა მიუსაჯეს და სამხედრო პოტენციალი ასი ათასი ადამიანით შემოიფარგლა.
  და რა თქმა უნდა, როგორც რეალურ ისტორიაში, დემილიტარიზებული ზონა.
  მეფის რუსეთმა გააფართოვა თავისი საკუთრება სამხრეთით. ოსმალეთის იმპერიამ, ისევე როგორც ავსტრიის იმპერიამ, არსებობა შეწყვიტა. ბრიტანეთმა აიღო ერაყი, საფრანგეთი, სირია და ინგლისელებთან ერთად პალესტინა. რუსეთმა მიიღო სომხეთი, მცირე აზია და კონსტანტინოპოლი.
  გავლენის სფეროებად დაიყო ახლო აღმოსავლეთი და ირანიც. ამრიგად, მეფის რუსეთმა მიაღწია მნიშვნელოვან მატერიალურ შენაძენებს.
  მაგრამ ომს ორ მილიონ ნახევარზე მეტი ჯარისკაცის სიცოცხლე შეეწირა, გარდაცვლილი მშვიდობიანი მოსახლეობის გარეშე, უზარმაზარი ხარჯები. ფინანსები დაეცა და ქვეყანა ვალებში ჩავარდა.
  მართალია, მოკავშირეები ლმობიერად შეთანხმდნენ სესხების პროცენტების ჩამოწერაზე, მაგრამ მაინც ვალი საკმაოდ დიდი აღმოჩნდა - დაახლოებით ათი მილიარდი ოქროს რუბლი.
  მაგრამ შესაძლებელი იყო საწარმოების ნაციონალიზაცია, რომლებიც ადრე გერმანელებს ეკუთვნოდათ.
  მეფის რუსეთში პოლიტიკური ვითარება დასტაბილურდა და იმპერატორის ავტორიტეტი გაიზარდა.
  ნიკოლოზ II-მ ამით ისარგებლა და გააუქმა საკუთარი მანიფესტი სახელმწიფო სათათბიროზე. ხელახლა აღდგა ავტოკრატია და საკანონმდებლო ძალაუფლება მთლიანად მეფეს გადაეცა.
  ამან მხოლოდ პროტესტის მორცხვი მცდელობები გამოიწვია. ქვეყანა ძალიან დაიღალა ომით და არ სურდა ახალი შოკები.
  და ეკონომიკამ დაიწყო სწრაფი, ომის შემდგომი აღდგენა! ზრდა საშუალოდ იყო დაახლოებით ცხრა პროცენტი წელიწადში და უფრო მაღალი იყო, ვიდრე შეერთებულ შტატებში.
  შეიქმნა ახალი მოწინავე ინდუსტრიები და განვითარდა მანქანათმშენებლობა. ხელფასები გაიზარდა.
  სამუშაო დღის ხანგრძლივობა მეფის კანონით 11,5 საათიდან 10,5 საათამდე შემცირდა. ხოლო წინასადღესასწაულო დღეებში და შაბათ-კვირამდე 9 საათამდე. ასევე, სამუშაო დღე ცხრა საათამდე შემცირდა, თუ ნაწილი მაინც ღამით იყო.
  ფულის გაცვლის შემდეგ, რუბლის მყარი ოქროს ბალანსი აღდგა. 1929 წლისთვის მუშის ხელფასი თვეში 50 რუბლს აღწევდა, არაყის ფასი ბოთლში 25 კაპიკი იყო. ანუ თვეში 200 ბოთლი. და თუ ავიღებთ მას ოქროს ეკვივალენტში, ეს არის 37 გრამი სუფთა ოქრო.
  ქვეყანამ მეორე ადგილი დაიკავა, სამრეწველო წარმოების მხრივ მხოლოდ აშშ-ს შემდეგ. იმპერიის პერსპექტივები ძალიან ვარდისფრად გამოიყურებოდა, მაგრამ... დიდმა დეპრესიამ დაარტყა.
  კოლაფსმა მთელი მსოფლიო და მათ შორის რუსეთი დააზარალა. სიმართლემ ყველაზე მეტად გერმანია და აშშ დააზიანა. მაგრამ მეფის რუსეთი ზედმეტად იყო დამოკიდებული გარე სესხებზე და, შესაბამისად, ვერ აიცილებდა შოკებსა და რეცესიას.
  ბოლშევიკური პარტია ოციან წლებში განიცდიდა კრიზისს. ლენინმა რეალურად უკან დაიხია პრაქტიკული, რევოლუციური ბრძოლა თეორიაში ჩაძირვით და სამეცნიერო ფანტასტიკის დაწერით.
  ვლადიმირ ილიჩი ბრიტანეთში ჰერბერტ უელსს შეხვდა და სამეცნიერო ფანტასტიკის გემოვნება იგრძნო. კერძოდ, ვლადიმერ ილიჩის კალმიდან გამოვიდა დიდი, ფუტურისტული რომანი: "კომუნიზმი ბედნიერების გზაა"! და რიგი სხვა ნამუშევრები. ლენინი უკვე კარგ ფულს შოულობდა სამეცნიერო ფანტასტიკის ნაწარმოებებიდან.
  ბოლშევიკები გაიყვნენ ტროცკისტებად და სტალინებად. სტალინმა გადაწყვიტა დაბრუნებულიყო ნაროდნაია ვოლიასთვის დამახასიათებელი ინდივიდუალური ტერორის ტაქტიკა. ტროცკიმ უფრო ზომიერი პოზიცია დაიკავა.
  სოციალისტ-რევოლუციონერები კვლავ აქტიურობენ, თუმცა ოციან წლებში აღარ ხდებოდა გახმაურებული პოლიტიკური მკვლელობები. რესპუბლიკელებისა და კადეტების პოზიციები თანდათან გაძლიერდა. მართლაც, აბსოლუტური მონარქია ყველას მოძველებულ რელიქვიად მოეჩვენა. ასე დაიწყო ისევ არეულობა, გაფიცვები, დემონსტრაციები და სამეფო ტახტი რყევა დაიწყო.
  მონარქს ბევრი რამის გახსენება შეეძლო...
  ნიკოლოზ II-ის მთავრობამ გამოსავალი იპოვა...ომში! უფრო მეტიც, გენერლებს იაპონიისგან დამარცხებისთვის შურისძიება სურდათ. და ეს გასაგებია...
  პირველი მსოფლიო ომის შემდეგ მეფის რუსეთმა ჩაატარა რამდენიმე მცირე სამხედრო კამპანია. ახლო აღმოსავლეთში, სადაც მათ და მათმა მოკავშირეებმა დაასრულეს არაბული სამყარო. ავღანეთში.... იქ ბრიტანეთთან ერთად ომი გაიმართა. რუსეთმა დაიპყრო ავღანეთის ჩრდილოეთ რეგიონები, რომლებიც ძირითადად უზბეკებით და ტაჯიკებით იყო დასახლებული, ისევე როგორც ჰერატი. ბრიტანელებმა, სასტიკი ომების შემდეგ, მაინც დაიმორჩილეს სამხრეთი. ავღანეთის ცენტრში თვითმმართველობა დარჩა.
  ირანი კვლავ ინარჩუნებდა სუვერენიტეტის იერსახეს, მაგრამ მისი დაყოფა ასევე შორს არ იყო.
  მაგრამ ინტერესთა მთავარი შეჯახება მოხდა იაპონიაში. უფრო მეტიც, 1931 წელს იაპონელებმა შექმნეს მარიონეტული მთავრობა მანჯურიაში და წამოიწყეს შეტევა ჩინეთში.
  რაც ახალი ომის მიზეზი გახდა.
  ამ დროისთვის რუსეთის არმიამ მოახერხა სატანკო ფლოტის განახლება და ძალიან ძლიერი ავიაციის შექმნა. ჰაერში იაპონია შესამჩნევად დაქვეითებული იყო, ხოლო რუსეთის სახმელეთო არმია გაცილებით მრავალრიცხოვანი და, შესაძლოა, საბრძოლო მზადყოფნაც იყო.
  წყნარი ოკეანის ფლოტს ლეგენდარული ადმირალი კოლჩაკი მეთაურობდა. ანდრია პირველწოდებულის ორდენის კავალერი ბრუსილოვი ამ დროისთვის უკვე გარდაცვლილი იყო, მაგრამ მისი უნარიანი სტუდენტები დარჩნენ.
  ომი იაპონიისთვის თავიდანვე წარუმატებელი იყო. რუსი გენერლები: დენიკინი, ვრანგელი, კალეიდინი, მეფის ძმის მიხეილ რომანოვის საერთო მეთაურობით, ენერგიულად და ოსტატურად მოქმედებდნენ. პირველი მსოფლიო ომის გამოცდილებამ გავლენა მოახდინა და 1904-1905 წლების კონფლიქტის შეცდომებმა გაითვალისწინეს.
  საკმაოდ კარგი აღმოჩნდა პროხოროვის მსუბუქი ტანკებიც, რომლებიც უბრალოდ შეუცვლელია მანევრულ ომში. ყოველ შემთხვევაში, ეს უკვე სხვა რუსული არმია იყო და სულ სხვა ომი.
  თუმცა, სამურაებთან პირველი ბრძოლის დროს, კუროპატკინს რომ შეეცვალა უფრო ნიჭიერი და გადამწყვეტი მეთაური, ომის შედეგი, რა თქმა უნდა, სრულიად განსხვავებული იქნებოდა.
  ყოველ შემთხვევაში, ორ თვეში პორტ არტური ალყაში მოაქციეს რუსულმა ჯარებმა და იაპონელები სცემეს. ორი თვის შემდეგ მთელი კორეა გაათავისუფლეს და ციტადელი ქალაქი შტორმმა დაიპყრო.
  ზღვაზე ბრძოლები ასევე მძვინვარებდა სხვადასხვა ხარისხის წარმატებით. ბალტიის და შავი ზღვიდან ესკადრილიების ჩამოსვლამდე. ამომავალი მზის ქვეყანა მთლიანად დამარცხდა და მათ ჯარები ჰოკაიდოზეც კი შეიყვანეს. იაპონია იძულებული გახდა ხელი მოეწერა დამამცირებელ მშვიდობას. დააბრუნე მანჯურია, პორტ არტური, გერმანელებისგან დაპყრობილი ზოგიერთი ქონება, სამხრეთ სახალინი და კურილის ქედი. და ამავე დროს გადაიხადეთ ანაზღაურება, მოწესრიგებული თანხა - მილიარდი ოქროს რუბლი.
  გამარჯვებამ დროებით გააძლიერა ავტოკრატიის პოზიცია, შემდეგ კი დიდმა დეპრესიამ ადგილი დაუთმო სწრაფ ეკონომიკურ აღმავლობას.
  გერმანიაში, ისევე როგორც რეალურ ისტორიაში, ჰიტლერი მოვიდა ხელისუფლებაში, მაგრამ მას არ მიეცა უფლება გაურბოდა. კერძოდ, საყოველთაო გაწვევის აღდგენის მცდელობა რუსეთისა და საფრანგეთის სასტიკ წინააღმდეგობას შეხვდა. მიუხედავად იმისა, რომ სამხედრო პოტენციალის კუთხით მცირე დათმობები გაკეთდა. არმიის ზომა ასი ათასიდან ორას ორმოცდაათამდე გაზრდილი იყო. გარდა ამისა, ჰიტლერმა გერმანიას დაუბრუნა დემილიტარიზებული ზონის კონტროლი.
  მეფის რუსეთში კი დინასტიური პრობლემები მწიფდებოდა. გარდაიცვალა ტახტის მემკვიდრე ცარევიჩ ალექსეი... მეფის ძმა მიხეილ რომანოვი ჩამოერთვა მემკვიდრეობის უფლება. და კირილ ვლადიმროვიჩ რომანოვი მართლაც გახდა მემკვიდრე. მაგრამ ეს ბიჭი სიმთვრალეში და გარყვნილებაშია ჩაფლული. სრულიად დეგრადირებული...
  მაშ, ვინ იქნება მეფე ნიკოლოზ II-ის შემცვლელი? მეფის ძმამ მიხაილმა იაპონიასთან გამარჯვების შემდეგ მიიღო გენერალისიმუსის წოდება და უზარმაზარი პოპულარობით სარგებლობდა. ის გახდა სამეფო ოჯახის პირველი წევრი იმპერიული რუსეთის ისტორიაში, რომელმაც მიიღო ასეთი მაღალი წოდება. და ბევრს სურდა მისი სამეფო ტახტზე ნახვა.
  მართალია, თავად ნიკოლოზ II - არ სვამდა, ცუდი ჩვევების გარეშე, რომელიც რეგულარულად აკეთებდა ტანვარჯიშს - ჯერ კიდევ საკმაოდ ძლიერი იყო და ჩანდა, რომ მისი მეფობა ყველაზე გრძელი იქნებოდა რუსეთის ისტორიაში. მაგრამ სტალინმა ჩაიფიქრა ყველაზე ამბიციური მკვლელობის მცდელობა ალექსანდრე II-ის დროიდან მოყოლებული. მიუხედავად იმისა, რომ ჩანდა, რა აზრი აქვს?
  ყოველ შემთხვევაში, 1937 წელი საშინელი გამოდგა. მოკლეს მეფე ნიკოლოზ II და მასთან ერთად დაიღუპა ორი მინისტრიც, ასევე სამი ათეული კარისკაცი და ჩამოინგრა ზამთრის სასახლის ნაწილი.
  ტერორისტებმა გამოიყენეს საკანალიზაციო სისტემა მაღაროში და დარგეს ტონაზე მეტი ამინოლონი.
  ამრიგად, ისტორიის მსვლელობაში აგრესიული ინციდენტი ჩაერია. ასე დასრულდა ცარ ნიკოლოზ II-ის მეფობა. მონარქს არ უწოდეს დიდი ან ძლიერი. ვინც იმპერატორს არ უყვარდა მას სისხლიანი უწოდა, რადგან მის სამეფოში ბევრი სისხლი დაიღვარა. ვინც პატივისცემით ეპყრობა, დამპყრობელია. ასე გაიზარდა მის ქვეშ მყოფი მიწების რაოდენობა რუსეთში. ჩინეთში დიდი პროვინციაც კი გამოჩნდა: ჟელტოროსია.
  მთლიანობაში სამეფომ 43 წელი იარსება. მხოლოდ ივანე მრისხანე მართავდა უფრო დიდხანს და ნომინალურად. მაგრამ იმის გათვალისწინებით, რომ მან ტახტი სამი წლის განმავლობაში დაიკავა, კონტროლის რეალური პერიოდი უფრო მოკლე აღმოჩნდა.
  მაგრამ კანონიერი მემკვიდრე, კირილ ვლადიმროვიჩ რომანოვი, მაინც ავიდა ტახტზე. იგი დიდხანს არ მართავდა - დაახლოებით ერთი წელი, მაგრამ მოახერხა გარკვეული გავლენის მოხდენა ისტორიის მსვლელობაზე. კერძოდ, მან ნება დართო ადოლფ ჰიტლერს განეხორციელებინა ავსტრიის ანშლუსი. ვითომ ხალხთა თვითგამორკვევის უფლებაზეა საუბარი და, სავარაუდოდ, ამ გზით მეტი წესრიგი იქნება. დაეთანხმა ავსტრიის ანშლუსს და მუსოლინის.
  ასე გაფართოვდა გერმანია და მისმა მოსახლეობამ ოთხმოც მილიონს გადააჭარბა. რომ აღარაფერი ვთქვათ იმაზე, რომ ჰიტლერი ხელს უწყობს შობადობას. ადოლფ დემონიაკის დროს ის გაიზარდა ერთნახევარჯერ.
  ესპანეთში სამოქალაქო ომი დაიწყო, მაგრამ ის ბევრად უფრო სწრაფად დასრულდა, რადგან არ არსებობდა საბჭოთა კავშირი, რომელიც დახმარებას უწევდა მემარცხენე კოალიციას მადრიდში.
  მაგრამ ფრანკო ფიურერის მოკავშირე გახდა. და ახალი ცარი ვლადიმერ III შეეჯახა ბრიტანეთს.
  სიტუაცია მართლაც რთულია. მეორე მსოფლიო ომით სავსე თავსატეხი. და დაპირისპირების ახალი რაუნდი. ირანი არ არის დაყოფილი და ეს რეალურად ბოლო ისლამური ქვეყანაა, რომელიც ფორმალურად დამოუკიდებელია. ამის გეგმები რუსეთსაც და ბრიტანეთსაც აქვთ. ახლო აღმოსავლეთში ყველაფერი ძალიან დამაბნეველია. რუსეთის, საფრანგეთისა და ბრიტანეთის ტერიტორიები შერეული და ძნელად სამართავია.
  ინგლისი ეკონომიკურად უფრო და უფრო ჩამორჩება როგორც რუსეთს, ასევე მზარდ ძლიერ გერმანიას. მაგრამ ყველაზე დიდი კოლონიები მაინც ბრიტანეთია. მაგრამ ლომის გვირგვინის ძალა სუსტდება, კანადა თითქმის დამოუკიდებელია. სამხრეთ აფრიკა ასევე სამფლობელოა, ისევე როგორც ავსტრალია. ინდოეთში ბრიტანეთის პოზიცია სუსტდება. რა თქმა უნდა, არსებობს ლომის დაძვრის სურვილი.
  ჰიტლერი ცდილობს ორ ფრონტზე თამაშს. ან საფრანგეთის, ბრიტანეთის, იტალიისა და იაპონიის მხარდაჭერას მიიღებს. რათა ყველამ ერთად დააგროვოს მეფის რუსეთი და გაიყოს მისი უზარმაზარი ქონება.
  ან ეძებეთ ტერიტორიული შესყიდვები დასავლეთში, მაგრამ რუსეთთან ალიანსში.
  ჰიტლერი საზიზღარი და უპრინციპო კაცია და საერთოდ არ აინტერესებს ვისთან შევიდეს კოალიციაში, სანამ ეს მისთვის სასარგებლოა.
  ახალი ახალგაზრდა ცარ ვლადიმერი ასევე ოცნებობს ისტორიაში შესვლაზე, როგორც დიდი დამპყრობელი და სურს წაართვას კოლონიები ბრიტანეთსა და საფრანგეთს. მკაცრად რომ ვთქვათ, გერმანელებისგან წაღება აღარაფერი რჩება. ასე რომ, გერმანიასთან კოალიცია საკმაოდ ლოგიკურია.
  იტალიამ დაიპყრო ეთიოპია და ასევე სურს ახალი ექსპლოიტეტები. მუსოლინი ძალიან ამბიციურია. მას არ აინტერესებს წავა აღმოსავლეთით თუ დასავლეთით. მაგრამ საფრანგეთში ხალხში ბრძოლის დიდი სურვილი არ არსებობს. იქ სუფევს პაციფიზმი და ირჩევენ მთავრობას. ასეთი ძლიერი მოკავშირის შეძენის გზა არ არსებობს. და მეფის რუსეთი, თავისი ტრადიციულად მაღალი შობადობით და მუდმივად მცირდება სიკვდილიანობა, ძალიან ძლიერი მოწინააღმდეგეა. მეფის რუსეთის მოსახლეობა უკვე იზრდება წელიწადში დაახლოებით სამი პროცენტით. ჩვილთა სიკვდილიანობა შემცირდა, მაგრამ მრავალშვილიანი ოჯახების მოდა ჯერ არ გასულა და მშრომელი ოჯახებიც კი ნაყოფიერია. ტერიტორიული შენაძენების გათვალისწინებით, მათ შორის მჭიდროდ დასახლებულ ჩინეთში და იშვიათად დასახლებულ მონღოლეთში, ევროპასა და თურქეთში, ცარისტული რუსეთის მოსახლეობა 1940 წელს 400 მილიონს გადააჭარბა 1913 წელთან შედარებით, როდესაც ეს იყო 180 მილიონი. და ეს არის კონტინენტური ძალა... ბრიტანეთსა და საფრანგეთს 50 მილიონზე ნაკლები ჰყავს თავიანთ მეტროპოლიებში, პლუს კოლონიები. მაგრამ კოლონიური ჯარები სუსტი არიან მორალურად და მცირე საბრძოლო შესაძლებლობები აქვთ. ასე რომ, დასავლეთის სახმელეთო ძალები გაცილებით სუსტია.
  ფიურერი ირჩევს ალიანსს რუსეთთან დასავლეთის წინააღმდეგ.
  1939 წელს ჩეხოსლოვაკია გაიყო. გერმანიაში ასევე შედიოდა სუდეტი. გერმანელებმა გააძლიერეს ჯარი და შექმნეს სატანკო კოლონები. ცარისტული რუსეთი ასევე არ იდგა, რომელსაც ჰყავდა სამშვიდობო არმია ხუთ მილიონ ხუთასი პერსონალური დივიზიისგან.
  მეფის რუსეთში მძიმე ტანკები და სტრატეგიული თვითმფრინავები, რვა ძრავიანი თვითმფრინავების ჩათვლით, დიდი ხანია იწარმოება. საფრანგეთს აქვს მხოლოდ ოცდაათამდე მძიმე ტანკი და ისინი მოძველებულია. დიდ ბრიტანეთს არ ჰყავს მძიმე მანქანები. ჰოდა, გერმანიაც, არც ერთი ოც ტონაზე მძიმე. აშშ-ს აქვს ოთხასზე ცოტა მეტი ტანკი.
  ჰიტლერმა გადაწყვიტა, რომ გადადება არ ღირდა და დაარტყა 1940 წლის 15 მაისს. ამინდი უბრალოდ ხელსაყრელია და ყველაფერი მზადაა. ან მეტ-ნაკლებად მზადაა.
  მეფის რუსეთმა დაიწყო თავდასხმა ინდოეთსა და სხვა კოლონიალურ სამფლობელოებზე. რუსული არმია შეუტია ცუდად დაცულ პოზიციებს. შედარებით ცოტაა ჯარი, რომელიც შედგება თავად ეთნიკური ბრიტანელებისა და ფრანგებისგან და კოლონიურ დანაყოფებს ნამდვილად არ სურთ სიკვდილი მათთვის უცხო იდეისთვის ან იმპერიისთვის. სინამდვილეში, ვინ არიან მათთვის ინგლისელები? ექსპლუატატორები, მონები, მძარცველები თუ ურწმუნოები. ნაკლებად სავარაუდოა, რომ რუსები მათზე ბევრად უარესები იყვნენ, რომ ისინი დაიღუპნენ ლომის ან მამლის იმპერიის გულისთვის.
  ასე რომ, ცარისტული ჯარები წინ მიიწევენ, გადალახეს დუნე, კეროვანი წინააღმდეგობა. მაგრამ გერმანელებმა ასევე შეძლეს საფრანგეთის, ინგლისის, ბელგიის და ჰოლანდიის ჯარების დამარცხება თვენახევარში.
  ამრიგად, ჩერჩილმა დაკარგა მისი მთავარი მოკავშირეების მხარდაჭერა. მოლოდინი, რომ შეერთებული შტატები ომში შევიდოდა, არ გამართლდა. რუზველტი სულაც არ გამოირჩეოდა სტენკა რაზინის მონდომებით. შემდეგ კი ასეთი ძალები წავიდნენ ამერიკის წინააღმდეგ.
  რუსული ჯარები მიიწევდნენ აფრიკასა და აზიაში ლაშქრობებში; უფრო მეტი პრობლემა წარმოიშვა რელიეფიდან და კომუნიკაციების მონაკვეთიდან, ვიდრე მტრის ჯარებისგან. გზების ნაკლებობამ, განსაკუთრებით აფრიკაში, გავლენა იქონია. მაგრამ უპრეტენზიო რუსი ჯარისკაცი გმირულად და სტოიკურად გადალახავს ყველა სირთულეს.
  გერმანელებს მხოლოდ გაჭირვებით შეუძლიათ აფრიკაში ჯარების გადაყვანა. გიბრალტარზე წინსვლა შეფერხდა ფრანკოს ჯიუტი წინააღმდეგობის გამო. და ჩვენ მოგვიწია ძალების გადაყვანა ზღვით. რუსებმა შეიჭრნენ აფრიკაში, ეგვიპტის გავლით და ეს მათთვის ბევრად უფრო ადვილია. იტალია ასევე იტაცებს ყველაფერს, რისი აღებაც შეუძლია და ამ საკითხში მუსოლინის ბოა კონსტრიქტორის ძალა აქვს.
  თავად მეტროპოლიაზე დაშვება არ მომხდარა 1940 წელს. საჰაერო ბრძოლაში, უპირველეს ყოვლისა, რუსეთის პასიურობის გამო, ბრიტანეთი გადარჩა. მაგრამ უნდა ითქვას, რომ ბრძენ ცარ ვლადიმერ კირილოვიჩს არ სურდა ბრიტანეთის დროზე ადრე კაპიტულაცია, მაგრამ საკმაოდ რაციონალურად აპირებდა მისი ყველა აზიური და აფრიკული კოლონიების ხელში ჩაგდებას.
  სად წავა ბრიტანეთი? მას ხომ არ აქვს რეზერვები, კოლონიებისა და ნედლეულის გარეშე - მისი დაცემა დროის საკითხია.
  1941 წლის ზამთარში და მარტში რუსეთის ჯარებმა საბოლოოდ მიაღწიეს სამხრეთ აფრიკას და დაამარცხეს აფრიკის უკანასკნელი სამფლობელო. მადაგასკარში დაჯდომის ბრიტანეთის მცდელობაც ჩაიშალა და 1941 წლის მაისში დესანტი განხორციელდა შემდგომი გამარჯვებით.
  იაპონია ომში რუსეთის მხარეს იბრძოდა და წყნარ ოკეანეში რაღაცის ხელში ჩაგდება მოახერხა. 1941 წლის ზაფხული იყო დიდი საჰაერო შეტევის პერიოდი ბრიტანეთის მეტროპოლიის წინააღმდეგ.
  რუსული და გერმანული ავიაცია თავს დაესხა ლონდონს და ინგლისის იმპერიის სხვა ქალაქებს. და 8 ნოემბერს, მიუნხენის პუტჩის წლისთავზე, დესანტი საბოლოოდ შედგა.
  ბრძოლა გაგრძელდა თექვსმეტ დღეს და დასრულდა რუსული და გერმანული ჯარების გამარჯვებით.
  ამით, ფაქტობრივად, დასრულდა მეორე მსოფლიო ომი. ის ნაკლებად სისხლიანი და გრძელი აღმოჩნდა, ვიდრე რეალურ ისტორიაში. და მან შესამჩნევად გააძლიერა და გააფართოვა რუსული საკუთრება. განსაკუთრებით აფრიკასა და აზიაში.
  შედარებით მშვიდობიანი პერიოდი დადგა. რუსეთი და გერმანია საკუთარ ტერიტორიულ მიღწევებს ითვისებდნენ. მესამე რაიხში შედიოდა: ბელგია, ჰოლანდია, საფრანგეთის თითქმის ნახევარი, ასევე მაროკო, ალჟირის ნაწილი და ცენტრალური საკუთრება. მართალია, ფრანკოს პოზიციისა და ჰიტლერის გარკვეული გაურკვევლობის გამო, გერმანელებს არ ჰქონდათ დრო საფრანგეთის ეკვატორულ სამფლობელოებში წინსვლისთვის და ისინი დაეცა რუსეთის ჯარებს.
  მიუხედავად ამისა, გერმანიამ მაინც მიიღო აფრიკული მიწის კარგი ნაწილი, რომელიც აჭარბებდა საკუთარ ტერიტორიას. მესამე რაიხის მიწების ფართობი, ევროპული შენაძენების გათვალისწინებით, სამჯერ გაიზარდა. და თუ 1937 წლიდან ჩავთვლით საზღვრებიდან, ავსტრიის, სუდეტისა და ჩეხეთის პროტექტორატის გათვალისწინებით, მაშინ ოთხჯერ.
  ასე რომ, გერმანელებს მთლიანად ჰქონდათ საკმარისი მონელება, დაუფლება და ათვისება. მეტიც, რუსეთმა გააფართოვა თავისი კოლონიური საკუთრება და ძლივს გააკონტროლა ეს ყველაფერი.
  იტალიამ კი ბევრი მიიღო: მაგალითად, სუდანის, სომალის, უგანდას და სხვა შენაძენების უმეტესი ნაწილი, კერძოდ, ტუნისი.
  ამრიგად, სამყაროს გადანაწილება ამ დროისთვის დასრულდა. მაგრამ როგორც ამბობენ, დროთა განმავლობაში, ამბიციები იწყებენ გამოვლენას.
  შეერთებულმა შტატებმა არ დაიწყო სერიოზულად მუშაობა ატომურ პროექტზე. ფაშისტურ გერმანიასა და რუსეთშიც მაგარი დამოკიდებულება გამოდგა. იაპონია ჯერ კიდევ არ არის საკმარისად განვითარებული, რომ შეძლოს იგი და ბრიტანეთი და საფრანგეთი გახდნენ მესამე რაიხის და რუსეთის ვასალი ქვეყნები.
  ასე რომ, ბირთვული იარაღის გამოჩენა გარკვეული დროით გადაიდო.
  მაგრამ პროგრესი, რა თქმა უნდა, განუყოფელია. ფიზიკოსები მუშაობენ, თეორია ვითარდება, ასევე ლაბორატორიული ექსპერიმენტები. მაგრამ ბირთვულ პროექტს სახელმწიფოს ნება სჭირდება. მეფის რუსეთს უკვე ჰქონდა ძალიან ბევრი საზრუნავი და ხარჯი, რომელიც დაკავშირებულია მისი ტერიტორიის გაფართოებასთან. მაგრამ ჰიტლერს რატომღაც წყენა ჰქონდა ბირთვული პროგრამის ასეთი იდეების მიმართ და სჯეროდა, რომ ატომური პროექტი მხოლოდ დიდ ფულს ხარჯავდა.
  გარდა ამისა, რუსეთის სახმელეთო არმია და ავიაცია ყველაზე ძლიერი და მრავალრიცხოვანი იყო მსოფლიოში, ასევე იზრდებოდა საზღვაო ფლოტი, განსაკუთრებით ეკონომიკური ზრდის გამო.
  მეფის გენერლები და მარშლები ამჯობინებდნენ ტანკების მშენებლობას, თვითმფრინავების, ავიამზიდების და საბრძოლო ხომალდების აშენებას. რატომ სჭირდებათ მათ რაიმე ზღაპარი ბირთვული ბომბების შესახებ? ანუ გერმანელებიც და რუსებიც გულგრილები იყვნენ ამ პრობლემის მიმართ.
  გარდა ამისა, იყო იმდენი ნედლეული, რომ ენერგორესურსებზე არ ინერვიულოთ, ყოველ შემთხვევაში, უახლოეს მომავალში.
  ასე რომ, მიუხედავად პენტაგონისა და თეთრი სახლის მთელი სიცივისა, ინიციატივა უნებურად გადავიდა შეერთებულ შტატებში. უფრო მეტიც, ეს არ არის მხოლოდ იმის შიში, რომ რუსები ან გერმანელები უფრო შორს წავლენ და ზეწოლას მოახდენენ ახალ სამყაროზე, არამედ ეკონომიკაზეც.
  დაკარგა აზიიდან, აფრიკისა და ახლო აღმოსავლეთიდან ნავთობის მიღების შესაძლებლობა, შეერთებულ შტატებს აქამდე ჰქონდა საკუთარი ჭაბურღილები ტეხასში, ფლორიდაში და დაიწყო განვითარება ალასკაში.
  მაგრამ აშშ-ს მოსახლეობა იზრდებოდა. რუსეთში იმიგრაცია არ იყო დათრგუნული და მოსახლეობა სწრაფად იზრდებოდა. შავკანიანებსა და არაბებს განსაკუთრებით ნებაყოფლობით მიეცათ შეერთებულ შტატებში წასვლის უფლება.
  იზრდებოდა ამერიკის ეკონომიკაც და სულ უფრო მეტი მანქანა იყო.
  და დაიწყო ბირთვული საწვავის და ატომური რეაქციის ძიება, რომელსაც შეეძლო კოლოსალური ენერგიის მიწოდება.
  მეორე მსოფლიო ომის დასრულებიდან ათი წელი გავიდა. ჰიტლერულ გერმანიას ჰქონდა ახალი იარაღი: დისკიანი თვითმფრინავები, რომლებსაც შეეძლოთ არა მხოლოდ უზარმაზარი სიჩქარით ფრენა, არამედ პრაქტიკულად დაუცველი რჩებოდნენ მცირე იარაღის ცეცხლისგან.
  გარდა ამისა, გერმანელებმა მოახერხეს ორბიტაზე ხელოვნური თანამგზავრის გაშვება და რაც მთავარია, 1951 წლის ივნისში პირველი ადამიანი კოსმოსში.
  მეფის რუსეთმა ცოტა დააგვიანა და სრული პროგრესი მხოლოდ მიმდინარე წლის აგვისტოში განიცადა. ფაშისტურ იტალიაში ცვლილებები იმავე წელს მოხდა. იულიუს კეისრის ტიტულის პრეტენდენტი ბენედიტო მუსოლინი გარდაიცვალა. ზოგადად, იტალიელი დიქტატორი წარმატებული იყო მმართველობაში. აფრიკაში, მათ შორის ეთიოპიის დაპყრობების გათვალისწინებით, იტალიის მიერ კონტროლირებადი ტერიტორია თითქმის სამნახევარჯერ გაიზარდა მისი მეფობის განმავლობაში. გარდა ამისა, ბენედიტომ ევროპაში მოახერხა ტულონთან ერთად საფრანგეთის ნაწილის ამოჭრა .
  მაგრამ მათ არ გაუშვეს ალბანეთსა და საბერძნეთში - ეს არის ტერიტორიები რუსეთის იმპერიის გავლენის სფეროში.
  ბენედიტოს, რა თქმა უნდა, შეიძლება ეწოდოს დიდი და დამპყრობელი, თუმცა იტალიის არმია დიდად არ ანათებდა თავისი ექსპლოატაციებით. მაგრამ მისი ვაჟი და მემკვიდრე თავს მამაზე უარესად არ თვლიდნენ.
  და მან აიღო 1951 წლის შემოდგომა და შეიჭრა ალბანეთსა და საბერძნეთში... გასაკვირი არ არის, რომ ამბობენ, რომ ყველა დიდი ომი იწყება თითქოს მოულოდნელად.
  ვლადიმერ მესამეს კი ეს გაუხარდა. იტალიის სამფლობელოები აფრიკაში დიდია, გერმანიის საკუთრებაზე მეტიც კი. მაშ, რატომ არ უნდა აირჩიოთ ისინი, თუ არსებობს დიდი მიზეზი?
  რუსეთის ჯარებმა საომარი მოქმედებები 1951 წლის 7 ნოემბერს დაიწყეს ეთიოპიაზე, ლიბიასა და სუდანზე თავდასხმით. რუსული ქვედანაყოფები უფრო ძლიერი, მრავალრიცხოვანი და საბრძოლო მზადყოფნაა, ვიდრე იტალიური.
  ამიტომ მათ სწრაფად დაიწყეს მაკარონის არმიის განადგურება... მაგრამ არავინ ელოდა, რომ ყოველგვარი გაფრთხილების გარეშე, ადოლფ ჰიტლერი გამოვიდოდა მუსოლინი უმცროსის მხარეს.
  თუმცა თუ ამას გადახედავთ, უფრო მოულოდნელი არაფერი იყო.
  გერმანიამ წააგო პირველი მსოფლიო ომი რუსეთთან და დაკარგა ყველაზე მეტი ტერიტორია რუსეთში. და თუ გერმანელებმა მოახერხეს ინტერესით დაიბრუნონ ის, რაც დასავლეთში დაკარგეს, მაშინ აღმოსავლეთში, გულწრფელად რომ ვთქვათ, არაფერი დარჩნენ.
  ასე რომ, ჰიტლერი ნამდვილად ითვლიდა თავის ახალ იარაღს, განსაკუთრებით დისკოთეკებსა და მფრინავ თეფშებს. გარდა ამისა, ფიურერი თვლიდა, რომ ამჯერად უფრო ადვილი იქნებოდა რუსეთთან ბრძოლა, ვიდრე პირველ მსოფლიო ომში, რადგან გერმანია და იტალია ხელმძღვანელობდნენ კომპანიას მეორე ფრონტის გარეშე.
  გათვლაც გაკეთდა, რომ რუსებისგან განაწყენებული იაპონიაც შორეულ აღმოსავლეთის ომში შევიდოდა და მტერს იქ მიამაგრებდა. იქნებ პორტუგალია და ესპანეთი შეუერთდნენ კოალიციას, როგორც ბრიტანეთი და საფრანგეთი? ისინი ბევრად უფრო ახლოს არიან გერმანიასთან, ვიდრე რუსეთთან. და გარკვეული იმედები ამყარებდა აშშ-ს!
  უფრო მეტიც, ამერიკამ ააშენა შთამბეჭდავი საზღვაო ფლოტი, მრავალი ავიამზიდი და მოდერნიზება თავისი სატანკო ფლოტი - თუმცა ის ჯერ კიდევ რაოდენობით და ხარისხით ჩამორჩებოდა ძველი სამყაროს არმიის მანქანებს.
  მეფის რუსეთში სოციალური სისტემა დარჩა ავტოკრატიული და აბსოლუტური მონარქია. ცარს და სრულიად რუსეთის იმპერატორს ჰქონდათ სრული ძალაუფლება: აღმასრულებელი, საკანონმდებლო და სასამართლო. პარლამენტი არ იყო. არსებობდა იმპერატორის მიერ დანიშნული პირთა სახელმწიფო საბჭო, მაგრამ მას მხოლოდ საკონსულტაციო უფლებები ჰქონდა. თავად მეფე გამოსცემდა კანონებს, ასევე განკარგულებებს. აღსრულებისა და შეწყალების უფლებაც ჰქონდა, თუმცა, რა თქმა უნდა, სასამართლოც იყო. ნაფიც მსაჯულთა სასამართლოები გააუქმეს ნიკოლოზ II-ის მკვლელობის შემდეგ, რის გამოც სასამართლო სისტემას ასევე ნიშნავდა და ათავისუფლებდა მეფე ან იმპერატორის მიერ დანიშნული თანამდებობის პირები.
  ამ სისტემას ჰქონდა თავისი დადებითი და უარყოფითი მხარეები. ერთის მხრივ, იმპერატორს შეეძლო სწრაფად გადაეჭრა ესა თუ ის პრობლემა ყოველგვარი დავის და შეთანხმების გარეშე, მაგრამ მეორე მხრივ, ძალაუფლების გადაჭარბებული კონცენტრაცია ერთის მხრივ თრგუნავდა ინიციატივას და უფრო დიდ შესაძლებლობებს აძლევდა ბიუროკრატიას. მან გააჩინა სხვადასხვა ფავორიტები და ფავორიტები. ვლადიმერი არ გამოირჩეოდა ზედმეტი თვალთმაქცობითა და ცოლქმრული ერთგულებით. მიუხედავად იმისა, რომ ქალებს დიდი გავლენა არ ჰქონიათ მის პოლიტიკაზე.
  ტანკების მშენებლობის სფეროში მეფის რუსეთს ბევრი ძლიერი და მძიმე მანქანა ჰყავდა. თუმცა, აფრიკაში საბრძოლო ოპერაციების გამოცდილებამ აჩვენა, რომ ტანკის მამოძრავებელი მოქმედება ძალზე მნიშვნელოვანია. შედეგად, მთავარი რუსული ტანკი არ სცილდებოდა ორმოცდახუთი ტონას. იმის გამო, რომ მეტი წონა ქმნიდა პრობლემებს საზღვაო ქვეით უნართან, თუნდაც ფართო ტრასებით.
  მეფეს უყვარდა მძიმე ტანკები, მაგრამ მისმა მრჩევლებმა იმპერატორს ხელი შეუშალეს მათ მასობრივ წარმოებაში გაშვებისგან. მაგრამ სამოცი ტონიანი მანქანა ხელმისაწვდომი იყო ორი ათასი ეგზემპლარად. და ყველაზე პოპულარული ტანკი, "ნიკოლაი" - 3, დამზადდა სამოცდასამი ათასი.
  და მანქანა იწონის ორმოცდახუთ ტონას, ხოლო იარაღს აქვს კალიბრი 122 მილიმეტრი. შუბლის ჯავშანი ორასი მილიმეტრია, უკანა და გვერდები 120 მილიმეტრია, განლაგება კლასიკურია.
  ჰიტლერი სერიოზულად იყო დაინტერესებული მძიმე მანქანებით. და მე მინდოდა მქონოდა უპირატესობა ნიკოლაზე საწარმოო ტანკში. გერმანული მანქანა წონაში 75 ტონამდე გაიზარდა და, ეს უკვე ზღვარი იყო, იმის გამო, რომ დიდი მასის ტრანსპორტირება უკიდურესად რთული იყო სარკინიგზო ხაზებით.
  გერმანული მანქანა შეიარაღებული იყო 128 მმ-იანი იარაღით, ჰქონდა ფრონტალური ჯავშანი 250 მმ, გვერდითი და უკანა ჯავშანი 180. განლაგება ასევე ახლოსაა კლასიკურთან.
  რიცხობრივად გერმანული ტანკი სამჯერ ჩამორჩებოდა საბჭოთა ტანკს. რომ აღარაფერი ვთქვათ ძალიან მძიმე მანქანების გამოყენების სირთულეებზე.
  ამასთან, რუსული აღჭურვილობა მიმოფანტულია ფართო ტერიტორიებზე, ხოლო ფრონტის ევროპულ სექტორზე დაახლოებით თანაბარია მანქანებისა და ქვეითების რაოდენობა. მიუხედავად იმისა, რომ ზოგადად რუსული არმია ბევრად უფრო მრავალრიცხოვანია ვიდრე გერმანული. და რუსეთს აქვს უზარმაზარი მოსახლეობა: მასში შედის ინდოეთი, ჩინეთი, აფრიკის უმეტესი ნაწილი, ახლო აღმოსავლეთი, სპარსეთი, ინდოჩინეთი და მრავალი სხვა.
  რა თქმა უნდა, ჰიტლერის გადაწყვეტილება მეფის რუსეთზე თავდასხმის შესახებ, თუნდაც იმის გათვალისწინებით, რომ მას გვერდით ჰყავს იაპონია და იტალია და შესაძლოა საფრანგეთი და ბრიტანეთი, კოლოსალური აზარტული თამაშია. მაგრამ ფიურერი უზარმაზარი ავანტიურისტია.
  უნდა აღინიშნოს, რომ დისკის თვითმფრინავები, რომლებთანაც მესამე რაიხმა ასეთი დიდი იმედები ამყარა, პრაქტიკაში არც თუ ისე ეფექტურია. ძლიერი ლამინარული თვითმფრინავის შექმნამ გამოიწვია საწვავის უზარმაზარი მოხმარება, ხოლო მფრინავი თეფშების ფრენის დრო შედარებით მოკლე აღმოჩნდა. ასე რომ, მათ შეეძლოთ ემოქმედათ, თუნდაც უზარმაზარი სიჩქარის გათვალისწინებით არც თუ ისე მნიშვნელოვან დისტანციებზე. გარდა ამისა, ლამინარული ნაკადი იცავდა დისკს მცირე ზომის იარაღისგან, მაგრამ თავის მხრივ ხელს უშლიდა მფრინავი თეფშებიდან გასროლას.
  ასე რომ, გერმანელებს შეეძლოთ მხოლოდ რადიომართვადი რაკეტების ჩამოგდება დისკეტებიდან, შემდეგ კი ვიწრო კუთხით, ან ლამინარული ნაკადის გამორთვით, მაგრამ ამავე დროს გახდნენ დაუცველები.
  მაგრამ, ყოველ შემთხვევაში, ჰიტლერმა გადაწყვიტა რუსეთზე თავდასხმა და თავისი კარტები თამაშში ჩააგდო. გარდა ამისა, ფაშისტს ეშინოდა, რომ თუ იტალია დამარცხდებოდა, მასაც დაესხნენ თავს. ულვაშები ჰქონდა და არავის ენდობოდა.
  თავდაპირველად, ნაცისტებმა წარმატებას მიაღწიეს თავდასხმის მოულოდნელობისა და მათი ჯარების უკეთ ორგანიზების გამო. მაგრამ თავდასხმის დრო ცუდად იყო შერჩეული. თოვლი დაიწყო და ტანკები მოცურდა. ფრიცს შეეძლო დაეპყრო პოლონეთის ნაწილი, მათ შორის კრაკოვი, მაგრამ ვარშავის მახლობლად გაიჭედა.
  რუსული სამხედრო მანქანა ტრიალებდა... იაპონია, როგორც ფიურერი მოელოდა, ომში შევიდა, მაგრამ მის ფლოტს არ ჰქონდა უპირატესობა რუსეთის წყნარი ოკეანის ფლოტზე და ბრძოლები დაახლოებით თანაბარი იყო. და იაპონიამ პრაქტიკულად არ გადაიტანა თავისი სახმელეთო ძალები დასავლეთის ოპერაციების თეატრიდან. გარდა ამისა, სამურაები ჰაერში ჩამორჩებოდნენ რუსებს, როგორც რაოდენობით, ასევე ხარისხით. ამომავალი მზის მიწამ კი მხოლოდ რამდენიმე პატარა კუნძულის დაკავება შეძლო.
  ფრთხილი ფრანკო და სალაზარი არ ჩქარობდნენ ომში შესვლას. რუსეთი ძალიან ძლიერი მტერია. უნდა ვუყუროთ და დაველოდოთ. რეალურ ისტორიაში ფრანკო მეორე მსოფლიო ომის დროს შემოიფარგლა ფაშისტური მოხალისეების ლურჯი დივიზიის გაგზავნით.
  ახლა ძალთა ბალანსი განსაკუთრებით არათანაბარი ჩანდა აფრიკაში.
  იტალიამ სწრაფად დაკარგა თავისი ქონება ბნელ კონტინენტზე.
  1952 წლის გაზაფხულზე მეფის არმიამ შეტევა წამოიწყო აღმოსავლეთ პრუსიაში და შეძლო მტრის თავდაცვა სიღრმისეულად გარღვევა. ნაცისტებს გაუჭირდათ ცარისტული არმიის წინსვლის მიტოვება კონიგსბერგში, მაგრამ იმპერიულმა ჯარებმა დაიწყეს წინსვლა სუდეტისა და კრაკოვისკენ.
  აღმოჩნდა, რომ უფრო მოხერხებულ რუსულ ტანკებს საკმაოდ შეეძლოთ შეებრძოლათ მძიმე, მაგრამ ნაკლებად მოქნილ მტერს. ჩინურმა დივიზიებმაც რუსი გენერლების მეთაურობით კარგად იმოქმედეს.
  გერმანელები იძულებულნი გახდნენ დაეტოვებინათ კრაკოვი... შემდეგ კი, ალყაში მოქცევის საფრთხის გამო, ვისტულადან ოდერისკენ დაიწყეს უკანდახევა.
  არა, ეს არ იყო ომის ის მიმდინარეობა, რომელსაც დაპყრობილი ფიურერი ელოდა. მაგრამ ეს ჩემი საკუთარი ბრალია. უფრო მეტიც, ფრანგებმა და ბრიტანელებმა, რომლებმაც ფაშისტური ოკუპაციის სუნი იგრძნო, საერთოდ არ ცდილობდნენ მოკვდნენ ფიურერისთვის. ასე რომ, შევსება ჩაიშალა და ვასალურ ქვეყნებს სურდათ ტრივიალურად დაჯდომა.
  და უარესი რამ წავიდა ფრონტზე გერმანელებისთვის.
  ზამთრისთვის გერმანელებმა დაკარგეს მთელი თავისი ქონება აფრიკაში. და ზამთარში, გაზაფხულზე, ისინი მთლიანად უკან დაიხიეს ოდერში. რუსეთის ჯარებმა გაათავისუფლეს პრაღა და სუდეტი და მიუახლოვდნენ ვენას. გარდა ამისა, მათ დაამარცხეს იტალია და დაიკავეს რომი, ნეაპოლი და სიცილია. ასე რომ, 1953 წლის გაზაფხული ნაცისტებს კარგს არაფერს ჰპირდებოდა. თუმცა, 1953 წლის 8 აპრილს ჰიტლერი მოულოდნელად გარდაიცვალა. გერმანიის ახალი ხელმძღვანელობა უიმედოდ ითხოვს მშვიდობას.
  ვლადიმერ კირილოვიჩ რომანოვი გულუხვად დათანხმდა. მაგრამ გერმანელებმა ეს ძვირად გადაიხადეს. ახალი საზღვარი ახლა გადიოდა ოდერის გასწვრივ: ბელგიამ, ჰოლანდიამ და დანიამ მიიღეს სუვერენიტეტი, მაგრამ რუსეთის იმპერიის ვასალური სახელმწიფოს ფარგლებში. საფრანგეთმა დაიბრუნა ადრე დაკარგული საკუთრება, მაგრამ უფრო მეტად გახდა რუსეთზე დამოკიდებული.
  იტალიამ და გერმანიამ დაკარგეს ყველა კოლონია, რომელიც ახლა სამეფო გვირგვინის საკუთრება გახდა. თავად იტალიამ ასევე მიიღო რუსეთის ვასალის სტატუსი და სიცილია და სარდინია უშუალოდ ვლადიმერ III-ის იმპერიის ნაწილი გახდა.
  გერმანიამ ასევე დაკარგა დამოუკიდებლობის დიდი ნაწილი და გადაიხადა დიდი რეპარაციები.
  იაპონიამ ასევე დაკარგა მთელი თავისი ქონება, გარდა საკუთარი ტერიტორიისა და იძულებული გახდა ვასალური სახელმწიფო გამხდარიყო. და ცარ ვლადიმერ კირილოვიჩ რომანოვმა ასევე მიიღო იაპონიის იმპერატორის ტიტული.
  რა თქმა უნდა, ავსტრალიის ის ნაწილი, რომელიც ადრე ამომავალი მზის ქვეყანას ეკუთვნოდა, ასევე რუსეთის კონტროლის ქვეშ მოექცა.
  1953 წლის აგვისტოში შეერთებულმა შტატებმა საბოლოოდ გამოსცადა ატომური ბომბი. რვა წლის შემდეგ ბირთვული ჯინი ბოთლიდან გამოვიდა. ნებისმიერ შემთხვევაში, პროგრესი ვერ შეჩერდება. და ატომური ბომბის გამოჩენა გარდაუვალია. ყველაზე ექსტრემალურ სცენარში, ბირთვული იარაღი შეიძლება გამოჩნდეს მაქსიმუმ ოცი წლის გვიან, ვიდრე რეალურად.
  გარკვეული დაგვიანებით, მეფის მთავრობამ დაიწყო რეაგირების განვითარება.
  აქამდე შეერთებულმა შტატებმა ვერ გადაწყვიტეს ამხელა იმპერიასთან ომი. უფრო მეტიც, არც ისე ადვილია საზღვარგარეთიდან რუსეთის მთავარ ინდუსტრიულ და ეკონომიკურ ცენტრებთან მისვლა.
  ხოლო ბირთვული მუხტების წარმოებას დროც და ფულსაც სჭირდებოდა! შეერთებულ შტატებს ჰქონდა სახსრები, მაგრამ დრო იწურებოდა. მეფის რუსეთმა თავისი რესურსებითა და მძლავრი ინტელექტუალური პოტენციალით ძალიან სწრაფად აანაზღაურა ამ სფეროში არსებული ხარვეზი. და 1956 წელს ატომური ბომბი ასევე გამოჩნდა ვლადიმირ III-ში.
  მოსახლეობისა და რესურსებით მნიშვნელოვნად ჩამორჩებოდა რუსეთს, კაპიტალისტურმა და დემოკრატიულმა აშშ-მა თანდათან დაკარგა კოზირი.
  ერთადერთი, რისი გაკეთებაც მათ შეეძლოთ, იყო ბირთვული იარაღის გამოყენება, როგორც შემაკავებელი საშუალება და ცარისტული რუსეთის შიგნიდან დაკნინება. მაგრამ ჯერჯერობით მათ არ მიაღწიეს წარმატებას.
  ვლადიმერ კირილოვიჩს პირველი ცოლისგან მამრობითი სქესის შთამომავლები არ დარჩა და ის ხელახლა დაქორწინდა. და მან გაამრავლა მემკვიდრე, უწოდა მას გიორგი.
  მეფის რუსეთმა განახორციელა კოსმოსური გაფართოება. 1959 წელს პილოტირებული ფრენა მთვარეზე მოხდა ამერიკელებზე დაახლოებით ერთი წლით ადრე. შემდეგ 1971 წელს მარსზე. ალტერნატიული სამყარო რეალობაზე უფრო უსაფრთხო გახდა.
  1975 წელს ადამიანი დაეშვა ვენერაზე. 1980 წელს მერკურიზე. 1981 წელს იუპიტერის ერთ-ერთ თანამგზავრზე. და 1992 წელს, ვლადიმერ კირილოვიჩ რომანოვის გარდაცვალების წელს, რუსმა კოსმონავტმა ამაყად დადგა ფეხი პლუტონზე.
  გიორგი პირველმა გვირგვინი თვრამეტი წლის ასაკში მიიღო. და საერთოდ, შეიძლება ითქვას, რომ ვლადიმერ მესამემ, დიდმა, თავისი 54 წლიანი მეფობა ძალიან წარმატებით გაატარა. შემდეგ კი რომანოვების დინასტია გაგრძელდა.
  
  
  
  NICHOLAS 2 ყველაზე დიდებული ქვესტი!
  ვთქვათ, რომ მეფე ალექსანდრე მესამე, პირიქით, ადრე გარდაიცვალა: 1987 წელს ლენინის უფროსი ძმის, ალექსანდრეს მიერ ორგანიზებული მკვლელობის მცდელობის შედეგად.
  ეს კიდევ უფრო უარესი ჩანდა. მაგრამ ნამდვილად არა. ნიკოლოზ II უფრო ადრე გახდა ცარი, უფრო ადრე დაქორწინდა: იმისთვის, რომ ტახტზე შვილი დაეყენებინა, თუ რამე მოხდა. მაგრამ მისი ცოლი განსხვავებულია, მემკვიდრე კი ჯანმრთელია, რასპუტინი კი ნამდვილად არ არის. ასე რომ, თავდაპირველად, ზოგადად, როგორც რეალურ ისტორიაში: TRANSIB შენდება, ეკონომიკა ყვავის - ექსპანსია ჩინეთში. მართალია, გემები ბალტიის ზღვაში ერთი წლით ადრე შენდება. და ცოტა მეტი ამაღლება ფინანსური გენიოსის ვიტის ადრეული აღმავლობის გამო.
  იაპონიასთან ომი არც თუ ისე კარგად დაიწყო, მაგრამ ვარიაგმა გაქცევა მოახერხა და ადმირალ მაკაროვი არ მომკვდარა. სიუჟეტი ოდნავ შეიცვალა და ყველაფერი ცოტა სხვაგვარად მიდის. მაგრამ რეალურ ისტორიაში, ფაქტობრივად, ვარიაგს სულ ცოტა დრო რჩებოდა გაქცევისთვის და ადმირალ მაკაროვის სიკვდილი ზოგადად შემთხვევითი და ნაკლებად სავარაუდო იყო.
  რუსული ფლოტი ადმირალ მაკაროვის მეთაურობით საკმაოდ ოსტატურად მოიქცა და ჩაძირა იაპონური გემები. შემდეგ კი, როდესაც მირზე ორი იაპონური საბრძოლო ხომალდი ააფეთქეს, მაკაროვი თავს დაესხა სამურაებს და ჩაძირა კიდევ ათეულნახევარი გემი.
  ანუ ყველაფერი კარგად წავიდა. და იაპონიამ დაკარგა უპირატესობა ზღვაზე.
  მაგრამ ხმელეთზე სამურაი უფრო სუსტი აღმოჩნდა. კუროპატკინმა მოიგერია იაპონიის წინსვლის ყველა მცდელობა და დიდი ზიანი მიაყენა მათ. თუმცა არც ისე გადამწყვეტად მოიქცა. მაგრამ მალე რუსული გემები ჩამოვიდნენ ბალტიის ზღვიდან და მაკაროვმა საბოლოოდ აიღო კონტროლი ყველა წყალზე.
  რუსებმა კი დაიწყეს ჯარების დაშვება ტაივანში, შემდეგ კი კურილის ქედზე.
  სანამ თეოდორ რუზველტი ჩაერია და შუამავლობა შესთავაზა. რუსეთმა მიიღო მანჯურია, კორეა, მონღოლეთი, კურილის ჯაჭვი და ტაივანი.
  გამოჩნდა ჟელტოროსიაც. ასე ჩამოყალიბდა ახალი იმპერია.
  თუმცა, მეფე ჯერ კიდევ არ გამხდარა ძალიან თავხედი. 1914 წელს დაიწყო მეორე მსოფლიო ომი. რუსეთი უკეთ არის მომზადებული ამ ომისთვის: ეკონომიკა უფრო ძლიერია, ტერიტორია და მოსახლეობა უფრო დიდია და გზაზე ფიქრი არ არის. მეტიც, არ ყოფილა არეულობებით და ე.წ. რევოლუციით გამოწვეული რეცესია.
  პირველი მსოფლიო ომი სხვადასხვა ხარისხის წარმატებით მიმდინარეობდა. იყო რუსი გენერლების შეცდომები და წარმატებები. მაგრამ 1915 წელს გერმანელებმა მოახერხეს ნაკლები წარმატების მიღწევა, რადგან ცარისტული არმია უფრო დიდი და უკეთესი იყო. მაგრამ მაინც, რუსეთმა დაკარგა პოლონეთისა და გალიციის ნახევარი. მაგრამ გერმანელებმა ვერ შეძლეს ბელორუსიასა და ბალტიისპირეთის ქვეყნებში შესვლა - ფრონტის ხაზი გადიოდა ვისტულას გასწვრივ.
  და მეთექვსმეტე წელს მეფის არმიამ უკვე მიაღწია დიდ წარმატებას ავსტრიისა და თურქეთის წინააღმდეგ. ოსმალები თითქმის მთლიანად დამარცხდნენ. ისევე, როგორც ავსტრიელებმა აიღეს პჟემისლი და კრაკოვი. გერმანია შეშინდა. 17 წლის გაზაფხულზე რუსებმა სტამბოლი აიღეს. მეფის რუსეთმა ასევე მიაღწია მნიშვნელოვან წარმატებებს ზაფხულის შეტევისას ავსტრიისა და გერმანიის წინააღმდეგ. და შემოდგომაზე, როდესაც ცარისტული ჯარები უკვე მიაღწიეს ოდერს, გერმანიამ კაპიტულაცია მოახდინა. მოჰყვა ავსტრია-უნგრეთის და თურქეთის გაყოფა. რუსეთმა მიიღო მცირე აზია, ჩრდილოეთ ერაყი და სტამბოლი. გალიცია, ბუკოვინა, ჩეხოსლოვაკიის და უნგრეთის სამეფოები და კრაკოვი. პლუს დანციგი, აღმოსავლეთ პრუსიის ნაწილი, კლაიპედას რეგიონი. ამგვარად, რუსეთი მრავალჯერ გაძლიერდა. გერმანიამ ასევე გადაიხადა უზარმაზარი რეპარაციები.
  ცარი ნიკოლოზ II არ ჩქარობდა ყველაფრისა და ყველას აღებას. მაგრამ რუსებმა, ბრიტანელებმა და ფრანგებმა საუდის ნახევარკუნძული გაიყვეს. შემდეგ ბრიტანელებმა და რუსებმა გაიყვეს ირანიც და ავღანეთიც. დაასრულა სამყაროს გადანაწილება.
  1929 წლამდე მთელი მსოფლიო აღზევდა, სანამ დიდი დეპრესია არ დაიწყო. 1931 წელს იაპონიამ დაიწყო ომი რუსეთის წინააღმდეგ. და ის სწრაფად დამარცხდა და, წყნარი ოკეანის მთელ ქონებასთან ერთად, დაიკავეს. და შემდეგ მოვიდა რეფერენდუმი და ჩართვა რუსეთში.
  ისარგებლა დიდი დეპრესიით მოქცეული ბრიტანეთის, საფრანგეთისა და შეერთებული შტატების დასუსტებით, ცარ ნიკოლოზ II-მ ჩაატარა ომი ჩინეთის დასაპყრობად. და ეს გახდა მისი დიდი დაპყრობა.
  რუსიფიკაციის გარკვეულწილად დაჩქარების მიზნით, ნიკოლოზ II-მ მიიღო არაპრეტენზიული გადაწყვეტილება - მან ოფიციალურად შემოიღო პოლიგამია რუსეთში - შეცვალა მართლმადიდებლური ეკლესიის თეოლოგია და დოგმები. ასე მიიღეს რეფორმა.
  და მეფემ მეორე ცოლი აიყვანა. რუსებს მოუწოდებდნენ უცხოელებზე დაქორწინებას და ბევრი შვილის გაჩენას. უზარმაზარი ჩინეთიც უნდა ყოფილიყო რუსიფიცირებული. რა არის ამის საუკეთესო გზა? დაქორწინდით ჩინელ ქალებზე!
  გერმანიაში ჰიტლერი არ მოსულა ხელისუფლებაში. ამ ამბავში მას ცოტა აკლდა. ზედმეტად ექსტრემისტი. მთავარი გამაღიზიანებელი იყო ფაშისტი მუსოლინი, რომელმაც ეთიოპია დაიპყრო. და ოცნებობდა გახდეს ახალი კეისარი და ტროას შემოვიდა ერთ.
  1937 წლის მაისში რუსეთსა და იტალიას შორის ომი დაიწყო. როგორც გაირკვა, მუსოლინი თვითმკვლელი აღმოჩნდა. რუსულმა ჯარებმა ორ თვეში დაიპყრეს მთელი იტალია, ხოლო კიდევ სამში სახელმწიფოს ყველა კოლონია. მეფის რუსეთში ასევე საბოლოოდ შედიოდნენ რუმინეთი და იუგოსლავია, ცოტა მოგვიანებით კი ბულგარეთი. დაასრულა ტერიტორიების ანექსია. 1939 წლის შემოდგომაზე ნიკოლოზ II გარდაიცვალა. და მისი მემკვიდრე, სრულიად ჯანმრთელი ალექსეი II, გახდა ახალი მეფე.
  ამ შემთხვევაში ნიკოლოზ II მეფობდა ორმოცდათორმეტი წლის განმავლობაში - აჯობა ივანე მრისხანეს შედეგს. და მისი მეფობა ყველაზე წარმატებული აღმოჩნდა რუსეთის ისტორიაში და მისი დაპყრობები უბრალოდ რეკორდული იყო. არცერთ მეფეს არ დაუტყვევია ამდენი. რუსეთი საბოლოოდ დასახლდა ჩინეთში და გაძლიერდა ყველა მიმართულებით.
  თუმცა, შემდეგ, ალექსეი მეორეს დროს, დაიწყო მშვიდობის ხანგრძლივი პერიოდი. საფრანგეთს, ბრიტანეთს და აშშ-ს ომი არ სურდათ. მაგრამ გერმანია განიარაღებული იყო და ძალა არ ჰქონდა. ასე შეიქმნა სიტუაცია, რომელიც დამშვიდდა.
  კოლონიური იმპერიები განაგრძობდნენ არსებობას. რუსეთი რჩებოდა უდიდეს ქვეყანად, მაგრამ ბრიტანეთი ფორმალურად მეორე ძალა იყო და ტერიტორიით ოდნავ ჩამოუვარდებოდა ცარისტულ იმპერიას. თუმცა, ავსტრალია, სამხრეთ აფრიკა და კანადა თითქმის დამოუკიდებელი სამფლობელოები იყვნენ. ინდოეთში კი... 1968 წელს ინდოეთში დიდი აჯანყება დაიწყო და ორწლიანი ომის შემდეგ ბრიტანელები გააძევეს. მაგრამ ცარისტული არმია შევიდა ინდოეთის ტერიტორიაზე და ჩაახშო საპროტესტო აქციები. რის შემდეგაც ბრიტანეთმა დაკარგა ეს კოლონია და რუსეთმა შეიძინა. მალე რუსეთმა ირანის სამხრეთიც აიღო.
  1969 წელს ალექსეი მეორეს შემდეგ ტახტი ნიკოლოზ მესამემ მემკვიდრეობით მიიღო. ცარისტული იმპერია აღზევდა. ასე რომ, საფრანგეთმა დაკარგა კონტროლი ინდოჩინეთსა და ტაილანდზე 1979 წელს. და იქ მოვიდნენ სამეფო ჯარებიც.
  ოთხმოციან და ოთხმოცდაათიან წლებში აფრიკა მეფის რუსეთის კონტროლის ქვეშ მოექცა. 2001 წლის შემდეგ რუსეთის ტახტზე ალექსეი II-ის მეოთხე ვაჟი პეტრე ავიდა.
  მეფის რუსეთმა ამ დროისთვის შთანთქა თითქმის მთელი აფრიკა, აზია და აიღო სხვა ქვეყნების კოლონიები, მათ შორის ინდონეზია. მაგრამ, რა თქმა უნდა, ეს არ წავიდა ავსტრალიის წინააღმდეგ.
  მშვიდობის პერიოდი დადგა. აშშ-ს, ბრიტანეთს და საფრანგეთს ჰქონდათ ბირთვული იარაღი, გერმანიას ჰქონდა ეკონომიკური ძალა. რუსეთს აქვს ეკონომიკური ძალა, ბირთვული იარაღი, მსოფლიოში უდიდესი არმია და მოსახლეობა. და მაინც აბსოლუტური ავტოკრატიული მონარქია პარლამენტის გარეშე. ამერიკელები, როგორც მეორე ძალა, ან თუნდაც ზესახელმწიფო, ეს პრეტენზიას უცხადებდნენ რუსეთს.
  თუმცა დემოკრატიის ნაკლებობა სულაც არ უშლიდა ხელს პროგრესის განვითარებას. კერძოდ, ჯერ კიდევ 1943 წელს, მეფის რუსეთში, პირველი ადამიანი გაფრინდა კოსმოსში. და 1961 წელს მთვარეზე. მარსზე ფრენა 1974 წელს განხორციელდა. 2000 წლისთვის კი მზის სისტემის თითქმის ყველა პლანეტა მოინახულა. ვარსკვლავებისკენ დიდი ექსპედიცია მზადდებოდა. იგი 2018 წელს დაიწყო და გამოჯანმრთელდა ალფა კენტავრში.
  ასე რომ, ცარიზმი საერთოდ არ უშლიდა ხელს მეცნიერების მოძრაობას. რომანოვების დინასტიის პეტრე მეოთხემ კი განაცხადა, რომ განმანათლებლური აბსოლუტიზმი უკეთესია.
  განსაკუთრებით იმ სკანდალების ფონზე, რომელიც გამუდმებით აძრწუნებდა დონალდ ტრამპის ადმინისტრაციას.
  ნიკოლოზ II კვლავ ითვლებოდა ყველა დროისა და ხალხის უდიდეს მეფედ. მეფის რუსეთი ცხენზე ამხედრებული და მსოფლიო ჰეგემონი. გარეუბნები და კოლონიები თანდათან რუსიფიცირებული ხდება. იმპერია იმპულსს იძენს. და მთელი მსოფლიო გახდა უკეთესი ადგილი.
  Და რატომ? მადლობა ალექსანდრე ულიანოვის, ლენინის ძმის, რომელიც სიკვდილით დასაჯეს რეგიციდის გამო. თავად ლენინი საზღვარგარეთ დარჩა. ის გაიცნო უელსი და ასევე დაინტერესდა სამეცნიერო ფანტასტიკის წერით, საიდანაც ძალიან გამდიდრდა და გაითქვა სახელი. ასე რომ, იგი გახდა ცნობილი, გახდა ცნობილი და ცნობილი და ითარგმნა მრავალ ენაზე. სტალინი ციხეში გარდაიცვალა ტუბერკულოზით და, ზოგადად, მხოლოდ სპეციალისტებისთვის დარჩა ცნობილი. ტროცკი მალევე ჩაერთო რევოლუციურ საქმიანობაში და კარგი კარიერა გააკეთა, როგორც ჩინოვნიკი, ავიდა ფაქტობრივი პირადი მრჩევლისა და მინისტრის მოადგილის წოდებამდე. ვოზნესენსკი მეფის დროს მინისტრი გახდა და ბევრს მიაღწია. ხრუშჩოვი პატარა მაღაზიის პატრონად დარჩა და დიდება ვერ მოიპოვა. ბრეჟნევი პოლკოვნიკის წოდებამდე ავიდა. ანდროპოვი მსახურობდა პოლიციაში და ასევე გახდა პოლკოვნიკი. გორბაჩოვი გახდა მთავარი ბიზნესმენი და შოუმენი. ელცინი მაღაზიის მეპატრონედ დარჩა. პუტინი საიდუმლო პოლიციაში პოლკოვნიკის წოდებამდე ავიდა და საპატიო პენსიაზე გავიდა. მედვედევი წვრილმანი ჩინოვნიკია. ჟირინოვსკი, გაზეთის დამფუძნებელი და შოუმენი. ზიუგანოვი ცდილობდა მეფის წინააღმდეგ მიწისქვეშ ემუშავა. მას მიუსაჯეს პატიმრობა, შემდეგ გახდა საიდუმლო პოლიციის ინფორმატორი. პენსიაზე გავიდა კაპიტნის წოდებით. ჟუკოვი მხოლოდ მაიორის წოდებამდე ავიდა. ვასილევსკი გახდა გენერალ-ლეიტენანტი, შაპოშნიკოვი გახდა გენერალ-ლეიტენანტი. კოლჩაკის დიდი ადმირალი და მრავალი ორდენის მფლობელი. მაკაროვი ასევე გახდა დიდი ადმირალი, რომელმაც იბრძოდა პირველ მსოფლიო ომში. თუმცა, არა პირველ, არამედ ერთადერთ მსოფლიო ომში, რადგან მეორე მსოფლიო ომი არ ყოფილა. ცნობილი გახდა... ბრუსილოვი გახდა ფელდმარშალი და წმინდა ანდრია პირველწოდებულის ორდენის მფლობელი. დენიკინი, ვრანგელი, კორნილოვი და კუროპატკინი გახდნენ ფელდმარშლები.
  და ცხოვრება კარგი იყო მეფეთა ქვეშ. და ფასები ას წელზე მეტია არ გაზრდილა. და რუბლს ჰქონდა სტაბილური ოქროს საყრდენი 0,77 გრამი. და მრავალი ხალხი კარგად ცხოვრობდა მეფის ქვეშ.
  ყველას თანაბარი უფლებები ჰქონდა და ბევრი თავს რუსს უწოდებდა, აფრიკელსაც კი. მეფის მმართველობის დროს ყველაფერი კარგად მიდიოდა. მხოლოდ არამართლმადიდებლური რელიგიის ებრაელებისთვის დარჩა რეზიდენტობის მოთხოვნა. მაგრამ ესენი სულ უფრო და უფრო მცირდებოდა.
  თუმცა, მეფის დროს გარკვეული პრობლემები იყო. ერთ-ერთი მათგანი, შობადობის მაღალმა მაჩვენებელმა და დაბალმა სიკვდილიანობამ გამოიწვია გადაჭარბებული მოსახლეობა. მაგრამ ეს მოგვარებული იყო კოსმოსური გაფართოების გზით. გარდა ამისა, მეცნიერებისა და სოფლის მეურნეობის განვითარებამ შესაძლებელი გახადა შიმშილის პრობლემის მოგვარება. ყველასთვის საკმარისი საკვები იყო. მაგრამ იმპერიაში მოსახლეობის ზრდა წელიწადში სამ პროცენტზე მეტია. და ეს საფრთხეს უქმნიდა მომავალში.
  ცარისტულმა მთავრობამ გამოსავალი კოსმოსის გაფართოებაში იპოვა. და გონივრული ჩანდა. და აშენდა ახალი ვარსკვლავური ხომალდები და ჩატარდა კვლევა სუპერნათური სიჩქარის შესახებ.
  
  
  
  ალექსანდრე სამის ორმოცდაათი წელი - დიდი!
  1866 წელს ალექსანდრე II-ის მკვლელობის მცდელობა წარმატებით დასრულდა. შედეგად, მეფე განმათავისუფლებელი გარდაიცვალა. და ტახტზე ალექსანდრე მესამე ავიდა. უპირატესობა ის იყო, რომ მათ არ ჰქონდათ დრო ალასკის გასაყიდად და რუსეთის ახალი იმპერატორი არ იყო მიდრეკილი რაიმე მიწების დათმობაზე. მაშინაც კი, თუ ისინი შორს არიან და ჯერ კიდევ არ არიან ძალიან ღირებული.
  უფრო მეტიც, ციმბირისკენ მიმავალი გზის მშენებლობა ვლადივოსტოკამდე კიდევ უფრო ადრე დაიწყო. და ჩუკოტკას უნდა მისულიყო!
  მეფე ალექსანდრე მესამე იყო ძლიერი, გადამწყვეტი, ძლიერი ნებისყოფა, ჯანმრთელი და ფიზიკურად ძალიან ძლიერი. ის მტკიცე ხელით მართავდა და მის დროს რუსეთი უდიდესი კეთილდღეობისა და მიღწევების პერიოდში შევიდა!
  ასე რომ, კარგია, რომ დიდმა იმპერატორმა თხუთმეტი წლით ადრე დაიწყო მმართველობა, ვიდრე რეალურ ისტორიაში იყო!
  დასაწყისისთვის, მან სასტიკად ჩაახშო რევოლუციონერებისა და ნაროდნაია ვოლიას ყველა პროტესტი. შემდეგ მან დაიწყო არმიისა და საზღვაო ფლოტის რეფორმა. ნივთების მოწესრიგებასთან ერთად.
  მეფემ ბევრს მიაღწია. აშენდა გზები, ხიდები, ქარხნები და ქვეყანამ სწრაფად განვითარდა კაპიტალიზმი. ავტოკრატიის შენარჩუნებისას. ცარისტული მთავრობა აწარმოებდა მცირე ომებს, მოძრაობდა ცენტრალურ აზიაში და აფართოებდა თავის გავლენას იქ.
  1977 წელს თურქეთთან დიდი ომი დაიწყო. ეს კიდევ უფრო კარგად, უფრო სწრაფად, უფრო გამარჯვებით, ნაკლები დანაკარგებით, ვიდრე რეალურ ისტორიაში იყო. მასში სრული შუქით ბრწყინავდა სკობელევის გენიოსი!
  რუსეთის ჯარებმა ნაკლები ზარალით დაამარცხეს თურქები. და მათ მაშინვე მოახერხეს სტამბულის აღება. მას შემდეგ, რაც ისინი იქ ჩავიდნენ ინგლისურ ესკადრილამდე. ეს ომი იმდენად წარმატებული იყო, რომ მეფე-მღვდელს გამარჯვებული ალექსანდრე ეწოდა! და სკობელევი გახდა ყველაზე ახალგაზრდა ფელდმარშალი რუსეთის ისტორიაში.
  თურქეთი გაიყო. ბრიტანელებმა დაიკავეს ეგვიპტე და სუდანი. რუსეთმა აიღო ერაყი, პალესტინა, სირია და საუდის არაბეთის ნაწილი, მცირე აზია, მთელი სომხეთი და ბალკანეთი!
  ამგვარად, საკმაოდ სწრაფად და შედარებით მარტივად ალექსანდრე მესამემ აიღო დიდი ტერიტორია. და მან განაგრძო გაფართოება სამხრეთით. გადაადგილება ირანის, თურქმენეთის და შემდგომ ავღანეთის გავლით!
  მეფის არმიამ ინდოეთსაც დაუმიზნა! ბრიტანელები მზად იყვნენ საბრძოლველად. გაჩნდა რუსეთის, გერმანიის, ავსტრია-უნგრეთის ალიანსი საფრანგეთისა და ბრიტანეთის წინააღმდეგ.
  გერმანია შეტევაზე წავიდა მამლის რესპუბლიკის წინააღმდეგ 1992 წელს. ბრიტანეთმა ომი გამოუცხადა გერმანიას და რუსეთს. ავსტრია-უნგრეთმა დაიპყრო ბოსნია და ჰერცეგოვინა და შეუტია იტალიას.
  რუსეთმა დაიწყო კამპანია ინდოეთის, საფრანგეთის საკუთრების და ინდოჩინეთის წინააღმდეგ. ასე დაიწყო რეალურად პირველი მსოფლიო ომი. მაგრამ რუსეთი და გერმანელები უკვე ერთად არიან!
  რუსეთმა ეგვიპტესაც შეუტია.
  ცარისტული ჯარები ადგილობრივი მოსახლეობის მხარდაჭერით იკავებს ინდოეთსა და ირანს. ისინი შემდგომში შედიან ინდოჩინეთში. და პრუსიელებმა კვლავ დაამარცხეს ფრანგები და გარს შემოარტყეს პარიზს.
  გარდა ამისა, რესპუბლიკელები უარს ამბობენ დანებებაზე. და პარიზს თავს დაესხნენ, დიდად განადგურებული. გერმანელებმა ასევე დაიპყრეს ბელგიაც და ჰოლანდიაც.
  დიდი ბრიტანეთი უკვე დიდი ხანია ომშია. რუსეთის ჯარებმა ეგვიპტე და სუდანი დაიკავეს. ზღვაზე ომია. რუსული არმია აფრიკაში მოძრაობს. მთელი გზა სამხრეთ აფრიკისკენ. და აგროვებს კოლონიებს თავისთვის. გერმანელებიც იტაცებენ რაღაცეებს.
  მაგრამ ავსტრია-უნგრეთი ჩაძირულია იტალიასთან ომში. მართალია, 1894 წელს გერმანელები ავსტრიელებს დაეხმარნენ. და ისინი დაასრულებენ იტალიის დაპყრობას.
  რის შემდეგაც ფორთოხლის ქვეყანა ერთმანეთში იყოფა.
  ომი გადადის ზღვაზე. და აქ იჩენს თავს საზღვაო მეთაურის ადმირალ მაკაროვის გენიალურობა. რომელიც არაერთ ბრწყინვალე გამარჯვებას აღწევს. ზღვების ბედიას კაპიტულაციის იძულება.
  რუსეთმა აიღო კონტროლი ინდოეთზე, ინდოჩინეთზე, აფრიკის უმეტეს ნაწილზე და ასევე ავსტრალიაზე და იქიდან ბრიტანელები დაამარცხა. რუსეთის ჯარებმა დატოვეს ბრიტანეთი და კანადა. ასევე იქ კოლონიის დაარსება. ამრიგად, ბრიტანეთმა დაკარგა თითქმის ყველა კოლონია და რუსეთმა შეიძინა ისინი. კანადის აღებას ხელი შეუწყო რუსეთმა ალასკაზე კონტროლის შენარჩუნებამ. და ძალიან ძლიერი ფლოტის არსებობა. და ადმირალ მაკაროვისა და როჟდესტვენსკის გენიოსი.
  ისე, ეს ყველაფერი არ არის. რუსეთი ჩინეთისკენ დაიძრა. ასევე ძალიან წარმატებული. და 1904 წელს დაიწყო ომი იაპონიასთან.
  მაგრამ რეალური ისტორიისგან განსხვავებით, ეს ომი არ აღმოჩნდა რთული, არამედ საკმაოდ სწრაფი. უფრო მეტიც, იაპონიის ფლოტი საკმაოდ სუსტი იყო, ხოლო რუსეთის, პირიქით, ძალიან ძლიერი. იაპონელების დამარცხების შემდეგ, რუსეთის ჯარებმა დაიპყრეს ტოკიო. შემდეგ ჩატარდა რეფერენდუმი და იაპონელების აბსოლუტურმა უმრავლესობამ ხმა მისცა რუსეთთან შეერთებას.
  მეფე ალექსანდრე III-მ ახალი გამარჯვება მოიპოვა. შემდეგ მოვიდა ჩინეთის ნებაყოფლობითი იძულებითი ანექსია. ასე რომ, რეგიონი რეგიონის შემდეგ, პროვინციის შემდეგ პროვინციაში. სამეფო იმპერიამ მიაღწია უზარმაზარ მასშტაბებს. აშშ-დან, მთელი კანადადან და ალასკიდან, მთელი აზიიდან, ავსტრიიდან, წყნარი ოკეანის რეგიონიდან. სამხრეთ აფრიკისა და გერმანიის მფლობელობაში დასავლეთ აფრიკაში.
  პლუს ასევე ავსტრია-უნგრეთი. ასეთი უზარმაზარი ძალა.
  მაგრამ, რა თქმა უნდა, გერმანელებს და ავსტრიელებს მეტი სურდათ. საფრანგეთი კვლავ ოკუპირებულია გერმანიის მიერ. რუსეთზე განაწყენებულ ბრიტანეთსაც ომი უნდა.
  კაიზერმა მოახერხა კოალიციის შეკრება: ესპანეთი, პორტუგალია, გერმანია, ავსტრია-უნგრეთი და შვედეთი გიგანტური რუსეთის წინააღმდეგ. გერმანელებმა ასევე მოახერხეს დანიისა და ნორვეგიის აღება ბრიტანეთთან ომის დროს. შეიქმნა ძლიერი კოალიცია.
  და ომი დაიწყო 1917 წლის 1 აგვისტოს. ზუსტად იმ მომენტში, როდესაც ალექსანდრე მესამე გარდაიცვალა და ტახტზე ნიკოლოზ II ავიდა. გამოთვლა გაკეთდა, რომ ისეთი დიდი მონარქის გარეშე, როგორიც ალექსანდრე მესამე იყო, რომელიც ორმოცდათერთმეტი წელი გამოჯანმრთელდა, რუსეთი აუცილებლად წააგებდა.
  მაგრამ ნიკოლოზ II-ს ჰქონდა ხანგრძლივი და ძლიერი ძალა. რასპუტინისა და ავადმყოფი მემკვიდრის გარეშე. ასე რომ, მას შეეძლო კოალიციასთან ბრძოლა.
  და დაიწყო ომი... გერმანელებმა ტაიფუნივით გათელეს. რუსული ჯარები მათ მძლავრი კონტრშეტევებით შეხვდნენ. ატყდა დიდი და სასტიკი ბრძოლა.
  ნიკოლოზ II-მ, ზოგადად, ციხე-სიმაგრეების ჯაჭვს ეყრდნობოდა, საფუძვლიანად ამოწურა გერმანული და ავსტრიული ნაწილები. შემდეგ კი მან დაიწყო კონტრშეტევა. ხოლო აფრიკაში რუსულმა ჯარებმა, მსოფლიოში პირველი მსუბუქი ყველგანმავალი ტანკების გამოყენებით, მთლიანად დაამარცხეს ავსტრიელები და გერმანელები. და მათ გაასუფთავეს ბნელი კონტინენტი.
  შვედეთიც და ნორვეგიაც საკმაოდ სწრაფად დაიპყრეს.
  ომი წელიწადნახევარი გაგრძელდა და დასრულდა იმით, რომ რუსული არმია, რომელიც უფრო მრავალრიცხოვანი იყო და უფრო ძლიერი ტანკები ჰყავდა, მთელი ევროპა დაიპყრო. შემდეგ ბრიტანეთი დაეცა. რუსეთმა საბოლოოდ დაამყარა დომინირება აღმოსავლეთ ნახევარსფეროზე.
  და მეფე ნიკოლოზ II ასევე გახდა დიდი დამპყრობელი. მშვიდობა სუფევდა 1929 წლამდე, სანამ დიდი დეპრესია დაიწყო. ზოგადმა ეკონომიკურმა კრიზისმა განაპირობა ის, რომ 1931 წელს, სწორედ 1 მაისს დაიწყო ომი რუსეთსა და უკანასკნელ დიდ ზესახელმწიფოს, აშშ-ს შორის!
  ნიკოლოზ II-ის მეფის არმია ამერიკის საზღვრებში შევიდა. ძალები არათანაბარი იყო. ამერიკელს თითქმის არ ჰქონდა ტანკები და ცუდად იყო გაწვრთნილი. და რუსეთი ბევრჯერ აჭარბებდა შეერთებულ შტატებს. ცარისტული იმპერიის მეთაურებიც უკეთესები იყვნენ. ასე რომ, ომი თავიდანვე ერთი მიმართულებით წავიდა. რუსეთი იმარჯვებდა და წინ მიიწევდა. ხოლო 30 სექტემბერს, ნიუ-იორკის და ვაშინგტონის აღების შემდეგ, შეერთებულმა შტატებმა კაპიტულაცია მოახდინა. ამგვარად, ისტორიაში კიდევ ერთი ფურცელი იცვალა. 1934 წელს ნიკოლოზ II-მ დაიწყო შეჭრა მექსიკაში, შემდეგ კი ლათინურ ამერიკაში, ლათინური სახელმწიფოების დაპყრობით. სანამ ჩილეს ბოლო დამოუკიდებელი რესპუბლიკა დაეცა 1936 წლის დეკემბერში.
  ამრიგად, ნიკოლოზ II-მ საბოლოოდ დაასრულა ამბავი. მეფის რუსეთმა გააერთიანა პლანეტა დედამიწის ყველა ქვეყანა და ხალხი.
  1937 წლის 7 ნოემბერს მთელი პლანეტის იმპერატორი ნიკოლოზ დიდი თვითმფრინავი ჩამოვარდა. და დასრულდა მისი მეფობაც. ალესი II გამეფდა. ჯანმრთელი, ახალგაზრდა მემკვიდრე - დაახლოებით ოცდაცამეტი. მის ქვეშ დაიწყო კოსმოსური გაფართოება. ახალი საზღვრები და ახალი ფრენები. მონარქია ურყევი იყო. კაცობრიობა ერთიანია და იპყრობს სივრცეს.
  გენერალურისიმო კონდრატენკო
  პორტ არტურის კომენდანტი გარდაიცვალა; სინამდვილეში, რეალურ ისტორიაში, ის დაიჭრა თავში, მაგრამ ფრაგმენტის ფრაგმენტი რამდენიმე მილიმეტრით მიუახლოვდა ტვინს. მოკლედ, ციტადელი ჩაბარებული მოღალატე გარდაიცვალა და მისი ადგილი პორტ არტურის თავდაცვის გმირმა კონდრატენკომ დაიკავა.
  ციხის თავდაცვის გასაძლიერებლად ახალმა მეთაურმა ჩამოწერა ყველა მეზღვაური და საზღვაო არტილერია ნაპირზე და განიარაღება ესკადრილია, მაგრამ გააძლიერა პორტ არტური.
  შედეგად, ციტადელი საფუძვლიანად იყო დაცული, პლუს მეთაურის კონდრატენკოს ოსტატური ქმედებები. დაცვამ წარმატებით ჩაიარა. კონდრატენკომ დროულად გააძლიერა ვისოკაიას ციხესიმაგრის დაცვა და იაპონელებმა მისი აღება ვერ შეძლეს.
  დეკემბრის ბოლოსთვის სამურაი თავდასხმებისგან ამოწურული იყო. იანვარში იყო სიმშვიდე, რომელიც გამოწვეული იყო კუროპატკინის განბლოკვის მცდელობით, მაგრამ ეს არ იყო ძალიან წარმატებული.
  თებერვალში მოხდა კიდევ ერთი შეტევა და კვლავ მოიგერიეს იაპონელებისთვის მძიმე დანაკარგებით.
  დაცვის დროს ბიჭი ოლეგ რიბაჩენკო გმირულად იქცეოდა. ალყის დროს ეს კაბინეტი მხოლოდ ათი წლის იყო. ბავშვი უფროსებთან ერთად იბრძოდა და სადაზვერვო მისიებში წავიდა.
  მან თავი გამოიჩინა ძალიან მამაცად და მებრძოლად. და დაცვამ გამართა. ახლა უკვე მარტი მოვიდა... იაპონელებმა ისევ უკან დაიხიეს. სისხლიანი კვირა რუსეთში არ მომხდარა, რადგან ცარი ნიკოლოზი, რადგან პორტ არტური კარგ ხასიათზე იყო, ხალხთან გავიდა. რუსული ჯარი ივსებოდა და სულ უფრო და უფრო დიდი ხდებოდა. მარტის ბოლოს იაპონელები ცდილობდნენ წინსვლას, მაგრამ კუროპატკინის ძალებს ჰქონდათ ძალიან დიდი რიცხვითი უპირატესობა და მოიგერიეს ყველა შეტევა.
  და კიდევ უკეთესი, გენერალ ლეგსის ქვედანაყოფები ბორკილები იყვნენ პორტ არტურის ალყაში. მძიმე დანაკარგების შემდეგ იაპონელებმა უკან დაიხიეს. მაგრამ კუროპატკინმა ისევ ყოყმანობდა.
  აპრილის ბოლოს მოჰყვა ახალი თავდასხმა, რომელიც, თუმცა, ასევე მოიგერიეს.
  და ოლეგ რიბაჩენკომ, ამ მამაცმა ბიჭმა, იაპონელი პოლკოვნიკიც კი შეიპყრო, რა თქმა უნდა, ხაფანგის გამოყენებით.
  მაისის დასაწყისში მხოლოდ მცირე შეტაკებები მოხდა და 25-ე როჟდესტვენსკის ესკადრონი საბოლოოდ შევიდა პორტ არტურში. ცნობილმა ადმირალმა ორმოცდათერთმეტი ხომალდი ჩამოიყვანა, ერთდროულად სამი ოკეანე გადაკვეთა!
  რის შემდეგაც დაცვამ გაძლიერება მიიღო. და ივნისის დასაწყისში მოჰყვა საბოლოო თავდასხმა პორტ არტურზე. თავდასხმა სასოწარკვეთილი და სასტიკია. კიდევ ერთხელ მოიგერიეს იაპონელების დიდი დანაკარგებით. მეფემ საბოლოოდ გადააყენა კუროპატკინი და დანიშნა ლინევიჩი. 1905 წლის ივლისის შუა რიცხვებში იაპონელები საბოლოოდ დამარცხდნენ. და დასრულდა პორტ არტურის გმირული დაცვა, რომელიც ერთ წელზე მეტხანს გაგრძელდა.
  კონდრატენკო დაჯილდოვდა წმინდა ანდრია პირველწოდებულის ორდენით. და მიიღო ფელდმარშალის წოდება. შემდეგ როჟდესტვენსკის ესკადრონმა პორტ არტურთან ერთად დაამარცხა იაპონელები ზღვაზე. უფრო მეტიც, ბრძოლაში დაიღუპა თავად ადმირალი ტოგო.
  იაპონია იძულებული გახდა რუსეთთან მშვიდობა დაემყარებინა, შეერთებული შტატების შუამავლობით.
  ჩვენ მოგვიწია კურილის კუნძულების და ტაივანის დათმობა. რუსეთმა უზრუნველყო პროტექტორატი კორეაზე, მანჯურიაზე და კონტროლი პორტ არტურზე. გარდა ამისა, იაპონიამ უზარმაზარი ანაზღაურება გადაუხადა მეფის რუსეთს მილიარდი ოქროს იენის ოდენობით.
  გამარჯვებამ გააძლიერა ცარ ნიკოლოზ II-ის პოზიცია. რუსეთმა გააფართოვა თავისი ტერიტორიები და ჟელტოროსიამ დაიწყო ფორმირება ჩინეთის რეგიონების ნებაყოფლობითი ანექსიის გამო. სახელმწიფო დუმა არ არის - რუსეთი დარჩა აბსოლუტურ მონარქიად, პარლამენტის გარეშე.
  რა თქმა უნდა, გამარჯვებისა და პოლიტიკური სტაბილურობის გამო, ეკონომიკური ზრდა რეალურ ისტორიაზე ადრე გაგრძელდა და უფრო ძლიერი იყო.
  პირველი მსოფლიო ომი დაიწყო როგორც რეალურ ისტორიაში. მაგრამ ეს უფრო წარმატებული იყო რუსეთისთვის. რომელი არმია იყო უფრო დიდი და უკეთესი, მათ შორის ფელდმარშალ კონდრატენკოს რეფორმების წყალობით და ეკონომიკა უფრო ძლიერი იყო, ხოლო ცარის ავტორიტეტი უფრო მაღალი იყო.
  ომი ერთ წელზე მეტხანს გაგრძელდა და დასრულდა ავსტრია-უნგრეთის დაშლითა და ოსმალეთის იმპერიისა და გერმანიის დანებებით. და ბულგარეთმა, დაინახა რა სუნი ასდიოდა, დაიკავა სერბეთისა და რუსეთის მხარე, როგორც, სხვათა შორის, იტალიამ და იაპონიამ.
  ფელდმარშალმა კონდრატენკომ მიიღო უმაღლესი წოდება - გენერალისიმუსი. და ის გახდა თითქმის ყველა ორდენის მფლობელი, ისევე როგორც სუვოროვი. ბრუსილოვი ფელდმარშალი გახდა. ადმირალმა კოლჩაკმა, კორნილოვმა და დენიკინმა კარიერა გააკეთეს. მეფის რუსეთი თავის თავს შეუერთა: გალიცია, ბუკოვინა, კრაკოვის სავოევოდო, პოზნანის ოლქი, კლაიპედა. ჩეხოსლოვაკია ასევე გახდა რუსეთის იმპერიის ნაწილი. ხოლო მცირე აზია კონსტანტინოპოლთან. და ჩრდილოეთ ერაყი.
  ზოგადად, ყველაფერი კარგი აღმოჩნდა. იაპონელებმა წყნარ ოკეანეში გერმანული კოლონიები რუსეთთან დაყვეს.
  შემდეგ საუდის არაბეთი გაიყო რუსეთს, საფრანგეთსა და ბრიტანეთს შორის. შემდეგ, ხანმოკლე ომის შემდეგ, რუსეთმა და ბრიტანეთმა გაიყვეს ირანი.
  შემდეგ კი ავღანეთი. მართალია, იქ ცოტა ჩხუბი იყო. და ბრიტანელებს თავიდან ძალიან არ გაუმართლათ.
  მსოფლიომ მოიპოვა სტაბილურობა და კეთილდღეობა. 1929 წელს დიდი დეპრესიის დაწყებამდე. რუსეთიც, სწრაფი ზრდის შემდეგ, კრიზისში ჩავარდა.
  1931 წელს იაპონია თავს დაესხა რუსეთს, შური იძია წინა მარცხებისთვის.
  მაგრამ ამჯერად ეს თვითმკვლელობა იყო. ცარისტულმა ჯარებმა დაამარცხეს იაპონელები. ადმირალი კოლჩაკი სულაც არ არის მოხუცი, მან აჩვენა თავისი გენიალურობა, შედარება უშაკოვთან. ამომავალი მზის ქვეყანა ზღვაზე მთლიანად დამარცხდა და შემდეგ დაიკავეს. ამას მოჰყვა რეფერენდუმი, რომელშიც იაპონელთა უმრავლესობამ მხარი დაუჭირა რუსეთთან შეერთებას.
  ამრიგად, მეფე ნიკოლოზ II-მ გააძლიერა თავისი ძალაუფლება წყნარ ოკეანეში. რუსეთმა განაგრძო ჩინეთში გადასვლა. კრიზისით დასუსტებულმა ბრიტანეთმა, საფრანგეთმა და შეერთებულმა შტატებმა ხელი არ შეუშალა ციურ იმპერიაზე კონტროლის აღებაში.
  1933 წელს ჰიტლერი მოვიდა გერმანიაში ხელისუფლებაში. მან დაიწყო ყოფილი იმპერიის ყოფილი ძალაუფლების აღდგენა. და, რა თქმა უნდა, ცდილობდა არ ეჩხუბა რუსეთთან.
  მუსოლინი იტალიაში მეგობრობდა რუსეთთან. და მან ჩუმად დაიპყრო ეთიოპია, გააფართოვა თავისი კოლონიები. საუბარი იყო სამმაგი ალიანსის შექმნაზე.
  მეფის რუსეთს სურდა დასუსტებული ინგლისისა და საფრანგეთის ყველა კოლონიის ანექსია. გერმანელები და იტალიელებიც გასაგებია. აშშ-ს ჰქონდა საკუთარი გეგმები.
  1937 წელს გერმანია გაერთიანდა ავსტრიასთან და აწარმოა Anschluss. 1937 წლის ნოემბერში კი ნიკოლაევის მეორე თვითმფრინავი ჩამოვარდა. სამეფო ძალიან წარმატებით შეწყდა. ნიკოლოზ II-მ კოლოსალურ მიღწევებს მიაღწია თავისი მეფობის ორმოცდასამი წლის განმავლობაში.
  უწოდეს მას ნიკოლაევი დიდი! და უდიდესებიც კი, პეტრე დიდზე მაღლა გახდნენ.
  ნიკოლოზ II-ის დროს სამუშაო დღე ათ საათამდე შემცირდა და შვიდწლიანი განათლება გახდა სავალდებულო და უფასო. ეროვნული საშუალო ხელფასი თვეში 75 რუბლს აღწევდა ნულოვანი ინფლაციისა და რუბლის ოქროს მხარდაჭერით. სამეფო ვალუტა მსოფლიოში ყველაზე რთული და კონვერტირებადი იყო.
  რუსეთს ჰყავდა მსოფლიოში ყველაზე დიდი სახმელეთო არმია და ფლოტის მოცულობით აჯობა ბრიტანეთსაც და შეერთებულ შტატებსაც.
  რუსული ტანკები საუკეთესოები იყვნენ მსოფლიოში, ისევე როგორც თვითმფრინავები. და იმ დროს ვერტმფრენები პრაქტიკულად ერთადერთი იყო პლანეტა დედამიწაზე. ყველაზე მრავალრიცხოვანი და მაღალი ხარისხის წყალქვეშა ფლოტი. საუკეთესო არტილერია. მოწინავე ტექნოლოგიები ტელევიზიასა და ვიდეოში. მეფის რუსეთში დაიწყო მსოფლიოში პირველი ფერადი კინოს გადაღებაც. მათ შორის, ცარ ნიკოლოზ II-ის ფოტოგრაფიით გატაცების წყალობით.
  ჩინეთის ანექსიის შემდეგ, რუსეთმა დაიკავა პირველი ადგილი მსოფლიოში მოსახლეობის რაოდენობით და გაუსწრო ბრიტანეთს მთელი თავისი კოლონიებით.
  მეფე ნიკოლოზ II-მ მოახდინა მართლმადიდებლობის რეფორმა და დააკანონა მრავალცოლიანობა. ამ ბრძენმა ხელმწიფემ ბევრი რამ მოახერხა. და ის გარდაიცვალა არა გადაფურთხული, არ დევნილი, არ დაკარგა რუსეთი, არამედ დიდი ადამიანი. და ფრაგმენტის სულ რამდენიმე მილიმეტრმა მოძრაობამ ასეთი გავლენა მოახდინა რუსეთის ისტორიაზე. და იმასაც ამბობენ, რომ ისტორიაში შემთხვევითობა არ არსებობს! ასე ხდება. ნიკოლოზ II-მაც და გენერალისიმო კონდრატენკოს ფენომენიც ამას აჩვენა.
  მაგრამ ცარ ნიკოლოზის გარდაცვალების შემდეგ მოხდა დროებითი ნახტომი. ჯერ მონარქი ალექსეი II გვირგვინამდე გარდაიცვალა. შემდეგ გარდაიცვალა კიდევ ერთი მემკვიდრე, კირილ ვლადიმროვიჩ რომანოვი. და ვლადიმერ III ავიდა ტახტზე 1938 წელს. მეფე ახალგაზრდაა, მაგრამ ზოგადად არა სულელი და საკმაოდ ძლიერი ნებისყოფისა და ამბიციური.
  აბა, საქმეს შეუდგა! რუსეთი, იტალია, გერმანია, დიდი ბრიტანეთის, საფრანგეთის და შესაძლოა მომავალში აშშ-ის წინააღმდეგ. აქ, რა თქმა უნდა, სამმაგი ალიანსი გაცილებით ძლიერია.
  1940 წლის მაისში გერმანიამ შეუტია საფრანგეთს, ბელგიას, ჰოლანდიას და ბრიტანეთს. რუსეთი თავს დაესხა ფრანგულ, ინგლისურ და ჰოლანდიურ კოლონიებს. დაიწყო ტერიტორიების უცერემონიული მიტაცება.
  ინგლისელებმა და ფრანგებმა რუსეთის არმიას წინააღმდეგობა ვერ გაუწიეს. და თვენახევარში გერმანელებმა დაამარცხეს და აიძულეს საფრანგეთი, ბელგია და ჰოლანდია კაპიტულაცია.
  შემდეგ ფიურერმა დაიკავა ესპანეთი და პორტუგალია და დაიპყრო დანია და ნორვეგია. რუსეთმა შვედეთის ოკუპაცია მოახდინა.
  ომი თითქმის ცალმხრივი იყო. ადგილობრივი მოსახლეობის მხარდაჭერით რუსეთმა აიღო ინდოეთი, ინდოჩინეთი, სამხრეთ ავღანეთი, სამხრეთ ირანი, ახლო აღმოსავლეთი და შევიდა ეგვიპტეში.
  რა თქმა უნდა, კოლონიურ ჯარებს არ შეეძლოთ წინააღმდეგობა გაუწიონ ცარისტულ არმიას და მათ ეს ნამდვილად არ სურდათ. აფრიკის დაპყრობა გარკვეულწილად გადაიდო გზების უქონლობისა და გადაჭიმული კომუნიკაციების გამო. გერმანელები აფრიკაში გადავიდნენ გიბრალტარისა და მაროკოს გავლით, რუსები ეგვიპტის გავლით და შემდეგ სუდანით.
  თუმცა, რელიეფი უფრო შემაფერხებელი იყო, ვიდრე ბრიტანეთის ან ფრანგული ჯარების წინააღმდეგობა. ისინი ცოტანი იყვნენ და ისინი ცუდად შეიარაღებულნი იყვნენ და ძირითადად ადგილობრივი აბორიგენებიდან. რომელმაც არც იცოდა როგორ და არც უნდოდა ბრძოლა.
  1940 წელს ჰიტლერმა ბრიტანეთში დაშვება ვერ გაბედა. მან წამოიწყო საჰაერო შეტევა, რომელიც თავიდან არც თუ ისე წარმატებული აღმოჩნდა. მაგრამ 1941 წლის გაზაფხულზე რუსული თვითმფრინავები შევიდნენ ბრძოლაში და ბრიტანეთმა დაიწყო სასიკვდილო ზეწოლა.
  აგვისტოში კი მოჰყვა გერმანულ-რუსული ერთობლივი ჯარების დაშვება და ორკვირიანი ჯიუტი ბრძოლების შემდეგ, ლონდონის აღება.
  რის შემდეგაც მთელი აღმოსავლეთი ნახევარსფერო, მათ შორის ავსტრალია და ახალი ზელანდია, გახდა რუსული, გერმანული და იტალიური.
  მაგრამ ჯერ კიდევ იყო აშშ.
  ცარ ვლადიმირმა გადაწყვიტა შეტევა ამერიკაზე. ჰიტლერმა და მუსოლინიმ მას მხარი დაუჭირეს ამ გადაწყვეტილებაში. მესამე რაიხმა ჯარები გადაიყვანა ისლანდიაში, შემდეგ კი გრენლანდიასა და კანადაში, ხოლო ცარისტული რუსეთი გადავიდა ალასკაზე. ძალები, რა თქმა უნდა, არათანაბარია. შეერთებულ შტატებს აქვს საკმაოდ სუსტი სატანკო ფლოტი და გაცილებით მცირე მოსახლეობა, ვიდრე რუსეთი ყველა მის კოლონიასთან ერთად. მიუხედავად იმისა, რომ ეკონომიკა განვითარებულია. მაგრამ ასეთ ურჩხულს წინააღმდეგობა არ შეიძლება.
  1943 წელს შეტევის წამოწყების შემდეგ, რუსეთის არმიამ სწრაფად დაიკავა ალასკა ზამთრის ორ თვეში. გაზაფხულზე კი გერმანელებთან ერთად მათ თითქმის მთელი კანადა დაიპყრეს.
  ბრაზილია, ვენესუელა, მექსიკა და სხვა ქვეყნებმა ომი გამოუცხადეს შეერთებულ შტატებს.
  დაიწყო რუსული ჯარების მოძრაობა ამერიკის ჩრდილოეთ შტატებში. ძალები, რა თქმა უნდა, არათანაბარია. რუსეთი და გერმანია უკეთესია როგორც ხარისხით, ასევე რაოდენობით.
  გოგონები ნატაშა, ზოია, ავრორა და სვეტლანა იბრძვიან მსოფლიოში საუკეთესო კონდრატენკო-3 ტანკზე, მოძრავ მანქანაზე გრძელლულიანი და სწრაფი სროლის ქვემეხით. ძალიან მოხერხებული, დაბალი სილუეტით.
  კონდრატენკო-3 ტანკის წონა დაახლოებით ორმოცი ტონაა და ის კარგად არის დაცული. და იარაღს, მიუხედავად მისი მცირე კალიბრისა 76 მმ, აქვს მაღალი საწყისი ჭურვის სიჩქარე.
  შერმანს, ამ ტანკში ვერანაირი კუთხით შეღწევა შეუძლებელია. Ისე...
  გოგონები, რომლებიც ფეხშიშველი და ბიკინით იბრძვიან, უბრალოდ ანადგურებენ ამერიკელებს და ბევრს იცინიან.
  განსაკუთრებით ნატაშა... და შიშველი თითებით აჭერს ჯოისტიკს და ამბობს:
  - დიდება ჩემს რუსეთს!
  Zoya ასევე ურტყამს. ის ამას აკეთებს შიშველი თითებით, აჭერს ჯოისტიკის ღილაკებს და ყვირის:
  - და მთელი ჩვენი სამშობლო!
  შემდეგ, ავრორა ხანძრის. ის ურტყამს მტერს და კბილებს აშორებს:
  - და უმაღლესი ძალები ჩვენს უკან არიან!
  და გოგონაც ძალიან ცეცხლოვანი თვალებს უკრავს! შიშველ თითებს ჯოისტიკის ღილაკებივით აჭერს.
  შემდეგ კი სვეტლანა აწვება. ისეთი მახვილი და ცქრიალა გოგო. გამოსცემს მზის სხივებს მისი პირიდან. და ის ასევე მღერის:
  - მე მსოფლიო ვარსკვლავი ვარ! მე უფრო სწრაფად დავრბივარ, ვიდრე თუნდაც სატანა!
  ასეთ გოგოებთან, თავად ეშმაკი არ არის საშინელი. ისინი ანადგურებენ ამერიკელებს, მჭიდროდ აკრავს ჩიკაგოს.
  და იქიდან არავის გაშვების გარეშე. განადგურება, ვთქვათ, ტრივიალურია. ეს გოგოები არიან.
  ასე რომ, ჩიკაგოს გარნიზონი კაპიტულაციას ახდენს. იცოდე ჩვენი!
  და რუსული ტანკები უკვე უახლოვდებიან ნიუ-იორკს. ცარი ვლადიმერი კმაყოფილი ხელებს ისვამს. რუსები ასე შორს წასულან?
  გოგოები ჰაერშიც ვაჟკაცურად იბრძვიან. მაგალითად, საყვარელი წყვილი: მარია და მირაბელა.
  ფეხშიშველი და ბიკინით გამოწყობილი ლამაზმანები გადასახადებს აგროვებენ. ფაქტიურად მათ წინააღმდეგი არაფერია. აქაური გოგოები ისეთი ლამაზები და კაშკაშა აგრესიულები და ზუსტი არიან.
  მარიამ გაისროლა, ჩამოაგდო ათეული თვითმფრინავი, ერთი აფეთქებით და იმღერა:
  - დიდება ჩვენს სამშობლოს! რუსეთის სახელით!
  მირაბელამაც გაისროლა და იღრიალა:
  - მაგრამ არის ლიდერი დიდი ძალაუფლებით,
  ის სლავებს საბრძოლველად მოუწოდებს...
  ისინი ვერ უმკლავდებიან რუსეთს -
  როცა ვლადიმერი მეფობს!
  
  მყარი, ძლიერი, რკინის ნებისყოფით,
  გარეგნულად კი ლითონის ჭრას ჰგავს...
  რუსებს არ სჭირდებათ უკეთესი ცხოვრება -
  ეს არის მხოლოდ ის, რაზეც ხალხი ოცნებობდა!
  დიახ, ეს გოგოები ბრძოლისა და სიმღერის ოსტატები არიან...
  სხვათა შორის, ნიუ-იორკზე თავდასხმის შუაგულში, პირველი რუსი კოსმონავტი გაფრინდა კოსმოსში და გაფრინდა პლანეტა დედამიწის გარშემო. და ეს არის მეფის რუსეთის კიდევ ერთი მიღწევა რომანოვების დინასტიის მიერ.
  შემდეგ კი ნიუ-იორკის გარნიზონმა კაპიტულაცია მოახდინა და ვაშინგტონი მალე დაეცა. ხოლო 1943 წლის 3 სექტემბერს შეერთებულმა შტატებმა მთლიანად კაპიტულაცია მოახდინა. ასე დასრულდა მეორე მსოფლიო ომი, რომელიც დაიწყო 1940 წლის 15 მაისს. ომი რუსეთისთვის დიდებული და გამარჯვებულია.
  რა თქმა უნდა, ჰიტლერმაც და მუსოლინიმაც ბევრი რამ მოიგეს ამ ომიდან. ორივე დიქტატორმა საკუთრება მოიპოვა აფრიკაში, ზოგმა ევროპასა და აშშ-ში. ევროპა საბოლოოდ გაიყო ქვეყნებს შორის. რეფერენდუმის შემდეგ კი ბულგარეთი გახდა ბულგარეთის სამეფო რუსეთის შემადგენლობაში.
  როგორც ჩანს, სამყარო კვლავ გადანაწილდა და კოლონიების მონელება შესაძლებელია. მაგრამ ჰიტლერი, რა თქმა უნდა, არ იქნებოდა ჰიტლერი, თუ მას მეტი არ სურდა. კერძოდ, დაამარცხეთ რუსეთი. და დაიპყრო მისი ტერიტორია.
  და რა თქმა უნდა, გერმანელები დიდად ითვლიდნენ ახალ, უფრო ძლიერ იარაღს. "E" სერიის ტანკები და ბალისტიკური რაკეტები, განსაკუთრებით მფრინავი თეფშები.
  თუმცა, მეფის რუსეთი ბალისტიკური რაკეტებით მნიშვნელოვნად უსწრებდა მესამე რაიხს და 1951 წელს, 12 აპრილს, მთვარეზეც კი გაფრინდა.
  და "E" სერიის ტანკებს არ გააჩნდათ ხარისხობრივი უპირატესობა რუსულზე.
  და მხოლოდ მფრინავი თეფშები იყო საიდუმლო. ლამინარული ნაკადის წყალობით ისინი სრულიად დაუცველი აღმოჩნდა ნებისმიერი ტიპის მცირე ზომის იარაღის მიმართ. მაგრამ ამავდროულად, მათ თავად არ შეეძლოთ გასროლა.
  მუსოლინი გარდაიცვალა და ტახტზე მისი ვაჟი დაიკავა. ჰიტლერმა მასზე ზეწოლა მოახდინა და ახალგაზრდა დათანხმდა რუსეთთან ბრძოლას. 1955 წლის 20 აპრილს დაიწყო ახალი, მესამე მსოფლიო ომი. ჰიტლერის მხარეზე იყვნენ: იტალია, ბრაზილია, არგენტინა, ჩილე, მექსიკა, მოკლედ, მთელი ლათინური ამერიკა, გარდა კუბისა, რომელიც მხარს უჭერდა რუსეთს. და სხვა ქვეყნები აღარ იყო მსოფლიოში! მესამე მსოფლიო ომი დაიწყო 1955 წლის 20 აპრილს. და ცარ ვლადიმერს შეექმნა თავისი მეფობის ყველაზე სერიოზული გამოწვევა.
  ერთადერთი, რაც მას ანგეშებს, არის ის, რომ ეს ომი იქნება უკანასკნელი ომების ისტორიაში პლანეტა დედამიწაზე. რადგან მასში მსოფლიოს ყველა ქვეყანა მონაწილეობს!
  კარგი, როგორც კი ომი დაიწყო, ის უნდა აწარმოო! ჰიტლერის თავდასხმა არ იყო განსაკუთრებით მოულოდნელი. უნგრეთი, იუგოსლავია, რუსეთის ნაწილი შეზღუდული ავტონომიით, მათი მეფე ვლადიმერ III. ალბანეთი დაიპყრო იტალიამ. ყველაფერი მოწესრიგებულია. გერმანელები ცდილობენ წინსვლას აღმოსავლეთ პრუსიიდან, ავსტრიიდან, იტალიიდან სამხრეთიდან. და ბრძოლა მიმდინარეობს აფრიკაში. და ლათინური ქვეყნების კოალიცია აშშ-ს წინააღმდეგ. მაგრამ ისინი იქ არ არიან ძალიან აქტიურები. მხოლოდ ახლა გამოცხადდა ომი.
  ამასობაში ჰიტლერმა თავისი ძირითადი ძალები ევროპაში გადაიტანა.
  და დაიწყო ჯოჯოხეთური ომი. ბოლო ფართომასშტაბიანი ომი კაცობრიობის ისტორიაში.
  გერმანელებმა მთავარი დარტყმა უნგრეთში მიიტანეს ბუდაპეშტის მიმართულებით. ოლეგ რიბაჩენკო იქ იბრძოდა. ის ჯერ კიდევ დაახლოებით ათი წლის ბიჭი დარჩა. მართალია, ფიზიკურად ძალიან ძლიერი, დაკუნთული, სწრაფი და რაც მთავარია, როგორც მაღალმთიანი, უკვდავი. დიახ, მწერალმა და პოეტმა ოლეგ რიბაჩენკომ მიიღო უკვდავება, ოღონდ იმ პირობით, რომ ის დაახლოებით ათი წლის ბიჭი გახდება და ემსახურება რუსეთს ბავშვურ, მაგრამ ძალიან ძლიერ და სწრაფ სხეულში. და ის ბავშვია 1904 წლის 1 იანვრიდან. როცა პორტ არტურს შევუერთდი, როგორც სალონში ბიჭი. ისე, ყველაზე პატარა ბიჭი არაა, მაგრამ თავიდანვე ძლიერი და სწრაფი იყო და გემზე წაიყვანეს.
  უფრო მეტიც, როდესაც მათ ეჭვი ეპარებოდათ, იყო თუ არა ის ძალიან პატარა, ოლეგ რიბაჩენკომ სპილენძის მონეტა თითებით დახარა ფსონისთვის. რის შემდეგაც უსიტყვოდ გადაიყვანეს გემზე.
  ბიჭმა ბევრი ჯილდო დაიმსახურა, მონაწილეობა მიიღო ყველა ომში. ოფიცერი გახდა. მაგრამ ის მაინც ბავშვს ჰგავდა. ამიტომ, მიუხედავად იმისა, რომ მას მიენიჭა ჯილდოები მრავალი ექსპლუატაციისთვის, მარადიულ ბიჭს კაპიტანზე მაღალი არაფერი მიენიჭა. ახლა კი ოლეგ რიბაჩენკო ჯარში ნახევარ საუკუნეზე მეტია. თქვენ დიდი ხანია დაიმსახურეთ ოფიცრის პენსია, მაგრამ თუ თქვენი ჯანმრთელობა რკინაა, მაშინ რატომ დატოვეთ სამსახური?
  უფრო მეტიც, კომპიუტერების, სათამაშო კონსოლების, ტელევიზორის გარეშე, რაღაცნაირად მოსაწყენია. ჯარში კი კაპიტანი ხარ, ყოველ შემთხვევაში ჯარისკაცებს მართავ. დიახ, დრო ისევ გადის.
  გენერალისიმო კონდრატენკო გარდაიცვალა. ასევე გარდაიცვალა დიდი ადმირალი კოლჩაკი, რომელმაც აჯობა უშაკოვს. ბევრი ადამიანი, ვისთანაც ოლეგ რიბაჩენკომ დაიწყო, სამსახურში აღარ არის.
  უფრო სწორედ, პორტ არტურის ალყის შემდეგ თითქმის ყველა ვეტერანი დაიღუპა. მხოლოდ ვოვკა დარჩა. ისიც მაშინ კაბინეტი იყო და ახლა უკვე ჭაღარა ბაბუაა. სიმართლე მაინც ემსახურება. და ის უკვირს, რომ ოლეგი იგივე ბიჭი რჩება, რომელსაც სხეულზე ერთი ნაწიბურიც არ აქვს. ეს არის ფენომენი, რომელიც ცნობილია რუსეთის, ცარისტული არმიის მთელ ტერიტორიაზე. სიმართლე ის არის, რომ ის ძალიან კარგად იბრძვის.
  ბიჭი ოლეგი ფეხშიშველია, მისთვის უფრო სასიამოვნო და მოქნილი. ის უმიზნებს იარაღს იარაღს და ისვრის გერმანულ E სერიის ტანკებს. ნაცისტური მანქანები უბრალოდ უზარმაზარია. და თითქოს არაფერი აჩერებს მათ.
  მაგრამ მარადიული ბიჭი ისე ზუსტად ურტყამს, რომ ლითონს ჭრის. ხატავს კრაუტებს, ანგრევს კოშკებს და მღერის.
  - ცარ ვლადიმერ, რუსეთის მეფე...
  მართლმადიდებელი ხელმწიფე!
  ჩვენ მალე დავიპყრობთ სამყაროს,
  ბოლოს და ბოლოს, ჩვენს ზემოთ ქერუბიმები არიან!
  ჰიტლერი დასრულდება
  და ვინც მოისმინა - კარგია!
  და ბიჭი ყუმბარას, ფეხშიშველი, შვილის ფეხით ისვრის. ნაცრისფერი ვოვკა უბრალოდ თავს აქნევს.
  მწერალმა და პოეტმა ოლეგ რიბაჩენკომ ორმოცდაათ წელზე მეტი გაატარა ბავშვად მეოცე საუკუნეში. და უნდა ვაღიარო, რომ ბევრი მინახავს. როგორც უკვდავი, მან დიდი ხნის წინ დაკარგა შიშის გრძნობა. და ომმა მას შეახსენა კომპიუტერული სტრატეგიული თამაში.
  ადვილი და სახალისო იყო თამაში. და ასევე სიამოვნება იყო ბრძოლა. კარგია, როცა შიშველი ფეხების ქვეშ დილის ნამი დევს და მარადიულ ბიჭს აბანავებ და შორტებში წესების მიხედვით არ ხარ ჩაცმული!
  ოლეგ რიბაჩენკოს უფლება აქვს შორტებით და ფეხშიშველი ირბინოს. ბიჭმა პორტ არტურში სიცივეშიც კი ფეხსაცმლის გარეშე სიარული ისწავლა. უკვდავი სხეული ხომ ვერ გაცივდება და არც ავადდება და სწრაფად ეჩვევი სიცივეს, რომელიც ზიანს არ აყენებს. ისევე როგორც პიტერ პენი. და თითქმის სასიამოვნოა თოვლში ფეხშიშველი სირბილი. მოძრაობისას სიცივე პრაქტიკულად არ იგრძნობა, მხოლოდ გაუნძრევლად ჯდომისას შიშველი ფეხები ოდნავ გიმაგრდება! მაგრამ ბიჭისთვის ეს პატარა რამეა.
  მაგრამ ასევე არიან ჯადოქრები გოგონები ნატაშა, ზოია, ავრორა, სვეტლანა! ისინიც მონაწილეობენ ომში. მაგრამ არა ყოველთვის, არამედ ეპიზოდებში. დაგვეხმარა ვისოკაიას მთის დაჭერაში, როცა ეს ყველაზე რთული იყო. ფეხშიშველი ლამაზმანები იქ იბრძოდნენ და ბიკინებში. შიშველი ფეხის თითებით მკვეთრად გამკვეთრებულ დისკებს ესროდნენ.
  და ხმლებით ჭრიან. შემდეგ კი ოლეგ რიბაჩენკომ ესროლა ავტომატი - მათ მოკლეს მისი უფროსი თანამებრძოლები. შედეგად, სამურაების თავდასხმა ჩაიშალა და მთა ვისოკაია ურყევი აღმოჩნდა!
  და გოგონებმა აჩვენეს თავიანთი უმაღლესი კლასი და ვალკირი აერობატიკა.
  ახლა კი გერმანელები დაცვაში არიან. ცარისტული არმია მზადაა ომისთვის. ფიურერმა ვერ მიაღწია ტაქტიკურ სიურპრიზს.
  და რუსული ჯარები გაბედულად იბრძვიან. როგორც ჩანს, ჰიტლერი არაერთხელ აგინებს თავს ასეთი ომის წამოწყებისთვის. უფრო მეტიც, მიუხედავად იმისა, რომ ფიურერს აქვს ევროპის ორი მესამედი და აფრიკის მესამედი იარაღის ქვეშ, მაგრამ მაინც
  ის რუსეთის მეტოქე არ არის.
  და ჯარისკაცების რაოდენობაც. და იტალიური ჯარები სუსტია. ლათინური ამერიკის ქვეყნები ომში დუნე მონაწილეობენ. და მათი ჯარი, ტექნიკურადაც და ორგანიზაციულადაც, არც თუ ისე კარგია.
  ასე რომ, რუსეთი კვლავ ინარჩუნებს მტერს თავდაცვაში.
  კონდრატენკო-6 ტანკს საკმაოდ შეუძლია ამ სერიასთან ბრძოლა. ხოლო "ნიკოლაი"-4 უფრო მძიმეა და თავს ძალიან ძლიერ მანქანად იჩენს.
  რუსებს შეუძლიათ ბრძოლა უფრო მძიმე გერმანულ მონსტრებთან.
  განსაკუთრებით "ნიკოლაი"-4-ზე, სადაც ალენკას ეკიპაჟი, გოგონა ძალიან ლამაზია და ბიკინით.
  130 მმ კალიბრის იარაღი. როგორ ურტყამს ფაშისტებს. ამაოდ შეუტია ჰიტლერს მეფის რუსეთს. მისთვის ეს არ არის ადვილი გასეირნება, არამედ ცემა.
  ანიუტამ შიშველი თითებით დააჭირა ჯოისტიკის ღილაკს და მღეროდა:
  - რუსეთისთვის და თავისუფლებისთვის ბოლომდე!
  და როგორ გაიცინებს ლამაზმანი!
  შემდეგ კი ავგუსტინე ჭურვს გაუშვებს მტერს. გაყოფს მეტალს და იმღერებს:
  - გულები ერთბაშად ვაცემოთ!
  და ის ასევე დააჭერს ჯოისტიკის ღილაკებს შიშველი თითებით. ეს მართლა მაგარი გოგოა!
  და აი მარია ურტყამს. და ფაშისტებს გაყოფს. და გაანადგურე მტერი.
  ამავე დროს შიშველი ფეხის თითების გამოყენება. და ის ასევე იმღერებს:
  - ჩვენი სამშობლოს სახელით, წმინდანო! დაე, მებრძოლი უბრალოდ მაგარი იყოს!
  და ისიც სიცილით და კბილებს გამოაჩენს!
  შემდეგ კი ოლიმპიადა მძიმე ჭურვით მოგცემთ. ის არის ის, რაც თქვენ გჭირდებათ, გოგოებო - ყველაზე წვნიანი ვაშლის წვენი!
  და ისევ გოგოებმა გაარღვიეს E-50, დაარტყეს კოშკი და იცინეს.
  ალენკამ გაგზავნა ჭურვი, გაანადგურა E-100 და გაიჭრა მასში. და შიშველი ფეხის თითების გამოყენებით. რატომ მღეროდა გოგონა:
  - გატეხე მტერი!
  და ანიუტა შიშველი ფეხებით ტრიალებს და ღრიალებს:
  - ფრიცები კაპუტი არიან!
  შემდეგ კი ავგუსტინე მოხვდება. ასევე ძალიან ზუსტად და შიშველი ფეხის თითების გამოყენებით, კვნეტა:
  - ჰიტლერი დასრულდა!
  შემდეგ კი მარია ძალიან აგრესიულად დაამატებს. დაამსხვრევს ფაშისტებს და ღრიალებს ::
  - და ვინც მოისმინა, კარგი რა!
  და ენას გამოაჩენს!
  შემდეგ კი ოლიმპიადა აგზავნის ჭურვს, კლავს მოწინააღმდეგეებს.
  ასევე შიშველი ფეხების გამოყენება და სიმღერა:
  - სულ გაყიდულია!
  და ისევ გოგონა აიღებს ენას და აჩვენებს.
  ასე ჭრიან...
  გერმანელებმა, შეტევის დაწყებიდან ერთი თვის ბრძოლის შემდეგ, ორმოცდაათიდან ას კილომეტრამდე დაწინაურდნენ და დიდი, თუნდაც უზარმაზარი დანაკარგები განიცადეს. იტალიელები კი აფრიკაში აღმოჩნდნენ მთლიანად ქვაბში და გარშემორტყმული. მათი ჯარები ტრივიალურად დამარცხებულნი არიან.
  21 მაისს ადოლფ ჰიტლერმა ბრძანება გასცა, რომ ჯარში გაიწვიონ ყველა, ვისაც იარაღის ტარება შეუძლია თხუთმეტიდან სამოცდათხუთმეტ წლამდე. ცარისტული არმია ამზადებდა რეზერვებს.
  როგორც გაირკვა, გერმანული დისკის თვითმფრინავები პრაქტიკაში არც ისე საშინელია. მართალია, რუსულ თვითმფრინავებს შეუძლიათ ვერძებით შეტევა. მაგრამ ამის თავიდან აცილება შესაძლებელია ცარისტული არმიის მანქანების მაღალი მანევრირების წყალობით.
  და ჰიტლერის იმედი დაუცველი სასწაულებრივი იარაღის შესახებ საერთოდ არ გამართლდა.
  ცარისტული არმია კვლავ იცავდა თავს. მძლავრი თავდაცვის ხაზები, წინასწარ გათხრილი, ძლიერი დაცვა. დაე, ჰიტლერს ორთქლი ამოიწუროს. მაგრამ აფრიკაში შეგიძლიათ ზეწოლა მოახდინოთ უფრო სუსტ იტალიელ მოკავშირეზე.
  ფიურერს რომ არ გადაეწყვიტა მეფის რუსეთთან ომი, ის უდავოდ დარჩებოდა ისტორიაში, როგორც გერმანიის დიდი და თუნდაც უდიდესი ლიდერი. ასე რომ, დემონს სურდა სამყაროს მართვა და რა გამოვიდა?
  რუსი გოგოები ბოლოს და ბოლოს ყველაზე მაგრები არიან მსოფლიოში.
  ოლეგ რიბაჩენკო, როგორც ყოველთვის, ბრძოლის წინა ხაზზეა. მას ვერც ტყვია და ვერც ნამსხვრევები ვერ შეეხება. მკაცრი და მაგარი ბიჭია.
  ბიჭი შორტებში და ფეხშიშველი, ნაცისტების წინააღმდეგ. და ისვრის ყუმბარებს და ეშვება ტყვიის წვიმაში.
  დიახ, სამწუხაროა, რომ ბრწყინვალე კონდრატენკო იქ არ არის, მაგრამ არიან ახალგაზრდა და უნარიანი მეთაურები. კერძოდ, ფელდმარშალი ვასილევსკი, რომელიც უკვე გამოირჩეოდა პირველი მსოფლიო ომის დროს. და ის ბრძანებს ენერგიულად და ოსტატურად.
  და ფრიც, რომელიც შეხვდა მკაცრ დაცვას, უიმედოდ ჩაიძირა მასში. მაგრამ ისინი მაინც ცდილობენ გარღვევას.
  ოლეგ რიბაჩენკო, ეს მარადიული ბიჭი იცინის, კბილებს აცლის და მღერის:
  - ჩემი სამშობლო! ჩემო წმიდაო სამშობლოვ!
  და ასევე მოსწონს ყუმბარის სროლა შიშველი ფეხებით.
  და აქ ნატაშა, ზოია, ავრორა და სვეტლანა შევიდნენ ბრძოლაში. ისინი მარადიული ჯადოქრები არიან, ოჯახის წმინდა ღმერთის მსახურები. ისინი ყოველთვის არ იბრძვიან, თორემ რუსეთი მთელ მსოფლიოს დაიპყრობდა. მაგრამ ის ყოველთვის ეფექტური და გასაოცარია.
  გოგოებს უყვართ მკვლელობა: ეს გოგოები არიან!
  და როგორ გაივლიან ფაშისტებს და როგორ დაარტყავენ მათ...
  და ფეხის შიშველი თითებით ისვრიან დისკებს, კლავენ კრაუტებს.
  ნაცისტები სულ უფრო და უფრო მეტ დანაკარგს განიცდიან. ვასილევსკის დიდი სტრატეგი გვთავაზობს აფრიკაში ნაცისტების და იტალიელების დამარცხებას. ასე რომ, უპირატესობა ექნება რუსულ ტანკებს, რომლებიც უფრო მოხერხებულნი არიან და აქვთ უკეთესი მანევრირება. ევროპაში კი ფაშისტებს თავი დაანებონ. რათა მათ მთლიანად ამოწურონ თავიანთი რესურსები.
  ცარ ვლადიმირმა მიიღო ეს გეგმა. და ახალი ძალები გადაიყვანეს აფრიკაში.
  ელიზაბეთი და მისი ეკიპაჟი ლიბიაში იბრძოდნენ, რის შედეგადაც გაწყვიტეს იტალიური ნაწილები. იქ ცხელა და გოგონა კარგად გამოიყურება ბიკინით. მათ აქვთ უახლესი კონდრატენკო-6 ტანკი, რომელშიც მეომრები გვერდს უვლიან იტალიელებისა და ფრიცების პოზიციებს და თავდაჯერებულად ამარცხებენ მათ.
  ელიზაბეთი ესვრის ტანკს მუსოლინი უმცროსის იმპერიიდან და ამბობს:
  - ბეწვის ქურთუკი და ქაფტანი დადიან ზღვებზე, ტალღებზე!
  და, რა თქმა უნდა, ის იყენებს შიშველ თითებს.
  შემდეგი, ეკატერინა ისვრის. ურტყამს გერმანულ მანქანას და ღრიალებს:
  - რუსეთში ცარი ვლადიმერ გმირია!
  ელენა მის უკან დგას, სცემს ფრიცის თვითმავალ იარაღს და ჭიკჭიკებს:
  - ჰოოი ჰიტლერს შენი სამშობლოსთვის!
  და ბოლოს, ოლიმპიადა გაათავისუფლებს ჭურვს. ის დაამტვრევს კრაუტებს, დაამტვრევს მათ და ღრიალებს:
  - შედეგი შესანიშნავი იქნება!
  და ის ასევე იყენებს ბავშვთა ფეხების შიშველ თითებს.
  აფრიკაში, მაისის ბოლოს და ივნისის დასაწყისში, რუსეთის ჯარებმა მიაღწიეს მნიშვნელოვან წარმატებებს. ბრძოლა ლიბიისა და ეთიოპიის ტერიტორიაზე გავრცელდა. 12 ივნისს ტრიპოლი დაეცა. 15 ივნისს კი ეთიოპიის დედაქალაქი გადაადგილდა. ასე რომ, მუსოლინი უმცროსის ჯარისკაცებმა დაიწყეს დაღვრა. სამწუხაროდ, მან ვერ შეძლო მამის მხარდაჭერა.
  და მისი, როგორც დამპყრობლის დიდებაც. მაგრამ მუსოლინი, რომელმაც დაიპყრო ინგლისისა და საფრანგეთის კოლონიების ნაწილი, თავი კეისარად მიიჩნია. მაგრამ კეისრის გადალახვა შეუძლებელია.
  ოლეგ რიბაჩენკო ბატარეის მეთაურობისას იბრძოდა. და ისე ვაჟკაცურად, რომ გერმანელები ყოველდღე კარგავდნენ ათობით ტანკს მისი ცეცხლიდან. მის ბიჭს კიდევ ერთი ოქროს ჯვარი დააჯილდოვეს. და ბოლოს მას მაიორის დიდი ხნის დამსახურებული წოდებაც მიანიჭეს.
  ადრე მას იმიტომ არ ავალებდნენ, რომ ბავშვს ჰგავს. მაგრამ ბიჭმა გამოჩენილი გმირობა გამოიჩინა. და ბრძოლის უნარი.
  1955 წლის 22 ივნისს რუსეთის ჯარებმა აფრიკაში საბოლოოდ დაიპყრეს იტალიური სომალი. ხოლო 1955 წლის 25 ივნისს ეთიოპიაში იტალიის ჯარების ნარჩენებმა კაპიტულაცია მოახდინეს.
  მეფის არმიამ დამაჯერებლად გაიმარჯვა. მაინშტაინი, რომელიც ითვლებოდა მესამე რაიხის საუკეთესო მეთაურად, თავის დღიურში წერდა:
  - ჯოჯოხეთური დათვი გავაღვიძეთ! ახლა ჩვენ გვგლეჯენ!
  ივნისის ბოლოს გერმანელებმა ისეთი მძიმე დანაკარგები განიცადეს, რომ იძულებული გახდნენ შეაჩერონ შეტევა ევროპაში.
  ცარ ვლადიმირმა ბრძანა აფრიკაში ზეწოლის გაზრდა. ჯერ ბნელი კონტინენტი, მერე ყველაფერი დანარჩენი - თქვა გამოჩენილმა მონარქმა! 1955 წლის 1 ივლისს გერმანელებმა სცადეს წინსვლა სკანდინავიაში. და ისინი სტოკჰოლმისკენ გაიქცნენ, მაგრამ ძალიან მჭიდრო დაცვაში გადავიდნენ. და მათ უზარმაზარი ზიანი მიაყენეს.
  1955 წლის ივლისის დასაწყისში რუსული ჯარები შევიდნენ გერმანულ ალჟირში.
  ლიბია უკვე მეფის რუსეთის კონტროლის ქვეშ იყო. ნიგერის შეტევა და მარყუჟები მიმდინარეობდა.
  ელიზაბეთის სატანკო ეკიპაჟი ნაცისტებს ებრძვის. ძალიან ცხელა და გოგოებმა ბიუსტჰალტერიც კი გაიხადეს და ახლა კონდრატენკო-6 ტანკში მხოლოდ ტრუსი აცვიათ. ზუსტად ესვრიან ფაშისტებს.
  და მათ სურთ დიდი წარმატებები.
  მეფის რუსეთი კვლავ ავტოკრატიული ქვეყანაა. და ჯერ კიდევ არ აქვს პარლამენტი. და რომ რევოლუცია არ მომხდარა და დუმა არ შეიქმნა. თავად მეფეებს არ სურთ თავიანთი ძალაუფლების შეზღუდვა. მაგრამ ფიურერი და დუცე დიქტატორები არიან. ანუ არის ომი ორ სისტემას შორის ავტორიტარულ რეჟიმებთან.
  მაგრამ მეფის რუსეთისთვის ეს უფრო ბუნებრივია. და იწყება ჯიუტი და უწყვეტი ბრძოლა.
  ელიზავეტა შიშველი თითებით აჭერს ჯოისტიკის ღილაკს და ისვრის ჭურვს. თავისთვის ღრიალებს:
  - მოდი, ნაცისტები დავამსხვრიოთ!
  ეკატერინამაც შიშველი თითებით დააჭირა ჯოისტიკის ღილაკს და გაათავისუფლა მკვლელი და ღრიალებდა:
  - ჩამოვაგდოთ ჰიტლერი!
  ელენაც ურტყამს, ფაშისტებს ურტყამს და ღრიალებს:
  - ჩვენ დაგშორებთ!
  და ისიც, როგორ აცახცახებს კბილებს! და შიშველი ფეხებით აჭერს ჯოისტიკის ღილაკებს.
  და მერე ოლიმპიადა თავდაყირა დაგაყენებს და რა სისულელე იქნება. ის ყველას დაამსხვრევს და ღრიალებს:
  - ჯოჯოხეთური გადასასვლელი და ეკიპაჟი!
  არ დაგავიწყდეთ ჯოისტიკის ღილაკების დაჭერა შიშველი თითებით. და დაამარცხე მტერი.
  მეომრები მართლაც ძალიან მამაცი და ცქრიალა ხასიათით არიან.
  ამასობაში ოლეგ რიბაჩენკომ მოიგერია ფრიცების მორიგი თავდასხმა და მღეროდა:
  - სამშობლოსთვის და ცარ ვლადიმერისთვის - ჩქარა!
  დიახ, რეალურ ისტორიაში იყო რუსეთის ასეთი თვითგამოცხადებული იმპერატორი ვლადიმერ III, რომანოვების სახლის უფროსი. და მან მართლაც დაიწყო ოფიციალური მმართველობა 1938 წელს. და შემდეგ ვლადიმერი აღმოჩნდა ნამდვილი მეფე და ამაში დიდი! ვლადიმერ კირილოვიჩ რომანოვი არის ცარი, რომელსაც აქვს ყველა შანსი გახდეს მთელი დედამიწის იმპერატორი!
  გამარჯვების შემდეგ, უფრო სწორად, თავდასხმის მოგერიება, ოლეგ რიბაჩენკომ დაიწყო ბანქოს თამაში თავის ქვეშევრდომებთან. შორტებში ჩაცმული ბიჭი, ქერათმიანი, ძალიან დაკუნთული და გახეხილი, ჭაღარა მებრძოლებთან თამაშობდა. გასაკვირია, რომ ოლეგი ყველა მათგანზე უფროსია. მაგრამ ეს ბიჭი თავს იჭრის.
  პორტ არტურის გახსენება, გმირული თავდაცვა, საიდანაც მოვიდა რუსეთის დიდება. დიდი დიდება ამისთვის...
  უკვდავმა ბიჭმა შენიშნა:
  - ყველა პრობლემას ასე მოვაგვარებთ! მალე დადგება დრო, როცა ადამიანები ერთმანეთს არასოდეს მოკლავენ!
  ჯარისკაცები და ოფიცრები შეთანხმდნენ:
  - რა თქმა უნდა, მისტერ მაიორ! ისინი არ მოკლავენ!
  ოლეგმა დახედა ლენტს თავისი მრავალი მედლით. დიახ, უკვე იმდენი ბრძანებაა, რამდენიმე გენერალს აქვს. და კარგი იქნებოდა ტიტულის მოპოვებაც. პრინცი, გრაფ, ჰერცოგი!
  ჰერცოგი რიბაჩენკო - ლამაზად ჟღერს!
  ბიჭი კი მაღლა ახტა და მოტრიალებულ მაგიდაზე დატრიალდა.
  გერმანელებმა შეტევა სცადეს, მაგრამ კვლავ მოიგერიეს და კოლოსალური გამოუსწორებელი ზიანი მიაყენეს.
  ივლისის განმავლობაში რუსეთის არმიამ მიაღწია ახალ, დიდ წარმატებებს აფრიკაში. მიუხედავად იმისა, რომ ცარისტული არმიის შეტევის წონა იყო. ალჟირს აქვს ბევრი საუკეთესო რუსული იარაღი. თვის ბოლოს კი გერმანელებს ქვაბში ალყა შემოარტყეს და ანადგურებენ.
  აგვისტოში რუსეთის ჯარებმა შეაღწიეს მაროკოში. გოგონები სასოწარკვეთილად იბრძოდნენ კონდრატენკო-6 ტანკზე და გაარღვიეს მისი სისქე.
  დროდადრო იყო ცნობები გერმანელების დანებებისა და ქალაქების აღების შესახებ.
  ჩხუბი გაიმართა ნიგერიაში და სხვადასხვა ადგილებში. რუსებმა აიღეს როგორც რაოდენობით, ასევე მეტი მობილური ტექნიკოსი და ადგილობრივი მოსახლეობის მხარდაჭერა, რომელიც რასისტმა ფაშისტებმა საკუთარი თავის წინააღმდეგ მიმართეს.
  აფრიკა მართლაც აღმოჩნდა სუსტი რგოლი ჰიტლერისა და მუსოლინი უმცროსის სტრატეგიაში.
  იქ რუსეთი გაიმარჯვა... სექტემბერში კი, ნელ-ნელა ძალების მოზიდვით, ნორვეგიაში გადავიდნენ. ნაცისტებმა უზარმაზარი ზარალი განიცადეს. და ალენკა და მისი ეკიპაჟი ტანკზე მიდიოდნენ. უახლესი ტანკი "ნიკოლაი"-5 მძიმეა და თავი უფრო მოწინავედ გამოიჩინა, ვიდრე E სერია.
  ისეთ მძლავრ ტანკშიც კი, როგორიც E-200 იყო, ცარისტული მანქანის თოფმა შეაღწია.
  ალენკამ, ჯოისტიკის ღილაკებს შიშველი ფეხის თითებით დააჭირა, ხელები კმაყოფილმა მოისვა:
  - მე ვარ ის, რასაც ვერმახტი დაარღვიოს!
  ანიუტამაც შიშველი თითებით დააჭირა ღილაკს, მუშტი დაარტყა გერმანულ მანქანას და დაუდასტურა:
  - ვერმახტს მტვრად გავწმენდთ! ცარიზმის ძალაუფლებისთვის!
  მაგარი ავგუსტინემ გაისროლა და იკივლა:
  - და ჩვენ ვიცხოვრებთ კომუნიზმის პირობებში!
  მარია დაეთანხმა ამას:
  - დიახ, ცარისტული კომუნიზმის დროს!
  და შიშველი თითებით დააჭირა ჯოისტიკის ღილაკებს. და ამავდროულად დაარტყამს და დაამარცხებს მტერს.
  შემდეგ კი მარუსია ყვირის:
  - სრული ხარისხით!
  და ის ასევე აჭერს ჯოისტიკის ღილაკს შიშველი თითებით.
  რუსეთის ჯარებმა უკვე ალყა შემოარტყეს ოსლოს. არის ბრძოლები ყველა ბუჩქისთვის და სახლისთვის.
  ცენტრში ცარისტული არმია კვლავ მოიგერიებს გერმანიის შეტევას. ოლეგ რიბაჩენკო, როგორც ყოველთვის, წინა ხაზზეა და თავდაჯერებულად იბრძვის. რუსული არტილერია მუშაობს საათის მექანიზმის მსგავსად.
  ყველაფერი ზუსტი და მართალია...
  ოქტომბერში რუსულმა ჯარებმა საბოლოოდ შეწყვიტეს აფრიკის მიწოდება ხმელეთით, გაათავისუფლეს მაროკო. ნაცისტები ერთგვარ ქვაბში აღმოჩნდნენ.
  თუნდაც ბნელ კონტინენტზე. ჰიტლერი გაბრაზებისგან კანკალებდა, მაგრამ ლანჩზე ვერაფერს ჭამდა.
  კი, რუსეთში მოვიდა... ზამთარი მოახლოვდა. ოლეგ რიბაჩენკო, მიუხედავად იმისა, რომ თოვს, მაინც ფეხშიშველი და შორტებით დარბის. აბა, ბიჭო - რასაც წაართმევ! და სრულიად უშიშარი ბიჭი.
  და ისვრის ყუმბარებს შიშველი თითებით.
  და მღერის:
  - მოდი, მოუხერხებლად ვირბინოთ,
  დაჯავშნული ტანკები გუბეებში...
  და სახურავზე არის ავტომატი -
  ჩებურაშკა მსროლელი,
  ნიანგის ავტომატი!
  შაკოკლიაკი შეტევაშია!
  ტერმინატორმა ბიჭმა შიშველი თითებით ყუმბარა ესროლა, ნაცისტები დაშალა და მღეროდა:
  - და მე დინამიტს ვთამაშობ,
  გამვლელებისთვის თვალსაჩინო ადგილას!
  როგორ გაურბიან კრაუტები ღამურები!
  ყველა წევს, მე კი მივდივარ!
  და ბიჭი მართლაც ძალიან სასაცილოა! მაგრამ ის უკვე ორმოცდაათ წელზე მეტია ჯარშია. და მხოლოდ პატარა ეშმაკი! თუნდაც ის ქერა იყოს!
  ოლეგ რიბაჩენკო ისევ ისვრის ყუმბარას შიშველი ფეხით და ყვირის:
  - დიდება მეფეს და ნიკოლოზს და ვლადიმერ მესამეს!
  და მე ვიფიქრე, რომ ვლადიმერ კირილოვიჩ რომანოვი ვლადიმერ პუტინში არ უნდა აგერიონ! რომანოვების დიდი მეფეები საოცარი ოჯახია! ვინც რუსეთი უდიდეს იმპერიად აქცია!
  და არა ისე გაფუჭებული, როგორც პუტინი!
  მაგრამ რუსული ჯარები მოგერიებენ მორიგ შეტევას.
  ნოემბერი მოდის. ნაცისტებს ორთქლი ეწურებათ. მაგრამ ისინი ახალ რეზერვებს აგდებენ ბრძოლაში. ისინი უკვე სრულდება აფრიკაში. რთულია ფაშისტებისთვის.
  ამიტომ ისინი თავიანთ რისხვას ათავისუფლებენ პატიმრებზე. ლამაზ ნიკოლეტას წააწყდნენ. მათ საცვლებისკენ ჩამოართვეს და ნოემბრის ახალ თოვლში გაიყვანეს.
  გოგონა ხელებშეკრული, თითქმის შიშველი დადის თოვლის ნაკადულებში და ტოვებს ფეხშიშველი, მოხდენილი კვალს. Ის ისეთი ლამაზია. გერმანელები კი მას მიჰყვებიან და მათრახს სცემენ. და სცემდნენ თავს მშვენიერებით, სცემდნენ მათ. მისი ზოლიანი ზურგიდან სისხლი მიედინება.
  ნიკოლეტამ უბრალოდ კბილები უფრო მაგრად დააჭირა. და ამაყად უჭირავს თავი. და მისი სპილენძის წითელი თმა პროლეტარული ბანერივით ფრიალებს.
  და მისი შიშველი ფეხებიც ალისფერი გახდა, მაგრამ გოგონა წარბსაც არ უხრის.
  აი რა ფენომენალური გამბედაობა აქვს მას.
  თუმცა ნაცისტებმა უკვე წაიღეს და ჩირაღდნით შიშველ მკერდში ჩასვეს. მაგრამ მაშინაც გოგონა მხოლოდ შეკრთა, მაგრამ არ ყვიროდა.
  მას ისეთი დიდი რწმენა აქვს...
  გოგონა თაროზე აწეულია და სახსრები დაგრეხილია. მერე შიშველ ფეხქვეშ ანთებენ ცეცხლს. ის ლამაზმანის შიშველ ფეხებს სლუკუნებს. და ცხელი ჯაჭვებით ურტყამენ მზეთუნახავის შიშველ სხეულს.
  ნიკოლეტამ საპასუხოდ იმღერა;
  მე ვარ ჩერნობოგი, ბოროტი ღმერთის ქალიშვილი,
  მე ვქმნი ქაოსს, ვთესავ ნგრევას...
  ჩემი სიდიადე ვერ გადაილახება,
  სულში მხოლოდ გააფთრებული შურისძიება იწვის!
  
  ბავშვობაში გოგონას სურდა კარგი რამ,
  ის ლექსებს წერდა და კატებს კვებავდა...
  დილით ადრე ადგა
  ქერუბიმების ფრთები აფრიალდა მის ზემოთ!
  
  მაგრამ გავიგე რა არის ბოროტება,
  რა გაიძულებს ამქვეყნად უბედურს...
  რას გულისხმობ, თქვი კარგი?
  ვნებიანად შემიყვარდა ნგრევა!
  
  და აჩვენა მისი გოგოური ენთუზიაზმი,
  ღვთის როგორი ცქრიალა ქალიშვილი გახდა...
  ჩვენ დავიპყრობთ სამყაროს უკიდეგანობას,
  გამოვავლინოთ ძალა, ძალიან ძლიერად!
  
  დიდი მამა, ეს ჩერნობოგი,
  მას შემოაქვს ქაოსი, ომები სამყაროში...
  შენ სვაროგს ევედრე, რომ დაეხმაროს,
  სინამდვილეში, თქვენ მიიღებთ ჯილდოს!
  
  ამიტომ ვთქვი, ღმერთმა დალოცოს,
  დაე, სიბრაზე შენს გულში ამოვიდეს...
  ავაშენოთ ბედნიერება, მე მჯერა, სისხლზე,
  დაე, საშვილოსნო ბოლომდე გაივსოს!
  
  მე მიყვარს ეშმაკობა, სისასტიკე და მოტყუება,
  როგორ მოვატყუოთ ტირანი სტალინი...
  მისი გამოფენა შეუძლებელი იქნება,
  და რამდენი ნისლია მსოფლიოში!
  
  ამიტომ მან შესთავაზა ძლიერი ნაბიჯის გადადგმა,
  გაანადგურე ბოროტები ერთი დარტყმით...
  მაგრამ მე შემიყვარდა ძალიან შავი ღმერთი,
  ყველა საკითხში, ამათაც და საფლავის მიღმაც!
  
  როგორ შევეჩვიე ბოროტებას?
  და ჩემს გულში იყო გაბრაზება, სიგიჟე...
  სიხარულის, სიკეთის ლტოლვა გაქრა,
  როგორც კი რისხვამ შეაღწია კვარცხლბეკიდან!
  
  რაც შეეხება სტალინს - ის ასევე ბოროტია,
  აქ ჰიტლერზე არ არის საუბარი...
  ჩინგიზ-ხანი მაგარი ბანდიტი იყო,
  და რამდენი სულის დაკნინება მოახერხა!
  
  ასე რომ, მე ვამბობ, რატომ შეინახე კარგი რამ,
  თუ ამაში ოდნავი პირადი ინტერესი არ არის...
  როცა კოდალა ხარ, შენი გონება არის ღერო,
  და როცა სულელი ვიყავი, ფიქრები გაქრა!
  
  ამას ვეუბნები ჩემს თავს და სხვებს,
  ემსახურეთ ძალას, როგორც შავი მელანი...
  მაშინ ჩვენ დავიპყრობთ სამყაროს უკიდეგანობას,
  ტალღები გაიფანტება მთელ სამყაროში!
  
  ჩვენ გავაძლიერებთ ბოროტებას
  გაბრაზებას მისცემს უკვდავებას,
  სულით სუსტნი უკვე გაოგნებულნი არიან,
  და ჩვენ, უძლიერეს ხალხს, გვჯერა ამის!
  
  მოკლედ, ყველგან ყველაზე ძლიერები გავხდებით,
  ავიმაღლოთ სისხლის ხმალი სამყაროზე...
  და ჩვენი გაბრაზებაც მასზე იქნება,
  მივიღოთ ბედისწერით სავსე ზარი!
  
  მოკლედ, ჩერნობოგის ერთგული ვარ,
  მთელი გულით ვემსახურები ამ ბნელ ძალას...
  ჩემი სული არწივის ფრთებს ჰგავს,
  ვინც შავ ღმერთთან არის უძლეველი!
  რუსეთსა და ჰიტლერის კოალიციას შორის ომი გაგრძელდა. დეკემბრისთვის რუსულმა ჯარებმა საბოლოოდ დაასრულეს იტალიელები, აიძულეს ისინი კაპიტულაცია მოეხდინათ აფრიკაში და თითქმის დაასრულეს იქ გერმანელები. ნორვეგიაც გაწმინდეს კრაუტებისგან.
  ახლა ცარისტული არმია შეტევაზე 25 დეკემბერს წავიდა. სასტიკი ბრძოლა დაიწყო. ზამთარში რუსული ტანკები აშკარად უფრო ძლიერი იყო. და შეაღწია მტრის თავდაცვის გზით.
  ოლეგ რიბაჩენკო, ეს მარადიული ბიჭი ფეხშიშველი და შორტებით დარბოდა თოვლში და მღეროდა:
  - ეს ჩვენი ბოლო და გადამწყვეტი ბრძოლაა! ჩვენ დავიღუპებით სამშობლოსთვის - ჯარისკაცები ჩემს უკან არიან!
  რუსული ტანკები ძალიან სწრაფია გაზის ტურბინის ძრავებით. ფაშისტები კი მათ ასე მარტივად ვერ შეაჩერებენ.
  აი, "ნიკოლაი"-5 მიდის წინ. მასზე ხუთი გოგონაა, რომლებიც მხიარულად მღერიან:
  - არავინ შეგვიშლის, რუსული სამყარო ვერ დამარცხდება!
  და ის ქვემეხიდან ამოვარდება! ეს მართლაც მშვენიერი გამოდის! გოგონები, სიცივის მიუხედავად, ბიკინებში და ფეხშიშველები არიან. ისინი საკუთარ თავს ესვრიან და გაჩერებაზე არ ფიქრობენ.
  მათ უბრალოდ აქვთ ველური, გაბრაზებული ძალა.
  ალიონუშკას უყვარს არა მხოლოდ სროლა, თუმცა ჯოისტიკის ღილაკს შიშველი თითებით დააჭირა და გერმანელს დაარტყა, არამედ მოთხრობების წერაც.
  მაგალითად, მან დაწერა, როგორ წავიდა გოგონა შორს კნუტის გადასარჩენად. ოცდაცამეტი დღის განმავლობაში ფეხშიშველი დავდიოდი კლდოვან გზაზე, ნაზ ფეხებზე სისხლი მომდიოდა.
  და მაინც მან შეძლო ცხოველის პოვნა. ამისთვის ფერიამ აუსრულა სურვილი და გოგონა პრინცს გაჰყვა ცოლად.
  თუმცა, ალიონუშკა ფიქრობდა, რატომ სჭირდება მას ქმარი რუსეთის ჯარში? ჯობია შეყვარებულები გყავდეს. და მეტი ფული და სიამოვნება. ყოველივე ამის შემდეგ, მამაკაცები ძალიან განსხვავდებიან. და მათთან ერთად, რა თქმა უნდა, სიამოვნებას სხვადასხვანაირად განიცდი. რაც შეეხება ქმარს? თქვენ სწრაფად მოგბეზრდებათ და მოგბეზრდებათ მასთან!
  მაგრამ ახალგაზრდა მამაკაცი, რომელიც ახლახან იწყებს ზრდასრულთა სამყაროს აღმოჩენას, ბევრად უფრო საინტერესოა.
  და ალენკა ისევ ისვრის, ურტყამს გერმანულ E-100-ს.
  და ის მოძრაობს თავის ძალიან ლამაზ ფეხებს, როგორც ძველი ბერძნული ქალღმერთის.
  შემდეგ კი ანიუტა ისვრის. ასევე შიშველი თითებით. და ამსხვრევს გერმანულ ქვემეხს.
  ამის შემდეგ გოგონა ამბობს:
  - რუსეთში ბევრი ჭკვიანი ადამიანია, მაგრამ ცარ ვლადიმერ მეფეთაგან საუკეთესოა!
  ავგუსტინემ აღნიშნა:
  - და ნიკოლოზ II ცუდი არ იყო! ოჰ, ჩვენ არ ვიცოდით მეფეების დაფასება!
  მარია მღეროდა, ნაცისტებს ესროლა შიშველი თითებით და იღიმებოდა:
  - რუსებს უნდა დაემორჩილო, სუფთა გულით და გონიერით! და ნიკოლოზის სადიდებლად ის არის მეფეთა დიდი მეფე!
  და მარუსიამ რაღაც იმღერა... და შიშველი ფეხებითაც ითამაშა...
  რუსული ჯარები წინ მიიწევენ. ოლეგ რიბაჩენკოც იბრძვის. ჯერ კიდევ ათი წლის ბიჭია. ასეთია უკვდავების ფასი. დიახ, მაგრამ რა კარგად და მხიარულად გრძნობს თავს! მას აქვს იმდენი ენერგია და ძალაუფლების აურზაური.
  ბიჭი შიშველი ფეხით ყუმბარას ისვრის და ყვირილი:
  - ვეფხვი ვარ, კატა კი არა, ახლა ჩემში ცხოვრობს, ლეოპოლდი კი არა, ლეოპარდი!
  ბიჭი მაიორი, როგორც ყოველთვის, ცეცხლშია. ნაცისტებს არ შეუძლიათ მისი შეჩერება.
  1 იანვარს რუსეთის ჯარებმა უკვე მთლიანად გაასუფთავეს თავიანთი ტერიტორია გერმანიისა და იტალიის ჯარებისგან და შევიდნენ მესამე რაიხის მფლობელობაში.
  პარალელურად მექსიკაში რუსული შენაერთები შევიდნენ. დადგა ახალი 1956 წელი.
  რუსებისთვის ეს ახალი გამარჯვებებით დაიწყო. 7 იანვარს აფრიკაში გერმანული ჯარების ნარჩენებმა კაპიტულაცია მოახდინეს. და მთელი შავი კონტინენტი გახდა რუსული.
  ახლა შეპყრობილი ფიურერი მიხვდა, რომ იგი მთლიანად გაფუჭდა. და მან შესთავაზა მოლაპარაკება რუსეთს.
  რაზეც მეფე ვლადიმირმა უპასუხა:
  - ჩვენ მხოლოდ მესამე რაიხის და იტალიის უპირობო დანებებაზე ვისაუბრებთ!
  რა ბრძნული სიტყვებია! და ომი გრძელდება. ოლეგ რიბაჩენკო, რა თქმა უნდა, თავდასხმის წინა ხაზზეა. რუსეთის ჯარები შევიდნენ აღმოსავლეთ პრუსიაში. აქ თავდაცვის ხაზები ძლიერია. თქვენ უნდა იბრძოლოთ გარღვევისთვის და სწრაფად არ წახვალთ წინ.
  გარღვევის ერთ-ერთი საშუალება იყო თვითმავალი იარაღი ალექსანდრე-4 ბომბის გამშვებით. ძალიან ძლიერი და მომაკვდინებელი ინსტრუმენტი.
  და ლამაზი გოგოებიც აქ აღნიშნავენ. ჯოისტიკის ღილაკების დაჭერით ჭურვებს უშვებენ ფეხის შიშველი თითებით. და ისინი ანადგურებენ მტრის ბუნკერებს და აბების ყუთებს.
  გოგონები თამამად დარბიან თოვლში - სწორედ ამისთვის არიან რუსი ქალები. და ისინი ბრძოლაში აგდებენ ინდიელებს და ჩინელებს. ესენი უკვე ფაქტიურად ავსებენ სანგრების მისადგომებს თავიანთი გვამებით. მაგრამ მაინც ახერხებენ მის აღებას.
  რუსული არმია შემოდის.
  თუმცა, სტრატეგი ვასილევსკი მთავარ დარტყმას იტალიას გადასცემს - რომელიც გაცილებით სუსტია. ასე რომ, რუსი ჯარისკაცები იმარჯვებენ ერთმანეთის მიყოლებით.
  იანვარი ძალიან წარმატებული გამოდგა. რუსულმა ჯარებმა დაამარცხეს იტალიელები და ალპები შემოარტყეს. თებერვალში კი მათ დაიკავეს ვენეცია. და შევიდნენ ლორბანდინიაში. პოზნანიც აიღეს. გერმანელები უკან იხევდნენ. 2 მარტს კლაიპედა დაეცა. რუსული ჯარები ნელა მიიწევდნენ აღმოსავლეთ პრუსიაში, თავდაცვა ძალიან მკვრივი იყო. ფაქტიურად ჭურვებით უნდა დაგვეწვა ბილიკი.
  მაგრამ იტალიაში მაკარონის ფრონტი ჩამოინგრა. და რუსული ჯარები რომში გაემართნენ. 1956 წლის 30 მარტს დაიწყო თავდასხმა იტალიის დედაქალაქზე. ასე გადაიხადა ხალხმა მუსოლინის ოჯახის ამბიციები.
  იტალიის დედაქალაქი რომი თავდასხმის ქვეშაა. ბრძოლა სასტიკია. მიუხედავად იმისა, რომ იტალიელები სულ უფრო და უფრო თმობენ. აქ გოგოების ჩხუბი ძალიან ლამაზები არიან, ბიკინებშიც და ფეხშიშველაც. მეომრები ფეხებით ყუმბარებს ისვრიან და მუსოლინის ჯარისკაცებს ნოკაუტს უშვებენ.
  გოგოები აქ ლამაზები არიან და, რა თქმა უნდა, ძალიან სექსუალურები. და ტიტანების კუნთებით. და როგორ ყრიან ყუმბარებს შიშველი ფეხებით უბრალოდ გასაოცარია.
  ნატაშა მიდის წინ და ისვრის, ღრიალის დროს:
  - გულში მშვენიერი სამშობლოსთვის, ჩემი გაბრწყინებული ცეცხლი იწვის!
  ზოია, გასროლით, მღერის:
  - გავაღოთ კარი მიღწევებისთვის! ჩვენი რწმენა და მეფე მონოლითურია!
  შემდეგ კი ავრორა, შიშველი ფეხის თითებით, წითური ძუ დისკებს გამოუშვებს. და ამოჭრილი იტალიელები დაეცემა.
  შემდეგ კი სვეტლანა აგრესიულად მღერის, კბილების გაშიშვლებით:
  - ყველას მოვკლავთ! ყველას გავანადგურებთ!
  შიშველი ფეხებით ისვრიან დისკებს და ფაშისტებს ღრიალებენ. ასე მოხვდა მუსოლინი გოგოების ხელში. 1956 წლის აპრილის თავდასხმა იყო სასტიკი და ძალიან ფიგურალური.
  და აი, ტანკები მოძრაობენ, ჯოჯოხეთური ცეცხლის სვეტები ამოფრქვევა მათი საყრდენებიდან.
  გოგოები წინ მიიწევენ და შიშველი ფეხებით ყუმბარებს ისვრიან. და როგორ გადააფურთხებენ რაღაც სისხლიან.
  და იცინიან...
  ნატაშამ მხურვალედ მღეროდა:
  - ცარ ვლადიმირ, დაარტყი მუშტი ჰიტლერს სახეში!
  და საფირონისფერი თვალებით დაახამებს. ასეთი მშვენიერი გოგოა.
  გოგოები ველური მრისხანებით ჩქარობენ. ტყვიამფრქვევებით ურტყამდნენ. მტერს ჭრიან და ფაშისტები გაფანტეს. შემდეგ კი ოლიმპიადა მიმდინარეობს. და ძლევამოსილის ხელში, ქალი გმირი უჭირავს ცეცხლსასროლი იარაღით. და ის აიღებს და დაგირტყამს, მაგრამ მერე დაგირტყამს.
  ფაშისტებიდან ჩიპები დაფრინავენ ყველა მიმართულებით. და მეომრებს შეუძლიათ იცინონ რამდენიც უნდათ.
  შემდეგ ის იმღერებს:
  "მუსოლინი სცემეს!" ჩვენი მეგობრობა მონოლითურია!
  და ისევ, როგორც საფირონის თვალებით ჩაკვრა! და ის დაარტყამს ფაშისტებს.
  Რა გინდოდა? რომი ერთ დროს აიღეს სლავებმა ატილას მეთაურობით. ახლა კი რუსები იღებენ.
  ოლიმპიასი, რომელიც მოწინააღმდეგეებს სხივმტყორცნით ცოცხლად შეწვავდა, მღეროდა:
  - იმედის ნათელი მზე,
  ისევ აწვება ქვეყანას...
  რუსეთი იმარჯვებს როგორც ადრე -
  ვერმახტის მეომრებს სცემენ!
  
  რუსული არწივი პლანეტაზე,
  ფრთების გაშლისას აფრინდება...
  მტერს პასუხისმგებლობა მოეთხოვება -
  დამარცხდება - გატეხილი!
  რომის დაცემის შემდეგ იტალიის ჯარებმა მასობრივად დაიწყეს დანებება. მუსოლინის იმპერია, მესამე რაიხის ეს უმცროსი სამხედრო პარტნიორი, იწვოდა.
  რუსეთის ჯარებმა თითქმის წინააღმდეგობის გარეშე აიღეს ნეაპოლი და დაეშვნენ სიცილიაში. იქაც წინააღმდეგობას თითქმის არ წააწყდნენ. ჰიტლერი კი ისტერიკაში იყო.
  მაისის ბოლოს იტალია დასრულდა. ასობით ათასი პატიმარი აიყვანეს.
  რუსმა გოგოებმა მუხლებზე დააყენეს და აიძულეს, შიშველი ფეხები ეკოცნა. ისინი მორჩილად აწებებდნენ ტუჩებს. ზოგიერთი, განსაკუთრებით ახალგაზრდა მამაკაცი, ამას ენთუზიაზმით აკეთებდა.
  გოგონებმა კმაყოფილმა იღრიალა.
  მარადიული ბიჭი ოლეგ რიბაჩენკო აიძულებდა თავის ტყვეებს ეკოცნა შიშველი, ბავშვური ფეხები.
  მათ ეს გააკეთეს საკმაოდ ნებით. ბიჭები იყვნენ ძალიან სიმპათიური, დაკუნთული და ქერა. მართალია, ის ჯერ კიდევ ძალიან პატარაა და არ სურდა უფრო სერიოზული რამის გაკეთება ქალბატონებთან. მაგრამ როდესაც უხეში ქუსლები ენით იკეცება - სასიამოვნოა!
  ოლეგ რიბაჩენკომ დაიპყრო გენერალი და მიიღო კიდევ ერთი ბრძანება. რითაც საკმაოდ ვამაყობდი.
  მუსოლინი უმცროსს საკუთარმა გარემოცვამ უღალატა და მეფის რუსეთმა მორიგი გამარჯვება მიიღო. მაგრამ ბენედიტო მუსოლინი უფროსს არ ენახა თავისი სირცხვილი და ფაშიზმის კრახი იტალიაში. თუმცა, იგივე ბედი ელოდა ნაცისტებს გერმანიაში. რუსული ჯარები შეტევაზე წავიდნენ 1956 წლის ივნისის დასაწყისში. თავდასხმის ძირითადი მიმართულება იყო ავსტრია.
  ელიზავეტა და მისი ეკიპაჟი ნიკოლაი-5-ზე გადავიდნენ გერმანელების წინააღმდეგ. რუსეთის ჯარები ცდილობდნენ ვენის ალყაში მოქცევას.
  ფიურერი, რა თქმა უნდა, რთულ ვითარებაში აღმოჩნდა. დაიკარგა გერმანელების საკუთრება აფრიკაში, სკანდინავიასა და აშშ-ის უმეტეს ნაწილზე. ახლა კი ბრძოლები მიმდინარეობს ექსკლუზიურად მესამე რაიხის ტერიტორიაზე. რაც, რა თქმა უნდა, უფრო უსიამოვნოა გერმანელებისთვის. რუსული ჯარები მექსიკაშიც შევიდნენ. ლედი გრეი დე მონკა ამ ქვეყანაში სატანკო ეკიპაჟს მეთაურობს.
  ელიზავეტა კი "ნიკოლაი"-5-ს მიჰყავს ვენის გარშემო. მისი მთავარი მოწინააღმდეგე არის E-50, რომელსაც მეფის მანქანა ბლოტერივით აღწევს.
  ელიზაბეთმა გაისროლა და შიშველი თითებით ჯოისტიკის ღილაკებს დააჭირა.
  მან დაარტყა გერმანულ ტანკს და ჭიკჭიკებდა:
  - წმინდა ნიკოლოზ რუსისთვის გულს გავწირავთ!
  ეკატერინამაც შიშველი თითებით გაისროლა და პარტნიორს შეუსწორა:
  - ალბათ უფრო სწორია ვთქვა ვლადიმერ!
  ელიზაბეთმა ხელახლა გაისროლა შიშველი თითებით და ჭიკჭიკებდა:
  - მაგრამ მაინც, სწორედ იმპერატორმა ნიკოლოზმა მოგვცა ჩინეთის მოსახლეობა, რომელმაც რუსეთი დაუმარცხებელი გახადა!
  მართლაც, ქვეით ჯარში, რომელიც გაგზავნეს გერმანული პოზიციების შესატევად, ფრონტი მთლიანად ჩინური იყო. ფაქტიურად გვამებს გვიყრიდნენ. მაგრამ გაარღვიეს.
  ჩვეულებრივ, რუსები იბრძოდნენ თვითმფრინავებითა და ტანკებით. ჩინელები, ინდიელები, აზიელები ქვეითები შედგებიან. ბევრი ჩინელია. გარდა ამისა, თავბრუდამხვევმა ნიკოლოზ II-მ მართლმადიდებლობის რეფორმების დროს შემოიღო მრავალცოლიანობა და დამატებითი ჩინელი კაცები გაგზავნეს ბრძოლაში. რუსები კი ქვრივებს და გაუთხოვარ ჩინელ ქალებს ცოლებად იყვანენ.
  მზაკვრული სტრატეგია.
  და ჩინელები თავს ესხმიან, იღუპებიან და არღვევენ გერმანიის თავდაცვას.
  ელენა შიშველ თითებს აჭერს ჯოისტიკის ღილაკებს და ისევ ურტყამს კრაუტს.
  და ის მღერის:
  - წმინდა რუსეთისთვის, ჩვენ ვიბრძოლებთ ვაჟკაცურად!
  რის შემდეგაც გოგონა აიღებს და თვალს მიახუჭებს. და აშიშვლებს თეთრ კბილებს! და ის ისეთი აგრესიულია.
  შემდეგ კი ოლიმპიადა დაბრუნდება. და ისიც შიშველი ფეხის თითებით დაგირტყამს და დაგახრჩობს.
  შემდეგ ის იყვირებს:
  - სასიკვდილო კობრა ვარ!
  უნდა აღინიშნოს, რომ E-50 ტანკი შეიძლება საშიში იყოს. მისი 88 მილიმეტრიანი ქვემეხი ლულის სიგრძით 100 EL არის სწრაფი სროლა, წუთში თორმეტი გასროლა და ძალიან ზუსტი. ხშირად ურტყამს ჯავშანს და შეიძლება ზიანი მიაყენოს.
  ამიტომ, გოგონები ცდილობენ არ დაუშვან მთავარი გერმანული სატანკო მიახლოება. განსაკუთრებით ახლოს, მისი შეღწევადობის უნარი მკვეთრად იზრდება. ხოლო გერმანული ჭურვის ბირთვი არის ურანი ან ვოლფრამი. მართალია, კონგოში აფრიკისა და ურანის საბადოების დაკარგვის შემდეგ, გერმანიის ჯარების ძალამ დაშრობა დაიწყო.
  გოგოები კი ისეთი ლამაზები, ფეხშიშველები და მაგრები არიან.
  ისინი ენთუზიაზმით მღერიან საკუთარ თავს:
  - ვარსკვლავივით ბრწყინავს მთელ მსოფლიოში,
  უიმედო სიბნელის სიბნელეში...
  დიდი გმირი ცარ ვლადიმერ,
  არ იცის არც ტკივილი და არც შიში!
  
  მტრები უკან იხევენ შენს წინაშე,
  ხალხის ბრბო ხარობს...
  რუსეთი გიღებს -
  ძლიერი ხელი მართავს!
  მებრძოლი გოგოები, მათ წინააღმდეგ ვერაფერს იტყვი. და მათი ფეხები ისეთი შიშველი და გახეხილია. როდესაც დატყვევებული გერმანელები კოცნიან მათ, აშკარაა, რომ ეს მოსწონთ როგორც გოგოებს, ასევე მამაკაცებს. და მეომრები კმაყოფილი ღრიალებენ.
  და მათ შიშვლეს მარგალიტისფერი კბილები.
  რა მაგარი გოგოები არიან. და შიშველი ფეხის თითებით ელიზაბეთი სხვა ფაშისტს ნოკაუტს უწევს.
  რის შემდეგაც ის ყვირის:
  - დიდება დიდებულ სამშობლოს!
  ასე რომ, ეკატერინე ისვრის. ის დაარტყამს მტრის ტანკს, მოკლავს ფრიცებს და ღრიალებს:
  - სიკვდილი მტრებს!
  და იქ ელენაც ურტყამს, ფეხის შიშველ თითებს იყენებს, ჯოისტიკის ღილაკებს აჭერს მათთან ერთად. და ის ჭიკჭიკებს:
  - სამშობლოსთვის დიდებაში!
  შემდეგ კი გამოჩენილი ოლიმპიადა, ასევე ქერა, ჭურვებს გაუშვებს. და როგორც ჭიკჭიკებს:
  - დიდი რუსეთისთვის!
  გოგონები კი სრული ენთუზიაზმით არიან სავსე.
  აქ მოდის E-75 ტანკი. მისი იარაღი უფრო ძლიერია: 128 მმ და მას შეუძლია მეტი ზიანი მიაყენოს. გარდა ამისა, ამ ტანკს აქვს უკეთესი დაცვა და სქელი ჯავშანი.
  მაგრამ ელიზაბეთი გიჟივითაა. და ის გაათავისუფლებს რაღაც სასიკვდილო, შეღწევას შორიდან. გერმანელისგან კი მხოლოდ დახეული ლითონის ნაჭრებია დარჩენილი.
  და გოგონა იმღერებს:
  - წმიდა მშვენება და დიდი ოცნება!
  რის შემდეგაც ენა გამოჩნდება.
  ბოლო დროს უფრო ფართოდ გავრცელდა გერმანული E-75 ტანკები. ახლა მათ აქვთ უფრო გრძელი ლულიანი იარაღი, რომელიც საშუალებას აძლევს მათ ებრძოლონ რუსულ ტანკებს, განსაკუთრებით მსუბუქ ტანკებს. და ეს ხდის კრაუტებს უფრო საშიშს.
  მაგრამ საბჭოთა გოგოებს ეს არ რცხვენიათ. და დაამსხვრიეს კრაუტები.
  თავად მეომრები კი, განსაკუთრებით სიცხეში, ბიკინებში და ფეხშიშველები არიან. და ისინი ძალიან თავდაჯერებულად იბრძვიან.
  ისინი იმარჯვებენ გამონაკლისის გარეშე.
  ეკატერინე ნაცისტებს ესროლა და მღეროდა:
  -მაგრამ მართალი გითხრათ! მე ვანადგურებ ყველა კრაუტს გამონაკლისის გარეშე!
  ელენამაც ფეხის შიშველი თითებით გაისროლა და ჭიკჭიკებდა:
  - ყველას დავამარცხებთ და, რა თქმა უნდა!
  ოლიმპიადამ ნაცისტებსაც უმოწყალოდ დაამარცხა. ის ისეთი დაუმარცხებელი რძალია.
  და ასევე შიშველი ფეხის თითების დახმარებით.
  ნატაშა და მისი გუნდი იბრძვიან კონდრატენკო-6 ტანკზე. ეს მანქანა ცოტა მსუბუქია, მაგრამ უფრო მობილური ვიდრე ნიკოლაი. რა თქმა უნდა, ნაკლები წონის შემთხვევაში, კალიბრი უფრო პატარაა და ჯავშანი ცოტა თხელი. ეს ნიშნავს, რომ სიკვდილის რისკი გაცილებით დიდია.
  მაგრამ გოგოებს, უნდა ვთქვა, საერთოდ არ უხერხულნი არიან. და ისინი იბრძვიან, როგორც ბრძოლის გიგანტები.
  ნატაშა მღერის, აქტიურად ისვრის:
  - ეს ჩვენი გამარჯვება იქნება!
  და ჯოისტიკის ღილაკებს შიშველი თითებით აჭერს.
  ზოია ასევე ისვრის, შიშველი ფეხების გამოყენებით და ყვირილი:
  - ცარი ვლადიმირ წინ!
  და გუნდში ყველა გოგონა ყეფდა:
  - დიდება დაღუპულ გმირებს!
  რის შემდეგაც ავრორამ გაისროლა, გადაატრიალა გერმანული ტანკი და თქვა:
  - არავინ გაგვაჩერებს! არავინ დაგვამარცხებს!
  და მანაც შეარხია შიშველი ფეხები.
  შემდეგ სვეტლანამ დათმო, შიშველი ფეხის თითებით და ფილტვებში იღრიალა:
  - რუსები გააფთრებით იბრძვიან!
  და ყველა გოგონამ ერთხმად წამოიძახა:
  - ჯარისკაცის მუშტი ძლიერია!
  და ისევ ლამაზმანები ჩქარობენ ბრძოლაში. ზუსტად და ზუსტად ისვრიან საკუთარ თავს!
  მაგრამ ჯეინის ეკიპაჟები აოცებენ მექსიკელებს. ქალბატონიც ძალიან ჭკვიანი და ლამაზია.
  მისი ეკიპაჟის გოგონები კი ფეხშიშველი და ბიკინით არიან. ველური და მშვიდი ბრაზით იბრძვიან.
  შემდეგ გერტრუდამ გაისროლა შიშველი თითებით და ჭიკჭიკებდა:
  -მე გოგო ვარ რომელიც წამის მეასედში ყველას გაანადგურებს!
  შემდეგ კი მალანია იფეთქებს მოქმედებაში. და ლათინურ ტანკს შორიდან დაამტვრევს.
  შემდეგ კი მატილდა ფეხებს შიშველი თითებით დაარტყამს.
  და ის გაიცინებს:
  - მართლა დიდი გოგო ვარ!
  და უმაღლესი და ყველაზე აღშფოთებული რიგის მეომრები. ისინი არ გრძნობენ არც სისუსტეს და არც სიბრაზეს.
  იგივენაირად გაგიჟდებიან.
  და ალენკა ასევე ძალიან თავდაჯერებულად იბრძვის.
  ივნისის ბოლოს ვენა გარშემორტყმულია. გამანადგურებელი დარტყმა მიაყენა გერმანიას და მის პრესტიჟს. პარალელურად რუსული ჯარები მიიწევენ ოდერისკენ. ისინი ბრძოლაში აგდებენ ჩინელებს, ინდიელებს და არაბებს. და ისინი არღვევენ კრაუტების დაცვას.
  ჰიტლერი, რა თქმა უნდა, უკვე პანიკაშია. როგორ დააჭირეს მას გოგოებმა ტანკებში და თვითმფრინავებში.
  აქ არიან ალბინა და ალვინა, ორი რუსი მფრინავი. ასევე ფეხშიშველები და ბიკინებში, ფაშისტებს მსხალივით აყრიან ტოტიდან ჯოხით. და წყვილისთვის ისინი ფაქტიურად აკეთებენ ასეთ სასწაულებს.
  ალბინამ თავისი პეტრე დიდის მებრძოლის ერთი აფეთქებით ხუთი თვითმფრინავი ჩამოაგდო და მღეროდა:
  - ჩვენ ცის დათვები ვართ!
  ალვინამ თავისი ომის არწივის ერთი აფეთქებით ექვსი თვითმფრინავი ჩამოაგდო და აჩუქა:
  - და ჩვენ ყველას გავანადგურებთ!
  ცაში ეს წყვილი უკვე ლეგენდარული იყო!
  გოგონებს წმინდა გიორგის ჯვრის შვიდი ხარისხი გადაეცათ: ვერცხლის ჯვარი, ვერცხლის ჯვარი მშვილდით, ოქროს ჯვარი, ოქროს ჯვარი ბანკით. ასევე ოქროს ჯვარი ბრილიანტებით და ოქროს ჯვარი ბრილიანტებით და მშვილდით. და ოქროს ჯვრის უმაღლესი ხარისხის ვარსკვლავი, ბრილიანტის მშვილდით. უმაღლესი ჯილდო - ოქროს ჯვრის დიდი ვარსკვლავი, ბრილიანტებითა და მშვილდით, სულ ახლახან დაარსდა.
  ასე რომ, გოგონებს შეუძლიათ სამართლიანად იამაყონ თავიანთი მიღწევებით. და ყოველთვის, თუნდაც სიცივეში, ისინი მხოლოდ ბიკინით და ექსკლუზიურად ფეხშიშველი იბრძოდნენ.
  ასეთი მშვენიერი გოგოები.
  ალბინამ გაისროლა და მღეროდა:
  - ჩვენი საუკეთესო გამარჯვებებისთვის!
  ალვინამ განაგრძო:
  - შვილიშვილებმა და ბაბუებმა იამაყონ ჩვენით!
  მეომრები მართლაც კოლოსალური კლასის გოგოები არიან!
  ცაში ცემეს ფაშისტებს და მღერიან:
  - დიდება რუსეთს, დიდება! ჩვენი მეფე ვლადიმერ გმირია! გამთენიისას ძალა იქნება! დამარხეთ ჰიტლერი მიწაში!
  რა თქმა უნდა, ვლადიმერ კირილოვიჩ რომანოვი შეიძლება ძალიან კმაყოფილი იყოს თავისი მეომრებით.
  რომც იბრძვიან, ისეა, რომ მათ წინააღმდეგ შუბს ვერ აღმართავ!
  ვლადიმერ კირილოვიჩ რომანოვი არის მეფე, რომელსაც აქვს ყველა შანსი, რომ ერთხელ და სამუდამოდ დაასრულოს ომები!
  და ფაშისტები კანკალებენ მეფის არმიის დარტყმის ქვეშ...
  გარშემორტყმული ვენა სწრაფად დაეცა. ივლისის შუა რიცხვებისთვის ცარისტული იმპერიის ჯარებმა ფართო ფრონტზე მიაღწიეს ოდერს. და კოენიგსბერგი მთლიანად დაიბლოკა.
  და გერმანელებმა უკან დაიხიეს ოდერის მიღმა. და ისინი ცდილობდნენ იქ თავდაცვის ხაზის შექმნას. საფუძვლიანად დაიცავით თავი. მაგრამ ივლისის მეორე ნახევარში რუსეთის ჯარებმა დაიწყეს შეტევა ჰამბურგზე... ნაცისტებმა ნელ-ნელა, მაგრამ აუცილებლად დაიმორჩილეს.
  ბრძოლა ძალიან სასტიკი იყო. ზოგიერთმა სოფელმა რამდენჯერმე შეიცვალა ხელი. ბრძოლებში ასევე მონაწილეობდნენ უფრო მოწინავე AG სერიის ახალი გერმანული ტანკები - პირამიდული. ყველა მხრიდან კარგი დაცვა ჰქონდათ. მაგრამ ცარისტული არმია რიცხობრივად აღმატებული იყო.
  და დიდი რაოდენობით აზიელი ქვეითი ჯარისკაცები დაიღუპა ფრონტებზე. მაგრამ გადაადგილების საშუალება მომცეს.
  გერმანელების ადამიანური რესურსიც ამოიწურა. აგვისტოს ბოლოს ჰამბურგი ალყაში მოექცა და მიუნხენიც ბლოკირებული იყო.
  გერმანელებმა დაკარგეს მნიშვნელოვანი ტერიტორია. მათ თანამდებობების დასაკავებლად არაფერი ჰქონდათ.
  ოლეგ რიბაჩენკო წინა რიგებში იბრძოდა თავად გერმანიის ტერიტორიაზე. მარადიული ბიჭი კი გამუდმებით იღიმებოდა და მარგალიტის კბილებს აჩვენებდა.
  იქ კი შიშველი, ბავშვური ფეხებით ყუმბარებს ესროლა. კარგია ბავშვი - რა ბუნებრივია სიცხეში ყოფნა მხოლოდ შორტებში. და რადგან უკვდავი ხარ, შეგიძლია ნახევრად შიშველიც იყო ზამთარში გაციების რისკის გარეშე.
  ასე მღეროდა ბიჭი:
  - ფეხშიშველი, უბრალოდ ფეხშიშველი,
  ივლისის ჭექა-ქუხილისა და სერფის ხმის ქვეშ!
  ფეხშიშველი, უბრალოდ ფეხშიშველი,
  ბიჭისთვის ადვილია მაგარი კოვბოი იყოს!
  და ბავშვი მაიორი აგრძელებს ამ ფაშისტების განადგურებას თავისთვის. და ისინი სასოწარკვეთილი კონტრშეტევას უტარებენ.
  უკვე სექტემბერია... წვიმა იწყება... ცარისტულმა ჯარებმა, ჩინელების გვამებს ავსებენ, მიუნხენი და ჰამბურგი აიღეს და რურის ოლქისკენ მიემართებიან. ყველაზე მნიშვნელოვანი გერმანიის ინდუსტრიაში.
  გერმანელები კი სასოწარკვეთილი ებრძვიან.
  ნატაშა ტანკზე იბრძვის და ღრიალებს:
  - ნაცისტებს ძალიან გაუჭირდებათ!
  და დააჭირეთ ჯოისტიკის ღილაკებს შიშველი თითებით. და ის ნაცისტებს ჭურვებს ესროდა.
  და მერე ზოია გაგიტყდება. და ასევე შიშველი ფეხის თითების დახმარებით.
  და ის ასევე იმღერებს:
  - რუსეთი არის ის, რაც ჰიტლერის წინააღმდეგია!
  შემდეგ კი ავრორა აგრესიულ ნაბიჯს გადადგამს. და ასევე შიშველი ფეხის თითების დახმარებით:
  - რუსული გზისთვის!
  და მათ უკან სვეტლანა ასევე გაისროლებს მკვლელს. ის გახვრეტის გერმანულ ტანკს და ატყდება:
  - ცარ ვლადიმერ კირილოვიჩისთვის!
  და ის ასევე აჩვენებს თავის ენას.
  გოგოები აქ გარეულობდნენ.
  მძიმე ტანკზე მყოფი ალენკა ასევე ანადგურებს ნაცისტებს. და შორიდან სცემს მათ.
  მეომარი მღეროდა:
  - ნახევარი სამყარო მკერდით დავიმორჩილე!
  და ალენკას მკერდი ალისფერი ძუძუს წვერებით.
  შემდეგ კი ანიუტა ფეხის შიშველი თითებით გამოგაგდებს. ის ფაშისტურ ტანკს დაარტყამს და დაიყვირებს:
  - მე სუპერვარსკვლავი გოგო ვარ! ისტორიის წიგნებში!
  და ის კბილებს გამოაცალკევებს...
  შემდეგ კი ავგუსტინე მკვლელს ჭურვებს გაუშვებს. ის დაამსხვრევს ნაცისტებს და ჩივის:
  - უძლიერესი იყოს ჩვენი ჯარი!
  და ფეხებსაც ამოძრავებს...
  მარია კი მათ გაჰყვება და ნაცისტებს სცემეს. ის თავს დატრიალდება, აგრესიულად ყვირის:
  - ჩვენ დიდი აგრესიული გოგოები ვართ!
  შემდეგ კი მარუსია ნაცისტებს რაღაც უკიდურესად მკვლელს და დამანგრეველს გაუხსნის. და შიშველი, გოგოური ფეხების დახმარებით.
  და შემდეგ ის მღერის:
  - ჩვენ მტრების ტოტალური დამარცხება ვართ!
  სექტემბერმა ძალიან სასტიკი ბრძოლებით ჩაიარა. გერმანელებმა სასოწარკვეთილი კონტრშეტევა განახორციელეს. მაგრამ ოქტომბერში, როდესაც წვიმა მოვიდა, მეფის არმიამ კვლავ მოიპოვა უპირატესობა. და მან დაიწყო წინსვლა რურისკენ. სასტიკი თავდასხმის შემდეგ კოენიგსბერგი დაეცა. ნაცისტებმა კიდევ ერთი სილა მიიღეს.
  ხოლო საფრანგეთის სამხრეთით ცარისტულმა ჯარებმა ალყა შემოარტყეს ტულონს. ასე რომ, ნაცისტებმა ძალიან ცუდი დრო გაატარეს.
  ჰიტლერი მძვინვარებდა, მაგრამ ბერლინში ყოფნისას. მისი პოზიცია სუსტი აღმოჩნდა.
  გასაგებია, რომ მოლაპარაკებების მოსმენა არავის სურდა. მაგრამ ნაცისტები ბუზებივით ჩარჩნენ.
  ნოემბერში ცარისტული არმიის ჯარებმა იბრძოდნენ რურის რეგიონის უმეტესი ნაწილის დასაკავებლად, რითაც ფაქტობრივად ჩამოართვეს გერმანიას მისი მთავარი საწარმოო ბაზა.
  დეკემბერში მეფის არმიამ დაიკავა საფრანგეთის მთელი სამხრეთი და შევიდა ესპანეთში. და გერმანიის ფრონტზე მან საბოლოოდ დაიპყრო რური. უფრო მეტიც, სხვა გერმანული მიწებიც დაიპყრო. და ცარისტული არმიაც დაეშვა დანიაში.
  ჰიტლერი გალიაში ეშმაკივით მძვინვარებდა, მაგრამ ვერაფერს აკეთებდა.
  კათოლიკურ შობაზე სამეფო ჯარები პარიზისკენ დაიძრნენ. მიუხედავად თოვლისა და ყინვისა, ნატაშას ეკიპაჟი ფეხშიშველი და ბიკინიში იყო.
  გერმანელები უფრო და უფრო ხშირად დანებდნენ. და ფრანგებს საერთოდ არ სურდათ რუსებთან ბრძოლა.
  გერმანული ბატარეის დამსხვრევისას ნატაშამ შენიშნა:
  - მაშ, რეალურად, რას ითვლიდა შეპყრობილი ადოლფი, როცა ჩვენთან ომი დაიწყო?
  ოქროსთმიანმა ზოიამ ლოგიკურად შენიშნა:
  - ალბათ იმიტომ, რომ ზეწოლის ქვეშ მოვექცევით, მონეტებივით ჩავვარდებით ნახვრეტიანი ჯიბიდან!
  ავრორამ შიშველი თითებით კაკალი გაანადგურა. შემდეგ მან პირში ჩააგდო და რაციონალურად აღნიშნა:
  - ისტორია გვასწავლის, რომ ის არაფერს ასწავლის!
  სვეტლანამ შიშველი ფეხის თითები ჯოისტიკის ღილაკს დააჭირა. მან სხვა გერმანული ქვემეხი დაარტყა და უპასუხა:
  - ვიყოთ დიდი მებრძოლები!
  მეომრებს, როგორც ხედავთ, ნამდვილად გადაწყვეტილი აქვთ ბრძოლა და გამარჯვება.
  ოლეგ რიბაჩენკო, ფეხშიშველი ბიჭი, მირბის შორტებში და შიშველი, დაკუნთული ტანით. ის კი ირხევა და ღრიალებს:
  - კრაუტებს დავამარცხებთ! ჩვენ დავამარცხებთ კრაუტებს! და დაარტყი უკანალს!
  და ბიჭს ისეთი თეთრი, მარგალიტისფერი კბილები აქვს! უბრალოდ ახალგაზრდა და შეუპოვარი ტერმინატორი.
  ოლეგ რიბაჩენკო ისვრის სირბილის დროს. კლავს ფაშისტებს და მღერის:
  - რუსული სული მეფეთა ძალაა, დაამარცხე კრაუტები!
  ბიჭმა შიშველი ფეხით ყუმბარა ისროლა და მღეროდა:
  - რუსული ვალსი, გათენდა - მეფის დიდებაში!
  მართლაც ძალიან მებრძოლი ბიჭი აღმოჩნდა. ფაშისტებს კი პირველ დღემდე სცემს.
  გოგონები კი აქტიურად იბრძვიან. აი მირაბელა... ასევე უმაღლესი კლასის პილოტი. ვერავინ შეაჩერებს მას. ის ჩამოგდებს კრაუტებს და კბილებს აშორებს მღერის:
  - Გიჟი გოგო! აი მისი ნიშანი!
  და აიღებს და გაუშვებს რაკეტას!
  დიახ, აქ ქალები ასე არიან! როცა რუსი გოგოები იბრძვიან, ვერანაირი ძალა მათ წინააღმდეგობას ვერ გაუწევს.
  მირაბელამ ჩამოაგდო შვიდი გერმანული თვითმფრინავი ხუთი საჰაერო ქვემეხის ერთი აფეთქებით და აყვირდა:
  - ცარი ვლადიმირ კირილოვიჩი ჩვენი ღმერთია!
  გოგონა კი შიშველ ფეხებს მინაზე ურტყამს.
  და ასევე ალბინა და ალვინა იბრძვიან ცაში.
  ისეთი მშვენიერი ქურდები იყვნენ. სულ უფრო მეტი ახალი ანგარიში გროვდება. და ამავე დროს ისინი მღერიან:
  - ცაში ჩვენ სრულყოფილება ვართ! ჩვენ ტუზები ვართ სრულყოფილება! ღიმილიდან ჟესტამდე - ყოველგვარ ქებას!
  ალბინამ ჩამოაგდო ოთხი გერმანული თვითმფრინავი ერთი აფეთქებით და ჭიკჭიკით:
  - ოჰ, რა ნეტარებაა! რა სრულყოფილებაა ბრძოლაში!
  ალვინამ ჩამოაგდო ხუთი გერმანული თვითმფრინავი და განაგრძო:
  - იცოდე სრულყოფილება ბრძოლაში! და მაგარი იდეალურია!
  მეომრები მღეროდნენ გუნდში, ჭრიდნენ ფაშისტებს:
  - გოგოებო! უფრო მაგარი გოგოები! გოგოებო! უფრო მაგარი გოგოები!
  მათ აჩვენეს თავიანთი აგრესიული მონდომება. სინამდვილეში, ჰიტლერის არც ერთი ტუზი არ იყო იძულებული დაშვებულიყო.
  მაგრამ ფაშისტები, რა თქმა უნდა, ველური წნეხის ქვეშ არიან.
  ჰიტლერი ბერლინის ბუნკერშია და იქ ტარაკანივით ბომბავს. რა უნდოდა? ფაშისტი ნომერ პირველი დასრულდა! წავიდა ცარისტული რუსეთის წინააღმდეგ და ახლა თვითონაც ტარაკანივით ჭედავს.
  ცარი ვლადიმერ კირილოვიჩი ამჟამად ინდოეთის ოკეანის სანაპიროზე ისვენებს ზამთრისგან. მის წინ ცეკვავენ სხვადასხვა რასისა და ეროვნების ლამაზი გოგონები.
  თუმცა, მეფეს არ ეწინააღმდეგება გლადიატორთა ბრძოლების ყურება. მაგალითად, ორი გოგონა ორი ლამაზმანის წინააღმდეგ.
  პლასტმასის ხმლებით იბრძვიან, რომ ერთმანეთი არ დააზარალონ. თუმცა, ისინი სასოწარკვეთილად იბრძვიან.
  ესენი არიან მეომრები. მიმდინარეობს დარტყმების გააფთრებული გაცვლა. ორი ქერა და ორი წითური...
  ცარ ვლადიმირმა ჰკითხა ფელდმარშალ ვასილევსკის:
  - რა არის ყველაზე რთული გერმანელებთან ომში?
  ფელდმარშალმა გულწრფელად უპასუხა:
  - მოიპოვე თავდაჯერებულობა! მხოლოდ თავიდანვე, როცა მტერმა წინსვლა დაიწყო, უხერხულად ვიგრძენი თავი. ახლა კი ჩვენ დავიწყეთ გამარჯვება და ყველაფერი ნათელია ჩვენს მტრებზე! - ღვინოს სვამდა ფელდმარშალი ვასილევიჩი, ეს მთავარი სტრატეგი.
  ვლადიმერ კირილოვიჩმა ლოგიკურად აღნიშნა:
  - უკიდურესად რთულია მუდმივად მოგება! მაგრამ ჩვენ ვაჩვენეთ, რომ ბევრის უნარი გვაქვს! ახლა კი იქნება დრო და მთელი მსოფლიო გახდება მშვიდობიანი!
  ფელდმარშალმა ვასილევსკიმ დაადასტურა:
  - მე მჯერა!
  გოგონებს შიშველ სხეულზე სისხლჩაქცევები ჰქონდათ და ძალიან ნერვიულობდნენ.
  ისინი იბრძოდნენ, რა თქმა უნდა, არა ისე, როგორც ძველი რომის დროს - ისინი ცდილობდნენ, დიდი ზიანი არ მიეყენებინათ საკუთარ თავს. მაგრამ ისინი აქტიურად მოქმედებდნენ.
  ამასობაში ბრძოლა გაგრძელდა. იანვარში ცარისტულმა ჯარებმა გადაადგილებისას აიღეს პარიზი. აიღეს დანიის დედაქალაქი კოპენჰაგენიც. გერმანული ჯარი სუსტდებოდა. რუსებმა განაგრძეს წინსვლა თავად გერმანიაში. ფრიცები სასოწარკვეთილად იბრძოდნენ, მაგრამ მათი ძალა დაირღვა.
  ოლეგ რიბაჩენკო, ეს უკვდავი ბიჭი ფეხშიშველი გადახტა თოვლში და შეტევაზე ყველაზე ადრე მივარდა, ცეცხლის შიშის გარეშე. და სტვენისას:
  - ვინც შეჩვეულია გამარჯვებისთვის ბრძოლას,
  ის აუცილებლად დაამარცხებს თავის მტრებს...
  ის მხიარულად იცინის და ბევრს მიაღწევს,
  და ჰიტლერს ძლიერად სცემენ!
  და ბიჭის შიშველი ფეხი ყუმბარას ისვრის! და ის თავის მარგალიტისფერ, მსხვილ კბილებს აშორებს თავის წლებს. დიახ, მას უკვე მგელივით აქვს პირი. ნებისმიერ ყელში გაიჭედება.
  ტანკებზე ამხედრებული გოგონები კი გერმანიის სამხრეთიდან ჩრდილოეთისკენ მოძრაობენ. ისინი აპირებენ ზღვაზე გასვლას. და მხოლოდ ბერლინისა და პომერანიის მახლობლად მიწები დარჩება კრაუტებს.
  ნატაშამ, რომელმაც ფაშისტური ტანკები დაამარცხა, შენიშნა:
  - და ომი თავისებურად სახალისოა!
  ზოია, რომელმაც ნაცისტები გაანადგურა, დათანხმდა:
  - როგორც იქნა! მითუმეტეს როცა გავიმარჯვებთ!
  ავრორამ, რომელიც შიშველი თითებით ისროლა, თქვა:
  - სამყაროში ყველაფერი შეუძლებელი შესაძლებელია, უბრალოდ ცოტა არ დაგჭირდეთ...
  და წითური გოგონა ისე გაიცინებს!
  მეომრები გააფთრებული სიხარულითა და გაბრაზებით იკუმშებიან. და ისინი ანადგურებენ გერმანელებს.
  ამავდროულად, ცარისტული ჯარები მიიწევენ ესპანეთის მასშტაბით და უკვე უახლოვდებიან სევილიას.
  ოლგა ჯავშანტრანსპორტიორში ხანძრის გერმანელებსა და პოლიციის ჯარებს.
  ადგილობრივი ესპანელები წინააღმდეგობას თითქმის არ უწევენ. რუსეთის ცულს კიდევ ერთი ქვეყანა ექცევა.
  ოლეგმა ესროლა და იმღერა:
  - აერობატიკა, ბაშზე იქნება!
  და მისმა პარტნიორმა ალისამ დაწერა ტვიტერზე:
  - რუსების სიდიადე პლანეტამ აღიარა,
  ფაშიზმი მახვილის დარტყმით გაანადგურეს...
  ჩვენ გვიყვარს და გვაფასებს მსოფლიოს ყველა ერი,
  დავდგეთ დიდი წმინდა ცარიზმი!
  გოგონები კი ჯოისტიკზე შიშველ თითებს დაარტყამენ.
  ომი ვლადიმერ კირილოვიჩ რომანოვის ცარისტულ იმპერიასა და ფაშისტურ გერმანიას შორის გრძელდება.
  რუსულმა ჯარებმა თითქმის მთლიანად გაათავისუფლეს საფრანგეთი ნაცისტური ლაშქრებისგან. 1957 წლის თებერვალი... მეფის არმია ათავისუფლებს პორტუგალიას.
  23 თებერვალს რუსული შენაერთები დანიიდან და თავად გერმანიიდან გაერთიანდნენ.
  ოლეგ რიბაჩენკო, ეს მარადიული ბიჭი, შიშველი ფეხებით იფრქვევა ტალახში. ბავშვი მაიორი თავისთვის ყვირის ფილტვებში:
  - დიდება რუსეთის მეფე ვლადიმირ მესამეს! ჰიტლერს მოვჭრი, მათრახით გავზომავ!
  ბიჭი კი ისევ ყვირის და შიშველი თითებით მკვეთრად გამკვეთ დისკს ისვრის. და ყელში ჩაარტყამს ფაშისტს. შემდეგ კი შიშველი, ბავშვური ფეხით ბუმერანგს ისვრის და მაშინვე ხუთ კრაუტს ყელი გამოჭრის.
  დიახ, ჰიტლერის ცუდი იდეა იყო თავდასხმა ასეთ იმპერიაზე.
  ნატაშა და მისი გუნდი პორტუგალიაში ბოლო გერმანელებს ასრულებენ. მათი ტანკი დაუცველია განადგურებაში.
  და ისინი ასევე აჭერენ ჯოისტიკის ღილაკებს შიშველი თითებით, რის შედეგადაც აღშფოთებული განადგურება ხდება.
  ზოიამ გაისროლა, დაამსხვრია გერმანული ქვემეხი და იმღერა:
  - რუსეთისთვის და თავისუფლებისთვის ბოლომდე!
  ავრორამ შიშველი ფეხის თითებით დაარტყა ნაცისტს და აყვირდა გაბრაზებული:
  - ღმერთო, დაიფარე მეფე!
  სვეტლანამაც ჩაიბურტყუნა, შიშველი ფეხის თითებით ჯოისტიკის ღილაკებს დააჭირა და დაიკივლა:
  - ძლიერი სუვერენული!
  გოგოებმა დაამარცხეს ფაშისტები. მაგრამ შემდეგ გამოჩნდა ახალი ჰიტლერის ტანკი "მაუსი" -4. ძალიან ძლიერი მოდელი - სამას ტონას იწონის და 310 მმ-იანი იარაღი. მას შეუძლია შეაღწიოს შორ მანძილზე, მაგრამ თავად აქვს ისეთი სქელი ჯავშანი, რომ კონდრატენკო-6 ტანკი მას არავითარი კუთხით არ წაართმევს.
  ნატაშა ბრძანებს:
  - გოგოებო, ახლოს უნდა მივიდეთ და გვერდის ქვედა ნაწილში, ლილვაკებს შორის ჩავდოთ - ეს ჩვენი ერთადერთი შანსია!
  ზოიამ შიშველი თითებით დაარტყა გერმანულ ქვემეხს და იმღერა:
  - ბედი გაძლევს ბოლო შანსს, მაგრამ იჩქარე! წვიმაში, სეტყვაში და თოვლში!
  ავგუსტინეც დაკრა და ჭიკჭიკებდა:
  - ბოლო შანსს ბედი გაძლევს! გაუმარჯოს სიარულს და ყოველდღიურ სირბილს!
  თანაც შიშველი თითებით და როგორ დატრიალდება. და ის დაამსხვრევს ფაშისტებს.
  სვეტლანამ იღრიალა:
  - ახალი საზღვრებისთვის და სასტიკი გამარჯვებებისთვის!
  რუსული ტანკი მივარდა და სიჩქარეს ამაღლდა. გოგოები აიღებენ და იმღერებენ:
  - ძლიერო ხელმწიფო, უდიდებულესო საუკუნეო, მართლმადიდებელო მეფეო, მეფობა დიდებისათვის, ჩვენი დიდებისათვის!
  და ისევ აჩქარდნენ, დაშორდნენ მძიმე ჭურვიდან გამოგზავნილ თოფს, რომელიც ჰქონდა გერმანულ "მაუს"-4-ს. გოგოებმა ყვიროდნენ:
  - ვერძის რქაზე ნუ დავიხრით! ისე რომ შენ ჰიტლერი - მოკვდე!
  და მათი ტანკი აჩქარებს. ეს ჰგავს პატარა მოკრივეს, რომელიც უტევს დიდს. მაგრამ რა თქმა უნდა, შანსები ორმოცდაათი ორმოცდაათია.
  ნატაშამ, რომელიც ტანკის მოძრაობას ადევნებდა თვალს, გაიხსენა, როგორ იკრიფა რინგზე კაცთან. მან გაუშვა დარტყმები და სცემეს, მაგრამ გაუძლო. შემდეგ კი მან თავდაჯერებულად დაარტყა. მან დაიჭირა მტრის მომავალი მოძრაობა და ნიკაპზე დაარტყა. დაარტყა!
  მან მიიღო ათასი ოქრო მანეთი. ასეთი მებრძოლი გოგო. თუ გასცემს, მისცემს!
  ნატაშამ შიშველი ფეხი მოიხვია და იმღერა:
  - ეს არ არის ბოლო ბრძოლა, მაგრამ გადამწყვეტია! სამშობლოს, სამშობლოს და პატივის სადიდებლად!
  შემდეგ კი მათი ტანკი გვერდს უვლის და ჭურვს უგზავნის... ზოიამაც გამოიყენა შიშველი ფეხის თითები, ისეთი ოქროსთმიანი გოგო და მაიმუნივით მოქნილი. და "მაუსი" -4 დაიწყო აფეთქება. მისი ჭურვები აშკარად აფეთქდა. შემდეგ კი კოშკები ჩამოიშლება და ის მაღლა გაფრინდება ჰაერში!
  გოგოები ერთხმად ყვირიან:
  - გამარჯვება! მაგარი გამარჯვება!
  და კიდევ ერთი ტანკი მათ სიაში!
  1957 წლის 1 მარტს რუსეთის ჯარებმა დაიწყეს ელბას გადაკვეთა. როგორც ჩანს, ჰიტლერს დააბიჯებდნენ.
  ბიჭმა ოლეგ რიბაჩენკომ, ფეხშიშველმა, შვილის ფეხით, ყუმბარა ესროლა, ჩაძირა ფაშისტური ტანკი და დაიყვირა:
  - ახალი, დაუოკებელი საზღვრებისთვის!
  ალენკას სატანკო ეკიპაჟი აღმოსავლეთისკენ უხვევს. დასავლეთ გერმანია და საფრანგეთი უკვე გათავისუფლებულია. ნაცისტების კონტროლის ქვეშ რჩებოდა მხოლოდ მიწები ოდერსა და ელბას შორის. ასევე, ბრიტანეთი და ირლანდია. ნაცისტების ბოლო ძალები იქ არიან.
  ალენკა, რომელიც ფაშისტურ ბატარეებს ისროდა, ამბობს:
  - ცარევიჩ ნიკოლაი,
  თუ უნდა მეფობა...
  Არასდროს დაივიწყო -
  ჯარი ვაჟკაცურად იბრძვის!
  ახლა კი სხვა ჭურვი იგზავნება შიშველი ფეხებით. და ის ჩავარდა ფრიცის იარაღში.
  ანიუტა ასევე ისვრის შიშველი თითებით. ის ურტყამს ფაშისტს და ფილტვებში ღრიალებს:
  - მე ისეთი გოგო ვარ, რომელიც ჰიტლერს ღებინებს!
  შემდეგი, ცეცხლოვანი ავგუსტინე ლურსმნები. ის ასევე მკვეთრი სროლის პატარა ეშმაკია და ღრიალებს:
  - ჯოჯოხეთის კარიბჭემდე!
  და იყენებს შიშველ ფეხებს.
  მარია ისვრის უკან. ისევე, როგორც იღებს მას, ურტყამს და ყვირის:
  - ვერავინ შემაჩერებს, ვეფხვი, ვერავინ დაამარცხებს ფეხშიშველ გოგოს, მე კი სადმე მცემენ!
  შემდეგ კი ოლიმპიადა აფეთქდება. და ის დაარტყამს გერმანულ ტანკს და ამოიღებს მის კოშკს, როგორც სოკოს ქუდი.
  და კისკისებს:
  - ახალი, მაგარი საზღვრებისთვის!
  და ის კვლავ გამოაჩენს ენას!
  გოგოები უბრალოდ თავს უბიძგებენ და სასოწარკვეთილი წინ მიიწევენ. ფაშისტები კი მათი დარტყმის ქვეშ იხრჩობიან.
  1957 წლის 2 მარტს პორტუგალიაში ბოლო ნაცისტურმა ძალებმა კაპიტულაცია მოახდინეს. ცხადი გახდა, რომ ფაშიზმის გარიჟრაჟი იდგა. უფრო ზუსტად, გათენდა? კოშმარი მზის ჩასვლა!
  და რუსული ჯარები მიიწევენ წინ. გერმანელები სულ უფრო და უფრო აგდებენ იარაღს და ნებდებიან.
  ისინი მუხლებზე ეცემა. რუსი და ჩინელი გოგონები შიშველ ფეხებს კოცნიან.
  ძალიან მაგარი და მაგარი ჩანს. ფაშისტებს კი ჭრიან და ჭრიან.
  ნატაშას ეკიპაჟი უკვე მატარებელშია, რომელიც აპირებს ბრძოლას ჩრდილოეთით, კრაუტებთან.
  გოგოები თავიანთ კუპეში სხედან. ისინი თამაშობენ ბანქოს შიშველი თითებით ხელში.
  ნატაშამ აღნიშნა:
  - საინტერესოა, როცა ბერლინს ავიღებთ, რა გველის?
  ზოიამ თავდაჯერებულად უპასუხა:
  - შემდეგი ლონდონი იქნება!
  ცეცხლოვანმა ავრორამ გაიცინა და კვლავ ჰკითხა:
  - Და მერე?
  ზოიამ მტკიცედ განაცხადა:
  -ლათინური ამერიკა ჩვენი იქნება! ჩვენ არ დავდგეთ ცერემონიაზე ნაცისტებთან!
  სვეტლანა დაეთანხმა ამას:
  - რა თქმა უნდა, არა! დავიპყროთ მთელი მსოფლიო!
  ნატაშამ ენთუზიაზმით დაადასტურა:
  - და მაშინ იქნება მშვიდობა, მთელ მსოფლიოში!
  გოგონები მღეროდნენ გუნდში, კომპოზიციას ასრულებდნენ;
  დიდება ცარიზმის დიდ რუსეთს,
  სადაც ვლადიმერი ზის ტახტზე...
  ჩვენ დავამარცხებთ ბოროტი ფაშიზმის ლაშქარს -
  დიდება ჩვენს ჯარს და მონოლითს!
  
  გულები დიდი რწმენით იყო შერბილებული,
  ჩვენი დედა დედამიწა მთელი გულით...
  ჩვენ ვართ ცარ ნიკოლოზის შვილები,
  და ტყუილად არ მოკვდნენ მისთვის!
  
  ჩვენო სამშობლო, შენ ყველაფერზე ძვირფასი ხარ,
  ავიყაროთ ფრთიანი, ზეციური ფეიერვერკი...
  თქვენც ებრძვით სამშობლოს,
  აბა, ნაცისტები მოკვდნენ!
  
  ჰიტლერს სურდა ჩვენი მიწების აღება,
  და ბოროტმა ძაღლმა სცადა მეფის მოკვლა...
  მაგრამ ჩვენ ვბრაზდებით, ჩვენ ამას არ ვეთანხმებით,
  ასე რომ, ფუჭად დაგვესხა ფაშიზმი!
  
  მეფე კეთილი და ბრძენი მმართველია,
  მთის არწივი პლანეტაზე მაღლა იწევს...
  ვლადიმერი იქნება ურდოს მმართველი,
  ჩვენი მეგობრობა ფოლადის მონოლიტს ჰგავს!
  
  მოდი, ფრიცის ფეხებს საყრდენი ჩამოვართვათ,
  ჰიტლერი მარყუჟში დაახრჩოს...
  ჩვენ სირცხვილს გადავცემთ სასტიკ სიკვდილით დასჯას,
  ვინ მოქმედებს როგორც ბოროტი დედამიწაზე!
  
  სამეფო ძალა და სამეფო სიბრძნე,
  უზომოდ გაანადგურებს ფაშისტებს...
  დამიჯერე, ჰიტლერმა რაღაც სისულელე ჩაიდინა,
  ახლა კი მისი ცხოვრება ძაფის მსგავსია!
  
  ამიტომ პატივი ეცით დიდ მეფეებს,
  დედამიწაზე უფრო მაგარი რომანოვები არ არსებობს...
  ნაცისტების ბრძოლაში დაარტყით გულებს,
  გახსენით გზა მიღწევებისა და ოცნებებისკენ!
  
  
  პეტრე დიდმა წაგვიყვანა ზღვაზე,
  ალექსანდრემ პარიზი დაიპყრო...
  დიახ, ზოგჯერ მწუხარება მოხდა,
  მაგრამ რუსეთს ქერუბიმი მფარველობდა!
  
  ჩვენთან ყველაფერი მშვენიერია,
  გოგოებიც და ბიჭებიც, დამიჯერეთ...
  მეფე მართავს, თქვენ სამართლიანად იცით -
  თუნდაც ზღურბლზე ბოროტი მხეცი იღრინოს!
  
  არ არსებობს საზღვრები, გჯეროდეს სრულყოფილების,
  მალე კომუნიზმის მეფეები გამოჩნდებიან...
  მოდით გავაღოთ კარები ნეტარებისთვის,
  ჯანდაბა ფაშიზმი განადგურდა!
  
  რუსეთისთვის, ეტაპები არ არის დადგენილი,
  დამიჯერეთ მტერს დავამარცხებთ...
  გოგოები ფეხშიშველები არიან, თითქოს სპარტაში,
  აბა, ჩვენი მეფე ვლადიმირ მარტოა!
  
  ჩვენ გვჯერა როდის - დიდი ღმერთის,
  რამ შექმნა სრულყოფილი სლავები...
  ჩვენ ვიბრძვით ღირსებისა და თავისუფლებისთვის,
  ჩვენ ვურტყამთ ნაციზმს!
  
  თქვენ ხართ რომანოვების უდიდესი ოჯახი,
  რუსეთს ყოველთვის მართავს...
  დიდი მეფე, უმაღლესი ფრენა,
  სატანა არ გატეხავს არწივს!
  
  დიდი რუსეთის სიყვარულისთვის,
  ჯარისკაცებს ვაგზავნით ბრძოლაში...
  ჩვენ ვადიდებთ წმინდანთა სახეებს ხატებიდან,
  ყოველივე ამის შემდეგ, ნებისმიერი მეომარი ასევე არის მეფე!
  
  გული გვეწვის სამშობლოსათვის,
  ჩვენ გოგოები რთულნი ვართ ბრძოლაში...
  კოსმოსის კარს გავხსნით, იცოდე
  და ადოლფს მოვკლავ ძუასავით!
  
  ბერლინამდე სულ ცოტა დრო რჩება
  ჩვენ შევალთ მეფეთა დიდების ტარებით...
  სიბერე არ გვემუქრება გოგოებს,
  დამიჯერე, წყალი არ დაგვღვრება!
  
  დავმარხოთ ისინი, ვინც ბოროტები და ბოროტები არიან,
  დრაკონი სასტიკად დამარცხდება...
  ჩვენ გვაქვს ოქროს ხატები,
  როდნოვერია მარადიული კანონია!
  
  
  
  
  თურქეთი შევიდა მეორე მსოფლიო ომში
  1942 წლის 1 სექტემბერს თურქეთი შევიდა ომში სსრკ-ს წინააღმდეგ. მიზეზი გასაგებია - წინა მარცხებისთვის შურისძიების წყურვილი და ბაქოს დაჭერის სურვილი. გარდა ამისა, როლი ითამაშა გერმანულმა დიპლომატიამაც, რომელიც ოსმალეთს ოქროს მთებს ჰპირდებოდა. ყოველ შემთხვევაში, თურქებმა გადაწყვიტეს, რომ ლოდინს აზრი აღარ ჰქონდა და ისინი არ იყვნენ მტაცებლები, მაგრამ ასევე შეეძლოთ ბრძოლის დრო.
  შედეგად ოცდაათმა თურქულმა დივიზიამ შეუტია საბჭოთა ამიერკავკასიას.
  რამდენიმე დღეში აიღეს ბათუმი და შეძლეს ერევნის შემორტყმა.
  ამის საპასუხოდ სტალინი იძულებული გახდა გამოეყვანა წარმოშობილი რეზერვების ნაწილი და გადაეცა ისინი ამიერკავკასიაში.
  საბჭოთა სარდლობა იძულებული გახდა გადაედო სტალინგრადის შეტევა. გერმანელებმა, თავის მხრივ, უფრო მეტის მიღწევა შეძლეს კავკასიის მიმართულებით და აეღოთ ორჯონიკიძე და გროზნო. და მხოლოდ მთებში უკან დახევით შეძლეს საბჭოთა ჯარებმა ნაცისტების შეჩერება.
  ამავდროულად, ბრიტანელებმა გადადო ოპერაცია ჩირაღდანი, იმის შიშით, რომ თურქეთი არ ჩაერთო საომარ მოქმედებებში ბრიტანეთის წინააღმდეგ.
  1942 წლის დეკემბრის ბოლოს ნაცისტებმა მაინც აიღეს სტალინგრადი. იქ დასახლდნენ. საბჭოთა ჯარები დაწინაურდნენ, მაგრამ ცენტრში წარუმატებლად - რჟევ-სიჩოვის ოპერაცია ძალიან ძვირი აღმოჩნდა. თუმცა, ფიურერმა მაინც გამოაცხადა სრული ომი, რადგან მესამე რაიხს არ გააჩნდა საკმარისი რესურსები.
  თებერვალში წითელმა არმიამ შეკრიბა ძალები და სცადა გერმანელებზე თავდასხმა სტალინგრადის ფლანგებიდან. მაგრამ ნაცისტებმა უკვე მოახერხეს ძალების გადაჯგუფება და მზად იყვნენ დარტყმების მოსაგერიებლად.
  ოპერაცია ჩირაღდანიც თებერვალში დაიწყო. გერმანელებიც მზად იყვნენ და ორკვირიანი სასტიკი ბრძოლის შემდეგ შეაჩერეს ინგლისელები.
  ამერიკელები ჯერ არ ჩამოსულან კასაბლანკასა და ტუნისში. აფრიკაში ბრძოლები კვლავ შეჩერდა.
  ჰიტლერი ჯერ კიდევ იკრებდა ძალებს... მარტში წითელმა არმიამ რჟევ-სიჩოვის ოპერაცია მესამედ ჩაატარა, ბრძოლები მთელი თვე გაგრძელდა, დიდი წარუმატებლობა.
  ივნისში ნაცისტებმა მოიკრიბეს ძალა და გადავიდნენ ვოლგის გასწვრივ, ცდილობდნენ საბჭოთა ჯარების გაწყვეტას კავკასიაში და კასპიის ზღვამდე მისვლას.
  ბრძოლებში მონაწილეობდნენ ახალი გერმანული ტანკები: "ვეფხვი", "პანტერა", "ლომი".
  ასევე თვითმავალი იარაღი "ფერდინანდი".
  გერმანელები უფრო ძლიერები იყვნენ, ვიდრე რეალურ ისტორიაში, არა ნაცემი და ახალი ჯარით.
  შეერთებულმა შტატებმა პრაქტიკულად არ დაბომბა მესამე რაიხი, რამაც შესაძლებელი გახადა ტანკებისა და თვითმავალი იარაღის წარმოების გაზრდა. და ასევე გაუშვით სერია "ლომი". თუმცა, ტანკი ძალიან ძვირი და მძიმე აღმოჩნდა, ის ხშირად ფუჭდებოდა და იჭედებოდა. მაგრამ მისი სქელი 100 მმ დახრილი გვერდითი ჯავშანი მანქანას კარგ გარღვევად აქცევდა. ლევის ტანკის უპირატესობა მისი ძლიერი ქვემეხი იყო, მაგრამ მინუსი იყო ოთხმოცდაათი წონა. რამაც შეამცირა მანქანის მობილურობა.
  ბრძოლებმა აჩვენა, რომ ამ ტანკს ჯერ კიდევ შეუძლია რაღაცის გაკეთება დონის ადგილზე.
  პანტერას გვერდითი ჯავშანი სუსტი აღმოჩნდა, რამაც ზარალი გაზარდა. Tiger აღმოჩნდა ყველაზე ეფექტური გარღვევის ტანკი. მისი გვერდები დაფარული იყო 82 მმ-იანი ჯავშნით, რამაც ორმოცდახუთი უძლური გახადა.
  გერმანელები შედარებით ნელა დაწინაურდნენ. საბჭოთა ხელმძღვანელობა მთლიანობაში სწორედ ასეთ ვარიანტს ელოდა და მოამზადა ჯარები.
  მართალია, კურსკის ბულგესგან განსხვავებით, ფაშისტები ბევრად უფრო ძლიერები და თავდაჯერებულები არიან.
  და რელიეფი უფრო მოსახერხებელია თავდასხმისთვის, ვიდრე თავდაცვისთვის. კრაუტებს ასევე აქვთ მეტი თვითმფრინავი, ტანკი და ქვეითი ჯარი. და ეს არ არის ადვილი საბჭოთა ჯარების მიწოდება ვოლგის გასწვრივ.
  ასე რომ, ნაცისტებმა, გაარღვიეს თავდაცვის ხაზები, დაწინაურდნენ. წარმატებებს მივაღწიეთ წარმატების შემდეგ.
  სამთვიანი ჯიუტი ბრძოლის შემდეგ კასპიის ზღვას მივადექით.
  რთულ ვითარებაში მყოფ სტალინს სურდა სამშვიდობო მოლაპარაკებების დაწყება. ვინაიდან აშკარა გახდა, რომ კავკასია ვერ შეიკავებს. მაგრამ ჰიტლერთან შეთანხმება უკიდურესად რთულია. ფაშისტები ძალიან ბევრს ითხოვენ. და თუ დათმობ მათ, შეგჭამენ. რაც შეეხება ზავას? ჰიტლერს აქ არ უნდა. და რა თქმა უნდა, მოკავშირეები პასიურები არიან. მათ ეშინიათ ზედმეტი დაყოფის გადადება.
  ფრიცები კასპიის ზღვის სანაპიროზე მოძრაობდნენ. შემდეგ კი, საბოლოოდ, ისინი გაერთიანდნენ თურქებთან. რა სიხარული იყო!
  მშვენიერი გერმანელი გოგონები საბჭოთა პატიმრებს აიძულებდნენ, შიშველი ფეხები ეკოცნათ. ამას მორჩილად აკეთებდნენ. და მათ შიშველი ქუსლები დაარტყეს.
  დაჭერა ასე განხორციელდა. და გერმანელებმა განიარაღებეს საბჭოთა ნაწილები.
  შემდეგ სტალინმა ფიურერს მშვიდობა შესთავაზა - დათანხმდა მთელი კავკასიის დათმობაზე და თუნდაც ლენინგრადისა და კარელიაზე. გარდა ამისა, გადაიხადეთ ასი წლის ანაზღაურება.
  ფიურერმა ცოტა დაფიქრების შემდეგ მიიღო შეთავაზება და მშვიდობა დაიდო 1943 წლის 7 დეკემბერს.
  მოკავშირეებმა ეს მიიღეს ღალატად! და სანქციები დაუწესეს სტალინის და სსრკ-ს!
  საბჭოთა პროპაგანდამ კი რეალური დანებება დიდ გამარჯვებად წარმოადგინა. ისინი ამბობენ, რომ მოკავშირეების მიერ მიტოვებულებმა საბჭოთა სახელმწიფო შეინარჩუნეს და მოსკოვი არასოდეს აიღეს.
  და ნაცისტებმა, რა თქმა უნდა, წამოიწყეს შეტევა კავკასიიდან ახლო აღმოსავლეთში და გააძლიერეს რომელის ჯგუფი. 1943 წლის მარტის ბოლოს მთელი ახლო აღმოსავლეთი და ეგვიპტე დაიპყრო უმაღლესი ფაშისტური ძალების მიერ. გარდა ამისა, ბრძოლებმა აჩვენა, რომ პანტერა წარმატებით ებრძვის ინგლისელ ჩერჩილებსა და კრომველებს, მაგრამ ეს უკანასკნელი მასში თავდაყირა ვერ აღწევს.
  გარდა ამისა, გერმანელები გამაგრდნენ რუსებთან ბრძოლებში და ადვილად სძლიეს კოლონიური ბრიტანეთის ჯარებს.
  აპრილში ნაცისტები სუდანში გადავიდნენ. და ბოლოს მათ აიღეს გიბრალტარი, დაიწყო მაროკოს ოკუპაცია. ჩერჩილიც ცდილობდა წყლის გამოცდას მშვიდობისთვის. მაგრამ ჰიტლერმა, აღმოსავლეთში რომ გაუშვა ხელი, თქვა არა!
  და ნაცისტები გადავიდნენ აფრიკაში. მათ უფრო აჭიანურებდა გაფართოებული კომუნიკაციები, ცუდი გზები ან მათი სრული არარსებობა, რთული კლიმატი და დიდი მანძილი.
  მიუხედავად ამისა, გერმანელები წინ წავიდნენ. და ისინი გადავიდნენ ბნელი კონტინენტის გასწვრივ. თუმცა, რა თქმა უნდა, მათი ტანკები, განსაკუთრებით Tiger-2 და Lion, საკმაოდ დუნე იყო ჯუნგლებში. სხვათა შორის, გერმანელებმა თავიანთ სერიებში ოცდაექვს ტონას იწონიდა მსუბუქი "პანტერაც", რაც ძალიან საჭირო იყო აფრიკის ომისთვის.
  როგორც საბრძოლო ოპერაციებმა აჩვენა, ასეთ ტანკს, თუმცა, არ გააჩნდა რაიმე ფუნდამენტური უპირატესობა T-4-თან შედარებით, გარდა უფრო ძლიერი ძრავისა, არამედ დახრილი ჯავშანტექნიკისა.
  1944 წლის ბოლოს გერმანელებმა შეიძინეს E-10 თვითმავალი იარაღი, რომელიც თორმეტ ტონას იწონიდა, ჰქონდა ძალიან დაბალი სილუეტი და ძალიან დახრილი ჯავშანი. ასეთი მანქანა ნამდვილად შეუცვლელია აფრიკისთვის.
  მით უმეტეს, თუ გოგოები ამაზე ჩხუბობენ. და გოგონები ზოგადად სუპერ და კლასიკურები არიან.
  გერდა და შარლოტა მოგზაურობენ ჯუნგლებში და ანადგურებენ ბრიტანელებს და ამერიკელებს. ეს ნამდვილად ის გოგოებია, რომლებიც გჭირდება! თქვენ ვერ იპოვით უფრო გრილებს უახლოეს ასი მილის ტერიტორიაზე. გოგოებს უყვართ მოკვლა - მაგარი გოგოები არიან!
  ასე დაიჭირეს შავკანიანი მებრძოლები და აიძულეს ლამაზმანების შიშველი ფეხები ეკოცნათ. ეს ასევე აშკარაა - სერიოზული ქურდობა! და ისინი იბრძვიან საკუთარი თავისთვის, ინგლისურ მანქანებს დიდი მანძილიდან ურტყამენ.
  მათი თვითმავალი იარაღი უკვე სამხრეთ აფრიკის დედაქალაქ პრეტორიას უახლოვდება. გოგონები თავს ესვრიან, ჩერჩილს ვოლფრამის ბირთვით ხვრეტენ და მღერიან:
  - აფრიკაში არიან ზვიგენები, აფრიკაში - გორილები, აფრიკაში - უფრო მეტი ნიანგები! დაკბენენ, სცემენ და გაწყენიან! ბავშვები არ დადიან სასეირნოდ აფრიკაში! აფრიკაში არის ყაჩაღი, აფრიკაში არის ბოროტმოქმედი, აფრიკაში არის საშინელი ბარმალი! დაკბენს, სცემეს და გაწყენინებს! და მისი გოგოები უნდა გაანადგურონ!
  1945 წლის თებერვალში დაეცა ბრიტანელების ბოლო დასაყრდენი აფრიკაში კუნძულ მადაგასკარზე.
  ასე რომ, ახლა ბრიტანეთმა იქაც დაკარგა ფეხი. ამავე დროს, გერმანელებმა აიღეს ირანიც და ინდოეთიც. მათ აჩვენეს თავიანთი ფენომენალური ძალა.
  და 1945 წლის მაისში ნაცისტებმა განახორციელეს დესანტი ბრიტანეთში. სამკვირიანი ჯიუტი ბრძოლის შემდეგ ლონდონი დაეცა. ერთი თვის შემდეგ ირლანდია აიღეს.
  ხმელეთზე დროებითი სიმშვიდე იყო, მაგრამ ზღვაზე ომი გაგრძელდა. შეერთებული შტატები მარტო დარჩა მესამე რაიხის, მისი მოკავშირეების და იაპონიის წინააღმდეგ. მაგრამ ახლა ამერიკა საზღვარგარეთ არის და ასე მარტივად ვერ მიიღებ ამას.
  მესამე რაიხში დაინერგა საყოველთაო შრომითი გაწვევა და დაიწყო თვითმფრინავების და გემების წარმოება.
  აშენდა საბრძოლო ხომალდებიც და ავიამზიდებიც. და რა თქმა უნდა წყალქვეშა ომი გაჩაღდა. შემდეგ კი ამერიკული გემებიდან არავის წყალობა არ ყოფილა.
  შემოდგომაზე, უფრო სწორედ, 1945 წლის ნოემბერში, გერმანელებმა თამამად აიღეს ისლანდია და შემდეგ შექმნეს ხიდები არგენტინაში. თუმცა, ზღვაზე ომი დიდხანს გაგრძელდა. ბევრი სადესანტო ხომალდი დასჭირდა ამერიკაში მისასვლელად. და გემები ასე სწრაფად არ შენდება. მაგრამ როგორც არ უნდა იყოს, მესამე რაიხი ძლიერდებოდა. ორმოცდამეექვსე წელი გავიდა ზღვაზე დარტყმების გაცვლით. ხოლო 1947 წელს გერმანელებმა უკვე გადაიტანეს სამხედრო ოპერაციები გრენლანდიაში და დაიპყრეს იგი. და იქიდან შორს არ არის კანადამდე!
  ნაცისტებმა დაგეგმეს კოლოსალური დაპყრობები. და 1948 წელს დაიწყო შეტევა კანადის წინააღმდეგ და ბრაზილიიდან ვენესუელაში იაპონელებთან ერთად. ბრძოლა ძალიან სასტიკად განვითარდა.
  გერმანელები წინ მიიწევდნენ ნელა, მაგრამ აუცილებლად. მათი E სერიის ტანკები უფრო მოწინავე იყო, ვიდრე ამერიკული და აჩვენეს თავიანთი უპირატესობა ბრძოლის ველზე. სხვათა შორის, იანკები არც ისე უბრალოები არიან და ისინი ძალიან ჯიუტად ეწინააღმდეგებოდნენ. და ისინი არ ცდილობდნენ დანებებას.
  თუმცა, რა თქმა უნდა, იყო ქვაბები. ამერიკელები მათში შევიდნენ. მერე დანებდნენ. და პატიმრებმა კოცნიდნენ არიელ გოგოებს შიშველ, მტვრიან ფეხებს.
  მალე კვებეკი და ტორონტო დაეცა, შემდეგ სხვა ქალაქები. 1948 წლის მაისიდან დეკემბრამდე გერმანელებმა დაიპყრეს თითქმის მთელი კანადა, ასევე ვენესუელა, ნიკარაგუა და მექსიკის უმეტესი ნაწილი. ეს უკიდურესად რთული ვითარებაა. 1949 წლის დასაწყისისთვის გერმანელებს შეერთებული შტატები ფოლადის სამაგრში ჰყავდათ. შემდეგ, 11 იანვარს, ამერიკელებმა ისტორიაში პირველად სცადეს ბირთვული იარაღის გამოყენება. და მათ არ მიაღწიეს წარმატებას. ხუთი ბომბიდან ოთხი დაიღუპა გერმანული ავიაციის მიერ ჩამოგდებულ თვითმფრინავებში, ხოლო ერთი, როდესაც ის აფეთქდა, გერმანულ ჯარებს სერიოზული ზიანი არ მიაყენა.
  ამის საპასუხოდ კრაუტებმა გააძლიერეს ამერიკული ქალაქების და სამხედრო ობიექტების დაბომბვა.
  ასე რომ, ბრძოლა მუდმივი წარმატებით მიმდინარეობდა ვერმახტის სასარგებლოდ. ვისაც უკეთესი აღჭურვილობა და ჯარების მომზადება ჰქონდა. დიახ, და დიდი რაოდენობით. ბრძოლა ძალიან სასტიკი იყო. 1949 წლის დასაწყისში გერმანულმა, უცხოურმა და იაპონურმა დივიზიებმა დაიკავეს ის, რაც დარჩა მექსიკისგან და შეერთებულ შტატებში შევიდნენ ჩრდილოეთიდან. ამერიკა მთლიანად გაჭედილია. და ცხადი გახდა, რომ ყველაფერი ცუდი იყო შეერთებული შტატებისთვის. და ზაფხულის ბოლოს, არწივის იმპერიის ტერიტორიის ნახევარი, ისევე როგორც ალასკა, უკვე დატყვევებული იყო.
  გერმანელებმა ვაშინგტონი და ნიუ-იორკი აიღეს 1949 წლის 8 ნოემბერს. და 1949 წლის 7 დეკემბერს აშშ-ს არმიის ნარჩენები დანებდნენ. ასე დასრულდა მეორე მსოფლიო ომი. ყველა ომებიდან ყველაზე სისხლიანი და ათ წელზე მეტხანს გაგრძელდა!
  ჩანდა, რომ დიდი ხნის ნანატრი მშვიდობა დადგა. მაგრამ ჰიტლერს არ სურდა მიეღო ის ფაქტი, რომ ჰეგემონია იაპონიას უნდა გაეზიარებინა. ხოლო 1953 წლის 20 აპრილს მესამე რაიხმა შეუტია ამომავალი მზის ქვეყანას. დაიწყო ახალი ომი. მსოფლიო ჰეგემონიისთვის.
  რაოდენობრივი უპირატესობა მესამე რაიხის მხარეზეა და ხარისხობრივიც. მაგრამ იაპონელები დიდი სისასტიკით და მასობრივი გმირობით იბრძვიან.
  თუმცა ნაცისტები მაინც იმარჯვებენ. თუმცა ომი თითქმის ერთი წელი გაგრძელდა. სსრკ ნეიტრალური რჩება. სტალინი იქ გარდაიცვალა და ძალაუფლებისთვის სერიოზული ბრძოლაა.
  იაპონია საბოლოოდ ოკუპირებულია ვერმახტის მიერ. რამდენიმე თვის შემდეგ ნაცისტებმა ლათინური ამერიკის ქვეყნებიც დაიპყრეს. ისინი ამყარებენ მსოფლიო ჰეგემონიას.
  რეფორმები მიმდინარეობს თავად მესამე რაიხში. ქრისტიანობის შემცვლელად ახალი რელიგია შემოვიდა. მასში არ არის სამება, მხოლოდ ერთი უზენაესი ღმერთი და მისი მაცნე - ადოლფ ჰიტლერი. ერთიანი ვალუტის ნიშანი, ერთი განათლება. ასევე რელიგიით განწმენდილი მრავალცოლიანობა. გენეტიკური შერჩევა კი კვლავ აქტიურად მიმდინარეობს. ადამიანთა რასა უმჯობესდება.
  სსრკ კვლავ არსებობს შეკვეცილი სახით და ხარკს უხდის ნაცისტებს. იქ ნიკიტა ხრუშჩოვი მეფობს და ცდილობს ურჩხული არ დააშინოს. მიუხედავად ამისა, ჰიტლერმა უკვე დაიმორჩილა მთელი მსოფლიო საკუთარ თავს. და ის რუსეთს წითელ ლაქად უყურებს. მაგრამ ადამიანი ვარაუდობს და ღმერთი განკარგავს.1957 წლის 20 აპრილს ფიურერი მკვლელობის მცდელობის მსხვერპლი გახდა სწორედ მის დაბადების დღეს. და ზუსტად სამოცდათვრამეტი წლის განმავლობაში შეწყდა ველური ტირანის მეფობა. რომელმაც თითქმის მთელი მსოფლიო დაიპყრო და 22 ივნისს სურდა სსრკ-ზე ხელახლა შეტევა.
  მაგრამ როგორც ვხედავთ მასთან, ეს არ გამოვიდა...
  ჰიტლერს შეეცვალა შელენბერგი. ჰერმან გერინგი გარდაიცვალა ნარკომანიისა და სიძულვილის გამო. ჰიმლერი სამარცხვინოდ ჩავარდა და ჰიტლერმა შეწყვიტა მისი ნდობა, შემდეგ კი წაშალა იგი. შელენბერგმა შეცვალა ჰიმლერი და მიიღო მემკვიდრის პოსტი. გარდა ამისა, ჰიტლერს ჰყავდა ხელოვნური განაყოფიერების გზით მიღებული ბავშვები. მაგრამ მათგან უფროსი ჯერ კიდევ არ იყო თოთხმეტი.
  ასე რომ, ფიურერის შთამომავლებს არ ჰქონდათ დრო მემკვიდრეობის მისაღებად. ამგვარად, ჰიტლერი გახდა იმპერატორი, მაგრამ დინასტიის გარეშე. შელენბერგმა ვერ გაბედა ფიურერის შვილების მოკვლა, მაგრამ ჩამოაშორა ისინი ხელისუფლებას. და ის თავად გახდა ფიურერი და დიქტატორი.
  ძალაუფლებისთვის ბრძოლა რამდენიმე წელი გაგრძელდა.
  და 1961 წლის 1 მაისს ნაცისტურმა გერმანიამ მაინც შეუტია სსრკ-ს. იყო მცდელობა მიღწეულიყო: ერთი პლანეტა - ერთი იმპერია!
  და შელენბერგის ჯარებმა მაინც შეძლეს მოსკოვის აღება. საბჭოთა არმია სამხედრო ტექნიკის რაოდენობით და ხარისხით ზედმეტად ჩამოუვარდებოდა. დიდი მანძილების გამო სსრკ-ს დიდი ქალაქების აღება ექვსი თვის განმავლობაში გაგრძელდა. შემდეგ კი პარტიზანული ომი კიდევ ათი წელი გაგრძელდა.
  თუმცა ყველაფერი მალევე დაწყნარდა. შელენბერგი შედარებით ლიბერალურ პოლიტიკას ატარებდა და 1981 წელს ყველა რუსმა მიიღო მესამე რაიხის მოქალაქეობა. ლიბერალიზაცია თანდათან პროგრესირებდა. შელენბერგი მალევე გარდაიცვალა. და დაიწყო სერიოზული ბრძოლა ძალაუფლებისთვის. შემდეგ კომპრომისის სახით აღდგა მონარქია და ტახტზე კაიზერის პირდაპირი შთამომავალი ფრედერიკ IV ავიდა. 2001 წელს ჩატარდა რეფერენდუმი, რომლის დროსაც დედამიწის პლანეტის ყველა მცხოვრებმა მიიღო მოქალაქეობა და ფორმალურად თანაბარი უფლებები. 2017 წელს კი ებრაელებსა და ბოშებს ბოლო შეზღუდვები გაუქმდა.
  ნაციონალ-სოციალიზმის ეპოქა დასრულდა. თუმცა, კაცობრიობა არის ერთიან იმპერიაში, ფედერალურ და მონარქიულში. იკვლევს გარე სივრცეს.
  მასში ყველა ფორმალურად თანასწორია და არის სენატი და ბუნდესტაგი, სადაც დეპუტატებს მესამე რაიხის მთელი მოსახლეობა ირჩევს. და მათ ზემოთ არის კაიზერი, დედამიწის მთელი პლანეტის იმპერატორი.
  ზოგადად, ცხოვრება მატერიალური თვალსაზრისით ცუდი არ არის. მკაცრმა დისციპლინამ, მეცნიერებისა და ტექნოლოგიების განვითარებამ შესანიშნავი გერმანული ორგანიზებით შედეგი გამოიღო. სოფლის მეურნეობა შესანიშნავია, არ არის შიმშილი და საკვების სიუხვეა აფრიკის ღარიბ რეგიონებშიც კი. ყველას აქვს სამსახური, ყველა იღებს ხელფასს და პენსიებს. განათლება და მედიცინა უფასოა. ასევე, უფასო ბაღები და საბავშვო ბაღები. საკვები ღირს პენიები და ყველა პროდუქტის ფასები გაყინულია მრავალი წლის განმავლობაში. ყველგან, თუნდაც აფრიკაში, არის გზები, თითქმის ყველას აქვს ცალკე ბინა ან სახლი. ყველა ახალდაქორწინებულს დაუყოვნებლივ ეძლევა ბინაში მინიმუმ სამი ოთახი ყველა კეთილმოწყობით. თქვენ შეგიძლიათ აიღოთ მანქანა ან რაიმე კრედიტით. ბევრს აქვს პირადი შვეულმფრენებიც კი.
  ინტერნეტი აქტიურია, ყველას აქვს ტელევიზორი და კომპიუტერი, სამუშაო დღე მხოლოდ ოთხი საათია. ყველა სპორტული განყოფილება უფასოა და მათ დასასწრებად იხდით კიდეც.
  ისინი მნიშვნელოვან დახმარებას აძლევენ თითოეულ ბავშვს. კომუნალური და საზოგადოებრივი ტრანსპორტი უფასოა. ყველაფერი ისეთი მოწესრიგებული და მოვლილი გახდა. ქუჩები სუფთაა, ბევრი რობოტი და ავტომატიზაცია გამოჩნდა. სამაგალითო შეკვეთა. სიგარეტი აკრძალულია, თუმცა ალკოჰოლი ისევ იყიდება, სხვადასხვა სახის ლუდი კი თითქმის უფასოა. საჯარო კვებაში ბავშვები ასევე იკვებებიან უფასოდ.
  უამრავი უფასო ატრაქციონები და კომპიუტერული ოთახი.
  ადამიანთა დასახლებები უკვე არსებობს მთვარეზე, მარსზე, ვენერაზე, მერკურისა და იუპიტერის მთვარეებზე.
  ხალხი ემზადება ვარსკვლავებისკენ გადახტომისთვის. ბევრი რამ უკვე გამოიგონეს.
  მოკლედ, მთლიანობაში საკმაოდ კარგი გამოვიდა. და არ იყო საჭირო ასე დამუშავება.
  თუ ზიუგანოვი მეტ გამბედაობას და წინდახედულებას გამოიჩენდა
  1999 წლის მაისში ზიუგანოვმა გადაწყვიტა არ დაემტკიცებინა სტეპაშინის კანდიდატურა, არამედ წასულიყო დუმის ვადამდელ არჩევნებზე. კომუნისტებმა და მათმა მოკავშირეებმა მიიღეს კონსოლიდირებული გადაწყვეტილება, მიეღოთ ხმა სტეპაშინის წინააღმდეგ. უფრო მეტიც, მათ განაწყენებულიყვნენ და ჩამოართვეს თანამდებობები მთავრობაში. ასეთი გადაწყვეტილება ისტორიაში ყველაზე სავარაუდო იქნებოდა, თუ ზიუგანოვი არ ყოფილიყო ტროას ცხენი კომუნისტურ ბანაკში, რომელიც ძირს უთხრის და კომპრომეტირებდა მემარცხენე იდეებს.
  ვადამდელი საპარლამენტო არჩევნები კომუნისტებს უამრავ სარგებელს ჰპირდებოდა, მათ შორის ნაკლები კონკურენტებისა და მოწამეების იმიჯის გამო.
  და ამან აჩვენა, რომ კომუნისტები საერთოდ არ ჩერდებიან თავიანთ სკამებზე, არამედ უფრო პრინციპულები არიან.
  მეორედ ელცინმა ისევ მოიყვანა სტეპაშინი, შემდეგ კი მესამედ წაიყვანა აქსენენკო. დუმამ კვლავ არ დაამტკიცა და აიღეს და დაიშალა. ახალი არჩევნები სექტემბერში დაინიშნა.
  პარლამენტის სიჯიუტემ რამდენადმე შეცვალა ისტორიის მიმდინარეობა. იუგოსლავიის დაბომბვა უფრო დიდხანს გაგრძელდა - რადგან მილოშევიჩი რუსეთისგან დახმარების იმედი ჰქონდა. პარლამენტის დათხოვნამ კი ოპოზიციას გამარჯვების შანსი მისცა.
  კომუნისტებმა კვლავ მოახერხეს ელცინის იმპიჩმენტის კენჭისყრაზე დაყენება.
  და ისევ ცოტა მოკლე იყო, ამჯერად მხოლოდ ორი ხმა. დეპუტატები შეშფოთებულნი იყვნენ საპარლამენტო არჩევნების სიახლოვით და მათში არ ჩაბარების საშიშროებით.
  დუმა დაიშალა და ელცინმა ბრძანებულებით პრემიერ-მინისტრად დანიშნა ნაკლებად ცნობილი აქსენენკო.
  ზოგადად, ზიუგანოვის იმედები, რომ არჩევნები ჩატარდებოდა, გამართლდა. ავადმყოფი და დასუსტებული პრეზიდენტი კონსტიტუციის წინააღმდეგ არ წასულა. და ის არ გარისკა თავისი უფლებამოსილების გადამეტება ორპროცენტიანი რეიტინგით. პრიმაკოვმა, დაინახა, რომ მის კოალიციას არ ჰქონდა დრო, რომ ჩამოყალიბებულიყო და დარეგისტრირდა, ალიანსში შევიდა კომუნისტებთან. იაბლოკო და ლიბერალ-დემოკრატიული პარტია არჩევნებზე წავიდნენ. ერთიანობის ბლოკს არ ჰქონდა დრო ჩამოყალიბებისთვის და NDR დასუსტდა.
  ასევე არის ბოევიკების შეჭრა დაღესტანში და უშიშროების ძალების გაურკვევლობა არჩევნების დროს.
  კომუნისტებმა პრიმაკოვთან და ლუჟკოვთან ერთად კოლოსალურ გამარჯვებას მიაღწიეს. მათ ხმების ორმოცდათხუთმეტ პროცენტზე მეტი მიიღეს. მეორე იყო Yabloko ბლოკი, რომელმაც ასევე კარგად ითამაშა და თხუთმეტი პროცენტი მოიპოვა. მოულოდნელად, LDPR-მა კარგად იმოქმედა და თორმეტ პროცენტზე მეტი შეაგროვა. NDR-მ არ გადალახა ხუთპროცენტიანი ბარიერი - სრული დამარცხება! ჟირინოვსკი გახდა ერთადერთი პროკრემლის ლიდერი დუმაში. მართალია, კონკურენცია სუსტი იყო. ახალი კანონის მიხედვით, პარტიებმა არჩევნებამდე არაუგვიანეს ერთი წლით ადრე უნდა გაიარონ რეგისტრაცია და ბევრს დრო არ ჰქონდა.
  პარლამენტში კვლავ დომინირებდა მემარცხენე ოპოზიცია, როგორც Yabloko ერთმანდატიანი მანდატებით, ასევე LDPR უმცირესობაში.
  და რათქმაუნდა გაჩნდა კონფლიქტი... სახელმწიფო სათათბიროს სპიკერის არჩევის შემდეგ მთავრობას უნდობლობა გამოუცხადეს. და ისევ იმპიჩმენტზე იყო საუბარი. ამჯერად ორი მესამედი, ადვილი იქნება შეგროვება!
  ელცინმა, ყოყმანის შემდეგ, გადაწყვიტა პრემიერ მინისტრი პრიმაკოვი და პირველი ვიცე-პრემიერი მასლიუკოვი დაებრუნებინა სავარძელში.
  მემარცხენე კოალიცია დათანხმდა ამას, მაგრამ პრეზიდენტის უფლებამოსილება დროებით შემცირდა. ახალ არჩევნებამდე კი თითქმის არაფერია. კოალიციაში მოლაპარაკებების შემდეგ გადაწყდა პრეზიდენტად პრიმაკოვის წარდგენა. ლუჟკოვი პრემიერ მინისტრი გახდა. და ზიუგანოვმა მიიღო საკანონმდებლო შტოს ხელმძღვანელის პოსტი! ანუ სუპერ კაპიტანი! რაც შეეხება ახალს, კონსტიტუციაში ცვლილებებიც კი უნდა ყოფილიყო მიღებული.
  ბოევიკები დაღესტნიდან გააძევეს. მაგრამ ისინი არ წავიდნენ ჩეჩნეთში. იქ სამოქალაქო ომი დაიწყო. რუსეთი მხარს უჭერდა მასხადოვს და კადიროვს, ბასაევისა და რადუევის წინააღმდეგ.
  პრიმაკოვმა რუსეთის საპრეზიდენტო არჩევნების პირველივე ტურში გამარჯვება მოახერხა. თუმცა მთავრობამ მიიღო დამატებითი უფლებამოსილებები. ისევე როგორც კომუნისტების კონტროლის ქვეშ მყოფი საკანონმდებლო შტო.
  რუსეთში ეკონომიკური ზრდა გაგრძელდა, ნავთობისა და გაზის ფასები გაიზარდა და მრეწველობა აღორძინდა.
  ამერიკელები, ზოგადად, როგორც სინამდვილეში, 11 სექტემბრის ტერაქტის შემდეგ ავღანეთში ჩაერთნენ და ერაყში ჩაიძირნენ. პრიმაკოვი ადვილად აირჩიეს მეორე ვადით. მაგრამ 2008 წელს მან დაკარგა ადგილი უაღრესად წარმატებულ პრემიერ მინისტრ იური ლუჟკოვთან.
  ახალმა პრეზიდენტმა განაგრძო კომუნისტებთან ალიანსის წინა პოლიტიკა. ზიუგანოვი პრემიერ მინისტრი გახდა.
  გარკვეული პერიოდის განმავლობაში საგარეო პოლიტიკა ეხებოდა დასავლეთთან პარტნიორობას და ჩინეთთან მეგობრობას. უკრაინაში იანუკოვიჩის რეჟიმი გამყარდა. ამიტომ ლუჟკოვი, პუტინისგან განსხვავებით, უფრო პროუკრაინულ პოლიტიკას ატარებდა და აფასებდა სლავური სახელმწიფოების გაერთიანებას. უკრაინა 2016 წელს ევრო-აზიის კავშირის ნაწილიც კი გახდა. ლუჟკოვმა ორი ვადა იმსახურა და თანამდებობა დატოვა. ზიუგანოვი საბოლოოდ გახდა პრეზიდენტი, ასევე საკმაოდ მარტივად მოიგო არჩევნები. ჟირინოვსკიმ მონაწილეობა მეშვიდედ მიიღო, ყველა 1991 წლიდან და ისევ წააგო.
  2015 წლის შემოდგომაზე რუსეთი ჩაერთო სირიის ომში და იქ დაბომბა. ტრამპი მოვიდა ხელისუფლებაში შეერთებულ შტატებში. ზიუგანოვმა, მიუხედავად ფორმალური კომუნიზმისა, განაგრძო წინა კურსი ეკონომიკაში. რუსეთი, რუსეთის ფედერაციის კომუნისტური პარტიის ფორმალური დომინირების მიუხედავად, დარჩა საბაზრო, დემოკრატიულ და ზომიერად ავტორიტარულ ქვეყნად.
  დასავლეთთან პარტნიორობა და ზომიერი კონკურენცია. არსებობს ალიანსი უკრაინასთან, ბელორუსთან და ყაზახეთთან, მაგრამ არც ისე მჭიდრო. 2020 წელს ზიუგანოვი მეორე ვადით აირჩიეს. ზოგადად, შედეგის ოდნავ დაწევა მეორე ტურის მიჯნაზე. უკრაინაში კი, იანუკოვიჩის წასვლის შემდეგ, მოულოდნელად გაიმარჯვა უსისტემო ზელენსკიმ. ნაზარბაევიც წავიდა.
  ზიუგანოვმა განაცხადა, რომ კონსტიტუციას არ შეცვლის და მეორე ვადის შემდეგ დატოვებს.
  ამრიგად, რუსეთის ფედერაციის კომუნისტური პარტიის ლიდერმა მაინც მოახერხა რუსეთის მართვა, ცოტა მეტი გამბედაობა გამოიჩინა. და სამყარო უფრო უსაფრთხო და მშვიდი აღმოჩნდა, ვიდრე სინამდვილეში.
  ვინ არის პუტინი? როგორ განვითარდა მისი კარიერა? მას შემდეგ, რაც პრიმაკოვი პრემიერ-მინისტრი გახდა, პუტინი თანამდებობიდან გაათავისუფლეს, როგორც ელცინთან ძალიან დაახლოებული. კერძოდ, ადანაშაულებენ, რომ FSB-მ გააფუჭა ბოევიკების შეჭრა დაღესტანში. პუტინი გარკვეული პერიოდის განმავლობაში იყო ჩართული პოლიტიკაში. მან წარუმატებლად იყარა კენჭი სახელმწიფო სათათბიროში. შემდეგ ის გახდა პეტერბურგის მერი.
  მაგრამ შემდეგ მან დატოვა პოლიტიკა და დასაქმდა კერძო კომპანიის დაცვის სამსახურში. ასე ცოტას ახსოვდა ის.
  ჟირინოვსკი 2020 წელს საპრეზიდენტო არჩევნებზე მერვედ გავიდა და ისევ მოკრძალებული შედეგით დამარცხდა. მაგრამ მას ჯერ კიდევ აქვს ფრაქცია სახელმწიფო სათათბიროში. და ზიუგანოვმაც კი მას გენერალ-მაიორის წოდება მიანიჭა 2020 წლის არჩევნების შემდეგ. დონალდ ტრამპმა მოულოდნელად წააგო არჩევნები ახალგაზრდა დემოკრატი კონკურენტთან. მერკელმა თანამდებობა ადრე დატოვა. და ლუკაშენკოს ჯანმრთელობა მკვეთრად გაუარესდა.
  2021 წელს რუსი კოსმონავტები საბოლოოდ გაფრინდნენ მთვარეზე. და იქვე დადეს წითელი დროშა! ზიუგანოვმა აფონინი თავის ოფიციალურ მემკვიდრედ გამოაცხადა. ისე, ზოგადად, ცხოვრება ისევ წრეში შემოტრიალდა.
  როგორც ვხედავთ, რუსეთის დაშლა პუტინის გარეშეც არ მომხდარა. და შუქი არ ანთებულა.
  
  
  
  
  
  
  მენშიკოვი ნიკოლაის რომ მოკლა
  . რომელშიც მეფის რუსეთმა გაიმარჯვა ყირიმის ომში. მენშიკოვი მაწანწალა ტყვიით დაიღუპა და მისი ადგილი უფრო ქმედუნარიანმა მეთაურმა დაიკავა. ანუ მოხდა უბედური შემთხვევა და შეცვალა ისტორიის მიმდინარეობა.
  მაკაროვის საპირისპირო. ფრანგები და ბრიტანელები ნაწილ-ნაწილ დამარცხდნენ. და რუსეთმა, რომელმაც დაიპყრო დიდი რაოდენობით პატიმარი და ტროფეები, დაიბრუნა ყირიმი.
  თურქეთი ამიერკავკასიაში დამარცხდა. მან რუსეთს გადასცა ყარსი, ერზურუმი და თითქმის მთელი სომხეთი. რუსეთის ჯარებმა რუმინეთი დაიკავეს. თუმცა, შეტევის გაგრძელების საჭიროება არ იყო. სულთანმა მშვიდობა ითხოვა. ამავე დროს ავსტრიამ დაიპყრო ბოსნია და ჰერცეგოვინა.
  თურქები დათანხმდნენ ავტონომიის მინიჭებას სერბეთისთვის, ბულგარეთი, მონტენეგრო და რუმინეთი გახდა რუსეთის ვასალი. ამავდროულად რუსეთმა სომხეთიც აიღო: ყარსი, ერზერუმი, ტანროგი, გააფართოვა თავისი საკუთრება სამხრეთით.
  საფრანგეთში აჯანყება დაიწყო და სამოქალაქო ომი დაიწყო და მას აღარ შეეძლო ჯარის გაგზავნა. ბრიტანეთმაც დატოვა კონფლიქტი. დასუსტდა სარდინიის სამეფოც. ავსტრია გაძლიერდა. ავსტრიელებმა მალე დაიპყრეს სარდინიის სამეფო და გააძლიერეს თავიანთი ბატონობა იტალიაზე.
  მალე შამილი დაიჭირეს, რითაც დასრულდა ომი კავკასიაში. რუსეთმა მომგებიანი მშვიდობა დადო ჩინეთთან, წაართვა კიდევ უფრო მეტი ტერიტორია, ვიდრე რეალურ ისტორიაში იყო, ამიტომ რუსული იარაღის ავტორიტეტი უფრო მაღალი იყო.
  ნიკოლოზ პირველს არ დაუჭირა მხარი ჩრდილოეთს სამხრეთის წინააღმდეგ ომში. პირიქით, მან გადაწყვიტა დაეხმარა სამხრეთელებს ბრიტანეთთან ერთად ალასკაზე პოზიციების გასაძლიერებლად.
  რუსეთმა ამერიკის ტერიტორიაზე ქალაქებისა და ციხესიმაგრეების მშენებლობა დაიწყო. ჩუკოტკამდე სარკინიგზო პროექტებიც კი იყო. მეფე ნიკოლოზმა ბევრი რამ გამოკვეთა. რუსეთის ჯარებმა დაიპყრეს შუა აზია. ეს მონარქი გარდაიცვალა 1867 წელს. რუსეთის დატოვება ძლიერი და აყვავებული. მისმა ვაჟმა ალექსანდრემ არ გააუქმა ბატონობა, მაგრამ განაგრძო მოძრაობა სამხრეთით. კერძოდ, მან თურქეთთან გამარჯვებული ომი ჩაატარა და კონსტანტინოპოლი რუსეთს შეუერთა. შემდეგ მესოპოტამია.
  ისევ ბრიტანეთთან ომი და ბრიტანელების დამარცხება აზიაში. ალექსანდრე მეორე მართავდა ცოტა ხანს, სასამართლო სისტემის გარდა მნიშვნელოვანი რეფორმების გატარებისა და მართვის სისტემის გარკვეულწილად გაუმჯობესების გარეშე.
  ბატონობის გაუქმება არასოდეს მოჰყოლია. მაგრამ რუსეთმა ირანის ანექსია მოახდინა. მეფე ნიკოლოზ პირველიდან ზუსტად ოცი წლის შემდეგ გარდაიცვალა 1887 წელს. ალექსანდრე მესამემ მართავდა მხოლოდ მცირე ხნით, 1894 წლამდე, მაგრამ მოახერხა ფაქტობრივად მთელი ინდოეთის ანექსია რუსეთს. და ნიკოლოზ II-მ განაგრძო მოძრაობა ინდოჩინაში და თავად ჩინეთში.
  იყო ომი იაპონიასთან. მთლიანობაში გამარჯვებული. და ჩინეთისა და ინდოჩინეთის სრული დაპყრობა. და შეღწევა ავსტრალიამდე. მაგრამ ევროპაში სიტუაცია გარკვეულწილად განსხვავებული აღმოჩნდა.
  ავსტრიის იმპერიამ საფრანგეთის სამხრეთი ანექსია. შემდეგ მან დაამარცხა პრუსია, დაიპყრო სამხრეთ გერმანია. სწორედ ავსტრია გახდა მსოფლიო ჰეგემონი. საფრანგეთი საგრძნობლად დაასუსტა სამოქალაქო ომმა. პრუსია ვერ გაერთიანდა. ავსტრიელებმა საბოლოოდ აიღეს და დაიპყრეს მთელი პრუსია, ისევე როგორც აღმოსავლეთ საფრანგეთის ნაწილი. ჩამოყალიბდა დიდი იმპერია, რომელიც გაფართოვდა აფრიკაში. მალე ავსტრიელებმა ასევე დაიპყრეს ბელგია, ჰოლანდია და ბევრი მიწა აფრიკაში. შემდეგ იყო ომი ავსტრიასა და რუსეთს შორის ბრიტანეთის წინააღმდეგ. იგი დასრულდა აფრიკის გაყოფით ავსტრიელებსა და რუსებს შორის.
  იმპერატორი ფრანცი მართლაც გახდა უდიდესი მონარქი, აჯობა ნაპოლეონ ბონაპარტს აფრიკის თითქმის ნახევარი და ევროპის უმეტესი ნაწილი დაიპყრო. საფრანგეთი ასევე მალე მთლიანად დაიპყრო ესპანეთთან და პორტუგალიასთან ერთად. დიახ, ყველაფერმა კარგად ჩაიარა, მაგრამ...
  იმპერატორ ფრანცის მემკვიდრეს სურდა სერბეთის თავისთვის შემოერთება! 1920 წელს კი დაიწყო დიდი ომი ნიკოლოზ II-ის რუსეთსა და დიდ ავსტრიის იმპერიას შორის.
  მთელი ევროპა ავსტრიის მხარესაა. გარდა ამისა, ბრიტანეთი, რომელიც არ არის ისეთი ძლიერი, როგორც რეალურ ისტორიაში, და აფრიკის თითქმის ნახევარი. გარდა ამისა, შვედეთი დაუპირისპირდა რუსეთს. და ნორვეგია და დანია დაიპყრეს იმპერატორ ფრანცის ქვეშ.
  ეს იყო ნახევარი უბედურება. აშშ დარჩა გაყოფილი და მცირე ძალა. მაგრამ ბრიტანეთი მაინც აკონტროლებდა კანადას და ავსტრიას. და პირველი ორი თვის ყოყმანის შემდეგ, იგი ასევე შევიდა ბრძოლაში ავსტრიის მხარეს.
  ასე დაიწყო დიდი ომი. ავსტრია და ინგლისი რუსეთის წინააღმდეგ.
  რა თქმა უნდა, ოლეგ რიბაჩენკო სწორედ იქ არის. და ის იბრძვის როგორც ნამდვილი და შეუპოვარი გმირი.
  ბიჭი ავტომატით ესვრის უცხო ჯარს და მღერის:
  - სამშობლოს ჰიმნი მღერის ჩვენს გულებში,
  მასზე ლამაზი არავინაა მთელ სამყაროში...
  უფრო მჭიდროდ ჩააჭიმეთ რაინდის სხივი -
  მოკვდი ღვთის ბოძებული რუსეთისთვის!
  და ის საკუთარ თავს სცემს, ავტომატით ანადგურებს არმიას მთელი ევროპიდან და ნაწილობრივ აფრიკიდან.
  ბიჭი კი საკუთარ თავს არ თმობს. აქ ის ყუმბარას ისვრის შიშველი თითებით და ღრიალებს:
  -არ დავთმობთ და არ დავთმობთ!
  და ისევ ბიჭი ისვრის სასიკვდილო და დამანგრეველ აფეთქებას. მას არ სურს მოწინააღმდეგის წინაშე დათმობა.
  და თავისთვის მღერის:
  - არავინ გაგვაჩერებს! ლომიც კი ვერ გაიმარჯვებს!
  ბიჭი ნამდვილი გმირია. დაუმარცხებელი და დაუმარცხებელი. რწმენის რაინდი! თუნდაც არა ქრისტიანი!
  ასე რომ, ავსტრიის შეტევა მოიგერიეს.
  ავსტრიელებს და ბრიტანელებს აქვთ ტანკები, მაგრამ რუსეთს აქვს მასტოდონები.
  ნიკოლოზ II-ს ჯერ კიდევ გაცილებით მეტი მოსახლეობა ჰყავს, კოლონიების გათვალისწინებით. განვიხილოთ მთელი აზია, აღმოსავლეთ ევროპა, ბალკანეთის ნაწილი, აფრიკის ნახევარზე მეტი.
  ასე რომ, რუსეთი ქვეითების რაოდენობით უპირატესია. ჯარისკაცები კი ძალიან მამაცურად იბრძვიან...
  ავსტრიელებმა კი წინააღმდეგობა ვერ გაუწიეს და ვარშავიდან გააძევეს. შემდეგ რუსული ჯარები ოდერისკენ დაიძრნენ და აღმოსავლეთ პრუსია დაიპყრეს. დაეცა გალიცია, ლვოვთან ერთად. პჟემისლი ალყაში მოექცა. კრაკოვი გაათავისუფლეს.
  შემდეგ აღმოჩნდა, რომ სლავებს არ სურდათ რუსებთან ბრძოლა და მასობრივად დანებდნენ.
  ბრძოლებმა ასევე აჩვენა, რომ მსუბუქი, მოხერხებული რუსული ტანკები უფრო ეფექტური იყო ვიდრე მძიმე, მოუხერხებელი გერმანული ტანკები. ავიაციაში კი, მეფის რუსეთი ზოგადად ბრიტანელებისა და ავსტრიელების ხარისხზე უფრო ძლიერია.
  რუსეთის ჯარებმა განაახლეს შეტევა პაუზის შემდეგ. მათ აიღეს ორივე რიცხვი და უნარი.
  ბუდაპეშტი ალყაში მოაქციეს და აიღეს. ზღვაზე ადმირალმა კოლჩაკმა დაამარცხა ბრიტანელები და დაიპყრო ავსტრალია. ხმელეთზე რუსულმა ჯარებმა ალყა შემოარტყეს და აიღეს ბერლინი. შემდეგ კი ვენა.
  ავსტრიის იმპერია ასევე კარგავდა ბრძოლას აფრიკაში. ინგლისის კორპუსიც დამარცხდა. დიახ, რამ უსიამოვნო იყო იმპერატორ ადოლფისთვის.
  თავი არასწორ ადგილას ჩარგო და მთლიანად წაგება დაიწყო. როგორ შეუძლია მას წინააღმდეგობა გაუწიოს ასეთ ძალას?
  ვენის დაცემის შემდეგ ავსტრიელების წინააღმდეგობა ფოკუსირებული გახდა. და მალე რუსებმა დაიკავეს მთელი ევროპა და აფრიკა. ამავდროულად, ალასკიდან დაიწყო თავდასხმა კანადაზე. ინგლისელებმაც წააგეს.
  ბრიტანეთი იზოლირებული აღმოჩნდა და ცდილობდა კუნძულზე დაჯდომას.
  მაგრამ ცხადია, რომ რუსეთი გაიმარჯვებს საჰაერო შეტევის განხორციელებით.
  და მან დაბომბა თითქმის ყველაფერი, რაც ზედაპირზე იყო. შემდეგ კი სახმელეთო ჯარი დაეშვა, რამაც ბრიტანეთი დამორჩილებამდე მიიყვანა.
  ამრიგად, მთელი აღმოსავლეთი ნახევარსფერო, ისევე როგორც ალასკა და კანადა, გახდა რუსული.
  მთლიანობაში ეს მშვენიერია! ნიკოლაი მეორემ დროებითი პაუზა აიღო და აიღო ქონება. შეერთებული შტატები კვლავ დაყოფილია და არც თუ ისე ძლიერი, როგორც რუსეთზე დამოკიდებული სხვა სახელმწიფოები.
  1937 წელს მეფე ნიკოლოზ II თვითმფრინავს ჩამოვარდა. ტახტი მემკვიდრეობით ალექსეი II-მ მიიღო. რეალური ისტორიისგან განსხვავებით, მემკვიდრე საკმაოდ ჯანმრთელი და მხიარული იყო. და 1941 წელს მან გადაწყვიტა დაეპყრო ყველაფერი, რისი აღებაც მისმა წინაპრებმა ვერ მოახერხეს.
  პლანეტაზე გაშვების შემთხვევაში, დედამიწა უკვე ერთი იმპერია იქნება. და რუსული ჯარი გადავიდა ჯერ ამერიკის ჩრდილოეთ შტატებში, შემდეგ კი სამხრეთში. შეერთებული შტატები არ იყო ძლიერი და სწრაფად დაიპყრო. მაგრამ მექსიკა უფრო ადვილი დასაპყრობი აღმოჩნდა. შემდეგ ასწიეთ ზემოთ. ერთი მეორის მიყოლებით იპყრობენ ერთ ქვეყანას. ყველაზე დიდი და ძლიერი ბრაზილია. მაგრამ მან თვეზე ნაკლები გაძლო.
  ასე რომ, მათ დაიპყრეს ლათინური ამერიკა და ახალი ზელანდია. ალესეი მეორე ისტორიაში შევიდა, როგორც რუსეთის ყველა დაპყრობის შემსრულებელი. და უკვე 1947 წელს რუსმა კოსმონავტებმა მთვარეზე ფეხი დადგეს. და 1958 წელს მარსზე! 1961 წელს ვენერამდე. 1972 წელს მერკურის, ხოლო 1973 წელს იუპიტერის მთვარეებზე. 1975 წელს, 71 წლის ასაკში ალექსი II გარდაიცვალა. მეტსახელად დამსრულებელი. და გამეფდა მისი ვაჟი ნიკოლოზ III. 1980 წელს ადამიანი შევიდა მზის სისტემის ბოლო, ყველაზე შორეულ პლანეტაზე - პლუტონში. ნიკოლოზ III დიდხანს არ მეფობდა. გარდაიცვალა 1985 წელს. და ავიდა ტახტზე მისი ვაჟი ალექსანდრე მეოთხე. ახალგაზრდა მეფე დაახლოებით ოცდაშვიდი წლის. და მეფემ ბრძანა მოემზადებინათ მზის სისტემის მიღმა გადახტომისთვის. და მათ დაიწყეს ვარსკვლავური ხომალდების და ფოტონის რაკეტის აგება. და ბოლოს, 2017 წელს, პირველი ვარსკვლავთშორისი ექსპედიცია დაიწყო.
  
  ცარ ნიკოლოზ II-ს აქვს პრეზიდენტი პუტინის ბედი
  ცნობილმა მწერალმა და პოეტმა ოლეგ რიბაჩენკომ იგრძნო, რომ მსოფლიოში რაღაც არასწორი იყო. კაცობრიობა რჩება ფრაგმენტული, როგორც იყო. პლანეტა დედამიწაზე ქვეყნების რაოდენობა მხოლოდ იზრდება. და თუ ვინმე მოიპოვებს გავლენას, ეს მხოლოდ ტოტალიტარული, დიქტატორული ჩინეთია. რუსეთი კი, ვლადიმერ პუტინის მეფობის დასრულების შემდეგ, ღრმა კრიზისში ჩავარდა. კავკასიაში ომი ისევ მძვინვარებს, მემარცხენეები და ნაციონალისტები აჯანყდებიან. ეკონომიკა ისევ კლებულობს და კრიმინალი იზრდება. და რუსეთი იწყებს დაშლას.
  მიუხედავად მისი ფენომენალური იღბლისა, ვლადიმერ პუტინმა ვერასოდეს შექმნა ძლიერი, სტაბილური პოლიტიკური სისტემა ან სტაბილური და სწრაფად მზარდი ეკონომიკა. ბევრი სოციალური და ეთნიკური პრობლემა არ მოგვარებულა. იშვიათმა იღბალმა პუტინს საშუალება მისცა შეენარჩუნებინა კეთილდღეობის სახე. მაგრამ როგორც კი წავიდა, ყველა მოუშუშებელი აბსცესი ერთდროულად გაიხსნა.
  უფრო მეტიც, ბირთვული ომის საფრთხე ელის! სამყარო ქაოსშია, რუსეთი ფართომასშტაბიანი სამოქალაქო ომისკენ მიდის! ეს სასწრაფოდ უნდა გამოსწორდეს.
  ბიჭმა წიგნში წაიკითხა, რომ შენ შეგიძლია შეცვალო ადამიანების ბედი და შეცვალო მისი ადგილები! და არის ერთი ძლიერი ბოშა, რომელსაც შეუძლია ამის გაკეთება ნებისმიერ ადამიანს.
  მაშ, რატომ არ შეცვალოთ პუტინისა და ნიკოლოზ II-ის იღბალი?
  მეტიც, თუ ნიკოლოზ II ისეთივე ფენომენალურად წარმატებული იქნება, როგორც პუტინი, მაშინ ისტორიის კურსი შეიცვლება. ხოლო ოცდამეერთე საუკუნეში რუსეთში რომანოვები ბატონობენ. ეს ნიშნავს, რომ პუტინს იღბალი არ დასჭირდება. ან თუნდაც რუსეთს აქვს პუტინის ბედი.
  მეოცე საუკუნეში კი მეფის რუსეთის იღბალი ძალიან საჭიროა.
  ცნობილმა მწერალმა ბოშა ქალთან წასვლა გადაწყვიტა. საბედნიეროდ, იყო მისი მისამართი ინტერნეტში და განვითარებულმა ინტუიციამ უთხრა მწერალს და პოეტს, რომ ის საერთოდ არ იყო შარლატანი.
  მართლაც, ბოშა არ არის მარტივი. ის მოსკოვის სასახლეში ცხოვრობს და დაახლოებით ოცი წლისაა, თუმცა ბედს საბჭოთა დროიდან უყვება. მაშინვე დაინახავ მარადიულ გოგონას შავი ხვეული თმით - ის არაჩვეულებრივია!
  ოლეგ რიბაჩენკომ ჰკითხა მას:
  - კარგი საქმე გააკეთე! შეცვალეთ ვლადიმერ პუტინისა და ნიკოლოზ II-ის ბედი!
  სამუდამოდ ახალგაზრდა ბოშა გოგონამ შეხედა ოლეგ რიბაჩენკოს და უპასუხა:
  - კარგია, რომ ეგოისტი არ ხარ და დანებდები არა შენთვის, არამედ რუსეთის ქვეყნისთვის! და კიდევ უკეთესია, რომ გქონდეს მდიდარი ენერგია და უპრეცედენტო, წარმოუდგენელი, ზეადამიანური ფანტაზია!
  ბოშამ თვალი ჩაუკრა და განაგრძო:
  - ისტორიის ასე შეცვლა ჩემთვისაც არ არის ადვილი! მაგრამ შენ, მსოფლიოში ყველაზე ძლიერი და მდიდარი ფანტაზიის მფლობელი, შეგიძლია დამეხმარო!
  ოლეგ რიბაჩენკომ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - ყველაფრისთვის მზად ვარ! და ნებისმიერ თხოვნას შევასრულებ!
  ახალგაზრდა ბოშამ თავი დაუქნია და თქვა:
  -დაახლოებით თორმეტი წლის ბიჭად გაგიქცევ და ძალიან ნელა გაიზრდები და ტანით თოთხმეტი წელზე უფროსი არასოდეს გახდები. გამოგიგზავნით პარალელურ სამყაროში, სადაც ჯერ მონა გახდებით!
  ოლეგ რიბაჩენკომ თანხმობა განაცხადა:
  - Მზად ვარ!
  ბოშამ თავი დაუქნია და განაგრძო:
  - ცხრა არტეფაქტის ქვა მოგიწევთ: შავი, თეთრი, წითელი, ნარინჯისფერი, ყვითელი, მწვანე, ლურჯი, ინდიგო, იასამნისფერი. და ამის გარდა, მეათე არტეფაქტი არის კოშჩეის გვირგვინი!
  რთულია, მაგრამ გექნებათ მებრძოლი ბიჭის სამუდამოდ ახალგაზრდა, სწრაფი, ძლიერი, გამძლე სხეული. და პლუს არაჩვეულებრივი ინტელექტი და წარმოსახვის ფენომენალური საჩუქარი. ადრე თუ გვიან, თქვენ შეაგროვებთ არტეფაქტებს და დაბრუნდებით თქვენს სამყაროში. და სამუდამოდ იქნები დაახლოებით თოთხმეტი წლის ფენომენალურად ძლიერი და სწრაფი ბიჭის სხეულში და შენი მოკვლა შეუძლებელი იქნება. ანუ ჯილდოდ უკვდავებასაც მიიღებ!
  ოლეგ რიბაჩენკომ თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია:
  - ამაზე მხოლოდ ოცნება შეიძლება!
  მარად ახალგაზრდა ჯადოქარმა შენიშნა:
  - მაგრამ ათი არტეფაქტი ჩემია და მხოლოდ ჩემი! ისეთ ძალას მომცემენ, რომ უკვდავებაზე მეტს დაიმსახურებ! ამასობაში მე დაგიძინებ, შენ კი კარიერში ყმა ბიჭივით გაიღვიძებ. და მაშინ შენი გამომგონებლობა გეტყვის, როგორ გამოხვიდე აქედან!
  როცა გადახვალ, მე შევძლებ პრეზიდენტ პუტინისა და ცარ ნიკოლოზ II-ის ბედის, იღბლისა და ბედის შეცვლას. თქვენ შეაგროვებთ ჩემთვის სხვადასხვა სამყაროს არტეფაქტებს და ამასობაში, მეოცე საუკუნის დასაწყისიდან, რუსეთის ისტორია სხვაგვარად წავა. ანუ, თუნდაც არ შეაგროვოთ არტეფაქტები - ცხრა ქვა და კოშჩეის გვირგვინი, რუსეთის მეფე ნიკოლოზ II მაინც მიიღებს იღბალს, ბედს და რუსეთის პრეზიდენტის ვლადიმერ ვლადიმიროვიჩ პუტინის იღბალს!
  ოლეგ რიბაჩენკომ ფართოდ გაიღიმა და უპასუხა:
  -Კარგია! ახალ სამყაროში მშვიდად ვიქნები, რომ ისტორიის მსვლელობა საბოლოოდ შეიცვალა უკეთესობისკენ! და რომ რუსეთი შეძლებს აღადგინოს წესრიგი მთელ მსოფლიოში და გახდეს ჰეგემონიული ქვეყანა! და აბსოლუტური ჰეგემონი!
  მარად ახალგაზრდა ბოშამ ბრძანა:
  - დივანზე დაწექი!
  ოლეგ რიბაჩენკო დაწვა.
  ჯადოქარმა გოგონამ იღრიალა:
  -ახლა დაიძინე! სხვა სამყაროში გაიღვიძებ.
  ოლეგ რიბაჩენკოს თვალები დახუჭა და თითქმის მაშინვე ჩაეძინა.
  ბოშამ კონტეინერებიდან წინასწარ შენახული ინგრედიენტები ამოიღო და წამლის მომზადება დაიწყო. მან ჯადოსნური წინასწარ მომზადებული ქვაბის ქვეშ გაზი ჩართო. და მან დაიწყო იქ სხვადასხვა ნივთების სროლა, შელოცვების მიცემა. ამავდროულად, მარადიულმა გოგონამ ჯიბიდან ბარათების დასტა ამოიღო და მღეროდა:
  - ოჰ, ბედი, ბედი, მიშველე ნიკოლაი! წარმატებები პუტინს, მოდი ცარ რომანოვთან!
  დაე, რომანოვმა გაიმარჯვოს
  ისეთი წესები, როგორიცაა ჩინგიზ ხანი...
  იღბალი მოგიტანოთ,
  პუტინი საჩუქრის მოპარვით!
  
  რუსეთისთვის ჯობია
  ნიკოლოზ დიდი მეფე...
  ჩინგიზ-ხანი უფრო მაგარი გახდება
  იყავი ვლადიმერ პუტინის მსგავსი!
  ქვაბმა დუღილი დაიწყო და წამალმა მასში ბუშტუკება დაიწყო. ბოშა კარტები დაალაგა, ჯადოქრობა მოისროლა და გემბანი მდუღარე ნისლში ჩააგდო... სუპერკაშკაშა ციმციმა აანთო, თითქოს ათასი ფოტო ბლიციდან. მძინარე ოლეგ რიბაჩენკო გაქრა... შემდეგ კი, აანთების შემდეგ, ქვაბიც გაქრა.
  ფართო დარბაზი, სადაც დიდმა ჯადოქარმა თავისი ჯადოქრობა გააკეთა, ცარიელი და მშვიდი გახდა!
  მარად ახალგაზრდა ჯადოქარმა თქვა:
  -კარგი! ისტორიის მსვლელობა შევცვალე და მაგარია! და თუ ამ იდეალისტს გაუმართლა და არტეფაქტებს აგროვებს, მაშინ ისეთი ძლიერი გავხდები, რომ თავად სატანას შეშურდება!
  და ბოშა ჯადოქარი ანათებდა ზურმუხტისფერი თვალებით!
  და მოხდა სასწაული!
  რა ელოდა სინამდვილეში ნიკოლოზ მეორეს... მართლაც, ბევრი რამ შეიცვალა. კორონაციის დროს სისხლიანი ჩხუბი არ ყოფილა. და ჩინეთში გაფართოება წარმატებული იყო. იაპონიასთან ომი, რა თქმა უნდა, მოხდა. ეს ზოგადად ისტორიულად გარდაუვალი იყო. გასაგებია, რომ სამურაის პირისპირ ურჩხული განიარაღებული და განადგურებული უნდა ყოფილიყო. და ამისგან თავის დაღწევა არ არსებობს. თქვენ არ შეგიძლიათ დატოვოთ საფრთხე თქვენს საზღვრებზე.
  იაპონიამ პირველმა დაიწყო ომი, მაგრამ რუსეთის გემებზე თავდასხმის მცდელობა წარუმატებელი აღმოჩნდა. რუსებს მნიშვნელოვანი ზიანი არ მიუღიათ და ამომავალი მზის მიწის ათეული გამანადგურებელი ჩაიძირა.
  "ვარიაგმაც" მოახერხა გარს გარსიდან გაქცევა. რაც დიდი წარმატება აღმოჩნდა. და ადმირალი მაკაროვი სწრაფად ჩავიდა ზღვაზე და გავანადგუროთ იაპონელები. ხოლო გენერალმა კუროპატკინმა დაამარცხა სამურაები ხმელეთზე და მთლიანად დაიკავა მთელი კორეის ნახევარკუნძული.
  და თვით მეფე ნიკოლოზ II-მ მიიღო გადაწყვეტილება: მას სჭირდებოდა სამუდამოდ დარჩენა იაპონიისგან! მაგრამ როგორც? დიახ, სახმელეთო ჯარები და მთლიანად რუსეთს, როგორც პროვინციას.
  შემდეგ კი გადამწყვეტი ბრძოლა გაიმართა ზღვაზე, სადაც იაპონიის ფლოტი საბოლოოდ დაასრულა ადმირალ მაკაროვმა.
  ბრძოლაში ოთხი გოგონაც მონაწილეობდა! შიშველი ფეხით და ბიკინით!
  ნატაშა, ზოია, ავრორა, სვეტლანა. ოთხი ლამაზმანი, რომლებიც აფრიალებენ სამურაების ყველაზე დიდ გემზე.
  ნატაშა ჭრის იაპონელს და ყვირის:
  - გაცურდები, ვიწროთვალა!
  ზოიამ მოჭრა სხვა სამურაი და შენიშნა:
  - და შენი თვალები საფირონია!
  ნატაშამ, რომელმაც წისქვილი გაუშვა, დაადასტურა:
  - რა თქმა უნდა, კი! რა თქმა უნდა დიახ!
  შემდეგ ავრორამ ისევ აიღო და შიშველი ქუსლით დაარტყა იაპონელს ნიკაპში. მან ყბა მოიტეხა და იღრიალა:
  - ჰრაი სამშობლოსათვის!
  სვეტლანამ აიღო, სამურაის თავი მოჰკვეთა და ამოიოხრა:
  - ცარ ნიკოლოზ II-სთვის!
  დიახ, რა თქმა უნდა, ბევრი რამ დამოკიდებულია იღბალზე. კერძოდ, ადმირალი მაკაროვი ცოცხალი დარჩა. და ის მეორე უშაკოვი აღმოჩნდა. რა ოსტატურად ბრძანებს. ის თავად არის მობილურ კრეისერზე, შეუძლია ყველაფერი აკონტროლოს. ხოლო იაპონელები, რომლებსაც, სხვათა შორის, დიდი უპირატესობა არ ჰქონდათ იარაღში, სცემეს სექციებში და ტაქტიკურად.
  გენერლის ან საზღვაო მეთაურის უნარი სჭარბობს მცირე რიცხობრივ უპირატესობას.
  უფრო მეტიც, ამ დროისთვის იაპონელები რიცხოვნობით უფრო სუსტი იყვნენ. ასე რომ, მაკაროვი ამსხვრევს მათ. ის აიძულებს მჭიდრო ბრძოლას, სადაც რუსული ხომალდები ჯავშანსატანკო ჭურვებით ბევრად უფრო ძლიერია.
  და იაპონელები დამარცხდნენ. და გოგონები იჭერენ კიდევ ერთ სამურაის გემს. და მასზე ფრიალებს ცარისტული იმპერიის დროშა!
  რა არიან იაპონელები? ძალიან კარგი არ ხარ იღბალში? ნიკოლოზ II-მ ვლადიმერ პუტინის ბედი მიიღო და ყველაფერი ისე კარგად წავიდა მისთვის!
  რაც შეეხება გოგოებს? ბიკინის ოთხი ლამაზმანი როდნოვერის ჯადოქრები არიან, რომლებმაც გადაწყვიტეს მეფისთვის ბრძოლა, თუმცა, როგორც წესი, მათ არაფერი აქვთ საერთო ამ სამყაროსთან.
  მაგრამ ამ შემთხვევაში აუცილებელია რუსი ხალხის დახმარება. და ეს პუტინის ბედის დამსახურებაა. ის ვერასოდეს აიღებდა ყირიმს გასროლის გარეშე, რომ არა იგივე ოთხი ჯადოქარი გოგონა. მათ დაეხმარნენ სასწაულის მოხდენაში. მაგრამ სჭირდებოდა თუ არა რუსეთს მოძმე ხალხისგან ყირიმის წართმევა, ჯერ კიდევ საკითხავია. მაგრამ ჩინეთის რუსეთის იმპერიის ანექსია შესანიშნავი იდეაა! წარმოიდგინეთ რამდენი სუბიექტი ეყოლება რუსეთის მეფეს - მას შეეძლო მთელი მსოფლიო დაემხო!
  მოკლედ აქ გოგოები დროს არ კარგავენ. და უკვე ახალი საბრძოლო ხომალდი შტურმია.
  და ისევ ტყვედ ჩავარდა. და ლამაზმანების ხელში საბერები უბრალოდ ციმციმებენ და ისინი ისეთი მკვეთრია. და ამდენი იაპონური იყო შერეული.
  ზღვაზე ბრძოლა დასრულდა იაპონური ესკადრის საბოლოო ჩაძირვით და ადმირალ ტოგოს დატყვევებით.
  და დაიწყო დაშვება. არ იყო საკმარისი ორთქლის გემები და ტრანსპორტი. ისინი იყენებდნენ გრძელ ნავებს, გადაჰყავდათ კრეისერებითა და საბრძოლო გემებით და აკეთებდნენ სხვა ბევრ რამეს. ცარმა ბრძანა დესანტის დროს სავაჭრო ფლოტის გამოყენება.
  რუსეთის ჯარებმა დაამარცხეს სამურაების შემოტევა, რომლებიც ცდილობდნენ მათ გადაგდებას ხიდიდან. მაგრამ ცარისტული არმია გაბედულად იდგა. და მასიური შეტევა მოიგერიეს დიდი დანაკარგებით.
  თავდასხმის დროს ჯადოქარმა გოგონებმა სასხლეტით ჭრიდნენ და მტერს შიშველი ფეხებით ყუმბარებს ესროდნენ.
  ისინი, რა თქმა უნდა, ყველაზე საშიშ ადგილებში არიან. და როგორ დაიწყეს ავტომატების სროლა. ყველა ტყვია მიზანშია.
  ნატაშამ გაისროლა, ხელყუმბარა შიშველი თითებით ესროლა და ჭიკჭიკებდა:
  - ჩემზე მაგარი არავინაა!
  ზოიამ, ტყვიამფრქვევით ესროლა, შიშველი თითებით ესროლა სიკვდილის ძღვენი და დაიკივლა:
  - ცარ ნიკოლოზ II-სთვის!
  ავრორა, რომელიც აგრძელებდა ტყვიამფრქვევებიდან სროლას და მაღლა ხტებოდა, ატყდა და თქვა:
  - დიდი რუსეთისთვის!
  სვეტლანამ, რომელიც აგრძელებდა მტრის შეურაცხყოფას, თქვა აგრესიულად, კბილების გაშიშვლებით და შიშველი ქუსლით ყუმბარა ესროლა:
  - სამეფო იმპერიისთვის!
  მეომრები განაგრძობდნენ ცემა-თლევას. მათ აქვთ ენერგიის ასეთი აფეთქება. ისინი თავს ესვრიან და ანადგურებენ მიმავალ სამურაებს.
  უკვე ათასობით, ათიათასობით იაპონელი დაიღუპა მის მიერ.
  დამარცხებული სამურაები კი გარბიან... გოგონები მათ წინააღმდეგ ძალიან სასიკვდილოა.
  რუსები კი ბაიონეტებით ჭრიან სამურაებს...
  თავდასხმა მოგერიებულია. და ახალი რუსული ჯარები დაეშვნენ სანაპიროზე. ხიდი ფართოვდება. ცუდი არ არის, რა თქმა უნდა, ცარისტული იმპერიისთვის. ერთი გამარჯვება მეორის მიყოლებით. და ადმირალი მაკაროვი ასევე დაეხმარება თავის იარაღს. იაპონელებს შორს.
  ახლა კი რუსული ჯარები უკვე იაპონიაში მოძრაობენ. და მათი ზვავის შეჩერება შეუძლებელია. მტერს ჭრიან და ბაიონეტებით ჭრიან.
  ნატაშა, თავს ესხმის სამურაებს და ჭრის მათ საბერებით, მღერის:
  - თეთრი მგლები ტრიალებენ! მხოლოდ მაშინ გადარჩება რბოლა!
  და როგორ ისვრის ყუმბარას შიშველი თითებით!
  ზოია სასტიკ აგრესიასთან ერთად მღერის. და ასევე შიშველი ფეხებით სროლა რაღაც უნიკალური, სასიკვდილო:
  -სუსტები კვდებიან, კლავენ! წმინდა ხორცის დაცვა!
  ავგუსტინე, მტერზე სროლით, სასხლეტით დარტყმით და შიშველი თითებით ყუმბარებს ისვრის, ყვირის:
  - აყვავებულ ტყეში ომი მიდის, მუქარა ყველგან მოდის!
  სვეტლანამ, შიშველი ფეხებით ესროლა და სასიკვდილო საჩუქრები ესროლა, აიღო და დაიყვირა:
  - მაგრამ ჩვენ ყოველთვის ვამარცხებთ მტერს! თეთრი მგლები მიესალმებიან გმირებს!
  და გოგონები გუნდში, რომლებიც ანადგურებენ მტერს, მღერიან, შიშველი ფეხებით ისვრიან სასიკვდილო იარაღს:
  - წმინდა ომში! ეს იქნება ჩვენი გამარჯვება! იმპერიული დროშა წინ! დიდება დაღუპულ გმირს!
  და ისევ გოგონები ისვრიან და მღერიან ყრუ ყვირილით:
  - არავინ გაგვაჩერებს! არავინ დაგვამარცხებს! თეთრი მგლები ანადგურებენ მტერს! თეთრი მგლები - სალამი გმირებს!
  გოგოები დადიან და დარბიან... და რუსული ჯარი ტოკიოსკენ მიემართება. იაპონელები კი თავს იკლავენ და თესვენ. რუსული ჯარი მოძრაობს. და ერთი გამარჯვება მეორის მიყოლებით.
  მეფე ნიკოლოზმა მართლაც იღბლიანი ბილეთი ამოიღო. რუსული ჯარები უკვე იწყებენ იაპონიის დედაქალაქში შეტევას. და ეს ყველაფერი ძალიან კარგია.
  აქაური გოგოები, რა თქმა უნდა, ყველას უსწრებენ და მათი ზეწოლა და ექსპლუატაცია დიდ სიმაღლეზეა.
  მითუმეტეს როცა შიშველი ფეხებით ყუმბარებს ისვრიან. ეს ზოგადად იწვევს შოკს და შიშს სამურაებს შორის.
  მაგრამ აქ ისინი იაპონიის დედაქალაქის კედელზე ცოცდებიან. და ისინი კომბოსტოებად ჭრიან ხალხს და ცხენებს. მათ ნაწილებად გაანადგურეს მოწინააღმდეგეები. გოგოები მოდიან, ყვირიან და იცინიან! და თავიანთი შიშველი ქუსლებით ნიკაპში გცემენ. იაპონელები თავდაყირა დაფრინავენ. და ისინი ეცემა საკუთარ ფსონებს.
  და მეომრები კიდევ უფრო ძლიერად აფრიალებენ საბრალოებს.
  და სამურაი განიცდის დამარცხებას დამარცხების შემდეგ. ასე რომ, რუსეთის ჯარებმა აიღეს ტოკიო.
  მიკადო შიშით გარბის, მაგრამ ვერსად იმალება. ასე რომ, გოგონები მას ტყვედ ატარებენ და აკავშირებენ!
  დიდი გამარჯვება! იაპონიის იმპერატორი ხელს აწერს ტახტიდან გათავისუფლებას ნიკოლოზ II-ის სასარგებლოდ. რუსეთის მეფის ტიტული მნიშვნელოვნად გახანგრძლივდა. კორეა, მონღოლეთი, მანჯურია, კურილის კუნძულები, ტაივანი და თავად იაპონია ხდება რუსეთის პროვინციები. მიუხედავად იმისა, რომ იაპონიას აქვს მცირე, შეზღუდული ავტონომია. მაგრამ მისი იმპერატორი არის რუსი, ავტოკრატი ცარი!
  ნიკოლოზ II რჩება აბსოლუტურ მონარქად, არაფრით შეუზღუდავი. ის არის ავტოკრატი მეფე!
  და ახლა ასევე იაპონიის იმპერატორი, ყვითელი რუსეთის, ბოგდიხანი, ხანი, კაგანი და ა.შ, ასე შემდეგ, ასე შემდეგ...
  დიახ, მეტი იღბალი. გაითვალისწინეთ, რომ იღბალმა პუტინს ამდენი დაპყრობის საშუალება მისცა! ოცდამეერთე საუკუნე, სამწუხაროდ, არ არის ძალიან შესაფერისი დაჭერისთვის!
  რა სარგებელი მოაქვს რუსეთს იმ ფაქტით, რომ პუტინის მტერი მაკკეინი თავის ტვინის კიბოთი გარდაიცვალა? იღბალი, რა თქმა უნდა, კოლოსალურია, თქვენ ვერც კი წარმოიდგენთ მას განზრახ - თქვენი მტერი მოკვდეს ასეთი ცუდი და უსიამოვნო სიკვდილით!
  მაგრამ რუსეთისთვის კონკრეტული ანაზღაურება ნულის ტოლია.
  მაგრამ ნიკოლოზ II-სთვის პუტინის ასეთი იღბალი და იღბალი დიდ ტერიტორიულ მონაპოვრად იქცა. მაგრამ მართლაც, რატომ უნდა აჩუქოს ბედი პუტინს? აბა, იქიდან გამომდინარე, რომ სობჩაკი ასეთ დროს გარდაიცვალა და არ იყო საჭირო მისთვის საკონსტიტუციო სასამართლოს თავმჯდომარის პოსტის მიცემა, რამდენად კარგია ეს რუსეთისთვის?
  და სრულიად რუსეთის მეფე ნიკოლოზ II არაჩვეულებრივი ადამიანია. ბუნებრივია, ასეთი დიდი გამარჯვების შემდეგ მისი ძალა და ავტორიტეტი გაძლიერდა. ეს ნიშნავს, რომ გარკვეული რეფორმები შეიძლება განხორციელდეს. განსაკუთრებით მართლმადიდებლობაში! ნება მიეცით დიდებულებს ჰყავდეთ ოთხი ცოლი, როგორც ისლამში. ასევე ჯარისკაცებს მეორე ცოლის უფლების მინიჭება, როგორც ჯილდო მათი ღვაწლისა და ერთგული სამსახურისთვის.
  კარგი რეფორმა! მას შემდეგ, რაც იმპერიაში სხვა აღმსარებლობისა და უცხოელთა რიცხვი გაიზარდა, მაშინ რუსული რიცხვი უნდა გაიზარდოს. და როგორ გავაკეთოთ ეს? სხვა ერის ქალების ხარჯზე. რუსს ხომ სამი ჩინელი ქალი აიყვანს ცოლად, მერე მათგან შვილები ეყოლება და ვინ იქნებიან ეს ბავშვები ეროვნებით?
  რა თქმა უნდა რუსული მამის მხრიდან! და ეს მშვენიერია! პროგრესული გონების მქონე ნიკოლოზ II გარეგნულად უფრო რელიგიური იყო, ვიდრე სულით. და რა თქმა უნდა, მან სახელმწიფოს სამსახურში დააყენა რელიგია და არა პირიქით!
  ნიკოლოზ II-მ ამით განამტკიცა თავისი ავტორიტეტი ელიტაში. მამაკაცებს ეს დიდი ხანია სურდათ. და მან დააჩქარა გარეუბნების რუსიფიკაცია.
  ისე, მღვდლებიც არ შეწუხდნენ. უფრო მეტიც, რწმენა შესუსტდა მეოცე საუკუნეში. და რელიგია ემსახურებოდა მეფეს, ნამდვილად არ სწამდა ღმერთის!
  სამხედრო გამარჯვებებმა კი ნიკოლოზი პოპულარული გახადა ხალხში და მას, ავტორიტარიზმს მიჩვეული, ცვლილებები განსაკუთრებით არ სურდა. რუსებმა სხვა ძალა არასოდეს იცოდნენ!
  და ეკონომიკა ყვავის, ხელფასები იზრდება. ყოველწლიურად ათ პროცენტიანი ზრდაა. მართლა, რატომ იცვლება?
  1913 წელს ცარ ნიკოლოზმა რომანოვების 100 წლის იუბილეზე კიდევ ერთხელ შეამცირა სამუშაო დღე 10,5 საათამდე, შაბათს და წინასადღესასწაულო დღეებში კი 8 საათამდე. გაიზარდა შაბათ-კვირის და არდადეგების რაოდენობაც. დაიწყო მისი აღნიშვნა, როგორც დასვენების დღე და იაპონიის ჩაბარების თარიღი. და მეფის დაბადების დღე, დედოფლის დაბადების დღე და კორონაციის დღე.
  მას შემდეგ რაც გაირკვა, რომ ტახტის მემკვიდრეს ჰემოფილია ჰქონდა, ცარ ნიკოლოზმა თავი მეორე ცოლად აიყვანა. ასე გადაწყდა ტახტის მემკვიდრეობის საკითხი.
  მაგრამ ახლოვდებოდა დიდი ომი. გერმანია ოცნებობდა მსოფლიოს შეცვლაზე. თუმცა მეფის რუსეთი მზად იყო ომისთვის.
  1910 წელს რუსებმა პეკინის ანექსია და იმპერია გააფართოვეს. ამას ბრიტანეთი დათანხმდა გერმანიის წინააღმდეგ ალიანსის სანაცვლოდ.
  სამეფო ჯარი ყველაზე მრავალრიცხოვანი და ძლიერი იყო. მისი რიცხვი მშვიდობიან პერიოდში სამ მილიონ და ათას პოლკს აღწევდა. გერმანიას მხოლოდ ექვსასი ათასი ჰყავდა მშვიდობიან პერიოდში. პლუს ავსტრია-უნგრეთი, მაგრამ მისი ჯარები არ არიან საბრძოლო მზად!
  მაგრამ გერმანელები კვლავ გეგმავენ ბრძოლას საფრანგეთთან და ბრიტანეთთან. და სად შეუძლიათ ორი ფრონტის დახატვა?
  რუსებს მსოფლიოში პირველი მსუბუქი ტანკები "ლუნა"-2 მასობრივი წარმოება აქვთ. და ოთხძრავიანი ბომბდამშენი "ილია მურომეც" და მებრძოლები ტყვიამფრქვევებით "ალექსანდრე" და მრავალი სხვა. და რა თქმა უნდა ძლიერი ფლოტი.
  გერმანიას არ ჰყავს თანაბარი ძალები.
  და გერმანელებმა მაინც გადაწყვიტეს ბელგიაზე თავდასხმა და პარიზის გვერდის ავლით. მათთვის აქ საერთოდ არაფერი იყო.
  მაგრამ ომი მაინც დაიწყო. გერმანიამ თავისი ფატალური ნაბიჯი გადადგა. და მისი ჯარები ბელგიაში გადავიდნენ. მხოლოდ ძალებია არათანაბარი. რუსული ჯარები უკვე მოძრაობენ პრუსიასა და ავსტრია-უნგრეთში. ხოლო Luna-2 ტანკი 40 კილომეტრის სიჩქარით უკვე კოლოსალური ძალაა.
  უფრო მეტიც, გაითვალისწინეთ, რომ ცარ ნიკოლოზს გაუმართლა, რომ ომი დაიწყო. თავად მეფე გერმანიას არ დაესხმებოდა თავს. ასე რომ, რუსეთის მხარეს არის დიდი, აბსოლუტური უპირატესობა ძალებში, ტანკებში, უპირატესობა არტილერიაში და საუკეთესო ავიაცია რაოდენობით და ხარისხში. და უფრო ძლიერი ეკონომიკა, რადგან შესაძლებელი იყო რევოლუციით გამოწვეული რეცესიის თავიდან აცილება და ომში დამარცხება. ასე რომ, ყოველთვის არის აღმავლობა და წარმატება წარმატების შემდეგ.
  აშკარაა, რომ გერმანელები იყვნენ თავდასხმის ქვეშ. შემდეგ კი ისინი თავად ავიდნენ ძირითადი ძალებით, საფრანგეთისა და ბრიტანეთის წინააღმდეგ. სად უნდა წავიდნენ?
  აიღეთ იტალია და გამოუცხადეთ ომი ავსტრია-უნგრეთს! ერთადერთი პლიუსი ის არის, რომ თურქეთი რუსეთის წინააღმდეგ ომში შევიდა. მაგრამ მეფისთვის ეს კიდევ უკეთესია, მას შეუძლია საბოლოოდ აიღოს კონსტანტინოპოლი და სრუტე თავისთვის! Ისე...
  და ასევე ოთხი ჯადოქარი, მარადიულად ახალგაზრდა მორწმუნე ნატაშა, ზოია, ავრორა, სვეტლანა ბრძოლაში! და ისინი უკვე დაგერტყმიან! ასე დაარტყავენ გერმანელებსაც და თურქებსაც!
  მწერალმა და პოეტმა ოლეგ რიბაჩენკომ გაიღვიძა. სამუდამოდ, ახალგაზრდა ჯადოქარმა ჯადოქარმა შეასრულა თავისი დაპირება, ნიკოლოზ II-ს ვლადიმერ პუტინის იღბალი მისცა და ახლა ოლეგ რიბაჩენკომ უნდა შეასრულოს მისი. გაღვიძება ადვილი არ იყო. ბიჭის სხეულს ძლიერი მათრახი მოხვდა. ბიჭი წამოხტა. დიახ, ოლეგ რიბაჩენკო ახლა კუნთოვანი ბიჭია, ხელებითა და ფეხებით მიჯაჭვული. შეგიძლიათ იხილოთ შავად გარუჯული, გამომშრალი და სნეული სხეული, გამოკვეთილი კუნთებით. მართლაც ძლიერი და გამძლე მონა, ძლიერი კანით, რომელიც ისე გამაგრებულია, რომ ზედამხედველის ცემა მას ვერ ჭრის. სხვა ბიჭებთან ერთად საუზმეზე გარბიხარ, ხრეშიდან ადგები, სადაც ახალგაზრდა მონებს სრულიად შიშველი და საბნების გარეშე სძინავთ. მართალია, აქ თბილია, კლიმატი ეგვიპტის მსგავსია. ბიჭი კი სულ შიშველია, მხოლოდ ჯაჭვები. თუმცა ისინი საკმაოდ გრძელია და პრაქტიკულად არ უშლიან ხელს სიარულს ან მუშაობას. მაგრამ მათში დიდ ნაბიჯს ვერ გადადგამ.
  ჭამის წინ ხელები ნაკადულში ჩამოიბანეთ. იღებთ რაციონს: დაფქული ბრინჯი და თევზის დამპალი ნაჭრები. თუმცა, მშიერი მონა ბიჭისთვის ეს დელიკატესად გამოიყურება. შემდეგ კი წადი მაღაროში. დილით მზე ჯერ არ ამოსულა და საკმაოდ სასიამოვნოა.
  ბიჭს შიშველი ფეხები ისე გაუხეშდა და რქოვანი გახდა, რომ ბასრი კენჭები საერთოდ არ სტკივა, სასიამოვნოდ ჩხიკუტებს კიდეც.
  კარიერები, სადაც თექვსმეტ წლამდე ბავშვები მუშაობენ. რა თქმა უნდა, მათ აქვთ პატარა მანქანები და ხელსაწყოები. მაგრამ თქვენ უნდა იმუშაოთ თხუთმეტი, თექვსმეტი საათი, ისევე როგორც მოზრდილებმა.
  სუნავს, ასე რომ, ისინი თავს ისვენებენ პირდაპირ ქვაბთან. სამუშაო მარტივია: დაჭერით ქვები მწნილებით, შემდეგ გადაიტანეთ კალათებში ან საკაცეებზე. ხანდახან ტროლეიბსაც უნდა აწიო. ჩვეულებრივ, ბიჭები მას ორ-სამად უბიძგებენ. მაგრამ ოლეგ რიბაჩენკო არჩეულია მარტო, რადგან ის ძალიან ძლიერია. და მასაც მოზრდილივით ხელში უჭირავს მწკრივი. მან უნდა შეასრულოს ბევრად უფრო დიდი დავალება, ვიდრე დანარჩენი.
  მართალია, უფრო და უფრო ხშირად გაძლევენ. დღეში სამჯერ, ორჯერ არა.
  მონა ბიჭი, რომლის სხეულიც ოლეგ რიბაჩენკოს ბინადრობდა, უკვე რამდენიმე წელია აქ არის. მორჩილი, შრომისმოყვარე, ყველა მოძრაობა ვარჯიშობს ავტომატურობამდე. მართლაც ძალიან ძლიერი, ელასტიური და პრაქტიკულად არ იცის დაღლილობა. მაგრამ ამავე დროს, ბიჭი ძლივს იზრდება და ახლა ის გამოიყურება არაუმეტეს თორმეტზე, ამ ასაკის საშუალო სიმაღლით.
  მაგრამ ძალა... რამდენიმე ზრდასრული ადამიანისთვის. ახალგაზრდა გმირი. თუმცა, როგორც ჩანს, ვერასოდეს გახდება ზრდასრული და მას არ გაუზრდის წვერი.
  და მადლობა ღმერთს! როგორც მწერალსა და პოეტს, ოლეგ რიბაჩენკოს არ უყვარდა გაპარსვა. შენ თავისთვის მუშაობ და ქვებს ამტვრევ, ამსხვრევ. და ეტლამდე. შემდეგ თქვენ მიიტანეთ ტროლეიში. ძნელია მისი დაძაბვა და ბავშვები მორიგეობით აკეთებენ ამას.
  ბიჭები აქ თითქმის შავკანიანები არიან, მაგრამ სახის ნაკვთები ან ევროპელია, ინდუისტი ან არაბული. უფრო მეტიც, კიდევ ბევრია ევროპული.
  ოლეგი მათ უფრო ახლოს ათვალიერებს. მონებს ლაპარაკის უფლება არ აქვთ, მათრახით სცემენ.
  ოლეგ რიბაჩენკოც ამ დროისთვის დუმს. და ის სწავლობს. აქ, მამაკაცის მეთვალყურეების გარდა, ქალებიც არიან. ისინიც სასტიკნი არიან და მათრახით სცემენ.
  უფრო მეტიც, ყველა ბიჭს არ აქვს ისეთი ძლიერი კანი, როგორც ოლეგის კანი. ბევრი ადამიანი იფეთქება და სისხლდენა. და მცველებს შეუძლიათ ცემით სასიკვდილოდ. სამუშაო ძალიან მძიმეა და ბიჭები, განსაკუთრებით მზის ამოსვლისას, ოფლიანობას იწყებენ.
  და აქ არის არა ერთი მზე, არამედ ორი. და ეს დღე ძალიან ახანგრძლივებს. და ბევრი სამუშაოა. ბიჭებს ძილისა და დასვენების დრო არ აქვთ. ეს მათთვის დიდი ტანჯვაა.
  ოლეგ რიბაჩენკო თავისთვის მუშაობდა, მექანიკურად ჭრიდა და იტვირთებოდა. ვურიე ჩემთვის...
  და მან წარმოიდგინა სურათი, თუ რა ხდებოდა მას შემდეგ, რაც ნიკოლოზ მეორემ მოიპოვა რუსეთის პრეზიდენტის ვლადიმერ პუტინის წარმატება.
  ნატაშა, ზოია, ავრორა და სვეტლანა თავს დაესხნენ ავსტრიელებს პრზემისლში. რუსეთის ჯარებმა მაშინვე აიღეს ლვოვი. და ისინი თავს ესხმიან უძლიერეს ციხეს.
  გოგონები შიშველი ფეხებით და ბიკინით გამოწყობილნი სწრაფად ჩქარობენ ქალაქის ქუჩებში.
  ისინი ავსტრიელებს ჭრიან და შიშველი ფეხებით ყრიან პატარა დისკებს.
  ამავე დროს გოგონები მღერიან:
  - ცარი ნიკოლოზი ჩვენი მესია,
  ძლიერი რუსეთის ძლიერი მმართველი...
  მთელი სამყარო ირყევა - სად წავა -
  ნიკოლაისთვის სიმღერით წინ!
  ნატაშა ავსტრიელებს ჭრის, შიშველი თითებით ყუმბარას ისვრის და იწყებს სიმღერას:
  - რუსეთისთვის!
  ზოია ასევე ანადგურებს თავის მტრებს და მღერის ერთად:
  - სამეფო იმპერიისთვის!
  და მისი შიშველი ფეხით ნასროლი ყუმბარა დაფრინავს! ეს მკვლელი გოგოა. შეუძლია ყბა დაამტვრიოს და ზღვა დალიოს!
  და ავრორაც შიშველი თითებით ისვრის დისკს, აფანტავს ავსტრიელებს და ღრიალებს:
  - რუსეთის დიდებულებისთვის!
  და ის თავის ძალიან ბასრ კბილებს ამოიღებს! რომელიც კბილებს ჰგავს.
  სვეტლანას ასევე არ ავიწყდება დანებება და ღრიალებს:
  - წმიდა და უძლეველი ნიკოლოზ II რუსეთი!
  გოგონა ავლენს უზარმაზარ ვნებას. და შიშველი ფეხებით ისვრის ყველაფერს და ისვრის საჩუქრებს!
  ნატაშა, სროლით, ჭრით და შიშველი ფეხებით სასიკვდილო იარაღის სროლით, ყვირილი:
  - მე მიყვარს ჩემი რუსეთი! მე მიყვარს ჩემი რუსეთი! და მე დაგჭრით ყველას!
  და ზოია ასევე ისვრის და ყვირის, შიშველი თითებით ისვრის რაღაც ასაფეთქებელ ნივთიერებებს:
  - დიდი მეფე ნიკოლოზი! დაე, მთაც და ზღვებიც მას ეკუთვნოდეს!
  ავრორა, რომელიც ყვირის ველური, გაბრაზებული ბრაზით და საჩუქრებს შიშველი თითებით ისვრის, ყვირის:
  - არავინ გაგვაჩერებს! არავინ დაგვამარცხებს! გაბედული გოგონები მტრებს შიშველი ფეხებით და შიშველი ქუსლებით ანადგურებენ!
  და ისევ გოგოები ველურ აურზაურში არიან. ისინი იპყრობენ პრზემისლს მოძრაობაში და მღერიან, კომპოზიციას ასრულებენ;
  განდიდებულია ჩვენი წმიდა რუსეთი,
  მასში ბევრი მომავალი გამარჯვებაა...
  გოგონა ფეხშიშველი დარბის
  და ის უფრო ლამაზი არ არის მსოფლიოში!
  
  ჩვენ ვართ გაბედული როდნოვერკი,
  ჯადოქრები ყოველთვის ფეხშიშველები არიან...
  გოგოებს ძალიან უყვართ ბიჭები
  მისი სასტიკი სილამაზე!
  
  ჩვენ არასოდეს დავთმობთ
  მოდი, მტრებს არ მივუჩვიოთ თავი...
  მიუხედავად იმისა, რომ ჩვენი ფეხები შიშველია,
  ბევრი სისხლჩაქცევები იქნება!
  
  გოგოებისთვის უფრო სასიამოვნოა ჩქარობა
  ფეხშიშველი სიცივეში...
  ჩვენ ნამდვილად მგლის ლეკვები ვართ
  ჩვენ შეგვიძლია დავარტყით!
  
  ჩვენ არ შეგვიძლია გაჩერება
  ფრიცის შესანიშნავი ურდო...
  და ჩვენ არ ვატარებთ ფეხსაცმელს
  სატანას ეშინია ჩვენი!
  
  გოგოები ღმერთ როდს ემსახურებიან,
  რაც, რა თქმა უნდა, შესანიშნავია...
  ჩვენ ვართ დიდებისა და თავისუფლებისთვის,
  კაიზერი ცოტა საზიზღარი იქნება!
  
  რუსეთისთვის, რომელიც ყველაფერზე ლამაზია,
  მებრძოლები დგებიან...
  ცხიმიანი ფაფა ვჭამეთ
  მებრძოლები არ იხრება!
  
  ვერავინ შეგვაჩერებს
  გოგოების ძალა უზარმაზარია...
  და ის არ დაღვრის ცრემლს,
  იმიტომ რომ ნიჭიერები ვართ!
  
  არცერთ გოგოს არ შეუძლია მოხრა,
  ისინი ყოველთვის ძლიერები არიან...
  ისინი სასტიკად იბრძვიან სამშობლოსთვის,
  დაე შენი ოცნება ახდეს!
  
  სამყაროში ბედნიერება იქნება
  მზე იქნება დედამიწის ზემოთ...
  შენი უხრწნელი სიბრძნით,
  ბაიონეტ კაიზერი!
  
  მზე ყოველთვის ანათებს ადამიანებს,
  ყველაზე ფართო ქვეყანაში,
  ბედნიერი მოზრდილები და ბავშვები,
  და ყველა მებრძოლი გმირია!
  
  არასდროს არის ზედმეტი ბედნიერება
  მჯერა, რომ გაგვიმართლებს...
  დაე, ცუდი ამინდი გაქრეს -
  და სირცხვილი მტრებს!
  
  ჩვენი რასა ღმერთი ისეთი უზენაესია,
  მასზე ლამაზი არავინაა...
  სულით უფრო მაღალი გავხდებით,
  ისე რომ ბოროტმა ყველას ღებინება!
  
  დავამარცხოთ ჩვენი მტრები, მე მჯერა
  თეთრი, რუსული ღმერთი ჩვენთანაა...
  იდეა იქნება სიხარული,
  არ დაუშვათ ბოროტება თქვენს კარზე!
  
  მოკლედ, იესოს,
  ჩვენ მუდამ ერთგული ვიქნებით...
  ის რუსული ღმერთია, მისმინე,
  ის იტყუება, რომ ის ებრაელი სატანაა!
  
  არა, ფაქტობრივად, ღმერთო ყოვლისშემძლე,
  ჩვენი უწმინდესი მთავარი ოჯახი...
  რამდენად სანდოა ის სახურავი,
  და მისი ძე-ღმერთი სვაროგი!
  
  მოკლედ, რუსეთისთვის,
  სიკვდილის სირცხვილი არ არის...
  და გოგონები ყველაზე ლამაზები არიან,
  ქალს დათვის ძალა აქვს!
  
  
  გეგმები არ შეცვლილა
  ჰიტლერმა უბრალოდ არ შეცვალა OKW-ის გეგმა და სტალინგრადზე შეტევა განხორციელდა როგორც ჩრდილოეთიდან, ასევე სამხრეთიდან, არმიის A და B ჯგუფების მიერ. და თავდასხმა დაევალა მაინშტაინს . შედეგად, სტალინგრადი დაეცა ყველა მხრიდან თავდასხმის შემდეგ ათი დღის განმავლობაში. საბჭოთა ჯარები კი სრულიად გარშემორტყმული აღმოჩნდნენ. რის შემდეგაც ვერმახტი გადავიდა ვოლგის სანაპიროზე კასპიის ზღვისკენ. როგორ უპასუხა წითელმა არმიამ? შეტევა ცენტრში არ იყო ძალიან წარმატებული.
  გარდა ამისა, იაპონიამ მოიგო მიდვეის ბრძოლა, თუმცა მან არ გახსნა მეორე ფრონტი, მაგრამ მან დაიპყრო ჰავაის კუნძულები. და ამავდროულად, სამურაების სახმელეთო ნაწილები ინდოეთისკენ დაიძრა. ამ კოლონიის შესანარჩუნებლად ბრიტანეთს მოუწია გარკვეული ჯარის გაყვანა ეგვიპტიდან, უარი თქვა ოპერაცია ჩირაღდანი.
  გერმანელებმა ინიციატივა აღმოსავლეთ ფრონტზე გაატარეს. სტალინგრადის სწრაფმა დაპყრობამ სამხრეთ ფლანგი ჩამოინგრა. ფრიცმა კასპიის ზღვამდე გადაიჩეხა და კავკასია ხმელეთით გაწყვიტა. შემდეგ კი თურქეთი ომში შევიდა. მისი არმია, თუმცა არც თუ ისე ძლიერია, საკმაოდ მრავალრიცხოვანია და შეუძლია მამაცურად იბრძოლოს.
  უკვე პირველივე დღეებში თურქებმა ბათუმი აიღეს და ერევანი შემოარტყეს. დიახ, მათი მიღწევები ღირსეულია, რადგან წითელი არმია გერმანიის ფრონტზეა დამაგრებული.
  აღსანიშნავია, რომ ნაცისტებმა ისარგებლეს იმით, რომ საბჭოთა ჯარები ბრძოლაში პირდაპირ მატარებლებიდან შევიდნენ და ნაწილ-ნაწილ სცემეს. ამან, რა თქმა უნდა, ნეგატიურად იმოქმედა ომის მიმდინარეობაზე.
  სტალინიც ნერვიულობდა და აფორიაქდა - ნებისმიერ ფასად მოითხოვდა კავკასიის შენარჩუნებას.
  მოკლედ, სტალინგრადის გმირულმა დაცვამ არ გაამართლა და ყველაფერი დაინგრა. და შორეულ აღმოსავლეთში იაპონური დივიზიების არარსებობაც კი არ დაეხმარა.
  გერმანელები გადავიდნენ კასპიის ზღვის სანაპიროზე, დაღესტანში. მტვრის შეგროვების შესაჩერებლად - მაგრამ ძალები არათანაბარია, გარდა ამისა, წითელ არმიას დიდი სირთულეები ჰქონდა მომარაგებით. და მან თავი დააღწია. და კრაუტებმა აქტიურად დაბომბეს.
  შეერთებულმა შტატებმა თითქმის არ შეხებია იაპონიის გამარჯვებით შეწუხებულ მესამე რაიხს. ბრიტანეთი გარკვეულწილად დასუსტდა და ასევე არ ჩავარდა უბედურებაში! ახლა გერმანელებს ძალიან ბევრი თვითმფრინავი ჰყავდათ და მათზე ზეწოლა ნამდვილად შეეძლოთ.
  სტალინმა აჩვენა თავისი ყველაზე ცუდი თვისებები და ძალიან ხშირად კარგავდა ნერვებს და ყვიროდა, მაგრამ საუკეთესო გადაწყვეტილებებს არ იღებდა.
  ასე რომ, კავკასიის დაკარგვა გარდაუვალი გახდა.
  აზერბაიჯანის საზღვარზე უკვე ბრძოლა მიმდინარეობს.
  საბჭოთა გოგოები სასოწარკვეთილად იბრძვიან. აქ ლამაზმანები სასოწარკვეთილად იბრძვიან.
  და ისინი არ იხევენ და არ ნებდებიან. და ისინი დაცოცავდნენ უკანა მხარეს.
  ნატაშამ, ზოიამ, ავგუსტინამ და სვეტლანამ გერმანელი გენერალი უკნიდან გადმოათრიეს. Ეს მაგარია. გოგოებმა მუხლებზე დააყენეს და აიძულეს, შიშველი ფეხები ეკოცნა. მან დიდი ენთუზიაზმით დაარტყა მათ! და გოგოების ქუსლებს აკოცა.
  მეომარი გოგოები ზოგადად ძალიან სექსუალური და მომხიბვლელები არიან. შემდეგ მათ მისცეს ფრიცის ბრძოლა.
  ნატაშამ აფეთქებით დაჭრა, ნაცისტები გაწყვიტა. მან შიშველი ფეხით ყუმბარა ესროლა და ჭიკჭიკებდა:
  - დიდი დიდებისთვის!
  ზოიამაც გაისროლა და დაიკივლა:
  - სამშობლოსთვის და სტალინისთვის!
  აიღო და ხელყუმბარა შიშველი თითებით ესროლა. მან მიმოფანტა ნაცისტები და ყვიროდა:
  - სსრკ-სთვის!
  გოგოები ისეთი ლამაზები და საოცარი არიან.
  ავგუსტინემ ასევე შიშველი ფეხით ესროლა ყუმბარა და კბილების გაშიშვლებით, აიღო და აჩურჩულა:
  -ძალიან ვიბრძვი! როგორც ტერმინატორი!
  და სვეტლანა ასევე წამოიწყებს რაღაც ასე სასიკვდილო და დამღუპველს თავისი შიშველი თითებით. და ისევ იმღერებს:
  - ჩვენი მეგობრობა მონოლითურია და სწორედ ეს არის!
  ოთხი, ასე ჩხუბობენ - ეს გოგოები არიან! მხიარული ლამაზმანები პასუხად თავიანთ გრძელ ენას აჩვენებენ.
  უმაღლესი კატეგორიის მეომრები. და როგორ დაარტყავენ და როგორ გიყვირიან.
  გერმანელებს კენკრასავით ჭრიან პრესით.
  ნატაშამ გაისროლა, შიშველი ფეხით ყუმბარა ესროლა და მღეროდა:
  - სინათლისა და წითელი დროშის მეომრები ვართ!
  ზოიამაც შიშველი ფეხის თითებით მკვლელი გაუშვა და დაიყვირა:
  - და ჩვენ ვიბრძოლებთ ლენინისთვის!
  შემდეგ კი ავგუსტინეს დაარტყა კბილების გაშიშვლებით:
  - დიდი სიხარულის სახელით!
  შემდეგ კი სვეტლანამ გაისროლა და ყუმბარები გაუშვა შიშველი ფეხებით, ღრიალებდა:
  -ამას ავიღებთ და მოვატრიალებთ!
  ოთხივე აქტიურად მუშაობს და ისვრის. ბოლოს და ბოლოს, ესენი არიან გოგონები, რომლებმაც ბევრი რამ იციან განადგურების შესახებ. და ისინი ასე არ იბრძვიან.
  და როგორც უნდა იყოს ნამდვილი ტერმინატორებისთვის... მაღალმფრინავი მეომრები. და მათ აქვთ განადგურების ვნება.
  ნატაშამ ისევ ესროლა ყუმბარა შიშველი ფეხით და აჩურჩულა:
  - მე მშვენივრად მესმის ეს სამყარო, როგორც კლასობრივი ბრძოლის გამწვავება!
  ზოიამ ასევე ღრიალა, შიშველი თითებით ესროლა სასიკვდილო, ხორცსმჭრელ ყუმბარას:
  - რომელ სახლს ექნება წითელი დროშა!
  შემდეგ კი ავგუსტინემ თავისი რიგი დადო. მან მოთიშა ნაცისტები და შიშველი ფეხით ესროლა ყუმბარა - კისკისებდა:
  - დიდი სივრცე, ეს ჩვენი მიწაა და ყველანი!
  მეომრებს ნამდვილად შეუძლიათ გაანადგურონ თუნდაც გამათბობელი.
  შემდეგ კი სვეტლანა შიშველი ფეხით იშორებს ყუმბარას, ისვრის აფეთქებას და გაბრაზებული ამბობს:
  - ცეცხლმა და ბუზღუნის ცხენი გაბრაზდა!
  გოგოები, რა თქმა უნდა, ჩაერთვებიან. და ისინი თავებს უყრიან.
  ხოლო გერმანიის მხარეს გერდის ეკიპაჟი იბრძვის T-4-ზე. ისევ და ისევ, როგორც კი დაიწყება, თქვენ არ გაცხელებთ და ვერ შეძლებთ ამ წნევის ჩახშობას. გოგოებს ისეთი ჯოჯოხეთური ცეცხლი აქვთ თვალებში.
  თავს ესვრიან და გადარჩენის შანსს არ აძლევენ. და ვერ გაუძლებ მათ თეთრ, მარგალიტისფერ კბილებს.
  მეომრები აგრესიულები არიან და ყვირიან:
  - ველური არომატი! ჩვენ ყველა მტერს ჯოჯოხეთში გავგზავნით!
  გერდა გაისროლებს, დაარტყამს ოცდათოთხმეტი და იკივლება:
  - მომავალი გამარჯვებები!
  შარლოტა შიშველი ფეხებით აჭერს ჩახმახს და ღრიალებს:
  - ჩვენ დაგშორებთ!
  მაგდამაც გაისროლა, გაანადგურა T-26 და თქვა:
  - გავამხელთ.
  და მან შიშველი ფეხის თითები შეარხია.
  და კრისტინაც შიშველ ფეხებს აჭერს პედალებს და კისკისებს:
  - გილოცავთ ჩვენს წვეულებას!
  გოგონები, რა თქმა უნდა, თითქმის შიშველები არიან ბიკინებში და ფეხშიშველები. და ამავე დროს ძალიან სექსუალური.
  და ისინი ატარებენ შეტევებს მათი არც თუ ისე სრულყოფილი, მაგრამ ეფექტური T-4-ით. და მტერს ესვრიან. არაფერში არ დანებდე ასეთ გოგოებს! და როგორ აცლიან კბილებს. და როგორ აკეთებენ სახეს!
  გერდა თავისთვის ღრიალებს და შიშველი თითებით ისვრის:
  - გერდას მოკვლა უყვარს, ეს გერდა!
  და ისევ ისვრის ჭურვებს.
  შემდეგ შარლოტა რიგრიგობით ისვრის და ღრიალებს, ოცდათოთხმეტი ამოაგდებს:
  - მუცელს გავუღებ!
  და შიშველი ფეხებით ისევ დაიწყებს.
  შემდეგ კი კრისტინა დაამატებს მკვლელს. ასევე შიშველი თითების გამოყენება.
  და იღრინდება:
  - აგრესიულობის განსახიერება ვარ!
  რა წელი აქვს და გამოძერწილი აბები!
  და მერე მაგდა აიღებს, ურტყამს და იღრინება:
  -ბანზაი!
  და მისი ფეხები ასევე შიშველი და გახეხილია!
  ოთხი გერმანელი ქალი თავს უბიძგებს და ნამდვილად იმარჯვებს. მას აქვს იმდენი აგრესია და სიცოცხლისუნარიანობა.
  მეომრები იყენებენ ჯოხს და ისვრიან. წითელ არმიას არ უშვებენ.
  და ქალი მფრინავებიც იბრძვიან ცაში და ამას აჩვენებენ. რომ მათი სული განუზომელია.
  აქ არის უახლესი გერმანული Focke-Wulf. გერტრუდა მასზეა. და ეს გოგო აჩვენებს, რომ კაცებზე მაგარია. ასე ურტყამს ის ფაშისტებს. არ აძლევს მათ ოდნავ მოწყალებას. გერტრუდამ დაიწყო ნამდვილი ბრძოლა.
  და ისვრის საბჭოთა იაკს და ყვირის:
  - სუპერ გოგო ვარ!
  მერე აიღებს და ენას უჩვენებს. და ისევ ის აიღებს ტოტალურ განადგურებას. ეს ის გოგოა. და ასევე ფეხშიშველი და ბიკინით. და შემდეგ LAGG ჩამოვარდა და კვლავ იღრიალა:
  - პილოტი მსროლელი!
  და ის სიცილს ზევით გაიცინებს. შემდეგ კი ის ჩამოაგდებს PE-2-ს. ასეთი გოგო, ყველაზე მაგარი მასშტაბის და კლასის. შემდეგ მან კვლავ ჩაატარა მანევრი და გაანადგურა იაკი საჰაერო ქვემეხებით. და შეეცდება.
  - მე ცის მგელი ვარ!
  და როგორ აცახცახებს კბილებს! და როგორ გავმხდარიყავი! რა ბებოა! ბაბა ყველა ქალს!
  მაგრამ, რა თქმა უნდა, ფაშისტები სამხრეთშიც ცდილობენ შეტევას.
  იქ, კერძოდ, პილოტი ჰელგა იბრძვის ME-109-ზე. და ისე წარმატებით, რომ ფრაგმენტები ბრიტანელებიდან მიფრინავს.
  გოგონამ მუსტანგს დაარტყა და იმღერა:
  - იასამნისფერი ნისლი ცურავს ჩვენს თავზე!
  საერთოდ რა კარგია ფეხშიშველი და ბიკინით ბრძოლა. რამდენად პრაქტიკულია ეს! და ეს ძალიან მოსახერხებელია.
  ჰელგა პილოტია. ფიურერი საკმარისად ჭკვიანი იყო, რომ მოესმინა რჩევები და დაუშვა გოგონები ტანკებზე, თვითმფრინავებზე და ჯარში. და რამდენად უკეთესი რამ წავიდა კრაუტებისთვის.
  ისინი თავად არ ელოდნენ, რომ ქალის სხეული ასეთი ეფექტური იყო. აქ Helga ცნობად იძენს იმპულსს და ანგარიშებს.
  გოგონა შიშველი ფეხებით აჭერს პედლებს და ღრიალებს:
  - მე ისეთი ლაღი პატარა ძროხა ვარ!
  ჰელგა ჩამოაგდებს კიდევ ორ ინგლისურ თვითმფრინავს და ყვირილი:
  - ჩემს უკან ზედიზედ გერმანელი ჯარისკაცები არიან!
  და მან ასევე ჩამოაგდო ბომბდამშენი! რა გოგოა! ყველა გოგოს, დიდი და მაგარი მეომარი. თუ ის ანადგურებს, ის ასევე აკეთებს ამას ყოველგვარი ცერემონიის და მოწყალების გარეშე.
  აქ გოგოები ძალიან სექსუალურები არიან!
  რომმელის ჯარები კი უდაბნოს ანადგურებენ, დამატებითი ძალების ჩამოსვლას არ ელოდებიან. ჩვენ უნდა მოვიგოთ, ამიტომ უნდა მოვიგოთ. ლეგენდარული მეთაური "უდაბნოს მელა" უკვე მიჩვეული იყო ზემდგომ ძალებთან ბრძოლას. და მისი ჯარისკაცებიც ასეთები არიან. მაგალითად, აქ არის ქალი SS მეომრების არჩეული კომპანია. ისინი გადაიტანეს დეკემბრის დასაწყისში, როდესაც ფრონტი იბზარებოდა, გერმანელები უკან იხევდნენ, ბრიტანელები კი, პირიქით, არღვევდნენ, ათავისუფლებდნენ ტოლბუკს და იმუქრებოდნენ ვერმახტის აფრიკის მიწიდან გადაგდებით.
  შემდეგ დაპყრობილმა ფიურერმა შესთავაზა: ვეფხვის ქალთა ბატალიონის გადაყვანა. არა იმიტომ, რომ ქალბატონები შეცვლიან ძალთა ბალანსს, არამედ ისე, რომ მამაკაცებს, განსაკუთრებით იტალიელ მამაკაცებს, შერცხვენილი და ისინი იბრძოლებენ ბევრად უფრო აგრესიულად და ოსტატურად. ბოლოს და ბოლოს, თუ მკაცრი ვარჯიშით გამაგრებული ელიტარული გოგონები წინ არიან, მაშინ კაცებს ძალიან შერცხვებათ.
  მეომრები მხოლოდ ბიკინით იბრძოდნენ, დაცვისთვის სპეციალურ კრემებს იყენებდნენ. ექვსი თვის განმავლობაში მათი შიშველი, გოგონასფერი ფეხები იმდენად რქოვანი გახდა, რომ არ ეშინოდათ ტაფავით ცხელი ქვიშისა და რუჯისგან კანმა მუქი შოკოლადისფერი შეიძინა. და ბევრს უკვე აქვს ათობით გვამი უკან.
  მარგო და შელა ორი ძალიან ახალგაზრდა, მაგრამ უკვე ბრძოლაში გამაგრებული არიანელები არიან. ასეულში ყველაზე უმცროსები არიან, მაგრამ ექვს თვეში უკვე დაიმსახურეს რკინის ჯვარი, პირველი კლასი (მეორე კლასი, ბატალიონში უკვე ყველას ჰქონდა), დაუნდობლები და კეთილები არიან.
  მარგოს ცეცხლოვანი თმა ჰქონდა, შელა კი თოვლივით თეთრი ქერა იყო თაფლის ელფერით. აქ ისინი იბრძვიან, იგერიებენ ბრიტანული ტანკების კონტრშეტევას. მატილდაები, თავიანთი ძლიერი ჯავშნით, წინ მიიწევენ. შემდეგი არის გამვლელი კრომველები მაღალი ფეთქებადი ჭურვებით და მსუბუქი მანქანებით. გოგოებმა თავი ქვიშაში დამარხეს. ასეთი ტანკების თავდახრილი სროლა აზრი არ აქვს. ჩვენ უნდა ავიცილოთ თავიდან მათი შემჩნევა და შემდეგ...
  "მატილდა" და "კრომველი" დაახლოებით ოცდაათი ტონას იწონის და როცა თიხის ქვიშაში გათხრილ თხრილებს გადიან, საშინელი ხდება. ის შენს შიშველ, გარუჯულ კისერზე ასხამს და შენზე გრძნობ ნაძირალა მანქანების საშინელ სიმძიმეს. აქ არის იგივე "კრომველი", ტიპიური რკინა 70 მმ დახრილი ჯავშნით, რომელსაც 88 მმ იარაღიც კი ყოველთვის ვერ აიღებს. ბრიტანული, ძალიან მძაფრი ბენზინის და საავტომობილო ზეთის სუნი აქვს. გოგოებს აქვთ საკუთარი სიურპრიზები, მარტივი უსიამოვნებები. Faustpatrons-ის პირველივე მოდელები. ვინაიდან მამაკაცები, როგორც ჩვეულებისამებრ, ქალბატონებს უშვებენ პირველ რიგში, ასე რომ, ისინი ამოწმებენ უახლეს და, როგორც მოსალოდნელი იყო, პერსპექტიულ იარაღს.
  მაგრამ ნაციზმის თვალთმაქცური სლოგანის საპირისპიროდ, გოგოებსაც: "ომი კაცის საქმეა, მშვიდობა ქალებისთვის!" შიგთავსში ჩასვეს.
  თუმცა ქვეითები ჩამორჩნენ, რაც იმას ნიშნავს, რომ სანგრებში ჩაჯდომისა და გამარჯვების შანსი არსებობს.
  შელა ჩურჩულით ამბობს, რომ ეშინია თხრილიდან ჩამოვარდნილი ქვიშისგან დაცემინების, რომელიც ნესტოებს უკეტავს:
  - მხოლოდ ბრძოლის ველზე დაბერება მოგცემთ საშუალებას აიცილოთ გამარჯვების შამპანურის დუღილი, რომელიც დამპალი იყო გამოტოვებული ვადების გამო!
  მარგო დათანხმდა:
  - ვისაც გამძლეობა არ აქვს, დამარცხების მჟავე ღვინოს და დანაკარგის მწარე სასმელს განიცდის!
  მაგრამ მატილდაები, კრომველები და ათეული მსუბუქი მანგუსები უკვე მათ უკან არიან. ახლა მოსავლის ჟამი დადგა.
  შელა, რომლის ოდესღაც მარგალიტისფერი თმა მტვრისგან ნაცრისფერი გახდა და შიშველი ქუსლები ცხელ ქვიშას ეყრდნობა, ძალაუნებურად მიუბრუნდა ღვთისმშობელსა და სხვა წმინდანებს და ეუბნება, ნუ დამანებებთ. თითი შეუფერხებლად აჭერს თასს ისე, რომ კუმულაციური მუხტი პირდაპირ გაზის ავზში მოხვდეს.
  მარგოც ნელა ატარებს ჩახმას თან. რის შემდეგაც ორივე გოგონა ერთმანეთს ხელებს ურტყამდა. მუხტები პირდაპირ ღეროში მოხვდა, რის შემდეგაც გაზის ავზები ფეთქდება. ფორთოხლის ალი ტალღების ქაფივით იფრქვევა ჰაერში და ვიღაცის წყევლა ისმის.
  შემდეგ ბრიტანული ტანკების მოკლე მუწუკები დარტყმით ხვდება თავისებურ მილებში.
  და ვეფხვის გოგონები გაბედულად ისვრიან ყუმბარებს მტრებს. და ფრაგმენტები დაფრინავენ ყველა მიმართულებით, ჭრიან ჯავშანს, როგორც ცეცხლოვანი კატის თათი, კუმულაციური ნაწილაკების დამანგრეველი ნაკადი.
  აქ არის ქალის გაბრაზება, რომელიც ამბობს, რომ გერმანელ ქალებს სულაც არ ახასიათებთ სიმშვიდე. და მათ იციან როგორ იბრძოლონ... და დაე, შეტევა ჩაახშოს.
  ბევრად უფრო ადვილია ქვეითების თავდასხმის მოგერიება, რომელიც, როგორც წესი, შედგება არაბებისა და შავკანიანებისგან, რომლებიც რეკრუტირებულია რეიდების ან სხვადასხვა დაპირებების გზით. დაინახეს, რომ ტანკები დაარტყა და წინ სერიოზული წინააღმდეგობა იყო, პირველი დანაკარგების დროს უკან დაიხიეს.
  კარგად, და შემდეგ ისინი მთლიანად გადადიან ზოგად ფრენაზე. რადგან ეს არის სტილი - შეურაცხყოფა მიაყენე სუსტებს, ასე იყოს მონსტრები!
  როდესაც თავდასხმა საბოლოოდ ჩაიშალა და გოგოებმა საღამოს უდაბნოში სირბილი განაგრძეს, სიარულის დროს მათ ისაუბრეს. შელამ მარგოს ჰკითხა:
  -შენ გგონია კიდევ ალექსანდრიაში ვიქნებით?
  ცეცხლოვანმა მეომარმა დარწმუნებით უპასუხა:
  - ვფიქრობ, არაუგვიანეს ნოემბრისა, ან შესაძლოა ოქტომბერში, საბოლოოდ დავიკავოთ ეგვიპტე.
  შელამ ლოგიკურად და ყურადღებას არ აქცევდა ქავილს მის ქავილზე, ცხელი ქვიშისგან, შესთავაზა:
  - როდესაც ეს ლურსმანი ჩვენს ქვედა მუცელში, მალტას ბაზაზე, ნადგურდება, მარაგი უკეთესი ხდება, როგორც ახალი შენაერთები ჩამოდიან, მტერს შანსი აღარ ექნება.
  მარგომ ირგვლივ მიმოიხედა, რათა დაენახა, რამდენი დრო დარჩა მზეს ჩასვლამდე. რომ საბოლოოდ დაწექი და კარგად დაიძინე. აწითლებული ვარსკვლავის ჰორიზონტთან სიახლოვე ამშვიდებდა მეომარს. მან ზარმაცი შენიშნა:
  - ვფიქრობ, ფიურერი არ გამოტოვებს პერუ-ჰაბორისა და მიდვეის შემდეგ კრეტაზე ბრწყინვალე დესანტის გამეორებას. მხოლოდ ამჯერად ისინი რეალურად დაანგრევენ მალტას.
  შელამ ცაში ლანძღვით შესძახა:
  - ყოვლისშემძლემ ბრიტანელების ყველა ბაზა ჯოჯოხეთად აქციოს.
  მზე საბოლოოდ მიიმალა ჰორიზონტს მიღმა, წლის ყველაზე მაგარი დღე, 21 ოქტომბერი დასრულდა. და მასთან ერთად დაიწყო ოპერაცია პოლარული დათვი. რატომ თეთრი? მზაკვრული დეზინფორმაცია, რათა ხალხს აფიქრებინოს, რომ ჩვენ ვსაუბრობთ ჩრდილოეთზე, მაგრამ სინამდვილეში მოკრივეს გამანადგურებელი საქანელა სამხრეთშია.
  ყველაზე დიდი ბრიტანეთის ბაზა მართლაც ჯოჯოხეთს ჰგავდა. მას თავს დაესხა ათასზე მეტი ბომბდამშენი, რომელიც შეგროვდა მთელი აღმოსავლეთის ფრონტიდან და მიიღო ღირსეული საბრძოლო გამოცდილება, თანმხლებ მებრძოლებთან ერთად. ბრიტანელები, რა თქმა უნდა, დიდი ხანია იბრძოდნენ, მაგრამ ასეთ ძლიერ მასიურ შეტევას არ ელოდნენ. მართლაც, ვინ დაიჯერებდა, რომ კრაუტები გადაწყვეტდნენ ფრონტის გამჟღავნებას, თუნდაც მტერი დროებით გაჩუმებულიყო. მაგრამ ბრიტანელი ჯარისკაცები ახლა უმოწყალოდ ცემეს. მაგალითად, მათ ხომალდებს თავს დაესხმება Yu-87, ცნობილი "ნივთი". არც თუ ისე სწრაფად, მაგრამ აქვთ უმაღლესი (თავის დროისთვის) დაბომბვის სიზუსტე, ისინი აწამებენ ყურეებში დამალულ ბრიტანულ ფლოტს. უფრო თანამედროვე Focke-Wulfs არ ჩამორჩებიან, მათ შორის ლეგენდარული ფონ რუდელიც კი, თავდასხმის თვითმფრინავების მეფე. ცნობილია ყველაზე ძლიერი საბჭოთა საბრძოლო ხომალდის, საბრძოლო ხომალდის მარატის ჩაძირვით.
  მაგალითად, კაპრალი რიჩარდი ხედავს, რომ გორაკზე გორაკები ციგასავით ცვივა. მრავალი გერმანული ბომბდამშენი მტაცებელი თევზივით გამოდის ყინულის ხვრელიდან. უკვე მოწიფული ინგლისელი შიშით თიშავს ტელეფონს. მას არასოდეს ენახა ასეთი საშინელი სანახაობა. სირენები ძალიან გვიან ჟღერს, ბომბების აფეთქების შემდეგ. აფეთქების ტალღა აგდებს ბრიტანელ ჯარისკაცებს, მოწყვეტილი ხელები და ფეხები დაფრინავენ სხვადასხვა მიმართულებით. ერთ-ერთი რკინის ჩაფხუტი გახურდა და ოფიცერს სახეში მოხვდა. და როგორ ყვირის:
  - ჩერჩილი კაპუტია! ჰიტლერი მაგარია!
  ბრიტანულმა საზენიტო იარაღმა დაუყოვნებლივ არ დაიწყო სროლა, მაგრამ მხოლოდ მაშინ, როდესაც ათასობით ბომბი დაეცა ერთდროულად. მტერმა ყველაფერი სწორად გათვალა: არც ერთი ბომბი არ უნდა წასულიყო. ასე რომ გაანადგურე მტერი და დაარტყი. ყველა სექტორი წინასწარ არის მონიშნული რუკაზე. უფრო მეტიც, თავხედი ბრიტანელები სათანადოდ არც კი გადაიფარნენ თავს. მათი ბევრი საზენიტო იარაღი აშკარად დგას და პირველია, ვინც წაიშალა.
  აქ 32 ფუტის სიგრძის 85 მმ-იანი საზენიტო ტყვიამფრქვევის ლულა ააგდეს და ჰაერში საჭევით მოხრილიყო. რის შემდეგაც იგი ჩამოვარდა და ხუთი ინგლისელი გაანადგურა. ერთ-ერთ შავკანიანს მუცელი გაუხეთქა და ნაწლავები ამოუვარდა.
  და ბომბები დაეცა და ყველაფერი იწვა, საწვავის საწყობი ატყდა, მათ დაიწყეს აფეთქება, მიმოფანტეს ჭურვები თითქმის მთელ ჩონჩხზე, შემდეგ კიდევ ერთი საწყობი მოხვდა. ყველაფერს რომ თავი დავანებოთ, Yu-87-ისა და Focke-Wulf-ის ფერდობებზე დაყენებული სირენები შემაწუხებლად ყვიროდნენ, რაც კოლონიალური ჯარების შავკანიანებსა და არაბებს შორის ველურ საშინელებას იწვევდა. მაგრამ, როგორც ჩანს, თეთრკანიანებსაც ისევე ეშინიათ.
  მაგალითად, ორი ბრიტანული ფრეგატი ერთმანეთს შეეჯახა, ისე, რომ ქვაბები ატყდა. და აფრენილი ფრეგატების ნამსხვრევებიც კი დანაღმული ველებივით აფეთქდა ჰაერში და კრეისერი უბრალოდ ფსკერზე ჩაიძირა.
  ინგლისური ტანკი "კრომველი" მოკლე მუწუკით, მაგრამ ღირსეული სიჩქარით და საკმაოდ მძლავრი ფრონტალური ჯავშნით, პანიკურად აჩქარდა და საკუთარი საწყობი დაარბია, გზად ათეულობით საკუთარი შეწუხებული ჯარისკაციც კი გაანადგურა. ქაოსი გაიზარდა. ინგლისურმა ავიამზიდმა დაძვრა დაიწყო და მძლავრმა დრედნოტმა ცეცხლი გახსნა... სანაპიროზე, სადაც მისივე ჯარისკაცები ირეოდნენ.
  და ამ ქვესკნელში ორი ადამიანი დარჩა სრულიად აუღელვებელი. ერთი მათგანი ინდიელი იყო, ნელ-ნელა ანთებდა მილს, მეორე კი ქალი, აშკარად არაბული წარმოშობისა, მაგრამ სამხედრო ფორმაში. ორი მათგანი ყურადღებას არ აქცევს ნაჩქარევ სიკვდილს. უფრო სწორად, განადგურების მხედართა მთელი ურდო უჩვეულო ბანქოს თამაშობდა. ეს იყო ორმოცდათორმეტი ბანქოს თამაში ჯოკერებთან და თვით წითელტყავის მიერ გამოგონილი წესების მიხედვით.
  არაბმა ქალმა თქვა:
  - თუმცა ხმაური ბევრია! და რატომ უნდა შეიქმნას ასეთი პანიკა?
  ერთ-ერთი ჯარისკაცი, ზურგზე ნამსხვრევებით მოჭრილი, კინაღამ ინდიელს გადაურბინა, მაგრამ ის კნუტივით გაუფრთხილებლად გადააგდეს. აწითლებულ სახეზე სისხლის წვეთები ჩამოუგორდა და გაღიმებული აკოცა. შემდეგ მან შენიშნა:
  - ხმაურის ატეხვა სუსტი, ფერმკრთალი ადამიანებისთვისაა. ჩვენ აპაჩები ასე ვფიქრობთ - თუ მტერი არ არის, მაშინ მტერი ჩნდება - კიდევ უკეთესი!
  ბნელმა ქალმა შენიშნა:
  - ეს არის ტიპიური სისუსტე მათთვის, ვინც ქრისტეს რწმენას აღიარებს. უყვართ მსხვერპლზე საუბარი, მაგრამ თავს არ სწირავენ.
  ინდოელმა სწრაფად დაუქნია თავი:
  - წესრიგი აგებულია საძირკველზე, სადაც ცემენტი რწმენაა და ქვიშა ნება! რწმენა ოქროს გულია, ნება კი რკინის მუშტია! მხოლოდ ფერმკრთალ პირებს აქვთ არც ერთი და არც მეორე.
  . თავი No5
  და ასევე არის გოგონა გერმანულ ბომბდამშენზე. ამ შემთხვევაში ვიოლა. ძალიან ლამაზი ქერაა, მისი პარტნიორი კი ნიკოლეტაა. და ორივე გოგო ძალიან სექსუალურია. ბომბი ჩამოვარდა სიმაღლიდან. და ასევე მეომრები არიან ფეხშიშველები და ბიკინებში.
  გოგოები თავისთვის ღრიალებენ:
  - ისეთი ქურდები ვართ, რომ სუპერმენები ვართ!
  ნიკოლეტა ბომბებს ფუზელაჟიდანაც აფურთხებს. და ანადგურებს მტერს. ბრიტანელები ამას ასე ხვდებიან.
  ვიოლა ზემოდან მკვლელ ბომბსაც გაუშვებს. და ის მოკლავს ლეოს იმპერიის მებრძოლებს.
  და ასევე როგორ ხდება:
  - შიშს ვუნერგავ ბრიტანეთს!
  და შიშველ ფეხს აქნევს. და იმღერე:
  - ჩერჩილს დავგლიჯავთ!
  გოგონები Yu-188-დან ძალიან კარგად ყრიან ბომბებს. მათი მანქანა არის ახალი და უფრო მოწინავე. მისი თოფის დიზაინი ძალიან სწრაფია.
  ასე რომ, გოგონები და ინგლისელი მებრძოლი ჩამოაგდეს.
  მათი თვითმფრინავი საკმაოდ სწრაფია. მეომრები კვლავ იყენებენ შიშველ ფეხებს განადგურების გასახსნელად.
  ვიოლა ყვირის:
  - ყველა ჩემს მტერს კუბოში ვაყენებ!
  ნიკოლეტა ყვირის:
  - და მტერს ვაგდებ!
  და როგორ შეუძლია აიღოს და შეარხიოს შიშველი ფეხები!
  ესენი არიან გოგოები და როგორ აოხრებენ მტრებს. და არ გაჩერდე. ნამდვილი არიელები.
  და როცა ატრიალებენ და აკანკალებენ შიშველ ძუძუებს.
  და ისევ ყრიან ბომბებს.
  და არიან გოგოები აქ, სხვა თვითმფრინავებზე. აი, ევა ბომბებს ისვრის. ანადგურებს ინგლისურს და მღერის:
  - ძალიან კარგი ვარ!
  და ევაც შიშველი ფეხებით პედლებს.
  მაგრამ ვიოლა ისევ ჩამოაგდებს ბომბს და იღრინდება:
  - ველური გოგო ვარ, საათში ათი კაცი მინდა, რაც ძალიან მაგარი და საოცარია!
  რამდენიმე დამწვარი ბრიტანელი ჯარისკაცი წყალში შევარდა ცეცხლის მოსაშორებლად. წყალში შესვლიდან კი დუღდა, ყვირილი და ველური კვნესა ისმოდა. და სისხლიანი წრეები დაცოცავდნენ ზღვის ქაფზე, ჯერ სქელი, შემდეგ თანდათან გავრცელდნენ და ფერმკრთალდნენ. და დედამიწის ოდესღაც უდიდესი და ვრცელი იმპერიის მეომრები კარგავდნენ თავიანთ ადამიანურ გარეგნობას. არაბმა ქალმა ზიზღით ამოისუნთქა:
  - და ეს კაცები გვაიძულებენ ბურკას ჩავიცვათ!
  წითელმა კაცმა, ეშმაკურად მოჭუტული, შენიშნა:
  - როგორც ჩანს, შენი მუქარის მზერა მათ აშინებს!
  არაბმა ქალმა სარკასტულად გამოსცრა კბილები და თქვა:
  - ქალის სირბილე ჯავშნის სიმტკიცეს ჰგავს, მხოლოდ ბევრად უფრო მომაკვდინებელი და მრავალმხრივი დაცვაში!
  გერმანელებმა ამჯობინეს დაუყოვნებლივ შეტევა მთელი ძალით, მოკრივის ტაქტიკა, რომელიც მტრის მოუმზადებლობის იმედით, მაშინვე მთელი ძალით მივარდება მტრისკენ. როდესაც ათობით მტრის თვითმფრინავი იწვის აეროდრომებზე, რომლებიც ვერ აფრენენ. როდესაც საკუთარი ბომბები ლანკასტერებში აფეთქდებიან და ანადგურებენ ყველაფერს მათ ირგვლივ. მკაცრი, მაგრამ ეფექტური ტაქტიკა. ასე რომ, ქვესკნელის სიმფონიამ მიაღწია თავისი ძალაუფლების მწვერვალს, შემდეგ კი დაიწყო დაქვეითება.
  მაგრამ ეს, რა თქმა უნდა, ამით არ დასრულებულა, საჰაერო სადესანტო განყოფილება შევიდა მოქმედებაში. სანამ ბრიტანელები ასეთ მკურნალობას აგრძელებენ, მათი მიღება საერთოდ შეიძლება ნელთბილად. საბედნიეროდ, სადესანტო პლანერები უკვე დამზადდა საჭირო რაოდენობით და დაზუსტდა მათი ბუქსირების მეთოდები. ალბათ საუკეთესოა დღეს მსოფლიოში.
  ასე რომ, ისინი დაფრინავენ არა ფუტკარივით - უფრო ნელა, მაგრამ საკმარისად სწრაფად და ვაგნერის მუსიკის თანხლებითაც კი - ჰიტლერის საყვარელი შედევრი. კიდევ ვის ახსოვდა ცოცხლად ფილმი "აპოკალიფსი", სადაც ამერიკელები ვიეტნამელებზე თავდასხმისას სწორედ ამ მუსიკას იყენებდნენ. როგორ აშინებდა ისინი. ასე რომ, აქ არის ვაგნერი და ჭექა-ქუხილის მოტივები, გამაძლიერებლების მეშვეობით. მედესანტეებმა სახეზე ფოსფორი წაუსვეს და თავი მოიხატე; ისინი საშინლად გამოიყურებიან, როგორც მათი ქვესკნელის დემონები. ასევე ეფუძნება ფსიქოლოგიურ ეფექტს. გარდა ამისა, რამდენიმე რეაგენტი და მაგნიუმის ჩიპი დაემატა ფოსფორს, რათა გამოეწვია ბზინვარება სულ მცირე ხანმოკლე დროით. ასეთი საშინელი, განსაკუთრებით კვამლისფერი ბზინვარებისა და მრავალრიცხოვანი ხანძრის ფონზე. მათ აქვთ ტყვიამფრქვევებიც, ასევე შენიღბული დრაკონის პირით. მერე მელოდიური გერმანული და დატყვევებული ავტომატები ურტყამს. და მოწყვეტილი, მოწყვეტილი რიგები ეცემა გამარჯვებულთა ჩექმებს. და ბევრს უბრალოდ ურჩევნია დანებება, მიუხედავად იმისა, რომ გერმანელებზე ბევრად მეტი ბრიტანელია.
  ინდოელი და არაბი ქალი იმალებოდნენ პატარა, საგულდაგულოდ შენიღბულ ორმოში. რედსკინმა აღნიშნა:
  -აბა, ჩვენ ვხვნით!
  შავთმიან ქალს გაუკვირდა:
  - ჩვენ ამბობთ? იქნებ ჩვენ გვგულისხმობ?
  ინდოელმა თავი უარყოფითად გააქნია:
  -არა! პალაფეები სცემენ ბრიტანელებს და ეს კარგი ნიშანია! და როდესაც დრო მოვა, ჩვენი დღესასწაული მოვა! როდის გაათავისუფლებენ ინდიელები თავიანთ კონტინენტს!
  არაბმა ქალმა ზიზღით ამოისუნთქა:
  - თქვენ, შემთხვევით, აცხადებთ თუ არა პრეტენზიას მსოფლიოში ძალაუფლებაზე?
  ინდოელმა გულმოდგინედ, თითქოს გონებრივად ჩამორჩენილ ბავშვს აუხსნა, ჩაიცინა:
  - ვისაც ძალიან ბევრის მიღება სურს, ჩვეულებრივ, არაფერი რჩება! ასე რომ, დიდი კოვზი პირშია!
  ფიურერმა, რა თქმა უნდა, ვერ დაინახა რას აკეთებდნენ მისი ფალკონები და ქორი, მაგრამ პრინციპში მან გამოიცნო, რომ გერმანული სამხედრო მანქანა ყველაფერს ზუსტად დაამუშავებდა. ზოგადად, გერმანული სამხედრო შეტევითი ოპერაციები კურსკის ბულგემდე მაღალ პროფესიულ დონეზე მიმდინარეობდა. ზოგი მათ სტანდარტულსაც კი უწოდებს. ისიც კი უცნაურია, რომ ასეთი მანქანა მოცურდა და შემდეგ მთლიანად დაიშალა.
  გოგონები კი ხედავენ მსგავს სიზმარს, ერთგვარ წინასწარმეტყველურ ხილვას, რომელსაც წყვეტს მკაცრი ბრძანება - ადექი!
  
  
  მეფე მიქაელი მეორე
  ნიკოლოზ II იაპონიაში მკვლელობის მცდელობის მსხვერპლი გახდა. მაშინაც გარდაიცვალა, როცა ტახტის მემკვიდრე იყო. ცნობილი მკვლელობის მცდელობა, რომელიც მოხდა რეალურ ისტორიაში. ცარევიჩ ნიკოლოზი დაიჭრა, მაგრამ სასწაულებრივად გადარჩა.
  მაგრამ სასწაული არ მომხდარა. ეს იღბალი რუსეთის ისტორიაში ყველაზე უიღბლო მეფეს. მოკვდა ნიკოლოზი... და მასთან ერთად გარდაიცვალა დიდი დამარცხებული, რომელმაც, რა თქმა უნდა, უნებურად, მაგრამ მაინც გაანადგურა სამეფო იმპერია და დინასტია.
  ხოლო 1894 წელს, თხუთმეტი წლის ასაკში, ტახტზე ავიდა მიქაელ II. ცარ ნიკოლოზის ძმა. ადამიანი საერთოდ არ არის სულელი, საკმაოდ მკაცრი და მამაცი. მიხაილ ალექსანდროვიჩ რომანოვი პირველი მსოფლიო ომის დროს ველურ დივიზიას მეთაურობდა და ბრძოლაში გამოირჩეოდა. ზოგადად, ის ნიკოლაიზე მკაცრი კაცი იყო, მაღალი, უფრო გამომხატველი სახით. ის უფრო ჭკვიანი იყო? ნიკოლოზ II არ არის სულელი, ნიჭიერი ადამიანი. მაგრამ მაინც არ არის საკმარისად მკაცრი, ძლიერი ნებისყოფა და მეფედ დაბადებული. პლუს, რა თქმა უნდა, ნიკოლოზ II-ის პრობლემები, განსაკუთრებით მის მეუღლესთან.
  მიხეილი ძმაზე სულელი არ არის და რაც მთავარია, იღბლიანია... აბა, ნიკოლაი, მაინც ცუდი სახელია მეფეებისთვის. და ნიკოლაი იყო პირველი, ვინც მარცხი განიცადა. თავიდანვე დეკაბრისტების აჯანყება. შემდეგ ირანთან ომის წარუმატებელი დაწყება. გამარჯვება მოიპოვა, მაგრამ ბევრი დაპყრობა არ ყოფილა. და ირანი არ არის რუსეთის აპრიორი კონკურენტი. ომი თურქეთთან. ასევე არ არის ძალიან წარმატებული თავიდან. და გამარჯვებები ბევრი სისხლი დაჯდა. და დაპყრობები ცოტაა.
  შემდეგ კი თითქმის ორმოცი წლის ომი კავკასიაში შამილთან. და ეს ცუდია, გაფართოება გაიყინა. და ბოლოს, დამარცხება ყირიმის ომში. და ჭორების თანახმად, მეფე ნიკოლოზმა პირველმა მოიკლა თავი.
  დიახ, იმ მეფეს არ გაუმართლა. მიქაელ პირველი... უბედურების დროს მეფობდა. მან გადაარჩინა რუსეთი. მან დაიპყრო რამდენიმე ქალაქი პოლონეთიდან. მიაღწია გარკვეულ პროგრესს ციმბირში. თუმცა მან დიდხანს არ იცოცხლა. მაგრამ მეფე, ზოგადად, ნორმალური იყო. და სერიოზული პუნქციის გარეშე.
  მიხეილ რომანოვის პოლიტიკა იგივე იყო, რაც ნიკოლოზ მეორის პოლიტიკა: ექსპანსია ჩინეთსა და აღმოსავლეთში. პორტ არტურის მშენებლობა. დიპლომატია გერმანიასთან, მზადება იაპონიასთან ომისთვის. რა თქმა უნდა, აშკარა იყო, რომ ამომავალი მზის ქვეყანასთან ომის გარეშე ვერ შეგვეძლო. სამწუხაროა, რომ აქტიურად იარაღდებოდა. და ახალგაზრდა მეფეს სურდა დიდება, სურდა დაპყრობა, სურდა ყვითელი რუსეთის შექმნა. გარდა ამისა, აშკარა იყო, რომ ჩინეთი დაპირდა, რომ მომავალში კოლოსალური ძალა გახდებოდა და უმჯობესი იქნებოდა მისი ახლა გაყოფა. მიუხედავად იმისა, რომ ის ფრაგმენტულია.
  იაპონიამ შეუტია რუსულ ესკადრილიას პორტ არტურში.
  შემდეგ ადმირალი მაკაროვი გაგზავნეს. ამჯერად სიკვდილი არ ყოფილა. ნაწილობრივ იმიტომ, რომ მიხაილმა არ მისცა ცარევიჩ კირილს მაკაროვის ჩარევის უფლება და ის არ იყო გემზე. და ამან ოდნავ შეცვალა მარშრუტი.
  ესკადრილია ადმირალ მაკაროვმა გაწვრთნა. შემდეგ, როდესაც იაპონელები მაღაროებში დაიჭირეს, მან შეძლო ტოგოს ფლოტზე თავდასხმა.
  საზღვაო ბრძოლა დასრულდა რუსული ფლოტის დამაჯერებელი გამარჯვებით. თუმცა, მოგვიანებით, იაპონელებმა მაინც ალყა შემოარტყეს პორტ არტურს. მაგრამ არა დიდხანს. მიხაილმა მოხსნა კუროპატკინი, დანიშნა უფრო ახალგაზრდა და უფრო უნარიანი მეთაური. და ისევ გამარჯვებები მოიპოვეს ხმელეთზე.
  იაპონია, ზოგადად, ზღვაზე დამარცხდა. შემდეგ კი ჯარები დაეშვნენ.
  სამურაი დანებდა. რუსეთმა დაიბრუნა კურილის კუნძულები, დაიპყრო ტაივანი და კორეა.
  შემდგომში ჩინეთის რამდენიმე პროვინცია ნებაყოფლობით შევიდა იმპერიის შემადგენლობაში და ჩამოაყალიბა ჟელტოროსია. სამეფო იმპერია გაფართოვდა და აყვავდა.
  არც დუმა, არც ზედმეტი დემოკრატია. არა სიცოცხლე, არამედ მადლი! ქვეყნის სწრაფი განვითარება. მაგრამ ბუნებრივია, პირველი მსოფლიო ომი გარდაუვალი იყო. ახლა კი დადგა დრაკონის საათი.
  მაგრამ ამ დროისთვის რუსეთს უკვე ჰქონდა მსუბუქი ტანკები "ლუნა" -2, მძიმე ტანკები "პეტრე დიდი", შექმნილი მენდელეევის შვილის მიერ და მსოფლიოში ყველაზე ძლიერი ბომბდამშენები: "სვიატოგორი" და "ილია მურომეც". ასეთი იყო უკვე ძალა!
  და რუსეთის არმიამ პირველივე დღეებიდან დაიწყო გამარჯვება. ხოლო ცარისტული ჯარების რაოდენობა, იმის გამო, რომ ჩინეთი უკვე ნახევრად ანექსირებული იყო, დიდი იყო.
  რუსეთის ჯარებმა დაამარცხეს გერმანელები აღმოსავლეთ პრუსიაში და ალყა შემოარტყეს კონიგსბერგს. მათ მაშინვე აიღეს ლვოვიც და პრზემისლიც. რუსეთს ჰყავდა ძალიან ბევრი ჯარისკაცი და დიდი რაოდენობით მსუბუქი, მობილური ტანკები. რომელსაც თანაბარი არ ჰქონდა და საშინელ ძალას აჩვენებდა. ერთი მეორის მიყოლებით დაეცა ჯარი.
  რუსეთის არმიამ უკვე დაიპყრო ბუდაპეშტი.
  გერმანია რთულ მდგომარეობაში აღმოჩნდა. რუსული ჯარები უკვე უახლოვდებოდნენ ოდერს. იტალიამ ომი გამოუცხადა ავსტრიას. მართალია, ოსმალეთის იმპერია შევიდა ომში რუსეთის წინააღმდეგ. მაგრამ ეს მხოლოდ დამარცხდა და დამარცხდა ყველა ფრონტზე.
  რუსეთის ჯარებმა უკვე გადალახეს ოდერი. და ზამთარში მათ დაიწყეს ბერლინის შტურმი. ქალაქს არაფერი ეჭირა. ასე რომ, გერმანელებს ჯერ კიდევ ბევრი ძალა აქვთ მიბმული დასავლეთში.
  და ვილჰელმმა და მისმა შტაბმა სასწრაფოდ გამოაცხადეს მშვიდობა, უფრო სწორად დანებება.
  ომი მხოლოდ ექვს თვეს გაგრძელდა. რუსეთის ჯარებმა აიღეს სტამბოლი. თურქეთი კი ცარ მიქაელ II-ის არმიამ დაიპყრო.
  ამის შემდეგ პეტერჰოფში მშვიდობა დაიდო. ავსტრია-უნგრეთი დაიშალა და არსებობა შეწყვიტა. გალიცია და ბუკოვინა გახდა რუსეთის პროვინციები. ჩეხეთი და სლოვაკეთი სამეფოები გახდნენ, რომელსაც ცარი მიქაელ II ხელმძღვანელობდა. უნგრეთმა ასევე აღიარა რუსეთის მეფე თავის მონარქად.
  კრაკოვი და სხვა მიწები პოლონეთის სამეფოში შევიდა. აღმოსავლეთ პრუსია გაწყდა, დანციგი გახდა რუსული ქალაქი. მცირე აზია და ერაყის უმეტესი ნაწილი ბაღდადთან ერთად გახდა რუსული. ბრიტანელებმა მიიღეს მხოლოდ პროვინცია ბასრა და პალესტინა, ხოლო საფრანგეთმა მიიღო სამხრეთ სირია.
  ჩამოყალიბდა იუგოსლავიის სამეფოც, რომელშიც თანამმართველი გახდა მიქაელ II. ცოტა გამოვტაცე ჩემთვის და იტალიისთვის. ამრიგად, რუსეთმა შეძლო გამხდარიყო მთავარი დამპყრობელი. და მცირე ზარალი განიცადა მცირე ხარჯებით. მაგრამ გერმანიას მაინც მოუწია რუსეთს რეპარაციების უმეტესი ნაწილი გადაეხადა. შთამბეჭდავი გამარჯვება!
  . თავი No2.
  ამის შემდეგ იყო კიდევ რამდენიმე მცირე ომი. რუსეთმა დაიპყრო ავღანეთის უმეტესი ნაწილი - სამხრეთი ბრიტანეთს გადავიდა და ირანის ორი მესამედი - სამხრეთიც ბრიტანელი იყო. შემდეგ მეფის, საფრანგეთისა და ბრიტანეთის ჯარებმა საბოლოოდ გაიყვეს საუდის ნახევარკუნძული. გაჩნდა ჰეგემონია. იაპონიამ ასევე მოახერხა გარკვეული გერმანული საკუთრების ხელში ჩაგდება.
  1929 წლამდე ეკონომიკური ზრდა შეინიშნებოდა მთელ მსოფლიოში - ყველაზე ძლიერი რუსეთში. მაგრამ დიდი დეპრესია მოჰყვა. სწორედ ამან მოიყვანა ჰიტლერი გერმანიაში ხელისუფლებაში.
  რუსეთშიც გაიზარდა რევოლუციური და გაფიცვის გრძნობები. მაგრამ 1931 წელს ახალი ომი დაიწყო იაპონიასთან ჩინეთის გამო. რუსეთი უფრო ძლიერი იყო და ფლოტს მეთაურობდა ადმირალ მაკაროვის ღირსეული მემკვიდრე - ადმირალი კოლჩაკი.
  გამარჯვება, დესანტი და იაპონია მთელი თავისი წყნარი ოკეანის საკუთრებით გახდა რუსეთის პროვინცია. და მეფე მიქაელ II და ასევე იაპონიის იმპერატორი. დიახ, ასე კარგად გამოვიდა. მაგრამ მსოფლიო ბატონობისთვის ბრძოლა არ დასრულებულა.
  ჰიტლერი ძალას მატებდა. და შეიქმნა კოალიცია: გერმანია, იტალია, რუსეთი, ბრიტანეთის, საფრანგეთის, ჰოლანდიის, ბელგიისა და აშშ-ს წინააღმდეგ.
  1940 წელს მეფის არმიამ ფაქტობრივად დაასრულა ჩინეთის დაპყრობა და შეიჭრა საფრანგეთის, ჰოლანდიისა და ინგლისის საკუთრებაში.
  ჰიტლერმა ომი დაიწყო 1941 წლის 22 ივნისს საფრანგეთში შეჭრით. ფიურერს ჰქონდა დიდი გეგმა და მაინშტაინის გენიალურობა. რუსეთმა დაიწყო შეტევა აზიასა და აფრიკაში ბრიტანული და საფრანგეთის კოლონიების წინააღმდეგ. ეს ისეთი სასტიკი ომია.
  რუსეთს უკვე ეკავა პირველი ადგილი მსოფლიოში მოსახლეობის რაოდენობით, მისი არმია აღჭურვილი იყო საუკეთესო და მოწინავე ტანკებითა და თვითმფრინავებით. ვერტმფრენები, გამანადგურებლები, თავდასხმის თვითმფრინავები, ბომბდამშენები, მათ შორის თვითმფრინავები, უკვე მასობრივ წარმოებაშია! ზოგადად, რაღაცნაირად ყველაფერი მშვენივრად მიდის.
  ჰიტლერმა თვენახევარში დაიკავა საფრანგეთი, ბელგია, ჰოლანდია და დანია! მეფის რუსეთმა დაიკავა ნორვეგია და შვედეთი. ასევე ინდოეთი, ინდოჩინეთი, სამხრეთ ირანი, საუდის ნახევარკუნძული და ეგვიპტეში შევიდა.
  კოლონიური ინგლისური და ფრანგული ჯარები გამოირჩეოდნენ დაბალი საბრძოლო უნარით და ჰქონდათ ძალიან დაბალი სამხედრო სულისკვეთება - დანებდნენ პრაქტიკულად წინააღმდეგობის გარეშე.
  ჰიტლერს თავად სურდა აფრიკაში გადასვლა, მაგრამ ესპანეთი დაუპირისპირდა გერმანიას. შემდეგ ფაშისტები თავს დაესხნენ ფრანკოს რეჟიმს და დაამარცხეს იგი. შემდეგ კი პორტუგალია. სასტიკი თავდასხმის შემდეგ გიბრალტარი აიღეს!
  შემდეგ რუსეთმა და გერმანიამ დაიპყრეს აფრიკა. აქ დიდი სივრცეები, ჯუნგლები, უდაბნოები და გზების ნაკლებობა უფრო აბრკოლებდა, ვიდრე ბრიტანეთის, საფრანგეთისა და პორტუგალიის სუსტი და დაბნეული კოლონიური ჯარების წინააღმდეგობა.
  მოხდა ტერიტორიების მიტაცება. ეპიზოდური ბრძოლები, კეროვანი წინააღმდეგობა. რუსული ტანკები ჯერ კიდევ საუკეთესოა და კარგი მანევრირებით, განსაკუთრებით საშუალო: "ნიკოლაი", რომელსაც იაპონელების მიერ მოკლული ცარევიჩ ნიკოლოზის სახელი ეწოდა.
  არადა, რომ იცოდეთ, რა ბოროტი ბედით გადაარჩინა რუსეთი სამურაი ცუდა სანზომ , მაშინ მისი ძეგლი ეიფელის კოშკით სანქტ-პეტერბურგში დაანგრიეს. ან იქნებ ტანკს მისი სახელი დაარქვეს.
  ნებისმიერ შემთხვევაში, "ნიკოლაი" -3 იყო შედარებით მსუბუქი ავზი - ოცდაათი ტონამდე, მობილური დიზელის ძრავით. მისი სიჩქარე უფრო მაღალი იყო ვიდრე ლეგენდარული ოცდათოთხმეტი, შუბლის ჯავშანი უფრო სქელი და დახრილი, სილუეტი უფრო დაბალი და ჰქონდა უფრო გრძელი ლულის იარაღი, თუმცა მსგავსი 76 მმ კალიბრის.
  რაც არ უნდა თქვათ, რუსეთმა აფრიკის ორ მესამედზე მეტი დაიპყრო, დანარჩენი გერმანიასა და იტალიაში წავიდა. 1942 წლის მაისში მასიური დაბომბვის შემდეგ, ბრიტანეთში ჯარების ერთობლივი რუსული და გერმანიის დაშვება მოჰყვა. ბრძოლა მხოლოდ ორ კვირას გაგრძელდა და ინგლისი და ირლანდია ოკუპირებული იყო.
  და ერთი თვის შემდეგ მათ დაიკავეს ირლანდია.
  ამერიკა საკმაოდ პასიურად მოიქცა, ეშინოდა ასეთ საშიშ ომში შესვლის, მაგრამ მაინც დაეხმარა ბრიტანეთს რესურსებით. ასე რომ, ჰიტლერმა, მუსოლინიმ და ნიკოლოზ II-მ გადაწყვიტეს დაემთავრებინათ ეკონომიკურად ყველაზე ძლიერი ძალა.
  უფრო მეტიც, რუსეთს აქვს საერთო საზღვარი ამერიკასთან ალასკას გასწვრივ. და უკვე ააგეს რკინიგზა ჩუკოტკამდე - რაც ძალიან გამოდგება ომისთვის!
  ახლა კი რუსული, ცარისტული არმია გადავა... და ალასკაში შევა. მაგრამ ამერიკული ტანკები რუსების წინააღმდეგაც კი არ მიდიან. ეს არის ის, რაც მოხდა.
  1942 წლის 1 სექტემბერს რუსეთის ჯარებმა დაიწყეს დესანტი ალასკაზე... და ძალიან წარმატებულად დაწინაურდნენ.
  სწრაფად აფართოებს ხიდს. და როგორც ყოველთვის, ბრძოლებში მონაწილეობენ ლამაზი რუსი გოგონები.
  ისინი უახლეს ნიკოლაი-4 ტანკზე არიან. მეომრები ფეხშიშველები არიან, მხოლოდ ბიკინი აცვიათ. და მათ აქვთ უფრო ძლიერი 85მმ გრძელლულიანი იარაღი: შერმანის ჭექა-ქუხილი.
  უკვე ნოემბერია, თოვლი მოვიდა, მაგრამ მშვენიერი გოგოები: ნატაშა, მარია, ავრორა და სვეტლანა, ტანსაცმელს არ ცნობენ და თითქმის შიშველები ჩხუბობენ.
  აქ მეომრები ისვრიან და ამსხვრევენ შერმანის ჭურვის ზუსტი დარტყმით. ისინი კბილებს შიშვლებენ. ნატაშამ გაისროლა და იღრიალა:
  - მეფისთვის ყველას ვურტყამ!
  და როგორ ისევ ისვრის!
  შემდეგ მარია დახვრიტეს და ისე ზუსტად, რომ შერმანის კოშკურას გაანადგურებს.
  მან აიღო და ტვიტერში დაწერა:
  - მე ის გოგო ვარ, რომელიც ლითონს ჭრის!
  შემდეგ კი ავრორა ჭურვს გაუშვებს. და ასევე ზუსტი და ნათელი.
  მეომარი ყვირის:
  - უმაღლესი აერობატიკა!
  შემდეგ კი სვეტლანა მთელი თავისი გააფთრებული ძალით გამოგაგდებს. ქერა გოგონა გამანადგურებელი. და ყვირის:
  - ჯოჯოხეთის დემონი ვარ!
  და ოთხივე გაივლის თავის კურსს სამხრეთ ალიასკის გავლით.
  და აი ალექსანდრე-4 ტანკი, ასევე უახლესი მოდელი ლამაზი გოგოებით. მძლავრი 130 მმ სიგრძის ტყვიამფრქვევი, რვა ტყვიამფრქვევი და ეკიპაჟი ხუთი ლამაზი გოგონასგან ბიკინებში.
  ისინიც მიდიან და ისვრიან, ამერიკელებს ნოკაუტს, შერმანებში შეაღწევენ.
  ალენკამ შიშველი თითებით ჭურვი გაუშვა და მღეროდა:
  - მეფე მიქაელის სადიდებლად!
  გასროლისას ანიუტამ მხარი დაუჭირა, თიბავდა ამერიკელებს:
  - დიდი მეფე!
  ავგუსტინემ ასევე დაარტყა, დაარღვია შერმანი, კისკისებდა:
  - მშვიდობისთვის, შრომისთვის, იმპერიისთვის!
  შემდეგ მირაბელამ ცეცხლი გახსნა. მან ასევე დაამტვრია მტრის ჯავშანი და ატყდა:
  - ახალი რუსული შეკვეთისთვის!
  და შემდეგ ოლიმპიადამ ესროლა ჭურვი, როდესაც ის ატყდა და იღრიალა:
  - მტრისთვის ასეთი ძალა და ტკივილი ვარ!
  გოგოები კარგად იქცევიან და ცეცხლს აძლევენ. მათ ზურმუხტისა და საფირონის თვალებში ქვესკნელის ალი.
  და უახლესი ალექსანდრე-4 ტანკი, ყველა კუთხით შეუღწევადი, წინ მიდის და ამერიკელებს ასხამს. ასეთია პრეზენტაცია და უპირობო განადგურება.
  გოგოებს კი ყინვა აქვთ და ისინი უბრალოდ ბიკინით არიან და თითქმის შიშვლები - ლამაზები! ჩვენთან კატა მოგვყავს!
  ალენკა ჭურვს ესვრის ამერიკულ მანქანას. როგორ ჭედავს და მღერის:
  - მე მსოფლიო ვარსკვლავი ვარ!
  შემდეგ კი ანიუტა აიღებს მას და გაათავისუფლებს, მოწყვეტს მტერს და ჩურჩულებს:
  - და დიდება იმპერიას!
  შემდეგ კი ავგუსტინეს ჭურვი დაარტყამს, მტერს დაძვრება, მტრის ჯავშანს დაარტყამს:
  - წითური და უსირცხვილო გოგო ვარ!
  შემდეგ კი მირაბელა სანდლებით დაირთვება. და მტერს სასიკვდილო ჭურვს გაუშვებს. ის გაანადგურებს კოშკს და იყვირებს:
  - ვერძი ვერძისგან!
  შემდეგ კი მშვენიერი გმირი ოლიმპიადა გაიმართება. ის გამოიმუშავებს ყველაზე სასიკვდილო ჭურვებს. ის გაანადგურებს მტრის ტანკს და იყვირებს:
  - ყველას გავაგდებინებ!
  აქ მოდის ტანკი, რომელიც იწონის სამოცდაათი ტონას და ანადგურებს მტრის რედუქტებს. და თოვლში ადვილად მოძრაობს - ძრავი უახლესი - გაზის ტურბინაა! ასე მარტივად ვერ გააჩერებ მანქანას.
  ალენკა მღერის:
  - არავინ გაგვაჩერებს! არავინ დაგვამარცხებს! მტერს რუსი მგლები ანადგურებენ! რუსი მგლები - სალამი გმირებს!
  და ისევ, შიშველი ფეხის თითებით, ჩახმახზე დაჭერით, ის ურტყამს მტერს. რა გოგოა!
  ანიუტაც შიშველი ფეხებით დავარდა და ყვიროდა:
  - და მე მშვენივრად ვარ!
  შემდეგ კი ავგუსტინე ჭურს ისვრის და ყვირის:
  - ველური გოგო ვარ!
  და მირაბელა გამოუშვებს რაღაც სრულიად მკვლელს და იღრინავს:
  - ახალ, განუყრელ საზღვრებს!
  და ის აჩვენებს თავის ენას ასე ვარდისფერ და გრძელს.
  შემდეგ კი ოლიმპიადა დაამარცხებს და დაამარცხებს ამერიკელებს და ამას ძალიან კარგად გააკეთებს.
  ზოგადად, აშკარა გამარჯვება ჩანს. ეს ბრძოლა მოიგეს და წინ მიიწევენ რუსული და მეფის ჯარები.
  1942 წლის დეკემბრის ბოლოს მთელი ალასკა უკვე დატყვევებული იყო მეფის არმიის მიერ და ბრძოლები მიმდინარეობდა კანადაში.
  ტანკების გარდა, რეაქტიულ თვითმფრინავებშიც იბრძვიან ქალი მფრინავები. აშშ-ს აქვს ბევრი ავიაცია, მაგრამ მისი ხარისხი ძალიან ცუდია. ვერ შეედრება რუსულ თვითმფრინავებს. რომლებიც მტერს არღვევენ ტერმინატორების სიმძაფრით.
  და გოგონები ანასტასია და მარგარიტა თავიანთ თვითმფრინავებში "ეკატერინა"-6 რამდენად ეფექტურად აგროვებენ ანგარიშებს.
  ანასტასია ჩამოაგდებს რვა ამერიკულ თვითმფრინავს ხუთი თვითმფრინავის ქვემეხის ერთი აფეთქებით და ყვირილით:
  - მე უბრალოდ სუპერ კლასის მეომარი ვარ!
  და შიშველი ფეხებით აჭერს პედლებს.
  მარგარიტა ერთ აფეთქებაში ათი ამერიკული თვითმფრინავი ჩამოაგდებს და ყვირილი:
  - და მე კიდევ ერთი კლასით მაღალი ვარ!
  ანასტასია შიშველი ფეხის თითებით აჭერს ტრიგერებს და მტერს აწვება. ის დაეჯახება აშშ-ს არმიის შვიდ მანქანას და ატყდება:
  - ისეთი მეომარი ვარ, რომ მეფეს უხარია!
  მარგარიტაც გაათავისუფლებს მკვლელს და ყვირილი:
  - და არა მარტო მეფე! ჩვენ ძალიან ლამაზები ვართ!
  გოგოები ჩხუბობენ და სხვადასხვა მანქანებს ეჯახებიან. მტერს მკვდარი თაგვებივით აგდებენ ნაგვის ურნაში. და ისინი ანადგურებენ ამერიკულ თვითმფრინავებს.
  ანასტასიამ კიდევ რამდენიმე თვითმფრინავი ჩამოაგდო და იღრიალა:
  - ორთავიანი სამეფო არწივისთვის!
  მარგარიტა, კბილებს აშორებდა, ჭიკჭიკებდა:
  - ასეთი მაგარი რამისთვის!
  მან ასევე დაარტყა კიდევ ათეულ ამერიკულ მანქანას. ეს გოგოები არიან. გოგოებს უყვართ მოკვლა. და გაანადგურე!
  და ეს წყვილი მუშაობს...
  გადადის მიწის სამიზნეებზე. და წადით შერმანებთან, დაარტყით მათ. როგორც ლითონის ნემსი. და უძლიერესი რკინისა და ფოლადის გაყოფა. ასე მოხდა მათი დაცემა.
  ანასტასია რამდენიმე შერმანს ურტყამს და თავისთვის ყვირის:
  - მე ბევრის შემძლე გოგო ვარ!
  მარგარიტა ამერიკელებს ხმელეთზეც ურტყამს და ყვირის:
  -მაგრამ არაფერი შემაჩერებს და არც არასდროს შემიჩერებია!
  ანასტასია ანადგურებს მტერს, ესვრის ტანკებს და ყვირის:
  - მეფისთვის, რომელიც არც გონიერია და არც მაგარი!
  გოგოები, რა თქმა უნდა, მშვენიერები არიან! და რაც მთავარია, მხოლოდ ერთ ბიკინში! და უძლეველი!
  ვერავინ დაამარცხებს ან შეაჩერებს გოგოებს!
  ანასტასია, სროლით, ყვირის ფილტვებში:
  - მე ის გოგო ვარ, რომელიც ფოლადს ამტვრევს!
  მარგარიტა, რომელიც აგრძელებს სროლას, დასძენს:
  - და ნებისმიერი მეტალი!
  გოგოები დაფრინავენ და ისვრიან... მიუხედავად იმისა, რომ ცივა და ზამთარია, ეს მათ ხელს არ უშლის. კანადაში ბრძოლები მძვინვარებს.
  ანასტასია ისევ ისვრის და ყვირის:
  - ბიჭივით ვარ!
  მარგარიტი აქტიურად ადასტურებს და ჩაქუჩს პანტერის რისხვას:
  -ყველაზე მხიარული და მაგარი მე ვარ!
  გოგოებს, როგორც ხედავთ, ნამდვილად ბევრის იმედი აქვთ და ენით აუწერელი იღბალი აქვთ!
  ისინი აგროვებენ ნახევრად შიშველ გადასახადებს! და მათ არ იციან მწუხარება, არანაირი ეჭვი! მათ ბევრი განსხვავებული აზრი აქვთ!
  მაგრამ, მოკლედ, ლამაზმანებს გაუმართლათ. მათ შეიპყრეს და საჰაერო დარტყმით შეუტიეს ოთხვარსკვლავიან გენერალს. დიდებული ლამაზმანები. ისინიც ისე გაგაბეზრებენ!
  და ისევ რუსული და გერმანული ტანკები მოძრაობენ კანადაში.
  აქ არის გერდას ეკიპაჟი, გერმანულ T-4-ზე. მანქანა, გულწრფელად რომ ვთქვათ, საკმაოდ სუსტია საბჭოთა მანქანებთან შედარებით. მაგრამ გოგონები იოლი არ არიან - ისინი ფეხშიშველი და ბიკინით ებრძვიან სიცივეში. და ეს რაღაცას ამბობს!
  ვაღიაროთ, ასეთი მეომრები მაგარია! მათ არ იციან ეჭვები და სისუსტეები! მათ თვალებში საფირონები და ბრილიანტები იწვის! ასეთი ლამაზმანები მტერს არც ერთ სანტიმეტრს მიწას არ დაუთმობენ! ისინი ერთდროულად წმინდანი და ბოროტები არიან.
  ისინი მოძრაობენ კოლოსალური ენერგიით.
  და აი, როგორ ანადგურებენ ამერიკელებს.
  გერდამ ფეხის შიშველი თითებით გაისროლა და ჭიკჭიკებდა:
  - ველური გოგო ვარ! და საერთოდ არა ქალწული!
  და ამის შემდეგ სიცილი აუტყდა.
  შარლოტამაც ისროლა ქვემეხიდან. ის შეიძლება არ იყოს ძალიან ძლიერი, მაგრამ ის სწრაფად მუშაობს:
  -ცხელი და მკბენი ფუტკარივით ვარ!
  რის შემდეგაც ლამაზმანი აიღებს და აჩვენებს თავის გრძელ ენას!
  შემდეგ კი კრისტინა ურტყამს და ღრიალებს:
  - და ჩემი ვოკალი! კლიკოვის დარტყმა!
  და ისიც მგლის კბილებს გამოჰკრავს და იღრინდება:
  - ახალი გამარჯვება იქნება!
  მეომრები მართლაც ძალიან მკაცრი და აგრესიულები არიან. და მათ აქვთ ძალიან დიდი კუნთების ძალა და გაბრაზებული გაბრაზება.
  და მაგდაც დაარტყამს მტერს. ის შორიდან დაამსხვრევს შერმანს, დაარტყამს მას ძალიან ზუსტად ბოლომდე და იღრინდება:
  - რა მაგარი გერმანელი ვარ!
  ოთხი, მიუხედავად იმისა, რომ მანქანა არ არის საუკეთესო, წარმატებით იბრძვის.
  Და რატომ? იმიტომ რომ ტანსაცმელი თითქმის არ აქვთ! და მეომრები ძალიან ლამაზად ანადგურებენ მტერს.
  გერდა ამაყად აღნიშნავს:
  - ფიურერის ასე ღირსნი ვართ!
  რის შემდეგაც ლამაზმანი კვლავ გადაიღებს და შიშველს თავის მიმზიდველ პატარა სახეს.
  მეომრებს აქ არიული სული აქვთ. და მათ არ ეშინიათ სიცივის. მიუხედავად იმისა, რომ დასავლეთ კანადაში ზამთარი ჯერ კიდევ ძალიან ცივია.
  მაგრამ არაფერი - უბრალოდ ფეხშიშველი და თითქმის შიშველი. მაშინ იქნება წარმატებები და გამარჯვება!
  ეს ამაყი სულით სავსე მეომრები არიან.
  ახლაც არიელებს არ ჰყავთ ტოლი შეუპოვრობით. რუსი გოგოების გარდა.
  მაგრამ ნატაშამ "ნიკოლაი"-3-ზე, ისიც ბიკინით და ფეხშიშველი, ესროლა, გამობრუნდა და მოიარა. თუმცა, მისი ტანკი უკეთესია ვიდრე გერმანული T-4. ბრძოლა აქ არის მკაცრი და ძალიან აგრესიული.
  იანკები უკან დახევას ცდილობენ. მაგრამ ნატაშამ "ჯადოქარი" დაარტყა და მარგალიტის კბილების ღრიალით აჩურჩულა:
  - ისეთი გოგო ვარ, არავინ მომიახლოვდება!
  და მარია ზუსტად ესროლა ამერიკულ ტანკებს. ის მათ გახვრეტით და გაშიშვლებული კბილებით კისკისებს:
  - ვერანაირი ძალები ვერ წაგვიყვანს!
  შემდეგ ავრორაც რიგრიგობით ისვრის. შერმანი განადგურდა. დიახ, გოგო ეს არის ის, რაც გჭირდებათ.
  მერე კი სვეტლანა თავის წვლილს შეიტანს... როგორ დააზარალებს ამერიკელებს.
  ასევე არის ბრძოლები ზღვაზე. რუსული ფლოტი იპყრობს ფილიპინებს.
  და აი, გუნდიც: ფეხშიშველი მეზღვაური გოგონები. ასევე თითქმის შიშველი ლამაზმანები, ბიკინებში. მართალია, ფილიპინებში ზამთარშიც მშვენიერი ამინდია - თბილი, რადგან თითქმის ეკვატორია.
  გოგოებს კი ჩხუბი და სროლა სიამოვნებთ. და ირბინეთ მოციმციმე ფეხშიშველი, მრგვალი ქუსლები. აქ გოგოები უბრალოდ საყვარლები არიან. საუკეთესო - სუპერ!
  სხვათა შორის, მათ უყვართ პატიმრების გაუპატიურება! ისინი აკავშირებენ საკუთარ თავს და შემდეგ მიჰყავთ. და იმდენად, რომ პატიმრები გონებას კარგავენ! და ისინი აწყობენ ტოტალურ განადგურებას საკუთარი თავისთვის - უფრო სწორად, არა საკუთარი თავისთვის, არამედ მათი მტრებისთვის.
  ნახევრად შიშველი გოგოების ასეთი მაგარი ეკიპაჟები. და ვერაფერი შეაჩერებს მათ და ვერაფერს გაანადგურებს!
  მეომრები ამერიკულ კრეისერზე ადიან. ისინი ხტებიან თითქმის შიშველი, ფეხშიშველი, კუნთებით, რომლებიც გარუჯული კანის ქვეშ ტრიალებს. და ისინი გააფთრებით ჭრიან ამერიკელებს. და ისინი არ აძლევენ გადარჩენის მცირე შანსს.
  ახლა კი ულამაზესი სტელა და მისი პარტნიორი მაშა ჩანს. ორივე გოგონა მაღალი, დაკუნთული ქერაა, რომლებიც ყველას ჭრიან. რაც არ არის დარტყმა, არის სხეულების მოჭრა და დანგრევა!
  გოგონები ამერიკული გემის გასწვრივ დადიან. თუ მარცხნივ ატრიალებენ, ეს არის ქუჩა, თუ მარცხნივ, ეს არის ხეივანი!
  და გოგონები არ გაჩერდებიან! ისინი ოპონენტებს შანსს არ ტოვებენ! და რა მოხდება, თუ ისინი იღრიალებენ და დაიწყებენ კუნთების რხევას!
  და ისევ აქნევენ ხმლებს და ყვირის:
  - მეფის, სამშობლოს და მიხეილ რომანოვის გოგოები ვართ!
  და სამურაის კომბოსტოსავით ჭრიან. სტელამ აიღო და შიშველი ფეხით დაარტყა ამერიკელ ოფიცერს საზარდულის არეში. ის უფრო მაღლა დაფრინავს და გადახტება გემზე.
  ქერა ტერმინატორი მისცემს:
  - ჩემი დარტყმისთვის ჰონორარს იხდიან!
  და ისევ კბილებს გამოაცახცახებს და მარგალიტისებრ კბილებს გამოანათებს! რა გოგოა! ყველაზე წვენი და არომატი!
  გოგონები კი თავისკენ ჩქარობენ. და ისინი გადიან როგორც ტორნადოს ტალღა. მტერს შანსს არ აძლევენ. მათ აქვთ კოლოსალური ძალა. ეშმაკთა სიბნელე და ათასობით ანგელოზი.
  და აი, მოდის მაშა, რომელიც ერთდროულად სამ თავს ჭრის ორი საბერით! ეს გოგოა - გოგო ყველა გოგოსთვის!
  ორივე ლამაზმანი ისე ჭრიდნენ, თითქოს ფრჩხილებს ხმლებით ურტყამდნენ. და მათ ქმედებებში არ არის სისუსტე ან ეჭვი. იმოძრავეთ საკუთარი თავისთვის, უკან დახევის ან დანებების გარეშე. სამართლიანობა მოითხოვს კაცობრიობის გაერთიანებას. ერთი იმპერია, ერთი გვირგვინი, ერთი მიზანი და გაფართოება კოსმოსში.
  სწორედ ამ დროს ხდება დედამიწის პირველი ხელოვნური თანამგზავრის ორბიტაზე გაშვება. აქ ის დაფრინავს მთელს მსოფლიოში.
  და რუსი გოგონები ბიკინებში იბრძვიან საკუთარი თავისთვის. და არაფრით ჩამოუვარდებიან მტერს. და ლამაზმანებისგან ნაჭრები ამერიკელები ეცემა. მაინც უმაღლესი კლასისა და უნარის გოგოები.
  ერთ დროს მათ მოახერხეს ბრძოლა იაპონიაში. სიმაღლეზეც იბრძოდნენ. თავად იმპერატორი ტყვედ ჩავარდა. მათ აჩვენეს თავიანთი კოლოსალური უნარები. მათ აქვთ ასეთი ვნება და კუნთების ძალა. რა თქმა უნდა, ასეთი გოგოები სასწაულების სასწაულია!
  სასახლეში დაჭრეს სამურაები. და ისინიც თითქმის შიშველი და ფეხშიშველი იყვნენ. გოგონები, რომლებსაც შეეძლოთ ისეთი რამის გაკეთება, რაც მათ მტრებს გააკვირვებდა.
  მათ დაჭრეს ნებისმიერი ხორცი და აჩვენეს თავიანთი მხატვრულობა. მეომრები, ყოველგვარი ეჭვის გარეშე, წინ მიიწევენ.
  ამერიკელ ადმირალს საბერით თავი მოაჭრეს. და როგორ გაიცინებენ ლამაზმანები, კბილებს აშორებენ.
  და ისევ შეტევაზე გადადიან და თავს იჭრიან. ასეთი მეომრები ნამდვილი მონსტრები არიან. და ტახტზე არის ცარი მიქაელი. ალექსანდრე მესამეს ვაჟი, მაგრამ არა ის. უფრო იღბლიანი, უფრო გადამწყვეტი, უფრო ძლიერი ნებისყოფის და ასევე ნიჭიერი მმართველი .
  მაგრამ, რა თქმა უნდა, იღბალს აქვს მნიშვნელობა, პლუს კიდევ უფრო დიდი სიმკაცრე - მიხაილი ხელმძღვანელობდა შეურიგებელ ბრძოლას კორუფციის წინააღმდეგ, რამაც დადებითად იმოქმედა ჯარზე. მაგრამ ყველაზე ეფექტური ნოუ-ჰაუ არის ბიკინის გოგოების გამოყენება სამხედრო მიზნებისთვის. გოგოები კი ძალიან ლამაზები არიან, როცა თითქმის შიშველები და ფეხშიშველები არიან.
  ასე რომ, ბრძოლები სხვადასხვა ხარისხის წარმატებით მიმდინარეობს. და ლამაზი მეომრები ისვრიან ძალიან ზუსტად, კაცებზე უკეთესად. და რაც მთავარია, როცა გოგოები თითქმის შიშველები არიან, ისინი პრაქტიკულად დაუცველნი არიან. მათზე ტყვია და ჭურვი არ ზიანდება. მეომრების ძალიან ძლიერი არმია. Მაგარია. ცარ მიქაელის იდეა იყო გოგოები თითქმის შიშველი და ფეხშიშველი გამოეყენებინა და ამან გამარჯვება მოიტანა.
  და გოგონები ბრძოლებში ასევე ყუმბარებსა და ხანჯლებს შიშველი თითებით ისროდნენ. და მათ აჩვენეს თავიანთი ველური გაბრაზება.
  გოგოები საკმაოდ თავხედები არიან. და ძალიან ლამაზი, მხიარული და ფლოტიანი. ვერავინ იკავებდა მათ.
  მეომრები ძალიან ჭაღები არიან... გოგოს შიშველი ფეხები ძალიან ეფექტური იარაღია. მაგრამ რა შეუძლიათ მათ? Ბევრი რამ. შიშველი ძირები თავად იღებდნენ ენერგიას დედამიწიდან და ლამაზი მეომრები თამაშობდნენ.
  უნდა ვთქვა, რომ გოგოები ყველაზე ლამაზები არიან მსოფლიოში, რომ ორივე მშვენიერია და კობრების ბრაზით!
  ამერიკული კრეისერი დატყვევებულია. დატყვევებული კაცები სახეზე დაეცნენ. რის შემდეგაც მეომრებმა ფეხებს სახეში შეახვიეს. და მაიძულეს მეკოცნა. გოგოები კი ღრიალებდნენ და მათი შიშველი ძირები, როცა ენას აწებებდნენ, სასიამოვნოდ და ტკივილს გრძნობდნენ.
  მაგრამ ლამაზმანებს სიამოვნებდათ შიშველი ფეხების კოცნით და ქუსლების კოცნით.
  რის შემდეგაც გოგოები იცინიან. და მათ კბილებს აცლიან!
  არადა გამოსწორდა, გოგოებმა ცოტა შიშველი გარუჯეს და ბანაობაზე წავიდნენ. ასეთი ლამაზი მეომრები არიან. როგორ შეიძლება ასეთი ფეხის აღება და კოცნა? და ყველა თითი გაილოკა.
  გოგოები დიდები არიან.
  აქ არის ალექსანდრე-4 ტანკი ისევ ბრძოლაში. ჩქარობს და თებერვალი უკვე მოდის. ჯარები მიდიან. უფრო და უფრო უახლოვდება აშშ-ს ტერიტორიას. გოგოები ძალიან მაგრები არიან.
  აქ ნატაშა ზუსტად ისვრის. და ძალიან ზუსტად ურტყამს.
  გოგონა უკიდურესად ზუსტად ისვრის და ყვირის:
  - მტერს დავამარცხებთ!
  შემდეგ მარია ისვრის. აიღო და დაამარცხა მტერი:
  - სუპერ ვარ!
  მარია ძალიან ლამაზი გოგოა და ძალიან აქტიური.
  და მისი შიშველი ფეხები ძალიან ლამაზი და მოხდენილია მათი ეროტიკით:
  - მტერს გავანადგურებთ!
  და ავრორა ისეთი გოგოა და ის სუპერა, შიშველი მუცლებითა და მკერდით, და ასეთი ალისფერი ძუძუს აბურდული:
  - მე გავარღვევ მტრებს და გავხდი სუპერ!
  და როგორ აქნევს წითელ თმას!
  და ისევ დაგირტყამს თავისი შიშველი, გახეხილი ფეხებით. ასეთი მეომრები ძალიან მაგრები არიან!
  შემდეგ კი სვეტლანა აიღებს და დაამარცხებს მტერს:
  "მე მიყვარს მეფე და ჩემს მტრებს მარყუჟს ჩამოვკიდებ კისერზე!"
  გოგოები იცინიან. როგორ გახდნენ გრეიჰაუნდები და მაგრები.
  ამერიკელები გოგოებს გარბიან. ან უარს ამბობენ. ან კვდებიან. მეომრები ისეთი ლამაზები და ძალიან ფეხშიშველები არიან, გოგოები კი ისეთი მშვენიერი. და მხოლოდ ბიკინით ბრძოლა სასიამოვნო და ეფექტურია. მეომარი გოგონები ისეთი საოცარი არიან.
  ნატაშა ისევ ესვრის ამერიკელებს და კისკისებს:
  -შენ ჩემი ძმა ხარ და მე შენი ძმა! უფრო სწორად ჩემი და!
  და ისევ ამოძრავებს გრძელ ენას. აგრესიული ვთქვათ მეომარი და სილამაზე!
  შემდეგ კი ანიუტა შიშველ მკერდს აქნევს. და ის იყვირებს და კბილებს გამოაცახცახებს. და ის ჭურვს გაუგზავნის ამერიკელებს. და ის აიღებს და იგერიებს.
  - ლამაზმანმა გაანადგურა! და ის ყვირის:
  - მე ისეთი სუპერ გოგო ვარ!
  ლამაზი გოგოა და უყვარს სექსი. და ეს სასიამოვნოა!
  და გოგონამ აიღო და დაარტყა - იღრიალა:
  - ჩვენ გავიმარჯვებთ და მტერს გავანადგურებთ!
  და აი, ავრორა დაარტყამს და სცემს:
  -მეფე ვარ და მაგარი გოგო!
  მეომარი შეიძლება იყოს საკმაოდ ჭაღარა.
  გოგოები თავისთვის იცინიან.
  მაგრამ სვეტლანამ ძალიან მაგრად მიიღო. და მან ასეთი საფასური მისცა მტრის განადგურებისთვის და ეშმაკებს აკოცა:
  - აი ასეთი ტოტალიტარული აერობატიკა!
  ტანკი ძალიან მოქნილი და მომაკვდინებელია. ის ურტყამს სუსტ და მაღალ შერმანს. ასე რომ, აქ ბრძოლები მეფის რუსეთის სასარგებლოდ მიმდინარეობს.
  ნატაშა ისევ გასროლას ჰგავს. და ის აყოვნებს:
  - შენი კერპისთვის!
  მარიამ სროლა დაიწყო. გოგონა ძალიან ლამაზია და ოქროსფერი თმა აქვს. გარეგნობით.
  გოგონამ ჩაიბურტყუნა, შიშველი ფეხის თითები დაუმიზნა და დაიკივლა:
  - ეს მეფისთვის მკვლელობაა!
  და აი, ავრორამ ამერიკელი დაარტყა. და გოგონა, ვთქვათ, მართლაც ძალიან აგრესიული იყო და ყვიროდა:
  - ნამდვილი პანსიონისთვის!
  ახლა კი გოგონამ თავი მართლაც ძლიერი გამოავლინა.
  სვეტლანა კი აგრესიული და მებრძოლია. მან შიშველი ფეხით დაარტყა და მტერი ნაწილებად გაანადგურა.
  და აჩურჩულებდა კბილებს:
  - მე არწივივით მიფრინავს ქალბატონი!
  ასე რომ, გოგონებმა ველური ძალით დაიწყეს ჩხუბი. და ლამაზმანების ასეთი აგრესიის შეჩერება შეუძლებელია. უკან დახევის და მოხრის გარეშე.
  ნატაშამ ისევ გაისროლა და აჩურჩულა:
  - სრულ განადგურებამდე!
  მარიამმა კი, ყოველგვარი ფრჩხილების გარეშე, ბევრად უფრო მიაღწია წარმატებას მტრების განადგურებაში და დაიწყო მოწინააღმდეგეების გატეხვა.
  შემდეგ ავრორამ აიღო და მტერს ქვემეხით დაარტყა. და ძალიან წარმატებულად, კოლოსალური სისწრაფით. და გაანადგურე, გაანადგურე მტერი. და მდნარი ნამსხვრევები შერმანიდან ყველა მიმართულებით დაფრინავს.
  და სვეტლანა ასევე გადაიღებს და იმღერებს:
  - დიდი ოცნებების და დიდი სილამაზის გოგო ვარ!
  მეომრები, ფაქტობრივად, ავლენენ გამარჯვების გასაოცარ ნებას.
  ტყუილად არ არის, რომ იმპერია მაგარი და დიდი გახდა. შეიძლება გადააჭარბოს ჩინგიზ ხანის მიღწევებს.
  მეომრები თავისკენ მიიწევენ... და ისვრიან, ისვრიან და ჭრიან მტრის პოზიციებს, თითქოს დანით ჭრიან. უფრო სწორად, ძალიან ბასრი და გამაგრებული ხანჯალი. ახლა კი რუსული ჯარები მართლაც დაუმარცხებელია. და დიდი იმპერიის სამეფო.
  თუ გადავხედავთ, რუსეთის ისტორიაში ბევრი ომი და რთული პერიოდი ყოფილა. მაგრამ ნიკოლოზ II-ს უმეტესწილად უბრალოდ არ გაუმართლა! ის წარუმატებელი აღმოჩნდა. მაგრამ ტაქტიკას დიდი მნიშვნელობა აქვს. რაც აჩვენა დიდმა რუსმა მოჭადრაკე ალეხინმა. როდესაც მან მოწინააღმდეგის ნაცვლად დაიწყო თამაში, დაფა გადაატრიალა და მოიგო. გენიოსი გენიოსია.
  მეფის რუსეთის ყველა პრობლემასთან ერთად, მარტო შიშველი გოგონების ფაქტორმა ბევრი რამ გადაჭრა.
  ბრძოლებში ვერტმფრენებიც მონაწილეობენ. საბრძოლო მანქანები და ასევე ეკიპაჟები ბიკინითა და ფეხშიშველი გოგოებით. როგორია გოგოებისგან შემდგარი ჯარი? ყველაზე გამორჩეული. ვერაფერი შეაჩერებს და ვერ დაამარცხებს ასეთ ჯარს.
  ასე რომ, ამ ჯარში არიან ფეხშიშველი და თითქმის შიშველი გოგონები. კაპიტან ვარვარას ვერტმფრენის ეკიპაჟი. ეს საოცარი არ არის? ზღვა სასტიკად ადიდებს! და როგორ მოხვდება თვითმფრინავის ქვემეხები. და შემდეგ არის რაკეტები. ეს გოგონები ნამდვილი ქარიშხლები არიან, როგორც ტორნადოები.
  არაფრით არ ჩამოუვარდებიან მტერს. რუსული არმია მზადაა ბრძოლებისთვის და დიდი მიღწევებისთვის.
  ვარვარა მშვენიერი გოგონაა ყავისფერი თმით და თითქმის შიშველი. როცა ის ფილტვებში ღრიალებს:
  - მტრები არ გაივლიან! და ისინი არ გაიქცევიან!
  ის აიღებს მას და გამოუშვებს მკვლელ გამონადენს მისი ყველაზე მაგარი აპარატის ყველა თვითმფრინავიდან. და ის გადაფრინდება მტერზე. აიღებს მას და ასველებს დამანგრეველი მოხვევით.
  მაგრამ მოკრძალებულმა ოლგამ აიღო და ესროლა რაკეტა ამერიკულ პოზიციებს და ატყდა:
  - ვიბრძოლე, არა ფეხსაცმლით, არამედ ფეხშიშველი!
  და საფირონისფერი თვალებით დაახამებს. დიახ, ეს გოგოები არიან - ასეთი წარმოუდგენლად საოცარი აერობატიკა. მასთან ერთად შეგიძლიათ დალიოთ მთაზე და ატაროთ შიშველი დრაკონები.
  და ფეხები ისეთი მოხდენილი და უნიკალურია! წელი კი თხელია, სხეულები კი ძალიან კუნთოვანი.
  ვარვარა უკანკალებს და ყვირის:
  - მე შემიძლია გლობუსზე ხვრელი გავუკეთო მეფეს!
  და ის გაიღიმებს თავის პატარა სახეს და თვალებს დააკრავს.
  მეომრები აქ საუკეთესო მდგომარეობაში არიან. აი, ტატიანა, ასევე ბიკინით გამოწყობილი გოგონა, აიღებს და იკივლებს:
  - იყოს მეფე მთელ დედამიწაზე!
  და ის ანათებს თავისი მარგალიტის კბილებით. და ვერტმფრენიდან ის ლურსმნებივით მკვლელია. და ეს სასიკვდილო იქნება. და ეს ნამდვილად შეწვავს ლითონს. და გამოიწვევს ბუნკერის განადგურებას.
  ეს გოგოები არიან - ყველა გოგო გოგოა! შემდეგ კი, როცა პატიმრებს შემოჰყავთ, ეს გოგოები კოცნიან და შიშველ ფეხებს აკოცებენ. ეს არის ზოგადად ყველაზე დახვეწილი გზა დამცირების და წახალისებისთვის.
  
  უძლეველი რომელი
  მასში რომმელის არმიამ 1941 წლის ნოემბერსა და დეკემბერში შეძლო გამარჯვება აფრიკაში. ეს ასევე მოხდა იმის გამო, რომ ბრწყინვალე რომელის პარტნიორმა არ დაუშვა ის უხეში შეცდომები, რაც მოხდა რეალურ ისტორიაში.
  შედეგად, გერმანელებმა დაამარცხეს მოწინავე ბრიტანელები და შეინარჩუნეს ტერიტორია. თავდაპირველად, ამან არ იმოქმედა ბრძოლების მიმდინარეობაზე; აღმოსავლეთ ფრონტზე გერმანელები დამარცხდნენ მოსკოვის მახლობლად.
  თუმცა, მოგვიანებით ფიურერის გეგმები შეიცვალა. რომმელმა ამ დროისთვის შეძლო ტოლბუკის აღება და ეგვიპტისკენ დაიძრა. ჰიტლერმა გადაწყვიტა გადასულიყო დროებით თავდაცვაზე აღმოსავლეთ ფრონტზე და ახლა თავისი ძალისხმევის კონცენტრირება მოახდინა აფრიკასა და ახლო აღმოსავლეთში.
  თუმცა, ვინაიდან აფრიკაში შეტევას ნაკლები ძალები სჭირდებოდა, ნაცისტებმა აღმოსავლეთში რამდენიმე ოპერაცია ჩაატარეს. დაამარცხა საბჭოთა ჯარები ქერჩში. ხარკოვთან შემოგვეხვივნენ. მათ ასევე ამოიღეს ნატეხი სმოლენსკის მიმართულებით. გენერალ ვლასოვის მეორე შოკური არმიის შეტევა ლენინგრადის მახლობლად ასევე მარცხით დასრულდა.
  სევასტოპოლი დაეცა ალყისა და თავდასხმის შემდეგ. და კრაუტები გაძლიერდნენ. ბრძოლა გაიმართა რჟევის რაფაზე. აქ ნაცისტებმა შეძლეს გაუძლო.
  მაგრამ ეგვიპტეში რომელმა, რომელმაც მიიღო გამაგრება, დამაჯერებელი გამარჯვება მოიპოვა. მათი წარმატების საფუძველზე, გერმანელებმა გადალახეს პალესტინა და აიღეს ერაყი და ქუვეითი. შემდეგ კი მთელი ახლო აღმოსავლეთი - ნავთობზე წვდომის შემდეგ.
  რის შემდეგაც ფაშისტები სუდანს მიუბრუნდნენ და მთელი აფრიკის ხელში ჩაგდება სცადეს.
  ამავდროულად, მოჰყვა თავდასხმა გიბრალტარზე და გერმანული ჯარების შეღწევა მაროკოში და შემდგომ აფრიკის სივრცეებში.
  მაგრამ გერმანელების წარმატებებს ხელი შეუწყო ენერგიულმა მუშაობამ უკანა მხარეს. სად არის ჰიტლერიც, რა გააკეთა უფრო ოსტატურად, ვიდრე რეალურ ისტორიაში.
  გაღვიძების შემდეგ ჰიტლერმა ტერმინატორმა გოგოებთან ერთად იბანავა, სალათით, ყვავილოვანი კომბოსტოს ფაფით და სხვა ბოსტნეულით ისაუზმა, დაუმატა უცხიმო მრავალფენიანი თხის ყველი და ხიზილალა. რის შემდეგაც მან დაიბარა შპეერი და ახალ იმპერიულ მინისტრს ოფიციალურად წარუდგინა დოკუმენტი, რომელსაც ხელს აწერდა კანონი საგანგებო უფლებამოსილების შესახებ. ადოლფი დაპყრობილი იყო და ძალიან კოროზიული იყო:
  - მესამე რაიხში იარაღის წარმოება უკიდურესად დაბალია! ჩვენ ჩამოვრჩებით არა მხოლოდ მეომარ ბრიტანეთს, არამედ ტოტალიტარულ სსრკ-საც. მაგრამ ჩვენ გვჭირდება საჰაერო უზენაესობა, ძველი იარაღის წარმოების გაზრდა და ახალზე გადასვლა. განსაკუთრებით პერსპექტიული რეაქტიული ბომბდამშენები. ყოველივე ამის შემდეგ, მათი უზარმაზარი სიჩქარე და მაღალი ზედა ჭერი საშუალებას აძლევს მათ გაანადგურონ ბრიტანეთის ქალაქები თითქმის დაუსჯელად!
  შპერმა ოპტიმიზმი გამოაქვეყნა:
  - გერმანიასა და პოლონეთში ნახშირი ჭარბია, საფრანგეთში არის რკინის საბადო და გვაქვს საკმარისი აღჭურვილობა ბევრი მანქანის საწარმოებლად. ყოველივე ამის შემდეგ, ჩვენ ვაწარმოებთ უფრო მეტ ალუმინს და დურალუმინს, ვიდრე მსოფლიოს ყველა ქვეყანა ერთად!
  შეპყრობილმა ადოლფმა თავი დაუქნია:
  - Აქამდე! დიდი ბრიტანეთი და აშშ ასევე ხელს უწყობენ წარმოებას და ჩვენ უნდა დავიცვათ ყოველი გრამი ლითონის. დაე, სკოლის მოსწავლეებმაც და სხვა ბავშვებმაც ხუთი წლის ასაკიდან შეაგროვონ ლითონი. გარდა ამისა, რატომ კეთდება ფრთები და ფიუზელაჟი მთლიანად დურალუმინისგან. შეგიძლიათ გამოიყენოთ როგორც ხე, ასევე ტილო. მაგალითად, მონობლოკის ფრთების წარმოება. Და რა? ჩვენ გვჭირდება ახალი რეაქტიული გამანადგურებელი, რომლის წონა არ აღემატება ორ ტონას, მარტივი საფრენი, მარტივი წარმოება და იაფი! აწყობის ნაწილების რაოდენობა უნდა შემცირდეს მინიმუმამდე, ასევე უნდა მოიძებნოს შესაძლებლობები, რომ მაქსიმალურად შემცირდეს თვითმფრინავის წონა და გააუმჯობესოს მისი აეროდინამიკური თვისებები. ახლა, სხვათა შორის, თვითმფრინავის დიზაინერები მოვლენ, ჩვენ მათ მოვამზადებთ.
  შპერმა გაიცინა:
  - რა თქმა უნდა, ჩემო ფიურერ. რამდენადაც მე მესმის, აპირებთ ჯარიდან ყველა მაღალკვალიფიციური მუშაკის დაბრუნებას?
  დაპყრობილმა ადოლფმა დაადასტურა:
  - უცხოელებიდან მოვიყვანთ მხოლოდ მაღალკვალიფიციურ, რიგით მუშაკებს. ასე რომ, უკეთესი იქნება, რომ ნაკლები უსაქმური იყოს და, შესაბამისად, პარტიზანები. ჩვენ, რა თქმა უნდა, შევამცირებთ სახმელეთო ჯარების რაოდენობას, თუ სსრკ-სთან ომი არ იქნება, მაშინ ამდენი ქვეითი არ გვჭირდება, მაგრამ... არა რადიკალურად, ამიტომ ვგეგმავ უახლოეს პერიოდში გიბრალტარის და მალტის დამარცხებას. თვეების განმავლობაში და დაიკავებს აფრიკის მთელ ჩრდილოეთს და შემდგომ ახლო აღმოსავლეთს. ჩვენ კვლავ დაგვჭირდება სახმელეთო დანაყოფები. გარდა ამისა, აუცილებელია დამატებითი გემთმშენებლობის მშენებლობა როგორც თავად გერმანიაში, ასევე საფრანგეთში, ბელგიაში, ჰოლანდიასა და ნორვეგიაში. გვჭირდება ავიამზიდები, საბრძოლო ხომალდები და ტრანსპორტი. და ხმელთაშუა ზღვა გადაიქცევა, თითქოს, შიდაგერმანულ ტბად. Გესმის?
  შპეერმა თავი დაუქნია:
  - დიახ, ჩემო ფიურერ! მე უკვე შევუკვეთე სამშენებლო პროგრამის შემუშავება...
  ეშმაკმა ადოლფმა დაამატა:
  - სამუშაო დღე შეიძლება გაგრძელდეს 16 საათამდე, თუ ამას ჩვენი საგანგებო გეგმები მოითხოვს. სულ რაღაც ცხრა თვეში თვითმფრინავების წარმოება დღეში ას თვითმფრინავამდე უნდა გაიზარდოს... ახლანდელთან შედარებით სამჯერ მეტი და სულაც არ არის ფაქტი, რომ ეს საკმარისი იქნება!
  შპეერმა სასწრაფოდ გაამხნევა ფიურერი:
  - ჩვენი პილოტები ბრიტანელებზე მაღალი კლასის არიან, ამიტომ რაოდენობა ყველაფერი არ არის. და ჩვენ ვიპოვით ახალ გზებს გუთანის ხმლებად გადაქცევისთვის. როგორც მივხვდი, ჩვენთვის პრიორიტეტი ავიაციაა?
  ფიურერმა მუშტი უფრო მაგრად შეკრა:
  - ჩვენთვის პრიორიტეტია რეაქტიული, ბომბდამშენი და შემდეგ გამანადგურებელი თვითმფრინავი, პლუს ახალი აღჭურვილობის გამოშვება და სასწაულებრივი იარაღის განვითარება! თუმცა, არა მხოლოდ ავიაციის სფეროში, არამედ ტანკები, არტილერია, პირველ რიგში რეაქტიული არტილერია... ამაზე უფრო დეტალურად ვისაუბრებთ.
  გაისმა ზარი და ოთახში შევიდნენ მესამე რაიხის წამყვანი ავიაკონსტრუქტორები.
  მესერშმიტი, შედარებით ახალგაზრდა მაღალი შუბლით, ჰეინკელი, უკვე ასაკოვანი, მაგრამ ძალიან მოქნილი, ატლეტურად აშენებული ტანკი, ლიპიში და რამდენიმე ნაკლებად ცნობილი.
  ადოლფმა მათ სკამებისკენ მიუთითა და უბრძანა, ნახატები მაგიდაზე დაედო:
  - თქვენი ამოცანაა შექმნათ ახალი, ძალიან ძლიერი და თანამედროვე იარაღი. გერმანიას აქვს მეტი ქარის გვირაბი, ვიდრე მსოფლიოს ნებისმიერ სხვა ქვეყანაში და მრავალი თვითმფრინავის ტექნოლოგია ძალიან ჩამორჩენილია. მაგრამ მხოლოდ Yu-88-ში შეგიძლიათ მნიშვნელოვნად გაზარდოთ სიჩქარე მანქანის უფრო გამარტივებული ფორმის მიცემით. კერძოდ, კაბინას მიენიჭება ცრემლის ფორმის, ამოზნექილი ფორმა, რაც გააუმჯობესებს ხილვადობას და მფრინავს უფრო ფართოს გახდის, ასევე დაამატებს სიჩქარეს აეროდინამიკის კარგი ხუთი კილომეტრით გაუმჯობესებით. გარდა ამისა, აუცილებელია გამარტივებული ფორმის მიცემა როგორც ბომბდამშენების, ასევე მებრძოლების, ბომბის თაროებისა და საჰაერო მუხრუჭებისთვის არასამუშაო მდგომარეობაში.
  შენ დაწერე რასაც გეუბნები!
  დიზაინერებმა ერთხმად დაუქნია თავი:
  - ასე რომ, ნამდვილად დიდი ფიურერი!
  ადოლფმა განაგრძო:
  - XE-129 - უნდა გადაკეთდეს ისე, რომ იარაღის ყუთს მიეცეს გამარტივებული ფორმა და დამონტაჟდეს მოძრავი თვითმფრინავის ქვემეხი უკანა და ქვედა ნახევარსფეროდან თავდასხმებისგან დასაცავად. გარდა ამისა, ეს თავდასხმის თვითმფრინავი აღჭურვილი უნდა იყოს ძრავის გამაძლიერებელი სისტემით. პერესტროიკის პარალელურად აუცილებელია ასეთი თავდასხმის თვითმფრინავების წარმოების გაზრდა. მათი დამანგრეველი საჰაერო დარტყმები ბრიტანელების აქტივობას პარალიზებს. გარდა ამისა, ბრიტანეთში გამოყენებული უნდა იყოს Ju-87 მყვინთავის ბომბდამშენი. მოძველებულ მანქანებს გამოვაყენებთ ექსპლუატაციაში...
  ადოლფი შეჩერდა. დიზაინერები დუმდნენ. ფიურერმა შენიშნა:
  დიდი ეჭვი მაქვს F -190 -ზე . მანქანა მძიმე და არასაკმარისად მანევრირებადი აღმოჩნდა, გარდა ამისა, მას არ გააჩნია ავზების შევსების სისტემა ინერტული აირებით, რომლებიც ცვლის გამოყენებულ საწვავს. ამის გამო ამ მანქანას ერთი ცეცხლგამჩენი ტყვიითაც კი შეიძლება დაარტყა. რას იტყვის ტანკი ამაზე?
  ცნობილმა SS დიზაინერმა, რომელიც ყურადღების ცენტრში იდგა, შენიშნა:
  - ეს ჩვენი ნაკლია, დიდო ფიურერ. მიუხედავად იმისა, რომ ტანკების განლაგება საკმაოდ წარმატებულად უნდა ჩაითვალოს, ისინი ნაკლებად დაუცველები არიან მტრის ცეცხლის მიმართ და ამავე დროს იცავენ პილოტს. რაც შეეხება მანევრირებას, მაშინ... ერთი ჯავშანი 120 კილოგრამს იწონის და მისი შემსუბუქება არც ისე ადვილია ჩვენთვის...
  დაპყრობილმა ადოლფმა შესთავაზა:
  - შეეცადეთ გააუმჯობესოთ Fokken-Wulf-ის აეროდინამიკური თვისებები. უპირველეს ყოვლისა, წონის შემცირების გამო, აუცილებელია ფრთების წვერების მოხრა, რათა გაიზარდოს ავტომობილის კონტროლირებადი და მანევრირება. გარდა ამისა, დააყენებს დაცვას უკანა ნახევარსფეროსთვის... რაც შეეხება ძრავის მდებარეობას პილოტის სალონის წინ, ეს იცავს პილოტს, მაგრამ მოითხოვს ავტომობილის აღჭურვას განდევნის მოწყობილობით. სხვათა შორის, ძრავის ფორმა შეიძლება უფრო გამარტივდეს, რაც ჩვენმა მრეწველებმა აუცილებლად უნდა გაითვალისწინონ. სხვათა შორის, რაც შეეხება ME-309-ზე მუშაობას?
  მესერშმიტი გარკვეულწილად შოკირებული იყო:
  - ჩვენ ამაზე ვმუშაობთ, დიდო ფიურერ. გამოთვლილი მახასიათებლები გპირდებათ მანქანის სიჩქარის გაზრდას, საათში 740 კილომეტრამდე, როდესაც შეიარაღებულია შვიდი საცეცხლე წერტილით! ეს იქნება ყველაზე ძლიერი სიკვდილი ბრიტანელისთვის...
  ადოლფმა შეაწყვეტინა:
  - დასრულება უფრო სწრაფად უნდა მოხდეს. შენ კი, სპერ, დააჩქარე ახალი სწრაფი სროლის 30 მილიმეტრიანი თვითმფრინავის თოფის შემუშავება. მისი გამოყენება ასევე შეიძლება ძალიან წარმატებით სახმელეთო სამიზნეებზე და მტრის თვითმფრინავების წინააღმდეგ სროლისთვის! ახალმა ME-309-მა უნდა შეცვალოს წინა ME-109. რაც შეეხება თქვენს ME-262 რეაქტიულ მანქანას, სამწუხაროდ, მას ბევრი უარყოფითი მხარე აქვს: მძიმე წონა, დაბალი ოპერაციული საიმედოობა, ავარიის გადაჭარბებული მაჩვენებელი... მე თვითონ გავაკეთებ იმ თვითმფრინავის ჩანახატს, რომელიც გვჭირდება.
  ადოლფ ჰიტლერმა დაიწყო მანქანის დახატვა თანამედროვე რეაქტიული მებრძოლების ცოდნის გამოყენებით. თუმცა, არა ყველაზე თანამედროვეები, არამედ დაახლოებით ორმოცდაათიანი წლებიდან, რათა მოერგოს წარმოების და ტექნოლოგიების ამჟამინდელ დონეს. მან განსაკუთრებული ყურადღება დაუთმო ფრთების ცურვის შეცვლის ტექნოლოგიას. ასეთი დიზაინის ყველა უპირატესობის ახსნა:
  - დაფრენისა და აფრენის დროს სვირი შემცირდება, ფრენისას კი გაიზრდება. მხოლოდ ამის გამო თანამედროვე ME-262 ძრავით მოიერიშე შეძლებს საათში 1100 კილომეტრამდე აჩქარებას. და მისი წონა საგრძნობლად ნაკლები იქნება.
  მესერშმიტმა დიაგრამას დახედა, მაღალი მელოტი შუბლი აიჩეჩა და ამოიწურა:
  - ბრწყინვალე! მაგრამ ჩემო ფიურერ, საიდან მიიღეთ აეროდინამიკის ასეთი ღრმა ცოდნა?
  დაპყრობილმა ადოლფმა ეშმაკურად მოჭუტა თვალები:
  - რაც შეეხება აეროდინამიკას? ნიჭიერი ადამიანი, როგორც წესი, ყველაფერში ნიჭიერია! და მედიდურობა მედიდურობაა აფრიკაშიც! რა ჭირს არადოს ბომბდამშენს? მაჩვენე დიაგრამა?
  დარტყმულმა ფიურერმა სწრაფად შეხედა და თავი უარყოფითად გააქნია:
  - არა, ეს არ გამოდგება! ტროლეიზე იდეა არ არის კარგი, ამის გამო თვითმფრინავი არ შემობრუნდება და ჩამოვარდება. ესაჭიროება ჩვეულებრივი ასაწევი სადესანტო მოწყობილობა. განვიხილოთ დიზაინის ცვლილებები უკეთესი აეროდინამიკისთვის. ზედმეტი გამოგონების გარეშე, მაგრამ გამომგონებლობით.
  ადოლფი გაგიჟდა და კიდევ რამდენიმე კომენტარი გააკეთა:
  - Gryphon Xe-177 თვითმფრინავს აქვს უკიდურესად არასანდო ელექტროსადგური. ის სასწრაფოდ უნდა შეიცვალოს, უახლესი დგუშიანი ძრავებით, თავდაპირველად ოთხი ცალკე დგას. შემდეგ ყველაზე თანამედროვე ძრავებზე, რომელთა სიმძლავრე 2950 ცხენის ძალაა. რაც შეეხება მაღალი სიმაღლიდან და ჩაყვინთვის დარტყმის უნარს, მაშინ... დაიწყეთ Xe-277-ის განვითარება, ეს მანქანაც გახდება ნემეზის იარაღი. მაგრამ მთავარია რეაქტიული ბომბდამშენები. ეს პრიორიტეტული ამოცანაა. მაგალითად, ასეთი უნდა იყოს Yu-287.
  ფიურერმა კვლავ გააკეთა ესკიზი წინ გაშლილი ფრთებით და აუხსნა დიზაინერებს გარკვეული ნიუანსი. ადოლფი სერიოზულად გაიტაცა და აჩვენა გარკვეული დიაგრამები. განსაკუთრებით უკუდა ბომბდამშენი. და რომ მფრინავი ფრთების რეაქტიული აპარატის დიზაინი უფრო პერსპექტიულია. და ამავდროულად, მანქანას შეუძლია დაბომბოს აშშ-ს ტერიტორიაც კი. მან პირდაპირ მიუთითა, რომ სამუშაოებში უნდა ჩაერთონ დიზაინერები მთელი ევროპიდან და თუნდაც ებრაელები. საბოლოოდ მიხვდა, რომ დიზაინერები უკვე საკმარისად დაკავებულები იყვნენ, მან გულმოწყალედ გაუშვა ისინი და დარჩა მხოლოდ ლიპიშა. ფიურერმა შესძახა:
  -და გთხოვ ალექსანდრე დარჩი! თქვენ დაგევალებათ ახალი, ძალიან ეფექტური იარაღის შექმნა.
  ლიპიშს გაუკვირდა:
  - მადლობელი ვიქნები შენი, ფიურერ!
  ჰიტლერ ტერმინატორმა დაიწყო ახსნა:
  - თქვენ, რა თქმა უნდა, იცით ვისელსბერგერის თეორია, რომელიც ოდესღაც პროფესორ პრანდლის ასისტენტი იყო გიოტინგენში. მან პირველმა შეიმუშავა ეკრანის გავლენის თეორია ქვედა ზედაპირზე...
  ლიპიშმა თავი დაუქნია და გაიღიმა:
  - კარგად იცი, ჩემო ფიურერ! დიახ, მე ვიცი ეს თეორია!
  დაპყრობილმა ადოლფმა განაგრძო:
  - ჩვენ უნდა შევქმნათ ეკრანოპლანი - ერთგვარი ჰიბრიდი ტორპედო ნავისა და ჰიდრო თვითმფრინავისა. ის რეალურად დაფრინავს ბევრად უფრო დაბლა, წყლიდან 20-40 სანტიმეტრში. ამ შემთხვევაში, ეკრანოპლანის ნავის მხარდამჭერი ჰაერის მასა ორი ნაწილისგან შედგება. ერთი არის გაყინული ნაკადი ფრთის ქვეშ; მეორე - საკმაოდ უმნიშვნელო - გამოდის ფრთის ქვემოდან უკანა კიდის მიდამოში და მუდმივად ივსება ზემოდან, ფრთის წვერიდან შემოსული ჰაერით.
  ლიპიშმა დაუდასტურა:
  - მართლა ასეა ჩემო ფიურერ!
  დაპყრობილმა ადოლფმა განაგრძო:
  - თუმცა, ჰაერის ძირითადი მასა რჩება საყრდენი ზედაპირის ქვეშ და იქ ქმნის წნევას, რომელიც თითქმის სიჩქარის წნევის ტოლია. ის ერთგვარი საჰაერო საციგურაოს როლს ასრულებს, რომლის გასწვრივ ეკრანოპლანის ნავი საათის მექანიზმივით "გორავს"! პირველი ადამიანი, ვინც ეს პრაქტიკაში გამოიყენა, იყო ფინელი ინჟინერი კაარიო, მან შექმნა მარტივი მართკუთხა ფრთა-ციგა, რომელიც სრიალებდა თოვლზე ეკრანის გამოყენებით და მასზე პატენტიც კი მიიღო. სამწუხაროდ, სამხედროებმა დროულად არ დააფასეს ასეთი აღმოჩენა. ისინი ამბობენ, რომ რუსმა პროფესორმა ლევკოვმა ჩაატარა მსგავსი ექსპერიმენტები... ანუ, ეს შეიძლება გახდეს ახალი სასწაული იარაღი, რომელსაც შეუძლია ბომბების, ტორპედოების და სადესანტო ჯარების მიტანა ბრიტანეთის სანაპიროზე, თვითმფრინავის სიჩქარით და სიჩქარით. ამავე დროს უხილავი რადარისთვის. პლუს უფრო დამანგრეველი თავდასხმები ინგლისურ გემებზე! ვეთანხმები?
  ლიპიშმა ხელი აათამაშა, დამხმარე ოფიციანტებმა წვენი დაასხეს... ცოტა დალევის შემდეგ დიზაინერმა შენიშნა:
  - დიახ, ეს მდიდარი იდეაა, თუმცა ტექნიკური პრობლემები იქნება. მაგალითად, მდგრადობა...
  დაპყრობილმა ადოლფმა მეგობრულად დაუქნია თავი:
  - უხეშ დიაგრამას დაგიხაზავთ, სჯობს ამის გაკეთება და თქვენ თვითონ გააპრიალებთ მცირე ტექნიკურ დეტალებს. კორპუსი უნდა იყოს გრძელი, მოგვაგონებს თვითმფრინავის ფიუზელაჟს, მიედინება დელფინის კაბინის ცხვირში, ამოზნექილ საქარე მინებსა და ტურბორეაქტიულ ძრავებში.... მიუხედავად იმისა, რომ შესაძლებელია პირველ მოდელებში დგუშიანი ძრავებიც მუშაობდნენ. და როდესაც ეს კოლოსი ბუქსირდება ღია წყალში, ძრავები ყრუ ღრიალებენ და ვიწრო მტაცებელი სხეული ვეშაპივით იფეთქებს და აფრქვევს სპრეის ღრუბელს. გაითვალისწინეთ, ამ კოლოსს შეუძლია მებრძოლივით იჩქაროს წყლის ზედაპირიდან რამდენიმე მეტრში.
  ლიპიშმა გულწრფელი აღტაცებით უსტვენდა:
  - მდიდარი ფანტაზია გაქვს, ფიურერ!
  გაბედული ადოლფი კიდევ უფრო შთაგონებული გახდა:
  - რა თქმა უნდა, სასწაული იარაღი იქნებოდა. ბოლოს და ბოლოს, ეკრანოპლანებს არ ეშინიათ რაიმე ქარიშხლის. მათ არ ეშინიათ ყინულის - დაფრინავენ მასზე. მათ არ ემუქრებათ ჭაობიანი მდინარის შესართავი და სანაპირო კლდეები, რომლებზედაც ჩვეულებრივი გემები შეიძლება გატეხონ, ხოლო ზედაპირები საერთოდ საბავშვო ტბას ჰგავს. მათ შეუძლიათ ჯარების დაშვება ყველგან: აფრიკული ჩონჩხის სანაპიროდან თავისი ეშმაკური რიფებით, შეერთებული შტატების ორივე სანაპირომდე, კანადასა და ალასკაზე არქტიკულ მიწებამდე. ასეთი მანქანა რამდენიმე ასეული იქნებოდა და ბრიტანეთი ორ თვეში დაეცემოდა.
  ლიპიშმა მორცხვად შენიშნა:
  - და მაღაროები?
  ფიურერმა გაიცინა:
  - ზუსტად ეს მაღაროებია! ისინი არ ემუქრებიან არც წყლის ზედაპირს და არც ზედაპირს! ასევე ტორპედოები წყალქვეშა ნავებიდან. და ის თავად არის იდეალური იარაღი ყველაზე მოწინავე წყალქვეშა ნავებთან საბრძოლველად, მათ სიღრმისეული მუხტების დარტყმით. გარდა ამისა, ეკრანოპლანებს შეუძლიათ მტრის გემებზე რაკეტები და ნაღმები გასროლა. დიახ, რა თქმა უნდა, გაგაცნობთ მართვადი ბომბების დიზაინს. და რა თქმა უნდა, დესანტი... იდეალური საშუალება სადესანტო ძალების მიწოდებისთვის, არა მხოლოდ ქვეითებით, არამედ ტანკებითაც! მაშინ ომის მთელი ბუნება ერთდროულად შეიცვლება! გესმით ლიპიშ, რა საქმეს გენდობათ ფიურერი?
  დიზაინერმა უფრო მერკანტიულად ჰკითხა:
  - რაც შეეხება ჯილდოებს?
  სერიოზულმა ადოლფმა დაადასტურა:
  - რა თქმა უნდა, ყველაზე გულუხვი, რკინის ჯვარი ბრილიანტებით, მიწებით, კოლონიებით, საგნებით! თუ ჩვენ მთელ აფრიკას დავიპყრობთ, ყველასთვის საკმარისი მიწა იქნება!
  ლიპიშმა განაცხადა:
  - ფული და თანხები რომ გაიცეს, ეკრანოპლანი მზად იქნება, მაგრამ... უკუდა მებრძოლის პროექტებიც მაქვს.
  ტერმინატორი ფიურერი სასწრაფოდ დაერწმუნებინა გამომგონებელი:
  - უკუდო რეაქტიული ბომბდამშენი, ეს უკვე დავხატე, სხვები იზრუნებენ. რა მოსახერხებელი და მებრძოლია! Ekranoplanes უფრო მნიშვნელოვანია, რადგან ისინი ფუნდამენტურად ახალი იარაღია... გარდა ამისა, Gotha კომპანიას ჰყავს ძალიან ნიჭიერი დიზაინერები, რომლებიც ამას გააკეთებენ. ამასობაში იმუშავეთ ეკრანოპლანებზე. ზოგადად, ახლა ბევრი გადაუდებელი საქმე მაქვს, ჯერ კიდევ მჭირდება ტანკ გენერლებთან საუბარი... ბრძანება მოგეცემათ...
  ლიპიშმა ფიურერი ძალიან შთაგონებულმა დატოვა. ადოლფს ეგონა, რომ შესაძლოა სჯობდა ბირთვულ ფიზიკოსებს ესაუბროთ ატომური და, მომავალში, წყალბადის ბომბის შექმნაზე, მაგრამ მან გადაწყვიტა ზედმეტი არ გაეკეთებინა, ერთდროულად დატვირთა საკუთარი თავიც და სხვა ადამიანებიც.
  იყო რამდენიმე დიზაინერი, მათ შორის ყველაზე ცნობილი: Porsche და Aders. ზოგადად, თუ გერმანელებს ჰქონდათ თვისობრივი უპირატესობა საბჭოთა კავშირზე ავიაციაში და წყალქვეშა ფლოტში (თუმცა ამას ყველა არ აღიარებს!), მაშინ Panzervale-ის სატანკო ფლოტი შესამჩნევად ჩამორჩებოდა. კერძოდ, საბჭოთა KV მანქანები, T-28, T-34, უპირატესობდნენ გერმანულს ჯავშანტექნიკითა და შეიარაღებით, ხოლო T-34-ს ასევე მამოძრავებელი უნარით. თუმცა, გერმანული ტანკების იარაღი არ არის საკმარისად ძლიერი ინგლისური მატილდასა და კრომველისთვის, მით უმეტეს, რაც უკვე შემუშავებულია ჩერჩილების და ჩელენჯერების დიზაინერების მიერ. რომ აღარაფერი ვთქვათ გერმანული დიზაინის ჯავშნის სისუსტეზე...
  სტუმრების დასაჯდომად მიწვევის შემდეგ ფიურერმა მორალის კითხვა დაიწყო:
  - სამწუხაროდ, გერმანიას ამჟამად არ გააჩნია სანდო ტანკსაწინააღმდეგო იარაღი... 50 მმ-იანი T-3 თოფით აღჭურვილი, მხოლოდ მატილდას ან კვ.ვ.-ის ჯავშანტექნიკის დარტყმა შეუძლიათ... მაგრამ მატილდა ბრიტანეთში მეორე მსოფლიო ომის დაწყებამდეც შევიდა. ჩვენ თვითონ დავიჭირეთ მატილდასი, რომლის ფრონტალურ ჯავშანში შეღწევა შეუძლებელია. ისე, საბჭოთა KV-ები ვერც კი შეაღწევენ გვერდსა და კორპუსს. მაქსიმუმი, რისი გაკეთებაც ჩვენს მანქანას შეუძლია, არის ტრასის გარღვევა! ანუ თქვენ დიზაინერებმა დაგვაყენეთ ისეთ მდგომარეობაში, რომ მტრის ტანკები ჯავშანტექნიკით ჩვენზე ბევრად ძლიერია, ხოლო ახალი ამერიკული "გრანტები" და მასობრივი წარმოებისთვის მზად "შერმანები" აღმატებულები არიან შეიარაღებაში. რომ აღარაფერი ვთქვათ რუსულ მანქანებზე 76მმ-იანი ქვემეხით. და როგორ ასრულებთ ახალი ტანკების შექმნის ამოცანას, კერძოდ 88 მმ-იანი იარაღით.
  პორშემ დაბნეულად უპასუხა:
  - რა თქმა უნდა, ჩვენ ვაწარმოებთ მსგავს მოვლენებს, დიდო ფიურერ. 26 მაისს შეიარაღების დირექტორატმა 45 ტონიანი ViK -4501 ტანკის შეკვეთა მოგვცა . ზუსტად ასე უნდა იყოს, სატანკო კოშკად გადაკეთებული 88მმ-იანი საზენიტო იარაღი. ჩვენ უკვე გვაქვს წინასწარი ნახაზები. თქვენ შეგიძლიათ გაეცნოთ მათ, დიდი.
  ფიურერმა ჰკითხა:
  -ადერსი ხარ?
  ერვინმა თავი დაუქნია:
  - ორმოციან წლებში vk -3001 წარმატებით გამოსცადეს. ახალი მძიმე მანქანა, 75მმ-იანი ქვემეხით. მსგავსი იარაღი გვაქვს ტანკსაწინააღმდეგო მოდელში, მაგრამ ჯერ არ არის გაშვებული მასობრივ წარმოებაში. გარდა ამისა, ჩატარდა მუშაობა T-6-ის შესაქმნელად, რომლის წონაც 65 ტონამდე იყო. და მსუბუქი მოდელი 36 ტონა. ჩვენ ვცდილობთ დიდ ფიურერს.
  ადოლფმა წარმოიდგინა, რომ ყველაფერი იცის, სწრაფად დაიწყო ნახატების შემოწმება. აქ არის მეორე მსოფლიო ომის გერმანიის ყველაზე ცნობილი ტანკის შესანიშნავი "ვეფხვის" პირველი ჩანახატები. ეს მანქანა ცნობილი გახდა Kursk Bulge-ის დროს. საბჭოთა პერიოდში "ვეფხვებს" საერთოდ ლანძღავდნენ, მაგრამ შემდეგ ამ მანქანისადმი დამოკიდებულება უფრო ობიექტური გახდა. თავის დროზე, ეს ტანკი, რა თქმა უნდა, არ იყო ცუდი. ჩვენს KV-ებთან პირველი დიდი შეტაკების დროს სამმა ვეფხვმა დაარტყა ათი საბჭოთა მანქანა და ისინი თავად გაიქცნენ დაზიანების გარეშე. ამ მანქანის მთავარი უპირატესობა იყო მისი მძლავრი 88 მმ-იანი ქვემეხი, რომელსაც დიდი ხნის განმავლობაში არ ჰყავდა ღირსეული მოწინააღმდეგე. თუმცა, Kursk Bulge-ზე, ტექნოლოგიაში ხარისხობრივი უპირატესობის მიუხედავად, ნაცისტები მაინც დამარცხდნენ... სტატისტიკა ამ მანქანის საბრძოლო გამოყენების შესახებ, ისევე როგორც დანაკარგების თანაფარდობა, ზოგადად საუბრობს მასზე, როგორც ერთ-ერთ საუკეთესო მანქანაზე. მეორე მსოფლიო ომი. მაგრამ ნაკლოვანებები შეუიარაღებელი თვალითაც ჩანს. მძიმე წონა 56 ტონა, ჯავშნით მხოლოდ 100 მილიმეტრი (მხოლოდ 80 მხარე!), მაღალი სიმაღლე, რაციონალური ჯავშანტექნიკის დახრილობის კუთხეების ნაკლებობა და ცუდი მამოძრავებელი შესრულება. ზოგადად, IS-2 ტანკი, რომელიც ათ ტონაზე ნაკლებს იწონიდა, ვეფხვს აღემატებოდა როგორც ჯავშანტექნიკით, ასევე შეიარაღებით... მაგრამ ეს ტანკი მხოლოდ 1944 წლის თებერვალში გამოჩნდა. "სამეფო ვეფხვი" ზოგადად იწონიდა 68 ტონას, ფრონტალური ჯავშნით 180 მილიმეტრი... რა თქმა უნდა, ასეთი ტანკი არ იყო შესაფერისი აფრიკაში ომისთვის, უდაბნოში, დასაფრენად, უბრალოდ თიხის ყურის მსგავსი მანქანაა. თიხის ფეხები. არა, რა თქმა უნდა, თავის დროზე "სამეფო ვეფხვი" ძალიან ეფექტური იყო, მას შეეძლო ბრძოლაში გაენადგურებინა მტრის რამდენიმე ტანკი და ერთხელ ერთ საათში ოცდახუთი "შერმანი" დაარტყა. როგორც ჩანს, იყო ინფორმაცია ერთი ბრძოლის დროს ვეფხვის მიერ განადგურებული ოცდასამი T-34 ტანკის შესახებ. მაგრამ ნებისმიერ შემთხვევაში, ეს ტანკი უბრალოდ ძალისა და წონის ირაციონალური გამოყენების განსახიერებაა. მაგრამ, მაგალითად, საბჭოთა T-54 ტანკი... მეორე მსოფლიო ომის რეალურად წინა ტექნოლოგიების წარმატებული რაციონალური გამოყენების ერთგვარი განსახიერება.
  ფიურერმა გადამწყვეტად განაცხადა:
  - არა, ბატონებო! ეს პროექტი არ არის შესაფერისი! ორმოცდათექვსმეტი ტონა წონის ავტომობილის დამზადება მხოლოდ 100 მილიმეტრიანი ჯავშნით... სად არის ჩვენი ამაყი გერმანული ეფექტურობა და რაციონალურობა?
  ადერსმა მორცხვად შენიშნა:
  - 70 ტონა წონით ფრანგულ S-2-ს ჰქონდა 45 მილიმეტრიანი ჯავშანი...
  ფიურერ-ტერმინატორი გაბრაზებულმა გააწყვეტინა:
  - ეს არის პირველი მსოფლიო ომის დროინდელი ტანკი. მაგრამ რუსულ KV-2-ს ჰქონდა 152 მილიმეტრიანი ჰაუბიცა და იწონიდა 52 ტონას. მაგრამ ეს არის 152 მილიმეტრი და არა 88.
  მაშასადამე, მე გაძლევთ დავალებას 71 კალიბრის 88 მმ-იანი ქვემეხისთვის, ტანკისთვის, რომლის წონა არ აღემატება ორმოცი ტონას და შუბლის ჯავშანს მინიმუმ 180 მილიმეტრი, გვერდები და კორპუსი 150 მილიმეტრი, ძრავა ექვსასი. , შვიდასი ცხენის ძალა. და ეს ტანკი მასობრივ წარმოებაში უნდა შევიდეს ყველაზე გვიან, ექვს თვეში.
  გერმანელი დიზაინერები გაფითრდნენ და ხელები აუკანკალდათ. ალექსანდრემ დამცინავად შეხედა მათ. ამოცანა მართლაც ძალიან რთული იყო; 1944 წლის "სამეფო ვეფხვის" მოდელისთვის დამახასიათებელი შეიარაღება და ჯავშანი, მაგრამ თქვენ უნდა შეინარჩუნოთ წონა 28 ტონით! თუმცა, ადოლფმა ეს სავსებით რეალურად ჩათვალა და პორშეს მხარზე მეგობრული დარტყმაც კი მისცა:
  - არ ინერვიულო, მე თვითონ დაგიხატავ ოპტიმალურ სქემას, რომელშიც ასეთი შედარებით მცირე წონით შეგიძლია გაუძლო. მე არ ვარ ტირანი, არამედ რაციონალისტი. თქვენ უბრალოდ უნდა აღადგინოთ ბევრი. კერძოდ, გადაცემის და ძრავის ერთად განთავსება.
  ადერსმა სევდიანად შენიშნა:
  - ეს გარკვეულ პრობლემებს შეგვიქმნის. კერძოდ, ასეთ მოწყობას შემდეგი უარყოფითი მხარეები ექნება....
  მკაცრმა ადოლფმა შეაწყვეტინა:
  - რა თქმა უნდა, გარკვეული პრობლემები იქნება, მაგრამ პრინციპში მათი აღმოფხვრა მარტივად შეიძლება. განსაკუთრებით ტექნიკური თვალსაზრისით. ოღონდ გაცილებით კომპაქტურად შეიძლება ძრავის განლაგება, საკიდი გადაადგილება და... ტანკის სიმაღლე ორ მეტრამდე უნდა ჩამოიწიოს და ეკიპაჟი დახრილი იყოს, მაშინ ყველაფერი ბევრად რაციონალური იქნება.
  ფიურერმა დაიწყო ომისშემდგომი პერიოდის ყველაზე პოპულარული საბჭოთა ტანკის, T-54 ტიპის ესკიზის, ერთგვარი ნახატის გაკეთება. ეს მანქანა იმდენად წარმატებული იყო, რომ იგი ამოქმედდა 1947 წელს და გამოიყენებოდა ავღანეთში თალიბებთან ბრძოლების დროს; ერაყის ჯარები იბრძოდნენ აშშ-ს არმიასთან ერთად უდაბნოს ქარიშხლის დროს და ოპერაციის დროს შოკი და შიში ან ერაყის თავისუფლება . საერთო ჯამში, ამ ტანკებიდან 70 ათასზე მეტი იყო წარმოებული. და რომ მანქანა ძალიან წარმატებული იყო. წონით 36 ტონა, შუბლის ჯავშანი 200 მილიმეტრი და 100 მილიმეტრიანი ქვემეხი. ეს ტიპი წარმატებით იბრძოდა როგორც ამერიკულ პატონებთან, ასევე პერშინგებთან კორეის ომის დროს. ასე რომ, ამ ტექნოლოგიური დონისთვის მოდელი ძალიან შესაფერისი და რეალისტურია განსახორციელებლად. და საკმაოდ მარტივი დამზადება - იაფი... რაც შეეხება გერმანულ 88 მმ 71 El ქვემეხს, ის საკმარისად შეღწევადი იყო მეორე მსოფლიო ომის ყველა ტანკისთვის (გამონაკლისია IS-3-ის ფრონტალური ჯავშანი, რომელიც შევიდა სამსახურში. 1945 წლის მაისში!). რაც შეეხება IS-3-ს? ტანკი შესანიშნავია ჯავშანტექნიკის თვალსაზრისით და კოშკი, რომელსაც მიეცა პიკის ფორმა. მართალია, მართვის ხარისხი ცუდი იყო და ის მალევე შეწყდა. შემდეგ იყო კიდევ რამდენიმე მოდელი, IS-4 და ასე შემდეგ, სანამ არ დასახლდნენ IS-10-ზე, რომელსაც სტალინის გარდაცვალების შემდეგ დაარქვეს T-10. და ეს იყო ბოლო საბჭოთა მძიმე ტანკი. ხრუშჩოვმა აკრძალა მძიმე მანქანების ყოველგვარი განვითარება და მისმა მემკვიდრეებმა ეს არ გადახედეს!
  ზოგადად, გერმანელებს სჭირდებათ თუ არა ორმოც ტონაზე მძიმე ტანკი, თუ თუნდაც საშუალო ტანკზე შეუძლიათ 1000 მეტრის მანძილზე 193 მილიმეტრიანი ჯავშანტექნიკის შეღწევის ქვემეხი?
  ამერიკელებმა სწრაფად მიატოვეს მძიმე ტანკები და Pershing-ის წონა არ აღემატებოდა 42 ტონას, ხოლო Sherman-ს ზოგადად 32. მაგრამ მას შემდეგ რაც აშკარა გახდა, რომ სსრკ-სთან ომი იწყებოდა, გამოჩნდა მონსტრი 120 მმ-იანი. კალიბრის იარაღი და ჭურვის საწყისი სიჩქარე წამში თითქმის 1000 მეტრი. თუმცა, ამერიკელები მალე იმედგაცრუებულნი იყვნენ ამ ტანკით. IS-10-ის გამოჩენამდე ყველაზე პოპულარული ომისშემდგომი ტანკი იყო IS-4, ფრონტალური ჯავშნით 250 მილიმეტრით და გვერდითი ჯავშნით 170... საიმედო მანქანა, თუმცა იწონიდა 60 ტონაზე მეტს. ნებისმიერ შემთხვევაში, თქვენ უნდა შეუკვეთოთ მძიმე ტანკის შექმნა გერმანიისთვის, მაგრამ არაუმეტეს 50 ტონა. მაგალითად, IS-10 სულ რაღაც 50 ტონას იწონიდა, ფრონტალური ჯავშანი ჰქონდა 290 მილიმეტრიანი და თოფი 125 მილიმეტრამდე... სხვათა შორის, რომელი კალიბრია ყველაზე წარმატებული? ომის დროს ყველაზე პოპულარულ შერმანისა და ჩერჩილის მოდელებს ჰქონდათ 100 და 152 მილიმეტრიანი ჯავშანი (ფრონტალური). ისე, "სამეფო ვეფხვებმა" საკმაოდ კარგად გაართვეს თავი... მაგრამ "პანტერამ" დაიწყო ოდნავ ჩამორჩენა 75 მმ კალიბრს, მაშინაც კი, თუ ჭურვის მაღალი საწყისი სიჩქარე არასაკმარისი გახდა. მაშასადამე, გამოჩნდა "პანტერები" 88 მილიმეტრიანი იარაღით, თუმცა მხოლოდ ომის ბოლოს და მხოლოდ რამდენიმე მათგანი იყო. მაგრამ ის ფაქტი, რომ ვერმახტს არ ჰქონდა გეგმები უფრო დიდი კალიბრით ტანკებისა და ტანკსაწინააღმდეგო იარაღის გადაიარაღებაზე, ვარაუდობს, რომ ეს მდგომარეობა ყველას შეეფერებოდა. მართლაც იყო Jagdtiger-ის თვითმავალი იარაღი 128 მმ-იანი ქვემეხით და 250 მმ ფრონტალური ჯავშნით, მაგრამ მათგან მხოლოდ 71 იყო წარმოებული და ასეთი მცირე რაოდენობით მათ ვერ შეძლეს გავლენა მოახდინოს ომის მიმდინარეობაზე. სხვათა შორის, საინტერესო ის არის, რომ იაგტიგერების ჩაბარების დროისთვის კიდევ 43 დარჩა სამსახურში, რაც მიუთითებს ასეთი მანქანის უკიდურეს გადარჩენაზე.
  სხვათა შორის, სტალინმა ბრძანა, რომ IS-2 დაუყოვნებლივ შეიარაღებულიყო 122 მმ-იანი ქვემეხით, თუმცა მისი შეღწევადობა გადაჭარბებული იყო გერმანული ტანკებისთვის ("სამეფო ვეფხვის" გარდა, მაგრამ მხოლოდ 458 ასეთი ტანკი იყო წარმოებული). ბევრმა ურჩია დიქტატორს 100 მმ-იანი ლულით შემოზღუდულიყო. და მართლაც T-100 თვითმავალი თოფი საუკეთესო აღმოჩნდა მისი საერთო საბრძოლო მახასიათებლებით. ყოველივე ამის შემდეგ, რაც უფრო დიდია კალიბრი, მით უფრო მცირეა ჭურვების მარაგი, მით უფრო დაბალია სროლის სიჩქარე, ჭურვის საწყისი სიჩქარე, სროლის დიაპაზონი და სიზუსტე... მაგრამ გერმანელებს ჰქონდათ ყველაზე მასიური ტანკი, T- 4, ხოლო მასზე დაფუძნებული თვითმავალი იარაღი იწონიდა მხოლოდ 22-24 ტონას. თუმცა, პანცერის თვითმავალი თოფი ძალიან წარმატებული იყო: პანტერას შეიარაღება და შუბლის ჯავშანი თითქმის იდენტური იყო მისი, ასეთი დაბალი წონით და სიმაღლით. საჭირო იქნება უფრო მარტივი და იაფი "პანცერების" წარმოებაში გაშვების შეკვეთა.
  და რაც შეეხება იარაღის კალიბრს? ტანკსაწინააღმდეგო იარაღებისთვის 128 მილიმეტრიანი კალიბრი ძალიან დიდია, უმჯობესია გამოიყენოთ იგი თავდასხმის იარაღად და აირჩიოთ შუალედური 105 მილიმეტრიდან.
  ადოლფმა გერმანელ დიზაინერებს აჩვენა დიაგრამა:
  - ეს არის ჩვენი ახალი საიდუმლო იარაღი! ტანკმა ტესტირება უახლოეს თვეებში უნდა გაიაროს. მისი საბრძოლო გამოყენება იქნება 1943 წელს. ამასობაში თქვენ ასევე გაქვთ პროექტი, რომ შექმნათ მძიმე ტანკი 105 მმ-იანი იარაღით. ასევე მსუბუქი თვითმავალი იარაღები. ასე რომ, შეუდგეთ საქმეს ბატონებო.
  ადერსმა მორცხვად გააპროტესტა:
  - შენ მიერ შემოთავაზებული დიზაინი მიმზიდველად გამოიყურება, მაგრამ პრობლემა ისაა, რომ ეს ტანკი არ არის ჩვენი ტრადიციების სულისკვეთებით... და ეკიპაჟს უხერხული ექნება...
  პასუხის ნაცვლად, ადოლფმა წვენი დალია და შესთავაზა:
  - იქნებ ვისადილოთ, ამხანაგებო. ზოგადად, ამ ტანკის წარმოება შეიძლება დიდი რაოდენობით და არ მგონია, რომ ამერიკელებმა და ბრიტანელებმა ომის დასრულებამდე რამე უკეთესს გამოიტანონ. დღეს კი შეგიძლიათ ცოტა ხორცის ჭამა...
  გოგოებმა სწრაფად გაშალეს სუფრა. ალექსანდრემ, როცა გააცნობიერა, რომ ხორცისგან მოწყვეტილი ფიურერის კუჭი შეიძლება დაავადდეს, არჩია დარჩენა საკუთარი თავის ერთგული და მხოლოდ პატარა ზუთხი შეჭამა, ხოლო სობაკევიჩის გახსენება მათი "მკვდარი სულებიდან". ჰმ, ჯერჯერობით, როგორც ჩანს, ყველაფერს სწორად აკეთებს. აყენებს ეკონომიკას საომარ ფუნდამენტზე, აცხადებს ტოტალურ ომს, იღებს კანონებს, რომლებიც ჯერ კიდევ 1939 წელს უნდა ყოფილიყო მიღებული... ჰიტლერის შენელებამ მილიტარიზაციით გამოიწვია იარაღის დეფიციტი და ზუსტად რაოდენობრივი თვალსაზრისით... მეტიც, ცნობილი დეპუტატ- 44 ავტომატური თოფი... შესანიშნავი საბრძოლო მახასიათებლებით, რაც გარკვეულწილად უკეთესია კალაშნიკოვის პირველ მოდელებზეც. უბრალოდ ცოტა მძიმეა... იქნებ მართლა შეგვეძლო საფუძვლად გამოგვეყენებინა ავტომატი AKM? ეჰ, კარგი იქნებოდა ისეთი იარაღის შექმნა, რომელიც აერთიანებს ამერიკული M-16-ის სიზუსტეს სროლის სიჩქარეს და AKM-ის საიმედოობას. ზოგადად, პროგრესი არათანაბრად ვითარდება. მაგალითად, ტანკებში ძრავები დიდ ძალას არ მატებდნენ, მაგრამ კომპიუტერი სრულიად მიუწვდომელი გახდა. მაგრამ მას აქვს მომავლის ცოდნა, მაგრამ რა შეიძლება შესთავაზოს, მაგალითად, ნავთობის შემცვლელის კუთხით. აქამდე ამერიკაშიც კი არ ისწავლეს ნახშირისგან ბენზინის ეფექტურად წარმოება! ნავთობის გაძვირების მიუხედავად. აბა, კიდევ რა შეუძლია მას შესთავაზოს. დინამიური დაცვა, ტურბოგენერატორული ძრავები... და ეს მოხდება, ოღონდ ცოტა მოგვიანებით, რომ არ ვიჩქაროთ კოზირების გაშლა. სამოცდაათი წლის განმავლობაში პროგრესი წინ წავიდა, მაგრამ სანამ სიბერე არ დამარცხდება, ავადმყოფობაც და ადამიანი ღმერთი არ არის! მეტიც, რაღაც მხრივ რეგრესიაც კი ხდება... მაგალითად, რელიგიურობის ზრდა, განსაკუთრებით რუსეთში და პოსტსაბჭოთა სივრცეში, ასევე ისლამურ ქვეყნებში. მაგრამ რენესანსისა და თანამედროვეობის დიდმა მოაზროვნეებმა იწინასწარმეტყველეს, რომ რელიგია თანდათან მოკვდებოდა!
  მაგრამ უცნაურია, რომ რელიგიური ექსტრემიზმი იზრდება... და მღვდლები სულ უფრო მეტად ერევიან სახელმწიფო პოლიტიკაში. და ამ სიტუაციაში გაუგებარია ხელისუფლების პოლიტიკა, მართლა სერიოზულად სჯერათ, რომ სიმართლე მართლმადიდებლობაშია თუ ისლამში? ყველა ეს განათლებული და ჭკვიანი ხალხი? თუ არა, მაშინ რა აზრი აქვს სახელმწიფოებრიობის სეკულარულ მოდელზე უარის თქმას? მასების მართვის ეფექტურობისთვის? მაგრამ სწორედ მართლმადიდებლობამ დაამტკიცა თავისი არაეფექტურობა, როგორც სახელმწიფო რელიგია... ფაქტია, რომ ქრისტიანობისა და, უპირველეს ყოვლისა, ახალი აღთქმის ფორმალური საფუძვლის მქონე მართლმადიდებლობას აქვს საფუძვლად პაციფისტური სწავლება: არ შეეწინააღმდეგო. ბოროტი და გიყვარდეს შენი მტერი! მაგრამ ამავე დროს, იმპერიის რეალური პოლიტიკა აგრესიულია და მოითხოვს ძალადობასა და დაპყრობას. ეს არის ის, რაც წარმოშობს წინააღმდეგობას ფორმასა და არსს შორის. მაშინაც კი, თუ ბევრს ეს შეგნებულად არ ესმის, ქვეცნობიერად გრძნობს ამას!
  ამის გამო მართლმადიდებლური სწავლება არაეფექტურია, ლოგიკას მოკლებული, ცდილობს ერთდროულად იყოს იმპერიული და ქრისტიანული. ხოლო ქრისტიანი ნიშნავს ებრაელს და პაციფისტს! ბიბლია ხომ თითქმის მთლიანად ებრაელებმა დაიწერა და შესაძლოა მთლიანად, რადგან პავლე მოციქული ამბობს, რომ ებრაელების უპირატესობა დიდია, რადგან მათ ღვთის სიტყვა მიენდო! ეს ნიშნავს, რომ რუსმა არ უნდა დაიჯეროს ბიბლია! ეს იმას ნიშნავს, რომ სხვა რწმენაა საჭირო, მაგრამ აღარ დაფუძნებული ებრაულ წერილებზე... რომელი? ის უნდა შეიმუშაოს გამოცდილმა პროფესიონალებმა და ფსიქოლოგებმა FSB-ის ხელმძღვანელობით! მაშინ ბევრი წინააღმდეგობა წარმატებით მოგვარდება...
  უნდა ითქვას, რომ ბავშვი, რომელიც კითხულობს სახარებას, არასოდეს გახდება ძლიერი, მამაცი, სასტიკი მეომარი, რომელსაც უყვარს რუსეთი! და რომელი ქვეყანაა ცნობილი ბიბლიაში? ისრაელი!
  მართალია, თავად ადოლფი ფლობს, ეს მოთამაშე, რომელიც ჰიტლერის ადგილას აღმოჩნდა, საერთოდ არ აპირებს ებრაელთა დევნის გამკაცრებას. პირიქით, სასარგებლო ებრაელები სარგებლობენ და იმუშავებენ მესამე რაიხისთვის. არ იქნება ისეთი სისულელე, როგორიცაა ებრაელი მეცნიერების ან მხატვრების დახვრეტა! მაგრამ ანტისემიტური კანონების გაუქმება ნაადრევია. ჯერ ერთი, ხალხმა შეიძლება არასწორად გაიგოს და მეორეც, ეს არის სიმდიდრის წყარო და ძალიან მყარი წყარო! მაგრამ, რა თქმა უნდა, შესაძლებელია ანტისემიტური პოლიტიკის შერბილება ებრაელთა მხარდაჭერის სანაცვლოდ.
  რა ვუყოთ პაპს? ვატიკანთან ურთიერთობა შორს არის იდეალურისგან, მაგრამ ღია ომი ამ ეტაპზე მხოლოდ ზიანს მოუტანს. ეს ნიშნავს, რომ თქვენ უნდა მოიძიოთ ვატიკანის მხარდაჭერა, მაგრამ ამავე დროს დაჟინებით მოითხოვოთ თქვენი ინტერესები... იდეალურ შემთხვევაში, დააყენეთ თქვენი მარიონეტი პეტრეს ტახტზე და თანდათანობით რელიგიის რეფორმა...
  პორშემ შეაწყვეტინა ადოლფის ფიქრები:
  - ძალიან კმაყოფილი ვართ თქვენი ვახშმით, ფიურერ!
  დაპყრობილმა ადოლფმა გულმოდგინედ გაიღიმა:
  - კარგი, ახლა მე შევხვდები ჰიმლერს და მერე ჰაინზებერგი ჩამოვიდეს. და ნახეთ, ბიჭებო: ძალიან მკაცრი ვადები მოგცათ!
  ფიურერის არმია აფრიკაში მოძრაობდა. და ის იცავდა სსრკ-ს წინააღმდეგ.
  ზამთარში წითელმა არმიამ დაიწყო შეტევა რჟევის რაფაზე, მაგრამ ნაცისტები იქ ელოდნენ და შეძლეს დარტყმის მოგერიება. სამხრეთით, გერმანელებმაც გაძლეს, ორიოლისა და ხარკოვის მიმართულებებს აკავებდნენ. და მხოლოდ ლენინგრადის მახლობლად საბჭოთა ჯარებმა შეძლეს ოპერაცია ისკრას განხორციელება, მაგრამ ბრძოლები თითქმის ერთი თვე გაგრძელდა და გამარჯვება უკიდურესად მაღალ ფასად იყიდეს.
  კრაუტებმა როგორღაც გადაურჩნენ 42-43 წლების ზამთარს.
  მაგრამ გაზაფხულზე, აფრიკის უმეტესი ნაწილი უკვე დაპყრობილია მათ მიერ. და ფიურერი ამოწმებს მშვიდობის წყლებს ბრიტანეთთან.
  ჩერჩილი ამ საკითხში ცოტა ცივია. მიუხედავად იმისა, რომ ბრიტანეთი დამარცხების შემდეგ განიცდის მარცხს.
  ასევე გაუგებარია იაპონიასთან - მიდვეის ბრძოლა ამერიკამ წააგო და მაშინ, როცა სამურაები ნაწილ-ნაწილ სცემენ იანკების დიდ ფლოტს. ამერიკას არ შეუძლია ისარგებლოს თავისი რიცხობრივი უპირატესობით ზღვაზე და ჰაერში.
  ჰიტლერს სურს შეტევა სსრკ-ზე, მაგრამ გენერალური, ტოტალური მობილიზაციის გამოცხადების შემდეგაც კი, მას ძალიან მცირე ძალა აქვს ამისთვის. ვინაიდან კრაუტები მთელ აფრიკაშია მიმოფანტული.
  ზაფხულში თავად წითელი არმია მზადაა წინსვლისთვის. ნაცისტებმა, აფრიკის დაპყრობის შემდეგ, ქმნიან კოლონიალურ ჯარებს. და ისინი იღებენ დამატებით რესურსებს.
  ისინი გამოიყენება ლომის, ვეფხვის და პანტერას ტანკების დასამზადებლად. თუმცა, მონსტრისთვის მიცემული მონაცემები მთლად წარმატებული არ იყო. ძალიან ძვირი, ძალიან მძიმე. მართალია, თავდაცვისთვის პანტერა კარგი ტანკის გამანადგურებელია, სწრაფი სროლის ქვემეხით.
  მაგრამ ყველაზე წარუმატებელი იყო "ლომი", მძიმე, ძვირი, მაგრამ არც თუ ისე ეფექტური. იარაღი ძალიან ძლიერია საბჭოთა ოცდათოთხმეტისა და მსუბუქი ტანკების წინააღმდეგ და სროლის სიჩქარე გაცილებით დაბალია ვიდრე პანტერასა და ვეფხვზე. და ჯავშანი, თუმცა, უკეთესია ვიდრე "ვეფხვის" და ასევე რაციონალურ ფერდობებზე. "ლომი" აღმოჩნდა დიდ "პანტერას", რომელიც იწონის ოთხმოცდაათი ტონას და რვაასი ცხენის ძრავას. თუმცა, გარკვეულწილად უფრო სწრაფად, ვიდრე რეალურ ისტორიაში, "Tiger"-2, ოცდაორი ტონა მსუბუქია, შევიდა წარმოებაში. დაცვის დონესთან ახლოს არის "ლომი", მაგრამ უფრო მობილური, მსუბუქი. იარაღი, თუმცა, არის 88 მმ კალიბრის - 105-ის წინააღმდეგ, მაგრამ საკმაოდ საკმარისია ყველა საბჭოთა ტანკის გასანადგურებლად. და რაც მნიშვნელოვანია, არის სროლის უფრო სწრაფი სიჩქარე - რვა გასროლა ხუთთან შედარებით.
  ასე რომ, "ლომი" გერმანელი, პირქუში გენიოსის შვილია, რომელმაც ფესვები არ გაიდგა.
  ზაფხულში გერმანელებმა აიღეს მთელი აფრიკა, მადაგასკარის ჩათვლით. სტალინი ძალიან დიდხანს ელოდა.
  შესაძლოა, ის თავად იმედოვნებდა გერმანელების შეტევას. განსაკუთრებით იმის დანახვა, თუ როგორ მოდიან ლომი, ვეფხვი და პანტერა ტანკები. მაგრამ კრაუტები კვლავ აგვარებდნენ პრობლემებს ბნელ კონტინენტზე.
  სტალინმა ხელიდან გაუშვა მომენტი. საბჭოთა ჯარების შეტევა დაიწყო ორელისა და ხარკოვის მიმართულებით. სწორედ იქ, სადაც გერმანელები კარგად იყვნენ მომზადებულები. და ვერ მოხერხდა ტაქტიკური სიურპრიზის მიღწევა. პირველივე ბრძოლებმა აჩვენა, რომ "პანტერა" შესანიშნავად თამაშობს დაცვაში. ცუდი არ არის და "ფერდინანდები". ისინიც კარგები არიან.
  და ვეფხვი არის პროდუქტიული ტანკი. და ის კარგად იგებს. გერმანელები აქტიურად იცავენ. და გაუძლო მტრის დარტყმას. ძალიან ჯიუტი ბრძოლის სამ თვეში წითელი არმია მხოლოდ თხუთმეტ კილომეტრს მიიწევდა წინ. და მისი დანაკარგები მნიშვნელოვანი იყო.
  ორი ათეული ინგლისური თვითმფრინავი გადაფრინდა შენიღბული გოგოების თავზე, მათ ალბათ ვერაფერი შენიშნეს და უკვე ჰორიზონტის მიღმა იწყებდნენ გაქრობას, როცა მოულოდნელად ახალი საეჭვო ხმები გაისმა. მადლენმა უბრძანა:
  - ყველანი დაწექით და არ გაინძრეთ!
  გოგოები გაიყინნენ, რაღაცას ელოდებოდნენ. შემდეგ კი დიუნის უკნიდან მსუბუქი გადამტანები და სატვირთო მანქანები გამოჩნდნენ. დიზაინის მიხედვით თუ ვიმსჯელებთ, ის მზადდება ინგლისსა და ამერიკაში. ისინი ნელ-ნელა ტუნისის დედაქალაქისკენ დაიძრნენ. მადლენი ცოტათი დაიბნა. მას სჯეროდა, რომ ფრონტის ხაზი ჯერ კიდევ შორს იყო, რაც იმას ნიშნავდა, რომ ბრიტანელებს ჯერ არ ექნებოდათ გამოჩენის დრო. უფრო სწორად, ისინი არ უნდა გამოჩნდნენ. და აქ მთელი კოლონა ჩქარობს. თუმცა, ალბათ, ბატალიონზე ნაკლები... ვინ არიან ისინი, რომელიღაც საბრძოლო ჯგუფს, სულაც არ უწყვეტი ფრონტის უდაბნოების გვერდის ავლით, უკანა მხარეს უნდა ტრიალი. როგორც ჩანს, ლოგიკურია, თუმცა ტექნოლოგიით მათი დანახვა ადვილია უდაბნოში. ნებისმიერ შემთხვევაში, თქვენ გჭირდებათ რადიოთი თქვენს მეგობრებს, მაგრამ არა ცეცხლის გახსნა. უფრო მეტიც, მათგან მხოლოდ ასია და სამასზე მეტი ბრიტანელია!
  გერდამ შარლოტას ჩასჩურჩულა:
  - ესენი არიან ინგლისელები! პირველად ვნახე ისინი ასე ახლოს!
  წითურმა მეგობარმა, ასევე საკმაოდ ნერვიულმა, უპასუხა:
  - Არაფერი განსაკუთრებული! და მათ შორის იმდენი შავკანიანია!
  მართლაც, ინგლისელთა ნახევარი მაინც შავკანიანი იყო. სვეტი კი ნელა მოძრაობდა, შავკანიანები კი ისევ ყვიროდნენ... სულ უფრო უახლოვდებოდნენ...
  აქ ერთ-ერთმა გოგონამ ნერვებმა ვერ გაუძლო და ავტომატი ისროლა. იმავე წამს დანარჩენმა მეომრებმა ცეცხლი გახსნეს და მადლენმა დაგვიანებით იყეფა:
  - ცეცხლი!
  რამდენიმე ათეული ინგლისელი ერთბაშად მოთილეს, ერთ-ერთი სატვირთო მანქანა აალდა. დანარჩენმა ბრიტანელებმა განურჩევლად ცეცხლი გახსნეს. მადლენმა, ისარგებლა მომენტით, დაიყვირა:
  - შეტევითი ყუმბარები ერთად ისროლეთ!
  გოგონები ელიტარული SS ბატალიონის "She-Wolf" ყუმბარებს შორს და ზუსტად ისვრიან. და რომ ისინი ბავშვობიდან ვარჯიშობდნენ და ასევე გაიარეს სპეციალური ტექნიკა. ამ დროს ელექტროშოკით ვარჯიშობ, სროლისას ცოტა ნელი ხარ და შოკირებული ხარ. გერდამ და შარლოტამაც დაყარეს საჩუქრები. ბრიტანელები კი თავდახრილები არიან... ეს ძალიან სასაცილოა. შემთხვევით ისვრიან, შავკანიანები კი ისევ გაუგებარ ენაზე ყვირიან. ეს რათქმაუნდა ნაძირლები არიან...
  და გერდა ისვრის და ისვრის, თანაც მღერის:
  - სს-ის მოსწავლეებში კოშმარია! ერთი ნახტომი - ერთი დარტყმა! ჩვენ მგლები ვართ - ჩვენი მეთოდი მარტივია! ჩვენ არ გვიყვარს კატის კუდის აწევა!
  პასუხად შარლოტაც ღრიალებს. მის მიერ ნასროლი ტყვიები თავის ქალას ფრაგმენტებად ამსხვრევს. შემდეგ კი თვალებს აშორებენ. აი, ერთი შეშინებული შავკანიანი მამაკაცი თავის ქერა პარტნიორს ბაიონეტით გვერდში ურტყამს. პასუხად სისხლს შეაფურთხებს. შარლოტა ერთად მღერის:
  - ვარსკვლავური ბნელი ჯოჯოხეთის ანგელოზები! როგორც ჩანს, სამყაროში ყველაფერი განადგურდება! თქვენ უნდა აფრინდეთ ცაში, როგორც სწრაფი ფალკონი! სულების დასაცავად განადგურებისგან!
  ბრიტანელები მოქმედებენ არაორგანიზებულად, მათი უმეტესობა კოლონიური ჯარისკაცები არიან: შავკანიანები და ინდიელები, არაბები. ისინი ან ეცემა, იყინებიან, ან, პირიქით, მკვეთრად ხტებიან და გიჟური კურდღლებივით იწყებენ გარბენას. თუმცა, გოგონები ზუსტად ისვრიან და მიუხედავად იმისა, რომ ყუმბარები შორს არ დაფრინავენ, ფრაგმენტები სქელია! უკვე ცოტა მტერი დარჩა. მადლენი ინგლისურად ყვირის, მისი ხმა იმდენად ყრუ, რომ მეგაფონიც კი არ გჭირდებათ:
  - ჩაბარდი და ჩვენ შენს სიცოცხლეს ვიზოგავთ! ტყვეობაში გექნებათ კარგი საჭმელი, ღვინო და სექსი!
  მყისიერად იმუშავა და ერთხელაც დანებდნენ... ხელები მაღლა და...
  შეკრიბეს ორმოცდაათი პატიმარი, მათგან ნახევარი დაჭრილი. მადლენმა უბრძანა:
  - დაასრულეთ დაჭრილი!
  "მგლები" უცერემონიოდ ისვრიან ტყვიებს ტაძრებში, ვინც ფეხზე ვერ იდგა, დანარჩენები მანქანებში ჩასვეს და უახლოეს ბაზამდე მიიყვანეს.
  უდაბნოს ცხელი ქვიშის შემდეგ გერდას შიშველი ფეხები ძალიან სასიამოვნოა რბილი რეზინის შეგრძნებით. ის კი ნეტარად კვნესის... ამერიკული სატვირთო მანქანები ძალიან კომფორტულია და მოგზაურობის დროს არ ირხევა. გამარჯვების შემდეგ, გოგონები მხიარულები არიან. შარლოტამ გერდას ჰკითხა:
  - რამდენი მოკალი?
  გოგონამ გაოგნებულმა მხრები აიჩეჩა:
  - არ იცი? მე არ ვიყავი ერთადერთი ვინც ესროლა... მაგრამ მგონი ბევრი იყო!
  შარლოტამ გამოთვალა:
  - ასნი ვართ, სამასამდე მოკლა, რაც ნიშნავს თითო ძმაზე სამს, ანუ დაზე! ომის შთამბეჭდავი დასაწყისი!
  გერდამ გულგრილად აუქნია ხელი:
  -ჩემთვის ეს არ არის მნიშვნელოვანი! მთავარი ის არის, რომ არც ერთი მეგობარი არ მომკვდარა. მიუხედავად იმისა, რომ ეს, რა თქმა უნდა, სტატისტიკაა, სამასი მტერი განადგურდა, ჩვენს მხარეს კი მხოლოდ ორი მგელი მეომარი მსუბუქად დაიჭრა. მე კი მიკვირს, როგორ ჯერ არ დაგვიპყრია აფრიკა, ასეთი მეომრებით.
  შარლოტამ მაშინვე გააფუჭა განწყობა:
  - აბა, მეთვრამეტეში დავმარცხდით ამ უბედურ მეომრებთან!
  გერდამ გაბრაზებულმა დაუქნია თავი, თითქოს საახალწლო თოვლით იყო დაფარული:
  - ეს ღალატის გამო! მაგრამ სინამდვილეში, ჩვენ უფრო ახლოს ვიყავით გამარჯვებასთან, ვიდრე ოდესმე და ეს აშკარა იყო ყველასთვის, ვინც ბრმა არ არის! ვაი, გაგვაწყვეტინეს!
  შარლოტა დათანხმდა, მარცხენა ყურის უკან ოსტატურად აკოცა შიშველი თითებით:
  - დიახ, ღალატი, დივერსია, სამხედროების უღიმღამოობა... მაგრამ ჩვენ მაინც გავტეხეთ რუსები, ვაიძულეთ ისინი დანებებულიყვნენ 1918 წელს! ოჰ, კარგი იქნებოდა რუსეთის ტერიტორიებზე გასეირნება, იქ მაგარია, მაგრამ აქ ცხელა!
  გერდამ მხიარულად ჩაიცინა:
  - მაგრამ რუსეთში ისეთი ძლიერი ყინვებია... მაგრამ როცა მთაში თოვლში ფეხშიშველი გავიპარე, ვიცი, რა წამებაა.
  შარლოტამ კბილები გამოსცა:
  - პატარა გერდა ფეხშიშველი დარბის ცეცხლმოკიდებულ თოვლში... ეს სიმბოლურია, თითქოს ზღაპარში... ზღაპრები სუფთა, ჯერ კიდევ ბავშვურ და სულაც არა ეგოისტზე...
  გერდამ მხიარულად ჩაუკრა თვალი მეგობარს:
  - თითქოს ფიურერთან უნდა წავიდეთ?
  შარლოტამ დაადასტურა:
  - თითქმის! ჩვენ უბრალოდ ვმოძრაობთ და ფეხშიშველი არ დავრბივართ უდაბნოს ცხელ ქვიშაზე. და თუნდაც გამარჯვების შემდეგ.
  შეკრულმა შავკანიანმა გერმანულად ჩაილაპარაკა:
  -საშინელო ანგელოზებო, მზად ვარ მოგემსახუროთ! შენ ქალღმერთი ხარ, მე შენი მონა ვარ!
  შარლოტამ შავკანიანი ტყვეს ყავისფერ ხუჭუჭა თმაზე ოდნავ გაუხეშებული ფეხით მოფერა:
  - თქვენ შავკანიანები ბუნებით უკვე მონები ხართ! ეს, რა თქმა უნდა, ერთი მხრივ კარგია, ვიღაცამ უნდა იშრომოს გამთენიიდან დაღამებამდე, აკეთოს ღონიერი საქმე... მაგრამ მონა თავისი ბუნებით, თავისი ბოროტი ბუნებით მოღალატეა და იარაღს არ ენდობა. . ჩვენ გერმანელები, თავის მხრივ, ყველაზე კულტურული და მაღალორგანიზებული ერი ვართ დედამიწაზე. მეომრების დიდი ერი და უსაფუძვლო არ არის, რომ გერმანელი დაქირავებულები მსახურობდნენ ევროპის ყველა ჯარში და თუნდაც რუსეთში, ყველაზე ხშირად სამეთაურო პოზიციებზე!
  გერდამ სასტიკად თქვა:
  - კი, მონად გვემსახურები. ჩვენ გვაქვს შავკანიანებისთვის სპეციალური ბაღები. და ამ დროისთვის ყველაფერი რაც თქვენ უნდა გააკეთოთ არის...
  შარლოტამ შესთავაზა:
  - დაე, ფეხზე გვაკოცნოს. ყოველივე ამის შემდეგ, ეს ჩვენთვის სასიამოვნო იქნება და ნიგერი თავს დამცირებს.
  გერდამ ენერგიულად გააქნია თავი:
  "არ ვიცი როგორ ხარ, მაგრამ ამაზრზენია, თუ არიელის სუფთა კანი ეხება სუნიანი ნიგერის ტუჩებს." Ისე...
  შარლოტა არ დაეთანხმა:
  - Ნამდვილად არ! პირიქით, მომეწონებოდა. აბა ნახეთ...
  ცეცხლოვანმა წითურმა ლამაზმანმა თავისი პატარა ფეხი შავკანიანს მიადო. მან ენთუზიაზმით დაიწყო ქალღმერთის გრძელი, გლუვი, გახეხილი თითების კოცნა. გოგონამ კი საპასუხოდ მხოლოდ ნაზად გაიღიმა, შავკანიანი მამაკაცის სქელი ტუჩები მის გარუჯულ კანს უციმციმებდა. პატიმარს ენამ გადაუარა გოგონას ელასტიურ, ოდნავ მტვრიან ფეხს. მაინც სასიამოვნოა, როცა ამცირებ ძლიერ, თითქმის ორმეტრიან კაცს.
  გერდას გაუკვირდა:
  - უცნაურია, მაგრამ ზიზღს არ გრძნობ?
  შარლოტამ გაიცინა:
  - Ნამდვილად არ! რატომ უნდა მეზიზღებოდეს?
  გერდამ გაჩუმება არჩია: რატომ უნდა ჩარეულიყო მეგობრის საქმეებში? ფაქტობრივად, მათ აღზარდეს, რომ გერმანელი ქალი უნდა იყოს არა მხოლოდ მეომარი, არამედ მოსიყვარულე, ნაზი ცოლი და ჯანმრთელი დედა. მაგრამ ის თავად ჯერ არ უფიქრია ბიჭებზე, შესაძლოა მძიმე ფიზიკური დატვირთვის გამო, ან უბრალოდ ჯერ ვერ იპოვა თავისი შესატყვისი. თუმცა, როგორც ჩანს, შარლოტაც დაიღალა ამით. მან ტერფი ისე დაარტყა შავკანიანს ცხვირში, რომ ცხვირმა დინება დაიწყო და გერდას შესთავაზა:
  -იქნებ ვიმღეროთ?
  გერდამ თავი დაუქნია:
  - რა თქმა უნდა, ვიმღერებთ! თორემ სამწუხარო ხდება!
  გოგონებმა დაიწყეს სიმღერა და მათმა მეგობრებმა შეუერთდნენ ისე, რომ სიმღერა ჩანჩქერივით მოედინებოდა:
  მე და ჩემო ძვირფასო ჭაობიდან გავდივართ,
  არამიწიერი სევდის დამალვა!
  და სიცივე, წვა, გაციება,
  გატეხილი მოტივი გახვრეტილი!
  
  შიშველი ფეხები თოვლში,
  გოგოები თეთრად მიდიან!
  ბოროტი ქარბუქები მგლებივით ღრიალებენ,
  არღვევს ფრინველთა ფარებს!
  
  მაგრამ გოგონამ არ იცის შიში
  ის ძლიერი მებრძოლია!
  პერანგი ძლივს ფარავდა ხორცს,
  ჩვენ აუცილებლად გავიმარჯვებთ!
  
  ჩვენი მეომარი ყველაზე გამოცდილია,
  მას არ შეიძლება მოღუნვა ცახცახით!
  აქ ნეკერჩხლები ნაზად მოძრაობენ,
  მკერდზე ფიფქები ცვივა!
  
  ჩვენი ჩვეულება არ არის შიში,
  არ გაბედო სიცივისგან კანკალი!
  მოწინააღმდეგე მსუქანია ხარის კისერით,
  წებოსავით წებოვანი და ამაზრზენია!
  
  ხალხს აქვს ასეთი ძალა
  რა შეასრულა წმინდა რიტუალმა!
  ჩვენთვის რწმენაც და ბუნებაც,
  შედეგი იქნება გამარჯვებული!
  
  ქრისტე შთააგონებს სამშობლოს,
  გვეუბნება, რომ ბოლომდე ვიბრძოლოთ!
  ისე რომ პლანეტა სამოთხედ იქცეს,
  ყველა გული იქნება მამაცი!
  
  ხალხი მალე ბედნიერი იქნება
  დაე, ცხოვრება ზოგჯერ მძიმე ჯვარი იყოს!
  ტყვიები სასტიკად მომაკვდინებელია
  მაგრამ ვინც დაეცა უკვე აღდგა!
  
  მეცნიერება გვაძლევს უკვდავებას,
  და დაღუპულთა გონება მოვალეობას დაუბრუნდება!
  მაგრამ თუ ჩვენ დავთვრებით, დამიჯერეთ,
  მტერი მაშინვე გააფუჭებს ანგარიშს!
  
  ამიტომ მაინც ევედრე ღმერთს,
  არ არის საჭირო შეცდომების დაშვება, იყავი ზარმაცი!
  ყოვლისშემძლე მოსამართლე ძალიან მკაცრია,
  ხანდახან მაინც შეიძლება დაგვეხმაროს!
  
  სამშობლო ჩემთვის ყველაზე ძვირფასია,
  წმიდაო, ბრძენო ქვეყანავ!
  ჩვენო ლიდერო, უფრო მაგრად გეჭიროს სადავეები,
  სამშობლო დაბადებულია აყვავებისთვის!
  გოგონები ელიტარული SS ბატალიონის "She-Wolf"-დან ისე ლამაზად მღეროდნენ და სიტყვები სულიერი იყო. ზოგადად, არსებობს სტერეოტიპი, რომ ესეს კაცი ნიშნავს ჯალათს! მაგრამ ეს ასე არ არის. რა თქმა უნდა, არსებობდა სპეციალური სადამსჯელო დანაყოფები, ყველაზე ხშირად, როგორც უსაფრთხოების განყოფილებების ნაწილი, რომლებიც ახორციელებდნენ სპეცოპერაციებს, მაგრამ SS დივიზიების უმეტესობა უბრალოდ ვერმახტის ელიტარული მცველები იყვნენ. ზოგადად, უნდა ითქვას, რომ წითელი, ტოტალიტარული პროპაგანდა არ არის მეორე მსოფლიო ომის შესახებ ინფორმაციის ყველაზე სანდო წყარო. ყოველივე ამის შემდეგ, ცხადია, რომ აგიტპროპის კომუნისტი ლიდერები არ შეიძლებოდა არ იყვნენ მიუკერძოებელი და ობიექტურად გააშუქონ მოვლენები. ასე რომ, საიმედოდ ძნელია ვიმსჯელოთ, სად იყო ნამდვილი სიმართლე ნაცისტების სისასტიკეზე და სად იყო ფიქცია. ნებისმიერ შემთხვევაში, ისინი, ვინც სერიოზულად არიან დაკავებული ისტორიული კვლევებით, იძულებულნი არიან აღიარონ, რომ ყველა SS მეომარი არ არის ჯალათი და ურჩხული. გარდა ამისა, სსრკ-ზე თავდასხმამდე; ნაცისტები ზოგადად ტოლერანტულად იქცეოდნენ ოკუპირებულ ტერიტორიებზე; დასავლური წყაროები არ მიუთითებენ რაიმე მასობრივ სისასტიკეზე ან რეპრესიებზე.
  ახლა კი გოგონები ეხმარებოდნენ პატიმრებს მანქანებიდან გადმოსვლაში; ისინი მორცხვი მამაკაცის განიერ მხრებს მეგობრულად ურტყამდნენ. რის შემდეგაც გოგონები მიიწვიეს გასახალისებლად...
  სადილი მოკრძალებული იყო, მაგრამ უდაბნოში ზებრა დახვრიტეს და თითოეულმა გოგონამ მიიღო არაბული სტილით მოხარშული ქაბაბი. ზოგადად, არაბები, გარეგნულად მაინც, მეგობრულები იყვნენ და ვინც გერმანული იცოდა, ხუმრობასაც კი ცდილობდა ან ფრთხილად მოეფერა გოგოებს ფეხებზე.
  გერდამ წებოვანი არაბი მოშორდა და თქვა:
  -შენთვის არ ვარ!
  შარლოტამ მოჰყვა:
  - აიღე შენთვის ჰარემი!
  გერდამ გაიცინა და შესთავაზა:
  - მაგრამ მითხარი, შარლოტა, რას გააკეთებდი, სულთნის ცოლი რომ გახდე?
  წითურმა მეგობარმა დაეჭვებით შენიშნა:
  - ეს რეალურად სადავო ბედნიერებაა... თუმცა ეს რომელი სულთნის ცოლზეა დამოკიდებული. დიდი ოსმალეთის იმპერია აყვავების ხანაში რომ ყოფილიყო, მაშინ... ძალიან კარგიც კი იქნებოდა... თურქეთის არმიას რეფორმირებას მოვახდენდი, იარაღს გავაუმჯობესებდი... და, ალბათ, ჯერ მზერას აღმოსავლეთისკენ მივაქცევდი.
  გერდა დათანხმდა:
  - მართალია! მაგრამ თურქეთისთვის სირცხვილია, რომ აყვავებულ პერიოდშიც კი ვერ დაიპყრო ირანი. ეს საკმაოდ რეალური იყო, მით უმეტეს, რომ სპარსეთის ჯარი ჩამორჩენილი იყო. მაინტერესებს, დიდო ფიურერ, რა გადაწყვეტილებას მიიღებს ის: დაიპყროს თურქეთი, ან შეიყვანოს იგი თავის კოალიციაში, ოსმალეთს ძვლის გადაყრა, მათ შორის ირანის არც თუ ისე ღირებული მიწების ჩათვლით?
  შარლოტამ დაბნეულმა მხრები აიჩეჩა.
  - არ ვიცი! ფაქტობრივად, ბოლო დროს გავრცელდა ხმები, რომ სსრკ-ს თავს დაესხმებით... ამბობენ, რომ რუსული სიმდიდრე და უკრაინის მდიდარი მიწები ნამდვილად არ არის საჭირო!
  გერდამ შიშველი ფეხის თითებით აიღო ჩაის ფინჯანი და საკმაოდ ოსტატურად აწია ნიკაპამდე და ყავისფერი სითხე ჩაასხა. ამავდროულად, გოგონამ მოახერხა საუბარი:
  - უკრაინას აქვს ძალიან მდიდარი, მდიდარი მიწები. ბრძნული გერმანიის ხელმძღვანელობით და ჩვენი მაღალი ფერმერული კულტურით, ისინი მიიღებენ რეკორდულ მოსავალს. და მაშინ ჩვენი პური წყალზე იაფი იქნება. და ეს იქნება თავად უკრაინელების სასარგებლოდ, რადგან საბჭოთა ხელისუფლება მათ უბრალოდ ძარცვავს, აიძულებს შიმშილით მოკვდნენ!
  შარლოტამ თავი დაუქნია.
  - ჩვენ ვასწავლით ამ სლავებს ჩვენს დიდ გერმანულ კულტურას! გავანათოთ ისინი!
  აქ საუბარი უხეში შეძახილებით შეწყდა, დასვენების დრო დასრულდა.
  მაგრამ ლანჩის შემდეგ გოგონები ისევ რიგზე დადგნენ და აიძულეს უდაბნოში გაევლო. ჭამის შემდეგ სირბილი გაუჭირდა და გოგონები ოდნავ ღრიალებდნენ კიდეც, სანამ სხეული არ გათბებოდა. და ასე გაიქცნენ ჟერბოებივით.
  ეს ვირტუალური ბრძოლაა... და აფრიკა ხდება გერმანული... და საბჭოთა-გერმანიის ფრონტი...
  ზამთარში წითელი არმია კვლავ გადავიდა შეტევაზე. მიმდინარეობს ჯიუტი ბრძოლები.
  კრისტინა, მაგდა, მარგარეტი და შელა ვეფხისტყაოსანში იბრძვიან. მანქანას, მიუხედავად იმისა, რომ იდეალური არ არის, აქვს სწრაფი სროლის, შორ მანძილზე მოქმედი იარაღი, არის ზომიერად მოქნილი და აქვს კარგი შუბლის ჯავშანი.
  გერმანელი გოგონები სიცივის მიუხედავად ფეხშიშველები და ბიკინებში არიან. და ისინი ატარებენ მანევრირებად ბრძოლას.
  აქ კრისტინა ისვრის გასროლას... ჭურვი ხვდება T-34-76 კოშკურას და ხვრეტს. საბჭოთა ტანკი ჩერდება, ჩამოაგდეს.
  გოგოები ფილტვებში ყვირის:
  - ჩვენებმა წაიღეს!
  მერე მაგდა ისვრის. ოქროსფერი თმით ლამაზმანიც მოხვდა.
  დიახ, ასე რომ, ოცდათოთხმეტის კოშკი ჩამოგლიჯა.
  ვეფხვის გოგონები რიგრიგობით ისვრიან. და ძალიან ზუსტად. ასე დაარტყეს სხვა საბჭოთა ტანკი.
  შემდეგ მარგარეტმა დაარტყა. და ის მოხვდა SU-76 თვითმავალ იარაღს. ოსტატურად დაარტყა. და მან მღეროდა:
  - ჩვენი ჯოჯოხეთური გერმანია ძლიერია, ის იცავს მსოფლიოს!
  და როგორ გამოჩნდება ენა!
  შემდეგ მან შელს ქვემეხი დაარტყა. დაარტყა საბჭოთა KV-1S ტანკს. გოგონამაც კარგად იმუშავა.
  დიახ, ბიკინით გამოწყობილი ოთხი მეომარი იბრძვის და სიცივის არ ეშინია. მას შემდეგ, რაც ქალებმა დაიწყეს ბრძოლა, მესამე რაიხისთვის საქმე ბევრად უკეთესი გახდა.
  აქ არიან მფრინავები ალბინა და ალვინა ცაში. ორივე ლამაზმანი ბიკინებში და ფეხშიშველია. ისინი იბრძვიან Focke-Wulfs-ზე. და ეს არის ძალიან სერიოზული მანქანა.
  ალბინა, რომელიც ისვრის საჰაერო ქვემეხებიდან, ამბობს:
  - აქტიური კროკეტი! სიტყვებს არ ინანო!
  და როგორ გაბრწყინდება კაშკაშა ღიმილით! და ის ერთდროულად ჩამოაგდებს ორ საბჭოთა თვითმფრინავს.
  ალვინამ ასევე სამივე მოჭრა საჰაერო ქვემეხებით და აყვირდა:
  - ჩემი შემოსვლა სასიკვდილო და მქრქალი იქნება!
  რის შემდეგაც გოგონამ კბილები გამოაღო და კბილები გამოაჩინა! ის მთელი ხიბლია და სავსეა ფენომენალური ხიბლით.
  ალბინა წყვეტს სხვა იაკ-9 თვითმფრინავს და ყვირილი:
  - რატომ არის საჭირო საბჭოთა მფრინავები?
  ალვინა ჩამოაგდებს LAGG-5-ს და თავდაჯერებულად ამბობს:
  - რომ ჩვენ გერმანელებს შევაგროვოთ გადასახადები!
  მშვენიერი გოგოების წყვილი. როგორ აპირებდნენ ჯილდოების შეგროვებას საკუთარი თავისთვის. ასეთ ლამაზმანებს ნამდვილად ვერ შეეკამათები. თვითმფრინავებს ჩამოაგდებენ და კბილებს აშიშვლებენ.
  და მთავარი საიდუმლო ის არის, რომ სიცივეში გოგონებს ფეხშიშველა და ბიკინი სჭირდებათ. შემდეგ გადასახადები თავისით მოვა.
  და არასოდეს ჩაიცვა. შეანჯღრიეთ შიშველი მკერდი და ყოველთვის მაღალი პატივისცემით გექნებათ!
  ალბინამ მოჭრა წითელი არმიის კიდევ ერთი თვითმფრინავი და იმღერა:
  - დიდ სიმაღლეში და ვარსკვლავურ სისუფთავეში!
  და მან თვალი ჩაუკრა, წამოხტა და შიშველ ფეხებს ატრიალებდა და ღრიალებდა:
  - ზღვის ტალღასა და გააფთრებულ ცეცხლში! და გააფთრებულ და გააფთრებულ ცეცხლში!
  და ისევ გოგონა ენერგიული მიდგომით ესვრის თვითმფრინავს.
  შემდეგ კი ალვინა თავს ესხმის მტერს. ის აკეთებს ამას კუთხეში, აცლის კბილებს და ყვირიან:
  - სუპერ მსოფლიო ჩემპიონი ვიქნები!
  და ისევ გოგონას დარტყმული მანქანა ეცემა. დიახ, წითელი არმია ამას საკმაოდ ცუდად იღებს.
  ალბინა კი ველური ექსტაზით ღრიალებს:
  - მე ახლა ჯალათი ვარ და არა მფრინავი!
  ჩამოაგდებს მეორე საბჭოთა თვითმფრინავს და ჩურჩულებს:
  - სამიზნეზე ვიხრები და რაკეტები მივარდებიან სამიზნისკენ, წინ კიდევ ერთი მიდგომაა!
  მეომარი მოქმედებს უკიდურესად აგრესიულად.
  აქ ორივე გოგონა თავს ესხმის სახმელეთო სამიზნეებს. ალბინა ურტყამს ოცდათოთხმეტის და ყვირის:
  - ეს იქნება დასასრული!
  ალვინა ურტყამს SU-76-ს და ჩურჩულებს:
  - სრულ განადგურებამდე!
  და როგორ აქნევს შიშველ ფეხს!
  ზამთარში წითელმა არმიამ ვერ შეძლო მნიშვნელოვანი წარმატების მიღწევა. მხოლოდ რჟევის მხარეში მოახერხეს მცირე სოლი, მაგრამ რეზერვების შემოღებით გერმანელებმა მდგომარეობა აღადგინეს. კრაუტები მართლაც ძლიერები არიან.
  და 1944 წლის მაისში, შეავსეს თავიანთი ჯარები ახალი ტანკებით, მათ შორის უფრო მოწინავე და უკეთ დაცული Panther-2, ისინი შეტევაზე წავიდნენ კურსკისა და დონის როსტოვის მიდამოებში.
  ყველაფერი ასე ცუდად არ იქნებოდა, შეტევაში დიდი რაოდენობით არაბები და შავკანიანები რომ არ მიეღოთ მონაწილეობა. და რაც მთავარია, თურქეთიც შევიდა ომში. ასე რომ, სიტუაცია უკიდურესად საგანგაშო გახდა.
  ხოლო წითელი არმია, რომელმაც მძიმე დანაკარგები განიცადა, უკან დაიხია ვერმახტის უმაღლესი ძალების წინაშე.
  მაგრამ მამაცი ექვსი გოგონა, ალენკას მეთაურობით, სასტიკად იბრძოდა კრაუტებთან. და ძალები აშკარად არათანაბარი იყო.
  ალენკა იბრძოდა კურსკისთვის, რომელიც ნაცისტებმა შეიჭრნენ. სასოწარკვეთილმა ლამაზმანმა შიშველი თითებით ყუმბარა ესროლა და აჩუქა:
  - დიდება რუსეთს და ჩვენს ძვირფას პარტიას!
  შემდეგ ნატაშამ ხელყუმბარა გაუშვა შიშველი თითებით და აჩურჩულა:
  - გოგოს ფეხშიშველი ვუვლით!
  ამის შემდეგ ანიუტამ შიშველი ფეხის თითებით სიკვდილის საჩუქარიც გაუგზავნა და გახმა:
  - მშვენიერი დარტყმა იქნება!
  წითურმა ავგუსტინემ აიღო და შიშველი ქვედა კიდურით განადგურების საჩუქარი გაუგზავნა და ყვირილი:
  - რადარი ცაში მიუთითებს!
  შემდეგ კი ოქროსთმიანმა მარიამ ნაცისტებს შიშველი ფეხებით სიკვდილი მოუტანა.
  და მან მღეროდა:
  - მადაგასკარში, უდაბნოში და საჰარაში! იყავი ყველგან, ნახე სამყარო!
  შემდეგ კი მარუსია შიშველი ფეხის მთელ თაიგულს ისვრის და მღერის:
  - ფინეთში, საბერძნეთში და ავსტრალიაში, შვედეთში გეტყვიან, რომ ამაზე ლამაზი გოგოები არ არსებობენ!
  დიახ, ექვსი გოგონა ძალიან კარგად იბრძოდა. მაგრამ კრაუტებმა მაინც აიღეს კურსკი...
  არა, თქვენ არ შეგიძლიათ წინააღმდეგობა გაუწიოთ ასეთ მაღალ ძალებს. ფაშისტები ჯიუტობენ.
  და რას ნიშნავს მონსტრების მომზადება?
  ადოლფ ჰიტლერი უბრალოდ გიჟი იყო: თავს გრძნობდა ნამდვილ დესპოტად, რომელსაც ყველა ემორჩილება და კანკალებს. დიახ, თუ გსურთ სტალინის წარმატებები, მაშინ უნდა იყოთ სტალინისა და სხვების და საკუთარი თავის მიმართ მოთხოვნის გარეშე (სწორედ ასე ფიქრობდა იოსებ ვისარიონოვიჩი ამ თანმიმდევრობით!). ახლა ჭექა-ქუხილი წესიერია და მანქანა დაიწყებს მოძრაობას. ზოგადად, გერმანიას, თავისი თანამგზავრების გათვალისწინებით, აქვს უზარმაზარი უპირატესობა სსრკ-სთან შედარებით სამრეწველო აღჭურვილობის რაოდენობით, კვალიფიციური მუშახელის რაოდენობით და ინჟინრების რაოდენობით ყველა დონეზე. ეს ფაქტია, მაგრამ იარაღის წარმოება ჯერ კიდევ არ არის დონემდე! გერმანია მთელი ომის განმავლობაში ჩამორჩებოდა სსრკ-ს, მიუხედავად რუსეთში მომხდარი ყველა ნგრევისა. და რისგან? რა თქმა უნდა, გარკვეული ქაოსის გამო, რომელიც სუფევდა სხვადასხვა დეპარტამენტებში და განსაკუთრებით სამხედრო ინდუსტრიაში. გარდა ამისა, ნედლეულის ნაკლებობამ, ისევე როგორც მტრის პოტენციალის შეუფასებლობამ, უარყოფითი როლი ითამაშა. კერძოდ, 1940 წელს გერმანიაში იარაღის წარმოება უფრო დაბალი იყო, ვიდრე 1939 წელს (თუ გავითვალისწინებთ ჯამურად საბრძოლო მასალის ჩათვლით) და ეს იმისდა მიუხედავად, რომ ომი უკვე დაწყებული იყო და მესამე რაიხმა აიღო კონტროლი დიდ ტერიტორიებზე უზარმაზარი უზარმაზარი. საწარმოო სიმძლავრის რეზერვები. აბა, რა შეგვიძლია ვთქვათ ჰიტლერის ორგანიზაციულ შესაძლებლობებზე? არც ისე ბევრი, ის ბრწყინავდა სამხედრო ინდუსტრიაში.
  ფიურერმა გრძელ სიტყვაში განაცხადა:
  - ავიაციის ზედამხედველობის საკითხში ზაუერს ენიჭება საგანგებო უფლებამოსილებები. ის ყურადღებით დააკვირდება წარმოებული აღჭურვილობის რაოდენობას და, არანაკლებ მნიშვნელოვანია, ხარისხს. გარდა ამისა, თქვენს ბევრ მეგობარს, გერინგს, მიუხედავად იმისა, რომ ისინი ოდესღაც კარგი ტუზები იყვნენ, არ შეუძლიათ ლიდერობის უნარი. ყველა კარგი ჯარისკაცი არ არის ასევე გამოჩენილი გენერალი, ამიტომ ჩამოხრჩული ერიკის ნაცვლად ტექნიკურ სფეროს უხელმძღვანელებს პროფესიონალი მეწარმეების წარმომადგენელი, რომელსაც შეუძლია საავიაციო ძალების რეფორმირება და გადაიარაღება. ბრიტანეთს ხომ არ სძინავს, ის ზრდის შეიარაღებული ძალების რაოდენობასაც და ხარისხსაც, განსაკუთრებით კი ავიაციას. მტერზე ორი თავით წინ უნდა ვიყოთ, ათეული ნაბიჯით, თორემ მთლიანად დავკარგავთ უპირატესობას მტერზე. ამიტომ საჭიროა ხარისხობრივი ნაბიჯები.
  გერინგმა მორცხვად უპასუხა:
  - ჩემო მეგობრებო, დადასტურებული ადამიანები, რომლებმაც დაამტკიცეს თავიანთი საბრძოლო ეფექტურობა და პროფესიონალიზმი.
  შეპყრობილი დიქტატორი განრისხდა:
  - ან იქნებ მე, თქვენი აზრით, დამავიწყდა ვინ წააგო ბრიტანეთის ბრძოლა? ან ვინ ჩავარდა ეროვნული ეკონომიკის განვითარების ოთხწლიანი გეგმა. ან თქვენც გინდათ ჯოხებით დარტყმა და თანაც საჯაროდ. ასე რომ, დახუჭე პირი და გაჩუმდი, სანამ საკუთარ თავს ძელზე დადებ!
  გერინგი კი შიშით ჩაიკეცა. ვაი, ფიურერი არ არის წვრილმანი. შემდეგ ხმაური ისევ გაისმა და კიდევ ერთი ME-262 თვითმფრინავი აფრინდა ცაში. მანქანა იყო მასიური და ჰქონდა ორი ძრავი. ფრთები ოდნავ გაფცქვნილი, თავად მებრძოლი საკმაოდ საშიშად გამოიყურება. მისი სიჩქარის მახასიათებლები, 1941 წლისთვის, ზოგადად ღირსეულია და მსოფლიო სტანდარტებითაც კი რეკორდსმენია. მართალია, თავად მანქანა ჯერ კიდევ არ არის სრულიად საიმედო და მოითხოვს გამართვას. თუმცა, ფაშისტმა დიქტატორმა უკვე მისცა ახალი, უფრო მოწინავე მებრძოლების მახასიათებლები... ME-262 იწონის ექვს ტონაზე მეტს, რაც ნიშნავს, რომ გარკვეული გადატვირთვაა. გამანადგურებელი უნდა იყოს პატარა, იაფი და მოხერხებული. ამ მხრივ, ME-163 შეიძლება იყოს საკმაოდ კარგი, მაგრამ მისი სარაკეტო ძრავა ძალიან იძულებულია და მუშაობს მხოლოდ ექვსი წუთის განმავლობაში (უფრო სწორად, ის მაინც იმუშავებს!), რაც ნიშნავს, რომ დიაპაზონი მხოლოდ ასი კილომეტრის რადიუსშია. . როგორც ბლიცის სტილის ბომბდამშენი ან ინგლისზე არმადას თავდასხმების საფარველი მებრძოლი, რა თქმა უნდა, არ არის შესაფერისი.
  მაგრამ ME-262-ს შეუძლია ტონა ბომბის ტარება, ანუ იმდენი, რამდენიც Pe-2, საბჭოთა ფრონტის ხაზის თვითმფრინავი. ეს არის შესანიშნავი გამოსავალი როგორც მებრძოლებისთვის, ასევე ჯარების მხარდაჭერისთვის. თუმცა, რატომ არ შევქმნათ მებრძოლი Comet ME-163-ის სტილში, მაგრამ სარაკეტო ძრავის გარეშე, მაგრამ ტურბორეაქტიული ძრავით? ისინი ცდილობდნენ "კომეტას" გაუმჯობესებას და თითქოს ფრენის დრო 15 წუთამდე გაზარდეს (ეს არის 300 კილომეტრამდე დიაპაზონი), რაც ზოგადად მისაღებია ბრიტანეთის ბრძოლისთვის. ნორმანდიიდან ლონდონამდე მისვლა მაინც შეიძლება... თუმცა ყველაფერი ასე აშკარა არ არის, თქვენც გჭირდებათ მისი დაბომბვა და უკან დაბრუნება და თხუთმეტი წუთი არც ისე სწრაფი იყო. მომავალში სარაკეტო და რეაქტიული მებრძოლები ჩიხად იქნა აღიარებული ავიაციაში. მაგრამ "კომეტას" დიზაინი ძალიან საინტერესოა, მისი მცირე ზომითა და სიმსუბუქით, რაც იმას ნიშნავს, რომ ის იაფი და მანევრირებადია.
  გარდა ამისა, ასევე არის ძალიან პერსპექტიული მებრძოლები, რომლებიც იწონიან ზოგადად 800 კილოგრამს, ისეთი პლანერები, რომ მათი გამოყენება შესაძლებელია საჰაერო ბრძოლებში. მართალია, მათი მცირე მანძილის გამო, მათზე ფრენები შეიძლება განხორციელდეს მხოლოდ თავდაცვითი ბრძოლების დროს, ან ლონდონში მიტანა... ტრანსპორტით, შემდეგ კი მფრინავების დაბრუნება. აქ მოგიწევთ ამაზე ფიქრი. რეალურ ისტორიაში პლანერებს არასოდეს ჰქონდათ ბრძოლის დრო და რატომღაც კორეაში საბჭოთა ავიაციის გენერლები ვერ ბედავდნენ ამ იდეის ცდას. ზოგადად, ეს არ არის სამწუხარო, მაგრამ კორეის ომის დროს ამერიკელმა პილოტმა პირველმა გაიმარჯვა. ასე რომ, იანკები არ უნდა შეფასდეს.
  ფრენის დასრულების შემდეგ ახალგაზრდა ქერათმიანი გოგონა გადმოხტა კაბინიდან და მთელი სისწრაფით მივარდა ფიურერთან.
  დაპატრონებულმა ნაცისტმა ნომერ პირველმა კოცნისთვის ხელი გაუწოდა. რა სასიამოვნოა, როცა გოგოებს უყვარხართ და ფიურერი, როგორც ჩანს, საკმაოდ გულწრფელად არის კერპირებული ყველა გერმანელის მიერ, უფრო სწორად, თითქმის ყველა საკონცენტრაციო ბანაკის რამდენიმე პატიმრის გარდა. პილოტმა ენთუზიაზმით თქვა:
  - ეს უბრალოდ დიდებული თვითმფრინავია, ისეთი სისწრაფე და ძალა აქვს. მოდი, ყველა ლომის ბოთლი გავწყვიტოთ, როგორც ცხელი წყლის ბოთლი სუროგატისგან!
  ფიურერმა დაამტკიცა გოგონას იმპულსი:
  - რასაკვირველია, დავანგრევთ, მაგრამ... აპარატის გამართვა უფრო სწრაფი ტემპით უნდა განხორციელდეს და ეს განსაკუთრებით ეხება ძრავებს. აქ, რა თქმა უნდა, საჭირო იქნება რადიკალური ზომები მათ გასაუმჯობესებლად, მაგრამ თუ რამეა ლიდერ-დიზაინერი დაეხმარება!
  ყველამ ერთხმად ყეფა:
  - დიდება დიდ ფიურერს! შეიძლება პროვიდენსი დაგვეხმაროს!
  დაიწყო მესამე რაიხის ჰიმნის დაკვრა და ჰიტლერ იუგენტის ახალგაზრდა მებრძოლების სვეტი წინ წავიდა. თოთხმეტიდან ჩვიდმეტ წლამდე ბიჭები დრამისკენ სპეციალური ფორმირებით მიდიოდნენ. შემდეგ კი ყველაზე საინტერესო მოხდა: გერმანიის ქალთა კავშირის თინეიჯერი გოგონები მსვლელობით გამოვიდნენ. მოკლე კალთებში იყვნენ, ლამაზმანების შიშველი, შიშველი ფეხები მამაკაცების მზერას იპყრობდა. გოგონები ცდილობდნენ ფეხები მაღლა აეწიათ, მაგრამ ამავდროულად ფეხის თითები უკან დააბრუნეს და ფრთხილად მოათავსეს ქუსლები. უმწიკვლო ფიგურებით ლამაზმანების გასართობი სანახაობა... სახეები მართლაც განსხვავებული იყო და ზოგიერთი ახალგაზრდა ფაშისტი რაღაცნაირად უხეში, თითქმის მამაკაცური იყო და მათაც ამახინჯებდნენ. მითუმეტეს, როცა წარბები ერთმანეთში მოაყარეს.
  ესთეტ ადოლფმა აღნიშნა:
  - აუცილებელია, რომ ბიჭებმა და გოგოებმა უფრო ფართო მასშტაბით მიიღონ ფიზიკური მომზადება. მე ვიცი, რომ ბევრი რამ კეთდება ამ საკითხზე, განსაკუთრებით იუნგფოლკში, მაგრამ რაც საჭიროა არის ინკლუზიურობა და სპარტანული მეთოდების მიღება. რა თქმა უნდა, ქურდობის წახალისების გარდა... ჩვენი ბიჭები და გოგოები წესიერ და ამავდროულად დაუნდობელ ადამიანებად უნდა გაიზარდონ.
  უზენაესი სარდალი შეჩერდა. გენერლები დუმდნენ, ალბათ ეშინოდათ წინააღმდეგობის გაწევა, მაგრამ აშკარას დადასტურება არ სურდათ. ფიურერმა განაგრძო:
  - ომი ხუმრობა არ არის, მაგრამ მტრების მიმართ დაუნდობლობა უნდა იყოს შერწყმული ურთიერთდახმარებასთან და ამხანაგების მიმართ ძმობის გრძნობასთან. ეს არის ის, რაც ყველას უნდა ჩავუნერგოთ... ახალი ზეადამიანი დაუნდობელია სხვების მიმართ, მაგრამ მით უფრო დაუნდობელია საკუთარი თავის მიმართ. რადგან არასრულფასოვნება ჯერ სულში უნდა აღმოიფხვრას, შემდეგ კი სუსტი ადამიანის სხეული აღდგება!
  მორიგი პაუზა... უცებ მიხვდნენ გენერლები და დიზაინერები და ენერგიული ტაში დაუწყეს. ფიურერი კმაყოფილი ჩანდა:
  - ეს ჯობია, მაგრამ ახლა საჰაერო ბრძოლის იმიტაცია მინდა ვნახო. ისეთი საშინელი და ყოვლისმომცველი დამანგრეველი...
  ჰაინკელმა მორცხვად იკითხა:
  - ცეცხლსასროლი იარაღით თუ ჭურვებით, ჩემო ფიურერ?
  ნაცისტმა ნომერ პირველმა თავი დაუქნია:
  - რა თქმა უნდა, საბრძოლოსთან ერთად. გარდა ამისა, მსურს განვიხილო განდევნის მოწყობილობის ეფექტი. შენ ხომ ამაზე მუშაობ... - მუშტები შეკრა ფიურერმა. - ბოლოს როდის იქნება მზად და მასობრივ წარმოებაში შევა. გამოცდილი პილოტი ხომ გამოცდილი პილოტია, რომელიც დაცული უნდა იყოს მომავალი ბრძოლებისთვის!
  Fuhrer-Terminator-მა მაინც გადაწყვიტა დიზაინერებს ეჩვენებინა განდევნის მოწყობილობის უფრო თანამედროვე დიზაინი. ეს სისტემა უნდა იყოს ნაკლებად შრომატევადი, მარტივი და მსუბუქი. კარგად, იაფი სკიბი, რომელიც უკვე დაეუფლა გერმანიის ინდუსტრიას, საკმაოდ შესაფერისია ამ მიზნისთვის.
  დიაგრამა გადაადგილებისას უნდა დახატო, მაგრამ ჰიტლერი მართლაც კარგი მხატვარი იყო და ის ნათლად, სწრაფად ხაზავდა, დიაგრამების და მოხვევების ხაზები თანაბარი და მკაფიო იყო ყოველგვარი სახაზავის და კომპასის გარეშე. ტერმინატორის აზრით, რა თქმა უნდა, უცნაურია, რომ გერმანელებმა, ზოგადად, ისეთი ძლიერი და გარკვეულწილად მოწინავე იდეოლოგიით, როგორიც არის ნაციონალ-სოციალიზმი და ტოტალიტარული სისტემა, ომი რუსებს გაჟონეს. შესაძლოა, ეს იმით არის განპირობებული, რომ რუსი ჯარისკაცები უფრო ძლიერები და გამძლეები იყვნენ ვიდრე გერმანელები და უფრო სწრაფად ისწავლეს ბრძოლა.
  ზოგადად, ომის მიმდინარეობას თუ გადავხედავთ მთლიანობაში, მაშინ რუსებმა, უფრო სწორად საბჭოთა სამხედროებმა ისწავლეს ბრძოლა, მაგრამ გერმანელებს თითქოს დაავიწყდათ, როგორ... მათი სარდლობა გადაწყვეტილებებს პირველ დონეზე იღებდა. -კლასელები და შესაძლოა უფრო დაბალიც, თუ პირველკლასელს აქვს რეალური დროის სტრატეგიებში სამხედრო ოპერაციების ჩატარების გამოცდილება. და ის ფაქტი, რომ ზოგჯერ ექვსი წლის ბავშვები უკვე ასე ოსტატურად მართავენ ვირტუალურ არმიას, არის ის, საიდანაც მათ, ჟუკოვსა და მაინშტაინს შეუძლიათ ისწავლონ. თუმცა, ზოგიერთი მკვლევარი ჟუკოვსაც და მაინშტაინსაც მედიდურად მიიჩნევს. ასევე არსებობს წინააღმდეგობები აღჭურვილობის რაოდენობასთან დაკავშირებით, კერძოდ დატყვევებულ ფრანგულ აღჭურვილობასთან დაკავშირებით. ჰიტლერის მეხსიერება (კარგი მეხსიერება, განსაკუთრებით მაშინ, როდესაც ის ჯერ კიდევ ჯანმრთელი იყო!) ვარაუდობდა, რომ ფრანგებისგან დატყვევებული 3600 ტანკი იყო, ძალიან შთამბეჭდავი ფიგურა... ზოგიერთი მოდელი, როგორიცაა SiS -35, ჯავშანტექნიკით აღემატებოდა . T-34 მხოლოდ შუბლის ჯავშანტექნიკაში. ასე რომ, ამ ტანკის წარმოება მარტივად შეიძლება ფრანგულ ქარხნებში, გარდა ალბათ 47 მმ-იანი იარაღის გრძელლულიანი 75 მმ-იანი იარაღით ჩანაცვლებით. სინამდვილეში, ესეც კი შეიძლება არ იყოს საკმარისი. ბრიტანეთი და ზოგადად აშშ ყოველთვის აფასებდნენ ჯავშანს ყველაზე მეტად თავიანთ ტანკებში. მაგალითად, ორმოცი ტონა ჩერჩილს ჰქონდა 152 მილიმეტრიანი ჯავშანი IS-2 მძიმე ტანკისთვის 120-ის წინააღმდეგ.
  ფიურერმა დიზაინერებს კიდევ რაღაც უთხრა:
  - ჩვენ გვაქვს საკმარისი ქარის გვირაბები, ამიტომ მოძებნეთ თვითმფრინავის უფრო ოპტიმალური მოდელი და შექმენით გამარტივებული ფორმები, ძვირადღირებულ ტესტებამდე მიყვანის გარეშე, სადაც ჩვენი საუკეთესო ტუზებიც იღუპებიან. მაგალითად, თვითმფრინავის მფრინავი ფრთის მოდელი ძალიან ეფექტურია, განსაკუთრებით იმ შემთხვევაში, თუ სისქე და დახრილობის კუთხე შეიძლება შეიცვალოს. მე უკვე მოგეცით ნახატი, ასე რომ, უკუდო მზად უნდა იყოს. მისი სავარაუდო სიჩქარე იქნება 1100 კილომეტრი საათში თუნდაც Yumo ძრავით. ასე რომ, განაგრძეთ, მაგრამ ნუ იქნებით თავხედური!
  არასწორმა ადოლფმა ასევე ურჩია, როგორ გაზარდოთ მილის აფეთქების სიჩქარე. მან დაიჭირა ცუდად დაფარული ირონია დიზაინერების შეხედულებებში: საიდან იცოდა უბრალო კაპრალმა ამდენი? მათ არ სჯერათ ფიურერის გენიოსის? კარგად, ჩვენ გავარკვევთ ... თუ არა, ჩვენ არ გავარკვევთ, მაგრამ ჩვენ დავუმტკიცებთ მათ, რომ ჩვენ განათლებულები ვართ.
  ამას მოჰყვა ლანჩი სუფთა ჰაერზე, მოსამსახურე გოგონებმა მაგიდები და სკამები მოაწყვეს. მშვენიერია... მაგრამ რა რეფორმები უნდა გატარდეს ნაციონალ-სოციალიზმში? ისეთი, რომ მაქსიმალურად შემცირდეს მტრების რაოდენობა და დაუმეგობრდეს. მაგალითად, ნუ ამაღლებთ გერმანულ რასას ყოველ ნაბიჯზე და შესაძლოა შეწყვიტოთ ხალხების კლასებად დაყოფაც. თუმცა, ერების დაყოფა დაბალ და არიულ ერებად ჯერ არ არის ოფიციალურად ლეგალიზებული. ეს ამარტივებს საქმეს. ზოგადად, ჰიტლერმა ებრაელთა მასობრივი განადგურება დაიწყო სსრკ-ზე თავდასხმის შემდეგ. რატომ ექნებოდა მას ასეთი ჩხუბი? შესაძლოა, მას იმედი ჰქონდა, რომ მსოფლიო სიონიზმი აკურთხებდა მას ბოლშევიზმთან ომისთვის და დასავლეთი მხარს დაუჭერდა მას. და მაშინ, როდესაც ბრიტანეთმა და აშშ-მ გადამწყვეტად თქვეს, არა ვერმახტს, ფიურერი გაბრაზდა? დაიწყო თუ არა მან შურისძიება იმ ებრაელებზე, რომლებთანაც შეძლო? ჰიტლერი, რა თქმა უნდა, იდიოტია ჰოლოკოსტის ჩამდენისთვის და ამით ნაციონალ-სოციალიზმის იდეის დისკრედიტაციისთვის. ახლა სიტყვა ნაცისტი და ჯალათი სინონიმი გახდა. ბევრი ასევე ერთმანეთში ურევს ნაციონალიზმს და ფაშიზმს, შესაძლოა , სიტყვა ნაცის თანხმობის გამო . მაგრამ ეს საერთოდ არ შეესაბამება სიმართლეს. ფაშიზმს, პრინციპში, პირდაპირი კავშირი არ აქვს ნაციონალ-სოციალიზმთან. ფაშიზმის ცნება წარმოიშვა საფრანგეთში მეცხრამეტე საუკუნეში და სულ სხვა მნიშვნელობა ჰქონდა.
  ფაშიზმის სწავლების ერთგვარი არსი მის თავდაპირველ ვერსიაში ჩამოყალიბდა კორპორატიული სულისკვეთებით, კაპიტალისტებს შორის მეგობრობის განცდამდე. შემდეგ მუსოლინიმ ფაშიზმის სწავლება გააცნო თავის შავპერანგებს. ნაცისტებს პირველად ფაშისტები უწოდეს მათმა მტრებმა და პოლიტიკურმა კონკურენტებმა. მართალი გითხრათ, ნაცისტები სასტიკად იქცეოდნენ, ამიტომ ფაშისტმა შეურაცხმყოფელი, უარყოფითი მნიშვნელობა შეიძინა. რუსეთში ერთ დროს ნაციონალისტებმა განიცადეს გარკვეული ზრდა, განსაკუთრებით ოთხმოცდაათიანი წლების დასაწყისში, მაქსიმუმს მიაღწიეს 93-94 წლებში. შემდეგ ჩეჩნეთის ომმა გამოიწვია საზოგადოებაში პაციფისტური განწყობის ზრდა და ნაციონალიზმის დროებითი დაცემა. იუგოსლავიის ომმა და სერბეთის დაბომბვამ გამოიწვია პატრიოტიზმის დროებითი ზრდა, მაგრამ შემდეგ მოხდა განხეთქილება ეროვნულ მოძრაობაში. რუსეთში ნაციონალისტებს პრობლემა ჰქონდათ ლიდერებთან... მათ არ ჰყავდათ საკუთარი ფიურერი... მართალია, ჟირინოვსკი ჰიტლერს ადარებდნენ და ის გარკვეულწილად ადოლფსაც აჯობა. მაგალითად, პოლიტიკური აფრენის სისწრაფით, პარტიის დაარსებიდან ოთხი წლის განმავლობაში საპარლამენტო არჩევნებში პირველი ადგილის დაკავება. მაგრამ ჟირინოვსკი არაგონივრულად მოიქცა და ვერ შეძლო არა მხოლოდ წარმატების მიღწევა, არამედ მიღწეულის შენარჩუნებაც კი. აქვე უნდა ვთქვა, პირველ რიგში, ეს მისი პირადი ბრალი იყო. არასაკმარისი დისციპლინა პარტიაში, სკანდალები, რომელშიც ის ჩაერთო. მაგრამ ნამდვილი ჰიტლერი არასოდეს იჯდა რაიხსტაგში და არავინ აჩვენა მისი ფილმის ტანტრუმები ტელევიზიით. და თავად ტელევიზია არ იყო. მიუხედავად იმისა, რომ ჟირინოვსკის წარმატება 1993 წლის არჩევნებში იყო მისი წარმატებული მუშაობის დამსახურება სატელევიზიო აუდიტორიასთან.
  მსახურებიდან მშვენიერი გოგონა ფიურერის გვერდით დაჯდა და შიშველ მუხლზე ხელი დაადო. აკოცა:
  - რამეზე ფიქრობ, ჩემო ფიურერ?
  ნაცისტური დიქტატორი და ამავდროულად ვირტუალური მოთამაშე აღელვდა. მან შენიშნა, რომ ჯერ კიდევ არ ჰქონდა დასრულებული ბოსტნეულის წვნიანი და ხილის სალათი. ფიურერმა გოგონას ტუჩებში აკოცა, იგრძნო მისი ახალგაზრდული, ტკბილი არომატი და თქვა:
  -ჩემთან ერთად წახვალ მანქანით. და თქვენ ყველანი სამსახურში მიდით, ჭამის დრო დასრულდა.
  და ისევ, სახელმწიფო გადაცემათა კოლოფი, თუმცა არც თუ ისე კარგად ზეთიანი მექანიზმი, დაიწყო ტრიალი. უკანა გზაზე ფიურერი ლამაზმანს შეუყვარდა და გაუკვირდა კიდეც, საიდან ჰქონდა ამდენი ენერგია და ძალა. ბოლოს და ბოლოს, მათ თქვეს, რომ ფიურერი იყო იმპოტენტური და ზოგადად, სავარაუდოდ, ინვალიდი, მას ჰქონდა სიფილისი (ტყუილი) და კასტრირებული (სრული ფიქცია!). მართალია, ჰიტლერმა შთამომავლობა ვერ მოახერხა... აბა, ხვალ, ამ საქმეს თვითონ მიხედავს... ან არა, მაინც მოუწევს ჰიმლერის დაპატიჟება. ზოგადად, რეალურ ისტორიაში ფიურერმა მკვეთრად გააძლიერა SS-ის როლი. როგორც ჩანს, მასაც მოუწევს ამ ალტერნატიული გზით გავლა. და რომ კრიმინალური პოლიციის დაქვემდებარება მთლიანად SS სტრუქტურისადმი გონივრულია; ახლა ყველა მონაცემი და ფაილი გაერთიანდება ერთ წყაროში. გარდა ამისა, კრიმინალების წინააღმდეგ წამების გამოყენება და დაკითხვის ის მოწინავე მეთოდები, რომლებიც დამახასიათებელია გესტაპოსა და სხვა საიდუმლო პოლიციის სტრუქტურებისთვის, მნიშვნელოვნად გაზრდის გამოვლენის მაჩვენებელს.
  შეიძლება სიმართლე გაიზარდოს და უდანაშაულო მსხვერპლთა რიცხვი გაიზარდოს, მაგრამ... ესეს-ის კაცების აბსოლუტური უმრავლესობა წესიერი ხალხია და გამოცდილი გამომძიებელი, როგორც წესი, მაშინვე ხედავს ადამიანი ცრუობს თუ სიმართლეს. იშვიათად უშვებს შეცდომებს. ამის მსჯელობა მრავალი კრიმინალური ქრონიკიდან შეიძლება.
  კიდევ რამდენიმე აქტუალური საქმე გადაწყვიტეს და ორი ახალი გოგონა მიიწვია საწოლის გასასხურებლად, ფიურერს, ლამაზმანის შიშველ აყვავებულ მკერდზე დაყრდნობილი, დაიძინა...
  ამჯერად ის დაუბრუნდა ადრე გაწყვეტილ ოცნებას, გრანდიოზულ კოსმოსურ ბრძოლაზე. ისევ თავის გამჭვირვალე მებრძოლში და მტერი ცდილობს შეუტიოს დიდი რუსეთის არმიის რიგებს. და Hypernet თამაშის ფიურერი და მისი პარტნიორი, მსუქანი, მაგრამ ამავე დროს კუნთოვანი ქერა, ცდილობენ იმოქმედონ, ერთდროულად ეხმარებიან ერთმანეთს. მახინჯი მტრის მებრძოლები ცდილობენ აიღონ ნომრები, მათი რიცხვითი უპირატესობის გამოყენებით. დერმოსტანის სამხედრო არმადას დისჰარმონია სულ უფრო და უფრო თვალშისაცემი ხდება. მათი გემები უფრო და უფრო ამაზრზენი ჩანს. კაპიტანმა ვლადისლავმა, "ვედრო" ტექნიკის გამოყენებით, საკმაოდ წარმატებით გაჭრა მანქანა კეხიანი ფეხსაცმლის სახით და თქვა:
  - ტყუილად არ არის, რომ ჰიტლერსაც და სტალინსაც ჰყავდათ ფეხსაცმლის მამა!
  ამის საპასუხოდ, მისმა ქერა პარტნიორმა შიშველი, ვარდისფერი ქუსლები გაანათა:
  - ჩექმები და სხვა ფეხსაცმელი არ მჭირდება. შიშველი ფეხებით ვაკუუმის ოდნავი გამრუდება ან სივრცის ვიბრაცია ბევრად უკეთესად ვგრძნობ! ჩემო ფიურერ, გინდა გოგო გახდე?
  ვლადისლავმა საპასუხოდ ჩაიცინა:
  - ცოტა ხანი საინტერესო იქნებოდა. ყველა ამბობს, რომ ქალებს აქვთ ბევრად უფრო ძლიერი და გრძელი ორგაზმი, ვიდრე მამაკაცები, ამიტომ ძალიან მინდოდა გადამემოწმებინა, მართლა ასეა თუ არა ეს?
  ქერამ გაიცინა:
  - პროგრესმა შეიძლება მოგცეთ ამის გამოცდის შესაძლებლობა... თუ, რა თქმა უნდა, გრანდიოზულ კოსმოსურ ბრძოლას არ წავაგებთ. ძალიან ბევრი მტერია. იმპერატორი ალმაზტიგერი 13, რომელიც ჯერ არ დაბადებულა, მაგრამ უკვე ჩვენი მეთაურია, შეიძლება ასევე მოკვდეს.
  პირმა, ვინც ფიურერს დაარტყა, შენიშნა:
  - დიდი სარდალი, როგორც თავი ომში, რაც უფრო დიდია, მით უფრო მძიმეა დანაკარგი!
  პასუხის ნაცვლად, ქერამ დაიწყო მებრძოლის შემობრუნება. მან პრეცელი გააკეთა, ძლივს მოერიდა ვერძს, შემდეგ კი ძალიან ზუსტად გაისროლა. მტრის მანქანა ატყდა ცეცხლი და დაიწყო დაყოფა ძალიან პატარა ცეცხლოვან ნაჭრებად, როგორც ყაყაჩოს თესლი. გოგონამ შიშველი თითებით აიღო საღეჭი რეზინი და ისე ოსტატურად ესროლა, რომ პირდაპირ ენაზე დაეშვა:
  - საყვარელი! როცა ღეჭავ, მაშინ ჭამე!
  მაგრამ მკაცრ მეომარს არც ისე გაუმართლა; მას ისევ დაარტყეს, თუნდაც ეს ტანგენციურად ყოფილიყო და მეომარი-კაპიტანი იღრიალა:
  - როგორ დამეზარა ამ ქალების მოფერება!
  ქერას თვალები უბრწყინავდა:
  -არ კმაყოფილი ხარ მოფერებით? ალბათ რამე უფრო სერიოზული გინდა? აი რა მოუთმენლები ხართ ყველანი, მიდრეკილნი ღალატისკენ!
  ვლადისლავმა ჩაიცინა და კინაღამ გადაყლაპა დერმოსტანის მებრძოლთა მკაცრი პასუხი. ბრძოლის სურათი გარკვეულწილად შეიცვალა. მტერი ამოუწურავი ჩანდა, ბრძოლაში სულ უფრო მეტი ახალი ძალები შემოჰქონდა. განსაკუთრებით სახიფათო იყო ულტრა საბრძოლო ხომალდები; უზარმაზარი, ასტეროიდების მსგავსად, ისინი ნელ-ნელა გამოდიოდნენ ვაკუუმიდან, თითქოს სიმპათიკური მელნით იყო დახატული (რომელიც ჩნდებოდა, როცა მათზე ნათურა ანათებდი). შიტ-სტანი უპირველეს ყოვლისა ცდილობდა ფლანგების მოღუნვას, კონვერტული მანევრის შესრულებას, ალბათ სივრცეში ქვაბის შექმნას.
  დიდი რუსეთის ჯარები გაბედულად იბრძოდნენ და ამავე დროს ისინი ასევე არ ერიდებოდნენ მანევრებს. ასე გამოიყენებოდა როგორც მობილური თავდაცვის მეთოდი, ასევე გაბედული მანევრები და ჩაყვინთვები. მაგალითად, საბრძოლო კრეისერები და დიდი რუსეთის კოსმოსური არმიის ხელში ჩაგდება ან გაქრა, ან, პირიქით, გამოჩნდა კოშმარული მოწინააღმდეგის უკანა ნაწილში. ეს მოგაგონებდათ ყინულის ხვრელში ნადირობის თევზს - გამოჩნდნენ, დაიჭირეს მტაცებელი (რაღაც ზამთრის მწერი და თუ მონადირე ლოქო იყო, მაშინ ჩიტი!) და ისევ ხვრელში შევიდნენ. ამ შემთხვევაში, დერმოსტანის ხომალდები მაშინვე დაიკარგნენ, დაიწყეს შეკრება ან თუნდაც ცეცხლი გაუხსნეს ერთმანეთს. მხიარული პლაზმური ამოფრქვევა ვარსკვლავური ხომალდების დაწვით. მაგალითად, ულტრა საბრძოლო ხომალდიც კი, რომელმაც მიიღო რამდენიმე დარტყმა თერმული პრეონული რაკეტებისგან, ააფეთქეს ლურჯ და მწვანე ცეცხლში. შემდეგ დიდმა მეომარმა (აგრძელებდა შიტანების განადგურებას, რომლებიც აბაზანის ფოთოლივით იყვნენ მიწებებული!) მეგობარმა დაინახა სურათი ცეცხლოვანი ულტრა საბრძოლო ხომალდის შიგნით. და რა შთამბეჭდავი კოლოსი, ორი მილიონი ჯარისკაცის და ორმოცდაათი მილიონი რობოტის ეკიპაჟი!
  გემის შიგნით მყოფი ბოევიკები სხვადასხვა ტიპის ნაძირლები არიან: ტროლები, გობლინები და რამდენიმე ჰიბრიდული ტიპი, მაგალითად ყველაზე გავრცელებული: ტკიპების და სიგარეტის ნაზავი , უფრო სწორად, სიგარეტის ნამწვიც კი! ისე, საშინელი არსებები, თითქოს ნარკომანის მიერ დახატული საშინელებათა ფილმიდან.
  არსებებს უიმედოდ სურთ გაქცევა, მაგრამ ამავე დროს ისინი ერთმანეთს ეჯახებიან, ჭრიან, ჭრიან, კბენენ. აქ მოდის ფარიკაობის მანქანა, სპეციალურად შექმნილი პანსიონატისთვის ბრძოლისთვის. და ის შეიარაღებულია კვაზი-პლაზმური ხმლებით, არა სწორი, არამედ მრუდი სხვადასხვა მანევრებისთვის. პირველი ფარიკაობის მანქანა დაეჯახა მათ ცოცხალ არეულობას, რომლებიც გამოდიოდნენ ცეცხლით ანთებული უზარმაზარი გემიდან. მაშინვე გაფრინდა ყველა მიმართულებით დაჭრილი ხორცი და დამწვარი სხეულები. მის უკან მეგობარი გამოჩნდა, ის ობობას ჰგავდა, მხოლოდ ოცდაათი კიდური იყო და ისინი განადგურების ნაკადების სახით იყვნენ, რომლებსაც შეუძლიათ დინოზავრიც კი გაანახევრონ.
  დერმოსტანის ერთ-ერთმა ოფიცერმა დაიყვირა:
  -აუ არ მომჭრა! ლომბარდმა შეჭამა დედოფალი!
  მაგრამ მას არ გაუმართლა, სიგარეტის ღვეზელი ტკიპის თათებით, უფრო ამაზრზენი, ანტენას შეეჯახა და მასზე გახვრეტილი ეკიდა. თუმცა, მისი ყვირილი აღარ ისმოდა იმ ველურ, მუდმივად მზარდ კაკაფონიაში. პრინცპს-პლაზმური ცეცხლის ენები, ძირითადად ლურჯი და ნარინჯისფერი, გადაუსწრო შიტმოსტანის შეშინებულ მებრძოლებს, რამაც გამოიწვია ისინი შეწვით. და ფარიკაობის მანქანები იყო ყოვლისმომცველი ულტრა საბრძოლო ხომალდის შიგნით. როგორც ჩანს, მათ პროგრამაში აშკარად იყო აღბეჭდილი: მოკალი, მოკალი და ისევ მოკალი! და მათთვის არ აქვს მნიშვნელობა ვინ. დერეფნებში კი ყველაზე საშინელი ჰიპერრუმის ხმაური ისმოდა.
  თუმცა, ულტრა ალი უკვე მიაღწია ფარიკაობის მანქანებს, ასევე ბევრ გობლინს და კლანჭს - სიგარეტის ნამწვი უკვე დაიშალა ფოტონებად. ასე რომ, ულტრა საბრძოლო ხომალდმა თანდათან დაიწყო რამდენიმე ნაწილად დაშლა. მიუხედავად იმისა, რომ განხეთქილება ნელ-ნელა მოხდა, ის არანაკლებ საშიში არ ჩანდა. განსაკუთრებით ბევრი სხვათა ფონზე, რომლებიც ან მინიატურული სუპერნოვეების სახით იფეთქებენ, ან, პირიქით, მცირდება ვარსკვლავური ხომალდები. სამწუხაროდ, არა მარტო დერმოსტანის, არამედ დიდი რუსეთის.
  მაგალითად, კრეისერმა ჩაქუჩითა და ნამგლის ემბლემით დაკარგა კონტროლი და შეეჯახა მტრის დრედნოტში. როდესაც ორი მასა ეჯახება მსუბუქი სიჩქარით, ეს უდრის განადგურების რაკეტას. აბსოლუტური ძალით ღებინებს (თუ შეიძლება ასე ვთქვათ, რა თქმა უნდა). აფეთქება ტიტების მსგავსად აყვავდა მრავალფეროვან ფურცლებს, მოულოდნელად შთანთქა ყველაფერი, რაც დაახლოებით ათეული კილომეტრით იყო. ვლადისლავ-ადოლფმა თქვა:
  - და ჩვენი ბიჭები თითქოს უკვე სამოთხეში არიან!
  ქერამ ფილოსოფიურად შენიშნა:
  - სამოთხე ერთადერთი კარგი ადგილია, სადაც არავის ჩქარობს, თუნდაც სიცხეში იყოს!
  ჰიტლერის დარტყმა დათანხმდა:
  - ეს სამყაროს პარადოქსებია. ჩვენ არ გვინდა კარგ ადგილას მოვხვდეთ, მაგრამ ცუდი გვათრევს! ასე რომ, არც კი არის ნათელი, რომელია უკეთესი, სიცოცხლე თუ სიკვდილი.
  გოგონამ ფილოსოფიურად შენიშნა:
  - სიცოცხლე ყოველთვის სჯობს სიკვდილს. ეს არ არის ტყუილად, რომ თითქმის ყველა ადამიანი ასე ფიქრობს. თუმცა, ადამიანების მოსაზრებები, ისევე როგორც ყველაფერი ჩვენს სამყაროში, შედარებითია.
  ფიურერმა შეასრულა კიდევ ერთი საკმაოდ რთული შემობრუნება, რამაც მას საშუალება მისცა ჩამოეგდო ორადგილიანი და, შესაბამისად, ბევრად უფრო ძვირადღირებული და მდიდრულად შეიარაღებული მებრძოლი (რა ლამაზად აფეთქდა, თითქოს პიროტექნიკური მასალების რთული კომბინაციების ფეიერვერკები აალებულიყო), მარგალიტები დამსხვრეული მატერია მიმოფანტული მთელ ვაკუუმში. ვლადისლავ-ადოლფმა აღნიშნა:
  - ადამიანების წარმოდგენები როგორც ბუნებაზე, ასევე ღმერთზე ძალიან წინააღმდეგობრივია. ზოგადად, არსებობს რეაქტიული, ანუ თუნდაც დესტრუქციული გონების ცნება, რომელიც აიძულებს ადამიანს მოიქცეს ისე, როგორც არ უნდა იყოს პრაგმატული ინსტინქტები და მიზანშეწონილობის მოსაზრებები.
  ქერამ, რომელსაც უჭირდა სასტიკი ჩაყვინთვის შემდეგ გამოჯანმრთელება (კიდევ რა შეგიძლია გააკეთო, როცა შვიდი მებრძოლი შენსკენ მიეჩქარება), თქვა:
  - შეწყვიტე პრაგმატიკა - ჩართე მათემატიკა!
  - Არ არის სასაცილო! - უპასუხა ვლადისლავმა.
  უეცრად, საზღვაო ავიაციის კაპიტნის წინ დიდი რუსეთის არმიის სამეთაურო პუნქტის გამოსახულება გამოჩნდა. მართლაც, ეს, რა თქმა უნდა, საჩუქარია - სიწმინდეების სიწმინდეში შეღწევის და თუნდაც აღიარების უნარი, თუნდაც არა სხვისი გეგმები, არამედ საკუთარი ბრძანება.
  აი, ეს არის ფლაგმანი საბრძოლო ხომალდი, დიდი რუსეთის კოსმოსური არმიის შთამბეჭდავი ფლაგმანი ასი კილომეტრის დიამეტრით. და ეს ხომალდი ბუნებრივადაც იბრძვის, რადგან ათიათასობით მძლავრი საარტილერიო ლულა არ შეიძლება იყოს განწირული უმოქმედობისთვის. თუმცა, ფლაგმანი ულტრა საბრძოლო ხომალდი ცდილობს იმოქმედოს სინქრონულად სხვა დიდ გემებთან. მტერს არ შეიძლება მიეცეს მცირედი შანსი, გაანადგუროს ფლაგმანი, სადაც მდებარეობს დიდი რუსეთის კოსმოსური არმიის ესკადრილიის მთავარი სარდლობა.
  გასაკვირია, რომ გენერალური მეთაური და მონარქი მხოლოდ საშვილოსნოში მწოლიარე ემბრიონია. თავად დედა ჩაძირულია შეჩერებული ანიმაციის მდგომარეობაში, რადგან წინააღმდეგ შემთხვევაში მისი მოვალეობების შესრულება ძალიან მტკივნეული იქნებოდა. და უკვე საკმარისად განვითარებული ემბრიონული მონარქის ფუნქციონირებას, რომელსაც აქვს კიდურები და, რაც მთავარია, საკმაოდ დიდი ტვინი, უზრუნველყოფილია მრავალი კიბერნეტიკური ერთეულით. თავად ემბრიონი, რომელიც მეფობს დიდ რუსეთის იმპერიაზე, საკმაოდ კომფორტულად გრძნობს თავს.
  დიახ, რა თქმა უნდა, და მას ამძიმებს საჭიროება, უკვე რამდენიმე წელია დედაშია. შეიძლება მხოლოდ იოცნებოს სირბილზე წასვლაზე ან რაიმეს გადაადგილებაზე. და ეს მტკივნეული სიზმრებია, რადგან დაბადება ნიშნავს დაუყოვნებლივ გაქრობას. ემბრიონი გარე სამყაროსთან ურთიერთობს სკანერების გამოყენებით. რა თქმა უნდა, ისინი არ აჩვენებენ ემბრიონის მეთაურის რეალურ გარეგნობას, არამედ სურათს, რომელსაც უფრო მეტად შეუძლია ნდობის შთაგონება. კერძოდ, სიმპათიური ახალგაზრდა ჩნდება დაუბადებელი მეფის სახით. ის მკაფიო, მბრძანებლური ხმით ბრძანებებს აძლევს ჯარებს:
  - გამოიყენეთ ელასტიური თავდაცვის პრინციპი. როგორც ათასობით წლის წინ, უფრო სუსტი ძალები, რომლებიც რიცხობრივად ჩამორჩებიან, იყენებდნენ უდავო ფაქტს, რომ მცირე მასა ბევრად უფრო მოძრავია, ვიდრე დიდი. ვინაიდან მწირი მასა უმნიშვნელო ინერციით ხასიათდება!
  გოგონა მარშალმა დაადასტურა:
  - რა თქმა უნდა... არმიის მანევრირების უნარი გამარჯვების გასაღებია. რა თქმა უნდა, თავიდან უნდა იქნას აცილებული უკიდურესობები. ჭიანჭველა ხომ არ არის მხეცების მეფე!
  ემბრიონის მეთაურმა გაიცინა:
  - ყველაზე მომაკვდინებელი არსებები ბაქტერიებია. თუმცა არა, შესაძლოა ვირუსებიც კი არა! მართალია პრიმიტიული ორგანიზმია, მაგრამ ეფექტურია! აქ მტერმა შეკრიბა უზარმაზარი ძალები, თითქმის მთელი სამყაროდან, რაც ნიშნავს, რომ მან გამოავლინა დარჩენილი ტერიტორიები.
  ელფმა მარშალმა ფეგომ იასამნისფერი და ნარინჯისფერი პიგტეილებით აღნიშნა:
  - ზოგჯერ ერთი შეხედვით უმნიშვნელო უპირატესობა ფრონტის შეზღუდულ მონაკვეთზე საკმარისია გამარჯვებისთვის. ეს არის მრავალი ბრძოლის, სხვადასხვა ცივილიზაციის უცნაური აქსიომა!
  ნაყოფის იმპერატორმა ჩაიცინა სკანერებით:
  - ამ შემთხვევაში ძირს უყურებ.
  იმავდროულად, დერმოსტანის არმადაები ცდილობდნენ რეორგანიზაციას მოძრაობაში. ძალიან მნიშვნელოვანი რეზერვი მათ უკნიდან მიუახლოვდა. ათასობით დიდი ვარსკვლავური ხომალდი და მილიონობით პატარა ხომალდი გავიდა ზარის ფორმირების გამოყენებით. შედეგად, პარაზიტების ცეცხლოვანი ძალა შესამჩნევად გაიზარდა. გოგონა მარშალმა აღელვებულმა თქვა:
  - აი, კიდევ ერთი კოზირი, რომელიც ნაძირალა მეტოქემ აგდებს. მიუხედავად ამისა, ჩვენი დაზვერვა არც თუ ისე ადეკვატური იყო, არ იყო გათვალისწინებული ძალების ამხელა რაოდენობის შემოყვანის შესაძლებლობა.
  იმპერატორის ჰოლოგრამა ბიჭის სახით დაარტყა ხმალს. საწვავი ჭიშკარს მოხვდა. თითქმის მაშინვე აფეთქდა. ჯერ არის ციმციმი, რომელიც ჭამს თვალებს, შემდეგ კი იასამნისფერი სოკოს ზრდა, რომელიც ანადგურებს ყველაფერს საბრძოლო გემის იარაღის დისტანციაზე. ჰოლოგრამის ბიჭმა თქვა:
  - ეს ფენომენალური გოლის გატანაა! კარგი, დაე, მოწინააღმდეგეებმა ყველაფერი მისცეს. მისთვის სიურპრიზი მაქვს მომზადებული.
  ელფ ფეგომ გარკვეული ეჭვით შეხედა ბრძოლის სურათს. დერმოსტანის არმადა მტკივნეულად ძლიერად გამოიყურებოდა. განსაკუთრებით ულტრა საბრძოლო ხომალდები, რომელთა დიამეტრი ორას ორმოცდაათ კილომეტრს აღწევდა. ელფს უეცრად თავისი მშობლიური პლანეტა გაახსენდა... იქ იდილიური ბუნებაა, სისხლიანი მწერებიც კი არ არიან. და ლომები... ისე, არა ზუსტად ლომები, არამედ ჰიბრიდები სიმინდის ყვავილებით. ზოგადად, ეს მშვენიერი ცხოველია: სხეული სიმინდის ყვავილია, ოქროსფერი მანე კი ქარში ვითარდება. მეტიც, სიმინდის ყვავილები იცვლის ჩრდილს... აქ აშკარა სიმახინჯეა, მიმართული როგორც ადამიანების, ისე ელფების წინააღმდეგ.
  ქერა მარშალმა თქვა:
  "ჩვენ არ ვიცით რამდენი რეზერვი აქვს მტერს, მაგრამ მეჩვენება, რომ დროა გადავიტანოთ ჩვენი ჩასაფრებული პოლკი."
  ემბრიონის იმპერატორმა გააპროტესტა:
  - ახლა არ არის თქვენი ბარათების ჩვენების დრო!
  გოგონა მარშალმა სცადა კამათი:
  თუ ჩვენი ხალხი დაიღუპება, აღარავინ დარჩება საბრძოლველად!
  შემდეგ კი ემბრიონის მეთაური იპოვეს:
  ომს მსხვერპლის გარეშე ვერ მოიგებ. ჭადრაკში შეგიძლია, მაგრამ რეალურ ბრძოლაში არ შეგიძლია! ომის დაუნდობელი კანონი ისაა, რომ დანაკარგები წვიმას ჰგავს, რომელიც გამარჯვების ყლორტებს რწყავს, თქვენ უბრალოდ უნდა დარწმუნდეთ, რომ დანაკარგები არ გადაიზარდოს წვიმაში, რომელიც შლის ყლორტებს! - მერე საშვილოსნოდან გამოგზავნილი ჰოლოგრამა მოულოდნელად სახეში უფრო კეთილი გახდა. - ოღონდ არ იფიქროთ, რომ დანაკარგების შესამცირებლად განსაკუთრებით ულტრა საბრძოლო გემების ხანძრის შედეგად, დიდი რუსეთის ვარსკვლავთმრიცხველები სპირალურად უკან დაიხია.
  ელფის მარშალმა მხარი დაუჭირა ემბრიონის მეთაურს:
  - ესე იგი, ეს ერთადერთი გზაა. ჯერჯერობით უცნობია, რამდენი ძალის გაძევებას შეძლებს მტერი ქვესკნელიდან.
  მართლაც, შიტმოსტანის ვარსკვლავური ხომალდები ცდილობდნენ გადაადგილებას მკვრივ სამწყსოში. ამავდროულად, მათ საერთოდ არ დაზოგეს საბრძოლო მასალა, ისროდნენ რაკეტებს მილიონებზე, არც კი აინტერესებდათ დარტყმის სიზუსტე. ჩანდა, რომ მილიარდობით ასანთი ურტყამდნენ ვაკუუმს, რათა ჰიპერპლაზმაში გადაიზარდოს, დაწვა ყველაფერი ცოცხალი და მოძრავი და შემდეგ გასულიყო. რუსი მეომრები ბევრად უფრო ზუსტად ისვრიან, მაგრამ მტრის უხეში შიში ჭექა-ქუხილი იყო, როგორც ცეცხლსასროლი იარაღი, რომელიც ფრაგმენტებს ფანტავდა, როგორც კონფეტი. სასიკვდილო კონფეტი, რომელმაც ჩამოაგდო დირმოსტანის რამდენიმე ნავი. ნაძირალა ცივილიზაციის განადგურებული ფრეგატების რაოდენობა კი სრულიად გამოუთვლელია. მართალია, რუსული გემები კვდებიან. აქ დაზიანებული კრეისერი, სასოწარკვეთილი, რუსული ტანკივით მივარდა კურსკის ბულგეზე და შეეჯახა მტრის ულტრა საბრძოლო ხომალდს. ასობით ათასი ადამიანის სიცოცხლე ერთბაშად შეწყდა და ხანძარი დაიწვა, თითქოს გიგანტური გაზის მილი ააფეთქეს.
  ჯუჯა მარშალმა პირქუშად შენიშნა:
  - გვახვევენ, მაგრამ ჩვენ არ ვნებდებით! - შენიშნა კვადრატის მეთაურმა (უფრო სწორად მისი ჰოლოგრაფიული გამოსახულება, თავად ჯუჯა გროს-დრედნოუტის კლასის სხვა გემზე იყო!). - აუცილებელი იქნებოდა სულ მცირე კონტრშეტევების განხორციელება მტრის კომუნიკაციებსა და მომარაგების ხაზებზე.
  ნაყოფის იმპერატორმა გაიღიმა თავისი ბიჭური ჰოლოგრამის მეშვეობით.
  - რა, შენი აზრით, დამარცხებული ვარ!
  ჯუჯა მარშალმა დაიღრინა და თათები გაშალა:
  "მაგრამ ისინი საერთოდ არ ზოგავენ საბრძოლო მასალას." ეს ნიშნავს, რომ მათ აქვთ საკმარისი. ასე არ არის, ჩემო ბატონო?
  ემბრიონის იმპერატორმა გააპროტესტა:
  - არა ასე! დიდი მეთაური თავის თავზე უფრო ღირებულია, ამიტომ სიფრთხილის ჩაფხუტი და ეშმაკობის შენიღბვა არ დააზარალებს მას! მოკლედ, მტერი ისევ იმ ტკბილ ილუზიაშია, რომ მასთან ყველაფერი კარგადაა, მაგრამ სინამდვილეში ჩვენი გამარჯვება უკვე ახლოსაა! მოულოდნელად დარტყმა უდრის მუშტის შეცვლას შენადნობი ფოლადის ხმლით!
  
  
  ვიტმენი ცოცხალია
  ისტორიაში მცირე ცვლილება დაკავშირებულია ნაცისტების დიდ წარმატებასთან არდენებზე შეტევის დროს. ნაცისტები უფრო სწრაფად დაწინაურდნენ, შეძლეს ხიდებზე გადაკვეთა და საწყობების ხელში ჩაგდება იარაღით, საბრძოლო მასალისა და საწვავით. წარმატებას ხელი შეუწყო გაფიცვაში ვიტმანის მონაწილეობამაც, რომელიც რეალური ისტორიისგან განსხვავებით არ მომკვდარა! Და რა? ნამდვილი გმირები არასოდეს კვდებიან და უკვდავები არიან! ვიტმენმა განაგრძო ბრძოლა და ქულების შეგროვება. ორასი ტანკის განადგურების შემდეგ იგი გახდა პირველი და ჯერჯერობით ერთადერთი ტანკერი, რომელსაც მიენიჭა რკინის ჯვრის რაინდის ჯვარი მუხის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით.
  ვიტმანის გენიალურობამ ოდნავ შეცვალა ისტორიის მიმდინარეობა. გერმანელები კი ცოტათი იღბლიანები, სწრაფები, ეფექტურები აღმოჩნდნენ. და მათ მიაღწიეს წარმატებას ის, რაც თითქმის მოხდა რეალურ ამბავში, მაგრამ სულ რაღაც ორი საათი აკლდა. ასე რომ, საწყობები დაიპყრეს და გერმანულმა არმიამ გამანადგურებელი ძალა მოიპოვა. შედეგად, ბრიუსელი აიღეს და ასობით ათასი ბრიტანელი და ამერიკელი ჯარისკაცი ტყვედ ჩავარდა.
  სტალინი ჯერ არ ჩქარობდა შეტევას, სურდა მოკავშირეები უფრო ძლიერად დამარცხებულიყვნენ დასავლეთში.
  ბრძოლებმა აჩვენა, რომ Tiger-2 არის ძალზე ეფექტური იარაღი როგორც შეიარაღებით, ასევე ფრონტალური ჯავშნით. გერმანელებმა დაინახეს, რომ წითელი არმია აღმოსავლეთში პასიური იყო , განალაგეს დამატებითი შენაერთები ბრძოლაში და დაიწყეს მათი წარმატება. ფრიცმა ასევე შეიძინა უახლესი თვითმავალი იარაღი E-25, რომელიც იყო მცირე ზომის და წონის, მაგრამ ჰქონდა ძლიერი იარაღი და კარგი ჯავშანი და რაც მთავარია მობილურობა.
  შედეგად, ახალი გამარჯვებები... ახლა კრაუტები პარიზში არიან. ისინი კვლავ იკავებენ საფრანგეთის დედაქალაქს.
  და ეს არის ის, რაც სტალინს სურს - მოკავშირეები დახოცეს და შემდეგ სსრკ მთელ ევროპას მიიღებს.
  სტალინი ცბიერი მელაა... მაგრამ ჩერჩილი არც იდიოტია. როდესაც რუზველტი გარდაიცვალა, მან და ტრუმენმა გააფორმეს ზავი მესამე რაიხთან. ამავე დროს, საფრანგეთიდან დამარცხებული ჯარების ნარჩენების გაყვანა. და, რა თქმა უნდა, სამხედრო ტყვეების სრული გაცვლით და მესამე რაიხის საწვავით და მარაგითაც კი.
  გერმანიამ უპასუხა ანტისემიტური კანონების გაუქმებით. თუმცა ებრაელები დარჩნენ ბანაკებში, მაგრამ არ დაწვეს, მხოლოდ აიძულებდნენ ემუშავათ, ამერიკელებმა კი ბანაკებში კონსერვები და მარცვლეული გაგზავნეს.
  გერმანელებს ხელი ჰქონდათ თავისუფალი საფრანგეთსა და იტალიაში. ახლა სტალინმა გამოთქვა წინადადება ცალკე მშვიდობის შესახებ. მაგრამ ჰიტლერმა უარყო იგი. ივნისში დაიწყო ფრიცის შეტევა. სერიაში შევიდა პირველი E-50 ტანკები. მაგრამ როგორც გაირკვა, მანქანა მთლად წარმატებული არ ყოფილა. მისი წონა დარჩა მაღალი, თითქმის 65 ტონა, უფრო დაბალი სილუეტით ვიდრე Tiger-2-ის, მაგრამ ჯავშანი იყო იგივე სისქის, აშკარად არასაკმარისი, განსაკუთრებით გვერდებზე. რამდენადმე უკეთესი აღმოჩნდა 88მმ თოფი ლულის სიგრძით 100 EL. ის წუთში თორმეტ გასროლას ისროდა.
  მართვის შესრულება დაემატა უფრო მძლავრი ძრავით, რომელიც აჩქარებს 1200 ცხენის ძალას. ზოგადად, ტანკი, რა თქმა უნდა, გაუმჯობესდა Tiger-2-თან შედარებით და ჰქონდა ჯავშნის ოდნავ რაციონალური დახრილობა, მაგრამ გვერდებიდან დაუცველი დარჩა.
  E-100 უკეთესად იყო დაცული, მაგრამ მისი მძიმე წონა ართულებდა ტრანსპორტირებას და საბრძოლო გამოყენებას. ყველაზე წარმატებული იყო თვითმავალი იარაღი E-25, ფრონტალური ჯავშნის ძალიან დაბალი სილუეტით 120 მმ, დიდი დახრილობით და გვერდითი ჯავშნით 82, და ქვემეხი Tiger-2-ისთვის, ეს იყო საუკეთესო თვითმმართველობის. ვერმახტის და მეორე მსოფლიო ომის ძრავიანი იარაღი. ის აჩქარდა სამოცდაათ კილომეტრამდე საათში - 700 ცხენის ძრავა და შუბლზე IS-2 ჭურვებიც კი ჩასვა.
  გერმანელებმა მთავარი დარტყმა მიაყენეს უნგრეთს, ცდილობდნენ გადაერჩინათ ბუდაპეშტი, რომელიც ჯერ კიდევ ალყაში იყო. ბრძოლა უკიდურესად სასტიკი იყო.
  შეტევა დაიწყო 22 ივნისს და წითელმა არმიამ ააშენა ძალიან ძლიერი თავდაცვა. გერმანელებს ჯერ კიდევ აქვთ ცოტა E სერიის ტანკები, მხოლოდ E-25 თვითმავალი თოფები საკმაოდ დიდი რაოდენობით - ისინი საკმაოდ მარტივი წარმოებაა და იაფია. აი მასში ბიკინით გამოწყობილი ორი გოგონა წევს. მანქანა ერთნახევარ მეტრზე დაბალია და ამის წყალობით ის კარგად არის დაცული და შეიარაღებული შედარებით დაბალი წონით.
  ორმა გოგონამ, შარლოტამ და გერდამ, მწოლიარემ, საბჭოთა თოფებს ესროლა. მათ წინ მოძრაობდნენ პაწაწინა მანქანები, რომლებსაც რადიოთი აკონტროლებდნენ და ასუფთავებდნენ დანაღმულ ველებს.
  წითელმა შარლოტამ ქვემეხი ესროლა. მან ჩამოაგდო საბჭოთა იარაღი და შეარხია მკერდი, ძლივს დაფარული ქსოვილის თხელი ზოლით. და მან დაიყვირა:
  - ჰიპერპლაზმის მძვინვარე ცეცხლი!
  შემდეგ კი გერდა დაარტყამს მას ფეხის შიშველი თითებით. და ის ჭიკჭიკებს:
  -ძალიან მაგარი გოგო ვარ და არა ცუდი...
  თვითმავალი იარაღი თვითონ მოძრაობს. და დროდადრო ჩერდება. მისი შუბლის ჯავშანი ძლიერ დახრილია და ეს იძლევა კარგ დაცვას. საბჭოთა იარაღის ჭურვები მგრძნობიარეა რიკოშეტის მიმართ. და არაფერი ემუქრება ასეთ თვითმავალ იარაღს პირისპირ. მათ ჯერ კიდევ შეუძლიათ გვერდზე დარტყმა. მაგრამ გოგოები არ ჩქარობენ. ეფექტური თვითმავალი იარაღი აღემატება SU-100-ს ჯავშნის გამჭოლი სიმძლავრით და ასევე არის უკეთ დაცული, უფრო მობილური და ამავე დროს მსუბუქია.
  და წითელ არმიას არ აქვს საკმარისი მშრალი საქონელი. ძირითადად T-34-85 ტანკი, რომელიც არ არის საკმარისად ძლიერი თავისი იარაღით და აქვს სუსტი ჯავშანი. და გერმანული თვითმავალი იარაღი E-25, სხვათა შორის, უფრო მსუბუქია, ბევრად უფრო ძლიერია ჯავშანტექნიკაში და იარაღში.
  გოგოები ჩხუბობენ... ძალიან ლამაზი და ახალგაზრდა. და მათი თვითმავალი თოფები ბომბავს და ისვრის...
  ფრიცმა საბოლოოდ მოახერხა ბუდაპეშტში გარღვევა. დამაჯერებელი გამარჯვება, გარშემორტყმული საბჭოთა ნაწილებით. ბევრი დაიჭირეს და მოკლეს.
  მართალია, ნაცისტებმა მნიშვნელოვანი ზარალი განიცადეს. და ამდენი ძალა არ არის. ისე, თუ აღჭურვილობა ჯერ კიდევ იწარმოება, მაშინ ადამიანური რესურსი არ არის საკმარისი.
  ბავშვები და ქალები ჯარში იწვევენ. ან უცხოელები, მაგრამ ისინი არ არიან საკმარისად სანდო.
  თუმცა ბრძოლები გრძელდება... წითელი არმია ძალიან ჯიუტად ეწინააღმდეგება, მრავალი თავდაცვითი ხაზით. გერმანელები კიდევ ასი კილომეტრით მიიწევენ წინ და ჩერდებიან. მე არ მაქვს საკმარისი ძალა. და თავად წითელი არმია მიდის შეტევაზე. მაგრამ ის ასევე არ არის ძალიან წარმატებული და ოდნავ განზე უბიძგებს გერმანელებს.
  სანამ ზამთარი მოვა... ფრონტის ხაზი სტაბილურდება. 1946 წლის იანვარში წითელი არმია წინ მიიწევდა აღმოსავლეთ პრუსიასა და პოლონეთში, მაგრამ მცირე წინსვლას მიაღწია.
  გერმანელები ზამთარში ნავს არ ქანაობენ. ბრძოლები სისხლიანია. მაგრამ ფრონტის ხაზი ნელია...
  და იწყება პირველი მსოფლიო ომისთვის დამახასიათებელი პერიოდი. ფრონტის ხაზი უმოქმედო ხდება. გერმანელები და უცხოური დივიზიები წინ მიიწევენ ზაფხულში, ხოლო წითელი არმია ზამთარში. და ვერავინ მიაღწევს მნიშვნელოვან წარმატებას.
  წლიდან წლამდე ომი გრძელდება. გერმანელები გარკვეულწილად უსწრებენ სსრკ-ს რეაქტიული თვითმფრინავების განვითარებაში. სსრკ-მ MIG-15 მასობრივ წარმოებაში მხოლოდ 1949 წელს შემოიტანა. მაგრამ ამ დროისთვის გერმანელებს ჰქონდათ ME-462 და XE-362. და რაც მთავარია, დისკის თვითმფრინავები, რომელთა ჩამოგდება მძლავრი ლამინარული თვითმფრინავიდან მცირე იარაღით შეუძლებელია.
  ტანკებს აქვთ გერმანული "E" სერიები... ამის საპირისპიროდ გამოჩნდა T-54 და IS-7. მაგრამ გერმანელებმა შემდეგ დაიწყეს AG სერია - უფრო მოწინავე პირამიდული.
  მაგრამ არავის ჰქონდა უპირატესობა. ფრონტის ხაზი ადგილზე რჩება.
  1953 წლის მარტში სტალინის გარდაცვალებამდე...
  და აი, პარტიის ხელმძღვანელობაში არსებული გარკვეული დაბნეულობით და ძალაუფლებისთვის ბრძოლით ისარგებლეს, გერმანელებმა შეძლეს წარმატების მიღწევა. მაგრამ შემდეგ ბერიას დაპატიმრებისა და სიკვდილით დასჯის შემდეგ, დიდი სტრატეგის ვასილევსკის უზენაეს მთავარსარდლად დანიშვნა და სახელმწიფო თავდაცვის კომიტეტის უფროსის მალენკოვის გაძლიერება. ფრონტის ხაზი დასტაბილურდა ევროპის საზღვრებში.
  სანამ სსრკ-ში ძალაუფლებისთვის ბრძოლის პერიოდი იყო, გერმანელებმა შეძლეს ნემანამდე მიაღწიონ და დაიბრუნონ ბალკანეთი, რუმინეთი, ბულგარეთი, სლოვაკეთი, საბერძნეთი, ალბანეთი და დაებრუნებინათ სრული კონტროლი ევროპაში.
  მაგრამ ფრონტის ხაზი კვლავ დასტაბილურდა უკვე სსრკ-ს საზღვრებზე 1941 წელს...
  შემდეგ კი 1955 წლის დეკემბერი... წითელი არმია, ტრადიციის მიხედვით, ზამთარში ისევ წინ მიიწევს. რამდენი წელი გაგრძელდა ომი? საშინელება თოთხმეტი და ნახევარი! და დასასრული არ ჩანს!
  სანამ ჰიტლერი ცოცხალია, ომი არ დასრულდება. მალენკოვი მიდრეკილია მშვიდობისკენ იმავე საზღვრებში 1941 წლის 22 ივნისამდე. მაგრამ ჰიტლერი ჯიუტია და ნებისმიერ ფასად უნდა გაიმარჯვოს!
  წითელი არმია წინ მიიწევს. უახლესი IS-12 ტანკი მიდის ბრძოლაში. მანქანა 203 მმ კალიბრის იარაღით. დიდია, ათი ავტომატით. და ექვსი გოგონა - ეკიპაჟის წევრი. ისინი ცდილობენ ტანკის პირველივე მოდელს. ძალიან დიდი და მძიმე ხომ არ არის? მანქანა ეფექტურია? გოგონები, 25 დეკემბერს შობისა და ყინვის მიუხედავად, მხოლოდ ბიკინში არიან. მართალია, ავზს აქვს უახლესი გაზის ტურბინის ძრავა და ის თბილია. გარდა ამისა, თავად ექვსი გოგონა არ არის მარტივი.
  ორმოცდაერთი წლიდან იბრძვიან. ჩვენ კი შევეჩვიეთ თითქმის შიშველ ყოფნას ნებისმიერ ამინდში. სინამდვილეში, როცა მუდამ ბიკინში ხარ, სიცივის შეგრძნებას წყვეტ. და კანი ხდება ელასტიური და გამძლე.
  გოგონები შიშველი ფეხებით მართავენ მკვლელ მანქანას. ისინი მართლაც საყვარლები და ლამაზები არიან.
  ალენკა აქ ბოსი და ეკიპაჟის მეთაურია. რა არ უნახავს გოგონას ომის თოთხმეტი წელიწადნახევრის განმავლობაში? სად იყო ის? ფრონტი ბრესტიდან სტალინგრადისკენ გაიარა, სტალინგრადიდან ვისტულამდე და ახლა ისინი წინ მიიწევენ ბიალისტოკის მხარეში. თავად ბიალისტოკი ჯერ კიდევ გერმანელების ხელშია. ფრონტის ხაზი სტაბილური გახდა. და მათ გათხარეს ღირსეული რაოდენობის თხრილები.
  ასე რომ, ფაქტობრივად, ომი უსასრულოა... და შეიძლება გაგრძელდეს ერთ წელზე მეტიც. და რა უნდა ამ ჯიუტ ჰიტლერს?
  აქაც აშშ-სა და ბრიტანეთს არ სურთ მშვიდობა სსრკ-სა და მესამე რაიხს შორის. მათ სურთ, რომ ორივე მხარე მთლიანად გაანადგუროს ერთმანეთი.
  IS-12-ზე მყოფი გოგონები წინ მიიწევენ. ტანკის შუბლის ჯავშანი არის 450 მმ კუთხით. ჭურვები ხტუნავს. და გოგონები უპასუხებენ.
  მაგრამ სსრკ-ში ჯერჯერობით მხოლოდ ერთი ასეთი ტანკია. IS-10 უკვე წარმოებაშია, მაგრამ ორმოცდაათ ტონას იწონის. IS-7 კვლავ იწარმოება როგორც T-54. T-55 ასევე გამოჩნდა მასებში, მაგრამ ჯერჯერობით ის მხოლოდ წარმოებაში შედის. გერმანელებს აქვთ პირამიდული ტანკები. ასევე ძალიან ძლიერი და სრულყოფილი. და მაღალი წნევის თოფები მოკლე ლულებით.
  ასე რომ, ბრძოლა წინ არის ყველაზე სერიოზული. ნატაშა და ანიუტა მძლავრი გემის იარაღიდან ისვრიან და ყვირიან:
  - ჩვენი დროშა ბერლინის თავზე იქნება!
  და მათ შიშველი თეთრი, მარგალიტისფერი კბილები. და გოგოებს ნაღმებით ვერ შეაჩერებ.
  ორი ჭურვი მოხვდა შუბლის ჯავშანს... ისინი რიკოშეტირებენ. არა, IS-12 სერიოზული მანქანაა და ასე მარტივად ვერ წაიყვან.
  მაგრამ IS-7, რომელიც გოგოების მარჯვენა მხარეს მოძრაობს, როგორც ჩანს, მაღალი წნევის ქვემეხიდან მოხვდა და გაჩერდა. დააზიანა სიმპათიური ბიჭი.
  ალენკა, რომელიც მუცლის კუნთებს ახვევს, მღერის:
  - ყველაფერი შეუძლებელი შესაძლებელია ჩვენს სამყაროში, ნიუტონმა აღმოაჩინა, რომ ორი და ორი ქმნის ოთხს!
  ბრძოლა ამ დრომდე შეუფერხებლად მიმდინარეობს. საბჭოთა ქვემეხი მოხვდა გერმანელებს. დიდი მარუსია ჭურვებს ურტყამს. ეს არის გოგონების ცხოვრება და ბედი. და მღერიან:
  - არავინ გაგვაჩერებს, არავინ დაგვამარცხებს! რუსი მგლები ანადგურებენ მტერს, რუსი მგლები - სალამი გმირებს!
  ავგუსტინე, ტყვიამფრქვევიდან ისროდა, ამბობს:
  - წმინდა ომში! ეს იქნება ჩვენი გამარჯვება! რუსეთის დროშა წინ, დიდება დაღუპულ გმირებს!
  და ისევ მკვლელი თოფი ღრიალებს და ჟღერს:
  - არავინ გაგვაჩერებს, არავინ დაგვამარცხებს! მტერს რუსი მგლები ამსხვრევიან, ხისტი ხელი აქვთ!
  მარია, ეს ოქროსფერი თმიანი გოგონა ხელმძღვანელობს ტანკს და ყვირიან:
  - ძლიერად დავამარცხოთ ფაშისტები!
  გერმანელებს უჭირთ, ცაში ბრძოლაც მძვინვარებს. მაგრამ ჯერჯერობით MIG-15 სიჩქარითა და შეიარაღებით ჩამოუვარდება გერმანულ ბრენდებს. ბრძოლა არათანაბრად მიმდინარეობს.
  ჰაფმანმა, ამ შესანიშნავმა ტუზმა პილოტმა, ომის წლებში კარგი კარიერა გააკეთა. უფრო ზუსტად, მშვენიერი და ფანტასტიკური. სამასი თვითმფრინავის მიღწევის შემდეგ მან მიიღო რკინის ჯვრის რაინდის ჯვარი ვერცხლის მუხის ფოთლის ხმლებითა და ბრილიანტებით. ოთხას ჩამოგდებულ თვითმფრინავს მიაღწია, მან მიიღო რკინის ჯვრის რაინდის ჯვარი ოქროს მუხის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით. ხუთასი თვითმფრინავისთვის მან მიიღო გერმანული არწივის ორდენი ბრილიანტებით, ხოლო ათასის შემდეგ რკინის ჯვრის რაინდული ჯვარი პლატინის მუხის ფოთლებით ხმლებითა და ბრილიანტებით. და მიაღწია ორ ათას თვითმფრინავს, მან მიიღო რაინდის ჯვრის დიდი ჯვარი.
  უნიკალურმა პილოტმა შეძლო მრავალი საჰაერო გამარჯვების მიღწევა. და ის ჯერ კიდევ ცოცხალი იყო. ჰაფმანმა ცოტა ხნის წინ დააწინაურა გენერლის წოდება. მაგრამ ის მაინც დაფრინავდა როგორც კერძო პილოტი.
  როგორც ამბობენ, ცეცხლში არ იწვის და წყალში არ იხრჩობა. მრავალი წლის ომის დროს ჰაფმანმა შეიძინა მონადირის ინსტინქტი. ის სუპერ ლეგენდარული პილოტი და ძალიან პოპულარული გახდა. მაგრამ მას ჰყავდა ძლიერი კონკურენტი - აგავა, რომელმაც ასევე გადააჭარბა ორი ათასი ჩამოგდებული მანქანის მაჩვენებელს. და ის უახლოვდებოდა ჰაფმანს. მაგრამ ის ჯერ კიდევ ძალიან ახალგაზრდაა და ჯერ არც ერთი მებრძოლი არ დაუკარგავს.
  გოგონამ შიშველი, გახეხილი ფეხებით დააჭირა პედალებს და საჰაერო ქვემეხების აფეთქება გამოისროლა. ახლა კი ოთხი საბჭოთა MIG-15 მანქანა ჩამოაგდეს.
  აგავა იცინის და ამბობს:
  - გარკვეულწილად, ყველა ძუები ვართ! მაგრამ მე ფოლადის ნერვები მაქვს!
  და ისევ გოგონა შორდება. ერთი აფეთქებით ჩამოაგდებს სსრკ-ს შვიდ თვითმფრინავს - ექვს მიგს და ერთ ტუ-4-ს და ყვირიან:
  - ზოგადად, თუ სუპერ არ ვარ, მაშინ ჰიპერ ვარ!
  აგავა, რა თქმა უნდა, ძუა. პილოტი ლუციფერისგან. ძალიან ლამაზი თაფლისფერი ქერა.
  აქ ის ისვრის კიდევ ერთ აფეთქებას და ერთბაშად ჩამოაგდებს რვა საბჭოთა თვითმფრინავს MIG-15 და ახმოვანებს:
  - ყველაზე კრეატიული და რეაქტიული ვარ!
  გოგონა ნამდვილად არ არის სულელი. მას შეუძლია გააკეთოს ყველაფერი და შეუძლია გააკეთოს ყველაფერი. მას პირადს ვერ უწოდებ.
  და მისი ფეხები ისეთი გარუჯული, ისეთი მოხდენილი...
  მაგრამ მირაბელა მის წინააღმდეგ იბრძვის... დიდი ხნის განმავლობაში კოზედუბი საუკეთესო საბჭოთა ტუზი იყო. მან შეაგროვა სსრკ გმირის ექვსი ოქროს ვარსკვლავი, ჩამოაგდო ას სამოცდაშვიდი თვითმფრინავი. მაგრამ შემდეგ ის გარდაიცვალა. მაშინ ვერავინ შეძლო მისი რეკორდის მოხსნა. და მხოლოდ ახლახან მირაბელამ აჯობა კოზედუბს. და ჩამოაგდეს ას ოთხმოცზე მეტი თვითმფრინავი, იგი გახდა სსრკ-ს შვიდგზის გმირი.
  ეს ტერმინატორის გოგოა! მისნაირი ვინმე შეაჩერებს მოლაშქრე ცხენს და შევა ცეცხლმოკიდებულ ქოხში.
  და კიდევ უფრო მაგარი.
  მირაბელას რთული ბედი ჰქონდა. ბავშვთა შრომის კოლონიაში მოვხვდი. ფეხშიშველმა და ნაცრისფერი ხალათი ეცვა, ტყე გაჩეხილა და ღეროები დახერხა. ის ისეთი ძლიერი და ჯანმრთელი იყო. ძლიერი ყინვების დროს ის ფეხშიშველი და ციხის პიჟამოებით დადიოდა. და ერთხელ მაინც ჩავწექი.
  რა თქმა უნდა, ეს ფენომენი შეინიშნებოდა ფრონტებზეც. მირაბელა დიდი ხნის განმავლობაში იბრძოდა ქვეითებში, შემდეგ კი პილოტი გახდა. მირაბელამ პირველი ცეცხლოვანი ნათლობა მოსკოვის ბრძოლაში მიიღო, სადაც კოლონიის შემდეგ დაუყოვნებლივ წავიდა. და იქ თავი მაგრად გამოიჩინა.
  იგი ფეხშიშველი და თითქმის შიშველი იბრძოდა ძლიერ ყინვაში, რამაც ფაქტიურად პარალიზა ვერმახტი. ისეთი დაწყევლილი, დაუმარცხებელი გოგო იყო. და მან საფუძვლიანად მიაღწია წარმატებას.
  მირაბელას სჯეროდა სსრკ-ს გარდაუვალი გამარჯვების. მაგრამ დრო გადის. უფრო და უფრო მეტი მსხვერპლია, მაგრამ გამარჯვება არ მოდის. და ეს მართლაც საშინელი ხდება.
  მირაბელა ოცნებობს გამარჯვებებზე და მიღწევებზე. მას ჰყავს სსრკ-ს შვიდი ვარსკვლავი - ეს სხვაზე მეტია! და ჯანდაბა, ის იმსახურებს თავის ჯილდოებს! და განაგრძობს სამხედრო ჯვრის ტარებას. სტალინი რომც მოკვდეს, მისი საქმე ცოცხლობს!
  შემოდის გოგო და ეკიდება... ჩამოაგდებს გერმანულ XE-362-ს და ყვირიან:
  - აერობატიკა! და ახალი ეკიპაჟი!
  მართლა მაგარი გოგოა. ნამდვილ კობრას ბევრი რამის შეუძლია.
  მირაბელა ახალი ვარსკვლავია...
  ბრძოლა რამდენიმე დღე გრძელდება ახალი წლის დადგომამდე... საბჭოთა IS-12-მა ლილვაკები და ლიანდაგები დაზიანდა - მიმდინარეობს შეკეთება. დიახ, ასეთი სასტიკი და დაუნდობელი ომი. და რამდენ ხანს გაგრძელდება?
  და ეს ყველაფერი იმიტომ, რომ ვიტმანი გადაურჩა დასავლეთის ბრძოლებს.
  თავად ვიტმანი გარკვეული პერიოდის განმავლობაში იბრძოდა სატანკო ეკიპაჟში. მას შემდეგ, რაც რიცხვი სამას მანქანამდე მიიყვანა, იარაღის, ნაღმტყორცნების, სატვირთო მანქანების, მოტოციკლების და სხვა ნივთების გარეშე დაჯილდოვდა: რკინის ჯვრის რაინდული ჯვარი ოქროს მუხის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით და დააწინაურეს გენერლის წოდება.
  რის შემდეგაც აღარ იბრძოდა. მაგრამ ის მეთაურობდა მეექვსე, SS სატანკო არმიას.
  კურტ კნიპსელი გახდა ვერმახტის ყველაზე წარმატებული სატანკო ტუზი. მაგრამ მხოლოდ ხუთასი განადგურებული ტანკის შემდეგ მიიღო რკინის ჯვრის რაინდის ჯვარი.
  რატომღაც ჯილდოები ჩამოართვეს. მართალია, ათას ტანკს მიაღწია, საბოლოოდ მიიღო: რკინის ჯვრის რაინდის ჯვარი ვერცხლის მუხის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით.
  კურტ კნიპსელი არის ძალიან ეფექტური საბრძოლო მანქანა. იბრძოდა სხვადასხვა ტანკებში. ის იყო მსროლელიც და მეთაურიც. კარგა ხანს ყველას წინ დავდიოდი კონკურენციის გარეშე.
  მაგრამ მშვენიერი გერდა უკვე ახერხებდა მის დაწევას. გოგოები კარგად იბრძოდნენ. მაგრამ შემდეგ მათ პაუზა ჰქონდათ. ოთხივე ლამაზმანი დაორსულდა და შეეძინათ წყვილი: ვაჟი და ქალიშვილი. მაგრამ შესვენების შემდეგ ისინი სწრაფად ანაზღაურდნენ.
  ახლა კი გერდამ კნისელს გვერდი აუარა.
  როგორ შეუძლიათ მათ თავი აარიდონ გადაადგილებას? ისინი ფეხშიშველი და მხოლოდ ბიკინით იბრძვიან. გოგოებმა კიდევ ერთხელ შეისვენეს, ისევ გააჩინეს ბავშვები. ახლა კი ორი ათასი განადგურებული ტანკის რიცხვს მივუახლოვდით. და მათ შეეძლოთ უპრეცედენტო ჯილდოს იმედი ჰქონოდათ: რკინის ჯვრის რაინდის ჯვრის ვარსკვლავი ვერცხლის მუხის ფოთლებით, ხმლებითა და ბრილიანტებით.
  ეს გოგოები არიან!
  გერდა საბჭოთა მანქანას ესვრის. ის ანადგურებს კოშკს და ყვირის:
  - მე ჯანდაბა ვარ!
  და ისევ ისვრის. აღწევს T-54. და ყვირის:
  - სამშობლო გერმანია!
  გოგონა ცახცახებს. და ძალიან აქტიურია... დიახ, ასეთი სტრატეგიული სერია აქვს. უკვე 1956 წელია... ომი გრძელდება და გრძელდება... არ მინდა გაჩერება. წითელი არმია სხვადასხვა ადგილას წინსვლას ცდილობს. მაგრამ ფრთხილად იყავით, ცოტა ადამიანური რესურსია დარჩენილი.
  და რუსეთს სისხლი სდის.
  წითელი არმია რუმინეთისკენ წინსვლას ცდილობს. შემდეგ კი იყო ძლიერი საარტილერიო სროლა, სროლა და მკვლელობები.
  მაგრამ მტერი ელოდება. გერმანელებს აქვთ ყველაზე პოპულარული ტანკი, AG-50. ის T-54-ს აღემატება დაცვით, განსაკუთრებით გვერდებზე და, შესაძლოა, იარაღის ჯავშანსატანკო ძალით, მაგრამ უფრო მძიმეა. მართალია, გერმანელის სიჩქარე უფრო მაღალია გაზის ტურბინის ძრავის გამო.
  გერმანული ტანკი ისვრის და გაიტანა.
  მარგარეტის ეკიპაჟი იბრძვის. ცივსისხლიანად იბრძვის. გერმანელმა გოგოებმა საბჭოთა ტანკი ჩამოაგდეს. და ხალისიანად ღრიალებენ.
  დიახ, და აქ ვერ გავალთ...
  ცაში ბრუნავს დისკი, რომელსაც ალბინა და ალვინა პილოტირებენ. საბჭოთა მანქანები ორ ქერა გოგონას დაეჯახა. და ამას ოსტატურად აკეთებენ. სრულიად დაუცველი დისკო ვერძი მიგი და ტუ. მკვლელი მანქანა. და მეომრები შიშველ თითებს აჭერენ. და ისინი არ აძლევენ წითელ არმიას შანსს ცაში.
  დისკის თვითმფრინავი არის ის, რაც სსრკ მეცნიერებს არ შეუძლიათ კოპირება. ეს არის ის, რისთვისაც ანტიდოტი არ არის ნაპოვნი. და გერმანელები თავს ძალიან თავდაჯერებულად გრძნობენ ჰაერში. და ჯადოქრებივით იბრძვიან ჯადოსნური ჯოხით.
  ალბინამ, რომელიც მტერს უთითებდა დისკს, დაიკივლა:
  - ღმერთი თუ არის, მაშინ ის გერმანელია!
  ალვინამ, მტერი გაანადგურა, დაადასტურა:
  - აუცილებლად გერმანელი!
  გოგოს კი გაეცინა... საერთოდ, გაუთავებელი ომითაც დაიღალა. აბა, გერმანელები და რუსები ერთმანეთს კლავენ. უფრო სწორედ, წითელი არმია და ვერმახტი. მაგრამ ფრონტის ხაზი ისევ უძრავია... და არც დასასრული ჩანს და არც ზღვარი.
  ომი... ეს უკვე რეალობაა. ომის დაწყების შემდეგ დაბადებული მეომრები იბრძვიან ცაში და მიწაზე.
  მაგალითად, ჰანს ფოიერი. რკინის ჯვრის პირველი ხარისხის ორდენის ყველაზე ახალგაზრდა მფლობელი. და შემდეგ იგი გახდა ყველაზე ახალგაზრდა მიმღები რკინის ჯვრის რაინდის ჯვრის ორდენი საბჭოთა გენერლის დატყვევებისთვის.
  დიახ, ეს მართლაც ძალიან მაგარია.
  ჰანს ფოიერი სასოწარკვეთილი მებრძოლია. ბიჭი გიგანტივით იბრძვის, ზამთარში კი ცივა, მხოლოდ შორტები აცვია.
  ეს მართლაც ძალიან მაგარია!
  ჰანსი საუკუნეების განმავლობაში გახდა ცნობილი!
  და საერთოდ, აქ ისეთი წარმოუდგენელი და ინტენსიური ომი მიდის... ნებისმიერი AI ქრება.
  რუმინეთში კი წითელი არმია ვერ შეაღწევს გერმანიის თავდაცვას. ორივე მხარემ ზარალი განიცადა. იანვარი დგება... და ყოველდღე უფრო და უფრო მეტი ადამიანი იღუპება და იჭრება.
  სიგიჟეს არ აქვს დასაწყისი და დასასრული.
  აგავა ისევ ცაშია და საბჭოთა მანქანებს ესვრის. ის არის მონადირე და მტაცებელი. ურტყამს მტერს.
  მანქანები, რომლებსაც ის დაეჯახა, ძირს ვარდება. შემდეგ კი გოგონა სახმელეთო ძალებს ესვრის. დაარტყა IS-7. და ის იცინის:
  - მე საუკეთესო ვარ! მე ის გოგო ვარ, რომელიც მტრებს კლავს!
  და ისევ გადაეცემა საჰაერო სამიზნეებს. ეს არის ტანკების და ყველა სატრანსპორტო საშუალების გამანადგურებელი, რომელიც დაფრინავს და ისვრის.
  აბა, ეს არის ის, რაც დუღს წინ. საშინაო ფრონტზე კი მეცნიერები ცდილობენ შექმნან რაღაც სასიკვდილო. მიუხედავად იმისა, რომ ეს არ გამოდის საუკეთესოდ.
  მაგრამ აქ არის პატარა ტანკი AG-5. მანქანა შვიდ ტონას იწონის. საბრძოლო ტესტების გავლა. და ღრღნის და ღრღნის მტერს.
  და როცა სიმღერის დრო დადგება, არავინ გაგვაჩერებს და არ დაგვამარცხებს!
  AG-5 მირბის და ისვრის როგორც მიდის. და ასეთი ტანკის გაჩერება შეუძლებელია. და ჭურვები რიკოშეტირდება.
  და მანქანაში ზის ათი წლის ბიჭი, ფრიდრიხი, და ყვირის:
  - და მე ნამდვილად ვიქნები სუპერ მებრძოლი!
  და ისევ გაისროლა... და ურტყამს კოშკის ცენტრს. და მისი დესტრუქციული ძალა, მიუხედავად იმისა, რომ მცირე კალიბრია, კოლოსალურია.
  და ცაში ჰელგა იბრძვის. ფეხშიშველი გოგონა ბიკინით აკრეფს გადასახადებს. და ხარობს მისი ფანტასტიკური წარმატებებით.
  და აგავა წინ მიდის... და ასევე იბრძვის.
  უკვე 1956 წლის თებერვალია... წითელმა არმიამ ვერსად მიაღწია წარმატებას. მაგრამ გერმანელები ვერც წინ მიიწევენ. საშინელი მიწისქვეშა ტანკები მიდიან ბრძოლაში. მაგრამ ისინი მხოლოდ ტაქტიკურია.
  გოგონები მიწისქვეშ შევარდნენ, საბჭოთა იარაღის ბატარეა გაანადგურეს და უკან დაბრუნდნენ.
  ამავე დროს, ტყვედ ჩავარდა რამდენიმე პიონერი. გოგოებმა დატყვევებული ბიჭები გააშიშვლეს და მათი წამება დაიწყეს. პიონერებს მავთულით ურტყამდნენ, შემდეგ შიშველ ქუსლებს ცეცხლით გამოწვავდნენ. მერე ცხელი მაშებით დამიწყეს ფეხის თითების დამტვრევა. ბიჭები ველური ტკივილისგან ყვიროდნენ. ბოლოს გოგოებმა მკერდზე ცხელი რკინით დაწვეს ვარსკვლავები და ჩექმებით გაანადგურეს თავიანთი მამრობითი სრულყოფილება. ბოლო რამ დაასრულა პიონერებმა და მტკივნეული შოკიდან დაინგრა.
  გოგოებმა, მოკლედ, უმაღლესი კლასის შესრულება აჩვენეს. მაგრამ ისევ გერმანელებმა მნიშვნელოვანი ვერაფერი მიაღწიეს.
  ძლიერი თვითმავალი თოფები: "შტურმაუსი", გასროლილი საბჭოთა პოზიციებზე. მათ ბევრი ნგრევა და განადგურება მოახდინეს. მაგრამ საბჭოთა თავდასხმის თვითმფრინავმა დაარტყა ერთ-ერთი მანქანა და კრაუტები დაბრუნდნენ.
  ნაცისტები ცდილობდნენ დისკეტების გამოყენებას საბჭოთა ბატარეების დასამსხვრევად. მათ წინააღმდეგ ზღარბი და ასაფეთქებელი ნივთიერებები გამოიყენეს. მოხდა დარტყმების ტოტალური გაცვლა.
  აი, ალბინა და ალვინა ისევ თავიანთ მფრინავ თეფშზე. ისინი მიუთითებენ ფეხის შიშველი თითების გამოყენებით ჯოისტიკის ღილაკებზე დაჭერით და ამას ძალიან ოსტატურად აკეთებენ.
  გოგონები, რა თქმა უნდა, აჩვენებენ უმაღლეს აერობატიკას. მათ დისკი ამოიღეს და ათეული საბჭოთა საფრენი აპარატი ჩამოაგდეს.
  ალბინა ჭიკჭიკებს:
  - მრისხანე სამშენებლო რაზმი! იქნება ვარსკვლავი!
  და ისევ ატრიალებს მანქანას. და გოგონები ანადგურებენ წითელ არმიას. უფრო მეტიც, საფუძვლიანად ...
  ალვინა ასევე ჩამოაგდებს ათეულ საბჭოთა თვითმფრინავს და ყვირიან:
  - გიჟი გოგოები და სულაც არა ქალწულები!
  ეს უკანასკნელი მართალია. წყვილმა მამაკაცებთან ერთად ძალიან გართობა. და მან ყველანაირი რამ გააკეთა. გოგოებს უყვარდათ კაცები - ეს სიამოვნებდა მათ! და განსაკუთრებით თუ ენით მუშაობ.
  უმაღლესი რანგის გოგო... აწამეს პიონერი... ჯერ გააშიშვლეს და ორი ვედრო წყალი ყელში ჩაასხეს. მერე გაბერილ მუცელთან ცხელი რკინა მიიტანეს. და როგორ დაწვეს! პიონერი ველური ტკივილისგან ყვიროდა... წვის სუნი იდგა.
  ალვინამ მას გვერდით ცხელი მავთული დაარტყა. და როგორ უნდა სიცილი... ძალიან სასაცილოა.
  შემდეგ მან იმღერა:
  - დავიღალე ზურგის ძარღვით - ჩემი ბედნიერება მინდა გავაცინოთ!
  და როგორ გაიცინებს! და ის გაიშიშვლებს თავის მარგალიტის კბილებს! ამ გოგოს მოკვლა უყვარს, რა გოგოა!
  და გოგონას ფეხები ყველა შიშველი და მოხდენილი აქვს. ნახშირზე ფეხშიშველი სიარული უყვარს. და ასევე დატყვევებული პიონერების განდევნა. ქუსლები შემწვარი რომ შეიწოვება, ისე ღრიალებენ. ალვინაც კი ძალიან სასაცილოდ თვლის. და ალბინაც გოგოა, მოდი, ვაღიაროთ - სუპერ! როგორ მოვაყაროთ იდაყვი მოწინააღმდეგეს ნიკაპში. და ის ყვირის:
  - მე უმაღლესი კლასის გოგო ვარ!
  და შიშვლებს მარგალიტის კბილებს. რომელიც ბრწყინავს თითქოს გაპრიალებული. და მეომარი შთამბეჭდავია! ეს შეიძლება იყოს ის, რისი თქმაც ზღაპარში ან კალმით არ შეიძლება!
  ორივე მეომარი ცაში საბჭოთა MiG-ებს ჩამოაგდებს. ლამაზმანები აქტიურობენ. მათში ოდნავი ეჭვიც არ არის. და ასეთი ველური და ექსტაზური სილამაზე.
  მეომრები შიშველი ფეხებით აკონტროლებენ ჯოისტიკს და თავს ესხმიან რუსულ მანქანებს. დაჭერისას მებრძოლებს დაამსხვრევენ, თითქოს ჯოხს ურტყამენ კრისტალს. გოგოები დაუნდობლები და დაუნდობლები არიან. ისინი შეიცავს ბრაზის ძალას და ვნების ალი. და გამარჯვების ნდობა. თუნდაც თხუთმეტი წელი გაგრძელდეს ომი. მაგრამ არც დასრულება სურს. ალბინა და ალვინა პოპულარობის პიკზე არიან. და მათ არ სურთ უკან დახევა ან გაჩერება ერთი წუთით. და ისინი თავისკენ მიიწევენ და მტერს არჭობენ.
  ალბინა, რომელიც ჩამოაგდებს საბჭოთა თვითმფრინავებს, ყვირის:
  -გოგონა დაიღალა ტირილით, მირჩევნია ბასტის ფეხსაცმელი დავხრჩო!
  და როგორ ღრიალებს და მარგალიტისფერ კბილებს აცეცებს. და როგორ უნდა ახლა მას მამაკაცი. უყვარს მამაკაცების გაუპატიურება. იგი ძალიან კმაყოფილია ამით. წაგიყვანს და გააუპატიურებს.
  ალბინა ყვირის:
  გოგონების სექსი არის სექსი
  აქ არის დიდი პროგრესი!
  მეომარი კი სიცილს იფეთქებს... და ისევ დავხოცოთ ყველა ჩვენი მტერი. მას ბევრი ენერგია აქვს. და სავსეა კუნთების სიძლიერით.
  და ალვინა იღრინდება:
  - მოდი, მტერს წვრილად დავამსხვრიოთ!
  და მეომარი დაიწყებს აქტიურ სიცილს! და მე წარმოვიდგენდი, როგორ იკეცებოდნენ მისი ბიჭები. მაგრამ მოდით ვთქვათ, რომ ეს სასიამოვნოა.
  მარტი უკვე გვიახლოვდება... მზე უფრო და უფრო ანათებს. გაზაფხულის პირველ დღეს რუსი ბიჭები ფეხშიშველი დარბიან გამდნარ თოვლში. ისინი იცინიან საკუთარ თავზე, იღიმებიან და თავიანთ ლეღვს აჩვენებენ გერმანელებს.
  პიონერები წითელი ჰალსტუხებით, მოკლე თმის შეჭრათ, ზოგიერთი მათგანი უფრო მოკლეც კი. დარბიან და ხტებიან. მათი შიშველი ფეხები თითქმის არ ცივდება. ისინი ძალიან უხეში გახდნენ. გოგოებიც დარბიან, თანაც ფეხსაცმლის გარეშე. ვარდისფერი, მრგვალი ქუსლები მზეზე ანათებს. მშვენიერი საბჭოთა გოგოები. გამხდარი, სპორტსმენი, მიჩვეული ცოტათი საქმით.
  და ყველა კბილებს ღრიალებს... გაზაფხულის პირველი დღე სინათლისა და შემოქმედების ნამდვილი სიხარული და წყურვილია!
  და არის საჰაერო ბრძოლა ცაში. მირაბელა, ეს არის ნომერ პირველი საბჭოთა პილოტი, რომელიც ჩამოაგდებს სხვა გერმანულ თვითმფრინავს. და როგორც ყოველთვის, გოგონას მხოლოდ ბიკინი აცვია. სამუდამოდ ახალგაზრდა და არასოდეს ქრებოდა. ასეთი სულიერი ძალა იმალება მასში.
  თუმცა მირაბელასაც უყვარს, როცა მას მამაკაცები ეხებიან. მას ნამდვილად მოსწონს. ამიტომაა ის მფრინავი... როცა გოგონას შიშველ, დაკუნთულ სხეულს მამაკაცის ხელები აფუჭებს, ეს ნამდვილი სიამოვნებაა. და დიდი გართობა!
  მირაბელა სხვა ნაცისტურ მანქანას ურტყამს და ჩურჩულებს:
  - ჯავშანტექნიკა ვარ!
  გოგონა შიშველი, მრგვალი ქუსლებითაც კი ურტყამს მართვის პანელს. Ის დიდებულია. და განუმეორებელი.
  მირაბელა გამოდის მისგან. და აგავა მიფრინავს მისკენ. ბოლოს ორი ყველაზე წარმატებული ქალი მეომარი-მფრინავი ერთმანეთს შეხვდა. ისინი ერთმანეთს მრგვალი სახლიდან ესვრიან. ისინი ცდილობენ მის მიღებას შორიდან. მაგრამ ეს არ გამოდის ძალიან კარგად. ორივე ლამაზმანი სროლის ხაზიდან მიფრინავს. და ისინი კბილებს აგრესიულად აცლიან. ისე, ქალები ძუები არიან. ისინი ძლიერად უყურებენ ერთმანეთს თვალებში. უფრო სწორედ, თავდახრილი და ისევ ისვრიან. გერმანული ME-562 მაინც უკეთესია ვიდრე MIG-15 და საბჭოთა მანქანა ჩამოაგდეს...
  მაგრამ მირაბელა ახერხებს განდევნას, ფრენის კარიერაში პირველად კარგავს თვითმფრინავს. ყველაზე ცუდი ის არის, რომ იგი მტრის ტერიტორიაზე აღმოჩნდა. და ეს ცუდია. დიახ, ბედის ასეთი უნიკალური ირონია. და 1956 წლის 1 მარტს სამყარო იცვლება, მაგრამ ფიურერის წესი კიბერნეტიკურ თამაშში რჩება.
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"