Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Sin Montecrista In Napoleona Bonaparta

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Deček Benedetto, sin grofa de Montecrista, je v veliko pomoč Napoleonu Bonaparteju tako, da je nemškemu feldmaršalu Blucherju izročil paket dezinformacij. Posledično Napoleon Bonaparte zmaga v bitki pri Waterlooju in celotna svetovna zgodovina se spremeni.

  SIN MONTECRISTA IN NAPOLEONA BONAPARTA
  OPOMBA
  Deček Benedetto, sin grofa de Montecrista, je v veliko pomoč Napoleonu Bonaparteju tako, da je nemškemu feldmaršalu Blucherju izročil paket dezinformacij. Posledično Napoleon Bonaparte zmaga v bitki pri Waterlooju in celotna svetovna zgodovina se spremeni.
  . POGLAVJE št. 1
  Kot da se vojska Napoleona Bonaparta pripravlja na odločilno bitko pri Waterlooju. Benedetto, v telesu preprostega fanta, starega približno dvanajst let, je dobil od poveljstva nalogo, da zadrži prihod pruske konjenice, ki jo je vodil Blucher.
  Ni tako preprosto. Fant pa je moral temu maršalu povedati naslednje: pravijo, da je most miniran in da se moramo premakniti. Pravzaprav je most dobro varovan s strani Nizozemcev in do njega ni lahko priti.
  Toda Napoleon ima potreben pečat in Blucher mora verjeti sporočilu dečkovega glasnika. Ki, mimogrede, govori odlično angleško in ima blond lase. In mladost vliva še več zaupanja. Tako obstaja stereotip, da otrok ne najemajo kot resne vohune.
  In če bo Blucher verjel in pustil konjenico, bo čas zmagan in Britanci bodo poraženi.
  Benedetto prijaha k Blucherju na majhnem poniju s pomembnim sporočilom. Deček je seveda oblečen kot sel. Toda med galopom si je sezul osovražene pametne škornje, na konju pa raje jezdi bos, kar je veliko bolj prijetno.
  On pa se seveda zabava in je dobre volje. Vendar moraš priti do Blucherja in deček udari ponija ob straneh. In konj, čeprav majhen, je okreten.
  Benedetto je besno zapel:
  Vsi gledamo Napoleone,
  Želimo si neslutenih zmag...
  Tako, da se nas milijoni borijo,
  In tako, da otroci ne poznajo težav!
  
  Da Waterloo ne grmi,
  Da listje ne krvavi...
  In da ni poraza,
  Vso srečo s pravo številko!
  
  Zdaj je samo še fantek
  In kmalu bom postal častnik ...
  Po polju skačem kot zajček,
  Pokažimo pogum z zgledom!
  
  Izročil bom, kar je gospod naročil,
  Čeprav je v tem precejšnje tveganje...
  In satan ima tisoč obrazov,
  Sposoben nas je zrušiti!
  
  Včasih me udarijo po petah,
  In močna palica žvižga ...
  Z usodo sva se igrala skrivalnice,
  S to trdnjavo kot monolit!
  
  Ne moremo se spraviti na kolena
  In ne moreš ga upogniti s trdim bičem ...
  V imenu svetlih generacij,
  Pokazali vam bomo pot do uspeha!
  
  Gospod ni pogosto usmiljen
  Vsi moramo trpeti...
  Nesrečni so tudi bogati in revni,
  Naj bo čas za spremembe!
  
  Verjamem, da bo v Evropo prišel mir,
  Napoleon je za vedno monarh...
  Vsi bomo imeli lepo življenje,
  In oseba bo srečna!
  Po tej pesmi je postalo bolj zabavno. Deček sel je ujel mulja z golimi prsti. In potem ga je spretno vrgel in rahlo zmečkal. Preletel je in se zaletel v repinca.
  In neka ptica ga je v enem zamahu pogoltnila. To je res smešno.
  Benedetto je zapel:
  Repinca raste pod ograjo,
  Na ograji sedi petelin!
  In postalo je še bolj smešno in zabavno ... In fant spet udari ponijev zadek z golimi petami in jo šiba.
  Napoleon je velika osebnost. Res je bil skoraj genij, čeprav uspešen, a zaenkrat. Tu je poveljnik Aleksander Suvorov živel devetinšestdeset let in zmagoval do konca svojega življenja. In če bo živel, recimo, petinsedemdeset let, se bo boril z Napoleonom v boju. Recimo pri Austerlitzu ali še prej? Kdo bi bil potem Napoleon? Ali, nasprotno, Napoleon bi bil več let nepremagljiv. Kaj bi svet pričakoval?
  Po eni strani je seveda dobro, da imamo enoten imperij, namesto da se prepiramo med malimi državami in narodi. Toda po drugi strani bi vsi ti številni Napoleonovi sorodniki ustvarili veliko težav in lahko bi bila neumnost. Še posebej, če je ta veliki monarh prej ali slej umrl. Da, in na tak ali drugačen način so vedno bile in bodo težave.
  Če bi Napoleon prišel do popolnejšega sistema enotnega imperija.
  Vzemimo za primer carsko Rusijo: tam ima tudi cesar družino, vendar je imperij enoten, enoten in ni razdeljen na različna kraljestva. In tukaj ni neumne konkurence.
  Fant se je nasmehnil in med galopom s sabljo presekal grbo.
  A eno so Romanovi s svojo odlično genetiko iz Rurika, drugo pa Bonaparteji, ta plebejska kri. In obstaja razlika. Benedetto seveda ni vedel, kaj čaka Rusijo in dinastijo Romanovih v prihodnosti in sploh kaj ima Francoz s tujino.
  Rad bi se pozanimal s svojim...
  Fant je celo z veseljem zapel znamenito ljudsko romanco, ki jo je nekoč pel z grofom Montecristom, ki ga je takrat imel za lastnega očeta.
  In romanca, moram reči, je zelo svetla in zanimiva;
  V Gaskoniji beseda "strahopetec" ni znana,
  ne poznam meča, če se motite. Gaskonci imamo najboljši okus na svetu - Ne maramo ničesar razen slave!
  
  Visoke ličnice, posebne, ki jih je treba postati - Tukaj je gaskonjski videz fanta sveta. Verjemite mi, gospod, ne bo vam treba dolgo čakati - Pariz bo še vedno vedelPariz bo še vedelPariz bo še vedno poznal Benedetta!
  
  Burgundija, Normandija, Šampanjec ali Provansa, In tudi v tvojih žilah je ogenj, A sreča nima časa zate, Še na belem svetu, Ni še na belem svetu, Ni še na belem svitu, Tam je Gaskonja. .
  
  Ne morem živeti v Parizu brez slave.
  Vse moje življenje je minilo - čas je, da se spopadem z usodo. Torej, koliko si star, otrok moj? Ah, veliko, gospod, veliko - dvajset in nekaj!
  
  Je vaša roka mirna? - Trdno! - To je prava lastnost Gaskonjca z zelo čisto dušo In prav tako drzen sem bil, ko je Pariz priznal GaskonjcaPariz je priznal GaskonjcaPariz je priznal Gaskonjca Montecrista!
  
  V Gaskoniji beseda "strahopetec" ni znana, ne poznam meča, če se motite. Gaskonci imamo najboljši okus na svetu - Ne maramo ničesar razen slave.
  
  Visoke ličnice, poseben postati - Tukaj je gaskonjski pogled za vas z pozdravi Verjemite mi, gospod, ne bo vam treba dolgo čakati - Pariz bo še vedelPariz bo še vedelPariz bo še poznal Benedetta!
  
  Burgundija, Normandija, Šampanjec ali Provansa, In tudi v tvojih žilah je ogenj, A sreča nima časa zate, Še na belem svetu ne, Še na belem svetu ne, Dokler na belem svetu ni Gaskonje!
  Čeprav Benedetto ni ravno Gaskonec, ampak bolj Parižan. Zdi pa se, da je Montecristo res Gaskonec.
  No, cilj je že blizu. Vidne so konjske patrulje vojske feldmaršala Blucherja.
  Fant mu je stresel vrečko pred nos in mu pokazal prepustnico. In seveda so ga pogrešali. Mladi bojevnik je bil poln moči in energije. In dejstvo, da je bil videti kot fant, je vzbujalo še več zaupanja. Navsezadnje so otroci rože življenja in splošno velja, da so bolj zaupljivi kot odrasli.
  In tabornika so povabili k mizi. Dali so mu kos jagnjetine in dobro, zeleno vino. Benedetto je srkal le še zadnji košček, saj se je bal, da se mu ne razveže jezik.
  Fant je informacije posredoval naprej, pa so nanj skoraj pozabili. No, lahko uživate na dopustu. In hkrati morda lahko zapojemo, kaj je domoljubnega?
  In fant je pel z občutkom in izrazom;
  Moja Britanija spi
  Skrito, tajno
  Dano tebi in meni
  V dolgo zarjo!
  
  Čudna imena
  Ulice, zgradbe
  Kmalu to spoznanje
  Preverite, tukaj je vaš
  
  Vstopnico, jo prišijte v rokav, ki ni bil rdeč
  Tako da sovražiš to barvo
  Zaplet vaše igre je očitno nevaren:
  Magija, vojna, ljubezen, šestnajst let
  
  Le tisti, ki mu je ugasnil obup v očeh
  Ne more se umakniti, ne bo večno spal
  Stoletje bo zagotovo zavedlo vse
  Spi, moja Britanija.
  
  Spi moja Britanija
  Usoda mi jo je dala
  Sreča in trpljenje -
  sam si
  
  Spi, britanska vojna
  Zgodaj, zgodaj
  Meč vaše izvolitve
  Vzgojen iz jezera
  
  dno in kot vsako jeklo poje o krvi,
  pije moje in se umiva z ljubeznijo
  v kraljevo deželo pod krhko zvezdnato streho,
  kjer sta še naprej vladali jesen in pomlad
  
  Obstajajo krone, ne cerkve - privez za angele,
  Krono je po nesreči zlomil neki škrat
  Toda, kot je zapustil pokojni Charlie, v naših sanjah
  Njegovi zmaji letijo
  
  Spi moja Britanija
  
  Srečanja brez slovesa
  Ti nisi ti, jaz nisem jaz
  Klavirski govori
  Dve roki
  
  Usmrtitve brez odpuščanja
  jaz nisem ti Kdo sem jaz?
  Samo tok ve
  Starodavna podzemna reka
  
  In ta majavi most vodi pod obok
  Tisti, ki je hodil po vodi, ne da bi se utopil
  Zanesljivo modri žamet se razprostira na valovih
  Pogumno hodi po njej, medtem ko ves svet spi
  
  In tvoji sovražniki spijo držijo svoja srca,
  Prijatelji spijo, svojo usodo pa so zaupali zlatemu levu
  Tudi tisti, ki naj bi pohodil dojenčka
  Spi z rokami okrog lepe vdove!
  
  Spi moja Britanija
  
  Spi moja Britanija
  Skrito, tajno
  Ritem vašega dihanja -
  Moj breguet
  
  Smrti razen imena
  Nič za menjavo
  Moja čista zvezda
  Anglija je spet v hiši
  Spi v plamenih zore
  Spi, ljubezen moja
  Ti si moja Britanija.
  Čeprav je zoprno, da Francoz tako poje. Je pa v uniformi angleškega dečka.
  In tako se je Blucherjeva vojska odpravila po napačni poti. In Benedetto ga je zapustil in hitel naprej. Fant je in ne bi smel sedeti pri miru. Tik pred odhodom mu je uspelo osvojiti deset zlatih lujkov. In s tem sem bil zelo zadovoljen. In zdaj je na konju odjahal nazaj k Napoleonu in se veselil precejšnje nagrade. Navsezadnje mu je to uspelo tako sijajno. Bilo je, kot da bi bil sam Džingiskan. Da, če bi Napoleon, tako kot Džingiskan, živel dvainsedemdeset let, ne da bi poznal poraz, bi bil svet drugačen. In morda bi v njem vladala harmonija in sreča. In tako je Evropa razdeljena, carska Rusija pa si je prigrabila Kraljevino Poljsko. Zakaj je to logično? Če ste šibki, zakaj vam potem ne bi potrgali kosov?
  Benedetto je začel peti, ko je jezdil na svojem belem konjičku;
  Država Francozov je sveta domovina,
  V kateri so vsi enaki in veliki.
  Raztegnjena od roba do roba,
  Z odmevom širokih korakov!
  
  V njem so gore - zlati vrhovi,
  In reke se lesketajo s čistim srebrom ...
  Pozimi je sneg kot bujni sivi lasje,
  Spomladi potok za trdnim bregom!
  Potem pa je deček obmolknil, čutil je nevarnost. In čistokrvni konj je prestrašeno zarjovel. Benedetto se je ozrl - za njim so kasali volkovi. In to je že resno. Tukaj jih je že cela jata.
  Fant je z golimi petami udaril po križu konja in ga pognal v galop. Ob tem se je fant zamislil. Ta volk je podla zver. Na primer, pojedel je rdečo kapico. Je to z njegove strani spodobno? Kaj lahko rečete o volku?
  Benedetto je tem sivim plenilcem zapel komično pesem z ironijo;
  Napenjam se z vso močjo - in z vsemi kitami,
  A danes - zopet kot včeraj: Obkrožijo me, obkrožijo - Veselo me ženejo k številkam!
  Za jelkami se upirajo dvocevke -
  Tam lovci se skrivajo v sencah, - Volkovi se kockajo po snegu, V živo tarčo se spreminjajo.
  Začenja se lov na volkove,
  Začenja se lov - na sive plenilce, prekaljene in mladiče! Tepeči kričijo, psi pa lajajo do bruhanja, Na snegu je kri - in lise rdečih zastav.
  ne igrajo enakovredno z volkovi
  , a njihova roka ne omahne: Z zastavami so zaščitili našo svobodo, udarijo samozavestno, zagotovo.
  Volk ne more prekiniti tradicij -
  Očitno so v otroštvu slepi mladički, Mi, volčji mladiči, sesali volčico In vase prisesali: ne morete zgrabiti zastav!
  In zdaj - lov na volkove,
  Lov je v teku - na sive plenilce, prekaljene in mladiče!
  Naše noge in čeljusti so hitre -
  Zakaj, vodja, daj mi odgovor - Lovimo in hitimo na strel In ne poskušaj skozi prepoved?!
  Volk ne more, ne sme drugače.
  Zdaj se moj čas končuje: Tisti, ki sem mu usojen, se je nasmehnil in dvignil pištolo.
  Začenja se lov na volkove,
  Začenja se lov - na sive plenilce, prekaljene in mladiče! Tepeči kričijo, psi pa lajajo do bruhanja, Na snegu je kri - in lise rdečih zastav.
  Prišel sem iz poslušnosti:
  Za zastavami - žeja po življenju je močnejša! Samo - za seboj sem veselo slišal presenečene krike ljudi.
  Napenjam se na vso moč - in na vse tetive,
  A danes - ne kakor včeraj: Obkolili so me, obkolili - A lovci so ostali brez vsega!
  Začenja se lov na volkove,
  Začenja se lov - na sive plenilce, prekaljene in mladiče! Tepeči kričijo, psi pa lajajo do bruhanja, Na snegu je kri - in lise rdečih zastav.
  Nakar so jo volkovi res vzeli in zaostali. Poleg tega, če bosonogi fant poje, to pomeni, da je res kul in je bolje, da se ne zajebavate z njim.
  In Benedetto je z velikim užitkom vzel in z bosimi prsti zmečkal komarja. In pripomnil je:
  - Spremenil sem tok zgodovine!
  In res se je vse spremenilo. Blucher ni prišel pravočasno in Napoleon je zmagal pri Waterlooju. Potem so prišli na vrsto Nemci. Veliki poveljnik je osvojil še nekaj zmag. Vključno z rusko vojsko. Toda Francozi so preveč utrujeni od dolgotrajnih vojn. In preveč moških je bilo ubitih.
  In Napoleon Bonaparte je pristal na mir. Francija je obdržala severno Italijo, Nizozemsko, Švico in del Nemčije ter severno Španijo.
  Po kateri v Evropi nekaj časa ni bilo vojne. Res je, Francozi so šli v Afriko in zavzeli Alžirijo in Maroko. Nato je bila osvojena Tunizija, nato še Libija in Egipt. Vojna za severno Afriko se je za Francijo končala uspešno. In potem v Sudan.
  Napoleon je vladal do marca 1842 in živel dvainsedemdeset let, kot Džingiskan. Nasledil ga je njegov sin Napoleon II. Kmalu je postal cesar avstrijskega cesarstva. Toda to je druga zgodba. Napoleon je postal velika legenda. In njegova dinastija je veličastna dinastija. In Bonapartejeva vladavina je resnično legendarna.
  Nastala je celo ta pesem:
  Bilo je viharno stoletje, čudovito stoletje:
  Glasno, veličastno; Bil je ogromen človek, izguba slave.
  To je bila doba junakov!
  Toda dama se je zmešala in iz razpok so prilezle mušice in žuželke.
  Vsak mamin sinček,
  vsak oropan, norec modnih neumnosti, ki dela liberalne nastope.
  Nasprotnik despotizma,
  govornik Enakosti, - Zabuhel, slep in bradat, Ponosen matičar.
  zvezke Thiersa in Rabeauja
  in kot goreč Mirabeau poveličuje svobodo.
  In glej: naš Mirabeau
  starega Gavrila Za zmečkano volanko treplja brke in gobec.
  In poglej: naš Lafaet
  Brutus ali Fabricius da moške pod prešo, skupaj s peso.
  
  PUSTOLOVŠČINE POSEBNIH ENOT IN HČERI BOGOV
  OPOMBA
  Dogodivščine večnih otrok se nadaljujejo v vesoljskem odredu. Obenem večnega dečka Eduarda Sturgeona čakajo nove dogodivščine, tudi med troli, orki, vilini in drugimi bitji domišljijskega sveta. In tudi hčere bogov demiurgov se borijo z ramo ob rami z njimi.
  . POGLAVJE št. 1
  Bojevnica Adala je zašepetala:
  - Kaj imaš tokrat, večno mladi genij?
  Edik je odgovoril z deškim nasmehom:
  - Tudi na to obstaja odgovor!
  Ogromen kovinski udav z usti, v katerem so se vrteli vrtalni zobje, se je še naprej plazil bližje in bližje otroškemu odredu posebnih sil. Za to dolgo pošastjo so se začeli pojavljati veliki roboti, podobni hodečim želvam. In na glavah so imeli topove, ki so streljali iz laserskih sistemov. Res je, manj kot popolni žarki niso povzročili večjega uničenja.
  Deček genij je izvlekel navaden žični ulitek z bakrom in nanj pritrdil grah z neznanim polnilom.
  In ga izstrelil v smeri grozečega, mehanskega plazilca. Žica se je zapletla v svedre in takoj zaiskrila. Ogromen udav se je začel tresti.
  Deček, ki je ležal na Edikovi desnici na zahodu, je zazvonil:
  - Vau! lepa!
  Telo mehanskega plazilca je trznilo in podrlo hodeče robotske želve. Obrnili so se in začeli streljati drug na drugega. In zaradi udarcev laserskih žarkov se je oklep dejansko zvil in kovina zgorela.
  Fantje in dekleta jurišne enote otroških specialnih enot so zavzeli in odprli ogenj, da bi ubili, z laserskimi mitraljezi.
  Edik je zavpil:
  - Pusti pri miru! Varčujte z energijo fantje! Protipulzar!
  Otroški specialci so nehali streljati. In tako je bilo že jasno, da je trzajoči orjaški udav s svojim telesom pohabil in zmečkal skoraj vse avtomobile. To je resnično pošasten učinek in preprosto super.
  Deklica Adala je pomežiknila mlademu genialnemu poveljniku in pripomnila:
  - Odlično je! No, ti si borec! Uporabite sovražnikovo moč proti njemu!
  Deček poveljnik ji je pomežiknil in rekel:
  - Seveda potrebujemo znanstveni, subtilen pristop.
  Udav je s trzanjem zlomil hodeče robotske želve; bodisi so eksplodirale ali pa so bile sploščene. Tudi njegov rep je s histeričnim mahanjem prevračal rezervoarje na gosenicah, ki so skočile iz grajskih vrat.
  Izkazalo se je, da so nemočni in sveče so zagorele. In izgledalo je kul.
  In granate so letele iz sodov in zadele svoje ljudi. In veliko uničenja oborožitvenih stolpov.
  Kot odgovor so z grajskega obzidja spet začele delovati orožne baterije. Na mehanskega udava so deževali tako laserski žarki kot izstrelki, ki jih črpa uničenje. Prvi streli so mu prebili kožo iz jekla in titana. Začeli so se pojavljati prelomi. Kot črvine so se pojavile luknje v oklepu te pošasti.
  Deklica, ki je bila Edikova desna, je zacvilila:
  - To je ognjemet! Dali smo mu veliko!
  Fant poveljnik je pojasnil:
  - Dobil sem ga od svojih ljudi!
  Otroci bojevniki so v en glas vzkliknili:
  - Resnica in sreča sta z nami,
  Močno bomo udarili po kolesih ...
  Naša glavna naloga je
  Ubijte zlobne tujce!
  Adala, to dekle, ki je veliko doživelo in je celo moralo ugrabiti gravitacijsko-magnetnega lovca, je zapisala:
  - Čudovito je, če obstaja pameten in znanstveni pristop!
  In deklica je pokazala hologram, kako je pobegnila iz koncentracijskega taborišča. Bos in oblečen v črtasto pižamo je mladi ujetnik dirkal po ledeni skorji, ki je pokrivala letališče. In streljali so nanjo. Deklica je bila suha, na njenem otroškem obrazu so se pojavile celo ličnice iz prisilne prehrane delovnega koncentracijskega taborišča, na prsih njene pižame pa se je svetila številka. Vendar ji je uspelo priti v borec in uporabila elektronsko kartico, ukradeno stražarju.
  Posledično je stroj, napolnjen z elektroniko, odlepil premaz.
  In deklica je pritiskala z golimi, okroglimi petami, hrapavimi od prisilne hoje bosih nog in nenehnega, trdega dela. Da, otroško delovno koncentracijsko taborišče ni sanatorij. Po drugi strani pa tam razviješ takšno vzdržljivost, da je koristno iti tja. Adala je na videz stara le dvanajst let, v resnici pa je seveda starejša, pa tudi izkušena, četudi ne tako izkušena in prefinjena kot Edik.
  Na hologramu je bilo razvidno, kako leti graviomagnetno letalo z dekletom. Na sliki se pojavi njena ostra brada, pod rožnato modrim očesom pa modrica. Toda dekle, ki ima veščine pilota, se zelo spretno izogiba laserskim žarkom, ki jo poskušajo sestreliti.
  Njeni goli, otroški prsti samozavestno prstajo po gumbih krmilne palice. In izgleda super.
  Adala je poslala poljub in zapela:
  - Na letalih hitimo čez valove,
  Kvarki se penijo v eterskih vrtincih...
  Kaj bom sporočil svojemu planetu -
  Otroci podlunarnega, modrega sveta!
  In za njo so bojna letala hitela zasledovati drzno dekle. In izgleda izjemno agresivno, kot cela jata jastrebov. In streljajo in zdi se, da ni možnosti za pobeg.
  Toda deklica Adala je po radiu poklicala heroja Edika in on je bil kot vedno pripravljen.
  Mladi bojevnik, ki je bil videti star približno dvanajst let, čeprav je bil v resnici izkušen borec in briljanten oblikovalec, ji je odletel naproti. Fant je bil oblečen le v športne kratke hlače, a je z bosimi nogami ujel najmanjši tresljaj svojega letečega krožnika. In jasno je bilo, da je fant najboljši.
  Takoj, ko z golo peto pritisne na gumb, se zasliši val. Naenkrat so trčili štirje sovražni lovci, ki so hiteli naprej. In sledile so eksplozije.
  Adala je pomežiknila s svojimi safirnimi očmi in rekla:
  - To je najvišji razred!
  Ostali sovražnikovi lovci so začeli streljati z velike razdalje. Trup in rep letala, ki ga je deklica ugrabila, sta bila potresena od šrapnelov in razbitin.
  Mlada bojevnica je še močneje stisnila gole pete in na borcu naredila salto.
  Toda Edik, ta večni fant, je vzel in spuščal drobne mehurčke iz svojega letečega krožnika. Hiteli so z veliko hitrostjo in zdelo se je, da se bodo zaleteli v jato jastrebov.
  Slišati je bilo eksplozije, zlome in na koščke raztrgana sovražna letala. To je hud udarec.
  Fant, ki je spretno delal z bosimi, gibčnimi nogami, je zapel:
  Kako smo živeli v boju
  In ne boji se smrti ...
  Tako bova odslej živela ti in jaz!
  In v višinah zvezd,
  In gorska tišina -
  Morski val in močan ogenj!
  In silovit in besen ogenj!
  Tako so se otroci spopadli s sovražnimi borci. Tisti, ki jim je uspelo preživeti, so se vrnili. In Adala se je vrnila k Edikovemu odredu. Z njimi je bil le del otroških specialcev - mladih bojevnikov z edinstvenimi veščinami.
  Zdaj odbijajo nov napad iz trdnjave. Ker so očitno spoznali, da borbenih in preveč razvitih ter inteligentnih otrok bojevnikov ni mogoče pridobiti z elektronskimi pripomočki, so pehoto vrgli v boj.
  Sami veliki bojevniki kolesarji, visoki dva metra in pol, so šli v ofenzivo. Bili so v bojnih oblekah in na videz okorni.
  Toda planili so v bitko z ogromnim pritiskom in napadli kot tanki. Tukaj se je razpletla bitka.
  Zdaj lahko začnete streljati. Otroci bojevniki so nanje streljali z laserskimi puškami. Bilo je zadetkov na pošastih iz inogalacta. Vendar so odgovorili.
  Deklica in fant sta bila poškodovana in opečena od sovražnih žarkov.
  Edik je z nasmehom odgovoril:
  - Vklopim zaščitno polje!
  Adala je zaskrbljeno vprašala:
  - In skozi to lahko streljamo na sovražnika!
  Deček poveljnik je samozavestno odgovoril:
  - Da! Vsekakor! To je ena in pol dimenzija. Omogoča pretok energije na vaši strani, ne pa tudi na sovražnikovi strani!
  Bojevnik v bojni obleki z zelenimi pegami je vzkliknil:
  - To je kul okolje!
  In bitka se je nadaljevala z neverjetno močjo! In zdaj so se otroci izkazali za popolnoma neranljive. In svoje sovražnike so uničili brez truda. Oni, v rokah večno mladih vojakov posebnih enot, imajo laserje s termokvarkovim črpanjem in to je resno. Tako pri termokvarkovi fuziji en gram snovi oddaja energijo, ki je enakovredna zgorevanju štirih milijard ton premoga. Torej si lahko predstavljate, kako gromozanska je ta moč.
  Toda otroci se ne borijo vedno s tako popolnim orožjem in imajo tehnološko premoč.
  Tako je Edik prižgal video in tribarvni hologram, ki je prikazoval njegov boj z mnogo bolj primitivnimi tehnologijami, hkrati pa nič manj nevarnimi, ter z otroki, ki jim je bilo težko.
  Ko se je Edik po udarcu zbudil, ga je drugi fant Pashka močno stresel za ramo. Fant je poskočil in ujel prestrašeni pogled svojega rdečelasega, novopečenega tovariša in vprašal:
  - Kaj delaš?
  Pashka je s prstom pokazal na Edikovo glavo in zamrmral:
  -Kdo te je tako obril?
  Edik se je z roko prijel za lase in zmedeno zamrmral:
  - Vau ... - Ježek ju je zbodel pod prsti in zatipala sta impresivno in hkrati bolečo bulo.
  Tedaj je Edik pogledal svojo desno roko in zagledal svežo opeklino v obliki taboriščne številke. Znani trinajsti ...
  Fant je izdavil:
  - Bravo! Izkazalo se je, da to niso sanje. Pravzaprav sem bil zaprt!
  Paša je zmedeno pogledal partnerja in zamrmral:
  -Kam so te dali?
  Edik je z žalostnim tonom odgovoril:
  - V vesoljski zapor ... Se pravi v zapor na drug planet!
  Pashka je zmajal z glavo ... Mislil je, da se je temu zagorelemu zmešalo. A Edik ni bil videti prav nič nor, čeprav se mu je pod očesom svetila zdravilna črnica. Skoraj plešasta plavolasa fantova glava mu je dajala videz zločinca ali obupanega razbojnika.
  Vendar pa fantje nimajo več časa za ugibanja. Čas je, da tečem na skromen ribji zajtrk in spet vzamem lopato.
  Toda tokrat ni bilo mogoče delati dolgo. Ponovno je poletelo reaktivno jurišno letalo Orkmet. Fantje so se skrili na dnu jarkov, od zgoraj pa so deževale zračne bombe.
  Edik je poskušal streljati iz pištole, vendar tokrat sovražna letala niso mogla posneti teh strelov. Orkmet stormtrooperji so spodaj pokriti s trdnim, zlitinskim oklepom in ni možnosti, da jih krogla prebije.
  Nato je fant z bosimi prsti vzel granato. Ker so mišice nog večje od mišic rok, lahko s spodnjim udom vržete "darilo" na veliko večjo razdaljo kot z zgornjim.
  Fant je globoko vdihnil, se obrnil na hrbet in z vso silo vrgel kumulativno granato. S sikanjem je preletelo mimo in zadelo prenizko lebdečega stormtrooperja. Izgubil je nadzor in eksplozija ga je skoraj prepolovila. In Edik je sovražniku pokazal nos.
  Nato je fant terminator našel še eno granato. Kot so ga naučili v vesolju: posebna tehnika brcanja, z vrtenjem bokov, iztegovanjem in premikanjem prstov. V tem primeru granata leti veliko dlje, kot bi jo lahko vrgli z roko. Ni zaman, da so štiri čuvajke obvladale tudi tehniko metanja s spodnjimi okončinami.
  Tako drugo reaktivno jurišno letalo Orkmet izgubi krila in leti z nosom naprej v tla. S tako močjo prebija zemljo, kot bi hotel priti v Ameriko.
  Pashka občudujoče vzklikne:
  - Ja, ti si super borec!
  Edik je ponosno napihnil prsi in zarjovel:
  - Res sem super ...
  Fant s sveže obrito glavo izgleda nekoliko komično. Toda tu je tretja granata, ki najde svoj cilj z neizprosno natančnostjo! No, bo po tem kdo dvomil, da je ta fant junak? In niti ne zadnji junak, ampak vitez, ki bo vodil vse!
  Edik Osetrov je zapel, z golimi prsti otipal četrto granato in jo silovito vrgel:
  Zahrbtna kača se je skrila v razpoko,
  Prikrite Rusove sanje o zastrupitvi ...
  Toda mogočni vitez bo zadel svojo tarčo,
  Pod jasnim soncem jeze se bo stopila barva!
  Med petjem je fant vrgel še peto granato. Zelo spretno jo je prestregel s svojo gibljivo nogo, nato pa jo vrgel še enkrat. Učinkovala je najbogatejša šola borilnih veščin, vključno s treningom kozmične Amazonke na oddaljenem planetu.
  Edik je takrat veliko obvladal in postal pravi super as. In zdaj vrže šesto granato. Zelo spretno ga vrže navzgor in leti, dobesedno reže zrak kot drsalka.
  Fant Terminator pravi:
  Himna domovine poje v naših srcih,
  V vsem vesolju ni lepšega...
  Stisnite viteški metalec žarka močneje,
  Umri za od Boga dano Rusijo!
  In sedma granata, ki jo vrže bosonogi deček, hitro leti mimo, najde svoj cilj.
  Ostali pionirji poskušajo posnemati svojega novega idola, a jim granate padajo z nog ali pa letijo slabše kot iz rok. Clara pa pravočasno ukaže:
  -Pusti me pri miru! Samo Eduard Osetrov meče granate!
  Fant je zelo ponosen na zaupanje, ki mu je bilo izkazano, in znova vrže darilo, odtrga krilo HEC-283 in povzroči, da stroj Orkmet izgubi nadzor. In hitrost curka ne pomaga orkom.
  Eduard Osetrov veselo pravi:
  Očetova domovina, ti si moja draga mati,
  Ne prenesem trpljenja ljudi...
  Pripravljen sem dati vse, kar imam -
  Pojdite skozi bolečino, žalost, kakršne koli preizkušnje!
  Zdaj deveta granata najde svoj cilj. Fant, ki je tako podoben japonskemu anime junaku, ga zelo spretno sproži.
  Po uspešnem metu Edward ponovno izgovori:
  Domovina v srcu - struna igra,
  Življenje bo dobro za vse na svetu ...
  In sanjam o domovini - sveti državi,
  Kjer se veseli otroci smejijo!
  Jastrebi Orkmet, ki so zlikali zemljo, odletijo, Edik pa v slovo vrže deseto granato. Zadnje sestreljeno letalo Orkmet je zložilo krila in končalo v figurativni krsti.
  Fant je skočil iz jarka in bežečim orkom pokazal žaljivo gesto. Za njim so to storili tudi drugi fantje.
  Kot, poznaj naše pošasti, ti sodiš v vedro!
  Potem so fantje spet začeli delati. Zračni napad med otroki skoraj ni povzročil žrtev, le dva fantka sta bila lažje ranjena z delci bombe in sta bila povita.
  Pionirji in malo starejši fantje so bili borbeni. Čeprav ni bilo niti enega borca s kozjo bradico, med njimi tudi ni bilo strahopetcev. Vsi, napol sestradani in napol goli, so delali z velikim entuziazmom in željni, da se čim prej pobotajo z Orki. V daljavi grmi kanonada in prav kmalu bodo Orklerjeva vozila dosegla to črto.
  Štiri dekleta v vzporednem vesolju so napadla čete Orklicanov in Trolov, ki so si drznili pristati v Frymi. Z njimi je deloval tudi majhen odred ruskih specialnih sil.
  To je nekakšen kratkoročni poseg po ukazu ruskih bogov z namenom spreminjanja svetovne zgodovine.
  Bitka je bila izjemno vroča, dekleta so napredovala. Toda tudi ruski odred specialnih sil je utrpel znatne izgube. Toda izkazalo se je, da je veliko sovražnikov, zato so tukaj na enem mestu Orklia, Trollntsia, Hobitsko kraljestvo in Furtia zbrale pomembne sile. Želeli so narediti preobrat nad napredovanjem ruske vojske s ciljem osvoboditve Revastopola.
  Od štirih ruskih tankov so trije že izstrelili, položaj borcev pa se zdi kritičen.
  Toda iz odprte lopute zlomljenega in ožganega T-64 je začel streljati najmlajši udeleženec te očarljive bitke.
  Toda v resnici, kaj naj otrok počne v sodobni vojni? Na to lahko odgovori samo on sam. V vsakem primeru se je dvanajstletni moskovski šolar Edik Osetrov odločil, da ne more sedeti v enem od udobnih otroških sanatorijev v velikodušni Rusiji. Očaran nad edinstveno romantiko vojne je pobegnil na fronto. Vendar nam ni bilo treba bežati daleč: sovražnik je stal blizu Fronetska in neusmiljeno streljal na mesto.
  Skoraj pred očmi Eduarda Osetrova se je porušila šola, potem ko jo je zadel raketni sistem Uragan. Več otrok, ki niso imeli časa za pobeg, je bilo pokopanih pod ruševinami, Anastasia Petrova, Edikova prijateljica, pa je dobila strašne opekline. Umirala je dolgo in zelo boleče. Deset dni peklenske agonije ... In potem so težke granate uničile stanovanjsko hišo, v kateri so živeli sorodniki Eduarda Osetrova.
  Mladi bojevnik strelja in to zelo natančno! Na treningih nima zgreškov, zdaj pa je porabljenih naslednjih sedem rund, ki jih fant zavzeto presipa v vrečke.
  Približevanje velikih sil z obale in svežih desantnih polkov je znova nagnilo tehtnico na stran zavezniške vojske. Presenetljivo je, da sta oba močna evropska imperija prepeljala toliko sile v Frym. In če smo se navajeni boriti s Troli, potem so Orcglijci nov sovražnik. Na splošno je "frimanska vojna" edini primer v zgodovini, ko sta Rusija in Orktanija uradno v vojni. Pred tem je Orglia na splošno veljala za dokaj prijazno državo, zlasti je bila zaveznica v bitki z Avapoleonom. Toda zdaj je to hud in ambiciozen sovražnik, ki se boji naraščajoče ruske ekspanzije.
  Eduard Osetrov je z boso nogo vrgel tulec. Tokrat je nekoliko spremenil svojo navado borbe, metanje diskov z nogami. A nič, iz ostrostrelke pa lahko streljaš presenetljivo natančno.
  Ni tako enostavno videti sovražnikov v dimu in ne morete videti niti njihovih obrazov. Zato mrtvi, katerih umirajoči joki se raztopijo s številnimi podobnimi drugimi, ne povzročajo negativnih čustev. Kot bi igrali strelsko igro na računalniku ali udarjali po elektronskih monitorjih na strelišču.
  Zdaj, če čutite, da ste zgrešili cilj, potem to že povzroča razdraženost!
  In sovražnik, ki izkorišča svojo številčno premoč, pritiska na branilce Revastopola. Lahke, dokaj hitrostrelne in natančne poljske puške Orglikanov zabijajo in nenehno zabijajo. To je tudi eden od razlogov, zakaj je bila Rusija od leta 1618 (skoraj četrt tisočletja Rusi niso izgubljali vojn, ampak so bili poraženi le v posameznih bitkah!) prisiljena popuščati.
  Izčrpanemu oddelku specialnih sil s tanki, bojevnica črnih sil Victoria, je ukazala, naj se ponovno zbere in prihrani strelivo, kolikor je mogoče. Transporterje, bila sta le dva, so na hitro prekrili z vrečami peska (to so bile trofeje) in streljali z mitraljezi, ki so bili na njih.
  Večina vojakov specialnih enot je porabila vse svoje nabojnike, no, na splošno je to jasna zgodba. Zdaj smo morali uporabiti puške, zajete od sovražnika, da bi se branili.
  Seveda se med tako intenzivno bitko ti posnetki zelo hitro izpljunejo. Toda na enega pehote ne morete namestiti veliko rogov; v napoto vam bodo.
  Res je, na samih oklepnih transporterjih so še vedno škatle z rezervami. Zato jih je treba uporabljati zmerno.
  Od petdesetih ljudi jih je ostala le kakšna polovica, še nekaj ljudi s hudimi ranami pa so odvlekli z bojišča. Resne izgube za oddelek enaindvajsetega stoletja.
  Morate skrbeti za svoje ljudi, še posebej, ker so naleteli na pogumnega sovražnika, ki se ne bo razpršil ob prvih, tudi ne zelo intenzivnih salvah.
  Tudi polkovnik, ki pomaga ruskim vojakom, Mihail Carkov, je ranjen, a je še vedno na nogah. Glavna težava je v tem, da so v navdušenju borcev porabili preveč streliva, zaradi česar se je zelo težko upreti veliki številčni premoči sovražnika. Res je, Tsarkov, kot prekaljen bojevnik, strelja varčno in še vedno ima rezervo. Na primer, ne prezira posameznih posnetkov.
  Toda ko je sovražnik začel metati granate ...
  To je zelo nevarno, ko eksplodira ogromno bomb, tudi če imajo majhno eksplozivno moč.
  Bojevnik Edik začne z bosimi nogami metati ostre kolute. Ampak to je kot obkladek za mrtve
  Čeprav Victoria tega noče storiti, so življenja vojakov več vredna. In gorivo ... Bog ga blagoslovi! Ko bi le bili stroji za mletje mesa, bi bilo goriva zanje!
  Kovinski glas Černobogove hčere ukazuje:
  - Dvignite helikopterje v zrak!
  Povedati je treba, da letala ne zagotavljajo samo smrtonosne sile - navsezadnje ima celo helikopter omejeno količino streliva - ampak tudi moralni učinek. Za devetnajsto stoletje je nekaj, kar leti in strelja, zanimivost. Torej obstaja možnost ...
  Branilci Revastopola se že umikajo v zunanje opore mesta citadele. Na splošno je njihovo vedenje pravilno - če se vsi vojaki spopadejo na obrobju trdnjave, ne bo nikogar, ki bi branil trdnjavo. In potem bo prišlo do zagozde v vojni. Zavzetje Revastopola bo znak za vstop Elfstrijcev in Perzijcev v vojno.
  In tako, ko so zbrali vse svoje sile v impresivno pest, Orkgličani, Troli in Turki napadejo ...
  Tudi Edik, ki je mirno meril na sovražnika, je začel postajati živčen. Fant je razumel, da izgubljajo bitko, in edino upanje je bilo v dejstvu, da bodo Fenshikovove čete, ki so bile daleč zadaj, imele čas priti.
  In naslednji dan so bili fantje pred pravimi preizkušnjami. Komaj so pozajtrkovali, so zaslišali hripav ropot in premikanje sovražnih tankov. To pomeni, da je otroštva končno konec in čaka bitka. Nekateri fantje so že imeli izkušnje s spopadi in so se obnašali mirno. Toda nekateri fantje, predvsem mlajši, so začeli begati.
  je Clara kričala nanje na ves glas. Otroci so se umirili. Zasedli so utrjen položaj in pripravili granate ter zanke za metanje vojnega materiala. Spredaj je bila tudi vrsta protitankovskih min.
  Orki so se bližali. Naprej so bili nizki, počepeni, a dolgi tanki serije FE. Več jih je že imelo piramidasto obliko, skoraj neranljive z več zornih kotov. Toda večina je bila "zmajev" s kupolo, pomaknjeno nazaj, in FE-70 s 128 mm topom.
  Mlad na videz Edik je v svoji bližini pripravil cel nahrbtnik protitankovskih granat. Seveda ne prebijejo oklepa, lahko pa zlahka prekinejo sledi. Poleg tega imajo piramidni rezervoarji majhne, a številne valje, ki se raztezajo po celotnem dnu. In njihovo podvozje je izjemno težko onesposobiti.
  Premika se veliko tankov Orkmet. Zadaj je celo palica Elferikan TOR-93 in Phoenix-2. So slabši od orkmetskih, ampak naredijo dodaten ambient. Tank Dragon je precej okreten s 105 mm topom, ki je sposoben prebiti ruske tanke z velike razdalje, in je počepeč. Pri klasični postavitvi sta v prednjem delu rezervoarja le motor in menjalnik, menjalnik pa na samem motorju.
  Vozilo z modifikacijo - 3 ima močan oklep na straneh in zadaj 125 milimetrov pod kotom in ga je težko zavzeti z granato. Očitno bomo morali na steze.
  Kako ustaviti piramidne tanke? To so pravzaprav pošasti nad pošastmi!
  In proti dvesto fantom je več kot tristo petdeset avtomobilov! Skoraj dva težka tanka na osebo in celo otroka! In nobena ni starejša od petnajst let, razen komsomolske poveljnice Klare!
  Razmerje sil je takšno, da je njihov bataljon naivnežev obsojen na poraz.
  Če pa boš umrl, potem z glasbo!
  Mladi Edik je vrgel granato z roko in jo ujel z nogo. Prvi tank Dragon je že vstopil v območje uničenja, kar pomeni, da ga je mogoče vreči. Deček upogne svoje prožno, mišičasto telo, zravna nogo in spodnji del noge ter iztegne gole prste. In granata leti na stotine metrov, kot bi jo izstrelil katapult. Ne, nikoli ne boš tako vrgel roke.
  In granata žvižga nad protitankovskimi ježki. Tank Orkmet se je zadel v gosenico, se obrnil in... zabil trupa v kolega, ki je hodil po desni.
  Mladi Edik je zažvižgal:
  - In bitka se spet nadaljuje,
  Hiperplazmični ogenj vre ...
  In Lenin je tako mlad -
  Zada smrtonosni udarec!
  Fant, navdihnjen, vrže še eno granato v "Zmaja". Avto se podre in zabije njegovega partnerja na levi strani. Tako lahko dejansko spremenite smer gibanja rezervoarja, tako da poškodujete gosenico. In škili in gre narobe.
  In borbeni fant Edik zapoje in vrže več granat:
  - Moja domovina je tema vesolja,
  Pripravljeni odbiti napad zlobnih sovražnikov!
  Brez tebe, ljubezen, ne morem niti dneva,
  Zate sem pripravljen dati življenje!
  In fant terminator spet meče granate z nogami in prisili Mongoose-3, da se zaleti v piramidasti tank Orkmet.
  Mladi Edik celo poskoči od veselja, vau... Torej bi se morali boriti z Orki. In spet vrže granato z boso nogo. To mu gre zelo dobro. Granata se odbije na travo in znova zadene tank Orkmet, ki ga prisili, da zavije vstran in udari po svojem okornem dvojniku.
  Fant se smeje in poje:
  -Dvigniti sode bencina z ognji,
  Pionirji razstreljujemo avtomobile -
  To bo popoln poraz za Orke,
  Vzklik pionirjev: vedno bodi pripravljen!
  Vzklik pionirjev: vedno bodi pripravljen!
  In z vsako linijo je na Orklerite vržena granata, zaradi česar se Orklerjevi tanki zaletijo. Zdaj pa je žrtev postal tudi Elferik TOR-93. Poleg tega je ta avto uspel strmoglaviti tako, da je razneslo dva svoja Phoenixa.
  Eden najmočnejših orških prebojnih tankov, Royal Dragon, tehta sto ton in ima motor s 1880 konjskimi močmi. In kako je bil ta razbojnik pretresen. Sestrelil je en tanker, nato še enega. In gorijo trije avtomobili naenkrat.
  In deček začne spet prepevati, z muko:
  Zlobna prekleta resničnost
  Lahko te spravi ob pamet!
  Vsa moč mogočnega atoma -
  Satan se je zapeljal v Zemljo!
  In med petjem je vrgel pet granat in izstrelil ducat tankov. Vozila Orkmet so prihajala vse bližje in drugi pionirji so začeli metati darila. Hkrati pa povratni ogenj Orkov fantom praktično ni poškodoval. Bilo je kot pravi čudež.
  Otroci so orkovsko pošast lahko prijeli za roge in mastodonte zasuli z granatami.
  Mladi fant Edik je z nogami čedalje močneje metal granate in pel:
  Na zvezdnih ladjah hitimo čez valove,
  Kvarki se penijo v eterskih vrtincih!
  Kaj bom sporočil svojemu planetu,
  Otroci norega, grešnega sveta!
  In za ta verz je bilo vrženih osem granat in dvajset tankov debelega svinja je bilo zadetih in čelno trčilo. Udi hitrega dečka, ki so ga borilnih veščin učili tako bogovi kot nezemljani, utripajo vse bolj energično. Zmanjkalo mi je granat v nahrbtniku. Nič hudega, uporabljene bodo domače vreče za eksplozijo. In orkiši so prejemali in še bodo.
  Več tankov Orkler je bilo razstreljenih z minami, vanje pa so se zaletela vozila za njimi. Po tem so vsi zagoreli, zagoreli so kupalski kresovi. Vse je tako vroče in ožgani orki lezejo ven. In tako tudi vsa njihova tuja vojska.
  In borbeni Edik bo začel peti;
  Brat je dvignil roko na svojega brata -
  Kruta vojna, rjovenje nasprotnika!
  Mitraljez je postal tvoj prijatelj,
  Prišlo je maščevanje za lahkomiselnost!
  
  Kaj storiti, če so ljudje brez denarja
  Ko žvižgajo srhljive krogle!
  Bog raje prekinil vojno s silo -
  Tako, da so dnevi zmaja plena mimo!
  
  Toda pekel ne pozna meja in omejitev,
  Zemlja gori v napalmu, otroci jokajo!
  Zdaj so poteze deklet postale blede -
  Kdo bo za to odgovoril Sveti Gospod?
  
  No, koliko ljubljenih lahko ubiješ?
  Konec koncev je človek rojen, verjemite mi, za srečo!
  Mama sina ne pusti na fronto,
  In tudi poleti je med vojno slabo vreme!
  
  Toda dolžnost vojaka je prava dolžnost:
  Zakaj bi se borili za domovino?
  Pri šestnajstih je tempelj že siv,
  Nesrečnim vdovam so obrazi otekli od solz!
  
  Ampak kaj je, ali si nor, brat?
  Ne, jezen si - odgovori tvoj dragi!
  Za podlost, ki je naš vojak na prestolu,
  Verjame, da je njegov svak umazani Kajn!
  
  V zemlji potoki krvi trgajo žile,
  In utrip iz jedra se bo odzval z udarcem ...
  Plug, ki ga je zadela granata, je zmrznil na njivi,
  O, kako škrlatno je postalo Sonce!
  
  Vendar obstaja vera, da bo Jezus prišel -
  On bo spravil brate in prinesel odrešenje!
  Potem se pozabimo maščevati za podli rezultat -
  Naj zavlada odpuščanje v dušah vseh nas!
  Fant Terminator je pel in z obeh bosih nog metal eksplozivne pakete z največjo učinkovitostjo in intenzivnostjo.
  Na zadnjih linijah se je nekaj preživelih tankov Fermana Orkringa obrnilo nazaj. Več kot tristo uničenih orkiških mastodontov je ostalo goreti na igrišču.
  Kapljica znoja je tekla otroku po gladkem čelu. Zakotalila se je po od trzanja pordelem licu, neprijetno pičila po razpraskani koži in padla na pregret zaklep avtomatske puške. Siknil ...
  Edik je planil v jok in vzdihnil:
  - Moje ubogo srce mi je pripravljeno eksplodirati v prsih kakor granata, a ne gre drugače, verjemi mi, tudi doma, kot da sveče gorijo!
  V njegov tank so letele tudi granate ... Tudi dva soborca tankista, majhne rasti, a seveda odrasla borca, sta odgovorila s streli iz pištol in mitraljezov.
  Toda sovražnik prebija s številom. Edik skuša za žrtve izbrati častnike, sami vojaki niso veliko vredni. Sovražnik trpi izgube, a tanker na desni je že osel z razbito glavo. Lobanja je zdrobljena, možgani pa iztekajo v mlahavo pasto, kot smola iz posekane trepetlike.
  Zdaj je fant čutil pravi strah. To niso več sence, ki so v virtualni resničnosti, ne neškodljive enote, ki jih na tisoče pošiljaš v zakol, ampak resnični ljudje, ki prinašajo smrt. In so...
  Šrapnel je dečka zadel ravno v čelo ... Vse se mu je stemnilo pred očmi in fant je, ko je odvrgel puško, švignil v stolp. Saggy na stolu. Preživeli tankist je porabil svoje zadnje naboje in pomilovanjsko zastokal, ko je bajonet prebil njegova krhka prsa.
  Ranjenega Edika je rešil le pojav "črnega morskega psa" na nebu. Poenostavljeno vozilo je zaletelo z iglami napolnjene kasetne rakete po nakopičenih kurjih poltih grenadirjev. Padli so kot makova zrna in raztresli svoj pepel na desetine sežnjev ...
  Pojav krilatih pošasti je dejansko upočasnil napad. Še posebej so bili prestrašeni konji. Sprednji so se obrnili nazaj, zadnji pa so se, nasprotno, spodbudili, nastalo je krvavo smetišče.
  Težka pehota se je preoblikovala in hitro premaknila na višjo lego. Čeprav je bilo vojakov le še nekaj, je moral en vojak nositi dva ali celo tri ranjence.
  MIG-124 je po izstrelitvi zadnjih raket izstrelil kratke mitralješke rafale. Ob istem času in ta briljantna ideja se je Nataši porodila vnaprej, je od zgoraj padlo več sodov smodnika. Najbolj primitivno orožje devetnajstega stoletja so bili navadni stenji, razpoke najstarejših uničujočih snovi.
  Ampak učinkovito...
  Novost je bilo tudi točenje smole, olja in alkohola v glinene vrče. Starodavne, zažigalne granate. Prav tako ni superorožje, ampak če te dosežejo od zgoraj, potem!
  Jasno je, da je sodobno strelivo skoraj izčrpano in da moramo preiti na bolj starodavno in arhaično orožje. Zdi se, kot da se vname in žive sežge nasprotnike. Celo meso se jim lušči s kosti in okostja so razkrita. Nato se z njimi začne poigravati veter, žvenketa in prasketa. Vrste se zrušijo, premešajo in premaknejo nazaj.
  In tu pride na pomoč Fenshikov. Seveda so prvi prispeli konjeniki. Medtem ko ni mobilnih transporterjev, mora kraljica polj vse poteptati s svojimi udi.
  Toda konj je, tudi v Afriki je konj.
  Hlapkinja in hkrati huda bojevnica Domkratova je na svojem čudovitem konju uspela priti pred vse. Lepa kmetica z bosimi petami brca po konjskem križu in divje maha s sabljo.
  Tako je njena prva "trofeja", s prahom umazan lancer, odbila le prvi napad izobražene kmečke ženske, drugi zasuk pa mu je skoraj odsekal celo glavo. Orktsuz s prerezanim vratom ni mogel niti kričati, ampak je preprosto padel s križa. In Domkratova je zapela:
  - Na odprtem polju so koruznice ... Dolgo potovanje!
  Elena, ki je slišala s svojim super akutnim sluhom, je v en glas zarenčala:
  - Ob cesti je gost gozd z ženskami Yagami!
  Nadežda je dodala in preglasila hrup bitke, vse te puške in rezila:
  - In na koncu te ceste, sekač s sekirami!
  Domkratova, ki se je hitro odmaknila od rezila, je rekla brez rjovenja:
  - Oh, enkrat!
  Po tej besedi je jezdec Orkgli padel ...
  - Spet ja!
  In tu fureški konjenik, pompozen kot paša, ni imel sreče.
  - Da, veliko, veliko, velikokrat!
  Na tej točki se je v skoku prekinila Nadežda in s svojimi gracioznimi nogami raztresla cel ducat vsiljivcev:
  - Ja, zakaj vedno znova jamraš! Takoj dobimo milijon!
  Ognjeni terminator, hči Černoboga Viktorije, ki je v letu z golimi prsti vrgla svojo jekleno čelado, je zarenčala:
  - Milijone hranimo v banki in nam ni mar za zakone!
  Razumna Elena se je strinjala s to situacijo:
  - Tako je: če prekršiš en zakon, si zločinec, če jih prekršiš več, si mrtev, vse je Gospod Bog!
  Zelo pametna Victoria je duhovito pripomnila:
  - Kot je rekel en veliki pisatelj in filozof: nobeni zakoni niso pisani za bedake in zakoni narave niso predpisani za genije!
  Perunova hči Viktorija je z nogo spretno premetavala sod smodnika. Pogledala je svoj goli podplat, lesketajoč se od krvi, in ko je počil sod peklenskega napoja, je zacvrknila:
  - Jezik je dan pametnemu človeku, da skriva misli o neumnih in nesmiselnih stvareh!
  A očitno so dekleta razmišljala o tem ... MIG-124, ki se je dušil zaradi pomanjkanja goriva, je začel izgubljati višino. Izkušeni piloti so obupno poskušali rešiti avto in pristali na bolj ali manj gladkem mestu. Na srečo so v tem času usahnile še zadnje rezerve poguma med zavezniškimi enotami. Poleg tega se je junaška ruska pehota, ki je s prisilnim pohodom Suvorova premagala ogromno razdaljo, že približevala polju in hribovjem, zajetim v veličastno bitko.
  In potem so bojevniki-čarovnice končno sprostili svojo magijo ... To je bilo nekaj, kar presega človeško dojemanje. Delali so stvari, ki jih številna božanstva na nižji ravni niso mogla.
  Viktorijina peklenska magija je prisilila konje Orkgli in Furets, da so se prekrili z mrliškimi madeži in živi zgnili. Še več, z ogromno hitrostjo. In na jezdecih Orkgli, borcih Furetov, Trolih in Fardinih so se pojavile gnojne zoprne razjede, ki so z veseljem počile ...
  Vpliv magije Belobogove hčere Zoje je bil drugačen, a nič manj uničujoč. Konji so bili porasli s svetlim cvetjem, vrtnicami in vijolicami, ljudje sami pa so bili prekriti s plastjo medu in čokolade. Mnogi vojaki so začeli cveteti kot bujni pomladni grmi. In dišalo je po svežem. Belobogova magija je tudi ubijala, vendar je to počela zelo lepo in popolnoma neboleče. To je dobro nasilje. In kakšni lepi popki z raznobarvnimi cvetovi so se pojavili namesto ljudi.
  Perunova hči Nadežda je za svojo specializacijo uporabljala več kot očitne tehnike: streljanje s strelo. Na tisoče električnih nabojev je prekrilo police in spremenilo veliko vojakov v pepel in prah. In ko te v gostem in bleščečem slapu zapelje električna klančina, je manj prijetno, a več kot smrtonosno.
  In Elena, Svarogova hči, je uporabila tehniko, značilno za tehnika: naredila je, da je orožje streljalo na svoje ljudi.
  Orožje, ki ni poslušalo svojih gospodarjev, je zadelo vojake v hrbet, topovi pa so z gromozansko intenzivnostjo zrušili cele vrste in pokosili vrste. In helikopterji, ki so se prebili iz drugega vesolja, so preprosto zažgali cel bataljon z eno raketo. Orožje je postalo izjemno uničujoče, ko je nanj vplivala moč Svaroga.
  Tako so vsa štiri dekleta naenkrat pokazala svojo moč in z enim udarcem uničila na desettisoče vojakov in častnikov.
  In to je odločilo izid bitke ... Ko so zadnji Fureti, Okrgli, Troli in Fardinovi bojevniki pomrli, so se štiri dekleta in preživeli ruski borci obrnili na hipermagični portal in se v minuti vrnili v svoj svet.
  
  GULLIVER IN BALECALSKA VISKONA
  OPOMBA
  Gulliver, ki je spet postal večni deček, izvaja podvige in kaže svojo modrost in briljantne besede. Skupaj z njim bosa gazi po ostrih kamnih vikontesa, katere uboge zagorele noge častno zdržijo hudo preizkušnjo.
  . POGLAVJE št. 1.
  Ko je postal mlado telo, se je prebudil nekdanji kapitan in slavni popotnik.
  In tako je moral s svojimi bosimi, otroškimi nogami spet topotati po ostrem kamenju ceste v smeri pristanišča.
  Vzela ga je deklica iz plemiške družine in se spustila s svojega samoroga.
  In hodila sta skupaj in sezuvala sandale, okrašene z dragimi kamni.
  Ob tem je opozorila:
  - Potrebno je, da stopala ne postanejo mehka, ampak čim bolj trda in vzdržljiva!
  Deček Gulliver je prikimal:
  - To je zelo modra pripomba! Toda če sem iskren, bi se tukaj v Veliki Britaniji zdela želja vikontese, da hodi bosa, zelo čudna!
  Dekle je v odgovor zapelo:
  Vsa zemlja je ogreta s toploto,
  In po njej tečem bosa...
  Želim si, da bi bilo poletje
  Ne boste prisiljeni v snežne zamete!
  Deček kapitan se je strinjal:
  - Da, poleti je veliko bolje! Kako lepo je, ko sije sonce in snežni zameti lesketajo v žarkih!
  Tukaj se je Gulliver popravil:
  - Hotel sem reči biserne rosne kapljice na travi!
  Deklica se je zasmejala in zapela:
  - Rosa, rosa, rosa, rosa,
  Brenči kot roj os!
  In potem je dodala:
  - Ne! To ni ne vas ne vrt!
  Gulliver se je strinjal:
  - Niti v vas niti na vrt! Ampak v vsakem primeru sva se s tabo odlično razumela.
  Dečkove otroške nogice so se čez noč zacelile in hoja ni bila več tako boleča kot včeraj.
  Tudi razpoloženje se je izboljšalo.
  Gulliver je opozoril:
  - Tega res ne razumem, zakaj potrebujete sužnje?
  Vikontesa je prezirljivo smrknila:
  - Kaj je tu nerazumljivega?
  Fant je resno pripomnil:
  - Ste večni otroci, imate dobro vzdržljivost - sami lahko delate!
  Deklica se je zasmejala in zažvrknila:
  - Poteptaj z desno nogo,
  Zamahni z levo roko ...
  Lepo je živeti na svetu,
  Ne da bi karkoli naredil!
  Gulliver je ugovarjal:
  - Početi nič je dolgočasno!
  Vikontesa se je zahihitala in pripomnila:
  - Zapustili so kočo,
  Ogromni rdečevratci...
  Fant je vprašal:
  - No, kaj pa?
  Dekle je odgovorilo:
  - Posekali so vse hraste,
  Na krste!
  In kako bo ta večni otrok to sprejel in se smejal. Ja, to je izjemno kul.
  Gulliver je vprašal vikonteso:
  -Si kdaj resen?
  Dekle je zapelo:
  V kraljestvu šal
  Minilo je tako dolgo ...
  Nič, kot je znano -
  Ne dogaja se resno!
  Fant je z nasmehom odgovoril:
  - Ja, to razumem! Večno otroštvo v duši in telesu!
  Vikontesa je pripomnila:
  - Biti določa zavest!
  Gulliver je živahno pokimal z otroško glavo:
  - Težko se je ne strinjati! Zdaj se vsaj fizično počutim zelo dobro in veselo. In tudi iztrošeni podplati otrokovega telesa tako hitro ogrozijo, postanejo močni in žuljavi, da ne bolijo več, ampak nasprotno, hoja je postala celo prijetna.
  Deklica je energično prikimala in pripomnila:
  - Lahko pojem o tej temi!
  Deček kapitan je prikimal v znak strinjanja:
  - Seveda, pojte! Zelo bomo veseli!
  Vikontesa je začela peti z velikim občutkom in užitkom;
  V novem svetu so čudeži,
  Barvna je kot pravljica...
  Tukaj je taka lepota
  S kazalcem ne najdeš napake!
  
  No, kaj pa če je nov dan,
  Prihaja nad Zemljo ...
  Torej nismo preveč leni, da bi vstali,
  Na svetu ne more biti hladneje!
  
  V slavi bo nova luč,
  Kjer so drevesa kot sladkarije ...
  Začeli bomo pozdravljati zoro,
  Naši otroci so v večni sreči!
  
  Prihaja novo stoletje,
  Ta regija je tako lepa ...
  Oseba bo srečna -
  Naj bo pot nevarna!
  
  Naj planet cveti -
  Kmalu bo bujen raj ...
  Odprite zmagovalni račun
  Svet bo sijoč maj!
  
  kako dobro je
  Če sonce močno sije ...
  Žolna vrta dleto
  Vsi se imajo čudovito na planetu!
  
  Kako zabavno je vse pri nas,
  Polna dolina sreče...
  Verjemite, da bo ura zore,
  Zlata sredina!
  
  Kdo bi krojil našo usodo,
  Zelo pogumen in čeden...
  Če pride do prerazporeditve,
  Potem postaneš močnejši!
  
  Ne bomo spustili glave
  Ponosno zravnam hrbet ...
  Za palačinko, maslo, skuto,
  Gostiteljica takoj doda!
  
  Torej bo sreča, veš,
  In svetloba z imenom Svarog ...
  Postal bo pravi raj
  Ljudje so molili k Bogu!
  
  Gospod je dal en odgovor:
  Delati moramo z veseljem ...
  In potem bo prišel pozdrav -
  Obrazi bodo močno zasvetili!
  
  Tukaj je dekle bosa
  Jahal sem želvo...
  Moraš ga udariti s pestjo,
  Povzroča veliko strahu!
  
  Kje nastane požar?
  No, kje gori ...
  Uničujoč udarec
  Napada kruti sovražnik!
  
  Ne bomo se predali sovražniku,
  Imejte to za željo ...
  Kerubin se zravna
  Krila in odpuščanje sovražnikom!
  
  Rekel bo, da se bo to zgodilo kmalu
  Kar se imenuje zmaga...
  Cirkus je slučajno šotor,
  In včasih psi lajajo!
  
  Kmalu bo kot v nebesih
  Polepšajmo ves svet...
  Zahvaljujem se Ladi -
  Kerubi se z zlatom svetijo!
  Deček Gulliver je plosknil z rokami in z občudovanjem rekel:
  - Kako lepo! To je poezija! In dekličin glas je preprosto čudežen!
  Deklica je skromno odgovorila:
  - To je dar bogov! Na splošno, kar je dano, ni cenjeno!
  Fant je spet pripomnil:
  - Težko se je strinjati s tem! Vsekakor pa po izkušnjah in življenjskih spoznanjih nismo otroci!
  Vikontesa se je nasmehnila in vprašala:
  -Ali lahko dokažeš, da nisi več otrok? Še več, prav po pameti in znanju!
  Deček Gulliver je prikimal:
  - Seveda! Zmorem in seveda si želim!
  Deklica je jezno udarila z boso nogo in zarjovela:
  - Torej daj no, dokaži takoj!
  Fant je začel z besom in navdušenjem bruhati priljubljene aforizme;
  Videti sovražnika je polovična zmaga, toda ostati neviden je popolna zmaga!
  Šampanjec zmage si delijo le trije bojevniki; hrabrost, pogum in čast. Vendar je četrti prijatelj za razliko od človeške pojedine sreča in sploh ni odveč!
  Od vseh nadlog je smrt najbolj neškodljiva, saj se nikoli več ne ponovi in po njej ni nič hujšega!
  V vojni je najbolj akuten občutek rutine otopelost občutka nevarnosti!
  Dobro je leteti, ko se dvigaš nad ničemer - kako lahko odletiš od brce v rit!
  Kdor leti na gorivo grenkih človeških solz, bo letel v sladkih sanjah!
  Duhovita kritika je boljša od neumne pohvale!
  Človek ne želi pasti v luknjo za noben denar, z izjemo Maternice Venere! Za to je pripravljen plačati dodatno in celo dati zadnje!
  Tisti, ki nikoli ne izgubijo svojega dostojanstva, se ne bojijo, da bodo izgubili svoj ugled!
  Kdor ne poje v času preizkušnje, bo tulil, ko bo spoznal, da je trpel zaman!
  Z jezikom lahko zbrusiš vse razen kamnov jezikoslovja in tlakovcev dolgočasja!
  Srnica je dobra, jelen je slab!
  Jelen se od losa razlikuje po tem, da prvega moti drugi, plen pa gre k lisici!
  Pravi bojevnik mora imeti živalski značaj, ne pa živalske inteligence!
  V svetu volkov mesto leva običajno zasedejo šakali!
  Če želite, da ima močan udarec, ki poruši sovražnika, ga ne udarite, ko ležite na kavču!
  Najmočnejši udarec dobijo tisti, ki jim je za domoljubje vseeno!
  Sovražnika sekajo tisti, ki jim možgani niso odbiti in oči niso zalite!
  Lahko zmagamo s številkami, a sadove zmag lahko uživamo le s spretnostjo!
  Egoist, ki ne želi odnehati, bo zagotovo odnehal pred težavo!
  Z napadom seveda obstaja nevarnost poraza, z napadom pa ste že izgubili!
  Ne hodi levo, fant, končal boš v luknji, čeprav imaš v resnici prav!
  Starki s koso s poševnimi rokami ne moreš uiti!
  Bolje je biti Ostap Bender kot ubogi norec!
  Zvitost te ne obogati vedno, iznajdljivost pa te zagotovo uniči!
  Lisica v človeški podobi ni vedno svetla v kožuhu, ampak vedno temna v nameni!
  Svetla duša navadno pripelje meso do pogrebne bledice!
  Osel lahko sedi na prestolu, a vas ne bo prisilil k klečenju!
  Ne lev, ki močno rjovi, ampak tisti, ki močno grize in močno udarja!
  Med bojevanjem z mišmi ni treba zažgati hiše. Nima smisla državo spreminjati v koncentracijsko taborišče, medtem ko poskušamo premagati korupcijo!
  Intuicija je seveda izdajalec, vendar ne v vašem taboru!
  Ne boj se pametnega goljufa - boj se poštenega bedaka!
  Kdor hvali tirana, bo zakikiral petelin na njegovem ležišču!
  Tiran je kot lev, četudi ga poboža, s kremplji trga meso in kožo!
  V vojni je udobje kot čokolada v masti, samo pri truplih ti postane slabo!
  V cerkvi je običajno prižigati sveče, vendar tudi v največji količini ne morejo ugasniti plamena človeških strasti!
  Lahko imaš ledeno srce, kri mrzlo kot tekoča voda, a človekova žeja po uspehu bo vedno vroča!
  Hitenje v vsem vodi do slabih posledic, razen poskusa samomora!
  Vsako ljudstvo lahko zmaga v spopadu, vojno pa lahko dobijo le Rusi, zato si ne prizadevajo pridobiti materialne koristi!
  Ognjemet vojne je praznik za vse, razen za strahopetce, in vsesplošno žalovanje, z izjemo zadnjih norcev!
  Najpogosteje se zmedejo ravne vijuge!
  In se izognejo težavam, zvitki, jasno razporejeni po policah!
  Zelo se praska po jeziku, tisti, ki ga glava srbi od praznine!
  Najboljša naložba je v krste vaših nasprotnikov, čeprav nikoli ni direktna!
  Vojska ne proizvede nič, vendar se pod pogumnim vladarjem več kot povrne!
  Ko človek zmaga, je posledica smrt in ponižanje! Ko je ženska življenje in užitek!
  Ženske za svoje zmage porabijo več kot vse vojske na svetu, a od premaganih vzamejo odškodnino, ki se daje veliko bolj rade volje!
  Ženska za razliko od vojske brez uniform zmaga hitreje!
  Za razliko od moških je pri ženskah prava zmaga dosežena po predaji!
  V vojni, tako kot v kartah, se morate znati upreti in za razliko od njih je treba predujme shraniti in prenesti na sovražnika!
  Vojna je poker, a pokukati na karto ni prevara, ampak podvig inteligence!
  Boj brez zvitosti je kot srkanje juhe brez žlice, a nesramneži iz neznanega razloga razpravljajo samo o slednjem!
  Prepirljivi možje se tepejo - hitro jih ločite! Če se ženske prepirajo, je bolje, da se ne prepirajo!
  V vojni je vse bolj kul kot v miroljubnem življenju, razen poševnega čela poveljnika!
  Moč brez dobrega dviguje civilizacijo kot obešenca z zanko!
  Ne da bi nekoga pretepel po obrazu, svojega ne moreš pojesti!
  Osla vedno tepejo, ubijejo pa šele, ko ne bo več koristen!
  Pogumen ubije sovražnika, strahopetec ubije sužnja!
  Iniciativa v vojni je draga, sploh za sovražnika, vajenega poceni šablon!
  Za bitja nižjega reda je včasih lastna negativna izkušnja koristnejša od vsakega pozitivnega navodila!
  Svoj vsakdanji kruh zalivajo s svojim znojem, praznični kruh pa s krvjo svojih sovražnikov!
  Ko si politik zelo brusi jezik, rezultat ni moka, ampak moka!
  Ko vladar veliko govori, je lahko testo puhasto, a se hitro pokvari!
  Trdo srce vladarja lahko spravi vso državo na drobtino!
  Politika se od matematike razlikuje po tem, da pri matematiki ne moreš deliti z ničlo, v politiki pa deliš s trdnimi ničlami!
  Politik je sijajen matematik, a le v eni akciji - odštevanju!
  Govorite lahko o vsem, a obsojate le tisto, kar je koristno!
  Pogovor brez smisla je klepetanje, pogovor s smislom je polemika, pogovor s koristjo je pouk, največji dobiček pa je molk!
  Samo majhen um prevzame veliko število!
  Dva sta boljša kot eden, a ne, če sta mrtva tovariša!
  Blagor tistemu, ki veruje, kdor pa ne veruje, so blagoslovi dvojni, zato ima zaupanje v svojo moč in razum!
  Hudo je, ko ni zavor, še huje, ko upočasniš!
  Ne, hudič je grozen tako, kot je naslikan, a najbolj grozna stvar je skica angela, ki jo je naredil mešanec!
  V gozdu živijo živali - surovi ljudje pa vse spremenijo v goščavo!
  V kraljestvu zveri so samo petelini in papige, orle pa so zamenjali pernati postelji!
  Dober načrt je, da če zamujaš, boš zastarel; dober človek, če zamujaš, bo osovražen!
  Smrt v boju povzroči par poguma in neumnosti, a če je hkrati zavezništvo sklenjeno z modrostjo, potem bo zmagovito življenje!
  Vse se da prikriti, razen lastne neumnosti!
  Vse se lahko razkrinka, razen tuje pameti, v kateri živiš sam!
  Rdeči govor je najboljše zdravilo za prelivanje rdeče krvi!
  Najtrša kovina je mehki svinec, iz katerega so ulite krogle!
  Najnevarnejša sled ni tista v kroglah, ampak tista, ki napolni možgane!
  Najboljša stvar na svetu je, da nikoli ne moreš reči - ne more biti slabše!
  Kar je na svetu slabo, je v vojni ravno prav, po zmagi pa ne more biti boljše!
  Usmiljenje v vojni, za razliko od javne kurbe, stane več, vendar ne more dati zadoščenja!
  Samo človek, ki je resnično vzvišen v duhu, se ne sramuje izkazati usmiljenja do padlih!
  Lahko se pogovarjaš o čemer koli, a pogovarjaj se samo o zadevi, ker prazno klepetanje naredi juho v krvavo drisko!
  Molk je zlato, ki daje korozijo pri utišanju samovolje!
  Besede so srebro, ki ne pusti, da bi ugasnil izvir žive vode znanja in resnice!
  Država z močnim letalstvom ne bo nikoli zaostala!
  Največja žalost, od skromne količine pameti!
  Iz mleka, ki izvira iz napak lokostrelcev, rastejo samo otroci nesreče in trpljenja!
  Telesna vadba je potrebna, da se izprazni samo nasprotnikova življenjska baterija!
  Ljudje z otopelimi glavami in tisti z močnim občutkom lastne manjvrednosti radi zbadajo druge!
  Ostri jeziki za razliko od bodala zbadajo tudi skozi verižico neumnosti!
  Pravljica pravi dobro, resničnost pa se slabo uresničuje!
  Vse na svetu je enkrat konec, razen človeškega idiotizma in tekmovalnosti živali!
  Življenje je zelo podobno prstanu, konec trpljenja je viden, vendar ga ne čutiš nikoli!
  Vse na svetu je enkrat konec, razen človeškega idiotizma in tekmovalnosti živali!
  Življenje je zelo podobno prstanu, konec trpljenja je viden, vendar ga ne čutiš nikoli!
  Dobro usmerjeno oko je najboljši način za preprečevanje vpoklica mrtvih v vojsko!
  In natančna navodila vam ne bodo omogočila, da bi zgrešili cesto, ki vodi točno do cilja!
  Pekel ima samo eno prednost pred nebesi, ni strahu pred izgonom!
  Najbolj neprijetno v krščanskem raju je, da si česa boljšega niti želeti ne moreš!
  Kristus je edino jagnje, v katerem zajec v volčjem svetu dobi levje poteze!
  Umirajo le tisti, ki jim ne uspe ubiti strahu v sebi!
  Nesmrtnost dosežejo tisti, v katerih strah sploh ne živi!
  Kdor se boji velikega sovražnika, bo zamenjal zaveznike!
  Minuta, porabljena za izvidovanje, reši stoletje življenja in trenutek zmagoslavja!
  Kdor ne razgrajuje cest, mu prepogosto ne uspe pobrati kosti!
  Največjo škodo sovražniku povzročijo tisti, ki ne izgubijo občutka za mero!
  Človek ne pozna meja svojih ambicij, vendar se vedno meri po svojih zmožnostih!
  Tole se je domislil Gulliver - kul! In vse je dobesedno v enem dihu. Resnično obstajajo genialni otroci, če je vanje vstopila duša odraslega.
  Vikontesa je zapisala:
  - Ja, zaradi tega lahko znoriš! Tako lahko sestavljaš!
  Deček kapitan je prikimal:
  - Ja, življenje me je veliko naučilo! In vključno s to modrostjo!
  Deklica je nato vprašala:
  - Zakaj nisi kralj v svoji državi!
  Gulliver se je zasmejal in odgovoril:
  - Veste, ideja o boju za prestol mi nekako nikoli ni padla na pamet. Ampak če sem iskren, je vredno razmisliti!
  Vikontesa je zapela:
  - Strast divja v njegovi duši,
  Vse, kar fant potrebuje, je moč!
  Gulliver je pripomnil:
  - Če že imam tisoč let življenja, pa tudi zdravje, zakaj ne bi sanjal o moči!
  Deklica je naročila:
  - Udari ga z bičem!
  Dva stražarja sta vzela in udarila Gulliverja po golem trupu. Zavpil je.
  Vikontesa je ustavila borce:
  - Dovolj! To je zato, da razume in pozna svoje mesto! In njegovo mesto je mesto sužnja!
  Deček Gulliver je zakikal in si otresal kapljice znoja na razpočeni koži:
  - Kako ne razumeš! Tukaj bo zadnji osel razumel!
  Deklica je topotala z majhno, izklesano nogo in zacvilila:
  - Zdaj pa zapojte! Dokler nisem stopil na konja!
  Deček kapitan je začel peti in premagal svoj nejevolje;
  Veliko težav je prišlo v domovino,
  Vse se je končalo z gromozanskim porazom...
  Veselite se, da ni več vitezov,
  Čast in slava vašemu domu!
  
  Jaz sem Gulliver, velik borec,
  Veš, lahko se močno borim ...
  Mars je ta bojevnik, dober oče,
  In moj zaklad, skrit v mojem nahrbtniku!
  
  V mrazu tečem bos,
  Okrogle pete utripajo po snegu ...
  Fritza bom dostavil na silo,
  V hudem maju bo zmaga!
  
  Orke uničujem s samostreli,
  Sekanje ducata palčkov naenkrat ...
  Trola moram ugrizniti v nos,
  Postal sem bojevnik, zelo vesel!
  
  Nikoli za takega fanta
  Konca sveta, verjemite, ne bo ...
  Večno bom tekel bos
  Da Cain ne slavi zmage!
  
  Naša domovina je naša sveta dežela,
  Ne bo nam žal, zaupajte svoje življenje ...
  Čeprav Satan napada ljudi -
  Bo, drevo monarhizma bo cvetelo!
  
  Pozdravljena Britanija, pogumna dežela,
  Vsebuje največjo slavo domovine ...
  Sveti Enomaj je nekoč vladal,
  Dandanes se dekleta borijo proti orcizmu!
  
  Ne, nikoli se ne bomo predali sovražniku,
  Naj sonce sije na planet ...
  Zvezda močno sije,
  Imeli bomo svetlo mesto v nebesih!
  
  Bog Jezus je gospodar vsega,
  Križan za človeštvo od zla...
  Hvala mu ljudje
  Bodite vsaj malo sveti tudi vi!
  
  Bosonogo dekle je čakalo viteza,
  Iskal sem oklep, ki je bil očiščen do sijaja...
  Očitno je tak Pallas usoda,
  Če sem iskren, spoznajte viteza z ljubeznijo!
  
  Verjamem, da bo sreča prišla iz napredka,
  Mrtvi ljudje v znanosti bodo obujeni ...
  Vsakdo, ki pozna seks, bo na voljo,
  V ekstazi bomo - zvočniki ne bodo pokali!
  Deklica se je zasmejala in pomajala s prstom:
  - No, ti si razvratna oseba! Pozabil si, da si zdaj otrok. In še tisoč let boš otrok. Imate celo prednost pred nami. Prejšnje življenje ne šteje. Pred vami je še deset polnih stoletij, jaz pa imam manj vikontes!
  Gulliver je z nasmehom prikimal:
  - Sočustvujem s teboj!
  Deklica je zamrmrala:
  - Daj no, povej kaj genialnega o tej temi!
  Gulliver je spet začel izlivati ljudske izraze;
  Če hočeš postati Bog, ne bodi opica v navadi posnemanja nečistega!
  Če nočeš delati kot vol, boš končal z ovratnico na vratu!
  Vikontesa ga je prekinila:
  - Da nisem več hotel poslušati takšne filozofije in aforizmov! Raje spet zapojte kaj smešnega!
  Deček kapitan je začel peti nekoliko nejevoljno. Ni imel moči za skladanje, zato je zapel ljudsko pesem ruskega upornika Stenke Razina. No, kar mi je prišlo na misel, sem zapel:
  Kot po reki Volgi, po široki reki,
  je plul čoln z ostrim nosom, Kot drzni veslači na čolnu, Kozaki, mladi fantje, Na krmi sedi lastnik sam, Lastnik sam, Stenka Razin grozi, Spredaj od njega je rdeča devica, Očarana perzijska princesa. Stenka Razin ne gleda princese, In gleda svojo mater na Volgi. Kot je rekla grozeča Stenka Razin: "Oh, ti si goy, Volga, draga mati! Od neumna starost si me razveselila, V dolgi noči si me zazibala, zibala, Dolgočasila si me v hudem vremenu, Ali mi nisi dober človek, zadremala, obdarila moje kozake z dobroto, Da ti nismo nič dali. še." Kako je mogočna Stenka Razin skočila sem gor, pobrala perzijsko princeso, vrgla rdečo devico v valove, se priklonila materi Volgi.
  Stenka Razin je odšel
  v mesto Astrahan
  trgovat z blagom.
  Guverner je začel zahtevati darila. Stenka Razin je prinesel hrustljave kamne, hrustljave kamne - zlati brokat. Guverner je začel zahtevati krznene plašče. Dragi krzneni plašč: Tla so nova, Eden je bober, drugi je sobol. Stenka Razin ne daj mu bundo. "Vrni jo, Stenka Razin, Daj mi bundo s svojega ramena!" Če jo vrneš, hvala, če je ne vrneš, jo obesim na polje Na zelenem hrastu, Na zelenem hrastu, In v pasjem kožuhu." Stenka Razin je začel razmišljati: "Dobro, guverner, Vzemi si kožuh, Vzemi si kožuh, Naj ne bo hrupa. ."
  Da ni konjska trobenta, ne ljudske govorice,
  Ne sliši se trobentačeva trobenta s polja, Ampak vreme žvižga, brni, Žvižga, brni, lije Vabi me, Stenka Razin, Na sprehod po morju, po modrem. : "Bravo, ti si drzen ropar, Ti drzen ropar, ti hudobni razbojnik, Ti se vkrcaj na svoje hitre čolne, Razpni platnena jadra, Teci po modrem morju, Pripeljal ti bom tri čolne: Na prvi ladji je rdeče zlato, Na drugi ladji je čisto srebro, Na tretji
  ladji
  je deviška duša."
  . POGLAVJE št. 2.
  Deklica je topotala z bosimi nožicami, ploskala z rokami in žvrknila:
  - Kako lepo je! Res si čudežni deček! In zakaj moraš biti odrasel?
  Gulliver je z nasmehom odgovoril:
  "V fantovem telesu se počutim bolje kot kdaj koli prej!" In sem zelo borbeno in pozitivno razpoložen!
  In deček-kapetan bo čofotal svoje bose, majhne, sveže zagorele noge.
  Potem je zapel:
  Prvošolec, prvošolec,
  Danes je vaš praznik...
  Ura je lepa in vesela,
  Prvo srečanje s šolo!
  In Gulliver je pomežiknil s svojim belim nasmehom. V tistih časih, če bi te bog ne daj bolel zob, bi bila to taka muka! In tukaj je čudovito, za vedno si otrok in dobesedno stoodstotno srečen - o, o, o!
  To je res smešno. Vedno bolj se dojemaš kot fant.
  Bili pa so zelo lepi časi. Tako je bil Gulliver v kraljestvu čarovnikov, ki so lahko celo priklicali duše mrtvih. Potem je celo umiranje postalo neustrašno - to pomeni, da obstajajo druge duše in življenje se nadaljuje po smrti.
  Tako super je kaj takega.
  Deček je še naprej ploskal z bosimi nogami po stezi in začel peti, kazeći svoje otročje zobke;
  Zdravo mama! Že neštetokrat ti poskušam pisati. In zdaj si pred menoj in kot da vse težave izginejo.
  
  Luna plava po nebu, na ulici je tišina,
  In samo mama je budna v hiši.
  In ponoči ti bo tiho odprla vrata,
  Verjemi, nihče drug, samo mama.
  In ponoči ti bo tiho odprla vrata,
  Verjemi, nihče drug, samo mama.
  
  In če nas kdo kdaj neha ljubiti,
  Samo mati bo obrisala solze in razumela.
  In če gremo kdaj na dolgo pot,
  Takrat naju bo čakala samo mama.
  In če gremo kdaj na dolgo pot,
  Takrat naju bo čakala samo mama.
  
  kako nam gre Ja, nekako so se vsi razkropili. Anka je umrla, redarji pa so se ločili. Ja, nekako je vse v nemiru stvari. mati! Zakaj ste tiho?
  
  Luna plava po nebu, na ulici je tišina,
  In samo mama je budna v hiši.
  In ponoči ti bo tiho odprla vrata,
  Verjemi, nihče drug, samo mama.
  
  Tudi tokrat se z mojim pismom ni zgodilo nič. Mami, ampak zagotovo bom napisal, zagotovo. Žal mi je.
  
  In ponoči ti bo tiho odprla vrata,
  Verjemi, nihče drug, samo mama.
  In ponoči ti bo tiho odprla vrata,
  Verjemi, nihče drug, samo mama.
  Deklica se je zahihitala in pripomnila:
  - Ja, tako je ... Pomislil si na svojo mamo. Ali nimamo ne mame ne očeta?
  Gulliver je bil presenečen:
  - Vau! Kako je to mogoče? Kako si rojen?
  Vikontesa je z nasmehom odgovorila:
  - Štorklja ljudem prinaša otroke. In imamo pravljičnega zmaja. Samo pri ljudeh je pravljica o štorklji le izmišljotina za majhne otroke, pri nas pa je zmaj resničen. Ker smo tudi smrtniki in moramo občasno dopolniti svojo populacijo.
  Deček kapitan je pripomnil:
  - Tisoč let življenja je še tako kratko! Še posebej, če ste vedno polni moči in energije!
  Deklica je pritrdilno prikimala:
  - Naj mine, kot bi mignil! Ne boste imeli časa pogledati nazaj! Čeprav po drugi strani boste najverjetneje prodani v kamnolom, tam pa čas teče zelo počasi!
  Gulliver ga je vzel in zapel:
  - O tem, da je delo mučenje,
  Pozimi in spomladi...
  Edina izjema je
  Ko si s Satanom!
  Vikontesa se namršči:
  - Tako vnet kristjan si. In zdaj sem se že spomnil Satana! Kje je tvoja vera!
  Gulliver je iskreno odgovoril:
  - Seveda verjamem v Boga,
  In ljubim Kristusa z vsem srcem ...
  Imamo izgubo
  Ampak ima vrata!
  Deklica je jezno udarila z boso nogico in zacvilila:
  - Zapojva nekaj, filozof!
  Gulliver jo je vzel in spet zapel;
  Poslušaj grmenje
  Divje tuljenje preklinja, joka in stoka,
  To je čas obračuna -
  Boj proti Armagedonu, boj proti Armagedonu!
  Vikontesa je jezno topotala s svojo boso nogo in zarjovela:
  - Ne maram takih pesmi!
  Deček kapitan se je sarkastično nasmehnil:
  - Kako ti lahko ni všeč? Potem zapojte sami, če vam moja glasba ne ustreza!
  Vikontesa je pokazala zobe in zarenčala:
  - Vzel bom in zapel!
  In deklica jo je vzela in začela peti z velikim navdušenjem, njeni zobje so bili beli, videti so bili kot slonovina;
  In mi smo drzne vilinske deklice,
  Radi se borimo za slavo domovine ...
  Imamo borbeni, bosonogi element,
  In verjamemo, da bomo zgradili palače elfinizma!
  
  Za našega škratka ni lepše dežele,
  V njem je sonce ljudstev vsega sveta ...
  In naj Satanova horda napade,
  Naredili bomo nekaj bolj kul kot Shakespeare!
  
  Ali ljubite našo domovino stoletja,
  Da je naša zgodovina rasla na gradbiščih ...
  Od največjih in najveličastnejših vencev,
  Nekoč so kuhali špartansko kašo!
  
  Ne vrzite naše domovine na tla,
  Kar je ponosno, preprosto sveto...
  Ko smo prisegli na dvoglavega orla,
  In zdaj sta nam srp in kladivo draga!
  
  Povzpeli se bomo višje od nebes,
  Strehe bomo dvignili vse do vesolja...
  Nad nami lebdi mogočen kerubin,
  Tako dobra beseda - Elfia!
  
  Nobene krvave solze ne bodo tekle,
  In Elf ne bo poteptal pete nevernikov ...
  Naše svete sanje se bodo uresničile,
  Fantje, vstanite s kavčev!
  
  Brezmejni prostor, nevihten in preprost,
  Tako lepa beseda - Elfia,
  Izrekli bomo zlobno sodbo Wehrmachtu,
  In naredimo našo domovino srečnejšo!
  
  Naj cveti naše očetovstvo,
  Kot grm barve jagod iz rajskega vrta ...
  Hitro pometemo sovražnika,
  Fant bo prejel nagrado od Boga!
  
  Ne verjamem, kaj se bo zgodilo z zmago orkšizma,
  Sprehod po Elfskvi, grabljenje z valji...
  Naj sveti Elfinizem vlada v Elfiji,
  Dekleta tečejo, tako hitro se jim bliskajo noge!
  
  Ne jokajte, prijatelji, da so vaši možje padli,
  Vsi mrtvi bodo vstali po Svarogovi volji ...
  Kdo je bil zaboden, kdo je padel iz pištole,
  Vsi pa smo se borili pogumno in pošteno!
  
  Ne vem, zakaj vlada zlo na svetu,
  Zakaj je Gospod dal moč nasprotnikom ...
  Vilini v bitkah pogosto niso imeli sreče,
  Čeprav v boju ni pogumnejšega vojaka!
  
  No, škratek, pogumen si, veš,
  Znaš se boriti in si zelo pogumen ...
  Veliki kralj sedi na prestolu,
  Izvolili smo ga, verjemite, ne zaman!
  
  V naši domovini cvetijo vijolice,
  Smaragdni gozdovi, biserne breze ...
  Elfia je lepa - krona lepote,
  Vsaj Orkolf hoče uničiti svojo domovino!
  
  Ne, vilinke smo takšni borci,
  Kaj je na tem planetu pogumnejšega in hladnejšega ...
  Naj bodo naši otroci in očetje ponosni na nas,
  Naj se razjasnijo oblaki nad domovino!
  
  Ne vem, kaj bodo dekleta prišla,
  Bomo zmogli osrečiti domovino ...
  Navajeni smo se boriti z ostrim mečem,
  In zmagujemo, verjemite, lepo!
  
  Ne ve, kako močan je sovražnik
  Duh vilinov, ljudi, lepih v veri ...
  Vsekakor bomo naše sovražnike premagali v boju,
  Prejmimo za nagrado sveto svobodo!
  
  Zato spoznajte srečo in mir v domovini,
  Na bajonetih so jo prinesli vilinski mlini ...
  Zdaj je naš najmočnejši kerub
  In naši fantje so tako spretni z udarci!
  
  Stoletja minejo, prišel bo elfinizem,
  Vsi, ki so padli v boju, bodo telesno vstali ...
  In pot je za vedno navzgor, niti trenutka navzdol,
  Vesolje je za nas premajhno tudi brez roba!
  Vikontesa je tako lepo pela in topotala s svojimi zelo gracioznimi, otroškimi nogami. Gulliver je celo obžaloval, da je dekle. Starejše dekle bi bilo veliko bolj privlačno. Še posebej upogib pete na podplatu.
  No, v redu, kljub temu. Deček kapitan je odgovoril:
  - Ne počnemo nič takega, samo pojemo in se zabavamo!
  Deklica je zamrmrala:
  - Čigav glas bi pel, tvoj pa bi smrkal!
  In nastal je premor. Fantje, kakršni so postali mornarji, so zdaj skoraj brez bolečin hodili po ostrih kamnih. Otroške bose noge zelo hitro postanejo hrapave. To je resnično pozitivno dejstvo. In seveda se dvigne razpoloženje.
  Sužnji fantje so začeli celo peti;
  V žarkih dnevnega sonca hrbet gori z ognjem,
  Nadzornik ne spi in bič mu je zvest.
  Ko pride noč, bo beli gospod
  zaspal v svoji postelji med belimi pernatimi posteljami.
  
  Jaz, ki sem sladkor iz trsa pridobival celo življenje, nisem poznal druge nagrade kot manšeto s palico. Moja roka se ne upogne in moj motni pogled je težek, A srce mi bije strašno, kot ognjeni alarm!
  
  Bežim in se skrivam kot tat, trava ni visoka, psov še ne slišim, a to je samo zaenkrat, naslednje jutro me bodo zgrabili, obesili na steber, In fantje-bratje bodo pogled izpod čela.
  
  Od žeje že umiram, vode ne vidim, a svobode cel dan, kdo mi jo vzame!
  Pesem seveda ni bog ve kaj. In ne dodaja optimizma.
  Gulliver je z otroškim nasmehom pripomnil:
  - To so preobrati, ki jih ima usoda! Torej grem in ne vem kam. In kaj me čaka naprej... No, v mojih prejšnjih podvigih je bilo nekako več dinamike in zanimivosti. In tukaj so samo pesmi, ti pa teptaš naokrog kot uran robot.
  Vikontesa je prikimala v znak strinjanja:
  - Potrebujete dinamiko? Kaj je to mogoče!
  In deklica je vzela bič iz pasu in pustila, da premaga Gulliverja. Deček je zajokal od bolečine in zakikal:
  - Sploh nisem mislil tega!
  Vikontesa se je zasmejala in odgovorila:
  - Ampak treba se je izobraževati! Mogoče mi lahko poveste kakšno smešno zgodbo?
  Deček kapitan je prikimal in začel spletati zgodbo:
  Cesar Dioklecijan ni hotel odstopiti z oblasti, saj je razumel, da brez njega rimski imperij ne bo preživel. Še več, Diolektan je končno dobil sina in dediča z vzdevkom Julij, kot je bil Cezar. Cesar je vladal že pred letom 320 in mu je s posodobitvijo poganstva uspelo utrditi staro vero Rima. Jupiter je postal glavni bog, ki je, kot se je izkazalo, ustvaril tudi vesolje.
  Pojavila se je in utrdila tudi doktrina tako o nebesih kot o peklu. To pomeni, da je bila namesto mračnega Hadovega kraljestva uvedena doktrina pravljičnega imperija, kjer duše mrtvih dobijo telesa in ponovno zaživijo. Bojevniški junaki imajo seveda tudi priležnice in praznujejo pojedine. In cesarji imajo tam svoja pooblastila. In seveda, sužnji ostanejo sužnji. Toda tisti, ki ubogajo svoje gospodarje in se dobro obnašajo - imajo lažje in boljše življenje in po smrti dobijo mlada in zdrava telesa. In neposlušne sužnje in kristjane mučijo zelo okrutno in mučijo tako brutalno, da lahko samo jokajo in se pokesajo.
  Po Dioklecijanovi smrti je njegov sin Julij nadaljeval očetovo tradicijo. Izvedel je celo več agresivnih akcij - južno mejo imperija je pripeljal do same Indije.
  Tako je celo nastala nova dinastija Dioklecijanov. Kar je Rimu zagotovilo stabilnost in blaginjo. Krščanstvo je postopoma zbledelo in izginilo. Dejansko je pravljica o Kristusu postopoma šla iz mode. In kristjani niso mogli dokazati, da kaj zmorejo ali da so kaj vredni. In tako je šlo vse v pozabo tega, kar so mnogi imeli za vejo judovstva. Toda med Arabci, ki jih Veliki Rim še ni osvojil, se je pojavil Magomed.
  V tem času so Rimljani že osvojili Indijo. Njihov imperij je postal tako velik, da ga je težko obvladovati. V Evropi so Rimljani dosegli Vislo. In osvojili so skoraj vso Nemčijo. In na jugu, ki so se gibali ob Nilu, so podjarmili Sudan in Etiopijo. Toda znanstveni napredek se je razvijal počasi.
  In izkazalo se je, da je zelo težko nadzorovati takšna ozemlja iz enega samega centra.
  No, torej so Arabci, ki so bili revni in so živeli v puščavi, ostali sami.
  Tako kot Rimljani niso premagali Slovanov, ki so živeli predaleč in v ostrem podnebju. In Kitajska, ki je prav tako polna gora, rek in puščav ter ima veliko prebivalcev. In tako je Rimsko cesarstvo veliko tako po prebivalstvu kot po ozemlju. In še posebej cesarji nočejo na Kitajsko.
  In v Afriki tudi ni cest ali komunikacij. No, tudi nekaj jih je bilo, čez Atlantski ocean v Ameriko, a tudi ti še niso bili dovolj zreli. Čeprav nekatere ladje plujejo še dlje.
  Toda pod poveljstvom Mohameda so arabske čete, ki so podjarmile Savdsko Arabijo, vdrle v rimsko posest.
  Toda Rimljani imajo seveda velikokrat več prebivalstva in vojske kot Arabci.
  Vendar pa so razpršeni po številnih provincah. Medtem so arabske enote v Palestini. Z njimi se bori rimski guverner Scorpius s petimi legijami in najeto arabsko konjenico. Toda v odločilnem trenutku bitke so Arabci prešli na Mohamedovo stran in Rimljanom udarili v hrbet.
  In prišlo je do velikega in krvavega pokola.
  In rimske province so pogorele. Toda Mohamed je nenadoma umrl. Iz drugih provinc so prišle številne in dobro organizirane čete. In Arabci so bili poraženi.
  In potem so bili popolnoma osvojeni. A vse to ni bilo zaman. In novi rimski cesar Konstantin se je odločil sposoditi nekaj iz Korana. Pred tem je vera v Najvišjega Boga in prepoved drugih bogov in božanstev. Vendar pa je bil sam rimski cesar razglašen za Allahov obraz in Najvišjega boga na Zemlji in materialnem svetu. Tako je nastala nova vera - kot islam, a na rimski način.
  Seveda so bili kot nepotrebni preklicani namaz, ramadan, prepoved uživanja svinjine in pitja vina, pa tudi hadž v Meko. Seveda pa je sama poligamija legalizirana. No, namesto hadža v Meko hadž v Rim. In seveda še veliko več.
  Ženskam tudi ni bilo prepovedano hoditi napol gole. Seveda so bile druge vere prepovedane. Vključno z judovstvom. In častite tudi druge bogove. Prej je obstajal glavni bog Jupiter, ki so ga Rimljani postavili za glavnega stvarnika vesolja, vendar so tudi drugi bogovi ostali kot predmet čaščenja. In zdaj je uvedena popolna prepoved.
  Tako se je pojavil in oblikoval končni monoteizem.
  Rimsko cesarstvo je nadaljevalo svoja ozemeljska osvajanja!
  Dekle ga je prekinilo:
  - To je seveda zanimivo, a zapojmo bolje!
  Gulliver je globoko vdihnil in začel peti;
  Kako pogosto se potepamo
  In preprosto pozabimo
  Da svetu vlada nečimrnost.
  Včasih se igramo na ljubezen,
  Grehov ne opazimo
  In v mojem srcu je bolečina in praznina.
  
  Refren:
  Pridi k Jezusu in reci:
  Tako ne morem več živeti
  Nočem več grešiti -
  Žal mi je.
  Pridi k Jezusu in veruj
  To življenje se bo zdaj spremenilo
  In to Kristusova sveta kri
  te bo rešil.
  
  Gospod bo vsakomur odpustil
  Ozdravil bo bolne
  Napolni svoje srce s prijaznostjo.
  Njegova ljubezen je sveta
  Živi in zmaguje
  Prinaša veselje in mir.
  
  Refren:
  Pridi k Jezusu in reci:
  Tako ne morem več živeti
  Nočem več grešiti -
  Žal mi je.
  Pridi k Jezusu in veruj
  To življenje se bo zdaj spremenilo
  In to Kristusova sveta kri
  te bo rešil.
  Vikontesa je mračno pripomnila:
  - Nekako pesem ni zelo umetniška! Ali lahko zapojete o Kristusu, kaj svetlejšega in lepšega?
  Gulliver je skomignil z otroškimi rameni in odgovoril:
  - Želite nekaj svetlega? Toda ali ni Jezus tako svetel kot sonce opoldne na ekvatorju?
  Deklica se je zasmejala in odgovorila:
  - No, potem pa spet zapojte čim bolje, če ste seveda česa sposobni.
  Deček kapitan je začel navdušeno prepevati;
  Ti si življenje, ti si luč, zaveza ljubezni,
  Ti si življenje, ti si luč, zaveza ljubezni,
  
  Prišel si v moje življenje in vse napolnil s svetlobo,
  Osvetlil me je, dal mi je
  Na mestu bolečine je veselje, milost je odrešitev,
  Zdaj sem v zavezi
  
  Jezus Ti si moje življenje, ti si zame zrak in voda,
  Ti si moje vesolje, moja duša te hvali.
  Jezus Ti si moje življenje, ti si zame zrak in voda,
  Ti si moje vesolje, moja duša te hvali.
  
  Slišim tvoj glas, ob meni si,
  V tvojih rokah sem, vem
  Nihče ni dragocenejši od tebe, ti si moja nagrada,
  Za vedno s tabo...
  
  Jezus Ti si moje življenje, ti si zame zrak in voda,
  Ti si moje vesolje, moja duša te hvali.
  Jezus Ti si moje življenje, ti si zame zrak in voda,
  Ti si moje vesolje, moja duša te hvali.
  Jezus Ti si moje življenje, ti si zame zrak in voda,
  Ti si moje vesolje, moja duša te hvali.
  
  Ti si življenje, ti si luč, zaveza ljubezni,
  Ti si življenje, ti si luč, zaveza ljubezni,
  
  Vsak dan želim biti s teboj močnejši,
  Samo s teboj živim, moj Bog,
  Pel bom brez prestanka, pel bom zate,
  Ljubim te bolj kot vse svoje življenje.
  Vsak dan želim biti s teboj močnejši,
  Samo s teboj živim, moj Bog,
  Pel bom brez prestanka, pel bom zate,
  Ljubim te bolj kot vse svoje življenje.
  
  Jezus Ti si moje življenje, ti si zame zrak in voda,
  Ti si moje vesolje, moja duša te hvali.
  Jezus Ti si moje življenje, ti si zame zrak in voda,
  Ti si moje vesolje, moja duša te hvali.
  Jezus Ti si moje življenje, ti si zame zrak in voda,
  Ti si moje vesolje, moja duša te hvali.
  Jezus Ti si moje življenje, ti si zame zrak in voda,
  Ti si moje vesolje, moja duša te hvali.
  Vikontesa je začela ploskati z rokami in začivkala:
  - Tako je veliko bolje! Res znaš dobro peti moj fant!
  Gulliver se je priklonil in odgovoril:
  - Da! Ljubim Najvišjega Boga Jezusa Kristusa in seveda Presveto Bogorodico!
  Deklica je z nasmehom prikimala:
  - To je čudovito! Prosim, zapojte o Najsvetejši Bogorodici, da bo vse svetlo in lepo!
  Deček je tolkal z boso otroško nogo in pel;
  Sveta, prečista Devica Marija
  Rodila je Odrešenika, nam dala luč.
  Toda vaši otroci so pozimi bosi -
  In v umazanih kleteh srečamo lačno zarjo!
  
  Konec koncev, kako se je zgodilo, da svet muči zlo,
  Da je tam več revežev kot na poljih kobilic.
  Da maja tudi mraz zmrzne rastline,
  Da je najpogostejši odgovor - če si reven, potem pleši!
  
  Škoda je dati bakreni peni bogatim,
  Čeprav je njihov mamon nabrekel do meja spodobnosti...
  Njihov glavni mentor je hrastova palica nad nami -
  Bo pa rohnelo, ko petelin zapoje!
  
  Gospod vam je naročil, da delite z bogatimi -
  Tako da ni mrtvih in jok ne muči Božjega posluha.
  Pomagajte šibkim - pravijo prijazni obrazi z ikon,
  Če si usmiljen, svetilnik na poti v nebesa ni ugasnil!
  
  Mnogim pa so mamonu ljubše duše in odrešenje,
  Pravijo, da bodo svetnike kupovali z zlatom!
  Posojilčeva maščoba mu je otekla nagnusen obraz -
  In srce brez miru je hladen granit!
  
  Kaj je tvoja bolečina za nas - bedne ljudi?
  V palačah ne slišimo niti stokanja!
  Si želiš zavetja? Naj imaš zavetje
  Pod streho zapora!
  
  Zakaj bi ga dali vam, nam,
  Kaj smo uspešno zavzeli s silo?
  Bil si nič in za vedno nič,
  Nebo ni bilo dano za vas!
  
  Toda smrt jih je prišla nepričakovano,
  Kot je učil Vsemogočni Stvarnik!
  Zdaj so tam, kjer satan gori
  Kjer izdajalec škripa in rjovi od trpljenja!
  
  Torej ste se odločili, da se Vsemogočni šali -
  Češ, radodarni bodo povišani?
  In da je sam Jezus učlovečeni Stvarnik,
  Je bilo napačno reči, da bodo zlobne miši pojedle stvari?
  
  Pokesajte se z branjem Marijine molitve,
  In padanje na kolena in kesanje - stokanje!
  Ko otrok joka pred teboj,
  In bosonogo dekle se trese od mraza!
  
  Vzemite svojo ozko in škrto denarnico,
  Zapravimo nekaj denarja z nasmehom.
  Potem bo vodil Jezus, Bog ljubezni,
  In ne bo pustil, da padeš na nestabilno pot!
  Deklica je ploskala s svojimi srčkanimi, zelo gracioznimi rokami in vzkliknila:
  - Bravo! Čudovito je!
  Gulliver, ta večni otrok, je vprašal:
  - Mogoče znaš tudi peti?
  Vikontesa je pokimala z glavo, svetlo kot spomladanski regrat, in zapela:
  Vidiš le tisto, kar želiš videti.
  Toda ali je življenje lahko takšno, kot si ga predstavljate?
  Tvoje srce je kos ledu in zame je zaprto.
  Popolnoma ste zatopljeni v pereče težave
  In svoje življenje porabiš za jezo in obžalovanje.
  Tvoje srce je kos ledu in zame je zaprto.
  Če bi lahko stopil tvoje srce
  Nikoli se ne bi ločila.
  Zaupaj mi,
  Samo ti lahko vse popraviš.
  
  Nima smisla iskati krivca.
  Vedi, da tudi jaz trpim.
  Če te izgubim, bo moje srce zlomljeno.
  Ljubezen je kot ptica, hrepeni po svobodi.
  Ne dovolite, da vas zamera razjeda od znotraj.
  Tvoje srce je kos ledu in zame je zaprto.
  
  Če bi lahko stopil tvoje srce
  Nikoli se ne bi ločila.
  Zaupaj mi,
  Samo ti lahko vse popraviš.
  
  Vidiš le tisto, kar želiš videti.
  Toda ali je življenje lahko takšno, kot si ga predstavljate?
  Tvoje srce je kos ledu in zame je zaprto.
  
  Če bi lahko stopil tvoje srce
  Nikoli se ne bi ločila.
  Zaupaj mi,
  Samo ti lahko vse popraviš.
  
  Če bi lahko stopil tvoje srce
  Nikoli se ne bi ločila.
  Zaupaj mi,
  Samo ti lahko vse popraviš.
  
  Če bi lahko stopil tvoje srce ...
  
  NINJA DEKLICA PROTI TIRANU
  OPOMBA
  Dogodivščine štirih bosonogih deklet nindž in njihovega večno mladega guruja-demiurga so izjemno vznemirljive v soočenju z Lordom Tyranusom in drugimi zlobneži vseh vrst.
  PROLOG
  Prikazali so dogodivščine zelo lepih štirih bojevnikov, ki so jih imenovali ninje. In imeli so učitelja - fanta, starega trinajst ali štirinajst let, zelo mišičastega. Poleg tega je le videti kot najstnik, v resnici pa je nekakšen poganski bog, izgnan z neba na Zemljo. In star je več tisoč let. Tako bosonogi fant trenira nindže.
  No, to je precej smešno. Še več, dečkove gole, rožnate pete se utripajo, medtem ko skače.
  In potem so se pojavili nasprotniki deklet. Dva velika mutanta - eden z glavo krokodila in drugi z glavo leva. Očitno naklepajo nekaj slabega. Tako so se na primer odločili ukrasti velik diamant iz mestne zakladnice. Časovno obdobje je približno konec dvajsetega stoletja in tehnologije ljudi še niso tako kul. In ti mutanti imajo v rokah laserske mitraljeze in tudi posebno sevanje, zaradi katerega so borci praktično nevidni.
  In tukaj sta dva mutanta - pol človek in pol žival, zaradi česar sta nenavadno močna in morda celo hitra.
  Tako so vstopili v dvorano, kjer je shranjen diamant. In kako se bodo zajebavali z alarmnim sistemom in neprebojnim steklom. Iz laserskega žarka bo eksplodiral prozoren oklep.
  Krokodil in lev sta planila k diamantu, ga zgrabila in skrila v močno vrečko. Seveda se je oglasil alarm. Policija je vdrla v stavbo.
  Toda mutirani bojevniki so, kot bi udarili z laserskimi mitraljezi, rezali ducat stražarjev naenkrat, kot pisalnik s škarjami. Nato sta se lev in krokodil obrnila na polje nevidnosti.
  Toda štiri dekleta že drvijo v svojem dirkalnem, letečem avtomobilu na pomoč. Njihov fant guru se običajno pojavi nenadoma in v kritičnem trenutku ali v nujnih primerih.
  Dekleta pojejo z jezo:
  - Prepogosto težave potrkajo na vrata,
  Ampak ni težko verjeti v kul dekleta ...
  Navsezadnje jih morate samo poklicati -
  Na prijatelje vam ni treba dolgo čakati!
  V svojem zračnem avtomobilu se premikajo zelo hitro.
  Ena od deklet je Natasha, ki ima modre lase in je pravi tehnični genij. In, seveda, ninja bojevniki so si nadeli posebna očala, ki so jim omogočala, da so videli, tudi v posebnem polju, ki je izkrivljalo gibanje fotonov.
  Trupla umorjenih policistov... Ja, to je nagnusno. In podrte stene muzeja. Močno orožje za mutante iz dimenzije Ygrek. Ampak seveda niso sami. Imajo šefa, ki se tudi ne pojavi vedno takoj.
  Dekleta blokirajo pot mutantskim kriminalcem, ki so pripravljeni skočiti v portal.
  Ti pa seveda odpirajo ogenj iz mitraljeznih razstreljevalcev. Dekleta skočijo na stran. Čeprav je videti nekako neumno - imeti čas za odstopanje od laserja, ki leti s svetlobno hitrostjo.
  Ampak kino je kino.
  Tukaj je dekle z rumenimi lasmi, ki z golimi prsti meče kos keramike. In zadel bo laserski stroj in ga izbil iz rok mutanta. In drugo dekle je vrglo bodalo z golo peto, poletelo je nad glavo pošasti in zadelo cev. Počilo je in leva je premagala para. V bolečini in presenečenju je odvrgel tudi mitraljez.
  Dekleta so zarenčala:
  - Borite se pod enakimi pogoji!
  Kot odgovor bo mutant s krokodiljo glavo vanje vrgel mercedes. Letelo bo mimo in dekleta bodo skočila višje. In avto jim drvi pod bose noge.
  Dekleta utripajo z golimi, rožnatimi petami in hitro hitijo, da bi se približale mutantom. In njihove mišice se valjajo kot žogice pod zagorelo in elastično kožo.
  In potem se pojavi - sovražnik številka ena, Lord Tyranus v črni bojni obleki in zaprti čeladi. To pomeni, da bo pred nami resen boj. Dekleta so seveda natrenirana. Bojevnik z rdečimi lasmi se spominja, kako je njihov deček guru držal svečo s prsti svojih bosih, skoraj otroških nog. In jo je poskušala pogasiti.
  In letel mimo, trčil v kamnit zid. In zdaj bojevnica poskuša potisniti Tirana v trebuh z golo peto, a se premakne. In njegova šapa opraska deklicin goli podplat.
  Celo zastokala je od bolečine.
  Nataša, dekle z modrimi lasmi, je začivkala:
  - Dekleta se borijo za kovino, za kovino,
  Satan vlada predstavi tam, vlada predstavi tam!
  In napadla je tudi Tirana. Bojevnik v črnem oklepu je postavil blok. Toda mutirani krokodil je poskušal premakniti dekle s strani s hlodom.
  Vendar se je bojevnik izognil in hlod se je zaletel v Tirana.
  Ko je prejel udarec smrtonosne sile, se je zrušil in zarjovel:
  - Idiot!
  Deklica z rumenimi lasmi je golo peto dodala na zadnji del glave mutantskega leva in začivkala:
  - Smo najmočnejši na svetu,
  Namočimo mutante v stranišču ...
  Domovina solzam ne verjame,
  In Tirana bomo premagali do konca!
  Deklica z rdečimi lasmi je zacvilila in s kolenom pokazala v brado dvonožnega leva. In je zašklepetal z zobmi. In izkazalo se je za zelo smrtonosen zadetek.
  In potem je mutirana zver stopila na laserski stroj in sprostil se je žarek uničujoče, nenavadne moči. Ki je udaril ob polirano površino kovine, se je odbil in zadel tik pod krokodilov rep.
  Rjovel bo od divje bolečine.
  Tyranus pa je skočil in vrgel eno od ninja deklet čez njega. Trčila je v zidake, izdelke je raztreslo v različne smeri. To je bil agresiven obračun. Deklica v bikiniju je bila rahlo opraskana, na njeni bronasti koži so ostale modrice.
  Takoj je poskočila in se zavrtela. In potem je Tyranus prejel udarec v lopatico in padel.
  Vse bi bilo v redu, vendar je nekaj bojnih robotov skočilo iz portala. In v rokah imajo razstreljevalce.
  Nataša je v robota vrgla majhen, tanek, okrogel disk in se komajda uspela izogniti udaru blasterja. Disk je robota zadel v oko in povzročil kratek stik, zaradi česar ga je prekrila mreža strele.
  Dekle z belimi lasmi se je dvignilo na roke. In njena gola, graciozna noga je vrgla grah z eksplozivom.
  Padel je v kibernetska usta velikega robota. In kako bo počilo. Par okončin kibernetičnega organizma je opisal lok in enega udaril v leva, drugega pa v krokodila. In tako uspešno. Prav na zadnji strani glave. In oba mutirana razbojnika sta umrla.
  Res je, Tyranusu je uspelo premakniti dekle ninja z rumenimi lasmi vzdolž telesa na stran.
  In odletela je in se med letom večkrat prevrnila. Potem pa je vstala, a malo trdo.
  Tyranus je zarenčal: "Mijav in Vau, kregajmo se." Toda oba mutanta - lev in krokodil s telesi športnikov - sta še naprej ležala nepremično. In njihovi mogočni torzi so se zazibali.
  Nataša je z nasmehom odgovorila:
  - Zdaj si sam, mi pa smo štirje! Končno boste končali.
  Tiran je zarjovel:
  - Štirje proti enemu, to ni pošteno! In ninja dekleta se borijo zelo pošteno.
  Rdečelasa ninja deklica je zamrmrala:
  - Je to tisto, kar ciljate? Toda ali je pošten?
  Bojevnik v črnem oklepu je pripomnil:
  - Ampak jaz sem zlobnež, vi pa pozitivne junakinje! Ali so metode dobrega sorazmerne z metodami doseganja cilja zla?
  Nataša je prikimala v znak strinjanja:
  - Ima prav! Boril se bom z njim ena na ena!
  Rdečelasa ninja deklica je odvrnila.
  - Ne! Raje bi se pomeril z njim - ena na ena!
  Belolasa ninja deklica je zacvilila:
  - Zakaj to počneš? Mogoče sem celo boljši in bolj kul kot ti!
  Rumenolasa ninja deklica je predlagala:
  - Morda lahko vržemo žreb? Ali pa se morda lahko igramo izštevanko?
  Nataša je prikimala in vprašala:
  - Kamen ali opeka?
  V tistem trenutku se je zabliskalo. In pojavil se je deček guru. Oblečen je bil samo v kratke hlače z zelo mišičastim in izklesanim trupom, a ni bil videti star več kot trinajst let. Svetli lasje z modnim fantovskim prirezom. Demiurg je jezno udaril z boso, zagorelo, močno nogo, da je asfalt počil, in rekel z zvonkim glasom:
  - Ne! Z njim imamo dolgoletni rezultat! Pomerimo se ena na ena na ena - smo kot klasični dobri in zli!
  Tyranus je z nasmehom prikimal, njegova črna maska se je raztegnila:
  - Super! To bo zelo zanimiv boj!
  Natasha z modrimi lasmi je razočarano rekla:
  - Kot vedno imaš prav, sensei! Toda kaj nam ostane?
  Deček guru je odgovoril:
  - In ti poskrbi zanje!
  In s prstom desne roke je pokazal na še vedno odprt portal, iz katerega so prihajali sovražnikovi bojni roboti.
  Dekle ninja z rdečimi lasmi je opazilo:
  - No, zdaj je vse pošteno! In dekleta bojevniki se borijo dostojanstveno.
  In vsa štiri dekleta so z močnim eksplozivom vzela in iz pasov na bokih izvlekla majhne zrne graha. Roboti so prišli iz portala in v rokah so imeli razstreljevalce. Pustite jim prosto pot in lahko bodo zasužnjili, ali uničili, ali morda oboje hkrati, zemljo!
  In tako so lepotice vzele in metale ta grah z golimi prsti svojih spretnih nog. Tisti, ki letijo v loku, zadenejo štiri napredne robote naravnost v vrat. In kako ga bo potem vzel in razneslo.
  Kiborgom so odtrgali glave. Eden je zadel robota za seboj, pri čemer je prišlo do popolnega kratkega stika.
  Medtem sta guru fant in njegov nasprotnik, oblečen v črn oklep, stala drug proti drugemu.
  Bos, z golim, zelo izrazitim trupom, se je otroški sensei zdel nepomemben nasprotnik v ozadju velikega borca. Tyranus je pol človek in pol demon. Poleg tega je sposoben veliko.
  Za začetek je vzel in spustil iz svojih črnih, dolgih prstov v rokavicah strele moči. Zabliskale so kot koronska razelektritev v električnem omrežju.
  Fant borec je dvignil svojo boso nogo in strela sile je takoj ugasnila in kot da bi razelektritev šla pod asfalt.
  Mladi bojevnik je prikimal:
  - Želite odgovor?
  Tiran je izvlekel svetleče rezilo, škrlatno sijoče kot mak, in odgovoril:
  - Naj boj z meči odloči, kdo od naju ima prav in kdo ne!
  Deček-guru je v odgovor izvlekel svoj meč, ki je modro žarel, in z nasmehom rekel:
  - Boj z meči ne bo odločil, ali ima kdo prav. Le pokazalo se bo, kdo od naju je bolj tehničen, spreten in hiter!
  . POGLAVJE št. 1.
  Tyranus je naredil prvi skok. Izvajal je tehniko trojne pahljače. In rdeči meč je opisal lok nad svetlo, lepo glavo dečka-senseija. V odgovor je mladi demiurg skočil in s svojim modrim mečem opraskal sovražnikov oklep ter se spretno izognil povračilnemu napadu.
  Oklep na Tyranusu se je začel kaditi in skozi njega je tekla črta.
  Zamrmral je:
  - Ni slabo, fant!
  Deček guru se je zasmejal in pripomnil:
  - Spominjam se, kako sem bos taval po puščavi Egipta, ko tam še ni bilo piramid!
  Tiran je poskušal znova napasti, toda deček je preskočil tram meča in bojevnika v črnem oklepu z golo peto brcnil v brado. In od udarca se je omahnil in padel na eno koleno.
  Medtem so se ninja dekleta borila z roboti. S svojimi zelo okretnimi golimi prsti, kot z opičjimi tacami, so metali ubijalske grahe smrti na sovražnika. In ta darila uničenja so zadela sovražnika iz tuje kovine in jih raztrgala, kar je povzročilo detonacijo.
  In avtomobili so bili raztrgani na koščke. Kot odgovor so bili sproščeni žarki, ki so svetili zeleno in rumeno. Toda ninja bojevniki so skočili stran od njih, utripajoč z bosimi, strojenimi, izklesanimi in presenetljivo okretnimi nogami.
  Natasha je med bitko nekoliko spremenila svojo taktiko in vrgla grah z eksplozivom višje. Opisal je lok in udaril v streho. Padel je dol in se zaletel v napredujoče robote, dva ducata hkrati.
  Toda tank za vkrcanje je prilezel iz portala. Ampak ne moreš ga kar tako vzeti z grahom z eksplozivom.
  Guru Boy se je še naprej boril proti Tyranusu. Večkrat ga je že odstranil s svetlobnim mečem, ne da bi prejel celo prasko. Vendar pa je črni oklep rešil hudobnega bojevnika pred resnimi težavami.
  Fant je opozoril:
  -Imaš dobrega orožarja!
  Tyranus je prikimal:
  - Škrat je naredil ta oklep!
  Mladi guru se je zasmejal in zapel:
  - Osvojimo lahko dobesedno vse,
  Razbijte katero koli vojsko z igranjem ...
  Naj se nit našega življenja ne prekine,
  Ne bomo postali papiga brez možganov!
  Boj med velikima mojstroma se je nadaljeval. Deček je bil hiter in majhen, njegovo gibko telo pa izjemno gibčno. Mišice mladega bojevnika so se valjale in pretakale kot valovi na razburkanem morju.
  In bil je za red velikosti hitrejši od Tirana.
  Ninja dekleta so poskušala nekako obvladati ogromnega robota. Grah eksploziva se je trivialno odbijal od oklepa, ki je prekrival velikanski tank in robota v eni steklenici. Sprva je zlezel ven kot tank in se komaj prebil skozi portal. In potem ga je vzel in se dvignil v velike višine in pojavila se je smrtonosna moč.
  Dekleta so komaj imela čas, da so pobegnila pred laserskimi streli tako močnega robota s pištolami.
  In Natasha je z nasmehom opozorila in cmokala z ustnicami:
  - Da! To je še eno presenečenje Hyperbraina! Tiran sam tega ne bi nikoli pomislil!
  Ninja deklica z rumenimi lasmi je vzela in vrgla bodalo ter poskušala zadeti valje. Toda orožje se je odbilo od oklepa in se ni zagozdilo.
  Bojevnik je zapel:
  Oh, oklep rezervoarja je zanesljiv,
  Od nekoga, ki namerava ugrizniti ...
  Ampak ne bo me zlomila
  Ninja dekle se lahko vedno bori!
  Deklica z belimi lasmi se je obrnila k Nataši:
  - No, naredi nekaj.
  Dekle z modrimi lasmi je vprašalo:
  - Si želiš to?
  V odgovor zgovoren smeh. Nato je Natasha vzela in s svojega pasu odstranila napravo v velikosti škatlice vžigalic. In z golimi prsti ga je nastavila na določeno valovno dolžino, poskušala izbrati potrebno in smrtonosno sevanje. Toda morala je odskočiti, saj jo je ogromen terminator zgrabil in udaril s smrtonosno strelo. V asfaltu je naredil krater, in sicer globok.
  Nataša je kliknila z bosimi petami in zapela:
  - Vojna je vedno kul
  Pomlad divja na nebu ...
  Leta minevajo, verjamem,
  Ampak za vedno smo mladi!
  In potem je poslala val z virusom črva na ogromnega terminatorja. In ta ropotajoči električni udav je vstopil v tokokroge ogromnega robotskega terminatorja in se je res začel tresti.
  In deček guru in Tyranus sta nadaljevala boj. In njihovi svetlobni meči so zableskali in zažareli s svetlim plamenom.
  Mladi bojevnik se je končno lahko resnično posvetil udarcu in njegov svetlobni meč je črnemu bojevniku odsekal roko.
  Potem je zavpil:
  - Prekleto, boli!
  Deček guru se je zahihital in opazil:
  - Ti si verjetno hudič! In jaz, angel!
  Tyranus se je nasmehnil in pripomnil:
  - Ampak ti ne bi ubil neoboroženega človeka, kajne?
  Mladi bojevnik je prikimal:
  - Odnehaj! Te bomo sodili, kaznovali in se te usmilili!
  Črni bojevnik je dvignil levo roko in nenadoma, nenadoma vrgel zrno graha. Eksplodirala je miniaturna atomska bomba. In Tiran je izginil.
  Deček guru je zažvižgal:
  - Vedno je tako! In kako mu to uspe?
  Nenadoma se je od zadaj zaslišal glas:
  - Razumeš!
  Mladi bojevnik je komaj imel čas, da je odskočil. Nanj sta streljala krokodil in lev. In žarki so prebodli robota, ki jim je skočil naproti. Detoniralo je in počilo. In drobci so leteli v različne smeri. Eden od njih je guruja udaril po goli peti. In je zastokal.
  Toda takrat se je mladi bojevnik obrnil in zapel:
  - Pogumno bomo šli v boj,
  Za nindžino stvar ...
  Premagali bomo vse sovražnike,
  V imenu življenja!
  In potem je deček-borec z golo peto udaril v tempelj mutantnega leva in padel je, kot da bi bil podrt.
  Sovražni krokodil je zamahnil s kosom tirnice in hotel premakniti dečka, a se je udaril v koleno in padel. Deček guru ga je pokleknil na zadnji strani glave in rekel:
  - Zelo dolgo si mi stal na poti!
  Nataša, ki je še enega mutanta poslala na staro železo, tako da je vrgla grah z eksplozivom, je popravila:
  - Na poti!
  In bojevniki so zgrabili dve omamljeni razbojniški živali za roke.
  Deček guru je pripomnil:
  - Če jih predamo policiji, bo Tyranus s svojo opremo in roboti razbil vsak zapor in jih osvobodil:
  Dekle ninja z belimi lasmi je predlagalo:
  - Nastavimo past za črnega gospoda. Pohitel bo rešit mutante, potem pa ga bomo zgrabili!
  Rumenolasa ninja deklica je pripomnila:
  - Ta ideja je zelo dobra! Toda tukaj je ulov: ali bo Tyranus začutil ulov?
  Dekle ninja z rdečimi lasmi je opazilo:
  - Tukaj je še ena težava. Policija se lahko zmede, če ji daste mutante. Živali se res hranijo v menažerijah, ne v zaporu!
  Nataša je tvitnila:
  Živali se pripravljajo na šolo
  Petelin je zakikirikal že zdavnaj ...
  Res, ne poskušaj,
  Ne brcaj, ne grizi,
  Vseeno ne bo pomagalo!
  Deček guru je odločno rekel:
  - Mogoče je bolje, da jih vržete nazaj Tiranesu?
  Nataša je skomignila z rameni:
  - Zakaj je sicer to? Toliko smo se poigrali z njimi!
  Mladi bojevnik je opozoril:
  - Ker so ti kreteni naši stari prijatelji, ki jih nenehno tepemo. In tako lahko Hyperbrain ustvari mutante, ki so veliko pametnejši in okretnejši!
  Ninja dekleta so se smejala in žvrgolela:
  - Verjamem, da se ljudje ne poslovijo od pravljic,
  In ostala bosta prava prijatelja za vedno!
  Nato so vzeli dve veliki mutirani živali z bosimi, gracioznimi, strojenimi, mišičastimi nogami, kot da so tkane iz jeklene žice, in leteli vzdolž tangencialne poti in plapolali v portal.
  Po tem je sijaj prenehal. Pet bojevnikov: štiri dekleta in fant, se je ozrlo naokoli.
  Dekle z rdečimi lasmi je pripomnilo:
  - Morali bi...
  Dekle ninja z belimi lasmi je vprašalo:
  - Kaj naj narediš?
  Odgovorila je:
  - Pojejte sladoled oblit s čokolado! Je hkrati okusen in jezen!
  Dekleta in fant guru so se preselili po ulici. In začeli so peti od veselja in navdušenja:
  Meč svetlobe, napredek
  Prinesimo ljubezen ...
  Čeprav je svet poln stresa -
  Rešimo planet!
  
  Naj bo usoda grozna -
  Prišla je huda smrt ...
  Ne umri zaman
  Navsezadnje je naša domovina živa!
  Potem se je deček guru nenadoma spomnil:
  - Toda pozabili smo najpomembnejše - vrniti ukradeni diamant!
  Nataša je zacvilila:
  - Da, to je res naša napačna ocena! Kako se lahko tako zajebajo?
  Dekle z rdečimi lasmi je predlagalo:
  - Morda bomo to vzeli tako in odhiteli v tujo dimenzijo?
  Belolasa ninja deklica je odvrnila.
  - Ne! To zahteva preveč energije. Bolje, da ugotovimo, zakaj potrebujejo ta diamant.
  Deček guru je prikimal:
  - Da! Niso ga samo ukradli. In ne bodo ga razrezali na kose za prodajo. Najverjetneje ga bo Tyranus želel uporabiti kot fokusno lečo za močno orožje.
  Natasha je predlagala:
  - Potem ga vzemimo in naredimo lasten trik za izvedbo preventivnega udarca na sovražnika!
  Belolasa ninja deklica se je zahihitala in pripomnila:
  - Umetni diamant ni primeren za vlogo fokuserja. Uporabljati morate samo naravne. Prav?
  Deček guru je prikimal:
  - Vsekakor! Sicer pa zakaj bi Tyran ukradel naravnega?Lažje je narediti svojega, umetnega.
  Natasha je predlagala:
  - Obstaja samo še en kraj na svetu, kjer je shranjen tak diamant. Sem bi morali iti!
  Rdečelasa ninja deklica je pripomnila:
  - Tam je resna varnost. Pa kaj, vse jih nasekljamo na koščke?
  Deček guru je ugovarjal:
  - Ne! Ne bo šlo. Ne moremo se pustiti ropu. Mi smo svetli del sile!
  Rumenolasa ninja deklica je začivkala:
  - Sposobni smo dobrega,
  Prekinitev zlobnega uroka ...
  Ampak seveda ni pomembno
  Kako majhen diamant!
  Dekle ninja z belimi lasmi je predlagalo:
  - Daj no, potem prosimo za ta diamant za nekaj časa. No, mislim, da je dan dovolj za nas?
  Deček guru je skočil in rekel:
  - Možna je tudi druga možnost. Sprejeli ga bomo in ponudili, da organiziramo tekmovanje za najbolj kul junaka Supermana, zmagovalec pa bo dobil pravico, da ves teden nosi dragulj okoli vratu. Tako lahko delamo dobra dela in dobimo diamant, ne da bi se spustili v banalen rop!
  Natasha je dvomila:
  - Se bodo strinjali z organizacijo tekmovanja za to? In zaupati neznancu, da nosi kamen cel teden in tvega, da se bo izpral?
  Mladi bojevnik je opozoril:
  - No, najprej, komu drugemu ni mogoče zaupati, kot glavnemu liku, Supermanu. In drugič, tolpe v Tokiu zdaj niso nič manj divjale kot v New Yorku in samo pozdravile bodo idejo o čiščenju Avgejevih hlevov!
  Dekle ninja z belimi lasmi je opazilo:
  - To je logično! Res bi morali poskusiti! Poleg tega je Tokio največje mesto na svetu in zanimivo je videti, kako izgleda zdaj!
  Nataša je tvitnila:
  - Svet se boji spoštovati nas,
  Podvigov deklet je nešteto,
  Ninje se, kot vedno, znajo boriti,
  Konec zime - prišla bo pomlad!
  Deček guru je z nasmehom rekel:
  - Pred kratkim se je pojavila tako kul stvar, kot je internet, in prek njega bomo poslali svojo idejo!
  Rdečelasa ninja deklica je predlagala:
  - Dajmo torej, da bo duši lažje, vzemi in se obnašaj, kot se spodobi!
  Rumenolasa ninja deklica je odvrnila.
  - Lovimo huligane, ne sami huligani!
  Belolasa ninja deklica je začivkala:
  - Delati nekaj, kar je popolnoma napačno
  Je slajši celo od sladoleda!
  Fant-sensei je prikimal in rekel:
  - Imam poseben modem, takoj ga bomo poslali!
  In začel je tipkati številke.
  V tistem trenutku se je portal ponovno odprl. Majhen, a zelo mobilen tank je skočil ven. Namesto topovske cevi je imel vrteča se dva dolga meča.
  Nataša je zažvižgala:
  - Rezervoarji za sabljanje niso učinkoviti, so pa impresivni!
  Deček guru je naredil smešen obraz in zapel:
  - Trije tankerji so popili po tristo,
  In potem smo jih spili sto!
  Topničar je bil odbit
  Ker tank v bitki ni nič!
  Ninja deklica z belimi lasmi je vzela grah in ga vrgla v rezervoar za sabljanje. Letelo je mimo, a udarec meča stroja je zadel grah. In prišlo je do eksplozije. In konica sploh ni nič opraskala, ampak eksplozija se je razblinila.
  Nataša je z nasmehom, ki je žarel kot avtomobilski žarometi v temni noči, pripomnila:
  - Vau! Ni tako preprosto!
  Deček guru je z golimi prsti pobral delček bajoneta laserske strojnice z uničenega robota, ki je ležal na cesti.
  In izstrelil ga je z metom noge po poti. Poletel je in zadel sod piva. Ob udarcu se je cev prevrnila in penasta tekočina je pljusknila na rezervoar ograje. Posledično je prišlo do usodnega kratkega stika.
  Penen val je preplavil avto, švigale so strele in ga zapletle v pajčevino. In meči iz legiranega jekla, zviti v cev.
  Deček guru je zacvilil:
  - En, dva, tri - obrišite reflektorje,
  Štiri, osem, pet - ubijte zlobne orke!
  Natasha je opozorila:
  -Resnično si odličen, sensei!
  Mladi bojevnik je ugovarjal:
  - Ne! Vsi smo tako veliki kot nepomembni na svoj način!
  Nataša je zapela:
  Česar človek nikakor ne more brzdati,
  Njegova želja, da postane Vsemogočni Vsemogočni ...
  Tako da Zemlja vlada vesolju,
  Ti si demiurg vladar nad obstoječim svetom!
  Dekle ninja z belimi lasmi je opazilo:
  - Ja, te pesmi so preprosto čudovite! In tukaj ne morete nasprotovati dejstvu, da se človek razvija skokovito!
  Rdečelasa ninja deklica je odgovorila:
  - Kaj je sedem milj v primerjavi z vesoljskimi parseki? Strinjam se - to je malo!
  Rumenolasa ninja deklica je zapela:
  Zemlja v oknu, zemlja v oknu,
  Zemlja se vidi skozi okno ...
  Kako je sin žalosten zaradi matere, kako je sin žalosten zaradi matere,
  Žalostimo zemljo, sama je!
  In zvezde kljub temu,
  In zvezde kljub temu,
  Malo bližje, a vsi so tudi hladni,
  In kot ure mrka in kot ure mrka,
  Čakamo na svetlobo in vidimo zemeljske sanje!
  Nataša se je zahihitala in ugovarjala:
  - In že sem utrujen od tega planeta, Zemlje! Želim se prenesti v dimenzijo Ygrek. In lepo se imejte tam!
  Deček guru se je nasmehnil in odgovoril:
  - Katerih planetov in katerih dimenzij še nisem obiskal? In videl sem nekaj, kar bi lahko dobesedno odtrgalo streho s tečajev. V vesolju je torej veliko zanimivih krajev!
  Rdečelasa ninja deklica je pripomnila:
  Od tisoč planetov
  Takega zelenega ni...
  Od tisoč planetov -
  Takega favorita ni!
  Natasha je z nasmehom opozorila:
  - Ampak priznajte, veliko bolj zanimivo je, ko se na primer znajdete v svetu, kjer je namesto kisika najpomembnejši element fluor. In v tem primeru bi morala evolucija iti še hitreje!
  Deček guru je prikimal:
  - Obstajajo takšni svetovi, čeprav so redki. Toda tam se lahko premaknete le v bojni obleki ali pod okriljem močnega polja sile!
  Portal se je ponovno odprl. Iz njega je skočil še en robot, ki je bil videti kot zajec. In zelo poskočno! Kako bo skočil in se prevrnil, iz ust pa izpustil ognjeni pulsar!
  Belolasa ninja deklica je začivkala:
  - Čarobni zajec,
  Nariše ničlo!
  Deček guru je vprašal dekleta:
  - Zmočili ga bomo ali pa ga pustili živeti!
  Nataša se je zasmejala:
  - Še vedno smešen zajček! Toda kaj je mogoče storiti, da bo dober?
  Poskakujoč robot zajec je nenadoma naredil dolg skok in se odpeljal na drugo ulico. In že so bili avtomobili s konca dvajsetega stoletja - tudi precej spodobni in hitri, različnih barv.
  Ninja dekleta in guru fant so planili za njim. Plezali so skozi hiše, da bi ubrali bližnjico. Njihovi goli prsti na nogah so se oprijemali sten in vencev ter jim omogočali premikanje skozi strukture.
  Dekle ninja z belimi lasmi je opazilo:
  - Res, pravijo modri ljudje, če so volkovi siti in ovce varne, to pomeni, da se je število zajcev zmanjšalo!
  Rumenolasa ninja deklica je pripomnila:
  - Kako se zajci razlikujejo od zajcev?
  Ninja deklica z rdečimi lasmi je predlagala:
  - Zajci so vitkejši, športni in imajo manj maščobe!
  Nataša je zapela:
  Če pa imaš zajčje srce,
  Tudi če imaš krila za hrbtom...
  Ne poskušajte leteti višje.
  Jeklena krila vas bodo zdrobila!
  Pa sta skočila v sosednjo ulico. Zajec robot je povzročil pravi prometni zastoj. In stvari so pravzaprav prišle celo do spopadov. In elektronsko bitje bo iz svojih ust izbruhnilo v ogenj. In kako navija oslovska ušesa. To se je pravzaprav izkazalo za zelo kul in kul.
  Nataša je vzela in z boso, izklesano nogo v robotskega zajca vrgla uničujoč grah z eksplozivom, ki so ga bojevniki sami naredili po receptih svojega guruja.
  Toda zajec robot je pomahal z dolgimi in širokimi ušesi in grah je odletel nazaj. In skoraj je do smrti udarila Natašo in njene spremljevalce, ki so z rožnatimi, okroglimi petami hiteli pod njihove bose noge.
  Fant guru je opozoril:
  - Vau! Izkazalo se je, da imamo problem!
  Nataša je zapela:
  Čeprav ne moremo rešiti vseh svojih težav,
  Ne reši vseh težav ...
  A vsi bodo srečnejši
  Vsi se bodo bolj zabavali!
  Ninja deklica se je nasmehnila, jo vzela in poskusila robotskega zajca prekriti z metom morilskega bodala. In švignil je mimo kot meteor. Toda spet so zamahnila ušesa naprednega robota in orožje je odletelo nazaj. In zdaj mora Natasha pobegniti in se izmikati. Vendar ji je uspelo preživeti in zapela:
  Peklenski zajec pred smrtjo,
  Žrtev čaka ob polnoči...
  Verjamem, da bomo imeli nesmrtnost,
  In zajec bo dobil v oči!
  Deček guru je predlagal:
  - Kaj če uporabimo našo starodavno, a učinkovito metodo za boj proti posebno naprednim robotom?
  Nataša je z nasmehom vprašala:
  - Kako to?
  Mladi bojevnik je predlagal:
  - Vzemi in zažvižgaj!
  Rdečelasa ninja deklica je izjavila:
  - Potem naredimo to vsi skupaj!
  Dekleta in fantje so dajali bose prste v usta in žvižgali. In več velikih, mestnih vran je od šoka izgubilo zavest in, omedlevši, planilo navzdol. In njihovi udarni kljuni, kot bi vzeli in udarili zajca. Takoj se je zapletla v mrežo, se iskrila in počila. Še več, med letom so se drobci zajca terminatorja spremenili v okusne in sladke čokolade.
  Deček guru je zapel in z boso nogo pobral slastne sladkarije:
  - Jaz sem čokoladni zajček
  Jaz sem nežna baraba...
  Sem stoodstotno sladek
  Oh, oh, oh, oh, oh!
  Jaz sem čokoladni zajček
  In dotikanje tvojih ustnic,
  Tako zlahka se topim
  Oh, oh, oh, oh, oh!
  Nato je vzel majhen ugriz. In potem ga je izpljunil; v fantovem grlu je zaplamtelo nekaj zelo resničnega. In zelo goreč in agresiven ogenj.
  Natasha je opozorila:
  - Ne daj vsakega okusnega priboljška v usta kot majhen deček!
  Belolasa ninja deklica je zapela:
  Seveda, fintipluskins,
  Sploh ne kot Puškini ...
  A vseeno jim je uspelo ustvariti mojstrovino,
  In ti si fant guru - ne lebdi naprej!
  Dekleta so začela vleči ljudi iz poškodovanih avtomobilov. In potem so jih poskušali zdraviti.
  Najučinkovitejši način za pospešitev celjenja ran je, da poškodovani osebi prilepite golo dekliško nogo na obraz in jo poljubite.
  Takrat se prenaša zelo ogromna in močna energija zdravljenja, radosti in energija zdravilne magije.
  Deček guru je naredil isto stvar, vtaknil svoje bose noge za poljube in izbral predstavnice poštenega spola.
  In ob tem si je skozi nos zabrenčal:
  Dekleta, dekleta, dekleta,
  Ne stojte strahopetno ob strani...
  Bolje, da opravite stvari
  Naj cveti vaša domovina!
  Ja, delo tukaj je bilo zanimivo - prevzeli so vlogo zdravnikov. In na nebu se je pojavil helikopter. Na njem je letela televizijska voditeljica Veprin o Nilu. Bila je lepo dekle, a hkrati seveda še zdaleč ni bila ninja v boju.
  Vendar so jo dekleta že večkrat rešila in ji pomagala.
  Nataša je zamahnila z roko in zapela:
  Neumni ljudje govorijo o stresu,
  Stres je kot roka...
  Za vas bodo posneli zanimiv film,
  Čez drugo uro!
  Veprin je zacvilil in zavpil:
  - Pozdravljeni, borci! Vidim, da si postal tako kul! In že so začeli polniti moči z magijo.
  Deček guru je pripomnil:
  - Včasih je težje oživiti enega kot ubiti milijon, bolje rečeno, niti včasih, ampak skoraj vedno!
  Ko je helikopter pristal, je novinarka skočila in stekla mlademu bojevniku. Poljubila ga je na ustnice in rekla:
  Mladi v duši in telesu,
  Fant, čisto bos si...
  Toda s svojim umom se imejte za velikana,
  Tako je, pravijo ljudje!
  Guru je fantu v odgovor zapel:
  Kaj pravijo ljudje
  Skrbimo
  Tam bo močan rezultat -
  Če spodobno zadeneš!
  
  KOMORNIK STALIN HITLER ZAROTA
  OPOMBA
  Druga svetovna vojna se ni začela. Britanija in Francija sta Hitlerju dovolili okupacijo Poljske. Nato je sledil začasen miren premor. Vendar pa je 23. februarja 1950 Stalin začel vojno proti Japonski, da bi si povrnil jug Sahalina in druga ozemlja, izgubljena v času carizma. In na Daljnem vzhodu se je začela nova velika vojna. Samuraji se trmasto upirajo, Hitler, njegov tretji rajh in druge države pa zbirajo sile za napad na ZSSR.
  . POGLAVJE št. 1.
  Britanski premier Chamberlain je bil dovolj pameten, da po napadu na Poljsko Nemčiji ni napovedal vojne. Wehrmacht je hitro premagal varšavske čete in si to oblast razdelil s Stalinom. Čez nekaj časa je prišlo do vojne med ZSSR in Finsko. Podobno kot v resnični zgodovini. Nato pristop baltskih držav in Moldavije. Po tem se je novi sovjetski imperij stabiliziral. Stalin je skoraj dokončal zbiranje slovanskih dežel. In Nemčija je ponekod že presegla meje iz leta 1914. Z diplomatskimi sredstvi je tudi dosegla vrnitev kolonije Namibije. Tretji rajh se je krepil in Hitler je bil na vrhuncu priljubljenosti.
  Druga svetovna vojna ni nikoli izbruhnila. V Nemčiji je gospodarstvo doživelo močno rast in zgradili so tovarne, tudi za avtomobile. In Hitler je celo razveljavil skoraj vse antisemitske zakone. Režim tretjega rajha je doživljal liberalizacijo.
  Zdi se, da je tudi v ZSSR vse v redu. Tretja petletka je bila tako kot vedno uradno razglašena za preizpolnjeno. Res je, bile so težave s kmetijstvom in prehrano.
  Stalinistični režim je vodil politiko spodbujanja rodnosti in prepovedi splava. Povečala se je rast prebivalstva. Tudi četrta petletka se je zdela preizpolnjena. Toda v materialnem smislu se življenje ni izboljšalo. ZSSR je imela preveč vojaške opreme. Poleg tega se je Stalin, ko je predstavil tankovsko sfero, zanašal na gradnjo velikega števila velikih površinskih ladij, vključno z bojnimi ladjami.
  In začela se je nova velika čistka z represijami. Tudi Budjoni, Vorošilov, Timošenko, Šapočnikov in drugi so postali njegove žrtve.
  Stalin se je odločil, da je čas, da se znebi stare ekipe, vključno z Molotovom in Kaganovičem - preveč vedo. Beria je bil tudi ustreljen. In potem njegov naslednik Serov. Na njihovo mesto je prišel zelo mlad Shelepin.
  Stalinovo sedemdesetletnico so veličastno praznovali po vsem svetu. Vse bi bilo v redu, a v ZSSR so bile spet množične čistke in represije. Tudi celi narodi so bili podvrženi terorju in genocidu. V Nemčiji, nasprotno, liberalizacija: vrnil se je celo večstrankarski sistem. In kaj? Vseeno so nacisti zunaj konkurence in zlahka zmagajo na vseh volitvah. Hitler sam je kljub svojemu dosmrtnemu statusu Fuhrerja izvedel ljudske volitve za predsednika Nemčije. In celo s par žepnimi alternativnimi kandidati. In seveda je zmagal.
  Fuhrer je avtoritaren voditelj, vendar v razumnih mejah. In celo odpravili smrtno kazen.
  Res je, da imajo tudi Nemci težave. Zlasti demografska politika je povečala število nemškega prebivalstva. Toda ozemlje tretjega rajha je relativno majhno in obstajajo težave s hrano. Moramo kupiti. Res je, da je gospodarstvo v razcvetu, ampak jaz si želim kolonije.
  V svetu imata Velika Britanija in Francija še vedno svoje kolonije. In ne potrebujejo novih zemljišč - radi bi prebavili svoje. Toda Hitler želi razširiti imperij, zato gostota prebivalstva v Nemčiji narašča in je veliko otrok. In to ustvarja napetost. Zlasti Nemci želijo, da se Zahod vrne na meje iz leta 1914. To pomeni, da morata Francija in Danska odstopiti del svojega ozemlja.
  Tudi Stalin, čeprav je sovjetski imperij ogromen, želi dopolniti zbirko. Še posebej so se poslabšale težave z Japonsko. Zlasti je ZSSR poskušala pridobiti mladi Sahalin po diplomatski poti. Toda Japonska se je uprla. ZSSR je vojaško zelo močna in ima veliko prebivalcev.
  In potem je Stalinu zmanjkalo potrpljenja. In 23. februarja 1950, na dan sovjetske vojske, se je začela vojna proti Japonski. Povedati je treba, da je dežela vzhajajočega sonca med vojno 1904-1905 premagala carsko Rusijo. In seveda so sovjetski generali in oblasti sanjali o maščevanju.
  Tako se je začela nova velika vojna. ZSSR se je nazadnje borila pred desetimi leti s Finsko. Nekaj mu je uspelo osvojiti, a za ceno velikih izgub. In zdaj je spet poskušal razširiti ozemlje. In to je bilo prekletstvo tega imperija, ki se je hotel širiti.
  Stalin, ki je imel že sedemdeset let in je imel zdravstvene težave, si je želel novih osvajanj. Vrnite vsaj južni Sahalin in po želji Kurilski greben. In tudi prevzeti nadzor nad Mandžurijo in Port Arthurjem.
  Boji so se začeli z napadom sovjetskih čet na Sahalin. Ni bilo nenadoma, Japonci so se utrdili, kopali rove in rove.
  Toda sovjetske čete so začele ofenzivo s tanki. Vključno z mogočnim IS-7. To vozilo je tehtalo oseminsedemdeset ton in je bilo oboroženo s 130-milimetrsko pištolo z dolgo cevjo. In imela je osem mitraljezov.
  Alenka se je borila s posadko deklet v tem avtomobilu. Zmogljiv motor in grelec sta kljub zimi poskrbela za toplo temperaturo. Tako so se dekleta slekla v bikinije in se borila bosa.
  Avto je peljal proti japonskim položajem. Tank je imel nagnjen oklep, njegova kupola pa je bila poenostavljena in nizka.
  V ZSSR se je pojavilo trinajst modifikacij KV, nekatere pa so dosegle težo dvesto ton. Potem pa je nastala družina IP. Avtomobili so bolj kompaktni, z nižjo silhueto, nimajo več toliko prtljažnikov. Vendar serija KV še ni bila umaknjena iz uporabe. IS-7 se je pojavil pred kratkim, Rdeča armada pa ima le nekaj takih vozil.
  In kako ne sestaviti posadke deklet, da je politično korektno. Navsezadnje v rdečem imperiju vlada enakost.
  Agresor je bila v tem primeru ZSSR. Čeprav je MGB uprizoril provokacijo. Japonska se ni borila z ZDA in Britanijo. Predolgo so se kregali s Kitajsko. Na koncu so nekako sklenili premirje in si razdelili vplivne sfere. ZSSR se je morala boriti z močno in številčno japonsko vojsko ter ogromno floto. Zato je bil blitzkrieg, ki se je v resnični zgodovini zgodil leta 1945, neresničen.
  In sovjetsko poveljstvo, ki ni imelo izkušenj z drugo svetovno vojno, je ravnalo po starem. Namesto nenadnega napada velikih sil so se bitke v Mandžuriji začele z manjšimi spopadi. In Japonci so imeli močno in tehnološko napredno obrambo.
  Tako se je Stalin spustil v dolgotrajno in hudo vojno. Poleg tega je bilo treba čete premestiti iz evropske ZSSR. Prebivalstvo je bilo seveda večje kot v resnični zgodovini in zdi se, da je bil večji tudi BDP. Toda kakovost enot in operativnega poveljevanja je veliko nižja.
  Marsikaj v Rdeči armadi je moralno zastarelo. Čeprav je seveda veliko opreme in tankov in letal in celo ladij. Toda flota še ni dokončana. Nemogoče je zgraditi bojne ladje in velike letalonosilke tako hitro kot tanke in letala.
  Toda Stalin, ki je imel zdravstvene težave in je to ugotavljal že sedemdeset let, vojne ni hotel odlašati. Torej trivialno ne bi mogel zdržati niti dlje. Toda želim se zapisati v zgodovino kot velik poveljnik. Vojna s Finsko ni bila prepričljiva - preveč izgub, proti državi s tremi in pol milijoni prebivalcev. Tako je Hitler v treh tednih z manj izgubami premagal Poljsko, ki je imela precej več prebivalcev.
  Bitka pri Khalkhin Golu je bila lokalna bitka. In tudi ni povsem jasno, saj je ZSSR izgubila več letal in tankov kot Japonci.
  Stalin se želi maščevati Japonski za poraze v carskem obdobju. In pokažite se, da ste zelo kul. Toda ali mu bo uspelo? Gospodarsko je ZSSR seveda močnejša od Japonske. In prebivalcev je več. Toda flota še ni dokončana. ZSSR je prepozno začela graditi velike površinske ladje. Ker se je Stalin bal Hitlerjevega napada in je bolj razvil kopensko vojsko.
  Toda zdi se, da se Hitler obnaša tiho. Pravzaprav že ima ozemeljske pridobitve in slavo. In velika žlica je v mojih ustih. Poleg tega se je Fuhrer še vedno bal spopadov s Francijo, Veliko Britanijo, Belgijo in Nizozemsko - Nemčijo bi lahko zdrobili samo s kolonialnimi delitvami. V resnični zgodovini je Tretji rajh rešilo dejstvo, da je Hitlerju uspelo zmagati s hitrostjo bliskavice, v samo mesecu in pol. A če ne bi prišlo do hitre zmage, bi se zadeva najverjetneje končala s porazom tretjega rajha.
  Tako kot ZSSR bi tudi Hitler načeloma lahko zmagal s hitrostjo bliskovite vojne, vendar se je dolgotrajna vojna izkazala za katastrofalno.
  Vendar je tretji rajh gospodarsko zelo močan. In njegovo prebivalstvo je veliko in še naprej raste.
  Hitler se je za zdaj odločil, da bo videl, kako se bodo stvari obrnile za Stalina v vojni z Japonsko. In če Rdeča armada zabrede, potem kaj za vraga, lahko napadete. Na tajnosti so nemški diplomati že začeli z delom. Predvsem Finska se lahko postavi na stran Nemčije. Finci si želijo vrniti Vyborg in druge dežele, ki jih je osvojila Rdeča armada. In tudi Romunija hrepeni po maščevanju za anektirano Moldavijo in del Bukovine.
  Te države bi rade volje podprle Nemčijo v vojni proti ZSSR. Težje je z Bolgarijo in Jugoslavijo, kjer sta režima pronemška, a prebivalstvo je slovansko in noče vojne z ZSSR. Tudi Madžarska ima pronemški režim, v zameno za del Galicije se lahko pridruži protisovjetski koaliciji. Poleg tega je za Horthyjem prišel bolj radikalen Salasi. Slovaška ima formalno neodvisen pronemški režim, vendar njihova vojska ni zelo močna.
  Tu je tudi Turčija z močnim nemškim vplivom. V resnični zgodovini ni vstopila v vojno. Potem pa so Turkom zagrozili z bombardiranjem iz Velike Britanije in ZDA. In zdaj so Velika Britanija, Francija in ZDA po Stalinovem napadu takoj izrazile moralno podporo Japonski. In Turčija bi lahko vstopila v vojno. Še več, v prvi svetovni vojni se zdi, da Turčija ni izgubila proti Rusiji in je celo osvojila regijo Krap. Zakaj ne poskusite znova? Toda Turčija ima še vedno veliko prebivalcev, čeprav nima zelo kakovostne vojske.
  A najmočnejša zaveznica tretjega rajha po številu prebivalcev, gospodarstvu in vojski je Italija. Ima kolonije v Afriki, vključno z zajeto Etiopijo. Italija ima skupaj s svojimi kolonijami število prebivalcev, primerljivo s samo Nemčijo. Poleg tega je Mussolinijev režim spodbudil tudi porast rodnosti. Res je, sam Mussolini se je postaral, omagal in se ni želel boriti.
  Poleg tega Italija nima skupne meje z ZSSR in tudi če pridobi ozemlje v Rusiji, ne bo zelo priročno upravljati z njim. In Mussolini okleva.
  Čeprav načeloma še ni tako star, je skoraj štiri leta mlajši od Stalina. In še vedno ni opustil ideje o ustanovitvi rimskega imperija.
  Druge zaveznice tretjega rajha so: Velika Britanija, Francija, ZDA, ki se same nočejo boriti z ZSSR, lahko pa gospodarsko pomagajo, če je treba. Da, in pošljite kolonialne divizije in prostovoljce. Franco je obljubil pomoč s prostovoljci, Salazar pa bo morda kaj naredil. In tudi Švedska razmišlja o maščevanju za prejšnje poraze, prav tako Norveška. Na splošno bi proti ZSSR lahko delovala celotna koalicija.
  In potem se delo seveda nadaljuje. Toda veliko bo odvisno od tega, kako se bo Japonska uprla. Če se bo vojna nadaljevala, bo ZSSR napadena. In če pride do bliskovite vojne, potem morda ne bodo tvegali.
  Vsekakor so prvi dnevi vojne najbolj odločilni. Začetek bitke je tako pomemben.
  In zdaj dekleta na tanku IS-7 gredo v napad. Prižgali so grelec in bili zdaj bosi in v bikinkah.
  In tako so veliko bolj spretni in boljši.
  In seveda Alenka naredi prvi posnetek v gibanju z golimi prsti.
  Potem je zapela:
  - Japonska, Japonska, Japonska,
  Velika država,
  Ima duha mogočnega samuraja,
  Vedi, da je naša nasprotnica od Vsemogočnega, ji je že dano,
  Ampak raztrgali jo bomo na koščke!
  Streljanje z bosimi nogami je posebna taktika komsomolskih deklet.
  Tako je Anyuta streljala na Japonke s svojo golo, okroglo peto. In padla je v samurajsko havbico. Prevrnil se je in odkotalil s snežne ploščadi.
  Deklica jo je veselo sprejela in zapela:
  - Uničili bomo sovražnika z enim udarcem,
  Svojo slavo bomo potrdili z jeklenim mečem ...
  Ni zaman, da so dekleta bosa,
  Samuraja bomo razbili na koščke!
  Tako tudi rdečelasa Alla kaže svojo agresivno žilico. In tako ga je vzela in škrlatno bradavico prsi pritisnila na gumb ter izstrelila izstrelek iz 130-mm pištole. Zaradi natančnega zadetka se je japonski top prevrnil.
  In deklica je zažvrknila:
  - Jaz sem najbolj kul na svetu,
  In deklica je vedno bosa!
  Tudi deklica Maria ga je vzela in sprožila ter z golo peto pritisnila na ročico. In sistem za zagon je deloval. In strojnice so klale samuraje. Maria je pokosila nasprotnike in zacvilila:
  - Za nov komunizem!
  In tudi Olympias je streljala z jagodnim prsnim nastavkom, ki je bil zelo okusen.
  In cela vrsta samurajev je bila pokošena. In to se je izkazalo za izjemno kul in kruto.
  Olimpijada je brbljala:
  - Slava komunizmu! Slava!
  In še enkrat, punce, zasipajmo Japonce z ognjem.
  Medtem je samuraj ujel približno trinajstletnega dečka. Bil je čeden, svetlolas otrok z rdečo kravato.
  Za začetek so ga Japonci slekli do spodnjic in ga bosega in napol golega vozili po snegu. Fant je hodil, priganjali so ga puškini kopiti. Roke je imel zvezane za njim, njegove bose, elegantne noge pa so pustile čudovite odtise v snegu.
  Samuraj se je hihital in se sarkastično šalil. Eden od njih je fantka zgrabil za boso nogo, mu šel z dlanjo čez nogo in zarjovel:
  - Dober čeden!
  Nato je fanta z dlanjo udaril po zadnjici. Serjoška je zardela od sramu. Pozimi je bilo zelo neprijetno hoditi bos po snegu. Še posebej, ko morate dolgo hoditi in vas bosi podplati celo pečejo.
  Seryozhka je hodil po snegu, noge njegovih otrok so postale škrlatne, kot gosje noge.
  Toda deček je poskušal držati glavo naravnost. In fantova glava je svetla in lepa.
  Serjožkin goli trup je razpihal veter. Fant je navdušeno hodil in pel;
  Smo pionirji, pogumni borci,
  Rojen in ulit iz jekla ...
  Dedje in očetje so ponosni na nas,
  In dragi tovariš Stalin je z nami!
  
  Tako čudovita naša država,
  Kaj je komunizem dal narodom...
  Za vedno nam je bila dana z rojstvom,
  Dar proletarske svobode!
  
  Da, naša vera v svetlo zvezdno pot,
  Leteti višje v težnji -
  Verjemite mi, našega ruskega duha ni mogoče upogniti,
  In če bo treba, bomo zabili strehe!
  
  Da, verjemi Rusiji, moji domovini,
  Fašizem te ne bo nikoli premagal...
  Narodi sveta so prijazna družina,
  In Stalin, briljantni Lenin, je z nami!
  
  Rodili smo močno družino,
  V kateri zmaguje vera, resnica ...
  Ljubim Boga Svaroga in Stalina -
  Verjamem, da bo naš jutri svetel!
  
  Ustvarili bomo nov trenutek,
  In preprosto bomo zgradili lep svet ...
  Nad nami je zlatokrili kerubin,
  In verjamem, da bo oseba postala junak!
  
  Naša domovina bo uspevala,
  Je ponosna in preprosto veličastna ...
  Dobili bomo samo pet za zmago,
  Takšna je slava naše domovine!
  
  Gospod je ustvaril polja in gore,
  Lepi fantje so se rodili na svet ...
  Verjemite mi, ljudje, imamo veliko moči,
  Kaskamo iz mitraljeza!
  
  V Rusiji je naš posel skromen,
  Boj za otroke rdeče poplave...
  Seveda bomo pokazali najvišji razred -
  Navsezadnje so Rusi v bitkah nepremagljivi!
  
  Grozeče bomo lahko dokončali delo,
  Dokončaj, kar je začel modri Lenin...
  Naj se plenilec preprosto spremeni v igro,
  V slavo sijočih generacij!
  
  Verjamem, da bomo kmalu poleteli na Mars,
  Zgradimo nebeški raj na Veneri...
  Pokažimo najvišji razred na svetu,
  Žalost in himera nas ne moreta premagati!
  
  V imenu družine bomo ustvarjali srečo,
  Zgradimo stvar nebes, komunizem ...
  Vsemogočni Gospod med Slovani je eden,
  Polno je nebes humanizma!
  
  Da, naša vera je v Gospoda Kristusa,
  V celem vesolju vem, da ne bo izginilo ...
  Konec koncev bo Lada z nami do konca,
  Kar mi bo dalo srečo!
  
  Kako dobro je živeti v domači Rusiji,
  V njej je brezmejna sreča preteklosti ...
  Ne, življenje ne bo prekinjeno, verjamem v nit,
  In naše pleme je preprosto groovy!
  
  Kako je Jezus trpel za našo Rusijo,
  Kako je Bog Svarog podaril jeklene meče....
  Navsezadnje so bogovi svetlobe ideal,
  V imenu naše matere Rusije!
  
  Zakaj torej ne bi izbrali zvezde,
  In upravičeno si podrediti vesolje ...
  Z veseljem bom prišel k Jezusu,
  Navsezadnje je naš posel delo in ustvarjanje!
  
  Naj pride slavna zmaga,
  Pri tem nam bo pomagala boginja Lada...
  Kmalu bomo odprli neskončni račun,
  Pogumno se moramo boriti za našo domovino!
  
  Gospod Svarog bo dal srečo vsem ljudem,
  Dala bo tolažbo in slavo ...
  O tem bo pesem in zgodba,
  Za Rusijo in našo belo moč!
  Fant je z bosimi nogami tolkel po snegu. In njegove stopinje so bile majhne, a zelo elegantne. In samuraj jih je pogledal z zelo pohlepnimi očmi.
  Ampak to je fant. Na pol gol in v kratkih hlačah, moder od mraza.
  Vodili so ga skozi mraz in ga odpeljali v toplo kočo.
  Tam so ga brez nadaljnjega vzeli in obesili na stojalo. Zvili so mi roke od zadaj in me potegnili gor.
  In potem je krvnik iz Japonske prinesel baklo na fantove gole pete. Dišalo je po zažganem mesu. Ogenj je obliznil otrokove gole podplate. Seryozhka je kričal od neznosne bolečine.
  Japonci so zarjoveli:
  - Povej, psiček, kakšni so načrti tvojega poveljstva?
  Fant je pogumno odgovoril:
  - Ne bom rekel!
  V odgovor so fanta začeli pretepati z bodečo žico.
  In v sosednji sobi so mučili golo komsomolsko dekle. Pretepli so jo z jekleno verigo, belo od vročine.
  Deklica pa ne samo da ni jokala ne stokala, ampak celo pela;
   Prostor je naslikan v temni, mračni luči,
  In ledene zvezde so zatemnile v svojih orbitah ...
  Želim si ljubezni, a slišim odgovor ne,
  Srca deklet so zlomljena na koščke!
  
  Radi se borimo zelo pogumno,
  Zelo divje se je boriti za domovino...
  Ponovno se preizkusimo v pogumu,
  Jaz sem vitez sveta - ne z dušo klovna!
  
  Ko smo zdrobili Wehrmacht,
  Dekleta so se pogumno borila blizu Moskve ...
  Borili so se z rojem rjave horde,
  Čeprav je sovražnik v sorodu s Satanom!
  
  Smo bosa dekleta na snežnem zametu,
  Ne bojte se nasprotnika ...
  In fašistične vile točno v stran,
  Zbiranje granat na kup iz usnja nahrbtnika!
  
  Kaj pa naš pogum v vsem?
  Ko so Merkur merili z nogami...
  Kdor nas hiti zlomiti,
  Ne teptajte zemlje, ki jo ljubite, s škornji!
  
  Naj bo ruska dežela slavljena,
  Ljudem smo pokazali pot v vesolje...
  vsi ljudje na svetu so ena družina -
  Kmalu bomo videli komunizem!
  
  Da, lahko verjamete ali vsaj ne verjamete,
  Toda človek se rodi kot močno bitje ...
  Zver ne bo premagala našega prijateljstva,
  Konec koncev, verjemite mi, naši sovražniki so nemočni proti nam!
  
  V imenu naše svete domovine,
  Boril se bom z vsemi zlimi duhovi ...
  Deklica teče bosa po snegu,
  niti pomisliti ni, da bi se strahopetno vdal!
  
  Na milijone nas je hudih borcev,
  Ki so združeni v boju ...
  Slavimo vero naših dedov in očetov,
  Navsezadnje so dekleta v bitkah nepremagljiva!
  
  Svarog nam je dal najostrejšega v boju,
  Rekel je, da se dekleta močno kregajo ...
  Naj se božji ideal uresniči
  In ko zmagaš, deliš s siroto!
  
  Naj bo naša Rusija, verjamem, v slavi,
  Ki v bojih brez strahu ...
  Borite se za svojo domovino in ne bojte se,
  Cela majica je prepojena s krvjo!
  
  Da, ni dvoma - pometli bomo vse sovražnike,
  Rojeni smo, da smo pleme velikanov...
  Pod zastavo s tribarvno rdečo,
  Naj bodo ljudje za vedno združeni!
  
  Prihaja nova doba,
  Prostori so se odprli za vesoljske ljudi...
  Razbije nekaj žuželk,
  K vragu neumnost in govorjenje!
  
  Da, človek sploh ni uš,
  In tisti, ki je rojen, da zmaguje za vedno ...
  Zato se ne dotikajte veličastnega grba,
  Čeprav je sovražnik preprosto ponorel!
  
  Ne popuščajmo nasprotniku,
  Ne na Zemlji, niti na modrem nebu...
  Zapišite si to v svoj zvezek,
  Da bo vesoljska ladja vzletela kot poskočen labod!
  
  Da bomo Zemljo zelo pogumno branili,
  Vedite, da smo pogumne punce ...
  Tukaj kerubin razpira svoja krila,
  Nanje so vrgli granato!
  
  Ne, dekleta ne bodo nikoli odnesena,
  Ne bodo nas spravili na kolena...
  Kot je bilo prej, je Hitler kaput,
  Tako bo veselje rodov postalo v slavi!
  
  Skratka, prišli bomo do zvezde,
  In bomo v svetu Device, Oriona...
  Velike sanje se uresničijo
  Zgradili bomo veličasten, nov red!
  
  In verjamem, da bo kmalu prišel čas,
  Ko bodo v bitki padli vstali ...
  Zmage bodo odprle neskončen račun,
  Kdor bo najčistejši v boju, bo prejel nagrado!
  
  Vem, da lahko spravimo ljudi na svetu,
  Ena: arabska, hindujska in pravoslavna ...
  Vsemogočni Gospod bo razsvetlil vse,
  In naša usoda bo zagotovo veličastna!
  
  Naj sreča čaka vse ljudi naprej,
  In večnost v veličastnem veselju za vedno ...
  Vrzeli in ničle se bodo končale,
  In slabotni in pohabljeni so ozdravljeni!
  
  Tukaj bo sreča za ljudi za vedno,
  Tudi če milijarde let mine v slavi ...
  Navsezadnje je moč uma ljudi močna,
  Rojeni smo v vesoljski sili!
  
  Osvojili bomo vesolje v šali,
  Galaksijsko pot bomo zgradili do konca...
  Sprehodimo se skozi vakuum v ljubezni, zvijanju,
  Slavimo Boga Jezusovo Ime!
  
  In sami bomo takoj začeli ustvarjati zvezde,
  Zgradimo mesta dolga parseke...
  Lovec se bo kmalu spremenil v divjad,
  In naj bodo ljudje nad vsemi!
  . POGLAVJE št. 2.
  Boji z Japonsko so se nadaljevali. Sovjetske čete so uspele prebiti prvo obrambno črto. Toda samuraji so se trmasto upirali. Niso se hoteli predati in so se borili z velikim fanatizmom. V bitkah so sodelovale celo mine kamikaze.
  Alena na svojem tanku IS-7 in njena posadka so prejeli že veliko zadetkov.
  Toda dekliška morilska pištola je delovala.
  Tukaj je še ena havbica prevrnjena.
  Anyuta je opazila in premikala svoje gole, izklesane noge:
  - To je naš agresivni prehod!
  Red Alla je opozorila:
  - Dobro je, da je naš oklep debel in na velikih strminah. Sicer bi bila zmešnjava!
  Maria je zaklokotala:
  - Ja, samuraji se borijo, kot se spodobi! Jutri je 1. marec, napredka pa skorajda ni. In to je nadležno!
  Olympias je siknila in zapela:
  Tukaj je prvi odmrznjen obliž,
  V sanjah vidim Stalina ...
  In posut s trupli,
  Moja draga Rus'!
  Alenka se je zahihitala in pripomnila:
  - Vaša pesem je brez optimizma! Zapojmo kaj bolj zabavnega in spevnega!
  In komsomolke na tanku so začele peti v en glas, medtem ko so še naprej streljale z golimi prsti in niso pozabile uporabiti tudi škrlatnih bradavic svojih prsi;
  
  
  
  Sem najmočnejše dekle na svetu
  Ki se je rodila v čistosti...
  Ni lepšega mene na planetu -
  Povsod nam bo uspelo!
  
  Naj bo Rusija najbolj čudovita od vseh,
  Država, ki je osvojila ves svet ...
  Naj takoj postane bolj zanimivo za ljudi,
  Vsak bojevnik je pravi idol!
  
  Sveto deželo bom branil,
  Kje so naši predniki, verjemite najbolj...
  Poiščite ljudi bosonogo dekle,
  Ona je orel, ne vrabec!
  
  V preteklem življenju sem bil komsomolec,
  Fašisti so se tako slavno borili...
  In dekličin glas je bil tako jasen,
  In svetla zračna duša!
  
  V bližini Moskve sem se boril zelo pogumno,
  Deklica je bila bosa na mrazu ...
  In meni, da je moj pritisk tako šokanten,
  S pestjo je razbila Fritzu obraz!
  
  Za slavo Jezusa našega prapora,
  In tudi največji Bog Svarog ...
  Za vedno najsvetejša Lada je z nami,
  In najsvetlejši Beli bog na svetu!
  
  Ljudje smo rojeni v svetlobo sonca,
  Yarilo nas je navdihnil za junaštvo ...
  In dekliška pesem divje teče,
  Tukaj kerubin razpira svoja krila!
  
  Natančno sem streljal iz mitraljeza,
  Z boso nogo je vrgla darilo ...
  Fašistu sem vrgel mrežo,
  Videti je kot majhna punčka!
  
  Imam se za božjega bojevnika,
  Ustvarila je svet, v katerem je lepota...
  V imenu največjega Svaroga,
  Lepota cveti v duši lepotice!
  
  Kremelj smo branili pred nacisti,
  Lahko smo pobili vse naenkrat ...
  Ne, dekle ne bo odpuščeno,
  In Švabe smo zadeli naravnost v oči!
  
  V imenu večne slave komunizma,
  Bil sem komsomolec, ki se je boril bos ...
  Uničili bomo jate fašizma,
  Da jeklo ne podleže sovražnikom Rusije!
  
  Dekleta so se borila pri Stalingradu,
  Njihove bradavičke so rdeče kot rubini...
  Kmalu bomo videli komunizem,
  Brez poznavanja žalosti in melanholije!
  
  Smo najboljša dekleta v domovini,
  Komsomolec sem skoraj gol ...
  Ampak ona je uničila rajh z mitraljezom,
  Da niso Nemci prišli v našo družbo!
  
  V imenu najbolj sijoče Rusije,
  Verjamem, da bo vse zelo dobro ...
  Veliki Jezus verjame poslanstvu,
  Čeprav lupine dleta trkajo!
  
  V imenu naše velike domovine,
  Pobegnili bomo zlobnim fašistom ...
  Ustavimo črede divje horde,
  Tudi če je zlobni tat v besnem napadu!
  
  Naj Jezusovo ime sije kot sonce,
  Naj Mati Marija podari veliki raj...
  Za Lado Vsemogočnega smo otroci,
  In ti se bori pogumno in si drzni!
  
  V imenu naše velike domovine,
  Kaj vse je dal komunizem...
  Vidim obraze svetnikov, ki sijejo iz ikon,
  V eni družini United Lord!
  
  V imenu vsemogočnega Svaroga,
  Odrešenik Najvišji Kristus...
  Moramo biti kot Bog družine,
  Na vse Neskončni Stvarnik!
  
  Naj Rusija dvigne svoj prapor nad seboj,
  Postali bomo močnejši in modrejši...
  Čeprav Džingiskan napade strmo,
  Ampak punce smo še vedno pametnejše!
  
  Zato vam povem, ljudje, pojdite,
  Služi nam ruskim bogovom ...
  In rešite duše Rusov v boju,
  Čeprav ima hudičevo moč!
  
  Zmagali bomo, to zagotovo vem
  Zmogli bomo premagati vse fašiste...
  Cain ne bo zdrobil borcev domovine,
  In z grozečim rjovenjem bo medved živel!
  
  Vse bomo naredili zelo dobro,
  Premagali bomo vse Fritze in Mongole....
  Navsezadnje je boj z dekleti nevaren,
  Prebivalci Rusije vedo, da so nepremagljivi!
  
  Pokažimo vsi grozeče nasmehe,
  Džingis-kanu bomo zlomili rogove ...
  V imenu neskončne slave,
  Naj bo vaša usoda zelo svetla!
  
  Ja, punce se bomo lepo borile,
  Pokažimo najvišji razred na svetu...
  Jaz sem bojevnik in moja duša ni klovn ...
  In Bog bo Kristusa nagradil za zmage!
  
  Razbili bomo tumene Džingis-kana,
  Na Kalki bodo dekleta v boju ...
  Ne morem se upreti peklenskemu udarcu
  Ljubim Jezusa in Stalina!
  
  Torej bom sekal sovražnike, verjemite mi, brez štetja,
  Lahko jih premagam kot mušice...
  Verjemite mi, naše delo je težko,
  Čeprav je življenje krhko kot svilena nit!
  
  V imenu Lada, presveta Marija,
  Kaj sta dali mladost in ljubezen ...
  Dekleta imamo popolnoma bose noge,
  Poteptimo nasprotnika v umazanijo in kri!
  
  Kristus bo prišel in mrtvi bodo vstali,
  Perun, Yarilo, Belobog, Svarog ...
  So enotni, ljudje iskreno vedo,
  In nad vesoljem je Vsemogočna družina!
  
  Skratka, naša sreča bo večna,
  Lepo in čudovito že stoletja ...
  Nebo in zemlja sta v silni moči,
  In nesmrtnost in mladost za vedno!
  Nato je 150-milimetrska havbica zadela kupolo neposredno v čelni sklep. IS-7 se je zagozdil in bojevniki so morali rezervoar obrniti in oditi na popravilo.
  In potem boš videl, da se bo čisto raztrgal. Na splošno je Stalinova stava na blitzkrieg proti Japonski propadla. Boji so postali dolgotrajni in hudi.
  Japonec je medtem še naprej krmilil in vrtel pedala.
  Na primer, enega od pionirjev so ujeli. Fant je star šele dvanajst let. In začeli so uporabljati gumijaste cevi na njegovih golih podplatih. Deček je rjovel in stokal, a je molčal.
  Nato so na stopala njegovega otroka prilepili trakove razbeljenega železa. Ja, dišalo je po ocvrtem. In ta vonj je bil zelo okusen.
  Otrok je zaradi bolečega šoka izgubil zavest.
  Toda samurajski krvniki so ga zbodli z iglo v otrokov vrat. In fant je spet prišel k sebi.
  In pošasti so začele lomiti njegove gole prste z razbeljenimi kleščami.
  In spet se je otrok onesvestil.
  Ja, kaj je bilo tam? Dečka so še naprej mučili. Ko so otrokom polomili prste na nogah, so japonski krvniki začeli delati na rebrih.
  Točno to so naredili, zlomili eno rebro za drugim. In dobesedno so se fantove kosti obračale ven. In tako se je izkazalo, da je boleče.
  In takrat je pod vročimi kleščami počilo in se zlomilo eno rebro, potem pa še drugo.
  In bolečina je bila taka, da je deček spet omagal od divjega trpljenja.
  In samuraj je pel in se smejal. Zelo so se zabavali.
  In začeli so mučiti komsomolsko dekle. V tem primeru so bile elektrode pritrjene na Venerino maternico, anus in škrlatne bradavice prsi.
  Potem so ga vzeli in prižgali tok. In električni izpusti so tekli skozi nežno telo deklice.
  In kako je trpela in se tresla. Kako neverjetno boleče je bilo vse skupaj. In telo lepotice se je dobesedno treslo. Nato so ji v usta dali še več elektrod. In spet so vklopili visokonapetostni tok. In dekle se je začelo popolnoma iskriti.
  To je bila res neverjetna, divja bolečina. In kako je kričal izčrpani komsomolec.
  In še naprej so jo mučili z divjim besom. Ko so videli, da deklice tok ne vzame, so jo potegnili na stojalo.
  Deklicine bose noge so vpeli v hrastov kocko in jih dobro zavarovali.
  Nato so na kljuke začeli obešati uteži in raztegovati golo, mišičasto lepoto.
  Dekleta so stokala, a vseeno niso hotela izdati vojaške skrivnosti.
  Nato so ji japonski krvniki gole podplate namazali z oljem, da so se svetili.
  In pod njimi so zakurili ogenj.
  Plamen je mesojedo oblizoval deklicine gole, okrogle, zelo zapeljive, rožnate petke.
  Vendar se lepotica ni zlomila. Nasprotno, nehala je stokati. In sprejela jo je z velikim navdušenjem in začela peti z globokim čutenjem;
  Hvaljena boginja strasti Lada,
  Kdo je ustvaril pokrov nebes ...
  Za ljudi bo velikodušna nagrada,
  Ker sveti Bog je vstal!
  
  Ni več lepih Svarogovih hčera,
  Da tečejo bosi po snegu...
  Rodu bomo darilo,
  Ne teptajte deklet s škornji!
  
  Navsezadnje so v Rusiji mogočna dekleta,
  Vsak deček je bojevnik iz jasli...
  Glas teče tako glasno,
  Zlobneža se bo zvil v kozji rog!
  
  Borili se bomo za domovino,
  Moja velika domovina...
  Rusi so se vedno znali boriti,
  Nikakor se jim ne morete upreti!
  
  Svoja srca so dali za Rusijo,
  Verjamem, da bo veličastno življenje ...
  Kmalu bomo odprli vrata v vesolje,
  In poiščimo svoj klic!
  
  Ne, naj zdaj divja nevihta,
  Toda Rus ne bo omahoval za vedno -
  Naš borec se ne preda bitki,
  Naj se njegove sanje uresničijo!
  
  Naša moč je v modrih dekletih,
  Res si rojen tak...
  Čečkali bomo iz mitraljeza,
  Torej samo gor in nikoli dol!
  
  Dajte državi nove vire,
  Da cveti kot bujen grm vrtnic ...
  in v imenu Boga Jezusa -
  Da se ne sliši prekleto zlobno škrtanje!
  
  V vojni so vsi ljudje bratje,
  Toda hkrati so satanovi služabniki...
  Pripravljeni smo jim odpreti roke,
  Tako, da bo vsak zvest Bogu miru!
  
  Nisem spravil Wehrmachta na kolena,
  Zmogli smo preživeti bitke ...
  Z nami sta Stalin in veliki Lenin,
  Zapiši v zvezek, otrok!
  
  Takšno domovino bomo naredili,
  Da bo sama zgradila svet ...
  Čeprav je nevihta prišla sem s koso,
  Naš Svarog je velik mojster!
  
  Sovražnik je napadel nenadoma in zahrbtno,
  Bilo je strašno enainštirideseto leto ...
  Toda naši dedki so se slavno borili,
  Rod jim pomaga v boju!
  
  Svoja srca bomo dali za Rusijo,
  Naredimo našo državo močnejšo...
  Pogumno odpira vrata v vesolje,
  Nič takega!
  
  To je moja dežela, verjemi mi, sveta,
  Branili bomo moskovske viteze ...
  Deklica bosa teče v snežni zamet,
  Prebujanje starodavnih sanj!
  
  Ne, dekleta se nismo zlomile v boju,
  In borili so se pogumno ...
  In včasih so se dekleta tako borila,
  Tam je polna kazen!
  
  Vedi, da nas Rusov nihče ne bo zadavil,
  Za šalo lahko zravnamo gore ...
  Posvetite svoje duše Bogu,
  Izpite opravite z petico!
  
  Bog se je rodil v težkih časih,
  V bližini Moskve, ko grmi nevihta ...
  Lada je zaslužila naše kilometre,
  In naj tečejo solze!
  
  Ruska dekleta so plemenita
  Vsaka blažena devica ima videz ...
  Verjemite mi, tako jasen glas,
  In pest dekletom je monolitna!
  
  Verjamem, da bo v državi vse super,
  Vem, da vse cveti ...
  Čeprav se je včasih nevarno boriti,
  Odprli bomo popoln obračun zlorabe!
  
  Leta 1941 smo stali skupaj,
  Vitezi so zadržali Moskvo ...
  Kmalu bo komunizem,
  Prinesel bom zastavo domovine!
  
  Stalingrad je postal mogočna pot,
  Kjer sta se združila dva mogočna...
  Deklica se bori bosa
  Njen mož je seveda komunist!
  
  Tam je sovražnik vrgel "tigre"
  Ampak to mu ni prav nič pomagalo...
  Da, zaman je Fuhrer mrmral igre,
  Vi ste krhek stekleni planet!
  
  Ne dajajte dekletom muhavosti
  Sami se ne upamo sprostiti ...
  Sovražnik je pustil preveč saj,
  Še vedno boš opravil izpit z petico!
  
  Pot do Stalingrada je vsekakor veličastna,
  Samo sonce je nad deželo ...
  Zlobni Cain bo uničen,
  On je v geheni s Satanom!
  
  Rusija je vedno sveta država,
  Vsebuje Peruna in Jezusa Kristusa...
  Čeprav je včasih resnica zlo,
  Človek ni dorasel do sreče!
  
  Delež Rusov je, da se spretno borijo,
  In premagati sovražnike Rusije ...
  Čeprav imajo Švabe Luciferjevo moč,
  Toda naša vojska je postala mogočna!
  
  V komunizmu sveta je rešitev,
  Premagati gore trupel ...
  Sovražnikov ne bomo prosili odpuščanja,
  Tudi če medved besni v jezi!
  
  Bog Perun meče strele,
  Rad udarja zle...
  In močnejši smo od sovražnikov,
  Če se vojska usposablja za boj!
  
  Da, Svarog je velik bojevnik svetlobe,
  Bo lahko naredil nekaj, kar ni mogoče narediti z rokami ...
  Potem boš vreden slave,
  Rusi, verjemite, niso bedaki!
  
  Vse ostane v naši slavi,
  Kako lepa je kot barva maja ...
  V nebesih bo prostor za padle ljudi,
  Kar besno so kričali - banzai!
  
  Vedi, da ne prenesejo ponižanja,
  Ustvarimo lahko popoln Eden...
  Za Rusijo se bodo švabe maščevale,
  Vsaj Sam jim celo pomaga!
  
  Rusi so občudovali sončni zahod,
  Ta rubin osvetljuje pot ...
  Hudobneže bo veliko maščevanje,
  Našega Rusa ni mogoče upogniti z dvigalko!
  
  Začeli bomo glasno občudovati,
  Moč velike domovine slonov ...
  Skupaj z ekipo Radiant,
  Najboljša Lada sinov!
  
  Dekleta pozimi tečejo bosa,
  To je njihova velika zvezda...
  Zajci tečejo tudi bosi
  Lada bo z nami za vedno!
  
  Bog je ustvaril planete iz atoma,
  Samo z besedo je ustvaril prostor ...
  Opevajo se junaštva,
  In sovražnik dobi udarec!
  
  Prišlo bo do občudovanja osebe,
  Vedno se boriti in sanjati ...
  Torej od trenutka do konca časa -
  Naj se močno borijo v boju!
  
  Sončni obrazi sijejo v daljavi,
  In mavrica se lesketa, verjemite...
  In sovražnik je zelo divji,
  Seveda je v bistvu zver!
  
  V deželi so lepa dekleta,
  Da znajo premagati sovražnike ...
  Vsekakor imajo jasen glas,
  Najboljši sinovi na svetu!
  
  Rusi ne bomo izginili,
  Naša resnica se verjame v vsem ...
  Navsezadnje bomo imeli takšne sodnike,
  Razbijmo teroriste na koščke!
  
  Naša dekleta sijejo s petami,
  Z golim rožnatim podplatom...
  In snežni zameti se topijo pod tvojimi nogami,
  Vroče je videti lepoto bos!
  
  Coo lepa dekleta,
  Brez truda zdrobiti sovražnika ...
  Čeprav tok igra zelo glasno,
  Drhal napreduje v plamenih!
  
  Vse lahko naredimo zelo kul,
  In doseči zvestobo v svojih sanjah ...
  In sovražnik napade neumno,
  Udari mu brado z mečem!
  
  Poznam naše jeklene viteze,
  Verjemi, ne boš jih našel močnejših...
  Fašistom so močno udarili po rogovih,
  Vsaj ni videti več kot dvajset!
  
  Dekleta, ki se smejijo
  V svoji slavi so pokazali svoje zobe ...
  In njihove oči so kot krožniki,
  Glas je sijoči slavček!
  
  Treningi deklet so kul,
  In predstavljajo si grozo v bitki ...
  Lepotice so tako groovy,
  Vsaj včasih se pooblači!
  
  Predstavljajte si tak svet, tam bodo ljudje
  Komunizem je rojstvo višjih sil...
  In lepota te ne bo sodila,
  Tudi če je človek bedak!
  
  Zdaj vojna prihaja z vzhoda,
  Peklenska horda napada ...
  Z nami je moč vernega borca Svaroga,
  Deklica je uničila Khana v enem požirku!
  
  Vem, da je vsakogar mogoče občudovati
  Vedite, kdo se bori za domovino ...
  In bojevnik se je rodil pogumen,
  Odhod v nebesa po smrti!
  
  Rusa bomo lahko osrečili,
  Slavljenje Roda skozi stoletja ...
  Zavoljo Matere Svete Rusije,
  Z močjo velike pesti!
  
  Verjemi, moja domovina je lepa,
  Jablane cvetijo na Arktiki ...
  Naši ljudje so veliki, pravoslavni,
  Uresničil sem svoje sanje!
  
  Lahko naredimo poljuben oblak,
  In premagati norega sovražnika ...
  Naša četa borcev tako leti,
  Plenilske plazilce spremeni v igro!
  
  V Rusiji je vse tako kul,
  Stvarnik je vanj položil svoje srce ...
  Sadist Malyuta bo zdrobljen,
  Sanje bodo imele veliko moči!
  
  Kristus bo prišel in svet bo vstal,
  Za vedno bodo ljudje v slavi ...
  Pošteno se borimo za Rusijo,
  In spoznajte našo jekleno roko!
  
  Dekleta so občudovana
  Kaj lahko osvoji prostor ...
  Raztrgali bodo vse mreže,
  Verižica je za njih samo svilena nit!
  
  Verjemite mi, nikoli ne bomo obupali,
  Nikoli ne bomo padli pod sovražnik ...
  Če bi Fuhrer preprosto znorel -
  Odlomili mu bomo rogove!
  
  Človek, postal boš močnejši od vseh drugih,
  Lahko osvojiš rob vesolja ...
  Ne govori neumnosti, slabec,
  Verjemite, Slovanov ni mogoče zlomiti!
  
  Z nami bo moč milijonov,
  Pokončali bomo sovražnika, verjemite mi ...
  Veliko dekliških legij,
  Samo zadeli so tarčo!
  
  Zmaga že prihaja,
  Zmagoslavno smo vstopili v Berlin ...
  Ki je umrl v užitku raja,
  In sveti kerubin lebdi!
  
  LUKAŠENKO NI POSTAL PREDSEDNIK
  OPOMBA
  Žepna osrednja volilna komisija je zavrnila registracijo Aleksandra Lukašenka kot kandidata za predsednika Belorusije. In zmagal je Vjačeslav Kebič, predsednik vlade in de facto vodja Belorusije. Zgodovina je šla drugače. Vključno z Rusijo, kjer je leta 1996 predsednik postal Vladimir Volfovič Žirinovski.
  . POGLAVJE št. 1
  Tudi v Belorusiji bi lahko bilo vse drugače. Vjačeslav Kebič, takratni de facto vladar Belorusije, je ukazal blokirati registracijo Aleksandra Lukašenka. In to ni povzročilo množičnih nemirov. No, nekateri kandidati imajo več, drugi manj. Posledično se je Zenon Poznyak uvrstil v drugi krog proti Kebichu. In v drugem krogu je Kebich zaradi podpore Rusije, odvratnega slovesa Zenona Poznjaka in njegovega pretirane radikalnosti zmagal in postal prvi predsednik Belorusije.
  Sam Lukašenko se nikoli ni povzpel na vrh. Belorusija je vstopila v območje rublja. In v njem je začela krožiti ruska valuta. Po eni strani je to plus, po drugi pa so se tako kot v Rusiji začele pojavljati zamude pri izplačilu pokojnin in plač, kar je povzročilo določene konflikte in nemire.
  Kljub temu je Kebichu uspelo ohraniti dobre odnose z Zahodom. In Jelcin je imel zanesljivega zaveznika, a ne tako radikalnega. V Rusiji se je tok zgodovine nekoliko spremenil. Za razliko od agresivnega Lukašenka je Kebich Jelcinu odsvetoval boj v Čečeniji. In Jelcin tja ni poslal vojakov. Namesto tega se je oprl na prorusko opozicijo. Vendar se je spopad v Čečeniji zavlekel. In postala je pisana. Kje so dudajevci, kje so druge sile?
  Nenavadno je, da je odsotnost vojne na Kavkazu koristila Vladimirju Žirinovskemu. LDPR je ostala glavna in najbolj priljubljena opozicijska sila v Rusiji. In glavni boj na predsedniških volitvah se je odvijal med Žirinovskim in Jelcinom. Načeloma bi se to lahko zgodilo v resnični zgodovini, če Vladimir Volfovič ne bi podprl vojne v Čečeniji in s tem izgubil pomembnega dela protestnega volilnega telesa.
  In mediji so aktivno promovirali spopad med Jelcinom in Žirinovskim. Bilo je veliko PR-a, veliko propagande. Toda za razliko od pravega spopada: komunisti proti Jelcinu, kjer je imela oblast določene propagandne adute, se je z Žirinovskim izkazalo, da je to težje. Čeprav so ga naredili za fašista.
  Toda v razmerah razbohotenega kriminala, kaosa, korupcije in mafije številni Rusi fašizma niso imeli za tako veliko zlo. Navsezadnje se je velika domovinska vojna zgodila že zdavnaj in to niso bili isti fašisti. Takrat so bili slabi nemški fašisti, zdaj bodo verjetno boljši Rusi. Toda v gospodarskem smislu je Adolf Hitler v Nemčiji res ustvaril čudež.
  Tako je bil Vladimir Volfovič celo nekako ponosen, da so ga primerjali s Hitlerjem, in poskušal igrati na to.
  Komunisti so imeli tudi veliko pomanjkljivost. Ljudje so se še zelo dobro spominjali - praznih polic, popolnega pomanjkanja, kartic in kuponov, predvsem iz časov Gorbačova. In časi Gorbačova so bili kot komunistična vladavina.
  Ljudje, predvsem ženske, ki so stal v vrsti, se niso želeli vrniti v stare komunistične čase. In to je igralo proti Zjuganovu. In pod Hitlerjem, predvsem pred vojno, je bil kapitalizem, kar pomeni, da ni bilo praznih polic. In sam Žirinovski, čeprav je dal veliko populističnih izjav, ni obljubil vrnitve v prejšnje čase. In obljubil je najprej red, zadušitev kriminala in odpravo brezposelnosti. Toda Hitler je v Nemčiji zatrl kriminal, naredil konec brezposelnosti in uvedel red.
  In v samo dveh mesecih je osvojil vso Evropo. Se pravi, da lahko s spretno igro in kampanjo primerjavo s Hitlerjem obrnete sebi v prid. Jelcinu je bilo torej veliko težje kot z Zjuganovim. Če je slednje pri mnogih povzročalo antipatijo že na genetski ravni - pomanjkanja in praznih polic ter celo stalinistične represije. Tudi med vojnimi veterani niso vsi zavračali fašizma.
  Poleg tega je bilo kot naš ruski fašizem. Gospodarstvu ni šlo dobro. In tudi brez Čečenije je imel Jelcin nizek rating. In država je izumirala, divjala sta razbojništvo in kriminal. In celo večji kot v resnični zgodovini. Tako je vojna v Čečeniji privedla do številnih omejitev svoboščin, ki so zmanjšale kriminal, vendar je njena odsotnost v kazenskem smislu le še poslabšala.
  Tako se je izkazalo, da ima Žirinovski veliko več adutov kot Zjuganov.
  Opozoriti je treba, da je Žirinovski v resnični zgodovini na volitvah leta 1996 klavrno propadel. Toda glavni razlog za njegov neuspeh: pomanjkanje navdiha in vere v končno zmago. In tukaj je celotno soočenje med njim in Jelcinom, medli Zjuganov je v senci, Žirinovski pa gori. In ta politik, ko je v teku, je res sposoben delati čudeže. Poleg tega je Žirinovski še mlad in poln moči.
  In ne beži od televizijskih debat, za razliko od Zjuganova, ki se je že bal, da bi glavo pomolil v ekran.
  Poleg tega je bil Žirinovski celo videti mlajši in ne plešast kot Zjuganov in ne sivolas kot Jelcin. In tudi to mu je šlo v prid.
  Čeprav je bila Zjuganova trinajst let mlajša od Jelcina, navzven ni dajala vtisa mlade in sveže voditeljice. Toda Žirinovski, ki je bil petnajst let mlajši od Jelcina in je bil navzven s svojo podivjano energijo videti veliko bolj energičen in močnejši od tega zagnanega starca.
  In to je vplivalo na potek volitev.
  Vendar se je izkazalo, da bo Zjuganov tretji. Koga pa naj podpre v drugem krogu? Konfrontacija z Jelcinom je šla predaleč. In Žirinovski je, čeprav ni komunist, levičar in ne antikomunist. In komunistom obljublja resorje.
  Toda Swan je brezvezen in neumen in nikoli ni prišel do tega. Volitve so torej potekale po drugačnem scenariju. Žirinovski je v prvem krogu prejel več glasov kot Jelcin, v drugem pa je dobil podporo Zjuganova. In posledično je Jelcin drugi krog odpihnil z veliko razliko. Še več, v drugem krogu je za Jelcina glasovalo manj ljudi kot v prvem. In Vladimir Žirinovski je postal novi predsednik Rusije. In to se je izkazalo za zmago Vladimirja Volfoviča.
  V nasprotju s pričakovanji pa se smer Rusije ni veliko spremenila. Žirinovski ni zaostril odnosov z Zahodom. Z manjšimi popravki je nadaljeval prejšnje reforme. In tudi komunisti v vladi se v to niso preveč vmešavali.
  Res je, nekaj se je spremenilo. Več je bilo policije, ki se je preimenovala v policijo, boj proti kriminalu pa se je zaostril.
  Sčasoma so leta 1999 militanti začeli invazijo na Dagestan in Žirinovski je bil prisiljen začeti kavkaško vojno. Čeprav si tega ni želel.
  Tudi z Jugoslavijo je bil Žirinovski tisti, ki je prepričal Miloševića, naj ne izpolni bombardiranja, ampak sprejme pogoje Zahoda.
  Gospodarstvo je začelo, čeprav sramežljivo, rasti, cena nafte pa je začela rasti.
  Vojna v Čečeniji je bila priložnost, da si dvigne rating in je ponovno izvoljen za drugi mandat. Poleg tega je Vladimir Žirinovski pripravil tudi referendum o odpravi omejitve dveh mandatov. In to je bil njegov načrt za avtoritarno vladavino. In vojna proti Čečeniji je bila brutalna. Poleg tega je prišlo do terorističnih napadov v Moskvi in Volgodonsku. Kar je Žirinovski preudarno in cinično izkoristil.
  Med vojno je bilo lažje izvoliti drugi mandat in to se je zgodilo že v prvem krogu. In na referendumu sta bila preklicana dva mandata, tako da je Žirinovski ostal brez omejitev. Tako se je zgodilo.
  V Belorusiji se je leta 1999 končalo tudi prvih pet let Vjačeslava Kebiča. Gospodarska situacija ni bila najbolj dobra, vendar se je začela sramežljiva rast. Plus propaganda in administrativni viri. In Lukašenku spet niso dovolili udeležbe na volitvah - vedno se najde kaj pritoževati.
  In Kebich je bil, čeprav s težavo, ponovno izvoljen. In spet je bil proti njemu v drugem krogu Zenon Poznyak. Kebič v resnični zgodovini ni požel takšnega zanimanja kot Lukašenko. Vendar je trdno držal svojo moč. V Belorusiji je bila leta 2000 sprejeta nova, bolj avtoritarna ustava, mandat predsednika Kebicha pa je bil ponastavljen.
  Žirinovski je zasedel Čečenijo, a je morala Rusija tam voditi dolgotrajno vojno s partizani.
  Težava je bila v tem, da so bili Čečeni že navajeni de facto neodvisnosti. Ruske čete so med napadom na Grozni utrpele tudi velike izgube. Res je, Žirinovski je nadzoroval medije in se mu je uspelo izogniti padcu ocen in množičnemu protivojnemu razpoloženju. In to je bil tudi plus njegove vladavine.
  Naraščajoče cene nafte in plina ter gospodarska rast so na splošno okrepili diktatorjevo moč. Mandatov ni podaljševal, je pa redno zmagoval na predsedniških volitvah. Kar se je zgodilo istega leta kot ameriške. A brez omejitve dveh mandatov. Zunanja politika Žirinovskega je bila previdna. Ni bil drugi Hitler, ampak veliko bolj zadržan in je poskušal ohraniti ravnotežje moči. Toda leta 2014 se je zgodil Maidan in ni se mogel upreti skušnjavi, da bi Krim vrnil Rusiji. Vendar v nasprotju s Putinom Žirinovski ni trdil več in njegove obveščevalne službe niso organizirale upora v Donbasu.
  Nasprotno, vse je bilo narejeno zelo skrbno. In zadeva se je končala z relativno majhnimi sankcijami in blago hladno vojno. Glede na gospodarsko rast, recimo, da ni slabo.
  Potem pa je izbruhnil koronavirus. Umrl je Kebič, ki si je spet ponastavil roke. In v Belorusiji so potekale nove volitve. Lukašenko je bil v tem času že pozabljen in pojavile so se nove figure. Oblast je pridobil mlajši predsednik vlade Kolbasco, ki je postal predsednik.
  In kmalu je Rusijo po smrti Žirinovskega zaradi koronavirusa zajelo žalovanje. In to se je izkazalo tudi za udarec državi.
  Talibani so medtem začeli napad na Tadžikistan. Prebili so obrambo in obkolili rusko oporišče. In začela se je nova afganistanska vojna.
  In seveda, borbena in lepa dekleta so kot vedno pripravljena na boj.
  Natasha je iz svoje mitraljeze izstrelila rafal in odrezala talibanske borce. Nato je z golimi nožnimi prsti s smrtonosno silo vrgla limono. Mudžahedine je raztrgala na koščke in pela:
  -Mi smo miroljubni ljudje, ampak naš oklepni vlak
  Uspelo mi je pospešiti do rdečih meja!
  Borili se bomo za svetlejši jutri!
  Poljubimo se!
  In bojevnica se je smejala na ves glas. Treba je reči, da je tako groovy.
  Tudi Zoja, ki je čečkala iz mitraljeza in kosila na desetine dušmanov:
  - Prihodnost je naša slava,
  Pokazali bomo najvišji razred!
  In z golimi prsti bo vrgel morilski dar uničenja. Takšna je, recimo tam - borbena in agresivna ženska. V kateri je toliko energije in moči.
  Avguština je žvrgolela z velikim duhom in njeni bakreno rdeči lasje so se razprostrli, kakor da bi plamtel pravi komet. Dekle ga je vzelo in agresivno tvitnilo:
  - Slava naši domovini,
  Višji ste od vseh držav ...
  Vredni smo reda,
  Uničite talibane!
  In tudi deklica je vzela in z golimi prsti, svojih gracioznih, zagorelih nog, vrgla morilski dar smrti. Tako smo prišle tukaj, zelo agresivne, žilave in bose punce.
  In Svetlana je tudi v boju. In jih zgradi iz mitraljezov z veliko, smrtonosno silo. Je vrhunska bojevnica. Strelja natančno in natančno.
  In njeni lasje so kot beli, sveži, sneg. In goli prsti mečejo darila uničenja z morilsko silo.
  Svetlana je z nasmehom zapela:
  - In krmari čoln,
  Skozi dež in meglo...
  Kruto in zahrbtno -
  Talibanski borec!
  Ta dekleta, moram reči, so sposobna premikati gore. In so zelo lepo sposobni za boj. In razgalijo svoje zobe, ki se svetijo kot biseri.
  To so lepote. In tako je Nataša razgalila škrlatno bradavico svoje dojke in jo pritisnila na gumb baze ter uničila in raztrgala talibane.
  To je bil res agresiven in borben nastop.
  In stormtrooperji se borijo na nebu. Na njih sedijo zelo lepa dekleta.
  Albina je z bosimi prsti pritisnila na gumb krmilne palice in poslala ubijalsko strelo smrti ter zakiknila:
  - Dekleta letijo kot orli,
  V bitki bomo lahko zavzeli prestolnico!
  Tako očarljiva blondinka je, recimo.
  In Alvina, še ena blondinka v bikiniju, se še naprej bori. Tako pritisne jagodno bradavico svoje dojke na gumb in ven poleti raketa gromozanske uničevalne moči. In udarila bo talibanske čete kot nora.
  To so dekleta vzela in začela. So zelo, recimo temu, agresivni in bojeviti.
  Seveda se dekleta borijo tudi na tanku. Predstavnice nežnejšega spola se tudi tukaj najbolje znajdejo. In seveda so bose in v bikinkah.
  To so, recimo temu, tako izjemne kraje, da jim nihče ni kos. Ko enkrat začnejo, se ne bodo ustavili.
  Elizabeth, ki se bori na tanku in pošilja smrtonosne granate s pomočjo svojih golih prstov, je pela:
  Bila je tako čudovita dežela
  Imenovali so ga imperij Sovjetov ...
  Podli satan ga je uničil,
  Skrajni čas je, da pokličemo njegov odziv!
  
  Lenin je vladal - samo ideal,
  Kdo je naredil domovino veliko ...
  In predal je vladavino Stalinu...
  Zatrl je impulze divje horde!
  
  Naj naša domovina cveti,
  Breze, topoli, hrasti, jerebike ...
  Uničil bom vojsko fašizma -
  Navsezadnje so Rusi v bitkah nepremagljivi!
  
  Rusija bo sonce nad zemljo,
  Njeni žarki in zvezde in kometi ...
  Postali boste najboljša država
  V njej se poveličujejo junaška dejanja!
  
  ZSSR, ko je veličastno cvetela,
  In državo je za roko vodil v komunizem...
  Toda plešasti je pokvaril svojega osla,
  Prepustiti se podlemu fašizmu!
  
  Toda verjamem, da naše Rusije ni mogoče premagati,
  Ona sije kot sonce nad zemljo ...
  Mogočni Rus, Bog Beli Medved,
  In tam bo mesto v plemenitem raju!
  
  Ljubiš Rusijo z vsem srcem,
  Ona je naša velika domovina ...
  Čeprav Sam odpre usta do tal,
  In pošast s tisočerimi obrazi napade!
  
  Svetlana je naša svetla zvezda,
  Kaj obljublja srečo in svobodo ...
  Uresničite velike sanje -
  Zgradimo komunizem, verjemite ljudem!
  
  Nihče ne more zdrobiti države
  Katero ime, verjemite mi, je Rusija ...
  Odstranite Satana z oblasti -
  Kristus veliki mesija bo prišel!
  
  In Lada bo z nami za vedno,
  In zgradili bomo praktični komunizem ...
  Stoletja in minute let bodo minila,
  Imeli bomo najbolj pravičen sistem!
  
  Velike sanje naše domovine,
  Naj bo svet najbolj nevihten in najlepši...
  Imamo gore, reke in gozdove -
  Vse bo zelo čisto in pošteno!
  
  Glavno mesto naše domovine je Moskva,
  Toda Kijev in Minsk bosta tudi prestolnici ...
  Mongolska horda je bila poražena,
  Vsemogočni Bog nam je pomagal zmagati!
  
  Ne, verjemite mi, Rusov ni mogoče zlomiti,
  Vsi slovanski bratje bodo združeni ...
  Lovec se bo kmalu spremenil v divjad,
  In borci smo, verjemite, vedno smo v pogonu!
  Dekleta v rezervoarju so pela v zboru in njihovi glasovi so bili tako sijoči in so dobesedno lesketali kot srebrni zvončki.
  Ta dekleta so preprosto super.
  Elena je z velikim veseljem zapela:
  - Z nami dekleti bo vse zelo kul,
  Z lahkoto lahko poletimo na Mars ...
  Naj tisti, ki imajo veliko denarja,
  In nekje medved cvili in divje rjovi!
  In Elena s svojo škrlatno prsno bradavico bo vzela in pritisnila gumb krmilne palice in ven bo odletel izstrelek velike smrtonosne sile.
  Dekle bo v odgovor zapelo:
  - Pogumno bomo šli v boj za oblast Sovjetov,
  In v boju za to bomo izbrisali vse sovražnike!
  In tudi Ekaterina bo udarila po gumbu z jagodnim bradavičkom in polila svinčeni dež na nasprotnike iz mitraljezov. Natančneje jih pokosite.
  Hkrati deklica poje:
  Se dobimo zvečer,
  Namočili bomo vse žgane pijače ...
  Se dobimo zvečer,
  Govori kitajsko!
  In potem ga bo dekle vzelo in svojo golo, okroglo peto pritisnilo na pedal. In nekaj zelo uničujočega in smrtonosnega bo delovalo. In na talibane bo padla mina ogromne moči.
  Tukaj dekleta tvitajo:
  - Slava, velika slava,
  Tanki drvijo naprej ...
  To bo velika moč
  Ko so ljudje tulili!
  In bojevnik se bo smejal.
  In potem bo Euphrosyne vzela rubinasto bradavico dojke, ko bo pritisnila gumb krmilne palice. In ogromna, gromozanska uničevalna moč igelnega izstrelka bo delovala. To je takrat, ko granata ob eksploziji razprši iglice v različne smeri. Kar je zelo učinkovito in uničujoče.
  In potem bo dekle uporabilo svoje gole prste.
  Tukaj se bori ...
  Dekleta iz Rusije so talibane prevzela temeljito. Tukaj je ena lepotica, ki je prav tako uporabljala škrlatno prsno bradavico - to je Veronica. In granata bazeoke, izstreljena s smrtonosno močjo.
  In mudžahedine je razkropil na vse strani.
  Veronika ga je vzela in zapela:
  - Naj bo cilj,
  Dinamo naprej...
  Na robu prekrška -
  Popolna rana!
  In bojevnica izstreli limono z golimi prsti. In eksplodira in uniči mudžahedine.
  Tudi Alice strelja iz ostrostrelke. Ubija dushmane in hkrati poje:
  Nič ni močnejšega od vojaškega jekla,
  V vesolju ni močnejše vojske ...
  Dekleta prelivajo reke krvi,
  In nimajo druge poti!
  Angelica je s smrtonosno močjo vrgla granato z golimi prsti. Raztrgala je ducat mudžahedinov in zacvilila:
  - Vse zmoremo, drzna dekleta,
  In hodimo bosi po mrazu!
  Nato je bojevnik pritisnil jagodno bradavico njene dojke na gumb smrtonosne baze.
  In sprostil dar uničenja s smrtonosno silo. In ubila je veliko talibanov.
  Anastazija Vedmakova napade mudžahedine iz zraka. Pošilja morilska darila smrti od stormtrooperja. In rakete padajo na talibanske položaje. Veliko muslimanskih vojakov zaradi tega umre.
  Ob tem deklica poje;
  Država, kjer si svoboden,
  V kateri je vsak gospod proletarec.
  Spremeniš se v rubelj in nikelj,
  Pozimi je solarij v snežnih zametih.
  
  V njem je svetla, rdeča zastava komunizma -
  Ki nam obljublja nesmrtnost!
  Izrazimo svojo ljubezen do domovine v poeziji -
  Večno bo sreča, verjemi!
  
  Voditelji so včasih drugačni...
  Ni vsak voditelj podoben modremu Stalinu.
  Toda vsak od nas je vedno junak,
  Ko sta se um in volja okrepila!
  
  V zadnjem mesecu pogumne pomladi,
  Vojaki so zavzeli Prago.
  Svoji domovini smo zvesti kot angeli,
  Ukaz nam je bil dan - borec ne stopi niti koraka nazaj!
  
  Če je prišla smrt, se pokrižaj,
  In Gospod leti v raj, kjer so rowan drevesa ...
  Naš duh se bo večno dvigal navzgor,
  Osvajali bomo mogočne vrhove!
  
  Konec koncev je življenje po smrti spet reka,
  V njem plujemo kot meteorna barka!
  Klinci Svete Matere božje,
  Ne drzni si tolerirati poraza in sramote!
  
  Imperij, ker je božja luč,
  Vsemogočni je ukazal Rusiji vladati!
  Našim srečnim letom ne bo konca,
  Pri storitvah ni meja - zategnite nahrbtnik!
  
  Slovani skupaj je naš moto -
  Bodi mož, podrejen kraljevi oblasti!
  Svetovno gledališče je polno igralk,
  Raztrgamo čeljusti peklenske jeze!
  Akulina Orlova, ki je vodila bitko na drugi strani na bojnem jurišnem letalu, je z bosimi prsti brcala sovražnika in žvrgolela:
  - Ruski car ni potreben - on je dodatni parazit!
  In razkrije svoje biserne zobe.
  Nato pritisne rubinasto bradavico na gumbu in pošlje raketo gromozanske uničujoče moči.
  In kako napasti talibane v smrtonosnem obsegu.
  Akulina jo je vzela in zapela:
  Satan nas ne bo premagal,
  Moja domovina je najlepša na svetu,
  Bodite znani po čudoviti deželi ...
  V njem bodo veseli odrasli in otroci!
  
  Naj šmarnice v njem veličastno cvetijo,
  In kerubi igrajo dostojno himno ...
  Fuhrer bo kaput,
  Rusi so v bitkah nepremagljivi!
  
  Komsomolci tečejo bosi,
  Z bosimi petami gazijo po snegu...
  Hitler izgledaš prav kul
  Povozil te bom s tankom!
  
  Ali lahko premagamo naciste?
  Kot vedno smo bosonoge punce...
  Naš najmočnejši vitez je medved,
  Vse bo pobil z mitraljezom!
  
  Ne, punce smo že zelo kul,
  Vse sovražnike dobesedno raztrgamo ...
  Naši kremplji, zobje, pesti ...
  Zgradili bomo mesto v čudovitem raju!
  
  Verjamem, da bo kul komunizem,
  Dežela v njej cveti, verjemite nasvetom...
  In žalostni nacizem bo izginil,
  Verjamem, da bodo tvoja dela poveličana!
  
  Dežela bo divje cvetela, verjamem,
  Od zmage se vračamo k zmagi...
  Premagati Japonca Nikolaja,
  Samuraj bo odgovarjal za podlost!
  
  Ne bomo se pustili nagniti,
  Zdrobimo naše sovražnike z enim udarcem ...
  Naj se lovec spremeni v igro,
  Wehrmachta nismo zaman zdrobili!
  
  
  Ne verjemite nam, da bomo obupali,
  Rusi so se vedno znali boriti ...
  Bajonete smo nabrusili z jeklom,
  Fuhrer bo postal podoba klovna!
  
  Takšna je moja domovina,
  V njej igra ruska harmonika...
  Vsi narodi so prijazna družina,
  Abel zmaga, ne Kajn!
  
  Kmalu bo ZSSR v slavi,
  Čeprav je naš sovražnik krut in zahrbten ...
  Dali bomo zgled za hrabrost,
  Ruski duh bo slavil v bitkah!
  Tudi Margarita Magnetic bo vzela barve prezrelih jagod in s seskom pritisnila gumb na gumbu. Morilska raketa je zadela talibane in jih uničila dobesedno na desetine.
  Nato je dekle zapelo:
  - Moramo se spoštovati, da nas je strah,
  Podvigov deklet je nešteto...
  Vemo, kako se boriti zelo kul,
  Satan bo uničen!
  
  NE PRENOSITE Z ONIŠEM
  Novembra 1941 je Hitler Stalinu nepričakovano ponudil mir. Rešitev, ki se vsakomur, ki pozna dejansko stanje, zdi malo verjetna.
  Zdi se, da bodo Nemci kmalu zavzeli Moskvo. In zakaj v tej situaciji ponujati mir?
  Toda Hitler je imel, kot veste, zelo razvito intuicijo. In čutil je, da Moskva ne bo zavzeta. In če je tako, potem je čas, ko je Stalin prestrašen, ponuditi mir. Seveda se vsi vojaki s tem niso strinjali, a Hitler je imel moč in oblast.
  Poleg tega so mirovne razmere obetale korist za Nemce. Pravzaprav Ukrajina prehaja k Nemčiji in z njo črna tla in kmetijstvo, pa tudi Belorusija, baltske države in Smolenska regija.
  Stalin se je na splošno strinjal, da se odreče vsemu, kar so Nemci že zajeli.
  Sevastopol je padel v roke Nemcev. V odgovor so Švabe zapustile moskovsko regijo. Leningrad je ostal za ZSSR in zanj je bil zarisan koridor. Nemci so se strinjali, da zapustijo Leningrajsko regijo v zameno za Vorošilovogradsko in Donecko regijo, ki ju Nemci še niso v celoti zasedli.
  Na splošno so nacisti prejeli Donbas s premogom, kovinami in tovarnami, nahajališči boksita in kmetijskimi zemljišči, celoten Krim in celo del južnega Dona. Nemci so zapustili Leningrajsko regijo, Moskvo, Tulo, del Rževa, Kalinin. V zameno za del Donbasa, del Dona z bogato črno zemljo in Sevastopol. Finci so dobili Petrozavodsk in tisto, kar jim je uspelo zavzeti. Razšli smo se prijateljsko.
  Poleg tega se je ZSSR zavezala, da bo dobavila nafto po nižjih cenah od tržnih in plačala visoko odkupnino za vojne ujetnike.
  Stalin je v strahu, da bi izgubil vojno in Moskvo, pristal na takšne pogoje. Na samem vrhuncu uspehov Wehrmachta.
  No, Hitler, ki je imel nadnaravni instinkt, je ugotovil, da je to najboljša možnost.
  Vojne z ZSSR je konec. Nacisti so najprej začeli premeščati vojake v Afriko. Poleg tega so Britanci začeli napad na Rommla. No, kaj potem? In Fritz je vzel in izkrcal čete na Malti. Seveda, najprej tam bombardirali Britance.
  Sledi seveda napad na Gibraltar. Hitler se je osebno srečal s Francom.
  Videli ste, kako močna je Nemčija. Porazil ZSSR. Zajela je štiri milijone Rusov in več tisoč tankov. Za nas je Španija kot črta na zemljevidu. Zasedli bomo, če vojakom ne boste pustili skozi. In če ga zamudite, lahko dobite nekaj v Afriki. Poleg tega je Britanija obsojena na propad in ne bo šla nikamor!
  Franco se je strinjal, saj je ugotovil, da bi Španijo lahko okupirali in da ni možnosti.
  Napad na Gibraltar je bil uspešen in to precej hitro. Citadela je padla. In potem so Nemci vstopili v Ekvatorialno Afriko.
  Britanci so utrpeli velike izgube. Ujeti so bili kot naivneži.
  Rommel je premagal Veliko Britanijo v Libiji in sprožil ofenzivo v Egiptu. Zajel Aleksandrijo.
  Potem je šel ven in prečkal Sueški prekop. Na podlagi svojega uspeha so Nemci zavzeli Irak, Kuvajt in celoten Bližnji vzhod.
  Wehrmacht na vzhodu ni izgubil preveč vojakov in častnikov. In njegove čete so bile številčnejše in bolj izkušene ter bolje izurjene od britanskih in zlasti kolonialnih sil.
  Britanci bi to lahko zadržali in nedvomno izgubili. Brez ZSSR se je Fritz uspel uspešno boriti proti Britaniji.
  Na splošno je bila Britanija obsojena na izgubo svojih kolonij. Njena kopenska vojska je bila prešibka in premajhna bojna učinkovitost, da bi zadržala kolonije pred številčnejšimi in discipliniranimi enotami Wehrmachta.
  Toda osredotočenost na floto ni delovala. Po padcu Gibraltarja in Malte je Afriko postalo nemogoče zadržati. Tako je Rommel blokiral Sueški prekop. In tudi po kopnem so Nemci premagali Britance z enim golom. Po vojni z ZSSR je Wehrmacht postal še močnejši in bolj samozavesten v svoje sposobnosti ter pridobil bogate bojne izkušnje.
  Tako je bila postopoma osvojena Afrika. In skozi Iran so Nemci vstopili v Indijo. Tudi tam lokalni sepoji niso hoteli umreti za Britanijo. Na splošno so Nemce bolj kot britanske čete ovirale razdalje, pomanjkanje cest, raztegnjene komunikacije in težave z oskrbo.
  ZDA nabirajo prah, da bi se izognile vojni. Odpravili so celo vse sankcije proti Japonski.
  Kljub temu so samuraji napadli perujsko pristanišče. Treba se je bilo zaščititi in zasesti britanske posesti v Aziji. In Japoncem je uspelo.
  Skratka, v dvainštiridesetem letu in prvi polovici triinštiridesetega so Nemci in Japonci zavzeli Afriko, Avstralijo in vso Azijo. In septembra 1943 je sledilo izkrcanje v Britaniji. Po seveda množičnih bombnih napadih. Nemci so uporabljali Yu-288, Yu-188 in druge stroje.
  Po izgubi svojih kolonij in izčrpani zaradi podmorniške vojne se Britanija ni mogla upreti.
  In Nemci so imeli preveč sredstev, predvsem pa delovne sile. Dobesedno so zbombardirali vsa mesta in tovarne v Angliji. In potem, seveda, izkrcanje čet in uporaba panterjev, tigrov, levov in celo miši. No, seveda tudi amfibijske tanke in podvodna vozila.
  "Miška" je bila dokončana pred začetkom operacije in se je celo boril. Toda "miške" so pretežke.
  Gerdina posadka na Pantherju se je odlikovala v boju. Po zajetju Britanije so se Nemci še nekaj časa borili z ZDA. Izrinil Američane z Islandije. Toda zaradi razširjenih komunikacij se je zavzetje Amerike izkazalo za težko nalogo. Kljub temu Atlantski ocean ni šala. Razen če so bombardirali prijatelja in se borili na morju.
  Nemške podmornice so se razvile, vključno z uporabo vodikovega peroksida, in potopile skoraj celotno ameriško floto.
  Vendar pa je ZDA še vedno izjemno težko ujeti. Vojna se je vlekla in na koncu so oblast prevzeli Nemci in sklenili mir.
  Kasneje so se Nemci obrnili na ZSSR.
  Leta 1945 sta začela proizvodnjo E-50 in E-75. Hitler je prepovedal proizvodnjo tankov, lažjih od petdeset ton, razen majhne serije izvidniških vozil.
  Panter je tehtal štiriinštirideset ton in pol. "Panther" 2 je že dvainpetdeset ton. E-50 je potegnila že skoraj petinšestdeset ton. Zadnji tank je imel zelo spodoben čelni oklep 150 milimetrov na trupu pod kotom 45 stopinj in 185 milimetrov na sprednjem delu kupole, prav tako pod kotom. 88 mm pištola z dolžino cevi 100 EL. In 82 mm oklepa na straneh, tudi na pobočjih. V kombinaciji z motorjem, ki je ob pospeševanju pospešil do 1200 konjskih moči, je zelo močan srednji tank.
  Plus dvanajst krogov na minuto.
  Še težji E-75, ki tehta več kot devetdeset ton. Ta tank se je izkazal za ne povsem uspešnega. 128 mm top je imel počasnejšo hitrost streljanja, nižjo hitrost izstrelka in ni imel prednosti na blizu v primerjavi z 88 mm E-50.
  Čelni oklep trupa je malo boljši od 160 milimetrov pod kotom 45 stopinj. Vendar pa nič več ni potrebno. Vsebuje vse ameriške puške in tudi sovjetske. Zaščita kupole je odlična: spredaj 252 milimetrov, ob straneh in zadaj 160 milimetrov. Vidi se, da je vsaj za stolp bolj ali manj zanesljiva zaščita, predvsem bočna.
  Stranica ohišja je 120 mm, kar je sprejemljivo, poleg tega lahko obesite tudi zaslone. Motor pa je pri 900 konjskih močeh precej šibak. Na splošno je rezervoar seveda nedokončan in precej visok. Spominja me na precej zaraščen Tiger-2 s podobnimi težavami.
  Oba nemška avtomobila sta nepopolna, vendar je E-50 seveda bolj praktičen.
  No, in tudi E-100. Je pa ta avto še težji in ima slabše vozne lastnosti kot E-75.
  E-100 je bil zaradi velike mase izdelan v majhnih količinah.
  In sama vojska je na splošno odobrila E-50.
  Spomladi 1946, natanko 20. aprila, na Fuhrerjev rojstni dan, so Nemci krenili proti ZSSR.
  Imeli so veliko avtomobilov in opreme. Več deset tisoč tankov različnih različic. ZSSR je imela v službi tudi serijske T-34-85 ter IS-2 in IS-3. T-44 ni bil povsem uspešen. Toda T-54 še ni bil pripravljen.
  Nemci so proizvajali E-50 in E-75 v velikih količinah.
  Po izgubi pomembnega dela države je Stalin prepovedal razvoj vozil, težjih od sedeminštirideset ton.
  Poleg velikega števila T-34-85 ter nekoliko manjših IS-2 in IS-3 so množično izdelovali SU-100, ki je bil razmeroma preprosta in učinkovita samovozka.
  Treba je opozoriti, da je najmasovnejši tank, T-34-85, lahko prodrl v nemško serijo E-50 le bočno, E-75 pa je bil tudi s strani pretežak in le SU- 100 bi to lahko storilo in celo potem zaprlo.
  Sile so torej očitno neenake. Nemški tanki so sami prodrli v sovjetske tanke z velikih razdalj. In samo IS-3 je imel bolj ali manj zadovoljivo zaščito čela, nato pa še zgornjega dela.
  Tu so Nemci, ki se prebijajo po ozemlju ZSSR.
  Gerda, Charlotte, Christina in Magda v E-50. Žvižgajo si pesmice in tulijo.
  Vsem bomo zdrobili ovnov rog,
  Vsemogočni Bog bo za nas!
  In kako ga bodo vzeli in streljali na sovražnika.
  Štiriintridesetici je odtrgalo kupolo. Da, bojna posadka, ne morete reči ničesar.
  Charlotte je nezadovoljno pripomnila:
  - Kljub temu naš oklep ni zelo dober. Sovražnik lahko celo ujame stran!
  Christina je opozorila:
  - Toda pištola je natančna in smrtonosna! Torej eno kompenzira drugo!
  Gerda je siknila:
  - Vse bomo raztrgali!
  Medtem se Natasha na SU-100 s svojo posadko bori proti Fritzu.
  Oleg Rybachenko se je izkazal za petega člana posadke SU-100, skupaj z Natašo, Zojo, Avgustino in Svetlano.
  Dekleta so odobravajoče prikimale:
  - Ste borec, kar je super!
  Nataša je streljala na sovražnika. Granata je zadela nemško vozilo v čelo in se odbila. Deklica je jezno topotala z boso nogo. In preverila je:
  - In zdaj si fant! Zdi se, da ste ostri, kajne?
  Oleg je prikimal. Je nesmrten fant, kar pomeni, da zmore veliko. Tukaj je nemški E-75, ki se premika naprej. Kako se prebiti skozi to?
  Deček genij je to ugotovil in zašepetal izstrelku:
  - Sva metala, iste krvi - ti in jaz!
  In s pomočjo svojih bosih, otroških nog je obrnil merilnik in streljal.
  Tako kot nemški tank ni močan s čelnim oklepom, ampak če ga zadeneš točno v konce ali kombinacijo silnic, tank popusti. In potem je kovina počila in bojni komplet je začel detonirati.
  Oleg Rybachenko je zacvilil:
  - To je najvišji razred!
  Nataša je požgečkala dečkovo golo peto in prikimala:
  - Streljaj!
  Oleg Rybachenko je znova streljal iz SU-100. Streljali so z velike razdalje, nato pa 100 mm sovjetski top ni prevzel najnovejših nemških tankov: E-50 in E-75. Fant je pa fenomenalen. In uspe mu zadeti sovražnika.
  Terminator spet strelja. In prebije E-50. Ta tank je hiter in ga je treba zadeti. Toda Nemci vedno bolj pritiskajo.
  Zoya strelja. In zelo natančno.
  Udari sovražnika v stolpu. Nato Oleg Rybachenko spet sproži. Stomilimetrska pištola dela čudeže.
  Deček genij tuli:
  - Raztrgal te bom! Raztrgal te bom! Ne bo vam po volji!
  In spet, kot deček, ga bo vzel in udaril zelo natančno. In res bo raztrgal sovražnika.
  Nato se prikaže:
  - Jaz sem nadzvočni lovec!
  In spet bo streljal s pomočjo bose noge.
  Fant je videti star le dvanajst let, a je zelo hiter in fenomenalen.
  Tukaj je streljala s pomočjo golih prstov in Avguština.
  In dekle je strmoglavilo E-50.
  Nemci utrpijo veliko škodo. Toda njihov plaz tankov je vedno bližje. Tukaj je E-100 v gibanju. Tudi močan oklep, orožje in ščiti.
  Toda njegova dekleta in fant se prav tako prebijejo.
  Nemški avto gori in raztrgan.
  Oleg Rybachenko je zapel:
  - Slava sveti domovini,
  Z nezemeljskim besom!
  Spet je fant streljal, razbil fašista in pomežiknil dekletom. In spet fant strelja in uniči sovražnika.
  Priznajmo si, on je borben fant. In zadel te bo s granato. In tank "Tiger"-2, zastarel, a močan, je postal žrtev. Nemški Panther 2 prav tako trpi za porazom. Toda skoraj je osvojila samo Ameriko.
  In zdaj ZSSR pritiska.
  Oleg Rybachenko strelja in zadene natančno.
  In tako so začeli izmenično streljati in peti ...
  Nataša je brcnila z boso nogo in zarjovela:
  - To je iz tajge ...
  Tudi Zoya je udarjala po golih prstih in zacvilila:
  - V britanska morja ...
  Tudi Avguštin je udaril po školjki in rekel:
  - Rdeča armada!
  Svetlana je izstrelila izstrelke z golimi prsti in rekla:
  - Najmočnejši od vseh!
  Oleg Rybachenko se je zajebal in rekel:
  - In naj Red ...
  Natasha je streljala in zacvilila:
  - Močno stisne!
  Tudi Zoja je klofutala in lajala:
  - Tvoj bajonet z žuljavo roko!
  Avguštin je brcal in zarjovel:
  - In moramo ...
  Svetlana je izstrelila smrtonosni naboj in izdahnila:
  - Neustavljivo!
  Oleg Rybachenko je spet streljal in se smejal:
  - Pojdi do zadnjega ...
  Nataša je poslala granat in zarjovela:
  - Smrtna bitka!
  In dekleta so se razšla, topovi so streljali, dokler ni zmanjkalo granat.
  Da, Oleg Rybachenko je spet v vojni.
  Toda Rdeča armada ima težke čase. Nemci napredujejo. Imajo več opreme in več pehote. In tudi Japonci prihajajo z vzhoda.
  Ne morem se upreti takšni moči.
  Gerda in njena posadka se borita na E-50. Nemci že jurišajo na Voronež. Boji so hudi.
  Po eni strani je nemški tank zelo dober kot lovec svoje vrste. Toda zaščita na krovu je precej šibka. In to je njegova pomanjkljivost, zato morajo biti dekleta previdna.
  Še vedno se proizvaja veliko T-34-85. To vozilo je še vedno v množični proizvodnji, nemški 88-milimetrski top v 100EL pa žanje obilno žetev z velike razdalje.
  Vse pogosteje se izdeluje tudi SU-100, ki ga je kot samohodno orožje lažje izdelati kot tank, a je močnejše orožje.
  Zdaj je Gerda s pritiskom na gumb krmilne palice z golimi prsti prebila sovjetsko sušenje. Na blizu je lahko tak avto zelo nevaren.
  Plavolasi terminator jo je vzel in zapel:
  - Moji živci niso iz jekla,
  Res si me dobil!
  In potem je Charlotte izstrelila iz topa in zdrobila štiriintrideset.
  In pištola, ki izstreli dvanajst strelov na minuto, doseže veliko razdaljo.
  Nato Christina strelja. In to bo naredil tudi zelo natančno in natančno. Razbila je tank Rdeče armade in zacvilila:
  - Divji ogenj! Hura za Stalina!
  Potem je zadela tudi Magda. To je naredila zelo natančno z golimi prsti.
  In zapela je:
  - Za slavo večne domovine!
  Nakar deklica plane v smeh...
  Nemški stroj deluje brezhibno.
  Njegova žrtev je bil IS-2, precej močan in nevaren tank, a slabo zaščiten s sprednjim delom kupole.
  Razmeroma dobro čelno zaščito ima le IS-3, vendar ta tank še vedno izdelujejo v majhnih serijah. Njegova oblika stolpa je preveč zapletena. Čeprav ima IS-3, kot je pokazala bojna praksa, vsaj možnost, da se vozilom serije E približa na bližino.
  Težjih tankov v ZSSR še ne proizvajajo, celo njihov razvoj je bil ustavljen. To seveda ustvarja problem. Nemci imajo v svoji seriji le lahko samovozko E-25, vendar je njena proizvodnja skoraj zamrznjena. Čeprav stroj ni slab.
  Samo dva člana posadke in meter in pol v višino. Majhen s 75 mm topom iz Pantherja. Lovec na sovjetske avtomobile.
  Toda Fuhrer ima raje moč. Tudi E-50 je postopoma slabša od E-75, ki je prav tako prekrita s ščitniki na straneh.
  E-75 je težko prodreti tudi v stran. In Nemci to izkoriščajo pri prodorih ...
  Dva nemška pilota Alvina in Albina sta že uspela preseči število sestreljenih letal za tristo in prejela: viteški križ železnega križa s srebrnimi hrastovimi listi, meči in diamanti.
  Dekleta so tako kul bojevniki in najbolj kul na svetu. Ja, tudi če ima Huffman do sedaj sestreljenih več letal, so veliko lepša.
  In praviloma se borijo samo v bikiniju in bosi.
  Alvina je iz svojega ME-262 X s 30-mm letalskimi topovi sestrelila tri sovjetska letala in začivkala:
  - Jaz sem bakla uničenja!
  Albina, ki strelja podoben ogenj, je potrdila:
  - In smo popolno uničenje:
  In posekala je še štiri sovjetska letala ...
  Bojevnika sta zelo bojevita, a sta ves čas nasmejana.
  Rade imajo moške in delajo z njihovim jezikom. In všeč jim je. Take borbene lepotice.
  Sestrelili so sovjetskega TU-3 in ga razbili na koščke... To je njihov ognjeni pozdrav.
  Dekleta vas skratka ne pustijo na cedilu. In Rdeča armada prejema od njih.
  Toda po drugi strani se Anastasia in Mirabela spopadata tudi v bikiniju in bosi - nabirata rezultate! So zelo agresivna dekleta.
  In Anastasia je sestrelila nemško letalo in rekla:
  - Sem odličen pilot!
  Mirabela je s topom sestrelila nemški avto in zacvilila:
  - Sem super bojevnik!
  Dekleta so res tisto kar potrebujemo...
  Vendar se borijo na zastarelih Jak-9 T, ki seveda niso dorasli nemškim reaktivnim letalom. Toda lepote se uspejo boriti. In se izognejo sestrelitvi.
  In zakaj? Ker so bose in v bikinkah. Zato jih ni mogoče odrezati.
  Bojevniki, kot vidimo, razumejo, kaj je gola koža.
  Anastazija je sestrelila še enega nemškega lovca in zacvilila:
  - Za domovino!
  Mirabela je posekala HE-162 in zarjovela:
  - Za Stalina!
  Najnevarnejši nemški lovec je ME-262 X, ima pet zračnih topov, ogromno hitrost, strešna krila in močan oklep.
  Lažje je sestreliti vozilo HE-162, ki je lahko, poceni, a zelo okretno.
  ME-1010 za Nemce ni bil povsem uspešen, po letalnih lastnostih je nedvomno odlično letalo, vendar njegova krila spreminjajo zamah in zahtevajo visoko usposobljenost pilotov. TA-183 se je izkazal za bolj praktičnega in gre tudi spredaj.
  Toda Hitler ima raje močno zaščiten ME-262 X z močnim orožjem.
  Propelerska vozila Luftwaffe še niso opuščena iz proizvodnje. TA-152 je najuspešnejše večnamensko vozilo, ME-309 pa je še vedno v boju. Po hitrosti in oborožitvi so boljši od sovjetskih lovcev. In čeprav je Yu-488 vozilo s propelerjem, ga sovjetski Jaki ne morejo niti dohiteti. Da, tudi naprednejši LA-7 je v hitrosti slabši od tega avtomobila.
  In kaj storiti proti reaktivnim bombnikom: Arado, Yu-287 in drugim.
  Sovjetsko letalstvo brez reaktivnih letal je šibko.
  Vendar Anastasia in Mirabela tudi v takšnih razmerah dosegata dobre rezultate.
  Tako so se vrnili, natočili gorivo in ponovno šli v boj. Spet jih udarjajo nemški avtomobili. In to počnejo z velikim učinkom.
  Nihče v sovjetskem letalstvu se ne more primerjati z njihovim parom. Poleg tega imajo dekleta seks, da so močnejša. In ponavadi imajo vedno druge moške. In to dekletom daje takšno moč!
  To je ena od skrivnosti njihovega fenomenalnega uspeha.
  Dekleta so že prejela zlato zvezdo Heroja ZSSR in mežikajo druga drugi.
  Spet so leteli naokoli in nekoga sestrelili.
  Anastasia je s svojim 37 mm letalskim topom pokosila Yu-288, precej močan bombnik.
  In Mirabela je sestrelila reaktivec Yu-287, prav tako z isto 37-milimetrsko pištolo. Takšne puške so s fenomenalno natančnostjo deklet omogočile zadeti sovražna vozila z razdalje. Čeprav je bilo strelivo omejeno, ste tvegali smrt.
  Dekleta tepejo z bosimi nogami in pojejo:
  - Lebdite sokoli kot orli,
  Naprej za Stalina!
  Naš uspeh je tik za vogalom
  Odprite svoj zmagovalni račun!
  Torej bojevniki fašistom seveda ne bodo izpustili iz rok. In udarili ga bodo tako močno, da bo prizadel Fuhrerja.
  Anastasia Vedmakova seveda manevrira. Yak-9 je več kot šeststo kilometrov, ne bo zdržal, s težkim topom je še krajši, a se bolj ali manj obrača.
  Nekoliko boljši od Yak-3, ki pa je dražji in zahteva visokokakovosten duraluminij. In ZSSR je izgubila veliko ozemlja. In Yak-9 je mogoče proizvesti v ogromnih količinah.
  Vendar ni možnosti, da bi držali korak s tretjim rajhom, skupaj z Japonsko.
  Mirabela je sestrelila ME-262 in zapela:
  - Za slavo domovine Rusije
  bomo naredili ves svet srečnejši!
  Anastasia je prekinila drugega Nemca in zacvilila:
  - To je ime najbolj sijoče ljubezni!
  Pa tudi kako bo rohnelo. In zadene Fritza.
  Dekleta so seveda zelo, zelo kul.
  Medtem se Nemci pomikajo vse globlje na ozemlje ZSSR.
  Tudi Japonci se razvajajo. In teh je veliko in Kitajce ženejo pred seboj.
  Rumeni vojaki se poskušajo prebiti. In vse pristope dobesedno zasipajo s trupli.
  Teh pa je toliko, da se na koncu prebijejo.
  Japonci in njihova rumena vojska napadajo Habarovsk. Izgube sploh niso upoštevane.
  Toda tam jih srečajo sovjetska dekleta.
  Alenka in njena ekipa.
  Dekleta branijo Khabarovsk. Z bosimi nogami mečejo granate na sovražnika.
  In tudi zapojejo s smehom:
  - Smo prijazna dekleta,
  In poraz vseh borcev...
  Glas je tako glasen
  V slavo norim očetom!
  In spet letijo granate, ki jih mečejo bose noge lepotic.
  Alenka takoj, ko da ovinek, pokosi Kitajca in zacvili:
  - Slava naši deželi!
  Anyuta bo z bosimi nogami vrgla granato in zarjovela:
  - V imenu višjih sil!
  In zadel vas bo tudi s smrtonosnim rafalom.
  Nato strelja Angelica. In tudi z boso nogo vrže granato.
  In cvili:
  - Na nove meje!
  In potem bo Maria udarila tudi tebe. In z rafalom odrezala tudi rumene borce, ki so zapeli:
  - Rep za repom! Oko za oko!
  In pomežikne svojim prijateljem.
  In potem bo Olimpija v samuraje in Kitajce vrgla celo škatlo eksploziva.
  In tulilo bo:
  - Za slavo domovine!
  In spet pet uniči tujo vojsko.
  So pa Japonci že nabrali veliko Kitajcev. Plezajo in plezajo. In rastejo cele gomile trupel.
  Alenka strelja, meče z golo peto in cvili:
  - Za Stalina!
  Anyut bo tudi vrgla granato z boso nogo in zamrmrala:
  - Učitelji!
  Angelica bo zavrgla vrvico. Z boso nogo vrže darilo in zacvili:
  - Za Lenina!
  In potem Maria udari sovražnika. In z golimi prsti bo sprožil uničenje.
  Potem se Kitajci razkropijo na vse strani...
  In potem bodo olimpijske igre vzele in pogasile sod nitroglicerina. In vse bo ubilo.
  In militaristi padejo...
  Oleg Rybachenko in njegova ekipa se še vedno borijo za Tulo. Nemci poskušajo obkoliti Moskvo. Mesto Tula je že leta '41 odbilo napad Fritza.
  Toda sovražnik je zdaj veliko močnejši. In strelja agresivno. In bombe padajo na Rdečo armado in druge uničujoče sile.
  Zelo močan sovražnik. In v boj vržejo preveč temnopoltih borcev, Arabcev in Indijancev. In zdi se neustavljivo.
  Oleg Rybachenko je streljal na E-75 in zapel:
  Vojak je vedno zdrav
  Vojak je pripravljen na vse ...
  In prah kot s preprog,
  Gremo s cest,
  In ne bo se ustavilo!
  In ne menjaj nog
  Naši obrazi sijejo
  Škornji se lesketajo!
  In spet deček od daleč udari nacista. Toda sile so resnično neenake.
  Čeprav Tula stoji junaško. In na jugu se nacisti približujejo Stalingradu.
  Kaj pa mislijo, da bodo tam zmagali?
  Oleg Rybachenko spet strelja na naciste in poje:
  In tak kaos
  je napolnil vesolje ...
  Žalostna usoda človeštva -
  Potrpite bolečino in trpljenje!
  In spet je bil fant ubit in gorela je fašistična miška-2, zelo mogočna naprava.
  Natasha je logično ugotovila:
  - Nobena sila se nam ne more upreti!
  In pomežiknila je fantu.
  Potem je zadela tudi Zoya. Zarjovel tudi:
  - Za moj dostop do zmage!
  SU-100 dela zase in ne razmišlja o tem, da bi ustavil obstreljevanje.
  Nemci postopoma zaobidejo Tulo. Imajo veliko sil, veliko pehote. In tanki raznih znamk se premikajo.
  Tukaj je na primer isti "Lev"-2, zelo močan stroj: tehta sto ton, sprednji oklep pa je pod kotom 300 milimetrov. Zdi se, da nič ne pride skozi.
  Toda Oleg Rybachenko še vedno strelja. Pokaže svoj najvišji razred - ostrostrelec.
  In se udari, in udari se ...
  Od nacistov letijo le drobci. Vendar še vedno ne želijo upočasniti.
  Oleg Rybachenko škripa:
  - Prihodnost je naša,
  Mi smo orli - Jediji!
  In spet fant dela konike. In spet fašisti dobijo cent.
  In Gerdina tankovska posadka je že v Stalingradu. Tukaj divjajo tako agresivni boji.
  Gerda, strelja, vpije:
  - Moje telo je železno!
  Charlotte je z bosimi prsti pritiskala na gumbe krmilne palice in zacvrknila:
  - Tako uporabno za boj!
  In pomežiknila partnerju.
  Potem je udarila še enkrat in razbila štiriintrideset.
  Potem je streljala tudi Christina. Razbila je sušilni stroj Rdeče armade in zaropotala:
  - Jaz sem noro dekle! Vse bom raztrgal!
  In potem je Magda začela streljati z boso nogo.
  Dekleta iz Nemčije se na splošno dobro počutijo. In blatijo sovražnika.
  . POGLAVJE št. 2
  Toda njun avto je bil udarjen bočno. Moral sem se ustaviti in popraviti.
  Gerda je muhasto pripomnila:
  - Spet izgubljamo čas!
  Charlotte je z boso nogo drgnila po površini oklepa in zarenčala:
  - Maščevali se bomo in zmagali!
  In potem ga je vzela in pokazala zobe. In iz svojih bisernih zob je spustila sončne žarke.
  Christina ga je vzela in zacvilila:
  - Za domovino brez nasveta!
  Pa tudi z golo peto bo udaril po oklepu!
  Magda se je strinjala:
  - In brez neumnosti!
  Dekleta so se za zdaj odločila igrati šah. Par za par. In tam so začeli graditi strategijo.
  Igra je zanimiva. Toda dekleta so se prepirala za vsak gib in udarjala z glavami.
  Gerda je z zobmi pripomnila:
  - Jaz bom najvišji aksiom!
  In kako se bo smejal ...
  Predstavljala sem si svojega soimenjaka iz Andersenove pravljice. Tako so jo v gozdu ujeli roparji. Razstavili so kočijo in odnesli skoraj vsa Gerdina oblačila in drage škornje. Tako je Gerda spet bosa in v raševini. Takole je izgledala z rokami zvezanimi na hrbtu.
  Hodi po hladnem jesenskem gozdu. Goli podplat čuti vsako grbo, vsako grbo, vsako vejico. Gerda je prestrašena in lačna.
  V palači ji je celo uspelo okrevati. In na jesenski travi je zmrzal, ki spominja na mraz, ki ga je nedavno doživela.
  Gerda se je zarežala ... Mislila je, da v Andersenovi pravljici očitno manjkajo popečene pete. In to bi bilo super!
  Rezervoar so hitro popravili. Škoda je manjša. Čeprav je 100 mm topovska granata zadela bok. Kar je lahko nevarno.
  Charlotte je z bosimi prsti pritiskala na gumbe igralne palice in pela:
  - Sem uničevalec tankov,
  Srce gori...
  Pištola je moje bivališče!
  In granata je razbila še štiriintrideset. Za zdaj na bojišču dominira T-34-85. In težka vozila so v Rdeči armadi relativno redka.
  Toda potem se je pojavil IS-3. Ima šibko točko: spodnji del telesa. Čelo ima velik kot naklona. Ima obliko: ščuk gobec. Če pa udariš v spodnji del čela, ne bo milosti.
  Magda je z bosimi nogami uperila pištolo v sovražnika. In kako je zadelo, in izstrelek je poletel.
  In sovjetski stroj je dobil udarec v črevesje. Stolp je bil odtrgan in granate so začele eksplodirati.
  Gerda je vzkliknila:
  - In ti si dobro usmerjena lepotica!
  Magda je zacvilila in stresla svoje veličastne prsi:
  - Nihče me ne bo ustavil!
  Charlotte je samozavestno potrdila:
  - In nihče ne bo zmagal!
  Christina je v odgovor zacvilila:
  - Zlobni volkovi zdrobijo sovražnike!
  Gerda je zarenčala:
  - Zlobni volkovi - pozdrav junakom!
  Nacisti so obkolili Tulo in otroci so se skupaj s štirimi dekleti morali prebiti iz obroča.
  Fant, dekle in dekleta tečejo in mečejo granate z bosimi prsti.
  Toda nacisti trpijo škodo in jih ne morejo zadeti.
  Oleg je streljal zapel:
  - V imenu svete domovine,
  Ne moremo se spraviti na kolena!
  Margarita je z boso nogo vrgla darilo smrti in zacvilila:
  - Ne! Nikoli ne dostavi!
  Natasha, streljanje in skoki, je dodala:
  - Naj v našo hišo ne pridejo težave!
  Prav tako bi z boso nogo izstrelil smrtonosno granato.
  Potem se bo Zoya izognila šrapnelu in tudi z golimi prsti na nogi izpustila drobilnega ...
  In tulilo bo:
  - Super bo!
  In potem bo Angelica streljala na sovražnika. Pokosi ga v divji jezi. In spet bo tulilo:
  - Jaz sem nora žaga!
  In iz tvoje gole pete bo poletela granata.
  In potem bo Svetlana to vzela in te močno udarila.
  To so seveda dekleta - kaj smrt prinese sovražnikom.
  Natasha, ki strelja na sovražnika, cvili:
  - Nihče nas ne bo ustavil, niti hudič nas ne more premagati!
  In granata v loku leti z njenih bosih nog. In udaril bo in vse raztresel in daleč stran.
  Dekleta seveda lahko premagajo prizadeto ozemlje. Na jugu divjajo boji v Stalingradu, ki ga drži Rdeča armada. Po ogromnih izgubah so Japonci zavzeli Habarovsk in napredovali proti Vladivostoku.
  No, tam jih bodo pričakali tisti, ki to potrebujejo.
  Anna Witchakova je doživela ne ravno prijeten obred slovesa od svojega zvestega letečega konja. Lovec, ki je postal mati Mig-4, ki je sestrelil toliko nemških letal, je med zračnimi udari japonske armade preprosto zgorel, tako kot lepo število drugih vozil in ladij. Potem ko so jastrebi iz dežele vzhajajočega sonca kljuvali mesto, je Vladivostok pričakal žalosten prizor. Vendar je pogreb mrtvih potekal na vojaški način, skromno in precej hitro. Pilotka Vedmakova ji je zažgala noge, deklica je imela žulje, zato je hodila bosa in previdno stopala po prstih. Japonci še niso ponovili napadov; svoja prizadevanja so osredotočili na podporo napredujočih front. Vedmakova je obhodila ruševine, energijsko so jih čistili, med delavci pa je bilo tudi veliko otrok. Suhi, bosi, z obrazi, pordelimi na svežem spomladanskem soncu, so grabili polomljene ploščice, dvigovali podrte telegrafske stebre in preprosto pometali ulice.
  Starejši nad fanti v pionirski kravati, a brez srajce (visela je ločeno, očitno so fantje skrbeli za obleko), je pritekel do pilota.
  - Delamo pospešeno, tovariš major, vse bo kmalu pripravljeno! Ulico bomo pometli, gladka bo kot pred vojno!
  Witcher se je nasmehnil in mu vrgel sladkarije:
  - Tukaj, vzemi! To je naš sovjetski iz naravne čokolade, ne ameriški strup.
  Deček je veselo pomežiknil:
  - In izmislili smo si nov vzdevek za Američane! Ker so zdaj skupaj s Hitlerjem in Hirohitom, potem niso Jenkiji, ampak Pindosi!
  Majorka se je priklonila pred fantom:
  - Kdo si rekel, da so?
  Mladi pionir je ponovil:
  - Pindosi! Zdaj smo kot Jenkiji, ki so nas izdali!
  Witcherova je pobožala dečkovo glavo, nato pa je njena velika, močna roka stopila po dečkovih suhih, žilastih ramenih. Deček se je nasmehnil nazaj: njegovi zobje so bili beli, in iztegnil svojo žuljavo dlan. Major je fantu stisnil roko in odgovoril:
  - Moramo si zapomniti ime! Ampak z Ameriko še nismo v vojni, zato je prezgodaj za vzdevke!
  Fant je ugovarjal:
  - Američani so slabši od Japoncev in Nemcev, ker se raje borijo z rokami nekoga drugega. Ne glede na to, kako kruti so borci imperija vzhajajočega sonca, je njihov pogum znan vsem!
  Witcher ga je prekinil:
  - Ubil bom te pogumne može! In to čim hitreje!
  Novi vršilec dolžnosti garnizije Krotov je nepričakovano podpisal ne povsem logičen ukaz in vojaškega pilota s skupino mornarjev poslal v Habarovsk. Ukaz je prišel takoj, potrebno je bilo odbiti napredovanje japonskih enot. Witcherova je seveda pričakovala, da ji bodo dali lovca, toda ... Toda fronta ni imela na voljo prostih letal, okrepitve iz njihovega centra pa še niso prispele. Potovanje od Vladivostoka do Habarovska je trajalo malo časa in major je bil dobesedno vržen iz tira v kipečo bitko.
  Japonci so poskušali obiti dobro utrjeno mesto in ga obkoliti. Bojevnica je komaj imela čas, da je z mitraljezom skočila v jarek, ko se je začel napad.
  Čarovnica je vprašala kapitana Sinicina, ki je ležal poleg nje:
  - To torej pomeni, da sovražnik načrtuje taktiko Friedricha, natančneje generala Nogija, da bi obšel utrdbe in nas potisnil v zaledje.
  Kapitan je mračno zamrmral:
  - Naj poskusi zažgati rep ruskega konja! Tako ga bo udaril s kopitom, da se ne bo zdelo veliko!
  Pilotski as se je pošalil:
  - Konjska kopita verjetno niso narejena iz Kruppovega jekla, ampak naša sovjetska!
  Njene besede je prekinilo tuljenje granat. Tu leži v dolgo izkopanem jarku, okoli Habarovska je na splošno opazna linija utrdb, grožnja japonske invazije obstaja že nekaj let. Pred in za rovi pokajo granate in povzročajo velik hrup. Na splošno znana japonska shimosa ustvarja veliko hrupa in dima. Bojevnik gleda brez strahu, celo z nekaj ravnodušnosti. Eksplozije granat ustvarjajo umazane fontane, ena izmed njih je povzročila tresenje tal. To pomeni, da strelja puška, s topom kalibra dobrih tristo milimetrov. Sliši se stokanje ranjencev ... Skozi kanonado se zdijo kot lahki hlapi, ki jih ne more ujeti vsako uho. Tu je bil bojni pilot pokrit z zemljo. Deklica pa je kihnila in otresla prah s svojih rdečih kit:
  - Vedno je tako, če se uležeš, se umažeš! In če vstaneš, mi daj eno ali dve levi roki!
  Topniška priprava se je izkazala za kratko, morda Japonci niso imeli toliko granat. Napad se je začel. Pred nami se je peljalo več japonskih takov. Majhen, z rahlo zaobljenim telesom stroja. Najbolj priljubljen tank v cesarstvu vzhajajočega sonca: Chichikha. Witcher se je spomnil njegovih lastnosti. Čelni oklep 30 mm, top 47 mm, dizelski motor 320 konjskih moči. Poleg voznih zmogljivosti, v katerih ta stroj ni slabši od T-34, je celo slabši od nemškega T-3 iz leta 1943. Tudi na Daljnem vzhodu mu pravijo, kihni! A mimogrede, kraljica polja ni tank, ampak pehota. Poskusite, približajte se minskim poljem. Kot se poje: Kjer ne more oklopni vlak, se bo plazil vojak s puško.
  Japonske puške so bile kopirane iz nemškega Mauserja. Automati, iztrgani iz znamenitega "šmajstra" iz prve svetovne vojne. Na splošno imajo ozkooki ljudje željo kopirati najboljše z druge strani. Zagotovo japonski oblikovalci že delajo na ustvarjanju hibrida Pantherja in T-34!
  Japonskih tankov ni več kot ducat in sovjetskemu topništvu se ne mudi naproti. Pehota teče za njimi v teku, v tradicionalni debeli verigi. Sami vojaki Dežele vzhajajočega sonca so oblečeni v uniforme, ki so rahlo rumene in se ujemajo z barvo kaki stepe. Witcher jih pogleda in hitro oceni število napadalcev. Na oko jih je pet do šest tisoč, v jarkih pa sedi največ tisoč Rusov, ki pokrivajo ta odsek fronte. In orožje... Vojska Daljnega vzhoda je opremljena na osnovi ostankov, strojnice pa imajo samo častniki. No, majorka je, čeprav brez položaja, reducirana na raven zasebnice.
  Kapitan Sinits (še zelo mlad fant) je vprašal Witcherja.
  - Ste se borili z Nemci?
  Dekle je odgovorilo:
  - Ne! Poljubila sem jih!
  Kapitan, ki je nenadoma prebledel, je pripomnil:
  - Se spomniš svojega prvega trupla!
  Čarovnica je nasmejana zmajala z glavo:
  "Sem pilot in kogarkoli sem sestrelil, sem ga ubil, nimam pojma o truplih!" Mimogrede, med celotno veliko domovinsko vojno moje letalo ni bilo nikoli sestreljeno!
  Kapitan je nekoliko nerodno zažvižgal:
  - Ti si samo as! In koliko namazanih Nemcev imate!
  Witcher se je nasmehnil še širše:
  - Po petindvajsetem so podelili zvezdo heroja! In le osemindvajset.
  Sinitsin je vzkliknil:
  - Uh-uh! Vi ste preprosto mojster svoje obrti!
  Deklica je skromno odgovorila:
  - Ni potrebe, da bi bil junak nekdo, ki preprosto pošteno izpolnjuje svojo dolžnost. Zdaj se bo pehota približala in srečali jo bomo.
  Kapitan je potegnil strelo težke mitraljeze, težke dobrih deset kilogramov. Dotaknil sem se psa, izstrelitev je zelo tesna, zadnjica ima odboj. Ni zelo priročen stroj, vendar zadene ... Res je, po govoricah Nemci že imajo močnejšo mitraljez, a kdo ve, ali bodo sovjetski oblikovalci izmislili kaj boljšega. Sinits se ni mogel upreti vprašanju:
  - Zakaj so vas tako dobrega pilota premestili v pehoto?
  Witcherova je odgovorila napol v šali in prav tako kliknila na zastoj svoje puškomitraljeze:
  -In samo želel sem vedeti, kako je sedeti pod ognjem! To bi bilo kul!
  - In zagotovo ste izgubili škornje, če se vam je tako mudilo na fronto!
  Witcherova je namreč v želji, da bi žulji hitreje izginili, hodila naokrog kot bosa deklica. Čeprav je med vojno večina žensk in otrok poleti kazala gole pete, to med častniki, zlasti na javnih mestih, ni bilo sprejeto. Toda Witcher je celo rad izpostavljal takšne ljudi. Sinicinu je preprosto odgovorila:
  - Da bi prihranili denar, je tako rekoč ves kapitalistični svet proti nam. Navsezadnje se škornji obrabijo in to je delo mnogih ljudi!
  Kapitan se je strinjal s hudomušnim pomežikom:
  -Imaš zelo lepe noge! Jih lahko pobožam?
  Čarovnica je potresla s prstom:
  - Ne zdaj! Potem, če preživiš, te bom ogrel čez noč.
  Sinitsin je razširil oči:
  - Vau, hiter si! Ženske običajno potrebujejo dolgo časa, da se zlomijo!
  Vedmakova je želela odgovoriti, a se je zaslišala eksplozija, japonski tank, ki je hodil naprej, je naletel na mino. Dekle je zapelo:
  - Hitler je vozil avto, baraba je raznesla mina! Razletelo se je na drobce - a ni bilo za kaj!
  Drugi japonski tank je eksplodiral, se ustavil, obrnil gobec in odprl ogenj na sovjetske jarke. Tretji je planil za njim. Japonci pa niso niti pomislili, da bi se ustavili. Ozkooki so zaskočili: njihovi mitraljezi, nameščeni na polkrožnih premičnih stolpih, so začeli delovati.
  Kapitan je zamrmral:
  - To je odlično! Kot da hodijo na paradi! To je vojska!
  Vedmakova je vzela puško, na srečo je razdalja do pehote dopuščala, in streljala na japonskega častnika. Ozkooki se je prevrnil in odvrgel puško s tako silo, da je z bajonetom brskala po pomladni travi. Drugi Japonci so nadaljevali s tekom, le rahlo nagnili svoja telesa, očitno upajoč, da se bodo na ta način izognili porazu oziroma zmanjšali njegovo verjetnost. Vedmakova se je spomnila, da tako trenirajo vojake v Quantud vojski, kdor se ne skloni pravočasno, dobi bambusovo palico po glavi. Zdi se, da sta se carju očetu in Herodu dobro zagodla! Vendar govori o Nikolaju II. Zdaj se spet borijo proti Japonski, in to ne na eni, ampak na več frontah. Vendar ima to tudi svoje prednosti. Dekle je zapelo:
  Prihaja - Wehrmacht je bil vržen v prah,
  Napoleon je poražen, nepremagljiv!
  Sovražnik ne bo mogel poteptati sovjetske zastave,
  Ko sta ljudstvo in stranka enotna!
  Drug za drugim so se uničeni japonski tanki ustavili, a z bajoneti naježita pehota je začela teči še hitreje. Položaji sovjetskih čet so se ščetinjali od bliskov, ploskanja pušk, občasno premešanega s strojnico. Tudi Witcher je odprl ogenj. Japonci, ki so se med premikanjem ponovno polnili, so streljali iz pušk. Zakričali so na ves glas:
  - Banzai! Rus obupaj!
  Krogle so njihova trupla kot ramrod preluknjale v lutke. Padel je kostni prah, pomešan s krvjo. Vendar pa je večina krogel, kot se zgodi v bitki, zgrešila. Japonci so prečkali minsko polje, mali vojaki so bili prelahki za njihov tek, da bi razstrelili darila, pripravljena za tanke.
  Witcherova je na svoji rami čutila kruto odbijanje mitraljeza, medtem ko so se borci dežele vzhajajočega sonca zdeli prave pošasti. Njihovo histerično kričanje je postajalo vse močnejše in tesnejše, njihovi rumeni, grdi obrazi so se lesketali od potu. Witcher poskuša ubiti čim več sovražnih vojakov hkrati. Dekle je vroče kot vedno in strelja kot gnezdo. En posnetek je zmanjkal, vstavil drugega. Nabojnik je prevelik, okrogel in ga ni enostavno zagozditi v ležišče. In spet ogenj, Japonci letijo na glavo.
  Vedmakova je izstrelila drugi naboj, tako da je ostala brez streliva. In ozkooki že napadajo z granatami. Odgovarjajo z meti, zdaj je veliko več krikov in stokov, padejo tudi sovjetski vojaki. Delček je odrezal majhen pramen las na Witcherjevi glavi. Deklicini živci ne zdržijo, poskoči in zakriči na ves glas:
  - Za domovino za Stalina!
  Za njo kričijo ostali borci, skočijo iz kritja in stresajo bajonete. Sovjetski vojaki tečejo nasproti Japoncem in se spopadajo z bajoneti.
  Vedmakova s hitrim udarcem prereže trebuh najbližjega "samuraja". Kriči in poskuša odgovoriti ter pade kot zaklan merjasec. Deklica z veseljem vzklikne:
  - Ruski nogomet: Rusija - Japonska, dve-nič!
  In res je padel še en Japonec z bajonetom prerezanim vratom. No, bojevnik pilot je tretjega brcnil v dimlje. Moški z ozkimi očmi se je iztegnil in deklica, ki se je premikala po inerciji, je konico zabodla v nasprotnikovo oko!
  -Naj japonsko! Zakaj bi stali za ovirami!
  Povračilni udarec bajoneta je raztrgal majorjevo tuniko, pritekla je kri, a to dekleta ni le motilo, ampak ji je dalo še dodatno jezo.
  - Smrt Hirohita! - Deklica je zalajala, njena golen se je zaletela v tempelj z ozkimi očmi in deklica se je premikala s tako hitrostjo, kot da bi bila propelerji novega borca.
  Japonci so se umaknili in celo umaknili, navdihnjena deklica pa je šla v napad, njena strojnica se je vrtela kot kij v rokah velikana. Potem pa je sledil močan udarec v tilnik z zadnjico preveč vnetega častnika. Anna je izdahnila:
  - Tukaj je shahen-khash zate!
  Toda na splošno so imeli Rusi težko delo. Stran z ozkimi očmi ima petkratno prednost, Japonci pa imajo dobro telesno pripravljenost, poleg tega pa se ne borijo proti najboljšim vojakom ZSSR. Seveda so v tako težki vojni na Daljni vzhod pošiljali vojaške obveznike tretje kategorije s slabšimi lastnostmi ali pa vojake, ki so bili v boju z nacisti huje ranjeni. Vojaki so padali, včasih se je v enega Rusa zabilo tudi po ducat bajonetov, kolektivno so dobesedno krvaveli, a borili so se kot junaki in nihče ni prosil za milost.
  Sinicin je z bajonetom zabodel japonskega častnika, vendar je bil s konico zadet tudi v bok. Mladenič je napadalnega Japonca zrušil z udarcem v prsni koš s kopito pištole, a je kri pritekla s strani preveč obilno. In štirje samuraji so naenkrat planili na tipa.
  Na pomoč je prihitela pogumna Vedmakova, ki je častnika zabodla z bajonetom do lopatice, drugega Japonca pa podrla pod koleno.
  - Drži se Petrukha! - rekla je.
  Takoj je odbil dva bajoneta, uperjena v prsi, in odgovoril:
  - Nisem Peter, ampak Arkadij!
  Deklica, ki je ubila še enega Japonca, je zarenčala:
  - V vojni je vsako ime kot škljocanje napete puške, ne smete je napeti, ne da bi izstrelili strel!
  Arkadij se je rahlo umaknil in neusmiljeni bajonet mu je razparal lice. Mladenič je jokal od neznosne bolečine:
  - Božja Mati!
  Witcher je ugovarjal:
  - Mogoče sem mati, vendar ne Božja! Na splošno Boga ni in ga nikoli ni bilo!
  Arkadij se je umaknil s hrbtom k Ani in nerazločno zamrmral:
  - In kakšen neobstoj nas čaka po smrti?
  Deklica je negativno zmajala z glavo:
  - Ne! Komunistična znanost bo obudila mrtve! In tisti, ki so padli v bojih za domovino, bodo prvi vrnjeni v novo življenje.
  Sinicin je zmajal z glavo:
  - Bog ne daj!
  Witcherova, ko je položila še enega Japonca, je zacvilila:
  - Ni boga! Če obstaja, potem moramo priznati, da je domnevni ustvarjalec vesolja sadist! In rad muči svojo stvaritev!
  V tistem trenutku je Arkadija z bajonetom prerezalo stegno in da ne bi padel, se je naslonil na rdečelasega bojevnika:
  - In tako sem mučen! Preprosto nepredstavljivo!
  Pet- do šestkratna premoč vojakov vzhajajočega sonca je terjala svoj davek. Petdeset samurajev se je pognalo proti njim in mahalo z bajoneti kot vojska ježevcev. Arkadij je prejel nekaj ularjev z bajonetom v trebuh, nato pa so mu izbili oko. Ko je mladenič padel, so mu dvajsetkrat vbrizgali in tako za vedno utihnil. Sprašujem se, kaj je čutila njegova duša, ko je odletel: presenečenje ali strah ali morda neverjetno olajšanje, ko je zapustil zapor svojega telesa.
  Čarovnik je bil kot začaran. Seveda se je njena tunika razsula v kosce, ki so jih razrezali bajoneti. Izkazalo se je, da je bojevnik popolnoma gol, pokrit s številnimi praskami, vendar ji samuraj ni mogel povzročiti niti ene resne poškodbe! Borila se je in njene gole prsi s škrlatnimi bradavicami so se tresle kot boje v morju. In goli gležnji so kar švignili mimo. Deklica je bila resnično utelešenje živalske in erotične moči. Njeni goli podplati so postali rdeči od krvi, kar je ustvarilo povezavo z veliko boginjo uničenja in zla: Kali! Skoraj vsi sovjetski vojaki so bili že zabodeni do smrti, bitka je bila končana in le v svoji iskrivi lepoti Afrodite je od časa do časa udarila predrzne ozkooke.
  Japonski general Nugi je presenečeno pogledal ta čudež. Tedaj mu je skozi glavo šinila misel. Sledil je ukaz s tankim glasom podhranjenega komarja:
  - Vrzite mrežo čez njo, vzemite jo živo!
  Mreže so imeli tudi varčni Japonci. Nenadoma morate enega od Rusov ujeti živega. In omrežje je idealno za to. Takoj je ducat lovilcev dekle vrglo okove
  Čarovnica se je borila po najboljših močeh, na vso moč se je poskušala osvoboditi. Toda vse je bilo zaman; vestni Japonci so izdelali mrežo s pričakovanjem, da bo podpirala slona. Deklica je bila popolnoma povita in vlečena v naročju. Očitno je bil dosežen taktični uspeh, še posebej, ker ta smer ni bila pokrita niti z topništvom niti s mitraljezi.
  Deklica se je spomnila čisto obritega obraza svojega ljubljenega Arkadija in njene fraze:
  - V vojni je vsako ime kot škljocanje napete puške, ne smete je napeti, ne da bi izstrelili strel!
  Pojavila se je zaskrbljujoča in gnusna misel, ki pa je ni zgladila! Navsezadnje se to pogosto zgodi: pravkar ste se zaljubili v osebo in je umrl!
  Japonci so na tem mestu očitno zasedli slabo pokrite jarke in še naprej zaobšli položaje sovjetskih čet okoli Habarovska. In njeno Vedmakovo so odpeljali v ujetništvo, in čeprav je niso več jemali, so jo naložili v umazan oklepni avto, da bi jo odpeljali v zadnji del. Stroj je predpotopni, verjetno iz prve svetovne vojne, tako da se je neopazno zavihtel za pehoto. Hitrost je približno 12 kilometrov na uro. Brr! Prvi tank na svetu, terensko vozilo Prohorova, ni tehtal nič manj, a je imel hitrost 40 kilometrov na uro na avtocesti in 25 na avtocesti. No, na eni strani ZSSR napada vso Evropo, na drugi pa pomemben del Azije. Deklica se je obrnila na bok, očitno je obstajala grožnja, da bo ležala na hrbtu. Kako temno je v tem delu oklepnika, očitno je v njem desantni del, oziroma prevoz vojakov. Lepo bi bilo seveda pobegniti, najprej tako, da se znebite palic in močnih vrvi. In kako to narediti? Dekle seveda ima spretnosti, čeprav se bo morala poigrati, hkrati sneti lisice in prežagati verigo, na katero je bila privezana za nogo. Toda tudi tukaj se lahko zelo dobro obnesejo vrvi. Delo je dolgočasno, a če jo odpeljejo na ozemlje Mandžurije, bo imela čas. Deklica je odstranila vrvi z mokre kože, žagala verigo in hkrati razmišljala. Hmm, koalicija proti Sovjetski Rusiji ni šala: poleg tega je najresnejša pošast Nemčija. Država z napredno tehnologijo in močnimi vojaki. Na primer, slišala je za novega lovca ME-309. Zdi se, kot da te že letijo. Natančnih podatkov o oborožitvi nima, a po govoricah naj bi jih imelo to letalo kar sedem! Strelne točke. To je zelo resno orožje, če upoštevamo, da ima JAK=9 le dva, na sovjetskih lovcih pa ni vozila, ki bi imelo več kot tri točke. Poskusite premagati takšne pošasti! No, Fokken-Wulf je zelo resen stroj, ki je po oborožitvi boljši od sovjetskih letal in lahko nosi celo skoraj dve toni bomb. Že konec leta 1942 je bil oborožen z dvema topovoma kalibra 20 mm in 4 mitraljezi kalibra 13 mm. A zdi se, da se je že pojavil nov tip lovsko-jurišnega letala in bombnika z dvema 30-mm in štirimi 20-mm topovi. To je že bila pošast, pošast za vse pošasti! In po govoricah je bil letalski lovec z osmimi 30-mm puškami že dan v proizvodnjo! Poskusi premagati takega ghoula! Kako se na to želijo odzvati sovjetski oblikovalci? Vedmakova je slišala, da potekajo dela na Yak-3. O tem ji je povedal kustos iz Berijinega oddelka. Zdi se, da bo glavni poudarek letala manjša teža konstrukcije, brez dodatnih motorjev in orožja. Manevriranje je seveda dobro, vendar bi si želel povečati oborožitev! Navsezadnje je v boksu seveda lahek športnik v teži peresa bolj manevriran kot težkokategornik, a bo kljub temu skoraj zagotovo izgubil z njim. Ni zaman, da obstajajo kategorije teže, med profesionalnimi boksarji pa je udarna moč najbolj cenjena. Treba je okrepiti oborožitev sovjetskih letal in šele potem bo Wehrmacht premagan ... enakopravno? Od druge polovice 1942 je premoč Luftwaffe v zraku začela izhlapevati, celo do marca 1943 je imela ZSSR prednost, toda ... Izdaja zaveznikov je spremenila razmerje moči. Joj, Hitler je bil ubit 13. marca, zdaj pa je šele konec aprila in kako resno se je spremenilo razmerje sil. Tako hitro iz strateško ugodnega položaja v strateško skoraj izgubljenega. Skoraj zato, ker še obstaja upanje, da bo Nemčija poražena, preden bo dosegla strateško in tehnološko premoč nad ZSSR. Zlasti zavezniki lahko nacistom dobavijo velike količine letal, vendar bodo nemški piloti potrebovali čas, da se naučijo leteti z njimi. Kljub temu je razlika v tehnologiji in instrumentnih ploščah. Tanki zahtevajo tudi usposobljene posadke in zmogljivost Chevrona v ruski zimi ni posebej dobra. Avtomatska puška M-18 ... Ni slabo, vendar je v hitrosti ognja slabša od najboljših sovjetskih modelov, čeprav je boljša v natančnosti! Skratka, problem je problem! Tu so tudi resnično slavni "Churchilli" z močnim oklepom in dobrimi voznimi zmogljivostmi ... Seveda se bomo morali boriti tudi z njimi. In dlje kot bo trajala vojna, več opreme bodo prejeli nacisti. Sklep je torej preprost, Nemčiji moramo poleti zadati hud poraz. Kar zadeva Japonsko, je najbolje, da se omejite na aktivno obrambo in sprožite protinapade s kvalitativno premočjo v tankih. Ampak spet, varčevanje z energijo do maksimuma. Brez zapletanja v dolgotrajne bitke in gradnje obrambe na predhodno pripravljenih linijah. Še vedno obstaja možnost uporabe kitajske Rdeče armade, vendar jo je režim Chiang Ka-sha napadel z vso silo. Zaenkrat se torej lahko zanesete na lastne moči. Kdaj napasti? Najboljši čas je konec maja, ko so ceste popolnoma suhe in pridejo okrepitve za vojake. Sama Vedmakova bi svoj prvi udarec zadala v orlovski smeri, nato v regiji Harkov, da bi pregnala Nemce iz industrijskega Donbasa, nato pa s prisilnim pohodom čez Ukrajino, takoj čez Dneper in naprej v Romunijo. . Lahko pa se obrnete proti severu, da osvobodite Belorusijo in greste za zadnji del osrednje skupine. Zamisel je v celoti dobra, čeprav je nekaj pomanjkljivosti, ofenziva v orlovski smeri je najbolj očitna in tam jo bodo fašisti čakali. Utrdbe bo treba vdreti.
  . POGLAVJE št. 3
  Seveda vam bodo tukaj prav prišle puške in katjuše. Slednji sistem povzroči močan, predvsem moralni učinek. V vsakem primeru potrebujete veliko pušk in katjuš, da z granatami obstreljujete sovražnikovo obrambo. Na splošno so izkušnje prve svetovne vojne pokazale, da se je lažje braniti kot napadati, in če cesarjeva Nemčija ne bi izčrpala svojih sil s spomladansko ofenzivo leta 1918, bi vojna lahko trajala še nekaj let. Toda druga svetovna vojna je dokazala premoč ofenzivne taktike nad obrambno. Na primer hiter poraz Poljske, predvsem pa udarec po močni zahodni zavezniški koaliciji. Nacisti so v mesecu in pol premagali premoč in preprosto obšli nepremagljivo Maginotovo črto. Boji v Afriki, kjer so bile sprva premočnejše sile Italije poražene z odločilnim udarcem Britancev. In potem je Rommel med hitro ofenzivo premagal veliko močnejše britanske čete. Seveda pa je bil najbolj osupljiv primer ZSSR leta 1941 velika nesreča mogočne vojske. In povračilne ofenzivne operacije, ki so izločile nemške enote. Torej, glavna stvar je, da udarite sami, ne da bi čakali na pritisk novih nemških tankov. Dolgotrajna izčrpavajoča vojna postane skoraj brezupna, če seveda sovjetski znanstveniki ne ustvarijo čudežnega orožja! Slednje je načeloma možno, slišala je na primer, da je teoretično mogoče ustvariti bombo, ki bi lahko uničila mesto. Poleg tega bo takšna bomba tehtala tri ali štiri tone. Izgleda kot pravljica, ampak ... Rojeni smo, da uresničimo pravljico.
  Še bolj privlačen način je lasersko orožje, opisano v Hypreboloidu inženirja Garina. Takšna stvar je povsem sposobna uničiti celo vojsko tankov, letal in ladij. Seveda ustvarite takšno orožje in ne samo Tretji rajh, ampak tudi izdajalci Pindosi, celoten kapitalistični svet bo konec. In svetla zastava komunizma bo zasijala nad planetom. Toda iz nekega razloga takšno orožje ni bilo ustvarjeno. Ogledala niso najboljši način za zbiranje energije zgorevanja v en sam tok. In za rezanje ladij je potrebno veliko več energije. Čeprav ... če je koncentriran na mikronsko finost, potem je povsem mogoče rezati letala in bojne ladje. Čudežno orožje, ki bo pomagalo rešiti ZSSR. In tukaj je laserski učinek, v drugačni obliki. Končno je veriga popustila in je skoraj prosta, okrog pa ležijo kosi vrvi.
  Vedmakova je izrazila:
  - Potrpežljivost in delo, če s tabo nisi mrlič!
  Deklica je vstala in z boso nogo potolkla po pregrinjalu. Brez reakcije. Močneje je potrkala. V odgovor je prišlo do kletvic v japonščini in nobene reakcije. Nato je Witcher frustrirano začel peti. In zapela na ves glas, kot primadona na zabavi ob obletnici:
  Horde Wehrmachta divjajo
  Grmenje orožja in trk mečev!
  Dim se dviga do enega meseca,
  Popačenje žarkov z neba!
  
  V prihodnjih stoletjih bo slavila domovina,
  Za Rusijo bom dal svoje meso!
  Ljubim te, lepa Rus',
  Gospod vseh kraljev je z nami!
  
  Oh, vi kodrasti gaji dežele,
  Zvok zlatih trepetlik zašumi!
  Pravoslavni bratje sokoli,
  Bog je navdihnil vojsko za junaška dejanja!
  
  V hladnih ali toplih dneh,
  Mogoče bo oblak prinesel nekaj teme!
  Smo fašistični prasci kot metle,
  Da otresem gnusobo z obraza!
  
  Stvar naše stranke je pravična,
  Boj za sovjetske ljudi!
  Pojemo pogumno pesem,
  Misel se je dvignila kot orel!
  
  Stalin v Mudri - ideal vladarja,
  Vodijo nas v strašno smrtno bitko!
  Prapor domovine, pest zmagovalca,
  Pripravljen sem se prepirati s Pallas-usodo!
  
  Leninova dela bodo večna,
  Gradili bomo sveti komunizem!
  Verjemite človeškemu nauku,
  Fašizem bo strt v brezno teme!
  
  Ves planet je kot svobodna ptica,
  Poletimo v daljne zvezde, v svetove!
  Nekaj svetlega in plemenitega
  Ustvarjali bomo kot kiparji!
  
  In Rusija pod rdečim transparentom,
  Kot da bo nebeški Eden zacvetel!
  Leninova stvar, Stalinova volja,
  Vodi nas naprej do dosežkov!
  Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova ter štiri legendarna dekleta so izstopili iz Tule in dosegli Moskvo.
  Zdaj so bile razmere v prestolnici izjemno težke. Nemci so že zaključili obkolitev in ostal je še trideset do štiridesetkilometrski koridor, ki je postajal vsak dan ožji.
  Šest bojevnikov je zavzelo obrambne položaje na obrobju Moskve. Prišlo je do hudega juriša.
  Oleg Rybachenko je streljal in si zapel:
  - Prihodnost je naša!
  In fant vrže granato z boso nogo in nadaljuje:
  - In super bomo!
  Margarita Korshunova strelja in kriči:
  - In postal bom najbolj kul!
  In z boso nogo bi vrgel smrtonosno granato.
  In razprši nasprotnike v različne smeri.
  In potem bo Natasha v boju z mitraljezom pokosila Nemce in z boso nogo vrgla darilo smrti.
  Takšna je ta ženska ...
  Leta 1941 je Natasha pobegnila iz trdnjave Brest. Šla je proti vzhodu. Novi čevlji so ji hitro odrgnili noge, deklica jih je sezula in hodila bosa.
  Nekaj ur ni bilo nič, potem pa so me začeli srbeti goli podplati. Po nadaljnjih nekaj urah so začele goreti in že pokale od bolečin.
  Natasha, ki je Moskovčanka, ni bila navajena hoditi bosa. In seveda se je vsake toliko potopila v potok.
  Da, izkazalo se je, da je to mučenje za njene noge. Toda mlado dekle se je hitro navadilo.
  Potem je nenehno hodila bosa, tudi po snegu, in se obuvala le v hudi zmrzali.
  Zdaj se Natasha bori kot legendarna boginja.
  In tukaj Zoya vrže granato z boso nogo in zarjovi:
  - To je pravzaprav odličen zmenek!
  In naredil bo dobro namerjen obrat.
  In padli so Nemci in njihovi plačanci.
  In potem Angelica strelja ... In strelja tudi tako divje natančno.
  In iz njene gole noge leti tudi granata.
  In razprši plačance.
  Potem Svetlana strelja. In njena bosa noga meče ven take stvari, ki se jim nihče ne more upreti.
  In razprši nasprotnike zelo daleč.
  In se ustreli in zdrobi sovražnike z udarnim valom.
  To so dekleta, rojena v ZSSR!
  Oleg Rybachenko natančno strelja na sovražnikovo pehoto in samodejno meče granate z otrokovimi nogami. In hkrati fant sklada zase.
  Vitalij Kličko se je po sporu z novim predsednikom Ukrajine Zelenskim odločil odstopiti s položaja župana Kijeva. Pravzaprav, zakaj bi bili trmasti in se oklepali položaja. Bolje je, da težavo rešite sami.
  In po odhodu z mesta župana je Vitalij Kličko nadaljeval kariero. In takojšnja senzacija, Weiderja izzove na boj. Brez vmesnih bitk! In to po več kot osmih letih premora.
  Wider se seveda strinja. Izziv sprejet!
  In pride trenutek resnice. Po eni strani večkratni svetovni prvak ni bil premagan že več kot dvanajst let. In na drugi strani devetinštiridesetletni nekdanji župan Kijeva. Človek, ki lahko preseže Hopinsov rekord, vendar je njegova sposobnost zelo vprašljiva.
  Pravzaprav so mnogi verjeli, da bi bil po tako dolgem premoru odhod naravnost k Weiderju samomor.
  Toda Vitalij Kličko je kot Rocky Balboa. Odločil sem se, da se bom pomeril z najmočnejšim nokavterjem v težki kategoriji. Denotey Wider je boksar, ki je videl padce vseh svojih nasprotnikov. Absolutno vsi - vključno s Tysonom Furyjem!
  Kaj torej, če ima Vitalij Kličko priložnost?
  Toda Vitali Klitschko je nenehno treniral, ohranjal kondicijo in se v službo vozil s kolesom. In seveda fizično ni bil tako slab. In poleg tega je imel jekleno brado.
  No, Vitalij Kličko bo sprejel boj, čeprav ni favorit.
  Oleg Rybachenko je zamenjal spono svoje mitraljeze. Domnevni boji z boksarji so fascinantni.
  Torej, res, zakaj se Vitalij Kličko ne vrne v ring in poskusi podreti Hopinsov rekord?
  To bi bila zelo močna ideja.
  Fant terminator je izstrelil rafal in pokosil še nekaj deset fašistov.
  Nato se je fant zasmejal in iztegnil jezik ter rekel:
  - Sem super oseba!
  Margarita je z boso nogo vrgla dve skupaj povezani limoni in zacvilila:
  - Bolj kul si kot katera koli oseba!
  Oleg je še naprej streljal in razmišljal ...
  Vitalij Kličko je pri devetinštiridesetih letih resnično nameraval podreti Hopinov rekord. Na novinarski konferenci se je celo spomnil: "Rekel sem, da ne bom podrl Foremanovega rekorda, o Hopinsu pa nisem rekel ničesar! Zato bom vzel in potolkel njegov rekord!"
  A če je precejšen del javnosti bolj ali manj verjel, da bo Hopinsu pri oseminštiridesetih uspelo osvojiti naslov svetovnega prvaka, je bilo veliko manj vere v Vitalija Klička pri devetinštiridesetih. Tudi zaradi dejstva, da je njegov nasprotnik zelo močan.
  Takšnega udarca še ni bilo v zgodovini težke kategorije. Resda Wider ni več mlad, a petintrideset let ni devetinštirideset.
  Vitaliju Kličku pa očitno ne manjka optimizma. Pridno trenira in pridobiva formo. In zelo sem vesel, da sem opustil rutino županovanja Kijeva.
  Res, ni velika sreča biti župan v Ukrajini, kjer je toliko težav.
  Toda za boj z Uyaderjem so Vitaliju Kličku ponudili zelo dober denar. Torej, v vsakem primeru se nisem zmotil z denarnico. Ime Vitalij Kličko je znano.
  Zlobni jeziki so celo govorili, da bo Weider enkrat udaril, Vitalij Kličko pa bo sam padel. In potem bo prejel denar in pisal spomine ali leposlovje.
  Ali pa bo morda igral v filmu.
  Mimogrede, boksati je želel tudi Vladimir Kličko. Le premeteni Vladimir si je med rednimi svetovnimi prvaki izbral šibkejšega nasprotnika. Toda ne glede na to, kako gledate na to, on je prvak in to je kul!
  Toda Denotay Wider je, kakor koli gledate, še vedno najboljši med najboljšimi!
  Toda Vitaly mrzlično trenira. Je kot mladenič, ki se maksimalno obremenjuje. In imel je več sparingov, pokazal odlično formo in dobro vzdržljivost. Ne, Vitaly je pripravljen. In ne vstopi samo v ring.
  In res, ko je prišel sodni dan, sta se združila največji umetnik nokautov, Wider, v tem pogledu najboljši težkokategornik, in Vitaly. Nekdanji župan Kijeva, ki so ga vsi že odpisali kot boksarja. Potem pa sta se združili dve legendarni osebnosti.
  Vitalij, ki je leta 1999 prvič postal svetovni prvak. Samo pomislite, kako dolgo je to bilo in od tega dogodka je minilo več kot dvajset let.
  In Wider že zelo dolgo nosi svoj naziv. Blizu pa je tudi podreti rekord Holmesa, ki je ta naziv držal najdlje od delitve pasov.
  In seveda, če se Wider koga boji, to ni dedek Vitaly. Pravzaprav ne more biti vsakdo Hawkins. In Hawkinsovi nasprotniki niso tako močni kot Weider!
  Toda Vitalij kot izzivalec stopi v ring. Njegovo telo je še vedno veličastno in mišičasto, čeprav so njegovi lasje že sivi. Dedek Vitalij, kot ga imenujejo s spoštovanjem ali s posmehom. Toda definicija mišic je kot pri mladeniču.
  Vitalij je rekel, da je pripravljen. In niti ne on, stopnje so se malo zvišale.
  Širši je tudi suh, izklesan in tanjših kosti ter manj tehta.
  Čeprav je izjemen udarec, ima nekaj obrambnih težav in ni vedno dober na nogah. Imam pa že veliko borbenih izkušenj. Po številu bojev je že enak Vitaliju. In še ni bil poražen.
  Vendar je Vitali Klitschko svoja dva dvoboja izgubil le zaradi poškodb in ureznin. In lahko tudi rečemo, da ni bil tepen.
  Toda več kot osem let razlike in skoraj petdeset let starosti. Če bi bil Vitaly mlad, bi seveda imel možnosti. Toda ali lahko premaga Hopinsov rekord? David Haye je že pri petintridesetih letih postal ničelni boksar.
  Ampak veliko se govori in samo prstan bo povedal. Bo Vitalij Kličko podrl Hopinov rekord ali pa ga bodo odnesli na nosilih, kot je obljubil Weider.
  Tukaj pride ven z masko krokarja. Visok, zelo suh, celo suh kot Koschey.
  V ringu mu je resne težave delal par boksarjev. To sta Cuban Ostrix, ki je vodil po točkah in premagal nokavta, in Tyson Fury, ki je prav tako vodil po točkah in uspel dvoboj pripeljati do izenačenja. Tako lahko najboljši udarec vseh časov propade.
  Toda verjetnost je skoraj ena proti deset v Weiderjevo korist. Kljub temu je Vitaly prestar in ima v karieri dolgo prekinitev. Tudi njegov brat Vladimir je svetoval, naj se ogreje z nekaj močnimi srednjimi kmeti. Dejstvo je, da bi Vitalij Kličko v Nemčiji lahko dobil več denarja v boju s povprečnim boksarjem, zgolj zaradi svojega velikega imena.
  Vitaly je po vsem svetu znan ne le kot boksar, ampak tudi kot politik, župan prestolnice in junak Maidana.
  Ne, v vsakem primeru bi Vitalij Kličko moral pomisliti, ali je vredno hiteti in se boriti proti takšni gori.
  Toda izbira je bila narejena: Vitalij Kličko ne išče preprostih poti!
  Boj poteka v Ameriki. Zaigrata himni ZDA in Ukrajine. Servisna evidenca je objavljena. Končno se oglasi znak za boj.
  Mnogi si želijo videti spektakel in kri.
  Wider je začel previdno, čeprav se morda moti. Kaj pa, če je Vitaly zarjavel? Tudi Kličku starejšemu se ne mudi. Toda takoj se vidi, da je lahek, suh, mišičast in dobro uravnotežen. Vsekakor pa se ni zgodilo tisto, kar so mnogi pričakovali: da bo takoj priplavalo.
  Kličko je samozavestno delal z udarcem, ga držal nekoliko višje kot običajno in postavljal bloke.
  Prva dva kroga sta potekala gladko. In potem je Wider pričakovano močno dvignil tempo. Začel je napadati in napadati bolj aktivno. Toda Vitaly ni bil na izgubi. Blokiral je udarec in ga sprejel z levim udarcem. In nenadoma ga je med ostrim napadom hobotnice z desnico zadel v telo. Wider se je podvojil od bolečine.
  Vitalij je izvlekel dvojko in drugič v karieri se je na parketu znašel svetovni prvak in najboljši nokauter vseh časov.
  Vitalij se je nasmehnil ... In občinstvo je rjovelo od navdušenja. Tega od starega Vitalija niso pričakovali. Vau! A zdi se, da bo kmalu petdeset let! In še vedno se premikaj in udarjaj! To moraš biti sposoben!
  Širši je vstal, a se začel umikati. Vitalij ga je počasi začel zbadati s svojim udarcem. In spet dvojka. In spet sem udaril. Knockout se umakne.
  Weider je s težavo preživel do konca kroga. Nato je v naslednjem Vitaly deloval kot številka ena. A nič, vse je šlo po načrtih. Weider se je nekaj rund umaknil in bil videti nemočen. Toda v deveti rundi je znova počilo. In začeli so metati udarce in šli naprej. In spet je zgrešil dvojko in padel. Drugi knockdown.
  Vitaly se nasmehne. Gre naprej. Wider je negotov na nogah. Spet zgreši dvojko, ne da bi našel protistrup. In od naslednjega udarca pade.
  S težavo vstane, sodnik pa prekine borbo!
  Zmaga! Vitalij Kličko, zdaj svetovni prvak! In spet njegov pas! Resda še ni absoluten, je pa že na konju!
  Podrl je Hopinsov rekord, seveda pa je za Foremana v težki kategoriji že četrtič postal svetovni prvak in se izenačil s Holyfieldom.
  Wider seveda kriči, da je bila borba prezgodaj prekinjena in zahteva revanšo.
  Vitalij pravi, da se bo o tem, ali bo nadaljeval kariero ali bo imel še nekaj dvobojev, odločil pozneje. Toda vsi mu pravijo, da je zelo dober, celo boljši kot v mladosti, in da mora nadaljevati.
  Poleg tega še ni treba storiti ničesar. V Kijevu je še en župan, parlamentarne in predsedniške volitve so še daleč, zakaj se ne bi borili tam?
  Za naslednje tri borbe Vitaliju ponujajo kar sto milijonov dolarjev, plus odstotek od oddaj.
  Jackpot je seveda velik in nekdanji župan Kijeva pravi, da bo razmislil o tem.
  Pravzaprav je pokazal, da zmore še veliko. Zakaj torej pokopati talent? In glavna stvar je, da tako ali tako ni več kaj storiti!
  Mogoče poskusite združiti vse pasove? To bi bilo super!
  Vitaly sprejme ponudbo in podpiše pogodbo za še tri dvoboje.
  In njegov naslednji nasprotnik ... No, seveda Tyson Fury! Še nikoli premagan, velik težkokategornik. Res je, podrla sta ga Uydar in še nekdo manjši. In kar je najpomembneje, je tudi storilec svojega mlajšega brata. No, kako se ne boriš proti nečemu takemu?
  Seveda nov boj, čudovit honorar in velik spektakel.
  Oleg Rybachenko spet strelja na Nemce in tuje borce. Nasploh Nemcev v pehoti res skorajda ni. Premikajo se za tankoma E-50 in E-75. In poskušajo ne tvegati.
  Tu nekje dlje lahko vidite "Panther"-2. Ta tank se je za razliko od resnične zgodbe pojavil leta 1943. In sam "Panther" ni bil preveč masiven. Da, in "Panther"-2 je bil proizveden, čeprav veliko, toda leta 1945, ko so se pripravljali na vojno z ZSSR, so Nemci napolnili tovarne s tanki E-50 in E-75.
  Kljub vsej praktičnosti lahkih samohodnih pušk: E-10 in E-25 je Fuhrer raje izbral težje tanke. S težavo je Guderian prepričal, da je hitri E-50 postal najbolj priljubljen. Fuhrerju je bil bolj všeč E-75, ki ni bil preveč uspešen in je tehtal devetdeset ton.
  Zdaj pa se je pojavila modifikacija E-75 M, z nižjo silhueto, lažjo in z močnim motorjem. Morda bo v prihodnosti postal najbolj razširjen.
  Oleg Rybachenko, na primer, uporablja zvito taktiko. Vzame in z boso nogo vrže granato v progo E-50. Zaradi tega se rezervoar obrne in trči v svojega kolega.
  In rezultat sta goreča dva mastodonta.
  Oleg je, kot vidimo, zelo zvit.
  Tako deluje zdaj, Nemci pa trpijo velike izgube. Fant ima gibke noge. Dobro je biti kot on, bos in čeden.
  Toda na splošno mi v glavo prihajajo misli o boksarjih. Na primer, zakaj Denis Lebedev ne nadaljuje svoje kariere? Štirideset let ni tako dolgo. Poleg tega so glavni tekmeci iz težke kategorije odšli in lahko poskusite združiti pasove.
  Česar res ne bi smeli storiti, je biti šest organov. Bolje je, da se žlahtnega boksa lotite sami ali pa stopite v opozicijo.
  Tako je Sergej Kovalev postal župan Moskve. Čeprav je to le fantazija.
  In Denis Lebedev bi lahko naredil nekaj bolj konstruktivnega. Poleg tega je še prezgodaj, da bi zapustil boks neporažen. Pravi športnik mora iti do konca.
  Vrnil bi se lahko tudi Vladimir Kličko. Toda nekateri, kot je Aleksander Ustinov, ki je bil že trikrat zapored premagan, se ne upokojijo!
  Res, junaki niso ljudje, ampak naravnost iz jekla!
  Toda predstavljajmo si ta scenarij: Putin se je z letalom zrušil in v Rusiji so nove predsedniške volitve.
  In kaj vidimo danes! Komunisti nimajo močnih kandidatov. Grudin se je osramotil in njegova verodostojnost je bila spodkopana. Zjuganov je prestar in vsi so se ga naveličali, poleg tega nima dovolj karizme. Suraikinu na prejšnjih volitvah ni uspelo. Druge malo znane osebnosti. Tudi Žirinovski je prestar in vsi so se ga naveličali. Drugi v LDPR so malo znani. Koga še iz opozicije lahko priporočite? Andrej Navalni je močan, vendar ne bo smel sodelovati na volitvah. Ksenija Sobčak ni resna kandidatka. Demushkin je bil v zaporu in ni bil preveč napredovan. Tudi Udaltsov je bil v zaporu, čeprav bi ga morda lahko podprli komunisti in prišel ven.
  Skratka, resnih konkurentov v opoziciji ni. Medvedjev, vršilec dolžnosti predsednika, je torej še vedno glavni favorit. In če bo kakšna spletka: drugi krog ali takoj v prvem.
  Glede na nizek rating Medvedjeva in najverjetneje veliko število predsedniških kandidatov je drugi krog povsem možen.
  Bo pa imel Medvedjev v prvem krogu zelo veliko prednost, v drugem pa ne ravno dobrega nasprotnika.
  Čeprav se lahko v zadnjem trenutku pojavi njegov Zelenski in zmeša vse karte!
  Oleg Rybachenko je znova vrgel granato in potisnil nacistične tanke. Veliko rjovenja in granatiranja.
  In tu in tam zemlja vzleti in zgori kar v zraku. In drobci se obrnejo, stopijo.
  Oleg pravi:
  - Slava našemu imperiju!
  Margarita je z boso nogo vrgla prisotnega morilca in zacvilila:
  -Velika slava junakom!
  In spet bo deklica vrgla limono z golo peto.
  Fašisti prihajajo, oh in padajo.
  Ni jih mogoče ustaviti ali premagati niti z vakuumsko bombo! Tukaj so tako kul bojevniki, da je prav grozljivo!
  Oleg zarjovi:
  - Naša zmaga v sveti vojni!
  Margarita je potrdila:
  - S stoodstotno garancijo!
  In spet je dekle z boso nogo vrglo granato.
  Ne, ti otroci očitno ne bodo kar tako obupali.
  Oleg Rybachenko je zarjovel:
  - Za nov sovjetski red!
  Margarita je aktivno izstrelila rafal in potrdila:
  - Banzai!
  Oleg je medtem poskušal nadaljevati skladanje. No, Vitalij izvaja prostovoljno obrambo proti Tysonu Furyju. Medtem ima Vladimir prav tako zanimiv dvoboj z Ruizom.
  Pravzaprav je bil Ruiz svetovni prvak v treh različicah. Zakaj se Vladimir ne more boriti z njim za veliko denarja? Še bolj priročen nasprotnik je, da je bistveno nižji in debelejši. Vladimir ga lahko strelja z dolgimi udarci.
  Škoda, da je Kličko mlajši zamudil boj z njim, ko je bil svetovni prvak. Ampak premakniti bi se bilo treba.
  In kako nisi pomislil na to, Vladimir?
  In svetovni prvak v treh različicah je zdaj Usik. Vendar je hitro dosegel prestol.
  In združitveni boj z Vitalijem je možen. A to so za zdaj le ocene.
  Vitaly mora premagati Tysona Furyja in zanimiv je povratni dvoboj z Weiderjem. In veliko je drugih zanimivih borcev. Isti Anthony Joshua. Prav tako bi se bilo izjemno zanimivo boriti z njim. In tudi maščevati svojega brata.
  Vitaly je poskrbel za senzacijo, ko je premagal Weiderja. In kaj lahko storite za razvoj uspeha?
  Zakaj ne bi postal prvi boksar na svetu, ki je po petdesetih letih zmagal v prvenstveni borbi? To ni uspelo še nikomur!
  Eh, Vitalij! Ni pomembno, kakšen župan Kijeva ste bili, zdaj pa ste brez dvoma prepoznani kot veliki svetovni prvak!
  A tu je prvi, prostovoljni zagovor naslova. Vitalij se sooči z večjim in daljše oboroženim nasprotnikom. Ni tako grozovit udarec kot Weider, a tehničen in okreten z dolgimi rokami. In tudi še ni pokvarjen, čeprav je bil izpuščen.
  Najpomembneje je, da je premagal še zelo mladega Vladimirja Klička, zaradi česar je Tyson Fury nedvomno izjemen tekmec.
  Možnosti so bile približno petdeset proti petdeset. Seveda je bila zmaga z nokavtom nad Weiderjem impresivna. Toda zdaj proti njemu ne bo grohot, ampak tehnični borec, ki ga še nihče ni uspel preboksati. In kar je najpomembnejše, sam zmagovalec Vladimirja je na zori svoje moči.
  Bo Vitalij pri petdesetih kos takšnemu tehniku? To je že dvoboj intelektov. Vendar je Wider očitno podcenjeval Vitalyja in ga poskušal vzeti brez slovesnosti. Ampak to ne bo več delovalo.
  Tukaj sta oba boksarja, ki se pripravljata. Vitaly je, kot vedno, resen in osredotočen. Je samozavesten in miren.
  Na pripravah je tudi Tyson Fury. Višji je od Vitalija, ima daljše roke in to bo poskušal izkoristiti.
  Toda zdaj bo boj potekal v Veliki Britaniji in tam bo plačan prenos.
  Zdaj je prvi odsoten Tyson Fury. Izkazuje zunanjo samozavest. Plešast, neroden in ne ravno atletski. Če bi si Vitalij Kličko pobarval lase, ne bi vedeli, kdo od njiju je starejši, čeprav je bila starostna razlika sedemnajst let. To še ni rekord za prvenstvene boje, se pa rekordu že približuje.
  No, morda se bo Vitalij pomeril tudi s kom mlajšim od Tysona Furyja.
  Vitalij pride ven ob zvokih grozeče glasbe. Spogledata se.
  Tyson je sključen in ni videti višji. Vitalij je morda širši v ramenih. In kar je najpomembneje, njegova postava je veliko lepša, njegove mišice pa izrazite.
  No, kaj pa hvalnice? Najprej britanski, nato še ukrajinski.
  Potem pa izmenjava pogledov.
  In potem se oglasi troba, prvi krog.
  Vitaly vrže lahek udarec in se dobro premika. Tyson poskuša oditi. Toda Vitaly je zelo spreten in njegovi udarci se premikajo po nerodni poti in dosežejo glavo Tysona Furyja.
  Vse teče po napovedih strokovnjakov. Vitaly ima odlično hitrost.
  In vse uspe.
  Zmaga prvo rundo ... Nato minuta odmora in druga runda. Fury spet ne spreminja taktike. Očitno upa, da se bo Vitalij naveličal.
  . POGLAVJE št. 4.
  In spet je v rahli prednosti Kličko starejši. Brata dominirata v ringu.
  Vladimir je pred tednom dni s tehničnim nokavtom premagal Ruiza Jr.
  No, bitka se nadaljuje.
  Tretji krog je spet potekal pod narekom Vitalija. Toda v četrti rundi Tyson Fury nenadoma eksplodira. Požene se naprej ... In zadene dvojko. In pade na tla.
  Kaj je hotel? Vitaly je pripravljen.
  Nekako je Tyson to rundo branil do konca. Potem se je spet začela enostranska bitka z Vitalijevo prevlado. Še več, svetovnemu prvaku Kličku starejšemu se očitno ni mudilo.
  In po osmih rundah se Tyson Fury nenadoma umakne. In zmaga je razglašena s tehničnim knockoutom zaradi zavrnitve nadaljevanja boja.
  Tako je Vitalij Kličko postavil nov rekord: prvi borec v zgodovini boksa, ki je pri petdesetih letih ubranil naslov svetovnega prvaka. In Hopinsov naslednji dosežek je zadel.
  Zdaj je res postal superčlovek. In maščeval je svojega brata.
  Toda naslednja borba je revanš z Weiderjem. Obljubljajo zelo visoke honorarje. Zakaj se lahko borimo z njim, potem pa gremo proti Joshui?
  In potem lahko razmišljate o združitvenem boju z Usikom. Na splošno bi Vitalij Kličko načeloma rad postal absolutni svetovni prvak. In ima zelo močno željo.
  Oleg Rybachenko se nasmehne svojim mislim. Da, to je možno. Fant pokosi celo vrsto fašistov in reče:
  - Ljudje se te spominjajo Kličko! Ljudje te cenijo, Kličko! Ljudje so lačni tebe Kličko! Pridi kmalu nazaj, Kličko!
  Deček genij se je zasmejal njegovi veseli pesmi in znova izstrelil najbolj smrtonosno od vseh granat. In trčijo trije nacistični tanki.
  Kljub junaškemu odporu sovjetskih čet je nacistom vseeno uspelo zavzeti in presekati koridor, ki je povezoval Moskvo z drugimi deli ZSSR.
  Tako je glavno mesto Rusije v popolni blokadi. Tako kot je Leningrad blokiran.
  Stalingrad se še vedno upira. Nemci napadejo tudi mesti Grozni in Ordžonikidze na Kavkazu. Stanje je kritično. Še posebej, ko je bila Moskva popolnoma obkoljena.
  Ima veliko vojakov in več sto tisoč vojakov v milici. Toda v bitkah se granate in strelivo zelo hitro porabijo. Morda ne bo dovolj streliva. In potem bo kapital padel. In ni toliko zalog hrane. Tudi tega bo kmalu konec.
  In brez Moskve bo to še ena vojna. In Stalin to razume.
  Zdaj je v Kuibyshev. Toda po preboju nacistov do Volge tudi do frontne črte ni bilo daleč.
  Poleg tega so nanje pritiskali tudi samuraji. Bombardirajo in napadajo z nešteto pehoto. Morda ni dovolj moči.
  Stalin to razume in se poskuša v zakulisju pogajati o ločenem miru z Japonsko. Pravijo, da so se pripravljeni celo odpovedati Daljnemu vzhodu in plačati odškodnino v zlatu.
  Toda Hirohito je rekel: potrebujemo vso Sibirijo, vse do Urala. Žal, nemogoče se je tako odreči.
  Vladivostok je že skoraj obkoljen. In na splošno je vse zelo strašljivo ...
  Toda nekatera junaška dekleta se borijo in ne podležejo fašistom in japonskim militaristom.
  Oklepni zaporniški avtomobil, v katerem je potoval pojoči čarovnik, se je ustavil in zaslišalo se je škripanje vrat, ki so se odprla. Dva Japonca, eden velik in debel, drugi majhen in suh, sta se nagnila iz svetlobe, ki je Anastazijo za trenutek zaslepila. Nato je deklica brez oklevanja enega zabodla v tempelj z golenico, drugega pa v čeljust s pestjo, ovito v verigo. Opevani bojevniki dežele vzhajajočega sonca so komično izpadli.
  Witcher je celo zapel:
  - Izzovem človeka za dvanajsto rundo! Navsezadnje sem super ženska in popoln Atass in pošljem sovražnika v globok knockout, s čimer pokažem nebrzdano klaso v boju!
  Deklica je vzela japonsko strojnico, kopirano iz Schmeisterja, in s klikom na vijak odhitela v pilotsko kabino. Tja so skočili še trije Japonci, Vedmakova pa je vanje poslala rafal, merila v njihove glave in se srdito nasmejala.
  - Kaj so dobile pošasti s paličastimi glavami!
  Oklepni transporter je ujela gola bojevnica. Čarovnik je zalajal:
  Lebdela nad nesrečno Rusijo,
  Peklenske pošasti kipeča tema!
  Okupator ima svojo viharno sekiro,
  Ostri in odreži glavo!
  Komunist v beli žogi ni kmet,
  Nismo večni jarem!
  Tretji rajh bo spremenil v ogenj,
  No, poštenost bo poplačana z dobroto!
  Kljub temu, da se je gnusila, je Vedmakova oblekla japonsko vojaško uniformo, vzeto iz mrtvih. Kako neprijetno je bilo, ti vojaki se že dolgo niso umili in smrad je bil grozen. Pilotka je zavpila:
  - Mora biti tako brutalno! Azijsko vendar!
  Oklepnik pa se je zlahka pognal in krenil proti severu. Vozilo je imelo dve mitraljezi kalibra 12 mm, tako da je bilo po potrebi mogoče odbiti napad pehote. Druga stvar je, da 20 mm oklep ne bi zdržal kalibra 37 mm japonskih "topov". Vedmakova je razmišljala: kako je prihod komunistov na oblast spremenil Rusijo. Če je bila v carskih časih japonska vojska v tehničnem smislu bistveno boljša od ruske, zdaj, nasprotno, zaostaja. Čeprav ni mogoče reči, da se znanost v Deželi vzhajajočega sonca ne spodbuja. Obvezno srednješolsko izobraževanje je bilo uvedeno konec devetnajstega stoletja. Res je, kakovost izobraževanja na Japonskem ni bila visoka. Prevzeli so jo iz pruske šole, ki je bila do skrajnosti pedantna, in jo nekoliko poenostavili, da bi en učitelj spustil skozi čim več učencev, saj izobražencev ni bilo dovolj. Na splošno so Japonci posnemali Evropejce, na primer Angleže v videzu kaki uniform, Nemce v formaciji in vojaških predpisih, Američane v uniformi in tipu mornarice ter sistemu delovanja finančnih ustanov. Res je, imeli so svojo, na primer kodo Bushido, slavni eksploziv shimosa (čeprav je bil komaj boljši od evropskega). Japonska je bila do sredine devetnajstega stoletja zaostala srednjeveška država, ki ni imela niti železnice in je bila oborožena s topovskimi kroglami. Bila je še bolj arhaična kot Turčija ali Iran, še bolj pa carska Rusija. Nenavadno je, da je Amerika pomagala deželi vzhajajočega sonca nastati kot ljudje in jo dobesedno prisilila, da se je pridružila civiliziranemu svetu. Sodobna parna križarka z eksplozivnimi granatami je naredila močan vtis na zaostalo Japonsko. Še posebej, ko je potopil več jadrnic, pokazal popolno nemoč topovskih krogel.
  Morda bodo Američani še večkrat obžalovali, da so prisilili Japonsko, da se je odprla svetu. Da so si v Aziji vzgojili tekmeca, a takrat je bilo težko verjeti, da bo dežela vzhajajočega sonca čez nekaj desetletij šla po poti, ki je zahodu vzela stoletja.
  Vedmakova se je peljala po avtocesti in pustila naprej tovornjakom z okrepitvami ter prevozom in se utemeljila. Carska vlada je že pod Aleksandrom Drugim, oziroma še pod Nikolajem Prvim, kovala načrte za priključitev Kitajske Rusiji. Toda Nikolaj je kot predmet širitve izbral turško smer. Načeloma je bilo bolj priročno. Toda Britanija, ki je sovražila Rusijo, in Francija, ki je bila pod njenim vplivom, sta se zavzeli za Osmane. Prvič v četrt tisočletja (od leta 1612) je Rusija izgubila vojno velikega obsega (posamezne bitke seveda ne štejejo, hočete reči, da Rusija skoraj četrt tisočletja ni izgubila vojne kot celota, mimogrede, pod Nikolajem Prvim je dosegla največjo velikost v smislu površine). Razlogov je bilo več, najpomembnejši pa je bila premoč zahodnih sil v tehnološki opremljenosti svojih čet. Potem ko je Nikolaj prvi naredil samomor, je prestol zasedel Aleksander II.: morda najbolj izobražen in izobražen car v vsej zgodovini Rusije. Začel je obsežne reforme, opozoril na tlačanstvo in pod njim se je začela hitra rast industrije, gradnja železnic in elektrarn! Toda hkrati je prišlo do odprave tlačanstva na račun kmetov, bilo je veliko opustošenja, izbruhnili so nemiri, zlasti množični na Poljskem. Aleksander je uspel premakniti Rusijo naprej, vendar ni rešil temeljnih težav in je Aljasko celo prodal Ameriki za penije in brezplačno dal Havajske otoke. Resda mu je uspelo premagati Turčijo, vendar je bilo Otomansko cesarstvo takrat zelo šibko in so ga pretresali upori. Ja, izgube Rusije v tej vojni so bile nesorazmerno velike, kar dokazuje, da je ruska vojska kljub reformam še daleč od popolnosti. Vendar tudi pod Suvorovom ni bilo vse tako jasno, kot piše v knjigah. Zmage so imele precejšnjo ceno in Katarina Druga se je na primer med drugo rusko-turško vojno omejila na razmeroma skromne ozemeljske pridobitve in celo opustila zahteve po Moldaviji. Čeprav so te dežele poseljevali pravoslavni Slovani in so bile nekoč del Kijevske Rusije. Na splošno je bila po osvoboditvi Rusije izpod mongolsko-tatarskega jarma zastavljena pot za vrnitev vseh prvotnih slovanskih dežel. To je trajalo več stoletij, Galicija se je na primer vrnila šele leta 1939, po osvoboditvi izpod poljskega jarma. In mesto Przemysl z okoliškimi deželami je ostalo Madžarom in Slovakom.
  Vedmakova je pogledala na avtocesto: ni bilo toliko različnih avtomobilov, vendar so korakali japonski pehoti. Japonska ima okoli sto milijonov prebivalcev, celo več kot Nemčija, prednaborniško usposabljanje vzame polovico šolskih ur. Vojna z ZSSR je zanje božji dar, za razliko od boja z ZDA. Lahko zmehčate vedno več delitev.
  Zelo mamljivo je izstreliti rafal iz svojih dveh hitrih mitraljezov, na srečo pa je to mogoče storiti tako, da ju upravljate s hidravličnim pogonom iz pilotske kabine. Toda resnica je, da bo imela potem sama malo možnosti, da bi prišla od tod. Ne, še vedno je bolje, da to storite bližje fronti ali ponoči. Ja, zdi se, da se že mrači ... Takrat bodo volkovi siti in ovce varne. Čeprav ne, ni ovca.
  Kaj pa Japonska? Prva vojna 1904-1905 je bila izgubljena, Rusija pa je samo kot ujetnike izgubila več kot dvesto petdeset tisoč vojakov in častnikov. Čeprav je imela carska vojska številčno premoč. Japonska je izgubila manj kot dva tisoč ujetnikov; za vsakega ujetega rumenolicega vojaka in tisoč častnikov je bil celo določen bonus v višini sto zlatih rubljev. Ta stran zgodovine je za Rusijo zelo neprijetna. Najbolj moteče je, da so si mnogi v državi želeli zmago Japoncev. Na primer, študenti moskovske univerze so Mikadu čestitali ob padcu Port Arthurja. In koliko je bilo ukradenega: ni mogoče našteti!
  Vedmakova je upočasnila plin, da ne bi naletela na drugo korakajočo kolono. Deklica je prisegla:
  - No, saj so kot kobilice! Ozkooka bitja!
  Uho je že razločilo ropot kanonade, fronta se je bližala. Pilot je zarenčal in nato zapel:
  Ruski bojevnik ne stoka od bolečine,
  Ruski bojevnik uničuje Japonce!
  In imamo popolno žalost,
  Ves upognjen ščit se je stresel!
  Deklica je spet utihnila. V tisti vojni sta ZDA in Britanija pomagali Japonski z denarjem in orožjem, fronte na zahodu pa ni bilo. Dežela vzhajajočega sonca je namreč upala, da bo Nemčija izkoristila trenutek in napadla Rusijo. Načeloma je bilo to resnično in za Nemčijo koristno. Rusiji bi se lahko zoperstavila tudi zavezniška Avstro-Ogrska s svojimi interesi na Balkanu. V vojno bi lahko vstopila tudi Turčija, ki je zgodovinsko užaljena od Rusije in je celo pod finančnim nadzorom Nemčije. Možno je tudi, da bi v vojno vstopila Italija, ki je bila del trojnega pakta in bi si lahko lastila bogata ukrajinska ozemlja. V vsakem primeru bi bilo za carsko Rusijo slabo. Tudi če bi izgubila v zavezništvu z antanto, bi se vojna na dveh frontah končala katastrofalno. Možnosti, da bi se v bitko vključila Francija, so majhne, saj je bila takrat Velika Britanija proti Rusiji. Na splošno je to seveda velika napačna ocena Kaiserja, ki je zamudil takšno priložnost. Možno je, da je bila tudi po izbruhu prve svetovne vojne glavna strateška napaka napad Fritza na Belgijo in Francijo. Morda bi se situacija s Poljsko iz leta 1939 ponovila, če bi sprožili popolno invazijo na Rusijo. Na srečo so se Nemci izkazali za preveč samozavestne in so izbrali vojno na dveh frontah.
  Witcher je imela za razliko od mnogih svojih rojakov srečo: uspelo ji je prebrati Mine Kaif in to v izvirniku. Seveda je imel Hitler prav, ko je rekel, da je treba ali biti skupaj z Britanijo proti Rusiji ali skupaj z Rusijo proti Britaniji. In povsem logično je, da je bodoči Fuhrer kritiziral tiste, ki so poskušali spraviti Bismarckovo truplo na dan.
  Hitler je res zavračal kakršno koli možnost kakršnega koli zavezništva z Rusijo, še posebej, ko so v njej na oblast prišli boljševiki in menil, da morajo ruske dežele postati nemške kolonije.
  To pomeni, da je bil nedvomno sovražnik Rusije in je bil vsak dogovor za Firerja preprost kos papirja. Še več, Stalin je idiot, ker je zamudil tako močan udarec v odprto brado, čeprav se je moral pripraviti na odbijanje udarca in spraviti svoje čete v bojno pripravljenost. Ali še bolje, posadite ga sami! Nemška vojska tudi ni bila pripravljena na ofenzivni impulz sovjetske vojske. Bilo bi jim zelo težko, lahko bi preprosto obkolili in uničili nemške čete v kotlih. Kakšna vojna je to! In tako je pobuda prešla na Wehrmacht. In fronta je tekla od zahoda proti vzhodu. Ni jasno, na kaj je Stalin računal? In Beria je pasji sin. Plešastega dobro pozna. Zakaj ni opozoril Stalina? Zakaj vas ni prepričal, da ukrepate? Kako se je to zgodilo? Navsezadnje je bil ljudski komisar premeten človek in nikomur ni zaupal! Navsezadnje so res obstajali resni obveščevalni podatki, čete tretjega rajha so se potegnile do meje in vsaka druga babica je prerokovala vojno. Na splošno je bil občutek, da se približuje nekaj neizprosnega in groznega!
  In samo Stalin in njegovo spremstvo so brcali v rit, kot da bi namerno želeli izgubiti in uničiti milijone ljudi. In na splošno, brkati Gruzijec ni tako genij ... Ni mu uspelo dokončati semenišča in, kot ji je Beria priznal, pogosto pije. In ko se je začela vojna, je nastal splošen hrup ... In zdaj je ves svet dvignil orožje proti Rusiji! In tukaj je seveda kriva Stalinova neprilagodljiva politika. Predvsem kljub dejstvu, da se je fronta dušila zaradi pomanjkanja zalog, so odpoklicali na tisoče vlakov, da bi Čečene deportirali v Kazahstan. In to med vojno, ko vsaka kočija šteje! Zaradi tega je, mimogrede, Mainsteinu uspelo kljub znatni številčni premoči sovjetske vojske izvesti protinapad, da bi premagal rdeče čete. Zaradi pomanjkanja ešalonov okrepitve niso bile razporejene pravočasno, oskrba sovjetskih čet je bila motena, posledično je ofenziva propadla. In če bi bile naše čete zdaj v Kijevu in morda v Romuniji, Britanija in ZDA morda ne bi tvegale izdati ZSSR!
  Poleg tega, kdo je skoraj ubil Hitlerja? Tako potiska Tretji rajh k novi agresiji?! Najverjetneje je bila to operacija, ki jo je vodil Beria ... Navsezadnje je nekoč ugotovil, kako pokončati Trockega. Takrat pa je to povzročila potreba po izogibanju razkolu v internacionali. Zdaj je to pripeljalo do nasprotnega učinka, sovražniki Rusije so se združili. Še več, sovražniki so zgodovinski! Povedati mora, da je bila sama Vedmakova zelo presenečena nad tem, da je imel Churchill 24. junija senzacionalen govor, v katerem je napovedal podporo ZSSR. Nenavadno je, da je ovca prišla k volku po zavezništvo, če seveda lahko britanskega leva primerjamo z ovco. Stalin je pa tipičen volk! Zdaj je spet vse po starem, kapitalistični demokrati in kapitalistični fašisti skupaj! A komunisti so enotni in pošteni, brez kompromisa z vestjo! Mogoče je Stalin ravno to želel? Vsekakor so se sovražnikove sile povečale, Japonska pa je pokazala svoje čeljusti na vzhodu. Toda na splošno je poteza vodstva držav vzhajajočega sonca logična: treba je utišati grla vojske, nezadovoljne z velikimi ozemeljskimi koncesijami in dejansko predajo, ki obljublja nove bitke in zemlje. Če ZDA 24. julija ne bi uvedle sankcij ali bolje rečeno blokade proti Japonski, bi morda samuraji udarili po ZSSR celo avgusta, ne da bi čakali na zimo! Japonci so pogumen narod in težko bi jih ustavil spomin na Khalkhin Gol, kjer so se, mimogrede, bojevale sekundarne čete, vključno z marionetnimi četami mandžurske cesarske vlade!
  In to bi lahko ogrozilo padec Moskve ... Čeprav bi Stalin najbrž raje odstopil vso Sibirijo predaji Moskve. Tam bi preprosto pustil zavetje, v upanju, da ostra zima v tajgi ne bo dala Japoncem možnosti, da bi predaleč napredovali in se povezali z Nemci na Uralu ali v Volgi.
  In potem bi seveda nastopile težave ... Hitlerju je spodletelo blizu Moskve in se je zmotil z napovedjo vojne ZDA, ne da bi Japonsko zavezal k recipročnemu odgovoru v odnosu do ZSSR. Hitlerja sploh ni odlikovala logika, s svojim brutalnim antisemitizmom je proti sebi obrnil glavno finančno elito in celo Vatikan. Resda je to povečalo njegovo priljubljenost med Arabci, vendar Rommlovemu korpusu niso zagotovili pomembne pomoči.
  Oklepnik se je pripeljal do nekdanje sovjetske meje. Tukaj je že bilo nekaj uničenja. Tu še štrli mejni steber.
  In japonska pehota, pa tudi več lahkih tanketov z 20-mm avtomatskimi topovi in po dvema strojnicama. Proti kitajski pehoti je to morda dobro orožje, proti T-34 pa ... Res je, na Daljnem vzhodu je malo takih tankov, glavne sile so priklenjene na zahodu. Poleg tega je vidnih še nekaj oklepnih vozil in minometov, ki se prevažajo v vozilih z odprto streho. Moram reči, da to kljub majhnemu kalibru niso slabi minometi...
  Witcherova je oklevala: kaj naj storim? Japoncev je veliko in očitno morate zaviti na podeželsko cesto. Ali pa se bo morda še vedno obrnil na ozkooke?
  Mrači se že, oblaki so prekrili nebo in prihaja dež. Seveda lahko tvegate, še posebej, ker so Japonci nagneteni skupaj, pehota stoji, zbrana v strnjenih vrstah. Ja, tam jih je cel polk, vojakov z rumenim trebuščkom, precej grdih, ni jih škoda ubiti.
  Čarovnica se je pokrižala in zamrmrala:
  - Bog ne daj, da bo več samurajev!
  Dva mitraljeza velikega kalibra - 12 mm sta v rafalih udarila po ozkookih bitjih. Začelo se je totalno pretepanje. Dekle je celo zapelo:
  S sovražnikom se bomo borili do konca,
  Podvigov vojakov je nešteto!
  Rusi so se vedno znali boriti,
  Ne obupajte, ko pridejo težave!
  12 mm je velik in oster naboj, prebije telesa, včasih pa tudi več japoncev hkrati. Vedmakova je orožje krmilila s hidravličnimi pogoni, ki so si jih Japonci izposodili iz letalstva. V prvih sekundah borci imperija vzhajajočega sonca sploh niso razumeli, kaj se dogaja in od kod prihaja napad. Enostavno so padli, iz svojih trebuhov in prsi pa so tekli potoki krvi. Prihod smrti v ta na videz spokojen svet je bil tako nepričakovan. Čeprav ne, zadnja izjava izgleda bolj kot posmeh.
  Witcherju je uspelo pokositi več vrst, preden se je sovražnik odzval in začel razbežati. Pilot je nadaljeval s streljanjem, hkrati pa premikal oklepnik, da ne bi prišel pod ogenj iz tanketov. Kljub temu lahko letalski top prebije tudi tak oklep. Je pa to odvisno tudi od začetne hitrosti izstrelka, na klinih je še vedno večja kot pri bojnih topih.
  Čeprav je imel pilot srečo, Japonci niso takoj ugotovili, kdo jim pošilja smrt, še posebej, ker je začel kapljati spomladanski dež, zaradi česar so bili bliski težko razločljivi. Verjetno so samuraji mislili, da jih je napadel ruski odred, ki se je prebil v zadnji del, zato so tankete odprle ogenj na grmovje. Witcher je zdrobil Japonce in zapel:
  Z daljnih robov oceana,
  Kjer se je tresel nebeški svod!
  Sultanove horde hitijo mimo,
  Kot da je Antikrist vstal!
  
  Vojna je neusmiljena, hudobna,
  Kakor zmaj se je spustil na Rus'!
  Moja zemlja je siva od ran,
  Reši svojo mater, prosim Boga!
  
  Kako krut je svet, to je grozno
  Otrok je padel in ga raztrgalo!
  Rodili so, potiskajo z bolečino,
  Tako se je odločil zlobni Gromovnik!
  
  Bog ne pozna meja v jezi,
  Človeštvu je prinesel katastrofo!
  In vsi živi trpijo,
  Samo žalost šteje zmage!
  
  Rusija je vsa prepojena s krvjo,
  Kako krut si vsemogočni!
  Kam je šlo vaše poslanstvo?
  Ali je res Kristus tretji, odveč!
  
  Zakaj sta Ada in Eva,
  Izgnal jih je iz raja zaradi krivic!
  Prišla je ura za kanibala,
  S hladilnikom raid Mamaia!
  
  Dekleta tu točijo solze,
  Nemci so ubili moje starše!
  Bosa je in zmrzuje
  Hudo, vse reke so zamrznjene!
  
  Nihče se nam ne smili
  Ali nas pičijo mušice ali kače!
  Včasih se porodi ideja
  Kakšna čaša trpljenja do vrha!
  
  Zaman je upati v Boga,
  Seveda ga ne boli!
  Bolje je živeti slabo in slabo,
  Ampak tukaj smo rekli - dovolj!
  
  Imamo zastave komunizma,
  Kar pomeni brez sklicevanja na mojega strica!
  Ne prenesem fašizma,
  Naš etos je preprost: k vragu s tem!
  
  Upanje za žuljave roke,
  Na pamet, ki je v glavi!
  Volja nas vodi k dosežkom,
  Spretnost, entuziazem v pesti!
  
  In tako, merjenje v korakih,
  Vaša pot do svobode in sreče!
  Postali bomo rdeči bogovi,
  Nihče nas ne more upogniti!
  Vedmakova je pela in streljala z mitraljezi, streljajte ozkooke, ki so že uspeli pobegniti in leči. Potem pa se je tudi njena sreča spremenila, več japonskih častnikov je očitno spoznalo, kaj se dogaja, in v oklepnik vrglo več granat. Čarovnica je začutila, kako se njeno telo trese. Vendar pa so bile japonske granate razdrobljene in niso prebile oklepa, očitno zasnovanega tako, da prenese izstrelke mitraljeza do kalibra 14 milimetrov.
  Witcher se je zahihital:
  - In potem v trmasti bitki, zablodela krogla - norec! Postala je razdražena, nenadoma postala modrejša in pogosteje zadela tarčo!
  V oklepnem transporterju se mitraljezi poganjajo s pasom. To daje veliko zalogo nabojev, poleg tega je na voljo vodno hlajenje, kar vam omogoča, da povečate trajanje streljanja. Zato je bojevnik brez slovesnosti odrezal Japonce, ki so vanjo metali granate. A zdi se, da so drugi borci to opazili. Spet so letele granate. Slišalo se je trkanje. Videti je, da je bila ena od granat težka, približno kilogram in protitankovska. Japonci so bili že dobavljeni s podobnimi prazninami. Šibek je proti Chevronom in T-34, vendar lahko prebijete oklepnik! Skozi zlomljeno stran je Witcherja zasul prah. Deklica je prisegla:
  - Ja, Japonska je majhna, a povzroča velike težave!
  Oklepnik je začel pospeševati in v notranjost je priletelo nekaj razdrobnih granat, kjer so eksplodirale.
  Delci so ujeli Witcherja, ki je strgal svojo uniformo. Za nameček je zagorel še razbit rezervoar za plin. Dekle je spet zaklelo:
  - Ne stroj - general! Vrgel bi te sranje!
  Ko sem jih pokosil še nekaj deset, sem moral skočiti iz kabine. Dekle je to storilo neopaženo s strani japonskih vojakov in se splazilo. Ni ga skrbelo zase, ona je nosila vojaško uniformo dežele vzhajajočega sonca. In v temi in v dežju ne moreš zares razbrati svojega obraza. Zdaj morate zapustiti avtocesto in izginiti v grmovju.
  Deklica se je precej hitro plazila in ob tem nekajkrat naletela na trupla. Zadovoljno je zamrmrala:
  - Ni slabo, da sem samuraju prižgal! Zdaj ga morate samo shraniti!
  Bojevnik se je potopil v grmovje in se dvignil ter začel hoditi. Preslepite jih, morda jih ne bodo ujeli. Pravzaprav se je dostojno upirala in si mislila, da njenemu podvigu najverjetneje ne bodo verjeli, sicer bi mogoče, kdo ve, podelili še kakšno zvezdico junaka!
  Na splošno je vojna čudna stvar, ubijaš ljudi in to ni samo normalno, ampak hrabrost. Mimogrede, kot pravi Sveto pismo: "Ne ubijaj!" Kljub temu je Bog zapovedal ne samo pobiti, ampak popolnoma iztrebiti Amalečane, njihove žene, otroke in celo živino! Čeprav tudi med vojno iztrebljanje civilistov velja za nemoralno in podlo.
  Zahodni zavezniki pa niso bombardirali samo in ne toliko vojaških ciljev, kot so bombardirali civiliste. To je bilo deloma posledica nizke natančnosti višinskih bombnikov, zaradi česar je bilo težko zadeti čisto vojaške cilje, a glavna stvar je bilo maščevanje. Japonsko so spodbudile tudi ZDA. Vendar jim ni bilo ničesar odgovoriti! Enostavno niso imeli letal s takšnim dosegom, da bi dosegli Jenkije!
  Očitno se je Američanom zdelo maščevanje za perujsko pristanišče zadostno, oziroma se je vrh finančne elite odločil ravnati pragmatično in hkrati narediti konec Maovi Rdeči armadi. Japonski je ostala Mandžurija kot odskočna deska za vojno proti ZSSR, proti Mongoliji pa je dobila proste roke, ostalo pa je delo Čang Kaj Šeka! Potem bo mogoče pomesti celotno Kitajsko. In naj dežela vzhajajočega sonca izkrvavi v vojni z ZSSR. Pri tem je verjetno najbolj zanimivo to, da Japonci, potem ko so premagali Rusijo, računajo, da se bodo s pomočjo Nemčije in ZDA znova obračunali z Ameriko, razmišljajo, da bi izčrpani Japonski iztrgali Sibirijo in druge dežele.
  Vsaka stran meni, da sta ravnali zelo premeteno, še posebej, ker sta Amerika in Britanija brez enega samega strela pridobili nadzor nad ogromnimi ozemlji. V nasprotnem primeru bi jih morali dolgo in mučno osvajati, kar bi trajalo vsaj nekaj let, saj so to vendarle otoki!
  Vedmakova je hodila v upanju, da bo prečkala frontno črto. Povsem mogoče je zdrsniti v vrzel in se pridružiti svojim ljudem. Ali morda celo ujetnika enega od samurajev. No, to je blizu najbolj naprednih položajev sovjetske vojske. V nasprotnem primeru bo težko vleči.
  . POGLAVJE št. 5.
  Torej za svetovno oligarhijo: Nemčija in Evropa pod ZSSR veljata za izgubljeno območje vpliva in celo grožnjo okrepljenemu komunističnemu imperiju in nadaljnjemu širjenju boljševizma. In za Rusijo pod Nemčijo je to širitev njenih vplivnih sfer in možnost izsesavanja vseh sokov iz bogatih dežel. A to je res tisto, kar so francoski oligarhi z porazom proti Nemčiji izgubili: nekaj malega so morali deliti s Hitlerjem, a so obdržali večino bogastva, delavce pa je postalo celo lažje izkoriščati - Nemci so zatrli sindikate. Kaj so izgubili oligarhi v Baltiku? Preštejte ves svoj kapital in tiste, ki niso imeli časa za pobeg, potem svobodo ali življenje! Primer je neverjeten! Torej v tem ni nič presenetljivega! In če Hitler ne bi bil tako goreč antisemit, nihče ne bi pomagal ZSSR!
  Povedati je treba, da je bil eden od razlogov, zakaj je Francija razmeroma zlahka zlomila, bistveno nižji odstotek Judov tako v celotnem prebivalstvu kot v finančni eliti. Na Poljskem, v Veliki Britaniji, ZDA: je bilo ravno nasprotno. Še posebej v ZDA, kar mimogrede pojasnjuje, zakaj so bili Jenkiji, kljub temu, da na Ameriko ni padla niti ena bomba, še bolj kruti do prebivalcev Nemčije kot Britanci!
  Vishu je pod Wehrmachtom postal marioneta, Nemci pa so se po Parizu vozili z igranjem na harmonike. Hitler je začel pripravljati invazijo na Anglijo, ne da bi se trudil prenesti gospodarstvo na vojno nogo in uporabiti vire osvojene Evrope. To ga je drago stalo, prav tako njegova nepripravljenost na pogajanja z Angleži in odrekanje antisemitizmu. Slednje bi morda Firerju omogočilo, da sprosti vse svoje sile za vojno proti ZSSR in napade že maja. Res je, mir z Britanijo bi lahko Stalina spodbudil k objavi mobilizacije. To bi bil znak, da je sovražnik že na pragu.
  Ali pa ne, v tem primeru bi lahko vplivalo na stališče ZDA do Japonske. Dežele vzhajajočega sonca ne bi sprovocirali in mogočni imperij bi lahko odprl drugo fronto! To se je zgodilo zdaj. Samo v še hujši situaciji, ko je vojska ZSSR skoraj uničena, proizvodnja orožja še ni vzpostavljena in se še niso naučili bojevati!
  To ni enainštirideseto leto - sovjetske čete so pridobile bojne izkušnje, se naučile boriti in zmagovati! Tako se zdaj ne bojijo težkih tankov in letal s sedmimi strelnimi točkami na enem vozilu!
  Osamljen Japonec stoji blizu drevesa. Torej navadna mala rumena lutka.
  Witcher je skočil za njim. Glavo je sunkovito dvignila in jo nato zasukala ... Ko sovražnikov "lonec" močno sunkovito dvignete navzgor, vratne mišice ne morejo več zagotavljati učinkovitega upora in "lonec" se zlahka zvije!
  No, kaj pa en samuraj manj! Vedmakova je videti vesela in zadovoljna, celo pokaži zobe:
  - Japonska nas ne bo nikoli osvojila! Ker obstaja borec, kot sem jaz!
  Dejansko so v celotni zgodovini Rusije le mongolski Tatari lahko osvojili! Zakaj se je to zgodilo in zakaj se je veliki slovanski narod izkazal za nemočnega, je seveda skrivnost za več kot eno generacijo!
  Najpomembnejši razlog je fevdalna razdrobljenost, ko si je vsak vzel parcelo zase: zagnal je kokoši in sedel v njej ter varoval svojo dediščino: brez dela!
  Witcherova je čutila, da ji tesni in neudobni japonski škornji drgnejo noge. Pilot se je odločil, da v tem primeru nima smisla prenašati muk. Enostavno je sezula tope čevlje, ki so bili tesni in so ji pritiskali na prste. Z bosimi nogami sem začutila hlad domovine in se počutila veliko bolj energično! Pospešila je tempo in začela celo malo poskakovati!
  Dejstvo, da so bili Rusi razdeljeni, je postalo največja tragedija Slovanov. Na zahodu sta si jih podjarmili Litva in Poljska, na vzhodu pa okrutni Tatari. Jarem pa ni trajal večno: Moskva, prej majhno mesto, je začela rasti in se celo spremenila v nekakšen mali imperij. Ivan Kalita je postal zbiralec ruskih dežel. Bil je prvi in ne najbolj srečen, predvsem pa prvi! In kot se sliši v boljševiški pesmi: bolje biti mrtev kot drugi!
  Stalin ni Rus, to je njegova glavna pomanjkljivost! Od tod nezaupanje titularnega naroda in množične neupravičene represije! Daj prašiču rogove in čoku kraljestvo!
  Čučmek na prestolu in Rus' v stadi!
  Na primer, tako Tuhačevski kot Egorov sta bila precej sposobna maršala, kaj drugega lahko rečemo o preostalih zatrtih poveljnikih! Ne more se primerjati z brkato opico! Zato smo zašli v težave!
  Vendar, kako se je v resnici zgodilo, da je Stalinu uspelo postati absolutni vladar? Nepismeni Gruzijec je postal Bog!
  Ruskemu ljudstvu mora vladati ruski car! Mimogrede, Romanovi skoraj niso imeli ruske krvi in so morda zato degenerirali!
  Japonska je imela tudi edinstveno obliko vladavine, kjer je bil šogun bistveno višji od cesarja in je bilo zato nekaj prednosti, saj je bilo manj možnosti, da bi zaradi dediča norca uničili cesarstvo. Japonci stoletja niso vodili osvajalnih vojn, ampak so se aktivno bojevali med seboj. To je nekoliko vplivalo na mentaliteto tega naroda. Toda v dvajsetem stoletju je dežela vzhajajočega sonca osvojila več zemlje kot Aleksander Veliki! Zdaj je na vrsti Rusija. Samo to niso carski časi, vlada velika komunistična partija in najnaprednejši in najpopolnejši gospodarski in politični sistem na svetu!
  Witcher pa je nenadoma zmajala z glavo. V političnem sistemu in načinu vladanja ni vse v redu! Na primer, ljudje ne izvolijo vodje države kot rezultat alternativnega izražanja volje, ampak kaj se zgodi ... Povedati je treba, da ustanovitev štaba in podelitev izrednih pooblastil temu ni bila predvidena bodisi z zakonom bodisi z ustavo. In osebno je močno dvomila o sposobnostih polizobraženega semenišča! Tako kot Beria: zvit človek, a slabo izobražen s skrajno ozkim pogledom in erudicijo!
  Zdaj pa je fronta še bližje, vidni so bliski, ropot je postal še močnejši. No, čas je, da najdemo jezik in ... Vedmakova je opazila oddelek plazečih Japoncev. Zdaj morate previdno sesti na njihov rep. Približno v istem slogu, kot je napadla Yu-188, zelo hiter bombnik, ki ga hitremu MiG-u niti ni lahko dohiteti. Mimogrede, zaostanki na splošno niso posebej manevrski in v tem pogledu niso nič boljši od Fokken-Wulfs! No, samuraji se bližajo rovu, videti so kot udarni ovni, ki se plazijo proti naftni mlaki. Veliko je Japoncev, tukaj morate ravnati previdno ... Tukaj je kapitan vojske dežele vzhajajočega sonca, njegov obraz je kot svizčev. Nekaj kriči, močno maha s pestmi in bodalom.
  Vedmakova je potrpežljivo čakala, da se samuraj dvigne v napad in ga z zadnjico udari v tilnik. Vendar je udarec izračunal tako, da "Japonec" ne bi umrl takoj. In potem je iz avtomatske puške izstrelila rafal na Japonce, ki so tekli v napad! Proorav:
  - Zvitost v vojni je kot jadro na ladji, a napihne se le ono, ne ona!
  Fant Oleg in dekle Margarita se borita v Stalingradu. V tem mestu bodo stali kot titani.
  Oleg Rybachenko je videti star približno dvanajst let. In fant vrže granato z boso nogo.
  Premetava fašiste in pravi:
  - Slava veliki domovini!
  Margarita naredi tudi dobro namerjen obrat. Kosi fašiste in poje:
  - Slava Stalinu in soncu komunizma!
  Oleg Rybachenko sproži in doda:
  - Slava junakom!
  Dekle strelja in pokosi naciste. Z boso nogo vrže granato in zacvili:
  - In slava veliki domovini stoletja!
  Tako sta se fant in dekle res resno razšla. Streljajo na naciste in mečejo granate.
  Dečkova bosa noga vrže ubijalsko darilo. Fant reče z divjim besom:
  - Vse mučimo!
  Margarita, ki strelja in kosi sovražnika, cvili:
  - In za hudiča bo seno!
  In dekle z boso nogo vrže darilo smrti. Takšen bojevnik, ki je sposoben dejansko pokositi cele čete.
  Fant in dekle se spopadeta v Stalingradu. Oni so pravi junaki. In vitezi polni poguma.
  Kaj je mislil Hitler, da se Rusi po katastrofi leta 1941 niso nič naučili?
  Koga briga! Rdeča armada se je pripravljena soočiti s pošastmi iz serije "E", naj povedo: E-75 ton za devetdeset in E-100 ton za sto štirideset. Od tajge do britanskih morij je Rdeča armada najmočnejša.
  Fant in deklica se spopadeta, da se jima nacisti izmaknejo kot steklo s kladivom.
  Otroci so nesmrtni in se ničesar ne bojijo. Kaj so jim ti fašisti? Več zajcev za lov!
  Oleg Rybachenko je z ropotom zapel:
  - Eh, Hitler, eh Hitler, ti Hitler si kozel,
  Zakaj si prišel v Rusijo kot rit ...
  Od nas boste prejeli posebej v nikljah -
  Naletel boš na močno fantovsko pest!
  In potem mišičasti otrok vrže granato z boso nogo. In dva nemška tanka E-50 in E-75 čelno trčita in eksplodirata.
  Oleg Rybachenko z veseljem pravi:
  - Sem super mlad borec!
  In spet se fant obrne.
  In potem tudi dekle strelja. Zadene natančno in trdno udari. In hkrati poje:
  - Vse fašiste bom zdrobil in Adolfu bom odrezal maščobo!
  In spet je dekle v polnem navdušenju nad uničenjem. Vse strelja in strelja.
  In spet prileti granata iz bose noge. Zadene fašiste. Razpršijo se kot keglji, ko jih zadene žoga.
  Margarita poje:
  - Močan udarec je izjemno dobro nameren,
  Najbolj kul Povetkin leti v ring!
  Oleg Rybachenko, streljanje, takoj potrdil:
  - Povetkin je vreden primerek in ne beži pred močnimi nasprotniki!
  Nakar fant znova z boso nogo vrže granato in razbija fašiste kot steklenice in tlakovce.
  In ne glede na to, kako pametno to počnete, nacisti trčijo. Kaj so hoteli? V ZSSR se ni bilo treba vmešavati.
  Olega Ribačenka moti le ena stvar. Združene države so se že znebile Nemcev in Rusija bo prevzela krivdo namesto njih.
  Fant, ki je spet vrgel granato z boso nogo, je zapel:
  - Ne bodi bedak, Amerika.
  Daj nam Aljasko zdaj...
  To je naša dežela na dveh bregovih -
  Ni zaman, da je medved huda zver!
  In Oleg Rybachenko je spet počil ... Pokosil je fašiste. In spet dečkovi goli prsti stisnejo granato in jo vržejo v sovražnika. Razpršijo ga v različne smeri.
  Fant zarjovi:
  - Slava Rusiji!
  Margarita je spet vrgla granato z boso nogo in zacvilila:
  - Za carja Nikolaja II!
  Fant je deklico popravil:
  - Tukaj vlada Stalin, ne Nikolaj II!
  Margarita se je zlahka strinjala:
  - Ja, Stalin! Kdo je sklenil mir s kanibalom!
  In dekle je spet vrglo morilsko darilo z boso nogo.
  Oleg Rybachenko je logično ugotovil:
  - ZSSR potrebuje odmor! Čeprav je tretji rajh to bolje izkoristil!
  In otroci so spet začeli streljati ...
  Nemci pri Stalingradu in v samem Stalingradu so bili deležni strašnega pekla.
  A v resnici s čim so prišli, s tem tudi odidejo.
  Natančneje, umrejo. Boj je tako krvav in sveti.
  Oleg Rybachenko med bitko resnično misli, da so ljudje včasih preveč naivni. Ali iz Stalina ali celo iz Lukašenka delajo genija. Toda za Belorusijo enaindvajsetega stoletja je ustvarjanje kulta osebnosti iz kolektivnega kmeta precej srhljivo. Čas je za pamet.
  In izvolite novega, mladega, naprednega voditelja. In ne dokazujte ravni inteligence otroka v peskovniku.
  Lukašenka najbolje opiše tale anekdota:
  Ko se v Belorusiji vse podraži, kaj je najcenejše?
  Obljube predsednika Lukašenka!
  In zakaj?
  Ker nič ne stanejo!
  Škoda za Beloruse, ki še vedno volijo takega diktatorja. Toda skrajni čas je, da se zbudijo in pokažejo, da so ljudje Evrope. Na primer, v Rusiji si je Putin vsaj uspel pridobiti spoštovanje z aneksijo Krima, ne da bi izstrelil en naboj.
  Toda to je posledica njegove fenomenalne sreče. Putin ima veliko sreče. Imeli smo na primer srečo, da se je med obiskom izraelskega premierja zgodila neprijetna epizoda z njegovo ženo v Kijevu. Ja, spet manifestacija fenomenalne sreče. A tako malo pravega donosa! Kaj če bi imel car Nikolaj tako neverjetno srečo? Natančneje, dobil ga je; do leta 1935 si je Rusija prilastila polovico sveta.
  In kaj potem ... Car Nikolaj je svoj polet v vesolje načrtoval 28. maja 1935, ravno na svoj rojstni dan. Prvi polet ruske kozmonavtke v zgodovini človeštva.
  In v tem svetu, medtem ko se ZSSR ukvarja s preživetjem.
  Bitke v Stalingradu so približno enake kot v resnični zgodbi leta 1942. Le da je tokrat sovražnik veliko močnejši. Tako količinsko zaradi kolonialnih čet kot tehnološko.
  Še posebej težko je na nebu Sovjetske Rusije. Nacisti imajo veliko močnih, reaktivnih letal. In nekako se mu ni tako enostavno upreti.
  Tukaj sta nemška pilota Albina in Alvina, ki sama zase pobirata račune. So veliki specialisti na tem področju.
  Kako naj na primer ustavimo take Nemke v bikinijih z golimi nogami?
  Oleg Rybachenko čuti ta dekleta.
  Z golimi prsti vrže še eno granato. Fašiste meče na vse strani in pravi:
  - Veliko srce Rusije!
  In fant terminator strelja zelo agresivno. Vsaka krogla zadene tarčo. In Arabci, črnci in Indijci gredo v napad. Zbere se ogromna množica.
  Deček genij z boso nogo spet vrže granato, trči dva velika nemška tanka in beži:
  Samurajski meč je s teboj,
  Srce in um sta čista...
  Pogumno vodi napad -
  Pot lepote!
  Margarita, ki je streljala na sovražnika, je streljala na naciste z bazuko in zacvilila:
  - Izjemna lepota!
  In bojevnica je z golimi prsti vrgla zelo uničujoče darilo smrti. Zdrobljeni nasprotniki. Nato je spet s prsti svoje bose noge zagnala divje uničenje. In dva fašistična tanka sta trčila. Tudi iskre in dim so padali in padali!
  Oleg je vzkliknil:
  - Bravo, večno dekle!
  Margarita je z boso nogo vrgla novo ubijalsko limono in zacvilila:
  - Smo večni otroci na Mlečni cesti!
  Fant terminator je prikimal in sam nadaljeval bitko. Vse gre po načrtih. Natančneje, za zdaj je v redu. In nacisti se ne bodo prebili na njihovem območju.
  Ne glede na to, kako se nacisti torej trudijo, se bodo v resnici zadušili le v lastni krvi.
  In njihovi rezervoarji se bodo spremenili v staro železo! In ruska zastava bo zasijala nad planetom!
  Oleg Rybachenko igra z veliko energije. Z bosimi nogami meče granate in poje:
  - Vedno bomo imeli veselje,
  Svetle sanje bodo ...
  In lepota bo prišla -
  Razburjenje bo izginilo!
  Deček genij deluje z aktivnostjo, ki narašča sorazmerno z dotokom Nemcev z besom.
  Margarita nastopa kot številka dve. Toda dekličine bose noge vedno bolj aktivno mečejo granate.
  In fašisti padajo pod njenimi udarci.
  Tudi Oleg Ribačenko strelja ... Toda njegove misli divjajo, vračajo se v sedanjost. Na tisto, kar je v resnici.
  Dejansko imajo Belorusi navidezno največjo možgansko maso v Evropi, a si pustijo zatakniti ovratnik in tolerirajo diktaturo posameznika.
  Pa vsaj predsednik bi bil nekakšen superman! In tako je kolektivni kmet in celo brez zakonitega očeta. In jim dovoliti, da te porivajo toliko let.
  In še več, obstajajo tudi ozkogledi ljudje, ki volijo zanj.
  Da, Oleg Rybachenko je celo razvil pesmice.
  Povejte mi prijatelji, kako dolgo
  Glasuje za očeta Kolya ...
  Čas je, da izberemo Olega za vas -
  Da bi dobili več denarja!
  Ja, seveda, spremembe so potrebne in to čim prej. Pravzaprav je stagnacija polna slabih posledic.
  Še več, Lukašenko sam ne ve, kaj hoče. Včasih je desni, včasih levi. Ali gre v kapitalizem ali socializem. In nima normalne ekipe. In ni stranke ali ideologije. Takšen je kult zelo povprečne in zgovorne osebnosti. Stalin in Lenin sta vsaj vedela, kaj hočeta! In ta diktator? Sploh ne ve ali je desni ali levi!
  Ne, brez ideologije in stabilne stranke ne bo stabilnosti družbe.
  In tudi naprej!
  Stalin je na žalost postal tudi simbol terorja in uničenja, komunizem pa je spremenil v bauk.
  Optimalne vlade ni bilo. In pod Brežnjevom je bila norost - kako bi lahko bila taka oseba imenovana za vodjo ZSSR. In v mladosti Brežnjev ni bil videti kot intelektualec, v starosti pa je padel v norost. In na splošno je škoda, da predsednik države ni mogel nanizati dveh besed brez papirja. Ampak to bi moral biti sposoben narediti!
  Oleg Rybachenko je z boso nogo vrgel smrtonosno dvojno granato in zapel:
  - Ampak živi kot prej,
  Živite pa po Brežnjevu!
  Neumen sem, neumen, ne morem!
  In ne pustite snežne nevihte!
  Margarita je z bosimi prsti vrgla eksplozivni paket. Naciste je razkropila kot jabolka, otresena z veje.
  Dekle je zapelo:
  - Jablane v cvetu,
  Solovjove melodije ...
  Pridem k tebi -
  Ponovitve bodo!
  Deklica se je široko in bleščeče nasmehnila. Njeni zobje so kot biseri, tako se lesketajo.
  Da, ta par se dobro krega.
  Oleg Rybachenko ga je vzel in zapel:
  - Naše jeklene pesti,
  kremplji, zobje in zublji ...
  Tako so željni pravega boja!
  In spet fant terminator strelja zelo natančno. In krvave kaplje padajo od nacistov.
  Ne, ne bo milosti. Sovražniki se bodo zadušili.
  Medtem se Natasha in njena ekipa borijo v Sukhumiju.
  Nacisti napadejo obalo. Boj je seveda zelo neenak
  Ampak dekleta. Ko so skoraj goli, je super!
  Natasha je z boso nogo vrgla granato, pokosila ducat fašistov in zapela:
  - Prihodnost sveta je naša,
  Dekleta smo kot jediji!
  Tudi Zoja je z boso nogo izstrelila granato. Razkropila je naciste in samozavestno zacvilila:
  - Jaz sem tisto, kar lahko vsakogar pokoplje v grob!
  Aurora sproži naslednjo. Tudi dekle, ki, ko udari, sploh ni zadeta muha.
  Rdečelasi hudič ga je vzel in zabrenčal:
  - Sem barve lisice in največje lepote!
  In spet ga bo vzel bos in odvrgel dar smrti! To je res dekle, ki ga potrebuješ.
  In potem Svetlana znori! In vse bo razkropila in zdrobila, kot bi se vanjo vselili hudiči iz vsega pekla.
  Ja, dekleta pri nas imajo seveda tako gole zobe, da lahko brez problema odtrgajo vsako čeljust.
  In če je treba, potem pol glave!
  Natasha strelja na sovražnika in rjovi:
  - Sem tako močan bojevnik, da me niti bik ne bo pohodil! Razbil mu bom glavo!
  Zoya je samozavestno potrdila:
  - Tudi jaz bom zlomil rogove!
  In dekličina bosa noga vrže granato. In dva nacistična tanka bosta trčila.
  In potem te bo udarila Aurora. In z boso nogo bo sprožil tudi morilsko stvar.
  In tulilo bo:
  - Slava Stalinu, naj postane pametnejši!
  Aurora je res zlobna. Kako se je boriti na dveh frontah? Navsezadnje to dejansko pomeni samomor.
  In zakaj je Stalin Rusijo pripeljal do tega?
  Deklica bo spet zagnala ubijalski dar smrti z golimi prsti in zacvilila:
  - Slava novemu voditelju!
  No, tako je! Stalin ima celo nizko čelo. In to je znak nizke inteligence.
  Svetlana se ustreli. In z bosimi nogami vrže granato. Razprši nasprotnike. Uniči jih in kriči:
  - Slava ruskim bogovom!
  In spet bo gola peta vrgla nekaj zelo uničujočega.
  Dekleta tukaj so takega kova, da jih Švabe ne bodo sprejele.
  Štiri dekleta so velikanska sila. In kar je najpomembneje, nosijo samo spodnjice.
  In to jim daje gromozansko sposobnost boja.
  Nataša strelja. Afriški bojevniki, tudi Indijci in Arabci, se premikajo kot plaz.
  Nemci jih uporabljajo kot topovsko hrano. Uporabljati ga v bitkah brez pomilovanja ali obžalovanja. In seveda, to jemljejo v številkah.
  Suhumi je že odrezan po kopnem. In to je zelo slabo. Kmalu nam bo zmanjkalo streliva in morali se bomo umakniti.
  Toda zaenkrat dekleta še vedno nočejo popustiti. Sanjajo o zmagi. Čeprav sta sili neenaki. In Moskva je obkoljena.
  To Natašo skrbi. Z boso nogo vrže granato. Raztrga sovražnike in poje:
  - Če obstaja kapital!
  Tudi Zoja je z boso nogo vrgla eksplozivni paket in zacvilila:
  - Ruska reka se ne bo izsušila!
  In sovražnika je udarila z vsemi puškami, doma narejenim brezodbojnim orožjem, s silovitostjo.
  In uničil nekaj tankov ...
  Toda jurišna letala začnejo pritiskati od zgoraj.
  Kaj pa, če so reaktivni?
  Aurora je sprožila svoj raketni metalec. Zadel nemški avto. Zaradi česar je padla.
  Po tem je rdečelasa zver zakukala:
  - Komunizem brez meja!
  Potem je Svetlana začela streljati. In pokosil črne borce. In potem vrže limono kot boso nogo.
  In tulilo bo:
  - Slava novim bogovom!
  Natasha je streljala na sovražnika in zacvilila:
  - Za ruske bogove!
  In od udarca njene bose noge letalo eksplodira.
  To so dekleta iz Terminatorjev. Če se borijo, jih nihče ne more nadzorovati.
  Zoja tudi nekaj vrže na sovražnika, kar pobije vsako silo. In nekaj, kar uniči sovražnika. In bojevnica, ki je pokazala zobe, zacvili:
  - Letala v krsto!
  In goli prsti spet mečejo dar smrti.
  In potem bo Aurora vrgla limono v sovražnika. Vzel ga bo in zarjovel:
  - Prihodnost je naša!
  Svetlana je z zobmi rekla:
  - Za komunizem in nove dosežke!
  In spet je z boso nogo vrgel granato. In vse bo pobil. No, če ne vsi, pa nekateri zagotovo.
  Nacisti so segli v vrč. In to je njihov problem. Tukaj si lahko ogledate samohodno puško Jagdtiger. Zastarel avto, a zelo smrtonosen. K njej se priplazi pionirček. In spusti mino.
  In samohodna puška trivialno eksplodira.
  Fant iztegne jezik in poje:
  - Pijmo za domovino, pijmo za Stalina!
  Pijmo in spet nalijmo!
  Pionirji bomo ubili Hitlerja!
  Fašisti razumejo. Čeprav je za Rdečo armado težko. Mesto Grozni je obkoljeno z nacisti, vendar se tam še vedno borijo. Dekleta so tudi tukaj najboljša.
  Tukaj se bori Tamara. Je v kopalkah in bosa. In vreme je vroče in dekle je tako bolj gibčno. Lepota strelja. Z bosimi nogami izstreljuje eksplozivne pakete v fašiste in poje:
  - Hitler bo kmalu prejel žeblje v svojo krsto,
  To bo kot pajek, ki gori v ognju ...
  Demoni vas bodo mučili v podzemlju -
  Tisti, ki so častili Satana!
  In spet zelo smrtonosna limona prileti z lepotičine gole pete in razbije naciste.
  Maria reče s smehom:
  - Granate bodo ubile!
  In potreplja Tamaro po rami. Dve dekleti se borita, na vrhu pa je rdeča zastava, prerešetana s kroglami.
  Dekleta so bosa in skoraj brez oblačil, vendar ne nameravajo predati sovjetskega mesta.
  Maria je zapela veselo pesem. In pri tem je neusmiljeno in ubijalsko streljala;
   Veliko je velikih ljudi,
  katerih dela živijo stoletja, veliko je velikih imen, ki se imenujejo nesmrtna.
  
  Številni pravljični junaki so ohranili melodijo epov, A najbolj preprost izmed vseh junakov In vsem nam drag je eden.
  
  Otroštvo je preživel med gorami, opazoval letenje ptic, od gora prejel v dediščino lepoto orlovskih kril.
  
  Njegovo ime je z gromom preletelo ocean in postalo blizu in znano proletarcem vseh držav.
  
  Na celinski Kitajski, Draga vsem srcem, To ime oznanja Phanzam - mir, konec - palačam.
  
  Stalin je zastava sreče, zora človeštva! Naj ljubljeni Stalin živi še mnogo, mnogo dolgih let!
  Dekleta so dobro zapela. Mariji in Tamari sta se pridružili Veronica in Victoria.
  Vse štiri lepote so obkrožene, a kako se borijo.
  Tukaj Maria vrže granato z boso nogo in sestreli nemško jurišno letalo. In lepotec škripa:
  - Slava naši zabavi!
  Veronica pošlje tudi darilo smrti z boso nogo in HE-162 je sestreljen. In bojevnik zarjovi:
  - Slava je višja od slave!
  . POGLAVJE št. 6
  Victoria, streljanje na nasprotnike in streljanje, se nasmehne:
  - Za bodoča prostranstva komunizma!
  In štiri lepotice, skoraj gole in bose, se smejejo.
  So tako orlovska dekleta najvišjega razreda.
  Mirabela in Anastazija se borita na nebu. In tudi fašistom perejo možgane.
  Mirabela z nasmehom tvitni:
  Vse bo v redu na svetu,
  Ljubi svojo domovino goreče!
  In spet bi z bosimi prsti skozi odprto okno vrgel limono. In za fašiste mu bo mar. Pade še en zadeti avto.
  To je trik - udariti moraš tako.
  Anastasia reče z nasmehom:
  - Lenin bi te pohvalil!
  Mirabela je z enim rafalom sestrelila nekaj nemških avtomobilov in pripomnila:
  - Brez dvoma tudi Stalin!
  Anastasia je posekala tri nacistična letala in potrdila:
  - Brez dvoma!
  Dekleta so tako kul. In kar je najpomembneje lepa. Imajo toplotni in hkrati hladni izračun.
  Mirabela, ki je sestrelila drugo letalo, je pripomnila:
  - Vse v našem svetu je relativno ...
  Anastazija se je zahihitala in jezno zamrmrala:
  - Brez nepotrebne filozofije!
  In tudi okno je odprla in z boso nogo vrgla granato. Tokrat je eksplodiral ME-262.
  Mirabela je prikimala v znak strinjanja.
  - Odlično ti je uspelo!
  Anastazija je z zobmi dodala:
  - Storil sem, kar sem!
  In oba vojščaka sta planila v smeh. In mežikata drug drugemu.
  Da, junaštvo je impresivno.
  Poleti 1946 so izbruhnili hudi boji za mesto ob Volgi. Ženski ostrostrelski bataljon pod poveljstvom stotnice Alene Ogurtsove je zavzel obrambni položaj v ruševinah na ulici Volodarskega. Za ruševinami so se skrivala dekleta z mitraljezi in šibrenicami, povezana s snopi granat.
  Sama Alena nosi pikasto tuniko čez golo telo, kratke hlače in bosa. Lepo dekle z oblinami, močnimi boki, tankim pasom in kratko postriženo. Obraz je zelo izrazit, z moško brado in široko postavljenimi modrimi očmi. Rjavi lasje so postali sivi od prahu, visoko oprsje, trd pogled. Kapetanka Alena se bori že več kot dve leti in kljub svoji mladosti je videla marsikaj. Dekličine noge so prekrite z odrgninami in modricami. Deklici se je lažje premikati bosa kot v grobih in okornih škornjih.
  Goli podplat zazna najmanjši tresljaj zemlje, opozori na bližino rudnika, mati zemlja sama pa doda vzdržljivost. Dekličina stopala so po eni strani postala hrapava in se ne bojijo vroče kovine ali ostrih ruševin, po drugi strani pa niso izgubila občutljivosti in prožnosti ter opozarjajo z ropotom gibanja cisterne.
  Ljubka Alenka v rokah drži granato s pripetim paketom za eksplozijo. Morate se plaziti do mogočnega nemškega tanka Lion, ki škropi ulice z mitraljezi.
  Maria se plazi ob njej. Prav tako bose, kot vsa dekleta iz bataljona, so se izkazale za obute v škornje, ki posnemajo svojega poveljnika. Njeni zaprašeni podplati se ostrijo, ko se deklica plazi po vseh štirih. Marijini rumeni lasje so umazani in dolgi... Rahlo skodrani. Sama deklica je vitka, suha in nizka. Lahko bi jo celo zamenjali za dekle, z ozkimi rameni in na videz veliko glavo.
  A Marija je že marsikaj doživela. Uspelo ji je obiskati fašistično ujetništvo, preživela kruto mučenje in rudnike, od koder ji je po nedoumljivem čudežu uspelo pobegniti. Toda ob pogledu na njen otroški, nežni obraz ne bi nikoli vedeli, da so jo z gumijastimi palicami tepli po petah in skozi njeno telo spuščali električni tok.
  Maria strelja ... Vojak tretjega rajha, v tem primeru Arabec, pade mrtev in z gobcem brca pesek in ruševine.
  Alenka pod kup smeti potisne šop granat. Zdaj bo sem prilezel devetdesettonski "Lion" in ga razstrelil. Modre oči dekleta se iskrijo kot safirji na obrazu, temnem od porjavelosti in prahu.
  Izkušnje kažejo, da bo dobro zaščiten rezervoar zdaj spremenil položaj. "Lion" ima 100 mm stranskega oklepa in celo pod kotom. Štiriintridesetke ga ne morejo prebiti, le težki Keveški imajo možnost. Ampak gosenice so cilj. Glavna stvar je, da avtomobilu odvzamete mobilnost ...
  Anyuta izstreli rafal iz mitraljeza ... Pade vojak neznane narodnosti. Nemci, ki so osvojili večji del vzhodne poloble, cenijo arijsko kri in v boj mečejo kolonialne čete: Arabce, Afričane, Indijce, razne Azijce in Evropejce. Povečalo se je tudi število Poljakov - ki so bili že v zibelki naučeni sovražiti boljševistično Rusijo. Tukaj se borijo ukrajinski nacionalisti, donski kozaki, čečeni in celoten kavkaški kaganat. Hitler je dvignil celo internacionalo.
  Veliko je sovražnikov ...
  Anyuta se spretno izogne strelu mitraljeza. Krogla je deklici skoraj razklala okroglo peto, počrnelo od prahu. Lepi kapitan je celo začutil žgečkanje od tega, kako blizu je letelo darilo velikega kalibra. Deklica se je prekrižala in zašepetala:
  "Niti krogla nas ne more ustaviti!"
  Maria vrne strele ... Drugo dekle, Alla, je zelo rdečelasa, nadpovprečno visoka in mišičasta, kljub skromnim obrokom. Je tudi zelo lepo dekle, z razkošnimi boki, napetim pasom, nežensko širokimi rameni in visokimi prsmi.
  Alla se bori samo v svojih kratkih hlačah, njena tunika je raztrgana na koščke in se je sesula v prah, nove uniforme pa čez Volgo ne dobavljajo. Naj Bog da, da prenesemo še nekaj streliva in malo hrane za izčrpane sovjetske čete.
  Tako je Alla skoraj gola, njene noge so opraskane, še posebej kolena. Šrapnel me je zadel v podplat desne noge, boli me in težko hodim.
  Rdečelasa, zaprašena, skoraj gola Alla zvije svoj lep, a hkrati trd obraz. Dekle, ki strelja, pravi:
  - Gospod je nad nami, Moskva in Stalin!
  In odseka napadajoče naciste in komaj ima čas, da se vrne nazaj.
  Ruševine in ozke ulice otežujejo obračanje grozečim nemškim tankom. Skoraj dvestotonske "Mause" sploh ne morejo mimo ...
  Kot je Anyuta pričakovala, je "lev" malo vozil in naletel na kup smeti. Prišlo je do eksplozije. Gosenica je počila in odletel je par poškodovanih valjev.
  Ranjeni tank se je ustavil in iz njegove cevi je poletela granata ...
  Zašumelo je nekje v daljavi, izginilo v ruševinah. Anyuta je siknila kot kača:
  - To je moj izračun! Odprl račun...
  Deklica kapitan je prisiljena znova odplaziti. Nemci in njihovi sateliti ne morejo uporabiti svoje tehnične premoči v ruševinah. Zahvaljujoč trmastemu Hitlerju so se horde tretjega rajha zapletle v položajne bitke v dokaj velikem in dobro utrjenem mestu.
  Maria vrže granato. Prisiliti zadete Nemce ali Arabce, da delajo salte, se obračajo. Enemu od Hitlerjevih borcev je odtrgana roka, na njej pa visi angleška ura s kompasom.
  Maria z nasmehom pravi:
  - Kar ti pokaže kompas, je pot v pekel!
  In lepo dekle strese kos zataknjene keramike s svoje zaprašene pete.
  Tudi Alla otresa prah s svojih čvrstih, polnih oprsij. Seski so skoraj črni od umazanije in srbeči. Poskusite se umiti. Spet se moraš zakopati, ko streljajo nemške mitraljeze. In se plazite po trebuhu.
  Dekliški bataljon drži položaj, čeprav je obstreljevanje. In težke granate eksplodirajo in bombe padajo z neba ... Toda nič ne bo zlomilo poguma sovjetskih junakinj.
  Anyuta vidi panterja, kako se plazi mimo. No, ta tank ni več tako strašen.
  Lahko ga udarite ob strani. Deklica je kihnila in izpljunila prah, ki je padal v njena graciozna usta. V roke je vzela granato, obteženo z eksplozivnim paketom. Priplaziti se moraš neopaženo. Toda naokoli je toliko dima.
  Anyuta se je začela plaziti navzgor in se z golimi prsti in komolci oprla na odtok. Bila je podobna mački, ki zalezuje miško. Deklica se je spomnila vojne iz tistega strašnega poletja enainštiridesetega leta, ko je Wehrmacht izdajalsko vdrl na ogromna prostranstva ZSSR. Je bilo dekle, skoraj dekle, strah? Sprva ja, potem pa se navadiš. In nenehne eksplozije granat že dojemaš kot navaden hrup.
  In zdaj je počilo zelo blizu. Deklica se udari po trebuhu. Od zgoraj letijo drobci kot jata divjih čebel. Anyuta šepeta z razpokanimi ustnicami:
  - V imenu pravičnosti, Gospod!
  Deklica pospeši plazenje in nato s tekom vrže granato s priloženim zavitkom eksploziva. Darilo kar leti v loku. Zasliši se eksplozija in Panterjev tanjši stranski oklep popusti. Nemški tank začne goreti in bojni komplet detonira.
  Anyuta z nasmehom šepeta:
  - Hvala, o vsemogočni Jezus! samo tebi zaupam! Samo k tebi molim!
  Panter je uničen. Odtrgano dolgo deblo je zakopano v ruševinah. Prednji oklep, ločen od stranskega oklepa, spominja na zajemalko.
  Anyuta, katere oči se lesketajo kot koruznice na obrazu, rjavem od prahu in porjavelosti, pravi:
  - Več hrastov kot ima sovražnik, močnejša je naša obramba!
  Alla je zelo seksi v svojih črnih spodnjicah in golem, zaprašenem, močnem telesu. Dekle je zelo pametno. Steklene drobce lahko meče z golimi prsti.
  Zdaj je vrgla oster predmet s svojo graciozno nogo, prekrito s plastjo prahu. In fašistu je zabodlo naravnost v grlo. Lepa Alla je zablebetala:
  - In jaz sem seks simbol in simbol smrti!
  Deklica se je nato spet plazila in streljala. Anyuta je tudi streljala.
  Lepi kapitan, ko je posekal fašista, je tvitnil:
  -Življenje je veriga in malenkosti so členi...
  Maria je streljala, razrezala Fritzu glavo in dodala:
  - Nemogoče je ne pripisati pomena povezavi!
  Anyuta, spet natančno strelja, je hripala:
  - Ampak ne moreš se zadrževati na malenkosti ...
  Maria je dodala, kot bi streljala:
  - Sicer te bo veriga ovila!
  Drugo dekle, Matryona, prav tako zelo lepa, je skupaj s pionirko Seryozhko pripravila mino na žici. Onadva sta ga potisnila ... V gosenico tigra-2 se je zalezel zahrbten hudournik. In kako bo ta dolgocevni nemški stroj počil.
  Svetlolasi deček Sergej je vzkliknil:
  - Naša Rusija, paraša za vas!
  In komaj je imel čas, da je skočil stran, utripajoč s svojimi črnimi, podrtimi petami, s padajoče strehe.
  Matryona je pobožala dečka po vratu in rekla:
  - Zelo si pameten!
  Pionir se je prebil na fronto in se pridružil ženskemu bataljonu. Fant je celo zelo iznajdljiv. Izdeloval je na primer letala za sestrelitev fašističnih jurišnikov. Ko se Focke-Wulfi ali TA-152 dvignejo, se zasliši neverjetno oglušujoč ropot.
  Nemci udarijo ob spremljavi Wagnerjeve simfonije. Tako veličastna melodija.
  Matryona jezno reče:
  - Še vedno nas poskušajo prestrašiti!
  Pionir je zapel s patosom:
  - Ruski bojevnik se ne boji smrti,
  Smrt pod zvezdnim nebom nas ne bo vzela!
  Močno se bo boril za sveto Rusijo,
  Nabil sem mogočno mitraljez!
  Matrjona, visoka, mišičasta deklica s širokimi boki in rameni, je tipična kmečka ženska. Oblačila so bila med bitkami raztrgana v cunje, močne noge so bile gole, lasje speti v dve kiti in zelo prašni.
  Serjoška je star komaj enajst let, suh zaradi podhranjenosti, opraskan in umazan deček, oblečen le v kratke hlače. Dečkovi naravno beli lasje so osiveli, skozi tanko, zagorelo in umazano kožo se mu vidijo rebra. Moje noge so bile strašno zlomljene in prekrite z opeklinami, modricami in žulji. Res je, usoda je otroka zaščitila pred hudimi poškodbami.
  V primerjavi z njim se zdi Matryona velika in debela, čeprav deklica sploh ni debela, ampak z močnim, izurjenim mesom na kosteh. Poleg tega se zdi, da lakota sploh ni vplivala na njeno postavno in veliko postavo.
  Dekle strelja s težko protitankovsko puško. V nemška vozila ne morete prodreti čelno, vendar obstaja možnost, da zadenete na tirnice.
  In zajeten "Lev", potem ko je v šasijo prejel težak eksploziv, je začel puhati dim kot močan kadilec.
  Seryozhka je sarkastično zapel:
  - Smrdljivi Fritz je brez razmišljanja na vhodu prižgal cigareto! Seveda se je znašel v velikih težavah!
  Matryona, ki je blestela s svojimi mišičastimi, zagorelimi teleti, je plesala step s svojimi bosimi, lepimi nogami. Dekle je zapelo:
  - Obrazi ruskih svetnikov utripajo iz ikone ... Bog ne daj, da ubiješ vsaj tisoč Švab! In če kdo brni bolj kot fašisti, te verjemi nihče ne bo sodil zaradi tega!
  Nato je ponovno napolnila protitankovsko puško in znova streljala. Iz nemškega transporterja se je znova spustil curek dima.
  Dekliški bataljon je Švabam povzročil znatno škodo. Toda sam je utrpel izgube. Eno dekle je raztrgalo na pol in njen obraz je postal tako bled, kljub prahu.
  Večji del Stalingrada so nacisti že zavzeli, kar pa je ostalo od mesta, noče popustiti in se predati.
  Anyuta se medtem poskuša prebiti skozi Tigra. Granata je v bok zadela močan nemški avto, a ni podlegel. Obrne se, da sproži top. Deklica se mora zakopati v zemljo in ruševine, da izpuščenega darila ne zdrobi udarni val.
  Anyuta tiho šepeta:
  - Mami, oče, oprosti!
  Maria je v Tigra vrgla granato, ki ji je eksplodirala na čelu. Deklica je siknila:
  - O tem, da je svetloba nauk pozimi spomladi ... Brez izjeme ponavljam, da je Hitler kužna baraba!
  Alla, ki je zlomila cilj fašistov in jih razpršila z rafalom, je zamrmrala:
  - V krsti sem zdaj videl Fuhrerja! In nesrečneža je brcnila naravnost v oko!
  Rdečelaska je dejansko z golimi prsti vrgla granato v rezervoar. Zadelo je v cev ... Sledila je eksplozija in tigrova cev se je izkrivila.
  Strahopetni Nemec ga je vzel in se umaknil.
  Anyuta je zacvilila skozi nosnice:
  - Naši se ne bodo podredili vašim!
  Maria je Hitlerjevega najemnika posekala s kroglo in pela:
  - Ampak zlobnež se ne šali! Roke, noge, ruske vrvi zvija! Zarije zobe v samo srce ... Očetovsko domovino popije!
  Anyuta se je zahihitala in zalajala:
  - Fuhrer divje kriči, napenja se!
  Maria je odstrelila in dodala:
  - No, smrt napihne in se nasmehne!
  Zdaj se je pojavil še bolj nevaren "Shtumrtiger". Uničuje celotne zgradbe in bunkerje. Poleg tega se ne približuje položajem sovjetskih čet. Avto skrivajo nemški mitraljezi.
  Anyuta vidi, da se ni mogoče približati položajem Švab. Toda na nebu so Focke-Wulfovi. Eno od teh vozil leti bližje sovjetskim položajem. Dekleta odprejo ogenj nanjo.
  Alla vrže granato in besno reče:
  - V globoki smrti ni odpuščanja!
  Po tem dekle izstreli rafal iz mitraljeza. Hitro se vrne nazaj. Hitro se približuje razmeroma nov nemški tank "Panther"-2 z majhno kupolo in nižjo silhueto.
  Več deklet vrže granate v nemški avto. Ona, ko je prejela darila, zamrzne in se ne more obrniti.
  Alla je zažvižgala in siknila:
  - To je nov napad! Čeljusti ji bomo raztrgali!
  Panther 2 je zarenčal in sprožil svoje močnejše orožje.
  Ognjeni steber je razklal zrak in v trenutku segrel ter naelektril ozračje.
  Alla se je zahihitala, granate so letele mimo napol gole deklice. Brezsramna rdečelaska je zamajala z boki in zapisala:
  - In Newton je premagal svoje sovražnike, vrgel jarem s prestola! Svoj Newtonov zakon je odredil Fritzu!
  Stalingrad je bil popolnoma zajet v požarih, ko se je zdelo, da ognjeni jeziki ližejo nebo in prasketajo škrlatne, oranžne in škrlatne iskre! In vsaka iskrica je kot duh, ki pobegne iz peklenskega gradu.
  Anyuta, ko je podrla nemškega borca, je zasvetila z modrimi očmi in zapela:
  - Zakaj cviliš, neumna stara gospa? Verjemite mi, samo nora oseba joče za vami!
  Maria je pela, ko je streljala na naciste:
  - Kako lepo je ležati na travi in udarjati Švabe v glavo! Dajte Fuhrerju obkladek in izstrelite naboje iz mitraljeza!
  Deklica se je divje zahihitala in se prevrnila s trebuha na hrbet. Naredil sem kolo z nogami. Navzgor je poletela granata. Leteči Focke-Wulf je dobil šrapnel pod trebuhom in se hitro dvignil višje. Očitno so ga poškodovali ostri delci. Fašistično bitje se je vnelo in začelo izgubljati koščke zlomljenih kril.
  Anyuta, ko je videla, kako Focke izgublja višino, je zakikala:
  - To je semafor! Na krovu visi sekira!
  Nemško letalo je eksplodiralo in raztreslo ostanke v vse oddaljene kotičke neba. In kam je izginil fašistični as? Nazadnje sem zavil. Krvnik je šel v propad, ne pilot!
  Marija je kihnila, razpršila prah in rekla:
  - Biti ali ne biti? To ni vprašanje!
  Alla je spet vrgla kos stekla z nogo, tako da je zadel Fritza v oko in prišel ven skozi zadnji del glave:
  - Jaz sem tankovska armada! In potrebujete zdravljenje!
  Nemci in njihovi sateliti so poskušali napredovati in pred seboj metali granate. Takšna taktika ni delovala proti dekletom. Tako je Seryozhka uporabil katapult in kako je v odgovor zadel sovražnika.
  Pionirček je zarjovel:
  - Dedek Mraz raztrga Hitlerju čeljusti!
  Katapultni naboj, ki je prebil množico fašistov, je povzročil, da so odleteli in se hkrati prevrnili v zraku. Fritzevi so padli in se razbili ob ruševine zidov.
  Tank Tiger-2, ki je izgubil ravnotežje, je trčil v Leva. Eh, Leva, kje je tvoje mogočno ime?
  Anyuta se je nasmehnila in odgovorila:
  - No, Seryozhka je super!
  Fant je agresivno zalajal:
  - Pionir je vedno pripravljen!
  Kapitan je spet začel zabijati. In Matrjona je požgečkala Serjožkino ozko stopalo, kako težko je! Ni čudno, da se fant ne boji teči skozi ogenj.
  Maria je zapela in rekla:
  - Mladost je dobra - starost je slaba!
  Alla, ta vesela rdečelaska, se je strinjala:
  - Nič ni hujšega od starosti! To je res najbolj nagnusna država od vseh!
  In dekle je naredilo preobrat. Za trenutek si je predstavljala ostudne babice. Ne, ne moreš primerjati stare ženske z dekletom. In kakšna lepota je v vitkih telesih.
  Alla ga je vzela in zapela:
  - Leto za letom teče kot karavana,
  Starka melje kano v možnarju...
  Kaj pa moja vitka postava?
  Ne razumem, kako je moja mladost izginila!
  Anyuta je zasvetila z očmi, podrla Nemca z udarcem v dimlje in pripomnila:
  - Ne! Pa vendar je v vojni tak čar - ostati večno mlad! Vedno pijan!
  Matryona je dala nov naboj v katapult. To je nekaj podobnega dobremu maltu. Deklica je siknila:
  - Ne mimo, ampak mimo!
  Serjoška je dregnil s tanko, a gibčno nogo in zalajal:
  - Fritsam obraz!
  In granata je skupaj z eksplozivnim paketom s polno hitrostjo poletela proti nacističnim položajem.
  Da, Stalingrada jim niso dali. Napad traja že tri mesece od konca junija, a mesto ni bilo zavzeto. Nacisti so dosegli uspehe na drugih področjih fronte, ne pa tudi na tem.
  Anyuta je ustrelila s pištolo in zarenčala:
  - Vse je nemogoče, zgodi se mogoče ... Vesolja ni treba zelo komplicirati!
  In zadel je rezervoar za gorivo motornega kolesa. Avto je eksplodiral in ognjeni vrtinci so osvetlili zadimljeno pokrajino. In Nemca je raztrgala ognjena šapa.
  Kapitan je zavpil:
  - Rad ubijam zlo! In to je najvišje dobro!
  Maria je Nemce udarila z rafalom in siknila:
  - Igrajmo se ježka!
  Alla je odprla ogenj, natančneje. Več črncev je ostalo ležati na s sulicami pokritih ruševinah:
  - Ubij sovražnika! - je zašepetala deklica.
  Maria je hudomušno zapela:
  - Ko sem Hitlerja pobarval s šminko, Mainsteina z lakom za lase, te bom odvlekel v ujetništvo k princesi, tvoj zvesti pes te bo glodal!
  Anyuta je streljala in siknila:
  - Nocoj se obesimo, Adolf... Nehaj se norčevati! Pridi zvečer, poleti kot gyrfalcon - da boš krepko premagal naciste!
  Maria je v jezi rekla in strmoglavila čelado z glave jurišnika:
  - Mi lahko! In bomo!
  Dekleta iz Leninovega bataljona so ustavila napredovanje tuje vojske. Fritz se je pomaknil naprej in prostor dobesedno posipal s trupli. Tudi tank Lion, na katerega so polagali upe, ni pomagal. Tukaj je modifikacija vozila s 150 mm topom.
  Alla prevrne kamen, prilepljen na njeno golo bradavico. Dekle ima tako lepe in polne prsi. Deklica vrže granato z nogo. Noga je močnejša od roke, met pa potuje dlje.
  "Lion" je dobil vrzel v stezi in se ustavil. Strel iz njegovih močnih ust. Trk in kolaps.
  Alla, pljune, pravi:
  - Ruski bojevnik ne stoka od bolečine!
  In spet dekle strelja. In to počne izjemno natančno. Fašist, ki se nagne iz stolpa, pade nazaj.
  Rdečelasa, skoraj gola deklica pravi:
  - Zaman sovražnik verjame, da mu je uspelo zlomiti Ruse! Kdor je pogumen, bo napadel v boju, mi bomo hudo premagali naše sovražnike!
  In Alla raztegne svoje trebušne mišice, ki jih ima zelo definirane.
  Oh, kako lepa so dekleta! Resnično ne želim, da kdo od njih umre.
  Mimo je tekla Ekaterina... Zelo lepo dekle, s puhastimi belimi lasmi. Nekako ji jih uspe namazati z nekakšnim napitkom, da se ne umažejo.
  Deklica je zelo lepa, s postavo Venere, le bolj napeta in izklesana. Na sebi ima samo nedrček in spodnjice. Vse ostalo je že raztrgano. Toda kako elegantne so noge! To ni dekle, ampak pečat popolnosti, krona lepote.
  Giblje se na poseben način, kot veverica. In bose noge kar utripajo, pete pa presenetljivo ostanejo čiste. Catherine ustreli, fašist pa dobi razjedo na prsih.
  Dekle pravi:
  - Zvestoba domovini je najvišja beseda!
  Alla je s smehom pripomnila:
  - Sleci nedrček in ostani v spodnjicah kot jaz!
  Catherine je negativno zmajala z glavo:
  - To ni primerno!
  Alla je zatresla boke, streljala natančno in zapela:
  - Nekako so člani Komsomola postali nenavadni! Takole hoditi z golimi prsi je zelo nespodobno!
  Catherine se je zahihitala in pripomnila:
  - Zakaj bi razveselili Švabe s pogledom na našo lepoto!
  Alla je odločno odgovorila:
  - Naša lepota je smrtonosna!
  Katja se je zahihitala in streljala na TA-200. Nacistov avto je zagorel. In lepa blondinka je zabrusila:
  - Smrt zlu!
  Alla se je zahihitala:
  - In življenje je dobro!
  Catherine, ko je videla, da Nemec pada, je zarenčala:
  - To je najvišja vrednost! Ne mislite, fašisti, da ste zmagali!
  Kako bo Allah pel:
  - Zmaga čaka! Zmaga čaka ... Tisti, ki hočejo zlomiti okove! Zmaga čaka! Zmaga čaka! Zmogli bomo premagati naciste!
  Lepo dekle in njene gole prsi se tresejo. Dobro se znajde z golim trupom v vročini, ki jo še stopnjuje ogenj.
  Anyuta je bila zdaj videti veliko bolj odločna. S puškomitraljezo je streljala na Švabe in zalajala:
  - Kastriral te bom!
  In res so nacisti prejeli smrtonosna darila in krste! In deklica jim je pokazala idejo, zgradimo gole prste. In zažvižgala je kot roparski slavček. In skozi prste spodnjih okončin.
  Kapitanka je zelo pametna. In peneče. In prav nič kruto. Tudi njej se včasih smilijo sovražni vojaki, ki imajo morda otroke, ki bodo jokali za svojimi umorjenimi očeti.
  Anyuta pa takšne misli odganja od sebe, spravljajo jo v jok. Niso pa Rusi prišli k Nemcem ropat in ubijat. Ne, to so Nemci in cela agresivna tropa tujcev z vsega sveta je vdrla v ruske prostore.
  Anjuta se je prekrižala in streljala na Fritza, ki se je skušal tiho približati ruskim položajem ... Njegovo oko in možgani, ki jih je izbila krogla, so ušli ven.
  Kapetan se je nasmehnil in duhovito rekel:
  - Naravnost oči v oči, glava v glavo!
  Anyuta je streljala natančno in z bočno prikolico zadela motocikel. Avto je začelo trgati, mitraljez pa je odletel in se večkrat prevrnil. Nato je njegov gobec prebil ruševine.
  Deklica je drgnila goli, zaprašeni podplat po ruševinah. In spet je namerila. Njen vedri, mladi obraz se je zadovoljno nasmejal. Dekle je zapelo:
  "Ne," smo rekli fašistom, naši ljudje ne bodo prenesli, da se ruskemu dišečemu kruhu reče "brod"!
  Maria je izvedla zelo natančen strel, ki je zažgal Focke-Wulfa in zacvrknila:
  Za sleparja je seveda izbira jasna,
  Za dolarje je pripravljen izdati Rusijo ...
  Toda ruski človek je tako čudovit -
  Pripravljen sem dati svoje življenje za svojo domovino!
  Deklica je naredila salto in nacistom pokazala piškotek ter se zavrtela in krogle niso zadele lepotice.
  Pojavila se je Alla, ta lepotica, skoraj gola in umazana kot hudič, je vrgla granato z obema nogama hkrati. In preverila je:
  -Kar imam... K Fritzu v ostro stran!
  Matryona je popravila Allo:
  - Ostro, na stran, ne na ostro stran!
  Deklica se je zahihitala in stresla svoje lubeničaste prsi ter izstrelila granato z granato z eksplozivnim paketom. "Tiger" je bil zadet v cev in ta ukrivljena umetnina se je izognila.
  Po tem se je Hitlerjevo bitje umaknilo. Začela se je plaziti kot želva, ki jo je zajel ogenj.
  Anyuta je zapela in veselo mežikala:
  - In Tiger se umika in Nemci se skrivajo!
  Dekliški bataljon je manevriral pod napadi iz zraka in težkega orožja. Nato so zadeli raketni izstrelki, zdrobljene, vroče pečine so se dvignile v nebo. In kamni so se vneli. Na srečo nobeno od deklet ni umrlo, moški pa so odšli na oni svet - ki jim ni tako žal! In duše letijo - nekatere v nebesa, druge v pekel! Kjer hudiči z vilami že čakajo tiste, ki niso verjeli v Jezusa.
  Alla, najbolj seksi bojevnica, je besna: ali lahko nacisti s svojim Sturmtigrom streljajo na položaje sovjetskih čet in pobijajo rdeče bojevnike?
  . POGLAVJE št. 7
  In dekle je z bosimi nogami zgrabilo granato in se zavrtelo v slapovih salt. In vrtelo se je čedalje hitreje. In potem je z vso močjo vrgla dar smrti v široki sod Sturmtigerja. Zasvetile so se lepotičine gole zagorele noge in v široko cev je priletela granata. In močan avto se je najprej dušil, nato pa razneslo. Dva "Kraljeva tigra", ki sta stala ob straneh "Sturmtigra", sta bila vržena navzgor in raztresena v različnih smereh. Z njih so se strgali valji in padli so ter poleteli kot kraljičina zlomljena ogrlica.
  Eksplozivni val je Allo vrgel navzgor in deklica je poletela z glavo navzdol. In bila je prevrnjena, zazibana in vržena. Toda lepotica je vseeno pristala, ostre ruševine in zdrobljeno kamenje so se zarili v njene gole podplate. Deklico je bolelo in celo skozi njeno žuljavo stopalo je prebodla ostra konica.
  Toda Alla je našla moč, da je vstala in zavpila:
  - Fašisti boste v pepelu!
  Anyuta in druga dekleta je eksplozivni val vrgel navzgor in jih celo rahlo zmečkal. Toda nobeden od čudovitih bojevnikov ni umrl. Dekleta so se srečala z orkanom in dobro usmerjenim ognjem. Zatiranje izpadlih nacistov in drugih agresivnih žuželk, ki oblegajo ZSSR.
  Marija je z velikim navdušenjem zapela:
  - In ko nas božja trobenta zažge v boj, bomo prijatelji skupaj s Komsomolom! In po Jehovovi volji bom na nebeški prozivki!
  Alla je otresla prah s krvavih, zlomljenih podplatov in zapela:
  - Lenin, zabava, Komsomol! Firerja pošiljamo v norišnico!
  Dekleta so se začela oglušujoče smejati, Serjoška pa je zaskrbljeno in razdraženo rekel:
  - In moj katapult ni tako natančen - kot te gole in močne Alline noge!
  Matryona je razgibala mišice roke in rekla:
  - To je v redu! Še kaj si boš izmislil. Nekaj bolj kul!
  Witchakova se je vrnila s fronte in prejela nujni klic v Vladivostok. Ko so utrpeli velike izgube in skoraj obkolili Habarovsk (komunikacija s tem mestom je potekala prek Amurja), so Japonci ustavili svoje čete, da bi se ponovno zbrali in dopolnili. Vsaj stomilijonska Japonska s še sedemdesetmilijonsko Mandžurijo in Tajsko bi lahko premestila pehoto v izobilju. V nekem smislu se je lažje bojevati z ZSSR kot z ZDA, saj boj s slednjimi zahteva veliko dragih ladij in nikakor ne poceni letal. Toda pehoto z lahkimi in poceni puškami in mitraljezi, kopiranimi od Schmeisterjev, je mogoče dobaviti v velikih količinah! Vsak japonski deček od sedmega leta dalje zna sestaviti in razstaviti mitraljez! Seveda pa je potreben čas za prenos enot z otoka na celino. In ko ste prejeli okrepitve, se znova pomaknite globoko na sovjetsko ozemlje!
  Po prejemu klica je Witcherova upala, da bo končno prejela novega lovca in se borila na nebu. Deklico so v Vladivostok pripeljali z Emko. Pilot se je počutil kot terminator. Sopotnik se je kljub visoki starosti izkazal za sivolasega starca, ki je nosil le naredniške črte.
  Pohvalno je izjavil:
  - Oh, ti mladi! Ali veš, da sem se boril z Japonci že v carskih časih!
  Witcher je dvomljivo vprašal:
  - res? Ali pa ste morda tudi vi prejeli križec?
  Dedek, ki je stresal svojo sivo brado, je prisegel:
  - Ni križa, ni medalj! Tako se je kot zasebnik boril leto in tri mesece! Kaj mislite, vsi lahko prejmejo nazive in medalje? Sploh pod carjem, ko zasebniki niso bili ravno naklonjeni!
  Witcher se je strinjal:
  - Da, pod carjem je bila razredna neenakost! Toda to so drugačni časi. Mimogrede, kako so vam všeč Japonci! Mislim, je bil sovražnik močan?
  Starec je odgovoril in zaškripal z železnimi zobmi:
  - Ni slabo, čeprav če bi bilo naše poveljstvo pametnejše, se ne bi odrekli Port Arthurju in Mandžuriji! Niso tako močan sovražnik.
  Emka je vozila počasi, cesto so poškodovale bombe in topništvo. Lahko bi se pogovarjali.
  Witcher je malo tišje vprašal:
  - So bili naši močnejši?
  Starec je živahno, kot bi bil igrača na navijanje, nekajkrat prikimal:
  - Na nek način, da! Japonci imajo na primer dvajsetkrat več strelišč kot mi. Preden so me poslali na fronto, sem se udeležil le treh strelišč. In potem vsak po pet strelov. Vendar v ganjenem boju ne moremo reči, da smo bili slabši od Japoncev. In to kljub temu, da so bili oni v kaki uniformah, mi pa v belih plaščih. Seveda potem, ko smo pridobili nekaj vojaških izkušenj. Japonci imajo kljub daljši izobrazbi precej manj vojaških sposobnosti kot mi. Toda njihove puške zadevajo veliko bolj natančno kot naš klub Mostina.
  Vedmakova se je brez zadržkov strinjala:
  - Ja seveda! Imaš prav glede tega! Japonci tako kot Nemci posvečajo preveč pozornosti dril treningu.
  Starec je zmajal z glavo:
  - obratno! Veliko manj kot imamo v carski vojski! No, če so že pred prvo svetovno vojno začeli bolje uriti vojake, jim vsaj uniforme zamenjali, potem ... Pa ne vojska, ampak popolna koračnica!
  Witcherova je pripomnila, ne brez zlobe:
  - Pred vojno smo veliko pozornosti posvečali tudi korakanju na paradah! Očitno se pameten uči na tujih napakah, neumen se uči na svojih, kdo se sploh ne uči, kdo?
  Dedek je pripomnil:
  - Usposabljanje je donosen posel! Pri zalogah pa smo na splošno imeli popolno blokado. Brez pušk, brez nabojev! Pogosto so bili lačni, vojaki so bili bolni - zdravil ni bilo! Več ljudi je umrlo zaradi tifusa in drugih gnusob kot zaradi japonskih krogel. Bila je tako huda vojna. Kuropatkin je idiot! Brez bočnih manevrov, brez kamuflaže, neposredno pod mitraljezi je metal ljudi v rove. Uporabljali so nas kot topovsko hrano. Vse se je končalo zelo slabo, s porazom. Kot pravijo, sem komaj vlekel noge. Res je, lahko sem kar ponosen, da sem ušel iz ujetništva! Tudi rane!
  Deklica je radovedna vprašala:
  - In Japonci sami so postali boljši ali slabši! Glede na njegove borbene kvalitete.
  Starec je najprej prižgal zvito cigareto in šele nato odgovoril:
  - Težko je o tem soditi objektivno. Vojske so se spremenile, pojavili so se tanki, letala in avtomati. Kar zadeva napredek, se ladje niso toliko spremenile, prav tako ne topovi. Toda neumnost povelja je ostala enaka, zato zajebite napad na Vladivostok!
  Čarovnica je zasvetila z zelenimi očmi:
  - Za to ni opravičila!
  Starec se je strinjal:
  - In ne more biti! Navsezadnje so vedeli, da sovražnik pripravlja umazan trik, in na to se ni bilo mogoče odzvati! Kot bi mi nastavili. A premirje s Pindosi je jasen znak, da sledi močan udarec.
  Witcher se je zahihital:
  - S Pindosi?
  Dedek je potrdil:
  - Ja, tako zdaj imenujejo Ameriko in Britanijo! Ime izhaja iz besede "ukrasti", to je ukrasti. In to so parazitske države, lopovske države, ki sesajo kri neumnejšim in šibkejšim!
  Pilot je pokimal z rdečo glavo:
  - Tukaj se strinjam!
  Starec je vztrajal:
  - Strinjajte se, da je naš ukaz idioti in celo izdajalci! Tako se postavlja naša flota, hujša od pindovcev!
  Witcher je ugovarjal:
  "Mogoče si niso mislili, da bodo Japonci udarili tako hitro." Na splošno je bil Daljni vzhod kraj počitka, tu so se naselili strahopetci in leni ljudje. Navsezadnje vam v vojski ni treba trdo delati kot delavec ali kolektivni kmet v zaledju, ampak dobite dobre obroke in plačo. Po drugi strani pa med služenjem na Daljnem vzhodu ne tvegate svojega življenja. Ja, raj za lenuhe in strahopetce.
  Starec je ugovarjal:
  "Vojaki in častniki se ne borijo tako slabo." Tukaj je Habarovsk, še vedno se niso predali.
  Witcher se je strinjal:
  - Ruski bojevnik, posebni bojevnik! Toda kot je rekel Brusilov: naši vojaki so odlični, naši oficirji so dobri, naši generali so povprečni, car pa je popolnoma slab!
  Dedek je nezadovoljno zagodrnjal:
  - Če naš poveljnik ne bi bil Kuropatkin, ampak Brusilov: zmagali bi! Ojoj, bilo je prepisano! Povedati je treba, da so ruski generali pod carjem postali manjši: pod Suvorovom je bila cela galaksija izjemnih poveljnikov! Vendar je Stalin Gruzijec in kot pravijo Gruzijci...
  Dedek je prekinil Witcherja:
  - Previdno s takimi izjavami! Torej lahko pridete v poseben oddelek! Vendar zame Stalin nikakor ni genij! In na primer, zgrešen udarec v liniji februarja to potrjuje! Mimogrede, slišal sem, da se je 1. maja sovjetska zračna obramba v Moskvi izkazala za nemočno in je umrlo na tisoče sovjetskih državljanov!
  Starec je pripomnil:
  - Hvala ZDA in Veliki Britaniji! Wehrmachtu so dali nova letala! Poleg tega sem slišal, da je prišlo do množične sabotaže, zaradi katere so Jaki razpadli v zraku! Še več, to so čisto novi Jaki!
  Čarovnica je odkimala z glavo:
  -Slišal sem za to! Res sramotno! Upam pa, da bodo krivci kaznovani in težava odpravljena!
  Dedek je prikimal in nenadoma rekel:
  - Glavni problem je v naših glavah! Nekakšna sovjetska mentaliteta! Poskus spreminjanja človeka v zobnik, v navadnega sužnja!
  Witcher se ni prepiral. Umolknila je in zrla v prazno skozi okno. Zdaj je grožnja poraza ZSSR postala veliko bolj oprijemljiva. Izkazalo se je, da tudi Moskva ni zaščitena pred zračnimi napadi. Vsaj nima dovolj zaščite, da bi zdržala obsežen zračni napad!
  No, vojna prehaja v malo drugačno fazo... Resda so imeli Nemci v bitkah za Stalingrad tudi zračno premoč, a ta ni prinesla želene zmage! Švabe pa so imele prednost, ki ni bila tako velika! Navsezadnje so nova sovjetska letala redno prihajala na fronto! Vendar je treba povedati, da je bila stopnja bojne usposobljenosti med piloti zelo nizka. Večina novincev ni imela več kot 8 ur letenja. To je velik minus, sploh ker imajo Nemci običajno do 250 ur! Vendar so Nemci po Stalingradu program zmanjšali na 150, zdaj pa je oskrba z gorivom postala veliko lažja. Vendar pa bo pojav velikega števila novih letal povzročil težave tudi za Švabe.
  Mimogrede, poročali so, da je bilo med piloti sestreljenih bombnikov ujetih več državljanov ZDA. Slednje sploh ni presenetilo! Luftwaffe nima dovolj pilotov za nove bombnike, zato so našli prostovoljce!
  Zanima me, kako se bo na to odzvalo sovjetsko poveljstvo? Konec koncev, do Berlina ni ničesar? Strateški bombniki dolgega dosega v ZSSR niso bili razviti, razen P-8. Zadnje letalo s hitrostjo nekaj več kot 400 kilometrov na uro, izdelano leta 1936, je očitno zastarelo. Poleg tega se bo pri napadu na Berlin premikal brez zračnega spremstva, Nemci pa ga lahko prestrežejo s svojimi letali. Saj imajo že zelo dobre radarje, ki bodo posneli gibanje leteče gmote proti Berlinu. Da, in potreben je čas, da proizvedemo dovolj teh strojev za napad na Nemčijo. Nemci niso šibak narod in obožujejo tehnologijo! Sami so verjetno najbolj discipliniran in visoko organiziran narod v Evropi ali celo na svetu! Zelo težko je zmagati sam, pa tudi s šibko Japonsko na drugi fronti.
  Najboljše, kar lahko storimo v tej situaciji, je poskusiti zabiti klin med zaveznike in Nemčijo. Toda kako to narediti? Beria ji je že naročil, naj naredi nekaj podobnega z rušilcem, ki ga je prejel od Američanov. Lahko bi bila dobra provokacija, a Anna ni imela časa.
  Zdi se, da ni kriva - kaj, če ni usoda, a neprijeten priokus jo še vedno grize. Kot da bi bilo morda vse drugače, če bi prišla dan prej!
  Vendar pa ni nemogoče! Toda prispela je takoj, ko je prejela povelje od Berije!
  Na splošno je Lavrenty Palych mojster provokacij. Japonska napadla pristanišče Peru, ne brez njegove udeležbe!
  Dejstvo je, da je obveščevalna služba dežele vzhajajočega sonca kot po naključju prišla v roke dokumentom o načrtih ZDA za izvedbo serije preventivnih napadov z uporabo letalonosilk, vključno s tistimi, ki so bazirane v pristanišču v Peruju!
  Poleg tega so Američani bedaki: izzvali so Japonsko v vojno, skupaj z Britanijo uvedli embargo na dobavo nafte in drugih surovin, sami pa niso bili pripravljeni na vojno!
  Dejansko ZDA leta 1941 niso imele dovolj sil, zlasti v tankih, za vojno z Japonsko. Leta 1940 so imeli le 400 tankov, podatek o letu 1941 je tajen, vendar je malo verjetno, da bi jih bilo že takrat več kot tisoč! Amerika je torej skočila v vojno popolnoma nepripravljena! No, tudi Japonska ni zelo oborožena. Če je imel približno dva in pol tisoč tankov, in to lahkih, potem na primer letalstva dolgega dosega sploh ni bilo!
  Torej pogumni piloti dežele vzhajajočega sonca niso bombardirali ZDA! Ampak pravkar so jih zajebali! In zdaj so se odločili, da se maščujejo ZSSR, pri čemer se zanašajo predvsem na svojo pehoto in sanjajo o ponovitvi uspeha iz časov carja Nikolaja II!
  Čarovniku je postalo dolgčas in je začel peti:
  Kako težko je življenje, Gospod, žal,
  Sam si si nadel trnovo krono!
  Ne, ne razstreli mi glave
  Nov dan nam obeta težave!
  
  Sanje takoj raztresene v prah,
  Okrutni črv gloda od strasti!
  In bolečina in žalost v tvojih očeh,
  Kaj brzdati, nihče nima moči!
  
  Ampak kaj, bog, moreš
  Ker se je sam povzpel na križ na Golgoti!
  Sanje o sreči so iluzorne,
  Vdove tulijo in stokajo!
  
  Ni zemlje strašnejše od sveta,
  Skica vojne, čopič je v krvi!
  Histerična pena etra,
  Takoj prekinite splet!
  
  In če hočeš moje življenje,
  Potem me Bog vrže v geheno!
  Še vedno te ljubim,
  V teku. Verjamem v spremembe!
  
  Verjamem, da oseba
  Sposoben postati čistejši in višji!
  Da se bo trpljenje stoletij končalo,
  Postali bomo kot brat Vsemogočni!
  
  Kaj bomo ukazali?
  V prostranosti zvezdnih ladij!
  Da je naša hrabra vojska,
  Sijalo bo močneje kot Quasar!
  
  Življenje ne bo nikoli ugasnilo
  In vsi bodo ljudje!
  Kot neskončni žarek leta,
  Z brezmejno in blaženo starostjo!
  
  Komunizem bo postal resničen
  Verjemite, da bo bolje, kot ste sanjali!
  Napredek naprej, navzgor, ne navzdol,
  Naj bo veselje - brez žalosti!
  Vedmakova je končala pesem in "Emka" je končno vstopila v Vladivostok. Pilot si je zvedavo ogledoval mesto. V Vladivostoku se je opazno povečalo uničenje, iz nekaterih zgradb se je kadilo, na ulicah so delale gasilske ekipe, veliko je bilo najstnikov z lopatami, krampi in drugo opremo za gašenje požarov.
  Dedek je pripomnil:
  - Pod carjem so tudi mladi delali, a brez nasmehov in navdušenja! Čeprav s samim navdušenjem ne boste prišli daleč!
  Witcher je ugovarjal:
  - Če je industrija motor gospodarstva, potem je entuziazem gorivo z visokim oktanskim številom!
  Starec je veselo prikimal:
  - Dobro govoriš, punca!
  "Emka" se je ustavila v bližini komandarije in Vedmakova je skoraj zbežala iz nje. Res se je želela vrniti na svojega krilatega konja.
  Deklica je potrkala na pisarno, kamor so jo poslali na poziv. Sledil je zaspan glas:
  - Vstopi!
  Čarovnica je vstopila in ponosno vzravnala ramena. Na stolu je sedel moški v uniformi polkovnika NKVD. Tako plešast in neprijeten tip. Pilota je mrko vprašal:
  - Polno ime!
  Deklica je hitro odgovorila:
  -Čarovnica Anna Petrova!
  Polkovnik je dodal:
  - Vojaški čin?
  - Major letalskih sil in Heroj Sovjetske zveze! - je ponosno rekel pilot.
  Polkovnik je dvignil slušalko in kratko rekel:
  - Major letalskih sil Witcher je že prispel!
  Potem se je obrnil k dekletu.
  - Kako se počutiš? upam da si zdrav?
  Pilotka je pokazala zobe:
  - Počutim se dobro! Pripravljena na boj kot levinja!
  Polkovnik je prikimal:
  - Super! Mislim, da bodo Japonci to cenili!
  Zaslišal se je hrup, ropot škornjev in šest navadnih uslužbencev posebnega oddelka je v spremstvu moškega v posebni uniformi vdrlo v pisarno. Naročil je:
  - Nadenite lisice temu tatu!
  Witcher je bil zmeden:
  - Kaj je še to?
  Polkovnik je zalajal:
  - In ta! Aretiran si, državljan Witcher! In poslali vas bodo v zapor!
  Moški v posebni uniformi je opozoril:
  - Ta ženska se zna zelo dobro boriti! Zato previdno!
  Witcher se je nasmehnil:
  - Ne bom predstavnik naših pogumnih organov pregona! Pokličite Beria in takoj razčistite ta nesporazum!
  Polkovnik je zaničljivo smrknil:
  - Tukaj je še en način za odvračanje Beria! Pošljite jo v zapor, pa bo preiskava uredila zadevo!
  Čarovnica je prikimala:
  - Sem heroj Sovjetske zveze in preiskava bo to seveda rešila, a z Berijo bi bilo hitreje! Želim biti čim prej na krmilu letala!
  Polkovnik je tolažil:
  - Med vojno nihče ne bo dolgo odlašal! Odpeljite jo!
  Vedmakova je hodila brez upiranja in le rahlo so jo potisnili gobci skrajšanih modelov mitraljezov, ki so jih začeli opremljati s skavti. Potem so me strpali v črni lijak in se odpeljali. Anna Petrovna je bila mirna, ni se počutila krive do sebe in NKVD je verjetno vedel za njen poseben odnos z Berio, zato bi to rešili. Zanimivo je celo obiskati zapor. Pravi moški mora vzgajati sina, služiti vojsko in služiti čas v zaporu! Torej, verjetno, bojevnik! Veliko znanih ljudi je bilo v zaporu: Stalin, Lenin in Hitler!
  Zapor ni bil posebej oddaljen od poveljstva, zato so Vedmakova izvlekli in odpeljali na dvorišče. Tam so psi jezno renčali, kamniti zidovi ječe, zgrajene v osemnajstem stoletju, so bili dolgočasni in sivi. Deklica je začutila nehoteno vznemirjenje, ko so jo pripeljali noter in vodili po hodnikih. Tukaj je registracijsko okno: rutinska vprašanja:
  - Ime, priimek, patronim, spol!
  Nato zavijte desno v sobo s ploščicami. Tam je za mizo sedel oficir v uniformi NKVD in z usnjenim predpasnikom, z njim pa zdravnik v beli halji in dve ženski srednjih let, ki sta si na rokah vlekli tanke gumijaste rokavice.
  Paznik, ki je spremljal Vedmakovo, ji je hitro, z izvežbanim gibom, odstranil lisice. Oficir je ukazal:
  - Sleci se!
  Witcher je bil presenečen:
  - Kaj?
  Policist je mirno ponovil:
  - Rekel sem, sleci se! Iskanje in osebni pregled sta obvezna!
  Deklica je zardela:
  - Ampak tukaj so moški!
  Oficir s predpasnikom je zalajal:
  - Ti lahko pomagam! Daj no, sleci svoje cunje, kurba!
  Vedmakova se je zdrznila, spomnila se je, da je v zaporu obvezna osebna preiskava in se začela slačiti. Ženske so to sprejele in skrbno potipale vsak šiv. Ko je ostala samo v spodnjicah, je Witcher postalo nerodno, toda policist je zalajal:
  -In sleci spodnjice, prasica! Iskanje bo končano!
  Puščena pred več moškimi popolnoma gola (konvoj, ki jo je pripeljal, je stal na mestu, pripravljen, da se vsak trenutek poda v boj), je dekle postalo nerodno in jo je skušalo pokriti z rokami.
  S palico so jo močno udarili po zadnjici:
  - Roke dol, prasica!
  Witcher je krohotal, a je zdržal. Ko so ji obleko preiskali in škornje raztrgali, je policist ukazal:
  - Zdaj pa preverite sami!
  Ječarke so začele z glave. Z orokavičenimi prsti so si razmršili lase, nato pa pogledali v ušesa, celo z nekakšno cevjo s svetilko. Ušesa so bila večkrat povlečena nazaj, upognjena in odstranjena. Nato so pogledali v nosnice:
  - Kašljaj, prosim! To je to, močnejši!
  Deklici je bil zdrobljen nos. Sledil je pregled ust. Bilo je popolnoma neprijetno, hrapave roke so pritiskale na jezik, vsake toliko časa so ga potegnile nazaj, potem pa potegnile močneje, celo skoraj odtrgale.
  Policist je rekel:
  - Moramo biti bolj previdni! Lahko bi bila vohun!
  Ječarji so s prsti začeli pritiskati na zobe in preverjali zalivke, v katerih bi se lahko skrivale pomembne informacije. Witchakova se je počutila ponižano in opljuvano, njenega junaka, ZSSR, so iskali kot vlačugo, ne da bi ničesar zamudili. Nato so ženske v rokavicah začele tipati po dekletovih golih prsih. Pregnetli so ga, potipali dobesedno vsak milimeter in pokazali s svetilko. Dekličine prsi so se zahrbtno napihnile in ječarji so pritiskali vedno močneje, nato pa zahripali:
  - Ne! Tukaj je čisto!
  Nato so pregledali popek in prste. Popek so potegnili nazaj, ga prav tako zasukali in nato prebodli z iglo. Prsti niso bili pregledani nič manj natančno.
  - In zdaj ginekološki pregled! - je ukazal častnik.
  Ječarji so ukazali:
  - Upognite se in razširite noge, prosim!
  Sledilo je najbolj ponižujoče, ko je ječarjeva roka v rokavici precej grobo segla v deklicino naročje. Witcher je zastokal od bolečine in ponižanja. In roka je grobo zarila v jamo, kjer je ženska hranila svoj najdragocenejši zaklad, kar je bilo hkrati boleče in žgečkljivo. Deklica se je nekoliko zdrznila, policist pa je hudomušno zamrmral:
  - Preverite čim bolj temeljito! Navsezadnje vohuni običajno skrivajo dokumente na intimnih mestih in včasih je dovolj majhna beležka, da izvemo pomembne informacije.
  Enega ječarja je zamenjal drugi, nakar je iskanje postalo še bolj boleče in nesramno. Witchakova je spoznala, da so jo želeli preprosto ponižati, tako da so iskanje spremenili v mučenje.
  Nič manj grob ni bil pregled anusa, uporabili pa so tudi črevo in velik klistir. Očitno je bil pilot res resno osumljen. Potem se je preverjanje prstov, nog in stopal zdelo malenkost.
  Vendar se to ni končalo, policist je ukazal:
  - Zdaj pa rentgen želodca! Ni mogla veliko pogoltniti!
  Pa saj ne boli tako zelo. Tu je bil prisoten zdravnik, natančno je pregledal vse, tudi srce in pljuča. Končno je dal zeleno luč:
  - Je čista in popolnoma zdrava!
  Oficir je jezno zamrmral:
  - Škoda, da jo bomo vseeno ustrelili! Vendar naj za zdaj igra klavir!
  Pilot, omamljen od ponižanja, je korakal poslušno kot avtomat. Witcherjeve roke so bile namazane z barvo in previdno stisnjene na papir. Nato so sledile vse mogoče meritve, fotografiranje v profilu, anfas. Dolgo so me prisilili, da sem stala gola in prepisala vsa znamenja, brazgotine in madeže na mojem telesu. Nato so jo splaknili pod hladno prho, kar pa je bilo v ZSSR običajno, ne le za zapornike, ki so dobili zaporniške uniforme.
  - Obleci se, prasica!
  Halja je bila pravzaprav vrečevina, narejena iz vreče in z izvezeno zaporno številko. Deklici niso dali čevljev, očitno so jih imeli za nepotreben luksuz za sovražnike ljudstva, zato so jo komaj pokrito odpeljali v celico.
  Pravkar so se zgodile množične aretacije, zapor je bil prenatrpan in brneče. Vitchakova je bila vržena v tesno kletko, kjer je bilo že več kot sto žensk, večinoma mladih deklet iz vrst vojske in uslužbencev. Ko so pilota pripeljali v celico, ni mogla narediti niti koraka, zapornik je zasul celo nadstropje. V celici je bilo zelo temno, okno je bilo zabito z deskami, bilo je zatohlo in močno je smrdelo, vedra očitno že dolgo niso vzeli ven.
  Dekleta so bila napol gola, nekatera pa popolnoma gola, odvzeli so jim oblačila. Več jih je bilo v deliriju in so prosili za vodo. Witcher se je ustavil in vprašal:
  - Ne morem narediti niti koraka! Kam naj grem!
  - Kam so te pripeljali tja in ostani tam! - je ukazala iz teme, verjetno najstarejša v celici. - Tukaj ni mesta za nas.
  Witcherova, ki je ugotovila, da je to neumnost, je še vedno vprašala:
  - Za kaj ste dekleta?
  Sledili so glasovi:
  - Ja, tukaj je člen 58 ali celo brez obtožb! za kaj si?
  Witcher se je šalil:
  - Ja, posilila je Beria!
  Slišali so se prijateljski smeh in vzkliki deklet:
  - Ja, naša je!
  Kdo je zacvilil iz teme:
  - Beria ni dovolj obesiti!
  Prekinil ga je grozeč glas:
  -Dovolj! In tako je bilo postreljenih že več kot pol tisoč mož na dvorišču! Lahko nas peljejo tudi s celo celico na sprehod!
  Čarovnik je zalajal:
  - No, ne, če me odpeljejo na usmrtitev, ne bom popustil!
  . POGLAVJE št. 8
  Oleg Rybachenko je nadaljeval boj za svetlejši jutri skupaj z dekletom Margarito Korshunovo.
  Borili so se v Stalingradu. Borili so se z velikanskim pogumom. In večni otroci niso pomislili, da bi se umaknili in vdali sovražniku.
  Toda sile so bile neenake in nacisti so postopoma napredovali. Vendar zelo počasen in posejan po pristopih do hiš in ulic s trupli plačancev.
  Moskva je bila obkoljena, a se je še vedno borila. Imel pa je tudi svoja lepa dekleta. Ki so resnični junaki.
  Oleg Rybachenko in Margarita sta si izmenjala ogenj v Stalingradu. Hkrati je deček poskušal nekaj sestaviti z uporabo umetne inteligence.
  Beloruski predsedniški kandidat Aleksander Lukašenko ni smel sodelovati na volitvah. Zamerili so jim, da je Slavjanska katedrala umaknila podpise. Posledično ni bilo šest kandidatov, ampak pet. In glavni boj se je odvijal med Zenonom Pozdnyakom in Kebichem. Proruski in zmernejši Kebich se je z rahlo prednostjo uvrstil v drugi krog. In nato z veliko razliko premagal protirusko nastrojenega Poznjaka.
  Lukašenko je protestiral, da so ga odstranili nezakonito. Toda na splošno ni bilo ničesar razen hrupa.
  Kebich je zmagal zelo zanesljivo. In postal je prvi beloruski predsednik.
  Kmalu je Belorusija vstopila v območje rublja. Gospodarske razmere so ostale v krizi. Ni bilo dovolj denarja. Toda država je bila v območju rublja.
  Kebich je predlagal proces integracije z Rusijo. Zakoni so se začeli zbliževati, meje odpirati in gospodarstvo poenotiti. Nastali so nadnacionalni organi.
  Leta 1999 so bile v Belorusiji nove predsedniške volitve. Gospodarstvo je bilo po ruskem bankrotu v globoki krizi. Toda vpliv komunistov je zelo narasel. Lukašenko se je kregal z vsemi in ni ustvaril lastne stranke, druge sile pa so ga potisnile na stran. Glavni boj je potekal med Kalyakinom in Kebichem. Zenon Poznyak je v tem času izgubil priljubljenost. Tako kot Beloruska ljudska fronta kot celota.
  Komunisti so se okrepili.
  Tudi v Rusiji se je zgodovina nekoliko spremenila. Zjuganov je dobil nekoliko več glasov za predsednika, čeprav mu ni uspelo zmagati. Lebed je nekaj mesecev dlje opravljal funkcijo sekretarja varnostnega sveta. Toda na splošno to ni tako pomembno. Najpomembnejša razlika je v tem, da Černomirdin ni bil razrešen. In posledično je ostal predsednik vlade tudi po neplačilu. Kebič pa je kljub Černomirdinovi pomoči še izgubil v drugem krogu in Kaljakin je postal predsednik Belorusije.
  In v Rusiji je po odhodu Jelcina predsednik postal Černomirdin. Rusko gospodarstvo je že začelo rasti in Viktor Stepanovič je, čeprav z veliko težavo, s pomočjo Žirinovskega, ki je zasedel tretje mesto, premagal Zjuganova.
  Tako je v Rusiji Černomirdin postal predsednik, Žirinovski sekretar varnostnega sveta in prvi pomočnik predsednika. Putin je doslej ostal ob strani. Zjuganov je vodja opozicije. Primakov je še vedno minister za zunanje zadeve.
  Tako je šlo vse po načrtih. Kaljakin je nadaljeval proces integracije, vendar še ne združevanja. Gospodarstva so začela rasti. Černomirdin je vodil vojno v Čečeniji. Govoril sem z Mashadovom. In na koncu tam dosegel stabilnost.
  Černomirdin je že na naslednjih volitvah zlahka zmagal proti Zjuganovu. Tudi Kaljakin je bil zlahka izvoljen v drugi mandat. Vse je šlo bolj ali manj gladko. Belorusko gospodarstvo je raslo.
  Toda Kaljakin se ni potegoval za tretji mandat. Njegov naslednik je bil kolega Novikov.
  Tudi Černomirdin se ni potegoval za tretji mandat. Černomirdina je nasledil Žirinovski. Slednja je seveda postala veliko bolj zmerna, a povečala pritisk na Belorusijo - zahtevala pristop k Rusiji.
  Novik se je uprl. Zato je bil deležen sankcij.
  Žirinovski je bil bolj rigiden in je bolj pritiskal ... Posledično so proruske sile v Belorusiji izvedle referendum, ki je sovpadal s hudo gospodarsko krizo. In Belorusija je postala del Rusije. Kar je okrepilo protizahodna čustva.
  Leta 2014 je Žirinovski, ki je izkoristil priložnost Majdana v Ukrajini in strmoglavljenja Janukoviča, poslal vojake. Ukrajinska vojska je bila nesposobna za boj in Rusi so jo razorožili. Janukovič in Rada z orožjem sta napovedala referendum. Rusija si je priključila tudi to republiko.
  Da bi se Ukrajinci manj upirali, je Žirinovski prestolnico Rusije preselil v Kijev. In to je vplivalo na rezultate referenduma. Sam Vladimir Volfovič je bil na naslednjih predsedniških volitvah zmagoslavno izvoljen v tretji mandat, potem ko je na referendumu odpravil vse omejitve.
  Aleksander Lukašenko se je upokojil in potonil v pozabo. Putin je bil predsednik FSB do leta 2012, ko je bil star šestdeset let. In Žirinovski, ki je rad pomlajeval ekipo, ga ni zamenjal s štiridesetletnim sposobnim častnikom. Pomladil se je tudi guverner Belorusije, ki je zamenjal Novika.
  Rusija je sicer prišla pod sankcije Zahoda, a te niso bile prevelike. Žirinovski se je boril v Siriji in Iraku. Ustvaril je svojo državo za Kurde in na splošno deloval bolj odločno kot Vladimir Putin. Poleg tega je Rusija izvedla raketni napad na Savdsko Arabijo in močno zvišala cene nafte.
  Nato se je začela velika vojna med Iranom in ZDA. Kar je dodatno napihnilo cene nafte. Medtem je Rusija zavzela in priključila baltske države in Moldavijo. In potem, ko je izkoristila pretrese v Kazahstanu po odhodu Nazarbajeva, je to republiko vključila v svoj obtok.
  Izveden je bil tudi referendum in Rusija je pridobila še eno pokrajino.
  Obnova ZSSR je potekala postopoma.
  Leta 2020 je Žirinovski posodobil svoj rekord v četrtem mandatu predsednika Rusije. Ni še imel namena oditi.
  In Rusija se je gibala skozi srednjo Azijo. V Uzbekistanu, Tadžikistanu, Kirgizistanu, Turkmenistanu so se pojavile ruske čete in potekali so referendumi o pridružitvi Rusiji.
  Tako je bila država obnovljena v nekdanjih mejah ZSSR.
  Toda Žirinovskemu to ni bilo dovolj. In on je brez nepotrebnih predsodkov zasedel Finsko z vojaki. In tam seveda s skoraj stoodstotnim izidom, saj so izvedli referendum. In jo pridružil sebi.
  Tako je Rusija vračala svoje. Odnosi s Kitajsko so se nekoliko poslabšali zaradi terjatev do Port Arthurja in izselitve rumenih iz Sibirije.
  Toda za zdaj se je Kitajska bala tarnati proti Rusiji.
  Toda na Aljaski je prišlo do vojaškega udara in ruske čete so jo zasedle. In izvedli so referendum o vrnitvi v Rusijo. Hkrati je bila Amerika prisiljena priznati neveljavnost dogovora o prodaji Aljaske Rusiji.
  Tako ...
  Oleg Rybachenko se je ustavil in spet začel streljati.
  Fant je izstrelil rafal, nato pa z boso nogo vrgel granato. Razgnal je fašiste in začivkal:
  - Nepremagljivi smo!
  Tudi Margarita je izstrelila rafal, z boso nogo vrgla granato, zdrobila Fritza in zavpila:
  - In vedno združeni!
  Otroci so se borili zelo pogumno.
  Fant je spet z rafalom udaril po sovražnikih. Z bosimi prsti je na stezo vrgel granato. Zaradi tega sta trčila dva tanka. Oleg Rybachenko je zapel:
  - Slava tebi, naša ruska dežela,
  V imenu svete Rusije,
  Spoštovana družina nasvetov!
  Deklica je ponovno vrgla granato z boso nogo. Ustrelila je ducat fašistov in pela:
  - Na gori je krava,
  Bodite zdravi otroci!
  Fant je izstrelil rafal, pokosil Švabe in zacvrknil:
  - Domovina v mojem srcu,
  Na srečo bomo odprli vrata!
  In potem je njegova otroška noga vrgla granato. Je človek, ki je resnično smrtonosen nosilec uničenja.
  Margarita je tudi puščica z ogromno natančnostjo.
  Dekle ga je vzelo in zapelo:
  - Ne, budni ne bo zbledel,
  Pogled sokola, orla -
  Glas ljudstva je jasen -
  Šepet bo zdrobila kača!
  Deklica, ki je z boso nogo metala granate, jo je vzela in žvrgolela naprej;
  Stalin živi v mojem srcu
  Da ne poznamo žalosti -
  Vrata v vesolje so se odprla -
  Nad nami so se iskrile zvezde!
  In dekle se je smejalo. Proti fašistom je izstrelila rafal. Izstrelila je njihove vrste in zacvilila:
  Verjamem, da se bo ves svet zbudil -
  Fašizma bo konec...
  Sonce bo močno sijalo,
  Pot, ki osvetljuje komunizem!
  In spet dekle spretno vrže granato z boso nogo. Porivanje Hitlerjevih tankov drug proti drugemu.
  Tudi Nataša se bori. V Stalingradu so dekleta preprosto heroji.
  In pogumno si zapojejo:
  - Moja domovina je tema vesolja,
  Lahko zatrem napad hudobnih sovražnikov ...
  Ne morem iti dneva brez tebe, ljubezen,
  Pripravljen sem dati življenje zate!
  In Natasha vrže granato z boso nogo.
  Nato Zoya strelja. Lepo dekle v bikiniju. Počil bo in pokosil fašiste.
  In takrat bo od njenih bosih nog poletelo ubijalsko darilo.
  Zoya je zapela in pokazala zobe:
  - Rad uničujem sovražnike! Tako dekle!
  In spet bo lepotica začela uničenje z golimi prsti.
  In potem sproži tudi Aurora. Rdečelasi hudič bo udaril tudi po fašistih.
  In granata, ki jo bo izstrelila njena bosa noga, bo razmazala vojake Wehrmachta po gramozu.
  Deklica zacvili:
  - Tili, tili, vlečeno, vlečeno ...
  Imam moč premagati fašiste,
  Zdaj težko zavrnem!
  In spet bojevnik strelja natančno.
  Nato strelja Svetlana. Z golimi prsti je vrgla tudi eksplozivni paket.
  No, Švabi so ga dobili.
  Deklica je, odkrito povedano, skalna bojevnica.
  In kako poje:
  - Rusija bo poveličana nad zemljo,
  Vedno bomo imeli sanje!
  In štiri dekleta udarijo fašiste in kako bodo udarili vas. Na splošno so kot svetniki iz bataljona angelov smrti. In nacisti v Stalingradu to dobijo.
  Ampak postaja vse težje in težje in težje.
  Stalingrad za zdaj vztraja, a nacistom je uspelo zavzeti Suhoj. Nacisti imajo tudi močno pomorsko floto. Vključno z zajetimi britanskimi ladjami.
  Dobesedno so prežgali celotno obalo. In Turki napredujejo z juga. Postaja zelo strašljivo.
  Nataša in njena dekleta iz Suhimija so lahko odletele v Stalingrad in zajele nemško letalo iz vezanega lesa.
  In zdaj tudi v Stalingradu. Kot, ne glede na to, kako močno se trudiš, da ne bi zavzel tega mesta, ga nacisti ne zavzamejo.
  Natasha z boso nogo vrže morilsko darilo, raztrga naciste na raztrgano meso in poje:
  - Naše življenje bo čudovito!
  Zoya, ki je z boso nogo vrgla granato, je dodala in pokazala zobe:
  - Če seveda zmagamo!
  In dekle je streslo svoje škrlatne bradavice.
  Aurora, streljanje, tuli:
  - In naj bo slavljena naša domovina!
  Z golimi prsti bo vrgel tudi morilsko darilo. Zdrobil bo nasprotnike in škripal:
  - Slava Veliki Rusiji!
  In potem je Svetlana vzela besedo in vse zajebala. Izrezal sem sto nacistov. Nato je z boso nogo izstrelila granato in zacvilila:
  - Za novo luč znanosti in blaginje!
  In štiri dekleta se spet kregajo in ne bodo spustila nosu.
  Nataša je z dvema bosima nogama pobrala eksplozivni paket. In jo z vso močjo vrgla v nacistični tank.
  E-75 se je po poškodbi ustavil in začel kaditi.
  Nataša je zapela:
  - Rus se je smejal in jokal in pel,
  V vseh dobah, zato je Rus'!
  Nato je Zoya vzela in z golimi prsti na nogah izstrelila prisotnega morilca. In še en nacistični tank se je ustavil, izstreljen.
  Zoya je tvitnila:
  - Da, prihodnost je naša!
  Slava veliki Rusiji!
  Aurora je sprožila mitraljez. Pokosila je veliko fašistov. In potem je agresivno rekla:
  - Slava junakom ZSSR!
  In met njene bose noge spet poleti granata. To je rdečelasa deklica. Preprosto nepremagljiv terminator.
  In Svetlana je to vzela nase in zatrla naciste. In posekala jih je kot oster senožec.
  Nato je tvitnila:
  - Slava deželi Rusiji!
  In od udarca njene bose noge leti tako smrtonosna drobilna granata.
  Bojevnik je zacvilil:
  - Za sovjetski imperij!
  Natasha, streljanje, pravi:
  - Za največje imperije!
  In spet iz njenih bosih nog leti nekaj, kar ubija fašiste z ogromno garancijo.
  In dekle poje:
  - Slava moji domovini -
  Slava Rusiji!
  Tudi Zoya je z boso nogo vrgla granato. Odrezala je množico nacistov in zacvilila:
  - Velika Rusija - velika slava!
  In pomežiknila svojim partnerjem.
  Dekleta so seveda skoraj gola. V bikinijih, zagorela, mišičasta, lepa in z oblinami.
  Kako očarljivo izgledajo dekleta, ko so skoraj gola! In zakaj so še oblačila?
  Nato Aurora aktivno strelja. In z bosimi nogami bi odvrgel tisto, kar je ubijalo naciste.
  Potem bo zapel:
  - Za veliko domovino!
  Svetlana je še naprej streljala. Posekala je po fašistih in tvitnila:
  - Za velike dosežke!
  In lahko je izstrelil granato z boso nogo. In spet so nacisti prestrašeni.
  Bravo ruska dekleta. So ljudje najvišjega akrobatike.
  In potem sta tu še pilota: Mirabela in Anastasia. Tako kot bodo klofutali Švabe.
  Ja, Hitlerjeve horde bežijo pred takšnimi dekleti.
  Bojevnice se borijo na Jaku-9. Zdi se, da je avto zastarel. Ampak precej učinkovito. Čeprav je v hitrosti in oborožitvi slabši od Luftwaffe.
  Dekleta imajo samo en 20 mm top in mitraljez, v primerjavi z ME-262 s petimi 30 mm topovi.
  Toda Mirabela spretno manevrira in se prikrade za krilatim fašističnim jastrebom. In ga ustreli. Izloči kovino, popolnoma zažge sovražnika.
  Nato je Mirabela zapela:
  - Višje in višje in višje,
  Letala, ki letijo kot ptice ...
  Podiramo fašistične strehe,
  In hrabrost vojakov presega meje!
  In tukaj bo Anastasia brcnila naciste. Ona je dekle iz Terminatorja.
  Zdrobil bo obraze Hitlerjevih banditov in zacvilil:
  - Velika slava bo prišla za Rus'!
  In tudi z bosimi nogami pritiska na pedale. In še en Messerschmitt pade.
  Dekleta se borijo samo v spodnjicah. In počutijo se zelo dobro. Pri šibkejših motorjih hitro plapolajo. In bežijo pred sovražnimi streli.
  Mirabela, ki prekine Fritza, zacvili:
  - Ne vrana, ne moreš nas premagati!
  In spet se bojevnik odplazi na morilsko razdaljo.
  In pade nov Hitlerjev stroj.
  Bosonogo dekle ve, kaj dela. In gre ji odlično.
  Tukaj je fašist, ki poskuša z razdalje pokrivati bojevnika. In ona odide. In po nekem čudežu spet na repu sovražnika.
  In podre Fritza, cvileče:
  - Za Ruse ni nič nemogoče!
  In spet se bojevnik obupano obrne. In še en avto pade, nabit.
  Mirabela je tvitnila:
  - Resnično je bil ustvarjen mir za Rusijo!
  In spet, kako se izkaže. In kako se bo vdal sovražniku!
  Tudi Anastasia udari v nemški avto in kriči:
  - Naj bo slavljena vsa naša zemlja, naj nam ne bo nobene zvijače!
  In dekleta postajajo vse bolj ločena!
  Kaj se lahko ukvarja z njimi? Razen če je agresiven orkan!
  Natančneje, niti orkan jih ne more premagati!
  Nataša se medtem krega in poje:
  - Borili se bomo za Rusijo!
  In tudi z boso nogo bo izstrelil granato smrtonosnega kalibra.
  In naciste bo zmlel na koščke kovine in okrvavljenega mesa.
  Tudi Zoya bo z boso nogo vrgla morilsko in razbeljeno in skočila, rekla:
  - In za nov red komunizma po vsem svetu!
  In pokaže zobe.
  Nato Aurora močno strelja. Strelja se, pokosi fašiste in škripa, pokaži zobe:
  - Za doseganje napredka!
  In iz njenih bosih nog prihaja nekaj, kar lahko podre vsako oviro.
  In potem v bitki Svetlana. To je tako ubijalsko dekle.
  In je tudi blondinka. Kako reži po fašistih ... In potem iz njenih bosih nog poleti morilsko darilo. Zdrobil bo naciste in jih spremenil v hudičev plamen.
  Terminatorke bodo siknile:
  - Slava moji častni besedi!
  Komsomolska beseda!
  Bojevniki bodo streljali na fašiste. In jih postrelimo kot pobesnele pse.
  To so Terminatorske dekleta! In uničijo naciste - kakšni hudiči!
  Natasha je s patosom rekla:
  - Borili se bomo za socializem,
  Za našo Sovjetsko Rusijo,
  Za novo odlično naročilo!
  In spet ji z bose noge leti smrtonosno darilo.
  Tudi Zoya deluje precej energično. Uniči fašiste. In jih ne pusti na cedilu. In njene bose noge utripajo kot propeler.
  Bojevnik strastno reče:
  - V imenu svete Rusije,
  Rusija bo poveličana!
  In spet se bojevnik bori s polno strastjo.
  Nato Aurora z boso nogo vrže darilo smrti. Kako so fašisti razkropljeni na vse strani. In reče z jezo:
  - Jaz sem svetovni boksarski prvak!
  In potem bo Svetlana lansirala nekaj morilskega in uničujočega. In njena bosa noga je tako okretna.
  In bojevnik je zacvrknil:
  - Jaz sem najmočnejši na svetu,
  naciste bomo namočili v stranišču -
  Domovina ne verjame solzam,
  In zlobnim oligarhom bomo dali njihove možgane!
  . POGLAVJE št. 9
  Ker je sodelovala v hudih bojih, je Vedmakova nekaj dni komaj spala, zato je kljub skrajnim tesnim razmeram v zaporniški celici, zatohlosti in smradu skoraj takoj zaspala.
  Sanjala je, da se je znašla v srednjem veku in vodila upor sužnjev ter postala nekakšen Spartak v suknji! Po prvem uspehu je pogumna bojevnica, mišičasta deklica, zbrala upornike in jim ponudila izbiro voditeljev.
  Witcher je, kot je bilo pričakovano, postal vodja precej velikega odreda in za svojega prvega namestnika predlagal mogočnega junaka Turana.
  In tukaj so bili sužnji enotni. Nato so izbrali delovodje. Decimalni sistem je najpreprostejši in Witcher se je odločil, da nič ne sme biti zapleteno.
  Oboroženi s pokali in jemanjem ščurkovih polžev (v težkem spanju se je razigrala podzavest Vedmakove) so šli naprej.
  Da bi okrepila svojo avtoriteto in pretegnila noge, je Witcher hodila peš in se premikala kot mačka. Nato je deklica začela teči in z bosimi podplati tipala majhne, ostre kamenčke kamnite ceste. Toda bojevnik ni bil pozoren na bolečino, poleg tega je bila pred vsemi. Kot se je izkazalo, ni bilo zaman. Trije sovražnikovi lovci so ležali v zasedi in bi lahko sprožili prezgodnji alarm. Vodja upora je splezala na drevo in skočila na njene sovražnike. Njeni gibi so bili kot ples hibrida tigrov in kober, rahel jok in nato utihni z odsekanimi glavami.
  - Tako zlomim odpor!
  Vedmakova se ni mogla upreti igranju za javnost in sužnjem pokazala odrezane glave. V odgovor je sledil grom odobravanja.
  Kmalu so se pojavila posestva z nasadi. Izrezljane hiše so prave palače z okraski in kipi. Tu in tam so bili vidni vodnjaki. Iz enega kipa v obliki Zevsa z metuljevimi krili in usti na trebuhu, nogah in prsih je udarjalo sedem curkov. Polja so bogata, debela, z videzom zlatega bombaža, žita z velikimi klasami, čičerike in drugega. Veliko sužnjev je delalo zanje. Bili so moški in ženske, pa tudi veliko otrok. Seveda, nadzorniki, stražarji. Na splošno pa je seveda veliko več sužnjev, in to z lopatami in motikami.
  Čarovnica je dvignila doma izdelan transparent, ki so ga na hitro sešile sužnje: S podobo meča in motike! Drugi sužnji so planili v napad.
  Medtem je več sužnjev in sužnjev viselo na palicah z rokami in nogami, prebodenimi z žeblji. Zdi se, da so bili ti otroci krivice obsojeni na muke. Ko je zagledala bližajoče se osvoboditelje, je križano dekle zavpilo z nepričakovano močnim glasom:
  - Prišlo je maščevanje, premagajte lastnike!
  Vodja Witcherja je kot vedno pred nami. Njen polž ščurek se je vzdignil in podrl dva stražarja naenkrat. Ostali so se umaknili, eden od njih se je iz strahu celo zaletel v lastno sulico. Iz razbitega trebuha so prišla čreva. Deklica se je nasmehnila:
  - Šibki bojevniki ste, če se bojite konja!
  Miloslava, ki je postala njena oškodovanka, se je borila na njeni desnici, sekire v rokah dekleta, kot britev spretnega brivca. Tako slavno poseka borce.
  Tudi Turan ni popustil. Izstrelil je kamen, ki je stražarju zlomil prsi in vstopil v boj. Jasno je bilo, da mu je dobro delalo trdo delo, ne pa mišice mlinskega kamna. Res je, Witcher se je premikal hitreje.
  Sužnji so prenehali delati, vendar še niso vstopili v boj. Očitno so bili zmedeni. Res je, isti nemirni fant, ki je skočil do delovnih fantov, je zavpil:
  - Strahopetci! Kdor je za mano, je heroj, kdor je brez mene, je zanič pujs!
  Prvi so se odzvali fantje. Planili so proti nadzornikom. Tukaj je en tip pri kakšnih štirinajstih letih, ki je svojega "skrbnika" tako udaril z motiko, da mu je glava raznesla kot bučo. Uspelo je in drugi sužnji, tudi običajno skromna in potrpežljiva dekleta, so planili v boj.
  Bitka je zdaj postala kaotična, toda številčna premoč in tudi obup sta bila na strani sužnjev. In so seveda prevzeli.
  Uspeh je tisto, kar je težko pričakovati od dekleta, ki se je naučilo tik pred njenimi očmi. Spopadla se je s stražarjem, ki jo je začel pritiskati. Tako ga je prevarala, potegnila meč nazaj in ga zadela naravnost v vrat.
  - Temu pravim prigrizek! - se je šalila deklica. - Pazi, da se ne napiješ!
  Prvo posestvo je bilo hitro osvobojeno, odred je rasel pred našimi očmi. Upor se je razširil, zajel je polja kakor požar. Čarovnik je galopiral in hitel naprej. Jezdeci so hiteli proti njemu, praviloma so ga dobili na vrh glave. Toda stražarji se niso dali. Boj je bil še posebej trdovraten pri vodnjaku s sedmimi strunami. Sem so plantažerji poslali v boj svojo konjeniško rezervo.
  Pogumni čarovnik je bil obkoljen z vseh strani. Rešila jo je le izjemna gibčnost posebej zamaščenega ščurkovega polža. Tukaj je natančen napad in sesekljan nasprotnik pade. Vendar je bila deklica najprej ranjena v ramo, nato v trebuh, nato pa so ji skoraj odrezali nogo. Nato je Witcher začel metati majhna bodala. Ostri kot britev so zašli v oči in včasih v usta. Vendar je bila večina vojakov zaradi vročine napol golih in za take vojake je bilo dovolj prebadanje prsi. Več konjenikov je padlo, ostali pa so povečali pritisk. Mečev je bilo toliko, da so v gibanju spominjali na glavnik. Tako se zlivajo z vseh strani.
  Toda Miloslava, Passa, Turan in drugi sužnji so prišli pravočasno. Ko so se razrezali v vrste, so hodili kot drsališče, videli ste, kako so odletela trupla, oboroženi sužnji pa so jim z vso močjo hiteli na pomoč.
  Pehota je napadla konjenike, izčrpani sužnji so se maščevali za njihovo bolečino in ponižanje.
  - Obkrožite sovražnika in mu ne dovolite, da pobegne! - Poveljuje Witcher.
  Pred njenimi očmi je padel suženj s posekano glavo, a za njim je padlo ducat stražarjev.
  - Zapiši v številkah! - je ukazal mladi vodja upora.
  Vedno več sužnjev je stopilo v boj. Videti je bilo, kako so se fantje v teku povzpeli na konje, se pognali na jezdece, se lotili zob in nabrušenih kamnov.
  Zdelo se je, da sužnji ne poznajo strahu, maščevali so se za dolgoletno ponižanje, ko jih nihče ni imel za ljudi. Poleg tega so se mnogi od njih rodili svobodni in še niso pozabili omamne arome volje.
  Ko je končal z "montiranim" odredom, je Witcher nadaljeval. Zadnja resna ovira na njegovi poti je bil otrok, posekan z velikih dreves. Tam je bilo nameščenih kar veliko število stražarjev.
  - Preiščite posestva in zgrabite lestve. - je zavpila. - Če to ni dovolj, jih naredite sami.
  Sužnji so v naglici izdelali jurišne naprave.
  - Stopnice naj bodo široke, da lahko po njih hodi več bojevnikov hkrati. - je poudaril Witcher.
  Na drugih posestvih je poboj še vedno divjal. Ponekod so služabniki prešli na stran upornikov, ponekod pa so se uprli iz navade. Nadzorniki so bili hitro ubiti - to še zdaleč niso bili najmočnejši bojevniki. Detinec je postal zadnja trdnjava sovražnega odpora. Witcher je kot vedno prvi preplezal zid. Večkrat je bil zadet s puščico, a je s ščitom odbil smrtonosne darove. Najbližji bojevnik je prejel tako močan udarec, da je kljub temu, da se mu je uspelo odbiti, z glavo padel s stene.
  Miloslava je uspela ujeti stražarja in s tem odvrgla sovražnika. Prelaz Sneguljčica je že s samim videzom očaral sovražne vojake. Medtem ko so gledali njeno hitro dvigajoče se oprsje, z zapeljivimi oprsji, je deklica z nogami udarila v dimlje in nato zarezala. Witcher, ko je splezal na stene, je posekal brez usmiljenja. Sovražnik je že izgubil bojni duh in vse več sužnjev je plezalo na zid. Prebili so se, stopnic je bilo veliko in stražarji niso imeli časa, da bi jih vse odbili. Na dnu pa so ležali mrtvi in ranjeni sužnji, napad ni minil brez izgub. Tako sta se suženj in stražar spopadla in padla z velike višine. Bila sta poškodovana, vendar sta ostala živa in se še naprej dušila.
  Nemirni deček, ki ga je Witcher pozabil vprašati za priimek, je bil tudi na steni. Izkoristil je svojo majhno postavo in skočil med policistove noge, nato pa ga z obema nogama brcnil v rit, hkrati pa ga je udaril pod kolena. Poletel je naprej in trčil v vile, ki jih je držal odrasel suženj ...
  - Tako sem se ujel, da sem boleče ugriznil! - Fant je iztegnil svoj tanki jezik in dražil stražarje.
  - Oh, ti mala bosa kača! - Borec, ki je stal na desni, je preklinjal in z mečem posekal dečka.
  Fant je tudi tu odstopil in si pljunil iz pipe v oko. Kako obupno je kričal sovražnik in zlomil vrste. Fant se ni obredil in ga je pokončal z mečem. Otrokove roke, čeprav tanke, so bile žilave in močne - utrjene s trdim delom.
  Tudi drugi fantje so pokazali pritisk, se borili kot hudič, cvilili in zmerjali, izbirali bolj kul izraze!
  Hitro jim je uspelo počistiti zid, toda v notranjosti se je bitka malo zavlekla, lastniki so se obupno borili v strahu pred maščevanjem sužnjev. Res je, zaraščeni trebuhi so slabi pomočniki v boju z besnimi sužnji.
  Glavni lastnik, šejk Samuma, je poskušal pobegniti skozi podzemni prehod. S seboj je vzel vrečo kamenja in zlata. Mogoče je imel priložnost, a ga je pohlep pustil na cedilu. Lepo dekle, Rakhita, in celo z bakreno barvo kože, je prevelika skušnjava.
  - In sledi mi prasica! - Šejk jo je prijel za puhaste lase.
  - Ni treba, sam bom šel, gospod! - je prosila.
  - Ne kurba! rad te nosim! - se je nasmehnil sadistični veljak.
  - Ampak boli! - sužnja je začela tresti svoje gole noge.
  - Ko se umijemo, te bom ukazal obesiti za lase in zažgati. - Šejk se je mesojedo obliznil.
  - Ti si zver! Ampak ljubim te, verjemi mi!
  Deklica se je stisnila k svojemu lastniku, ta pa je svoj umazani smrček prilepil na njen čisti obraz in jo začel lizati. Nato je Rakhitina roka na šejkovem pasu našla bodalo in ga z vso močjo zarila v njegov otekel trebuh.
  - Tukaj je zarod teme za vas.
  Šejk je odvrgel torbo in razpustil lase. Z rokami je poskušal zapreti globoko luknjo, čreva so padla ven.
  - Stvor! Echidna! - je zarenčal.
  - Ne! Storil sem, kar je bilo pošteno! Koliko deklet in moških ste mučili? Otroke je celo nabijal na kol in jih pribijal na stebre. To je samo maščevanje! - je vzkliknila deklica.
  - Prekleto!
  - Boginja! Bičali ste me! - Sužnja je z nogo udarila v šejkov debel, krvaveč trebuh.
  - Malo me je pretepel! - Zasopihal je.
  - Toda v meni teče plemenita kri! - Bosonoga sužnja je zabliskala z zobmi.
  - Nič, kurba! Čete bodo zatrle upor, ti pa boš tako mučen, da se ti bom zdel kot angel! - Šejk je našel moč, da je zarenčal.
  - Zakaj imajo bogatejšo domišljijo od vaše? - Deklica je iztegnila jezik.
  - Dovolj zate! "Bogataš se je trzal in ječal. - Boli! Prinesi mi facifi mazilo.
  - Zakaj za vraga? - je sarkastično vprašala deklica.
  - Dal ti bom to vrečo zlata. - prosil je šejk.
  - On je že moj! Dobro, samo iz dobrodelnosti, kje je facifi mazilo? - Deklica se je zvito nasmehnila.
  - Poznate omaro v obliki leteče krave? - Bogataš je jecljal in sopel.
  - Da! Videla sem tako lepo s kamenčki.
  - Torej morate dati roko v glavo in zlahka vzamete škatlo z mazilom. Pridi k meni in me namaži. - je zamrmral šejk in skoraj izgubil zavest.
  - Tudi podlež si zasluži zdravniško pomoč. Počakaj me!
  Dekle je steklo v sobo. Ni ji bilo mar za bogataša, toda tako dragoceno mazilo je zelo redko in bi bilo koristno za upornike. In potem bo osovraženega čudaka predala upornikom.
  Sužnji so že zbežali v svoje sobe. Dva sta videla lepo napol golo dekle. Zdravi fantje, lačni ženske naklonjenosti, so hiteli k njej. Deklica je trdo delala, bila je mišičasta in je zato zlahka odrinila napadalca s svojimi močnimi nogami in zavpila:
  - Če hočeš dobiti denar. Samo vedi, da je v kleti agresiven tip z vrečo zlata.
  - Ne maramo agresije! - Fantje so ironično ugovarjali.
  - Ampak on je tudi bogat! - Dekle me je dražilo.
  - Potem je bolje, borimo se! Kje je klet? - Uporniški sužnji so klepetali.
  - Sledi moji roki! - sužnja je zamahnila z desnico.
  Mladi, črni sužnji so hiteli tja, kamor je kazala njena pestiča. Deklica se je nasmehnila in stekla v sobo. Oprema je bila precej bogata, a kaotična. In tukaj je sama omara, ulita iz zlata. Rakhita je, ne da bi dvakrat premislila, vtaknila roko. Zdrsnila je notri in v tistem trenutku se je čeljust zaprla.
  Lepotica je kričala, njeni kot britev ostri zobje so ji odrezali krtačo.
  - Oh, kako boleče je! - je zavpila, nato pa iztisnila. - To je tako zlobno!
  Kljub divji bolečini si je deklica mrzlično poskušala poviti roko. Vitchakova, ki je slišala ženske krike, se je odločila, da je nekdo posiljen, in hitro vdrla v sobo. Ko je videla lepotico, prepojeno s krvjo, je zavpila:
  - Kdo si je upal narediti to?! Potegnil mu bom dostojanstvo v rit! - V navalu jeze je lahko bojevnik nesramen človek.
  Iz Rakhitinih oči so tekle solze, ne toliko zaradi bolečine, ki jo je čutila, sužnji ni bilo tuje, da so jo večkrat bičali, ampak zaradi spoznanja, da je zdaj invalid.
  - On je! - Deklica je pokazala na omaro.
  - Če je tako, potem je grozno! - Witcher je režečo se žuželko močno udaril po glavi. Trk je strukturo upognil, mehkejše zlato pa se je odkrušilo. Bojevnica je nadaljevala s pretepanjem, dokler ni omarice zdrobila na koščke.
  Deklica je opazno prebledela in snežno bela Passa je skočila k njej. Spretno je napela podvezo in ustavila krvavitev. Witcherova je izvlekla odrezano roko, ud je bledel, a je bil še vedno topel.
  - Super! - Khirova moramo poklicati. Mogoče ga bo vzgojil. - Bojevnik je glasno zažvižgal.
  Passa je vprašal:
  - Kdo ti je dal idejo, da si vtaknil roko sem?
  - Samma!
  - Kaj si dal vase? - Witcher je bil presenečen.
  - Ne, temu čudaku je ime Samuma. - je popravilo dekle.
  - Če je tako, potem ga je treba razčetveriti. - Bojevnica je zasvetila z očmi.
  - V kleti je in resno ranjen. Imeli boste čas, da ga ujamete. Če ne umre.
  Čarovnica je poskušala zadržati krtačo, ko se je nenadoma spremenila v spolzkega kuščarja, ki se je poskušal izmuzniti. Če bojevnik ne bi bil tako spreten od rojstva, bi ji morda uspelo. Poleg tega ni prijela za rep, ampak za vrat.
  - Vau, nenavadna čarovnija. Moramo ga pokazati Khirovu.
  Obraz ranjene deklice je postal mat in izgubila je zavest.
  Passa jo je pravočasno ujel:
  - Živčno dekle, a lepo! Škoda bi bilo, če bi ostala pohabljena.
  - No, upam, da se da to popraviti. Samo Khirov je nekje zamudil, obljubil je, da bo poleg mene. - Witcher je nezadovoljno skomignila z rameni.
  - Tukaj sem! - Čarovnik je skočil izza vrat. - Čutim čarobnost.
  - In držim ga v rokah! - je zabrusil Witcher.
  - No, tudi to ni slabo! To je mešanica meduze in kuščarja, vidite, da je prosojna, vidite tri srčke, ki bijejo. - Čarovnik se je nasmehnil.
  - Zakaj je to impresivno? Deklica je izgubila roko in nadomestila jo je kuščarska meduza. Mislim, da kljub vsej spretnosti takega bitja to ni ravno enakovredna zamenjava! - Bojevnik nikakor ni bil nagnjen k šali.
  - Toda eden od delov telesa lahko lebdi in to sploh ni slabo. Nekakšna velesila! - čarovnik je premeteno pomežiknil.
  - Kaj je sestavljeno, ker je invalidnost? - Nisem razumel Witcherja.
  - Kako naj rečem! Navsezadnje ni več le žival, ampak del ženskega telesa. Toda upravljanje z živaljo je težko. Zdaj se lahko ta majhen kuščar skrči in zdrsne skozi vsako razpoko ali zleze skozi steno. Poleg tega je praktično nevidna, ta vrsta je kot kameleon. - čarovnik je začel razlagati.
  - Pulsar! - je rekla in pokazala Passovo navdušenje. - Nisem mislil, da je to mogoče. Odrežite krtačo in naredite vohun.
  - Zgodi se, da poraz obljublja velike težave, vendar je to le odraz prihodnje zmage. - je opazil čarovnik.
  - Torej je ne boste razočarali? - je pojasnila Vedmakova.
  - Ne! V vojni hrabrost in dobra inteligenca prinašata zmago. Za zadetek moraš najprej videti tarčo, drugače si izpahneš pest. Da pa se težave ne bi zgodile, je treba rano zaceliti. - tiho je odgovoril Hirovo.
  - Ni dobro, da je dekle pohabljeno. Navsezadnje jo bo to iznakazilo! Ali ji lahko naredite človeško roko, ki je videti kot pravi ud? - je vprašal Witcher.
  - Bom pomislil! Mogoče ga lahko popravim. Na splošno je večina čarovnikov veliko boljših pri ubijanju kot pri zdravljenju. - je s poudarkom poudaril Khirovo.
  - Strinjam se s tem! Vsak norec lahko pohabi, vsak pameten pa ne more ozdraviti. - Čarovnica je, da bi bila prepričljiva, celo zavrtela prst na svojih templjih.
  - Veliko nesramnih krvnikov - malo lečečih zdravnikov!
  Sužnji so odvlekli lastnika Samuma, zdi se, da je umrl. Rakhita je prišla k sebi, njen obraz je bil izkrivljen od sitnosti.
  - Spet je vse prevaral! Odšel je, ne da bi plačal račune.
  - Dal ga bom obesiti! - Je rekel Witcher. - Naj bo njegovo truplo v svarilo vsem, ki so zlobni in pohlepni. Pohlepen človek je vedno radodaren s solzami razočaranja!
  - Razumno je! Toda kdo mi bo vrnil roko? - Dekle je bilo pripravljeno na jok.
  - Tukaj je! - je nakazal vodja upora.
  Khirov se je priklonil, v njegovih rokah se je zasvetila vrvica.
  - Ne skrbi! Ne moreš biti pohabljen. Torej, Rakhita, boš moral postati odličen vohun. Želiš se maščevati vsem bogatim in močnim v tem imperiju.
  - Seveda. Ne bodi suženj, ponižan v prahu! - je vzkliknila deklica.
  - Torej nam lahko pomagate! Ta imperij je slabo voden, zato bo grob popravil grbasti sistem! - Čarovnik je iz svojega kazalca izpustil žarek energije.
  - Čudno! V tebi vidim veliko energije. In modrost! Pripravljen sem se vam pridružiti! - je vzkliknil suženj.
  - Prizadelo vas bo, vendar boste lahko prevladali! Brez bolečine ni hrabrosti, brez hrabrosti ni zmage! - je izjavil čarovnik in pokazal filozofsko miselnost.
  "Sem ženska, kar pomeni, da sem navajena vzdržati." - Rakhita je prikimala.
  - Ko nimate dovolj potrpljenja, vam bo pomagalo petje! - se je pošalil Khirov.
  Vsi so se smejali. Witcher je bil dobre volje. Štart je bil zmagovit, kar pomeni, da ni časa za izgubljanje. Najprej je treba oblikovati vojsko sužnjev, preden pobegnejo. Ljudje smo torej kot železo, preden se ohladi, mu daj želeno obliko. Bojevnica je stopila na steno, se povzpela na podij in z grmečim glasom ukazala:
  - Razpihajte zbor, da se vsi zberejo!
  Passa je vprašal:
  - Tudi ženske?!
  - Da! Potrebovali bomo vsak meč. Pohitite, a vedite, da ropov ne bo, vse si bomo enakomerno razdelili.
  Pobiranje sužnjev je trajalo kar nekaj časa, morali smo uporabiti celo biče. Witcher sama je bila prisiljena pomagati tistim redkim, ki niso izgubili glave in omejiti rope. Deklica je petim najbolj vnetim razbojnikom dobro udarila po ušesih in enemu celo odsekala glavo. Kapljice krvi so ji padle na obraz, Witcher jih je pohlepno oblizal. Delovalo je. Občni zbor je potekal v temi ob soju bakel. Osvobojenih sužnjev je bilo na tisoče; Witcher je celo na oko ocenil, da jih je bilo najmanj dvanajst tisoč, čeprav so med njimi bili številni otroci in ženske.
  Nastopila je z najvišjega stolpa v Detinetsu. Na nasprotni strani je stal čarovnik, ki je nadzoroval celotno zbiranje. Sužnje so brutalno izkoriščali, šibke pa usmrtili ali zaklali. Torej na splošno, če vzamemo fizične parametre, so izgledali kot dobri borci. Potrebujejo samo usposabljanje. Vedmakova je imela vnet govor. Še posebej vztrajno je razlagala, da je treba ustvariti veliko osvobodilno vojsko.
  - Enotnost, pogum, nesebičnost so ključ do zmage, svobode, sreče! Brez discipline ni vojske in brez vojske ne moreš dobiti svobode! Delo nas je naredilo močnejše, pomnoženo z inteligenco nam bo dalo svobodo in skupaj s srečo prineslo srečo!
  Postanimo torej eno in odvrzimo verige! - je spregovoril bojevnik.
  Sužnji so svoje odobravanje izrazili z glasnimi vzkliki! Samo en suženj, s številnimi brazgotinami in ponosnim pogledom, je molčal. Njegov pogled je izražal najskrajnejšo mero prezira.
  Witcher je ponovno predlagal izbiro enega samega vodje upora!
  - Poveljnik je kot vrh piramide - mora biti samo eden, sicer se bo še tako močna struktura zrušila!
  Sužnji so kričali:
  -Prav! Vodi nas.
  -Si velik bojevnik in boš naš vodja! - nepričakovano je deček uspel zavpiti vse.
  To je Vedmakovo presenetilo: kako je to sploh mogoče? Pogledala je natančneje; v otrokovih rokah je bilo nekaj podobnega pihalniku, le debelejšega. In s pomočjo te naprave je ropotal.
  - Fant bo prišel daleč! Kako mu je ime? - je vprašal bojevnik.
  - Kurec! Konkretno sem ugotovil. - je predlagal Passa.
  - Preprosto ime! - Witcher je očitno pričakoval nekaj bolj eksotičnega.
  - Zakaj zapletenost!
  -Razpisujemo glasovanje! - je napovedal čarovnik. Njegov glas je bil tako grmeč, da so se palme tresle. - Kdor je za to, da je bojevnik Witcher vodja, naj dvigne desno roko! Glasujte za resnico, svobodo in čast! In tvoje življenje bo postalo takšno, da ti bodo bogovi zavidali! -
  Sužnji, prevzeti od navdušenja, so skoraj soglasno dvignili roke v zrak. Videti sta bila kot bojevnik in njuna soglasnost je nakazovala, da je morda Khirov tukaj uporabil svojo magijo.
  Ali ni res, da jim je njegov prihod dal svobodo in priložnost, da se počutijo kot pravi ljudje. To pomeni, da je Witcherja naravno pozdraviti kot dež v suši. Na obrazih nekdanjih sužnjev je bilo vidno veselje. Bilo je, kot bi se zbudil.
  Tu je med splošnim veseljem stopil naprej mogočni suženj, bogato okrašen z brazgotinami. Je rekel s svojim globokim glasom.
  - Bilo je in bo veliko takšnih, ki želijo voditi k sreči. Toda ali imate moralno pravico do tega!
  - Katera!? - Čarovnica je razkrila usta, polna zob. Bicepsi na njegovih golih rokah so se izbočili.
  - Kdo si ti?! Potomec plemiške družine ali meščan. Ali morda celo pobegli suženj, kot je Zhissor. Tudi on je veliko obljubljal, a življenje končal na grmadi. In z njim dvajset tisoč sužnjev. - mogočni suženj ga je prekinil.
  - Tu bo veliko odvisno od nas samih. Na tebi vidim brazgotine, najverjetneje nisi rojen suženj, razlikujem rane od biča ali meča s sulicami! - je dejala Vedmakova.
  - Uganil si mi neznanega bojevnika! Sem grof de Force, potomec mogočnih kraljev. Toda ali poznate ime svojega očeta? - je vprašal plemeniti suženj.
  - Plemstvo družine ima enak odnos do poguma kot dolžina las do inteligence! - je odvrnila Vedmakova in takoj dodala. - Nobena hrabrost naših prednikov ne bo pomagala strahopetcu!
  - Lepo govoriš. Kot sejemski norček, kako pogumno je tvoje srce? - suženj se je grozeče namrščil.
  - No, kakšen junak si! Grof, a meril si se s suženjsko usodo, kje je bil tvoj ponos in pogum! - The Witcher je že začel navijati.
  - Imel sem svoje razloge za to. In katere, vam ni treba vedeti, manj znanja pomeni, da je lažje umreti! Izzivam te na smrtni boj in če nisi pogumen le v besedah, boš sprejel izziv! - je zarjovel grof de Force.
  - Lahko ste prepričani! - je zabrusil bojevnik.
  Sužnji so očistili areno. Witcher je prišel dol in preveril meč. Nasprotnica ji je stala nasproti. Imel je svoje orožje, dva ostro nabrušena meča. Za vsak slučaj ji je bojevnik iz nedrja potegnil še en meč.
  Grof de Forsa je bil precej višji od Witcherja, precej širši v ramenih, čeprav se ni zdel tako mišičast in izklesan, dekle, vredno postati svetovni prvak v fitnesu. Vendar maščobe ni bilo, kite pa so bile napete in otekle. Poleg tega je bilo v vsakem gibu čutiti veliko doživetja, poskočna hoja pa je povedala veliko. Na njihovih obrazih se je pojavil nasmeh, ki ni bil več prezirljiv, ampak prej sočuten.
  - No, v težavah si, punca! Ne bodo vam zavidali. - Grof ji je pokazal svojo pest.
  - Zakaj si tako samozavesten? - Čarovnikova razdraženost se je okrepila.
  - Zmagal sem na številnih borbah in turnirjih. V mojem kraljestvu sem veljal za enega najboljših borcev, mnogi so me imeli celo za najboljšega. - Forsa, je stresel prsne mišice, ki so bile videti kot dva ščita, ki stojita drug poleg drugega.
  - To je zato, ker ste se borili samo s plemstvom, oni pa so se izrodili in zredili. Če bi se razumel z nadarjenim navadnim prebivalcem, bi ti od slave ostalo malo! - samozavestno je odgovoril Witcher.
  - Pes, ki laja, adijo, palica, oziroma moj meč, še ni hodil po mojem hrbtu! - Vsa polnost arogance se je vrnila grofu.
  - To je zelo zanimivo! Rezilo iz najmočnejšega jekla rjavi v rokah klepetulja in strahopetca! "Vedmakova ni nehala blesteti s svojo zgovornostjo.
  - No, to najverjetneje velja zate, prasec! - je zarenčala Forsa.
  - Mogoče bomo nehali mečevati v jezikih in uporabimo nekaj močnejšega! - Witcher je igral elegantno osmico.
  - Vzajemno!
  Grof in vodja upornikov sta se srečala iz oči v oči. Meči so se hitro premikali in udarjali z vso močjo. Od udarcev so padale iskre in slišalo se je zvonjenje.
  Grof je napadel večkrat. Poskusil je s tehniko dvojnega soda, vendar je Witcherjeva odbila napade in ugotovila, da ima njen plemeniti nasprotnik dostojno hitrost.
  - Kaj igraš!
  - Na niti smrti!
  Grof je spet sprožil niz udarcev, poskusil je zapletene kombinacije. Vedmakova se je rahlo umaknila in izvedla protinapad ter rahlo ujela nasprotnico v prsi.
  Preučevala je gibe izkušenega bojevnika in si vzela čas, da ga je pokončala. Grof se je nasmehnil in oči so se mu zaiskrile:
  - Sploh nisi tako preprost! Morda niti popoln suženj, čeprav hodiš bos.
  - Rodil sem se svoboden in živel v gozdu! Moj vrat še nikoli ni poznal jarma. Nepredstavljivo je podrediti se sili. Resnično svoboden človek se podreja trem stvarem - razumu, ljubezni, Bogu. Suženj v svoji duši je pokoren - strastem, poželenju, božjim služabnikom! - je čudovito odgovoril Witcher.
  - Glede zadnjega imaš prav! Vi ste tisti, ki imate res prav, ti duhovniki in duhovniki so mi nastavili! - Grof je izvedel dvojno pahljačo, nato tehniko "školjke", a ni bil uspešen. - Z veseljem se bom pogovoril s tabo ob kozarcu vina, razen če te seveda ne ubijem.
  - Vrček vina je kot ocean - če te zanese, izgubiš tla pod nogami! - je rekel bojevnik.
  - Vendar se počutiš bolj svobodnega. Kaj pa ta tehnika?
  Držal je trizob, nato metulja. V odgovor je Witcher udaril sestanek močneje. Grof se je opotekel in se umaknil. Nato se je tekmovanje spet nadaljevalo, Forsa se je premikal kot navit, spoznal je, da je njegov nasprotnik premočan, da bi jo vzel brez slovesnosti. Nato je grof, ko je Witcherja navadil na določeno zaporedje gibov, nepričakovano spremenil pot meča in dekle udaril po mišičastih, a tudi ženskih prsih. Tekla je kri, praska je bila globoka. Rana Witcherja ni zlomila, ampak ji je, nasprotno, dala moč. Dekle je šlo v ofenzivo, meči so se utripali in izvajali bizaren ples. In čeprav se je od zunaj zdelo, da je bojevnica popolnoma izgubila glavo in je bila besna, sta jo življenje v gozdu in lov že od otroštva naučila ohraniti zdrav razum v najhujši bitki. Grofu je bilo težko zadržati tak pritisk, umaknil se je s težavo pariranja. Vedmakova je ujela trenutek, ko se je suženjski dostojanstvenik odmaknil, kot bi ga udarila pod koleno. Udarec je zadel tetivo in grof je popustil, njegova hitrost je padla. Potem je deklica imela svojo tehniko, sama si jo je izmislila in jo poimenovala devetglavi zmaj. Samo dobro izurjen borec bi lahko izvedel kaj takega. Poleg tega je bil zadnji deveti napad skoraj neustavljiv. Tukaj je šlo za mehaniko, ki je odbijala napad, roka je bila preveč oslabljena, parirala je napade, zato je zadnji napad končal. Prvič je bojevnik izvedel tehniko na dokaj spretnem in hitrem partnerju, in ko je zadihano odvrgel meč, je postalo jasno, da je novost uspela.
  Grof je prebledel, izgubila ga je moč.
  - Ti srečna prasica!
  - Pravzaprav ne! Sreča je nestabilna kot pesek - le trdo delo jo bo povezalo s cementom.
  Witcher je ponovno ranila svojega sovražnika, vendar ne globoko - ni želela ubiti ali pohabiti. Ponovno je udarila, skočila je, grof ji je mehanično pariral in bojevnik je z njeno paličasto nogo izbil meč. Izkazalo se je, da je suženj dostojanstvenik popolnoma neoborožen. Čarovnica je odvrgla svoje meče, planila na sovražnika in spotaknila grofa. Njene roke so njegov ud stisnile v ključavnico.
  -Ali obupaš? - Panterjeve oči so se zaiskrile.
  - Štejem predajo bosonogemu sužnju!
  Witcher je vneto ugovarjal:
  - Ne suženj, ampak borec za pravično stvar! Sami ste bili suženj in ste razumeli, kaj je ponižanje, toda to so drugi ljudje, nič slabši od nas. Zato vprašajte svojo vest!
  . POGLAVJE št. 10.
  Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova sta se borila na prvi črti. Fant in deklica sta se dolgotrajne vojne že precej dolgočasila. Nenehno ubijanje in streljanje postane tudi dolgočasno.
  To je kot igra. Ista strelska igra bo prej ali slej postala dolgočasna.
  Otroci so bili utrujeni od streljanja in nenehnega metanja granat z bosimi nogami.
  Fant je obrnil. Pokosil fašiste.
  In rekel:
  - Maeta!
  Deklica je vrgla granato z bosimi nogami. Raztresla je Fritze in veselo zakibljala:
  - Imeli bomo nove, zelo velike zmage!
  Ampak to postaja dolgočasno. Celo dejstvo, da se od fantovih bosih nog Hitlerjevi tanki sunejo na bok.
  Oleg je nato začel komponirati.
  Še ena alternativna zgodovina. Zjuganov ni glasoval za Stepašinovo kandidaturo, prav tako ne tri komunistične frakcije.
  To se je končalo z razpustitvijo državne dume in predčasnimi volitvami septembra 1999.
  Seveda so bili komunisti močnejši kot kadarkoli. In so šli na volitve, opirajoč se na dosežke vlade Primakova, kjer so odigrali opazno vlogo. Blok Unity še ni bil ustvarjen. Putin se ni pojavil kot premier. In invazija militantov v Dagestanu je samo dodala več glasov levici in uničila moč oblasti.
  Na splošno se je vlada izkazala za neorganizirano. NDR je oslabel in propadel, nove pripravljene stranke pa ni bilo. In Stepašin, ki je bil imenovan za predsednika vlade, ni vodil stranke na oblasti. In potem ga je Jelcin popolnoma odpustil.
  Skratka, parlamentarne volitve so prinesle prepričljivo zmago levice.
  Zmagoslavje komunistov je bilo impresivno. Poleg tega blok Primakov-Lužkov ni imel časa za sprostitev. A se mu je vseeno uspelo prijaviti skupaj s kmeti. In zasedel drugo mesto. Tretji je bil "Yabloko", ki je imel dober PR. LDPR je zasedla četrto mesto. Toda v veliki meri zaradi dejstva, da so propredsedniški kanali aktivno promovirali to stranko.
  In Jelcin je Žirinovskemu celo podelil, bolje rečeno, podelil čin generala.
  Vse se je torej zgodilo po posebnem scenariju.
  Opozicija je prevzela oblast v državni dumi. In Jelcin se je strinjal, da bo prostovoljno odšel, in uradno imenoval Primakova za svojega naslednika. Zjuganov je postal predsednik vlade in desna roka.
  To je komunistom na splošno ustrezalo. In kompromis je bil dosežen. Basayev in Khattab sta bila prisiljena zapustiti Dagestan. Niso pa poslali vojakov v samo Čečenijo.
  Tam je kmalu izbruhnila državljanska vojna in delitev na več frakcij.
  Rusija je pomagala Mashadovu in Kadirovu. Primakov je zlahka zmagal na ruskih predsedniških volitvah. Drugi je nepričakovano postal Žirinovski - ki v svojem volilnem telesu ni imel drugih konkurentov, liberalec Javlinski pa ni bil njegov tekmec.
  Oleg Rybachenko je prekinil svoj esej. Ne, ni zanimivo. Spet že obdelana tema, po Primakovu, Zjuganovu in obnovi ZSSR. Utrujen od tega!
  Morda bi bilo kaj bolj zanimivega za sestaviti. Na primer o prostoru.
  Fant se je začel domišljati.
  Nova prestolnica velikega ruskega imperija se je imenovala Petrograd-Galaktik. Ustanovljen je bil v ozvezdju Strelec, skoraj v samem središču galaksije. Tako zvezde kot planeti so bili tu veliko gostejši kot na obrobju Rimske ceste, kjer je stara Zemlja našla zavetje. Sile Zahodne konfederacije so bile popolnoma izgnane iz jedra. Vendar vojna ni minila brez sledu: na tisoče planetov je bilo uničenih, od Zemlje pa so ostali le spomini. To je bil glavni razlog za selitev prestolnice v najbogatejše in najmirnejše mesto v galaksiji. Tu se je zelo težko prebiti, zato je tudi v razmerah totalne vesoljske vojne, kjer je fronta abstrakten pojem, zaledje pa konvencija, jedro postalo glavna ruska baza in industrijska trdnjava. Prestolnica je rasla in popolnoma pogoltnila planet Kišiš ter se spremenila v velikansko metropolo. Velikansko mesto, ki lahko naredi vtis na vsakega razumnega posameznika. Škrlatno nebo so rezala številna letala.
  Maršal Maxim Troshev je bil poklican k ministru za obrambo, supermaršalu Igorju Roerichu. Prihajajoči sestanek je bil znak močno povečane sovražne dejavnosti. Vojna, naveličana vseh, je kot grabežljivi lijak požrla vire, v njej je umrlo na trilijone ljudi in nihče ni mogel doseči želenega uspeha. Militarizacija je pustila pečat na arhitekturi Petrograd-Galaktika. Ogromni nebotičniki stojijo v urejenih vrstah in predstavljajo polja na mestni šahovnici. To je maršala nehote spomnilo na oblikovanje vesoljskih armad. Med zadnjo bitko so svoje položaje zavzele tudi velike ruske zvezdne ladje, ki so nato nenadoma prekinile formacijo in zadele sovražnikovo vodilno ladjo. Dobro premišljena bitka se je spremenila v tesno bitko, nekaj ladij je trčilo in eksplodiralo v pošastno svetlih bliskih. Vakuum je postal obarvan, kot bi izbruhnili velikanski vulkani in naenkrat stekle ognjene reke, potoki peklenskega plamena so prestopili bregove in jih prekrili z uničujočim valom. V kaotičnem boju je uspeh spremljal vojsko Velike Rusije, a zmaga je imela izjemno visoko ceno. Več tisoč zvezdnih ladij se je spremenilo v tokove osnovnih delcev. Res je, sovražnik je utrpel še večje izgube. Rusi so se znali boriti, toda konfederacija, ki je vključevala številne rase, je besno zlomila in se trdovratno upirala.
  Glavna težava je bila, da je bilo središče konfederacije, ki se nahaja v galaksiji Thom, zelo težko uničiti. Starodavna civilizacija javorjevih dagov, ki je milijone let živela v tej kopici zvezd, je postavila neosvojljivo trdnjavo in se obdala z močno obrambno črto, polno pasti.
  Za prodor v ta vesoljski "Mannerheim" celotna ruska vojska ne bo dovolj. Vojne ni bilo mogoče končati. Planeti in sistemi so večkrat menjali roke. Maršal se je z nostalgijo ozrl po prestolnici. Drteči gravioleti in flanerji so bili pobarvani v kaki barvah in povsod je bilo čutiti dvojni namen letala. Nekatere zgradbe so bile oblikovane kot velikanski tanki ali bojna vozila pehote z gosenicami namesto vhodov. Smešno je bilo gledati, kako je slap izbruhnil iz cevi takega krilatega rezervoarja, modra in smaragdna voda sta odsevala štiri "sonca", se igrala z desetinami odtenkov, na deblu in krilih pa so rasla eksotična drevesa in ogromne rože, ki so oblikovale nenavadni viseči vrtovi. Sodobni, samo ogromni tanki nebotičniki, običajno poenostavljene oblike, oboroženi s številnimi puškami. Življenje v takšnih hišah je priročno in udobno, čeprav bi se v primeru napada na prestolnico podobna zgradba v petih minutah spremenila v močno bojno enoto. Mimoidoči vseh slojev in celo majhni otroci so bili v vojaških uniformah ali v oblačilih raznih paravojaških organizacij. Kibernetske mine za navajanje so lebdele visoko v stratosferi in po videzu spominjale na pisane krogle. Svetila so osvetljevala nebeški svod in z bleščečimi žarki preplavljala gladke zrcalne bulevarje. Maxim Troshev ni bil vajen takšnih ekscesov.
  "Zvezde so tukaj pregoste. In zame je prevroče."
  Maršal si je obrisal znoj s čela in prižgal ventilacijo. Nadaljnji let je potekal brez težav in kmalu se je pojavila stavba ministrstva za obrambo. Na vhodu so bila štiri bojna vozila. Bodičasti luhiarji s sesalci - živali z vohom, petnajstkrat močnejšim od pasjega - so obkrožali Troševa. Supermaršalova kiklopska palača je šla globoko pod zemljo, v njenih debelih stenah so bili nameščeni plazemski topovi in kaskadni laserji. Notranjost globokega bunkerja je bila preprosta - razkošje se ni spodbujalo. Pred tem je Troshev svojega šefa videl le v tridimenzionalni projekciji. Supermaršal je bil starejši, izkušen bojevnik, star sto dvajset let. Moral sem se spustiti s hitrim dvigalom in prodreti dobrih deset kilometrov pod zemljo.
  Po prehodu kordona elitnih stražarjev in bojnih robotov je maršal vstopil v pisarno, kjer je plazemski računalnik simuliral razširjen hologram galaksije z oznakami koncentracije ruskih vojakov in krajev domnevnih sovražnikovih napadov. V bližini so viseli manjši hologrami, vidne so bile slike drugih galaksij. Nadzor nad njimi ni bil stalen; med zvezdami so bili vmesni utrinki neodvisnih držav, naseljenih z inteligentnimi, včasih zelo čudnimi rasami. Trošev ni dolgo opazoval tega sijaja; moral je narediti še eno poročilo. Igor Roerich je bil videti mlad, njegov obraz je bil skoraj brez gub in imel je goste svetle lase. Zdelo se je, da lahko živi in živi, a ruske medicine v vojnih razmerah ni preveč zanimalo podaljševanje človeškega življenja. Nasprotno, hitra menjava generacij je spodbudila evolucijo in je bila v prid neusmiljenemu vojnemu selektorju. Življenjska doba je bila omejena na sto petdeset let. Tudi za elito. No, rodnost je ostala zelo visoka, splavi so bili samo za defektne otroke, kontracepcijska sredstva pa so bila prepovedana. Supermaršal je ob vstopu obrnil pogled proti Troševu.
  - In tukaj si, Maxim. Prenesite vse podatke v računalnik, ta jih bo obdelal in ponudil rešitev. Kaj lahko rečete o zadnjih dogodkih?
  - Konfederacije in njihovi zavezniki so se naučili dobre lekcije. Tehtnica se nagiba v našo smer, v zadnjih desetih je bila velika večina bitk dobljena.
  Roerich je prikimal.
  - Vem. Toda zavezniki konfederatov, Dugi, so postali opazno bolj aktivni. Začenjajo predstavljati resno grožnjo.
  - Se strinjam.
  Roerich je kliknil sliko na hologramu in jo nekoliko povečal.
  - Pred vami je galaksija Smoor. Tu je druga največja trdnjava Dug. Tu bomo zadali glavni udarec. Če bomo uspešni, bomo vojno lahko zmagali v sedemdesetih, največ sto letih. In če nam ne uspe, se bo vojna vlekla še več stoletij. Izkazali ste se kot kompetenten poveljnik, zato predlagam, da vodite operacijo Jekleno kladivo. To je jasno?
  - Tako je, vaša ekscelenca.
  Igor se je namrščil.
  -Zakaj taki naslovi? Preprosto kontaktirajte nas: tovariš Super-Maršal. Kje si to pobral?
  Maxima je bilo sram.
  -Jaz, tovariš supermaršal, sem se učil pri Bingu. Pridigali so stari cesarski slog.
  - Jasno. Toda zdaj je imperij drugačen, predsednik je poenostavil prejšnje navade in postopke. Še več, kmalu bo zamenjava oblasti in dobili bomo novega starejšega brata in vrhovnega poveljnika. Morda me bodo razrešili in če bo operacija Jekleno kladivo uspešna, vas bodo imenovali na moje mesto. Moramo se učiti vnaprej, to je velika odgovornost.
  Maršal je bil več kot trikrat mlajši od Roericha, zato je bil pokroviteljski ton zelo primeren in ni povzročil žalitve. Čeprav se obeta menjava voditelja, njihov novi vodja pa bo mlajši od obeh. Seveda bo tako najbolje.
  - Pripravljen sem. Služim veliki Rusiji!
  - Torej pojdi. Moji generali vam bodo povedali podrobnosti.
  Po pozdravu je maršal odšel.
  Hodniki bunkerja so bili pobarvani v kaki barvi. Spodaj je bil operativni štab. Številni fotonski in plazemski računalniki so pospešeno obdelovali informacije, ki prihajajo iz različnih točk metagalaksije. Pred nami je bilo veliko rutinskega dela in maršal je bil izpuščen šele po uri in pol. Zdaj ga je čakal dolg hiperskok v sosednjo galaksijo. Tam se morajo zbrati ogromne sile, skoraj šestina celotne ruske vesoljske flote. Več milijonov zvezdnih ladij. Ko so bile manjše podrobnosti dogovorjene, se je maršal dvignil na površje. Globok hlad se je umaknil močni vročini. Štiri svetilke so se zbrale v zenitu in s ščetinastimi kronami, ki so neusmiljeno lizale nebo, zlivale tokove delcev na planet. Kaskade svetlobe so se pretakale po zrcalnih ulicah. Maxim je skočil v gravitacijsko letalo, v notranjosti je bilo udobno in hladno, in odhitel na obrobje. Nikoli prej ni bil v Petrograd-Galaktiki in hotel je na lastne oči videti prestolnico, ki jo naseljuje tristo milijard prebivalcev. Zapustil je vojaški sektor in vse se je spremenilo in postalo bolj veselo. Pojavile so se stavbe z izvirno kompozicijo, verjetno bi jih imenoval razkošne - v njih so se naselili predstavniki privilegiranega razreda. Med totalno vojno se je plast oligarhov zmanjšala, vendar ni bila popolnoma uničena. Palače so bile prave umetnine. Eden od njih je spominjal na srednjeveški grad, kjer so namesto zob parapeta rasle palme. Drugi je stal na tankih nogah, pod njim pa se je raztezala avtocesta; videti je bil kot svetlo obarvan pajek, pokrit z zvezdami. Številne stavbe, v katerih so živeli revnejši ljudje, prav tako niso vzbujale asociacij na vojašnice, nasprotno, lesketale so se impresivne fasade, okrašene s kipi voditeljev in poveljnikov preteklih stoletij. Ne sme biti vse pobarvano v kaki barvi, je menil Troshev. Poleg tega bi moralo imeti morda najbolj naseljeno mesto v vesolju čudovito arhitekturo. Posebej pester je bil turistični sektor s premikajočimi se sprehajalnimi potmi, s stavbami v obliki velikanskih vrtnic, pa tudi s cvetočimi in prepletenimi tulipani, nanizanimi marjeticami in prepleteno mešanimi eksotičnimi živalmi. Očitno je zanimivo živeti v medvedu ali sabljastem tigru, to osrečuje otroke. Vendar pa so tudi odrasli presenečeni, ko se taka struktura premika ali igra. Dvanajstglavi vrteči se zmaj je na maršala naredil neizbrisen vtis; iz vsakega ustja so bruhale večbarvne fontane, osvetljene z neonom. Na splošno je bilo veliko fontan najbolj bizarnih oblik, ki so metale večbarvne curke na stotine metrov v zrak. In kako lepe so v soju štirih sonc, ki se prepletajo v vodni vzorec, pravljično, edinstveno igro barv. Otroci tukaj so bili veseli in lepi: njihova barvita oblačila so jim dajala podobnost s pravljičnimi vilini. Tukaj niso bili samo ljudje, polovica občinstva je bila nezemljanov. Kljub temu so se otroci tujcev veselo igrali s človeškimi otroki. Troshev se je srečal tudi z inteligentnimi rastlinami. Bujni zlatoglavi regrat s štirimi kraki in dvema tankima krakoma. Njihovi otroci so imeli samo dve nogi, njihove zlate glave pa so bile gosto posejane s smaragdnimi lisami. Maxim je dobro poznal to raso - Gapi, trispolna rastlinska bitja, miroljubna, a po volji usode so bili povlečeni v vsesplošno medzvezdno vojno in postali naravni zavezniki Velike Rusije.
  Bilo je dovolj predstavnikov drugih ras - večinoma nevtralnih držav in planetov. Želeli so si ogledati neverjetno prestolnico imperija. Tukaj se zdi vojna oddaljena in neresnična, oddaljena je na tisoče parsekov, pa vendar nelagoden občutek maršala ni zapustil. V glavi se mi je porodila misel, da na tistih planetih, ki jih bodo morali napasti, živijo tudi inteligentna bitja in da bodo cele milijarde mislečih bitij umrle. Prelili se bodo potoki krvi, uničenih bo na tisoče mest in vasi. Toda on je maršal cesarstva in mora izpolniti svojo dolžnost.
  Po občudovanju turističnega središča je maršal ukazal, da se gravitacijsko letalo napoti in odpelje proti industrijskim območjem. Hiše so bile tu nekoliko nižje, s preprosto razporeditvijo. Tovarne so bile globoko pod zemljo.
  Takoj ko je gravitacijsko letalo pristalo, se je proti njemu takoj pognala jata bosih fantov s cunjami in čistili. Tanki ragamuffini v cunjah že utrujenega, obledelega kakija, z velikimi raztrganimi luknjami. Močno porjavel, skoraj črn. Zdi se, da jih je dolgotrajna vojna prisilila v zategovanje pasov. Troshev je začel čutiti sočutje. Voznik, kapitan Fox, ni delil takšnih občutkov.
  - Dajmo, male podgane, poberite se od tod! Marshall prihaja! - je zalajal.
  Brezdomci so hiteli na vse strani, videli so le svoje umazane pete. Težko je hoditi bos po površini , ki je vroča od štirih "soncev" hkrati, in ubogi otroci niso vedeli, kaj so čevlji. Eden od fantov pa se je izkazal za drznejšega od ostalih in se obrnil ter pokazal sredinec. Kapitan je izvlekel razstreljevalec in ustrelil na predrznega fanta; hotel bi ga ubiti, a je maršal v zadnjem trenutku uspel kapetanu potisniti roko. Naboj je priletel mimo in v pločniku naredil krater, drobci staljenega kamna so padli na fantkove gole noge in zgrudil se je na asfalt. Z naporom volje je bodoči bojevnik uspel zadržati svoj krik in, prenašajoč bolečino, vstal. Maxim je kapitana močno udaril po obrazu.
  - Tri dni v stražarnici. Pozor, roke ob bokih! - je ukazal maršal z grozečim tonom - Otroci so naša last in zanje moramo skrbeti, ne pa jih ubijati. Razumeš, pošast?
  Lisica je iztegnila roke ob boku. Kratko je prikimal.
  - Odgovori po predpisih.
  - Ja, gospod.
  Maxim je obrnil pogled na fanta. Bil je svetlolas s čednim, zvitim obrazom in mišičast. Pod raztrgano majico se vidijo njegove močne trebušne mišice, obrobljene s čokoladnimi tablicami.
  -Kako ti je ime?
  - Yanesh Kowalski! - Razcapan je zalajal na vsa pljuča.
  - V tebi vidim lastnosti močnega bojevnika. Ali želite vstopiti v šolo Žukov?
  Fant je postal depresiven.
  - Z veseljem, toda moji starši so navadni delavci in ne bodo mogli plačati mojega izobraževanja.
  Marshall se je nasmehnil.
  - Vpisani boste brezplačno. Kot vidim, ste fizično močni, vaše oči pa govorijo o duševnih sposobnostih. Glavna stvar je dobro študirati. Težki časi so, a ko bo vojne konec, bodo tudi delavci živeli v dobrih razmerah.
  - Sovražnik bo poražen! Zmagali bomo! - Yanesh je spet zavpil na ves glas.
  "Potem pa zavzemi svoje mesto v vrstah, vojak." In za začetek - v mojem avtu.
  Lisa se je zdrznila. Fant je bil nekoliko umazan, za njim bi bilo treba pomiti notranjost.
  Ko se je dvignilo, je gravitacijsko letalo pohitelo v vladne prostore.
  Janesh je z zadrževanim dihom preučeval ogromne, razkošno okrašene hiše.
  - Ne smemo v osrednji sektor in to je tako zanimivo.
  -Videl boš še dovolj.
  In vendar je maršal, ki ga je gnal občutek sočutja, ukazal poleteti do turističnega središča. Fant je gledal na vse oči in dobesedno požiral, kar je videl. Opaziti je bilo, da je želel skočiti iz avtomobila, teči po premikajočem se pločniku, splezati na eno od osupljivih voženj.
  Običajno strogi Maxim je bil tisti dan prijazen in nežen kot vedno.
  - Če želite, se peljite po "gori veselja", nato pa pridite naravnost k meni. Vzemite denar, sicer vas ne spustijo noter.
  Maršal je izročil kos papirja.
  Yanesh je hitel proti vožnjam, a je bil njegov videz preveč vpadljiv.
  Na vhodu v dvorano za vesoljske ninje so ga ustavili ogromni roboti.
  -Fant, ti si slabo oblečen, očitno iz revnih sosesk. Morali bi vas pridržati in odpeljati na postajo.
  Fant je skušal pobegniti, a so ga udarili s paralizatorjem in ga vrglo na asfalt. Trošev je moral skočiti iz avta in iti na preiskavo.
  - Počakaj, ta kadet je z menoj.
  Policisti, ki so se ustavili, so se ustavili in strmeli v maršala. Maksim je bil v terenski uniformi, toda epolete vojaškega poveljnika so se zlato lesketale proti štirim soncem.
  Višji patrulj, policijski poročnik, je pozdravil.
  - Oprostite, maršal, toda navodila prepovedujejo dovolitev beračem v center, kjer sprejemamo goste iz vse galaksije.
  Sam Maxim je razumel, da je naredil napako, ko je izpustil ragamuffin na tako uglednem območju. Vendar ni imel namena dokazati svoje napake.
  -Ta fant je skavt. Izpolnjeval je nalogo vrhovnega poveljstva.
  Poročnik je prikimal in pritisnil gumb na pištoli. Janesh Kowalski se je zdrznil in prišel k sebi. Maršal se je nasmehnil in iztegnil roko. V tem trenutku so se štiri tuje galaksije nenadoma naježile z metalci žarkov. Navzven so tujci spominjali na grobo obdelane štore z modro rjavim lubjem, njihovi udi so bili vozlasti in krivi. Preden so pošasti uspele odpreti ogenj, je Maxim padel na pokrov in izvlekel blaster. Ognjene sledi so potekale po vrhu, se zaletele v barvit kip in razpršile slikoviti podstavek v fotone. Troshev je z laserskim žarkom odsekal dva napadalca, oba preživela inogalakta sta se premaknila vstran. Enega od njih je neizprosni žarek tudi ujel, drugemu pa se je uspelo skriti za rob fasade. Pošast je streljala iz treh rok naenkrat in, čeprav se je Maxim hitro premikal, je bil rahlo zadet - njegova stran je bila opečena in desna roka poškodovana. Sovražnikovi žarki tangencialno zadenejo atrakcijo "nore vodne lilije". Sledila je eksplozija.
  Maršalova vizija je plavala, vendar je bil presenečen, ko je videl, kako je Yanesh iztrgal kos plošče in ga vrgel v sovražnika. Maxim je bil presenečen nad nečloveško močjo, ki se skriva v tem krhkem najstniku ... Izkazalo se je, da je bil met natančen, točno v niz petih oči. Bitje je trznilo in stopilo naprej, opotekajoč se. To je bilo dovolj, da je Maximov dobro namerjen strel končal življenje pošasti.
  Boj se je hitro končal. Med tem policija ni niti poskusila odpreti ognja. Maršal je to takoj opazil.
  "Na fronti se borijo vsi najboljši, zadaj, na mestnih ulicah, sedijo strahopetci.
  Siti poročnik je prebledel. Približal sem se Maximu.
  - Tovariš maršal, opravičujem se, ampak imeli so težke metalce, mi pa...
  - In kaj je to! - Maxim je pokazal na razstreljevalec na patruljnem pasu. - Muholovka? Škoda, očitno v prestolnici za vas ni dela. Ne boš sedel brez dela, poskušal te bom poslati na fronto.
  Ko je fanta pomignil, mu je Maxim pomagal skočiti na krov gravitacijskega letala in mu nato močno stisnil roko.
  -No, ti si orel. Vesel sem, da se nisem zmotil glede tebe.
  Kowalski je prijazno pomežiknil, njegov glas je zvenel precej glasno in veselo.
  - Izvedel sem le en uspešen met. Lahko bi...
  - Imel boš priložnost. Končaš fakulteto in greš naravnost v boj. Pred seboj imaš še vse življenje, boriti se moraš še do konca.
  - Vojna je super! - je fant navdušeno vzkliknil. - Takoj želim iti na fronto, pobrati svetlobno pištolo ...
  - Tega ne morete storiti takoj, umrli boste v prvi bitki. Najprej pridobite posebnost.
  Yanesh je užaljeno povohal. Prepričan je bil v svoje sposobnosti, mislil je, da že marsikaj zna, tudi streljati. Medtem je gravitacijsko letalo letelo nad ogromnim parkom Michurinsky. Tam so rasla velikanska drevesa, nekatera so dosegla višino več sto metrov. In plodovi so bili tako ogromni, da bi lahko živel notri, če bi pojedel sredino. Gensko spremenjeni ananas z zlato kožo je bil videti okusen. Res je, v nasprotju s pričakovanji pri fantu niso vzbudili veliko občudovanja.
  - Bil sem že v takih gozdovih. - je pojasnil Yanesh. - Za razliko od osrednjih okrajev je tam dovoljen vsak. Čeprav do tja traja kar nekaj časa peš.
  - Mogoče! - je rekel Maxim. - In vendar, občudujte rastline tukaj ... Tam je goba, pod njo se lahko prilega cel vod.
  - Samo podoba velike mušnice. Je neužitna. Spomnim se, da sem nabral celo vrečo narezanih kosov sadja. Obožujem pavararo - lupina je tanka in okus je naravnost slasten. Fige so nič v primerjavi z njim. Pri rezanju morate biti previdni. Lahko bi počilo in takrat bi bil potok kot slap - odnesel bi te, še preden bi sploh imel čas spregovoriti besedo. Tu je sadje preveliko . Nositi jih morate po delih v plastični vrečki, kar je zelo neprijetno.
  Maxim je potrepljal Janesha po rami.
  - Vse se ne meri po hrani. Pojdiva dol in naberiva nekaj rož.
  - Darilo za dekle! Zakaj ne!
  Fantove roke so segle do volana. Kapitan Fox je jezno udaril po prstih.
  - Ne dotikaj se volana, mladiček.
  In takoj kot odgovor je prejel še en ukor od maršala.
  "Samo pogum imaš, da se boriš proti otroku."
  - Oprostite, vaša ekscelenca!
  Yanesh si ni mogel pomagati, da se ne bi smejal.
  - Če hočeš, poskusi. - Maxim je dovolil.
  "Imam izkušnje s simulatorji," je dejal Yanesh.
  Kowalski je brez sence dvoma ali strahu položil roke na volan in usmeril avto navzdol. Očitno je res imel izjemne sposobnosti. Gravitacijsko letalo je hitelo mimo vrhov velikanskih dreves.
  Maxim se ni vmešaval in je dečku dovolil nadzor nad letalom. Povedati je treba, da se je zelo uspešno spopadel s svojo nalogo, manevriral med ogromnimi debli, nikoli ni strmoglavil in pokazal virtuozno tehniko, ki presega njegova leta. A tudi če bi strmoglavilo, to ne bi bilo nič hudega, gravitacijsko letalo ima popoln varnostni sistem. Končno so se usedli na jaso, posuto z majhnimi, a pravljično lepimi rožicami. Zdelo se je, da je dobri čarovnik velikodušno raztresel nakit. Kompleksna paleta barv je bleščala v očeh, omamen vonj pa vzbujal nepopisno veselje.
  Yanesh je celo zažvižgal od občudovanja. Ko so pristali, je deček skočil ven in začel nabirati rože, nabral jih je celo naročje. Maxim je bil hladnokrven, všeč mu je bila pokrajina, a kljub temu je bilo nekaj zaskrbljujoče. Občutek ogroženosti. Ko je šel skozi ogenj in vodo, je bil maršal navajen zaupati svoji intuiciji, le redko ga je pustila na cedilu. Načeloma prestolnica velikega imperija ne bi smela hraniti človeku nevarnih oblik življenja. Tukaj je nekaj drugačnega. Maxim je pomignil fanta in mu tiho zašepetal na uho:
  - V naši bližini so sovražniki. Skrij rože in pojdi z mano.
  Janeshu so se zaiskrile oči.
  - Pripravljen sem.
  Ko sta pustila šopek v avtu pod nadzorom kapitana Foxa, sta se Maxim in Yanesh preselila globlje v gozd. Seveda bi bilo treba vpoklicati vojake in prečesati območje. Toda Maxima je zajelo navdušenje. Janesh je bil seveda obseden z romantičnimi težnjami, predstavljal si je sebe kot vojaškega obveščevalca in se tega veselil. Prebijali so se skozi džunglo in se trudili, da ne bi povzročali hrupa. Yanesh je uspel opeči svoje gole noge na škrlatnih koprivah, vendar se je vzdržal, čeprav je bila koža do kolen prekrita z velikimi mehurji.
  "Bodi previden," je zašepetal Maxim. - V gozdu se nevarnost skriva v vsaki travi.
  "Tukaj potrebujemo zaščitno kamuflažo," je zašepetal Yanesh. Cunje so komaj skrivale truplo, nekaj je polzelo po nogah. Velike žuželke, kot se je Yaneš naučil v šoli, ne jedo ljudi na tem planetu. Najnevarnejše vrste členonožcev so bile uničene na genetski ravni, ni bilo dovolj, da je središče prestolnice postalo vir okužbe ali epidemije. Hodila sta molče naprej. Nenadoma je Maxim zmrznil. Majhna živa bitja so se obnašala nemirno, kot bi jih nekdo prestrašil. Maršal je fanta prijel za roko in mu zašepetal na uho:
  - Pred nami je zaseda!
  Maxim je iz žepa vzel detektor zvoka in pozorno poslušal okolico. Tako je, v bližini je ležalo pet človeških borcev in približno enako število nezemljanov. No, s takim razmerjem sil je bolje, da se ne vključite v bitko, ampak zaobidete sovražnika.
  To so storili.
  Izkušeni vojak in zeleni deček sta se premikala usklajeno. Hoditi smo morali skozi gosto grmovje, ki se je do gležnjev utapljalo v mahu. Maršal je z veliko težavo ugotovil prekinitev človeške verige in se uspel prebiti na tem mestu. ONI so imeli srečo; nihče od nezemljanov ni imel živalskih čutov ali fenomenalnega sluha. Detektor zvoka je že lahko razločil tiho izgovorjene besede.
  - Gospod stanovalec, od mene zahtevate nemogoče.
  V odgovor, glas, podoben kvakanju.
  - In vi, general, ste navajeni samo jemati denar, ne da bi ga v celoti delali.
  Po tembru sodeč je pripadal nehumanoidni rasi.
  - Plačali so ti pol milijona, pa kaj? Zastarele informacije o vohunskih satelitih.
  "Nisem jaz kriv," se je še naprej lenobno opravičeval človeški glas. - Tovrstne informacije načeloma zelo hitro zastarajo. Nisem vsemogočna.
  - To smo takoj razumeli, lažje je reči, da ste šibki. Ko gre za napad na kremeljski sistem, boste vi in vaši sokrivci malo koristni.
  Maxim se je stresel. Bo res prišlo do napada na najmočnejšo obrambno črto, ki pokriva prestolnico in celotno središče galaksije? Kremeljski sistem, kot trdijo njegovi snovalci, je nepremagljiv in kljub temu, če so sovražniki postali aktivni v samem srcu imperija, to vodi v žalostna razmišljanja.
  - Vedi, človek, kmalu bomo uporabili popolnoma novo orožje in z njegovo pomočjo se bodo ruske zvezdne ladje spremenile v prah, preden bodo dosegle udarno razdaljo. Potem bo naša vojska kot vseprodirajoči gravitacijski val preplavila ruske prostore in si podredila imperialistične svetove.
  Maxim je ujel depresiven vzdih; očitno izdajalec ni bil posebej vesel takšne možnosti. Vendar je odgovoril:
  - Peti stolpec je bolj aktiven kot kdaj koli prej in vaša invazija bo potekala po načrtu.
  - Vaša naloga v bližnji prihodnosti je ustvariti ducat utrdb v prestolnici za naše udarne sile. Plačanci se bodo pod krinko turistov infiltrirali sem, se skrili v gozdovih in nato odigrali svojo vlogo v splošnem napadu.
  - Tako bo.
  - In poglej, človek, če napad naših zvezdnih ladij ne uspe, bo zate še huje. Vaša lastna protiobveščevalna služba vas bo raztrgala na koščke, vaša usmrtitev pa bo počasna in boleča.
  Čeprav Maxim ni videl, kdo govori, je bil prepričan, da bo SMERSH lahko prepoznal izdajalca po njegovem glasu.
  - Potrebujemo informacije o vseh zadnjih imenovanjih v sovražnikovem vodstvu. Vse, kar veš.
  - Po mojih informacijah je bil mladi maršal Maxim Troshev imenovan za poveljnika zvezdne flote v galaksiji Smur. O njem ni natančnih podatkov, a ...
  - Vse je jasno, Rusi tam pripravljajo veliko ofenzivo. Kot vedno. Nov poveljnik je nenaden napad velikih sil.
  Maxim se je stresel, hotel je pohiteti naprej in zadaviti geeka. Operacija je v nevarnosti.
  - Mislim, da je tako. Kar se tiče ostalih terminov...
  Izdajalec je našteval dolgo in dolgočasno, toda Maxim je že imel načrt v glavi. Prvič, morate tiho zapustiti ta kraj, in drugič, nujno stopite v stik s SMERSH. Tam se bodo odločili, ali bodo vohunsko mrežo takoj nevtralizirali ali počakali. Navsezadnje prepoznani izdajalci niso nevarni in prek njih lahko uhajajo dezinformacije. Glavna stvar je brez amaterskega nastopa. Se je pa fant, ki je do zdaj mirno sedel, premaknil in opaziti je bilo, da je mladostna energija v polnem razmahu.
  - Morda jih lahko udarimo z laserjem, gospod maršal?
  "Ne, pod nobenim pogojem," je zašepetal Maxim. - Za to je obveščevalna služba, zbiranje informacij in poročanje pravim ljudem. Če prekršiš ukaz, te bom osebno ustrelil.
  Maršal je grozeče dvignil luč.
  Yanesh je prikimal.
  - O naročilih se ne razpravlja.
  Maxim je obžaloval, da je fanta vzel s seboj. Kaj pa, če se sliši njihov šepet... Medtem se je v detektorju zvoka zaslišalo cviljenje in vesoljec je spet spregovoril.
  - Povejte "Jupiterju", da če nam ne pomaga, ga lahko oddamo tako, da žrtvujemo tega kmeta. Potem bo vaš Najvišji besen in usmiljenje ni ena od njegovih pomanjkljivosti.
  "Da," je pomislil Maxim, "vodja mora biti močan." Nekoč je bil eden izmed tisoč izbranih, vendar je imel možnost postati vodja le v primeru nenadne smrti vladajočega diktatorja. Vsako leto jih je izbranih tisoč, rotacija vrhovne oblasti pa se zgodi vsakih trideset let. Toda tudi ta priložnost je bila zamujena. Prvič, Maximov značaj je bil preveč mehak, in drugič, paranormalne sposobnosti, tako močne v otroštvu, so s starostjo začele slabeti. Vendar, da postaneš maršal, ko nisi star niti štirideset... to nekaj pove.
  - Ne dotikaj se Jupitra. On je vaše najboljše upanje. Brez tega so možnosti za zmago v vojni zanemarljive.
  Inogalakt je v odgovor nekaj neslišno zahihotal. Nato je jasno rekel:
  - "Jupiter" je dragocen, ko je aktiven. Zaradi njegovega neukrepanja naše čete utrpijo prevelike izgube. Kakor koli že, naša navodila mu boste posredovali. Zaenkrat lahko greš.
  "To je to, lahko greš," je z olajšanjem vzdihnil Maxim. V tistem trenutku je, kar je ovrglo njegove besede, odjeknila eksplozija. Sledilo je streljanje.
  - Prekleto! Ponovno predelaj ...
  Maršal se je sklonil in v Yaneshovih očeh so zasvetile le vesele iskrice.
  . POGLAVJE št. 11
  - Govoriš vest! - je zarenčal arogantni suženj.
  - Tako, da sreča pripada vsem in ne izbrancem. Za ta sveti namen sem dvignil svoj meč! - je vzkliknil čarovnik.
  Grof je bil skeptičen:
  - Ne! Verjamem, da vas vodi bodisi zamera bodisi želja po moči! Bili so upori sužnjev, ki pa so se končali le s poboji. To so posledice vsakega upora.
  - To ne bo upor, ampak revolucija. Najpomembnejše se bo zgodilo kasneje, po zmagi! - je rekel bojevnik z velikim navdušenjem.
  - Revolucija? Čudna beseda, ste se je sami domislili? - Forsa je bil presenečen.
  - Pravzaprav ne! Ta izraz mi je dal angel v sanjah. - Witcher se je vklopil z navdihom.
  - Angel ali eden od črnih bogov! Preroške sanje so varljive. - je dvomil grof.
  - V vsakem primeru boste imeli priložnost spremeniti življenja ljudi na bolje in sami postati boljši človek! Vse težave izvirajo iz sebičnosti, blaginja je mogoča le s skupnimi prizadevanji. Oseba brez ekipe je kot premog, brez ognja, daje malo svetlobe in hitro ugasne! - Izbruhala je potok Witcherjeve zgovornosti.
  - Pravite, da mora biti človek v ekipi. Toda ali veste, kaj je živalska narava? - je sarkastično vprašal Forsa.
  - In živali je bolje v čredi! In na splošno, ker ste suženj in niste bili odkupljeni, se je plemstvo odvrnilo od vas, z besedami so vaši zvesti prijatelji pokazali svojo pravo barvo. To pomeni, da je čas za iskanje tovarišev v drugem okolju. - Witcher je bolj umirjeno predlagal.
  Grof de Bor je nekaj sekund molčal, potem pa iztegnil roko:
  "Čeprav ne verjamem v končni uspeh, bo vsaj moje rezilo pilo kri."
  - Logika naj ne služi instinktom - um poželenju! - Je rekel Witcher.
  - No, v redu, dovolj, pridigaj mi! Bo vojna - bo podvig! - Grof je začel s sebe brisati kri.
  - Ste izkušen in pogumen bojevnik, morali bi biti izbrani za vodjo enote! - je predlagal bojevnik.
  - Ni slabo, vendar vam ni treba voliti vsakega vojaškega voditelja. Obstajati mora strožje načelo enotnega poveljevanja. Izbrani ste, torej imenujete! -Grof si je začel nadevati verižico. Nekaj fantov mu je priskočilo na pomoč.
  - Kaj pa svobodna konkurenca? - Witcher je dvomil.
  - To je uničujoče za vojsko! - Prekinitev sile. - Gospodarstvo je korenika številnih poganjkov, vojska je eno samo deblo!
  Witcher se je šalil:
  - Toda pogosteje je hrast, in ne v smislu moči in stabilnosti, ampak v ravni nadzora!
  Polgoli fant je grofu izročil meč. Ta se je odzval tako, da ga je udaril po koščenem hrbtu, ki ga je že večkrat udaril. Deček je zastokal in skočil nazaj ter trzal z rjavimi nogami.
  Witcher je odločno rekel:
  - Oblikujem pet legij okrnjene sestave, po dva in pol vojaka. Določeni ste za poveljevanje tretjemu! Ostalo pa naj izberejo sužnji!
  Zadnji predlog je povzročil polemike, ki so se skoraj spremenile v pretepe. Nato je dejansko izbruhnil boj, več sužnjev je bilo ranjenih in Witcher je moral posredovati. Ko je podrla najhitrejše, je zavpila:
  - Nehaj uporabljati palico! Preidimo k neposrednemu imenovanju poveljnikov.
  Sužnji se niso zadovoljili z godrnjanjem, a ko je bojevnik dal tak predlog na glasovanje, so soglasno dvignili roke.
  Tukaj je moral Witcher, ki je vodil upor, trdo delati. Pravzaprav je na oko težko prepoznati vrednega, zato je bodočim kandidatom kar naprej postavljal vprašanja. Nazadnje so bila opravljena imenovanja v legije, začasni poveljniki pa so bili imenovani v manjše podružnice.
  - Ko bo bojev konec, bomo gledali na hrabrost in iznajdljivost, ki so jo pokazali vojaki! " je pojasnila deklica.
  Ena od legij je bila v celoti sestavljena iz otrok in najstnikov. Witcher jim je poveljeval dečka Bika. Fantje so nezadovoljno vzkliknili:
  - Še vedno je premajhen! Ne potrebujemo malega. Postavite največje in najmočnejše nad nas.
  - In koga hočeš?
  - Pogrešam te! On je najbolj vreden!
  Naprej je stopil atletski mladenič, bil je še deček, a že visok kot hrast. Res je, njegov obraz se je zdel dolgočasen. Vedmakova, ki je dobro vedela, kako pomembna je inteligenca za poveljnika, je vprašala:
  - Kaj je sedem osem?
  Mladenič jo je pogledal in zamrmral:
  - Nevem! Glavna stvar so mišice in moč.
  Bik je zalajal v zvočnik:
  - Mišice brez možganov so prgišče mesa - za katerim ponev joka!
  - Utihni, hrošč! Odpihnil ti bom čeljust! - zarjovel je mladi junak.
  - Kdor ne ve, da je sedem osem šestinpetdeset, verjetno ne bo mogel udariti s pestjo dlje od nosu! - Fant mu je pomolil jezik.
  Mladi razbojnik je zalajal na vsa grla:
  - Izzivam te, borili se bomo do smrti!
  - Posnemaš me kot podgana opica! - je opozoril grof de Force. - Vendar je to edini spodoben izhod.
  - Od dveh dvobojevalcev je eden norec, drugi pa baraba! - Opazil sem Witcherja. "Čeprav je dobro, da se fantje ogrejejo."
  Bik je stal nasproti svojemu sovražniku, razlika v višini je bila velika, njegov nasprotnik je bil petkrat težji. Otrok pa je s prezirom gledal na njegove izrazite mišice; deček je bil suh, a žilav. Njegov okrogel obraz je delal obraze, njegov meč se je vrtel v njegovih rokah.
  - No, kako se bomo borili ali mirili! "Posmehljivo," je vprašal.
  - Ja, ljubim te! - Športnik je napadel fanta. Udaril je z backhandom, njegov meč je bil dolg in težak, očitno je bil dvoročni. Bik se je udarcu izognil, ne da bi ga sploh poskušal parirati, ampak je preprosto skočil nad trajektorijo in zarinil meč v greben nosu. Fant je udaril samo po izračunu - opraskati, ne pa ubiti.
  Zver je postal še bolj besen in je začel vihteti z drugim mečem. Tukaj je moral celo Buk pritisniti močneje, ko je pobegnil. Dečkove gole pete so se manjšale in rezila so hitela za njimi. Nenadoma se je Bik ustavil, v njegovih zobeh se je pojavila cev. Sovražnik je še močneje zamahnil in planil s konjskim galopom ter na široko razprostrl svoje debele roke. Krivo se je nasmehnil, deček je pljunil in nekaj majhnega je udarilo športnika v obraz. Bik je šel bočno mimo rezil in z golo peto celo udaril nasprotnikova prsa.
  Opotekajoč se je mogočen mož divje kričal, nato pa so mu noge oslabele in začele so se sesedati.
  Prijateljski vzdih je preplavil vojsko; malokdo je pričakoval, da bo mali deček premagal velikana. Tedaj so otroci veselo vriskali, najprej seveda najmanjši od sužnjev. Tisti, ki so manjši in šibkejši, so zadovoljni, ko vidijo, da tudi vaš glavni šef ni odličen. Torej lahko tudi otrok nekaj naredi za upor.
  Do poraženega atleta so pritekli sužnji, med njimi tudi nekaj lokalnih zdravnikov. Škrlatna lisa se je razlila po grobem, redkolasem obrazu mladega junaka. Zdravnik je presenečeno rekel:
  - Bazilika! Vanj so zabodli iglo s strupom, ki mu je paralizirala okončine.
  - Začasno! - Je rekel Bik. - Potem pride k sebi. Ničesar se ne bo spomnil, preprosto ne bo opazil svojega sramu.
  Witcher se je približal fantu:
  -Kje ste se naučili izdelovati strupe?
  - Nikjer! Našel ga je na enem od posestev. Bogati tudi niso zadovoljni s svojim položajem v družbi. Tako izdelujejo vse vrste strupov. Če je napoj zapečaten, ni problema, znam odpreti ključavnice! - Bik je premeteno pomežiknil Witcherju.
  - Kje? - je vprašal bojevnik.
  - En tat me je naučil! Začasno se je izkazal za sužnja, bil sem v istem paru z njim, trdo smo delali, posekali gozd. Povedal mi je, kako odpreti ključavnice, nekaj mi je celo pokazal. Čudil se je mojemu spominu in nato pobegnil. - je fant premeteno pomežiknil.
  - In nisi mu sledil? - Witcher je bil presenečen.
  - Ne! Za ta beg so nas tako ali tako vsi bičali, in če bi tudi jaz pobegnil, bi bil vsak peti križan na stebrih. Dve osebi sta že zarota. - je pojasnil žilavi fant.
  - Barbari! No, v redu, če ste tako nepozabni, vam bo morda srečanje s Khirovom koristilo. - Witcher je predlagal.
  - Mogoče je! Že dolgo sem si želel postati najmočnejši in najpametnejši! - Fant je pokazal žogo za biceps.
  - Močnejši in pametnejši od mene? - je hudomušno rekel bojevnik.
  - Ne! Konec koncev ste vodja! Ampak z desno roko, zakaj pa ne! - Bik je za večjo prepričljivost vstal na rokah.
  - Višje ko človek leti, bolj je nezadovoljen s svojim položajem! - Opazil sem Witcherja.
  - Ljudje ne letijo! Krila imajo samo tisti, katerih um ni navajen puzati! - Fant je pokazal prezgodaj razumevanje.
  - V naši vojski bodo krila! Obljubim, da si bom nekaj izmislil. - je obljubil Witcher.
  - In verjamem ti, velika sestra! Navsezadnje nam nisi le voditeljica, ampak tudi sestra ali celo mati. Živeli bomo kot ena družina! - je rekel Bik.
  - Voditelj države bi moral biti ljudem brat, ne brat! - Vodja naroda je predvsem služabnik ljudstva. Pa pustimo izmenjavanje komplimentov, orožje, ki si ga ti prevzel, naj uporabijo drugi. Naredimo nekaj cevi! - je naročil Witcher.
  - Niso dovolj daleč! - je opazil Passa. - Je treba izboljšati.
  - Že razmišljam o tem, navsezadnje ustnice in lica omogočajo udarec na kratki razdalji. Če pa obstaja nekaj, kar se samo razširi in udari s silo. Nekaj mineralov in zelišč. - Witcher je čutil močno duševno napetost.
  Fant je očitno slišal njene besede:
  - Naredimo to, izberite elemente! Še vedno imamo čas; številnim sužnjem je treba pokazati osnovne tehnike vojne.
  "Prav imaš, moj mlajši brat, čarovnik nam bo pri nečem pomagal." Toda dokler na nas niso vržene velike sile, moramo napadati. Vendar se moramo skrbno pripraviti. Lažje je najti suh kamen v oceanu kot izum, ki ni bil uporabljen v vojaške namene! - je povzela Vedmakova.
  Navsezadnje so uporniki dan preživeli na vajah, hkrati pa je Bik poslal izvidnico.
  Iz mesta je krenila vojska. Ni zelo velik, a dobro oborožen. Tabornik, ki je jezdil manjšega ščurka raka, je celo opozoril na eno nesmiselnost:
  - Bojevniki imajo pet mečev in se komaj premikajo!
  - To je dobro! - Je rekel Bik. - Ali bolje rečeno, celo čudovito, preden pridejo k nam, bodo izčrpani od prekomerne teže.
  Witcher je premeteno opazil:
  - Izkušeni bojevniki so rekli, ne jemljite orožja, večjega od petih prstov na desni roki. No, seveda ni slabo, njihova neumnost jim bo pomagala hitreje zmagati. Medtem naj sužnji par ur spijo. Imeli so težak dan in bitka ne bo lahka. Koliko točno vojakov imajo sovražniki?
  - Pet tisoč in pol. - samozavestno je rekel Bik. - To pomeni, da če jih vse stisnemo, potem v mestu ne bo ostalo več kot petsto ljudi.
  - To je povsem razumno, pristopiti bo treba z vseh strani. Ponoči si nas ne bodo upali napasti, posekali bodo svoje. To pomeni, da bodo postavili tabor, da bodo ob zori lahko sekali na vso moč. Mogoče bodo celo razdelili čete z namenom obkolitve. - je predlagal Witcher.
  Grof de Forza je ugovarjal:
  - Dobro poznam navade, ki vladajo v sultanatu; z njimi smo se borili več kot enkrat. Ponoči bodo v naš tabor poslali več vohunov z zlatimi vrečami. Skušali bodo podkupiti sužnje in jih nato nabiti na kol ali jim v najboljšem primeru iztrgati nosnice.
  - Pošiljanje vohunov je starodavna taktika. - Opazil sem, da sem iztegnil Witcherjeve prste. - Ampak nimajo nevidnih kapic, stražarji so tako pozorni in zviti, da jih bodo vse ujeli. Poleg tega jih bomo udarili malo bližje zori. In sužnji bodo bolje spali in sovražnik bo globlje spal.
  - Logično! Prvi bom napadel! - Je rekel Bik.
  - Treba bo odstraniti varovala, kar je mogoče storiti s pomočjo strelnih cevi. - Witcher je pokazal napravo. - Tukaj je pritrjen nekakšen bat, tri vrste zelišč in olje s karbidom. Samo previdno morate ukrepati, sicer bo udarec fantom izbil zobe. Najpametnejše fante boš vzel s seboj.
  - Mnogi imajo izkušnje z ropanjem po vrtovih in krajo. Tisti, ki so bili rojeni svobodni, in tisti, ki to niso bili, zlasti domači sužnji, so kradli svojim lastnikom. - Bik je vse pomiril. - Šli smo torej skozi šolo preživetja.
  - Še bolje! Na splošno mislim, da stražarjev ne bo preveč. Konec koncev, kdo smo mi za njih? Sužnji so neumni! Neumnost je bližje ponižnosti - hitra pamet je bližje zlobnosti.
  V pogovor je vstopil čarovnik Khirov:
  - Imamo približno dvojno ali malo večjo premoč, vendar je sovražnik bolje izurjen in oborožen. In v vojski sultanata ženske služijo le v osebni legiji nesmrtnikov. Med njimi je šest tisoč plačancev iz različnih držav. V naši vojski bomo imeli veliko žensk, ki so z redkimi izjemami šibkejše bojevnike od moških.
  Zato je treba vsako bitko skrbno načrtovati. Še več, ob prvem porazu bodo sužnji začeli bežati od nas.
  - Zmaga kot ženska privlači s svojim sijajem, a odbija s svojo ceno! - Witcherjeva duhovitost je spet zablestela.
  - Super! Zdaj vidim, da je operativni načrt v celoti usklajen. Vse, kar ostane, je pojasniti podrobnosti. Med bitko se bo v sovražnikovih vrstah začela panika in večina vojakov bo pobegnila v mesto Zhit. - Predlagal Khirov
  - To je jasno! Najmočnejši oddelek sužnjev bo udaril od zadaj, tik iz smeri mesta. Mogoče ga bom jaz vodil. - Predlagal grof Forsa.
  - Ni mogoče, in ti! - je pojasnil čarovnik.
  "Poleg tega imamo lonce z oljem in naročil sem, da nanje pritrdijo stenje." Vrgli jih bomo v taborišče in povečali paniko. - Witcher je predlagal.
  - In to je tudi razumno. - čarovnik se je strinjal. - Samo še niste pripravili dovolj teh nabojev.
  - Prav! Ogenj je bog vojne in tako kot drugi bogovi zahteva pozornost in žrtve! Vendar nismo imeli dovolj časa, da bi vse pripravili. - Witcher sama se je sramovala svoje natančnosti.
  - Naslednjič boš bolj prefinjen. Vmes nas to ni motilo spati. - Khirov je zazehal brez pretvarjanja.
  Witcher je prikimal:
  - Imam zversko navado, da malo in rahlo spim, toda naši bratje si zaslužijo počitek.
  - Spanec je strateško orožje, njegovo pomanjkanje je vzrok za utrujenost, ta pa zametek poraza. - je opazil Passa.
  Sužnji so po telovadbi na svežem zraku spali kot mrtvi. Samo stražarji so sedeli v zasedi, pripravljeni sprožiti alarm. Nikoli ne veš, da bo sovražnik nenadoma bolj daljnoviden. Vendar se je vse izšlo, očitno si poveljnik vladne legije Temnik Etirimon ni želel nepredvidljive nočne bitke. Poleg tega se v temi sužnji lažje skrijejo in jih nato ujamejo. Ali pa bodo le odnehali, potem pa bo sledilo mučenje in usmrtitve. Temnik Ethyrimon si je obliznil ustnice, še posebej prijetno se je norčevati iz mladih žensk, zlomiti prste na nogah, zažgati lase - zelo mamljivo.
  Ko so vojaki naglo postavili šotore, so zaspali. Ni bilo več kot dva ducata stražarjev. Pred spanjem je Ethrimon skupaj s tisoči priredil pogostitev, goli plesalci so pred njimi stresali svoje čare. Bilo je lepo in zabavno. Milenarci so vanje metali kosti in jih silili v zapeljive poze. Nato so se jih brez oklevanja polastili in potešeni živalski poželenji zaspali v pijanem spancu.
  Njihova smrt se je prikradla neopaženo. Uporniki so šli skozi gozd, pred njimi pa se je premikala jata fantov. Bik, stisnjen ob drevo, ki se je skrival v listju, je videl prvega stražarja.
  - Tukaj je, čudovito, manjka.
  Strup se je nekoliko izboljšal in povzročil takojšnjo paralizo. Udarec v obraz ni potreben, ker bojevniki sultanata praviloma hodijo lahkotno in le prsi so prekrite z oklepom, stražar pa leži naokoli.
  - Eden je!
  Sama Witcher se premika od zadaj. Odstrani varovalo brez strelne cevi. Samo vstopi od zadaj in si zlomi vrat.
  - Gibanje je življenje! Samo ne pojte - za mir! In tako žalostno - moj želodec je prazen!
  Bojevnik se je počutil nekoliko bolj smešno. Drevesa naokoli so visoka in vidi se trta. V bližini se plazijo ljubljeni in najpametnejši sužnji. Odrasli bojevniki so težji in zato zaostajajo. Težja žival vedno povzroča več hrupa.
  Witcher je na poti ubil še enega stražarja, ki je ravno sesal kokosovo pivo iz bučke. Pred njimi se je odprl tabor.
  Tabor ni bil posebno velik, vojaki so spali včasih v šotorih, včasih kar na gosti travi. Noč je topla, malo stražarjev zeha, gledajo nepazljivo.
  Glavna stvar tukaj je, da jih takoj odstranite, da ne bodo imeli časa sprožiti alarma. Za to je bolj primerna labodja kukavica s svojim prijetnim glasom. Ne vzbuja nobenega suma, nasprotno, njeno guganje je slišati skoraj neprekinjeno, a če spremenite ton, lahko ujamete informacijo.
  Vedmakova počne prav to. Odgovorijo mu. Stražarji se ne odzovejo, imeli so "srečo", izkazalo se je, da je smrt lahka.
  - En meč je kot kaplja dežja, padel bo in se razpršil, in ko jih bo veliko, se bo rodila zmaga!
  Čarovnik je začel rezati speče ljudi. Po eni strani ni bilo viteško, po drugi strani pa je zmaga vredna časti! Čast je relativen pojem in bi ga morali nanašati predvsem na svoje vojake!
  Najprej pokončaj tiste, ki so bogateje oblečeni, poveljnike. Meči so bili običajno postavljeni na ločenem kupu.
  Vendar pa muke vesti niso trajale dolgo, s pobojem so začeli tudi sužnji in zaradi tega se je sprožil preplah. Ko vas napade ponoči, je panika neizogibna, še posebej, če je oblačno ali oblačno. Sužnji so vsi napol goli in se zlahka razlikujejo med seboj, bojevniki pa se udarjajo z glavami in se pogosto bojujejo med seboj. In nekdo zavpije:
  - Reši se!
  - Stražar! Demoni napadajo!
  V času panike je vloga poveljnika pomembnejša kot kdaj koli prej. Witcher to ve in je odhitel do glavnega šotora.
  Etirimon, še napol pijan, je komaj odprl oči. Na splošno velja, da bo vsakdo, ki pije pred prepirom, končal z mačkam v peklu.
  - Kaj se je zgodilo! Zakaj so cevi tihe? - je zavpil.
  - Cevi molčijo, ker rezila pojejo - jeklo je močnejše od bakra! - je zavpil Witcher. Skočila je na Ethyrimon. Temnik je seveda spretno vihtel rezilo, vendar še ni bil popolnoma zbran in čarovnikove mišice so bile popolnoma ogrete. Divje je zamahnila, njeno s kano poslikano rezilo je bilo komaj vidno v temi. Nesrečnemu plemiču je odletela glava.
  Witcherova je z brco podrla tisočaka, ki je hitel proti njej. Drug poveljnik je bil odstranjen s pljuvanjem iz cevi.
  - Zakaj, duhovi se še niso zbudili!
  Spet jasen udarec meča, preboden sovražnik pade! Dva tisoč policistov mu poskuša priti od zadaj, a naletijo na plesalca. Cvili in brca. Witcher ne zamudi trenutka, enega poseka, drugega pokonča. No, vojska brez poveljnikov je kakor čreda ovc brez pastirja, en volk, če je ne poje, jo bo prestrašil!
  Zdaj so navdih dobili uporniški sužnji, mnogi oboroženi s kijem ali v najboljšem primeru z rogom. Taktika petih na enega je bila zelo učinkovita. Lažje se je bilo prevrniti in poteptati.
  - Ne dovolite jim, da pobegnejo! Poreži si noge! - Vedmakova je zavpila skozi ojačevalnik glasu.
  Solntslava je vdrl skupaj z vsemi drugimi. Kako so igrale mišice te dive. Ni zaman, da mnogi mislijo, da je jezna ženska hujša od demona. Tako je enega od bojevnikov prerezala na pol, njeno rezilo pa je po inerciji prerezalo grlo častniku, ki je stal za njim. Stotniki so poskušali obnoviti nekaj videza reda, a so hitro umrli. Poleg tega je sultanat naredil vse, da je vojak pozabil, kaj je pobuda. Uporniki pa so precej spretno odrinili sultanske čete stran od ščurkovih polžev.
  - Ne dovolite jim, da sedijo na sedlu! - je zavpila Solntslava.
  Passa je dodal:
  - Ognjeni nadzor nad konji.
  To je pomagalo, polži ščurki so vdrli v vrste in povzročili dodatno paniko. Zaradi tega so številni borci, ne vedoč, kaj storiti, začeli bežati. Toda to je točno tisto, kar so Witcher in sužnji čakali. Boj je prerasel v iztrebljanje in preganjanje.
  Bojevnica je zožila desno oko in vrgla tri bodala:
  - Ne bomo jim dovolili, da odidejo!
  Bežati je večja neumnost kot strahopetnost! Navsezadnje večina vojakov ne umre v bitki, ampak med zasledovanjem!
  Bik je kot zelo hiter fant skočil na vrat enega od policistov in ga zajahal:
  - Hitrejši ščurek!
  Bodalo je služilo namesto ostrog in revež ga sploh ni poskušal vreči.
  Witcher je to opazil in zavpil:
  - Vojna je kot igra domin, le polomljenih domin ni več mogoče zbrati - zemlja drži!
  - Nič, moje kosti so mlade in močne! - Fant je skočil in ga zarezal v vrat. Nakar je celo pospešil.
  Čarovnica se je spotaknila ob truplo, naokoli je ležalo več trupel, a diva ni padla, ampak jih je preskočila. Potem je sekala z meči. Morala vojakov, ki so se borili proti njim, je izhlapela in zdaj se je bojevnik spremenil v krvnika. Obstajal je celo odpor do krvi. Witcher je kričal:
  - V imenu časti! Kdor vrže orožje, bo živel! Predajte se, bojevniki sultanata.
  Bili so takšni, ki so ukaz ubogali, a mnogi so obupani še naprej bežali, nekateri pa so padli na kolena.
  Na primer, deset močnih borcev se je naenkrat predalo Biku. Morda so mislili, da je bolj varno svojo usodo zaupati otroku. Fant je zavpil:
  - Padi na obraz!
  Bojevniki so padli. Bik je hodil bos po njihovih hrbtih, kljub majhni teži otroka so vojaki stokali od strahu. Tedaj je deček prišel na idejo, ali naj se razbremeni poraženih sovražnikov. Potem pa je pregnal podlo skušnjavo, saj želijo sužnji zgraditi boljšo družbo in ne ponoviti poti lastnih gospodarjev.
  - V redu, živi - kadi nebo!
  Postopoma je bitka izzvenela! Čeprav se zdi, da je masaker dolg. Čarovnik je naletel na precej spretnega bojevnika. Po brutalni izmenjavi napadov ga je končno razorožila, nato pa omamila.
  - Te potrebujemo!
  Na nekatere so vrgli mreže, nekateri pa se niso upirali. Bitka je bila skoraj končana, le beg in zasledovanje sta se vlekla. Witcherova je osebno vodila lov in mnoge pobila, ni pa mogla uničiti celotne vojske do zadnjega vojaka.
  Kljub temu se je mladi bojevnik z več sto sužnji na konjih odločil za drzen podvig, namreč, da takoj zavzame mesto, ki ni bilo pripravljeno za obrambo.
  - To bo močna poteza. Ne bomo dovolili, da nam vzamejo bogastvo, in kar je najpomembneje, pohiteli bomo na svoja ramena.
  Nekaj deset vojakov poražene vojske je vseeno uspelo skočiti na ščurkove polže in odgalopirati do vrat.
  Niso odprli takoj, prišlo je do prepira. Ko so se vrata spustila, so čarovnica in njeni jezdeci skočili izza gozda. Z dečkovo napravo je kričala:
  - V imenu velikega sultana Erifef! Naproti vam hitijo močne okrepitve! Če želite zaščititi mesto, pustite bojevnikom, da zavzamejo svoje mesto na obzidju.
  Zaspani stražarji tega niso takoj opazili, še posebej, ker je Witcher nase nadela bogato obleko, ki jo je ukradla iz trupel. Že sama čelada je vredna, lesketa se kot žled na soncu, no, kdo lahko zavrne tako plemenitega poveljnika.
  In gospodje, meščanstvo in ostali plemiči seveda niso spali, "poskrbeli" so za svoje ljudi!
  Na majhnem griču je stala čudovita palača s stebri in kipi, narejena v mešanici starorimskega in staro-vzhodnega stila. Pred njim je, kot je običajno v tej državi, ogromen kip sultanije Erifef, izza njegovih ust pa izvira vodnjak. V največji dvorani je bilo hrupno in zabavno, glasba je igrala - pojedina je bila gora. Plemeniti plemiči sultanata so uprizorili Sabantuy. V dragih togah, vezenih z zlatom, so ležali na razkošnih blazinah; na nizkih mizah so bili kupi jedi, vina in likerjev. Na mizah in stenah se je lesketalo na stotine svetilk. Po celotnem posestvu in v stebriščih se je bliskalo nešteto sužnjev, suženj, sužnjev in vojakov telesne straže, ki so stražili palačo. Visoki gostje so srkali zdravice. Glavni plemič, šejk du Pustemorov, je zmrznil v objemu dveh golih heter. Trzal je in ječal kot obseden, se končno osvobodil in zakričal.
  - In zdaj je čas za gladiatorske boje. In tako dolgočasno, krvi ni, vino pa ni za dušo.
  Zaslišal se je trob in borce so poklicali v areno. Po navadi naj bi se najprej borili najlažji in najmlajši bojevniki. Toda šejk je pravkar prejel serijo izurjenih sužnjev in želel je združiti dve vrsti zabave: erotično in krvavo.
  V središču miniaturnega Koloseja je gorel ogenj, bakle, okrašene s steklom, so oddajale precej močno svetlobo z vijoličastim odtenkom, beli prod se je lesketal, kar je podiju dajalo vesel videz. Prva je na oder pritekla mišičasta in vitka deklica v usnjenem pasu. Kot prvovrstna gimnastičarka je naredila dva salta in hodila po rokah. Nato je stala nasproti princa, zmrznila, križala meč in bodalo v takšnem orožju, ki so ga imenovali mirmillon. Kljub temu, da bi dekle lahko tekmovalo na lepotnem tekmovanju, kako mehko, žametno kožo in blond lase ima, je že imela široko brazgotino na obrazu. Tudi naslednji skakalec je hodil po rokah. Njegovo orožje je bilo trizob in kratka mreža - retiar. Ko se je raztegnil, je stal nasproti sovražnika. Bil je mladenič, skoraj deček, še golobrad z nežnim dekliškim obrazom; prisotnost mešanih parov je dajala dogajanju posebno erotiko. Videti je, da se partnerja poznata že dolgo in pomežikneta.
  - Kakšna Caisca! Nisem si mislil, da se bova tako srečala! " je žalostno rekel deček.
  "Bil si prijazen fant, zdaj pa bo tvoja duša odnesena v prvobitni plamen!" - je nesramno odgovorila deklica.
  - Zakaj si tako kruta! Še vedno smo device, živeti moramo! - je rekel mladenič s plašnim upanjem.
  - To nam ne bo pomagalo! Tudi bogovi prezirajo sužnje!
  Usposabljanje v gladiatorski šoli je bilo težko in brazgotine so bile vidne na golih sijočih telesih mladih borcev.
  Množica se je razživela, sklepale so se stave, divji vzkliki so spodbujali mlade gladiatorje, ki očitno niso želeli boja.
  Šejkova žena je vzela usnjeno torbo.
  - Petdeset zlatih za Kaisko! "Pokazala je z velikimi zobmi.
  - Začnimo! Šejk je dal znak.
  Tako različni in hkrati veliko skupnega so se bojevniki združili, njihovi gibi so bili hitri in kaotični. Najprej je bojevnik s trizobom poskušal vreči mrežo, a je zgrešil in njegov nasprotnik, ki je divje skočil nanj, mu je uspel z bodalom prerezati trebuh. Mladenič je skočil nazaj in zadel trizob v prsi, a le rahlo opraskal kožo. Vendar je njegov manever prisilil sovražnika k umiku. Odšel je in se naslonil na mrežo ter ne dovolil, da bi se nekoč ljubljeni gladiator približal.
  - Moški ste neumni! To pomeni, da so obsojeni na poraz! - arogantno je rekla deklica.
  - Kako se je rodil? - mladenič je bil videti osramočen.
  Nenadoma je retiarius s trizobom z roko zgrabil gramoz in ga vrgel v obraz. Manever je imel učinek, deklica je zaprla oči in v isti sekundi ji je trizob prebil trebušne mišice.
  Mladi gladiator, ki je jokal od bolečine, se je zvijal, a mu je kljub temu uspelo zariniti rezilo v ramo. Retiarius je zavpil in izvlekel orožje. Meč je švignil kot strela in mu skoraj prebil vrat. Gladiator se je umaknil, njegove prsi so bile razrezane. Mladenič je zastokal od bolečine in odvrgel trizob. Nato je nasprotnik skočil nanj in vrgel bodalo. Zamah je bil precej šibak, konica pa je prebodla meso noge. Retiarius je zakričal in padel, nato pa pobral bodalo in poskušal vstati, v tistem trenutku pa ga je meč zadel v vrat. Ko je že izgubljal zavest, je zadel mirmilonsko rezilo v solarni pleksus. Nekoč ljubeči par (kot Romeo in Julija) je padel na prod mrtev. Pijano občinstvo se je smejalo in tulilo. Trije mračni sužnji z nizkimi čeli in štrlečimi čeljustmi so pritekli v areno; z vročim železom so zažgali telesa tistih, ki so izgubili, a prejeli duhovno svobodo. Ko so se prepričali, da so mrtvi, so jih z rebri zataknili in odvlekli z odra. Mesto, kjer je bila kri, je bilo prekrito z ogljem.
  - Hranili se bodo z žuželkami. - Šejkova žena Demeter je pokazala svoje konjske zobe. - Škoda, da so kosti premajhne, živali bodo ostale lačne.
  - Ne bo mesa in kulinarike. Res škoda, par izmed njih bi lahko izpadlo precej obetavnih športnikov! - je zarenčal šejk.
  - V tvoji postelji? - je sarkastično vprašala diva.
  - Zakaj ne! Deklica je lepa, fant pa bi lahko bil tvoj. "Šejk je imel precej napredne poglede, saj je verjel, da lahko žena dobro zabava svoje debelušno telo z mladim sužnjem.
  - Majhna in krhka! Ali nimamo še enega takega para? - je vprašal Demeter.
  - Na žalost ni! Poglejmo mlado izmeno, ki so nam jo poslali iz sosednje šole. - se je nasmehnil šejk.
  - Mogoče je bolje, da jih pustimo odrasti! V nasprotnem primeru bomo pobili vse naše ujetnike. - Nepričakovano je plemičeva žena pokazala sočutje.
  - Novica o uporu sužnjev je preveč vesela in želim jo proslaviti na polno. - Graščak je stresel trebuh.
  - Razen, seveda, če te Etymon prehiti! - je debela deklica dražila.
  - Takšna neumnost! Še bolje, pokončajmo zdaj vse gladiatorje in norca prikrajšamo za spektakel. Dajmo novinci! - je zarenčal šejk.
  - To niso ravno novinci. - Demeter se je obliznila
  Ponovno zazveni gong in fantje bojevniki stečejo v areno. Videti so stari približno štirinajst do petnajst let, s precej širokimi rameni in prsmi. Tako kot prejšnji borci dela salte in teče na rokah. Ko so že pritekli na stopničke, so si nadeli orožje, čelade, naprsni oklep, ščite in meče. Eden ima ravno rezilo, drugi pa ukrivljeno rezilo kot sablja. Izklesane trebušne mišice so odprte in na njih so vidne brazgotine. Deček, ki stoji na desni, ima zaceljene ureznine, ki potekajo čez prsi v treh linijah.
  Koža je izdatno naoljena in sijoča.
  Vodja napove.
  -V ringu nastopata slavna borca Fudoros z ukrivljeno sabljo in Saflorov z ravnim mečem. Fudoros ima šest borb, Saflorov pa sedem. Vsi njihovi tekmeci so bili bodisi ubiti na kraju samem bodisi zabodeni do smrti po odločitvi ljudstva. Vodja je s prstom pokazal na množico. Spet so se pojavili tisti, ki želijo staviti. Šejk je zalajal.
  - Sto zlatnikov za Saflorova.
  Stave so bile hitro sklenjene, plemiči so prisegli. Oba sta se celo sprla. Eden je pljusknil kozarec vina, drugi ga je udaril z debelo nogo v obraz. Hetere in stražarji so pohiteli, da bi pomirili razjarjeno javnost. Šejkova žena, oblastna, predrzna, debela, je zalajala:
  -Naprej! ubij!
  Gladiatorji so se zbrali. Tokrat sta si vzela čas in drug drugega preizkusila s previdnimi udarci. Ob trčenju so se meči rahlo zaiskrili, ščiti so se tresli. Javnosti ta previdnost ni bila ravno všeč, tulila je od nezadovoljstva in proti borcem so letele kosti. Šejk je prevrnil pladenj in se zalil z vinom in marmelado. Potem je pljunil in jezno zacvilil.
  -Če se ne boš boril, te bom dal obesiti z glavo navzdol. Na podij je priteklo več nagajajočih divjih "janičarjev", mahali so s sulicami in zbadali v odprt hrbet. Saflorov je šel v ofenzivo, besno je napadel, nasprotnika je brcnil v koleno. Najstnik je stopil nazaj, premaknil meč rahlo vstran, njegov nasprotnik je zarezal po prsih. Slabo privita plošča je padla na dno. Naslednji napad je pustil globoko sled na koži in tekla je gosta kri. Fudoros se je umaknil, eden od kosmatih borcev ga je zadel v noge. In ko je deček okleval, je Saflorov tako besno udaril po čeladi, da se je omahnil in zgrudil. Zaradi šoka je "čelada" odletela in razkrila belo glavo z nabreklo izboklino na čelu. Saflorov je prislonil rezilo k svojim nervozno dvigajočim se prsim. Postrani se je ozrl proti "publiki".
  Čakal sem na znak. Ko si večina gre skozi lase, pomeni ubijati, ko tišči dlani v kit, pomeni usmiliti se.
  Vendar se na hudih obrazih ni bralo usmiljenja. Skoraj vsi, tudi ženske in najstniki, so si z dlanjo šli čez grlo.
  -Smrt! Pokončaj ga!
  Šejkova žena je posmehljivo zalajala.
  - Izšel je preveč poceni. Daj mi ga za eno noč.
  Saflorov je okleval, rahlo pritisnil na gole prsi poraženega najstnika in pojavila se je kapljica krvi. Nato je v obupu odvrgel meč:
  -Ne morem! On je moj prijatelj.
  Hrup je nenadoma ponehal in nastala je smrtna tišina.
  -Kaj! - Šejk je postal besen. -Zavračate ubijanje premaganih. Oba zaprite v kletko, nato pa bo sledilo strašno mučenje pred celotno gladiatorsko šolo.
  Bojevniki so pritekli do Fudorosa, ga poškropili z vodo in mu nato, da bi hitreje prišel k sebi, z vročim železom opekli golo peto. Deček je zakričal, poskočil in okoli vratu sta mu takoj vrgli dva lasa. Saflorov se je poskušal upreti, boril se je z ducatom mečev naenkrat, strah mu je dal moč. Toda eden od strelcev ga je s puščico zadel v nogo. Strup je mladeniča paraliziral, ni pa ga ubil. Ko so ju oba zvezali, so ju zaprli v kletko. Saflorovo so z vročo palico udarili v rebra, koža se ji je kadila, prekaljeni fant pa je pogumno prenašal injekcije. A očitno so mučenje dveh neposlušnih dečkov preložili za sladico.
  Šejkova žena se je iskrila:
  - Morali bi biti moj mož. Veš, da sem iznajdljiv.
  - Vem, ampak poglej, morda bom ljubosumen. Fantje so lepi in se že lahko poročijo. - Šejk je pokazal zobe.
  - Najverjetneje sta celo poročena! Navsezadnje so to najmočnejši in najbolj zdravi sužnji, ki bi se morali množiti! - je pomežiknila debela.
  - Gladiatorji so barva suženjstva! Želim si, da bi jih dobil in mučil njihove žene. - se je nasmehnil šejk.
  - Uspelo nam bo! Mimogrede, spet punce.
  Zdaj so se morale ženske boriti. V areno sta vstopili dve napol goli divi, oblečeni le v ledja. Bili so vklenjeni za vratove in se niso mogli ločiti drug od drugega. Orožje: dve bodali v vsaki roki. Boj bo očitno surov in ne predolg. Eno dekle je bilo svetlo, drugo črnolaso, obe s precej dolgimi grivami.
  - V boj! - je zagrmel razbojnik.
  -Ne bom stavil! - je zalajala šejkova žena. - To je že postalo slabo znamenje.
  Uboge žene so prišle skupaj. Bilo je grozljivo, eni od njiju je skoraj takoj raztrgal trebuh, druga je bila ranjena v prsi. Dekleta so se še naprej rezala in brcnila ven z nogami ter si trgala meso. Teklo je veliko krvi in niso mogli oditi in zbežati. Nazadnje je ena od njih, popolnoma razrezana, padla na kolena. Črnolasa se je zasmejala in jo skušala dokončati, a nato naletela na zahrbten udarec od spodaj v rebro. Zastokala je storilca še vedno lahko udarila po zatilju. Obe lepi, pohabljeni ženski sta se zgrudili na grušč, večkrat zaprhutali in zmrznili. Kosmati "janičarji" so pritekli do njih in jih zbadali z vročim železom. Bojevnice se niso premaknile.
  -Spet se več kot ena stava ni obnesla. Oba sta mrtva.
  Javnost je bila razočarana, čeprav je priča umoru sama po sebi zelo prijetna. Zmagal pa ni še nihče.
  V tej situaciji bi zadevo lahko rešila le nova bitka. Lahkega ogrevanja je konec in čas je za resen posel.
  Petnajst gladiatorjev v perforiranih oranžnih tunikah, s tremi črnimi peresi na sluzi, je prihitelo v areno. Oboroženi so bili s kratkimi, ukrivljenimi meči; v rokah so držali majhne kvadratne ščite s konveksno površino, njihove glave so bile zaščitene s čeladami brez vizirja. Za to skupino so tekli borci v svetlo rdečih tunikah, tudi s kratkimi, a ravnimi meči, z majhnim okroglim ščitom in železno lisico, ki je pokrivala desno roko, ki ni bila zaščitena s ščitom, in kolenčnikom, ki je ščitil levo nogo. Zeleno perje na spolzkih čeladah je dopolnjevalo sliko.
  Stala sta drug drugemu nasproti in se priklonila. Tokrat je šlo za precej večje vsote, zlato pa je teklo iz rok v roke.
  -Ne more biti, da so bili vsi pobiti! - je rekla šejkova žena. Nekdo bo zagotovo zmagal!
  - Torej stavite, to je zadnja bitka. Glej, zdanilo se je že! - je razdraženo rekel utrujeni šejk.
  - Potem bo resno! Tisoč zlatih drahem na rdečih. - je zahripala debeluška.
  - Zakaj na njih? - Zakaj njih? - dvakrat ponovi graščak presenečen.
  - Ker so oči zlobnejše!
  Upravnik je nekaj zavpil. Zaslišal se je histerični zvok trobente. Celo bakle so mežikale, kot bi pošasti nekaj padlo v oči.
  Pogovori, hrup, smeh in tarnanje so prenehali: vse oči so bile uprte v borce. Prvi spopad je bil grozen: sredi oglušujoče tišine, ki je vladala, so se ostro slišali udarci mečev na ščitih. Perje, drobci čelad, kosi zlomljenih ščitov so leteli po areni in navdušeni, zadihani gladiatorji so si zadali udarec za udarcem. Manj kot tri minute so minile od začetka bitke in že je bila prelita kri: štirje gladiatorji so se zvijali v agoniji, borci pa so jih teptali z nogami. Eden od ležečih je zgrabil partnerjevo nogo in mu obrnil stopalo. Poletel je navzdol in si porezal roko.
  Prinčeva nenasitna žena Demetra je v prstan vrgla oglodano kost.
  - Rdeči, če zmagate, vam dam kozarec vina!
  Kot se pogosto zgodi, se je zgodilo nasprotno: največji borec iz ekipe, za katero je navijal Demeter, je bil poražen. Trije meči so naenkrat prebodli široke prsi in v roki nesrečnega vodje je ostala neustrezna kost.
  Gledalci so z navdušenjem in napetostjo spremljali krvave peripetije bitke. Kričali so kot čreda ranjenih bikov. Lokalna elita je mrzlično, divjala, spodbujala borce. Vrste gladiatorjev so se redčile, bitka se je razdelila na ločene spopade.
  V tem trenutku, ko je ugledna javnost uživala in se odkrito "zafrkavala" v brizganju krvi, so pogumni uporniki pobili zaspane stražarje. Pobedonostsev je skupaj s peščico pogumnih mož razbil telesne straže in prvi vdrl v palačo.
  Zaradi hrupa zaradi približevanja upornikov je bil boj prekinjen. Plemiči so se opotekali in poskušali pobrati svoje meče. Mladi vodja upornikov je glasno zavpil:
  - Kar vidim! Pobijate se med seboj za zabavo nepridipravov! Oživljeni plazilci niso sposobni niti dvigniti meča, prevelika ovira jim je želodec. Če je v tebi ostal vsaj delček ponosa, posekaj to gnusobo.
  Zdelo se je, da gladiatorji čakajo natanko to: planili so proti debeli čredi.
  Služabniki so skočili vstran, ker niso hoteli umreti za svoje osovražene gospodarje, fantje pa so celo začeli metati pladnje in hrano na dostojanstvenike.
  Demetra je kričala:
  - Ubiti vse!
  Nato ji je na glavo padel kristalni kozarec za vino in psico je nokavtiral.
  Witcher je bil jezen. Sesekljal je bogate meščane mesta in jim rezal meso.
  Ni bilo težko, bilo pa je zoprno. Ob njem se je boril Passov stalni spremljevalec. Bik ni zaostajal in gladiatorji so se maščevali svojim ječarjem.
  Mračni sužnji so dvignili upravitelja na kavelj in zavpili:
  - Svoji smo! Oni so sužnji tako kot vi!
  - Dokaži torej z mečem! - Zavpila je in sveče na čarovnikovih lestencih so se začele tresti.
  Šejk je hotel pobegniti, a ga je Bik spotaknil in mu zlil med za ovratnik:
  - No, kje te potrebuješ? Brez začimb.
  Solntslava je z enim zamahom odsekala glavi dvema plemičema hkrati, tretjemu pa je s kolenom zdrobila čeljust. Vendar ni bilo več niti videza boja, sužnji so se preprosto maščevali. Ostanki straže so se razbežali, pojedini pa tudi v najboljši formi niso predstavljali resne vojaške sile. Vsi so bili pobiti, preden se je Witcher ohladil. Samo glavni šejk je bil še živ, Bik ga je pulil za lase. Vedmakov je odgnal predrznega fanta:
  - To je plemenita oseba. Morda nam pride prav!
  . POGLAVJE št. 12.
  Nemci so nadaljevali z napadom na Stalingrad. Zdelo se je, da jih je ostalo zelo malo, vendar je bilo neverjetno težko priti skozi zadnjega. Tudi množična uporaba Sturmtigerjev ni pomagala. Čeprav je bilo uničenje, ki so ga povzročile reaktivne bombe, ogromno. Drugo sredstvo so bile napalmove bombe.
  Bataljon deklet se je zredčil, a lepotice so se še vedno borile. 20. oktobra je začel padati sneg in lepotice so bile vse bose. Na belem posteljnem pregrinjalu pustijo graciozne sledi.
  Lepa dekleta so se malo valjala po snegu in postala čistejša. Matryona, potem ko je bila Seryozhka ujeta, ni mogla najti mesta zase. Lepo bi bilo izgubiti tako pametnega in čednega fanta. In kaj ga je čakalo v fašističnem ujetništvu? Najprej mučenje, potem pa smrtna kazen!
  Fant je bil res blizu ustrelitve, a je končal v rudnikih. Serjožko je delal šestnajst ur na dan, s skromnimi obroki je čakal nadzornikov bič.
  Natančneje, fant je že v kamnolomu in tam dela kot osel. Toda pod zemljo je veliko topleje kot na površju. In bojevniki so, da ne bi zmrznili, prisiljeni skočiti in teči. In dekleta se borijo. Prihaja mogočni tank Lion. Njegov top je 150 mm, bolj učinkovit in praktičen za bitke v mestu. Fritz obožuje ta tank, tako dobro je zaščiten z različnih strani.
  "Miška" leze malo zadaj. Nemško vozilo, težko dvesto ton, je bilo oboroženo tudi s 150-mm topom in petinsedemdesetimi. Toliko bolj praktično. Število mitraljezov se je povečalo na štiri, tanku pa se ni lahko približati.
  Anyuta, Maria in Alla poskušajo skupaj izdolbiti mastodonta. Previdno se mu približajo.
  Anyuta je z navdušenjem zapela:
  - Kako smo živeli, bojevali se in se ne bali smrti ... Torej od zdaj naprej bova ti in jaz živela! In v zvezdnih višinah in gorski tišini, v morski vojni in hudem ognju! In v besnem in besnem ognju!
  "Miška" je bila najnovejša modifikacija s šestimi mitraljezi, dvema koaksialnima s sodi in štirimi, ki se vrtijo na tečajih.
  Maria, ki se je plazila po snegu, je siknila:
  - Nikoli ne bomo obupali! Navsezadnje je Jezus, Najvišji Bog, z nami!
  Deklica, ki se je približala, je eksplozivni paket vrgla v Miškovo gosenico. Pod ščitom je zaslišal močan hrup in valj je počil.
  Dekleta so od veselja vzkliknila:
  - Dobi fašista!
  Alla je zamahnila z roko in v Fritza vrgla razdrobno granato. Fašista je udarni val vrgel navzgor, z njim pa so odtrgali glavi dvema temnopoltima vojakoma kolonialnih čet.
  Rdečelasa lepotica je zažvižgala:
  - Za domovino in Stalina!
  Anyuta je spet vrgla eksplozivni paket... Tokrat ni bil tako uspešen, zadel je oklep in eksplodiral na površini jeklene lupine.
  Deklica je jezno rekla:
  - Eh, zamočil sem se!
  In lezla po novo porcijo domačega razstreliva. Njene okrogle pete, rdeče od mraza, so se bliskale. Skoraj naga deklica se je plazila po snegu, nekoliko neprijetno. Ampak to lahko prenesemo. Poleg tega se ob obstreljevanju sneg topi.
  Anyuta je celo zapela:
  - Vem, da bo prehlad kmalu izginil,
  Potok bo glasno pridrvel mimo...
  In že tečejo po lužah -
  Bosonoga dekleta!
  Deklica ustreli in Arabec iz kolonialnih čet se zgrudi. Poskusi sovražnika, da deluje v majhnih skupinah, povzročajo resne izgube.
  Mišin kratek top spet izstreli razdrobljenost. Nekje v dimu pokajo granate. In veliko odmorov ...
  Nemci so skoraj zavzeli Stalingrad ... Ostalo je zelo malo. Toda ravno to Wehrmachtu preprečuje uporabo velikih bomb in težkega topništva. Fritz je pustil naprej tujce, ki se jim ni smilil.
  Maria je sprožila s puško. Fašistični plačanec je padel in se kotalil po kamnih ruševin.
  Dekle si je z škrlatnimi bradavicami drgnilo svoje gole prsi. Vsi so bojevniki bojevniki - v spodnjicah skačejo naokrog. A zadetkov na njih skorajda ni. Očitno golota lepote nekako še posebej varuje. Ker so sposobni preživeti v takem peklu!
  Alla se otrese mešanice snega in umazanije ter spet strelja. Črnega borca je zadel naravnost v oko. Pametna kurba, ne moreš nič reči.
  Tri dekleta se spet približajo Miški. Težko je z vseh strani prebiti vozilo, ki ima tako debel oklep. Toda bojevniki so polni optimizma. Če ne morete preluknjati same lupine, zakaj ne bi odtrgali cevi.
  Alla je z bosimi nogami brcala umazane grude in pela:
  - Naša resnica, naša resnica ... Kot sončni žarki! Naš jutri bo svetel, z gora bodo tekli potoki!
  Bojevnice so že dolgo oborožene z ujetimi MP-44. Te mitraljeze imajo velik bojni doseg. Lepotci samozavestno streljajo. Črnci spet padajo. Izpuščajo vodnjake škrlatne krvi.
  Marija je streljala, tako s puško kot z zaplenjenim mitraljezom na ramenih, je pela:
  - Zahrbtni pajek je izostril želo,
  In iz Rusije pije sveto, rusko kri!
  Za njegovega nasprotnika vse ni dovolj in bo ubil,
  Kdo ljubi Rusijo!
  Ljubezen do Rusije!
  Deklica je poslala kroglo v izbranega "stražara", ki je lezel iz razpok. Lepotica se je nasmehnila, njen obraz, čeprav shujšan, je ohranil svojo lepoto in čar.
  Na splošno so vsa dekleta v njihovem bataljonu lepa. Tukaj je na primer tatarski Serafim. Njen oče je Tatar, mati pa je iz Belorusije in od nje je Serafima podedovala lase barve zrele pšenice. Tudi lepo dekle, boso in skoraj golo. In strelja iz ujete mitraljeze v kratkih rafalih. In fašisti iz drugih čet se plazijo proti njej.
  Serafima strelja precej natančno. Poleg nje je legla zlatolasa Marija. Obe deklici streljata in pojeta.
  - Domovina! - Maria je začela ...
  - In vojska! - je nadaljevala in ustrelila Serafima.
  Maria je tvitnila:
  - Ta ...
  Serafima je poročala o streljanju in udarjanju po temnopoltih:
  - Dva stebra!
  Maria je z nasmehom tvitnila:
  - Na ...
  Serafima je odstrelila in dodala:
  - Katera...
  Maria, ki je posekala pet, je nadaljevala:
  - Drži!
  Serafima, streljanje, pozdrav:
  - Planet!
  Maria, streljanje, je tvitnila:
  - Prsni koš...
  Serafima, streljanje, predenje:
  - Zaščitili bomo ...
  Maria je fašistu razbila glavo in rekla:
  - Mi ti....
  Serafim je s kroglami posekal naciste in siknil:
  - Država!
  Maria, ki pošilja dobro namerjene naboje, je tvitnila:
  - Vsi....
  Serafima, ki strelja vedno bolj natančno, je dodala:
  - Ljudje!
  Maria je vrgla umazane zlate lase s čela in zapela:
  - Rath...
  Seraphim bullet in pošiljanje strelov, izdanih:
  - Tvoj...
  Maria je fašista udarila v grlo in nadaljevala:
  - Toplo!
  Plavolasa Tatarka, ki je pošiljala posnetke, je nadaljevala:
  - Oblaki ...
  Maria je natančno streljala in dodala:
  - Kul!
  Serafima se je nasmehnila in zacvrknila:
  - No in ...
  Maria je streljala natančno in zarjovela:
  - Sonce!
  Serafima je streljala v rafalih in siknila:
  - Vroče je!
  Maria je nadaljevala s smehom:
  - Samodejno...
  Serafima je, kot da bi usmerjala ogenj, zalajala:
  - Nater ...
  Maria je dodala dobro namerjene strele:
  -Ramo...
  Serafima je s smehom dodala:
  - Za vojaka!
  Maria je navdušeno pela in streljala:
  - Kopal bom ...
  Serafima, vodja lovskega ognja, je dodal:
  - Grob....
  Maria, ki je podrla Afričana, je nadaljevala:
  - Za nasprotnika!
  Dekletom je zmanjkalo streliva. In bila je prisiljena hitro pobegniti v zavetje. Oskrba čez Volgo je zelo težavna. Nenehno bombardiranje in granatiranje. Tukaj je okrepitvena četa, ki pluje z druge strani.
  Okoli čolnov bruhajo fontane pršila in odpadkov. Stormtrooperji tulijo na nebu. Focke-Wulfovi priletijo. In nanje padajo bombe.
  Več čolnov je razpadlo. Sovjetski vojaki se utopijo in umrejo.
  Sovražni topniški ogenj je že pregost.
  Tudi ponoči imajo Fritzevi vse pod ognjem. In njihovi potopni bombniki hitijo naokoli. Vključno z dedkom Yu-87. Čeprav so reaktivna letala že vstopila v proizvodnjo.
  Tukaj je legendarni sovjetski Jak-9. Bori se z nemškim ME-309. Združili so se spretnost, hitrost in orožje. Nemec poskuša premagati sovjetski stroj v prvem prehodu. Vendar mu ne uspe. Jak si nato prizadeva zaostati, vendar nacist zaradi svoje visoke hitrosti pobegne.
  Hitrejši Nemec, z močnejšim orožjem, proti okretnejšemu Rusu. Toda hiter beg se nadaljuje. Fašist uporabi sedem strelnih točk proti sedmim in zadene sovjetsko vozilo. Izgubi hitrost in začne padati.
  Iz njega se vijejo curki dima. In motor gori...
  Kaj je ta vojna! Težko se je zoperstaviti tako zmogljivemu oborožitvenemu vozilu, kot je ME-309, pri katerem sedem strelnih točk kompenzira prekomerno težo in slabšo manevrsko sposobnost.
  Velika hitrost omogoča fašistu, da pobegne v skoku, prednji del nemškega lovca pa je dobro oklepljen.
  Anyuta spet poskuša spodkopati Miško. Deklica tvega svoje življenje. Že vsa razpraskana se plazi gola po utrdbah. Vsa lepota je prekrita s praskami in praskami. Potem pa vrže granato s priloženim eksplozivnim paketom. Zadene jo celo rafal iz mitraljeza. Praskanje po rami lepotice.
  Toda eksplozivni paket je zadel cev 150-mm topa. In Nemec je že prejel znatno škodo. Z veliko težavo se vozilo premakne s svojega mesta in priplazi nazaj na lokacijo svojih čet, da bi si zalizalo rane.
  Focke-Wulf in več TA-152 se pojavijo na nebu. Začnejo obstreljevati sovjetske položaje. Pojavil se je tudi par najnovejših HE-183, jurišnih reaktivnih vozil. Ti jastrebi so dosegali hitrosti do osemsto kilometrov na uro in jih je bilo skoraj nemogoče zadeti.
  Dekleta streljajo nazaj na Nemce. Vedno obstaja možnost, da ujamete sovražnika, kljub močni zaščiti jurišnih letal pred ognjem na tleh.
  Anyuta in Alla sta vrnili ujetega Luftfausta. To je orožje, sestavljeno iz devetih med seboj povezanih breztrzajnih pušk kalibra dvajset milimetrov.
  Streljate lahko kot iz majhne protiletalske puške.
  In bojevniki kažejo na sovražnika. Gladko pritisnejo na začetek ... Obe lepotici sta bosi nogi počivali na ruševinah in čutili gladek odboj.
  Focke-Wulf s šestimi zračnimi topovi se začne kaditi - njegov trebuh je razpet.
  Dekleta navdušeno tulijo:
  - Puck! Puck! gol!
  Druga nemška letala začnejo krožiti nad glavami deklet. Lepotice švigajo v podzemne prehode in se izogibajo raketam Focke-Wulf.
  Anyuta je začutila utrip v svoji grobi peti. Deklica je predrla:
  - Oh peklenski ogenj!
  Deklicini podplati so bili pokriti z mehurji in so jo boleče boleli. Hotela sem popikat nekaj hladnega.
  In na površini se prelomi nadaljujejo. Sneg sika od plamenov, ruševine se razdirajo. Nemci zasipajo položaje z ognjem, a to ne pomaga. Bojevniki so se skrili kot miši v luknje. Naj se zlikajo sami.
  Alla je šepetala Anyuti na uho:
  - Mislim, da bo nacistom kmalu končno zmanjkalo moči. Imajo veliko moči, a v Stalingradu nimajo možnosti za preobrat!
  Blondinka je ponosno odgovorila:
  - Tukaj smo kot tristo Špartancev! Odbijamo premočnejše sovražne sile!
  Rdečelasa Alla se je zahihitala in pomežiknila svoji partnerki:
  - In ne morete nas zaobiti!
  Ko so dekleta prišla na površje, je bilo napada konec. Pojavili so se novi črnopehotci. Plezali so naprej in dekleta so morala odpreti ogenj, s čimer so sovražnika prisilili, da je zaril nos v tla.
  Levi in Tigri so šli spet v boj. Nemci so poskušali pritisniti sovjetsko vojsko s težkimi tanki. Vsake toliko so deževale granate. Bolj ranljivi "Tiger" se je poskušal ne odtrgati od svojih formacij. Grmeli so tudi možnarji.
  Dekleta so streljala na Nemce in njihove plačance. Nokavtiral nasprotnike. Alla in Anyuta sta streljali v parih. Sovražni obrazi so se pojavili in poravnali. Nato nova plast napredujočih sovražnikov.
  Dekleta so med bitko pela.
  Alla je začela in streljala:
  - Preden...
  Anyuta, streljanje, je nadaljevala:
  - S tabo...
  Alla je udarila in dodala:
  - Legija ...
  Anyuta, ki je odrezala tri izmed njih, je siknila:
  - Sovražniki ...
  Allah je pribil nasprotnike, izdavil:
  - Oni....
  Anyuta, ko je Arabcu odstrelila polovico lobanje, je nadaljevala:
  - Hočejo...
  Alla, ki je zdrobila sovražnika, je nadaljevala:
  - Ti ...
  Anyuta, ki je streljala, je siknila v besu:
  - Skromno ...
  Alla, ko je Arabcu prebodla lobanjo, je zarenčala:
  - Uniči ...
  Anyuta, ki je nadaljevala z žebljem, je siknila:
  - Opombe ...
  Alla je, kot da bi streljala, zažvižgala:
  - Ne boj se ...
  Anyuta, ki je izstrelila natančen strel, je zarenčala:
  - Sovražnik ...
  Alla, ki je streljala kot ostrostrelec, je nadaljevala:
  - Bajonet ...
  Anyuta, ki je streljala naprej, je zalajala:
  - Sposoben...
  Alla je, ne da bi prenehala streljati, siknila:
  - Sila ...
  Anyuta, ki je streljala v jezi, je zarenčala in popravila svojega prijatelja:
  - Pogum...
  Alla je v hudi ekstazi, ko je ustrelila glave Afričanov, zalajala:
  - Moč ...
  Anyuta, ki je skočila s streli, je siknila:
  - Porast...
  Alla, ki je stresla svoje rdeče kodre, je nadaljevala:
  - In nasprotniki ...
  Anyuta je Arabca udarila v trebuh in rekla:
  - Takoj...
  Alla, ki je streljala z vsemi kalibri, je zalajala:
  - Uniči ...
  Dekleta so si oddahnila. In ko so še malo streljali, so zavpili:
  - Mi smo vitezi ostrostrelke, glas umora je jasen!
  Val napredujočih kolonialnih čet se je nekoliko polegel. Nacisti so spet premaknili svoje tanke naprej. "Tigri"-2 so se pojavili s svojimi dolgimi gobci in izstrelili granate na vse, kar so opazili.
  "Tiger"-2 je imel originalno obliko kupole in nagnjene oklepne plošče na straneh. Zaradi tega je postal nekoliko bolj vztrajen. Bojevniki so si za tarčo znova izbrali tankovske gosenice. Fašist je moral živeti kot riba v ponvi.
  Anyuta je vrgla eksplozivni paket, zdrobila sprednji valj Tiger-2 in zapela:
  - Srečal sem te z darilom ... Seveda sem začrtal mesto v krsti!
  Alla je siknila in veselo vrgla velik eksploziven paket v fašista:
  - Ampak Pasaran!
  In od eksplozije se je dolg gobec nemškega tanka zvil. In kraljevi tiger se je začel obračati nazaj. Fašist je bil spet hudo ranjen. Alla ga je vzela in zalajala ter z golimi prsti vrgla kos stekla:
  - V hrastovi krsti boš!
  Kozarec je priletel naravnost v grlo Indijca, enega izmed kolonialnih nemških vojakov.
  Anyuta je pomežiknila partnerju in zapela:
  - Glavo bom potopil v ta sod! Vse bom potopil!
  Alla je izstrelila rafal iz mitraljeza. Nemci so bili spet na udaru. Deklica je siknila:
  - Zmoremo vse! In zmagali bomo!
  Anyuta je sprožila puško in rekla:
  - Velika zmaga čaka! Naj bo slava našim dedkom!
  Alla je naredila salto in se zakotalila, vrtela kot božično drevo. Deklica je z mežikom zapela:
  - Gospod uspeh, kam greš... Gospod uspeh - smejijo se fašisti...
  Nemški tanki so brez varčevanja z granatami okrepili ogenj. Izlili so svoja eksplozivna darila. In približali so se sovjetskim položajem in se poskušali izogniti vrzeli.
  Anyuta je z žico, kot jih je naučil ujetnik Seryozhka, potegnila težko mino. "Lion" se je počasi plazil proti sovjetskim položajem. Njegova 150-milimetrska puška je tu in tam izbruhala granate. Dekleta so siknila in mežikala.
  Anyuta je zapela:
  - Nemci-paprike, fašisti-nacisti... Čaka vas konec pacifista!
  Alla je z nasmehom opozorila:
  - Pacifizem ... Ko govorimo o nacistih, je celo neumno govoriti o pacifizmu!
  Anyuta je z dobro namerjenim strelom zadela Arabca iz kolonialne straže v nos in zacvrknila:
  - In so pohabljeni v razmišljanju ... In v vojaških zadevah niso tako močni! Kmalu jih bomo popolnoma izbrisali z obličja Zemlje!
  Alla je še enkrat počila, se z golimi prsmi podrgnila po gramozu in zapela:
  - Jaz sem ruski vitez na kolenih divjakov ... Pometel bom sovražnike domovine z obličja zemlje!
  Rdečelasa lepotica je pomežiknila in pogledala v nebo. Tam so se vrteli "okvirji", nemška topniška letala.
  Nemški "Lion" je vsake toliko priplazil navzgor in se zagozdil v vetru. In njegova pištola je nenehno pljuvala.
  Anyuta, ki je premikala mino pod gosenico nemškega tanka, je siknila:
  - Za Serjožko ....
  Nemec se je ustavil in spet streljal. Granata je eksplodirala za dekleti.
  Anyuta je preverila:
  - Mlečne školjke, kdor ima možgane otroka!
  "Lev" je nekaj časa stal. Morda je nemška izkušena posadka začutila nevarnost pred seboj ali pa je želela porabiti svoj bojni komplet. Toda "Lev" je nekaj časa stal in pljuval smrtonosne granate.
  Anyuta je opozoril, da ima nemški tank naprednejšo pištolo in strelja pogosteje kot KV-2. In zaradi tega je ta avto seveda veliko bolj nevaren. Anyuta se je prekrižala in siknila:
  - Naj gredo hudobni v pekel!
  Alla je ustrelila fašista v solarni pleksus in zalajala:
  - Naša zmaga je neizogibna! In vse se bo dobro končalo!
  Anyuta je tudi odrezala Turka in zapela:
  - Čeprav se zdi, da bo življenje kmalu prekinjeno, ko težava potrka na njegov črni rog ... Konji rjočejo in kri teče kot reka, in spet vam zemlja izgine izpod nog!
  Alla je po tem, ko je ubila Iranca, dodala:
  - Toda zemlja ima tudi svojega varuha ... In med zvezdami so raztegnjene do njega ... Nevidne rešilne niti za izgon Hitlerja na Kolimo!
  Dekleta, ki so streljala, so zapela v en glas:
  - Zlomimo Adolfa, bolelo ga bo! Verjamem, da bomo premagali fašizem! In v naši Rusiji se bo pojavil Mesija, Gospod ljudstev vseh držav!
  In bojevniki so nadaljevali s streljanjem. Toda sovražna pehota se je ulegla in začela streljati in metati granate. Fašistične horde so poskušale zadimiti dekleta z minometnim ognjem. In metati veliko granat.
  Alla je filozofsko pripomnila:
  - S številkami lahko zmagate na volitvah, s spretnostjo lahko zmagate na volitvah brez vojne!
  Anyuta se je zahihitala in pripomnila:
  - Vojna je področje, kjer kvaliteta premaga kvantiteto, volitve pa praviloma nasprotno in to je anekdota!
  Bojevniki so se rahlo umaknili, granate in njihovi drobci so padali pregosto. Alla je celo zgrabila vrženo darilo z nogo in ga vrgla nazaj. Granata je poletela in zadela naciste po čeladah. In kako eksplodira ...
  Bilo je, kot bi nekje detoniral še en snop.
  Alla je filozofsko opozorila:
  - Sreča je druga sreča, uspeh je tretja, a prva veščina!
  Anyuta se je zahihitala in vmešala:
  - Sreča je nagrada za pogum, ne pa za lahkomiselnost!
  Alla je hindujcu iz kolonialne vojske izbila oko in siknila:
  - Kdor ima srečo, mu duša poje!
  Anyuta se je nasmehnila in rekla:
  - Dobro je, če imaš srečo, to pomeni, da te bo Bog rešil!
  Dekleta so postala malo bolj duhovita. Potem se je nemški "Lion" kljub temu premaknil naprej in ga je raznesla mina. Gosenica je zapeljala na razstrelivo in se utrgala.
  Ranjeni "lev" se je zavrtel in vstal ... Bojevniki so bili navdušeni in so na vsa grla zapeli:
  - Lev je pohabljen v razmišljanju, tiger je vir vseh vrst težav ... Na svetu ni nič bolj zanimivega kot človek!
  Anyuta je izstrelila dolgo vrsto, ravno ko se je tuja vojska dvignila na nevihto in zapela:
  Imamo rakete in letala,
  Najmočnejši ruski duh na svetu...
  Najboljši piloti so za krmilom -
  Sovražnik bo zdrobljen v prah in drobce!
  Zdi se, da je "Lion" močno poškodovan. Zmrznila je in izpljunila še nekaj školjk.
  Pojavil se je okreten "panter". Vendar se je bala iti globlje v položaje sovjetskih čet in je začela streljati. Granate so žvižgale nad glavami deklet. In razbili so ruševine in požare.
  Anyuta je pripravila granato za metanje, pripravljena ujeti trenutek, ko se je fašistični tank približal na dosegljivo razdaljo. Toda "Panther" tudi ni neumen. Nemci so streljali, granate so postavljali v šahovnici in poskušali ne zgrešiti niti enega koščka tal. In dobesedno so izgrabili vsak kamenček.
  Alla se je pobožala po golih prsih in pripomnila:
  - Taktika Švab je napačna ... Ali bodo tako dosegli veliko?
  Anyuta je duhovito pripomnila:
  - Piščanec kljuva zrno naenkrat, vendar pridobiva težo veliko hitreje kot prašič, ki golta velike kose!
  Panter je izstrelil več kot osemdeset nabojev in se, ko je porabil strelivo, obrnil in odšel nazaj v svoj brlog. Na njegovem mestu se je pojavil nov mastodont, Sturmtiger. Stroj je svojo široko cev pokril s pokrovom. Očitno na ta način računajo, da bodo rešili sebe.
  "Sturmtiger" je od daleč streljal na položaje sovjetskih čet. Zagrmela je raketa. Zemlja se je dvignila in ognjeni studenec je izlil ognjene curke.
  Dekleta so komaj preživela, precej jih je zasul prah. Anyuta je bila celo rahlo osupla. Deklica se je nenadoma zagledala, kako jaha konja. In da poveljuje četi, ki je napadla tatarsko vojsko. In z njo bojevniki jahajo na konjih. Mongolski Tatari, ki niso mogli prenesti udarca, se umaknejo in na tisoče umrejo pod kopiti.
  Anyuta maha z dvema mečema in seka svoje sovražnike. Toda vizija je bila nenadoma prekinjena.
  Alla je svojega partnerja udarila po licih, jo stresla in rekla:
  - No, to je to! Zdaj pa nehaj ležati!
  Anyuta je jezno odgovorila:
  - Nisem počival, ampak se boril!
  Dekle je jezno poskočilo in vrglo granato. Darilo je preletelo in zadelo cev tanka Lev. Avto je zaradi poškodbe zmečkal svoj težak prtljažnik.
  Anyuta je vzkliknila na ves glas:
  - Jaz sem vitez Rusije!
  Alla je izstrelila rafal iz mitraljeza in zarenčala:
  - Fant je odgovoril namrščeno,
  Želim služiti Sveti Rusiji ...
  Naj se razlije morje krvi,
  Toda Bog nas bo lahko rešil!
  Anyuta je padla na ruševine z golim trebuhom in prsmi. Še pravi čas, ko je nad njeno glavo zasvetlelo na stotine mitraljeških rafalov. Deklica je iztegnila jezik in rekla:
  - Norost pogumnih vojakov je rešilna bilka za nerazumljive generale!
  Alla se je strinjala:
  - Vojak je pogumen, general je preračunljiv, sovražnik je zvit, uspeh pride le z modrim pogumom!
  Dekleta so spet streljala in solidarno čivkala:
  Eskadrilje nad njim
  Rjovenje v sozvočju
  Adolf je močan norec -
  Sadi Sodomo!
  Pojavil se je še en oklepni "Lion". Pred njim sta pobegnila dva vojaka, po temnih obrazih sodeč sta bila Arabca. Poskušali so natakniti verigo na kavelj, da bi napredni tank potegnili z bojišča.
  Alla in Anyuta sta streljali in hkrati ubili tehnike. Bojevniki so peli:
  - Ne uničuj se in pomagaj svojemu tovarišu, pomagaj drugim, da se rešijo iz ognja!
  Prikazali so se trije črnci. Z verigo so planili, kolikor hitro so mogli, a so jih dekleta tudi ustrelila. Poleg tega je Anyuta streljala s pištolo in z golimi prsti pritiskala na psa.
  In uspela je zadeti svoje nasprotnike z izjemno natančnostjo, kot je bila natančnost Robina Hooda.
  Alla je opozorila:
  - Znak ni tisti, ki uspešno zadene, ampak tisti, ki zgreši z neuspehom!
  Anyuta je z boso nogo vrgla granato in siknila:
  - Najbolj natančna oseba z vizijo bodala lahko zgreši, vendar je za oster um neodpustljivo zgrešiti tarčo!
  Granata je zadela minomet in začela eksplodirati ter razstreliti mine.
  Da, Stalingrad za Nemce ni bil lahek. V njej imajo strašno citadelo smrti!
  . POGLAVJE št. 13.
  3. novembra so Nemci obkolili Tihvin, v samem mestu pa so izbruhnili boji. Rdeča armada se je počasi umikala. Večji del mesta Baku je že zavzet, sovjetske čete se umikajo na polotok. Erevan se še komaj drži. Stalingrad je na robu uničenja.
  Toda vseeno je Stalin ukazal, naj se to mesto ne preda. Boji so izbruhnili tudi za Astrahan. Tudi Švabe poskušajo napredovati v tem mestu. Vsi pristopi so močno bombardirani in infrastruktura uničena.
  Bliža se zima ... In potek vojne je vse manj predvidljiv. A zdi se, da Stalingrada ni mogoče zadržati. Oskrba čez Volgo je ovirana zaradi nastajanja ledu in obsežnega bombardiranja.
  4. novembra je bilo zavzetih že devetdeset odstotkov Tihvina. In Nemci so se približali finskemu ozemlju. Sovjetske čete, ki so utrpele veliko škodo, niso mogle zbrati dovolj sil, da bi ustavile sovražnika.
  Srečanje so napadli tudi Finci in marionetne švedske enote. Uporabili so znatne sile.
  5. novembra so se združile nemška koalicija in finsko-skandinavske čete. Tako je bil okoli Leningrada sklenjen dvojni obroč. Nova velika zmaga Tretjega rajha.
  6. novembra so v severnem sektorju še vedno potekali boji. Nacisti so koridor razširili. Položaj je postal izjemno težak. V Tihvinu so dogorevali še zadnji ostanki odpora. Nemci so na Erevan izstrelili balistične rakete. Izšle so tri predstavitve. Povzročil veliko uničenje in žrtve. Toda na koncu se ni nič pokvarilo.
  Mesto Astrahan je bilo po kopnem odrezano od preostalega sovjetskega ozemlja. Situacija se je zaostrila. Nove nemške in angleške bojne ladje so streljale na Murmansk. Med granatiranjem so bili ubiti poveljnik garnizije in številni častniki.
  Postalo je še slabše.
  In 7. novembra so nacisti vdrli v Volkhov in dokončno zatrli odpor sovjetskih čet v Tihvinu. Tako se je zaostanek za Leningradom močno povečal. Postalo je jasno, da bo mesto oblegano težko preživelo.
  8. novembra so se končno zgodili dolgo pričakovani testi tanka Lev-2. Vozilo je imelo spremenjeno postavitev. Motor, menjalnik in menjalnik so bili nameščeni na enem mestu spredaj, bojni prostor pa zadaj.
  Z energičnimi napori so Nemci pod vodstvom Porscheja izdelali avto za obletnico puča.
  Dejansko se je zahvaljujoč nižji silhueti, ob ohranitvi oborožitve in oklepa Lion, teža vozila zmanjšala na šestdeset ton, z motorjem 1200 konjskih moči. Bojni preizkusi so pokazali, da je rezultat povsem sprejemljiv tank. Točno to, kar potrebujete!
  Kombinacija dobrih voznih in oklepnih lastnosti.
  Fuhrer pa s tem ni bil zadovoljen. Zahteval je okrepitev oklepa bokov in krme ter namestitev 88-mm topa z dolžino cevi 100 EL.
  Drugo testirano vozilo je bilo E-100. Ta tank pa se je izkazal za pretežkega: 140 ton, vendar je imel odlično zaščito iz vseh zornih kotov in mišje orožje. Na splošno je serija "E" obljubila, da bo postala izjemno obetavna. Nemci očitno niso izgubljali časa.
  Prikazan je bil tudi tank Bars z motorjem s 1000 konjskimi močmi, vendar se vozilo Hitlerju ni zdelo dovolj zaščiteno.
  Ob obletnici so prikazali tudi različne tipe letal. Zlasti jurišna letala in modifikacije ME-262. In tudi TA-183. Cela parada tehnologije.
  Vključno z močnimi plinskimi izstrelki so sposobni porušiti cela mesta in vasi.
  Tu so bili dejansko prikazani zelo močni sistemi uničevanja.
  "Panther"-2 je opravil tudi teste, tehtal je petdeset ton, imel je prednji oklep 150 milimetrov pod kotom in top "Kraljevi tiger". Stranski oklep je bil 82 milimetrov, nagnjen. Hitlerju je tak tank bolj ali manj ustrezal, saj je v boju na blizu zdržal štiriintrideset.
  Nasploh so nacisti zverinjak očistili.
  Opravljeni so bili tudi preizkusi lovcev Gotha, ki so sposobni doseči hitrosti tisoč sto kilometrov na uro.
  Skratka, spustili so pasove.
  9. novembra je Volkhov padel. Situacija je dosegla vrhunec. In spet so sovjetski tanki poskušali izvesti protinapad.
  Gringeta je zmrznila blizu pištole. Churchill 2 je stal nasproti sovjetskih vozil in pljuval strelivo.
  Hči lorda Janea je štela zadetke. Sovjetski tanki so upočasnili, ko so vstopili v jarek. In nemška menažerija je to izkoristila.
  Nicoletta jo je vzela in zapela:
  - Angleški bojevnik se ne boji smrti,
  Pod zvezdno nebo nas smrt ne bo vzela!
  Pogumno se bo boril za leva s krono,
  Naložil bom mogočno mitraljez!
  Malanya je odobravajoče prikimala:
  - To je čudovito! In tudi zaračunali bomo!
  Pištola je delovala zelo aktivno. Granate so se bliskale kot vžigalice, ki puščajo obrise po zraku. Da, bilo je nekaj energičnih deklet. In kar je najpomembneje natančno.
  Gringeta je odkimala z glavo in poslala granato v podnožje štiriintridesete kupole. Zamrmrala je:
  - To je smrt! Prišla bo k mojim sovražnikom! In od zdaj naprej vem, da čaka na brkate sovražnike!
  Nicoletta je z nasmehom rekla:
  - Vse živali so se klanjale brkatemu ... Da bi prokleti propadel!
  Gringeta se je spet zasmejala in izstrelila ter siknila:
  - Moj projektil je najbolj natančen. Zagotovo bomo prišli tja!
  Nicoletta je dvignila kazalec in rekla:
  - Pok, pok - ni zadel! Sivi zajček je oddirjal!
  Gringeta je streljala zapela:
  Vsak izbira zase
  Ženska, vera, cesta ...
  Služiti hudiču ali preroku,
  Vsak izbere zase!
  Jane je zmajala z glavo in ugovarjala:
  - Gotovo ne na ta način! Devetindevetdeset odstotkov človekove vere določa rojstvo, ne znanje. Tukaj pripadamo anglikanski cerkvi ... Ampak če pogledate, na kakšni podlagi? Je to naša izbira?
  Gringeta se je zahihitala in pripomnila:
  - Osebno sem bil v verni družini, zdaj pa se vedno bolj nagibam k ateizmu!
  Nicoletta se je zahihitala in iztegnila jezik.
  - Ateizem... To je zanimivo!
  Malanya je filozofsko pripomnil:
  - In enako oddaljen od vsega! Ko ni Boga in nadnaravnih moči, potem je vsaka vera lažna!
  Gringeta je pokimala z glavo in voljno potrdila:
  - To je kot komunisti! Prišli so na idejo, da so vse religije le fantazije ljudi. In na tem so zgradili doktrino!
  Malanya je skeptično zavihala ustnice:
  - In kaj jih čaka po smrti?
  Gringeta se je mesojedo nasmehnila. Izstrelila je granato, razrezala trup drugega sovjetskega tanka in odgovorila:
  - Tukaj lahko najdete marsikaj ... Celo vstajenje mrtvih z močjo znanosti!
  Malanya se je nasmejano spomnila:
  - Prebral sem knjigo o svetu prihodnosti. Tam že obstaja vesoljski imperij. Ni smrti, starosti, bolezni. Pa seveda lakota ... Resda večina prebivalstva nima dela, a ga je dovolj za vse.
  Na primer, avtomobili se dajejo brezplačno. In obstajajo elektronski stroji, s pomočjo katerih komunicirajo s celim svetom.
  Nicoletta je povsem resno pripomnila:
  - Napredek se hitro razvija. Poglej te tanke... Kako so napredovali in postajali naprednejši. Kljub temu se Churchill-2 ne more primerjati z Matildo.
  Malanya se je strinjala:
  - Ja, tanki so napredovali ... To je šik!
  Nov napad sovjetskih tankov je propadel in nastal je premor.
  10. in 11. novembra so Nemci izvedli manjše ofenzivne operacije, s katerimi so sekali na severu.
  Sovjetske čete so poskušale izvesti protinapad severno od Stalingrada, a so imele malo uspeha. Zadnje hiše v mestu so že zdržale. Uničen hkrati, do tal. Toda za zdaj je Stalin ukazal vztrajati do konca.
  Mesto Baku je skoraj zavzeto. Toda naftne vrtine gorijo in med njimi so izbruhnili boji. Nemci nenehno bombardirajo.
  Bitke v Astrahanu so na vrhuncu ...
  12. novembra so Turki začeli napad na Erevan. Napad je bil odbit. Osmani so utrpeli izgube. Pa so spet streljali. 13. novembra so Nemci zasedli zadnje četrti Bakuja - s čimer so napovedali zavzetje mesta. Samo na polotoku so še trajali boji in nebo je bilo črno od gorečih vodnjakov.
  14. novembra so nacisti začeli napad na Murmansk. Uporabili so topništvo in letalstvo...
  Stalingrad je gorel, vendar so premeščene sovjetske okrepitve omogočile, da so še zdržali. Čeprav le do roba mesta, in to za ceno ogromnih izgub.
  Med napadom na Murmansk se je zbrala velika armada bojnih ladij, prišle pa so tudi letalonosilke. Mesto je bilo stisnjeno kot plazemski valj. In so bombardirali in granatirali.
  15. novembra so se fašistične čete začele premikati in napadle mesto, edino pristanišče brez ledu v Arktičnem oceanu. V bitkah so sodelovale "miške" in celo tank "Podgana", ki so ga nacisti želeli preizkusiti v praksi.
  Vendar pa je "Rat" nekoliko razočaral. Najprej se je pomikala naprej, nato pa je obstala v snežnih zametih. In ustavila se je na obrobju mesta. Nemci niso bili povsem pripravljeni na ofenzivo. A obstreljevanje ni prenehalo. 16. novembra so nacisti tako rekoč zaključili s čiščenjem gorečih naftnih vrtin. Toda del polotoka jim je bil nedostopen zaradi požarov, ki so se razrasli v sedmo nebo.
  17. novembra so nacisti zavzeli zadnji krak delte Volge in s tem temeljiteje blokirali Astrahan. Baku je že dolgo odrezan.
  Tudi Erevan je bil napaden. Mesto je na hribu, zelo priročno za obrambo, vendar ga je težko zavzeti, še posebej s tanki.
  18. novembra so sovjetske čete ponovno preizkusile moč nacistične obrambe severno od Stalingrada. To je oslabilo pritisk na tisto, kar je ostalo od leta na Volgi, vendar je povzročilo znatne izgube.
  19. novembra so Nemci zaradi velikih izgub ustavili napad na Murmansk.
  Tako obsedeni Fuhrer ni mogel iztrgati številnih drobcev s svojega položaja. Načrti nacistov, da pred zimo končajo ZSSR, so propadli.
  Najhuje pa je, da je Japonska prekinila ofenzivo zaradi mrzlega vremena in velikih izgub v človeški sili. Edina stvar je, da so samuraji povečali proizvodnjo lastnih štiriintrideset in licenčnih panterjev. In lahko povzročijo težave naslednje poletje.
  20. novembra so Nemci delno pogasili požare in očistili večji del polotoka.
  21. novembra so sovjetske čete znova napadle Nemce in celo prodrle nekaj kilometrov severno od Stalingrada. Nacisti so morali oslabiti svoj napad in poskušati obnoviti položaje.
  Prepiri so, kot pravijo v takšnih primerih, enostavno na nivoju fracka!
  22. novembra so nacisti poskušali napredovati v regiji Turkmenistan. In po prehojenih desetih kilometrih so jih ustavili. Toda 23. novembra, ko so šahove brigade spravili v boj, so ponovno napredovali. Razmere so se izjemno zaostrile v regiji Srednje Azije.
  24. novembra ni bilo bistvenih sprememb na frontah...
  25. novembra so nacisti nadaljevali z napadom na Murmansk. V boj so bile vržene nove enote. A smisla je še malo.
  Prišel je 26. november - enajst let od volitev v Reichstag, po katerih je bil Hitler imenovan za kanclerja Reicha.
  Prvič je bil na fronto razporejen najnovejši tank E-100.
  To je bila bojna praksa za tak stroj.
  Rezervoar je bil videti precej dolg, skoraj sploščen. Iz njega je štrlelo dolgo ustje topa kalibra 128 mm. In prednji oklep je pod kotom petinštirideset stopinj. In sam je nagnjen s strani.
  Tank E-100 se je premaknil zahvaljujoč najnovejšemu motorju s 1500 konjskimi močmi, hitreje kot miška. In granate so se odbijale od njega.
  In v avtu se je pojavila vesela četverica Magda, Christina, Gerda in Charlotte.
  Dekleta so Fuhrerju rodila otroke in jih pustila pod nadzorom posebnih varušk iz SS.
  In ravno so prišli na fronto. Dekleta so zelo smešna. Pogrešali so bitke. In tukaj je le priložnost, da se izkažeš. Končno vzemite ta severni Sevastopol.
  In vzpostaviti prevlado Tretjega rajha v Arktičnem oceanu. Kako dolgo se lahko v resnici še vleče vojna? In štirje si mislijo: mogoče pa se lahko skupaj z njimi vsaj kaj spremeni?
  V bližini Murmanska ni preveč zmrznjeno - Zalivski tok zagotavlja izolacijo. Dekleta so borbeno razpoložena. Vsaka je rodila par - fantka in punčko! Torej se lahko veselite.
  Magda in Christina sta se motali okrog orožja. Rezervoar je nov in se enostavno upravlja. S strani je zaščiten s 120 mm nagnjenega oklepa in še 50 mm ščita. Avtomobila torej ne morete zadeti iz vseh kotov.
  Dekleta so si zažvižgavala pesem. Po duši se počutijo odlično.
  Gerda je z nasmehom na jantarnih ustnicah pripomnila:
  - Zdaj imava s Hitlerjem skupne potomce. Smo člani kraljeve družine!
  Charlotte se je zahihitala in pripomnila:
  - In pred nami so samo ničle!
  Tank "E"-100 se je približal sovjetskim položajem. Vse okoli je bilo tako uničeno, da so streli iz Sovjetov redki in običajno iz lahkih pušk.
  Magda je namerila 128 mm top in streljala na sovjetsko srako. Medena blondinka je zapela:
  - Jaz sem tigrica in imam nasmeh ... In zlobni tiger je vse raztrgal!
  Sovjetski petinštirideset se je vrnil nazaj, več ruskih vojakov je bilo ubitih.
  Magda je predla kot mačka:
  - Jaz sem superman, moja metoda je enostavna... Odgriznil bom rep tistim, ki so iz volne! In potem se je dekle začelo smejati. No, tako kot nora boginja.
  Hitlerjeve prostitutke so zamajale tank. In sami so skočili v avto s poševnim oklepom.
  Potem pa so bojevniki svoj avto obrnili. Charlotte, ta lepotica bakrenih las, bo zapela:
  - Klak, klik, klik ... Potok teče! Nacistična konjenica je pojedla ves pesek!
  In po tem se je Charlotte tako smejala ... Začela je celo šklepetati z zobmi. In spet se je rezervoar zavrtel. Nemci so podrli ograjo iz bodeče žice. Stroj, velik kot tiranozaver rex, je podlo zarenčal. In bojevniki so se režali svojim ljubkim in mesojedim obrazom.
  Dekleta so nosila in rodila otroke Adolfa Hitlerja. In to že nekaj pove. Lepe lisice, a hkrati moralne pošasti. Tu so zdrobili sovjetskega vojaka, ki je padel pod kolesa. In v tla so tiščali 76-mm top. Vozili smo se po njej. Jeklo je bilo sploščeno. Bojevniki so prikazali figuralne akrobatike. Lupine so se zdele bolj neškodljive kot grah, ki ga otrok stresa v ropotuljico. Naslednja pištola, ki jo je E-100 sploščil, je bila 85 mm.
  Magda se je zahihitala:
  - In zdrobimo Ruse kot stenice!
  Christina je popravila svojega prijatelja:
  - Bolj kot medvedi! In medved je velika žival!
  Rdeča Charlotte je dodala in razgalila zobe:
  - In zobat!
  Nemški tanki so se prebili skozi obrambne črte mesta. Sovjetske čete so se borile zelo trmasto. Vsi so prijeli za orožje. Tudi desetletni dečki so se borili v milici. Bilo je tudi veliko deklet. Zbrali so se vsi prebivalci, a orožja ni bilo dovolj. V vsem se je kazalo množično junaštvo. Pionirji so se z doma narejenim razstrelivom ali šopki granat približali nacističnim tankom in se vrgli pod tire - umirali za svojo domovino.
  Tank E-100 je bil večkrat poškodovan. Enemu od fantov se je uspelo prebiti skozi težko mino. Sam je umrl, vendar je poškodoval nemški avto. Valj je počil in del gosenice je odletel. Veliko vozilo je upočasnilo. Nato je nekaj bojevnikov vrglo šopke granat in razbilo debele tire.
  E-100 je po prehodu frontne črte izgubil svojo mobilnost.
  Gerda je usmerila šest mitraljezov in jih vklopila, ko so sovjetski vojaki poskušali izvesti protinapad. Na desetine Rusov in predstavnikov drugih ljudstev Rusije je padlo, prebodenih z mitraljeznimi naboji. Sovjetski vojaki pa so tekli naprej. Vrgli so granate in umrli. Nekateri fragmenti so dosegli E-100, vendar so mitraljezi delovali pravilno. In prekleta Gerda je tako natančna. In njene krogle skoraj nikoli ne gredo zaman.
  In ruski vojaki umirajo ...
  Christina je streljala iz hitrostrelnega 75-mm topa, drobilnih granat in streljala iz koaksialne mitraljeze. Rdečelasa zver, ki je s kroglami raztrgala sovjetske vojake, je siknila:
  - Jaz sem nosilec smrti ... Sam Satan je moj rdečelasi sorodnik!
  Magda je plaho pripomnila:
  - No, ne počni tega. Satan je Božji sovražnik in je obsojen na ognjeno jezero!
  Christina je udarila z boso nogo po kovini in zarjovela:
  - Kaj pa ognjeno jezero? Moji lasje so kot ogenj!
  Gerda je z nasmehom ugotovila:
  - Fuhrer sam nam bo odpustil vse grehe ... Natančneje, sam koncept greha je v bistvu zastarel?
  Magda je skomignila z rameni:
  - Ali želite reči, da je koncept greha zastarel ...
  Gerda je znova vklopila mitraljeze in zatrla obupan protinapad ruskih vojakov. Krogle so jih pobile kot darila iz pekla. E-100 v tej modifikaciji je zelo močno zaščiten. Kar osem mitraljezov, dva koaksialna s topovi, ostale pa so se krmilile na tečajih. In udarili so precej močno.
  Gerda je zarjovela z nasmeškom:
  - Greh, to je osnova obstoja tretjega rajha! Naša vera je resnično vera živali!
  Rdečelasa Christina, ki je streljala iz topa in ubijala ruske vojake, je pela:
  - Moja ljubka in nežna žival... Obožujem tvoje zobe, verjemi mi! Moja peklenska in zobata zver!
  Enemu od sovjetskih protiletalskih topov je spet uspelo zadeti valje in jih zlomiti. E-100 se je končno ustavil. Magda pa je nadležnega protiletalskega topa kaznovala tako, da ga je prekrila s težkim nabojem. No, tiri so bili polomljeni.
  Gerda se je zdrznila, poklicala vlačilca in vprašala:
  - Izvlecite nas ven, prosim! Umiramo! Tiri so polomljeni!
  Odgovor je prišel takoj:
  - Vleka bo!
  Christina je z nasmehom zapela:
  - To je poteza! Sovražniki ven!
  Magda je streljala na pištolo, ki so jo ruski vojaki poskušali izvleči za neposredni strel. Razbil je cev in sovjetske vojake razkropil v različne smeri. Enega od vojakov je pretrgalo na pol in se boril v agoniji.
  Svetlolasa kristjanka se je pokrižala in dvignila oči proti nebu ter molila:
  - Odpusti mi, Gospod! Za nehoten greh in umor!
  Christina se je zahihitala in pripomnila:
  - Ne, tega ne moreš storiti! Trden moraš biti kot skala! Bodi skala za nas!
  Magda je samozavestno odgovorila:
  - Samo ena skala je - Jezus Kristus!
  Rdečelasi hudič je zalajal:
  - Jezus je bil pacifist! In naša vera in poklic je vojna!
  Tank E-100 so pobrali na vleko in ga odvlekli proti nemškim položajem. Gerda je z nasmehom snežne kraljice pripomnila:
  - Valji so najbolj ranljiv del rezervoarja. In proti temu se moramo boriti!
  Charlotte je zmajala z glavo.
  - Celotnih valjev ni mogoče prekriti s ščitniki. To ni mogoče, saj bodo nekatere proge še odprte!
  Magda je predlagala:
  - Kaj če naredimo valje majhne in brez palete?
  Rdečelasi hudič se je zahihital in pokazal biserne zobe:
  - Kako jim omogočiti večjo hitrost?
  Magda je z golim podplatom drgnila ob kovino in predlagala:
  - Kaj če uporabimo elektromotorje?
  Charlotte je potegnila trebuh in zvila vrat:
  - Možna možnost ... In tanki bodo gorili manj!
  Magda je v solzah rekla:
  - Ko pridemo v pekel, bo gorelo in gorelo kot bakle!
  Rdečelasi hudič je zarenčal:
  - No, tako ... In angeli so ustvarjeni iz svetlih plamenov! Bodimo angeli!
  Christina ga je vzela in oglušujoče zapela:
  - Nisem angel, ampak samo hudič, a za ljudi sem postal svetnik .... Sovražniki bodo dobili svoj račun, pod mučenjem tako nezemeljske bolečine!
  Dekleta so utihnila ... Na nebu so se vrteli viharniki in grmela je kanonada. In bombe so padale in padale... Kot prava toča uničenja in opustošenja.
  Murmansk je gorel in ljudje so umirali. Nemci so izstrelili celo balistično raketo. Ni zelo učinkovito orožje. Iz Yu-488 bi bilo lažje odvrči pettonsko bombo, bilo bi bolj natančno in ceneje.
  Christina je prva bosa skočila v sneg, ko so tank odpeljali na nadomestno parkirišče. Tam so strokovnjaki začeli izvajati popravila. Dekleta so se preselila v toplo hišo. Ulegli smo se na vzmetnice. Gerda in Charlotte sta začeli igrati žepni šah.
  Magda in Christina sta začeli izvajati trebušnjake, da bi bil njun trebuh med nosečnostjo izrazit in se ne bi povesil. Lepi bojevniki, ki trepetajo v ledjih. Še sveže, a to so ženske, ki so rodile otroke. In umiranje zdaj ni tako strašno - obstaja nekdo, ki bo nadaljeval družinsko linijo! Tudi s semenom takega mrka kot je Hitler.
  Toda dekleta iz bataljona SS Tigress, Fuhrer je res nekaj podobnega Bogu. In ne več poganski bog, ampak nekaj Vsemogočnega in nedoumljivega v svojem geniju.
  Gerda je igrala kraljevi gambit in razvila močan napad. Charlotte se je trmasto branila. Prišlo je do izmenjave udarcev. A vse se je končalo z medsebojnim uničenjem in remijem. Nato sta Magda in Christina začeli igrati šah. In Charlotte in Gerda sta začeli izvajati trebušne mišice in sklece. Dekle je aktivno ohranjalo formo.
  Magda, ki je igrala in potiskala nasprotnico, je filozofsko pripomnila:
  - Ampak še vedno je čudno ...
  Christina je vprašala z nedolžnim nasmehom na ustnicah:
  - Kaj je čudnega?
  Plavolasi superman je odgovoril:
  - Dejstvo, da so belci barve dobrote, vendar so tisti, ki prvi začnejo vojno!
  Rdečelasi hudič je razumno pripomnil:
  - Ampak prinašamo tudi dobro... Toda boljševiki so prvi napadli Rusijo!
  Magda je v odgovor z žalostnim tonom zapela:
  - Toda pred nami vse cveti, za nami vse gori ...
  Christina je dodala z zvonkim glasom:
  - Ni treba jamrati! Z nami je tisti, ki bo namesto nas odločal o vsem!
  Gerda je nadaljevala s petjem:
  - Veselo, ne mračno, vrnimo se domov - plavolasi športniki bodo naša nagrada!
  Nakar je vsa četverica planila v smeh ... Pojavil se je najstniški služabnik in dekletom razdelil sendviče z maslom, sirom, klobaso in suhim sadjem. Dekleta so jedla in bila utrujena na toplem. Lepotci so zadremali. Dobro je, ko si mlad in zdrav - zlahka zaspiš.
  Naslednji dan, 27. novembra, je bila E-100 le delno obnovljena. Dekleta v ofenzivi niso sodelovala. Ampak samo v bikiniju smo šle bose teči po snežnih zametih. Gledali so jih, kot da so nori, ko skoraj nagi tekajo po mrazu. Toda dekleta so na splošno akrobatike. So posebni ljudje prihodnosti!
  Gerda je prevzela vodstvo. In ne bosonoga deklica Gerda iz Andersenove pravljice. A tudi pogumen in prekaljen. In hkrati je postala rojena morilka. Hitro dekle z močnimi mišicami.
  Vendar so vsa štiri dekleta dobra. V hitrem tempu so pretekli petdeset kilometrov in se vrnili nazaj. Nato smo naredili vrsto vaj, peli in se gugali. Malo smo vadili streljanje.
  Šele naslednji dan je bil tank E-100 popravljen. No, to ni tako slabo. Poleg tega je imel ta super težki avtomobil izvirno razporeditev valjev, drugačno od razporeditve šahovnice, kar je povečalo vozne lastnosti v snegu, vendar je serviserjem povzročalo določene težave iz navade. Čeprav je preprosto lažje montirati E-100 kot Tiger ali Panther.
  28. novembra se je nacistom uspelo prebiti nekoliko globlje v Murmansku. Toda odpor sovjetskih čet je preprosto nerazumljiv. In niti šestnajstpalčne granate z bojnih ladij Velike Britanije in Nemčije niso mogle zlomiti volje obrambe.
  Toda nacisti so še napredovali. Tank E-100 je čez dan premagal nekaj blokov, vendar je spet poškodoval gosenice. A tokrat je popravilo trajalo le nekaj ur. 29. novembra so Terminatorjeva dekleta trčila v tank KV-3. Sovjetsko vozilo je nekajkrat zadelo čelni oklep, vendar so se granate odbile od pobočja. Magda je udarila nazaj v ruski tank, zaradi česar je zagorel kot kup naloženih bakel.
  Christina je svojega partnerja s posmehljivim nasmehom vprašala:
  - Ali se ti Rusi sploh ne smilijo?
  Magda je iskreno odgovorila:
  - Žal mi je za vse, tudi za tiste, ki niso vredni usmiljenja!
  In deklica je močno zavzdihnila in obrnila oči v nebo. Bojevniki so poskušali delovati vse bolj previdno. Da vas ne bi motila popravila. 128mm in 75mm topovi so delali kot osli. Toda tank je bil še vedno poškodovan.
  Ena od sten je raznesla in padla na avto. Oklep je bil spraskan in rahlo udrt.
  30. novembra so nacisti napredovali še dlje. Ponekod so dosegli celo mestno središče. Toda istega dne je dobro namerjen strel iz petinštiridesetih poškodoval gobec 128-mm topa in dekleta so bila prisiljena znova začeti popravljati. In očitno dlje.
  Potem so se štirje odločili, da se bodo borili kot navadna pehota namesto kot tank. Lepotice so se poskušale boriti, borile so se samo v bikiniju. Toda na mrazu so lahko dekleta v tem napol golem stanju zdržala le nekaj ur, nato pa so tekla na ogrevanje.
  Gerda se je zakopala v sneg, streljala iz najnovejše jurišne puške MP-44 in precej aktivno ubijala ruske vojake. Tukaj je, bosonogo dekle z belimi lasmi, ki je polkovnika Rdeče armade udarilo v glavo. In rekla je:
  - Ne, še vedno sem Arijec!
  Charlotte, ki je prihajala z druge strani, se je zahihitala:
  - Ste bojevnik, ki svojim sovražnikom prinaša smrt. - Potem je rdečelasa golonoga deklica streljala na majorja in ga zadela naravnost pod oko. Kar malo je pokazala zobe. - Vidite, streljam nič slabše!
  Gerda je počila in dokončala komsomolca in kapitana ruskih čet, psica je pokazala zobe:
  - Da, streljal si, ampak videl sem! Kot motorna žaga!
  Charlotte je z golimi prsti vrgla drobec stekla. Poročnika ruske vojske je udaril v vrat in zacvrknil:
  - In tukaj sem, igram se s steklom!
  Gerda je tekla po snegu in puščala bose graciozne sledi. Pohitela je sklonjena. Nato se je tigrica obrnila in naredila salto. Zasukala se je in pomaknila glavo proti bradi sovjetskega vojaka. Izpljunil je kri. Gerda je z bosimi nogami stisnila grlo in zadavila Rusa.
  Rdečelasa hudičica Charlotte je zadavila pionirja. Tako grda in zlobna so se izkazala dekleta.
  Magda je pobijala tudi ruske vojake, a otrokom ni škodovala. Ne, nikoli ne bo dvignila roke na otroka. In na splošno ji prelivanje krvi ni dalo užitka. A vseeno je tigrica iz SS bataljona in mora slediti ukazom.
  Tako je Christina vrgla bodalo v dečka, ki je bil videti star približno dvanajst let. Res kruto. Ne, odrasli ne smejo ubijati otrok!
  Magda se je pokrižala in zašepetala:
  - Gospod odpusti mi! Gnusite se mi, ampak vojna je vojna!
  In blondinka je ustrelila na ruskega ostrostrelca, ki je padel, zadet z natančnim udarcem v most njegovega nosu. Aja, pojavila se je slavna četverica. Dekleta so najprej pobila Britance in delno Američane, zdaj pa so se lotila
  Rusi. Takšni so ropotajoči nasmeški druge svetovne vojne. Nasmehi, ki kažejo najbolj prave, in ostre zobe!
  Christina je podrgnila boso nogo ob les, še vedno jo je zeblo, in pripomnila:
  - Je odvratno? Kaj hočeš od rdečelasih čarovnic!
  . POGLAVJE št. 14.
  Nemci so postopoma zamrznili dejavnost. Vključno z letalstvom - in to prisilno zaradi poslabšanih vremenskih razmer. Nalog, zastavljenih dan pred ofenzivo, ni bilo mogoče v celoti opraviti. Res je, Kavkaz je praktično zajet. Bakujsko naftno polje je pod nadzorom. ZSSR je izgubila največji vir nafte. Res je, da morajo Nemci sami še vedno porabiti čas za obnovo vodnjakov. Zavzeti so bili tudi Karelija, Arhangelsk in del severne obale. Leningrad je popolnoma odrezan od komunikacije z ostalo Rusijo. Nekatera druga ozemlja so zajeta v središču. Okupirane je tudi polovica Turkmenistana. Japonska je zavzela celotno Mongolijo, zagozdila pa se je tudi v Srednjo Azijo in delno ustvarila mostišča onkraj Amurja, v regiji Usuri. Res je, samurajem je to uspelo nekoliko manj. Vladivostok je popolnoma blokiran in je pod streli.
  Do Moskve je še dvesto kilometrov. In Nemci lahko zdaj obstreljujejo prestolnico z balističnimi raketami in bombardirajo z reaktivnimi letali. Toda pozimi in mrazu je Wehrmacht izgubil sposobnost za nadaljnjo ofenzivo. Poleg tega so kolonialne čete: Indijci, Afričani, Arabci zelo mrzle. In izgubili so večino svoje bojne učinkovitosti. Greh bi bil ne izkoristiti takšne situacije. Čeprav je Rdeča armada utrpela ogromne izgube in bila tudi močno izčrpana.
  Dejansko se je generalštab kljub vsem težavam z oskrbo in izgubo Kavkaza odločil, da pozimi izvede več velikih ofenzivnih operacij. Tudi če si fašisti pozimi ne upajo pomoliti nosu, jih bomo priklenili in zdrobili.
  Ali pa vas bomo v vsakem primeru prisilili v boj v najslabših vremenskih razmerah.
  Vasilevski, načelnik generalštaba in namestnik obrambnega ministra, je povsem logično domneval, da ZSSR ne bo mogla zmagati v tehnološki tekmi proti vsej Evropi in Afriki z Azijo.
  V tem pogledu bo sovražnikova prednost, predvsem v letalstvu, čez zimo le še naraščala. Da, seveda so sovjetski oblikovalci že razvili in še naprej razvijajo nove, naprednejše tanke. Predvsem T-34-85 z večjo kupolo in zmogljivo pištolo. No, IS-2 s 122-milimetrsko pištolo je na poti. Toda Nemci ne bodo mirovali. Poleg tega tudi novi avtomobili niso dovolj dobri, da bi premagali leva ali katerega koli težkega avtomobila.
  In malo verjetno je, da bo zdaj mogoče doseči številčno premoč.
  Oglasil se je tudi Voznesenski. Zavzel se je tudi za hitro ofenzivo:
  - Po izgubi Kavkaza bo naši vojski močno primanjkovalo goriva. Natančneje, doživljamo ga že v polnosti. Vendar pa je pozimi dan veliko krajši, vreme je pogosto slabo in tudi poraba goriva bo manjša.
  Tudi ljudski komisar Ždanov je pohitel z dodajanjem:
  - Poleg tega so naši vojaki in saperji razstrelili vse naftne vrtine na Kavkazu. To pomeni, da Švabe še ne morejo uporabljati našega olja. Toda glede na to, kako hitro znajo kruti fašisti vse zgraditi in obnoviti, bo spomladi bakujska nafta stekla v arterije gospodarstva tretjega rajha.
  Stalin je razpravo povzel:
  - Konec decembra nas bo udaril prvi zimski udar. Edino vprašanje je kje?
  Tu vojska ni imela več enotnosti. Žukov je predlagal udariti v središče in pregnati sovražnika stran od Moskve. Vasilevski je domneval, da je bolje najti šibko točko v Tihvinu. Hkrati pomagajte Leningradu, ki morda ne bo preživel dvojne blokade.
  Rokossovski se je zavzel za ofenzivo v smeri Voroneža. Obstajale so ideje, da bi napadli naciste v Astrahanu ali celo blizu Arhangelska. Stalin je poslušal vse pripombe, nekaj počečkal in razmišljal.
  Ideja o potiskanju sovražnika stran od Moskve je bila videti mamljiva in mamljiva. Vendar so fašisti v središču zdaj najmočnejši in dobro zasidrani.
  Napasti s prečkanjem Volge se je zdelo nelogično; reka je bila velika in globoka in že prva faza operacije bi se zavlekla.
  Napad med Donom in Volgo je možen, a tam so naši že premagali, tudi Nemci so dobro utrjeni.
  Ideja Vasilevskega se zdi najbolj logična. Na severu so Nemci šibkejši in njihove čete imajo nekako manj bojnih izkušenj. Poleg tega je bil Tihvin pred kratkim okupiran, nemške čete so bile nameščene na polici. Je pa čisto možno, da tako razmišljajo tudi Švabi.
  Dati vse moči v smeri Voroneža? V konfiguraciji fronte je nastal balkon, ki bi ga bilo zelo smiselno poskusiti posekati, kot poševno bodiko.
  Nekaj bolj zanimivih misli je, da se pofukaš po Arhangelsku. Glede na to, da bodo Švabe morale prevažati okrepitve po morju, je logično, da je v tej smeri žito.
  Čeprav je težko oskrbovati lastne čete, še posebej, ker nacistična podmorniška flota popolnoma prevladuje na morju. In nove nacistične križarke prihajajo v uporabo. Zdi se, da so celo skoraj zgradili prej potopljeno bojno ladjo Bismarck. Poleg tega naj bi nova ladja podrla rekord po velikosti in oborožitvi Yamata.
  Čeprav po drugi strani, zakaj Švabe potrebujejo bojne ladje? Metati prah v oči celemu svetu? Bolj zaskrbljujoči so podatki o novih vrstah orožja, ki jih razvijajo v tretjem rajhu. Še posebej glede raket in reaktivnih letal, in to je resno.
  Potem ko je nekoliko okleval, je Stalin odobril načrt: konec decembra začeti napad na regijo Tihvin in v začetku januarja začutiti sovražnika pri Voronežu.
  Na splošno se je to zdelo logično ... Medtem so že napol pozabljena štiri dekleta nadaljevala s svojim junaštvom na vzhodni fronti. Gerda in Charlotte ter Christina in Magda von Singer - po premoru, ki ga je povzročilo dejstvo, da so vse skoraj sočasno zanosile; potem so rodile zdrave otroke in se vrnile na fronto.
  Vreme je bilo hladno in lepotci so prispeli petindvajsetega decembra. Sneži in veter ti raznaša kodre. In zase niso izbrali najtoplejšega kraja - blizu Leningrada.
  Ob prihodu so se dekleta v bikinkah podala na tek po snežnih zametih. Pravzaprav morajo pravi arijci pokazati, da se ne bojijo nobenega, tudi najhujšega mraza. Z njimi je tekel deček ninja, ki je prispel iz Japonske, ki so ga vsi klicali Karas.
  Ta fant je postal znan po sodelovanju v posebnih operacijah. Prijetne orientalske poteze skupaj s svetlimi lasmi, podedovanimi od neznanega očeta, so fanta naredile zelo čednega.
  Dekleta so ga v odgovor celo pogledala, čeprav jim Karas verjetno še ni kos. A relief mišic teče kot po žici, da mu tudi te prekaljene tigrice, ki so doživele vse, ne morejo dohajati.
  Dekleta so po porodu v vadbeni bazi popolnoma povrnila svojo formo, vendar ne more vsak superman zdržati takšnega ledeniškega tempa.
  Christina, ki se je tako kot Magda von Singer uspela boriti z Rusi, je pripomnila:
  - Mraz in sneg sta njihova glavna zaveznika. In ni nič bolj kul od Britancev!
  Magda je pravilno ugotovila:
  - Ne bi rekel tega. Rusi so veliko močnejši in enote se skoraj nikoli ne umaknejo!
  Charlotte, ki je med tekom naredila salto, se je zahihitala in pripomnila:
  - Toda to je bolj slabost kot plus .... Na splošno ne razumem takšnih metod poveljevanja in nadzora, kot je ustvarjanje baražnih odredov in usmrtitev poveljnikov umikajočih se enot.
  Sama bosonoga Gerda, ki se je med tekom obračala in se raztezala, se je strinjala:
  - Seveda - pod palico ne boste dobili dobrih bojevnikov. - Tu pa je bila blondinka s škripajočim srcem prisiljena priznati. - Toda Rusi se dobro borijo, če so že zdržali dve leti in pol. Radi bi njihovo preživetje!
  Christina je prezirljivo smrknila:
  - Nam praviš?
  Gerda se je zahihitala in pripomnila:
  - Mi smo elita! Še posebej Marcel!
  Najboljši as vseh časov in ljudstev je kljub kategorični prepovedi Hitlerja, ki je želel, da se ta simbol nepremagljivosti osredotoči izključno na poučevanje - navsezadnje je bil generalpodpolkovnik, vendarle odhitel na fronto.
  Oziroma firer mu je milostno dovolil vrnitev, če bi se Nemcem kje slabo godilo.
  Nacisti so seveda za vsak slučaj okrepili obrambo in se pripravili na zimo, vendar so močno dvomili, da bodo imeli Rusi sredstva za obsežne ofenzivne akcije.
  Vendar je inteligenca delovala. To pomeni, da so informacije o bližajoči se ofenzivi za osvoboditev Tihvina pricurljale v javnost. Še več, sovjetske čete so ravno v času božiča začele z močnim topniškim obstreljevanjem.
  Zadeli so "katjuše" in celo nekaj prvih zmogljivih raketnih lansirnikov "andrjuša". In ropot eksplozij je bil takšen, da so ga ujela bosa, napol zmrznjena dekleta.
  Na srečo imata odličen sluh in oči se jim lesketajo.
  Dekleta so se spogledala in prišla do zaključka:
  - Zdaj pa se pravilno borimo!
  In deček ninja Karas je rekel:
  - Moja naloga bo vstopiti v Leningrad in tam izvideti. Prelepa si, da bi bila tabornica!
  Magda je med odgovorom medlo nagnila trepalnice:
  - In ti tudi ... In če se Rusom zdi tvoj naglas čuden?
  Karas je logično pripomnil:
  - Ko govoriš rusko preveč pravilno, te veliko močneje razkrije kot tujca. V vsakem primeru sem tekel in dobro stisnil nasprotnika na boku ...
  Dekleta so hitela do svojega rezervoarja. Konec koncev so testni tankerji. In izbrali smo nekaj novega zase. Natančneje, celo dva nova tanka naenkrat, ki ju je treba preizkusiti spredaj.
  In sicer "Laski", avtomobili z dvema članoma posadke z zelo nizko silhueto. Čisto prvi modeli nove generacije tankov, kjer so se Nemci resno lotili zgoščevanja postavitve. In nekaj zanimivega vodstvenega znanja. Predvsem električni menjalnik in lokacija menjalnika, nameščenega v motorju. In nekaj samih tankerjev je dejansko ležalo. V tem primeru sta bila menjalnik in motor nameščena zadaj, dekleta pa so udobno sedela na trebuhu. In njihove noge so od zadaj pritiskale na prestave in gumbe, roke pa so se med prestavljanjem udobno premikale. Najbolj nagnjen sedež je izdelan po naročilu in posnema obliko njihovih teles. Stolpa res ni - izkazalo se je, da gre za samohodno pištolo in tako nizko, da so valji nameščeni navzven.
  Seveda se pištola ne more obrniti, lahko pa se malo obrne. No, sam lovec se hitro obrne okoli svoje osi in s tem nadomesti pomanjkanje kupole.
  Magda je svojim partnerkam razložila:
  - Tam so tanki brez kupole cenejši in nižji. Tukaj lahko nastavljamo višino, znižamo na 1,2 metra in dvignemo na 1,5 ... Skoraj po partizansko se plazimo po trebuhu.
  Vozilo, ki je tehtalo 12 ton, je imelo odličen čelni oklep 82 milimetrov pri kotu naklona 40 stopinj glede na vodoravno na vrhu. In spodnji je zelo majhen. Strani so slabše zaščiteni na 60 milimetrih, a še vedno pokrivajo same valje. Motor s 400 konjskimi močmi zagotavlja odlične vozne lastnosti. Poleg tega lokacija valjev in vzmetenja omogočata ne samo zmanjšanje silhuete, temveč tudi odlično manevriranje skozi snežne zamete.
  Karkoli že lahko rečemo, težja menažerija, začenši s panterjem, je veliko bolj zajetna in okorna. In na snežnih zametih je čisto smrtonosno.
  Gerda, ki se je ustalila pri svoji dolgoletni partnerki Charlotte, in nehote je začutila nelagodje v utesnjeni, kompaktni in podolgovati škatli rezervoarja. Čeprav je seveda treba pokloniti, da je vozilo z oborožitvijo T-4 in najboljšim oklepom obdržalo težo 12 ton. Plavolasi terminator je pripomnil:
  - Najbolj udobna tanka sta bila Tiger in Lion. V tem avtu se tudi mi punce težko obrnemo.
  Charlotte je odgovorila:
  - Ampak zaščita ... Kot najnovejši "Panther", ki je šele novembra začel vstopati v vojsko s 60-milimetrskim trupom ... Res je, da je čelo zaprto bolje kot naše s 120-milimetrskim, vendar še vedno udariti ga je treba. V kotu, kot je naš, se bo 85-milimetrski top odbil tudi ob strelu iz neposredne bližine.
  Gerda se je popraskala z nogo za ušesom, toda zaradi tega giba je še vedno naslonila prst na poševno streho in pripomnila:
  - Rusi so nas opozorili, da se lahko pojavijo tanki kalibra 122 milimetrov. Inteligenca ne spi!
  Charlotte je samozavestno rekla, napihnila lica in od jeze zasukala usta:
  - Naša inteligenca je kot vedno najboljša. Samo mi smo bili zaprti v tesnem boksu.
  Novi motor s 400 konjskimi močmi, kot so zapisali v navodilih, je bilo mogoče za kratek čas okrepiti z vodo-metalonsko ali dušikovo mešanico. V tem primeru bi lahko tank nekaj minut hitel s hitrostjo več kot 100 kilometrov.
  Sovjetske čete so naredile preboj, potem ko so pred tem prerešetale vse rove in bunkerje fašistov. Toda nacisti so večino vojakov umaknili v drugo in tretjo črto. Nato so s topniškim ognjem in mitralješkimi vrstami poskušali srečati pehoto.
  Spredaj so se seveda premikali tanki. Ker močnejši T-34-85 še ni prišel v množično proizvodnjo, so bili napadeni manjši in bolj mobilni T-34-76. Ti so se ne glede na izgube povzpeli na linijo rovov in izkoristili odlično vozno zmogljivost v snegu.
  In tukaj so nemški avtomobili, ki poskušajo odgovoriti. T-4 so že ukinili, vendar je več teh še vedno v uporabi. Nenavadno je, da se bolje premikajo skozi snežne zamete kot novejše pošasti. Poleg tega ga morate še vedno zagnati, da očistite sneg, ki se je nabral med valji. Še celo smešno je, kako Švabe kuhajo vodo v kotlih in jo potem polivajo po tirih, da se ta podla skorja sname.
  Tudi najboljši nemški tank "Lion" trpi zaradi takšnih valjev. Res je, Francozi so to upoštevali že pri samih predelavah, pa tudi njihov avto je sposoben prehiteti štiriintridesetico ... A to je le pogojno rečeno tako preprosto.
  Ampak nekaj nemških tankov se je premaknilo ... Ostali pa, kako naj rečem ... Na vrhu! Res je, da iz "Lion" močni tankerji poskušajo zadeti T-34-76 z velike razdalje. Treba je opozoriti, da glede na krhkost oklepa lite kupole sovjetske zasnove na žalost obstaja možnost zadetka.
  Pomanjkanje legirnih elementov je tako pereče, da so nevarne celo 50 mm puške Kraut. Zadetki majhnega 37-milimetrskega topa pa povzročajo tudi zrušitve in odpadanje oklepa ali razpoke v trupu in kupoli.
  Relativna ranljivost "štiriintridesetih" je privedla do dejstva, da je bila zamisel o ponovnem opremljanju "Panthers" z močnejšo pištolo odložena do boljših časov. Oziroma, natančneje, najslabše - če gredo IP-ji v serijo. Toda doslej IS-1 ni postal množična serija. Toda informacije o IS-2 so že pricurljale. Ker so mnogi generali že razumeli, da je ZSSR skoraj obsojena, in se jim ni zdelo sramotno izdati domovino za denar. Tako se je število vohunov, vključno s tistimi v generalštabu, močno povečalo.
  Tukaj je težka modifikacija "Lion" s 128 mm topom. S svojo dolgo šapo poskuša doseči štiriintrideset ... Toda poskusite ga zadeti.
  Vendar se sovjetski tankerji odločijo, da bodo sami napadli Fritz. Tudi če upoštevamo hitrost ognja Wehrmachtovih topov, je to samomorilno.
  Tako je "Lion" uspel odtrgati kupolo in štirje prijatelji so odleteli kot golobi na oni svet ... Toda drugi tanki pritiskajo še močneje ... Zdaj so obrtniki postali pozorni, da nekako okrepijo dizelske motorje, tako da lahko pospeši rezervoar tudi za kratek čas, vendar brez mešanic do 70 kilometrov. Naj se motor po tem pokvari. Takrat pa v napad stopijo obupani fantje, za katere vrnitev ni predvidena. No, kaj potem? Če ne moreš živeti drugače, potem pozabi na preživetje.
  In zdaj, kot demon iz zasneženega sveta, sovjetski tank, ki je zase izbral najdražjo žrtev, zabije težkega in smrtonosnega "Leva". Nemški avto je ravno začel zapuščati hangar.
  Udarec je močan, cev sovjetskega avtomobila se upogne. Lev je precej nizek in karoserija obeh avtomobilov je sploščena. In potem eksplodira nemški motor spredaj. In požar se začne, nacisti pa bežijo skozi spodnjo loputo.
  Seveda se niso vsi sovjetski tanki uspeli prebiti do strelišča. Fritzove puške delajo in meljejo. A komur bo uspelo, bo močno udaril!
  Gerda in Charlotte sta bili malo pred svojimi prijatelji in se znašli v dosegu, ko so bili sovjetski avtomobili že vidni. No, lahko streljaš, vendar je bolje, da se približaš. S pet kilometrov daleč je še tako krhek oklep štiriintridesetke težko vzeti.
  Ognjena Charlotte je filozofsko pripomnila:
  - Vedno je tako. Ne moreš zadeti od daleč!
  Gerda je ugovarjala:
  - Lahko, če si dovolj previden!
  Toda do zdaj nas situacija ni prisilila, da bi odpirali ogenj z velike razdalje. In komaj kdo bo opazil njihov belo pobarvan rezervoar. In avto se tako dobro pelje. Nihče ne more očitati šasije.
  In vožnja je gladka. Tudi sovjetska vozila so precej dobra in so že prebila prvo črto nemške obrambe in prebijajo drugo. In vreme je bilo slabo, nastala je snežna nevihta in številna letala Wehrmachta so bila uničena.
  Glede na številčno šibkost rdečega letalstva in akutno pomanjkanje goriva vreme ne more biti boljše.
  Naj se Švabe skrijejo. Nekateri med njimi so začeli celo mahati z belimi cunjami. Hitler bo kaput...
  Gerda je streljala z dveh kilometrov daleč. Načeloma ta poraz še vedno ni gotov, a če vidimo koliko Nemcev so Rusi uspeli ohromiti, kaj potem pričakovati. Poleg tega so štiriintrideset še manj vztrajni kot na začetku vojne in še niso imeli časa za razvoj novih nahajališč. torej...
  Plavolasa terminatorka je bila zelo zaskrbljena, ko je potegnila sprožilec pištole. Navado bojnega streljanja je že izgubila - razen pri napadu na Murmansk, čeprav je med nosečnostjo in v prvih mesecih vladanja še naprej vadila na streliščih in poligonih. A očitno se je lažje boriti v bikiniju in bos, postaneš eno s strojem ... Granata je zadela in izkrivila kupolo ... Ne, ni zagorelo, a moj prijatelj je bil vseeno prisiljen ustaviti. Zdaj pa še ena žrtev...
  Charlotte šepeta:
  - Ki se je navajen boriti za zmago. Z nami bo šel v grob ... - je odstrelila Gerda in rdečelasi bojevnik jo je popravil. - Ali bolje rečeno, vsi skupaj bomo spravili naše sovražnike v grob.
  Sneguljčica Terminator je jezno prekinila:
  - Da, brez navdiha, naj vas pesem ne zmoti!
  Charlotte je prosila:
  - Zapojte sami! Tako si sposoben!
  In Gerda, ki je vodila ogenj, je začela peti;
  Domovina in vojska sta dva stebra,
  Na kateri sloni planet!
  Naša država te bo varovala z našimi prsmi,
  Tvojo vojsko greje vse ljudstvo!
  
  Oblaki so hladni in svetloba je vroča,
  Mitraljez je drgnil vojakovo ramo!
  Za vedno smo s tabo, naša domovina,
  Kopljemo grob nasprotniku!
  
  Da, včasih je obraz sreče krut,
  Krogla nam poskuša prebosti srce!
  Malo se je umaknil in borec je umrl,
  Gospod odpri vrata junaku!
  
  V nebesih brez dna imamo mir,
  Raj, blaženi bojevnik ne sveti!
  Nosim mir s seboj v domovino,
  Naši otroci bodo okusili sad zmage!
  Medtem ko je Gerda pela, je premagala še devet tankov in tako bistveno izboljšala svoj rezultat.
  Nato je Charlotte začela peti:
  Privlačne zvezdne višine,
  Popeljejo vas v neskončne daljave!
  In naši ljudje sveta misli,
  Sanjajte o letečem Ikarju!
  
  Moj pogled je uprt v nebo,
  Krogle se je težko dotakniti..
  Od prvih Arhimedovih vijakov -
  Skobljanje je bilo dolgo in dolgočasno!
  Tu se dekle ni moglo upreti in je začelo ciljati in streljati ... Sovjetske tankovske posadke se niso zmenile za strele, čeprav se jim je pridružila tudi Magdina samovozka. Kljub temu v snežnem metežu ne vidite, kam, kaj in kako udarja. Poleg tega sta se oba tanka potopila in se skoraj nista razlikovala od snežnega zameta. In nova pištola je bila bolj nevidna, na koncu pa je bil dušilec zvoka z odprtino za svetlobo. To je najbolj zahrbten stroj, ki ga je imel Fritz.
  Kras, ki je v tistem trenutku visel na boku, je navdušeno zapel:
  - Če se ženske prepirajo, je bolje, da se ne pretepajo!
  Zdelo se je, koliko škode lahko povzročita dva le dvanajsttonska avtomobila? Vendar v tem primeru kadri odločajo o vsem. Dekleta praktično nikoli niso zgrešila, čeprav vsi zadetki niso bili usodni. Trije ali štirje nagnjeni oklepi štiriintridesetih so odbili, približno ducat udarcev je povzročilo različne stopnje poškodb vozil, vendar takšne, ki jih je mogoče enostavno popraviti na terenu. Toda približno petdeset sovjetskih vozil slabe kakovosti oklepa je bilo resno poškodovanih.
  Na primer, poveljnikova štiriintridesetka je začela bruhati, ko je strelivo detoniralo. Kupola je bila vržena daleč stran, cev pa se je vrtela kot volan. Ljudje so tudi umirali.
  Sovjetske tankovske posadke so z zamudo ugotovile, da jih boli, in poskušale izvesti protinapad.
  Tigrice so zelo utesnjene, vendar je obremenitev streliva z 82 naboji povsem primerljiva s Panther. Čeprav strelivo leži na nosu in se dekleta po njih praskajo s komolci. A zaenkrat je še kaj streljati, pri približevanju pa je lažje zadeti Ruse.
  Gerda se zelo hitro prekriža in, ko pošlje še en rezervoar v odpad, zašepeta:
  - Bog mi odpusti! To so pogumni fantje, a eden od njihovih poveljnikov je popolnoma nor!
  Charlotte je opazila in histerično zašepetala:
  - Če pridejo na krov, potem je konec!
  Štiriintridesetka je bila namreč zavita v dim in se je tresla od šoka. Seveda so njihovi zadetki redki, streli nenatančni, a tank brni.
  Čelo je še vedno odlično zaščiteno, oklep pa je, kakor koli že rečemo, kvaliteten, cementiran. To pomeni, da površina povečane trdote daje odličen odboj, tako kot zajčji skok.
  Notri pa je še vedno strašno, kot da bi zlezel v boben in bi te udarili s težkimi pendreki.
  Res je, da se je kabina zaradi udarcev zelo segrela, a ko si v bikiniju, je lepo tudi po potapljanju v snežne zamete. Toda veliko bolj neprijetno je, da je sovjetska granata zadela desni predpasnik valja. To je za vozne zmogljivosti avtomobila, kot pajser pod oko. Čeprav, če menite, da valji niso zamaknjeni, ampak ločen voziček, se lahko rezervoar še vedno premika. Obrnite se in zapustite sebe. To bi bilo treba storiti že prej. In tako je krmna zaščita šibkejša. In kot nagiba je manjši. Če zadene, se lahko prebije. Rusi niso tako šibki.
  Gerda je zašepetala in ponovno izpustila darilo podzemlja iz njihove polavtomatske pištole:
  - Ampak Pasaran!
  Čeprav je ta beseda, oziroma moto španskih komunistov, videti popolnoma neprimerna za nemške tigrove bojevnike. Konec koncev so se nacisti borili na Francovi strani. Čeprav včasih vojaki voljno prevzamejo tehnike drugih ljudi.
  Pri streljanju je Charlotte rahlo obrnila samohodno pištolo Laska in uničenje desnega valja z lupino jim je v zvezi s tem povzročilo težave.
  Sovjetski tanki niso hiteli skozi snežne zamete tako hitro kot po avtocesti, vendar so njihovi hitri skoki ovirali njihov cilj in bili hitri.
  Tukaj se granate streljajo iz neposredne bližine.
  In Gerda strelja z največjo hitrostjo in se močno poti. Poševni oklep
  da odskok v čelo, če pa jih udarijo v prazno po straneh...
  Charlotte je zavpila:
  - In tudi če končam v globinah pekla, se ne bom vrnil v zibelko!
  Dekleta, streljam do konca, vendar granate hitijo s strani in prebadajo, zlomijo valje. Oklep poči in avto zagori.
  Gerda se odloči:
  - Razstrelimo avtomobile in odidemo!
  Charlotte z muko vzklikne:
  - Ali želite metati železo?
  Gerda odločno reče:
  - So stvari pomembnejše od kovine, na primer okvirji!
  Charlotte strga majhno filmsko kamero in zavpije:
  - Toda naši podvigi bodo za vedno zabeleženi!
  Gerda je z golimi prsti zavrtela ročico, ki je sprožila eksploziv, ki je lahko razstrelil poskusni rezervoar. Tigrici je bilo zelo žal, da je uničila takšno umetnino, a kam bi lahko šla, če bi drugače sovjetski vojaki, ki jim ne gre odrekati poguma, ujeli edinstvene tehnologije.
  Tako so razstrelili Lasko in se potopili v snežni zamet, da bi rešili svoja edinstvena življenja.
  Tudi Magda von Singer in Christina se nista hoteli umakniti in njun avto je bil raztrgan z natančnimi zadetki granat. To je usoda - neusmiljeni Pallas vsake vojne. Ko se moraš umakniti, zapustiti svoje srce. Toda dekleta so se borila spretno in uspela porabiti skoraj vse strelivo. Toda zdaj so se morali zakopati kot kače v snežni zamet in tam poskušati sedeti pred neizprosnimi sovjetskimi puškami.
  Ko ste prepoteni in v bikiniju, plezanje v globino snega ni najbolj prijetna ideja. Toda kako pogosto v našem svetu počnete tisto, kar vas veseli? Vsekakor je na primer svetlobi resno uspelo opeči Christinine božanske noge, ki je streljala do konca. Toda to je dekle še bolj razjezilo in zavpila:
  - Čast in pogum se ne prodajata na težo!
  Magda, ki je bila prav tako ožgana, celo njeno porjavelo kožo so pokrili mehurji, je vzkliknila:
  - Ogenj je toplota, ne ogenj!
  Sovjetski tanki pa so olajšali nalogo. V jezi so brez usmiljenja streljali na zapuščene "podlasice" in v razbito kovino zabodli na desetine granat. Hkrati so se nekateri tankerji nagnili iz loput in kot slap zakrili sama nemška vozila in tiste, ki so vozili nespodobnosti.
  Magda se je zdrznila, ko je opazila:
  - Oni, boljševiki, so seveda pogumni, a skrajno nekulturni!
  Christina, ki je izpljunila sneg, ki ji je padal v usta, je nepričakovano pokazala strogo pravičnost:
  - Mislite, da so naši bojevniki boljši?
  Magda je v šali pripomnila:
  - Seveda je bolje, ker smo zmagali. Kavkaz je že naš, potem je Moskva le nekaj sto kilometrov ... - In medena blondinka je strogo razgalila svoje dolge zobe. - Ali pa želite prenašati govore o izdaji?
  Christina, ki je videla že vsega dovolj, je samo z nogo dvignila vodnjak snežnega prahu in se zahihitala ter pripomnila:
  - Včasih je molk najstrašnejša vrsta izdaje.
  Noč, snežni metež in snežni zameti so štirim dekletom dali dobre možnosti za preživetje.
  . POGLAVJE št. 15.
  Še več, nasprotnikom ni prišlo na misel, da bi česali sneg in v snežnih zametih iskali golonoge hudičke. Tako so se bojevniki, zakopani v sneg, umaknili, sovjetski tanki pa so šli naprej in razvijali preboj. Čeprav je več kot sto avtomobilov ostalo polomljenih, izkrivljenih,
  kar ima za posledico dejanje deklet tigric.
  Na splošno so sovjetske čete v prvih dneh dosegle nekaj uspehov in uspele znatno prodreti v sovražnikove formacije.
  Fritz se je umaknil v sam Tihvin in se poskušal uveljaviti v mestu. Seveda so hiše in stanovanjska območja sama po sebi resna zaščita pred napredujočimi sovjetskimi četami.
  Štiri pogumne tigrice so se uspele umakniti v Tihvin. Toda za obrambo mesta so morali vzeti v roke avtomate. Toda za tankerje to ni najbolj prijetna zabava.
  Charlotte, ki je streljala nazaj iz napredujoče pehote in poslala še enega rdečega vojaka na drugi svet, je izrazila:
  - No, ali nismo pošasti ... In tudi mi želimo dobiti zaklad!
  Tihvin je utrpel resno škodo, tudi ko so mesto zavzeli Nemci.
  Zdaj so Švabe postavile barikade in upale, da bodo zgradile nepremagljivo obrambno črto.
  Gerda je odprla ogenj z enojnimi streli - morala bi poskrbeti za svoje naboje. Sovjetske čete so izgubile preveč tankov, zato je pehota šla v napad.
  Seveda ni bilo dovolj oklepnikov sovjetskih modelov. Zato so vojake poslali v zakol. In pričakali so jih mitraljezi in mitraljezi. Četverica je dobro streljala in se spretno skrivala v barikadah.
  Gerda, ko je položila drugega sovjetskega vojaka, je zapela:
  - Doseči moramo bojni podvig - drugače ne bomo imeli smisla živeti!
  Bitka je divjala po vsem mestu. In bombe so že padale od zgoraj, še posebej, ker se je vreme opazno izboljšalo in so Švabe začele z glavo.
  Gerda je v jezi vrgla bodalo s svojimi gracioznimi golimi prsti in zavpila:
  - Naša bitka bo zmagala, drugače ne more biti!
  Charlotte, ki je streljala prav tako dobro, je dodala:
  - Zmaga je samo ena, a velika!
  Gerda je s kratkim rafalom odrezala nekaj borcev in dodala:
  - Toda poraz ni nikoli majhen!
  Sovjetske samohodne puške so streljale na Tihvin, poljsko in oblegovalno topništvo je prispelo malo kasneje. Fritz je okrepil obrambo in zračni pritisk. Sovjetske čete so sestavile nova letala.
  Pojav legendarnega Marseilla je dramatično spremenil razmerje moči.
  Veliki as je letel z ME-309, zelo močnim orožjem. In dobesedno pometel vse na svoji poti. Tudi sovjetska vojska je posebej opozorila, da se je takšna pošast pojavila v zraku.
  Sam Marcel se nikakor ni imel za zlo, še manj za kruto osebo. Verjel je, da z bojem proti Rdeči armadi le izpolnjuje svojo sveto dolžnost do domovine. Poleg tega mu veliko dejstev o grozodejstvih nacistov ni bilo znanih. In preveč se je pripisovalo vojni.
  Ampak tukaj je prvi super-rit boj po njegovi vrnitvi. Letajo sovjetski bombniki, jurišna letala in lovci. Jasno je, da želijo dati oster boj kopenskim enotam Wehrmachta. Toda Marcel vse to vidi in z razdalje petih, šestih kilometrov odpre ogenj in celo žvižga skozi nos.
  Sovjetski stroji in pogumni asi še niso zares videli sovražnika, ko so njihova letala začela eksplodirati in se jim začela drobiti krila. Marcel je streljal brez namerjanja, a intuitivno. Bilo je, kot da bi vnaprej vedel, kam bo vsak pilot letel in usmeril svojo krilato pošast. Tako se je izkazalo, da mladenič z otroškim obrazom pometa krilate armade.
  Novo leto, čeprav zmrznjeno, se je izkazalo za vroče. Sovjetske čete so obupno in vztrajno napadale in poskušale zavzeti Tihvin. Fritzi so se trmasto branili in poskušali ostati v mestu, kjer je ležala arterija, ki je hranila nepremagljivi Leningrad. Poleg tega smo govorili o prestižu nemških čet, ki se jim je bilo težko in sramotno odpovedati velikim mestom.
  Po sreči se je vreme izboljšalo in številni sovražni bombniki, zlasti masivni Yu-288, so zadeli položaje sovjetskih čet in bombardirali komunikacije.
  Sovjetski letali Yak-9 in Lagg-5 sta bili po oborožitvi in hitrosti močno slabši od sovražnika. Zlasti ME-309 je kot zmaj izločil šibkejša sovjetska vozila. Poleg tega so Nemci razvili taktiko dvojnega sužnjevanja, ki je omogočila učinkovito uporabo njihove številčne prednosti in zmanjšala nekatere težave z manevriranjem trdoživih, močno oboroženih, a težkih nemških vozil najnovejših Focke in ME. Poleg tega so se na sprednjih delih začeli pojavljati curki ME-262, čeprav ta stroj še ni povsem tehnično zanesljiv, pa tudi lažja, okretnejša in cenejša modifikacija HE-162. Slednji stroj je bil lažji za izdelavo in tehnično zanesljivejši od reaktivnih messerschmittov. Toda za njegovo upravljanje so bili potrebni dokaj visoko usposobljeni piloti. Kar je nekoliko razvrednotilo takšne pozitivne lastnosti tega razvoja, kot je majhna teža letala - le 1,6 tone, ko je prazno, nizki stroški in proizvodnost proizvodnje ter najboljša manevrska sposobnost na svetu.
  Toda tisti nemški asi, ki so obvladali ta stroj, so ga hvalili. Posebej uspešen je bil Huffman, drugi pilot po Marseillu, ki je ostal nedosegljiv. Ko je presegel rezultat 300 podrtih avtomobilov, je Huffman prejel visoko odlikovanje viteškega križa železnega križa s hrastovimi listi, meči in diamanti. Njegova taktika, da se čim bolj približa, nato udari in odleti nazaj, je najbolj primerna na HE-162. Tako se je Huffman izkazal kot izjemen mojster bližnjega boja. Čeprav je Marseillov rezultat 3117 sestreljenih letal še vedno nedosegljiv.
  Še več, 2. januarja 1944 se je ta legendarni pilot pojavil na nebu in kljub temu prepričal Hitlerja ter ga spomnil, da so nemške čete v slabem stanju, močnejša nemška oprema pa očitno popušča v snegu. Zato je treba zagotoviti oskrbo z zrakom obkoljenega Tihvina, kjer so se naselile nemške čete, in zbombardirati vse pristope do mesta.
  Tigrice so streljale po tleh, super as pa v nebo.
  Prvi dan je Marseille opravil šest poletov in sestrelil več kot sto sovjetskih letal. Res je, 4. januarja se je vreme nenadoma poslabšalo ... Nastala je snežna nevihta in sovjetske čete so vdrle v mesto.
  Čudovita štiri Terminatorjeva dekleta so se raje borila skupaj - z ramo ob rami. Tako edinstveno lepa in smrtonosna. Zaradi mraza so bili primorani obleči kamuflažo in se boriti v belem.
  Na pomoč je priskočil tudi deček ninja Karas. Neustrašen otroški terminator se ni bal mraza in se boril le v kratkih hlačah. Njegovo edino sredstvo za ogrevanje je bila kamuflažna krema, ki je njegovo čokoladno polt pobelila pod snegom, ki je kar naprej padal in prekril vse ulice. Poleg tega je v boju uporabljal metanje zelo tankih kovinskih diskov in meč katano. Streljal pa je seveda odlično, in to iz ujetega orožja. Dekleta pa tudi niso zgrešila uporabe avtomatskih pušk.
  Takšno orožje je močnejše od avtomatskih pušk, predvsem pa bolj zanesljivo. Vendar pa jurišne puške MH-44 Nemcev praviloma niso pustile na cedilu. Do tretje zime je bil dobro naoljen nemški vojni stroj pripravljen. Zlasti celo v snežni nevihti sta Focke-Wulf in ME z uporabo ogrevanja uspela sovjetskim enotam dati boleče, čeprav omejene injekcije.
  Gerda je ustrelila z roko in se trudila, da ne bi pogledala v smer, kamor so padali sovjetski vojaki. Veliko borcev je bilo zelo mladih, starih sedemnajst, šestnajst let. Pehota je bila rekrutirana v plazovih in je pobrala vse vire. Res je bilo veliko izgubljenega.
  Toda med Švabami je veliko tujcev. Predvsem Švedska, v kateri so na nedavnih volitvah zmagali nacisti, to marionetno ozemlje pa je pod nadzorom Tretjega rajha. No, dve diviziji in štiri brigade iz Švedske so že prišle kot prostovoljci. V sami državi potekajo shodi in množični pohodi, ki zahtevajo vojno. In nosijo portrete Hitlerja in Karla XII.
  Vstop Švedske v neposredno vojno je torej vprašanje časa. Španija in Portugalska sta že v vojni, vendar pošiljata vojake precej južneje. In zdaj pozimi na splošno poskušajo plezati nekje onkraj kavkaškega grebena. Brazilski korpus je očitno pripravljen na skok v Srednjo Azijo, kjer gibanje Basmači razplamti z novo močjo.
  Toda to so vse podrobnosti, v Tihvinu se borijo tudi divizije Vlasova. Ti fantje se jezno borijo, zavedajoč se, da jih v ujetništvu čakata strašno mučenje in neizogibna zanka. Kaj pa Nemci? Vendar ne sladkorja! Težko jim bo tudi, veliko jih bo pomrlo v Sibiriji, a vseeno jih ne bodo vsepovsod obešali.
  Gerda, potem ko je zamenjala posnetek in pokosila vojake, oblečene v sive plašče - Rusi nimajo dovolj maskirnih halj za vse, si je zamislila, kaj bi jih lahko čakalo, če bi jih ujeli ... In se nasmehnila možni seksi, kul avantura. Res je, kasneje bo v Sibiriji še huje. Ko vas ta zmrzal doleti, je toplota metalca ognja še boljša. V puščavi so se hitro navadili na vroč pesek in tekali bosi, tukaj pa ni šlo tako. Po nekaj urah v bikiniju na mrazu me je začelo tresti in morala sem se ogreti v kopalnici. Tam so si njihovi mladeniči iz elitnega bataljona SS ogrevali telo z udarci smrekove metle. No, in ne samo z metlo, seveda - tam so izbrani, čedni arijski fantje, to je tisto, kar potrebujete!
  Popolnoma so izgubili nekdanjo sramežljivost ali pa so morda, nasprotno, pridobili sproščenost ženskega mačota. Toda zdaj se morajo nekoliko umakniti - sovjetski pehoti, ki so pristope polnili s trupli, so se nevarno približali in začeli metati granate.
  Treba je bilo prekiniti razdaljo, da ne bi padli pod točo drobcev.
  Magda je dobila manjšo rano od šrapnela in v odgovor v treh sekundah izstrelila osem nabojev. Sovjetski vojaki so tekli skoraj brez zloma, le rahlo so se sklonili in sponka je našla žrtve. Christina je prav tako izstrelila osem krogov. Agresivni rdeči hudič se je izrazil:
  - Norosti pogumnih pojemo pesem!
  Toda sovjetski vojaki so se očitno odločili dokazati, da je to življenjska modrost. Nemški jurišni mitraljez udarja z vso silo, zdi se, da njegovih strelov ne upoštevajo. Čeprav vojaki padejo, tisti, ki so preživeli, še naprej bežijo in celo mečejo granate skoraj v prazno, čeprav je to mogoče storiti že prej.
  Kras zelo spretno meče diske in z enim poseka dva ali tri vojake. Nato napade s svojim mečem, ki reže mitraljeze in puške - zlahka kot vžigalice!
  Deček ninja je še zelo majhen, videti je star enajst ali dvanajst let, a je tako hiter ... Nimajo časa, da bi ga udarili ali se branili. Otroka so vzgajali in usposabljali od rojstva, mečejo na otroka, ga silijo, da razpleta in reže trakove, ga potapljajo v ledeno luknjo, postavljajo posebej usposobljene mačke. No, in še veliko več, spreminjanje genetsko nadarjenega fanta v pravi stroj smrti. Njegova mati je ninja petindvajseta generacija, oče je močan sibirski čarovnik in ideološki sovražnik sovjetske, "sovjetske" oblasti. Odlična genetika in usposabljanje s čarovnijo sta dečka naredila najboljšega med ninjami. In seveda je cesar Hirohito, da bi Nemcem pokazal, da niso najbolj kul supermeni, ampak da so na Japonskem kul fantje, poslal fanta na nemško-sovjetsko fronto.
  In Crucian krap (riba Crucian simbolizira ponos in vitalnost samuraja!) se je izkazal za vrednega bojevnika.
  Na primer, z bosimi nogami, rahlo pordelimi od mnogih ur na hudem mrazu, vrže jekleno ploščo, tanjšo od las. In v njegovih rokah sta dva meča hkrati, da bi lažje posekal goste vrste sovražnikov. Kako strašen je ta otroški terminator, da so se sovjetski vojaki, ki so bili brez obrambe pred udarci mečev in izstrelitve diskov, prvič umaknili, ker so doživeli pravi strah.
  Dekleta, ki so zamenjala posnetke, so začela snemati še hitreje, bolje rečeno, še hitreje.
  Trupla pehocev so bila zložena v gomile. Skoraj takoj so zmrznili v mrazu in novi vojaki so splezali po njih. Tako so plezali in obračunavali z izgubami. Toda ninja je vstopil v bitko in spet, kot da bi valovi strahu oddajali.
  Skoraj cel dan je divjal obupan napad. Za ceno velikih izgub so sovjetske čete zasedle nekaj blokov in Nemce potisnile nazaj na več linijah. Toda šibka topniška podpora - nemško letalstvo je prejšnje dni bombardiralo železniške proge, jih prikrajšalo za oskrbo in veliko žrtev med napredujočimi enotami, je prisililo gibanje pehote v začasno zaustavitev.
  Kljub tveganju takšne taktike so bili tanki vrženi v boj. V bližini Tihvina je bilo treba razbiti sovražnika, dokler Fritz s svojo prednostjo v tehnologiji ni osvobodil mesta.
  In v tem napadu je bila sprejeta precej tvegana odločitev - uporabiti tank IS-2. Vozilo, posebej zasnovano kot prebojni tank. Ker je močno orožje zaradi nizke hitrosti ognja in relativno slabe natančnosti ognja slabo primerno za boj proti tujim tankom, lahko pa uspešno uniči neoklepane cilje.
  Torej, čeprav so tanki v urbanih razmerah samomorilski bombniki, je vseeno treba prebijati položaje, tudi s čelom.
  Prvi se bodo pomaknili štiriintrideseti. Po ozki progi so dirjali razmeroma lahki in ne veliki avtomobili ... S streh so nanje deževale granate in molotovke. Nato so eksplodirali kamuflirani rezervoarji z bencinom in napalmom. Toda velike izgube niso ustavile tankovskih posadk ZSSR. Izgubili so na stotine avtomobilov in vdrli v središče mesta, kjer so začeli trmasto izmenjavo udarcev. Tudi učinkoviti naboji Faust, ki so uničili šibek bočni oklep štiriintridesetih, niso prestrašili sovjetskega vojaka.
  V boj so bile naenkrat vržene tri tankovske armade. Stalin se je zaradi odločilne zmage nad Tihvinom in rešitve "zibelke revolucije" celo odločil opustiti drugi napad v smeri proti Voronežu. Tudi če je gorivo izdano v skladu s strogo omejitvijo, se za nekaj ur vožnje na dan kavkaška nafta izgubi, razvoj novih polj pa zahteva čas in denar, katerih človeški viri v sovjetskem imperiju močno primanjkuje. vezan na vojno na dveh frontah.
  Toda Tihvin je arterija Leningrada in cesta življenja, in kar je najpomembneje, je simbol dejstva, da sovjetske čete lahko in zmorejo premagati številne in dobro oborožene fašiste. Torej, ne bomo stali pri ceni ...
  Tank IS-2 je videti impresivno - tudi podoben je štiriintridesetim, le kupola je še bolj pomaknjena naprej. Seveda je sama cev debela in dolga, ne more se primerjati s T-34-76, ki še vedno dominira na bojišču. V celotnem januarju bo s titanskimi napori izdelanih največ sto T-34-85.
  Resnica je, da je ranljivost čela kupole osupljiva - je ravno in ne predebelo oklepljeno.
  Kras, ki je na tanke metal majhne, a zelo močne eksplozivne granate, je pritekel do deklet in predlagal:
  - Naj zgrabimo IS-2 in ga zajahamo?
  Magda je idejo podprla:
  - Seveda, gremo se peljati! Pogrešali smo sekalnico.
  Gerda je fanta opozorila:
  - Ta tank ima štiri mitraljeze!
  Karas je pomežiknil dekletom in opazil:
  - To je dobro. Kmalu bo pehota spet napadla in ti jih boš pokosil!
  Magda je dregnila dečka ninjo:
  - Pohiti, terminator!
  Rožnate pete so se bliskale kot krila komarja, karateist je tekel hitreje od olimpijskega prvaka v sprintu. Za začetek je v mogočni IS vrgel majhno kepo z dimno cevjo. Vzplamtela je reakcija in iz nje se je pokadil gost dim. Istočasno so se črni curki razpršili v različnih smereh in zaslepili mitraljeze.
  Potem ko je posekal več pehote, je Karas poletel kot tlakovec, izstreljen iz baliste, in se povzpel na stolp. S posebnim kavljem sem odprl loputo in povlekel nazaj težek pokrov. Potem je vse preprosto - nekaj zamahov dveh mečev in pet članov posadke težkega tanka je razdelilo glave. Za njim so skočile tudi deklice, ki so odvrgle krzneno kamuflažo in se znova znašle v bikinkah. Zakaj je med vožnjo v rezervoarju toplo? Dizelski motor s 520 konjskimi močmi precej dobro ogreje kovino. Da, bosa noga dekleta veliko bolje občuti sam avto kot skozi posebne zimske škornje z rebrastimi podplati iz sintetične gume. Nemška intendantska služba je upoštevala izkušnje ostrih zim in ustvarila novo opremo, v kateri noge na mrazu ne zmrznejo toliko. Res škoda, da so Švabe domačinom vzele škornje iz klobučevine in jih navlekle nase. Ali pa so se zavili v krznene šale.
  Karas je v slovo poljubil Magdo na ustnice in rekel:
  - No, to je rezervoar za vas! Boril se bom tam, kjer znam veliko bolje ubijati.
  Gerda je v občudovanju poljubila dečkovo spolzko, elastično peto in rekla:
  - Ti si čudež!
  Christina je dodala:
  - Arijev standard!
  - Vem! - je rekel malček in z enim skokom iz napol odprte lopute skočil ven na mraz ... Nato je pokrov padel z rjovenjem ... In dekleta so dobila priložnost, da se borijo s sovražnikovim orožjem. In pištola je res močna. Močnejši je le novejši Lev-3 ali kot so ga imenovali tudi "kraljevi lev" s 128 mm topom. Toda ta tank je še vedno na sprednji strani v posameznih izvodih. Prikazan je bil med praznovanjem 8. novembra obsedenemu Fuhrerju. Seveda ga še ni v seriji. Mimogrede, IS-2 je v prvi fazi.
  Doslej tudi sovjetske tankovske posadke niso izstrelile niti enega strela, očitno so zagotovo izbrale tarčo.
  Christina je sarkastično pripomnila in zavrtela mehanizem:
  - Eh, stare zadeve ... Tukaj ni avtomatizacije in je treba vse narediti ročno ...
  Gerda, ki je med kazanjem pojedla psa, je pripomnila:
  - In pogled je sranje in vidljivost nepomembna. Niso dobri pri ciljanju v tarčo.
  Magda, ki se je z boso nogo dotaknila menjalnika in obračala škatlo, je pripomnila:
  - Pa vendar je v primerjavi s štiriintridesetimi nekaj napredka. Predvsem menjavanje prestav je lažje. Kabina je malo utesnjena, a se bolj ali manj lahko premikaš. Streliva res ni dovolj. Osemindvajset granat ...
  Gerda je logično ugotovila:
  - Za streljanje na omejeno število bunkerjev je morda dovolj, vendar za popolno tankovsko bitko očitno ni dovolj.
  Charlotte je v rezervoarju našla tudi nekaj dobrih stvari:
  - Mitralješka oborožitev pa je vrhunska! Štiri mitraljeze lahko zagotovijo dobro zaščito. In potem sem pogledal to "miško" - ima samo dva "pljuvalca" za tak avto ...
  Christina je prižgala motor in potrdila:
  - To je to! Je to orožje za tako težak tank sto osemdeset ton?
  Magda je kot panter, ki je ubil bivola, zarenčala:
  - Kokoši se smejijo!
  Dizelski motor težko pospeši rezervoar. Vidi se, da se IS-2 še vedno vozi po avtocesti, na brezpotjih pa bo vplivalo njegovo težišče, pomaknjeno naprej. A nič, dokler se lahko sprostite in izberete vreden cilj ...
  Magda je odprla kupolo tanka, da bi bolje videla okoli sebe.
  Toda tukaj je še en IS-2, dobro je, da bi takšne tanke uporabljali bolj množično. Za njim so še trije IS-i, a eden z lažjim topom 85 mm. Mimogrede, najnevarnejši je, sposoben je čelno zapeljati avto in hitreje udari ...
  Magda se je odločila za strel z razdalje dveh kilometrov. Ukazala je v manjšem tonu:
  - Streljaj naravnost v čelo stolpa... In... Razumeš!
  Avto se je ustavil, ni bilo gladkega teka in Gerda, ki se je pritoževala nad slabo kakovostjo optike, ki so jo verjetno zloščili neobučeni najstniki, je namerila cev. Dekleta so pomagala naložiti izstrelek, ki tehta funt in pol. Svetlolasa bojevnica je prislonila lice k zadku in skušala otipati vesoljski avto. Navsezadnje še nikoli ni streljala iz te pištole, model 1931. Močan, a zastarel, s koničastim izstrelkom, ki je občutljiv na odboj. Na splošno pištola seveda ni bila načrtovana za tanke. Toda očitno se je protitankovska modifikacija 107 mm pištole, razvite leta 1940, izkazala za preveč nezanesljivo in so jo morali opustiti. In tukaj morate zadeti tarčo v pogojih slabe vidljivosti z razdalje 2000 metrov. Da, in sovražniku se bo težko odzvati in udariti, toda ...
  Gerda je poljubila zaklep puške, hitro pogledala skozi loputo, z jezikom pobrala pest snega, ga pogoltnila, bose pete naslonila na ročice in ... streljala!
  Toliko se je izločalo, da me je mravljinčilo na zapestjih in mečih ter je dišalo po dimu.
  Darilo je letelo v dolgem loku in ... IS-2 spredaj se je ustavil, začelo se je kaditi, nato pa je začelo eksplodirati strelivo ...
  Magda je veselo odgovorila:
  - Torej smo jim ga dali! - In logično, bolje rečeno nelogično, mešanje pojmov, je dodala. - Ne slika človek orožja, ampak človekovo orožje!
  Gerda je zarenčala:
  - Ponovno naloži!
  In dekleta so se napela ... Seveda to ni "Tiger" za njih, se morajo potiti, vendar je tako bolj zabavno, še posebej, ker se stoječi rezervoar hitro ohladi. Železo je dober prevodnik.
  Drugič je Gerda streljala hitreje in bolj samozavestno. IS-ji so se še naprej premikali in očitno še niso ugotovili, od kod streljajo topovi. In ustavljanje ni ruski običaj. Enkrat je ukaz ... In druga granata že samozavestno zadene tarčo ...
  Gerda se oblizne in ukaže:
  - In tretji tukaj ...
  Veliko prepozno, četrti IS-1 je sprožil ogenj v gibanju ... In, nenavadno, je zadel, čeprav je s takšne razdalje od premikajočega se vozila to skoraj nemogoče, vendar o vsem odloča osebje! Vendar pa je razdalja za 85 mm top predolga, presega mejo preboja. Toda v kupoli je močno zagrmelo in prednji oklep se je upognil. Gerda je v odgovor poslala četrto "pisemsko pošiljko", ki je tehtala funt in pol ... Čelo tanka IS-1 se je razcepilo in oranžni jeziki so se dvignili visoko v nebo.
  Dekleta se lepo borijo... Tisti dan se jim je posrečil. Toda zmogljivosti sovjetske vojske niso primerljive.
  Kljub vsem naporom Fritza je bil 13. januarja, za ceno velikih naporov in ogromnih izgub, zavzet Tihvin ... Posamezne nemške enote so se poskušale prebiti iz obkolitve, proti njim je bil prebit koridor - šest nemških divizij na enkrat z izbranimi tanki Lev poskuša rešiti junaško obrambo.
  Deček ninja in štiri dekleta so se prebili v ločeni četi v slogu treh mušketirjev. Namreč tam, kjer se ni dalo mirno obiti z bojem in čez trupla. IS-2 smo seveda morali opustiti, a na poti smo povsem nepričakovano naleteli tudi na redek tank T-34-85, vozilo, ki naj bi nadomestilo zastarelo in premalo zmogljivo topovo T-34-76. .
  Vozilo je imelo podoben trup in šasijo, vendar večjo kupolo z dolgocevnim in debelim topom. Pištola je bila v prodorni moči nekoliko slabša od Pantherja, tako zaradi nižje začetne hitrosti izstrelka kot zaradi kakovosti streliva. Toda vseeno razlika ni bila videti tako velika kot milimetrski papir 76.
  Za navadnega "Tigra" je že nevarno, za "Leva" še ni - zato je nagnjenih 100 milimetrov. Čeprav se je z določenega zornega kota pojavila priložnost. Ali v spodnjem delu karoserije, pa tudi ščitniki gosenic.
  Tank je bil vkrcan in osvobojen posadke. Seveda je bila notri poškropljena kri. Samo vozilo je popolnoma novo, vendar je obremenitev streliva skromna - le 35 nabojev. Kabina ni preveč prostorna, je pa boljša od stare štiriintridesetice.
  Gerda je opozorila:
  - In tukaj je poveljniški stolp. To pomeni, da imamo močnega tekmeca. Zdaj Rusi ne bodo tako slepi.
  Magda se je zlobno nasmehnila in pripomnila:
  - In Rusi so že dobro streljali, čeprav ob slabši vidljivosti. Poleg tega je stolp postal večji in vanj je lažje priti!
  Gerda se je temu glasno zasmejala:
  - No ja! To je največja težava naših tankerjev in verjetno tudi krona tega tanka! Poskusite, dobite!
  Charlotte je zapela:
  - En, dva, pet! "Tiger" je prišel streljati!
  Christina je pobrala:
  - Za srečanje s T-4, noge višje, roke širše!
  In tako so odhiteli na tanku, ki se je premikal lažje kot IS ... Gerda se je spomnila, kako so udarili po sovjetski pehoti s štirimi mitraljezi. Pokosili so spodobno, a Rusi se sploh niso zavedali, od kod jim je padla taka nesreča. Toda, ko so se odpravili, so šli v napad, metali granate ... Nekaj jih je kljub spodobni razdalji poletelo in eksplodiralo na stolpu. Seveda je za oklep 100 in 90 milimetrov IS kot kroglica slonu, a brenči neprijetno. Da, in gosenice je mogoče rezati.
  Zato sem moral zagnati motor in se umakniti. In potem je zmanjkalo kartuš. Pokosili so več kot sto rdečih vojakov.
  Gerda je bila presenečena nad prezirom do smrti med sovjetskimi ljudmi. Arabci s svojimi obljubami o haremih in bisernih palačah niso imeli niti približno takšne predanosti. A to so ateisti - ljudje, ki ne verjamejo v posmrtno življenje in pravljice o rajskih vrtovih. In kaj jih motivira za tako trmast boj, ko je izid vojne že vnaprej določen in to ni nič drugega kot bes obsojenih?
  To je neverjetno težko razumeti in razumeti.
  Čeprav je med ruskimi izdajalci seveda veliko. V šestih mesecih svojega obstoja je Vlasova "osvobodilna vojska" oblikovala šest divizij in devet ločenih brigad. Čeprav je seveda jasno, da je biti vojak Wehrmachta lažje kot delati petnajst do šestnajst ur za strojem za veliko slabše obroke, a vseeno ... Iz nekega razloga nemške divizije, sestavljene iz nekdanjih vojnih ujetnikov, niso vidno na sprednji strani...
  Čeprav je vendarle malo Nemcev v ujetništvu, pa Sovjetov ... Zdi se, da jih je že več kot šest milijonov in pol. Morda ni toliko Vlasovcev, čeprav je bilo veliko ujetnikov razpršenih v nacionalne divizije in legije, ki jih je nadzoroval SS. Poleg tega so bili nekateri Rusi poslani v formacije plemičev in monarhistov.
  Toda v vsakem primeru jim je kljub izboljšanju vremena in močnemu bombardiranju uspelo zavzeti Tihvin. Čeprav so plačali neverjetno ceno.
  Gerda je prejela ukaz in streljala na štiriintrideset iz lažje kategorije. Hitrost streljanja pištole je višja, zato se lahko počutite bolj samozavestni. Enkrat, drugič in na koncu še tretji tank na smetišče ...
  Zato morate biti bolj previdni. V nasprotnem primeru jih bodo udarili tukaj pri avtu, samo prednji oklep kupole je postal močnejši in debelejši, format pa je skoraj enak. Trup je še posebej ranljiv. In med ruskimi tankerji so obrtniki. Vendar pa slabič ne bo zaprt za tako redek tank, kot je IS-2 ali IS-1. In štiriintrideset običajnega formata je lahko z navadnimi borci. Skozi režo v poveljniškem stolpu so videti kot gobci konjev, z antenami na gobcu. Celo nekako neprijetno je ciljano streljati na takšne lepote.
  Tokrat je kares v stolpu z dekleti, odločil se je za njihovega vodnika in deklet ne more pustiti v kotlu. Res je, Magda je logično ugotovila:
  - Lahko odidemo brez streljanja ali provociranja ...
  Crucian Carp, ki je zvijal obraz kot otrok, je objokano rekel:
  - Ne - brez streljanja ne bo zanimivo!
  Magda je dekleta kljub temu opozorila:
  - Odprite ogenj le, če ni več kot tri ali štiri vozila. Vsekakor moramo ta novi tank nepoškodovan pripeljati v naše enote.
  Gerda se je strinjala:
  - Zaenkrat tega novega predmeta ni med trofejami, kar pomeni, da nam bo še vedno koristil.
  Tigrice so z zmernim navdušenjem nadaljevale lov. Niso bili preveč uspešni, so pa svojemu premoženju dodali še sedem cistern in pet tovornjakov. Enkrat smo se morali kregati zunaj avta, da smo zgrabili gorivo za dolivanje goriva.
  Skratka, štirje nagajivi šaljivci so prišli iz kotla in skoraj umrli od ognja svoje artilerije. Na pomoč je priskočila le pravočasno dvignjena zastava s pajkom-svastiko.
  Zdaj prečkajo prekop in tam je celo nekaj šopkov s papirnatimi rožami, ki jih podarijo junaškim bojevnicam.
  Oleg Rybachenko, ki je bil utrujen od gledanja tega posmehljivega filma, je zavpil:
  - Zakaj mi kažeš vse te preklete psice! Kolikokrat lahko gledate umor Rusov!
  . POGLAVJE št. 16.
  Vojna je tista, ki je Jane in njeni ekipi dala priložnost, da se najdejo v življenju. Zato so se dekleta z veseljem udeležila pohoda na vzhod. Zakaj ne? To je tako denar kot slava.
  Sovjetski tankovski arzenal se ni veliko spremenil. Glavni tank je še vedno T-34-85. Šasija in oklep trupa sta ostala iz štiridesetih let. Isti dizelski motor s petsto konjskimi močmi, enakih 45 milimetrov čelnega oklepa pod kotom. Šibkejša zaščita bokov trupa, ranljiva za nemške naboje Faust.
  Nameščena je bila le večja kupola, z 90 mm čelnim oklepom in 85 mm topom. Tank je seveda zastarel in za Nemce sploh ni nevaren!
  Dekleta vozijo avto Goering-5, kasnejšo modifikacijo. Stranski oklep so povečali na 178 milimetrov, čelni oklep pa na 250 pod kotom. Sam rezervoar je opremljen s plinsko turbinskim motorjem in Britance pospeši do 60 kilometrov na uro.
  Jane je vprašala strelca Gringeta:
  -Ali dobro vidite?
  Kmečki bojevnik je samozavestno odgovoril:
  - Vidljivost tukaj je odlična! Vidim vse!
  Malanya se je zahihitala in zalajala:
  - Zdrobili bomo Ruse!
  Matilda je samozavestno potrdila:
  - Ja bomo!
  Goering-5 se obrne, pištola izbljuva naboj. Stolp je odtrgan od sovjetske štiriintridesetice. Dekleta vriskajo od veselja. Res mislijo, da je vse to super. In celo spodbudno je, da sovjetske tankovske posadke umirajo.
  Jane je z nežnim glasom zacvrknila:
  - Vse bomo izbrisali v pepel ... In Moskva bo pod nami!
  Toda, ko je naletel na minska polja, se je moral nemški tank ustaviti. Rusi so se zelo trdno utrdili. In veliko protitankovskih ježkov. Artilerija aktivno obstreljuje.
  Gringeta razočarano pravi:
  - Tako se je izkazalo ... Naleteli smo na trd blok!
  Jane odgovori z očitno samozavestjo:
  - Ne, to se zgodi šele zjutraj ... Prebijmo se skozi opero!
  Nemško bojno vozilo je nekoliko obstalo. Na nebu so se pojavila reaktivna jurišna letala, uporabljeni so bili teletanki. Očitno so poskušali uničiti minska polja.
  Po radiu so nadzorovali avtomobile z razstrelivom. Uporabljeni so bili tudi mobilni plinski lanserji. Z ognjem in plamenom so dobesedno bombardirali položaje Rdeče armade.
  Gringeta je nezadovoljno ugotovila:
  - V vojni je vedno več umazanije in vedno manj hrabrosti!
  Jane se je morala strinjati s tem:
  - Selyavi! Žal, nekako izgubimo!
  Gringeta je popravil poveljnika:
  - Namesto tega ne mi, ampak naši nasprotniki! Zdaj se bomo rešili iz mrtve točke in bo boj ...
  Nemški tank je streljal, čeprav se prav nič ni videlo. Jane si je drgnila svoje bose noge in zapela:
  - Ne smemo misliti slabo - zagotovo bomo izginili! Obstaja izhod iz labirinta, iz katere koli slepe ulice!
  Gringeta je z nasmehom zacvrknila:
  - Kdor je vesel, se smeje ...
  Kdor hoče, bo dosegel...
  Kdor išče vedno najde!
  Malanya je s petjem in iskrimi zobmi dodala:
  - Naj pojejo z nami tisti, ki so se navajeni boriti za zmago!
  Kanonada je trajala več ur, nato pa so nemški tanki končno krenili naprej. Dočakali so jih sovjetski topniki in protitankovski topovi različnih kalibrov. Vendar se je zdelo, da prodorna moč očitno ni bila dovolj. Nemci so napredovali ... Šele ko so začeli streljati topovi 203 mm, so se pojavila prva poškodovana nacistična vozila.
  Jane je negotovo zašepetala:
  - Gospod... Naj gre ta kelih mimo mene!
  Gringueta je samozavestno rekel:
  - Ne moreš imeti dveh smrti, ne moreš se izogniti eni! Torej, če kaj, bomo živeli na onem svetu!
  Malanya je šepetaje vprašala:
  - Kakšen je ta svet?
  Gringeta je ne preveč samozavestno rekla:
  - Mislim, da je boljši od našega!
  Malanya je v odgovor zašepetala:
  - Bog daj, da slepi odprejo oči in zravnajo hrbet grbavcem!
  Pravzaprav se je Jane začela spraševati, kakšen bi lahko bil ta svet. Morda je ta svet še bolj neracionalen in manj varen. Jane je zavrtela svoj pas in premikala boke ter zacvrknila:
  - To je zelo zanimiva možnost - umreti in iti v naslednji svet! Kaj nas torej tam čaka? Ali bomo tam srečali tiste, ki so nam bili dragi na Zemlji, ali bomo morali sklepati nova prijateljstva?
  Gringeta je z boso nogo premikala psa in siknila:
  - Prišla bodo nova stoletja, prišlo bo do menjave generacij ... Toda nihče ne bo nikoli pozabil imena Lenin!
  In planila je v smeh, njen rahlo nor smeh. Bila je bojevnica-kmečka, ki je aktivno premikala svoje gole, graciozne noge, njeni prsti pa so se igrali.
  Na vidiku sem ujel IS-3... To še zdaleč ni res. Vsi ne bodo zadeli, in če že, se lahko lupina, ki se zaleti v gobec ščuke, odbije. Toda dekle je vedelo, kaj počne. Streljala je in zamrmrala:
  - Obala megle, uničimo z vabo!
  Matilda je dodatno zapela:
  - In ta "Agdam", pijmo za dame! Super gospa!
  Strel Gringueta je bil natančen. Granata je zadela spodnji del prednjega oklepa kupole, naravnost v režo. In povzročil je uničujoč udarec brez odboja. To je situacija, ki je nastala. Natančneje, pet sovjetskih tankovskih posadk je umrlo skoraj takoj. In Angležinje so na svoj seznam dodale zločine.
  Malanya je zarjovela in sprožila mitraljeze. Nekaj fantov vojakov se je želelo splaziti do Hitlerjevega tanka.
  - Ampak pasaran, ne približuj se, fant! - je zavpila lepa deklica in pogumne pionirje zasula s strojnico.
  Jane je zacvrknila in z golo peto udarila po oklepu:
  - Oh, fantje, fantje, fantje... Nenadoma ste postali nezaželeni! Očitno ste preveč plemeniti za to prekleto deželo!
  In deklici, gospodovi hčerki, so se smilili ti bosi, opraskani, umazani fantje, ki so jih prebodle neusmiljene krogle. Kako žalostno in težko je vse skupaj.
  Gringeta je spet streljal, prebil samovozko SU-100 in zacvrknil:
  - In kobilica bo tekla, da bi oddala steklenice!
  Malanya je s svojim škrlatnim jezikom obliznila ustnice in srkala Coca-Colo iz plastične steklenice ter rekla:
  - Seveda ne! Daj mi malo vina in škatlico cigaret!
  Matilda, ki je previdno napredovala s tankom, je siknila:
  - Cigarete so strup...
  Jane je ujela ritem in nadaljevala:
  - Tako je, ljudje pravijo!
  Gringeta se odzove s streljanjem in sikanjem:
  - Nič ni hujšega od nikotina!
  Malanya se je zahihitala in zarenčala:
  - Dajte škatlo cigaret v kurišče!
  Matilda je v odgovor dodala in se popraskala po škrlatni bradavici svoje dojke:
  - Tako je, ljudje pravijo ...
  Jane je zaključila z nasmehom in iztegnila jezik.
  - Ampak kadim ...
  Malanya je zaključil z aplombom:
  - In zelo sem vesel!
  Dekleta so se smejala in pokazala svoje dolge češnjeve jezike. Jane je z nasmehom pripomnila:
  - Cigareta je najučinkovitejši morilec, še posebej proti kupcu!
  Malanya je dodal:
  - Cigareta je kot tiha puška, vendar je smrtonosna tudi v rokah amaterja!
  Gringeta je sprožila pištolo in z nasmehom pripomnila:
  - Cigareta je najbolj zanesljiv ostrostrelec, vedno ubije!
  Matilda je na hribu nekoliko upočasnila tank in siknila:
  - Cigareta je grenkega okusa, a pritegne bolj kot sladkarije!
  Jane je težko zavzdihnila in zamrmrala:
  - Cigareta je kot slabo dekle, a ločitev od nje je veliko bolj boleča!
  Gringeta se je zahihitala, sprožila in zarjovela:
  - Cigareta, za razliko od vržene granate, podaljša življenje!
  Dekleta so utihnila. Njihov tank je znova zdrsnil in končal v jarku. Moral sem ven. Bojevniki so bili nekoliko živčni. Sovjetska obramba je zelo močna.
  Jane je filozofiranje pripomnila:
  - V vojni je najkrajša pot do cilja krožni manever, čista resnica pa podla prevara!
  Gringeta, ko je z dobro namerjenim strelom razbil sovjetski top, je pripomnil:
  - Z manevrom krožnega križišča si najverjetneje skrajšate pot do cilja!
  Malanya je sprožila mitraljez in zacvrknila:
  - Življenje je rdeče, a odhaja s škrlatno krvjo!
  Matilda je to povzela:
  - V vojni življenje izgubi vrednost, dobi pa smisel!
  Dekleta so nadaljevala vojno. Streljali so, hkrati pa sproti sestavljali aforizme.
  Jane je brcnila z boso nogo in rekla:
  - Vojna je kot ženin, dovzetna za izdajo, vendar ji ne dovoli, da miruje!
  Gringeta je streljala in duhovito dejala:
  - Vojna je poželjiva ženska, ki žre moška telesa!
  Malanya je siknila v odgovor:
  - Vse starosti so podrejene vojni, kot je ljubezen, vendar to ni prijetna zabava!
  Matildi se je zdelo potrebno dodati:
  - Vojna je, tako kot kurtizana, draga in spremenljiva, vendar vedno pusti junaški spomin!
  Jane je s svojimi gracioznimi, golimi prsti obrnila psa in zakukala:
  - V vojni ni tako kot v sanjah, brez močnih čustev ne gre!
  Gringeta se je nasmejala in odgovorila:
  - Svet je dolgočasen in sproščujoč, vojna je zanimiva in razburljiva!
  Matilda je veselo srebala kokakolo in nadaljevala:
  - Vojna je kri in znoj, oplodi sadike, ki rodijo pogum!
  Malanya se je zahihitala in pripomnila:
  - Ne glede na to, kako zanimiv je proces vojne, si vsi želijo konca!
  Jane je z bosimi prsti spet pošla čez zaklep pištole in zapela:
  - Vojna ni knjiga, ne moreš je zapreti, ne moreš je skriti pod blazino, lahko jo tudi umažeš!
  Gringueta je z veseljem zacvrknila:
  - Vojna je religija: zahteva fanatizem, disciplino, brezpogojno pokornost, a njeni bogovi so vedno smrtni!
  Malanya se je tiho zahihitala in pripomnila:
  - V vojni, tako kot v igralnici, je tveganje veliko, a dobitek je kratkotrajen!
  Matilda je pokazala zobe in zalajala:
  - Vojak je smrten, slava je pozabljena, trofeje se obrabijo in samo razlogi za začetek novega pokola so neodstranljivi!
  Jane je subtilno preverila:
  "Morilca preziramo, razen če je vojak na fronti, še bolj pa preziramo tatu, če je ropar na bojišču!"
  Gringeta se je spet zahihotala in siknila:
  - Vojak je vitez, katerega oklep je pogum in čast! General baron, čigar krona sta preudarnost in inteligenca!
  Malanya je z nasmehom rekla:
  - Vojak zveni ponosno, zasebnik ponižujoče!
  Matilda je duhovito odgovorila:
  - Prvi, ki bo napadel, lahko umre, vendar zadnji ne bo zapomnil!
  Jane je zadihano zahripala:
  - Bolje je biti prvi pri delitvi plena kot pri napadu!
  Gringueta je z nasmehom dodal:
  -Vojna je kot ženska, polaga le moške, ne da bi se zlomila!
  Malanya je dostojanstveno odgovorila:
  - Ženski se, za razliko od vojne, ne mudi usmrtiti moškega!
  Matilda je rekla s smehom:
  - Vojna, za razliko od žensk, ni nikoli zadovoljna s številom dodeljenih moških!
  Jane je z golimi prsti spet obrnila ročico in rekla:
  -Vojna je najbolj nenasitna ženska, moških ji ni nikoli dovolj in ženske ne bo zavrnila!
  Kot odgovor na to je Gringetta menila, da je treba reproducirati duhovit aforizem:
  "Ženske se ne marajo kregati, a želja po ubijanju moškega ni veliko hujša od krogle!"
  Malanya je siknila kot kobra in izpljunila svoj rožnati jezik:
  - Majhna krogla lahko ubije človeka, osreči ga, žensko z velikim srcem!
  Matilda je dodala s sarkastičnim nasmehom:
  - Veliko srce pogosto vodi v majhne koristoljubje!
  Dekleta so končala z izmenjavo duhovitih opazk in začela pozorno gledati na bojišče. Na nebu so letela jurišna letala TA-311, ki so streljala na položaje sovjetskih čet. Čeprav počasi, je koalicija tretjega rajha napredovala. In uspela se je malo osvežiti z goltanjem trupel.
  Dekleta, zdolgočasena, so se spet začela šaliti z aforizmi:
  Jane je zahripala:
  "Vojna nima ženskega obraza, vendar krvavi moške bolje kot žene!"
  Gringeta je streljala in zarisala:
  - Vojna ne prinaša veselja, ampak zadovoljuje agresivne nagone!
  Malanya je v odgovor zažvižgala:
  - Veselje v vojni, trupla sovražnikov so samo v ceni!
  Matilda, ki je brskala po gosenicah, je dodala:
  - Vojna je oranje njive: pognojena je z trupli, namakana s krvjo, a iz nje pride zmaga!
  Jane je streljala in zamrmrala v odgovor:
  - Zmaga raste na truplih in krvi, vendar daje sadove iz šibkih!
  Gringeta je streljal, štiriintridesetico je razbil kot kozarec in siknil:
  - Vojna je kot roža ljudožerka, svetla, mesojeda in s slabim vonjem!
  Malanya je z boso nogo drgnila po pedalu in izdahnila:
  - Vojna je mati napredka in mačeha lenobe!
  Matilda ga bo vzela in zarjovela:
  - In v vojni življenje vojaka ni vredno, ampak generali so celo izguba!
  Jane si je z robom dlani šla čez prsi in zacvrknila:
  - Če hočeš mir, vzbujaj strah, če hočeš vojno, izzivaj smeh!
  Gringeta ga je vzela in streljala, z boso nogo usmerila orožje in zapela:
  - Smeh ni greh, če nisi za posmeh v vojaških zadevah!
  Malanya se je zahihitala in zarenčala od uspeha:
  - Vojna je kot cirkus, le zmagovalec se zadnji smeje!
  Matilda je pognala tank, zdrobila nekaj pionirjev in zahrkala:
  - V vojni je kot v cirkusu, samo zahrbten, resen morilec!
  Dekleta so spet utihnila. Utrujeni so od zbijanja šal. Na splošno vojna ni zelo lepa.
  Jane je jezno pomislila: Britanija je izgubila proti Nemcem. Čeprav koliko dežel so Britanci osvojili. In koliko te Nemčije! Velika Britanija je postala kolosalen imperij. Toda svojih kolonij ni mogla prebaviti. Tretji rajh je po moči presegel Angleže in celo poveljniki so se izkazali za veliko močnejše in sposobnejše.
  In ko so nacisti prišli v London, se je zgodovina za Anglijo končala. Nastal je nov imperij z močjo brez primere. V njegovih enotah služijo številni narodi in države. In kaj naj rečemo: Tretji rajh, ki je razširil svoja krila, je utopil Britanijo.
  Toda leta 1940, ko je osvojil Francijo, je Hitler velikodušno ponudil mir Churchillu. In to je bilo treba sprejeti: zdrav razum je veleval, da Velika Britanija z vojno niti teoretično ne more dobiti ničesar, lahko pa izgubi. Hitler je bojeval zračni boj z Anglijo s pol moči. Z veliko zamudo je premestil vojake v Afriko. Odšel je v Sovjetsko zvezo. Toda vse to je samo odložilo katastrofo.
  Nemci so z uporabo zasedenih ozemelj našli moč za boj na dveh frontah, Japonska je samozavestno premagala Američane. In potem ga je Stalin s sklenitvijo premirja izdal. Velika Britanija je padla na kolena in postala del tretjega rajha.
  Številne zmage so Wehrmachtu prinesle slavo nepremagljivosti. Jane in njeni prijatelji so se rade volje pridružili Hitlerjevi vojski, da bi poiskali srečo in položaj. In tam jim je delno uspelo.
  Pa kaj? Zdaj imajo dve domovini: Veliko Nemčijo in Malo Britanijo.
  Jane je naredila požirek Coca-Cole in zacvrknila:
  - Ljubezen in smrt, dobro in zlo ... Kaj je sveto, kaj je grešno, morilcem je vseeno!
  Gringeta je v odgovor zapela in poslala nov izstrelek:
  - Ljubi in drzi, naj zlo vlada, a izbirati nam je dano le eno!
  Dekleta so se malo razveselila. No, pravzaprav toliko, kolikor se lahko uglasiš v molu. So mladi, veseli, energični in precej srečni. Toliko se borijo in niti ene praske. Razen če mislite, da se bodo opraskali na rezervoarju.
  Malanya je ostro pripomnila:
  - Eh, Churchill bi moral sprejeti Hessovo ponudbo in stopiti v vojno z ZSSR. Potem bi vladali celemu planetu, na koncu pa bi zdrobili še Nemčijo!
  Matilda je veselo zapela:
  - Nemčija je dobra v boju, britanski lev je najboljši!
  Malanya je potrdila:
  - Ja, naš lev iz Britanije je najboljši!
  Jane je z nasmehom rekla:
  - Še vedno imamo priložnost! Hitler bo umrl in nemški imperij bo razpadel!
  Gringeta je izstrelila projektil in se delno strinjala:
  - Ja, razpadlo bo! So mesojedi plenilci, toda ali nam bo zaradi tega kaj bolje?
  Malanya je filozofsko pripomnil:
  - Enotnost pod trdim režimom je boljša kot kaos in šlamparija pod mehkim!
  Matilda je z bosimi podplati pritiskala na pedala in zalajala:
  - Tudi mi bomo na Marsu! In onkraj sončnega sistema!
  Jane je odgovorila z nasmehom Gioconde:
  - Najprej moramo vzpostaviti enoten režim na planetu Zemlja!
  Gringet ga je vzel in goreče zapel:
  - In ne bomo dovolili, da se ta režim spremeni!
  Malanya je duhovito pripomnila:
  - Ampak, da te pustim z nosom, moram spremeniti svoj nos!
  Dekleta imajo srečo kot vedno. Zdaj njihov tank doseže prvo linijo jarkov. In s svojimi gosenicami raztrga zemljo. Bojevniki se smejijo.
  - Vse jih bomo zdrobili!
  Ena od pušk se je zagozdila med valji in tank se je ustavil. Dekleta sta stopila iz avta, v rezervoarju je bilo še pretesno in pretoplo. Ampak zunaj je tvegano, lahko se opečeš.
  Bojevniki so hiteli, utripali z golimi petami in vzklikali:
  - Mi smo igrive punce, dobre prijateljice, no, pa naj nam šibajo bose noge, igrive pume!
  Jane, ki je tekla, je opazila:
  - Tukaj smo, vesoljski marinci!
  Malanya je z nasmeškom potrdila:
  - Tako v vesolje kot v pristajalne sile!
  In Gringeta ga je vzela in hodila naokoli v njenem naročju in tulila:
  - Sem super bojevnik! Vse bom pobil!
  Matilda ga je sprejela v odgovor in siknila:
  - Strup po kapljicah v Fuhrerja!
  Jane se je zahihitala in zapela:
  - Udarec je močan in Fuhrer je vsemogočen!
  Bojevniki so tekli bosi po ruševinah, zdrobljenem, močno segretem železu, raznih vrstah tramov in zlomljenih lobanjah.
  Jane je zapela:
  -Razumel me boš ... Razumel me boš ... Razumel me boš in ne boš našel boljše države!
  Deklici je prijetno teči s svojimi ne preveč grobimi nogami po bodeči poti in ruševinah. Res je super zabavno.
  Gringeta je zapela:
  - Poletje, sonce sije visoko ...
  Malanya je podprla pesem:
  - Visoko... Visoko!
  Matilda je dodala:
  - Poletje, daleč smo od smrti! daleč!
  Bojevniki so se opazno razveselili. Res, kakšen užitek se je tako energično premikati in skakati.
  Jane se je zasmejala in pripomnila:
  - Smrt je konvencija, sramota je absolut!
  Gringeta je drgnila eno boso nogo ob drugo in siknila:
  - Tudi mi bomo imeli počitnice! In s tem zmaga!
  Malanya je skeptično rekel:
  - Naši ali Nemci?
  Matilda se je nasmehnila in zapela:
  - Čaka nas smrtonosni požar ...
  Jane je odgovorila:
  - Ampak on je nemočen ...
  Gringeta je tulila kot panter:
  - Vsak ima svojo krsto ...
  Malanya ga je vzela in, streljajoč, siknila:
  - Boški bataljon je šel v grob!
  Matilda je zarjovela nazaj:
  - Cela legija je šla v grob!
  In dekleta so vzela in mijavkala ... Kot vitki konji so. In tako ljubke, gole in zagorele noge.
  Jane ga je vzela in siknila od užitka:
  - In jaz sem kobra! In jaz sem kobra! Sploh ne medved!
  Gringeta je v odgovor zacvilila:
  - Lepo je, da kobra leti do oblakov!
  In dekleta se bodo samo udarjala z glavami. Iskre švigajo iz oči, kot da prihaja ura!
  Malanya ga je vzela in siknila:
  - Hitler je kaput!
  Matilda jo je podprla:
  - In Stalin je kaput!
  Jane je zatresla boke in zacvrknila:
  - Jaz sem bojevnik luči, na kolena divjaki... Pometel bom vse, ki obrekujejo z obličja Zemlje!
  Malanya ga je vzela in zarjovela:
  - In Hitler je norec, on kadi tobak! Krade vžigalice in ne prenočuje doma!
  Matilda se je sarkastično nasmehnila in vprašala:
  - Kaj misliš, ali ga ima Fuhrer?
  Gringeta je z boso nogo brcnila pepel in zarenčala:
  - Seveda ne! Mi štirje mu bomo pofafali!
  Malanya je zavila z očmi in zašepetala:
  - Oh, zelo lepo je držati utripajočo palico iz žada v ustih in jo tipati z jezikom!
  Matilda je z dihom zašepetala:
  - Kako super je! In vse bo super!
  Dekleta so skakala vedno višje. Toda njihov rezervoar so popravili in morali so se vrniti. Bojevnika sta splezala nazaj in siknila:
  - To je naš tank! Prav super bo!
  Jane se je nenadoma spomnila na pravljico o Robinu Hoodu. Tam je mali Joe, dečka je ujel šerif. Fanta so mučili: potegnili so ga na stojalo in mu ocvrli pete.
  Ko so plameni polizali gole, hrapave podplate fantovih stopal ... Jane je tukaj začutila vzburjenje in res si je želela seksa. Tukaj so vstopili. Še posebej japonski ninja Crucian krap. Ta blond fant je tako čeden in ima zelo veliko moško popolnost. In tako lepo se je s prsmi dotakniti tako čiste in gladke kože.
  Jane ji je hotela dati prst med noge, a ji je bilo nerodno in si je premislila. Čeprav je res tako dejanje izjemno prijetno!
  Gospodova hči je rekla:
  - V morskem valu in besnem ognju! In silovit in besen ogenj!
  Dekleta so ponovno premaknila svoj Goering-5 proti položajem sovjetskih enot. Stalin sam je verjetno precej prestrašil, ko je izvedel za napredovanje nacistov. Res, kako ne moreš biti živčen tukaj? Ogromen stroj drvi proti vam, a ni ničesar za odgovoriti. Štiriintrideset, ne morete se boriti proti seriji E. Še bolj pa iz piramidnih AG.
  In Stalin je očitno v šoku. Pokličite vsaj ščurka za svetovalca. Brez zvoka, brez pomena, brez pljuska vode! Videti je, da se boš zajebal!
  Jane je z nasmehom pripomnila:
  - In Stalin je v nasprotju s Churchillom vedno voljno sprejel Hitlerjeve izročke in šel za mir!
  Gringeta je z navdušenjem zapela:
  - Povej mi, kaj je svet! Odgovorila vam bosta - sonce in veter!
  Malanya je z navdušenjem pripomnil:
  - In imeli bomo močne, zdrave otroke!
  Matilda se je zahihitala in zašepetala:
  - Svet ni šahovnica in Hitler ni kralj!
  Jane je popravila svojega prijatelja:
  - Višji je od kralja! In pometli ga bomo z obličja planeta!
  Gringeta ga je vzela in zarjovela:
  - Veličina Britancev, ki jo priznava planet! Fašizem je bil zdrobljen z udarcem meča!
  Malanya je navdušeno dodala:
  - Vsi narodi sveta nas ljubijo in cenijo!
  Matilda je z navdušenjem deklice, ki je našla svojo prvo ljubezen, dodala:
  - Verjamem, gradimo sveti komunizem!
  Jane se je zasmejala in pripomnila:
  - In pod vodstvom Nemcev se komunizem res da zgraditi!
  Gringeta je s čelom udarila v zaklep puške in zapela:
  - Hecamo se, zdaj bomo zgradili komunizem! In Stalin bo naš super in heroj!
  Malanya je dodal in pojasnil:
  - V krsti, seveda!
  Gringueta je takoj potrdil:
  - Seveda, v krsti!
  Jane je filozofsko rekla:
  - Ne glede na to, kako velik je kralj, bo šel v grob, tako kot lovec!
  Gringeta je z zlobnim nasmeškom dodala:
  - Politik vedno laže, samo umre zares!
  Malanya je škljocnila z golimi prsti in rekla:
  - Nesmrtnost je resnična, toda smrt je iluzorna!
  Matilda je izdala tudi aforizem:
  - Kralji zmorejo vse, le en, noben kralj ne more pobegniti iz groba v zemljo!
  Jane je zažvrknila:
  - Življenje se bo kmalu končalo ...
  Gringetta podprta z aplombom:
  - Pika bo kmalu udarila!
  Malanya strelja z mitraljezi na sovjetsko pehoto in sikne:
  - Oh, mami, mami, usmili se svojega sina!
  Matilda je s težavo zadrževala smeh in dodala:
  - Navsezadnje mu ni ostal niti en dan življenja!
  Jane je filozofsko razmišljala:
  - Vsi hočejo živeti lepo, a le redki umrejo dostojanstveno!
  Gringueta je z nasmehom odgovorila:
  - Smrt obljublja težave, razen če se iskri z žarki dosežka!
  Malanya je z besnim škripanjem zob siknila:
  - Dobra smrt je boljša od bednega življenja!
  Matilda je izzvala:
  - Dobro je biti Bog na svobodi, a slabo je biti hudič v zaporu!
  Gringeta je s strupenim nasmeškom pripomnila:
  - In zmanjkalo nam je granat... Strinjam se, to je velika tragedija! Niti enega darila uničenja!
  Jane je prezirljivo smrknila.
  - Nova darila bodo in drugi predsedniki!
  . POGLAVJE št. 17.
  Na današnji dan, 10. oktobra 1947, je Friedrich, kot vedno, hrt in neutruden, hitro dirkal na zračnem konju Me-362. Fant ni čutil niti sence utrujenosti, bil je preveč navdušen, a vseeno je streljal brez zgrešenega utripa. Ponoči so popravljalne ekipe, predvsem ameriške, spravile v pogon del poškodovane opreme. Zlasti "Pattoni" so bili spet zavrteni na tirih, poleg tega pa je nekaj sto teh vozil začelo uporabljati po prenosu iz tujine, po že vzpostavljenih železnicah. Partizani so se seveda trudili, a jim je šlo precej slabše kot sicer. Na volitvah ukrajinskega očeta je Bandera premagal, v partizanskih vrstah pa sta se povečali izdaja in dezerterstvo. Poleg tega je poveljnik partizanskega gibanja Vorošilov zbolel ... In zamenjava zanj ni bila najdena pravočasno ... Tako je bila oskrba mednarodne udarne skupine fašistov povsem zadovoljiva. Da, pogumni podzemni borci in junaški diverzanti so včasih dosegali uspehe, vendar ne nad taktično ravnijo. Poleg tega je pojav novih kapituliranih zaveznikov povzročil močan padec vere v zmago ZSSR, kar je pripeljalo do dejstva, da so kolebajoči elementi, odkrito ali drugače prikrito, prešli na stran fašistov.
  Število dezerterjev se je še posebej povečalo med krajkovsko Rdečo armado in poljsko vojsko. Poljaki, ki so verjeli obljubam nacistov in predvsem zahodnih kapitalistov, so resno računali na ustvarjanje velikega imperija na vzhodu na račun Rusije! Seveda niso vsi poljski komunisti ostali zvesti Sovjetom, ampak preostali politični odtenki ... Liberalci so še posebej nezanesljivi ... Tako so se poljske enote na moskovski izboklini skoraj takoj od začetka ofenzive začele predajati. ... Na srečo jih je bilo malo in to še ni odločilno vplivalo na potek vojne.
  Friedrich je prvih nekaj letov opravil sam in se oddaljil od drugih pilotov. Videl je, da sovražnik ni več tako gosto naletel na nacistične horde z ognjem, na poti tankovskih klinov pa skorajda ni bilo več minskih polj. Toda sovjetski vojaki so se trmasto borili. Pehota ni odpirala ognja in je poskušala s tem, da je tanke spustila blizu, razstreliti njihove gosenice ali šop granat ali jih zažgati z gorljivimi steklenicami.
  Fant Terminator je rezultat povečal predvsem na račun sovjetskih pušk. Poleg tega streljanje iz vodoravne ravnine, s čimer se izognemo izgubi časa pri potopu. Res je, uničenih je bilo tudi več tankov, ki so bili v zasedi. Letalstvo ZSSR je bilo neaktivno. Zjutraj se je pojavilo le sedem letal U-2, nato še štirje laggi. Na splošno je imel Friedrich kratek pogovor z njimi, rahlo pritisnil na sprožilec ... In potem, kot vedno!
  Ko so zatrli že tako oslabljene bojne točke, so nacistični tanki drveli naprej po polju in v strelske jarke ... Protitankovske jarke in ježe pa so srečali tudi na tej že šesti in deloma peti obrambni črti (bilo jih je osem). skupaj). Sovjetski topničarji so bili nervozni in so začeli streljati od daleč. Fašistično topništvo je bilo neusmiljeno, letalstvo pa... Doslej je bilo kot drsališče vse razdrto. No, Friedrich je kot vedno pred vsemi, bolj živahen in hladen. Spremembe so se zgodile v formaciji čet, vodstvo so prevzeli Pattoni, oboroženi z močnimi mitraljezi. Izsiljena odločitev za zmanjšanje izgub kamikaze pehote, ki se žrtvujejo, a nočejo odnehati ...
  Friedrich je svoj tretji let opravil s prijateljico Helgo. Tu so se prvič srečali z bolj ali manj veliko serijo sovjetskih letal. Med njimi je bilo celo pet Br-3 (od koder so jih izkopali). Nenavadno je, da so se bombniki ZSSR takoj obrnili nazaj, ko so zagledali nemške ase, in lovci so hiteli proti njim.
  Friedrich je mirno ustrelil avtomobile, ki so se poskušali približati. Vključno z asom z zvezdo heroja ZSSR na trupu. Izkušeni bojevnik pa je poskušal iti v oblake, a proti takšni pošasti, kot je Friedrich Bismarck, se je izkazalo le še slabše. Deček terminator je brez zamude sestrelil šestintrideset lovcev in štiri jurišna letala naenkrat, povečal hitrost in planil za bombniki.
  Tukaj pa je Friedrich ugotovil, da njegov avto ni tako hitel in tudi s prisilnim motorjem ni dosegel 740 ocenjenih kilometrov. Razlog je jasen, Friedrich je 30-milimetrske topove Mr-108 zamenjal z Mr-103, ki so z začetno hitrostjo izstrelka 960 metrov na sekundo veliko bolj učinkovite pri prebijanju streh tankov in sovražnih lovcev iz zelo velike dolge razdalje, vendar skoraj enkrat in pol težji in nižji s hitrostjo ognja 420 nabojev na minuto (vendar je Friedrich na splošno raje izstrelil posamezne granate, medtem ko je padel v trans!). In strelivo za puške se je povečalo posebej za Friderika. Tako dohiteti bombnike ni bila lahka naloga. Več okretnih He-362 je bilo pred pogumnim mladim asom. Kot toča so padale na pridelke, zdrobile in mučile sovjetska vozila. Poleg tega je Br-3, ker je bil počasnejši in slabo oborožen, postal lahek plen terorističnih pilotov. Friedrich je prišel na koncu pojedine, a je kljub temu pokončal ducat in izločil petdeset. Vendar fantu ni uspelo premagati svojega prejšnjega rekorda, ki je znašal dvesto triinpetdeset avtomobilov.
  Friedrich se je vrnil z velikim navdušenjem v duši. Zmagal je in zmaguje! In misli o moji izdaji so popolnoma izginile. Mladenič si je celo rekel:
  - Zakaj ti predsodki! Domovina je tam, kjer odraščajo tvoji prijatelji in otroci! In ZSSR ni domovina, ampak ječ narodov!
  Helga je slišala te besede, a ker ni razumela njihovega pravega bistva, je potrdila:
  - Prav imaš! In kmalu bomo imeli otroke! Čeprav se nočem zrediti na trebuhu, dokler ta vojna še traja!
  Friedrich se je zasmejal:
  - To je odvisno od volje Vsemogočnega Boga. Vendar so papež in številni metropoliti na naši strani!
  Četrti let jurišnega letala Fokken-Wulf-5 se je spremenil v lov za orožjem, saj je bilo ujetih le nekaj tankov. Toda pravi preizkus je šele prišel.
  Rotmistrova peta gardijska tankovska armada je zaključila spodkopavanje premestitve na območje Krasnogvardejski. Popolnega presenečenja pa ni bilo mogoče doseči. Fašistična izvidniška letala so zabeležila gibanje velike mase tankov in nacisti so pohiteli s protiukrepi. Približno petsto enot SS 2. tankovske armade SS, pa tudi dvesto vozil iz strateške rezerve, je prišlo naproti devetsto petdesetim tankom in samohodnim topom, okrepljenim z rezervami Rotmistrove oklepne pesti. Zlasti je bitka potekala na polju v bližini kolektivne kmetije Pervomaisky, kjer so bili nemški grenadirji in puške nameščeni na zajeti črti.
  Friedrich in najboljši nemški asi so bili poklicani, da bi obranili množičen napad s kopnega in iz zraka.
  Generalpodpolkovnik Rotmistrov, junak bitke pri Stalingradu, je izvršil ukaz, ki je prišel od samega vrhovnega poveljnika, in je iskreno verjel, da bitka pri Moskvi še ni izgubljena. Imel je oblast v svojih rokah in tlelo je upanje, da bo ZSSR povrnila, kar je prej izgubila. Vendar se je kolona, ki se je premikala na lastno moč, precej raztegnila. To je bilo deloma posledica želje, da bi se izognili izvidniškim letalom Tretjega rajha, drugo trajanje pohoda pa je povzročila poškodba železniških prog zaradi izpostavljenosti sovražnim letalom.
  Močni bombni napadi so prisilili velike tankovske sile, da so z lastno močjo prehodile na stotine kilometrov. Še več, pri največji hitrosti pohoda ... To upošteva nekaj heterogenosti flote rezervoarjev; pri nekaterih vozilih so bili zamenjani filtri, pri drugih, nasprotno, stari tipi, vključno z nepopolnimi menjalniki, so upočasnili dizelske motorje.
  Zaradi brutalnega in množičnega udara sovražnega letalstva je bila peta udarna armada precej oddaljena od frontne črte, kar je prisililo ta jekleni valj, da je korakal od večera do jutra.
  Strnjenejša skupina fašistov je že čakala na Rotmistrova. Medtem ko so bili slabši po skupnem številu tankov, so bili nacisti boljši po kakovosti: imeli so približno skoraj poldrugo sto "Panterjev"-5 in "Tigrov"-5 ter ducat in pol "Goeringov" L (angleško vozila s 17-metrskimi topovi, ki so po prodorni moči približno enaki pištoli "Panthers"), E-50, AG-50 in "Patton". Uničevalci tankov Super Ferdinand so bili še na poti.
  Seveda bi bilo bolje naciste napasti množično, toda mogočnemu Žukovu se je Rotmistrovu preveč mudilo, saj se je upravičeno bal, da bodo nacisti sprejeli energične protiukrepe. Vendar so to že storili ...
  Toda tu je imela sovjetska vojska en adut - to je bilo resno zračno pokrivanje ... Letala so umaknili z uralske smeri in iz štabne rezerve, v boj pa vrgli celo učna vozila, pa tudi opremo naravnost s tekočega traku . To je bila priložnost za preboj desnega boka in zaledja, ki se je pomaknilo daleč pred fašistični klin.
  General Gotha in drugi poveljniki so že med predhodnimi razpravami o načrtu moskovske operacije domnevali, da bo Krasnogvardeysk zagotovo postal prizorišče tankovske bitke z bojno rezervo sovjetskih armad, kar pomeni, da je bil potreben načrt za prikritje. .
  Posebna nemška letala, zlasti Xe-362, so nadzorovala zračni prostor, tako da je bitka na Krasnogvardejskem postala največja ne samo tankovska, ampak tudi zračna bitka druge svetovne vojne!
  Friedrich je bil poklican v boj proti sovražniku, je najboljši as Luftwaffe, kralj zračnih bitk je bil simbol zmage tretjega rajha. In ob njem ali skoraj ob njem na njegovi desni je na jurišni in zato še posebej močni modifikaciji Fokken-Wulf-5 dirkala Helga.
  Fant je celo zapel:
  - Dirkamo po valovih na zvezdnih ladjah! Kvarki se penijo v eterskih vrtincih!
  Helga je potrdila:
  - Rdeča bitja, zadeti boste! Otroci podzemnega peklenskega sveta!
  Friedrich se je zasmejal in rekel svoje najljubše:
  - Daj no, stran od vijaka! Angel smrti, samo žvižgaj, da se prikaže! Vse izmečke jim bo raztrgal na kose riti!
  Helga se je v odgovor zahihitala.
  - Pa saj si duhovit!
  Friedrich je bil nekoliko zaskrbljen zaradi vse večje teže svojega letala, povezave z namestitvijo orožja dolgega dosega in povečanja streliva. Konec koncev je izstrelek 30-milimetrskega topa trikrat težji od izstrelka 20-milimetrskega topa, po rušilni moči pa morda štirikrat močnejši, univerzalno orožje, ki lahko uniči oklep tako na površini kot planeta in v zraku! Mladi as se je celo želel odpovedati mitraljezom in jim odstraniti štiri velikokalibrske, a ... Helga je pred odhodom nasprotovala:
  - Navsezadnje lahko pride do bližnjega boja. Ta adut je bolje shraniti ...
  - Dovolj za višjo silo in dva strelca! - je na kratko prekinil Friedrich. Zame je streljanje od blizu dovolj. Na splošno se mi zdi mitralješka oborožitev tukaj pretirana.
  Helga se je veselo zahihitala in fanta udarila po hrbtu.
  - Na žalost niso vsi tako nepremagljivi vitezi kot vi! Mnogi asi so še začetniki, potrebujejo gostejši ogenj, da bodo zagotovo zadeli ...
  Friderik je povsem razumno ugovarjal:
  - Tako dragega avtomobila, kot je ME-362 U, pilot začetnik ne bo dobil. Ta borec je za ase.
  Namesto odgovora se je Helga zaletela v svoje lovsko jurišno letalo in zasvetila z golimi, rožnatimi petami. Kaj še storiti, oglasil se je klic v sili.
  Friedrich je bil na splošno zadovoljen, da je odstranil dve zunanji mitraljezi, masivno vozilo je lažje vzletelo, hitrost se je povečala, lažja krila pa so izboljšala manevriranje. Čeprav so bile žariščne točke same pokrite z oblogami, je njihovo zmanjšanje opazno prispevalo k aerodinamičnosti avtomobila. Čeprav Me-362 po aerodinamičnih lastnostih še vedno nima enakega med batnimi vozili, je tako univerzalni vojni konj.
  Spodaj utripajo redka drevesa in polja ... Dan je vroč in zdi se, da se ne bo lahko boriti. Še posebej Rusi, ki izgubljajo to velikansko bitko. Tukaj na levi in malo spodaj je jata vran, ki letijo ... Velika jata, nekatere vrane so zelo velike ... Zlovešč znak, vrane spremljajo vse vojne tega krutega sveta brez sentimentalnosti. Kot je Boyarsky zapel v slavnem muzikalu:
  - Ampak zakaj! Nemogoče je živeti po pameti! Ampak zakaj - življenje nas ničesar ne nauči!
  Tukaj je nasilje, nasilje in še enkrat nasilje! Krutost, krutost in še enkrat krutost, ki cementira narod!
  Jata vran se zdi neskončna, na desetine, stotisoče jih je in gakajo tako, da jih slišiš tudi v hermetično zaprti kabini. Friedrich je po radiu vprašal Helgo:
  - Morda jih lahko udarimo z mitraljezi?
  Dekle as je ugovarjalo:
  - To ni vredno! Vsaka krogla tukaj šteje!
  Friedrich se je zasmejal:
  - Kar je čisto možno! Kralj ima naboje v torbi pod prestolom.
  Prva serija sovjetskih letal je nenadoma skočila izza jate jastrebov. Prvi so jih srečali močeradi. Izgube so bile na obeh straneh, več Rusov je padlo. Friedrich je streljal pozno in sestrelil le osem avtomobilov. Toda začetek je še vedno težak. Toda nekaj nemških "Salamandrov"-3 je bilo sestreljenih in ni jasno, kako je Me-262 uspelo prehiteti vse.
  A glavno je šele prišlo. Jata vran se je končala, nemški piloti so skočili v prostor nad Krasnogvardeiskim poljem in začelo se je.
  Celotna vojska je hitela proti nemški eskadrilji in tukaj je bilo dejansko letalstvo več zračnih armad ZSSR. Ogromna armada letal vseh tipov, najbolj pa Yakov in nekaj manj Laggov.
  Friedrich je streljal z razdalje več kot šest kilometrov. Spet se je potopil v potoke divjega transa, ko ne ciljaš, ampak tvoji prsti samodejno pritiskajo. Ko ni več premislekov, misli, telo se zdi tvoje, a si že kot lutka neznanih sil ... In to pomeni, da meso ni tvoje, ampak duh podzemlja - nečistih, zlih sil. ..
  No, in v glavi dečka terminatorja je pesem začela večkrat zveneti:
  Med prijatelji, a hkrati na samem,
  Ujet v trpljenje, žalostne skrbi!
  Naš svet je tako utrujen od zlorabe,
  Niti prostranosti niti lepote ni videti!
  Kam si nas pripeljal - hudobni hudič?
  Ko zlobni demon nadzoruje vojsko!
  Vsekakor si želimo vojaške slave,
  Čeprav sem v srcu podli parazit!
  
  Takšna praznina v ugaslem duhu,
  Ni poti okoli močvirja!
  In smrt, ta kol neusmiljeni starki,
  Kaj zbira davek v Sveti Rusiji!
  
  Preprosto razumevanje ne sije,
  Vse je v spletu, neomejena moč!
  Želja po življenju v zemeljskem bivališču,
  Okušanje sladkosti, veselja, sreče s svojim dragim!
  
  Toda usoda je poslala njegovega sina v vojno,
  Kjer smo morali pozabiti na mir!
  Za to ni treba preklinjati satana,
  Sami nismo želeli ničesar drugega!
  
  Režem se skozi vrtinec na letalo,
  Izvedel zasuk in značilno potezo!
  Verjemite mi, borec domovine ni umrl,
  Zaigrajmo pogrebno koračnico za izmečke!
  
  Sovražnik je veliko, močan,
  Avtomobili, lovci, rakete!
  Peklenski Wehrmacht bomo razbili na koščke,
  Podvigi Rusije bodo poveličani!
  Komunizem bo prišel na Zemljo, verjamem,
  Živeli bomo srečno - zagotovo vem!
  Krtnik ljudi - fašizem, bo sesul,
  Zmaga bo v prijaznosti, luči maja!
  
  Domovina, hiter let,
  Dalo nam je sveto življenje!
  Himna domovine poje v naših srcih,
  Navsezadnje se močno borim zanjo!
  
  In verjamem, da bo prišel svetel čas,
  Ne bo umorov, starost bo izginila v brezno!
  Dirka se bo razvijala brez roba,
  Vrh bo hitel k dosežkom vrstic!
  
  In da si lahko približamo čas;
  Potem se morate boriti kot vojak Rusije!
  Da pride do vseh, ki niso bedak,
  Da se Rusi vedno znajo boriti!
  V Friedrichovi glavi je zvenela dobra domoljubna pesem, njegove zahrbtne roke in noge pa so naredile ravno nasprotno. Pošiljali so namreč granate na sovjetska letala vseh tipov in znamk. Sovjetski piloti so se skušali približati in zaneti boj ... Volka, ki je med premikanjem ustrelil več kot petdeset vozil, se je obrnil in se izognil strelom in poskusu zaleta (tega kamikaze je odsekal s kratkimi mitraljeznimi rafali) . Nato se je letalo mladega asa premaknilo in v bojnem transu je fant izstrelil veliko zračnih topov. Močno je pokosil številne sovjetske lovce, ki so prihajali iz ozadja.
  Tu se je sam Friedrich skoraj zaletel, vendar mu je uspelo zdrsniti na ognjeno črto in nadaljevati z iztrebljanjem nasprotnikov. Tokrat so njegove žrtve postale dvomotorne "pawns". V glavah fantov je švignil aforizem (tudi pešci niso norci, bodoče kraljice!). Helga je zacvilila v radio:
  - Oh, draga mamica! Kako pritiskajo!
  Friedrich, ko je izvedel nepopolno zanko, je z velike razdalje odrezal sovjetske lovce, ki so poskušali priti za Helgo. Eden od njih je bil "Trgovnik" (Lagg-5), imel je veliko rdečo zvezdo na trupu ... To pomeni heroja ZSSR. Sama deklica je na jurišni modifikaciji Fokken-Wulfa streljala na tanke Rotmistrove vojske, ki so se približevali nemškim položajem. In ob tem je zadela precej natančno, se uspešno potopila.
  Friedrich se je še vedno boril s sovražnimi letali in se v mislih zahvaljeval zalogam za povečanje streliva. V tank T-34-85 mu je celo uspelo vsaditi terminatorja izdajalca, pri čemer je izbral poveljnikovega (to je razvidno iz anten, ki so jih kljub prahu in razdalji Friedrichove ostre oči zlahka videle!).
  Pokrov lopute so zadele tri granate naenkrat in tank se je ustavil ...
  Tudi spodaj je bilo vroče, predhodnica pete gardijske tankovske armade se je že valila proti SS grenadirjem in delom drugega korpusa.
  Prva sovjetska vozila so se zapeljala v protitankovski jarek in njihova hitrost se je zmanjšala. Nanje so deževali brzostrelni topovi Tigrov-5 in Panthers-5. Tu so novi Nemci močni: boj na daljavo; da bi dobili prednost pred njimi, so morali sovjetski tanki stopiti v boj od blizu. Postaviti odlagališče ... Toda taktična odločitev je bila napačna, prebiti se skozi odprto polje, kjer so bili izkopani jarki, naproti strojem, ki so čakali na "plen". Ja, in da ne bi hkrati množično padli?
  Res je, da so se sovjetski Il-i kljub znatnim izgubam še vedno prebijali, kot majhen boksar, ki se potaplja pod velikansko marmelado, proti sovražnim tankom in povzročal škodo, tudi z majhnimi bombami. Res je, da so na nekaterih "tigri"-5 stali na vrhu mreže, toda za številna vozila je bila nemška pehota prisiljena namestiti zaščito dobesedno na poti.
  Frederick je menil, da če bi Rusi izvedli bolj zgoščen napad, bi imeli veliko večjo možnost, da dobijo "veliko denarja" in ugoden tesni boj.
  Nabijanje rdečih pilotov se je nadaljevalo, a na primer proti zelo okretnemu Salamanderju-3 ta taktika ni obrodila pričakovanih sadov. Izgube nemškega letalstva so se povečale, še bolj pa sovjetskega. Toda to ni bila več neuslišana bitka. Mnogi sovjetski piloti so imeli dostojne izkušnje, niso zaman pokrivali Moskve, zato so nacisti veliko trpeli.
  Friedrich, čigar instinkti so bili neverjetno ostri, se je vedno izogibal zadetkom in intuitivno zadel najnevarnejše sovjetske lovce. Poskuša izločiti vodilne. To mu je uspelo in delovalo je brez napak. Mimogrede, v moji glavi je bila praznina in pomanjkanje dojemanja bitke kot take. Telo je reagiralo, tarče so bile ujete, zgrešenih ni bilo. Večkrat je prišlo celo do tankov.
  In na stotine, če ne na tisoče letal vseh tipov je bliskalo in utripalo pred našimi očmi. Recimo Huffman na svojem He-362... Bori se na poseben način, hitrost, sunek reaktivnega avtomobila, odpadki pa letijo na vse strani... Pa tudi Rusi niso slabi... Toda kje je Kozhedub, čas je, da prekinemo elektriko ... Friedrich se premika na minimum, zdaj se ni treba obračati, udarite zmerno, ampak samo, rahlo se premikajte od poraza..
  Zmanjkuje streliva, prav tako goriva v rezervoarjih, z nemških položajev prihajajo impresivne okrepitve. Salamanderji in celo nekaj mogočnih Me-362 so prvi, ki vstopijo v bitko, sledi pa jim ostala Hitlerjeva tolpa. Spet kotaljenje naprej... Tudi sovjetska letala se začnejo umikati. Zmanjkuje jim goriva, njihove izgube pa so presegle vse predstavljive in nepredstavljive meje. Friedrich se vrne in vpraša Helgo:
  - Vse je vredu?
  Deklica odgovori:
  - Letalo se premika! Pobil sem šest tankov in enega lovca ...
  Friedrich je zažvižgal:
  - Da, celo mene ste prehiteli po številu uničenih tankov. Osebno sem uničil samo pet avtomobilov z nagobčniki!
  Helga se je zahihitala.
  - Koliko letal?
  - Letala? - Friedrichovi glavi so se bliskale številke ... - Točno tristo ena! Nov svetovni rekord. Kakšen dosežek ...
  Helga je vzkliknila:
  - Ti si samo vitez! Ne, kmalu bog uničenja. Sam veliki Kali... Univerzalni borec!
  Friedrich ga je vljudno popravil:
  - Pravzaprav Kali ni bog, ampak boginja zla. To je ženska, čeprav zelo cenjeno in priljubljeno božanstvo v hinduizmu. Zanjo so zgradili veliko templjev in ji molijo.
  Fant je nenadoma opazil, da si je na vzvodu močno opraskal koleno. In prisegel je:
  - Prekleto! V tako oboroženem vozilu se ni splačalo obrniti.
  Helga je zaskrbljeno rekla:
  - In tvoj naslednji let je brez mene?
  Friedrich je takoj potrdil:
  - Da, vaš Fokken bo še vedno natočen in napolnjen, toda moj je že pripravljen. Samo ne reci tega, samo poskrbi zase!
  Helga je odločno izjavila:
  - Ne! Moj nasvet vam je, da se borite in borite po najboljših močeh... Če se le da.
  Letala so pristala in Friedrich je stekel do naslednjega avtomobila. Izbrana kombinacija Me-362 in jurišnega F -490 je bila optimalna za superosla vseh časov.
  Friedrich je z bosimi nogami otipal ostre, grobe stopalke Fokken-Wulf-4, začel pospeševati in peti:
  - Letim v boj! Bitje bom poteptal v prah!
  Bitka pri Krasnogvardeysku se je nadaljevala. Poleg samih tankov Rotmistrove armade je na bojišče prispelo tudi sto petdeset sovjetskih vozil, odvzetih z južnega krila in Kaširnskega območja sovjetske fronte. Res je, do zdaj je prispela le prva serija avtomobilov. Tudi sovjetsko letalstvo ni pomislilo na odpoved, a še ni bilo posebej aktivno.
  Frederick se je lotil dela na tankih, pri čemer je uporabil svoje puške, ustvarjene posebej za ta namen. Po njegovem mnenju je bil kaliber 37 milimetrov še najbolj primeren za ta namen. Na primer, Rudel je s takšnimi puškami, brez kakršnega koli bojnega transa, uničil, oziroma, kar je bolj pošteno, v celotni vojni izstrelil 534 tankov. Toda obstajal je navaden človek, ne Friedrich. Fant se je spomnil, kako je njegov oče povedal materi, da lahko skupni učinek na otroka, ki se nosi v maternici, poleg manifestacije fenomenalnih sposobnosti v puberteti, spremeni potomca v psihopata ...
  Morda je njegov bojni trans in supermoč tega bojevnika tudi posledica vpliva, katerega narava mu ni znana.
  Toda prihajajo tanki, za pilota se zdi njihovo gibanje počasno, za Friedricha pa še bolj. Mladi as je začel udarjati z roko iz vodoravne ravnine. Samo strelja in zadene. Utripi svetlobe zaradi majhnih eksplozij, prebitih loput. Veliko avtomobilov se v tem primeru vname, saj so rezervoarji za plin nameščeni v bojnem prostoru. In uničenje, cev T-34 je odletela kot jezik frače.
  Pogosto so zadete granate povzročile detonacijo streliva. In to po vrsti...
  Friedrich ni razmišljal o takšnih malenkostih, gledal je sliko, ko so se stražarski tanki, potem ko so utrpeli velike izgube in spoznali nesmiselnost poskusov preboja, premikali po jarkih, ki so jih izkopali sovjetski ljudje.
  A tudi tu jih je čakalo neprijetno presenečenje. Dva ducata "Super Ferdinandov" se je uspelo približati. Na žalost so imeli močnejše vozne lastnosti, zahvaljujoč uporabi ameriških motorjev.
  Sovjetska vozila so hodila po odprtem polju, kar je pomenilo, da so legendarni lovci lahko udarili le s treh kilometrov. Seveda so "Superferdinandi" zgrešili, vendar jim je visoka hitrost ognja protiletalskih topov omogočila, da so pogosto zadeli. Poleg tega je bilo polje močno izkopano in preorano z granatami, T-34-85 pa ni mogel pridobiti hitrosti. A vseeno so se med izbruhom premikali kot jašek. In Panthers-5 in okretne ameriške čarovnice-5, hitri uničevalci tankov, so hiteli na pomoč Ferdinandu-4.
  Friedrich je skušal (čisto podzavestno) nokavtirati poveljnike. Tudi prste sem imel zakrčene od napetosti. In bilo je sadje! Mladi terminator je iz horizontalne projekcije izstrelil dvainštirideset tankov T-34, tri KV-je in dva Su-122. Lahko bi bili še trije avtomobili, a jih je zmotil napad sovjetskih lovcev in, kar je najpomembneje, jurišnih letal. Friedrich je začel streljati s 37-milimetrskim zračnim topom in dvema 20-milimetrskima topovima (prav tako precej uničujoče, če zadenete luč, rezervoar za plin ali motor) z uporabo njih.
  Skupaj je sedemindvajset letal, Ilov pa je osemnajst... Ni slabo, če upoštevamo pomen vsakega tanka, tudi tistih, ki so bili poškodovani v tem trdovratnem boju... Več T-34-85 je pospešilo in se končno prebilo blizu obseg. Zdaj so lahko oklepne ameriške "čarovnice"-5 izbruhnile.
  Friedrich je videl jurišno letalo Hansa-Ulricha Rudla. Tudi ta dolgoletni as se je, kot kaže, odločil zamenjati Štuko z močnejšim in hitrejšim Fokken-Wulf-5. Njegov emblem z baklo je znan vsem. Vprašal je Frederika:
  - Kako si, Angel smrti!
  Terminator Boy je odgovoril:
  - Stvari so v Gestapu, vendar imam dosežke!
  Rudel je zagotovil:
  - In dobro mi gre! Toda kako vam uspe streljati tako natančno in hitro, in to celo iz vodoravne ravnine?
  Deček as je v smehu odgovoril ali celo zapel:
  - Zagotovo vem, da je vse nemogoče mogoče! Poiščite diamant zemeljskih kraljev v tekoči vodi!
  - V redu je, do konca dneva jih bom nadoknadil do trideset! - je obljubil Rudel.
  Vrnitev, zamenjava letala in spet originalni Me-362, letalo, ki razen strelnih lukenj na krilih pod Volkovim vodstvom ni bilo poškodovano. In seveda tankovska bitka...
  Na Krasgvardejskem je bilo vroče. Kolone pete gardijske armade in brigad, odstranjene z drugih front, so se umaknile. Nemcem so priplazile tudi okrepitve, vključno z ducatom ameriških uničevalcev tankov, najnovejših M-18 s 110-mm topovi. Ta vozila po uničujoči moči niso bila slabša od topov Tiger-5 kalibra 105 in so celo bolje premagala T-34, saj so bila manj nagnjena k odbijanju. Tudi sama puška je izdelana iz predelane ameriške protiletalske puške, kar pomeni, da je hitrostrelna. Le oklep je šibkejši od nemških, a vseeno 186 milimetrov zadostuje za držanje izstrelka v čelu. Poleg tega je T-34-85 pogosto razmazan med premikanjem.
  Friedrich, ki je bil še daleč, je čutil bližajoči se cunami novega vala letal Rdeče armade. To pomeni, da čeprav ni časa za tanke, ki so tako rekoč tesno povezani skupaj, je bolje prepustiti napadalnim letalom, da poskrbijo zanje. Med njimi, mimogrede, lahko vidite zelo močno oborožene in oklepne Non-329. Tako jurišna letala kot uničevalci tankov so močni. Predvsem z 88-mm topovi Ra-44, ki prebijejo ne le streho tanka, ampak tudi čelo. Samo v zračnem boju ta stroj, milo rečeno, ni tako vsestranski kot "delovna kobila" Fokken-Wulf.
  Med jurišnimi letali je Friedrich opazil Helgino letalo. No, seveda spet v akciji.
  Fant terminator, ki se je po poti rahlo spuščal, rezali bomo tri tanke in samohodno pištolo-76, je zapel:
  - Imeli bomo predstavo! Preprosto najvišji super razred!
  . POGLAVJE št. 18.
  Helga je takoj odgovorila:
  - Seveda ti verjamem! Nisem dal svojega srca zveri! Odgovor boste dobili - verjamete ali ne?
  Namesto odgovora je Friedrich začel streljati z velike razdalje od spodaj ... In nato pridobival na višini.
  Sovjetskih letal je bilo precej, a še vedno manj kot prvič. Piloti Luftwaffe so se počutili precej samozavestno, kot prvošolček, ki je v neznani šoli premagal nadležnega vrstnika in bil dobesedno preobremenjen z močjo.
  Sovjetski piloti so postali zvitejši in ko so bili napadeni, so se takoj razdelili v skupine in poskušali Nemce potegniti k sebi. Friderik jih je napadel in se povzpel na hrib. Zanj pa je sovražnikova zavrnitev neposrednega napada samo olajšala taktiko. Toda drugi nemški borci so šli v boj.
  Friedrich je jezno opazil, da so Non-362 običajno pred njim. Ampak nič hudega, z razdalje več kilometrov tako ali tako nihče ne zna posekati.
  In "Salamanders"-3, tako kot otroška papirnata letala, skačejo, skačejo kot morski pes na valovih in sami dobijo ...
  Friedrich je izbral svojo žrtev, poveljniško letalo, in ni imel časa razmišljati o tem, kako je bilo to letalo sestreljeno. Fant je narisal moralo:
  - V vojni lahko izgubiš, za razliko od športa, enkrat, v vojni pa lahko zmagaš, za razliko od igre, neskončno! Vendar le poraženčeve figure odletijo s plošče; zmagovalec na tablo postavi celo že prej padle bojne enote!
  Boj pa se je čutil tudi na terenu. Na primer, Wittmann je že precej prekaljen tankovski as, boril se je na Tigru. Tudi on in strelec sta pogosto zgrešila, čeprav se je tank zlahka obrnil. Strelec Schleich je komaj imel čas, da si je obrisal znoj z obraza. Ta jeklena pošast je bila že večkrat zadeta v čelo, a doslej je šlo za odboj. Wittmann je zakričal na ves glas:
  - Pustite jih bližje, ne bodite živčni ali ...
  O človekovem stanju v tistih strašnih razmerah so govorili tudi vtisi udeleženca bitke, namestnika načelnika štaba 31. tankovske brigade, ki je pred kratkim postal Heroj Sovjetske zveze, Grigorija Penežka. ... Pred mojimi miselnimi podobami so ostale težke podobe ... Tako je tulelo, da je tiščalo bobniče, iz ušes je tekla kri. Nenehno rohnenje motorjev, žvenket kovine, ropot, poki granat, divje ropotanje raztrganega železa ... Od strelov iz neposredne bližine so se zrušile kupole, zvijale puške, pokali oklepi, eksplodirali tanki.
  Neprobojni težki Patton-3 so poskušali vzeti sovjetski T-34-85 skoraj brez oči. Zarenčal je, zaščiteni oklep se je izbočil. "Čarovnice"-4 so se izmuznile in same poskušale uporabiti manever. Kot da bi šlo za konjsko vojsko starodavnih vitezov, ki se nameravajo premagati. Pogosto sta oba tanka streljala v prazno in se razstrelila.
  Streli v rezervoarje za plin so takoj zažgali rezervoarje. Lopute so se odprle in posadke tankov so poskušale priti ven. Grigorij je videl mladega poročnika, napol opečenega, ki je visel na oklepu. Ranjen ni mogel izstopiti iz lopute. In tako je umrl. V bližini ni bilo nikogar, ki bi mu pomagal. Vojaki so izgubili občutek za čas, niso čutili žeje, vročine, niti udarcev v tesni kabini tanka. Ena misel, ena želja - dokler si živ, premagaj sovražnika. Sovjetske tankovske posadke, ki so izstopile iz svojih uničenih vozil, so na terenu iskale sovražnikove posadke, ki so prav tako ostale brez opreme, in jih tolkle s pištolami, spopadale so se z roko v roko.
  Podoba v slogu nadrealizma kapitana, ki je v nekakšni blaznosti splezal na oklep poškodovanega nemškega Tiger-5 in z mitraljezom udaril v loputo, da bi od tam "odkadil" naciste. Poveljnik tankovske čete Chertorizhsky je ravnal zelo pogumno. Skozi vrtinec granat je izbil stran sovražnika "Tiger"-5, vendar je bil sam zadet. Cisterne so skočile iz avtomobila in pogasile ogenj. In spet so šli v boj.
  Helgina zadnja granata je prebila streho rezervoarja Grigorija Penežka. Granata je zadela rezervoar za plin in vse je zagorelo. Plamen je opekel sovjetske tankovske posadke in jih prisilil, da so skočile iz loput. Toda sam Grigorij, ki je bil ranjen, ni imel časa, da bi skočil ven ... Zgorel je živ, v naravi razumel, kaj je podzemlje ...
  Friedrich, ko je videl, da je sovražnikovo letalo že opomoglo in skuša odleteti s kombinirano akcijo, je sam napadel tanke ... Res, Nemci so imeli težko delo, čeprav so v bitko stopili najbolj oboroženi britanski tanki Challenger ( posadke so tudi iz sinov Britanije in streljajo izjemno natančno!) .
  Friedrich je poln demonske energije in vznemirjenja, pripravljen je sam pomesti vse in vsakogar, tudi če se mora boriti s celotno tankovsko armado, še bolj pa z letalsko armado. Toda vrniti se moramo, goriva in streliva zmanjkuje, za to vzletimo, sestrelimo sedeminpetdeset letal in izstrelimo enaintrideset tankov in šest samohodnih pušk, plus še dva oklepna transporterja, tri katjuše, štiri Andryushe, avtomobili, ki so poskušali iti zadaj.
  Helga je pripomnila:
  - Rusi imajo pesem o ženskah v naših vaseh! In nimamo samo borbenih žensk, ampak moških, kar potrebujemo!
  Friedrich se je strinjal:
  - Naši moški so v redu, ženske pa boljše!
  Helga je zvito rekla:
  - Ženska zmaga s prelivanjem solz, moški zmaga s tem, da jih izlije!
  Friedrich je pokazal zobe in pripomnil:
  - Ker se šalimo, to pomeni, da danes ni vse tako slabo!
  Na naslednjem letu moraš leteti sam ... No, če je tako, potem nima smisla, da te maloduši ... V Fokken-Wulfu z zračno hlajenim motorjem je res vroče. Zelo je vroče, motor, sonce in malo časa, da se ohladi. Friedrich sam je bil celo presenečen, kako se še ni zgrudil pod tako divjim bremenom. Konec koncev je elementarno ... vsa notranjost je razjedena ...
  Sovjetski tanki so bili popolnoma izčrpani ... Kljub temu so k Nemcem spet prispele okrepitve in skoraj vsa jurišna letala so bila vržena v boj ... Toda tudi Rotmistrov je dobil okrepitve ... Isti tanki z druge fronte.
  Toda zrak je veliko mirnejši, čeprav se pojavljajo ločene serije lovcev ali jurišnih letal.
  Friedrich ponavlja svojo prejšnjo preverjeno taktiko; že ve, da ga ne bo pustila na cedilu. In Nemci...
  Poteka tudi pregrupiranje, saj je večina sovjetskih tankov že uničenih, potem lahko poskusimo napasti sami ... Wittmann je mrko pripomnil:
  - Osem tankov je bilo izstreljenih ... Dobro za en dan, a slabo za tak dan ...
  Strelec je popravil:
  - Pravzaprav dvanajst ...
  Wittman ga je prekinil:
  - Štiri uničena vozila, ko so Rusi plezali skozi globok protitankovski jarek, ne štejejo! Bilo je osnovno. In strelivo je treba obnoviti ...
  Toda sovjetski tanki so spet pohiteli naprej, ko so jurišna letala še posebej začela prihajati proti njim. Predvsem Friedrich, ki je izstrelil petinpetdeset granat, od tega devetinštirideset tankov T-34 in šest samohodnih pušk. In potreboval je pet minut in pol ... Takšna je bila bitka ... Seveda bi lahko trajala dlje ... Friedrich je pomislil, zakaj bi streljal iz dveh topov hkrati? In Ena je dovolj... Vmes pa...
  Helga ga je pričakala na letališču, ga tako vroče poljubila na ustnice in zašepetala:
  - To je utelešenje viteštva - Don Kihot!
  - Kaj si rekel? - Friedrich je izgubil živce.
  Deklica se je takoj popravila:
  - Oprosti mali volk... hotel sem reči Lancelot!
  Deček as je zabrusil:
  - Potem je to druga stvar! Navsezadnje je Don Kihot parodija na viteza. Nekakšen posmeh neumnemu viteštvu in nesebični plemenitosti!
  Helga se je strinjala:
  - Na splošno razumem to! ampak...
  Friedrich je dekle prekinil:
  - Hitro na letala!
  Zdi se, da so sovjetske tankovske posadke in piloti še zadnjič poskušali obrniti tok izjemno neuspešne bitke. General Gotha, kot izkušen poveljnik, ki je že temeljito preučil rusko taktiko, se ni mudil z napadom, ampak se je celo nekoliko nagnil nazaj, da bi v celoti izkoristil prednost v ognjeni moči. In seveda pri rezervaciji. To je taktika visokega boksarja, ki se umakne pred nizkim, deluje kot številka dve, vendar nizkemu pinču ne dovoli, da bi zmanjšal razdaljo in pridobil prednost. No, Rotmistrov nima druge izbire! Ali napadi ali umri! Slednje je boljše, čeprav se oboje zlahka kombinira!
  No, tudi Friedrich se mora boriti z letalstvom ... Tudi to je bitka in sovražnik je pogumen ...
  Toda najprej je fant terminator ustrelil petnajst napadalnih tankov T-34-85. Tako eterično v enem naletu...
  Helga je vzkliknila:
  - Ti si car zraka! Tako se lahko poveličuje tretji rajh!
  Friderik ji je odgovoril:
  - In že je znan! In ni treba hvaliti!
  Helga je zavpila:
  - In še bolj ga poveličuješ!
  - Bom poskusil! - je zarenčal Friedrich.
  Padel je nazaj v ultra-borbeni trans. Čudne misli so se rojile fantu po glavi. Na primer, kaj se bo z njim zgodilo po zmagi tretjega rajha? Seveda mu bo pokroviteljstvo cesarjeve žene zagotovilo najvišji položaj, njegov sin pa bo postal dedič Velikega imperija. Razburljivi obeti! In Rusi so se končno naučili reda in discipline, ki jih niti krvavi gruzijski Stalin ni mogel naučiti.
  Čeprav je seveda zmaga še daleč ... Ali pa ga borec morda lahko vzame in obrne ter se zaleti v Fritza. Ubiti več deset takšnih fašističnih vozil in se vrniti v ZSSR kot heroj?
  Toda ali mu bo to pomagalo, če bodo vojni heroji, ki so pobegnili iz ujetništva, ustreljeni in ... Stalin sploh nikomur ne zaupa, rekel je, da nima sina Jakovljeva! Torej on, Friedrich, ne more več nazaj ... Še posebej po tem, kar je naredil ... Lahko bi takoj pobegnil v ZSSR, ko je ravnokar dobil Štuko. Fantu bi oprostili ... No, morda bi ga poslali v kazenske bataljone, pa če bi sestrelil tudi kakšnega nacista ... Ja, imel je možnost, da se vrne ... Ampak zdaj, v ZSSR mu ne bodo prizanašali, postal je preveč krvav...
  Friedrich je pomislil, zakaj ni prestopil na stran Sovjetov? No, okej, pridružil se je Hitlerjugentu, ko se je znašel v središču Berlina, takrat ni imel druge možnosti za preživetje. Toda zakaj je pobil komisarje? Lahko bi ga preprosto ugasnil ... Zakaj se je v njem nenadoma prebudila divja zver ... Niti ne, saj živali običajno ubijajo, da bi jedle ali zaradi lakote. Človek je umor spremenil v zabavo in postal hujši od tigra ...
  Kaj se mu je zgodilo, da je umor začel prinašati veselje, želja po vzponu v tretjem rajhu in ustvarjanju kariere pa mu je zajela celotno bitje? Kdo je postal, zakaj je izgubil domoljubje in naklonjenost svojemu narodu?
  Vendar, ali ga res ima? Tukaj je isti general Vlasov ali Boris Aleksejevič Smislovski. Tudi tukaj je bila čudna osebnost, ki se je zdela zgledna predstavnica plemiškega korpusa carske Rusije. In moral je prestopiti na stran Hitlerja in drugih fašistov. Častnik ruske cesarske vojske, stotnik. Po državljanski vojni je bil interniran na Poljskem, nato je emigriral v Nemčijo. Vstopil v službo v nemško vojsko. Od leta 1928 do 1932 je študiral na višjih tečajih na vojaškem oddelku (Akademija generalštaba) Reichswehra. Med drugo svetovno vojno je aktivno sodeloval pri oblikovanju ruskih prostovoljnih enot. Verjel je, da bi lahko Nemci prispevali k obnovitvi Rusije: "Zmaga nemških vojsk bi nas morala pripeljati do Moskve in postopoma prenesti oblast v naše roke. Nemci se bodo morali tudi po delnem porazu Sovjetske Rusije še dolgo boriti proti anglosaškemu svetu. Čas bo delal nam v prid, oni pa ne bodo imeli časa za nas. Naš pomen kot zaveznika se bo povečal in imeli bomo popolno svobodo političnega delovanja."
  Fantova glava je bila polna tega, kar je prej prebral na internetu ... Povsem po naključju je njegov pogled pogledal čez stran priročnika - "sodelavci nacizma so sramota za narod!"
  Res je, hkrati nisem nikoli sodeloval z generalom A. A. Vlasovom, saj nisem delil ne njegovih pogledov ne njegovega akcijskega načrta, vendar sem se osebno srečal z njim trikrat, predvsem po navodilih nemškega generalštaba.
  Friedrich je prekinil njegove misli ... Triinosemdeset sovjetskih letal je bilo sestreljenih, zadnje granate pa že vlagajo v tanke in že se je mogoče vrniti ... Kakšna baraba je ... Kako se je potopil ... Prekleta kurba! Oči so takoj postale mokre ... Slane kapljice solz so tekle po gladkih deških licih ... Kako grenko, vsaj ustreli se!
  Po vrnitvi mu je pogled na utrujeno, a veselo Helgo takoj dvignil razpoloženje in spet se je pognal v bitko ... Konec koncev je bojevnik! To pomeni, da je rojen za zmago in čigar nacija je šibkejša, s tem ni prijatelj!
  Helga je nenadoma pripomnila:
  - Zakaj si jokal?
  Friedrich je zmajal z glavo:
  - Oči se mi že solzijo od utrujenosti! Kakšna bitka! Že šest dni nisem zatisnil očesa! In pred tem skoraj nisem spal!
  Helga je tolažila:
  - Kotel se bo zaprl in bomo malo spali ... Samo še malo časa je ostalo. Še malo pred zmago!
  Let na Fokken-Wulfach-4, sovražnikovih letal ni videti, od tankov pa je le malo ostalo. Toda tudi tiste, ki obstajajo, je treba pokončati.
  Helga šepeta v radio:
  - No, daj jih! Kar tako, zvijanje osmice!
  Friedrich se zasmeji:
  - Bolje zavrteti osmico kot dobiti šestico na naramnicah!
  Deklica, ki je v potopu zadela avto, je zalajala:
  - Ne, nemogoče si te je predstavljati kot šestico. Kažeš pasmo kralja.
  Od Pete gardijske armade so ostali le rogovi in noge. Zdaj je tudi Gotha izdal ukaz za napredovanje, zlasti ker je bil že večer, čas je po večerji že precej minil in se je začela bližati tema.
  Na bojišču je ostalo več kot tisoč sto poškodovanih in uničenih sovjetskih tankov, približno tristo nemških tankov pa je bilo poškodovanih. Od tega približno petinšestdeset avtomobilov v nobenem primeru ni bilo predmet obnove.
  In Friedrich, ki je pustil svojo punco spati na posteljici, je še vedno letel. Tokrat so jo preusmerili na zatiranje topništva. Rotmistov obupan pohod je odvrnil del sil Mainsheinove vojske in podnevi in zvečer niso napredovali več kot dvanajst kilometrov. Padla je noč, a jurišniki so še vedno delali. Piloti so se samo zamenjali.
  Friedrich je spet naletel na nočne bombnike U-2. Avtomobili so leteli skoraj blizu tal - nizek let. S takšno preobleko bi sicer imeli možnost priti skozi, a je v tej situaciji nastopil vražji nagon mladega terminatorja.
  Poleg tega je Friedricha nenadoma postalo zelo sram svojih solz in postal je besen ... Celo dečkov pogled se je spremenil. In čisto druge besede, druga pesem mi je planila po glavi;
  Jeza se širi po telesu kot ognjeni val,
  Nemogoče je razumeti to zadevo in kaj je zdaj narobe z mano!
  Zdaj je podzemlje razkrilo vso temo v duši,
  Želim si palače - moj dragi in raj v koči mi nista dovolj!
  
  In kako se je vse zgodilo, niti Bog ne ve,
  Postal sem izdajalski mrtev, a za zdaj sem mrtev!
  Od kod to razodetje, kdo ga je rodil,
  Iz skodelice črpam navdih - močne sile!
  
  Hudič nas je potegnil v mrežo in vrgel v začaran krog,
  Zgodilo se je, da sem se ujel v mrežo!
  Toda odtrgal bom mrežo in sprejel Boga v svoje srce,
  Samo ne preklinjaj nebeške lune!
  In to zagotovo vem: bratje po orožju!
  
  Oh, daj mi priložnost, sveti Gospod,
  Moja narava, ti si izdaja in podlost!
  Hotel sem meso, da bi rešil samo meso,
  In končal je v breznu, kjer je zaspala modrost!
  
  Fašist je rekel: služite nam -
  Prejeli boste zemljo, denar, naslove in priznanje!
  Če pa se odrečeš svoji duši,
  In to je najhujša kazen na svetu!
  
  Ampak jaz sem slabič, v težavah sem,
  In uničil je živo v sebi, svojo čast in vest!
  Naj bo, to je težko dejstvo
  Navsezadnje to ni roman, samo zgodba!
  
  Kaj naj storim, pot nazaj;
  Nič ni ostalo in zdaj je vsaj tvoj vrat v zanki!
  Toda demon je rekel, nehaj z neredom,
  Verjemite nam, takšne strahopetnosti ne sprejemam!
  Friedrich je dokončal ta "vokal", podrl "ušesa", nato pa je začutil izjemno utrujenost ... In kaj je že vzcvetelo, kar pomeni, da je prišel nov dan, 11. julij. In že sedem dni je na nogah ...
  Deček je po pristanku komaj pritekel do postelje in takoj padel;
  Sanje so se izkazale za zelo napete... Friedrich je sanjal, da je študent in posluša predavanje. Poleg tega velikanski učitelj pripoveduje s takšnim navdušenjem in gorečnostjo, da nehote poslušate. Tu govorimo o dolgoletnem zgodovinskem sovražniku Rusije, ZDA. Zdi se, da se je njegova domovina končno domislila dostojnega maščevalnega orožja;
  -Morate vedeti, da je vojska Pentagona napotila svoje najboljše udarne sile v boju proti naši želji, da bi prebili pot v druge svetove. Poslal sem telegram vojski Nata, kjer sem izjavil, da ne bom zasegel zemlje, da izvajam miroljubne raziskave, katerih cilj je dobrobit vsega človeštva. Niso upoštevali mojega sporočila, vsakega merijo po svoji dvomljivi in sebični vrednotni lestvici. Ti megalomanski izmečki mislijo, da lahko nadzorujejo celotno človeštvo. Menijo, da če imajo manično strast do ujetja in uničenja, potem bi morali imeti tudi drugi predstavniki drugih svetov enako živalsko strast.
  Govornik se je ustavil in poslušal velikodušen val aplavza. In tudi Volka mu je močno ploskala, čeprav avtoritete ni maral priznavati. No, mogočni velikan je nadaljeval:
  - Nisem žival ali plenilec, vendar sem sposoben in se nameravam braniti, dobro moje civilizacije je odvisno od mojega boja in če nameravajo moji sovražniki in sovražniki moje civilizacije napasti, potem se nameravam braniti . Uničil bom tiste, ki stojijo med menoj in svobodo. Tisti, ki so skoraj zasužnjili človeštvo in se imeli za višji narod, ki ni pod jurisdikcijo ljudi, se bodo soočili z maščevanjem. Skupini oligarhov sem že dal cent, pokazal jim bom zgled človeka, ki se je sposoben boriti, ne pa pod sekiro kot pokorna ovca. Vsi se moramo združiti, ker je to naša skupna stvar, kajti na Zemlji kmalu ne bo več kaj dihati. Zdaj pa k bistvu. Da premagamo ameriško in Natovo floto, potrebujemo velike, neomejene zaloge energije, bistveno novo orožje in imamo ga. Mnogim, tudi najboljšim med vami, se zdi vodikova bomba največja popolnost. Mnogi, tudi najboljši med vami, domnevajo, da ni drugih močnejših načinov za pridobivanje energije, z možno izjemo anihilacije, ki je morda težko izvedljiva. Vsi poznate termonuklearne reakcije, fuzijo vodikovih atomov in nastanek helija. No, in drugi elementi, vključno z železom. Jedrska fuzija že milijarde let daje svetlobo zvezdam. In mnogim od vas se zdi malo verjetno, da je mogoče izvesti bistveno nove sintezne reakcije: v naravi jih praktično ni. Mnogi ste polni stereotipnih misli, da če reakcije ni v naravi, potem je načeloma tudi ne more biti. Kakšna absurdna zabloda, znanost o supercivilizacijah ponuja način za pridobivanje velikanskih mas energije v obsegu in v reakcijah, ki v naravi ne obstajajo. Že poznate obstoj kvarkov: mini delcev, ki sestavljajo osnovne delce. Tudi vaša znanost je odkrila na stotine osnovnih delcev. Poleg njih, ki jih je zabeležila tudi vaša znanost, obstajajo delci različnih vrst, od katerih se vam mnogi zdijo čudni ali celo odveč. Presenečeni ste nad raznolikostjo kvarkov, ki jo je težko razložiti na običajen logični način. Pred kratkim so vaši znanstveniki odkrili delce, imenovane preoni, delce, ki sestavljajo kvarke, pa niste mogli priti do njih in jih pravilno preučiti. No, iz jedra vam še ni uspelo izluščiti niti kvarkov. No, kakšno energijo lahko dobimo z njihovo fuzijo ali cepitvijo: neizmerljivo celo v primerjavi s termonuklearno reakcijo. Tudi pri sodobni, precej nizki ravni zemeljske znanosti, obstajajo teoretični izračuni, ki kažejo, da manjši ko je delec, več energije pridobi. To nakazuje, da če bi nekdo obvladal takšno energijo, bi lahko pridobil skoraj neomejen vir energetskih virov. Vendar pa nobenemu zemeljskemu znanstveniku ni uspelo ne le poustvariti reakcije zlitja mikrodelcev, ampak celo izločiti prosti kvark iz jedra.
  Tudi pridobiti prosti, nevezani kvark še ni mogoče. Kaj je razlog, da reakcij z razpadom ali fuzijo ultralahkih delcev še ni bilo mogoče ne samo ponoviti, ampak celo posneti v naravi. Razlog je v tem: zato je termonuklearna reakcija tako težka, da jo figurativno imenujejo celo junak z zelo kratkimi rokami. Za sprožitev termonuklearne reakcije potrebujete energijo atomske bombe, za eksplozijo atomske bombe pa navadno razstrelivo. Za povzročitev fuzijske reakcije kvarkov reakcija eksplozije termonuklearnega naboja ne zadošča, njegova moč ne zadostuje za reakcijo, zato supertežkih kvarkov v naravi ni. Ni vmesnega koraka, koraka, ki ločuje in razvršča reakcije znotraj atomske sinteze. Pri termonuklearni fuziji obstajajo koraki drug za drugim, ki povečujejo količino sproščene energije. Reakcija, ki sprosti veliko več energije kot termonuklearna eksplozija in ki je izjemno redka: reakcija uničenja. Izhaja iz stika materije in antimaterije. V naravi je redek, izjemno redek, saj antimaterije v realnem svetu skorajda ni. Reakcija anihilacije je v naravi redka; ni vmesne stopnje med reakcijo fuzije elementov in termonuklearno reakcijo. Bistvo problema je v tem, da antimaterija sama ni narejena iz preproste snovi. Znotraj našega vidnega sistema ga ne moremo opazovati. Če pa bi se gibali v vesolju in se znašli na stičišču vesolj, na meji sveta in protisveta, bi videli, kako poteka proces uničenja v velikem obsegu. Srž problema se je izkazalo v pridobivanju zadostne količine antimaterije, torej snovi, ki v realnem svetu ne bi mogla obstajati. Nenehno bi prihajala v stik s pravo navadno snovjo, morala bi se uničiti ali eksplodirati, tako kot dva ločeno varna kemična elementa eksplodirata ob stiku. Protoni, nevtroni, elektroni bi se v stiku s pozitroni, antinevtroni, antielektroni spremenili v fotone in druge delce, ki drvijo v različne smeri. Njihova hitrost širjenja je ogromna in presega svetlobno hitrost. Da, med obsežno anihilacijo gredo delci nad svetlobno hitrostjo in se oddaljujejo drug od drugega. Antimaterijo je težko pridobiti na preprost način, s pospeševanjem delcev v pospeševalnikih. Tako dobljeni rezultat ne bo nikoli upravičil stroškov. Pa vendar je bil eksperimentalno najden učinkovit način za proizvodnjo antimaterije v velikem obsegu. Njegovo bistvo je v tem, da je verjetnost pridobitve antimaterije, tako kot materije, približno enaka, kar pomeni, da razlika med antimaterijo in navadno materijo ni velika in za spremembo polarnosti snovi ni potrebno veliko energije. To je mogoče storiti z uporabo ne tako močnega sevanja posebnega polja in valovanja posebne narave. Poleg kvarkov, preonov obstajajo še kreoni, rezoni, forkoni, ryumoni, horodoni, romoni itd. Sevanje na posebni telepatski ravni spreminja strukturo snovi na ravni kreon-rezon, le malo spreminja, premika strukturo razporeditev mikrodelcev. Odkritje posebnih valov je revolucioniralo znanost in družbo. Toda čigavo sevanje, kakšna raven bi lahko spremenila vrsto snovi, jo prenesla na kakovostno novo raven, spremenila lastnosti snovi. Nova vrsta sevanja je bila odkrita med študijem človekovih sposobnosti, njegovih izrednih sposobnosti. Hitlerjanci smo obvladali dodatne sposobnosti pred drugimi narodi in ljudstvi. Novo telepatsko sevanje je prodrlo skozi svinčene in še gostejše trdne supermateriale, kar je samo po sebi kazalo na drugačen sistem in drugačen obseg sevanja. Tudi z vašo stopnjo znanosti in civilizacije obstaja in je bilo ustvarjeno sevanje, ki presega svetlobno hitrost. Od radioaktivnega sevanja se žarki Alfa, Beta, Gama in Beta gibljejo nekoliko hitreje od svetlobne hitrosti, pri sevanju Gama-AS pa je svetlobna hitrost skoraj enkrat in pol večja. Na planetu Zemlja so eksperimentalno že odkrili sevanje valov Klekon in Dare, ki dvakrat presega svetlobno hitrost. Res je, da se za zdaj ustvarjajo v mikroodmerkih, ne da bi sploh vedeli o možnostih. Povedal bom več, da obstaja neposredna povezava med hitrostjo sevanja in njegovo sposobnostjo prodiranja v snov. Čim krajša je valovna dolžina, večja je prodorna moč, večja je hitrost sevanja. Gama žarki prehajajo le centimeter svinca in so oslabljeni za polovico. Pri sevanjih Klekon in Dare je prodorna moč še večja. Sevanja izrednega dometa, pa naj gre za avro, teleportacijo, telekinezo, telepatijo, kiberkinezo, tormokinezo, plazmakinezo, imajo največjo hitrost in vseprodirajoč domet. To pomeni, da je v tako imenovani duhovni nadgradnji ključ do nadzora nad svetovi, do obvladovanja oblik energije brez primere. Najnovejše oblike energije odpirajo pot do najnovejših oblik meritev, meritev mikrosveta, ki lahko prodrejo in se realizirajo v makrosvetu, prenašajo meritve med mikro-fundamentalnimi delci v realni svet, tako imenovano valjanje prostora. . Nova vrsta energije bo dala novo orožje, oddala žarke Zet-56 in zdrobila agresorjevo armado v prah. Zdaj bi lahko podrobneje razložil bistvo nove energije in natančno opisal, kako nastane, pa tudi učinek združitve, vendar smo že dobili ultimat. Te gorile nas skušajo prestrašiti, a tudi če kapituliramo, se ne morejo odreči skušnjavi, da preorjejo otok in ga zgladijo z bombami in salpami težkih topov. Če ni vojaške akcije, zakaj so potem Jenkiji sestavili takšno armado? Potrebujejo ustrahovanje, zgled za ves svet. Tudi vaša življenja so odvisna od mene. Agresorju bom dal lekcijo, ki si jo bo zapomnil do konca življenja, in kdor bo ostal živ, bo zavidal mrtvim!
  Ob tem stavku je bil Friedrichov spanec prekinjen. Mrzlično je odprl oči. Helga je stala pred njim in v rokah držala šopek rož, v prstih njenih bosih, dekliških nog pa je stiskala vrtnico, s katero je nežno žgečkala fantkovo golo, rožnato peto.
  - No, potem se poškropi. Čas je za kosilo!
  Friedrich je skočil pokonci in ga takoj posrkalo v želodec ... Bah, že en teden ni jedel skoraj nič. Pila sem samo alkoholizirano čokolado, razredčeno z vodo. Deček je pogledal v sonce in bil presenečen:
  - Čudno je, tam sem ležal približno pet ur, vendar se zdi veliko manj. Niti nisem imel časa poslušati najbolj zanimivega predavanja o novem orožju!
  Helga se je zahihitala.
  - O novem orožju? Da, ko se veliki bojevniki borijo, jim najstarejša tehnologija omogoča, da premagajo vse. Ampak najprej pojejte ribjo juho. Nekaj deklet, vaših oboževalk, smo pripravili posebej za vas. Jejte in prišle bodo nove moči.
  Friedrich je z veseljem začel jesti ribjo juho, ki se mu je zdela najbolj okusna jed na planetu Zemlja. Deček je izpraznil lonec in začutil težo v trebuhu. Toda kljub temu je veselo poskočil in planil v avto.
  - No, Helga, spet se kregajmo!
  Deklica je hudomušno odgovorila:
  - Ja, kako!
  In zdaj zanesljivi konj Me-362 skupaj z neločljivim satelitom Fokken-Wulf-4 spet muči ozračje s svojimi propelerji. Kaj pa vojna je kot vojna. Frederick je vprašal Helgo:
  - Kaj je vaša najljubša zabava, razen pretepa?
  Deklica se je rahlo zasmejala in odgovorila:
  - Težko je celo reči! Čeprav veš. Zanimalo me je rezbarjenje v lesu. Nastali so tako lepi vzorci ... In tudi jaz sem se trudila pisati fantastične zgodbe. Šele ko sem napisal par, so se mi vsi začeli smejati. In bilo me je tako sram, da sem jih nehal sestavljati. Ali veš, kako neprijetno je, ko se ti smejijo!
  Friedrich se je strinjal:
  - Ja, razumem! Čeprav sem zdaj na vrhuncu slave! Toda takoj, ko umrem, skoraj ...
  Helga ga je prekinila:
  - Ne! Verjemite, ne bodo pozabili! Mislim, da se bo zračna vojska ali eno od osvojenih vzhodnih mest imenovalo po tebi. Ali morda ulica v Berlinu!
  Friedrich se je zasmejal:
  - Ja, potolažil si me!
  Helga je čisto resno dodala:
  - Morda bodo celo odobrili naročilo v letalstvu z vašim portretom. Prvič, imate tako sladek obraz, in drugič, vašega rezultata, že več kot dvajset tisoč petsto sovražnih letal, verjetno ne bo nihče presegel!
  Tudi Friderik je precej resno ugovarjal:
  - Ne, lahko ga presežejo, če se vojna z ZSSR vleče zelo dolgo ali če se morajo še vedno ukvarjati z včerajšnjimi zavezniki. Vse je torej mogoče... Načeloma pa je možno doseči tisoč letal! In kaj sploh lahko naredim!
  Pogovor je bil prekinjen, naprej je priletela majhna eskadrilja sovražnih lovcev, nato pa smo morali resno poprijeti za orožje.
  Kljub skrajni utrujenosti in izčrpanosti Hitlerjeve vojske je zmaga pri Krasnogvardejskem spodbudila Švabe in večplemenski trop k novim podvigom.
  Nacisti si niso upali napasti Moskve in so začeli napad na mesto Pavlovsky Posad, ki se nahaja na vzhodu, in utrjena območja ob njem.
  Sovjetski vojaki se sicer ne bi mogli pogumno boriti, a do večera se je hodnik med nemškimi klini tako zožil, da je bil že prestreljen.
  Friedrich in Helga sta se ponovno morala spoprijeti s tanki, ki so skušali izvesti protinapad in zamašiti vrzel. In potem so se pokazali in bilo je super. Mladenič je v tankih uspel preseči petsto! In to je na splošno dosežek ultra-razreda!
  Friedrich je bil resnično vesel, da je bil tako kul! Da je najboljši bojevnik vseh časov, pomeni razred razredov! In kakšen je občutek, da je višji in bolj kul od vseh ostalih! Friedrich je Wolf, kar pomeni volk!
  Bilo je že temno, boj pa še ni zamrl. Nemške kolone tako s severa, kamor so hitele horde slavnega Rommla, kot z juga, kjer je Mainstein Lane, so oblegale mesto Pavlovsky Posad. Že ob polnoči so na obrobje te vasi vdrli tanki Gotha in najprej nekaj Ferdinandov 4... Vendar so se bili prisiljeni ustaviti. Nato je Gotha izdal ukaz, naj zaobidejo najtrdovratnejše obrambne enote. Ob dveh ponoči so si vzhodno od Pavlovskega Posada nasproti šli deli drugega SS korpusa in prvega tankovskega korpusa, prav tako iz ZSSR. Tako se je v noči na 12. oktober 1947 okrog moskovske vojaške skupine sklenil blokadni obroč!
  . POGLAVJE št. 19.
  Zjutraj 13. oktobra 1947 se je Friedrich kot vedno boril nesebično in spretno. Njegov zvesti leteči konjiček je hitel v višave, motor pa je, kljub temu, da ga je fant večkrat forsiral, deloval brez napak ...
  Odpor sovjetskih čet je opazno oslabel ... Nacisti si še niso upali napasti Moskve, ki je bila spremenjena v neosvojljivo trdnjavo, ampak so se pomikali proti vzhodu. V Pavlovskem Posadu so bili boji še vedno v polnem razmahu, fašistični poveljniki so povsem razumno zavračali uporabo tankov v mejah mesta in v napad vrgli Romune, Italijane, Arabce, Indijce in druge tuje enote.
  Friedrich je sodeloval v dveh ali treh manjših zračnih spopadih in brez težav posekal približno ducat letal. Ostale tarče so bile na tleh: topovi, havbice, minometi, katjuše in po sreči tudi tanki.
  Slednje se v drugih pogledih ni pojavljalo pogosto. Zdi se, da svetom zmanjka sape. Do poldneva, ko je oktobrska sopara postala neznosna, je nastopilo kratko zatišje in Friderik, ali kot so ga uradno imenovali Friderik Veliki, Bismarck, je bil poklican v Smolensk.
  Mladi terminatorski as je bil videti zelo vesel in vesel. Čeprav je bil Friedrich zelo zagrenjen in ga je bilo sram zaradi izdaje, je fanta razveselila možnost prejemanja fašističnih nagrad.
  Helga je bila poklicana skupaj z njim. Tudi deklica je bila navdušena in njeni biserni zobje so zasijali v očarljivem panterjevem nasmehu. Rekla je:
  - Vidiš, fant volk, premagali smo Ruse!
  V tem primeru Frederick sploh ni delil optimizma:
  - Zaenkrat je to le vmesni uspeh in borba... Bitke in bitke šele dobivajo zagon. A začetek je bil res uspešen ...
  Za nagrado so bile izbrane stavbe regionalnega komiteja Vsezvezne komunistične partije. Ogromno parkirišče je bilo napolnjeno z luksuznimi avtomobili, večinoma ameriške izdelave.
  Dejansko so bili marionetni generali iz ameriške vojske, britanskega imperija in kanadskega dominiona prisotni v skupščinski dvorani. Tam je bil celo eden od angleških princev ... In seveda sam Hermann Goering in Adolf Hitler ... Le to je presenetilo Friedricha, Margarete ni bilo z njim. Nenavadno, morda le to, da ta izjemna, edinstvena ženska kot noseča noče ogroziti svojega otroka in otroka, ki ga je dobila od asa ... Konec koncev, vojna sploh ni šala!
  Ali morda ne želi komunicirati s Hitlerjevim novim ljubljencem pred možem? Tukaj je nasploh vse mogoče in skoraj nemogoče je prebrati, kaj ima v mislih tako lepa kot Afrodita in zvita kot Hera ženska ...
  Vendar je Friedrich tega celo vesel. Ni bilo dovolj v prisotnosti Fuhrerja izpostaviti sebe in njo tveganju, da izda svoja čustva z nehoteno kretnjo ali nepremišljeno besedo. Navsezadnje so rogati možje, zlasti v osebi vladarja polovice sveta, zelo nevarni. Tudi za tako žilavega človeka, kot je On, je vojak številka ena Tretjega rajha!
  Večina tistih, ki so prispeli na podelitev, so bili piloti - sam Goering je bil as, goreč občudovalec teorije generala Dua - letalstvo, bog vojn, je seveda najprej izpostavil letalstvo. Bili pa so tudi tankerji, med njimi slavni Wittmann. In podelitev se je začela z viteškimi križi.
  Ko so poklicali Helgo, je deklica dobesedno galopirala kot konj in udarjala s petami. Podarili so ji viteški križ in posebno bojno značko, tanke ... Poleg tega je sam firer Adolf deklici podaril personalizirano sabljo z diamanti, kot najboljši ženski, ki se je odlikovala v boju v bitki pri Moskva.
  Wittman je prejel križec s hrastovimi listi, meči in diamanti, Zvezdni viteški križ z zlatimi hrastovimi listi, meči in diamanti pa je prejel "baby" Huffman. Ameriški as je nagrado prejel tudi v običajnih kavbojskih hlačah.
  Friedrich je bil nagrajen zadnji ... To je bilo povsem logično, saj je bil najboljši med najboljšimi. Visoko priznanje, velika zvezda viteškega križa železnega križa, hrastovi listi, meči in diamanti so bili podeljeni ob grozečih zvokih nacistične himne. Poleg tega so podelili štiri znake, za štiristo, petsto letal in za štiristo, petsto tankov. Tudi te značke so bile zlate, petstotih pa je imelo celo drobne diamante.
  Hitler je Friedrichu dolgo stiskal roko in nekaj navdušeno govoril ... Deček je z očmi požiral znameniti križ. Diamanti so krasili platinaste hrastove liste in ročaje mečev. V spominu se mi je utrnila številka, da so celo običajne viteške križce z diamanti, takšna naročila, med celotno vojno podelili le sedemindvajset. No, na tem mestu je manj ... Višja stopnja odlikovanja, viteški križec, kjer se srebrni listi zamenjajo z zlatimi, še ni uveljavljena.
  Vendar se nagrade niso ustavile pri tem. Hitler je objavil, da je Friedrich prejel čin majorja feldmaršala letalskih sil in garde SS, s personaliziranim orožjem in bonusom v višini milijon petsto tisoč mark (strošek petnajstih najnovejših "panterjev").
  Značilno orožje je bilo enako kot sablja, ki jo je prejela Helga, izdelano iz damaščanskega jekla, z ročajem, lepo okrašenim z diamanti in smaragdi.
  Friderik se ni mogel upreti skušnjavi in je večkrat zamahnil z orožjem, vrednim sultana. Ročaj je bil udoben, sablja pa popolnoma uravnotežena in se je zdela lahka za močno fantovsko roko.
  Sledil je govor ameriškega generala Mankurta, ki se je v zgodovino zapisal kot avtor ljudskega izraza: moja država se morda moti, a to je moja država!
  Poleg tega je ta poveljnik postal znan po svoji pošastni krutosti, tudi do vojnih ujetnikov.
  Mankurt je ostro rekel:
  - Ruski barbari so zavzeli veliko zemlje in ustvarili eno ogromno barako, v kateri vlada večni kaos. Kako dolgo bo njihov teroristični režim mučil šestino človeštva? Narodi Rusije čakajo na osvoboditev in prihod vojske svobodne Evrope in ZDA na njihovo zemljo. Zato bo Amerika naredila vse, da premaga ZSSR. Pretok naše opreme in prostovoljcev z vsega sveta se bo stopnjeval in povečeval! (buren aplavz). Vse države sveta so se združile proti boljševiški okužbi. Gospod Bog in nebeška vojska sta z nami. Naprej po zmago!
  Za njim je spregovoril Anglež, nakar je Fuhrer prekinil uradni del slovesnosti in naznanil začetek plesa. Takoj se je pojavilo veliko deklet in žensk, ki so bile pripravljene stopiti v par s slavnimi junaki.
  Friedrich je želel izbrati Helgo za partnerko, a je ta nepričakovano zavrnila - češ da navada ne narekuje plesa s partnerji ali partnerji v bojnem orožju. No, fant si je izbral drugo damo, sploh ker so tukaj vse lepe - očitno so ga namenoma izbrali. Friedrich se je nasmehnil in lahkotno zaplesal, a fantove misli so bile o nečem drugem.
  Prejel je torej visok red in je že glavni feldmaršal ... Njegova kariera je v vzponu, po številu sestreljenih letal in poškodovanih tankov pa mu ni para na svetu! Zdi se, da je vse v redu, a iz nekega razloga me mačke praskajo po duši ... Če pa vzamete znane osebnosti, na primer Roberta Artroisa, krvnega princa iz kraljeve veje Kapetov. Navsezadnje se je boril proti svoji domovini Franciji in ni veliko trpel, čeprav je imel na rokah kri svojih rojakov.
  In na stotisoče Rusov se bori na strani nacistov. Celo veliki knez Kirill Romanov je uradno izjavil, da podpira vzhodni pohod in osvoboditev svoje domovine od boljševikov. Romanovi so za naciste in zahodne države za njimi.
  No, če so slavni knezi in tretji rajh proti Stalinu, zakaj bi potem Friedrich trpel? Poleg tega je možno, da njegovi predniki ne živijo v ZSSR. No, pomislimo logično ... Konec koncev se je tok zgodovine že močno spremenil. Zdaj svet ne bo nikoli drugačen, zato so moskovsko bitko izgubili Sovjeti ... Kaj to pomeni? In dejstvo je, da se, prvič, v svetu, ki se je močno spremenil, verjetnost, da se bodo njegovi starši (mimogrede, rojeni v različnih mestih) srečali in ustvarili družino, močno zmanjša. Ampak mama in oče sploh nista bila rojena leta 1947 ... To pomeni, da bo verjetnost, da se srečata dva dedka in dve babici, še manjša!
  Poleg tega je z vidika nabora genov vsak otrok edinstven in povsem individualen. To pomeni, da če se trenutek spočetja spremeni vsaj za eno uro ali celo deset minut, potem to ne bo več on ... Ne Friedrich z edinstveno osebnostjo in naborom genov, ampak povsem drugačen, morda celo navzven nepodoben. fant.
  To pomeni, da bi intervencija osebe, ki se znajde v preteklosti, po logiki stvari morala pripeljati do izginotja kršitelja nedotakljivih zakonov časa ... To pomeni, da bi moral Friedrich, ki je postal Hitlerjev ljubljenec, preprosto izginili! In on, pa njegov brat, pa morebiti starši in drugi.
  A ker je mladi as živ, močan in zdrav kot nihče drug na tem nesrečnem planetu, potem morda ta preteklost sploh ni njegov svet! Mogoče to niti ni njegovo vesolje, nekakšno vzporedno vesolje, pa še to s časovnim zamikom. To pomeni, da on, Friedrich, ne ubija svojih prednikov, ne svojih rojakov, temveč tuje posameznike, ki imajo le splošno podobnost z abstraktno preteklostjo dečka terminatorja.
  To pomeni, da pravzaprav ni izdajalec - le oseba, kot so tiste iz raznih znanstvenofantastičnih serij, ki v preteklosti uporablja znanje sedanjosti, poleg tega pa ji je previdnost podelila neverjetno moč. No, če mu je usojeno, da ima supermoči, potem je preprosto greh, da jih ne uporabi! No, ker ga je usoda, sama nebeška desnica, poslala najprej v Hitlerjugent, nato v tretji rajh, se mora na vse pretege potruditi, da naredi kariero. Dobro je biti glavni feldmaršal pri štirinajstih, fantovskih letih, pri dvajsetih pa je bolje biti pravi general ali celo feldmaršal. In kdo ve, morda bo tretji rajh končno prebavil Ameriko in takrat bo njegov sin postal prvi svetovni diktator!
  Potem se je nenadoma pojavil nekdo, ki ga je mladenič najmanj pričakoval: Evgenia Porsche ... Visoka, lepa, močna, celo nekoliko rustikalna in presenetljivo nearistokratska za hčer enega največjih magnatov tretjega rajha.
  Res je, za razliko od prejšnjega srečanja, je deklica oblekla zelo drage, z diamanti, a hkrati prozorne in ne skrivajo čarov njenih gracioznih, čeprav ne majhnih nog.
  Zaradi visokih pet se je že tako visoka deklica zdela skorajda velikanka. Sam Friedrich, navaden in za svoja leta celo manjši najstnik, je bil nižji od nje, kakšnih triindvajset, petindvajset centimetrov, upoštevajoč pete pa še več ...
  Friedrichu je bilo celo nerodno, kaj ko nikoli ni zrasel večji od te šestkilske deklice (kateremu je bil podoben njen oče Porsche, ni velikan, čeprav se ne ve, kakšna mama je bila in kdo ji je zlezel pod krilo!) ), bi bil vedno višji nad njim. Ja, bolje je, da je hodila bosa, kot zadnjič ...
  Evgenija pa je z občudovanjem pogledala mladega asa, stegnila roke in ga poljubila na ustnice:
  - Ti si moj vitez! Svetloba ni zemeljska!
  Friedrich je bil zmeden:
  - Ja jaz....
  Evgenija je prekinila:
  - Besede niso potrebne! Zaslužiš si pohvalo. Pa ne samo kot pilot ... - Tajkunova hči je zmajala z lasmi. - Samo pomislite, imate fantastičen dar kot inženir in oblikovalec. Ponudite takšne ideje ... genij! Zgoraj je Leonardo Davinci.
  Friedrich se je pošalil:
  - No ja! Strinjam se, ta umetnik ni dobil niti ene vojne. Čeprav so njegove mojstrovine osvojile ves svet!
  Začeli so plesati. Evgenija je bila prav tako lepa, umetnostna drsalka, a se je zdela prevelika za Volka ... In parfum je omamno dišal ... Ob pogledu na izrez njenega razkošnega prsi je začutil željo, ki je bila povsem naravna za fizično močnega in razviti najstnik. Poleg tega se je Helga kljubovalno pretvarjala, da ničesar ne opazi. Vendar so mlajšo generacijo Nemcev učili, da je nespodobno, da ženska čuti, kaj šele izkazuje ljubosumje, in da je moški, če je vojni heroj, dolžan celo varati. Kaj izboljšati pasmo! Kot je rekel Hitler: ni greh, če poročena ženska rodi otroka od drugega moškega, če ima ta boljše fizične lastnosti kot njen mož. Evgenija pa je povsem resno vprašala fanta:
  - Kje ste študirali, da tako dobro poznate principe vodenja tankov in samohodnih pušk, da izumite takšno znanje in izkušnje?
  Friedrich ni mogel in ni hotel povedati resnice in neznanemu dekletu, četudi je bil njen oče tajkun, eden izmed desetih najbogatejših ljudi tretjega rajha ter ljubljenec Hitlerja in Goeringa. Izmikajoče je odgovoril:
  - Tukaj igrajo vlogo hobiji iz otroštva ... Različna znanstvena literatura, želja po izumljanju! Ni vam treba sedeti za mizo, da ustvarite nekaj uporabnega ...
  Evgenija je prikimala:
  - Ja, tudi jaz se ukvarjam s športom, hkrati pa grizem ali celo žvečim granit znanosti ... Ali je vseeno gospa Piston videti kot pisarniška podgana?
  Friedrich je pokazal svoje volčje zobe in potrdil:
  - Da, sploh ne izgledaš kot podgana in ne samo podgana! Najverjetneje se da primerjati tudi vas...
  Evgenija je opozorila:
  - Samo ne primerjajte ga s kravo! To je precej zloben namig!
  Friderik je filozofsko pripomnil:
  - Kdor ustrahuje nekaj, kar je nepomembno, dobi rang kozla! Torej ... Naš trg je neumen.
  - Je bazarski sleng? - je uganila Evgenia. - Na splošno se nemški govor zdi pravilen, ampak nekako ... Preveč pravilni, natančno postavljeni poudarki, jasne besede, napetost v govoru ... In naglasa ni, a čutiš v tej pravilnosti nekaj ne domačega.. .
  Friedrich ni pokazal, da je zaskrbljen:
  - Kaj pa to? Morda sumite, da sem sovjetski vohun in da so Rusi žrtvovali dvajset tisoč, skupaj z ameriškimi in pol tisoč svojih neštetih letal, da bi me infiltrirali v vrh tretjega rajha?
  Evgenija je zmajala z glavo:
  - Ne, ne mislim tako! To je bilo preveč, tudi za Ruse. Čeprav je znan rek: Rusije ne moreš razumeti z umom. Meni se pa zdi drugače, mogoče si ti, kako naj rečem... Izdelek SS genskega inženiringa. Nekakšen človek prihodnosti? Prebral sem znanstvena dela o genetiki in vem, da je človeško naravo mogoče spremeniti, izboljšati ali poslabšati z umetnim posegom. In tvoje nadčloveške kvalitete bojevnika... To je tako...
  Namesto odgovora je Friedrich sklonil glavo k svoji visoki deklici in jo strastno poljubil na njene bujne ustnice. Nato je rekel:
  - Ne skrbi za svojo lepo glavo. Če se bojite, da boste od mene dobili defektne otroke, potem verjemite, da ni tako! Pravzaprav bova morda spremenila temo pogovora.
  Evgenija se je strinjala:
  -Da, bolje je spremeniti se! Govorimo o tankih... Zlasti glavni operativni štab, ki ga je vodil Guderian, je izdal tekmovalno nalogo: dve vrsti tankov... Kot srednji "Imperial Panther" s topom 88 mm El 100 ali krajšim, vendar oklepom. - prebojni in čelni nagnjeni oklep najmanj 250 mm in težki "Kraljevi tiger" s pištolo kalibra 105 mm El100, s čelnim oklepom najmanj 300 ... Poleg tega teža prvega tanka ni večja od petdeset ton, drugi pa 65.
  Friedrich je prezirljivo smrknil kot lev pred lubadarjem:
  - Ali ni kaj takega resnično? Še posebej glede na to, da vam je z redkimi materiali postalo veliko lažje in da zavezniški bombniki ne pustošijo dežel Tretjega rajha!
  Evgenija je z vzdihom odgovorila:
  - Načeloma je možno, vendar nismo imeli časa oziroma nimamo časa narediti prototipa v kovini v zahtevanem času. Nekako prepozno ste nam dali svoje briljantno znanje in izkušnje. In Hitler želi, da se najnovejši tanki začnejo uporabljati v vojskah tretjega rajha letos.
  Mladi as je bil presenečen:
  - Zakaj izdelava prototipa vzame toliko časa?
  Deklica je prikimala:
  - Kar nekaj, še posebej, če je model popolnoma nov ... To je kot ljudski rek: če voziš, boš končal v grapi!
  Friedrich je pomislil: tukaj seveda obstajajo težave ... Na primer, sovjetski oblikovalci so se toliko let borili z ustvarjanjem tanka IS-10 ali celi dve leti so se ukvarjali s T-54. Poleg tega je bil ta tank zasnovan po vojni in ima izkušnje v bitkah druge svetovne vojne. Poleg tega ni šlo za bistveno nov model, ampak le za nadaljnji razvoj T-34. Na primer, T-44 se je izkazal za ne povsem uspešnega in ga praktično niso uporabljali v boju ... Zato ne smete pričakovati posebnih čudežev.
  Tank Tiger, glede na pomanjkanje izkušenj Nemcev pri ustvarjanju tovrstnih vozil (če seveda ne štejemo podvozja, na primer, že je bil med prvo svetovno vojno ustvarjen 150-tonski "Colossal").
  Friedrich je pripomnil:
  - Potrebno je načrtovati na podlagi že ustvarjenega "Panther"-5 ali AG. Njegovo podvozje omogoča, da nosi ne le 88-milimetrski top, ampak celo 128-milimetrskega ali pa 150-milimetrsko havbico ...
  Evgenija se je zahihitala:
  - Ampak točno to počnemo! Vendar pa Porsche že ima svojega "kraljevega tigra", čeprav s topovi kalibra 88 mm. Morda pa bo ta služil kot vmesni model. V njem je bila izpolnjena začetna zahteva za oklep 250 milimetrov, čeprav je teža precej velika - 63 ton. Toda kupola z zelo velikim kotom racionalnega naklona oklepa, elegantna in poenostavljena ... Morda bo mogoče zmagati na vmesni konkurenci, vendar se bodo težave pojavile v prihodnosti. Toda glede na vaše znanje in izkušnje je mogoče ustvariti tank, ki je neprebojen z vseh strani in uniči vsako obrambo. Navsezadnje je za prebojno vozilo zelo pomembna dobra bočna zaščita, s katero pa se Panther žal ni mogel pohvaliti prav dolgo.
  Friedrich je pripomnil:
  - Mogoče se zaenkrat ne bomo dotikali teme tankov ... Oziroma končajmo razpravo o tem. Smo kot stari profesorji ali mladi fantje in dekleta.
  Evgenija se je strinjala:
  - Prav imate, kot vedno, pogovorimo se o nečem bolj posvetnem. Na primer o britanski kraljevi hiši.
  Friedrich se je zdrznil:
  - Kakšna tema! Naj pride čas, od Winsorjev ne bo ostalo nič. Ali pa mislite, da po zavzetju Moskve naši tanki ne bodo mogli zdrobiti Londona, ki je že zajet?
  Evgenija je zabliskala z zobmi:
  - No, seveda lahko!
  Po plesu je sledila plemenita večerja z razkošnimi jedmi, a brez močnih alkoholnih pijač. Nič močnejše od šestih stopinj. No, potem sta se Friedrich in Evgenia, kot se spodobi za fanta in dekle, umaknila v ločeno sobo.
  Čeprav je splošno sprejeto, da se visoke blondinke po temperamentu ne razlikujejo, je Evgenia več ur izjemno prepričljivo dokazovala nasprotno. No, tudi Friedrich seveda ni izgubil obraza. Tako sta zaspala, tesno objeta.
  Deček je sanjal, da je japonski nindža, ki je od ruskega carja Nikolaja II prejel ukaz, naj ubije Mikada, to je cesarja.
  Friedrich je sanjal, kako pleza po grobih stenah in se s prsti na rokah in nogah oklepa najmanjše razpoke ali vrzeli. Fant je vstopil v palačo, kjer se je začel hud boj ...
  Mladi ninja je kot običajno sekal, zabadal in raznašal glave svojim sovražnikom ... Sanje so bile preveč kaotične, preveč krvi, sekanja in malo pomena. Poleg tega povsod skačejo golonoge dekleta z meči... Skratka...
  Ni mi uspelo spati več kot tri ali štiri ure ... Friedricha je zbudila kurirka z besedami:
  - Bitka je v polnem teku! Ni nenadomestljivih ljudi, razen ljudi, kot ste vi, Friedrich Bismarck.
  Fant je poskočil in, ne da bi se niti poslovil, pohitel do najbližje vzletne steze.
  In kot se je izkazalo, ga niso poklicali zaman ... Armadni general Rokossovski je od Stalina prejel ukaz, ne da bi čakal na popolno koncentracijo sil, naj zada spodkopavajoč udarec Rommlovi armadni skupini. V tem primeru je izračun temeljil na dejstvu, da Nemci še niso imeli časa za napotitev svojih čet za napad na Voronež. Tako je obstajala možnost izvajanja nizkega udarca na razširjenem boku nemških čet, izčrpanih od prejšnjih bitk.
  Friedrich se je bil prisiljen vkrcati na Fokken-Wulfa, ki ni bil jurišna modifikacija, ampak običajni model, s štirimi dvajsetmilimetrskimi topovi in dvema strojnicama. Tako se je fant zaradi prevelike naglice znašel brez orožja, ki se je izkazalo za tako učinkovito v boju s tanki. Res je, imel je še vedno deset bomb v trupu ...
  Tudi na nebu je bilo vroče, pojavila so se sovjetska jurišna letala in lovci Yaki-9. Slednja vozila pa so bila zaradi svoje šibke zaščite in sposobnosti preživetja tudi na velikem dosegu ranljiva za topove kalibra 20 mm. Friedrich je najprej udaril po rogovih borcem, ki so seveda prehiteli počasnejšega Ilasa. Štirje letalski topovi, to je moč ... Prvih dva ducata jakov se je razpršilo, tudi brez premetenih pristopov k repu.
  Friedrich se ni vrtel, ni manevriral, le rahlo je premaknil zračne topove in zavibriral telo svojega ogromnega stroja.
  Petindvajset, šestindvajset, sedemindvajset ... Brez zgrešitve, na drznih jakih, ki kljub izgubam vendarle ne ugasnejo, ampak celo poskušajo pridobiti hitrost ... Friedrich je bil celo nekoliko presenečen nad zakaj je bil v sovjetski vojaški literaturi ta veličastni Fokkenov stroj tako omalovaževan -Wulf. Da, polni obrat opravi v 22 sekundah v primerjavi z 19 pri Yaku (v lahki različici pa Yak to zmore celo v 17 sekundah!). Toda Friedrichu ni treba manevrirati, preprosto upočasni in leti proti njim. V eni sekundi lahko dejansko zadeneš sedem ali osem avtomobilov.
  Friedrichu v stanju bojnega transa je čas tekel strašno počasi in imel je čas za razmislek in praznjenje streliva. Načeloma je splošno sprejeto, da tudi najizkušenejši as, vključno s takšnimi fenomeni, kot je Rudel, ne more resneje vplivati na potek vojne. V resnični zgodovini je šest najboljših nemških asov uničilo celotno zračno vojsko, vendar so nacisti brezupno izgubili bitko za prevlado v ozračju.
  Toda v tem primeru je metanje toliko jakov na eno mesto proti več kot eni osebi polno nevarnosti... Enainšestdeset lovcev je bilo sestreljenih v manj kot eni minuti. Kar tako odpadejo krila ali pa počijo oklepna stekla kabin. Slednje je še hujše, saj v tem primeru pilota ni mogoče rešiti. In v Rdeči armadi je že ostalo malo izkušenih asov.
  Med sestreljenimi vozili so bila štiri od gardistov, ki so sestrelili več kot pet letal ... Samo to spet ni pomagalo, saj je Volka vedela, kam udariti in kako ... Kot lovec z mitraljezom, da bi sestrelil jato gosi. Prav ta jata v enem rafalu intuitivno, po nagonu določi in usmeri premike cevi do želenega cilja, ko mimo ne zleti niti ena krogla. Gosi in v tem primeru sovjetska letala so sestreljena in tam, kjer so pilotske kabine polomljene, piloti pa so sestreljeni, nekaj časa letijo naravnost. Toda nekatera njihova krila izgubljajo ...
  Friedrich se je tukaj spomnil filmov o ostrih ameriških kavbojih in slavnega filma z DiCapriom v glavni vlogi - "Hiter, a mrtev!" A v tistih časih ameriški kavboji niso poznali avtomatskih mitraljezov ali brzostrelnih zračnih topov. V nasprotnem primeru bi spoznali, kakšno orožje je preprosto pošastno v smislu uničujoče moči.
  Jaki so se v bližnji prihodnosti končali in Friedrich se je preselil v Ily. Tu jih je najbolje napasti od zgoraj ali z zadnje poloble. Poleg tega bi bilo optimalno tudi brez krajšanja razdalje.
  Drug način je, da odstreliš bolj krhka krila, nanje ne moreš obesiti oklepa.
  IL-2 ima vzdevek grbavec. Potem ko je bil vanj nameščen drugi sedež, je strelcu, ki brani zadnjo poloblo, postalo težje sestreliti takšen stroj za začetnika, potem pa ... Seveda se je aerodinamika tega letala poslabšala. To pomeni, da bo z njimi še lažje...
  Bolj logično bi bilo, da bi se Ilam razkropil v različne smeri, a sistem ... Skratka, začelo se je z udarcem legendarnih stormtrooperjev. Vendar je okretni Salamander-3 že prišel. Lotili so se tudi blata...
  Friedrich je celo mislil, da bi ga lahko prehiteli, saj so že med približevanjem srečali Jake ... Čeprav, kdo ve ... Piloti Luftwaffe niso pogumni ruski bojevniki in običajno ne vstopajo v boj številčno premočni, a morda razen v primerih kjer se ustvari preresna grožnja za kopenske sile.
  Friedrich pa tudi nima težav... S topovi zadeti zadnjo oklepno poloblo, ali pokriti krila - rezultat je enak. In kako ti avtomobili potem padajo, celo sled pustijo v zraku... Kot črte na hrbtu pretepenega sužnja.
  Friedrich je zrušil sedemintrideset siltov in zgrabil tudi dva "pešca". Spet sto, čeprav dosedanji rekord sto ena ni bil podrt. Sovražnik ima le še nekaj letal. Zdaj morajo le odvrči bombe in vrnili se bodo.
  Sovjetski tanki so zdaj šli v napad brez podpore letalstva, še posebej topništva. Napadli so jih jurišna letala in bombniki. Na srečo sovjetskih tankovskih posadk so lahko uporabili vozne lastnosti vozil. Povečalo pa se je število letal vseh vrst.
  Friedrich je odvrgel vse svoje bombe in se obrnil proti letališču. Vseeno mu je uspelo videti Rudelov Fokken-Wulf-4, slavni uničevalec tankov.
  Mladi as se je vrnil na "domače" letališče, kjer ga je čakal Pegasus Terminator Me-362.
  Friedrich je po pristanku Fokken-Wulfa zavpil sosednjemu pilotu:
  - Kdor ima drznost trditi, da je F -490 slab lovec, laže. Ni slabih letal, so samo slabi piloti.
  Naslednji nalet je bil omejen le na boj proti tankom. Medtem ko jim Nemci še niso uspeli nasproti izstreliti močne oklepne pesti, so napadli z letali.
  Pogumne sovjetske tankovske posadke so že prestopile raztrgano frontno črto in napadle pehotno enoto, sestavljeno iz arabskih prostovoljcev.
  Muslimani so se v nasprotju s pričakovanji borili pogumno in niso pomislili na beg, hkrati pa so ravnali skrajno nesposobno. Predvsem ameriška bazuka je bila uporabljena nekoliko nečloveško, še bolj pa granate.
  Toda napad sovjetskih enot je pojenjal. Zlasti fašistična jurišna letala so uporabljala številne manjše bombe s profiliranimi naboji, idejo, ki so jo posnemali od sovjetskih konstruktorjev, vendar z bolj spretno izvedbo. Toda sovjetske tankovske posadke niso prejele ukaza, da bi mrežo obesili od zgoraj.
  In Friedrich je preprosto streljal z zračnimi topovi na strehe. To je najenostavnejša taktika. Prebijte se skozi loputo stolpa in vaša zmaga. In koliko avtomobilov lahko takole prevrneš, če jih zadeneš iz vodoravne ravnine...
  Toda hitrost tanka ne pomaga, če borec zadene intuitivno, brez namerjanja, na muho ...
  To je kot simulator s tanki, le da imaš božji način in vsak strel je natančen in streljaš pogosto, pogosto ...
  Zdaj je število uničenih tankov preseglo petdeset, tako da Rudel počiva ... Ampak moral sem se oddaljiti. Ob strani so se pojavila "ušesa". Šest so jih sestrelili, ostali pa naj uničijo Salamanderje. Sploh pa je pustiti te delavce koruze v boj podnevi čisti samomor.
  Tanki so bolj pomembni...
  Povratek... Let na Fokken-Wulf 4 in Helga poleg njega.
  Deklica ga je vprašala:
  - No, kaj ti je bilo všeč pri Evgeniji?
  Friedrich je prezirljivo smrknil v radio:
  - Zakaj si bil ljubosumen?
  Deklica se je zahihitala:
  - Seveda ne! Sva svobodna in nisva poročena. Samo sprašujem se, kdo je boljši v postelji, jaz ali ona!
  Friderik je toplo odgovoril:
  - Seveda, ti! Nisi tako velik in veliko bolj spreten!
  Helga se je veselo zasmejala.
  - Nič drugega nisem pričakoval od tebe! Ampak seveda najboljša ... Uf, ona je oblikovalska podgana in ena redkih žensk, ki so prejele viteški križec železnega križca!
  Friedrich je pripomnil:
  - Mislim, da so hrastovi listi tik za vogalom!
  Boj je pokazal, da je imel fant verjetno prav. Helga je samozavestno udarila po tankih. Očitno je hotela dokazati, da je lahko bojevnik močnejši od bojevnika. Čeprav se seveda ne more primerjati s Friedrichom.
  Kmalu so se pojavile velike tankovske kolone nemških in ameriških vozil. Še posebej okretni in igrivi ameriški uničevalci tankov "Čarovnice"-3. To je bilo resno, zlasti ker so bila sovjetska vozila v zračnih napadih že v veliki meri uničena. Tudi "Panther"-5 se je izkazal za problematičnega ... Njegova dolgocevna brzostrelka in neprebojni čelni oklep ... Zdi se, da je vzdržljivost začela popuščati posadkam sovjetskih tankov. Nekateri, ki niso poslušali poveljnikov, so se obrnili nazaj in poskušali pobegniti iz tega tehnotronskega pekla.
  In spet vrnitev in odhod, napad na tanke ...
  Ura je že mimo poldneva, mrači se ... Protinapad Rdeče armade se je izjalovil. On in Helga sta bila preusmerjena, da bi podprla skupino nemških vojsk, ki se je premikala proti Ryazanu. Hkrati so poskušali Vatutinove vojake stlačiti v kotlu ...
  Nemci še vedno počasi napredujejo proti vzhodu. Tu jih ovirajo vzdržljivost sovjetskih čet in obrambne črte stepske fronte, četudi ne tako zgoščene kot na pristopih k Moskvi.
  Vendar so Hitlerjeve čete dobile več manevrskega prostora in Hoth je v takšnih kolonah poskušal obiti glavna obrambna vozlišča. Ponekod se je napredovanje nemških enot pospešilo ...
  Frederick je vprašal Helgo:
  - Ali nisi utrujena, dekle mojih sanj?
  Svetlolasi bojevnik je odgovoril:
  - Veselo razpoloženje prežene utrujenost, bolje kot bičanje krav! Čeprav se utrujenost pojavi s krvavim gnojem namesto mleka!
  Friedrich se je strinjal:
  - Tukaj ne morete nasprotovati resnici!
  Ponoči je mladenič še naprej letel, kljub dejstvu, da so se na nebo zgrnili oblaki in je lil dež. Po nemški vojaški doktrini je bilo letalstvo uporabljeno za zatiranje obrambe na frontni črti ... In za razliko od leta 1941 je imela Luftwaffe zahvaljujoč pomoči Pindostana dovolj letal.
  Friedrich je zdaj napadal bunkerje ali celo manjše cilje ... Ponoči bitka ni pojenjala in sovjetske čete so sprožile protinapade. Čeprav so majhni in precej kaotični, niso nič manj pogumni ...
  Ponoči, razen eskadrilje U-2, niso srečali nobenih zračnih ciljev. In bunkerji so bili bombardirani... Rahlo.
  Do jutra 15. oktobra 1947 se je vnel boj za mesto in hkrati železniško križišče: Elektrostal. Tam je bilo zelo vroče in kar je najpomembneje, Friedrichu se je pridružila njegova nerazdružljiva prijateljica Helga.
  - No, veliki vitez, pritiskamo na sovražnike?
  Friedrich je veselo odgovoril:
  - Brezdomci pritiskajo na stojnico s pivom, mi pa zmagujemo. In kako zmagamo...
  Samo mesto Elektrostal je bilo precej utrjeno. Pri njeni obrambi sta poleg armadnih enot sodelovali tudi dve sveži diviziji NKVD. Čeprav na splošno niso bili tako elitna vojaška straža kot SS, so bili oboroženi tako z topništvom kot z lahkimi tanki.
  Nacisti pa so skušali ustvariti svoj kotel ... Obiti citadelo, oviti jih v klešče ...
  Tukaj seveda igra zračna podpora pomembno vlogo, še posebej, če se vrat iztegne.
  Helga je, kot značilno za dekle, zagotovila:
  - Zmaga bo naša! Pripravite svoje sani na poletje!
  Friedrich se je strinjal:
  - In ne samo poleti! Uporabili bomo težke tanke in zračne granate.
  Fant je mislil, da so spet v Mainsteinovi vojski, a na Zahodu je najbolj znan Rommel. Ker je mladenič med bitko deloval bolj v transu, ki ga je vodil peklenski duh, zakaj se ne bi spominjal slavnih podvigov tega poveljnika. Poleg tega se je veliko bolj prijetno spominjati premaganih Angležev kot poraženih Rusov!
  Ko je Rommel dosegel Marretovo linijo, je ugotovil, da je v napoleonskem "središčnem položaju" med dvema sovražnima vojskama in bi lahko zdaj, ko je zadal odločilen udarec, premagal eno od njiju in se šele nato obrnil in se soočil z drugo.
  Friedrich se je smejal sam pri sebi: Napoleon je bil, čeprav je Lev Tolstoj o tem dvomil, nedvomno velik poveljnik in vladar. Še posebej, če pogledate dosežke. Le on jih ni zadržal. Hitler je v tem pogledu še hujši... Toda načeloma je možno Fuhrerja primerjati z Napoleonom!
  Nadarjeni poveljnik Rommel je spoznal tudi nekaj drugega: Američani in Francozi so vkorakali daleč na vzhod v osrednjo Tunizijo in zadržali vzhodne hrbtne soteske pri Fondouku, Faidu in Gafsi, ki so pokrivale zahodne hrbtne soteske 60-70 milj proti zahodu.
  Izkazalo se je, da če bi italijansko-nemške sile zavzele Faid in Gafso in se nato premaknile proti zahodu mimo Feriane in Kasserine, bi lahko prišle naravnost do ogromne ameriške oskrbovalne baze in njihovega poveljstva v Tebessi. V Tebessi so se italijansko-nemške čete znašle daleč zahodno od zavezniške črte v Tuniziji in skoraj na njihovih komunikacijah. Če bi Rommel takrat obrnil svoje tanke in jih usmeril proti severu proti morju, sto milj stran, bi lahko Nemci odrezali celotno zavezniško vojsko v Tuniziji ali jo prisilili v Alžirijo.
  Friedrichove misli je prekinil pojav dveh Laggov, ki sta planila izza oblakov... Ti so bili porabljeni... In potem dobro namerjeni streli na puške... Samo on lahko strelja tako... Še štirje Jaki. .. in tam so... In zdaj streljaj na katjušo... Tako da drobci letijo na vse strani... Še en raketomet... Torej Helga poskuša s strani. Zavpije mu:
  - Junak, udarimo močneje!
  . POGLAVJE št. 20.
  Misije Olega Ribačenka in Margarite Koršunove v vzporednem svetu še ni konec.
  Nemci so napredovali v smeri mesta Gorky. Popolnoma so ga obkrožili. Fant in dekle sta branila to veliko mesto.
  Popolnoma obkoljena Moskva je zadihala. Nacisti so se ponekod že prebili do Kremlja. Položaj glavnega mesta ZSSR je bil skoraj brezupen. Granate moskovskega garnizona so se bližale koncu. In s padcem prestolnice bi bila druga vojna.
  Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova sta se borila za mesto ob Volgi.
  Fant in punca sta kot vedno borbeno razpoložena.
  Streljajo in pojejo:
  Pionirji se ne dajo
  Ne bojijo se mučenja ...
  Borijo se kot orli
  Pošiljanje Švab k vragu!
  
  Med njimi je veliko junakov,
  Veliko norcev ...
  Po potrebi hodite v formaciji -
  Polnjenje stroja!
  In tako je deček, ki je bil videti star okoli dvanajst let, v resnici pa prekaljen veteran, ki je bil tam že vrsto let, Oleg Rybachenko, počil in pokosil fašiste.
  In potem z boso nogo vrže granato v sovražnika.
  In Švabe bo razkropil na vse strani.
  Potem bo fant zapel:
  - Jaz sem ruski bojevnik na kolenih divjakov,
  pometel bom sovražnike Rusije z obličja zemlje!
  Tudi Margarita, to dekle-junakinja, z boso nogo vrže ubijalsko darilo smrti. Izločil bo veliko nacistov in tvitnil:
  - Za Veliko Rusijo!
  In spet je bruhnil v smeh.
  Fant in dekle se junaško borita. Čeprav je vojna skoraj izgubljena. Nemci so že oblegali Orenburg in Rdečo armado stiskali povsod, kjer so lahko.
  Natančneje, Orenburg je bil že dolgo zavzet. Tam še vedno stoji samo en grad. Nacisti so Ufo že obkolili.
  Poleg tega se njihove čete z juga že približujejo Kazanu. Stanje je več kot kritično.
  Situacijo pa še poslabšuje dejstvo, da samuraji prihajajo z vzhoda in so se v srednji Aziji že združili z Nemci.
  Toda pogumne otroške žrtve se borijo. Verjamejo v svojo zmago. Ali pa so vsaj pripravljeni umreti z dvignjeno glavo. Vendar, kako je ta smrt? Nesmrtni so!
  In ostanejo otroci več let. In nekje so drugi svetovi in misije.
  Oleg sproži še en strel. Nato z bosimi prsti vrže granato in poje:
  - Stalin bo z nami za vedno!
  Margarita je pogledala Fritzeve in zacvilila:
  - Bog ne daj! Ta kanibal prihaja k nam!
  In deklica je v jezi z boso nogo vrgla granato.
  Oleg Rybachenko je povsem logično ugotovil:
  - Vsi smo do neke mere kanibali!
  In deček je z bosimi prsti vrgel darilo smrti.
  Margarita se je s tem strinjala:
  - Do neke mere ja!
  Z boso nogo je sprožila tudi morilsko orožje, zaradi česar sta skupaj trčila nemška avtomobila.
  Oleg Rybachenko je streljal in mislil, da je položaj ZSSR morda že brezupen in da ni posebnega smisla v vojni. Zato zaman ubijajo ljudi.
  Fant je z boso nogo vrgel dve granati. Zadeli gosenico, nemški tanki serije "E" so trčili skupaj.
  Otrok Terminator je zapel:
  - Ko pride čas,
  Pogumno se bomo borili!
  Vstajajoči borci zjutraj -
  In pogumno se bori!
  Fant je bil dejansko pripravljen uničiti vsako vojsko v nekaj minutah.
  Tudi Margarita je vrgla bosonogi dar smrti in zacvilila:
  - Za Veliko Rusijo!
  Otroci so tako pogumni bojevniki, da jih nihče ne more poteptati. Tako močni borci so.
  Fantek in punčka sta kot vedno v divjem navdušenju. In z njimi pogum, čast in pogum. Proti fašistom se borijo kot titani. In jasno je, da sovražnik ne bo šel mimo, kjer stojijo kot skala. Morda celo kaj močnejšega od skale in monolita.
  Margarita je streljala in rekla:
  -Bili bomo prvaki planeta,
  Smo velikani srednje šole!
  In dekle bo spet sprožilo dar smrti s svojo boso, izklesano nogo. In zdrobila je sovražnika.
  To dekle je tako kul, da ne boste mogli ničesar uporabiti proti njej.
  Ker proti odpadu ni metode. Čeprav to ni lomilka, ampak nekaj še bolj smrtonosnega in kul.
  Oleg Rybachenko je streljal in zakikal:
  - Nisem fant, sem super fant in bom višji od vseh drugih na svetu!
  In spet, kot da bi z boso nogo vrgel uničujočo strelo razstreliva. In spet dva nemška tanka trčita skupaj.
  Mladi bojevnik je zelo bojevit. Ampak čuti, da tu zadnjice ne more zlomiti z bičem. Čeprav brezizhodnih situacij ni, tako kot ni nepremagljivih nasprotnikov.
  Fant se je spomnil, kako si je omislil pesmice za predsedniške volitve v Belorusiji:
  Šestič poslušati neumnosti ni zanimivo,
  In ne razumem, koliko verjeti "očetu"!
  Lukašenko je obljubil, da bo zgradil raj -
  Toda skupaj s svetlobo gremo v temo!
  Ja, to je bil izziv sistemu in kultu osebnosti. Res, zakaj bi evropska država tolerirala diktatorja, kot v srednjem veku?
  In Stalin je tudi diktator in v tem vesolju postopoma začenja vojno za poraz ...
  Junaški otroci so se borili še tri dni. Medtem so nacisti obkolili Kazan in zavzeli Ufo.
  Boji so potekali že v samem Kremlju. Štiri čarovnice so se borile z nacisti z meči in tankimi koluti za metanje, bose noge.
  Kremelj je bil močno poškodovan zaradi obstreljevanja Sturmlevov, Sturmtigrov, bombardiranja in ogromnih topov.
  Sam Stalin je seveda še vedno v Sverdlovsku. In položaj ZSSR je videti skoraj brezupen. Toda rdeči prapor še vedno plapola nad prestolnico Rusije, kar pomeni, da ni vse izgubljeno!
  Ljudje verjamejo, da bo prelomnica kmalu!
  Natasha razpolovi Arabca. Z boso nogo vrže disk in zacvili:
  - Slava nesmrtni domovini! Hitler nas ne more zlomiti!
  Tudi Zoja je z dvema sabljama sekala po fašistu in zacvrknila:
  - Ne, ne zlomi nas!
  Nato je njena bosa noga vrgla morilski disk v naciste.
  In nekaj črnih borcev je padlo z uničenega zidu Kremlja.
  Nato je streljala Aurora. Streljala je redko, a natančno. In potem je uporabila svoje sablje. In z bosih prstov so ji letele zvezdice in ostre tanke svastike.
  In tu bo Svetlana z golo nogo vrgla oster disk in raztrgala Fritza na koščke. Potem bo zapel:
  - Kolovrat, Evpatij Kolovrat - branilec domovine, Perunov vojak!
  Kolovrat! Evpatij Kolovrat! Heroji Rusije zvonijo na alarm!
  Tukaj se borimo vsi štirje. Skoraj vsa Moskva je bila že zavzeta, zaloge streliva so se končale. Umirajo tako ruski fantje kot dekleta. Ampak ne odnehajo. Kako dolgo je trajalo obleganje?
  Dekleta na kremeljskem zidu se borijo. Kot junaki. In kljub decembru so bose in oblečene le v bikini. A mraza ne čutijo. Nasprotno, njihova energija se le poveča.
  In ostri, zelo ploščati diski odletijo z mojih golih prstov. Ki raztrgajo tuje enote Wehrmachta.
  Bojevniki se borijo kot junaki vojne. In z minimalno količino oblačil. Takšne lepote ne osramotijo niti ogromni tanki serije E in AG niti drugi strašni izumi nacistov.
  Nobeno dekle ni nekaj, kar bi lahko premagalo katero koli obliko fašizma. Tudi če je tako popoln kot na tem svetu.
  Natasha je sekala z mečem, vrgla disk z boso nogo, odrezala naciste in pela:
  - Kako dobro je živeti v sovjetski državi,
  In kako čudovito je zdrobiti Wehrmacht!
  Zoja, ki je poganjala mlin s sabljami, je pripomnila:
  - Wehrmacht je postal boleče močan! Zdaj že branimo Kremelj!
  In deklica je z golimi prsti vrgla zvezdo in zadela Švabe.
  Potem je zapela:
  - To je divji lov na sovražnike!
  In potem je Aurora v bitki. Kakšno rdečelaso in kul dekle. V zimskem vetru njeni bakreno rdeči lasje plapolajo kot bojna zastava. Ne, takšno dekle se ne bo nikomur priklonilo.
  In iz udarca njene bose noge prileti oster disk, ki reže meso in kri.
  Reže telesa nasprotnikov. In Aurora zavpije:
  - Sem super dekle!
  Kako je Svetlana videti v bitki?
  Ta svetlolasi terminator je preprosto diabolični ogenj in tornado uničenja.
  In tudi morilsko presenečenje leti od njenih bosih nog. In dekle je v boju na polno.
  Vsi štirje so v boju. In ne sme se niti umakniti niti obupati.
  So štiri čarovnice - preprosto super! Pravi kvartet uničenja vsega in vsakogar!
  Bojevniki držijo obrambno območje. Toda Kremelj je velik in se ne more upreti povsod. Sile so zelo neenakomerne.
  Natasha je jezno pripomnila:
  - Ubijamo, ne zmagujemo!
  In dekle je spet vrglo morilski naboj z boso nogo.
  Zoya je logično pripomnila, ko je posekala svojega sovražnika:
  - Ne moreš osvojiti vsega ... Razen v računalniški igri!
  In deklica z zlatimi lasmi je spet vrgla disk smrti.
  Aurora, ki je svoje nasprotnike sekala s sabljami, je zacvrknila:
  - Verjamem, da bo zmaga naša! V imenu svete Rusije!
  In iz udarca njenih bosih nog leti darilo uničenja.
  In razrezani nacisti padejo.
  In potem Svetlana v bitki. Z meti seka fašiste. In deluje z izjemno ali celo neskončno spretnostjo. Njene bose noge so tako okretne. In prikazujejo strašno uničenje.
  In potem dekle zapoje:
  - Slava domovini in novim svetom!
  In spet ji z bosih nog leti presenečenje smrti.
  In tukaj je Natasha spet v boju. In seka Švabe, hiti kot komet. In zakriči na ves glas:
  - Slava največji domovini!
  In njeni meči letijo navzgor kot kosilnica.
  In dekle celo začne peti:
  - Slava Rusiji za vedno,
  Naše sanje se bodo uresničile!
  In dekle je dalo oster bumerang z golo peto. In obrnil se je in odsekal ducat črnih in temnih glav.
  Deklet seveda niso pobili Nemci, ampak proti njim uporabljene kolonialne enote. Toda tudi zaradi tega je za bojevnike še bolj kul.
  So iskrivi in igrivi.
  Natasha spet poseka svoje sovražnike. In nekaj takega meče z bosimi nogami.
  In tulilo bo:
  - Stalin in slava!
  In potem Zoya. Enako kot izdati nekaj ubijalskega. In njeni goli prsti so izpljunili sporočilo smrti.
  In bojevnik zarjovi:
  - Ni strašno umreti za domovino, kot je naša!
  In potem ga bo vzela tudi Aurora in vstopila v bitko. In tudi z bosimi nogami bo izstrelil bumerang. In bo preoblikoval sovražnike.
  Po tem zapoje:
  - Za Sovjetsko Rusijo! Kaj bo vladalo vesolju!
  In potem v bitki Svetlana. Tudi dekle, ki je ni mogoče ustaviti ali upočasniti. Tako bije. Preprosto te ne morem rešiti pred takšnim bojevnikom!
  In z bosimi nogami meče morilske pakete. In brez usmiljenja ubija svoje sovražnike.
  Čeprav lahko pozneje Yarila moli zanje. Ali morda Perun. Po smrti za grešnike jih čaka kraljestvo Černoboga! Je pa na svoj način celo zanimivo - vojne se dogajajo ves čas! In toliko bojev! Morda torej ne bi smeli preveč bridko objokovati usode grešnikov?
  Svetlana se je celo počutila nekoliko smešno: kristjanom ne moreš zavidati - v večnosti bodo prikrajšani za veliko veselja. Tudi to, kar so imeli na planetu Zemlja.
  Eh, nesrečni grešniki! In še več nesrečnih pravičnikov!
  In dekle spet vrže darilo smrti s svojo izklesano, boso nogo. Potem pravi:
  - Svet bo naš! Slava Rusiji!
  Nataša je z meči naredila trojni metulj in zacvrknila:
  - Naj bo večna slava veliki Rusiji!
  In njene bose noge bodo vrgle nekaj ubijalskega in edinstvenega. Nato je deklicina gola peta udarila v čelo temnopoltega moškega in ga skupaj s petimi drugimi Arabci zbila s stene.
  Naslednja v bitki je Zoya. Nič je ne more ustaviti. Bori se s Hitlerjevimi hordami. In vodi trojni mlin. Vojake je pokosil njen padec.
  Po tem dekle reče:
  - Večna Rus' bo s Svarogom!
  In pomežikne svojim partnerjem.
  Naslednja v bitki je Aurora. Hitela je kot panter. Vse je prekinila. In z bosimi nogami je sprožila dar smrti. Posekala je veliko fašistov in pela:
  - Za najvišjo obliko domovine!
  In potem je Svetlana vstopila v bitko. Kako seka svoje sovražnike. In obnaša se zelo drzno.
  Nakar ji z bosih nog leti darilo smrti. In naciste ostriže temeljito, kot brivčeva britev.
  In dekle zacvili:
  - Moja starost in moja resnica! Slava Veliki Rusiji!
  Da, ta četverica se bori res junaško. Toda štiri bose in skoraj gole lepotice ne morejo zmagati v drugi svetovni vojni. In tako je padla Moskva.
  Dekleta so pobegnila iz zajete prestolnice z uporabo svojih mečev in plašča nevidnosti.
  Na splošno so sposobni veliko. Dekleta najvišjega ranga, ne boste našli višjih ali lepših.
  In Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova sta zapustila zajeto mesto Gorky.
  Nacisti so, žal, dosegli uspeh skoraj povsod.
  Fant in deklica sta odšla in z bosimi nogami metala igle in tako iztrebila Švabe.
  Oleg Rybachenko je zapel:
  - Ne, budni ne bo zbledel,
  Pogled sokola, orla...
  Glas ljudstva je jasen -
  Šepet bo zdrobila kača!
  
  Verjamem, da se bo ves svet zbudil -
  Fašizma bo konec...
  In sonce bo sijalo -
  Pot, ki osvetljuje komunizem!
  Margarita je vrgla več igel s prsti svojih bosih nog in potrdila:
  - Ne, ne bo zbledelo!
  In izstrelila je rafal iz mitraljeza in pokosila dva ducata fašistov.
  To so takšni otroci. Hladen, nepremagljiv. Čeprav v resnici to ni taka vojna. In morajo zbežati.
  Moskva je padla, mesto Gorky je padlo. Nacisti napadejo Kazan. To je že zadnje sovjetsko mesto na Volgi. Odpor je herojski, a vedno večji je občutek brezupnosti.
  Nacisti so imeli naprednejše piramidne tanke iz serije AG, ki jih nobeno sovjetsko orožje ni moglo prebiti. In to je, moram reči, zelo slabo.
  Šele ko bose noge fanta in dekleta mečejo granate na tirnice, nemški pošasti trčita. Toda kaj lahko stori samo en par, ko je skoraj ves svet proti ZSSR!
  Oleg Rybachenko je z boso nogo vrgel granato, potisnil glavi AG-50 in AG-75 skupaj in nato rekel:
  - Če je trdnjava na poti,
  Sovražnik je zgradil...
  Moramo iti okoli od zadaj -
  Ujemite jo brez streljanja!
  Margarita se je s tem strinjala:
  - Prevara v vojni je velika stvar! Še posebej, če so sile neenake!
  Oleg Rybachenko je opozoril:
  - In igral sem strategijo Antante. Z enakim orožjem je uničil sto štirinajst milijonov sovražnih vojakov, sam pa jih je izgubil le nič. To pomeni, da se s taktiko dejansko lahko boriš proti celemu svetu!
  Margarita se je s tem strinjala:
  - Čisto možno! In bori se in zmagaj!
  Oleg Rybachenko je vrgel noge igle z golimi prsti. Ubil je tri ducate fašistov in rekel:
  - Zmagali bomo v imenu svete Rusije!
  Deček in deklica sta nadaljevala s tekom... Žal, sile so res preveč neenake.
  Kazan je bil uničen z vsemi vrstami orožja. Stalin jo je ukazal zadržati do zadnje kaplje krvi. Toda v resnici je bil bojni duh Rdeče armade po padcu Moskve preveč zlomljen. Vsi so vedno manj želeli umreti. In nacisti so številčno in orožje preveč superiorni.
  In njihova reaktivna letala bombardirajo vsa mesta in vasi, ki jih nacisti še niso uspeli zasesti.
  Preden sta Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova dosegla Kazan, je to mesto padlo.
  Ufa je bila tudi zavzeta. Tako so se nacisti kljub ostri zimi premaknili proti Sverdlovsku.
  Tam je bil Stalinov štab. In samuraji so prišli z vzhoda. Tudi Japonci so močni.
  Njihovi bojevniki so še posebej nevarni - ninja dekleta. Kljub sibirski zimi drvita po snegu bosa, sama pa sta oblečena le v kopalke. Strašljivo si je celo predstavljati takšne bojevnike. Čeprav so zelo lepe.
  Tukaj je eden izmed njih z modrimi lasmi, drugi z rumenimi lasmi, tretji z rdečimi lasmi, četrti z belimi lasmi.
  To so najlepši morilci. Delajo z enim mečem in mečejo tanke diske ali čakre na pehoto. In nindže mečejo eksploziv proti tankom - veliki so le kot grahovo zrno, a najtežji sovjetski tanki poletijo visoko v zrak in jih raztrgajo na koščke.
  Tudi mogočni IS-7 ni ovira za ninja dekleta. So bojevniki tako visokega reda, da so proti njim nemočni celo stražarji.
  Tukaj je ninja dekle z modrimi lasmi, ki je z golimi prsti vrgla grah in tri sovjetske tanke naenkrat, poletela visoko in eksplodirala na dele.
  In potem je tu dekle z rumenimi lasmi in boso nogo, ki meče zrno graha. In spet sovjetski avtomobili letijo v različne smeri in se razbijejo na koščke. Priznajmo si, takšni so tu bojevniki - pred njimi bi se ustrašil še tako pogumen vitez.
  In tukaj je ninja dekle z rdečimi lasmi v bitki. Tako kot z bosimi nogami metati ubijalski grah. In od njegovega zadetka je počil oklep ogromnega IS-12.
  To je dekle iz Terminatorja.
  In potem ninja dekle z belimi lasmi. Enako ga bo vzel in z vso močjo bo zarinil svoje meče v vojake Rdeče armade. Razrezal jih bo in zapel:
  - Nisem patetičen hrošč, ninja, vendar ne želva!
  Ponovno so vsa štiri dekleta morilke v bitki.
  Rdeča armada izgublja vojno na vseh frontah. Vendar se še vedno poskuša boriti.
  Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova tavata po zimskem snegu. So ubogi bosonogi otroci. Za nesmrtna telesa mraz ni tako slab. Ti supermani ne morejo zboleti ali se prehladiti ali ozebli. A vseeno, ko se približaš Uralu, je mraz neprijeten in otrokom grize bose pete.
  Oleg je žalostno pripomnil:
  - Ne veš, kaj je hujše - mraz in lakota ali spoznanje, da tvoja sveta domovina izgublja!
  Margarita je povsem logično pripomnila:
  - Za nas mraz in lakota nista nič ... Toda to, da smo izgubili proti nacistom, je pravzaprav slabo!
  Oleg se je s tem strinjal:
  - Huje ne more biti! Na splošno, zakaj je tretji rajh običajno bolj uspešen v vzporednih vesoljih kot v našem?
  Margarita je naredila logično domnevo:
  - Ker so fašisti zelo močni in organizirani. In velikokrat smo imeli srečo. Še posebej s Stalingradom!
  Oleg Rybachenko je z boso nogo brcnil snežno kepo in pripomnil:
  - Da, s Stalingradom smo imeli veliko srečo! Fritzi so se neumno ujeli v past!
  Margarita je zahripala:
  - Poskušam se izogniti težavam,
  Da se ne bi zmedli in izgubili...
  Zbrati bi bilo treba cent za peni,
  In raje se ponovno rodite!
  Otroci ob poti so napadli odred fašistov. Ubitih je bilo več kot sto vojakov. Eden je ostal ujet. Margarita je prisilila mladeniča, da je poljubil njene zelo elastične podplate, rdeče od mraza. To je storil poslušno. In rekel je, da se Nemci že bližajo Sverdlovsku in ga obkrožajo.
  Oleg je opozoril:
  - Nenavadno je, da sva ti in jaz, Margot, hitrejša, vendar se nekako premikava kot navadni ljudje ali celo počasneje!
  Margarita se je strinjala:
  - Ujet v val poraza! Očitno so v tem vesolju vsi proti ZSSR. Tudi narava in prostor!
  Oleg je nato predlagal:
  - Kaj pa, če je za nas trivialno ubiti Hitlerja?
  Margarita je negativno zmajala z glavo:
  - Hiperčarovnica nam ni dala takega ukaza! Pa pustimo brez amaterskih predstav. Poleg tega, kaj bo to naredilo?
  Oleg Rybachenko je samozavestno odgovoril:
  - Kar precej! Še več, Fuhrer, to je tudi Firer v Afriki!
  Margarita je predlagala:
  - Za zdaj se borimo na fronti, potem pa bomo videli Hitlerja! Kot pravijo - pohitite brez hitenja!
  Oleg je zapel:
  - Hitrost je dobra, ne zlomite dleta ... Človek ni žolna in je naglo znorel!
  Fant in deklica sta tekla na vso moč. In uspelo nam je priti do Sverdlovska. In začeli so braniti mesto, ki so ga vdrli nacisti.
  Napadi so se vrstili drug za drugim.
  Otroci so bili bosi. Margarita je v tuniki, Oleg Rybachenko pa je samo fant v kratkih hlačah. Toda borili so se kot pravi in nepopustljivi junaki.
  Oleg je vrgel iglo z golimi prsti, prebodel Fritza v grlo in zacvrknil:
  - Ne bomo se odrekli niti centimetra zemlje!
  Margarita je z boso nogo vrgla granato in zacvilila:
  -Niti kapljice, niti palca, niti centimetra!
  Fant in dekle sta se borila v mrazu. Z njimi pa so bili še drugi pionirji. In mnogi so kljub divjemu mrazu tudi bosi. In če se nesmrtni otroci ne bojijo divjega mraza, jim vsaj ne morejo škodovati, potem je za navadne otroke precej nevarno.
  Tukaj je en bosonogi pionir, ki so mu celo prsti modri od mraza, zobje prehlajeni in čeljust mu je otekla. Fantek ima hude bolečine. Toda kljub temu besno vzame šop granat in jih vrže pod nacistični tank, sam pa pade, zadet od mitraljeznega rafala.
  To je pogumen fant ...
  Ali pa dekle, ki se ji bose noge svetijo kot škrlatni mak, potisne mino pod gosenicami nemških mastodontov. Sama umre in kriči:
  - Za domovino in Stalina!
  Zelo boleče je biti bos pozimi, v Sibiriji, ko te ne varuje nesmrtno meso.
  Tudi Oleg in Margarita nista tako zadovoljna, da sta napol gola v hudih zmrzali. Toda nasmehnejo se in pojejo, da bi razveselili fante:
  - Eh, mraz, mraz, ne zamrzni me,
  ne zamrzni me! Moj konj! Moj konj!
  Belogriva!
  Fantje in dekleta, ki so tresli rdeče in modre noge od hudega mraza, so peli:
  - Sneg nas ne bo ustavil! Mraz nas ne bo premagal! Smo pionirji Švab! Fašista bodo močno tepli!
  Otroci se dobro borijo! Toda sile so preveč neenake. Stalin je iz obkoljenega Sverdlovska pobegnil v Novosibirsk. Vendar se temu mestu z vzhoda že bližajo Japonci. Nekako se ne bojijo niti zmrzali Sibirije.
  Naj se vojna konča.
  A pionirji se ne dajo. In tudi v težkih časih otroci pogumno pojejo;
  Smo pionirji, otroci komunizma -
  Ogenj, šotor in rog!
  Invazija prekletega fašizma -
  Ki čaka srdit poraz!
  
  Kaj smo izgubili v teh bitkah?
  Ali pa ste ga pridobili v bojih s sovražnikom?
  Včasih smo bili samo otroci sveta -
  In zdaj bojevniki domovine!
  
  Toda Hitler je naredil korak proti naši prestolnici,
  Slap je odvrgel nešteto bomb!
  Smo domovina, še lepša od neba -
  Zdaj je prišel krvavi sončni zahod!
  
  Na agresijo bomo odgovorili ostro -
  Čeprav so sami, žal, majhne rasti!
  Toda meč je v rokah krhkega najstnika -
  Močnejši od Satanovih legij!
  
  Naj tanki drvijo plaz za plazom,
  In puško razdelimo na tri!
  Naj policija podlo meri v hrbet,
  Toda sveti Bog jih bo hudo kaznoval!
  
  Kaj smo se odločili? opravljaj delo miru -
  In za to sem, žal, moral streljati!
  Mirnost je že sovražna.
  Obstajata tudi nasilje in milost!
  
  S punco tečeva bosi skupaj -
  Čeprav je zapadel sneg, žge snežni zamet kot premog!
  Ampak nimajo strahu, otroci vedo -
  Fašista bodo s kroglo zabili v krsto!
  
  Tako so pobili podlo družbo Švabov,
  In ostali strahopetci bežijo!
  Uničimo pehoto kot koso v boju -
  Mlada poletja nam niso ovira!
  
  Zmaga je dosežek, bo maja,
  Zdaj je snežna nevihta bodičast, trd sneg!
  Fant je bos, njegova sestra je bosa,
  Otroci v cunjah praznovali najboljše!
  
  Od kod prihajajo te sile v nas -
  Prenesti bolečino, mraz, to potrebo!
  Ko je prijatelj izmeril dno groba,
  Ko prijatelj stoka, umrem!
  
  Kristus nas je pionirje blagoslovil,
  Rekel je, domovino vam je dal Bog!
  To je prva vera vseh,
  Sovjetska, sveta država!
  In umrejo z nasmehom na ustnicah. Otroci ne poznajo šibkosti ... Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova sta se borila cel teden. Toda Sverdlovsk je padel. Del garnizije se je predal - položaj je bil brezupen. Samo pionirji niso hoteli kapitulirati.
  In peščica pogumnih, bosonogih fantov se je obupano prebila. Tekli so skozi snežne zamete, dobesedno modri od strašnega mraza. In umirali so pod mitraljezi in topovi.
  Tudi Oleg Rybachenko in Margarita sta bila precej opraskana, a sta vseeno pobegnila iz Sverdlovska. Potem smo se preselili v Novosibirsk. Mraz, zima, dolge noči.
  Fant in deklica tečeta, sta žalostna in zelo jezna.
  Margarita je opozorila:
  - Hiperčarovnica bi lahko pomagala temu svetu! Sicer zmagajo nacisti! To je res univerzalna krivica!
  Oleg Rybachenko je skočil višje, se zasukal v sedemkratni salti in povsem logično pripomnil:
  - Sploh je malo pravice na svetu! Na primer, zakaj starejši ljudje trpijo? Še več, skoraj vsi brez izjeme! In ko je človek mlad, kadi, pije in še slabše dela, pa je zdrav! Kje je pravica, ki jo trpijo starejši?
  Margarita se je takoj strinjala s tem:
  - V vesolju ni pravice!
  Oleg Rybachenko je nekoliko naivno vprašal:
  - In kam gleda Bog?
  Margarita, to bosonogo dekle v luknjasti tuniki, je predlagala:
  "Morda moramo tudi sami postati kot bogovi, da bo na svetu zavladala pravica!" To je modrost Stvarnika!
  Oleg Rybachenko je samozavestno potrdil:
  - Verjamem, da bomo obudili mrtve!
  Terminatorka je potrdila:
  - Ja, verjamem v to, seveda!
  Otroci so tekli v Novosibirsk in sodelovali pri obrambi tega mesta.
  Borili so se v skoraj zadnjem večjem mestu pod nadzorom Rdeče armade.
  Stalin se je že pogajal s Hitlerjem in privolil v predajo, če bo zagotovljena njegova osebna varnost. Fuhrer je bil na to pripravljen, zlasti če bi se partizani umirili.
  Japonci so z vzhoda že vdrli v Novosibirsk. Možnosti za pobeg torej praktično ni bilo. ZSSR je umirala.
  Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova sta bosa streljala na naciste in metala granate. In še vedno so nekaj upali.
  Poleg njih so bili pionirji. V hudem mrazu v Sibiriji so bili vsi otroci bosi in v poletnih pionirskih uniformah s kravatami. Umrli so kot junaki.
  Njihove noge so bile rdeče kot noge gosi, njihovi prsti pa so postali modri.
  A pionirji se niso dali.
  Podlegli bodo fašizmu!
  Oleg Rybachenko je vrgel granato z golo fantovsko nogo. Naenkrat je sunil tri nemške tanke na čelo in zašepetal:
  - Verjamem v zmago!
  Tudi Margarita je z golimi prsti vrgla ubijalsko darilo in zacvrknila:
  - Tudi jaz sem verjel in verjel bom do konca!
  In z besom obupa so se borili za zadnje sovjetsko mesto. Pa vendar se niso nameravali upogniti.
  Oleg Rybachenko je, da bi razveselil skoraj smrtno premražene pionirske otroke, z velikim navdušenjem zapel;
  Sem mlad bojevnik matere Rusije,
  Mogočna država, domovina vseh držav ...
  V vesolju ni lepše domovine,
  Stalin si je pod kovačnico zavezal kravato!
  Biti pionir je veselje in klic,
  Navsezadnje to pomeni, da si služabnik države.
  In lahko povečaš vesolje -
  Uničenje spletk hudiča-satana.
  Ko je leta '41 prišlo poletje,
  Junijska nevihta nam grmi ...
  Nočemo, da regija postane revna,
  Za srečo, verjemite - domovina je bila ustvarjena!
  Z dekletom čakava naciste v zasedi,
  Pred tem smo dobili mitraljez.
  In na Hitlerjevo noro jezo,
  Naša četa uspešno premaga naciste!
  Prijateljice bose noge so postale grobe,
  Sneg že ždi pod golimi podplati.
  Mraz in ustnice so pomodrele,
  A sveti ogenj greje naše duše!
  Udarjamo, ne da bi poznali ukrepe naših nasprotnikov,
  Ne damo vam miru ne podnevi ne ponoči!
  Granate letijo na ešalone v roj,
  In policisti z ostrostrelko.
  Fašisti nikjer ne najdejo podpore,
  Naš pionirski, hrabri odred...
  Sposoben, če morate sekati gore,
  Tukaj so Hitlerjevi tanki, ki gorijo kot sveče.
  Ljudje so se zbrali v navalu jeze -
  Za pravičnost, pogum in čast.
  In v morju neviht ni grebena -
  Zaradi katerega bi sedli!
  Vstopili smo v Berlin, pridružili smo se Komsomolu,
  Od teptanja bosih nog z dekleti po celem svetu!
  Vdihujemo zmagoviti med v rajskem maju,
  Zdaj je naš svetli uspeh postal večen!
  
  
  
  
  . ALEKSANDER III. JE ŽIVEL oseminšestdeset let
  Car je cesarstvo tudi gospodarsko okrepil. Ni bilo nemirov in revolucij, zato je gospodarstvo nenehno raslo. In Rusija je imela do prve svetovne vojne večje prebivalstvo zaradi nižje umrljivosti in priključitve severnih regij Kitajske in Koreje. In vojska je bila večja. In pojavili so se prvi lahki tanki v seriji in veliko letal različnih znamk.
  Žal Aleksander Tretji ni dočakal zmagoslavja v prvi svetovni vojni, toda to je šlo že Nikolaju Drugemu.
  Novi kralj je imel močan prestol, drugo ženo, zdravega naslednika, dvesto osemdeset milijonov ljudi in dva in pol milijona vojakov v mirnodobnih državah.
  Torej se lahko borite pogumno in spretno! Poleg tega imajo Rusi tudi lahke tanke z mitraljezi, težki pa so se šele pojavili. Razvil ga je Mendelejev sin.
  Torej ne morete ustaviti kraljeve vojske!
  Nikolaj II je vstopil v vojno z Nemci in Avstrijci... Ruske čete so zavzele Galicijo, Bukovino in Avstrijcem zadale vrsto porazov. Sprva so bile bitke v vzhodni Prusiji, potem pa so se maščevali in odrezali Koenigsberg. Zavezniki so Nemce odrinili od Pariza ... Ruske čete so zavzele Krakov in s številčno premočjo kljub zimi nadaljevale ofenzivo in se približale Budimpešti. Nemčija je predlagala mir pod zmernimi pogoji, saj je zadeva dišala po porazu.
  Nemci so se strinjali, da bodo Rusiji predali Klaipedo in del ozemlja na Poljskem ter plačali odškodnino. Franciji je bil vrnjen del ozemlja, ki ga je prej zavzel Bismarck, in nekaj Danske.
  Avstro-Ogrska je odstopila Galicijo, del Bukovine in Krakov. Toda imperij ni propadel. Rusija je ponovno pridobila slovanske dežele, vse, kar je bilo nekoč del Kijevske Rusije, in razširila Poljsko kraljestvo.
  Turčija in Japonska nista imeli časa vstopiti v vojno, tako kot Italija. To pomeni, da se prva svetovna vojna pravzaprav ni zgodila. Torej majhen prepir. Nikolaj II je okrepil svojo oblast in nato dolgo časa mirno vladal.
  Rusija pa je preživela vojno v Afganistanu - dokončno si ga je razdelila z Britanci. Potem je bil Iran razdeljen z Britanijo.
  Rusija je tako razširila svoje posesti. Prišla pa je gospodarska kriza in velika depresija leta 1929 ... Leta 1931 je Japonska v zavezništvu s Turčijo začela vojno proti carski Rusiji. Toda v resnici je šlo za samomor. Carska flota v Tihem oceanu pod poveljstvom Kolčaka je premagala Japonce. In na splošno je bila kopenska vojska večkrat močnejša.
  Enako lahko rečemo za Turke. Očitno so plezali proti napačnemu sovražniku.
  Carski Rusiji je uspelo izkrcati vojake in zavzeti Japonsko. In potem so ruske čete dokončno zasedle Turčijo. Tako se je končalo obdobje Otomanskega cesarstva.
  In car Nikolaj II je povečal svojo slavo in moč Rusije. Ta slavni cesar je vladal do leta 1936 in tudi umrl v oseminšestdesetem letu starosti.
  Nasledil ga je Aleksej II. Na splošno popolnoma zdrav moški, star dvaintrideset let. Njegova mati je bila drugačna, zato Aleksander Tretji ni dovolil usodne poroke.
  Aleksej II. je dokončal osvajanje Savdske Arabije tako, da si jo je razdelil z Britanijo.
  Wilhelm II je vladal na nemškem prestolu do leta 1941. Ta monarh je bil na oblasti enainpetdeset let! Kar dolgo!
  Zdaj pa je na prestolu njegov sin Ferdinand. Sploh ne diši po Hitlerju. Druga zgodba.
  Še je mir. Vse kolonije so bile razdeljene. Mussolini je osvojil Etiopijo.
  Ničesar več ni za deliti ... Velika Britanija pa preživlja težke čase. In je v gospodarski krizi.
  In tako je Ferdinand Alekseju Drugemu predlagal razdelitev kolonialne posesti Francije in Britanije. Kot, res, koliko lahko gledaš na te dežele.
  Tako so Mussolini, Ferdinand in Aleksej II.
  Seveda pa je Rusiji v tem času že uspelo osvojiti skoraj celotno Kitajsko in postati velikokrat močnejša od vseh drugih v gospodarstvu, v vojaški sferi in prebivalstvu.
  Car Aleksej je na splošno odobril ta predlog in se odločil, da bodo začeli skupaj.
  Ferdinand ni bil več mlad. In bil je previden.
  Vendar se je 15. maja 1945 začela vojna. Nemci so se spet preselili
  Proti Belgiji...
  In carska vojska je šla skozi britanske kolonije in hitela skozi Egipt.
  Rusija je imela deset milijonov vojakov in petsto divizij in samozavestno
  Ona je zmagala. Zdelo se je, kot da je nihče ne more ustaviti.
  V dveh mesecih je carska vojska zavzela Indijo, južni Iran, britanske posesti v Savdski Arabiji, Egipt, Sudan in večji del Indokine.
  Toda Nemci so lahko zavzeli le Belgijo in bili ustavljeni na pristopih proti Parizu. V vojno je vstopila tudi Nizozemska.
  Carska Rusija je še za dva meseca zasegla britanske posesti v Aziji in pokončala Indonezijo. Nato je pristala v Avstraliji in se pomikala po Afriki.
  Nemci so poskušali zavzeti Pariz, a je bil njihov napad odbit. Vendar se je vojna izgubljala. Italija je zgrabila tudi afriške posesti Britanije in Francije.
  Šele v petem mesecu so carske čete začele prihajati v Evropo. Boji so še vedno divjali v Afriki in Avstraliji, a so se že končali. Na strani koalicije je v vojno vstopila tudi Avstro-Ogrska, močno oslabljena zaradi izgube zemlje.
  Nemci so uspeli zavzeti Nizozemsko. In izboljšali so svoj položaj.
  Še dva meseca je carska Rusija dokončala zavzetje Avstralije in Afrike. In šele konec novembra, ravno v zmrzali, se je začela nova ofenziva nemško-ruskih čet, ki je obšla Pariz.
  V tem primeru so bile sile že preveč neenake. Francosko-angleške čete so bile poražene. In Pariz je obkoljen.
  In na novo leto je garnizija kapitulirala ... Potem so carske in nemške čete v treh tednih zavzele vso Francijo. Potem se je začelo bombardiranje Britanije... In vse kolonije je zajela koalicija.
  Velika Britanija maja 1946, že brez krvi in z bombami uničena
  Kapitulirala.
  Tako se je končala še ena velika vojna. Rusija si je vzela skoraj vse kolonije. Nemčija je dobila razmeroma malo, Italija je nekaj zgrabila, Avstro-Ogrska pa simboličen kos.
  Kljub temu, da so Nemci pričakovali velike kolonije in prejeli veliko manj, le Maroko, je Nemčija v svojo sestavo vključila: Belgijo, Nizozemsko in Francijo do Port de Calaisa.
  Poleg tega je carska Rusija Nemcem vrnila Namibijo in tisto, kar jim je prej pripadalo.
  Skratka, nekako sva se uredila in pomirila...
  Prišel je mir ... Leta 1953 je Rusija dobila atomsko bombo, leto pozneje pa še Nemčija. ZDA so jedrsko orožje dobile leta 1960.
  Tako je nastalo ravnotežje strahu.
  In leta 1955 je prvi ruski kozmonavt poletel v vesolje v orbiti krogle. In leta 1961 so Rusi stopili na Luno.
  In leta 1983 na Mars! Američani so na Luno poleteli leta 1971, Nemci pa leta 1984. Avstro-Ogrska in Nemčija sta se združili v eno državo. Švedska in Norveška sta postali del Rusije z avtonomijo in samoupravo.
  Druge države so postopoma izgubile neodvisnost.
  Leta 1987 so ruski kozmonavti poleteli na Venero. Leta 1992 Merkurju. In leta 1999 do Plutona.
  Sončni sistem je obvladan.
  Nastali so trije jedrski imperiji: Velika Nemčija, ZDA in Velika Rusija.
  Leta 1972 je pri oseminšestdesetih letih umrl tudi Aleksej II. Nasledil ga je sin Aleksander četrti. Ta kralj je bil v času svojega vzpona na prestol star enainštirideset let. Nenavadno je, da je Aleksander Četrti živel oseminšestdeset let in umrl leta 1999. In njegov sin Vladimir Tretji se je povzpel na prestol. Leta 2013 so praznovali štiristo let dinastije Romanov.
  Za zdaj je Rusija trdno na nogah. Še vedno pa sta njeni konkurenti v svetu Nemčija in ZDA. Carski imperij je skupaj s svojimi kolonijami obsegal nekaj več kot polovico svetovnega ozemlja in več kot dve tretjini svetovnega prebivalstva. Rusija je močna, ni pa še edina.
  Vlada Rusiji, Vladimir tretji; leta 2019 je dopolnil sedeminšestdeset let. Mnogi se sprašujejo, ali bo živel, tako kot prejšnji kralji, oseminšestdeset let ali bo prekinil ta nenavadna naključja?!
  V Rusiji medtem razvijajo protijedrsko orožje. Jasno je, da jedrskega orožja ne bo in Rusija se bo lahko precej dobro spopadala z Nemčijo in ZDA. Ima več ljudi in več vojakov. In kakovost orožja je boljša!
  Toda za zdaj obstaja jedrsko orožje in vse še ni osvojeno. Toda protijedrsko orožje se razvija zelo aktivno, zato obstajajo določene možnosti za zmago.
  
  PADEC GIBRALTARJA
  Španski diktator Franco je za razliko od resnične zgodovine privolil, da nemške enote napadejo angleško trdnjavo Gibraltar. V zameno je Španija dobila nekaj britanskih in francoskih ozemelj v Afriki.
  Napad pod poveljstvom Mainsteina je potekal ponoči s 25. novembra 1940 na 26. november. Kot se je izkazalo, Britanci niso bili povsem pripravljeni na tako vojaško potezo in nacistom je uspelo zavzeti tako močno trdnjavo z naletom.
  Njen padec je bistveno spremenil potek vojne. Wehrmachtu je uspelo prenesti sile na najkrajšo razdaljo do Afrike, Britancem pa je bil onemogočen vstop v Sredozemsko morje z vzhoda.
  Nemško poveljstvo je v ekvatorialno Afriko poslalo več divizij. Poleg tega je bil Rommlov korpus premeščen v Libijo, nekaj mesecev prej kot je bilo res.
  Britanci pa so opustili ofenzivo proti Italijanom v Etiopiji in začeli krepiti svoje položaje v Egiptu. Toda Rommel jih je uspel prehiteti in s preventivnim napadom premagal kolonialne čete ter zavzel Aleksandrijo in Kairo. Položaj Velike Britanije v Afriki je postal bolj zapleten. Nemci so že dosegli Sueški prekop in grozili z nadaljnjim napredovanjem na Bližnji vzhod. Poleg tega je bila priložnost za premik proti Sudanu.
  Resda Italijanom v Grčiji ni šlo najbolje, a prihod dodatnih sil iz Nemčije je rešil položaj.
  Hitler je imel dilemo: napasti ZSSR ali pokončati Britanijo? Uspehi Wehrmachta v Afriki so spodbudili drugo odločitev - dati si proste roke na Zahodu. Čeprav so vojaške priprave ZSSR Fuhrerja navdale s strahom.
  Rdeča armada se je krepila, a tudi Nemci niso sedeli križem rok. Proizvodnja tankov se je leta 1941 v primerjavi z letom 1940 podvojila, proizvodnja letal pa za skoraj dvainpolkrat.
  Nacisti so izvedli bombardiranje in desant na Malti. Rommel je nato prebil obrambo pri Sueškem prekopu in v Iraku, ki se je uprl britanski vladavini. Nemci so z razmeroma lahkoto osvojili Kuvajt in ves Bližnji vzhod. Stalin se je držal taktike čakanja in videnja. Toda Churchill je trmasto nadaljeval vojno. Ko je Wehrmacht dosegel Iran, se je obrnil proti južni Afriki.
  Leto 1941 se je bližalo koncu. Proizvodnja podmornic se je povečala, Velika Britanija pa je izgubila svoje kolonije. ZDA so se obnašale pasivno. Toda Japonska ni mogla sedeti križem rok in je 7. decembra napadla perujsko pristanišče. Na Pacifiku se je začela nova vojna. In Hitler je moral znova opustiti načrte za napad na ZSSR.
  Moramo pomagati Japoncem, zavzeti Iran in Indijo, pa tudi Južno Afriko. In kar je najpomembneje, Britanija sama. Poleg tega ameriški bombniki niso igrača. Tretjemu rajhu lahko povzročijo veliko težav. In najbolj priročno je izvajati bombne napade z britanskega ozemlja.
  Tako je bil Fuhrer leta 1942 prisiljen opustiti ideje o invaziji na vzhod.
  Obstajala je nevarnost, da bi sam Stalin odprl fronto, ampak ... Morate poznati Stalinov značaj. V zunanji politiki je zelo zadržan. Vojna s Finsko je Rdečega diktatorja naredila še bolj previdnega.
  Medtem ko ZSSR kopiči moč. Število letalstva je 1. januarja 1942 doseglo dvaintrideset tisoč vozil, tankov pa več kot petindvajset tisoč in še tri tisoč tanketov. Skupno je Stalin načrtoval dokončanje rekrutacije 20 mehaniziranih korpusov s skupnim številom tankov 32 tisoč vozil, od tega 16,5 tisoč najnovejših KV različnih znamk in T-34. Poleg tega so bili tanki T-50 še v razvoju, čeprav se je vozilo izkazalo za lahko.
  Nemci, ki so se soočili z Matildo in nekaterimi križarskimi tanki ter ob informaciji, da Angleži razvijajo težke tanke, so prav tako začeli izdelovati svoje mastodonte. Najprej "Tiger" z 88-mm topom in oklepen z neprebojnim 75-mm topom z dolgo cevjo.
  Obstajale so tudi informacije o sovjetski gradnji tankov. Tank KV-2 je korakal na prvomajski paradi na Rdečem trgu in štiriintrideset je imel nekaj informacij.
  Kakor koli že, ko je Speer vodil cesarsko ministrstvo za orožje in strelivo, je šel razvoj tehnologije hitreje. Hitler je želel imeti najboljše tanke na svetu in še težje. Toda doslej je bila Nemčija očitno slabša od ZSSR. Tako število avtomobilov kot njihova kakovost. Avgusta 1941 se je začela proizvodnja tanka KV-3. Izkazalo se je, da je vozilo precej težko z 68 tonami, vendar je bilo oboroženo s 107 mm topom z začetno hitrostjo izstrelka 800 metrov na sekundo. To ji je zagotovilo prednost pred "Tigrom", ki, mimogrede, še ni bil dan v proizvodnjo.
  KV-5 se je izkazal za še močnejšega, saj je tehtal 125 ton in imel dva topa. Res je, tako težko vozilo je sovjetski vojski povzročalo več težav, kot je bilo vredno. In leta 1942 je bila za uporabo sprejeta različica KV-4, ki je tehtala 107 ton. ZSSR je bila lahko upravičeno ponosna na svoje najtežje in tudi najmočnejše tanke na svetu.
  Toda Nemčija se je dobro razvila v letalstvu. Yu-188 je ob začetku proizvodnje razvil hitrost, primerljivo z lovci. Tudi DO-217 je izgledal spodobno. Aktivno so se razvijala tudi reaktivna letala. Ker je bila Velika Britanija glavna tarča, je bilo reaktivnim bombnikom namenjene veliko več pozornosti kot v resnični zgodovini.
  Nemci so aktivno uporabljali suženjsko delo. Ogromno temnopoltih je bilo uvoženih iz Afrike. Črni delavci so bili poslušni, vzdržljivi, a nekvalificirani. Uporabljali so jih za pomožna dela.
  Toda z obvladovanjem Evrope so Nemci lahko pridobili dovolj kvalificirane delovne sile.
  Speerju je celo uspelo prepričati Hitlerja, naj ne izvaja programa iztrebljanja Judov, ampak naj jih uporabi pri proizvodnji letal in opreme.
  Stavili so na zračno ofenzivo proti Veliki Britaniji in veliko podmorniško vojno.
  Toda vstop Amerike v spopad je Švabam povzročil dodatne glavobole in jih prisilil v močno povečanje števila volčjih tropov.
  Nemčija je bila prisiljena z zamudo spodbujati proizvodnjo bombnikov in strateških letal. Najprej Yu-288 in Yu-488 - s štirimi motorji. Toda njihov razvoj in dokončanje sta zahtevala čas. Modifikacija ME-109 "F" je bila na splošno vreden nasprotnik britanskih vozil. Toda razvoj ME-209 ni uspel, prav tako ME-210.
  Tudi potapljajoči bombnik XE-177 je bil neuspešen. Toda Speer je zmagal s številkami. Poleg tega je Focke-Wulf postal najmočnejši lovec v smislu oborožitve, s čimer je nadomestil nekatere slabosti ME-109. In izkazalo se je, da je nemška letalska šola boljša od angleške, še bolj pa od ameriške. Maja 1942 so nacisti zavzeli Južno Afriko. In ameriška eskadrilja je prispela na Madagaskar. Bitko za Midway so Američani izgubili: kapitan tretjega ranga, ki je imel v tej bitki odločilno vlogo, je ironično končal na Madagaskarju. ZDA so želele ohraniti bazo v Afriki in ne dovoliti, da bi se nacisti sprostili. Toda to je bistveno poslabšalo njihov položaj v Tihem oceanu.
  Res je, Japonci niso delovali najbolje. Bitka za havajsko otočje se je vlekla.
  Nacisti so pridobili nadzor nad Afriko in ogromnimi zalogami strateških surovin, zavzeli pa so tudi Indijo in Iran. Viri pod nadzorom Tretjega rajha so ogromni, vendar jih je treba še prebaviti.
  Zračni boj za Britanijo ni tako jasen. Nenehno povečujejo proizvodnjo letal, Nemci pritiskajo nanje, a popolne prevlade ni bilo. Vplivala sta tudi pomanjkanje moči strateškega letalstva in pomoč ZDA, pa tudi podmornic ni bilo dovolj. In čudežni torpedo, s katerim je bilo toliko upanja, nas je pustil na cedilu.
  Fuhrer se leta 1942 ni upal izkrcati v Veliki Britaniji. Poudarek je bil na krepitvi moči morja in podmorniške flote. Istočasno so gradili letalonosilke in bojne ladje. Proizvodnih zmogljivosti je bilo dovolj, a vse je trajalo.
  Tudi balistične rakete razreda A so zahtevale natančno nastavitev. Toda robotske izstrelke V-1 so začeli množično proizvajati. Razmeroma poceni avtomobili, ki so delovali na preprosto gorivo, so imeli nedvomno prednost, da niso potrebovali pilotov.
  Hitler je, ko je dobil dostop do neomejenih naravnih virov in rezerv delovne sile, želel rešiti življenja nemških pilotov. V-1, ki je enostaven za izdelavo in brez posadke, se je zdel optimalna rešitev. In na tisoče takšnih robotskih izstrelkov je deževalo na London od jeseni 1942.
  Istočasno so Nemci pospešeno razvijali reaktivni bombnik Arado in balistične rakete.
  Stalin je še naprej čakal in kopičil moč. Leta 1942 je ZSSR proizvedla pet in pol tisoč novih tankov KV in T-34 ter približno tisoč starih znamk, približno petsto novih lahkih T-50 in T-60 ter dvesto amfibijskih tankov. Povečala se je tudi letalska flota - v uporabo je vstopilo okoli petnajst tisoč novih in starih letal. Primanjkovalo je celo pilotov. Proizvodnja katjuš se je počasi povečevala.
  Nacistična Nemčija je proizvedla več kot trideset tisoč letal, vendar je v bitkah utrpela znatne izgube. Nemci so izdelali približno šest in pol tisoč tankov. Predvsem T-3 in nova modifikacija T-4 z dolgocevnim 75-mm topom. Izdelanih je bilo nekaj več kot sto najnovejših "tigrov", "panterji" pa so še vedno le prototipi.
  Toda jurišna puška MP-44, ki jo je oblikoval Schmeister, je začela vstopati v serijo. Za razliko od resnične zgodbe stroja ni bilo treba razvijati ob upoštevanju pomanjkanja barvnih kovin. In to je pospešilo razvoj enostavnejše jurišne puške z legiranim jeklom.
  Tako so Nemci začeli pridobivati prednost v osebnem orožju. Potrebovali pa so tudi čas, da je strojnica ponovno oborožila vse čete.
  Toda v podmorniški floti, kjer je proizvodnja dosegla štirideset do petdeset podmornic na mesec, Nemcem res ni para.
  Pojavile so se zelo hitre podmornice, ki jih poganja vodikov peroksid. Pospešeno je bilo tudi delo v jedrskem programu. Na srečo je virov veliko. In tudi napaka nemških fizikov, da grafit ni primeren kot moderator, se ni izkazala za katastrofalno. Zgrajenih je bilo več tovarn za proizvodnjo težke vode, tudi v Afriki.
  Priznajmo si, toda nacistični jedrski reaktor je začel delovati decembra 1942. Celo malo prej kot Američani. Po porazih v Tihem oceanu so se med njimi začeli resni spopadi. In financiranje jedrskega programa je bilo opazno zmanjšano.
  Začetek leta 1943 je zaznamovala Hitlerjeva razglasitev totalne vojne in uvedba splošne delovne obveznosti na okupiranih ozemljih. Množični napadi V-1 na London se niso povsem upravičili. Britanci so se naučili delno odbiti takšne napade, vendar so Nemci številčno prevladali.
  Toda podmorniška vojna se je izkazala za resnično katastrofalno za Britanijo. Proizvodnja orožja na otoku je močno padla zaradi pomanjkanja surovin. Metropola je bila na robu propada. Poleg tega so nacisti zavzeli Madagaskar, Japonci pa so skupaj z nacisti vdrli v Avstralijo in razmeroma hitro dosegli njeno predajo.
  Čeprav je Stalin razumel nevarnost taktike čakanja in videnja, je ostal zvest sam sebi in se ni spuščal v boj. Bolje je pustiti kapitaliste, da se iztrebijo do konca. In gledali bomo ...
  Toda ta taktika je imela tudi svoje slabosti. Tretji rajh je z ogromnimi sredstvi že pripravljal vojno proti ZSSR. Proizvodnja tankov v tretjem rajhu je leta 1943 v povprečju dosegla 1200 vozil na dan, plus tristo petdeset samohodnih pušk. Poleg tega samohodne puške sploh niso šibke. "Ferdinandi", "Čmrlji", "Jagdpanther". Glede na to, da Nemci skoraj niso imeli izgub v tankih, so se njihovi tanki obnavljali dvakrat hitreje kot Rdeča armada. In kvantitativna vrzel v tehnologiji v korist ZSSR se je začela zmanjševati.
  Kar zadeva kakovost, je Fritz pridobil "Royal Tiger", ki je po teži podoben KV-3 in zaradi kakovosti izstrelka in močnejšega prednjega oklepa celo nekoliko boljši v prodorni moči. No, super težka sovjetska KV-5 in KV-4 sta se izkazala za zelo tehnično nezanesljiva, še posebej njuna šasija. Tako je bila bojna uporaba takšnih pošasti vprašljiva.
  In Stalin je ukazal tudi izdelavo KV-6 s sedmimi topovi in dvema raketometoma. Naredili so avto. Toda izkazalo se je, da je tako težak in dolg, da ga ne bi mogli nesti na vlak ali uporabiti v boju. T-34-76 je precej uspešno vozilo, a šibkejše v čelnem boju kot Panther ali Tiger. In KV-1 in KV-2 sta po teži primerljiva z Nemci, vendar sta slabša od Pantherjev in Tigrov v boju glave do glave. Nemški T-4 je bil enakovreden štiriintridesetim po oklepu in boljši po oborožitvi, vidljivosti in optiki, in to z enako težo ali celo manj, če primerjamo težje modifikacije.
  Skratka, Fritz je bil izboljšan in kakovost je na nivoju. In pojav ME-309 in ME-262 je dal prednost v kakovosti letalstva. Tako kot Yu-488, najboljši štirimotorni bombnik. In za njimi so reaktivni modeli. Kot sta Yu-287 in Arado.
  Septembra 1943 so se nacisti končno uspešno izkrcali v Veliki Britaniji. Po dveh tednih bojev je Anglija kapitulirala. In čeprav je Churchill pobegnil v Kanado, se je izid vojne na Zahodu zdel vnaprej določen.
  Roosevelt, ki je izgubil glavnega zaveznika in se bal naraščajoče moči Tretjega rajha, je prosil za mir.
  Hitler je po pogovorih s svojim okoljem ZDA postavil pogoj: opustitev jedrskega programa in priznanje vseh osvojitev Japonske in Tretjega rajha. In tudi umik vojakov iz Islandije, ki so jo Švabe že dejansko obkolile s podmorniško floto. Nadzor dežele vzhajajočega sonca nad Gajem, kjer boji še niso ponehali. Poleg tega je Hitler zahteval materialno odškodnino za tretji rajh in Japonsko za vse uničenje in vojaške stroške, ki sta jih povzročili ZDA in Britanija.
  Čeprav so se mirovni pogoji izkazali za izjemno težke, je Rooseveltu z velikimi težavami uspelo prebiti njihovo sprejetje v kongresu in senatu.
  Stalinova namigovanja, da ni proti pridružitvi koaliciji sil osi in da je vsaj pripravljen ponovno zavzeti Aljasko, so igrala veliko vlogo pri poslušnosti ZDA.
  Zmagal je ameriški pragmatizem, ki se je izkazal za višjega od navdušenja in čustev. Poleg tega se je nemški jedrski program razvijal hitreje od ameriškega, kar je bilo v prihodnosti polno katastrofe.
  Prva faza druge svetovne vojne se je končala. Toda Fuhrer je zdaj želel končati ZSSR.
  Nepričakovano sta Stalinova taktika čakanja in njegove predanosti svetovnemu miru odigrali zlobno šalo. Jožefu sta nasproti stala Tretji rajh in Japonska z vsemi viri vzhodne poloble, vključno z Avstralijo, in nekaterimi mostišči v zahodnem svetu.
  Dežela vzhajajočega sonca sicer še ni pokončala Kitajske, bi pa lahko odprla drugo fronto. Hitler je aktivno oblikoval kolonialne čete in tuje legije. Hkrati se je povečala proizvodnja orožja.
  V prvi polovici leta 1944 je proizvodnja tankov in samohodnih pušk v tretjem rajhu dosegla in presegla sto vozil na dan. Panther-2 je po svoji ravni presegel vsa sovjetska vozila. Pojavil se je naprednejši nemški tank Lion, kmalu pa še Royal Lion.
  In kar je najpomembnejše, reaktivno letalstvo se je razvijalo serijsko. Kot odgovor so v ZSSR začeli proizvajati tanke T-34-85 ter IS-1 in IS-2, serije KV pa tudi nihče ni opustil. Najbolj priljubljen proizvodni tank Tretjega rajha leta 1944 je bil Panther-2, ZSSR pa T-34-85. Težje modele so izdelovali v občutno - približno desetkrat manjših količinah. In Nemci niso želeli preveč pritiskati na sovjetske ceste, Stalin pa je začel nezaupati seriji KV in IS-ji so se izkazali za preveč surove.
  Vendar je bil nemški "Panther"-2 z 88-mm topom kalibra 71 L boljši od T-34-85 v moči preboja pištole, v čelnem oklepu in nekoliko v stranskem oklepu, prav tako pa ni bil slabše vozne zmogljivosti z motorjem 900 konjskih moči in težo 47 ton. Tudi ko se je teža nemškega tanka povečala na 50,2 tone, se je izkazalo, da ni usodno.
  In nemško reaktivno letalstvo sploh ni imelo vrednega nasprotnika.
  Hitler se je odločil, da je bolje, da ne odlaša in je 22. junija 1944 začel vojno. Na ZSSR vrgli tristo petdeset svojih in tujih divizij ter sto dvajset satelitskih divizij. Na strani Tretjega rajha so bile: Romunija, Madžarska, Slovaška, Hrvaška, Finska, Švedska, Italija, Portugalska, Španija, Bolgarija, Argentina, Turčija.
  Nemci so v Wehrmachtu uporabili tudi ogromno tujcev in Hiwijev. Skupaj je Tretji rajh samo v prvem ešalonu v boj vrgel dvanajst in pol milijonov vojakov, od tega največ štirideset odstotkov Nemcev po narodnosti. Sateliti so dodali še tri milijone. Skupaj prvi ešalon vsebuje skoraj šestnajst milijonov pehote, približno triintrideset tisoč tankov, več kot petinpetdeset tisoč letal, približno dvesto petdeset pušk in minometov.
  Po mobilizaciji je ZSSR napotila trinajst milijonov in pol vojakov, vendar je bilo treba del sil zadržati na Daljnem vzhodu in v notranjih okrožjih. V prvem ešalonu je bilo osem milijonov vojakov, okoli trideset tisoč tankov, skoraj štirideset tisoč letal, okoli dvesto tisoč topov in minometov.
  Tako ima Tretji rajh dvojno premoč v pehoti in petkratno premoč v mobilnosti sil z boljšim mitraljezom. Res je, ZSSR ima veliko mitraljezov, skoraj pariteto.
  Razlika v rezervoarjih ni velika, vendar je odstotek zastarelih vozil v ZSSR višji, pa tudi tankov prejšnjih izdaj.
  Nemško reaktivno letalstvo nima nasprotnika, propelerska letala Tretjega rajha pa so hitrejša in bolje oborožena. Res je, sovjetska vozila so boljša v vodoravni manevriranju.
  Pri topništvu in minometih je razmerje sil najbližje enakosti. Tako kvantiteta kot kvaliteta.
  Res je, flota Tretjega rajha je še posebej podmorska, mnogokrat močnejša od sovjetske. Tako kot Japonska, mimogrede.
  Poleg tega imajo nacisti že v masovni proizvodnji balistične rakete razreda A, zaživele so tudi prve diskoteke.
  Na splošno bodo fašisti močnejši in Stalin je precej razumno pripravil obrambo, čeprav z zamudo. Vendar nismo imeli časa narediti veliko. Izkazalo se je, da Stalinova linija ni bila popolnoma obnovljena, in kar je najpomembneje, čete niso bile dovolj usposobljene za obrambo. Čeprav so bili obupno prekvalificirani.
  Mejna črta Molotov je bila po treh letih napredovanja v glavnem dokončana, vendar je bila preblizu meje in ni imela zadostne globine. Poleg tega je Stalin ukazal gradnjo tretjega ešalona onkraj Dnjepra, vendar se je ta začela šele po predaji ZDA.
  Res je, da poleg sovjetskih čet lahko računate na enote NKVD, katerih število se je povečalo na milijon vojakov in milice. To je približno štiri milijone ljudi, samo v zahodnih mestih. Čeprav je njihova bojna učinkovitost seveda veliko slabša kot pri rednih enotah.
  Nemci so, tako kot v resnični zgodovini, zadali glavni udarec v središču, odrezali rob Bialystoka in Lvovsko pest. Že prvi dnevi bojev so pokazali, da so Nemci kljub velikemu številu tujih enot bolj ali manj usklajeno vodili ofenzivo. Toda sovjetske čete so pogosto izgubljene.
  Poleg tega se je bojna učinkovitost ukrajinskih enot izkazala za vprašljivo. Veliko je bilo dezerterjev in tistih, ki so se vdali že v prvih dneh vojne.
  V obmejnih bojih sovražnika ni bilo mogoče zadržati. In potem je Stalin naredil napako, saj je prepovedal umik enot na glavno črto in zahteval poravnavo fronte. Napaka je bila sicer odpravljena, vendar z zamudo. Nemci so 28. junija uspeli zavzeti Minsk in prebiti Stalinovo linijo v središču.
  Zmeda se je samo še stopnjevala. 30. junija je prišlo do pričakovanega vstopa v vojno Japonske in njenih satelitov. Tako smo morali za zdaj pozabiti na premeščanje vojakov z Daljnega vzhoda.
  Nemški preboj v središču se je širil. Nastala je ogromna vrzel, ki so jo obupno poskušali zapolniti. Toda nacisti so napredovali in 16. julija vdrli v Smolensk.
  Stalin in Žukov sta s tem, ko sta v boj vrgla vse razpoložljive rezerve in oborožila milice, ustavila Fritzovo ofenzivo v središču. Toda Hitler je svoje čete obrnil proti jugu. Nacisti so v Kijevu ustvarili ogromen kotel in zavzeli skoraj vso Ukrajino.
  Blokirali so Leningrad in napadli Krim. Potek sovražnosti je bil zelo podoben letu 1941, kot vztrajna karma. Toda tudi razlike so bile precejšnje. ZSSR je imela leta 1941 nekaj prostih rezerv, zdaj pa je bilo vse že mobilizirano. In ko se je oktobra zgodil napad, se je izkazalo, da ni skoraj ničesar, kar bi lahko držalo obrambo.
  Do začetka novembra 1944 so nacisti obkolili Moskvo in Stalina prisilili, da je pobegnil v Kujbišev.
  Nacisti so imeli za razliko od resnične zgodovine pomembno številčno premoč. Imeli so dovolj divizij, da so obšli Moskvo s severa in juga. Toda za sovjetske enote je bilo vse preveč razpršeno na različnih frontah.
  V resnici je leta 1941 po mobilizacijah Stalin dobil prednost pred Wehrmachtom v številu osebja in je imel štirikrat več letal in tankov, kot jih je imel tretji rajh od samega začetka vojne. In v prvih petih mesecih vojne je bilo v resnični zgodovini proizvedene več opreme ZSSR.
  Zdaj pa imajo nacisti vse adute, količina in kakovost orožja ter osebja sta na njihovi strani. In Rdeča armada ima enake težave kot leta 1941. Vključno z nepripravljenostjo Ukrajincev, Baltov in številnih malih narodov, da bi umrli za sovjetski sistem. Množične izdaje in prebegi žrtev represije, razlaščenih kulakov in drugih užaljenih ljudi vseh vrst. Vključno z ideološkimi sovražniki sovjetskega režima.
  In dejstvo, da so Nemci premagali tudi Zahod, samo povečuje število izdajalcev.
  Zato ne preseneča, da je Moskva obkoljena, Nemci pa so zavzeli Donbas, Voronež in se premikajo proti Stalingradu.
  Zima leta 1944 na žalost ni bila tako zmrznjena in snežena kot leta 1941. Vendar je Moskva junaško zdržala do konca decembra 1944. Stalingrad je padel januarja 1945 in boji zanj niso trajali predolgo. Februarja in v začetku marca so Nemci in njihovi sateliti popolnoma zavzeli Kavkaz in bakujske naftne vrtine.
  Ofenziva se je nato nadaljevala ob Volgi. V Saratov, v Kujbišev, nato pa v Orenburg in Kazan.
  Stalin je pobegnil v Sverdlovsk. Kazan je padel maja. Poleti so se Nemci in Japonci še naprej pomikali globlje v Rusijo. Odpor sovjetskih čet je upadal. 5. avgusta 1945 je bil Sverdlovsk zajet. In 3. septembra 1945 je Stalin končno pristal na predajo. V zameno za lastno življenje in svobodo.
  Druga svetovna vojna je končana. A mir ni dolgo vladal. Hitler se je po preizkusu jedrskega orožja prepričal o njegovi fenomenalni uničujoči moči.
  Zdaj se je izkazalo, da sta Japonska in ZDA še vedno na poti svetovne prevlade Tretjega rajha. In čeprav je Fuhrer osvojil več ozemlja kot Džingiskan, Aleksander Veliki, Napoleon, cesar Trojan in Sulejman Veličastni skupaj, se je odločil premagati tudi Japonsko.
  Natanko tri leta po koncu druge svetovne vojne je Deželo vzhajajočega sonca naenkrat prekrilo sto balističnih, medcelinskih raket z močnim jedrskim nabojem.
  In potem se je začela ofenziva kopenskih enot Wehrmachta in mornarice. Nemci so relativno hitro zavzeli japonske posesti v Aziji, samo metropolo pa z atomskimi bombami zravnali z zemljo.
  Pacifiške posesti dežele vzhajajočega sonca so nudile bolj ali manj dolgoročen odpor. Toda junija 1949 je bilo vsega konec. Zdaj je ostalo samo še premagati ZDA. Poleg tega je obstajal razlog. Američani so v nasprotju s sporazumom še vedno razvijali jedrsko orožje in izvajali svoje tajne poskuse.
  Hitler je vojno začel 1. januarja 1950, ko je na novega leta dan odvrgel tristo jedrskih raket.
  Uničujoč jedrski napad je uničil sto največjih ameriških mest in ubil desetine milijonov ljudi. Na dolg seznam najbolj odvratnih grozodejstev so dodali še en največji zločin Adolfa Hitlerja.
  Nato se je začela invazija na Kanado in z juga skupaj z latinskoameriškimi diktaturami. Američani so bili oslabljeni in šokirani, a so se obupno borili. Razumeli so, da poraz zanje pomeni le suženjstvo in počasno, bolečo smrt.
  Zato je bila to najbolj obupna od vseh vojn. In trajalo je več kot eno leto, zaradi česar je Tretji rajh prisilil, da je odvrgel še približno dvesto jedrskih nabojev in spremenil veliko rodovitnih zemljišč v radioaktivno puščavo.
  A cilj je bil kljub temu dosežen in zadnji sovražnik tretjega rajha poražen. In po tem se je začel proces tako imenovane svetovne globalizacije. Nemška marka je postala edina svetovna valuta. Tudi formalno neodvisne države so bile zreducirane na raven kolonij Tretjega rajha, obdržana je bila le omejena lokalna samouprava.
  Judje in Romi so bili prepovedani: iskali so jih in uničili. SS je izvajal velike čistke in divjal. Prišla je prava nočna mora - zmajeva ura. Ali še natančneje, doba. Fuhrer je gradil pravi svetovni totalitarni imperij z zahtevo po vesoljski ekspanziji.
  Leta 1959, med praznovanjem Firerjeve sedemdesetletnice, je prišlo do uradnega kronanja, svetovnega plebiscita - ki je uzakonil naziv super-cesarja. In ko je Adolf Hitler leta 1967 umrl, je njegov sin podedoval njegov naslov in oblast.
  V tem času je planet Zemlja že ustanovil naselbine na Luni in Marsu z Venero ter se aktivno pripravljal na ekspanzijo v zunanje zvezdne svetove ... Nacisti so želeli univerzalni imperij - izgradnjo zvezdnega rajha, da bi strmoglavili celotno vesolje v nočno moro.
  
  NOVE PUSTOLOVŠČINE VITEZOV ŠTIRIDESETIH OTOKOV
  Dimka je svoj meč razbil na koščke in osupel obstal na ulici in mežikal z očmi. Njegove roke so bile prekrite s krvjo in tisto, kar je ostalo od meča, je bilo okrvavljeno. Zaslišala se je sirena. Ulica poletnega mesta. In policija priteče. Sledi udarec s palico v hrbet. Dimka komaj slišno reče:
  - Vdam se!
  Roke mu potegnejo nazaj in zaklenejo lisice. Deček čuti bolečino zaradi kovine, vstavljene v zapestja. Odpeljejo ga do kombija - črnega krokarja.
  Dimka čuti mešanico jeze in strahu. Spominja se preteklosti. Otok, kjer so se otroci borili za svoj obstoj z meči. Leseni, ko pa fanta zgrabi bes, se spremenijo v ostro nabrušeno jeklo. Dimka je tam ostala več kot nekaj mesecev. Boril se je, boril, bil ranjen in sam ranjen. Celo osebno je ubil izdajalca. Vse je bilo. In na koncu so zmagali.
  Škoda, da so otroci ostali na uničeni ladji. In uspelo mu je pobegniti samo s svojo punco. Po takšnih dogodivščinah se zapor ni več zdel preveč čuden.
  Huliganskega dečka je udaril z mečem in videl, kako leži, iz njega pa je tekla mlaka krvi.
  Je bil udarec usoden? Dimka je imel tako nesrečo, kot da pred tem ni imel dovolj dogodivščin. In če je ubil, kaj potem? zapor? Ga bodo odpeljali v umazano, smrdljivo celico z zločinci?
  In kako daleč bo sedel? Star je šele štirinajst let. Po zakonu nimajo pravice dati več kot deset. Mogoče se bo vse izšlo!?
  Dvaindevetdeset je. Čas, ko se toliko govori o demokraciji in svobodi, razbojništvo pa se krepi.
  Voronok se je ustavil in Dimko so odpeljali ven. Čeden, zagorel fant s črnimi lasmi ni videti kot razbojnik, ampak žrtev z lisicami.
  Dimka so skoraj takoj odpeljali k preiskovalcu in tožilcu.
  Posadili so me na stol.
  Preiskovalec je postavil nekaj rutinskih vprašanj in z nasmehom rekel:
  - Fant, ki ste ga ranili, umira! Zato moli Boga, da ne pogine!
  Dimka je z vzdihom odgovorila:
  - Nisem hotel ...
  Tožilec je izročil papir:
  - To je priznanje. Če podpišete, vas bodo na lastno odgovornost izpustili do sojenja. In potem, glede na tvojo mladost in pomanjkanje policijskih evidenc, boš dobil pogojno kazen!
  Dimka je pogledal papir in ga hitro prebral ter negativno zmajal z glavo:
  - Tukaj piše, da je najstnik sam napadel podjetje. In kar pritiskali so vame!
  Preiskovalec je imel mišji obraz in goste obrvi, grgljal je:
  - Podpišite, kot vam svetujemo! V nasprotnem primeru boste končali v priporu. Zdaj smo dobesedno polni primerov in do sojenja boste morali sedeti zelo dolgo. In tam v celici s tremi vrstami pogradov na deskah, vedrom v kotu in petdesetimi živčnimi, lačnimi fanti, kot si ti. Različne vrste kriminalcev. In tudi če bo fant, ki si ga ranil, ostal živ, bo preiskava trajala tri leta, potem pa bo še eno leto in sojenje! V peklu boš preživel najlepša leta svojega življenja!
  Tožilec je pritrdilno prikimal in potrdil:
  - Preventivni ukrep za vas je pripor ali pisna zaveza, da ne boste zapustili kraja in vas bosta mama in oče pripeljala po vas. Izbira je vaša! In verjemite mi, kolonije za mladoletnike so že prenatrpane in vam bodo z veseljem dali pogojno kazen. Če pa se skregate z nami, potem bo gotovo mesto!
  Dimka je menil, da se preiskovalec in tožilec ne šalita. In dejansko lahko zgnijejo v zaporu. Čeprav po drugi strani ni dejstvo, da bodo izpuščeni, če podpiše. Je veliko primerov goljufanja policistov? Toda glavna stvar v Dimki je bila trma in trdoživost, ki se je jasno pokazala po njegovem bivanju na otokih smrti. In fant je odločno izjavil:
  - Ne!
  Preiskovalec je trdo zarenčal:
  - Kaj je narobe?
  Dimka je ostro rekel:
  - Ne bom podpisal! Napadli so me, hoteli so me raniti z verigo in to je bila samoobramba!
  Preiskovalec je zarenčal:
  - V redu potem! V priporu je, ko boste preživeli teden dni, boste postali modrejši!
  Tožilec je prikimal in podpisal:
  - Zaenkrat dva meseca v priporu. Lahko pa seveda izpustiš prej!
  Preiskovalec je zarenčal:
  "Mislim, da bo pripor dober za fanta!"
  Dimka so odpeljali iz pisarne in odpeljali v zapor. Zaškripale so lisice in veriga, fant je moral samo prečkati cesto. Tam naj bi bil sprejet.
  Dimka je priklenjena z verigami hodila do dveh policistov. Počutil sem se precej slabo. Zapor, celica, zlobni jetniki. In spravil se je v težave, ker ni hotel podpisati priznanja. Čeprav se po drugi strani tega ne boste mogli več znebiti.
  Dimka so odpeljali v dežurno sobo. Ime, priimek, patronim, dragocenosti s seboj.
  Potem pa nemiri. Policist in dve ženski v belih plaščih so dečka od ogledala odpeljali v sobo in prižgali dodatne luči. Sledil je ukaz:
  - Sleci se!
  Dimka je vzdihnila - težave! Samo sprašujem se, zakaj ženske? Fant je slekel kavbojke, majico, superge in jakno. Ostal sem samo v kratkih hlačah.
  Mlada ženska v belem plašču je pripomnila:
  - Dobro je zgrajen!
  Oficir je zavpil:
  - In sleci spodnjice! živ!
  Dimka, ki je gorel od sramu, jih je tudi slekel. Nehote je zardel in se pokril. Policist je zavpil:
  - Pozor! Roke dol! Poglejte bližje - morilec je!
  Ženska v belem plašču, ki je bila videti kot medicinska sestra, se je nasmehnila in si nadela tanke medicinske rokavice, zahripala:
  - Česa podobnega še nismo videli! Sprosti se fant, teta se te bo dotaknila!
  Začela je pregledovati Dimkino truplo. Sprehodila sem se skozi fantkove lase, ki so mu zrasli med bivanjem na otokih. Vsak pramen je skrbno prečesala in iskala nekaj skritega. Morda celo denar. Nato je s svetlobo usmerila fantkova ušesa in nosnice. To je storila previdno, kot bi upala, da bo kaj našla.
  Nato mi je ukazala, naj položim glavo na vrata, in me z rokami prijela za brado. Roko je dala v usta. Dimka je z jezikom začutil vonj in okus gume. Ženska je tipala za dlesni, zobe, lica. Ko je pritisnila na koren jezika, je deček začutil napad bruhanja. Ja, kako neprijetno. Roka je segala vse do mandljev in postalo je težko dihati.
  Potem jo je ženska končno poslala in se zarežala:
  - Tam ni ničesar!
  Oficir je ukazal:
  - Nadaljuj Olga! Zaradi posebne nevarnosti predmeta mora biti osebni pregled kar najbolj temeljit!
  Ženska v belem je začela tipati Dimkine prsi. Dvignila je roke in pogledala svoje pazduhe. In z nepričakovano močjo je pritisnila na popek. Dimka je zadihala ...
  Potem se je ženska ustavila in vprašala:
  - No, zdaj pa naj počepne!
  Policist je zarenčal:
  - To ni povsem zanesljivo! Poglej še njegov anus!
  Ženska v beli halji je zmajala z glavo:
  - Za to potrebujete posebno dovoljenje! Na enak način preverite fantkove intimne dele!
  Policist je slabotno ukazal:
  - Počepni, hudiček ...
  Dimka je dostojanstveno odgovoril:
  - Jaz sem fant!
  In začel je zlahka počepniti. Desetkrat sem se usedel. Nato so ženske pregledale njegove podplate in prešle med njegove prste.
  Po tem se je Dimka znašel v sosednji sobi. Tam je drugi fant v zaporniški uniformi s kratko frizuro in pisalnim strojem v rokah rekel:
  - Kaj je novega?
  Policist je odgovoril:
  - Ja, in kar hrt!
  Fant se je zahihital in pripomnil:
  - Ampak on ni tako strašen! No, sedi na stol in postrigel te bom!
  Dimka je sedla. Še vedno je neprijetno biti gol. In potem si obriješ lase kot kriminalec. Za nameček je bil strojček nekoliko dolgočasen in me je bilo boleče striči. Gosti, črni lasje so padli na tla. Pobiti škornji mladega obsojenca so jih pohodili. Zdelo se je, da z vsakim pramenom las odide košček nesmrtne duše in postaneš vse manj svoboden. Dimka je bil v depresivnem razpoloženju. Pred njim je bila zaporna celica in srečanje z mladoletnimi kriminalci.
  Vendar se Dimka nikoli ni bal svojih vrstnikov. In po utrjevanju "Štiridesetih otokov" ni več strašljivo. Če kaj, se bo boril. Kaj pa zapor?
  Kaj pa še en test? Star je šele štirinajst let in pred seboj je še vse življenje.
  
  
  HITLER DOLGE ROKE
  OPOMBA
  Kaže, da je aroganca druga sreča. In Fuhrerju je leta 1940 uspelo zavzeti ne le Veliko Britanijo, ampak nekaj let kasneje tudi ZDA. In to nakazuje, da odločnost daje zmago. Vendar pa lahko lepa ruska dekleta premagajo Hitlerjeve horde!
  V drugem vesolju se je izkazalo, da je Hitler bolj odločen in je izdal ukaz za zajem Britanije takoj po predaji Francije. Hkrati je Fuhrer uvedel splošno vojaško in delovno obveznost, tudi na zasedenih ozemljih. Nemci so izdelali bistveno več letal kot v resnični zgodovini in uspeli so zatreti britansko letalstvo. Nato so nacisti z uporabo ne le vojske, ampak tudi trgovske flote pristali v metropoli. Delovali so precej uspešno in na poti zavzeli London.
  Velika Britanija je padla, postavili so pronemško vlado in povsem legalnega, a Hitlerju naklonjenega kralja.
  Potem pa so Nemci seveda pometli vse kolonije levjega imperija in prevzeli nadzor nad njimi.
  Napad na ZSSR se je zgodil leto kasneje, vendar z močnejšimi tanki in ogromno močjo kolonij.
  Rdeča armada se je trmasto upirala, a je vseeno postopoma podlegla in se umaknila. Težko je zadržala takšen naval. Še več, Stalin spet ni mobiliziral vojske in je bil napaden. Razbili so ga kot pihalnik.
  In novi nemški "tigri" so šli v boj. Kako so pritiskali na sovjetske položaje, kako so popustili ... Rdeča armada je popustila, a se je trmasto borila. Nemci so bili veliko močnejši.
  Toda Moskva je bila še vedno zadržana. Nato je Fritz zavil proti jugu. Stalingrad je zanje postal prava nočna mora.
  Mesto ob Volgi je vztrajalo. Sovjetske čete so nenehno izvajale protinapade. Sami so utrpeli izgube, vendar so tudi poslali sovražnike na drugi svet.
  Sovražnik pa je vzel število tehnike in pehote. Vrgel kolonialne čete v boj. Panterji so bili številčno dobesedno preplavljeni. Pojavil se je tudi močan tank Lev. Ta avto ni prodrl v štiriintrideset iz vseh zornih kotov in kotov.
  Bojni preizkusi so pokazali učinkovitost vozila Lev v vseh bitkah, čeprav je bila pištola premočnejša in je njena hitrost ognja pustila veliko želenega. Pa tudi vozne zmogljivosti.
  Toda ta tank, dobro zaščiten s strani krme v razmerah pomanjkanja sovjetskih pušk z visoko prebojno močjo, se je v preboju izkazal kot močan.
  Nemci so kljub temu zavzeli Stalingrad in uspeli zavzeti Kavkaz. Pravzaprav so sile zelo neenake. Obstaja veliko delitev na Arabce, Afričane in Indijce.
  Kot plaz drvijo proti sovražniku. Sovjetske čete nimajo časa za boj nazaj.
  Poleg tega imajo Nemci veliko premoč v zraku. Veliko letal. In zelo močni borci.
  Predvsem Focke-Wulf je bil prepričljiv s svojim orožjem in prednjim oklepom - vztrajno vozilo z močnim motorjem.
  Proti njej ZSSR ni imela enakega nasprotnika po oborožitvi in hitrosti.
  Tudi ME-309 se je izkazal za zelo resnega bojnega konja. Tudi visoka hitrost. Trije topovi 30 mm in štirje mitraljezi. Ne morem se upreti takšni moči.
  In Nemci s tujimi polki so se premikali in premikali proti vzhodu.
  
  
  V drugi polovici maja so v Orenburgu izbruhnili hudi boji.
  Bataljon deklet, redčen med bitkami za Stalingrad, je stopil v bitko z nacisti v tem mestu, bolj znanem po znamenitem obleganju Emeljana Pugačova.
  Na njeno mesto v rovu je stopila poveljnica bataljona Alenka. Kapetanka je zelo lepa. Po tradiciji se dekleta v tem bataljonu borijo bose v bikiniju. Zato uporabljajo zemeljsko magijo, ki daje posebno zaščito. In res, dekleta imajo veliko manj izgub kot ostale enote.
  Vsak ne more preživeti šest mesecev v Stalingradu.
  Poleg nje je ukrivljena Maria z zlatimi lasmi. Šlo je tudi skozi ogenj, vodo in bakrene cevi. V sami vročini stalingradskega pekla je dekleta čakala težka preizkušnja. Borili so se do konca in preživeli. In pomagala jim je čarobnost njihove rodne zemlje.
  Očitno te, ko se boriš skoraj gol, krogle in šrapneli praktično ne poškodujejo.
  Maria strelja na naciste. Pred nami Nemci, da bi rešili arijsko kri, tradicionalno zapuščajo črnce, Arabce, Hindujce in druge tujce. Število tujcev v Wehrmachtu nenehno narašča in brez usmiljenja jih vržejo v središče dogajanja.
  Tukaj pade Afričan, ki ga je ubila Maria. Dekle mu pošlje poljub in reče:
  - Žal mi je za vas! Ne umiraš, ker si to želiš!
  In spet deklica udari Arabca s puško. Kolonialne čete Wehrmachta se prebijejo. Že toplo in udobno. Fašisti poskušajo ujeti letni čas, ko je vse cvetoče in sončno. Stormtrooperji tulijo na nebu. Tako kot najnovejša reaktivna letala se njihovo število nenehno povečuje, tako tudi letala TA-152, ki so nadomestila zastarele Focke-Wulfove. Vendar se slednji še vedno borijo.
  Zlatolasa Maria je z boso graciozno nogo odrinila kos keramike in zacvrknila:
  - Moja zemlja je raztrgana od stoka, polja so napolnjena s krvjo ... Škoda, da ni mesta za padle v raju, samo v pepelu, topoli krožijo.
  In spet je Indijanka padla od njenega strela. Ja, tujce, ki so zbrani, moraš pobiti kot topovsko hrano. Kako drugače? V nasprotnem primeru vas bodo ubili.
  Rdeča Alla. Ognjena deklica z dolgimi bakreno rdečimi lasmi, ki plapolajo kot bojni, proletarski prapor. Deklica nastopa ne samo v bikiniju, ampak tudi brez nedrčka. Ona je kot, ona je kul. In tudi strelja presenetljivo natančno. Vsake toliko od njenih strel padejo vojaki s prebodenimi glavami.
  Nato Alla vrže granato z golimi prsti. Darilo leti po zlomljeni poti in konča v množici Arabcev. Sliši se eksplozija... Več pohabljenih trupel vrže v zrak!
  Alla zavpije na vsa grla:
  - Hotel sem narediti likalnik - nenadoma se je izkazalo, da je slon!
  Tudi Anyuta, očarljiva blondinka, zagorela in zelo vitka, z oblinami, srednje višine, a popolne postave, je bila odpuščena. Nevernika je udarila po hrbtu nosu in zapela:
  - Krila kot čebela - cvetovi namesto ušes!
  Dekleta streljajo zelo natančno in se nenehno premikajo.
  Velika in mesnata Matryona je po Stalingradu nekoliko pridobila na teži. Prav tako je lepo dekle, s širokimi boki, a razmeroma ozkim pasom. Šla je skozi ta pekel in izgubila Serjožko. Pogumnega pionirja, ki izumlja pasti za Nemce, so ujeli. Ni se dobro izšlo.
  Toda takrat je Matryoni odpovedal mehanizem in pod nemški tank je zdrsnila mina. Panther 2 je bil poškodovan in ustavljen, saj je bil resno pičen.
  "Miške" še vedno sodelujejo v bitkah. Ta tank odlikuje velika teža in sposobnost preživetja. Toda pojavil se je tudi "E"-100. Ti stroji niso nič manj zaščiteni in bolj okretni. Bori se tudi Lev-2, prav tako stroj, dobro zaščiten in lažji od svojih predhodnikov. Za "Lion" Nemci pogosto uporabljajo 150-milimetrski top, ki je bolj primeren za napad na mesta. Nekateri "Lions" so opremljeni tudi z lansirniki bomb.
  Toda Nemci previdno napredujejo s tanki in vržejo pehoto naprej.
  Kolonialni vojaki gredo naprej. Predvaja se nora drift glasba!
  Alla izstreli rafal iz mitraljeza ... Vojaki padajo in brizgajo kot kri iz z lopato razlomljene lubenice.
  Rdečelaska pravi:
  - Za domovino, za Stalina, ni močnejše vojske! Srčno se borimo za srečo ljudi! In naš Vodja ima sokolja krila ... On daje luč upanju! Udarec jeklenega kladiva nam je prinesel svit!
  Alla poje in strelja. Resnično je lepa. Ima zagorele, zlato-olivne prsi, z zrelimi jagodnimi bradavicami. Kako okusno je to dekle! Težko si je predstavljati nekaj bolj impresivnega in privlačnega. Fantje gledajo to Amazonko v samih tankih spodnjicah.
  Rdečelaska je podrla pet Indijancev in zapela:
  - Ko bo čas, se bo razvila astronavtika ... In za nas je vojna visoka romantika!
  In deklica se je spet zasmejala ... In spet je odprla svoj presenetljivo in neverjetno natančen ogenj.
  Ko so Nemci naleteli na močno obrambo, so v boj spet vrgli jurišna letala in bombnike. Pehota se je umaknila, granate in bombe pa dežujejo na položaje deklet.
  In tanki delujejo na daljavo. Alena izda ukaz:
  - Vsi se skrijte v zemljanke!
  In sama ostaja opazovati na površini. Topniška priprava nacistov je močna. In še bolj nevarne bombe. Nekatere od njih odvržejo takšne pošasti, kot sta Yu-488 in najnovejši TA-400. Bombe, ki tehtajo devet ton, padejo in lahko uničijo zemljanke in utrdbe. Alenko je udarni val vrgel navzgor, njene bose pete pa so boleče udarile ob kup kamenja.
  Moji podplati so bili opečeni. Sicer pa kapitanka ni bila poškodovana. In padla je zelo močna bomba, celo njen ropot mi je zamašil ušesa. Ne, nič se ne more zgoditi na svetu.
  Imajo pa dekleta res zavidljivo stopnjo preživetja. Medtem ko moški umirajo in umirajo!
  Alenka se je spominjala, kako jo je božal mladenič Julij. Kako ji je poljubljal trebuh, noge, kolena, stegna in prsi. Kako prijetno je, ko te taca mlad in čeden moški, ki so mu šele pred kratkim začeli rasti brki. Toda takrat je Julius umrl v zemljanki, zdrobljen z neposrednim zadetkom bombe. In od tega ni ostal niti moker madež.
  Mladenič je šel ... kam? V nebesa, v pekel, v pozabo? Toda glavno je, da ga zdaj ni na zemlji. In Alenka je zaradi tega zelo zagrenjena.
  Ko bi le vzela to Hitlerjevo glavo na štor. Vojna bo kmalu trajala tri leta. Nacisti že jurišajo na Orenburg. Njihove klešče so se prebile daleč stran.
  Alenko sta odlikovali velika zaljubljenost in temperamentnost. Ponavadi je imela raje mlajše in celo mlade vojake. In ob prvi priložnosti je začela afero. Alena je oboževala, ko so njeno močno, natrenirano telo božali in se dotikali čedni moški. Med vojno se je morala poenostavila in nihče ni posebej postrani gledal na to, da se častnik Rdeče armade ljubi z moškimi.
  Alenka je kot mačka oboževala božanje in naklonjenost. In zanjo je to največji užitek. Posebej občutljivi so prsni koš, noge, maternica in vrat.
  Toda koliko njenih ljubimcev je že odšlo v drugi svet! Kako zahrbtna in hudobna stvar je vojna. Čeprav so se moški držali Alenke. Ko bi le bila takšna lepotica, je prišla na dan z vsem svojim obrazom, postavo in glasom.
  In na splošno, ko je ženska mlada, je največkrat lepa. Tukaj jih je pet, tulijo skoraj od začetka vojne - zelo luštno ... Štiri dekleta so svetlolase in ena je rdečelasa. Kot peterokraka zvezda. Preživeli so veliko pekla, a nikoli niso bili resneje poškodovani. Razen če ni bilo prask.
  Ponavadi se je na Alenki vse zacelilo kot na psu in brazgotin ni ostalo.
  In zdaj: bombe padajo, granate eksplodirajo, a njej je vseeno! Vse je tako smešno!
  Čeprav ne ... V vojni ni časa za zabavo. In včasih umrejo tudi dekleta v njenem bataljonu. Tudi bose noge za dekle niso zagotovilo nesmrtnosti. In v Stalingradu so v moških bataljonih pogosto ubili dobesedno vse.
  Mesto ob Volgi se je pokrilo s slavo. Šest mesecev so zadrževali nalet Hitlerjevih hord. Nemci in njihovi sateliti so v bitkah za Stalingrad izgubili približno milijon ubitih in ranjenih. Res je, večina mrtvih je bila tujcev!
  Fuhrer je v Rusijo pripeljal čete z vsega sveta! Bili so celo ameriški plačanci, večinoma nemškega porekla. Veliko Indijancev. Indija je gosto poseljena država in Fuhrer je ukazal bolj aktivno uporabo moških kot topovske hrane. In odpeljite indijske ženske v harem. Pravzaprav je bilo v tretjem rajhu dovoljeno imeti več žena. Papež je to dovolil z orožjem. In druge cerkve odobrene. Fuhrer je sam revidiral svoje poglede na arijsko kri. Nemcem je bilo po dodatni selekciji dovoljeno imeti slovanske, evropske, arabske, indijske žene - pod pogojem, da niso imele telesnih hib in so bile popolnoma zdrave. Poroke s temnopoltimi ženskami so bile prepovedane, ni pa bilo prepovedano uporabljati Afričank v bordelih, ampak le s kontracepcijo. Po izboru so bile dovoljene poroke z Japonkami, Tajkami in Korejkami.
  Toda spet so bile zahteve glede lepote, zunanjih podatkov, zdravja in odsotnosti fizičnih napak. Zdaj je vloga rodovnika upadala. V SS je veliko več tujih divizij kot nemških. In Wehrmacht je bil dopolnjen s tujci. Kolonialne čete so bile v celoti sestavljene iz staroselcev in so jim poveljevali Nemci.
  Fuhrer je od Džingiskana prevzel organizacijo vojske, pomešal ljudstva in oblikoval pestro vojsko.
  Seveda je v takšnih razmerah ZSSR postopoma izgubila vojno izčrpavanja. Ta strateška poguba nas je prisilila, da smo bili še posebej iznajdljivi. Toda pojavila se je nepričakovana priložnost: ZDA, kjer so že uspele zatreti upor Afričanov in predstavnikov latinske narodnosti, so okrepile delo na atomski bombi. In če zdržimo še nekaj časa, je možno premirje s tretjim rajhom, medtem ko se vojna z ZDA nadaljuje.
  In morda se bodo nacisti borili do te mere, da se ne bodo več želeli bojevati. In potem bo Sovjetska Rusija preživela.
  Končalo se je bombardiranje in množično topniško obstreljevanje. In napad se začne znova. Mesto je že spremenjeno v ruševine, niti ene nedotaknjene hiše ni ostalo. Žal, sovražnik je zelo krut in močan.
  Dekleta pridejo na površje in z ognjem srečajo prihajajoče pehote. Tanki se prikradejo...
  Alyonushka je, ko je ustrelil Indijanca, zašepetal:
  - Bog daj, da slepi odprejo oči in zravnajo hrbet grbavemu!
  Po tem je lepotica kliknila zaklop. Spet je namerila in zadela. Udarila je Arabca in zasvetila s svojimi safirnimi očmi. Z bosonogim, ukrivljenim, zaprašenim podplatom je tekla po grušču. Deklica se je počutila malce žgečkljivo. Zasmejala se je. Postalo je bolj zabavno. Lepotec je spet streljal.
  Alyonushka je streljal in se zarežal ... In zadel. Prisili nasprotnike, da se ustavijo in zamrznejo. Sovražnik je vrnil ogenj. Vrgel je granate in rjovel ...
  Potem so se spet pojavili viharniki. Bilo jih je malo, a leteli so reaktivni avtomobili, ki so metali rakete. Nacisti so na položaje deklet metali granate. Toda zdelo se je, da gole, ženske noge ščitijo pred porazom. In bojevniki, potopljeni v granatiranje, so preživeli ogenj.
  Gibanje sovražne pehote se je ustavilo. Nacisti so skušali Rdeče pregnati z metanjem raket.
  Alenka se je skrila v špranjo in zacvrknila:
  - Toda od tajge do britanskih morij ... Rdeča armada je najmočnejša od vseh!
  Rdečelasa Alla se je prav tako stisnila v vrzel in se izognila udarcem drobcev. Lepa deklica se je spomnila, kako je bila kot oglata najstnica aretirana po obtožbi.
  Spomnim se iskanja. Mlado aretirano žensko so prisilili, da se je slekla. Dve ženski z rokavicami sta skrbno potipali deklicin nos, kače, usta in ji pogledali v intimne predele. Kako ponižujoče, sramotno, strašljivo, strašljivo je bilo. Alla se je zelo bala, ko so jo pripeljali v celico, da bi se znašla v družbi drugih kriminalcev. A v celici so bila dekleta, kot je ona, skoraj vse otroci zatiranih. In najhujše se ni uresničilo.
  Toda v celici je bilo težko sedeti: bila je tesna in vanjo so pogosto vdirali pazniki. Tepli so me iz najmanjšega razloga in brez razloga. Stražarji so še posebej radi udarjali s palicami po petah deklet. Kljub mrazu v celicah so bile deklice bose, noge pa so jim otekle od nenehnih udarcev.
  Iskanje je postalo še ena nesreča. Izvajali so jih večkrat na dan in bilo je zelo boleče, neprijetno in ponižujoče.
  Hranili so me redko in me bičali na sprehodih. Alla je šest mesecev preživela za zapahi, v nenehnem poniževanju, ustrahovanju, pretepu in ponižujočih preiskavah. In potem so jo pod Berijo poslali v otroško delovno kolonijo. Tudi brez sojenja.
  Alla je tam delala od petih zjutraj do poznega večera z drugimi dekleti. Dokler se ni začela vojna ... In rdečelasa odrasla deklica je pobegnila na fronto. To mi je uspelo z ducatom drugih deklet.
  Začela se je njena vojaška rutina. Toda med vojno se je rdečelasi hudič počutil veliko bolje kot v delovni koloniji. Nad njo je še vedno visela zaporna kazen in kazen za zmage. Toda Alla, ki je že prejela dva reda, se ni dotaknila.
  Deklica je v koloniji doživela veliko. Vključno z ljubeznijo - fantje so živeli v sosednji baraki in kljub formalni prepovedi so se prebili do deklet. Oni pa so želeli spoznati prepovedano. Alli je bilo v vsakem primeru takoj všeč. Vroča rdečelasa deklica je občutila grešno zadovoljstvo.
  Vendar tudi v vojni ni imela sreče. Vedno po seksu je moški ali mladenič umrl v boju. Bilo je, kot da bi bilo na rdečelaski nekakšno prekletstvo. Še več, brez izjem. Zato je Alla kljub svoji lepoti postala razvpita in moški so se je začeli izogibati.
  Rdečelasi hudič je trpel zaradi pomanjkanja moške pozornosti. In našla je veselje v ubijanju moških. In spet je streljala na sovražnika in se zarežala kot tigrica.
  Alla je ustrelila črnca in si ga v mislih predstavljala v ujetništvu. Zanimivo se je bilo zabavati s tako visokim in čednim moškim. Na splošno je igranje aktivne vloge z moškim običajno za rdečelasko. Je močna in odločna ženska. Kaj pa dejstvo, da bo človek kasneje ubit? No, obožuje raznolikost!
  V mirnem času bi bile komsomolke strogo kaznovane zaradi promiskuitete, med vojno pa je morala postala veliko bolj svobodna. To je očitno posledica bližine smrti, ko si posebni oddelek zatiska oči pred razuzdanostjo.
  Včasih se je Alla sramovala svoje promiskuitete. Ko niti poudarjeno ne nosi modrčka in trese z golimi oprsji. Spomnila sem se Marije, redovnice, ki je bila še devica. Čeprav je verjetno najbolj ženstvena in seksi od petih. Natančneje, privlačna, s svojo angelsko nedolžnostjo.
  Je pa Maria strelsko zelo natančna, morda celo fenomenalna. Tako je z eno kroglo natančno zadela dva Arabca. In nedolžno se nasmehne, reče:
  - Gospod, odpusti mi, ampak služim svoji domovini!
  Maria je zelo lepa ... Malo ji je nerodno, da se mora boriti samo v bikiniju. Vendar ščiti pred porazom. To je dokazala praksa. Maria je začela vojno, ko je bila še deklica. V treh letih je zrasla, a se še vedno zdi vitka, deviška in normalne višine za punčko. Ostali člani četverice so daljši, bolj mišičasti in Matryona je pravzaprav krava - čeprav zelo močna.
  Maria strelja in se spominja Serjožke. Ubogi fant. Bil sem ujet. In to je hujše od smrti. Tako je najprej dočakal mučenje, nato pa usmrtitev. In ni znano, kako se bodo na to odzvali drugi.
  Maria je streljala, se dvignila na kolena in sprožila. Umorjeni Hindujec se je iztegnil in izpustil lužo krvi. Zlatolasa lepotica pravi:
  - Eh ... imate veliko bogov, a ne nebes!
  Maria je spet zabila, udarila in zapela:
  - Hvala za izgubljeni raj... Niti za nas, niti za naše otroke, niti za naše vnuke... Ampak le navadili se bodo na varljive zvoke!
  Maria je streljala in ubijala napredujoče nacistične sokrivce in pela:
  - Vozili smo se, vozili, vozili - dolgo smo ... Pot iz težav v težave, iz vojne v vojno! Vozili smo, vozili smo, vozili - dolgo ... Potoki horde, krvave vojne, se lomijo! Krvava vojna!
  In deklica se še močneje stisne v tla. In levi že lezejo naprej. Nemški tanki tulijo in cevi se jim tresejo.
  Marija je zajokala in pripomnila:
  - Prihaja, smrt!
  Deklica z zlatimi lasmi je s puško, na katero je bil pritrjen optični cilj, streljala na vojaka, ki se je plazil proti položajem Rdeče armade.
  Gledal sem, kako iz glave smrtno ranjenega sovražnika prši vodnjak krvi.
  Maria je tvitnila:
  - Ostrostrelec... Motiš se!
  Alla je glasno rekla:
  -Ne sodite po oblačilih, če ne želite raztegniti nog!
  Maria je stresla svoje graciozne, gole, zagorele noge. Predstavljal sem si, da mladenič z vilinskim obrazom z dlanjo hodi po podplatu. Kako lepo bi bilo to verjetno.
  Potem pa je jezno zafrknila:
  - Vse bom premagal!
  Alla, ki je bila sama neverna in razpuščena, je posmehljivo rekla:
  - In brez božje pomoči?
  Maria je streljala in cvileče odgovorila:
  - Ne, z božjo pomočjo!
  Alla je zasvetila z bisernimi zobmi in pripomnila:
  - Toda tvoj Bog je učil: če se udariš po desnem licu, obrni levo!
  Maria ni takoj odgovorila. Izstrelila je še nekaj strelov in pokosila fašistične lutke. In tiho je rekla:
  - Kaj pa storiti, ko te udarijo po levem licu - Bog Jezus ne reče. In nacisti so našim ljudem zadali veliko udarcev!
  Alla je poskočila. Z boso nogo je vrgla granato in dvignila cel steber prahu ter zarjovela:
  - Berlin je skoraj v naši oblasti ... Skozi daljnogled vidimo prekleti Reichstag! Mir in sreča bosta na vsem planetu ... O tem ti bom povedal v svojih pesmih!
  In rdečelasec je počil in odsekal celo vrsto nacistov. Nato je še enkrat brcnila granato.
  Ona je močno dekle. V taborišču je bila prisiljena premikati kamne od zore do mraka in Alla je postala pravi superman. Z nogami je granato vrgla precej dlje kot z rokami.
  Rdečelaska je rada tekla z bosimi podplati po oglju ali po snegu. Uživala je...
  Allah ga je vzel in prebil:
  - Vendar imam še eno strast ... To je moč, samo moč!
  Rdečelasi hudič je izstrelil rafal, ustrelil Švabe in njihove privržence, in zarjovel:
  - Ni potrebe po zlatu in denarju! In potrebno je, da pred menoj ... Ljudje so bili na kolenih, ljudje so bili na kolenih, po vsej površini zemlje!
  Sovražna pehota se je ustavila. Tanki so šli dalje. Težka vozila "Lev", "Miška", "E"-100, "Tiger"-2 - izstreljene granate. Panther 2 je prav tako divjal. Položaji so goreli in sesuvali, v nebo so se dvigale kače dima.
  Ena od deklet je imela opečene noge. Kričala je in odpirala ogenj v dolgih rafalih. Drugi lepotici je šrapnel odrezal modrček. Bojevnikove prsi so bile razgaljene in zardela je. Dekličin obraz je postal škrlaten.
  Maus, najtežji nemški tank, je tolkel iz svojih topov. In uničil je vse na svoji poti.
  Toda bojevniki so skočili nazaj v čas. Tako so agilni. Alla je vrgla granato v Miško. Utišal enega od nemških mitraljezov.
  Rdečelaska ga je vzela in goreče zapela:
  - Naj tečejo okorno - oklepni tanki po lužah ...
  Po tem je dekle znova vrglo granato z boso nogo in zadelo drugo mitraljezo Mouse, pri čemer je zlomila cev. Po tem Allah kriči:
  - Jaz sem boginja smrti, ki se je Hitler boji!
  Nemški tank se je ustavil. Skupaj z izgubo mitraljezov so tankerji izgubili levji delež zaupanja. In "miška" je začela streljati iz kratke cevi in začela obdelovati ruševine. Eden od drobcev je zadel Allo v peto in zažgal graciozno krivuljo dekličinega podplata.
  Lepotica ga je vzela in zapela:
  - Krvnik me peče po petah in slišim jok!
  Z dobro namerjenim strelom je Maria Miši razbila optični ciljnik. In ogromen tank je oddirjal ven in se začel obračati. Jasno je, kam bo na slepo poteptalo skoraj dvesto ton jekla. Samo nazaj, da se izognemo dodatnim težavam.
  Nato je prišel v igro "Lev"-2. Naprednejši stroj poskuša z ognjem 150-mm topa izbiti ves prostor pred seboj. Dekleta v odgovor zavihajo nos proti fašistu.
  Maria vrže granato z izklesano nogo. Darilo ne doseže tanka, vendar izloči pehoto. Enemu Afričanu so celo odtrgali glavo. Imela je čelado, zavrtela se je in trčila naravnost na opeko.
  Zlatolasa je rekla:
  - Vse je po božji volji ... Tudi napake!
  Alla je v odgovor navdušeno zapela:
  - Vse na svetu je odvisno od nebeških višin ... Toda natančnost oči, toda natančnost oči - je odvisna samo od nas!
  Maria je spet streljala. Pokvarila je optični ciljnik Leva in racionalno pripomnila:
  - In Bog daje natančnost!
  Alla je pokazala zobe in z boso nogo udarila po razbitem steklu. Čutil sem, kako prijetno je bilo, ko je nekaj ostrega prebodlo moj goli podplat. In je zarjovela:
  - V vsem potrebujete spretnost, utrjevanje, trening - drugače ne bo milosti!
  Maria je streljala na fašista z degeneriranim obrazom v trebuh in pela:
  - In za Švabe je milost odtrgati kožo z lobanje! In žvečite, žvečite, žvečite - sperite s toplim gnojem!
  Alla je naredila grimaso, streljala ... Razkrila je glavo in zašepetala:
  - Kako nepobožen govor imate!
  Marijin obraz je prebledel in zašepetal:
  - Bog odpusti mi, grešniku!
  Alla se je smejala. Bila je cinično dekle. In v otroški delovni koloniji je tepla tiste, ki so bili šibkejši od nje. In ta rdečelaska je brez sramu. In Alla je hotela potegniti Marijo za njene zlate lase. In ne z rokami, nogami.
  In Alla je svoj goli ud razširila na listnate lase krščanske deklice in takoj, ko je s prsti zgrabila pramene, je potegnila.
  Maria zakriči, se obrne in reče:
  -Ali si nor?
  Alla je posmehljivo rekla:
  - Bog je torej pretrpel in ti ukazal!
  Maria je stresla s pestjo:
  - Ne preklinjaj, prasica!
  Alla je odgovorila in zapela:
  - In Bog se spet trga od smeha - kaj me brigajo vsi in kaj ti zame!
  Maria je zmajala z glavo in pripomnila:
  - Vsak dan tvegate! In hkrati, ko imate možnost, da greste čez minuto k hudiču, ste predrzni in govorite slabe govore!
  Rdečelaska je naredila grimaso. Z golimi prsti je zagrabila kos stekla in si ga vrgla v usta. Ujel sem ga z jezikom. Prežvečila je kozarec in brez dvakratnega razmišljanja naredila požirek in rekla:
  - Pekel nas ne bo ujel!
  Maria je goreče zavila z očmi in zarenčala:
  - Nikamor ne boš šel! Ognjena uš!
  Alla je v odgovor le zasvetila s smaragdnimi očmi. In v naciste je vrgla granato z besedami:
  - Medtem ko traja vojna, pozabimo na naše razlike!
  Maria je rekla neumestno:
  - Božje je božje in cesarjevo je cesarjevo!
  Alla se je dolgo obrnila in dodala:
  - In Hitler je hudič!
  Maria je odprla ogenj, podrla še nekaj ljudi in pomislila. Kako je mogoče doseči tak padec morale, kot ga je dosegel Hitler? Kakšna zver je v človeški podobi? Tisti krvavi tiran, ki ga človeštvo ni poznalo od časov Adama in Eve. In hkrati izjemno srečen. Morda celo najsrečnejši in najuspešnejši osvajalec v vsej zgodovini človeštva.
  Toda Rusija se je za fašizem izkazala za trd oreh. Vojna na vzhodu bo kmalu vstopila v četrto leto. Da, nacisti napredujejo. Ne prehitro, ampak samozavestno. Šele pozimi je Rdeči armadi uspelo malo stisniti Švabe. In zdaj sovražnik spet napada.
  Dekle je streljalo natančno in zelo dobro. Ko je izgubil optične znamenitosti, se je tank Lev znova obrnil in začel bežati. In "Panther"-2 ... Tank z dolgo in debelo cevjo in relativno majhno kupolo.
  Učinkovit stroj. Ki je nokavtiral skoraj vsakega mastodonta. Tu se je Alla odlikovala z metanjem granat s svojimi zapeljivimi nogami in poškodovala cev.
  Rdečelasi hudič je zasvetil z očmi barve morja in siknil:
  - Zlomil jim bom nos!
  Nemec z razbitim gobcem se obrne. Gosenice se tresejo kot okreten stroj. Da, dekleta so izumila priročno in učinkovito taktiko. Udarite po sodih, razbijte cev z granatami, ko je oklep nedostopen.
  In dobro namerjena Maria strelja natančno, kot da bi bila res pravnukinja Robina Hooda. In zlatolasa lepotica vzklikne:
  - Pod pretvezo ciljev humanizma,
  Zgraditi nebesa na zemlji ...
  Hitler je stopil na pot fašizma -
  Tempelj je postavil podlež Satan!
  In strelja kot prava svetnica iztrebljanja. Njena gola, izklesana noga vrže drobec stekla in zadene Arabca naravnost na sredino njegovega čela. In sin puščave, ki refleksno potegne sprožilec mitraljeza, odseka ducat svojih sokrivcev.
  Alla je odobravajoče pripomnila:
  - In hitro se naučiš! In napreduješ pred očmi!
  Tudi rdečelasa bojevnica je z golimi prsti vrgla kos stekla in Afričana zadela v oko. Eksplodiralo je in padlo na kup granat. In ducat drugih borcev je odletelo v nebo ali pekel - kako se odločiti za posel!
  Alla je tvitnila:
  - Pekel bo hudoben kraj, ki je odtrgal pokrov ... In sveti deviški meč - sekal sovražnike!
  In rdečelasi hudič se je spet obrnil in siknil:
  - Za vas bo krsta, samo iz pepela, in glasba za žalovanje!
  Maria je takoj vrgla granato v obe nogi in ohromila cev mogočnega tanka E-100, zazvenelo:
  - Za slavo Gospoda Kristusa!
  V vzporednem vesolju je imela ZSSR zelo težke čase. Toda Hitler ni pokončal Rusije. Bil je preveč vznemirjen zaradi govoric, da ZDA poskušajo ustvariti atomsko bombo. Natančneje niti ne govoric, temveč obveščevalna poročila, ki jih pred močnimi nemškimi obveščevalci ni bilo mogoče skriti. In atomska bomba je strašna stvar, čeprav tretjega rajha ni lahko dobiti iz tujine.
  Hitler je Stalinu predlagal premirje, ki ga je diktator z veseljem sprejel in je skoraj izgubil vojno. Čete tretjega rajha so Ameriko napadle z obeh strani. Tako iz Argentine kot iz Kanade. Nemci so imeli veliko vojakov, pomagali pa so jim tudi Japonci, ki so z vzhoda pritiskali na Američane. Vnel se je hud boj.
  Pet deklet Alenka, Maria, Alla, Anyuta, Matryona je prispelo v Ameriko, da bi se kot prostovoljke borile proti hordam tretjega rajha. Vseh pet deklet je zelo lepih in govori angleško. Stalin je odklonil pošiljanje celotnega ženskega bataljona, saj bi bilo to v nasprotju s pogoji miru, sklenjenega s fašističnim cesarstvom. ZSSR je morala za vsako ceno pridobiti čas, medtem ko so nacisti napadli ZDA.
  Pet deklet je prostovoljk: preživele so skoraj vso vojno, od Bresta in Buga do Orenburga. In borijo se proti nacistom na drugi strani Zemlje v glavnem mestu Hondurasa.
  Tegucigalpa je ena glavnih obrambnih trdnjav v spopadu s pestro hordo. Tako japonske kot azijske horde so zašle v težave. Nemci so se borili samo s tanki, pehota pa je bila v celoti iz nearijskih ljudstev. Naprej so gnali Azijce, črnce in Arabce.
  Alenka je streljala, odrezala dva Afričana in začivkala:
  - Samo drhal Džingis-kana!
  Zlatolasa Marija, ki je z mitraljeskim rafalom posekala tri Indijance, je dvignila svoje gole, strojene noge na vrh. In rekla je:
  - Meljemo topovsko hrano!
  Drobec granate je priletel in Marijo udaril po goli okrogli peti. Dekleta se tradicionalno borijo v bikinijih in bosa. In ko z ostrim udarcem udari ob hrapav, dekliški podplat, malo zaboli.
  Lepotica je pomežiknila in spet izstrelila ... Maria je zelo vitka, povprečne rasti s popolno postavo.
  Alenka je višja, s činom majorke in celo heroja Sovjetske zveze. A tudi skoraj gola, komaj pokrita z bikinijem. Zelo zagorela, a njeni lasje so beli. In Alenka strelja zelo natančno. In zelo rad meče granate z bosimi nogami.
  Lepa Alla ustreli in z rafalom podre štiri Arabce. Njeni lasje so rdeči, bolje rečeno bakreno rdeči, kot proletarski prapor. In ko zapihajo vetrovi, je kot zastava revolucije. Deklica se iskri s svojimi smaragdnimi očmi, kot zvezde. In brutalno pomete sovražnike.
  Anyuta je tudi blondinka. In strelja iz mitraljeza. Dekle je postavilo svoje bose noge in počilo. Pet izbranih borcev je vrglo navzgor in iz prsi in trebuhov njihovih nasprotnikov so privreli škrlatni vodnjaki krvi.
  Anyuta, ki je obliznila polne ustnice, je zacvrknila:
  - Vojna je zrak za pljuča ...
  Deklica leži in z boso nogo meče granato. Slišijo se eksplozije. Več militantov odleti v različne smeri.
  Matryona je večje in bolj mesnato dekle. Njeni lasje so svetlo rjavi. Tipična vaška, mlada ženska iz krvi in mleka. Fizično je zelo močna in dobro strelja.
  Spet pride na vrsto. In pobiti fašistični plačanci padajo.
  Matryona, streljanje, pravi:
  - V redu, v redu, kje si bil? Pri babici! - Deklica je streljala in ubila tri bradate nacistične borce in dodala. - Kaj si jedel - kašo! Kaj si pila? Mash!
  Dekleta držijo vrsto. Fašistov ne pustijo naprej. In tulijo prijazne pesmi:
  - Uničili bomo ves svet nasilja,
  Do srži in potem...
  Zgradili bomo nov, nebeški svet -
  Kdor je bil nihče, bo postal vse!
  Alenka spet vrže granato z boso nogo. Razstreli napredujoče pehote. Zagotovo postaja bolj vroče. Prihaja razvpiti "Lion"-2. In zraven je naprednejši E-50. Izstrelki se izstrelijo. Temnopoltemu Američanu so odtrgali glavo in se odkotalila.
  Maria je stopila na gorečo desko in njene otrdele noge skoraj niso čutile vročine plamena.
  Zlatolasi lepotec je posnel in zapredel:
  - In kdo bo ustavil tok krvavih, razjarjenih rek ...
  Maria je znova ustrelila, Afričana zbila z oklepa E-50 in zacvrknila.
  - Žarek iz blasterja bo zadel vaš tempelj, v zlem blisku je človek izginil!
  Dekle je spet streljalo. Skozi zrak je zašvignila s svojim bosonogim, zagorelim, gracioznim stopalom. Proti njej je poletela granata. Lepotica z zlatimi lasmi je spretno premagala darilo z golim, skoraj brez prahu podplatom. Granata je odletela nazaj. Pohitela je v vrste militantov Tretjega rajha. Videti je bilo, kot da lubenice padajo iz tovornjaka in se lomijo. Bilo je toliko krvi, ki se je prelila.
  Maria je tvitnila:
  - Deklica je padla na izpitu in prišel je prekleti rajh. Hitler je bil očitno utrujen od življenja in njegova lepota ga je slavno požrla!
  Alla je tudi brezvezna bojevnica. Strelja nase z mitraljezi in pravi, razmetava trupla:
  - Za mamino žlico! Za očkovo žlico! Za Kobo pa zajemalka! In na vaši strani v postelji!
  Lepotica z bakreno rdečimi lasmi z boso nogo izstreli leseno letalo. Leti naravnost proti ogromnemu nemškemu tanku Lion. Pristani na gobec 105 mm topa in ta eksplodira. Orožje odpove.
  Nemec se obrne in je prisiljen sramotno pobegniti. Alla drgne nogo po kosu stavbe in pravi:
  - Če nimate moči, potrebujete inteligenco! Moral boš narediti nekaj hrupa!
  In spet dekle strelja zelo natančno. Njeni rdeči lasje so kot plamen olimpijske bakle. Privlačno dekle. V ameriški vojski se je že odlikovala z razkazovanjem besnega temperamenta. Še posebej dober je bil v delanju škode z Afroameričani. Tako nenavadno in lepo je z njimi.
  Vendar Alah uničuje tudi črnce, ki se borijo v vojski tretjega rajha. Zakaj je Nemčija osvojila vso Afriko? Poskusite ustaviti takšno moč.
  E-50 je najnovejši tank, s plinskoturbinskim motorjem ter debelim bočnim in čelnim oklepom. Ne more se vzeti z granato. Alla je vrgla darilo z golo nogo, podrla nekaj pehotnih vojakov in zacvrknila:
  - Oh, vaš tankovski oklep je zanesljiv, od nekoga, ki namerava ugrizniti ... Samo vedite, kakšno moč imate ... nja, samo jeklenega konjička lahko brcnete!
  Anyuta je tudi streljala zelo natančno. In granate je raje metala z nogami. Njeni goli prsti so vrteli tudi jekleno ploščo. Konica je preletela in prerezala vrat dveh fašističnih borcev. Odvrgli so mitraljez in zdaj je debel rafal velikega kalibra prerezal verige drhal. Cela vrsta tujih borcev, rekrutiranih z racijami v vojsko Tretjega rajha.
  Anyuta je tvitnila:
  - Sreča je nagrada za pogum! Ena pesem je dovolj! Naj pojejo samo o domu!
  Toda lepotica še ni imela časa, da bi pogrešala dom. Čeprav je sovjetskih prostovoljcev v ameriški vojski zelo malo. Stalin ni želel blesteti, da ne bi pozneje Hitlerju dal razloga, da obtoži Rusijo, da je kršila pogoje "slamnatega miru".
  Pet deklet, najboljših v ženskem bataljonu, je bilo opozorjenih, da se jim bo domovina morala odreči, če jih ujamejo. In v tem primeru bi dekleta morala kositi o trivialnih plačancih, ki so bili najeti za denar.
  In Anyuta, Alena in druga dekleta razumejo, da jih čaka grozno mučenje, če jih ujamejo. Zato so se v nobenem primeru odločili, da jih nacisti ne bodo ubili živih.
  Nemška jurišna letala preletavajo položaje ameriških vojakov. Ker niso pričakovali, da bodo v glavnem mestu Hondurasa naleteli na tako trdovraten odpor, so bili nacisti kar nekoliko razježeni.
  Reaktivna in jurišna letala so močna. Rakete letijo, puške streljajo.
  Ameriški vojaki umirajo. Tudi Matrjono je šrapnel zadel v njeno mesnato ramo. Pritekla je kri. Junaško dekle je z zobmi izvleklo kos jekla in izpljunilo kri. In potem me je spet udarila z obsežno avtomatsko pištolo. Tuji plačanci padajo. Tu so skoraj vsi domači, le poveljniki so Nemci, pa še to ne vedno. Res je, posadke na najsodobnejšem tanku E-50 so povsem nemške. Avto ima dostojno hitrost in manevriranje. No, to še ni najnaprednejša modifikacija - tehta petinsedemdeset ton. Zidovi se rušijo pod tiri. Ta se običajno izdeluje v treh različicah s 105-mm topom, 180-mm jurišnim topom in 400-mm raketometom.
  In vsaka sprememba ima svojo nalogo. Tukaj je ta tank z jurišno pištolo, bolj primeren za napad na mesta. In ni ga tako enostavno uničiti. Matryona se prekriža in z golimi prsti zgrabi protitankovsko granato, svojo veliko, a graciozno, lepo oblikovano nogo. Zdaj morate darilo vreči naravnost v cev, da onesposobite mastodontovo orožje. Pet mitraljezov pokriva nemški, sodoben tank, ki se mu ni tako lahko približati.
  Matryona je zelo močna in njene konjske noge mečejo granato daleč. Vendar ni vedno točno. Vsekakor zadeti takšen cilj, kot je cev 180 mm topa. Junaško dekle dvomi. Kaj če zgreši?
  Oh, če bi bil z njimi njihov dolgoletni partner Oleg Rybachenko, bi se ta pogumni pionir kaj domislil.
  Toda fant je umrl v bitkah za Stalingrad. Dekleta niso vedela za njegovo nadaljnjo usodo. A usoda izumitelja pionirja je bila res nezavidljiva. Sprva so Olega Ribačenka brutalno mučili in poskušali ugrabiti skrivnosti. Po mučenju je enajstletni deček končal v rudnikih. Delo je strašljivo in izjemno težko. Toda sovjetski pionir, majhen, a žilav, se je izkazal za vztrajnega.
  Uspelo mu je preživeti in tudi skozi labirinte rudnikov se je odločil pobegniti. In Oleg Rybachenko je uspel priti ven. Fant je nekaj časa taval po Balkanu, dokler se ni pridružil lokalnemu partizanskemu odredu. Tam je postal povezovalec in saboter.
  Na Balkanu je bilo še dokaj razvito partizansko gibanje. Delno tudi zato, ker so okupatorsko službo opravljali Italijani, Romuni, Bolgari, Albanci - ki niso bili tako bojno pripravljeni kot redne enote Wehrmachta.
  A veliko partizanov je vseeno padlo. Še posebej zaradi zračnih napadov. In domoljubi Jugoslavije so se prisiljeni skrivati v gorah, gozdovih ali v najboljšem primeru v majhnih vaseh. Veliko poveljnikov je že umrlo. Položaj je poslabšal mir, podpisan z ZSSR. Zdaj so na Balkan začele prihajati nove kazenske divizije, ki so organizirale množične napade in čistile območje.
  Oleg Rybachenko se je moral skupaj s partizani povzpeti vse globlje v gore.
  Matryona, čeprav ni vedela za usodo njihovega univerzalnega ljubljenca, je močno zavzdihnila. Potem je še močneje stisnila granato s prsti svojih bosih dekliških nog in jo z vso močjo vrgla v sovražnikov tank. E-50 je pravkar sprožil in izpustil ubijalsko granato.
  Matryona se je celo stresla in padla je na kolena. Po glavi ga je udaril tlakovec, ki se je odtrgal s pločnika, razgreta kovina pa mu je opekla golo peto. Deklica si je z zaprašenimi lasmi podrgnila osuplo glavo.
  Granata je poletela, skoraj se dotaknila cevi, in zadela nagnjeno čelo avtomobila. Odjeknila je eksplozija ... Seveda pa 250 mm čelnega oklepa, pa še pod kotom, ne more prebiti granate.
  Matrjona je udarila s pestjo v prah in dvignila cel oblak peska. Nato je zarjovela:
  - Ubij, ubij! Zadeni gol v gol!
  Deklica je z golenico udarila po razpokanem asfaltu. V otiščance pete se je zataknil drobec. Koža na deklicinih podplatih je bila debela kot pri povodnem konju. Živela je v revni družini in od rojstva skoraj nikoli ni nosila čevljev. Vendar zaradi tega njene noge niso bile videti prav nič grobe, ampak zagorele, graciozne, zapeljive.
  Matryona pa je moške nekoliko ustrašila s svojo visoko višino, močnimi mišicami in pestmi s štrlečimi členki. Toda junaško dekle ima najbolj prijazen značaj, široke boke pa je kombiniral z razmeroma tankim pasom in izklesanimi trebušnimi mišicami. Le v oblačilih je Matryona zaradi velikih prsi lahko delovala predebela. V bikiniju je videti kot prsasta športnica.
  Deklica je razočarana znova vrgla granato, tokrat v tire. Toda smrtonosno darilo je zadelo debel oklepni ščit, ki je prekrival valje.
  Matryona se je jezno udarila v brado. Zaradi tega jo je bolela čeljust. In junaško dekle je preklinjalo:
  - Režem kot s koso!
  Tudi Anyuta je poskušala zadeti nevarni tank, vendar je granata, ki jo je vrgla deklicina noga, nekoliko zgrešila cilj. In blondinka se je začela približevati avtu. Potem pa sta se pojavila še dva tanka - "Lion" in "Panther"-2, streljala sta na vse pristope z mitraljezi. Morali smo biti izjemno previdni.
  Ameriški Sherman se pripelje, da bi se približal nemškim vozilom. Imel je priložnost zadeti Panther 2, a le ob strani. Toda Nemca ni tako lahko prevarati. Poleg tega je zaradi višje silhuete Shermana opazen z velike razdalje.
  "Panther" 2 je izpljunil granato in zadel Američana naravnost v čelo. Visok avto se je zlomil na pol. In gorela je kot božična sveča.
  Anyuta je jezno rekla:
  - Oh, kako šibki so tvoji tanki... Tehnično bolje, postal boš Jenki!
  Toda Alenka, izkušena bojevnica, se je Panterju uspela približati. Vrgla je granato ... In dolga cev nemškega avtomobila se je zvila v ovnov rog.
  Tank "Panther" 2, ki je bil lansiran v proizvodnjo leta 1943. V najnovejši najbolj razširjeni modifikaciji ima čelni oklep 150 mm, stranski oklep pod kotom 82 mm in top 88 mm z dolžino cevi 71EL. Od leta 1945 so ga ukinili v korist naprednejšega in bolje zaščitenega modela E-50. Toda zaenkrat se ta tank bori. Avto, ki tehta 51 ton, ima motor z močjo 900 konjskih moči, ki mu zagotavlja dobre vozne lastnosti.
  In zdaj, ko je prejel škodo, se Panther-2 obrne in odide. Alenka uspe z boso nogo vreči še eno granato. Zlomil sem valje. In hitrost nemškega avtomobila se je opazno upočasnila.
  Alenka pravi z veselim pogledom:
  - Kakšen udarec! Moj udarec je božji dar!
  In deklica je Nemcem pokazala nos. Toda iz E-50 je začel bruhati mitraljez. In krogle so žvižgale po Aleninih belih, nekoliko umazanih laseh. Ena od krogel je celo odrezala pramen las. Majorka se je počutila celo malce žgečkljivo.
  Alenka je tvitnila:
  - Če hočeš biti kot slon, pojdi v norišnico kot razbojnik!
  Deklica je svoj odrezan pramen dvignila s prsti na nogi. Alenkini lasje so svileni, biserni, a rahlo prašni. Pa vendar tako mehka. Deklica si jih je pognala po podplatih. Malo žgečkljivo in prijetno.
  Alenka se je spominjala, kako jo je fant božal. Tudi njegove roke so se začele od podplatov, dvignile višje do stegen in najbolj občutljivega mesta. Ko te poboža čeden mladenič, je zelo prijetno. Alenka ga je skoraj ljubila. Rada je imela ljubezensko igro, vzburjal pa jo je dotik mišičastega moškega telesa. A Alenka ni imela prave, romantične ljubezni, ko znoriš na moškega. Zamenjala je že veliko fantov. Mnogi njegovi možje so umrli v boju.
  Tudi to je bilo prekletstvo vojne. In tukaj v Ameriki so mišičasti črni fantje. In vse je tako nenavadno z njimi.
  Alenka je črnca ustrelila in uničila. Malce se mi je smilil Afričan. Ubila je človeka, ki se je boril za njemu tuje interese. Konec koncev so Nemci rasisti. Na črnce gledajo kot na sužnje. Toda hkrati se Afričane vpisuje v tuje divizije razcvetlega Wehrmachta.
  Alenka je z golimi prsti naredila nekaj podobnega figi in jo pokazala nacistom. Da, sam nemški narod tu ne trpi nobene škode. Tanki imajo oklep, ki je predebel, da bi ga lahko prebila granata ali bazuka. Toda domače enote umirajo.
  Alenka vrže granato na E-50. Zamahnila je z golo, zagorelo nogo in vrgla ter zvijala boke. In granata je poletela v visokem loku. Zaradi golih prstov sem čutil dotik kovine. In potem je eksplodirala granata.
  Alenka šepeta:
  - Bog blagoslovi nas!
  Na dekle je pihal vroč veter, kot da bi se ga dotaknil čeden moški. Alenka je brala knjigo o Tarzanu in si je zelo želela, da bi se ta moški igral z njo. Z močnimi rokami bi se božal po prsih.
  Granata je zadela cev, vendar je eksplodirala prepozno in odletela s kovine. Drobci so žvenketali kot grah na oklepu. Ostale so samo praske!
  Alenka je vzela še eno granato. Sem pa videl, da je protipehotna. In protitankovskega orožja ni več.
  Deklica je razočarano zarenčala. Da pa ne bi izgubljal časa, sem ga dal na gole prste. Obrnila je nogo, upognila trup, nato pa jo zravnala in vrgla v pehoto.
  Pol ducata borcev je poletelo navzgor kot žogice za namizni tenis. Enemu od njiju je odletelo steklo, drobci pa so odleteli nekaj sto metrov daleč in se zaleteli po Alenkinem hrbtu. Nedrček je počil in razgalile so se čudovite prsi majorke.
  Deklica je samodejno prekrila svoje bradavice. Potem pa je ugotovila, koga se mora bati. In spet je stresla mitraljez. Obrnila se je in rahlo stopila nazaj.
  Ameriški pehotec je streljal z bazuko. Granata je zadela nemški tank na nagnjeni strani, vendar je 160 mm oklepa zdržal in odbil uničujočo energijo. Nemec je streljal nazaj. Njegovo orožje velikega kalibra je razbilo zid.
  Alenka si je poskušala zavezati naramnice. Deklica je mislila, da se Zoya Kosmodemyanskaya verjetno vozi v mrazu v kratkih hlačah. V nekem sovjetskem filmu je bila upodobljena v srajci ali celo v kakšni obleki. Samo to je samo poklon hinavščini. Pravzaprav so nacisti, da bi ujeto dekle še dodatno ponižali, verjetno slekli do nage. In lačni nemški vojaki so verjetno želeli videti lepo in zaobljeno dekle golo.
  Torej v resnični zgodbi deklica junakinja ni mogla pokriti svojih prsi, zato so bile njene roke zvezane na hrbtu. A ni je bilo sram in je pogledala ponosno. Alenka je dobro vedela, kako je hoditi bosa po snegu. Bila je vzdržljiva in rada se je dotikala snega z bosimi podplati. Alenki je bilo všeč in je uživala. Ampak to je zanjo, že prekaljeno v letih vojne. In za mlado in urbano Zoyo je to očitno boleče. Podplati se počutijo, kot da gori premog.
  Alenka je razočarana odvrgla nedrček in zavpila:
  - Sram je buržoazen pojem! Sovjetska ženska se ne boji ničesar in je ni sram!
  Deklica je spet začela zabijati z mitraljezom ali bolje rečeno s strojnico. Kovina se je segrela, navsezadnje je Honduras trop, tam zna biti februarja zelo vroče. Alenkini prsti postajajo vroči. Moramo dati vse od sebe. Danes je 23. februar. To je dan sovjetske vojske in to zahteva bojevanje z vso mirno in razumno jezo.
  Alenka jih je s kroglami posekala še pet, po nesreči pa si je opekla lice na razbeljeni zaklep mitraljeza. Seveda je neprijetno, pretisni omot je otekel.
  Alenka je prisegla:
  - No, Bog, zakaj si ustvaril toliko težav meni in moji državi!
  Žulj je srbel ... Dekličino lice je zelo občutljivo mesto. Deklica je poskušala najti nekaj hladnega, da bi nanesla na nabreklo žogico. Toda poskusite najti nekaj kul. V tem vročem mestu. Poleg tega je bilo vreme jasno in veter je pihal z juga.
  Alenki očitno ni po volji. Matryona vrže granato z velike razdalje, vendar spet neuspešno. In stormtrooperji že letijo v nebo. Nemška vozila imajo močan oklep in veliko hitrost.
  Reaktivna letala prihajajo v valovih in zdi se, da režejo trakove lanu.
  Alenka se je skrila v špranjo. Od zgoraj so plamtele razdrobljene rakete. Deklica je z iglami začutila koščke zdrobljenega kamna, ki so padali od zgoraj. Žgečkalo me je po golem vratu. Lepotičine bradavičke so bile tudi zbadane.
  Alenka je zašepetala:
  - To je masaža... Ampak ne korsaža!
  Deklica je začutila, da jo je telo skoraj začelo boleče srbeti. Že zdaj je vroče in eksplozivne rakete še povečujejo vročino. In ali je to kopališče?
  Alenka se je spomnila naravne ruske kopeli, s smrekovimi metlami. Kako so dekle takrat pretepli.
  To so bili tako eksotični občutki.
  Alenka je za razvedrilo zapela:
  - Ljubezen in smrt! Dobro in zlo! Kaj je sveto, kaj je grešno! Usojeno nam je razumeti!
  Deklica je vstala, se otresla vse te oprijete umazanije in ostankov.
  Alenka je zarenčala:
  - Oh, spravil boš Hitlerja na rogove!
  In majorka je izstrelila rafal na pehote, ki so se poskušali dvigniti v napad. Padlo je več militantov, rekrutiranih med napadom. Alenka si je obrisala umazan obraz, peklo jo je v očeh. Bojevnica je pljunila in se pokrižala.
  Ponovno je odprla ogenj iz mitraljezov in militanti so se prikradli. Tudi rdečelasa Alla je z boso nogo vrgla granato. Sedanjost je skočila in udarila po fašistih. Ubitih je bilo ducat ljudi.
  Rdečelaska je zapela:
  - Na svetu je veliko dobrega, vendar je pokrit s snegom!
  In deklica je odprla ogenj s puškomitraljezo, le da ni uporabila rok, ampak spretne prste in bose noge.
  Alla je streljala natančno in zavpila:
  -Zadeti! udarec! Še en udarec! Še en udarec in potem ... Mogočni demon, božji dar, izvede aperkat!
  In z rokami je deklica metala drobce stekla. Fašiste je osupnila in tvitnila:
  - In za tiste, ki nočejo živeti v miru... Delamo jim harakiri!
  Japonci so se res izkazali. Ti ozkooki borci. No, kako ne delaš takega harakirija?
  Ko je Alla izpraznila spono mitraljeza, je z golimi prsti pobrala granato in jo vrgla v samuraja. Dobili so darilo, več pohabljenih Japoncev, in odleteli v različne smeri.
  Alla je iztegnila jezik in zamrmrala:
  - Sem super bojevnik! In sovražnik je ubil hiper!
  Kitajci, ki so jih Japonci rekrutirali iz zajetih območij nebesnega cesarstva, so šli v boj. Kitajski bojevniki so neustrašno hodili in dekleta, ki so izpraznila svoje avtomate, so se morala umakniti.
  Marija kovinski bosi fragmenti gipsa in stekla. Druga dekleta so naredila enako. Postalo je zelo težko.
  Pojavil se je Shturmlev, močan stroj z raketometom. Tukaj je eden, ki vas bo zjebal - zdi se, da ni veliko.
  Prvi strel je zagrmel ... Anyuta, Alla in Matryona je udarni val vrgel navzgor, kot vodnjak ogromnega kita. Dekleta so letela več deset metrov in z bosimi nogami planila naravnost v ogenj.
  Dekleta so skočila od tam, oparena in opeta. Z golimi podplati so čofotali po oglju.
  Alla je jezno siknila:
  - Bika najprej dajo pod sekiro, potem pa ga spečejo! In bili smo najprej ocvrti, potem pa pod sekiro!
  In komsomolka se je smejala! Potem pa je bila žalostna. Spomnil sem se, da je bil njen prijatelj ujet. Nemci so mlado dekle slekli in ji začeli prinašati ogenj na gola prsa. Tako strašna bolečina. Deklica je kričala in njena nežna koža je bila zoglenela. To so fašisti, ki so se izkazali za fanatike. Sploh niso spraševali, pred tem pa so tudi zakurili ogenj, pod bosimi nogami ujetnika. Komsomolec na koncu ni mogel prenesti mučenja in je umrl zaradi bolečega šoka.
  Alla, ki se je tega spomnila, je udarila po vročem oglju. Matryona je hitela pred njo. Ta vaška deklica ima porjavelo kožo in tega ne morete vzeti s pihalnikom. Zakaj ne supermansko dekle? Matryona vidi bazuko z granato, ki jo je vrgel ubiti ameriški vojak. Pobere jo z nogo in mu jo vrže v naročje. In se z vso silo zarine noter.
  Lupina leti in zadene prisilnega Kitajca. Veliko krikov in stokov. Masa trupel. In odrezani udi.
  Matryona je zapela starodavno pesem:
  - In samuraj je poletel na tla! Pod pritiskom jekla in ognja!
  Dekleta so končno zmanjkala oglja. Njihove graciozne, bose noge so ga dobile.
  Anyuta je kot najbolj nežna med njimi trzala in drgnila svoje gole podplate ter poskušala ublažiti srbenje.
  Matryona, ki je že od zgodnjega otroštva tekla bosa po snegu, ni bila pozorna na takšno malenkost.
  Junaško dekle je zapelo:
  - Samo predstavljajte si, da smo se potopili v sveže mleko ... Nagrada je prava stvar!
  In bojevnica je z nogo vzela odlomljen in precej težek kos ploščice. Trdno ga je držala z golimi dekliškimi prsti, ga zavrtela in vrgla proti sovražniku. Trije Kitajci so bili žrtve sedanjosti smrti; njihove glave so bile zdrobljene.
  Alla je z zadovoljnim pogledom rekla in streljala na sovražnika:
  - Smo kul ženske!
  Anyuta je za lajšanje srbenja v opečenih, bolje rečeno ožganih nogah zapela:
  - V naši domovini so ženske,
  Zakaj vozijo letalo kot za šalo?...
  Za njih je čast večja od življenja,
  Z lahkoto lahko ubije svojega nasprotnika!
  
  Rojeni so za zmago
  Da poveličuje Rusijo stoletja!
  Navsezadnje so naši pradedje -
  Takoj sem jim zbral vojsko!
  In Anyuta je začela čečkati iz mitraljeza. In to ji je uspelo zelo mojstrsko. Tako, da vsak čuti, da je to božji bojevnik! Če ne od Vsemogočnega, pa od Marsa zagotovo!
  Tudi Alenka je streljala. Skupaj z Mario sta se bila prisiljena umakniti in pobrati posnetke mrtvih ameriških vojakov. Dekleta so padla na hrbet in streljala nazaj z nogami - tako jim je šlo bolje. In to so naredili natančno. Mešanica kitajskih in afriških čet je napredovala proti dekletom. In bojevniki so premagali.
  Alenka je zapela:
  - Svet ni šahovnica ...
  Maria je pobrala ta odlomek in iztrebila rumene in črne plačance.
  - In številke niso okrogla ničla!
  Alenka je v izrezano vrsto rumenih in črnih dodala:
  - Melanholija nas napada!
  Maria je streljala z natančnostjo Robina Hooda in začivkala:
  - In konj plane v ogenj!
  Dekleta so se ob streljanju umaknila za minsko polje. Kitajski in afriški borci so naleteli na dobrote. Začele so eksplodirati, poskočile so, jih raztrgalo in nastalo je krvava zmešnjava.
  V daljavi se je pojavilo več tankov Panther-2. Streljajo in se bojijo vriniti nos. "Lev"-2 se premakne naprej in prav tako bruha ogenj. In tukaj je cisterna metalca ognja Rhino, ki se cedijo s snopi plamena.
  Toda najbolj mogočna je "Sturmlev". Njegov raketni metalec ni posebej hiter, je pa peklensko uničujoč.
  Alenka šepeta:
  - Rusi, Rusi - ni mirna usoda! No, zakaj potrebujemo težave, da smo močnejši?
  Dejansko se borijo daleč od Rusije. Vendar je jasno, da se bo Wehrmacht, potem ko je osvojil ZDA, vrnil in pritisnil ZSSR. In Američani so tako sladki in dragi dekletom.
  Alenka spet zabija, njene uspešnice kot da delajo buče in pokajo glave pod lopatami. Dekle v nogo zadene šrapnel. Vreznina se mi nabrekne na goleni. Lepotcu je pohrustala kost in zacvrknila:
  - Ne, budni ne bo zbledel,
  Pogled sokola, orla...
  Glas ljudstva je jasen -
  Šepet bo zdrobil kačo!
  
  Verjamem, da se bo ves svet prebudil,
  Fašizma bo konec...
  In sonce bo sijalo -
  Pot, ki osvetljuje komunizem!
  V tistem trenutku je Matryona z vso močjo vrgla granato v Shturmlev. In sovjetska dekleta so imela končno srečo. Oklepna kapa je padla nazaj, sovjetsko darilo je odletelo naravnost v široko cev. Za sekundo je vse zamrznilo. In potem je počilo. Bilo je, kot da bi padla atomska bomba. In nemški tanki so se razpršili v različne smeri.
  Nacisti so pritisnili. Dobesedno na vseh frontah je bil ogromen napad. Da, rdeči oblaki so se zbrali nad Ameriko. In je dobesedno ropotalo in viharilo.
  Ameriške čete so bile konec februarja in v začetku marca pregnane iz Hondurasa. Boji so se preselili v južno Mehiko. Slavna štiri dekleta so rezervoar zamenjala z najnovejšo modifikacijo E-50. Stroj je res ultra moderen, krmiljen s krmilnimi palicami, razmeroma lahek s 65 tonami in motorjem s 1550 konjskimi močmi.
  Čelni oklep je 250 mm, stranski oklep 170 in celo pod precejšnjim kotom. Ampak zaradi tega je dekletom v rezervoarju malo utesnjeno. Tukaj ni tako udobno kot v "Tiger"-2, vendar je avto postal bolj kompakten, zlasti postavitev. Toda zdaj ameriški tanki ne morejo prodreti v tank, tudi če streljajo na stran iz neposredne bližine. Takšna zaščita lahko prenese strel IS-2.
  Dekleta so zadovoljna in avto gre kar hitro. Gerda, ki pritiska na gumbe krmilne palice, reče:
  - To je stroj! Res mojstrovina!
  Charlotte odgovori z besedami:
  - Stranice so zelo nagnjene in loputa je ozka, vrha skoraj ni. Ne morete se prebiti skozi tak stroj, vendar ni udobno!
  Gerda je z navdušenjem pripomnila:
  - Vendar je učinkovito! In popolnoma neprebojen!
  Magda je z nasmehom odgovorila:
  - Kot vidimo, Bog varuje Nemčijo!
  Christina se je zahihitala in odgovorila:
  - Sami osvajamo zmage! In to je bistvo naše strategije!
  Gerda je navdušeno pripomnila:
  - Do nedavnega se nam je rezervoar Lion zdel meja popolnosti. In zdaj je avto za petindvajset ton lažji, boljši od leva v oborožitvi, oklepu in predvsem v voznih zmogljivostih. Amerika nas torej ne more zlomiti!
  Charlotte je bruhnila v smeh in rekla:
  - Ne zlomi ga! Vsakega bomo sami polomili!
  Pred Magdinim pogledom se je pojavil Sherman. Deklica je izstrelek poslala naravnost v tarčo. Razdeli avto.
  Vseeno pa moramo priznati, da Američani pri gradnji tankov opazno zaostajajo. Sherman v boju očitno ni dorasel, Pershing pa je le malenkost boljši. Poleg tega so se Pershingi pojavili v seriji šele v začetku leta 1945, njihovi parametri pa so podobni zgodnjemu modelu Panther. E-50 prebije Američane na razdalji več kot pet kilometrov.
  Dekleta so zelo ponosna na tako superiornost svojega orožja. In žvižgajo pesmi.
  Magda spet strelja, prodira, tokrat zaščiteni Sherman in čivkne:
  - Brcali smo žogo in tekli v galopu!
  Tudi Shermanovi zasloni niso pomagali. In nemški tank je na poti. Zdrobi pehote z gosenicami. Dekleta žvižgajo pesmi na harmoniki. Pod valji brizga kri. Tank se premika precej hitro, njegove gosenice so bolj napredne in prehodne, hkrati pa relativno lahke.
  Dekleta žvižgajo ... Gerda pripomni:
  - Mehika je zadnja država na poti v ZDA. Zavzeli smo že toliko različnih prestolnic. In osvojili so toliko držav! Začeli smo, prvo osvajanje iz Avstrije in zdaj se selimo v Mexico City! Naša vojaška četa je slavna četa!
  Christina je logično odgovorila:
  - Najprej smo organizacijsko boljši od nasprotnikov. Majhna država je Nemčija. Nemci so najbolj disciplinirani in visoko organizirani ljudje na svetu. Plus totalitarni nacionalsocialistični režim. Kar nam je dodalo tudi moč in strukturo. - Deklica je z boso nogo tekla po legiranem stranskem oklepu trupa in nadaljevala. - Potem briljantni talenti naših poveljnikov in predvsem Hitlerja. Nasprotnika smo premagovali po delih. In potem smo pridobili najboljšo tehnologijo na svetu. Zdaj nas torej čaka zmagoslavje! In tretji rajh odpre svoja krila nad svetom!
  Charlotte je racionalno pripomnila:
  - Najhuje je bilo pozimi leta '42. V Afriki in pri Moskvi smo bili poraženi. Zapustili so Tihvin in Rostov na Donu. In celo Harkov so zavzeli Sovjeti. In Združene države so vstopile v vojno proti nam. Takrat se je zdelo, da se tehtnica ni zavihtela v našo korist in pred nami je grozil prepad. A pomlad nam je prinesla nove zmage. In od takrat nam gre vse v prid!
  Magda je streljala. Sestrelil ameriško pištolo in začivkal:
  - A kljub temu brez posredovanja višjih sil naši vojski ne bi uspelo doseči takšnega uspeha! Premagovanje nadrejenih sovražnikov! To je božja desnica!
  
  Gerda se je zasmejala in odgovorila:
  - Strinjam se, da je Božje! Toda ne Bog: Abraham, Izak in Jakob! In očitno arijski, edini in vsemogočni Bog! Tisti, ki je ustvaril vesolje in si za svoje ljudstvo izbral Nemce!
  Charlotte je prikimala in potrdila:
  - Vsekakor! Izakov Bog ni naš Bog! In če bi bili Judje resnično božje ljudstvo, ne bi zmagali! Če je tako, potem je vaša Biblija Magda laž! In čas je, da opustite krščanstvo v korist arijskega monoteizma!
  Charlottine besede so zvenele kot mitraljez.
  Christina je dodala:
  - In biti kristjan diši po izdaji. Saj se izkaže, da si za pacifizem - udarijo te po desnem licu, obrni levo!
  Gerda je ugotovila, da je potrebno dodati:
  -In ti misliš, da odrešitev prihaja od Judov! In to je na splošno podobno izdaji!
  Magda je plaho odgovorila:
  - Jaz pa ne mislim tako! Moje mnenje: Bog je sam! Niti judovski niti arijski!
  Charlotte je zalajala nazaj:
  -Kako to ni arijski! Samo arijski in nič manj!
  Gerda je spravljivo dodala:
  - In tudi tehnologija! Tukaj smo začeli? Septembra 1939 so imeli le šest tankovskih divizij. In skoraj vsi rezervoarji so lahki, manj kot dvajset ton. Zdaj ne vem, koliko divizij imamo, a vozimo najboljši tank na svetu. Naše vozilo nima para v oborožitvi, oklepih, voznih zmogljivostih, hkrati pa ni previsoke mase.
  Spominjam se preizkusov prvega "Tigra", takrat na Hitlerjev rojstni dan 20. aprila 1042.
  Deklica se je ustavila in zadihala nadaljevala.
  - Takrat je bil Tiger že najboljši tank na svetu. Toda njegovih voznih lastnosti ni mogoče šteti za zadovoljive. Toda pištola se je dobro borila in oklep je bil za tisti trenutek povsem primeren. In tank se je dobro obrnil, kar je kompenziralo nizko hitrost vrtenja kupole!
  In leta 1940 smo bili slabši od Francije in Britanije po kakovosti tankov in njihovi količini. Ampak smo zmagali! ZSSR je imela leta 1941 boljše tanke T-34 in KV kot naši, pa nekajkrat več vozil! A vseeno smo zmagali! In morala sta tehnologija in razum! In duh je pomemben!
  Christina je opozorila in drgnila golo peto po pedalu:
  - Če smo zmagali z najslabšimi tanki, bomo zmagali zdaj! Seveda nas je bilo sprva manj kot sovražnikov. Zdaj smo zbrali drhal! Kaj nam lahko prepreči zmago?
  Gerda je z nasmehom odgovorila:
  - Mislim, da so glavne težave za nami! Zdaj imamo celo številke
  Prekomerna teža. Mislim, da podjetje ne bo imelo težav proti ZDA.
  Charlotte je logično ugotovila:
  - Ne verjamem, da bo imela Amerika kaj proti nam! Njen Sherman je samo topovska hrana, njen Pershing pa le malo boljši. Čeprav so proti našemu tanku, nimajo orožja!
  Gerda je ugotovila, da je potrebno dodati:
  - In v reaktivnem letalstvu nimajo s čim pokrivati naših sokolov. Poleg tega, ker imamo toliko sužnjev, po številu nismo slabši od Jenkijev!
  Christina se je strinjala s tem:
  - Imamo opremo iz vse Evrope in dela ZSSR. In delavci sestavljajo pol sveta! Naše tovarne smo preklopili na triizmensko obratovanje in gradimo nove tovarne! Američani nam zaradi količine ne bodo mogli dati asimetričnega odgovora. Nimajo trivialno tako velikega števila delavcev!
  Charlotte se je zahihitala in pomaknila koleno k stolu ter zapredela:
  - Ne bodo imeli simetrije! - Dekle je streljalo na Granta in dodalo. - In če se oprema začne proizvajati, bo to samo za nas, da pridobimo bojne račune!
  Magda je plaho pripomnila:
  - Ko pa življenje ... Se pravi, življenje te nauči, da se v odločilnem trenutku ne smeš sprostiti!
  Gerda se je s tem strinjala in z golimi prsti zavrtela ročico, zamrmrala:
  - In ostali smo pozorni do konca!
  Charlotte je potegnila svoje izklesane trebušne mišice in spomnila:
  - Prehodili smo dolgo pot ... Od skromnega T-1 do velikana E-200. In to so seveda mejniki junaške akcije! Na enak način naš rezervoar nikoli ne bo šel v nič!
  Končno so dekleta naletela na cel ducat ameriških tankov. Osem Shermanov, dva Granta in dva Pershinga. Slednji je imel nižjo silhueto in ni bil tako opazen. Lažje je zadeti visok tank. Dekleta so izmenično streljala. Vsi so natančni in imajo odlične reakcije. Prekaljen in izurjen. Prestal je pomemben del druge svetovne vojne in obiskal različne države sveta. To so res vrhunska dekleta.
  In Shermani so prvi začeli eksplodirati. In razdalja je več kot pet kilometrov. Američani še vedno ne morejo dobiti svojega avtomobila.
  Med snemanjem je Gerda opazila:
  - Naša pištola je optimalna! Vse prebije iz prave bojne razdalje in ima precej veliko zalogo granat. 128 mm bo slabši.
  Magda se je s tem strinjala. Ko je ustrelila in razbila Shermana, je deklica rekla:
  - Zaloga granat za ta kaliber je manjša. Ampak načeloma orožje 88 mm sploh ni slabo!
  Charlotte je streljala in vmešala:
  - Odvisno od česa!
  Gerda je ostro zalajala:
  - In ta "Sherman" in "Panther" ga bosta sprejela. Mislim, da bi jih lahko posekal 75 mm top z dolgim deblom!
  Christina je streljala z golo nogo in zarenčala:
  - Da, in dobava školjk bi bila večja!
  Tudi Magda je streljala in z golimi prsti pritiskala na krmilno palčko. Zadnji Sherman je osel. Naslednji udarec so prenesli na Grandees. Ta tank je že tako zastarel in celo slabše oklepljen kot Sherman. Je pa imela Amerika na začetku precej slabši položaj s tanki kot Nemčija. Leta 1940 so imele ZDA samo 502 tanka in mnogi med njimi so bili zastareli. Toda že leta 1941 so Američani proizvedli več kot tri tisoč tankov. In pojavil se je Sherman. Kaj lahko rečete o tem avtomobilu? Kar zadeva čelni oklep, je bil celo nekoliko boljši od T-34-76 in je bil nekoliko slabši v uničujoči moči pištole. Da, in v voznih zmogljivostih. Toda optika in vidljivost sta veliko boljši od sovjetskih.
  Nato se je leta 1944 pojavil Sherman M 4. Tank je bil po oklepu in oborožitvi primerljiv s T-34-85 in nekoliko slabši od preprostega Pantherja in zelo bistveno od Pantherja 2. Še kasneje se je pojavil Sherman Firefly, s 17-funtnim topom z daljšo cevjo. Ta tank je bil po oborožitvi boljši od sovjetskega T-34-85, vendar ni bil zelo priljubljen.
  Obstajala je tudi zaščitena modifikacija Shermana s slabšimi voznimi lastnostmi, težja, a s 152 mm oklepa. Vendar tudi ni najbolj razširjena. Nemke so doslej naletele le na standardne M4.
  Toda Grandi so končani in zdaj je tu relativno nov tank Pershing.
  Gerda je predlagala:
  - Pridiva malo bližje. Oklep te pošasti bi lahko bil debelejši!
  Charlotte je naredila obraz prezira:
  - Ne skrbi! Velik je le 102 milimetra. Avto tehta dvainštirideset ton, vendar je pustil Shermana močnega!
  Gerda se je zahihitala in predlagala:
  - Potem streljajmo!
  Magda je iztegnila svojo izklesano, boso nogo. Koliko različnih ostrih, bodičastih kamnov, vročega puščavskega peska, trnja džungle in snega Rusije je poznalo njene gole, elastične, graciozne podplate. Z dolgimi, enakomernimi prsti z bisernimi nohti je pritisnila gumb krmilne palice.
  In izstrelil oklepni projektil z uranovim jedrom. In z nasmehom je zacvrknila:
  - Naj vam bo svetloba!
  105 mm top ima ogromno rušilno moč. In Pershing je izgubil polovico svoje kupole.
  Gerda je stresla svoje visoke, čvrste prsi in pripomnila:
  - Žal, "Tiger" tega ni mogel storiti! Ni imel dovolj udarne moči! Ampak še vedno je boljši od Shermana.
  Magda je skeptično rekla:
  - Odvisno. Če postavite zaslone na Firefly, ne bo nič slabši od Tigra, še bolje zaščiten s čela!
  Gerda je z nogo jezno zmajala z glavo. Streljal na tank. In ko je končala zadnji Pershing, je dodala:
  - Naš "Tiger" je še vedno dražji od vseh teh zahodnih eksotikov in ruskih perverzij. Verjamem v našo zmago, tudi s tanki T-4, pa naj bo!
  Dekleta so kot semena kliknila dvanajst avtomobilov. Niti streljali niso nanje. Razdalja je predolga za ameriško orožje.
  Dekleta vozijo in se smejijo. Dobro za njih.
  Charlotte spet zažene znane orgle:
  - Ne, Magda! Enkrat za vselej bi se morali odpovedati krščanstvu. Sicer boš potencialni izdajalec!
  Deklica z zlatimi lasmi je ugovarjala:
  - Ne! Predan sem tretjemu rajhu, vendar se tudi Jezusu Kristusu ne bom odrekel!
  Gerda je z golim podplatom udarila svojo lepo, mišičasto nogo ob oklep in pripomnila:
  - Toda Kristusu se ne bi smeli odreči! Samo priznati morate, da je bil Nemec v telesu, ne pa Žid, pa bo vse v redu!
  Magda je z nasmehom odgovorila:
  - Nemščina ... Kaj pa pričevanje Svetega pisma?
  Gerda je ostro rekla:
  - Potem dobiš Sveto pismo! Če obstaja Mine Cafe!
  Magda je negativno zmajala z glavo:
  - Glavni Kaf ni božansko razodetje. In delo ene osebe, celo izjemne! Verjamem v to, kar prihaja od Boga!
  Nato so vsi bojevniki v en glas zavpili:
  - Naš Bog je Adolf Hitler!
  Magda je pogumno odgovorila:
  - Ampak ni bil Hitler tisti, ki je osvojil in ustvaril vesolje!
  Gerda je z okroglo peto jezno udarila po oklepu in rekla:
  - In o tem ne razpravljamo več! Čas bo pokazal, kdo je ustvaril vesolje!
  Charlotte je predlagala:
  - Dekleta si raje zastavimo vprašanje - kaj bomo počeli po vojni?
  Christina se je nasmehnila in predlagala:
  - Gremo v posel! To je najboljše, kar lahko storimo!
  Gerda je prikimala s svojo snežno belo glavo:
  - Seveda, v posel! Ali pa bomo morda igrali v filmu?
  Magda se je nasmehnila in predlagala:
  - In kaj? To je dobro nadaljevanje kariere! Konec koncev so filmi super!
  Gerda se je nasmehnila, šla z roko čez svoje izklesane trebušne mišice in pripomnila:
  - Koga bi igral? Angela ali kaj?
  Magda je z medlim pogledom rekla:
  - Zakaj ne? Navsezadnje imam pravi videz. Vsem vernikom bi pripovedoval o Jezusu Kristusu! To bi bilo rešilno!
  Gerda je negativno zmajala z glavo in pojasnila:
  - V novi arijski veri odrešitev ne obstaja. Pravzaprav je bistvo ukaza Arijcu služiti rajhu. In ostali - ubogajte Arijce! Torej nismo rešeni, ampak zmagujemo!
  Christina je dekle z bakrenimi lasmi, a s pridihom rumene, potrjeno:
  - Da, vladamo in osvajamo! V tem svetu smo v četah tretjega rajha. V tem, da bomo imeli svojo vojsko. In osvojili bomo druga vesolja. Vse na tem svetu je relativno... Mislim, da bo vojna, pa prazniki, pa posestva! Kombinacija uživanja v svetu in razburljive vojne igre!
  Charlotte, dekle z bakreno rdečimi lasmi, je prikimala v znak strinjanja:
  - Vsekakor! Kajti res mirno življenje je precej dolgočasno ... Bojev smo tako navajeni, da nam je postal kruh!
  Gerda je popravila partnerja:
  - Bolj kot zrak! Ali voda, pomešana s sladkim vinom!
  Magda je žalostno rekla:
  - Škoda ... Včasih me preplavi val obžalovanja. Navsezadnje je ubijanje drugih slabo. Povzročamo bolečino in trpljenje! Kaj, otroci brez očeta!
  Gerda je zmajala z glavo in pripomnila:
  - Vsi tvegamo! Toda tolažite se! Človek je še vedno smrten! In če pomislite, ali je trideset do štirideset let res tako pomembno na lestvici večnosti? In večno življenje!
  Magda je z vzdihom odgovorila:
  - No, če pogledate filozofsko, potem je tako ... Toda v resnici to majhnim otrokom ne olajša!
  Charlotte je potresla svoje bakreno rdeče lase in siknila:
  - Predstavljajte si, da so podčloveki! Samo živali in počutili se boste bolje!
  Magda je otresla solzo s trepalnic in odgovorila:
  - Ampak tudi tebi se smilijo živali! Eh...v kakšnem svetu živimo! Vse je preprosto neusmiljeno! In smrt kraljuje!
  Charlotte je s poudarkom rekla in sproti zapisala:
  Naj tečejo reke krvi
  Tok po Zemlji
  Naj stokajo od bolečine -
  Povsod požari!
  In naj zlobna smrt
  Besna krogla vlada,
  Vsi morate umreti
  Satan te je poklical na odgovornost!
  Naj požre vihar
  Tok človeških teles ...
  Planet trpi -
  Zločin vlada!
  Gerda je prekinila partnerja in si z njegovo golo nogo pokrila škrlatna usta. Plavolasi terminator je vzkliknil:
  - No, zakaj bi bil tako pesimističen! Vojna se bo končala in planet bo zacvetel kot vrt. Mislim, da je že malo ostalo. Amerika pomeni še šest mesecev ali največ leto dni. Potem bomo zdrobili Rusijo in ostala bo samo Japonska. A to je pri nas zadeva kratkega daha. Največ čez tri leta se bodo ustavile vse vojne... In ljudje se ne bodo nikoli več pobijali!
  Christina je pojasnila:
  - Vsaj v vojni ... Mislim, da bo zelo kmalu prišel čas, ko bo na svetu ostal samo en imperij. In potem v vsakem primeru ne bo vojn. In mislim, da bo zaradi razvoja kmetijstva in idealne nemške organizacije lakota v nekaj letih izginila. Potem bodo stanovanja zgrajena za vse. - je z navdušenjem govorila deklica z bakreno rumenimi lasmi in mišičasto, vitko in popolno proporcijsko postavo. "Takrat se bo medicina razvila in bolezen bo odpravljena." Poleteli bomo v vesolje, naselili se bomo v različnih svetovih. Premagajmo starost. Vsi ljudje bodo mladi in lepi, kot vilini iz pravljic. Morda pa nas v vesolju čakajo nove vojne. Tako zvezdniško s trorokimi nezemljani. In pogumno se bomo borili za ideje fašizma po vsem vesolju!
  Charlotte je zapela s sijočim nasmehom na ustnicah:
  - Borili se bomo za svetel jutri ... Poljubimo se!
  Magda je bolj optimistično povedala:
  - Ampak bolje je tako! Ne večne vojne, ampak miroljubno ustvarjanje!
  V tistem trenutku je avto zapeljal na mino. Rezervoar se je stresel. Počil je valj in avto je malo upočasnil. Gerda je po radiu poklicala ekipo za popravilo. Poškodba tanku ni prikrajšala voznih lastnosti, je pa nekoliko zmanjšala hitrost. Zato je treba valj hitro zamenjati. Tu je razporeditev vzmetenja drugačna - bolj priročna za popravila kot razporeditev šahovnice, značilna za Tigre in Pantherje.
  Poleg tega so dekleta uživala v pretegovanju nog v džungli. Zakaj ne bi plavali v reki. Rezervoar je seveda vroče mesto, tudi klimatska naprava se ne more spopasti. Še vedno je jug Mehike - tropi in marca je precej vroče. Na splošno pa je vreme nebeško.
  Reka je bila v bližini in dekleta so se potopila vanjo. Krokodilov se ni treba bati. Tukaj poteka vojna in vsa živa bitja so že zdavnaj pobegnila. Voda je topla in prijetna za kopanje. Dekleta so plavala in medtem ko je Gerda občudovala obale džungle, je pripomnila:
  -Vendar naš svet ni brez svojih čarov! Verjetno bi bilo dobro postati nesmrten kot gorjanec in živeti skupaj s človeštvom ter opazovati njegov razvoj. In leti skozi vesolje!
  Christina je prikimala in resno rekla:
  - Raj brez greha, izjemno dolgočasno ... V igralnici ne morete izgubiti bogastva, še bolje, zmagati ali loviti. In vojna je fascinantna ...
  Charlotte je predlagala:
  - Mislim, da bodo kmalu izumili igre, ki jih je mogoče prikazati na zaslonu - takšne so vojske!
  Magda je z nasmehom pripomnila:
  - Vse bi moral uničiti!
  Christina ga je vzela in zapela:
  - Uničevanje je strast ... Ni pomembno, kakšna moč!
  Gerda je sopeče in smrkajoče zapela:
  - Rad bi videl praznino pred seboj! V njem bom zgradil svoj grad, svoje sanje!
  Charlotte se je zahihitala in predlagala:
  - Ne, zagotovo se je super boriti! A še lepše je zmagati!
  Christina je na ves glas vzkliknila:
  - Sama nebeška desnica pomaga Nemčiji. Naša arijska vera, naš edinstveni monoteizem! In kar nas ne ubije, nas okrepi!
  Gerda je brizgala vodo in odgovorila:
  - Ja, postali smo močnejši! Škoda, da smo naleteli na protitankovsko mino.
  Christina je zamišljeno rekla:
  - Kako zaščititi gosenice?
  Gerda je skomignila z mišičastimi rameni:
  - Ne vem ...
  Charlotte je racionalno pripomnila:
  - Pred granatami so zaščiteni s ščiti, pred minami pa ... Razen če so iz debelejših, da se ne strgajo!
  Gerda je zmajala z glavo:
  - Potem se bo vozna zmogljivost zmanjšala zaradi povečanja teže. Ko bi le lahko naredili tank leteti!
  Magda je potrdila:
  - To je to! Tako, da rezervoar lebdi v zraku in ne pade! In dosegel hitrost petsto milj na uro!
  Charlotte, ki je pljuskala, je sporočila informacije:
  - Slišal sem, da ima naša flota posebne ladje, ki le malo letijo, ne da bi se dotaknile vode! Razvijejo hitrost lovca na propeler in lahko prevažajo vojake ter pridobijo premoč na morju! Zaradi takšnega letalstva na morju bomo nepremagljivi!
  Gerda je popravila partnerja:
  - In že smo nepremagljivi! Zaradi tega bomo super nepremagljivi!
  Charlotte se je obrnila na hrbet, brcnila z golimi, izklesanimi nogami v zrak in zakukala:
  - Ko smo združeni, smo nepremagljivi! Mi smo arijske deklice, morilke v svojih srcih!
  In lepotica se je potopila globlje v vodo. Malo sem plaval v debelini. Svojih prijateljic je udarila po golih petah in se pojavila. Zagnala je vodnjak in zakibljala:
  - V tropih je dobra pomlad! Voda je kot sveže mleko!
  Gerda je šaljivo zapela:
  - Afrika je grozna, ja, ja, ja ... Afrika je nevarna ja, ja, ja! Ne hodite punce, pojdite na sprehod po Afriki!
  Lepotca sta planila v smeh. Drsališče je že zamenjano - serviserji so v najboljšem stanju. In dekleta so z vso silo skočila v rezervoar. Silhueta E-50 je precej nizka in sam avto ni preveč opazen. Bojevnika sta vklopila plinsko turbinski motor in v nekaj sekundah pospešila.
  Charlotte, izkušena tankerka, je pripomnila:
  - Kljub temu je plinskoturbinski motor veliko boljši od dizelskega motorja. Je bolj kompakten in hitreje pospeši rezervoar. Naš avto ima neverjetno manevriranje!
  Gerda je šaljivo zapela:
  - Bil je nepreviden in naiven, dekleta so imela bosonogi mladostni videz ... Vse okoli se je zdelo čudovito - pred tristo leti!
  Christina je z navdušenjem pripomnila:
  - Ne! Naš poveljnik navdušuje s svojim smislom za humor ... Čeprav se res zdi, da so od začetka vojne minila stoletja ... - Deklica je šla z dlanjo po svojih visokih, elastičnih prsih in nadaljevala. - Hkrati se včasih ujamete, da se počutite, kot da je bilo včeraj! Eh, navsezadnje je življenje ljudi kratko in nekako mine neopaženo!
  Gerda je ostro pripomnila:
  - Ampak saj nismo stari, kajne? Polni smo moči in energije! In naša pot od zmage do
  Zmaga!
  Magda je obkrožila mitralješki stolp, porušila ameriško celico in zakibljala:
  - Da, verjamem v našo zmago ... Še posebej zdaj, ko imamo vse adute. A ne postavljajmo voza pred konja!
  Gerda se je z vzdihom spomnila:
  - Albert ... Pogrešam tega fanta ... Nenavadno je zaljubiti se v predrznika, tudi visokega s postavo Apolona!
  Charlotte je logično ugotovila:
  -In Albert mi je bil všeč. Neka posebna lepota je v njej. In na splošno so najstniki, ko njihovi obrazi še niso pokriti z brado in njihove obrazne poteze še niso dokončane, še posebej očarljivi. In kar je najpomembneje, niso tako trgovski, ljubijo vas, ne vašega denarja!
  Christina je racionalno ugotovila:
  - Vse štiri smo tako lepe, da imajo moški najprej radi naše telo. In koliko imamo, je že naš dohodek!
  Gerda je logično rekla:
  - Lažje je biti ženska! Zvabite psa, pa bo sam skočil v posteljo. Vsaj dokler si mlad. Nikoli ne boste ostali brez moškega. Zlahka jih je privabiti. Toda moški, da bi žensko spravil v posteljo, bi moral poskusiti ...
  Charlotte je sarkastično odgovorila:
  - Ne ti... Nismo preveč izbirčni!
  Gerda je negativno zmajala s svojo svetlo glavo:
  - Gotovo ne na ta način! Obožujem mlade, čedne moške z oblinami. In ne ležem s komerkoli. Praviloma izbiram športne ljudi. Tudi general s trebuhom me ne pritegne. In lahko izbiramo!
  Charlotte se je zahihitala in pripomnila:
  - Za prostitutko na panelu vam ni treba izbirati. Služila bo trebušastemu, plešastemu, pa staremu... To je seveda minus njenega poklica!
  Gerda je resno odgovorila:
  - Lahko greš v vojaški bordel ... Potem bodo vse tvoje stranke mlade in vitke. In raznolika in bolj ali manj privlačna ... Na primer, čednega moškega nikoli ne zavrnem!
  Christina se je zahihitala in zahihitala:
  - Ja ... Raznolikost je velika! Seks zahteva različne jedi in začimbe. Smo mlade ženske in obožujemo mlade ženske ... Želimo si športne partnerje z mišičastimi telesi. In nekateri imajo opravka z ne tako čednimi moškimi. S temi ženskami lahko samo sočustvujemo!
  Charlotte je z muko pela:
  - Lepota spremeni človeka v sužnja ... In po smrti, verjemi mi, ne bom našel miru, svojo dušo bom dal hudiču za noč s teboj!
  Magda je streljala na samohodko Ameriška čarovnica in zacvrknila:
  - To je greh, kakšen seks je to zunaj zakonske zveze ... Bolje je pustiti poželjive misli!
  Charlotte je jezno odgovorila:
  - In ti si stokal od orgazmov nič slabše od nas ... Torej ni vredno nagajati, da bi naredili nesramnega.
  Nemci se borijo proti ZDA. Na srečo imajo v vojni z ZSSR razvezane roke in jim nihče ne brani, da bi napadli in zmagali. In imajo veliko velikih junakov.
  Tretji rajh se je izkazal za tako velikega.
  Vojni stroj Wehrmachta je napredoval skozi Mehiko. Hude bitke, veliko krvi in lomljenega kovine. Tudi tuje enote tretjega rajha so utrpele veliko izgub. Nacisti so poskušali zaščititi Arijce, kadar je bilo to mogoče. V boj so vrgli Afričane, Arabce, Indijce in Kitajce. Japonci so uporabili tudi več barvnih vojakov. To je nekoliko upočasnilo tempo napredka. Nemci sami so sedeli v težkih tankih. Fuhrer je ukazal prekiniti proizvodnjo vseh tankov, lažjih od petdeset ton, in preiti na najnovejši model, E-50. In tudi v bitkah z Američani uporabljajte izključno težka oklepna vozila.
  To je nekoliko upočasnilo nemško napredovanje po Mehiki. Fritz je uporabil najnovejše tanke, streljal in uporabljal reaktivna jurišna letala z okrepljenim oklepom. Američani so se vračali nazaj. Marec je bil naporen.
  Pilot in super as Friedrich je nabiral točke. Fant se je boril na najnovejši modifikaciji ME-262 "X" in zelo samozavestno izboljšal svoje rezultate. Hkrati je izbil tako zračne kot zemeljske cilje. Poleg njega je na njegovi desni tekla Helga. Tudi obetaven bojevnik. Friedrich je postal že prava legenda, kot fantastičen superman.
  In zdaj fant izstreli rafal iz petih zračnih topov. Takoj petdeset ameriških letal eksplodira. Razstreli jih en zračni izstrelek. Ostali avtomobili so zmrznili v omami. Česa takega še niso videli. In Friedrich spet strelja. In še petdeset ameriških jastrebov je bilo razstreljenih. To je res čudež. Helga strelja, sestreli štiri letala in dečku asu šepeta:
  - Vi ste superman najvišje ravni!
  Ameriška letala skušajo pobegniti, a tretja vrsta jih pobere še pol sto. Friedrichova natančnost je neverjetna. Resnično je superčlovek in otrok. In sto petdeset ameriških letal je bilo uničenih. Helgi je uspelo sestreliti pet avtomobilov, preostali nemški lovci so bili še manjši.
  Fant pravi:
  - Piščanec kljuva zrno naenkrat in pridobi več teže kot prašič, ki golta velike kose.
  In zdaj se je Friedrich lotil kopenskih tarč. Gertrude, ki z bosimi nogami pritiska na pedale, komaj dohaja fanta. Friedrich strelja na kolono tankov. En rafal iz navpičnega potopa uniči: sedemnajst tankov Sherman, osem Grandov, štiri Pershinge, devet samohodnih topov Witch, tri Big Tome in osemnajst transporterjev. Vsi ti avtomobili so poškodovani in goreči. Bojni komplet v njih se začne trgati. In sledi uničenje celotne kolone, dobesedno v nekaj sekundah.
  Helga, ta svetlolasa lepotica tepe z bosimi nogami, vzklikne:
  - Friedrich je najbolj kul as, ki ga imamo, preprosto vrhunski je!
  Fant ji pokaže nos in se zahihita... Obrne se okoli svojega ME-262 in spet išče plen. Ima razvito intuicijo. Sedem Mustangov je bleščalo v oblakih. In potem so jih sestrelili. Potem je deček napadel stolpce. Začel se je maščevati vsem, razbijal je tako motorna kolesa kot transporterje. In nihče ne nasprotuje! Američane enostavno iztrebljajo.
  Tudi Helgi uspe nekaj prijeti.
  Dekle se bori samo v bikiniju. To je njen credo, veliko pilotk to počne. In zakaj je ugotovljeno, da za ženske, ko nosijo najmanj oblačil, smrt ne pride. Nekako so dekleta, ki se borijo bosa, bolj srečna in neranljiva. In ta pojav sili pilotke, da se čim bolj slečejo.
  In v vročini je bolj prijetno golo. Konec marca je že in nad Mehiko je zelo vroče, v samem letalu pa k temperaturi prispeva tudi motor.
  Helga občuduje fantove obrate. Tu naenkrat uniči še štiriindvajset Shermanov, od tega šest z ščiti.
  Fant je videti kot najbolj običajen otrok, star okoli trinajst ali štirinajst let, vendar ima tako fenomenalno natančnost in moč. In ženske se lepijo na svetlolasega fanta kot igle na magnet. Poleg tega je Friedrich že generalpolkovnik letalstva.
  In bil nagrajen s številnimi naročili. Vključno z redovi, kot je viteški križ železnega križa s platinastimi hrastovimi listi, meči in diamanti. Tudi viteški križ železnega križa z meči iz platinastih hrastovih listov in črnimi diamanti. Zvezda viteškega križa z zlatimi hrastovimi listi, meči in diamanti. Ducat navadnih viteških križev železnega križa z meči in diamanti. In tudi veliki križ železnega križa. Zlata in diamantna skodelica Luftwaffe. Diamond Tank Destroyer Star, Diamond Artillery Destroyer Star in mnogi drugi.
  Kakor hitro niso nagradili Friderika. Njegovo število uničenih letal se približuje deset tisoč. Ob dosegu deset tisoč je že pripravljeno novo priznanje: zvezda viteškega križa železnega križa s platinastimi lističi, meči in diamanti. In tudi platinasto skodelico Luftwaffe v diamantih.
  Zdaj Friedrich uničuje še kolono tankov. Nato z neprevidnim gibom svoje bose fantovske noge sestreli devetnajst ameriških letal, med njimi dva B-29. Ja, res je neverjetno kul fant.
  Friedrich izreče nesporen stavek:
  - Sposobni fantje naredijo več odkritij kot briljantni starci!
  Dejansko je najstnik najbolj kul bojevnik na svetu! In boriti se je začel, ko še ni bil star enajst let! Toda čas teče in fant odrašča. On je največji fenomen. In nekaj je na njem, predvsem na genetski ravni, čeprav je za svoja leta povsem normalne višine, le zelo mišičast.
  Tu izstreli še en rafal... Sestreli osem Airacobras in šest P-51. Kul fant, nič ne moreš reči. Nato izloči več baterij in uniči več kot sedemdeset topov. No, čas je, da se vrnete, dopolnite gorivo v rezervoarjih in bojni komplet!
  Helga je izbila tudi dva topa in je bila videti zadovoljna. Frederick se vrne z ogromno pridobitvijo. Tako vesel fant. Prav tako bi opazno izboljšal svoje rezultate. Skoraj takoj mladi as presedla na drugega lovskega letala, ne da bi čakal, da mu avto natočijo gorivo. In Gertruda že leti z njim. Tudi čudovita blondinka v bikiniju.
  Friedrich ji pomaha in sname svoj hitri avto. Ta ME-262 lahko pospeši do 1200 kilometrov na uro.
  Za te stroje je značilna nora hitrost in hkrati močna okretnost. Friedrich od daleč strelja na Mustange - osem jih podre in pospeši.
  Gertrude se smeje:
  - No, ti si vitez! Navijam zate!
  Friedrich se zasmeje, iztegne jezik in zarjovi:
  - In Mister Superstar! In gore me ubogajo!
  In spet strelja, podrl je ducat avtomobilov. In spet se zahihita ... Gertrude pripomni s smehom:
  - Ti, česar se bojijo celo Rusi!
  Friedrich je deklici pomežiknil, čeprav ga je komaj jasno videla:
  - Mislim, da so Američani najbolj kul!
  Gertrude v odgovor zavpije:
  - Ti si mačo! Ti si mačo!
  Deček se je zahihital in zakikal:
  - Sem super mačo!
  Gertruda je siknila, njen glas je bil prepleten s srebrnimi zvončki:
  - Heroj, ti si superjunak vseh stripov in vseh obdobij!
  Friedrich se je obrnil. Sestrelil je okoli trideset letal, med njimi pet bombnikov. Avtomobili so se razleteli po zraku kot ožgani konfeti. Fant se je nasmehnil in rekel:
  - Toda cvet ljubezni ne raste brez slave in uspeha!
  Gertruda je z boso nogo pritisnila na ročico in zacvrknila:
  - Ljubezen in vojna, gospodje, ujet sem bil v mrežo! Vojna, predstavljajte si neumnost, če ne bi bilo ljubezni na svetu!
  Deklica je sestrelila letalo ameriškega letalstva tako, da je z golimi prsti pritisnila na sprožilec in nadaljevala.
  - Včasih pomaga v vsem, včasih spretno škoduje ... In vojno imenujemo sveto in jo imenujemo podlo!
  Gertrude je začivkala in sestrelila še eno letalo. In fant Terminator ima petnajst let naenkrat!
  Frederick je z navdušenjem zapel:
  - Prisegamo na velikega Fuhrerja,
  Vsa čast obdržati in boriti se do konca...
  Ker je njegova moč kakor sonce,
  Ker država meče brusi!
  Deklica je dvignila gole noge, nato pa potegnila kolena do polnih prsi. Potem je zapela:
  - Rad imam seks in junake... Fuhrer je vstal - vse bo pobil!
  Friedrich je znova zadel z razdalje. Sestrelili štirideset letal s prijazno salvo zračnih topov.
  Deček je zacvrknil:
  - In jaz sem Zevs in Pozejdon v eni steklenici!
  Gertrude je sestrelila letalo, ki ji ga je super as usmiljeno zapustil, in zapela:
  - In zdaj nas Ares in Mars gledata z navdušenjem ... In jasno jim je, da jim je všeč, kar se dogaja na splošno!
  Mladi Superman je zakričal, ko je sestrelil še ducat ameriških letal:
  -Skačem, ampak skačem drugače, čez kamenje, skozi luže, skozi roso ...
  Gertrude je z boso, graciozno nogo zabodla ameriškega jurišnika in sikala:
  - To je ljubezen! Seveda ljubezen!
  Deklica je stresla svoje visoko, zelo zapeljivo oprsje. Lepotcu se ni vse izšlo, a jurišno letalo je zagorelo in začelo razpadati.
  Gertruda je prisrčno začivkala:
  - V mojih zenicah je nočna mora ... En skok - en udarec!
  A na nebu so spet letala. Plavolasi, čedni Friedrich pošlje vrstico. Izloči nekaj ducatov avtomobilov in čivka:
  - Moj udarec! Premagali bomo vse sovražnike in jih raztrgali na koščke!
  Gertrude je sestrelila lovca, ki ji je ostal kot tolažilna nagrada, in začivkala:
  - Noge so bile odrezane, truplo je bilo razkosano, podli Jenkiji so ubili vojaka!
  Friedrich se je zasmejal in se spomnil Gertrudinega močnega, gracioznega telesa, deklica ni imela niti kapljice maščobe.
  Kako lepo je nekoga tako objeti. Fant je zarenčal:
  - Moj boj, to je moj boj!
  In tako je mladi bojevnik prešel na kopenske tarče. Tanki se premikajo. Samohodna palica. Fant od daleč zažene ogenj in zapoje:
  - Videti smo kot sokoli, lebdimo kot orli ... Ne utopimo se v ognju, ne zgorimo v vodi!
  Čeprav bi verjetno zadnji stavek moral zapeti ravno nasprotno. Toda tudi v ognju se načeloma lahko utopiš, voda pa lahko zgori.
  Friedrich se je spomnil purana za zajtrk. Takole, pečeno v zlati foliji. In noge so podobne ženskim. V Luftwaffe je veliko pilotk. Bolj preživijo kot moški in so odlični strelci. In ženske noge so natrenirane, močne, mesnate. Želite jih pobožati, se jih dotakniti, jih poščipniti.
  Friedrich je že generalpolkovnik. Bojevnik, ki je naredil neverjetno, čudovito kariero. Fenomen in genetski mutant. Skratka - superman!
  Friderik se je sam zavedal lastne pomembnosti. Tako mlad je dosegel priložnost, da bi enkrat za vselej dokazal, da ni moči, ki bi bila zunaj nadzora arijskega genija.
  Zdaj je fant zažgal cel stolpec. In je odletel naprej. On je pravi orel.
  Gertrude si je podrgnila gladka, rožnata lica. Predstavljala si je Friedricha, kako jo poljublja na prsi. In škrlatna bradavica se je takoj strdila. Eh, to je bojevnik številka ena tretjega rajha. Kot da se bori cela vojska. In ne zgreši niti enega zračnega izstrelka. Kar izgleda celo nadnaravno. Čeprav le zakaj izgleda - to je nadnaravno!
  Fant je najprej sestrelil dva ducata pokritih borcev, nato pa napadel drugo kolono tankov in samohodnih pušk. Eden od ameriških tankov ni bil videti povsem standarden. Zapomniti si morate, za kakšen avto gre. Potem so se pojavili tovornjaki z jenkijskimi vojaki. No, dobili ga bodo.
  Frederick je zapel:
  - Sejem smrt ... Lahko samo s strahom pogledaš na to ... In umreš!
  Gertrude je z boso nogo božala pedal. Zelo si je želela teči bosa po mravljični travi. In potem pade v naročje fantov. In da me poljubljajo in božajo.
  Zanimivo... Gertruda je bila ideološka fašistka. Boriti se je začela šele pred šestimi meseci, pred tem pa je bila v Hitlerjevi mladinski organizaciji in uspela delati kot nadzornica v vojaški tovarni. Tuje delavce je bilo treba nadzorovati in hkrati naganjati z bičem.
  Deklica je našla užitek v pretepanju. Še posebej rada je udarjala najstnike po bosih nogah.
  In zdaj si je predstavljala, kako lepo in duhovito bi bilo popeči Friedrichove gole, okrogle pete. Fant as je zelo čeden, njegove noge, vedno tako čiste, pa so samo zagorele kot bron. Vendar se ne umažejo, ne na zemlji ne na travi. Za Friedricha bi bilo zanimivo to občutiti. Bi superjunak kričal od bolečine ali se pretvarjal, da ni nič?
  Gertruda je uživala v mučenju sužnjev. Rada se je tudi norčevala iz zapornikov. V letalski šoli dekleta niso bila preveč izbirčna glede svojih zvez. Toda Gertrude se je izkazala za zelo sposobnega pilota. V samo šestih mesecih si je prislužila viteški križec železnega križca s hrastovimi listi in prejela pravico leteti z generalom Friedrichom.
  Fant je še premajhen, da bi poveljeval, pa tako čisto formalno je general. Bori pa se kot ducat divizij izbranih asov.
  Gertruda se je v primerjavi s Friedrichom počutila nerodno. Eh, ko bi temu fantu ocvrl pete! In prinesite baklo k bosim nogam čednega mladeniča. Segrejte klešče in oskubite prste, začnite z mezincem.
  Gertruda se je rada zabavala tako, da je fantom sužnjem metala oglje pod noge. V delavnici je bilo toplo in mladi sužnji so vedno delali bosi.
  In kako so ob zgorelih smešno skakali ali kričali. Bilo je tako super. In smešno...
  In udarite z vejico hrapave podplate sužnjev. Je čudovita nadzornica, kruta, s sadističnimi težnjami. Svojega ljubkega idola je želela tudi mučiti. Poleg tega ji ne pusti ničesar, plavolasemu terminatorju.
  Gertruda ga je vzela in zarjovela:
  "Tako sem utrujen od tepenja, da ne morem ujeti komarja v mrežo!"
  Friedrich je končal s tovornjaki. Obrnil je ogenj na spremljevalna letala in jurišna letala P-51. Zadnje vozilo je precej mogočno, ima kar osem mitraljezov in rakete. Seveda pa ni primerljiv z reaktivcem ME-262. Ali celo z XE-162 ali še bolj XE-262.
  Fant je streljal, ko je bil v stanju transa.
  Odnesla več kot osemdeset letal, zaradi česar se je par ločil od Gertrude. Punčka res rada poka s svojimi zapeljivimi, zagorelimi in mišičastimi nogami. Ima jih posebne - graciozne oblike, svetle čokolade.
  Dekleta so na splošno strast. Še posebej v vojski, kjer imajo atletsko gracioznost in karizmo moči. Ta dekleta so vsekakor prijetna na pogled in ob dotiku z elastično kožo se jih dotakneš prav blaženost.
  Frederick je ponovno usmeril ogenj proti utrjenim obrambnim linijam ZDA. Hitro moramo narediti konec Jenkijem in dokončno stisniti ZSSR. Jasno je, da je odpornost Rusov za red velikosti višja od odpornosti Američanov. Poleg tega so leta 1941 najboljši tanki imeli svete. Čudno, toda Rusija pod vladavino boljševikov ni degradirala in ni bila vržena nazaj v srednji vek.
  Nasprotno, Rusi so naredili pomemben korak naprej. In če Nemci ne bi imeli tako močne in popolne organizacije, bi težko dosegli uspeh.
  Sam Friedrich je bil res produkt genetskih poskusov nacistov. Toda deček ne ve podrobnosti. Jasno je le, da je Himmlerjev oddelek, še preden so nacisti prišli na oblast, izvajal tajne poskuse z okultnimi silami. In sodeč po fenomenu Friedricha, je bilo nekaj doseženo.
  Fant, ki je streljal na drugo baterijo, je zapel:
  - Nisem hudič, ampak zame, ampak zame je cilj postal sveti! Jaz sem angel, a satan mi je odprl pot - v zemeljsko slavo!
  Nato se je njegovo letalo obrnilo. Zračnih granat je zmanjkalo, zato je bilo treba dopolniti gorivo. Friedrich se ni bal preganjanja, saj je bilo njegovo letalo vsaj petsto kilometrov na uro boljše od ameriških letal.
  In s čim se jim lahko Jenkiji zoperstavijo?
  Gertrude je uničila nekaj tovornjakov in top, pa tudi rezervoar za gorivo. Rdeči plamen lepo gori. Deklica je postala srečnejša. Predstavljal sem si, kako ogenj liže fantkovo okroglo, rožnato peto in vonj po zažganem mesu.
  Mamljivo je. Celo bojevnica sama je želela jesti. Gertruda je zažvrknila:
  - En, dva - hočemo jesti! Odprite vrata na široko, drugače bomo pojedli kuharja! - Kul bojevnik je z navdušenjem zapel otroško pesmico. "Kuharjem bomo dali prigrizek, dežurni pa bodo pili, uničili bomo celotno jedilnico in razbili posodo!"
  Zaradi tega je Gertrude zelo smešna. Njihova lovska letala so pristala.
  Friedrich teče od enega letala do drugega. In Helga zamenja Gertrudo.
  Deček spet leti v boj. Kako sta si Helga in Gertrude različni? Oba bojevnika sta naravni plavolaski. Oba sta atletska, močna in zaobljena. Toda Helgine poteze obraza se zdijo mehkejše in bolj ženstvene. Toda to dekle obožuje tudi streljanje z nogami.
  Frederick je vzneseno zapel:
  - Moja lepa dekleta, zakaj imate radi ničle? Sem precej učinkovit in v mnogih pogledih vsemogočen kerub!
  Helga je v odgovor zalajala:
  - Ne, nisi nič! Ti si neskončnost!
  Fant sestreli ducat ameriških letal in zarenči:
  - Takšna bolečina, takšna bolečina! Nemčija proti Ameriki petnajst nič!
  Helga je približala ameriškega mustanga, streljala, ga podrla in se obliznila ter rekla:
  - Na mizi sta ležala dva kosa klobase!
  Friedrich je udaril z velike razdalje, pobral enajst letal in začivkal:
  - Pripovedoval si pravljice, kot sam Faust v peklu Satanu!
  Helga je bila videti užaljena:
  - In ničesar mi nisi pustil! - je muhasto zacvilila deklica. - Sam sem vse požrl!
  Friderik je posmehljivo odgovoril:
  - Tako smo vsi moški!
  Deklica je ugovarjala s jokajočim tonom:
  - Ampak še vedno si fant!
  Deček as se je zasmejal:
  - Generalpolkovnik ne more biti fant!
  Helga ga je vzela in zapela:
  - Oh, kakšen človek ste - general in polkovnik!
  Friedrich je nadaljeval s streljanjem na zračne cilje. Da, takšen as bi lahko veliko prinesel boju za premoč v zraku v Angliji. A to ni leto štirideseto, ampak petinštirideseto. In Britanija je bila že čudežno poražena. Kako se je to zgodilo?
  Zakaj, lev se ni mogel upreti nemškemu volku. Katere sile so se prebudile na tem svetu? Malo več sreče Japoncev in Nemcev je spremenilo potek vojne. In to dejstvo je, da je imel Wehrmacht zelo močno organizacijo. In Hitler se je nepričakovano izkazal za izjemnega organizatorja in stratega. Kaj se lahko temu zoperstavi?
  Sedaj leta 1945 je ameriško upanje njeno gospodarstvo in dokaj veliko prebivalstvo.
  Friedrich se je spomnil tudi svoje boksarske kariere. Kako sem se že od otroštva učil težke umetnosti preživetja. In odraščati je moral v kasarni. Sprva so ga podcenjevali. Toda fant je postal močan in kar je najpomembneje zelo pameten boksar. Da, in študij mu je bil enostaven - vse je dojel dobesedno na mah!
  Fant se je naučil več jezikov, vključno z ruščino. In čeprav se je Friderik boril z Rdečo armado in celo pokazal fenomenalne sposobnosti, je spoštoval Ruse. Bili so pogumni in vztrajni, spretni borci, ki so junaško prenašali muke.
  Sam Friedrich je bil več kot enkrat presenečen nad pogumom sovjetskih vojakov. A še predobro je opravil svojo dolžnost. Fant je postal nekakšen stroj za uničevanje. In zanj je to kot razburljiva igra. Samo včasih me je začelo srce boleti od neznosne melanholije. In ta melanholija je dečka terminatorja v določenih trenutkih dobesedno razžrla, nato pa se umaknila. Friderik sam včasih ni vedel, kaj hoče. Njegova kri ni bila povsem brezhibna in imel je ruske gene. To je dečka zmedlo. Toda po drugi strani je slavni nemški as in zmagovalec! In gre lahko zelo daleč!
  In že je šel v višave zvezd.
  Zdaj Friedrich spet odpira ogenj. Sestreli petintrideset letal in z navdušenjem pravi:
  - Rad čofotam v toplem morju, sedim na ograji kot deček! Tudi če nimam rublja v žepu, je moja mladost neprecenljiva!
  Helga je navdušeno odgovorila:
  - Toda hkrati je vaša izkušnja edinstvena!
  Deklica je pokončala letalo ameriškega letalstva, ki so ji ga milostno zagotovili, in začivkala:
  - Kakšen boj ... Kmalu bo sto nič!
  Friedrich je odgovoril s sijočim nasmehom:
  - Ja, to je pravi boj. In kmalu bo tisoč - nič!
  Helga je vrtela z golimi nogami. Želela je postati delfin ali kit ubijalec. Bojevnik je zarenčal:
  - Sem za preobrate in nove priložnosti! In želim postati boginja!
  Friedrich, potem ko je sestrelil štiri letala z velike razdalje in dodal hitrost, je vprašal:
  - Zakaj ravno boginja? Je še vedno lahko kraljica?
  Helga se je nasmehnila in resno odgovorila:
  - Boginja lahko počne, kar hoče, vendar imajo kraljice veliko omejitev. Na primer, ne morete leteti bosi in v bikiniju!
  Friedrich se je spomnil:
  - Tudi princ je hotel teči bos. Toda v britanski zimi je hladno. In kako, da ga ni zabolelo grlo!
  Helga je z nasmehom odgovorila:
  - Toda kralji ne zbolijo ... In tudi izgledaš kot deček kralj!
  Friedrich je z navdušenjem rekel:
  - Jaz sem kralj nebes predvsem in ne samo Britanije!
  Helga je zapela:
  - Naš kralj je izbranec nebes, naš kralj je vstal iz pepela! Naš kralj je glasnik usode, naš kralj ste samo vi!
  Friedrich je deklici pomajal s prstom in odgovoril po voki-tokiju:
  - S tabo se res lahko zmeša!
  Helga je hotela vstaviti nekaj jedkega, a ji ni prišlo na misel. Na splošno je Friedrich zelo zabaven in kulturen fant. Rojen bojevnik in hkrati z veliko erudicijo. Presenečen si, koliko tega
  Ljubka najstnica ve. In nikoli ne neha presenečati.
  In deček je spet čečkal po letečih predmetih. Sestrelil je osemnajst letal in vzkliknil:
  - Ku-ka-re-ku! Z ostrogami bom udaril vse Jenkije!
  Helga je prosila:
  - Pusti me, o cesar Aesirjev!
  Friedrich je rekel samozadovoljno:
  - Vzemi! Tvoj je!
  Helga, zelo nervozna, je v treh rafalih sestrelila dve letali. In obliznila je svoje polne ustnice. Nikoli ni bila zadeta. Nemci so imeli naprednejše orožje, ki je lahko udarilo na velike razdalje. In celo zadel kopenske cilje.
  Friedrich je odobraval uspeh dekleta:
  - S take razdalje zadenete zelo natančno. Ampak veste, da bi prihranili zračne granate, je bolje pustiti sovražniku, da se približa.
  Helga je jezno odgovorila:
  - Ampak ti zmoreš!
  Fant je resno rekel:
  - Ampak to je fenomen ... In ti si samo lepo dekle!
  Helga je užaljeno vzkliknila:
  - Ne! sem ostra!
  Friedrich se je strinjal z njo:
  - Za osebo, natančno!
  Deklica se je zahihitala in vprašala:
  - Ali nisi človek?
  Fant je streljal, sestrelil pet ameriških letal in resno odgovoril:
  - Ne, ne moški!
  Helga je hlinila presenečenje:
  - In kdo si ti?
  Friderik je resno odgovoril:
  - Jaz sem superman!
  Blondinka se je pohitela strinjati:
  - O tem vam sploh ni treba vprašati! Vsaka vaša gesta govori o tem!
  Fant je z vzdihom odgovoril:
  - Biti edinstven pomeni naložiti si veliko breme!
  Helga je na to odgovorila:
  - Ampak rad bi bil edinstven! Postanite prva lepotica na svetu!
  Friderik je povsem iskreno izjavil:
  - In tako si ljubek!
  Deklica je koketno rekla:
  - Kako je z mojim nosom?
  Fant je iskreno odgovoril:
  - Lep nos. Ne velik, ne majhen, ravno prav, rahlo privzdignjen in graciozen!
  Helga je dvignila svoje bose noge k obrazu in vprašala:
  - Kako mi gre?
  Friedrich je z nasmehom rekel:
  - Lepo! Blondinka v čokoladi! Ljubim te!
  Helga je dvomljivo rekla:
  - In Gertrude?
  Fant je izdavil:
  - Kaj pa Gertrude?
  Helga je v solzah rekla:
  - Ali ni slučajno lepša od mene?
  Friderik je diplomatsko rekel:
  - Oba sta lepa in oba vredna!
  Helga je logično odgovorila:
  - Ampak popolnoma enakih obrazov ni!
  Friedrich je streljal, sestrelil še trideset letal in zapel:
  - V našem svetu je vse nemogoče mogoče ... Takšni čudeži včasih zasijejo v etru!
  Helga se je malo umirila in zacvrknila:
  - Morda v našem svetu. Rad bi pa samo dobre stvari!
  Friedrich je z navdušenjem rekel:
  - Naj bo tako!
  In preklopil na zemeljske cilje. Treba je zatreti topništvo in mladi as bo to storil. In strelja izjemno natančno. Ali morda celo neskončno natančen.
  Helga, ko to opazuje, vzklikne:
  - No, ti in Superman sta pravi mačo!
  Friedrich je menil, da mora dekle popraviti:
  - Mačo je najverjetneje utelešenje živalske moči... Mene pa odlikuje živahen in preračunljiv um!
  Helga je nenadoma vprašala:
  -Ste govorili z Rusi?
  Frederick je takoj odgovoril:
  - Vsekakor!
  Helga je z zanimanjem vprašala:
  - In kaj so?
  Fant je izstrelil rafal in uničil več kot petdeset pušk. In potem je odgovoril:
  - Kako naj rečem ... Sploh ni neumen. V marsičem so podobni nam Nemcem. In skoraj vsi njihovi otroci znajo pisati in brati ter poznajo zgodovino.
  Helga se je zahihitala in pojasnila:
  - Torej jih ne moremo imenovati podčloveki?
  Friderik je odločno izjavil:
  - Ne! In navzven Rusi niso tako strašljivi. Veliko njihovih žensk je svetlolasih, prav tako njihovi otroci. In znajo se kulturno obnašati. Poleg tega so Rusi vzdržljivi in dobro poznajo svojo literaturo in zgodovino.
  Helga se spominja:
  - V sosednjem letalskem polku so ruski piloti.
  Vojna je v teku in Švabe stegujejo obroč okoli Amerike.
  Izbruhnili so hudi boji za glavno mesto Mehike - Mexico City. Pet sovjetskih deklet je, kot vedno, v najboljših močeh. In borijo se z nepopisnim junaštvom.
  Alenka strelja iz puškomitraljeza in poje:
  - Daj, zapoj nam pesem, veseli veter, veseli veter ...
  Tuji borci, ki jih pokosi, padajo in sliši se pogumno in duhovito.
  Lepo dekle Alena. Tisto noč se je ljubila z visokim temnopoltim Američanom. In občutil sem veliko zadovoljstvo. Na splošno so Afroameričani precej smešni. Zelo radi pripovedujejo šale o svojih predsednikih. Še posebej pa se je Alena dobro nasmejala z anekdoto o Coolidgeu.
  Predsednik ZDA in njegova žena se sprehajata po perutninski farmi. S petelini se približajo sobi. In predsednikova žena vpraša:
  - Kolikokrat petelin streže samice?
  Oskrbnik odgovori:
  - Devetkrat ali celo štirinajst!
  Gospa Coolidge se obrne k možu in reče:
  - Poglejte, kako ... Ampak tega ne morete storiti!
  Užaljeni predsednik vpraša oskrbnika:
  - Ali to počne z eno samico ali z različnimi?
  Pripravljeno odgovori:
  - Seveda z različnimi!
  Predsednik z veseljem pravi:
  - No, z različnimi, pa tudi jaz zmorem!
  Alenka se je takšni anekdoti dolgo smejala, nato pa jo je temperamentna plavolaska cenila še v postelji. Velika moška popolnost prinaša velikemu dekletu veliko užitka. Po tem se počutite vedro in močno.
  Z bosimi nogami vržeš granato. In vidite, kako so razmetana trupla fašistov. In Alenkini prsti na nogah so tako elegantni in izklesani. Ni čudno, da moški in fantje radi gledajo njene spodnje okončine.
  Alenka čivka:
  - Glasba igra! Glasba, glasba, glasba ... Včasih z žalostjo, včasih s strupom! Glasba teče, glasba, glasba, ki razvedri dušo!
  In dekle spet vrže granato z nogo. To počne tako spretno kot milino.
  Toda Maria strelja iz mitraljeza. Dekle je tudi zelo lepo in je spoznalo lokalne fante. A Maria ni ena tistih, ki se jim mudi v posteljo. Lahko samo komunicirate in se pogovarjate.
  Ali pa si oglejte film ... Maria je prvič videla sliko: "Gone with the Wind" in celo v barvah. Film je trajal tri ure in je bil zelo impresiven. Saj Američani znajo streljati.
  Deklica je pripomnila svojemu novemu prijatelju Johnu Fraserju.
  - Imate tudi močne filme!
  Janez se je zadovoljno nasmehnil.
  - Zakaj te to preseneča?
  Maria je iskreno odgovorila in z bosimi podplati udarila po pesku:
  - Pravzaprav ja ... Mislil sem, da kapitalisti niso sposobni snemati takih filmov.
  Janez je pomežiknil deklici in odgovoril:
  - In mislil sem, da so vsi vaši filmi propaganda!
  Maria je to z nasmehom potrdila:
  - Ja, propaganda! Ampak propaganda resnice!
  Janez je z nasmehom odgovoril:
  - Kakšno resnico?
  Maria je s patosom odgovorila:
  - Dejstvo, da je v državi Sovjetov najboljše življenje za ljudi!
  John, ta svetlordeč tip je pripomnil:
  - To je najboljše življenje za ljudi v Ameriki. In te je Wehrmacht napol zajel!
  Po teh besedah je Marija začutila jezo v sebi. In poskušala je nekoliko nerodno ugovarjati:
  - Ne pol, ampak manj!
  Janez je odgovoril logično:
  - Če odrežejo ne celotno nogo, ampak polovico, potem je to že žalost. In dejansko ste kapitulirali in tretjemu rajhu plačujete sramoten davek!
  Maria je popravila:
  - Ne davek, ampak odškodnina ...
  Janez je racionalno pripomnil:
  - Ali v čelo ali v čelo!
  Maria je jezno pripomnila:
  - In izgubljate vojno proti Wehrmachtu!
  Janez je rekel ne preveč samozavestno:
  - Toda za zdaj se ne borimo na lastnem ozemlju!
  Maria je iztegnila jezik ...
  Nato smo prešli na drugo temo. Američan je vprašal:
  - Vam je všeč tank Sherman?
  Maria je iskreno odgovorila:
  - Slabo. Previsok je. In puška je precej šibka.
  Janez se je strinjal:
  - Morda je naš naprednejši Pershing. Od novega tanka imamo določene upe!
  Maria je pomahala:
  - Naš IS-2 je verjetno boljši. In nemški E-50 je na splošno boljši od tega ameriškega dizajna. Mislim, da ne moreš pripraviti nič boljšega.
  Janez je bil užaljen:
  - Naš inženiring je močan. Vi Rusi nimate nič podobnega B-29.
  Maria je samozavestno odgovorila:
  - Ne še, ampak kmalu bo! In na splošno bo naša tehnologija postala najmočnejša na svetu. In samo vprašanje časa je!
  Janez je bil skeptičen:
  - ZSSR je izgubila preveč. Nimate moči za oživitev težke industrije. Ali razvijati tehnologijo. Zaostanka z Nemci torej ni mogoče premagati!
  Marija se s tem ni strinjala:
  - Ljudje pod vodstvom stranke se bodo s tem spopadli. Prepričan sem! In še vedno bomo dosegli zmago!
  Janez je brezbrižno rekel:
  - Blagor tistemu, ki veruje!
  Maria je samozavestno izjavila:
  - Vera mora temeljiti na razumnih argumentih!
  Janez je z vidnim presenečenjem vprašal:
  -Ne verjameš v Boga?
  Maria je skomignila z rameni:
  - Prej, kot otrok, nisem verjel in bil pionir. In zdaj ... ne vem!
  Janez je na to odgovoril in grabil pesek s škornjem:
  - Kot otrok sem verjel, zdaj pa ne.
  In mladenič se je ozrl. V zemljanki sta se pogovarjala. Bilo je toplo in svetloba je bila medla. Dejansko razpoloženje Američanov ni pozitivno. Nemci napredujejo in zmagujejo. Očitno bodo kmalu prišli tudi v ZDA. Tanki tretjega rajha so očitno močnejši od ameriških. In to je seveda velik problem. In nemške mitraljeze so boljše. V Wehrmachtu je le veliko tujcev. Njihova bojna učinkovitost bo nižja od nemške.
  A pritiskajo s številkami. Kaj nasprotovati Nemčiji?
  Ali ne bo šlo, se bomo morali boriti na svoji zemlji?
  Janez je vprašal Marijo:
  - Zakaj ste prišli k nam? Ali niste utrujeni od vojne?
  Deklica je iskreno odgovorila:
  - In jaz! In moji ljudje so utrujeni od vojne! In zato želim, da fašisti ne pridejo več k nam!
  Janez je rekel ne preveč samozavestno:
  - Ustavili jih bomo! Naj vsaj nehajo! Naša Amerika je močna in ne bomo padli na kolena!
  Mary je bil John všeč. Toda v nasprotju s prijateljicami se ji ni mudilo z ljubljenjem takoj, ko je srečala moškega. Od teh je Alla morda najbolj temperamentna in ne prenaša konstantnosti. Vzela je več ljubimcev. Ima tako vroč značaj.
  Seveda komsomolec ni mogel prenehati biti takšen, a ko je vojna, je zelo težko zadržati poželenje. Tveganje v bojih resnično vpliva na hormone.
  Vendar se Alla dobro bori. In rad strelja tudi z nogami.
  Maria je bolj skromna. Boji se za Johna - lahko bi umrl.
  Zmogljiva, reaktivna jurišna letala Nemcev povzročijo resno škodo obrambnim enotam.
  Mexico City je veliko, gorato mesto in tukaj lahko zdržite. To razumejo tudi Nemci, ki se z izpostavljanjem prestolnice bombardiranju in topništvu trudijo zaobiti.
  Anyuta je ljubka blondinka, naredila je dobro delo. Zdravila je domače otroke. Tudi drugačni so. Večinoma črnoglavi, najdejo pa se tudi svetli. Tekajo naokoli v cunjah, bosi. Če se obujejo, pa šele ob vstopu v šolo. Tanka, a vesela.
  Anyuta, ko jih je gledala, je mislila, da je otroštvo srečen čas, vključno z njenim dojemanjem sveta. Ko se zdiš, da si nesmrten, morje pa ti seže do kolen. Tudi otroci se borijo na poseben način. Med seboj sta se udarila in nasmejana odšla. Ne kot odrasli, ki dolgo časa hranijo zamere. Ne, v otroštvu je vse drugače. In tudi sonce sije močneje in zrak je mehkejši.
  Anyuta je imela rada poletje. In tukaj je skoraj vedno sončno in toplo. Oh Mehika ... Kaj te bo čakalo pod Hitlerjevo okupacijo? Bodo prisilili otroke, da korakajo v formacijah in prepevajo fašistične himne?
  Res je, da v ZSSR otroci, predvsem pionirji, hodijo v formacijah in pojejo pesmi.
  To sploh ni najslabše. A ne bodo fašistične pošasti iztrebljale otrok v taboriščih?
  Nacisti niso prezirali mučenja in niso upoštevali starosti. En enajstletni deček je bil opečen s pihalnikom, v stopala so mu zabili razgrete žeblje in mu zlomili prste na rokah in nogah. Dekleta so obešali s stropa za lase in jim žgali pete z ognjem. Kaj so naredile pošasti? Anyuta je predstavljala ves svet pod nadzorom fašistov. In postalo jo je strah.
  Toda zaenkrat resnično barbarski stroj Tretjega rajha napreduje in zaseda vedno več novih dežel. In ne da bi se ustavili, in ne zamenjali noge ... Naši obrazi sijejo, naši škornji se lesketajo!
  Posebej nevaren je novi tank E-50, ki ga ameriške puške ne morejo premagati niti iz neposredne bližine.
  Anyuta le potisne mino vzdolž žice. Pomaga ji lokalni fant Alberto. Tak svetlolas tip v kratkih hlačah, zelo srčkan in gibčen. Podoben je svojemu nekdanjemu najljubšemu Seryozhi. Bil je tudi tako spreten. Resda je Alberto nekoliko temnejše polti in ima daljše, a svetle lase. In ko se nasmehne, postane njegov obraz tako srčkan.
  Trenutno je mina zataknjena v kolesih nemškega E-50. Gosenica poči od eksplozije. Nemec je ranjen. Anyuta čivka:
  - Fašistom bomo zvili roke!
  Deklica se nagne nazaj in odplazi stran. Nemec se začne umikati. Vseeno ga je opraskalo.
  Anyuta se spominja, kako se je znašla pod okupacijo. Začetek vojne so sprejeli z veliko zaskrbljenostjo. Čeprav so mnogi, predvsem mladi, računali na hitro zmago in osvoboditev Evrope. Deklica Anyuta je bila takrat še najstnica in je bila skupaj z drugimi otroki predmet evakuacije.
  Toda Anyuta je bila izgubljena. Natančneje, deklica se je predolgo pripravljala in je zamudila na tovornjak. In čakala na prihod nacistov. Potem je lepa komsomolka doživela strah. In šla je proti vzhodu. Čevlji so bili novi. Deklica si je drgnila noge in bila prisiljena sezuti čevlje. Šel sem bos. Koža na podplatu je še vedno nežna in ni hrapava. Sprva je le malo ščemelo. Potem je začelo postajati vroče, na koncu pa so se mi noge stisnile in pekle.
  Anyuta si nikoli ni mislila, da bi bosa hoja lahko postala taka muka. Že hoja po travi je začela boleti in deklico je dobesedno razneslo.
  Nekako se je priplazila do vaške koče, noge je imela okrvavljene. Dobrodušna hostesa je najstniškemu komsomolcu umila ude. Bolečina je nekoliko popustila. A Anyuta je zdaj hodila z velikimi težavami. Ko so se moje noge izboljšale, sem se na pot odpravil v čevljih. Toda hkrati sem poskušal nekaj časa hoditi brez čevljev, da bi se podplati navadili.
  Noge mlade deklice so hitro postale grobe in kmalu se ni bala ne vej ne storžev v gozdu.
  Toda pot do fronte je bila dolga. Deklicina stopala so postala tako groba, da so jo začele srbeti in pokati pete. In to je tudi boleče. Da, in bil sem malo lačen. Od napora so me bolela meča in kolena.
  Niso najbolj prijetni spomini. Toda na splošno, kaj je lahko prijetnega v vojni? Žal, Rdeča armada se je iz neznanega razloga od prvih dni umaknila. In celo veliko vojakov je zbežalo. In tega procesa ni bilo mogoče ustaviti.
  Doslej se je Wehrmacht spremenil v prah samo v bližini Moskve.
  Nato je Anyuta sestavila pesmi:
  Nekoč je bil Wehrmacht poražen,
  Napoleon je poražen, nepremagljiv ...
  Sovražnik ne more poteptati ruske zastave,
  Ko sta ljudstvo in stranka enotna!
  Bolj zabavno je hoditi s pesmijo, tudi ko ti noge odpadejo. Med drugim je najstnica posredovala pisma podzemlju. Na kar sem bil zelo ponosen.
  Zdaj pa Anyuta strelja na Kitajko in zadene natančno. Ubija ozkooke in se smeji:
  - Jaz sem jakov lovec, moj motor gori ... Nebo je moje bivališče!
  In spet strelja. Kul punca. Z boso nogo vrže kos stekla. Borca zadene naravnost v oko. Pade in umre.
  In Anyuta čivka:
  - To ni kul, ampak zelo kul!
  Dekle se zabava, ker vse uspe ...
  Najmočnejša in največja v njihovi ekipi, Matryona, rada meče granate z bosimi nogami. In uspe ji zadeti pehote. In celo uspešno poškoduje cev rezervoarja. Zdaj mora Nemec oditi.
  Matryona pravi z nasmehom:
  - In molzla sem ne samo kravo, ampak tudi konja! Tako pokažem, da sem superman!
  In dekle je spet streljalo, in to natančno. Podrla je tri ozkooke in siknila:
  - Jaz sem super bojevnik!
  In kakšna mesnata stegna ima Matryona. Deklica je izbrala ljubimca, ki bi se ujemal z dvometrskim afroameriškim moškim. In z užitkom se je ljubila z njim. Dobro je, ko je moška popolnost debela kot roka odraslega moškega ... Veliko dekle, kot je Matryona, je cenilo velike velikosti. In dekle je od orgazma tako zarjovelo, da je ves polk pritekel poslušat. Kakšen bivol!
  Zdaj pa je glavna stvar vojna. In dekle meče granate s svojimi močnimi nogami. In celo tlakovci in drobci. Matryona je tega vesela. Čeprav v življenju ni bilo vse tako rožnato.
  Nekoč je deklica končala v koloniji, ker je ukradla pet klasov. Bila je preveč lačna. Za kar so jo poslali v taborišče. Obril sem si glavo. In postopek iskanja je bil za otroka popoln šok. Tam je bila prisiljena delati. Matryona se ni izogibala delu in je posekala gozd, na srečo je bila zdrava. Toda skromni zaporniški obroki niso bili dovolj in deklica je vse vrgla v usta. In črvi, žuželke in drevesni listi. Leseni taborniški čevlji so bili preveč neudobni in Matrjona je raje delala bosa, tudi v mrazu in snegu. Deklica je preživela tri leta v koloniji, potem pa je bila izpuščena, tako je prišlo do delne liberalizacije pod Berijo. Poleg tega je Matryona nenehno presegala normo, kar je bilo tudi upoštevano.
  Prvič, po mladinski koloniji je deklica, ko je prispela, odhitela v kuhinjo in se prvič po mnogih letih do sitega najedla. In v koloniji tudi intenzivno udarno spajkanje za velika dekleta ni bilo dovolj. Nihče ni posebej užalil Matryone v koloniji. Njeni vrstniki so se bali njene izjemne telesne moči in velikih pesti. Matryona je najbolj prijazna duša, a če se je dotaknete, se bo tako premaknila, da se ne bo zdelo veliko.
  Deklica je bila v dobrem položaju pri oblasteh, poslušna, vodilna v proizvodnji in ni zavrnila nobenega, tudi najtežjega dela. Nikoli nisem bil bolan. V hudem mrazu je delala bosa in ni dobila niti izcedka iz nosu. Samo velike, graciozne noge so postale rdeče, kot gosje šape, vendar so ostale tople.
  Matryona se je celo šopirila, da je vohala cono in na pogradu preživela nekaj več kot tri leta. Na primer, bila je tam in ima kazensko evidenco. Sodnik je dal otroku, staremu približno deset let, za nekaj klasja. Če pa izpolniš trojno normo, potem dan mine v treh. In Matryona je odšla zgodaj. Tako se je vrnila v vladni zaporniški obleki, bosa, porjavela, s kratko postriženimi, svetlimi in pristriženimi lasmi. Lepa, vitke postave in lepega obraza.
  Ljudje so jo gledali. Matrjona, v sivi zaporniški obleki, bolj suha in postrižena, je bila zelo podobna nuni. Podobnost se je še povečala, ko je Matryona preostalih petsto kilometrov do doma prehodila peš. Zelo si je želela z bosimi nogami teptati svojo domovino. In potem je bilo v Sibiriji, kjer je bila, vse malo drugače.
  Po žgočem snegu je hoja bosa po travi pravo doživetje. Po prihodu domov je Matryona izvedela, da je noseča. To ni bilo presenetljivo. Dekle je uživalo v aferah s pazniki. Njeno zrelo, junaško telo je želelo seksa. Ker pa je bilo z njo več varnostnikov, Matryona ni vedela, kdo je otrokov oče.
  Toda fant je zrasel velik, zdrav, svetlolas in močan. Zdaj je morda že pionir. Po možnosti spredaj.
  Matryona ni vedela za usodo svojega otroka. Med vojno se je deklica trudila, da ne bi zanosila, da ne bi zamudila bitk. Za to obstaja posebna tinktura. Sama Matryona se je imela za pravoslavno Rodnoverko. Nekakšna mešanica starodavnega ruskega poganstva in pravoslavja. Matryona je komunicirala s čarovnicami in čarovniki. Imela je tudi moč.
  Zakaj zmagujejo Nemci? Starejša čarovnica ji je povedala, da je okultnim silam, ki so v službi Tretjega rajha, uspelo Hitlerju zdrsniti Mojre, zlato življenjsko nit redke in morda celo edinstvene sreče. In da je Fuhrer zdaj našel fenomenalno srečo. Tega ni imel niti Džingiskan, kar je Wehrmachtu dajalo izjemno moč. In nemški oblikovalci so uspešno izumljali, na vrhu so poveljevali feldmaršali, nasprotnikom pa ni šlo najbolje.
  Sreča je vsekakor pomembna. Da je Hitlerju uspelo premagati višje sile, je bilo v veliki meri posledica sreče. Delno naravno, saj zahodno in deloma sovjetsko poveljstvo nista povsem razumela, kako je treba pravilno voditi sodobne vojne. Toda splet ugodnih naključij je vplival tudi na tretji rajh.
  V resnični zgodovini je prav od trenutka, ko je nasprotno, sreča zapustila Wehrmacht in proti nacistom so se začele igrati številne malenkosti. Začelo se je z znamenito bitko pri Midwayu. Potem je cela veriga nesreč privedla do poraza Japoncev. Čeprav je bila Japonska v tej bitki močnejša in je imela bolj izkušene in bolje izurjene čete.
  Ameriko ni mogoče opisati - gospodarsko močna. Toda njena vojska in mornarica nista preveč bojno pripravljeni, premalo dobro izurjeni in disciplinirani. Kakovost in izkušnje so bile na strani Japonske. Kos za kosom je Dežela vzhajajočega sonca zdrobila ameriško floto. In zmagala je. Dokler veriga nesreč ni pripeljala do Midwaya. Potem pa je sreča povsem zapustila Japonsko. In Amerika je prešla v ofenzivo in postopoma prevzela premoč.
  In potem, kot je pojasnila najstarejša (še vedno zelo lepa!) čarovnica, je igralo vlogo dejstvo, da je bila Japonska zaveznica Tretjega rajha, ki ga je vodil Hitler. In del Fuhrerjeve sreče je šel samurajem.
  Poleg tega bi morali z devetdesetodstotno verjetnostjo Japonci to bitko vseeno dobiti.
  Očitno je bilo, da so Jenkiji bolj sposobni trgovanja kot bojevanja. Nemci pa so rojen narod bojevnikov, ki so imeli tudi močno gospodarstvo. In postopoma se je Wehrmacht, ki je absorbiral tujce in domačine vseh črt, napolnjen s tanki in letali, okrepil. In zmagoval je z vedno večjo lahkoto. Drugi narodi se temu niso mogli zoperstaviti.
  Matryona je postavila vprašanje:
  - Kako premagati Hitlerja?
  Čarovnica je skomignila z rameni in iskreno odgovorila:
  - Če bi lahko, bi že zdavnaj to storili sami ... Ampak tukaj se morate prepirati s samo usodo ...
  Matryona je težko zavzdihnila. In spet je vprašala:
  "Me ne bodo ubili, če se bom šel borit za Ameriko?"
  Čarovnica je samozavestno odgovorila:
  - Vseh vaših pet je v rokah nebeške desnice. In nacisti je ne morejo tako zlahka uničiti. Borite se in verjemite v svojo usodo!
  Matryona se je nasmehnila in samozavestno odgovorila:
  - Verjamem, da se lahko borim dostojanstveno!
  In res se je junaško dekle borilo kot prava levinja. Prvo številko so dobili Nemci oziroma njihovi tuji bojevniki-sužnji. In celo s kavljem.
  Dekle je zapelo:
  - Kot neuspeh sem obljubil, da bom rešil modri robec!
  In spet ogenj, natančen in neverjetno junaški. Matryona strelja in zadene. Tuji sužnji padajo. Huje je seveda, ko se premikajo tanki. Nemški tehnologiji ni para. Pa kaj! Rusi so navajeni biti zadovoljni z malim!
  Matryona je zapela:
  - Mi smo pionirji - otroci komunizma!
  In spet je streljala natančno. Pet deklet je delalo in delovalo vedno bolj energično. In granate jih niso zadele.
  Toda ameriški fantje so umrli. Stormtrooperji so padli z neba. Z raketami so dobesedno zasuli ameriške položaje. Tudi puške so delovale. S talnim ognjem so odgovorili nekoliko medlo.
  In ko se je začelo obstreljevanje iz plinskih lanserjev, je postalo popolnoma grozljivo. In zdelo se je, da so nebo lizali rdeči jeziki plamena.
  Dekleta so bila rahlo opečena in so se skrila v razpoko. Obstreljevanje se je stopnjevalo. Udarjale so tudi nemške samohodne havbice. Deževale so bombe in rakete.
  Da bi razveselila svoje prijatelje, je Alena zapela:
  - Brez dvoma se nove generacije borijo za ljubezen! Čeprav je zmajeva ura kruta, nas je čas izbral za podvig!
  In Alenka je sprožila, priklenila skavta in spet skočila v razkorak. In od zgoraj je cel ocean ognja in drobci igel odletijo.
  Nemci za bombardiranje uporabljajo zelo zmogljivo letalo TA-400 s šestimi motorji. Tak stroj je bistveno boljši od ameriških modelov, tudi v dosegu letenja. Zelo mogočno orožje. In spušča bombe, težke s krogličnim polnjenjem. Ki se razpršijo na več sto metrov.
  TA-400 je skoraj neranljiv stroj. Močna je z močnim obrambnim orožjem. B-29 se z njim ne more primerjati. In kako se superbomba zruši. Cel blok se tako trese, sesuva. In taka moč je prikazana tukaj.
  Toda Alenka pogumno pravi:
  -Papuanci nimajo zime, Rusi imajo brezizhodne situacije!
  In res, morda ima dekle prav. Tukaj jih je pet v vročini in dobijo le manjše opekline.
  Maria pravi:
  - Nadežda je moj zemeljski kompleks ....
  In potem se popravi in premakne pest proti bradi:
  - Ne kompleks, ampak kompas!
  Dekleta so kljub gostemu požaru še vedno živa. Allah celo poje:
  - Nočem hoditi po niti, po niti! Od zdaj naprej Rdeča vojna živi!
  Toda koliko ameriških vojakov je umrlo zaradi nacističnega topniškega ognja? Ni zaman, da si v resnični zgodovini zavezniki niso upali odpreti fronte pred štiriinštirideset let.
  Večina vojaških strokovnjakov meni, da bi v tem primeru ameriške in britanske čete vrgli v morje. Še več, morda to ne bi imelo skoraj nobenega vpliva na potek sovražnosti na vzhodu.
  Zdaj pa Američane verjetno moti, da so se obnašali preveč pasivno. Da so dovolili osvojiti vse angleške kolonije in samo Britanijo. Da so fašistom dali možnost, da uničijo ZSSR, zdaj pa so se prisiljeni boriti skoraj sami.
  In zdaj je vprašanje: ali bo Stalin prekršil pogoje slamnatega miru? Z moralnega vidika napad na tretji rajh sploh ni greh. Navsezadnje je Hitler sam zahrbtno kršil pakt o nenapadanju. Toda po drugi strani je še vedno vprašanje smotrnosti. Morda Nemci, ki so zagrabili ozemlje in se dolgoletno bojevali, ne bodo šli dlje. Ali jih je zdaj vredno provocirati?
  Poleg tega se lahko Amerika sama izvleče iz vojne z zahrbtnim podpisom premirja. In Truman je še temnejša in bolj zahrbtna oseba kot Roosevelt.
  Močne rakete rahljajo zemljo ... Mexico City je bombardiran. A to še ni vse. Nemci napadajo tudi ameriška mesta. In najprej za vojaške tovarne. Še ni zelo aktiven, to je posledica razširjenih komunikacij in oddaljenosti ozemlja ZDA. In bolj pomembno je podpreti napredovanje lastnih čet.
  Toda na primer štiri radijsko vodene rakete A-10 so bile izstreljene na Toronto. Precej drag napad, a v vsakem primeru so Nemci pokazali, da so sposobni streljati z velike razdalje in natančno. Seveda pa izstrelitev TA-400 stane manj kot pošiljanje takšne rakete z razdalje tisoč kilometrov.
  Toda obstajajo naprave, ki se lahko izstrelijo v nizko zemeljsko orbito - vohunski sateliti. Za Fuhrerjev rojstni dan obljubljajo izstrelitev satelita, ki bo lahko snemal ozemlje ZDA.
  Maria je opekla svoje golo, graciozno stopalo. Mehurčki so celo nabreknili. Neprijetno je priznati. Povsod je vroče in nič ne omili srbečice.
  Deklica si je poskušala predstavljati tiste pionirje, ki so jim nemški krvniki na žerjavici ocvrli podplate.
  Verjetno jih je še bolj bolelo. A so zdržale in bolečine niso pokazale s kričanjem ali stokanjem. In če so stokali, je bilo to zaradi škrtanja z zobmi.
  To je junaštvo pionirjev in ne sme jamrati. Deklica si je predstavljala, da jo zaslišujejo nacisti. Obesili so ga na stojalo in mu z vročim železom žgali golo peto. In namesto da bi stokala ali kričala, se ti smeji v obraz.
  Maria se je spomnila knjige, ki jo je prebrala kot otrok: "Šentjanževka." Tam, ko naj bi glavnega junaka mučili, je priznal, da verjetno ne bo mogel peti na stojalu kot Indijanci. Ko pa poješ, je res boljši občutek.
  In Marija je glasno pela;
  Ti si moja čudovita domovina,
  Ves planet je ponosen nate...
  Rusija je kot ena družina,
  Naj vam v zboru pojejo v nebesih!
  
  Himno domovine ohranjamo brez grenkobe,
  Ponosno vrgel dvome v pekel ...
  Nad nami je zlatokrili kerubin,
  Mir se bo vrnil in bo zelo svetlo!
  
  Stvarnik vsemogočni naš Gospod,
  Odprti prostori domovine so tako razširjeni ...
  Čeprav meso pogosto trpi v agoniji,
  Toda Rusija in jaz sva združena že stoletja!
  
  Naša domovina je tako sveta,
  Ne, po duhu močnejši od ruskega vojaka!
  Nad nami gori svetla zvezda -
  V boju bomo zdrobili nasprotnika!
  
  Dosezimo najbolj sijoče vrhove,
  Izobesimo rdečo zastavo nad Marsom, v šali ...
  Navsezadnje je z nami Jezus, veliki Bog,
  Šestnajst je grbov - še bodo!
  
  Deklica v bližini Moskve se je borila s sovražnikom,
  Samozavestno premagal fašiste ...
  Toda bog muhasti Mars se je obrnil stran,
  In nesreča je bila, da so jo ujeli!
  
  Vodili so bosonogo dekle po snegu,
  Ogenj ji je divje gorel za petami ...
  V kleščah so si zlomili golo nogo,
  In močno so me pretepli z razbeljeno verigo!
  
  Toda lepotica je zdržala pritisk,
  V ječi so mučili dekle ...
  Fašist ni niti tiho zastokal,
  Posthumno komsomolec z nagrado!
  Potekajo hudi boji, Nemci in njihova koalicija uničujejo Američane z vseh strani.
  Boji v Mexico Cityju so se nekoliko zavlekli. Veliko mesto je eno največjih na svetu, nahaja se v gorah in je pretežka tarča, da bi ga ujeli. Poleg tega so se Američani utrdili v Mexico Cityju in tam vnaprej ustvarili bazo in skladišča streliva v globokih bunkerjih. In to jim je omogočilo, da so obdržali Mexico City tudi potem, ko je bila prestolnica obkoljena. Tudi Američani niso tako preprosti.
  Verjeli so, da Nemci ne bodo tvegali, da bi se premaknili proti severu s tako velikim trdnjavskim mestom v zaledju, in da bi obtičali, ko bi jim izpulili tak trn iz ust.
  Fuhrer se je res bal, da bo za svojimi vojaki pustil kotel. Poleg tega so Nemci dobili naprednejše tanke iz serije E in so želeli zamenjati svoj nekoč najbolj priljubljen tank Panther-2 z bolj zaščitenim in oboroženim ter ni bil slabši v voznih zmogljivostih.
  V teh razmerah se je vodstvo Tretjega rajha soočilo z vprašanjem uporabe diskastih letal.
  Toda težava je bila v tem, da laminarni curek, čeprav je naredil letala neranljiva, ni omogočal streljanja iz njih samih. Razen če bi letala z diski v resnici lahko udarila letala z uporabo njihove fantastične hitrosti in neranljivosti. Toda z njihovo pomočjo je zelo težko bombardirati ali streljati ali izstreljevati rakete. Res je, laminarno polje lahko izklopite, sprostite naboje in ga nato znova vklopite.
  Druga ideja je bila oborožiti diske s topovi, ki bruhajo toplotno sevanje ali laserje. A tudi to je terjalo čas.
  V vsakem primeru je treba leteče krožnike uporabljati praktično.
  13. aprila sta bili prvič v boju preizkušeni dve disk letali. Leteči krožniki so vzleteli skoraj neslišno. Vendar je bil sijaj. Nato so dirkali čez Atlantski ocean do Mehike. Kot se je izkazalo, je imelo to orožje tudi ogromno rezervo moči.
  Vendar jim je bilo ukazano, naj se borijo le na ozemlju, ki ga je nadzoroval Wehrmacht. Ker pod nobenim pogojem ne smemo dati drugim državam tehnologije orožja, ki je tako pred časom.
  Margaret in Albina sta s krmilno palico upravljala prvi disk. Njihova naloga je bila za zdaj le zabijanje ameriških letal, večje število članov posadke pa ni bilo potrebno.
  Zakaj so bile diskoteke zaupane dekletom? Ker je šibkejši spol v takih bitkah uspešnejši. Odstotek izgub med pilotkami je nekajkrat manjši kot pri moških.
  Čeprav ima na splošno Luftwaffe zelo ugodno razmerje v škodi. Premoč vpliva tudi na bojno usposabljanje, predvsem pa na reaktivno letalstvo, ki nima enakega nasprotnika.
  Margaret in Albina letita iz Evrope v Mehiko s hitrostjo približno dveh zvočnih hitrosti, a tega se v samem disku sploh ne čuti: kako gladka je vožnja. Kot bi bil na vlaku.
  Margaret je z navdušenjem rekla:
  - To je tako čudovit disk, ki ga imamo. Kot orožje iz pravljice - ne potrebuje ne meča ne topa!
  Albina je logično pojasnila:
  - Bolj kot vesoljsko orožje, kot vesoljci.
  Margaret je topotala z golimi, mišičastimi nogami in pela:
  - Želim si, da bi lahko odštel nekaj denarja in nahranil tujca! Želim si, da bi lahko odštel nekaj denarja, a on ne muka, ne teli!
  Albina je tlesknila z rokami in rekla:
  - To je res duhovita pesem. Mislil sem, da znaš sestaviti samo vojaške koračnice!
  Margaret se je odzvala tako, da se je naslonila na tla. Naredil nekaj sklec. Po neizgovorjeni tradiciji je nosila bikini. Na splošno so v Luftwaffeju skoraj vse mlade ženske in dekleta prešle na bikini uniforme. Vsekakor, če so vremenske razmere dopuščale in ni bilo premrzlo. Veljalo je, da bo imelo telo z minimalno količino oblačil boljši stik z letalom. In piloti v tem primeru letijo suvereno.
  Praksa je to potrdila. Tudi v mrazu so se dekleta trudila čim bolj gola. Bikini so postali zelo modni.
  Zato ne preseneča, da so bile deklice skoraj gole. In k njihovim postavam se lepo podajo bikinke. Seveda se v vojski vse ženske ohranjajo v formi in imajo dobre figure. Ko se mlada ženska posveti telesni aktivnosti, bo videti privlačna na razgaljen način. Poleg tega, ko nosite bikini, svež zrak pomaga pri izgorevanju maščob. In dekleta so tako vitka in zaobljena z izklesanimi trebušnimi mišicami.
  Seveda je to lepota, telesa mladih žensk. Noge so seveda bose, z bosimi podplati pa avto veliko bolje občutiš in celo postaneš eno z njim.
  Morda so zato mladi piloti tako dobri in nabirajo rezultate, ne da bi skoraj umrli.
  Kdo ve, ali je Hitlerju v resnični zgodovini spodletelo, ker je zanemaril ženske v vojski. Toda dekle v bikiniju je poseben borec. Sreča jih ljubi in zelo redko umrejo.
  Tudi Albina je začela delati sklece in opazila:
  - Ko se premikate, se počutite veliko bolje.
  Margaret se je strinjala:
  - Gibanje je življenje!
  Oba vojščaka sta bila plavolaska. In tudi zelo lepa. No, ženske brez lepih potez seveda ne bi zaupali eni prvih diskotek v bojni modifikaciji.
  Na njih je vse dobro: njihove figure so polne atletske gracioznosti in erotične moči. In obrazi, mladi, sveži, brez ene gube in gubice. In bujne, rahlo skodrane lase.
  Fantje fiksirajo svoj pogled na takšna dekleta in lahko strmijo ure in ure, ne da bi se ustavili.
  Resnično edinstvena, arijska, atletska lepota.
  Albina se je postavila na roke in čez glavo prekrižala svoje vitke zagorele noge. Disk letalo je bilo na avtopilotu. Nemogoče ga je bilo podreti, zato so se dekleta zlahka zabavala in ogrela.
  Tla čudovitega avtomobila so bila prekrita z mehko, negorljivo plastiko in groba.
  Margaret ji je sledila, obe deklici pa sta stali na rokah. In vlekli so od zgoraj z nogami. Bilo je kot bi vrtel kolo. Tako očarljivo in edinstveno.
  Albina je z nasmehom rekla:
  - Sem pravi Arijec, neusmiljen do sovražnikov rajha ... Moj značaj je nordijski!
  Margaret se je zahihitala in pripomnila:
  - Vendar se rad šalim. Vsaj ona je tudi prava arijka! Oh, kako smešna stvar je vojna!
  Albina je znižala glas do šepeta in pripomnila:
  "In vendar mislim, da ne bi smeli pustiti Rusov v našem zaledju." Stalin lahko pobegne od poraza in udari!
  Margaret je samozavestno odgovorila:
  - Imamo dovolj moči za vojno na dveh frontah! Veste, Wehrmacht ima že več kot petintrideset milijonov vojakov. Večinoma tujci. Malo verjetno je, da bodo izčrpani Rusi lahko zbrali več kot deset milijonov. Obstaja pa tudi Japonska.
  Albina je prikimala z glavo, belo kot sveža snežna kepa:
  - Da to je res! Močni smo! Tank E-50, ki je serijsko izdelan, je končno v vseh pogledih zadovoljil našo vojsko!
  Margaret se je zahihitala in vmešala:
  - Tank? Govori se, da želijo narediti podoben stroj iz plastike!
  Albina je skeptično zmajala z glavo:
  - Oklep bo šibek ... Čeprav zanimiva ideja za desantne operacije!
  Margaret je z nasmehom pripomnila:
  - In naš disk je narejen iz titana. In je dovolj močan, da prenese vse možne trke.
  Albina je z vzdihom ugotovila:
  - Titan je precej draga kovina. Ampak mislim, da bodo naši oblikovalci kmalu ustvarili veliko močnejše jeklo!
  Margaret je udarila z bosimi nogami:
  - Moje misli so čreda konj!
  Albina se je zahihitala in rekla:
  - Slon je boljši! On je večji!
  Margaret ji je skočila v naročje in zarjovela:
  - Žirafa je velika! On ve bolje!
  Nato so ga dekleta vzela in ga udarila s podplati. Tako je celo ropotalo. In nasmehnila sta se drug drugemu.
  Albina je rekla:
  - Ne, s takšnimi bojevniki, kot smo mi, se nas ne boji niti sto Stalinov!
  Margaret se je zavrtela na rokah in zacvrknila:
  - Zakaj sto? Morda tisoč naenkrat?
  Albina je zavpila:
  - Brez milijona!
  Margaret je rekla:
  - Ali pa milijardo in pol!
  Albina je zarenčala:
  - Ali bilijon in četrt!
  Takšno tekmovanje je bilo videti smešno in absurdno. A hkrati izjemno smešno. Dekleta sta prenehala z neškodljivim klepetanjem in začela delati sklece.
  Margaret je razmišljala o svoji preteklosti. Deklica iz precej plemenite družine. V zelo rosnih letih so jo poslali v posebno šolo. Tam sem opravil precej naporen trening. Telesno so jo učili in trenirali. Po eni strani je to deklico okrepilo, po drugi pa ji je odvzelo otroštvo.
  Margaret pa se je hitro vključila. Poleg tega je šola imela krožke in razvedrilo. Lepotca sta plavala v bazenu, gimnastikala in delala špagale.
  In učili smo se, tudi različnih jezikov. Seveda so jih učili matematiko, fiziko in razne klasike. V prostem času je Margaret rada brala znanstveno fantastiko. Še posebej ji je bil všeč Jules Verne. Njegova znanstvena odkritja so bila združena z zanimivimi dogodivščinami. Nekatere vrste izumov še vedno niso presežene.
  Posebej impresivne so bile granate, ki so lahko z enim strelom uničile celotno utrdbo. To orožje bi lahko bilo uporabno v pravi vojni.
  Margaret, ko je slišala za nemški napad na Poljsko, je bila navdihnjena. Nemci so osvajali eno zmago za drugo in vsi so preprosto oboževali Hitlerja. Čeprav je bil sprva odnos mnogih zadržan. Toda Fuhrerju je vse uspelo. Tudi v gospodarstvu. Hitra gospodarska rast, oživitev vojske, vrnitev Porenja in premogovniških polj. Potem pa nekrvni anšlus Avstrije. Nemce je spopad okoli Češkoslovaške nekoliko pretresel. Potem pa je sledil München.
  Potem se je zdelo, da je Nemčija vse dosegla po mirni poti. Vrnila je celo pokrajino Klaipeda. Potem pa se je začela vojna s Poljsko in dva dni pozneje druga svetovna vojna. Mnogi, tudi dekleta, so se prestrašili. Kaj pa, če pride do novega poraza? Toda v treh tednih je Poljska propadla, ofenziva proti zahodni Nemčiji se ni začela in zavladal je mir. Mnogi so mislili, da bo zdaj mir.
  Nato hiter napad na Francijo. In propaganda je navdušeno izjavila: zmagali smo!
  In Margaret je bila jezna, ker ni sodelovala pri takšnem zmagoslavju. A ni tako preprosto. Vojna se je vlekla, Nemčija je v boju absorbirala eno državo za drugo. In kakor pravljični junak je svojim sovražnikom sekala glave. In tako je Margaret odšla na fronto. Kot pilot. Šla je skozi letalsko šolo in končala na nebu.
  Deklica je takoj začela dosegati več. Boril se je z ruskimi piloti. Takoj sem opazil določeno slabost sovjetskih asov - njihovo nepripravljenost na umik. Toda to je samomorilno, ko se boriš proti tako močno oboroženemu letalu, kot je ME-262.
  Margaret je precej uspešno uničila sovjetska letala. Ni poznala usmiljenja, čeprav se ni imela za kruto. In dekle se je borilo v bikiniju, tudi ko je bilo malo hladno.
  In to je pomagalo v boju. Njeno letalo ni bilo niti enkrat sestreljeno ali celo resno poškodovano. Čeprav je ME-262 na splošno zelo vzdržljiv stroj.
  Margareta si je prislužila viteški križec železnega križa. In seveda je bila na to ponosna. In zdaj ji je bil zaupan najnaprednejši stroj za uničevanje.
  Tudi Albina je bila pilotka, iz vojaške družine. Tudi mišičasta svetlolaska, odlikovana z viteškim križem za različne podvige, predvsem na nebu. Toda Albina se je uspela malo boriti v pehoti. Svoj razred je pokazala tudi kot ostrostrelka.
  Obe deklici sta si podobni, a tudi različni seveda po obrazu. Imajo pa izrazite mišice, fizično zelo močne. Zdaj so naredili sklece, naredili kot in začivkali:
  - Smo veliki bojevniki, mogočna država ... In na nek način smo zelo divji in Satanovi služabniki!
  Nakar se je Albina zahihitala in ugovarjala:
  - Zakaj Satan? Ali morda vsemogočni Bog?
  Margaret je prikimala.
  - Da, če ima naša vojska srečo, potem brez Boga ne more biti drugače!
  Albina je popravila prijateljico:
  - Ne brez Boga, ampak z Bogom! Vsemogočni ljubi močne in neusmiljene! Arijci bodo vse potrli!
  Margaret je z občudovanjem vzkliknila:
  - In takšno tehnologijo imamo! Disk letala so čudež!
  Albina, ki je energično naredila kotiček, se je strinjala:
  - Ja ... Lahko, če hočemo!
  Margaret je logično razložila:
  - In ko nočemo, lahko tudi to storimo! Na nas orjejo vsiljeni znanstveniki s pol sveta!
  Dekleta so kotiček začela izvajati veliko bolj energično. In njihov avto je drsel po zraku. Spominjalo je na NLP. Tako čudovita inženirska stvaritev. Nekaj, kar je nastalo onkraj tehnološke ravni, ki je značilna za planet Zemljo. Disk letalo je med drugim opremljeno z več najsodobnejšimi radarji. Slišal sem bip bip...alarm!
  Dekleta so poskočila in stekla k zaslonom za gledanje ... Povečala sta sliko ... Tako je, pred njimi je letelo ducat ameriških mustangov in štiri airacobre. Ameriška letala so planila iz oblakov. Očitno so opazili precej veliko disketo, oziroma so jo skenirali z radarjem. Čeprav so takšni leteči krožniki na radarju praktično nevidni. Toda na nebu so vidni z velike razdalje.
  Dve eskadrilji sta poskušali napasti disk. Margaret je pritisnila gumbe krmilne palice, da pospeši. In je šla na oven. Ostro kot boksarjeva pest v teži peresa je švignil mimo leteči krožnik. In zadel ameriškega lovca. Bilo je, kot bi diamantni rezal zadel železo. Iskre so deževale in laminarni tok je letalo razdrobil v sijoče ostružke.
  Albina, ki je z golimi prsti držala krmilno palico, je spretno obrnila disk in znova zaletela lovca ameriških letalskih sil. Razpadel se je na koščke. In plavolasi terminator, ki se je še naprej premikal, je zdrobil eno letalo za drugim.
  Margaret je pripomnila:
  - Brišemo jih ... Kot kredo z radirko!
  Albina se je zahihitala in rekla:
  - Nimajo možnosti!
  Disketa se je premikala nekajkrat hitreje od ameriških letal. In res ni bilo možnosti, da bi ga zapustila. Poleg tega je manevriranje nemškega avtomobila preprosto fenomenalno. A soočeni z novim orožjem so Američani ravnali modro: razkropili so se. In dekleta so morala močno pospešiti zasledovanje.
  Ko ga je zadel disk, je začel brenčati, kot da bi odstranjevali čipe. Slavni Belonzijev disk je vse zdrobil in popačil. Pa vendar se ni niti zdrznil.
  Dekleta so se smejala, ko so lovila sovražnika. Prehiteli so in sploščili, rezali. Spominjalo je na zmaja, ki preganja kokoši, in morda še hitreje. In tak rezalnik je bil preprosto podoben zakladnemu meču Ilya Murometsa. Ki je posekal vse ... In uspel skoraj vse dohiteti in zasuti.
  Dekleta so se vkopala in skoraj skočila s stolov, z rokami in nogami pa so se držala za sponke. In nekako so še zdržali. In lahko bi se še naprej borili.
  Toda zadnji ameriški lovec je prehitel. Dekleta so si otresla kapljice znoja s čela. In spet smo preklopili disketo na avtopilota. Albina je prisesala svoj izklesan trebušček in predlagala:
  - Mogoče lahko jemo?
  Margaret se je strinjala:
  - To je dobra ideja!
  Bojevnika sta segla v hladilnik. Albina je s prstom na nogi pritisnila na gumb. Ven sta prišli dve epruveti hranilne mešanice. Dekleta so jih previdno vzela v roke. Drobno sesekljana svinjina z grahom in paradižnikovo omako. Na etiketi vsake tube sta smešen prašič in paradižnik s steblom graha.
  Dekleta so začela previdno sesati in rahlo pritisnila na cev. Margaret je pripomnila:
  - Kmalu bomo šli v kozmične svetove. Potem bodo morda tako hrano dajali astronavtom.
  Albina je pritrdilno prikimala:
  - Ja, to bi bilo super! Poletite v druge svetove, poglejte sosednje planete.
  Margareta je zažvižgala in zasanjano rekla:
  - Ja, to je zelo zanimivo. In kako izgledajo ti vesoljci? Verjetno izgledajo kot ljudje. Ali pa imajo morda razlike?
  Albina je skomignila z rameni in predlagala:
  - Mogoče lahko srečamo viline. Po videzu so podobni ljudem, vendar ne izvirajo iz opic, ampak iz mačk. Zato imajo koničasta ušesa in zelo ljubek videz.
  Margaret je s sladkim nasmehom pripomnila:
  - Pravijo, da se vilini sploh ne starajo!
  Albina je pritrdilno prikimala:
  - Morda ... Toda bolje bi bilo, da bi ljudje imeli takšno srečo!
  Margaret je sesala iz cevi. Pogoltnila je slino in spregovorila:
  - Ja... Nič ni hujšega od starosti! V tem pogledu je to preprosto božji bič!
  Albina jo je pobožala po goli nogi. Predstavljala sem si fanta zraven sebe. Tako visok, mišičast, kot Apolon. Ali morda Hercules. Potem si je predstavljala, kako jo boža. Da, to bi bilo super.
  Da potem preidem na kaj resnejšega. Doživeti močno božanje in božanje, vroče poljube prsi. Kot močne moške ustnice božam škrlatno bradavico. In kako bi rad za vedno ostal mlad in privlačen.
  Nikoli se ne postaraj, bodi večno mlad, vitek, atletski!
  Albina je s plašnim upanjem predlagala:
  - Morda bodo ljudje izumili nekaj, da se ne bi postarali?
  Margaret je samozavestno odgovorila:
  - Prej ali slej bo starost seveda premagana ... Toda vprašanje je, ali bomo to dočakali?
  Albina je poskušala potolažiti prijateljico:
  - Če arijska znanost zmore vse, potem bo minil čas in bodo lahko obudili mrtve. In potem bo vseeno, kdaj bomo umrli!
  Margaret je z nasmehom rekla:
  Uživajmo v svetu brez zla,
  Čeprav je včasih težko verjeti ...
  Otroci se bodo igrali in smejali,
  In dosegli bomo nesmrtnost ... morda!
  Dekleta so srkala iz cevk. Narezano meso, grah in paradižnik, zelo okusna in hranljiva kombinacija. Tudi Margareta si je predstavljala svojega bodočega moža. Tako napumpana in pametna, z visokim čelom. Res ji je bil všeč Spartak. Človek, rojen za vladarja ali velikega poveljnika, se je izkazal za sužnja. Glede Spartaka je Margareta prebrala roman italijanskega pisatelja. Odlična umetnina, ne boste je mogli odložiti.
  Res je, da je bil Spartak plemeniti trakijski vodja, je najverjetneje izum avtorja. Niti ni znano, ali je bil Spartak Tračan. Bil je samo član tračanske sekcije. O resnični zgodovini Spartaka je malo podatkov. Zdi se, da je bil svobodno rojen. Pravijo celo, da je služil kot legionar v rimski vojski. Potem, ko se je vojna preselila v Trakijo, je celo dezertiral in se boril proti Rimljanom. Ponovno so ga ujeli in prodali gladiatorjem.
  Potem je slava prišla Spartaku v areni. Toda Spartak bi lahko bil nemški. Margaret si je predstavljala sebe v postelji s tem junakom.
  To je super - tak človek! Ženske obožujejo tekače. Margareta je mislila, da je tudi Spartak nenavadno pameten. Zmage nad Rimljani je dosegal s precej slabo organizirano vojsko sužnjev in revežev. Čeprav ne, je vodja gladiatorjev vzpostavil strogo disciplino.
  Konzuli so zaman hiteli proti Spartaku. Prizadejal jim je en poraz za drugim. Toda na koncu je izdaja zahtevala svoj davek. In premagali so Spartak.
  Suženjska vojna se ni končala z zmago. Kar bi lahko bilo na bolje. Če bi sužnji zmagali, bi uničili rimski imperij, toda ali bi lahko ponudili kaj v zameno? Na tem delu planeta se lahko pojavi popolno barbarstvo. Potem krščanstvo ne bi pridobilo tako množične popularnosti. Torej ne bi bilo cesarja Konstantina, ki je uvedel takšno vero od zgoraj. In čas je bil objektivno proti krščanstvu. Tako se je pojavilo povsem logično vprašanje: ali lahko dokažete, da Kristusovo vstajenje ni pravljica?
  Vse priče vstajenja in apostoli so umrli ali bili usmrčeni, nato pa še učenci apostolov. Seveda je sčasoma vera izginila. In samo obljuba o nesmrtnosti ni bila dovolj. Še več, druga ljudstva so imela svojo predstavo o raju. Vzemite iste Egipčane. Imajo celo znanost o obstoju mrtvih.
  In ko so ga spraševali o dokazih, je sčasoma vse bolj postajalo vprašanje vere. In ali je sam Konstantin verjel v miroljubno krščanstvo, saj je skoraj vse življenje preživel v vojnah? Ali pa ga je morda kljub vsemu prestrašil neobstoj in si je želel vsaj kakšno posmrtno upanje? Ni znano ... Toda uradno ne sprejemajo Kristusove avtoritete, je bilo to vse ... Ali so kristjani preživeli dva tisoč let kasneje?
  Vendar je to konjunktivna zgodba. Tako so Japonci zmagali v tem svetu na Midwayu, Hitler pa je sprejel številne močne odločitve, vključno z veliko prej razglasitvijo totalne vojne in se začel boriti z vso močjo. In rezultat: Nemci napredujejo na vseh frontah. In dosegli so uspehe na številnih področjih.
  Margaret je zamišljeno rekla:
  - Nesreče so kot členi v verigi zgodovine, ena napaka in popoln preobrat!
  Albina je dodala:
  - Vse na svetu je naključno, še posebej sreča, vendar seveda na koncu naletite na veliko težav!
  Margaret je z golimi prsti prijela cev, zvila steblo in pritisnila. Malo je posesala meso in opazila:
  - Ampak ne zaidemo v težave, zmagamo! Pesimizem torej ni potreben.
  Albina ni nasprotovala:
  - Dobro je kositi, slabo je biti poražen, še slabše je izgubiti samega sebe!
  Dekleta so utihnila. Po jedi jih je vleklo v spanec... In zakaj ne bi spali par ur. Potem ne bo več časa. Američani imajo veliko letal in jih bodo nenehno dobivali.
  Dekleta so se naslonila na stole in hitro, kot na ukaz, zaspala. Sanjala sta nekaj zanimivega ... Znašla sta se v nekem novem svetu. Gredo svojo pot. Vse naokoli je grmovje in džungla.
  In nenadoma na srečanje priteče fant. Tako blond, mišičast, oblečen samo v kratke hlače. In ogromen volk, kot bik, hiti za njim. Dekleta so mitraljeze snela z ramen in jih zadela z rafali. Volk je bil poškodovan. Padel je in se dušil v lastni krvi. Rjovenje zveri je bilo tako neverjetno srhljivo. Slišati je bilo, kot bi prihajalo izza nagrobnika in je spominjalo na mešanico klicnih znakov bivola in pajka.
  Fant se je ustavil. Nekoliko začudeno je gledal naravnost. Fant je bil videti star trinajst ali štirinajst let. Zelo ljubek obraz z možato brado, čudovitimi izklesanimi mišicami, slabimi trebušnimi mišicami. Njeni lasje so beli kot sneg, rahlo rumeno posuti, njena koža pa je temna od porjavelosti.
  Zelo lepa najstnica, ki jo lahko obesiš na plakat - prava arijevka. Le da so modre oči preveč prijazne. In nasmeh je biseren. Margareta in Albina sta pristopili k fantu in ga v en glas vprašali:
  - Zdravo! kdo si
  Fant je z nasmehom odgovoril:
  - Jaz sem kralj Matt! Dežela rožnatih meglic.
  Albina se je zahihitala in pripomnila:
  - Kralj... Zakaj bos?
  Fant je z vzdihom odgovoril:
  - Postal sem žrtev državnega udara. Maršal Koršunov je prevzel oblast v kraljestvu. In strgali so mojo kraljevsko obleko in me napol golo s helikopterjem vrgli v džunglo, polno divjih živali!
  Margaret se je zahihitala in iztegnila roko.
  - Tako je vaše veličanstvo ... No, kaj, vam lahko pomagamo?
  Kralj Matt je zmeden skomignil z rameni.
  - Dvomim... Samo dva sta, tam pa cela vojska s puškami in helikopterji!
  Albina je odločno topotala z boso nogo in odgovorila:
  -Morali smo se tudi bojevati z vojskami! Ne, pripravljeni smo se boriti za pravično stvar!
  Margareta je pomigala s prsti po nosu mladega kralja:
  - Ne boj se, s tabo smo!
  - Ni me strah! - Fant je ponosno zravnal svoja ne preširoka, čopasta ramena. In dodal. - No, mislim, da bi morali iti k mojim podanikom, podprli bodo kralja.
  Albina se je ozrla in vprašala:
  - Kam iti...
  Margaret se je ozrla naokoli ... Vse naokoli je bila džungla. Nekako spominja na Amazonko. Zrasle so ogromne praproti. Bilo je veliko dreves s cvetjem. Brsti so izgledali kot vrtnice in petunije - s svetlimi barvami, kot otroški markerji. Listje na drevesih je bilo veliko in kompleksne oblike.
  Leteli so veliki kačji pastirji, kot albatrosi, prhutali so metulji z metrskimi krili.
  Albina je pogledala v nebo in vzkliknila:
  - Tukaj so tri sonca!
  Margaret je dvignila glavo in zahripala:
  - Vau! Je to drug planet?!
  Deček King Matt je presenečeno dvignil obrvi:
  -Kakšen drug planet?
  Margaret je skomignila z rameni in vprašala:
  - Ampak to očitno ni Zemlja.
  Fant se je zahihital in odgovoril:
  - Torej ste z Zemlje? S tega ostrega planeta, kjer je sijala enaka svetloba!
  Margaret se je nasmehnila in ponovno vprašala:
  - Ali poznate Zemljo?
  Mladi kralj je prikimal:
  - Vsekakor! Naša civilizacija prihaja od tam!
  Albina je pozorneje pogledala fanta in rekla:
  - No, ja ... Prav tako si kot oseba, samo lepa!
  Kralj Matt je prikimal s svetlo glavo:
  - In tudi ti si zelo lepa! Pomagaj mi vrniti krono in sam si bom ustvaril žene!
  Dekleta so se smejala. Margaret je pripomnila:
  - Ali ni prezgodaj, da se poročiš?
  Fant je negativno zmajal z glavo:
  - Kralji se poročijo zgodaj! Že imam štiri žene, s tabo jih bo šest, ne štejem harema!
  Margaret se je zasmejala še glasneje.
  - Torej imaš harem! Vau!
  Matt je napihnil prsi in odgovoril:
  - Kaj pa kralj brez harema? Ne bi bilo prestižno! Sem monarh velike države, v vesolje smo že izstrelili satelit!
  Albina je fanta objela za ramena in zahripala:
  - Dragi moj ... Še vedno me ne moti, da postanem tvoja žena!
  Mladi kralj je deklico poljubil na lice, nato na ustnice in zakircal:
  - Tako lepo dišiš ... Tako si čudovit ...
  Oleg Rybachenko se je poleg tega, da je bil v tem svetu, kjer so se borili nacisti, odlikoval v drugem vesolju. Kjer je bila resnično brutalna in agresivna vesoljska vojna. Tam se je fant tudi znašel v nekakšni škrapi.
  Zakaj si moral delati na nesmrtnosti? Nič ni zastonj. In trdo delaj, fant. In bodite resnično brez smrti in kakršnih koli skrajnosti.
  In druga svetovna vojna je v različnih vesoljih različna. In pogosto še slabše, kot je bilo v resnični zgodovini, saj je tretji rajh zelo močan. In premagal ga je dobesedno čudež.
  Tako Oleg Rybachenko dosega podvige v vzporednem svetu.
  Napad na Moskvo in bitka za Ržev sta se nadaljevala. Sovražnik je napredoval z uporabo lansirnikov bomb in odgovorom na udarce sovjetskega raketnega topništva. Nemci so jo poskušali zavzeti s svojo nešteto opremo in bombardiranjem ter raketnimi salvami.
  Napredek je bil počasen, po požgani zemlji. Sovjetski ljudje so se borili kot vitezi ... Ržev je za naciste postal drugi Stalingrad. V bojih zanj so sodelovali vsi prebivalci.
  Majhna skupina pionirjev je držala hišo številka trinajst na Leninovi ulici. Fantje in dekleta so pustili nacistom bližje in streljali s puškami naravnost v njihova nasmejana usta. Ali pa so na sovražnika metali granate z doma narejenim razstrelivom. In tako prispevali k zmagi.
  Enajstletni Miška je utihnil, glavo mu je razbil šrapnel, deklico Mašo pa je ubila ostrostrelska krogla. Toda ostali fantje se borijo z neizmerno vztrajnostjo. Pashka je na primer z vso močjo vrgel paket pod transport in prisilil avto s sovražnikovo pehoto, da se je prevrnil. Toda približujejo se Sturmtigri in Strummamonti, nevarna orožja za napade v velikih mestih. Pashka in še dva fanta z njim, tvegajo življenje, vlečejo sod z mešanico dveh tekočih reagentov, ki v kombinaciji tvorita močan eksploziv. Polgoli fantje so tako umazani s sajami, da jih skoraj ni videti na obledelem ozadju.
  Pashka s težavo potegne. Je zelo suh, videti je kot posušena mumija z rebri, ki štrlijo kot vejice. Težko je vleči sod, a žal so preproste granate nemočne proti Sturmmamontu, ki tehta sto petinpetdeset ton, in brez bojnega kompleta. Druga dva fanta sta še bolj suha. Čeprav so stari komaj devet let, so njihovi goli podplati tako poroženeli, da šelestijo po ruševinah kot brusni papir. V nekem trenutku je kanonada nekoliko potihnila in škrtanje žuljavih stopal mi je napelo ušesa. Fantje so v bistvu celo leto hodili bosi in prenašali mraz, ko so prsti na nogah dobesedno pomodreli. Toda nenavadno je, da je tako ekstremno usposabljanje v špartanskem slogu pripeljalo do dejstva, da nihče od fantov in deklet ni zbolel.
  In glede na hudo pomanjkanje zdravil in antibiotikov je zdravje izjemno pomembno. Toda v resnici, če nosite svetilnik in kratke hlače vse leto od zgodnjega otroštva, potem zagotovo ne boste prehladili ali dobili vneto grlo.
  Druga stvar je, da se ne morete navaditi na lakoto v nasprotju z zmrzaljo. In kakšna hrana je lahko v skoraj popolnoma obleganem mestu? Kjer je edina tanka cesta prestreljena skoraj v celoti.
  Pashka je prejel kroglo iz rame in stisnil zobe ter se ugriznil v ustnico do krvi, da ne bi zastokal. Ne, fašistom ne bo dal takšnega veselja. Ruski bojevnik ne stoka od bolečine. Fant je potegnil sod in zavpil fantom:
  - Zlomi si kremplje, še vedno moraš živeti!
  Fantje, ki so ugotovili, da jih tukaj ne potrebujemo več, se hitro odplazijo. Kolena in komolci jim že kar kurijo od plazenja po ruševinah, pa še zašumejo. Še dobro, da ga ne slišite v oglušujočem hrupu.
  Paška se pokriža in zavpije:
  - Služim ZSSR!
  Potisne sod pod gosenice Sturmmamonta. Zasliši se rjovenje, ki skupaj s krvjo udari kri, in dečka raztrgajo na koščke. Toda Hitlerjev stroj ne zdrži razpoke in se razcepi na koščke. In široka cev metalca bomb leti skozi podrt kos stene.
  Pashka je umrl, a njegova duša je odhitela v drugo vesolje. Sam Černobog je dečka pospremil v drugo vesolje. Tam je tako velikanski prstan Očeta, duše mrtvih se gibljejo tja. In ta vesolja niso več del sistema Hyperveer, ampak so neodvisen sistem. Človekova osebnost se ohrani in tudi njegov spomin, nato pa lahko svoje življenjske izkušnje uporabi v naslednjem vesolju, kjer ostali mrtvi živijo le enkrat. Če telo ponovno umre, se duša prenese v naslednje vesolje, oseba pa bo živela še tretjič ... Če ponovno umre, se bo zgodil prenos v četrto. Kajti Bog in Nadbog bogov, Generator, je velik nad nešteto množico stvaritev. In tavanju duše ne bo konca, dokler se človek ne razvije do te stopnje, da sam postane Bog demiurg.
  To je Hiperevolucija duha. In ljudje smo še vedno na najnižji ravni ob samem vznožju prestola, ki vodi k vsemogočnosti in zadovoljitvi vseh želja. Prej ali slej bo vsak človek dosegel svoj cilj, saj je šel skozi številna rojstva in smrti ter nabral izkušnje. Žal so zaman upanja tistih, zlasti menihov in mučencev, da bodo po trpljenju v tem življenju prejeli raj, poln sladkih sadov in dišečih cvetov. Zato je Neskončni v svoji Hiper-vsemogočnosti, Nad-stvarniku, pripravil ljudem nekaj boljšega kot le raj. Vsaj za aktivne posameznike. In tisti, ki so šibki in manj energični, lahko računajo na izpolnitev skromnejših sanj. Spoznajte svojo družino in prijatelje, ki so vam bili dragi na Zemlji ali v drugih svetovih. In živeti z njimi srečno v dobrem svetu: brez vojn, lakote, bolezni, starosti in drugih nesreč. Samo do takega raja ne bo treba hoditi niti eno življenje niti ena inkarnacija.
  In da ima pravzaprav človek po nizu ponovnih rojstev lahko tako moč pod nadzorom, da si bo lahko sam izbral svojo obliko sreče. Ali aktivnost in uživanje v relativnem miru. In tako morda lahko celo mohamedanski raj s haremom, jedmi in plesalkami postane tako dolgočasen, da si bo človek izbral nekaj preprostejšega, ki je veliko bolj aktiven!
  Kajti Bog jim je v srca položil Večnost! In človek je postal živa duša in telo je šlo v prah (v elemente zemlje!), iz katerega je bilo ustvarjeno, duh pa k Bogu, ki ga je dal! Človeški duh je dih Boga bogov, Očeta. In duša je nesmrtna, ker vsebuje delček Vsemogočnega Stvarnika vesolja. In nismo samo glina. Smo vnuki bogov demiurgov in njihovi sorodniki, ne le stvaritev. In Gospod jim je v srca položil večnost. Ker je Vsemogočni Nad-Bog, Starš, večnost. In v vsakem človeku je delček Hiper-vsemogočnega Božanstva, ki ga je treba razviti v sebi, tudi tako, da se nauči prenašati trpljenje, bolečino, smrt in izvajati podvige.
  Pionir je umrl, da bi postal princ v novem vesolju.
  Černobog je dekletom čuvajem pokazal tudi to ... Navsezadnje je to redek pogled na drugi svet, kar se zgodi kasneje v Neskončnem kraljestvu mrtvih.
  Pashka se je zbudil v novem telesu... Zadnje, česar se je približno enajstletni deček spomnil, je bila močna bolečina, ki mu je parala žile, mišice, koščeno telo, nato pa lahkotnost in blaženost, ki sta sledili. In zemlja je takoj odplavala izpod fantkovih bosih nog, ki so se spremenile v majhen srebrnik in izginile za sijem najsvetlejših zvezd. In potem je začela igrati simfonija, nekaj neverjetno veličastnega.
  In zdaj je spet v svojem telesu, polna moči in elana zaradi zdravega apetita. Pashka je še vedno deček, vendar ni več tako suh, taborniški, ampak mišičast, močan in porjavelost na njegovi koži ni čisto človeška, temno zlata. Fant je otipal svoj obraz, ne, zdel se je povsem človeški, z gladko in čisto kožo, lasje na njegovi glavi pa so bili na dotik mehki in svilnati. Samo na njegovih zapestjih so čudne zapestnice.
  Deček je pokukal v dragulj in zasvetil je hologram. Pojavila se je tridimenzionalna barvna podoba nepredstavljivo lepega dekleta. Njen srebrnasti glas je bleščeče žvrgolel:
  - Oh, vaša visokost! Vaše rojstvo se je zgodilo in zato bo v kraljestvu praznovanje!
  In skoraj takoj po njenih besedah so v prestolni sobi, kjer je bil novorojeni mrtvi deček, zasvetile svetle, barvite luči in začeli so sijati snopi reflektorjev. Pashka se je nenadoma znašel, kot da ga je val odnesel na ogromen stadion, kjer ga je z veseljem pozdravila pestra množica. Fant se je ozrl okoli sebe in mežikal z očmi. V velikanski prestolni sobi so bili kipi, na vrhu pa so se vrteli zelo okrašeni in pisani lestenci. In utripajo raznobarvni curki fontan.
  In na splošno je bila sama palača hkrati futuristična in starodavna.
  Velika večina občinstva so bili lepi fantje in dekleta, deklet pa je bilo trikrat več. Poleg njih je bilo manjše število bitij dveh vrst. Zelo velik, dva metra visok, podoben gorilam, le z ušesi kot krila netopirjev, sivih in rjavih bitij. Pa malo manjši oranžno rumeni osebki podobni lisicam, a jih je bilo malo.
  Poleg njih so se v dvorani vrteli tudi mehanični možici, ki so na kolesih v pisanih ovitkih nosili kraljevsko hrano in razkošne pijače.
  Pashka je opazil, da v dvorani praktično ni bilo starejših ljudi, zato so bila bitja, čeprav so bila videti kot ljudje, nekako preveč svetla z zlato kožo, njihovi lasje pa kot cvetni listi. Lepa množica, a preveč. In njihova ušesa, ne čisto človeška, izgledajo kot rožni popek, prerezan na pol.
  Kje je on? Bi lahko bila nebesa? V zadnjem času so se pravoslavje in pionirji zbližali, duhovniki pa obljubljajo radodaren raj tistim, ki so umrli za domovino.
  Morda pa duhovniki ne lažejo? Zdaj ni več bos, s sajami umazan in opraskan fant v bitkah za Ržev. Ne, princ stoji pred njimi. Prav tako še deček, a v bleščečih škrlatnih škornjih, okrašenih z dragimi kamni, v zelo razkošni, čeprav nekoliko staromodni obleki. Na pasu se lesketa meč z ročajem, bogato okrašenim z dragulji. Celo nenavadno je: roboti, televizija in hkrati grajsko okolje.
  Res je, tudi občinstvo je oblečeno po svoje. Fantje so v srednjeveških kamizolih in razkošnih škornjih, dekleta pa v steklenih copatih z visoko peto in prozornih oblekah, ki ne zakrijejo lepote njihovih teles.
  Dve dekleti, verjetno služkinji, sta pritekli pred princa: bili sta bosi v kratkih belih oblekah in goli, s tankim trakom sijoče tkanine, ki je komaj pokrival njihove čudovite prsi. Pod petami novopečenega princa so izdatno raztrosili rožnate cvetne liste .
  Pashka je zdaj kraljeva oseba, vendar je bil lačen, suh, nesramno umazan pionir. In občutek ponosa napolni njegovo dušo. Pošten pionir - tam je pravica.
  Na sijočem prestolu sta se pojavila deklica v kraljevskih oblačilih in kakih dvajset in več let podoben človeku mladenič. Pozdravili so Paško, ki jim je dal pionirski pozdrav.
  Mladenič je nosil krono in je slovesno rekel:
  - Ti si junaško ubit vitez, ki so ga bogovi določili za mojega dediča in desno roko!
  Pashka je na to skromno odgovoril:
  - Ne vem, vaše veličanstvo. Na stotine in tisoče sovjetskih ljudi je padlo nič manj junaško kot jaz! In mislim, da si ne zaslužijo nič manjše nagrade v nebesih!
  Kralj tega sveta je rekel s pomembnim tonom:
  - Tukaj smo vsi, ki smo živeli eno življenje in prejeli drugo. Nagrada ni vedno poštena. Tudi jaz nisem bil eden najboljših častnikov v carski vojski, ampak sem dobil naslov kralja. Toda eno od bosonogih deklet je sam oče Makhno!
  Služabnica je ob teh besedah zabrusila in izdahnila:
  -Ampak naučil sem se užitkov, ki so vam moški nedostopni!
  Kralj je ostro odgovoril:
  - Ti, suženj Makhno, nisi dobil besede! Privežite jo na škratov drog, da bo lahko dobila svoj delež trepalnic.
  Deklico je zgrabila gorila z membranskimi ušesi v petih falangah in jo odvlekla do stebra. Deklica se je neuspešno poskušala upirati, a je bila z bičem močno udarjena po stegnih. Nato je ugriznila goblina v šapo, vendar je bila udarjena v brado in se je povesila ter izgubila zavest.
  Kralj bi bil zadovoljen, Pashke pa nikakor. Ni dobro, če premagam žensko, tudi če je sam krvavi despot in razbojnik Makhno. Včasih se usoda rada poigra s človekom. Ali natančneje, bogovi demiurgi. Nepridipravi včasih prejmejo posmrtno maščevanje, vendar ne vedno neposredno. Nekateri se lahko inkarnirajo v invalida, nekateri v sužnja ali suženj. Toda njegovo veličanstvo sam sploh ni angel, ampak veseljaški častnik Shwinder. Nič slabši od drugih častnikov, a tudi boljši ne. In imel sem srečo, kot v pesmi Vysotskega, da sem že v drugem življenju zrasel v monarha. Res je, ne takoj, ampak ko je bil nekdanji kralj ubit. Tu so se pojavile prej mirujoče sposobnosti.
  Pashka je pogledal in molčal. Ni se več čutil povsem srečnega. In ne tako prijeten glas monarha je sporočil:
  - In zdaj se morate udeležiti tradicionalnega obreda med kronanjem princev! Zdaj bo prišlo do kazni velikega, še posebej nevarnega zločinca iz prejšnjega življenja! Kajti verjamem, da grehi morajo dobiti povračilo!
  Zaslišal se je škrtajoč zvok in tla pred prestolom so se začela premikati. Zvok je bil tih, roboti so pometali prah, palica pa se je dvigala v nebo. Pojavilo se je nekaj podobnega jekleni vodoravni palici. Fant je bil samo z rokami priklenjen na debelo prečko, na noge pa je bila priklenjena palica. Roke so bile zvite od mišičastih ramen in jasno je bilo, da breme fantu povzroča strašne bolečine.
  Zoya in Victoria sta tega mišičastega fanta takoj prepoznali kot Olega Ribačenka in se z zavijanjem obrnili k Černobogu:
  - Kaj počneš, temni?
  Gospodar hiperuniverzalnega zla je tiho odgovoril:
  - Zaradi krivde tega fanta se ne morete nadaljevati z bojem v tem vesolju in zagotoviti zmago ZSSR! - Černobogovo oko je postalo strožje. - Se strinjate, to je dovolj hudo kaznivo dejanje, da tudi kuhanje v olju ni dovolj!
  Zoja je rekla s prosečim tonom:
  - Ampak to je največji nehoten greh!
  Černobog je odgovoril s pogumnim tonom:
  - Obupno te pretepejo, če slučajno! Verjemite, s tem otrokom so ravnali izjemno nežno!
  Škrati so stali ob robovih privezanega Olega. Fant je bil popolnoma gol in njegove mišice so bile nabrekle od teže palice, priklenjene na njegove noge. Pashka je dvomil in vprašal:
  - Kaj je njegova krivda?
  Kralj je arogantno odgovoril:
  - Dejstvo je, da je sovjetska Rusija zaradi njega zamudila svojo glavno priložnost za rešitev!
  Pashka je tiho vprašal Olega Ribačenka:
  - To je resnica!
  Fant, ki ga je raztrgal stojalo, je zaškripal z zobmi:
  - Da! To je moja krivda!
  Sledil je lakoničen ukaz monarha:
  - Beat!
  In škrati so udarili dečka po golem hrbtu z verigami, kolikor so mogli. Koža je počila in obraz Olega Ribačenka je postal škrlaten. Toda fant, ki je stisnil čeljust in se stresel, je zdržal in ni zajokal. In goblini so nadaljevali polk s hladno jezo. Udarili so na vso moč in samozavestno zarezali skozi fantovo kožo.
  Pashka se je poklonil, kljub divji bolečini Oleg Rybachenko ni kričal, ampak je le močno dihal. Čeprav se je mučenje stopnjevalo. Verižice na plastičnem ročaju so se začele segrevati in postajati rdeče. Tako zdaj vsak nov udarec ni samo razrezal kože, ampak jo je zažgal na mestu z mesom.
  Po sobi se je širil močan vonj po ocvrtem mesu. Bolečina je bila strašna. Olegu so bile izbuljene oči iz jamic, obraz je pomodrel, iz grla mu je tekla kri, a je kljub temu s titansko močjo volje zadržal rjovenje, ki mu je bilo pripravljeno uiti iz grla. Zdelo se je, da je ta fant preživel surovo izkušnjo. šoli, tudi v svetu zvezdnih in vesoljskih vojn. Oleg si je predstavljal, da ga bičam z metlo v vroči kopeli in postalo je veliko lažje.
  Razbeljene verige so Ribačenka pretepli in žgali od vratu do samih pet, ki so ga škrati udarili z zeleno lučjo, a ožgani in ranjeni fant še vedno ni hotel izgubiti zavesti. Pashka je to pogledal kot začaran. Smilil se mu je njegov vrstnik, skoraj istih let, po drugi strani pa je bil on kriv, da se je ZSSR, ki se je že komaj držala, znašla na samem robu propada. No, ali se kaj takega res lahko oprosti? Navsezadnje je sam Stalin pozval k izkazovanju neusmiljenosti do sovražnikov. Poleg tega je fant zelo mišičast in prav nič shujšan, čeprav nima niti kapljice odvečne maščobe.
  To pomeni, da nisem doživel prave lakote in tudi to ne vzbuja sočutja ...
  Nenaden ropot, ki je izbruhnil iz bobničev, je pretresel palačo. Zid se je zrušil in mimoidoči udarni val je raztresel ljudi kot prazne steklenice, vrgel prestol kot tornado ... Vse se je zgodilo kot ob močnem potresu, v orkanski hitrosti. In trenutek zatem so se pojavili razbojniki. Zelo podobni škratom, le da niso goli v krznu, ampak v uniformah.
  Horizontalna palica se je od udarca zrušila in prečka se je zlomila. Brutalno pretepen in prekrit z opeklinami je Oleg Ribačenko padel na Paško. Celoten hrbet in prsni koš, ki se je zrušil na princa sužnja, je bil ožgan in zlomljen. Kljub temu je fant še vedno ostal pri zavesti in pionirju zašepetal:
  - To je naša priložnost!
  In iz Pashkinega pasu je izvlekel pištolo, posuto z diamanti. Enkrat je streljal v svoje lisice. Počilo je, sledila sta dva strela v okove, ki so držali njegove noge. Kljub polni sili muk je Oleg Rybachenko ohranil sposobnost gibanja, njegovo mentalno zaznavanje pa je bilo močnejše kot kdaj koli prej. Princ je imel za pasom obešene nekatere najnaprednejše čarovnike v kraljestvu.
  In škrati, ki so vdrli, niso skrivali svojih čustev in živalskih nagonov. Želeli so uničiti čim več živih bitij in so streljali povsod.
  Oleg Rybachenko je komaj imel čas, da je odrinil Paško, in na mestu, kjer je pravkar ležal deček-princ, je bil le pol metra širok in meter globok krater, njegovi robovi pa so se kadili in svetlikali. Rybachenko Jr. je sam odprl samozavesten ogenj na sovražnika. Prvih pet goblinskih napadalcev je odrezal prvi izbruh.
  Deček se je obrnil in z nogami pobral čarovnika, ki ga je kralj padel, ter z golimi prsti pritisnil na gumbe. V vesoljskih svetovih je Oleg Rybachenko že imel opravka s podobnimi vrstami orožja in je zato deloval zelo samozavestno. Ducat drugih škratov je pohitelo svoje duše v transcendentalne svetove zaradi fantovega streljanja iz rok in nog.
  In na splošno ni izbruhnila bitka za šalo. Znatne sile so bile pripravljene za boj. Ko so se nekdanji ljudje borili med seboj ... Le v malo drugačnih telesih.
  Oleg, ki je streljal in se izogibal sovražnikovim vlečelcem žebljev, je pomislil: kdo so ti škrati? Ali so ljudje in če so, kakšne zločine so zagrešili na planetu Zemlja? Škrati so bili običajno uporabljeni v pravljicah za predstavljanje zla in neumnosti.
  Deček čuvaj je pobral in spustil mrtve viline, v katere je bil utelešen mož, ki je metal žarek, ki je zdaj postal mrtev. In zdaj je začel streljati z obema rokama.
  Izkušeni Pashka je iz pasu izvlekel še en čarobni blaster in začel streljati na vedno več bežečih in napadajočih agresorjev.
  Nato se je pojavil ogromen leteči krožnik, kot bojna ladja, iz katerega je skakalo vedno več škratov in redko videnih lisic. Vendar pa krilati (škrati), ki so pripadali kraljestvu vilinov, niso oklevali, da bi vrnili ogenj na svoje sorodnike. Izmenjava udarcev je bila torej v polnem teku.
  Oleg Rybachenko je bil zdaj na vrsti. Sprožil je rafale čarovniških razstreljevalcev in nizal vrsto za vrsto zbirajočih se pošasti. Nekateri goblini so zogleneli zaradi škodljivih injekcij magoplazme, medtem ko so drugi, ki so padli pod gravitacijski oddajnik, izpuščali zelene in modre vodnjake krvi. Toda to je samo še bolj razgrelo in strahu podobna krilata bodala so se bližala.
  Njih pa so zadeli protiletalski topovi iz palače. Vse nebo je bilo obarvano, dokler niso zabolele oči z veličastnim ognjemetom.
  Oleg Rybachenko je govoril agresivno:
  Grešen človek bo dobil svoje
  To bo kot pajek, ki gori v ognju,
  Verjemite mi, to je težek primer -
  Grešnik je častil Satana!
  Vendar pojma Satan in Černobog sploh nista enaka. Satan je uporniški angel - stvaritev, Černobog je večno obstoječa hipostaza Generatorja. In to je ogromna razlika med njima. Ker je Černobog Sin in Del Družine in sploh ne njegov sovražnik! Beseda Satan je prevedena kot nasprotnik.
  Pashka je udaril goblina. Ostale so le poraščene spodnje okončine. Na splošno so vilini streljali veliko bolj učinkovito. Kdo je ta krilouhec? Tam je gorila!
  Pashka se je komajda izognil porazu, vendar je uspel skočiti nazaj, pri čemer je samo čutil vročino na svojih ramenih. Drago blago kamizola je rahlo zoglenelo.
  Starec Makhno, utelešen kot dekle, se tudi bori in strelja zelo natančno. Kljub temu ni zaman, da velja za drznega poglavarja. Kot pravi pesem. Ti in jaz sva vedno skupaj zdrobila nevernike in vodila grebene in Ruse - en sam ataman. Potem pa sem imel malo smole z atamani! Bomo pa enotni - vsem na užitek!
  Oleg Rybachenko je z rafalom pokosil sto škratov in rekel:
  -V vojni je vse dovoljeno in vse je zaradi tistega, ki lahko ubije vsakogar!
  Pashka se je s tem strinjal in začel streljati še pogosteje in poskušal pokazati enako natančnost kot ta pohabljen, a ne zlomljen fant.
  Vilini so se postopoma utrdili in povečali svoje rezerve. Bitka se je odvijala po popolnoma uničeni in zogleneli palači.
  In spet se je pojavila slika bitk za Rzhev. Mesto, spremenjeno v kup ruševin, se ni dalo. Nataša, komsomolka, ki je v rokah držala mitraljez, je streljala na Švabe. Lepo dekle, bila je zelo umazana in suha: koža in kosti. Toda obraz z možato brado in velikimi modrimi očmi je ohranil svojo lepoto. Natalija je bila več kot enkrat ranjena, vendar je prenašala "praskanje" po nogah. Njena chintz obleka, pogosto strgana in na hitro sešita, je bila videti kot beraške cunje. Podobnost z beračem sta dodala bosa, vsa v odrgninah in modricah, čeprav lepa, skladna oblika nog komsomolskega bojevnika, in platnena torba, v kateri je deklica skrivala granate z zažigalno mešanico.
  Natasha je počila in sprožila še en rog. To je samo v filmih, tam so takšni supermani, da z enim rafalom pokosijo ducat vojakov. V pravi bitki, bog ne daj, da bi bil izmed sto nabojev vsaj en natančen zadetek. Fant terminator Ole Rybachenko in dekleta rangerji so v tem primeru čudovita izjema.
  Toda Natalija se je naslonila na podrto steno in previdno pogledala izza kupa zlomljenih opek. V mestu je toliko ruševin in barikad, da se nacisti ne morejo prebiti s svojimi močnimi tanki in so v majhnih skupinah prisiljeni biti vpleteni v neugoden pehotni boj.
  Vroče je in skoraj vse bojevnice iz ženskega bataljona se borijo bose in so umazane kot prašiči. Toda ni časa za pranje in umazanija pomaga kamuflirati v zoglenelem in gorečem Rževu in s tem preživeti. Šele 1. januarja 1943 so bili zavezniki Tretjega rajha odrezani. In Nemci so bili prisiljeni zapustiti to legendarno pobočje. Koliko je to pomagalo Rdeči armadi v bojih za Moskvo.
  Nataša to ve tako dobro kot kdo drug. In tako zapoje pesem, da razveseli vse druge bojevnike, od katerih jih veliko trpi zaradi hudih ran;
  
  Svet je poln boja in trpljenja
  Tako je že od nekdaj,
  Ko je Abel padel in Kajn vstal,
  Zlobnež dobiva armado vencev!
  
  Takšna je potreba človeka,
  Dolga leta kruto žalovati ...
  In tako je šlo do konca časa,
  Da so pogumni nagrajeni samo z verigami in palico!
  
  Toda verjemite v pogum, vojak ne bo odšel,
  Vsemogočna palica nas ne bo izdala -
  Kot svete ruske knjige,
  Vsemogočni Svarog bo prišel na Zemljo!
  
  Prišla bo doba - kjer so ljudje srečni,
  Kjer ni trpljenja in je vsota visoka!
  
  Kjer bodo vedno datlji in slive v medu -
  In vsi bodo prejeli nagrado kot nori!
  
  Ljudje naše drage brezmejne Rusije,
  Zapovedujem, kot da bo venec cvetel na poletni dan ...
  In takrat bo človeštvo postalo močno,
  Pojdimo do daljnih zvezd!
  
  Nemogoče je ostati na Zemlji iz zibelke,
  Magnet nas vleče in prostor kliče...
  Ni čudno, da smo ob pregledovanju risbe žalovali -
  In postavimo trd obračun z bogastvom!
  
  Kako čudovit je domači nauk,
  Kaj nam je Vsemogočni dal s svojimi Vedami...
  In naša domovina ima zlati prstan,
  Zlomite okove jeze, zlomite potrebe!
  
  Očetovstvo bo gradilo sanje komunizma,
  V njem bo vse zastonj - pohlep bo proč!
  Za daljne kvazarje je turizem dražji,
  In sprehod-let za otroke do modre zvezde!
  Potem ko je zapela svojo poezijo, je Natasha vrgla zažigalno mešanico v bojno vozilo pehote, ki se ji je poskušalo približati. In nemški transport je popolnoma zagorel in začel oddajati oblake črnega, raztrganega plamena. Deklica je imela srečo, da je bil pokrov odprt. In Švabe, ki so prav tako omahnile od vročine, so pokazale šibkost. Objela jih je velika steklenica z zažigom.
  Do detonacije ni prišlo, saj so bile same škatle zaščitene, se je pa pas granat, naloženih v top, zataknil in začel agresivno trgati. In iz lopute je poletelo raztrgano truplo esesovca Haupmana.
  Toda nato je s težkimi mitraljezi zadelo drugo bojno vozilo pehote. Komsomolka je uspela odskočiti, vendar sta bila zadeta njen prijatelj in petletni deček Kolya, ki je prinašal zaloge. Ubogi otrok, kaj je počel v tej bitki? Z vso močjo je pomagal odraslim, Rdečo armado je poskušal skupaj z vsemi drugimi popeljati do zmage! In zdaj mu je nespametna krogla raztrgala bistro glavo.
  Edina tolažba je bila, da ni imel časa doživljati bolečine.
  Toda Ekaterina Yarova je umrla veliko bolj boleče. Naboji velikega kalibra so ji raztrgali prsi in hrbet. In umreš zaradi oglušujočih faz trpljenja. Bilo je, kot bi se okoli tebe ovili dve kači. Eden je vroč kot ogenj, drugi je hladnejši od smrtonosnega ledu. In dekle zadavijo v peklenskih krčih. Catherine je stokala in trpela. Njene gole, prašne, s krvjo umazane noge so se krčevito trzale, njeni goli prsti pa so z zoglenelim napalmom metali ruševine.
  Natasha se je priplazila do prijateljice in ji zašepetala:
  - Počakaj! Kmalu bo še ena! Veliko boljše življenje!
  Tu si je deklica za trenutek zamislila komunizem. Kraljestvo, kjer je čisto vse. In vse sanje se uresničijo kot v pravljici. In tam je lahko spoznala svoje starše, ki so umrli pod bombami. Ampak, žal, pravljica je laž ...
  Na Natašino umazano in sivo grivo padajo ruševine, ki so jih odbili streli iz mitraljeza velikega kalibra. Nočna mora in grozljivo. Toda dekle še vedno šepeta:
  
  - Verjamem! upanje! Ljubim!
  In bojevnica nenadoma skoči in vrže molotovko ter v ta impulz vloži vse svoje sovraštvo. Steklenica doseže BMP in se na njem razbije. Ko pa je loputa zaprta, ali bo avto zgorel notri ali ne, so možnosti diskutabilne. Strojnica prispe z zamudo in Natalya uspe udariti ob tla in se oprijeti razbitega betona. In na razpraskani, skoraj goli hrbet ji dežujejo vse sorte smeti.
  Nenadoma se zasliši ropot in mitralješki streli potihnejo. Pionir Leshka se je uspel približati z instalacijo "Strela" - nekaj podobnega faustpatronu, ki so ga izboljšali sovjetski oblikovalci. Orožje za enkratno uporabo, vendar zelo učinkovito. In oborožen z dvema zračnima topovoma in štirimi mitraljezi velikega kalibra je bil fašistični transport uničen. In pionir, čeprav majhne rasti, je hiter in lahko nosi Strela-2. Zdaj se vrača po novo, preprosto, breztrzno orožje, ki ga je povsem mogoče izdelati po domači metodi.
  In v svetu druge svetovne vojne so se zgodili kul dogodki.
  Pri izkrcanju na Kubi so sodelovale Jane, Gringueta, Malanya in novinka Matilda. Dekleta so se vozila na tanku Goering-4. To je nov avto, ustvarjen na podlagi evolucije Churchilla. Ta rezervoar je bil nekoliko olajšan, da bi izboljšali vozne lastnosti. Rezultat je bilo sedeminpetdeset ton težko vozilo z 88 mm topom in 152 mm oklepom v čelnem kotu ter 102 mm v oklepnem in zadnjem kotu. V zaščiti in oborožitvi je bil ta tank slabši od E-50, vendar je imel motor z močjo do 1200 konjskih moči. Plinskih turbin še ni bilo dovolj za vse avtomobile. Kljub temu se je rezervoar izkazal za dobrega. Po stopnji zaščite ni bil nič slabši od Tiger-2 spredaj in celo boljši od strani.
  Kakovost cementiranega oklepa je odlična. Čeprav je sam rezervoar nepopoln. Toda glede na težo Tigra ima boljšo zaščito. In v vsakem primeru z dobro hitrostjo.
  Jane žvižga pesem.
  Gringueta z bosimi nogami pritiska na pedale. Malanya ugotavlja:
  - Zdi se, da se Kubanci sploh nočejo boriti proti nam!
  Gringeta se je zasmejala in odgovorila:
  - Nasprotno, celo oni nas imajo za svoje osvoboditelje. Kaj je Amerika za Kubo? Prej gledajo nanj kot na okupatorja.
  Jane je iztegnila svoje bose, graciozne noge. Tank je imel velike naklone na straneh, kar je posadki povzročalo nekaj težav, a hkrati povečalo sposobnost preživetja vozila. Čelni oklep je pod kotom 45 stopinj, kar daje velik odboj. Zdaj sta proti njima dva Pershinga. Odprli so ogenj.
  Gringeta je svoja bosa, zagorela stopala pritisnila na kovino in namerila orožje.
  Ena od ameriških granat je zadela čelo tanka. To ni usodno, sedanjost smrti je šla v odboj.
  Gringeta je streljal in meril v čelo kupole. Čelni oklep Pershinga je enake debeline kot pri Goeringu-4, racionalni kot naklona pa je še manjši. Torej močnejša 88-milimetrska puška prebije kovino.
  Gringueta reče in se oblizne:
  - In biti aroganten s sanjami - kdo bi lahko tekmoval ... Zakaj bi se šolar kregal z navijaškimi pankerji!
  Pershing je zajel požar. Bojni komplet se je začel trgati. Potem je zagrmelo in končno odtrgalo stolp.
  Gringeta je prestavil pištolo v drug tank. Prav nič ji ni bilo nerodno, da se njen avto premika in je morala med premikanjem streljati. Bojevnik ima že precej izkušenj. Prišel sem v štiriintrideset. In imajo manjše kupole kot Pershingi.
  Vaška deklica je predrla:
  - Jaz sem najlepši in najmočnejši!
  Imela je že izkušnje. Poleg tega so Pershingi mirujoči, kar pomeni, da jih je veliko lažje zadeti. Razbit stolp se drobi kot steklo.
  Malanya glasi:
  - Razletelo se bo na drobce - poskusite jih najti!
  Matilda je rekla:
  - Samo nebo, samo veter, samo veselje naprej!
  Pershingi so uničeni, nemški tank pa spet plane v boj. Bojevniki celo začnejo peti.
  Pred njimi je baterija... Obrnejo svoj tank, da zajamejo granate čelno in streljajo.
  Gringeta reče in udari z bosimi, gracioznimi nogami po oklepu:
  - Samo enkrat sem udaril ... Kar pogumno!
  Malanya dodaja:
  - In spretno! Vrhunski strelec!
  Gringueta dodaja:
  - Ne v obrv, ampak naravnost v oko!
  In odpre ogenj, da ubije. Ne boji se sovražnega orožja. Strelja presenetljivo natančno. Na splošno je ta štiri odlična. Dekleta iz Britanije, ki je zdaj postala del Tretjega rajha z zelo pogojno avtonomijo.
  Zdaj sledi osvajanje Kube. Gringetovi zelo natančni streli utišajo eno puško za drugo. Baterija obupno pljuva, a izbruh pušk postopoma zbledi.
  Jane z boso nogo poboža Gringetovo svetlo glavo in reče:
  - Torej ga moraš zadržati!
  In gospodova hči se zahihita. Njen goli podplat je zelo žgečkljiv in presenetljivo prijeten od takih dotikov. Kot bi hodil po vlaknastem platnu. In dekličina peta je tako okrogla in zapeljiva.
  Gringeta s kazalcem požgečka po podplatu in nežno reče:
  - Zelo si lepa, kajne ... Ampak prosim, ne odvrni me od streljanja.
  Jane se smeji nazaj. In hudomušno tvita:
  - In všeč si mi, kot si ti, kot si ti, in zame ni več prijatelja na svetu!
  Gringeta je z vzdihom odgovorila:
  - Rada imam fante ... Čeprav ste zagotovo ljubki. Zanima me, kako bi izgledal vaš sin?
  Jane je odgovorila s harpijskim nasmehom:
  - Mislim, da bi bil zelo čeden in bi ga imela rada!
  Gringeta je zavihtela boke, predstavljala si je, da vanjo vstopa mogočen moški z velikim dostojanstvom. Kakšen užitek je to. Kako lepo je čutiti težo Herkula ali še bolje, če se na njem sam voziš. Oh, moral bi počakati na premor v boju in skočiti k možem. Bolje iz SS, fantje so veliki.
  O božanju je sanjala tudi Jane. Z moškim ali s čudovitim dekletom, ni pomembno. Oboje je na svoj način prijetno. Tega mnogi ljudje ne razumejo. Kako lahko ljubiš oba? Jane pa vsekakor ni ena tistih dam, ki jim pravijo kurbe. Obožuje božanje in dotike močnih teles.
  Toda baterija je bila uničena. Tanki tretjega rajha hitijo naprej. Nadobudna bojevnica Matilda reče s presenečenjem v glasu:
  - In vojna je lažja, kot sem mislil ... In tudi bal sem se!
  Malanya je s smehom pripomnila:
  - Najtežja stvar je, da bitka poteka in da moraš iti veliko ... To je res problem.
  Matilda, ki se še ni imela časa navaditi nesramnega vojaškega humorja, je zalajala:
  - Se ti ne zdi preveč vulgarno?
  Gringeta je v odgovor zapela:
  - Gradimo nov svet in zanikamo preteklost... Omogočamo absurdu in vulgarnosti na prestol!
  Matilda je veselo pripomnila:
  - To je pravilno zapisano ... No, kdo je Hitler? Sin pijanca in kmetice, mi pa smo ga prisiljeni ubogati!
  Jane se je zdelo potrebno opomniti:
  - Tudi Džingiskan je bil v mladosti suženj in ni znal brati in pisati, a koliko je osvojil... Včasih se sreča rada pošali!
  Matilda se je z vzdihom spomnila:
  -Včasih sem verjel v Boga... Zdaj pa sem izgubil vso željo verjeti vanj. Če Bog to dopušča, kakšen Bog je potem?
  Gringueta je predlagal:
  - Mogoče obstaja Bog, jaz pa sem zloben? - Kmečka deklica si je z golimi prsti drgnila konico nosu. - Če pogledate naš svet, lahko temu zlahka verjamete. Da nekaj hudobnega in krutega vlada nad nami!
  Matilda je pritrdilno prikimala in opomnila:
  - Najuspešnejši poveljniki: Džingiskan, Tamerlan, Hitler - so bili tudi najbolj kruti. To je določen paradoks!
  Gringueta je opozoril:
  - Ljudje so množica in z množico je treba ravnati kot z žensko, ženska pa se prostovoljno podredi sili. Očitno je tisto, kar je kruto, pravzaprav najbolj učinkovito!
  Jane se je tudi zdelo potrebno spomniti:
  - Najbolj okruten turški sultan, bil je tudi najbolj srdit vladar in uspešen osvajalec. Otomansko cesarstvo po velikosti ni bilo manjše od rimskega cesarstva in se je odlikovalo po svoji krvoločnosti.
  Malanya je z boso nogo udarila po oklepu in zarenčala:
  - Krutost, krutost in še enkrat krutost - cementiranje naroda!
  Gringeta se je hihitala in gugala.
  - Borili se bomo na zemlji, v nebesih, tudi septembra ... Smešno je!
  Kubanske enote se niso upirale in so se predale. In Američanov na poti ni bilo veliko.
  Dekleta so se začela malo pogovarjati v rezervoarju.
  Matilda se je z žalostnim pogledom spomnila:
  - V prvi svetovni vojni smo premagali Nemce. In zdaj trpimo poraz za porazom.
  Malanya je popravila Matildo:
  - Ne vzdržimo več mi, ampak Američani.
  Gringeta se je zasmejala in dodala:
  - Kdo so Američani - naša nekdanja kolonija!
  Jane se je zasmejala in pripomnila:
  - Ampak zelo močna kolonija, ki se je lahko ločila od imperija. Seveda je škoda, toda po svetovni vojni, ko je formalno zmagal, britanski lev ni postal močnejši. Nemčija je že pred prvo svetovno vojno doživljala hitro industrijsko rast. In Hitler je združil moč kapitalizma z močjo totalitarne fašistične države. In dalo je rezultate!
  Gringueta je filozofsko pripomnil:
  - Demokracija je izgubljena zaradi totalitarne diktature!
  Jane je pojasnila:
  - Ne le totalitarna, ampak tudi ljudska diktatura. Hitlerju je uspelo doseči resnično podporo, tako z dejanji kot propagando. Seveda nismo dosegli takšne ravni nacionalne povezanosti in enotnosti kot Nemci. In nazadnje niso mogli obdržati kolonij, zlasti ko nas je Stalin izdal.
  Malanya je predlagal:
  - Za Churchilla bi bil najboljši rezultat ali bolje rečeno najbolj racionalna odločitev sklenitev miru s Tretjim rajhom julija 1940. V tem primeru bi rešili vse kolonije in na stotisoče življenj. In nadaljevanje vojne je bila norost.
  Jane je racionalno pojasnila:
  - Norost v vsakem primeru! Če bi ZSSR sama vstopila v vojno, bi uspeh Rusov ustvaril rdeči imperij v Evropi in smrtno grožnjo Britaniji. Jasno je, da se komunisti pri tem ne bi ustavili. - Deklica se je dotaknila oprsja in z golo peto podrgnila ob trebušne mišice, ki so se zaradi treninga ostrile, in nadaljevala izobraževalni program. - Stalin in njegov komunizem sta nagnjena k popolni svetovni prevladi. In napadli so nas in se utrdili. In če bi Hitler zmagal, bi imel tretji rajh sredstva za boj proti nam. Tako ali drugače se je bilo neumno boriti.
  Morda bi Nemci po miru na splošno začeli prebavljati, kar so prej zajeli, in ne bi šli nikamor. In Churchill se je obnašal kot čisti idiot!
  Matilda je močno udarila z boso nogo po oklepu in zarenčala:
  -Churchill je res idiot! In še dobro, da ni imel časa pobegniti v Kanado. Naj trpi v zaporu!
  Jane je hudo pogledala.
  - Naj trpi! Postavil je celotno Britanijo!
  Malanya je po kratkem premoru pripomnila:
  - Čeprav bi mir z Nemčijo lahko povzročil tudi nekaj težav. Ko so Nemci prejeli vire francoskih in nizozemskih kolonij ter industrijski potencial Evrope, so imeli vse možnosti, da uničijo naše gospodarstvo. Čeprav je to še vedno dolgoročna perspektiva. Tretji rajh pa se je tudi brez vojne hitro razvijal in njegov potencial je hitro rasel.
  Jane je prikimala z žalostnim nasmehom.
  - Trd nemški režim. Inkarnacija reda... Totalitarna, neusmiljena država. Brez nepotrebne demokracije, daje čudeže! In tudi v gospodarstvu!
  Malanya je temu nasprotoval:
  - Naša starodavna demokracija ni preprečila državi, da bi se razvila in postala velika. Imeli smo ozemlja s kolonijami, ki so bila večja od imperija Džingiskana. In hkrati že stoletja deluje parlament, ki sprejema zakone namesto kralja.
  Jane se je zasmejala in pripomnila:
  - In Fuhrer si je prilastil pravico sprejemati zakone! On je kot njihov car!
  Malanya je popravila svojega prijatelja:
  - Zdaj tudi tukaj! In mi smo pod Fuhrerjem!
  Dekleta so bila obupana ... Jane si je poskušala predstavljati, kako bi bilo, če bi Churchill julija 1940 sklenil mir s Hitlerjem. Nemčija se strinja z nedotakljivostjo britanskega imperija in ne zahteva niti vrnitve nekdanjih kolonij. Edini pogoj je izposoja diamantnih kopij v Namibiji. No, to ni tako ponižujoče za Britance. Kar pa so Nemci že zajeli, postane njihovo po pravici. Francoske posesti v Afriki in Indokini, skoraj vsa celinska Evropa so vključene v sfero vpliva Tretjega rajha. In tudi nizozemske kolonije. Hitler je prejel vsega dovolj, ne da bi se še naprej bojeval, ampak da bi prebavil svoje imetje. Zdaj ima kolonije skoraj kot Britanija. In splošna stopnja gospodarskega razvoja je še višja. Na drugem mestu je Nemčija, sledijo ji seveda ZDA. In ZSSR je po zaslugi Stalinove brutalne industrializacije prišla na tretje mesto na svetu. Vojaški potencial Ruskega imperija se je povečal. Opozoriti je treba, da je Stalin razširil ozemlje na zahodne dežele in zdaj se je njegovo prebivalstvo približalo dvesto milijonom.
  Hitler, ki je imel zdaj proste roke, je bil postavljen pred izbiro: leta 1941 začeti vojno: da bi preprečil Rusom priprave. Odložite napad na ZSSR in se bolje pripravite. Tu so Švabe seveda imele izbiro. Veliko je bilo odvisno od dela obveščevalnih služb. Stalin je dobil podatke, ki so precenjevali nemški potencial. Hitler je imel podcenjen pogled na ruske sile.
  Vendar je bilo očitno: Stalin je ponovno oboroževal vojsko. Pojavili so se tanki serije KV in T-34, ki bi lahko postali razširjeni. Najnovejša letala se izdelujejo množično in so skoraj tako dobra kot nemški modeli. Obračun in število pehote, zaradi splošne vojaške obveznosti.
  Nemčija je tudi preoborožila svoje tanke T-3 z močnejšim topom. Povečal je proizvodnjo Yu-88, lansiral serijo najnovejših modifikacij ME-109 F. V letalstvu ZSSR je boljši po številu, vendar slabši po kakovosti. Rusi imajo dva tisoč močnejših tankov od Nemcev, ostali pa so lahki, a nekateri bodo hitrejši. Tudi sovražnik je močnejši. In Stalin lahko dobi pehoto. V resnici ZSSR po potencialu ni slabša od Wehrmachta, po tankih pa je še močnejša. Nemci imajo več pehote, samo zaradi mobilizacije. Če ZSSR mobilizira vojake, jih bo imela več.
  Če bi Hitler vedel resnico, bi trikrat pomislil - ali je vredno začeti? Mogoče bi bilo bolje, da Nemci postavijo gospodarstvo na vojne temelje in izkoristijo potencial okupiranih držav za pridobitev prednosti pred sovražnikom? Še posebej v tankih?
  Fuhrer, ki ima ozemlja, vključno s kolonijami, nič manjša od ZSSR in v toplejšem podnebju, in še večje število prebivalcev, če štejete, koga je okupiral ...
  Bila je izbira - priprava. Oblikujte oddelke iz tujcev. Postavite črnce in Evropejce za stroje.
  No, če bi bil Hitler moder politik z dobro inteligenco, bi se poskušal z maksimiranjem proizvodnje orožja temeljito pripraviti.
  Toda Fuhrer bi najverjetneje leta 1941 napadel ZSSR. Imel je še tri ali štiri tisoč izgubljenih letal v bitki z Britanijo. In zahvaljujoč afriški diviziji je petsto, šeststo tankov več.
  No, Rommel bi se bojeval na vzhodu. Nacisti bi imeli nekaj dodatnih tankovskih divizij. No, mogoče še par motoriziranih in ducat pehotnih. Malo verjetno je, da bi samozavestni Fuhrer zbral več sil.
  In Stalin? Imel bi toliko, kot sem imel prej. Sploh mu ni mar za Britanijo. Pravo vprašanje je, ali bi šlo za nenaden napad?
  Če bi, kot v resnici, še vedno prišlo do taktičnega napada na čete, ki niso bile pripravljene na obrambo, bi se za Rusijo vse lahko izšlo slabše. Še posebej, če bi se ofenziva začela 15. maja 1941.
  Potem bi bila Moskva zavzeta pred jesensko otoplitvijo. Japonska bi udarila z vzhoda... ZSSR bi imela malo možnosti. Najverjetneje bi se leta 1942 vojna končala z zajetjem glavnih regij ZSSR. Ali pa bi ga nekaj časa izvajali s polgverilskimi metodami.
  Možna je tudi opcija separatnega miru. Kot da Moskva ostane, a Nemci v zameno dobijo Kavkaz. Toda tudi to Hitlerju morda ne bi ustrezalo. Ob poznavanju značaja diktatorja številka ena bi se najverjetneje bojeval vse do Urala, če ne še dlje.
  Vendar pa bi okupacija ZSSR odvrnila pomembne sile Tretjega rajha. Toda to bi delno nadomestili lokalna policija in tuje enote. Kaj potem?
  Bi Hitler sploh prebavil ZSSR? Morda bo moral to početi nekaj časa. Dokler se gverilsko gibanje ni zmanjšalo na varen minimum, ki so ga uravnotežile lokalne policijske sile.
  In potem? Ali ne bi Hitler napadel Britanije? Lahko postavite vprašanje, ali ga potrebuje?
  Zemlje je že zdaj več kot Britanija, tudi če upoštevamo kolonije, a zakaj si je ne bi vsega vzeli zase? In potem ne uspe osvojiti celega sveta. Britanija najprej. Nato skupaj z Japonsko razbijemo ZDA. In potem je na vrsti sama dežela vzhajajočega sonca.
  Skušnjava, da bi postal svetovni diktator, je zelo velika. Čeprav bi se seveda Hitler morda ustavil. Toda težko se je ustaviti, ko zmaguješ. In težko se je upreti napadu na Rusijo, ki ne razmišlja o obrambi, ampak se naravnost pripravlja na ofenzivno vojno.
  No, kako lahko verjameš Stalinu, če on ne usposablja vojske, da se brani, ampak da napada in premaga sovražnika na njegovem ozemlju. Vsak bi pomislil na to.
  Zakaj je ZSSR pravzaprav razmišljala samo o ofenzivi? Ste sami pripravili agresijo?
  Tudi pri Hitlerju je bilo treba razmišljati. Samo atomska bomba skupaj z balističnimi raketami kot dostavno vozilo bi lahko zagotovila varnost Nemčije. Nemci bi lahko ustvarili balistične rakete. Toda jedrsko orožje je zahtevalo še nekaj let. In kdo bo zagotovil, da bo Stalin počakal? Poleg tega je Nemčija, ki nadzoruje Evropo in ima kolonije, gospodarsko močnejša od ZSSR.
  In jasno je, da Stalin z odlašanjem ne bo nič pridobil, saj tehnična konkurenca znanstvenikom iz vse Evrope, ki jih povezuje železna nemška disciplina, ni preveč obetavna.
  Torej je verjetnost, da bo Stalin začel prvi, velika. Čeprav je seveda napad na tretji rajh preveč pomembna odločitev. Poleg tega bi lahko Japonska odprla drugo fronto na Daljnem vzhodu. Z vseh vidikov se je izkazalo, da se Stalinu ne splača napadati Tretji rajh. A tudi čakanje ni obetalo nič dobrega. Ker so nacisti, ki so se zanašali na vire Evrope in kolonij, lahko odpravili glavni ruski adut - njeno prednost v tankih.
  In tudi na letalih. In nato razviti reaktivno letalstvo in pridobiti odločilno kakovostno prednost v zraku. Stalin torej ni imel razloga, da bi preveč odlašal. Ampak odločiti se boriti sam z vso Evropo, plus kolonijami, verjetno še Japonsko ... To je skoraj samomorilno. Ker je sovražnikova popolna premoč v človeških virih in potencialih očitna.
  Tu že značajske lastnosti igrajo vlogo. Toda glede na Hitlerjeve ambicije je najbolj logično, da bi sam napadel Rusijo, in to celo leta 1941, ne da bi dolgo čakal. In vsi poznajo Fuhrerjevo samozavest. Brez dvoma bo Rusijo napadel kot pobesneli bik. In ne bo upošteval realnega razmerja moči. Ali pa morda celo Nemci ne vedo, nimajo pojma, s čim se bodo soočili.
  Vendar pa je verjetnost zmage Tretjega rajha, zlasti v zavezništvu z Japonsko, zelo velika. Poleg tega se dežela vzhajajočega sonca veliko lažje odloči, da skupaj z nacisti zavzame Daljni vzhod, kot pa da se z mogočno Britanijo in gospodarsko razvitimi ZDA bori za tihomorske kolonije.
  Jasno je, da sta Amerika in Anglija tako superiorni nad samuraji, da je vojna proti njima samomorilna. Toda tretji rajh ne bo pomagal. Kaj pa ZSSR? Nemci in njihovi sateliti ga bodo zdrobili. Poleg tega bosta v vojno vstopila tudi Turčija in Italija, ki ni vpletena v vojno z Britanijo. Takšne sile bodo padle na Stalina.
  Tukaj so možnosti, da bi obstali, spolzke, tudi če bi Rusiji uspelo svoje čete postaviti v bojno pripravljenost pred nemškim napadom. Poleg tega se v resnični zgodovini zdi, da je Rdeči armadi uspelo vstopiti v bojno stanje. In nenadnost udarca so občutile le tiste sile, ki so bile blizu meje. In to je seveda manjši del Rdeče armade.
  In če upoštevate, da Rusija v vsakem primeru ni pripravljena na obrambno vojno ...
  Stalinovi obeti niso bili rožnati. Razen če sami izvedete preventivni napad. Računati na to, da Nemčija ni več pripravljena za obrambo. V tem primeru bi lahko bil izračun delno upravičen. Toda vsakomur je jasno, da je Britanija prejela odlog. Morda je ZSSR, ko je najprej napadla Tretji rajh, nekaj dosegla zaradi presenečenja. In potem bi se vojna vlekla. Najboljša možnost: medsebojno uničenje dveh tiranov. In celo Japonska, da se še bolj zatakne. Na tem lahko temeljimo naše izračune.
  Kot pravijo Rusi: dva norca se prepirata, pametni gleda. Dejansko, zakaj bi se morali Britanci vmešavati? Pustite, da se obe strani temeljito obrabita. Borili se bodo, dokler ne bodo popolnoma izčrpani.
  Misli in tišino deklet je prekinil pojav treh Shermanov pred njimi. Visoki ameriški tanki so se premikali proti Goeringu-4. Jasno je, da Jenkiji niso slabi in so razumeli, da je zelo pomembno priti blizu nemškega tanka ali se celo vkrcati vanj. In svoje avtomobile so pospešili do maksimuma. Toda top Goering-4 ima dolžino cevi 100 EL in lahko zadene z velike razdalje.
  Gringueta je postavila boso nogo in streljala. Dobro je zadeti Shermana. Tako visok je in opazen. Prvi strel je vzorčni strel. Toda drugi je zadel tarčo ... Shermanu je odtrgalo kupolo in vozilo, ki se je premikalo po vztrajnosti, se je ustavilo in začelo goreti.
  Jane je odobravajoče rekla:
  - Naša natančnost ni slabša od arijcev!
  Gringeta je zaničljivo smrknila:
  - In mislim, da je celo boljše! Česa takega še niste videli!
  Matilda je z golimi nogami pritiskala na pedale in zacvilila:
  - Iz nič ne moreš dobiti veliko!
  Malanya je popravila bolj duhovito:
  - Ne glede na to, kako močan je junak, ne bo iztisnil morja iz kamna!
  Dekleta so se skupaj smejala. In udarjajo se s podplati in podplati.
  Hrapavi žulji so celo dali malo iskre. Bojevniki so bili zelo pozitivno razpoloženi.
  Gringeta je streljal na drugi tank, avto razdelil na dva dela in rekel:
  - Kladivo po orehu!
  Matilda se je zahihitala in rekla:
  - Imamo kladivo, a Rusi imajo kladiva ...
  Malanya je z Gringethejevo dlanjo šla po podplatu. Začutil sem njegovo trdoto in prožnost ter opazil:
  -Ste tekli čez premog?
  Vaški bojevnik je veselo odgovoril:
  - Ja seveda!
  Malanya je zožila oči in vprašala:
  - In kako to?
  Gringueta je iskreno odgovorila:
  - To je zelo lepo!
  Dekleta na tanku so se smejala v en glas. Ja, peči pete je precej eksotično.
  Jane je rekla:
  - Bog ne daj nam Churchillove trme!
  Gringeta je izstrelila tretji tank, s pestjo udarila po zaklepu puške in rekla:
  - Mrtev Truman, dovolj je!
  Dejansko je bila po Rooseveltovi smrti oblast po ustavi podeljena podpredsedniku. Toda to še ni ustavilo vojne. Čeprav Američani še niso mogli ničesar nasprotovati bojnemu usposabljanju Švab in kakovosti njihove opreme.
  Shermani na primer niso niti streljali, zavedajoč se, da je brezupno in da ne bodo prebili oklepa.
  Malanya je veselo zapela in pospešila svoj tank:
  - Gremo, gremo, gremo v daljne dežele! Dobri sosedje, veseli prijatelji!
  Matilda jo je dvignila, dekleta so bila res veselo razpoložena:
  - Tra, ta-ta-ta! Tra, ta-ta-ta! S seboj peljemo mačko! Čižik, pes, nasilnež Petka, opica, papiga, taka družba!
  Jane je pokrila Matildina usta s svojo golo, graciozno nogo. In je zacvilila od smeha.
  Da, smeh dejansko podaljšuje življenje. Američani so ustvarili tank Sherman, ki je po prednjem oklepu in oborožitvi primerljiv s štiriintrideseterico in še boljši po preglednosti in optiki, pa tudi udobnejši za posadko. Toda hkrati se je tank dejansko spremenil v odlično tarčo zaradi svoje višine. In Britanci so to pohlepno izkoristili. Izkazalo se je, da so vozne lastnosti Goeringa boljše.
  Jane si je spet predstavljala, kako jo tip boža... In zaprede...
  Nemška reaktivna jurišna letala so hitela po zraku ... Dan se je že bližal večeru. Sonce je počasi umiralo v rožnatem sončnem zahodu. In jutri je 9. maj. Dan, ko je v resnični zgodovini kapitulirala nacistična Nemčija. Toda zdaj so nacisti v porastu!
  Ne le Kubanci, tudi Američani se jim predajajo na poti. Cela brigada črncev in mulatov je skoraj brez boja vrgla belo zastavo.
  Dekleta so stopila iz avta. Poleg tega morate natočiti gorivo.
  Jane je po vzoru Nemk predlagala:
  - Naj nam ti temnopolti poljubljajo noge!
  Matilda se je namrščila in pripomnila:
  - Se vam ne zdi grdo tako poniževati ljudi?
  Gospodova hči je predrzno pripomnila:
  - Ampak zadovoljni bomo!
  Matilda je zaničljivo smrknila:
  - Iz cednih ust? Bog ne daj!
  Gringeta je, nasprotno, odobravajoče prikimala:
  - Naj gre! Všeč mi bo!
  In vaška deklica je zavpila:
  - Na kolena in mi liži pete!
  Črni častnik je padel na obraz in poljubil Gringuetteino boso nogo. Drugi bojevniki so padali za njim in ubogljivo udarjali po petah in podplatih deklet. Jane se je veselo zahihitala. Očitno je uživala v tej pustolovščini. In še bolj, ko jim dekleta z navdušenjem poljubljajo noge.
  Le Matilda je stala ob strani in jezno gledala s svojimi modrimi očmi. Bila je resnično ogorčena. Nemci Veliki Britaniji niso samo odvzeli neodvisnosti, ampak so uvedli tudi barbarske običaje. Natančneje, Britanci jih sami navdušeno posvojijo.
  Zdi se jim, da so zdaj postali tako kul in močni. Toda v resnici je to podlost!
  Čeprav je Matilda seveda razumela, da je v tem poseben užitek. Ko se je druga svetovna vojna šele začenjala, je v Veliki Britaniji vladalo razpoloženje: metali bomo klobuke na Nemce. Vcepljala se je misel, da Nemčija sploh ni tako nevaren tekmec kot v prvi svetovni vojni in da je bil Hitler samo blebetač.
  Poraz Francije in angleških ekspedicijskih sil je bil pravi šok. In pretirano samozavest je zamenjal strah. Morda, če bi se Churchill odločil za mir, brez ozemeljskih koncesij, bi Britanci oddahnili. Začela se je vojna in že od samega začetka je bila neenaka.
  Fuhrerjeva nenadna odločitev, da vrže horde na vzhod, je vzbudila nove upe. Takrat je večina Britancev navijala za Rusijo in vsi so bili navdušeni, ko so se nacisti približali Moskvi. Konec jeseni in začetek zime sta v Britaniji vzbudila nove upe. Rommlov korpus je bil poražen, Nemci potolčeni in pregnani iz Moskve. ZDA so končno vstopile v vojno.
  Toda Japonci so že pozimi nizali zmage, spomladi pa je šlo še slabše. Tudi Rusi so začeli izgubljati na nov način. Rommel je sprožil protiofenzivo. Padec Tolbuka je za vse postal prava nacionalna tragedija . Kjer so spomladi leta '42 Nemci ptico sreče zgrabili za rep.
  Britanija je hitro izgubila svoje kolonije in ko je prišlo do izkrcanja na samo metropolo, ni nudila skoraj nobenega upora. Tako je zašla angleška zvezda in vstala nemška. Matilda se je pridružila vojski. Ni ji preostalo drugega, kot da se uresniči. Ampak nisem hotel stati pri delavčevem stroju!
  Jane se je naveličala poljubljanja svojih nog in začela tepsti vojne ujetnike. Močnejša Gringueta je udarila tako močno, da je enemu od policistov zlomila nos. Rdečelasi Malanya je temnopoltemu zabodel pištolo v trebuh, zaradi česar se je upognil. Nakar so dekleta v en glas zalajala na ves glas:
  - Smo super bojevniki! In spet tepimo ujetnike, z nogami in puškinimi kopiti.
  9. maja 1945 je garnizija glavnega mesta Mehike kapitulirala. Američani niso zdržali hudega pritiska in bombardiranja. In strelivo je bilo hitro porabljeno, poskusi vzpostavitve oskrbe po zraku pa so bili neuspešni.
  Wehrmacht je svojemu premoženju dodal še en kapital. Njihovo število zajetih glavnih mest je naraščalo ...
  Pogumna štiri dekleta na E-50 so se preselila proti severu do meja ZDA.
  Lepotci so bili pozitivno razpoloženi. Željni so bili boja in v višine transcendentalnih svetov.
  Medtem ko je tank vozil po ozemlju, ki so ga že zavzeli Nemci, je četverica izstopila iz avtomobila in zbežala. In na čelo so postavili najstnika Hansa.
  Naj se vozi. In ta bojevita dekleta bodo ostala v formi.
  Gerda, ki je skakala čez grbine in trte, je čutila užitek, ko se je s svojimi grobimi podplati oprijela neravnih tal.
  Blondinka je z nasmehom pripomnila:
  - Kako dobro je biti divjak ... To je naš značilni stil - teči bos in v bikiniju!
  Charlotte se je strinjala:
  - Da, minimalna količina oblačil daje telesu občutek popolne svobode. Na splošno je dobro biti dekle. Takšna moč in lahkotnost gibanja. Postajate vse bolj vzdržljivi!
  Magda je pripomnila:
  - Glavna stvar je, da ne izgubite oblike! Tek je za nas zelo koristen!
  Christina se je zahihitala in rekla:
  - In tečem po poti z lužami. Ne morem jesti, niti malo ne morem spati!
  Charlotte se je zahihitala in odgovorila:
  - To je dobro, da pišeš ... Eh, Magda noče več govoriti z nami o veri?
  Deklica z zlatimi lasmi je zmajala z glavo.
  - Ne! Ne meči biserov pred...
  Tu se je Magda obotavljala, saj bi prijateljičino nadaljevanje povsem naravno lahko šteli za žalitev.
  Charlotte pa se je spet zahihitala in zalajala:
  - Mislil sem, da ste reformirali in priznali arijski monoteizem!
  Magda je skomignila z rameni in spet vprašala:
  - Je kot Aryan?
  Charlotte je razširila roke:
  - In tako ... Brez Trojice, z enim Bogom!
  Gerda je to potrdila:
  - To je to ... Bog je eden! Jezus ni Bog, ampak le eden od arijskih prerokov. Poleg tega je evangelij na splošno judovski izum. Sveto pismo je tudi samo judovska prevara. In tako ni Trojice. Obstaja en Vsemogočni Bog Stvarnik. Hitler je njegov podkralj na Zemlji in njegov sin, ljubimec in glasnik. Najpomembnejši in predvsem preroki. Bog ima tudi različne vrste služabnikov in angelov, ki se tako rekoč imenujejo mali bogovi. Kot Thor, Ovdi in drugi. Ti so kot nadangeli, podrejeni Vsemogočnemu. - Deklica je skočila, naredila salto in nadaljevala. - Na splošno je vse preprosto. Arijski monoteizem ni zapleten. Nemci so božje izvoljeno ljudstvo in morajo osvojiti in zavladati najprej svetu, nato pa vesolju.
  Charlotte je potrdila:
  - Vidiš Magdo. Kako preprosto in jasno!
  Christina je opozorila:
  - Ali moram nekaj pojasniti?
  Charlotte se je nasmehnila.
  - Kaj natanko?
  Christina je zabrusila:
  - Kaj pa odrešitev od greha?
  Gerda je nato prevzela besedo in pojasnila:
  - In v arijski veri ni koncepta odrešitve. Vsi smo Nemci, če ostanemo zvesti firerju in tretjemu rajhu, nas bodo na onem svetu rešili naši gospodarji. In drugi narodi so naši sužnji. Če Nemec izda Fuhrerja, bo po smrti postal suženj drugih Arijcev. Nenemški narodi lahko za posebne zasluge prejmejo nemško državljanstvo. In imeli bodo tudi sužnje zase. Vse je preprosto in logično!
  Christina je dodala:
  - In za Arijca ni greh seksati. In Arijec tudi. Fuhrer je rekel - bolje je zanositi od junaka-vojaka kot od moža, če ni junak!
  Magda je zabrusila:
  - Če bi Japonska leta 1941 napadla ZSSR, bi Moskvo zavzeli še pred padcem!
  Gerda je Magdi med tekom pomajala s prstom:
  - Ne sprenevedajte ... Ali ni naša arijska vera boljša od krščanskih pravljic?
  Christina je dodala:
  - In v krščanskih nebesih ne bo seksa! Premisli!
  Gerda je dodala:
  - In sploh ne bo greha ... In to je tako dolgočasno! Tudi volk tuli!
  Magda se je nasmehnila in pripomnila:
  - Odvisno od tega, kaj se šteje za greh. V Svetem pismu je bilo deset zapovedi. Ampak ne ubijaj, je bilo nenehno kršeno. In po božjem naročilu. Na splošno je ubijanje otrok veliko zlo ... Toda Elizej je to storil, in to z Božjim odobravanjem. Torej... Dobimo paradoks - greh in zlo nista isto. In greh je neposlušnost Bogu!
  Christina je skomignila z mišičastimi rameni in odgovorila:
  - Torej se izkaže, da bo v krščanskem raju obstajalo zlo? Ali preprosto ne bo neposlušnosti Bogu? In to pomeni, da lahko sodelujemo v gladiatorskih igrah in spolnih orgijah? Samo z verbalnim izpovedovanjem ljubezni do Gospoda?
  Magda je zmajala z glavo:
  - Mislim, da ne ... Čeprav je Elizej seveda nerodno, ker je ubil otroke, ki so ga dražili zaradi njegove plešavosti. Očitno se to ne ujema z načelom: ljubi svojega sovražnika!
  Christina je logično ugotovila:
  - In kdo pri zdravi pameti sledi načelu ljubi svojega sovražnika? Na splošno je krščanstvo mešanica pacifizma in judovstva. S tako vero nismo na isti poti!
  Gerda je z boso nogo udarila v grmovje in dodala:
  - In pod nobenim pogojem ne bomo skupaj z Judi! In hebrejska biblija ni potrebna!
  Charlotte je logično dodala:
  - Nima smisla, da verjamemo v Sveto pismo. Ne kakršen koli - ne s srcem ne z razumom! Ker smo Arijci in ne Abrahamovo seme po obljubi. Zagotovo smo tujci Abrahamu in vsemu, kar je rodilo Sveto pismo. Naš monoteizem je arijski in zanika abrahamizem! Edina skupna stvar: to je vera v Večnega, Vseprisotnega, Vsemogočnega Boga. A tu se vse konča!
  Magda je ironično rekla:
  - Amen ...
  Gerda je z nasmehom dodala:
  - Povsod je treba uvesti arijski monoteizem. In naredite nekaj podobnega krstnemu obredu, ko sprejmete novo vero. Tako, da če si krščen, postaneš pravi hitlerjevec!
  Charlotte je predlagala:
  - Mogoče bi to moralo postati nekakšen simbol. Kdaj si boste tetovirali svastiko na čelo?
  Christina ga je vzela in zapela:
  - Senca, senca, senca Luciferjeva senca, svetlo utripa v temi... Hitlerjeva svastika na trebuhu, Hitlerjeva svastika na trebuhu!
  Gerda je jezno pocukala partnerja v stegno:
  - Ne smejte se našim simbolom. Poleg tega je svastika runski znak!
  Christina se je odzvala tako, da je zgrabila Gerdino boso stopalo in jo požgečkala po peti ter rekla:
  - Oh, kako resno mislimo! Raje se smejte!
  Deklica je spretno zasukala svojo graciozno zagorelo nogo in z golimi prsti zgrabila nos rdečelase lisice. Zastokala je in pokazala zobe. Začela je žgečkati Gerdeino okroglo peto.
  Plavolasi terminator je zalajal:
  - Ne vtikaj prstov v...
  Christina je partnerju odtrgala nogo in zahripala:
  - Tako mi boš zlomil nos!
  Gerda se je zahihitala in zacvrknila:
  - Če želite slivo? Ali pa konjska griva!
  In bojevniki, ki so se za trenutek ustavili, so spet odhiteli, bliskajoč se, njihove majhne zaprašene pete so bile umazane od trave. Ni treba posebej poudarjati, da se je brez dvoma zbrala vesela četverica.
  Christina je med tekom predlagala:
  - Kaj pa igranje mest?
  Gerda je negativno zmajala z glavo:
  - Ni preveč zanimivo! Ko bi le lahko izumili prave elektronske igre!
  Charlotte je med tekom razširila roke in rekla:
  - Kaj ... To bi bilo super! Ustvariti nekaj tako elektronskega in igralskega na polno.
  Magda je pomežiknila prijateljem in z nasmehom rekla:
  - Človek je prejel dar stvarjenja od Stvarnika. In ljudje smo se naučili marsikaj izumiti. Tam bi morda morali biti vsaj malo hvaležni Stvarniku!
  Charlotte je prezirljivo smrknila in pripomnila:
  - In že smo hvaležni! Smo arijski monoteisti in priznavamo Boga kot očeta nemškega ljudstva!
  Gerda, ki je skočila kot mačka, je ugotovila, da je treba dodati:
  - Toda Boga Abrahama, Izaka in Jakoba ne priznavamo pod nobenim pogojem! Torej nam ni treba vsiljevati, kar je tuje in nearijsko!
  Magda je obupano zavpila:
  - Jaz sem za Boga, ne za Jude!
  Gerda je samozavestno potrdila:
  - In tudi jaz sem za Boga! A ne po Svetem pismu, ampak po "Mojem boju". Pa ne za Jude, ampak za Arijce! In Arijec ni samo nekdo, ki je nemškega porekla. Arij je prepoznavanje duha!
  Magda je zapela:
  - Pogumno, tovariši, vztrajajte,
  Okrepimo duha v boju...
  Pot do oddaljene sreče -
  Prebodimo si prsi!
  Charlotte je posmehljivo rekla:
  - Sesajte takšno dojko, pozabite na kravo!
  In dekleta so se smejala v en glas. Res sta se želela ljubiti. In tako, da bi ustnice fantov škrlatne bradavičke zasule s poljubi. In prsi bodo nabreknile in začele boleče in prijetno boleti. In zaradi tega je tako neverjetno.
  Gerda je duhovito izjavila:
  - Seks premika gore in lomi ladje ...
  Christina bo odgovorila in zapela:
  - Ladje gredo na dno s sidri in jadri ... In potem bodo zlate skrinje vaše. Zlate skrinje! Ladje ležijo polomljene! Skrinje stojijo odprte ... Smaragdi in rubini tečejo kot dež ...
  In bojevniki so zapeli v zboru:
  - Če želite biti bogati, če želite biti srečni... Ostanite z nami, Fuhrer! Ti boš naš kralj! Ti boš naš kralj!
  In dekleta, ki pospešujejo s polno hitrostjo, zadenejo debelo trto, ki raste na njihovi poti. Les je počil in se s škripanjem razklal. Bojevniki so kričali:
  - Ena napaka v možganih in udarec je neizogiben!
  Nato so se dekleta zavrtela v slapu salt. Tako hitri so. Kot strela. In njihove smaragdne oči se iskrijo. In njihove oči res izgledajo kot bleščeče zvezde. In seveda se nihče ne more upreti takšnim Fuhrerjevim služabnikom. In to so vixen girls. In niso ubijali samo Američanov, ampak tudi Ruse, oziroma Sovjete.
  Gerda se je spominjala svoje dogodivščine v ZSSR ... Natančneje, kako so se zabavali s prijatelji.
  Štiri Nemke v bikiniju so se borile na Tigru. Vsa štiri dekleta so zelo lepa: tri blondinke in rdečelaska. Običajno se ženske niso borile v tankovskih posadkah v Panzvali, a to je nora zgodba.
  Tu si ali mojster ali propad...
  Vsak zunanji opazovalec je lahko videl, kako spretno dekleta obvladujejo Tigra in kako zapeljive so bile njihove bose noge, ko so pritiskale na ročice.
  Ena od teh netrivialnih epizod druge svetovne vojne.
  Nemški "Tiger"-2 se je s tihim brnenjem motorja približal sovjetskim položajem. Orožje Rdeče armade je za zdaj utihnilo in pustilo avto bližje. A tudi Nemci niso tako preprosti. Na poti so prvi odprli ogenj. Na srečo zamaknjena razporeditev valjev omogoča Nemcem, da izkoristijo gladkost vožnje in streljajo med premikanjem.
  In 88-mm top zadene sovjetsko pištolo. Rdečelasa Charlotte ima zelo oster vid ter odlično tigrovo optiko in čut.
  
  Nemški tanki streljajo na sovjetske položaje in poskušajo izzvati povratni ogenj.
  Tukaj imajo svoje merkantilne in zahrbtne izračune.
  Toda Rdeča armada ne pogoltne nepovrnjenih daril. In sovjetske puške odprejo ogenj nazaj. Sledi pravi dvoboj in padajo granate. Nemci streljajo precej natančno, vendar jih lahko dosežejo tudi sovjetske puške. Granate trkajo po tigrovem oklepu... Dekletom se ob udarcih zamašijo ušesa. Na srečo so v njihovi modifikaciji jeklene pločevine že nagnjene in pošiljajo izstrelke v odboj.
  Čeprav se seveda ne more primerjati z E-50. Tehnologija se izboljšuje.
  In lastni top strelja natančno na bliske. In kar je najpomembnejše, v nebo se dvigajo jurišna letala: nemška, angleška in ameriška, kupljena po polovični ceni. Pokrivajo sovjetske položaje. Na strani ZSSR je glavno letalo Jak-9. Stroj ni slab, vendar nima oborožitve, poleg tega pa ima precejšnje število teh borcev maso, težjo od standardne. To pomeni slabše letalne lastnosti.
  In Nemci že imajo reaktivne avtomobile.
  Več sovjetskih tankov je zakopanih v zemljo, vendar njihova strelna moč ni dovolj, da bi prebili nemški oklep.
  Takšni nevarni Švabi so obstajali že takrat.
  Rdečelaska se nasmehne, plavolasi poveljnik pa zarjovi:
  - Daj Rusom malo toplote!
  Tank Tiger-2 je bil izdelan v modifikaciji F - s poševno razporeditvijo oklepnih plošč. To mu omogoča, da rokuje s granatami iz 76 in 85 mm sovjetskih pušk, ne da bi sam sebi povzročil resno škodo. Visokokakovosten oklep - cementiran.
  Švabe so že takrat imele nevarne avtomobile.
  In dekleta v rezervoarju so še višjega značaja. Še posebej rdečelasi strelec.
  Je pa Magda super borka.
  In na nebu je bitka. Nemci in pokvarjeni zavezniki imajo na svoji strani veliko številčno in morda tudi kakovostno prednost. Več obupa in besa je na ruski strani. Veliko zračnih ovnov. In to govori o izjemnem pogumu. In celo predrznost, ki meji na norost.
  A žal samo nori pogum ni dovolj.
  Nemci gredo naprej. Njihovi rezervoarji so drugačni. Obstajajo tudi "Shermani" z močno spremenjenimi zasloni, "Churchilli" s 152 mm oklepom in "Challengerji" s klasično postavitvijo. In ameriški M-16 je težak stroj. Ta kavalkada se vzpenja proti sovjetskim položajem.
  Zbrala se je vsa razjeda, ki je sklenila skupaj po britanskem osvajanju nacistov.
  Toda tudi Rusija ima veliko orožja in odpor je trmast.
  Tako strelci kot strelci so izurjeni in polni junaštva.
  Nemške izgube naraščajo, ko se približujejo jarkom. In Švabe se umivajo s krvjo.
  Vsak njihov korak stane resne izgube.
  In dekleta celo udarjajo z eno boso nogo ob drugo in med streljanjem pojejo:
  - Tretji rajh pravi, ne zanašajte se!
  - Smo orli-hudiči in se počutimo zelo dobro ...
  Dvig ladjedelnice višje!
  - Letimo kot ptice in sovražniki v vreči!
  Pesmi niso zelo razumljive, a precej smešne. In dvigujejo duha fašistom, ki si s krvjo umivajo obraz.
  Nemci premagajo prvo obrambno črto, a naletijo na mine. In povzročajo znatno škodo. Zaradi min je prizadeto predvsem podvozje. Manjša izguba serije orožja.
  Ni treba posebej poudarjati, da imajo tanki nacistične menažerije osnovno zaščito.
  Blondinka, ki je poveljnica, pripomni:
  - Kljub temu so ti Rusi precej strupeni!
  Charlotte v odgovor zamahne z glavo.
  - Vipers ... Ampak pogumno!
  Plavolasa Magda, ki je voznica, poroča:
  - Ni eksplozij! Lahko gremo naprej!
  No, do neke mere je to dobra novica.
  "Tiger" se plazi počasi. Močno ga upočasnijo različne vrste protitankovskih jarkov in ježev. Izvajajo promocijo v stilu gosenice.
  In to daje Rusom določen oddih. In tako so izgube Rdeče armade zelo velike.
  In dekleta v bikinijih komaj čakajo. V rezervoarju je vroče in njihova napol gola telesa se potijo. Potem se je blondinka poveljnica Gerda spomnila zime. Potem so Švabi mučili dva pionirja in komsomolca.
  Spomini za igrivo, bosonogo Gerdo so zelo zanimivi, razburljivi in prijetni. Čeprav bi drugi menili, da je zanič.
  Osebno je strgala oblačila s fantov, ki se jim ni mudilo slačiti. Kar je samo po sebi veselje. Potem so pionirje v kratkih hlačah odgnali ven na mraz. Deklica poveljnica Magda je z bičem spodbudila sovjetske fante. Eden od pionirjev je bil že visok fant, star okoli trinajst let.
  Čeden, svetlolas fant, z izklesanimi mišicami, seveda čeden. Precej vreden, da bi bil upodobljen na plakatu z napisom: "Pravi, mladi Arijec."
  Ko je zagledal napol golo komsomolko, ki so jo prav tako v spodnjicah vrgli na mraz, se je njegova moškost dvignila in se izkazala za precej veliko.
  Pionir je celo zardel od sramu, a najstnikovo telo je močnejše od njegovega uma.
  Gerdova pohotna otopelost je izginila. In res si je želela pariti z mladim moškim in celo s sovražnikom.
  Še posebej tako čeden in mišičast.
  Potem ko je pionirke preganjala kakšnih petnajst minut v mrazu, da so fantom bose noge pomodrele, jih je odgnala nazaj v kočo.
  Kljub mukam so se fantje obnašali pogumno in izgledali ponosno.
  Tam je zgrabila starejšega in visokega pionirja za boso nogo in jo začela drgniti. Nato je dvignila roke vse višje in slekla bele spodnjice.
  Čeprav je svetlolasa, je zelo temperamentna.
  In njegova popolnost je končala v njenih ustih. In kakšen užitek je sesati tako mladeniča, pa četudi je tvoj sovražnik. Pionir Kolja je zastokal od navdušenja. Mlada devica je bila prvič z žensko. Nekaj mladih nemških vojakov je kukalo skozi okno, a Gerda se ni zmenila. Zdaj jo je zasedel visok, svetlolas fant. In njegovi prsti in nohti so praskali po dečkovem suhem, žilatem telesu.
  Kako čista, gladka je njegova koža in kako palica iz žada utripa v njegovih ustih. To je najvišji okus za žensko.
  Ko je končal, je Magda z veseljem pogoltnila sladek zdrob. Nato je fantu nase navlekla spodnjice in ukazala:
  - Pojdi, pravijo, v košaro! Gremo ven, ti je že toplo!
  In ta dolžnost je nad vsem, pravi Arijec mora dokončati mučenje do konca. Ampak ona ne pozna usmiljenja.
  In spet so fante odpeljali na mraz. Kolja je pustil za njim odtise bosih nog, Magda pa mu je sledila in poželjivo vzdihovala. Njen špranj je gorel od navdušenja in močno si je želela moškega božanja.
  In kako zapeljive so fantkove noge. V mrazu so postale rdeče, kot kurje noge.
  Ne da bi končala predvideni čas, je fante vrnila nazaj. Poljubila je Kolya na njegove mrzle ustnice in fanta vrgla dol. Strgala mu je spodnje perilo, nato pa z vročo roko začela gnesti popolnost. Pionir se je spet vzbudil zaradi strastnega pritiska.
  Gerda je poljubila dečkove noge, rdeče od zmrzali in bose. Od zadrege je postal škrlaten.
  In potem je lepotica obsedla fanta. Njegova palica iz žada je vstopila v navlaženo Venerino jamo in prinesla nepopisen užitek.
  
  Gerda je zastokala, ko se je premikala, počutila se je tako dobro. Spoznanje, da seksa s fantom in celo sovražnikom tretjega rajha, je povzročilo izjemno navdušenje. In potem se je Gerda začela prebijati v strmem orgazmu.
  Brez oklevanja je zarjovela kot bivol.
  Še nikoli se z nikomer ni počutila tako dobro! Dobila je cel val užitka ...
  Česa takega z normalnimi moškimi še ni doživela.
  Zgodba o lahkem spogledovanju fantov se je končala tragično. Na koncu so jih mučili do smrti. In izgubila je svojega ljubimca Kolya. Kar sem res obžaloval. Toda dolg je dolg. Nekaj mesecev pozneje jo je SS polkovnik Kluge vprašal:
  - Ste se imeli lepo s pionirjem?
  Vprašanje bi seveda lahko bilo nevarno.
  Gerda je iskreno odgovorila:
  - Zelo!
  In dekle je celo dodalo:
  - Pripravljen sem narediti vse, da ponovim občutke.
  Kluge se je neprijazno nasmehnil in odgovoril:
  - No, še vedno je veliko pionirjev!
  No, on je bedak in ne more razumeti ženskega srca.
  Magda je vneto ugovarjala:
  - Toda samo eden je kot Kolya!
  Iskrenost je bila pristna.
  In spomnila se je žilavega telesa svojega ljubimca, ko je z njim seksala v spanju.
  Morda je najbolj vznemirljivo to, da se ljubiš s samomorilskim napadalcem.
  Toda zdaj so Nemci že premagali prvo obrambno linijo in za seboj pustili razbite tanke in polomljene sovjetske topove.
  Čeprav so nacistični tanki zabredeli.
  Nad porušenim bunkerjem je nekdo zaobesil zastavo s svastiko.
  Pajek, ki ga je sovražil ves svet, je razširil svoje šape po vsem svetu.
  In na nebu je zazvenela Wagnerjeva simfonija, v naslednji krog so vstopila nemška, angleška in ameriška jurišna letala.
  Američani so orožje dali na dolgoročno brezobrestno posojilo. Na ta način so upali pomiriti Hitlerja in njegovo okolico. Toda s tem so si nagnali vihar. ZSSR ni bilo mogoče zavzeti, vendar so Švabe napredovale in Rdeči armadi povzročile ogromno škodo.
  Seveda so se stvari za Rusijo še poslabšale. Toda zdaj so Američani videli, kako se je njihova skladnost obrnila.
  Prišel je večer ... In potem noč. Dekleta so stekla in zaspala tik pod odprtim majskim nebom. Štiri lepotice. Dekleta, ob katerih te naježi že samo njihov videz.
  Gerda, po teku sem imela nočno moro. Bilo je, kot da je spet postala punčka. In padel v strašne dogodivščine.
  Pomislil sem na pravljico, ki sem jo prebral o Gerdi. Uboga deklica je zapustila cvetoči vrt z večnim poletjem in se sprehaja po mrzli jesenski cesti.
  Njene bose noge stopajo po skalnem grebenu. Goli podplati pa so že na vrtu hrapavi in niso tako boleči. Toda pot je dolga, noge se izgubijo, po nekaj deset kilometrih začnejo peči podplati in boleti teleta. Deklica prosi za miloščino, da bi ji dali vsaj malo hrane in prosila za prenočišče. Kdo hrani otroka in kdo ne. A imeli smo srečo: dovolili so nam prenočiti. Deklica je zaspala v senu. In po dolgem potovanju zelo trdno spi. Zjutraj pa se morate spet, vzeti skorjo kruha kot dobrosrčni gostitelji, odpraviti na pot. Toda po dolgi poti me še vedno bolijo noge in hladno je hoditi bos.
  Toda hiter prehod ogreje dekle. Moje bose noge postanejo rdeče, podplati, popraskani po tlakovcih, pa malo žulijo. Deklica zdrži in premaga utrujenost, da bi se odvrnila od bolečin v nogah, skrbno pregleduje okolico. Pomika se po cestah Nemčije, proti Franciji. V teh gosto poseljenih deželah lahko vidite marsikaj zanimivega. Včasih začne rositi rahel jesenski dež. Gerda se zelo boji prehlada.
  Na sebi ima le lahko poletno obleko.
  Toda med naslednjim prenočevanjem se ji je sočutna gostiteljica usmilila in ji dala topel krznen šal za na pot. In naslednji dan gre Gerda spet. Noge najprej otrple, nato pa se ogrejejo. Prav zvenijo v vseh žilah. Boleče je tako hoditi, a deklica se spoprijema, ima cilj in zagotovo ga bo dosegla.
  In noge postajajo vsak dan bolj hrapave in se obraščajo z žulji. Težko je iti tako. Deklica je nekajkrat prenočila v kopici sena, ponoči zmrznila, nato pa vstala z zlomljenimi kostmi. Toda Gerda je trmasto nadaljevala, njeno telo se je ogrelo in postalo lažje. Deklica je živela od miloščine. To je pomagalo, čeprav ne redno, jesti hrano in ohranjati moč.
  Mišice so vsak dan utrujeno bolele, a bolečina je bila topa. Otroško telo se je hitro prilagodilo obremenitvi in zdaj je deklica v povprečju prehodila približno šestdeset milj na dan in ni padla od utrujenosti. Njene bose, obtolčene noge so bile prekrite s trdo skorjo in skoraj niso čutile zbadanja kamnov in mraza. Deklica je hodila in premagovala trpljenje. Zime v Evropi so mile. Včasih je padal moker sneg. Gerda je na njem pustila odtise bosih nog, ne da bi ustavila korak.
  Premikala se je kot navita in dokler ni s pomočjo krokarja prišla v palačo. Tam je prosila princeso in princa za par čevljev in kočijo, da bi lahko nadaljevala z iskanjem Kaija. Toda princesa je v smehu pripomnila
  - Ste že navajeni hoditi bosi! Zakaj potrebuješ čevlje? Vaše noge bodo samo še težje! Bolje je iti kot prej in kmalu boš obšel pol sveta.
  In Gerda je morala spet teptati bosa, tako da ni naletela na sočutje. Toda deklicine bose noge so dejansko postale bolj grobe in usnje na podplatih je postalo močnejše od usnja škornjev. In hodila je in pokazala neomajen pogum. Tako je bosa prehodila Nemčijo in končala v Franciji. Pod njegovimi izklesanimi nogami se je stiskal moker sneg.
  Deklica se je približala Parizu. Tam je srečala otroke z ulice. Enako razcapana in bosa kot je bila. Deklici sta se rokovali in izmenjali novice. Otroci iz vseh držav govorijo mednarodni jezik in se razumejo. In Gerda se je hitro spoprijateljila z njimi.
  Toda otroci so lačni in deklica skupaj z njimi vdre v posestnikov hlev. Vendar se pojavi policija z nekaj izurjenimi psi. En pes prehiti Gerdo in jo podre. Policist deklici natakne okove in jo odpelje v zapor.
  Uboga Gerda, žvenketajoč s težkimi sponami, ki ji trgajo noge, odtava v pariški zapor. Dali so jih tudi v Chatelet, v mrzlo, smrdljivo celico, kjer sedijo punčke, ujete pri tatvinah, in starejše ženske, a skoraj vse skupaj.
  Hranijo nas z gnusnim blatom in starim kruhom. V tako nečloveških razmerah lahko preživiš več kot eno leto.
  Toda Gerdo pokličejo na zaslišanje. Pete si namažejo z oljem in k bosim nogam prinesejo gorečo žerjavico. Deklica kriči od bolečine in izgubi zavest. In prisiljena je prevzeti krivdo za umor plemiča.
  Mučenje traja več dni, otroka bičajo in obesijo na stojalo, a Gerda pokaže neverjeten pogum. Ničesar ne prizna. In potem jo obujem v španske škornje.
  Deske otrokom stiskajo noge, krvnik pa zabija kline. Po prvih udarcih deklica izgubi zavest. Toda polivajo jo z mrzlo vodo in jo prisilijo, da pride k sebi. Potem so spet udarili po deskah. Bolečina je preprosto grozljiva. Gerda sopiha in divje kriči.
  Pijani krvnik se zareži.
  Zasliševalec ponovi vprašanje:
  "Ste vi ubili vikonta de Juzac?"
  Gerda odgovori z jekom:
  - Ne!
  Zasliševalec zavpije:
  - Krvnik, še en klin zanjo! Debelejši!
  In spet je udarec, od katerega se deklica strese. Gerdi tečejo solze iz oči, Andersenova junakinja je v hudih bolečinah, a ne prizna.
  Zasliševalec zavpije:
  - Da, priznaj nam! To so samo besede!
  Gerda nenadoma najde moč, da jasno odgovori:
  -Besede so kot veter, vrtijo mlin, ki daje moko modrim in moko neumnim!
  Zasliševalec zavpije:
  - Še dva klina!
  In spet leti kladivo...kosti otrokovih nog zaškripajo in otrok od šoka bolečine spet izgubi zavest. Gerdo spravi k sebi z vedrom ledeno mrzle vode iz kleti. In nadaljujejo prefinjeno in hkrati nespretno mučenje. Tukaj, v primežu, hkrati stisnejo prste dekleta. Stisnejo s primežem. Gerda spet izgubi zavest. Tokrat za dolgo časa. Tudi vedro vode je ne more spraviti k sebi.
  Deklica leži na mučilnem stolu, bleda in okrvavljena.
  Druga svetovna vojna se je nadaljevala po svoji uhojeni poti. Nemci so napredovali proti mejam ZDA. Američani so odhajali. Toda glavna operacija tretjega rajha je bilo izkrcanje 15. maja v Kanadi. To je pomenilo odprtje druge severne fronte proti ZDA. Pri desantu je sodeloval prvi poskusni ekranoplan, ki je prepeljal četo ženskega bataljona SS Tigress. Utrujena dekleta, ki so šla skozi vse vroče točke, so si zagotovila oporo na traku. Američani in Kanadčani so poskušali napasti dekleta. Madeleine, poveljnica bataljona tigric, Frouda in še nekatera dekleta so imela že veliko nagrad. Christina in Magda sta služili v tem bataljonu in bosi prehodili pol sveta. Od vročih puščav do ledenih gorskih vrhov.
  Zdaj pa ta dekleta podpirajo Ameriko z druge strani. In Madeleine in njena dekleta so se utrdile na obrambni polici in odbile napad.
  Najbolj priljubljeni in še neukinjeni Shermani gredo naprej.
  Visoki ameriški tanki nekoliko spominjajo na navpično postavljeno železo. Premikajo se skoraj neslišno, z iztegnjenimi trupi in celo rahlo zanihajo.
  Velika, mišičasta ženska Madeleine pravi:
  - Ne bo nas strah ... Vedno se bomo borili!
  Bojevniki so uporabili Faustpatrone, izboljšano modifikacijo. Sposoben zadeti na razdalji do enega kilometra in je manj zajeten.
  Madeleine stisne biceps. Ima zelo veliko in reliefno. Prava športnica. Njen vrat je kot pri biku, njene roke so kot noge odraslega moškega, samo njena koža je čista in gladka, njene noge pa so kot konjski stegni. Madeleine res obožuje seks z velikimi moškimi. Ljubi, ko je popolnost impresivne velikosti. Ta ženska je zelo temperamentna, s prijetnim obrazom in veličastnim oprsjem. Boki so razkošni, pas pa relativno ozek.
  Vsa oblačila bojevnika-junaka so bikini. Ozek trak tkanine praktično ne skriva lubenice, zagorelih prsi, tanke spodnjice pa so zadnjice.
  Madeleine ima veliko trdega mesa, vendar skoraj nič maščobe. S svojimi safirnimi očmi gleda naprej. Lasje so beli, pomešani z rdečo. A vseeno je bližje plavolaski. V rokah drži bazuko in gladko pritiska na sprožilec.
  Najbližji "Sherman" dobi smrtonosno sedanjo desno od konca do konca, med trupom in kupolo. Njena cev po inerciji odleti in se obrne.
  Madeleine šepeta:
  - Popoln zadetek!
  Frouda nameri svoje. Dvigne svojo golo, veliko, a graciozno nogo. In tudi potegne sprožilec.
  In Sherman, ki je bil smrtno ranjen, se je začel vrteti kot nokavtiran boksar.
  Skozi bataljon tigric se je razletel vzdih odobravanja. Dekleta so uporabila svoje orožje. Shermani so vrnili ogenj. Še posebej nevarna so tista vozila, ki so oborožena s kratkocevnimi havbicami. Pošiljajo izstrelke z visoko silo drobljenja.
  Madeleine zarjovi na vsa grla:
  - Ne boj se, dekle, lepi orli, naj dežela poje o tebi!
  In bojevniki so odgovorili v en glas:
  - In pel bo kot povodni konj! In žled bomo vzeli v usta!
  Smisel za humor deklet je očitno pruski. In peli so med streljanjem.
  Shermani so zagoreli in se prevrnili. Granate so eksplodirale, detonirale in cevi so se snele. Polomljeni valji so se odkotalili ven. Tehnika se je spremenila v sekanje. Tankom je sledila pehota. Tigrice so jo pozdravile z ognjem.
  In Madeleine je pobrala granato z boso nogo in jo izstrelila naravnost v tank. Poškodoval gosenico in porezal pehote. Je lepa ženska in zelo zdrava. Ko meče, so gore trupel.
  Tudi Frouda je granato vrgla z nogo, tako da je letela dlje kot z njenimi rokami in opazila:
  - Džingiskan vendarle ni dosegel Amerike!
  Madeleine je divje zalajala:
  - Nemci smo odkrili Ameriko. In za vedno nam bo pripadala!
  Ameriški tanki so se ustavili in omogočili pehoti, da se pomakne naprej. Ameriški vojaki so očitno vzeli pošteno količino viskija in se niso bali smrti, šli so naravnost naprej. Kaj pa smrt? Pijan in morje do kolen!
  Madeleine ga bo vzela in zavpila:
  - Ampak Pasaran!
  Frouda je tvegal, da popravi poveljnika:
  - To ni vredno! Tako so kričali prekleti španski komunisti!
  Madeleine je z boso nogo vrgla granato in v smehu zarenčala:
  - In rad imam komuniste! Imajo hrbtenico!
  Madeleine je skomignila z rameni in pripomnila:
  - Neumni fanatiki ...
  Madeleine je negativno zmajala z glavo.
  - Ne, oni so pragmatični!
  Velika nemška poveljnica je spet z golimi prsti vrgla granato in nadaljevala:
  - Odločili so se, da Boga ni!
  Frouda je brcnil dar smrti in pripomnil:
  - Pogumni fantje!
  Madeleine je odpustila svojega Faustpatrona in zarenčala:
  - Ali morda pragmatiki!
  Frouda je za trenutek utihnil. Dekleta so streljala z bazukami in njihovimi faustami na tanke ter metala granate. Celotno polje pred njimi je bilo dobesedno zasuto s pokvarjeno ameriško opremo. Madeleine je zelo močno metala granate z golimi nogami. In opisali so velik lok. In pod zagorelo, skoraj črno kožo Nemke so se valile kepe mišic.
  In njene noge niso zaman vrgle granate tako daleč. Vojna je očarala Madeleine. Bilo je podobno ruski kopalnici. To je res pravo vznemirjenje. Ko vstopiš z dvema močnima, mišičastima možema. In udarijo te, kolikor morejo, s smrekovimi vejami. Ko močni fantje brcajo in mečejo udarce, te to ponese na Everest blaženosti.
  In para se vrti, kot zlati kodri, ki tečejo po zraku. Ali nevidne kače, ki se zvijajo naokoli.
  Madeline je bilo všeč. In še bolj prijetno je, ko je pod vašimi bosimi nogami žerjav z ogljem. Potem se res zabavaš. Polivajo te z alkoholom, nato pa to ognjeno vodo zažgejo.
  In zdaj je Madeleine navdušena ... In spet vrže granato z bosimi nogami. Sovražna pehota je zadušena v napadu. Še posebej veliko umirajo črni bojevniki . Vse pristope dobesedno zasipajo z gomilami trupel. Hudo ranjeni vojaki ameriške vojske stokajo. Množica mrtvih z izkrivljenimi obrazi.
  Madeleine je zašepetala:
  - Škoda, da ste Američani pomagali Veliki Britaniji.
  In junaško dekle se je mesojedo nasmehnilo. Dejansko je Amerika izbrala napačno stavo. Čeprav sta Francija in Britanija Tretjemu rajhu napovedali vojno. In sam Hitler je ZDA napovedal vojno. Toda Fuhrerjeva odločitev ni privedla do poraza Nemčije in njenih satelitov. Japonska je premagala Ameriko v pomorskih bitkah. In s tem pokazati, da gospodarska moč ni vse.
  Na nebu je hud boj. Tako Marcel kot Huffman sta posekana. In najbolj legendarni pilot tretjega rajha, Friedrich. In z njim je njegova partnerica Helga. Kako lepo in učinkovito se lahko ženske borijo. Hkrati se računi izbirajo samodejno.
  Helga je zadela že svojih štiristo avtomobilov. To pomeni, da je upravičena do viteškega železnega križca z diamanti. In to je zelo častno za napol golo dekle v bikiniju.
  Helga se je spomnila, kako se je ljubila s Friedrichom. Fant je preprosto čudovit. Ljubezen kot mucka. In zelo prijetno je biti z njim. In želim božati ure in ure. Najstnik zelo rad boža dekleta, kar je najbolj prijetno.
  Toda takrat Helga sestreli mustanga, nato pa tudi airacobra. Slednje vozilo s svojim 37 mm topom je lahko nevarno. Kaj pa Mustang, najbolj priljubljen lovec ameriškega letalstva - s svojimi mitraljezi. Ona je proti ME-362, kar je blotter proti titanu. Mitraljeze absolutno niso nevarne.
  Toda Airacobra lahko piči. Helga žvrgoli, ko še enega mustanga vrže izven dosega.
  - Jaz sem konj, zelo sladek ... In mustang bo užival!
  In pritisne na sprožilec z bosimi nogami, izklesanimi kot na antičnem kipu.
  Friedrich v eni bitki sestreli sto avtomobilov. Ne obredja se. Niti ene zgrešene. Pravi stroj smrti. Tu je bila najpomembnejša faza operacije in super as je bil odpoklican z juga. Potem ko je uničil sto strojev, deček terminator prenese ogenj na kopno. Tam pokaže svoje nadnaravne sposobnosti.
  Friedrich pravi:
  - Rezultat je sto nič pri letalih in sto dvajset nič pri tankih!
  Večina ameriških avtomobilov: Shermani. Zastareli rezervoar se proizvaja v ogromnih količinah. Pershing še ni bil zamenjan in ta tank je tudi brezupno slabši od nemškega E-50.
  In potem so se na nebu pojavili leteči krožniki.
  To je popolnoma brezupno. Diskasta letala so neranljiva in hitra ter med letom režejo ameriške avtomobile. Jenkiji ne zdržijo in pobegnejo. Pristanišča se širijo.
  Madeleine in njena dekleta se držijo. Podpirajo jih reaktivna jurišna letala z 88 mm topovi, ki Američanom zbijajo moralo. Močne granate razkosajo trupe tankov ameriške vojske. Tudi viski ne more zasenčiti občutka strahu. In ameriški bojevniki, oziroma kar je ostalo od njih, se obrnejo.
  Madeleine se nasmeji in reče:
  - Včasih doživiš bolečino na svetu, vendar je bolje doživeti bolečino nekoga drugega.
  Delec granate je junaško dekle zadel v peto. Toda bojevnikovi močni žulji so kos kovine odbili. To je tisto, kar pomeni prava arijska trdnjava. Madeleine je celo predla od užitka. Bila je tako zadovoljna.
  Dobro je tudi, če si s koprivami udarite podplate. Natančneje, ko te močni moški udarijo po petah. To je vznemirilo Madeleine. Dobro je tudi, ko tvoje hrapave noge udarijo z gumijastimi palicami. Tudi odlično. Bojevnica je ponovno vrgla granato z nogo. Pokazala je svoje konjske zobe. dobra je. Zelo rad tudi je!
  Vzemite, na primer, in požrite celo ovco naenkrat. Kljub svoji zunanji nesramnosti je Madeleine včasih kaj prebrala. Na primer, Dumas. Torej ji je bil Porthos res všeč. Pojedel je tudi celo ovco naenkrat. To je bil res moški kjerkoli. In apetit plemenitega plemiča. In jagnjetina je tudi polnjena s klobasami.
  Madeleine bi lahko spila tudi celo vedro piva. Močno dekle. Bojevnica-junakinja se je zamislila. Vzame srebrno vedro. In vsebuje izbrano bavarsko. In začne pohlepno piti. Nestrpno požiranje. Pivo je okusno. Prav tako je dobro piti paradižnikov sok z mlekom. In tudi z vedri in celimi sodi.
  Madeleine pa je morala biti podhranjena, ko se je borila v puščavi ali v gorah. In to je boleče za želodec ženske junakinje. Tako požrešna je. In zelo rad ima meso s krvjo.
  Madeleine spet vrže granato z nogo in se potopi v pohotne sanje. Kako uživa mastno meso in pije pivo. Torej v volejih. Prav tako je dobro jesti svinjski šiš kebab z rdečim vinom. In vse popivnaj...
  Tudi Madeleine je oboževala mučenje. Še posebej je uživala v mučenju fantov. To je njena prava strast. Pionirje s palicami tolči po petah in zažigaj njihova telesa.
  Ali celo obrišite občutljivo, otroško kožo s kislino. Seveda je najbolj prijetno mučiti fante. Dovoljeno pa je tudi dekletom. In odrasli moški. Neprijetno je mučiti stare ljudi, tako gnusni so in neestetski. Kako starost pokvari ljudi, jih iznakaže. Ne, bolje je mučiti mlade.
  Madeleine se je spomnila, kako so tri pionirje odpeljali ven na mraz. Priganjali so jih z biči. Fantje so bili popolnoma goli, zato je bilo to zanje še toliko bolj ponižujoče. Tudi Madeleine je v samo enem bikiniju. Tako smešno. Junaška žena je lovila fante in se kalila. Gledal sem njihove odtise bosih nog in bil tudi sam navdušen.
  Potem, ko so pionirji pomodreli od mraza, jih je odpeljala nazaj v toplo kočo in jih pogrela ter na hitro prešla z baklo čez njihova premražena telesa.
  Madeleine je to naredila mojstrsko, na koži je pustila le majhne, rožnate mehurčke, fantje pa so spravili v krik od bolečine. In to jo osrečuje!
  Še posebej zanimivo je podajanje ognjenega jezika po občutljivi peti pionirja. Predvsem se je ohladila in po zmrznjenih zametih sprva sploh ne čuti ognjenega božanja. Takrat pa deček začne kričati, bolečina zaradi temperaturnih sprememb je peklenska, trpljenje pa neznosno.
  To je veliko bolj boleče kot preprosto opekanje pete z vročim likalnikom. In pionirji, omamljeni od neznosne bolečine, so pripravljeni storiti vse, da bi jim bilo vsaj malo lažje.
  Madeleine je vedela, kako razdeliti mučene. Ena njenih najljubših metod je močno stiskanje testisov s kleščastimi tacami. In potem so najmočnejši moški od šoka izgubili zavest.
  In seveda električni udar. Tukaj vzameš pionirko in nanjo pritrdiš elektrode ... To je preprosto nagnusno, kako se ženska obnaša kot krvnik. In muči te, kot bi bil kamen v tvoji duši. Natančneje, duša je iz titana, srce pa iz kamna.
  Vendar je bil Madeleine zelo všeč sam proces mučenja. To je rada počela. Navsezadnje je povzročanje bolečine drugim sladko.
  To je fašistična morala - neusmiljena in sadistična!
  Američani, ki so utrpeli izgube, so se vrnili pod napadi jurišnih letal. Dodatne sile zdaj pristajajo. Zlasti najnovejši tank E-5. Najlažja samohodna puška v seriji. Samo en član posadke. 75 mm top in dva mitraljeza. Hkrati je višina le en meter, debelina čelnega oklepa pa 80 milimetrov pri velikem kotu naklona.
  Tank, ki lahko čelno prebije Shermana ali Pershinga, sam pa se upre odboju izstrelka.
  Samohodna puška, ki je popolna na svoj način. In kar je najpomembneje, je hiter, saj pospeši do sto kilometrov na uro. Poganja ga plinskoturbinski motor s 400 konjskimi močmi.
  V enem od avtomobilov se pelje deklica Agna. Njeno ime pomeni čednost. In deklica sodeluje v svoji prvi bojni operaciji. Seveda je dobro izurjena, vendar še ni povohala smodnika. Strašno je zaskrbljen.
  Upravlja rezervoar s krmilno palico. Zdaj se njihovi avtomobili obračajo in premikajo proti zahodu. Dobro je, če je samovozka tako lahka. Spušča se z moduli ali padali.
  Med letom postane celo malo strašljivo. Zdi se, da vaše telo postane breztežno. Ležiš na trebuhu na usnju. Rezervoar je utesnjen, kot krsta. Samo sedem ton, pištola je boljša v oklepni moči od Shermana, sprednji del pa zaradi nagiba učinkoviteje odbija granate. Treba je opozoriti, da je kakovost nemškega cementnega jekla dvajset odstotkov višja od ameriškega jekla.
  To pomiri Agno. Ne bodo se prebili v prvem poskusu. Tukaj leži delovni konj ameriške vojske. Ta Sherman, tank iz druge svetovne vojne, je eden najbolj priljubljenih. V Ameriki je bila tehnologija za proizvodnjo Shermanov racionalizirana. Ta rezervoar se proizvaja s hitrostjo sto vozil na dan. "Pershing", ni tako masiven. In to je razumljivo, saj ima Sherman tradicionalno postavitev za ameriško gradnjo tankov. Ko je menjalnik spredaj in motor zadaj. In rezervoar se je izkazal za visokega. V seriji "E" so Nemci zaostrili postavitev, kar je povzročilo naprednejši tank z nizko silhueto.
  Agna vozi najnovejši model. In ima močno pištolo, s posebnim projektilom, ki strelja s pospeševanjem, in tudi z uranovim jedrom. Tako lahko streljate z velike razdalje. Dva kilometra sta dovolj.
  Da ne bi tvegala med premikanjem, Agna udari ustavljenega Shermana. Prvi strel je vzorčni strel. Ni še dovolj izkušena, da bi zadela prvič. In drugi je točno na sredini rezervoarja!
  Agna je bose noge naslonila na stene in pritisnila krmilno palčko. Američani so v odgovor odprli ogenj. Toda priti v rezervoar s tako nizko silhueto ni enostavno.
  Mlado dekle pravi:
  - O nemški Bog, Bog bogov, varuj me!
  In spet strelja ... Njen rezervoar se premika gladko, poleg tega ima pištola hidravlični stabilizator in strelja natančno. Ja, ta Sherman ni zelo uspešen. Izstopa, da ga lahko vidite sto milj daleč. Ni čudno, da Agna spet dobi udarec. In se bliža.
  Najtežja stvar v vojni je verjetno ne izgubiti mirnosti. Zelo dobro trenirajo bojevnice. Ko pa streljajo nate, nehote znoriš. Kaj pa, če jih zadenejo in oklep tega ne prenese?
  Potem pa Agna spet sproži in zadene. Njen obraz se razleze v nasmeh. Izkazalo se je, da zbiranje računov ni tako težko in, kar je najpomembneje, zelo prijeten postopek.
  Deklica z obrazom nedolžnega jagnjeta pritisne gumb krmilne palice in sproži strel. Nasmehne se. Poje:
  - Pok! Pow! Imam! Kako je mali zajček skakal!
  V tistem trenutku je zagrmelo ... Po nemškem oklepu je zdrsnila granata. In šel v odboj. Naklon od vodoravnice štirideset stopinj je precej velik, sam oklep pa je zelo vzdržljiv.
  Agna je udarila po bosih podplatih in zacvrknila:
  - Kako smo nekoč živeli ... Samo obliž za žemljo!
  Dekle je spet streljalo. Mislila je, da bo za vsak tank dobila lepo vsoto denarja. Vse zadetke oprema beleži in v drobnih okvirčkih lahko vidite, ali je zadel ali ne. Seveda ne vedno, natančno zadeti tarčo pomeni uničiti jo! Toda v tem primeru se popolnoma upraviči!
  Agna je spet zadela. Povečal rezultat z zadetkom. Oklepne nemške granate so zelo močno udarile. V ZDA pa je tudi razvoj, vendar še ni zelo učinkovit.
  Ameriški podkalibrski projektil je preobčutljiv za odboj. In zdrsne z oklepa.
  Agna spet strelja. In obžaluje, da ni dobila težjega tanka. Tam bi bila še druga dekleta, bolj zabavno bi bilo peti v zboru. Ali pa morda celo kakemu šestnajstletnemu mladeniču podariti par, da se ne bo strnil s strniščem. Eh, telesna ljubezen je že spoznala - kljub mladosti.
  Morala v tretjem rajhu je precej ohlapna. Monoteizem se že uvaja, brez hinavščine. Res je, ljudi pošiljajo v koncentracijsko taborišče zaradi homoseksualnosti. Toda heteroseksualnost se spodbuja.
  Tudi v ženskih vrstah je skoraj obvezno iti v žigolo. Sicer se bodo spraševali: ali ste lezbijka? Ali morda, še huje, kristjan?
  Krščanstvo se postopoma iztisne iz tretjega rajha. In nova morala pravi: ženska naj hoče moškega, moški pa žensko. In ne nujno v zakonu!
  Nekakšno spodbujanje razuzdanosti!
  Agna je še premlada, druge moči razen Hitlerjeve ni poznala. A tudi to je zanjo nekoliko šokantno.
  Deklica strelja in ima že deset uničenih Shermanov in eno čarovnico.
  Bojevnik se nasmehne in reče:
  - Kdor ni relevanten, ni moralen!
  Šlo jim je dobro ... In tanki E-5, bolje rečeno ne tanki, ampak samovozke, gredo naprej.
  Agna ni imela časa za boj v Rusiji. In seveda ji je bilo žal, da se je rodila pozno. Že pred časom je prišla na fronto, mudilo se ji je, da bi imela čas za boj. Med Nemci je vladalo zaupanje, da bo to leto vojne zadnje. Ali pa bomo vsaj z ZDA imeli opravka čez eno leto. Ali bodo napadli Rusijo ali ne, je še vedno vprašanje.
  Agna se je želela boriti ... Kot pravijo modri: vojna je zrak za pljuča ...
  Zdaj pa je zaključila svojo prvo bitko. In očitno si je zaslužila železni križec. In kako sposobna se je izkazala.
  Naredil bo vojaško kariero in si pridobil posestvo s sužnji! Tepel jih bo z bičem.
  Agna se je zahihitala in zapela:
  - V našem svetu je vse nemogoče mogoče ... Streljate lahko le na štetje, dva za štiri!
  Bojevnica je sama sebi pomežiknila in zacvrknila:
  - Tako sem postal as v prvi bitki ... Zatiram z razredom - ljubim Fuhrerja!
  Njihovi okretni tanki gredo naprej. Pred nami je pehota. To pomeni, da morate streljati z mitraljezom in visokoeksplozivnimi drobilnimi granatami. No, tudi učinkovito je.
  Agna pritisne krmilno palčko s prsti na nogi. In oba mitraljeza začneta kositi pehote. Vidni so črni borci. Njihovi obrazi so bili umazani s krvjo.
  Deklica veselo reče:
  - Vidite lahko svoje žalostne obraze... Ampak zato, ker sem morilec!
  In mitraljezi delujejo. Vse pokosijo. Več motociklov eksplodira hkrati. In se obrnejo v zraku. Kolesa in železni deli letijo na vse strani. In kovina se dobesedno zlomi.
  In ko jeklo gori, je to res strašen plamen.
  Mitraljezi so jurišni in zelo mobilni, veliko bolj napredni kot prej.
  Agna tvita:
  - Na Zemlji in pod zemljo bomo vladali s Satanom!
  In spet udari ... In tekoči trak je zagorel, kot da bi ga spremenili v baklo. In veliko mrtvih, celi kupi trupel. Američani bežijo. Odvržejo mitraljeze in opremo.
  Agna si s prsti počeše blond lase in reče:
  - Strahopetec bo izgubil na hokeju! In džokej ga že čaka!
  Agne se zdaj res dobro počuti. Ker v sebi čuti sadistično slast, terminatorka zdrobi bežeče pehote. Je tiste vrste dama, ki ji vedno uspe zmagati... Tudi če še nima izkušenj.
  Bojevnik strelja iz topa. Pravkar sem naletel na Shermana, vkopanega v zemljo. Kaj pa to? Vzela ga je in mu trivialno odtrgala stolp. Uranovo jedro ni šala. Poleg vsega pa uran vžge kovino.
  Po zavzetju Afrike so imeli nacisti zdaj veliko rudnikov urana. In Fuhrer se niti ne mudi, da bi ustvaril atomsko bombo. Njegove čete so že zdaj najboljše na svetu.
  Tako drzno in hitro drvi E-5. Zdrobi cele jase pehote. Toda kakšen rezervoar se zdi? Iz lonca - dva centimetra!
  Agna reče s smehom v glasu:
  - Na svetu obstajata dva problema: bedaki in ceste ... Nemčija ima najboljše ceste na svetu, kaj pa bedaki?
  In dekle se smeje ... Izpolni svoj cilj ...
  Friedrich spet kroži v svojem reaktivnem avtomobilu. Pet zračnih topov izstreli po šestnajst strelov. Osemdeset ameriških letal, ki poskušajo napasti pristajajoče nemške čete, eksplodira.
  Deček as pravi:
  - Jaz sem tisto, kar me imenujejo - ne povej mi ponoči!
  Nato fant izstreli še en rafal in uniči še trideset avtomobilov. Vse to počne s srčkanim nasmeškom. In tako malomarno... Smrtonosni otrok.
  Helga občudujoče reče:
  - Super si! Pesnikove sanje!
  Friedrich skromno pravi:
  - Bolj primerno je govoriti o dekletu! Čeprav nisem slab!
  Helga poje:
  - Ti si Friedrich moj idol! Ste najbolj kul v vsem vesolju in osvojite svet!
  Fant se obrne. Sestreli še šestnajst sovražnikovih letal in reče:
  - Na svetu je vročina in sneg,
  Pošten je reven - hudoben je bogat!
  V vesolju vlada naključje -
  Napolni stroj!
  Po tem se fant terminator premakne na zemeljske tarče. Njegovi zračni topovi so odlični tako proti zračnim tarčam kot proti loputam tankov.
  Kanadski Shermani. Ena izmed ameriških modifikacij. Bitka divja ostro. Friedrich pravi navdušeno:
  - Sem čudovita oseba!
  In ducat Shermanov je polomljenih in gorijo kot božične sveče. Potem se fant znova približa. Izhaja iz treh velikih samohodnih pušk "Big Tom". To je verjetno najmočnejše serijsko samohodno orožje. Samo T-93 je večji.
  Friedrich pravi, ko gleda, kako so razbiti razbiti avtomobili:
  - Fant v sanjah vidi mitraljez,
  Raje ima tank kot limuzino ...
  Od rojstva je razumevanje tako
  Grobost in sila vladata vesolju!
  "Čarovnica" je relativno lahka ameriška samohodna pištola. Veliko lažje je uničiti. Deček as je izstrelil rafal in od detonacije granat je počilo kar petindvajset samohodnih pušk.
  Helga je zadela samo tri avtomobile in vzkliknila:
  - Oh vitez! Kako kul si!
  Friderik se je napihnil in rekel:
  - Samo jajca so bolj kul od mene!
  Helga je veselo dodala:
  - In višje od zvezd!
  Friedrichu je nenadoma postalo nerodno in je zardel. Sestrelil je še šest lovcev in rekel:
  - Skromnost je človekov okras!
  Helga je ostro odgovorila:
  - Ampak ti si res drugi Nemec!
  Friedrich se je nasmehnil in vprašal:
  - Drugi? Kdo je prvi?
  Helga je navdušeno odgovorila:
  - Firer sam!
  Friedrich se je komaj uprl ironiji in je namesto duhovitosti rekel:
  - Fuhrerju snamem kapo!
  In spet je streljal na ameriška letala. Izjemno oziroma enkratno natančen fant.
  Helga je čivkala in z bosimi nogami pritiskala na pedale:
  - Ti si tisto, čemur pravijo - rojen od bogov!
  Frederick, napihnjen, je odgovoril:
  - Čeprav nisem tako velik kot Hercules, sem zelo močan!
  Helga je hitro potrdila:
  - Vsa Nemčija je ponosna nate in to je več kot polovica sveta!
  Fant je sestrelil še pet letal in napadel pershinge. Štirje ameriški avtomobili so bili podobni zgodnjemu modelu Panther. S precej dolgimi gobci in premičnimi kupolami bi lahko predstavljali določeno nevarnost za lahke nemške tanke. Potem je tip zadel tovornjake. Uničil je osem tarč in z boso nogo udaril po pedalu ter se potopil.
  No, to je samo lahkomiselnost... Skoraj sem zašel v zavoro. Je pa avto zravnal blizu tal.
  Helga je v strahu vzkliknila:
  - Oh! Je to res mogoče?
  Friderik je pogumno odgovoril:
  - Vse je mogoče, če si previden!
  Helga je od zgoraj ustrelila transporter in zalajala:
  - Tvoje življenje je neprecenljivo! Ne prisili nas, da se zgrabimo za srce!
  Fant je resno odgovoril:
  - In očaran sem - ne bodo me vzeli, ne krogla, ne bajonet! Torej punca, ne boj se za mojo kožo! Bolje je poskrbeti za zbiranje več trofej.
  Fant se je zamotil. Pojavila se je nova kolona tankov. Šlo je za zastarele ameriške M-16. Težka vozila, težka 55 ton, oborožena z dvema topovoma. Gol očitno ni zelo vreden. Verjetno je Američanom uspelo izboljšati tudi tisto, kar je bilo primerno samo za kovino.
  Friedrich se je hotel obrniti, a je Helga zavpila:
  - Te 75-milimetrske puške sploh niso nevarne za naše tanke. Naj vsaj eden od naših kopenskih asov na svoj račun doda težka vozila.
  Frederick se je nerad strinjal:
  - V REDU! Ne bom sebična! Naj živijo!
  Helga se je nasmehnila in zamrmrala:
  - V tolažbo vam povem, da to ne bo trajalo dolgo!
  In res, nekaj ur pozneje je Agna na svoj račun dodala še dva težka tanka. Kljub svoji teži ameriško vozilo ni imelo skoraj nobene prednosti v oklepu pred Shermanom. No, morda v bokih in krmi. Toda Nemci so me brez ceremonije udarili naravnost v čelo.
  Friedrich je sestrelil še dva ducata letal in se vrnil nazaj, da bi prestopil na novega lovca, ki je bil že napolnjen in napolnjen. Za mladega terminatorja ni niti sekunde počitka. Vsi v delu in v gibanju. Iztrebi vse brez izjeme.
  Mali stroj smrti.
  Ofenzivna operacija v Kanadi se je razvila precej uspešno. Nemci so zavzeli več mostišč. Nato smo jih združili v eno veliko.
  Nadalje se je ofenziva vse hitreje razvijala. Boji so se odvijali z neverjetno močjo. Američani so poskušali Nemce vreči v morje. Toda v zraku je zaradi kakovosti prevladovala Luftwaffe, diskoteke pa so v letalstvo preprosto vnesle paniko. Morala Jenkijev res ni najbolj dobra. V prvih dneh se je pojavilo več tisoč zapornikov. Opozoriti je treba, da ukaz ni na nivoju.
  Interakcija med četami je zelo slabo organizirana.
  Ameriško topništvo pogosto pokriva svoje. S Kanadčani je veliko nesoglasij.
  Situacijo poslabšujejo tudi izdaje med ameriškim poveljstvom. Še posebej ljudje nemškega porekla. Za Jenkije ni preveč boriti se za tuje dežele.
  Treba je opozoriti, da je bil Sherman, ko je šel E-50 v proizvodnjo, popolnoma zastarel. Ni sposoben prebiti nemškega tanka iz katerega koli kota. Toda zaenkrat je izdelanih le malo Pershingov. Da, in nevarni so le pri strelu iz neposredne bližine in s podkalibrskim izstrelkom. Toda v resnici je zagotovljeno, da nemški tank prebije tako Pershing kot Sherman s pet kilometrov oddaljenosti. Samo zdrobi ga na daljavo.
  In ni možnosti. Američani so s tanki opazno zaostajali. Letalstvo še nima močnih in za boj pripravljenih bojnih letal.
  Najbolj priljubljen borec Mustang je le krsta s krili. Samo Airacobra ima možnost, da zbode s svojim 37 mm topom. Reaktivni bombniki se še vedno razvijajo. Kaj še ima Hitler? Seveda diskoteke, ki jih je še malo, a so neranljive. To je seveda velik problem za Združene države. Še posebej moralno, saj neranljivost takšnih strojev poraja kapitulantska čustva.
  No, kdo hoče umreti po totalnem pretepu. Nemci že vsem vzbujajo strah.
  Toda vojna se nadaljuje. Glavna težava je oskrba čet čez ocean. Še dobro, da obstaja veriga otokov. Toda Nemcem še vedno ni enostavno premestiti sil. Oskrba s strelivom. To upočasnjuje napredek v Kanadi. Tudi Američani so močni, precej številčni in imajo veliko opreme. Če bi bilo več borbenosti in organiziranosti, bi lahko vrgli horde tretjega rajha v morje.
  Toda sreča je naklonjena pogumnim, sreča pa močnim. Mostišče se širi.
  30. maja 1945 je bil lansiran prvi tank Monster, ustvarjen za bojno uporabo. Vozilo je imelo zelo močan metalec bomb in štiri havbice. Vendar so bili vojaški strokovnjaki skeptični glede takšne bandure. Možno je preprosto odvrči bombo, ki tehta dvajset ton, takšni bombniki so boljši od vožnje s supertankom čez ocean. Poleg tega je masa tako velika, avto pa drag.
  Toda Fuhrer je osebno vztrajal pri uvedbi "Monster" v proizvodnjo. Prednost te zasnove lahko štejemo za precej velik domet streljanja - do sto kilometrov, relativno zadovoljivo sposobnost teka na smučeh in debel oklep. Toda na splošno je bil doslej izdelan le en izvod.
  "Podgana" je bila popolnoma zapuščena. Lažje je uporabiti trivialno baterijo težkih pušk, kot pa se toliko ukvarjati s tankom. "Monster" je v vsakem primeru rešil problem premikanja ogromnega 1250-mm lansirnika bomb. Nekateri vojaki so menili, da štiri havbice niso potrebne in bi bilo bolje narediti tank lažji, z eno, a večjo pištolo.
  Toda Hitlerja so privlačile velike velikosti. Uspelo jim je izdelati "Monster" pravočasno. Toda do zdaj se ta avto ni izkazal za zelo samozavestnega. Pri izkrcanju sem se skoraj zataknil, a se je vse dobro izšlo.
  Ta supertank, bolje rečeno samohodno pištolo in delno baterijo, bi lahko napadli iz zraka. Zato so okoli njega vozili posebni protiletalski samohodni topovi in krožila reaktivna letala.
  Avto se je premikal precej počasi s samo 20 kilometri na uro. In potem na ravnih tleh. V primerjavi z njo se je E-300 zdel skoraj kot okretna lisica.
  Gosenice ropotajo in dizelski motorji hrumejo. Plinskoturbinski motorji še niso pripravljeni na takšnega kolosa. A v vsakem primeru so Nemci lahko ponosni na svojo mojstrovino - najtežji tank na svetu. Sprva so želeli namestiti "Dora" na "Monster". Potem pa so se vojaški strokovnjaki logično odločili, da bo raketni metalec veliko bolj uničujoč.
  In kaj? Vsa pričakovanja so bila izpolnjena! Udarci bombe so res uničujoči.
  Glavna strelka je bila tradicionalno deklica. Tako se je zgodilo. In seveda skoraj gola v bikiniju. Je že toplo, poleg tega je toplota iz motorjev v samem supertanku. In ekipa, sestavljena iz deklet. Golonogi lepotci, ne starejši od trideset. Kako hitro hitijo okoli mastodonta.
  Bose dekliške noge topo trkajo po kovini. To je zelo erotično. Strežni najstnik Peter strmi v dekleta. Domišljija riše vse vrste fantazij. Na primer poljubljanje deklet in mladih žensk na prsih. Tako si želim z jezikom peljati po škrlatnih bradavicah, kot rožni popki.
  Peter čuti, da njegova popolnost narašča, tako zelo, da se to vidi. Mladenič zardi. Poskuša razmišljati o nečem drugem. Na primer, kakšen čudovit rezervoar imajo. Največje goseničarsko vozilo na svetu. Zadene kot balistična raketa, le strel stane manj.
  Fant, ki se ni mogel upreti, se je previdno dotaknil ženske pete. Deklica je najstnika pogledala s prizanesljivim nasmehom. Mladenič je bil čeden, videti je bil star kakšnih petnajst let in seveda je celo lepo, ko se te čeden mladenič dotakne.
  In to je malo žgečkljivo ... Deklica prede:
  - Malo ga pobožaj!
  Peter je tega zelo vesel. Kakšna noga. Izklesano, zagorelo, popolnoma čista koža, gladki prsti, sijoči nohti. Gladka krivina pete z elastičnim usnjem. Zdi se rahlo grobo. Peter je zelo navdušen. Res si zelo želi. Žal, najstniški hormoni obvladujejo um.
  Fant potegne deklicino nogo k svojim ustnicam in jo začne poljubljati. Ženska koža je zelo prijetnega okusa, vonj zdravega lepotičnega mesa je prijeten in vznemirljiv. Pohlepno poljubljaš in pokrivaš podplat od prstov do krivine pete. In zdi se sladko. In popolnost je tako nabreknila, da bo počila!
  Peter si res želi vtakniti roko in se olajšati, vendar je neprijetno, neprijetno. Oh ženske, kako zaželene in nedosegljive ste.
  Sliši se agresiven krik:
  - Elviza, nisi v bordelu! Gremo na delo!
  Deklica previdno izvleče nogo iz fantovih rok in zašepeta:
  - Nocoj se srečava!
  Peter hvaležno prikima. Joj, kako težko bo čakati do večera. In velikanski supertank je že dosegel ravnino in se pomaknil naprej proti frontni črti. Avto je imel veliko sledi, ki so pokrivale celotno dno. Prevoznost je res zadovoljiva, nič slabša od težkih nemških tankov. Hitrost nekoliko manjka. Toda v prihodnosti, ko bodo dizelske motorje zamenjale plinske turbine, se bo hitrost močno povečala.
  Toda kljub temu se takšen kolos, tudi navzven, zdi kot prava želva in je videti neaktiven.
  Nekaj deklet je celo skočilo in steklo za tankom. Skoči pokonci, so bojevniki pokazali zobe in zapeli:
  - Smo hitri in hitri, dekleta so lepa! In naše noge so igrive in naši zobje so tako ostri!
  Dekleta so skakala in se vrtela. Nekateri so se zavrteli v posebnem saltu. Leteli so mimo kot ptice.
  Peter je nekaj časa sedel na jeklenici. In potem je skočil in pobegnil. Tudi deček je bil bos in oblečen v kratke hlače. Vsekakor je bolj prijetno teči brez škornjev. Še posebej, če so v bližini dekleta. In kakšne hrbte, boke, prsi in noge imajo.
  Peter je zavpil:
  - Slava tretjemu rajhu!
  Dekleta so v en glas zarjovela:
  - Slava junakom!
  Velikanski tank je prečkal majhen jarek. Dekleta in fant sta ga kar preskočila. In hitro so galopirali. Gosenice "Monsterja" so bile neverjetno debele in ni jih bilo mogoče poškodovati.
  Več najnovejših Xe-262 je letelo nad našimi glavami. Zelo hitri avtomobili. Hitijo kot zmaji, celo malo pihajo topel zrak. Bojevniki so spretni in zapeljivi.
  Peter je z boso nogo malce nerodno udarjal ob tlakovce. Začelo me je boleti. Fant je šepal in hitel splezati na ploščad. Začel si je drgniti ožuljene prste. Ne preveč lepo.
  A na splošno življenje v Nemčiji ni tako enostavno. Od leta 1942 je gospodarstvo resnično prešlo na vojno. In vse se je začelo premikati naprej. Proizvodnja poletne otroške obutve je praktično prenehala. Stvari so se za fanta precej zaostrovale, v vojski pa je bilo seveda bolj zadovoljno. In tako so otroci tekli bosi v šolo od mraza do mraza.
  To je na splošno sprejemljivo in celo prijetno. Jeseni ali zgodaj spomladi pa je užitka seveda manj. Dobesedno sem moral teči v šolo. In podplati so goreli kot v ognju. Še posebej, ko je snežilo.
  Peter se je tega spomnil... Potem si ogreješ okončine s stiskanjem nog. Nato jejte strogo v skladu z normo. Čeprav spajkanje za Nemce ni slabo. Še posebej v zadnjem času, ko so iz Ukrajine prišle bogate letine. Banane in drugo sadje pa prihaja iz Afrike.
  Lačen sem bil le nekaj let. Nato se je Nemčija hranila z zajetimi ozemlji. Toda v zadnjih letih se je vse izboljšalo in obrokov za družine je bilo dovolj v izobilju.
  Berlin je na splošno dajal vtis dobro hranjenega in bogatega mesta. Bilo je že kar nekaj novogradenj.
  Vojna je potekala, obračala se je v uspešno smer, delovne sile je bilo presežka. Vsak Nemec je lahko kupil sužnja na kredit. In to je po mnenju fašistov super. Peter je imel tudi osebnega sužnja. Z njim lahko počneš, kar hočeš. In kaj lahko storite z njo ...
  Peter se je mesojedo nasmehnil. Resnično želim izrezati telo dekleta. Fant je postal zamišljen. Zakaj mu ne bi kupil harema? Že v tretjem rajhu je to mogoče početi skoraj legalno. Sužnji se prodajajo na dražbah ali pa jih lahko kupite na kredit.
  Petrova mama je skoraj za nič pripeljala dva fanta. Fantje so bili Indijanci. In zelo jih je zeblo, ko so morali delati bosi. In mati jih je priganjala z bičem. Eden od fantov je nato zbolel in umrl. Namesto tega je njegova mati vzela ruskega dečka. So bolj trdoživi in prenesejo razmeroma milo nemško zimo brez stroškov čevljev in toplih oblačil.
  Drugi Indijanec je bil iz gorske vasi in se je uspel navaditi. Petrov oče je umrl na fronti. Mati je ostala sama. Fantje so postopoma postali skorajda člani družine.
  Peter se je celo igral z njimi ... Dokler ni šel v vojsko. To je dobra priložnost za zaslužek. In imel sem srečo, da sem bil v družbi deklet, ki servisirajo supertank "Monster". Seveda je prestižno!
  Tukaj ženejo kolono ujetnikov naprej. Američani hodijo s sklonjeno glavo. Niso razpoloženi. Oni so poraženci. Stražarji potiskajo s puškinimi kopiti in žvižgajo z biči.
  Med tistimi, ki so se predali, so še zelo mladi fantje. Kot je za najstnice značilno, se veliko smejijo, še posebej, ko vidijo teči skoraj gole, zagorele dekleta. Bojevniki žvižgajo ujetnike in vanje mečejo kamenje. Fantje žvižgajo nazaj. Takšna je medsebojna izmenjava prijetnosti.
  Peter je izza pasu potegnil pištolo. Res je hotel streljati na ujetnike.
  Res gromozanska skušnjava. Oh, hudičeva skušnjava. Ali ne bi morali poiskati kakšne ne tako dragocene žrtve?
  Peter se nameri na starca, in to na črnca. To ni škoda. Fant želi zagrešiti prvi umor v svojem življenju. Star je skoraj petnajst let, pa še nikogar ni ubil. Na primer, Friedrich ima toliko žrtev, pa vendarle ni starejši od Petra.
  Peter ga je vzel in zapel:
  - Gorje tistemu, ki se bori,
  Z jeklenim Nemcem v boju ...
  Če je sovražnik besen -
  Ubil bom barabo!
  In fant strelja ... Razdalja za pištolo je kar velika. Fant se je zelo bal, da bo zgrešil. In škoda bo. A sivolasi črnec pade. Afroameričan ima kri na obrazu.
  Peter je zarenčal:
  - Afriko te bom ubil!
  In je pokazal zobe ...
  Umor neoboroženega vojnega ujetnika nikogar ne moti. Bilo je, kot bi zdrobil ščurka. Nemci še naprej odganjajo ujetnike in žvižgajo pesmi, ki so precej vulgarne.
  Peter je bil zelo zadovoljen sam s seboj. Streljal je zelo natančno in ni zgrešil. Zakaj ne strelec?! Zadeva izjemno natančno! In imel je tudi pogum, da je ustrelil neoboroženega človeka. In to je tisto, kar me najbolj navdihuje. Tega ni sposoben vsak!
  Fant je skočil s super tanka in stekel za dekleti in kričal:
  - Videli smo ga! In zelo natančno!
  Glavni strelec ljubeče reče:
  - Dobro opravljeno! Odraščaš kot pravi Arijec! Toda naučite se ubijati ne le ujetnike, ampak tudi v boju!
  Peter je zavpil nazaj:
  - Nevihta in Viking ter jekleni meč!
  Da, odlično mu je uspelo. Bolečina v prstih na nogah je popustila in Peter je zdaj tekel za dekleti. Vseeno je vojna kot mati. Toliko zabave je v njem.
  Peter se je na primer rad zabaval doma. Predvsem tako, da prižigajo vžigalice in jih držijo na bosih petah sužnjev. Divje so kričali in skakali pokonci ter mrzlično zavijali z očmi. Indijec ima rjave oči, Rus pa modre oči. Smešno je ... Dobro je tudi, če si med prste na nogah vstavite koščke časopisa in jih zažgete. In to je precej boleče. Ali pa mlade sužnje, izčrpane od težkega dela, ponoči bičajo z bičem.
  Peter je vsrkal živalske instinkte pravega fašista. In sam je postal zver.
  Hitler je rekel: Zemlji je grozila ponovna naselitev. Potrebujemo toliko ljudi, kot jih je potrebnih, da služijo nemškim gospodarjem. To je oblikovalo neusmiljeno moralo. In odnos do drugih ljudstev je, kot da bi bili podčloveški.
  Vendar sta po drugi strani vplivala totalitarni režim in opevani nemški red. Proizvodnja je rasla, pa ne samo vojaška. Povečala se je ne le proizvodnja orožja, gradile so se tudi ceste, mostovi, strma letališča in mesta. Torej o tem režimu še ni mogoče nedvoumno soditi. Določen učinek je bil dosežen s suženjskim delom in totalitarnim režimom.
  Vojna je trajala, cesarstvo pa se je razvijalo in raslo. Tako moč kot gospodarnost.
  Peter je tekel kar dolgo ... Dokler ni začutil utrujenosti ... Potem je dobil drugi veter.
  Čas je minil in sonce je začelo zahajati. Peter je že pošteno utrujen. Gledal je v rdeče sonce in razmišljal, kdaj bo končno konec tega dne in bo lahko šel v ženski objem. In tako naprej flutter...
  Da bi se malo zamotil, se je Peter poskušal spomniti očetovih zgodb z vzhodne fronte. In tudi z Zahoda. Moj oče se je uspel boriti na Poljskem, v Belgiji, Franciji in Rusiji ... In vojna se je začela precej uspešno. Mnogi Nemci so se bali, da bo tako kot v prvi svetovni vojni. Toda Hitler se je izkazal za modrejšega in srečnejšega od Wilhelma. Razbil sovražnike kos za kosom. Nemci so izgubili nekaj vojakov in zavzeli Poljsko, nato pa zmagali in uničili Francijo, Belgijo in Nizozemsko.
  Vojna na vzhodu ni nikomur povzročila velikega strahu. Zmaga je sledila zmagi. Toda Nemci so vseeno napredovali tako hitro, kot so načrtovali. Vsi roki so že potekli, Rusija pa se bori. In potem zimska katastrofa. Petrov oče je umrl v sovjetskih snežnih zametih. Sploh trupla niso našli. Peter je nejasno upal, da je njegov oče morda v ujetništvu, in ostal živ. Toda ujetnike so zamenjali dvakrat. Vračali smo se iz Rusije. Mnogi so postali invalidi. Res je, da je bilo ujetnikov relativno malo. Očeta ni bilo med njimi.
  Peter je bil takrat še premlad, da bi prišel na vzhodno fronto. Toda hotel se je maščevati Rusom. Toda do konca vzhodne družbe fant ni imel časa. Nemci njegovih rezultatov niso imeli za zmagovalne, čeprav se je izkazalo, da so dobički pomembni.
  Popolnoma se je stemnilo ... Supertank se je ustavil. Dekleta so morala pomalicati in iti spat. Večerja je bila hitra, standardni obroki, čokolada, suhe banane, suho meso.
  Peter je prisedel k prijatelju. Pomežiknila je fantu. Zakaj se ne bi zabavali z golobradim mladeničem? Peter je sedel samo v kratkih hlačah. Izklesan, suh, s čisto in zagorelo kožo. Lepo je čutiti kaj takega . Deklica je božala Petrova mišičasta prsa. Fant jo je v odgovor začel božati.
  Spletla sta se v objeme in drug drugega zasula s poljubi. Peter ni bil devičnik. Še v šoli bo prejel lekcijo ljubezni od profesionalne prostitutke. Običajno so bili najstniki vzgojeni heteroseksualno. Zaradi njihove hiperseksualnosti je bilo ženskam naročeno, naj učijo ljubezni, ko se pojavi želja. Peter je že znal ugajati in deklica je kmalu pričela lascivno stokati.
  A ljubezni nista uživala dolgo. Zaslišal se je signal. Pištola mora končno sprožiti. In takrat se je močan top začel premikati. Dekleta so hitela naokoli in z vitlom vlekla projektil.
  Supertank Monster je bil natovorjen z bombo, ki je tehtala dvajset ton. In pripravljen izpljuniti v tarčo. Pištola je bila usmerjena z uporabo radia, od zgoraj pa je Rama-5 izvajala korekcijo ognja.
  Strelka je zamenjala podatke na zaslonu. Pištola je zmrznila ... Pištola je bila podobna gomili s širokim gobcem. In tako zadene prasketajoči strel. Od trka se je zatreslo in v nebo je planil ognjeni steber. Dekleta so od trka celo padla, a takoj poskočila.
  Markantno darilo je v visokem loku poletelo onkraj obzorja. Tako je supertankov top izstrelil prvi strel.
  Glavni strelec je rekel:
  - V tem primeru ni miru brez vojne in oblaka brez dobrega! Izkoristili smo priložnost.
  Izstrelek je preletel približno sto kilometrov v ravni črti, več kot dvesto petdeset pa v visokem loku. Njegova parabola se je prebila v stratosfero. In spustila se je pod skrajnim kotom. Let je trajal nekaj minut, na utrjene položaje Američanov pa je padel pravi ognjeni tornado. Na stotine metrov je bilo vse stisnjeno in uničeno. Bilo je, kot bi bil ognjeni cunami. In za nekaj bataljonov ameriške pehote je resnično prišel zadnji dan.
  Dekle je srebalo še eno raketo iz najmočnejšega lansirnika bomb na planetu Zemlja. In pripravljali so se, da bodo to večtonsko pest zrušili na sovražnika.
  Glavna strelka je z golimi prsti drgnila po kovinskem obroču in zacvrknila:
  - Toda ne popuščajte mu in pošast boste vrnili v temo!
  Polnjenje je trajalo tri minute. Kar veliko, vendar je strel mnogokrat močnejši od katerega koli orožja na svetu. In če zadene, se ne bo zdelo, da je premalo, niti povprečno.
  Dekleta so zelo aktivna. Sledi namerjanje in cev se obrne. Peter si za trenutek zamisli, kaj bi se v resnici lahko zgodilo tistim, ki padejo pod takšen Thorov klub. In se prestraši. To je prihajajoči udarec. Da se bo planet dobesedno stresel.
  In tudi ko leti izstrelek je strašljivo! In zdi se kot znanilec smrti.
  Peter je celo navdihnjen zapel:
  - Stroj smrti je ponorel! Leti, ne da bi poznala cilj!
  Deklica, ki je pravkar spala s fantom, je nadaljevala:
  - Tokrat smo se nasmehnili! Hodili smo po beli črti!
  In drugo darilo je doseglo svoj cilj. Nasprotnike je udaril s tako eksplozivno močjo, da so okončine in drobci leteli daleč na vse strani. Škodljivi elementi razpršeni po položajih ZDA na več sto kilometrov.
  Obrambno črto so obstreljevali. Američanom je bilo kot grešnikom v peklu, če ne še hujšemu.
  Nebo in zemlja sta se mešala, vse je gorelo in pokalo. Nebo se je razkosalo od eksplozij. Strele so švigale po nebu.
  In dekleta so potegnila tretjo raketo. Na primer, za vas se bo našla dodatna jed. Peter se je spomnil Friderika Velikega. Njegovi značilni slash napadi. Kralj je bil trd tako do Rusov kot do Avstrijcev. Seveda so jih učili v omejenem obsegu, a ni ostalo skrito, da so Rusi premagali Pruse. Nasprotno, poudarjeno je bilo: ker je sam Friderik Veliki izgubil proti Rusom, kako kul je bil Hitler, ki je dosegel in zavzel Orenburg. Resnica je, da Moskva še ni podlegla.
  Fant je dvignil vitel, z golo peto stopil na zapah in začutil bolečino. Lepo bi bilo obuti superge, je pomislil Peter. Tista noč konec maja in v Kanadi je že precej hladno. V Mehiki je že vroče. Vendar pa se tam lahko sončite tudi pozimi. In tako je bosonogi najstnik podrl noge.
  Peter je izkoristil trenutek in položil roke na deklicine boke. Glasno je zaprhnila in rekla:
  - Ne zdaj, lepotec!
  Drugo dekle je z rokami objelo Petrov trup. Pobožala sem ga po mišicah. Začutil sem mišičasto telo brez las. In poljubila je ostro lopatico in z ustnicami otipala kožo. Okusil sem ga. Deček je dišal po mladosti.
  V tretjem rajhu ni običajno skrivati instinktov. Nekako nasprotno, skromne ženske vzbujajo prezir. Nacizem menda uči, da je treba biti bolj naraven, bližje naravi. To pomeni, da mora ženska ljubiti moške, predvsem drugačne. Poiščite nekoga vrednega, močnega, pametnega, lepega. In Peter je res čeden in ima natrgane mišice. Želite ga objeti in stisniti k sebi, ga pobožati in poljubiti ali morda storiti kaj resnejšega.
  Še en raketni izstrelek je planil proti položajem ameriške vojske. Poletela je v visokem loku, kot bi se upognil panter iz plamena. In s seboj je nosila številne nagrobnike v požarni različici.
  Peter je zalajal:
  - To je res igra s krsto!
  In deček se je oglušujoče glasno zasmejal. Dekleta so se obrnila k fantu in ga začela žgečkati po petah. Vse je bilo videti, kot da se pet ali šest deklet norčuje iz mladeniča. In Peter se je sam sebi smejal in režal. Ena od lepotic mu je dala svojo škrlatno bradavico v usta. Mladenič ga je začel poljubljati in sesati.
  Peter je vedel, kakšen okus je. Kot sladoled. Kot jagode oblite s čokolado. Kako prijetnega okusa ima ženska koža, kot žemljica z medom. In tako pohlepno jo ližeš...
  Dekleta pa tudi žgečkajo in ščipajo. Kar ni več tako lepo. Vendar sledi grozeč poveljnikov krik in lepotci pobegnejo. Njihovi rožnati podplati se utripajo. In gole noge skačejo.
  In kar se dogaja na ameriški strani, je tipična nočna mora na Ulici gorečih brestov.
  Četrta raketa je prav tako naložena v bombomet. To je igra z dominami smrti. Bojevniki so odločeni zmagovati do velikega konca. In želja po uspehu je v srcu vsake prave arijske ženske.
  Začela je igrati Wagnerjeva glasba, da bi se dekleta bolj zabavala pri gibanju. To je tako zabavno početi s simfonijo. In četrta raketa je nameščena. Pripravljen na polet v velike višine.
  In od zgoraj zavija TA-500 - bombnik z osmimi motorji. Nekaj, kar se zdi tako strašljivo in neprekosljivo. Morda le disk naredi bolj srhljiv vtis.
  In neustavljivo...
  In ravno takrat se je pojavil leteči krožnik. Drsela je po nebu kot sončni žarek. To je hitrost. In hiti, kot bi bilo nekaj strašno kul in vesoljskega.
  Peter je celo zapel in sproti skladal:
  Pod pretvezo ciljev, humanizma,
  Zgraditi nebesa na zemlji ...
  Fuhrer je stopil na pot fašizma,
  Satanu so postavili strašen tempelj!
  In po kriku je fant izvlekel žico. Četrta raketa je poletela v zrak. Prerezal je ozračje in v zraku je bil izrazit vonj po ozonu.
  In nekje na nebu je disk trčil v ameriški B-29. Velik stroj s krili je upepelil leteči mastodont iz nočne more.
  Peter je zapel:
  - Čuden občutek miru - nisi več v preteklosti ... V prihodnosti se spremeniš v neskončno svetlobo!
  In res je veliko svetlobe ... In vse gori s takim modrim plamenom. Disk letalo je zabilo ducat letal in izginilo za obzorjem.
  Peter je tekel odvijat še eno žico. Ne, vojna je res kul. Čeprav si jo je fant predstavljal nekoliko drugače.
  In potem bodo po zmagi dobili zemljo in sužnje. Odvisno od vojaškega prispevka. Peter se je obliznil. Ko bi le lahko dobil cel harem. Z njimi bi se zabaval. Čeprav je tukaj toliko deklet. Samo cel seragl.
  Z mamo imata tudi sestro. Z bičem priganja sužnje naprej.
  Nemce učijo, da so najvišji narod. A v resnici seveda ni vse tako preprosto. Ruski fantje so zelo podobni nemškim fantom in sploh niso neumni.
  Ali razmišljate, kakšno vlogo jim dati? Nočejo biti hišni ljubljenčki. Vendar se tudi ne bi smeli imeti za enake. Peter je menil, da je z Rusi mogoče ravnati kot z mlajšimi brati. Dobro so se borili proti Hitlerjevi vojski in pokazali pogum.
  Toda Američani so vztrajni. Zdaj se na Jenkije izstreljuje peta granata. To pomeni, da imajo dokaj močno obrambo, ki jo je treba razbiti.
  Peter je razočarano zamahnil s pestjo po zraku. On osebno bi rad vzel mitraljez in streljal. Ali morda še bolje, kot bi posekal antiko z mečem. Precej romantično se je boriti s hladnim orožjem.
  Fant ga je vzel in zapel:
  Spomnil sem se davnih časov - takoj na konju,
  Nestrpna zver hiti v korak ...
  Niti dneva nisem mogel živeti brez svoje domovine,
  Naj bo moja domovina srečnejša od vseh držav!
  
  In v prihodnosti nas čakajo galaksije,
  Neskončna prostranstva vesolja...
  Nacistični borec je zelo kul,
  In vsa bitja se bodo podredila rajhu!
  Dekleta so slišala pesem in v en glas zavpila:
  - Kakšen bojevnik! Pravi mačo!
  Posadka tanka Gerda je vstopila na ozemlje ZDA. V znamenito državo Teksas. Kraj je znan po žilavih kavbojih in gangsterjih. Tu se je ameriški odpor močno povečal in izbruhnili so hudi boji. Jenkiji, ko so bili na lastnem ozemlju, so se obupno borili. Ameriški položaj je zelo grozen. Nemški tanki in letala so vrhunske kakovosti in se proizvajajo v ogromnih količinah. In pestra vojska se zelo dobro bori.
  Dekleta so streljala na baterijo. Glavni ameriški top kalibra 76 mm za E-50 sploh ni nevaren. Kaliber je 90 mm tudi za nagnjeno čelo. Poškodovane so lahko le gosenice. Bojevniki so kot običajno streljali brez zgrešenega strela. In baterija je utihnila.
  Gerda je obrisala steklo daljinomera in rekla:
  - Opravili smo zelo dobro delo. Zdaj pa na sever!
  Magda je z žalostjo v glasu pripomnila:
  - Tako delamo eno napako za drugo. In to je postalo naše nekakšno prekletstvo.
  Gerda je zaokrožila oči s trikotnikom in presenečeno vprašala:
  - Kje se motimo... Vse gre skoraj po načrtih. Mehika je za nami in zdaj smo v ZDA. In glede tega, takega sovražnika, kot je Amerika, ni mogoče pustiti v zadnjem delu!
  Magda je hitela pojasnjevati:
  - Mislim na napake v duhovnem pomenu besede. Smo slepi in ubogi v duhu!
  Charlotte je jezno zarenčala:
  - Zdi se, da smo se že dogovorili, da bomo sledili arijskemu monoteizmu. In spet posodabljaš razpravo, ki je nihče ne potrebuje.
  Christina je predlagala:
  - Bolje, da razpravljamo o delu Dumasa. Na primer, ali je grof Montecristo pozitivna ali negativna osebnost?
  Magda je odgovorila z odločnim glasom:
  - Vsekakor negativno!
  Christina je zardela in ugovarjala:
  - Zakaj se to še vedno dogaja?
  Magda je logično ugotovila:
  - Ne zna odpuščati!
  Charlotte je zarenčala:
  - Kaj naj odpustimo sovražnikom?
  Magda je potresla svoje zlate lase in pripomnila:
  - Če ne znaš odpuščati, potem nasilja ni mogoče ustaviti!
  Gerda je prikimala v znak strinjanja:
  - Nekaj je v tem... Toda ali je treba ustaviti nasilje?
  Charlotte je samozavestno rekla:
  - Svet stoji na nasilju ... Vulkan besa se dviga v obsegu ...
  Christina je navdušeno odmevala:
  - Napetost najvišje moči... Doživlja se z bolečino in strahom!
  Gerda je z veseljem končala petje:
  -Samo strah nam daje prijatelje,
  Samo bolečina te motivira za delo!
  Zato si ga vedno bolj želim
  Minomet bo vdrl v drhal!
  Dekleta so utihnila. Shermanovo gibanje jih je zmotilo. En strel in ameriški tank se je razbil. Na splošno ta avto za Nemce sploh ni nevaren.
  In tu pride "čarovnica", poskušala se je približati in bila tudi uničena. Gerda je streljala tako, da je z bosimi prsti pritiskala na krmilno palico.
  Postala je tako kul Terminatorka. Mimo je pripeljal nemški tank, zmečkal več črncev in izpustil potoke krvi.
  Magda je z vzdihom pripomnila:
  - Vedno kažemo krutost ... In kdaj bo usmiljenje vstopilo v naša srca?
  Charlotte je odgovorila:
  - In potem, ko zavzamemo ves svet! To bo pravo zmagoslavje volje!
  Christina je z veseljem zapela:
  - Oko za oko, kri za kri ... Hitimo v krogu - spet ubijanje!
  Gerda je pokazala svoje velike, svetleče zobe kot biseri in siknila:
  - Ne poznamo usmiljenja! In nočemo vedeti!
  Magda je skomignila z rameni in pripomnila:
  - Ne morete se prepirati z mano ... Toda Bog vam bo sodil!
  Charlotte je mirno pripomnila:
  - In v Svetem pismu so Judje po božjem ukazu ubijali. To pomeni, da Vsemogočni ni bil pacifist. A vseeno mi je veliko bolj všeč nauk - Nemci so božje ljudstvo. To je veliko bolj razumen zdrav nauk kot Sveto pismo!
  Magda je negativno zmajala z glavo:
  - Ti nič ne razumeš ...
  Christina je logično ugotovila:
  - Kdor je močan, ima prav! Smo vstopili v Teksas? Potem bomo v New Yorku!
  Gerda se je zahihitala in zahihitala:
  - Uspeh nas spremlja... Kot pravi pesem, ob vsakem neuspehu se znaj boriti nazaj... Sicer uspeha ne boš videl!
  Dekleta so bila raztresena. Z neba jih je poskušalo napasti ameriško jurišno letalo P-51. To je precej nevarno, saj ima ta jastreb rakete. Magda je spretno manevrirala. Dekleta - vsaka od njih je znala voziti tank in streljati ter ga natančno zadeti. Projektili so šli mimo, čeprav nevarno blizu avtomobila. Jurišno letalo se je potopilo, a so ga zadele protiletalske mitraljeze. Ameriški jastreb je dobil luknje in začel izgubljati višino.
  Iz repa se je začelo kaditi, odlomili so se celi kosi kovine, lesa in drugega.
  Gerda je siknila:
  - Všečkaj to! To še enkrat dokazuje, kdo ima prav in samo slabič!
  Magda je opozorila:
  - In še vedno je naša sreča odvisna od Boga!
  Gerda je zavpila:
  - Od arijevskega boga!
  Christina je dodala:
  - In od naše spretnosti ... Ali nerodnosti!
  Charlotte je siknila:
  - In tudi z močjo zastave in ostrimi zobmi kozmične moči!
  Tank se je spet premaknil in bil prisiljen streljati. Pojavili so se "Grands"-2. Na splošno je tank podoben Shermanu, vendar nekoliko lažji in nekoliko višji. Ni najnaprednejše orožje, a razmeroma poceni. Seveda je za Nemce neškodljiv avto.
  Dekleta so izmenično streljala in razbijala trupe Grandov. Zaskočili so, a njihove granate so zdrsnile z Nemčevega oklepa. E-50 je deloval kot robot in pokazal neverjetne bojne zmogljivosti.
  Charlotte je zarjovela:
  - Udarec jeklenega kladiva, zarja je zasijala!
  Gerda je avtomatsko sprožila. In ob tem sem se spomnila na lepega Hansa. Z njim sta se ljubila in vse je bilo super! Hans je tudi pameten fant, znal je povedati marsikaj zanimivega. Na primer o različnih dogodivščinah piratov.
  Gerdi je bila všeč zgodba o princesi, ki je postala kabinski deček pri piratih. In potem je našla zaklade, vendar jih ni porabila zase, ampak je zbrala vojsko in začela osvajati svet.
  Seveda je podoba bojevnika-poveljnika zelo impresivna. Kako ga ne ponoviti. In takšne knjige ne bi kupili, če bi bila natisnjena. Zanimive so tudi vesoljske bitke. Tukaj je na primer fantazija o osvajanju različnih zvezdnih svetov. Pogumni Arijci se borijo proti kentavrom ...
  Medtem ko se je Gerda spominjala, so bili kentavri, to je "Grands", uničeni. In nemški tank je napredoval naprej. Ampak počasi. Gosenica je naletela na precej močno radijsko vodeno mino in valj oziroma več valjev je razneslo. Kovina je dobesedno počila in iz nje je brizgnila vroča voda. Gerda je zaklela in celo brcnila Magdo:
  - To je vaš Bog, kaj nam dela!
  Zlatolaska je odgovorila:
  - Ne bogokletno ...
  Dekleta že nekaj dni skorajda niso spala in medtem, ko so menjavale drsališča, so odšle in zaspale.
  Potem je Gerda spet sanjala o tem ...
  Gerda se je spet pojavila v viziji. Deklica je postala služabnica plemenitega princa. Postala je služkinja in bila oblečena v svilo in žamet. Zgodovina se je po Andersenu ponovila, le v nekoliko drugačni različici. Že prvi dan si je Gerda močno drgnila noge v svojih novih škornjih in ugotovila, da bogastvo ni le sladkost. In svila je v italijanskem poletju nekoliko vroča. In najbolj okusne jedi niso tako dobre, če imate poln želodec.
  Sladkosti starega kruha ne moreš primerjati z izvirsko vodo, če ga poješ lačen.
  Poleg tega se je morala Gerda naučiti tujih jezikov, lepega vedenja, različnih vrst bontona in znanosti. In to sploh ni tako zanimivo kot življenje potepuha.
  Lahko se spomnite, kako je princ sanjal o vlogi berača.
  Gerda se je poskušala navaditi na to in je dolgo trpela. Minilo je eno leto. In že se je zdelo, da jo je kot služkinja potegnila v ta naporen ritem življenja.
  Vsak dan s tortami in dragimi oblačili.
  Toda v ogledalu, pred katerim je opravila obred, se je nenadoma pojavil njen zapriseženi brat Kai. Fant sploh ni zrasel in se v dolgih letih ločitve ni spremenil, le prebledel je postal nezdravo modre barve. V gradu Snežne kraljice se je zdelo, da je zmrznil in je še vedno poskušal sestaviti besedo "Večnost" iz ledenih plošč.
  Nekaj, kar bi mu lahko dalo svobodo.
  A kot kaže mu ni uspelo. Kako je več let sedeti v ledenem gradu, tudi če ne čutiš mraza?
  In povsod okoli tebe so severni medvedi in ledeni kipi?
  Gerda je čutila, da je njen imenovani brat globoko nesrečen. Naokoli je le led in polarni medvedi, vi prebirate po kosih ledu, ki se lesketajo kot diamanti. Tudi če upoštevamo, da je omenjenemu bratu zamrznilo srce, je še vedno jasno, da je globoko nesrečen.
  Morda je tudi ta nesreča tisočkrat hujša, ko imaš v prsih zmrznjeno vodo?
  Gerda je kričala in se odločila pobegniti. Odšla je v svojo sobo. Iskreno povedano, za seboj sem pustila škornje, drago obleko in tanko spodnje perilo. Oblekla je svojo staro obleko, ki se je spremenila v cunje, a je bila skrbno ohranjena. Postalo je tesno in razkrilo noge nad koleni. Deklica je zrasla in izgleda stara približno trinajst let, v resnici pa je deset let starejša. Koliko časa je minilo, odkar je šla iskat posvojenega brata? Že trinajst let, če ne več.
  Gerda je malo oklevala. Mogoče vzemite vsaj nekaj čevljev ... Ali pa odidite oblečeni. Ampak ni pošteno! In za potepuha so cunje ravno pravšnje.
  Deklica je poljubila razpelo in tako bosa odšla iskat posvojenega brata. Zdaj je vsaj vedela, da je daleč na severu. Na poti so jo srečali stražarji. Ko so videli Gerdo boso in v cunjah, so bili presenečeni:
  - Ali ste služkinja? Kakšen videz imaš?
  Gerda je lagala:
  "Razjezil sem svojega princa in ukazal mi je, naj grem na vse štiri strani, v istih cunjah, ki sem jih šel služit."
  Stražar je usmiljeno pripomnil:
  "Vse noge si boš polomil, dal ti bom vsaj par čevljev." Moja hčerka jih je prerasla in zate bodo ravno pravi čas!
  Dekličine noge so res tako izklesane, lepe in brez obrambe, da vas, ko si jih predstavljate na ostrih kamnih, nehote začutite usmiljenje.
  Gerda je skromno odgovorila:
  - Tega si nisem zaslužil ... Obdrži zase ali prodaj!
  Bradati moški je zmajal z glavo:
  - No, jaz ne! Ceste v Italiji so preveč surove in skalnate za deklicine bose noge. Poleg tega ste že nevajeni grobe površine. Še vedno je maj in ne bo se kmalu ohladilo, a ponoči ti dam puhasto ruto, da se pokriješ ... Dokler ne najdeš novih dobrih lastnikov!
  Za dekle je neprijetno zavrniti.
  - Hvala vam! - je odgovorila Gerda.
  S seboj je vzela skoraj nenošene usnjene čevlje - hčerka jih je menda nosila le na počitnicah, in puhasto ruto, prav tako praktično novo. Zahvalila se je dobrosrčnemu stražarju. Čevlji so bili res udobni, malo preveliki, a normalni. V njih je bilo udobno hoditi.
  Stražar mu je dal še eno skorjo kruha za na pot, se nasmehnil in rekel:
  - Poskrbite za svoje čevlje in si poskusite najti spodoben dom.
  Toda takoj ko je zavila za vogal, je deklica sezula čevlje in jih obesila na ramo. Resnično si je želela hoditi bosa, si oddahniti od palačnih čevljev. Sprva je bilo prijetno hoditi, cestni prah me je žgečkal po bosih petah. Potem pa je dolga odsotnost navade začela terjati svoje. Deklicini podplati so postajali vse mehkejši in kmalu je začutila zbadanje kamenčkov in pekoč občutek.
  Kmalu se je vsak korak zdel kot udarjanje s palicami po golih petah.
  Toda Gerda, ki je v svojem ne tako kratkem življenju uspela obviseti na stojalu, zaradi tega ni bila nerodna. Navsezadnje je bosa hoja po skalnati cesti manj boleča kot če ti pete peče žerjavica. Četudi se je v letu dni razvajala ona, služkinja. Ne bo zdržala.
  Gerda je še močneje stisnila zobe in dodala korak.
  Do konca dneva so deklice iz bosih nog krvavele, a ni odnehala in je zaspala v kopici sena. In naslednji dan sem se spet odpravil po kamniti cesti.
  In raztrgani podplati so se zarivali v ostre kamne, zaradi česar je deklica trpela. Deklica je od časa do časa potopila zlomljena stopala v vodo in si ohladila razrezane noge.
  Gerda s seboj ni vzela hrane in je morala jesti miloščino. Nestrpno so ga postregli lepemu dekletu v cunjah.
  Gerda je najprej želela prodati svoje usnjene čevlje ali jih zamenjati za hrano in se sama obuti, kar je bilo lažje, potem pa si je premislila. Njene noge so zelo hitro postale grobe, podplati so bili zaraščeni z žulji in ni potrebovala čevljev, zlasti v topli sezoni. Srečala pa je dva fantka, ki sta dobesedno umirala od lakote.
  Zelo suhi fantje, koža in kosti, telesa komaj pokrita s cunjami, bose noge podrte.
  Deklica jih je hranila s tem, kar je nabrala v vrečki, nato pa jim je v trgovski trgovini prodala, seveda z velikim popustom, skoraj nove čevlje. Kupili smo nekaj hrane in jo pustili fantom, skupaj s puhovko.
  Jedli so prvič po mnogih letih.
  Seveda se je Gerda obnašala krščansko velikodušno. Poleg tega je bilo poletje in ponoči se ni bilo treba pokrivati s šalom. Ko pa so se radodarna polja Italije končala, je dekle, ki je hodilo proti severu, končalo v Alpah. In tam je podnevi še toplo, ponoči pa hladno. In vasi so veliko redkejše, moraš biti lačen.
  Lačnemu dekletu dobesedno zvija črevesje.
  Nekega dne je bil poletni mraz in so cunje zmrznile. Deklica je trznila in popolnoma raztrgala obleko. Znašla se je gola in brez obrambe. Moral sem nositi svoje cunje in hitro hoditi. Ponoči ne moreš spati gol - to je pravi pekel. Gerda ni spala ves dan in noč, zjutraj pa se je spustila malo nižje in se ogrela ter zaspala. Potem je spet hodila vso noč in naslednji dan do kosila prispela do gorske kmetije.
  Deklica je zavriskala od veselja in začela mahati z rokami. Njena postava je že dobivala obliko in ko se je pojavil moški, je Gerda pohitela, da bi se pokrila z rokami.
  Odgovor je bil:
  - Vau, ti si divjak!
  Lastnik se je strinjal, da bo Gerdi dal preprosta in stara oblačila, v zameno pa jo je prisilil, da je cela dva tedna sekala drva in z gugalnico nosila vodo v vedrih.
  Poleg tega lahko luknjo v ograji zapolnite tudi s kamni.
  Deklica je delala do izčrpanosti in jedla le star kruh in kislo mleko. Lastnik jo je povabil, naj ostane, a je Gerda lagala, češ da je na romanju. Nejevoljno ji je gorska pest dala nekakšno luknjasto vrečevino, a vsaj gol nisi. In niti koščka kruha ni vrgel na cesto.
  In to je za dekle, katere roke so bile pokrite z žulji zaradi poroda in ki je delala na geeku do izčrpanosti.
  Gerda je morala iti s praznim želodcem. In v gorah so vasi redke, same Alpe pa velike, na vrhovih gora je tudi poleti sneg. Lačna deklica je trgala travo, deteljo in žvečila jelkove storže. V desetih dneh se je tako shujšala, da je bila le koža in kosti. Sploh se nisem mogel upreti, da bi veverico pojedel surovo.
  Ni prezirala sesati žleda, s čimer je tvegala vneto grlo.
  Potem sem spet naletel na kmetijo. Tam je tri dni trdo delala, pa je jedla dovolj, dali so ji tudi za na pot. A najhujši v visokogorju je bil nočni mraz. Deklica je podnevi spala, ponoči pa je z bosimi, žuljavimi nogami teptala ostre kamne. Včasih so tulili volkovi, večkrat je Gerda padla v brezno in skoraj padla, a usoda jo je obvarovala. Čeprav je strah pred nočno hojo po gorah precejšen. In lačen...
  Nekaj podobnega ledenemu peklu.
  Ko je Hanibal prečkal Alpe v Italijo, je umrla polovica njegove vojske in vsi sloni. In tu prehod opravi majhna, no, celo odrasla deklica že leta.
  Njene noge so doživljale ostre kamne, prebijale ledeno skorjo, njeno telo je bilo izčrpano, a je kljub temu nosilo pogumno junakinjo čez vrhove.
  Ko je bila Gerda že na robu, je na poti naletela na drugo kmetijo in spet je bila hrana. Lastnik se je izkazal za bolj prijaznega in je deklici ponudil kratek krzneni plašč in čevlje, a je Gerda to zavrnila, češ da je že navajena na kamenje in mraz, bosi pa hodijo veliko lažje kot tisti, ki so obremenjeni s čevlji. Lastnik nam je dal celo vrečo hrane za na pot.
  Gerda je malo oklevala in z bosimi podplati stopila na ostre kamne, a žulji na robu so bili celo prijetni.
  Seveda je deklica postala težja, vendar ji je omogočila, da je hodila še nekaj tednov brez ustavljanja. Višavja so se bližala koncu, gore so postajale vse nižje. In Gerda je prehodila najtežji del poti: vrh Alp.
  Narediti kaj takega bos in v lahkih oblačilih je podobno podvigu Herkula. In otrok je naredil vse.
  Zdaj se je znašla v Švici, kjer je malo bolj milo in so kmetije pogostejše. Prehod je Gerdo okrepil in v gorah se ni prehladila, niti izcedka iz nosu ni dobila. Zakaj bogovi ne marajo šibkih v duhu, ampak nagrajujejo močne?
  In to govori o junaštvu in pogumu, ki sta sposobna brusiti kamenje.
  Gerda je hodila in hodila, se ustavljala na kmetijah, delala in včasih pela. Potepuško življenje ji je prijetno in domače. Dnevi so začeli teči hitreje in težje. Usoda je deklico doslej varovala pred zlobnimi ljudmi, roparji in posiljevalci. Kljub temu Gerda ni več tako majhna in bi lahko pritegnila posiljevalce. A do zdaj se je vse dobro izšlo.
  Enkrat pa jo je napadel ropar. Podrl ga je, dekle ga je s kamnom udarilo po glavi. In potem jo je v blaznosti pretepla do smrti.
  Tako je deklica šla skozi Švico in vstopila na Bavarsko. Poletje je že prešlo vrhunec, a na ravnini je še vedno zelo toplo, tudi ponoči. In ceste niso tako skalnate. Bilo je res veselje iti. Pogosto smo naleteli na naselja, s hrano pa ni bilo težav. Gerda, zaposlena s krajšim delovnim časom, je prihranila nekaj denarja in svojo obleko posodobila z bolj elegantno in novo. Toda raje je hodila bosa, še posebej, ker so podplati postali trši od škornjev.
  In brez čevljev so vaša stopala veliko lažja in bolj pohodna.
  Toda čas je minil. Deklica se je preselila proti severu. Poletja je konec in prišla je jesen. Ulilo se je hladno deževje in Gerda se je znašla v severni Nemčiji. Z bosimi nogami je čofotala po ledenih lužah in jo rahlo zeblo. Toda Gerda je že tako znana, da se je odločila, da ne bo kupila čevljev in krznenega plašča, omejila se je le na en volneni šal. Spet je raje prenočevala, samo podnevi, ponoči pa štopala.
  Njene bose noge so razbile ledeno skorjo in žulji na podplatih so bili skoraj blaženi.
  Tako je prešla dokaj gosto poseljen sever Nemčije in dosegla morje.
  Gledal sem valove, ki so pljuskali in udarjali ob obalo. Utrujene noge je potopila v slano vodo. Čofotala je po vodi, ki se je zdela skoraj topla.
  Po kopnem ni več kam, čez morje pa je nemogoče. Njegova rodna Danska je bila relativno blizu. Deklica se je nenadoma želela vrniti v rodni Kopenhagen. Mogoče je njena lastna babica še živa. Poleg tega ni jasno, kako naprej.
  Toda Gerda se je usedla na kamenček ob morju in po premisleku zavrnila idejo o vrnitvi. Če ni drugega izhoda, potem morate najti ladjo, ki gre proti severu, doseči led in se nato premakniti na severni tečaj. Ker se najverjetneje tam nahaja grad snežne kraljice.
  
  No, če bo treba, bo našla tako ladjo, za zdaj pa pojdi v pristanišče.
  Potem se je zbudila prava Gerda. Charlotte jo je stresla za ramo in jo spomnila:
  "Gosenico so že zdavnaj popravili, a nas niso hoteli zbuditi." Kdo bo pokončal Američane?
  Gerda je v napol spanju opozorila:
  - Ne zadeti, ampak končati? To je samozavest!
  Christina je zacvilila:
  - Zakaj še vedno dvomite?
  Gerda je potresla svoje snežno bele lase:
  - Ne! Kakšni dvomi so lahko načeloma! Da se nismo borili skozi večino sveta?
  Christina se je zahihitala:
  - Večina sveta ... In kdaj bo vse!
  Magda je jezno ugotovila:
  - Brez Boga ne bomo dosegli ničesar!
  Dekleta so v en glas zavpila:
  - Dovolj! Niti besede o veri! Želimo biti svetovni!
  In tank se je začel premikati in dohitel svoje tovariše. Avto je gladko drsel. Plinskoturbinski motor je zlahka potiskal, rezervoar pa je pospešil na avtocesti na sedemdeset kilometrov.
  Tu pa so seveda po cesti hodili počasneje. Gerda je z nasmehom vprašala svoje prijatelje:
  - Zanima me, ali mislite, da bo treba Washington zavzeti z viharjem ali bo Amerika najprej kapitulirala?
  Charlotte je predlagala:
  - Kot v pravljici bo!
  Gerda se je nasmehnila:
  - Je to kot v pravljici?
  Charlotte je pompozno rekla:
  - Dlje kot greš, slabše je!
  Gerda je nenadoma rekla:
  - In sanjala sem, da sem postala deklica. Skoraj kot Andersenova junakinja, le še bolj dramatična!
  Christina je ljubeče pripomnila:
  - Bolj dramatično ... Hmm, kaj če bi Andersen pisal o našem tanku?
  Charlotte je energično potrdila:
  - To je to! Kot da bi se naš tank zaljubil v samovozko in so se prepirali, kateri je bolj kul. Potem je bila samohodna pištola poslana v kovino ...
  Christina je popravila:
  - Ali pa morda ne samo samohodna pištola, ampak tudi tank ... In postali so robotski terminatorji v prihodnosti. In namesto topov in mitraljezov so nosili bojne razstreljevalce.
  Gerda je zapela:
  - Prej so zmrzovali v rovih, dedci so stokali ... In zdaj je hiperplazma razsodnik usode!
  Christina je dvignila svoje gole, zelo lepe noge in pripomnila:
  - Napravil bi senzacijo v knežji palači ... In tudi ti!
  Gerda se je s tem strinjala:
  - Imamo očarljivo štirico!
  Magda je pobožala Christinino nogo in zamrmrala:
  - Ja, žensko telo je lepo!
  Gerda je sumničavo pogledala Magdo:
  - Kdaj si nazadnje imela moškega?
  Deklica je jezno odgovorila:
  - To tudi sam veš!
  Charlotte je predlagala:
  - Morda se lahko norčujemo iz zapornikov?
  Gerda je razumno pripomnila:
  - Najprej jih moramo ujeti! In potem bomo imeli odločilno zmago! Z mučenjem in krvjo!
  Charlotte, ta rdečelasi hudič je pokazal zobe in siknil:
  - In ljubim kri!
  Tank, na katerem so se vozile lepotice, je vstopil v boj. Tokrat so se na poti postavili štirje pershingi. Pogosteje so streljali nekoliko nevarnejši tanki. Bojevniki so izmenično streljali. Samo ena granata je zadela E-50 in ameriški tanki so utihnili. Boj je bil kratek, pol minute. Ni bilo možnosti, da bi se uprli nemški puški.
  Potem so se pojavili Shermani. Dekleta so jih udarila od daleč. Zadeli smo jih več. Ostalo so sosedje pokončali.
  Nato so šli Nemci naprej. Našli smo baterijo z zapuščenimi puškami. A kot se je izkazalo, ni vse tako preprosto. Izkazalo se je, da so vržene puške kamuflažne, izza zasede pa so odprli natančen in uničujoč ogenj.
  Dekleta so odgovorila. Američani so bili utišani. Toda oklep njihovega tanka je bil večkrat opraskan.
  Gerda je opozorila:
  - Če bi imeli več samozavesti in šibkejši oklep, bi morali narediti pogreb!
  Magda je jezno pripomnila:
  - Ampak potem bi zagotovo vedeli, kakšnega boga imamo!
  Gerda je ostro odgovorila:
  - V naslednjem življenju bi postal general in prevzel poveljstvo nad vojsko.
  Charlotte je zarenčala:
  - Dobil bi dve vojski hkrati!
  Christina se je zahihitala in dodala:
  - In ti si majhen! Zakaj ne štiri naenkrat!
  Gerda je v smehu pripomnila:
  - Ne, bolje je takoj imeti milijardo ali trilijon!
  Dekleta so planila v smeh in se celo udarila s čeli. Nato je njihov tank odpeljal naprej. Streljati smo morali z mitraljezi. Potem ko je pokosil več deset jenkijev. Tukaj so se Američani borili bolj trmasto. In bela zastava ni bila vržena stran.
  Pojavile so se "čarovnice", samohodne puške, ki niso močne, a okretne. Njihova dekleta so bila ustreljena, čeprav so same prejele nekaj zadetkov.
  Ena od "čarovnic" se je po natančnem zadetku celo prevrnila. dekleta
  kokodakal:
  - Super smo!
  In spet so poslali granate. Položili so ga izjemno natančno.
  Medtem ko so se bojevniki borili brez strahu. Toda na poti so naleteli na baterijo težkih 120-mm pušk. Tu smo že morali manevrirati. Da bog ne daj, ne poljubita njunega smrtonosnega objema.
  Skoraj blizu so letele granate.
  Gerda je streljala od daleč. Prva ameriška puška je utihnila.
  Nato udarec v drugo in nato v tretjo.
  Magda je zašepetala:
  - Bog blagoslovi nas!
  Projektil je zadel zgornjo čelno ploščo E-50, vendar je 250 mm pod kotom odbilo darilo. Toda proti nemškemu orožju Američanom ni bilo odrešitve. Vojna je boks, a v tem primeru se je izkazalo, da imajo nacisti predolge roke.
  Charlotte je s smehom pripomnila:
  - Takšno orožje ... In kako se je spremenilo v mehko kuhano meso!
  Gerda je z zaskrbljenostjo v glasu ugovarjala:
  - Tako velike topove so morda opazila naša jurišna letala. Konec koncev je ta kaliber lahko nevaren za nas, še posebej, če zadene bok!
  Christina je zacvilila:
  - Imam plemenito postavo, toda naši piloti so heki!
  Streljala je tudi havbica 155 mm. Res je, njegova natančnost ni dovolj za nemški tank. Tak razbojnik, brez koordinacije. Sovražnik vendarle ni od muh! In višina E-50 je približno dva metra - rezervoar se je izkazal za precej čepečega.
  Charlotte je pokrila havbico, z golimi prsti namerila puške s krmilno ročico in zarenčala:
  - Res sem super!
  Christina je ponaredila zehanje:
  - Tvoji komplimenti so monotoni!
  Charlotte je prikimala v znak strinjanja.
  - Da! Pokazali smo vam rutinsko tehniko! Čas je, da preklopite na aperkate!
  Magda se ni mogla upreti, da ne bi izdavila:
  - Z božjo pomočjo, naravno!
  V prvi polovici junija so se čete tretjega rajha približale Torontu in obkolile največje kanadsko mesto. Američani so se poskušali oprijeti velikega naseljenega območja. In tja so pripeljali vojsko. Nemci so po tradiciji obkolili mesto in poskušali udariti na bolj ranljive točke. Največje bitke so se odvijale z udeležbo več kot milijona in pol vojakov na vsaki strani. Ameriška mitraljeza je bila slabša od nemške jurišne puške, zlasti najnovejših modelov MP-54, ostala oprema pa še toliko bolj.
  Američani niso preveč vzdržljivi v bitkah. Mnogi med njimi so se ob topniškem obstreljevanju raje poskrili ali celo predali - sploh če so zašli v kotel.
  Če se borite z Nemci, se ne smete bati! In sovjetski vojaki se tega ne bojijo, glede ameriških pa so se pojavili veliki dvomi. Kljub temu se Jenkiji borijo in napredovanje Nemcev stane.
  Supertank Monster je napredoval proti Torontu. Zdaj je moral obstreljevati utrjeno mesto. Glavni strelec Adala je bil zaradi tega nekoliko razburjen. Ker bi moralo med obstreljevanjem umreti preveč civilistov.
  Ta mlada ženska sploh ni bila hudobna. Vendar je pripravljena izpolniti svojo dolžnost do Tretjega rajha.
  Življenje je zapletena stvar. Adala ni bila čistokrvna Nemka. Imela je ruskega očeta, kar je seveda kvarilo njeno podobo. Toda njena mati je uradno trdila, da je Adala nosila od Nemca. Sama deklica je bila zaradi teh namigov zelo zapletena. Na vzhodno fronto je odšla leta 1942, ko je Fuhrer dovolil uporabo žensk v boju.
  Nekaj časa se je borila kot ostrostrelka. Odlikovali so jo natančnost in dobri rezultati. Prejel železne križce prvega in drugega razreda. Nato križ za vojaške zasluge v srebru in zlatu. In tudi ostrostrelski križ, najprej v srebru, nato v zlatu. Sodelovala je pri napadu na London. Potem se je spet znašla na vzhodni fronti. Osvojila je naziv enega najboljših ostrostrelcev Tretjega rajha. Prejela je ostrostrelski križec v zlatu in z diamanti ter viteški križec železnega križca.
  Dodeljena je bila kot glavni strelec in poveljnik supertanka Monster. Kar je zelo prestižno.
  Adala je seveda vrhunski strelec. In bila je spretna in zvita ostrostrelka. In ima štiri sovjetske generale in več kot štirideset častnikov. Adala je Ruse obravnavala spoštljivo. Res so se trmasto upirali. Deklica je na primer sodelovala pri napadu na Sevastopol. Videl sem ogromno junaštvo sovjetskih čet. Nato se je borila tako na obrobju Stalingrada kot v samem Stalingradu. Borila se je tudi z Britanci - tudi resnimi, čeprav ne tako dobrimi borci kot Rusi.
  Adala se je izognila težjim poškodbam, vendar so jo naboji in šrapneli večkrat rahlo opraskali. Torej je obstajala nevarnost za življenje. Deklica je bila utrjena v bitkah in zdaj se je počutila skoraj kot zadnja podgana. Resnično "pošastno" orožje z velike razdalje in še štiristo milimetrov oklepa iz zlitine.
  V takem rezervoarju se ne počutiš zelo pogumnega. In potem streljaj po mestu. Navsezadnje ostrostrelec ubija samo vojaško osebje. In tukaj ...
  Adala je izdala ukaz za streljanje in zašepetala:
  - Naj Bog ohrani naša srca čista!
  Tukaj Peter teka naokoli. Ljubek fant, oblečen samo v kratke hlače, ki mu pristajajo - raztrgan, zagorel, z dobro postavo. Fant je čeden in veliko deklet ga nestrpno gleda ali se ga poskuša celo dotakniti. Adala jim strogo zavpije, naj tega ne počnejo preveč odkrito. Da, in lahko vlečejo najstnika naokoli. Telo še ni dozorelo, zdravih, polno zrelih deklet je petnajst. Bolje je iskati odrasle moške.
  Peter je iz revne družine, seveda bo imel veliko sreče, če se bo zaposlil na supertanku. Tukaj plačajo več in so relativno varni.
  Toda ko je najstnik ustrelil in ubil svojega ujetnika, starega črnca, je Adala pustila slab okus.
  Resnično ne moreš ubiti neoborožene osebe, to je grdo. Mogoče je res, da je streljanje starca osebno manjša izguba - ni tako škoda. Ampak še vedno je neprijetno.
  Adala Petru ni rekla ničesar, ampak se je odločila, da bo fanta, če bo treba, naredila kakšen trik. Vmes pa naj dela... Adala si je predstavljala, kako fanta tepejo. Zanima me, ali bo kričal?
  Deklica je nekoč prebrala knjigo o sinu Stenke Razin.
  Približno trinajstletnega dečka so aretirali skupaj z očetom. Old Man je razumljivo znani upornik, ki je prelil potoke krvi. A sin je še vedno le otrok. Vprašajte ga katerega.
  Toda Cornilov pomočnik je nekdanjega vojaškega poveljnika ocenil drugače. In predlagal je, da bi fanta strastno zaslišali - kaj če bi vedel, kje so očetovi zakladi.
  Sina Stenke Razina so odpeljali v mučilnico. Fant je poskušal videti naravnost in se držati ponosno. Čeprav je bilo v notranjosti strašno. Mučilne naprave so obešene, kamin gori. Krvniki v rdečih čeladah.
  Samosa je pristopil k fantu, mu iztegnil roko, ga potresel za ovratnik in grozeče vprašal:
  - Če mi poveš, kje je tip skril zaklad, ga bomo izpustili. Ne - mučili bomo!
  Sin Stenke Razin Grishka je pogumno odgovoril:
  - Nič ti ne bom povedal! Še bolj pa za vas!
  Samosa je zalajal:
  - Mučite dečka!
  In osebno je potegnil za ovratnik in odtrgal fantov kaftan. Grishka so slekli in ga zvlekli na stojalo. Fant se je obupno poskušal vrniti. Toda izkušeni krvniki so Grishko imobilizirali z udarcem v vrat. Nato so mu zavarovali roke za njim in ga začeli dvigovati za vrv. Deček je zaškripal z zobmi. Krvnik je dečka zgrabil za trup in ga stresal ter ga zvijal v sklepih. Grishka je začel težko dihati, a je zadržal jok.
  Uradnik, ki je diktiral pisarjem, je rekel z globokim glasom:
  - Povej mi, tat, kje je tvoj brat skril zaklad.
  Fant je odgovoril s prezirom v glasu:
  - Tudi če bi vedel, ne bi rekel!
  Samosa je krvniku ukazal:
  - Zadetek! Deset udarcev previdno!
  Krvnik je vztrajno udarjal. Griškovo telo se je treslo. Ob desetem udarcu je mučitelj zmrznil. In pogledal Samosa. Med usmrtitvijo je deček molčal in se grizel v ustnico.
  Uslužbenec je rekel z globokim glasom:
  - Povej mi, tat, kje je tip skril zaklad?
  Grishka je zavpil:
  - Ne bom rekel!
  Samosa je zarenčal:
  - Pet udarcev brez shranjevanja!
  Krvnik je fanta udaril z zamašnim udarcem, da se mu je streslo vse telo. Grishka je kričal, a se je ugriznil v ustnico. Sledil je drugi udarec. Tudi pometljiv in močan. Grishka je še naprej molčal. In spet tretji udarec, iz prerezane kože je kapljala kri.
  Samosa se je namrščil, ko so fanta šeškali. Seveda sin morda ni vedel, kje je Stenka skril zaklad. In morda celo pravi zakladi. Toda fanta bi bilo treba vprašati. In odkrijte skrivnosti iz njega.
  Po petem udarcu je kri začela aktivno kapljati.
  Uslužbenec je ponovil vprašanje. Griška je molčal.
  Samosa je naročil:
  - Opeči mu peto.
  Krvnik je vzel kos vročega železa in ga prinesel na dečkov goli podplat. Zadrhtel je, se zvil in ... izgubila zavest.
  Adala je pomislil, da bi bilo dobro, da bi Petra spravili skozi to, da ne bi ubijal neoboroženih in starih. Peter je naredil nekaj narobe. Kako bi bilo v pravi, kontaktni bitki? Ali ne bi bil sramežljiv?
  Sin Stenke Razina Grishka je mimogrede vedel, kje je skrit eden od očetovih zakladov, a je ostal tiho. K pameti so ga spravili s polivanjem z vedrom ledene vode. Nato je Samosa naročil:
  - Tudi drugo peto zažgite z železom!
  Tokrat se fant ni onesvestil, poskušal je trzniti, a Grishkine bose noge so bile vkleščene v klade.
  Samosa je siknil:
  - Še pet udarcev z bičem, brez skrbi!
  Po petem udarcu se je dečkova svetla glava zamajala in Griška je izgubil zavest.
  Izkušen uradnik v mučenju je svetoval:
  - Pusti ga! Otrok bo še ležal nazaj!
  Samosa je ostro rekel:
  - Odstranite kužka! Obrišite ga z vodko in ga položite na posteljo ... Pustite ga! Jutri nadaljujemo z mučenjem!
  Grishka so odstranili s stojala in ureznine obrisali z mešanico alkohola in vode. Fant je trznil: vodka je zapekla. Nato so Grishki dali vročo juho in ga zaprli v ogrevano celico. Toda za vsak slučaj so dečka priklenili za vrat in ga pustili zaspati. Fant je spal na trebuhu, postelja je bila mehka. Žrtve pogosto umrejo med mučenjem s strani krvnikov in Samosa je želel izvedeti, kje je Stenka skril svoje zaklade.
  Ko je dovolil Griški, da je odšel in spal, so fanta naslednji dan spet odvlekli v sobo za mučenje. Spet so ga potegnili na stojalo. Grishkini že tako raztegnjeni sklepi so postali bolj boleči. Dečku so ob noge obesili uteži. Za bolj raztegnjene mišice. Nato je krvnik nasmejan prinesel razbeljeno železo in ga pritisnil na prsi Griške. Deček je od divje bolečine škripal z zobmi.
  Samosa je zavpil:
  - Govori tat!
  Dišalo je po zažganem. Vonj po pečenem mesu se je okrepil. Grishkine oči so zamižile od šoka bolečine in deček je spet izgubil zavest. Krvnik mu je vzel železo iz prsi in rekel:
  - Močan fant ...
  Samosa je zarenčal:
  - Moramo ga razdeliti... Žganica je pri tvojih nogah!
  Krvnik je fantu namazal podplate z oljem in od daleč prižgal žerjavico. Že tako ožgane pete so močno bolele. Fant je težko dihal. Spustil je mešanico znoja in krvi, zaškripal z zobmi, a molčal. Čeprav ga je to drago stalo. Prizadevanja so bila obupna.
  Samosa je hudo zarenčal:
  - Govoril boš! Hej, udari me po hrbtu!
  Krvnik je Grishki zasul udarce. Pri desetem udarcu se je dečkova glava leno zamajala in padla. Deček ni prišel takoj k sebi, niti potem, ko so ga polili z vedrom vode. Samosa je udaril Griška v obraz in ukazal:
  - Udari še enkrat!
  Deak je pripomnil:
  - Goli človek bo umrl ...
  Samosa je zarenčal:
  - Sranje! Spravi ga s stojala! Nadaljujte jutri!
  Grishka so spet odstranili iz mučilne naprave in ga odpeljali v sobo. Fant se je udarjal in trzal. Padel je v težak, blodnjav spanec. Potem se je zbudil in zajokal. A komaj se je ječar pojavil, je utihnil in ga jezno pogledal. Fantu je vrgel nekaj kruha in kvasa. Fant ni imel nobene možnosti za pobeg, sploh ker je bil priklenjen za vrat.
  Naslednji dan so Griško mučili malo drugače. Dvignili so me do stropa, dvignili roke na stojalo in nato izpustili. Tako divja bolečina, ki
  moti dihanje. Dečka so trikrat dvignili, dokler ni izgubil zavesti.
  Nato ga je krvnik znova pretepel z bičem in mu z vročim železom opekel trebuh. Po temeljitem mučenju so ga izpustili in odpeljali v celico. Krvnikom ni uspelo doseči ničesar.
  Naslednji dan so Griška obesili na stojalo, pod njegovimi bosimi nogami prižgali žerjav, na hrbet in zadnjico pa so mu nataknili vročo žico. Fant je med mučenjem večkrat izgubil zavest, vendar je prišel k sebi. Dokler se krvniki sami niso naveličali in prenehali z mučenjem.
  Naslednji dan so dečka iztegnili in krvnik mu je začel z razbeljenimi kleščami lomiti prste na nogah in pritiskati tudi na rebra. Grishka je večkrat kričal, a je na zahteve, naj nekaj pove, odgovoril z mukanjem.
  In spet je prejel bič.
  Minila sta dva tedna. Grishkino otroško telo je že izčrpano zaradi mučenja. Bolečina je povsod. Ni bilo krvi ali žile, ki je ni dotaknila bolečina. Sprva, ko so ga pretepli in zažgali, je hotel prihiteti in zadušiti poke v svojem telesu. Ko pa je bolečina zajela celotno bitje, je postalo dolgočasno.
  Samosa je sam videl, da možnosti, da bi nekaj iztrgal Griški, bledijo pred njegovimi očmi. Krvniki so poskusili novo zdravilo. Našli smo moko. Grishka je obril lase in mrzla voda je začela kapljati na njegovo teme. Mučenje je kruto in učinkovito. Po nekaj urah se zdi, kot da v možganih eksplodirajo bombe. Grishka je bil skoraj slep in gluh. Ni več slišal besed, ki sta jih govorila krvnik in Samosa.
  Vdali so se in ga spet zvlekli na stojalo. Ne zavedajoč se, da je bila vsaka bolečina za dečka le tolažba - odvračanje od hujše razjede v možganih.
  Ogenj in bič sta mu zasvetila oči.
  Grishka je prišel k sebi in je lahko videl krvnike. Tu mučitelj na blok položi uteži, v katere so vkleščene fantkove noge. Bolečine v rokah in ramenih postajajo hujše, vendar me odvračajo od pekla v možganih.
  Samosa buči na vso moč. Sam je rdečelas, z brado:
  - Povej mi, mladiček, kje je oče skril zaklade!
  Griška zmajuje z glavo. V odgovor sledi udarec, ki pretrese telo in močno ga udarijo. Drugi krvnik, pod fantovimi bosimi nogami, grabi toploto pod stojalom. Je grozljivo, a ne tako strašljivo.
  Tukaj stoji Cornila, boter Stenke Razin in nekdanji vojaški poveljnik. Star, s sivo brado. V njegovem pogledu je celo videti sočutje do trpinčenega otroka. V bližini stoji bojar v bobrovem klobuku. Očitno mu je vroče v sobi za mučenje. In na njegovem obrazu je očitno zanimanje za dečkovo mučenje. Mučenje se nadaljuje. Grishka je nenadoma začutil naval moči in zapel:
  Ti si Razin, moj kralj in oče,
  Spet je dvignil ljudstvo proti jarmu ...
  Verjamem, da bo konec trpljenja
  Samo biči bodo in nič za bojarje!
  
  Kmet, delavec je zdaj pod jarmom,
  Preprostega proletarca zdrobijo bojarji ...
  A verjamem, da bomo pometli vse krvosese,
  Zapojmo domovini tisoč arij!
  
  Konec koncev, na vsakem dvorišču žrtev bojarjev stoka,
  Povsod so vložki in stojala ...
  Še hujši so, meni nevernik,
  Mučijo te, kreten v agoniji!
  
  Toda Razin je šel skozi bitke,
  Vse potrebne roke in poti...
  Z zmago je prišel naš svobodni kozak,
  Raztrgati vse bojarske duhovnike!
  
  Ne, vedi, da dvomimo,
  Konec koncev smo za ljudi, brez dvoma ...
  Zdaj prihaja ura vpogleda,
  V slavo drugih generacij...
  
  Ti si Razin svobode in časti - vodja,
  Hodil po naši Rusiji ...
  Želim, da postaneš naš suveren,
  Ali še bolje, univerzalni mesija!
  
  Naj bo pravica, verjemi mi,
  Za vedno bo žarek svetlobe ...
  In zver bo despot raztrgal na koščke,
  Lahko počakamo na zoro!
  
  Pri Simbirsku poteka bitka - boj,
  Saj smo besni, nasilni bojevniki!
  In verjamem, da je usoda postati zmagovalec,
  Prosim, dajte barom nekaj pameti!
  
  Čeprav je Razin v bitki junaško umrl,
  Toda v večnosti je njegov obraz svet ...
  Brez dvoma je vitez, jezdec,
  In zgodilo se bo, verjemite v Kremelj v trenutku!
  
  Suženjstva in bojarskega jarma bo konec,
  In sonce bo vzšlo nad planetom ...
  Trpljenje in prevara bosta za vedno izginila,
  In Razin je poveličan v pesmih!
  Medtem ko je fant pel, so vsi, tako krvniki kot "občinstvo", obstali in poslušali. Toda pri zadnjih besedah je Samosa eksplodiral in zakričal na vsa grla:
  - Zadetek! Ubij ga!
  Krvnik je fanta zasul besne udarce. Ko je že izgubljal zavest, je Grishka šepetal:
  - Ljudje v Rusiji bodo svobodni!
  Okrvavljenega dečka so sneli s stojala in ga odnesli. Samosa si je obrisal pot s čela in siknil:
  - Dovolj! Dovolj imamo! Razčetrti barabo in konec s tem!
  Cornila je obotavljajoče rekla:
  - Ali je pravilno razčetveriti otroka? In celo javno? Mogoče bi ga zadavili v celici?
  je zarenčal Samosa in udaril s petami po tleh.
  - Ne! Izvedi! In javno - četrtino!
  Bojar je potrdil in stisnil pest:
  - Naj bo tako! Potrjujem smrtno obsodbo!
  Samosa se je zlobno nasmehnil:
  - Grishka je razčetverjen! Prinesli bomo vse Razinovo seme!
  Tu se je Adala zmotila. Prisiljena je dati ukaz za streljanje. In raketa bomba, težka dvajset ton, zadene Toronto. Prinaša vase smrt in grozo. Adala z zmedenim pogledom sledi ognjenemu repu.
  Oh, bolje bi bilo, če bi bila pilotka. Kako kul in romantično je to. Tukaj je tak pilot-raider.
  Na nebu je zelo kul .. Deklica je sklonila glavo in se začela spominjati vsaj nečesa dobrega. Ampak nič mi ni prišlo na misel. Poleg zgodbe o sinu Stenke Razin.
  Fant je ležal na postelji, se vrtel in bil v spanju bloden. Težko je spati, ko je vse telo ranjeno, razjede pa razjedajo tudi sol in vodka. Zadnjih petnajst dni je bilo čisto mučenje. Mučenje ponoči in hud delirij podnevi.
  Fant je sanjal o očetu. Močan in močan Stepan je spodbujal sina:
  - Drži se otrok! Ljudje se te bodo spominjali, ko si sprejel smrt!
  Grishka je v deliriju odgovoril:
  - Kakšna smrt me čaka?
  Stepan je samozavestno izjavil:
  - Naša prihodnost je meglena. In ni znano, kaj je pred nami. Toda tvoji zadnji trenutki v življenju bodo najpomembnejši. Ne bodi sramežljiv! Ohranite pogum!
  Grishka je odgovoril ne povsem samozavestno:
  - Odločen bom... Ampak ti, oče... Ali je naš pravičen cilj res izgubljen?
  Stepan je rekel z grmečim glasom:
  - No, jaz ne! Morda bom usmrčen, vendar bo prišel drug Razin in za njim še en Razin, in naši sovražniki ne bodo mogli storiti ničesar proti temu! Prišla bodo nova stoletja, prišlo bo do menjave generacij ... Toda Lenin, gospodar nevihte, bo prišel po Razina!
  Grishka, ki je prav tako pridobil samozavest, je rekel:
  - Verjamem, da se boš vrnil!
  Fant se je zbudil. Telo je topo bolelo in koža je bila sura. Pri vratih se je zaslišalo škrtanje in v celico je vstopil krvnik.
  Veliki mučitelj je nežno rekel:
  - Živjo Grishka!
  Fant, ki se je nenadoma počutil močnega, je odgovoril:
  - Krvnik ni dobrega zdravja, zato umreš!
  Mučitelj je dobrodušno prikimal:
  - In ti si pogumen kuža. Videl sem in mučil različne ... Toda nikoli nisem videl nikogar, kot si ti! Tako majhen, a pravi kremenček!
  Grishka je skromno odgovoril:
  - Imam duha svojega očeta!
  Krvnik je z nasmeškom predlagal:
  - Dogovoriva se ...
  Deček je zacingljal z verigo in našel moč, da je vstal iz postelje in sedel. Grishka je z zanimanjem vprašal:
  - Kakšen dogovor?
  Krvnik je šepetaje predlagal:
  - Povej mi, kje je zaklad tvojega očeta, in jaz ... Snel bom ovratnik in te odnesel v torbi.
  Griška je za trenutek okleval. Res, kaj če prevarate krvnika. Povejte mu napačno mesto in izkoristite trenutek ter pobegnite. Rešiti svoje življenje in pustiti sovražnike na cedilu? Skušnjava je bila velika. Toda fant se je spomnil svojega očeta. Kupiti življenje z zvijačo in prevaro? Ne, umreti mora dostojanstveno na odru!
  Griška je zmajal z obrito, obtolčeno in grbasto glavo:
  - Ne!
  Mučitelj se je nasmehnil in pripomnil:
  - Jutri te bodo usmrtili! To je gotovo ... Mučenja ne bo več, a drugih za usmrtitev ni!
  Grishka se je stresel, a je pogumno odgovoril:
  - No, usmrtili bodo ... Vsi smo smrtniki!
  Krvnik je z nasmeškom dodal:
  - Ne boste kar tako obglavljeni! In vrgli ga bodo na kolo! Najprej bodo odrezane roke, nato noge in šele nato glava. Si želiš tega?
  Fant se je zdrznil, postal bled in zamrmral:
  - Ker je usoda taka ... Smrt bom poskušal sprejeti z dostojanstvom!
  Krvnik se je nasmehnil in pripomnil:
  - Vašega očeta so že odpeljali v Moskvo. Tam te mučijo še huje. In potem čaka tudi četrtinsko kolo. In ti ... Škoda, da te bodo usmrtili! Ti si močan fant in lepo bi te bilo še malo mučiti!
  Grishka je ostro odgovoril:
  - V naslednjem svetu vas bodo mučili!
  Krvnik je zapustil celico. In Grishka se je obrnil in se s pestjo udaril po bradi. Bolečina je odmevala po žilah, razpetih na stojalu. Morda tega ne bi smel storiti? Treba je bilo pokazati preudarnost in prevarati krvnika. In naprej, čaka ga ...
  Fant je komaj dvignil in pogledal svojo roko, pokrito s pikami in opeklinami? Jo bodo res odrezali? Grishka je pogledal svojo nogo. Tudi ona je bila vsa potolčena, podplate je imela ožgane, prste na nogah polomljene. A verjetno bo še lahko splezal na oder. In njegove noge in roke in nazadnje mu bodo odrezali glavo. In potem bo duša poletela v nebesa ...
  Še vedno je otrok in ni imel časa grešiti. Prestal preizkus ognja in biča. Pred nami je najverjetneje zaslužen raj ali v najslabšem primeru krajše bivanje v vicah. Zanima me, ali ga bodo povabili na spoved k duhovniku? Vendar to ni več pomembno. Grishka ni čutil svojih grehov in se ni več bal neizogibnega srečanja z Bogom. In v raju je dobro, čudovit vrt, kjer je večno poletje in angeli igrajo harfe. Zakaj ne mesto, ki si ga zasluži fant, ki je trpel hudo mučenje?
  To je bolje, kot da visiš na stojalu, da ti bič trga kožo in ti lomi prste z vročim železom. Tam boš za vedno ostal fant in boš za vedno mlad in zdrav.
  Slišalo se je žvenketanje vrat. Pojavilo se je dekle s pladnjem, dva stražarja in Samosa. Pošast se je nasmehnila in rekla:
  - Zadnjič v življenju dobro jej, psiček! Kornila je radodarna! In tam ti bodo odrezali roke in noge!
  Grishka je ostro odgovoril:
  - In kaznovan boš... Ne na zemlji, ampak v nebesih!
  Samosa je zarenčal:
  - Psiček! Poglejmo, kako kričiš na volanu!
  Grishka je pogumno rekel:
  - Smrt včasih daje nesmrtnost, izdaja pa pozabo!
  Samosa je jezno zaloputnil z vrati in odšel. Ostal je samo še krvnik. Griška mu je skoraj prijateljsko prikimal:
  - To so prazniki, ki jih praznujemo! In nočeš umreti!
  Krvnik je s pretkanim pogledom vprašal dečka:
  - Ali nisi pomislil na svojo dušo?
  Grishka je iskreno odgovoril:
  - Menim, da nimam nobenih grehov, ki bi se jih moral pokesati.
  Krvnik je na to prikimal:
  - No, veseli se, prasec. Ob tem si privoščite kozarec vina. Verjetno prvi v mojem življenju.
  Grishka je začel jesti gos. Po zaporniški kaši se je hrana zdela izjemno okusna. Dečku je bilo malce boleče žvečiti, a meso se je zdelo sladko. In je bil aktivno pogolten.
  Krvnik je pripomnil:
  - Če ne bi bil vaš boter Cornila, ne bi bili deležni takih pojedin.
  Grishka je z resnim pogledom vprašal:
  - Kaj hoče?
  Mučitelj je iskreno odgovoril:
  - Pridobite Stepanove zaklade. Sicer se ne bi premaknil.
  Grishka je ravnodušno odgovoril:
  - Naj zakladi ležijo v zemlji. In bo služil prihodnjim vstajam!
  Krvnik je občudujoče rekel:
  - No, ti si orel! Pravi bojevnik! No, želim vam uspeh!
  In mučitelj je zapustil dečka. Griška se je po jedi in pitju kozarca močnega vina počutil težko. Oči so se zaprle in deček je zaspal. Sanjal je o bitkah in raznih dogodkih. Kot da je vitez iz pravljice, ki poseka na tisoče borcev.
  Tabla desno - ulica, levi pas!
  In potem leti na zmaju. Kot junak iz pravljice...
  Naslednje jutro so Gruško zbudili. Fant se je prvič dobro naspal in se počutil bolj energičnega. Krvniki so ga dvignili. Na ranjeno telo so položili raševino. In so me dvignili in peljali na usmrtitev. Grishka je ob zori videl barvo in ostre sulice.
  Fant je hodil v železjih, kar je bilo neprijetno. Odpeljali so ga na dvorišče. Dečkove bose, pohabljene noge so težko stopile na tlakovce. Toda Griška je to prenašal, škripal z zobmi in se trudil ostati pokonci. Čeprav je bil vsak korak opečenih stopal boleč. Odšel je na trg.
  Ljudje so videli fanta. Obrit, ves z odrgninami in modricami, z bosimi opečenimi nogami, shujšan.
  Grishka je vzbujal usmiljenje in ne sovraštvo. Mnogi, zlasti ženske, so sočutno zavzdihnili.
  Fant jima je pomežiknil in rekel:
  - Kot, kje je naš, ni izginil!
  In je šel naprej. Kakšnega posebnega strahu ni bilo. Grishka je bil prepričan, da si sam ne zasluži pekla. In nebesa so veliko boljša od zemeljskega, krutega obstoja.
  Kraj usmrtitve so obkolili izbrani moskovski lokostrelci. Veliko je stražarjev in domačih kozakov. Zdelo se je, da ne usmrčujejo otroka, ampak državnega zločinca vesoljskih razsežnosti.
  Deček je negotovo, opotekajoče se povzpel po lestvi in z opečenimi nogami stopil na hrastove deske.
  Na bloku se je lesketala ogromna, nabrušena sekira. Naokoli je hodil ogromen krvnik v rdeči halji. Tam je bilo tudi kolo namenjeno četrtinju.
  Griška se je prekrižal. Zelo boli premikanje rok.
  Glasnik je začel brati obtožbo:
  - Ta sin Stenke Razina, Griška, je kriv: prikrivanja zakladov, organiziranja uporniških odredov, usmrtitev in ropov bojarjev, nasilja nad ženskami itd. Zato je obsojen na četrtino na kolesu in večno anatemo. Naj se kazen izvrši.
  Griška se je stresel, a je ostal na mestu in stal naravnost. Uslužbenec je siknil:
  - No, ali se je tat pripravljen pokesati pred ljudmi?
  je pomislil Griška. Da, ima nekaj za obžalovati. Fant se je priklonil in rekel:
  - Oprostite, Don Kozaki. Pred vami sem kriv, ker vas nisem osvobodil bojarskega jarma.
  Samosa je obupano zavpila:
  - Hitro ga usmrtite!
  Krvnikovi pomočniki so prihiteli k fantu. Grishka je premagal bolečino v rokah in sam strgal vrečevino. Ljudje so bili izpostavljeni razjedam in ranam, ki so jih povzročili krvniki. Nato so Griški zvili roke in ga vrgli na volan.
  Krvnik je nad dečka dvignil sekiro. "Zdaj se bo začelo," je pomislil Grishka.
  Toda v tistem trenutku se je oglasil trob in glasnik je oznanil:
  - Kraljeva milost! Zaradi Gregorjeve mladosti se smrtna kazen nadomesti s prodajo v suženjstvo! Naj bo tako!
  Dečka so dvignili z odra in se oglasili v sobi. Za Grishko se je začelo novo življenje.
  Toronto se je izkazal za precej trd oreh. Nacisti, ki so mesto obkolili in se izognili nepotrebnim izgubam, so ga metodično uničili s topništvom in letali. Velike upe so polagali tudi na peto kolono znotraj ZDA. Napad na Octave se je izkazal za hitrejšega in uspešnejšega. Glavno mesto Kanade je padlo po treh dneh bojev. 22. junija 1945 so se nacisti približali severni meji ZDA.
  Tako se je Amerika znašla v položaju popolne strateške omejitve. In iz tega se je izjemno težko rešiti. Nacisti so praznovali peto obletnico kapitulacije Francije, štiri leta po napadu na ZSSR in dve leti po nadaljevanju vzhodne operacije.
  Tako se je Fuhrer s svojo menažerijo spet proslavil s praznikom in gladiatorskimi boji.
  V Berlinu so zgradili Kolosej s petsto tisoč sedeži. In zbralo se je veliko ljudi. Stadion je res prepoln. Lahko pa bi jo tudi pozimi zaprli s stekleno zložljivo kupolo. Fuhrer in njegovo spremstvo so sedeli v naslanjačih, pred njimi pa so bile položene mize z jedmi. In menažerija je gostila.
  Hitlerju so pokazali nov tank "E"-400, težak okoli petsto ton. Vozilo je bilo oboroženo z dvema topovoma kalibra 105 mm, metalcem bomb kalibra 650 mm in dvanajstimi mitraljezi. Močno vozilo s poševnim oklepom 300 mm na čelu in 250 mm na straneh je naredilo močan vtis na generale. Tank je bil resnično mojster vseh poklicev.
  Nanj so vgradili plinskoturbinski motor z rekordnimi 3000 konjskimi močmi. In vsi, ki so videli ta čepeči tank, so se prestrašili. Čeprav je bil avto zelo podoben želvi. Toda s sodi - dolgimi protitankovskimi puškami ter širokim in krajšim lansirnikom bomb.
  Na avto so streljali s pištolami, kar je pokazalo močno obrambo. Vendar je tako težko, široko in dolgo banduro težko prevažati po železnici.
  Na to je opozoril Guderian. Največji tankovski strateg je predlagal:
  - Mislim, da je bolje prepovedati razvoj strojev, težjih od dvesto ton. V nasprotnem primeru jih bo skoraj nemogoče prenašati tudi v posebnih vagonih.
  Mainstein se je strinjal z Guderianom:
  - Rezervoar je pretežak, veliko breme. Na splošno E-50 zelo ustreza vojski. Bolje je izdelati to vozilo v jurišni modifikaciji, kot izumljati tako velikanske hibride.
  Fuhrer je zamrmral nekaj ne preveč razumljivega. Na splošno Hitlerju ni bilo všeč, ko so dvomili o njegovem geniju. Zadnje čase pa so hvale postale dolgočasne. Toda v tem primeru je fašistični diktator ljubil velike tanke. In nisem se hotel umakniti.
  Adolf je odločno rekel:
  - To bo v seriji E-400 in naši inženirji bodo rešili problem transporta!
  Nato je sledil pregled jurišnega karabina MP0-55 s povečano prodorno kroglo. Kar je bilo všeč tudi Hitlerju. Pa tudi hitri oklepni transporterji. Na splošno je bilo načrtovano, da se jim prenese vsa pehota.
  Fuhrer pa je oboževal preboje tankov. Nekaj pogovora je bilo tudi o računalnikih. Projekt novega elektronskega stroja s tranzistorji je obljubil, da bo postal učinkovitejši in kompaktnejši.
  Oblikovalec je obljubil, da bo računalnik kmalu lahko igral šah.
  Hitlerju je bila ta ideja všeč. Za to igro se je v prostem času začel zanimati tudi sam Fuhrer, ki mu je uspelo. Tudi Napoleon je oboževal šah in je prave bitke primerjal s šahom. Zdaj je Fuhrer upal, da bo Američane pregnal v Zugzwang. In do zdaj je delovalo. Najmočnejše gospodarstvo na svetu se ni moglo upreti združeni Evropi in virom kolonij.
  Visok je bil tudi količinski kazalnik proizvedene opreme.
  Obsedenega Fuhrerja pa je zmotila arena. Lepa dekleta so se prišla borit. In kako jih ne moreš pogledati?
  Hitler je občudoval napol gola, mišičasta telesa deklet in se v svoji fantaziji predstavljal kot vilinka. Dobro je biti predstavnik tega ljudstva - vilini se ne starajo in živijo tisoče let. So veliko močnejši in hitrejši od ljudi, odlikuje pa jih ljubeča narava. Kakšna dirka!
  Fuhrer je plosknil z rokami in rekel:
  - In ne prijatelj ne sovražnik, ampak vilinec!
  Medtem so se dekleta zbrala in se začela bojevati s sabljami in meči. Prizor, ki ga je Fuhrer že poznal.
  In Hitler se hoče boriti z zmajem. Za boj proti dvanajstglavemu kuščarju. In mu z laserjem odrezal glave...
  Fuhrerja je očitno zanimalo lasersko orožje. In ne brez razloga. Navsezadnje se toplotne žarke lahko uporablja za streljanje iz letečih krožnikov. In od njih ne bo odrešitve.
  Fuhrer se je spomnil filma, kjer sta Stella in Albina leteli na disku z uporabo smrtnih žarkov. Tam se je res vse izkazalo odlično. En strel in dvesto ameriških letal takoj zajame ogenj. Potem je sledilo še več streljanja. Čudovita priložnost za bojevanje. In dekleta pilota sta tako lepa... Rad bi se samo dotaknil njene noge ali prsi.
  In v areni dekleta padajo in se zlomijo, prebodena z meči. Kako kruto je to!
  Fuhrer sam je bil nekoliko živčen. Lepota umira. Ampak lepše je žensko mučiti in posiliti kot jo ubiti.
  Eni od deklet so odrezali roko in padla je okrvavljena. Dokončana je z udarcem ostrega meča. Hitler celo poskoči od veselja. In prede:
  - To je pospešek! Naj bo cilj!
  Himmler pobere:
  - Naj bo cilj!
  Fuhrer se je obrnil k glavnemu krvniku Tretjega rajha in vprašal:
  -Kaj pa Judje?
  Himmler je veselo odgovoril:
  - Delajo za nas, moj Fuhrer! Vključno s šaraškami! Jude smo prisilili v naše gospodarstvo!
  Fuhrer je na to zarjovel:
  - Poskrbite, da se ne razmnožijo! In se ni mešal z drugimi narodi!
  Himmler je pokorno rekel:
  - Da moj firer!
  Hitler je pomahal s tem. Spomnil se je svojih sinočnjih sanj. Nekoliko nočna mora in fantastično.
  Bilo je, kot da bi letel na zvezdni ladji in... Zasledovali so jih vesoljski pirati. Cel paket. Poleg Fuhrerja so bile štiri deklice v bikinijih. In še cela ekipa skupaj z vilinko.
  Sovražnik se je nezadržno bližal. Bil je podoben duhu, iz sveta nočnih mor.
  Hitler je bil v sanjah čarovnik, bolje rečeno čarovnik. Pripravil je improviziran napitek, saj je bil pripravljen sovražno soočiti svojega nasprotnika. Njegova čarobna paličica je vibrirala v njegovih rokah: zdelo se je, da tihi glas piska: nevarnost, nevarnost, nevarnost!
  Adolf je bil prevzet od navdiha, improviziral je za zmago. Mladi Fuhrer je hitro zmešal napitek s prej neznano sestavo. Pihal nanj.
  Skoraj takoj so se poleg njih pojavile slike treh ladij. Prišla sta skoraj blizu.
  Vilinka je ukazala:
  - V največjem obsegu, izbruh plazme!
  Protirušilec je streljal z vsemi topovi. Ven je odletel besni vrtinec uničenja. Razdalja je bila skoraj ekstremna; glavna zvezdna ladja bi morala imeti težave. Toda čarovniku Jarranu je uspelo postaviti nekakšno obrambo. Posledično je vsa moč salve zadela brigantino, ki je hitela z desne strani.
  Močan udarec je vesoljsko ladjo izkrivil, zmečkala in vrgla kot gumijasto žogico, ki jo je stisnilo kolo tovornjaka. Samo ostanki so se raztresli dlje in zasuli pepel z gorečim ogljem.
  Fuhrer je zažvižgal:
  - Vau! Moč udarne sile, a v napačni čeljusti!
  Lepa dekleta okoli obsedenega Adova so se hihitala.
  Christina je odgovorila:
  "Zdaj se ne moremo izogniti boju."
  Deklica je bosa hitela po neudobnem prehodu proti zračnim zaporam, dva "winferja" sta bingljala z ene strani na drugo. Ko je Christina udarila, je eno od orožij zaškripalo:
  - Moja moč je porabljena za tri in dve stotinke.
  - Utihni, mitraljez! - Terminatorka je kričala nanj. - še ne bo tako.
  Lepotica je letela mimo in se večkrat prevrnila. Gibanje se je upočasnilo, elf je gravioniko preklopil v izboljšan način, ki se uporablja pri pristanku na velikanskih planetih, nevtronskih zvezdah in, premalo močnih, črnih luknjah.
  Zdaj je okolje okoli nje postalo viskozno in ko je premagala tak žele, se je stisnila na želeno mesto blizu armatur.
  - Boj je boj in nič se ne da narediti glede tega.
  Tri skupine deklet so se postavile ob steno in se pripravljale na hud spopad. Kaj si mislijo? Navsezadnje jih večina živi zadnje minute, pred nami je krvava bitka z neusmiljenim in spretnim sovražnikom.
  Pirati ne dajo nič!
  Christina je v mislih molila k Absolutu, ki je rodil nešteto bogov in religij. Deklica je skočila na tla in preden je imela čas, da se nasloni z nogami na zaponko, je sledil šok, ogromno vesoljsko ladjo je popolnoma sesulo. To je bil trenutni proces, pri katerem se je premaknila vsaka molekula telesa.
  Tisti, ki sta leteli za njo, Charlotte in Gerda, sta udarili ob stran s takšnim trkom, da bi dekleta brez zaščite razmazala po oklepu. In tako so odleteli nazaj in štirikrat poskočili kot žogice za ping-pong. Christina jih je zlahka pobrala in ustavila gibanje, rekla:
  - Niti ne poskušajte zaspati, prijatelji! Resni posel se šele začne!
  Dekleta so odgovorila v en glas:
  - Poveljnik je!
  Slišal se je elfov ukaz:
  - Začni se premikati naprej.
  Sovražnik je bil v bližini, trenutek kasneje je desno od Christine z mrzljivim škripanjem odletel izrezan kvadrat in za trenutek je žig, ki se je pojavil, zaiskril s stopljenim robom.
  - Vrzi v levji gobec! - je ukazala Christina in skočila skozi odprtino, kot bi se potopila v peklenski plamen.
  Kljub temi so instrumenti v čeladah omogočali, da se je gneča piratov dobro videla. Kosi plazme so leteli iz winferja, orožje je samo izbiralo tarče in pobiralo sovražnike. Christina kot izkušena borka ni doživela niti najmanjšega obotavljanja. Eden od piratov je padel pod udarcem njenega trdega stopala, telo opice je zakrknilo in kosti so se raztresle.
  Dva winferja sta bruhala bujne, dolge bakle in tudi rezala z impulzi, prebijajoč oklep z ušmi. Magda in Charlotte sta leteli za njo, iz njih sta, kot iz zalivalk, izlivali koščke snovi, segrete na milijarde stopinj.
  Navzven nežne lepotice, v bitki so se popolnoma preoblikovale in spominjale na hudiča pekla.
  - Pozor, pošasti! - dekleta so kričala.
  Christina je poletela po zraku in za seboj pustila goro trupel, šla mimo hodnika in takoj naletela na vkrcalni tank. Oklepni hrošč je dekle srečal z gostim ognjem. Trenutek, ki je bil potreben, da je avto prepoznal tujca in usmeril pištole, je Christini rešil življenje. Deklica se je pomaknila vstran, Magda pa se je uspela obrniti tudi stran. Toda Charlotte ni imela te sreče. Močna plazemska razelektritev je zdrobila dekle skupaj z njeno bojno obleko. Ranjenih je bilo tudi več prijateljev, ki so leteli za njo.
  Dekleta sta padla, ena je imela opečeno roko, druga nogo.
  Vendar pa so lepote delovale samodejno, potiskale so se iz Weidemeestra. Naboj za navajanje je izbral mesto na stičišču in prodrl v premikajoči se oklep tanka.
  Ogromen hrošč je bil napihnjen, gobci pušk zakrivljeni.
  Christina je potrdila:
  - Super, dekleta.
  Proti njej je napredoval členonožni jurišni robot, ki je sprožil gravionične laserje.
  Štetje je bilo dobesedno v nekaj sekundah. Ko se je potapljala pod uničujočim valom rezanja prostora, je Christina poslala izcedek v kolenski sklep robota in zlomila tri okončine. Bojno vozilo se je zrušilo, streljalo v strop, zagrizlo v oklepne stene.
  - Zlatolaska, pazi. - je zakričalo eno od deklet.
  Dekleta zadaj so streljala iz Weidemeestra in prisilila, da se je tank, ki je napredoval iz anusa, ustavil. Začelo se je kaditi, a ni nehalo streljati, Christina se je obrnila in takoj prišla pod ogenj, žarek jo je zadel v hrbet in jo podrl ter ji skoraj zlomil kosti.
  Terminatorka je naredila salto, podrla ploščo, ko je šla, in preletela nasprotnika s hiperplazemskim mečem udarila v prsi in uničila instrumente.
  Robot je močno trznil in se zakrčil, žarki razpadlega orožja so zadeli lastne pirate, ki so se poskušali prebiti iz stranskega hodnika. Še en robot je bil vržen na bok, nagnjen, iz njega je tekla tekočina kot kri, skozi katero je šel plamen, ki je talil kovino.
  Iz sosednje celice se je prebijal Adolf Hitler. Pogumno je napadel tank z urokom. Avto je trznil, tokokrogi so se segreli in se obrnil nazaj ter na pirate sprožil silovit tornado. Na splošno je bila ta tehnika namenjena razjarjenim živalim, ne kiborgom, a tokrat je delovala. Morda zato, ker je bila shema preveč preprosta ali pa so se Henryjeve magične moči povečale pod stresom.
  Elf Buckingham je ukazal:
  - Krasnova, poberi sovražnika od zadaj, gostota ognja je previsoka, nismo se prebili s tretje stopnje.
  - Ubogam! - Christina je ugotovila, da je prišlo do zapleta. - Zdaj se bom prebil.
  Deklica je vrgla granato, ki se je, nadzorovana s čipom, nekajkrat odbila od sten, se sunkovito zavihtela in izbila še štiri pirate. - Odneslo ga je! - je vzkliknila navdušena deklica in obliznila kri z zlomljenih ustnic.
  Izza vogala stranske galerije jo je srečal ogenj. Morala se je uleči, nato pa so v njeno smer skočile granate. Deklica je komaj imela čas, da jih sestreli, strelja na prvi pogled, voden z instinktom.
  Granate so eksplodirale in svoje zasule z delci plazme. Celo Christina je čutila gorečo vročino.
  Nekdo je izstrelil salpo fitegroba. Svetleči hiperplazemski mehurčki so švigali po hodniku in spržili sovražne vojake. Še en jurišni robot je bil uničen in tank se je zrušil.
  Medtem sta Magda in Gertrude prerezali stebre za čiščenje zraka, zaradi česar se je fluor razplamtel in močno eksplodiral ter zrušil korzarje.
  Dekleta so celo zacvilila.
  Christina je skupaj s tovariši pohitela naprej, se obrnila in z olupkom udarila želvo. Še nekaj piratov je požgal tank, podrejen obsedenemu Fuhrerju.
  Christina je s svojim žarkom prerezala corsair in skočila naprej, letela, streljala zmedene robote.
  - Kaj, metalci, vam ni sladko?
  Elf General je izjavil:
  - Delajte z orodjem z vrtavko.
  V komoro je priletela vrteča se naprava, sledile so eksplozije, razletela se je sljuda in meso.
  Christina se je otresla ostankov bojnega kombinezona, Adolf je priletel k njej od zadaj in namesto z orožjem zasukal svojo čarobno palico, ki je povzročala valove.
  - Kaj igraš? - ga je vprašala deklica.
  Fuhrer je zaklokotal:
  - Mislim, da moramo gor v tehnično sobo.
  Christina je prezirljivo smrknila:
  - No, tvoj edini logični predlog v zadnjem času.
  Nadaljevali so z gibanjem in streljali na vse, ki so jim bili na poti.
  Weidemeesterji, ki so jih dekleta uporabljala, so uničili sovražnika skupaj s pregradami, tehnološkimi enotami, generatorji, ujetimi kipi, ki niso imeli časa najti trga, kipi, zlatimi kopelmi, za katerimi so se poskušali skriti pirati.
  Na tej točki se je Christina nepričakovano spopadla z roko v roko z boginjo Astarto.
  Močna bojevnica je vrgla granato, bila je sestreljena, se prebila blizu in mahala z mečem. Začel se je boj med dvema zelo izkušenima sabljačema.
  - Ne vmešavaj se, Adolf. - je deklica zavpila mladeniču. "S tem se bom poskušal spopasti sam!"
  - In ti tudi! - je rekla glavna boginja filibusterjev.
  Ko se spopadeta dva spretna moža, je nevihta, ko pa se spopadeta spretni ženski, je tornado!
  Christina je takoj ugotovila, da je njena nasprotnica usposobljena za vse osnovne tehnike in je ne bo lahko premagati. Astarte je sprva poskušala pobegniti, vendar neuspeh ni ohladil gorečnosti. Deklica se je nenadoma pretvarjala, da se umika, in ponudila svojo desno stran. Svetlana ga ni kupila! Nakazala je le skok in nasprotnico ostro udarila v levo. V tistem trenutku je refleksno skušala ujeti nasprotnico in jo pustila nezaščiteno. Oster vbod ji je iztrgal kos mesa, deklica je izgubila hitrost in noge so se ji upognile.
  Rana je zmanjšala Astartine bojne sposobnosti in njeno gibanje je postalo počasnejše. Tu je Christina naredila stranski manever in nato zlahka odrezala grmičevje. V odgovor jo je Astarte uspela udariti z glavo, vendar je bil to zadnji uspeh. Z naslednjim zamahom je Svetlani odletelo glavo.
  - Bravo! - je rekel Fuhrer. - Vrhunski razred.
  - Nisi še videl vsega.
  Večkrat so izbruhnili spopadi z rokami v roke. Včasih so uporabili celo svoje zobe. Dekleta, dobro usposobljena, so praviloma delovala v eni sami ekipi in se borila v boju z roko v roki v parih ali trojicah. To jim je dalo prednost v bitki s pestrim tropom. Poleg tega sta vplivala bioinženiring in umetna selekcija genov v inkubatorjih.
  In kar je pomembno tudi to, da so se pirati očitno ohladili. Nikoli prej se jim ni bilo treba boriti z močnim, napredujočim sovražnikom, ki se ne boji vkrcanja na tanke, robotov ali prekletstev čarovnikov. In ko se z nečim srečaš prvič, nastopi zmeda.
  Pirati so se umaknili, umaknili, nekateri so kričali kot obsedeni, drugi so nenadoma začeli noreti in streljati na svoje robote. Očitno so jih pokončali magični poskusi obsedenega Adolfa.
  Vojaki vesoljske Nemčije so vedno znova streljali z močnim ognjem in uporabljali meče.
  Tudi ježek je dobro igral. Majhen in okreten je precej spreten s kovinskimi granatami. In ni streljal slabo.
  Dekleta so se potegnila, v pravem boju, reakcija se je stopnjevala. Borili so se bolje kot v številnih virtualnih igrah, kjer so jih trenirali od otroštva. Prevladovala pa je želja po preživetju za vsako ceno, da bi se pozneje razmnoževali. Poleg tega je bil stoodstotno uporabljen celoten raznolik arzenal, vključno s prostorskim ježkom. Tudi Adolf jih je uporabljal, kar zanj ni bilo povsem v navadi. Tri pirate je povaljal v zobno pasto, nato pa znova uporabil svojo čarobno palico. V nekem trenutku je drobec zadel čarovniško orožje in ga zlomil na pol. Toda Adolf je palico obnovil z enim urokom:
  - Ne! Vsaka magija je potem nekaj vredna, če se zna braniti. Najtežje je zaščititi svojo dušo pred podlostjo v sebi! - je dodal mladi Fuhrer.
  Iz palice je spet odletel tok čarovnije in padel na elektronske možgane. Zlasti je onesposobil več subdimenzionalnih pasti.
  Stella si je hudo poškodovala nogo, a se je borila še naprej.
  Izgube na obeh straneh, zlasti za gusarje, so bile ogromne. Umrle so tudi deklice, skoraj vse je Christina spoznala šele včeraj, a vsaka izguba je bila boleča. Veliko deklet se je borilo, celo poškodovalo. Pirati niso brez razloga prestrašili celotne galaksije, težko se je bilo boriti z vkrcanjem tankov.
  Eden izmed njih, najmočnejši in najsodobnejši, je zapeljal na zadnji del in ubil pet deklet naenkrat, ježa pa prepolovil. Adolf ga je ustavil z obupanim urokom, nato pa se obrnil proti sovražniku. Dušo mu je trgalo trpljenje, ena od deklet ga je nekoč nasmejala z nizom vrhunskih šal iz sveta robotov. Zdaj je revež mrtev in še vedno se ni naučil, kako obujati mrtve. V tem trenutku se je mladi čarovnik Fuhrer soočil s svojo največjo težavo.
  Na poti mu je stal čarovnik Jarran z ognjeno sabljo.
  - Vidim, da imate otroka, nekakšno posebno, edinstveno čarovnijo. Mogoče prideš na našo stran? Liga podzemlja vas bo velikodušno nagradila z denarjem in vam morda celo dala cel svet, naseljen s poslušnimi sužnji.
  - Zakaj ne galaksije takoj? - je v šali vprašal Adolf.
  Čarovnik ni razumel humorja:
  - Prepričan sem, da je z vašimi sposobnostmi ustvarjanje lastnega imperija samo vprašanje časa. Torej je mogoče, celo galaksija.
  - Ampak očitno brez tebe! - Fuhrer je poslal žarek v čarovnika.
  Zlahka se mu je ugnal in ga tudi sam udaril, tako da so se Hitlerjeva oblačila vnela, čeprav mu je uspelo odskočiti. Ko se je obrnil, je Fuhrer, sploh ne čarobno, ugasnil plamene.
  - Kaj si dobil? Ne bodi tako samozavesten, Adolf.
  Fuhrer je bil presenečen:
  - Kako veš moje ime?
  V odgovor smeh:
  - Močni čarovniki, kot sem jaz, vedo vse!
  Spet je planil na mladega Fuhrerja. Izognil se je vrženemu pulsarju, izpustil žarek in iz palice je odletela kača. Lebdela je v zraku in se ob smehu čarovnika zrušila:
  "Nisi seznanjen s hipervalovno magijo, slabič." Zato je z vami tako enostavno opraviti. No, s čim naj te še razveselim?
  Adolf je skočil na trola in poskušal izvesti zamah, kot so ga naučili, in ga vrglo nazaj. Nato je mladi Fuhrer prebral urok: od zgoraj je padlo več ledenih ikel, kar je povzročilo prezirljiv nasmeh čarovnika.
  - Je to vse, kar lahko narediš? Kaj pa to? - Čarovnik je zamrmral urok in poslal zeleni val.
  Okoli Adolfa se je dvigal dim in pojavili so se obroči. Mladi Fuhrer je poskušal odskočiti, a so ga z rokami stisnili pegasti pitoni. Tipa so zvezali kot verige in ga začeli dušiti. Mladi Fuhrer je zastokal:
  - Morilec!
  Čarovnik se je zasmejal:
  - Da, jaz sem orkan uničenja. Prisezi, da boš postal moj učenec in izpustil te bom.
  - Nikoli! - je odgovoril obsedeni Hitler, v nasprotju z instinktom samoohranitve.
  - Potem ga vzemi! - je siknil čarovnik.
  Tok demonske energije je padel na Fuhrerja, mučil in raztrgal vsako celico njegovega telesa. Bilo je zelo boleče, tako boleče, da sem hotela zatuliti kot volk. Kot bi ti plast za plastjo luščili kožo in jo polivali z vročim železom.
  - No, zdaj pa me boš poslušal? - vprašal je Jarran z grozljivim glasom. - Ali pa!
  - Ne nikoli! - je Fuhrer rekel z zadnjimi močmi. - Služenje zlu bo uničilo dušo, ki je pomembnejša od telesa.
  Zlobni trol se je zasmejal:
  - Norec, služenje meni je edini način, da rešiš nesrečno dušo. Zdaj jo vržem v Geheno. Ko bo tvoje meso sežgano, te bom poslal nekam, kjer se bodo zgodbe ljudi o peklu zdele kot sladke sanje. Trepetajte se, nesrečnež.
  Adolf je izpljunil:
  - Neumne grožnje!
  Sledil je oglušujoč ropot:
  - Potem zažgi!
  Ognjeni zublji so zajeli Hitlerja, koža se mu je začela celo luščiti. On je že hotel prositi za milost, ne, nisem pripravljen umreti. Ali pa mi je podzavestno šinila misel, morda bom v prihodnosti lahko premagal svojega neusmiljenega sovražnika.
  Vodni tok je pogasil ogenj in Fuhrer je bil osvobojen, ostal v cunjah, ki so komaj pokrivale njegovo debelo mehurjasto telo. Pred njim se je pojavil vilenjak Buckingham. Svetloba se je iskrila okoli generala vesoljske Nemčije in nasmehnil se je.
  S prizanesljivim tonom je rekel:
  - To si ti Jarran, očitno želiš užaliti otroka?
  Odgovor je bil zarjavel pisk:
  - Ne vpletaj se v najin spor, vilinec! V nasprotnem primeru se boste imeli zelo slabo.
  Predstavnik glamuroznih ljudi je pokazal svoje biserne zobe in odgovoril:
  - Vidim, da ne znaš niti preklinjati na prefinjen način. Nekaj patetičnega blebetanja dojenčka namesto groženj.
  Trol je zamahnil s zublji:
  "Razpršil te bom na atome po vsej galaksiji in stisnil tvojo dušo v črno luknjo ter raztegnil tvojo kožo čez kvazar."
  - Malo bolje! - Vilinka je zarezala s pulsarjem. Trol, ki se je opotekel, ga je s težavo odbil, na licu se mu je pojavila opeklina.
  - In ti si močan! - Trolov obraz se je zvil kot maska izroda teme. - Ampak tudi jaz nisem šibak. Izvoli!
  Čarovnik je poslal darilo, ki ga je vilinec vrgel s kolenom in ga z zasukom poslal nazaj.
  - Ne, nisi me navdušil! - odgovoril je Buckingham. Pogledal je Smitha, ki je vzel palico in jo poskušal udariti. - Ni treba, prijatelj, pojdi pomagat mojim tovarišem. Ta tip je porabil že preveč energije in sam ga lahko obvladam.
  -Preveč si samozavesten, kaj pa to! - Trolovi prsti so zrasli in iz njih so začeli rasti ogromni fantomi. To so bile različne vrste čudakov, močni dinozavri in bojni stroji.
  - Super, kregajmo se! - Elfova roka se je dvignila kot pahljača in izpod nje so začeli bruhati kaskade močnih razbojnikov. Fantomi so se združili in začela se je bitka titanov, ki je pokazala moč brez primere.
  Tehtnice v čarobni bitki so se zibale z ene strani na drugo, slišali so se tuli in srce parajoči kriki.
  Polgoli Adolf se je premikal kot somnambulist, videl je številna trupla in delce trupel ter zmečkane mehanizme. To mu je dalo moč in prebil se je globoko v tehnične pode.
  Naj me nočna mora ožge s svojim dihom
  Prisežem, ne bom izdal vaše domovine!
  Meso je raztrgano, polno trpljenja
  Toda duh vojaka ne bo prenesel sramote!
  V glavi obsedenega Fuhrerja se je oblikoval kratek verz. Christina se je borila naprej, ki je zanj postala resnično nežna in ljubljena.
  Tudi ona bi mu rodila otroka, enega tistih, ki ima možnost postati dedič tretjega rajha.
  Dekle je hodilo vse dlje in streljalo levo in desno. Zajeto orožje je izkoristila v celoti, uporabila je celo svoje noge. Na čevljih je bila naprava, ki je ob premikanju prstov aktivirala lovke.
  In to je bilo priročno pri uporabi zajetega orožja. Najtežje je bilo, ko so umirali njeni tovariši, Christina je potočila solzo nad vsakim trupelcem, pogosto nad komaj opaznimi ostanki.
  Nagajiva, vedno živa Gertruda je umrla. Od nje so ostale le noge. Nekoliko več sreče je imela Gerda, ki je imela le veliko luknjo v želodcu, eno srce ji je prerezal šrapnel, tako da je še vedno obstajala možnost preživetja.
  Ekscentrični krščanski pripovedovalki Magdi je odletelo glavo in ramenski sklep. Res je, da so nekateri izgubili le del telesa in obstajalo je upanje, da ozdravijo.
  Res je bilo nemogoče odkriti eskadriljo prej in jo uničiti z eno termopreonsko bombo. Koliko deklet bi bilo v tem primeru še živih? Ali vilinec tega res ne bi mogel narediti? In Fuhrerju se zdi, da je Christina pripravljena sovražiti tega tipa.
  Boji na ameriških tleh so se nadaljevali. Slavne štirice: Gerda, Charlotte, Christina in Magda so že prešle Teksas in vstopile v Louisiano. 30. junij je precej vroč dan. Američani so se zelo trmasto upirali in poskušali celo s protinapadom.
  Dekleta so ustavila svoj tank in izmenično ciljala. Bili so tako ljubki. In spredaj so bili Shermani in Pershingi.
  Gerda ga je vzela in zapela, streljajoč:
  - Črna...
  Charlotte je odstrelila in nadaljevala:
  - Teror!
  Christina je zadela z granato, odrezala Shermanovo kupolo in nadaljevala:
  - Črna...
  Magda je podrla Pershingovo kupolo in zarjovela:
  - Teror!
  Gerda je spet vrgla izstrelek in zažagala:
  - V boju ...
  Charlotte je udarila in predla:
  - Za harmagedon!
  Christina bo izstrelila projektil in zavpila:
  - Na zvoniku ...
  Magda je streljala natančno in dodala:
  - Sovražniki!
  Gerda je spet udarila in siknila:
  - Križ ...
  Charlotte je izstrelila granat in zalajala:
  - Obrnite ga!
  In dekleta so se v en glas smejala njihovi šali. Res so vrhunski pevci.
  In velemojstri strelci! In kako natančno streljajo. In tako natančno, kot vrhunski ostrostrelci.
  Gerda, ko strelja, začne peti:
  - Hočem...
  Charlotte strelja in nadaljuje:
  - Fantje ...
  Christina udari, vzklikne:
  - Dekleta!
  Magda, ki strelja in pokosi Shermana, nadaljuje:
  - Samo...
  Gerda strelja, sune z besedami:
  - Ko objemaš...
  Charlotte je izstrelila granat in zapredela:
  - Božaj!
  Christina, ki prav tako strelja, je tvitnila:
  - Novo ...
  Magda je odstrelila in dodala:
  - Film ....
  Gerda je streljala in nadaljevala:
  - Poglej ...
  Charlotte je streljala in dodala:
  - V vesolje ...
  Christina je duhovito rekla:
  - Na preprogi ...
  Magda, ki je izstrelila granato, je všeč:
  - Leti!
  Gerda je streljala in zarjovela:
  - Jakne...
  Charlotte je odpustila in dodala:
  - Črtasto...
  Christina je udarila z izstrelkom in siknila:
  - V škatli...
  Magda je izdala darilo in všečkala:
  - Hlače!
  Gerda je zarjovela in izstrelila izstrelke:
  - Pred....
  Charlotte je s pritiskom na krmilno palčko zamrmrala:
  - Jutro...
  Christina, ki je udarila z izstrelkom, je zalajala:
  - Z dekleti ...
  Magda je energično potrdila:
  - Hodijo ...
  Gerda je siknila in streljala:
  - Fantje!
  Charlotte je spet zapela6
  - Do jutra ...
  Christina je nadaljevala:
  - Z dekleti ...
  Magda je zavpila:
  - Hodijo ...
  Gerda laja:
  - Fantje!
  Napad Shermana je bil končan, skoraj vsi tanki so bili uničeni, ostali pa so začeli bežati. In Nemci tulijo od veselja.
  Gerda je razumno pripomnila:
  - Izkazalo se je, da... Jenkijem smo ocvrli repe!
  Charlotte je z nekaj jeze v glasu rekla:
  - In Rusi so, menda, veseli, da se z Američani borimo ne na življenje, ampak na smrt.
  Christina je z nasmehom pripomnila:
  - Stalin nam lahko zabode nož v hrbet!
  Magda je z vzdihom potrdila:
  - Resno, obstaja možnost!
  Gerda je skomignila z mišičastimi rameni in pripomnila:
  - Kar se mene tiče, sploh ne mislim, da je bil Stalin tako pogumen, da bi se spopadel z nami. In za nas bi bilo veliko bolje najprej osvojiti Ameriko in Veliko Britanijo, kot pa napasti ZSSR.
  Charlotte se je strinjala:
  - Dejansko je veliko bolje, da ne vodimo vojne na dveh frontah. Kar zadeva Veliko Britanijo, bi jo ogorčili.
  Gerda je resno rekla:
  - Oh, punce, napisal sem celo zgodbo o AI na to temo.
  Charlotte je svojemu partnerju resno predlagala:
  - No, preberi!
  In Gerda je prešla na razlago;
  . Obstaja veliko vzporednih, zvitih kot pahljača vesolj-vesoljev. V enem od njih se je Hitler leta 1941 odločil, da ne bo začel vojne z ZSSR . Pravzaprav ne morete začeti vojne z ogromnim sovjetskim imperijem z Britanijo v ozadju. Še več, v "Main Kaf" je bodoči Fuhrer zapisal, da je bil glavni razlog za poraz Nemčije v prvi svetovni vojni ta, da se je morala boriti na dveh frontah.
  Poleg tega se je Hitler pravočasno spomnil prerokbe Wolfa Messinga, da je Fuhrerju usojeno, da izgubi in zlomi hrbet na vzhodu.
  Bilo je in sem sklenil: voditi vojno do popolne osvojitve Britanije. Še več, protinemški upor v Jugoslaviji je privedel do tega, da je bilo treba načrt Barbarossa odložiti do konca junija. To pomeni, da morda ni bilo dovolj časa za zavzetje Moskve in glavnih regij ZSSR pred zimo. In pozimi so Nemci, kar je očitno tudi samozavestnemu firerju, popolnoma nepripravljeni na boj.
  Poleg tega je zavzetje Krete Nemce stalo velikih izgub v izkrcanju, Fuhrer pa je bil vnet z velikim sovraštvom do Britanije in se je odločil, da bo najprej končal.
  Odmevalo je tudi poročilo vojaškega atašeja, ki je na prvomajski paradi videl najnovejše sovjetske tanke: T-34 in KV-2. Zadnji tank s 152 mm topom je naredil močan vtis na vse prisotne Nemce. Hitler je po premisleku ukazal pospešiti delo pri ustvarjanju težkih tankov. Pojavila se je cela vrsta projektov za velike stroje. In dokler ne ustvarite ogromne tankovske kavalkade, je bolje, da ne začnete vojne z ZSSR. Že maja so Nemci v Libijo premestili še tri tankovske divizije. V začetku junija je Rommel začel napad na Tolbuk in po treh dneh bojev zavzel to trdnjavo.
  Po tem so Nemci prešli v ofenzivo na Egipt. Britanci se niso mogli upreti boljšim silam Wehrmachta. Nemci so bili tako številčno kot organizacijsko močnejši. Poleg tega se britanske kolonialne čete v resnici niso želele bojevati. Njihova morala je bila nizka in je vse bolj padala.
  Že julija so Nemci zavzeli Egipt. Prečkali so Sueški prekop in vstopili v Palestino. Britanci so pobegnili ... V Iraku je izbruhnila vstaja, Nemci so tja vstopili skoraj brez boja. Kmalu je padel ves Bližnji vzhod... Avgusta in septembra so Nemci zasedli mesta in trge. In nasprotoval jim ni sovjetski bojni stroj, temveč majhne britanske čete, ne preveč disciplinirane in bojevanju nagnjene kolonialne sile ter primitivne enote Arabcev.
  Hitler je zavzel velika ozemlja. Konec septembra je bil zavzet tudi Gibraltar. Franco, ko je videl, da Britanci prihajajo ven, in se bal nacistične okupacije, se je strinjal, da dovoli prehod nemškim enotam. Izkazalo se je, da je bil napad bežen. Nemci so to izvedli spretno in organizirano, sama trdnjava pa ni bila preveč pripravljena.
  Po tem so Nemci skoraj brez odpora zasedli francoske posesti v Afriki. Na srečo je vojake zdaj mogoče prenesti na najkrajšo razdaljo.
  Pozimi je Hitler sprožil veliko ofenzivo v Sudanu in Etiopiji, začel pa je tudi napredovati v južno Afriko. Po nekaj obotavljanju se je Fuhrer odločil: če vzamemo črno celino, jo vzemimo kot celoto. Poleg tega Britanci nimajo moči, da bi obdržali svoje posesti. Glavna težava za Nemce niso britanske čete, ki so slabše od nacistov tako po številu kot po bojni učinkovitosti, temveč raztegnjene komunikacije, težave z oskrbo in pomanjkanje potrebnih cest v Afriki.
  Toda Nemci so s svojim togim totalitarnim sistemom pokazali odlično organiziranost in sposobnost premikanja na velike razdalje. V ZSSR fašistov torej niso pustila na cedilu ogromna prostranstva - Afrika je po ozemlju in prebivalstvu celo večja od Rusije, temveč trmast in fanatičen odpor Rdeče armade.
  In seveda v Afriki ni zime.
  Decembra je Japonska končno napadla perujsko pristanišče. Jasno je bilo, da ZDA še vedno ne bodo dovolile, da bi samuraji pogoltnili britanske kolonije v Aziji in Tihem oceanu. In tako je bila Japonska prisiljena oslabiti Ameriko s presenetljivim napadom. In uspelo jim je. Sledila je serija uspešnih operacij v Aziji. Marca je Hitler v strahu, da bi ga Japonska prehitela, vdrl v Iran, od tam pa so se Nemci prebili do Indije. Jasno je, da je dvesto petdeset nemških divizij več kot dovolj za zavzetje skoraj nemočne Indije in tehnično zaostalega Irana.
  Hitler je seveda s prenosom čedalje več sil v Afriko in Indijo zelo tvegal - Stalin bi lahko začel osvobodilno akcijo proti Evropi.
  Toda Rdeči armadi se še ni mudilo. Voditelj vseh časov in ljudstev je kopičil moč, vendar si ni prizadeval, da bi se prvi pridružil boju. Morda Stalin ni hotel prevzeti odgovornosti za veliko vojno. In finsko podjetje ni vzbujalo optimizma.
  Čeprav so se nemške čete torej širile iz Evrope, po Aziji in Afriki, se Stalinu ni mudilo izkoristiti tega. Prav tako je treba opozoriti, da se je moč Wehrmachta nenehno povečevala. Nemške izgube med obsežnimi osvajanji so bile majhne, industrijska proizvodnja pa je rasla zaradi tujih delavcev. Poleg tega so Wehrmacht dopolnili Khiwis in različne kolonialne formacije.
  Nemci so svoje gradbene bataljone, voznike, zaledne enote, konvoje itd. zamenjali s tujci. Mlajše vojake so vpoklicali v vojsko. Pod orožje so dali celo sedemnajstletnike in starejše vojake.
  Wehrmacht je povečal število divizij, delež tujcev v njem pa je hitro naraščal. Hitro je naraščala tudi proizvodnja orožja. Novi tank Tiger je šel v proizvodnjo kot prvo težko vozilo, ki je bilo razvito.
  Maja 1942 je Wehrmacht vstopil v Južno Afriko, pred tem pa se je boril na tisoče kilometrov. Madagaskar je padel junija... Američani niso imeli sreče, saj so izgubili bitko pri Midwayu v tem vesolju. Prevlada v Tihem oceanu je prešla na Japonsko. In Tretji rajh, ki se je okrepil s kolonijami od Burme, Indije do Južne Afrike in drugod, je večkrat povečal proizvodnjo letal in izvedel zračni napad na Britanijo. Nemci so imeli nove močne bombnike Yu-188 in DO-217. In pritisnili so na Britanijo, tako s številom kot s kakovostjo.
  Britanci so, nasprotno, izgubili svoje kolonije in se soočili s podmorniško vojno, zmanjšali proizvodnjo letal in druge opreme. Nacisti so pritisnili. In konec avgusta je prišlo do pristanka. V bojih so sodelovali novi nemški tanki Tiger. Bitke v Angliji so trajale nekaj več kot dva tedna in se končale s predajo.
  Po tem so Nemci postavili svojo marionetno vlado in novega, povsem legitimnega angleškega kralja. Velika Britanija je sama postala protektorat Tretjega rajha. Njena flota je skoraj v celoti prešla na nemško stran.
  Stalin si med desantom ni upal udariti sovražnika. Med Nemčijo in ZSSR je bil sklenjen pakt o nenapadanju. Poleg tega se je fašistična država zelo okrepila.
  Churchill je pobegnil v Kanado in skušal boj nadaljevati s pomočjo ZDA. Toda Hitler je bil odločen. Sledila je operacija Icarus z izkrcanjem na Islandiji. Zadnja točka, s katere lahko ameriška letala dosežejo tretji rajh, je zajeta.
  Po tem se je začelo premeščanje sil na Grenlandijo. Leto 1943 je minilo v pomorskih bitkah. Tretji rajh je imel podmornice z vodikovim peroksidom, ki so se premikale s hitrostjo do 35 vozlov na uro in prehitevale ameriške ladje.
  Argentina je napovedala vojno ZDA in Nemci so tam začeli kopičiti svoje čete.
  Nacisti so v dveh dneh okupirali Švico, v sedmih pa Švedsko in popolnoma prevzeli nadzor nad Evropo.
  Zavzeta je bila tudi Avstralija, čeprav je bila invazija izvedena skupaj z Japonsko.
  Spomladi 1944 je Nemčija, ko je zbrala veliko število pristajalnih plovil, pristala v Kanadi. Istočasno so nemške in japonske čete vstopile v Mehiko. Brazilija, Venezuela, Čile in druge države so ZDA napovedale vojno. Napad na Ameriko se je začel na obeh straneh. Nemci so pridobili glavni tank "Panther"-2, ki je bil bistveno boljši od "Shermana" v oborožitvi, oklepu in zmogljivosti. In nemškemu reaktivnemu letalstvu preprosto ni bilo para.
  Kakovostna premoč nemških reaktivnih lovcev: ME-262, HE-162, ME-163 nad ameriškimi je bila izjemna. Da ne omenjamo dejstva, da so se pojavili nemški reaktivni bombniki Arado, najboljši propelerski Yu-488 in mogočni TA-400 s šestimi motorji. Nemci so imeli prednost pred ZDA pri oklepnih vozilih, ki se je povečala s pojavom tankov serije E. "E"-25 se je izkazal za posebej uspešnega, vozilo z oklepnimi bojnimi lastnostmi, ki so primerljive s "Panther"-2, vendar veliko lažje in okretnejše z nižjo silhueto in nagnjenim oklepom.
  Združene države so bile oborožene z visokimi Shermani in še bolj arhaičnimi Grandi. Glavnemu nemškemu tanku Panther-2 niso mogli prodreti v čelo niti blizu. In stranski oklep Panther-2 je bil 82 milimetrov pod kotom in je dal odboj, tri četrtine zadetka.
  Nemška jurišna puška MP-44 je bila tudi boljša od ameriških avtomatskih pušk in avtomatskih pušk.
  Med bitkami so Nemci uporabili napadene kolonialne čete in tuje divizije. Moč Wehrmachta je presegla šeststo divizij. V ofenzivi so sodelovali težki tanki "Tiger"-2, naprednejši "Tiger"-3, "Lion" in kompaktnejši "Lion"-2, mogočni "E"-100 in "Mouse"-2. .
  Do konca štiriinštiridesetega leta se je pojavil stroj "E"-50, ki je bil v oklepu opazno boljši od "Panther"-2 in z močnejšim motorjem.
  Serija je vključevala tudi podzemne rezervoarje, ki so jih uporabljali stroji za zemeljska dela.
  To orožje je imelo močan moralni vpliv na Američane. V zraku so se pojavili Yu-287, močnejši in nevarnejši reaktivni bombnik, in najnovejše modifikacije ME-262 s poševnimi krili. Poleg najnovejših ME-1010 in TA-183 so uničili novo generacijo.
  Pojavila se je tudi naprednejša jurišna puška MP-54 z večjo natančnostjo in dosegom streljanja ter je lažja.
  Kvalitativna premoč Hitlerjevih sil je terjala svoj davek in ameriška fronta je propadla. Nacisti so napredovali v vse smeri. Američani niso mogli storiti ničesar, da bi se temu zoperstavili. Njihov reaktivni lovec F -2 je bil neuspešen in je imel celo slabše zmogljivosti kot Mustang.
  Ameriški lovci na propelerje se celo načeloma niso mogli primerjati z nemškimi reaktivnimi jastrebi. In izkazalo se je, da so asi Luftwaffe bolje pripravljeni. Mnogi med njimi so nabirali račune.
  Uspelo je tudi tankerjem. Predvsem Wittmann se je boril na različnih tankih ob koncu vojne na naprednejšem Tigru-3. Proti koncu leta 1944 so Nemci imeli 100-tonskega "kraljevega leva", z motorjem s 1800 konjskimi močmi in 410-mm raketometom.
  Učinkovito orožje proti dolgoročnim utrdbam in zgradbam. In kar je najpomembneje, je praktično neprebojen za vse ameriško protitankovsko orožje.
  Nemci so nenehno izboljševali svojo tehnologijo. "E"-50 je dosegel stopnjo zaščite, ki je za ameriški 90-milimetrski top neprebojna iz vseh zornih kotov.
  Izboljšali so se tudi nemški oklepniki, predvsem pri oklepih. Fritz je ustvaril Luftfausta in naprednejšega Faustpatrona, ki je lahko prebil tanke z razdalje več kot kilometer.
  In Pershing se je pojavil šele leta 1945, ko so nemške čete že zavzele Mehiko, Kanado in večino Amerike.
  2. februarja 1945 so se ZDA predale Nemčiji in Japonski. Čete sil osi so se približale New Yorku in Washingtonu - ni bilo več možnosti.
  Predaja je vodila do okupacije Amerike in zasega njenih virov. Zdaj je ves svet sestavljal izključno Tretji rajh s svojimi kolonijami in zavezniki. ZSSR je imela le še en satelit: Mongolijo. Tako je nastala izjemno nevarna situacija.
  Postalo je očitno, da se bosta Tretji rajh in Rusija kljub navzven prijateljskim odnosom zapletla v smrtni boj.
  Stalin se ni nikoli odločil za napad na Nemčijo, ko se je ta bojevala z Britanijo in ZDA. Prijateljska nevtralnost je pomagala Hitlerju premagati in osvojiti Zahod. Zdaj pa je postalo jasno, da ima Tretji rajh načrte tudi za Rusijo. In ZSSR je s svojo komunistično ideologijo predstavljala potencialno grožnjo nacionalsocializmu.
  Hitler je zbiral sile za uničujoč udarec. Wehrmacht je postal številčen, štel je do tisoč čistokrvnih divizij, približno trideset milijonov vojakov, od tega manj kot tretjina etničnih Nemcev. To je bila ogromna sila, dobro opremljena s tehnologijo, z najnovejšimi tanki serije "E", ki so se aktivno proizvajali namesto manj naprednih "panterjev" in "tigrov". In Panther 2 je ostal izjemen stroj.
  Toda glavni nemški tank je bila modifikacija "E"-50, težka petinšestdeset ton, z debelejšim stranskim in zadnjim oklepom ter opremljena s 105-mm topom z dolžino cevi 100 EL. Ta stroj naj bi bil protiutež sovjetski seriji KV ...
  Stalin se je začel zanimati tudi za težke stroje. Avgusta 1941 se je začela serijska proizvodnja vozila KV-3 s 107 mm dolgocevno pištolo. Nekaj mesecev kasneje je šel v proizvodnjo tank KV-5 z dvema 100 mm in 76 mm topoma, težkima 100 ton, in čelnim oklepom 170 mm. Že v dvainštiridesetem letu je šel v proizvodnjo KV-4, ki je tehtal 107 ton in imel 180 mm čelni oklep in podobno oborožitev.
  Stalin je imel rad velike strukture. KV-6 je postal vozilo z dvema topovoma: 152-mm havbico in 107-mm protitankovskim topom. Avto je tehtal več kot 150 ton. Opremljen je bil z dvema motorjema s 600 konjskimi močmi hkrati. KV-7 je imel podobno orožje, vendar še debelejši oklep 200 milimetrov in tehtal do 180 ton. Leta 1943 je v proizvodnjo vstopil tudi KV-8 s topovima kalibra 152 in 122 mm, ki so tehtali dvesto ton.
  A izkazalo se je, da super težki tanki niso najboljši. Prevelika teža je povzročila težave pri prevozu in vožnji. Še posebej pri terenskih vozilih. Poleg tega je bila za serijo KV značilna taka pomanjkljivost, kot je lokacija oklepa, brez racionalnih kotov naklona, kar je nekoliko razvrednotilo odlično zaščito rezervoarja.
  Toda ZSSR za razliko od Tretjega rajha ni vodila vojn. Vojna s Finsko je bila zadnja. In ni bilo možnosti, da bi opremo preizkusili v praksi. In Stalin, ki je imel ogromno moči, je sprejemal enostranske odločitve o tem, katero opremo naj dajo v uporabo. In voditelju so bili zelo všeč težki avtomobili.
  Nemci so v praksi uporabljali velike tanke. Bojne izkušnje so pokazale, da je tank, težji od sedemdeset ton, prevelik, da bi postal hemoroidi, zlasti med transportom, za serijsko proizvodnjo za bojne operacije.
  Najboljši oblikovalci z vsega sveta so končno ustvarili vozilo, ki je zadostilo zahtevam vojske po zaščiti, hkrati pa ga je bilo mogoče prevažati in uporabljati. "E"-50 je postal tak stroj. Njegov čelni oklep je bil povečan na 250 milimetrov pri racionalnem nagibu, boki in krma pa na 160 milimetrov.
  Izkazalo se je, da je rezervoar počepast in je imel zelo dolgo cev. Končno so Nemci in njihovi sužnji ustvarili bolj ali manj zadovoljiv stroj. In ZSSR je imela nekaj težav. Še posebej z glavnim rezervoarjem.
  Serija KV je bila razvita na obsežen način: večja teža, več orožja, več kalibra. In ona seveda ni mogla postati glavni rezervoar.
  T-34 je zahteval vlogo najbolj priljubljenega tanka. Relativno enostaven za proizvodnjo, lahko ga jemljemo v količini. Stroj je z manjšimi nadgradnjami začel množično proizvodnjo. Toda leta 1943, ko so Nemci imeli serijski glavni tank Panther, ki se je uspešno izkazal v boju, se je izkazalo, da so Švabe ogromen in močnejši tank. In kmalu je "Panther"-2 z močnim oklepom in dolgocevnim 88-mm topom postalo jasno, da je T-34 premajhen.
  Bile so različne ideje ... Vključno z ustvarjanjem popolnoma novega tanka T-44 in posodobitvijo prejšnjega. Stalin je bil navdušen nad razvojem težkih strojev, do srednjih in lahkih pa je bil nekoliko hladen. Toda T-34 je bil dober zaradi množične proizvodnje. Postalo je jasno, da se serija KV ne more upreti tretjemu rajhu, ki je v količini pogoltnil toliko držav. In rodila se je kompromisna možnost: T-34-85, ko so v glavnem tanku zamenjali samo kupolo.
  To je omogočilo ohranitev množične proizvodnje, vendar je bil kaliber 85 mm še vedno premajhen, da bi čelno prebil najbolj priljubljen nemški tank Panther-2.
  O poznejšem E-50 ni kaj reči. Konec štiriinštiridesetih se je SU-100 pojavil kot uničevalec tankov. Vendar je bil tudi slabši od "Panther"-2. V začetku leta 1945 so Nemci odstranili panterje in tigre ter se odločili za težjo različico E-50, kot tank, ki je boljši od vseh svojih nasprotnikov. To vozilo je lahko čelno prebilo tako težke KV kot vsa druga sovjetska vozila. V seriji sta ostala le "Lion"-2 in "Royal Lion", vendar naj bi ju tudi nadomestila enotna serija "E".
  Nemci so imeli številčno in kakovostno premoč nad ZSSR. Poleg tega se je Japonska pripravljala na napad z vzhoda.
  Stalin ni imel popolnih informacij o sovražnikovem tankovskem potencialu. Toda ZSSR je imela 60 tisoč tankov v sto dvajsetih divizijah, ne da bi štela oklepna vozila s pehoto. Od tega je štirideset tisoč najnovejših 35 tisoč štiriintrideset in pet tisoč različnih vozil KV. Plus relativno majhno število samohodnih pušk, le nekaj tisoč. Predvsem SU-100 in SU-152.
  Sile so seveda precejšnje. Toda nacisti, ki so se zanašali na potencial polovice sveta, so izstrelili veliko tankov. Zaposlovali so tovarne po vsej Evropi, pa tudi v Afriki, Aziji, Kanadi, ZDA, Avstraliji ... Pomislite na ves svet ...
  Velikost nemške tankovske flote je rasla z divjo hitrostjo. Še posebej po predaji Amerike. Hkrati so se nacisti osredotočali predvsem na serijo "E", še posebej na "E"-50. Ti stroji so bili tehnološko naprednejši od panterjev in učinkovitejši.
  Spomladi leta '45 je proizvodnja tankov dosegla pet tisoč na mesec, večino vozil pa lahko uvrstimo med težka. Do 1. junija 1945 so imeli nacisti približno devetdeset tisoč tankov. Od tega jih je bilo petinsedemdeset tisoč razporejenih proti ZSSR. Več kot deset tisoč novih vozil so namestili nemški sateliti: Turčija, Romunija, Hrvaška, Slovenija, Italija, Madžarska, Finska, Španija, Portugalska in države Latinske Amerike.
  ZSSR je proti njim v evropskem delu napotila petinštirideset tisoč tankov in samohodnih pušk. Razmerje sil je bilo za Rusijo skoraj dvakrat slabše, pri težkih tankih pa osemkrat slabše. Res je, da so bili satelitski stroji šibkejši in posadke slabše usposobljene, vendar niso naredile razlike.
  Nekaj sovjetskih tankov je bilo v Sibiriji in na Daljnem vzhodu in jim je nasprotovala Japonska s svojimi sateliti in kolonijami. Dežela vzhajajočega sonca je namestila več kot trideset tisoč tankov, čeprav večinoma srednje velikih.
  Delno licencirano tudi za nemške modele Panther-2.
  V letalstvu je razmerje sil za ZSSR še slabše. Tretji rajh je razvil jet roj. Sedemdeset tisoč sovjetskim letalom nasproti stoji več kot dvesto tisoč nemških in sto tisoč japonskih letal. Če dodamo bojne izkušnje, potem je razmerje sil preprosto katastrofalno. ZSSR je sicer imela dobre lovce in bombnike, ni pa imela reaktivnih letal.
  Toda propelersko letalo se po letalnih lastnostih niti teoretično ne more primerjati z reaktivnim jastrebom.
  V pehoti je Wehrmacht v prvi ešalon proti ZSSR poslal petnajst milijonov svojih vojakov in pet milijonov satelitov. Samo dvajset milijonov. In to še niso vse čete. Samo v prvem ešalonu je Japonska napotila petnajst milijonov.
  ZSSR je imela enajst milijonov vojakov, proti koaliciji je izgubila več kot trikrat. Števila vojakov ni bilo mogoče več povečevati, saj bi lahko gospodarstvo propadlo. In tako je Stalin od 1. septembra 1939 povečal Rdečo armado za petinpolkrat. Najhuje je bilo, da sile osi niso dosegle največjega števila in so lahko še naprej povečevale svoj potencial.
  Topništvo ZSSR je zelo zmogljivo, še posebej protitankovsko in minometno, a ... Kljub temu je najbolj priljubljen kaliber 76 milimetrov že brezupno zastarel, 45 milimetrov pa še bolj. Malenkosti je preveč, pravih protitankovskih sodov težkega kalibra pa ne bo dovolj. Če vzamemo težko topništvo, potem imajo Nemci izjemno številčno premoč.
  Raketno topništvo v ZSSR zaradi pomanjkanja bojne uporabe ni zelo dobro razvito. Fritz je v praksi razvil plinske lansirnike in raketomete. Nacistične mitraljeze so naprednejše. Številne enote so pridobile bogate bojne izkušnje. Čete so korakale po vsem svetu.
  Po Finskem Rdeča armada ni imela prakse v pravih bitkah. Seveda je to pomembna pomanjkljivost.
  Skratka, Stalin si ne dela utvar, kljub vsem naporom partije in totalitarnega režima je sovražnik veliko močnejši. In v mornarici je seveda razmerje sil za ZSSR še slabše kot v ostalih. Konec koncev, če se kaj zgodi, se je treba boriti, upoštevati preostali svet. In z viri preostalega sveta, ki ima šestino kopnega in dvesto milijonov ljudi.
  Tako se je zgodilo ... Stalin se ni spustil v boj leta 1939, ko so Nemci po prehodu Poljske porabili strelivo. Ne v štiridesetih letih, ko so nacisti hiteli v Pariz in izpostavili svoj zadnji del. In enainštirideseto leto ni postalo znamenje osvobodilne akcije, čeprav so se Švabi povzpeli v Afriko in Azijo. In poleg tega je bilo toliko priložnosti, da fašizmu zadajo uničujoč udarec.
  In zdaj ... Zdaj so nacisti sami pripravljeni na invazijo. In nad deželo je visela sekira peklenskih moči. Morali bi najti izhod. Toda katerega?
  Stalin ni našel odgovora zase. Da bi se izognil vojni, je bil pripravljen na vse koncesije državam osi. Skoraj za nič je pošiljal vlake s surovinami in žitom, zniževal cene, ponujal zakup naftnih vrtin ali darila zlata.
  Hitler pa je molčal... Zahteval je skoraj nič, ampak je samo povečeval svoje sile na mejah. Dokončal je tankovske armade in povečal število letalskih divizij. Pripravljal sem se na nenaden udarec... Mogoče ne povsem nenaden.
  Jasno je, da se je Fuhrer bal ZSSR in je želel boljševizem izbrisati z obličja Zemlje. Toda kaj se mu lahko zoperstavi? Fašizem se je nevarno okrepil. Treba je bilo izmisliti nekaj posebnega in močnega. Stalin je sicer računal na atomsko bombo, a za to je bilo potrebno vsaj še nekaj let. Da ne omenjam potrebe po dostavnih vozilih za premagovanje letal Luftwaffe.
  Vedno pogosteje so nemška letala kršila zračni prostor ZSSR. Prepovedano jim je bilo sestreliti, da ne bi izzvali nacistov v invazijo. Nedavno so se pojavila poročila o skrivnostnih letečih krožnikih, ki se premikajo z neverjetno hitrostjo in lahko nenadoma izginejo.
  Stalin je izdal tajni ukaz, da se to spopade, vendar pod nobenim pogojem, da nacistom ne da razloga za napad.
  Medtem ko je Gerda tkala svojo zgodbo, se je po cesti sprehajal nemški tank. Od časa do časa je Magda odprla ogenj. Potem sem se moral ustaviti in dopolniti svoj bojni komplet. Nemški stroj je odlikoval velika sposobnost preživetja. Več jih je zadelo, a granate so se odbijale kot grah. In na oklepu ni bilo mogoče povzročiti nič pomembnega, razen rahlih prask.
  Ko je Gerda končala svoje delo, je Charlotte pripomnila:
  - No, kaj potem? Ni slabo! Toda zdaj je najpomembneje napisati vojno z ZSSR!
  Gerda je slovesno obljubila:
  - In bo! Čeprav je ob takšnem razmerju sil verjetno že jasno, kdo bo zmagal!
  Charlotte je dvomljivo rekla:
  - Odvisno od pisca! Dober čečkar lahko napiše nekaj, kar velja za neverjetno verjetnega.
  Christina je logično dodala:
  - In kar je najpomembneje, to je fantazija ... Še posebej, če pišete o vesolju!
  Gerda je z nasmehom zapela:
  - Afrika je nevarna, ja, ja, ja ... Toda čete Antante so nesmisel! Ne pojdite, otroci, pod udar ZDA!
  Magda je spet zacvilila:
  - In pozabil si na najpomembnejšo stvar - Vsemogočnega!
  Gerda je zarenčala v odgovor:
  - No, ne, to vemo!
  Magda je lepo zapela:
  Hitro se pokesite pred Vsemogočnim,
  V nasprotnem primeru bo Belzebub požrl ...
  Poklekni pred Najvišjim Bogom,
  Naj Jezus pride v tvoje srce!
  Gerda je tudi na to melodično odgovorila:
  Fuhrer živi v mojem srcu
  Da ne poznamo žalosti ...
  Vrata v vesolje so se odprla,
  Nad nami so se iskrile zvezde!
  Magda je stisnila pesti in odločno rekla:
  - Vseeno je Moj Jezus pomembnejši od vašega Fuhrerja. Ker Jezus je Bog, Firer pa samo človek!
  Garnizija v Torontu, oziroma kar je od nje ostalo, je kapitulirala. Ogromen supertank "Monster" se je z lastno močjo premaknil proti jugu. Čete tretjega rajha so postajale vse bolj številčne. Prehiteli so Kanado in že vstopali v severne države Amerike.
  Jenkiji so se zaradi škode umaknili. Nekateri med njimi, zlasti Afričani, so dezertirali ob prvi priložnosti.
  Adala je skupaj z drugimi dekleti stopila iz super rezervoarja in začela teči. Peter je tekel z njimi. Fant je bil vesel, rad je bil v ekipi z dekleti.
  Kako so vse lepe, mlade in v bikinkah. Gole pete se lesketajo. Bleščeče mišičasta, zagorela teleta. Čudovite lepote.
  Fant se je spomnil pesmi in je zapel:
  - Lepote, lepote, lepote - kabaret ... Ustvarjeni ste samo za zabavo ... V svoji sveti državi ljubljeni do groba in muke vam niso podvržene!
  Čednega, mišičastega najstnika občudujejo tudi dekleta. Fantka hočejo božati, božati, poljubljati. Povsem naravna želja je, ko vidiš čednega mladeniča. Mlade deklice se dobro počutijo, so igrive in poskočne. Z bosimi nogami poskušajo stopiti tja, kjer je bodičasto, da pride do masaže.
  Vodijo kolono ujetnikov. Dekleta se hihitajo in mečejo kamne v sužnje. Peter je vojnim ujetnikom iztegnil jezik in zavpil:
  - Gorje premaganim!
  Le potrto sklonijo glave. Joj res. Kdo bi si mislil, da bodo nacisti prišli v ZDA. Roosevelt bi, če bi hotel, lahko ustavil Hitlerja tako, da bi preprečil München. Jenkiji pa so mislili drugače. Na splošno je bila za Ameriko značilna zadržana politika in nobena želja po vojni. In zdaj jo fašisti drobijo.
  Panther 2 je pripeljal mimo deklet. Ta tank je že zastarel, a še vedno veliko močnejši od Shermanov in Pershingov. Da, na vrhu stolpa je sedela deklica v bikiniju, ki je nad glavo držala zastavo s svastiko. To je rdeč transparent z belim krogom in črnim pajkom v notranjosti.
  Avto je hitel mimo, gosenice so žvenketale. Peter je zažvrknil:
  - En, dva, tri ... Nori sovražnik, umri!
  Fant se zabava ... A hkrati je zaskrbljen. Na primer, včeraj je v sanjah videl Stalina.
  Osiveli in postarani vrhovni poveljnik je v poveljstvu razpravljal o pomembnem poročilu. Vasilevski je obvestil predsednika državnega odbora za obrambo.
  v enem tednu hkrati napotiti do sedem milijonov vojakov in častnikov, okoli petindvajset tisoč tankov in samohodnih topov ter trideset tisoč letal . Plus sto tisoč pušk in minometov, to so gromozanske sile.
  Žukov je nekoliko skeptično pripomnil:
  - V bistvu je to tank T-34-85. Avto, ki je opazno slabši od nemških modelov. Poleg tega z najslabšo kakovostjo oklepa. Letalsko pri nas prevladuje Jak-9, ki je za red velikosti slabši od nemških reaktivnih letal. - legendarni maršal je razširil roke. - Iskreno povedano, brez kvalitativne premoči v tehnologiji ne morete zmagati s količino!
  Stalin je od Abakumova zahteval:
  - Kako dolgo bodo Nemci držali sile proti nam na vzhodu?
  Vodja SMERSH-a je nerad odgovoril:
  - Sam Wehrmacht je tri milijone in pol, plus še približno milijon in pol lokalnih policijskih enot in milijon satelitov. Tankov je približno deset tisoč, vendar so po bojnih lastnostih boljši od naših. In tretji rajh ima veliko letalstva. V bitkah sodelujejo diskasta letala, ki jih nič ne more sestreliti. - Abakumov je razširil roke in dodal. - Možnosti, da bi v najkrajšem možnem času premagali sovražnika, ki je močno utrjen, so majhne in lahko hitro prenese okrepitve. Velikost Wehrmachta nenehno narašča in že presega petintrideset milijonov ljudi. Obstaja pa tudi Japonska s svojimi kolonijami.
  Stalin je stopil nekaj korakov po prostorni pisarni in nekoliko zmedeno pripomnil:
  - Morda pa je napad naša edina možnost... Medtem ko je sovražnik vezan na Ameriko.
  Molotov je previdno predlagal:
  - Če Amerika pade, potem ne bomo imeli nobene možnosti ...
  Vodja se je s tem strinjal:
  - Prav! Ampak ... Obstaja možnost, da nas Hitler ne napade! V tem primeru ostajajo možnosti za preživetje!
  Voznesenski se je spominjal:
  - Delamo na T-54, tovariš Stalin. To bi lahko bil zelo obetaven tank.
  Vodja je zmajal z glavo:
  - Izračunani parametri pravijo, da vozilo, ki tehta šestintrideset ton, ne more imeti prednjega oklepa debelejšega od dvesto milimetrov. Toda nemški 105 bo še vedno prodrl vanj. In 100 mm top v nobenem primeru ni dovolj ...
  Voznesenski je z nasmehom odgovoril:
  - Obstajajo različni predlogi. Na primer, ustvarite težak tank. Ali povečajte debelino čelnega oklepa na račun stranskega oklepa. Ampak mi delamo, tovariš Stalin. In če sem iskren, so naši oblikovalci dosegli že veliko. Zlasti IS-4 z 250 mm čelnega oklepa obljublja, da bo postal mojstrovina našega tankovstva.
  Vrhovni poveljnik je jezno pripomnil:
  - Resno orožje potrebujemo zdaj, ne v prihodnosti! Ali razumeš to?
  Voznesenski je pogumno odgovoril:
  - Delamo vse, kar nam dopuščajo naše zmožnosti. A s samo polovico Rusije se je izjemno težko upreti skoraj celemu svetu.
  Molotov je precej drzno potrdil:
  - Da! Zelo neenake sile, tovariš Stalin. In še vedno ustvarjamo čudeže!
  Vodja se je rahlo omehčal in predlagal:
  - Sprostimo se in spijmo... Zakaj ste vsi tako žalostni!
  Pojavili sta se dve deklici v kratkih krilih in golih nog. Odložili so steklenice rdečega vina in se priklonili oblastnikom.
  Beria je cmokal z ustnicami in zalajal:
  - Ali niso ljubki, tovariš Stalin?
  Vodja je pritrdilno prikimal:
  - Seveda je lepo ... Dekletom pristajajo bose noge, še posebej poleti.
  Stalin si je natočil vina. Popil je in rekel z dobrodušnim nasmehom:
  - Če bi bilo več žensk v vojski, se ne bi toliko umikali!
  Beria je prikimal in zamrmral:
  - Torej pijmo za domovino! Pijmo za Stalina! Pijmo in spet nalijmo!
  Voditelj se je usedel na stol in zamišljeno rekel:
  - In če fašizem vendarle zmaga, v planetarnem merilu ... Kaj čaka človeštvo.
  Molotov je pokorno odgovoril:
  - Mislim, da je nekaj groznega!
  Žukov je preudarno opozoril:
  - Nekateri se bojijo, nekateri pa bodo v redu!
  Stalin je pritrdilno prikimal:
  - Ja ... To je svetovna vlada. O čem so sanjali komunisti. Ampak Hitler bo naredil vse po svoje. Prišlo bo obdobje fašizma. - Vodja je prikimal, visoka plavolaska mu je natočila vino v kozarec. je nadaljeval Stalin. "Takrat bo v svetu vzpostavljen nov red." Res bo trd totalitarni režim, a izginile bodo vojne, zločin, lakota, nemiri, terorizem ... Vse bo tako kot pod nami, le Nemci bodo v privilegiranem položaju. In bo...
  Stalin je ploskal z rokami ...
  Beria je opozoril:
  - Toda za nas bo to smrt, tovariš Stalin. Ali pa mislite, da nas bo Fuhrer postavil za guvernerje v Rusiji?
  Vodja je resno odgovoril:
  - In tega ni mogoče izključiti! Zdi se, da je naša obveščevalna služba poročala, da je Hitler rekel, da je najboljši guverner Rusije Stalin!
  Okoli so mu ploskali ... Pravega navdušenja pa ni izrazil nihče. Lepo bi bilo ljudem obesiti Hitlerja in Stalina okoli vratu. Ali Napoleon.
  Sam predsednik državnega odbora za obrambo je Napoleona obravnaval spoštljivo. Med moškim s klobukom in Hitlerjem je bilo nekaj podobnosti. Toda obsedeni Fuhrer se je izkazal za večjo srečo.
  Stalin se je seveda več kot enkrat kaznoval, ker je zamudil nenaden napad Nemčije, kar je povzročilo hude posledice. Čeprav so informacije res prišle. In sam vrhovni poveljnik je imel nekaj načrtov za Evropo in se je pripravljal na vojno.
  ZSSR je imela junija enainštiridesetega petindvajset tisoč tankov in klinov ter približno enako število letal. Hitler ni imel takšne moči. Vsekakor, kot je kasneje ugotovila sovjetska obveščevalna služba. Da, Stalin se je pravzaprav zelo aktivno pripravljal. Velikost Rdeče armade je dosegla pet milijonov in pol in je še naprej rasla. ZSSR je imela približno štirikrat več tankov in letal kot Wehrmacht ter dvakrat več topništva.
  Samo v mobilnosti so imele nemške čete premoč. In puška Mauser je streljala natančneje kot Mosin.
  Stalin je imel seveda pretirane podatke o moči Wehrmachta. In verjel sem jim, saj so nacisti prelahko in hitro zavzeli Evropo. Če bi Stalin vedel, da je Hitler tako šibak, bi prvi napadel. A izkazalo se je, da gre za pretirano previdnost.
  Poleg tega je Rdeča armada skoraj popolnoma neizurjena v obrambi. To je res idiotsko - ne napadaj samega sebe, ampak nauči vojsko, da napada izključno. Sam Stalin je pozneje grajal sebe in svoj krog. A očitno so množične čistke vojsko in tudi civiliste odvrnile od kakršne koli pobude. Nihče ni hotel prevzeti odgovornosti in se prepirati z voditeljem.
  Ker učijo samo napad, tako mora biti! Sicer pa se sam Stalin ni preveč mudil z napadi, tega se ni upoštevalo.
  Da, voditelj se je prepustil sanjam o svetovni prevladi in si v mislih zamislil kampanjo proti Evropi. Toda zadeti tako močnega sovražnika, kot je Wehrmacht ... Ni samomorilski! Stalin se je vprašal: da najverjetneje ne bi napadel prvi.
  Ne, če bi se vsaj vojna s Francijo vlekla in bi bila Nemčija oslabljena, potem je možno, da bi se Stalin odločil udariti. Toda potem, ko je vsa Evropa padla pod naciste. A potem je toliko bolj neoprostljivo, da Stalin ni dal ukaza, naj se vojska pripravi na obrambo. To je bilo vredno izgube redne vojske leta 1941. In potem ZSSR ni imela časa za razporeditev svojih sil.
  Voditelj se je včasih celo spraševal, ali naj izstreli kroglo v čelo? Toda to je strašljivo, saj lahko pred nami čaka čisti pekel. Voditeljev odnos z Bogom je zapleten. Po eni strani Stalin v javnosti ni ostro govoril v ateističnem duhu. Toda drugim je to dovolil. V tridesetih letih je bila ustanovljena zveza militantnih ateistov, templji so bili uničeni, cerkve so bile razstreljene. Osebno je sam Stalin dal navodila - stisniti duhovnike. In bili so pritisnjeni, zatrti, preganjani.
  Stalin se tako ali tako ni vmešaval v razbohoteni ateizem, ampak ga je celo spodbujal.
  Toda ko se je začela vojna, bolje rečeno, ko je Rdeča armada začela trpeti poraz za porazom, je Stalin začel besno moliti na kolenih. In prikloni se. Zveza bojevitih ateistov je bila razpuščena, preganjanje cerkve pa je začasno prenehalo. Tudi ikone so začele uporabljati za zaščito Moskve pred zračnimi napadi.
  Vendar je Stalin v javnosti raje molčal. Nikomur nisem povedal, ali verjame ali ne. Nisem obiskoval cerkva, nisem bil javno krščen. Torej ... Morilec je še vedno tovariš Stalin. Veliko ljudi je pobil, veliko ljudi postrelil in zgnil v taboriščih. In moral bi skleniti mir z Bogom.
  Stalin je še vedno želel, da bi bil njegov vodja vseh narodov čaščen kot božanstvo. In povsod si je postavljal spomenike, obešal portrete ali pa je dovolil spodbujati svoj kult osebnosti. Čeprav zakaj bi bili sami sebi hinavci. Stalinu je bilo to všeč in si je zaslužil odobravanje. In kako bo Bog gledal na to, da je vodja svojega ljubljenega naredil za predmet čaščenja.
  Kaj pa druga zapoved - ne delaj si malika? Navsezadnje je Stalin ustvaril kult samega sebe!
  Morda zato Rusija trpi božjo kazen? In ne morete zmagati v vojni ali jo celo premakniti na uspešnejšo pot?
  Stalin se je pri sebi odločil, da kljub vsemu na skrivaj izpoveduje svoje grehe duhovniku.
  Vmes sem naročil:
  - Varčujmo z močjo! In vsi morate delati dvakrat več kot prej!
  Po tem je vodja izpustil svoje satrape... Mislil...
  Tank T-34 je bil nedvomno uspešno vozilo. Nenavadno je, da je bil usmrčeni general Pavlov pravzaprav boter tega stroja, ki je veliko naredil za njegovo izvedbo. Sam Stalin se je nagibal k razvoju serije BT, tanka na kolesih in gosenicah. Njegova visoka hitrost je očarala vodilnega. Toda boji v Mandžuriji in na Finskem so pokazali nemoč te serije v terenskih razmerah.
  In ustvarjen je bil tank z dobro manevrsko sposobnostjo, razmeroma močno pištolo in za svoj čas dobro zaščiten. Res je, vidljivost štiriintridesetih je pustila veliko želenega. Toda tank je pokazal svojo učinkovitost in premoč nad nemškimi vozili. Dokler se ni pojavil panter.
  V vojnih razmerah je izredno težko ustvariti nov avto, štiriintridesetke pa so premajhne proti velikim mačkom. Zdaj govorimo o tanku T-54, a E-50 s tako majhno težo ni mogoče preseči.
  Stalin je težko zavzdihnil. Rodil se je v revni družini čevljarja pijanca. In nihče si ni mislil, da se lahko povzpnejo tako visoko. Toda na srečo je duhovnik našel tistega, ki je cenil Džugašvilijeve sposobnosti, in ga odpeljal v teološko šolo, nato pa v semenišče. A ni bilo lahko. Stalin je imel mračen značaj, ni bil tovariš v duhu in ga je odlikovala njegova osamljenost. In semeniščniki ga niso marali, pogosto so ga tepli. Stalin se je poskušal upreti, vendar ni bil dobrega zdravja, njegova leva roka pa ni dobro delovala.
  Stalin Boga ni imel preveč rad, saj se je imel za prikrajšanega in užaljenega. Vendar je sanjal o karieri duhovnika in pridno študiral. In ker mu je bilo težko igrati s fanti, je ves svoj čas posvetil študiju in začel napredovati. Najprej osmi študent, nato peti ... Ruska pravoslavna cerkev pod carjem je imela ogromno moč in avtoriteto - zakaj ne kariero?
  Potem pa so Stalina odnesli revolucionarji. To je lahko eno od dejanj srca, ne uma. In Stalinovo srce je postajalo vse bolj hladno do vere. Všeč mu je bil greh. Hotel sem ženske, pijačo in dim! In med pustom jejte mastno svinjino, poplaknite z rdečim vinom. Tudi Stalin ni doživel ljubezni do Boga, saj se je čutil užaljenega od ljudi. No, zakaj Jožef, saj ga vsi ne marajo? Predvsem vrstniki?
  Stalin je bil izobčenec, tudi revolucionarji so izobčenci. Borci proti oblastnikom ... In Jožefa je srce vleklo k njim. Čeprav je moj um govoril: ostani v semenišču, čaka te čudovita cerkvena kariera. Še več, Stalin je še vedno znal lepo govoriti, če je hotel. Toda srce, zamera do Boga in oblastnikov se je izkazalo za pomembnejše.
  Tako je Stalin, ne da bi končal semenišče, odšel v revolucionarni boj. Čeprav je lahko kakšna uspešna revolucija v Rusiji? Vendar je bil zaposlen v službi. Začel je pridobivati avtoriteto. Ker pa je videl, da je postopek aretacije potekal počasi, se je odločil sprejeti ponudbo, da postane obveščevalec carske tajne policije. Koba takrat načeloma ni imel druge izbire. Dali so ga v zapor in mu obljubili, da ga bodo tam zadržali dolgo časa, potem pa se je toliko teh obveščevalcev ločilo.
  Stalin se je strinjal in njegova kariera je vzšla. Srečal Lenina. Ta plešasti intelektualec mu ni bil preveč všeč, a intuicija mu je govorila, da prihodnost pripada Leninu. Tako je Stalin postal človek dejanj. Ukvarjal se je z ropi v korist partije, organiziral vstaje in stavke. In se mu je izvleklo - bil je obveščevalec. Izgnali so ga v Vologdo in od tam je Stalin nenehno bežal. Dokler se vodja končno ni povsem naveličal in je bil za štiri leta izgnan v hujše kraje. V Rusiji je prišlo do majhne revolucije, ki je privedla do ustanovitve dume. Stalin je že takrat začel razmišljati o legalni politični karieri: postati poslanec ali minister.
  Začetek prve svetovne vojne so boljševiki dojemali z upanjem, da bo kmalu zamajana. In uspelo je! Vojna je potekala z različnimi stopnjami uspeha, a po preboju Brusilova se je zdelo, da bo Rusija kmalu zmagala. To pomeni, da se bo avtokracija krepila. Toda februarja je prišlo do državnega udara, monarhija je padla in prišel je zlati čas za boljševike.
  Lenin se je izkazal za veliko bolj sposobnega organizatorja, kot so mislili, poleg tega mu je uspelo privabiti tudi Trockega. Slednjega je Stalin skoraj takoj zasovražil. Toda Trocki je bil koristen ... Revolucija je minila zelo hitro. Čeprav sta ga Zinovjev in Kamenjev skoraj podrla. Toda na srečo se Kerenski ni odlikoval s svojo odločnostjo in inteligenco.
  Revolucija je potekala zelo hitro in uspešno, skoraj brez izgub. Boljševikom je bil uspeh naklonjen. In Stalin je skoraj takoj postal eden prvih.
  Sledila je državljanska vojna. Uspehi in porazi. Trocki je odigral veliko vlogo pri zmagi boljševikov. In po poskusu atentata in ranjenju v vrat je Lenin resno zbolel in postopoma začel izgubljati moč. Sverdlov je umrl v sumljivih okoliščinah. Trocki je razvil napoleonske ambicije. Na tej točki se je Stalin moral bolj potruditi. Kampanja proti Poljski je propadla in svetovna revolucija se ni obnesla.
  Stalin je prenehal razmišljati in se spominjati. Kako mu je uspelo premagati Trockega in ostale, že dolgo vedo in opisujejo različni avtorji na Zahodu.
  Bolj zanima, kako se rešiti iz trenutne situacije, trenutno.
  Še vedno pa je bilo najbolj racionalno tvegati in začeti vojno proti Nemčiji, medtem ko jo je vklenila Amerika. Toda odločitev za to je izjemno težka. Stalin je že dolgo opazil to neko omejitev pri sebi. Res napadel zmaja? Če želite to narediti, morate biti Lancelot. Toda Stalin je dal prednost previdnosti.
  In bilo je upanje, ampak kaj je Hitler rabil? Mogoče se bo res vse izšlo?
  Kljub temu je Nemčija pridobila toliko ozemlja, da ga je težko prebaviti in razvijati. Kaj jim je treba iz Rusije, ko so najdebelejši kosi ujeti in bodo kmalu razviti. Tu so Ukrajina in Kavkaz, pa Belorusija in še veliko več, vključno s Turkmenistanom in večino Uzbekistana.
  Vodja, da bi se odvrnil od skrajno motečih misli, je začel pisati aforizme;
   Zvonjenje kovancev je bolj harmonično od praznega zvonjenja sofistike, vendar je slednje navadno vzgojeno za poslušanje prvega!
  Blondinka je vedno svetla glava, vendar praviloma le v dobesednem pomenu besede!
  Če temni lasje niso znak inteligence, potem svetli lasje zagotovo ne morejo postati merilo neumnosti!
  Dobro vino ni shranjeno v slabi posodi in velika inteligenca se ne skriva pod grdim videzom!
  Tisti, ki imajo hrastove glave in sebični egoizem, si dovolijo, da se porjavijo!
  Kdor ne upošteva vseh realnosti, šteje trofeje le v sanjah!
  Kdor veliko sedi, se zatakne v močvirju besedičenja!
  Kdor veliko blebeta z jezikom, ga bo udaril orkan, ki ga bo ustvaril vihar zamujenih priložnosti!
  Vedno obstajajo priložnosti, vendar jih je nemogoče uresničiti, če imate nerealne ambicije!
  Izstopajoč videz je dober na paradi, v bitki pa je najboljši videz popolna nevidnost!
  Literarne klavirje je najlažje popraviti, če jih potegnemo iz grmovja nevednosti, na trdna tla zdrave pameti in imamo pri roki zanesljiva orodja iznajdljivosti, invencije in fantazije!
  Vse, kar vodi do zmage, je čudovito - prevzeti sovražnika, vendar klavirji ne štejejo!
  Narava nima slabega vremena, ima samo otroke, ki hočejo izboljšati podnebje, in pastorke, za katere na svetu ni nič dobrega!
  Pastorek narave je tisti, ki ne priznava sorodstva s stvarnikom vesolja, ampak se ima raje za tujega sužnja!
  Zato pijmo, da lahko naši sorodniki storijo vse, naši sovražniki pa lahko škodijo samo sebi!
  Vseh naenkrat ne moreš prestrašiti, lahko pa vsakega posebej spraviš v noro grozo!
  Tisto, kar ustvarja nove probleme, ni predvsem želja po ustvarjanju nečesa novega, kar rešuje probleme starega!
  Velika teža te ali one vrste orožja kaže na lahkotnost presoje tistih, ki so ga naročili!
  Ne ubija orožje, ampak tisti, ki iz njega strelja, a se spodleti, največkrat samo orožje smrti, saj je zavrnitev ubijanja vedno prava odločitev za strelca!
  Ko je človek človeku volk, ni tako strašno kot če smo drug drugemu šakali!
  Kdor se mudi, vedno zamuja, tisti, ki se mu nikamor ne mudi, pa nikoli ne doseže cilja!
  Čeprav hitrost sama po sebi ne prinese zmage, vam sovražniki brez nje uspeh iztrgajo!
  Zakaj mnogi kuharji pokvarijo kašo, saj lahko čreda s svojo pičlo ustvarjalno neodvisnostjo potepta samo mojstrovino!
  Ko presenetiš sovražnika, vedno pridobiš prednost pred njim, z izjemo neverjetne neumnosti in neverjetne neumnosti!
  Ko presenetiš sovražnika, vedno pridobiš prednost pred njim, z izjemo neverjetne neumnosti in neverjetne neumnosti!
  Lahko pride do osiromašenja roke dajalca, če tisti, ki jemlje, ni skop z zvitostjo!
  Lažja kot je zmaga, težje je razumeti, zakaj se je zgodila tako zlahka in na splošno je nemogoče razumeti, kakšna nesreča vam je preprečila, da bi zmagali veliko prej!
  Bistvo Morale je, da je brez nje lahko zmagati, še lažje pa uničiti sadove zmage!
  Tisti, ki imajo za dobra dela kratke roke, imajo navadno dolge in zlobne jezike!
  Lastnost kratke pameti je ustvarjanje dolgih razprav in slaboumne demagogije!
  Satan vedno zmaga, saj ni dobrega brez zlih posledic njegove uporabe!
  Tisti, ki zamujajo na bitko, lahko samo parado zmage preskočijo!
  Da, najlažje se znajdeš v težavah, če raztreseš priložnosti za sovražnike kot proso!
  Padec duha, tako kot padec na barometru, vodi v nevihto, vendar samo v naših krajih!
  In vznesenost duše odbija orkansko invazijo, hujšo od vsakega anticiklona!
  Kdor preklinja, mu bo zelo hudo, ko bo odgovarjal za svoje podle besede!
  Prva palačinka lahko zaradi naglice postane grudasta, ostale pa ne gredo v grlo prav zaradi pretirane počasnosti za mizo!
  Da vam komar ne bo razjedel nosu, od krvi ne smete izgubiti ostrine reakcije in inteligence!
  Oster um, za razliko od ostrega bajoneta, z njegovo pomočjo ne zbode tistega, ki sedi na prestolu!
  Več ko bo sovražnikov neumnih kot hrast, več bo hrastovih krst!
  Obrniti lice je sramota, a še večjo obsodbo si zasluži tisti, ki ni hotel postaviti rame tovarišu v težavah!
  Pametnih ljudi ni tako malo, a jih neumna oblast uspe urediti tako, da se samo vtikajo drug v drugega!
  Kdor veliko laja, a teče počasi, bo zelo hitro dosegel življenje psa!
  Pasje življenje je zagotovilo le verige in ovratnice, pesjaka in obrokov pa le za tiste, ki jim je uspelo donosno prodati volčjo karto in osvežiti pasji vonj!
  Moč je treba združiti z moralo, moralo s prijaznostjo, prijaznost z modrostjo in modrost s predvidevanjem!
  Kdor prvi da obljube, konča zadnji!
  Kdor ne zgori v ognju, kdor se ne utopi v dreku, tudi s težo intelektualne grude!
  Težavo lahko hitro rešite le brez naglice!
  Genij je združljiv z zlobnostjo, ki je storjena le z dobrimi cilji in dobrimi posledicami!
  Prijatelje podcenjujejo veliko pogosteje kot sovražnike, a tega se morajo tudi nič manjkrat pokesati!
  Tisti, ki razmišljajo nazaj, vedno ostanejo z nosom!
  Solze veselja so vedno pomešane z grenkobo, le slednje je med tistimi, ki so se ob trdem delu hihitali, vedno več!
  Krokodilje solze so, a smejati se od sreče krokodiljemu srcu ni dano!
  Ko ste dali zemeljsko bogastvo pod kladivo, ne boste zbirali zakladov v nebesih, zato Mojster-Bog ne bo povzdignil služabnikov z nizko praktično iznajdljivostjo!
  Kraja srečanja s smrtjo ni mogoče spremeniti, lahko pa izberete veliko bolj spodobno pokrajino za zadnje srečanje podlunarnega sveta!
  Spontanost uma se ne presoja po sredstvih za dosego cilja, temveč po sredstvih, ki ostanejo po dosežku!
  Lahko si napolnite trebuh z nečim, kar je pretežko, vendar se ne morete nasititi!
  Tisti, ki nimajo zobkov, največkrat dobijo pest po zobeh!
  Brezzoba armada se lahko izogne besnemu mlatinju, a brezmožganski politik bo dobil po zobeh tudi z najbolj zobato armado!
  Lahko te imajo za pametnega, če si tiho, le razen v primeru, ko moraš odgovoriti, on začne govoriti v jeziku orožja!
  Z igranjem tihe igre si lahko rešite življenje, vendar ga lahko naredite več kot bedno samo z inteligentnim deljenjem svojega mnenja!
  Molk imajo za zlato le tisti, ki so zboleli za škrofulozno sitostjo kanarskega jezika!
  Vsi konci so za nas zaželeni, razen konca dobrega, a problem je v tem, da je skoraj nemogoče priti do dobrega konca, konec dobrega pa je skoraj neizogiben!
  Nič se ne more upreti nedolžni lepoti, razen grdi želji, da bi sedel na prestolu razuzdanosti!
  Z lepoto si lahko zaslužiš milost, ne moreš pa plačati za grehe!
  Hrbet pokažejo le tisti, ki komaj čakajo, da ostanejo z nosom!
  Toplo srce lahko stopi vsak ledenik brezbrižnosti, a brez hladnega uma je nemogoče obrniti nastajajoči tok v konstruktiven kanal!
  Revolucija je kot vrela voda, po mrzli reakciji sežeš po njej, potem pa kričiš od opeklin!
  Ljudje ves čas počnejo čudne stvari, a čudeži se ne zgodijo!
  Čudeži v situ pridejo na stran, če si le premisliš!
  Presenečenje v vojni je kot jadranje na jahti, le da ni tako opazno!
  Če vojaka presenetiš, pomeni, da je vojak slab v opazovanju!
  Natančnost vljudnosti ni kraljev, ampak tistih vojakov, ki svoj prestol podpirajo z mušketnimi cevmi!
  Ko vlada mir, lahko svoje srce okrasiš s pozabki milosti, ko pa divja kaos vojne, bodo le trnate vrtnice neusmiljenosti varovale tvojo dušo pred požrtjem!
  Bolje je kopati jarek, kot kopati sebi grob, a če zakoplješ svoj talent in iznajdljivost, boš pokopan v najglobljem rovu!
  Podan alkoholu se lažje požene v napad, a tek pod kotom štirideset lahko vodi le v grob!
  Pijanec je hujši od neumnega hloda, zadnji lahko podpre vrata, zalepi luknje, sam pijanec pa je luknjast, lomilec vrat in celo neumna hlodovina obnovi z drobci!
  Hvalisanje se od laskanja razlikuje po tem, da za prvo ne pričakujemo laskave nagrade, ampak za drugo pohvalo!
  Človeštvo raste z inteligenco, gnoji se s slabostmi, kot vrtnica z gnojem!
  Lenoba spodbuja razvoj tehnologije, slabe navade - medicina in bioinženiring, razuzdanost in poželenje računalništva, agresivnost pa vse skupaj dvigne na mnogokrat višjo raven od naravnih potreb!
  Lenoba daje le spodbudo za napredek, a da bi jo resnično vodili, potrebujete delo, ki bo pokrilo naravne potrebe ne le lenuhov!
  Lenoba ni izgovor za brezdelje, ampak ustvarja takšne težave, da si za dopust ne boste mogli nikoli oddahniti!
  Lenoba daje le spodbudo za napredek, a da bi jo resnično vodili, potrebujete delo, ki bo pokrilo naravne potrebe ne le lenuhov!
  Lenoba ni izgovor za brezdelje, ampak ustvarja takšne težave, da si za dopust ne boste mogli nikoli oddahniti!
  Kdor se premakne nazaj - misleč, da si reši življenje - se bo s smrtno sramoto omadel!
  Z begom lahko rešiš obstoj, ne moreš pa rešiti življenja!
  Z junaškim napadom včasih izgubiš obstoj, pridobiš pa nesmrtnost!
  Plemenitost ni vedno prirojena, ampak vedno pridobljena z izgubo!
  Izdajalec, suženj in v knežji obleki, služabnik domovine, knez in v podložniškem činu!
  Kdor se v miru pred vojno veliko gosti, bo imel le malo razloga za slast z vojaškimi uspehi!
  Potrpežljivost bo izčrpala vse razen ambicioznih misli in neuničljivih ambicij!
  Vzvišen duh ne bo nikoli padel na kolena - vzvišen duh se ne bo nikoli spustil v podzemlje in vzvišeni um je vedno tuj nizkim strastem!
  Lahko se boriš s številkami, zmagaš s številkami, a le s sposobnostjo ohranjanja zmage in umetnostjo izkoriščanja njenih sadov!
  Za močnega otroka je bolje, da je takšen, kot je, in da je videti kot močan odrasel, je vedno bolje videti drugačen, kot je!
  Vsekakor pa je za vladarja bolje, da se nikoli ne zdi šibak - tudi če je njegova glavna moč prevara!
  Noro junaško, vojak ne dela neumnosti - poveljnik dela neumnosti in pošilja vojake tja, kjer junaštvo postane noro!
  Lahko prehitiš cel krog na tekmovanju, lahko zaokrožiš svoj kapital v poslovni transakciji, a ne moreš doseči uspeha, ko je tvoj trebuh zaobljen in tvoja iznajdljivost postala ploščata!
  To bi moral imeti vsak bojevnik, imeti veliko srce, a malo strahu in velik občutek odgovornosti!
  Dva medveda ne živita v istem brlogu, a dve morali odlično sobivata v eni osebi z miselnostjo plenilca!
  Tiger v zasedi je nevaren, dokler ne izgubi zobkov, človek pa je nemočen, dokler ne izda bistrega izuma!
  Vsi se utrudijo, le lenuhi podležejo utrujenosti, le mrtvi ne pretočijo kapljic znoja!
  Lahko vas imajo za zmagovalnega barbara, vendar je to bolje kot biti poraženi barbar klepetulj!
  Pogum je kot noga stola; Dobro je, če ga združimo s spretnostjo in izračunom, in če temu dodamo še srečo, bo zmaga utrjena na trdnih temeljih!
  Pogum je dober - sodomija je slaba!
  Zmaga zahteva pripravo, vendar se ne morete pripraviti na Victorio samo, ampak na načrt, ki daje upanje, da jo zagotovite!
  Lahko popravite pokvarjeno hišo ali poškodovano zdravje, a omajan ugled se ne povrne z urejanjem, temveč s korenitim prestrukturiranjem vašega življenjskega sloga!
  Poskušali so obnoviti ZSSR, ne da bi povzročili nevšečnosti prebivalcem, toda posledično so bile vse dobrine uničene brez razloga!
  Krščanstvo po veri je proti vojnam, najbolj pa tulijo pod zastavami krščanske vere!
  Svet je nepredvidljiv do banalnosti, a trivialno preračunan!
  Človeška kri ni voda - ne zbledi s časom, zalivanje požge pridelke, samo podžge žejo, a še vedno preliva človeški rod!
  Težko je čakati na uspeh, v resnici pa lahko čakate samo na težave!
  Če čakate na vreme z morja, pričakujete orkan težav in tornado neuspehov!
  Jezik je majhna mišica, vendar naredi velike stvari z majhnim številom besed, ki jih izgovorijo veliki ljudje!
  Propeler se na letalu lahko zategne tudi brez goriva z vžigom, človek brez bojnih varovalk pa samo zvija!
  Kdor je rojen kot orel, vedno leti, kdor pa je rojen brez kril, le leti!
  Leva lahko gojite v sebi z močjo volje, toda duša zajca se izkaže zaradi slabovoljne promiskuitete, brez osebne želje je ni mogoče popraviti!
  Ko se ljudske sile ne dajo zvezati v močno metlo, je rezultat dotrajana krsta in luknjasta suženjska posteljnina!
  Bolj varno je tisočkrat poljubiti morskega psa na čelo, kot enkrat pokazati svoj hrbet ruskemu bojevniku!
  Če je zadek neuporaben, vojaška vnema ne bo pomagala! No, če ni gorečnosti, bo zadek sovražnikovo kosilo!
  Zgovornost poveljnika ni vredna nič brez sivih šinjerov vojakov, ki ga poslušajo! Toda brez močne začimbe rdeče in sočne besede ne morete skuhati juhe zmagovite pojedine!
  Za norca je molk res kot kamen modrosti, ki daje svinčenemu jeziku vrednost zlata!
  Vojna je kot tekmovanje v dvigovanju uteži; če teža ni dosežena, nagrada ni podeljena; če sovražnik ni pokončan, se himna zmage ne igra!
  Če vladar ne bo imel vzvišenih misli, bo njegov imperij eksplodiral v nič!
  Vladar bi moral vedno gledati na vrh, a preveč glave v oblakih vrže zemeljsko blagostanje v veter!
  Mrhovinarji žal vedno pridejo pravočasno, a golobi letijo na napačno mesto!
  Kotlet je narejen od nekoga, ki ne more sesekljati svojih sovražnikov! In samo nekdo, ki nima možganov kot kotlet, lahko gnete mleto meso!
  Črno oko ne bo osvetlilo prostora, lahko pa priskrbi svetlobo v temi trdovratne otopelosti!
  Ko rečejo, dajmo, prižgimo cigareto, tovariš, od izraza obesimo se - razlika je le v eni - način samomora je za druge veliko bolj boleč in nevaren!
  Lahko odsediš do svobode, ne moreš pa do prostosti!
  Dobrega vina ni mogoče shraniti v zanič posodi in razumne misli ne morejo obstajati v umazanem telesu!
  Posnemanje velja za opičji refleks, v resnici pa so ljudje tisti, ki so bolj nagnjeni k izgubi individualnosti in sledijo načelu - kot vsi drugi!
  Pravi geniji so kot zrna zlata v pesku, močno se svetijo, vendar končajo v pralnem stroju!
  Najpogosteje tirani spirajo ljudski pesek z zlatimi zrni genijev, da bi odstranili in oprali vse, kar je vrednejše od tlakovcev!
  Naš osebni pogled je kot daljnogled - svoje pomanjkljivosti gledamo obratno, druge pretiravamo, kolikor se da, in če je treba analizirati steklo, se vedno uspejo zarositi od neumnosti in teže v porastu!
  Bolj navadno je, da ljudje ne sejejo, kar ni dobro in večno, ampak sejejo dobro in večno!
  Iskanje zabavnih dogodivščin je res podobno Herkulovemu trudu, dogodivščine ti pridejo v rit tudi takrat, ko se jim na vso moč trudiš pobegniti!
  Ob zadnjem stavku je bil Stalin popolnoma izčrpan, tako psihično kot fizično. Zleknil se je na stol in začel smrčati.
  To so tako neverjetne sanje, ki jih je Peter uspel imeti. In zdelo se je strašljivo in radovedno.
  In supertank "Monster" je že prečkal severno mejo Združenih držav in hodil po ozemlju dežele svobode. Številne gosenice so se zarile v zemljo in pustile globoke brazde. Bil je simbol fašističnega stiskanja ameriške svobode. Toda najhujše se je zgodilo, ko se je "Monster" ustavil in so mehanizmi cevi začeli žvenketati. Strašno orožje je začelo meriti v tarčo. Dekleta so hitela in utripala s svojimi zagorelimi, mišičastimi, bosimi nogami. In deblo se je obrnilo.
  Adala se je usedla in pritisnila gumb krmilne palice.
  In težka, dvajsettonska granata je izpljunila. Odletel je proti enemu od ameriških mest.
  Peter je zarenčal:
  - Prišel je čas, menstruacija je zdaj zdrava! Uničite lažne voditelje in prave tatove!
  In diskoteke letijo po nebu in napadajo ameriška letala. Američani res ne bi mogli biti slabši, taka sila drvi nanje. In kar je najpomembnejše, pritisku se lahko uprete le z lastnim pogumom. Nekateri Američani se borijo junaško, črnci in nekateri rumeni pa preprosto pobegnejo. Ali pa obupajo, padejo na kolena.
  Peter je v množici videl ujetnice in se ni mogel upreti. Grozil s mitraljezom, ukazal, naj poljubljajo njihove fantovske, bose noge.
  Ženske so nejevoljno cmoknile z ustnicami in se zdrznile. Mladostnikova noga je še vedno brez dlak, lepa, zagorela, a zaprašena. In ponižujoče je to početi tako na kolenih. Ampak moraš, sicer se ti vidi v očeh, da te bodo streljali. In Peter je videti zelo jezen. Hotel sem jih popolnoma napasti, a tujce je bilo sram. No, dovolj jih je ponižal. In zakaj so nezadovoljni in namrščeni? Ali ni lep fant? Zakaj so videti tako strogi? Morda bi jim moral v usta dati svojo že tako precejšnjo popolnost? Škoda le, da je okoli veliko ljudi.
  Kričijo na tipa in ga silijo, da vleče žico. Supertank Monster spet sproži. Izbruha tako močan raketni naboj. In leti čez nebo ter prinaša smrt in uničenje celotni soseski.
  Mimo se priplazi E-100, tank z dvema topovoma, močan in precej hiter. Poskusite nekaj takega. Nemški avto prav tako strelja in opazi Shermana, ki drsi mimo. Ni prav lahko zadeti z razdalje. Toda 128-mm protiletalska puška je hitra in dobro zadene.
  In kako je odpihnilo vrh Shermana. Kako je ta tank ostal brez svoje polovice? In Nemci dobesedno rjovejo od navdušenja. Tukaj je ameriško mesto pred nami.
  Lokalni policisti se priklonijo do pasu in padejo na kolena ter prosijo za usmiljenje.
  Večina tamkajšnjih prebivalcev je zbežala in se skrila. In samo radovedni fantje brez strahu gledajo nemške tanke. In celo z nekaj radovednosti.
  Ena od Nemk je vzela bič in začela tepsti ameriške fante po golih nogah. Zacvilijo in odskočijo. Ampak še vedno gledajo in ne bežijo. Nekateri celo kaj zapojejo.
  Peter je v sebi začutil navdušenje in zapel vrstice, ki so močno spominjale na besede bodočega sovjetskega barda:
  - Ne maram sebe, ko me je strah ...
  Jezi me, ko tepejo nedolžne ljudi!
  Ne maram, ko mi zaidejo v dušo,
  Še posebej, ko jo pljuvajo!
  Vsaj močna pesem! Medtem je pet sovjetskih deklet prevzelo položaje v ameriški obrambi. Dekleta so bila pripravljena na zmago ali smrt. Zato so peli z velikim žarom, skladali sproti;
  Moja sveta, velika Rusija,
  Zlata polja, srebrni travniki ...
  Tukaj so diamanti posuli zemljo,
  Izbrani ruski snežni biseri!
  
  Ti si moja domovina bolj kot karkoli drugega,
  Slavček zvoni, trli trilček ...
  Ni treba, da vojaki počivajo na svojih posteljah,
  Ko je pobesneli zlobnež vdrl!
  
  Tukaj Wehrmacht napreduje v divjem rjovenju,
  Ruska zemlja gori v ognju ...
  Ruske čete se zelo hitro topijo,
  In družino je uničila bomba!
  
  Toda domovina, tudi če je sovražnikova roka kruta,
  Noče popustiti svojemu nasprotniku ...
  Fuhrer ga bo dobil, verjamem v oko kmalu,
  Ker je vojska prekaljena v jeklo!
  
  Tukaj imamo zaprte redute blizu Moskve,
  In stisnemo zobe se borimo za državo...
  Poznam uspehe Švabov, samo pretirani so,
  Vsaj Hitler kliče Satana!
  
  Fašiste bomo drzno premagali,
  Čeprav imajo nacisti veliko moč...
  Toda takrat tiho hiti sovjetski tank,
  In brca Fuhrerjeve strani!
  
  Švabe mlatimo in jih sekamo blizu Moskve,
  Glave in kupole so kot oves za tanke...
  In verjamem, da bo prišel čas maja,
  Kdaj je vojak prinesel svojo zastavo v Berlin?
  
  Takrat bo svet v sreči komunizma,
  V njej je vsak bojevnik preprosto iz jasli ...
  Bojevnike fašizma bomo vrgli v brezno,
  Zlomi vsako hordo, naš vitez!
  
  Kukavica nam je povedala, kako dolgo bomo živeli,
  To ni zelo relevantno vprašanje ...
  Ker je škoda, da je življenje vedno tako kratko,
  Upam, da bo Kristus obudil ljudi!
  
  Toda verjamem v znanost komunizma,
  Osvojimo prostranstva vesolja!
  Vrzimo kup vraževerja v brezno,
  Oživite ljudi in druga bitja!
  julij 1945. Pet deklet Alenka, Maria, Alla, Anyuta in Matryona se borijo v Philadelphiji. To največje mesto na severu ZDA je nekakšno ključno središče ameriške obrambe. Čete tretjega rajha napredujejo in grozijo, da bodo zavzele najbogatejšo silo na svetu. In potem bodo neizogibno padli na ZSSR. In potem bo zelo slabo.
  Poveljnica bataljona Alenka, v običajni uniformi: bosa in samo v bikiniju.
  Dekle strelja z bazuko na nemški tank E-25. To je lažji in bolj okreten stroj in v njem lahko najdete šibko točko. In zadene bok in prisili Nemca, da se zavrti. Nakar Alenka izstreli rafal iz mitraljeza in pokosi pet Indijancev iz vojske tretjega rajha. Z nasmehom reče:
  - Ne bodo šli mimo!
  In vrže granato z nogami. Spet drobci letijo narazen, veliko izgub in odsekanih glav. Alenka se ni sprla prvič. Ima rezultate iz samega Bresta. In bojevnik je poln moči in odločnosti, da preživi do konca. V bližini umre Afroameričan z raztrganim trebuhom. To je res srhljiv prizor. Črnec se zvija in duh iz njega.
  Alenka navdušeno pravi:
  - Ne umri dvakrat! Nič v življenju nas ne more zbiti iz sedla!
  In spet vrže granato z bosimi nogami.
  Prav tam je tudi zlatolasa Marija. In meče granate z nogami. Je zelo lepo dekle in navzven krhka, a zelo spretna. Ubiti Arabci iz kolonialnih čet Tretjega rajha padajo. Po bradatem obrazu enega od njih se širi škrlaten madež.
  Marija je veselo zapela:
  - Na svetu je roža, škrlat, škrlat ... Nasvidenje v olimpijski pravljici!
  In spet se premikajo njene graciozne, bose noge. Vrzi granato in udari nasprotnike. To je kot kosa, ki reže koprive. In dekle vrže. Je bleščeča.
  Marija je morala med vojno prestati marsikaj. In tega ne bo nikoli pozabila. In kako so jo v ujetništvu bičali z golo žico po hrbtu in petah. In kako so z vžigalnikom zažgali podplat. In najhuje je bilo, ko so Marijo, izčrpano od mučenja, pripeljali na usmrtitev. Z opečenimi nogami je deklica, skoraj deklica, stopila na zmrznjeno grudo zemlje. Njene bose, z mehurji poraščene noge so močno bolele. Nekateri nemški umetniki so prosili, naj Marijo pridržijo. Očitno je res želel naslikati sliko: "bosonogo dekle vodijo na usmrtitev." Ubogo Marijo so vozili v krogu, prisiljeni zamrzniti v slikoviti pozi. In na sebi ima le lahko, raztrgano obleko, prekrito s krvavimi madeži. Nemec se je sklonil nadnjo, jo z roko prijel za nogo in jo prisilil, da je upognila opečene prste - da je bilo videti bolj slikovito. In Maria je bila prisiljena nepremično stati in šklepetati z zobmi. In celo poskusili so na podplatih. Nato so jo bičali z bičem in spet odpeljali v jarek. Potem je Maria v mislih molila k Vsemogočnemu in se poslovila od svoje družine. Je jata zob, ki šklepetajo od mraza strahu. Ledeni jesenski veter ji je razpihal zlate lase. Obleka je bila zelo kratka, razkrivala je njena zlomljena, ožgana kolena, prekrita z žulji, na nogah pa sledi žice. Celotno dekle je bilo prekrito z odrgninami, modricami in modricami. Z gumijasto palico so jo tepli tako po glavi kot po petah! Celoten hrbet je črtast z biči in žico. Obleka je strgana, skozi cunje je vidno potolčeno telo. Toda Maria poskuša ostati pokonci.
  Sprejela bo smrt in ne bo prosila za usmiljenje!
  Deklica zbere moči in zavpije:
  - Živela domovina!
  In streljajo nanjo. Deklica pade ... Ni vedela, da gre za lažno usmrtitev. Padla je na snežni zamet in zaradi živčne napetosti izgubila zavest. Nato je sledilo še mučenje. Toda eden od policistov krvnikov se je želel zabavati, bolje rečeno posiliti, in Maria je v izčrpani obliki ostala lepotica. Razbojnik se ni bal, da se bo žrtev po hudem mučenju uprla, in jo je odpeljal na samotno mesto. Tam se jo je hotel polastiti, toda bes je dal Marii moč. Ne da bi prizanašala z opečeno peto, ga je tako besno udarila v dimlje in pristala natančno, da je policist od šoka bolečine omagal.
  Čustvena vznemirjenost je Mariji dala moč. Ko je policistu vzela dve pištoli, se je skoraj gola, ranjena deklica prebila. Uspelo ji je, da je izkoristila presenečenje, ustreliti štiri paznike in pobegniti skozi vrata zapora.
  Potem je zbežala bosa in po snegu. Moje noge so bile zmrznjene in ničesar nisem čutil. Na srečo je lastnik deklico spustil v hišo in jo pustil pogreti. Marijine noge so postale rdeče kot kurje in so jih strašno bolele. A ozeblin na srečo ni bilo.
  Deklica je dobila topla oblačila in odšla v partizane. In potem je prestopila frontno črto. Toda ko se je spomnila svojega pobega, je zdaj poskušala čim več časa preživeti bosa in tudi pozimi brez čevljev.
  Poleti je prijetno biti skoraj gol, še posebej, ker je v Ameriki ta letni čas toplejši kot v Rusiji.
  In Maria se je tudi naučila metati granate zelo daleč z nogami. To je ena od prednosti dekleta, ki hodi bosa. S prsti na nogah lahko mečete nože, granate, ostre drobce ter kose keramike in kovine. To pomeni, da lahko s svojimi gracioznimi nogami naredite veliko. Celo streljati iz mitraljeza. V njihovem bataljonu se vse dekleta borijo izključno bose.
  Samo v hudi zmrzali lahko lepotice zavijejo noge v celofan ali jih namažejo z maščobo in alkoholom.
  Maria strelja in sije.
  Rdeča Alla. Je tudi zelo natančna in močna bojevnica. Ima tako bakreno rdeče lase, ki plapolajo v vetru in spominjajo na zastavo revolucije. Lepo dekle in zelo temperamentno. Celo preveč. Imela je že spolne odnose z mnogimi moškimi. Ljubil sem se celo s tremi, štirimi hkrati. Tako ji je bilo zelo všeč.
  In kdo bo sodil Alli? Je odličen borec in ne prenaša vztrajnosti v ljubezni. To je njen credo. Zdaj dekle meče kos stekla z golimi prsti. Poleti in zadene Afričana iz vojske Reicha v grlo, Arabca pa prebode v tilnik. Veliko je vojakov iz tretjega rajha, rekrutiranih z racijami. Kolonialni deli so zelo številni. Pometajo Ameriko.
  Alla se zahihita. Ima trd značaj in je bila v zaporu za mladoletnike. In tam so nastali okrutnost in hrti. Hkrati se deklica tudi v zaporu ni nikoli spustila, da bi užalila šibke. Vendar, kdo ni sedel pod Stalinom? In Alenka je obiskala, čeprav na kratko, tudi otroško delovno kolonijo. Toda to ji ni preprečilo, da bi se povzpela v čin majorja in prejela zvezdo Heroja ZSSR.
  Alla spet strelja. Nato z boso nogo izstreli granato. Tako leti po zlomljeni poti in konča v cevi tanka. Rdečelasi bojevnik se zahihita:
  - Pravzaprav sem super punca! Tako v vojni kot v postelji!
  Nato je ognjeni hudič z vžigalicami zažgal kos gume in se plazil proti nemškemu tanku E-50. In rdečelasi hudič je imel noro idejo: ujeti Hitlerjev tank.
  S prsti bose noge je pobrala kos gume in ga vrgla naravnost v odprt sod. In čez pol minute se je odprla loputa tanka E-50 in pojavili so se bežeči Nemci.
  Alla je Švabe ustrelila s pištolo, enega pa pokončala s kosom keramike, ki ga je prav tako vrgla s svojo izklesano, zapeljivo nogo. Potem je zažvižgala svojim prijateljem:
  - Maria in Anyuta mi sledita!
  In tri golonoge dekleta v samo bikiniju, ki so utripale z okroglimi, prašnimi petami, so planile v rezervoar. Njegova višina ni večja od dveh metrov in lepote so zlahka skočile v notranjost. Kopali so po avtu. In so zažvižgali.
  Anyuta, ta očarljiva blondinka, je pripomnila:
  - Kul avto, ima tako odlično optiko in vidljivost!
  Maria je tudi opozorila:
  - In tako nadzorujejo tank.
  Deklica je vzela igralno palčko. Pritisnila je gumb. Kupola stroja se je začela vrteti.
  Alla je pokazala zobe in prikimala:
  - Da, to je udoben avto, žal je naš štiriintrideset daleč od tega!
  Maria je rekla z videzom strokovnjaka:
  - Seveda ... Ta pištola ima kaliber 105 mm, naš IS-2 pa ima večjega.
  Alla je prikimala in pripomnila:
  - Toda Nemci imajo daljšo cev. In začetna hitrost izstrelka je veliko večja od naše.
  Maria, ki je zavohala vonj po goreči gumi, se je zahihitala:
  - Spretno si jih pokadil... Kot ščurke!
  Alla je zarjovela z nasmehom:
  - Vedeti moraš trike! Ampak vam je bilo všeč?
  Anyuta je prikimala in z nogo udarila po kovini:
  - Brez dvoma!
  In dekleta so bruhnila v smeh. Malo smo preverili igralno palico. Maria je prevzela voznikov sedež, Alla je postala strelec, Anyuta pa je vozila mitraljeze. Po tem se je nemški tank, ki so ga zajela ruska dekleta, začel premikati. Njegovo deblo je bilo pripravljeno izstreliti množico smrti.
  Alla, ta rdečelasi hudič je goreče zapel:
  - Stroj smrti je ponorel! Leti in razbija svojo tarčo! Tokrat smo se nasmejali in hodili po beli črti!
  In ognjeni bojevnik je ujel Panther-2 v svoje oči. Vzela ga je in ustrelila. Smrtonosni izstrelek z jedrom iz osiromašenega urana je prebil skoraj skozenj Panterja in povzročil detonacijo izstrelkov. Dekleta so v en glas tulila in rohnela:
  - Smo veliki in super bojevniki! Vse bomo izbrisali!
  In Alla je spet streljala na tank Lev. Pokazala je zobe. Spomnil sem se, kako so jo bičali v otroški delovni koloniji. Da, tam so bičali za najmanjši prekršek. In boli! Dekleta so bičana, udarce pa moraš šteti sam. Če se zmotite, še enkrat udarite, dokler ne izgubite zavesti. Dekleta se pogosto udarjajo s koprivami po petah, zlasti poleti. Potem je težko stopiti na ožgane podplate. Žulji na stopalih deklet povzročajo bolečino.
  Jezna Alla strelja na Tiger-3. Prebije oklep in razkrije zobe. Je uspešna bojevnica. In ve, kaj je vredno. Najbolj nevaren tank je seveda E-50. Tukaj stroj poskuša prepoznati, od kod so Nemci udarjeni. Alla cilja na najbolj ranljivo mesto na stičišču stolpa. Natančno pokaže in požgečka lastno peto na ostrem vogalu. Potem strelja. Projektil se izstreli s hitrostjo nad 1300 metrov na sekundo. In zadene desno rit.
  Alla skoči in vzklikne:
  - Pripravljen!
  Anyuta potrdi:
  - Večerja je postrežena!
  Nemški tank začne goreti in njegove granate detonirajo. Drobci so raztreseni po vsem polju.
  Maria poje:
  - Noč je raztresla delčke zvezd po nebu. Pripravil Tretji rajh, mračna, dolgočasna krsta. Nekdo je očitno zaslužil na bolšjem sejmu... In nekoga je krogla zadela naravnost v čelo!
  Alla je začela cev kazati proti tanku Lev-2 in zavpila:
  - Čelo in krsta!
  In streljala je na ogromen, a zastarel nemški avto. Levji oklep je počil kot steklo pod kamnom. In nemški stroj je spet začel trgati svoj bojni komplet.
  Anyuta je udarila po bosih nogah in zavpila:
  - To je naša, moč Rusije!
  Deklica z zlatimi lasmi je žvrgolela in z gosenicami zdrobila Nemce in njihove tuje lakaje:
  - Preprosto Maria! In jaz sem mesija!
  Alla je spet streljala, tokrat na E-25 in siknila:
  - Ne, gore ne bodo zlate, posrebrila jih je školjka Aurora!
  Anyuta je odprla ogenj z mitraljezi. E-50 jih ima pet, enega privarjenega na cev. In močno so udarili. Domače čete tretjega rajha kosijo kot srp.
  Blondinka pravi:
  - Čeprav nisem fantek, sem medvedje dekle!
  In spet sproži in izjemno natančno. Toliko trupel Hitlerjevih smeti. Čeprav tukaj niso vsi smeti. Še posebej veliko je Indijcev. Hitler novači kolonialne čete in jih pošilja v zakol. V Indiji je veliko ljudi, a ni dela za vse. Torej prestavimo vse moške na topovsko hrano. Veliko je Afričanov in Arabcev.
  Med bojevniki so tudi nekdanji sovjetski državljani. Poslali so jih tudi v klavnico. Nekateri so bili prisiljeni, nekateri pa so šli prostovoljno. In Sovjeti se vedno z veseljem borijo proti Ameriki.
  Alla ustreli, prebije še en fašistični tank in reče:
  - Jaz sem tisto, kar pride Hitlerju v nočnih morah.
  Maria je tako nežna in navzven krhka, da naciste zdrobi z gosenicami. Ona nima usmiljenja. Spomnite se, da je deklica kot nacistka šla z ognjenim jezikom po svojih golih, elegantnih podplatih in zavohala vonj po zažganem mesu. In potem so me po opeklinah pretepli z gumijastimi palicami. Take fašiste je treba zdrobiti, dati in še malo zdrobiti.
  Tank E-50 je okreten, s širokimi gosenicami, zato je za njih veliko bolj priročno zdrobiti ruske sovražnike. Škoda, da ni celega njihovega bataljona. Nemci ne smejo izvedeti za sovjetske prostovoljce. Dekleta se torej borijo samo pet.
  Alena spet iz bazeke, izbira lažje nemške tanke. In Matryona skupaj s svojim partnerjem Henryjem Smithom, preprostim, a iznajdljivim ameriškim fantom, podtakne mine pod tire.
  Nemci imajo veliko tankov in brez njih praviloma ne krenejo v napad.
  Tako je Alla izstrelila ali bolje rečeno smrtno ranila še enega E-50. Dekleta uspešno delajo. Vendar morate biti previdni. Prihaja "Kraljevski lev". To vozilo ima tristo milimetrov čelnega oklepa in 210 mm top, s katerim lahko strelja na tanke in neoklepljene cilje. Takšna pištola E-50 bo raznesla.
  Na tej točki Maria spusti tank naokoli, da bi prišla na krov, kjer je oklep debel dvesto milimetrov in ga je lažje prebiti.
  Na poti dekle zdrobi različne vrste fašistov, Anyuta pa strelja iz mitraljezov.
  Maria šepeta:
  - Odpusti nam, Mati Božja, če se kaj zgodi!
  In Alla, ne da bi čakala, da se vkrca, ko se približuje, strelja od konca do konca in konico vogala. In zadene prav. Prebije se skozi kovino in "Kraljevski lev" se začne kaditi in eksplodira kot drugi tanki, ki so jih prej zadele dekleta.
  Alla je z nasmehom zapela:
  - Kakorkoli že, bratje! Radi živite, bratje! Ni se vam treba obremenjevati s Stalinovim generalnim sekretarjem!
  Granata bo zadela prednji oklep. Zbada s svojim 88 mm topom E-25. Toda sedanjost je zdrsnila po oklepu.
  Alla se odzove tako, da prebode sovražnikov stroj kot igla skozi maslo. Po tem ognjeni hudič reče:
  - Nevihta in vikinški meč!
  Anyuta sproži mitraljez in doda:
  - Grom in strela!
  Marija je polkovnika zdrobila pod gosenicami in zarenčala:
  - Kosti, zvezde - padajo v vrsti!
  Njihov tank spet strelja. Tokrat po E-50. Vsekakor je potrebna spretnost za prebijanje 250 milimetrov prednjega oklepa pod kotom 45 stopinj.
  In tukaj je E-100, izjemen stroj, a zastarel model. Toda njegov 128 mm top je še vedno nevaren. In čelni oklep je nekoliko šibkejši kot pri E-50.
  Alla filozofsko pripomni:
  - To pomeni stari model!
  Maria jo jezno prekine:
  - Še vedno moraš manevrirati, da se izogneš udarcem! Konec koncev, sto osemindvajset milimetrov ...
  In deklica je hitela, izogibala se je projektilom, težkim osemindvajset kilogramov. In tako je Alla spet streljala na E-100 v zastareli modifikaciji. Nemški avto se je začel razpadati na kose. In raztrgati na jeklene drobce.
  In kako granate detonirajo.
  Anyuta, ki je streljala iz strojnic, je rekla:
  - Vso moč svojega besa je vložil v udarec ... Poravnal je nebo, stresel zvezde!
  Maria je zdrobila ducat fašistov naenkrat in tvitnila:
  - Stopite na plin! Daj no, fant moj - pritisni na plin!
  Alla se je zahihitala in pripomnila:
  - Ja, mora biti lepo zabiti se s fantom. In ga sesati...
  Maria je vzplamtela od jeze:
  - Kako vulgarna si, Alla!
  Ognjeni hudič se je zahihital:
  - Rad se šalim! Ne jemljite si k srcu!
  Maria, ki je še naprej zatirala osovražene fašiste, je pela:
  - Moje srce ... Srce prijazne deklice! Moje srce, tako želim živeti na svetu!
  In bojevnik jih je zatrl še več kot ducat. In Alla je streljala na drugega E-50 in pela:
  - In z očesom sem izmeril njegovo postavo in ko mi je napovedal ček ...
  Anyuta je streljala z mitraljezi in dodala:
  - Po nesreči sem razgalil svoj biceps! Sem dekle, sploh nisem slabič!
  Alla je izstrelila granato na Panther-2, zlahka zlomila bok in zacvrknila:
  - In takoj je rezervoar postal tišji!
  Anyuta je še naprej renčala:
  - Fritz kmalu ne bo več v nebesih!
  Alla je udarila po tanku Lev in zarjovela:
  - Očitno nasprotniki nimajo časa za žetone!
  Anyuta, ki je pokosila celotno vrstico, je siknila:
  - In hvaljeni zloglasni Hitler ...
  Po tem bo Allah zadel E-25 in izdal:
  - Zdaj nisem v raju!
  Anyuta je logično pripomnila:
  - Dvakrat smo ponovili, ne v nebesih! Temu se v pesmi reče tavtologija!
  Allah bo odgovoril in zarjovel:
  - Kaj je ljudska demokracija? To je takrat, ko Hitler dobi cent!
  Anyuta je iskreno rekla:
  - Ja, in Stalin ni zelo dober! Zgrešil nemški udarec! In po katastrofi leta 1941 se nikoli nismo mogli umakniti!
  Alla, ki je udarila s pištolo, se je strinjala s tem:
  - Da, leta 1941 smo izgubili skoraj celotno kadrovsko vojsko. Pred takšno škodo je skoraj nemogoče pobegniti. In Hitler je uspel mobilizirati vse vire okupirane Evrope in dela ZSSR. In Britanci so se izkazali za izjemno šibke!
  Anyuta je izstrelila njihovih pet mitraljezov. Pokosili so petdeset tujcev. In je zacvrknila:
  - Smo najlepši v vesolju!
  Alla je pritrdilno prikimala in po strelu pripomnila:
  - Žensko telo je lepo in estetsko! V tem pogledu smo krona lepote!
  Anyuta ga je vzela in z velikim navdušenjem zapela:
  - Tvoj čopič vidim povsod,
  Kdo je ustvaril robove vesolja,
  Dal si življenje celotnemu vesolju,
  Uresničevanje svetih želja!
  
  Vsemogočni Bog je krona lepote,
  V sanjah vžge moje srce ...
  To so moje misli in sanje -
  Angel je odprl vrata v nebesa!
  
  Ljubim te sveti oče,
  Zame si dal svojega Zvestega Sina!
  Sijoča diamantna krona -
  In Božja ljubezen do vas se ni ohladila!
  
  Ti, Brezmejni, nam daj prijatelje,
  Spodbuja vas k delu brez lenobe...
  Zato si ga vedno bolj želim
  Moli k vsemogočnemu Bogu!
  
  Vse v vesolju prihaja od Očeta,
  In njegov vsemogočni sin ...
  Ti si vrhovni gospodar lepote,
  Vesolje, središče in vrh!
  
  V tebi je Vsemogočni, da postaneš,
  In ljubezen, ki ne pozna meja...
  Berite psalm na kolenih,
  Kmalu bomo krila kot ptice!
  
  Celotno vesolje bo postalo kot nebesa,
  Medplanetarna sreča bo zacvetela ...
  In upaj si, fant, pogumno -
  Posvetite svoje delo Jezusu!
  
  In ko pride Vsemogočni,
  Eden bo bolje na Zemlji ...
  Bog Kristus nas vodi v odrešenje,
  Vzdušje bo mavrica dneva!
  
  Zato Bog uči - ne greši,
  Če si šibek, ti bo pomagal Vsemogočni ...
  In pohiti in se pokesaj,
  Pridigajte - ne skrbite za posteljo!
  Dobra pesem, sploh če ob poslušanju streljaš na nemške tanke. Alla je pela in streljala. Ognjeni hudič se je v svojih prepričanjih nagibal k poganstvu. Privlačila jo je magija, razna čarovništva. In monoteizem ji ni bil preveč všeč.
  Toda rdeča harpija je še vedno pela in streljala. Kaj pa Jezus? Tudi močan Bog!
  Pred vojno pa so učili, da Boga ni! Alla je streljala, udarila v drugega, zastarelega "Pantherja"-2 in zacvrknila:
  - Ja, nekoč so nam z vso resnostjo govorili, da je Bog le iluzija!
  Maria je močno zmajala z glavo in potem, ko je zdrobila še nekaj fašistov, odgovorila:
  - Ne, Vsemogočni, to ne more biti iluzija, še posebej, ker obstaja vprašanje - od kod je prišlo vesolje!?
  Anyuta, streljanje, prhanje nacistov s kroglami, je menila, da je treba dodati:
  - Poleg tega so fiziki že ugotovili, da vesolje ne sestoji skoraj iz nič. In da lahko celotno našo Zemljo stisnemo kot jabolko!
  Maria je menila, da je treba ob nadaljevanju pritiska na fašiste dodati:
  - Ugotovljeno je bilo tudi, da se vesolje širi. Torej je bil najverjetneje nekoč velik kot atom vodika! Si lahko predstavljate, od kod vse skupaj!
  Alla, ki je še naprej razbijala tanke, je razumno ugovarjala:
  - Če mislite, da je vesolje nastalo iz eksplozije, potem ... Potem govorite skrajno nesmiselno stvar!
  Anyuta je racionalno in preudarno pripomnila in s svojimi bosimi, gracioznimi nogami usmerila mitraljeze:
  - Ravno zato pravim, da Bog obstaja! Tank T-34 ne bi mogel nastati zaradi eksplozije v skladišču starega železa in zvezde ne bi nastale zaradi eksplozij kvarkov. Samo človeški obstoj...
  Maria, ki je zdrobila še eno skupino nacistov, je dodala:
  - Ovrže obstoj drugega zakona termodinamike. V praksi vidimo nenehno zapletanje, drugi zakon termodinamike pa vodi v smrt! In poenostavitev!
  Anyuta, ki je z bosimi prsti upravljala mitraljeze, je dodala:
  - To je zakon padajoče entropije. To je splošna toplotna smrt! Torej moramo priznati, da drugi zakon termodinamike ne obstaja ali da obstaja Vrhovni Bog, ki vzdržuje red!
  Alla, ki ji tudi znanost ni tuja, je racionalno pripomnila:
  - Kaj pa teorija neravnovesne termodinamike? Pojasnjuje, zakaj drugi zakon termodinamike ni preprost!
  Anyuta se je zahihitala in s smehom pripomnila, da je pribila fašiste:
  - Ali ni to prazna miselna igra?
  Tudi Marija se je zahihitala, a je menila, da je treba pripomniti:
  - Kako pa lahko na primer razložimo obstoj Boga? Kako se je pojavil?
  Alla je zarenčala in z zobmi pokazala:
  - To je to! Kako si to razlagaš?
  Anyuta je počasi predlagala:
  - Toda ateizem zahteva tudi vero brez razlage? Od kod je na primer prišla materija?
  Alla je izstrelila še en tank Lev in predlagala:
  - Materija je večna in je vedno obstajala!
  Anyuta je rekla s poudarkom v glasu:
  - Kako je lahko vedno obstajala? Tudi za to je potrebna vera!
  Alla je logično odvrnila:
  - Tako kot obstoj večno Vsemogočnega zahteva vero!
  Anyuta je logično pripomnila:
  - Toda Vsemogočni bi lahko rodil človeka in vesolje. In kako bi lahko neosebna snov povzročila inteligentno!
  Alla je izstrelila še en tank, tokrat E-50, in spregovorila:
  - Teorija evolucije bi lahko pojasnila prehod od enostavnega k zapletenemu. In preprosto lahko evolucijsko povzroči zapleteno. In kot absolutni neobstoj je takoj rodil neskončno vsemogočen um.
  Anyuta, ki je streljala na fašiste, je samozavestno odgovorila:
  - Toda nič ni rodilo Boga! Vsemogočni je vedno obstajal! In to je aksiom! Ja se strinjam. "Deklica je pokosila nekaj ducatov nacistov in nadaljevala. - In alternativa zahteva še več vere! Predstavljajte si obstoj vedno neosebne energije ter materije in prostora, ki izhajata iz česa? Tudi iz neobstoja! In spet potrebujete vero, da razumete tak absurd! Se pravi, ateisti so v popolni stiski! Vse ima temeljni vzrok. Toda kje se mora končati glavni vzrok? - Deklica je z golimi prsti pritisnila na gumbe igralne palice in ustrelila fašistične zle duhove. In je nadaljevala. - Če od začetka iščemo temeljne vzroke, potem bomo po ateizmu na koncu končali v neobstoju. Toda ali bi lahko neobstoj ali absolutna praznina karkoli rodila? In če se izvorni vzrok vidi v Vsemogočnem Bogu, potem se vse težave rešijo same od sebe. In obstoj človeške civilizacije, in inteligence, in biološkega življenja in planetov z zvezdami. Toda ateistične ideje se pri iskanju temeljnega vzroka še vedno opirajo na potrebo po sprejemanju z vero. Toda nadaljnja razlaga, da je življenje na Zemlji in človeška civilizacija rezultat naključja, zahteva veliko več vere in predpostavk kot vere v Vsemogočnega Boga.
  Alla je spet streljala, razbila E-50 in sarkastično vprašala:
  - No, recimo, da ste me prepričali ... Toda zakaj bi moral verjeti v svetopisemskega Boga in ne v Roda? V slovansko različico Vsemogočnega!
  Anyuta je zažvižgala, streljala in po premisleku odgovorila:
  - Ker Sveto pismo, čeprav mnogim od njih ni všeč, da so ga napisali Judje, ima vsaj nekaj utemeljitve svoje božanskosti. Vzemite vsaj prerokbe. In Rodnoverie ... Je veliko teh Rodnoverijevcev? Če imajo svojo starodavno Sveto pismo? In s srcem bi rad, da bi bili Božji izbranci Rusi in ne Judje, da bi bila Rusija in ne Izrael Gospodovo kraljestvo. - Deklica je razširila roke in z golimi prsti pritisnila svoje zapeljive, zagorele noge na gumbe krmilne palice. - Ampak vidite, nimamo takšne knjige, kot je Sveto pismo. In ni niti zanesljivih virov o tem, kaj so verjeli naši predniki pred sprejetjem krščanstva. Težava je v tem, da ob vseh pomanjkljivostih Svetega pisma druge alternative zahtevajo še več vere in so dvomljive v smislu Božje duhovnosti.
  Alla, ki je razbila natančen zadetek iz Jagdtiger-2, je predlagala:
  - In če Vsemogočni sploh ni menil, da je treba razodeti o sebi. In vse knjige o Bogu so v enakih pogojih ... - Rdečelasa hudiča se je nasmehnila in pomežiknila svojim prijateljem dodala. - Se pravi, vse to je čisto človeško.
  Anyuta je zastala v streljanju, da so se mitraljezi ohladili, in dvomljivo vprašala:
  - Ali menite, da bi lahko Vsemogočni prikril znanje o sebi in pustil svetu, da gre svojo pot?
  Alla je precej racionalno pripomnila:
  - Poglejte naš svet! Nacisti so zavzeli Orenburg, vdrli v Filadelfijo, se ustavili blizu Moskve in obkolili Leningrad. Če pogledam to, mislim, da ni težko verjeti, da je Vsemogočni Bog dovolil, da je naš svet šel svojo pot. Na primer, brskajte sami, jaz pa bom pogledal!
  Anyuta je težko zavzdihnila in se strinjala:
  - Ja, dejstvo, da so nacisti zajeli več kot polovico sveta ... To je groza! Morda pa je to kazen za svet za grehe in nevero!
  Alla je zasvetila z očmi, izstrelila še eno granato in pripomnila:
  - Ampak to še enkrat dokazuje, da ... Da v Boga, ki uslišuje naše molitve, lahko verjamemo le v veri!
  Anyuta je jezno ugovarjala:
  - Ampak živi smo in nismo pohabljeni ... Torej ne grešite proti Bogu, Alahu.
  Na jugu so nemške čete napadle največjo ameriško bazo v Miamiju.
  Najbolj legendarne štiri lepotice so se borile na tanku E-50. Tako so na jeklene drobce razbili baterijo protiletalskih topov.
  Gerda je mesojedo oblizovala ustnice in rekla:
  -Zavoljo umetnosti se izvajalci prostovoljno žrtvujejo, zavoljo vojaške umetnosti so se poslušalci prisiljeni žrtvovati!
  Charlotte, ki si je z boso počesala bakreno rdeče lase, je pripomnila:
  - Vojna je fascinanten proces! Še naprej osvajamo mesto za mestom, mesto za mestom, dokler ne uničimo celotne Amerike.
  Christina je zasanjano rekla:
  - Želim si, da bi zdaj imel prašiča z ananasi ... Utrujen sem od suhega spajkanja!
  Magda je preudarno pripomnila:
  - Torej je to naša pošta! Ne bodite razburjeni!
  Christina se je zahihitala. Zelo si je želela, da bi se je dva ali trije tipi naenkrat dotaknili in pobožali. In bila bi rdečelasa in mišičasta in bi cvilila kot pujs. Kako lepo je, ko se moške roke sprehajajo po prstih, golenih in gležnjih. Ko te mladeniči žgečkajo po petah in tvoje graciozne noge zasipajo s poljubi.
  Christina se je celo drgnila med nogami. Kako vznemirljive so takšne misli. Kako si želim seksa.
  Magda je ob pogledu na svojega rdečelasega partnerja zacvrknila:
  - Odženi poželjive misli! Bodite strogi do sebe!
  Christina je z golim podplatom drgnila po kovini in ropotala:
  - Oh, ti krščanski hinavec! Kako ne razumeš glasu mesa!
  Christina si je predstavljala moške. Veliko mladih, lepih, mišičastih ljudi, ki jo grabijo z rokami, potem pa se začne ... Kaj je s tem narobe? Ali moški sanjajo o haremu? Zakaj ne ustanovi svojega moškega harema? In imeti orgijo.
  Gerda je streljala na 240 mm ameriško havbico in z utripajočimi očmi zalajala:
  - Bodi previden! Tako velik izstrelek je za nas nevaren!
  Christina je trzajoče rekla:
  - Eh, lepo bi bilo spremeniti v Shurmlev. Ta tank, bolje rečeno mastodont, če zadene, zadene!
  Gerda je z boso nogo, prekrito le z ozkim trakom blaga, tekla po Christininih prsih. Njene bradavičke so se takoj otrdele in deklica je pohotno zastokala.
  Gerda se je zahihitala in odgovorila:
  - Vsi štirje bomo morali k možem! Sprostimo se in naredimo veliko orgijo!
  Christina se je zahihitala in pripomnila:
  - Ja, res si želim seksa! Čeprav sem bila še pred kratkim s tremi fanti naenkrat... Meso postaja vse bolj nenasitno!
  Gerda se je zahihitala in sprožila ter zacvrknila:
  - Dekleta potrebujejo fante, tako lepo je biti z njimi! Še posebej, ko delaš usta z veliko moško popolnostjo.
  In snežno beli bojevnik je planil v smeh. Z rožnatim jezikom je obliznila svoje škrlatne ustnice. Zamislila sem si liziko, veliko kot banana. Kako njen okreten jezik liže sladko, okusno in vznemirljivo dišeče meso.
  Gerda je zmajala z glavo. Med prepirom se ne smete prepustiti erotičnim fantazijam. Bolje ustreliti in zabiti.
  Magda kvari razpoloženje:
  - Če se prepustiš telesnim poželenjem, boš šel naravnost v pekel. In potem bo takšno mučenje ...
  Charlotte je lascivno zastokala in upognila svoje mišičasto telo z visokimi prsmi:
  - Mučenje! Vau, ko te šiba s šibo ali koprivo, je prav prijetno!
  Gerda se je zahihitala in rekla:
  - Za vas je mučenje mučenje, toda bičanje je resno!
  Magda je namerila pištolo s krmilno palčko. Ujel sem Shermana, zakopanega v zemljo, z iztegnjeno pištolo. Lepotec je streljal. To je kot razbiti čokoladico. Ameriški tank gori. In potem nova tarča: Pershing. In pokažeš nanj in zagotovo streljaš. In dobesedno podrete stolp.
  Magda po udarcu v ameriški tank pravi:
  - Ne razmišljaj o fantih. Morali bi se boriti ... In naj glas poželenja preglasi eksplozijo granate!
  Gerda je prikimala v znak strinjanja. Pobožala jo je po nogi in si predstavljala, da jo Hans boža. To je visok in mišičast fant, tako podoben plakatu Aryan. To bi bilo tako dobro!
  Potem je dekle streljalo na "Čarovnico". In zdrobila stran. In avto je skoraj prepolovil. Nakar je lepotec udaril tudi po bunkerju in ga razbil. Celo drobci marmorja so odpadli.
  Nakar je deklica zacvrknila:
  - Ročaj sekire je bil prepolovljen, a na čelu je ostala brazgotina!
  In kako se smeje... Kaže svoj jezik, tako rožnat in gibčen.
  In potem Christina z golimi prsti pritisne na gumbe igralne palice in razbije "Big Toma" v ruševine.
  In ta ognjeviti, temperamentni hudič strelja tako natančno. Natančni streli v kombinaciji z ekstatično gracioznostjo.
  Charlotte reče z nasmehom:
  - Tako ženske držijo moškega: Italijanka s svojim telesom, Američanka s svojimi dejanji, Francozinja z milostjo in Rusinja s svojo partijsko organizacijo!
  Christina je samozavestno izjavila:
  - Bolje je, če so moški drugačni ... To je veliko lepše in bolj zanimivo. In menjajte ljubimce kot rokavice!
  Gerda ga bo vzela in zapela:
  - Mož je v ječi, žena pa v norišnici, mož je pojedel preveč hrušk, žena pa je satan!
  In spet se dekleta smejijo. Nato so se začeli spopadati z bosimi nogami, tako da so se iskre usule izpod podplatov. In lepote se hihitajo. Charlotte je prav tako streljala, pritisnila prste na nogi z igralne palice in zacvrknila.
  - Gerda, Gerda, Gerda! Hudičevje! In od kod si prišla, Gerda? Gerda, Gerda - mora postati lepa! Sam satan je pri tej lepoti!
  In obe deklici sta si z vso močjo razbili glavi. In kako se bodo iskrile.
  Nato so dekleta v en glas zavpila:
  - Nad nami eskadrilje tulijo v en glas! En močan norec seje Sodomo!
  In bojevniki so spet z vso močjo udarili po glavah. Res se zelo zabavajo. In lepote rjovejo od navdušenja! In pojejo kot roparji:
  - Sestram je v veselje, sestram je v veselje živeti ... Ni se vam treba obremenjevati z nacističnim Fuhrerjem! Vse sestre, katere koli, katere koli sestre... Blizu Miamija bomo drzno uničili Jenkije!
  Za dekleta je zabavno, ne morete reči ničesar. Več držav je že pod nadzorom Wehrmachta. In nacisti napredujejo, Fritzevi tanki so seveda najvišjega razreda!
  In bojevniki pojejo na ves glas:
  - Vsi, ki so proti nam, so mrtvi ... In vsi roparji bodo šli za nami!
  Lepotice so v en glas vzkliknile:
  - Strašno je - kaput!
  Videti je bilo, da je bilo bojevnikom vse zelo všeč. Tako lepe so, mišičaste, konec julija pa je vroče in močna dekliška telesa se lesketajo od potu. Christina z gosenicami zdrobi Američane in si žvižga pesmico. Z navdušenim tonom:
  - Zapišite si v zvezek, na vsako stran ... Ne izgubite glave, samo odženite Jenkije!
  In deklica se zahihita sama pri sebi, pokaže zobe in pomežikne. Komu - verjetno Hudiču.
  Gerda se je med snemanjem spomnila enega od znanstvenofantastičnih romanov, ki jih je prebrala. V njej se je Satan pojavil v profesorjevi hiši v podobi lepega mladeniča. In zgodba o težavah, ki so nastale v peklu. Da, zaradi možičkov, ki so požirali pozitivno entropijo, je nastala kršitev reda naključja in pekel je pravzaprav začel spominjati na nočno moro. In bilo je kar dobro mesto. Tam so grešniki praznovali praznike zase, bili so mladi in lepi.
  In nežno, rdeče sonce je sijalo večno. In potem se je začelo... Ni čudno, da so podzemlje primerjali s kanalizacijo. A v resnici so bili tam čisti užitki in zabava.
  Gerda ga je vzela in goreče zapela:
  - Napolnite kozarec z ognjeno vodo,
  Skupaj s Satanom - pijmo do kovine!
  In lepa svetlolaska zadene kot iz topa. In zadel je nizko leteče ameriško jurišno letalo P-51. No, ti mali hudiček!
  Gerda se je mesojedo nasmehnila. Toda Američani so imeli priložnost razdeliti Rusijo skupaj z Nemci. In zdaj bodo sami morali ležati pod Hitlerjem. In zanje je to neprijetno. Potem bo praktični Američan vedel, kaj je nemška disciplina. In to mu bo samo koristilo.
  Gerda je zapela:
  Grozeče lebdi nad planetom,
  Orel tretjega rajha...
  Opevana v pesmih ljudstva,
  Ponovno je pridobil svojo veličino!
  In to je dekletom naredilo veliko lažje in smešnejše. In bili so bojevniki najvišjega razreda. Vendar se je z njimi pravzaprav zelo enostavno boriti. In sposobni so brez težav zmagati. Zdaj je baterija dobesedno izdolbena.
  Nato so ameriške vojake zdrobili z gosenicami in se razburjeno hihitali ter kazali jezike. In se tepeli z bosimi nogami. Zvijali so glave na močnih vratovih. Smejali smo se...
  Magda je le nekoliko minorno pripomnila:
  - Kaj početi v peklu? Samo zvijaj hudičeve repe!
  Nakar so dekleta bruhnila v smeh, tako da se je slišalo zunaj rezervoarja. Tako nagajivi in veseli so. To so bojevniki, ki jim ni mar.
  Wehrmacht je vstopal vse globlje v Miami. Naprej se je premikalo pravo drsališče iz jeklenih plamenov. In oprema je ropotala, gosenice so žvenketale. Nemški tanki so močni in jim ni enakih glede stopnje vozila. In na to so Švabi izjemno ponosni. Naokoli se sprehajajo celo zelo napihnjeni feldmaršali. E-50 ni le dobro zaščiten z debelino oklepa, ampak ima tudi poševne plošče.
  Poskusite to. In Američani, ki so nasprotniki Nemcev, ne morejo nič proti nacistom.
  Črni vojaki odnehajo in prvi dezertirajo. V resnici se ne želijo boriti za Združene države. Američani nemškega porekla preidejo na stran Wehrmachta. Samo Judje, ki se zavedajo, da ne bodo imeli usmiljenja, se borijo do konca. Tako Kitajci kot Američani angleškega porekla kažejo odpornost. Latinoameričani se obnašajo drugače. Nekateri se ne želijo bojevati z zavezniki, Nemčijo: Brazilijo, Argentino in drugimi, nekateri pa so precej trmasti. Na splošno Američani izkazujejo relativno odpornost in si morajo izboriti pot naprej. Čeprav je bilo zapornikov veliko, je število šlo na milijone.
  Treba je omeniti, da imajo Američani zelo veliko Shermanov. Ta tank je razmeroma enostaven za izdelavo in je v marsičem podoben sovjetskemu T-34, le višji in nekoliko slabši s stranskim oklepom. Kar pa glede na moč nemškega orožja ni pomembno.
  Švabi pa aktivno pobirata račune. Cela galaksija nemških tankerjev je nabrala ogromno poškodovanih vozil. Tudi asi delujejo vrhunsko. Poleg Friedricha Bismarcka, ki je izven konkurence, je Marseille drugi. Tudi Huffman ni slab. Manj pa ga imajo radi, ker ta as pogosto poškoduje nemška letala. Huffmanov bojni slog napadanja od blizu seveda poveča tveganje, da bi ga zadeli šrapneli sestreljenega letala. Marcel in Friedrich raje delujeta na daljavo.
  Bili so ostrostrelci, zelo učinkoviti in učinkoviti.
  Rudel je tudi zelo častitljiv as, drugi uničevalec tankov po Friedrichu. Ta Rudel je zelo pogumen človek. Večkrat je bil ustreljen in ranjen, vendar je ostal v službi.
  Na splošno je treba priznati, da je usposobljenost Luftwaffe na ogromni ravni. In da Američani očitno izgubljajo proti Nemcem v zraku. In najbolj priljubljen ameriški lovec Mustang je v zraku popolnoma nemočen.
  Gerda je z bosimi prsti prijela palčko za liziko in jo sesala ter zamišljeno rekla:
  - To je zanimivo ... Brez dvoma bomo premagali Ameriko. Toda ali bo Japonska res dobila toliko zemlje?
  Charlotte je z jezo v glasu rekla:
  - Ne! To se ne bi smelo zgoditi! Ozkookim ne damo pol sveta!
  Christina se je zahihitala, z okroglo peto udarila po oklepu in zarenčala:
  - Razbijmo jih kot Ruse in Američane!
  Magda je z mehkejšim tonom rekla:
  - So pa nam zelo pomagali v vojni z Rusi in Američani. Ne smemo omalovažujoče govoriti o Japonski!
  Charlottine oči so se zableščale in siknile:
  - Z drugimi ravnamo tako, kot si zaslužijo! In Japonska ni izjema!
  Gerda je spravljivo pripomnila:
  - Ne, seveda se moramo pokloniti prispevku Japonske v drugi svetovni vojni. Še posebej v boju proti ZDA. Ubili so veliko Američanov in potopili večino flote. Tako zaščitite tudi nas!
  Christina je prezirljivo smrknila:
  - Če bi Japonska leta 1941 napadla ZSSR, bi bila Moskva že zdavnaj zavzeta. In tako se je vojna zavlekla čez vsako realno trajanje.
  Charlotte, ta rdečelasi hudič je prikimal v znak strinjanja:
  - Da, šesto leto vojne se bliža koncu. In temu pokolu ni videti ne konca ne roba! In moramo priznati, da postaja malo težko.
  Gerda se je prevrnila na trebuh, z nogo pritisnila na gumb igralne palice, s čimer je izstrelila še enega Shermana, in zakukala:
  - Toda drugega življenja ne poznamo ... Torej, ali je vredno želeti kaj drugega!
  Magda je preudarno rekla:
  - Število držav na svetu je izčrpno. To pomeni, da bo prej ali slej mir, z njim pa tudi sreča za ljudi.
  Charlotte, ta rdečelasi hudič je prezirljivo smrknil:
  - Ali v vojni ni sreče?
  Magda je zmajala z glavo:
  - Kakšna sreča je lahko v ubijanju ljudi? V uničenju, nasilju in žalosti?
  Charlotte je skomignila z rameni in pripomnila:
  - Ko sem bila majhna punčka, sem se zelo rada igrala vojno in s palico udarjala po koprivah. V vseh nas je nekaj, kar vleče v uničenje. In uničenje slabih stvari!
  Christina je pela in skakala po rezervoarju:
  - Podzemlje je zelo grozno ... Pekel je bolj nočna mora od najstrašnejših sanj ... Ampak zelo radi grešimo, to je vero vse usode naših sinov!
  Charlotte je na koncu dodala:
  - In hčere tudi ... V vsem je treba poznati zmernost, tudi v grehu!
  Gerda je preudarno rekla:
  - Greh je kot poper v juhi. Preveč je slabo - peče vas v ustih, a brez tega je medlo in brez okusa!
  Magda je z vzdihom pripomnila:
  - Toda greh te utrudi! Ali ni?
  Gerda se je nasmehnila in odgovorila:
  - Tek je tudi naporen, a je dober za zdravje ... Telo moramo pozdraviti.
  Charlotte je to zmotilo in poslala granato v Pershing. Je zelo natančna bojevnica. In ima kaj pokazati drugim. Izstrelila je ameriški tank in tvitnila:
  - Sem super bojevnik in trikrat hiper!
  Nakar si je lepotica v usta vrgla pokalni žvečilni gumi in napihnila cel mehurček.
  Gerda je sarkastično pripomnila:
  - ZDA imajo veliko boljši žvečilni gumi kot tanki!
  Christina ga je vzela in zapela:
  - Nasilje uničuje jeklo, vendar moč zla ne traja večno! In postanete močnejši v duši! Ko je roka trdna in cilji humani! Nasilje lahko zatrete!
  Magda je v odgovor zapela:
  Božja luč nas je osvetlila,
  Vera v Gospoda Kristusa...
  In v kesanju je odprla -
  Naša viharna srca!
  In dekle z zlatimi lasmi je streljalo natančno. Granata, ki jo je poslala, je strmoglavila ameriški avto.
  Jenkiji pa že lezejo izpod ruševin. Odnehajo. Roke si položijo na vrat in se tresejo od strahu. Visijo bele zastave. Enemu od akumulatorjev pa se ne mudi dvigniti rok.
  Gerda nameri pištolo in ustreli. Natančno pošiljanje lupine za lupino. Zelo ostro dekle. Tudi Magda strelja po vrsti. Ne glede na vse - naravna blondinka ... Tanek pas, visoka oprsja. Ona ve, kje najti moževo zalogo ... Ampak želela sem spremembo - kupila sem paket barv!
  In dekletom je smešno, zdaj so postale tako kul.
  Gerda ga je vzela in zapela:
  - In odidejo v cisternah - dekleta hitijo ...
  Jekleni element, jekleni element!
  Charlotte je streljala na "Čarovnico" in zapela:
  - Če hočeš biti zdrav, se okrepi ... Če potrebuješ tank brez zavor, ne bodi sramežljiv!
  In vsa štiri dekleta bodo planila v jok in zarjovela. Christina se je nasmehnila in rekla:
  - Ženska s štirimi moškimi, to je super!
  Gerda je potrdila:
  - Več ljubimcev, bolje je! Smo hitlerjanci, kar pomeni, da smo zunaj buržoazne morale!
  Charlotte je jezno rekla:
  - Moralno, od besede umazano!
  Christina se je zahihitala in pripomnila:
  - Divja dekleta smo! Samo divjaki!
  Gerda je s ponosnim pogledom rekla:
  - Ampak vsak od nas je rodil otroka pod srcem Fuhrerja!
  Magda je besno odgovorila:
  - Ne bi se smeli tako spuščati na raven živali!
  Charlotte se je zahihitala in pripomnila:
  - Nismo le živali, ampak levinje!
  Christina je pojasnila in stresala z boki:
  - In celo hudiči! Naša nacistična morala je torej resnično diabolična in okrutna!
  Gerda je to sprejela z nasmehom in zapela:
  Noč pred bitko, tudi za junake,
  Strašljivo v temi...
  Pentogram iz starodavnega templja gori,
  Bog daj mi moč ... Da ne končam v grobovih!
  Christina je z nasmehom Gioconde pripomnila:
  - In rad bi postal nesmrten kot gorjanec v filmu ... Poskusite milijardo mož, trilijon goblinov in sekstilijon vilinov!
  Gerda je zapredela in rekla:
  - Vilini ... Tako lepi so in dišijo po rožah in medu. Kako rad bi se ljubil z njimi. To je tako divja zabava.
  Christina se je zahihitala in zamrmrala:
  - Vilini so sladke sanje ... Lepota spremeni človeka v sužnja! In po smrti ne bodo našli miru ... Ker v podzemlju so dekleta s Satanom!
  Charlotte ga je vzela in navdušeno zapela:
  - Napolnite kozarec z ognjeno vodo ... Plamen bo gorel in sekal kovino!
  In dekleta se bodo takoj smejala ... Sploh niso šibke! Lepa in kul dekleta!
  Gerda ga je vzela in veselo zapela:
  - Ne bojte se smrti, ne oklepajte se strahu ... Konec koncev, brez pravičnosti ni smisla živeti!
  V odgovor je Magda streljala, poslala granato naravnost v sredino in zapela:
  - Na nebeški prozivki, na nebeški prozivki ... Tam, po Jehovovi volji, bom! In upam, da moji dragi prijatelji!
  Christina, tale zlato-rdeči hudič je čivkal:
  - In v nebesih, ali bom imel sekstiljon ljubimcev vilinov?
  Magda je z nasmehom odgovorila:
  - In v nedeljo se ne poročijo in ne poročijo, ampak ostanejo kot angeli v nebesih. In vi, hudiči, se boste očitno parili z demoni za večnost!
  Christina se je zasmejala in pripomnila:
  - Ampak to je zelo kul! Si lahko predstavljate, kako velike kurce imajo! In na splošno ...
  Gerda je v odgovor zapela:
  - Rajh gradi nov svet,
  In zanika preteklost...
  Postavitev na prestol -
  Smešno in vulgarno!
  In lepotci z golimi nogami in skoraj golimi, mišičastimi, zagorelimi telesi so planili v smeh.
  Charlotte je počila s pestmi in siknila:
  Zagrmele so eksplozije...
  Milosti je konec -
  Nehaj kazati hrbet
  Čas je za ubijanje sovražnikov!
  A trenutno se je izkazalo, da še ni pravi čas. Američani so se predajali naprej, očitno je bil Miami naslednje mesto, ki so ga zavzeli.
  Vrgle so se bele zastave. Ujetniki so prišli ven. Ko je Gerda skočila iz rezervoarja, je namerno potopila boso nogo v luže strojnega olja. Takoj so se umazanija, pesek in prah prilepili na stopala svetlolase lepotice. Poleg tega so bili zaporniki po tradiciji prisiljeni poljubljati deklicine umazane in smrdljive podplate.
  Preostale lepotice so storile enako. Pravijo, naj zaporniki ne uživajo v poljubljanju bosih nog. Naj lezejo in vohajo. In z jezikom ližejo umazanijo in prah.
  Charlotte je črnookega Američana z golimi prsti prijela za nos. Močno je stisnila. Jetnika prisilil v krik. In potem se je s peto udarila v čelo in povzročila udarec. Vojni ujetnik je padel in izgubil zavest.
  Charlotte je sarkastično zapela:
  - Jaz sem prava cobra punca in pod nami ti ne bo dobro!
  Nato ji je sledila Gerda. Tudi nosove je stiskala z golimi prsti in vlekla, skoraj odtrgala nos in si pete butnila v brado. Zlomim si čeljust.
  Potem je Christina storila isto. Zelo močno je zgrabila svojega nasprotnika za nos in celo potegnila kri ter ji raztrgala nosnice.
  Magda je v razburjenosti prisilila jetnike tudi k poljubljanju njenih zaprašenih stopal, pokritih s strojnim oljem, potem pa se je malo sprehodila in opazila:
  - To je vulgarno in kruto!
  Charlotte je sarkastično dodala:
  - In še vedno ne na krščanski način!
  Magda je pritrdilno prikimala:
  - Resnično tako! Ne obnašamo se kot kristjani!
  Rdečelasi hudič je v odgovor zarenčal:
  - In ti tudi! Zato nam ne nasprotujte!
  Med ujetniki so bili najstniški taborniki. Christina se jim je približala in posmehljivo rekla:
  - Ali želite okusiti žensko telo?
  Fantje so lačni in v zadregi metali poglede na skoraj golo, zelo lepo dekle. Številni so se v vročini borili le v kratkih hlačah in čokoladno porjaveli. Gerda je skočila do bratov in, stresajoč mitraljez, zarjovela:
  - Na kolena!
  Takoj so padli. Nakar so dekleta spet, tokrat tabornika, prisiljena poljubljati noge. Fantje so celo škripali s peskom v zobeh, a so zdržali in niso upali ugovarjati.
  Gerda zarjovi na vsa grla:
  - Jaz sem King Kong.
  In Christina je slekla nedrček in popolnoma razkrila svoje visoke prsi s škrlatnimi bradavicami. In ga začela vsiljevati vsem fantom po vrsti. Kot poljub.
  Fanta sta zardela od sramu, a sta se ubogljivo poljubila. Kaj so doživljali? Mešanica strahu in želje. Mladeniči so bili navdušeni nad pogledom na napol gola dekleta in njihovimi dotiki. Tudi Christini je bilo to všeč.
  Gerda je razgalila tudi svoje oprsje. Prav tako je visoka, polna, s škrlatnimi bradavicami, kot jagode.
  Charlotte jim je sledila in razkazovala svoje ukrivljeno telo. Le Magda se je obrnila stran. Zdelo se ji je sramotno in vulgarno.
  Na splošno v vojni izgubiš toliko človečnosti. In nasploh nacistična morala ljudi spreminja v živali. Nekateri so kot volkovi, drugi kot ovce.
  A po drugi strani železna disciplina, organiziranost, brezobzirnost pri doseganju ciljev delajo čudeže!
  Tako je tank E-50 hitro postal serijsko izdelan. Na primer, ali je mogoče Američanom, ki še vedno izdelujejo Shermane, ki so bili šibki proti T-4?
  Ampak kakšna dekleta so divja. Oni, ki so prejeli številne redove za svoje vojaške zasluge, se tako obnašajo. Fante silijo, da jim poljubljajo prsi, noge in stegna. No, ali je to res mogoče? Kakšna morala je to? Še več, nemški in tuji vojaki to gledajo in vrtijo s prsti na sencih. Kot, poglejte, kakšne ženske imamo!
  Začela se bosta pariti tik pred vsemi!
  Magda je zavpila na vsa grla:
  - Ne! Ne upajte si tega storiti! Bodi človek!
  Gerda je v odgovor zavpila:
  - Ne moti nas, da učimo fante!
  Magda je skočila k njej, odvrgla nekaj najstnikov in zalajala:
  - Se ti je zmešalo?! Nehajte izpostavljati vojsko tretjega rajha posmehu!
  Charlotte je nenadoma postalo nerodno in pripomnila:
  - Mogoče greva res predaleč? Vaditi morate zmernost in natančnost!
  Christina je pomahala in zacvilila:
  - Ne moti me, ne dotikaj se me, dobro je uživati. Tako lepi fantje so in dišijo po sladki mladosti!
  Gerda se je ozrla nazaj in siknila:
  - Pojdiva z njimi, potem pa se bova zabavala. Tega ne moreš storiti pred vso vojsko! Pa še bomo imeli čas za igre!
  Christina je razočarano zamrmrala:
  - Po? Potem ni enako vznemirjenje kot pred vsemi! In to je kul!
  Slavna četverica, ki je postala žive legende: Gerda, Charlotte, Christina in Magda, je nadaljevala napredovanje proti severu v svojem doslej najboljšem tanku na svetu E-50. Wehrmacht je že obkrožal Atlanto. Položaj Amerike se je hitro slabšal.
  Kljub temu so se tankovski boji nadaljevali. Dekleta so odbila še en trmast napad Shermanov in Pershingov. Dodan je bil tudi nov tank Washington, zaenkrat le par. Toda ta avto je bil nekoliko bolj nevaren. Dolžina cevi 90-mm topa se je povečala na 73 EL, kar je preseglo moč Tiger-2, ki je z naprednejšim izstrelkom omogočila prodiranje E-50 v stran. Res je, da motor za nov rezervoar ni bil pripravljen za istih 500 konjskih moči s težo sedeminpetdeset ton in prednjim oklepom 152 milimetrov.
  Magda je z razdalje dveh kilometrov zadela tak avto in pripomnila:
  - Sovražnik se izboljšuje z jasno zamudo! In naredil je tako neroden tank!
  Gerda se je zahihitala in z boso nogo šla po pedalu avtomobila ter zagugala:
  - No, to je sreča za nas! In nasploh smo že tako globoko zašli v ta imperij kapitalizma. ZDA bodo kmalu padle!
  Charlotte, ta rdečelasi hudič je siknil:
  - In oblast bo nad svetom!
  Christina je ohladila prijateljičin žar:
  - Ne laskajte si preveč! Obstaja tudi ZSSR. In to je država z velikimi priložnostmi!
  Gerda je zažvižgala. Pritisnila je krmilno palčko in, ko je uničila Shermana, opazila:
  - Rusi nikoli ne bodo imeli tako močne opreme, kot je naša. In kar je najpomembneje, ne morejo se več ujemati s številom! Zato pokonci nos in gostitelja pokonci! Vedite, da je Tretji rajh vedno z vami!
  Magda se je nasmehnila in komaj slišno rekla:
  - In Jezus je vedno z menoj!
  Gerda je popravila svojega prijatelja:
  - Arijski Jezus!
  Magda se je strinjala s tem:
  - Morda je Arijec, vendar je vsemogočni Božji Sin!
  Christina se je nasmejala:
  - Naj bo arijska sila z nami! Premagali bomo vse in dosegli nesmrtnost!
  Magda je spet streljala. Streljala je neverjetno natančno. Shermana v ZDA še niso ukinili in kljub avgustu 1945 ni dobil atomske bombe. Ameriške razmere so bile torej nekje vmes, izjemno težke in popolnoma brezupne. Ali morda celo bližje absolutno brezupnemu.
  Gerda se je tudi spomnila, kako so se borili na devetdesettonskem tanku "Lion", ki je bil tako v oborožitvi kot v oklepu slabši od E-50. Nemška tehnologija se je razvila. In nima para. Samo petinšestdeset ton in kakšna zaščita. Eh, o čem bi še sanjali Švabi? Le da se je nemogoče prebiti iz katerega koli kota!
  Gerda je vprašala Magdo:
  - Povej mi bolje, kakšne oblike mora biti tank, da ga ne bo mogoče prebiti iz katerega koli kota?
  Kristjanka je z nasmehom odgovorila:
  - V obliki egipčanske piramide, le da je bolj podolgovata in sploščena.
  Gerda je vzela svinčnik v roke in ga vrgla ter ga ujela z golimi prsti. Previdno je skicirala risbo na steno in opazila:
  - Je to to?
  Magda je pritrdilno prikimala:
  - Da! Všečkaj to!
  Charlotte je zažvižgala in pripomnila:
  - Preprosto je! Toda projektil se dejansko odbije iz katerega koli kota!
  Gerda je resno rekla:
  - To idejo moramo deliti z našimi oblikovalci. Potem boste dobili izjemno močan rezervoar. S popolno zaščito!
  Magda je skomignila z rameni in pripomnila:
  - To pravzaprav ni naš posel!
  Gerda je v odgovor zmajala z glavo:
  - Gorje tistim, ki so brezbrižni do svoje države!
  Christina je opozorila:
  - Da, poslali ga bomo sami! Skupaj od vseh štirih! Naj Porsche ali kdo drug dokonča našo idejo!
  Gerda se je z nasmehom, svetlečim kot biseri, strinjala:
  - Tako bo! Delimo slavo, kot se spodobi za vse!
  Magda je tiho odgovorila:
  - Naredi, kot hočeš! Osebno nisem požrešen!
  Gerda je z navdušenjem rekla:
  - Konec koncev je pohlep občutek manjvrednih ljudi! Slabi so po pameti, še reveži se jim smilijo!
  In bojevnik je s strelom odtrgal kupolo Pershing. Na splošno je ameriški protinapad spodletel. Bitka se je za Wehrmacht končala precej uspešno. Fritz ni utrpel skoraj nič. Izgube ... Mračilo se je. In sonce je zahajalo proti rubinastemu sončnemu zahodu. Atlanta je obljubljala, da bo trd oreh, saj je bila veliko mesto.
  Jasno je, da je velika naseljena območja najtežje zavzeti. Res je, fašisti so se praviloma raje obkrožali in zanašali na izčrpavanje.
  Na poti so dekleta videla samohodno pištolo Big Tom. Dovolj močan, da je nevaren. Nokavtirali so jo ... Brez posebnih težav za nas same.
  Potem, ko se je popolnoma stemnilo, smo se ustavili in pomalicali. Poskusili smo tudi ameriško coca-colo in sendvič. Gerda je spila cela dva litra in pripomnila:
  - Popravi razpoloženje kot žganje!
  Charlotte je vprašala:
  - Kdo je ona?
  Gerda se je nasmehnila in odgovorila:
  - "Coca Cola"!
  Rdečelasi hudič se je nasmehnil:
  - O! To je pijača bogov! Nekako kot limonada, samo še bolje!
  Christina se je zahihitala in ugovarjala:
  - Ja! Naravna kava je najboljša! Ampak ne pred spanjem!
  Magda je opozorila:
  - Greh je piti vodko!
  Gerda je mahnila z boso nogo:
  - Vem! Gorje tistemu, ki pripravlja močno pijačo!
  Dekleta so preživele noč v bližini gosenic rezervoarja in nabrale nekaj repincev za steljo. In tako več noči niso dovolj spali. Hitrost napredka je bila visoka. In odpor je precej močan.
  Gerda je očitno spila preveč Coca-Cole, zato je malo verjetno, da bi vase zlila tako veliko dozo gazirane pijače. Tako je imela deklica z lasmi barve belega snega najbolj naravno nočno moro. Ne bi smeli piti toliko gazirane pijače.
  Gerda je bila vklenjena v težke okove in vržena v najtemnejšo in najbolj grobo ječo Chateleta. Naokoli so se plazila gnusna bitja, deklico pa so napadle podgane. Prisiljena se je boriti z verigami in sponami in ni mogla spati.
  Velike podgane so jo nenehno grizle v gole pete, kar je bilo zelo gnusno in boleče.
  Smrtna kazen je bila izrečena za umor zapornika. Toda vodja Chateleta, ki je izgubil svojega ljubljenega častnika, je ukazal, naj bo Gerda podvržena najbolj krutim mučenjem.
  - To predrzno dekle bo odgovarjalo za vse!
  In tako so krvniki vstopili v ječo in dekle odvlekli v klet na mučenje. Gerda se je komaj upirala. Razumela je, da je obsojena na smrt. Želela je le ohraniti pogum in dostojanstvo med usmrtitvijo in prejšnjim mučenjem. Gerdi so strgali oblačila in jo golo obesili na obešalnik. In dekličine bose noge so bile stisnjene v zaloge.
  Krvnik jo je z vso silo udaril z bičem po golem hrbtu. Deklica je stisnila čeljust in zdržala udarec, in čeprav ji je počila koža, ni niti zakričala. Nato je mučitelj deklici na noge obesil težke uteži. Zgibi, ki so se izvijali iz ramen, so začeli pokati. Gerdino golo telo je bilo prekrito z znojem in deklica je škripala z zobmi, dokler se ni ugriznila v ustnico do krvi.
  Ona je prava arijka in mora prestati mučenje čim bolj pogumno.
  Drugi krvnik je iz kamina vzel razbeljen snop žice in začel deklico bičati po hrbtu. Tretji mučitelj je deklici pod bosimi nogami zakuril ogenj. Plamen je začel žgečkati deklicin goli podplat, ki ni trpel zaradi ravnih stopal. Natrpani od dolgoletne hoje bosi, žulji so prasketali.
  Dekličina stopala so bila vroča, vendar se je trmasto upirala. Žulji na obrabljenem podplatu so brbotali.
  En krvnik je ogreval toploto pod stojalom, drugi ga je tepel z razbeljeno žico, tretji je na blok obesil uteži, ki so vezale Gerdine gole noge. Mučenje je bilo večplastno. In bolečina je bila tako močna, da je žilavo dekle kričalo. In potem se je onesvestila. Polili so jo z ledeno vodo in zasliševanje se je začelo znova. Četrti krvnik je začel z razbeljenimi kleščami streljati dekleta v prsi.
  Z vročim železom je zasukal škrlatno bradavico.
  Gerda je z izjemnim naporom volje uspela zadržati krike in celo iztisniti mučen nasmeh. Mučili so jo s štirih strani hkrati. Niso postavljali vprašanj, niso zahtevali priznanja, preprosto so se maščevali za umor častnika.
  Z bičem so tepli tudi po maternici deklice.
  Eden od mučiteljev je pripomnil:
  "Še vedno bi morala imeti moč, da bi splezala na oder!" Navsezadnje obstaja tak običaj!
  Zdravnik je prišel, potipal utrip mučene deklice in rekel:
  - Dovolj!
  Krvnik se je nasmehnil in pripomnil:
  - In šele zdaj sem se tega naučil!
  Gerdo, ki je ponovno izgubila zavest, so sneli s stojala in raztrgano telo obrisali z alkoholom. Nato so jo odpeljali v skupni prostor Chateleta. Da lahko ujeta dekleta in ženske opazujejo, kaj se dogaja z morilci častnikov. Gerdo so priklenili na križ in pustili stati, da so jo lahko vsi videli.
  Vendar nobeden od zapornikov ni rekel niti kletvice. Ljubili so Gerdo. In častnik, ki ga je ubila, je bil hudič iz pekla.
  Naslednji dan se je mučenje nadaljevalo. Deklico so bičali z vročo verigo in ji z rdečimi kleščami polomili vse prste na nogah. Zavihali so pete in upognili roke in noge na stojalo. Gerda je večkrat izgubila zavest. Krvniki so bili profesionalci, deklica pa je bila naravno močna in so spretno razporedili svoje sile.
  Lomili so si prste na nogah, zelo počasi, z užitkom in uživanjem v svoji krutosti.
  Gerdo so dva tedna vsak dan mučili, na njenem telesu pa ni ostala niti ene nedotaknjene kože. Potem so našli novo mučenje. Lase so si obrili in mrzlo vodo kapljali po kapljicah na ostriženo lobanjo. Nekaj ur pozneje je bilo, kot da bi v Gerdini glavi eksplodirale bombe. Deklico so posadili na sedlo, raztrgali Venerino maternico s trni in ji zažgali sramne dlake.
  V anus so zabili sveder, da je celo kapljala kri.
  Gerda je bila dodobra izčrpana in že na robu norosti. Nenadoma je prišel ukaz, da jo pripeljejo na sodišče.
  To je vsaj nekakšna sprostitev.
  Deklica se je pred sodniki pojavila z obrito glavo, prekrita z odrgninami, modricami in opeklinami. Vendar je imela moč, da je stala in poskušala ostati pokonci. Nekdanja lepotica se je zdela strašljiva, grozna po mučenju, a ne zlomljena.
  Sodnik je zavpil:
  - Na kolena!
  Sojenje je minilo hitro, brez nepotrebnega slovesnosti. Poslušali smo pričevanje vojakov in zaslišali priče. Spomnili smo se prejšnjega primera umora vikonta, o katerem Gerda ni pričala. In obsojena sta bila kot čarovnica in dvojni morilec na sežg na grmadi!
  Še več, streljati ga morajo počasi po delih!
  Gerda je sodbo poslušala v tišini, nato pa je omedlela. Tako se ji je zdelo, da je njenega življenja konec.
  Po vsej dvorani se je zaslišal vzdih sočutja.
  Deklico so odpeljali v smrtno kazen in jo pustili vklenjeno v zalogi. Tam naj bi preživela zadnje ure svojega življenja.
  V samici je bila deklica prikrajšana celo za tolažbo, ki so jo prinašale sočutne besede njenih sojetnikov.
  Toda potem se je pojavila krvnikova hči. Bila je v skromni sivi obleki in je prinesla veliko košaro jabolk. Sočutno je pogledala preučeno Gerdo in rekla:
  - Ali želite biti rešeni pred usmrtitvijo?
  Deklica je prikimala s pristriženo glavo. In krvnikova hči je odgovorila:
  - Tukaj je eno od teh pomlajevalnih jabolk! "Opozorila je na sadež, ki se odlikuje po izjemni svetlosti in sočnosti, kot velik rubin. - Pojej ga in spet boš postala deklica. Vzel te bom iz košare in pobegnili bomo iz tega kraljestva.
  Ta priložnost se je pojavila!
  Gerda je utrujeno prikimala. S težavo, večina zob je bila izbita zaradi mučenja, je žvečila jabolko. In res se je začela manjšati, videti je bila deklica, stara šest ali sedem let. Njene roke, noge in glava so zlahka izstopile iz zalog. Krvnikova hči je Gerdo skrila v košaro in jo odnesla iz celice. Mudilo se ji je zapustiti Chatelet, preden so ujetnike zamudili. In dekle je pobegnilo s svojo prtljago.
  Velika žrtev z njene strani.
  Krvnikova hči se je z Gerdo odpravila na pot proti jugu Francije v upanju, da se bo tam izgubila. Hodila je v usnjenih čevljih, Gerda je bosa stopala ob njej. Takrat pa so deklici zaradi skalnate ceste razpadli čevlji in je komaj hodila z okrvavljenimi nogami. Gerdi je bilo nekoliko lažje, saj je imela sprva grobe podplate; očitno je deklicino telo kljub močnemu pomlajevanju ohranilo spomine na pretekle preizkušnje.
  Kako je bosa tavala po kamnitih poteh Evrope in hodila od Kopenhagna do Pariza. Hkrati sem obiskal Berlin in Dunaj.
  Krvnikova hči je veljala za premožno družino in je običajno nosila čevlje, kot je običajno v nerevnih pariških družinah. In njeni dekliški podplati niso bili vajeni kamnov, kamenčkov ali kamnitih francoskih cest. Toda deklica, ki si je do krvi zlomila noge, je pokazala pogum in se ni pritoževala. Na počitku ji je Gerda poljubila krvave noge in bolečina je popustila, krvnikova hči je zaspala.
  Sama Gerda ji je bila zelo hvaležna za njeno rešitev.
  Postopoma so se njene noge zacelile in jih prekrila trda skorja. Krvnikova hči se je utrudila in živela od miloščine, tudi Gerda je ostala le v cunjah. Za zimo sta se dekle in dekle preselili v Italijo. Tam ni zmrzali in je bolj ali manj znosno. Toda njihovo življenje je postalo življenje potepuhov. Se pravi, zelo težka in lačna. In v tem življenju ni bilo svetle točke. Krvnikova hči je bila lepa, a prav nič lepa, popolnoma se je shujšala in postala trst.
  Tipične, umazane cunje.
  Toda Gerda je med odraščanjem postala zelo lepo dekle in njena lepota je vsako leto cvetela. In takrat jo je opazil eden od plemenitih fantov in ukazal, naj bosonogega berača z lasmi, belimi od snega, vzame v službo.
  Toda to je druga zgodba. Gerda je nenadoma začutila navdih in je skicirala pesem;
  Gerda je bosa iskala Kaia,
  Taval sem po ostrih snežnih zametih ...
  Navsezadnje je njena duša zlata,
  Kot sijoča bela snežna kepa!
  
  Nisem mogel najti svojega ženina,
  In končala pri nacistih v celoti...
  Oh, nesrečna deklica Gerda,
  Zakaj bi prenašal takšno sramoto!
  
  Krvniki so pripravili stojalo,
  Zakurili smo ogenj pod nogami ...
  Dekle cvrejo, kot bi cvrela ribo
  Vedi pa, da je po duši podobna orlu!
  
  In prestal veliko trpljenje,
  Muk in muk je nešteto...
  Naložili so nesrečen davek,
  Da bi dekle jokalo!
  
  Bose noge ližejo plameni,
  Deklico besno tepejo z bičem!
  Tukaj pod kupolo v strogem Parizu,
  Gerdo vodijo do ognja v halji!
  
  Deklica trpi hudo mučenje,
  In smeje se krvnikom v obraz...
  Ne, ne bo zahtevala smrti -
  Preizkus je na njej!
  
  Lahko prenese hudo mučenje,
  Ste idealni v potrpežljivosti ...
  Naša Gerda je bila rojena v Rusiji,
  S srcem ste sprejeli pravoslavje!
  
  Tudi če ji s kleščami zlomijo kosti,
  Pika zbada v bele dojke...
  In bose noge na premog,
  Gerdo tako trpijo, da ne more dihati!
  
  Deklica gre ponosno k ognju,
  Čeprav imaš obraz v krvi in modricah...
  Glasno se smejal od veselja,
  Čeprav imaš roke in noge v verigah!
  
  In zdelo se je, da ni odrešitve,
  Krvnikova šapa zaneti ogenj ...
  Prosil sem Boga za odpuščanje -
  Vsaj ognjene jezike je iztegnil proti njej!
  
  Plamen besno liže telo,
  In Gerda stoka od bolečine, kriči ...
  Toda prapor še vedno plapola v moji duši,
  In na srcu je reduta-monolit!
  
  Tam bo spomenik dekletu luči,
  In Rusija se bo spomnila svoje hčerke ...
  Pogumna Gerda bo hvaljena,
  Dan bo prišel in noč bo minila!
  Potem se je Gerda dejansko zbudila in z glavo udarila v gosenico. Jezno je zarjovela:
  - O moj bog! Kakšne neumnosti sem spal! In sploh nisem rojen v Rusiji!
  Magda, ki ni več spala, je odgovorila:
  - In tudi jaz bom imel nočne more! Kot da bi me vrgli v kotel, hudiči pa bi pod njim metali drva ... - Blondinka z zlatimi lasmi je globoko vdihnila in opazila. - Mogoče ta Cola vpliva?
  Gerda je negativno zmajala z glavo:
  - Ne! Preveč ljudi smo pobili, zato nas peče vest! Pravzaprav ne bi smeli biti takšni krvniki!
  Magda je tvitnila:
  - Mir ... Eh, ne vem za vas, ampak jaz sem dolgčas vojne!
  Gerda je negativno zmajala z glavo in zapela:
  -Vojak je vedno zdrav,
  Vojak je pripravljen na vse ...
  Squash kot komarji
  Z vseh koncev...
  
  In ne bo se ustavilo
  In ne menjaj nog ...
  Naši obrazi sijejo -
  Škornji se lesketajo!
  Magda se je zahihitala in si šla z dlanjo po podplatu ter pripomnila:
  - Ampak tako smo bosi ... Brez škornjev!
  Oba rdečelaska sta se zbudila. Bakreno-rdeča Charlotte in zlato-bakrena Christina. Bojevniki so naredili vaje in se malo razvedrili. Atlanta je bila obkoljena. In zdaj je tank šel naprej.
  Ameriško mesto so streljali s Sturmlevi in različnimi modifikacijami tanka E. Delovali so tudi plinski lanserji. Hitlerjev stroj je deloval gladko kot vedno in brez opaznih okvar.
  Charlotte si je med hojo umila zobe in zacvilila:
  - Nemci smo še vedno najbolj nadarjeni ljudje na Zemlji. Takšen je naš tehnološki razvoj. In kdo se lahko primerja z nami!
  Christina je odgovorila:
  - Amerika bo že prešla fazo! In pred nami sta Moskva in Tokio!
  Gerda je vrgla žvečilni gumi v usta in vprašala svoje prijatelje:
  - Kdaj bodo ZDA kapitulirale?
  Magda je takoj odgovorila:
  - Ko Bog da!
  Christina je predlagala:
  - Mislim, da septembra! Za Jenkije bo nadaljevanje vojne nevzdržno!
  Charlotte se je zahihitala in brcnila ob bok rezervoarja, rekla:
  - Na Veneri bo mesto, na Marsu pa vas! Medtem bi morali osvojiti naš nesrečni planet!
  Christina je na to odgovorila:
  - Kmalu bo naš planet postal najsrečnejši v vesolju!
  Magda se je strinjala s tem:
  - Naj bo tako!
  In vsa štiri dekleta so se udarila v čelo. Vse je bilo videti smešno. Čeprav je komično. Bojevniki so znova odprli ogenj. Tokrat na ameriški akumulator. Streljali so brez velikega navdušenja, samo opravljali delo.
  Gerda je Magdi dovolila, da je streljala sama. In še vedno je mežikala z očmi. Joj, kakšne sanje je imela, tako močan vtis mučenja. In dejansko so ji dali ime. Takoj vzbudi asociacijo na Andersenovo pravljico. In Gerdi preprosto ni bila všeč junakinja snežne kraljice. Je preveč neumna in nepraktična. Bi bila prava arijska ženska tako užaljena zaradi grdega fanta?
  Magda je raje sanjala o svetovni prevladi kot o kakršnih koli neumnostih. In sama je hotela fanta raje prebičati, kot pa rešiti.
  Potem se je deklica spomnila Atlante iz enega od ameriških filmov. Še več, zdi se celo, da je bil film barvni. To mesto je bilo tam oblegano in v ZDA je bila državljanska vojna. Da, dramatični dogodki so se odvijali. Zdaj pa je seveda jasno, da so to za Ameriko le rožice. Jagode naprej.
  Tako sestrelijo jenkijsko baterijo.
  Gerda je s tigričinim nasmehom pripomnila:
  - Tako se spopadamo s sovražniki Tretjega rajha! In nihče se ne bo mogel upreti volji Fuhrerja!
  Magda je želela govoriti o Bogu, a si je premislila. Koga se heca? Ker je postala morilec in vlačuga, ni več kristjanka. Toda v srcu se počuti neprijetno. Kaj se bo zgodilo? Če umre in stoji pred Bogom. Kako bo to utemeljeno?
  Čeprav si seveda lahko rečeš, da pravi Bog ni svetopisemski, ampak arijski. In naj vas to tolaži. Pravijo, da jim bo arijski bog odpustil njihovo zvesto službo in nečistovanje ter neposlušnost zakonom časti. Čakala pa jih bo tudi nagrada.
  Magda je vzdihnila in se počutila prazno. Kdo je ona? Serijski morilec!
  Nasprotno, Gerda se je počutila izjemno samozavestno. Pravijo, da bo zmagala ... Tretji rajh pa zmaga ...
  Ameriška baterija je uničena, E-50 pa nadaljuje pot naprej.
  Charlotte pravi z nasmehom:
  - Ja, v redu, gremo ... Ampak ni jasno, kaj naj ljudje pričakujejo. Na svetu je toliko kaosa in kaosa. In naredimo red. Toda kje bodo končali Američani?
  Christina je z nasmehom odgovorila:
  - Odvisno od njihovih evropskih korenin. Tisti od Nemcev bodo višji, tisti od ostalih pa nižji. Črnci bodo seveda najnižji sloj. Tukaj je torej približna postavitev. In kaj se vam zdi nepravično?
  Charlotte je zmajala z glavo in pripomnila:
  - Takšen imperij bo poln nezadovoljnih ljudi. Neenakost bo začela spodkopavati od znotraj!
  Gerda je ostro ugovarjala:
  - drugače ni mogoče! Kakšen smisel ima potem boj?
  Charlotte je prikimala v znak strinjanja.
  - Ne puške namesto masla, ampak puške zaradi masla!
  Magda je z nasmehom pripomnila:
  - Najboljša stvar je edinost v Kristusu Jezusu. To je nekaj, kar lahko združuje in združuje vse pod dobroto.
  Christina je negativno zmajala z glavo:
  - Prijaznost ne bo prišla daleč! Moraš biti močan! In predvsem v menedžmentu.
  Gerda se je s tem strinjala:
  - Hitler je trd in hkrati učinkovit vladar! Njegova žilavost je veliko prispevala k dosežkom na gospodarskem in vojaškem področju!
  Magda je logično ugotovila:
  - Podobno je Vsemogočni Bog v Svetem pismu zelo trden. Ne moreš reči, da je mehak!
  Gerda se je zahihitala. In Christina je pripomnila:
  - Ja, Bog je strog v Svetem pismu, ampak... Ne na strani Arijcev!
  Charlotte je z nasmehom pripomnila:
  - In kdor prevzame oblast nad svetom ... To bo resnica stoletja!
  Christina je z nasmehom zapela:
  Eno sonce sije na nebu,
  Planetu vlada en sam boter!
  Navsezadnje moč vedno zmaga na zemlji,
  Narodi vseh držav so v arijevskem stisku!
  In deklica menažerija se je zahihitala ...
  In mogočni tank E-50 je začel uničevati škatlo z granatami. Tako je bil napaden Sherman, poln vreč s peskom. In njegovo telo je bilo zlomljeno z eno lupino.
  Gerda ga je vzela in zapela:
  - Bodi z mano, zapoj pesem, zabavaj se s Coca-Colo!
  In dekle se je začelo smejati ... In potegnila je plastično steklenico kokakole, jo držala s prsti na nogi in zlila mehurčkasto tekočino v svoje grlo.
  Bojevniki so zelo zadovoljni s svojimi trofejami in še vedno tulijo na vsa grla:
  - Mi smo super vitezi! Izbrisali bomo vse!
  In ploskajmo bosi. Tako čudovita dekleta. In smešno.
  Charlotte je veselo zapela:
  - Ampak če sem iskren! Vse popolnoma iztrebimo!
  Gerda je v odgovor tvitnila:
  - Ne more biti, ne more biti!
  Christina je zabrusila:
  - Adolf povej mi!
  Magda je rimo dodala:
  - Da, vsekakor!
  In bojevniki so končali uničenje bunkerja. Nato je njihov tank šel naprej. In lepotice so udarjale z nogami in zarjovele:
  - Heil Fuhrer, vodi nas v bitko ... Stormtrooper si nadene čelado, naša revolucija - noč dolgih nožev - bo svet pobarvala v rjavo!
  In dekleta se zopet udarjajo po glavah, in iskre se jim šibijo iz oči, prihaja nova ura.
  Gerda ga je vzela in zapela:
  - Odnesi konfekcijo, gop-stop, gop-stop, kdo gre na novo? Kdo je nov? Kdo je nov?
  Magda je z nasmehom odgovorila:
  - Naše zmage so le posledica tega, da nas Bog ljubi!
  Charlotte je zalajala nazaj:
  - Ne bodi tako naivna... Bogovi Wehrmachta so zelo močni, vendar ne pomagajo šibkim. Če ste zvesti stvari rajha, ustvarite svetovno silo!
  Deklica z rdečimi lasmi ga je vzela in zataknila boso nogo v zadnico. Goli, hrapavi podplati so srbeli. In potem je lepotec to vzel in tvitnil:
  - Boj je trenutek med preteklostjo in prihodnostjo, imenuje se življenje!
  Pet pogumnih deklet se je borilo v Chicagu. Alenka, Maria, Anyuta, Alla in Matryona. Ruski bojevniki, očarani in neuničljivi, so se borili.
  Streljali so na nemške plačance in se hkrati pogovarjali.
  Alenka je z žalostnim nasmehom pripomnila:
  - Amerika izgublja vojno.
  Maria je podrla predstavnika kolonialnih čet in pripomnila:
  "Sploh nisem računal na odpornost Jenkijev." To nam lahko kasneje povzroči težave.
  Anyuta se je zahihitala in pripomnila:
  - Težave smo že imeli ... Ne bi želeli, da se ponovijo. In deklica je drgnila boso nogo ob razbitine in odvržene drobce kamenja.
  Alla je izrazila svoje mnenje:
  - Nemci so svoj smodnik porabili v vojni z nami. "Dekle je streljalo in s kroglo posekalo vojaka tretjega rajha in nadaljevalo. "Naša vojska se ne smeji preveč, ko si ponovno lomi zobe na granitu."
  Matryona je z nasmehom predlagala:
  "Potem pa postrelimo toliko Nemcev, da se ne bodo več vmešavali v nas!"
  Alenka je negativno zmajala z glavo:
  - To niso Nemci, ampak staroselci, zbrani s pol sveta. Na splošno je nekaj fazmogoričnega proti nam.
  Anyuta se je zahihitala in zapela:
  - Oh, rep in luske! Nič nisem ujel!
  Rdečelasa Alla je ostro pripomnila:
  - Zakaj se omenjate v moškem spolu? Tako neumno in strašno grdo!
  Anyuta je spet streljala in z nasmehom rekla:
  - Bil je tak kralj Matt ... Torej ga je dekle igralo v sovjetskem filmu!
  Alla je ostro pripomnila:
  - Ali v čelo ali v čelo!
  Matyusha ga je vzel in zapel:
  -Oh, fantje, vi ste raiderji, denarnice, roll-up in samo denarnice. Ljubili smo dolarje, zlate zobe! Prej so bili frarji, zdaj pa so lopovi!
  Rdečelasa Alla se je zahihitala in rekla:
  - Bil sem v zaporu in vem, za kaj gre!
  Matjuša je ponosno zravnala ramena in zarenčala:
  - In poteptal sem cono! S temi bosimi in močnimi nogami!
  Alla je z veseljem zapela:
  - Nekje na Kami, kjer se poznamo ... Nekje na Kami je mati reka! Ne dosežeš z rokami, ne dosežeš z nogami, bose dekliške noge!
  In bojevniki so odprli ogenj iz strojnic. Pokosili so lepo število kolonialnih borcev.
  Lepotice so vedele svoje. In če so zadeli, je bilo to z velikim navdušenjem.
  Alenka je zapela:
  - Na oddaljenih pristopih domovine,
  slavčki glasno žvrgolejo...
  Deklica ne bo obžalovala svojega življenja,
  Usmeri pištolo z nogo!
  In vojaški častnik se je zahihital. In z boso nogo kazala na bazuko. In dobro namerjen strel. Ranjeni E-50 pa ni izgubil gibljivosti, ampak je še naprej plazil.
  Alla je z veseljem zapela:
  - Služiš kot dekoracija mize... Chicago...
  Verjemi, tepejo te kot prvošolčka...
  In kmalu bo Fuhrer razbit kot vaza,
  In v biku bo zavetišče za Švabe!
  Anyuta se je zahihitala in zapela:
  - Chicago, Chicago, Chicago... Postani prostitutka in se nasmej na plošči! Chicago, Chicago, Chicago, na srečo bomo odprli z mitralješkim trikom na vratih!
  Marija ga je vzela in zapela:
  - Jaz sem super bojevnik! No, ja, težkokategornik sem! In vse bodo pobili!
  Čeprav tako mirno in krhko dekle.
  In pet strelja odlično. Vsem postriže lase. In ga položi kot kos sena. In dekleta cvilijo in kričijo:
  - Rdeča armada hura! Fuhrer z dvorišča!
  In spet je bilo streljanje in množica trupel!
  Maria se je obliznila in pripomnila:
  - In kako divja sem postala! Prav grozno! Kam je šla moja krščanska dobrodelnost!
  Alla se je zahihitala in odgovorila:
  - Kje so naše boljševiške vrednote!
  Alenka jo je prijela in z veseljem zapela. Pred tem je z enim rafalom posekala deset ljudi in tvitnila:
  - V meni ni usmiljenja in ne brez razloga!
  Ne maram nasilja in nemoči!
  Hočem ubiti tiste, ki so križali Kristusa!
  Deklica je z velikim veseljem izgovorila in z boso nogo pljusknila po ruševinah. Bojevniki so tepli. Kot vedno sta bili skoraj goli, oblečeni le v bikini in strašno seksi.
  Alla se je na splošno raje ljubila s tremi ali štirimi moškimi hkrati in to je bil njen slog. Na splošno so vsi ljudje drek, zakaj se torej ne obnašati kot žival?
  Alla je tvitnila in sprožila:
  - Čarovnica sem in ni lepšega poklica!
  Rdečelasa bojevnica se je zvila v pasu. In zazibala je z zaobljenimi boki. Resnično je podoba šarma in moči. Takšno dekle, ki zna z delitvami izbrisati fašiste, kot svinčnik z radirko.
  Alla, dekle, začinjeno z življenjem. In nima se česa posebej bati. Philadelphia je padla. In ušli so iz obkolitve in skoraj umrli. Toda magija varuje dekleta pred smrtjo in ranami.
  In nihče jih ne bo ustavil in nič ne bo zmagalo! Allah tuli na vsa pljuča:
  - Krik maščevanja, bitka se bije na mečih,
  Proslava smrti z krvniki in krvavim surfanjem!
  Anyuta je podprla svojo prijateljico in zapela:
  - Severni veter za vkrcanje, Viking ob morju, hudičeva straža! Uničili bomo vse fašiste! In ubili bomo Adolfa!
  Alenka je z boso nogo brcnila granato v tank, se naslonila nazaj in zapela:
  - Vse bomo pobili in raztrgali!
  Matryona je zarjovela kot medved:
  - Maščevali se bomo za Serjožo!
  In vsa dekleta so v en glas vzkliknila:
  - Za Serjožko bomo nacistom iztrgali jajca!
  Po tem so bojevniki pokazali zobe. In streljali so naprej, kot da se ni nič zgodilo. Imajo umirjenost pitonov ali zobatih kač.
  Bojevnice z golimi nogami so bile videti smrtno seksi.
  Matrjona se je spomnila, kako so v taborišču fantje pritekli k njim v barako. In to so prijetni spomini. Eh, punce so se zabavale. Lepo je, ko mladeniči tipajo svoje telo in božajo prsi.
  Najhuje pri kampu je to, da moraš zgodaj vstati. In če se ponoči zelo zabavaš, potem zjutraj in čez dan sploh nimaš energije. Včasih so preveč ljubeča dekleta zaspala kar na polju. In včasih se mu je tudi izšlo.
  Dekleta so držala vrsto. Toda Američani, ki so se borili okoli njih, so postopoma popuščali in se umikali.
  Alena je zaskrbljeno opozorila:
  - Kmalu bomo obkoljeni.
  Anyuta se je nasmejala:
  - Ampak potem se nam zagotovo ne bo treba umakniti!
  Alla je pokazala zobe, odrezala tri Indijance in siknila:
  - Naj moj prijatelj za vedno krije moj hrbet, kot v tej zadnji bitki!
  Maria si je pogladila zlate, a zaprašene lase, in zakukala:
  - Obstaja veliko različnih vrat! Smo pa ljudje, ki smo bolj zvesti rocku!
  Dekleta so izmenično metala granate z bosimi nogami. je pomislila Alena. Eh, takih, kot je ona, leta 1941 ni bilo veliko, zato smo se morali umakniti v Moskvo. Toda prišel bo čas in Rdeča armada bo zavzela Berlin.
  Z Ameriko ali brez nje bo komunizem zmagal. Ne more biti, da fašizem zmaga.
  Bojevniki so se še naprej pogumno bojevali, v njihovih očeh sta goreli odločnost in želja po zmagi.
  Anyuta je samozavestno rekla:
  - Naš ruski duh je najmočnejši na svetu!
  Matryona je takoj potrdila:
  - Ja, točno tako bo!
  Maria je tvitnila:
  - Naj nam pomaga varstvo Matere božje!
  In vseh pet deklet je v en glas vzkliknilo:
  - V vsakem stanovanju je sakura, Švabe pa uporabljajo meč harakiri!
  In potem so bojevniki začeli še bolj intenzivno metati granate z bosimi nogami.
  Alena je z nasmehom vprašala Marijo:
  - Ali verjameš v Boga?
  Zlatolasi bojevnik je iskreno odgovoril:
  - Predstavljajte si, da!
  Alena je zmajala z glavo:
  - Komsomolec in komunist ni mogel verjeti v to!
  Maria je z nasmehom rekla:
  - Zakaj je potem Stalin ukazal leteti po Moskvi z ikono, če ni verjel?
  Alena je skomignila z rameni in pripomnila:
  - Mogoče je to čisto psihološko, da bi podprli tiste, ki verjamejo?
  Marija se je pokrižala in pripomnila:
  - Tudi pred naboji nas varujejo višje sile! Toliko ljudi okoli nas umira, mi pa še vedno živimo!
  Alena je bruhnila v smeh in odgovorila:
  - Res je nekaj ...
  Rdečelasa Alla je s sumom opazila:
  - Ali niso sovjetske tajne službe vpletene v to, da se je Hitler končno obrnil na ZDA?
  Alena je vrgla granato v naciste z golimi prsti in ugovarjala:
  - Mislim, da ne ... Čeprav ...
  Maria je logično ugotovila:
  - Fašistična hobotnica grozi, da bo vzela tudi ameriške vire. Kaj potrebujemo?
  Alla ga je vzela in posmehljivo zapela:
  - Samo povej mi, povej mi, kaj potrebuješ, kaj potrebuješ! Morda ti bom dal, morda ti bom dal, kar hočeš!
  Alena se je zahihitala in zacvrknila:
  - Tukaj se bomo borili ... In tam bomo videli!
  Dekleta so se še vedno borila. In Seryozhka se je več kot enkrat na leto igral z njimi v kamnolomih. Fant je preživel in celo odrasel. Njegovo telo je postalo suho, žilavo, trdoživo. V dveh letih kamnoseštva je fant iz otroka postal najstnik. In postalo je veliko močnejše.
  Eden od nemških nadzornikov ga je začel pobližje opazovati. In začela je celo afero s srčkanim fantom. Začela jo je hraniti in jo učiti, kako ugajati dami.
  Tako je Seryozhka imel priložnost pobegniti. Medtem je deček ob okrepljeni prehrani in ob veliki telesni aktivnosti pridobil na mišični masi.
  In poznal je ljubezen odrasle, precej lepe ženske. Zdaj se ni počutil tako slabo. Moje telo je bilo navajeno, skoraj se ni utrudilo od napornega dela in skoraj nisem več dobil biča.
  Matryona je bolj kot kdorkoli drug žalovala za dečkom, ki so ga ujeli v Stalingradu. Res velika izguba. Izgubiti tako nadarjenega otroka. In ne ve se, kaj je bolje: smrt ali podobno mučenje!
  Matryona se je spominjala, kako so jo v NKVD-ju pretepli po bosih petah z gumijastimi palicami. Ni treba posebej poudarjati, da ni zelo prijetno. In ti varnostniki so pošasti. Za lastno veselje so s palicami tepli po golih petah deklice. Priznanja pravzaprav ne potrebujejo, saj so kmečko ženo s klasjem ujeli na dejanju.
  In eden od njih je dekletu prinesel vžigalnik in rdeči plamen je lizal grobo peto. Seveda boli.
  Toda Seryozhka so nacisti zasliševali veliko bolj okrutno. Morali so pridobiti informacije. In poskusili so vse. Res je, da niso bili pohabljeni.
  Seryozhka je še vedno živ in sanja o pobegu. Razpoloženje kvarijo sporočila o vedno novih zmagah fašistov. Tokrat na Zahodu. In ZDA so že na robu uničenja.
  Seryozhka razume, da se bodo nacisti po zlomu ZDA obrnili na Moskvo, ki še ni zavzeta. In to je polno katastrofe za Rusijo.
  Serjoška je menil, da bi bilo bolje, da mu pete pečejo na žerjavici, kot da nenehno posluša o zmagah tretjega rajha.
  Eh, fašisti imajo srečo. Očitno so vse temne sile na njihovi strani.
  Seryozhka je tvitnil:
  - Vedi, domovina, tako te ljubim,
  V celem vesolju ni lepšega od tebe...
  Rusiji ne bodo odvzeli rublja,
  Mir in sreča bosta za vse rodove!
  Serjoška se je spomnil, kako se je boril v prvih dneh in tednih. Vsaka kri in vsaka žila ga je močno bolela, dokler se fant ni zbral. Izkazalo se je, da je otrokovo telo zelo prožno in lahko prenese večjo težo od sebe.
  Seryozhka je prisegel, da bo preživel, da bi se maščeval nacistom. In da bo njihov razvpiti Novi red strmoglavljen!
  Fant se je med delom spomnil Kuprinove zgodbe: "Beli pudelj." Tam je bil fant, njegov soimenjak. Tudi napol sestradan je hodil bos po kamnitih poteh. A če je zdravemu fantu lahko hoditi bos po gorskih strminah, potem je bilo dedku, ki je hodil z njim, najbrž veliko težje.
  Seryozhka je nekoč imel sanje. Kaj se je zgodilo malo po trenutku, ko je cirkuški deček vrnil ugrabljenega pudlja.
  Seveda se niso izognili. Bogata gospa je dvignila policijo na noge. In cirkuške izvajalce so ujeli. Zaprli so me v zapor. Poveljnik je ukazal:
  - Dobro pretepi ta par!
  Uhan in dedek ga je slekel in ga dal na špalir. Začeli so tepsti z biči. Dedek je zastokal in molčal. Seryozhka je škripal z zobmi in poskušal zadržati svoje krike. Vendar je bilo zelo boleče.
  Nazadnje, ko se je njegov hrbet spremenil v krvavo zmešnjavo, sta dedek in deček izgubila zavest.
  Seryozhka je prišel k sebi iz vedra mrzle vode. Njegov hrbet je gorel. Težko se je bilo premikati. In bolničar se je sklonil nad dedka. Mož v sivi halji je ravnodušno rekel:
  - Starec se je naslonil nazaj!
  Hudi častnik je ostro ukazal:
  - Torej ga pokopajte na zaporniškem pokopališču. Kužka pa v klet, v okove ga imej do sojenja!
  Serjožko so dvignili za lase in ga golega in pretepenega odpeljali na dvorišče k kovaču. Fant je bil zelo sram in prizadet. Bil je obdan s kovino. Celo z vročim železom so me opekli. Serjoška je s težavo vlekel težke okove. Zaprli so ga golega, s črtami na hrbtu, v hladno klet. Podgane so cvilile in podla bitja so se plazila naokoli. Tako so se dečkove muke nadaljevale.
  Sergej je bil prehlajen, podgana ga je nekajkrat povozila. Bilo je popolnoma nemogoče spati. Poleg tega dečka niso hranili, niti vode niso dobili. Očitno je častnik prejel posebno podkupnino od hostese, da bi cirkusante čim bolj kruto naučil lekcijo.
  Serjožka je bil zelo žejen in deček se je, da bi mu bilo lažje, z jezikom dotaknil vlažnih sten. Deček je več ur trpel zaradi mraza in pikov krvosesov, nato pa je izgubil zavest, potopljen v močan spanec.
  Fanta so zbudili z udarcem biča in ga odvlekli naravnost v železje na sodišče.
  Ko je bil na dvorišču, po hladni kleti, je Sergej začutil nekaj videza blaženosti. Nanj so zlili nekaj veder vode, ki je sprala umazanijo in krvosese. Potem so mi dali kratke hlače, da sem prekrili sramoto, in me odpeljali na sodišče.
  Sergej se je težko premikal in močno šepal. S črtastega hrbta mu je kapljala kri.
  Izkazalo se je, da je sodnik starejši moški. Fanta je prezirljivo pogledal in vprašal, kaj je kriv.
  Policist je pokorno odgovoril:
  - Grofom je ukradel zelo dragega in čistokrvnega psa, poleg tega se je lotil še hišnika!
  Sodnik je leno vprašal:
  - Ali imate potni list?
  Policist je negativno zmajal z glavo:
  - Ni šans!
  Sodnik je monotono rekel:
  - Obsojam fanta, kako mu je ime ...
  Policist je pozval:
  - Sergej, vaše veličanstvo!
  Sodnik je nadaljeval:
  - Deček Seryozhka, ki bo zaprt v zavetišču tipa zapora do polnoletnosti. In tudi na sto udarcev z bičem! Javno, v navzočnosti ljudi! Naj bo tako!
  In sodnik je udaril z lesenim udarcem!
  Policist se je nasmehnil in pripomnil:
  - Smo ga že udarili ... Vendar, do fantove špure, pred udarcem?
  Sodnik je prikimal:
  - Ja, jutri bo šeškanje! Medtem pa naj sedi v celici!
  Fanta so z bajonetom udarili v zatilje in stražar je zavpil:
  - Pojdi!
  Seryozhka se je moral vleči v okovih. In nekaj milj. Težke verige so mu trgale roke in noge; fantu, oslabelemu od bičanja, je bilo težko. In fant se je komaj vlekel. In priganjali so ga in ga z bajoneti prebodli med lopatice.
  Lačen, izčrpan in žejen deček je nekako prišel do mestne ječe. Tam so ga pričakali nekoliko bolj samozadovoljno. Sneli so okove, nato spet odstranili vodo in me poslali, da si obrijem glavo. Fant se je počutil zelo slabo. Lase so obrili z ostro britvico. To je neprijetno, koža na glavi je opraskana. Brili smo se brez mila, pod mrzlo vodo. Boleč postopek. Potem so fanta odpeljali v zapor. Notri je smrdelo. Ampak še vedno ne v ječi, malo topleje. Upravnik je ukazal: - Peljite ga v vrtec!
  Sergej je občutil olajšanje. In brez okovov je malo bolj zabavno. Potisnili so ga v celico. Fantov od deset do petnajst let je bilo cel ducat. Vsi so bili ostriženi, v cunjah, skoraj vsi so bili bosi, razen najstarejšega, ki je bil obut v polomljene škornje.
  Starejši je pogledal Sergeja. Suh, a žilav fant s sveže obrito glavo in postriženim hrbtom. Samo v kratkih hlačah. Žuljava stopala zaradi dolgotrajne bose hoje, zagorela koža, sveže sledi okovov.
  Fant je rekel:
  - Ti si tat?
  Seryozhka je iskreno odgovoril:
  - Ne! Jaz sem cirkusant!
  Starejši fant, ki je bil nekoliko podoben ciganu, je siknil:
  - Lahko hodiš po rokah!
  Seryozha je preprosto odgovoril:
  - Lahko!
  Starejši je zaklokotal:
  - Torej pojdi na sprehod!
  Seryozhka je težko zavzdihnil:
  - Utrujen sem in lahko naredim le nekaj korakov!
  Cigan je zalajal:
  - Naredi!
  Fant ga je vzel in vstal v njegovem naročju. V glavi se mi je malo vrtelo od lakote, žeje, udarcev in utrujenosti.
  Toda Sergej je našel moč, da se je rokoval in besno naredil salto.
  Cigan je odobravajoče prikimal in rekel:
  - Usedi se k meni!
  Seryozhka je sedel. Po potovanju v težkih okovih so mu odpadale noge. Cigan se je prijazno nasmehnil in vzel kos kruha in zaseke s čebulo.
  Ponujen:
  - Jej!
  Sergej se je obliznil in vprašal:
  - In še več vode!
  Cigan se je nasmehnil:
  - Voda je! Pijte, jejte!
  Sergej je vzel vrč in popil malo vode. Bilo je toplo in ne preveč sveže. Toda fant je pohlepno izpil skoraj ves vrč. Potem je jedel zaseko, čebulo in kruh.
  Počutil sem se bolje. Gypsy je vprašal:
  - Zakaj si prišel sem?
  Ostali fantje so začeli kričati:
  - Ja, povej nam!
  Seryozhka je začel pripovedovati vse, kot je. Fantje so pozorno poslušali in spraševali. Potem, ko je Serjožka končal, je ciganka pripomnila:
  - Da, to so kruti ljudje ... Ampak lahko pobegneš iz zapora.
  Serjoška je skomignil s tankimi rameni in vprašal:
  Kako je tam?
  Ciganka je takoj odgovorila:
  - Slab! Hranijo jih, da ne poginejo od starosti enega leta: kruh, voda, gnusna kaša. Delaš štirinajst ur na dan. Tepejo te, tudi če gledaš poševno, vsak teden te bičajo. Ne, bolje je, da ne greš tja. Hujše je le težko delo, pa ne povsod!
  Serjoška je težko zavzdihnil in pripomnil:
  - Teci stran? Mogoče je! Ali je res mogoče pobegniti?
  Cigan se je ozrl in odgovoril:
  - To je zapor ... To je mestni zapor in tukaj je težko pobegniti, razen če se zgodi srečna priložnost. Lažje bo pobegniti iz zavetišča.
  Potrkalo je, v zaporu so delili hrano. Bila je premalo kuhana kaša in star kruh. Sergej še ni izgubil apetita in je jedel neokusne zaporniške obroke. Jedli smo za skupno mizo.
  Potem so fantje sedeli v kotih. Starejši so splezali na slamo in igrali karte za ščelbane in fofane. Nato je Seryozhka pokazal več trikov s kartami, kar je otroke zabavalo. Nato so mladi zaporniki odšli spat.
  Vse, kar je Serjožko čakalo naprej, je bilo šeškanje. Na slami je bilo skoraj udobno spati, glede na to, da je fant pogosto prenočeval na prostem in na mrazu, potem je bilo v celici skoraj udobno. Fantje so živeli prijateljsko in nikogar ni bilo ustrahovati.
  In to, kar je Sergeja pričakalo zjutraj, ni bilo veselo prebujanje. Sto udarcev z bičem ni šala, sploh v javnosti.
  Deček je bil spet priklenjen. In so me odpeljali na trg. Bičali niso le njega, ampak tudi tri fante.
  Ljudje so se zbrali. Koga so pripeljali, kdo je želel pogledati zabaven spektakel.
  Prvi, ki je bil pretepan, je bil fant, star približno štirinajst let. Strgali so njegove cunje in jih položili na podstavek. Roke in noge zavarovane. In krvnik v vojaški uniformi je izvlekel krog, namočen v vodo, in ga žvrknil v zrak. Deček, položen na škatlo, je trepetal.
  Krvnik se je poljubil in glasnik je oznanil:
  - Petindvajset udarcev z bičem!
  Na dečkov zagoreli hrbet je padel udarec. Že pri prvem biču je koža počila in tekla je kri. Fanta bičajo na vest. Na koži se pojavijo rdeče črte, ki nato postanejo trdne. Fant ni mogel zdržati in je kričal, vpil nespodobnosti in se trzal. Ob zadnjem udarcu je deček izgubil zavest.
  Množica je vzklikala in ljudje so kazali. In grozili so, da bodo dodali še več.
  Potem je bil na vrsti Seryozha. Fant je imel oblečene samo kratke hlače, pa še te so strgali. Nerodno je biti popolnoma gol, v množici je veliko žensk in deklet.
  Kažejo s prsti. In povzročajo hrup.
  Serjožkine bose noge so bile pritrjene na zanke, roke pa zvezane z vrvmi, da deček ne bi skočil in pobegnil.
  Krvnik je vzel bič v roke in spet zašvignil po zraku. Glasnik je sporočil:
  - Jetnik Sergej dobi sto udarcev z bičem po hrbtu! In še petindvajset udarcev s palico po petah.
  Mučitelj je vzel težko palico, jo stehtal v roki in rekel:
  - Najprej po petah, drugače po šeškanju ne bo čutil ničesar.
  Serjoška je pogumno stisnil zobe, pripravljen je bil stoično vse prenesti.
  Krvnik je zadal prvi udarec. Deček je začutil, da se zdi, da ognjena gred prehaja od njegove gole pete do zatilja. Iz grla se mu je izvil krik, a se je deček uspel zadržati.
  Drugi udarec v dečkovo hrapavo, žuljavo stopalo je bil še bolj boleč. Sergej je močno izdihnil, iz oči so mu nehote pritekle solze.
  Krvnik je udaril še tretjič, kot da bi odbil notranje organe.
  Fant je težko dihal. Bil je oblit od znoja. In spet je prišel udarec. Krvnik je udaril strokovno, brez jeze in besa ter preudarno. Sergej se je odločil potrpeti z vsemi močmi. Ti moraš zdržati in on bo zdržal. Brez stoka, brez kričanja.
  Deček je moral hoditi bos po snegu, spati na mrazu in delati zelo boleče gimnastične vaje. In lahko je prenašal divje udarce in zadrževal svoje krike.
  Krvnik je previdno tepel, da žrtev ne bi padla v nezavest. Ko je končal, so bili fantkovi podplati otečeni in modri.
  Potem se je začelo najpomembnejše, šeškanje po hrbtu. Da dečka ne bi bičal do smrti, ga je mučitelj pretepel premišljeno, odmerjeno, udarce porazdelil po celotni koži fantovega hrbta in zadnjice.
  Po petah je bila bolečina že zaznana kot prigušena. Udarci so sledili starim urezninam.
  Da bi odvrnil misli od bolečine, se je spomnil Serjoška. Kot cirkuška igralka ga je Natasha učila raznih trikov. To je bila mlada ženska, profesionalka. Nekaj časa se je, ko je izgubila službo, družila z orglarjem in fantom. Potem pa se je eden od bogatašev zaljubil v lepo in vitko žensko. Vzel jo je za služkinjo, fant in dedek pa sta ostala sama. In to je poslabšalo stanje. Njima dvema je bilo dano precej manj, pa ju neradi spustili noter. Natasha je bila lepa, z dekliškim pasom in prijetnim obrazom. Hodila je kot Seryozhka, bosa do mraza in sedela na vodoravnih razcepih.
  Dečka je naučila veliko trikov.
  Škoda, da sem se moral ločiti od nje. A ona ima svoje življenje, ona in njen dedek pa svojega.
  In zdaj je izgubil dedka in pudlja. In pred nami je zavetje zapora. Kjer je zelo strašljivo.
  Deček je nehote zajokal ... In ob zadnjem, stotem udarcu se je onesvestil ...
  To je bila vizija Serjože. Ne preveč zabavno. Da, dečka in njegovega dedka je čakala žalostna usoda. Ni čudno, da se je Kuprinova zgodba izkazala za kratko.
  No, fant je osvobodil pudlja in kaj potem? In kaj potem z begom?!
  Serjoška je slišal, kako ga kliče nemški upravnik. Je velika in še mlada. In zdaj se bo začelo ... Fant v sebi čuti, da se mu hkrati zgraža in si tega želi. Instinkt mladeniča in čast sovjetskega pionirja. Vse to se bori v njem.
  In peterica se še naprej bori v Chicagu. Lepi so in zelo veseli in veseli. Žal, v vojni srca postanejo groba. Koliko ljubimcev je štirje že umrli?
  Toda dekleta ne izgubijo poguma in se smejijo, ko njihov naslednji nasprotnik odide k njihovim prednikom.
  Alenka z nasmehom pravi:
  - Oh, vojna ... ti si samo naša mati! Vse smo premagali in še bomo zmagovali, verjamem v to!
  Alla je jezno zapela:
  - In bitka se spet nadaljuje,
  In srce čuti tesnobo v prsih ...
  In Lenin je tako mlad,
  In mladi oktober je pred nami!
  Maria je zapela drugače:
  - Moramo se zavezati, da se združimo v en sam tok,
  Usmeri svoje srce, um in čustva k Jezusu ...
  Da nam bo veliki Bog pomagal rešiti se,
  In na veke vekov, hvalimo Gospoda!
  Deklica z regratovimi lasmi se je obrnila. In se je nasmehnila, počutila se je srečno. Zakaj jim ne uspe sestaviti. In sestreli nasprotnike Rusije.
  Tudi če je na ozemlju ZDA. In dekleta se zelo zabavajo.
  Alyonushka je izdihnila in rekla:
  - Na naši ulici bo praznik - Dan zmage!
  Alla je potrdila:
  - Ja, zagotovo bo!
  Medtem se je angleška tankovska posadka borila na Goeringu 4. Jane, Gringeta, Matilda, Malanya - lepe štiri, dekleta iz meglenega Albiona so se borile z Američani. Po padcu Atlante je bil precejšen del ZDA že pod nemško okupacijo. Američani so poskušali vrniti, a jim to ni uspelo najbolje.
  Vojni stroj Fritz se je premikal od juga proti severu. Štiri Angležinje so se borile samo v bikiniju, sedeče v močnem oklepnem tanku.
  Gringeta, ko je prebila Shermanov oklep, je s širokim nasmeškom na ustnicah zacvrknila:
  - Po vsem svetu je veliko laži! Toda bojevniki delajo resnico!
  Jane je zamrmrala s širokim nasmehom:
  - Močan politik je rojen za boj,
  Strah je šibkost in zato je kdor se boji že poražen!
  Malanya je opozoril:
  - Zdaj bomo zdrobili Jenkije! Kajti moč je za nami!
  Matilda je veselo zapela:
  - Čarovnica, čarovnica, čarovnica - zli duhovi! In od kod je prišla čarovnica!
  Gringeta je odgovorila s podporo impulzu:
  - Čarovnica, čarovnica, čarovnica - moraš biti lepa! In očaran sem nad to lepoto!
  Jane je pomajala z boso nogo proti partnerju:
  - Lezbijstvo je tudi greh!
  Gringeta je z vzdihom pripomnila:
  - Ampak čisto, gladko, žensko telo je veliko lepše kot poraščeni, smrdljivi moški!
  Malanya se je zahihitala in pripomnila:
  - Res je, žensko telo je veliko bolj prijetno! To je neizpodbitno dejstvo! In na splošno smo kot čokolada!
  Gringeta je z dobro namerjenim strelom razbila Pershing in z užitkom zapela:
  - Jaz sem čokoladni zajček, sem ljubeč baraba in stoodstotno sladek... Ho, ho, ho! Rada imam lepe moške, in ne maram kretenov, jih dam v kolo ... Ho, ho, ho!
  Malanya je udarjala po bosih, izklesanih nogah in pela:
  - Dekleta so različna... Modra, bela, rdeča... In vsaka se želi vrteti na palici na enak način!
  Jane se je zahihitala in odobravajoče prikimala.
  - Ja, seks je super! Imejmo ga več in bolj hladno!
  Gringeta je ponovno streljal na Shermana in pripomnil:
  - Churchill, kakorkoli že kdo reče, nas je postavil ... In zdaj smo pod Nemčijo!
  Jane je agresivno siknila v odgovor in udarila z enim svojim golim, zagorelim kolenom ob drugo:
  - Naj se nasmehne s svojo krono,
  Britanski lev bo zajokal!
  Očetovstva ne bi smeli osvojiti,
  Naš Churchill je najbolj kul!
  In dekleta so udarila z glavami in iskre so padale iz njihovih oči. Dekleta so tako kul in srčkana...
  Angleški in hkrati nemški tank je v oklepu nekoliko slabši od E-50 in je nekoliko težji, vendar je pištola enaka. Bojevniki glede tega niso posebej kompleksni. Tako lepi in ljubeči so!
  Jane je do skrajnosti duhovito dekle. In tako se izraža agresivno izražanje.
  Gringeta je celo z nasmehom zapela:
  - Smo bojevniki in hčere naše domovine!
  Dekleta so bila izjemno zadovoljna. Računi so se kopičili. Tukaj je lepo, ni tako vroče kot na Kubi. Nacisti so osvojili nepotopljivo letalonosilko ob obali ZDA. Tudi tokrat se je izkazalo, da je vojaški stroj tretjega rajha idealen in obdelan po najvišjih standardih.
  In njegovi zobniki so se vrteli zelo učinkovito.
  Kombinacija srditosti, okrutnosti, napredne tehnologije, totalitarizma, discipline in najboljših znanstvenikov na svetu je dala odlične rezultate.
  Ko je podrla Gringeta in razbila "Čarovnico", je pripomnila:
  - Kljub temu nimamo takšne organiziranosti kot Nemci. In pokvarjena demokracija moti učinkovito vladanje!
  Jane je z golo peto postrgala po pedalu in se strinjala:
  - Demokracija je res bolj slabost kot moč! Žal, zaradi tega zagotovo trpimo!
  Gringueta je besno pripomnil:
  - No, k vragu z jokanjem! Večje kot je trpljenje, večji je dar!
  In kmečki bojevnik je poslal granato v samo središče mogočnega tanka Washington. In trčil v nevaren avto.
  Angležinje so se počutile samozavestne. Jane se je ljubila z velikim Nemcem in se zelo zabavala. Da, seks je super. In želim si ga vedno znova in z različnimi moškimi. To je tako vznemirljivo.
  Toda Gringueta se je ljubila z enim fantom. Poleg tega se zdi, da je Japonec, a blond in zelo mišičast.
  Tako čeden fant. Njegovo ime ni znano, njegov vzdevek pa je Karas. In pripada kasti nindž. Elitni bojevnik, ki je igral pomembno vlogo med bitko pri Midwayu. In pravi Špartanec.
  Jane je zavidala Gringeti, ki ji je uspelo pobrati takšnega junaka. Kras se je izkazal tudi v bojih z Američani in Rusi. Nevaren tip. Ampak on je strašno čeden in njegove mišice so tako izrazite, kot valovi na vodi.
  Eh, fajn bi se bilo takega telesa dotikati s svojimi škrlatnimi bradavicami in drgniti.
  In Karas je bil pravzaprav znan po številnih podvigih, tukaj je ena od epizod;
  Toda Japonci so napredovali, kljub temu pa je samurajem uspelo dobiti prednost, tudi po zaslugi taktičnega presenečenja. Morda so se sovjetski poveljniki izkazali za preveč samozavestne in so očitno podcenjevali sovražnika. Toda sovražnik sploh ni preprost. In številni v pehoti.
  Toda najnevarnejše orožje Japoncev: ninja. In tako je odred deklet bojevnic, očarljivih Japonk, skupaj s fantom Karasom vstopil v ruska prostranstva. Prvo drzno dejanje nindž je bil napad na transsibirsko železnico. Uspelo jim je uničiti velik del železniške proge in razstreliti več vlakov s sovjetskimi vojaki. Te ninje so zelo drzne, lahko se plazijo po stenah, imajo hipnozo, skačejo z velikih višin in se premikajo veliko hitreje od navadnih smrtnikov.
  No, kdo bi sumil v neškodljivem ciganskem taborišču: odred najboljših bojevnikov na svetu. In ninje se lahko takoj preobrazijo. In ustvarjati prave čudeže.
  Toda dve dekleti, ena od njih je kljub japonskemu poreklu naravna blondinka, druga rdečelaska, sta bili zadolženi za ugrabitev Žukova.
  Stalin je za vrhovnega poveljnika vzhodne fronte povsem logično imenoval armadnega generala z izkušnjami s Khalkhin Golom. Toda ninja je kot vedno na preži in si prizadeva prevzeti pobudo.
  Dekleta so veslala po kamniti cesti v skromnih kmečkih oblekah, ne da bi si noge obremenjevale s čevlji. Lepe so in nihče ne bo sumil, da so Japonke, saj so obrazne poteze deklet skoraj evropske. In njene poteze obraza so nežne, sladke in celo skoraj otročje naivne. Pod kaliko oblekami se ne vidijo za ženske preveč razvite mišice, za kmečke žene, vajene trdega dela, so značilna rahlo široka ramena in nekoliko grobe roke z močnim vratom. Dekleta nosijo vreče z žitom in pojejo v čisti ruščini;
  Polja, morja, vsa ruska zemlja,
  Ljubim čudovita prostranstva domovine ...
  Narodi domovine so ena družina,
  Kako se srebrno svetijo gore!
  
  Sem dekle, ki hodi bosa
  Od tople dežele Rusije ...
  In če bo treba, te bom udaril s pestjo,
  Trava je bila posuta s svetlobo kot biseri!
  
  Trdo delam na terenu, veš,
  Gibanje mi je zdaj v veselje...
  Vem, da je Lada bližnji sorodnik,
  In pogumno se moramo boriti za bogove!
  
  Kako dobro je stopiti na kamenčke,
  Oster podplat prijetno žgečka...
  Narava daje izbuljenim petico,
  In predstavljajte si, da je vse na svetu ogromno!
  
  Prišli bomo tja, kmalu bomo prispeli do Moskve, verjamem.
  Videli bomo tudi zgradbe Leningrada...
  In če nimate niti rublja, žal,
  Potem si ga moraš zaslužiti v znoju!
  Dekleta so tako lepo pela, da jim je deček Troška, ki je tekel za njimi, prisluhnil in skočil k njim.
  Mladi pionir je plosknil z rokami in rekel:
  - Tako čudovito pojete ... Ali lahko pojete mednarodno?
  Ninja dekleta so zapela v en glas:
  - Vstani, ožigosan s prekletstvom ...
  Ves svet je lačen in suženj!
  Naš ogorčeni um vre,
  Pripravljen na boj do smrti!
  Fant je začel prepevati z njimi in malo skakal gor in dol. Rdečelasa ninja deklica se ni mogla upreti in je s prsti spretno ujela gadflyjeve noge. Fanta je sumničavo pogledala, a zdelo se je, da ni opazil ničesar. Navaden pionir v kratkih hlačah, temen od pogorelosti, lasje posvetljeni kot žito. Malo verjetno je, da gre za ruskega obveščevalca. Resnica se obnaša sumljivo malomarno. Toda vojna in Japonci napredujejo. Ali ni njegovo veselo pretvarjanje?
  In rdečelasa zver se je s subtilnim gibom roke dotaknila pionirjeve obrezane glave. Fant je padel, privzdignil pete, sive od prahu, do vrha, nekajkrat trznil in utihnil. Od udarca ni bilo nobenih sledi. Bilo je, kot da je pionir enostavno izgubil zavest.
  Bela ninja deklica je dvomljivo, bila je nekoliko mehkejša po značaju, vprašala:
  - Zakaj to počneš? Ubogi fant je morda čist.
  Rdečelaska je ostro odgovorila:
  - Ne smeš tvegati! Ne pozabite na naš kodeks ninja: vse, kar vodi do zmage, je čudovito, prevzeti sovražnika, vendar sredstva ne štejejo!
  Blondinka je prikimala:
  "In Hirohito je rekel, ne oklevajte z uporabo nasilja."
  Rdeči hudič je dodal:
  - Še več, ne glede na to, kdo je pred vami: dekle ali fant! Torej surovost, surovost in še enkrat surovost - cementiranje naroda!
  In bojevnik je skočil in podrl vrano. Ta čarovnica drzno vrti z nogami.
  Ninje se veliko naučijo. V otroštvu jim mečejo ali potiskajo žoge, da bi jo naučili, kako se upreti in ohraniti ravnotežje. Dekleta lahko hitijo z veliko hitrostjo skozi močvirje in raztresejo oglje s svojimi elegantnimi nogami ali plešejo na vročem železu. Bojevniki so pravzaprav utelešenje čudovite moči, vendar so ravnali zelo podlo. Dejansko, kaj je lahko bolj gnusnega kot ubiti nemočnega otroka, samo na podlagi nejasnega suma, da bi to lahko obvestilo sovjetsko poveljstvo.
  Ninja pa po svoji miselnosti: je predvsem morilec. Ko je še deček ali deklica, mora ninja borec z golimi rokami ubiti tigra ali volka. In v trenutku iniciacije gre ninja skozi cel labirint s pastmi, simulatorji, sulicami, prelivanjem staljenega svinca in številnimi bitji. Že kot majhni otroci so se ta dekleta z zobmi in nohti borila s fanti. Pa ne le s pestmi, tudi z orožjem.
  S pomočjo posebnih skrivnih napitkov so nindže lahko zacelile rane, tako da niso ostale niti brazgotine. Zato na pogled nikoli ne moreš ugotoviti, da so imela ta dekleta med sparingom razrezane polovice obraza ali odrezane prste ali celo roke. Ninje so imele čudovite tehnike okrevanja. Po njihovi zaslugi se je prva rusko-japonska vojna končala z japonsko zmago.
  In zdaj so se lepi Terminatorji že približevali polku za posebne namene, obkrožen s sedežem Daljnega vzhodnega posebnega okrožja.
  Vojaki so dekleta pozdravili s pozdravi. V odgovor so jih nasmejali. Bojevniki so imeli tudi močno sugestijo. Wolf Messing bi se od zavisti zadavil, če bi vedel, česa so zmožne ninje.
  Plavolasa bojevnica, ki ji je bilo ime Ni San, je skočila do policista posebnega oddelka, ki ju je sumničavo pregledoval. In vneto poljubil gardnega polkovnika na ustnice.
  Sprostil se je in se razlegel v nasmeh ter pogugal:
  - Kaj hočeš?
  Plavolasi terminator je odgovoril:
  - Imamo nujno poročilo pri Georgiju Konstantinoviču... Hočete nas nemudoma dostaviti k njemu.
  Ni San je med poljubom pritisnila na karotidno arterijo, kar ji je oslabilo voljo. Zdaj se je v možganih takoj oblikovalo območje poročanja. Polkovnik je rekel in se nasmehnil:
  - Imajo nujno poročilo generalu. Dostavil jih bom Žukovu.
  Rdečelasi hudič Nu San (Obe deklici sta sestri, vendar z različnima očetoma!), je zakukaval:
  - Dobro služiš svojemu generalu. Za to vas čaka nagrada!
  Dekleta so sledila polkovniku. Hodil je naprej kot lutka, ki jo vodi lutkar. Ni Sana je naredila kretnjo in mladi vojak je padel pred njo na kolena. Dobro je uživati v moči. Nyu Sam je ponovila gib svoje sestre in mladenič ji je poljubil stopalo, ki je bilo čisto, čeprav je hodila dvajset milj bosa po kamniti cesti.
  Vendar je to želel, ninja dekleta so zelo lepa. Njihova tajna organizacija je imela celo skrivnost za izboljšanje njihovega videza in spreminjanje obraznih potez. Zato so Japonke tako podobne zelo lepim Slovankam z nedolžnimi obrazi.
  Stavba, v kateri je bil Žukov: starodavna trdnjava, ki so jo zgradili Mongoli z zelo debelimi zidovi. Seveda je Georgij Konstantinovič poskrbel za njegovo varnost.
  Šele ko pošastne deklice hodijo po poti in pred njimi stražijo vojaki, je na žalost smisel od take zaščite. Sama trdnjava kot arhitekturni spomenik je zanimiva. In iz njega ne bo lahko pregnati utrjenih čet.
  Polkovnik dekleta odpelje naravnost k armadnemu generalu. In nekako ga vsi spustijo mimo brez velikega pogovora. Šele na samem vhodu v pisarno so tajnica in dva velika fanta zaprli cesto in zahtevali dokumente. Oba vojščaka, ki sta pogledala s svojimi naivnimi in nenadoma mastnimi očmi, sta zacvrknila:
  - Ste zelo lepi fantje, vendar vam manjka ženske naklonjenosti!
  Veliki fantje so praviloma spolno zaskrbljeni in močnejše kot so mišice, večja je želja po ljubljenju in raven testosterona v krvi. In dekleta so se v hipu usedla v njihovo zavest in v njihove glave vpeljala fiksne ideje. Poleg tega, če pritiskate na vrat, bo tudi najbolj odporna na hipnozo oseba izgubila moč volje in podlegla vplivu sugestije.
  Veliki fantje so se omehčali, jaz, tajnica, sem dobila peto v brado od rdečelaska in sem se usedla z zlomljenim vratom. Očitno se je Nu San odločil, da ne bo slovesnosti, ampak bo problem rešil kar se da preprosto.
  V pilotski kabini je bil Žukov in njegov štab osmih generalov. Razpravljali smo o trenutni situaciji. Vendar se je izkazalo, da je težko. Samo v prvem ešalonu je napredovalo štiri milijone dobro izurjenih in pogumnih japonskih pehotov. In Japonci so spretno izkoristili svojo številčno premoč. Tankovska flota dežele vzhajajočega sonca je precej šibka, vendar ima ZSSR tudi najboljše tanke na zahodu, zlasti KV in T-34, a tukaj ostaja večinoma smeti.
  Stalin je že odstranil nekaj bojno najbolj pripravljenih enot z Daljnega vzhoda in jih premestil na Zahod. In sporazum o nevtralnosti z Japonsko je otopel budnost poveljstva. Iz nekega razloga je Stalin ignoriral vsa poročila o bližajoči se agresiji z Japonske. In rezultat je bil propad fronte v prvih dneh bojev. Vladivostok je že obkoljen, Primorje je izgubljeno, Habarovsk in Ulan Bator sta zavzeta.
  Na srečo je globoka reka Amur upočasnila napredovanje samurajskih enot. Toda Japonci so razvili ofenzivo mimo Amurja skozi Mongolijo. Uspelo jim je udariti s strani mesta Mandžurije, zavzeti obmejno vas, prav tako mimo Amurja in tokrat Mongolije. Tako je nastala kritična situacija. Da bi popravili situacijo, je bilo zdaj treba del sil umakniti iz zahodne smeri in jih naglo premestiti na Daljni vzhod. In to je trajalo.
  Očitno so Japonci računali na obseg sovjetskih komunikacij in njihovo sposobnost uporabe kopenske vojske. Navsezadnje je samo prebivalstvo Japonske preseglo sto milijonov ljudi, ne da bi upoštevali kolonije na Kitajskem in v Koreji. Tako bi lahko postavili kopensko vojsko, primerljivo z ZSSR ali zmogljivostmi tretjega rajha.
  Žeja po maščevanju na Khalkhin Golu je prevladovala v razpoloženju dežele vzhajajočega sonca. In nič ni želel kompromisa v odnosih med ZSSR.
  Poleg tega je Hirohito upal, da bo Hitler izkoristil trenutek in nadaljeval svojo protiboljševiško kampanjo, ki jo je prekinila vojna z Britanijo. In kaj bo ZSSR dosegla?
  Fuhrer je seveda sovražil komuniste, vendar se mu je v tej situaciji zdelo pomembneje, da se odveže od Britanije in se izogne vojni na dveh frontah. Uspehi Nemcev v Libiji, kjer je padel Tolbuk, uničenje baze na Malti in ofenziva v Egiptu so dali možnost, da bo Britanija hitro pokončana, Leo pa ukroten miru. In takrat se bodo z zahoda premaknile močne oklepne horde Wehrmachta.
  Samuraji računajo na to, pa tudi na lasten pogum in močno letalstvo, veliko in izkušeno floto.
  Zdaj sta tako Žukov kot Stalin v težavah. Ali ni nevarno umikati vojake z zahoda in jih premeščati na vzhod? Mogoče počakaj s tem. Ali ne bi taka oslabitev Hitlerjevih sil izzvala? Po drugi strani pa lahko japonski uspehi postanejo še večja skušnjava in provokacija za Švabe.
  Ninja dekleta so v vsakem primeru močan argument v vsaki vojni. In zdaj z vljudnim priklonom vstopijo v pisarno, kjer sedijo generali, in ljubeče rečejo:
  - Kdo od vaju potrebuje sveže mleko?
  Žukov je presenečeno vzkipel in rekel:
  -Kje si dobil take lepote?
  Rdečelasi hudič je melodično zapel z lokalnim sibirskim naglasom:
  - Prijazni, modri Stalin nas bo poklical v boj in namesto srca bo ognjeni motor!
  Plavolasa terminatorka je potrdila:
  - Višje in višje in višje ... Prizadevajte si za polet naših ptic! In vsak propeler diha - mir naših meja!
  Rdečelasa lepotica se je premikala graciozno in hitro, njeni gibi pa so bili za navadnega smrtnika težko ulovljivi. Sledil je tradicionalni poljub smrti. In Žukov je plaval v pohotnih sanjah. Sledil je ukaz mogočnega generala vojske:
  - In zdaj, gospodje, vsi v džip in razpravljali bomo o vojaških načrtih v naročju narave.
  Generalpolkovnik Stern, čigar zasluge pri zmagi nad Japonci v Mandžuriji niso bile nič manjše od Žukova, je poskušal ugovarjati:
  - Ampak to ni tako priročno ...
  Svetlolasi hudič je poljubil Sterna na ustnice, pritisnil na živčni končič in rekel:
  - Ne, draga... Hočeš se ljubiti z menoj, kajne?
  Stern je iztisnil:
  - Ja, seveda, ja!
  Rdečelasi hudič je pomežiknil drugim:
  - In vi fantje? Konec koncev, priznajte, najbolj si želite v naročje narave s puncami in žarom. Zato pohitimo, dokler je svetlo in jasno!
  Seveda se noben moški ni mogel upreti tako mamljivi ponudbi. Da ne govorim o hipnozi. In hipnoza nindže je zelo močna, tako kot vodikova bomba. Zgodi se celo brez besed. Ko te zaspi tako, da brez orožja vstopiš v kletko mogočnega usurijskega tigra ali divjega polarnega medveda. In seveda oseba.
  Nindže so zelo močne in imajo enake pravice: žensk je celo nekoliko več kot moških, tako da med moškimi ni masakra.
  Generali sploh niso videti kot zavirani zombiji. Široko nasmejana sta zelo zadovoljna s prihajajočim veseljačenjem. Navsezadnje jih čakajo božanja najboljših žensk na svetu.
  In v naročje narave so pripeljali celo orkester, da je bilo bolj zabavno. Za nekatere je torej vojna, za druge pa veselje. Le veselje v vojni je praviloma navidezno. Žukov, ki je šel skozi državljansko vojno in prvo svetovno vojno, je to razumel kot nihče drug. To je nekakšna lažna predstava o podivjanem veselju plenjenja in polkovnih kurbah. Toda kako privlačno je vse skupaj.
  In Rdeča zver boža Žukova. Na splošno je poželjive narave in ima zelo rada moške. No, kako lahko zavrnete ljubezen z najbolj znanim ruskim poveljnikom tistega časa. Ne, tega si ne bo nikoli odpustila. In plavolasi terminator je prestopil Sterna. Na glavo tega generala je zelo visoka nagrada, zato ne smete zamuditi priložnosti, da se z njim vsaj malo zabavate. Navsezadnje je tako razburljivo sodelovati v Erosu s pošastjo.
  In to, da jih spremlja cela četa konvoja, je malenkost. Vojaki bodo pili zastrupljeno vino iz soda in se nikoli ne bodo zbudili.
  Rdečelaska je skupaj z Žukovom že vzela kozarec in poje:
  - In bitka se spet nadaljuje,
  In srce čuti tesnobo v prsih!
  In Lenin je tako mlad,
  In mladi oktober je pred nami!
  In Leni je tako mlada,
  In mladi oktober je pred nami!
  Rdečelaska je zelo teatralno z golimi prsti prižgala vžigalico in si začela prižigati cigareto z golo in zagorelo nogo. Videti je bilo lepo in nenavadno. Generali so v en glas kvakali in strmeli na vse oči. In bojevniki so se zibali in premetavali prižgano cigaro z bose noge na nogo. Kot vsi pravi športniki tudi oni niso prenašali tobaka.
  A s cigareto se je lahko igrati ...
  In prižgano cigaro položite na golo, okroglo peto, ki se ne boji vročega oglja.
  Mesto za piknik je bilo izbrano z ljubeznijo. Lepi razgledi z gora, lepo sončno, ob čistem potoku. Zato smo s seboj vzeli nekaj prašičev, da bomo lahko uživali v svinjini. Odkrito povedano, dekleta se dobro počutijo, pustijo se dotikati moških rok in v tem celo uživajo. Na splošno je za bojevnike značilna agresivnost v spolnosti in življenju.
  Začeli so celo brenčati male romance.
  Nič ni lepšega od ljubezni
  Ona je kot sonce, ki močno sije za ljudi ...
  Včasih ocene temeljijo na krvi,
  In umirajo v mukah, tudi otroci!
  
  Usoda včasih tako kruto vlada,
  Ko zlobna pošast divje zmaga ...
  Naj bo hudi Bog usmiljen,
  Vedite, da rešuje tiste, ki ljubijo iz pekla!
  
  Verjamem, da bo vse dobro na svetu,
  In ljudje bodo leteli kot puščica na Mars ...
  Čeprav je vesolje zelo težko,
  Toda naučite se klepetati, verjemite mi, super je!
  
  Verjamem, da bo naš svet takšen,
  Zgradili bomo komunizem, v šali in ljubezni!
  Navsezadnje je Stalin moj idol, verjemite mi,
  Prisililo vas bo, da korakate v prijateljski formaciji!
  
  V Rusiji je vsak vitez velikan,
  Tudi če nosi pionirsko kravato ...
  Za nas, verjemite, Gospod je vedno eden,
  In Satanov nasmeh je strašno brutalen!
  
  O moja sveta domovina,
  Zelo te ljubim z dušo!
  Vsi ljudje so zame čudovita družina,
  Naj nas Vsemogočni naredi vsemogočne!
  
  Naj lepota goreče vlada svetu,
  In dekle bo ljubilo vojaka ...
  Kjer se Jezus iskri od čistosti,
  In hudič bo prišel, verjemi, maščevanje!
  
  Berlin bo osvobojen sovražnikov,
  Japonska bo plapolala z rdečo zastavo ...
  Pesem bo iz mojih pesmi -
  Naj to delo ne bo zaman!
  
  Tvoj sin je umrl, ne jokaj, draga mati,
  Prišel bo čas, vstal bo kot čeden moški ...
  Čas je, da nekateri umrejo,
  Drugi v nebesih pojejo pesem!
  
  Bodite zvesti Stalinovim zapovedim,
  Takrat bo življenje postalo večno in srečno ...
  Sanje se bodo uresničile v resnici -
  Kerubi na krilih ponesejo v večnost!
  In več nindž: moški in ženske ter deček Karas se že pripravljajo na piknik. Zdaj jim je ostalo še zelo malo, da izpeljejo odlov in potem bo...
  Toda očitno je nekdo iz posebnega oddelka začutil, da je nekaj narobe, in je za Žukovom poslal cel polk za posebne namene. Prihajajo tanki, tudi T-34, pa tudi transporterji. Helikopterjev še ni - ta vrsta opreme ni bila ustvarjena leta 1942.
  No, če pride do boja, bodo v njej tudi ninje.
  Vodja dvigne samostrel in izstreli eksplozivno puščico. Na prvi pogled je videti kot strela majhnega samostrela z le enim kilogramom razstreliva. Vsebuje pa veliko moč uničenja. Tako lahko samo eno zrno graha na gram mešanice, ki jo je izumil ninja, prevrne rezervoar ali tekoči trak. In potem poči, in to celo v sami soteski.
  Prišlo je do trka, eksplozije, pod ruševinami je bilo pokopanih več tankov. Začelo se je besno streljanje in ninje so šle v napad. Sovjetskih vojakov ni bilo mogoče omamiti, bosonoga Terminatorjeva dekleta pa uporabljajo bolj tradicionalno orožje. Tukaj so ostre igle s strupom. Lepotice so jih razpršile in iz enega zamaha je padlo cel ducat vojakov.
  Nato bojevniki mečejo bodala in žlice, pri čemer uporabljajo gole noge.
  Začel se je vrtinec. Ljubki bosi bojevniki so postali harpije smrti. Uprizorili so ples, ki ga pirati izvajajo na vislicah.
  Rdečelaska je s peto udarila častnika v čelo, mu prebila lobanjo in zapela:
  - Nisem patetičen hrošč ...
  Malo belo bitje si je z udarcem v golen snelo glavo in nadaljevalo:
  - Superninja ni neumen!
  In bojevniki so v en glas udarili z nogami, vrgli tri vojake višje naenkrat in zarjoveli:
  - Skriti talenti - vau, vau!
  In takrat so se jim zaiskrile oči. In ninje so na sovjetske čete streljale iz samostrelov. Niso se mogli niti nagniti ven. Tanke so izbili in zažgali, vendar je IL-2, ki se je pojavil, takoj eksplodiral in prejel svetlo puščico.
  Da, to je Japonska, njena strašna tajna vojska, ki ji ni para. Tako bojevniki uničijo vojake, mečejo ostre igle s svojimi golimi, elegantnimi nogami in prisilijo vojake, da padejo in umrejo v agoniji.
  Bitka gre navzdol. Preživele vojake iz konvojske čete doživijo tak strah, da pobegnejo, generali skupaj z Žukovom pa ubogljivo sledijo golonogim mišičastim dekletom.
  Polk za posebne namene, ki je utrpel znatno škodo, je poklical okrepitve. Toda do takrat, ko bodo prišli tja, bo ekipa nindže imela čas za pobeg. Ducat IL-2 dejansko poskuša napasti z neba, vendar jih sreča ploha samostrelnih strel in puščic. Prvih šest IL-2 je bilo sestreljenih v sekundi, po še enem in pol so ostali eksplodirali. Ti nindže so zelo hitri in natančni strelci. Njihove skrivne veščine obstajajo že tisočletja in so bile izpopolnjene.
  Zmorejo marsikaj. In njihove sposobnosti v vojaških zadevah so preprosto fantastične. Tukaj vodja ninje Nakasone pošlje strelo s samostrelom po visoki poti. Ne vidi tarče, a majhen naboj natančno zadene loputo KV-2 in preboj skozi njo povzroči raztrganje bojnega kompleta. To pomeni, da so sposobnosti nindže več kot fantastične.
  In ni čudno, da je ducat takšnih bojevnikov sposobnih spraviti v beg celotne vojske. Drugi sovjetski tankovski polk je bil pod ognjem in se je ustavil. Tanki se niso borili proti puščicam. Oklep je pod udarci počil, japonski bojevniki pa so se samo smejali. Konec koncev so to ninje - bojevniki prihodnosti, za katere ni nič nemogoče.
  In oba prikupna vojščaka sta že privezala generale na sedla svojih konj. Dostavljeni bodo na Japonsko. Nindže pa bodo med potovanjem izvedle kratko zaslišanje in odkrile bodo vse brez izjeme.
  Oziroma vse, kar je potrebno in ne preveč potrebno!
  Ninje imajo posebne konje, ki razvijejo večjo hitrost kot gepardi. Zato jih poskusite dohiteti. Vendar pa nov poskus napada na IL-2 in PE-2 vodi le do izgub med sovjetskimi enotami. Ti Japonci so zelo močni. Kot pravijo, imajo občutek za distanco. Ne zgrešijo in samostreli lahko zadenejo do deset milj. Tam imajo na delu nekoliko drugačen princip kot trivialna napetost. In tudi velika skrivnost ninja bojevnikov.
  Vendar pa obstajajo določena pravila ... Nindže niso bile del japonskega sistema moči. Zato niso prišli na Khalkhin Gol. In praviloma se borijo za denar ali ko je prizadeta osebna čast. Torej je zajetje Žukova in njegovega štaba plačano in ni dejstvo, da se bodo nevidni bojevniki strinjali, da bodo sodelovali v naslednji operaciji. Obstaja kodeks časti, ki prepoveduje nesebično služenje japonskim oblastem. Sicer od Amerike ne bi ostalo nič.
  Vendar pa sta rdečelasa bojevnica in njena svetlolasa prijateljica zelo uživala v boju. In želi, da se banket nadaljuje. Koliko nindž je skupaj? Ne več kot dvesto, to društvo je tajno in za učence izbira samo najsposobnejše in ne vedno Japonce. Res je, v vsakem primeru mora biti v vsaki različici nekaj primesi japonske krvi in potrebne so posebne zasluge.
  Njihova organizacija je pomagala zavzeti Port Arthur, zavzeti goro Vysokaya in s tem uničiti rusko floto. Toda zdaj ima besedo Hirohito. Ninjam mora podeliti ukaze in zlato.
  In v Rusiji, zlasti v Sibiriji, je veliko zlata in diamantov. Torej, če bo uspešen, bo v prihodnosti kaj dati.
  Toda Ni San in Nu San sta se odločila boriti zastonj, za dobro Japonske.
  Stalin je, ko je izvedel za ugrabitev Georgija Konstantinoviča Žukova in njegovega celotnega osebja, postal besen in se je razjezil. Pepel iz cevi je celo padel na Beria - pravijo, da niste spregledali plešastega hudiča.
  Lavrentij se je opravičeval:
  - To je največji ninja. Njihove sposobnosti so veliko boljše od ljudi!
  Stalin se je obregnil ob vodjo tajne policije:
  - Torej? Izkazalo se je, da lahko ugrabijo tudi mene?
  Beria se je pokorno iztegnil in zakikal:
  - Ni šans, vaše veličanstvo! Vedno smo na preži!
  Stalin je s pestjo zamahnil z ljudskim komisarjem za notranje zadeve.
  - Poglej Lavrenty ... Kaj se zgodi z mano, odtrgal ti bom glavo!
  Vodja tajne policije je veselo zapel rusko ljudsko pesem:
  - Rodil sem se obupan. In umrl bom obupan! Če si glavo razbijem, jo bom privezal na jagnječo glavo!
  Vrhovni poveljnik je podprl Berijo:
  - Ups, ups ... Bolijo sladke besede, kmalu bomo prišli iz norišnice - vse bo v redu!
  Izguba Žukova je velika izguba. In z njegovim ujetjem je na frontah nastal razpad. Stalin je za novega poveljnika daljnovzhodnih čet imenoval svojega favorita Vorošilova. Pustiti ga moramo, da se rehabilitira za finsko podjetje.
  Toda takšno imenovanje se je izkazalo za nezadovoljivo. Vorošilov je veliko kričal, topotal z nogami, a deloval kaotično in neprofesionalno. Zlasti je v boj poslal čete po delih in Japoncem omogočil, da so svojo številčno premoč dokaj učinkovito uporabili. Poleg tega so se samurajski tanki z vso svojo lahkotnostjo izkazali za mobilne in prehodne, česar pa ne moremo reči o KV in sovjetskih goseničnih vozilih.
  Kot se je izkazalo, tank, imenovan po Klimu Vorošilovu, ni imel nič manj pomanjkljivosti kot karizmatični, a preveč staromoden in operativno-taktično nesposoben maršal.
  Stalin pogosto ni sprejemal najbolj premišljenih odločitev, saj se je bolj zanašal na svoj instinkt kot na nasvete strokovnjakov. Japoncem je uspelo izkrcati čete in zavzeti skoraj celotno Kamčatko. Razen Petropavlovska Kamčatskega, seveda. Toda to mesto je tako kot Vladivostok v popolni blokadi. Poleg tega so se samuraji, ki so se premikali proti severu, že približevali Magadanu.
  Tako je vzhodna fronta, v nasprotju z izračuni in pretirano samozavestjo sovjetskega poveljstva, še naprej padala.
  Tudi zaveznikom ni šlo dobro. Natančneje, glavna zaveznica Velike Britanije, ZDA, še ni hotela vstopiti v vojno, in ko so uspehi Wehrmachta rasli, je njihova želja le slabela.
  Schellenberg je gostil Dullesa. Vodja oddelka ameriške tajne policije je bil videti kot pretepen pes. Brez sijaja ali nekdanje samozavesti.
  Seveda je Amerika izgubila že več kot polovico ozemlja in drsela v prepad. Pravzaprav ga niso rešili niti gospodarski potencial, niti oddaljenost od Evrope, niti oceani ZDA. In vse je šlo, kot pravijo, k hudiču.
  Dulles se je sklonil in zamrmral:
  - Strinjamo se s kakršnimi koli mirovnimi pogoji, če ne vsebujejo besede: predaja!
  Schellenberg se je zasmejal in muhasto pripomnil:
  - In zavoljo lažnega ponosa, ste pripravljeni še naprej izpostavljati Združene države pošastnemu trpljenju?
  Dulles je težko zavzdihnil. Sledila je stiskajoča pavza. Nato je ameriški predstavnik poskušal povedati z mehkejšim tonom:
  - Pripravljeni smo na vse mirovne pogoje z dejansko predajo, le brez njene formalizacije!
  Schellenberg se je hudo nasmehnil in pripomnil:
  - Fuhrer vztraja pri predaji! To je njegov nepogrešljiv pogoj! In Adolf Hitler praviloma izjemno nerad spreminja svoje odločitve!
  Dulles je skomignil z rameni in tiho vprašal:
  - Ali jamčite osebno varnost za oligarhe in Trumana?
  Schellenberg se je nasmehnil in spomnil:
  - Nekoč je Truman rekel: če zmaga Nemčija, bomo pomagali Rusiji, če zmaga Rusija, bomo pomagali Nemčiji ... In naj se čim dlje pobijajo! To pomeni, da je Truman precej hudoben! In potrebujemo ga, barabe!
  Dulles je prikimal v znak strinjanja.
  - Poskušal bom prepričati Trumana in ostale, da se prepustijo na milost in nemilost zmagovalcu! Ostalo pa... Tako bo šlo! Se pravi, želim povedati, da smo pripravljeni sprejeti nemško državljanstvo!
  Schellenberg je ostro pripomnil:
  - Zvestobo veliki Nemčiji je treba še zaslužiti!
  Dulles se je zdrznil in vprašal:
  - Ali v novem svetovnem redu ni mesta za ameriške poslovneže?
  Schellenberg je povsem odkrito izjavil:
  Zakaj? Bo! Postali boste privesek gospodarstva tretjega rajha.
  In ti boš nekaj podobnega kot kolonialna buržoazija.
  Dulles je logično ugotovil:
  - Če bo bogastvo ohranjeno, bodo kapitalisti rade volje podpisali za vas!
  Schellenberg se je zasmejal in dodal:
  - Lahko boste podaljšali delovnik in delavce bolj ostro izkoriščali.
  Sledil je premor. Vstopili sta dve slovanki. Oblečene so bile le v prosojne bluze in kratka krila, bose. Prinesli so veliko srebrno posodo z vinom, pečeno gosjo, svinjsko narezano meso s prilogo.
  Schellenberg je ponudil prigrizek. In hkrati je položil roko na služkinjino golo, zagorelo koleno. Ja, bilo mi je malo nerodno, a se nisem upirala.
  Drugo dekle je ubogalo znak Schellenberga in se usedlo k Dullesu. Američan se je delal, da tega ne opazi. Šef nemške obveščevalne službe je pobožal deklicino golo, zagorelo, mišičasto nogo in zapredel:
  - In prostitucija bo v vaši državi postala legalna, ne bo se vam treba bati moralne policije. In pri puncah bo šlo brez strahu... Modrim pa bo težko!
  Dulles je jedrnato odgovoril:
  - Nisem modra!
  Schellenberg se je nasmehnil in predlagal:
  - Torej občutite! Ona je sužnja in nima pravice zavrniti!
  Dulles se je rokoval in pripomnil:
  - To se morda sliši staromodno, vendar nisem ženskar!
  Schellenberg je zmajal z glavo:
  - Ampak zaman ... Prikrajšate se za tak užitek! Biti ženskar je velika sreča!
  Dulles je pogledal dekle. Blondinka, vitka, z oblinami. Bluza ni skrila obrisov njenega oprsja in zapeljivega telesa. Noge so gole, temeljito oprane, podplati malo zaprašeni, a zelo elegantni. Dekle, ki si ga resnično želiš pobožati in se ga dotakniti.
  Toda Dulles je bil poklicni obveščevalec in se je znal obvladati. Poleg tega ni dejstvo, da ga ne bodo fotografirali.
  Schellenberg je položil roke na dekliške prsi. Predela je od užitka. Očitno ji je bilo všeč, ko se je mlad in precej čeden moški dotaknil njenega oprsja. Ali pa se je spretno pretvarjala. Toda Schellenberg ni bil prav nič sramežljiv.
  Dulles je na kratko rekel:
  - Več kot dvesto ameriških divizij je bilo poraženih in ujetih. Imamo pa še sto petdeset divizij in milic. Medtem ko se bo Amerika še borila ... V New Yorku je vpliv Judov močan. Judje in od njih odvisni so tisti, ki se želijo boriti do konca. Torej ... No, tudi komunisti hočejo boj!
  Schellenberg je premeteno pomežiknil:
  - Slišal sem, da se je pet vaših deklet pojavilo iz Rusije. Ki se zelo dobro borijo. O njih se pišejo legende.
  Dulles je z nasmehom odgovoril:
  - In o vašem Friedrichu, pa tudi o slavni četverici, se pišejo legende. Pravzaprav se resničnost in sanje pogosto razhajajo!
  Schellenberg je prikimal v znak strinjanja:
  - Poskusi ta dekleta ujeti živa!
  Dulles je prikimal:
  - Mi vam bomo dali to zadovoljstvo!
  Po tem sta se Schellenberg in Dulles ločila. Nič več ni bilo za povedati.
  Schellenberg je planil na dekleta in potešil živalsko strast z delikatnostjo merjasca v vročini. Cvilili so kot prašiči...
  Sam Hitler pa se je medtem zabaval še z enim gladiatorskim bojem.
  Dekleta so se borila, po štiri na vsaki strani. Bojevniki so nosili le spodnjice, naoljene in strojene.
  Dekleta so si izmenjala udarce, oglje pa se jim je metalo pod bose noge. Fuhrer je to opazoval skupaj s tremi kurbami, ki jih je refleksno božal. Fuhrer, ki ni bil ravno sposoben biti moški, je našel užitek v krvi in mučenju. Še posebej rad je mučil lepe ženske.
  In Hitler je to storil s sadistično samopozabo. In potem je eno od deklet padlo, prebodeno z meči. Črni bojevniki so ji z baklo zažgali peto. Deklica se je zdrznila in za vedno utihnila. Tako je bila za fašiste zabava.
  Fuhrer je bil nekoliko odvrnjen od bitke. Postal je zamišljen.
  Ko je nacist številka ena napisal "Moj boj", je spoznal, da bodo najresnejši sovražnik Nemčije Združene države. In želel sem se izogniti taki vojni. Hitler je bil sprva nagnjen k razmišljanju o napadu na ZSSR s koalicijo. Nemčija, seveda Poljska, Italija, po možnosti Velika Britanija, Japonska bi bila dobra. Morda celo povezovanje Francije, Madžarske, Romunije in drugih držav.
  Fuhrer sam še vedno ni zares verjel v nemško moč, da je Nemčiji usojeno postati hegemon. Zato so bili njegovi načrti bolj skromni: izkoristiti razmeroma šibko ZSSR v dvajsetih letih in pridobiti del tamkajšnjih ozemelj.
  Čeprav je bilo najprej treba prevzeti oblast v Nemčiji. Volitve leta 1928 fašistom niso dale niti treh odstotkov glasov. Zdelo se je, da je moč le sanje. Potem pa so čudeži nacistične organizacije, pomoč sponzorjev in Hitlerjeve govorniške sposobnosti pripeljali do skoraj logičnega rezultata. Hitler je zmagal ... Čeprav je bil na robu neuspeha.
  In presegel je pričakovanja volivcev. Fuhrer ni niti obljubil, kar mu je kasneje uspelo izpolniti. In elita je verjela, da je svetovna prevlada nerealna.
  Fuhrer je imel uspehe, ki so bili delno razloženi s strahom pred komunizmom in ZSSR. Nemčijo so hoteli uporabiti proti boljševizmu. Očitno so bili drugi premisleki. Nemci bodo potegnili kostanj iz ognja, ostali pa bodo, čudno, razdelili plen. Fuhrerju je to idejo uspelo vcepiti drugim. Zato je lahko zasedel demilitarizirano območje in celo izvedel anšlus Avstrije. In potem je prišlo do zmagoslavja v Münchnu. Sudeti so postali nemški, malo kasneje pa se je vrnila Klaipeda.
  Fuhrer je nekoliko padel v evforijo; verjetno se z bolj tehtnimi razlogi ne bi smelo muditi z okupacijo Češke. Zakaj tako ponižati svoje zaveznike? Ampak sem se zmotil. Potem se tudi s Poljsko ni izšlo. Tu so najprej Judje poprijeli za orožje, zahtevali so, da se neha privijati vijake v Nemčiji. In spet se je Fuhrer zmotil z organizacijo noči kristalnih nožev.
  Obeti za Nemčijo niso bili dobri. S samo devetdesetimi divizijami, od katerih je bilo le šest lahkih oklepnikov, bi se spopadla z večino sveta.
  Tudi proti Poljski so bili Nemci videti nekoliko šibki. Ni bilo dovolj streliva in bomb. Nemčija ni preveč pripravljena na vojno. Zato se je Fuhrer odločil sprejeti Stalinov predlog za pakt. Čeprav je imel sprva povsem drugačne načrte.
  Na splošno morda Fuhrer ni toliko genij, kolikor ima srečo. Odločitev za napad na Poljsko je vsebovala ogromno tveganje. Sto deset francoskih in angleških divizij bi preprosto zdrobilo triindvajset nemških divizij na zahodu.
  Vendar se to ni zgodilo. Nemčiji je sijala srečna zvezda. Zgodil se je čudež, zavezniki so zamudili trenutek. Poljska je bila poražena tako hitro, kot so imeli Nemci dovolj streliva. Nato so zavezniki Nemčiji dali nekaj mesecev časa za priprave.
  Nemci so imeli srečo, ko se je začela vojna s Finsko. Stalin ni dosegel hitrega uspeha in se je zataknil. Pojavilo se je upanje na mir. Mnogi so pritiskali na Hitlerja in predlagali, naj se omeji na malo. Namreč obnoviti meje štirinajstega leta na vzhodu in dati Poljski videz neodvisnosti.
  Tudi zavezniki so namignili, da bi se lahko vrnili k vprašanju kolonij.
  Toda Fuhrer je nazadnje vse zavrnil in začel voditi odločilno vojno. Danska se je upirala en dan, Norveška je bila zavzeta hitro in z minimalnimi izgubami.
  In potem najbolj kul stvar, čudežni poraz nadrejenih koalicijskih sil. Štiri milijone ujetnikov, plen sto petdesetih divizij. Briljanten načrt Mainsteina in Hitlerja. In v redki sreči bi Nemci res lahko izgubili. Zavezniki so imeli dvakrat več tankov, več pehote in topništva.
  Toda zvezda visoko na nebu je pokroviteljila Tretji rajh ... Res je, z Britanijo se stvari niso izšle. Ni miru, ni zmage! Zračna ofenziva ni uspela. Hitler je sam razumel svojo osebno odgovornost. Povečati je bilo treba proizvodnjo letal, ne bombardirati mirnih mest in poveljevati bolj racionalno.
  Za organizacijo pristanka ni bilo storjeno vse. In obstajala je možnost za zmago. Rokavski preliv ni zelo velika ožina, celo splav jo lahko premaga. Če bi Fuhrer takrat pokazal vso energijo in organizacijo, bi Britanija padla leta 1940. In to bi pospešilo konec druge svetovne vojne.
  Toda Fuhrer, žal, takrat ni bil kos nalogi. Izgubil je navdih sijajnih spoznanj in njegova srečna zvezda je zatemnila.
  Potem je Hitlerja začelo močno skrbeti za ZSSR. Očitne Stalinove vojaške priprave so lahko povzročile preplah. Toliko tankov, druge opreme, orožja, letal. Vse to je zaskrbelo Fuhrerja.
  Zato so namesto odločilne vojne z Britanijo in ofenzive v Afriki sledili polovičarski ukrepi. In tukaj je Fuhrer delal napake. Treba je bilo maksimalno spodbujati proizvodnjo orožja. OKW je natančno poročal, da je za zavzetje ZSSR potrebnih šestintrideset tankovskih divizij. Vendar jih je bilo dodeljenih le šestnajst. Načrt "Barbarossa" je čista igra na srečo: napad s štirikrat manj tanki in letali je smrtno nevaren.
  Toda Hitler je upošteval dejstvo, da Rdeča armada praktično ni bila usposobljena za samoobrambo. In učili so jo samo premagati sovražnika na njegovem ozemlju. In kaj? Izračun je bil upravičen! Nepripravljene na obrambo so sovjetske čete padle v kotle, ki so bili zmečkani in razbiti. Odgnali so ujetnike. Toda Nemci so imeli malo moči. Niti jurišnikov ni bilo dovolj. Dvokrilna letala so celo vrgli v boj.
  Prišli smo do Moskve, zavzeli Donbas in blokirali Leningrad. Toda niso imeli dovolj moči, da bi zavzeli prestolnico, in prekleta zima je ovirala. Bencin na premog je zaradi zmrzali razpadel na negorljive frakcije. In Nemci so ga dobili v zobe!
  In potem je Japonska vstopila v vojno z ZDA. Moral sem jo podpirati. In Rommlu so v Afriki priščipnili rep. Zima enainštiridesetega in dvainštiridesetega leta se je izkazala za tako nesrečno. Toda ... Japonci pa so dosegli vrsto velikih uspehov. In pomlad je Wehrmachtu prinesla nove zmage. In kar je najpomembneje, Hitler je v sebi začutil nov navdih in postal odličen organizator. Uspelo mu je do skrajnosti mobilizirati Nemčijo in okupirana ozemlja ter povečati proizvodnjo orožja.
  In od takrat se je vse začelo izboljševati. Zdaj Amerika pada pred noge tretjemu rajhu.
  Hitler je dal znak ... Zdaj so se fantje borili. Prav tako oblečen samo v ovratnike. In tako krvav boj.
  Fuhrer ni maral predolgo govoriti. Kmalu bo postal vladar sveta. Niti Napoleon, niti Džingiskan, niti Tamerlan niso dosegli takšnega uspeha. To se ni zgodilo pred Hitlerjem in verjetno se ne bo zgodilo po njem! Zgodil se je pravi čudež.
  Fantom so pod bose noge vsipali oglje. Da jim bo bolj boleče. Fantje so trpeli, Hitler pa je užival v trpljenju. Zelo lepo je, ko lahko bičaš fante. In Fuhrer se je zasmejal in razgalil svoje vampirske zobe. Veliko ljudi je mučil in jih presadil. In koliko jih je zgorelo živih?
  Hitler je fante in dekleta osebno sežigal z ognjem. Rad je držal prižgano baklo do golih prsi deklet. Prenesite plamen čez okrogle ženske pete.
  Uporabite najbolj divje mučenje. In česa Hitler ni uporabil ... In ogenj in vročina, bodeča žica in verige rdeče od vročine.
  Najbolj divje mučenje... Ko lepa dekleta žive zažgejo... In vse to je bilo všeč manijaku s kratkimi brki.
  Hitler je oboževal proces mučenja ... Izjemno je užival dekletom zabijati vroče igle pod nohte, še posebej pod prste na nogah. In zlomite prste z vročimi kleščami.
  V Nemčiji so se iz Hitlerja norčevali, bodoči firer pa je moral v svojem potepuškem življenju na Dunaju prestati veliko ponižanj. To ga je naredilo zelo hladnega in krutega. Natančneje, ne hladno, ampak agresivno okrutno. V Hitlerju je bilo toliko jeze, da je od sovraštva dobesedno preseglo lestvico.
  To je Fuhrerju omogočilo nadzor nad militanti. Najbolj predrzni jurišniki so ubogali Hitlerja, zato so čutili njegov magnetizem in neverjetno sovraštvo.
  Hitler zatrl s svojo peklensko energijo. Ni čudno, da se je celo Stalin bal Fuhrerja. Bala sem se ga in ga spoštovala.
  Hitler je dejansko komuniciral s peklenskimi duhovi, ki so mu dajali neverjetno moč. Ljudje so ubogali Fuhrerja. Ubogale so tako čete kot krila sreče. Zmage so se vrstile ena za drugo. Zmagoslavja, ki jih niti Džingiskan ni poznal. Tudi Avstralija je postala nemška kolonija. In veliko pokrajin.
  Hitler skomignil z rameni - kam po ZDA? Dokončati ZSSR? Ali udaril po Japonski? Dežela vzhajajočega sonca je zajela preveč dežel. A po drugi strani brez pomoči Japonske za zdaj ni šlo. In tako je Fuhrer dovolil, da se je njegov ozkooki zaveznik prevelik. Hitler je celo razočarano zagodrnjal: zakaj je tako znorel? Dovolil Japonski, da prevzame toliko zemlje? Po drugi strani pa je odprtje druge fronte z Japonsko prisililo Stalina, da je privolil v premirje, kar je omogočilo zlom Britanije.
  Tako se je Fuhrer namesto vojne na dveh frontah preusmeril izključno na Britanijo. In uspelo mu jo je osvojiti v najkrajšem možnem času. Tako Stalin niti ni imel skušnjave, da bi izkoristil trenutek in ga udaril v hrbet.
  Vendar manj kot sto dvajset izbranih divizij Tretjega rajha še vedno stoji na vzhodu in je pripravljenih zadržati stalinistični napad.
  Fuhrer je eni od deklet dovolil, da vzame v usta pulzirajočo palico iz žada. In čutila sem blaženost. Kako lepo in čisto je žensko telo. Tako lepo ga je božati, dotikati, božati. In poljub naravnost na škrlatne bradavice.
  Fuhrer dekle poljubi naravnost na prsi in z jezikom liže njeno oprsje. Kako sladko je. In dekleta so se izkazala za okusna. Kako prijeten okus ima koža mladih žensk.
  In ko so ocvrti, res diši po ocvrti jagnjetini ali svinjini. Čeprav je bil Fuhrer vegetarijanec, si je včasih dovolil jesti ženske prsi. Ali pa bi mu v solato nadrobili človeško meso. Ni slabo jesti žensko telo ali mišičaste fante. Toda Hitler si je takšne dobrote dovolil le ob praznikih: ker je meso škodljivo.
  Fuhrer je oboževal tudi banane in ananas. Vse to je izjemno okusno.
  In seveda tudi mučenje žensk s strijami. Lepotice obesite na stojalo, njihove bose noge pritrdite v zaloge in nato pritrdite uteži. Dokler se telesa ne zlomijo. Seveda je kruto, a tudi učinkovito. Na ta način lahko mučite vse lepote.
  Še ena zanimivost je lovljenje golih deklet v snegu. Na splošno je najljubše nemško mučenje hladno! Tako zanimivo je opazovati, kako prsti deklet postanejo modri od mraza. In kako boleče je to za njih. Mučenje na splošno je bilo za Hitlerja največji užitek.
  Še posebej smešno je, ko bosonoga dekleta najprej tečejo po snegu, nato pa jih esesovci z vročo žico potisnejo čez oglje. In punce bose noge iz mrzle v vročo peč!
  Fuhrer se je zasmejal in rekel:
  - Rad mučim in mučim! Rad povzročam bolečino! In zato naj živi mučenje!
  Tudi Hitler je rad mučil fante. Predvsem ujeti pionirji. Tu se je spletkalo, ali bo fant kričal od bolečine ali ne. Pionirji so po navadi krike poskušali zadržati s škripanjem z zobmi. Fuhrer je rad držal baklo na prsih, opekel pazduhe in fantom ocvrl pete. Ali pa prinesite plamen k obrazu. Ogenj je zelo pekoča in boleča stvar, zato fantje običajno niso zdržali in so začeli kričati. Bili pa so tudi trmasti pionirji, ki so zaradi bolečega šoka izgubili zavest, a so še naprej molčali.
  Tu je Fuhrer resnično želel mučiti takšnega pionirja. In Hitler je naročil:
  - Dostavite enega od ujetih ruskih partizanov sem!
  Kljub dejstvu, da je Stalin izdal ukaz, naj se ne vodi gverilska vojna, so se nekateri fanatiki še naprej upirali, čeprav ne v velikem številu kot prej. In pionirji so bili tam.
  Ker so poznali Firerjev okus, so mu pripeljali približno trinajstletnega dečka. Blondinka, že tepena med zaslišanji.
  Fanta so slekli, dve visoki dami pa sta mu zvili roki, ga vrgli s pahljačo in ga potegnili na stojalo. Ena izmed njih je z dlanjo z užitkom zapela ob pionirkinem črtastem hrbtu in tlesknila z ustnicami odgovorila:
  - In fant bi lahko ogrel mojo posteljo!
  Hitler se je zasmejal in odgovoril:
  - Če ostane živ, ti ga dam! Vendar je slednje malo verjetno.
  Pionir je še močneje stisnil čeljust in s sovraštvom pogledal Firerja in njegove kurbe.
  Fant je že uspel obviseti na stojalu. Tepli so ga z bičem in gumijasto palico po bosih petah. Res je, ognja še nisem poskusil. Fuhrer je začel z majhnim. Prižgal je vžigalnik in s plamenom požrl dečkovo gladko prsi.
  Močneje je stisnil zobe in trznil. Na zagorelem telesu so mu nabrekli žulji.
  Fuhrer je izrazito ljubeče rekel v ruščini:
  - Reci, da je Stalin sranje, in ne bom te mučil!
  Pionir je odločno rekel:
  - Ne!
  Hitler se je nasmehnil in vzel baklo. Prinesel ga je fantovim bosim nogam. Pionir se je še močneje zdrznil, iz prsi mu je planil krik. Kako boleče je. Toda s titanskim naporom se je deček obdržal.
  Fuhrer se je naveličal dečkove pete in je baklo odnesel v svoje dimlje. Takrat je bolečina presegla vse meje in pionir je zaradi bolečega šoka izgubil zavest.
  Hitler je odložil baklo in razočarano rekel:
  - Kako vztrajni so, Rusi! Preprosto sem presenečena!
  Krvniki so vprašali Fuhrerja:
  - Spraviti ga k pameti!?
  Hitler je prikimal in pripomnil:
  - Zdaj ga bomo živega raztopili v kislini! Maščeval se bom pionirjem za njihovo trmo!
  Nagega dečka so spravili k pameti, ga obesili na verigo in začeli počasi pomakati v kislino. Pionir je čutil divjo bolečino zaradi razpadajočega mesa, toda namesto da bi prosil za usmiljenje, je fant začel peti;
  Moja domovina bo sveta,
  To je sveta zemlja za pionirja...
  Ekipa je moja ljubljena družina,
  Naj bo to zgled vsem ljudem!
  
  V slavo naše svete domovine,
  Pionirji smo prisegli...
  Tudi če je Hitler v zavezi s Satanom,
  Toda blizu Moskve smo mu zadali trdo!
  
  Smo pionirji, sinovi domovine,
  Naša velika mati domovina...
  In državi bomo zvesti do konca,
  V velikem delu izgradnje komunizma!
  
  Sem deček, pol gol in bos,
  Šel sem v izvidnico po ostrem snegu...
  In smrt s koso leti pred menoj,
  Grozi, da vas bo priklenil v železne okove!
  
  Ampak jaz sem razstrelil most do nacistov, veš,
  Poslali njihove vlake dol ...
  In verjamem, da bodo nebesa v vesolju,
  Zgradimo nov grad komunizma!
  
  Potem pa se je zgodilo, odpeljali so me v strašno ujetništvo,
  Švabe so me močno udarjale po petah...
  Krvnik ga je na hrbet polil z napalmom,
  S palicami so me udarjali v trebuh!
  
  Zahrbtni fašist je uporabil ogenj,
  Brutalno je zažgal celotno suhljato telo ...
  Pionir se je držal z zadnjimi močmi,
  Krvniki so ga spretno mučili!
  
  Toda fant ni rekel ničesar,
  Fašistom ni razkril ruskih skrivnosti...
  In ne glede na to, koliko ga je Fuhrer mučil,
  Pokazal je izjemen poudarek!
  
  Potem so tipa vrgli v kislino,
  In kos za kosom se je fant razblinil ...
  Toda fant je odkrito govoril,
  Da bo komunizem kmalu dan!
  
  Da bo kmalu naš vojak prišel v Berlin,
  Švabam bo dal zelo močno točko ...
  In Bog bo Führerja pretepel do smrti,
  In cela menažerija, sama na debelo!
  
  In umrl bom v mučenju, pionir,
  Usoda mi ni pustila druge izbire ...
  Toda vsem drugim bom pokazal primer,
  In lahko zdržim brez stoka, verjamem, da je stojalo!
  
  Takrat bo prišel vsemogočni Jezus,
  Vse bo vstalo do skrajnosti ...
  Tako Kazahstan kot Rus se bosta združila,
  Prihajajo velike spremembe!
  Ob zadnji besedi je napol raztopljeni deček spet izgubil zavest ...
  Fuhrer se je nasmehnil in pomežiknil prijatelju:
  - Videti je, da mu ne bo treba greti vaše postelje ... Raztopljen!
  Ravnodušno je odgovorila:
  - Našli bomo drugega ... In kar ostane od tega, bomo uporabili za milo!
  Fuhrer je ukazal:
  - Naredi veličasten kelih iz dečkove lobanje! Medtem pa grem jaz na malo pogostitev s prijatelji!
  Fuhrerja je spremljalo več ljudi. Vključno z oblikovalcem Porschejem. Ta izjemni mojster je Fuhrerju rekel:
  - Legendarna dekleta so nam dala čudovito idejo, na kateri zdaj delajo najboljši oblikovalski umi Tretjega rajha.
  Fuhrer se je vznemiril:
  - Kakšna ideja?
  Porsche je z nasmehom rekel:
  - Tank, ki bo neranljiv ob strelu iz vseh kotov. To bo nekaj podobnega čudežu ali Keopsovi piramidi!
  Fuhrer je ostro odgovoril:
  - Upam, da utelešenje v kovini ne bo trajalo dolgo! No, zdaj smo močni tudi brez piramidalnih tankov!
  Porsche se je strinjal:
  - Da, močni smo, moj Fuhrer!
  Himmler je opozoril:
  - Proizvodnja orožja se je tako povečala, da jo bo očitno treba kmalu zmanjšati. Amerika bo kmalu umrla in za Rusijo ne bomo potrebovali toliko letal in še posebej ladij!
  Fuhrer je zažvižgal in rekel:
  - Lepotci, lepotci, kabarejski lepotci... Ustvarjeni ste le za zabavo!
  Nato je Hitler vrgel bananino lupino v napol golo dekle, ki je plesalo pred njimi. Lupina je zadela striptizeto v rit, ona pa je v odgovor zapredela.
  Fuhrer je siknil skozi zobe:
  - Ne, še vedno sem daleč od tega, da bi nadzoroval ves svet. Obstaja tudi Japonska. In za boj z njo boste potrebovali ladje! In na to moramo biti pripravljeni!
  Guderian je z nasmehom pripomnil:
  - Japonska že dobro dela kopiranje naših tankov, še posebej Panther 2. To seveda ni E-50, je pa tudi resen tank. Potrebovali bomo torej stroje nove generacije!
  Fuhrer je zarjovel na vsa grla:
  - Potrebujemo nov rezervoar! Borili se bomo in boriti se moramo!
  Mainstein je v odgovor zarjovel:
  - Borili se bomo zelo brutalno ... Dokler ne bomo osvojili celega sveta!
  Hitler je planil v dolg monolog:
  - Tukaj smo začeli ... Prišli smo na oblast v uničeni državi. Ki je bil posekan, Nemčija pa je dobesedno izumrla. Toda začeli smo z majhnimi, tako da smo lahko tridesetkrat povečali ozemlje Tretjega rajha. Postali smo zelo močni. Leta '33 nismo imeli niti enega tanka. In zdaj imamo na desettisoče najboljših tankov na svetu. Nismo imeli niti enega bojnega letala, zdaj pa naše armade zakrivajo sonce. In nimajo para.
  Začeli smo iz nič in v oboroževalni tekmi osvojili večji del sveta. In naredili so nekaj, kar se zdi kot pravljica in čudež. In tisto, kar se pozneje ne more ponoviti, in kar se ni zgodilo pred nami ... In kaj se ni zgodilo v zgodovini Nemčije. A take časti in slave še ni bilo!
  In v prihodnosti, ko bo ves svet pod nami, bo prišlo obdobje vojn zvezd in naših zmag v vesolju. In teh zmag bo nešteto! Zmagali smo včeraj, zmagali smo danes in zmagali bomo jutri!
  Pred nami je še veliko bojev! Bodo tako hude bitke, da jih bodo lahko premagali le Nemci! In bodo zmage, ki bodo zasenčile sonce! Naj bo ... V ZDA se soočamo z najmočnejšim gospodarstvom. Z državo, ki je trdila, da je delavnica sveta. In uspeli so jo premagati! Naša moč je tako velika, da je dovolj, da osvojimo ta planet. Toda naši znanstveniki še naprej ustvarjajo nova in nevarnejša orožja. Osvojili bomo ves svet ... In tako tudi bo! Ves svet bomo osvojili in nihče nas ne bo nikoli ustavil!
  Štiri bojevnice Gerda, Charlotte, Christina in Magda so napredovale z juga do Washingtona.
  Na poti proti ameriški prestolnici je naletel na vse ostrejši odpor.
  Nemški E-50 je prejel že veliko udarcev in je bil prekrit z brazgotinami in praskami. Avto je prebil dolgo pot. Tudi dekleta so bila precej izčrpana.
  Toda bližina zmage je pritegnila lepote.
  Gerda je pripomnila s sladkim nasmehom svetlolasega bojevnika:
  - Toliko smo že doživeli v tem življenju! Bo še kaj takega?
  Magda je skromno spustila oči in odgovorila:
  - Vse je volja Vsemogočnega! Prišel bo čas in spomnili se bomo naših prejšnjih podvigov. Morda z žalostjo, morda pa s ponosom!
  Charlotte je odločno izjavila:
  - No, v nobenem primeru ne bom žalosten! Naši podvigi so zelo veličastni!
  Christina je zapela:
  - Slavna domovina, neslavna grda stvar!
  Gerda je tvitnila:
  - Verjamem, da bomo imeli še en dopust!
  Charlotte je prezirljivo smrknila in pripomnila:
  - In v naši vojni je vsak dan praznik!
  Magda je streljala... Sherman se je zlomil na pol in planil v ogenj. Deklica je zacvrknila:
  - Vojna je lahkoten zrak ... Ampak bolje ga je napolniti z molitvijo!
  Gerda je burno odgovorila:
  - O moja lepotica, imaš poželjivo meso! Samo Gospod te je naučil ne moliti, ampak samo lajati!
  Dekleta so se smejala, njihov smeh je bil zelo vesel. Magda je ustrelila Pershinga in se razvedrila. Američani so očitno obupali. Do Washingtona je bilo le še dvesto kilometrov. Njihov tank bi lahko potoval po avtocesti v treh urah. Toda tanki se ne smejo odcepiti od pehote. Čeprav je bila pehota motorizirana. Toda prignali so veliko milijonov plačancev, ki so bili uporabljeni kot topovska hrana.
  Gerda je streljala in zacvrknila:
  - Ampak jaz se odzivam na glasove in sem željan hudega boja!
  Dekleta so streljala ... Charlotte je videla, držala kokakolo s prsti na nogi in siknila:
  - Vsi bomo prali perilo in opravili izpit s petico!
  Dekleta so se nekoliko oddaljila od svoje ekipe in prišla pod ogenj 105-mm protiletalskih topov. Streljali so na njih in granate so padle na čelni, nagnjen oklep.
  Gerda je odgovorila in zapela:
  - Tukaj imamo meglo in dež! Tukaj imamo hladno cvetje! In ko streljaš rod zero, se opevajo dekliški podvigi!
  In bojevniki so jokali od tesnobe:
  - Upanje, naš zemeljski kompas,
  Srečno, nagrade za pogum...
  In ena pesem je dovolj,
  Tako da poje samo o hiši!
  Charlotte je obliznila svoje škrlatne ustnice in rekla:
  - In zgradil bom takšno posestvo zase! Imel bo palače s stebri! In fontane streljajo v zrak!
  Christina se je zahihitala in pripomnila:
  - Oh, fontane, fontane, fontane! Daj jim svoje srce, v šali! Ah, fontane, fontane, fontane! Dežela bo cvetela v belih jabolkih!
  Nemški tank je vztrajno streljal na ameriško protiletalsko baterijo. Dekleta so si vzela čas in suvereno prenašala udarce. Bojevniki so kot kepice čokoladnega sladoleda. Vsi to počnejo in vsi uspejo. In tepejo, tepejo, tepejo ...
  Gerda je celo začela peti in visoko dvignila grlo;
  Princesa je sanjala o poroki,
  Toda zahteve so bile visoke ...
  Ta fronta je dosegla ideal,
  Zakaj so princi dobili vse brce?
  
  Ta princesa ni bila všeč nikomur,
  Nihče ni postal njen ideal ...
  In ti knezi so šli v žalovanje,
  Vedite, da je princesino srce trdna kovina!
  
  Toda bil je en napadalec,
  Šel je v vojno s princeso ...
  In z njenimi polki se je goreče bojeval,
  Verjetno kliče Satana v zavezništvo!
  
  Princesa je to bitko izgubila
  In končal sem v zelo žalostnem ujetništvu ...
  To je paleta, ki jo je prejela usoda,
  Želja po zelo hitrih spremembah!
  
  Dekleta so nato odpeljali v zapor,
  Okoli vratu sem si dal jekleno verigo ...
  In začeli so bičati lepo mlado žensko,
  Princesa je začela jokati in rjoveti!
  
  Bila je v svili, zdaj v cunjah,
  Čevlji so bili strgani - deklica je bila bosa ...
  Lovijo jo - izčrpana je od mesa,
  Orla so na silo zvabili v kletko!
  
  O tem, koliko trpljenja moraš prestati,
  Dekle mora prestati takšne muke ...
  Za razkošje je sitost nagrada,
  Volkulja tuli in medved rjovi!
  
  Princesa v rudnikih zdaj trpi,
  Skoraj gola, pozimi bosa...
  Žal, hudobni zmaga v Kajnovem svetu,
  In hudič je razjezil dušo!
  
  Svet je kot pekel, dolgočasen in kot smola črn,
  V rudnikih vlačiš kamne ...
  Odmerjen red in brez naglice,
  Nosite plošče in opeke!
  
  V obupu se je vdala nadzorniku,
  In uspel pobegniti iz rudnika ...
  Do smrti je bilo le malo časa,
  Toda božja milost se je prebudila!
  
  Ta princesa je začela upor
  Hlapci, kmetje naenkrat za njo ...
  In postalo je zelo zanimivo,
  Vsi so naveličani svojega bednega obstoja!
  
  Zbralo več tisoč ogorčenih ljudi,
  In zdrobili so vojsko drhal ...
  Postanite ljudje, ožigosani s prekletstvom,
  Da ne pride do hujšega, spoznajte težave!
  
  Izvedli smo napad, zavzeli monarhovo palačo,
  In nekdanja pošast je bila zdaj v ujetništvu!
  Take skale skačejo, vidijo se robovi,
  Princesa bo uresničila svoje sanje!
  
  Tiran je zdaj poslan v rudnike,
  In nekdanji suženj v palači ...
  Ne stopite več na te grablje,
  Kraljica sanja o kroni!
  
  Med ljudmi si je izbrala moža,
  Poročila sem se z njim, osvetlila zakon ...
  Ni pomemben rodovnik pasme,
  Občutek za timsko delo je pomembnejši!
  
  Imeli so otroke in bili srečni,
  Ta par se je na koncu poročil ...
  Potomci so močni in precej lepi,
  To želimo tudi drugim!
  
  V cesarstvu je vladala pravičnost
  Tam je vsak bogataš delil zlato ...
  Tudi ti izkaži ljudem usmiljenje,
  Da ne bi slišal bridkega, otroškega joka!
  Dekleta so čudovito pela, njihovi glasovi pa so bili tako prodorni in zvonki, kot zvonec. In slišala se je resnično božanska skladba.
  In na tisoče predanih Američanov je korakalo z dvignjenimi rokami. Padli so na kolena pred dekleti in se neumno, zmedeno nasmehnili.
  Bojevniki so izstopili iz tanka. Dekleta so tradicionalno ponujala svoje bose noge za poljube in se bleščeče smehljala. To so tigrice.
  Charlotte je zapela in rahlo renčala:
  Krvna skupina na rokavu,
  Moja serijska številka je na mojem rokavu!
  Zaželi mi srečo v boju
  Zaželi mi srečo!
  Christina je potrdila petje, topotala z bosimi nogami in s prsti ščipala nosove vojakov:
  - Ob vsakem neuspehu se znaj ubraniti! V nasprotnem primeru ne boste imeli sreče!
  In dekleta so se smejala tako oglušujoče, da so jim usta dobesedno zvila, vojakom pa je odletelo lobanje.
  Včasih so lepotice razgalile svoje oprsje in vabile vojake, naj jih poljubijo. In udarili so bojevnike.
  Med tistimi, ki so se predali, so bili fantje v mladoletniškem priporu. Skoraj gole bojevnice so dobesedno požrle z očmi. Gerda se je odzvala tako, da je dečkom ukazala, naj se uležejo na hrbet in dvignejo noge. In potem jih je s palicami začela udarjati po bosih petah.
  Fantje so kričali od bolečine. Charlotte, Christina in celo Magda so se pridružile usmrtitvi. Dekleta so vestno delala z gumijastimi palicami. Zaradi njih so fantje kričali in se obupano trzali. Udarjanje s palicami po golih petah fantov je prijetno za tigrice.
  A Gerdi očitno to ni bilo dovolj in je vzela v roke baklo. Kot, gorje premaganim. In vonj po zažganem mesu je napolnil zrak. Vendar pa so dekleta fantom poskušala ustreliti noge, da jih ne bi poškodovala.
  Igrala je glasba in udarjali bobni.
  Magda ni hotela vzeti bakle in je zardela odgovorila:
  - Ne! Še vedno je zelo zloben!
  Gerda se je zahihitala in zamrmrala z melodičnim glasom:
  - Kdo ni zloben? Kdo ni zloben? Da, tisti, ki še nikoli ni videl ženske!
  Charlotte, ki je nazdravila mladoletnim zapornikom, je pripomnila:
  - Vsi to so kriminalci! Ni tako slabo, da se jim smiliš!
  Bojevniki so se takoj zahihitali ... In fantom še naprej cvreli noge.
  Medtem se je Friderik boril na nebu. Proti njemu je nastopil par najnovejših ameriških lovcev s 50-mm topovi. A dečka terminatorja to seveda ni motilo. In deček morilec je zmanjšal razdaljo z Američani in pokazal, da je njihovo orožje popolnoma odvisno od njega.
  Friderik je na splošno užival v bitki.
  Fant general je zarjovel v radio:
  - Grem ven na popolno uničenje!
  Kratek rafal in petdeset ameriških letal je eksplodiralo. Bilo je, kot da bi nekdo raztresel petarde po nebu. In deček ga je vzel in zacvrknil:
  - Jaz sem pravi ninja! In vse jih bom sesekljal!
  In spet je izstrelil salvo, tokrat sestrelil sedemdeset letal. In pokazal je svoje biserne zobe.
  Helga je priletela na fantkovo desno roko in v smehu rekla:
  - Ti si pravi demon zlorabe! Navijam zate!
  Friedrich je planil v smeh. Otrok terminator je vključil zračne topove in sestrelil še štiriindvajset letal, nato pa preusmeril ogenj na zemeljske cilje.
  Glavna moč tanka je bil še vedno Sherman, verjetno najbolj priljubljen tank na svetu. Američani so jo obupano, brez velikega upanja poskušali zavzeti številčno.
  Frederick je zapel:
  - Na zvezdnih ladjah in letalih! Naša vojska je nepremagljiva!
  Shermani so se razbili in eksplodirali. Poleg njih se je pojavila samohodna pištola s 155-mm topom, ki je lahko povzročila določene težave nemškim tankom.
  Friedrich je prebil zgornji pokrov rezervoarja in zapel:
  - Še vedno bom velik prvak!
  Helga je iskreno odgovorila:
  - In že si velik prvak! In nihče ne dvomi o tebi!
  Fant je zažvižgal in odgovoril:
  - Ja, nihče... Ste prepričani o tem?
  Helga je v odgovor siknila:
  - V drugi galaksiji, na zreli celini!
  Friedrich je v rafalu uničil osemnajst vozil. Spravil je goreti ameriške tanke in Helgo z nasmehom vprašal:
  - Kaj si hotel povedati s tem?
  Svetlolasi bojevnik je odgovoril:
  - Da si pravi superman!
  Friedrich si je popravil frufru in odgovoril:
  - Jaz sem Superman in drugih težav ni!
  Helga se je zahihitala, dvignila Shermana in zacvrknila:
  - Nobenih drugih težav!
  Frederick je preklopil na stolpec Pershingov in zapel:
  - Vaše noge vas ne morejo rešiti! Ne drzni konji!
  Helga je udarila po čarovniški samohodki in zašepetala:
  - Bodi previden! pozor! pozor!
  Friedrich je udaril po samohodni puški Mongoose in zalajal:
  - Ne bomo se šalili!
  Helga je še naprej streljala in vzklikala:
  - Našli te bomo pod zemljo!
  Friedrich, potem ko je z enim rafalom ustrelil še petnajst avtomobilov, je dodal:
  - Spravili ga bomo iz vode!
  Helga je še naprej mlatila in blebetala:
  - Raztrgali te bomo!
  Friedrich je nadaljeval z zabijanjem in potrdil:
  - Raztrgali te bomo!
  Helga je celo začela skakati na svojem stolu in rohneti:
  - Raztrgali te bomo!
  Zmanjkalo je streliva in letala so odletela nazaj. Napolniti morate gorivo in dopolniti komplet.
  Vojska tretjega rajha se je vse bolj približevala Washingtonu. Hkrati so se prebijali tudi Japonci.
  Ninja vitez Karas je raje delal z mečem. Tiho se je prikradel do ameriških položajev in pripravil operacijo rezanja. Deček ninja je postal izjemen bojevnik. In iztrebil je vse brez izjeme. Njegova katana zlahka prereže kovino.
  Kras je kot vedno deloval agresivno in vztrajno. Njegovi napadi so brez izjeme smrtonosni. Deček je poleg meča uporabljal tudi strupene igle in metal ostro nabrušene kolute.
  Z njim je sodelovalo nekaj deklet nindž in fantu pomagalo iztrebiti Američane.
  Tukaj je njihova triada, ki je vdrla v utrdbo in se premikala po hodnikih. Tam so iztrebili ameriške vojake.
  Kras, ko je posekal častnika, je siknil:
  - Jaz sem vitez in kandidat za Boga!
  Japonski ninja je odgovoril:
  - Ti si popolnost! Ampak tudi mi smo kul!
  In dekle je z enim zamahom posekalo dva ameriška vojaka!
  Kras se je gibal naprej, pognal mlin in odrezal pet naenkrat ter cvrkutal:
  - To je razred!
  Drugi japonski nindža je te tri zmanjšal in pripomnil:
  - To so naši dosežki!
  Kras je še naprej sekal, brizgal kri in rjovel:
  - Jaz sem divja groza, ki leti na krilih noči!
  Japonka je, ko je dva odrezala, siknila:
  - Enostavno smo nevidni!
  Kras ga je vzel, vrgel bose prste fantovih nog, ostro nabrušene diske, posekal sedem in zapel:
  - Izklopi svojo zavest!
  Ninja deklica je zarezala in potrdila:
  - Nočem razumevanja!
  Crucian krap je z meči posekal šest, izvajal trojni metulj, in dodal:
  - Kolikokrat smo se že prepričali ...
  Druga ninja deklica se je zavrtela in dodala:
  - Padli smo, a vstali!
  Crucian krap, ki je Američane sekal kot zelje, je pel:
  - Za ljubezen brez dvoma!
  Ninja deklica je zacvrknila:
  - Novi se borijo ...
  Še en bosonogi lepotec je potrdil:
  - Generacije!
  Kras je odrezal več ljudi in siknil:
  - Zdrobi, zdrobi zdaj!
  Ninja deklica je z golimi prsti metala diske in pela:
  - Niste sami! To je veličastna ura!
  Kras se je začel premikati še hitreje. In zarenčal je kot tigrček:
  - To je veličastna ura! Zadeti naravnost v oko!
  Ninja deklica je svoje bose noge namakala v krvi in pustila graciozne odtise na betonu. Bojevniki so bili lepi in vitki.
  In peli so z muko:
  - Moja generacija je ekspresno!
  Crucian Carp je posekal pet in nadaljeval:
  - In tudi ustvarja napredek!
  Nindže so pokončale še nekaj jenkijev in začivkale:
  - Imam izbiro!
  Še en lepotec, sekanje, je dodal:
  - Moja svetilka, sanje so veselje vsakega dne!
  Kras se je zahihital in propad nasprotnikov je rekel:
  - Jaz bom nekaj, česar navadni smrtniki ne morejo spoznati!
  Tako je triada očistila utrdbo... Za seboj je pustila množico trupel. In dekleta imajo tudi zapeljive sledi.
  Japonski ninja je zapel:
  - Grobo in močno ...
  Še en lepotec je potrdil:
  - Nekdo vsemogočen!
  In dekleta so spet bruhnila v smeh ...
  Kras, ki je izpustil svoje igle in naenkrat prebodel ducat ameriških vojakov, je siknil:
  - Začele so se eksplozije!
  Ninja deklica je s smehom potrdila:
  - Milosti je konec!
  Druga lepotica je v smehu dodala:
  - Nehaj kazati hrbet!
  Crucian krap, ki se seka v množici, je potrdil z rjovenjem:
  - Čas za ubijanje sovražnikov!
  Ninja dekleta so v en glas vzkliknila:
  - Čas za ubijanje sovražnikov!
  In kako se bodo smejali na polno! Tako sijoče in edinstvene so. Vsak od njih ima nekaj posebnega in edinstvenega...
  Kras je zarenčal na vso moč:
  - Ko smo združeni, smo nepremagljivi!
  In spet se prebijejo ninje. Za seboj puščajo kupe trupel. Tako hudo šolo imajo. In nevidni bojevniki zmorejo veliko. To je Japonska, država velike kulture.
  Deček ninja je zapel:
  - Harakiri ... To vas čaka! Prevzeti sovražnika, a sredstva ne štejejo!
  In spet se fant smeje! Res se zelo zabava. In želim se boriti in zmagati!
  Dve deklici in fant sta vstopila v komandno mesto. Brez nadaljnjega so pokončali dva generala. Tretji je padel na kolena in hitel poljubljati bose noge deklet. Na kratko so ga zaslišali. Prisegel je, da bo izdal ukaz za predajo trdnjave.
  Toda Karas je zmajala z glavo:
  - Že tako imamo preveč zapornikov! Malo morate zmanjšati svoje število.
  In triada se je spet premikala po hodnikih. Vse posekajo brez usmiljenja in z lovsko strastjo.
  Kras je vzel, posekal približno devet ljudi in zapel:
  - Črn sneg, rdeč led ...
  Dekle ninja je potrdilo:
  - Na pogorišču ...
  Še en lepotec je potrdil:
  - Vse dajemo Satanu!
  Kares ga bo vzel in zavpil:
  - Ha-ha-ha! Prekleti Fuhrer! Vsak meščan bo odrezan!
  Ninja deklica je posekala več vojakov in zapela:
  - Naj se ti graščaki zredijo ... Naj niti v hlače ne gredo!
  Še ena lepotica je podprla odlomek:
  - Naj se prijavijo kot Judje!
  Kras je izpustil igle in zacvrknil:
  - Ko le ne bi bilo vojne!
  In dekleta bodo to sprejela in se smejala. Tako smešni so v črnem kimonu in z golimi nogami do kolen!
  Triumvirat se je premikal po hodnikih. Dekleta so včasih prestregla vržene granate in jih z bosimi prsti vrgla nazaj.
  Premiki trojke so neverjetno hitri. In hkrati je veliko trupel. In ne bo se ustavilo.
  Kras je z nasmehom siknil:
  - Hodim, kjer hočem ...
  Deklica ninja, ki je sekljala človeško meso, je dodala:
  - Toda drugim ne dovolim!
  Še en lepotec je tvitnil:
  - In pojejo v svetlobi dneva ...
  Crucian krap, ki je posekal vse, je zalajal:
  -Ptice samo zame!
  Ninja deklica, ki je posekala Američane, ki so neuspešno padli pod rezilo, je zarenčala:
  - Obožujem lepoto!
  Še en ninja lepotec je siknil:
  - Prestol obdajam z rožami!
  Kras je sarkastično siknil in izstrelil ostra rezila:
  - Ljubim drage Jenkije!
  Dekleta so odgovorila v en glas:
  - In zato pritiskam!
  Triumvirat se je še naprej premikal. Lepotice so tiho brenčale in godrnjale. Njihovo gibanje je postajalo vse hitrejše. Gibali so se kot duhovi, ki so pobegnili iz Tartarja.
  Kares je zarjovel na vsa pljuča:
  - Na zdravje, na zdravje! Vse bom premagal!
  Ninja dekle je zapelo:
  - Če se ukvarjaš z ropom, boš moral pobegniti gol!
  In v potrditev teh besed je dekle razkrilo svoje prsi. Res je izjemno lepa. In rad bi cmoknil škrlatno bradavico.
  Dekleta so se premikala in z bosimi nogami metala nabrušene diske. Mnogi so bili posekani in posekani z meči. In korakali so izjemno zmagoslavno. Ob poti so ležale odsekane glave, dekleta pa so jih metala navzgor s svojimi gracioznimi golimi nogami.
  Kras je goreče zapel:
  - Sem črni vitez in pravi ninja!
  Nato je deček posekal še pet vojakov ameriške vojske in bolj naglo zamahnil z meči.
  Dekleta so oglušujoče zarjovela:
  - S tabo smo! Zapojte pesem, mi smo močna dekleta!
  In rez je šel vedno bolj intenzivno! Res, ne daj tem dekletom prsta v usta! In bodo grizli in sesali!
  Fant izmed bobnarjev se je prestrašil in pokleknil. Ninja dekle mu je pustila poljubiti njen goli podplat, potem pa ga je vzela in ji vseeno odsekala glavo. Z boso nogo jo je vrgla in zacvilila:
  - Jaz sem super bojevnik ... In bolj kul bom kot sam Mars!
  Kras je skočil, pokosil osem ameriških vojakov in zarjovel:
  - In bolj kul bom kot Mickey Mouse!
  Ninja deklica se je zahihitala, z golo nogo odvrgla čelado in zapela:
  - Nogomet! Nogomet! Naj živi nogomet!
  Druga ninja deklica je zarezala in pripomnila:
  - In raje imam odbojko!
  In bojevniki so takoj planili v smeh ... Pokazali so zobe in zublje. Zelo duhovit triumvirat. Kako si človek ne pridobi smisla za humor, če nindže kot otroke pripeljejo v kletko s tigri in jim ne dajo orožja. In tam z močjo misli žival prisiliš, da opusti agresijo.
  Kras je žvrgolel, sekal kosti in meso:
  - Jaz sem tiger, ne mačka, zdaj je želodec v meni, kaj aperkat naredi umoru!
  Ninja deklica je zacvrknila:
  - Z umorom, aperkatom ali obratno!
  Bojevnika sta z vso silo udarila s petami v jeklena vrata. Kovina je počila in jim odprla pot. Lepotci so skozi nosnice žvižgali:
  - No, pojdimo na Mars!
  In spet napredovanje, skozi meso in kri... Množica trupel in pohabljenih. In nič ne bo ustavilo deklet ...
  Kras je z nasmehom, ko je major prerezal na pol, zašepetal:
  - Večkrat bomo šepetali usodi ...
  Deklica ninja, ki je sekala na svoj način, je potrdila:
  - Šepetajmo usodi ...
  Karas se je nasmejal in dodal:
  - Usmiljenje Boku! Bodalo v stran!
  In v potrditev njegovih besed je zaigrala glasba ... In ven je skočil bojni robot. Ena od ameriških novosti, vozilo na gosenicah s štirimi mitraljezi. Ninja je komaj imel čas, da je skočil na strop, preden so se začeli rafali, in dobesedno ves prostor je razneslo.
  Kras je razdražen siknil:
  - Prisežem pri cesarju... To je neke vrste divjaštvo!
  Ninja deklica je nežno zapela:
  - Bil je čas boleče solzne dobe ... Ko predniki ljudi niso mogli prešteti zvezd na nebu!
  Nato sta dekleta in fant z bosimi nogami metala ostre diske v robota. Avto se je ustavil in iz njega se je kadilo. Triumvirat, ki se je plazil po stropu, je vrgel grah z eksplozivom, ki je imel tisočkrat večjo eksplozivno moč kot TNT, in razbil ducat kamufliranih mitraljezov.
  Kras je z nasmehom zapel:
  - Vidim, da smo vredni sinovi! In satanovi služabniki!
  Po tem je triumvirat dejansko dokončal čiščenje utrdbe. Dekleta in fant so odmašili sod kvasa in ga srkali. Naredila sta požirek in zarjovela...
  - Nindže smo in ni lepšega klica!
  Dekle z rdečimi in črnimi lasmi je pripomnilo:
  - V vojni se lahko zgodi vse ... V miru pa je včasih treba vedeti, kdaj se ustaviti!
  Karas se je nasmehnil in nenadoma vprašal:
  - In če nam bo še vedno usojeno trčiti z Nemčijo, kaj bomo potem storili?
  Dekleta so odgovorila v en glas:
  - Po zakonih karme! Kakor ona ukaže, tako se bomo borili! In če se karkoli zgodi, bo to odločilo, v katero smer iti!
  Čudoviti štirje Gerda, Charlotte, Christina in Magda so sodelovali pri napadu na Washington. To so dekleta v bikinijih in lepotice. Njihov tank je razstavljal eno baterijo za drugo. Veličasten dizajn najprestižnejšega orožja.
  Gerda, ki je streljala na Jenkije, je pela:
  - Mogoče ...
  Charlotte je odstrelila in nadaljevala:
  - Mi ...
  Christina je pribila in rekla:
  - Užaljen ...
  Magda je poslala izstrelek in čivkala:
  - Nekdo ...
  Gerda je razbila havbico 240 mm in izdala:
  - Zaman!
  Charlotte Lupanuv je nadaljevala s petjem:
  - Spuščeno ...
  Christina je pritisnila na sprožilec in zacvilila:
  - Šestnajst ....
  Magda je dodala in se hihitala:
  - Megaton ...
  Gerda je v odgovor zacvilila na ves glas:
  - Tukaj ...
  Charlotte je streljala in rekla:
  - Prihaja...
  Christina je poslala projektil in nadaljevala:
  - dim..
  Magda je izstrelila izstrelek in zacvilila:
  - gori ...
  Gerda je izdala darilo, razbila samohodno pištolo Werewolf in zabrenčala:
  - Zemlja!
  Charlotte je znova izstrelila naboj in izdahnila:
  - Kje...
  Christina je skočila nazaj na projektil in zacvilila:
  - stal sem ...
  Magda je dodala školjko in utihnila:
  - Bela...
  Gerda je z boso nogo uperila pištolo, jo brcnila in zacvilila:
  - Hiša!
  In bojevniki so bruhnili v smeh ... Charlotte se je odločila, da bo spet zapela v svojem veselem slogu:
  - Tukaj ...
  Christina je odstrelila in nadaljevala:
  - Oh ...
  Magda je pribila in rekla, biser:
  - Prihaja...
  Gerda je izpustila dar smrti in zacvrknila:
  - Dim...
  Charlotte je izdala nekaj, kar prinaša uničenje in siknila:
  - gori ...
  Christina je zadela projektil in zapela:
  - Zemlja ...
  Magda je poslala konico izstrelka in zabrusila:
  - Kje...
  Gerda je izstrelila granato in dodala:
  - stal sem ...
  Charlotte pičila z izstrelkom:
  - Nekoč...
  In Christina, ki je poslala projektil s peto, je agresivno končala:
  - Washington!
  Magda je med snemanjem dodala:
  - Washington!
  Gerda, ki je poslala darilo smrti, je zapela:
  - Washington!
  Charlotte je izstrelila granato na samohodno puško Meduza in dodala:
  - Uboga ...
  Christina je zadela projektil in dodala:
  - Moj...
  Tudi Magda je poslala školjko in dodala:
  - Junak...
  Gerda je spet streljala in zarenčala:
  - Washington!
  Christina, streljanje, je nadaljevala s petjem:
  - Washington...
  Magda je dodala in metala ognjena darila:
  - Uboga ...
  Gerda je udarila svojega nasprotnika in zarenčala:
  - Moj...
  Charlotte je streljala in nadaljevala:
  - Junak...
  Christina je v smehu rekla:
  - Washington!
  In dekleta so se smejala sinhrono, kot meduze med lovom.
  Nato so bojevniki začeli streljati na bunker. Američani so se odrezali in pokazali svoj nepopustljiv pogum. Trdo so se borili za prestolnico. Obstajale so formacije, v katerih so bili poveljniki samo Judje. In to je povečalo odpornost.
  Nemški tank je prejel veliko zadetkov iz sovražnih pušk. Tudi več valjev je počilo. Dekleta so morala odpeljati avto in ga dati na popravilo. Trmast odpor v ameriški prestolnici ni bil nepričakovan.
  Predvidevalo se je, da se bodo ZDA tu najbolj uprle. Poleg tega so se Judje z vseh koncev Amerike zgrinjali v New York in Washington ter oboroževali tako ženske kot otroke.
  Truman, ki je bil nagnjen k kapitulaciji, je bil prisiljen pobegniti in se prikriti. Nemci so še vedno obstreljevali in bombardirali prestolnico ZDA in skušali streti tudi ta oreh.
  Prihajala je jesen in postajalo je hladneje. Deklet pa ne zebe niti v bikinkah.
  Med odmorom sta pobrala mladeniče, stare okoli šestnajst let, in z njimi legla, se božala in pila kokakolo. Gerda je slekla nedrček in dovolila, da sta jo mladeniča poljubila na škrlatne popke njenih bradavic. Natančneje, sama jih je spodbujala, saj je to za močno dekle zelo prijetno. Ostali so storili enako in si vzeli par zase. Tudi verna Magda se je omehčala. Lepo se je dotakniti mladih, golih teles mišičastih bojevnikov.
  Gerda se je nasmehnila in pomežiknila svetlolaski z zlatimi lasmi:
  - In vidim, da ti je všeč, ko fantje z jezikom hodijo po tvojih bradavicah. Kako se to ujema z vašo versko moralo?
  Magda je odgovorila s premišljeno veselostjo:
  - Če ne grešiš, se ne boš pokesal ... Če se ne pokesaš, ne boš rešen!
  Charlotte se je zahihitala in zapela:
  - Greši in se pokesaj! Pokesajte se in znova grešite! Kesanje za greh, za odrešenje duše!
  In polil Coca-Colo po bradavicah. Fantje so pričeli intenzivneje lizati dojke. Charlotte je poželjivo vzdihnila. Očitno ji je bilo izjemno všeč.
  Christina je logično ugotovila:
  - Washington bo padel ... In po tem, ali ne bodo ZDA kapitulirale?
  Gerda, ki je čutila poljube na svojih prsih, je predlagala:
  - Seveda bodo kapitulirali... Vendar moramo zmleti judovske enote, ki se bodo fanatično borile. In potem se bomo spopadli z ZSSR.
  Magda je zdrznila in pripomnila:
  "Ne bomo imeli časa za začetek ofenzive v Rusiji pred zimo!" Škoda ... Mogoče bomo morali počakati do maja?
  Charlotte je pokazala piškot in pripomnila:
  - Pa kaj? Naj vam predstavimo dogajanje na naših posestvih v tem času. Ne morete se ves čas kregati, hkrati morate skrbeti za gospodinjstvo!
  Gerda se je s tem strinjala:
  - Ja, vredno je razmišljati o miru ... Zdaj imamo denar - kokoši ne kljuvajo. Dobili bomo tudi zemljo v Ameriki. Dela in miru torej ni konca!
  Christina je razgalila zobe, dobro je, ko se mladeničev jezik vrti po bradavici in sikne:
  - In posejal bom svoje nasade z gensko spremenjenimi izdelki!
  Na voljo bodo lubenice v velikosti sodov in jabolka v velikosti lubenic!
  Magda se je zahihitala in z iztegnjenim jezikom zacvrknila:
  - Smo smrtonosne meduze, tako podobne lubenicam!
  Christina se je zarežala in mladeniča poljubila na lice. Nato je zamrmrala:
  - Gospodarstvo in politika gresta proti globalizaciji. Samo po Kautskem: enotna hegemonija in nadzor nad svetom! Ko se oblikuje nov red!
  Gerda je predlagala:
  - Možno bo trgovati z bombažem. V ZDA so dobre plantaže bombaža.
  Charlotte si je zamislila in se zasmejala:
  - To je v koči strica Toma... Da, v tej knjigi so črnci aktivno delali. Napadli so plantažerje. Škoda, da se je konec izkazal za slabega ... - Dekleta so močno zavzdihnila in opazila. - Žal mi je za Evo. Bila je dobra, bistra punca. Lahko bi bila dobra bojevnica.
  Christina je zmajala z glavo in ugovarjala:
  "Premehka je, da bi bila dobra bojevnica." Pravo dekle mora biti trdo in agresivno!
  Gerda je v odgovor zapela:
  Kerubi se iskrijo na nebu,
  Še en je prišel na nebo, vidim moč ...
  Gerda grenko vpije od zamere -
  Zakaj sem se rodil kot dekle?
  Christina je potresla svoje zlato-rdeče lase in pripomnila:
  - Vendar je bolje biti ženska kot moški. Na primer, ženski orgazem je veliko daljši in močnejši!
  Gerda je prikimala z nasmehom Gorgone Meduze:
  - Da, močnejši! Naj fantje naredijo kaj bolj resnega! Aja, takšna želja se je prebudila.
  In slišali so se pohotni uhi in vzdihi... ki so se spreminjali v cviljenje poželjivih samic.
  Toda dekletom ni usojeno dolgo uživati v slapu orgazmov. Spet sem moral v vojno. Natančneje, vožnja s tankom. Njegov oklep so že krasile številne brazgotine.
  Washington se ni predal. Bitka je potekala za vsak blok in celo za vsako hišo. Odpor se je izkazal za trdovratnega in viskoznega.
  Gerda, ki je streljala na baterijo, je pela:
  - Amerika...
  Charlotte je odstrelila in nadaljevala:
  -Amerika...
  Christina je izstrelila projektil in rekla:
  -Spoznal sem ...
  Magda je brcnila z boso nogo in dodala:
  - Njena...
  Gerda je poslala darilo in zarezala:
  - Napredek!
  Charlotte je izdala svoje besede, ostre kot izstrelki:
  - Kje...
  Christina je izpustila strelivo in izdala:
  - Ne ...
  Magda je zadela izstrelek in siknila:
  - Vrzi ...
  Gerda je topništvo presekala s sekiro:
  - Poglej ...
  Charlotte je poslala darilo in zabrusila:
  - Delavci...
  Christina je poslala lupino in dodala:
  - Ne ...
  Magda je odvrgla strelivo in nadaljevala:
  - Mesto ...
  Gerda je spet poslala granato in siknila:
  - Storitve...
  Charlotte je poslala darilo, na srečo je bilo strelivo dopolnjeno:
  - Prostitucija.
  Christina je poslala školjko in pritisnila navzdol z besedami:
  - Javno ...
  Magda zarjovi na vsa grla:
  - Hiša...
  Gerda je siknila kot kača:
  - Hiša...
  Charlotte je po tem, ko je izstrelila usodni strel, rekla:
  - Polnjene...
  Christina, ki je poslala jekleno prazno, je dodala:
  - A...
  Magda je zacvilila v odgovor:
  - Pred...
  Gerda je izstrelila granato in siknila:
  - Nim...
  Charlotte je streljala in rekla:
  - Na ...
  Christina je izstrelila izstrelek, zataknila:
  - Ulica...
  Gerda je zacvrknila in streljala:
  - Vse...
  Charlotte je siknila in zakikala kot vrana:
  - Čakalna vrsta ...
  Christina je goreče rekla:
  - Stroški ...
  Magda je kot z iglo prebodla Shermana in nadaljevala:
  - Ampak ...
  Gerda, ki je streljala, je izdala biser:
  - Končno ...
  Charlotte je streljala in nadaljevala:
  - On ...
  Christina je še naprej streljala in rekla:
  - V hiši...
  Magda je tolkla in siknila:
  - Na ...
  Gerda je izpustila kepo smrti in zarenčala:
  - Ženska...
  Charlotte je streljala in izdala biser:
  - Videti ...
  Christina je zastokala in zacvilila:
  - A...
  Magda je udarila z izstrelkom in rekla:
  - Ženska ...
  Gerda jo je udarila z granato in siknila:
  - V...
  Charlotte je sprožila visokoeksplozivno koso in zalajala:
  - Postelje...
  Christina je siknila in streljala:
  - Oh ...
  Magda je poslala školjko in sramežljivo zacvilila:
  - Gola ...
  Christina je poslala še eno morilsko umetnino, lajajoč:
  - Lagati ...
  Dekleta so planila v smeh, res so se zabavale, ko so kaj takega napisale.
  Potem so med streljanjem začeli sestavljati nekaj bolj spodobnega in junaškega. In četverica deklet je dobro uspela:
  Naj se skuje zveza src, močnejša od jekla,
  Otresimo se navala krvavega prahu z rezil!
  In oči v solzah so se iskrile kot zvezde,
  Bodi z mano za vedno: so rekli strastno!
  
  Za vedno smo z vami, zlate sanje -
  Devica mesečine in širokih plimov ...
  Pod zastavo svetega Jezusa Kristusa -
  Močan zbor kerubinov se bo povzpel v nebo!
  
  Pijmo sijoče vino strasti,
  In umetnik vam bo dal skico vesolja ...
  Kako tanek si - krhka nit življenja -
  Hudič hoče popolnoma uničiti ljubezen!
  
  Vitez je izvlekel meč in klical Kristusa:
  Da bi v svetu vladala harmonična povezanost ...
  In Marija prinaša - božansko čistost -
  Verjemite, da Gospod ne bo pustil, da pademo v peklensko brezno!
  
  Ampak svoje upe nosiš v sebi...
  Navsezadnje človeka ni mogoče ceniti zaradi Boga!
  Vsak od nas bo posrebren do ušes,
  Biseri in žametni labod bodo poleteli v nebo!
  
  Samo če padeš v boju,
  Za svojo domovino, ki je vrednejša od vesolja ...
  In potem se ne bojimo politega napalma -
  Slabost vitezov luči bo nepodkupljiva!
  
  Lepo je živeti na svetu, a včasih je dolgočasno,
  In huda lakota in mraz odganjata ljudi ...
  Moramo biti pod Satanovo goro,
  In imeli boste srečo, če ste mladi po srcu!
  
  Ko sem po smrti vstopil v vesolje kot prijatelj:
  Videli boste nekaj, zaradi česar boste zadihali in se nasmejali!
  Čeprav boš v mesu postal kot otrok -
  A brez težav boste razumeli, da je šlo za napako!
  
  Izkušnje prejšnjih bitk vam bodo prišle prav, verjemite,
  V njih boste spoznali radost raja iz krvi ...
  Ponižali boste red, kjer je divja zver tulila -
  In princeso boš prejel za ženo!
  
  In potem za prestol in nadaljnje poti,
  Zasukati se boste morali po obroču vesolja!
  Novico bom nato posredoval svojim potomcem -
  Verjemite mi, raje se učite za uspeh!
  
  Ali je mogoče postati Bog - to je kul vprašanje,
  Človek je bil ustvarjen po božji podobi...
  In čeprav še ni dosegel ravni Boga ...
  Pod nami so zvezde, ki živahno skačejo!
  
  Znanost nam bo dala, verjemite - močne sile,
  Ker iz znanja bomo spletli vrvi ...
  In tudi če je grešil, je to preteklost Ham,
  Toda atom je naredil granate za naše sovražnike!
  
  Vesolje je začrtalo črto - vedite,
  In vesolje ji bo sledilo v slapu ...
  In dosežki brez štetja - tam je pravi raj,
  Za katero se morajo boriti vitezi!
  Dekleta so pravzaprav dobro pela, hkrati pa uničila številne baterije in bunkerje. Sami smo dobili praske in udarce ...
  Za dopolnitev streliva smo morali narediti kratek premor. Kot pravijo nekateri modri možje, delajo kotlete iz gnusnih deklet.
  Kristina in Magda sta spet igrali šah. Rdečelasa deklica z zlatim odtenkom je želela zmagati nad medeno blondinko. Igra je potekala v ostro napadalni maniri. Magda je ponovno prevzela pobudo in prišla do materialne prednosti.
  Nismo imeli časa dokončati tekme, bila je nova bitka, in to vroča bitka. Vendar je dež kar začel deževati z neba. Vidljivost se je poslabšala. Nacisti so se očitno počutili nelagodno.
  Gerda je streljala z nasmehom, jo vzela in zapela:
  - Dež...
  Charlotte, ki je podpirala bojevnika, je streljala skupaj:
  - bosi ...
  Christina je udarila po izstrelku in nadaljevala:
  - Z ...
  Magda se je vrezala in zahripala:
  - Zemlja...
  Gerda je siknila z iskrivimi očmi in rekla:
  - opravil ...
  Charlotte je udarila po školjki in zarenčala:
  - Zmočil sem se ...
  Christina je izdala smrt in siknila:
  - Dekleta...
  Magda je izstrelila razbeljeno in rekla:
  - Oko ...
  Gerda je brez prekinitev streljala in nadaljevala:
  - Če ...
  Charlotte je izstrelila izstrelek in siknila:
  - Jasno ...
  Christina je odstrelila in nadaljevala z zobmi:
  - Dan ...
  Magda je tolkla in škripala:
  - Ta ...
  Gerda je udarila z izstrelkom in zacvilila:
  - Globa...
  Charlotte, ki je sprostila dar smrti, je zarenčala:
  - A...
  Christina je zaskočila v projektil in zacvilila:
  - Kdaj...
  Magda je zacvilila kot top, ropotala:
  - obratno....
  Gerda je zabrenčala, ko je izstrelila izstrelke:
  - Hudo ...
  Charlotte, ki je sprostila darila uničenja, je zapela:
  - Če ...
  Christina je pošiljala smrt in siknila:
  - Pesmi...
  Magda je srdito pokazala zobe in izdahnila:
  - Poj...
  Gerda je siknila in poskočila, streljala in udarjala:
  - Ta ...
  Charlotte je izpljunila školjke in iztisnila:
  - Globa...
  Christina ga je vzela in siknila:
  - A...
  Magda je zacvilila in poslala izstrelke:
  - Kdaj...
  Gerda je rekla z golimi zobmi:
  - obratno ...
  Charlotte je izpljunila še eno školjko in izdahnila:
  - Žalostno ...
  Gerda je spet streljala in rekla:
  - Če ...
  Charlotte je odgovor, zarjovela:
  - Zlo ...
  Christina je rekla z lajajočim tonom in streljanjem:
  - Ti ...
  Magda se je nasmejala in izstrelila:
  - To ...
  Gerda je izpljunila del smrti in izdahnila:
  - Nenehno...
  Charlotte, ki je izstrelila tok školjk, se je zadušila:
  - Enostavno ...
  Christina je ob petju nadaljevala:
  - A...
  Magda je sikajoče in streljajoče rekla:
  - obratno ...
  Gerda je zarjovela na vsa grla:
  - Težko ...
  In spet je minil zahrbtni zbor.
  Charlotte je streljala in zacvilila:
  - Če ...
  Christina je streljala in rekla:
  - Zlo ...
  Magda je s pokazanimi zobmi nadaljevala:
  - Ti ...
  Gerda je siknila iz grla:
  - To ...
  Charlotte je z veliko jezo nadaljevala:
  - Nenehno...
  Christina je streljala in rekla:
  - Enostavno ...
  Magda je popravila svoj šarm in se zahihitala:
  - A...
  Charlotte je izpustila smrt in zablebetala:
  - Kdaj...
  Gerda je hudo zamrmrala:
  - obratno ...
  Christina, ki je izpustila smrt, je zarjovela:
  - Težko ...
  Magda je na kratko dvignila boso nogo in zacvilila:
  - IN...
  Gerda brenča na ves glas:
  - Dolgočasno!
  Nakar so se dekleta ustavila... Ponovno so dopolnili strelivo. In da je njihova puška hitra in da je bitka zelo napeta.
  Dekleta so se zabavala in kazala svetle zobke. Kako lepa je ta zemlja in izgleda kot raj. Samo pojdi z njim. Ali pa nanesite kolonjsko vodo.
  Gerda in Charlotte sta se začeli igrati norca. Zelo spretno so držali karte z golimi prsti in mešali z bosimi nogami. Videti je bilo kot ogromna mojstrovina.
  Christina je zelo zvita, že izgubljene igre ni končala, ampak je takoj ponudila novo. Magda se s partnerjem ni prepirala. Tudi ona ni ena zadnjih bojevnic ... Ni pa trmasta.
  Christina je svoj uvodni repertoar nekoliko popestrila in se odločila za D2-D4. Magda je odgovorila s kraljevo indijansko obrambo. In Christina je različica štirih kmetov. Sledil je zelo hud boj. In beli je imel najverjetneje kakšno prednost. Magda je že začela razmišljati in iskati izhod iz občutljivega položaja.
  Tekma je bila prestavljena, pa spet bitka ... Tukaj je bilo že vroče. Baterija najnovejših 120-mm protitankovskih topov, ki lahko čelno prebijejo E-50 iz neposredne bližine.
  Začetna hitrost izstrelkov je 1050 metrov na sekundo. Tako so Jenkiji z veliko zamudo pridobili bolj ali manj zadovoljive puške. Res je, sam tank še ni prišel v proizvodnjo, delujoče so bile le puške.
  Ne da bi se jim približala, so jih dekleta začela streljati ...
  Gerda, ki je streljala od daleč, je kljub temu opazila:
  - Američani očitno napredujejo. To je njihov zaščitni znak: delati vse pozno. Toda s takim potencialom bi lahko že zdavnaj skovali lemeže v meče.
  Charlotte je zapela, zvijala trup in stresala rdeče kodre:
  - Hudič! Hudič! Reši hudiča! Nekdo, nekdo nas je kaznoval! Dajte nam, dajte nam meče v roke, proti Jenkijem, Jenkijevskim hordam!
  Magda, ko je zdrobila ameriško puško, je rekla s princesinim nasmehom:
  - V redu je ... Naš višji razred bo imel vpliv v kateri koli bitki ... Vedno smo zmagali, zmagali bomo tudi zdaj!
  Christina je udarila z boso nogo po oklepu in zapela:
  - Akhtun, Akhtun ... Foeir, Foeir!
  Veličastna angleška četverica: Jane, Gringeta, Malanya, Matilda je vdrla v New York. Bojevniki so se borili na čepečem tanku Goering-4. Avto je bil evolucija Churchilla. Nekoliko slabši v oklepu in nekoliko težji od E-50, vendar s podobnim orožjem.
  Tank so izdelovali v angleških tovarnah v Veliki Britaniji, ki je postala protektorat Tretjega rajha.
  Jane je streljala na ameriški top in zacvrknila:
  - Smo veliko volilno telo ... Razbijmo protektorat!
  Gringeta je popravila svojega partnerja:
  - Ne bomo se zlomili, ampak razvijali ... Postali bomo močnejši!
  Gringeta je streljal, razbil ameriško puško in filozofsko pripomnil:
  - Vse, kar nas ne ubije, nas okrepi!
  Malanya se je zahihitala in zavpila:
  - To je banalna resnica, vendar je težko verjeti!
  Matilda, ko je s svojimi gosenicami zdrobila nekaj vojakov, je pripomnila:
  - Možno je, da je resnica banalna. Na primer, Sonce je rumeno, kot lahko vidite, če pogledate v nebo.
  Jane je močno raztegnila ustnice in razkrila zobe.
  Pustila je Gringethe streljati in zacvrknila:
  - In sonce je precej enakomerno belo. Nebo preprosto blokira modre žarke in proizvaja rumen odtenek.
  Matilda se je zahihitala in pripomnila:
  - In ti si tako pameten ... Spretno je opazila, da je to samo rumena iluzija!
  Gringeta je spet streljal, razbil bunker in zacvrknil:
  - Vse v našem svetu je iluzorno ... Samo oni ubijajo zares!
  Malanjo so udarjali z mitraljezi in v šali, ali morda ne v šali, zacvilili:
  - Ali pa je morda smrt iluzija! Navsezadnje je duša nesmrtna in morda v smislu oblikovanja osebnosti primarna!
  Gringeta je spet streljala in zapela:
  - Čeprav telo brez duše ni telo, kako šibka je duša brez telesa!
  Jane je v sebi začutila lirični vzpon in planila v pesem. In njeni prijatelji so začeli peti z njo.
  Bojevnik-aristokrat je začel:
  - Mogočna ...
  Gringeta je nadaljeval in zalučal projektil:
  -Tank...
  Malanya, streljanje, je rekel:
  - Vodi ...
  Matilda je izdala smrtonosno darilo in tvitnila:
  - Ogenj!
  Jane je streljala in pokazala zobe kot veliki biseri, zalajala:
  -IN...
  Gringeta je siknila in mahala z rokami:
  - Pretresljivo je ...
  Malanya je odstrelila in rekla:
  - Vsi ...
  Matilda, ki je z sledmi zdrobila borce, je siknila:
  - Zaporedoma!
  Jane je zacvrknila in nadaljevala:
  - Na ...
  Gringeta je sprožila in siknila kot kobra:
  - Pogled...
  Malanya je streljala in nadaljevala:
  - Borec ...
  Matilda je s prsti udarila po bosih nogah in rekla:
  - Precej ...
  Jane se je zahihitala in prižgala cigareto:
  - Strmo ...
  Gringeta je spet streljala in siknila:
  - Naj bo...
  Malanya je postavila projektil in rekla:
  - Volja...
  Matilda je zabila izstrelek v kovino in rekla:
  - Rezultat!
  Jane, ki je še naprej streljala, je zacvrknila:
  - A...
  Gringet odpuščen in podprt:
  - Če ...
  Malanya je izstrelil projektil in izvlekel besedo:
  - "Tiger" ...
  Matilda je sikajoče rekla:
  - V...
  Jane je agresivno zaključila:
  - Šlo bo ...
  Gringeta je padla in nadaljevala:
  - IN...
  Malanya je agresivno odstrelil:
  - Volja...
  Matilda je odločno dodala:
  - V...
  Jane se je zahihitala in pokazala zobe.
  - Mi ...
  Gringeta je izstrelila strele iz oči in rekla:
  - Ogenj ...
  Malanya je nadaljevala:
  - Njegovo...
  Matilda je zarjovela:
  - Naš...
  Jane se je vdala z besedami:
  - Churchill ...
  Gringeta je zacvilila, ko je streljala:
  - Zlomilo se bo!
  Malanya je agresivno siknila:
  -izpit...
  Matilda je zdrobila svoje gosenice in rekla:
  - Najel bom ...
  Jane je pokazala zobe in rekla:
  - Na....
  Gringeta je zavpila na ves glas in poslala izstrelek:
  - Pet!
  In dekleta so se smejala v en glas... Bitka je bila kar vroča. Delovale so ameriške protiletalske puške. Prednji oklep 230 milimetrov je še zdržal udarce.
  Vendar je bilo določeno tveganje. Poleg tega so ZDA ob samem koncu vojne začele proizvajati zelo oklepne podkalibrske projektile z jedrom iz volframa. In to je nevarno.
  Jane je z boso nogo pocukala Gringetino ramo in zašepetala:
  - Prosim, ne zamudite!
  Zamrmrala je:
  -Čigav blaster bi cvilil, tvoj pa bi molčal!
  In streljala je, uničila baterijo ...
  Matilda, ki je bila voznica, je zapisala:
  - Z manevriranjem lahko zmanjšate verjetnost zadetka.
  Dekle je podalo tri ameriške policiste, rdeči potoki so pršili v vse smeri in kosti so padale dol. Nato je nadaljevala:
  - Tukaj je kot v atrakciji smrti!
  Gringeta je razbila še en protiletalski top in zapela:
  - Horde Wehrmachta so besno besne, mi pa smo otroci jeklenega meseca!
  Jane je iztegnila golo nogo, ugasnila radio in dekletom predlagala:
  - Zapojmo nekaj smešnega ...
  Gringeta se je strupeno nasmehnila in predlagala:
  - O Fuhrerju?
  Jane je živahno prikimala.
  - Da!
  Matilda je idejo podprla:
  - Prav! Nihče nas ne sliši!
  Jane je veselo pela, ko je streljala:
  - Ah ...
  Gringeta ga je pobrala in navdušeno streljala:
  - Fuhrer ...
  Malanya je trdo odgovorila in zarenčala:
  - Ti ...
  Matilda je zdrobila vojake in nadaljevala:
  - Fuhrer ...
  Jane je izpustila izbruh navdušenja:
  - Koza!
  Gringeta je streljala in nadaljevala:
  - Za kaj....
  Malanya, streljanje, je rekel:
  -Proti...
  Matilda je zdrobila svoje gosenice in zahripala:
  - Anglov...
  Jane je navdušeno nadaljevala:
  - Plezal sem ...
  Gringeta je siknila in zarjovela:
  - Ti....
  Malanya je razgalila zobe in zalajala:
  - Osel ...
  Matilda je nato začela rjoveti:
  - Prejel boš...
  Jane je nadaljevala v smehu in se skoraj zadušila:
  - Od ...
  Gringeta je odstrelila in rekla:
  - Ti ...
  Malanya je ponovila navdušenje:
  - Konkretno ...
  Matilda je zašepetala besede:
  - V...
  Jane je besno izstrelila rafal in zalajala:
  - Pjatak!
  Gringeta je streljala in nadaljevala:
  - Naletel boš na ...
  Malanya je agresivno pobrala:
  - Na ...
  Matilda je v odgovor glasno rekla:
  - Močno ...
  Jane je navdušeno podprla:
  - Angleščina...
  Gringeta je poslala smrtonosno darilo in rekla:
  - pest!
  Malanya je nadaljevala s petjem:
  - ti...
  Matilda je rekla in z gusenicami zdrobila protiletalsko puško:
  - Mi ...
  Jane je zabrenčala in nadaljevala:
  - mitraljeze...
  Gringeta je siknila in zabila:
  - IN...
  Malanya je škripajoče nadaljevala:
  - Cisterne...
  Matilda je zavpila:
  - ti...
  Jane je zarenčala:
  -Mi...
  Gringeta je siknila na vsa grla:
  -A...
  Malanya je navdušeno nadaljevala:
  - Ti ...
  Matilda je rjovela kot bivol:
  - Z...
  Jane je zacvilila:
  - Samodejno...
  Gringeta je zabrundala in pokazala zobe:
  - Treseš se ...
  Malanya je jezno rekla:
  - Beda!
  Matilda je nadaljevala s petjem:
  - Ubili bomo ...
  Jane je začivkala in topotala z bosimi nogami:
  - Ti ...
  Gringeta je žvrgolela in navdušeno streljala:
  - Kot ...
  Malanya je utihnila in pokazala iskre iz zob:
  - Koza...
  Matilda je zabrenčala in zdrobila druge:
  - IN...
  Jane je ponovila navdušenje:
  - Zagoreli bodo ...
  Gringet je jezno rekel:
  - Modra ...
  Malanya je siknila kot zoprna kobra:
  - Pred...
  Matilda je besno dodala:
  - Tla...
  In dekleta so zapela v en glas:
  - Ogenj, ogenj, ogenj... Agonija!
  Zmanjkalo nam je streliva, vendar ni škodilo dopolniti goriva. Rezervoar sem moral nekoliko potegniti nazaj. In po radiu pokliči oskrbovalno ekipo. Dekleta so si malo oddahnila.
  Jane je z boso nogo drgnila ob oklep tanka. Lepo dekle z blond, rahlo zlatimi lasmi. Tako zapeljivo in aristokratsko hkrati.
  Njena lepota je lepota fizično utrjene princese. Jane je ustrelila in predstavila tipa. Tako izklesan, čeden, mišičast, naraven blond s porjavelo kožo. Tako, da jo boža ... z jezikom!" Jane se je zarežala, oh, dobro je, ko ljubiš seks. In obstajajo ženske, ki jim to ni všeč. Verjetno sta v zakonu zelo nesrečna. Čeprav ljubljenje z enim moškim postane dolgočasno. Želim raznolikost. Želim si novih vtisov in dogodivščin. In išči nove moške, da bo eden lepši od drugega! Poleg tega je bila Jane zelo všeč temnopoltim ljubiteljem. Romantično je ljubiti se z barvno osebo. In zelo lepo je, ko je koža črna in drgneš škrlatne bradavičke obnjo, bradavičke pa nabreknejo in postanejo trše. In že te začne tresti pohotni val, Jane ji je skoraj dala roko med noge, saj si je želela moškega. Bilo pa mi je nerodno pred prijatelji.
  In kako sem si želel, da bi utripajoča palica iz žada vstopila v navlaženo Venerino jamo.
  Toda njena glava je začela zaspati in deklica je zadremala in sanjala o tem;
  Tukaj smo!
  Jover Hermes se je spet idiotsko zarežal in se znašel v razkošnem skafandru. Znotraj stavbe so utripali tridimenzionalni hologrami, kjer so različni posamezniki, od stelzanov do osupljivo raznolikih bitij, izvajali obred občevanja na najrazličnejše načine, včasih v človeških očeh najbolj divje in sprevržene. 3D projekcije so se premikale in zdele žive in živahne. Tam so bile podobe samice kentavra in radioaktivne meduze. Notranjost njihovih teles je med parjenjem izbruhnila v miniaturne jedrske eksplozije. Nekateri posamezniki, podobni narkotičnim halucinacijam avantgardnega umetnika, upodabljajo v obliki ogromnih hologramov medsebojno občevanje z izbruhom kaskade strele ali brizganjem hiperplazmatične lave, ki sproti spreminja obliko in sevanjem brezmejnega spektra raznolikosti. Bodisi pljuski hiperplazme v obliki troglavih orlov, ki se nato v trenutku, kot figure iz plastelina, spremenijo v metulje s številnimi krili, potem je to mešanica rib in cvetnih brstov, ki mahajo s cvetnimi listi... In to je popolnoma neverjetno, bitja neopisljive oblike, ki se razmnožuje, požira energijo okolja, prisili atmosfero, da se zgosti in je tekla navzdol v potokih dežja, ki je, ko je padel na površje, takoj začel sikati in se kaditi.
  Lev je osuplo pogledal in zmedeno mežikal ... To je presegalo njegovo domišljijo, nekaj, česar si zdrava pamet načeloma ne more predstavljati. Iz mladeničevih ust je prišel izrek:
  - Človek si lahko mentalno predstavlja vse - razen meje, za katero se konča brezmejna človeška neumnost!
  Hermes se na to ni odzval, nestrpno je zrl v projekcije, stelzanovo dihanje se je pospešilo in postalo težje.
  Izza holograma je priplavala gola, visoka diva s sedembarvno pričesko in nevtronskim bičem z dvanajstimi repi. Sprva se je stelzanka zdela ogromna, a se je z vsakim korakom manjšala, dokler ni postala skoraj standardna, velika le nekaj več kot dva metra. Hodila je in energično vrtela svoje čudovite boke s tanko nitjo, ki se je bleščeče lesketala od radijskih kamnov, ki so viseli na njih. Čevlji z visokimi petami, pozlačeni s kamenčki, so glasno žvenketali po poldragi prevleki.
  Za njo se je premikalo bitje, sestavljeno iz sedmih fasetiranih kroglic z žabjimi kraki, vendar na mehkih blazinicah. Kroglice so se lesketale kot dragi kamni pod curki več svetil, obraz pa ... No, pač Miki Miška v starih časih, kultna otroška risanka. Stelzanka se je ustavila in pokazala svoje velike tribarvne zobe kot grabežljivi panter. Njene čudovite oči s podobo sedemkrake zvezde na šarenici so zamrznile na čednem Leu Eraskanderju.
  - Kakšen kvazarski juling! Iz katerega kvarka si ga izluščil?
  Hermes je zvito pomežiknil in pomežiknil (to je slaba navada preprodajalca!) s svojim desnim, strupeno vijoličnim očesom:
  - Poslovna skrivnost! Povedal vam bom za plačilo!
  Ogromna ženska z mišičasto roko je visokega fanta, stkanega iz litih mišic, potegnila k sebi. Njeni dolgi nohti so se lesketali od mešanice razpršenih safirjev, smaragdov in ultraplutonija.
  - Plačal ti bom odstotek, kot je dogovorjeno. Mislim, da je povsem logično, da se mladeniču dvigne honorar. Več kot tisoč tristo samic je že skeniralo sliko tega levjega mladiča. Preprosto ga bodo raztrgali na koščke!
  Hermes je z jezikom mesojedo obliznil polne ustnice:
  - Močnejši je, kot si mislite! Bo že držalo! Je kaj zame, da mi tukaj ne bo dolgčas?
  Lastnica bordela ji je iz prstov izbila snop oranžne svetlobe in vprašala ter s svojim elegantnim nosom pritegnila plamen droge:
  - Ali želite ženske zasebnice, častnice ali izmed tujcev? Toda seks z nebeljakovinskimi predstavniki drugih svetov je nezakonit (in lahko nevaren!), možen je le za doplačilo. Na izbiro je od hermafroditov do srak...
  Hermes je mimogrede pomahal:
  - Bolje je s samicami iz drugih galaksij in telesnih struktur, saj so že naveličane svojih večnih sparing partnerjev.
  Karikaturni obraz živali, ki je bil videti kot kos kroglic s kraljičine obleke, se je zakopal v mladeničevo golen. Nos je podaljšal z lopatko in podrgnil graciozno štrleče žile pod fantkovo temno čokoladno kožo. Eraskander je predel od prijetnega žgečkanja in hrapava lopatica se je premaknila na rožnate pete, prekrite z dišečim mazilom, ki odbija prah in umazanijo. Barva bleščečih kroglic, čudovitega bitja, se je začela spreminjati proti smaragdno modremu delu spektra.
  - Želja naročnika je zakon. - je zavpila svojemu smešnemu ljubljenčku vodja hiše strasti. - Nazaj Alavaleta, motiš se, če misliš, da je ta fant najbolj prijazna duša. Pred vami je pravzaprav pošastna mala žival, ki lahko v prihodnosti postane eden najboljših bojevnikov Brezmejnega imperija. - Nato se je ton dive spremenil iz patetičnega in vzvišenega v najbolj navadnega in celo dolgočasnega. - In ti, Levček, sledi mi!
  "Če je vse v redu, ti bom pokazal cesarsko palačo v galaktični prestolnici Greyzinar," je komaj slišno zašepetal Hermes.
  Eraskander in lastnik javne hiše sta z roko v roki hodila za mozaično steno. Od tam se je slišal ženski smeh in šelestenje slačenja oblačil. Pojav mladeniča je povzročil rjovenje. Nanj je planilo več golih deklet, ki so se vpijale s pohlepom lačnih pijavk. Telesa; Moška bronasto rjava koža in svetlejši stelzanok sta se prepletala v klobčič, začutil je, kako ga je v navalu strasti močno ugriznil v ramo, in naenkrat so tri pikantno dišeče dekliške ustnice poskušale ujeti suženjeva usta. Roke so fantka zgrabile za svetle lase, ga oplazile in povzročale bolečino, dolgi nohti so se mu zarili v lopatice. Lev je besno delal kot živ stroj, a njegov um je bil daleč stran ...
  Jane se je zbudila ob udarcu z dlanjo po golem podplatu.
  Gringeta je siknila partnerju oziroma poveljniku:
  - No, zdaj pa nazaj v boj!
  Jane se je zahihitala in pripomnila:
  - Na tebi sem kot v vojni in v vojni kot na tebi ...
  Ta mitraljezec je podpiral Malanya:
  - Bitka je končana in vesel sem, da grem domov!
  Matilda je zasanjano rekla:
  - Želim si, da bi imel posestvo zase! In na njem so sužnji!
  Gringeta se je zahihitala in zvito rekla:
  - Zakaj samo eno posestvo? Morda je bolje imeti celo vesolje s sužnji?
  Jane se je zahihitala. Želela je črno telo. Za stiskanje in božanje. Eh, ne razumejo vsi žensk. Zakaj jih tako privlačijo Afričani?
  Malanya je začela streljati iz mitraljezov - na srečo je bilo strelivo napolnjeno in zacvrknila:
  - Lahek "Bummer", kul "Bummer" - smaragdne luči ... Ta "Bummer", sin sreče, če ga lahko dohitiš!
  Matilda je pospešila... Dekleta so začela uničevati še en bunker.
  Jane je zažvrknila:
  - Ti ...
  Gringeta je navdušeno odmevala:
  - No ...
  Malanya je zarenčala in pokazala zobe:
  - Ti veš...
  Matilda je besno nadaljevala:
  - Naš...
  Jane je zažvižgala in poslala izstrelek z golim prstom na igralno palčko:
  - Ljudje!
  Gringueta je z veseljem zapela:
  - Ljubi ...
  Malanya bo zavpila:
  - Vodik!
  Matilda je zacvilila:
  - Daj mi vodikovo bombo!
  Jane je zmajala s svojo zlato glavo in zapela:
  - Oh, sam ne verjamem ... V ta vraževerja!
  Gringeta je začela metodično streljati na baterijo s havbicami. To je storila mirno, a je pela:
  - Zabijam kot žolna ... In celo malo sem nor!
  Malanya je z mitraljezi posekal nekaj ducatov pehote in zarjovel:
  - Skeleton Magic!
  Matilda je potisnila rezervoar, ga vzela in zapela:
  - Brez časti, svetla dežela! Ni bitja, ki bi bilo bolj predano Koshcheiju!
  Bojevniki so se zahihitali in Jane je spet začela peti:
  = Nemčija...
  Gringeta je navdušeno odmevala:
  - Ta ...
  Malanya je agresivno dodal:
  - Skupaj ...
  Matilda je popravila besedo:
  - Samo...
  Jane je ostro zaključila:
  - Razmaži ...
  Gringeta je streljala začivkala:
  - Konec ...
  Malanya je od jeze siknila:
  - Prišel bo ...
  Matilda se je zahihotala:
  - Sveta ...
  Jane je z aplombom potrdila:
  - Tebi...
  Gringeta je agresivno zabrusil:
  -Metka...
  Malanya je siknila kot izpraznjena guma:
  - V...
  Matilda je vse zdrobila in izdahnila:
  - Tempelj!
  In dekleta so prekrižala gole noge. Izgledali so tako neverjetno in zapeljivo.
  Jane je zažvrknila:
  - Volja...
  Gringeta jo je rade volje nadaljevala:
  - Firerju ...
  Malanya je siknila z jezo panterja:
  - Zanka ...
  Matilda je v smehu nadaljevala:
  - Stalin ...
  Jane je zabrusila z glasom oriole:
  - Sranje ...
  Gringeta je duhovito siknil in celo razbil težko havbico:
  - Na ...
  Malanya je nestrpno sprejela situacijo:
  - Dva ...
  Matilda je siknila kot panter:
  - Rubelj!
  Nakar je zadnja puška utihnila. Devetdeset odstotkov New Yorka so že zavzeli nacisti. In kdo je rekel, da je Nemcev premalo, da bi vladali svetu? V vsakem primeru lahko pogoltnejo svet. Na tisoče Jenkijev se spet preda. In le deli, sestavljeni iz Judov, imajo raje smrt kot kapitulacijo.
  Po padcu New Yorka in Washingtona so se 25. oktobra 1945 ZDA predale. Tako je bila obrnjena še ena stran druge svetovne vojne.
  Ameriška vojska se je razoroževala in milijoni vojakov in milic so se odpravljali v taborišča.
  Hitler se je veselil ... 30. oktobra 1945 je Fuhrer obiskal Washington in govoril na ruševinah Bele hiše.
  Govor diktatorja številka ena je bil, kot vedno, svetel in nepozaben. Nemci so zaploskali, Američani pa pokleknili. Najbogatejša sila na svetu je padla. Veliko zmagoslavje.
  Hitler je ukazal pripraviti počitnice na Cipru in organizirati celo vrsto gladiatorskih bojev.
  Istočasno so Nemci začeli zganjati Jude v gete in vzpostavljati nov red. Tretji rajh je začel prebavljati Ameriko.
  Obenem so podelili priznanja odlikovalcem. In bilo jih je veliko.
  Super as in prava zvezda je Friedrich prejel zanj posebej ustvarjen red: Veliko zvezdo, viteški križ železnega križa z zlatimi hrastovimi listi, meči in diamanti. Zgoraj je bila ustanovljena samo ena nagrada: velika zvezda, viteški križ, železni križ s platinastimi hrastovimi listi, meči in diamanti.
  Nagrajeni so bili tudi drugi. Jane je prejela viteški križec s hrastovimi listi, njeni prijatelji pa viteški križec preprosto. Veličastni štirje so za nagrado prejeli: viteške križce, s hrastovimi listi, meči in diamanti, in taka priznanja so že imeli. Plus zlati in diamantni križi uničevalcev tankov.
  Hans Feuer, prejel viteški križec železnega križca s hrastovimi listi in meči.
  Ni slabo za človeka, čigar mati je Judinja in oče Norvežan. In razglasil se je za Nemca v desetem kolenu. Hans je ljubimec Gerda in več drugih deklet. Zelo čeden, svetlolas mladenič. Sploh ni videti kot Jud, ampak bolj plakatni Arijec.
  Gertruda in Stella, ti bojevnici, ki sta se borili na disku, sta prejeli tudi zlati križ za vojaške zasluge. In na viteškem križu železen križ s hrastovimi listi. Bolj pa so bili nagrajeni za sezname uničenih letal. Disk letala so bila neranljiva, vendar jih sami niso mogli izstreliti. Le zabijali so letala, saj je bila hitrost pet do šestkrat večja od hitrosti zvoka. No, na zemeljske cilje bi lahko izstrelili tudi radijsko vodeno raketo.
  Dokler disk ni postal mogočno orožje, čeprav je njegova neranljivost močno moralno vplivala na sovražnike. Ampak to je draga stvar.
  Pilotki Margaret in Helga sta prejeli viteški križec železnega križa s hrastovimi listi, meči in diamanti. To je za veličastne pripovedi o sestreljenih letalih in lepoti očarljivih blondink.
  Prejel nagrado: Viteški križec in Dan ter tudi listje volčjega hrasta.
  Krasa so podelili tako Japonci kot Nemci. Prejel je železni križec prvega razreda in personalizirano uro iz Mainsteina. Deček ninja je svoje glavne nagrade prejel od cesarja Hirohita. Seveda so bili obdarjeni tudi drugi ninja bojevniki. Japonska je prispevala k osvajanju Amerike.
  Mnogi so prejeli nagrade in denar. Veselje in veselje sta zajela ves tretji rajh.
  Tank E-50 je pokazal odlične bojne lastnosti in je bil priznan kot najboljši na svetu. Nemci so spet izdali svojo mentaliteto.
  In 8. novembra 1945 je bil v nizko zemeljsko orbito izstreljen prvi umetni satelit z video kamero.
  Fuhrer sam je še vedno proslavljal obletnico münchenskega puča na Cipru v Koloseju.
  V gladiatorskih bojih je kri tekla kot reka. Kot vedno je bilo veliko orgij in požrešnosti. Nemci so dobesedno znoreli.
  Medtem je Stalin, ki je 7. novembra praznoval praznik revolucije, zbral državni odbor za obrambo.
  Treba je bilo razpravljati o aktualnih problemih. Zdaj ima Hitler proste roke. In ali ne bo šlo še naprej proti Rusiji? Dokončati boljševiški imperij.
  Molotov je med govorom pripomnil:
  - Zdaj je tretji rajh postal močnejši kot kdaj koli prej! Njegove zmogljivosti so neverjetne! Dejansko se je izkazalo, da je nemški tank E-50 Američanom nedostopen. In reaktivno letalstvo tretjega rajha nima para!
  Stalin je prekinil Molotova:
  - Skratka, smo si obsojeni?
  Ljudski komisar za zunanje zadeve je nasprotoval:
  - Mislim, da ne, tovariš Stalin. Vaš genij in neomajna volja sovjetskih ljudi nas bosta zagotovo pripeljala do zmage!
  Stalin je večkrat zaplosknil z rokami. In z nasmehom pripomnil:
  - Misliš, da moj genij kompenzira tvojo počasnost?
  Voznesenski je z zamero v glasu rekel:
  - Trudimo se na vso moč, tovariš Stalin. Vendar obstajajo meje človeških zmožnosti! Proizvedenih je že toliko tankov T-34-85, da ni dovolj posadke zanje!
  Žukov je jezno pripomnil:
  - Glavna stvar ni količina, ampak kakovost! T-34-85 je ranljiv celo za lahke E-5, njegova puška pa ne bo prebila E-50 niti iz neposredne bližine! Pravzaprav je štiriintrideset moralno in dejansko zastarel. Toda nova izmena T-54 ni pripravljena ... In če smo iskreni, tudi to ni dovolj za prodiranje sovražnika!
  Voznesenski je rekel s samozavestnim tonom:
  - Delamo vse, da zagotovimo, da T-54 čim prej vstopi v proizvodnjo. Toda tank bi moral biti razmeroma lahek, dobro zaščiten in dostojno oborožen. Težko je doseči vse naenkrat. Trudimo se in projektanti delajo v treh izmenah!
  Stalin je ostro pripomnil:
  - Koliko takih rudarjev hrani uši v taboriščih! In na splošno sem razočaran nad vami. Zadovoljiv reaktivni lovec še ni bil ustvarjen, Jak-9 pa je še vedno v masovni proizvodnji!
  Oblikovalec Yakovlev je v zadregi rekel:
  - Ta avto sploh ni slab, tovariš Stalin ...
  Vrhovni poveljnik ga je prekinil:
  - Pravite, da ni slabo? Da, nemški lovci so dvakrat hitrejši! In oborožitev je en zračni top... Tak lovec je preprosto za posmeh. To je samo konj z zlomljenimi kopiti!
  Yakovlev je našel pogum, da ugovarja:
  - Motite se, tovariš Stalin. Yak-9 je zelo okretno vozilo in učinkovito v praksi. In je enostaven za izdelavo in poceni. Bili bi precej presenečeni, če bi se našel boljši.
  Stalin je zamahnil s pestjo in pripomnil:
  - Fašistov tukaj ne morete premagati v številu! Zdaj imajo ves svet pod peto. Še vedno jih ne bomo mogli premagati v tekmovanju številk. Ostaja torej le še doseči kvalitativno premoč. In tukaj potrebujemo poceni in praktično lovsko letalo, ki je boljše od nemških primerkov. In to moraš doseči, drugače te bom ustrelil!
  Pri zadnjih besedah se je Stalin sprevrgel v krik. In je udaril s pestjo po mizi. Sledil je težak premor.
  Stalinova pisarna je bila opremljena s slikami, kjer so bili na platnu v barvnem olju naslikani portreti različnih poveljnikov in kraljev.
  Tu so Suvorov, Kutuzov in Brusilov. Tudi Peter Veliki, Ivan Grozni, Dmitrij Donski, Ivan Kalita, Frunze, Bagration. Zelo zanimiv izbor. Pojavil se je tudi nov portret: Veliki knez Vasilij Tretji. Ta vladar je bil oče Ivana Groznega. Čeprav ni tako znan kot njegov slavni sin.
  Stalin je bil redkokdaj dobre volje. Ker je med vojno s Tretjim rajhom izgubil pomemben del sovjetskega imperija, se je bal, da bodo nacisti spet prišli. Vojna z Združenimi državami ni bila preveč dolgotrajna, da bi zagotovila odlog in priložnost ... No, na primer, ustvariti atomsko bombo in se braniti pred nacisti.
  Kako se lahko strinjate, da ne boste znoreli? Verjetno se nacisti pozimi ne bodo pojavili, naslednje poletje pa: pričakujte nepovabljene goste! In to seveda sploh ni prijetno. Ampak to je moteče ... Stalin je že star, njegova moč in zdravje nista enaka. Fašistom se bo izjemno težko, še bolj verjetno nemogoče upreti. Kako se odzvati na moč nacistov.
  Voznesenski je kot najpogumnejši prekinil premor in rekel:
  - Na paradi, tovariš Stalin, ste videli naš prototip IS-4. Uspelo nam je in ravno v času dopusta naredili nov rezervoar. Vozilo ima 250 mm čelnega oklepa. In 170 mm stranice. Nastalo vozilo, ki tehta 60 ton, je sposobno prenesti udarce 88-mm nemškega topa. Uspelo nam je narediti tank, ki ste ga želeli, tovariš Stalin.
  Voditelj je mračno pripomnil:
  - Toda nemški 105-mm top E-50 bo še vedno prebil IS-2 v čelo. Medtem ko 122-mm top tega tanka Nemca ne bo zabil v čelni oklep! Nikoli nisi, avto boljši od nemških parametrov.
  Voznesenski je slovesno obljubil:
  - IS-7 bo kmalu nared, ta tank s 130 mm topom bo po oborožitvi in čelnem oklepu presegel IS-4. In potem lahko dosežemo veliko. Preluknjajte čelni oklep fašističnega mastodonta!
  Stalin se je rahlo omehčal in vprašal:
  - Koliko bo tehtal ta rezervoar?
  Voznesenski je samozavestno odgovoril:
  - Oseminšestdeset ton. Relativno malo, kot Tiger-2. Ne vemo natančno, koliko nemški top s 105 mm dolgo cevjo prebije v 100 EL. Toda približno, če ima izstrelek lastnosti, podobne podkalibru, potem ... Hitrost 1300 metrov bo zagotovila preboj oklepa 300 milimetrov pod kotom šestdeset stopinj z razdalje 1000 metrov ...
  Voznesenski je okleval in čez pet minut odgovoril:
  - Ne, verjetno bo IS-7 še vedno slabši od nemškega tanka v oklepni moči pištole in ga ne bo mogel preseči v zadnjici.
  Stalin je postavil vprašanje:
  - In zakaj? Tako velik kaliber, a manj prebojen kot nemški?
  Voznesenski je z vzdihom odgovoril:
  - Kakovost nemškega izstrelka je boljša, prav tako začetna hitrost. V tem pogledu je tudi nemški 88-mm top nekoliko močnejši pri prebijanju oklepa na kratke razdalje kot naš 130-mm.
  Stalin je počil s členki in rekel:
  - Izboljšati moramo kakovost izstrelka! Delali boste na tem! Kako dolgo lahko pritiskaš na kaliber ...
  Beria je laskavo predlagal:
  - Na tank lahko postavite top kalibra 203 mm. In dobesedno bo pometla svoje sovražnike!
  Stalin je skeptično odgovoril:
  - Teža se bo povečala, hitrost ognja se bo zmanjšala, pristop ne bo konstruktiven!
  Beria je razširil roke in pripomnil:
  - Ampak drugače ne bomo mogli prodreti v Nemce čelno ... Poleg tega je IS-7 precej težak tank in drag. In nimamo veliko sredstev za zapravljanje strojev.
  Stalin je udaril s pestjo po mizi in zarenčal:
  - IS-11 bi moral postati tank z 203 mm topom. Potrebujem pa IS-10, ki bo postal univerzalen. In katerih teža ne bo presegla petdeset ton. To je jasno?
  Voznesenski je nemočno razširil roke:
  - Manjša teža bo poslabšala zaščito, tovariš Stalin ...
  Vodja je predlagal:
  - Čelo naredite tristo milimetrov in pod kotom kot IS-3, stranski oklep pa je veliko šibkejši ... In pomislite na pištolo.
  Voznesenski je opozoril:
  - Ali lahko poskusiva... Ustvariti stroj, ki je zaščiten samo od spredaj? No, tudi to je razlog!
  Beria je nenadoma predlagal:
  - Pošljimo vse oblikovalce v taborišča. Morda bodo potem ustvarili kaj koristnega?
  Stalin se je zasmejal in veselo ugotovil:
  - Kaj... Odlična ideja! V taboriščih bo zanje manj skušnjav!
  Toda narediti morate nove tanke! Takšne, da jim tretji rajh ne bi stal niti blizu!
  Voznesenski je ubogljivo odgovoril:
  - Potrudili se bomo!
  Beria je zlahka rekel:
  - Aretirali bomo vse znanstvenike! Naj delajo pod palicami straže!
  Stalin je zarjovel:
  - In morali bi imeti najboljša letala na svetu, pa tudi rakete! Naj bo tako, ker sem tako rekel!
  Ljudski komisar za notranje zadeve je pobral:
  - Beseda genija je zakon!
  Stalin je nekoliko samokritično pripomnil:
  - Kljub temu je bilo zaman, da nisem napadel Nemčije, medtem ko so bili zaposleni z ZDA in Kanado. To je velika napaka!
  Žukov je takoj predlagal:
  - Lahko zdaj udarim? Medtem ko sovražne čete niso bile premeščene?
  Stalin je negativno zmajal s sivo glavo:
  - Ne bom prevzel takšne odgovornosti! In naši ljudje tega tudi ne bodo sprejeli! Nismo agresorji! Zavzemamo se za mir in se borimo za mir! Daj mi ligo za razorožitev!
  Vasilevsky je zaskrbljujoče opozoril:
  - Če nas bodo napadli, bo prepozno ... In koncept preventivne vojne ni bil preklican.
  Stalin je težko zavzdihnil. Natočil si je steklenico vina, izpil cel kozarec in rekel:
  - Preventivna vojna ... No, mogoče bomo napredovali nekaj sto kilometrov in nas bodo ustavili. Moral bi me udariti prej! In zdaj bomo računali na to, da bodo Nemci in Japonci malo pogasili svoje apetite.
  Beria je tu povzdignil glas in zašepetal:
  - Kaj če bi tovariš Stalin... potisnil skupaj Japonsko in Tretji rajh?
  Voditelj se je nasmehnil in pripomnil:
  - To bi bila odlična možnost ... Toda kako to doseči?
  Ljudski komisar za notranje zadeve je poročal:
  - Imamo pet deklet, ki so šla skozi celotno vojno in se borila v Ameriki. Morda lahko zaupajo operacijo?
  Stalin se je zarežal v brke in zakikal:
  - Misliš te? Alenka in njena ekipa?
  Beria je energično odkimal z glavo:
  - Ja, točno njih!
  Stalin je zožil oči in vprašal:
  -Kaj misliš, da lahko naredijo?
  Ljudski komisar za notranje zadeve se je popraskal po glavi in predlagal:
  - No, oblecite se v nindže in napadite nemško bazo! Mogoče pa bo šlo!
  Stalin se je popraskal po glavi in po premisleku odgovoril:
  - Ne mudi se še! Če nas Nemci ne napadejo, potem je takšna provokacija tvegana. Poleg tega so dekleta popolnoma drugačna od Japonk. Tudi nam lahko prikličete vojno. Če pa Hitler napade, potem... Mislim, da ne bo nič za izgubiti!
  Beria je prikimal v znak strinjanja:
  - Tako je, tovariš Stalin! Dekleta, to je naš oklepni vlak na stranskem tiru!
  Vodja vseh časov in narodov je utrujeno prikimal:
  - V REDU! O glavnem smo že razpravljali! Glavno, da je mir! Vsi so utrujeni od vojne!
  Spremstvo je tiranovo pisarno zapustilo brez večjega navdušenja. Vodja vseh časov in narodov ni bil dobre volje. Čeprav mi je pri duši postalo malo lažje. Res, če bi si tretji rajh in Japonska spopadla glave, bi bilo super! To mi je dalo priložnost. Mogoče bi bilo v tem primeru dovolj časa za pridobitev atomske bombe. Čeprav je bila ideja sama po sebi videti kot avantura in je zahtevala še vsaj pet let.
  Potem je Stalin nenadoma začutil navdih in je poklical svojega tajnika. Vstopilo je mlado, vitko dekle s črnimi lasmi, spetimi v kijo. Priklonila se je voditelju.
  Stalin je s strogim glasom ukazal:
  - Natisnimo! Jaz bom narekoval, ti pa boš tipkal moje modre misli.
  Deklica je sedla in začela ropotati pod narekom voditelja;
   Iskrenost v vojni je dobra, ko ne popuščate pri treningu, ko pa pride do bitke, uporabite zvitost!
  V stranišču lahko urinira vsak, hudobca lahko namaka le tisti, ki se nikoli ne pusti zapreti v vedro!
  Nevihta vdora v domovino pride do vladarja, ki predolgo čaka na vreme z morja!
  Osebno naj ne nasprotuje javnemu, razen ko gre za zablode množice, ki jih družba ne more prezreti!
  Kdor tiho postavlja družbo nad osebno, bo v svojo denarnico pospravil žvenket gotovine!
  In slajše je za snežaka v puščavi kot za nekoga, ki se loti mokrega posla brez gorečega zaupanja v lastno zbranost!
  Redka sreča zaradi neumnosti sovražnika ne bo nadomestila sistematične uporabe izurjenega uma!
  V bitki lahko zgrešite več kot enkrat, vendar le, če vaša edina želja ne hiti mimo cilja, natančno zadeti mirno mesto!
  Tisti, ki pretiravajo s časom odločanja, pridejo v težave in se odločajo brez premisleka o svojih potezah, ko gre tudi srp mimo prosa!
  Delo je iz opice naredilo človeka, borba, delo in znanje pa bodo iz človeka naredili demiurga!
  Zlo je druga plat medalje dobrega, brez katerega nagrada izgubi prostornino in težo!
  Prerivanje s tistimi, ki so v bližini, je značilno za neumne ljudi, a za suvanje tujcev je treba imeti najboljšo iznajdljivost!
  Če hočeš spraviti konec s koncem, se bori s tistimi, ki se skušajo obračunati s teboj!
  Ob veliki žlički vas bolijo usta, ob majhni žlički vam napihne trebuh od lakote in za vsak slučaj se ne morete izogniti težavam z odvečnimi kilogrami!
  Težko se je ločiti od vsega, razen odvečnih kilogramov, in znebiti se jih ni enostavno!
  Kako lahko je poleteti navzgor in kako težko se je dvigniti!
  Jastrebi imajo tudi krila za vzlet, a da bi se dvignili v duhu, se ne smete zgledovati po mrhovinarskih mislih!
  Če boš hladnokrvno plapolal samo za preživetje, boš postal metulj v snegu!
  Prijatelji znajo v težavah, sovražniki pa, žal, vedno pripeljejo do tega!
  Junaštvo lahko popravi napako, nikoli pa ne opraviči malomarnosti!
  Zgovornost vladarja, tako kot delirium tremens pijanca, zasleduje en cilj: omamiti in ga odpeljati stran od realnosti!
  Krogla je odlična vzgojna metoda, vendar se učinkovitost vpliva zmanjšuje glede na pogostost uporabe! Pogosto boste izgubili avtoriteto, a če vas ujamejo, boste morali vzgojiti zombije!
  Religija ponosnega človeka zniža na raven živali - da izbira med ovco in kozo! In močna stran vsake vere je, da imaš za razliko od ateizma vsaj živalsko izbiro!
  Svinec pomaga pri prebavi, še posebej, če je tableta v obliki vložka! In zakaj? Nikoli se ne boste pritoževali nad pomanjkanjem apetita!
  Psihologija želve ne prispeva k dolgemu življenju, saj s polžjo hitrostjo ne morete dohajati hitrosti, ki daje dolgoživost!
  Ni vse zlato, kar se sveti, a vse, kar zaslepi sovražnika, je neprecenljivo!
  Opica je prednik človeka, katerega vedenje ne more biti zgled zanamcem!
  Kdor lahko živi z volkovi, ne bo žalostno tulil!
  Lev je kralj živali, a človeški suženj ga odira!
  Vojna je kino, kolektivna režija, individualna predstava, množična distribucija in okrašeni blagajniški izkupički!
  Dober poveljnik je alkimist, ki preliva svinčene vojne naboje v zlatnike odškodnin!
  Sramotno umirajo le tisti, ki so v duši že umrli za vredno življenje! In če je smrt vredna, potem je to že nesmrtnost, kar pomeni pravo življenje!
  Tisti, ki ne uspejo v zadevah, ki niso hudičevo težavne in hudičevo zapletene, se zanašajo na Boga!
  Samo tisti, ki zna brzdati divje misli, je zmožen velikega intelekta!
  V vojni je vse staro kot hribi, le težave so vedno nove, tehnika pa zastarela!
  Osupneš lahko le tistega, ki ima zamrznjena jajca v glavi!
  Tudi berači na hodnikih znajo streljati, bogataši z vojaško hrabrostjo pa so sposobni zadeti tarčo!
  Tudi norec ga lahko udari s pestjo, a le pravi genij ga lahko prisili, da izgubi tisto, kar ima pametni sovražnik v pesti!
  Zgrešeni voleji proti sovražniku še niso razlog, da bi z vrelo glavo odleteli s pokrova lonca!
  Izguba se vedno spremeni v zmago, če se iz nje kaj naučiš, in jo zavrzi, ko imaš poraz, ki ga ni mogoče obrniti!
  Izgubiti močnega človeka je včasih opravičljivo, izgubiti zaradi nemoči lastne volje je vedno sramota!
  Najbolj resna stvar v vsakdanjem življenju je pomanjkanje najbolj lahkomiselnih stvari za življenje!
  Človekova domišljija nima meja, možnosti pravzaprav tudi, a vseeno ne bo zadovoljstva, zaradi neomejenosti ambicij in omejitev skromnosti trditev!
  Napredek za človeštvo je seveda dober, če pa hkrati služi tudi vam osebno, potem še toliko bolje!
  Največji zločin je odsotnost zločinov, saj brez prečkanja črte vedno ostaneš na enem ne tako najboljšem mestu!
  Znanost je močna in zmore vse, vendar je njena moč nemočna pred šibko voljo uporabnika!
  Kdor pride v slavno Rus' z mečem, če ne leže v zemljo, bo pobegnil zaznamovan s sramoto!
  Včasih se v majhni skladnosti skrivajo gromozanske ambicije, tako kot močne mišice skrivajo olajšanje med sproščujočim dopustom!
  V življenju je vedno prostor za junaštvo, vendar ne vedno za junaštvo!
  Rad se borim, sovražim vojno, ne cenim miru, vendar ga želim osvojiti!
  Velike mišice niso vedno znak maloumnosti, velika oprema pa vedno kaže na velikansko arogantnost!
  Lahko postaneš Superman, ne da bi zapustil zaslon, ampak samo v umirajoči napaki, ne da bi zapustil kavč!
  Krutost do drugih je grenka gorčica, tudi krutost do sebe ni sladkor, a mehak odnos do lastnih slabosti spremeni še tako reko medu v naravno katastrofo!
  Bistvo bitke je tobak, če si med bitko delaš premore za dim in z jezikom kregaš, pozabljaš, da nisi v pravljici!
  Težave pridejo same od sebe, le da niso mačke, ampak pobesneli psi!
  Ponori se lahko vsak norec, vendar lahko ponori le tisti, ki je dovolj pameten, da doseže zadovoljitev svojih ambicij!
  Vsako stanovanje nima denarja, a lastnik najrevnejše barake lahko dobi glavni ključ od posestva!
  Ogenj v srcih nikoli ne ugasne, kdor ima zvezdo v duši!
  Zaveden od grenke steklenice, boš sam zlezel v steklenico, kjer je grenko!
  Volka na povodcu lahko hraniš dolgo časa, ne moreš pa ga hraniti, če povodec dovoli, da te zgrabijo!
  Vrteti se da kot moški, čeprav se nekomu, ki je samo vrtinčen in ne vrtljiv, ne more reči moški!
  Samo tisti, ki so pokvarjeni po duši in klavci po morali, se pustijo drobovje!
  Krokar je simbol modrosti, sploh pa ne tistega, čigar truplo je letel kljuvat!
  Kdor pogumno pade, ni podvržen razpadu, strahopetec, ki preživi, smrdi hujše od trupla!
  Lepe vrtnice rastejo iz blata, ko sije Sonce aspiracije svetlobe, v rastlinjakih pa se brez tresenja v medu pojavijo celo črvi!
  Vsi so leni, a lenoba pride na stran, za tiste, ki ležijo in se ne želijo premetavati!
  Lenoba je motor napredka, a ne za tiste, ki so polenili do te mere, da so izgubili ambicije!
  Ni velikih problemov, so samo majhni ljudje, ki sprejemajo njihove rešitve!
  Velik človek ne dela majhnih težav svojim sovražnikom!
  Resnična veličina je zadovoljna z malim, a le s hvalisanjem, ne s pretvarjanjem!
  -Svetloba vojaške znanosti vodi ljudi v temo groba, pod bleščeče eksplozije granat!
  Vojna ni za tiste s slabim srcem, a vsakemu psihopatu da možnost, da se za vedno umiri!
  Predani služabnik, ne Bog - Satan!
  Volk je gozdni redar z ljudmi, ki so se pogreznili na raven živali, a brez glavnega zdravnika, volkodlaka, bo rešilec vedno prišel k napačnim ljudem!
  Pozabite na slabo "mleko" pri streljanju, če ne želite pozabiti na sveže mleko za svoje otroke!
  Kdor se ne zna plaziti in gleda navzgor, mu vizir ne bo slepil oči!
  Komur se zdi vojska predraga, bo s svojo vlogo pod okupacijo poceni!
  Genij je na obljubi, kot kralj na stolu!
  Tako kot kralj na stolu, ne na prestolu, kajti obljuba, brez izvedbe, je le stol - kanalizacija!
  Človek je lahko nadarjen v vsem, a le ena stvar nam ni dana po naravi, ampak po vzgoji - sposobnost žrtvovanja svojega egoizma ljudem!
  Oster bajonet je boljši od ostre besede, zadnji vbod praviloma pusti le nevidne brazgotine!
  Napredek je seveda težko delo, a najtežje je tistim, ki se nočejo obremenjevati z znanstvenim in tehnološkim razvojem!
  Pameten krokar zna svetovati, a ne tistemu, ki ga že kljuva!
  Kača je zadeta v glavo in vojska doživi poraz, ker je izgubila svojega poveljnika ali, kar se zgodi veliko pogosteje, brez njega!
  Glava je stvar, ki se pogosto izgubi, a ne tisti, ki jo drži na svojih mogočnih ramenih!
  Volkovi ne lajajo, osli ne letajo, a človek se lahko dela kot pes in se dela norca, brez truda!
  Kdor brez dela čaka, dokler rak na gori ne visi, bo pokleknil in sam rak!
  Vsak vojak lahko umre, a le vojak hrast lahko da!
  Seveda je skušnjava napasti, a tisti, ki jih mika pretiran vzlet, morajo odpasti!
  V življenju hodimo s petami po rezilu noža, rezalno bodalo pa se na žalost konča le s zlomom v brezno pozabe!
  Kdor žali slabotnega, mu je že oslabil razum in povečal svojo ničvrednost!
  Pogosto ljudje govorijo neumnosti, ko nimajo kaj povedati, še pogosteje pa jih počnejo, ko so pametnejša dejanja, čeprav na voljo, prikrajšana za lahkotnost neumnega utelešenja!
  Dobra poteza, vedno slaba pravočasno - odlična poteza pozno je vedno poraz!
  Lahko se boriš z dobro državo, trguješ s komerkoli, a žal ne
  Priložnost za izkazovanje usmiljenja tudi do vrednih še ni izkoriščena!
  Veliko sovražnikov je enako veliko krst, samo če imaš moč hrasta in pamet lisice!
  Tudi osel lahko ukazuje, samo lev lahko ukazuje!
  Sovražnik ima igro za kosilo, vi morate doseči raven! Če pa je samo kosilo, to pomeni, da pouka sploh ni!
  Natančnost vljudnosti kraljev in instrument vljudnosti tistih, ki si prisvajajo vlogo kralja!
  Življenje brez dogodivščin ni vredno nič, brez možnosti, da jih uresničiš, pa življenje postane popolnoma negativen balast!
  Kako zlahka se ljudje naučijo krutosti in kako boleče težko jih je vzgajati do te stopnje izobrazbe, da se lahko izognejo krutosti do sebe in jih zaščitijo pred krutostjo drugih!
  Usmiljenje je občutek, ki izumre v procesu evolucije in se vcepi v procesu vzgoje, vendar je nemogoče vzgojiti zanikanje tistega, kar pomaga preživeti!
  Velika ignoranca je videti strašljiva, vendar ni nevarna, razen če je vaša!
  Čudeži v naših življenjih pridejo tistim, ki ne zaspano kimajo, ampak držijo nos po vetru in ne pričakujejo čudeža!
  Človeku ni nič nemogoče, če kaj ne uspe, je to samo zato, ker delček živali še ni popolnoma odrinil človečnosti znanja in spretnosti!
  Kdor se odloči, da je zadevo končal in lahko zapusti, tvega, da bo za vedno ostal na ravni Mavra in ne bo našel Desdemone!
  Lahko si Mavr v telesu, vendar se ne moreš izogniti odgovornosti, medtem ko ostaneš na belem ugledu!
  Življenje ni film, a vsako seanso zaračuna!
  Kino ni življenje, ampak scenarij resničnega življenja vedno nosi več spletk!
  - Vsak scenarij predvideva nepričakovan konec, vendar za razliko od resničnega življenja samo predvideva!
  Konec v življenju je vedno nepričakovan, tudi če si ga dolgo čakal, v filmih pa predvidljiv, čeprav se ga veseliš!
  Finiš v filmu vedno pripelje do tega, da vstaneš in zapustiš stol, v življenju pa, ko drugi spoštljivo vstanejo, ker si že zapustil svoje mesto pod soncem!
  Naš svet je poln ognja, a na žalost ne ljubezenske strasti!
  Človek lahko zaneti jezo, a dobri vzgibi v duši le tlijo!
  Ko gori pravična jeza, je dobro, slabo je, ko pravičnost gori v jezi!
  Tisti, ki jedo kepice brez norme, dobijo kornete!
  Vojna je vedno umazana, vendar odlično opere dohodek, ki smrdi po podlosti!
  Kdor skoči z gore brez strahu, bo šel na goro, a ne bo našel poškodb in se bo izognil modricam!
  Ne more se slabo končati za tiste, ki jim nikoli ne zmanjka optimizma in dobre volje!
  Tisti, ki so se očistili pene v duši, bodo lahko praznovali čisto zmago s penastim šampanjcem!
  Sijaj je pogosto prazen, razen ko nasprotnik, ki ste ga razstrelili, gori!
  Pogum je vedno koristen za stvar, le če je nor le v dojemanju sovražnika!
  Vendar, kaj se ne zgodi na svetu, vendar nihče ne nosi sekire, ampak namesto Stolypinove kravate je vedno v povpraševanju!
  Ni vsakdo rojen pernat, a vsak je sposoben v sebi vzgojiti ptico velikega leta!
  Na svetu je veliko pene, a malo možnosti za pranje vesti!
  Sit pisatelj je kakor len osel, njegovo delo diši po gnilobi stare slame!
  Trdnjave zavzemajo pogumni, kar pa se trdno osvoji, obdrži le spretna pamet!
  Solze tvoje groze so kot bencin, vlit v motor z notranjim zgorevanjem nasprotnikove arogance, a če zaplamtijo z ognjem besa, bo od motorjev zavojevalcev ostalo le histerično rjovenje!
  Med prepirom si ne grizi nosu, ostal ti bo samo en nos za oranje zemlje!
  Vihar v gibih mišic in gibalnih tehnikah vodi do zmage, a možgani so šli v vihar, za poraz ni potreben niti napor nasprotnika!
  Brivec vojne, ki obrezuje poganjke življenja, za razliko od navadnega brivca, ne bo nikoli ostal brez dela in s praznim mamonom!
  Oseba, za razliko od člana, ne sme stati, sicer preneha biti član zmagovalne ekipe!
  Psi dobro lajajo, ko grizljajo, vendar so zelo slabi, ko morate zahtevati svoj kos plena!
  V bitki življenja ti, kot v filmu, oči zaslepijo okvirji, le ti okvirji imajo na srečo samo črno-belo inteligenco!
  Milijoni doživljajo strah, nekaterim je neznan, a groza zmanjša milijone na nič in en pravi pogumnež bo osvojil neskončnost!
  Kako pogosto pred odrešenjem, ko ni časa za zabavo, ni dovolj trenutek, zapravljen v uničujoči zabavi!
  Lahko si dober človek z vseh strani, a majhna pikica na eni strani je dovolj za sloves barabe!
  In mrtvi ne bodo počivali, ker v vesolju, polnem gibanja, ni miru!
  Bolečina je lepa, ko je koristna in strašna, ko je škodljiva!
  Ni možnosti, da bi vas izročili nekomu, ki je strahopeten in neumen!
  Zato se mrliču daje obloga, da se pekel ne razgreje!
  Tudi človek z levjim srcem lahko za vedno zaviha svoja krila, če svojo neodločnost zaklene v oklep brez kril!
  Beseda je bila na začetku, a ta začetek je tako oddaljen, da se včasih stvari sploh ne uresničijo!
  Kmetje so kost domovine, delavci so kri, gospodarstveniki so možgani! Eno brez drugega ne more obstajati!
  Vojna je nekaj, kar se dogaja v težkih in odraslih filmih, lahkotnost pa je le v tem, da je dostopna za ogled tudi otrokom!
  
  
  
  
  
  VELIKI CAR VASILIJE III
  Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova pa sta kmalu prešla v drugo zgodbo.
  Vojska Vasilija Tretjega je oblegala Kazan. Poveljnik pa ni bil sam car, ampak njegov brat Dmitrij.
  Pisalo se je leto 1506, prvo polno leto vladavine Vasilija Tretjega, ki je močno okrepil Moskovijo in okrepil centralizacijo vladarja. Resda ni preveč osvojil, ima pa ogromne ambicije!
  In tako sta se Oleg Ribačenko in Margarita Koršunova odločila pomagati ruskemu velikemu knezu in do neke mere celo cesarju, da zavzame mesto in prestolnico kanata.
  Nesmrtna fant in dekle sta vdrla v Kazan in mahala s sabljami. Borili so se kot junaki. Ker so otroci nesmrtni, so se premikali hitreje kot gepardi. In z golimi prsti so izstrelili vnaprej pripravljene, nabrušene diske, ki so zadeli Tatare naravnost v grlo.
  Oleg in Margarita sta hitro hitela in, ko sta letela navzgor ob steni, postavila mline in posekala pet ali šest tatarskih borcev.
  Nato so začeli sekati nasprotnike in jih izstreljevati ter zrušiti ducat nukerjev naenkrat.
  Pa so padli in se zgrudili.
  Fant in dekle sta se borila kot titana. Odlikovala jih je okretnost, njihovi meči pa so v sekundi naredili petnajst zamahov. In tako so posekali sovražnika. Tako otroci kot orožje so bili posebni: meči in sablje hkrati, režejo skoraj vsako kovino in meso.
  Oleg je zamahnil z velikim metuljem, odrezal ducat nasprotnikov naenkrat in zarjovel:
  - Jaz sem velik motorni skuter!
  In spet je deček v divjem napadu.
  In tukaj je dekle, ki vrže granato z golimi prsti in cvili:
  - Naša domovina je slavna, domorodna verna, pravoslavna! In lahko bomo premagali Tatare in Kazan bo pod Rusijo!
  In spet napadajo mladi, nesmrtni bojevniki. In borijo se z besno blaznostjo. Vsebujejo divjo kaskado idej in podivjane energije.
  Mladi par v napadu. In tatarski bojevniki padejo pod njihovimi udarci. In borci, ki so prejeli nesmrtnost in delajo svoje večno življenje, se zelo zabavajo.
  Oleg, ki je odrezal Tatara, je zarjovel:
  - Sto, za sto, polk za polkom! Ruski vitezi sekajo z mečem! Verjamem, da bo zmaga kmalu prišla! Odpiramo lep račun!
  Margarita je z golimi prsti vrgla nabrušen disk in zapela:
  - Kolovrat! Evpatij Kolovrat!
  Oleg Rybachenko, ta večni fant, je tudi z boso, otroško, a zelo močno nogo metal disk in zapel:
  - Branilec domovine! Perunov vojak!
  Margarita je še naprej sekala in pela:
  - Kolovrat! Evpatij Kolovrat!
  Fant, ki je sekal svoje sovražnike, je siknil:
  - Heroji Rusije zvonijo na alarm!
  Tako se borijo junaški otroci - veliki junaki! Imajo strast in moč za celo legijo.
  Ali morda deset legij! Ob pogledu nanje so se preostali bojevniki opogumili in začeli hiteti čez obzidje Kazana.
  Oleg, ki je razrezal Tatare, je zarjovel:
  - Za carja Vasilija Tretjega!
  In kako bo vrgel ostro nabrušen disk, kako bo odsekal ducat Rusovih nasprotnikov.
  In spet se bo zavrtel metulj, za njim pa mlin. Sekanje ducata naenkrat. In potem fant vzame, kakor hoče, in z golo peto potisne khan na brado.
  Poletel bo in padel naravnost v kotel z vrelo smolo.
  Oleg Rybachenko je zavpil:
  - No, k hudiču s teboj!
  Margarita je z bosimi prsti vzela bumerang, odrezala pet nukerjev in zarjovela:
  - Slava domovini carja Vasilija!
  Oleg Rybachenko je navdušeno potrdil:
  - Slava sveti Rusiji!
  Margarita, ki je sekala Tatare, je siknila:
  - To še ni Rusija, ampak Moskovija!
  Precejšen del zidu so ruski vojaki že zavzeli. V samo mesto že prodirajo.
  Veliki knez Vasilij se je zaradi svojega velikega sina Ivana Groznega znašel nekoliko v senci.
  Toda v resnični zgodovini se mu Kazan ni podredil. In zdaj otroci prepisujejo in dodajajo, kar njihovim ruskim prednikom ni uspelo.
  Oleg Rybachenko je z enim udarcem odsekal štiri glave. Fant je nato vrgel bumerang z bosimi prsti. Pokosil je še sedem borcev in kričal:
  - Nekako so se zapeljali v krsto in najmočnejši ghoul,
  Hotel me je ugrizniti za vrat, a se je izkazal za divjad!
  In mladi bojevnik se razjezi ...
  Margarita je zavrtela vijak in zacvilila:
  - Jaz sem kobra, pripravljena na skok!
  In spet bo z golimi prsti izstrelil ubijalski bumerang. Ni treba posebej poudarjati, da je dekle kot najbolj kul boginja.
  Večina Kazana je že zavzeta. Pogumni otroci napadejo palačo vrhovnega kana. Polni so besa in divjega navdušenja. Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova sta Terminatorjeva otroka. In vsak njihov zamah, in zanihajo zelo pogosto, so nova trupla!
  Oleg Rybachenko je med bojem pripomnil:
  - Toda ta bitka lahko marsikaj spremeni!
  Margarita se je strinjala:
  - Ivan Grozni je osvojil Kazan! In zdaj jo bo osvojil tudi njegov stric Dmitrij!
  Fant je vrgel bumerang z bosimi prsti. Prerezal je vrat petim Tatarom in zalajal:
  - Za Veliko Rusijo in nebo Slovanov!
  Margarita je samozavestno potrdila:
  - Za največji imperij!
  In deklica je vrgla tudi nabrušeno rezilo z golimi prsti.
  In narezala je veliko nukerjev, nekaj pa jih je sesekljala. On je tako borben lepotec.
  Margarita je res kul. Zaradi nesmrtnosti se je strinjala, da bo postala deklica, zapustila svoje odraslo telo in bila prodana v suženjstvo. Dobila pa je tako nadčloveško moč! In verjemite, seveda je tudi njej super!
  Deklica se bori in fant se bori in sovražniki padajo. Sesekljani so in oslabljeni.
  Tako pogumni otroci vdrejo v prestolno sobo, kjer se nahaja Kazanski kan.
  Poskuša oditi, a deček z boso nogo vrže zvezdo in prebode kanovo glavo. Tisti, ki je preboden, pade in umre ...
  Nato otroški nadzorniki iztrebijo preostale Tatare. Vendar pa slednji, ko so izgubili svojega gospodarja, vržejo orožje in se predajo.
  Tako je Kazan padel. Zdaj je v te dežele vstopila Rusija. Veliki moskovski knez Vasilij je naselil nekaj Tatarov v Rusiji, nekaj Rusov pa v Kazanu.
  Potem je šlo povsem na bolje. Novi ruski veliki knez je bil izvoljen tudi za velikega kneza Litve. Povzpel na prestol ...
  Jasno je zakaj - zmaga nad Kazanom je vse zelo navdušila. In spoznali so, da je Rus zelo močan!
  In tu so se otroci redarji potrudili. Ujeli in premagali so vojsko glavnega tekmeca velikega kneza Vasilija Tretjega. In nesmrtna deček in deklica sta vzela pritožnikovo glavo in jo odsekala.
  In to so počeli tako, da so z bosimi nogami metali diske skupaj, pri tem pa vpili:
  - Slovani morajo biti združeni! Vsi bomo nepremagljivi!
  Otroci so poskočili in hetmana do smrti sekali in vzkliknili:
  - Smo bojevniki nove dobe in kul formacija!
  Nato so zaporniki poljubljali otroške gole sledi, ki so jih pustili na svežem snegu. In strinjali se boste, da je to zelo kul!
  In potem izlet v Astrahan. Tako ena zmaga vodi k drugi.
  Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova sta se skupaj s tem velikim knezom preselila v Astrahan.
  Fant in dekle sta napadla to veliko mesto. Borili so se, spet je skozi časovni koridor prispela ruska vojska.
  In spet so sekali in metali bumerang z bosimi prsti. Tu je šlo vse veliko lažje. In vojsko je poveljeval sam Vasilij Tretji. In njegova moč je bila velika. Prišle so tudi čete Velike kneževine Litve. Vdrli so v to mesto.
  In otroci Terminatorji so se borili in metali bumerange, diske in zvezde. Oleg Rybachenko je celo vrgel nekaj granat.
  Otroci so z bosimi nogami metali tudi ostre zvezde in tanke, a sposobne prerezati več grl hkrati.
  In njihove noge so resnično utelešenje okretnosti ter hitre in zelo divje moči.
  In ko dekle vrže bumerang z golimi prsti, to sploh ne bo med za sovražnike svete Moskovske Rusije!
  Otroci Terminatorji so v en glas vzklikali:
  - Slava Vasiliju Tretjemu, največjemu med ruskimi carji!
  In spet velika zmaga ruskega kraljestva.
  Vasilij Tretji je bil okronan z naslovom carja in uradno priznan za cesarja. Njegov imperij je postal ogromen. Rusi so začeli prodirati tudi v Sibirijo. In Krimski kanat se je celo priznal kot vazal Rusije.
  Po izgonu metropolita je Vasilij Tretji prisilil novega vladarja cerkve, da spremeni dogme in dovoli poligamijo. To je deloma povzročila priključitev Kazana, Astrahana in drugih islamskih dežel.
  Sam Vasilij Tretji se je takoj poročil z litovsko princeso Glinsko in tatarsko Tamaro. In potem tudi na četrto dekle.
  Sinoda je Rusom dovolila štiri žene. In mnogi knezi so to izkoristili.
  Vojna s Poljsko se je končala z osvojitvijo ... Ruska vojska je bila močna in veliko številčnejša. Ja, Oleg in Margarita sta pomagala. In s temi otroki Terminatorji se noben nasprotnik ne boji.
  In Vasilij Tretji je postal poljski kralj. Imperij se je okrepil. Potem pa je na prestol Otomanskega cesarstva prišel Sulejman Veličastni. In ta vladar je osvojil Ogrsko. Oblegal je tudi Dunaj.
  Toda Krimski kanat je prekinil z Rusijo. In sledila je nova akcija. Tudi Oleg Ribačenko in Margarita Koršunova sta se po naročilu hipervsemogočne boginje čarovnice odlikovala tudi tukaj. Seveda med napadom na Perekop. To je najmočnejši del obrambe krimskih Tatarov. Ampak tudi otroci: Oleg in Margarita sta zelo kul!
  In kako bodo hiteli in kako bodo hiteli! In kako bodo posekali Tatare. In s kakšnim divjim navdušenjem se bodo tega lotili.
  In deček je z golimi prsti vrgel zvezdo, ki je naenkrat odrezala šest Tatarov.
  In deklica jih je z zvezdnim metom vrgla pet. To so borbeni otroci, ki so se izkazali za.
  Oleg in Margarita sta očistila del stene. Poleg tega je delovalo tudi topništvo. Tatarom so povzročili veliko uničenja. Tako je Krimski kanat padel.
  Nato je prišlo do bitke z vojsko Sulejmana Veličastnega. Tokrat ta veliki sultan ni imel sreče v resnični zgodovini. Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova nista le ubila veliko Turkov, ampak sta tudi ujela sultana.
  Rusija je Turke prisilila, da so zapustili Balkan. In sama je tam ustanovila svoje trdnjave. In Istanbul je bil tudi odnesen. Carigrad je spet vstal.
  Vasilij Tretji se je začasno ustavil. Treba je bilo prebaviti osvajanja. Livonija je pristala na plačilo davka Rusom in brez vojne prepustila posest Narve.
  Še leta 1535 je Vasilij Tretji ukazal zgraditi pristaniško mesto ob izlivu Neve. Nekaj podobnega Peterburgu Petra Velikega. Res je, Vasilij je prestolnico preselil v Konstantinopel.
  Leta 1537 so Rusi zavzeli Vyborg in se utrdili severno od Švedov ter jih popolnoma premagali.
  Med napadom na Vyborg sta se ponovno odlikovala Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova.
  Fant in dekle sta seveda preskočila časovni prag in sodelovala pri napadu.
  Tako je Oleg z bosimi nogami vrgel bumerang, nokavtiral ducat nasprotnikov in zapel:
  - Slava Rusiji in njenemu carju Vasiliju Tretjemu!
  Tudi Margarita je z golimi prsti vrgla nekaj smrtonosnega in pogumno rekla:
  - Za sveto Rusijo in nezemeljsko kraljico!
  Nato sta se fant in dekle tako ločila, da sta iz trupel Švedov izrezala celo jaso.
  V letih 1540-1541 so ruske čete Turkom zavzele tudi Malo Azijo. In leta 1545 ter tudi Mezopotamijo in Palestino. Marca 1547 je kralj, star komaj oseminšestdeset let, umrl. Njegova dvainštiridesetletna vladavina se je izkazala za dolgo in zelo srečno s številnimi osvojitvami za Rusijo.
  Vasilija Tretjega so imenovali Vasilij Veliki. In na prestolu je bil mlad, a po ruskih standardih že odrasel Ivan Vasiljevič.
  In ker je Vasilij Tretji živel dlje kot v resnični zgodovini, so se bojarskim nemirom izognili.
  Ivan Vasiljevič se je najprej odločil popolnoma podrediti Livonijo, vojna leta 1550 je bila uspešna. Močno rusko topništvo je pometalo vse in skoraj vsa mesta so bila hitro zavzeta.
  Seveda sta v bitkah sodelovala otroka Terminatorja Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova.
  S svojimi golimi, otroškimi nogami so tako vneto metali vse ostro in prodorno, da so livonske čete umrle v ogromnem številu.
  Poleg tega otroci tudi natančno streljajo iz topov.
  Fant terminator Oleg je streljal in z bosimi nogami vrgel morilca v darilo.
  Razpršil nasprotnike in zacvilil:
  - Sem utelešenje uničenja!
  In fant se bo razburil in zarjovel:
  - Jaz sem sin velikega preporoda!
  Margarita, ta kul punca, bo prav tako izstrelila morilca z golimi prsti in zacvilila:
  - Sem hči velikih boginj uničenja!
  In spet se otroci smejijo in pulijo zobe. In potem bodo odleteli do trdnjave. In tako bodo vsi sesekljani. Nimajo mečev, imajo samo propelerje. In brez usmiljenja iztrebljajo Livonce in druge vojake najemniške vojske.
  Fant in deklica sta bosa, tudi v snegu. In nesmrtnim otrokom je to celo všeč!
  Zakaj ne? Zakaj potrebujejo čevlje tisti otroci, ki imajo telo hitreje kot katera koli žival in seveda ne morejo odpustiti ali zboleti?
  Potem se je Ivan Grozni boril v Egiptu. V nekaj letih je osvojil celoten sever Afrike, vključno z Marokom. Nato je bil zajet Arabski polotok.
  Nemčija je bila razdrobljena, Avstrija šibka, Španija in druge države so bile zaposlene z vojnami.
  Carska Rusija se je pomikala preko Irana proti Indiji. Do leta 1590 je bila Indija osvojena. Ivan Grozni je živel do oseminšestdeset let in umrl leta 1598. In nasledil ga je Ivan Peti. Rusija je nadaljevala širitev proti vzhodu in prevzem Kitajske. Čeprav se je vojna izkazala za dolgo, dolgotrajno in težko.
  Za osvojitev Kitajske so bile potrebne tri vojne.
  Tudi sodelovanje Olega Ribačenka in Margarite Koršunove v bitkah ni takoj zagotovilo zmage.
  In otroci so se borili v epizodah. Pritekli bodo, sesekljali Kitajce in spet pobegnili.
  Seveda sta fant in dekle delovala zelo aktivno in učinkovito. In z golimi prsti so aktivno metali ostre zvezde, diske in bumerange.
  Oleg Rybachenko je osebno do smrti vdrl kitajskega obrambnega ministra. In potem vrže granato z dečkovo nogo. Tako je takoj dva ducata rumenih bojevnikov odšlo v naslednji svet in reklo:
  - Slava Rusiji, ki večno skozi stoletja kaže pot vesolja!
  In deklica Margarita bo z boso nogo izstrelila bumerang, kar je ubijalsko, kar ne more biti bolj kul.
  In ko je premagala nasprotnike, dekle zacvili:
  - Za takšno Rusijo se borite in ne bojte se!
  In fant in dekle sta začela mahati še močneje.
  Ivan peti je umrl leta 1620, njegovo delo pa je nadaljeval njegov sin Ivan šesti. Po vztrajnih vojnah je bila Kitajska leta 1640 končno osvojena.
  Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova sta se začela bolj aktivno pojavljati na različnih mestih bitk in bitk.
  In potem je deček Oleg vrgel bumerang in odpihnil glavo kitajskemu cesarju. In sam je postal junak!
  In deklica Margarita je z boso nogo vrgla granato in izstrelila celoten sovražnikov štab.
  In seveda, zahvaljujoč tem nesmrtnim otrokom je bila dosežena največja zmaga ruskega cesarstva!
  In po zmagi nad Kitajsko se moskovska Rusija nikogar več ne boji! In nihče ne bo ustavil ali premagal Rusov! Točko brez vrnitve so že prešli!
  In Rusija se je utrdila kot velik imperij. Ivan Šesti je vladal še deset let, dokler ni zavzel Koreje in večjega dela Indokine.
  Za njim se je na prestol povzpel Aleksander Prvi. Novi kralj je nadaljeval svojo prejšnjo pot osvajanja. Indokina je bila popolnoma osvojena, ruske ladje pa so pristale v Avstraliji in začele raziskovati to celino. Poleg tega so Rusi še prej vstopili na Aljasko in se pomikali po Kanadi ... Tu jih je že čakala Francija, ki je pod Ludvikom XIV dokončno dobila stabilnost in razcvet, in Anglija, ki je hitro pridobivala zagon.
  Poleg tega je Rusija nadaljevala z raziskovanjem Afrike in se tudi tam soočila z nasprotovanjem Britanije. Tudi Švedska se je okrepila in poskušala napasti Rusijo.
  Toda ruske čete so bile v pripravljenosti, Velika Britanija in Francija pa nista stopili skupaj. In to državo so prve osvojile čete Aleksandra I.
  Seveda sta pri tem sodelovala tako Oleg Rybachenko kot Margarita Korshunova.
  Bosi otroci so metali diske in sekali z dolgimi, posebej kaljenimi meči.
  Tako kul so in neustavljivi.
  Oleg Rybachenko je vrgel ostro zvezdo z golimi prsti svojih fantovskih nog, podrl ducat Švedov in zapel:
  - Za slavo svete Rusije!
  Tudi deklica Margarita je z bosimi nogami vrgla smrtonosni predmet in siknila:
  - Za veličino nepremagljive družine!
  Otroci bodo skupaj skakali in udarjali švedskega guvernerja v prsi z golimi petami.
  Preletel je in sestrelil še ducat sovražnih vojakov.
  Po smrti Aleksandra I. leta 1675 se je na prestol povzpel car Aleksej Prvi, Aleksandrov sin. Običajno je nasledstvo prestola potekalo glede na starost sinov, nato pa vnukov od najstarejšega sina. Vasilij Tretji je to ustanovil, da ne bi bilo kasnejšega boja za prestol. Z močno centralizacijo.
  Aleksej je prvi naletel na Francijo v Ameriki in Britanijo v Afriki.
  Medtem so ruske čete vstopile v nemške dežele. Zajetje je bilo precej uspešno, saj so bile kneževine razdrobljene. Številčno premočni ruski polki so zavzeli tudi Italijo. Sledila je kampanja proti Franciji. Vladavina Ludvika Sončnega kralja se je neslavno končala. Ruski in tuji polki so zavzeli Francijo.
  Ponovno sta se odlikovala Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova.
  Otroci so se borili z meči in metali diske v sovražne vojake. Pobili so veliko vojakov.
  Deček je z boso nogo vrgel zvezdo v sovražnika in zarjovel:
  - Jaz sem superman bojevnik!
  Tudi deklica je z golimi prsti vrgla ubijalski disk in zažvižgala:
  - In jaz sem utelešenje čudovitega vesolja!
  In kako bo pokazal njegov dolgi jezik! In potem bo francoskega grofa udaril v nos z boso peto. Njegovo čelo je razpokano.
  In Oleg Rybachenko je hitel mimo kot peklenski meteor in nekaj ducatov Francozov je pravkar umrlo. In potem ga fant razstreli s strelom iz ujetega topa.
  In potrlo bo veliko borcev. Zvijajo se od bolečine in umirajo!
  In terminatorski otroci planejo vase in vse posekajo, kot da so sami angeli smrti in hitrejši od gepardov.
  Britanija se je nekako borila na morju in prosila za mir. Rusija je nadaljevala svojo ekspanzijo v Ameriki. Njene čete so zavzele vse angleške in francoske kolonije in dosegle Mehiko.
  Končano je bilo osvajanje Afrike in Avstralije.
  Zdaj sta ostali nezasedeni le Španija s svojimi kolonijami in Portugalska s svojimi kolonijami.
  Toda ta vojna se je zgodila že za Petra Velikega, ki je leta 1700 osvojil oblast. Novi car, ne Romanov, ampak Rurikovič, je to priložnost izkoristil za napad na ruske trgovce in poslal vojsko v Španijo in na Portugalsko.
  Te države so bile že v zatonu in so bile hitro poražene. Ruske čete so začele tudi osvajati kolonije. Oba sta bila številčnejša in bolje opremljena ter oborožena. Ruska vojska je že imela brezdimni smodnik in visokoeksplozivne granate ter bojne zračne ladje. Pojavili so se celo tanki. In prvi oklepni vlaki. Kar je naredilo vtis na nasprotnike.
  Prve mitraljeze so se pojavile tudi v ruski vojski.
  Toda tudi tukaj Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova nista mogla drugače, kot da bi pustila svoj pečat. Morajo se boriti in si zaslužiti svojo nesmrtnost.
  Zdaj bo fant spet vrgel granato z boso nogo. In bo nasprotnike raztrgal na koščke. Po tem se bo zapelo:
  - V imenu tiste Rusije, ki osvaja ves svet in srca ljudi!
  Tudi dekle bi z boso nogo vrglo bombo, vendar z močno eksplozivno močjo. Raztrgal bo Špance in zacvilil:
  - Za take, da bo vedno sreča za vse ljudi!
  In otroci, ki so z bosimi nogami metali darila smrti, so peli:
  - Naj bodo večno mladi in naša svetla leta!
  In po tem je kot naboj nečesa precej smrtonosnega. In tako mahajo s sabljami.
  Ta kri teče kot reka in vsa zemlja ti izginja izpod nog!
  To so otroci! No, samo supermani z bosimi nogami, ki so tako v vročini kot v mrazu skoraj goli.
  Ampak tako izjemni borci! Najvišja znamka in razred! Tu se režejo in uničujejo nasprotnike!
  Fant in dekle sta kot nadangela najbolj divjega uničenja, za katera ni ovir in ovir na poti do novih zmag in dosežkov.
  Na njihovi poti se mesta predajajo, prebivalci pa prihajajo ven in poljubljajo odtise bosih nog nesmrtnih in velikih otrok.
  Španija in Portugalska sta bili skupaj s svojimi kolonijami osvojeni precej hitro. In ostala je le še ena Britanija.
  Toda leta 1725 so se na njem izkrcale čete Petra Velikega.
  Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova sta kot vedno pred vsemi. Otroci so nesmrtni in preskakujejo čas.
  Streljajo iz mitraljezov in mečejo smrtonosne granate z golimi prsti.
  Raztrgajo Britance in druge bojevnike.
  Oleg tuli, strelja in kosi:
  - Mi smo bojevniki kozmičnega bratstva!
  Deklica Margarita je z golimi prsti vrgla granato in zacvilila:
  - In brez dvoma bomo premagali vse!
  Nakar je deklica z golo peto tako udarila vojvodo Buckinghamskega, da mu je zlomila vrat!
  Zavzeli so London in dokončno zaključili osvajanje sveta.
  Tako je nastalo združeno cesarstvo. Peter Veliki je umrl leta 1735, na prestol pa se je povzpel njegov vnuk Peter Drugi. Še vedno mlad, a pameten in trd vladar. Rusija je povečala centralizacijo, gradile so se tovarne in ceste. Pojavila so se letala, vse bolj aktivno so se širile železnice.
  Peter Drugi je vladal precej dolgo in stabilno. Leta 1790 ga je nasledil Peter Tretji. Država je bila uspešna in vse je bilo mirno. O širitvi prostora se že govori.
  In leta 1817 se je zgodil prvi polet človeka v vesolje. Leta 1820 je Aleksander II postal car. Novi kralj je želel hitrejši razvoj vesolja in raziskovanje vesolja.
  Leta 1825 se je zgodil prvi polet na Luno. In leta 1845 so ruske ladje poletele na Mars. In leta 1847 na Venero. Leta 1850 do Merkurja in naslednjega do Jupitrovih satelitov. Ruski kozmonavti so leta 1860 stopili na najbolj oddaljeni planet Pluton.
  Tako je potekalo raziskovanje sončnega sistema. In leta 1917 se je zgodil prvi let izven sončnega sistema. Več velikih zvezdnih ladij je odšlo do Alfe Kentavra.
  In leta 1921 na Sirius ... Mimogrede, tam so odkrili več razmeroma normalnih planetov. Štirideset let pozneje so se pojavile prve ladje, ki so letele s supersvetlobno hitrostjo.
  In leta 2017 je ruski kozmonavt prvič poletel na rob galaksije.
  Bilo je naravnost čudovito.
  Leta 2030 je bil izumljen časovni stroj ... In človeštvo je prešlo na drugo, višjo stopnjo razvoja. Tudi če niso na prestolu, Rurikoviči še vedno sedijo in človeškemu imperiju vlada absolutna monarhija.
  IVAN STRAŠNI IN NESREČE
  Ivan Grozni leta 1584 ni bil zastrupljen in se je vseeno poročil z angleško princeso. Rusija in Britanija sta sklenili pogodbo ter prejeli rusko pomoč in zavezništvo.
  V Sibiriji je bila vojna in nastala so nova ruska mesta, vključno s Tobolskom.
  Leta 1590 se je Ivanu Groznemu in neki Angležinji rodil sin Aleksander.
  In potem se je leta 1591 začela vojna s Švedsko, ki jo je Rusija vodila skupaj s Poljsko. Da, to je bila priročna situacija.
  In ruska vojska, ki jo je vodil guverner Skopin-Shuisky, je oblegala Narvo.
  Tu sta se Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova, nesmrtna fant in dekle, odločila pomagati ruski vojski. V resnični zgodovini je bilo takšno obleganje, vendar pod carjem Feodorom. In Rusi so lahko zavzeli samo mesto Ivan. In tukaj še vedno vlada Ivan Vasiljevič. No, fantje in dekleta v AI so se pripravljeni pokazati. Če bi recimo v nekem vesolju Ivan Grozni živel dlje. Pa kaj? Še ena misija!
  V napadu sta sodelovala fant in dekle. Tečejo pred vso vojsko. Dirkajte hitreje kot gepardi. In za njimi so nahrbtniki z ostro nabrušenimi diski.
  Otroci Terminatorja napadajo. Z bosimi nogami od daleč mečejo plošče in si pojejo:
  - Veličina matere Rusije,
  Je v srcih in preprosto v duši...
  Vprašali smo Vsemogočno Rod,
  Doživite nebesa s svojo ljubljeno osebo v koči!
  Margarita je vrgla disk, zrušila šest Švedov in zabruhala:
  - Sem super punca!
  Pravzaprav je bila Margarita v času svoje reinkarnacije stara že štirideset let. In zelo se je bala, da bi postala stara, grda in nerodna. In takoj se strinjate, da zaradi večne mladosti postanete približno dvanajstletno dekle in odidete v suženjstvo za neznano obdobje. In tudi delajte svojo nesmrtnost s sodelovanjem v različnih mesijah.
  Toda ona, tako kot Oleg Rybachenko, ima posebno telo, z nadčloveškimi sposobnostmi. In to pri pretiranih hitrostih.
  Na videz sta še otroka, a sta izjemno močna in hitra ter že izkušena borca.
  Ko se diski vržejo, nasprotniki padejo. In ne krogla ne topovska krogla jih ne prevzameta!
  Otroci Terminatorji so stekli do stene, se zlahka povzpeli in začeli sekati svoje nasprotnike z dolgimi meči. In sekajo kot petnajst, dvajset udarcev na minuto.
  Oleg Rybachenko, ki je s svojo deško nogo vrgel disk, je zarjovel:
  - Čez hrib kujejo sekire!
  Margarita je tudi lansirala plošče z dekličino boso nogo, odrezala ducat sovražnikov in zapela:
  - Bičanje nasilnih glav!
  Deček je z golimi prsti vrgel disk, z meči posekal množico in navdušeno cvilil:
  - Toda verižna pošta zvoni za tujce!
  Margarita je zamrmrala besede:
  - Ruski govor!
  Oleg Rybachenko, ki je sekal Švede in metal diske z bosimi nogami, je zapel:
  - Pleme horde nas tepta!
  Margarita, ki je prav tako rezala Švede in metala smrtonosno orožje z bosimi nogami, je pela:
  - Tlači nas neverniški jarem!
  Oleg Rybachenko je še naprej sekal in rekel:
  - Ampak v naših žilah vre ...
  Margarita, ki je sekala in metala diske z bosimi nogami, je potrdila:
  - Nebesa Slovanov!
  Fant, ki je metal diske in rjovel, je zavpil:
  - In z obale Čuda!
  Deklica, ki je še naprej metala diske z bosimi nogami, je zarjovela:
  - Na ledeno Kolimo!
  Oleg je vrgel boso deško nogo in siknil:
  - Vse to je naša zemlja!
  Margarita, ki je prav tako sprožila bumerang, je rekla:
  - To smo vsi mi!
  Fant in deklica sta iztrebila na stotine sovražnikov, drugi ruski bojevniki pa so jima sledili in se prelivali čez zidove. Narva se je tresla. In njen padec je zdaj postajal neizogiben.
  Terminatorski otroci sploh niso hec. To je nekaj, kar je povprečnemu umu nerazumljivo.
  To so nesmrtni bojevniki. Gredo naprej in uničujejo sovražnika bodisi z udarci mečev bodisi z zamahi bosih nog, iz katerih letijo ostri diski. In nasprotnike nokautirajo kot ščurke.
  Oleg še naprej napreduje z vso svojo divjo hitrostjo.
  V ruski zgodovini je bila vladavina Ivana Groznega najdaljša, ena najveličastnejših in hkrati krvavih.
  Zadnjo in najpomembnejšo vojno je kralj izgubil v Livoniji. In zdaj sem se hotel povrniti.
  Poleg tega sta Rusija in Poljska hkrati v vojni, kar je veliko bolj priročno.
  In otroci Terminatorji so na delu ... Večino zidov so ruski vojaki že zavzeli.
  In fantje se prebijejo do osrednjega gradu in z bosimi nogami obmetavajo sovražnika z rezili ...
  Oleg, ki je podrl na desetine Švedov, zavpije:
  - Slava carju Ivanu!
  Margarita, ki seka sovražnike, škripa:
  - Velika slava veliki Rusiji!
  Fant in deklica sta tako žilava in hrtja bojevnika. Vse potrejo in poženejo sovražnike v pekel. Sekajo vase in sekajo tako obupno in mrzlično. Nihče jih ne bo ustavil in nihče ne bo zmagal!
  Fant in dekle zdrobita sovražnika, fant in dekle - pozdrav junakom!
  Oleg Ribačenko je z boso, otroško nogo vrgel disk in pokončal glavnega guvernerja, nakar so Švedi začeli metati orožje.
  Narva je padla, Rusi pa so utrdili morje ... In Poljaki so oblegali Revel.
  Ruske čete so se pomaknile proti Vyborgu.
  Ivan Grozni je še vedno na prestolu, ruska vojska, spojena z železno disciplino, pa je močna in bogato opremljena. Na poti sta Oleg in Margarita sodelovala pri napadu na več mest.
  Fant in dekle sta kot vedno metala diske, predvsem z nogami in sekala z meči.
  Oleg je posekal glavnega švedskega plačanca in kup drugih vojakov, nakar je rekel:
  - Sovražniki ne bodo zmagali nad nami!
  Margarita je potrdila:
  - Ne bomo pokleknili!
  Ruska vojska se je približala Vyborgu. To je ključna trdnjava. Vojvoda Skopin-Šujski je po kratkem topniškem obstreljevanju začel napad.
  Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova sta kot vedno v prednosti in se obupno borita.
  Cesto prekrijejo s trupli.
  Oleg Rybachenko je z boso nogo vrgel bombo in zarjovel:
  - Nihče nas ne bo ustavil!
  Margarita, ki je izstrelila morilca, je izdala:
  - In nihče ne bo zmagal!
  Otroci pošasti so v en glas vzkliknili:
  - Grozni volkovi uničijo sovražnike! In ni potrebe po nepotrebnih besedah!
  Fant in dekle sta sekala z neverjetno hitrostjo. Z lahkoto so preplezali vse stene in prerezali vse stebre. Fantje so ukrepali hitro in z velikim pritiskom.
  Oleg, ki je rezal svoje nasprotnike, je zapel:
  - Mi smo vitezi velikega sonca!
  Margarita je z divjo dejavnostjo, ki je zdrobila sovražnike, izdala:
  - In veliko zvezdnato nebo!
  In otroci bodo spet uporabili granate ... In potem diske in zvezde. Tako so posekali sovražnika. S tako norim pritiskom in strastjo.
  Oleg je zbil švedskega grofa s stene in zarjovel:
  - Naša bo zmaga!
  Margarita, ki je sekala sovražnika, je potrdila:
  - Slava padlim junakom!
  Fant in dekle sta spet pospešila in z veliko intenzivnostjo zdrobila sovražnika. In njihovi meči so kot krila komarjev.
  Otroci so delovali na način, ki ni bil otročje kul. In kar je najpomembneje, hitro in brez premora.
  Kar ni zamah, je natančen udarec in premaga sovražnika.
  Oleg, ki je sekal Švede, je zapel:
  - Pok! Pok! Pok!
  Margarita, ki je sekala plačance, je končala petje:
  - Nismo kurjači, ne mizarji, vendar nimamo grenkih obžalovanj!
  Fant terminator, ki je sekal sovražnika, je dodal:
  - In mi smo višinski monterji in od zgoraj, lep pozdrav!
  In mladi bojevniki so se razkropili in začeli premikati kot poskakujoče žogice za namizni tenis.
  Tako je Oleg do smrti ubil poveljnika Vyborga. In Margarita je pokončala dva nasprotnika v baronskem naslovu.
  Padla je še ena trdnjava ... Švedi seveda še niso prosili milosti. Zgodila se je odločilna bitka.
  Rusov je bilo malo manj, a so zavzeli udoben položaj. In Margarita in Oleg sta z divjo blaznostjo napadla svoje sovražnike. In pustimo, da jih sesekljajo in nalomijo na kotlete. In fantje so seveda delovali več kot uspešno.
  Ti Švedi so bili tako razkosani, da so od njih leteli le okrvavljeni koščki mesa.
  Oleg Rybachenko je zapel in z bosimi prsti vrgel bumerang, ki je prerezal vrat ducatu Švedov:
  - In vidim nekoga resnega! V sanjah Ivana Groznega!
  Margarita, ki je prav tako posekala in mlatila vse, je potrdila:
  - Zemlja v Sibiriji je bila razdeljena - vaša rodna Rusija!
  In z boso nogo izstreli bumerang ... In trupla sovražnikov odletijo v različne smeri.
  Oleg Rybachenko je zapel:
  - Oh, rep, luske!
  In vrgel granato z boso nogo, je dodal:
  - Ubil bom sto tisoč!
  Margarita, ki je prav tako razrezala svoje nasprotnike, je rekla:
  -Posekal sem veliko nasprotnikov!
  In tudi bos bo vzel in izstrelil najbolj smrtonosno stvar. In še vedno bo skakal od veselja.
  In z golo peto bo udaril v brado švedskega markiza. Priletel bo mimo in jih nekaj deset pometel z njihovih konj.
  Fantek in deklica, zelo aktivna in agresivna posameznika. Uničijo sovražnika z divjo blaznostjo. Brez namena upočasniti in nekako obvladati sovražnika.
  In Švedi trpijo ogromne izgube. Njihova vojska je že omahnila. In ker ni zdržala divjega pritiska, se je vdala in zbežala.
  Zasledovanje se je začelo.
  Da, tako je, da ga nihče ne more ustaviti.
  Fant in dekle hitita k sebi in zavpijeta:
  - Slava junakom, ki rušijo zidove!
  Oleg bo zavrtel mlin in izdal:
  - Slava junakom!
  Margarita je ustvarila metulja, prav tako je ubila veliko sovražnikov in izdala:
  - In slava nam!
  Fant in dekle se tako srdito prepirata. In ne bodo se ustavili niti za trenutek.
  Ne, premikajo se vedno hitreje. Tudi njihove misli skačejo kot zajčki.
  Tukaj je glavni švedski guverner. Oleg Rybachenko z boso nogo vrže granato in poveljnika raznese na koščke. Švedov zdaj ni mogoče ustaviti.
  Ruske čete jih lovijo in zasledujejo. A to še ni vse. Zdaj se je Ivan Grozni odločil osvojiti vso Švedsko. Ker ima tako pogumne mlade.
  Margarita in Oleg sta prejela plemiški naslov in se preselila v Stockholm.
  Fant in deklica tečeta naprej, sekata nasprotnike in tulita:
  - Slava naši domovini, slava carju Ivanu!
  In ti fantje so tako strastni. In tako nepredvidljiv in kul.
  Ena za drugo naletijo na trdnjave. In otroci jih sprejmejo na prvi pogled. Seveda, kot vedno, metanje bumerangov in diskov z bosimi prsti. In sekanje Švedov po vrsti. Kot kislo zelje. In še en imperij pade.
  Tu so Terminatorjevi otroci že v Stockholmu. In raztrgana švedska zastava pade. In sam kralj je bil ujet z lasom in njegovo spremstvo je bilo ubito. Ruske čete zavzamejo Stockholm za napad. Čeprav sta fant in dekle glavno delo že opravila.
  Da, na tako kul način so otroci redarji opravili svojo naslednjo nalogo. Vsaj proti Švedski. Car Ivan Vasiljevič je postal tudi švedski kralj.
  Poljaki so zavzeli Revel in se tudi okrepili. Bilo je začasno premirje ... Rusija je dobila dostop do morja. Ob izlivu Neve se je celo začelo graditi mesto.
  Hkrati so ruske čete vse bolj prodirale v Sibirijo. Že srednjih let Ivan Grozni se je doslej vzdržal večje vojne s Poljsko. Čeprav se je situacija segrevala.
  Poleg tega so bili še vedno aktivni krimski Tatari. Leta 1591 je bil carjevič Dmitrij ubit. In leta 1598 sta tako dedič Fedot kot Ivan Grozni umrla skoraj istočasno. In osemletni sin Ivana Groznega, Aleksander Prvi, je postal kralj. Boris Godunov se je izkazal za njegovega regenta.
  Leta 1601 je izbruhnila vojna med Rusijo in Poljsko, ki je potekala v ozadju velikega izpada pridelka. Poljaki so oblegali Smolensk.
  Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova sta sodelovala pri odbijanju napada. Poljaki so utrpeli velike izgube in se umaknili. Ruska vojska pod vodstvom Basmanova je leta 1602 oblegala Polotsk in ga zavzela. Oleg in Margarita sta se odlikovala med napadom. Fant in dekle sta, kot vedno, učinkovito delovala z meči in bosimi nogami. Nato je ruska vojska zavzela tudi Vitebsk in Oršo ter se bojevala z vojsko poljskega kralja.
  Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova sta bila prva, ki sta razumela vojsko Poljakov. In borili so se s kolosalno blaznostjo.
  Deček je vrgel disk, Poljakom odsekal glave in zavpil:
  - Jaz sem borec super razreda!
  In kako reže kot mlin.
  Tudi Margarita se vrti. Sovražnika bo razbil z meči in izdal:
  - Še vedno sem razred višje!
  In z boso nogo bo izstrelil bumerang in posekal svoje sovražnike.
  Ta dekleta so tako kul. Imajo pravi nasmeh tigric. Toda fantje so še nevarnejši in močnejši.
  Posekajo svoje sovražnike. In pojejo:
  - Modre noči plapolajo kot ognji,
  Smo pionirji, otroci delavcev...
  Približuje se obdobje svetlih let -
  Krik pionirjev je vedno pripravljen!
  Krik pionirjev je vedno pripravljen!
  Da, lepo je biti v večnem otroštvu. Ko si večno mlad in večno bos. In nihče ne more ustaviti pritiska in navala podivjanih otrok. Ki so rojeni, da uresničijo pravljico.
  In borijo se kot... Pravi junaki.
  In tako se mladi bojevniki z nesmrtnimi telesi prebijejo do poljskega kralja. Trije hetmani so bili posekani in bumerang, ki ga je sprožil Oleg Rybachenko, leti. In Sigismund pade ubit.
  Hkrati je Margarita z močnim udarcem zdrobila sina kralja Vladislava.
  Tako je bila poljsko-litovska skupnost obglavljena. Toda ruske čete se še naprej premikajo.
  Poljaki izgubljajo. Basmanova vojska zavzame eno mesto za drugim. Minsk, Slutsk in Vilna so bili zavzeti. V vseh teh mestih boj vodijo pogumni otroci.
  Ki ne poznajo ne usmiljenja ne usmiljenja. In če zmagajo, zmagajo samozavestno.
  Nasprotniki Olega Ribačenka so rekli:
  - Smo otroci, ne himere!
  Margarita je z boso nogo vrgla bombo, ki je raztrgala sovražnike, in dodala:
  - Apostoli nove dobe!
  Skratka, sestal je sejm in z večino glasov priznal prvega ruskega carja Aleksandra za poljskega kralja in litovskega velikega vojvodo.
  Tako je sin Ivana Groznega in angleške kraljice postal velik.
  Potem je prišel pohod z Avstrijci proti Turkom. Tako zmagovito in z velikimi osvajanji. Rusi so zavzeli Istanbul in hoteli naprej.
  Med napadom na Istanbul so se seveda odlikovali Terminatorjevi otroci, ki so lahko ujeli sultana. Otomansko cesarstvo je propadlo in še deset let so ruske čete osvajale njegovo obrobje. Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova sta pravočasno skakala in sodelovala le v odločilnih bitkah.
  Po osvojitvi Otomanskega cesarstva sta bila zavzeta tudi Sudan in Maroko. In potem Iran, Pakistan in Afganistan.
  Aleksander Prvi je uvedel poligamijo. Da bi tako zbližal krščanstvo in islam, je odpravil ljudem nerazumljivo dogmo o Trojici. Rusi so dobili pravico imeti štiri žene.
  Pravoslavje se je nekoliko spremenilo in Mohameda priznava kot Allahovega poslanca in preroka.
  Hkrati je bila odpravljena večina postov, vera pa je postala manj obremenjujoča.
  Vse je šlo dobro. Rusija je leta 1640 kmalu osvojila Indijo ... Rusi so vstopili na Aljasko in se povzpeli v Tihi ocean. Selili smo se čez Afriko.
  Imperij Aleksandra I. je postal obsežen. In leta 1650 se je začela vojna s Kitajsko. Mandžurci so poskušali zadržati ozemlje.
  Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova sta spet v boju. In kako sekajo - kot veliki terminatorji.
  Vojna s Kitajsko je bila resna. In večni otroci so to razumeli.
  Tukaj prihaja bitka. Kitajska vojska je ogromna. Toda ruska, ki jo sestavljajo številni narodi, ni majhna.
  Sledi boj in težka izmenjava udarcev. Pošastni otroci kosijo Kitajce.
  Igle in diske mečejo z golimi prsti.
  In nokautirajo rumene borce na stotine.
  In se režejo in s sabljami podirajo nasprotnike. Ob tem delujejo izjemno agresivno.
  Ne zunanji otroci, ampak preprosto mačo. Preprosto uničujoči udarci za nesmrtne. Vse uničijo in svoje sovražnike pošljejo v pekel.
  Oleg, ki seka svoje nasprotnike, poje:
  - Ne bojimo se napadov!
  Margarita, ki meče ostre diske, škripa:
  - Pobili bomo vse hudobne!
  Bes tako fanta kot dekleta je groovy.
  Pokosijo nasprotnike in si pojejo ...
  Pesem iz enega vojaškega gledališča - druga svetovna vojna, vendar čisto primerna;
  Velika Rusija je znana,
  Najlepša dežela...
  Zvezde so zalile črni žamet,
  Domovina je razsvetljena z žarkom!
  
  Koliko junakov je v Patronymic?
  Vsak vitez je velikanski bojevnik...
  Vojska koraka v prijateljski formaciji,
  Navsezadnje so naši ljudje vedno enotni!
  
  Prisegamo na velikega Stalina,
  Čast obdržati in se boriti do konca,
  Ker je njegova moč kakor sonce,
  Ker božja luč je dežela!
  
  Naša domovina bo lepa,
  Z velikanskim duhom naši ljudje...
  Borimo se preprosto, celo hladnokrvno,
  In fašistični Wehrmacht bo poražen!
  
  Komsomolci se borijo bosi,
  Čeprav jih mraz grize v pete...
  In naše oči so kot krožniki,
  Deklicin nos je postal rdeč od mraza!
  
  Radi se zabavamo s fanti,
  Naša telesa so zelo vroča ...
  In tako popolni obrazi,
  V slavi nas je mati rodila!
  
  Za Rusijo se borimo s Fritzom,
  Premagati besne sovražnike ...
  Jaz sem taka obrtnica
  Verjetno sploh ne najdete besed!
  
  Postanimo kul ta dekleta
  Sestavimo drzen mitraljez ...
  Tako zvonek glas me je ukradel,
  Najbolj divje kletvice niso sprejemljive!
  
  V dekletih je drzen bes,
  Da se ne da prešteti...
  Videli bomo kraj v čudovitem raju,
  In medved Rus' vas bo mučil!
  
  Tako lepa dekleta sva
  V vesolju ni lepšega...
  V slavo naše domovine - Rusije,
  Čeprav izgledamo nič več kot dvajset!
  
  Vedi, da se dekleta v vojni pomladijo,
  Tečejo bosi po snegu...
  In zastave rdeče plapolajo nad domovino,
  In komsomolec bo premaknil pest!
  
  Zlobni fašist ne bo mogel premagati
  Ne glede na to, kako kul je lahko ...
  Smo dekleta v veličini glavne slave,
  Pod tem svetlim, modrim nebom!
  
  Imperij bomo naredili srečnejši
  Njena veličina je poraz držav...
  Veličina brez obal Rusije,
  Prečkajmo neskončni ocean!
  
  Ja, dekleta smo osupljivi metalci ognja,
  Horde Wehrmachta so sposobne zažgati ...
  Verjemite mi, imamo pravi pritisk,
  Fašiste bomo zelo močno potolkli!
  
  Ko pridemo v Berlin, smo komsomolci,
  Dajmo Švabam poljubljati noge...
  In tudi orki ne bodo pomagali nacistom,
  V zvezek zapiši, da sva kul!
  In zdaj poraženi Kitajci bežijo. In zasleduje jih ruska vojska.
  Aleksander Prvi je uspel osvojiti Kitajsko, a tudi umrl pri oseminšestdesetih letih leta 1658, tako kot njegov oče Ivan Grozni. Tako nenavadno naključje: Tamerlanova starost. Tudi, mimogrede, velik poveljnik in osvajalec.
  Po vladavini dveh tako velikih kraljev, ki sta toliko osvojila, tudi novi vladar Ivan Peti ni slabič. Je Aleksandrov sin in je postal kralj pri štiridesetih letih. Vojna se je nadaljevala na vzhodu. Pod njim so Rusi osvojili Indokino in Korejo, prispeli do Singapurja ... Pomikali so se naprej čez Afriko in v Avstralijo ... Tudi uspešen kralj ... In, nenavadno, tudi on je umrl v oseminšestdesetem letu 1686 . Nasledil ga je sin Aleksander II.
  Novi car je bil star približno petintrideset let ... Pod njim so Rusi dosegli Rt dobrega upanja in se izkrcali v Avstraliji in Novi Zelandiji. Zasedli so Kanado in se spopadli s Francozi. Aleksander II je osvojil tudi Italijo in Nemčijo, medtem ko so se Anglija in Francija ter Španija in Portugalska prepirale med seboj.
  Zelo uspešen kralj je umrl leta 1714. Vladal je osemindvajset let in bil ves rodoviten.
  Njegov sin Peter Veliki je prišel na oblast pri štiriindvajsetih letih.
  Novi kralj je osvojil Francijo, Španijo, Portugalsko in iztisnil Britanijo. Rusi so pod njim osvojili tudi vso Ameriko.
  Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova. Petru so pomagali med bitko s Francijo. Med napadom na Pariz.
  Kot vedno so ti otroci nosili meče in z golimi prsti metali igle in diske. Borili so se zelo dobro.
  Pomagali so pri napadu na Madrid in Lizbono. Zavzeli so tudi ta zemljišča. In bili so izjemno uspešni. In posekali so tudi veliko sovražnikov.
  Skratka, ves svet se je podredil Rusiji, razen Britanije. Peter Veliki je vladal do leta 1758 in tudi umrl pri oseminšestdesetih, tako nenavadno naključje. Ali pa niz naključij.
  Nasledil ga je vnuk Peter Drugi, kakih osemnajst let star mladenič. Svoja osvajanja je zaključil leta 1770 in napadel Britanijo.
  Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova sta zadnjič sodelovala v bitkah v tem vzporednem vesolju.
  Veliko Angležev je bilo posekanih, mnogi so bili pokošeni z zvezdami. In ujeli so britanskega monarha.
  Vojne je konec ... In otroci Terminatorji so opravili svojo misijo. Kar je bilo zelo zabavno in zanimivo.
  
  POD DUKERJEM SE NISO USTAVILI
  Hitler ni ustavil nemških tankovskih divizij v bližini Dyukerja in posledično se je zgodilo naslednje - Britanci so bili popolnoma poraženi in nekaj sto tisoč vojakov imperija Leo je bilo ujetih.
  Pod temi pogoji sta Chamberlain in Churchill skupaj odstopila.
  Novi premier je v šoku po predaji Francije privolil v mir, ki je bil zelo koristen za potolčeno Britanijo.
  Britanci so Namibijo, ki je bila njihova kolonija, enostavno vrnili Nemčiji, Irak in Palestino pa Turčiji. Samo z vrnitvijo zajetega med prvo svetovno vojno. Sicer sta se sporazumno razšla. Zamenjali so ujetnike - vse za vse, Velika Britanija pa je Nemcem dala proste roke na vzhodu in priznala, kar je tretji rajh že osvojil.
  No, seveda je Hitler, ko si je dal proste roke z Britanijo, začel pripravljati pohod na vzhod.
  Nemci so lahko zbrali malo več tankov, na račun divizij v Franciji, ki jih Rommel ni poslal tja v Afriko. Poleg tega je bila zaradi pomanjkanja bombardiranja Britanije izdelana še ena divizija z več tanki. Na splošno so Nemci dobili bistveno več letal. Zlasti takoj rešiti tri tisoč vozil, ki so bila v resnični zgodovini sestreljena nad Veliko Britanijo, poleg tega pa tudi vozila iz Sredozemlja ter kritje na Zahodu in Norveško. Tako je Wehrmacht zbral približno tisoč več tankov kot resnična zgodovina in pet tisoč letal več - njihovo število se je podvojilo v primerjavi z resnično zgodovino. Nemci so imeli seveda več pehote na račun Afrike, Francije, Norveške in drugih dežel. Približno pol milijona naših in pol milijona satelitov.
  Flota je veliko močnejša, predvsem italijanska. Da, Mussolini bi lahko namenil veliko več vojakov za vojno z Rusijo. Čeprav kakovost italijanskih delov seveda ni zelo dobra.
  A še vedno je dodatni milijon vojakov, tisoč tankov, pet tisoč letal, deset tisoč topov in minometov seveda moč.
  Poleg tega so Nemci računali tudi na Turčijo in Japonsko. Ki v splošnem zatrdile, da želijo stavkati.
  V Grčiji je Italija zmagala, ker je lahko uporabila več vojakov proti Helenom, ne da bi se morala boriti z Britanci v Afriki. In Nemci so pomagali z letalstvom, ki ni bilo preusmerjeno. Plus podkupovanje grških poveljnikov.
  V Jugoslaviji ni bilo upora. In Nemci so ZSSR napadli malo prej, 30. maja. Želeli so napasti še prej 15. maja, a se je izkazalo, da je bila pomlad preveč deževna, poleg tega pa so bile tankovske divizije še premalo osebje.
  Toda ZSSR se je kot vedno izkazala za nepripravljeno. Stalin se res ni hotel bojevati s tretjim rajhom, v alternativni zgodovini pa so imeli Nemci še bolj kot v realni proste roke. Stalin si ni toliko želel vojne, da je končal z vojsko, ki ni bila mobilizirana in ni bila postavljena v bojno pripravljenost.
  In Nemci so, kot v resnični zgodovini, hiteli naprej. In še bolj uspešno imajo veliko več moči, predvsem v zraku. In to je vplivalo na potek vojne.
  Tudi Japonska je poslala vojake v Mandžurijo in se nekoliko ohladila do ideje o vojni z Veliko Britanijo in ZDA. Vsi ti so nenavadno močni in so še vedno v miru s tretjim rajhom. Toda ZSSR se je zdela veliko šibkejša.
  Po padcu Smolenska in predvsem katastrofi pri Kijevu, kjer so bile sovjetske čete obkoljene, so Japonci vseeno udarjali po sovjetskih četah.
  In napad na Moskvo se je začel skoraj mesec in pol prej kot v resnični zgodovini. Nemci so svoje čete lahko hitro obrnili proti jugu in porazili južni del Rdeče armade.
  Posledično je bilo prestolnico konec septembra mogoče obkoliti. Stalin je seveda pobegnil v Kujbišev. In Nemci so napredovali v Donbasu in uspeli so vdreti v Stalingrad, pred tem pa zavzeti Kursk in Voronež. In potem je Turčija vstopila v vojno.
  Postalo je popolnoma tesno. In veliko več je izdaje. Tako je Vlasov predal Ryazan in prešel na stran Nemcev.
  Moskva je vztrajala do konca decembra, a je nazadnje padla. Do konca leta je Nemcem uspelo zavzeti skoraj celoten Kavkaz, na Krimu pa se je obdržal le Sevastopol.
  Leningrad se je znašel v popolni blokadi in umiral od lakote. Nemci so sklenili dvojni obroč.
  Stalin je poskušal začeti mirovna pogajanja. Toda Hitler je to zavrnil in izjavil, da bo sprejel samo brezpogojno predajo.
  Sovjetsko vodstvo je poskušalo vsaj nekaj vzpostaviti v Kujbiševu. Toda Rdeča armada je pobegnila. Ko so se malo odpočili, so se Nemci marca 1942 pomaknili vzdolž Volge, reke Ural in naprej do Urala.
  Sovjetske čete so se uprle precej šibko. Morala je močno padla. In tudi drakonski ukrepi, množične usmrtitve, niso pomagali. In vojaki in častniki ubijajo specialce. In ni na vidiku veliko dviga. Vse pogosteje obupajo.
  Na splošno, ko je Moskva padla, so seveda mnogi verjeli, da je vojna že izgubljena, in v resnici niso želeli umreti. Ljudje so bili depresivni.
  In do konca aprila so Nemci dosegli Kazan in zavzeli Uralsk ter napadli Orenburg.
  In Nemci so se prebijali tudi skozi srednjo Azijo in tukaj so močno pritiskali nanje.
  Maja so izbruhnili hudi boji za Dušanbe. Nemci so se poskušali uveljaviti v Srednji Aziji.
  Alenka in njena ekipa so se znašli na najtežjem območju. In branili so sovjetsko mesto. Kljub maju je bilo pri nas zaradi gora nekoliko hladneje in pihal je svež veter s severa. Vendar tudi pozimi tukaj ni bilo snežne odeje.
  Dekleta so streljala pred napredujočimi fašisti in njihovimi tujimi plačanci.
  Alenka je streljala iz PPSh in žvižgala pesem.
  - Čez gore, čez doline, kožuh in kaftan hodi!
  Bosonoga rdečelaska Alla je dodala:
  - In tara-ram!
  Deklica je vrgla granato z boso nogo in stresla svoje bakreno rdeče kodre. Ta bojevnik je lep.
  A drugi niso nič slabši. Anyuta je vrgla darilo z golimi prsti in siknila:
  - In dekle je super!
  Sprožila je tudi zlatolasa Maria, ki je podrla Nemko. Tudi punca je zelo dobra in lepa. In spet je vrgla granato s svojo graciozno, boso nogo.
  Tudi velika, ukrivljena, očarljiva Matryona se ne umika. Z nogami je sposobna metati granate daleč. In letijo in hitijo po zapleteni poti.
  Alenka je zapela in z izklesano golo nogo vrgla majhno, a uničujočo granato:
  - Ampak izdelujemo rakete ...
  Anyuta ga je držala z navdušenjem:
  - In blokirali so Jenisej!
  Alla je z boso nogo vrgla granato in zacvilila:
  - In na področju velikega baleta ...
  Maria je znova sprožila darilo z golo spodnjo okončino in zapela:
  - Smo pred ostalimi!
  Matryona je s svojo veliko, a zelo lepo in skladno nogo izstrelila granato in zarenčala:
  - Sonce ...
  Na hindujskega plačanca je streljala tudi Alenka in siknila:
  -se blešči....
  Anyuta je streljala, podrla Arabca in siknila:
  - Reka....
  Maria je zadela kroglo in rekla:
  - Da postane srebrna ...
  Marusya je podrla črnega borca in rekla:
  - Prišla ven ...
  Alenka je zabila in zapela:
  - Od ...
  Anyuta je vrgla granato z golo, graciozno nogo in nadaljevala:
  - Tempelj...
  Alla je počila, odrezala več ljudi in zahripala:
  - Ljudje!
  Maria je streljala in rekla:
  -Praznik...
  Marusya si je z užitkom oddahnila, z nogo, ki že dolgo ni videla čevljev, vrgla granato in rekla:
  - Prestol ...
  Alenka ga je vzela in siknila:
  - V Kozaku ...
  Anyuta, ki je streljala z rjovenjem, je dodala:
  - Stanica ...
  Alla je s sikanjem kobre, ki je streljala, rekla:
  - Mirno ...
  Maria je streljala in rekla:
  - Trinajsti ...
  Marusya je vrgla granato na veliko razdaljo in razkrila zobe:
  - Leto!
  Alenka je veselo zapela in posekala tri Arabce:
  - Lastovke...
  Anyuta je streljala in ubila naciste:
  - Krožijo ...
  Alla je odstrelila in sikala:
  - Sonce ...
  Maria prikovana, poje:
  -Si se...
  Marusya je spet vrgla granato z bosimi nogami in dodala:
  - V belem...
  Alenka je dala naboj in rekla:
  - Vrtovi...
  Anyuta je siknila z rjovenjem:
  - Kako...
  Alla je dala naboj in siknila:
  - Sneg!
  Maria je streljala in rekla:
  - IN...
  Marusya je poslala kroglo in sikala:
  - Zabavajo se ...
  Alenka je odstrelila in zacvrknila:
  - Kako...
  Anyuta je zastokala in rekla:
  - Majhen ...
  Alla je veselo nadaljevala:
  - Otroci!
  Maria je poslala naboj in nadaljevala:
  - Plešejo ...
  Marusya je na kratko zabrusila in rekla:
  - Kozaki ...
  Alenka je brcala, z boso nogo metala granato in zarenčala:
  - V krogu!
  Anyuta je streljala in čiknila:
  - Eh-ma!
  Ognjena Alla je poslala kroglo in zarjovela:
  - Poletje...
  Maria je z boso nogo vrgla granato in zalajala:
  - ne zima!
  Marusya je streljala in spet zacvilila:
  -Eh-ma!
  Alenka je pribila in zarjovela:
  -Če bi le...
  Alla je z boso nogo vrgla granato in rekla:
  -denar...
  Maria je od veselja siknila in padla iz mitraljeza:
  -temno...
  Marusya je z golimi prsti izstrelila košček stekla, prerezala nekaj vratov in siknila:
  - Reka Kuban
  Alla je pela skupaj, streljala:
  - in reka Don,
  Maria ga je vzela in zapela, streljajoč:
  - Pojdi na sprehod...
  Marusya, ki je z golimi prsti vrgla žebelj z rjovenjem, je nadaljevala:
  - Kozak ...
  Alenka je streljala in zalajala:
  - sprehodi se...
  Anyuta je udarila in nadaljevala:
  - Adijo ...
  Ognjena Alla je streljala in siknila:
  -Eh-ma!
  Maria je udarila in zabrusila:
  - Poletje...
  Marusja ga je vzela in siknila od veselja ter izstrelila:
  - ne zima...
  Alenka je streljala in izdahnila:
  - Eh-ma!
  Anyuta se je zajebala in rekla:
  - Gorje ...
  Alla je ustrelila in siknila:
  - Iz uma,
  Maria je poslala kroglo naravnost v čelo in naredila korak:
  -Vse ...
  Marusya je spet izstrelila granato z boso nogo in izdahnila:
  - odnesli ga bodo ...
  Alenka je jezno rekla:
  - od kozaka ...
  Anyuta je divje streljala in siknila:
  - No ...
  Ognjena Alla je z golimi prsti vrgla granato in rekla:
  -A...
  Marija je zahihitala in zarjovela:
  -Adijo...
  Marusya je spet vrgla darilo in zacvilila:
  - Pojdi na sprehod...
  Alenka je z rjovenjem streljala odgovorila:
  - Adijo ...
  Alenka je odrezala plačance in zapela:
  -Uh!
  Anyuta, ki je sekala fašiste, je rekla:
  -A!
  Fire Alla je siknila:
  -Uh!
  Maria je samo zadela in izdahnila:
  - A!
  Marusja je z golimi prsti vrgla kos keramike in izdahnila:
  -Tih...
  Darilo je bosa vrgla tudi Alenka:
  - Kozaki ...
  Anyuta ga je vzela in zacvrknila, streljajoč:
  - vodi...
  Ognjena Alla iz brunarice črnega človeka je blebetala:
  - pogovori...
  Maria je streljala in nadaljevala:
  - Precej ...
  Marusja se je odzvala besno in z nogo poslala slap ognja:
  - stoji ...
  Alenka Nail je veselo nadaljevala:
  -starci...
  Anyuta, ki je streljala od jeze, je zacvrknila:
  -IN...
  Alla je z boso nogo vrgla granato in zacvilila:
  - nezavedno...
  Maria je z nasmehom poslala granato in rekla:
  -njim...
  Marusya je siknila od jeze in vrgla granato z boso nogo:
  -Kaj...
  Alenka je z bosimi nogami metala darila in rekla:
  -končalo se bo...
  Anyuta je sprožila in zadela zelo natančno:
  - kmalu ...
  Alla je s strupenim nasmeškom odvrgla breme smrti in zamrmrala:
  -Prost...
  Maria je vrgla granato in zacvilila:
  -tele...
  Marusya je z golimi prsti zavrtela stekleni drobec in zalajala:
  - dnevi...
  Alenka, udarjajoč po bosih nogah, je jezno tuhtala:
  -Svet...
  Anyuta je streljala in izdahnila:
  -poklicali bodo ...
  Alla je obupano siknila in streljala:
  -ta...
  Maria je streljala in zarenčala:
  -neumno...
  Marusya je zalajala in vrgla granato:
  -in...
  Alenka je v smrt poslala darilo:
  -star...
  Anyuta je siknila od velike jeze in pokosila nekaj Indijancev, ki so jih rekrutirali Nemci:
  -Vse ...
  Alla je z rjovenjem in sukanjem orožja nadaljevala:
  - bodo rekli ...
  Maria je z golimi prsti vrgla granato in rekla:
  -potrebno...
  Matryona je blebetala in zabijala:
  -za odpad...
  Alenka ga je vzela in strelsko zacvrknila:
  - IN...
  Anyuta je zacvilila, ko je streljala:
  -neuporabna...
  Ognjena Alla je vrgla granato in zarenčala:
  -papir...
  Maria je z golimi prsti izstrelila bumerang in rekla:
  -oni bodo...
  Matrjona je z golo peto udarila v granato in zapela na vso moč:
  -Denar...
  Alenka je siknila s pritiskom, kot pribita:
  -z...
  Anyuta je besno vrgla darilo in rekla:
  - dvoglavi...
  Ognjena Alla, ki je podtaknila sporočilo smrti in ubila ducat Arabcev, je z veseljem potrdila:
  - orel...
  Maria je spet vrgla granato in v ekstazi zapela:
  -Melone...
  Matryona, ki je vrgla dar smrti na svojo grobo peto, je besno nadaljevala:
  - lubenice...
  Alenka je besno sprožila sedanjost uničenja in rekla:
  - pšenica...
  Ognjena Alla je sikajoče sporočila:
  - zvitki...
  Maria je v ekstazi izstrelila granato in rekla:
  - Velikodušno ...
  Matryona je s sedanjostjo uničenja zdrobila ducat borcev in zakihotala: - uspešno ...
  Alenka je poslala udarec, z golo, zapeljivo nogo in dejala:
  - rob ...
  Anyuta je besno siknila in poslala sporočilo uničenja:
  -IN...
  Alla je besno streljala in rekla:
  -na...
  Maria je poslala še eno kroglo in zabrenčala:
  -prestol...
  Matryona pribita, poslana z boso nogo, dar smrti, rjove:
  - sedi ...
  Alenka je v besu izstrelila naboj in siknila:
  -V...
  Anyuta je z boso nogo vrgla granato in izdahnila:
  - St. Petersburg...
  Alla je siknila na ves glas:
  -Oče...
  Maria je z golo peto poslala majhen paket z eksplozijo in rekla:
  - Car ...
  Matryona, streljanje, takoj potrdila:
  - Nikolaj.
  Alenka je začela sikati kot kobra, streljati in vreščati:
  -Težko ...
  Anyuta je z golo, zagorelo nogo vrgla granato in izdahnila:
  -verjeti...
  Maria je streljala in rekla:
  -Kaj....
  Matryona je naredila žebelj, nato pa vrgla darilo z golo peto in zacvilila:
  - kmalu ...
  Alenka je rekla, streljajoč od besa levinje:
  - bo plesal
  Anyuta pire:
  -Rdeča...
  Fire Alla je ostro rekla:
  - sedemnajsti ...
  Maria je z veseljem in vse bolj zagnano nadaljevala:
  -leto...
  Matryona je spet vrgla granato z boso nogo in izdahnila:
  - Vedo...
  Alenka je siknila z zanosom:
  - samo ...
  Anyuta je v divji blaznosti z boso nogo vrgla granato in zacvilila:
  -na...
  Ognjena Alla je žvrknila in vrgla darilo uničenja:
  - nebo...
  Maria je z navdušenjem terminatorske harpije rekla:
  -angeli
  Matryona je z boso nogo brcnila veličino smrti in siknila:
  - tvoj...
  Alenka je z golo spodnjo okončino izstrelila granato in rekla:
  -Kaj...
  Anyuta jo je spet udarila z darom uničenja in zakihotala:
  -ti...
  Rdeči hudič Alla je zapel:
  - vaščani ...
  Marusya je z veseljem rekla in vrgla granato z boso nogo:
  - čakanje...
  Alenka je spet sprožila granato in v obrambi Dušanbeja zapela:
  -Eh-ma!
  Anyuta je agresivno podpirala, vrgla bodalo z golo nogo in gracioznimi prsti, rjoveč:
  - Poletje...
  Ognjeni hudič je navdušeno zakikikal in odgovoril:
  - ne zima,
  Maria, ko je izstrelila kroglo, je besno rekla:
  -Eh-ma!
  Matryona je podala granato z boso nogo in siknila:
  -Če bi le...
  Alenka je spet streljala, podrla Kitajko in zacvilila:
  -denar...
  Anyuta je agresivno izpraznila mitraljez in streljala na sovražnike ter sikala:
  -temno...
  Maria je z boso nogo vrgla granato in siknila:
  - Reka Kuban ...
  Matryona je siknila in vrgla darilo smrti rekla:
  - IN...
  Alenka ga je vzela in silovito zahihotala:
  - Don River ...
  Anyuta je zacvilila na ves glas:
  -Pojdi na sprehod...
  Maria je z boso nogo vrgla granato in izdahnila:
  - Kozak ...
  Matryona je znova ustrelila, zrušila dva temnopolta moška in zaropotala:
  - sprehodi se...
  Alenka je izstrelila naboj in prišla ven z veseljem rekla:
  - Adijo ...
  Anyuta je zarjovela kot beluga in rekla:
  - Eh-ma!
  Rdečelasa Alla, streljanje, je nadaljevala:
  - Poletje...
  Maria je z navdušeno ekstazo pripomnila:
  - ne zima...
  Matryona zalaja na ves glas in z golo nogo sproži močno eksplozijo v paketu:
  - Eh-ma!
  Alenka je z občudovanjem rekla in vrgla granato z golo peto:
  - Gorje ...
  Anyuta, ki je streljala in kosila, je zarenčala:
  - od...
  Fire Alla je nadaljevala:
  - noro...
  Maria, ki je streljala, ga je vzela in rekla:
  -Vse ...
  Matryona, ki je streljala, je siknila kot kobra in udarila:
  - odnesli ga bodo ...
  Alenka je močno zacvilila in udarila:
  - ti...
  Anyuta je streljala z jezo rekla:
  - Kozak ...
  Ognjena Alla je vrgla še eno granato in zacvilila:
  -No ...
  Maria je ostro izdavila:
  -A...
  Matryona je z boso nogo vrgla granato in zarenčala:
  -Adijo...
  Alenka je spet z golimi prsti vrgla limono in zavpila:
  - sprehodi se...
  Anyuta je brnela kot osa in vrgla granato z boso nogo, rekla:
  -Adijo...
  Maria je s pritiskom, izstrelila rafal, zalajala:
  - No ...
  Matryona je vrgla granato stran, zakihotala in zarjovela:
  - A ...
  Alenka je trdo odgovorila in z brco brcnila darilo, ki so ji ga vrgli plačanci:
  - Adijo ...
  Anyuta je blebetala in bosa skočila na granato:
  - Pojdi na sprehod...
  Alla je z golo nogo odvrgla darilo in izdahnila:
  - Adijo!
  In dekleta so v en glas planila v smeh ... Ne, Dušanbe ni lahko za Nemce. Čeprav so bile napotene znatne sile tuje pehote. Hindujcem, Afričanom in Arabcem se je pozimi težko bojevati, zato so jih nacisti poslali v Srednjo Azijo. Tukaj jih uporabljajo kot topovsko hrano. In jih pošljejo v zakol. Nastalo je novo mesto, ki se je močno upiralo: Dušanbe.
  Nemci so sovjetske položaje bombardirali s težkimi bombami in napalmom. Streljali so iz samohodnih pušk in havbic ter dvignili plinske metalce. In uporabili so celo bombe, težke do deset ton. Rusijo so zlomili na kolena.
  Dušanbe se je spremenil v ruševine, ki so bile dobesedno streljane iz neposredne bližine.
  Alenka, bosa, v samih spodnjicah, ki je sproti skladala, je začela peti;
  Jaz sem bojevnik naše matere Rusije,
  Preprosto dekle, vedno boso...
  Včasih so vrane podlo jokale,
  Ampak verjamem, da se bodo sanje uresničile!
  
  Lačen sem se pridružil Komsomolu,
  Skoraj goli biser v mrazu...
  Ampak fašista bom vrgel s piedestala,
  Daj Adolfu njegov dolg nos!
  
  Ne verjemite komsomolki,
  Ne bo mogel zajeziti vesolja ...
  In tukaj se sliši jasen glas,
  Naša vojska se je dvignila na vrh naše domovine!
  
  Za domovino Veliko Rusijo,
  Bori se, prosim, pionir brez strahu ...
  Čeprav veš, da so polja zalita s krvjo,
  Ampak pokaži mi, ti si primer hrabrosti!
  
  Za člane Komsomola so nebesa sreča,
  Za dekle je brez skrbi...
  Vse bo v njeni ponosni, veličastni moči,
  In Fuhrer bo prišel do usode splava!
  
  Toda čas je težak - Hitler prihaja,
  Lahko celo premaga strašnega ...
  Rakete meče radodarno kot bombe,
  Sposoben spremeniti vse vojake v igro!
  
  A verjemite mi, dekleta ne poznajo strahu,
  Metanje granate z boso nogo...
  Gola je - njena srajca je zgorela,
  Boj proti nezavedni hordi!
  
  Komsomolcev ni - dovolj besed,
  Ne pozna besede - ne morem!
  In Švabe bodo pobegnile kot tatovi,
  Ko punca zravna nogo!
  
  Ja, boj se napol gol na mrazu,
  Verjemite mi, tako dekle je usojeno ...
  Je barva bujne vrtnice v bitkah,
  In ubil bo Švabe, tako kot je hotel!
  
  Tigrov bojevnik je v šali potrkal
  Sežgal je v pepel kot napalm ...
  In fašist Adolf ga je dobil v gobec,
  Fritzi so zaman napadli Rusijo!
  
  Vojaki ne vedo, kaj bomo storili,
  Kdaj bo na Zemlji prišel čas miru...
  Toda bosi komsomolci prikimajo,
  In odprejo račun za vse dosežke!
  
  Vse želijo doseči sami
  Za člane Komsomola ni raja ...
  Čeprav bodo obrazi blagoslovljeni z ikone,
  Ne bomo jedli Luciferjevega kosila!
  
  Ponovno so ujeli skupino razbojnikov iz Moskve,
  Čeprav je tretji rajh močan brez besed...
  Parazite bomo ubijali s tanki,
  In temo bo presekal svetel sončni žarek!
  
  In bos teči skozi snežne zamete,
  Za punco sploh ni težko ...
  Ne bojimo se bleščečih plamenov,
  Čeprav to vemo, je enostavno!
  
  Zveza Sovjetov - domovina je velika,
  V njej je vsak bojevnik vitez iz jasli ...
  Iz fantkovih plenic se sliši rjovenje,
  In premagal si drhal in nasprotnike!
  Potem ko so nacisti poleti zasedli Ural in se združili z Japonci. Stalin in njegova ekipa so odšli v gozdove in razglasili partizansko vojno. In Fuhrer je začel oblikovati divizije iz lokalnih sil. Zlasti je bila proti partizanom uporabljena ruska osvobodilna vojska Vlasova. In nekaj monarhičnih tvorb. Poleg tega je bil cesar Vladimir III povabljen, da igra vlogo princa, nominalnega sovladarja Fuhrerja.
  Ampak to je čisto nominalno.
  Nemčija se je za zdaj navzven umirila. Nemci so zavzeli kolonije Francije, Nizozemske in ruskih dežel. Z Britanijo je bil časten mir, ZDA še niso izstopile in imajo težave znotraj države in z gospodarstvom.
  Vendar so se odnosi z Japonsko opazno zapletli. Zasedla je Indokino, ki so jo Nemci imeli za svojo kolonijo. In nacisti so se spomnili tudi nemških posesti, ki so jih Japonci zavzeli v prvi svetovni vojni. Kot, ali ni čas, da jih vrnemo? Kljub temu ste ravnali nepošteno.
  Medtem ko sta se bistvo in stvar odnosa razgrevala. Poleg tega so se Japonci vedno bolj bojevali na Kitajskem. In premikali so se po rumenem ozemlju.
  Nemci so svojo moč varčevali z oblikovanjem tujih divizij pod poveljstvom Arijevcev.
  Nabavili smo nove tanke: "Tiger", "Panter", "Lev" in "Miš". Zadnji tank pa se je izkazal za pretežkega in vojaški strokovnjaki so ga zavrnili.
  Nemci so začeli pritiskati na Japonsko in zahtevali ozemeljske koncesije. Samuraj se je uprl. Zaradi tega je 20. aprila 1944 izbruhnila nova vojna. Nemci so napadli Japonce in jih začeli potiskati nazaj.
  Bitke so pokazale šibkost japonskih kopenskih sil, a hkrati, da je bil Panther popolnoma praktičen in zelo učinkovit tank. In še boljši je Panther-2 z izboljšano stransko zaščito.
  Japonci so nizali poraz za porazom in se umikali. Sovjetska dekleta so sodelovala v bitkah. Borili so se samozavestno.
  In tukaj je pet komsomolskih deklet v najboljših močeh v boju z Japonci.
  Alenka, Anyuta, Alla, Maria in Matryona se borijo kot levinje. Streljajo, mečejo granate z golimi, izklesanimi nogami in stresajo gole prsi.
  In ob tem tudi pojejo;
  Ni lepše domovine Rusije,
  Ni lepše moči na svetu ...
  Zvezde so zalile črni žamet,
  Pošljite pozdrave vitezom!
  
  Člani Komsomola se tudi radi borijo,
  In teci bosa v bikiniju,
  Skozi snežne zamete hiti z bosimi petami,
  S pestjo udariti Švabe!
  
  V vesolju ni dražje države,
  Kaj je moja svetla domovina ...
  S svojo nespremenljivo močjo v bitkah,
  Naša ruska družina postaja vse močnejša!
  
  Borili smo se s pravoslavnim mečem,
  In zdaj je komunizem za nami...
  Naši ljudje so postali slavni v vesolju,
  In zlobni fašizem bo vržen v brezno!
  
  Koliko junakov je v domovini?
  V boju tako dojenček kot starček ...
  Skozi Berlin se bomo sprehodili v formaciji,
  Naša vera je močan monolit!
  
  Vedi, da nas Jezus nadzoruje,
  On je veliki, ruski, beli bog!
  Zlobni Cain bo uničen,
  Molite za pomoč svete družine!
  
  Vsi zmoremo, zmoremo veliko,
  Kos smo vsaki nalogi...
  Ne govori nacističnih neumnosti,
  Poletel bom v nebo kot ptica!
  
  Moč močnega Svaroga je z nami,
  In sveti Gospod Kristus ...
  Prosi Boga za večnost
  Rodu bodi zvest do konca!
  
  Naš lepi Bog, sveti, vsemogočni,
  Da si je za krono izbral Rusijo...
  Mu bomo podrli, če bomo potrebovali strehe,
  Za vedno v naših srcih Ti si Oče Rod!
  
  Prosite Lado za srečo,
  Naj da mladeniču ljubezen ...
  Če moramo vrniti, se lahko borimo,
  Navsezadnje imamo vročo kri!
  
  Ustvarimo prostranstva vesolja,
  Rusi bomo leteli višje od zvezd ...
  Naj trpljenje za vedno izgine,
  Navsezadnje imamo enega Vsemogočnega Boga!
  
  Vsi se bomo zavzeli za Roda,
  In v imenu svetlega Kristusa ...
  Fuhrer krzneni uroyu,
  Naša vera je močna in čista!
  
  Tako gradimo stvar komunizma,
  V domovini bomo nad vsemi, vedite ...
  Zdrobimo jarem fašizma, verjemite mi,
  In v vesolju bo prišel raj!
  
  Bog nam daj, da postanemo močnejše mišice,
  In okrepite se v duši in telesu ...
  Na svetu ni močnejših bojevnikov,
  Z jekleno roko zdrobimo sovražnika!
  
  Beli bog bo vse obudil, verjemite,
  Zato ni strašno umreti ...
  Vsi hudiči se bodo razkropili po kotih,
  Verjemite mi, komunizem ne bo poteptan!
  
  In v imenu družine smo se borili,
  Velikan Stalin nas je vodil v boj,
  Kmalu bomo videli komunizem,
  In Rus in Gruzija sta združena!
  
  Skupaj bomo postali močnejši od vseh demonov,
  Družina nam bo dala moč in srečo ...
  In na srečo ne bo več,
  To, da sem ti odprl pot v poezijo!
  Skratka, Japonska je res zanič. Brez možnosti izgublja vojne.
  "Panther"-2 brez težav nabira točke zase. Je tank super razreda. Bojni testi so pokazali, da je to vozilo sposobno prenesti udarce japonskih pušk iz vseh kotov.
  In v tem rezervoarju so seveda Gerda, Charlotte, Christina in Magda. Boj štirih deklet.
  In aktivno streljajo na Japonce. Zadetki se pojavljajo z monotonostjo zabijanja žebljev.
  Gerda, ki z bosimi prsti pritiska na gumbe igralne palice, žvrgoli:
  - Jaz sem bojevnik iz novega raja!
  Charlotte je streljala, pokazala zobe in zarjovela:
  - In jaz sem iz globin vesolja!
  Christina je še naprej streljala in se nasmehnila odgovorila:
  - In nikogar ni, ki bi me ustavil!
  Magda je streljala in rekla agresivno:
  - Jaz sem bojevnik iz peklenskega spektra!
  In dekleta so Japonci brez usmiljenja iztrebili. Delovali so s povečano agresivnostjo. Njihovo gibanje in hitrost sta neverjetna.
  In sami so bosi in v bikiniju. To so dekleta iz redarjev. Tudi Japonci začenjajo obupati.
  In Švabe so začele pristajati v sami metropoli. Delovali so izjemno učinkovito. V bojih je sodeloval tudi večnamenski TA-152, ki se je izkazal za močnejšega od Focke-Wulfa.
  Prepirata se dve deklici: Albina in Alvina.
  Očarljivi Nemki, obe plavolaski. In kako bodo iz letal udarjali po Japoncih.
  Albina je izstrelila rafal, sestrelila ducat letal in zarjovela:
  - Sem tako kul dekle!
  Tudi Alvina je streljala, pobila ducat nasprotnikov in zacvilila:
  - Preprosto levinja!
  In obe deklici sta v totalnem šoku!
  Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova pomagata Wehrmachtu zavzeti Tokio. Sledijo ukazom super čarovnice. In kaj je še treba storiti? Ne boste sedeli križem rok in opazovali potek vojne.
  Fant in deklica nista mogla obrniti toka vojne. Tako se je izkazalo, da zdaj le mahajo z meči.
  Sekajo samuraje in mečejo granate z bosimi nogami.
  Oleg Rybachenko je posekal ducat Japoncev in rekel:
  - Na meji so mračni oblaki ...
  Margarita, ki je z meči zdrobila sovražnike, je nadaljevala:
  - Surova dežela je ovita v tišino!
  In z boso nogo je vrgla granato.
  Oleg je še naprej napadal sovražnika, z golimi prsti vrgel prisotnega morilca in zarjovel:
  - Na visokih bregovih Amurja!
  Margarita, ki je še naprej streljala in vrgla svoje gole, strojene noge, je zapisala:
  - Plutokrati s kosami stojijo!
  In kako deklica plane v smeh. In vzel ga bo in udaril samuraja ...
  Otroci Terminatorja so podivjali. Na koncu so ujeli celo samega Mikada.
  Mladi bojevniki so se srdito borili. Z bosimi nogami so metali granate in streljali iz mitraljezov.
  In ko so se pojavile ninje, je deček s prsti na nogi vrgel vanje zvezdo in jih pet podrl.
  In tudi dekle je z boso nogo vrglo morilca in podrlo šest ter zapelo:
  - Za veličino domovine.
  In potem so pošastni otroci posekali dobesedno vse stražarje.
  In za to so prejeli nagrade iz rok Fuhrerja. Poleg tega je bilo mogoče dati višje, glede na to, da je bil sam japonski cesar v ujetništvu.
  Fantje so prejeli viteški križec železnega križca s hrastovimi listi. Kar je samo po sebi velika čast.
  Fuhrer je v slovo poljubil Margarito na lice in rekel:
  -Vi ste pravi Arijci! Lahko služiš v moji vojski!
  Otroci pošasti so vzkliknili:
  - Veseli smo, da poskušamo služiti miru in blaginji človeštva!
  In sami so se komaj uprli skušnjavi in zadavili Fuhrerja z golimi prsti. Toda čarovnica jim je dala navodila: ker je ZSSR zajeta, naj Nemci združijo svet.
  Dejansko se je Fuhrer odločil, da se ni treba ustaviti. In Veliki Britaniji napovedal vojno.
  V tem času, leta 1945, so Nemci pridobili močna reaktivna letala in imeli so tanke serije E. Nova vozila so bila naprednejša in kompaktnejša od prejšnjih. Posebej uspešen se je izkazal E-75, razvit po najnovejši zasnovi za nemško tankogradnjo - motor in menjalnik skupaj s prečno razporeditvijo.
  Izkazalo se je, da je E-75 dobro zaščiten na čelu: 200 mm na vrhu trupa in 160 mm na dnu, pod kotom 45 stopinj. Strani trupa so 120 mm pri nagibih, plus dodatni ščiti 50 mm, kupola pa je 252 mm spredaj pri naklonu šestdeset stopinj, stranice 165 mm pa so na dvonivojskih nagibih kot pri "Tigru"- 2, le še večji, saj je kupola opazno nižja.
  E-75 je bil v primerjavi s Tigrom 2 skoraj meter nižji, a daljši in širši, oklep je bil precej debelejši in bolj nagnjen. Hkrati se je teža povečala na le petinsedemdeset ton, kar je z motorjem s 1250 konjskimi močmi zagotovilo boljše vozne lastnosti kot tiger-2. Novo nemško vozilo je bilo bolje kamuflirano, imelo je zanesljivejši in lažji menjalnik ter močnejšo pištolo dveh ali bolje rečeno celo štirih vrst.
  Prvi je najlažje uničiti tanke: 88 mm 100EL, idealna pištola za streljanje v tarčo, nevihta za angleška vozila. Močnejši, a tudi sposoben uničiti tanke 105 mm 100 EL, zadeti celo Churchilla z velike razdalje in sposoben čelno prebiti Tortillo. In protiletalska puška kalibra 128 mm 55 EL je bolj priročna in učinkovita za streljanje tako na neoklepne cilje kot na tanke. In še večji kaliber, bližje jurišni puški, 150-milimetrski top, ki pa lahko strelja na tanke.
  E-75 je boljše vozilo od vseh britanskih in ameriških modelov in le redki tank Tortilla ima možnost zadeti Nemca iz neposredne bližine.
  Toda osemdesettonska "Tortilla" ni vozilo množične proizvodnje, poleg tega pa samohodna pištola tehta osemdeset ton z motorjem 600 konjskih moči. Tako so jih izdelali le dvajset.
  Tako je E-75, ki je dobil prednost in postal najbolj proizveden leta 1945, dejansko skoraj neranljiv. Toda Nemci niso potrebovali preveč tankov. Britanske tankovske sile so torej šibke. E-10 in E-25, lahki in hitri samohodni topovi, sta se dobro bojevali v džungli. Torej ... Nemci so sprožili ofenzivo v Indijo in brez večjih naporov premagali kolonialne čete Britancev in Američanov.
  V resnični zgodovini so jih šibkejši zlahka premagali, tu pa jim Wehrmacht ni blizu.
  ZDA leta 1945 niso ustvarile bombe. Na splošno so Američani v skoraj vseh vesoljih to orožje ustvarili veliko pozneje. Samo ZSSR je imela v resnični zgodovini veliko smolo, da so to storile ZDA.
  Nasploh očitno obstaja neka posebna sila, ki sesuje vse imperije, ki dosežejo moč.
  Tako kot je bilo s carsko Rusijo, ki je zamudila svojo priložnost za svetovno hegemonijo, tako je bilo z ZSSR in tako je bilo v zadnjem času z ZDA. Ja, očitno bodo težave čakale Kitajsko, ko bo premočna. Toda jasno je, da skuša superčarovnica združiti človeštvo v različnih vesoljih.
  Nemci zdaj zasedajo Indijo in se pomikajo skupaj s Turki skozi Egipt. Zmagajo brez večjih težav. In njihov glavni problem je razširitev komunikacij, oskrba in pomanjkanje cest na mnogih mestih.
  Nemška dekleta se seveda tepejo, kjer se le da in ne morejo.
  Shella in Margaret sta premagali Britance v Aleksandriji in izstrelili več kot deset tankov. In zdaj dirkajo ob reki Nil v svojem E-50 in se že borijo v Sudanu.
  Njihov tank je izboljšan "Panther", z oklepom, ki je tako debel kot "Tiger"-2, le z večjimi nakloni. Samo vozilo je bistveno nižje od Pantherja z majhno kupolo, postavitev pa je zelo gosta. Shella, Margaret in Ellie so v tem avtu - posadka se je zmanjšala na tri osebe. To je tudi velik prihranek prostora. Masa vozila torej ni presegala 50 ton, oboroženo pa je bilo z 88-mm topom z dolžino cevi 100 EL. Pištola je zelo natančna in izstreli dvanajst strelov na minuto. Poleg tega v primerjavi s Tigrom-2 na straneh še vedno visi 50 milimetrov ščitov, tako da nemškega avtomobila ne morete zlahka prebiti. In njegov motor s 1200 konjskimi močmi je okrepljen.
  Tri dekleta se vozijo in, ko vidijo Churchill, streljajo natančno. Da, angleški tank ima eno prednost - dober prednji oklep. Toda pištola je precej šibka in ni nevarna za nemško vozilo. Tudi za E-50, ki je zaradi svojih ščitov veliko bolje zaščiten kot Tiger-2, še bolj pa prejšnji Panther.
  Shella, ki je streljala, potem ko je od daleč uničila Shermana, je pripomnila:
  - Tukaj streljamo sami nase ... In kaj nas vse čaka naprej?
  Margaret je odgovorila:
  - Moč nad svetom!
  Ellie je streljala na Churchilla in zapela:
  - Vendar imam še eno strast, to je moč, samo moč!
  In dekleta v bikinijih so uničila še en angleški tank in pela:
  - Ni potrebe po zlatu in denarju! In potrebujem ljudi, da pokleknejo pred menoj!
  In Shella je znova z bosimi nogami pritisnila na gumbe igralne palice, udarila sovražnika in zarjovela:
  - Ljudje so bili na kolenih! Po vsej površini zemlje!
  Bojevniki so še naprej streljali. Toda britanskih tankov je zmanjkalo in kolonialne čete so se začele predajati.
  Medtem se je Fuhrer po Mainsteinovem nasvetu odločil za drzno avanturo: decembra 1945 so se Nemci drzno izkrcali v Britaniji. Odkrito povedano, tega nihče ni pričakoval! V tem primeru se je izkazalo, da je takšno odločitev narekovala računica, da je ponoči še bolje preživeti.
  Toda hladna voda ni ovira.
  In kako so Nemci zjebali.
  Gerdina tankovska posadka se je vrnila iz Indije. Dekleta so se kljub mrazu zime borila bosa in v bikinkah.
  Toda njihov tank E-75 deluje. Dekleta so pravkar pristala in se borijo v najtežjem trenutku, odbijajoč napad tankov, ki jih želijo vreči v morje.
  Gerda je izbrala top 88 mm 100 EL. Je precej oklepno prebojen in ima veliko število granat. Dekleta delajo tako, da z golimi prsti pritiskajo na gumbe krmilne palice in iztrebljajo Britance. In hkrati pojejo:
  - In veliki rajh vam je rekel - ne odnašajte se,
  Vse bomo zdrobili, gore bomo premaknili v enem zamahu!
  Gerda je streljala, z boso nogo pritisnila na gumb igralne palice in zacvilila z nasmeškom:
  - Slava tretjemu rajhu!
  Tudi Charlotte je streljala z bosimi prsti na nogah in zacvilila, pokazala zobe, razbila Churchilla:
  - In slava naši vojski!
  Christina je z bosimi prsti pritisnila na gumbe krmilne palice, udarila v angleški avto in zarjovela:
  - Slava tudi nam!
  Tedaj je Magda tiščala z bosimi nogami. Zdrobila je sovražnika, uničila Shermana in izdala:
  - In slava našemu duhu!
  Dekleta so delala in uničevala britanske tanke.
  Borila sta se tudi Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova. Hiper vsemogočna čarovnica je ukazala, zato jo je treba izvršiti. Plug za vašo nesmrtnost.
  Fant in deklica sta z bosimi nogami metala granate in z mitraljezima kosila pehoto.
  Deček Oleg jo je vrgel kot granato in prebil gosenice angleškega avtomobila. Obrnila se je in se zaletela v sosedo. In oba tanka sta eksplodirala.
  Fant je zavpil:
  - Slava naši domovini!
  Tudi Margarita Korshunova je vrgla granato z golimi prsti in razbila tirnice Churchilla. Obrnil se je in trčil v shermana. Oba rezervoarja sta se vnela in svetila kot sveči.
  Deklica je zalajala:
  - Slava domovini in smrt sovražnikom!
  Oleg Rybachenko je spet vrgel dve granati hkrati z bosimi nogami. Zapeljali so na tire in naenkrat so trčili štirje tanki. Izkazalo se je, da je eden od njih "tortilja". In tudi takega mastodonta so začeli trgati na koščke.
  Fant je zacvilil:
  - Za spremembe v svetu!
  Zavila je tudi Margarita Korshunova. Pokosil Britance. Z bosimi prsti je metala granate in zarjovela:
  - Za nov pošten red!
  Zaradi njenega meta sta naenkrat trčila dva avtomobila in deklica se je smejala.
  Tudi Oleg je z boso nogo metal ubijalska darila in duhovito pripomnil:
  - Kakšno naročilo misliš?
  Zaradi metanja krompirčka sta trčili osebni vozili britanskega.
  Margarita je z golimi prsti sprožila dar smrti, potisnila dva avtomobila in iskreno odgovorila:
  - Definitivno ne za nemščino! Ampak, žal, še dobro, da nas čarovnica ni prisilila v boj proti lastnemu narodu!
  Oleg Rybachenko je vzel granato in jo vrgel z boso nogo, jo potisnil v gosenice Pershinga in Churchilla, nato pa zarjovel:
  - Jaz sem super terminator!
  In kako se bo fant smejal!
  Otroci pošasti so pokosili tudi pehoto in jim dali rafale. In vsaka krogla je zadela tarčo.
  Britanci so bili očitno izčrpani. In lepi in nesmrtni otroci so z golimi nogami pošiljali pakete uničenja. In uničili so Britanijo.
  In na nebu sta se borili zelo lepi, bosi in v bikiniju oblečeni dekleti: Albina in Alvina. V kratkem času so dekleta sestrelila že več kot tristo letal in prejela viteški križ železnega križa s srebrnimi hrastovimi listi, meči in diamanti.
  Zdaj pa sta oba lepotca že blizu številke štiristo avtomobilov. In potem jih čaka še višja nagrada: viteški križec železnega križa z zlatimi hrastovimi listi, meči in diamanti.
  Albina prevrne angleški avto, ga zavrti in poje:
  - V morskem valu in besnem ognju!
  Nato je en rafal 30-milimetrskih topov iz njegovega Me-262 "X" sestrelil še pet letal in siknil:
  - In v besnem, in v besnem ognju!
  Alvina je z bosimi prsti pritiskala na gumbe krmilne palice. Z zračnimi topovi je sekala britanska letala in ponorela tulila:
  - In doseči podvig!
  In sedem letal je bilo razbitih in raztrganih na drobce.
  Albina se je spet obrnila in spet kot udarec presekala štiri sovražna letala in zacvilila:
  - Za to bi morali živeti!
  In spet z bosimi nogami pritisne na gumb krmilne palice.
  Tudi Alvina je nasprotnici udarila klofuto. Razdrobil letala in zarjovel:
  - Za novo vero tisočletij!
  Nato je sestrelila še tri letala britanskega letalstva.
  Dekleta so v tej bitki presegla rezultat štiristo podrtih avtomobilov. In dosegli so novo raven.
  Odlikovani so bili: viteški križci železnega križa z zlatimi hrastovimi listi, meči in diamanti.
  In sam London je bil napaden. Nemci se niso pustili strmoglaviti in so obkolili angleško prestolnico.
  In v Afriki so se Shella, Margaret in Ellie borile v vročini. Tri dekleta so ujela angleškega generala. In silili so ga, da mu je poljubljal bose noge, rahlo zelene od trave.
  Shella, Margaret in Ellie so nato začele posiliti zapornike. Enostavno so jih slekli in nato zajahali na utripajočih palicah iz žada. In zelo jim je bilo všeč.
  Nato so dekleta začela loviti in z veseljem jedla gnuje. In potem so skakali naokoli kot divjaki.
  In Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova sta dirkala okoli Buckinghamske palače. Sovražnika so iztrebljali z bosimi nogami in metanjem granat.
  In oba vojščaka sta si zapela:
  - Borimo se v stilu supermanov!
  Hkrati so otroci tudi z golimi prsti metali zvezde, ki so zadele stražarje in stražarje palače. Oleg je z metom bumeranga odsekal ducat in pol gardistov in zarjovel:
  - Za vojsko vesoljske dobe!
  Margarita je tudi izstrelila bumerang z boso nogo dekleta, posekala ducat nasprotnikov in zalajala:
  - Za nove kul stvari!
  Tako deček kot dekle sta se odpravila do prestolne sobe. Tam so ti Terminatorjevi otroci razgnali Churchillove telesne straže. In ta osebnost je bila po sramotnem miru z Nemčijo ponovno izvoljena za predsednika vlade.
  Nakar so otroci Churchilla z golimi petami brcnili v brado. Padel je mrtev.
  Tako je bil britanski premier in vrhovni poveljnik ujet.
  Oleg Rybachenko je z boso nogo vrgel ostro nabrušen disk, odrezal osem stražarjev in pripomnil:
  - Ne opravljamo katerega koli dela!
  Tudi Margarita je z bosimi prsti izstrelila bumerang in zarjovela:
  - Ampak delamo dobro!
  Glavno mesto Britanije je padlo, sama Anglija pa je kapitulirala. Tako je bila obrnjena še ena stran tretje svetovne vojne. Res je, ZDA so bile še vedno pred nami in treba je bilo skočiti čez ocean. No, v redu, fantje bodo še pomagali.
  Nemci so se na Islandiji izkrcali že januarja 1946. Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova sta bila odlikovana z redom viteškega križa železnega križa s srebrnimi lističi, meči in diamanti za ujetje Hitlerjevega osebnega sovražnika Wilsona Churchilla. In plus zlati križ za vojaške zasluge z diamanti. Zakaj so bili otroci velikodušno proslavljeni?
  Toda zdaj so na Islandiji. Oleg Rybachenko nosi samo kratke hlače, Margarita Korshunova pa nosi novo tuniko. In otroci so seveda bosi. In mečejo zvezde in granate vase.
  In januarske zmrzali ne motijo nesmrtnih fantov. Fant in dekle uničita svoje nasprotnike. In jih pokosijo z mitraljezi.
  In spet se bosi mečejo bumerangi.
  Oleg pravi:
  - Naša stranka je močna!
  Margarita, ki z boso nogo vrže disk, zacvili:
  - Morda ni naš, je pa močan!
  In dekle jo udarja z mitraljezom ... In potem se bo vdal granati z golo peto.
  Po kateri otroci še bolj iztrebljajo Američane.
  Islandija je padla.
  Nato so Nemci zasedli Grenlandijo in se preselili v Kanado. Tam so bili že veliko bolj aktivni.
  V Kanadi sta se Oleg in Margarita borila na obali in odbila ameriški napad. Uspelo nam je odbiti juriš. In spet v ofenzivi. Ameriška vojska se umika. In pohoda borbenih fantov ne morete ustaviti.
  Tudi Gerda gre naprej s svojo posadko. Njegov tank E-75 so nekoliko posodobili z vgradnjo plinskoturbinskega motorja s 1500 konjskimi močmi. Tank je zdaj postal hitrejši ... Tudi kakovost oklepa se je nekoliko izboljšala.
  Ampak Američani nimajo nič vrednega. Samo visoki, brezupno zastareli Sherman in malo boljši Pershing. In ti tanki niso tekmeci Nemcem.
  Res je, poskušali so spraviti v množično proizvodnjo T-93, ki je tehtal komaj triindevetdeset ton in s prednjim oklepom 305 milimetrov, edini z zaščito, niti ne tank, ampak samohodna pištola. Vendar se ni najbolje izšlo. Vendar jo je s topom 105 mm 100 EL z kratke razdalje prebil tudi nemški stroj z uranovim jedrom.
  Gerda je udarila Shermana in zacvilila:
  - To je celo malo dolgočasno!
  Charlotte je z bosimi prsti pritisnila na gumb igralne palice in zarjovela:
  - In vse bo in zelo kul!
  Deklica je pokvarila Pershing.
  In potem je streljala tudi Christina. Ameriški Grant je udaril in zarjovel:
  - Za nov red v svetu!
  Potem je Magda streljala. Tudi bosa je rekla:
  - Za spremembe na bolje!
  In še en ameriški tank gori.
  Jenkiji že obupajo. Sestavljajo orožje. In deklica poljublja njene gole, zaprašene podplate.
  Toronto zavzet. Razvijajo uspeh deklet in Wehrmacht že vstopajo na ozemlje ZDA.
  Nekaj vojakov je šlo tudi skozi Aljasko. Zavzeli so Kanado in sovražnikovo ozemlje z vzhoda.
  Tako je prišlo do kritične situacije. Nemci in njihove tuje horde se premikajo po Ameriki. Vse je zelo težko in nevarno.
  Pet deklet Alenka, Maria, Alla, Anyuta, Matryona je prispelo v Ameriko, da bi se kot prostovoljke borile proti hordam tretjega rajha. Vseh pet deklet je zelo lepih in govori angleško. Stalin je odklonil pošiljanje celotnega ženskega bataljona, saj bi bilo to v nasprotju s pogoji miru, sklenjenega s fašističnim cesarstvom. ZSSR je morala za vsako ceno pridobiti čas, medtem ko so nacisti napadli ZDA.
  Pet deklet je prostovoljk: preživele so skoraj vso vojno, od Bresta in Buga do Orenburga. In borijo se proti nacistom na drugi strani Zemlje v glavnem mestu Hondurasa.
  Tegucigalpa je ena glavnih obrambnih trdnjav v spopadu s pestro hordo. Tako japonske kot azijske horde so zašle v težave. Nemci so se borili samo s tanki, pehota pa je bila v celoti iz nearijskih ljudstev. Naprej so gnali Azijce, črnce in Arabce.
  Alenka je streljala, odrezala dva Afričana in začivkala:
  - Samo drhal Džingis-kana!
  Zlatolasa Marija, ki je z mitraljeskim rafalom posekala tri Indijance, je dvignila svoje gole, strojene noge na vrh. In rekla je:
  - Meljemo topovsko hrano!
  Drobec granate je priletel in Marijo udaril po goli okrogli peti. Dekleta se tradicionalno borijo v bikinijih in bosa. In ko z ostrim udarcem udari ob hrapav, dekliški podplat, malo zaboli.
  Lepotica je pomežiknila in spet izstrelila ... Maria je zelo vitka, povprečne rasti s popolno postavo.
  Alenka je višja, s činom majorke in celo heroja Sovjetske zveze. A tudi skoraj gola, komaj pokrita z bikinijem. Zelo zagorela, a njeni lasje so beli. In Alenka strelja zelo natančno. In zelo rad meče granate z bosimi nogami.
  Lepa Alla ustreli in z rafalom podre štiri Arabce. Njeni lasje so rdeči, bolje rečeno bakreno rdeči, kot proletarski prapor. In ko zapihajo vetrovi, je kot zastava revolucije. Deklica se iskri s svojimi smaragdnimi očmi, kot zvezde. In brutalno pomete sovražnike.
  Anyuta je tudi blondinka. In strelja iz mitraljeza. Dekle je postavilo svoje bose noge in počilo. Pet izbranih borcev je vrglo navzgor in iz prsi in trebuhov njihovih nasprotnikov so privreli škrlatni vodnjaki krvi.
  Anyuta, ki je obliznila polne ustnice, je zacvrknila:
  - Vojna je zrak za pljuča ...
  Deklica leži in z boso nogo meče granato. Slišijo se eksplozije. Več militantov odleti v različne smeri.
  Matryona je večje in bolj mesnato dekle. Njeni lasje so svetlo rjavi. Tipična vaška, mlada ženska iz krvi in mleka. Fizično je zelo močna in dobro strelja.
  Spet pride na vrsto. In pobiti fašistični plačanci padajo.
  Matryona, streljanje, pravi:
  - V redu, v redu, kje si bil? Pri babici! - Deklica je streljala in ubila tri bradate nacistične borce in dodala. - Kaj si jedel - kašo! Kaj si pila? Mash!
  Dekleta držijo vrsto. Fašistov ne pustijo naprej. In tulijo prijazne pesmi:
  - Uničili bomo ves svet nasilja,
  Do srži in potem...
  Zgradili bomo nov, nebeški svet -
  Kdor je bil nihče, bo postal vse!
  Alenka spet vrže granato z boso nogo. Razstreli napredujoče pehote. Zagotovo postaja bolj vroče. Prihaja razvpiti "Lion"-2. In zraven je naprednejši E-50. Izstrelki se izstrelijo. Temnopoltemu Američanu so odtrgali glavo in se odkotalila.
  Maria je stopila na gorečo desko in njene otrdele noge skoraj niso čutile vročine plamena.
  Zlatolasi lepotec je posnel in zapredel:
  - In kdo bo ustavil tok krvavih, razjarjenih rek ...
  Maria je znova ustrelila, Afričana zbila z oklepa E-50 in zacvrknila.
  - Žarek iz blasterja bo zadel vaš tempelj, v zlem blisku je človek izginil!
  Dekle je spet streljalo. Skozi zrak je zašvignila s svojim bosonogim, zagorelim, gracioznim stopalom. Proti njej je poletela granata. Lepotica z zlatimi lasmi je spretno premagala darilo z golim, skoraj brez prahu podplatom. Granata je odletela nazaj. Pohitela je v vrste militantov Tretjega rajha. Videti je bilo, kot da lubenice padajo iz tovornjaka in se lomijo. Bilo je toliko krvi, ki se je prelila.
  Maria je tvitnila:
  - Deklica je padla na izpitu in prišel je prekleti rajh. Hitler je bil očitno utrujen od življenja in njegova lepota ga je slavno požrla!
  Alla je tudi brezvezna bojevnica. Strelja nase z mitraljezi in pravi, razmetava trupla:
  - Za mamino žlico! Za očkovo žlico! Za Kobo pa zajemalka! In na vaši strani v postelji!
  Lepotica z bakreno rdečimi lasmi z boso nogo izstreli leseno letalo. Leti naravnost proti ogromnemu nemškemu tanku Lion. Pristani na gobec 105 mm topa in ta eksplodira. Orožje odpove.
  Nemec se obrne in je prisiljen sramotno pobegniti. Alla drgne nogo po kosu stavbe in pravi:
  - Če nimate moči, potrebujete inteligenco! Moral boš narediti nekaj hrupa!
  In spet dekle strelja zelo natančno. Njeni rdeči lasje so kot plamen olimpijske bakle. Privlačno dekle. V ameriški vojski se je že odlikovala z razkazovanjem besnega temperamenta. Še posebej dober je bil v delanju škode z Afroameričani. Tako nenavadno in lepo je z njimi.
  Vendar Alah uničuje tudi črnce, ki se borijo v vojski tretjega rajha. Zakaj je Nemčija osvojila vso Afriko? Poskusite ustaviti takšno moč.
  E-50 je najnovejši tank, s plinskoturbinskim motorjem ter debelim bočnim in čelnim oklepom. Ne more se vzeti z granato. Alla je vrgla darilo z golo nogo, podrla nekaj pehotnih vojakov in zacvrknila:
  - Oh, vaš tankovski oklep je zanesljiv, od nekoga, ki namerava ugrizniti ... Samo vedite, kakšno moč imate ... nja, samo jeklenega konjička lahko brcnete!
  Anyuta je tudi streljala zelo natančno. In granate je raje metala z nogami. Njeni goli prsti so vrteli tudi jekleno ploščo. Konica je preletela in prerezala vrat dveh fašističnih borcev. Odvrgli so mitraljez in zdaj je debel rafal velikega kalibra prerezal verige drhal. Cela vrsta tujih borcev, rekrutiranih z racijami v vojsko Tretjega rajha.
  Anyuta je tvitnila:
  - Sreča je nagrada za pogum! Ena pesem je dovolj! Naj pojejo samo o domu!
  Toda lepotica še ni imela časa, da bi pogrešala dom. Čeprav je sovjetskih prostovoljcev v ameriški vojski zelo malo. Stalin ni želel blesteti, da ne bi pozneje Hitlerju dal razloga, da obtoži Rusijo, da je kršila pogoje "slamnatega miru".
  Pet deklet, najboljših v ženskem bataljonu, je bilo opozorjenih, da se jim bo domovina morala odreči, če jih ujamejo. In v tem primeru bi dekleta morala kositi o trivialnih plačancih, ki so bili najeti za denar.
  In Anyuta, Alena in druga dekleta razumejo, da jih čaka grozno mučenje, če jih ujamejo. Zato so se v nobenem primeru odločili, da jih nacisti ne bodo ubili živih.
  Nemška jurišna letala preletavajo položaje ameriških vojakov. Ker niso pričakovali, da bodo v glavnem mestu Hondurasa naleteli na tako trdovraten odpor, so bili nacisti kar nekoliko razježeni.
  Reaktivna in jurišna letala so močna. Rakete letijo, puške streljajo.
  Ameriški vojaki umirajo. Tudi Matrjono je šrapnel zadel v njeno mesnato ramo. Pritekla je kri. Junaško dekle je z zobmi izvleklo kos jekla in izpljunilo kri. In potem me je spet udarila z obsežno avtomatsko pištolo. Tuji plačanci padajo. Tu so skoraj vsi domači, le poveljniki so Nemci, pa še to ne vedno. Res je, posadke na najsodobnejšem tanku E-50 so povsem nemške. Avto ima dostojno hitrost in manevriranje. No, to še ni najnaprednejša modifikacija - tehta petinsedemdeset ton. Zidovi se rušijo pod tiri. Ta se običajno izdeluje v treh različicah s 105-mm topom, 180-mm jurišnim topom in 400-mm raketometom.
  In vsaka sprememba ima svojo nalogo. Tukaj je ta tank z jurišno pištolo, bolj primeren za napad na mesta. In ni ga tako enostavno uničiti. Matryona se prekriža in z golimi prsti zgrabi protitankovsko granato, svojo veliko, a graciozno, lepo oblikovano nogo. Zdaj morate darilo vreči naravnost v cev, da onesposobite mastodontovo orožje. Pet mitraljezov pokriva nemški, sodoben tank, ki se mu ni tako lahko približati.
  Matryona je zelo močna in njene konjske noge mečejo granato daleč. Vendar ni vedno točno. Vsekakor zadeti takšen cilj, kot je cev 180 mm topa. Junaško dekle dvomi. Kaj če zgreši?
  Oh, če bi bil z njimi njihov dolgoletni partner Seryozhka, bi se ta pogumni pionir kaj domislil.
  Toda fant je umrl v bitkah za Stalingrad. Dekleta niso vedela za njegovo nadaljnjo usodo. A usoda izumitelja pionirja je bila res nezavidljiva. Sprva so Serjožko brutalno mučili in poskušali izluščiti skrivnosti. Po mučenju je enajstletni deček končal v rudnikih. Delo je strašljivo in izjemno težko. Toda sovjetski pionir, majhen, a žilav, se je izkazal za vztrajnega.
  Uspelo mu je preživeti in tudi skozi labirinte rudnikov se je odločil pobegniti. In Serjožki je uspelo priti ven. Fant je nekaj časa taval po Balkanu, dokler se ni pridružil lokalnemu partizanskemu odredu. Tam je postal povezovalec in saboter.
  Na Balkanu je bilo še dokaj razvito partizansko gibanje. Delno tudi zato, ker so okupatorsko službo opravljali Italijani, Romuni, Bolgari, Albanci - ki niso bili tako bojno pripravljeni kot redne enote Wehrmachta.
  A veliko partizanov je vseeno padlo. Še posebej zaradi zračnih napadov. In domoljubi Jugoslavije so se prisiljeni skrivati v gorah, gozdovih ali v najboljšem primeru v majhnih vaseh. Veliko poveljnikov je že umrlo. Položaj je poslabšal mir, podpisan z ZSSR. Zdaj so na Balkan začele prihajati nove kazenske divizije, ki so organizirale množične napade in čistile območje.
  Sergej se je moral s partizani povzpeti vse globlje v gore.
  Matryona, čeprav ni vedela za usodo njihovega univerzalnega ljubljenca, je močno zavzdihnila. Potem je še močneje stisnila granato s prsti svojih bosih dekliških nog in jo z vso močjo vrgla v sovražnikov tank. E-50 je pravkar sprožil in izpustil ubijalsko granato.
  Matryona se je celo stresla in padla je na kolena. Po glavi ga je udaril tlakovec, ki se je odtrgal s pločnika, razgreta kovina pa mu je opekla golo peto. Deklica si je z zaprašenimi lasmi podrgnila osuplo glavo.
  Granata je poletela, skoraj se dotaknila cevi, in zadela nagnjeno čelo avtomobila. Odjeknila je eksplozija ... Seveda pa 250 mm čelnega oklepa, pa še pod kotom, ne more prebiti granate.
  Matrjona je udarila s pestjo v prah in dvignila cel oblak peska. Nato je zarjovela:
  - Ubij, ubij! Zadeni gol v gol!
  Deklica je z golenico udarila po razpokanem asfaltu. V otiščance pete se je zataknil drobec. Koža na deklicinih podplatih je bila debela kot pri povodnem konju. Živela je v revni družini in od rojstva skoraj nikoli ni nosila čevljev. Vendar zaradi tega njene noge niso bile videti prav nič grobe, ampak zagorele, graciozne, zapeljive.
  Matryona pa je moške nekoliko ustrašila s svojo visoko višino, močnimi mišicami in pestmi s štrlečimi členki. Toda junaško dekle ima najbolj prijazen značaj, široke boke pa je kombiniral z razmeroma tankim pasom in izklesanimi trebušnimi mišicami. Le v oblačilih je Matryona zaradi velikih prsi lahko delovala predebela. V bikiniju je videti kot prsasta športnica.
  Deklica je razočarana znova vrgla granato, tokrat v tire. Toda smrtonosno darilo je zadelo debel oklepni ščit, ki je prekrival valje.
  Matryona se je jezno udarila v brado. Zaradi tega jo je bolela čeljust. In junaško dekle je preklinjalo:
  - Režem kot s koso!
  Tudi Anyuta je poskušala zadeti nevarni tank, vendar je granata, ki jo je vrgla deklicina noga, nekoliko zgrešila cilj. In blondinka se je začela približevati avtu. Potem pa sta se pojavila še dva tanka - "Lion" in "Panther"-2, streljala sta na vse pristope z mitraljezi. Morali smo biti izjemno previdni.
  Ameriški Sherman se je poskušal približati nemškim vozilom. Imel je priložnost zadeti Panther 2, a le ob strani. Toda Nemca ni tako lahko prevarati. Poleg tega je zaradi višje silhuete Shermana opazen z velike razdalje.
  "Panther" 2 je izpljunil granato in zadel Američana naravnost v čelo. Visok avto se je zlomil na pol. In gorela je kot božična sveča.
  Anyuta je jezno rekla:
  - Oh, kako šibki so tvoji tanki... Tehnično bolje, postal boš Jenki!
  Toda Alenka, izkušena bojevnica, se je Panterju uspela približati. Vrgla je granato ... In dolga cev nemškega avtomobila se je zvila v ovnov rog.
  Tank "Panther" 2, ki je bil lansiran v proizvodnjo leta 1943. V najnovejši najbolj razširjeni modifikaciji ima čelni oklep 150 mm, stranski oklep pod kotom 82 mm in top 88 mm z dolžino cevi 71EL. Od leta 1945 so ga ukinili v korist naprednejšega in bolje zaščitenega modela E-50. Toda zaenkrat se ta tank bori. Avto, ki tehta 51 ton, ima motor z močjo 900 konjskih moči, ki mu zagotavlja dobre vozne lastnosti.
  In zdaj, ko je prejel škodo, se Panther-2 obrne in odide. Alenka uspe z boso nogo vreči še eno granato. Zlomil sem valje. In hitrost nemškega avtomobila se je opazno upočasnila.
  Alenka pravi z veselim pogledom:
  - Kakšen udarec! Moj udarec je božji dar!
  In deklica je Nemcem pokazala nos. Toda iz E-50 je začel bruhati mitraljez. In krogle so žvižgale po Aleninih belih, nekoliko umazanih laseh. Ena od krogel je celo odrezala pramen las. Majorka se je počutila celo malce žgečkljivo.
  Alenka je tvitnila:
  - Če hočeš biti kot slon, pojdi v norišnico kot razbojnik!
  Deklica je svoj odrezan pramen dvignila s prsti na nogi. Alenkini lasje so svileni, biserni, a rahlo prašni. Pa vendar tako mehka. Deklica si jih je pognala po podplatih. Malo žgečkljivo in prijetno.
  Alenka se je spominjala, kako jo je fant božal. Tudi njegove roke so se začele od podplatov, dvignile višje do stegen in najbolj občutljivega mesta. Ko te poboža čeden mladenič, je zelo prijetno. Alenka ga je skoraj ljubila. Rada je imela ljubezensko igro, vzburjal pa jo je dotik mišičastega moškega telesa. A Alenka ni imela prave, romantične ljubezni, ko znoriš na moškega. Zamenjala je že veliko fantov. Mnogi njegovi možje so umrli v boju.
  Tudi to je bilo prekletstvo vojne. In tukaj v Ameriki so mišičasti črni fantje. In vse je tako nenavadno z njimi.
  Alenka je črnca ustrelila in uničila. Malce se mi je smilil Afričan. Ubila je človeka, ki se je boril za njemu tuje interese. Konec koncev so Nemci rasisti. Na črnce gledajo kot na sužnje. Toda hkrati se Afričane vpisuje v tuje divizije razcvetlega Wehrmachta.
  Alenka je z golimi prsti naredila nekaj podobnega figi in jo pokazala nacistom. Da, sam nemški narod tu ne trpi nobene škode. Tanki imajo oklep, ki je predebel, da bi ga lahko prebila granata ali bazuka. Toda domače enote umirajo.
  Alenka vrže granato na E-50. Zamahnila je z golo, zagorelo nogo in vrgla ter zvijala boke. In granata je poletela v visokem loku. Zaradi golih prstov sem čutil dotik kovine. In potem je eksplodirala granata.
  Alenka šepeta:
  - Bog blagoslovi nas!
  Na dekle je pihal vroč veter, kot da bi se ga dotaknil čeden moški. Alenka je brala knjigo o Tarzanu in si je zelo želela, da bi se ta moški igral z njo. Z močnimi rokami bi se božal po prsih.
  Granata je zadela cev, vendar je eksplodirala prepozno in odletela s kovine. Drobci so žvenketali kot grah na oklepu. Ostale so samo praske!
  Alenka je vzela še eno granato. Sem pa videl, da je protipehotna. In protitankovskega orožja ni več.
  Deklica je razočarano zarenčala. Da pa ne bi izgubljal časa, sem ga dal na gole prste. Obrnila je nogo, upognila trup, nato pa jo zravnala in vrgla v pehoto.
  Pol ducata borcev je poletelo navzgor kot žogice za namizni tenis. Enemu od njiju je odletelo steklo, drobci pa so odleteli nekaj sto metrov daleč in se zaleteli po Alenkinem hrbtu. Nedrček je počil in razgalile so se čudovite prsi majorke.
  Deklica je samodejno prekrila svoje bradavice. Potem pa je ugotovila, koga se mora bati. In spet je stresla mitraljez. Obrnila se je in rahlo stopila nazaj.
  Ameriški pehotec je streljal z bazuko. Granata je zadela nemški tank na nagnjeni strani, vendar je 160 mm oklepa zdržal in odbil uničujočo energijo. Nemec je streljal nazaj. Njegovo orožje velikega kalibra je razbilo zid.
  Alenka si je poskušala zavezati naramnice. Deklica je mislila, da se Zoya Kosmodemyanskaya verjetno vozi v mrazu v kratkih hlačah. V nekem sovjetskem filmu je bila upodobljena v srajci ali celo v kakšni obleki. Samo to je samo poklon hinavščini. Pravzaprav so nacisti, da bi ujeto dekle še dodatno ponižali, verjetno slekli do nage. In lačni nemški vojaki so verjetno želeli videti lepo in zaobljeno dekle golo.
  Torej v resnični zgodbi deklica junakinja ni mogla pokriti svojih prsi, zato so bile njene roke zvezane na hrbtu. A ni je bilo sram in je pogledala ponosno. Alenka je dobro vedela, kako je hoditi bosa po snegu. Bila je vzdržljiva in rada se je dotikala snega z bosimi podplati. Alenki je bilo všeč in je uživala. Ampak to je zanjo, že prekaljeno v letih vojne. In za mlado in urbano Zoyo je to očitno boleče. Podplati se počutijo, kot da gori premog.
  Alenka je razočarana odvrgla nedrček in zavpila:
  - Sram je buržoazen pojem! Sovjetska ženska se ne boji ničesar in je ni sram!
  Deklica je spet začela zabijati z mitraljezom ali bolje rečeno s strojnico. Kovina se je segrela, navsezadnje je Honduras trop, tam zna biti februarja zelo vroče. Alenkini prsti postajajo vroči. Moramo dati vse od sebe. Danes je 23. februar. To je dan sovjetske vojske in to zahteva bojevanje z vso mirno in razumno jezo.
  Alenka jih je s kroglami posekala še pet, po nesreči pa si je opekla lice na razbeljeni zaklep mitraljeza. Seveda je neprijetno, pretisni omot je otekel.
  Alenka je prisegla:
  - No, Bog, zakaj si ustvaril toliko težav meni in moji državi!
  Žulj je srbel ... Dekličino lice je zelo občutljivo mesto. Deklica je poskušala najti nekaj hladnega, da bi nanesla na nabreklo žogico. Toda poskusite najti nekaj kul. V tem vročem mestu. Poleg tega je bilo vreme jasno in veter je pihal z juga.
  Alenki očitno ni po volji. Matryona vrže granato z velike razdalje, vendar spet neuspešno. In stormtrooperji že letijo v nebo. Nemška vozila imajo močan oklep in veliko hitrost.
  Reaktivna letala prihajajo v valovih in zdi se, da režejo trakove lanu.
  Alenka se je skrila v špranjo. Od zgoraj so plamtele razdrobljene rakete. Deklica je z iglami začutila koščke zdrobljenega kamna, ki so padali od zgoraj. Žgečkalo me je po golem vratu. Lepotičine bradavičke so bile tudi zbadane.
  Alenka je zašepetala:
  - To je masaža... Ampak ne korsaža!
  Deklica je začutila, da jo je telo skoraj začelo boleče srbeti. Že zdaj je vroče in eksplozivne rakete še povečujejo vročino. In ali je to kopališče?
  Alenka se je spomnila naravne ruske kopeli, s smrekovimi metlami. Kako so dekle takrat pretepli.
  To so bili tako eksotični občutki.
  Alenka je za razvedrilo zapela:
  - Ljubezen in smrt! Dobro in zlo! Kaj je sveto, kaj je grešno! Usojeno nam je razumeti!
  Deklica je vstala, se otresla vse te oprijete umazanije in ostankov.
  Alenka je zarenčala:
  - Oh, spravil boš Hitlerja na rogove!
  In majorka je izstrelila rafal na pehote, ki so se poskušali dvigniti v napad. Padlo je več militantov, rekrutiranih med napadom. Alenka si je obrisala umazan obraz, peklo jo je v očeh. Bojevnica je pljunila in se pokrižala.
  Ponovno je odprla ogenj iz mitraljezov in militanti so se prikradli. Tudi rdečelasa Alla je z boso nogo vrgla granato. Sedanjost je skočila in udarila po fašistih. Ubitih je bilo ducat ljudi.
  Rdečelaska je zapela:
  - Na svetu je veliko dobrega, vendar je pokrit s snegom!
  In deklica je odprla ogenj s puškomitraljezo, le da ni uporabila rok, ampak spretne prste in bose noge.
  Alla je streljala natančno in zavpila:
  -Zadeti! udarec! Še en udarec! Še en udarec in potem ... Mogočni demon, božji dar, izvede aperkat!
  In z rokami je deklica metala drobce stekla. Fašiste je osupnila in tvitnila:
  - In za tiste, ki nočejo živeti v miru... Delamo jim harakiri!
  Japonci so se res izkazali. Ti ozkooki borci. No, kako ne delaš takega harakirija?
  Ko je Alla izpraznila spono mitraljeza, je z golimi prsti pobrala granato in jo vrgla v samuraja. Dobili so darilo, več pohabljenih Japoncev, in odleteli v različne smeri.
  Alla je iztegnila jezik in zamrmrala:
  - Sem super bojevnik! In sovražnik je ubil hiper!
  Kitajci, ki so jih Japonci rekrutirali iz zajetih območij nebesnega cesarstva, so šli v boj. Kitajski bojevniki so neustrašno hodili in dekleta, ki so izpraznila svoje avtomate, so se morala umakniti.
  Marija kovinski bosi fragmenti gipsa in stekla. Druga dekleta so naredila enako. Postalo je zelo težko.
  Pojavil se je Shturmlev, močan stroj z raketometom. Tukaj je eden, ki vas bo zjebal - zdi se, da ni veliko.
  Prvi strel je zagrmel ... Anyuta, Alla in Matryona je udarni val vrgel navzgor, kot vodnjak ogromnega kita. Dekleta so letela več deset metrov in z bosimi nogami planila naravnost v ogenj.
  Dekleta so skočila od tam, oparena in opeta. Z golimi podplati so čofotali po oglju.
  Alla je jezno siknila:
  - Bika najprej dajo pod sekiro, potem pa ga spečejo! In bili smo najprej ocvrti, potem pa pod sekiro!
  In komsomolka se je smejala! Potem pa je bila žalostna. Spomnil sem se, da je bil njen prijatelj ujet. Nemci so mlado dekle slekli in ji začeli prinašati ogenj na gola prsa. Tako strašna bolečina. Deklica je kričala in njena nežna koža je bila zoglenela. To so fašisti, ki so se izkazali za fanatike. Sploh niso spraševali, pred tem pa so tudi zakurili ogenj, pod bosimi nogami ujetnika. Komsomolec na koncu ni mogel prenesti mučenja in je umrl zaradi bolečega šoka.
  Alla, ki se je tega spomnila, je udarila po vročem oglju. Matryona je hitela pred njo. Ta vaška deklica ima porjavelo kožo in tega ne morete vzeti s pihalnikom. Zakaj ne supermansko dekle? Matryona vidi bazuko z granato, ki jo je vrgel ubiti ameriški vojak. Pobere jo z nogo in mu jo vrže v naročje. In se z vso silo zarine noter.
  Lupina leti in zadene prisilnega Kitajca. Veliko krikov in stokov. Masa trupel. In odrezani udi.
  Matryona je zapela starodavno pesem:
  - In samuraj je poletel na tla! Pod pritiskom jekla in ognja!
  Dekleta so končno zmanjkala oglja. Njihove graciozne, bose noge so ga dobile.
  Anyuta je kot najbolj nežna med njimi trzala in drgnila svoje gole podplate ter poskušala ublažiti srbenje.
  Matryona, ki je že od zgodnjega otroštva tekla bosa po snegu, ni bila pozorna na takšno malenkost.
  Junaško dekle je zapelo:
  - Samo predstavljajte si, da smo se potopili v sveže mleko ... Nagrada je prava stvar!
  In bojevnica je z nogo vzela odlomljen in precej težek kos ploščice. Trdno ga je držala z golimi dekliškimi prsti, ga zavrtela in vrgla proti sovražniku. Trije Kitajci so bili žrtve sedanjosti smrti; njihove glave so bile zdrobljene.
  Alla je z zadovoljnim pogledom rekla in streljala na sovražnika:
  - Smo kul ženske!
  Anyuta je za lajšanje srbenja v opečenih, bolje rečeno ožganih nogah zapela:
  - V naši domovini so ženske,
  Zakaj vozijo letalo kot za šalo?...
  Za njih je čast večja od življenja,
  Z lahkoto lahko ubije svojega nasprotnika!
  
  Rojeni so za zmago
  Da poveličuje Rusijo stoletja!
  Navsezadnje so naši pradedje -
  Takoj sem jim zbral vojsko!
  In Anyuta je začela čečkati iz mitraljeza. In to ji je uspelo zelo mojstrsko. Tako, da vsak čuti, da je to božji bojevnik! Če ne od Vsemogočnega, pa od Marsa zagotovo!
  Tudi Alenka je streljala. Skupaj z Mario sta se bila prisiljena umakniti in pobrati posnetke mrtvih ameriških vojakov. Dekleta so padla na hrbet in streljala nazaj z nogami - tako jim je šlo bolje. In to so naredili natančno. Mešanica kitajskih in afriških čet je napredovala proti dekletom. In bojevniki so premagali.
  Alenka je zapela:
  - Svet ni šahovnica ...
  Maria je pobrala ta odlomek in iztrebila rumene in črne plačance.
  - In številke niso okrogla ničla!
  Alenka je v izrezano vrsto rumenih in črnih dodala:
  - Melanholija nas napada!
  Maria je streljala z natančnostjo Robina Hooda in začivkala:
  - In konj plane v ogenj!
  Dekleta so se ob streljanju umaknila za minsko polje. Kitajski in afriški borci so naleteli na dobrote. Začele so eksplodirati, poskočile so, jih raztrgalo in nastalo je krvava zmešnjava.
  V daljavi se je pojavilo več tankov Panther-2. Streljajo in se bojijo vriniti nos. "Lev"-2 se premakne naprej in prav tako bruha ogenj. In tukaj je cisterna metalca ognja Rhino, ki se cedijo s snopi plamena.
  Toda najbolj mogočna je "Sturmlev". Njegov raketni metalec ni posebej hiter, je pa peklensko uničujoč.
  Alenka šepeta:
  - Rusi, Rusi - ni mirna usoda! No, zakaj potrebujemo težave, da smo močnejši?
  Dejansko se borijo daleč od Rusije. Vendar je jasno, da se bo Wehrmacht, potem ko je osvojil ZDA, vrnil in pritisnil ZSSR. In Američani so tako sladki in dragi dekletom.
  Alenka spet zabija, njene uspešnice kot da delajo buče in pokajo glave pod lopatami. Dekle v nogo zadene šrapnel. Vreznina se mi nabrekne na goleni. Lepotcu je pohrustala kost in zacvrknila:
  - Ne, budni ne bo zbledel,
  Pogled sokola, orla...
  Glas ljudstva je jasen -
  Šepet bo zdrobil kačo!
  
  Verjamem, da se bo ves svet prebudil,
  Fašizma bo konec...
  In sonce bo sijalo -
  Pot, ki osvetljuje komunizem!
  V tistem trenutku je Matryona z vso močjo vrgla granato v Shturmlev. In sovjetska dekleta so imela končno srečo. Oklepna kapa je padla nazaj, sovjetsko darilo je odletelo naravnost v široko cev. Za sekundo je vse zamrznilo. In potem je počilo. Bilo je, kot da bi padla atomska bomba. In nemški tanki so se razpršili v različne smeri.
  In na nebu Albina in Alvina tipkata račune.
  Sestrelili so že več kot petsto letal. Za kar so prejeli nagrado - viteški križ železnega križa s platinastimi hrastovimi listi, meči in diamanti. In zmagala so dekleta najboljših ameriških asov.
  In tukaj so spet na nebu in streljajo zelo drzno.
  In Američani dvignejo tace na vrh. To je njihova šibka, inertna odpornost.
  Albina ga je vzela in z veseljem zapela:
  - Ne spim in vidim čudeže!
  In z golimi prsti na nogah, s pritiskom na gumb igralne palice, dekle sestreli ducat sovražnih letal.
  Alvina tudi strelja natančno. Zdrobi ducat sovražnikov in agresivno škripa, razkrije zobe:
  - Tako sem besen od besa!
  In uporablja tudi svoje gole prste. Kakšno dekle...
  In spet padajo sestreljena ameriška letala. Ja, tak napad je, da ne moreš oditi ...
  In Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova pobegneta in iztrebita sovražnika. Fant in punca delujeta harmonično in energično. In bose noge mečejo zvezde in granate.
  To so otroci ... Neverjetno je, da se jim Amerika ne more upreti. Kje so in zmaga.
  Tukaj so Hitlerjeve čete, ki napadajo New York in Washington. Da, bitke so zelo agresivne.
  Shella, Margaret, Ellie se borijo na novem tanku AG-50, ki je pravkar začel proizvodnjo. Je stroj piramidne oblike in praktično nepregleden iz vseh zornih kotov.
  Shella z golimi prsti nameri pištolo in ustreli. Fašistu razbije oklep in sam pri sebi zacvili kot pavijan:
  - Sem dekle, katerega oklep je močnejši od titana!
  Tudi Margaret strelja, prebija sovražnika in kriči na vso moč:
  - Takšna sem se rodila, dama, ki vse sovražnike stlači v škatlo!
  In Ellie ga bo vzela in udarila, namerila ga bo z golimi prsti, razbila Shermana in zacvilila:
  - Jaz sem bojevnik super velikega razreda!
  Dekleta so super tukaj. In njihova dejanja so zelo agresivna.
  Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova sta ujela ameriškega predsednika Trumana.
  Ubili so veliko voditeljevih stražarjev. In seveda so metali zvezde s svojimi bosimi, otroškimi nogami. In potem so me na vrvi vlekli s seboj. Margarita je ameriškega predsednika celo prisilila, da je poljubil njene gole, zaprašene, okrogle pete. Predsednik me je ubogljivo poljubil.
  Z njegovim prijetjem so ZDA kapitulirale.
  Tako se je velika vojna končala. Potem so Nemci dejansko začeli napad na Latinsko Ameriko in Avstralijo ter zbrali vsa ozemlja. A to ni bilo več tako pomembno.
  In Alenka je z ekipo vseeno zapela spevno pesem, da optimizma ne izgubi;
  Imamo eno domovino, Rusijo,
  Najboljše države na svetu...
  Stalin je najvišji mesija
  In res obstaja ideal!
  
  Čeprav je včasih doživel poraz,
  In več kot enkrat sem bil močno pretepen ...
  Ne, Fuhrerju ne bo odpuščeno,
  Postani, zdrobljen podli parazit!
  
  Koliko junakov ima Patronymic?
  Vsak bojevnik je preprosto velikan...
  Vojska koraka v grozeči formaciji,
  Navsezadnje sta naše ljudstvo in naš kralj eno!
  
  Obstaja svet, kjer je Rusija srečnejša,
  Kjer je ostal Nikolaj ...
  Verjemite mi, naše ženske so lepše,
  Borite se za državo in drznite si!
  
  Bratje, ne moremo prenesti ponižanja,
  Vsi se bomo uprli Švabam...
  Ne bomo več tolerirali žalitev -
  Z jekleno roko zdrobimo sovražnika!
  
  Borili se bomo za Rusijo,
  Zelo lepo se bomo borili...
  Naj granate počijo v nahrbtnike,
  Vedite, da je ruska vojska nepremagljiva!
  
  V domovini je vsak posel svet,
  Ljubezen se zdi brezmejna ...
  Dekleta hodijo pod mitraljezom,
  Zdrobite meso z ognjenim ognjem!
  
  Torej fantje služijo domovini,
  Uresničite svoje sanje v svetu ljubezni...
  Življenje je stkano iz zelo tanke niti,
  Če bo treba, bom gore premikal!
  
  
  ROMMEL NAMESTO HITLERJA
  Oleg Rybachenko je končno prejel nalogo. Skupaj z Margarito je bil poslan v drugo svetovno vojno.
  Hitler je bil ubit marca 1943, ko je eksplodirala bomba, ki je bila podmetena v njegovo letalo. Mimogrede, v resnični zgodovini ta bomba ni nikoli eksplodirala.
  Toda kot alternativa je delovalo... Fuhrer je umrl. Rommel je postal novi vrhovni poveljnik. Je najbolj priljubljen med feldmaršali. Poleg tega je bil Goering prisiljen deliti oblast s Himmlerjem, Goebbelsom in Speerjem.
  Rommel je kot enako oddaljena figura vse naselil na mesto vrhovnega poveljnika in stratega. Vojna z zavezniki se je nadaljevala. Rommel je na hitro evakuiral vojake iz Afrike in to mu je uspelo precej uspešno. In zbral sile na Siciliji.
  Nemci so zavzeli tudi obrambne položaje na Kurski izboklini in temeljito okrepili orlovsko smer.
  Rommel je kot sijajen strateg predvidel, da bo glavni udarec sledil na Siciliji, in tam okrepil nemške čete. Poleg tega je bilo na vzhodni fronti mirno.
  5. julija je sledil poskus pristanka na Siciliji. A se je izkazalo za neuspešno. Nemci so bili pripravljeni in imeli so več sil kot v resnični zgodovini. Mimogrede tudi divizije, evakuirane iz Afrike.
  Zavezniki so utrpeli velike izgube in bili vrženi v morje. Ujetih je bilo več kot petdeset tisoč britanskih in ameriških vojakov.
  Stalin je začel ofenzivo 5. avgusta. V dveh smereh hkrati: Oryol in Kharkov. Toda Nemci so bili precej pripravljeni.
  Bitke so pokazale prednost panterja v obrambi - hitro streljajočo, natančno in oklepno pištolo z dobro čelno zaščito. In nezanesljiv menjalnik ni tako strašen, ko tank strelja izza zasede.
  Dobro so se odrezali tako Tigri kot Ferdinandovi. Tudi v obrambi so močnejši kot v napadu. Mimogrede, v resnični zgodovini je bilo 37 Ferdinandov od 89 izgubljenih na minskih poljih. In v obrambi bi jih Nemci lahko učinkoviteje uporabili. Še posebej z 200 mm čelnega oklepa.
  Rommel se je izkazal kot izjemen strateg. Kdo je pravilno predvidel in uganil, kam bo sovražnik udaril.
  In "Panther" je pokazal, da je, ko je fronta zanesljivo pokrita in neaktivna, idealen uničevalec tankov, ki izstreli 15 nabojev na minuto in prebije štiriintrideset na 2000 metrov. Seveda so se Nemci izkazali za precej močne v obrambi.
  In uspeli so obdržati svoje položaje.
  In potem se je Gerdina tankovska posadka odlično izkazala. Dekleta na Pantherju so prvič sodelovala v bitkah in se dobro izkazala.
  Gerda je zadela sovjetski avto in zacvilila:
  - Jaz sem uničevalec smrti!
  Potem je Charlotte sprožila, podrla štiriintrideset in zacvilila:
  - Tudi jaz prinašam uničenje!
  Christina je streljala naslednja. Odprla je sovražnika in zablebetala:
  - Nikoli se ne bova pobotala!
  Naslednji strel, na vrsti je Magda, in to dekle je zacvililo:
  - Naš nori pritisk!
  Dekleta so že imela izkušnje s testiranjem opreme. Tako jih pravzaprav nič ne moti. So iz "Pantherja", med preizkusi so z razdalje enega kilometra s projektilom neposredno zadeli krožnik.
  Da, včasih je lahko ženska natančnost bolj fenomenalna kot moška.
  Zdaj njihov tank samo stoji in strelja na ruska vozila. In jih izloči kot preprogo z muholovko.
  Gerda je spet izločila sovjetsko štiriintrideset in zacvilila:
  - Jaz sem volkulja Tretjega rajha!
  Charlotte je prav tako streljala, podrla tank Rdeče armade in rekla:
  - Tudi zeljne juhe ne srkam!
  Nato je Christina prekinila sovjetski avto in zacvilila:
  - Sem čudovito dekle!
  In potem bo streljala zlatolasa Magda. Ruski tank se bo odprl in zarjovel:
  - Jaz sem terminator, smešen sem!
  Štiri dekleta odbijejo napad. Gerda je spet udarila v sovjetski avto in zacvilila:
  - srčni as!
  Charlotte je spet streljala na sovražnika, zadela štiriintrideset in izdala:
  - Glava je kot lubenica!
  Tudi Christina je bila zadeta. Pokosila je ruski tank in zacvilila:
  - Pravi teror!
  Magda, ki je streljala, je zadela avto Rdeče armade in rekla:
  - V podzemlju je tat!
  Dekleta so v eni bitki izstrelila dvaintrideset sovjetskih tankov in podrla vse prejšnje rekorde. Zakaj imajo osemdeset školjk? In sovjetske tankovske posadke so pogumno hitele naprej.
  Toda s takšno hitrostjo ognja - 15 krogov na minuto, in obsegom uničenja je Panterjem uspelo odbiti samomorilne napade, ne da bi se vkrcali ali zabili.
  Nemci so zdržali v obrambi. Le ponekod so se sovjetske čete nekoliko zagozdile. Boji so se vlekli do pozne jeseni in Rdeči armadi je za ceno velikih izgub uspelo napredovati največ petnajst kilometrov v globino.
  Rommlov genij je pokazal, da so Nemci povsem sposobni izvajati aktivno obrambo in boj v jarkih.
  Zavezniki, potolčeni na Siciliji, so doslej samo bombardirali. Toda na to sta Rommel in Speer našla čudovit odgovor: reaktivni lovec He-162. Letalo je bilo po letalnih lastnostih boljše od ME-262 in je bilo štirikrat lažje, večkrat cenejše in lažje za izdelavo. Niso jo zaman imenovali ljudska borka.
  Stroj, izdelan v treh mesecih, je vzletel 6. oktobra 1943. In prišli so temni dnevi za nemške nasprotnike v zraku.
  Non-162 je bil enostaven za nadzor, manevriran in ni zahteval visoko usposobljenih pilotov.
  In Rommel je bil še vedno v obrambi. Nemci so pravočasno okrepili svoje čete pri Leningradu in tam odvrnili zimsko ofenzivo. Spet so odbili napade blizu Orla in Harkova. Vztrajali so tudi v središču in preprečili zavzetje Smolenska.
  Tokrat so Fritzi zimo prestali brez večje škode. In potem so spomladi vzeli in se preselili tja, kjer so jih najmanj pričakovali - v Karelijo. In začela je hoditi po Murmansku. Istočasno so oblast prevzeli nacisti in se začeli pripravljati na odbijanje zavezniškega napada v Franciji. Situacija se je segrevala.
  In res, skoraj vso Karelijo so zajeli nacisti. In potem se je začelo izkrcanje v Normandiji, medtem pa Oleg Rybachenko.
   Že postati nasploh temno in _ stal toplo , sodeč Avtor: podnebje ukrajinski noč .
  Margarita zbudil malo prej in sedel na počep _ poletje dež okrepljeno , in otroci pohitel skriti Spodaj drevo _
  Glave že ustavil zavrteti se in Oleg nejasno rekel :
  - No kako ?
  Margarita občudujoče je odgovoril :
  - Ti Samo genij !
  Ribačenko goljufala sebi široka dojke in ponosno rekel :
  - A Kaj Ti sem mislil ! moj stroj deluje !
  punca ogorčeno vzkliknil :
  - Da boljše bi ona sploh ... ne obstajal ! Kaj mi zdaj volja narediti ?
  Oleg se je otresel z lase vodo in iskreno je odgovoril :
  - A Kaj ponavadi V takega situacije neprilagojeni narediti ? Bomo zavezati podvigi !
  fant potipkal pri sebe zadaj žep in ogorčeno vzkliknil :
  - Da jaz pištolo padla ... Ampak nič naredil bom sebi novo !
  Margarita ogorčeno rekel :
  - Da naredil boš ... tukaj ti ne dvajset prvi stoletja ! poskusite od drevo mleti zvezdna ladja !
  Oleg težko zarenčal V odgovor :
  - Zdaj ne povprečje stoletja ! Kaj potrebno naredi potem _ in Bom naredil ! IN nasploh mi zdaj neprilagojenih , in to zvoki ponosno !
  punca z občudovanje je odgovoril :
  - Da seveda kreteni ! Samo V razlike od pravljice Vse hujši in Kje bolj prozaično !
  Fant je čudežni deček samozavesten navedeno V ironično oblika :
  - Oh glasnost Kaj svetloba pouk , zima in spomladi ... pravim brez izjeme vse zli duhovi gozd !
  Margarita odobravajoče potrjeno :
  - Da občutek humor ti ne levo ! IN to mogoče biti in Tukaj je glavna stvar !
  Oleg Ribačenko odgovoril V plakat slog :
  - A glavni avtorji zadeve takole ! Komunistična partija , Lenin , Sovjet moč !
  punca planil v smeh ... A poletje dež okrepljeno . Drevo pokrito od curki Zelo slabo _ Fantje kmalu postal moker prej niti _ A suho to kjer .
  dež vendar nenadoma _ ustavil , pihal kul vetrič _ Za ogreti se otroci gremo Avtor: gozd . drago superge zmečkan , in Oleg slečen njih , in tudi nogavice ostati bos _
  Margarita prestrašen opazil :
  - Ti torej prehladil se boš !
  fant samozavesten izjavil :
  - jaz nikoli ne prehladil ! IN nasploh bosi hoditi eno užitek _ Sprehodi se in ti ! Tukaj ne Moskva , nihče prst pri tempelj zasuk ne bo postal !
  punca negativno stresel glava :
  - Noge V temno premagal me boš ! jaz res nekako _ _ Bom že prebolel !
  Fantje gremo Avtor: noč gozd . Oleg hodil spredaj : bos noge enostavno . A kaj _ _ goli podplat čuti vsak tubercle , bump , twig , even prinaša užitek _ dekle to ne razume in _ zaostajajo V njihov škripanje superge .
  Tukaj je Margarita malo drugačna in veliko bolj razvajena kot dekle, ki je delala v kamnolomih. No, se zgodi. Nekateri kronometrični premiki verjetno igrajo vlogo.
   fant vrača in poskuša razvedri se :
  - Daj ga ne potisni ! Kmalu gremo ven Za ljudje !
  Margarita muhasto vzklikne :
  - Da res in kmalu !
  punca nekaj nekoliko debel , morda debel in _ se utrudi Kje hitrejši , športnejši fant _ Ampak superge vzlet kategorično zavrača .
  - Ne ! IN gozd bosi ne pojdi ! Zajebali se boste noge !
  Fant negativno stresel glava :
  - Neumnost ! jaz Koliko ne poteptan niti enkrat ne urežem se ! IN celo v jeseni to Super navijati V gozd milje _ Ponastaviti blazinice in ti bo lažje !
  punca težko ugovarjal :
  - Ne ! jaz ne berač in _ Plemeniti nekako ! Ti teči kot da raztrgano enkrat torej ti kot .
  Fant namrščil in zarenčal :
  - U punčka ! IN šeškati kako gospa !
  Margarita ostal tiho ... Prešel nekaj ure in že nasploh razcvetela . celo postati pečemo sonce _ Debelušna in ne Všečkaj to šport kot _ Oleg dekle končno zmanjkalo sape in sedi počitek _ več običajno Za obremenitve fant sedi blizu z njo nerad _ Spraskana srbenje peta O lubje _ Zažvižgal :
  - Da Ti ne Gerda !
  Margarita V odgovor cvilil :
  - jaz utrujena sem _ Tukaj je hočem ! A pri ti čeprav neke vrste _ klobasa levo ?
  fant potipkal Avtor: žepi _ Ekstrahirano bankovec V petsto rubljev , in petdeset dolarjev in _ tudi peni malenkost in mobitel telefon z miniaturni video kamera . Namrščil ...
  IN prijatelj žep izkazalo se je samo paket žvečilni gumi otrok vzel rezina sebi in ponujen Margarita . punca zavrnil :
  - U jaz njegov ja !
  IN Enako obupal košček V usta _ Ampak gumi lakota ne pogasi . Samo vžge apetit _ otroci sedel nekaj čas , tiho . A potem Margarita vprašal :
  - No , genij , kako Ti misliš nas hraniti ?
   otrok samozavesten je odgovoril :
  - Poletje navsezadnje . _ _ Bomo našli gobe , jagode , ribe prižgimo ribo _ ogenj ...
  punca namrščil in vprašal :
  - A pri ti vžigalnik je tam
  Oleg zmeden je odgovoril :
  - Ne , jaz enako ne kadim !
  Margarita se je zahihital in opazil :
  - jaz tudi ... Ampak včasih obstajajo okoliščine , ko _ in slab navade uporaben .
  Fant prikimal in pripomnil :
  - Doma pri jaz vžigalnik obstaja ... Ampak V Moskva od njo brez koristi ...
  otrok trzal in odločno rekel :
  - Počivali smo in šel naslednji !
  punca neradi vrtnica in povohal izliv :
  - Gremo !
  mlada neprilagojeni ponovno gremo Avtor: gozd . Oleg Za njegovemu sramota ne Zelo vedel, kako _ moram krmariti . A kompas pri otroci ne je bil . torej Kaj Oni posebej izgubil se . To je dobro več poletje in vročina _ IN torej ne preveč strašljivo _ Ob istem času naleteti na na čiščenje borovnice _ Vstala na vse štiri in začela praznik na sladko jagodičje _
  Margarita , ki je pogasila osnovno lakota se je smejala :
  - Tukaj vidiš pri ti Črna usta ! Ti kot da čistokrven pes z značaj !
  Oleg samozavesten je odgovoril :
  - Ne izgubimo se ! U nas Upam, da so močni želodci , in driska ne bo dobil !
  otroci napolnjena jagode in ponovno šel V način _ sonce je minilo zenit in postati Zelo vroče _ IN superge noge preli , in Margarita se je končno odločila njihov odstraniti . Ampak z nenavadne navade bosi pojdi Zelo bodeč _ punca je prispel na veja , zastokala in sedi na drevesni štor Imam ga čevlje nazaj in zarjovel :
  - No in gozd je poln presenečenja !
  Fant neradi potrjeno :
  - Seveda ... Tukaj ne letovišče ! Ampak in lepo neke vrste _ obstaja ...
  Hoditi Avtor: gozd , dekle vprašal Oleg :
  - A kako bi Ti pomagal bi rdeča Vojska ?
  fant opraskan krona in racionalno je odgovoril :
  - jaz bi ... Predlagano bi njim Za začela tehnologija T -54. Takšna rezervoar lahko bi pohiti konec drugo svetu vojne .
  punca ne nasploh dogovorjeno :
  - Misliš , da veš _ napravo rezervoar samo V splošno Lastnosti smog bi njim pomoč ?
  Oleg Ribačenko užaljen na to je :
  - Ne V splošno , i nasploh približno cisterne veliko vem v _ glasnost število in približno aktivna oklep !
  punca se je hihital V odgovor :
  - No , potem pa daj no boljše takoj tehnologija T -90 in Potem bomo ujeli vse mir !
  otrok opraskan zadnji del glave in priznal :
  - Berem jaz približno eno serija , približno žrtve V štirideset drugo leto od dvajset prvi stoletja . torej Oni in zgrajeno poenostavljeno model T -54, po izstrelitvi njegov V proizvodnja več prej bitke Spodaj Stalingrad . IN V rezultat kaj ZSSR zmagal Kje hitreje kot _ V resničnost in z velik učinek . Vklopljeno preverite drugi ideje potem ... Lahko poskusi in nekaj _ _ več kompleks - npr sistem salvo požar " Smerch ". Ampak preveč daleč tehnološko teci stran ne potrebno !
  Margarita z to voljno dogovorjeno :
  - Ne zanese se ... Ah to več in laser orožje narediti bodo zahtevali !
  Skozi nekaj čas dekle ponovno sedi počitek _ Čas letel nekako _ _ neopazen . Ponovno stemnilo se je in moral prenociti Spodaj odprto nebo _ Ampak noči V konec junija kratek in toplo . IN sojenje Avtor: pasme drevesa , to nekje _ _ na Ukrajina , z več toplo klima . torej spati Lahko precej .
  Oleg Ribačenko To sem sanjal On eno takega fant - kabinski fant na dekliško ladja _ IN dekleta vozijo njegov naprej in nazaj . Niti enega minut mir _ ja več želim dotik mišičast telo fantje , ščepec . ne Super veselje _
  Naspi se ne dati , dvigniti V zgodaj , in V roke mop - suho in brez Iti briljantno krov _
  A Potem več pomislil na to dekleta poslati odnesti dim z cevi _ ja kaj _ Ponjava ! to in nasploh Zdi se, kot na norčevanje _ Ampak fant pohitel izpolniti dano naročilo _ Ponjava od dim nasrčen in _ Oleg trpel nad morje valovi V strani Avstralija .
  fant V obup pela ;
  jaz je bil preprosto otrok V država kraljevi ,
  Oče moj zemljišče gospodar preorano ...
  Ampak živel V sanje O viteštvo husar ,
  IN palica pogumno V boj sin pomahal !
  
  Po na flota pobegnil jaz najstnik ,
  Meni na ladja prehod izdal princ ...
  ne sladkor storitev , ti verjemi mi otroci ,
  tam moram tesno se lotiti ne padec !
  
  Fed skromno , ampak ampak bičali ,
  Avtor: pete palica - fant Za premagovanje !
  Ne , ne želel takega otrok delnice ,
  želel svoboda , mladenič Ilya !
  
  sanjal sem _ tudi verjeti O bogastvo ,
  želel bosi bosi škornji ...
  Ampak št na morje , ti verjemi mi bratje ,
  Vse Kaj Imam - razočarali me bodo zadaj dolgovi !
  
  Ampak Tukaj se nama je zgodilo biti ujet zasebnik ,
  bil bitka unequal , pretrpljen mi ...
  IN izkazalo se je jaz V pirat šapa ,
  A to kot da V pečen pekel Satan !
  
  Bičali dolg , kot mačka s sedmimi repi ,
  Po bosi noge prišel ogenj ...
  Pirati premagati kabinski fant Zelo težko ,
  hotel sem njim močnejši narediti bolečina !
  
  Fant tesno V mučenje to držal _
  Niti enega stokanje , jok , celo ne vzdihnil ...
  On resnično vitez se je izkazalo
  Potegnilo , veš trak kako trmast mula !
  
  IN kapitan pirati presenečen _
  Ti moški se mi zdi , da vidim naš ...
  IN zasvetil luč filibusterji obrazi ,
  Takšna pri yoongi pojavil priložnost !
  
  On postati pirat Avtor: morja ostro ,
  IN Enako V bitke utopi ladje ...
  zdaj pobudo Tukaj je pri fantje novo ,
  Študij , poskusi - tako da ne pometel stran !
  
  Pirat Vsekakor fant lopovsko ,
  Ampak časti zakoni bratovščine kako kanonik ...
  Za praznega govorjenja celo suh ,
  Ampak bo ustrezalo z kriči pospešek !
  
  fant odrasel in _ zaraščen bogastvo ,
  Upravljano najti sebi nevesta naenkrat ...
  Avtoriteta uživa pri bratovščine ,
  IN neke vrste _ vsaj On in Bog in princ !
  
  Ampak Tukaj sreča obrnil se je stran divje _
  Razumem pirat začinjeno V grozljivo ujetništvo ...
  Moram vedeti na koža , ki _ takega drzno ,
  On spoznal, da _ takega kaos !
  
  Vklopljeno na stojalu trdno junak držal _
  IN nihče ne izdano , ne rekel ...
  čeprav njemu obljubljeno celo kraljestvo ,
  IN obljube neskončno gred !
  
  Veli Potem V verige prej oder ,
  tam pripravljeno meč velik krvnik ...
  Takšna se vidi pri njega delo ,
  ena udarec glave posekaj !
  
  Vsi na slovo vitez priklonil ,
  Rečeno : oprosti, če _ kriv ...
  Gugalnica sekira - štor valjan ,
  Duša pirat letel V hudiča !
  sonce že svetloba visoka in fant veselo poskočil . punca vrtnica nerad _ Lačen otroci gremo Avtor: gozd . Margarita šepal , drgnil noge , boleče cvilil in kaviar , v ki nakopičeno mlečni izdelki kislina _ Zelo hotel sem je .
  fant čutiti sebe bolj veselo in samozavesten šeškan bosi noge Avtor: trava potem _ in primer , izbruh naprej potem _ vračanje Za punca _
  Ampak lakota nadlegoval in njega . Tukaj Fantje ponovno izkazalo se je na borovnica čistina _ jedel brez vse mogoče stvari navdušenje . brez kruha in meso borovnica ne lahko zadovoljiti lačen želodci . Potem ponovno gremo naprej ...
  čeprav superge in mehko ampak _ za dolgo časa ti hodiš V njim podrgneš ga noge . punca vzletel čevlje in Poskusil sem pojdi bos _ Fant hodil naprej , in zleknjen palica storži , vejice , veje . A Margarita poskusil korak Avtor: mehko trava _ Ampak Vse enako podplati pozneje nekaj čas postati sij .
  punca sedel in _ Potem Oleg predlagano :
  - Usedi se meni na nazaj ! Nesel ga bom !
  Margarita dvomil :
  - A za dolgo časa ali pri ti dovolj moč , medved debela ?
  Oleg Iskreno povedano je odgovoril :
  - Ne Vem ... Ampak Ti shujšaš neposredno na oči !
  res od odsotnost hrano dekle postati shujšati _ ja in močan mišičast fant , postopoma posušeno . Nositi tovor zadaj s hrbtom ne preprosto , ampak On navsezadnje _ _ športnik _ IN mora potrpeti breme _
  Skozi par ure jahati Oleg obupal in sedel . Potem gnani vest Margarita šel sama _ Njo podplati bili rdeča in opraskan . Ampak dekle nekaj čas držal na moč volja _
  Po Fantje naleteti na na grmovje robide _ Malo plazil in jedel .
  Požiranje robidnica , margarita opazil :
  - res? to neskončno gozd ?
  fant negativno stresel glava :
  - jaz torej ne Mislim ... Raje Skupaj mi Samo izkazalo se je ne V sebe najboljši mesto .
  Margarita prezirljivo smrknil :
  - In preprosto izgubil ... Tukaj ona tvoje genij !
  Oleg racionalno pripomnil :
  - A vedeti Vse V načelo nemogoče !
  Po kaj fant odločno postati in je odgovoril :
  - Gremo ! Mogoče se srečamo na partizani !
  punca žalosten hihital se :
  - Sveže legenda , ampak verjeti z delo ...
  pojdi in V sebe pravzaprav Lahko prej neskončnost V gozd potepuški Avtor: tiste enako večina ceste _ Kdaj Temno je , otroci ponovno splezal gor na repinci . dež ne je bil in noči ukrajinski toplo .
  Oleg Ribačenko sanjal sebi nadaljevanje ... Tukaj On kabinski fant zadetkov na ameriški ladja ... Njegova ulov in vprašaj :
  - Ti ruski !
  Oleg ponosno odgovori :
  - jaz ruski kabinski fant !
  Američani smeh in Za začela odločiti se bičati fant mačka s sedmimi repi . notri sanje piha ne torej boleče in fant zdrži _
  Po njemu požgana cigarete Za prsi in zahtevati povej O načrti ukaz , kot da bi fant , sposoben nekaj _ _ vedeti _
  Potem vstavi prsti V vrata odpiranje in stisniti vice . Ampak nič mučenje ne pomoč _ Oleg Ribačenko je tiho kako partizan _ IN Potem njegov vzroki sebe admiral _
  izgleda z sum na priklenjen vklenjeni fant _ z črtasto nazaj , z pokrito mehurji dlani , in podplati noge , ampak sebe poskuša zdi se ljubeč in laskavo izgovarja :
  - Ali hočeš kolo , kaj ?
  Oleg Ribačenko izgleda z namerno brezbrižnost .
  Admiral dodaja z z nasmeškom :
  - A skuter ?
  fant prezirljivo smrknil :
  - Da ne dovolj !
  Admiral ogorčeno dvignjen obrvi in vprašal :
  - No , no Avto Ford ... Predstavljajte si _ Ti takega majhen in _ pri ti cel ford . _
  Oleg Ribačenko brez sence ironija predlagano :
  - A mogoče Potem takoj " Cadillac "? Kaj zapravljati čas za malenkosti ?
  Admiral naredil nekako tako _ ne Razumem ironija in rekel :
  - Dva Cadillaca in Ford _ _ _ _ _ poleg tega !
  fant ironično dodano :
  - A tudi ključ od stanovanja , kjer _ denar laž !
  Admiral potrjeno z z aplombom :
  - Dva ključ od _ tri stanovanja , kjer _ Zelo velik denar laž !
  Oleg Ribačenko se je hihital in pripomnil :
  - Da obljube pri ti ... No v redu , jaz pokazal ti bom ti kje _ in V ki mesto Lahko Napad ruski flota in doseči zmaga !
  Admiral navdušena pljusknil roke in naročeno :
  - Nosi Plemeniti večerja ! Fant Vse povedal !
  Po lakota Globa jesti izvrstno hrana _ fant Sit sem prej smetišče , in Potem povedal v _ ki mesto boljše Skupaj prenesti ameriški eskadrilja _
  - Potem Ti znašli se boste V zadaj admiral Troševa in sploščiti njegov kako kovanec _
  ameriški dovolj podrgnil roke ...
  fant enako vprašal revija in naredil nekaj skice kot _ pojdi in premakniti naprej _
  Kaj enako ameriški flota na vsi v parih sunkovito Za vnaprej kuhano ujet _ A Oleg Ribačenko sedi na postelja ... K njega prišel gor nihanje boki ženska _ Ona brez sramu napadel na fant _
  Verjetno takole _ način , admiral želel ekspresno kabinski fant hvaležnost . oz obratno več umaži se !
  Čas v sanje prihajajo hitro , in Tukaj ameriški eskadrilja V kvadrat hudič _ Kaj enako želel Jenkiji tam prijavi se , ja in bo prejel Avtor: zasluga ! Tukaj ona Izhodišče natančno načrtovano pogumen fant _
  Nenadoma morje spenjena ... vrtnica gor ogromno valovi , absorbirajo ameriški križarke in bojne ladje _ Poleg tega To se je zgodilo to V nekaj sekund _ Vse poplavljen kot _ V banka z pivo _ Po kaj in konec je čas V večnost Za eskadrilje jezen kurac _
  IN ladje odšel V kraljestvo Neptun ...
  Tukaj upodobljeno Oleg prej morje kralj _ to monarh je bil ogromno z ribji rep in zlato lestvice _ stresel trizob in zarjovel :
  - Ti WHO takole ?
  Oleg skočil pokonci , udaril zažgal V žerjavnica noga in odgovoril : _
  - jaz kabinski fant ruski flota !
   Neptun zarenčal in vprašal :
  - Pearl ekstrakt lahko _
  Fant nasmehnil in pogumno je odgovoril :
  - Lahko , ampak Za ti ne bom !
  Neptun potrkal trizob in kričal v vse grlo :
  - Morski psi zvest služabniki moj ... odmor nesramen Olezhka !
  Fant stisnjen pesti in postati bori se nazaj od stiskanje barakuda . Tisti plezal kot da lačen psi _ Ampak fant njihov srečal močan piha , pošiljanje V knockout _ Ampak morski psi Vse več in več ... Fant - kabinski fant izčrpan ...
  Že razcvetela . Margarita spi in _ škoda zbudi se lepa dekle _ Ona in V sebe pravzaprav shujšala in _ od kaj obraz postati več srčkan , rdeč od sveže sončenje _ otrok čutiti V sebi podobnost ljubezen _ mogoče adijo približno kot je _ Tom Sawyer Za Becky .
  Ubogi dekle stradati . A njo noge takšne _ opraskan , nežen , ne znano Za grobo površine _ Nekaj _ _ ona opomniti Gerda , kajne? Kaj več razvajen _ A zdaj ujeti v časi , kjer _ življenje ne malina _
  Super Domače Vojna večina huda obdobje življenje zadaj ZSSR . A On čudežni otrok obtičal V gozd , in ne mogoče nič pomoč rdeča vojska _ Neumno to vse ... Do kaj enako neumno !
  fant Malo sedel in čakal do _ Margarita se bo zbudil in vztrajati njej roka vprašal :
  - In kaj ti hočeš _
  punca Iskreno povedano je odgovoril :
  - Obstajajo ... In več spi !
  Oleg Ribačenko odločno stresel pest :
  - Dovolj ! Nujno pojdi ! mogoče Danes nas srečno !
  Margarita naredil nekaj negotov koraki bosi noge Avtor: trava _ Pogledal sem na superge , torej na mehurji in izjavil :
  - Poskušal bom , jaz Malo torej hoditi ! U jaz dovolj bo !
  Fant opozoril :
  - jaz volja pazi na _ Ti ne Zbodla sem se !
  punca z nasmej se _ rdeča od sveže strojenje obraz , je odgovoril :
  - jaz Bom poskusil _ pojdi hitro !
  otroci z glavo Avtor: gozd ... Sprva pojdi Margarita je bil Zelo težko . Ampak dekle Zelo ponosen in držal na samozavest . Po Kdaj mišice segreto , bolečina V noge in nazaj pomirilo , je postalo lažje . Ampak lakota pa si me Vse močnejši . Spet res _ biti ujet borovnica _ Ampak jagode lakota že ne zadovoljen _ fant predlagano :
  - Potrebno je najti reka in ulov ribe !
  Margarita težko vzdihnil :
  - Dobro to ideja !
  Ampak na reka Pojdi ven ni šans ne uspelo samo _ naleteti na na načine tokovi . punca kmalu zmanjkalo sape in fant ponovno moral nositi njo na nazaj _ Po pranje ranjen noge dekletu V hladno voda ...
  Margarita do zamotiti se vprašal fant :
  - A kako Ti se vam zdi naš rdeča vojska volja vnaprej proti Švabe , oz ne ?
  Oleg Ribačenko ogorčen :
  - Kako to ne ? IN glasnost in sestoji iz credo sovjetski oborožen moč za _ premagati sovražnik na njegov ozemlja . mi rojen , pridi in volja vnaprej kaj bi to ne bilo je vredno . - Fant V sitnost premaknjen sebe pest Avtor: ličnica .
  - Tukaj Jaz , na primer , samo sesalec _ ne Lahko ni šans dvigniti ti od gozdovi _
  Margarita clarified , splashed vodo noga :
  - In sebe tudi ... Mi torej z lakota umrli bomo, če bomo plaziti se !
  Fant težko vzdihnil in zabrusil :
  - Naš kosti bom našel skozi nekaj stoletja ...
  Po kaj Oni ponovno gremo Avtor: gozd ... Čas se je dogajalo Vse hitreje in _ Tukaj ponovno stemnilo se je ... Oleg presenečen , da _ več ne slišno tuljenje volkovi _ Ampak se vidi to je bil miren gozd _ Samo par enkrat je bilo slišati V v daljavi rjoveti motorji vijak letalo _ Ampak celo toča njihov je bil malo uporaben .
  No, dekle je imelo srečo. Vendar se je premikala počasi. Zelo so me bolele noge in hrbet... Nabrale so se kisline.
  Ko je videl njeno stanje, je Oleg predlagal:
  - Mogoče bi moral iti sam? In počivali boste!
  Deklica je odločno zmajala z glavo:
  - Ne, pojdiva skupaj! Sem močan!
  In kljub hudim bolečinam je Margarita šla naprej. Da bi ohranil dobro voljo, je Oleg začel peti;
  S punco se sprehajam ob robu gozda,
  Nosim rdečo kravato - vse okoli je lepo ...
  Potok žvrgoli s srebrnim trilčkom,
  Naj vse na svetu postane - ljubezen je poštena!
  
  Toda bombe so padale, gozd je eksplodiral,
  Fašisti napredujejo, vsa drevesa gori...
  Kjer je reka žuborela, je pesek gorel,
  In nesrečni otroci so postali tarče!
  
  Prišli so okupatorji in težko nam je,
  Tako težko je fantje, brez skorje kruha ...
  Od čolna je ostal le delček, veslo,
  In koliko je jastrebov - niti nebo!
  
  Podtalni borci so se zdaj spoprijateljili,
  Hodimo bosi po mrzlih cestah...
  Nasprotnik grozi kot besna zver,
  Ampak verjamem, da so tudi ljudje okoli mene družina!
  
  Naj pionirski vlak iztiri,
  In Tigri so zgoreli kot bakla v nočni mori ...
  Verjemite mi, fašizem je obsojen na uničenje,
  Skupaj z dekletom se pogumno borimo!
  
  Policisti smo se pogumno borili,
  Zaupajte strojnici na rami, ni težka ...
  Za vedno punca bom s teboj
  Zgradili bomo svet - sijoč in nov!
  
  Za vse ljudi bo čudovito, verjemite,
  Otroci, padamo h Kristusu v molitvi ...
  Naš tempelj zamenja ogromna smreka,
  Pod njim se počutiš dobro, kot da si zdaj v nebesih!
  
  Prišla je odrešitev in ruski vojak,
  Fašist ga je močno udaril z bajonetom ...
  S prijateljem sva vzela mitraljez,
  In začeli so zelo natančno udarjati po Nemcih!
  
  Zdaj se z grozečo pesmijo odpravimo v Berlin,
  Svoboda bo prišla tudi v Nemčijo ...
  S padalom hitro letimo,
  Bojevniki so otroci svetih ljudi!
  Oleg in Margarita, rahlo okrepčana s pesmijo, sta se sprehajala po gozdu. Po sreči jih ni nihče srečal. Kot da bi vsi prebivalci že davno pomrli. In vreme se je spremenilo, privil se je oblak in začelo je deževati.
  Fantje so čofotali po lužah. Razpoloženje se je končno poslabšalo. Toliko časa v gozdu, a ni videti konca. Torej tavaš naokoli kot slepa mucka.
  Margarita končno ni zdržala, noge so ji popustile in deklica je zamrmrala:
  - Obupan sem! Kako dolgo lahko tako tavaš!
  Fant je odgovoril z globokim vzdihom:
  - Verjetno zelo dolgo. To je kruto in zapuščeno mesto, ne glede na to, kako pogledate.
  Margarita je zacvilila:
  - Za nas je kruto ... Da se tako postaviš in te razbije ... In nisi mogel nastaviti svojega časovnega stroja!
  Fant je težko zavzdihnil in nejevoljno odgovoril:
  "Sam nisem pričakoval, da bo počilo." Ampak tako se je zgodilo ...
  Deklica je jezno rekla:
  - Tako da umreš!
  Fantje po tem več ur niso spregovorili. Pojedli smo nekaj jagod. Občutek lakote je nekoliko otopel zaradi utrujenosti. Margaritina stopala so se začela pokrivati s počasi nastajajočimi žulji. To je olajšalo navigacijo po cesti. So pa podplati zelo srbeli. Od jagodičja me je že začelo boleti želodec. Očitno je želodec zahteval kruh in še kaj.
  In brez računalnikov in drugih stvari je dolgočasno. Otroci so nekaj časa še lahko gledali filme na svojih mobilnih telefonih, a so se baterije izpraznile. Po tem je postalo res osamljeno.
  Kljub poletju in odsotnosti plenilcev je pokrajina naokoli delovala žalostno in dolgočasno. In na splošno je postalo nekako strašljivo.
  Oleg je spet poskušal zapeti, a besede mu niso prišle na misel ... In čas teče.
  Mrači se. Očitno bomo spet morali spati lačni na prostem. In to je grozljivo. Fant želi nekaj drugačnega. Toda deklica je že padla v nezavest. In sam se moraš uleči in zaspati.
  Medtem ko so se brezvezno motali, se je začelo izkrcanje v Normandiji. Nemci so imeli praktičnejšo in cenejšo samovozko E-10, ki je imela za polovico manjšo težo in višino kot T-4, a enako oborožitev, boljšo zaščito in veliko večjo mobilnost. Majhen E-10 je lahko odlično prodrl v Shermane s kratke razdalje in je bil sam neopazen, kar je zelo pomembno v razmerah, ko ima sovražnik toliko bombnikov.
  E-10 se je v praksi izkazala kot odlična samovozka in, kar je najpomembneje, poceni in enostavna za izdelavo. Njegova silhueta je bila tako nizka, da so gosenice popolnoma prekrivale stranice in tako zagotavljale dodatno zaščito. Velik kot racionalnega naklona oklepa z debelino 80 milimetrov je povzročil odboj proti večini pušk. Tudi IS-2 ni vedno čelno prebil takšnega vozila.
  V praksi se je samovozka E-10 izkazala za učinkovito na velikih nadmorskih višinah zaradi nizke nadmorske višine. In seveda prispevala k zmagi na Norveškem. Skupaj z lahkim lovcem He-162 in bombnikom Arado. Tank T-4 so ukinili kot zastarel in v vseh pogledih slabši od E-10. Bitke so pokazale tudi dober potencial Pantherja. "Tiger"-2 ni šel v proizvodnjo, kot "Miška", vendar se je pojavil "Panther"-2. Lažji od Tiger-2 je bil enak po oborožitvi in nekoliko slabši po oklepu. Toda tudi ta tank je zamenjala samovozka E-25, enaka po oborožitvi, a lažja, mobilnejša in lažja za izdelavo. In morda bolje zaščiten.
  V Normandiji so bili zavezniki poraženi in izgubili več kot pol milijona ujetnikov.
  Poleti so sovjetske čete napredovale v središču, vendar so lahko napredovale le dvajset kilometrov. Nemci so svojo tretjo obrambno linijo naredili najmočnejšo, prvi dve pa sta umaknili svoje sile, kar je omogočilo, da je na stotisoče granat padlo zaman.
  Tam jim je uspelo zadržati Rdečo armado in ji povzročiti ogromno škodo.
  Jeseni je Nemcem končno uspelo z napadom zavzeti Gibraltar. Franco je kljub temu popustil pritiskom Rommla, ki je grozil z napadom. Poleg tega se je okrepila nemška podmorska flota. Pojavile so se podmornice, ki jih poganja vodikov peroksid. In namesto predragega raketnega programa - reaktivni bombniki in samohodne puške E. "Panther"-2 nikoli ni šel v proizvodnjo, kot sta "Tiger"-2 in "Mouse", zakopana v zarodku. E-25 je postala samohodna pištola s čelnim oklepom 120 mm pod kotom 45 stopinj, stranicami 82 mm in gosenicami. Motor z močjo 850 konjskih moči, nameščen prečno na menjalnik, tehta trideset ton. Ko je oborožen z 88 mm, je dolžina cevi 71EL.
  Tak meter in pol visok stroj je vse naloge opravljal odlično in se hitro vrtel. Seveda so drugi tanki postali nepotrebni, vključno s Hitlerjevo neumno fantazijo: Maus.
  E-25 je v bitkah premagal IS-2 in vse druge modele ter se izkazal kot skoraj idealna samovozka vseh časov. Zmogljiv motor in sorazmerno majhna teža sta omogočila obešanje 90-mm ščitov na straneh, zaradi česar je bilo vozilo neprebojno tudi s strani za SU-100, IS-2, da ne omenjam lažjih vozil.
  Nemci so se samozavestno borili proti boljšim tankovskim silam in držali fronto na vzhodu. In na zahodu so fašisti prodrli v Maroko in se preselili po Afriki.
  Rommel se je racionalno odločil, da je bolje, da zaenkrat ne napadamo na vzhodu, ampak zagrabimo Afriko in Perzijski zaliv. Poleg tega je bilo upanje na premirje s Stalinom.
  Po januarskem poskusu napada v središču se namreč. In po velikih izgubah Rdeče armade in blizu Leningrada je Stalin začel preizkušati teren za mir. A pristal je le na nulto možnost. Rommel je predlagal premirje za tri leta.
  Zvit Stalin se je po oklevanju vendarle odločil dati soglasje. Naj se kapitalisti uničijo med seboj. In počival bo in pridobil moč.
  Rommel je tudi upal, da mu bo v treh letih uspelo premagati sovražnika na zahodu in nato osvojiti ZSSR.
  Obe lisici sta torej zviti in preračunljivi.
  Oleg Rybachenko se je medtem skupaj z Margarito lotil partizanskega bojevanja.
  Fant in dekle sta ponoči napadla nemško garnizijo. In dali so mu boj. Postrelili smo nekaj deset fašistov in se vrnili v gozd. Potem so dolgo tavali in se obračali ter zamešali sledi.
  Toda na splošno njihova akcija ni bila povsem uspešna. Nacisti so odgovorili s požigom vasi in streljanjem tamkajšnjih prebivalcev.
  Tu neizogibno pomisliš: ali se splača biti partizan?
  Oleg Ribačenko in Margarita sta nekaj časa po tem v gozdu nabirala gobe in jagode ter držala glavo navzdol.
  Nato so napadli konvoj dlje od naseljenih območij. Izbili so rezervoar za bencin in ubili ducat Švab. V odgovor so Nemci znova obešali ljudi.
  Na vse partizanske akcije so nacisti odgovorili z usmrtitvami, vislicami in mučenjem. Posebej opozarja, da bo za sabotaže in napade odgovorno lokalno prebivalstvo.
  To je seveda zadržalo impulz. Tako Oleg Rybachenko kot Margarita Korshunova sta izgubila željo, da bi postala partizana.
  Tako fant kot dekle sta se preprosto dolgočasila.
  Fant je celo zložil humoresko;
  Pošastno rjovenje je pretreslo planet Tuhanai - enega najbogatejših v Velikem kolonialnem imperiju, glavnega človeštva. Neskončna vrsta nebotičnikov se je zaradi padca strašne rakete spremenila v radioaktivni pepel. Nebo je razrezala ognjena, lomljena črta, sestavljena iz pošastnih zvezdnih ladij.
  - Zemljani, obupajte!
  Izdan je bil en sam zahtevek, ki mu je sledil še en strel. Tokrat ni prišlo do eksplozije, površina planeta se je napihnila in prešla v valovih. Vsa živa bitja so se v trenutku spremenila v prah iz elementarnih delcev. Tako se je odprla nova stran v človeški zgodovini - doba vesoljskih vojn!
  Požrešni plameni vsesplošne medzvezdne vojne
  Najtanjšo nit sveta peklenski ogenj žge!
  In Satanova zlobna sekira je lebdela nad planetom
  Kujte zaščito, sicer ne boste mogli živeti na svetu!
  Izkazalo se je, da je sončni sistem nabito poln številnih zvezdnih ladij, izjemno obremenjenih z nesrečnimi begunci, ki so padli v prostracijo. Novi nečloveški agresorji niso poznali usmiljenja, uporabljali so taktiko izničenega vakuuma. Agresorjev do zdaj še nihče ni videl od blizu, tudi njihova telesna zgradba ni bila znana, vse to pa je botrovalo grozljivim govoricam. Rekli so, da so vesoljci jedli žive otroke, jih škropili z radioaktivnimi izotopi in v ženske maternice vlivali staljeni svinec, s čimer so parjeno meso pripeljali do želenega stanja. V teh razmerah je bila sprejeta edina možna odločitev: razglasiti popolno mobilizacijo, uvesti kartični sistem, prenesti celotno človeško gospodarstvo na vojno. Tovarne, ki proizvajajo najnovejše orožje, so delale 24 ur na dan, modro nebo je bilo prekrito s smogom in ni bilo časa za okolje. Varnostni svet za nujne primere LOX - Lige združenih vesoljskih sistemov se je znova in znova sestajal in pozorno spremljal napredek obrambnega dela. Zadnje srečanje je bilo najbolj alarmantno, zvezdniški skavti so poročali, da so neštete armade sovražnika obkolile sončni sistem in očitno čakajo na zadnji znak za odločilni met.
  Ultramaršal Dick Phoenix je bil strašno živčen, v njegovem govoru so bile histerične note. Ostra brada se mu je tresla na orlovskem obrazu, od havanske cigare se je odlomila prižgana škrbina in pustila zahrbten tleč madež na njegovi uniformi.
  - Prišla je sodna ura! Najstarejše prerokbe o koncu sveta se uresničujejo. Na tisoče jedrskih podmornic, nabitih z ultramodernim orožjem, je obkrožalo naš sistem. Vse, kar moramo narediti, je moliti in sprejeti dostojno smrt!
  -Ne strinjam se s Phoenixom!
  Zaslišal se je navzven miren glas Vrhovnega kozmičnega koordinatorja.
  "Ne bi smeli priznati, da je naša smrt absolutno neizogibna, če se prepustimo trenutku šibkosti, kot je ta."
  Kljub dejstvu, da je šlo za očitno nepokorščino, je ultramaršal prekinil koordinatorja.
  "Kot poklicni vojak izjavljam, da nimamo niti najmanjše možnosti, Arnold, soočiti se z dejstvi." Obstaja na milijarde sovražnih zvezdnih ladij! In mnogi med njimi so večji od Lune, da ne govorimo o orožju, praksa jasno kaže: v vojaški vesoljski sferi so nas večkrat presegli.
  Pridušeno odobravanje se je razleglo po dvorani. Nisem hotel verjeti, a zdelo se je, da ima Phoenix prav. Pretežki vodja je s težavo vstal in zravnal svoja široka ramena; Arnold Schwarkaneger se je opotekal od neprespanih noči, njegove veke so bile otekle, a njegov nizki glas je bil trden in je vzbujal zaupanje.
  -Poslušajmo vrhovnega gospodarskega koordinatorja. Obljubil je, da bo pokazal najnovejše orožje, ki so ga ustvarili najboljši znanstveniki na našem planetu.
  Tokrat je bil zbor glav živahnejši.
  -Naj pokaže! Pokazali jim bomo barabe!
  Fant v kratkih hlačah, Oleg Rybachenko, ki je bil pred kratkim imenovan za vodjo vojaško-industrijskega kompleksa, je vzletel na lebdeči oder. Njegov glas je bil vesel, oči so se mu iskrile, zdelo se je, da je na poroki in ne morda na zadnji seji sveta LOX.
  - Ti nepredvidljivi Rusi se veselijo med univerzalno žalostjo!
  Zaslišal se je jezni šepet ultramaršala in njegove ozke oči so se jezno obrnile.
  Na drugi strani osončja so v Rusa strmele nič manj previdne naprave za prepoznavanje snovi, ki so jih namestila nenavadna bitja, ki so zlovešče svetleča v praznini.
  -Zemljan ima povišano, pozitivno nabito čustveno ozadje! - je zacvilil glas v območju gama.
  V odgovor se je zaslišal škripajoči zvok, v katerem je bilo čutiti rahlo zaskrbljenost:
  -Morda je nepomembnim ljudem uspelo ustvariti nevarno orožje, ni drugega načina za razlago, da je on, ta bosonogi tip, tako aktivno pozitivno nabit.
  Sledil je odzivni prenos informacij, vendar v beta valovih.
  - Mislim, da je bolje vključiti vse naše borce v gledanje tega programa. Povejte jim, kaj lahko pričakujejo od nepredvidljivo nevarnih oblik življenja.
  Gama žarki so posredovali še eno informacijo. Nenehno lesketajoča se prosojna bitja so visela prav v vakuumu, nenehno so se iskrila iz procesov stabilne termonuklearne fuzije, njihova telesa so nenehno spreminjala obliko. Včasih so žarele zvezde, včasih vodne lilije, včasih meduze, podobne živemu plastelinu.
  -Proteinska oblika življenja je prešibka in nepopolna. Ljubka pošast je zacvilila. Zato ne bi smela biti nosilec inteligence. Z iztrebljanjem nesposobnih nosilcev inteligence ponovno vzpostavimo harmonijo vesolja, ki jo moti slepi tok kaotične evolucije.
  Da bi ta informacija dobila večjo težo, je bila izdana v valovnem območju alfa.
  Bosonogi fant v kratkih hlačah, Oleg Rybachenko, je nadaljeval svoj čustveni govor in z rokami pokazal na tridimenzionalno projekcijo, kjer so bila nova letala reproducirana z uporabo računalniške grafike.
  Njegov glas je bil otročji in zvonek, njegovi beli zobje so se režali:
  -Ti izstrelki oddajajo termo-rumenske izstrelke, ki lahko sežgejo več solarnih sistemov naenkrat. In iz teh radijskih gobcev izvirajo hipervalovi, ki vam omogočajo, da upogibate prostor, z njihovo pomočjo lahko preprosto vzamete in zvijete sovražne podmornice v nekakšno harmoniko, nato pa jih razpršite v prah. Ta sferična veja ustvarja super-močna polja sile, neprebojna za nobeno orožje, tudi termo-ryumon bombe.
  Ekonomski koordinator malega dečka Oležke se je že oblival znojem, naštevanje novih vrst čudežnega orožja je trajalo celo uro.
  -Toda te so moje najljubše, vrže čez čas. Čudežno se je čas premaknil v preteklost in polomljene zvezdne ladje so bile takoj obnovljene. No, če se sovražnik premakne v preteklost, bodo njegovi vojaki sedeli na vrtčevskih lončkih, ladje pa se bodo spremenile v elemente, iz katerih so bile zgrajene.
  Zadnji stavek je bil sprejet z zadržanim smehom in plahim aplavzom. Phoenix je ohranil skeptičen izraz na svojem orlovskem obrazu.
  -In kdaj vam je uspelo narediti toliko odkritij? To je v nasprotju z logiko in je absolutno nemogoče.
  Fant v kratkih hlačah je topotal z boso nogo:
  -Za človeško znanost - vse je mogoče in kmalu boste videli!
  Tokrat je bil aplavz bučnejši. Ultramaršal je bil nekoliko v zadregi, njegov instinkt mu je govoril, da ga zavajajo. Dick Phoenix je pozorno pogledal zvezdne ladje, obešene z nakitom, in nenadoma iztegnil prst s kremplji in brcnil njeno dovršeno zasnovo.
  Zaslišal se je zmeden ropot:
  -In kakšne vijake in ogromne pritrdilne elemente imate - tudi superorožje?
  V odgovor je začivkal jasen glas fanta-koordinatorja:
  -Tokrat ne! Toda presodite sami, ko se bo začela velika vesoljska bitka, bodo eksplodirale milijarde super-močnih nabojev in kaj se bo zgodilo zaradi tega?
  Zaslišal se je zmeden zvok:
  -No, ne vem?
  Deček genij je zavpil:
  - Nebo se bo močno streslo. In da preprečimo, da bi naše vesoljske ladje padle, jih bomo previdno privili na nebesni svod.
  Tokrat je takšna izjava požela bučen smeh. Le ultramaršal se je še bolj namrščil.
  - In to je vse, kar si lahko izvedel?
  Fant je še naprej energično predel:
  -Ne, ne boj se, ne vsi. Za lažje drsanje po nebu smo pripravili odlične drsalke in palice iz titana, površina drsalk je iz umetnih diamantov.
  Smeh je postal glasnejši, lestenci so se zazibali - v obliki grbov glavnih držav.
  -Kako nenavadne informacije prihajajo od zemljana! Moj pozitivni naboj se močno poveča. - Gama valovi so plavali skozi vesolje.
  -Moj tudi! Tako sladko je!
  Bitje je bilo napolnjeno z rožnato biserno barvo. Svetlost barv se je povečala.
  -Ampak celotno nebo si uničil s cevmi, drsalke se po blatu ne peljejo dobro.
  Phoenix se je zapletel v slabo razpravo. Ruski fant v kratkih hlačah se je nasmehnil z uglajenim nasmehom:
  -Pripravili smo že več medzvezdnih tankerjev s tekočim milom in zobnim prahom. Poglej moje zobe, kmalu boš videl nebo v diamantih.
  Vrhovni koordinator, ki se ni mogel upreti, je zakihotal na vsa pljuča. Eden od lestencev ni zdržal in se je zrušil v bujno preprogo, vezeno z biseri in zlatom.
  -Kaj sem ti rekel! To je tisto, kar pomeni nezanesljivo pritrjevanje, vendar smo poleg vijakov in stojal zagotovili kul ježke.
  -Smeh se je sprevrgel v divje hihotanje, celo ultramaršal je pokazal precejšnjo moč pljuč.
  Nezemljanska bitja so se medtem lesketala močneje od zvezd; človeške oči bi takoj oslepele, če bi pogledali te ognjene kaskade. Alfa-Beta-Gama - in druge vrste sevanja so zapolnile ves vakuum. Znotraj sovražnih podmornic ni bilo več mogoče razbrati niti ene same smiselne misli. Prevladovalo je samo eno čustvo - občutek divjega užitka in norega vzpona.
  Ko se je rahlo umiril, je vprašal Ultra Marshal.
  -In če sovražne ladje padejo na nas od zgoraj, nimajo vijakov in ježka.
  Sijoči fant Oleg Ribačenko je svoj nasmeh še bolj razširil.
  -Za to imam to.
  In vzel je ven teniški lopar in ga stresel z bosimi prsti svojih otroških nog:
  - In sem.
  Ultramaršal je s tresočimi rokami zlezel v diplomata in brez težav izvlekel zložljivo mrežo za lovljenje metuljev.
  -Mislim, da jih imam več!
  Orkan smeha je presegel vse meje, ljudje so preprosto padali po tleh in se zvijali v pohotnih krčih.
  V vesolju so medtem opazili pravo norišnico, tokovi svetlega sevanja so postali tako intenzivni, da so bile bojne ladje vidne od znotraj.
  -Dajte si čelade na glave! Takrat bo na vas padel krožnik z nezemljani - nasmejali se boste in pobegnili!
  Arnold se je pridušal in dodal svojo besedo. Prsti z rokami kot zadet hrošč se mu je vseeno uspelo splaziti do vitrine in izvleči muzejsko relikvijo - prvo ulito čelado SS na Zemlji.
  Zadnji stavek je vse pokončal, zaznavanje se je preprosto za nekaj časa izklopilo. Ko so oblasti končno prišle k sebi, se je na nočnem nebu odvila prava predstava, najveličastnejši ognjemet v vsej zgodovini planeta, ki je nočno nebo napolnil z divjim sijem.
  -Pojasni, kaj je!
  Vrhovni koordinator je otročje pokazal s prstom navzgor.
  "Nič posebnega," je odgovoril Oleg Rybachenko.
  - Vesolje se smeji!
  - Nebesa se veselijo! - je nadaljeval Dick Phoenix.
  "Vakuum se ziba," je zaključil Arnold Schwarkaneger.
  Osamljeno prosojno bitje je lebdelo na lesketajočih se drobirjih, ki so lebdeli v vakuumu. Po velikosti sodeč je šlo za novorojenčka in je sijalo v vseh barvah mavrice.
  -Kakšna kul bitja so ti proteini! Prinesli so nam nepozabno veselje in zato si zaslužijo obstoj! - je zaškripalo. Dobra novica se je razširila v vse kraje po prostranstvih neskončnega vesolja!
  Po takem eseju sta Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova nekaj časa vrgla naprej. Da ne izgubljajo trenutkov.
  Tudi če so ti fantje nesmrtni.
  Medtem je Rommel vodil še eno zmagovito ofenzivo na zahodu. Poleti in jeseni 1945 so Nemci zavzeli celoten sever Afrike in Bližnji vzhod. Imeli so naprednejšo opremo in veliko bolj kakovostne v bitkah prekaljene čete. Tako Britanci kot Američani so brezupno izgubljali proti Wehrmachtu. In decembra 1945 je Rommel kljub zimi izvedel drzen desant v Veliki Britaniji in v desetih dneh z nenadnim udarcem osvojil metropolo. In potem sta čez zimo zajeli vso Afriko in Indijo.
  Japonci so se uspešneje bojevali v Tihem oceanu, saj so uspeli prestreči ameriško izkrcanje na Filipinih. In potopi njihove letalonosilke in bojne ladje.
  Po tem sta se združili Nemčija in Japonska. V Veliki Britaniji je bila oblikovana pronemška vlada, ki jo je vodil premier Mosley, in postavili kralja, ki je bil naklonjen Hitlerju. Večino angleške flote so prevzeli Nemci. In spomladi so nacisti in Japonci zavzeli tudi Avstralijo, poleti 1946 pa še havajsko otočje. Ameriški poskusi izdelave atomske bombe so bili neuspešni. In Nemci so popolnoma prevzeli nadzor nad morjem, zasedli tako Islandijo kot Grenlandijo in se približali Kanadi. In jeseni 1946 se je začelo izkrcanje na Kanado. Kaj so hoteli Američani?
  Brez ZSSR, ki je v premirju z Nemčijo, ni mogoče voditi zmagovite vojne!
  Nemci so se pozimi izkrcali tudi na Kubi. Imajo novo mogočno orožje - diskete -, ki dosegajo hitrosti do pet ali šest zvočnih hitrosti in so neranljive za ogenj osebnega orožja.
  Tako je bila Amerika aktivno osvojena. In to je samo še bolj zabavno in razburljivo.
  Nemci so pod poveljstvom briljantnega Rommla nizali eno zmago za drugo!
  Pozimi so zavzeli celotno Kanado, spomladi 1947 pa so napadli ZDA. In nacistov je bilo nemogoče ustaviti. Američani so se borili do 7. avgusta in Washington ni padel. In 9. avgusta so ZDA vzele in kapitulirale.
  Tako se je bitka končala neslavno. Med vojno so Nemci razvili piramidne tanke, ki jim ni bilo para in so bili neprebojni z vseh zornih kotov.
  Toda Američani niso imeli nič boljšega od Pershinga. In brezupno so izgubili vojno, nikoli niso prejeli atomske bombe.
  Zdaj je imel Rommel proste roke za vojno proti ZSSR. Nekaj časa pa so Nemci in Japonci prebavljali že osvojeno.
  Stalin je dobil lovca MIG-15 in T-54. Toda nikoli ni bilo mogoče ustvariti uspešnega težkega tanka. IS-4 je bil izdelan v majhnih serijah in je bil zagotovo slabši od nemške piramidalne serije RE. Najbolj priljubljen je bil RE-50, ki je tehtal le petdeset ton, imel dva člana posadke in 250 mm oklep iz vseh kotov pri velikih kotih ter 105 mm visokotlačni top.
  Ta tank je bil, zlasti v bočni in zadnji zaščiti, bistveno boljši od sovjetskega T-54 in ga je čelno prebil z velike razdalje. Ruski avto ni mogel prodreti v nemškega iz katerega koli kota. Kot IS-4. Le IS-7 je lahko še povzročal težave, vendar tega tanka nikoli niso začeli proizvajati.
  Napake s težkimi vozili so močno razočarale Stalina. Vsekakor je nemško petdesettonsko vozilo s plinskoturbinskim motorjem 1800 konjskih moči in ubojnim topom 1700 metrov z začetno hitrostjo izstrelka ostalo neprebojno in neranljivo. Izkazalo se je tudi, da je IS-10 premalo oborožen. Nato je Stalin ukazal razvoj super težkega IS-11 s topovi kalibra 203 mm. Takšno orožje z dolgo cevjo bi lahko prebilo nemške tanke. Toda ... Teža rezervoarja je presegla sto ton, kar ni več sprejemljivo.
  Tako tudi ta avto ni šel v proizvodnjo. Skratka, razen IS-10 ni bilo serijskih težkih tankov. In izdelali so veliko T-54, avtomobilov, ki pa Nemcem niso ovira.
  Po Stalinovi smrti 5. marca 1953 se je Rommel odločil izkoristiti nemir v sovjetskem vodstvu in neizogiben boj za oblast za napad na Rusijo. In tako je 1. maja 1953 Wehrmacht prestopil meje ZSSR. In začela se je nova vojna.
  Toda v ZSSR res ni enotnosti. Predsednik Sveta ministrov Malenkov, ljudski komisar za notranje zadeve in ministrstvo za državno varnost Beria, zunanji minister Molotov, sekretar Centralnega komiteja Nikita Hruščov, obrambni minister Vasilevski. Tako pester kup. Kolektivno vodstvo.
  In nihče ni glavni... In nemški tanki RE-50 so zelo hitri in neprebojni. Po svojih lastnostih so optimalni. In ni nujno, da je težji, in če je lažji, potem samo za izvidovanje.
  In T-54 je, žal, nezadosten z vseh vidikov. In zaščito, orožje in vozne zmogljivosti.
  Vsekakor pa so Nemci veliko močnejši tako v zraku kot na kopnem. V nekaj dneh so Nemci že dosegli Tulo.
  Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova: držala obrambo v tem mestu, ki ju je tja spet prenesla čarovnica.
  V obrambi sta se udarila fant in dekle.
  Deček Oleg je z boso nogo vrgel granato in zapel:
  - Kdo se je navajen boriti za domovino ...
  Margarita, to dekle, je prav tako vrglo svoje gole prste, morilec prisoten in zarjovel:
  - Naj poje z nami!
  Oleg Rybachenko, ki je vodil, streljal in metal, je rekel bosih nog:
  - Kdor je vesel, se smeje!
  Margarita, ki je streljala, metala limone z golimi prsti in kazala zobe, je potrdila:
  - Kdor hoče, bo dosegel!
  Fant in dekle sta v en glas vzkliknila:
  - Kdor išče, vedno najde!
  Fantje so se zelo pogumno borili proti Wehrmachtu. In z bosimi nogami so metali smrtonosne granate.
  Oleg Rybachenko je odrezal svojega nasprotnika in zacvilil:
  - Za novo Rusijo!
  Margarita je vrgla darilo smrti z bosimi prsti in zarežeje potrdila:
  - Borite se in ne bojte se!
  Otroci so resnično utelešenje agresivnosti in besa. Tako se borijo vitezi vojne.
  Oleg Rybachenko je pomislil: zdaj se borijo za Tulo. Toda ali se bo Rusija uprla tako ogromni moči? In samuraji napredujejo z vzhoda.
  In Rommlove čete so polne plačancev z vsega sveta. Natančneje tujce, novačene z racijami.
  Tukaj je Oleg Rybachenko, ki seka temnopolte borce. In pokaže zobe in zarjovi:
  - Imam osebnost, kar je res super!
  In spet zadene ... In granata, ki jo vrže fantova bosa noga, raztrga fašiste.
  Margarita tudi strelja in kriči:
  - Zmaga bo!
  In z golimi prsti na nogah vrže tudi morilski dar smrti in razkropi svoje sovražnike.
  Fant in dekle sta popolnoma navdušena in zelo zmagovita. Čečkajo po sovražniku. In pokosijo cele vrste sovražnikov.
  Oleg Rybachenko kriči:
  - Sovražnik ne bo minil!
  In z boso nogo vrže granato.
  Margarita to potrjuje. Strelja in tuli:
  - Smrt sovražniku!
  In spet ves ta par strelja in pošilja morilska darila. Zdrobila je sovražnika in pokazala zobe. In strelja vase, izjemno natančno.
  Niti ena krogla ne gre v nič. Mladi bojevniki uničijo sovražnika. In pokosijo nasprotnike kot morilska kosa.
  Fant, ki vrže granato z boso nogo, zacvili:
  - Za Rusijo in svobodo do konca!
  Margarita potrdi:
  - Za mater Rus!
  In tudi z boso nogo bi izstrelil granato. In razkropi nasprotnike.
  Nato sta fant in dekle med streljanjem in metanjem granat z bosimi nogami začela sestavljati različne aforizme;
  Sladkobesednost politike teče tudi pod ležečim kamnom grenkih problemov!
  Ni samo jezik tisti, ki postane grenak od sladkih govorov politika!
  Ne bodi preveč pameten, odpihnil boš!
  Dobra propaganda vas bo preslepila, ne samo z možgani norca!
  Človek je v politiki volk, v poslu lisica, a vseeno se z njim ravna kot s srno!
  Politik navadno posnema lisico, kos slavca pa si umije z obraza!
  V vojni je kot v operi, samo mrtvi se ne ponarejajo!
  Hrastova glava ne bo zagotovila močnega položaja!
  Politik ima rad kovino v svojem glasu in rjo v svojih dejanjih!
  Politik, prostitutka in zvodnik v eni steklenici!
  Volivci ne zaupajo politikom, a vseeno oddajo svoj glas veri!
  Vera je posel, v katerem ni zaupanja, je pa vera!
  Zakaj se politik toliko križa? Tako bo lažje našel vašo denarnico!
  Politik je žepar, ki si piše zakone!
  Najbolj pošten politik je tisti, ki laže samo iz nuje!
  Za politika je jezik proizvodno orodje, samo delovna učinkovitost je v žepu!
  Ima majhen jezik, a veliko govori!
  Tisoč besed stane manj kot en udarec in milijon obljub stane eno izpolnitev!
  Rak pogosteje žvižga, kot politik izpolni volilne obljube!
  Česa Vsemogočni Bog ne more? Obljubi več kot politik!
  Človek ima usta, da je, politiki pa zato, da si hrano služi!
  Politik je zvit kot hudič in se nadene v angelsko krinko!
  Zakaj človek potrebuje roke - za delo! In politiki so dane šape, da jih grabi!
  Ne glede na to, kako sladek je politikov govor, je življenje zaradi njegovega izliva le še grenko!
  Bog ima veliko dni, politik pa sedem petkov na teden!
  Krvnik ima vedno veliko dela, politika pa besed!
  Politik sanja o oblasti, kot kurba o seksu in še vrti z zadnjico!
  V politiki ni prijateljev, ni sester in bratov, so pa bratje!
  Kaj si politik najbolj želi: umreti kot predsednik in živeti kot bog!
  Ne verjemite volkovom v ovčjih oblačilih - šli boste v ovčji plašč!
  Na volitvah je veliko mačk v žaklju, še več pa volkov v ovčji koži!
  Politik ima osladen govor, zaradi katerega je sladkorna bolezen razočarana!
  Če nočeš orati kot mula, ne bodi osel!
  Ni večje neumnosti kot verjeti politikom, a ignoriranju volitev ne gre reči pametna ideja!
  Za razliko od stavnic bo tisti, ki bo oddal svoj glas favoritu, vedno razočaran!
  V politiki ni večjega barabe od tistega, v čigar poštenost so verjeli!
  Kdor rad voli volitve, ima rad rezance na ušesih!
  Politiki svoje lakote ne morejo skriti kot norec!
  Ne verjemite obljubam, ampak pojdite na volitve!
  Kdor ne verjame v Boga, ne bo verjel v Harryja Potterja!
  Politik je kot Božiček iz pravljice, zato je v resnici v stanovanjih hladno!
  Ne marajte ušesnih rezancev - bolje boste jedli!
  Politik renči kot volk, posnema lisico!
  Najbolj zvita lisica maha z repom na prestolu!
  Veliko je zvitih lisic na svetu, še več pa neumnih vran!
  Ne delajte iz hudiča boga in iz politika poštenjaka!
  Čim višja je gora politikovih obljub, tem nižja ima tvojo pamet!
  Naj vas politika ne zavede, volite nekoga, ki vam ni najljubši!
  Na volitvah ljudje oddajo glas, denar je na banki, a v zadnjem primeru je vsaj možnost zaslužka!
  Ne bodi zajec v politiki - lisica bo odrgla kožo!
  Lisica ni najmočnejša žival, zna pa najbolje odtrgati tri kože!
  Ko greste na volitve, se spomnite, da ni poštenih politikov, ampak samo lastna čast!
  Politik lahko veliko obljublja, a ušesa morajo biti na vrhu!
  Največkrat stradajo tisti, ki imajo na ušesih veliko rezancev!
  Politik je željan prestola kot muha za med, pa še okužbo prinaša!
  Ne bodi osel, ne voli lisice!
  Lisica je najpametnejša žival, a v aritmetiki življenja zna le jemati in deliti!
  Razmetljivi politik je videti kot lisica, a se pretvarja, da je lev!
  Lisica lahko rjovi kot lev in bleji kot ovca, a njene navade so volčje!
  So črne ovce, ni pa čistih politikov!
  Zakaj politik potrebuje glavo? Da bi ga pojedel!
  Zakaj krava potrebuje harmoniko? Zakaj politik potrebuje vest?
  Vsi politiki imajo požrešen apetit, ni pa želje orati kot bik!
  Prava lisica vedno cilja na levje mesto!
  Ušesni rezanci so neužitni, a brezplačni!
  Brezplačni sir je samo v mišelovki, brezplačni rezanci pa samo na ušesih!
  Dober politik napihne muho slonu, povprečen pa samo napihne!
  Policija se krega, a politik zavaja!
  Tiran obeša rezance na ušesa, skupaj z vrvjo okoli vratu!
  Diplomacija je umetnost nedogovorov, zavoljo dogovora!
  Imeti klub, a ne neumnih možganov!
  Glava je litoželezna in pogosto popusti!
  Močan človek je vedno dober diplomat, vendar mu je bolje brez diplomacije!
  Politik je pristal, če ne pristal!
  Tudi lisice so odrte, z očmi orla in srcem leva!
  Človek je vedno nezadovoljen z življenjem, a umiranje ne bo rekel, da je dovolj!
  Kdor volivcem obljublja raj, jih bo bolj verjetno poslal v grob!
  Iz krtine ne delaj krtine, ampak iz politika naredi poštenjaka!
  Če hočeš uspeti v politiki, pozabi na vest in čast, ne pozabi pa na podlost in prilizovanje!
  Politik si gradi zanesljivo trdnjavo, od tistih, ki imajo hrastovo glavo!
  Volivec, ne verjemi, vsak politik je zver!
  Politik je kot vodka, čeprav je sladka, vas bo zagotovo bolela glava!
  Nemci so Tulo kljub temu obkolili in zavzeli. Na južni fronti so se prebili do Stalingrada, a tokrat jim je uspelo na poti zavzeti mesto Stalin. Tanki Rommelovih borcev so bili prehitri. In Moskva se je znašla v tesnem obroču.
  Nemci in njihove pestre horde so takoj zavzele Ryazan. In so zaprli blokado.
  Oleg Rybachenko in Margarita sta se znašla v obkoljeni prestolnici ZSSR.
  Večnim otrokom ni zabavno. Borite se zase, medtem ko je Moskva bombardirana in uničena.
  Deček je z boso nogo vrgel granato, podrl več Arabcev in pripomnil:
  - Moja domovina je široka!
  Deklica je tudi z golimi prsti vrgla darilo smrti, razkropila nasprotnike in zacvilila ter povzela:
  - Ni se kam umakniti!
  Otroci so se borili kot tigrčki. In aktivno so nokautirali Nemce in njihove plačance. A vseeno, kaj lahko fant in dekle storita proti tako neenakim silam?
  Toda bitka se je nadaljevala ... Fant in dekle sta se borila nekaj časa.
  Potem pa so se spet premaknili ... Očitno zato, da ne bi podaljševali nesmiselne agonije. Znašli so se blizu Julija Cezarja. In rešili so ga pred poskusom atentata v senatu. In da so otroci kul in nesmrtni. Senatorje so sesekljali v zelje. In jim odsekajo glave. In v nekoga so vrgli granato in mu odtrgali ude.
  Skratka, Cezar je preživel. In vladal je še nadaljnjih dvajset let. In potem se je njegov in Kleopatrin sin povzpel na prestol.
  Skratka, vzpostavljena je bila stabilna Cezarjeva dinastija. In stari Rim je še naprej vztrajno rasel in se širil. Dokler ni dosegla Kitajske in jo tudi pogoltnila. Nastal je svetovni imperij, ki je prečkal tudi ocean. Napredek se je razvijal hitreje kot resnična zgodovina, a krščanstvo in islam sta ostala drobni sekti. Rimljani so šli v vesolje in osvojili Osončje.
  In potem so odleteli do zvezd. Znanstveni ateizem in kult Cezarja ter njegovih potomcev sta postala ena vera.
  Da bi to naredili, sta fant in dekle samo izstrelila nekaj rafalov iz mitraljeza, vrgla štiri granate in delala z meči. Vseh pet minut snemanja in celotna zgodovina človeštva se je popolnoma spremenila. Tako se zgodi.
  In na frontah druge svetovne vojne so Nemci zavzeli Moskvo in dosegli Ural. In Sibirijo je zajela Japonska.
  Tako je Rommel osvojil večino sveta in v nekaj mesecih in pol zajel ZSSR.
  Toda ta zgodovina vojn še ni končana. 1. maja 1957 je Rommel napadel tudi Japonsko. Sledila je zadnja vojna v človeški zgodovini. Samuraji so bili v kakovosti tehnologije bistveno slabši od Tretjega rajha in so brezupno izgubljali. Toda vojna je trajala več kot eno leto, dokler po jedrskih napadih na matično državo končno ni padla Japonska.
  Končalo se je obdobje razdeljenega sveta in Rommel je postal svetovni diktator.
  Referendum je bil izveden 1. maja 1959 in vzpostavljena je bila monarhija. Rommelu je uspelo
  njegov sin in ustanovljena je bila dinastija. Svetovna dinastija in širitev vesolja.
  En sam imperij je naredil red na planetu Zemlja. Tudi v Afriki so do vsake vasi zgradili cesto in zgradili urejene, spodobne hiše. Kmetijstvo se je razvilo in lakote je bilo za vedno konec. In rodnost je pod nadzorom. Vse je tako, kot pravijo, red po ukazu.
  Osončje se razvija in ljudje že letijo k drugim zvezdam. In Rommel se je v zgodovino zapisal kot največja osebnost in legenda! In vprašanje je, zakaj Hitlerja niso ubili že prej? Bilo bi veliko bolje!
  
  
  
  
  PUGAČEV RUSKI CAR
  Emeljan Pugačov je oblegal Orenburg. Za upornike se stvari niso dobro izšle. Bližali so se kraljevi polki. Samooklicani car ni želel umakniti obleganja iz Orenburga, vendar je bilo tudi tvegano ločiti čete. V resnični zgodovini so se uporniki kljub temu razdelili in bili premagani kos za kosom. Najprej v bližini Tatishcheva, nato pa v bližini Beloozerska. Ta odločitev se je izkazala za napačno.
  Toda potem je fant Oleg Rybachenko prišel v taborišče Emelyana Pugacheva. Kljub temu je bil še sneg in bil je konec februarja - fant je bil bos in v kratkih hlačah.
  Pripeljali so ga k Emeljanu Pugačevu. Fant je samozavestno hodil. Bosi tek po snegu je bolj užitek kot mučenje. Še posebej v nesmrtnem telesu.
  Fant je Emeljanu Pugačevu predlagal načrt:
  - Vzemimo uniformo carskih vojakov, in imamo veliko takih uniform, in oblecimo upornike in kozake. Odigrajmo bitko - kot streljanje. In potem bomo ujete Pugačeve odpeljali v mesto. Mislili bodo, da so to kraljeve čete in nas bodo spustili v utrdbo, tam pa jih bomo napadli!
  Emelyan Pugachev je odobril:
  - No, razdajaš se! Kakšna glava! Podeljujem ti naziv kapitana!
  Oleg se je priklonil in z nasmehom brenčal odgovoril:
  - Yesaul, Yesaul, zakaj si zapustil svojega konja! Roka se ni dvignila za streljanje!
  Kozaški car je prikimal in odgovoril:
  - Ti boš moj pomočnik! Popravili ti bodo uniformo in škornje!
  Oleg je skromno pripomnil:
  - In bos je bolj spreten! In z golim trupom me ne zebe!
  Postal je Emelyan Pugachev. Bil je povprečne višine, širok v ramenih, in čeprav je bil Oleg visok standardnega dvanajstletnega fanta v enaindvajsetem stoletju, torej meter in pol, kozaški kralj ni bil dosti višji. V tem času je bil Oleg že najstnik in se je lahko enakopravno boril z odraslimi in bil častnik.
  Emelyan je naročil ...
  - No, to provokacijo pripravite zelo na skrivaj!
  In kako spretno je uporabil znanstveno besedo.
  Kozaki so se pripravljali ... Postavili so straže, da ne bi vedela ena živa duša. In pripravljala se je zvita past.
  Toda sovražnik se je še vedno približeval, vendar je bilo še nekaj časa, majhni oddelki upornikov so ga napadli. Natančneje precej številčna, a premalo organizirana množica.
  Emelyan Pugacheva je imel blizu Orenburga skoraj dvajset tisoč bojno pripravljenih vojakov. V resnični zgodovini je bilo razdeljeno. Deset tisoč Pugačevcev se je borilo proti sedem tisoč carskim vojakom pri Tatiščih. Sovražnik je bil po topovih in številu pušk ter po organiziranosti premoč Pugačovljeve vojske. Toda zmaga je prišla z visoko ceno! Poleg tega sam Pugačov ni deloval preveč pogumno, saj je bojno polje zapustil še pred koncem bitke.
  Zdaj so imeli Pugačevci zgodovinsko priložnost za odmevno zmago.
  Tako so v uniforme oblekli več kot dva tisoč izbranih borcev. Prisilili so jih obriti. In dejstvo, da se nosijo uniforme, je naravno. In veliko več. Pugačevci so imeli tudi zastave iz prej ujetih bitk, pa bobne itd.
  Predstava je bila načrtovana za izvedbo po notah. Emeljan je imel v Berdu skoraj sto topov, čeprav polovica ni bila pomembna. Ampak nekaj je za streljati.
  Imeti videz prave bitke. Zaenkrat stvari za Pugačova niso tako slabe. Polovica uralskih tovarn je pod njegovim nadzorom. Čeljabinsk je še vedno strašen, Chika trdno sedi blizu Ufe. Še vedno je konec februarja in izid vojne ni jasen, Golicinove sile pa so daleč od Orenburga. Toda v resnični zgodovini bo čez mesec dni bitka pri Tatiščevu in v njej poraz kmečke vojske. Kar bo povzročilo množično dezerterstvo upornikov.
  Oleg je še vedno bos in v kratkih hlačah, ukazuje in svetuje. Njegovega skoraj črnega od porjavelosti, a svetlolasega dečka ubogajo bradati moški.
  Uporniki že začenjajo streljati. Orožje grmi, darovi smrti so izpljunjeni ... Prihaja pravo uničenje.
  Oleg pokaže zobe in zarjovi:
  - Slava naši sveti domovini! Generacija pesnikov bo! Veliki Emelyan, dragi - tvoji podvigi bodo opevani!
  In oblaki dima se dvigajo. Imitacija je resen boj. Tukaj je seveda treba vse pokazati prepričljivo. Še več, oblegani seveda čakajo na osvoboditev!
  Seveda streljajo v prostem teku, da prihranijo topovske krogle in strele. In uporabljajo slabši smodnik.
  Emelyan Pugachev je še vedno dovolj močan, da zavzame Orenburg - vendar je trdnjava močna! In tukaj potrebujete zvitost.
  Bojevniki in kozaki so na splošno pripravljeni ... Več kot dva tisoč preoblečenih pehotov in konjenikov ter več kot tri tisoč domnevno ujetnikov. Dovolj, da nenadoma zavzame mesto.
  Oleg je hodil pred ujetniki. Od dolgotrajnega bosega tekanja po februarskem snegu so njegove fantovske noge rahlo otrple. Poleg tega je že navajen vročine. Ampak nič hudega, prsti nesmrtnega dečka ne bodo zmrznili.
  In izpadlo je res super.
  Oleg se nasmehne, pušča odtise bosih nog na belem ozadju. Izgleda ganljivo. Več fantov iz kmečkih družin je teklo tudi bosih. So precej utrjeni, čeprav v snegu običajno nosijo čevlje.
  Torej ta vojska prihaja, potem ko je premagala Pugačevce, proti Orenburgu. In celo zabrundajo koračnico.
  Dejansko je prevara preprosta, a učinkovita. Pred njimi se odprejo vrata in armada Pugačevcev vstopi v glavno mesto te regije. Očitno so preveč prepričani, da neumni človek ničesar ne razume, in je bil poražen.
  Zdaj so uporniki popolnoma vpleteni. Sledi signal in planejo na branilce.
  Oleg s sabljo poseka dva častnika hkrati. In deček obupano kriči:
  - Odnehaj! Pravi kralj je z nami!
  Branilci so zmedeni. Vojaki se skoraj ne upirajo. Večinoma se borijo častniki, trgovska milica in bogati kozaki.
  Bitka je težka, a osrednja. Vedno več polkov drvi v mesto. In kozaki, možje s kolci in Tatari z Baškirji. Bitka je težka.
  Oleg Rybachenko tudi seka in kriči:
  - Odnehaj! Vsem vam bo usmiljenje, veliko denarja in svobode!
  Jasno je, da branilcem hitro pojenja moč, prav tako želja po boju. Tudi častniki obupajo. Kozaki nočejo niti umreti.
  Matjuši Boronu je Oleg prerezal grlo in vrgel bodalo z golimi prsti.
  Bitka je skoraj takoj zamrla. Trgovci so padli na kolena in prosili za usmiljenje. Odvlekli so tako nemškega guvernerja kot komandanta trdnjave. Emelyan Pugachev jih je ukazal obesiti.
  Ujeti vojaki so prisegli, častniki pa so imeli možnost izbire: ali služenje carju Petru Tretjem ali smrtna kazen. Razdeljeno približno na pol. Nekateri so bili usmrčeni. Nekateri so prisegli zvestobo Emeljanu.
  V samem mestu je bila zajeta bogata zakladnica in mnogo dragocenosti, pa tudi skoraj devetdeset topov in velike zaloge smodnika, bomb in topovskih krogel.
  Ogromna trdnjava je po dolgem obleganju končno padla. Pugačova vojska je bila opazno dopolnjena. In zdaj je bilo mogoče iti v Tatishchevo in dati boj proti Golitsinu z boljšimi silami.
  In sam Oleg je šel k Chiki pomagat. Mikelsona bi morali zasekati do smrti, da bi mu preprečili poraz upornikov blizu Ufe.
  Fant je tekel bos v kratkih hlačah po snegu. Pridružila se mu je tudi Margarita. Dekle je nosilo samo tuniko, seveda pa tudi brez čevljev. Lepa, z zlatimi kodrastimi lasmi, čeprav zaprašena od dela v kamnolomih.
  Margarita je lepa, a še vedno otrok.
  Oleg jo je vprašal:
  - Še niste bili stara ženska ... Ne obžalujete, da ste dolgo postali dekle!
  Margarita je z nasmehom odgovorila:
  - In nisi bil star, ampak si skoraj za vedno postal fant! Za nesmrtnost morate plačati in to plačilo ni pretirano!
  Oleg se je s tem strinjal:
  - Suženjstvo je začasno, večno življenje pa za vedno! Poleg tega smo tako hitri, da ne potrebujemo konjev!
  Margarita se je zasmejala in pripomnila:
  - Vsekakor! Tečemo hitreje kot najbolj čistokrvni žrebci. Nesmrtno telo je posebno in udobneje je v kamnolomih, pod nadzornikovim bičem, kot v običajnem telesu na pernati postelji!
  Oleg Rybachenko je prikimal v znak strinjanja:
  - Temu se ne moreš prepirati! Tako bomo živeli večno!
  In otroci Terminatorja so pospešili. Oleg je bil seveda zelo zadovoljen. On je super otrok.
  Čeprav so se včasih v mojo dušo prikradli dvomi: ali je mogoče ubiti častnike ruske vojske? To je najverjetneje narobe! Toda čarovničino nalogo je treba opraviti. Spremenila je zgodovino Rusije in ji dala večno, nesmrtno telo, četudi otroško, a izjemno močno in hitro. In za to bi morali plačati in služiti.
  In kdo ve, morda bo Rusija, če zmaga Pugačov, le imela koristi?
  Fant in dekle sta približno vedela, kje se nahaja oddelek kraljevih čet, h kateremu naj bi prispel Mikhelson.
  Chika ima blizu Ufe dvanajst tisoč organiziranih vojakov. In bil je blizu tega, da zavzame to mesto, dvakrat pa mu je zmanjkalo malo sreče in discipline.
  Seveda ima Mikhelson nekajkrat manj moči, a v resnični zgodovini je vseeno zmagal. Torej... Tega zelo nadarjenega poveljnika je treba ujeti ali ubiti.
  In potem bomo videli. Brez Mikelsona se čete verjetno ne bodo preselile v Čiko. In tam se je Oleg Rybachenko domislil načrta. Premagaj Golicina in pojdi v Ufo. Zavzemite to mesto, pošljite okrepitve na Ural in v Sibirijo, sami pa se pomaknite v Kazan. Potem bodo imeli uporniki prednost.
  In kraljičine čete bodo premagane kos za kosom. Poleg tega so v vsaki revoluciji takšni učinki: več zmag, več podpornikov in šibkejši sovražnikov odpor.
  Z vsakim korakom se bo torej upor samo še krepil. Oleg je bil prepričan o tem.
  In Margarita, dekle, ki teče hitreje od dirkalnega konja, je z njim in skupaj bosta sekala svoje sovražnike.
  Mladi bojevniki so zasedli mesto v zasedi. Mikhelson z majhnim spremljevalnim odredom naj bi prispel v svoj polk. Tu so ga že čakali Terminatorjevi otroci.
  Oleg in Margarita sta mahala s sabljami napadla spremstvo. Takoj so posekali več huzarjev. Ostali so poskušali streljati, a krogle niso zadele nesmrtnih otrok. In svoje sovražnike so sekali s podivjanim besom. In Oleg Rybachenko je celo vrgel ostre diske s prsti na nogi. In Margarita je to poskusila z bosimi nogami in uspelo je.
  Fant in deklica sta ubila sovražnika brez odlašanja. Mikhelson je poskušal odgalopirati, a sta ga Oleg in Margarita dohitela. Mikelsona so podrli in ga zvezali.
  Oleg je položil podpolkovnika na ramena in ga odnesel v Chiko na sojenje.
  Nesmrtni otroci so razkropili in ubili petdeset huzarjev, kar je pokazalo, da so v zameno za večno otroštvo prejeli zelo kul sposobnosti.
  Oleg, ki je vlekel Mikelsona na ramena, je pripomnil:
  - Vendar, kako močan sem postal!
  Margarita je opozorila:
  - Da, to še enkrat potrjuje, da smo se pravilno odločili! In nesmrtnost je vredna dela!
  Oleg se je s tem strinjal:
  - Boj je veliko bolj zanimiv kot igranje oslov v kamnolomih. V tem telesu ni težko, je pa dolgočasno!
  Margarita se je strinjala:
  - Rutina ubija!
  V Chikijevem taboru dva bosonoga otroka, oziroma po merilih tega časa, ko so bili manjši ljudje še malo najstniki, nista vzbujala večjega suma. Če si bos v snegu, pomeni, da si revež in na strani kmečkega kralja.
  Chika je nagradila Mikelsona za zapornika in otrokom dala cesarski znesek - petnajst zlatih rubljev.
  Sam Mikhelson je bil ponujen: ali služi carju ali pa bodi obešen!
  Mikhelson je imel raje zanko. Toda Oleg je predlagal, naj ta poveljnik razmisli. Navsezadnje bodo vedno imeli čas, da ga obesijo. In Mikhelson je lahko zelo koristen.
  Chika se je strinjal:
  - Čas se izteka!
  Oleg je tudi predlagal:
  - Zaenkrat moramo ujeti carjev polk brez poveljnika! Da se zaščitite.
  Chika se je strinjal:
  - Udarjaj, dokler je železo vroče!
  In uporniki so napadli kraljeve čete. Napadli so ponoči, Oleg in Margarita sta previdno odstranila stražarje.
  Bitka je bila relativno kratka. Oleg je vrgel domači disk iz zlomljene kose in ubil polkovnika, ki je deloval kot poveljnik, in brez njega je morala padla. Poleg tega je bilo preveč upornikov, kar je pritiskalo na psiho vojakov in številnih častnikov.
  In kdo ve, morda je to pravi car Peter Tretji. In ima višjo legitimnost kot Katarina II.
  Večji del polka je bil ujet. Ujeti so bili topovi in puške.
  Popolna zmaga za vojsko, ki ni bila pripravljena odbiti napad.
  In seveda Chicino zmagoslavje.
  Toda otroci seveda bežijo nazaj k Pugačevu. Boriti se bo moral proti sedem tisoč vojakom, vključno z dva tisoč konjeniki princa Golicina. Pugačov je seveda številnejši, a njegova vojska je pestra. Veliko je nekdanjih vojakov, ki so nezanesljivi, slabo oboroženi in izurjeni kmetje, Tatari, Baškirji in Kalmiki.
  Najmočnejše jedro so kozaki Yaik. A ti kozaki niso najštevilčnejši. Tu so tudi iletski kozaki, pa orenburški in drugi.
  Že tečejo do trdnjave Tatishchevo, kjer se je zbrala precejšnja vojska kmečkega kralja.
  Sam Emelyan Pugachev jezdi po položajih na belem konju. Oleg Rybachenko pozorno pogleda tega voditelja. Emelyan Pugachev ima videz vladarja. Je približno povprečne višine, a na konju deluje višji zaradi kratkih nog in širokih ramen. Fizično je vodja upornikov močan. Videli ste lahko, kako je rezal in moč udarca v boju.
  Na splošno je zelo primeren za vlogo poveljnika. In za vlogo kralja? Možno je tudi to.
  Pugačova vojska je velika. Prišel je iz Iletske obrambe, še vedno kot obsojenec Klopuša, zbral je še tisoč petsto ljudi. Zdaj ima Emelyan več kot dvajset tisoč borcev. Težko se znajdejo tudi v trdnjavi. Štejte trikrat več vojakov kot Golicin in še vedno jih prihaja.
  In Pugačov ima dvakrat več orožja. Zalog smodnika in topovskih krogel je kar precej.
  Lahko se boriš ... Toda vojska je pestra. Obstajajo možje s sulicami, Baškirji, Tatari, Kalmiki, Kirgizi in Kazahstanci. In tudi veliko nekdanjih vojakov iz različnih garnizij, ki niso povsem zanesljivi. Tu so tudi uralski delavci in sibirski strelci. Kozaki so najpomembnejše jedro vojske.
  Velika vojska, a preveč pestra. Nekaj vojakov in častnikov je bilo nedavno ujetih v Orenburgu.
  Nekateri deli so iz moške opreme, ki se lahko uporablja samo v boju z rokami. In horda Azijcev, ki niso preveč disciplinirani in pogosto ne poznajo ruskega jezika.
  Torej, formalno ima veliko več vojakov in celo orožja, Emelyan Pugachev je slabši od sovražnika v kakovosti bojne sile. Izid bitke torej sploh ni tako jasen, kot se zdi na podlagi čisto formalnega razmerja sil.
  Oleg Rybachenko to razume. Verjetno je to jasno tudi Pugačovu. Čika je zmagal, ker je sovražnika presenetil. In v resnični zgodbi je zmagal Mikhelson, ki je lahko napadel Chikino večjo vojsko pred krivuljo.
  Kaj naj naredim sedaj? Trdnjavo so dobro utrdili in polili z vodo, zaradi česar so bila pobočja ledena in spolzka. Vendar ne morete dolgo ostati v obrambi.
  Oleg je Emeljanu predlagal:
  - Napadimo sovražnike sami, car-oče!
  Emelyan je logično opozoril:
  - Ali nas ne bodo pokrili s pištolami?
  Oleg je predlagal:
  - Z Margarito bom izvidil sovražnika in udarili bomo točno tam, kjer najmanj pričakuje!
  Kmečki kralj je odobril:
  - To je dobra ideja!
  In Oleg sta z Margarito zgrabila nahrbtnik z granatami in vsak po par ostrih sabelj je planil proti sovražniku.
  Otroci so tekli skoraj goli, fantek v kratkih hlačah, punčka pa v tuniki. Oleg se je spomnil Ianovega "Spartaka". Tam je bil tudi deček Gita. In ženska v raztrgani tuniki, plesalka, ožgana od sonca. Fant je bil zelo trmast. Verjetno ni dedni suženj. Mogoče je bil ujet . Potem so ga odpeljali v Italijo, ga slekli in dali na dražbo. Čeprav Gita nima prav, saj je bil bronast od pogorelosti, potem so ga najverjetneje na dražbo odpeljali slečenega. In hodil je tako gol, hodil je bos po kamnitih cestah Italije. Goli podplati so ga pekli, teleta so ga bolela. Toda fant ni spustil glave.
  In kupec je začel čutiti dečka, njegove naravno razvite mišice, očitno nore na njegovo gladko kožo. In potem je dal umazane prste v usta. In Gita tega ni zdržala in ga je ugriznila.
  Nato je izbruhnil prepir. Da, Gita, to je bil fant, ki ga je Oleg v otroštvu zamenjal za Spartak. Ampak ne, še vedno stranski lik.
  Sprašujem se, kaj če bi se Rimljani odločili mučiti Gito? Konec koncev ujete sužnje zaslišujejo pod mučenjem?
  In razbeljeno železo bi se dotaknilo gole pete sužnja. Gita je tulila in ponavljala isto:
  - Sužnji bežijo in se nočejo boriti!
  Zažgali so mu drugo peto zaradi simetrije in ga izpustili. Fant je prisiljen stopiti na prste in ga to kar malo boli. Toda Gita je med kaosom vseeno uspela pobegniti.
  Morda je fant prej delal v kamnolomih. Nosil je težke kamne, močno se je potil, težko je dihal. Nadzornikov bič ga je udaril. Zelo težko je v prvih dneh dela, ko ne marate svetlobe. In potem se navadiš. Težko postane znano, znano pa postane enostavno. Toda še vedno veliko sužnjev umre. In Gita se je spremenila v malega volka.
  Oleg je mislil, da je bil fant iz knjige "Spartacus" morda ujet po porazu upornikov. In ker je bil še otrok, so ga priklenjenega poslali v rudnike. Da bi tam počasi umiral. Ali pa so jih mučili, tako da so dečkovo mišičasto telo zažgali z razbeljeno palico. Nato so na opekline posuli sol in mlademu sužnju polomili prste na bosih nogah. Zvijali so si sklepe. Vsi so se spraševali, kje je Spartak skril zlato. Gita molči in škripa z zobmi. Dvigne se in spusti z ostrim potegom vrvi.
  In žile pokajo od divje bolečine. In fant izgubi zavest. Polivajo ga z ledeno vodo in ga oživljajo. In zdravnik otipa utrip, da bi ugotovil, ali je mogoče nadaljevati z mučenjem ali pa je treba mučeni osebi dati počitek, da bi potem spet mučil mlado telo.
  Gito kruto in dolgo mučijo. Rane poprajo, tolčejo z vročo žico, zbadajo živčne končiče z iglami, pod fantkovimi bosimi nogami gori ogenj. In krvnik črpa toploto pod stojalo. In močan vonj po zažganem, in izpulijo vsako žilo.
  In takrat se razbeljeno železo dotakne fantovih golih prsi in izgubi zavest od divje bolečine. Ponovno ga polijejo z vodo in odnesejo noter. Krvnik s kleščami stisne moda, deček se spremeni od divjega trpljenja in spet omedli.
  Gita pod mučenjem... Nekdo je poročal, da je to Spartakov favorit, in vedel, kje je zakopal zaklad. In Rimljani mučijo ... Fant ni imel niti enega nedotaknjenega dela kože, ki ne bi bil opečen ali črtast. Ampak on molči. In Rimljani so presenečeni nad njegovo vztrajnostjo.
  Crassusova žena je prisotna med mučenjem. Nestrpno opazuje, kako mučijo čednega in svetlolasega fanta. To je razburljivo. In tako je po novem mučenju ukazala, naj Gito pripeljejo k njej in jo položijo na posteljo. Res si želi, da bi to naredila sama.
  Še precej mlada in močna ženska je jezdila na moški popolnosti mladega sužnja. Gita je prvič postala moški. Nato je moral z jezikom oblizniti njeno muco. Kar je malo zoprno, a tudi nenavadno.
  In tako je Crassusova žena ukazala prenehati z mučenjem in dečka, ki je med uporom že nekoliko zrasel, so začeli bolje hraniti. In ljubila se je z njim.
  Rane in opekline na Giti so se celile kot na psu. In ko je postal močnejši, se je fant poročil s Crassusovo poželjivo ženo in pobegnil z njene posesti. Nato se je skril v gorah in tam ustanovil lastno tolpo pobeglih sužnjev. Na koncu se je vse dobro končalo. Crassus je umrl med vojno. In Gita se je navezala na Julija Cezarja, naredila dobro kariero, se poročila in imela kup otrok. In usoda Spartaka ni znana. Truplo niso našli. In ali je umrl ali je bil rešen, sužnji niso vedeli.
  Vendar so verjeli, da je njihov odrešenik seveda živ.
  Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova: ki sta bila nekoč odrasla, zdaj pa sta večna, nesmrtna otroka, sta se približala Golicinovemu taboru. Tukaj so trije generali. In čete so bile umaknjene z rusko-švedske meje.
  Medtem ko je carska Rusija v vojni s Turčijo, so uporniki mirnejši. Če bo Golicin poražen, bodo Pugačevci končno lahko prevzeli pobudo. In celo zasedel Samaro.
  Oleg in Margarita sta hodila okoli stražarjev ... Sneži in slabo se vidi.
  Fant je pomislil, da bi morda lahko pokončali tri generale in polkovnika Bibikova, tako da bi carsko vojsko obglavili. Toda to je težko narediti.
  Fant in deklica previdno stopata po snegu. Trudijo se, da ne puščajo sledi. Še vedno sta otroka. Previdno se približajte konvojem. Pištola je bila nameščena nekje ločeno. Vojska je na pohodu. Ni več močnih zmrzali - marec je. Ampak še vedno leži sneg. Bose noge mladih bojevnikov skoraj ne čutijo mraza, še posebej pri gibanju. Hitro se navadijo na mraz.
  Vendar pa veliko otrok, tudi brez supermoči, teče bosih nog po snegu, sploh v teh hudih časih.
  Oleg je mislil, da že dolgo ni gledal televizije ali igral na računalniku. In da je brez iger nekako neumno.
  Fantje so se približali konvoju in Margarita je predlagala:
  - Kaj če zažgemo skladišča smodnika?
  Oleg se je namrščil in vprašal:
  - Misliš, da je to dobra ideja?
  Dekle je logično pripomnilo:
  - Brez smodnika vojska ni vojska!
  Oleg je pritrdilno prikimal:
  - Poskusimo!
  In fant v kratkih hlačah je planil proti vozičkom. Skupaj z dekletom so s sabljo ubili tri stražarje in s kremenom ter dodajanjem sena zažgali konvoj s smodnikom.
  Začelo je svetiti in v nebo se je začel dvigovati črn oblak. Smodnik je začel pokati ...
  Fant in deklica sta se skrila v taborišču. Zavladala je panika. Izskočil je tudi Golicin z dvema generaloma. Ta princ je srh parajoče kričal in kazal s prsti.
  Oleg je z golimi prsti vrgel disk, ta je zažvižgal in se zabil Golicinu naravnost v vrat. Princ je razširil roke in padel. General Mansurov je hitel k njemu. Toda z golimi prsti je Margarita uporabila orožje. In drugi poveljnik se je zgrudil.
  Tretji je bil Fairman, ki se je skupaj z generalom Karom boril z uporniki. Z njimi je polkovnik Bibikov, sorodnik načelnika generala Bibikova. Z ostrim vidom nesmrtnih otrok se kljub sneženju vidijo po naramnicah.
  Oleg in Margarita sta spet metala diske z golimi prsti - njuni nesmrtni telesi sta imeli takšno sposobnost, kot junaki iz stripov.
  In oba šefa sta bila ubita, glavi jima je odletelo.
  Nato sta fant terminator in dekle rangerka začela metati diske v policiste. Na srečo se je po smrti poveljnikov začela panika, vsem se je zdelo, da so Pugačevci napadli taborišče.
  Vendar sta dva otroka tudi ogromna moč. In ubijajo častnike z metanjem ostro nabrušenih kolutov. In si zlomijo grla, popokajo arterije in žile.
  Otroke je v sneženju težko prepoznati, v snežnih zametih pa so odlično zakamuflirani.
  Toda carske čete imajo težke čase. Oleg Rybachenko, metanje diskov, pravi:
  - Slava veliki Rusiji!
  In spet poleti disk, ki ga vržejo dečkovi goli prsti.
  Margarit stori enako, vrže nabrušeno napravo z golimi prsti in agresivno zavpije:
  - Za Emeljana Pugačova!
  In ti otroci delajo zelo aktivno in učinkovito. Sekajo tudi s sabljami. In uradniki so izbrani.
  Oleg Rybachenko poje:
  - Beli volkovi se zgrinjajo!
  Margarita, ki z golimi prsti meče diske v svoje nasprotnike, poje:
  - Le tako bo dirka preživela!
  Fant, ki še naprej navija, kosi sovražnika:
  - Šibki umrejo, ubijejo se!
  Dekle, ki meče diske in ubija policiste, sikne:
  - Očiščevanje svete krvi!
  Mladi bojevniki delujejo na zelo raznolik način, mečejo granate na sovražnike.
  V tem trenutku uporniška konjenica napade taborišče. Izkazalo se je, da se je Emelyan Pugachev odločil prvi napasti in svojo številno konjenico premaknil za otroki.
  In izkazalo se je, da je bil udarec nenaden in ravno ob pravem času. Prebivalci stepe so vojake zasuli s puščicami, kozaki so jih sekali s sabljami, konjeniki pa so jih nataknili na sulice.
  Volja carske vojske je bila spodkopana, poveljniki pa ubiti. Tu Emelyan Pugachev osebno poseka zadnjega polkovnika s sabljo in zavpije:
  - Otroci moji, ali priznavate zakonitega suverena?
  Na stotine vojakov in celo veliko častnikov pade na kolena in kriči:
  - Priznajmo! Priznajmo si!
  Odpornost pade. Pehota se skoraj v celoti vda, razen nekaterih častnikov. Konjenica se upira nekoliko dlje. V njem je veliko plemičev. Toda tudi konjeniki iz navadnih ljudi vržejo orožje.
  Oleg in Margarita s sabljami režeta jezdece, z golimi prsti mečeta ostre kolute in cvilita:
  - Veliki ljudje v vsakem trenutku,
  Veliki ljudje - v slavo Petra!
  Tako deček kot deklica sta bolj aktivna pri sekanju in metanju. Topništvo je že zajeto. In udarili so jezdece s strelom. Na desetine jih leži naokrog. Dogaja se totalno pretepanje.
  Oleg je z nasmehom zapel:
  - Veliki car Peter Prvi, vedno nam bodi zgled!
  In tudi on ga bo vzel in sekal z dvema sabljama ter petim takoj odsekal glave.
  Margarit je prekinila svoje nasprotnike in zacvrknila:
  - Moji glasovi in lepa sem!
  In na enak način ga bo vzel in razrezal.
  Fant in dekle sta preprosto utelešenje uničenja. In delujejo kot električne kose.
  Še en častnik pade ... Zasliši se glasen glas Emeljana Pugačova:
  "Kdor mi služi, bo prejel nagrado, ostali pa bodo poginili."
  Moški s kitkami so že prišli. In dobro se borijo proti konjenici. In potoki konj se redčijo ...
  Predajo se tudi preživeli konjeniki. Bitka je spet dobljena ... Pugačov zmaga!
  Ujetnike že vodijo in zaprisežejo. Vojaki se praviloma priklonijo sleparju. Častniki so različni. Kdo izbere zanko in kdo priseže zvestobo novemu kralju. Poleg tega, kdo ve, morda pravi monarh.
  Emelyan Pugachev izgleda zelo ukazovalno. Jasno je, da je to tip, ki je navajen poveljevati. In dobesedno vsi se klanjajo pred njim.
  Potem ko je zabaval tiste, ki niso hoteli priseči, je Emelyan opravil revizijo.
  Ujetih je bilo petinsedemdeset pušk, kar je bilo takrat veliko. In Golicinove čete so zbrale toliko v trdnjavah. Tudi topovske krogle in strele so na mestu, vendar je večina smodnika zgorela. Ampak ni važno.
  Zapornikov je več kot pet tisoč in pol. Vojska je zrasla.
  Kmečki kralj je Olegu za njegove podvige podelil čin polkovnika, Margariti pa čin polkovnika.
  In dal je tudi tristo rubljev.
  Ja, fant je nadaljeval dobro kariero. Še vedno lahko napreduješ do čina feldmaršala.
  In Emelyan je najprej priredil pogostitev ...
  In na prazniku so razpravljali o vprašanju, kaj storiti naprej. Na splošno je bilo treba okrepiti naš zadnji del. Bodite prepričani, da zavzamete Ufo, pred tem pa trdnjavo Verkhoyaitskaya, ki je še zdržala. Pošljite tudi okrepitve v Kungur in Beloborodovo. In zasesti vse uralske tovarne. Pridobil je topništvo in zaloge ter puške.
  Na splošno so se atamani s tem strinjali. In ko zavzamete Ufo, pojdite v Kazan.
  Drugo vprašanje je, kaj storiti z mestom Yaik? Vzeti na juriš ali za zdaj pustiti v blokadi?
  Emelyan Pugachev je želel preživeti nekaj časa s svojo mlado ženo Ustinyo in z delom konjenice so se odpravili v mesto. In ataman Ovchinnikov je ostal začasno poveljnik. Moral je oditi v trdnjavo Vernekhneyaitsky, hkrati pa zbrati sile stepskih prebivalcev. Na Ural so poslali okrepitve. Načrtovano je bilo celo zavzetje Tobolska. Zbirale so se znatne sile.
  Kozaški kralj in njegova konjenica so galopirali proti Yaitsku. Karkoli že lahko rečemo, to mesto je simbolično. Najbolj pa si je Emelyan želel postati prestolonaslednik. Konec koncev je vojna vojna. In če ubijejo, potem bo vsaj nekdo nadaljeval družinsko linijo.
  Oleg in Margarita skupaj z glavno vojsko, ki se premika proti trdnjavi Verkhneyaitsk.
  Fantek in punčka tečeta in sta zelo vesela...
  Na poti delajo celo pametovanje.
  Izmenjujeta si aforizme;
  Oleg pravi in skoči, Margarita pa v odgovor:
  Kralj ni močan s svojo krono, ampak s kronanjem uspeha!
  Človek ni volk, še bolj pa potrebuje trop!
  Pij, a se ne napij, in če se napiješ, naj te ne ujamejo!
  Govor tirana je meden, kot Velcro za muhe!
  Kdor nasede sladkim besedam, je pameten kot muha!
  Tiran je grenak v dejanjih, a sladek v govoru!
  Kdor noče miru, ne bo videl praznika!
  Človek je velik le, če se ne zamenja za malo!
  Bodite potrpežljivi, a ne nepotrpežljivi!
  Če hočeš dobiti adute, ne bodi jack!
  En udarec je boljši od tisoč kletvic in ena klofuta je boljša od sto udarcev!
  Kralj, ki sleče svoje podanike, je vedno gol!
  Običajno se obujejo, da se slečejo!
  S krajo si napolniš žepe, izprazniš pa dušo!
  Tiran ljubi oblast, a sovraži tistega, ki mu vlada!
  Krvnik je včasih nujen poklic, a človek z glavo je neljub!
  Tirana je mogoče ubiti, ne more pa ga pobeliti!
  Človek ljubi rdečo besedo, včasih pa povrne kri!
  Kdor gleda v preteklost, vedno zamuja!
  Prihodnost je v megli, a ni daleč!
  Ne pljuvati po preteklosti, pljuvali bodo po prihodnosti!
  Tiran je namreč vampir in njegov govor je tekoč!
  Če zlorabljate sladke sanje, potem življenje ne bo med!
  Sladke sanje vodijo v grenka prebujanja!
  S prepogostim točenjem medu iz ust privabljate medvede!
  Tiran ljubi kri in rdeče govore, vendar vedno teži k beljenju!
  Ljudje se bojijo sprememb, a nikoli niso zadovoljni s statusom quo!
  Če hočeš postati Bog, si ne izberi primata za mentorja!
  Ovce potrebujejo modrega pastirja, ne neumnega ovna!
  Sveto mesto ni nikoli prazno, svetost pa je lahko prazna!
  Človek je tako kot Bog stvarnik in tako kot hudič si sam ustvarja probleme!
  Tiran, kot osa, ima želo, a si ne more dati niti kril!
  Politik je lisica, ne bodite volivci kot vrane, ki izgubljajo vsakdanji kruh!
  Tudi če ima človek sedem pedlji na čelu, ga bo trma spremenila v opico!
  Bog ima vse, človek nima občutka za mero!
  Lahko je moliti, težko prositi!
  Imeti domišljijo je dobro - biti sanjač je slabo!
  Ker imate Božjo moč, se ne popuščajte ambicijam primata!
  Opica posnema, človek ustvarjalno posvaja!
  Prihodnost niso visoke gore, ampak velike stvari!
  Mladost v srcu je večna, a starost je dolgočasna!
  Ne sukaj repa kot lisica, bolje je držati prsi kot kolo!
  Moški v vojni zorijo, a ubijati brez razloga ne moreš!
  Vojna bo zmanjšala zdravje, vendar povečala inteligenco!
  Zlatniki imajo rumenost izdaje!
  Tudi krvnik ima srce, a s trdoto brusila za sekire!
  Bori se, ne umri, lahko čakaš stoletje!
  Bog je v vsakem srcu, a ne v vsaki glavi!
  Velike ambicije zmanjšujejo srečo!
  Kdor hoče preveč, ima moč mehurčka!
  Imperij je kot hiša, gradnja zahteva ljubezen in preračunljivost, sicer bo streha izkrvavela!
  Dobrih stvari ni nikoli dovolj, a vseeno se ne splača prenajedati!
  Donosno je biti bogat, neprijetno je le, ko te vsi molzejo!
  Če hočeš biti močan, ne oslabi svojega uma!
  Mišice postanejo od krčenja močnejše, birokratski aparat pa učinkovitejši!
  Politiki zelo radi delajo z jezikom, sploh za mizo!
  Ni ga večjega lažnivca, kot je fanatično prepričan v svoj prav!
  Bog je ustvaril žensko za moškega, a satan je dodal taščo!
  Tat bi moral biti v zaporu, a največji tat dobi prestol!
  Kdor je ukradel peni, je bil zločinec, kdor je ukradel milijardo, odličen finančnik!
  Z brezčutno dušo ne moreš nahraniti lačnega s svežim kruhom!
  Več ko ukradeš, manjša je kazen, a ne na onem svetu!
  Ne pustiti, da gre samo od sebe, ne pomeni, da ga držite v stiski!
  Banka lahko podpira, a je kot obešena zanka!
  Tisti, ki nimajo podpore, so potisnjeni ob zid!
  Natančnost je vljudnost kraljev, a kraljevi norčki so še posebej natančni!
  Politik je velikokrat šaljivec, redkokdo pa tisti, ki govori resnico!
  Norček rad razreže resnico, a pogosto tvega, da bo zaboden do smrti!
  Kdor ljubi vodko, sovraži svoje zdravje in razum!
  Vodka je bistra, a zamegli ti možgane!
  Pijano morje je do kolen, sam pa vedno na kolenih!
  Izberite trezno, ne da bi se opijali sladkega vina iz ust politikov!
  Ko boste na volitvah glasovali za zmagovalca, boste vedno razočarani, ko boste glasovali za poraženca, boste vedno jezni!
  Kdor ni izbran, bo vedno imel občutek napake in razočaranja!
  Glasovanje za istega politika je kot violinist, ki brenka na eno struno!
  Treba je zamenjati politike na prestolu, ni dejstvo, da je nova jed boljša, v vsakem primeru pa je sveža!
  Glasujte za mlade, tudi sami boste postali mlajši, če ne po telesu, pa na nov način!
  Kdor dlje časa sedi na prestolu, postane hemoroid za svoje podanike!
  Ne glede na to, kako bodeči so bajoneti, tiranu uspe na njih sedeti najdlje!
  Moder tiran ne bo zaprl svojih sovražnikov prav tako kot ne bo preslepil svojih prijateljev!
  Kdor pozdravlja tirana, bo večno korakal!
  Demokracija je dobra za pametne, povprečje za neumne, tiranija pa samo za tirane!
  Otroci so sestavili nekaj aforizmov. Nato je napadel majhen odred husarjev. Nekatere so sesekljali in nato ujeli.
  Trdnjava Verkhneyaitskaya. Zelo mogočna citadela, ki kljub temu, da so jo obkolili uporniki, ni bila nikoli zavzeta.
  Otroci stečejo do nje in spotoma izmislijo še nekaj aforizmov.
  Tiran je vedno šibek v poveljevanju: volk ljubi ovce in trepeta pred levi!
  Duhovnik laže zavoljo resnice, politik zavoljo dobička, pijanec pa zavoljo kozarca!
  Sreča ne pride vedno zaradi pravičnosti in marljivosti, ampak vedno odide zaradi malomarnosti in lenobe!
  Dobro je imeti moč slona, slabše je njegova okretnost, še slabše je njegova modrost in zelo slabo je debelost!
  Vse na svetu je relativno, le človek je popek sveta!
  Želja po doseganju božje moči ne bi smela biti združena z moralo gorile!
  Znanstveniki razvijajo napredek, a spodbujajo lenobo!
  Če hočeš biti zdrav, teci, če nočeš biti poškodovan, beži!
  Človekova moč je v njegovem umu, a njegova šibkost je v njegovem jeziku!
  Politik je kot sadež, bolj ko je svetel, bolj je strupen!
  Politik je podoben udavu, le da veliko pogosteje odpira usta in požira!
  Tiran ima veliko zvitosti, a malo spodobnosti!
  Če hočeš postati višji od Boga, boš padel nižje od boogerja!
  Nihče ni večen, tudi bogovi živijo le dokler obstaja človeštvo!
  Politiki hočejo večno vladati, dišati pa nočejo niti par minut!
  Ne verjemite politikom in preverite trdnost vrat!
  Vendar ni vse zlato, kar se sveti, ampak vse, kar se sveti, lahko zavijete v curek zlata v žepu!
  In na terenu je samo en bojevnik, ko ima veliko poguma!
  Vzdržljivost močnih najbolje zadržuje vznemirjenost sovražnikovega nemočnega besa!
  Vse v življenju lahko zajebeš, le živeti kot žaba ne moreš!
  Zvitost je mati zmage, če prinese s seboj tudi gospoda vesele priložnosti!
  Vojna je večna devica - brez krvi ne more končati!
  Vojna s pohlepnim prijemom vlačuge - nikoli ne da zmage za nič!
  Vsak človek je kot zrno peska v puščavi, toda za razliko od največje puščave, ki ima robove, to zrno peska nima meja za samoizboljševanje!
  Ko se bogovi smejejo, smrtniki jočejo, ko smeh bogov postane gromek, je konec slabotnih ljudi hud!
  Najnaprednejša tehnologija je nemočna s primitivno uporabo in prefinjenim nedelovanjem!
  Kaj lahko strga zvezdnato preprogo s tečajev? Asteroid človeške neumnosti!
  Brez biča represije je skok do dosežkov, ki prinašajo osvoboditev celotnega človeštva, nemogoč!
  Čim bolj strm je "zasuk" možganov, bolj jih zvija višja sila!
  Revež ni tisti, ki je bos po telesu, ampak tisti, ki ni gospodar po duši!
  Nenaklonjenost seksu povzroča nezdravo moralo!
  Humor je tako primeren na pogrebu kot plesna obleka v jarku!
  Tisti, ki se delajo neumne, ne bodo dosegli uspeha; tisti, ki razbijejo iluzije, dosežejo resnico! Zmagovalec ima vedno prav, tudi če je uspeh dosežen z napačnimi metodami!
  Najboljše darilo sovražnika je, ko da moč idiotu!
  Kdor zdrži ovratnico, ne bo nikoli postal žrebec, ki ga ljubijo ženske!
  Svoboda je dvojno privlačna za tiste, ki so uspeli zasužnjiti lastne občutke lenobe in neodgovornosti!
  Ki pogosto podcenjuje sovražnikovo sposobnost, da se ubrani, in bo le redko prejel priložnost, da požanje dragoceno zmago!
  Kdor rad pljuva, je malenkost, da se sre!
  O Bogu lahko govorite veliko brezplodnih fraz, toda iz tega bodo prišla koristna dejanja z gugulkinim nosom, ki ne bo zrasel iz zalivanja reke besedičenja!
  Zmagovalci se ocenjujejo po njihovih dosežkih in trofejah ... poraženci se preprosto ocenjujejo! Zmagovalec ima sodnika za prekrške, poraženec pa kazenskega sodnika! Lahko se sprašujemo o vrednosti in nujnosti zmage, a poraz vedno in nedvomno nikomur ne koristi!
  Edina korist poraza je, da se naučiš lekcij in rasteš sejal uspeh iz prelitih solz grenkih napak!
  Če želite prevarati svojega sovražnika, bodite skrivnost tudi svojim prijateljem!
  Če je načrt sovražnega poveljnika kot odprta knjiga, potem bodo njene strani neizogibno obarvane s krvjo vaših tovarišev!
  Fant in dekle sta se še naprej šalila, medtem ko sta pregledovala močno trdnjavo.
  Zmagovalci sodijo sami, združujejo tako tožilca kot odvetnika, a sodbe še vedno ne izrečejo oni, ampak zgodovina!
  Čim preprostejši je trik, tem težje se sovražnik reši posledic njegove uporabe!
  Trenutek udarca, kot nota v melodiji, bo zazvonil malo prej ali kasneje in bo lažen! Toda žvižga razočarane publike se ne sliši niti iz groba!
  Ko veš, kdo je tvoj sovražnik, ti ne bo treba poznati svojih prijateljev v težavah!
  Ne izgubite pobude, izgubili boste sladki med zmage in pridobili grenkobo izgube! Ko se boksar opoteče, ga je treba udariti še močneje, sicer mu popustijo udi!
  Sovražnik pluje, veter uničenja je v njegovih jadrih!
  Ki se bo, ko je plaval v boju, utopil v mlaki in zgorel do smrti!
  Umazana magija, kot milna pena, bode v oči, a ne sovražnika!
  Plevel raste dobro, ko raste slabo z zmanjšanjem neumnih predsodkov vrtnarjev!
  Najbolj prijeten proces učenja je seks! In kar je najpomembneje, nihče ne bo zavrnil ponovnega prevzema!
  Seks je edina tema, kjer si vsi prizadevajo dati več vložkov!
  Seks in študij imata skupno to, da je C boljši od D!
  A le solidna številka je najbolj zadovoljiva ocena!
  Kdor stoji, ko je treba napasti, se ne bo mogel upreti niti spanju v grobu!
  Tisti, ki je v življenju vedno v pat poziciji, bruha kletvice!
  Z aduti gre prvi, ljudem se samo posmehuje!
  Kdor želi priti pravočasno na razdelitev nagrad, mora velikodušno poslati darila v obliki manšet!
  Vakuum ne bo počil, sonce ne bo prdnulo!
  Krogla ni bedak, norec pa zgreši!
  Kdor noče pomagati ljudem, zapravlja čas, ki ga je Gospod namenil za pokoro grehov in kesanje!
  Smrt nikoli ne pozabi, tudi če je občasno pozabljena!
  Močan bojevnik, četudi eden, prinese več koristi kot trop slabičev, tako kot en oster srp poseka celo polje klaskov!
  Toda včasih, tudi med klasci šibke vojske, lahko srp-batyr naleti na tlakovce neprijetne izjeme!
  Če je mir, potem velikodušna pojedina, če je vojna, pa naj bo zmagovita čaša vina!
  Kdor je neroden v vojaških zadevah, je neroden mrlič v postelji!
  - Dober bojevnik je toliko dober vohun, kolikor pomaga vezeti in zmagovati! Dober vohun je takšen bojevnik, da ga to ne ustavi pri ubijanju in izogibanju izgubi!
  Zlahka razpadeš v žaru bitke, ko med treningom izgubiš mir!
  Lahko zmagate s surovo silo, vendar brez subtilne diplomacije ne morete zadržati sadov zmage!
  V vojni sta dve težavi: najti skritega sovražnika in se izogniti skušnjavi, da bi zakopali glavo v pesek!
  Ne sedi berač v kraljevi kočiji, ne bo ti treba odgovarjati za tisoče!
  Za rezultat je potrebna okrutnost - ne prizanašajte sovražniku, ne glede na to, kako šibak je!
  Bolje je preživeti, ne da bi se preveč naučil, kot pa umreti, ko se naučiš nečesa, kar ti tako ali tako ne bo potrebno!
  Človek rad zloži vse na kup, razen tistih težav, na katere je pripravljen pozabiti! Najpogosteje pa se težave nakopljejo na pozabljive!
  Ko rečejo, da vam je všeč, ne rabite hiteti, odločite se takoj, sicer vas bo grlo zadušilo!
  Moraš znati tudi izgubljati, a še posebej pomembno je, da ne znaš izgubljati!
  Napad je kot zadnji veter v jadru, ki se le še okrepi in zlomi jambore drugih!
  Predaja ne more kupiti življenja, a sramoten obstoj vam bo dan zastonj!
  Kdor je do ljudi surov, bo sam v peklu postal žele, ki ga bodo požrli hudiči!
  Natančen ostrostrelec, ki največkrat zgreši pri pristajanju na najširšem letališču podzemlja!
  Napad je vedno učinkovitejši od obrambe, saj je obraz pesti slab blok!
  Kdor se ne obotavlja z udarcem, hitro pride do uspeha!
  Zabava je najbolj nesmiselna in potratna dejavnost, a če zanjo ni časa, plačilo za koristna dela že presega razumne meje!
  Najbolj nesmiselna stvar v življenju je zabava, a brez zabave življenje nima smisla!
  Pastir mora razumeti ovce, ne pa misliti kot ovce!
  Vladar mora biti svoj v dobro svojih podložnikov, toda tuj slabostim in praznoverju množice!
  Vsi padejo - le duhovno vzvišeni se dvignejo!
  Kdor ne šteje granat, leti v boj!
  Vsak strel šteje, bogastvo vas zelo ceni!
  Otroštvo, kot uvod v šahovski partiji, oblikuje igro kot celoto, a za razliko od šaha se vsak želi vrniti in nikoli več zapustiti odprtino!
  Mraz ni grozen, če ti srce gori in v glavi vlada ledeni mir!
  Lahko preživiš, če zamrzneš težave ali čustva, ne moreš pa živeti, če so se tvoja čustva ohladila!
  Šakal lahko premaga tigra, če je šakal v boju, tiger pa pri izbiri nasprotnika!
  Fant in dekle sta končala z brbotanjem aforizmov.
  Od čarovnice pa so prejeli ukaz, naj nekaj storijo in tokrat začasno odšli.
  Med bitko z nacisti se je Oleg Rybachenko znašel v vzporednem svetu, kjer je Rusom najtežje.
  Poleg njega je Margarita, prav tako dekle, pripravljeno na boj proti nacistom.
  Otroci se nekaj časa pripravljajo na boj. Oba sta pionir in pionir.
  Kakšen je občutek z rdečimi kravatami okoli vratu?
  In biti bos je že znano in celo sprejeto ... Moramo se pripraviti, da odbijemo napad fašistov in njihovih pomagačev.
  Vključno z Američani. Na kaj morate biti pripravljeni? Vedite, da so sile neenake in potrebujete iznajdljivost.
  Otroci se pripravljajo, kopljejo pasti in si naglo nekaj izmišljujejo.
  Oleg in Margarita sta v naravnem svetu in ju dojemajo kot svojega.
  Fant pripravlja razna presenečenja za naciste. Z drugimi otroki je zabavno.
  Skupaj z Margarito se počutita precej svobodno v družbi žensk in fantov.
  Oleg je celo duhovito pripomnil:
  Junaštvo nima starosti, podvig pa daje mladost duši!
  Margarita se je strinjala:
  "Leta nikoli niso dovolj za podvig, vedno pa je veliko stoletij spominov!"
  Fant je pomagal, deklica se pripravlja na odbijanje obrambe. Moramo se boriti.
  Nacisti bodo kmalu napadli. Res je, Margarita je nepričakovano zapustila svoj položaj. Ker je deklica, so jo poslali za fronto kot častnico za zvezo.
  Dekleta še vedno vzbujajo manj sumov kot fantje. Poleg tega je Margarita svetlolasa in njen obraz vzbuja večje zaupanje.
  
  Tu so večinoma dekleta bojevniki. Pionirji jim podajajo roko, medtem ko na poljih vlada mir in fantje s koničastimi deklicami sami prosijo za pomoč svojim starejšim bratom. Delajo celo preveč vneto, poskušajo narediti več, ne da bi izračunali moč svojih otrok. Tako strašno so jim nabreknile žile in kako ostro, kot bakrena žica, so izstopile žile na zagorelih, žuljavih rokah in bosih nogah, tako kruto, da hočeš jokati, zlomljene noge otrok junakov. Ob tem jim še uspe peti;
  Moja domovina je Stalingrad,
  Vsebuje cvetove droge - diamant rose!
  Verjamem, da bo vesela parada,
  V svetu brez vojne - nebeška lepota!
  
  Človek bo človeku postal brat,
  Vsaka sanjska punca bo prišla ...
  Če je težko, si kriv,
  Sladka reka bo polna vode!
  
  Fritz je vtaknil svoj gobec in razgalil svoj nasmeh,
  On je fašist, ki rjovi - vse vas bom pobil!
  Toda v odgovor je prejel udarec -
  Znamo zadeti brez velikega olepševanja!
  
  Pionir nas je močno pozdravil -
  Pokazal, da je pravi tiger!
  In zdaj Švabski borci močno udarjajo,
  Čas otroških iger je za nas mimo!
  
  Sam Gospod Kristus je v šali naročil -
  Vaša usoda bo utelešenje vaših sanj!
  Človek v srcu je le otrok,
  Žalost v njegovi duši je kakor rožni venec!
  
  Dežne kaplje so biseri morja,
  V njih odsevajo zvezde na nebu!
  Smrt nam grozi z ostro koso,
  In zahrbtni volk je s kostmi v gozdovih!
  
  Ampak vedi pionirja - kravata je kri,
  Samo rdeča barva je sveta že stoletja!
  Svarog ga bo prinesel - zaupaj nam ljubezen,
  Nebeška milost - vedite, da je velika!
  
  Skozi Berlin hodimo bosi,
  Pionir vodi na tisoče borcev!
  In sovražnik je stal - osel pod jarmom,
  Luč celotnemu vesolju - našim sobratom!
  Deklica Alena je dodala kratko besedo:
  Na nebu grozljivo gorijo,
  Hudobne Luftwaffe oči!
  Kot da bi rekli -
  Spet je neurje nad svetom!
  In nevihta se res bliža, tudi sonce, ki se spušča do obzorja, zakriva mešanica oblakov in jedkega, za oči bodečega dima.
  Sliši se oddaljen ropot bližajočih se tankov in letala brenčijo na nebu. Najprej lebdijo slavni okvirji, ki jim sledijo reaktivni jastrebi Arado-8. Nevarni večnamenski bombniki. Ali zelo okreten Yu-287 z naprej pomaknjenimi krili. In že grmijo mogočna oblegovalna orožja. Ko jih zadenejo visokoeksplozivne granate, se grude zemlje in stopljene ruše vržejo visoko v nebo. In še bolj strašni so močni nevodeni izstrelki, izstreljeni iz Arado-Superja, ki trgajo rove ... In potem se pojavijo jurišna letala Focke-Wulf, ki so sposobna zgladiti vsako obrambo. Tukaj se začne bitka. Major, prefinjen kljub svoji mladosti, Andrej Matrosov drži v rokah trofejni daljnogled s hladno optiko in opazuje bližajoči se fašistični jekleni plaz. Nacistov je veliko in so nenavadno močni. Tudi pehota je na kolesih in oklepnih vozilih, izogibajoč se strelu z osebnim orožjem. Pridne pionirje skušajo pregnati v zadek, a nočejo oditi in prosijo za puške za boj.
  Orožja ni dovolj za vse, čeprav so domači pogumni in hrtji otroci prinesli lovske puške in celo športne loke. Modrooki in svetlolasi fant Oleg Rybachenko je celo naredil zanko, napolnjeno z domačimi granatami z izvirnim polnilom. Je močan izumitelj. In sama zanka ni preprosta, ampak iz številnih debel - prava "Katyusha", izdelana iz lesa s pionirskimi rokami. Inovativni fantje so izdelovali razstreliva po domači metodi in celo izdelovali protiletalske naprave. Vsi se želijo pogumno boriti in zmagati. Vendar ne boste mogli umreti z zadnjo mislijo na sveto in nenadomestljivo domovino.
  Major Andrej Matrosov izda ukaz:
  - Ne odpiraj ognja brez ukaza!
  Dejansko imajo za celoten bataljon samo tri predvojne izdaje "petinštiridesetih" (vse najnovejše orožje je nujno premeščeno v moskovsko smer, tukaj le tisto, kar jim je uspelo izrezati na podlagi ostankov), kar pomeni, da je edina možnost, da Švabe pustimo bližje.
  Spredaj so, kot je med nacisti v navadi, najbolj zaščitena vozila; tanki "Kraljevski tiger", "Lion" in samohodna puška "Ferdinand"-2 s 128 mm topom. Tipična taktika od srednjega veka je uporaba najmočnejših in najbolj strukturiranih vitezov na konici klina. In ni mogoče reči, da so bili Nemci slabi bojevniki. Nekako je celo splošno sprejeto, da so Nemci rojeni bojevniki. In neprekosljivi tehniki uničevanja. To so njihove zamisli - avtomobili, ki jih je mogoče prebiti v stran le s kalibrom najmanj 85 mm. Novemu vršilcu dolžnosti Fuhrerju Goeringu je bil všeč Ferdinand-128 in proizvodnja tega stroja je bila dana v proizvodnjo. In ne samo v modifikaciji uničevalca tankov, ampak tudi z jurišno pištolo. Res je, da proizvodnja prebojnih tankov še vedno poteka. Morali bi se umakniti lažjim vozilom in malo zaostali pehoti iz glavnine.
  Nacistični avtomobili in motorji tu in tam upočasnijo, v strahu, da bi prišli naprej ...
  A bosonogi pionir Oleg Rybachenko dokazuje, da so tu ostali z razlogom. Najprej je bila zadeta frača, ki so jo izdelali sopionirji po risbah sijajnega otroka. V tem primeru se je izkazalo za precej velikega dosega, kumulativni eksplozivni paketi so kot drsalke razbili oklep in iz njega iztisnili zlomljena telesa nacistov s sploščenimi čeladami in zvitimi mitraljezi. Za težja vozila pa je na voljo še hladnejše orožje! Redka protitankovska mina, namazana z domačim lepilom, na vrhu pa travnato površino, ki jo naredi nevidno, je s pomočjo žice prestavljena med štore, tik pod stezo kraljevega leva. Ta tank celo izgleda zelo strašljivo, tako velika 128 mm top, na obeh straneh kupole pa so narisani grabežljivi, jezni obrazi. Očitno Nemci računajo na ustrahovanje sovjetskih vojakov.
  Jeklene plošče gosenic so z škripanjem ležale na smrtonosni sedanjosti. Eksplozija se ne zdi premočna, toda gosenica se odtrga, Hitlerjev tank pa se začne kaditi kot iz dimnika in se s hitrostjo, nepričakovano za tako pošast, vrteti kot ogromen stolp z deblom.
  Drugi pionirji uporabljajo podobne naprave, pa tudi eksplozive lastnega izvora, zvarjene po inovativnem receptu Olega Ribačenka. Ker je nemška pehota strahopetna, tanki in samohodne puške pa so brez obrambe, bodo za to kaznovani.
  Na primer, težkega Ferdinanda-128 je najbolje pokriti s katapultom, saj nič ne more prebiti 200 mm oklepa. In vzel bo šibkejšo streho z garancijo. Poleg tega je briljantni Rybachenko ugotovil, kako narediti eksplozijo usmerjeno. Če želite to narediti, je dovolj, da uporabite napravo iz običajne žarnice z žarilno nitko. Nato bo vakuum posrkal udarni val in vsa energija bo šla v eno točko. Ta inovacija, skupaj s posebnim eksplozivom, zvarjenim s primesjo zelišč in posušenih gob, omogoča, da že majhen paket eksploziva povzroči resno uničenje. In fantje in dekleta uporabljajo najobičajnejše loke in frače s samo tremi vrvicami, da streljajo na jeklena bitja Wehrmachta. Tako so "kraljevega tigra" razbile gosenice in on, plenilec, ko je bil ranjen, je histerično hreščal z motorjem in skoraj na slepo vrgel izstrelek.
  Slavni "Volkodlak", z nizko silhueto in močnim oklepom, izgleda kot sploščena želva. Ta samovozna puška se je nedavno pojavila na sovjetsko-nemški fronti. Zaradi dobrih voznih lastnosti, prebojnosti havbice-topa na spodobni razdalji in sposobnosti preživetja v boju je "Volkodlak" takoj postal glavna tema.
  Toda koloteki so še vedno navadni, čeprav široki ... Še bolje pa bi bilo, če bi razstrelili dno avtomobila in mu z rezervnimi deli izpljunili notranjost.
  Potem je to že želva, ki jo je z vrha gore vrgel mogočen ruski orel. Iz katerega lezejo razbita čreva in lezejo zmlete kosti pomorjenih članov nacistične posadke.
  Lyubov Markovna raje zadene "kraljevega tigra" s podcevnim metalcem granat - tarča je gosenica, in da bi tank izgubil sposobnost premikanja, je treba pokvariti valjčni pogon. Plavolasa komsomolka z rahlo modrimi lasmi, zvijajočimi se kodri, je sukala orožje v rokah in zarenčala:
  - Za kosilo si boš spekel štruco!
  Tukaj je še en poškodovan volkodlak, kot piratska fregata z zlomljenim krmilom, ki že drsi na stran. Prebode oklep in trči s "kraljevim tigrom". In obe jekleni krsti na tirnicah začneta svetiti, nekaj trenutkov kasneje pa eksplodirata zaradi detonacijskega streliva. Nekaj lahkih transportnih sredstev se zaradi eksplozije prevrne, mitraljezi pa se zadušijo in zaspijo s samimi naboji in tulci. Ta prerešetana trupla se nato obrnejo.
  Lepo se je izrazila Alesya Muravyova, ki je pravkar prisilila "pantherja", ki je skočil naprej, da se je prevrnil, prav tako spretno izrezal drsališče:
  - Moč ni v ležečih mišicah, ampak v možganih, kjer ni rjovečih miši!
  Lyubov Markovna, ki ponovno napolni metalec granat in ga tehta v rokah, je vznemirjena. Streliva je malo, sovražnik pa močan, a kljub temu brez izgube optimizma pravi:
  - Hrastova glava in litoželezna figura sta znak gnilega štora, posekanega v boju!
  In dodaja:
  -Tudi s hrastovo karoserijo, s skrajšanim razumevanjem, je le štor, pod sedežem nekoga drugega!
  Ustavilo se je že prekleti ducat težkih vozil. Razbiti in nemočni rezervoarji, ki se kadijo kot ostareli vulkani, sploh niso strašljivi. Zmaj je izgubil glavo in njegovo oklepno kožo bodo prodajali kot spominke.
  Toda ostali jim sledijo, zlasti številni oklepni bojevniki. Pionirski heroji so navdušeni, ne bodo pobegnili ... Tukaj samohodna puška "Ferdinand"-128 nabere hitrost in ... Z močnim trkom pade v kamuflirano luknjo. Deblo debla je polomljeno, le široke gosenice na vrhu štrlijo in se nemočno premikajo. In okretni "Panther" je vzletel za njim. Njegov grdi, predolgi gobec se je upognil in v notranjosti je kot oklepna granata, ki eksplodira. In potem je bil sam stolp podrt ... Kot nevidna ženska noga je agresivno udarila po žogi. Eno od ogromnih nemških tankovskih posadk je raztrgalo na pol ... Odletel je škorenj z monogramom dveh srebrnih strel, značilnih za SS. Padel je meter od Olega Ribačenka. Pionir ga je dvignil in pripomnil:
  - Uporabno bo za samovar, nam, izkušenim mladim leninistom, pa ni treba trgati čevljev. - In z rjovenjem, ki je posnemal odraslega, je dodal. - Raje raztrgajmo tanke!
  Tukaj je še eno presenečenje in litoželezni lonec, ki ga je potisnila para, se je v plameneči arogantnosti zlomil z navadne tirnice in eksplodiral ter zažgal cela tri vozila naenkrat.
  Alesya Muravyova, katere zlati lasje ne zbledijo pred prahom, je zavpila:
  - Ampak passaran (slogan španskih komunistov, ki je postal legendaren - ne bodo šli!)!
  Pionirke se veselijo in se kljub tragičnosti situacije smejijo. Ponekod je doma narejeno razstrelivo skrito v izkopanih luknjah. Izdelan je na staromoden, obrtniški način. Seveda je nekoliko šibkejši od dinamita, vendar je dovolj, da onemogoči šasijo. In poleg tega se je bosonogi genij Oleg Ribačenko domislil, kako narediti uničujočo mešanico iz navadne žagovine, gnoja in sena. Je poceni in veselo! In ko bi počilo, bi Nobelove oči od presenečenja zavihtele iz glave!
  Fritzi trpijo velike izgube, oklepniki odpovedo, nekateri gredo skozi nevarna območja, a jih pričakajo z metanjem granat in razstrelivom.
  Tukaj so tudi pionirji nevarnejši od odraslih. Ker so hitroumni mladi vojaki izdelali majhne parne baliste, ki mečejo smrtonosna "darila" s hitrostjo, ki je blizu hitrosti mitraljeza. Sam princip je batni, vendar motor vrti rezila katapultov, ki z veliko začetno hitrostjo vržejo darila smrti. Ven vržejo posebne vrečke z destiliranim lesnim alkoholom, pomešanim z domačimi eksplozivnimi elementi - po uničevalni moči skoraj enak nitroglicerinu.
  Ob zadetku tanjši oklep Hitlerjevih transportnih vozil popusti, kar povzroči, da posadke zaplamtijo z modrim plamenom. Pobesneli od bolečine, Švabi srce parajoče zakričijo in pobegnejo z od groze izkrivljenimi obrazi.
  Nekateri med njimi celo opuščajo tehnologijo ...
  Edina škoda je, da je veliko sovražnikov, zdi se, da se je von Bock odločil tukaj zadati glavni udarec. S precejšnjimi izgubami - nekaj vozil je bilo predvsem ameriških ali francoskih -, ki so na vse sipali mitraljeze, so se približali jarkom.
  In naletijo na ježke ... Alena medtem zlahka pokaže petinštiridesetico. Seveda ne morete vzeti "Royal Tiger" in celo izboljšanega "Pantherja", še posebej "Royal Pantherja" v čelo, vendar lahko poskusite ob straneh. Poleg tega je "Panther" na krovu šibek, vendar se zaradi svoje hitrosti poskuša hitreje prebiti ... Tako udarjajo nemške mitraljeze, ki poskušajo prestrašiti. O oklepnikih ni kaj reči. Vsi čudaki bodo nokavtirani in prisiljeni pljuvati kri na vroča kovinska tla!
  Ljubov Markovna vrže granato v gosenico in zavpije:
  - S sokoli bomo kljuvali hijene!
  Pištola majhnega kalibra ima veliko prednosti pred veliko - hitrost ognja, enostavnost kamuflaže. In znajo izbrati cilje.
  Celo tako hvaljeni Royal Lion, ki se je zdel zanesljivo zaščiten pred malokalibrskimi topovi, vozilo, ki je postalo nočna mora za Ruse na Saratovski izboklini, je mogoče zadeti, če sta kupola in trup natančno udarjena s strani. Tam je njegova najšibkejša točka. In če potem preide v bojni način... Hudo bo za Švabe!
  Alesya Muravyova jim zavpije:
  - Še vedno boste imeli Stalingrad! In stokrat hujši od Stalingrada!
  Nacisti renčijo, divje kot hijene. In med sovjetskimi fanti so ubiti in ranjeni. Še posebej tragično je, ko umirajo mladi vojaki, ki so šele zaživeli. Tukaj je zelo majhna, a pogumna pionirka, ki s težavo dvigne eksplozivni paket in se vrže pod gosenice srednjega tanka T-4 "L" (ta čudak je še vedno v službi! Torej s povečano težo in močnejšim motorjem). Žal mi je za dekle, ampak bolj sovraži fašizem kot ljubi življenje. Pionirka trdno ve, da je njeno dejanje junaško in da bo Gospod Jezus z veseljem odprl nebeška vrata tistim, ki so umrli za domovino. Grda škatla z dolgim, a na videz tankim deblom iz ogromne maske skoči in odtrga kvadratni stolp.
  In vojaki so spet metali granate in spretno zamaskirane mitraljeze so začele streljati na motorna kolesa, ki so plazila proti povračilnim ukrepom. In glave Hitlerjevih vojakov so počile, kot zrele češnje, ki jih je podrla toča. In kri se širi še bolj kot sok iz zdrobljenih sočnih jagod.
  Polgoli deček izumitelj Oleg Rybachenko je skozi nosnice zažvižgal ...
  - Čas je za zbiranje kamnov od nekoga, ki ne vrže niti sekunde v veter!
  To ni bilo prvič, da je svoje trike preizkusil na nacistih. Na primer, avtomobilski motorji sesajo zrak za motorje, kaj pa mešanica sortiranega premoga in več mešanic zelo jedkih in bodičih zelišč s prašničnim detonatorjem?
  In plinski rezervoarji velikih motociklov eksplodirajo in vržejo potoke besnega ognja. Zdi se, kot da se dogaja upor peklenskih džinov. Tukaj je tudi nekaj oklepnikov, ki se pridružujejo svojim nesrečnim kolegom. In od njih odletijo drobci oklepa na stotine metrov stran in najdejo vedno več žrtev.
  Alyonushka, ki kaže na "Volkodlaka", cilja na spodnji del telesa. Težko je priti tja, vendar je to edina možnost, da prodrete v neusmiljeno samohodno pištolo. Gladko gibanje prsta in nato obrat.
  Pištola daje mehak odboj in fašistični stroj se razpolovi. In raztrgana rdeča zastava s črno svastiko na belem ozadju pade v krvavo blato.
  Alyonushka šepeta modre misli:
  - Pravičnost zahteva žrtvovanje, dobrodelnost zahteva donacije in uspeh pravičnega cilja zahteva žrtvovanje!
  Alesya Muravyova doda težko granato na stran Pantherja:
  - Samo neizogibne žrtve v vojni bodo pomagale preprečiti neizprosne žrtve predaje!
  Oleg Rybachenko, ki je izpustil še en oblak prahu iz baliste, zaradi česar je histerično zakašljal, nato pa je isti kašelj povzročil, da so motorji eksplodirali in počili, in zavpil:
  - Nasprotniku moraš dati drobiž, a sovražniku z drobižem ne moreš popustiti!
  Povratno, topničarka nasloni gole, lepe noge, da bi bolje začutila bioritem Zemlje, s podplati pa dih trave, in ponovno strelja ter zadene zahrbtni T-4 natančno v zadnjico.
  Lepa komsomolka se nasmehne in zavpije:
  - Pojdi k vragu, stari!
  In ravno takrat je dva sovjetska sivolasa dedka presekal rafal mitraljeza. In krvavi so padli v votlino. Še en starec, zavit v kup granat, je padel pod gosenice tanka Panther. Ob slovesu je zavpil:
  - Slava Stalinu!
  Alyosha Muravyova je nadaljeval s poudarkom:
  - Slava junakom!
  Lyubov Markova je vrgla granato s svojo zelo gibljivo nogo in oglušujoče zavpila:
  - Časti mrtve!
  Oleg Rybachenko je zarežal z belimi zobmi in dodal:
  - In pametni bodo za časa svojega življenja počaščeni!
  Resnično se poskusite upreti takšni sili. Na primer, tukaj morda še ni "Royal Mouse" - relativno nov tank, seveda pa je na krogli E-25 tudi "Leopard". Toda Sherman hiti ... V tem primeru je iz nekega razloga malo ameriških in britanskih tankov, čeprav je von Bock prejel velike količine tuje opreme ... Iznajdljivi fant Oleshka je mislil, da so verjetno težave z razvoj posadk ali z zalogami.
  Toda Shermana je veliko lažje obrniti ... Visok potepuh se požene čez glineni lonec z eksplozivno mešanico in ... Le močan sunek prevrne dobro oklepenega barabo.
  In za njim pokošen drugi ameriški tank, beseda, ki vodi v peklensko skušnjavo, je konoplja pod udarcem srpa. V tretjem pa zaradi vztrajnosti zadene poškodovana kolega in prav tako poražen puhalnik gosenice dvigne.
  Deček genij Oleg zavpije:
  - Kar tako naprej in pritiskajte!
  To je resnično ruska junaška moč!
  Po vrnitvi morate upravičiti svojo dolgo odsotnost.
  In za začetek so vzeli jezik. Ujeli so enega od častnikov trdnjave z lasom, ga zvezali in odvlekli v štab.
  Kmečki kralj je očitno poznal neko skrivnost, kako mladi ženski in njegovi ženi hitro narediti otroka in se je uspel vrniti na zelo hitrem konju. Topništvo je obtičalo v talečem se spomladanskem snegu, medtem ko se vojski ni mudilo, da bi napadla veliko trdnjavo brez ognjene bitke.
  Emelyan Pugachev je jetnika grozeče vprašal:
  - Kdo sem jaz? Koga časti?
  Jetnik je pogumno odgovoril:
  - Ti si tat in slepar!
  Kozaški car je suho rekel:
  - Drži se!
  Shcherbatov je predlagal:
  - Ali pa ga morda s strastjo sprašujete?
  Pugačov je zamrmral:
  - Ukrepajte!
  Ujetega častnika so odvlekli v mučilnico. Vendar, kaj bi lahko vedel? Razen če je kje skrita vojaška zakladnica. Ali morda kažejo na podzemni prehod!
  Vendar je mučenje tako, tako ...
  Pugačov ima več kot dvesto dobrih orožij in seveda želi zadevo rešiti z obstreljevanjem in ne samo z napadom. In potem Ufa in izlet v Kazan.
  Nekdanji kaznjenec Khlopusha je bil poslan z množico in orožjem na Ural. Kralj mora še veliko postoriti.
  Ko je pripeljala topništvo, je Pugačova vojska začela obstreljevati. Zagrmele so težke puške. Topovske krogle so udarile in moč topa je bruhala ven.
  Dve steni sta se že zrušili ... In Pugačevci so začeli napad. Sile so bile neenake in garnizija ni nudila skoraj nobenega odpora. Samo policisti niso vsi poskušali streljati in vrezati. Oleg Rybachenko je polkovniku in stotniku odnesel glavo. Vojaki so pred premočnejšim sovražnikom odvrgli orožje in padli na kolena.
  Pugačov je osvojil še eno, relativno preprosto zmago in napredoval. Njegova vojska se je hitro povečala, čeprav je bilo veliko umazanije, ko se je sneg stopil. Na splošno je imela zamuda pri Orenburgu svoj učinek.
  Padec tega provincialnega središča pa je dvignil avtoriteto Pugačova in ljudje so se mu zdaj še bolj voljno pridružili. Priteklo je zlasti veliko stepovcev.
  In ogromna drhal in nešteta konjenica. Borcev je na tisoče, sam Emeljan Ivanovič jih ima več kot trideset tisoč, plus še petnajst tisoč od Čike in drugih poveljnikov kmečkega kralja.
  Pugačov sam je obiskal mesto Jaitskega v sladkem objemu svoje mlade žene Ustinije. Naredil ji je otroka, najraje sina. Ker je potreben dedič, nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi v vojni. Nihče ni zagotovljen pred zablodelo kroglo ali topovsko kroglo. In tako obstaja nekdo, ki bo družinsko linijo podaljšal. Vendar ima Pugačev že otroke od svoje nekdanje žene Sofie.
  V samem mestu Yaitsky so kozaki trdno na mestu. Sovražnikov poskus pobega je bil odbit. Ujetih je bilo več vojakov, ki so potrdili, da v trdnjavi vlada lakota in se bo kmalu predala ali izumrla. Tako da nima smisla jurišati.
  In Emelyan je brez velikega obžalovanja zapustil mesto na svojem živahnem, čistokrvnem žrebcu.
  Uporniki so bili trdno v Čeljabinsku. Poveljnik sibirskega korpusa Delong je izvedel za padec Orenburga in se naglo umaknil iz mesta. Na splošno je bil strahopetec, ki je zapustil to središče, ko so ga obkolili uporniki.
  Čeprav je bil hkrati Delong tisti, ki je Pugačovu v resnični zgodovini zadal poraz in ga celo presenetil. Vojska kmečkega kralja je takrat izgubila štiri tisoč ubitih in prav toliko ujetih. Toda zdaj se Delong umika, njegovi vojaki pa vse pogosteje dezertirajo.
  Toda za zdaj se Kungur močno brani in da bi hitro zavzel to mesto, ki je zelo strateškega pomena, je Emelyan Pugachev k njemu poslal polkovnika Olega Ribačenka in stotnico Margarito Korshunovo.
  Fant in deklica, kot vedno, bosa in skoraj naga tečeta po talečem se spomladanskem snegu.
  So hitrejši od najhitrejših galopirajočih konj, predvsem pa bolj vzdržljivi. Lahko tečejo več ur, ne da bi zmanjšali hitrost in brez kančka utrujenosti - njihova telesa so nesmrtna in zato neranljiva.
  Oleg Rybachenko je seveda dvomil, ali je prav pomagati Pugačovu, vendar je moral delati na svojem večnem, neranljivem telesu. Tudi če je bila Katarina druga dobra kraljica.
  Osvojila je marsikaj, tudi Krim in Belorusijo z delom Ukrajine.
  Toda kdo ve, morda bo Rusija, če zmaga Emelyan, dosegla še več.
  Čeprav je to šok za imperij, primerljiv z Leninovim oktobrskim udarom in kasnejšo državljansko vojno. Zakaj še niso dovolj sesekljali ruskega ljudstva? Aja, nasmehi državljanske vojne.
  Oleg Rybachenko teče v Kungur z Margarito in razmišlja sam pri sebi.
  Še vedno pa je seveda veliko odvisno od sreče in sreča lahko naredi velikega tudi povprečnega vladarja.
  In da je bil Nikolaj II po svojih sposobnostih in talentu očitno boljši od Vladimirja Putina. Toda slednji je imel fenomenalno srečo, ki ni bila slabša od Džingis-kana.
  Ena sreča vodi k drugi in obratno. Fant terminator je tekel in razmišljal.
  Na primer, prijetje Salmana Radueva, in to celo na predvečer ruskih predsedniških volitev, je zelo malo verjeten dogodek. No, res, kakšne so možnosti za to, sploh ker je govora o redkem mrku. Nobenega znanega militantnega voditelja pozneje niso ujeli živega. Vsi so umrli. Poleg tega je bil Shamil Basayev najverjetneje naključen. Pravzaprav, če je bila pot terorista številka ena tako dobro znana, da je bila pod njim postavljena mina, kaj ga je potem preprečilo, da bi bil preprosto zadet z zračnim napadom? Bilo bi veliko bolj zanesljivo! Ali celo ugasniti plin in nato narediti velik šov iz sojenja Basajevu?
  Ne, najverjetneje je imel Putin tudi v tem primeru srečo, tako da je Šamil Basajev umrl povsem po nesreči.
  Toda recimo, da Salman Raduev umre med pridržanjem ali pa se popolnoma izogne pasti. Putinu manjka nekaj odstotkov glasov, volitve pa potekajo v dveh krogih. To je že poraz nespornega favorita in zmagoslavje Zjuganova.
  In še vedno ni znano, kako bi se odvil drugi krog. V vsakem primeru bi se oblikovala protestna volilna telesa in Putin bi težko zmagal preveč prepričljivo. A glavno je, da bi bila inavguracija mesec dni kasneje. In Putin na spomladanskem zasedanju ne bi imel časa predlagati reforme sveta federacije. In jeseni bi se proti njemu oblikovala resna koalicija opozicijskih sil.
  Komunisti, agrarji, Zveza desnih sil, OVR in Yabloko bi imeli večino in bi blokirali reformo sveta federacije. Nasprotovali bi tudi nacionalizaciji NTV.
  Ponovilo bi se trdo soočenje med Dumo in sedanjim predsednikom, kot pri Jelcinu. In v takih razmerah Putin morda ne bo odločen aretirati Hodorkovskega in zadati močan udarec komunistom ter SPS in Yabloku. Poleg tega premik v zgodovini zelo vpliva. In če bi se razmere le malo spremenile, potem terorističnega napada 11. septembra ne bi bilo. In potem bi se Putin vključil v vojno v Afganistanu in možno je, da bi zdržal le en mandat.
  In opevani diktator bi odšel, opljuvan in z ničelnim ratingom, tako kot Jelcin.
  Tako se zgodi, včasih zaradi majhne nesreče. Toda za istega Nikolaja II., če admiral Makarov ne bi umrl, bi imel zmago nad Japonsko. In potem bi vsa Kitajska seveda postala ruska! In potem bi bili Nemčija in Avstro-Ogrska poraženi.
  Da, lahko vidite, kako en neuspeh vodi v drugega.
  Otroci Terminatorji so tekli in bosih nog čofotali po snegu. In Oleg Rybachenko, ki je bil navdihnjen, je začel z navdušenjem peti in sproti skladal;
  Borimo se za boljšo usodo
  Da bi ljudem olajšali življenje...
  In zdrobili bomo prekleto hordo,
  Da bo manj zlih nasprotnikov!
  
  Nad nami je zlatokrili kerubin,
  V slavo naše matere Rusije ...
  Verjemite mi, Rusi so nepremagljivi,
  In bo vse na Zemlji naredil lepše!
  
  Dana nam je priložnost, da se borimo za svojo domovino,
  Braniti veličino domovine ...
  In včasih je življenje le film,
  Čeprav bi moral biti odsev nebes!
  
  Vsak mora doseči svoje sanje,
  Verjemite pametno, komunizem...
  Da bo na Zemlji več sreče,
  In do požara revanšizma ni prišlo!
  
  Naš kralj je veliki genij Pugačov,
  Dvignil je kmete v sveti boj ...
  Vsak posel bo na ramenu,
  In ljubi dekle bosonogi fant!
  
  Še za hudiča bomo postali močnejši,
  Ko premaknemo obzorja znanosti ...
  Zlobnež je zdrobljen pod kopiti,
  Čeprav iz raztrgane aorte brizga kri!
  
  Da, naš cilj je pravičen, prijatelji,
  Svojo domovino lahko naredimo srečnejšo ...
  Verjemite, da so vsi ljudje ena družina,
  Velika, najbolj sijoča Rusija!
  
  Ljudje pogumno gledajo v obzorje,
  Naj zlobni oblaki ne prekrijejo neba ...
  Sovražniku bomo dali zmagovalni rezultat,
  In ti boš, srečen vitez v boju!
  
  Ne poznam besede strahopetec
  Rusi nismo nič manjvredni ...
  Imamo Svaroga, Belega Jezusa,
  In za vedno bo užival v maju!
  
  Dekleta in fantje v okroglem plesu,
  Vstopamo bose punce...
  Navsezadnje je vsemogočni Bog Rod za nas,
  Ne bodi papiga brez možganov, fant!
  
  In Lenin nas je navdihnil za boj,
  Modri Stalin je blagoslovil podvig ...
  Močni kerubin bo razprl svoja krila,
  In naše mišice so preprosto iz jekla!
  
  Veličanstvo domovine bo
  Da smo taki bojevniki za Boga...
  Potrdimo svojo slavo z jeklenim mečem,
  Kateri ščit je bil kovan pri Svarogu!
  
  Skratka, bodite zvesti Gospodu,
  V slavo najbolj sijoče Rusije ...
  Samo poznamo viteze orle,
  Beli Bog Kristus Mesija je za nami!
  Otroci so lepo peli, njihovi glasovi so bili tako polni in čisti. In hkrati močno, veličastno kot opera. Več volkov je poskušalo loviti fante, a so hitro zaostali. Nesmrtni fantje hitijo prehitro. Ne poznajo šibkosti ali dvoma. Čeprav ne, slednje je verjetno znano. Sam Oleg Rybachenko je močno dvomil, ali je vredno spremeniti Catherine, sposobnega, a nepismenega kozaka. Vendar je šala na njegovem računu. Otroci so, da bi se odvrnili od dolge poti, začeli sestavljati priljubljene aforizme. In to so naredili zelo modro in lepo.
  To so otroci;
  Vojna je kot igra domin, le polomljenih domin ni več mogoče zbrati - zemlja drži!
   Sreča je nagrada za pogum in kazen za nepremišljenost!
  Bik je močan, osel je trmast, lev je plemenit in lisica je zvita, ljudje pa so mojstri vseh obrti!
  Tiran rad spletkari, ne mara pa spletk na volitvah!
  Politik rad vlada, a rad dela korektno!
  Če želite prevzeti mesto leva, morate biti lisica na pravem mestu!
  Ne bodi osel - ušesa ti bodo potegnili!
  Človek ni od muh, je pa tudi dovzeten za sladkobesednost!
  Dobro je imeti litoželezne pesti - hujše kot hrastova glava!
  Najbolj nemoralen politik rad bere moralo!
  Med iz politikovih ust razjeda jekleni plug!
  Ni vojna slaba, slab je poraz!
  Vojna ne prinaša veselja, zmaga pa prinaša trofeje!
  Tiran je pogosto sladkobeseden, a življenje z njim ni med!
  Z nizkimi tehnikami se povzpnejo na visoki prestol!
  Višje kot je delovno mesto, nižji je način prejema!
  Sladki politikov govor izžareva grenkobo razočaranja!
  Poveljnikova naravnost se izjalovi!
  Najbolj krhka pozicija je tista s hrastovo glavo!
  Čevelj za gol!
  Politik preveč govori, velike stvari pa se delajo v tišini!
  Lisica lahko prelisiči leva, a ne more nahraniti miši!
  Diktator hoče biti orel, brez kril v sanjah!
  Za človeka se denar, kot mleko pri kravi, skisa zaradi škrtosti in izgine zaradi velikodušnosti!
  Obljublja brez težav, res je, ja! Ampak potem, s kakšno težavo naredi vse potem!
  Hrastoglavega politika čaka enaka usoda kot klado!
  Večji kot je tat, manjša je kazen!
  Politik ne prezira drugega kot življenje po svoji vesti!
  Politik ima malo vesti, a velikanske ambicije!
  Preganjanje spremeni bojevnika v krvnika, strahopetca v pogumnega človeka, skromnega v predrznika!
  Znanstvena fantastika je tekmovanje absurdov in absurdov! Hkrati pa ni bolj znanstvenega in logičnega žanra!
  V vojni je kot v operi - vsak poje svoje, samo sufler je lahko vohun!
  Sodobne ženske moškim odpustijo vse - razen revščine!
  Ali veste, kako se vohuni razlikujejo od obveščevalcev?
  Vem! Imamo samo obveščevalce - tujci so vsi vohuni!
  Kaj je bolje s prazno glavo ali s prazno denarnico? Seveda, s prazno glavo - ni tako opazno!
  Um je najboljši zbiralec bogastva!
  Inteligenca in sreča: zaljubljeni par - rodi uspeh, bogastvo, položaj, a se hitro loči!
  Ponosni moški lažje poslušajo nasvete, ki jih daje ženska - razen če je to njegova žena!
  Modra žena je vredna bogastva! In podjetna žena ga lahko toži!
  Kdo pri človeku ceni osebnost in kdo denar!
  Človeštvo lahko uničita dvoje - računalniki in računalničarji. Prvi bodo atrofirali um, drugi tega ne bodo znali izkoristiti!
  V vojni je granata tovariš!
  Na splošno je granatno jabolko, ki pripoveduje šale, kot Fabergejevo jajce, s katerim se drobijo orehi!
  Talent je kot duša: ne more se ga vzeti, lahko pa se ga uniči!
  Maščevanje ni vredno časti - povračilo spodobnosti!
  Zavist je zametek zločina, sebičnost namaka, brezdelje hrani!
  Lenoba je najhujša od vseh zločinov!
  Bolje je dostojno umreti z mečem kot živeti kot vol, ki ga je bič pognal v hlev!
  V vojni lahko pogum premaga zvitost, zvitost pa nikoli ne premaga poguma!
  Vojna naredi življenje grozno, smrti vredno in lepo!
  Skromnost je redka lastnost poveljnika, a zato je še bolj dragocena!
  - Šakal je soglasnik z besedo kal!
  Lev ima samo eno prednost pred šakalom - priložnost, da dostojno umre!
  Tehnologija je krvnik hrabrosti!
  - Ampak to ni res! Pravzaprav, višja kot je raven tehnologije, več inteligence in iznajdljivosti je potrebno na bojišču!
  Kjer se začnejo interesi domovine, se konča osebna blaginja!
  Svoboda mora biti združena z disciplino. Anarhija je antipod svobode!
  Vztrajen spomin je najboljši mentor! Sploh pa je svobodo mogoče osvojiti z mečem, le s pomočjo razuma pa jo ohraniti!
  - Ko močan bojevnik reši drugega, za to ni potrebna posebna čast!
  Konec koncev, ko hrabrost gori v tvojem srcu, boš dvignil svoj ščit v obrambo svojih sužnjev!
  Podlost barabe ni opravičilo za poštenega človeka, saj prisotnost umazanije ne opravičuje umazanega človeka!
  Ljubezen ni nikoli poceni - še posebej, če ne plačate z denarnico, ampak z dušo!
  Edino, kar lahko opraviči prelivanje krvi, je, če posledično prenehajo teči solze!
  Tisti, ki služijo za denar, se ne bodo nikoli mogli primerjati v boju s tistimi, ki jih vodi pogumno srce in želja po svobodi!
  Otroška solza je nevarna, ker se spremeni v hudournik, ki odplavlja civilizacije!
  Položaj poveljnika ni dodaten obrok, ampak dodatna odgovornost in težko breme!
  Ne ve se, kaj je bolj pomembno - nahraniti vse lačne ali obrisati solze enega otroka!
  Zlato je mehkejše od jekla, a bolj zadene srce!
  Ne naredi vojaka močnega orožje, ampak vojakovo orožje!
  Res dolg pogovor z mitraljezom vodi do streljanja v uho!
  Seks je najbolj uničujoče orožje, še posebej nevarno zaradi svoje dostopnosti!
  Učinkovitost katerega koli orožja je odvisna od izbrane žrtve, še bolj pa pri seksu!
  Seks je najbolj humano orožje, za razliko od drugih smrtonosnih orožij daje življenje!
  Ljubezen redko ubija, pogosto pa boli!
  Kdor dolgo gleda golo oprsje, pozabi na obrise grba!
  Kolo s pedali je boljše od mercedesa brez motorja!
  Staro orožje je kot bergla, zanesljivo, a brez manevra!
  Hoja ni hitrejša, je pa cenejša - prihranili boste predvsem pri zdravnikih!
  Denar je kot odvajalo - z njim človeka zapustita poštenost in pogum!
  Bolje je izgubiti dan za raziskovanje kot umreti v sekundi!
  V vojni je hitenje - beg v grob!
  Večina jetnikov je veliko svetlejših v duši in čistejših v srcu od tistih, ki jih stražijo! Veriga ne more biti bolj moralna od jetnika!
  Majhno telo je kot oster nož, a se ga ne da nabrusiti!
  Ženske solze so boljše od biserov, vsaka kaplja je zlatnik!
  Kamnito sekiro in atomsko energijo je treba uporabiti za dobro srce!
  Ni se vam treba sramovati revščine, če imate bogato dušo in zlato srce!
  Napredek prikriva vraževerje!
  Natančnost vljudnosti morilca in nesramnost upnika!
  En stražar ne stane več kot vrtno strašilo!
  V vojni je zmaga nad poveljnikom enaka zmagi!
  Nedokončan sovražnik je kot nezdravljena bolezen - pričakujte zaplete!
  Plemenita modrost je kot drago vino - bolje jo je skriti pred nižjimi!
  Če spustiš dva kovanca, najprej ne poberi tistega, ki je večji, ampak tistega, ki je dražji! Ostalo pa dajte revežem!
  Poraz je vedno katastrofa, razen če v zameno daš veliko denarja!
  Samo nepoboljšljiv romantik bi z veseljem umrl v rokah ljubke dame!
  Pragmatik raje rojeva novo življenje!
  Pogum lahko nadomesti premalo treninga, vendar trening nikoli ne nadomesti poguma!
  Talent lahko nadomesti izobrazbo, vendar izobrazba nikoli ne bo nadomestila talenta!
  Navdušenje in bes sta samo protetika hrabrosti in poguma!
  Sreča, kot čebela, bo zagotovo letela tja, kjer zori nektar modrosti in trdega dela!
  Črv za razliko od orla zlahka izgine. Nizko je vedno skrito, a vzvišeno je ranljivo!
  Ni toliko veriga tista, ki drži v suženjstvu, kot strah - šibkost vsaj enega člena daje pogum!
  Častno je umreti za domovino, žensko, starše, še lepše pa je živeti za to!
  V vojni je lažje pridobiti prednost kot jo realizirati! Slednje je podobno lovljenju muh okoli premaganega leva!
  Jezik je kljub svoji majhnosti najmočnejši del telesa. Gane milijonske vojske in pomirja otroka. Sposoben uničiti in rešiti.
  Borec brez rane je kot bogataš brez žepa!
  Moški potrebuje moč za življenje, ženska pa jo potrebuje za preživetje!
  Tudi oven se lahko povzpne na vrh med ovcami, a poskusi postati vodja med levinjami!
  Življenje je preveč dragoceno za trgovanje!
  Jeklo je ostro, a ženski jezik je veliko ostrejši!
  Deluj pogumno, če ne moreš spretno!
  Dodati enega civilista odredu pomeni odvzeti dva vojaka!
  En amater bo s svojo neumnostjo pokril korist desetim specialistom!
  Velika družina je raj za srce, vice za denarnico, pekel za sovražnike!
  Razstaviti kletko je včasih težje kot odgnati krutega lastnika!
  Za rusko ljudstvo je vodka hujša od ducata Hitlerjev!
  Sanje so izdajalec resničnosti!
  Obstajal bi razlog za ubijanje, a vedno bi bila pištola!
  Vodka je legalni terorist!
  Alkohol je največji serijski morilec! Pijmo torej, a pobijajo naj nas samo z alkoholom!
  Ne glede na to, kako majhen je elektronski čip, je pridigar zlezel vanj z iztegnjeno roko!
  Mitraljez je najboljši argument za kesanje!
  Pravi moški mora biti pogumen v boju, odločen v ljubezni, duhovit v prepiru!
  Nedokončana vodka je kot nezadovoljna žena, glavobolu se ne morete izogniti, bolje je popustiti!
  Vojna je najbolj razburljiva igra, število udeležencev je neomejeno, vendar se nenehno zmanjšuje!
  V vojni je za razliko od boksa zmagovanje po točkah podobno izdaji, a sodnik ni podkupljen!
  Šah je logika in poezija, utelešena v preprostih figurah!
  Svoboda je kot pokvarjeno dekle, le da je ne plačajo z denarjem, ampak s krvjo!
  Mladost je sestra prevzetnosti, predrznost je sestra poguma, a le s sorodstvom z izkušnjo starega človeka se lahko rodi zmaga!
  Ko ima poveljnik svetlo glavo, postane temno v očeh sovražnika!
  Občutek za čas je nenadomestljiva lastnost poveljnika, ni zaman, da ima minutni kazalec oster konec, udari močneje kot nabrušeno damaščansko jeklo!
  Užitek in bolečina sta antipoda, a za nekatere je zadajanje bolečine največji užitek!
  Vojna in seks dajeta užitek, vendar ne v mešanici, to je preveč smrtonosna krtača!
  Bolj masten je kos v pasti, ostrejši morajo biti prijemalni zobje!
  Težje je ujeti zajca kot ubiti mamuta!
  Z lepim ubijanjem ustvarjaš krvava tihožitja, a poznavalci gredo prehitro v grob!
  Zmernost je dobra lastnost, če se ne nanaša na dohodek! Težka denarnica je vedno lahka!
  Ko ženska pove resnico, začne strast bledeti, in ko laže, zacveti izdaja!
  Nežni objemi so bolj zadušljivi, nič ni bolj neizprosnega kot ljubeča zanka!
  Dolg je težko breme, še posebej, če nimaš s čim plačati, razen s svojim življenjem. Po drugi strani si ga ne morete izposoditi!
  Smrtni spanec je najgloblji, a ne najslajši, zlasti za tiste, ki so grešili!
  Gonja je krona zmage in brez krone ni zmagovitega konca!
  Kdor zaostane, ga bo moral dohitevati celo življenje za en utrip!
  Neobstreljen vojak, kot zeleno vino, se bo okrepil z bitkami, poveljnik, ki se noče učiti, pa je kot gnoj - ne bo dozorel, ampak bo le zgnil!
  Slab poveljnik uspe rešiti svojo kožo, dober poveljnik reši svoje vojake pred smrtjo!
  Prvi nastop v bitki je pomemben, ker če izgubiš, ne boš dobil bisa!
  Če tovariš umre, ne bodite razburjeni, nebesa so obogatena z dobrim človekom!
  Kaj pa, če je slabo? Potem je bilo živečim na zemlji lažje.
  Resnica je ena, religij pa je veliko, kar pomeni, da ima vernik večjo možnost napake kot ateist!
  Tudi če ima ateist prav, mu njegova resnica ne bo prinesla dobička, vernik pa, tudi če se moti, bo prejel srečno življenje in dostojno smrt!
  Postati ateist je kot ukrasti svojo dušo!
  Vera je kot obleka, težko jo je nositi in je ni mogoče nositi golo! Spremenite ga lahko samo tako, da se umijete in izberete moderen stil! Na splošno je vera kot žena, postane dolgočasna in strašno se je spremeniti!
  Vera, kot špičast pest, je samo ena in samo bedaki se ji smejijo!
  Sreča je izbirčen ženin, ki gre samo s svobodo!
  Zakaj hočeš položiti kačo na srce - odpri vrata v podzemlje!
  To je zato, ker kramp in mišičaste roke zahtevajo glavo!
  Poveljnik je podoben igralcu, le ponovitve na bisu niso požete z aplavzom, ampak s klofutami, ki te poženejo v tla!
  Ljubezen je kot oblak, podvržena kapricam in prelivanju solz!
  Usmiljenje je lastnost močnih, krutost se rodi iz negotovosti, negotovost pa je šibkost!
  Kaznovanje zla je najdragocenejša vrsta dobrega, zahteva duhovno čistost in trdnost!
  Odločnost je nenadomestljiva lastnost vladarja, plahost uničuje države in pušča ljudi sirote!
  Čigav bi blaster cvilil, tvoj pa bi molčal!
  Ljubezen zahteva žrtvovanje, nič manj kot sovraštvo!
  - Vera mora biti najprej moralna, učiti dobrote in poslušnosti! Samo ne spremenite ljudi v čredo in jim ne preprečite razmišljanja!
  Revolucija ne sme spremeniti vrste suženjstva, njen cilj je duhovna svoboda z eno samo držo - delati dobro!
  Nič ne združuje človeštva kot prava vera, ki temelji na dobroti in zdravi pameti!
  - Samo končna zmaga najvišje resnice lahko opraviči laž! Tako kot stvar miru zahteva nasilje, je lažje odbiti meč z mečem kot s ščitom!
  - Resnica je vedno v manjšini, manjšina pa lahko zmaga le s pomočjo inteligence in zvitosti! To pomeni zvitost in inteligenca, zvesta spremljevalca resnice!
  Suženj je v prvi vrsti strahopetec, boji se, da bi izgubil verigo!
  Tiran ima tri lastnosti žuželk: pik škorpijona, tace lepljive muhe, mrežo krvosesa, vendar mu ni usojeno, da postane krilat!
  Lepota duše, čistost src, moč ljubezni - ne smejo biti oskrunjene s pretiranim maščevanjem!
  Če imate prav, pravica opravičuje okrutnost, a le do te mere, da žrtev ne spremeni v krvnika!
  Najdragocenejša lastnost poveljnika je, da dostojanstveno sprejme poraz in se iz njega kaj nauči!
  V sodobnem vojskovanju zmaga, kdor leti, in kdor se plazi, sovražnik udari!
  Žalitev je orožje podleža in strahopetca, v želji, da bi druge ponižal, se poniža!
  Samo mrtvi se ne motijo, če seveda ne štejemo lokacije nebes!
  Praksa je mati spretnosti v zavezništvu s talentom!
  Tisti, ki se je pripravljen učiti, bo imel več koristi od poraza - kot samovšečni arogantni od zmage!
  Bolje je umreti lepo kot živeti grdo!
  Za leno osebo so vsi časi slabi, razen spanja!
  V vojni je prezgodnja radost sestra izdaje!
  Najbolj popolno rezilo uničijo poševne roke!
  Čas v vojni je kot voda, ki izniči dobroto in človečnost!
  Bojevnik, ki sedi v zasedi, je kot ropar, le da hoče dobiti svoje življenje, ne denarnice.
  Za dobrega poveljnika je reševanje svojih pomembnejše od ubijanja tujcev!
  Veliko število grobarskih spretnosti in hrabrosti! Če hočeš postati junak, ne marširaj ubogljivo!
  Laž je kot kača na mestu psa čuvaja - ko enkrat ugrizne sovražnika, bo drugi zagotovo ugriznil tebe v tvojo šibko točko!
  Vitez lahko dami prizna vse, razen pravice, da prvi umre!
  Ruskega vojaka je mogoče ubiti, ne more pa ga premagati!
  Velikan ni tisti, ki je velike postave, ampak tisti, ki ima obseg misli, ki sega do neba!
  Nasilje ustvarja zunanjo pokornost in neti upor v duši!
  Ujetništvo je kot razbeljena kovačnica, utrdi te, če se po njem potopiš v ledeni tok osvoboditve!
  Pravičnost je včasih ostra, a vedno mehkejša od samovolje!
  Zdaj bosonogi otroci tečejo do Kungurja, močne trdnjave, v kateri je šeststo vojakov in celo milica. Prestrašena zaradi pristopa majorja Vereščagina z dvesto kariernimi vojaki je dva tisoč Pugačevcev dvignila obleganje in se umaknila.
  
  
  Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova sta prispela k upornikom. Sprva so bili skeptični glede fanta v kratkih hlačah in dekleta v tuniki. Toda odlok z vladarjevim pečatom jih je prepričal, da so ubogali polkovnika. Toda postalo je še bolj zanesljivo, ko je Oleg, ki je z golimi prsti zavezal žeblje, jih vrgel v poglavarja, ki se je začel pojavljati, in ga pribil na vrata s čelom.
  Poleg tega so že prišle govorice o fantku, ki se ne boji mraza in teče hitreje od samega hrta.
  Fant je bil sprejet za poveljnika. In potem je predlagal načrt. Skupaj z Margarito prodrejo v Kungur, pobijejo vse častnike, nato pa drhal vdre in pokonča garnizijo.
  Kar je bilo z veseljem sprejeto.
  In fant in deklica, ta Terminatorjeva otroka sta hitela v Kungur. In velik oddelek upornikov se je pomaknil za njimi.
  Oleg in Margarita sta se brez odlašanja pomaknila proti steni. Več stražarjev je bilo posekanih. In posekajmo častnike. Začela se je panika. Major Vereshchagin je planil v boj in bil eden prvih, ki je bil ubit. Ubiti so bili tudi trije kapitani.
  Otroci so metali ostro nabrušene kolute in sekali s sabljami iz kaljenega jekla. Vrgli so tudi domače, a zelo močne granate. Iz katerega je sovražnik poletel višje in bil raztrgan na koščke. In dobil sem ga od teh otrok terminatorjev.
  In potem so uporniki šli v boj. In tudi, kako so začeli sekati in uničevati. In že tako zmedena in brezglava garnizija se vda vojski Pugačovljevih odposlancev.
  Otroci so opravili nalogo. In ko so zavzeli Kungur, so odhiteli nazaj, blizu Ufe, kamor se je približevala ogromna vojska Emeljana Pugačova.
  Fant in deklica sta tekla in pela;
  V domovini slavčki pojejo psalm;
  V njem žarko sonce sije ...
  Prinaša milost - mir, udobje,
  In odpre ti oči - Gospodova luč!
  
  Kje so šmarnice in kje roji marjetic,
  In v kozolcih teče med ...
  Postal boš resničen - spoznaj junaka -
  Odlomite ostre rogove demonov!
  
  Zdaj tečeš po poljih bos,
  Samo majhen fant - mitraljez je težak!
  In tvoje pete se ohladijo pod roso -
  Pripravljeni matirati nasprotnika!
  
  Demiurg bo izklesal naravo,
  Ustvarite vzorce v nevihtnem sijaju ...
  Žal, nekoliko strog Bog je kirurg -
  Le kdo vam ne bo dal pet!
  
  Ljudje smo tudi mogočni ustvarjalci -
  Sposoben sprejeti vaš novi svet!
  Ni treba pokazati ovčjem sramu -
  Potem se bo vojska takoj zbrala za boj!
  
  Pionir je zdaj v ujetništvu,
  Krvnik ga je potegnil na stojalo in mu dal bič ...
  Toda ljudje ne preklinjajo satana -
  Kajti preizkušnje so tudi dar!
  
  Za vesolje - ceste so vse v rožah,
  Imajo zanos čistega toka ...
  In premagati moramo podli strah -
  Brez skrivanja v škatli z okretnostjo jegulje!
  
  Na žalost je cela Zemlja polna krst.
  Tudi če je to za njih fetiš v ječi ...
  Videli ga bomo v Edenu -
  Konec koncev, pred Bogom je mali junak!
  
  Toda človek je v bistvu tudi Bog,
  Intelektualno je spreten velikan ...
  Ladja zapusti bujno jamo,
  Ljudstvo in vodja sta eno brez groze!
  
  Karizma je tudi kapital,
  Naj ga ne bo enostavno spraviti v promet ...
  In če je kdo imel iluzije,
  Tat ga je že uščipnil s palico!
  
  Ko naš um doseže svoj vrhunec,
  In mrtvi bodo vstali z znanstvenim napredkom ...
  Prekril bo led s preprogo rož,
  In mi smo na pohodu v druga vesolja!
  Oleg Rybachenko in Margarita sta med potjo dohitela merjasca. Ubili so ga in pojedli surovo meso. Toda kaj je jedel Tarzan in zakaj so slabši?
  In meso so vzeli s seboj.
  Oleg je tekel in razmišljal:
  Da je bila serija o Tarzanu še kul. Komponiral pa je tudi bolj kul stvari. To je zanimiv prispevek o džungli in divjih opicah. Ampak recimo z dekletom?
  To je še bolj neverjetno ...
  Nato sta z Margarito sestavila nekaj aforizmov, da bi bilo bolj zabavno;
  Za politika so vse poti krive, a vodijo naravnost do cilja!
  Zlato je mehko, a ima moč drobljenja!
  Težka kovina je zlato, toda zlata obremenitev je lahka!
  Čeprav je zlato težka kovina, vas v velikih količinah naredi nepotopljivega!
  Krvnik dela z rokami, izdelek pa nosi naprej z nogami!
  Če hočeš zasesti prestol, imej kralja v glavi!
  Če hočeš, bo dobil mesto leva, bodi lisica v zvijačnosti in hijena v podlosti!
  Najuspešnejši politik je zvita lisica in grabežljivi tiger ter opica v uporabi tujih zvijač!
  Kdor v politiki ni lisica, je v življenju osel!
  Laskava lisica ima navade volka!
  Vojaška zvitost ni v nasprotju s častjo, razen kadar se obrne proti tebi!
  V vojni je malomarnost kot smola v medu, posledica je samo kri!
  Obhodni manever spominja na trnek, ne le po obliki, ampak tudi po rezultatu!
  Ne glede na to, kako močne so roke, brez glave niso več kot lutka!
  Ingenuity se lahko primerja s tretjo roko, le z veliko večjim zamahom!
  Revolucija krvavi, kar vodi v izboljšanje ljudi, izgoreva maščobo, ki prenavlja elito!
  Največje dividende od naložb bodo prejeli tisti, ki ne varčujejo z materinim mlekom za svoje otroke!
  Bela laž je resnica, povedana na nov način!
  Ženska je zaklad, ki lahko podkupi najbogatejše in orožje, ki lahko poruši najmočnejšega!
  Težave so večen pojem, tudi smrt jih le preloži na bližnje pokojnika!
  Sreča je roža, ki se oplodi s kostmi in zalije s krvjo!
  - Osnova, pomešana s krvjo, je zelo majava, zato le v živem telesu ima kri moč!
  Vse se lahko spremeni, razen občutka odgovornosti in dolžnosti!
  Hudo je izgubiti življenje, a veliko hujše je izgubiti nesmrtnost!
  Bolje je leteti eno uro kot plaziti se sto let!
  Moč je sinonim za svobodo, svoboda je sinonim za dolžnost, dolžnost zahteva požrtvovalnost in odrekanje!
  Junak s slabotno glavo se razlikuje od manekena v tem, da sam sebe pohabi!
  Psihologija je ključ do zmage, le izbrati morate pravo ključavnico!
  Srca ne pošljejo v izvidnico, a glave si ne odsekajo!
  Hitrost rodi zmago, hitrost prinaša srečo, hitrost je druga sreča!
  Hitrost rodi zmago, hitrost prinaša srečo, hitrost je druga sreča!
  Ledeni dih smrti vztrepeta srce in iztrga drobovje strahopetcu. Toda pogumni iz bližine koščene starke z nabrušeno koso: pridobi ostrino reakcije, zbranost v bitki, znebi se odvečne maščobe!
  Temperament pri ženskah pogosto sobiva s skromnostjo - tako kot pogum pri moških!
  Tehnologija je dvorezen koncept - ne prenese neumnosti!
  Najslajši sadež je tisti, ki ga je najtežje nabrati!
  Lahkomiselnost je nasprotje poguma, pogum in preračunljivost le v paru bosta rodila zmago! Kozarec zmage, tako kot steklenica vodke, da bi se izognili težavam, zahteva tri stvari: srečo, inteligenco in pogum!
  Smrt ni nikoli začasna, ampak življenje je trajno!
  Ni take vere, ki bi logično razložila obstoječe stanje in prisotnost razuma!
  Tukaj imate prav, vendar človeški um sam po sebi ni najbolj logična stvar v našem svetu. Včasih se celo zdi, da ni nič bolj iracionalnega od logike!
  Vojna brez krvi je kot življenje brez bolečine!
  Sposobnost preživetja samega sebe je za bojevnika pomembnejša od ubijanja sovražnika! Vsaka vojna se konča z mirom, življenje pa s pogrebom!
  Najstniška ljubezen je kot steklo: preveč krhka, zlahka se zlomi in boli!
  Suženj in kralj izhajata iz iste maternice, če sta pred rojstvom enaka, zakaj ne bi bila potem enaka!
  Znanstveni napredek brez razvoja morale je enak poskusu kaditi iz jedrske eksplozije!
  Brezskrbnost v vojni je mati zločina in sestra izdaje!
  ,Kruh vojne je najbolj grenak: prepojen s krvjo bratov in solzami mater!
  Rojevanje otrok je veliko bolj prijetno kot rojevanje trupel - čeprav oboje zahteva spretnost in strast!
  Zasužnjevanje se začne brez želje po učenju in razmišljanju!
  Modre besede so dobre - dobra dela so boljša!
  Življenje je vedno sijajno, smrt pa povprečna!
  Znanost ni vse, najnaprednejše orožje zahteva spretne roke in prilagodljiv um! Duh premaga materijo!
  Vsak trenutek preneha biti čudovit, takoj ko zmrzne, zmrzne kot kos ledu!
  Gibanje je prava sreča!
  Domovina je nekaj najdragocenejšega, kar ima človek, brez nje življenje nima smisla!
  Človek brez domovine je kakor telo brez duše!
  Religija je tolažba za šibke - vsaka nesreča se zdi nepomembna, če je začasna!
  Če je tehnologija angel varuh, potem je bojni duh Bog vojne!
  Lažje je zajemati morje z žlico, kot se prepirati z ateistom!
  Računalnik, kot dekle, ljubi mlade in vztrajne!
  Smrt se od ljubljene razlikuje po tem, da vedno poskušajo odložiti srečanje z njo!
  Smrt se od ljubimca razlikuje po tem, da vedno pride ob nepravem času, vendar ji nihče ne očita zamude!
  Kdor varčuje z varnostjo, bo na pogrebu bankrotiral!
  Dobro hranjena vojska je ključ do blaginje!
  V vojni je dobra priprava kot zrak za pljuča, slaba mešanica plinov hromi in ubija!
  Ko si človek umetno daje mogočen videz, je to zanesljiv znak duhovne šibkosti.
  Strašen je volk v ovčji koži, ne ovca v volčji koži!
  Nič ni pomembnejšega za človeka, umetnost vojskovanja je sinonim za vreden obstoj! Smrt tigra je boljša od življenja psa!
  Smrt v vojni je upravičena le, če jo sovražnik kupi po pretirani ceni, obdarovanje sovražnika pa je enako izdaji.
  Izvedeni sovražnik je skoraj poražen, le ne smete izpustiti svojih priložnosti!
  Truplo sovražnika je drago, a živ sovražnik bo še vedno dražji!
  Stealth je zmagovalna kakovost!
  Na splošno je življenje brez težav kot juha brez začimb: preveč - je grenko, a premalo - ne gre v grlo!
  Človek mora vsaj enkrat v življenju nekoga ubiti in rešiti! Še več, če je prvi srečen, potem je drugi nepogrešljiv preizkus poguma!
  Računalnik je boljši od atomske bombe, je najzanesljivejši način za osvajanje ljudi in njihovo delo za zmagovalca! Poleg tega se ne bojim skušnjav! Vsaka vera je potem nekaj vredna, če se zna braniti!
  V mladosti kri teče hitreje in kotel bolj greje!
  Počasen osel, hujši od svinja, tudi smrdi, a ne daje mesa!
  Avtomatski ogenj in rjovenje granate sta najboljša stvar, ki si jo je treba zapomniti!
  Vera brez dokaza: da sokol brez kril lahko grebe, a ne pusti, da bi vzletela!
  Najbolj brezplodna je verska razprava - saj oba, ki se prepirata, nimata pojma o predmetu, o katerem se prepirata!
  V tekmi med znanstveno-tehnološkim napredkom in moralo je slednja obsojena na vlogo avtsajderja! Čeprav človeštvo tvega padec v brezno med znanostjo in moralo!
  Kdor varčuje z znanostjo, ropa svoje potomce, kdor pa ropa svoje potomce, bo za vedno ostal revež!
  Z ropanjem potomcev lahko ustvariš kapital, ne moreš pa obogateti!
  ! Politika je umazan posel, ki se dela v čistih oblekah!
  Resnica je vedno večplastna, zmota pa enotna!
  Lepota je dialektičen pojem - le grdota je univerzalna!
  Sodobno orožje, za razliko od vina, ljubi mladost!
  Prizanesti sovražniku je kot sedeti na bodalu - jeklo ne pozna občutka empatije!
  Najboljše orožje je iznajdljivost, ne zahteva stroškov, je pa drago!
  Ko je trupel več kot eno, se iz tragedije spremenijo v statistiko!
  Umor je kot da bi prvič izgubili nedolžnost in boli, nato pa je z vsakim novim dejanjem vedno več užitka!
  Slab skavt je tisti, ki ne zna predvideti izhoda v primeru neuspeha!
  Na katerem koli drugem področju lahko napaka stane življenja in zdravja, in šele ko se zmotiš v veri, tvegaš izgubo nesmrtnosti!
  Zver ima zobe, človek ima puško, žival se zanaša na mišice, človek pa na razum! Preizkušnje otoplijo zobe, a izostrijo um - zato je um nesmrten, napredek bo kot večni gib vodil v blaginjo!
  Tudi najstrašnejša novica postane običajna zaradi večkratnega ponavljanja!
  Ko agent dela za dve obveščevalni agenciji in dodeli otroka, ki si skuša v usta stlačiti dve dudi, tvega, da si bo raztrgal usta!
  Gibanje je dež, pod katerim rastejo rože zdravja, in motika, ki izruva plevel bolezni!
  Slepi slepih ne vidijo - gredo kamor hočejo!
  Slepec ne more speljati ven - skozi cesto zvestega mimoidočega!
  Toda ne čakajte na videčega popotnika - pomagajte ubogim slepim!
  Človek se zlahka zlomi, težko podredi in zelo redko doseže ljubezen iz narave!
  V kartah pride sreča k bistri glavi, spretnim prstom in mirnemu srcu!
  Na splošno zločin ni čokolada; če se umažeš, ne boš živel sladko, zagotovo pa boš dobil debelost srca!
  Pomanjkanje moči lahko nadomesti presežek inteligence, vendar noben presežek moči ne more nadomestiti pomanjkanja inteligence!
  Talent lahko nadomesti pomanjkanje izobrazbe, vendar nobena izobrazba ne more nadomestiti pomanjkanja talenta!
  Diamant je dragulj brez brušenja, vendar nobeno poliranje ne bo spremenilo premoga v diamant!
  Smrt nekoga drugega je zabavna, toda zaradi lastne smrti ti poči srce in se ti duša pogrezne v škornje!
  Denar je kot umazanija, lepi se na okrvavljene roke in spolzke duše!
  Od vseh oblik fanatizma je verski najbolj iracionalen in sebičen, zato je usmerjen predvsem v doseganje osebne nesmrtnosti!
  Ljubezen se od posilstva razlikuje le po obliki plačila - plačilu v naravi za slednje!
  Bolje je izgubiti v pravičnosti kot pridobiti v grehu!
  Izguba pravičnega je dobiček v nebesih, dobiček grešnika je rop duše!
  Ko so komunisti zanikali Boga, so človeku naložili preveliko breme! Človek, ki je hotel zavzeti mesto Vsemogočnega, ni mogel vzdržati bolečine Golgote in hudičevih skušnjav!
  Brez Jezusove moči so ljudje, namesto da bi gradili kraljestvo dobrote in pravičnosti, padli v bazen pregrehe!
  Nešteti zakladi v človeški duši, le če jih začneš ropati, bodo hitro usahnili, ne da bi prinesli bogastvo!
  Vsak spolni akt, zaklad, ki si ga delita med dvema in vam ga iz srca ne bo ukradel niti en tat!
  Vsak človek ima nekaj skupnega s primatom, dobro je, če je moč, pogosteje pa inteligenca!
  Bilo bi smešno, če ne bi bilo res!
  Na žalost imamo več kot poštene ljudi in poštene politike!
  Kdor svojo dušo izda, vedno ostane na izgubi - nesmrtnost daje za smrtnega!
  Zmaga nad močnim nasprotnikom običajno stane več, vendar je ne boste dali zastonj!
  Umora ni mogoče opravičevati z lastnim interesom in dobičkom - le čast, svoboda in domovina so zagovorniki nasilja!
  Dobro bi moralo biti z mitraljezom,
  Udari kot besno jeklo!
  Tako da kri teče kot slap,
  Zlo nima usmiljenja, pobijte vse!
  Med vsemi umetninami so vojaške mojstrovine tiste, ki so se najtrdneje zasidrale v spomin ljudi in zvabile največ solz!
  - Slika, naslikana s krvjo: svetlejša od oljne slike in bledi veliko počasneje!
  Spodoben človek pravičnost postavlja pred družino in prijateljstva! En zakon mora biti za sovražnike in prijatelje, kakor ima mož za svojo ženo!
  Prisotnost različnih zakonov spremeni pravico v prostitutko!
  Močan nasprotnik okrepi tvoje telo in voljo, te naredi močnejšega - šibek ti pokvari dušo in oslabi telo, zaradi česar si šibkejši!
  Torej težka pot daje veliko lažjo zmago!
  Vojaku so dane roke, da strelja, in možgani, da se pravočasno ustavi!
  Ubiti norca: to je isto, kot da bi ga zbodel z iglo, ustreliti pametnjakoviča je, kot da bi ga zadeli s granato!
  Narava je mati človeka in mati velikega izumitelja ne more biti popoln bedak! Čeprav ji manjka praktične iznajdljivosti!
  Metka je najučinkovitejša vzgojna metoda v komunikaciji z mladimi, pa tudi s starejšimi!
  Samo učinkovitost vpliva se zmanjša! Pogosto boste izgubili avtoriteto, a če vas ujamejo, boste morali vzgojiti zombije!
  Religija ponosnega človeka zniža na raven živali - da izbira med ovco in kozo!
  Bolje je dati svojo kožo ljudem kot ovci, kot sikati večno kot kača!
  Na splošno koncept dela z glavo ne vključuje le dobesedne interpretacije, tudi ko gre za borilne veščine!
  Če hočeš obogateti, se krsti kot Jud, če hočeš propasti, si sposodi od Juda!
  Svinec pomaga pri prebavi, še posebej, če je tableta v obliki vložka!
  Uradnik, ki ne jemlje podkupnin, je kot deviška prostitutka!
  Običajno moraš drugega ubiti, da rešiš enega! To je nedvomno krut zakon, ki pa vzpostavlja naravno ravnovesje vrst!
  Ni boljšega borca na svetu od ruskega vojaka in ni večjega tirana od ruskega generala!
  Pretirano razkošje je znak lahkomiselnosti, lahkomiselnost je znanilec skorajšnjega propada!
  Pametne besede iz ust barabe, kot vodnjak iz smetišča!
  Ti imaš prednost v dolžini, jaz pa imam prednost v mislih!
  Včasih lahko ubiješ, a nikoli ne moreš vzeti upanja!
  V vojni, če zamudiš sekundo, lahko izgubiš celo večnost!
  Navaden stolp je usmiljen med nebotičniki, a veličasten med kočami!
  Človek se podreja sili, spoštuje okrutnost, prezira blagost in ne ceni dobrote!
  Seks je najboljše zdravilo za vse duševne bolezni, a je žal drago in težko dostopno!
  Kdor ne ljubi seksa, ne ljubi življenja in ne ceni telesnih radosti!
  Poezija ima z vinom skupno to, da njena vrednost s časom raste, a tudi stoletja ne pustijo, da bi vrstice zbledele ali iskre ugasnile!
  Vojak je kot računalnik - šteje ena ali nič, a bojevnik je prijatelj in sovražnik!
  Človek se od živali razlikuje po humanizmu in sposobnosti ravnanja v nasprotju z nagoni!
  Nasilje nad ženskami včasih rodi zdrave otroke, nasilje nad naravo pa samo pošasti!
  Če je mati kruta, so tudi otroci! Kakršna je narava, takšen je tudi njen potomec - človek!
  Prijateljstvo se išče pri močnih, hrana pri bogatih in vdanost se izkazuje neustrašnim!
  Napad je najboljši način za nevtralizacijo sovražnikove številčne prednosti - prisiliti ga, da se bori, je tako, kot bi mu odrezal polovico rok!
  .Za žensko je ljubezen užitek in zaslužek, za moškega je užitek in strošek!
  Izumiti novo orožje za nemoralnega človeka je kot odžagati noge stolu, ko se ti okoli vratu ovije vrv!
  Ob prihodu v bližino Ufe so fantje Pugačevu poročali o opravljeni nalogi.
  Kmečki kralj je bil presenečen, da so otroci tako hitro delali. In jih seveda nagradil. Vsakemu je podaril srebrn križec. In vsak dvesto rubljev.
  Nato je sledil napad na Ufo. Margarita in Oleg sta kot vedno v ospredju in hitro napadata.
  Sovražnike sekajo s sabljami in mečejo bombe.
  Garnizija Ufe je bila že šibka zaradi lakote in zmage upornikov so zlomile njihov duh.
  Poleg tega ima kozaški kralj skoraj petdeset tisoč vojakov - ogromno silo ...
  Potem ko je Oleg Rybachenko do smrti ubil poveljnika, so se preostali borci predali.
  Zaprisegli so, jim postrigli kitke in jih postrigli po kozaško. Nekateri častniki so se odločili pridružiti Pugačovu. Je zanka boljša?
  Skratka, Ufa je bila zlahka zavzeta. In celo kozaški car je obžaloval, da ni napadel mesta Yaitsky.
  Na splošno je šlo Pugačevu bolje. Zdaj je mogoče v uralske tovarne poslati več vojakov. In Beloborodov je dobil navodilo, da zavzame vsa mesta in Tobolsk.
  Odločitev je zagotovo padla, da grem v Kazan, nato pa v Moskvo. Emeljan Pugačov je celo poročal, da se je kampanji pridružil tudi njegov sin, carjevič Pavel, ki bo prestol predal očetu. Vsekakor so mnogi temu verjeli.
  Pugačova vojska je še naprej rasla. Prispele so novice o zavzetju več drugih uralskih tovarn ter novih puškah, zalogah in smodniku.
  Po tem se je ogromna vojska odpravila na pohod. Gibala se je ob reki, ob obeh bregovih proti Volgi.
  Car Emeljan Pugačov je bil vesel in zadovoljen. Zaenkrat mu gre vse zelo dobro. Na splošno uporniki niso bili nikoli resno premagani. In ugled novega ruskega carja narašča. In vsak dan se mu pridruži na tisoče novih bojevnikov.
  Samooklicani kralj ima tudi veliko konjenice. In vse diši po pravi zmagi.
  Otroci nadzorniki tečejo pred ostalo vojsko. So veseli in se veliko smejijo.
  Tukaj mladi bojevniki napadajo huzarsko patruljo. Bližnjica, nekaj granat, vrženih z golimi prsti. In borci so bili uničeni.
  Sledi trdnjava Osa. V resnični zgodbi se je vdala brez boja. Torej fantje še niso vdrli ali ubili nikogar.
  Postalo jim je celo malo dolgčas ... Fantje so peli;
  Spartak je vzgajal sužnje do junaških dejanj,
  Da odvržem jarem osovraženih knezov ...
  Nesrečnika je spremenil v roj orlov -
  Poziv je preprost - razširite svoje sanje!
  
  Potegnite meč z bojem,
  In neusmiljeno sekajte svoje zlobne sovražnike ...
  K sreči boste hitro odprli pot kot borec,
  Pokojni bodo večno živeli v granitu!
  
  Spravimo luno z neba, ni potrebe,
  Marsova prostranstva bomo odprli kot vrata,
  In verjemi v Venero, prišel bom ...
  Celotna Rimska cesta bo padla pod mečem junaka!
  
  Na nebu so zvezde in oči deklet -
  Lesketajo se od safirjev in rubin...
  In moje divje misli letijo -
  Ko je naš prednik Mamaju bok gnetel!
  
  Smrtnik Chelubey je vzkliknil v množici -
  Da bo Rus poginil pod kopitom viharja ...
  Nori krik je čuden - ubijte vse:
  Da so smeh in zveneče pesmi zamrli!
  
  Odgovor Peresveta je bil glasen,
  Udarec kopja in sovražnik v peklu nočne more ...
  Zindan ne bo čakal na bojevnika -
  Zmagali bomo, vi verjamete v to!
  
  Skala je zahrbtna - v oblakih so dnevi,
  Ni vedno sreča in trofeje ...
  In naša mesta so ogenj, luči,
  Očitno tudi mi nismo dočakali bitke!
  
  Toda poznajte mesto Rusa v zmagoslavju,
  Naš prednik Cezar, mogočni Makedonec ...
  Planeti se bodo kmalu spremenili v raj,
  Sir s čajem je zelo okusen Poshekhonsky!
  Trdnjava Osa se je kot v resnični zgodovini predala brez boja. Garnizija in njeni poveljniki so prisegli zvestobo kozaškemu kralju. In potem se je Pugačova vojska premaknila naprej. Zmagoslavno koraka in se pridružuje tisočem kmetov. Ogromna vojska, ki hitro raste. Na vzhodu so Pugačevci zavzeli še več mest in se približali Tobolsku, kamor se je zatekel Delongov korpus.
  Uporniki so pod nadzor prevzeli skoraj vse uralske tovarne in tam je nova uprava. Na zahodu so zavzeli Samaro in se tam utrdili. Vse več ljudi sledi upornikom.
  In za kmečkim kraljem stojijo velike sile. V samem Kazanu je veliko njegovih podpornikov. Guverner Kant, ta Nemec se dobesedno trese od strahu. Majhen odred, poslan na srečanje z vojsko Pugačova, je bil ujet. Potemkin, ki je v kazanskem Kremlju, se prav tako trese od strahu.
  Kaj more proti taki vojski...
  In Oleg Rybachenko in Margarita spet izvajata podvige. Tokrat so se preselili v čas Elizabete Petrovne. In ujamejo Friedricha. Toda to je druga zgodba. Tam sta poskušala z Margarito in veliki nemški kralj je bil po porazu ujet. In njegovi stražarji so bili ubiti.
  Fant in dekle sta priletela kot orkan, še posebej, ker je Friedrich ostal z zelo majhnim spremstvom. Toda ti otroci so vse sesekljali in jih na poveljnikovih ramenih pripeljali v rusko taborišče. Nemčija je torej kapitulirala.
  In Rusija je priključila Vzhodno Prusijo.
  In Elizabeta Druga je živela dlje v veselju. In naslednik Peter je umrl zaradi hemoroidne kolike. Tako je Rusija lahko ohranila svoje pridobitve. Toda Nemčija se ni nikoli združila!
  In potem je Poljsko-Litovska Commonwealth popolnoma postala del Rusije ...
  No, Oleg Rybachenko in Margarita Korshunova sta tam ostala zelo kratek čas. In imajo novo zahtevno nalogo!
  Toda za zdaj Pugačov lahko brez njih. Obstajajo pomembnejše stvari.
   Tukaj je Oleg Rybachenko, domnevno odličen, čeprav razmeroma mlad športnik, ki za Rusijo sodeluje na srednjeveških tekmovanjih. Eden proti stotim izbranim vitezom. Pa še uteži so mu priklenili na noge, da bi bilo bolj pošteno. Kaj pa Oleg Rybachenko? Moči fantazijskega Supermana že od nekdaj živijo v njem, saj so to hkrati sanje in ne sanje, ampak nekaj fazmogoričnega, kjer se vse skrite sanje uresničijo.
  Na nebu je bilo celo sedem luči. In vsaka je barve mavrice.
  Pred njim je britanski princ Charles, obdarjen s posebnim darom: odpustiti in se usmiliti tistih, ki stojijo pred predorom smrti, skozi katerega se odpira pot v drugi svet.
  In ti si le fant, ki je na mestu, kjer se odloča o posmrtni usodi velikega človeka.
  Oleg Rybachenko je bil zelo boleče zadet v nogo, ko so obešali dodatne spone. Mladi polkovnik je komaj zadržal vzklik, ki mu je ušel iz prsi.
  Njegovo telo je postalo še bolj mladostno, kot pri kakšnem srednješolcu in ne tako mišičasto kot prej.
  In princ, ki se je pretvarjal, da se ni nič zgodilo, je oglušujoče zavpil z rahlo hripavostjo v glasu:
  -Torej, zdaj ste enakovredni... Subjekti gibanja hitrih konj, marš!
  Občinstvo, ki je sedelo na tribunah, je začelo glasno žvižgati.
  Oleg Rybachenko je, vsaj v vzporedni viziji, nadčlovek najvišjega razreda. Tukaj mi je bilo malo žal, da sem pustil, da so likalnike pritrdili nase. Na prvi pogled dvajset funtov ali devet kilogramov ni nič, tekmeci imajo nič manj teže oklepe. Če pa so privezani posebej na noge in so okončine vklenjene, potem se to nikomur ne bo zdelo neumno.
  S svojim zmanjšanim telesom se komaj premikate.
  Prvi krog so vsi nasprotniki Olega Ribačenka, ki je postal novinec v novem svetu, dirkali tako rekoč v enotni koloni, posejani s konicami. Tudi med praktičnim preizkusom, v slogu domišljijske dirke, so se borci obnašali ljudem skoraj naravno.
  Fant pisatelj se ni počutil povsem sproščeno. In moč sploh ni enaka kot prej ... Nekaj ga ne preplavi z energijo. In tvoje telo ni videti staro več kot deset let, bilo pa je dvanajst. In nasprotniki so veliko večji od vas in tečejo.
  Skakanje in sesanje v naših želodcih, prilagajanje nenavadnemu
  uniforme, orožje in ogrevanje. Velik, zunanji krog seznamov je meril osemsto petdeset metrov in je bil položen s tremi različnimi izmeničnimi oblogami: gladkimi kamnitimi ploščami, ostrimi kamenčki (včasih so jih morale krive bosonoge ženske in najstniki za kazen povoziti) in lepo položen, zbit okrogli prod.
  Oleg Rybachenko je zaskrbljeno pomislil, da se bo morda še naprej tako krčil, dokler se ne spremeni v zarodek in končno izgine.
  Ali pa je to morda samo za čas trajanja testa?
  Vsaka prevleka se je srečala štirikrat, večja dolžina je bila najdena na ostrih kamnih, tako da je bilo nemogoče vzdrževati enoten ritem teka na običajen način.
  Oleg Rybachenko, ki je končno postal deček, je bil edini, ki je tekel bos in čutil vbode svojega bosega podplata. Ja, pogoji so očitno neenaki.
  Toda ob vsem tem se je vsak udeleženec smrtonosne dirke, svete bitke za prihodnost imperija, štel za, če ne najmočnejšega borca v vesolju, potem veliko višje od ravni neumnih povprečnih kmetov. No, neka ruska baraba jim ni tekmec.
  In celo ponižujoče je, da se jih je toliko zbralo proti razcapanemu fantu.
  Oleg Ribačenko je imel seveda močne bolečine v spodnjem delu noge, ki je bila ožuljena zaradi močnega udarca s kladivom. Po neusmiljenem "krstu" je celo zatekla in pomodrela. Joj, krvnik-kovač, rad bi te udaril s členki svoje pesti v tvoje topo sence. Da bi ga podrl kar tako ali še bolje z istim težkim, rombastim šeleshamerjem! Vendar nikoli ni prepozno! V tem vesolju je deček tekel bos, kar je bil redek užitek za domačega Moskovčana in princa, še posebej ob njuni pretirano skrbni in prvinski bontonu. Res je, zdaj je Oleg Rybachenko začel izgledati še mlajši - ne starejši od desetih, največ enajst let, in njegova fantovska bosonogost se ni več zdela nenaravna.
  Fant polkovnik se je razveselil in zapel:
  - Kdor je vesel, se smeje! Kdor hoče, to doseže! Kdor išče vedno najde!
  Občutki ostrine kamnov so se zdaj zdeli prijetni in ostro prodorni hkrati. A to se je večnemu najstniku oziroma fantu le prikupilo.
  In energija, ki se je umaknila, se je začela vračati v mlade mišice.
  Po tretjem krogu se je več srednjeveških in zelo močnih bojevnikov skoraj histerično skušalo s pomočjo konjske predrznosti prebiti naprej. Med hojo so grajali in celo začeli postopoma dohitevati Olega Ribačenka, ki ni imel posebnih kompleksov in je še vedno hodil na repu kolone.
  Fant polkovnik se je odločil, da stvari še ne bo silil in bo počakal.
  Formacija se je začela malo po malo raztegovati, kot trebuh udava, in že na petem krogu so vsi bojevniki tekli drugače. Ne tako kot prej v ogromnem zatilju drug drugega, ampak z impresivno vrzeljo.
  Žvenketala je kovina, škripalo je pod kovanimi škornji ...
  Ostrooki in izkušeni Oleg Ribačenko je videl, da se vojaki v oklepih potijo in vse močneje dihajo. Razumljivo je, zakaj so na bosonogega dečka obesili verige. Fant lahke postave je zlahka premagal celo hordo starejših, težjih borcev.
   Zdaj je eden od njih z obupnim naporom dosegel na drugi strani spretnega fanta polkovnika. Oleg Rybachenko se je izognil poskusu, da bi ga posekal poševno in zarinil meč v rogato glavo. Udarec, ki je obračal telo, je bil tako močan, da je sovražniku počila čelada in je z okrvavljeno glavo padel v gramoz. Nekaj deklet, bolničark v belih plaščih in črnih copatih, je zgrabilo nesrečnega bojevnika.
  Nič mu ni moglo pomagati!
  Oleg Rybachenko, ki je slišal njihov presenečeni vzklik, je filozofsko ugotovil:
  - Za močnega otroka je bolje, da je takšen, kot je, in videti kot močan odrasel je vedno bolje, da se zdi drugačen, kot je! Vsekakor pa je za vladarja bolje, da se nikoli ne zdi šibak - tudi če je njegova glavna moč prevara!
  Ali ni čas, da delate bolj energično?
  Oleg Rybachenko se je obrnil na ostre kamne, ki so podpirali njegove pete, zarezal v oklep drugega. Padel je, a takoj poskočil, princ terminator pa je s spinnerjem udaril v glavo z obtolčeno nogo, ki se je med tekom že zacelila. Sovražnik ni pričakoval tako hitrega napada in, ko je zgrešil svoj tempelj, pokrit s čelado, kot tele, ki ga je ubil mesar, je padel.
  Bilo je na kaj biti ponosen! Čeprav malo boli.
  Smrtonosen udarec, še posebej, ker je kos železa povečal težo udarca. Nato je Oleg Rybachenko še nekaj časa igral občinstvu in pustil, da ga je dohitel tretji - Comte de Lacafer. Z meči je udaril previsoko in se spotaknil, kar mu je pravzaprav zlomilo nogo. Kosi železa so ti seveda onemogočali beg, a z njimi si imel občutek, kot bi udarjal s sekiro.
  Fant polkovnik je iztegnil jezik in skočil višje ter v sebi čutil vedno več energije.
  Tako ima pravzaprav on, tako kot Bruce Lee, Jackie Chan, Steven Seagal in morda celo bolje kot vsi skupaj, več časa za razvoj svojih sposobnosti.
  Če seveda neusmiljeni čas zavrže pozabo. Vendar obstaja upanje, da ga bo Margarita rešila.
  In šele v devetem krogu je mladi terminator-bojevnik, kljubovalno poskakujoč, povečal svojo hitrost. Sprva je enega za drugim kot motorni čoln z bojo prehiteval vse, ki so malo zaostajali, na srečo jih ni zadel. Res je, da jih je nekaj, ki niso cenili fantove plemenitosti, hiteli z obeh strani, toda drzen mlin jih je posekal, tako da so njihove glave odletele. To je že smrt brez možnosti.
  Oleg Rybachenko je siknil:
  - Vojna, vojna je!
  Potomcem Vikingov in bojevitih Sasov se je nekaj zgodilo, niso si upali množično planiti, ampak so še naprej bežali. Mogoče je njihova številčna premoč narekovala takšno taktiko. Ali nenapisana pravila smrtonosne igre? Oleg Rybachenko , ne da bi nikomur hitel, je začel dohitevati tako imenovane voditelje. Seveda takšno stanje nedvomno ni moglo biti všeč ducatu drugih kronskih bojevnikov in celo tistih, ki so imeli eno ali drugo. Toda, ko so izgubili pet, se iz nekega razloga nihče ni pohitel v maščevanje. Očitno so Rusi razumeli, da na turnir Skopin-Šujski ne bodo poslali slabiča, ki bi ga rešil.
  Tudi če je samo deček v telesu, ima izkušnje prekaljenega veterana različnih stoletij.
  In ne samo v vojski Emeljana Pugačova.
  In ko je Oleg Rybachenko iztegnil jezik in so frustrirano še pospešili tempo. Toda težko dihanje je za kratek čas povedalo vse to. Kam naj gredo? Toda Vikingi in Sasi so močni in trmasti. Položili bodo kosti, svojih pa ne bodo dali. Enaindvajset let se je Švedska upirala ruskim četam Petra Velikega in sčasoma prisilila, da mirovna pogodba ni bila formalizirana kot osvajanje, ampak kot nakup. Izčrpali so rusko državo, med vojno zmanjšali prebivalstvo za petino!
  Fant polkovnik je poskočil in se izognil metu.
  In to takrat, ko so ženske rodile deset otrok na družino!
  Da je zdravo potomstvo ključ do uspeha vsake oblasti.
  In Britaniji je dejansko uspelo zmagati v svoji edini vojni z Rusijo, saj je zasedla večino Krima. Britanci so se tedaj izkazali za močne, prvič v četrt tisočletja so Rusiji uspeli odvzeti del ozemlja.
  Fant je udaril po zaostalem bojevniku in brezglavo telo se je zrušilo na kamne. Ostali so začeli še težje dihati in poskušali pospešiti tempo.
  Toda tokrat jih bo Oleg Ribačenko izčrpal do onemoglosti. Ne morejo tekmovati z njim. Zaplet izčrpavanja brezkontaktnega udarca pri skoraj enakih hitrostih.
  Spomnil sem se intenzivnega streljanja z ostrostrelci v Čečeniji. To je res živčna vojna. Tukaj je veliko lažje. In sovražnik bo zagotovo prišel do konca.
  Tako je fant polkovnik držal svoje "zajčke" napete cele štiri kroge. Nato pa so morali ta divji tempo preprosto upočasniti, da bi sprostili neznosno napetost. Treba je narediti izračun moči, Bog daj vsaj malo oddiha. Oleg Rybachenko je v šoku celo vrgel številko, vrgel meče, naredil salto in jo znova ujel. Potem je spet ponovil podobno akrobatsko potezo in rekel:
  - Rusi preganjajo Nemce, izkušnje ne bodo pomagale! Pojdite k vragu strahopetci - človeška mleto meso!
  Oh, koliko energije in divje moči je v fantovem telesu.
  Ko je bilo potrpljenje vojvode de Delonge napolnjeno do roba, je glavni poveljnik besno zavpil:
  - Borite se, sinovi mokrih zajcev!
  Čeprav so se borci na to slabo odzvali.
  - V krvavo bitko! - Princ je glasno zalajal in si skoraj pretrgal glasilke.
  Res, kakšna sramota je pobegniti pred fantom.
  Oleg Rybachenko se je zvito nasmehnil:
  - Končno je nekaj za početi!
  No, njegove izkušnje so že tako bogate, da ga ne moti, da so njegovi nasprotniki veliko večji.
  Zadihani, izčrpani bojevniki med navadnimi stražarji so nenadoma obstali in hitro dvignili orožje. Plemiči, ki so tekli za Olegom Ribačenkom, so se nemudoma zbudili: dvoboj s sovražnikom, tudi "svetnikom" (ja, svetnik je, blond hudič!) bo nedvomno moral izgubiti dragoceni čas. Tukaj navsezadnje hiti ducat ne najhujših borcev naenkrat. Ali pa čakajo zelo dolgo, morda celo dokler ga ne pokopljejo v grob. In če se kaj zgodi, se "mali hudiček" takoj nabere in zakoplje v kamen. Dodali so svojo nečimrnost in ponos.
  Naj bo hitrost strmejša in takoj so razočarano zarenčali: zaslišal se je dvojni, kratek žvenket kovine in nove žrtve svete bitke so premočene padale in se obupano zvijale po tleh.
  Fant je zelo hiter in njegova reakcija je hitrejša od kobre.
  Izkušeni Oleg Rybachenko je svojega prvega nasprotnika ubil s preprostim udarcem v dimlje. Banalno, a učinkovito. Žal mi je za fanta, ali se bo po tem lahko razmnoževal? Ampak ne tako dramatično. Vendar se je, in na srečo ne fant, žrtev "kastracije" pri petdesetih. Plemenita oseba, družinski grb z rubinastimi vrtnicami. Drugi je dobil skakalni komolec na nosu. Veliko je krvi in izgleda kot knockout ... To pomeni dodatno gibanje telesa. In nato napadite ostale.
  Hiter si kot mungos. Vaši nasprotniki ne morejo dohajati.
  Enega je fant polkovnik takoj z obema nogama brcnil v telo. Oklep se je upognil, izza ust je pljunil strdek krvi, drugega pa je omamil banalen udarec meča na topi čeladi z ukrivljenimi rogovi. In naslednji nasprotnik je bil zadet v brado z jeklenim ročajem. Dobro se odreže, če zadeneš sam rob. Ostali so planili na fanta polkovnika.
  Zdi se, da je trop medvedov napadel pogumnega volčjega mladiča.
  Toda Oleg Rybachenko je vse pravilno izračunal, utrujeni bodo in ostali brez sape. In gibi niso enaki in reakcija ni enaka. Bojevniki, ki so fizično zelo močni, lahko toliko tečejo v oklepih, tisti, ki so vajeni bojevanja na konju, pa tega ne zmorejo. Vzdržali so se le zaradi svojih voljnih lastnosti. Bravo seveda.
  Fant pa sploh ni pokrit, a zaradi svoje fenomenalne reakcije zlahka pobegne.
  Oleg Rybachenko , kot da bi se z nekom pogovarjal, je kot mladi Sokrat opozoril:
  - Čeprav je noro junaški, vojak ne dela neumnosti - poveljnik dela neumnosti in pošilja vojake tja, kjer junaštvo postane noro!
  Sovražniki se skušajo razvedriti z srce parajočim krikom in rjovenjem bikov.
  Toda mišic ne morete prevarati. In borci so zdaj tavali kot zaspane muhe in se vmešavali drug v drugega. Poleg tega je taktika brcanja nenavadna za evropska ljudstva. Zanj ni razvit obrambni sistem, je kot kitajska abeceda.
  In veš kaj - sploh niso slišali za borilne veščine!
  In hiter in vedno svež Oleg Rybachenko to izkorišča. Potem se je začel šov: brce, meči, kolena, komolci, z noro hitrostjo. Tudi najbolj preprosta stvar - pretepanje malčkov v oklepih. Deset mogočnih moških je ostalo ležati, zvijati se, kot loparji, ki jih je val izstrelil, na površinah seznamov, kjer so tekla dekleta in fantje, takoj so dobili preprosto zdravniško oskrbo. In nekomu tega niti ni bilo treba, njegova duša je odletela v nebesa. Ali v peklu, odvisno od sreče. Oleg Rybachenko se je iz neznanega razloga spomnil slavnega hita Vysotskega - tvoja duša je stremela navzgor! Ponovno se boš rodil s sanjami ...
  Če pa si živel kot prašič, boš prašič ostal!
  Toda potem je drugi ducat pobesnelih ščurkov z meči namesto čeljusti prišel na Olega Ribačenka. Od tega so le trije naslovljeni, pod njihovim vodstvom drugi, skorajda dali dobro usklajen odpor, oblikovan po pravilih. Poskušali so stati v eni vrsti in se poskušali kljub utrujenosti premikati čim hitreje in čim več. Niso dovolili, da bi jih napadalni mali polkovnik takoj natlačil na površino stadiona.
  Tukajšnji borci so izkušeni, veliko večji od napol golega, zagorelega fanta v okovih, z opazno zlomljenimi nogami.
  Toda Oleg Ribačenko je letel tako, da jima sploh ni dovolil, da bi se postavila v vrsto; prva dva sta padla na preprost trik, parirala zamah v glavo, prejela sta udarce v telo.
  Oleg Rybachenko se je mečeval že v dvajsetem stoletju in to mu ni bilo tuje.
  In oklep in rebra zaškripajo. In kri je brizgnila kot vodnjak iz zlomljenih jeter.
  Padel je na kamenje in sikal kot kislina.
  Potem je neusmiljena, gola peta našla še en tempelj pri Baronu de Mugasaku. Fant polkovnik je zdrsnil med viteze, kakor hrček v luknjo, in komolce in čeljusti enkrat, dvakrat. V računalniških igricah, v različnih borilnih veščinah, lahko že rahel udarec na koncu brade, od desne točke konice proti levi strani, popolnoma onesposobi najbolj vztrajnega borca.
  No, videti kot fant še ne pomeni biti naivnež.
  Ostalo jih je še pet, a Oleg Rybachenko sploh ne razmišlja o tem, da bi se ustavil. Večni fant, ki dela salte, stoji na rokah in brca hrustanec v gobcu.
  Kosti in koža pokajo, kri prši.
  Lepo, tudi Jackie Chan ne bi mogel biti boljši. Mimogrede, eno od rezil mi je opraskalo vse na golih rebrih. Ampak to je nesmisel. Tako bo fant-princ še bolj jezen. Zgrabiš meče za noge, samo da se ne pohabiš. Bolj kot se ogrevate, močneje v vas brbota moč. Vstran in močna, bosa noga v vratu zadnjega štetja ... Prekleto, volkov sin je z bodalom udaril po tisku, na trebuhu Olega Ribačenka so se pojavile kapljice krvi.
  Seveda je bilo neprijetno, a močne mišice niso zgrešile roba.
  Fant polkovnik pravi:
  -Vojna za razliko od šaha ni brez žrtev in šahovska partija je za razliko od vojne brez rezultatov!
  Deček se je otresel zdrobljenih kapljic znoja, pomešanih s škrlatno tekočino.
  Vse te rane so bile tako majhne, da se je krvavitev ustavila, ko so prihiteli še štirje. Zableščali so meči, prva dva borca sta se mehansko parirala, rezila pa so se obrnila in padla ravno v karotidne arterije.
  Oleg Rybachenko se je zarežal kot tigrček, ki je prvič ujel antilopo.
  In drugi dve nogi na enem najbolj čutnem mestu. Ni estetsko prijeten, vendar učinkovit zaradi pomanjkanja spretnosti blokiranja.
  Dobro vam gre in polni ste navdiha.
  Še pet nasprotnikov. Vsi se Olegu Ribačenku zdijo kot zaspane muhe. No, v rokoborbi se pojavi tehnika "crab" "twist" in kup malih, odvrženih vojakov. In zaključni skok najtežjemu borcu na zatilje. On, ki pade, izloči druge. Odlično opravljeno!
  Fant je z nogo udaril v mlako krvi.
  Ne znajo niti šteti do dvajset!
  Oleg Rybachenko je zibal s svojim izklesanim trupom in žvenketal z verigami, zapel:
  - Vse je nemogoče, zagotovo vem!
  V tem času je ducat najmočnejših bojevnikov mimo prizorišča spopada kot kamen, vržen iz katapulta, odgalopirala naprej skoraj pol kroga. Oleg Rybachenko, ki se je premikal spretno, je moral zbiti ducat bolj usposobljenih borcev. Toda še bolje je, da ne počivate od boja. Mišice so se ogrele, rez je izginil tik ob koraku borbenega žrebca. To je to, utrujeni so in morali bi biti v blatu. Oleg Ribačenko plane in se privije kot zamašek, vrti se na nožnem prstu, na srečo odlično drsi po marmorni plošči in, ne da bi takoj spustil nogo, udari štiri ljudi s kosom železa v glavo.
  Kot zamašek - smrtonosni kvas.
  No, pa naj ga komu še uspe zadeti z bodalom v prsi. Koža je predrla in se zataknila v mišicah. To bodalo pobereš z golimi prsti in ga vržeš kot bumerang. Dvema od njih so prerezali grla. Brizgne kri. Še dva sta bila posekana z meči, ostali pa z ročaji (koliko jih je mogoče ubiti!). Temu ne moreš priložiti diplome. Toda borite se brez umika.
  Iz dečkovega mišičastega telesa kaplja kri. Po ulitem reliefu tečejo potoki.
  Oleg Rybachenko rjove kot leopard in se znova prebija skozi napadalce. Kot pravijo; Žena naj se boji moža in mož angela!
  On je ruski vitez - ljubljenec bogov!
  Toda v tem primeru naj se teta Smrt boji svojega nečaka Življenja! Fant polkovnik je rad metal bodala s svojimi nečloveško gibkimi prsti. Spet se obrne, uniči svoje nesramne nasprotnike in zdaj je drugi nasprotnik poražen.
  Ko je bil mlajši, je fantku le dodal terminator mobilnosti.
  Tako je, zlobno starko je moral premagati s koso in že je bila premagana. Zdaj je glavna stvar zaobiti meče uničenja. V vojni ni pol prijateljev in pol tujcev. Insajderjev in zunanjih je le sto odstotkov. Veliko je partnerjev-zaveznikov in še več sovražnikov.
  Deček se je usedel v vodoravni razporek in takoj vstal.
  Lahko prehitiš cel krog, prehitiš na tekmovanju, lahko zaokrožiš svoj kapital v poslovni transakciji, a ne moreš doseči uspeha, ko je tvoj trebuh zaobljen in tvoja iznajdljivost postala ploščata! Sovražnik nima premišljene taktike. Tako se je ducat borcev odločilo, da bo vanj metalo pikado, šest pa jih je poskusilo, pri čemer so se udarjali hrbet ob hrbet. Mislijo, da je zvita past, če jih je hotel sam napasti.
  Fant polkovnik je prestregel strelico in sam z bosimi prsti vrgel udarno orožje. Borec z luknjo v trebuhu se je zgrudil in se dušil v krvi.
  Oleg Rybachenko se je nasmehnil in začel peti, saj je to njegova konkurenca - odločilna prihodnost Rusije, kjer čas teče v diskontinuitetah in v nerazumljivih zasukih ali kronoloških zasukih;
  
  Zlata klasja -
  Kot val, šumenje ustnic vetriča ...
  Kozarce bomo napolnili z igrivo
  Naj teče reka s šampanjcem!
  
  Naša domovina, velikodušna Rusija,
  Kjer je jesenska prevleka zlata,
  Ne, verjemite mi, domovina je lepša,
  Nektar zrelega jabolka je nalil!
  
  In pozimi čudovit srebrn sneg,
  Jezera so bila pod drsalkami kristalno čista!
  Kako okusen je naš dišeči kruh,
  In rezilo ruske sablje je ostro!
  
  Vsak list ima smaragdno nit,
  Korale se iskrijo v vsakem popku...
  Solovjev preliva čudovito pesem,
  In na igrišču je kot žametni zastoj.
  
  Diamanti rosnih kapljic na travi,
  Regrat gori kot zvezda!
  Vi ste pravoslavna domovina,
  Živi večno do večne slave!
  
  Svet je lep, čeprav včasih zareži,
  In usoda je lahko kruta,
  Toda sveta Rusija je lepa,
  Odprli smo vrata za vse goste!
  
  Oleg Rybachenko je z meči podrl tri puščice, še dve pa skočil, jih pobral z golimi nogami in vrgel v streljajoče viteze, meči pa so padli na viteze, ki so jih hoteli doseči. Meč ga je zadel v rebra, potem pa so štiri naenkrat zadeli po glavi, še dva pa so s puščicami zadeli v oči. Enega na desno, drugega na levo. Fant polkovnik je napadel skrito šesterico in nadaljeval s petjem;
  
  Znanstvenik je premeteno izumil bombo,
  Kaj je razmišljal z glavo nominiranca?
  Navsezadnje je brez morale tudi moder človek osel,
  Vsaj štipendije dobiva za svojo norost!
  
  Drugi so dobili patent za pištolo,
  Kaj pošilja satelit v orbito?
  Znanstvenik ni vojaški impotent,
  Ne lažite o popolnosti, gospodje!
  
  Ljudje morajo delati za vojno,
  Drug do drugega imajo slab odnos.
  Ne razumem zakaj se to dogaja,
  Ali kdo dela kaj dobrega?
  Eden naslika tank v akvarelu,
  Druga Katjuša bo naredila skico.
  Že od vrtca zbira mitraljez,
  In naš najstnik obožuje korakanje v paradni formaciji!
  
  Ščiti ne morejo pokriti celega telesa in samo manevrirajo sami, stražarji so sovražniku le olajšali odrezovanje slabo pokritih nog in to z eno hipno tehniko "škarij". Tudi, mimogrede, iz računalniških iger. Nato se obrnite in napadite ostale. Kot pravijo, hitrost. Nekaj borcev jo še poskuša zavzeti z meti, a fant polkovnik je bliskovito hiter. Nečloveška hitrost.
  To je kot gepard, ki hiti skozi klaske.
  In rezultat je bil srečen za tistega, ki ni bil pohabljen, ampak samo omamljen
  Oleg Rybachenko je premaknil sovražnika z verigo - možgani so pljuskali ven.
  Pravijo, da tisti, ki je na terenu, ni bojevnik. Vendar pa ima samotar v boju, nasprotno, številne prednosti. Na primer, manevriranje, majhnost, težko udariti in neopazno. Sovražniki so upali, da bodo poteptali Olega Ribačenka, a ni bilo opaziti, da je fant polkovnik začel nekoliko upočasnjevati tempo.
  Niti rane niti intenzivnost bitke fanta niso upočasnile.
  Nasprotno, boril se je vedno bolj samozavestno in povečeval prednost pred izčrpanim nasprotnikom. Poleg tega je tudi pel.
  
  Navsezadnje so epolete v sanjah svetle,
  Za nas so včasih žarki dragocenejši od sonca.
  Navsezadnje ni mesta na žalostni Zemlji,
  Kjer komu ne teče škrlatna kri!
  
  Konec koncev je človek človeku volk,
  No, včasih zanič pes smrdi!
  Niti kosa kruha ti ne posodi,
  Živi sam - kruta sedanjost!
  
  Kakšne ljudi je obudil Gospod Oče?
  Kako to, da zlo vlada svetu?
  Hudi kralj je drzen med ljudmi,
  In moj glavni prijatelj je agresivni brat Cain!
  
  Gospod je odgovoril: to je vaša izbira,
  Zastonj, težko, a nujno...
  Ostrejše misli, če jih udariš v oči,
  Ljudje postanejo neumni, če je svet enoten!
  
  Zato je boj tvoja usoda,
  Tukaj ti ne bom spremenil ničesar.
  Čeprav v bitki vlada peklenski kaos,
  Ni upanja za lahek kruh in čudež!
  
  Toda moj cilj je, da te trdno okrepim,
  Graditi sanje z mogočnim umom,
  Tako da nit postane močnejša od verige,
  Tako, da bo kdorkoli lahko znan kot junak v boju!
  Deček vitez je po poti raztrosil še en kup viteških psov. Če je vojna, se obnašaj, kot da je vojna.
  Bodite kot volk v boju s sloni in imeli boste priložnost premagati trop.
  Vanj vržejo bodala, udarci z meči preidejo, a rane skoraj takoj izginejo, kar je zelo spodbudilo briljantnega pisca in polkovnika Olega Ribačenka. Navsezadnje je res postal nadčlovek, tudi v mesu. Ali nekaj podobnega Clone Knight. Kako obrezuje železno grmovje, če ne bi imel tako čudovitih zakladov, meči ne bi zdržali takega tempa. Celo Margarita je postala jezna, izgubljala je glavno vlogo v paru. Ki pa jih ni imela! Konec koncev je Oleg Rybachenko zdaj nedvomno vodilni med žrtvami. Kako dober je, sploh ko brca. To je centimeter noge, ki se z desno nogo v letu trojke vrže ven, pri doskoku z levo pa brcne. Najmočnejša je četverica, ki jo sestavljajo Stiff One-Eyed, Anders Chirac, Balu Borka in eden najmočnejših druidskih čarovnikov v Skandinaviji.
  Slednje, še pred bitko, celo izbranci pijejo bojni zvarek, ki povečuje hitrost in vzdržljivost. Tudi hitrost reakcije. Čeprav je prepogosto piti takšen napitek nevarno, po njem tri ali štiri dni spiš kot mrtev. Da, in pohiteti morate, preden zdravilo preneha delovati. Zagotovo je sedem močnih vikinških bojevnikov že izmislilo ta načrt, da četverica zlahka premaga svojega nadnaravnega nasprotnika.
  Vendar fanta polkovnika to ni motilo.
  Oleg Rybachenko pa je hitel naprej in s svojim petjem oglušal sovražnika;
  
  Čeprav se zdi, da so nas prignali v grapo,
  Prišla je strašna nočna mora.
  Prijatelju lahko zapojem sago -
  V katerem je peklenski demon vstal!
  
  Grozeči alarm se oglasi kot sirena,
  Kot da tu gori ogenj...
  Ne morejo vsi živeti, verjemite mi, brez Boga,
  Ampak res okrepite udarec!
  
  Fant je tudi bojevnik od rojstva,
  Ker v njej brizga jeklo in lava.
  Ampak samo želim prositi za odpuščanje,
  Da moja pest ni lom za nasprotnika!
  
  Čeprav je bolj verjetno samo hrabrost,
  Včasih se je treba boriti.
  Ampak ne vrzi ga v smeti kot svojo vest,
  Naj vas ta peklenska igra ne zanese!
  
  Kdo ve, ali življenje na tem svetu
  Vse v našem svetu je resnično: senca, privid.
  Zločince bomo privedli pred sodišče
  Kdaj se bomo lahko takoj opogumili!
  
  In če si v bitki nekaj izgubil,
  In izmečkov nisi mogel premagati ...
  Vseeno ga bomo odprli, verjemite,
  In prečrtajmo manjkajoče ničle!
  
  Vsak lahko zagotovo doseže v boju,
  Ko je moč in poln duh!
  In tudi bakreni peni bo deževal zlo,
  Država bo v himnah slavila pogumneža!
  
  V sanjah, natančneje v vzporednem vesolju, je bil Oleg Rybachenko že tako besen, da je popolnoma osedlal belega konja.
  Fant z umom prekaljenega veterana je strašljiv in fantastičen!
  Toda sovražnik ga nenehno napada. Razveselili so se sebe in svojih tovarišev, zdelo se je, da niso opazili, kako neusmiljeno so jih udarili meči ali hitre noge dečka polkovnika. Kako bi lahko bilo drugače? Navsezadnje strahopetcem ali šibkim ni dovoljeno tekmovati na tej ravni. Prav to je barva viteštva. Tu je enemu zavijanju uspelo odložiti meč in odbiti udarec. Dečku polkovniku je odrezal kožo. In kaj?
  Mislite, da je to ustavilo Olega Ribačenka?
  Sploh ni čutil bolečine, tako se je že navadil na rane. Ponovno sem ga potisnil in bil je popoln izpad. Zato se morate odzvati z renčanjem in smrkanjem. Zaradi tega je celo smešno do neverjetne! Ali so na plošči sovražniki? Toda zdaj so pospešili svoj tek in postajajo le še boljši v teku z meči. Velikana sta zalajala kot ranjena medveda in zmanjševala razdaljo do dečka bojevnika.
  Bilo je, kot bi valovi udarjali ob pomol ... Fant je zasvetil z bisernimi zobmi.
  Potem sem se jim nekako zasmilila. Stopil jima je pod noge, da sta oba trčila s čelo, iskre so dobesedno padale, a ne iz oči, temveč iz čelad. Toda piščki so se zdrznili in utihnili. Kako nasičena s krvjo je bila razdalja približno sto štirideset metrov. To bi moral imeti vsak bojevnik, imeti veliko srce, a malo strahu in velik občutek odgovornosti! Da, nekoliko nepošteno se je boriti, medtem ko si nesmrten, ampak, žal, čast je v vojni relativen pojem. Logično je: navsezadnje dva medveda ne živita v istem brlogu, ampak dve morali popolnoma sobivata v eni osebi z miselnostjo plenilca! Najboljši izmed preostale deseterice so zdaj skoraj namenoma zaostajali, računajoč, da bodo sovražnika izčrpali. Da, v resnici bi lahko ponudili močan odpor v spopadu. V tem trenutku so štirje "kralji seznamov", okrepljeni z napojem magične moči, očitno želeli načrtovati svoj napad.
  Tigrčka so se tako kot veliki šakali odločili ujeti v past.
  Oleg Rybachenko je to seveda razumel, a se ni bal. Ne glede na to, s čim se otrok zabava, le da se ne obesi. Pa tudi, kakšni jastrebi se pojavljajo na nebu. In ne zemeljski tipi, čeprav se na planetu Zemlja odvija bitka. In tukaj je na primer bitje: prva tretjina telesa je z iglami velikega ježa, druga je kot ribje luske, tretja je s cvetnimi listi koruznice. In krila od spodaj so kot metuljeva, od zgoraj pa kot igralne karte. Vau, in spontani splavi so se začeli.
  Večni fant polkovnik se je otresel zataknjene luske.
  Vendar se ga ne ustrašite. In ni bilo govora o zaroti genijev, tipični taktiki napoleonskega maršala Davouta. Vzemite ga in skočite, če je sovražnik zanič. Toda fant polkovnik je pomislil, morda je bilo zaman, da je o njih govoril tako slabo - obstajal je izračun, vendar na vojaškem usposabljanju, sreči in naravni medsebojni pomoči.
  Ker je ta svet tako zahrbten, bodite trikrat bolj previdni!
  Margarita je celo spodbudno vzkliknila:
  - Tiger v zasedi je nevaren, dokler ne zaviha zobkov... in človek je nemočen, dokler ne zablesti z bistrim izumom! - Oleg Rybachenko je končal stavek za svojega prijatelja!
  Dobro je imeti podporo ljubljene osebe.
  Mogoče so nekaj namenili, a žrtev je postala pravi bojevnik. Tudi če je v sanjah!
  Ali pa ne v sanjah, ampak nekje v medsvetu, kjer iščejo zatočišče duše ljudi.
  Toda nevarni sovražniki še vedno ostajajo.
  Da, takoj, ko so poskušali spletkati, je mladenič znova naredil potezo, nenadoma. Nenadoma je, čeprav se je zdelo načeloma nemogoče, izsilil beg in meči so že udarjali, da je več vitezov padlo, čeprav se jih niti rezilo ni dotaknilo. Zdaj mu je na poti stal pirat, prav tako načrpan z napitkom, Don Cesar de Bazan. On, še posebej pod vplivom magične droge, bi lahko ponudil resen odpor. Morski ropar je v Olega Ribačenka vrgel bodalo, a deček polkovnik je rezilo takoj zgrabil z golimi prsti in ga vrgel nazaj. Bodalo je letelo po zapleteni poti in razbojnik mu ni mogel parirati, ko je konica zabodla naravnost v solarni pleksus. Vržena maca je bila tudi prestrežena.
  Mladi bojevnik je nadčlovek in ima ogromno izkušenj.
  Fant polkovnik je dohitel ustavljene čarovnike in še vedno na daljavo začel taktično nenaden drzen napad, vrgel ujeto palico, nad katero mu ni bilo treba dolgo vohati. Vsi pa so se verjetno najprej posmehovali, da se bodo morali pomeriti z razcapanim beračem. Smrtonosno orožje je imelo to posebnost, da je bilo tudi začarano in je bilo zlahka spregledati njegov uničujoči let. Izkazalo se je, da je "lupina" zadela telo sovražnika s takšno silo, da je močna kovinska plošča počila, sam očarani bojevnik pa je bil vržen pet metrov nazaj in padel kot bik v klavnici.
  Fant je zavpil:
  - Slava domovini!
  To je klasični razred!
  Toda napad se nadaljuje.
  V drugem trenutku je naslednji nasprotnik kričeč padel na tla z zlomljeno roko in zlomljenimi rebri od udarca drugega meča. Če oklep ne bi bil kaljen na magičen način, bi bil mogočni borec elegantno razrezan na kose.
  Oleg Rybachenko se je zavrtel kot top.
  Ja, tudi Bilan jim tu ne bo pomagal. In vse nemogoče je mogoče!
  Ko sekaš na polno - nemarno!
  In Oleg Rybachenko je ob navdušenem rjovenju občinstva dirkal še hitreje. Ne morete reči, da ste že zmagali. Za razliko od razvpitih bersektov se žaljivi trans niti ni pogreznil vanj. Ko si je z meči pomagal uravnati pot, je svoj tek pospešil do skrajnosti. Čeprav se to lahko šteje za mejo. Hitrost svetlobe se v nasprotju z Einsteinovo napačno teorijo celo spreminja, upoštevajoč zakon seštevanja. Vendar je pospešil hitreje kot foton. Zdelo se je celo, da se je nehal dotikati najostrejših kamnov. In v enem zamahu je dohitel naslednjo skupino, v kateri so čarovniki poskušali organizirati vreden odpor.
  Bitka se je vlekla - dečkovo mišičasto, izklesano telo se je lesketalo v mešanici krvi in znoja.
  Seveda so vsi preostali tekači imeli določeno misel: s prvimi malo zaostati, z zadnjimi pa se pognati navzgor in z vso množico zdrobiti preveč poskočnega mladega angelčka. A tudi vest nima nič s tem. Zdelo se je, kot da je prisotna sama Mati božja in jim tega nikoli ne bi dovolila. In navsezadnje se lahko tako bori samo božje ljudstvo. Človek tega ne more narediti! Poleg te, ki je med vsemi najpomembnejša resnica, jih je ustavila še ena misel: navsezadnje so vsi samo bežali, plavolasi vraženec ali angelček pa se je moral boriti, eden za drugim in na veliko, z celotna vojska, najspretnejši nasprotniki.
  Čeprav jih je fant polkovnik precej zlahka premagal, vsak pravi poklicni bojevnik dobro ve, kako je, če iz napornega teka preideš v hud spopad, se niti ne ustaviš, ampak brez zadnjih nog spet nadaljuješ lov. To pomeni, da so imeli priložnost premagati malega hudiča z obrazom angela.
  Ja, navsezadnje se sreča spremeni!
  Oleg Rybachenko seveda ni mislil tako:
  - Vsi se utrudijo, le leni ljudje podležejo utrujenosti, samo mrtvi ne pretočijo kapljic znoja!
  Fant je izgovoril floskulo!
  Zato si je želel hitro končati boj. Tudi ne da bi dočakali neizogiben konec, so vitezi od strahu škripali z zobmi. In ni potrebe po ukazu za boj, priporočljivo je, da od princa dobite izgovor o predaji.
  Toda ali lahko to pričakujete?
  Princ de Aregolla je ustavil svojo izčrpano skupino in jo skušal razporediti v vrečo za pometanje, kot da bi žrtev zvabil v jekleni kotel s konicami.
  Sulice so se bliskale kot zobje barakud.
  Aleksej pa mu ni pustil (vrgel se je s prsnim udarcem v slogu Suvorovih napadov), postavili bi se v vrsto.
  Fant polkovnik je bil poln navdušenja.
  Da, v našem času so bili ljudje, ne kot sedanje pleme! Vi niste junaki! A žrtev iz Moskve ne bo več. Tudi Napoleon bo strt v Evropi, njegov genij mu ne bo pomagal. Da, za njegovo imenovanje ne bi bilo nobene revolucije.
  In na splošno bomo naredili svet enoten in varen!
  bravo Ne bomo dovolili bitke pri Borodinu! Končajmo vojno raje tukaj! Tedaj je prihitel žilavi Oleg Rybachenko, skočil na stran, odbil sovražnikove meče in ga s telesom vrgel na tla. Sledil je neverjetno dolg skok naprej, ki ga ne zmore niti gepard. Da, Oleg Rybachenko je prejel, čeprav z zamudo, udarec z mečem v ramo. Toda z zamudo je veliko vložil in zdaj je sam De Aregolla kljub napitku prejel hud udarec v prsi, od katerega je padel na hrbet.
  Poskus skoka in meč v glavo. Čeprav ga je zajel čarobni trans, še vedno ni mogel sam vstati do konca "svete bitke". In Alexey je razvil hollywoodsko "barrel" tehniko, ki je moteča in prava brca do boleče točke. Edini v skupini, tudi druid, se je z mrmranjem urokov lotil tako globoke obrambe, da je preprosto zamudil trenutek, ko se je Oleg Terminator naglo rinil vstran in se je peti borec prevrnil - osupel, s čelado. zmečkan kot šolar v mokrem papirju .
  Deček dostojanstvenik je dvignil obe roki in zavpil:
  - Zmaga!
  Po tem se je Oleg Rybachenko ponovno preselil med Pugačevo vstajo. Bilo je še veliko za postoriti. Vojska kmečkega kralja je napadla Kazan. Sile so bile neenake, zlasti ker branilci niso bili preveč zagreti za boj. Lokalni trgovci so imeli sestanek s kozaškim kraljem in napovedali, da bodo predali mesto. Res so se uprli le oficirji. Lokalna milica je prešla na kraljevo stran. Nekateri častniki so tudi za Pugačova. Kozaki seveda tudi. In v resnični zgodovini je bil Kazan zavzet. In tukaj so Pugačevci veliko močnejši in nikoli niso bili zares premagani.
  S padcem Kazana se je odprla pot v Moskvo. Kremelj je bil takoj zajet, Oleg Rybachenko je čez Potemkina vrgel laso. Ne veliki, ampak njegov drugi bratranec. Ujeli generalpodpolkovnika. In tudi guverner Kazana. In tudi več polkovnikov.
  Po kateri je bila sodba: hitra in pravična. Potemkin in guverner Kazana sta bila obešena. Dva polkovnika, ki sta privolila v prisego zvestobe Pugačovu, sta bila pomiloščena. In ostali so tudi v zanki. Zajeli so veliko zakladnico in veliko zalog.
  Več kot štiri tisoč zapornikov je bilo izpuščenih in so se pridružili uporniški vojski. In pograbili so orožje iz uralskih tovarn, pripravljeni na turško fronto.
  Pugačov je dosegel velik uspeh. Že carica Katarina se je hotela pogoditi s Turki. Ko pa so izvedeli za velike uspehe upornikov, so zahtevali, da Rusi zapustijo Balkan in Krim. In na splošno vrnite vse, kar je bilo osvojeno, in tudi plačajte precejšen poklon.
  Po padcu Kazana je postal Pugačov res nevaren. Njegova vojska se je pomikala proti Moskvi. Kozodemyansk je postal močna trdnjava, kamor so pripeljali veliko blaga. Melin se je s tisoč vojaki in dvesto konjeniki spopadel s Pugačevom. Toda premagala ga je velika vojska s topovi. In potem so Pugačevci z nevihto zavzeli Kozodemjansk.
  Oleg Rybachenko in Margarita sta kot vedno v ospredju napada. Otroci so zelo agresivni in vzkipljivi. In nemogoče je zadržati Kozodemyansk.
  Pugačova vojska se je že približevala sto tisoč vojakom različne kakovosti.
  Kljub svoji raznolikosti je zaradi obilice orožja in trofej ta armada nepremagljiva.
  Pugačevci so dosegali uspehe tudi drugod. Beloborodov je zavzel zadnji obrat na Uralu in se utrdil. Uporniki so zavzeli večino mest in oblegali Tobolsk. In samostan, ki je tako dolgo vztrajal pred uporniki, je padel. Delong se je poskušal spopasti z Beloborodovim, vendar je padel v past in njegov korpus je bil delno poražen in delno ujet. General je komaj uspel pobegniti. In kmalu je padel tudi Tobolsk.
  Uspehi so si sledili drug za drugim ... Uporniki so skoraj brez boja zavzeli Saratov. In tudi to je postal dosežek, veliko častnikov je prešlo na njihovo stran.
  Del sil Pugačovljeve vojske se je preselil v Simbirsk, del sil iz Samare pa je prišel z juga. In čete kozaškega kralja so se približale Nižnemu Novgorodu. Tu je bil oreh trši. Nekaterim enotam je uspelo priti v mesto. Čeprav pozno.
  Toda Pugačov ima sto tisoč vojsko in več kot tristo petdeset pušk in številne puške. Poleg tega je Syzran padel, Penza pa skoraj brez boja. Celotna Volga se je uprla ob podpori kozaških čet. Vse bolj je mesto prisegalo kmečkemu sleparju. In čedalje pogosteje so na njegovo stran prihajale kraljičine čete. Tako je bil Simbirsk zavzet predvsem zaradi izdaje vojakov. Uporniki so se pomaknili proti Caricinu in Donu. Tam bi bilo mogoče zbrati tudi znatne sile. Emelyan Pugachev se je počutil vse bolj samozavestnega. Kljub temu bi morali zavzeti Nižni Novgorod. Mesto je bilo dobro utrjeno in je imelo precejšnjo garnizijo.
  Vendar so se kazanski trgovci dogovorili z domačini, da se milica ne bi upirala. Tudi nekateri častniki so bili nagnjeni k zavezništvu s carjem. Tako so se že v prvih minutah napada pojavile impresivne vrzeli v obrambi kraljičinih čet. In seveda vse to ni dobro za obrambo.
  Pugačova vojska je velika. In vera v kralja se je okrepila. Z vsako zmago ljudje postajajo močnejši in močnejši. In tako so možje in stepski prebivalci preplavili redute. Samozavestno se borijo tudi kozaki, med njimi so tudi donski kozaki. Nekdanji vojaki, uralski delavci in druge sile se borijo za očeta carja. Bitka divja.
  Oleg Rybachenko in Margarita sta kot vedno na najtežjem mestu, kot vedno v ospredju napada, in sekata častnike in plemiče. Fant in dekle sta resnično terminatorja.
  Sliši se Pugačov glasen glas:
  - Prepustite se, otroci! Usmilili se boste!
  In vojaki odvržejo orožje. In trgovska milica se je pridružila Pugačevcem.
  Oleg Rybachenko z golimi prsti vrže nabrušen disk in ubije generala. Nakar terminator zarjovi:
  - Naj bo slavljena moja sveta dežela!
  Nato dekle Ranger Margarita meče diske. In spet je bil ubit še en poveljnik. Ja, oba mlada vojščaka sta v najboljših močeh! In uničujejo svoje sovražnike, kot so uničeni!
  Oleg Rybachenko je zarjovel:
  - Da, na Marsu ali na Veneri, povsod v Rusiji ste z nami!
  In spet vrže granato z golimi prsti. Da, Katarinine kraljeve čete ga bodo dobile tukaj.
  Vendar bitka že ugaša. Skoraj vsi vojaki so odvrgli orožje in dokončujejo le še posamezne častnike. Toda vedno več jih prehaja na stran Emeljana Pugačova. Mnogi ljudje še vedno mislijo: ali je lahko preprost kozak tak poveljnik in zavzame toliko mest? Ne, jasno je, da je kralj zagotovo!
  Nižni Novgorod je padel ... in carska, kozaška in kmečka vojska se premika dalje proti Moskvi. Zaenkrat ni nič posebnega, s čimer bi pokrivali kapital. Poleg tega se številna mesta predajo brez boja. Tukaj v Ryazanu obstaja le žariščni odpor. Nekaj gardnih bataljonov se je borilo, ostali pa so se vdali.
  Uspehi sleparja so pripeljali do dejstva, da je za napad na Moskvo zbral več kot dvesto tisoč vojakov. In Mati See je komaj pokrita. Ima sedem tisoč rednih vojakov, še dvajset tisoč milic, toda ... Nezanesljivo.
  Pugačevci so prestregli nekaj polkov, ki so šli branit Moskvo. In skoraj brez boja so Emeljana pripeljali do prisege v Tušinu.
  Novi kralj jih je sprejel v službo. In dal je ukaz, da zavzamejo Moskvo z nevihto.
  Poleg tega se trgovska milica ni želela bojevati s kraljem, domačini pa so čakali na zakonitega cesarja.
  Druga novica je bila zajetje Tsaritsyna in prehod kozaških polkov na stran upornikov. Nenavadno je, da je mesto Yaitsky še vedno zdržalo. Čeprav so Katarinini vojaki tam umirali od lakote. Vendar pa je od tam prišla dobra novica: Ustinya je zagotovo noseča. To pomeni, da bo kmalu rodila naslednika. Ali hči. Čeprav izkušene babice pravijo, da je najverjetneje sin.
  In Emelyan ima tudi veselje!
  In uporniške čete so začele napad. Kot je bilo pričakovano, trgovska milica ni streljala. Odvrglo je orožje in se predalo. Tudi vojaki so se bojevali neradi, tako kot mnogi častniki. In prestolnice ni preplavil nešteto Emelyanov tok.
  Samo eden od bratov Orlov, ki je poveljeval obrambi prestolnice, je poskušal nekaj vzpostaviti. Toda met bodala mu je prebil grlo. In ta bojevnik je padel in ugotovil, da je mrtev. Oleg Rybachenko je deloval brezhibno.
  Po tem je deček terminator zavpil:
  - Za nov, ruski red!
  In spet je planil v boj. Zato se je deček močno boril. Vsebuje noro razburjenje in najbolj divje rezultate.
  Obramba Moskve je bila obsežna, zato so bili zidovi slabo pokriti. Najpomembneje je bilo, da se enote ne umaknejo v Kremelj, kjer so lahko še zdržale.
  Toda najbolj izbrane enote kozakov so v Kremelj prispele prej. In vdrli so v trdnjavo. Na njihovo stran je prešlo veliko vojakov in celo častnikov. Tudi iz Semenovskega gardnega polka. Ne res, borci so hoteli umreti. In tako je Kremelj padel ...
  Pugačov je zavzel Matico in na belem konju odjahal v prestolnico. Zdaj je že skoraj pravi kralj. In to v luksuznih oblačilih. In morda celo okronan. Večji del garnizije je bil ujet. Od tistih, ki prisežejo, je celo nekaj generalov in veliko častnikov.
  Zdaj se Pugačev počuti veliko bolj samozavestnega. Čeprav je Sankt Peterburg še pred nami, so veliki uspehi že doseženi!
  Med parado je Oleg Rybachenko opozoril na enega že srednjih let, nizkega, suhega moškega. Nekaj znanega je bilo na njem. Fant je seveda stekel do njega, takšne priložnosti ne bi smeli zamuditi.
  Moški je poskočil in ga dvignil za ovratnik ter vzkliknil:
  - To ste vi, Aleksander Vasiljevič Suvorov! To je nekdo, za katerega nisem pričakoval, da ga bom srečal!
  Moški v preprostih oblačilih je prikimal:
  - In to ste vi, polkovnik Rybachenko! Kako hitro!
  Oleg Rybachenko je pojasnil:
  - Že generalmajor! In ti, Aleksander Vasiljevič, bi moral biti feldmaršal!
  Suvorov je iskreno odgovoril:
  - Mogoče! Če ljudje tako ljubijo Petra Tretjega, potem je tako!
  Oleg je pritrdilno prikimal:
  - Pridi na našo stran! Naj bo vojska z ljudstvom!
  Suvorov je vzkliknil:
  - O bog ... Če vaš Emelyan ne bi bil tako pri srcu ljudem, bi pomislil še trikrat! In tako! Moje telo mu bo v službi!
  Tako je tudi Aleksander Suvorov prešel na stran upornikov in kmečkega kralja.
  Končno je padlo tudi utrjeno območje mesta Yaitsky. Zadnji vojaki in častniki so se predali. Na jugu je Astrahan prisegel zvestobo carju in se predal skoraj brez boja. Don je postal zibelka upornikov. Pugačevci so se pomaknili proti Sankt Peterburgu. Niso naleteli skoraj na noben odpor. Oddanih je bilo vedno več novih polic.
  Emelyan Pugachev je nizal zmagoslavje za zmagoslavjem. V Novgorodu so ga pozdravili z veliko častjo. In samo v Sankt Peterburgu so se lahko uprli.
  Vendar je sledil hiter napad. Mesto so branili gardisti Preobraženskega polka. In nekaj milic.
  Toda Pugačevcev je veliko več in na njihovi strani je genij Suvorova. Kje se lahko uprem?
  Sama Catherine je poskušala pobegniti, a so jo ujeli, brata Orlov pa sta bila med napadom ubita. Alekseja Orlova je do smrti vdrl sam Oleg Rybachenko. In Nikita Papin je prešel na stran Pugačova.
  Katarina Druga je bila zaprta v ječi. Nato so v cunjah in bosi odgovorili Emeljanu Pugačovu.
  Kmečki car ji je obljubil življenje in da jo bo pustil v tujino, če ga bo javno priznala za svojega moža in carja Petra Tretjega. Sicer pa vislice po bičanju.
  Catherine se je strinjala. Življenje je dragocenejše. Prepoznala je Emeljana kot svojega moža in pokleknila. Pugačov je Katko kljub temu ukazal temeljito bičati. Nekdanjo kraljico so bičali nago, kar na trgu. In potem so jih izgnali iz Rusije.
  Rumjancev in drugi poveljniki so Petra Tretjega priznali za carja. Vojna s Turčijo je trajala še nekaj časa in se končala z mirom, ki je bil naklonjen Rusiji. Emelyan Pugachev je izvedel številne reforme v Rusiji. Lastnikom zemljišč je zaplenil zemljo, odpravil tlačanstvo in osvobodil ljudi. Izvolil je položaje guvernerjev in mestnih županov ter uvedel zemstva.
  Rusija je postopoma postala buržoazna država. Pod carjem je obstajal izvoljeni svet, ki pa je imel zgolj svetovalne funkcije. In tako je bila vlada avtokratska.
  Ko se je malo odpočil in reorganiziral vojsko, je Peter Tretji začel novo vojno s Turčijo. V ta namen je bila vsa oblast nad vojaki dana Aleksandru Suvorovu. Otomansko cesarstvo je bilo hitro poraženo in osvojeno. Rusija je v svojo sestavo vključila svoja ozemlja. Nekaj jih je pograbila tudi Avstrija. Emelyan Pugachev je kasneje osvojil Egipt. In potem severno od Afrike. Njegova vladavina je bila uspešna. Suvorov in njegovi tovariši so blesteli. Revolucija v Franciji je Rusiji omogočila osvojitev Evrope in Francije. Do konca osemnajstega stoletja je Emelyan Pugachev osvojil vso Evropo. Potem je Rusija še vodila vojno z Veliko Britanijo, ki jo je končala s prepričljivo zmago. Pugačov je vladal do leta 1810, tam je umrl in predal oblast Petru, njegovemu četrtemu sinu in Ustiniji.
  Rusija se je premikala po Afriki in Aziji, osvojila Indijo in Kitajsko, nato pa Ameriko. Do konca devetnajstega stoletja je ves svet postal ruski. In človek je leta 1899 poletel v vesolje! In leta 1917 je poletel na Mars.
  Ljudje so našli mir in srečo. Vsaj v tem vesolju. In na splošno se strahovi Olega Ribačenka niso potrdili.
  Zmaga Emeljana Pugačova se je izkazala za prepričljivo in koristno za ves svet. Rusija je bila svobodno cesarstvo s parlamentom in močno carsko vlado.
  Poleg tega njena vojska, ki jo je reformiral Suvorov, ni imela para.
  In brez podložništva se je industrija razvijala pospešeno.
  In vse se je izkazalo, na splošno ni slabo. In Rusija je imela srečo, da je dinastija ohranila stabilnost oblasti. In da država ni razpadla. In zmage so bile ena za drugo.
  Poleg tega je obstajala tudi volilna demokracija guvernerjev, mestnih glavarjev in vaških starešin. To je tudi dalo ljudem možnost izraziti svoja mnenja in imeti vso moč.
  Toda kralj ni bil despot. In mnenja ljudi so bila upoštevana. In življenje je kmalu postalo vsem tako dobro, da so ljudje pozabili, da so lahko nezadovoljni. In malo ljudi je razmišljalo o osamosvojitvi. Zares, enotnost človeštva je najpomembnejša!
  Ruski imperij je vse združil ... In rodila se je nova vera. Ki so se združile z vsrkavanjem različnih prepričanj. In na koncu so se Buda, Magomed, Kristus in Krišna spravili. Vsi so postali enotni in skoraj ateisti!
  Potem pa so se ljudje naučili tudi obujati mrtve, a to je že druga zgodba
  
  
  SPEER SPREMENI ZGODOVINO
  Speer, ta genij organizacije, je uspel prepričati Fuhrerja, da je nujno razvil in dal v proizvodnjo lahek, poceni, okreten reaktivni lovec z le dvema zračnima topovoma, a najboljši na svetu glede letalnih lastnosti.
  Tako se je rodil HE-162, ne 6. decembra 1944, ko je prvič vzletel v zrak, a je bilo že prepozno, ampak 20. aprila 1943, ko je bil tretji rajh še poln moči in to bi lahko vplivalo na potek vojne. Na srečo je bil reaktivni motor Yummo že pripravljen za množično proizvodnjo. Letalo je bilo skoraj v celoti leseno, samo oklep na čelu pa je tehtal petdeset kilogramov. Toda avto je lahek, poceni in zelo okreten, enostaven za nadzor. Njegova hitrost je presegla 900 kilometrov na uro, prazna teža lovca pa le 1600 kilogramov. Oborožitev sta sprva dva 20-mm letalska topa - močnejša od Jak-9 in primerljiva z LAGG-5.
  Precej enostaven stroj za upravljanje. Skratka ljudski borec. Cenejši od ME-109 in lažji za proizvodnjo, vendar veliko bolj učinkovit.
  HE-162 se je izkazala za učinkovito orožje. Že med bitko pri Kursku so nemški asi nabirali rezultate na njem. Še posebej se je odlikoval Huffman.
  Hitler je bil seveda zadovoljen in je ukazal povečati proizvodnjo avtomobila na pet tisoč na mesec. Te številke ni bilo mogoče doseči, a do konca leta 1943 so izdelali več kot dva tisoč vozil na mesec.
  HE-162 je ZSSR povzročal težave v zraku in nekoliko upočasnil napredovanje sovjetskih čet. Na Kurski izboklini so bile izgube nemških tankov manjše kot v resnični zgodovini, veliko IL-2 je bilo sestreljenih.
  Nemci so uspeli odložiti odpor in Harkov in Orel sta padla mesec dni pozneje kot v resnični zgodovini.
  A vseeno je Rdeča armada napredovala, čeprav počasneje kot v resnični zgodovini. Zahvaljujoč temu so se Nemci uspeli uveljaviti na Dnjepru in tam ustvariti močno obrambo. In potem je prišel samohodni top E-10, zelo uspešen uničevalec tankov.
  Nemci so uspeli stabilizirati fronto na vzhodu. Pozimi sovjetske čete niso mogle prečkati Dnjepra. Nemci so zdržali tudi pri Leningradu.
  Čeprav so zavezniki napredovali v Italiji. Ampak po zelo visoki ceni.
  Ker ni uspelo prebiti nacistov, se je Rdeča armada preselila na Krim. Tudi tu so bitke trajale dlje kot v resnični zgodovini, a so se končale s porazom.
  Zavezniško izkrcanje v Normandiji se je končalo s porazom za Britanijo in ZDA. 22. junija so sovjetske čete napadle center. Toda Nemci so uspeli odbiti napad sovjetskih sil. Delno zaradi uspešne in poceni samohodne pištole E-10. To vozilo, ki je tehtalo dvanajst ton, je imelo prednji oklep 82 milimetrov pod kotom 45 stopinj, neprebojen za sovjetske štiriintridesetice, in top kot T-4. To vozilo bi lahko celo prebilo IS-2 v čelo iz neposredne bližine in imelo dobre možnosti, da bi odbilo nagnjeni oklep.
  Nova nemška tehnologija je dobra v obrambi. In Švabe to izkoriščajo. Toda sovjetski avtomobili še vedno niso tako uspešni. T-34-85 ima precej šibko pištolo in zaščito, višina pa je prevelika. In IS-2 je ranljiv za čelo kupole in spodnji del trupa.
  Nemci so se lahko obdržali tako, da so svoje sile vnaprej koncentrirali v središču in uganili glavno smer napada.
  Po porazu zaveznikov v Normandiji se je protivojno razpoloženje v ZDA in Veliki Britaniji okrepilo. Poleg tega Američani niso imeli sreče, ko so poskušali pristati na Filipinih, so njihov transport napadle japonske bojne ladje. In bili so utopljeni. Pomrlo je veliko opreme in vojakov.
  Kar je naredilo močan vtis tudi na Američane.
  Ko so Nemci odbili napad v središču, so del svojih čet premestili v Italijo in tam začeli ofenzivo.
  "Panther"-2 je sodeloval v bitkah. Nemci so z izdelavo topa 88 mm in cevjo 71 EL uspeli ohraniti težo na petdeset ton, samo vozilo pa je imelo na nagibih čelni oklep debeline 150 mm.
  Panther 2, ki je bil lažji, a z močnejšim motorjem, se je izkazal kot odličen uničevalec tankov.
  Nemcem je uspelo ponovno zavzeti Neapelj in zajeti številne ujetnike in trofeje. Zavezniki so pobegnili nazaj na Sicilijo. Tja so se želeli zateči z uporabo flote.
  Nemški oblikovalci so začeli proizvajati tudi E-25. Sovjetske čete so poskušale ponovno napasti blizu Leningrada. A tam so bili Nemci pripravljeni. Na splošno je nemško izvidovanje dobro delovalo, zlasti zračno izvidovanje, saj je imel Fritz reaktivne stroje, ki so leteli na velikih višinah in so bili popolnoma neranljivi za sovjetsko zračno obrambo.
  Pozimi so sovjetske čete ponovno napadle center, vendar so bili njihovi napadi predvidljivi. In v zraku so fašisti zavzeli popolno prevlado. Veliko je izgubilo tudi zavezniško letalstvo.
  Februarja so nacisti izvedli operacijo na Siciliji in zajeli več kot dvesto tisoč britanskih in ameriških vojakov. In marca so Nemci udarili na jugu. Prebili smo obrambo, napredovali ponoči in ustvarili nekaj kotlov.
  Sovjetske čete so se začele umikati.
  Po Rooseveltovi smrti je Truman Hitlerju predlagal premirje. Fašist številka ena se je strinjal. Toda v zameno je zahteval dobavo naftnih derivatov in vrnitev ujetnikov. Truman in Churchill sta se s tem strinjala.
  Nemci so imeli na vzhodu proste roke. Dobili so tudi nov tank E-75. Gostejša postavitev - motor in menjalnik skupaj - ter prečna razporeditev sta omogočili zmanjšanje višine vozila. Spominjal je na zelo odrasel Tiger-2, vendar z veliko nižjo silhueto.
  Z veliko debelejšim oklepom, nameščenim pod večjimi koti, je E-75 tehtal 75 ton, z motorjem 1250 konjskih moči. Zaradi česar je bil precej mobilen in zanesljiv. Tank Združenega kraljestva je imel dve vrsti pušk. 105 mm v 100 EL za boj proti sovražnim tankom in 128 mm v 55 EL, bolj univerzalni top. Kupola je imela čelni poševni oklep debeline 252 mm, bočni in zadnji oklep debeline 170 mm, prav tako poševni. Trup je imel na vrhu pod kotom 45 stopinj 200 mm oklepa, na dnu pod kotom 45 stopinj pa 160 mm. Stranice trupa so 120 mm, ščiti pa še 90 mm.
  Tako so Nemci s težo 75 ton ustvarili vozilo, ki ni bilo slabše od miške v oklepu in oborožitvi, čeprav z eno pištolo.
  Sovjetski protitankovski topovi E-75 niso prebili niti na boku in je nedvomno dobil Hitlerjevo prednost pred vsemi drugimi tanki serije E.
  ZSSR je do zdaj pridobila samo IS-3, ki je bolje zaščiten v sprednjem delu kupole, vendar ga je težje izdelati. Tako je Stalin ukazal, da se IS-2 in T-34-85 za zdaj ne umakneta iz proizvodnje.
  Poleti so se na fronti prvič pojavili nemški tanki E-75. Izkazali so se kot zelo učinkoviti stroji.
  Istočasno so imeli nacisti lahko vozilo ME-1010 s krili, ki so spreminjala zamah, naprednejši model ME-262 X ter bolj oboroženo ter hitrejše in okretnejše vozilo XE-262. Ljudski borec si je prislužil vse pohvale snovalcev. In tudi reaktivni bombnik Yu-287, ki je pokazal izjemno akrobatiko. In tudi blagovna znamka Arado.
  Nemci so lahko poleti napredovali v Ukrajini in ponovno zavzeli Donbas. Nato so jeseni zavzeli Kursk in se približali Voronežu. Sovjetske čete so se umaknile čez Don in tam poskušale vzpostaviti obrambo. Bližala se je zima.
  Nemški diplomati so si prizadevali Turčijo vključiti v vojno.
  Tu so krožili in obljubljali gore zlata.
  Stalin je menil, da se je ZSSR težko upreti novi nemški tehnologiji in da je ustvarjanje novega tanka T-54 naletelo na določene težave, zato je nacistom predlagal premirje.
  Hitler je v odgovor zahteval predajo Leningrada in Krima ter brezplačno dobavo kruha, nafte in drugih surovin! In vrniti vojne ujetnike in prenesti del zlata v ZSSR.
  Stalin je pristal na vse, razen na predajo Leningrada.
  Nacisti so pozimi napadli Krim. Zavzeli so skoraj ves polotok, razen Sevastopola. Rdeča armada je poskušala napredovati v središču in na severu, a spet neuspešno, utrpela je velike izgube.
  Marca 1946 je Fuhrer končno privolil v premirje za obdobje treh let. ZSSR je seveda tretji rajh oskrbovala z brezplačnimi surovinami in prenesla nekaj opreme vojaških tovarn.
  In nacisti so se obrnili na Zahod. Atomska bomba še ni bila ustvarjena in Japonska se je obupno upirala Ameriki. Za vsak otok v Tihem oceanu je divjala huda bitka.
  Za začetek je Hitler dosegel dogovor s Francom in nemške čete so presenetile Gibraltar. Nato smo vstopili v Maroko. Britansko oporišče na Malti so uničile in zajele desantne sile. Nacisti so šli v Afriko.
  Njuna pilota Albina in Alvina sta postala zelo močna. Dekleta so uspela prehiteti Huffmana in prva premagati oviro petsto sestreljenih letal na vzhodni fronti.
  In na Zahodu so popolnoma goli hudiči v bikinijih postali nevihta za ameriške in angleške avtomobile.
  In Gerda je s svojo tankersko posadko potovala skozi Alžirijo v E-75. Dekleta so rekorderke po številu uničenih vozil na vzhodni fronti, pred Wittmannom.
  Bojevniki so se začeli boriti s Kurske izbokline in pokazali svoj razred. Čeprav je ne preveč pametni Hitler dvomil, da so se ženske sposobne boriti. Toda Gerda, Charlotte, Christina in Magda so s Panterjem delale čudeže. Izkazalo se je, da so bili druga tankovska posadka po Wittmannu, ki je prejela visoko priznanje: viteški križ železnega križa s hrastovimi listi, meči in diamanti. In tudi križ za vojaške zasluge v zlatu in diamantih.
  Dekleta jezdijo in pojejo:
  - Uničili bomo ves svet brez rajha,
  Do srži in potem...
  Zgradili bomo nov, nov svet,
  Kdor je bil nihče, bo postal vse!
  Tudi bojevniki se hihitajo in kažejo zobe. In spet se streljajo...
  Izbili so angleški tank in zarjoveli:
  - Super smo!
  Gerda z bosimi prsti pritisne na gumb igralne palice, strga kupolo s Shermana in zavpije:
  - Jaz sem bodoča boginja!
  Nato Christina z golimi prsti prevrne rezervoar in zavpije:
  - Tudi jaz sem super dekle!
  Nato ustreli, razbije Charlottin avto in zaškripa:
  - Ampak Pasaran!
  In z naslednjim granatom je Magda pokončala Angleža. Dekleta so res supermena.
  In če sem iskren, so poraženi vsi brez izjeme. Navajeni smo pobijati vse naše sovražnike in mesto je seveda v peklu!
  Bojevnice delajo in streljajo. Svojim nasprotnikom ne dajo nič proti.
  Več tisoč Britancev in Američanov se je predalo. Moški padejo na kolena in poljubijo bose, zaprašene noge deklet.
  Takole poteka boj ... Alžirija je padla, Nemci pa so že v Libiji. Seveda zmagujejo z igranjem. Zanje ni ovir.
  Poleti 1946 so Nemci zavzeli celoten sever Afrike in prišli do Sueškega prekopa. Nacisti imajo zdaj mogočno orožje: letala z diski, ki jih ni mogoče sestreliti. Tako Britanci kot Američani so se pod tem zlomili.
  Jeseni se je Wehrmacht preselil v Sudan in na Bližnji vzhod. Britanci in Američani so padli kot strti orehi.
  Na skrivaj so se poskušali dogovoriti s Stalinom. Odpreti drugo fronto.
  Rdeči diktator je odgovoril izmikajoče... Med padcem so Nemci zavzeli celoten Bližnji vzhod in večji del Afrike ter dosegli Kamerun. In pozimi so se nemške čete preselile v Iran in naprej v Indijo. Država slonov je bila osvojena. In potem so nacisti spomladi napredovali v južno Afriko in končno prevzeli nadzor nad črno celino.
  Junija 1947 je sledilo izkrcanje v Britaniji ... V bojih so sodelovale izbrane sile Wehrmachta.
  Prvič je bil testiran piramidasti tank, ki je pokazal odlično zaščito iz vseh zornih kotov in visoko hitrost.
  V njem se je borila Gerdina tankovska posadka. Dekleta so se izkazala za izjemno kul in hrte...
  Nabrali so kup tankov in topov.
  Gerda je streljala, podrla angleški top in zapela:
  - Naši sovražniki nas ne bodo ustavili!
  In kako se bo smejal!
  Tudi Charlotte bo pokazala zobe in zacvilila:
  - Osvojili bomo naslovnico vesolja!
  In pometla bo tudi rezervoar.
  Naslednja jo bo Christina udarila in besno zarenčala:
  - Škornji se lesketajo na pohodu!
  In pometla bo tudi stolp!
  Tedaj je Magda sestrelila angleško havbico in zahrbtela:
  - Takojšen let!
  Bojevniki so na gromozanski višini.
  In Albina in Alvina hitita v nebo in dokončata angleško in ameriško opremo. Z bosimi, izklesanimi nogami zdrobijo Švabe in si pojejo:
  - Afrika je nevarna, ja, ja, ja!
  Afrika je grozna - ja, ja, ja!
  Ne hodite otroci! Pojdite na sprehod v Afriko!
  Tako je v eni bitki zadel petdeset letal med dvema.
  Tako bojevnice samozavestno uničujejo svoje sovražnike.
  Velika Britanija je padla v dveh tednih. In londonska garnizija je kapitulirala. Tako je tretji rajh strl svojega nevarnega sovražnika.
  Toda ZDA še vedno ostajajo ... Ko so se združili z Japonci in imajo veliko sredstev, Nemci začnejo pritiskati na Američane ... Avgusta 1947 so se nacisti izkrcali na Islandiji in zavzeli ta otok ter se približali Ameriki.
  V ZDA ni lahko priti. Toda fašisti so ustvarili mostišča v Latinski Ameriki in krepijo svoje sile. Toda vojna se vleče še dolgo. Pozimi so se bojevali na morju in v zraku. In spomladi 1948 so Nemci poskušali priti na Grenlandijo. In uspelo jim je ... Poleti so nacisti že osvajali Kanado. Toda bitke so bile hude ...
  Vse bližje in bližje ZDA. Toda sovjetska dekleta so tudi na preži.
  Pet deklet Natasha, Mirabela, Angelica, Svetlana, Olympiada je prispelo v Ameriko, da bi se kot prostovoljke borile proti hordam tretjega rajha. Vseh pet deklet je zelo lepih in govori angleško. Stalin-Putin je zavrnil pošiljanje celotnega ženskega bataljona, saj bi bilo to v nasprotju s pogoji miru, sklenjenega s fašističnim cesarstvom. ZSSR je morala za vsako ceno pridobiti čas, medtem ko so nacisti napadli ZDA.
  Pet deklet je prostovoljk: preživele so skoraj vso vojno, od Bresta in Buga do Orenburga. In borijo se proti nacistom na drugi strani Zemlje v glavnem mestu Hondurasa.
  Tegucigalpa je ena glavnih obrambnih trdnjav v spopadu s pestro hordo. Tako japonske kot azijske horde so zašle v težave. Nemci so se borili samo s tanki, pehota pa je bila v celoti iz nearijskih ljudstev. Naprej so gnali Azijce, črnce in Arabce.
  Natasha je streljala, odrezala dva Afričana in zacvrknila:
  - Samo drhal Džingis-kana!
  Zlatolasa Mirabela, ki je z mitraljeskim rafalom posekala tri Indijance, je dvignila svoje gole, strojene noge na vrh. In rekla je:
  - Meljemo topovsko hrano!
  Drobec granate je priletel in udaril Mirabela-Zojo po goli okrogli peti. Dekleta se tradicionalno borijo v bikinijih in bosa. In ko z ostrim udarcem udari ob hrapav, dekliški podplat, malo zaboli.
  Lepotec je pomežiknil in spet izstrelil ... Mirabela je zelo vitka, povprečne rasti s popolno postavo.
  Nataša je višja, s činom majorke in celo heroja Sovjetske zveze. A tudi skoraj gola, komaj pokrita z bikinijem. Zelo zagorela, a njeni lasje so beli. In Natasha strelja zelo natančno. In zelo rad meče granate z bosimi nogami.
  Lepa Angelica strelja in z rafalom podrla štiri Arabce. Njeni lasje so rdeči, bolje rečeno bakreno rdeči, kot proletarski prapor. In ko zapihajo vetrovi, je kot zastava revolucije. Deklica se iskri s svojimi smaragdnimi očmi, kot zvezde. In brutalno pomete sovražnike.
  Tudi Svetlana je blondinka. In strelja iz mitraljeza. Dekle je postavilo svoje bose noge in počilo. Pet izbranih borcev je vrglo navzgor in iz prsi in trebuhov njihovih nasprotnikov so privreli škrlatni vodnjaki krvi.
  Svetlana je obliznila polne ustnice in zacvrknila:
  - Vojna je zrak za pljuča ...
  Dekle, ki leži, vrže granato z boso nogo. Slišijo se eksplozije. Več militantov odleti v različne smeri.
  Olympias je večje, močnejše dekle. Njeni lasje so svetlo rjavi. Tipična vaška, mlada ženska iz krvi in mleka. Fizično je zelo močna in dobro strelja.
  Spet pride na vrsto. In pobiti fašistični plačanci padajo.
  Olimpija med streljanjem pravi:
  - V redu, v redu, kje si bil? Pri babici! - Deklica je streljala in ubila tri bradate nacistične borce in dodala. - Kaj si jedel - kašo! Kaj si pila? Mash!
  Dekleta držijo vrsto. Fašistov ne pustijo naprej. In tulijo prijazne pesmi:
  - Uničili bomo ves svet nasilja,
  Do srži in potem...
  Zgradili bomo nov, nebeški svet -
  Kdor je bil nihče, bo postal vse!
  Natasha spet vrže granato z boso nogo. Razstreli napredujoče pehote. Zagotovo postaja bolj vroče. Prihaja razvpiti "Lion"-2. In zraven je naprednejši E-50. Izstrelki se izstrelijo. Temnopoltemu Američanu so odtrgali glavo in se odkotalila.
  Mirabela je stopila na gorečo desko in njene otrdele noge so komaj čutile vročino plamena.
  Zlatolasi lepotec je posnel in zapredel:
  - In kdo bo ustavil tok krvavih, razjarjenih rek ...
  Mirabela je znova ustrelila, Afričana zbila z oklepa E-50 in zacvrknila.
  - Žarek iz blasterja bo zadel vaš tempelj, v zlem blisku je človek izginil!
  Dekle je spet streljalo. Skozi zrak je zašvignila s svojim bosonogim, zagorelim, gracioznim stopalom. Proti njej je poletela granata. Lepotica z zlatimi lasmi je spretno premagala darilo z golim, skoraj brez prahu podplatom. Granata je odletela nazaj. Pohitela je v vrste militantov Tretjega rajha. Videti je bilo, kot da lubenice padajo iz tovornjaka in se lomijo. Bilo je toliko krvi, ki se je prelila.
  Mirabela je tvitnila:
  - Deklica je padla na izpitu in prišel je prekleti rajh. Hitler je bil očitno utrujen od življenja in njegova lepota ga je slavno požrla!
  Angelica je tudi brezvezna bojevnica. Strelja nase z mitraljezi in pravi, razmetava trupla:
  - Za mamino žlico! Za očkovo žlico! Za Kobo pa zajemalka! In na vaši strani v postelji!
  Lepotica z bakreno rdečimi lasmi z boso nogo izstreli leseno letalo. Leti naravnost proti ogromnemu nemškemu tanku Lion. Pristani na gobec 105 mm topa in ta eksplodira. Orožje odpove.
  Nemec se obrne in je prisiljen sramotno pobegniti. Angelica drgne nogo po kosu stavbe in pravi:
  - Če nimate moči, potrebujete inteligenco! Moral boš narediti nekaj hrupa!
  In spet dekle strelja zelo natančno. Njeni rdeči lasje so kot plamen olimpijske bakle. Privlačno dekle. V ameriški vojski se je že odlikovala z razkazovanjem besnega temperamenta. Še posebej dober je bil v delanju škode z Afroameričani. Tako nenavadno in lepo je z njimi.
  Angelica pa uničuje tudi črnce, ki se borijo v vojski tretjega rajha. Zakaj je Nemčija osvojila vso Afriko? Poskusite ustaviti takšno moč.
  E-50 je najnovejši tank, s plinskoturbinskim motorjem ter debelim bočnim in čelnim oklepom. Ne more se vzeti z granato. Angelica je vrgla darilo z golo nogo, podrla nekaj pešakov in zacvrknila:
  - Oh, vaš tankovski oklep je zanesljiv, od nekoga, ki namerava ugrizniti ... Samo vedite, kakšno moč imate ... nja, samo jeklenega konjička lahko brcnete!
  Tudi Svetlana je streljala zelo natančno. In granate je raje metala z nogami. Njeni goli prsti so vrteli tudi jekleno ploščo. Konica je preletela in prerezala vrat dveh fašističnih borcev. Odvrgli so mitraljez in zdaj je debel rafal velikega kalibra prerezal verige drhal. Cela vrsta tujih borcev, rekrutiranih z racijami v vojsko Tretjega rajha.
  Svetlana je tvitnila:
  - Sreča je nagrada za pogum! Ena pesem je dovolj! Naj pojejo samo o domu!
  Toda lepotica še ni imela časa, da bi pogrešala dom. Čeprav je sovjetskih prostovoljcev v ameriški vojski zelo malo. Stalin-Putin ni želel blesteti, da ne bi kasneje dal Hitlerju razloga za obtožbo Rusije, da je kršila pogoje "slamnatega miru".
  Pet deklet, najboljših v ženskem bataljonu, je bilo opozorjenih, da se jim bo domovina morala odreči, če jih ujamejo. In v tem primeru bi dekleta morala kositi o trivialnih plačancih, ki so bili najeti za denar.
  In Svetlana, Natasha in druga dekleta razumejo, da jih čaka grozno mučenje, če jih ujamejo. Zato so se v nobenem primeru odločili, da jih nacisti ne bodo ubili živih.
  Nemška jurišna letala preletavajo položaje ameriških vojakov. Ker niso pričakovali, da bodo v glavnem mestu Hondurasa naleteli na tako trdovraten odpor, so bili nacisti kar nekoliko razježeni.
  Reaktivna in jurišna letala so močna. Rakete letijo, puške streljajo.
  Ameriški vojaki umirajo. Tudi Olimpijo je šrapnel zadel v njeno mesnato ramo. Pritekla je kri. Junaško dekle je z zobmi izvleklo kos jekla in izpljunilo kri. In potem me je spet udarila z obsežno avtomatsko pištolo. Tuji plačanci padajo. Tu so skoraj vsi domači, le poveljniki so Nemci, pa še to ne vedno. Res je, posadke na najsodobnejšem tanku E-50 so povsem nemške. Avto ima dostojno hitrost in manevriranje. No, to še ni najnaprednejša modifikacija - tehta petinsedemdeset ton. Zidovi se rušijo pod tiri. Ta se običajno izdeluje v treh različicah s 105-mm topom, 180-mm jurišnim topom in 400-mm raketometom.
  In vsaka sprememba ima svojo nalogo. Tukaj je ta tank z jurišno pištolo, bolj primeren za napad na mesta. In ni ga tako enostavno uničiti. Olympias se prekriža in z golimi prsti zgrabi protitankovsko granato, njegovo veliko, a graciozno, lepo oblikovano nogo. Zdaj morate darilo vreči naravnost v cev, da onesposobite mastodontovo orožje. Pet mitraljezov pokriva nemški, sodoben tank, ki se mu ni tako lahko približati.
  Olympias je zelo močna in njene konjske noge mečejo granato daleč. Vendar ni vedno točno. Vsekakor zadeti takšen cilj, kot je cev 180 mm topa. Junaško dekle dvomi. Kaj če zgreši?
  Eh, če bi bil z njimi njihov dolgoletni partner Oleg Rybachenko, bi se ta pogumni pionir kaj domislil.
  Toda fant je umrl v bitkah za Voronež. Dekleta niso vedela za njegovo nadaljnjo usodo. A usoda izumitelja pionirja je bila res nezavidljiva. Sprva so Olega Ribačenka brutalno mučili in poskušali ugrabiti skrivnosti. Po mučenju je enajstletni deček končal v rudnikih. Delo je strašljivo in izjemno težko. Toda sovjetski pionir, majhen, a žilav, se je izkazal za vztrajnega.
  Uspelo mu je preživeti in tudi skozi labirinte rudnikov se je odločil pobegniti. In Oleg Rybachenko je uspel priti ven. Fant je nekaj časa taval po Balkanu, dokler se ni pridružil lokalnemu partizanskemu odredu. Tam je postal povezovalec in saboter.
  Na Balkanu je bilo še dokaj razvito partizansko gibanje. Delno tudi zato, ker so okupatorsko službo opravljali Italijani, Romuni, Bolgari, Albanci - ki niso bili tako bojno pripravljeni kot redne enote Wehrmachta.
  A veliko partizanov je vseeno padlo. Še posebej zaradi zračnih napadov. In domoljubi Jugoslavije so se prisiljeni skrivati v gorah, gozdovih ali v najboljšem primeru v majhnih vaseh. Veliko poveljnikov je že umrlo. Položaj je poslabšal mir, podpisan z ZSSR. Zdaj so na Balkan začele prihajati nove kazenske divizije, ki so organizirale množične napade in čistile območje.
  Oleg Rybachenko se je moral skupaj s partizani povzpeti vse globlje v gore.
  Čeprav Olimpija ni vedela za usodo svoje vsesplošne ljubljenke, je močno zavzdihnila. Potem je še močneje stisnila granato s prsti svojih bosih dekliških nog in jo z vso močjo vrgla v sovražnikov tank. E-50 je pravkar sprožil in izpustil ubijalsko granato.
  Olimpija se je celo stresla in padla je na kolena. Po glavi ga je udaril tlakovec, ki se je odtrgal s pločnika, razgreta kovina pa mu je opekla golo peto. Deklica si je z zaprašenimi lasmi podrgnila osuplo glavo.
  Granata je poletela, skoraj se dotaknila cevi, in zadela nagnjeno čelo avtomobila. Odjeknila je eksplozija ... Seveda pa 250 mm čelnega oklepa, pa še pod kotom, ne more prebiti granate.
  Olimpijada je udarila s pestjo v prah in dvignila cel oblak peska. Nato je zarjovela:
  - Ubij, ubij! Zadeni gol v gol!
  Deklica je z golenico udarila po razpokanem asfaltu. V otiščance pete se je zataknil drobec. Koža na deklicinih podplatih je bila debela kot pri povodnem konju. Živela je v revni družini in od rojstva skoraj nikoli ni nosila čevljev. Vendar zaradi tega njene noge niso bile videti prav nič grobe, ampak zagorele, graciozne, zapeljive.
  Olimpijske igre pa so bile za moške nekoliko zastrašujoče s svojo visoko višino, močnimi mišicami in pestmi s štrlečimi členki. Toda junaško dekle ima najbolj prijazen značaj, široke boke pa je kombiniral z razmeroma tankim pasom in izklesanimi trebušnimi mišicami. Le v oblačilih je lahko Olympias zaradi velikih prsi delovala predebela. V bikiniju je videti kot prsasta športnica.
  Deklica je razočarana znova vrgla granato, tokrat v tire. Toda smrtonosno darilo je zadelo debel oklepni ščit, ki je prekrival valje.
  Olympias se je razočarano udarila v brado. Zaradi tega jo je bolela čeljust. In junaško dekle je preklinjalo:
  - Režem kot s koso!
  Tudi Svetlana je poskušala zadeti nevarni tank, a je granata, ki jo je vrgla deklicina noga, rahlo zgrešila. In blondinka se je začela približevati avtu. Potem pa sta se pojavila še dva tanka - "Lion" in "Panther"-2, streljala sta na vse pristope z mitraljezi. Morali smo biti izjemno previdni.
  Ameriški Sherman se je poskušal približati nemškim vozilom. Imel je priložnost zadeti Panther 2, a le ob strani. Toda Nemca ni tako lahko prevarati. Poleg tega je zaradi višje silhuete Shermana opazen z velike razdalje.
  "Panther" 2 je izpljunil granato in zadel Američana naravnost v čelo. Visok avto se je zlomil na pol. In gorela je kot božična sveča.
  Svetlana je razočarano rekla:
  - Oh, kako šibki so tvoji tanki... Tehnično bolje, postal boš Jenki!
  Toda Natasha, izkušena bojevnica, se je lahko približala Panterju. Vrgla je granato ... In dolga cev nemškega avtomobila se je zvila v ovnov rog.
  Tank "Panther" 2, ki je bil lansiran v proizvodnjo leta 1943. V najnovejši najbolj razširjeni modifikaciji ima čelni oklep 150 mm, stranski oklep pod kotom 82 mm in top 88 mm z dolžino cevi 71EL. Od leta 1945 naj bi ga ukinili v korist naprednejšega in bolje zaščitenega modela E-50. Toda zaenkrat se ta tank bori. Avto, ki tehta 51 ton, ima motor z močjo 900 konjskih moči, ki mu zagotavlja dobre vozne lastnosti.
  In zdaj, ko je prejel škodo, se Panther-2 obrne in odide. Nataši uspe vreči še eno granato z boso nogo. Zlomil sem valje. In hitrost nemškega avtomobila se je opazno upočasnila.
  Natasha pravi z veselim pogledom:
  - Kakšen udarec! Moj udarec je božji dar!
  In deklica je Nemcem pokazala nos. Toda iz E-50 je začel bruhati mitraljez. In krogle so žvižgale nad Natašinimi belimi, nekoliko umazanimi lasmi. Ena od krogel je celo odrezala pramen las. Majorka se je počutila celo malce žgečkljivo.
  Nataša je tvitnila:
  - Če hočeš biti kot slon, pojdi v norišnico kot razbojnik!
  Deklica je svoj odrezan pramen dvignila s prsti na nogi. Natashini lasje so svilnati, biserne barve, a rahlo prašni. Pa vendar tako mehka. Deklica si jih je pognala po podplatih. Malo žgečkljivo in prijetno.
  Natasha se je spomnila, kako jo je fant božal. Tudi njegove roke so se začele od podplatov, dvignile višje do stegen in najbolj občutljivega mesta. Ko te poboža čeden mladenič, je zelo prijetno. Natasha ga je skoraj ljubila. Rada je imela ljubezensko igro, vzburjal pa jo je dotik mišičastega moškega telesa. Toda Nataša ni imela prave, romantične ljubezni, ko znoriš na moškega. Zamenjala je že veliko fantov. Mnogi njegovi možje so umrli v boju.
  Tudi to je bilo prekletstvo vojne. In tukaj v Ameriki so mišičasti črni fantje. In vse je tako nenavadno z njimi.
  Natasha je ustrelila in ustrelila črnca. Malce se mi je smilil Afričan. Ubila je človeka, ki se je boril za njemu tuje interese. Konec koncev so Nemci rasisti. Na črnce gledajo kot na sužnje. Toda hkrati se Afričane vpisuje v tuje divizije razcvetlega Wehrmachta.
  Natasha je z golimi prsti naredila nekaj podobnega figi in jo pokazala nacistom. Da, sam nemški narod tu ne trpi nobene škode. Tanki imajo oklep, ki je predebel, da bi ga lahko prebila granata ali bazuka. Toda domače enote umirajo.
  Natasha vrže granato na E-50. Zamahnila je z golo, zagorelo nogo in vrgla ter zvijala boke. In granata je poletela v visokem loku. Zaradi golih prstov sem čutil dotik kovine. In potem je eksplodirala granata.
  Nataša šepeta:
  - Bog blagoslovi nas!
  Na dekle je pihal vroč veter, kot da bi se ga dotaknil čeden moški. Nataša je brala knjigo o Tarzanu in si je zelo želela, da bi se ta moški igral z njo. Z močnimi rokami bi pobožal svoje gole prsi.
  Granata je zadela cev, vendar je eksplodirala prepozno in odletela s kovine. Drobci so žvenketali kot grah na oklepu. Ostale so samo praske!
  Natasha je vzela še eno granato. Sem pa videl, da je protipehotna. In protitankovskega orožja ni več.
  Deklica je razočarano zarenčala. Da pa ne bi izgubljal časa, sem ga dal na gole prste. Obrnila je nogo, upognila trup, nato pa jo zravnala in vrgla v pehoto.
  Pol ducata borcev je poletelo navzgor kot žogice za namizni tenis. Enemu od njiju je odletelo steklo, delci pa so odleteli nekaj sto metrov daleč in tekli po Natašinem hrbtu. Nedrček je počil in razgalile so se čudovite prsi majorke.
  Deklica je samodejno prekrila svoje bradavice. Potem pa je ugotovila, koga se mora bati. In spet je stresla mitraljez. Obrnila se je in rahlo stopila nazaj.
  Ameriški pehotec je streljal z bazuko. Granata je zadela nemški tank na nagnjeni strani, vendar je 160 mm oklepa zdržal in odbil uničujočo energijo. Nemec je streljal nazaj. Njegovo orožje velikega kalibra je razbilo zid.
  Nataša si je poskušala zavezati naramnice nedrčka. Deklica je mislila, da se Zoya Kosmodemyanskaya verjetno vozi v mrazu v kratkih hlačah. V nekem sovjetskem filmu je bila upodobljena v srajci ali celo v kakšni obleki. Samo to je samo poklon hinavščini. Pravzaprav so nacisti, da bi ujeto dekle še dodatno ponižali, verjetno slekli do nage. In lačni nemški vojaki so verjetno želeli videti lepo in zaobljeno dekle golo.
  Torej v resnični zgodbi deklica junakinja ni mogla pokriti svojih prsi, zato so bile njene roke zvezane na hrbtu. A ni je bilo sram in je pogledala ponosno. Nataša je dobro vedela, kako je hoditi bosa po snegu. Bila je vzdržljiva in rada se je dotikala snega z bosimi podplati. Nataši je bilo všeč in je bila v veselje. Ampak to je zanjo, že prekaljeno v letih vojne. In za mlado in urbano Zoyo je to očitno boleče. Podplati se počutijo, kot da gori premog.
  Nataša je jezno odvrgla nedrček in zavpila:
  - Sram je buržoazen pojem! Sovjetska ženska se ne boji ničesar in je ni sram!
  Deklica je spet začela zabijati z mitraljezom ali bolje rečeno s strojnico. Kovina se je segrela, navsezadnje je Honduras trop, tam zna biti februarja zelo vroče. Natašini prsti postajajo vroči. Moramo dati vse od sebe. Danes je 23. februar. To je dan sovjetske vojske in to zahteva bojevanje z vso mirno in razumno jezo.
  Nataša je s kroglami posekala še pet in si po nesreči opekla lice na vročem zaklepu mitraljeza. Seveda je neprijetno, pretisni omot je otekel.
  Nataša je prisegla:
  - No, Bog, zakaj si ustvaril toliko težav meni in moji državi!
  Žulj je srbel ... Dekličino lice je zelo občutljivo mesto. Deklica je poskušala najti nekaj hladnega, da bi nanesla na nabreklo žogico. Toda poskusite najti nekaj kul. V tem vročem mestu. Poleg tega je bilo vreme jasno in veter je pihal z juga.
  Nataši očitno ni po volji. Olimpija vrže granato z velike razdalje, a spet neuspešno. In stormtrooperji že letijo v nebo. Nemška vozila imajo močan oklep in veliko hitrost.
  Reaktivna letala prihajajo v valovih in zdi se, da režejo trakove lanu.
  Nataša se je skrila v vrzel. Od zgoraj so plamtele razdrobljene rakete. Deklica je z iglami začutila koščke zdrobljenega kamna, ki so padali od zgoraj. Žgečkalo me je po golem vratu. Lepotičine bradavičke so bile tudi zbadane.
  Nataša je zašepetala:
  - To je masaža... Ampak ne korsaža!
  Deklica je začutila, da jo je telo skoraj začelo boleče srbeti. Že zdaj je vroče in eksplozivne rakete še povečujejo vročino. In ali je to kopališče?
  Nataša se je spomnila naravne ruske kopeli, s smrekovimi metlami. Kako so dekle takrat pretepli.
  To so bili tako eksotični občutki.
  Natasha je zapela, da bi se razvedrila:
  - Ljubezen in smrt! Dobro in zlo! Kaj je sveto, kaj je grešno! Usojeno nam je razumeti!
  Deklica je vstala, se otresla vse te oprijete umazanije in ostankov.
  Nataša je zarenčala:
  - Oh, spravil boš Hitlerja na rogove!
  In majorka je izstrelila rafal na pehote, ki so se poskušali dvigniti v napad. Padlo je več militantov, rekrutiranih med napadom. Nataša si je obrisala umazan obraz, ki jo je pekel v očeh. Bojevnica je pljunila in se pokrižala.
  Ponovno je odprla ogenj iz mitraljezov in militanti so se prikradli. Tudi rdečelasa Angelica je z boso nogo vrgla granato. Sedanjost je skočila in udarila po fašistih. Ubitih je bilo ducat ljudi.
  Rdečelaska je zapela:
  - Na svetu je veliko dobrega, vendar je pokrit s snegom!
  In deklica je odprla ogenj s puškomitraljezo, le da ni uporabila rok, ampak spretne prste in bose noge.
  Angelica je streljala natančno in zavpila:
  -Zadeti! udarec! Še en udarec! Še en udarec in potem ... Mogočni demon, božji dar, izvede aperkat!
  In z rokami je deklica metala drobce stekla. Fašiste je osupnila in tvitnila:
  - In za tiste, ki nočejo živeti v miru... Delamo jim harakiri!
  Japonci so se res izkazali. Ti ozkooki borci. No, kako ne delaš takega harakirija?
  Ko je Angelica izpraznila okvir mitraljeza, je z golimi prsti pobrala granato in jo vrgla v samuraja. Dobili so darilo, več pohabljenih Japoncev, in odleteli v različne smeri.
  Angelica je iztegnila jezik in zamrmrala:
  - Sem super bojevnik! In sovražnik je ubil hiper!
  Kitajci, ki so jih Japonci rekrutirali iz zajetih območij nebesnega cesarstva, so šli v boj. Kitajski bojevniki so neustrašno hodili in dekleta, ki so izpraznila svoje avtomate, so se morala umakniti.
  Mirabel kovinski delci bosih nog gipsa in stekla. Druga dekleta so naredila enako. Postalo je zelo težko.
  Pojavil se je Shturmlev, močan stroj z raketometom. Tukaj je eden, ki vas bo zjebal - zdi se, da ni veliko.
  Prvi strel je zagrmel ... Svetlano, Angelico in Olympias je udarni val vrgel navzgor, kot vodnjak velikanskega kita. Dekleta so letela več deset metrov in z bosimi nogami planila naravnost v ogenj.
  Dekleta so skočila od tam, oparena in opeta. Z golimi podplati so čofotali po oglju.
  Angelica je razdraženo siknila:
  - Bika najprej dajo pod sekiro, potem pa ga spečejo! In bili smo najprej ocvrti, potem pa pod sekiro!
  In komsomolka se je smejala! Potem pa je bila žalostna. Spomnil sem se, da je bil njen prijatelj ujet. Nemci so mlado dekle slekli in ji začeli prinašati ogenj na gola prsa. Tako strašna bolečina. Deklica je kričala in njena nežna koža je bila zoglenela. To so fašisti, ki so se izkazali za fanatike. Sploh niso spraševali, ampak so dodatno zakurili ogenj pod bosimi nogami ujetnika. Komsomolec na koncu ni mogel prenesti mučenja in je umrl zaradi bolečega šoka.
  Angelica se je tega spomnila in pljusknila po vročem oglju. Pred njo so bile olimpijske igre. Ta vaška deklica ima porjavelo kožo in tega ne morete vzeti s pihalnikom. Zakaj ne supermansko dekle? Na olimpijskih igrah vidimo bazuko z granato, ki jo vrže ubiti ameriški vojak. Pobere jo z nogo in mu jo vrže v naročje. In se z vso silo zarine noter.
  Lupina leti in zadene prisilnega Kitajca. Veliko krikov in stokov. Masa trupel. In odrezani udi.
  Olimpijada je zapela starodavno pesem:
  - In samuraj je poletel na tla! Pod pritiskom jekla in ognja!
  Dekleta so končno zmanjkala oglja. Njihove graciozne, bose noge so ga dobile.
  Svetlana je kot najbolj nežna med njimi trzala in drgnila svoje gole podplate ter poskušala ublažiti srbenje.
  Olimpijci, ki so od zgodnjega otroštva tekli bosi po snegu, niso bili pozorni na takšno malenkost.
  Junaško dekle je zapelo:
  - Samo predstavljajte si, da smo se potopili v sveže mleko ... Nagrada je prava stvar!
  In bojevnica je z nogo vzela odlomljen in precej težek kos ploščice. Trdno ga je držala z golimi dekliškimi prsti, ga zavrtela in vrgla proti sovražniku. Trije Kitajci so bili žrtve sedanjosti smrti; njihove glave so bile zdrobljene.
  Angelica je rekla z zadovoljnim pogledom in streljala na sovražnika:
  - Smo kul ženske!
  Svetlana je, da bi nekoliko omilila srbenje v opečenih, bolje rečeno ožganih nogah, zapela:
  - V naši domovini so ženske,
  Zakaj vozijo letalo kot za šalo?...
  Za njih je čast večja od življenja,
  Z lahkoto lahko ubije svojega nasprotnika!
  
  Rojeni so za zmago
  Da poveličuje Rusijo stoletja!
  Navsezadnje so naši pradedje -
  Takoj sem jim zbral vojsko!
  In Svetlana je začela čečkati iz mitraljeza. In to ji je uspelo zelo mojstrsko. Tako, da vsak čuti, da je to božji bojevnik! Če ne od Vsemogočnega, pa od Marsa zagotovo!
  Natasha je tudi streljala. Skupaj z Mirabelo sta se bila prisiljena umakniti in pobrati posnetke mrtvih ameriških vojakov. Dekleta so padla na hrbet in streljala nazaj z nogami - tako jim je šlo bolje. In to so naredili natančno. Mešanica kitajskih in afriških čet je napredovala proti dekletom. In bojevniki so premagali.
  Nataša je zapela:
  - Svet ni šahovnica ...
  Mirabela je pobrala ta odlomek in iztrebila rumene in črne plačance.
  - In številke niso okrogla ničla!
  Nataša je v izrezano vrsto rumenih in črnih dodala:
  - Melanholija nas napada!
  Mirabela je streljala z natančnostjo Robina Hooda in zacvrknila:
  - In konj plane v ogenj!
  Dekleta so se ob streljanju umaknila za minsko polje. Kitajski in afriški borci so naleteli na dobrote. Začele so eksplodirati, poskočile so, jih raztrgalo in nastalo je krvava zmešnjava.
  V daljavi se je pojavilo več tankov Panther-2. Streljajo in se bojijo vriniti nos. "Lev"-2 se premakne naprej in prav tako bruha ogenj. In tukaj je cisterna metalca ognja Rhino, ki se cedijo s snopi plamena.
  Toda najbolj mogočna je "Sturmlev". Njegov raketni metalec ni posebej hiter, je pa peklensko uničujoč.
  Nataša šepeta:
  - Rusi, Rusi - ni mirna usoda! No, zakaj potrebujemo težave, da smo močnejši?
  Dejansko se borijo daleč od Rusije. Vendar je jasno, da se bo Wehrmacht, potem ko je osvojil ZDA, vrnil in pritisnil ZSSR. In Američani so tako sladki in dragi dekletom.
  Nataša spet zabija, njene uspešnice kot da delajo buče in pokajo glave pod lopatami. Dekle v nogo zadene šrapnel. Vreznina se mi nabrekne na goleni. Lepotcu je pohrustala kost in zacvrknila:
  - Ne, budni ne bo zbledel,
  Pogled sokola, orla...
  Glas ljudstva je jasen -
  Šepet bo zdrobil kačo!
  
  Verjamem, da se bo ves svet prebudil,
  Fašizma bo konec...
  In sonce bo sijalo -
  Pot, ki osvetljuje komunizem!
  V tistem trenutku je Olympias z vso močjo vrgla granato v Shturmlev. In sovjetska dekleta so imela končno srečo. Oklepna kapa je padla nazaj, sovjetsko darilo je odletelo naravnost v široko cev. Za sekundo je vse zamrznilo. In potem je počilo. Bilo je, kot da bi padla atomska bomba. In nemški tanki so se razpršili v različne smeri.
  Nacisti so zavzeli Toronto in še jeseni so lahko vstopili na ozemlje ZDA s severa.
  Američani so počasi, a vztrajno popuščali. Pogosto so se predajali in poskušali obdržati svoje položaje.
  Toda Nemci so jih premagali tako na kopnem kot na morju.
  Sedaj v pozni jeseni Nemci obkolijo Philadelphio. Zmagujejo eno zmago za drugo in tulijo kot hudič.
  Gerda in njena tankovska posadka sta kot vedno v najboljših močeh. In režeč se z zobmi, razbija ameriške tanke, poje:
  - Tigrovi kremplji, moč jekla,
  Izbruh...
  Vidimo nacizem v daljavi,
  Iz Džingis-kanove Evrope!
  In z bosimi prsti pritiska na krmilno palčko. In spet bodo streljali na Američane.
  Nato strelja Charlotte, njeni streli pa so natančni. In za njo je prišla Magda s Christino.
  Tako je Philadelphia padla. Nemci napredujejo naprej in do zime so dosegli New York. In tam so premagali sovražnika. In bombe, težke deset ton, bodo odvržene iz TA-500.
  Truman je, potem ko so Nemci obkolili New York in Washington, ponudil mir. V odgovor zahteva po brezpogojni predaji.
  Januarja je sledil napad na Washington. Borili so se nemški piramidni tanki.
  Četrti dan napada je garnizija kapitulirala. In pet dni pozneje so ZDA kapitulirale.
  Tako se je vojna na Zahodu končala ... Oziroma skoraj končala. Nemci so napredovali, dokler niso zavzeli celotne Latinske Amerike ...
  Premirje z ZSSR je še vedno veljalo. Tretji rajh je prebavil svoj plen in oblikoval nove divizije. Stalin je še vedno obnavljal uničeno gospodarstvo in se krepil.
  Na področju izdelave tankov ZSSR ni bila zelo uspešna, ustvarila je le vozilo T-54 in majhno število tankov IS-4. Dolgo časa ni bilo mogoče dobiti spodobnega avtomobila. In 20. aprila 1953 je Hitler izkoristil dejstvo, da je Stalin umrl 5. marca, znova napadel ZSSR. Izveden je bil poskus doseči svetovno hegemonijo.
  Brez Stalina so se sovjetske čete precej slabo uprle. In sile so bile neenake. Poleg tega sta v vojno vstopili tako Japonska kot Turčija.
  Mesec dni kasneje so nemški piramidni tanki obkolili Moskvo in zavzeli Kavkaz. In tri mesece pozneje smo bili že na Uralu. Žal, sile so preveč neenake. Poleg tega obstajajo razlike v vodstvu ZSSR.
  Skratka, po petih mesecih vojne sta ZSSR končno okupirala Tretji rajh in Japonska.
  Takrat se je zdelo, da je človeštvo končno našlo enotnost. Toda na svetu obstajata dve velesili - Tretji rajh in Japonska. In Hitler 20. aprila 1956 začne novo vojno. Napada Japonsko.
  In dekleta sodelujejo v bitki. Gerda je čarovnica, ki napada samuraje.
  In dekleta iz Rdeče armade. Natasha, Alenka, Mirabela, Maria, Olympiada, Svetlana, Augustina, Aurora. In tako naprej. Vsem tem dekletom je skupno eno - borijo se bose in v bikinijih.
  In to počnejo zelo učinkovito. Zdrobijo Japonsko... Pod udarci nemških in koalicijskih palic samuraji bežijo in se umikajo.
  Gerda in Charlotte se borita skupaj na piramidnem tanku. Dekleta streljajo na Japonce, razbijajo avtomobile in pojejo:
  - Mi smo super, super šampioni! In zdrobili bomo vse žuželke!
  Gerda je z bosimi prsti pritisnila na gumb igralne palice, udarila po japonskem avtomobilu in zašumela:
  - Jaz sem bojevnik z računalnikom v glavi!
  Tudi Charlotte je streljala, razrezala samurajev avto in zacvilila:
  - In moja okolica, naj bo najsvetlejša in najbolj kul!
  Pa tudi, kako bo pokazal jezik!
  Dekleta uničujejo Japonsko... Samuraji izgubljajo kolonije, ladje in tanke.
  Japonska tehnologija se ne more primerjati z nemško. In nacisti imajo več vojakov. Tako da kar uspešno napredujejo. In samuraji ne počnejo drugega kot se veselijo in pulijo zobe. Natančneje, žalostni so, a še vedno pulijo zobe.
  Več mesecev bojev in Kitajska, Indokina in druge dežele so bile ponovno zavzete. Nacisti so se izkrcali tudi na sami Japonski.
  Tam se je razpletla bitka in nacisti so uporabili jedrsko orožje. In toliko uničenja in uničenja.
  Da, samuraji niso imeli sreče! Padli so pod tak klub. Popoln konec!
  In na splošno je vse videti zelo smešno.
  Sovjetska dekleta postavijo samuraje na kolena in jih prisilijo, da jih poljubljajo bose noge.
  Lepotice se spominjajo, kako so jih nacisti pustili na cedilu. In to je zelo kul.
  Alenka in Nataša pojeta:
  - Uničevanje je strast, ne glede na vrsto moči! Oblast je vedno pila tujo kri! No, ljubezen kraljuje v srcu!
  In na enak način so udarili samuraja. In ko pritiskajo, in z mitraljezi pokosijo črto.
  Toda Tokio je že padel ... Vojna je trajala šest mesecev in se končala z zmago Wehrmachta.
  In 1. januarja 1957 so Nemci napadli Turčijo in jo tudi premagali. Po tem so bile vse druge države sveta vključene v tretji rajh.
  Oblikovanje enotnega imperija je bilo končano. Že leta 1947 so Nemci poleteli v vesolje, leta 1958, 20. aprila, pa so pristali na Luni. Tako se je začela doba širjenja vesolja. Hitler je umrl leta 1959, dva dni pred svojim sedemdesetim rojstnim dnem.
  Malo pred tem je bil izveden referendum o ustanovitvi monarhije, Fuhrerju pa je uspelo imenovati naslednika. Postal je eden od mnogih Hitlerjevih sinov, pridobljenih z umetno oploditvijo.
  Fašistični režim je bil krut, a je naredil red na Zemlji. Postopoma je vse več ljudi prejemalo državljanstvo cesarstva.
  Z načrtnim razvojem in z uporabo dosežkov znanosti je Zemlja postopoma rešila problem lakote, epidemij in brezposelnosti.
  Rodnost je bila nadzorovana in kriminal se je uspešno boril. Leta 1974 so ljudje poleteli na Mars. In leto kasneje na Venero. Leta 1979 Merkurju. Leta 1980 do Jupitrovih lun. In leta 1987 so pristali na najbolj oddaljenem planetu Plutonu. Raziskovanje vesolja je potekalo.
  Leta 2000 je cesar Nemčije in celotnega planeta Zemlje, Friedrich Tretji in Hitlerjev sin, vsem ljudem na planetu Zemlja podelil državljanstvo Tretjega rajha. In napovedana je bila formalna enakost vseh ras in ljudstev.
  In leta 2017 se je začela prva medzvezdna odprava v druge svetove.
  Leta 2019 je bil umorjen Friderik Tretji in novi cesar je postal Franc. Njegova vladavina je bila kratka. Dve leti kasneje se je zgodil vojaški udar in dinastija Hitler je dokončno padla. In republikanci so prišli na oblast.
  Napovedana je bila oživitev demokracije in večstrankarskega sistema. Nacizem je postopoma zamrl.
  Leta 2030 je pozval k izvolitvi vrhovnega koordinatorja človeške moči. Bila je Alenka, bojevnica-čarovnica, ki je bila stara že več kot sto let. Toda deklica se sploh ni starala in se z leti ni spremenila. Vedno mišičasta in mlada, sveža in lepa.
  Ukazala je uničiti vse spomenike Adolfu Hitlerju in zažgati njegove portrete.
  Potem pa je Alenka nadaljevala svojo ekspanzijo v vesolje... V stotih letih so se ljudje naselili po polovici galaksije.
  Nato je izbruhnila vojna s civilizacijo, ki diha fluor. Ampak to sploh ni tako strašno. Zmagali so zemljani, ki so imeli naprednejšo tehnologijo.
  In po nekaj stoletjih je celotna galaksija postala človek in več sosednjih.
  In zdaj še sto let in odkrili so način potovanja skozi čas. In rešiti ljudi iz njihove preteklosti, preden umrejo. In jih nato nadomestite z biomodeli.
  Tako so Hitlerja pred smrtjo odpeljali ven in prepeljali v prihodnost. Tam je potekalo sojenje največjemu diktatorju vseh časov in narodov. Odločili so se, da ga bodo spoznali za krivega gnusnih zločinov in ga obsodili na milijardo let zapora, saj smrtna kazen v humani supercivilizaciji ne more obstajati.
  Hitlerja so pomladili in ga spremenili v približno trinajstletnega dečka in ga poslali v kolonijo, kjer so bili zaprti drugi nacistični zločinci, ki so prav tako postali otroci.
  Tam so študirali, delali, živeli za zapahi.
  Tistim, ki so se dobro obnašali, so olajšali pogoje: peljali so jih na izlete in razkošno jedli. Življenje mladih zapornikov je bilo dobro: ločene celice z gravitacijskimi kamerami, kopalnice in računalniki, telovadnice in prosti čas.
  Res je, da je bilo malo prostega časa in moral sem fizično delati - delovna terapija za kriminalce. Toda v mladih telesih to ni strašljivo.
  Adolf Hitler je bil deček in ni odrasel. A hkrati sem bil fizično zdrav, počutil sem se odlično, imel odlično mizo. Tudi zaporniki imajo človekove pravice.
  Od časa do časa so nekdanjega firerja za dobro vedenje odpeljali na zvezdne ladje in mu dovolili, da obišče druge svetove.
  Sčasoma se je delovna terapija zmanjšala, čas za zabavo in igro pa povečal.
  Stoletja so minevala. Človeštvo se je razširilo po vsem vesolju. In tako je končno sledila amnestija in Firer je bil izpuščen. V nasprotju s številnimi žrtvami sploh ni trpel. Pravkar se je začela nova velika vojna s civilizacijo metuljev iz drugega vesolja in nekdanji Firer se je prostovoljno prijavil v vojsko. In njegov poveljnik je bila očarljiva Gerda, ki je bila, tako kot vsi prebivalci človeškega, univerzalnega imperija, nesmrtna in večno mlada.
  
  
  GENERALNI SEKRETAR ŠELEPIN
  Zgodovina se je nekoliko premaknila in poskus atentata na Leonida Iljiča Brežnjeva se je zgodil leta 1965 in se je izkazal za uspešnega. Mladi predsednik KGB Shelepin je postal generalni sekretar. Za zdaj je Kosygin ostal premier. Šelepin se je lotil privijanja vijakov in spravljanja stvari v red. Delovni dan je bil podaljšan, uvedene so bile strožje kazni, vključno z zaporom zaradi zamude na delo in neupoštevanja delovnih standardov.
  Stalin je bil rehabilitiran in obnovljen je bil kult osebnosti. In še veliko drugih primerov zategovanja vijakov. Boj proti pijančevanju in Kosyginova reforma.
  In potem reforma cen.
  ZSSR se je pod Brežnjevom razvijala še hitreje kot v resnični zgodovini in Šelepin je v kombinaciji elementov tržnega gospodarstva in ostrega stalinističnega biča dosegel pomembne rezultate. Poleg tega je Shelepin glede na padajočo rodnost uvedel drakonske davke za samce, družine brez otrok in družine z enim otrokom. Splav je bil prepovedan, kontracepcijskih sredstev pa praktično ni bilo v prodaji.
  Povečali so se otroški dodatki.
  To je povzročilo tudi višjo rodnost, zlasti v ruskih regijah ZSSR. Rast prebivalstva je bila veliko večja kot v resnični zgodovini.
  Šelepin je povečal tudi svoj vojaški potencial in presegel ZDA v jedrski moči in tudi v konvencionalnem orožju. In tam je bil tudi Vietnam ... Avtoriteta ZDA v svetu je padla, znotraj države pa so bile gromozanske težave.
  Začela se je politika detanta ... Spremljala jo je hitrejša gospodarska rast v ZSSR. Šelepinovo strogo vodenje je dalo boljše rezultate kot Brežnjevljev počasen slog. In prebivalstvo je raslo hitreje ...
  ZSSR je vse bolj prodirala v Afriko in leta 1979 poslala vojake v Afganistan.
  In olimpijske igre v Moskvi leta 1980 so bile velikansko zmagoslavje! Več kot sto petdeset sovjetskih olimpijcev je bilo nagrajenih z zlatom.
  In potem je napadla sovjetska vojska in Iran, kjer je Khomeni prevzel oblast.
  Irance so premagali precej hitro, a so utrpeli nekaj izgub.
  Del Irana je postal del ZSSR. Kjer so živeli etnični Azerbajdžanci, so se pridružili Azerbajdžanu. Turkmenistan je dobil del, Kurdi pa so po referendumu postali sovjetska socialistična republika.
  ZSSR je prvič po letu 1945 razširila svoje meje. Del Irana je postal iraški, Sadam Husein pa se je pridružil Varšavskemu paktu.
  Potem je sever Afganistana z Uzbeki in Tadžiki vstopil v ZSSR.
  Potem je bila vojna s Pakistanom - ZSSR in Indijo. Veliko ozemlje je bilo zajeto.
  Nekaj let kasneje so bili izvedeni referendumi in Pakistan ter južni Iran in Afganistan so postali del ZSSR.
  V Jugoslaviji je izbruhnila državljanska vojna in jo okupirale tudi sovjetske čete, nato pa še Albanija. Po katerem so te države tudi vstopile v Varšavski pakt.
  ZDA so bile v krizi, zlasti pod Reaganom. Med črnci in drugimi temnopoltimi je prišlo do množičnih nemirov. Gospodarstvo je še padlo.
  Leta 1977 je ZSSR sprejela novo ustavo, ki je obliko vlade, ki jo predstavlja mesto predsednika ZSSR, naredila bolj avtoritarno. In odcepitev republik od Unije je prepovedana.
  In leta 1988 so bile prve predsedniške volitve v zgodovini sovjetskega imperija!
  Šelepin jih je seveda dobil ... Skoraj stoodstotno. ZSSR je dosegla sam vrh razvoja. Leta 1990 so iraške čete zavzele Kuvajt, Savdsko Arabijo, Brunej, Združene arabske emirate, Oman ...
  Cene nafte so se močno dvignile...
  Kriza v ZDA se je poslabšala. Novi predsednik Bush se je dobesedno otepal pod udarci usode. Temnopolti so se uprli... In po izvolitvi Billa Clintona leta 1992 so se ZDA popolnoma razcepile...
  Začela se je državljanska vojna in poboji.
  Leta 1993 je Shelepin znova zmagal na predsedniških volitvah ZSSR.
  Leta 1995 so sovjetske čete zasedle Aljasko in mesec dni pozneje tam izvedle referendum o pridružitvi ZSSR...
  Tako so se uresničile še ene sanje - vrniti Aljasko, seveda neumno prodano, Rusiji.
  Zdelo se je, da gre vse po načrtih ... Leta 1997 so sovjetske čete okupirale Finsko in tam izvedle referendum o vključitvi v ZSSR. Tako je bila organizirana še ena sovjetska republika.
  Vendar je bilo nevljudno!
  Potem so bile še bitke v Savdski Arabiji, ko je izbruhnil islamistični upor, a so jih hitro zatrli.
  Leta 1998 je bil Šelepin izvoljen v tretji mandat.
  ZSSR je napadla Turčijo, še posebej po razpadu Nata. In jo dodal svoji ekipi.
  Leta 2000 je Šelepin končno živel dolgo in razgibano življenje, vladal ZSSR 35 let - premagal Stalinov prejšnji rezultat in umrl.
  Sistem oblasti je bil precej stabilen in avtoritaren. Podpredsednik je nasledil pooblastila do novih volitev. In postal je Gennady Zyuganov. Ki je naredil dobro strojno kariero.
  ZSSR nekaj časa ni izvajala zasegov... Po krizi je Evropa sama vstopila v CMEA in Varšavski pakt.
  Toda odnosi s Kitajsko so se poslabšali. Rivalstvo se je krepilo.
  V sami ZSSR je zahvaljujoč demografski politiki stopnja rodnosti ostala zelo visoka. Toda to je povzročilo prenaseljenost in pomanjkanje hrane.
  Plansko gospodarstvo je bilo že tako stalno v deficitu. In čeprav sta v industriji razvoj tehnologije in gradnja novih tovarn omogočila nekako boj proti pomanjkanju blaga, je v kmetijstvu veliko težje povečati količine s prisilnimi metodami in traktorji. Kmetijstva ni tako enostavno izboljšati.
  Na volitvah leta 2003 je bil Zyuganov izvoljen z več kot devetindevetdeset odstotki. Bilo pa je nekaj težav ... Predvsem s hrano.
  In ni ga kje kupiti - Evropa je postala socialistična, ZDA je zajela državljanska vojna. V Braziliji in Argentini ne dobiš veliko. Seveda so težave.
  ZSSR se je znašla v majhni prehrambeni krizi. Kar je kmalu postalo kronično, a leta 2008 je bil Zjuganov znova izvoljen za predsednika. Izkazalo se je, da je diktatorjev položaj stabilen. Toda pomanjkanje hrane je postalo hujše ... Leta 2011 so v ZSSR znižali otroške dodatke in ponovno legalizirali splav.
  Začeli so se boriti proti zelo visoki rodnosti, zlasti v muslimanskih regijah ZSSR. Istočasno se je sovjetski vojaški stroj bojeval v Afriki in izrival Nebesno cesarstvo iz Indokine. Leta 2013 je bil Zjuganov ponovno izvoljen.
  A tokrat je bil odstotek nekoliko nižji. Znotraj ZSSR se je želja po demokraciji okrepila. Ljudje so želeli več svobode. Zyuganov je predlagal:
  - Dovolimo nekaj iger!
  In še dva dejansko registrirana: LDPSS in SDPSS. Začeli so igrati na videz demokracije. Zjuganov je dal malo več svobode medijem.
  Na volitvah leta 2018 sta se proti Zjuganovu borila dva kandidata: Ksenija Sobčak in Vladimir Žirinovski. Prvič so volitve potekale alternativno. In nepričakovano je Zjuganov tesno izgubil proti mladi Kseniji Sobčak - ki je prejela devetindvajset odstotkov glasov - skoraj izsilil drugi krog.
  Potem so bili vsi prepričani, da je v ZSSR demokracija. Na televizijskih zaslonih so se pojavljala gola dekleta in krvavi akcijski filmi.
  V zunanji politiki so se poslabšali odnosi z edinim pravim konkurentom ZSSR, Kitajsko. Zakaj dve ptici ne moreta živeti na istem planetu?
  ZDA so v globokem zatonu in ne morejo igrati pomembne vloge. In Aljaska je sovjetska. Vse je tako začasno...
  ZSSR je še vedno v pomanjkanju in prehrambeni krizi, čeprav vojaško-industrijski kompleks deluje zelo dobro.
  In zdaj, leta 2023, potekajo nove predsedniške volitve v Rusiji... Še bolj demokratične in na njih nepričakovano zmaga... svetovni boksarski prvak Sergej Kovaljov. Ampak to je že druga zgodba!
  
  
  
  
  
  
  ZJUGANOV - PREDSEDNIK RUSIJE
  V enem od alternativnih razvojev zgodovine, na volitvah leta 1996, tretjega mesta ni zasedel Lebed, ampak Vladimir Žirinovski. No, v bistvu so v resnični zgodbi to vsi pričakovali.
  Kdo bi si mislil, da bo po neuspehu KRO na čelu z Lebedom na parlamentarnih volitvah tako močno nastopil na ruskih predsedniških volitvah? Toda Žirinovski je v razmerah hude konkurence takrat zasedel drugo mesto in imel je vsaj deset odstotkov. Torej ... V vsaki zmagi in porazu je element naključja in sreče.
  Tako kot zmagoslavje Zelenskega v Ukrajini, Lukašenka v Belorusiji in Putina v Rusiji. Tako kot uspeh samega Žirinovskega leta 1993.
  Potem pa so se stvari za Laboda poslabšale. Poleg tega je Žirinovski ostro nastopal na televizijskih razpravah in Jelcinu grozil z obešanjem ter dejal, da bo Duma ubogala samo njega. In zelo ugodno se je primerjal s Hitlerjem - ob spominu na dosežke tega velikega diktatorja!
  Kako je v sedmih letih gospodarstvo zraslo dvainpolkrat, brezposelnost je izginila, rodnost pa se je povečala za eninpolkrat. Kriminal se je zmanjšal za trikrat. In tako bo pod Žirinovskim! Kar zadeva vse ostalo, Žirinovski ne bo organiziral genocida in se ne bo boril z ZDA! In jedrsko orožje vas bo zaščitilo pred vsako agresijo!
  Vse to se je seštelo in Žirinovski je dosegel petnajst odstotkov in z visoko razliko zasedel tretje mesto.
  In v Jelcinovih vrstah je zavladala panika: zmotili so se. Kaj storiti? Poskušali so pridobiti Žirinovskega na svojo stran. Toda komunisti so Vladimirju Volfoviču obljubili veliko več: njemu osebno mesto sekretarja varnostnega sveta in pomočnika predsednika za vojaška vprašanja ter še pet mest v vladi. Vključno z ministrom za zunanje zadeve za Mitrofanova in mestom ministra za notranje zadeve za Abaltseva.
  Seveda Jelcin ni mogel obljubiti toliko. Preveč objav je že plačanih.
  V Jelcinovo ekipo so lahko povabili le Lebeda, ki je zasedel peto mesto, Javlinski pa je bil proti obema predsedniškima kandidatoma.
  In potem je Jelcin zaradi preobremenjenosti s čustvenim nemirom doživel srčni infarkt. Ni moči, da bi se dvignili in izpeljali revolucijo.
  Skratka, Zjuganov je zmagal v drugem krogu in prišlo je do zamenjave oblasti. Inavguracija je sovpadla z napadom Čečencev na glavno mesto republike Grozni.
  Toda militanti so bili ujeti. Večina jih je bila uničenih med napadom na Grozni. Po tem so militanti, ki jih je vodil Yandarbiev, ponovno prosili za usmiljenje. Toda Žirinovski je vztrajal pri nadaljevanju vojne. In Zjuganov je to odobril. Gverilska vojna se je nadaljevala nekaj let, potem pa so teroristi postopoma izzveneli. V Rusiji se je pod komunisti začel vzpon, gospodarstvo se je začelo hitro razvijati.
  Kombinacija načrtovanih metod in tržnih elementov je dala impresivne rezultate. In gospodarstvo je hitro raslo. Zjuganov je bil zlahka izvoljen v naslednji mandat, nato pa je spremenil ustavo, ki mu je omogočila neomejeno število kandidatur za predsednika. To je bilo zapisano na referendumu. In leta 2004 je bil Žirinovski aretiran, njegova stranka pa prepovedana. Zjuganov je obračunal s svojimi političnimi nasprotniki. Odnosi z Zahodom so precej napeti. In leta 2014 je Rusija zasegla tudi Krim. Posledično se je hladna vojna nadaljevala. In Rusija je prišla pod sankcije. Toda Zjuganov je v Rusijo vključil tudi jugovzhod Ukrajine. In razširil imperij. To je povzročilo trčenja. Po prihodu Trumpa na oblast se je situacija še bolj zapletla. Rusija je vodila vojno v Siriji in vzpostavila oporišče v Venezueli. Razmere so bile na robu jedrske vojne. Potem je Zahod ponudil možnost strmoglavljenja komunistov z oblasti.
  Toda preprosto odstranjevanje Zjuganova je malo koristno. Vstaviti moraš svojega človeka. In potem je bila Natasha Sokolova nominirana za predsedniške volitve leta 2020!
  Natasha Sokolovskaya je dekle, ki lahko premaga vsakega nasprotnika. In nikoli ne bo obupal. Da je neki stari Zyuganov proti njej. Ki je očitno bolan in že petindvajset let govori eno in isto.
  In tukaj je spletka. Poleg tega je Natasha štirideset let mlajša od Zyuganova in zelo lepa!
  In rusko gospodarstvo je spet v krizi in proizvaja se veliko nepotrebnega blaga. Natasha je tudi heroj Ruske federacije, kot bojevnica. Ona seveda lahko tekmuje s starim, bolnim, dolgočasnim diktatorjem. Poleg tega je Zjuganov postal preveč konservativen in je stisnil zasebne trgovce, tako da je marsičesa primanjkovalo. Še posebej, ko je bila zasebna trgovina zatrta. Tudi maslo in milo sta postala redka, kuponi za številne izdelke pa so se znova pojavili. Ko je Zjuganov postajal starejši, je postajal vse bolj vnet sovražnik kapitalizma.
  In zahteval je več socializma!
  Natasha Sokolovskaya je obljubila vrnitev bogastva blaga po nizkih cenah, konkurenci in zasebni lastnini. In na splošno vrnite pravo demokracijo, vključno s prenosom lutke! No, ljudstvo, naveličano pomanjkanja tiranije cenzure, nadzorovanih medijev, je vse to vehementno podprlo. In Natasha je zlahka zbrala dva milijona podpisov! V boj je šla pod slogani: "Bodi svoboden in obogati!"
  Deklica je bila zelo bojevita in je na shod prišla le v bikiniju in bosa.
  Lepotica je zažvrknila z golimi petami:
  - Odstranimo komisarje iz tovarn! Vsaka tovarna naj pripada delavcem! In zemlja je za kmete!
  In ona je zelo napumpano dekle! In njene mišice so kot lito jeklo.
  In kako poje;
  Jaz sem sokol miru in vojne,
  Rojen pod najsvetlejšo zvezdo...
  Zvesti sinovi domovine -
  Ljubezen - velika, prava!
  
  Ustvarili bomo lep svet,
  V kateri bo zdaj sreča ...
  Naj kerubinsko sonce sveti,
  Sveta, vzvišena Rusija!
  
  Uresničili bomo svoje sanje
  V vesolju ne bo nič lepšega!
  Fant bo dvignil meč in ti,
  Naj bo sreča tvoje mesto!
  
  In v lepoti vesolja,
  Čas je, da moja velika domovina zasije!
  Čeprav deklica teče bosa,
  Verjemite, kmalu bomo živeli v komunizmu!
  
  Veličastje lepote visokih gora,
  In zlate stepe z dišečo preprogo!
  Pometli bomo smeti iz vesolja
  Verjemite mi, ne bomo obžalovali svojega življenja!
  
  In vse na svetu bo v redu,
  Konec koncev bo komunizem zmagal povsod!
  Kdor ima v rokah dleto,
  Kdo ima raje mitraljez in naboje!
  
  Kar počnemo, bo trajalo večno,
  Gradimo mesta s hecanjem na Marsu!
  Slovani so strašno močni,
  Ljudem sveta bomo rekli - zdravo!
  
  Kri, ki teče, je za setev,
  Na kateri rastejo semena ljubezni!
  Naj bo dobro za vse v podlunarnem svetu,
  Ne bodi samo papiga vitez!
  Po takih pesmih lahko plešete, skačete in skačete z bosimi nogami. In dekle je na splošno čudovito in super razred! Tukaj je z golimi prsti raztrgala portret Zjuganova.
  Komunisti tulijo, ljudstvo pa se veseli: vsi hočejo spremembe! Tako v gospodarstvu kot v politiki je več demokracije.
  Da se lahko v medijih norčujete iz diktatorjev in finančnih veljakov. Ljudje so osovražili tudi Komunistično partijo Ruske federacije. Z nostalgijo so se spominjali Jelcinovih časov, ko so bile trgovine polne blaga, na televiziji pa so predvajali gole ženske in zanimive politične oddaje. To je bilo tako dobro!
  Mnogi so se spomnili zanimive politike in turbulentnega parlamenta. Ni tako kot zdaj - ko so v dumi samo komunisti in ves čas glasujejo za!
  Vsi so bili naveličani Zjuganova in ljudje, ki so živeli vedno slabše, so želeli spremembe!
  Lepa Natasha Sokolova je to obljubila! Da bodo spremembe in novi dosežki. Da Rusi ne bodo le prvi poleteli na Mars, ampak bodo tudi bolje živeli kot v ZDA. In da bo premikala gore! In gore se bodo stopile in gozdovi bodo goreli!
  Sedaj pa že poteka volilna kampanja. Deklica dobiva zagon. In celo škripa:
  - Jaz bom kot Gagarin! In obljublja zlate gore!
  In kako začne skakati. Skratka, volitve so bile in Natasha Sokolovskaya je postala nova predsednica!
  Zjuganov je doživel infarkt! In Natasha je predlagala:
  - Ustvarimo enotno državo z Ameriko!
  Pa so bili referendumi, pa je nastal skupni imperij!
  Tu se pravljica konča in bravo tistim, ki ste jih poslušali!
  CAR ALEKSEJ NIKOLAJEVIČ - VELIKI
  Druga AI, ko je bil 5. januarja 1905 izveden poskus na carja Nikolaja II. In le nekaj centimetrov je bilo premalo, da bi cesarja zadela strelna puška. A če bi le malo... Car je umrl in njegov sin Aleksej Nikolajevič Romanov je nominalno postal monarh. In Nikolaj Aleksandrovič Romanov je bil imenovan za regenta pod njim. Človek izredne inteligence, žilav in močne volje.
  Prvi koraki novega cesarja so bili zamenjava Kuropatkina z Brusilovim, Roždestvenskega pa z Nebogatovim.
  Položaj Rusije v vojni z Japonsko je bil težak. Port Arthur je že padel. Toda sile v Mandžuriji so še vedno pomembne. Poleg tega se je kakovost ruskih vojakov povečala s prihodom izbranih polkov iz evropskega dela Rusije.
  Toda Japonci so, nasprotno, odložili svoje najboljše polke v prejšnjih bitkah in blizu Port Arthurja.
  Tako je imel Kuropatkin vse možnosti v bitki pri Mukendu. Le sam Kuropatkin je bil nepomemben poveljnik.
  Toda Brusilov je resnično velik vojaški talent. In pripravljen na boj s sovražnikom približno enake moči. Toda ruski vojaki imajo boljšo puško od japonskih in same čete bodo boljše.
  Brusilov se je dobro pripravil na bitko. Pokrival boke in šel v obrambo. In se je okrepil. Njegov načrt za bitko je bil preprost: izčrpati Japonce v obrambi, nato pa, ko bodo izčrpani, rešiti zadevo z enim protinapadom.
  Brusilov je seveda strateg, Kuropatkin pa ne.
  In bitka se je začela februarja in je trajala dva tedna. Med drugim je imel Brusilov znanje in izkušnje, cel bataljon lepih deklet. Na hitro so ga rekrutirali med samskimi moškimi in mladimi lepoticami, ga urili en mesec in ga vrgli v boj.
  Najbolj zanimivo je, da so bila vsa dekleta bosa. In to jim je dalo moč matere zemlje in jih naredilo neranljive za krogle in granate.
  Dekletom je poveljevala Anastasia Orlova in njene štiri pomočnice: Natasha, Zoya, Augustina in Svetlana.
  Dekleta, ki so zavzela obrambo in izkopala rove, čakajo na Japonce ... In potem se samuraji v debelih verigah splazijo noter. Topništvo začne streljati.
  In dekleta so v roke vzela puško Mosin. In streljajmo od daleč na Japonce.
  So ostri bojevniki, mnogi med njimi so sibirski lovci. Bojejo se golih nog, kljub februarju, v kratkih krilih z odprtim trebuščkom.
  Streljajo in si pojejo:
  - Rusija že stoletja slovi kot svetnica,
  Naš veliki kralj je preprosto Aleksej,
  Ti si vreden sin, vedi Nicholas,
  In srce je še resničnejše od razuma!
  Bojevniki streljajo natančno in na daljavo nokautirajo Japonce.
  Anastasia strelja in pravi:
  - Za domovino, lepe sanje!
  Nato Natasha ustreli, izbije Japonca in zavpije:
  - Za našo sveto Rusijo!
  Zoya strelja, zruši sovražnika in sika:
  - Ne, sovražnik ima priložnost!
  Strelja natančno, Avguštin pa:
  - Za prihodnje rodove!
  Punch in Svetlana, zrušita dva Japonca:
  - Za sveta imena!
  Bojevnikom ni treba posebej poudarjati: res kul!
  In Japonci se plazijo z velikimi izgubami. Čeprav so vse bližje. Toda dekleta streljajo natančno in neprekinjeno. Streljajo in streljajo. Streljajo in streljajo. In ne pustijo me na cedilu. In ko se je samuraj zelo približal, so dekleta začela metati granate z bosimi nogami. In dokazujejo svojo neprilagodljivost.
  In bose noge mečejo smrtonosne stvari v samuraje. In zdaj se Japonci redčijo v redutah. Njihov impulz oslabi. In ko se približajo, jih bojevniki srečajo s sabljami in bajoneti. Pokončajo zadnjega samuraja.
  In pojejo z zelo navdušenim pogledom.
  Po izčrpanju Japoncev v obrambi so ruske čete pod vodstvom Brusilova začele odločilno ofenzivo in pregnale Japonce na jug. Brusilov je za razliko od Kuropatkina deloval odločno in samuraja pregnal brez ustavljanja. In uspel mu je takoj zavzeti Port Arthur, tik na ramenih sovražnika.
  Bosonoga dekleta bataljona orlov Anastazije Orlove so vdrla v mesto.
  Skozi Port Arthur so hiteli in z golimi prsti streljali in metali granate na sovražnika.
  In Japonce so zdrobili s sabljami. Kaj so mislili, da so Port Arthur zavzeli z izdajo? Ampak tukaj je hudič dva! Ruski vojaki ponovno zavzamejo to mesto.
  In če se naše ženske borijo! To na splošno pomeni, da vas ne bodo razočarali!
  In posekali so Japonce.
  In zaporniki so prisiljeni poklekniti in poljubljati bose, zaprašene podplate ženskih nog.
  Postanejo poslušni in to jim je celo všeč.
  En samuraj ni samo z jezikom lizal Natašinih podplatov, dokler niso zasijali, ampak se je tudi dvignil višje. Deklica mu je dovolila, da je z jezikom obdelal diamant ženskosti.
  Nakar je predla čisto kot mačka.
  Bojevniki so opravili odlično delo. In zdaj kolone ujetnikov odganjajo. Kam je izginil japonski borbeni duh?
  Port Arthur je padel. In potem se je Brusilova ruska vojska preselila v Korejo.
  In Anastazijin bataljon teče naprej. Med potjo grabijo samuraje, dekleta pa jih silijo na kolena.
  In poljubljajo svoje zaprašene pete in zagorele golenice.
  Borbeni bojevniki. In smešno.
  Anastasia, ki je skočila in metala diske z golimi prsti, je vprašala Natašo:
  Se je kul boriti?
  Blondinka je iskreno odgovorila:
  - Tako dobro kot je?
  Anastazija je pomežiknila:
  - Kako je, ko uporabljaš jezik na svoji muci?
  Natasha je iskreno odgovorila:
  - Samo super!
  Tako so uničili še en japonski bataljon. Ujetnike so zvezali.
  Nakar so jim s prsti bosih nog dali poštene slive na nos!
  In dekleta zdrobijo samuraje in Brusilovo vojsko, vse se nadaljuje in povečuje zagon.
  Ruska vojska je dosegla skrajni jug Koreje. In osvojil polotok.
  Del ruske eskadrilje je bil potopljen v Port Arthurju. In ruski inženirji so začeli dvigovati ladje in jih obnavljati.
  Kljub popolnemu porazu samurajev na kopnem se je vojna še vedno nadaljevala. Na morju so bili Japonci močnejši. Potem pa je prišel Nebogatov. Spotoma je eskadrilo bolj spretno vodil v Port Arthur. In tako se je okrepila ruska armada. Tu je odšla tudi eskadrilja iz Črnega morja.
  Nebogatov je bil po moči slabši od Japoncev, a ne preveč. V resnici kakovost ruskih ladij ni nič slabša. Nekaj manj jih je po številu. Toda granate so bolj oklepne.
  Nebogatov je šel na morje. Togo se je boril. Toda izkazalo se je, da vse ruske granate ne eksplodirajo - smodnik je surov! Vlažnost je visoka.
  Toda Nebogatov je eskadrilo pravočasno vrnil v Port Arthur in ni izgubil niti ene ladje.
  Morali smo porabiti čas za zamenjavo školjk in dopolnjevanje sil. Dokler ne prispe eskadrilja iz Črnega morja.
  Vojna se je vlekla, prav tako njeni stroški. Obe strani sta želeli skleniti mir. Toda Japonci še vedno zavzemajo prevladujoč položaj na morju.
  Toda školjke so bile zamenjane in črnomorska flota je bila vzgojena. In ob tem so se potegnile tudi bosonoge deklice.
  In ladja z dekleti je s polno hitrostjo krenila v boj. Golonoge dekleta v bikinkah so poskakovale in krožile okoli orožja. Usmerili so puške in streljali.
  Lepotice so streljale in posekale nemške ladje. To so storili z divjo jezo. Bojevniki so bili zelo seksi in mišičasti. Nič se ne more primerjati z njimi. Japonci se ne morejo boriti s takšnimi dekleti.
  In cevi, zadete od granat, padajo.
  In bojevniki poskočijo in kričijo:
  - Smo super dekleta!
  In pokažejo jezik! In ustrelijo se, ne dovolijo samuraju, da pobegne. Odzovejo se agresivno. Dobijo pa odziv od lepotic. Japonska križarka se že potaplja. In dekleta poskočijo in stresajo bose noge. Tako veliki tatovi so. Ki ga nič ne more ustaviti.
  Bojevnice se borijo in skačejo. In sestrelijo samuraje z izstrelki. In ob tem še cvilijo.
  Nataša kriči:
  - Veliki car Aleksej! Zelo bo pameten!
  Zoja je z nasmehom in streljanjem dodala:
  - Je najmodrejši na svetu! Zelo čudovito bo!
  Tako je Avguštin, ki je streljal na Japonce, pel:
  - Najpametnejši bo!
  Nato je Svetlana odstrelila, zdrobila sovražnike in renčala:
  - Alexey je kul!
  Anastasia je streljala in rekla:
  - Za Sveto Rusijo!
  In tudi tebe bo udaril! Dekleta so tako neverjetno kul. In samuraja raztreščijo na koščke!
  In potem je bila japonska bojna ladja potopljena. In za samuraje je postalo zelo strašljivo.
  In dekleta tekajo naokoli skoraj gola in bosa. In utripajo svoje lepe noge. Na splošno so čudoviti tatvini.
  In videti so najbolj zdravi in zagoreli.
  Pretepajo samuraje...
  Napadena je tudi druga bojna ladja. To bo koristno za floto Toga, zelo tesno. In črnomorske ladje so se umaknile. V sovražnika vržejo projektil.
  Natasha in Zoya sta usmerili dvanajstpalčno orožje. In kako bodo streljali z divjo blaznostjo. In bojna ladja bo prejela že en udarec in se razbila.
  Nataša in Zoja poskočita in treseta z bosimi nogami in tulita:
  - Čarovnice smo in lepših lepotcev ni!
  In dekleta pokažejo svoje jezike. In kako te zjebejo, postane zelo boleče.
  Tako so streljali na Togovo ladjo, njen oklep je počil, kot da bi jeklo zavrelo.
  In tako je ladja prevzela in potonila.
  Natasha in Zoya sta peli:
  - Rus' se je smejal in jokal in pel! Zato je Sveta Rus'!
  In spet bodo dekleta vzela in skočila!
  In potem bosta Avguštin in Svetlana zadeta kot iz dvanajstinčnega topa. Torej bo ladja odletela iz Toga, se razbila in potopila!
  Dekleta pokažejo svoje nosove. Ujeli so Toga samega. In prisilili so lepa dekleta, da so poljubljale njihove bose, izklesane noge. Togo je bojevnike udaril po golih petah in se oblizoval. Očitno mu je bilo všeč ...
  No, punce so super, seveda!
  In sploh vrhunska štruca! In pomežiknejo sovražniku, češ da nimamo nič proti narediti kaj resnejšega!
  Japonska flota je potopljena. In Brusilov in njegova ekipa so začeli pristajati na sami Japonski.
  Tako bo Rusija imela še eno veliko provinco na otokih. In sam ruski vladar bo postal japonski Mikado.
  Hkrati bo za vedno odpravljena grožnja iz dežele vzhajajočega sonca. In kraljeva vojska se bo dopolnila z bojevitimi in pogumnimi vojaki.
  Torej je obstajal razlog za popolno osvojitev Japonske. In čete so bile premeščene v metropolo.
  Dekleta in njihov bataljon so stopili v boj s samuraji na kopnem. Dekleta so samuraje srečala z dobro namerjenimi streli, sabljami in metanjem granat z bosimi nogami.
  Lepa Nataša je z boso nogo vrgla limono in zacvilila:
  - Za carja in domovino!
  In streljala je na Japonce.
  Tudi čudovita Zoya je vrgla granato z golimi prsti in zacvilila:
  - Za prvoklicano Rusijo!
  In zadela tudi samuraja.
  Tu je rdečelasi Avguštin udaril in zacvilil:
  - Slava materi kraljici!
  In tudi sovražnika je prebodla.
  Ponorela je tudi Anastazija, ki je z bosimi nogami izstrelila cel sod razstreliva in Japonce razgnala daleč stran:
  - Slava velikega ruskega cesarstva!
  In Svetlana je zadela. Pometla je z Japonci in se z golimi petami prepustila uničujoči limoni.
  Na ves glas je vzkliknila:
  - Na nove meje!
  Natasha je pribila Japonca in zacvilila:
  - Za večno Rusijo!
  In zarezala je tudi v samuraja:
  Odlična Zoya jo je odnesla in zadela Japonca. Z boso nogo je vrgla granato v sovražnika in zacvilila:
  - Za enotno in nedeljivo kraljevo cesarstvo!
  In deklica je zažvižgala. Jasno je bilo, da je najstnica postala veliko večja, njene prsi so bile visoke, njen pas je bil ozek, njeni boki pa so bili mesnati. Imela je že postavo odrasle, mišičaste ter zdrave in močne ženske. In obraz je tako mlad. Deklica je s težavo zatrla željo po ljubljenju. Samo pustite jih božati. In bolje je z drugim dekletom, vsaj ne bo vzela svoje nedolžnosti.
  Cool Zoya zelo spretno meče granate na Japonce z bosimi nogami. In deluje zelo uspešno.
  Avguštin je zelo rdečelaska in tudi zelo lepa. In na splošno so v bataljonu tako čudovita dekleta, samo največji užitek.
  Avguštin z bosimi nogami vrže granato in zacvrkne:
  - Naj bo slavljena Velika Rusija!
  In tudi, kako se vrti.
  Kakšna dekleta, kakšne lepotice!
  Tudi Anastasia skoči. Tako velika deklica je visoka dva metra in težka sto trideset kilogramov. Hkrati pa ni debela, s staljenimi mišicami in križem vlečnega konja. Moške ima zelo rada. Sanje o otroku. Ampak še ne deluje. Marsikdo se je preprosto boji. In zelo agresivno dekle.
  Ne sprašujejo njeni moški, ampak ona sama tista, ki nesramno zahteva. Brez sramu in zadrege.
  In všeč ji je. Bodite aktivna stranka.
  Hkrati je Anastasia čudovita bojevnica. In dosegla je veliko podvigov. Anastazija poveljuje njihovemu bataljonu.
  Z boso nogo vrže tudi granato in zavpije:
  - Nad deželo bo svetloba!
  Svetlana vrže limono z boso nogo in zašepeta:
  - Slava velikega ruskega cesarstva!
  Veličastna Zoya izvaja tudi met z golimi prsti in tuli:
  - V slavo svete domovine!
  Avguštin zacvili:
  - Z nezemeljsko žalostjo!
  In darilo, vrženo z boso nogo, tudi leti.
  Nato Anastasia začne tuliti. Z bosimi nogami vrže tudi cel kup granat.
  In junaško dekle zarjovi:
  - V imenu beloboga!
  Tudi Nataša je z golimi prsti vrgla granato in izdahnila:
  - V imenu Kristusa!
  In izstrelila je nekaj strelov.
  In Anastasia je začela streljati z mitraljezom. To je naredila zelo spretno.
  Skratka, dekle je zver.
  Nataša z golimi nogami je z veseljem zacvilila:
  - Pravzaprav sem superman!
  In z boso nogo je vrgla granato.
  Ustrelila je tudi golonoga Zoya. Sestrelil Japonce.
  tvitnil:
  - Slava Rusiji!
  In z boso nogo je izstrelila granato.
  Avguštin je tudi zacvilil:
  - Za Sveto Rusijo!
  Anastazija je na Japonce lansirala celo škatlo. In vzela ga je in zarjovela od podivjane jeze:
  - Za Svaroga!
  Nataša ga je vzela in zacvilila:
  - Za nov sistem!
  In z boso nogo je vrgla granato!
  Svetlana je zablekala:
  - Za jeklene mišice!
  In tudi z golimi prsti je izstrelila granato.
  Vzela ga je tudi golonoga Zoja in zacvilila:
  - Za ljubezen in čarovnijo!
  In bose noge v gibanju.
  Rdečelasi hudič Avguštin je vzel in izstrelil škatlo z granatami ter zacvilil:
  - Pojdi čez meje na Marsu!
  Anastasia bo izstrelila tudi sod dinamita in mrmrala:
  - Za svetovni red Rusije.
  In Natasha je zalajala:
  - Za novo pot do sreče!
  Nato se bodo dekleta skupaj smejala.
  In tako je super! Dekleta so čudovita!
  Čete carske Rusije so se premikale proti Tokiu.
  Ruska vojska je napadla Tokio.
  Fant in dekle sta hodila naprej: Oleg in Margarita.
  Otroci so iztrebili Japonce in napredovali proti cesarski palači. Mikado je slovesno oznanil, da ne bo zapustil prestolnice in da bo tam ostal za vedno.
  Oleg je v samuraja izstrelil rafal in z boso nogo vrgel granato ter pri tem zacvilil:
  - Rus' se ne bo nikoli vdal!
  Tudi Margarita je z boso nogo sprožila limono in zakikala in pokazala zobe:
  - Zmagali bomo ali umrli!
  In bataljon deklet se prebije do Mikadove palače. Vsa dekleta so bila v uniformah, samo v spodnjicah. In te skoraj gole se tepejo kot junakinje.
  Anastasia vrže granato z boso nogo in zacvili:
  - Nikolaj, ti si Mikado!
  Tudi Natasha je z golim udom izstrelila dar smrti in zacvilila ter pokazala zobe:
  - Naš kralj je najbolj kul!
  In kako se bo lesketalo kot biseri! In tako bleščeče dekle.
  Tudi bosa Zoja veselo čivka in z boso nogo izstreli granato:
  - Jaz sem zmagovalec v psihologiji!
  In pokazala je jezik.
  Uniči lastnega samuraja.
  Avguštin, tisti rdečelasi hudič, tudi strelja. In to počne tako natančno. Pokosi Japonce.
  In zarjovi na vsa pljuča:
  - Slava moji sveti državi!
  In pokaže zobe!
  Svetlana, prav tako junaška ženska, bo sprožila celo škatlo eksploziva.
  In Japonci so leteli na vse strani.
  Dekleta gredo v ofenzivo in zdrobijo svoje nasprotnike. Doseganje oprijemljivega uspeha. Čutijo grozečo milost, neutruden pritisk in odsotnost slabosti. In golo oprsje je najboljše zagotovilo nepremagljivosti in nepotopljivosti.
  Anastasia, ki prekine Japonce, čivka:
  - Roke iz hrasta, glava iz svinca!
  In z boso nogo vrže granato. Razprši samuraje.
  Strelja tudi napol gola Natasha.
  Zdrobi Japonce. In jih razbije na koščke.
  Vse bližje in bližje palači. In bosa noga vrže granato.
  Prestrašeni Japonci se predajo. Razbijejo se na koščke.
  Terminator Girl pravi:
  - Naj bo Perun z nami!
  Golonoga Zoya, veličastna terminatorka, se ustreli in uniči militariste. Pokazala je zobe.
  Dekle je zakričalo:
  - Mi smo vitezi največje Rusije!
  Deklica je vrgla granato z boso nogo. Razkropil sovražnika.
  Cool Zoya jo je vzela in spet zapela:
  - Suvorov ga je naučil gledati naprej! In če vstaneš, stoj do smrti!
  In v nasmešku je pokazala zobe.
  Ognjeni Avguštin je tudi pel in lajal:
  - Na nove meje!
  In z nasmehom dodala:
  - In vedno smo v prednosti!
  Sovražnika je zadela tudi junakinja Svetlana. Razkropila je cesarsko stražo in zacvilila:
  - Za dosežke dobe!
  In spet letijo granate, ki jih mečejo bose noge.
  Dekleta pritiskajo na sovražnika. Spominjajo se junaške obrambe Port Arthurja, ki ne bo pozabljena še stoletja.
  Eh, kako bi lahko taka vojska izgubila v realni zgodovini, pa še to z Japonci?
  Kakšna škoda.
  Anastasia vrže granato z boso nogo in zažvižga:
  - Za rusko mejo!
  Tudi Nataša je z boso nogo sprožila nekaj smrtonosnega in obupno zacvilila, razgalila zobe:
  - Za nove uspehe!
  In zavila proti Japoncem.
  In tukaj, z golimi petami, jo bo Zoya tudi vzela in premagala. In potem je z boso nogo vzela in izstrelila granato.
  In potem je zapela:
  - Ne bomo podlegli sovražnikovim diktatom!
  In razgalila je obraz!
  Lepo, zelo mlado dekle s postavo atleta. In zelo pogumno.
  In Avguštin bo za Japonce skrbel. Zdrobi jih in zelo spretno vrže granato z boso nogo.
  In raztrese sovražnike, kot da bi steklenice letele z žoge.
  Deklica zarjovi:
  - Čokolada, to je naš način!
  Avguštin res obožuje čokolado. In pod kraljem so trgi polni blaga. Kaj lahko rečete o carju Nikolaju? Zdaj se poraženi kralj pred našimi očmi spreminja v velikega. Natančneje, kralj je umrl, a njegov sin Aleksej postane velik! In vse, kar je potrebno za to, je, da se dekleta borijo na frontah.
  In nekaj otroških junakov, ki so Japoncem preprečili zavzetje gore Vysokaya. Ko se je odločala usoda Port Arthurja.
  Tako je bilo Rusko cesarstvo ponižano.
  Svetlana je sprožila tudi sod ubijanja in z mitraljezi zrušila zunanjo steno cesarske palače.
  Zdaj dekleta tekajo po sobah. Vojna se bliža koncu.
  Anastasia navdušeno pravi:
  - Verjamem, da me čaka sreča!
  In spet vrže granato z boso nogo.
  Natasha strelja morilski ogenj. Med vezenjem nasprotnikov tvita:
  - Vsekakor bom imel srečo!
  In spet leti granata, vržena z boso nogo.
  In potem bo bosonogo Zoyo zadel par privezanih bomb, ki jih bodo izstrelile njene bose noge. In bo razbil nasprotnike.
  Potem pa plane v smeh:
  - Sem komet dekle.
  In spet vrže iz sebe ognjene jezike smrti.
  In potem Avguštin, ta terminatorka, že hiti. Kako je vse vzela in vse zmazala. Preprosto odlično.
  Bojevnik, ki je pravi demiurg bitke.
  In sam pri sebi zacvili:
  - Naša ekipa ima največji pogum!
  In potem se je pojavila Svetlana. Tako hladen in peneč. S svojo noro energijo okuži vsakogar. Sposoben premagati skoraj vsakega sovražnika.
  In bojevnica pokaže svoje biserne zobe. In so večji od konjskih. To je dekle.
  Svetlana se zahihita in zarjovi:
  - Za jajčevce s črnim kaviarjem!
  In dekleta so v en glas zavpila na vsa grla:
  - Jablane bodo cvetele na Marsu!
  Mikado si ni upal narediti harakirija in je podpisal predajo. Za novega japonskega cesarja je bil razglašen car Aleksej II. Hkrati pa v Deželi vzhajajočega sonca pripravljajo referendum o prostovoljni priključitvi Rusiji.
  Vojne je skoraj konec. Zadnje enote sestavljajo orožje.
  Bataljon deklet je postrojil ujetnike. Moški morajo poklekniti in poljubiti bose noge deklet. In Japonci to počnejo z velikim navdušenjem. Tudi to jih veseli.
  Seveda so takšni lepotci. In prav je, da so njihove noge malo zaprašene. Je še lepše in bolj naravno. Še posebej, ko so zagoreli. In tako grobo.
  Japonci jih poljubljajo na gole podplate in si oblizujejo ustnice. In deklici je všeč.
  Anastasia s patosom ugotavlja:
  - Kdo je rekel, da vojna ni za ženske?
  Natasha se je v odgovor zahihitala:
  - Ne, vojna je za nas najslajši čas pričakovanja!
  In pokazala je jezik. Kako lepo je res biti poljubljen na tako resnično ponižujoč način.
  Udarjajo po Zoykini goli okrogli peti. Deklica z veseljem reče, cvili:
  - To je tako super! Rada bi nadaljevanje!
  Rdeči Avguštin je opozoril:
  - Ohrani nedolžnost do poroke! In tega boste veseli!
  Zoja z golimi nogami se je zahihitala in rekla:
  - Naj bo slavljena moja Sveta dežela! Toda nedolžnost samo boli!
  Deklica se je nasmehnila.
  Svetlana je ponosno pripomnila:
  - Delal sem v bordelu. In ne potrebujem nedolžnosti!
  Golonoga Zoya je vprašala in se hihitala:
  - Kako ti je bilo všeč?
  Svetlana je iskreno in odločno izjavila:
  - Morda ne bi moglo biti boljše!
  Napol gola Zoya je iskreno povedala:
  - Vsako noč sanjam o tem, kako se me moški polasti. Tako kul in lepo je. In ne želim ničesar drugega.
  Svetlana je deklici predlagala:
  - Po vojni lahko greš v najprestižnejši bordel v Moskvi ali Sankt Peterburgu. Verjemite, tam vam bo všeč!
  Polgola Zoja se je smejala in pripomnila:
  - Moral bi razmisliti o tem!
  Natasha je predlagala:
  - Mogoče lahko posilimo zapornike?
  Dekleta so se nasmejala tej šali.
  Na splošno so tukajšnje lepotice temperamentne. In ljubljeni so strašljivi. Zaradi vojne so dekleta agresivna. Bojevniki so z bosimi, prašnimi nogami še naprej tiščali ujetnike za poljube. Všeč mi je.
  Nato so se začele bolj zanimive predstave. Še posebej je v nebo streljal ognjemet. Prikazan je bil ognjemet. In bilo je zelo zabavno. Igrala je glasba in udarjali bobni.
  Carska Rusija je osvojila Japonsko. Kar so na splošno vsi pričakovali. Avtoriteta ruske vojske je bila zelo visoka. Veliko petja in plesa golih Japonk.
  Vse je lepo in bogato ... Tudi v sami Rusiji je veselje nad zmago. Seveda niso bili vsi zadovoljni. Za marksiste je to hud udarec. Okrepila se je kraljeva oblast. In njegove možnosti so se povečale. Podpora v družbi je ogromna.
  Po osvojitvi Japonske je Rusija nadaljevala politiko širitve na Kitajsko. Kitajske regije so prostovoljno izvedle referendume in se pridružile imperiju. Regent Nikolaj Romanov je vodil zelo uspešno politiko ruske ekspanzije na jugovzhodu. Kitajsko je postopoma pogoltnilo.
  Gospodarstvo carskega imperija, ki se je izognilo revolucionarnim prevratom, je doživelo hitro gospodarsko rast. Gradil je ceste, obrate, tovarne, mostove in še veliko več. Dežela je prodajala kruh in številne izdelke.
  Izdelala je najmočnejše bombnike na svetu: bombnika Ilja Muromec in Svjatogor ter najhitrejše lahke tanke Luna-2. In tam je bila ogromna vojska treh milijonov vojakov - mirnodobna vojska, ki je bila petkrat večja od nemške.
  A Kaiser Wilhelm ga je vseeno vzel in pomolil glavo noter. Še več, povod za vojno je postal umor avstrijskega prestolonaslednika v Sarajevu.
  In potem so se Nemci odločili za boj na dveh frontah.
  Naproti jim je krenila carjeva vojska. Zaradi kitajskih regij, zmanjšanja umrljivosti ob ohranjanju visoke rodnosti je imela carska Rusija ogromno prebivalcev. In lahko bi mobilizirala gromozansko vojsko.
  Poleg tega je populacija pretežno mlada in agresivna.
  Avstro-Ogrska, ki je bila deležna udarcev, je takoj razpadla. Carske čete so z lahkoto strle številčno premočne Nemce in zavzele Vzhodno Prusijo ter oblegale Königsberg.
  Hindenburg je skušal Ruse premagati z udarcem, vendar se je številčna premoč carske vojske izkazala za preveliko. Poleg tega so se mitraljezi, lahki tanki "Luna"-2 izkazali za zelo učinkovito orožje za protinapade.
  Poraženi Hindenburg je pobegnil. In ruske čete so hitele do Odre. Na jugu sta bila takoj zavzeta Lvov in Przemysl. Carska vojska je napredovala, Avstrijci pa so v paniki zbežali in se predali.
  Vstop Turčije v vojno je le malo pridobil Nemce. Čeprav je to odvrnilo nekatere sile. Toda Rusi so še naprej napredovali v Avstrijo. In Nemci so bili premagani blizu Pariza.
  Šele na območju reke Odre so Nemci, potem ko so resno oslabili svoje čete na zahodu, lahko ustavili napredovanje ruskih polkov.
  Toda na jugu je carska vojska pregnala sovražnika. Feldmaršal Brusilov je kot vedno v najboljšem stanju.
  In potem je bila Budimpešta obkoljena ... Zavzeta sta bila Bratislava in Krakov. In ruske čete se približujejo Pragi.
  Mala Azija je bila zavzeta na jugu, Bagdad je padel, Rusi so zavzeli Istanbul.
  Cesar Franc se je obrnil na Wilhelma s prošnjo za sklenitev miru. Poleg tega je Italija že napadla Avstrijce in odprla drugo fronto.
  Toda ruskih čet ni mogoče ustaviti. Tako je Praga zavzeta. In pozimi so se kraljevi polki preselili čez led v Berlin. In februarja so dokončali obkolitev nemške prestolnice. In so vdrli na Dunaj, Avstro-Ogrska je razpadla in bila poražena.
  23. februarja 1915 se je Nemčija vdala. Ruske čete so ponovno vstopile v Berlin.
  Prva svetovna vojna se je končala. Rusija je pridobila veliko ozemlja. Meja je potekala po Odri. Rusija je v svojo sestavo vključila Alpe. Del Avstro-Ogrske je bil na jugu priključen Italiji. In Jugoslavija je postala ruski vazal. Madžarsko in češko kraljestvo sta postali del Rusije. Poljsko kraljestvo je vključevalo Krakov in postalo ogromno. Koenigsberg je postal del ruskih provinc, tako kot Galicija in Bukovina. Transilvanija je postala romunska. Turčija pred Egiptom, skupaj z Irakom, Sirijo in arabskimi deželami v Meki pa je postala rusko ozemlje. Le Britancem je uspelo zavzeti Basro.
  Ruske čete so kmalu popolnoma okupirale Savdsko Arabijo. Nemčiji so bile naložene ogromne odškodnine.
  Tako je nastala ruska hegemonija v Evraziji. Več let ni bilo večjih vojn. Rusija in Britanija sta dokončali Iran, vključno s sestavo: sever in središče Rusije, jug do Britancev. Potem Afganistan. Tudi severna in osrednja Rusija, južna Britanija.
  Carski imperij je postal močan, vendar je Britanija še vedno močna. Rusi so se pomikali po Kitajski in dokončali njeno zavzetje.
  Gospodarstva po vsem svetu so cvetela ... Toda leta 1929 je izbruhnila velika depresija.
  Na prestolu Rusije vlada car Aleksej II. Bolezen je prerasel in je fizično precej močan. Novi kralj vlada državi z desetimi milijoni vojakov v miru in je skoraj pogoltnil Kitajsko. In gospodarstvo, ki je med depresijo trpelo manj kot druga, je prehitelo ZDA.
  In potem se je ruski cesar odločil obračunati z Ameriko? Zakaj so Aljasko vzeli imperiju za drobiž? Je to pošteno? Mogoče je tudi to rop?
  Skratka, cesar vse Rusije Aleksej II., ki so ga že leta 1933 imenovali veliki, je 5. januarja, natanko na dan atentata na svojega očeta Nikolaja II., začel novo vojno. Proti seveda Ameriki, ki je dosegla vrhunec depresije.
  In druge države še niso mogle posegati v Rusijo. Pravijo, da so Američani goljufali in morajo za to odgovarjati.
  In tako se je začel napad na Aljasko. Ravno v tem času je začela obratovati železnica, ki so jo zgradili ruski inženirji do Čukotke.
  In ruska vojska se je premikala skozi sneg in snežne zamete.
  Vključno s petimi večnimi dekleti: Anastazijo, Natašo, Zojo, Avguštino in Svetlano. Niso navadna dekleta, ampak domače čarovnice. In zato ne starajoč se, ampak večno mlad in nesmrten. In ker so čarovnice, se pozimi, v polarni noči in v divji zmrzali borijo samo bosi in v bikiniju.
  Ta dekleta tekajo naokoli, mečejo granate z bosimi nogami in pojejo:
  - Veliki car Aleksej,
  Ti si najmodrejši na svetu!
  In tako Anastasia vrže granato z boso nogo. Američani letijo gor od eksplozij.
  In dekle strelja iz mitraljeza in kriči:
  - V imenu Rusije!
  In potem tudi Natasha ustreli, prav tako vrže dar smrti z golimi prsti in zacvili:
  - Uresničite se, velike sanje!
  In ga bo tudi vzel in pokazal zobe.
  In potem bosa Zoya ... Njene pete so škrlatne od snežnih zametov Aljaske. Deklica zakriči na ves glas:
  - Zmagal bo le za veliko Rusijo!
  In granata, vržena z boso nogo, tudi leti.
  Sledi Avguštin. Jenkije zbija z mitraljezi in z golimi prsti meče granate.
  In tudi zarjovi:
  - Veliki car Aleksej je ruski car!
  In potem začne Svetlana streljati ... In z bosimi nogami plane na Američane in zacvili:
  - Vse bo super!
  Pet deklet skoraj golih teče po Aljaski in mlati Američane. In tukaj se premikajo tanki: Nikolaj-4, nov model s topom in šestimi mitraljezi. In Američane dodobra pokosijo. In za njimi so "Alexandra"-3, ki so zelo močne in smrtonosne. Pa še mitraljezov je kar deset.
  In dekleta so pred vso vojsko, napol gola in lepa. Hitijo k sebi in pojejo:
  - V imenu svete Rusije carjev bodo vsi srečnejši - modrejši!
  In tako bodo zdrobili še eno baterijo Američanov - vanjo bodo metali granate z bosimi nogami.
  Vse več Aljaske zasedajo carske čete. Takega ozemlja res nima smisla zavajati in grabiti za nič.
  In bojevniki se borijo zase in se pomikajo globlje v sovražnikovo obrambo. In zdrobijo svojega sovražnika, močno pritisnejo!
  Anastazija celo zarjovi:
  - Naj bo naša zemlja velika in čista!
  In spet vrže granato z boso nogo!
  In potem je Natasha prišla na vrsto in siknila:
  - Naj bo slaven naš kul Rus!
  In na enak način bo vzel in udaril svoje sovražnike.
  In limona, vržena z golimi prsti, leti.
  In potem bo Zoya Američane prekinila z rafalom in cvilom:
  - Ja, prihodnost bo bedlam!
  Dar smrti, ki ga sprožijo dekličine bose noge, eksplodira!
  In potem bo Avguštin streljal z mitraljezi. In pokosi vrvico, potem pa zacvili na vsa pljuča:
  - Od zore do mraka!
  In potem agresivna Svetlana sproži. In uporablja tudi svoje gole prste in aktivno čečka:
  - Naš nori imperij!
  In spet, punca, zasukaj svoje sovražnike! Pozdrav heroini.
  In ko so ameriški ujetniki ujeti, morajo dekletom med klečanjem poljubljati pete. In kam bodo šli? Poljubljajo se in cmokljajo. In še vedno si oblizujejo ustnice.
  Še hočejo...
  Kje lahko greš proti dekletom? Pustili so, da so se vojaki slačili in posilili. Čarovnice so si res želele seksa. In užitek je velik in si nabit z energijo. Postanete čarovniki. In tako super razred!
  No, dekleta rada ubijajo, to so dekleta. In rade posiljujejo moške, tako naj bi to delale čarovnice.
  Ampak čarovnice so še vedno kul punce. In radi imajo, ko so obdelani. In všeč jim je.
  Carska vojska je že zavzela Aljasko. In ni se ustavila, ampak vstopila v Kanado. Kaj se tukaj dogaja? Kanada je formalno dominion Britanije. No, ne upošteva povsem pravil, pusti ameriškim vojakom skozi njega.
  Torej obstaja razlog za stavko. In ruski floti poveljuje Kolčak. In Američane je že pregnal s Filipinov in Havajev. In tam je zavzel svoje baze.
  Pa jenkiji pritiskajo na morje. In na ladjah so tako lepa dekleta. In kar je najpomembnejše, bojevniki so skoraj goli. In tako je lepo. Če dekleta nosijo samo spodnjice, potem je to super!
  Tako lepo je gledati takšna dekleta. In ko zasežejo ameriške in kanadske ladje in stresajo svoje gole prsi. To je naravnost super!
  In dekleta tolčejo z bosimi nogami po vročih krovih in sekajo Američane s sabljami.
  Proti takim dekletom je kakršno koli sredstvo nemočno. Navsezadnje so to dekleta, o katerih moški sanjajo. Kaj lahko storite proti lepotici, katere prsi so popolnoma gole?
  Navsezadnje so to dekleta, v katera boste strmeli ure in ure. In ne boš obrnil glave stran. In ujamejo ujetnike in jih prisilijo, da delajo s svojimi jeziki, da zadovoljijo svoje poželjive maternice.
  In tako lepo in prijetno je! S takšnimi dekleti ne morete zgrešiti! Rezali bodo glave in prežagali poljubne žile.
  Tukaj je skupina petih, ki teče po Kanadi. Konec aprila je že in vse cveti. In dekleta, tako lepa so. In posekali so Američane s svojimi čarobnimi meči. In mečejo diske z golimi prsti.
  In si zažvižgajo:
  - Ni lepše domovine Rusije,
  Borite se zanjo in ne bojte se ...
  V vesolju ni lepše države -
  Vse vesolje je bakla luči, Rus'!
  No, dekleta in supermeni! In spravljajo potolčene sovražnike na kolena. In potem te prisilijo, da jim poljubljaš gole in zaprašene podplate. Ta dekleta so naravnost super!
  Konec maja so ruske čete, ki so zavzele večino Kanade, vstopile na ozemlje ZDA. Boji so izbruhnili na samem ameriškem ozemlju.
  In pet deklet je napadlo Američane in jih brutalno pritiskalo. Ko so premagale ves bataljon, so se lepotice začele igrati z ujetniki. Ko so se z njim dovolj zabavali, so priredili žar zabavo.
  Jedli so sveže meso in si peli.
  Na svetu je veliko slabih cest,
  Kot ciganov las - kup poti!
  Oltarje odženejo čez prag,
  Kot lačen otrok - zlobnež!
  
  Veliko razcepov, brezno, grapa:
  Kot hudič na vsaki poti!
  Sploh ne poznaš prijatelja ali sovražnika -
  Svet se je razdelil na pol!
  
  Fant hodi bos po mrazu,
  Le snežni zamet poteši lakoto ...
  Ampak verjamem, da ste revni z denarjem,
  Bogati se maja bolje ogrejejo!
  
  Detelja raste, vedite za vse na zemlji,
  Kako regrat spomladi pozlati ...
  Če si prijazen - pravljica je povsod,
  Plenilec pa misli, da si zajček!
  
  Ljudje mečejo cente v nas
  Rezanje grl je čista milost!
  Najmočnejši udarci za nas so iz roke,
  Tako, da se odpre drugi dih!
  
  Poletja je konec - prihaja jesen,
  V njej je velika vročina, plameni in dež!
  Očitno nam je Vsemogočni razkril rezultat,
  In umetnik je skiciral zemljevid sveta!
  
  Vidim brezo v obleki kraljev,
  Zlato, svetle barve rubinov...
  Naj imate ljudje dobro srce.
  In šele takrat boš postal velikan!
  
  Berači so morali veliko gaziti,
  Spet metež in vsak prst peče...
  Naj mi vsaj los pomaga ogreti,
  Kako je pomodrel premraženi deček!
  
  Zakaj nihče ni odprl vrat?
  Zakaj pa si čisto podivjal...
  Ubogi otrok je zmrznil pod snegom ...
  Verjamem, da bodo angeli pregnali snežne nevihte!
  
  Kerubi vas bodo popeljali v nebesa,
  Jezus sam vas bo z ljubeznijo objel!
  Bo, verjemi, v večni sreči, otrok,
  Saj je šel Bog zanj na križ!
  Dekleta so zapela, se najedla in se vrnila v boj. So bojevniki takega jeklenega praga.
  In uničijo Američane. Metanje diskov in granat z bosimi nogami.
  Konec junija je že in ruske čete so obkolile Filadelfijo. Že tretjina celinskega dela ZDA je pod nadzorom ruske, carske vojske.
  In že v mnogih mestih plapolajo zastave Ruskega imperija. In bataljoni lepih deklet iz carske vojske se borijo!
  In dekleta so res tako čudovita in impulzivna. In spet so premagali vse nasprotnike. In Američani padajo.
  In tu je tank: "Aleksander"-4, najnovejši! In njegovi nasprotniki se mu uprejo. In dekleta gredo tudi v rezervoar: Elizabeth, Ekaterina, Elena, Aurora. In brcajo Američanom v roge.
  Kako te bodo streljali, kako te bodo gnali v krsto! Ni dovolj za nobenega borca!
  Samo dvignejo roke in odnehajo!
  In dekleta zdrobijo svoje sovražnike s svojimi gosenicami. In Elizabetin rezervoar se premika ...
  In pod njim je kot gmota krvi, mesa, kosti.
  In dekleta stopijo nase, zdrobijo svoje nasprotnike in pojejo:
  - Car modro vlada Rusiji,
  Izdaja dekrete, sodi služabnike ...
  Prestol ne prenaša hrupa in lajanja,
  In ne metoda za obvladovanje strahu!
  Tako se dekleta gibljejo v boju. In njihova borbenost ni kot sekira izpod klopi!
  Elizabeth je jezno rekla:
  - Za ruski prestol!
  In kako strelja! In položil bo goro trupel!
  To so dekleta, ki se ne želijo ustaviti. In premagajo svoje sovražnike in uničijo Združene države.
  In zdaj kraljeva vojska vodi kolono ujetnikov. Te roke za vratom in spuščene glave.
  Medtem je Hitler prišel na oblast v Nemčiji. Toda še vedno je prešibak, da bi resno ogrozil Rusijo. Resnejša grožnja je Mussolinijeva Italija. A s tako pošastjo, kot je Rusija, si ne bo upala v vojno.
  Tako za zdaj ruske enote zajemajo Ameriko in ostanke Kanade.
  Dekleta bosa in v bikiniju vozijo bojni tank. So zelo mogočni in močni.
  Elizabeth je povzela:
  - Kdor koli pride k nam s čim, bo od tega umrl!
  Elena je potrdila:
  - Vsekakor!
  In poslala je granato v ameriško baterijo. Takšna deklica z razkošjem.
  In potem Aurora vrže školjko in spregovori:
  - Želim živeti za Rusijo!
  In udarila je še enega Američana. To so res dekleta, ob katera se spotakne vsak napadalec.
  In Velika Britanija kljub zajetju Kanade ne upa vstopiti v vojno z Rusijo - razume, da je ta imperij zanjo pretežak. In če se pridruži, bodo Rusi zagotovo zlahka vzeli vse ameriške kolonije. Zato je bolje, da ne zaidete v težave z Rusijo, kjer vlada Aleksej II!
  Kralj je postal popolnoma zdrav in izkazal se je za izrednega osvajalca.
  In tako je padla Philadelphia ... In sredi julija se ruski tanki že bližajo Washingtonu.
  Tudi Elizabeta je čarovnica, bori se že od rusko-turške vojne v času Aleksandra II. In to dekle s pomembnim pogledom pravi:
  - Na čem je stal Rus!
  Elena je streljala na ameriški, primitivni tank in odgovorila:
  - O hrabrosti ruskega vojaka!
  Cool Aurora potrdila:
  - Ja, točno na tem! Plus tudi na izjemnem pogumu in organiziranosti junaškega zaledja!
  Ekaterina je veselo odgovorila:
  - Slava junakom Rusije! Slava carju Alekseju!
  In spet je dekle zelo natančno streljalo na sovražnika.
  Bojevniki so neponovljivi!
  In spet odpuščajo zaradi vseh svojih lepih članov. Ja, za takšna dekleta lahko zagotovo rečemo, da vodijo carsko Rusijo do zmage.
  V njih je sonce maja in zarja ljubezni.
  In ko z bosimi nogami pritiskajo na pedale, je naravnost čudovito.
  Res si želiš ljubiti in božati ta dekleta! So preprosto sijoče sonce upanja. In imajo poezijo in pogum v podobah glasbe in liričnih strun.
  Ameriška baterija se je predala. In dekleta so ameriške vojake prisilila, da jim poljubljajo ne noge, ampak sledi njihovih bosih stopal na asfaltu. In moški niso storili ničesar - kam bi lahko pobegnili od tega?
  In bojevniki so delovali vedno bolj drzno in bistro.
  Tudi Anastasia in njeni partnerji niso spali. Kako strelja, kako steče. In Američane bo sekal s sabljami. Je preprosto iskriva punca in začne na pol obrata.
  Toda Američani so ravnali slabo zase. Ujeli so ruskega obveščevalca in ga začeli mučiti. Slekli so, privezali na drevo in z baklo zažgali golo telo najstnika.
  Fant je skušal zadržati svoje stokanje. A na koncu je zakričal ... Fant je bil hudo opečen.
  Dekleta so se odzvala z dvobojem. In krvnike so polili z bencinom in zažgali. Da, ruske lepotice so strašne v svoji jezi. In ne dražite ruskega medveda.
  Obstajajo tudi bitke na nebu. Dva ruska pilota: Albina in Alvina vse uničita in iztrebita. Imajo zelo močno oborožena letala. Z letalskimi topovi, ki so sposobni sestreliti Američana z enim udarcem. In ta dekleta bojevniki res kažejo nekaj takega. Kar se ne da povedati v pravljici, se ne da opisati s peresom.
  Albina poči in ducat ameriških letal je sestreljenih. Tudi bojevnik je skoraj gol v samih spodnjicah in cvili:
  - Naj bo carska Rusija velika!
  In udari dobesedno vse borce po vrsti. To je dekle.
  Toda Alvina ni slabša. In sestreli ducat letal hkrati. Razrezala jih je in zapela:
  - Za največje zdravice!
  In kako noro je tudi! To dekle ne počne nič neumnega! To so borbe za vse borbe.
  Mimogrede, da bi pospešil prebavo Kitajske in drugih Rusiji podrejenih dežel, je mladi car Aleksej v Rusiji vzpostavil poligamijo! In to je močna poteza! Zdaj ruski vojaki jemljejo Kitajke za žene in delajo lepe bele otroke!
  Albina je z nasmehom pripomnila:
  - Zakaj ima moški lahko štiri žene, ženska pa ne more imeti štirih mož?
  In še eno ameriško letalo je sestreljeno.
  Alvina odgovarja logično:
  - Zato je ženski težje nahraniti toliko parazitov!
  In obe deklici se smejita. Tako čudoviti in veličastni lepotci so.
  In čistijo nebo ameriških letal.
  Deli ruske carske vojske že obkrožajo New York. Američane prisilijo, da pridejo ven in se predajo. Dekleta so zelo vesela in vesela.
  Tank Alexander-4 je uničil ameriško baterijo. Reproduciral je veliko trupel.
  Elizabeth je zamrmrala s pokritimi zobmi:
  - Mi smo bojevniki, ki čudovito služijo carju in domovini!
  Elena je streljala na sovražnika in rekla:
  - Kmalu bo ruski zlati rubelj!
  In dekle se bo tako smejalo!
  In njeni zobje so biserni. In takrat bo tudi Aurora bruhnila v smeh. Dekleta so divje navdušena in imajo tako lepoto, da je besede ne morejo opisati.
  In prisilijo washingtonsko garnizijo, da se preda!
  Bojevniki so tako nepremagljivi! In njihov tank bo celo zdrobil ponev.
  Dekleta se tepejo in pojejo;
  Ruska dežela je znana,
  Svetu vlada komunizem...
  Polja so posuta z zlatom -
  Pojdimo naravnost navzgor, ne navzdol!
  
  Naša srca gori za domovino,
  Dekleta smo - ni lepšega vesolja...
  S sovražniki se bomo borili do konca,
  Naša vera bo vstala v Rodnoveryju!
  
  Rus je močnejši od vseh rdečih na svetu,
  Ona sije kot sonce v vesolju...
  Bori se zanjo in ne boj se,
  Naj bodo odrasli in otroci v slavi!
  
  Rusija je največja država,
  Ko domovini vlada Leshka ...
  Takšna usoda je bila dana sovjetskim ljudem,
  Naj bo naš vitez utrjen v boju!
  
  V domovini je zdaj vsak heroj,
  Sposoben narediti domovino lepšo ...
  V imenu naše svete matere,
  Neskončna ruska stran Rusije!
  
  Vsakega, ki je tiran, bomo naredili,
  Ne bo diktature v državi...
  Naj se prijavijo milijoni držav,
  In predsednik Roosevelt!
  
  Naj kraljuje besni zmaj,
  Misli, da je sposoben zažgati Rusijo ...
  Toda naciste čaka hud poraz,
  Kajti vitez je, veste, prav vsemogočen!
  
  Nikoli ne bomo popustili Švabam,
  Tudi Kitajci ne bodo premagali Rusov ...
  Svetla zvezda sije nad nami,
  Za veliko noč barvamo pirhe in jajca!
  
  Lahko dosežete veliko, borci,
  Ne postane hladneje ...
  Ponosni očetje so ponosni na nas,
  Ker gradimo prostor v nebesih!
  
  Bosonoga dekleta hitijo po snegu,
  Ne poznajo strahu in grajanja ...
  Sem komsomolec, ki tečem bos,
  Ker ni ovir in ni roka!
  
  Zato ne bomo nikoli popustili dekletom,
  Ne bomo sklonili glav pod sekire ...
  Ko pride težava v domovino,
  Pogazimo jo z bosimi nogami!
  
  Ljubiš sestre meča,
  In Aleksej - Časti Jezusa ...
  Ni treba rezati borcev z rame,
  Če le morate teči bosi!
  
  
  Smo dekleta velike horde,
  Radi se borimo in se ne umikamo ...
  Čeprav včasih krožijo podle govorice,
  Zmaga bo v sijočem maju!
  
  In verjemite mi, komunizem bo prišel s sanjami,
  In na Zemlji ne bo moči denarja ...
  Usodi damo grob račun,
  Brez vsakršnega nasilja in lenobe!
  
  Skratka, kmalu bomo poleteli do zvezd,
  In dvignili bomo rusko zastavo nad vesoljem ...
  Razširi krila, rdeči kerub,
  V imenu družine - gospodar Rusije!
  Medtem ko so dekleta pela, so bili skoraj vsi Američani že pobiti, Washingtonski garnizon pa je začel izobešati bele zastave.
  Dekleta so skočila iz rezervoarja in začela plesati ter z bosimi, izklesanimi nogami čofotala po lužah. In njihove grive las je razpihal veter. Ta dekleta so tako čudovite lepotice.
  Zdaj so organizirali zabavo v počastitev zavzetja glavnega mesta Amerike. Pečejo ražnjiče in pijejo vino.
  Dekleta ga okusno jedo. In žvižgajo si najrazličnejše pesmice. To so tako čudoviti bojevniki, lahko rečete o njih - supermani v spodnjicah.
  In ruski vojaki ti poljubljajo kolena in stopala. In dekleta tarnajo in stokajo od orgazmov.
  In cvilijo in skačejo. Imajo tako razburjenje in pametno lepoto očarljive moči.
  Toda bojevniki so se ljubili tudi s temnopoltimi ujetniki in obema je bilo všeč.
  Toda zdaj je konec počitnic in ruski tanki se spet premikajo proti jugu. Padel je tudi New York...
  Američani se umikajo. Milijoni so na voljo za najem. Roosevelt teče. Govori se že o predaji. Ruski narod dokazuje svojo veličino.
  Še posebej lepa dekleta z blond in rdečimi lasmi.
  In zapornike postavijo na kolena in so zelo zadovoljni, ko se dekleta z golimi prsti dotaknejo in zgrabijo njihove nosove in moške popolnosti.
  Bojevnice ruske vojske so res nepremagljive!
  In tukaj je bitka za Atlanto.
  Dekleta na Aleksandru 4 prvič vidijo ogromen ameriški tank Washington. Stroj, težak sto sedemdeset ton, na gosenicah. Zakaj bi bilo dvojno častno boriti se proti nekomu takemu?
  In dekleta streljajo od daleč in zadenejo sprednji oklep. In debela plast kovine ga lahko prenese.
  Elizabeth jezno reče:
  - Ja, zašli smo v težave!
  Elena je v tolažbo pripomnila:
  - Toda sovražnik nas tudi ne bo vzel!
  In na sovražnika poslala tudi izstrelek.
  In potem je tu Aurora kot krogla. In zelo natančno bo zadel tarčo. In bo obrnil sovražnika.
  In preverila je:
  - Jaz sem najtežji nasprotnik!
  Dejansko je zadela cev ameriškega tanka. In zdaj lahko razbojnik udari samo z osemnajstimi mitraljezi. In "Aleksander"-4 bo hitel proti sovražniku. In kako bo začelo pospeševati in ropotati po gosenicah.
  Nihče ne bo nikoli ustavil takšnega velikana.
  Njegova atletska moč je neprimerljiva.
  Catherine je zapela:
  - Akrobatika, moja smrtonosna posadka!
  In na enak način ga bo vzel in udaril sovražnika.
  In dekleta tukaj so drzna.
  Američan je bil na koncu zadet ob bok. In velikanski tank je zajel ogenj in njegove granate so začele eksplodirati.
  In kako nor je bojni komplet! In oklep in vse ostalo se bo snelo ...
  In dekleta so v en glas vzkliknila:
  - Za rusko pot!
  In smejali se bodo, pokazali zobe!
  Tako je Atlanta padla. In 7. septembra 1933 so se ostanki ameriške vojske predali. In končala se je še ena vojna, zmagovita za Rusijo. In kako res je super!
  Po zmagi je carski imperij v ZDA in Kanadi izvedel referendume o pridružitvi carskemu ruskemu cesarstvu. In kraljeva država se je razširila. In na splošno je dobro, ko vladata avtokracija in absolutna monarhija. Pred kraljem so vsi enaki in ni govorilnice - parlamenta.
  In carska Rusija je bila močan in stabilen imperij - edinstven v svojem bistvu.
  Medtem se je v Nemčiji okrepil nacistični režim, ki je zastavil smer za ustvarjanje Wehrmachta in močne vojske. Resda je Hitler ves čas poudarjal svojo prijaznost do carske Rusije, čeprav je ta od Nemčije odrezala največ ozemlja.
  Potem pa je bilo sklenjeno vojaško zavezništvo: Italija, Nemčija in Rusija. Še več, car Aleksej je privolil v priključitev Avstrije k Tretjemu rajhu.
  Ker je Britanija gospodarsko oslabela in tudi Francija, se je carska vlada resno ozrla na kolonije Francije, Britanije in Nizozemske. V čisto vojaškem smislu je ruska vojska postala največja - dvajsetmilijonska v miru. In ogromno najboljših svetovnih tankov, helikopterjev in celo reaktivnih letal. Ruska flota je bila tudi močnejša in številčnejša od britanske, saj oslabljena Anglija ni mogla tekmovati z gospodarsko močnim carskim cesarstvom.
  Tako je zdaj veliki cesar Aleksej hotel odvzeti vse kolonije svojih nekdanjih zaveznikov.
  In kaj? Pobral ga bom!
  15. maja 1940 se je začela druga svetovna vojna. Carska Rusija je poslala svoje čete na jug Irana, Indije, Indokine in Egipta. In Wehrmacht je napadel Francijo, Belgijo in Nizozemsko. Italija je pred tem zavzela Etiopijo in napadla Britansko Somalijo ter premaknila polke na jug Francije.
  Tukaj so čarovnice, ki se gibljejo po južnem Iranu. Anastazija in njeni štirje prijatelji.
  Dekleta so, kot vedno, mlada in bosa. Leta minevajo, lepote pa kar cvetijo in niti ene gube ali razpoke na koži in niti kapljice maščobe na njihovih odlitih telesih.
  Tako začnejo uničevati britanske kolonialne čete in to počnejo z velikim navdušenjem.
  Anastasia vrže granato v Perzijce z boso nogo in zarjovi:
  - Bojevniki neizmerne moči!
  Tudi Nataša izstreli rafal iz mitraljeza, z bosimi prsti doda granato in zavpije:
  - In nikoli ne bomo popustili!
  Naslednja Zoya strelja, pokosi tudi Britance in Perzijce in zavpije:
  - Pustite nam vladati!
  In potem bo Aurora udarila in razmazala sovražnika z boso nogo in rekla:
  - Razcvet naše moči!
  In spet bo žvižgalo!
  In potem ga bo Svetlana dala in te udarila z mitraljezom. In tudi z golimi prsti bo na sovražnika poslal granato.
  In cvili:
  - Za prefinjene manire!
  In v Egiptu dekleta iz Elizabethine posadke napredujejo na tanku. Je na najnovejšem težkem tanku "Alexander"-6. Avto ima nizko silhueto in tehta petinšestdeset ton. In zadene z metalcem bomb. Bolj primeren za boj proti sovražnim utrdbam.
  Britanska tankovska flota je relativno šibka. In najboljši avto je "Matilda"-2. Toda "Nikolaj"-7 se bori z njo.
  Ima popolno protitankovsko puško. Ki zadene z velike razdalje.
  Dekleta delujejo hitro in zvito. In njihov tank se plazi po puščavi. In se ustreli. In bombni metalec ropota zelo intenzivno.
  Dekleta se smejijo in žvrgolijo:
  - Na prestolu je zelo dobro! Mi smo supermani!
  In spet bodo streljali in uničili še en bunker ali utrjeno točko v Britaniji.
  Britanci popuščajo in popuščajo...
  Zdaj se pred dekleti pojavijo egipčanske piramide. Vidijo jih in pomežiknejo. Ali je res mogoče ustaviti takšne lepote?
  Toda na nebu se Albina in Alvina borita nad Sredozemskim morjem. Razgalijo tudi svoje biserne zobe. In žvižgajo pesmi. Ta dekleta imajo borbeni duh.
  Bojevnika pa sta odločena, da se bosta borila kot vedno, le v spodnjicah in golih prsih.
  In pokažejo svoj kolosalni bojni razred. Streljajo vase in streljajo iz zračnih topov. In tako nič ne more ustaviti deklet. Vendar se bitka nadaljuje in Britanci bežijo pred lepoticami. Tako agresivnih ljudi ne moreš ustaviti.
  In dekleta z enim rafalom sestrelijo ducat letal in se smejijo sama sebi.
  Tako letijo in letijo. In streljanje ne neha.
  Albina v smehu začivka:
  - Ves čas sem nepremagan!
  Alvina, ki še naprej strelja, dodaja:
  - Pod Petrovo zastavo!
  Bojevniki skačejo in hkrati podirajo sovražnika.
  Po Egiptu se že vozijo kolone angleških in domačih ujetnikov.
  Carske čete so veliko močnejše, zmagujejo pa kolonialne čete, ki nimajo borbenega duha.
  Aleksandrija je padla. In to je zelo preprosto. In zdaj se ruske enote srečajo z italijanskimi.
  Skupna parada. Ognjemet, pisane povorke. In burni izrazi predanosti in prijateljstva.
  Tudi Italijani so navdušeni. Še posebej, ko ruska dekleta tečejo bosa po vroči puščavi ...
  In na drugem mestu je Alenka s svojim dekliškim polkom vstopila v Delhi. Čutiti je, da se sepoji nočejo bojevati z ruskimi polki. In ta britanska kolonialna sila je bila poražena tudi na tem indijanskem ozemlju.
  Številna temnopolta dekleta obkrožajo ruske vojake in jih pozdravljajo s cvetjem.
  Kako lepo je vse tukaj. In veliko rožic. In vse se zgodi zelo lepo in urejeno.
  Ruske čete se že bližajo Bombaju in ga brez večjega odpora zasedejo.
  Alenka deluje zelo aktivno in nesramno. Z bosimi prsti meče granate in cvili:
  - Jaz sem samo supermoški v bikiniju!
  In kako dobro je, da punce tekajo naokoli napol gole in v bikiniju. Izgledajo tako super.
  V kolonijah je britanski odpor šibak. Lokalne enote se ne morejo ostrega boja.
  Medtem pa Nemci uspešno napredujejo. Najprej so Britance zvabili v Belgijo. In potem so z metom čez Ardene uspeli odrezati angleške in francoske enote. Tako je bila dosežena impresivna zmaga.
  In Belgija je zajeta. In 22. junija, po zavzetju Pariza, je kapitulirala Francija in malo prej Nizozemska. Tako je bila dosežena impresivna zmaga. In Nemci so postali opazno ponosni. In ruska vojska je zajela Indijo, jug Irana, Burmo in Bangladeš. In tudi vsa Indokina.
  Sovražnik je očitno izgubljal. In Nemci so prodrli v Španijo in na Portugalsko.
  Ruske čete so se približale Južni Afriki. Ni jih oviral toliko odpor Britanije kot raztegnjene komunikacije in oskrbovalne linije. In tudi pomanjkanje cest v Afriki in neprehodne džungle.
  Toda carska vojska je vseeno prestala vse. In premikal se je kot titanov valj. In sovražnik je vedno bolj obupal in padel na kolena.
  Polki deklet so se praviloma premikali bosi in prisilili zapornike, da so jim poljubljali noge. Včasih so dekleta ujetnikom dovolila, da jim prsi poljubijo.
  Toda potem so Anastasia, Natasha, Zoya, Augustina, Svetlana vstopile v Avstralijo. Koračajo proti prestolnici Sydney. In pojejo:
  - Rus', kjer ima vsak veliko žena,
  Kjer je lep klic dovoljen ...
  Kjer je vsak človek kot brat,
  Naš simbol, naš simbol je Kolovrat!
  In spet mečejo granate z bosimi nogami - razpršijo Britance in domačine.
  Anastazija je britanskemu generalu s sabljo snela glavo in zacvrknila:
  - Za slavo domovine!
  In Natasha je z metom bose noge razdelila rezervoar. In zapel bo:
  - Vau, ime Rusa je Svarog!
  In dekleta se premaknejo, Zoja izstreli rafal iz mitraljeza, odloži Angleže in zacvili:
  - Za nov ruski red!
  To so dekleta! Da radi ubijajo! In ne bodo se ustavili! In obrazi lepotcev sijejo!
  In tukaj je Avguštin kot strel. Kako kosi Angleže in škripa:
  - Za Ruse, dane po rojstvu!
  In Svetlana jo pribije. In z boso nogo vrže morilsko in smrtonosno granato.
  In tudi škripa:
  - Moj veliki Rus!
  In spet poči ... Pokosi Nemce in jih pobije brez kakršnega koli obreda.
  Zdaj se Sydney predaja brez boja. In državljani in vojaški ključi so vzeti ven. In razglasijo carja Alekseja za svojega kralja in cesarja.
  Tudi ta celina se predaja...
  In ruske ladje pristanejo na Novi Zelandiji. Hkrati lahki tanki "Peter"-8 vstopijo v Pretorio. Pada tudi Južna Afrika. In bataljon bosih deklet pristane na Madagaskarju.
  In zelo lepa dekleta mečejo granate z golimi nogami in pristanejo proti sovražniku. Madagaskar propada. In večino Afrike so osvojili ruski vojaki.
  Carska Rusija in tretji rajh ter Italija so skoraj zmagali. Vendar sta ostali samo Velika Britanija in Irska. In prišla je jesen, nato pa zima. Nemci in ruska letala so bombardirala Britance in njihova mesta spremenila v ruševine. Toda Churchill je trmasto zavračal kapitulacijo.
  Maja 1941 je sledil desant. Prve so pristale bosonoge deklice iz divizije Tigress. In naj uničijo britanske čete. In jih vrzite s prsti bosih nog.
  Britance so bombardirala napol gola dekleta, oblečena le v spodnjice in se tresla z oprsjem. In bilo je zelo kul.
  In boj so vodili tanki "Peter", "Nikolaj", "Aleksander", "Ivan", ki so dobesedno zdrobili nasprotnike.
  In tukaj je najnovejši tank "Alesey"-1 piramidalne oblike. Ki ima racionalne kote nagiba iz vseh zornih kotov in se vanj ne more prebiti.
  V njem so ležeče Elizabeth in njena ekipa deklet sedele skoraj gole le v spodnjicah.
  Štirje lepi bojevniki, skoraj goli, streljajo na angleške topove in jih dobesedno prevrnejo v ogenj. In dekleta se ustrelijo in jih napolnijo s svincem iz mitraljezov. In Britanci ležijo okoli na stotine.
  In borbene lepotice pokosijo sovražnika in dobesedno izstrelijo svoj tank čez trupla. In preproge pomorjenih Angležev so razgrnjene. In dekleta se vozijo v tanku. Uničujejo Matilde in Churchille. Zadnji tank lahko samo opraska vozilo carske vojske.
  In sledijo ena ruska zmaga za drugo. In Nemci napredujejo. Toda njihovi tanki T-3 in T-4 so tako šibki v primerjavi z ruskimi vozili. In tudi majhne primitivne. In visok ... In tanki carske vojske so počepe. In palico uporabljajo zase, ne da bi bili pozorni na strele.
  Britanci torej mečejo bele zastave. Že v prvih urah je pristalo nekaj tisoč izbranih ruskih tankov, ki so dobesedno prebili obrambo.
  Anastazija je prejela kroglo v golo peto in se zasmejala:
  - Maser!
  Nato je z golimi prsti zgrabila generala za nos in ga vrgla čez sebe. Preletel je in s trebuhom pristal na bajonetih. In toliko krvi je bilo prelite.
  Anastazija je srce parajoče zavpila:
  - Slava carju Alekseju!
  Natasha bo tudi premaknila nasprotnikov golen in zarjovela:
  - Za nov slovanski red!
  In potisnil bo sovražnikovo glavo. In razdelil bo svoj drobec. In cvili:
  - Cool punce, oboževalke svobode - borimo se za nov red!
  In potem Zoya strelja iz dveh mitraljezov hkrati in z bosimi nogami meče grah z eksplozivom.
  In že prvi dan gre Britancem. In ko so ga prejeli, borci imperija Meglenega Albiona vržejo orožje in gredo naravnost v ujetništvo.
  In tukaj Aurora vstopi v bitko. Uniči sovražnika z orožjem. Ima posebno strojnico s sledilnimi naboji. Angleže mlati kot snop nunčak.
  In tukaj Svetlana strelja. In uniči sovražnika.
  Strelja s smrtonosno maso... In pokaže zobe.
  In zarjovi na vsa pljuča:
  - Sem ženska, kar je res super!
  In skoči in z boso nogo vrže granato. In pihalo bo v vse dele in drobce.
  In cvili:
  - Jaz sem superman z golimi prsi!
  In zdaj dekleta stopijo nase... Vdirajo vse globlje na britansko ozemlje.
  Oleg Rybachenko, v telesu fanta, ki ni starejši od enajst let, a z naramnicami majorja, čeprav je sam bos in v kratkih hlačah, kosi Angleže. In deluje z blaznim besom.
  Prižge ogenj in poje:
  - Doživljamo zarjo in najvišjo barvo.
  In z njim je bila deklica Margarita, ki ni nikoli postala odrasla oseba. Še dobro zanjo, da vsaj ni postala stara gospa!
  In to je veliko hujše kot biti dekle!
  Obdajajo London. In zdaj mu grozijo, da ga bodo vzeli. In veliko sovražnikov se preda. Le kraljevi stražarji ne popuščajo in ne odnehajo. Vendar so neusmiljeno uničeni. In izvajajo totalno, nehumano iztrebljanje. To je popolno uničenje, ki se dogaja. In stroji so zelo aktivni.
  In na nebu Albina in Alvina zbirata račune. Deklica je že prejela vseh sedem stopinj križa sv. Jurija. Prva stopnja: Jurijev križ, druga - Jurijev križ s lokom! Tretji je zlati križ. Četrti je zlat križ z lokom. Peti je zlat križ z diamanti. Šesti je zlat križ z diamanti in lokom. In sedmi je zlata križna zvezda z lokom in diamanti!
  Ta dekleta so v enem boju sestrelila petdeset avtomobilov in si pojejo:
  - Takšne lepotice smo, da smo preprosto super in hiper in na splošno čudovite lepotice!
  In pomežiknili bodo z golimi zobmi.
  To sta dekleti - Albina in Alvina... In radi posiljujeta moške. In same nimajo nič proti delu z jezikom, ko vidijo privlačno moško popolnost.
  In da so dekleta preprosto utelešenje poželenja, ljubezni in strasti!
  Kako obožujejo utripajoče palice iz žada.
  Bojevniki najvišjega razreda...
  Tukaj Churchill beži iz obkoljenega Londona. Zato so ga dobro udarili po rogovih.
  In odvlekel ji je noge stran, odhitel v Brazilijo... Toda londonska garnizija je kapitulirala. In ruske čete so zavzele Irsko skoraj brez odpora. Britanci so se že predajali bobnom ...
  Druga svetovna vojna se je končala v enem letu z zmago sil osi. Večina Afrike je ruska. Nekaj pa sta lahko zagrabili tako Nemčija kot Italija.
  Poleg tega je tretji rajh vključeval še Španijo in Portugalsko.
  In ruske sile so kraljevale v Britaniji in car Aleksej je postal tudi britanski monarh. Rusija je skoraj brez odpora zasedla tudi Švedsko, Nemčija pa Norveško in še prej Dansko.
  Hitler je zasedel velike dele Evrope. Z oblikovanjem tvorbe tipa tretjega rajha s protektoratom. In Rusija je ponovno ustvarila imperij in ga vključila v svojo sestavo.
  Nastala je začasno krhka mirovna situacija. Kar je trajalo nekaj časa.
  Carska Rusija in Nemčija sta prebavljali svoje pridobitve. Obvladali so kolonije.
  Car Aleksej je bil še precej mlad in ni mogel hiteti, da bi osvojil ves svet.
  Toda Hitler se nekako ni mogel upreti. Zdelo se mu je, da je dobil premalo zemlje v Afriki, da je Rusija prevelika. In skupaj s sinom Mussolinija ml. sta začela vojno proti Rusiji. Boji so se začeli 20. aprila 1955, na Firererjev petdeseti rojstni dan.
  Nemci so za vojno s carsko Rusijo razvili celo serijo tankov in očitno so na to močno računali.
  Panther 5 je postal glavni tank, razvit za vojno z Rusijo.
  S težo 75 ton je bil ta avto kul.
  In na splošno je 128-milimetrski top pri 100EL resnično velikanska moč. In če premaga, se tudi carska vojska ne bo zdela dovolj.
  In obstaja še močnejši tank: "Tiger"-5, ki je še težji in močneje oklepljen. In tehta približno sto ton!
  In v Rusiji glavni tank "Alexey"-4 tehta le petdeset ton in ima pištolo kalibra le 105 mm. Je pa precej bolj napreden, piramidasto oblikovan in s plinskoturbinskim motorjem 1800 konjskih moči, torej zelo mobilen.
  Nemec je masivnejši in močnejši. Še posebej grozni so "Lions"-5, ki tehtajo dvesto ton. Kar pa ne poveča veliko Hitlerjevih možnosti. Torej so super težki tanki predragi in jih je težko prevažati. Čeprav obstajajo nekatere prednosti pri uporabi in uporabi.
  Vsekakor Hitler tega ni zdržal in je planil v carsko Rusijo. In začele so se bitke.
  Močna utrjena območja ruske vojske so ustavila sovražnikovo napredovanje. In Nemci so nasedli. In carska vojska je šla v ofenzivo v Afriko, kjer je imela veliko več moči. In Italijani so čutili prve udarce. Njihove čete so prešibke in z nizko disciplino, z veliko bolj zaostalo tehnologijo, da bi se uprle Rusiji.
  Po samo treh tednih bojev je carska vojska pregnala Italijane iz Somalije in Etiopije.
  Razlikoval sem dekleta Anastazijo, Natašo, Zojo, Avgustino, Svetlano. Še vedno so tako mladi, kot so bili pred petdesetimi leti, ko so se bojevali z Japonsko. Car Aleksej že ima vnuke, vendar so deklice še vedno hrti, žilave, agresivne in pogumne.
  In v petdesetih letih vojne so dekleta ostala mlada. In na koži nimajo niti ene gube ali razpoke. Tako lepe in sveže so kot rožice.
  Toda Oleg Rybachenko in njegova partnerica Margarita sta še vedno otroka - sploh nista dozorela. Vsaj navzven. Toda tečejo hitreje od gepardov. In ne bajonet ne krogla jih ne moreta ubiti.
  Ti otroci radi mečejo ostre diske z bosimi nogami. Na splošno so super borci!
  In vsaka oblast bo padla na kolena!
  Anastazija, Nataša, Zoja, Avguština, Svetlana so se tudi borile s Turki pod Aleksandrom II. In zato so stari že več kot sto let. Vendar se ne starajo, ker so čarovnice. In ker so nesmrtni, v moči Rodnoverie.
  In predstavniki carske rase tečejo po Etiopiji in že koljejo Italijane.
  In spet jih silijo, da jim poljubljajo bose noge. In dekleta so seveda nepopisne lepote in z gorečo strastjo v duši. Nikakor jih ni mogoče omalovaževati. Zaradi njih je država videti čudovita. In zmagujejo z veliko garancijo.
  Ruski carski imperij je bil večinoma celinski in edinstven za ruski narod. Ruski narod, mešanica mnogih narodov, Rusija pa je kot talilni lonec, lahko pogoltne druge narode, jih postopoma asimilira in ne zatira. Zato se je kraljevi imperij povečal. Počasi, kraljestvo za kraljestvom ... In zdaj je do globalne hegemonije ostalo zelo malo. Rusija ima veliko več prebivalcev kot Tretji rajh in Italija.
  Tako ima vse možnosti, da ga ujame in prebavi. Še več, glede na to, da so nasprotniki šibkejši. In niso vsi zadovoljni z režimom Hitlerja in Mussolinija.
  Tudi v Afriki številna lokalna plemena in kolonialne enote podpirajo Ruse. Prav tako je ruska tehnologija bolj primerna za džunglo.
  Bitke so pokazale, da so imeli Nemci težave tudi s Panter-5 in ne samo s Tigrom-5. Ja, Švabe so opazno popustile. Potem ko je carska vojska prešla Etiopijo in udarila v Libijo, so izplule tudi nemške enote. V bitkah na nebu pa je nemški razvoj presenetil kraljeve ase - predvsem z napravami v obliki diska. In s podivjanim besom so uničevali ruske avtomobile.
  A Nemci seveda niso kos številkam. In diskoteke so predrage in jih je relativno malo. In sami so neranljivi, vendar ne morejo streljati , temveč le zabijajo z laminarnim curkom. In okretna ruska vozila lahko pobegnejo.
  Kraljeva vojska na nebu pa je močna. In na morju je še močnejša. Čeprav tretji rajh ni šibek. Vendar so sile še vedno neenake.
  Tako po številu prebivalstva kot po gospodarskem potencialu Tretji rajh ni kos Rusiji.
  In če se borijo še zelo močna in lepa dekleta, potem je popoln kolaps.
  Elizabeth in njena ekipa se borijo z nemškimi pošastmi in celo zmagajo. In prav nič jim nerodno dejstvo, da imajo nacisti veliko večja in težja vozila.
  Tukaj dekleta obidejo sovražnikove tanke in jih zadenejo naravnost ob bok. In s sovražnikom nimajo težav. Uničijo svojega sovražnika in pojejo:
  - Besna gradbena ekipa! Besna gradbena ekipa!
  Hitler bo šah mat! Hitler bo šah mat!
  In sovražnika uničijo z izjemno lahkoto. In dekleta si ne morejo kaj, da se ne bi smejala.
  Toda fašisti, ki so prejeli klofuto na vratu, se umaknejo. Že v Libiji se več italijanskih divizij preda skoraj brez boja. In vojaki kraljeve vojske napredujejo. Švabe so z močnim udarcem izrinili iz Alp, carske čete pa so korakale po Italiji. Bosonoga dekleta iz vojske Mussolinija mlajšega pozdravljajo obarvane čete carske vojske. Milijoni vojakov vseh narodnosti napolnijo Italijo. In deset tisoč mobilnih tankov Aleksej-4, ki so s petdesettonsko težo skoraj neprebojni, če jih streljamo z vseh zornih kotov.
  Italija kot šibkejši člen koalicije zelo hitro umira ... 30. maja so carske čete skoraj brez boja zavzele Rim. In prestolnica Mussolinijevega imperija je padla.
  In spet so dekleta iz ruske vojske prisilila svoje prašne, bose noge, da poljubijo sovražnika. Razumejo, da je treba sovražniku pokazati njegov pravi status.
  Albina in Alvina sta se med tipkanjem spominjali, kako sta se z Japonci bojevali s čarovnicami, ko je Aleksej ležal v zibki. In bilo je zelo smešno.
  Dekleta še nimajo dovolj vojne in streljajo Nemce v zrak. Albina je celo pripomnila:
  - Ko premagamo naciste, kaj potem?
  Alvina je samozavestno izjavila:
  - Osvojimo Latinsko Ameriko!
  Albina je dvomljivo ugotovila:
  - No, to je še dva ali tri mesece! In potem?
  Alvina se je zahihitala in odgovorila:
  - Juha z mačko!
  Albina je jezno rekla:
  - Ne, mora obstajati kakšen bolj realen načrt za življenje!
  Alvina je z navdušenjem rekla:
  - Torej bomo rodili kup otrok!
  Albina je to odobrila:
  - To je že bolje!
  Italija je že tako rekoč zajeta. Mussolini ml. pobegne v Francijo... Ruske čete zasedejo Sicilijo. Vsa lastnina izdelovalcev testenin v Afriki je že izgubljena. Ostale so samo nemške enklave, a tudi njih napada carska vojska. Grožnja popolne izgube Afrike v bitki z močnejšim sovražnikom.
  Zdelo se je, da so Nemci napačno izračunali svojo moč. In zdaj plujejo pod udarci kraljevih čet.
  In na desettisoče tankov je že na jugu Francije in so zavzeli Toulon... Dekleta v bikinijih skačejo po mestu in spravljajo fašiste na kolena. Prisilijo se poljubljati svoje gole pete in se smejati.
  Dekle pa lahko tudi poljubiš na prsi - ni ji vseeno!
  Toliko uspehov. In na jugu Nemčije se prebijajo tudi ruske divizije. In že so zavzeli Dunaj. In napredujejo proti Münchnu. Fašisti podležejo udarcem in dvignejo roke. In se prepustite samemu sebi!
  Med tistimi, ki se borijo v ospredju, je seveda Oleg Rybachenko.
  In fant osebno ujame tri nemške generale. Za kar od monarha prejme posebno nagrado.
  Ob tem je večni fant bos in oblečen v kratke hlače.
  Car Aleksej se veseli zmag. In kaj se je zgodilo? V zanko se je ujel sam hudič Hitler. Njegovi tanki serije E se ne ujemajo s piramidastimi.
  Car Aleksej nagrajuje junake in junakinje. In to počne z veliko vnemo.
  Takšnega očeta kralja lahko samo ljubiš in spoštuješ. Ruske čete so Nemce že pregnale iz Maroka. In skoraj vsa Afrika je rusko ozemlje. In kaj? Tako je šlo na bolje!
  Car Aleksej je Albino in Alvino podelil najboljšim ženskim asom Rusije z novo nagrado. Zvezda platinastega križa sv. Jurija z lokom in diamanti.
  Bojevniki si to resnično zaslužijo. In imajo tako moč. In tepli so lastne fašiste. In pridejo do cilja. Carska vojska se že približuje Porurju in tam divjajo hudi boji. Nočejo popustiti nacistom. In v Franciji že obdajajo Pariz. Lokalno prebivalstvo pozdravlja carsko vojsko in se ne bo ustavilo.
  Lahko bi rekli, da je sovražnik na stopnji predaje. Hitler hiti in že je sredina julija. In položaj Nemcev je skoraj brezupen.
  To pomeni stik s tako kul kraljem, kot je Aleksej Drugi ali veliki.
  Končno so se ostanki enot Wehrmachta v Afriki že predali. Ruske čete so korakale skozi Pariz. Položaj je za Nemce postajal kritičen.
  Do konca julija je bilo Porurje že popolnoma ponovno zavzeto. In ruske čete se približujejo Baltskemu morju.
  Hitler pobegne iz Berlina v Latinsko Ameriko. Kraljeve čete so vstopile na Dansko, še prej pa je bila osvobojena Norveška. Pal in Lizbona. Avgusta je sledil napad na Berlin. In prestolnica tretjega rajha je bila zavzeta. Nato je carska vojska, ki je nadaljevala ofenzivo, osvobodila Madrid.
  Zadnja, ki je bila zavzeta septembra, je bila trdnjava Gibraltar. Citadela je bila podrta ... In še ena vojna je bila skoraj končana. Izkazalo se je nekako presenetljivo kratko in lahkotno.
  Car Aleksej je prejel naziv največjega osvajalca vseh časov.
  Toda Hitler je še vedno živ in mu je uspelo pobegniti. Kaj storiti s to pošastjo? Nenavadno je, da Latinska Amerika tega tirana ni hotela izročiti. In potem se je 1. maja 1957 začela zadnja kampanja proti Latinski Ameriki in zadnja vojna v zgodovini planeta Zemlje. Čete so napredovale brez težav. Lokalne sile so bile vojaško prešibke in se niso mogle upreti ruskim enotam.
  Elizabeth in njena ekipa so pravkar sestrelili baterijo, zdaj pa sovražniki na poti le obupajo.
  Deklica je s smehom pripomnila:
  - To je vojna!
  Catherine je z nasmehom ugotovila:
  - Zadnja vojna v človeški zgodovini!
  Elena je predlagala:
  - Torej nazdravimo miru! In prihodnje ustvarjanje!
  In dekleta so se od veselja celo poljubljala na bose podplate.
  No, tako gre vse dobro...
  Anastasia in njena ekipa tečejo in mečejo granate v svoje nasprotnike z golimi prsti. Raztrgajo svoje sovražnike in razkrijejo zobe.
  Nataša je zapela:
  - Jaz sem dekle ogromnih sanj!
  In kako izstreliti morilsko granato. Da, s takšnimi dekleti ne smeš biti šibek. Tega ne bodo oprostili.
  In napredovali bodo sami, ne dajoč usmiljenja fašistom. Naj v tem primeru niso povsem fašisti.
  Tudi Zoya vrže granato z boso nogo in sikne:
  - Za zmago nad sovražnikom!
  In takrat Avguštin strelja iz mitraljeza in z boso nogo vrže granato.
  In škripa:
  - Obupni udarec!
  In potem bo Svetlana pritisnila na svoje nasprotnike in jih pojedla v raztrgano testo.
  To so dekleta.
  In blebeče:
  - Car Aleksej je naš idol!
  Mexico City je zavzet in Kuba je zavzeta. Ruske čete se premikajo od severa proti jugu. In to počnejo zelo uspešno. Ne boš jih ustavil. In velika zmaga bo.
  In Albina in Alvina zelo uspešno dosežeta rezultate v zračnem boju. So bojevniki, ki jim ni treba pokazati šibkosti. Sestreljujejo letala, ki so po ravni daleč za ruskimi. In kar je najpomembnejše, na čelu so bosonoge dekleta v bikinkah. Da vse mlatijo. In ustrelijo vse, ki se ujamejo v boj.
  Nikaragvo sva že pretekla. Armade strojev carske vojske ni mogoče ustaviti. In ruske čete prihajajo. In vse pogosteje nasprotniki popuščajo. In odganjajo sovražnike s kolonami ujetnikov. In sovražnika spravijo na kolena.
  Anastazija teče zase in prisili svoje nasprotnike, da padajo na obraz in jo poljubljajo na gole pete.
  Toliko sovražnikov se je vdalo. In mnogi od njih kapitulirajo pred udarci bobna. In dvignejo tace navzgor.
  Ruske enote so že dosegle Venezuelo. Razmere postajajo vse bolj mirne.
  Brazilija je največji sovražnik in se relativno zlahka zlomi. In prisiljena je kapitulirati.
  Dekleta se sprehajajo skozi Rio de Janeiro in fantje poljubljajo njihove gole sledi.
  Nataša se smeje pripomni:
  - Kljub temu je življenje dobro!
  Zoya je z nekaj dvoma ugotovila:
  - Ni tako hudo, ko spiš z nogami ob steni!
  In dekleta bodo bruhnila v smeh. Res ne bi mogli biti bolj smešni. Ampak kaj lahko narediš z njimi ...
  Tukaj se bori tudi fant Oleg Rybachenko. Že več kot petdeset let služi v carski vojski. Dosegel je čin polkovnika, ima veliko nagrad, še vedno pa je videti star približno enajst let. In z njim je večno dekle Margarita. Bila je odrasla ženska in zelo se je bala staranja. In posledično je za vedno ostala dekle. Vendar so pred približno sto leti postali otroci. In potem jim obljubljajo, da bodo zrasli do šestnajst let - kar je na splošno dobro! Fantu se na primer sploh ne bo treba briti!
  Fant in deklica z bosimi nogami mečeta granate v sovražnike in pojeta:
  - Veselje do zmag se širi,
  Hitlerja čakajo vislice!
  Tukaj je zadnja trdnjava nasprotnikov Rusije - Argentina. Tam se je skrival Hitler.
  In julija so ruske čete vstopile na ozemlje Argentine. Odpor je bil osrednji. In tako je prestolnica padla skoraj brez boja. In sam Hitler je bil najden avgusta 1957... Viseči v zanki. Očitno so vzeli svoje in jih obesili.
  Tudi Čile je kapituliral. Tako se je končala zadnja vojna v človeški zgodovini.
  Dvanajst čarovnic - z večno mladostjo - je slavilo zmago. Toda drugi fant, Oleg Rybachenko, je bil videti zelo zadovoljen. Končno lahko živi za svoje veselje, koliko let je preživel v vojski.
  In Rusi so šli v vesolje že leta 1947, leta 1954 pa so poleteli na Luno. In leta 1967 na Mars. In še naprej novi dosežki. Osončje je bilo postopoma osvojeno. Leta 1975 je Aleksej II., ki je bil na oblasti sedemdeset let, strmoglavil z letalom. In tako se je končala vladavina največjega monarha vseh časov.
  In njegov sin je postal novi kralj: Mihail II. In Rusija je šla v vesoljsko širitev.
  Oleg Rybachenko in Margarita na sprehodu po Marsu leta 2005. Fant ugotavlja:
  - Sto let je že minilo, odkar sem postal otrok. In ali ni čas, da odrastem do šestnajstih let?
  Margarita, ki je tudi videti kot dekle, odgovori:
  - In tudi jaz moram odrasti po dogovoru! Toda zakaj bomo ostali otroci?
  Oleg je skomignil z rameni ... Pred njimi se je nenadoma pojavila podoba angela-demiurga s krili.
  Lepo bitje je reklo:
  - Opravili ste del svoje misije.
  Toda zdaj vas čaka prostor! In vesoljski svetovi! Zato živi in se bori!
  Oleg Rybachenko je z nasmehom vprašal:
  - Obljubil si nam trupla pri šestnajstih!
  Angel je z nasmehom prikimal:
  - Kaj hočeta z Margarito?
  Margarita je zmajala z glavo v znak strinjanja:
  - Še več?
  Angel je prikimal z nasmehom bisernih zob:
  - To bo zate! Da pa zrasteš do šestnajstih let, boš rasel tisoč let! In potem boš za vedno ostal v mladosti!
  Oleg in Margarita sta v en glas zacvilila:
  - Ni pravično!
  Angela je z nasmehom pripomnila:
  - Takšna je cena za nesmrtnost! Toda strinjajte se, da ste nesmrtni otroci veliko boljši od smrtnih starcev!
  Fant in dekle sta se strinjala:
  - Da, veliko bolje!
  In smejali smo se glasneje!
  Res, kaj so ti smrtni ljudje? Umrl je tudi največji kralj vseh časov in ljudstev Aleksej. In pred njimi je večnost, polna sijočih dogodivščin.
  
  
  
  NAPOLEON NI ŠEL V RUSIJO!
  . Alternativna zgodovina, kjer veliki car ni odšel v Rusijo, ampak je svoje polke premaknil v ... Turčijo! No, seveda, zakaj pa ne? Zakaj ne bi osvobodili Balkana izpod otomanske oblasti?
  In sovražnik seveda ni premočan. In še pred tem so ga premagali Rusi.
  In Napoleonova vojska je krenila na sili pohod. In hodila je skoraj brez odpora od Bosne do Istanbula. Ena ovira: gore, reke, trdnjave ... In občasen odpor. In prebivalstvo pozdravlja Francoze in Evropejce kot osvoboditelje.
  Napoleon je leta 1812 zavzel Istanbul. Potem se je bojeval tudi v Mali Aziji. Dosegel Indijski ocean in Meko. Po tem so se Francozi in njihovi plačanci preselili v Egipt.
  Medtem ko Napoleon ni šel v Rusijo, je osvojil osmanske posesti. Morda so ga nekateri vedeževalci opozorili na možen neuspeh v primeru vojne s carskim cesarstvom.
  Britanci so se leta 1814 poskušali izkrcati v Španiji. Napoleon se je vrnil v Pariz. In ko je zbral moč, se je hitro preselil v Španijo in tam premagal Britance. Po tem so se Francozi nekoliko okrepili v Pirenejih.
  Njihove čete so dosegle Maroko in zasedle celoten sever Afrike in Sudan.
  Tako so vzpostavili splošno prevlado v Sredozemskem morju. Zavzet je bil tudi Gibraltar. In jih tudi temeljito okrepili. Vojna z Britanijo se je nadaljevala z različnimi stopnjami uspeha. Obe strani sta bili utrujeni od spopadov na morju. Napoleon pa jo je hotel vzeti s številkami. In vedno več ladij je bilo zgrajenih, mornarji so bili usposobljeni. Postopoma je številčna premoč Francozov, ki so imeli velike človeške in ozemeljske vire, začela terjati svoj davek.
  In izčrpani Britanci so začeli podlegati. Končno je leta 1825 prišlo do pristanka. In Napoleon je končno zavzel London. Tako se je vojna končala. In že ostareli cesar se je odločil počivati in se ukvarjati z mirno gradnjo. Edina stvar je, da so se Francozi še naprej premikali po Afriki in osvajali njen jug. Nikolaj Prvi je prišel na oblast v Rusiji. Rusi so vodili vojno z Iranom, vendar ga kljub zmagam niso osvojili, temveč so se omejili na zmerne ozemeljske pridobitve. Nato se je Rusija soočila s Šamilovo vojno na Kavkazu in se znašla v njej za dolgo časa.
  Napoleon je vladal do leta 1837 in je bil star oseminšestdeset let, ko je umrl. Nasledil ga je sin Napoleon II. Mladi šestindvajsetletni svetlolasi cesar je bil pred tem kralj Italije in Rimskega cesarstva. Seveda je želel preseči slavo svojega očeta Napoleona I.
  In Napoleon II je opravil svojo prvo kampanjo proti Iranu in nato proti Indiji. Seveda je največja in najbolj organizirana vojska na svetu razmeroma hitro osvojila tako Iran kot Indijo. Končano je bilo tudi osvajanje Afrike. Francija je vodila vojne v Latinski Ameriki in poskušala prevzeti nadzor nad kolonijama Španije in Portugalske. Nekako ni bil čas za Rusijo. Toda Francozi so se po dolgih vojnah končno uveljavili v Latinski Ameriki. Napoleon II. je umrl leta 1856, na prestol pa se je povzpel njegov sin Napoleon III. Takrat je bil star le šestnajst let. In leta 1858 je Napoleon III začel svojo kampanjo proti Rusiji.
  Odločil se je preseči svojega pradedka. In v Rusiji še vedno obstaja tlačanstvo. In država je po bojni moči seveda neprimerljiva z napoleonsko Francijo.
  Napoleon III je računal na zmago. In dva milijona vojakov se je preselilo po Rusiji. Korakali so v treh kolonah: v Kijev, Moskvo in Sankt Peterburg. Toda Rusija ni imela svojega Kutuzova.
  In car Aleksander II je bil prisiljen pobegniti v Kazan. Moskva, Sankt Peterburg in Kijev so bili zavzeti. Čete so bile po vsem svetu in naprednejše orožje proti Rusiji. Tudi v vojski Napoleona III so se pojavili prvi lahki tanki.
  Da, takšni moči se ne moreš upreti. Car Aleksander II je Francozom ponudil mir. Toda Napoleon III je izjavil, da potrebuje Rusijo kot celoto.
  Skratka, začela se je gverilska vojna. Toda Napoleon ima veliko vojakov. Poleg tega je Napoleon III napovedal odpravo tlačanstva. To je tudi nekaj ljudi pridobilo na svojo stran. Vojna je divjala še nekaj let in Napoleonove čete so dosegle Tihi ocean.
  Končno je bil najden kompromis. Napoleon III. se je poročil s hčerko Aleksandra II. in bil okronan za kralja. In Rusija je kot del velikega imperija dobila nekaj avtonomije.
  Napoleon III se je še bojeval na Kitajskem, njegove čete so dosegle Avstralijo in osvojile Indokino. In leta 1877 je umrl in Napoleon Četrti se je povzpel na prestol. Mladenič, star štirinajst let. Pravnuk Napoleona I. in po materini strani potomec ruskih carjev. Napoleon Četrti je dokončal osvajanje sveta - osvojil je ZDA in vse druge otoke ... Nastal je svetovni imperij. Potem je preostalo le še napad na vesolje.
  Pa ni bilo žalosti, ampak so hudiči potrkali. Leta 1894 je umrl Napoleon IV. Natančneje, umrl je med lovom v Afriki. In njegov prestol je zasedel deček Napoleon Peti, star približno štiri leta.
  Nekako se je izkazalo, da Napoleonovi potomci niso preveč vztrajni. In seveda so se začele težave. Zdaj v Latinski Ameriki, zdaj na Kitajskem, zdaj v Rusiji.
  Toda čete so zatrle nemire in separatiste. Napoleon Peti je odrasel in odločno začel zatirati upore. Nakar se je planet Zemlja nekako umiril. In leta 1914 je prvi človek poletel v vesolje! Leta 1917 so ljudje pristali na Luni.
  Postopoma je človeštvo pridobilo stabilnost. In zdaj širitev v vesolje. Do leta 1935 so ljudje obiskali vse planete sončnega sistema in na Luni je nastala naselbina. Napoleon Peti je vladal do leta 1960 - šestinšestdeset let - kar je rekord med Bonapartami, in umrl v slavi. In Napoleon Šesti je prejel prestol. V tem času so se že začeli uspešni poskusi pomlajevanja ljudi. In leta 2000 so ljudje začeli prodirati v sosednje zvezde. Do leta 2020 bodo zunaj planeta Zemlje nastale prve človeške naselbine.
  
  IVAN STRAŠNI NI ZASTRUPLJEN
  Vendar Ivan Grozni leta 1584 ni bil zastrupljen (od kod jim ideja, da je sploh bil zastrupljen?), ampak je nekaj časa živel. Poročil se je z angleško princeso. In hkrati je osvojil Sibirijo in tam zgradil mesta. Leta 1590 je z angleško princeso dobil sina Aleksandra. Leta 1591 je umrl sin Dmitrij, vendar so Rusi Švedom ponovno ujeli njihova leta. Leta 1592 so zavzeli Narvo.
  Skupna vojna Poljske in Rusije proti Švedski se je končala leta 1593 z zavzetjem Vyborga. In poraz švedske vojne leta 1594.
  Rusija si je tako povrnila mesta na baltski obali, ustanovljena v Narvi, pa tudi Vyborg. Leta 1595 je Ivan Grozni ukazal zgraditi mesto ob izlivu Neve. Tako je Aleksandrovsk nastal več kot sto let prej. Leto je bilo poimenovano v čast sina Ivana Groznega in angleške princese.
  Nato je Ivan Grozni nadaljeval s premikanjem po Sibiriji. Njegovi bojevniki so napredovali do reke Amur. Leta 1598 je umrl Ivan Grozni, potem ko je petinšestdeset let okreval - rekord za Rusijo in eden najdaljših obstojov kraljestva v zgodovini planeta Zemlje. Istega leta je umrl tudi njegov dedič Fedot. In Aleksander Prvi je postal kralj. Ob vzponu na prestol je bil star le osem let. Toda Boris Godunov je postal regent. In vse je šlo bolj ali manj. Res je, bila so tudi lačna leta. Nato vojna s Poljsko leta 1605. Takrat je Aleksander prvič sam poveljeval vojski. Poljaki so poskušali oblegati Smolensk, a so bili popolnoma poraženi. Rusi so prešli v ofenzivo in zavzeli Kijev in Polotsk. Poljaki so odstopili ozemlja ob Berezini in Kijevu na levi breg Ukrajine.
  Nekaj časa je bilo zatišje. Rusija je napredovala na vzhodu. Prišla je do Tihega oceana in tam ustanovila nova mesta.
  Potem je prišel pohod na Krim, ki je sovpadal z oslabitvijo Turčije. Rusija je osvojila tudi Krimski kanat, skupaj z Azovom.
  Tako je nastal velik imperij. Po tem je sledila še ena vojna s Poljaki. Aleksander je razglasil - ponovno bomo osvojili dežele vse Kijevske Rusije.
  In zgodilo se je. Ruske čete pod vodstvom carja in velikega poveljnika Skopin-Šujskega so še vedno lahko premagale Poljake in celo zavzele Varšavo.
  Po nekaj polemikah je Poljska sprejela Aleksandra Prvega za carja. Po tem je nastala velika moč Slovanov. Rusija se je leta 1630 obrnila proti jugu. Začele so se vojne s Turčijo. Otomansko cesarstvo je propadalo in izgubljalo.
  Rusija je osvojila Balkan in vstopila celo v Carigrad. Otomanski prestol je bil prenesen na carja Aleksandra. In zdaj so ruski polki dosegli Egipt. In leta 1640 so s Kuvajtom osvojili Meko in Irak. Z oblikovanjem ogromnega imperija. V letih 1645-1647 je bila vojna z Iranom. In tudi Perzija se je podredila Rusiji. Vojna z Mandžurskim cesarstvom se je končala z zavzetjem severne Kitajske.
  Car Aleksander je zaradi povečanja števila neruskega prebivalstva celo sklical ekumenski koncil. Sprememba pravoslavja je omogočila štiri žene.
  Kar je bilo posledica želje, da bi muslimani lažje sprejeli pravoslavje in pospešili rusificiranje novoosvojenih dežel.
  Leta 1658 je umrl prvi car Aleksander I., ki je vladal šestdeset let in postal tudi veliki Rurikovič.
  Novi kralj je postal Mihail Prvi, sin Aleksandra Prvega. Novi kralj je bil star že štirideset let. In nadaljeval je očetovo osvajalsko politiko. Ruske čete so se pomaknile proti Indiji. Tam so bile vojne.
  Kar se je končalo z vzpostavitvijo ruske nadvlade tam. Potem je bila velika vojna s Kitajsko. Leta 1671 je Mihail umrl. In vojno je nadaljeval njegov sin Aleksej prvi Rurikovič. Mladi kralj, star okoli trideset let, je energično poveljeval in dosegal velike zmage. Kitajska je bila osvojena po več letih vojne.
  Nato je Rusija nadaljevala svoje gibanje proti vzhodu in jugu ter osvojila Indokino. Dokler nismo prišli do Singapurja. Leta 1701 je Aleksej umrl in njegov sin Peter je začel graditi veliko floto. Rusija se je pomikala skozi otoke v Tihem oceanu in pristala v Avstraliji.
  Hkrati se je pojavila želja po širitvi v Evropo. In leta 1715 se je začela vojna z Avstrijo. Premočne ruske čete so hitro osvojile Avstrijo. Potem so zavzeli Nemčijo. Prišli smo do samega Rena. In leta 1721 so osvojili Italijo. Tako je Peter Veliki izrezal okno v Evropo. Skupaj z Egiptom. Istočasno so Rusi preko Aljaske zasedli Kanado. Leta 730 je Peter Veliki umrl in prestol je podedoval njegov vnuk Peter Drugi - Rurikovič.
  Njegova vladavina se je izkazala za aktivno: mladenič je začel vojno s Francijo in osvojil Kanado, ruske čete, ki so imele večjo številčno premoč, so zavzele Pariz. Osvojena je bila tudi Nizozemska. Čeprav se je tam vlekla partizanska vojna. A na koncu je bila tudi ona zatrta.
  Kasneje leta 1745 sta padli tako Španija kot Portugalska. A tudi tam je bila več let gverilska vojna. Leta 1753, po smrti Petra Drugega, se je na prestol povzpel sin Petra Drugega, Peter Tretji. Novi kralj se je še naprej premikal po Afriki in Ameriki. Leta 1761 je izbruhnila vojna z zadnjo veliko silo, Britanijo. Rusija na morju sprva ni bila zelo uspešna.
  A nato so bili Britanci s številčno premočjo in izkušenimi poveljniki poraženi. In prišlo je do pristanka. In leta 1767 je London padel.
  In leta 1780 je umrl tudi Peter Tretji. Na prestol se je povzpel njegov osemindvajsetletni sin Pavel Prvi. Rusija ni imela več resnih nasprotnikov in se je premikala po Afriki in Latinski Ameriki. Do leta 1820, ko je Pavel Prvi umrl v starosti oseminšestdeset let, je Rusija končala osvajanje celotnega sveta. In Ivan Peti se je povzpel na prestol pri dvainštiridesetih letih.
  Nikogar se ni bilo več s kom boriti. Toda znanost še ni dosegla točke, da bi osvojila prostranost vesolja. Kljub temu je Ivan naročil polete na Luno. Na primer, imperij mora iti naprej. In leta 1833 je človek prvič poletel v vesolje. In leta 1845 so Rusi končno pristali na Luni.
  Leta 1847 je umrl cesar Ivan Peti. Aleksander II je podedoval prestol. Širjenje v vesolje se nadaljuje. Leta 1861 pristal na Marsu. In potem na vseh planetih Osončja.
  In potem so odleteli k drugim zvezdam ...
  
  DONALD TRUMP NA ROOSEVELТОВEM SEDEŽU
  Tako se je med drugo svetovno vojno na Rooseveltovem mestu znašel Donald Trump. To se je pravzaprav izkazalo za super priložnost! Upoštevajte napake svojega predhodnika. In prva napaka: ZSSR so dovolili, da se je dvignila in postala velesila.
  Donald Trump je razumel bolje kot kdorkoli drug: Rusiji ne bi smeli dovoliti zmage v drugi svetovni vojni. Toda hitra zmaga tretjega rajha je tudi za Ameriko neugodna.
  Najboljša možnost: naj se med seboj ubijajo čim dlje in čim več.
  No, seveda je Donald Trump malo pomagal Rusiji, pred Stalingradom ... In ni bilo posebnih razhajanj z zgodovino. In pregnal tretji rajh iz Afrike.
  In potem je Hitlerju ponudil premirje v zameno za odpravo antisemitskih zakonov.
  Po Stalingradu so Nemci ugotovili, da drugo svetovno vojno dejansko lahko izgubijo, in so se strinjali s Trumpom. Judje ne bodo preganjani, ampak ... Trgovina se nadaljuje ...
  In ujetniki se izmenjujejo. Trump sam izdela atomsko bombo in pokonča Japonsko. In Nemci po prenehanju bombardiranja svojega ozemlja in zaprtju druge fronte kopičijo moč.
  Fuhrer je večkrat preložil operacijo Citadela. In tudi julija ni sprožil ofenzive, ker je želel v boju preizkusiti Tiger-2, pošastni tank, kar pomeni "lev" in "miš". Poleg tega so Nemci začeli oblikovati divizije iz tujcev in kopičiti sile.
  In Trump je Fuhrerju svetoval, naj ne hiti, saj so načrti nemške ofenzive na Kursko izboklino že znani sovjetskemu poveljstvu in ni nič bolj neumnega kot napasti, ko sovražnik ve za to.
  Fuhrer je bil dovolj pameten, da je poslušal Trumpove modre nasvete. In postal je defenziven.
  Rdeča armada je 30. avgusta končno prešla v ofenzivo. In se globoko zataknil v sovražnikovo obrambo. Boji so pokazali, da je Panther zelo dober v obrambi, s svojim brzostrelnim topom, ki zadene na velike razdalje.
  In "Tiger" ni slab, in celo "Ferdinand". Zadnja samovozka v obrambi je precej močna. In odlično odbija napade nasprotnikov. In "Ferdinand" deluje zelo aktivno. Ko zadene od daleč, ne boste mogli niti zravnati hrbta.
  Nemci so kljub temu popuščali, vsaj počasi, a na polici Orjol. Toda sovjetsko letalstvo ni več prevladovalo na nebu. Švabe so bile brez zahodne fronte močne. Med nemškimi asi je še posebej izstopal Marcel.
  V bitki v Sredozemlju ni umrl po naključju. In zdaj, kot as, številka ena se je boril na vzhodu. In ta najboljši as Luftwaffe, ki je v kratkem času na zahodni fronti postavil rekord, ki ga v pravi zgodovini ni presegel še nihče, se je zdaj bojeval na vzhodu.
  Marcel je zadel z razdalje in se ni pustil uščipniti ali zbiti. Postal je legenda med nemškimi in sovjetskimi piloti.
  In to brez pretiravanja. Sestrelil je tako jurišna letala kot lovce.
  Za sto petdeset letal je bil odlikovan z viteškim križcem železnega križa s srebrnimi hrastovimi listi, meči in diamanti. Ko je naredil dvesto letal, so ga odlikovali z redom nemškega orla z diamanti. Ko je dosegel tristo letal, je prejel zanj posebej ustanovljeno priznanje: viteški križ železnega križa z zlatimi hrastovimi listi, meči in diamanti. Po sestrelitvi štiristo letal je prejel zlato in diamantno razpelo za vojaške zasluge ter zlati in diamantni pokal Luftwaffe. Marseille je jeseni nad Sredozemljem sestrelil dvesto letal. Pozimi in marca je sestrelil še skoraj sto avtomobilov in bil premeščen na vzhodno fronto. Tam je maja 1943 presegel tristo vozil.
  Potem pa je septembra 1943 dosegel številko štiristo vozil. In postavil je celo rekord, saj je v eni bitki izločil štirinajst vozil.
  Seveda so se Nemci s takšnim asom na nebu počutili več kot samozavestno.
  In lahko bi zadržali napad Rdeče armade tako, da bi vnaprej potegnili sile. Kljub temu so sovjetske čete napredovale, čeprav zelo počasi.
  Konec oktobra se je Rdeča armada približala Orlu. Fritzi so poskušali obdržati to mesto za vsako ceno.
  Tank Tiger-2 je bil prvič uporabljen v boju. To vozilo se je sicer dobro izkazalo v obrambi, a se je pogosto kvarilo. "Lev" se je izkazal še slabše. Podobno kot odrasli "Tiger"-2, bolj znan kot kraljevi tiger, je imel "Lion" močnejšo pištolo, ki pa je bila nepotrebna. Od takrat so sovjetski štiriintrideset tankov zajeli z nemškim orožjem. Toda "Lion", ki je tehtal devetdeset ton, ni imel prednosti pred "Tigrom" v smislu oklepa, ampak je bil dražji, manj zanesljiv, močnejša pištola pa je bila slabša v hitrosti ognja.
  Le pri streljanju na velike razdalje je imel lev prednosti, a je bil malo uporaben, saj je bilo štiriintridesetice skoraj nemogoče zadeti v gibanju s take razdalje, kjer je imel lev prednosti.
  Bitke so pokazale, da "Lion" nima nobenih prednosti pri zaščiti bokov ali čela trupa pred "Tigrom"-2, debelejši oklep čela kupole pa le upočasni njegovo vrtenje.
  To pomeni, da se je izkazalo, da je "Lion" v praksi celo slabši od "Tigra"-2. In za to, kar se je izkazalo, je bilo zasnovano.
  Kljub temu je bil Tiger-2 razmeroma dobro zaščiten, neprebojen je bil tudi s strani T-34-76 in se je zato izkazal za učinkovit, čeprav neroden stroj.
  Hkrati sta se v boju dobro izkazala dva pilota: Albina in Alvina. Ki se je ves čas borila bosa v bikinkah. In to jim je uspelo zelo učinkovito.
  Tako kot Albina z bosimi nogami pritiska na sprožilce, bo sestrelila sovjetskega pilota.
  In takrat bo pritisnila tudi Alvina s svojimi bosimi, izklesanimi nogami. In spet bo podrl sovražnika.
  Dekleta so delala aktivno in pantersko. Čeprav so začetniki bojevniki. Toda njihova skrivnost je, da se borite v bikiniju in bosi, potem vas nihče ne bo podrl!
  Bitka pri Orjolu se je vlekla do konca novembra. Nemci so držali mesto, Rdeča armada pa je trmasto jurišala. Sam Stalin je v tej zadevi pokazal trmoglavost. Mesto so Švabi temeljito utrdili in ga niso pustili obkoliti.
  Do začetka decembra je bilo začasno zatišje, na nebu so potekale le bitke. Marseille je presegel številko petsto sestreljenih letal in bil drugi v tretjem rajhu za Goeringom, ki je bil odlikovan z velikim križcem železnega križa.
  Rdeča armada se je ustavila. Toda konec decembra je nadaljevala ofenzivo. Po trmastih bojih je bil Oryol končno obkoljen. In potem vzemi. V središču so bili Nemci nekoliko bolj odrinjeni. Vendar so bili pripravljeni na zimo in so se močno borili.
  Fritz je še vedno uspel odbiti ofenzivo pri Leningradu. Delno tudi zaradi opozorila Trumpa, ki se je zelo bal poraza fašistov.
  Ko so nacisti odbili napad na severu, so nacisti nekako odbili juriš in preživeli zimo ... In spomladi so začeli kopičiti moč.
  Škodo je utrpela tudi Rdeča armada. Toda dobila je IS-2 in T-34-85. Začela se je izmenjava udarcev in 22. junija 1944 je Rdeča armada začela veliko ofenzivo v centru.
  Nemci so podlegali, a počasi ... Sovjetske čete so v mesecu in pol napredovale petdeset kilometrov na precej širokem delu fronte. Nacisti so na splošno nekoliko spremenili svojo taktiko in poskušali ohraniti svoje moči brez napada.
  Tu je očitno vlogo odigral Trump, ki ni želel zmage ne Rusije ne Nemčije. Vendar se je bal, da bodo Rusi vseeno zmagali, in Fuhrerju je svetoval, naj zgradi obrambno vojno, da bi izčrpal sredstva boljševikov.
  Hitler je kljub vsej svoji agresivnosti šel v globoko obrambo. Poleg tega so nemški tanki nepopolni. In tudi "Miška" ni izpolnila pričakovanj in le v obrambi, bolj ali manj se je pokazala v kratkih protinapadih.
  Nemci v tehnologiji še niso uspeli primerno uspeti. Panterja 2 bi lahko naredili oborožitveno in oklepno močnejšega, vendar ga še ni uspelo narediti težjega od petdeset ton. Focke-Wulf je bil slabši glede manevriranja in je bil nedokončan.
  Me-309 se je izkazal za močnega v oborožitvi in hitrega, vendar slabšega pri manevriranju. TA-152 je bil boljši od Focke-Wulfa po letalnih lastnostih in močno oborožen, izkazalo pa se je tudi, da je težji. Res je, Marseille je razvil dobro taktiko za letala, ki so težja, a bolj oborožena in bolje zaščitena.
  Nemci zaenkrat ne le ohranijo prednosti v nebu, ampak jo zaradi števila vozil celo povečajo. Čeprav je ZSSR imela tudi Jak-3 in LAGG-7. Vendar to še ni zagotovilo prednosti.
  Toda Nemci so razvili ME-262. Do junija je imela Luftwaffe že tisoč teh reaktivcev s štirimi 30-mm letalskimi topovi. Toda v boju se je ME-262 izkazal za premalo manevrskega in učinkovitega. Tudi zaradi visoke hitrosti. Edino, da je ME-262 zelo težko sestreliti, je oklepen in preživet, težko ga je zadeti zaradi velike hitrosti, pokvari pa se sam zaradi ne preveč zanesljivega motorja.
  Tako so bili Nemci doslej le razmeroma uspešni pri sprejemanju TA-152 in so imeli posodobljen ME-109 "K", najbolj priljubljen lovec druge svetovne vojne.
  Povečalo se je tudi število proizvedenih letal, kar je omogočilo ohranitev premoči nad sovjetskimi znamkami. Poleg tega so bila nemška vozila bistveno močnejša v oborožitvi in moči motorjev.
  Nemški Yu-288, ki je združeval visoko hitrost in veliko bombno obremenitev, se je izkazal za zelo uspešnega. In prvi serijski štirimotorni bombnik Yu-488, ki je lahko bombardiral na velike razdalje. Njegova posebnost je bila sorazmerno majhna površina kril, ki mu je omogočala hitrost do 700 kilometrov na uro, kar je bilo za tiste čase bombnik veliko.
  Nemci niso bili preveč uspešni na področju gradnje tankov. Miška je dobra v obrambi, vendar je še vedno ranljiva iz zraka in jo je težko prenašati. "Jagdpanther" se je izkazal za uspešnejšega. Proizvajali so ga v vedno večjih količinah in si prislužili dober sloves.
  Tu so seveda Nemci avto skoraj dokončali, a se je v vsakem primeru dobro obrnilo.
  Povečala se je glavna količina nemške opreme, kar je omogočilo uspešnejše upiranje sovjetskim napadom. Vključno z ofenzivo avgusta na jugu.
  Prišla je jesen 1944, sovjetske čete sploh niso zavzele Harkova in še vedno stojijo v središču.
  Fritz se je počutil nekoliko bolj samozavestnega ... Stalin je nadaljeval s kladivom, a brez pomoči Združenih držav ni mogel zmagati v tehnološki tekmi proti Nemčiji.
  S tujimi divizijami in številnimi Hiwiji ter sateliti in nekdanjimi sovjetskimi državljani bi lahko Tretji rajh bolj ali manj obnovil svoje sile in ostal v obrambi. Tuji delavci in suženjsko delo so omogočili proizvodnjo veliko opreme. In najprej reaktivno letalstvo.
  Projekt rakete V-1 in V-2 je bil opuščen v korist reaktivnih letal in pojavili so se bombniki Arado. Kar je odlično bombardiralo. In sovjetska letala jih niso mogla niti dohiteti.
  Hitler se je vse bolj zanašal na zračno ofenzivo. Pozimi so se borili tudi Fritzi ... Rdeča armada je pozimi lahko napredovala v centru.
  Čeprav so Nemci pričakovali napad, so bili tukaj šokirani nad delom topništva, še posebej raketometa Andryusha. Toda takrat so številne nemške tankovske divizije uspele ustaviti sovjetske čete.
  Posebej učinkoviti sta se izkazali novi nemški samohodni topovi E-10 in E-25, majhni, a okretni.
  Pojavil se je tudi Tiger-2 z ožjo in manjšo kupolo ter močnim motorjem s 1000 konjskimi močmi, ki se je izkazal kot bolj praktičen stroj.
  Skratka, začela se je vojna z za Nemce donosnejšo menažerijo.
  Hitler je zelo računal na tanke serije E, saj so bili naprednejši in nizke silhuete. V E-50 je bila višina na splošno en meter nižja od višine Tiger-2, kar je omogočilo, da je z enakim oklepom zmanjšal težo tanka na petdeset ton z motorjem s 1200 konjskimi močmi pri pospeševanju, bolj oklepno in natančno pištolo.
  To se je izkazalo odlično! Avto je pridobil hitrost in hitrost preboja. In dekleta se borijo na njem. In seveda, bosa in v bikiniju.
  Boji so bili hudi zlasti spomladi, maja. Nemci so začeli poskušati napadati. A uspeli so le ponovno zavzeti Belgorod, ki so ga pred tem zavzele sovjetske čete. Boji so trajali dolgo časa. V bitki je sodeloval tudi tank E-100. To vozilo, zelo dobro zaščiteno in z močnim orožjem, je postalo velik problem za sovjetske čete.
  Po pojavu SU-100 se je Stalin nepričakovano odločil spremeniti doktrino pri gradnji tankov. In ta samohodna pištola se je začela proizvajati v vedno večjih količinah.
  Pritegnila me je enostavna izdelava samovozk in močnejše puške. In tudi to, da je Stalin začel razmišljati o reševanju vojakov. Vsekakor so poleti 1945 napadli le Nemci. Uspeli so le obkoliti Rostov na Donu in Orel in to je bil obseg njihovega uspeha ... Jeseni so Švabe sedele v obrambi, Rdeča armada pa je napredovala. In tudi pozimi ... In le Belgorod se je lahko ubranil.
  Tako sta se obe armadi upočasnili ...
  Prišlo je leto 1946. Nemci so poleti poskušali napasti s tanki E-50 in E-100 ter E-75. Proti njim je imel Stalin samovozke SU-100, ki so tako rekoč nadomestile vse druge vrste orožja. Nemci so puhali, a skorajda niso napredovali... In jeseni in pozimi je Rdeča armada napredovala...
  Ampak spet nisem dosegel nič.
  Piše se že 1947. Nemci pritiskajo in napredujejo, Rusi pritiskajo in napredujejo. Nič ni uspelo.
  Prihaja leto 1948. Pojavil se je T-54, ki pa ni postal razširjen. SU-100 je še vedno v uporabi. Res je, da je ta samohodna pištola nekoliko zastarela. Nemci imajo prvo mesto v seriji nad E-75 s plinskoturbinskim motorjem. Pa še s strani je bil dobro zaščiten...
  Toda Nemci še vedno niso mogli doseči zmage. IS-7 je bil proizveden v ZSSR. Ki se je uspešno boril proti Nemcem.
  Potem pa 1949 ... Fronta miruje, udarci se izmenjujejo. Boksarji zamahujejo in uničujejo drug drugega.
  Tako leta 1950 frontna črta rahlo niha. Vendar se ne zgodi nič pomembnega.
  In gre do leta 1951, ista stvar. Na vzhodni fronti ni sprememb. Obe strani sta bili precej izčrpani.
  1952 je šlo tudi. Zadnje polno leto Stalinove vladavine. Edina stvar, ki so jo imeli Nemci, so bile diskoteke, ki niso bile ranljive za ogenj z osebnim orožjem. ZSSR ima najbolj priljubljeno vozilo: SU-122 z dolgo cevjo, ki še vedno velja za najboljšega.
  In končno, 1953... Stalin umre in potem se to začne. V Moskvi poteka boj za oblast in Nemci izkoriščajo to ofenzivo.
  In napredujejo na Kavkazu. Turčija končno vstopi v vojno.
  Spomladi, poleti in jeseni zajamem ves Kavkaz in dobim prednost ...
  Tukaj pa se Trump že vmešava. In 1. januarja 1954 ZDA začnejo z jedrskim bombardiranjem ozemlja Tretjega rajha in ... Rusije.
  Všečkaj to! Trump je res posredoval v drugi svetovni vojni.
  In vse se izkaže zelo kul na svoj način! In do neke mere je kul!
  Trump samozavestno premaguje svoje sovražnike! In to je njegov peklenski PR!
  Ta ameriški diktator celo skače od veselja!
  
  LEPA DEKLETA KREAJO ZGODOVINO
  Alternativna zgodovina, v kateri se je Hitler vendarle odločil, da mora najprej pokončati Britanijo in šele nato napasti ZSSR. Eden od teh korakov je bil po zavzetju Krete in napadu na Malto. Slednji je bil precej uspešen in Fuhrerjeve čete so premagale Britance. Hitler se je odločil, da konča z Britanijo in šele nato odide v ZSSR.
  Tu so nanj vplivale štiri čarovnice. Arijske lepotice: Gerda, Charlotte, Christina, Magda - prepričale Fuhrerja, da še ne gre v Rusijo! Celo pokleknili so in prisegali, da leto 1941 ni čas za to. Poleg deklice so bosi tekli po oglju in izvedli obred, ki je potrdil, da je bolje, da ne gredo v Rusijo. In štiri lepotice so prepričale Fuhrerja, da se morajo dekleta boriti v Afriki. Za kar smo prejeli soglasje.
  Britansko oporišče napade Fritzova armada;
  Največja britanska baza je res izgledala kot pekel. Napadlo ga je več kot tisoč bombnikov, zbranih s celotne vzhodne fronte in ki so prejeli spodobne bojne izkušnje, skupaj s spremljevalnimi lovci. Britanci so se seveda borili že dolgo, vendar niso pričakovali tako močnega množičnega napada. Res, kdo bi verjel, da bi se Švabi odločili izpostaviti fronto, tudi če bi se sovražnik začasno umiril. Toda britanske vojake zdaj neusmiljeno pretepajo. Na primer, njihove ladje napade Yu-87, znana "stvar". Ne zelo hitri, a z največjo (za svoj čas) natančnostjo bombardiranja mučijo britansko floto, skrito v zalivih. Sodobnejši Focke-Wulfovi ne zaostajajo veliko, med njimi celo sam legendarni von Rudel, kralj jurišnih letal. Znan po potopitvi najmočnejše sovjetske bojne ladje Marat.
  Na primer, desetnik Richard vidi jastrebe, ki se kotalijo po hribu navzdol kot sani. Številni nemški bombniki izhajajo iz ledene luknje kot ribe roparice. Že zreli Anglež prestrašeno odloži slušalko. Tako strašnega prizora še ni videl. Sirene se oglasijo zelo pozno, potem ko so bombe eksplodirale. Eksplozivni val vrže britanske vojake, odrezane roke in noge letijo v različne smeri. Ena od železnih čelad se je segrela in zadela policista v obraz. In kako kriči:
  - Churchill je kaput! Hitler je kul!
  Britanski protiletalski topovi niso začeli streljati takoj, ampak šele, ko je naenkrat padlo na tisoče bomb. Sovražnik je vse pravilno izračunal: niti ena bomba ne sme propasti. Torej zdrobite sovražnika in udarite. Vsi sektorji so vnaprej označeni na zemljevidu. Še več, predrzni Britanci se niso niti ustrezno zamaskirali. Številne njihove protiletalske puške stojijo na vidnem mestu in so prve pometene stran.
  Tu je bila cev 85-milimetrske protiletalske puške, dolge dvaintrideset metrov, vržena navzgor in upognjena v zrak kot volan. Nato je strmoglavilo in zdrobilo pet Angležev. Enemu od temnopoltih je razparal trebuh in izpadlo mu je črevo.
  In padale so bombe in vse je gorelo, skladišče goriva je ropotalo, začele so eksplodirati, granate so raztresle skoraj po celem okostju, potem je bilo zadeto še eno skladišče. Za nameček so sirene, nameščene v ohišjih Yu-87 in Focke-Wulfa, nadležno tulile in povzročale divjo grozo med temnopoltimi in Arabci iz vrst kolonialnih čet. A zdi se, da so belci prav tako prestrašeni.
  Na primer, trčili sta dve britanski fregati, tako da so kotli ropotali. In tudi razbitine fregat, ki so vzletele, so eksplodirale v zraku kot minirana polja in križarka je preprosto potonila na dno.
  Angleški tank "Cromwell" s kratkim gobcem, a s spodobno hitrostjo in precej močnim čelnim oklepom, je v paniki pospešil in udaril v lastno skladišče ter na poti celo zdrobil ducat lastnih obupanih vojakov. Kaos je rasel. Angleška letalonosilka je začela padati in močan dreadnought je odprl ogenj... na obalo, kjer so mrgoleli njeni vojaki.
  In v tem podzemlju sta dva človeka ostala popolnoma nemoteča. Eden od njih je bil Indijec, ki je počasi prižigal pipo, druga pa je bila ženska, očitno arabskega porekla, a v vojaški uniformi. Onadva se ne ozirata na hitečo smrt. Oziroma cela horda jezdecev uničenja je igrala nenavadno igro s kartami. Bila je igra dvainpetdesetih kart z jokerji in celo po pravilih, ki si jih je izmislil sam rdečekožec.
  Arabka je izjavila:
  - Vendar je hrupa veliko! In zakaj ustvarjati takšno paniko?
  Eden od vojakov, ki so ga šrapneli prerezali po hrbtu, se je skoraj zaletel v Indijanca, a ga je malomarno odvrglo kot mucka. Kapljice krvi so padle na rdeči obraz in on jih je smehljaje se obliznil. Potem je opazil:
  - Povzročanje hrupa je za šibke, bledolične ljudi. Apači razmišljamo takole - če sovražnika ni, pa se sovražnik pojavi - še bolje!
  Temna ženska je pripomnila:
  - To je tipična slabost tistih, ki izpovedujejo Kristusovo vero. Radi govorijo o žrtvovanju, vendar se ne žrtvujejo.
  Indijanec je hitro prikimal:
  - Red je zgrajen na temelju, kjer je cement vera in pesek volja! Vera je zlato srce, volja pa železna pest! Samo bledolični ljudje nimajo ne enega ne drugega.
  Več gorečih britanskih vojakov je planilo v vodo, da bi odplaknili plamene. Od vstopa v vodo je celo vrelo, slišali so se kriki in divje stokanje. In po morski peni so lezli krvavi krogi, sprva debeli, potem pa se postopoma širijo in bledijo. In bojevniki nekdaj največjega in najobsežnejšega imperija na Zemlji so izgubljali svoj človeški videz. Arabka je prezirljivo smrknila:
  - In ti moški nas silijo, da nosimo burko!
  Rdeči mož, ki je premeteno mežikal, je pripomnil:
  - Očitno jih tvoj grozeč pogled straši!
  Arabka je sarkastično pokazala zobe in rekla:
  - Mehkoba ženske je podobna žilavosti oklepa, le da je veliko bolj smrtonosna in vsestranska zaščita!
  Nemci so raje takoj napadli z vso silo, taktika boksarja, ki se, računajoč na sovražnikovo nepripravljenost, takoj z vso silo požene proti sovražniku. Ko na letališčih gori na desetine sovražnih letal, ki ne morejo vzleteti. Ko njihove lastne bombe eksplodirajo v Lancasterjih in uničijo vse okoli njih. Trda, a učinkovita taktika. Tako je simfonija podzemlja dosegla višek svoje moči, nato pa začela pojenjati.
  A to se seveda ni končalo, v akcijo je stopila letalska divizija. Medtem ko so Britanci po takšnem zdravljenju, jih je sploh mogoče jemati mlačne. Na srečo so že izdelana pristajalna jadralna letala v potrebnih količinah in dodelane metode njihove vlečenja. Morda najboljši na svetu danes.
  Tako letijo, ne kot zmaji - počasneje, a dovolj hitro in celo ob spremljavi glasbe Wagnerja - Hitlerjeve najljubše mojstrovine. Še kdo od živih se je spomnil filma "Apokalipsa", kjer so Američani uporabili prav to glasbo, ko so napadali Vietnamce. Kako jih je prestrašilo. Tukaj je torej Wagner in grmeči motivi skozi ojačevalce. Padalci so si obraze namazali s fosforjem in se pobarvali, izgledajo srhljivo, kot demoni njihovega podzemlja. Tudi na podlagi psihološkega učinka. Poleg tega so fosforju dodali nekaj reagentov in nekaj magnezijevih drobcev, da bi vsaj za kratek čas povzročili sij. Tako grozljivo, še posebej v ozadju dimljenega sijaja in številnih požarov. Imajo celo mitraljeze, prav tako zakamuflirane v obliki zmajevih ust. Nato udarijo melodični nemški in zaplenjeni avtomati. In pokošene, raztrgane vrste padajo na škornje zmagovalcev. In mnogi preprosto raje odnehajo, kljub temu, da je Britancev veliko več kot Nemcev.
  Indijka in Arabka sta se skrili v majhno, skrbno zakamuflirano luknjo. Redskin je opozoril:
  - No, preorali smo jih!
  Črnolasa je bila presenečena:
  - Ali praviš, da mi? Mogoče misliš na nas?
  Indijec je negativno zmajal z glavo:
  - Ne! Bledoobrazni premagajo Britance in to je dober znak! In ko pride čas, pride naš dopust! Kdaj bodo Indijci osvobodili svojo celino!
  Arabka je prezirljivo smrknila:
  - Si ti slučajno lastiš oblast nad svetom?
  Indijec se je ljubeče, kot da bi razlagal duševno zaostalemu otroku, zarežal:
  - Tisti, ki želi dobiti preveč, običajno ostane brez vsega! Velika žlica torej teče v ustih!
  Fuhrer seveda ni videl, kaj počnejo njegovi sokoli in jastrebi, vendar je načeloma slutil, da bo nemški vojaški stroj vse natančno obdelal. Na splošno so bile nemške vojaške ofenzivne operacije do Kurske izbokline izvedene na visoki strokovni ravni. Nekateri jih imenujejo celo standardni. Še čudno je, da je tak stroj zdrsnil in se nato popolnoma razpadel.
  In četverica sama je sodelovala pri izkrcanju na Malti.
  Štiri dekleta so bila samo v bikiniju. In že v zraku so z bosimi nogami metali granate v Britance. In zelo je lepa. To so dekleta.
  In med letom se vržejo ostro nabrušeni diski. In ducat vratov je bilo naenkrat razpokanih. Ena beseda - super lepote. In zelo seksi in mišičast. To so bojevniki. In z enim udarcem razcepijo kovino in opeko. Imajo tako divjo, kipečo moč. In naj z golimi petami skačejo angleškim vojakom v brado. Tako so zajebani.
  In kri leti in brizga na vse strani.
  Nato so dekleta uporabila svoje meče. In začeli so uničevati angleške vrste. In hkrati zapojte:
  - Beli volkovi se zgrinjajo! Le tako bo dirka preživela! Šibki poginejo - pobijejo, očistijo sveto kri!
  Dekleta tukaj so tako kul. Preprosto odlično!
  In vsakega angleškega vojaka so posekali z dvema mečema. In z bosimi nogami mečejo svastike in ubijajo borce. In tako goreči bojevniki ...
  In zračni napad na Malto je zelo močan. Fuhrer je zbral letalstvo z vzhodne fronte. In Yu-88 se je izkazal v svoji slavi. In seveda je bil uporabljen tudi Yu-87, ki se je kljub prevladi lovcev v zraku izkazal za zelo učinkovitega.
  In Švabe so zelo močno premagale Britance. In bose terminatorke so še močnejše. In tukajšnji bojevniki so preprosto razred!
  No, kako ne moreš občudovati takih deklet? Ne dekleta - ampak preprosto panterji!
  Uničujejo svoje nasprotnike. In pojejo:
  - Nihče nas ne bo ustavil! Nihče nas ne bo premagal! Zlobni volkovi raztrgajo sovražnika!
  Zlobni volkovi - pozdrav junakom!
  Pa so spet posekali... Vendar se Britanci že predajajo. In dvignejo roke.
  Gerda tuli v angleščini:
  - Na kolena! In poljubi moje noge!
  Moški padejo na obraz in poljubljajo deklicine bose, rahlo zaprašene noge.
  Nato ju Charlotte, rdečelasa pošast, prisili, da jima poljublja noge. Kako lepa je.
  Njeni bakreno rdeči lasje v vetru plapolajo kot bojni, proletarski prapor.
  Tako moški kot predvsem mladeniči poljubljajo okrogle pete boginje. In ližejo lepotičine grobe noge.
  Poljubljala sta bosi nogi Christine in Magde. Tudi dekleta akrobatike.
  In taki bojevniki so močni in mišičasti. In kar je najpomembneje, bosi in ljubki.
  In vitke figure in plošče trebušnih mišic! In v njih je nekaj čudovitega, nekaj borilnega in nekaj lepega.
  In vsaka mišica igra, in mišične kroglice se valijo pod zagorelo kožo.
  Ta dekleta so super razreda! Vsebujejo moč jeze in plamen strasti! In zaupanje v zmago.
  In Angleži svoje bose, graciozne noge zasipajo s poljubi!
  Malta je padla in postalo je veliko lažje premestiti vojake v Afriko. Fuhrer je modroval in glavna stvar, ki mu je prišla na misel, je bila logična misel: ZSSR je totalitarna država, kar pomeni, da je močna. Skoraj dvesto milijonov ljudi povezuje komunistična ideologija in to je moč!
  Toda hkrati ima ZSSR dovolj zemlje in ne bo nikogar napadla.
  Torej, če želite napasti Rusijo, se morate pripraviti.
  Kakšne tanke imajo Nemci? Iskreno slabo! In Rusi so na prvomajski paradi videli KV-2 s 152-mm topovi, pa KV-1 s 76-mm topovi in T-34, okretne tanke tudi s topovi, ki prebijajo Nemce.
  In Fuhrer je ukazal: ustvariti lastne pošasti kot protiutež ruskim tankom. Zlasti "Panterji", "Tigri", "Ljevi" in "Miške". Dobri avtomobili za svoj čas, a pretežki.
  Tako drago kot delovno intenzivno! Po drugi strani bi lahko nemška tehnologija v tem primeru konkurirala sovjetski tehnologiji.
  Poleg tega so Nemci upali, da bodo kmalu imeli vso Afriko in da bodo lahko zasegli pomembne vire sveta. In tam bodo sužnji, in čete, in bojne enote ...
  Na splošno so bojevniki Wehrmachta močni ...
  In dekleta so čudovita ... In čudoviti krajci!
  Na Malti so hodili peš in bili znani po mučenju moških. Hudi bojevniki. Slekli so fante in jih posilili z dekleti! Zakaj ne zabava?
  Bojevniki so veliko peli in kričali:
  - Nihče nas ne bo ustavil, niti hudič nas ne more premagati!
  Gerda in njena ekipa so napadli tudi angleško križarko. Dekleta so hodila po njej z meči in vse posekala. In hkrati z bosimi nogami metali nabrušene kolute.
  To so hitri bojevniki, ki jih ni mogoče zlahka in brez težav ustaviti. Gredo naprej in uničijo mornarje. In si mahajo z obema rokama. Pojavile so se te štiri čarovnice. In čarovnice so neusmiljene, popolnoma morilske.
  Tečejo po palubi, utripajo z okroglimi rožnatimi petami in mahajo z meči kot z lopaticami propelerja. Režejo angleščino in si med režanjem pojejo.
  - Nismo patetične deklice, naš glas je tako jasen! Pogumno razbijmo Britance, da pri nas ne bo tiho!
  In kako se bodo jeziki pokazali! To so dekleta... Pravi terminatorji!
  In z golimi prsti mečejo vase diske in nokautirajo svoje sovražnike.
  To bodo storili zelo krvavo. In njihova grla so bila prerezana. In toliko grl se je odprlo.
  Agresivni fantje.
  In natančneje, dekleta, z mišicami divjih živali. In nihče jih ne more brzdati - tak je element.
  Dekleta so drzna in skoraj gola. In celo svoje oprsje so izpostavile, da bi bile videti lepše.
  Gerda je zapela:
  - In križarka bo ujeta - dekleta so drzna! Tak element, tak element!
  Dekleta so res takšne lepotice, da jih ne moreš takoj ustaviti.
  V njih brbota podivjana, kipeča energija. In preprosto je tako agresiven orkan in obilica plamena in toplote.
  Bojevniki so resnično čudoviti. In s pestjo te lahko udarijo v čeljust.
  Imajo tako agresivne skoke deklet, ki so se rodila s krili in zobmi...
  Charlotte seseklja angleščino in zacvili pri sebi:
  - Nihče se ne more primerjati z nami v boju! Jaz sem volkulja, kul volkulja!
  In rdečelasa zver klofuta in reže z mečem ...
  Tako je angleški admiral padel pod maščevanje deklet. Kaj je pravzaprav hotel? S kom ste kontaktirali?
  Bojevniki so ga vzeli in sesekljali na kose!
  Christina je z užitkom zapela:
  - Narezan kebab bo!
  In pokazala je jezik.
  In potem je z boso nogo vrgla disk z ostrimi robovi. In takoj je ubila pet Angležev.
  Magda je brcnila z golo peto in trije Angleži so poleteli čez krov. Ta punca je samo divjakinja!
  In vsi štirje bodo vzkliknili:
  - Slava našim bogovom!
  In spet bo sekal ... Na stotine Angležev je že posekanih. In preživeli padajo na kolena in poljubljajo lepa dekleta, njihova močna, izklesana, bosa stopala.
  
  
  RUSKI PREDSEDNIK VLADIMIR ZELENSKI
  Po inavguraciji je Vladimir Zelenski napovedal razpustitev rade in izvedbo predčasnih parlamentarnih volitev. To je bilo na splošno pričakovano. Odnosi z Rusijo pa so ostali napeti. Vladimir Putin Zelenskemu ni čestital za zmago in ni priznal predsedniških volitev v Ukrajini. A to je novemu mlademu voditelju celo koristilo. Narodnjaki, ki so nanj gledali s sumom, so ga prepoznali za enega svojih. In Zahod je spoznal, da je Putin res agresor. In okrepljena podpora Ukrajini. Tako se je začelo za zdravje in končalo za mir. Zelenski ga je vzel in se na novih volitvah v Rada izjemno izkazal. Uspelo dobiti parlamentarno večino. In potem je izvedel več referendumov. Vključno z ustavno reformo.
  Pooblastila predsednika so se znatno razširila. Nasprotno, Rada je omejena. Po tem je Zelensky začel odločno izvajati reforme in modernizacijo.
  Hkrati so si v Donbasu izmislili zvito potezo. Bojevnici Anastaziji Orlovi je bila ponujena zanimiva možnost. S podporo Ukrajine in zahodnih obveščevalnih služb bo postala guvernerka regij Lugansk in Doneck. Potem bo imel formalno članstvo v Ukrajini in denar za obnovo ter večjo osebno moč. In celo svojo vojsko. To je opcija Kadirov. Ko je Rusija dejansko dala neodvisnost Čečeniji, le formalno obdržala nadzor nad njo.
  Anastasia Orlova, ki ima vpliv med terenskimi poveljniki, je to možnost sprejela. Moram reči, da je bila ta ženska zelo lepa, svetlolasa in običajno je tudi v mrzli zimi tekla bosa.
  Anastazija je napovedala vojno "kradljivemu" vodstvu Nove Rusije. Je zelo bojevito in avtoritativno dekle. In ustanovila je svojo rezidenco v Novoazovsku. Del ljudstva in milic jo je podpiral.
  Anastazija je z bataljonom bosih deklet opravila več napadov in zavzela več mest. Izbruhnile so lokalne bitke. Prišlo je do vlečenja vrvi.
  Anastasia je delovala precej spretno in prejela denar iz tujine. Poleg tega je imela podporo v Rusiji. Vključno z ženskami. K uspehu je pripomoglo tudi dejstvo, da je bil Putin bolan. Očitno se je ambiciozni ruski predsednik prenapregnil. In pod temi pogoji je bilo vodstvo v Rusiji razdeljeno. Anastazija je to izkoristila in zavzela Doneck. Ob resni podpori.
  Vojna se je začela tudi z Luganskom. Ampak ne preveč energičen. Milice se med seboj pravzaprav niso želele pobijati.
  Na koncu so bile izvedene volitve za predsednika Novorosije, na katerih je zmagala Anastasia. Takoj so jo priznale ZDA in Kijev. In potem druge zahodne države in ves svet!
  Zelenski je držal besedo in Novorosiji dal poseben status znotraj Ukrajine. In v Donecku je spet zaplapolala rumeno-modra zastava.
  Prišel je dolgo pričakovani mir.
  Zelenski se je aktivno boril proti korupciji in celo uvedel smrtno kazen za gospodarske zločine. S strogim in spretnim vodenjem in oblikovanjem strokovne ekipe je Vladimir Zelenski Ukrajini zagotovil visoke stopnje rasti. Država se je dvigovala, moč novega voditelja pa se je krepila. Odnosi z Rusijo so se izboljševali. Kaj je pripomoglo k možganski kapi, ki je zadela Putina in ga naredila manj ambicioznega in agresivnega.
  V Rusiji je priljubljenost Zelenskega naraščala. Bil je močan govornik, očarljiva oseba, populist. Pa ne komunist, ne pa tudi antikomunist. Priljubljen tako med levico kot med ruskimi oligarhi. Zelo priljubljen med rusko mladino. Intelektualec in tip. Zdi se, da je inteligenten, vendar je pridobil trajno moč. Ja, vsekakor vodja, a hkrati tudi gentleman! Visoka kultura, vendar razumljiva in ljubljena med ljudmi. Pravi talent v upravljanju. In odličen organizator.
  In tako, ko je minilo pet let razcveta in vzpona Ukrajine in se je moč Zelenskega končno okrepila, je sledil senzacionalen predlog.
  Namreč združiti se z Rusijo. Ustvarite enotno državo unije s skupnim predsednikom z veliko močjo. Seveda, ljudsko izvoljen.
  In v Rusiji je bila elita v šoku. Kakšna poteza! Do takrat je Putin oslabel zaradi hude bolezni in izgubil priljubljenost. To pomeni, da se ni mogel boriti, vsaj ne v celoti. In sam Medvedjev na splošno ni borec in ga ljudje ne marajo.
  In tu si Zelensky očitno želi postati predsednik unije in ... Njegove možnosti so realne! Prvič, Zahod bi rad videl Vladimirja Zelenskega kot predsednika Rusije in Ukrajine! Pokazal se je kot povsem prozahodni in evropski politik. Drugič, Zelenski je priljubljen v Rusiji in še posebej v Ukrajini. Tretjič, konkurentov ni na vidiku. Putin je resno bolan, Medvedjev je šibek in nepriljubljen, Zjuganov in Žirinovski sta prestara. Drugih voditeljev ni na vidiku. Poleg tega, četrtič, obstaja podpora oligarhov Rusije in Zelenskega.
  Ja, jasno je, da gre za zelo resnega kandidata za predsednika Rusije. Ima moč, karizmo in izjemen govorniški dar. In tudi podporo tako zahodnih kot ruskih medijev. Plus priljubljenost novega v ruski politiki, pod starimi in dolgočasnimi voditelji.
  Skratka, ponudbo je hkrati neprijetno zavrniti in strašljivo sprejeti. Putin je doživel drugo možgansko kap. Medvedjev je postal vršilec dolžnosti predsednika Rusije.
  Seveda še zdaleč ni dejstvo, da bo Zelensky zagotovo zmagal. In resnično si želim priključiti Ukrajino. Medvedjev želi preseči Putina! Toda ali je vredno tako tvegati, kot so volitve z Zelenskim?
  Vendar pa so prebivalci Rusije podprli idejo o združitvi z Ukrajino. Na stotine tisoč ljudi je stopilo na ulice - zahtevajo: enotnost slovanskih bratov. V Moskvi so se protestniki spopadli s policijo. Veliko ljudi je bilo poškodovanih. Začel se je dvigovati val protestov.
  Komunisti so končno dobili Zjuganova, natančneje, zgnili, mlajše vodstvo pa je začelo ljudi peljati na ulice. Zahteva spremembo režima.
  Tudi nacionalisti so nastopili in imeli svoje močne in ambiciozne voditelje. Majdan je postajal vse bolj moderen. V policijo so metali kamenje in molotovke. Vse bolj se je začelo kazati dolgo nakopičeno nezadovoljstvo ljudi.
  Medvedjev je imel varnostni svet.
  Večina članov je bila za združevanje - navedli so dejstvo, da hudič ni tako grozen, kot ga slikajo. In administrativni viri in propaganda so ogromna sila! In da se da ljudem dodobra oprati možgane in bodo praviloma volili stranko na oblasti.
  Medvedjevu, ki je bil predvidljiv, je bil dolgo na oblasti in je bolj ali manj zadovoljil vse, so prisegali tudi ruski milijarderji.
  Milijarder Deribasco je logično ugotovil:
  - Volilno kampanjo moramo voditi v slogu: Medvedjev je danes Putin in noben Zelenski nam ni nevaren!
  Roman Abramovič je avtoritativno pripomnil:
  Jelcina smo potegnili iz volilne jame s štiriodstotnim ratingom, vas bomo še bolj! Naš denar in mediji so naše jamstvo!
  Prokhorov je potrdil:
  - Nočemo tako visokih davkov za bogate kot v Ukrajini in vsem vam bomo stali ob strani!
  Dmitrij Medvedjev je udaril s pestjo po mizi in sporočil:
  - Potem sprejemamo predlog integracije in združevanja!
  Med Ukrajino in Rusijo je bil podpisan združitveni sporazum. Takoj se je spremenilo razmerje moči. Predsedniške volitve bodo v treh mesecih.
  Za predsedniško prijavo je dovolj zbrati sto tisoč podpisov ali položiti devetdeset tisoč dolarjev depozita, ki vam ga vrnejo le, če pridete v drugi krog. To so res smešna pravila. Delno vzeto iz ruske in delno iz ukrajinske zakonodaje.
  Predsedniških kandidatov bo seveda veliko, Medvedjevova ekipa je očitno menila, da se ji to še bolj splača! Pravijo, da bo oblast v prvem krogu imela prednost zaradi mobilnosti volilnega telesa. In v drugem bodo vsi podprli Medvedjeva. Vsekakor je na to računal v.d. In začelo se je...
  Anastazija Orlova, ta bosonoga Kleopatra, je rekla, da bo Zelenski proti celi stotini. In da je Lancelot proti zmaju Putinu in Medvedjevu.
  Razvili so se ostri napadi v tisku. Nekateri so bili na strani Zelenskega, drugi na strani Medvedjeva.
  Obdobje za vpis kandidatov se je začelo. V Rusiji je bil nemir. Sin Džoharja Dudajeva se je pojavil na Kavkazu in razglasil džihad. In dobil široko podporo v islamskih regijah. Številni strokovnjaki so tukaj posumili na ušesa Cie. Poleg tega je Trumpovo predsedovanje pri koncu in moramo doseči vsaj nekaj zmag. In Zelenski na ruskem prestolu je velika zmaga! Čeprav obstajajo tudi skeptiki, ki trdijo, da lahko Zelenski iz Rusije naredi veliko državo, veliko močnejšo, predvsem gospodarsko, kot je bila pod Putinom.
  Mnenja so bila torej tudi na Zahodu deljena. Združena ukrajinsko-ruska država je seveda močno združenje in sploh ni šala. To bi res lahko bila pošast. Združitev so seveda podprle tudi ruske varnostne sile. Poleg tega je Anastasia kul ženska. Ona je skupaj z bataljonom deklet, vseh lepotic, bosa in v bikiniju, prevrnila in premagala ruske posebne enote. Ko nabirajo prah, da strmoglavijo preveč gorečega oboževalca Zelenskega.
  Dekleta so pokazala, da se pravljično borijo bose in v bikinkah! In posebno skupino "Vympel" so premagale vroče ženske. Posledično je bila sprejeta odločitev, da se ne bodo vmešavali, in proukrajinsko vodstvo je prišlo na oblast v Novorosiji.
  Anastasia je vodila kampanjo za Zelenkyja. Deklica je v boju znala z bosimi nogami metati ostre, tanke diske, bumerange in granate. Bojevniki v bikiniju so postali legendarni. Cel polk deklet, vsaka od njih je vredna cele divizije. To je ogromna sila!
  Anastasia je hitela po snegu, njene rdeče gole pete so se bliskale. Dekle je zapelo:
  V prostranosti vesolja, verjemite mi, so sanje,
  Ona je kot sončni žarek na nebu ...
  V očeh Svaroga sta mir in čistost,
  On je za nas, saj bo Jezus vstal!
  
  Rodili bomo sijočo usodo,
  Sijala bo kot sonce v maju ...
  Ampak ne razumem, kako dolgo je lahko nemrtvi,
  Kako se hudobna usoda igra z nami!
  
  Brani svojo domovino, vitez,
  Naj zvezda nebeška sveti ...
  Varujemo prostranstva naše rodne Zemlje,
  Naj planet postane večni raj!
  
  Toda kaj zmore strašni komunizem?
  Naredil bo zastavo domovine vsemogočno ...
  In besni fašizem bo izginil v peklu,
  Sovražnika bomo prebodli z zelo močnim udarcem!
  
  Dajte svoja srca naši domovini,
  Zažareti z zelo svetlo toploto ...
  Naš boj bomo šli do konca,
  In Fuhrerja bomo uničili z enim udarcem!
  
  Tovariš Stalin je zamenjal očeta,
  Smo otroci različnih generacij...
  Drhal bo v besu poginila v peklu,
  In genialni Lenin bo pokazal pot v Eden!
  
  V Rusiji je vsak fant velikan,
  In dekleta so usposobljena za boj ...
  Gospod vsemogočna družina je ena za nas,
  Rusi smo se vedno znali bojevati!
  
  Bomo dosegli, kmalu verjamem, da bomo dosegli vse,
  V vesolju ni nič višjega ...
  Komsomolec je dvignil veslo,
  In udaril Fuhrerja na streho!
  
  Nič več komunizma, nič več idej,
  Lepe so in prinesle bodo srečo!
  In Fuhrer je preprosto zlobnež,
  Zelo zahrbtno, zelo črno!
  
  Jaz sem dekle - veličina borca,
  Bosa je pogumno tekla po mrazu ...
  Moja debela pletenica je iz zlata,
  Zgradil sem hitro vrtnico!
  
  Porodi se lahko milijarda idej
  Kako urediti domovino v komunizmu...
  Če vidite Fritza, ga močno udarite,
  Da prekleti Adolf ne bo sedel na prestolu!
  
  Udari fašiste s pestjo,
  Še bolje, udarite po njih s kladivom ...
  Peljimo se po Volgi z vetričem,
  Enostavno nam ni do drobljenja koz!
  
  Vzgajali bomo vojake za domovino,
  Dekleta hitijo v napad ...
  Lepotica je usmerila mitraljez,
  Hitlerjevo maščevanje bo boleče!
  
  Nihče ne more premagati Rusov,
  Čeprav je volk fašizma prekaljen hudič...
  Toda njegov medved je še vedno močnejši,
  Kateri red gradi novega!
  
  Teči za domovino, za Stalina,
  Komsomolci hitijo bosi ...
  Naciste so prelili z vrelo vodo,
  Ker so Veliki Rusi najbolj kul!
  
  Ponosna dekleta bodo vstopila v Berlin,
  Pustili bodo sledi bosih nog...
  Nad njimi je zlatokrili kerubin,
  In posrebrijo se kot osji biseri!
  Dekle poje, a kako se bori! Navsezadnje je ona in njeni štirje partnerji nekoč rešili milico pred popolnim porazom pri Iolaisku.
  Nato je vstopilo pet deklet v bikiniju in bosih s celo vojsko.
  Da, bil je pravi spektakel.
  Anastasia je veliko streljala iz mitraljeza in odrezala sovražnikovo linijo, nato pa je z golimi prsti naenkrat vrgla več tankih diskov. Te glave so odrezane.
  In Anastasia bo zapela:
  - Za Sveto Rusijo!
  Natasha je tudi streljala, sekala sovražnike in zacvilila, z boso nogo vrgla granato in podrla tank:
  - Za Svaroga!
  In potem pride na vrsto zlatolasa Zoya. In vrže tudi dar smrti z boso nogo in zavpije:
  - Za prihodnost Rodnoverie!
  In Aurora jim bo sledila čim prej. In z golo peto bo sprostil dar smrti in zavpil:
  - Za velike meje!
  In potem se bo Svetlana vrinila. Počil bo, nato pa še iz mitraljeza in z golimi prsti poslal uničenje ...
  In golonogi lepotec zavpije:
  - Za vrnitev Romanovih!
  Da, Anastasia je bila ljubiteljica obnove kraljevega imperija. Pravzaprav je v Rusiji tako ali tako dejansko car na oblasti. Zakaj torej ne bi ustvarili legitimne monarhije? Poleg tega v žilah Romanovih teče kri mnogih generacij evropskih kraljev. Je to njihov rodovnik? Kakšna družina je Putin, predvsem pa Lukašenko? Kdo so oni, da bi bili kralji? Toda Romanovi so božji maziljenci!
  Anastasia in njene prijateljice v bikinkah so naredile veliko čudežev. Borila se je kot hudič. Potem pa se je sprla s Putinom in se postavila na stran Zelenskega. Na splošno je Anastasia videla, da se Ukrajini godi krivica, in se je s povečanim čutom za pravičnost postavila na stran šibkih!
  Anastazija in njena peterica so odvrnili napad na Novoazovsk, ko so jo poskušali aretirati kot upornico. Celotna kolona vladnih sil je bila odrezana in razorožena.
  Nato so ujetniki padli na obraz in poljubljali Anastazijo in bosa, zaprašena stopala druge deklice.
  Deklica je filozofsko rekla ujetim vojakom Novorosije:
  - Nočem te ubiti! Vi ste moji bratje! In postala bom tvoja kraljica!
  Na splošno je Novorossiya sprejela Anastazijo brez večje škode ali velikih izgub. Res je, plavolasi terminator je guvernerju republike Doneck odsekal glavo in ubil njegove stražarje, sestavljene predvsem iz belcev.
  Anastasia je že dolgo legenda. Na Krimu je delala takšne čudeže, da je prejela zvezdo Heroja Ruske federacije. Brez nje ne bi šlo tako gladko z njenimi partnerji v bikinkah. Toda potem so Anastazijo vzeli in ji odvzeli vse ruske nagrade. Vključno z umorom ruskih specialcev v boju, ko so ga poskušali odstraniti. Sprožena je bila celo kazenska zadeva.
  Vendar si niso upali začeti velike vojne s tako rekoč neodvisno Novorosijo. Še več, Putin je zbolel in brez njega nihče ni hotel prevzeti odgovornosti.
  Še posebej Medvedjev, ki na splošno ni voditelj po svojem občutku in duhu. Toda prav to je medvedom ustrezalo ruskim oligarhom in Putinovemu spremstvu - zlahka jih je mogoče manipulirati.
  Kakor koli že, proti Zelenskemu se je dvignil ogromen propagandni stroj. Za vse so začeli vse kriviti. In da naj bi bil odvisnik od mamil, tat in prek offshore podjetij odvadil milijarde ter da je nasploh istospolno usmerjen.
  Provinca je šla pisat. In seveda so bile priče in zagotovila različnih vrst. Vključno z obtožbami o homoseksualnosti. Evidentiranje kandidatov se je šele začelo, blato pa že lije.
  Število ljudi, ki so bili pripravljeni sodelovati na volitvah, tako Ukrajincev kot predvsem Rusov, se je izkazalo za ogromno. Zlezli so tako komunisti kot nacionalisti. Nenadoma se je na volitvah pojavil celo stari in bolni Zjuganov. Čeprav je že zapustil mesto predsednika Komunistične partije Ruske federacije. Na volitve so šli tudi Afonin, Udalcov in Grudinin. In nasploh je še vedno en kup levih kandidatov, malo znanih, a hrtov. In toliko ljudi želi kandidirati za predsednika! Kaj pa devetdeset tisoč dolarjev? Je to res tako velik znesek po ruskih standardih?
  Bilo je, kot da bi bili tanki pripravljeni plezati. In poslovneži, umetniki, pop osebnosti in pisatelji. Ja, tudi pisci so aktivni. Naredite si reklamo. In devetdeset tisoč dolarjev ni tako veliko. Tako je CEC prejela na stotine prijav.
  Pa volitve! No, kakšna predstava se je izkazala! Tudi Alla Pugachev je kandidirala za predsednico. Zakaj ne? Alka je začela pozabljati, morda bi spomnila nase! Od starih ljudi se je na predsedniški položaj povzpel Jurij Lužkov. Očitno sem želel opomniti tudi sebe.
  No, seveda takšna oddaja ne bi mogla brez Vladimirja Volfoviča. A tokrat sta se volitev udeležila tako njegov sin Igor Lebedev kot njegova desna roka Degtyarev. Tudi na volitve so šli v treh kolonah.
  Zganili so se tudi nacionalisti. Seveda so za predsednika kandidirali legendarni Demushkin, ki je bil v zaporu, in, zanimivo, "Spider", vodja "Metal Corrosion" in vodja rock skupine "Kolovrat", in mnogi drugi.
  No, v akcijo so se seveda podali tudi pop pevci. Tukaj sta Philip Kirkorov in Nikolai Baskov. Prav tako nimajo česa izgubiti. Takšna razporejena vojaška straža.
  In Timotej in Vitas in nasploh veliko ljudi je šlo v akcijo.
  Seveda ne po naključju! Medvedjev načrt je bil imenovati ogromno število kandidatov, ki bi mu v drugem krogu prenesli glasove. Na splošno je načrt zanimiv. Ocena Medvedjeva je sprva nižja od ocene Zelenskega. In nemogoče je zmagati brez zvitosti!
  Toda tudi Jelcin je imel ničelni rating, a je lahko zmagal proti Zjuganovu. Res je, slednji je volitve izpeljal kot invalid: namenoma izgubil!
  In v tem primeru Medvedjev nasprotuje izjemni in zelo nadarjeni osebi.
  Torej se tukaj veliko dogaja. Na Solovjovem nastopu so Zelenskega ves čas oblivali z blatom. Res je, takrat je dekle Solovjovu s prsti bosih nog vrglo sladoled v obraz. In izbila oko. Po tem je postalo jasno, da Zelenskega ni varno metati blato! Kot, ta tip je ukrajinski orel!
  Na splošno v ruski družbi ni bilo enotnosti. Veliko, veliko ljudi je podprlo Zelenskega. Kot, res mlada kri in je bil sposoben dvigniti Ukrajino brez visokih cen nafte in plina! Kaj pa Medvedjev? Država se dobesedno utaplja v naftnih in plinskih dolarjih, gospodarstvo pa je v popolni stagnaciji. Rasti ni, povečuje se samo brezposelnost.
  Medvedjev ima nasploh najvišji anti-rejting med vsemi politiki. Čeprav je ravno zaradi tega koristna za oligarhe. Bolj kot smo odvisni od njih, bolj nadzorujemo. Ruska vlada je vsem na hitro začela dvigovati plače in pokojnine. In včasih ...
  Še več, Medvedjev je celo predlagal znižanje upokojitvene starosti za dve leti. Kot, vse je v dobro ljudi. In sprejeti so bili amandmaji za zvišanje pokojnin in štetje dela po upokojitvi v delovno dobo.
  Medvedjev in uradniki niso pozabili. Tako, da se postavijo in volijo zanj. Predvsem so bile preklicane javne prijave dohodkov in dovoljena darila do tisoč dolarjev. Kar je bilo uradniku seveda všeč. Prav tako dovoljenje za nepremičnine v tujini, pa tudi račune.
  Da bi pridobili kadilce, so protitobačni zakon močno omilili. Dovoljena je bila prodaja alkohola ponoči, legalizirane so bile celo igre na srečo. Slednjega so oligarhi pozdravili; res, zakaj bi izgubljali takšne prihodke in jih odvajali v ilegalo.
  Program "Lutke" se vrača. Na televiziji so začeli prikazovati več erotike.
  Medvedjev je tudi razglasil amnestijo in celo ukazal izplačilo denarne pomoči zapornikom. In tudi to je precejšen odstotek glasov. In zaporniki sami in njihove družine.
  Na splošno je Medvedjev postavil slogan: več svobode! Rusija je namreč utrujena od Putinovega despotizma. Ko na televiziji ne boste videli niti gole ženske!
  In seveda je bil poskus pokazati: življenje je postalo svobodnejše, življenje je postalo bolj zabavno!
  Medvedjev je znižal tudi cene alkohola in dovolil oglaševanje piva na televiziji. Pravzaprav, zakaj bi šli predaleč.
  Toda na Kavkazu je izbruhnila vojna. Po Putinovem odhodu so planinci začeli zahtevati še več privilegijev in pravic. In njihove ambicije so samo rasle. Poleg tega je Turčija začela bolj aktivno pritiskati na Kavkaz, njihove ambicije so rasle, še posebej, ker je Erdogan v Siriji po njegovem mnenju dobil premalo. Razmere so se poslabšale zaradi padca cen nafte in posledično plina. Prav Venezuela je povečala proizvodnjo po strmoglavljenju Madurovega režima. ZDA in Iran sta se končno pobotala, v Libiji pa je bila vzpostavljena enotna vlada.
  Padajoče cene nafte so sesule ruski rubelj, spodbudile inflacijo in razvrednotile zvišanje plač in pokojnin.
  In vse večja aktivnost militantov na Kavkazu je igrala proti Medvedjevu.
  Rekli so, da ni mogel ohraniti Putinove zapuščine. In kaj na splošno, kot se pogosto zgodi: superzvezdnik si je določil šibkega naslednika.
  Tako ZDA kot arabske države in celo Iran so podpihovali separatizem na Kavkazu. Toda med varnostnimi silami so se pojavila nesoglasja. Nekateri so še vedno želeli videti Putinovega dolgoletnega partnerja Medvedjeva kot predsednika! In drugi so nameravali postaviti veliko bolj priljubljenega Sergeja Šojguja.
  A slednjega niso podprli oligarhi in industrialci. Imeli so ga za preveč levičarskega, milijarderji pa so bili utrujeni od diktature ene osebe. Vsi so si želeli liberalca na prestolu in spravo z Zahodom. Medvedjev, ki je čakal, da se konča obdobje registracije predsedniških kandidatov, je Šojguja odpustil. Kaj je povzročilo nemire v vojski.
  . POGLAVJE št. 2.
  Nato je Medvedjev podelil Šojguju dolgo obljubljeni čin maršala in mu dal mesto častnega podpredsednika vlade. Tudi populistična poteza. A v vsakem primeru predvolilne razmere niso bile naklonjene v.d.
  Zelenski je mlajši, uspešnejši, zgovornejši, nabira točke. In tudi ko je bila registrirana, je več kot dvesto predsedniških kandidatov ohranilo svoje nesporno vodstvo. Toda Medvedjev se je moral še boriti za drugo mesto. Nepričakovano je Alla Pugacheva postala njegova tekmica za uvrstitev v drugi krog. Ostarela primadona, ki že dolgo ni nastopala in ni bila posebej navdušena nad PR-jem, je nenadoma poskočila na lestvici.
  Morda je bila to reakcija na nadležne politike. Žirinovski in Zjuganov sta, nasprotno, strmo padla v ocenah. Ljudstvo je strašno utrujeno od obeh politikov. Poleg tega so se na njihovem volilnem polju pojavili mlajši in izvirnejši voditelji.
  Demushkin, ki je v zaporu prejel podobo mučenika, je opazno dodal. Suraikin še vedno ni mogel pridobiti ocene, toda drugi član njegove stranke, Sergej Kovalev, najboljši ruski profesionalni boksar, je prav tako začel pridobivati točke.
  Na splošno se je Sergej Kovalev izkazal za zanimivega fanta. Kandidiral je za mesto župana Moskve in nepričakovano za vse postal drugi. Pridružil se je ruski komunistični partiji. In tudi svojo oceno je začel izboljševati.
  Treba je opozoriti, da je Sergej Kovalev zelo odličen boksar - najboljši med Rusi, celo prekaša Kostjo Tszyu.
  Sergej Kovaljov je torej terminator in je nevarno blizu Medvedjeva.
  Res je, večina ruskih anketnih storitev ima ocene in ... O. predsednik je bil precenjen. Toda promocija je bila temeljita. Vendar Medvedjev ni imel veliko sreče. Po Putinu je bogastvo nekako postalo skopo. Cene nafte so se še naprej zniževale, padal je tudi tečaj rublja, cene so hitro rasle. Kavkaz je gorel vse bolj aktivno. In celo Kadirovovi možje so se začeli boriti na strani militantov. Takšna je situacija. In potem so talibani napadli ruske čete na meji s Tadžikistanom.
  In kot se je izkazalo, ruske čete niso bile pripravljene. Medvedjev se je spet postavil. Poleg tega je bil razkrit škandal s krajo na ministrstvu za obrambo in ministrstvu za finance. Na dolgoletne prijatelje Medvedjeva je padla senca. Pojavili so se tudi dvomi, kdo je Rusiji ukradel več sto milijard dolarjev. Tudi sumi. In mediji so postali predrzni...
  Zelenski je volilno kampanjo vodil mirno, profesionalno, kot predstavo. Žirinovski je kot vedno delal bolj za oblast kot zase. Zjuganova so izžvižgali in obmetavali z gnilimi jajci. Pa spet incidenti...
  Seveda se je volitev udeležila Ksenia Sobchak, ki si ni mogla pomagati, da ne bi vrgla konika. Vzela ga je in Žirinovskemu vrgla torto v obraz. In pritegnila pozornost. Zgodilo se je tudi precej epsko.
  Volitev se je udeležil tudi Aleksander Povetkin. Ruski boksar se po porazu proti Joshui dolgo časa ni mogel vrniti, nato je imel nekaj dvobojev s sprejemljivimi nasprotniki in se zlomil v resnejšem. Po končani karieri se je podal v politiko in začel ustvarjati nacionalistično stranko.
  Zaenkrat brez večjega uspeha.
  Povetkin pa je svojega nasprotnika med televizijsko debato udaril v obraz. Odlikoval se je in to mu je nekoliko dvignilo rating.
  Na splošno so bile volitve histerične.
  Imeli so televizijske debate: dali so trideset sekund za odgovor in prišlo je do prepira. Zabave, pretepi, škandali. Cela farsa.
  Medvedjev je brezsramno napredoval, a njegov rating praktično ni rasel. Izhod v drugi krog je še pod vprašajem.
  Zelenski je vodil z veliko prednostjo. In nič čudnega! V petih letih je Vladimirju uspelo odpraviti brezposelnost in obnoviti vse obrate in tovarne ter zgraditi nove.
  Eden od dosežkov Zelenskega je bil razvoj kmetijstva in alternativnih virov energije.
  Zlasti v Ukrajini so se pojavile elektrarne, ki delujejo in polnijo iz razlik v atmosferskem tlaku. Pa tudi geotermalne elektrarne. In veliko več. Vključno z uporabo energije ionosfere. Tako se je zgodilo, da je znanost nasprotovala nafti in plinu.
  Prava senzacija je bil pojav v Ukrajini tovarne, ki proizvaja sintetično hrano in jo dobavlja na Kitajsko. In Rusija je zmanjšala izvoz hrane.
  Nominiranci so bili tudi med Ukrajinci. Zlasti Vladimir Kličko. Slavni boksar je imel težko kariero. Vrnil se je v ring: premagal Charra in Tysona Furyja. Toda tretji povratni dvoboj proti Joshui je še vedno izgubil, vendar je zaslužil veliko denarja. In napovedal svojo dokončno upokojitev od boksa.
  Potem pa se je spet vrnil. V Kijevu se je boril z Gassijevim in zmagal. Nato se je še enkrat boril in osvojil naslov rednega svetovnega prvaka - končno podrl tako Foremanov rekord kot rekord Joeja Louisa. Po tem je objavil svojo nominacijo za predsednika združene Rusije in Ukrajine. In treba je reči, da je Vladimir Kličko med Ukrajinci na drugem mestu za samim Zelenskim. In kljub svoji precejšnji starosti v boksu je Vladimir Kličko že med volilno kampanjo izvedel obvezno obrambo proti boksarju, ki je bil dvajset let mlajši od njega. In spet je zmagal z nokavtom.
  Po tem je rating Vladimirja Klička poskočil in se približal Medvedjevu ter pridobil možnosti za drugi krog.
  Na splošno so te volitve imele enega nespornega favorita: Zelenskega, za drugo mesto pa je bil zelo tesen boj. Alla Pugacheva, ki je v boju za drugo mesto za kratek čas prehitela Medvedjeva, se je začela umikati. Načeloma je ni osvetlilo nič svetlega. In Vladimir Kličko je prišel na drugo mesto. Toda njegovo volilno telo ni ravno stabilno. V ringu se je boril tudi Sergej Kovaljov, ki mu je po treh porazih uspelo zbrati vse štiri pasove v poltežki kategoriji in znova osvojiti naslov prvaka.
  In njegov rating je spet poskočil. Lahko bi prišel tudi v drugi krog. Drugi ukrajinski boksarji: Usik in Lomačenko sta podprla Zelenskega in predsednika se nista vmešavala. Čeprav oba še nista zaključila kariere. Zakaj bi morali končati? Usik je po točkah premagal Joshuo in postal nesporni svetovni prvak v težki kategoriji. Lomačenko tava iz ene težnostne kategorije v drugo in prejema tako visoke honorarje, da nerad konča kariero.
  Tudi v ZDA poteka volilna kampanja. Donald odhaja po dveh mandatih in res ni dovolj zdrav, da bi kandidiral za tretjega. Mladi fantje kandidirajo za predsednika. Iz vrst demokratov zelo lepa guvernerka pri okoli devetintridesetih - verjetno najmlajša dama med predsedniškimi kandidati. Tudi od republikancev, od mladih generalov-junakov vojne proti Iranu.
  Generacija politikov v ZDA se je spremenila.
  V Rusiji bi Putinu morda uspelo premagati Zelenskega, a očitno je pri delu pogorel. Prenapetost je naredila svoje! Želel je preceniti svojo moč in ne zaupati okolici. Ali pa so morda tudi njega zastrupili. Po odhodu Nazarbajeva se je v SND začel nov val demokratizacije. Kazahstan je postal parlamentarna republika. V Belorusiji je Lukašenko nekako sumljivo izginil. In predsednik je postal tudi figura.
  Prišel je še en val. V Turčiji se je parlament že dvignil proti Erdoganu. Nihalo je zanihalo v drugo smer.
  Zelenski je res spremenil ustavo v prid več avtokracije, a na zahodu ga dojemajo kot svojega! Ja, in referendumi potekajo ves čas. In obstaja prava svoboda govora.
  Vsekakor Zelenski z zmago v drugem krogu nima posebnih težav. Najverjetneje bo Medvedjev prišel v drugi krog - upravne vire lahko premaga nizka priljubljenost in ne zelo uspešna vladavina. Mnogi so opazili podobnosti z volitvami v Ukrajini - veliko predsedniških kandidatov, vodstvo Zelenskega, nizke ocene vlade in visoke ocene proti.
  Ali bi Zelenski lahko premagal Putina, je še vedno vprašanje, a Medvedjev očitno ni bil kos vlogi voditelja naroda. In demokracija je tukaj igrala proti oblasti.
  Medvedjev se ni mogel zares pripraviti na boj. Njegov značaj ni enak. Ni pravi borec!
  Toda problem vseh avtokracij je, da nasledniki niso zelo dobri! Ponavadi bi diktator na svoje mesto postavil slabiča, da ga ne bi strmoglavil! Naslednik Nazarbajeva je imel na primer omejeno oblast. In ne moti ga - je mehkega telesa!
  Toda Vladimir Zelenski je v vsakem primeru prišel na oblast iz opozicije in ni slabič.
  Treba je povedati, da je tudi Putin veljal za mehkužnega in slabotnega, zato so ga postavili za predsednika, po glasnem Jelcinu. A kot kaže, so v tihem močvirju hudiči!
  In potem se je izkazalo, da močvirje vendarle ni tako tiho. Toda Medvedjev, kot kaže, ni volk v ovčji koži, ampak resnično naravna ovca. In ne more zbrati moči.
  Žirinovski je Zelenskega žalil z opolzkostmi in bil kaznovan. Nekaj deset predsedniških kandidatov se je umaknilo v korist Medvedjeva, a to ni prineslo skoraj nič. Od slavnih ljudi, ki so igrali, je bil boksar Denis Lebedev. Čisto tehnično je pravzaprav napredoval. Bili so tudi poslovneži in manjši kulturniki. Od pisateljev je v korist Medvedjeva igral le Sergej Lukjanenko. Ostali so se želeli promovirati. In vsi so verjeli v srečo.
  Medvedjev je precej zrasel. Bilo pa je upanje, da bodo vojska, zapor in policija glasovali po ukazu. Poleg tega je tu še podkupovanje volivcev. In seveda predčasno glasovanje. Tudi tukaj so vse možnosti za uspeh.
  Da, prav to je spodbudilo povečano aktivnost oblasti. Dajte predčasno glasovanje. In tam je seveda ponarejanje. In želja po glasovanju s srcem.
  Za razliko od volitev leta 1996 Medvedjev ni mogel povečati svoje ocene. Jelcin je imel, moram reči, tudi srečo. Zlasti Dzhokhar Dudayev je umrl po nesreči. Ga je ugriznila kakšna muha, med klicem ni upošteval običajnih previdnostnih ukrepov. Konec koncev, če bi se to zgodilo malo prej, ne bi imeli časa za stavko. In malo kasneje bi bila pokrita le antena, sam Dzhokhar pa bi bil na varni razdalji. To je taka sreča v vojni in za propagando.
  In zdaj ne morete dokončati Dudajeva. In ni Radueva, ki so ga tako neumno ujeli na predvečer ruskih predsedniških volitev. Toda Dudajev mlajši ne želi umreti med volitvami. In sploh, očitno se prekinja triumvirat naslednikov: Jelcin, Putin, Medvedjev ...
  Poskusi podkupovanja volivcev so pricurljali v javnost in povzročili nadaljnji škandal. Patriarh ni podprl nikogar z obrazložitvijo: božje je božje in cesarjevo je cesarjevo. Na splošno je bilo pod Jelcinom nekako lažje. Pravoslavna cerkev se je iz nekega razloga postavila na stran Jelcina, ki se je zdel popolnoma brezupen. In industrijski krogi.
  In potem so se ruski oligarhi začeli spogledovati z Zelenskim. Očitno je Medvedjeva nemogoče vzgojiti.
  In razpoloženje v medijih se je začelo spreminjati. Zelenskega so vse bolj hvalili. Žirinovski je že začel govoriti, da je njegov soimenjak pravzaprav diamantni človek.
  Medvedjev je znova podvojil plače in pokojnine. Toda rubelj je končno propadel. In začela se je inflacija. Zvišale so se tudi tarife.
  Moral je celo zaprositi za posojilo IMF. In nafta in plin postajata vse cenejša.
  Iran, Venezuela, Libija, Savdska Arabija povečujejo izvoz. In v ZDA so uvedli novo metodo pridobivanja skrilavca. Stroški so močno padli.
  In potem je tu še gospodarska kriza in nemiri na Kitajskem. No, jasno je - naveličan sem prevlade komunistične partije. In Kitajci hočejo svobodo in večstrankarski sistem!
  V Indiji je prišlo do rahle spremembe oblasti. Prišlo je do poskusa državnega udara in vzpostavitve diktature.
  Konfrontacija na Kavkazu se je močno povečala. Nemiri so se začeli tudi v Sibiriji. Predvsem so se okrepili separatisti.
  V Veliki Britaniji je stranka zmagala na volitvah: "Renesansa", vendar v koaliciji z laburisti. Kraljica Elizabeta je sicer še živa, a je obljubila, da se bo ob svoji stoletnici upokojila, nato pa bodo izvedli referendum za odpravo monarhije. In ustanovitveno mesto predsednika Britanije.
  Francija je nelagodna. Namesto Macrona je zmagala Mary Lipen in prišlo je do poskusa vzpostavitve diktature. Toda Francozi sami ne vedo, kaj hočejo, organizirali so nov majdan. Da, po obsegu brez primere. In Mary je bila prisiljena opustiti radikalne načrte o izgonu Arabcev in drugih. Nato je, še huje, vrhovno sodišče razveljavilo predsedniške volitve in Mary je bila aretirana.
  Predčasne volitve so napovedali tudi v Franciji. Se pravi, kot vedno je povsod nered.
  V Belorusiji, ki so imeli dovolj Lukašenkove tiranije, so izvedli referendum in popolnoma ukinili mesto predsednika. Republika je postala parlamentarna, novi premier pa je dejal, da bi lahko prišlo do priključitve Rusiji. Toda po predsedniških volitvah tam. Zelenski je v Belorusiji zelo priljubljen.
  V Kazahstanu so se odnosi med predsednikom in parlamentom zaostrili. Grozila je obtožba. A so se hitro dogovorili, vendar je bila oblast šefa države še bolj omejena.
  Medvedjev je postajal vse bolj nervozen. Bližale so se volitve in rejting Zelenskega je bil nekajkrat višji. Res je, da ne zmaga v prvem krogu, a v vsakem primeru Medvedev odstopi. Obstaja samo kalkulacija za goljufanje ali izločanje.
  Zgodil se je tajni svet. Zbrali so se ruski milijarderji.
  Medvedjev je neposredno izjavil:
  - Ali želite, da ukrajinski tujec prejme ogromno moč predsednika imperija?
  Deribasco je logično ugotovil:
  - Če hočemo ali nočemo, se moramo razumeti z vsako vlado! Zelenski ni komunist in ... To ni Zjuganov, ki nam nikakor ni ustrezal!
  Medvedjev je suho izjavil:
  - V Ukrajini je davek na dohodek veliko višji kot v Rusiji!
  Roman Abramovič se je zasmejal in pripomnil:
  - Kdo ve in šteje naše prihodke! Poleg tega so jih tam pred kratkim znižali in skoraj izenačili z našimi!
  Prohorov je z nasmehom odgovoril:
  - Oblast se menja. Ostajamo! Kaj lahko priporočite?
  Medvedjev je besno zakikal:
  - Ne verjamem, da je Jelcin zmagal pošteno!
  Deribasco je hladno odgovoril:
  - Če Jelcinov tekmec ne bi bil Zyuganov, potem bi Borik res imel malo možnosti. Toda ljudje so se še predobro spominjali "čarov" komunistične oblasti. In sicer: prazne police, kartice, kuponi, vizitke, dolge vrste, plača pet dolarjev na mesec. Seveda se nihče ni hotel vrniti v te peklenske čase. Še več, izgubiti spektakel in politične oddaje, pa tudi filme s seksom in še veliko več. Ljudstvo je želelo svobodo. In niso glasovali za Jelcina, ampak proti Strašilu Zjuganovu. Toda Zelenski ne bo prestrašil ljudi. Za razliko od Putina ne bo zaprl programa "Lutka" in ljudi ne bo postavljal na karte. Leto šestindevetdeset se ne da ponoviti. Jelcin je ukradel pet do šest odstotkov, zmagal pa s trinajstimi razlikami! Torej je skoraj pošteno!
  In Zelensky vodi s tako prednostjo, da ga ne boste mogli premagati!
  Medvedjev je zavpil:
  - Vrgli so me! Strinjali smo se!
  Roman Abramov je opozoril:
  - Vsaj sankcije nam bodo odpravljene! In ti si Medved ... Penzijo si si že zaslužil!
  Medvedjev je siknil:
  - Moral bi goreti v peklu!
  Prokhorov je logično opozoril:
  - Ni pekla! Obstaja samo strašilo za zbiranje denarja!
  Medvedjev je zmedeno vprašal:
  - Ja? Kaj pa, če Boga ni?
  Prohorov se je nasmehnil in odgovoril:
  -Katerega boga? Predstavljajo ga drugače!
  Roman Abramovič je predlagal:
  - Mogoče naredi novo vero! Kdor je bogat, ga Bog ljubi! Kdor je najbogatejši, ga Vsemogočni najbolj ljubi!
  Medvedjev je prikimal:
  - Logično! Toda kaj bo reklo ljudstvo?
  Roman Abramovič se je zasmejal:
  - Ljudje se dajo izobraževati!
  Medvedjev je zaklokotal:
  - Upam, da bova ostala prijatelja!
  Nato je zapustil dvorano ...
  V svetu se je še naprej divjal kalejdoskop dogodkov. V ring se je vrnil tudi Vitalij Kličko, ki se je boril na stadionu v Kijevu. Boril se je z Michaelom Tysonom. Dva starca, zelo znana in priljubljena. No, zbrali so veliko denarja. Michael Tyson je seveda privolil v boj, saj je bil skoraj berač.
  Tudi če bi ga Vitalij Kličko, ki je bil mlajši in, kar je najpomembneje, v veliko boljši formi, dobesedno premagal. Vladimir Kličko je povedal, da si še vedno želi osvojiti naslov absolutnega svetovnega prvaka in se boriti z Usikom. Potem bo podrl vse rekorde, postal najstarejši absolutni svetovni prvak ... In se lahko pomiri. Kaj naj še premaga? Joe Louis je bil že premagan, Foreman je bil premagan in štirikrat je osvojil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji.
  Vitali Kličko je z borbo veliko zaslužil, dodal svojo zakladnico in slavo ter imel razmeroma lahko borbo.
  Zelenski je Vitalija Klička odlikoval z zlatim redom Ilje Muromca. In s tem si je prislužil dodatne simpatije.
  V svetu politike so boksarji nasploh postali priljubljeni. Floyd Maweather je postal kandidat za predsednika ZDA. Formalno neodvisen. In s spodobno oceno. Kaj pa milijarder, nepremagani boksar in črnec. Zakaj ne tekmec?
  Floyd Maweiser je na volitvah podprl predsednika Zelenskega in obljubil prijateljstvo.
  Nekaj Floydov si je želelo povratnega dvoboja s Paquiom in za to so zbrali veliko denarja.
  Medvedjev je očitno izgubljal tla pod nogami. Da bi ustvaril malo šokantno vrednost, je Anatolija Kašpirovskega imenoval za ministra za zdravje v rangu podpredsednika vlade. Kar je seveda močna poteza, a ne dovolj. Mimogrede, Anatolij Kašpirovski je postal najstarejši minister in podpredsednik vlade v celotni zgodovini Rusije. Ja, rekorderka! Dmitrij Medvedjev je angleški kraljici podelil tudi red svetega Andreja Prvoklicanega in Šojguju celo podaril zvezdo junaka. In Gorbačovu je odvzel najvišji red. Kar na splošno ni tako lepo.
  Prav tako je vzel in obnovil Berijo v čin maršala. Morda zato, da bi pritegnili
  na svojo stran stalinistov. In Boris Nemcov je bil posthumno odlikovan z redom za zasluge za domovino prve stopnje. Nadalje je Volgograd s svojim dekretom preimenoval v Stalingrad. Tudi spogledovanje s stalinisti. A tudi pri liberalcih. Novodvorskoj posthumno podelil naziv Heroj Rusije in ... Stalin!
  Posthumno je Medvedjev odlikoval tudi Jurija Gagarina z redom svetega Andreja Prvoklicanega. Leonidu Ilji Brežnjevu je vrnil red zmage. Medvedjev je Gariju Kasparovu nepričakovano podelil zlato zvezdo junaka Rusije.
  Tudi spogledovanje z liberalci. In s komunisti. Tako vaši kot naši.
  Medvedjev je papežu Frančišku Prvemu podelil tudi red svetega Andreja Prvoklicanega.
  Tudi zelo radodarna darila "velikega vladarja"! Poleg tega je Medvedjev nepričakovano znova znižal upokojitveno starost za moške in ženske na petinpetdeset let. Kar se je izkazalo za senzacijo. In spet je zvišal pokojnine.
  Kaj lahko storite na predvečer volitev?
  Poleg tega je vršilec dolžnosti predsednika podelil Vladimirju Žirinovskemu čin generalpodpolkovnika. Kot, za zvesto službo, ga dobite z gospodarjevega ramena. In njegov sin Igor Lebedev je bil nepričakovano imenovan za ministra za zunanje zadeve, namesto starega in na Zahodu neljubega Lavrova.
  Medvedjev je Demuškinu ponudil tudi mesto vodje ministrstva za notranje zadeve, a je avtoritativni nacionalist to zavrnil. Od novih imenovanj je postala senzacija imenovanje Ksenije Sobčak za ministrico za kulturo. Ko je videla, da je njena ocena zelo nizka, se je strinjala. Zahtevala pa je tudi mesto podpredsednice vlade. Medvedjev se je s tem strinjal.
  Yavlinsky se je tudi udeležil volitev, a je popolnoma zbolel in se zaradi zdravstvenih razlogov umaknil.
  Vršilec dolžnosti predsednika mu je podelil tudi zvezdo Heroja Rusije.
  Mihail Kasjanov je prejel red za zasluge za domovino prvega razreda in položaj častnega gospodarskega svetovalca. Zakaj se je umaknil v korist Medvedjeva. Toda to je zelo majhen del odstotka.
  Sergeju Kovalevu so ponudili mesto ministra za šport, a se mu je to zdelo premalo.
  Nastal je konflikt s predsednikom ustavnega sodišča. Zorkin je končno odšel. Komu pa naj dam tako objavo? Po možnosti za žensko! In ponudili so ga Alli Pugachevi.
  Toda slavna pevka je to zavrnila in navedla, da to ni zanjo. Medvedjev ji je kljub temu podelil zvezdo Heroja Rusije. Čeprav Alla ni hotela ukrepati v njegovo korist.
  Kdo pa bo predsednik ustavnega sodišča? Položaj je zataknjen. Tudi Šojgu zavrnil - ne njegov profil!
  Dima Bilan se je nepričakovano strinjal. Čeprav seveda ni dejstvo, da je to njegov profil! In seveda, biti pevec je bolj donosno in veliko bolj zabavno kot biti predsednik ustavnega sodišča.
  Medvedjev se je v vsakem primeru hitro prijel za to in podelil zvezdo Heroju Rusije.
  Dima Bilan pa je dejal, da je to le šala. Vendar pa je bila na splošno odobravanje Ljudmila Putina imenovana za predsednico ustavnega sodišča. Glede na Putinovo priljubljenost v Rusiji je bila to močna poteza, vendar je bila že nekoliko zapoznela in ni mogla rešiti Medvedjeva.
  Čeprav so bili vloženi titanski napori. Toda cene so rasle, tečaj rublja je padal, talibani so napredovali v Tadžikistanu in ni bilo ničesar, kar bi prepričalo volivce.
  V zadnjem trenutku je bil Genadij Zjuganov imenovan za prvega podpredsednika vlade, pristojnega za socialni blok. Ampak to je že obkladek za mrtve.
  In sam Zyuganov je že popolnoma izgubil svoje volilno telo.
  Degtyarev je bil imenovan za generalnega tožilca na predvečer glasovanja. Tudi predsedniški kandidat Liberalno demokratske stranke.
  Medvedjev se je premikal in iskal nove poti. Ena od spektakularnih volilnih potez je bila podelitev posebne zlate medalje, poimenovane po Žukovu, vsem veteranom Velike domovinske vojne. In milijon ruskih rubljev za povrh. Toda veteranov Velike domovinske vojne je ostalo zelo malo.
  Medvedjev je Tereškovi podelil tudi red svetega Andreja Prvoklicanega. Čeprav obstaja priložnost, zakaj je ne bi nagradili? Tako lahko Anatoliju Karpovu dodelimo junaka Rusije. On je odličen šahist! In Aljehin, pa Botvinik, pa Tal in Spaski, Tigran - bodo posthumno podelili nagrade - sploh ni slabo!
  Zvezde heroja Rusije - to je kul!
  Lepo je podeljevati priznanja in podeljevati medalje. In če ustanovimo še red, poimenovan po Putinu. Obstajajo štiri stopnje: četrta - bronasta, tretja - srebrna, druga - zlata, prva - zlata z diamanti!
  To je tisto, kar je Medvedjev izumitelj.
  Vendar tudi to ni dovolj. Zelenski vzpostavlja tudi nove redove. Red, na primer, Tarasa Ševčenka. Ali Taras Bulba! Ali Gogolja! Zakaj bi zapravljali čas za malenkosti? In red, imenovan po Kozhedubu! To je močna poteza Zelenskega, da ugodi levim silam. Na splošno Zelensky seveda ni komunist in niti levičar. Torej bi lahko imel težave. Toda komunisti v Rusiji niso imeli voditelja.
  In tudi Andrej Navalni? Nekako so vsi pozabili nanj. A nisi res kandidiral za predsednika? Toda Andrej Navalni že dolgo dela v ekipi Zelenskega in je že veliko naredil v boju proti korupciji v Ukrajini.
  Torej še nihče ni umrl! In teče proces združevanja obeh bratskih narodov in volitev vodje naroda.
  Zelenskega bo pral tudi Andrej Navalni... Kot ponavadi gori.
  In deluje energično z noro intenzivnostjo.
  In hkrati zelo subtilno, da ne prestraši volivcev. Sploh ni v Trumpovem slogu.
  In v svetu prihajajo novi časi - varnejši in mirnejši. V Savdski Arabiji se začenjajo demokratične in posvetne reforme, na splošno pa verski ekstremizem slabi. Mnogi lahko namreč na internetu berejo nasprotja med Koranom in znanostjo in se sprašujejo: zakaj to počnejo? Kakšni so razlogi, da Koran in Sveto pismo smatramo za Božjo besedo?
  Ko ljudje začnejo razmišljati in postavljati vprašanja, niso več tako prenagljeni. Pravzaprav, zakaj nastane stoletje? Bolj kot strah pred smrtjo! In tako malo ljudi se boji smrti, dokler ne zboli!
  Na predvečer volitev je Medvedjev zvišal plačila za bolniške odsotnosti in nadomestila za invalide. Povečali so tudi proizvodnjo tankov...
  Medvedjev je, da bi se izkazal kot patriot, bistveno dvignil mejo vojaških izdatkov. Tank Bear, najtežji med pošastmi, ki tehta več kot sto ton in ima namesto motorja jedrski reaktor, je bil dan v množično proizvodnjo.
  Projekt Bear je bil razvit pod Putinom, po njegovem osebnem ukazu. Ideja je bila ustvariti pošastni tank za ustrahovanje. Vozilo se je izkazalo za zelo težko in drago, z večslojnim oklepom in dvema raketometoma v uporabi.
  Posebnost avtomobila je bila njegova hitrost več kot sto kilometrov na uro, njegova teža sto petdeset ton in ogromna rezerva moči zahvaljujoč jedrskemu reaktorju.
  Res je, med tekom se je zgodil še en nesrečen dogodek - gosenica je počila. In spet se je vtis izkazal za pokvarjenega. Medvedjeva so dobesedno zasmehovali.
  In potem se je zgodila še ena epizoda z vršilcem dolžnosti predsednika - tega si ne morete zamisliti namerno. Ko je Medvedjev poskušal podreti drevo pred drvarji, je padlo naravnost na praznično mizo s hrano. Tako se je nesrečni začasni šef Rusije spet osramotil.
  Da, Medvedjev res ni imel sreče. Takšna sreča je muhasta: enega nagradi, drugega užali. Ali je bil na primer Nikolaj II res tako slab, a so ga višje sile res užalile. Medvedjev, na splošno pametna oseba, se je dobesedno izognil vsemu.
  Poskusi, da bi nekaj naredili, so naleteli na odpor in trmo.
  Zdelo se je, da Medvedjev trza v ponvi. In potem so se pojavile druge težave. V korupcijski škandal je bil vpleten tudi v.d.
  In tukaj seveda ne bi šlo brez Andreja Navalnega. Ta tip se bo vedno prilegal!
  Pridobil sem tako uničujoče obremenilne dokaze o Medvedjevu in njegovem spremstvu - škandal se je izkazal za neverjetnega. Skratka, tako Navalni kot tisti, ki so padli pod njegov uničujoč udarec, so postali slavni.
  In Medvedjev se je moral opravičevati in obrisati pljunek. In vse se je zlilo nanj. Ne volitve, samo groza.
  Na dan glasovanja je Medvedjev prišel pod stražo. Jasno je bilo, da je mračen in negotov. Roke so se mi tresle, ko sem vzel glasovnico. Z zadnjim ukazom je v.d. predsednika potrojil plače vojski in policiji. In petkrat večjo pokojnino!
  Anastasia Orlova pa se je duhovito ponorčevala iz kandidata za vlogo diktatorja:
  - Težko je sedeti na bajonetih! Tukaj položi denarno blazino!
  Nato jo je terminatorka vzela in pokazala z golimi prsti.
  Anastazija je seveda dekle, ki svojih besed ne pospravi v žep. Duhovit, močan, kul, karizmatičen.
  In toliko fantov se je zaljubilo vanjo. Poleg tega je Anastasia zelo temperamentna blondinka in ne gre spat, ne da bi za noč izbrala novega moškega. Seveda izbira bolj lepe, atletske, mišičaste moške, včasih tudi zelo mlade. Ampak vsekakor drugačen. Očitno za polnjenje z energijo. In tega mogočnega bojevnika nihče ne smatra za vlačugo.
  Nasprotno, za tako močno in mišičasto žensko se zdi zelo kul.
  Tudi Anastazija je glasovala, z golimi prsti svojih gracioznih stopal vzela glasovnico, to pa je cel zvitek, kjer je težko najti priimek, in si jo brez nepotrebnih predsodkov postavila zase. Pa saj je jasno za koga!
  Nakar je pokazala svojo veliko postavo z golimi prsti!
  Vladimir Zelenski je prišel na glasovanje s kolesom. Skočil je in se vrtel. Kot vedno je borben in temperamenten. Pravi Napoleon Bonaparte.
  In seveda sem glasoval živahno, kot je bilo pričakovano.
  Vladimir Kličko ni nikoli odstopil od volitev. In tudi sam je glasoval in stiskal pest za Medvedjeva.
  V zadnjem trenutku je Nikolaj Valuev od Medvedjeva prejel zvezdo junaka Rusije in mesto ministra za notranje zadeve. Komaj mi je uspelo posneti. Čeprav ni hotel povedati, koga je volil.
  Tukaj je glasovalo veliko ljudi: Alla Pugacheva in Suraikin ...
  Žirinovski si seveda ni mogel pomagati, da ne bi pustil svojega sledi. Vzel ga je in raztrgal portret Vladimirja Zelenskega kar na volišču in obljubil, da ga bo zagotovo ustrelil, ko bo prišel na oblast.
  Dima Bilan je med glasovanjem zapel:
  - Vse je nemogoče, zagotovo vem! Bilan bo izvoljen, on je brezmadežni vitez!
  Potem so se pojavile druge zvezde.
  Gari Kasparov je dejal, da se oblast menja in da bo Medvedjev odšel in z njim se bo končno končalo Putinovo obdobje.
  Nekdanji svetovni prvak je ob tem dejal, da ni proti nadaljevanju šahovske kariere. In podrli Steinitzev starostni rekord. In da bo Rusija kmalu dobila vrednega in demokratičnega voditelja, obdobje carjev pa bo končno postalo preteklost.
  In da je Gari Kasparov izumil svoj šah, ki bo kmalu postal priljubljen po vsem svetu.
  In demonstriral tablo s sto celicami. V njem so se pojavile nove figure. Po dva norca: poleg kralja in kraljice. Še več, norček hodi kot kraljica, udarja pa izključno kot vitez. In dva lokostrelca na robu namesto pešcev. Lokostrelci se premikajo kot pešci, vendar streljajo diagonalno čez dve celi polji. Res je, ker so na samem robu plošče, je njihova vrednost nekoliko zmanjšana. Lahko pa se spremenijo tudi v poljubno obliko.
  Šah Garija Kasparova je nedvomno pritegnil pozornost ljudi in novinarjev.
  Navalni je obljubil, da bo Kasparov zagotovo postal minister.
  Glasoval je tudi Anatolij Karpov. Je pa že stari bivši šampion, zato je obljubil samo svetovanje. In rekel je, da najverjetneje prihajajo velike spremembe. In kaj bo jutri bolje kot včeraj!
  Medvedjev je že na dan volitev sporočil, da se trajanje minimalnega dopusta v Rusiji povečuje na trideset delovnih dni in da bodo vse ženske, ki bodo rodile deset ali več otrok, od njega prejele nagrado: zvezdo Heroja Rusije Federacija.
  Nova populistična poteza, in to moram reči precej močna. Vendar je prepozno. Še posebej na dan volitev je jasno, da je to samo delo za javnost.
  Medvedjev je očitno izgubljal tla pod nogami ... Njegova trajna oblast je bila zelo utrujena od vsega.
  Ljudje so želeli skočiti iz Putinove tirnice in žeja po spremembah je dozorela. Poleg tega se je očitno izkazalo, da Medvedjev ne more biti močna osebnost.
  Zelenski, ki je pridobival točke in deloval brez nepotrebnega populizma in obljub, je samozavestno šel naprej.
  Te ankete so ob izhodu govorile, da je bil očitni favorit. Toda ali bo Medvedjev prišel v drugi krog, je še vprašanje! Za zdaj bi ga lahko za to mesto izzvala Vladimir Kličko in Sergej Kovaljov ter Grudinin.
  Zyuganov je glasoval zadnji. Stari, bolni, nekdanji predsednik Komunistične partije Ruske federacije je prekrižal ime Grudin in zavzdihnil. Ja, ni lahko breme postati prvi podpredsednik ruske vlade pri skoraj osemdesetih letih. Ali ga potrebuje?
  In Zjuganov je težko dihal in zakikal:
  Spet bomo šli v boj
  Za moč Sovjetov ...
  In kot eden bomo umrli -
  V boju za to!
  In omahnil je iz kabine. Ne, kmalu bo odstopil.
  Čas se je bližal in kmalu so začeli prihajati prvi podatki o predsedniških volitvah. Rusija je bila na robu velikih sprememb. Mitingi in zahteve po zavezništvu z Rusijo so bili tudi v Belorusiji . Vse je postajalo vedno bolj besno in razburljivo.
  Volilna udeležba na ruskih predsedniških volitvah je dosegla rekordno visoko v zgodovini alternativnih volitev, skoraj devetdesetodstotno.
  In pravkar so sporočili, da so volilne skrinjice odprte in se je začelo štetje glasov z Daljnega vzhoda.
  . POGLAVJE št. 3.
  Rezultati prvega kroga so začeli pritekati z Daljnega vzhoda. Kot so pokazale vse javnomnenjske raziskave, je Zelenski zanesljivo vodil. Medvedjev še ni bil niti drugi. Grudinin in Vladimir Kličko sta se borila za drugo mesto. Na listi je bilo še okoli dvesto kandidatov, tako da so glasove razpršili. Je pa Zelensky v Sibiriji pridobil skoraj petdeset odstotkov in bi lahko računal celo na zmago v prvem krogu.
  Medvedjev je v srcu rekel:
  - Želeli smo najboljše, a glasovali zaradi zabave!
  Zelenski je bil lakoničen:
  - Resnica je zmagala!
  Volilni podatki so se nenehno spreminjali, vendar je prvo mesto Zelenskega z veliko prednostjo ostalo nespremenjeno. Druga stvar je, da sta Grudinin in Kličko nekoliko padla. In Medvedjev je začel prihajati na drugo mesto, čeprav z več kot trikratnim zaostankom od vodilnega. Vršilec dolžnosti predsednika je največ prejel v Čečeniji, v vojski, v priporu. Pa je jasno. Še posebej v priporu. Tam je težje spremljati štetje glasov.
  Medvedjev pa je izpustil veliko zapornikov in povečanje ni bilo tako pomembno, kot je pričakoval.
  A z veliko težavo smo se uvrstili v drugi krog. Čeprav je Zelenski skupno odnesel skoraj štirideset odstotkov, jih je Medvedjev zbral komaj trinajst. Še več, s podkupovanjem volivcev in kršitvami. Da, Dmitrij Anatoljevič se je izkazal za precej šibkega. Tretji je bil Vladimir Kličko. Kakšna mala senzacija, četrti je Grudinin. Dima Bilan je prav tako nepričakovano peti. Sergey Kovalev je bil šesti, čeprav je bil njegov rating visok. Žirinovski se tokrat ni prebil niti med prvih deset. Res je, Medvedjev mu je takoj podelil čin generalpolkovnika za zvesto službo in zvezdo Heroja Rusije.
  Takšna tolažilna nagrada za vašega zvestega služabnika. Poleg tega je Dima Bilan prejel zvezdo Heroja Rusije in Red za zasluge za domovino prve stopnje.
  Toda Dima je rekel, da še vedno ne bo podprl Medvedjeva. Nejasno pa je tudi stališče do Zelenskega. Samo Vladimir Kličko je odkrito pozival k glasovanju v prid Zelenskoj. Poleg tega je ta boksar napovedal, da se bo v Moskvi boril z olimpijskim prvakom leta 2020. In da ga razlika v letih ne moti. Da je Vladimir močnejši in bolj motiviran kot kadarkoli.
  Medvedjev pa je zvezdo heroja Rusije podelil Vladimirju Kličku in Vitaliju Kličku. Na primer, on je pošten človek. Brata sta naredila veliko za boks, še posebej Vladimir.
  Vitalij je rekel, da je najbolj gnusna stvar pri Majdanu to, da zaradi njega ni podrl Holmesovega rekorda. Ampak imel je vse možnosti!
  In nenadoma se je Vitaly želel srečati z Gassievom v Kijevu. Kar je povzročilo določeno razburjenje. Zakaj ne poskusite?
  Kariero je želel nadaljevati tudi Sergej Kovalev, ki je spomnil, da je Hoppins tudi v starejši starosti premagal svetovne prvake in poenotil naslove. In da za zdaj niti Zelesky niti Medvedjev ne nameravata delati v vladi. In hoče se boriti.
  Fantje so imeli res dovolj motivacije. Od ostalih boksarjev je Dima Bivol izrazil željo po boju s Kovalevom.
  Medvedjev se je pogajal z Grudinom. Obljubil mu je gore zlata. Grudinin si ni želel nič manj kot mesto predsednika vlade. Starejši Zjuganov je nepričakovano podprl Medvedjeva in Grudinina pozval, naj se pridruži ekipi vršilca dolžnosti predsednika. Potem pa je prišlo do težav in razkola v vrstah komunistov. Kar obema kandidatoma ni bilo všeč.
  Toda Sergej Udaltsov je govoril v prid Zelenkyju. Pravijo, da moramo med dvema zloma izbrati tisto, česar še nismo poznali!
  Nikolaj Valujev je predlagal zavezništvo med Zelenskim in Medvedjevom: Zelenski predsednik - Medvedjev predsednik vlade. Kaj je bilo všeč oligarhom! Poleg tega so spomnili, da obstaja neizrečena točka združevanja: da bodo različne države imele svoje premierje in predsednike.
  In ker Zelenski zmaga na predsedniških volitvah, bi moral predstavnik Rusije postati predsednik vlade. Toda Medvedjev je še vedno v drugem krogu.
  Zelenski pa je rekel, da ja, predsednik vlade bo iz Rusije, ne pa Medvedjev! Ker so Rusi siti njegovega vodenja. In potreben je nekdo bolj sposoben v gospodarstvu in z uspešnimi izkušnjami, ne neuspehom, kot ga ima Medvedjev!
  Podatki socialne raziskave so pokazali, da večina Rusov ne želi videti Medvedjeva na mestu premierja. Natančneje, skoraj devetdeset odstotkov jih je bilo proti.
  Rogozin se je nepričakovano vrnil iz politične pozabe in začel veljati za možnega premierja. Prav tako so mnogi Rusi želeli videti Andreja Navalnega kot svojega premierja.
  Tako se je kolo zgodovine vrtelo vedno hitreje.
  V svetu je seveda Zahod podprl Zelenskega, Kitajska je ostala nevtralna. Tudi večina držav je za Zelenskega, ki je veljal za demokrata in zahodnjaka. Toda Medvedjev je bil tako dolgo Putinov partner. Govorili so celo o tandemu dveh voditeljev. In jasno je, da Medvedjev sploh ni tako bel in puhast, kot se želi videti. Volitve so tudi v ZDA. Tekmovanje med mladim republikancem in mlado demokratko. In to je petdeset proti petdeset možnosti. Spremembe so možne tudi na Kitajskem, voditelj Xi ima zdravstvene težave. In zdi se, da obstaja možnost, da ga bo nasledil bolj demokratičen voditelj.
  Na splošno si kitajska oligarhija želi več svobode in demokracije, vendar se ljudje premalo zabavajo. Kakšne so to volitve, ko je njihov izid vnaprej znan?
  Moda diktature je začela izginjati. Vsi so želeli nekaj več kot le biti zobniki.
  Zelenski je poosebljal nove stvari in spremembe, in to uspešne. In v Rusiji so to sprejeli pozitivno. Ljudje niso želeli zaporov, taborišč, splošnega strahu.
  Zamenjala se je generacija in vsi si želijo sprememb. Celo na Kubi, kjer je ljudstvo osovraženi Castrov režim opotekal. Tudi če bi bila oblast pod drugim imenom. V Severni Koreji je prav tako želja po spremembah. Poleg tega so Korejci pogosto rekli: monarhija ni za komunizem! In da mora debeli diktator oditi!
  Želja po spremembah po svetu je naraščala in Zelenski je bil v tem valu. In uspešno napredoval!
  In v Severni Koreji je prišlo do protestnih demonstracij. Ki jih je diktatorski režim streljal z mitraljezi. Kar je postalo še en pokazatelj barbarstva, ki vlada na celini.
  Trump je dejal, da lahko ZDA problem te diktature rešijo s silo. In da jih jedrska bomba ne bo prestrašila. Trump je še dejal, da ZDA že preizkušajo takšno orožje, da noben termonuklearni naboj ne bo nevaren.
  Toda Trumpov čas se je iztekal. In tako je najstarejši med predsedniki. Še več, po Carterjevi smrti je postal celo najstarejši med nekdanjimi predsedniki. Vau! In sreča ljubi mladost! Če bi imel Trump za nasprotnico mlajšo žensko, je malo verjetno, da bi jo sploh premagal!
  Očitno zakon karme pravi: srečno mladim! Tudi če bi se izkazalo, da je Ronald Reagan izjema od pravila!
  In razmeroma mlad Gorbačov se je izkazal za polomija. Tudi če lahko kdo reče, da se je Mihail Sergejevič motil? Prvi vladar ZSSR, ki je govoril človeški jezik. In ljudje ga niso razumeli! Ali morda niti ne ljudstvo, ampak elita!
  Oh, kakšna sreča! Koliko sreče je imel Vladimir Vladimirovič Putin in koliko je dosegel?
  In če bi imel Nikolaj II malo več sreče - če bi na primer admiral Makarov ostal živ, kako velika in močna bi bila takrat Rusija. Kitajska bi postala Rumena Rusija in ves svet bi bentil!
  In tako so sami zavzeli Krim in bili povlečeni v konfrontacijo s celim svetom!
  In Nikolaju II. je kot subtilnemu diplomatu uspelo izpogajati Carigrad in Malo Azijo od svojih zaveznikov.
  No, okej, zdaj postaja fenomenalni Zelenski vse bolj aktiven. In druge volitve se bližajo.
  V Ukrajini je vse več veselja in optimizma. Medvedjev je seveda predlagal televizijsko razpravo. Čeprav to nima veliko smisla. Položaj vršilca dolžnosti predsednika Rusije ni zelo močan. In ni se s čim pohvaliti. Niti v gospodarstvu, niti v politiki in v vojni. Razmere na Kavkazu so se celo zaostrile. In nič se ne da narediti. Ne zmaga niti sila niti diplomacija. Odnosi z okolico Medvedjeva postajajo vse bolj sovražni. Carja tukaj nihče več ne jemlje resno. Čeprav je kralj še vedno na prestolu.
  Oligarhi na splošno niso proti Zelenskemu. Nesrečni so le varnostniki oziroma nekateri izmed njih!
  Na skrivaj je Medvedjev sestavil varnostni svet. Pogovor je tekel o tem, ali odpovedati drugi krog. Ali so bile na primer kakšne kršitve? Seveda so bili! In temu lahko očitate in razveljavite rezultate volitev. Zakaj bi kaj takega potrjevali prek vrhovnega sodišča? Zamisel se je zdela povsem razumna.
  Dmitrij Anatoljevič Medvedjev je spomnil, da je nekoč maja 1999 Jelcin razpravljal o načrtu za vojaški udar in razpršitev državne dume!
  In skoraj se je zgodilo. Res je, tudi takrat med varnostnimi silami ni bilo enotnosti. Nekateri so rekli, da je boljša mehka možnost: vrhovno sodišče zavrne postopek obtožbe zaradi pomanjkanja zakona o odstavitvi ruskega predsednika. In dokler ta zakon ni sprejet, in to je ustavni zakon, je treba zbrati dve tretjini parlamenta in tri četrtine sveta federacije. In pooblastila dume bodo potekla, predsednik pa tudi.
  Varnostne sile so takrat dejansko obljubile sodelovanje z vrhovnim sodiščem in mirno rešitev problema. Jelcin se z dvoodstotnim rejtingom in petimi srčnimi infarkti pravzaprav ni hotel odločiti za vojaški udar. In moč ni enaka in podpora ni enaka. Še več, leta 1993 so ljudje še vedno podpirali to smer. In leta 1999 je ni bilo več. In s takšnimi rezultati se to ne bi moglo zgoditi.
  Torej, če bi postopek obtožbe šel skozi, bi se najverjetneje končal brez streljanja.
  Medvedjev se je pritožil na vrhovno sodišče, da volitve razveljavi.
  Potem pa so sodniki seveda začeli ugovarjati. Da bo, pravijo, tudi če bodo volitve razveljavljene, te vseeno treba ponoviti. In možnosti Medvedjeva bodo le manjše. In začeli se bodo ljudski nemiri.
  Zato pravijo, da je Dmitrij bolje sprejeti, da bo Zelenski postal predsednik Rusije. In poskusite najti svoje mesto.
  Poleg tega so mnogi rekli, da ta klovn v Ukrajini ne bo uspel. Ampak moralo je delovati! In iz krtine ne bi smeli delati tragedije.
  Medvedjev je po pogovoru s sodniki in varnostniki sprejel odločitev: vseeno gre na volitve. In zadrži drugi krog. In res bo tako. Morda se vendarle zgodi čudež. Vendar ne? Torej ga ne bodo dali v zapor.
  Srečanje milijarderjev je tudi izrazilo, da niso proti demokraciji. In da Zelenski ni levičar in jim ustreza. In nadalje, da bodo končno odpravljene vse zahodne sankcije in se bo Rusija končno vrnila v svetovno skupnost.
  Zdaj vam preostane samo še ena stvar: organizirati televizijsko razpravo. Zelenski se je strinjal, a le na stadionu Lužniki. Seveda je bilo to sprejeto. Zelo je spominjalo na že prehojeno fazo s Porošenkom. Še več, razlika v prvem krogu je bila še večja. In Medvedjev antirejting je ogromen.
  Toda televizijske debate so kot utopljenec, ki se oklepa slamice. Zadnja seja je v petek, volitve pa v nedeljo.
  Medvedjev se je na splošno pripravljal. Toda dejstva niso na njegovi strani. In Porošenkova izkušnja je pokazala, da samo z retoriko ne moreš spremeniti dejstev. Tako kot niso mogli premagati župana Lužkova, edinkrat v vsej zgodovini Moskve, ko so osrednje televizijske postaje delovale proti sedanjemu vodji mesta.
  Toda propaganda ni mogla odtehtati gospodarskih dosežkov moskovskega župana. In ne glasujte za Kirijenka, avtorja privzetega! Najbolj pa je napredoval prav on. Verjetno najbolj neuspešnega kandidata so postavili proti gospodarstveniku.
  Vendar so ruski mediji zdaj bolj vodili kampanjo za Zelenskega. Medvedjevu ni nihče verjel. Celo vrhovno sodišče ni želelo obravnavati primera razveljavitve volitev.
  Zaenkrat bistvo je, da je stadion nabito poln. Dobesedno prepolno.
  In jasno je bilo, da prihaja resna polemika. Toda z obraza Medvedjeva je bilo jasno, da se je skoraj sprijaznil s porazom. Vendar je treba narediti zadnjo potezo.
  Na predvečer razprave je Medvedjev Vladimirja Žirinovskega imenoval za ministra za notranje zadeve. To je zadnja gesta obupa. Toda Žirinovski, vedoč, da je več kot osemdeset odstotkov volivcev pripravljenih glasovati za Zelenskega, se sploh ni želel prepirati z bodočim vodjo države. Čeprav je seveda razumel, da verjetno ne bo našel mesta v ekipi Zelenskega.
  Da, Vladimir Volfovich je star. Je pa Anatolij Kašpirovski še starejši minister za zdravje in podpredsednik vlade. Vendar tudi ni posebej vnet za kampanjo za Medvedjeva. Vendar ima možnost, da ostane v ekipi. Starost je velika in to pomeni izkušnje. In moja fizična oblika je zelo dobra.
  Ni čudno, da je fenomen Kašpirova.
  Debata na stadionu se je začela z izmenjavo pozdravov. In duhovite pripombe. Toda Zelenski je bil videti bolj svež, bolj samozavesten, bolj prepričljiv in bolj profesionalen.
  Medvedjev je bil zelo nervozen in je začel kričati. Ni mogel biti prepričljiv. In stvari v državi so zelo slabe. Ljudje jasno podpirajo Zelenskega. Tukaj je vse tako napeto.
  Vsaka beseda Zelenskega je pospremljena z aplavzom, Medvedjeva pa izžvižgajo. To pomeni, da je razprava res neuspešna.
  Medvedjev se trzne in reče:
  - Imam izkušnje!
  Zelenski z nasmehom odgovori:
  - S takimi izkušnjami pojdite samo k hišnikom!
  Medvedjev je odgovoril:
  - Putin in jaz sva zavzela Krim!
  Zelenski se je duhovito odzval:
  - Tatovski prijem in kratke roke!
  In tako se je razprava nadaljevala, vendar je Zelensky očitno zmagal. Bil je veliko duhovitejši in prepričljivejši od Medvedjeva in občinstvo ga je veselilo.
  Vršilec dolžnosti ruskega predsednika je takoj po televizijski debati izdal odlok o petkratnem dvigu plač in sedemkratnem dvigu pokojnin! Je pa že izgledalo kot šala.
  Medvedjevci so se samo smejali. Čeprav je bilo jasno, da so na predvečer volitev počeli nekaj drugega!
  Medvedjev se je tudi odločil, da tako Stalinu kot Leninu podeli red svetega Andreja Prvoklicanega. Za to odločitev je treba reči, da je precej modra, a zapoznela. Dmitrij Medvedjev je očitno želel pridobiti komuniste. In predvsem stalinisti. Toda hkrati je vzel in podelil zvezdo junaku Tuhačevskemu. Tudi to je izjemna poteza in poskus spogledovanja liberalcev.
  Medvedjev se je nasploh trudil ugajati tako našim kot vašim. Odlikoval je patriarha, papeža in voditelje krščanskih veroizpovedi. Predvsem protestanti. In celo Jehovovim pričam so bile povrnjene njihove pravice, vendar je bilo to malo koristno. Vseeno jim je prepovedano voliti in nasploh ta organizacija umira!
  Medvedjev je odlikoval tako muftije kot lame. Vse je skušal pridobiti na svojo stran. Ploha medalj in redov je bila izjemna. Hkrati je vršilec dolžnosti predsednika vsem poslancem državne dume podelil po milijon dolarjev bonusa. Vendar je to ljudi prej prestrašilo kot pritegnilo k njemu.
  Nato je Medvedjev poskušal ustanoviti več novih redov: red Petra Velikega, red Ivana Groznega, red Aleksandra Osvoboditelja, red Nikolaja II. in red Brusilova. Obnovljena sta bila tudi Leninov in Stalinov red.
  Medvedjev je skušal na ta način pritegniti raznoliko volilno telo. In ravnanje po načelu: tako vaše kot naše! Toda v tem primeru je vsejedstvo povzročilo nezaupanje ljudi - pravijo, politična prostitutka. Zdi se, da so ljudje pozabili, da se je tudi Putin spogledoval tako z levico kot z desnico. In tudi jaz sem poskušal biti vsejed.
  Vendar, kar je dovoljeno Jupitru, ni dovoljeno biku! Putin je nekako od vsega začetka, kljub sledi Jelcinovega naslednika, osovraženega med ljudmi, užival simpatije tako ljudi kot elite. Tudi komunisti so se bali spregovoriti proti njemu in so ga brez prepirov in kupčkanja izglasovali za njegovo potrditev za predsednika vlade.
  Toda Medvedjev ni bil nikoli posebej ljubljen. Očitno je bil preveč inteligenten in v Putinovi senci. Nihče ga ni dojemal kot pravega borca in vladarja. Sploh po Putinu se je vsak naslednik nekako zdel politični škrat in je bil nekaj narobe. In Zelenskega so dojemali kot karizmatičnega, kot princa iz pravljice. In to ni več mačka v žapu, ampak uspešen vladar, ki je Ukrajino potegnil iz močvirja, bolje rečeno iz luknje.
  Seveda je Ukrajina najprej trpela zaradi prekinitve vezi z Rusijo. In tukaj Porošenko morda ni tako kriv. Če bi se kaj takega zgodilo v Belorusiji, bi bil popoln polom. Z vidika strokovnosti je ukrajinska vlada močna! Nasprotno, v Belorusiji so samo uliki in razmršeni ljudje. Putin je imel včasih v svoji ekipi močne osebnosti, kot sta Rogozin ali Tkačev, a so jih hitro odstranili.
  Medvedjev je bil tako ali tako človek, ki ni bil videti kot rojen vladar, in zato ta car ni bil povsem pravi in na dvoru.
  Na nek način je bil podoben Gorbačovu, ki so ga navadni ljudje na Zahodu imeli radi, med svojimi pa ga niso marali. Delno so Gorbačova seveda začeli ne marati zaradi njegovega boja s pijančevanjem. Alkoholiki in pivci seveda niso odpustili pomanjkanja vodke. Prišlo je do vinskih nemirov. In potem so cigarete izginile.
  Ne, Gorbačovu je jasno, da ga niso marali samo zaradi njegove plešavosti. Medvedjev se je kot premier pokazal kot zelo šibak ekonomist. In tudi brez Zelenskega bi imel težave z izvolitvijo v nov mandat.
  Nekoč je Putin Medvedjeva vlekel za ušesa.
  Zdaj pa je Putin izpadel iz igre - spodkopal si je zdravje, vozil ročno in se naprezal s hokejem. Je bilo treba pri tako spoštljivi starosti splezati na led? Še posebej, če v mladosti niste imeli nobenih veščin?
  Putin je pogorel, se raztegnil. In brez njega ni nikogar, ki bi ustavil Zelenskega. Poleg tega je Putin sam vodil kadrovsko politiko tako, da ni imel dostojnega naslednika. Kot Stalin, ki je naredil tako, da ga je nasledil Hruščov, pa je bankrotiral. In tukaj Medvedjev sploh ni ustrezen voditelj ruskega imperija.
  V soboto pred volitvami so vsi ruski televizijski kanali predvajali film o Zelenskem. Seveda z namenom obrekovanja. Predstavljenih pa je bilo malo dejstev. In propaganda je pokazala svojo nemoč. In številni kanali so komentirali film.
  Medvedjev je podelil ukaze številnim generalom. Spet zvezdni padalec.
  Nepričakovano je ustanovil tudi nov Botvinikov red treh stopenj: bronasto, srebrno in zlato. In tudi red Aljehina. In tudi bron, srebro in zlato.
  Medvedjev je še z dekretom napovedal, da bo Rusija v štirih letih prešla na poklicno vojsko. In življenjska doba se zmanjša na šest mesecev.
  Nato je vršilec dolžnosti predsednika napovedal, da bodo vojni veterani in tisti, ki so služili na vročih točkah, prejeli zvezdo Heroja Ruske federacije. Kaj je postalo korak, ki nima analogije.
  Medvedjev je očitno iskal mesto v zgodovini. Nato je vršilec dolžnosti predsednika Vladimirja Vladimiroviča Putina posthumno odlikoval z redom zmage in redom svetega Andreja Prvoklicanega ter novoustanovljeno veliko diamantno zvezdo Heroja Ruske federacije.
  To je bil že zadnji poskus igranja na rating nekdanjega ruskega idola. Kot, da sem Medvedjev že toliko let skupaj s Putinom - ljubi me z vsem srcem in dušo!
  Toda očitno ljudje niso preveč željni, da bi vzljubili tega bodočega diktatorja.
  In ponoči s sobote na nedeljo je Dmitrij Anatoljevič Medvedjev celo napovedal posmrtno dodelitev naziva generalissimo Vladimirju Vladimiroviču Putinu!
  To je bilo res zelo kul! Kot, naslov dam idolu prejšnjih let!
  Vendar, ali bo to pomagalo Medvedjevu? Težko je ljudi prepričati, da volijo zase, samo s hvaljenjem svojih nekdanjih idolov in nagrajevanjem z ordeni. Ne glede na to, koliko nagrad zasipate, Putina ne boste vrnili. In jasno je, da je stari kralj odšel in prihaja novi kralj iz Kijeva.
  Vendar Zelensky ni spal in je podelil tudi papeža. Starejši Frančišek Prvi je ukrajinskega predsednika blagoslovil za nove dosežke.
  V Belorusiji pa je proruska koalicija strank že zaključila zbiranje podpisov za izvedbo referenduma o združitvi z Rusijo. Pričakuje se glasovanje o tej zadevi. Vendar Medvedjev za to ni zaslužen. In tukaj je glavna pobuda prišla od Zelenskega, tega idola milijonov.
  Zdaj je torej Vladimir Zelenski vstopal v cilj ...
  V Sibiriji se je začelo glasovanje. Volilna udeležba je bila že od začetka visoka. Ljudje so šli na volišča in nasmejani. Očitno je bilo, da prihajajo zaradi sprememb. In kar hočejo, je novo. Vsi so utrujeni in naveličani starega.
  Tudi pesem je zvenela zjutraj:
  Naša srca zahtevajo spremembe
  Naše oči zahtevajo spremembe...
  V našem smehu in v naših solzah,
  In v utripih žil!
  Sprememba, čakamo na spremembo!
  Volitve so potekale mirno, udeležba pa je bila velika. Ljudje so se množično zgrinjali na volitve. Nikolaj Valuev je bil eden prvih, ki je glasoval. Vrgel je glasovnico v volilno skrinjico in rekel:
  - Glasujmo za nekaj novega!
  Nato se je pojavil Alexander Povetkin. Tudi jaz sem glasoval in podal svoje mnenje:
  - Za ruske bogove!
  Sledilo je glasovanje. Vrgli so glasovnice v volilne skrinjice. In Dima Bilan in Alla Pugacheva. Oglasil se je tudi Lev Leščenko in sporočil:
  - Glasujmo za nekaj novega!
  Nikolaj Baskov je zapel:
  - Ruski valček, krila vzleti! Pomlad prihaja!
  In tudi list je dal v koš za smeti.
  Nato so se pojavili drugi fantje ... Zelenski je prišel glasovat na skuterju in naredil salto - požel aplavz. Glasovali so in celo recitirali:
  Spoznajte utrip srca in žil,
  Solze naših otrok, mater...
  Pravijo, da želimo spremembe
  Odvrzi jarem težkih verig!
  In bučen aplavz! Čeprav pesmi ni on, ampak znani pesnik in pisatelj Oleg Rybachenko. Toda sam Oleg Rybachenko se je spremenil v fanta in zdaj potuje v drug svet.
  Nato so glasovali še drugi boksarji: Sergej Kovalej, Denis Lebedev. Zadnji se je skušal vrniti po odmoru. Toda bil je pretepen in končno zapuščen.
  Sofia Rotaru je glasovala v Kijevu. In zelo se je nasmejala ...
  Prišel je tudi Vladimir Žirinovski. Je zavpil:
  - Za novo pot!
  In utripal je z epoletami generalpolkovnika. Zjuganov je prišel na volitve v invalidskem vozičku. In ves čas je molčal.
  Grudinin je glasoval nasmejan ...
  Gari Kasparov je igral simultanko in tudi oddal svoj glas. Poleg tega je dejal, da bo odigral tekmo s Carlesonom. Tako je Anatolij Karpov dal sejo simultane igre.
  Mimogrede, Karpov je bil že odlikovan z zlatim redom Mihaila Botvinika.
  Drugo vprašanje je torej, kdo je tukaj glavni in najboljši svetovni prvak.
  Vsekakor se je marsikaj spremenilo...
  In Dmitrij Anatoljevič Medvedjev je spet presenetil vse. Iz institucije so sporočili, da je red poimenovan po "Olegu Ribačenku". Poleg tega obstajajo štiri stopnje naenkrat: četrta stopnja je bronasta, tretja stopnja je srebrna, druga stopnja je zlata in prva stopnja je zlata z diamanti!
  To se je izkazalo odlično!
  "Luciferjev Armagedon" je že prišel v kinematografe, rekorda "Avatarja" in "Vojne zvezd" pa sta že podrla. Oleg Rybachenko postaja prava literarna superzvezda!
  Medvedjev je ustanovil tudi literarno nagrado, poimenovano po Olegu Ribačenku - z nagradnim skladom, ki je desetkrat večji od Nobelove nagrade.
  In to je na splošno zelo kul!
  Nato je Medvedjev v nedeljo delal vse več. Olegu Ribačenku je podelil red sv. Andreja Prvoklicanega, zvezdo heroja Rusije in veliko diamantno zvezdo heroja Rusije red zmage. To je bil poskus spremembe toka zgodovine.
  Na primer, prijazno bom ravnal z Olegom Ribačenkom in vse bo super! Hkrati bom njemu in maršalu podelil naziv Ruske federacije!
  In prihaja nedelja ... Znani so že prvi podatki volilnih volitev, ki pravijo, da ima Zelenski nad osemdeset odstotkov.
  In pretok informacij se ne bo ustavil ...
  Medvedjev še ne bo glasoval. dela. Tu izda ukaz, s katerim Vladimirju Volfoviču podeli čin armadnega generala. Na primer, bodi mi zvest.
  Čeprav se zdi, da je Žirinovski že prestopil na drugo stran.
  Lev Leščenko je postal minister brez listnice. Ampak to ni več pomembno.
  Na Kitajskem vladajo nemiri. Ljudstvo želi demokracijo - naveličano je despotizma! Človek ne živi samo od kruha!
  Rad bi rekel ne svojemu šefu! Kako dolgo lahko v enaindvajsetem stoletju vzdržujete disciplino s palico?
  Na Kitajskem stvari niso šle najbolje. Nemogoče je v nedogled hoditi po tirnicah komunizma in graditi kapitalizem. Potrebne so nekatere spremembe. In vodstvo je preveč konservativno.
  Poleg tega si nova buržoazija želi demokracijo in konec policijske brutalnosti.
  Tudi izčrpanost staromodnih načinov dela je vplivala! Brez želje, da bi bili zobniki v sistemu. Da, na Kitajskem ob nedeljah hudi nemiri pretresajo sistem.
  In v ZDA ima ženska največ možnosti, da postane predsednica. Vendar pa je priljubljenost Floyda Mayweatherja nenadoma začela rasti. Ta nepremagljivi boksar se je že povzpel na vrh ocen.
  Očitno so ZDA zamudile nove zmage in na prestolu niso želele ne republikanca ne demokrata. In Floyd je tudi kul!
  In potem bo spet TV debata.
  Nedelja zvečer je že. Volišča se bodo kmalu zaprla.
  V zadnjem trenutku se je končno pojavil Medvedjev. Na hitro je vrgel glasovnico v volilno skrinjico in brez besed odšel. Ura je odbila in glasovanja je konec.
  Predsednik Medvedjev je za zdaj zapustil Kremelj in odšel v svojo rezidenco v bližini Moskve.
  Z njim sta v kabini dve dekleti. Vsaj malo zabave.
  Natasha, ki je sedela na desni, je vprašala:
  - No, kaj pa Dima? Zdaj bodo objavili vaš dokončni neuspeh!
  Medvedjev je opozoril:
  - Do inavguracije sta še dva meseca. Torej zaenkrat sem še vedno vse, Zelenski pa le predsednik Ukrajine!
  Alenka, ki je sedela na desni, je pripomnila:
  - In inavguracija se lahko pospeši! Vaše moči, Dmitrij Anatoljevič, je konec!
  Medvedjev je roteče vprašal:
  - Ampak vi dekleta to zmorete!
  Nataša se je namrščila in vprašala:
  - Kaj lahko?
  Medvedjev je samozavestno izjavil:
  - Moti inavguracijo!
  Nataša se je zasmejala in odgovorila:
  - In kako?
  Vd predsednika se je odločno odzval:
  - Kot da se ne poznate!
  Natasha je jezno odgovorila:
  - Ne bomo ubili Zelenskega!
  Medvedjev je takoj ugovarjal:
  - No, zakaj bi ga ubil! Samo poskrbi, da se sam odpove kroni!
  . POGLAVJE št. 4.
  Dekleta so se v en glas hihitala...
  Alenka je nasmejano vprašala:
  - Kaj predlagate uporabo hipnoze?
  Dmitrij Anatoljevič je prikimal:
  - To je to! Lahko to storite!
  Natasha je odgovorila namesto svoje prijateljice:
  - Lahko, vendar nočemo!
  Medvedjev je bil presenečen:
  Zakaj je to?
  Natasha je iskreno odgovorila:
  - Zelensky je izbranec! In ti, Dmitrij Anatoljevič, nisi sposoben vladati državi!
  Alenka je zlobno dodala:
  - In to nam je vsem očitno!
  Medvedjev je z jezo ugotavljal:
  - Ali ne razumete, da bomo postali kolonija Zahoda?
  Alenka je samozavestno odgovorila:
  - Namesto tega bo Zahod postal naša kolonija!
  Nataša je sarkastično dodala:
  - In s tabo, Miša, Rusija tako ali tako ne bo odlična!
  Medvedjev je zaklokotal:
  - Dal ti bom red zmage, red svetega Andreja Prvoklicanega, red Nikolaja II. in zlato zvezdo v diamantih ...
  Nataša se je zasmejala in pripomnila:
  - Ali pa morda sami postanemo predsedniki in si damo tristo ukazov?
  Alenka je zapisala:
  - Lahko vas hipnotiziramo in postanemo generalisimusi.
  Nataša se je zahihitala in pripomnila:
  - Ali morda supergeneralissimos!
  Dekleta so bruhnila v smeh...
  Alenka je zapela:
  - In včasih je celo sovražnik kričal,
  Skrivanje strahu - da sem kralj!
  Nataša je pokazala zobe in zacvrknila:
  - Ne maram gledališč in aren,
  Tam se milijon zamenja za rubelj ...
  Čeprav so pred nami velike spremembe -
  Ljubim Beloboga in Stalina!
  In dekle je z golimi prsti stisnilo poraženega predsednika za nos.
  Številke so že sporočili z Daljnega vzhoda. 91 odstotkov za Zelenskega, 7,5 odstotka za Medvedjeva, prepričano vodstvo ukrajinskega predsednika.
  Tudi Alenka je Medvedjeva z bosimi prsti potegnila za uho in siknila:
  - No, kaj pa nekdanji predsednik, so vam nagrade pomagale?
  Medvedjev je napeto rekel:
  - Nisem še bivši! Pred inavguracijo, tisti pravi!
  Deklica je zavpila:
  - Slava novemu kralju!
  Čarovnice so kot zadnji adut zavrnile pomoč Medvedjevu. In zdaj, medtem ko je vršilec dolžnosti predsednika še vedno poskušal najti izhod iz brezupne situacije.
  Morda vplivati na vrhovno sodišče, da razveljavi rezultate ruskih predsedniških volitev? To se je zdela velika skušnjava. Toda v resnici so bile možnosti majhne.
  Kaj če izdamo odlok in vsakemu sodniku ponudimo milijardo dolarjev? Konec koncev je predsednik in ima moč, o kateri se niti carjem ni sanjalo! Natančneje v.d. In res, če ponudite celo milijardo dolarjev, se sodniki ne bodo uprli.
  Zakaj bi zapravljali čas za malenkosti?
  Podatki so bili posredovani po radiu. Medtem ko je imel Zelenski devetdeset odstotkov, so v Ukrajini pričakovali, da bo prejel skoraj sto odstotkov. Morda bo na območju rdečega pasu zaradi koketiranja Medvedjeva s komunisti malo več, nekaj možnosti je bilo na Kavkazu. Res je, zdi se, da se je Ramzan Kadirov odločil prevzeti zmagovalno stran. Še vedno se da zaslužiti v vojski, čeprav vojska nima posebne želje služiti, padajoči predsednik nima želje.
  Na splošno je po prvem krogu moč Medvedjeva oslabela. In če je še lahko delil nagrade, pa je bil sicer vse bolj ignoriran.
  Dmitrij Medvedjev je prišel v njegovo pisarno in poskušal vzpostaviti stik s centralno banko. Spremljevalec ga je nerad povezal.
  Vršilec dolžnosti je zahteval, da se mu dodeli denar za nujne potrebe.
  Vodja centralne banke je odgovoril:
  - Ne bom naredil ničesar, dokler ne prejmem potrditve od novega predsednika Zelenskega.
  Medvedjev je zarjovel:
  -Ali si nor? Še vedno sem predsednik inavguracije novega! Če je tako, potem me morate ubogati!
  Vodja centralne banke je opozoril:
  - Po ustavi te ne ubogam! In sploh, zakaj potrebuješ denar?
  Medvedjev je z nasmehom odgovoril:
  - Ali potrebujete države za nujne primere?
  Vodja centralne banke je odgovoril v strogem tonu:
  - Ali želite pobegniti?
  Medvedjev je zalajal:
  - Zdaj te bom aretiral! Vojska me uboga! Zvesti Žirinovski je z menoj!
  Vodja centralne banke je opozoril:
  - Ta vedno vzame torto! In v Moskvi je več kot devetdeset odstotkov za Zelenskega. Tvoja moč je nad Mišo!
  Medvedjev je zarjovel:
  - Ampak tvoj se ni začel!
  In je odložil. Zdaj je postajala situacija težja. Varnostne sile bodo kmalu zavrnile poslušnost. Da, Žirinovski je lisica. Se ga je splačalo imenovati za ministra za notranje zadeve? Izdajte ukaz specialnim enotam. Ali pa bi morali vseeno poskusiti uporabiti državno dumo?
  Jasno je, da bo Zelenski izvedel nove volitve in številni poslanci ne bodo prejeli svojih mandatov. Natančneje, skoraj vse.
  Tukaj je potrebno nekaj drugačnega. Toda državna duma verjetno ne bo šla proti ljudem. In vojska ne bo podprla popolnega vojaškega udara. Generali v Rusiji niso takšni, da bi šli v državljansko vojno.
  Preostane le še ena stvar - sodna razveljavitev predsedniških volitev. To je edina legitimna možnost, da podaljšate svojo agonijo. Najverjetneje pa se bo le podaljšal. Malo verjetno je, da ima Medvedjev realne možnosti za ponovno izvolitev. Pravzaprav je njegov antirejting gromozanski, celo slabši kot pri Petru Porošenku.
  Medvedjev je razmišljal tudi o drugi možnosti. Na primer, fizično odstraniti Zelenskega? Ampak to je čisti kriminal. Tako se skloniti? Poleg tega bo pokvarilo Medvedjeva. In v najboljšem primeru bo dalo odlog. Ker ljudstvo Medvedjevu ne bo odpustilo tako gromozanskega neuspeha na volitvah.
  Ne, Dmitrij Anatoljevič ne bo uspel. Ne da bi na volitvah zbral niti deset odstotkov glasov, zagotovo ne bo ostal na oblasti.
  Medvedjev se je približal šanku. Odprl jo je, vzel steklenico in si natočil konjak.
  Drag - "Napoleon", star dvesto let!
  Vršilec dolžnosti predsednika je spil kozarec. Potem sem prigriznila drugo z limono.
  V želodcu se mi je zdelo topleje in misli so mi hitele. Po tretjem kozarcu se je Medvedjev nasmehnil in sedel na stol. Malo razveselil. Pravzaprav, zakaj potrebuje to moč? Popolna odgovornost. Niti minute prostega časa, niti sekunde miru. Vedno v gibanju, pod nadzorom video kamer. Bojiš se povedati preveč.
  Dela je veliko, užitka pa ni.
  In želim ležati v postelji z dekletom. Igrajte vojno na računalniku.
  Pravzaprav ste tukaj predsednik, a da bi začeli pravo vojno, boste dvakrat premislili. Tako si mogočni Trump ni upal napasti Irana.
  O vojni lahko veliko govorite, a dejansko se odločiti zanjo ni enostavno!
  Toda bori se z igro, bori se s seboj!
  Medvedjev je sedel za računalnik. Prižgal sem svojo najljubšo svetovno vojno. Dolgo ga ni mogel igrati. Tukaj, da se ne naprezate preveč, uporabite kodo prevaranta. Všečkaj to...
  In potem tečeš skozi tehnologijo z orkansko hitrostjo. In že imaš IS-7, ki jih izstreljuješ po polkih, proti Nemcem pa samo T-1. Opazna je razlika v moči in sredstvih.
  Medvedjev, ki skoraj nikoli ni pil, tudi zaradi slabega zdravja, se je opazno razveselil.
  Tako vržeš na sovražnika najdražji in najtežji tank druge svetovne vojne IS-7. In brez večjih težav ga zlomite. Vojna poteka zlahka in zmagovito. Zavzemate mesto za mestom.
  Na splošno je Stalin seveda dobro vodil državo in v manj kot štirih letih uspel poraziti tretji rajh. Putin se je z ISIS boril dlje. Toda Nemci imajo zelo kul tehnologijo.
  V igri je na primer nemški tank E-75, proti njemu se lahko enakovredno bori samo sovjetski IS-7, vsi ostali tanki popuščajo. E E-75 ima zelo močan oklep. Tudi pištola je boljša od sovjetskega IS-7 in je blizu po uničujoči moči.
  In Nemci so leta 1945 načrtovali, da bo ta tank njihov glavni. Kaj pa naši?
  Medvedjev je vzdihnil ... IS-7 v povojnem obdobju niso mogli spraviti v množično proizvodnjo. Tako je vojna trajala dlje, nihče ne ve, kdo je še zmagal.
  Dmitrij Anatoljevič je pijan zapel:
  - Všeč mi je, bratje, všeč mi je! Radi živite, bratje! In našemu atamanu se ni treba truditi.
  Medvedjev je med igranjem zaspal. Je sproščujoče...
  In naslednji dan so postali znani končni rezultati predsedniških volitev.
  Za Zelenskega je skupaj z Ukrajino glasovalo skoraj 92 odstotkov volivcev, za Medvedjeva pa 6,7 odstotka. Tako je prišlo do zmagovite zmage Zelenskega.
  Začelo se je praznovanje in veselje po deželi. Končno je prišlo novo, kot se je mnogim zdelo, svetlo življenje.
  Za zdaj predsedniško funkcijo med inavguracijo opravlja Dmitrij Anatoljevič Medvedjev.
  In seveda čestital zmagovalcu. Kam lahko greš? In ni kaj šteti šest odstotkov.
  Minister za notranje zadeve Vladimir Žirinovski pa je obiskal Medvedjeva in ga potolažil:
  - Glasoval sem zate Dmitry Anatolyevich!
  Vršilec dolžnosti predsednika je tiho odgovoril:
  - Hvala vam!
  Žirinovski je predlagal:
  - Mogoče bi te dali na premiero?
  Medvedjev je zmajal z naslikano glavo:
  - Mislim, da mi po takšnem porazu v drugem krogu ne bodo dali predsednika vlade. To ne bo več politično korektno.
  Žirinovski je logično ugotovil:
  Kakorkoli že, nekdo iz Rusije bi moral biti na tvojem mestu. Kdo torej, če ne ti?
  Medvedjev je predlagal:
  - Najverjetneje Andrej Navalni!
  Žirinovski je pokazal zobe in zarenčal:
  - Andrej Navalni? Naj se to ne zgodi!
  Medvedjev je skomignil z rameni in zmedeno pripomnil:
  -Kam greš?
  Žirinovski je zavpil:
  - Ja, vse jih bom aretiral!
  Medvedjev je zamahnil z roko:
  - Dovolj! Zdi se, da je naš čas mimo! Grem na počitnice na Kanarske otoke. Kaj boš naredil?
  Žirinovski je zvito mežikal in odgovoril:
  - Lobirajte za interese svojih prijateljev! Dokler Zelenski ni prevzel dolžnosti predsednika Rusije in Ukrajine!
  Medvedjev je žalostno pripomnil:
  - Na žalost to ni tako preprosto ... Potem vam bodo slekli tri kože!
  Žirinovski je zvito zožil oči in vprašal:
  - Prosim, naredite me za maršala Ruske federacije! Pa kaj ti je to vredno!
  Medvedjev je nekaj sekund razmišljal, nato pa rekel:
  - Globa! Ne samo tebe bom naredil za maršala, ampak bom tudi Beriji povrnil čin maršala! Saj bo pošteno!
  Žirinovski je prikimal v znak strinjanja:
  - V zvezi z Berio, da!
  Medvedjev je zožil oči in vprašal:
  - In v zvezi s tabo?
  Žirinovski je iskreno odgovoril:
  - In ravnaj z mano kot s kraljem! Nagradim kogar hočem!
  Medvedjev je pritrdilno prikimal:
  - Da, tako bo!
  In odredil pripravo obeh ukazov o podelitvi maršalskih činov.
  Vršilec dolžnosti predsednika Rusije se je razveselil. Misleč, da zdaj lahko popolnoma uživa v računalniških igrah.
  In zelo zabavno jih je igrati ...
  Ampak res, zakaj bi predsednik naredil kaj drugega? Zdaj se je tehnologija tako razvila, da si lahko kdorkoli. Tudi pri Gospodu Bogu. In posebej v igri za ustvarjanje vesolja.
  Na primer, v pisarni vršilca dolžnosti predsednika je veliko različnih iger, vključno z najsodobnejšimi.
  Medvedjev se odloči igrati strateško igro v realnem času. Nemčija leta 1939. No, zakaj uporabljate kodo prevaranta? Dodate si pet tisoč panterjev, tri tisoč tigrov in deset tisoč focke-wulfov. In te sile napotiš proti sovražniku. In napadete Poljsko, ki nima niti desetine takih sil.
  In vojna se nadaljuje, kot želite, z enim ciljem in zmagovito. Medvedjev je, če sem iskren, tukaj velik osvajalec. Sovražnika zdrobi, kot če bi s prešo drobil slive.
  Poljska je bila zravnana enostavno in hitreje kot v resnični zgodovini. Napadaš Francijo. Proti njej izstreliš deset tisoč tankov E-75 z lažno kodo. Priznajmo si, veličastni avtomobili. Ki so popolnoma neranljive za francosko orožje, a smrtonosne na dolge razdalje. Sestrelijo sovražne avtomobile.
  Medvedjev celo poskoči od veselja. Kot v igri, hitro se premakne in že zavzame Pariz ... In kaj potem z malenkostmi? Pa zavzamemo Španijo hkrati, da se Franco ne bo preveč razburjal.
  In za napad na Gibraltar bomo uporabili reaktivna letala. Kam bodo šli Britanci?
  Seveda hkrati s sredstvi gradimo bojne ladje in letalonosilke. Takrat bo za Veliko Britanijo težko. Tukaj je sto letalonosilk in dvesto bojnih ladij. To bo ogromna sila.
  In potem so tu še pristajalne ladje. Izdelujete tudi tanke serije "E"-U, nadaljnji razvoj "E". Tukaj vržeš tank "E"-50-U, tak stroj, da ga ne moreš prebiti iz nobenega kota.
  In naj muči Britance. Tukaj sta dve lepi dekleti v takem rezervoarju, ki mežikata vršilcu dolžnosti predsednika Rusije.
  Medvedjev jim v odgovor pošlje poljub.
  Tako se bomo igrali ...
  In najnovejši tanki se približujejo Londonu. In brez slovesnosti zavzamejo glavno mesto Anglije.
  Medvedjev je zapel:
  - Svet je dolgočasen! Vsi bomo pojedli mačko!
  Seveda je zanimivo in enostavno igrati. Vzel sem kodo prevare in žigosal, kar hočeš. Torej zajameš Balkan in greš v Afriko. Tudi ti žigosaš in tudi pehota. Naredite čete, če bi le imeli denar. In zajeto ozemlje daje tudi denar. Pa poskusite, sprehodite se po Afriki.
  ZSSR še vedno odpira fronto. Štiriintrideset proti seriji E-50-U, ki jih je bilo žigosanih še deset tisoč. Če je E-50 vozilo s približno enakim oklepom kot Tiger-2, je le racionalni naklon večji, oborožitev pa malo močnejša in motor močnejši. E-50-U je z enako težo primerljiv s sovjetskim T-64 in ima celo močnejši plinskoturbinski motor.
  Da, sile niso enake. Tukaj se borijo različne generacije tankov.
  In Medvedjev seveda drvi na črnem konju.
  Sile seveda niso primerljive. Dodate lahko tudi E-75-U, to je počepeč ubijalski stroj, neprebojen celo za ladijske topove.
  In kako bo poteptal samega sebe. Nič ga ne more ustaviti.
  Medvedjev igra kot majhen deček. Eh, kako pa potem. In nihče ga ne želi videti. Izgubil je in pozabljen je bil v.d.
  Vsi imajo radi samo zmagovalce.
  Dmitrij Anatoljevič je zapel:
  In kljubujemo nevihtam,
  Od česa in zakaj ...
  Živi v svetu brez presenečenj,
  To je nemogoče za vsakogar
  Naj bo sreča, neuspeh,
  Vsi skoki, gor in dol,
  Samo tako in ne drugače,
  Samo tako in ne drugače!
  Naj živi presenečenje!
  Presenečenje! Presenečenje!
  Naj živi presenečenje!
  Presenečenje! Presenečenje!
  Naj živi presenečenje!
  In Medvedjev je postal bolj vesel. Zdaj so njegove čete okupirale Ukrajino, Belorusijo in se nezadržno bližajo Moskvi!
  Nekdanji ruski predsednik pravi:
  - Da je naše življenje igra!
  In prevzame glavno mesto ZSSR z nevihto. Seveda ima proti vojski 1941 tanke z značilnostmi iz šestdesetih in celo sedemdesetih let, glavno pa je, da jih je veliko.
  Medvedjev pomežikne sam vase ... Prestolnica Moskva je zavzeta. In zdaj lahko zavzamete Kavkaz ... In hkrati zase zavzamete jug Afrike. In bo prešel v Argentino.
  In od tam napadite ZDA. On je kul poveljnik. Sovražnik zaostaja tako po količini kot po kakovosti vojakov.
  Medvedjev navdušeno poje:
  - Pogumno bomo šli v boj! Za oblast Sovjetov! In v boju za to bomo vse pobrisali v sranje!
  Medvedjev je bil začasno odstranjen iz igre. Poklical je ruski obrambni minister, ki je zamenjal Šojguja Trubeckoja. Še vedno vršilca dolžnosti predsednika je vprašal:
  - Kdaj bomo zaprisegli novemu voditelju?
  Medvedjev je jedrnato odgovoril:
  - Kjer mora biti, na inavguraciji!
  Trubetskoy je opozoril:
  - Novi predsednik združene države želi biti inavguriran naslednji teden. Da nimajo časa za krajo!
  Medvedjev je zalajal:
  - To ni po naši ustavi in zakonih!
  Trubetskoy je opozoril:
  - In Jelcin je to ustavo sprejel ne v skladu z zakonom in staro ustavo. Pravzaprav so mnogi mislili, da bo Putin predlagal novo ustavo, a se to nekako ni zgodilo!
  Medvedjev je opozoril:
  - Ni najboljša ideja, da vsak novi predsednik sprejme novo ustavo!
  Trubetskoy je ugovarjal:
  - Toda Putin bi lahko! Bil je bolj kul kot Jelcin in ti, Dmitrij Anatoljevič!
  Medvedjev je prikimal in se strinjal:
  - Hladnejši in predvsem srečnejši! Brez Putina je šlo vse narobe in oblast v Rusiji je prevzel Zelenski.
  Trubetskoy je opozoril:
  - In Lukašenko je imel priložnost, a je zamudil svoj čas. Morali bi se premakniti hitreje!
  Medvedjev je logično ugotovil:
  - Lukašenko se je bal konkurenčnih volitev v Rusiji. In Zelenski ne bi tvegal, če Putinovo srce tega ne bi zdržalo. Toliko ročnega upravljanja z državo je pregorelo! Putin je v službi zagotovo pogorel!
  Trubetskoy je predlagal:
  - No, torej naj sprejmemo inavguracijo hitreje ali ne?
  Medvedjev je pogumno odgovoril:
  - Stori, kot hočeš! Ne zanima me več! Upokojil se bom v časten pokoj in živel za svoje veselje. Mogoče bom potoval okoli sveta! Za Rusijo sem bil rekordno obdobje tako predsednik kot premier! Kako dolgo se lahko oklepate prestola?
  Trubetskoy se je strinjal:
  - No, če je tako, potem naj pridejo spremembe! Kaj storiti s Šojgujem?
  Medvedjev je hladno odgovoril:
  - Naj počiva! Maršalova pokojnina je velika. Naj potuje po svetu. Dovolil sem ti imeti nepremičnino v tujini!
  Trubetskoy je prikimal in pripomnil:
  - Putin je Rusijo izoliral od sveta! Čeprav smo v besedah žalovali v globini duše, smo se njegove smrti veselili! Glede Zelenskega pa bomo videli! Mnogi smo si želeli ukazov kot na zahodu. Prejemajte kot v ZDA, a delajte ... Kot v ZSSR!
  Medvedjev je opozoril:
  - No, pod Stalinom so uradniki intenzivno delali! Ne mislite, da so bile polne medu!
  Trubetskoy je vprašal:
  - Kaj boš naredil?
  Medvedjev se je spomnil:
  - Bil sem predsednik in kot predsednik se bom upokojil. Velika je ... In užival bom v življenju! Zakaj bi sicer delal!
  Trubetskoy se je spominjal:
  - Zelenski ti lahko da mesto svetovalca pri njem!
  Medvedjev je odvrnil:
  - Ja! Brez mojega nasveta je dovolj pameten! Skratka - izpeljite inavguracijo! Dmitrij Anatoljevič je poslal svoje!
  Trubetskoy se je strinjal:
  - Inavguracija da!
  Medvedjev je odložil slušalko. Odločil sem se, da končam igro. Nekaj, za kar prej nikoli nisem imel časa. In vsaj psihično zdrobiti ZDA.
  Ali natančneje v igri. Vendar pa je ameriški Sherman šibek proti E-75-U. Toda Združene države imajo veliko letal, čeprav niso tako močna kot nemška.
  Kakovost pa seveda ni enaka! Švabe nabirajo intenzivne rezultate. Še posebej pilota: Albina in Alvina! In to so dekleta, ki jih odlikuje ogromna vnema.
  Medvedjev napreduje proti Ameriki z juga. In hkrati se njegovi tanki premikajo po Sibiriji. On se zabava. Mimogrede, zakaj ne bi še osvojili Japonske? V tej igri lahko tudi ubijete svoje zaveznike. Napredna strategija. Uporabite goljufivo kodo in močnejši boste od svojega nasprotnika tako v količini kot v kakovosti. Ne vojna, ampak čisti užitek. Tukaj so brezrepni reaktivni stroji, Američani jih niti ne morejo dohiteti.
  Natančneje, priti tja. In uporabite radijsko vodene rakete! In ustrahovati Američane. Medvedevu je ta igra zelo všeč. In premakni čete. Mehika je bila zavzeta. Ameriška mesta propadajo eno za drugim. Kakšen užitek.
  In na vzhodu tanki serije "E"-U vstopajo v Indijo. Toda kaj jim lahko Britanci nasprotujejo? Poleg tega je Tretji rajh že zbral sredstva in proizvaja najsodobnejšo tehnologijo brez lažne kode.
  Toda Medvedjev se je odločil, da Pantherja nekoliko nadgradi. Tukaj je prvi običajni "Panther" - čelni oklep 80 - 110 mm, stranski oklep 50 mm, 75 mm top, dolžina cevi 70 EL, motor 650 konjskih moči. Tukaj je "Panther"-2 s čelnim oklepom od 120 do 150 milimetrov, 60-mm stranicami, 88-mm topom z dolžino cevi 71 EL in motorjem z močjo 850 konjskih moči. Ja resen avto. In težji ni petinštirideset, ampak petdeset ton in ima krajšo silhueto.
  Toda "Panther"-3. Čelni oklep od 150 do 200 milimetrov, stranice 82 milimetrov, pištola 88 milimetrov z dolžino cevi 100 EL in motorjem 1200 konjskih moči - teža 55 ton. Strinjam se, tak avto je na splošno super proti Shermanom.
  Ampak obstaja "Panther"-4. Ima čelni oklep od 200 do 250 mm v nagibih in stranski oklep 160 mm. 105 mm pištolo z dolžino cevi 100 EL. To je že pošast, ki tehta 65 ton in ima nizko silhueto. Plinskoturbinski motor s 1500 konjskimi močmi. Seveda odličen serijski razvoj, sposoben boja celo s sovjetskim IS-7. Poleg tega IS-7 ni bil serijsko proizveden.
  Vendar obstajajo močnejši stroji. Teče "Panther"-5, čelni oklep 250 trupa pod kotom 45 stopinj, čelo kupole 300 mm pod kotom, stran 210 pod kotom, 128 mm pištola pri 100 EL, teža naprednejšega tanka 75 ton, 2000 konjskih moči moč plinske turbine motorja . Stroj boljši od vseh sovjetskih in ameriških modelov. Sposoben prebiti IS-7 z bojne razdalje in vzdržati čelne udarce. "Panther"-5 je na splošno odlična tehnologija. ZSSR nima nič močnejšega od IS-7. In tudi Nemci imajo pet vrst tigrov.
  Po zavzetju večine ozemlja ZDA se je Medvedjev odločil odgnati tudi Tigra. No, "Tiger" je prvi, ki ga vsi poznajo. Čelni oklep je 100-110 milimetrov skoraj brez naklona, stranski pa 82 milimetrov brez naklona. In 88-mm top, dolžina cevi 56 EL, je res tuli tank. Za razliko od "Panthers", kjer se je dejansko borila samo prva serija in so bili vzorci druge. Tank "Tiger"-2 bolj znan kot "Kraljevski tiger".
  Čelni oklep: 120-150 mm na sprednjem delu trupa pod kotom 50 stopinj, 185 mm na sprednjem delu kupole pod rahlim kotom in 82 mm na boku pod kotom 60 stopinj. V čelo je dobro zaščiten, v boku nekoliko bolje kot Tiger, ima top kalibra 88 mm z dolžino cevi 71 EL. Od proizvodnih tankov druge svetovne vojne najboljši glede oborožitve in čelne zaščite, teža 68 ton, motor 700 konjskih moči - precej šibek v voznih zmogljivostih.
  "Tiger"-3 je oblikovalsko vozilo. Čelni oklep je 150-200 milimetrov pod kotom 45 stopinj, prednji del kupole je 240 milimetrov pod kotom. Stranice 160 milimetrov z nagnjenimi ščitniki. Tri vrste različnih orožij: top 88 mm 100 EL, top 105 mm 70 EL in top 105 mm 100 EL z motorjem 1000 1200 konjskih moči. Z bolj gosto postavitvijo in težo 75 ton. Ja, avto je resen in zelo nevaren. In še močnejši čelni oklep "Tiger"-4 250 - trup nagnjen za 45 stopinj, čelo nagnjeno 300 milimetrov, boki 210 milimetrov, pištola 128 milimetrov dolžina cevi 100 EL ali 150 milimetrov dolžina cevi 56 EL, teža 85 ton, 1500 plinskoturbinski motor konjskih moči. Zelo močan tank.
  Toda še hladnejši je "Tiger"-5. Čelni oklep: čelo trupa 350 mm pod kotom 45 stopinj, čelo kupole 400 mm pod kotom 50 mm. Stranice so nagnjene 300 mm. 150 mm top 100 EL ali 174 mm top 70 EL ali 210 mm top 38 EL. Teža je 100 ton, plinski turbinski motor je 2500 konjskih moči. Najmočnejši stroj ne bo prebil niti IS-7 in šentjanževke. To bi lahko uporabili proti Ameriki. Čeprav je treba reči, da "Tiger"-5 sploh ni bil v projektih v resnični zgodovini. Ampak nihče ni kriv, da se je vojna tako hitro končala.
  Toda igro virtualnega tanka je mogoče izboljšati.
  Medvedjev je začel napadati ameriško prestolnico Washington in največje mesto New York. Tukaj lahko res delaš in zmagaš.
  Čeprav virtualno. Tu gori Washington in po njem se vozijo nemški tanki. In nihče ne more ustaviti Tigers-5.
  Medvedjev končuje trdovraten napad na prestolnice ZDA in zdi se, da je zmagal. Toda pred nami je tudi Japonska.
  . POGLAVJE št. 5.
  Kaj bi še lahko počel v igri? Toda družina tankov Lev nikoli ni šla v proizvodnjo. Tukaj so res pošasti. Toda v drugi svetovni vojni so bili ti stroji kasnejših serij celo odveč. Še bolj pa proti Japonski z njenimi malimi in srednjimi tanki.
  A Dmitrij Medvedjev se jih je odločil malo odgnati.
  Tukaj je prvi tank Lev, ki obstaja le v projektih in je le delno utelešen v kovini. Čelni oklep trupa je 120 milimetrov pod kotom 45 stopinj, čelni oklep kupole je 240 milimetrov pod kotom, stranice so 82 milimetrov, pištola je 105 milimetrov, dolžina cevi je 70 EL, cela 80 ton, motor je 800 konjskih moči. Na splošno avto, ki bi se lahko pojavil skupaj s tigri in panterji na Kurski izboklini. Z zelo močnim orožjem za svoj čas in odlično zaščito čela kupole. A na srečo se ni pojavila. Projektno vozilo "Lev"-2. Čelo trupa je nagnjeno 250 milimetrov, čelo kupole je nagnjeno 300 milimetrov. Stranice so nagnjene za 200 milimetrov. Pištola ali 128 mm 100 EL ali 210 mm 38 EL. Teža 100 ton, motor 1800 konjskih moči. V svoji moči mu ni para. Superiornejši od IS-7, ki ga lahko zadene samo ob strani. Toda potem se peljete dlje in pojavi se "Lion"-3, ki prav tako lovi pošast. Čelni oklep trupa je 350 mm, kupole so 450 mm, s stranskim naklonom 300 mm pri nagibih, top 150 mm pri 100 EL ali 175 mm pri 70 EL ali 210 pri 56 EL ali raketni lanser. pri 400 mm. Teža je 120 ton, motor 2500 konjskih moči.
  Da, to je mogočna sila.
  Tank "Lion"-4 je še ena super pošast. Čelni oklep trupa je 450 mm, čelni oklep kupole je 500 mm. Stranice trupa in kupole so nagnjene za 400 mm. 175-mm top v 100 EL, 210-mm top v 70 EL, raketomet 500 mm. Teža avtomobila je 150 ton, motor je plinska turbina s 3500 konjskimi močmi. Z velike razdalje prebije vse tanke, vključno z IS-7 in ameriškim T-93. In tudi mornariške puške ga ne morejo prebiti. To je močan stroj in z dodatnim topom.
  Toda še močnejši Lev-5 je kralj tankov. Čelni oklep trupa je 600 mm pod kotom 45 stopinj, kupola je debela 800 mm, stranice so 550 mm pod kotom. Top 210 mm v 100 EL, top 300 mm v 70 EL, raketomet 600 mm. Teža stroja je 200 ton, plinskoturbinski motor proizvede 5000 konjskih moči. Neprebojen za skoraj vse vrste orožja, razen za rakete velike moči , zlasti za topove velikega kalibra in bombe. Sposoben streljati na bojne ladje in letalonosilke. Resnično super tank.
  No, skratka, nekaj je za igrati. Medvedjev pritiska na Japonsko.
  Toda spet je prekinjen.
  Pokliče direktor FSB in reče:
  - Dmitrij Anatoljevič, ali boste imeli konferenco z novinarji?
  Medvedjev je odločno izjavil:
  - Ne še!
  Zakaj?
  Vršilec dolžnosti predsednika je odgovoril:
  - Imam pravico dajati intervjuje ali ne! Zato sem se odločil, da ga še ne bom dal!
  Direktor FSB je prikimal:
  - Za zdaj si lahko miren! Intervju ne bo izginil! Bomo pa poiskali drugo mesto!
  Medvedjev je opozoril:
  - Vsi, umirite se! Če kaj, vaša generalska pokojnina je velika! Lahko živiš brez dela!
  Direktor FSB je presenečeno vprašal:
  - Ali ni škoda ločiti se od tako ogromne moči?
  Medvedjev je iskreno odgovoril:
  - Seveda je škoda, vendar se človek podredi neizogibnemu!
  Medvedjev se je spet vrnil v igro. Nekdanjemu predsedniku največje in z naravnimi viri najbolj bogate države na svetu je končno uspelo. In zakaj ne bi igrali, če zdaj lahko brez tega. Čeprav je v.d.
  Toda kako se lahko izognete skušnjavi, da bi se v takšni igri porezali? No, nemške čete so dosegle Čukotko. Na srečo je premikanje opreme v igri veliko lažje kot v resnici. In gredo na Kitajsko. In tam so stopili v boj z Japonci. Medvedjev je seveda z uporabo kode prevare izstrelil tanke Lev-5 in jih vrgel proti samurajem. In to so resnično avtomobili super razreda.
  Kako so samuraji zmečkani. A še vedno ni meja popolnosti.
  Toda zakaj, dokler se druga svetovna vojna ne konča, skozi nivoje ni mogoče pognati najtežjega nemškega tanka Mouse?
  To je resnično prerazporeditev popolnosti in krona lepote. Natančneje, kaj se lahko zgodi, če se razvije gigantomanija.
  Medvedjev je začel odganjati miške.
  Mišji tank, tank, ki dejansko obstaja v kovini, najtežji od tistih, ki so bili dejansko utelešeni v kovini, je vozil in se celo boril. Čelni oklep miške je 150 mm na dnu trupa, 200 mm na vrhu trupa, 250 mm na sprednji strani kupole in 210 mm na straneh. Kot lahko vidimo, je tank že v svoji prvi različici neprebojen za vse serijske sovjetske tanke v čelo in celo na bok. IS-2 in SU-100 nista mogla prebiti tega tanka iz katerega koli kota. Samo IS-7 bi lahko povzročil težave Mausu in se dejansko boril s tem tankom. Toda IS-7 se je pojavil šele po vojni in nikoli ni šel v proizvodnjo. In "miške" so se že leta 1943 lahko borile na fronti. Ta tank ima dve topovi: kratkocevno 75 mm in 128 mm 55 EL, ki lahko čelno prebijeta vse sovjetske tanke razen IS-7. Še več, IS-2 z velike razdalje. Tam je bil tudi top 150 mm.
  "Miška" je tehtala 188 ton in imela motor s 1250 konjskimi močmi, kar še vedno ni dovolj. Na splošno je avto najmočnejši za svoj čas in mu ni para.
  "Miška"-2 je oblikovalsko vozilo. Bolj popolno. V resnični zgodbi naj bi bil avtomobil nižje silhuete in lažji. Toda v igri je avto seveda postal popolnejši, nižji v silhueti, gostejši v postavitvi, a še težji. Čelni oklep trupa miške je 2350 mm. Čelni oklep kupole je 450 milimetrov. Stranice 300 mm. Topovi so 75 mm dolge cevi in 150 mm 70 EL ali havbica 210 mm ali raketomet 400 mm. Teža 200 ton. Plinskoturbinski motor 2000 konjskih moči.
  Igralni stroj "Miška"-3. Tudi popolno. Čelni oklep trupa je 600 mm, kupola 800 mm, stranice 550 mm. Puške 88 mm 100 EL, za boj proti sovražnim tankom, in 210 mm 70 EL. Ali 550-mm raketni lansirnik. Teža rezervoarja je 250 ton, plinskoturbinski motor pa 4000 konjskih moči. Tank je skoraj neprebojen s skoraj vsemi orožji, razen z najmočnejšimi.
  "Miška"-4 je nova evolucija gigantomanije in naprednejša. Čelni oklep trupa je 1000 mm pod kotom 45 stopinj, čelni oklep kupole je 1200 mm pod kotom. Stranice so nagnjene 850 mm. Oborožitev: top 105 mm 10EL za boj proti sovražnim tankom in povsem zadostna proti skoraj vsem vrstam vozil. 300 mm orožje pri 70 EL, za uničevanje utrdb in odveč za tanke. Ali namesto tega 750-mm raketni lansirnik.
  Masa vozila je 350 ton, kar ni tako veliko za tak oklep in orožje. Tudi topovi bojne ladje ne morejo čelno prebiti takšnega vozila. Takšen stroj lahko uniči le neposreden udarec močne križarke ali zelo velike bombe. Z vseh zornih kotov je neprebojen za vse tanke in samohodne topove druge svetovne vojne. Motor je plinska turbina s 6000 konjskimi močmi.
  No, "Mouse"-5 je najvišja stopnja te serije. Čelni oklep čela trupa je pod kotom 1600 mm, čelo kupole je 2000 mm, stranice so pod kotom 1500 mm.
  128-mm top s 100 EL za boj proti vsem tankom, kar zadostuje proti vsem znamkam, vključno z IS-7 in 900-mm raketometom. Druge puške so nepraktične. Obstaja ducat mitraljezov. Teža rezervoarja je 500 ton. Plinskoturbinski motor z močjo 10.000 konjskih moči. Avto je, recimo temu, sama popolnost. Skoraj nič te ne more udariti v čelo. Super tank...
  Vendar, če kdo misli, da je nemogoče izmisliti kaj bolj kul kot "Mouse"-5, potem to sploh ni res. Domišljija avtorjev dobre igre o drugi svetovni vojni je neomejena.
  Na primer, obstaja tudi "Rat". V resnični zgodovini ima ta tank rekord po velikosti med vsemi projektnimi vozili in je bil celo delno utelešen v kovini.
  Tank "Rat" ima čelni oklep debeline 400 mm, stranski oklep pa je prav tako rahlo nagnjen. Oborožitev: štirje topovi kalibra 210 mm ali en top kalibra 800 mm in dve havbici kalibra 150 mm, enajst protiletalskih topov. Teža je 2000 ton, dizelski motorji imajo skupno moč 10.000 konjskih moči.
  Tank "Rat"-2 je evolucija zasnove vozila z naprednejšo postavitvijo. Čelni in kateri koli oklep 800 mm, z velikim kotom racionalnega naklona. Oborožitev je en top 1000 mm in štiri havbice 150 mm, šestnajst protiletalskih topov, ki lahko streljajo na zemeljske in zračne cilje. Teža je 3000 ton, plinski turbinski motorji, skupna moč je 20.000 konjskih moči.
  "Rat"-3 je še močnejši in naprednejši stroj. Oklep 1200 - milimetrov pod kotom. Oborožitev: en top 1250 mm in šest havbic 150 mm. Dvajset protiletalskih topov, ki lahko streljajo na zračne in zemeljske cilje. Teža je 4000 ton, plinski turbinski motorji, skupna moč je 35.000 konjskih moči.
  "Rat"-4 je še močnejši in naprednejši stroj.Oklep 1600 mm pod kotom. Oborožitev - en 1600-mm top in devet 150-mm havbic, petindvajset protiletalskih topov, ki lahko streljajo na zračne in zemeljske cilje. Teža je 5000 ton, plinskoturbinski motorji, izboljšani, skupna moč 50.000 konjskih moči.
  "Rat"-5 je najbolj kul rezervoar. Oklep 2500 milimetrov na vseh straneh. Oborožitev: en top 2500 mm. In petnajst 150-mm havbic. Štirideset protiletalskih pušk, ki lahko streljajo na zračne in zemeljske cilje. Teža 10.000 ton. Jedrski reaktor kot motor, moč nad 100.000 konjskih moči.
  Tank je dejansko res najbolj kul v igri. In glede teže in drugih lastnosti.
  No, napad na Tokio lahko zaupate "Rat"-5. Res je, da je tako drago, da morate večkrat zagnati kodo prevare.
  Toda na splošno je Medvedjev lahko zadovoljen. Igral je temeljito.
  In končno sem gledal "Rat"-5 v virtualni resničnosti. Kako igrati nepošteno dobro.
  Potem pa spet pokličejo Medvedjeva.
  Tokrat je prvi podpredsednik vlade in vršilec dolžnosti predsednika vlade Siluanov.
  Rekel je z žalostnim tonom:
  - Izgubili smo Dmitrija Anatoljeviča! Skoraj vse glasovnice so že preštete!
  Medvedjev je duhovito pripomnil:
  - Bolje je dobro izgubiti kot slabo zmagati!
  Siluanov je bil presenečen:
  - Kako je to mogoče?
  Medvedjev je pojasnil:
  - Če bi bil Vitaliy Klitschko prvič izvoljen za župana Kijeva, njegove vrnitve v ring ne bi bilo. Namesto velikega šampiona bi bil župan v posmeh!
  Siluanov se je s tem strinjal:
  - Da, prav imate, Dmitrij Anatoljevič! Kličko je imel prednost, da bi izgubil... A žal o taki prednosti ni bilo niti sledu!
  Medvedjev je v odgovor zapel:
  - Svoboden sem, kot ptica na nebu,
  Svoboden sem, saj sem pozabil, kaj pomeni strah ...
  Svoboden sem kot divji veter
  Svoboden sem v resnici, ne v sanjah!
  Siluanov je zamrmral:
  - Da, ti si samo pesnik Dmitrij Anatoljevič! O tebi se da verze pisati!
  Medvedjev je resno odgovoril:
  - V vsakem primeru lahko zdaj mirno počnem svojo najljubšo stvar - igram računalniške igre! In pred tem sem si dvajset let to lahko privoščil samo v napadih!
  Siluanov je medlo zamrmral:
  - V igrah?
  Medvedjev je potrdil:
  - Točno igre! In koristno bi bilo, če bi preučili kakšno vojaško-ekonomsko strategijo!
  Prvi podpredsednik vlade je nejevoljno pripomnil:
  - Raje imam prakso!
  Medvedjev je v odgovor siknil:
  - Zlobna resničnost je prekleta, lahko te spravi ob pamet!
  Siluanov je hladno odgovoril:
  - Ali želite pobegniti od realnosti s svetom iger? Pohvalno!
  V besedah v.d. je bilo čutiti ironijo.
  Medvedjev je dejal:
  - Naj tudi tebi obesim zvezdo junaka Rusije!
  Siluanov je svetoval:
  - Obesite se, gospod predsednik!
  Medvedjev se je zasmejal in odgovoril:
  - Mogoče je to dobra ideja! Sicer pa je bil Putin odlikovan le posthumno!
  V.D. je odgovoril:
  - Hvala, gospod predsednik!
  Medvedjev je melodično nadaljeval:
  - Za neumne prazne oči ...
  Siluanov je zapel:
  - Za dejstvo, da je vse mogoče ...
  Medvedev je končal:
  - Ampak ne moreš živeti!
  V.D. je odgovoril:
  - Resno, najverjetneje me bodo odstranili! Zdi se, da se bomo morali preriniti!
  Medvedjev je hladno odgovoril:
  - Na Zemlji je veliko krajev!
  Siluanov je prikimal in zaklokotal:
  - Skratka, gospod predsednik, obljubili ste mi zvezdo junaka!
  Medvedjev je zakričal na vsa grla:
  - Pripravi odlok!
  Prinesli so mu še eno nagrado. Kot, piše v.d.
  Hkrati jo je Medvedjev podelil kopici ljudi. Spoznajte naše!
  Eh, zelo pozno je že in vršilec dolžnosti predsednika Rusije je zaspal.
  Sanjal je o drugi alternativni zgodovini. Carska vojska, ki jo vodi Kuropatkin, se bori za osvoboditev Port Arthurja. Toda sam Medvedjev se je pojavil na bojnem robotu z laserji in termokvarkovimi lupinami, velikimi kot makovo zrno, a smrtonosnimi kot bombe, odvržene na Hirošimo.
  In kako se lahko Medvedjev s svojim bojnim robotom spopade z Japonci? Kako so bili samuraji raztrgani na tisoče. In kako so prišli v uporabo laserji in razstreljevalci.
  In klali so Japonce, točno njih so klali. In ga razžagal na kose. In to je opustošilo njihove vrste.
  Medvedjev, ki je izgubil prestol, je našel veselje v bitki. Pokosi te samuraje, ki so si drznili zamajati sveti kraljevi prestol.
  Toda ali je res slabo, recimo odkrito, iskreno, je bilo pod carjem?
  Bog daj vsaki državi takega carja, kot je Nikolaj II. To je pravi primer inteligentnega vladarja in hkrati intelektualca.
  Škoda, da ga je taka ničnost, kot je Kuropatkin, pustila na cedilu. In zdaj se je Medvedjev lotil Japoncev. In jih omlatimo. In to početje je zelo drzno.
  In laserski žarki pokosijo samuraje na tisoče. Še nekaj minut bitke in
  Japonske vojske ni.
  Kaj so jedli samurajski gospodje? In zdaj se morda lahko lotimo dela na vaših ladjah.
  Medvedjev je bojnega robota dvignil v zrak in odhitel na položaje flote Toga. Kaj misli, da lahko stori z ruskim vitezom?
  In tako hitro hiti robot termokvark. Zdaj je že nad morjem. In potopimo floto Toga. Cut armadilose, križarke in druga živa bitja.
  Takole... Kaj pa, če vržemo tudi mini termokvarkovo bombo?
  In novi junak jo zapusti. Dvigne se val in potopi ladje dežele vzhajajočega sonca.
  Medvedjev zavpije na vsa grla:
  - Za Rusijo Nicholas,
  Vse Japonce bom raztrgal na koščke!
  In spet gre v ekstazo vršilec dolžnosti ruskega predsednika.
  Super se je boriti s takim robotom.
  Utopimo lastnega samuraja ... In ne bo Tsushime, Japonci se ne bodo imeli s čim boriti.
  Zadnje samurajske ladje se že potapljajo. Kakšna zmaga je to!
  Toda še vedno obstajajo deli dežele vzhajajočega sonca, ki blokirajo Port Arthur. Resnično se jih moramo lotiti. Rešiti vse nasprotnike imperija carja Nikolaja.
  Medvedjev navdušeno poje:
  - In samuraj je odletel na tla,
  Pod pritiskom jekla in ognja!
  In uničimo čete, ki so oblegale Port Arthur. Res se je zgodilo, da je padla močna trdnjava. In Rusija je dobila klofuto. In kar je najpomembneje, bila je hujša od krimske vojne. Tam je imperij carja Nikolaja II. izgubil proti koaliciji Anglije, Francije, Turčije in Sardinskega kraljestva. In izgubila dostojanstveno. In tukaj je nekaj Japonske, ki je nihče ni imel za resnega tekmeca.
  Naj Rusija ne trpi ponižanja. Morda je zato Stalin, tako previden in zadržan v zunanji politiki, odprl drugo fronto na Daljnem vzhodu proti Japonski. Samuraji so res preveč ponižali carsko Rusijo.
  Za to jih uničite z drobnimi termokvarkovimi bombami in zažgite z laserji.
  Da si ne upam premagati Rusije! Bog daj, da bi bil Zelenski uspešen kralj.
  Rusi in Ukrajinci so spet enotni, kmalu se jim bodo pridružili še Belorusi.
  In nastala bo trojica Slovanov!
  Medvedjev je pokončal Japonce pri Port Arthurju in odhitel naprej ... Rusija premagala Japonsko. Zavzela je Korejo, Mandžurijo, Kurilske otoke in Tajvan. Japonce je prisilila tudi v plačilo visoke odškodnine.
  Car Nikolaj II je okrepil svoj položaj, revolucije in nepotrebne misli se niso pojavile.
  Carska Rusija se je še naprej premikala po Kitajski. In njegova širitev na vzhod.
  Toda Kaiserjeva Nemčija je kljub temu, da je carska Nemčija postajala velika sila in rasla še hitreje in bolj kot v realni zgodovini, vseeno šla naprej in vstopila v prvo svetovno vojno.
  Ja, na dveh frontah.
  No, zdaj se je Medvedjev lotil uničenja Nemcev. Nimajo razloga, da bi užalili carja očeta.
  In kako zadene sovražnike z laserji. In mlatimo jih po Vzhodni Prusiji kot orkan. Medvedjev strelja na nemške čete z uporabo laserjev in gravitacijskih energijskih žarkov.
  Hkrati so se pojavila dekleta. Seveda v bikiniju. Alenka in Nataša. In naj Švabe sekajo s svetlobnimi meči.
  Da, car Nikolaj Veliki, kaj takega se nacistom niti sanjalo ni. Kaj načrtujejo proti vam, očetje?
  Medvedjev poje agresivno:
  - melone, lubenice, pšenične žemlje,
  Velikodušna, uspešna dežela ...
  In sedi na prestolu v Sankt Peterburgu,
  Oče car Nikolaj!
  Datum inavguracije je bil predčasno prestavljen. In Medvedjev je bil povsem prepuščen sam sebi. Na primer, ko se igraš z otrokom.
  Medvedjev je Andropova posthumno odlikoval tudi z zvezdo Heroja Rusije. Kar bi verjetno morali storiti že prej. In izdal je odlok o postavitvi spomenika Andropovu.
  Istočasno je vršilec dolžnosti predsednika vrnil tudi Yezhova in Yagodo. Zakaj stati na slovesnosti tukaj?
  Nato je ustanovil nov red, poimenovan po Bobbyju Fischerju. Ampak nič ne morete reči, da je bil odličen šahist. In ne samo odlično, ampak tudi škandalozno. Želel je biti nad vsemi ne samo v šahu.
  In tudi tri stopnje: bron, srebro in zlato!
  In seveda, najprej je Dmitrij Medvedjev ta red podelil: Gariju Kasparovu, Anatoliju Karpovu in ... bratoma Kličko!
  In hkrati je Dmitrij Medvedjev ustanovil red Vladimirja Klička. Tudi zanimiva poteza. Tri stopnje: bron, srebro, zlato.
  In potem je tu Svyatogor Red, briljantna rešitev.
  Medvedjev krmili in poganja. In spet si izmisli tole. To je medved. Medved vsem medvedom.
  In ima nove ideje. Na primer, vsakemu Rusu podarite nov avto.
  Medtem pa se pojdi igrat na računalniku. Kaj si je Medvedjev najbolj želel. Zato se je zdaj obrnil na novo strategijo. Vojna različnih stopenj. To je hotel predsednik, tudi bivši, igrati.
  Začnete s petimi delavci in po tisoč enotami: premog, železo, kamni, nafta, hrana, zlato.
  In dajmo najprej zgraditi skupnostni center za ustvarjanje novih delavcev. Nato začnete razvijati rudnike in kmetijstvo.
  Najprej seveda pridobivanje hrane za boljšo prilagoditev delavcev.
  Medvedjev ima najmočnejši, najsodobnejši računalnik. In lahko ustvarite veliko enot.
  Gradiš si mesto in nova trgovska središča. Denar je seveda sprva problem. Dokler ne zgradite kovnice denarja, tržnice, akademije znanosti itd.
  Toda Medvedjev pozna univerzalen način obogatenja. Najemite več kmetijskih delavcev in kupite sredstva za kruh. Trg je zelo poceni za gradnjo. In potem ste varčevali, kupili akademijo, zgradili žago in naredili nove rudnike. In potem še ... In zlato je teklo - najdražji izdelek. Še posebej, ko je to storila kovnica. In potem bo mogoče izboljšati vodnjake. Tako denar teče veliko bolj zabavno. Lahko se uporablja za izboljšanje. Nove žage, nova kmetijska orodja, melioracija zemlje, raziskave gnojil. Nov tip pluga...
  Sledi poglabljanje vodnjakov in črpanje novih delavcev. Nove kmetije. Proizvodnja mesa. Gradnja hiš. Do hiš zdravnikov, policistov, vodnjakov, tržnic, arhitektov, gasilcev. In tako naprej ... Pobiranje davkov. Nove izboljšave pri pridobivanju zlata. In razvoj novih prostorov in delovnih zgradb.
  In denarja je že vedno več ... Presežki so in lahko začnete graditi barake.
  Igra je zanimiva in zahtevna. Mesto raste. Ni še vojne. Tu lahko vzpostaviš mir, pa izbereš šibkejšega sovražnika... Pravzaprav Medvedjev še vedno nabira moč v vojaško-ekonomski strategiji.
  Vojaška akademija je zgrajena. In začnete oblikovati čete. Konjenica, pehota, metalci ognja, minometi in druge sile. Seveda , topništvo. Ali celo spet z izboljšavo vodnjakov rezervoarjev. Prvi avtomobili so seveda lahki in primitivni, vendar se jih da voziti.
  Medvedjeva je zaneslo.
  Igra je prevzela predsednika. Gradiš si vedno več novih hiš. Vključujejo šolo pisarjev, knjižnico in zabavo različnih ravni. Naj bodo to glasbeniki, plesalci, žonglerji, senetarji, živalski vrtovi. Ali drugo igralnico.
  In seveda templji raznih bogov.
  Da, v imperiju je veliko različnih religij. Najbolje je graditi različne templje.
  In tukaj je vse drugače. In mošeje, cerkve, bogoslužne hiše, budistični templji, stupe, poganski bogovi.
  Da, bogato poslanstvo. Pri prečkanju reke tudi gradiš mostove.
  Dela je veliko. Organizirajte tudi festivale za različne religije, da bogovi ne bodo užaljeni.
  In tako naprej brez prekinitve. In delo na Akademiji znanosti se nadaljuje, zdaj en napredek, potem drugi. Bodisi sredstvo proti glodalcem bodisi proti žuželkam - karkoli izboljša poljedelstvo, se pojavijo traktorji.
  In tudi bogovi pošiljajo dobre letine. Tako lahko odženeš tanke in tovarne letal. Začenši z lahkimi letali, lahko dosežete atomske bombnike. In število enot nenehno raste. Dosegel je že sto tisoč.
  Medvedjev igra in promovira nove tehnologije. Brez strahu še. Ni se vam treba boriti, lahko dvignete indeks blaginje in kulture svojim ljudem. In tudi to je pomembno. A denarja in sredstev je zdaj dovolj.
  Kar je pri igri še boljše, je, da se vodnjaki ne izčrpajo. Za vedno lahko pridobivate vire.
  In gradite nova mesta na zemljevidu ... Ali pa si celo privoščite piramido ali drugo svetovno čudo.
  Medvedjev gradi tudi nove vojašnice. Res je, številčnost vojakov zmanjšuje indeks blaginje. Tu pa seveda nastane težava. Toda za zdaj ni nikogar, s katerim bi se boril ... Lahko pa se uvedejo nove tehnologije, da bodo tanki in letala hitrejši. In dvigni težke bombnike.
  Vendar, zakaj ne bi, če že imate srednje tanke, ne zajeli sovražnika na ravni srednjega veka?
  In Medvedjev, ki je proizvedel več tankov in hkrati izboljšal njihove parametre, hitro napade sosednjo državo.
  In tudi letala od zgoraj. In bombardirajmo sovražnika z vso močjo. Dežuješ ga z napalmom.
  In to ni igra po pravilih.
  Medvedjev je užival v uničenju srednjeveškega mesta. In potem vsa država s svojo primitivno vojsko. Užival je in zmagal, čeprav so njegova letala in tanki utrpeli manjšo škodo. Tako se je oprijem izkazal za relativno lahkega. In potem spet zgradiš mesto na osvojenem ozemlju ...
  In vaši rezervoarji so že težki. Možno je pritrditi tako protijedrsko zaščito kot aktivni oklep.
  Medvedjev je igral že deset ur in njegove oči so bile utrujene in so se začele lepiti. Vršilec dolžnosti predsednika je zaspal.
  Medvedjev se je sprva vrtel v nečem nejasnem. A ni trajalo dolgo. In potem je ultramoderni tank T-95 poletel v hrib. Bila je že pozna jesen in curki dežja so udarjali po oklepih.
  Medvedjev je dejal:
  - Odločilni dan bitke za goro Vysokaya! Tista gora, ki je ključ do celotne obrambe Port Arthurja. Danes je točno 21. november oziroma 4. december po novem. - Profesor je besno udaril po oklepu s pestjo in vzkliknil. - Toda zavzetja gore Vysokaya ne bo! Pacifiška eskadrilja bo živela!
  Japonci so skoraj zavzeli goro Vysokaya. Priplazile so kakor mravlje v gostih potokih od vseh strani. T-95 je odprl ogenj s 152-mm brzostrelnim topom.
  Alenka je pritisnila na gumb joystick in avtomatski top je zadel Japonca kot protiletalski top. Zmogljive visokoeksplozivne drobilne granate so z enim strelom izstrelile na stotine Japoncev.
  Natasha pa je streljala iz osmih težkih mitraljezov. In tudi jaz sem raje uporabljal joystick.
  Medvedjev je vozil tank, superstroj se je samozavestno vzpenjal po strmih pobočjih, gosenice pa so zdrobile bojevnike dežele vzhajajočega sonca.
  Margarita je zažvižgala in rekla:
  - Pišemo zgodovino!
  Vršilec dolžnosti predsednika je jezno potrdil:
  - Vsekakor! Pod nobenim pogojem ne bomo dovolili predaje Port Arthurja!
  Alenka, ki je streljala iz pištole, je izstrelila dvajset nabojev na minuto, pri čemer je izstrelila petdeset kilogramski izstrelek povečane uničujoče moči. V eni minuti je tona kovine in eksploziva izbruhnila z natančnostjo.
  In dekle je udarilo zelo natančno.
  In strojnice, vsaka izstreli pet tisoč nabojev na minuto. Ali štirideset tisoč velikih nabojev v kratkem času. In kako so se spopadli s samurajem? Kako so jih začeli pritiskati.
  Alenka je celo zapela:
  - In sovražna jata je poletela na tla, pod pritiskom jekla in svinca!
  Ruski tank je deloval agresivno. Tukaj je posekal tisoč Japoncev, tukaj je drugi. Odstranjevanje v plasteh.
  Nataša se je zahihitala in zapela:
  - Za slavo Rusije! Nikoli ne pozabimo na domovino!
  In spet strelja iz mitraljezov smrtonosnega kalibra. In na tisoče Japoncev leži mrtvih.
  Medvedjev ga je vzel in siknil:
  - Car Nikolaj! Super boš.
  In zdrobimo nedokončane samuraje pod gosenicami.
  Margarita je logično ugotovila:
  - Nikolaj II bi lahko bil največji med carji. Imel je vse možnosti, da iz Kitajske naredi rusko provinco - Rumeno Rusijo!
  Medvedjev je udaril samuraje, planil čeznje kot gosenice in rekel:
  - Naj bo tako!
  Školjka za školjko je letela ven. Množili so se kot kvazimaterija, pri čemer so potrebovali veliko manj energije kot dejansko povečanje atomov in molekul.
  Alenka je s svojimi gracioznimi prsti pritiskala na gumbe krmilne palice in celo vzkliknila:
  - V imenu ruskih carjev!
  . POGLAVJE št. 6.
  Pištola je rohnela in rohnela. Čeprav ne tako glasno, ampak pridušeno, se je dalo pogovarjati.
  Margarita je vprašala vršilca dolžnosti predsednika:
  - Kaj, število školjk je neskončno?
  Medvedjev je odgovoril:
  - Kvazimaterija ne zahteva veliko energije za ustvarjanje. In polnjenje termonuklearnega reaktorja z vodo je preprosto kot luščenje hrušk!
  Margarita je zažvižgala:
  - Ja, to je briljantno! Čokoladni sladoled lahko pripravite tudi na ta način!
  Medvedjev je z vzdihom ugovarjal:
  - Ne še, ampak zelo kmalu, ja! Škoda, da do sedaj dobivamo samo kvazimaterijo!
  Alenka je z golimi prsti pritiskala na gumbe igralne palice in se nasmejala z velikimi tigričimi zobmi, pripomnila:
  - Ta sposobnost ustvarjanja materije je tudi kvazi božanska!
  Medvedjev se je zasmejal. Okoli gore je bilo vedno manj Japoncev in vedno več trupel. Samuraj je poskušal streljati na tank, a zaman. Granate so se odbijale od oklepa kot kaplje dežja.
  Vršilec dolžnosti predsednika je pripomnil:
  - In človek je ustvarjen po božji podobi in sličnosti.
  Alenka je ob streljanju smrtonosnih granat pripomnila:
  - Če je še ustvarjen. Morda smo ljudje najbolj inteligentno, močno in najmočnejše bitje v vesolju!
  Medvedjev je logično predlagal:
  - Toliko bolj je potrebna konsolidacija človeštva! Morali bi se združiti! Potem ne bomo poznali žalosti in poraza!
  Natasha je samozavestno izjavila:
  - Carski imperij je sposoben združiti vse! In združite vse brez izjeme v monolit!
  In deklica je spet streljala z mitraljezi. Premoči Japonce, ki poskušajo prodreti z levega boka. Granate niso poškodovale tanka T-95. In puške, tudi od daleč, so zgrešile ali pa so bile njihove granate neučinkovite. Poleg tega v nobeni državi na svetu ni oklepnega orožja. In v tak rezervoar ne morete tako zlahka prodreti. Njegova obramba je vrhunska.
  In mitraljezi pokosijo in granate pometejo. In vse počnejo posebej in zelo smrtonosno.
  Nataša se je zahihitala in rekla:
  - Veliko Japoncev bo manjkalo!
  Alenka se je strinjala s tem:
  - Zelo veliko!
  In zasvetila je s svojimi safirnimi očmi. In toliko različnih stvari je o tem dekletu, pravem terminatorju.
  Bojevniki streljajo. In samuraji krvavijo. Štirideset tisoč nabojev in tona granat na minuto, to je zelo velika uničujoča sila.
  Natasha ugotavlja:
  - Smo bojevniki, ki trpijo hudo smrt!
  Alenka se je strinjala s tem:
  - In ne samo smrt, ampak vir moči v celotnem vesolju!
  Margarita je preudarno pripomnila:
  - Če carska Rusija osvoji ves svet, potem bodo vse vojne v zgodovini človeštva enkrat za vselej končane!
  Medvedjev se je strinjal:
  - Seveda srček! Nihče ne potrebuje vojn! Toda človeštvo mora postati enotno!
  Nataša je siknila od veselja panterja, ki ubija bika:
  - Ko smo združeni, smo nepremagljivi!
  In spustila iskrice iz oči! To je dekle! Vsebuje plamen ognja ter led in jeklo.
  Zdaj pa umirajo zadnji Japonci. In nikogar drugega ni, ki bi jurišal na goro. Več kot petdeset tisoč ubitih bojevnikov dežele vzhajajočega sonca je ostalo pod goro Vysokaya.
  Bitke je konec.
  Četverica se je postavila na hribu in Medvedjev je pripomnil:
  "Bolje, da se za zdaj ne pogovarjamo z garnizijo." Na splošno, kaj bomo storili?
  Alenka je predlagala:
  - Še vedno je veliko Japoncev. Uničimo celotno vojsko Nogijev.
  Margarita se je takoj strinjala s tem:
  - To je to! Iztisnili bomo vse samuraje! In super bo!
  Medvedjev se je nasmehnil in pripomnil:
  - In naš tank lahko tudi plava pod vodo in strelja granate. Potopimo japonsko floto!
  Nataša je veselo zacvilila:
  - To je to! Tako je, vzamemo in zbrišemo vse samuraje na morju.
  Japonska eskadrilja je pravkar začela svoj naslednji bombni napad. Letele so granate, tudi iz enajst in dvanajstpalčnih pušk. In to je, vidite, resno.
  Tank je hitel proti obali. Alenka je s prsti udarjala po karoseriji avtomobila in pripomnila:
  - V redu, na morje. Toda kako bi lahko prepustili pobudo Japoncem na kopnem?
  Margarita, ki je nekaj vedela o vojni, se je spominjala:
  - Imeli smo mitraljeze, Mosinova puška pa je bila veliko bolj zanesljiva in učinkovita od japonske. In če se na morju ni vse izšlo, potem na kopnem samuraji niso imeli možnosti!
  Alenka je jezno premikala boso nogo po tleh in mrmrala:
  - Izdajstvo! Trivialna izdaja!
  Natasha je predlagala:
  - Vse bomo obesili!
  Cisterna je šla v vodo. S strani so se pojavili propelerji, ki so krmilili stroj. Tukaj je prvi cilj: japonski rušilec. Nataša je s tankimi prsti pritiskala na gumbe igralne palice.
  In granata je s smrtonosno silo udarila v samo dno ladje. Obrnil je oklep.
  Rušilec je prejel še eno granato. Nataša je spet pritisnila prst na nogi.
  In potem se Japonci utopijo.
  Alenka se je zahihitala:
  - Izmenično se utapljajmo! Mitraljezi niso zelo učinkoviti pod vodo!
  In deklica je pritisnila na krmilno palčko in tokrat poslala granato v dno uničevalca.
  Margarita je z nasmehom odgovorila:
  - No, imamo dame!
  Nataša je spet poslala granato in zavpila:
  - V imenu Rusije, naj bo zmaga!
  Alenka je izpljunila školjke. Odprla je dno ladje dežele vzhajajočega sonca in opazila:
  - Kljub temu carska oblast v Rusiji ni bila tako slaba, kot je trdila propaganda.
  Margarita se je s tem strinjala in je voljno spregovorila, še posebej, ker tako ali tako ni imel kaj početi.
  - Pod carjem Nikolajem II. je Rusija uvedla zlati denarni standard. Valuta imperija je postala najbolj trdna in stabilna na svetu. Tudi cene so ostale skoraj nespremenjene. In pod carjem Nikolajem je plačilo doseglo sedemintrideset rubljev na mesec. Pravzaprav je Rusija po življenjskem standardu postala ena vodilnih držav na svetu. Industrijska proizvodnja je postala četrta na svetu.
  Dmitrij Anatoljevič Medvedjev po spanju je začel igrati na računalniku. V tem primeru se je rezal, da bi nadaljeval strategijo. Okrepljena oblast je izvajala zasege. Vršilec dolžnosti predsednika Rusije je v boj vrgel tanke.
  In težka.
  Še vedno je dobra igra. Malo sem ga vozil in dobil tanke, težje od sto ton. Ko je bil predsednik, je Medvedjev želel razviti tanke, težje od sto ton. Toda Putin tega takrat ni dal. Toda ideja je bila videti mamljiva. Super težka vozila. In šest vrst avtomobilov. Nad pet in sto ton.
  Zdaj pa Medvedjev v boj meče tanke z jedrskimi motorji. In zlomi obrambo držav na srednji ravni. In spet prijemi. Ja, super ... Da bo malo lažje, povežite vojaškega svetovalca. In skupaj z njim vodite uničenje sovražnika. In njegovo ujetost.
  Tukaj osvajate drugo cesarstvo ... Tukaj je vojna resnejša, vendar jo vodi vojaški svetovalec Napoleonove ravni. Tako lahko samo opazujete in ustanovite svoj imperij z ekonomistom Stolypinove ravni.
  In Medvedjev je po večurnem sedenju za računalnikom z ogromnim zaslonom začel smrčati.
  Predolgo je bil neprespan.
  Alenka je streljala na Japonce. Ko je tokrat potopila križarko, je zapela:
  - Najmočnejši smo na svetu,
  vse naše sovražnike bomo namočili v stranišču.
  Domovina solzam ne verjame,
  In zlobnim oligarhom bomo dali njihove možgane!
  In dekle se je smejalo. In njeni zobje so se lesketali od biserov!
  Medvedjev je predlagal:
  - Ker se bo vojna z Japonsko končala z zmago, bo gospodarska rast Rusije še večja! In carsko cesarstvo bo postalo najbogatejša država!
  Alenka je potopila še en rušilec in siknila:
  - Vedno smo bili bogati! Ni bilo dovolj reda!
  Natasha je zadela bojno ladjo dežele vzhajajočega sonca in pripomnila:
  - V prvi svetovni vojni v ničemer nismo bili slabši od Nemcev. A zaradi pete kolone nam je ušla zmaga!
  Alenka je poslala še eno granato v armadillov trebuh in izjavila:
  - Vsekakor! Za vse je kriva peta kolona. Med prvo svetovno vojno se Nemci sploh niso mogli približati Minsku in so bili potolčeni v Galiciji. In že pod Stalinom so videli Kremelj skozi daljnogled. Kaj to pomeni?
  Nataša je izstrelila še eno granato na dno bojne ladje in zamrmrala:
  - Izdajstvo! Takšna zmaga nam je manjkala!
  Margarita je tudi menila, da je treba spomniti:
  - Če ne bi bilo izdaje, bi pridobili v posest Konstantinopel in Malo Azijo ter dostop do Sredozemskega morja. In toliko smo izgubili zaradi izdaje in pete kolone!
  Alenka je izstrelila še en projektil:
  - Ja, to je peta kolona! Koliko težav povzroča ona! Rusko cesarstvo je edinstvena entiteta, ki bi se lahko razširila na ves svet in združila človeštvo!
  Natasha je agresivno zamrmrala:
  - Vsekakor! Lahko bi in zagotovo bi storil karkoli! In da bo človeštvo enotno in nepremagljivo!
  Dekle je poslalo še eno granato, po kateri se je bojna ladja končno razdelila. In Japonci so se utopili.
  Margarita je z zaskrbljenostjo v glasu pripomnila:
  - Poglejte, kaj se zdaj dogaja v svetu? Rusija in ZDA sta na robu vojne. In Kitajska je prenaseljena in totalitarna. Na svetu ni reda in blaginje!
  Natasha je poslala novo lupino, tokrat križarki, in se strinjala:
  - Na svetu ni reda! Potrebujemo enotno upravljanje!
  Alenka je izstrelila naboj in pritrdilno prikimala:
  - In takšna vlada bi lahko postala carsko cesarstvo! Avtokracija Rusije je porok svetovne stabilnosti in blaginje!
  In deklica je poslala še eno granato, ki je dokončno razdelila križarko.
  Japonci so bili očitno nori. Streljali so brez razlikovanja, ne da bi razumeli, kdo jih utaplja.
  Opozoriti je treba, da na kopnem Japonska ni imela velike številčne prednosti. In tudi v realni zgodovini je izgubila veliko več ubitih in ranjenih kot Rusija.
  Toda na morju so bile ladje dežele vzhajajočega sonca, proizvedene v Veliki Britaniji in ZDA, nekoliko boljše od ruskih, večinoma domače proizvodnje.
  Toda tudi tukaj je kvalitativna premoč Japoncev precej nepomembna. In Rusi streljajo morda bolj natančno.
  Natasha, ki je izstrelila in potopila še en rušilec, je jezno pripomnila:
  - Rusija je res premagala močnejše nasprotnike. Na primer Napoleon!
  Alenka, ki je poslala granato na oklepno križarko, je dodala:
  - Oh ja! Napoleon je bil genij! In bil je močnejši, a smo ga premagali!
  Margarita je težko zavzdihnila in zagodrnjala:
  - Izgubiti proti Japoncem. To je tako nadležno in žaljivo!
  Alenka se je strinjala s tem:
  - Zelo nadležen! Žal, zaradi tega se je končalo obdobje dinastije Romanov. Obdobje je veličastno, junaško, z osvajanji in zmagami. In čeprav nismo imeli svojega Džingiskana, smo se dvigovali že od časa Ivana Kalite.
  In dekle je poslalo še en, zelo smrtonosen projektil. In oklepna križarka se je razdelila na dva dela.
  Nataša je nadaljevala in z eno granato potopila drugega rušilca. In samuraji imajo veliko uničevalcev.
  Bojevnik je vprašal fante:
  - Toda sprašujem se, zakaj v zgodovini sveta nobeno od imperijev ni doseglo absolutne moči?
  Alenka je spet poslala granato v trebuh drugega rušilca in izjavila:
  - Ja, res, zakaj? Vsi so padli. In Perzijsko cesarstvo, Aleksander Veliki in Rimski imperij. Zakaj nihče ni združil človeštva?
  Natasha je razočarano topotala z nogo. Potopil drugo ladjo in rekel:
  - To je to! Džingiskan je ustvaril imperij, ki bi lahko zdrobil ves svet. A po njegovi smrti so njegovi sinovi in vnuki uprizorili obračun in razdrli cesarstvo. Samo carska Rusija s svojo enotno ureditvijo je bila taka država, da je lahko obstajala dolga stoletja in se širila, dokler ni pogoltnila cele zemeljske oble!
  Alenka je blisknila z očmi in izjavila ter potopila še en rušilec:
  - Slava velikemu imperiju carja Nikolaja! Nelegitimnim boljševikom in začasni vladi ne bomo dali oblasti!
  Tudi Nataša je v ladjo poslala granato. Potopila je Japonca in zapela:
  - Bog obvaruj kralja,
  Močan suveren
  Kraljujte za slavo,
  za našo slavo!
  Vladajte strahu svojih sovražnikov -
  pravoslavni car!
  Kraljujte s slavo
  V našo slavo!
  Zdi se, da so dekleta res vznemirjena. Tako so uničili samuraje, to boste občudovali. In Medvedjev je vozil svoj morilski podvodni tank. Na splošno je to kul orožje. Potopi celotno japonsko floto. Ampak to je velika moč.
  Dvanajst, samo velikih oklepnih ladij, na desetine manjših, vključno s križarkami. Samo rušilcev je več kot šestdeset. Potreben je čas, da se vse to uniči.
  Nataša, ki je dokončala drugo ladjo, je vprašala Medvedjeva:
  - Kaj misliš, ali Bog obstaja?
  Vršilec dolžnosti se je nasmehnil in odgovoril:
  - V kakšnem smislu?
  Natasha je poslala novo granato, ki je uničila uničevalec, in zapisala:
  - Ja, religije imajo veliko različic! Obstajajo tako poganski kot monoteistični! Včasih začneš razmišljati o tem. In dvomite, ali Bog obstaja, ko je v naukih takšna zmešnjava!
  Alenka je razdelila še enega uničevalca in hihitaje pripomnila:
  - Da, v zvezi s tem je težko verjeti Svetemu pismu. Samo za Boga, da bi se tako obnašal. In imel je celo priljubljene!
  Nataša je prikimala v znak strinjanja:
  - To je to. Verjamete, da je eno ljudstvo božje ljudstvo? To je očitno nevredno višje inteligence!
  Nato je deklica začela potapljati bojno ladjo velike tonaže. Bojevnik je delal.
  Toda Margarita je izrazila svoje mnenje:
  - Še vedno ni jasno, kako je mogoče, da ljubeči Bog tako iznakaže ženske!
  Natasha je bila presenečena:
  - Kako je to grdo?
  Margarita je iskreno odgovorila:
  - Da, on jih spremeni v starke! In kaj je lahko bolj gnusnega kot stara ženska!
  Alenka je izstrelila granato v trebuh križarke in izjavila:
  - Iz neznanega razloga se po zemlji sprehajajo zelo grde starke, kar je hkrati neumno in strašno grdo!
  Natasha je zmajala z glavo in jo podprla:
  - In nesočutno! In ne estetsko!
  Bojevnica se je zasmejala in pomežiknila partnerju. Tako je kul in agresivna.
  Medvedjev je resno pripomnil:
  - Res je, starost je zelo slaba. Zaradi tega so ljudje grdi, šibki, ranljivi. Toda z evolucijskega vidika ima nekaj prednosti!
  je bila presenečena Alenka. Ko je zadela drugega uničevalca, je vprašala:
  - Kakšne prednosti bi lahko bile v tem gnusnem stanju?
  Medvedjev je resno odgovoril:
  - To spodbuja razvoj znanosti in inteligence. Če človek ne bi bil utrujen, mu ne bi bilo treba izumljati avtomobila. Podobno je šibkost krempljev in zobov vodila do izuma noža. Hladni in ledeniški časi so nas naučili zakuriti ogenj. Bolezni so spodbudile razvoj medicine. - Vršilec dolžnosti predsednika je pogledal, kako spretno je Alenka poslala na dno še eno japonsko ladjo, in nadaljeval. - V mnogih pogledih so človeške slabosti spodbudile znanost. Nismo znali leteti, smo pa ustvarili letala. In to je napredek!
  Natasha je poslala še en projektil in zapisala:
  - Napredek. Ampak vseeno, ko pogledaš starko, postane tako gnusno. Ali res ni mogoče brez človeške grdote?
  Alenka se je strinjala s tem:
  - Tudi mladi znajo izumiti letalo. Zakaj zapolniti prekleto starost? To je grozno in ogabno!
  Margarita je zapela neumestno:
  - Ne bom se ločil od Komsomola! Večno bom mlad!
  In dekle je premaknilo pest na kovino.
  Medtem se je potapljala še ena bojna ladja.
  Podmorniški tank je še naprej potapljal japonsko floto. Admiral Togo se je sam znašel v vodi in je bil prisiljen pobegniti s čolnom. Japonska je imela veliko floto, vendar se je soočila s popolnoma novim orožjem. In zdaj je bila popolnoma poražena.
  Alenka, ki je nadaljevala s potapljanjem japonskih ladij, je pokazala zobe, ki so bili zelo veliki in ostri, in predlagala:
  - To je tisto, o čemer razmišljam. Seveda mora obstajati estetika teles. In nemogoče je, da bi ženske postale grde, z ohlapno kožo in upognjenimi telesi.
  Natasha, ki je na dno poslala še en uničevalec, se je zelo hitro strinjala s tem:
  - Seveda! Na tem dela znanost!
  Oba vojščaka sta bila zelo veselo razpoložena. Uspešno potopijo sovražno floto.
  Agresivna dekleta so zmožna velikih podvigov.
  Margarita je medtem izrazila svojo misel:
  - Tudi religije so nastale zaradi šibkosti človeka. Če bi bil človek močnejši, ne bi bilo religij. In seveda smrt in strah pred smrtjo vodita do tega, da človek išče tolažbo zase!
  Alenka se spominja:
  - Udeležil sem se seanse in videl nekaj neverjetnega. Torej obstajajo parfumi!
  Natasha je s pretkanim glasom pripomnila:
  - V obstoju žganih pijač ni nič presenetljivega! Navsezadnje letimo v sanjah. To pomeni, da obstaja duša in kot spomin na lete!
  Medvedjev je pritrdilno prikimal:
  - Ja, obstaja duša! V tem pogledu je oseba edinstvena! Zdaj se morda lahko malo zabavamo!
  Japonska flota se je topila. Podvodni rezervoar je igral vlogo morilca. Margarita je bila malo žalostna. Najprej se je znašla v vlogi statistke. In drugič, kar je moteče, ko ste pod vodo, ne vidite vsega dobro. Na splošno je Peter močno dvomil o Bogu. Pravzaprav, zakaj so po tem, ko so Rusi sprejeli krščanstvo, nanje padle različne težave. In mongolsko-tatarska invazija, pred tem pa fevdalna razdrobljenost knezov. Vojne med ruskimi ljudmi.
  Takrat se je končno, od časa Ivana Kalite, začelo oživljanje Rusije,
  Moškovija se je okrepila. Dokler na primer pod Ivanom Tretjim ni končno postala enotna, centralizirana država. In odvrgel tatarski jarem.
  Ja, seveda, Rusija se je dvigovala. Dokler nisem naletel na Japonsko.
  S tem se je končala zgodovina monarhije in dinastije Romanov.
  Vendar je monarhija odšla, avtoritarizem pa je ostal.
  Margarita je previdno pobožala Alenko po hrbtu. Deklica je zadovoljno predla. Videti je bilo, da uživa.
  Medvedjev je logično ugotovil:
  - Nič ni narobe, če moški ljubi dekle in dekle ljubi moškega. To je povsem naravno. Toda hkrati morajo ljudje ohraniti spodobnost.
  Margarita je nezadovoljno ugovarjala:
  - Ne berimo morale. To mi ni všeč!
  Vršilec dolžnosti predsednika se je zasmejal:
  - In kdo ljubi! Vendar se moramo soočiti z resnico. Ljudje se v tem pogledu opazno razlikujejo od živali!
  Margarita je prikimala v znak strinjanja:
  - Ja, med nami je velika vrzel!
  Alenka je hudomušno odgovorila:
  - In veš, med tabo in opico ne opazim velike razlike!
  Margarita se je zasmejala. Alenka je medtem potopila zadnjo od dvanajstih japonskih oklepnih ladij. Po tem je deklica pripomnila:
  - Skoraj smo končali s sovražnikovo floto!
  Medvedjev se je sarkastično nasmehnil:
  - Ja, vi ste dobri delavci! In v resnici so sposobni veliko! Na splošno imam rada dekleta bojevnike - tako so seksi!
  Margarita je zavrtela telo in zapela:
  - Zdim se seksi, sem kot procesor! In premikam se kot robot - zvočni agresor!
  Nakar je dijak Alenko še malo pogumneje pobožal. Dekle je s svojimi dolgimi prsti pritiskalo na gumbe krmilne palice in izgledalo očarljivo.
  Kako graciozni so njeni gibi.
  Margaritina domišljija je upodabljala princeso, ki bosa hodi do odra. To je tako romantično. In princesa je tako rdeča. Odvzeli so ji ves nakit in drago obleko. Ostala je le vrečevina. A jetniška uniforma še dodatno poudarja čar njegovega sladkega, prijetnega, svežega obraza, kot vrtnica. In ognjeni lasje. Kako lepa je princesa, ki gre na usmrtitev.
  In tam se utaplja na tisoče ljudi. Ladje razpadajo, elementi divjajo.
  In Japonska doživi gromozanski, edinstven poraz. Tako se morajo samuraji očitno pokesati svojih grehov.
  Margarita je pomislila, kaj verjamejo Japonci? Kakšna je njihova vera? Konec koncev so pogani. Toda premagali so pravoslavno Rusijo. Po tem pomislite, čigav Bog je močnejši!
  In Mongoli so bili pogani, ampak koliko ozemelj so zajeli.
  Margarita je vprašala Alenko:
  - Povej mi, lepotica, kako ti je všeč Rodnoverie?
  Deklica se je široko nasmehnila in, ko je potopila še en rušilec, odgovorila:
  - Zelo dobra vera! Obstajajo tako lepe pravljice!
  Margarita je namigujoče vprašala:
  - Misliš na pravljice? Ali pa morda vsi ti ruski bogovi dejansko obstajajo?
  Alenka je skomignila z rameni in odgovorila:
  - Mogoče obstajajo vilini in gnomi! V našem svetu se lahko zgodi karkoli. In težko je reči, kaj res obstaja in kaj ne!
  Medvedjev je logično ugotovil:
  - Do neke mere obstaja vse v našem svetu. Vse naše misli, sanje, želje so tisto, kar pustimo za seboj. Imam zelo zanimivo teorijo o hipernoosferi, v kateri obstaja popolnoma vse, kar so si ljudje kdaj izmislili. To pomeni, da misel obstaja večno. In ostaja v nekih drugih, vzporednih svetovih.
  Dmitrij Medvedjev se je zbudil iz spanja. In spet se je lotil svojega temeljnega dela, natančneje izgradnje imperija.
  In spet osvajanja...
  Najprej sestavite nov tank, težak tisoč ton, in ga izstrelite na sovražnikove položaje. Ne, seveda ne le enega, ampak zelo veliko.
  In premikajo se po tujem ozemlju. In na vrhu so tudi letala z atomskimi bombami. In kaj, če odženemo tudi bombe? In narediti anihilacijske?
  Dmitrij Medvedjev je tako kot vsi drugi v ažuru.
  In zdaj je še ena država padla v škorenj diktatorja. In osvajanja prihajajo. Ampak tukaj je še en sovražnik. Država je tudi velika... Lahko ga celo programirate. Tukaj je ZSSR leta 1941 ... Invazija je. Enote v Medvedevu so se samodejno pomnožile v mnogih urah igranja in njegova populacija je že več kot milijarda. Proti 196 mio. In sodobnejša tehnologija. In vojašnice lahko v neskončnost izganjajo vojašnice.
  Na srečo so elektronski viri neizčrpni. In pritiskati na sovražnika, pritiskati nanj.
  In tanke, ki tehtajo tisoč ton, pošljejo v jedrske reaktorje po Rusiji naravnost v Moskvo.
  In zapustiti jih je praktično nemogoče - nič ne vzame!
  Medvedev vodi strategijo in brenči sam pri sebi... Nato ustavi tanke na jedrski pogon. In vrže "Panther"-2 v boj. Avto, ki pa je še vedno sposoben premagati štiriintridesetico.
  Medvedjev se igra sam s seboj, tako da nalaga različne parametre avtomobilov ... "Panther"-2 ... Kot udarec z razdalje. In prebil bo sovjetski tank.
  Tako se ne boš prebil! Predvsem v čelo, na krovu pa lahko. Snemanje je v polnem teku. In štiriintrideset odhitijo ... In umrejo pod udarci pušk ...
  Vojska se spet premika ... In pojavili so se bojni roboti. Sami tempajo. In granate sestrelijo laserji. In to počnejo zelo spretno.
  In virtualna dekleta napadajo.
  Medvedjev ima strasten pogled na strategijo. Razburljiva bitka. Spet igrate sami ali pa jo predate vojaškemu svetovalcu. In opazuješ potek bitke.
  Vodijo svoje tanke v ofenzivo.
  Tukaj lahko premaknete naprej piramidne tanke, ki so manj ranljivi in neprebojni iz vseh kotov. Gibajo se kot drsališče.
  In dekleta tečejo bosa ... In streljajo na poti.
  Še ena vojna. Prava igrača. In denar prihaja iz zlatih vrtin, ne da bi presahnil. Kot v igri, vse poteka po načrtih, brez napak in brez padca v naravi.
  Vse ne zmanjka in sredstva se ne zmanjšajo. Čeprav se to ne zdi zelo verjetno.
  Medvedjeva je zmotil klic. Vršilec dolžnosti predsednika je dvignil slušalko:
  - Zdravo!
  Vodja predsedniške administracije je dejal:
  - Ste še vedno v pisarni, Dmitrij Anatoljevič?
  Medvedjev je ostro odgovoril:
  - Da! Še vedno sem predsednik!
  Vodja uprave je dejal:
  - Zelensky zahteva, da po inavguraciji zapustite rezidenco.
  Medvedjev je drhteče vprašal:
  - In kje bom živel?
  Vodja uprave je odgovoril:
  - V mojem stanovanju! Vaša moč je potekla in izprazniti morate vse prostore!
  Medvedjev je šepetal:
  - Imam prošnjo do novega predsednika - naj mi pusti računalnik!
  Vodja uprave je vprašal:
  - Daj mi red sv. Andreja Prvoklicanega in prosil bom Zelenskega, da ti priskrbi računalnik!
  Medvedjev je pritrdilno prikimal:
  - No, možno je!
  . POGLAVJE št. 7
  In poklical je svojega pomočnika, da pripravi odlok. O podelitvi reda sv. Andreja Prvoklicanega načelniku uprave. Predloga je pripravljena in zaenkrat sem podpisal odgovornost.
  Potem je Medvedjev spet začel igrati.
  Zdaj se njegovi virtualni tanki približujejo Moskvi in začenjajo napad. To mesto napadajo stroji, ki tehtajo dva tisoč ton.
  Vendar pa Medvedjev v napad vrže tudi "Rat"-5, to je pošast, ne tank. Deset tisoč ton teže!
  Čete se bližajo Kremlju... Torej Stalin beži. In ujamejo ga bosonoge dekleta v bikiniju. Z golimi prsti se primejo za nos. In prisilijo Stalina, da mu poljublja bose pete.
  Tukaj so čete virtualnega imperija, ki gredo mimo Moskve in gredo na Ural ...
  Tudi njega ujamejo...
  Medvedjev spet prikima in začne sanjati.
  Margarita je sarkastično vprašala:
  - Kaj pa na primer bolj klasična delitev: nebesa in pekel?
  Medvedjev je mračno pripomnil:
  - To je najverjetneje primitivna ideja starodavnih o maščevanju po smrti. V resnici je najverjetneje vse nekoliko bolj zapleteno!
  Nataša je navdušeno vzkliknila, ko je potopila eno zadnjih japonskih ladij:
  - Zapriseženi in starodavni,
  Sovražnik spet prisega
  Podrgni me
  Zmeljemo v prah.
  Toda angel ne spi,
  In vse se bo izšlo. In vse se bo dobro končalo!
  Dekleta so pokončala sovražno floto. Medvedjev je pospešil tank in zasledoval samuraja. Ja, tukaj so opravili dobro delo. Zanimivo, kako se da popraviti zgodovino. Carska Rusija je bila močna država, ki se je dvigala v višino. Čeprav vsi ljudje niso dobro živeli.
  Toda država se je dvigovala. Delovni dan je bil skrajšan. Pojavili so se novi prazniki. Ustvarjena je bila lokalna samouprava. Plače so rasle ob stabilnih cenah. Šole so se odprle. Pod carjem Nikolajem II. so se izdatki za izobraževanje povečali za več kot šestkrat. Osnovnošolsko izobraževanje je postalo obvezno.
  Da, ni se vse spremenilo na bolje dovolj hitro, ampak koliko je država izgubila zaradi revolucije in državljanske vojne. Koliko pametnih ljudi je umrlo in zapustilo domovino? In zdaj v tem delu vesolja obstaja možnost, da to preprečimo.
  Poenostavljen rezervoar je hitro in neslišno lebdel pod vodo. In zdaj je zadnji rušilec dežele vzhajajočega sonca potopljen.
  Nataša je veselo rekla:
  - Tako sem mlad!
  Alenka je popravila dekle in pojasnila:
  - Kako super smo vsi tukaj! Borili so se kot levinje!
  Margarita je jezno pripomnila:
  - Nič posebnega! Enostavno smo imeli boljšo tehnologijo!
  Alenka se je zahihitala in odgovorila:
  - Toda sami smo streljali s topovi!
  Natasha je podprla prijateljico:
  - In tudi sami smo to storili! In to je ostro oko ...
  Margarita je izbrala:
  - Poševne roke!
  Nataša se je zasmejala in odgovorila:
  - In ti si očarljivo dekle!
  Margarita je iskreno izjavila:
  - Žal mi je za Japonce. Rišejo čudovite risanke. Še posebej mi je všeč hentai!
  Alenka se je zasmejala in zavrtela nogo po zraku:
  - Hentai, to je kul! Celo zelo kul!
  Nataša je z nasmehom dekleta, ki je okusilo marmelado, predlagala:
  - Pa dajmo morda tudi fašistom nabiti rit!
  Medvedjev je z nasmehom prikimal:
  - Dobra ideja. Toda najprej pokončajmo z japonskimi kopenskimi silami. In pomagali bomo hitreje končati vojno. Da se fašizem ne pojavi v tem vesolju.
  Dekleta so odgovorila v en glas:
  -In ne bo se pojavilo in Kitajska bo naša!
  Potem ko je bila japonska flota potopljena, je supertank T-95 prišel na površje.
  Potem je Medvedjev začel sanjati o vseh mogočih neumnostih.
  Bojevnica Alenka se je zavzela za obrambo Ryazana. Z njo je bila Nataša.
  Obe dekleti sta v lahkih oklepih, s sabljo v vsaki roki. In pod nogami so posebni, tanki diski.
  Ogromna vojska mongolskih Tatarov je začela napad.
  Številne dolge stopnice so naenkrat pokrivale stene. Bili so različni: pleteni iz koreninskih brun, podrtih borovcev s prečkami. Uporabljene so bile tudi težke lestve z vrstami hlodov. Obzidje se je zaradi hitre gradnje izkazalo višje, kot so pričakovali Tatari; številne stopnice niso dosegle vrha. Pred seboj so Mongoli pregnali nekaj ujetih Urusov. Ruski ljudje so imeli raje smrt kot sramoto ujetništva.
  Toda Mongoli so bili neizprosni.
  Izčrpane ljudi so neusmiljeno potiskali z nabrušenimi sulicami in brcali v upanju, da se bo rusko ljudstvo, ki ni želelo pobiti svojih, predalo. Ali pa se pod okriljem zapornikov infiltrirajte v ledeno obzidje. Nekateri ujetniki so kričeče planili navzdol, drseli po zmrznjenem ledu, podirali osovražene nukerje, jim trgali meče iz rok in nemudoma padali razsekani na koščke. Ljudje so se hitro vzpenjali po stopnicah, ne razumete, kakšne vrste in plemena?
  Na pol goli, v cunjah, s kijem v rokah, z zabodenimi hrbti in okrvavljenimi. Moški Vaul, oblečen v oklep, je že dvignil ogromno sekiro, ko so od spodaj obupano zakričali:
  -Ne uniči nas, vitez, mi smo svoji, Rusi!
  Vojvoda Dikoros je skočil k zidu in zavpil:
  -Vošim, da je naš!
  Obupan krik je to potrdil:
  -Počakaj na sekanje, tvoj! Mughlanov med nami ni!
  Zelo pametna Alenka je zavpila:
  -Kdor se pravilno prekriža, je svoj!
  - Krstite se, pravoslavci!
  S strašnim glasom so konji oddrveli miljo stran, velikan Vaula-Morovin je rjovel.
  Branilci Ryazana so potrdili:
  -Prav! Resnično!
  Soglasno so odmevale po vseh stenah:
  -Dajmo, bratje, naredite znamenje križa!
  Na stotine razcapanih jetnikov, modrih od mraza, je splezalo čez obzidje in padlo ter se še naprej mehanično križalo. Nekateri so takoj pobrali vnaprej položene kamne in jih besno metali v Mongole. Številni prebivalci Rjazana so prvič videli Tatare, celo številni tradicionalni nasprotniki, isti Kipčaki, so se preoblekli v mongolska oblačila.
  Sovražniki so nosili dolge kožuhe, tako dolge, da so se zapletali v robove. Izbrani nukerji so imeli na prsih obešene bakrene in železne plošče, hrbet pa je bil odprt. Da bi Uruse ustrahovali, so si mnogi že tako zlobne, feminizirane obraze pobarvali s krvjo.
  Toda Urusi niso trznili, srečali so sovražnika z meči in sekirami. Od Vaulinega močnega udarca je bilo ubitih pet Mongolov naenkrat, drugi udarec in še trije! Drugi bojevniki se niso borili nič slabše. Tatari so nerodno plezali po spolzkem jašku, niso se mogli dobro pokriti s ščiti ali poseči s sabljami. Ko je mongolska vojska za ceno ogromnih izgub dosegla vrh, so nanje polili vrelo vodo in strašno orožje: goreč katran.
  Tudi ženske in majhni otroci so polivali z žgano vodo in metali kamenje in kocke. Posebej učinkovite so bile majhne frače z zastrupljenimi puščicami, iz katerih je lahko streljal celo petletni otrok, ki s svojimi majhnimi rokami še ni znal potegniti tetive za lok. In zgrešiti pri streljanju v tako gosto maso je veliko težje kot zadeti. Napad je bil očitno zadušljiv, pohabljena trupla so se valila v velikih količinah.
  Skozi teleskop, ki so ga spretno izdelali Kitajci, je Guyuk Khan pozorno opazoval bitko. Oblizoval se je in cmoknil, vsake toliko časa popravljal svojo zlato s krznom podrobljeno čelado, ki mu je trmasto in nadležno plezala na čelo. Nato je pipo v jezi odvrgel.
  -Naši bojevniki umirajo! Burundai in rumena kača prideta k meni!
  Turgaudi so naglo pohiteli, da bi izvršili ukaz kronskega kagana. Guyuk je hotel sesti na stol iz izrezljane slonovine, ko je roka nežno legla na njegovo ramo:
  -Ne skrbi, super! Umiri svoj divji pogled!
  Predela je viskozna melodija, ki je precej spominjala na ženski glas.
  Guyuk Khan je bil zaspan in je komaj ostal na nogah. Da, to je on. Spet se je kot duh pojavila pred njim Rumena kača - najstrašnejša oseba v njegovi vojski, peklenski demon iz daljne in nedostopne Japonske.
  -ti!
  Naslednik vrhovnega kagana je neumno pokazal s prstom! Rumena kača se je še naprej širila, včasih se je povečala, včasih zmanjšala:
  -JAZ! In vidim skozi tebe! Čas je, da ublažite svojo jezo! No, natančneje, čim prej v boj vpeljite vse svoje rezerve! In pomagal vam bom, bratje, in sovražniku dal takšno presenečenje! Podpisna poteza, verjemite, bo pravilna!
  -Dze, dze, dze! Izbran tumen bom vrgel v boj pod poveljstvom Burundaija! Skupaj boste vodili napad!
  Japonec je zasvetil z očmi in pokazal velike rumene zobe:
  -Ni belih demonov, rad bi ubil sebi enake! Kot pravi ninja!
  Rumena kača je zasvetila s svojim talismanom, v njenih ustih se je neopazno pojavila piščalka in zaslišala se je lesketajoča melodija.
  Guyuk je mislil, da se mu posmehujejo, vendar ni imel niti moči niti želje, da bi se prepiral s čarovnikom ninja. V tem trenutku so Turgaudi nesramno potisnili Burundaija, Guyuk Khanu ta poslušni zaščitnik Subudai-Baghaturja ni bil všeč.
  -Ti puščajoči meh! Ali ne vidite, da najboljši bojevniki umirajo pod zidovi prestolnice Urus? Takoj vzemite "Berkute" in po prehodu reke posekajte Uruse z udarcem pod desno steno.
  Izkušeni Burundai si je upal ugovarjati:
  -Led še ni trden, pod udarci tisočerih kopit bo preprosto počil.
  Nepričakovano so mogočni Japonci odgovorili za Guyuka.
  -Vaša skrb je hvalevredna. Toda vaš trud je zaman! Čarobni prah je sklenil led na reki močneje od vojaškega jekla! No, skoči naprej, naročili smo ti!
  -Veliki ninja batyr ve, kaj govori! Jezdi hitreje, če obvladaš točo, dam šolo konj za nagrado!
  je zavpil Guyuk Khan in stresel s prsti. Burundai si ni upal več nasprotovati - bilo je polno smrti. Mongol s čredo kosmatih jezdecev je izginil izpred oči. Nenadoma se je približala senca, nad glavo se je zaslišal hrup in močan zračni val je povzročil, da je kronskemu kaganu odletela čelada:
  -Harakiri! Tako je Metulj zaprhutal! Zdaj bodo imeli Urusi "obkladek".
  Nad površjem je lebdel orjaški zmaj, ki je s svojimi zlatimi perutmi odpihoval snežne zamete, iz njegovih treh grabežljivih ust pa so se izlivali ognjeni jeziki.
  -Čudoviti mungos!
  Guyuk sploh ni imel časa, da bi se prestrašil:
  -Zmožen je zažgati ves Ryazan.
  -Ne vsega, ampak zid bo zažgal. Samo naprej, moja mala Godzila!
  Čudovite sanje Medvedjeva so se nadaljevale. Vršilec dolžnosti predsednika je imel gromozansko domišljijo.
  Mogočni zmaj, z razponom kril petdeset metrov, se je dvignil v zrak. Mongoli in šamani, ki so jih spremljali, so besno tulili. Tumen je pod Burundajevim poveljstvom drzno zletel na led, več konjev se je spotaknilo in njih in njihove jezdece je takoj poteptala podivjana železna gmota. Troglava pošast je medtem gladko skočila na steno. Wilderness je spoznal nevarnost zračnega napada pred drugimi. No, seveda nisem hotel razkriti svojih adutov pred časom, a da bi rešil mesto, bi moral uporabiti do tistega dne neznano orožje. Krilati pošasti se je zoperstavila mehanska pošast, ki je nejasno izgledala kot mešanica pajka in jeklene stonoge. Iz parnega kotla se je že kadilo. Bravo fantje, da ste vrgli oglje vnaprej.
  Parni katapult je mojstrska kombinacija tehnologij parne lokomotive, vitla, večkrake baliste in celo ... glasbene tobače. In ta zver, skovana iz kaljenega jekla, je lahko vrgla katero koli škodljivo stvar skoraj s hitrostjo mitraljeza na razdaljo do dveh milj. Bojevnice so bile prve na svetu, ki so se domislile prilagoditi batni motor za metanje nabojev. Dikoros je osebno obrnil ročico, spretno kovan trak iz verig se je začel premikati in vstavljal kamne v hitro vrteča se rezila.
  Ker so Tatari hiteli v gostem kupu, skoraj ni bilo nobenih napak; nasprotno, vsak težek tlakovec, ki je odskočil, je podrl več pritiskajočih konjenikov. Ena stvar je slaba, merilna lestvica je precej šibka, še vedno lahko zadenete Mongole, vendar poskusite zadeti letečega zmaja! Troglava pošast je obrnila glavo in razprla široke, zobate, diamantno sijoče čeljusti.
  Uhajajoči plamen je letel mimo obzidja in zadel hiše. Slišati je bilo cviljenje in krike, nekaj napol slepih žensk je teklo po ulici, hiše pa so gorele z nenaravno hitrostjo. Na srečo so bili v pripravljenosti pesek in težki sodi z vodo ter gasilske brigade. Nekatere koče, zlasti tiste ob zidu, so bile prekrite z ognjevarnim azbestom. Pod prijateljskim pritiskom je plenilski vulkan zbledel in se, ko je izgubil svojo moč, spremenil v potoke bledega dima.
  Toda zmaj očitno ni želel odnehati, prišel je iz potopa, se obrnil z milino preobremenjenega stormtrooperja in znova spustil tokove ognjenega tornada. Tatarom je že uspelo priti do obzidja, zato je divji plamen zadel tudi njih. Med žrtvami je bil mogočni Burundai, njegova razkošna oblačila so se vnela in z rjovenjem ranjenega merjasca je odhitel nazaj. Trpeli so tudi ruski vojaki, del ledu pa se je opazno stopil in razkrila zemljo in hlode. Oblačila na Dikorosu so tlela, toda borec Antonov, ki je stal na steni, je uspel nanj zliti vedro vode in iz vroče verižne pošte se je dvignila para.
  -Kakšna hudičeva obsedenost, škoda, da nas kul Alenka ne vidi!
  Zmaj se je spet obrnil in poskušal vstopiti v tretji krog. Čarovnik Savely je udaril po prstih, uspelo mu je izstreliti majhno ognjeno kroglo, udarec je zadel srednjo glavo zmaja. Majhna eksplozija ni povzročila nobenih posebnih izgub triglavi pošasti, ampak jo je nekoliko spravila s poti, zaradi česar je zmaj sprožil pred časom, ognjeni vrtinec je udaril v nakopičene vrste nukerjev. In spet divji tuli, nekateri Tatari so se pomaknili nazaj. Takrat je Dikoros opazil visoko mlado dekle, ki je drzno mahalo z dvema dvoreznima mečema. Z nečloveško hitrostjo je svoje nasprotnike sekala v zelje, zadajala strašne udarce z nogami, komolci in celo glavo, ki je plapolala kot metulj.
  Takšno razdejanje bi lahko povzročila samo ena ali bolje rečeno dve osebi:
  -Julijana! Rdeči angel, si to ti?!
  - Z nosom vohaš rože! Z višine treh metrov!
  je v smehu odgovorila Alenka. Bojevnica je s hitrostjo ponorelega geparda poletela na obzidje in na steni pustila komaj opazne krvave sledi.
  -Ne govori, vse je jasno! Ugasniti moramo krilato baklo!
  Alenka je divje zažvižgala, zmaj je, ko se je umiril, stopil v četrti krog. Bojevnik, ki je stal v bližini, ji je rekel:
  -Uporabi katapult, Alenka, podri ga z balvanom.
  Bojevnica je grozeče zalajala.
  -Sam bolje vem, kaj uporabiti!
  Alenka je z bliskovito hitrostjo pobrala tri spretno kovane verige. To je bila tudi ideja njihovih deklet bojevnic: povezati dva ali tri majhne kamne, ustreliti dve ali več balist in pokositi, pohabiti celo vrsto. Ko je sprožila parni katapult, je Alenka skočila na rezilo in brcnila ročico. Vrgla se je visoko in že med letom je bojevnica mahala z rokami, mojstrsko vrtela meče, usmerjala hitro gibanje in uspela pristati na hrbtu zmaja, posejanega s konicami. Pošast se je stresla in poskušala odvrniti drzno dekle-jezdec, toda spretno zavite verige so preglasile ogromna usta - mogočna pošast je bila popolnoma osedlana.
  -Zakaj potrebuješ tri glave? Ali ena manjka? Polne so lukenj, pa jih bom zvezal, da zadnji možgani ne odletijo ven!
  Bojevnica se je nasmejala njeni nerodni šali. Zmaj je močno pridobil na višini, nato je reproduciral Nesterovljevo zanko, mišice pod kožo so se tresle, pošast se je obupno trudila, da bi odvrgla nepovabljenega jezdeca. Vroči tokovi zraka so pihali čez velikansko telo, zmaj je hitel kot kamen, izpuščen iz katapulta, ali, najverjetneje, meteor. Atmosferski val je Tatare spravil iz tira.
  Alenka je zahripala:
  -Ni impresivno!
  Spanje vršilca dolžnosti predsednika se je še vedno nadaljevalo. Gospod Medvedjev je malo razpadel, mogoče celo od žalosti.
  Res, kakšen trzajoči zmaj je bil za terminatorsko dekle, ko je šla skozi ekstremne obremenitve v dvanajstih spremenljivih ravninah, pospešila do sto petdeset gravitacije in se takoj potopila v breztežnost, nato pa spet dosegla mejo subletalne obremenitve. Vsak predstavnik flore in favne je črv pred tem izdelkom genskega inženiringa.
  Pošast je poskušala obrniti glavo in strašno zažvenketala s svojimi ogromnimi usti. Bojevnica je z vso silo zarezala s svojim legendarnim mečem in ciljala na najbolj občutljivo mesto - nosnico. Prvi udarec je bil gladek, iz nosnice so poletele srebrne kroglice, ki so se kot biseri lesketale na soncu:
  "Tvoj smrkelj je lep, kajne, pravijo, da lahko zmaj iztreblja zlato."
  Kača je udarila z lučjo. V odgovor je lepa in gibčna Alenka zarezala s konico, udarec je bil oster in natančen, rezilo je nekoliko pordečelo, iz njenega ogromnega nosu pa so se pokazale češnjevo-rubinaste rosne kapljice. Zamrznile so na mestu in se prepletle v nenavaden okras.
  Deklica se je zasmejala:
  - Kul, daj no, ponovi trik!
  Pošast je že trzala, vendar je še naprej pridobivala višino, glavno mesto Ryazan je postajalo vse manjše. Tukaj je v kolesu voza, zdaj v krožniku, tukaj pa je velik kot makovo zrno in končno izgine za oblake. Nebo je bilo črno, polno svetlih zvezd, povzpele so se v stratosfero, postalo je težko dihati, zapihal je hladen vakuum. Čeprav legendarna Alenka ni običajna oseba, brez zraka sploh ne more. Ampak očitno tudi zmaja srbi, plazilec ima krče, je zadihan, zato moramo znižati višino. Očitno ni želje ponoviti podvig Ruslana, ki je tri dni in tri noči držal Černomorecovo brado. V njeni glavi utripa stavek z otroškega spletnega mesta in iz neznanega razloga ga res želi ponoviti.
  In bojevnica pravi:
  - Sva iste krvi, ti in jaz!
  Zdelo se je, da je zmaj razumel pomen, se zdrznil in ustavil svoj let. Potem je začelo počasi upadati.
  Lepi in mišičasti bojevnik je rekel:
  -Prav misliš, moj krilati brat! Z vami bomo imeli rezultate!
  Spodaj je bil pravi masaker, Mongoli so se že odvalili od obzidja in veličastna Nataša se je odločila, da je prišel najboljši trenutek za udarec. Bravo, pogumna, takoj se vidi, kjer je šla mimo, ostaja krvava pot, na debelo tlakovana z trupli. Ne samo njene noge in roke, Natashini dve podolgovati kitki dišita po bodalih, vtkanih v verige iz kaljenega jekla.
  Alenka si je rekla in topotala z nogo:
  -Zagotovo bom naredil take osebne stvari zase! Zdaj pa ogrejmo Mughlane!
  Divji plamen je izbruhnil kot trojni vulkan iz konzerviranih žrel, Tatari so se stisnili pretesno in preprosto so bili ocvrti na stotine, ki so izlivali iz ust peklenskega ognja. Konji so bili še posebej prestrašeni, vendar je večino konj že odbil nenaden udarec v hrbet, le osebna straža Guyuk Khana je ostala pod sedlom. Izbruh se je nadaljeval in v ognjenem orkanu je v enem salvu odnesel na stotine in stotine borcev. Rumena kača je s priprtimi očmi opazovala vrnitev svojega zmajčka.
  Borec z vzhoda je zarjovel:
  -Izdajalec! Vsi ste predstavniki zmajeve družine, vedno izdate in služite tistemu, ki je močnejši!
  Razjarjeni ninja čarovnik je skušal premagati drznega jezdeca in metal pulsarje s hitrostjo mitraljeza. Mlada bojevnica Alena se je nasmehnila in glasno zapela:
  - Z ognjeno vodo - prevrni kozarec! Ti si kul tujec - bljuješ ogenj!
  To je dekle - veselo, s humorjem. In pulsarji iz ognja se je ne bojijo.
  Alena jih je zlahka sestrelila z uporabo legendarnega orožja in občasno usmerila zver proti sovražnim enotam. Ta metalec ognja s krili za večkratno uporabo je boljši od stotih mehanskih s konjsko vprego.
  Morda je tudi to bolj hladno kot jurišno letalo in kako ima toliko goriva, pa varovalka ne zmanjka? Pošast boste morali preučevati v prostem času in ustvariti novo, prej nevideno orožje! Puščice se odbijajo od debele, mavrične oklepne kože, lesketajoče v vseh barvah mavrice, kot proso. Zadetki le za trenutek spremenijo barvo: rubinasto rdeča postane lila-vijolična. Lila-safir se, nasprotno, spremeni v škrlatno-oranžno, zlato rumeno in smaragdno zeleno. To je zelo lepo, škoda, da v vročini krvave bitke ni časa za uživanje v čudovitem spektaklu.
  Ruski bojevniki in vojaki Bele legije, sestavljene iz deklet, so že posekali večino mongolske vojske. Še posebej srhljivo je postalo, ko so v poštev prišli mehanski metalci ognja, takšnega dvojnega udarca nobena vojska ne bi zdržala. Še minuto in začel se bo neurejen let. Rumena kača je za trenutek oklevala.
  Batujev ukaz je jasen, naj tiho ubije kronskega kagana, vendar je plačilo prenizko. Ne, ubil ga bo pozneje, zdaj pa ga bo vzel izpod razbijajočih ruskih mečev:
  -Odmakniva se, Kagan, kril te bom!
  -Kaj pa triglavi mangus? Ne bom mu dovolil, da muči mojo vojsko!
  Ninja je tlesknil s prstom in začele so padati iskre:
  "Lahko izvedem zapleten urok in vrnil se bo v svoj svet, a potem ga sedem let ne bom mogel priklicati!" Vendar obstaja možnost! Urok ravni Hale!
  -Kako je to?
  Guyukov obraz, debel in napihnjen za njegova leta, se je iztegnil. Ninja Killer je pojasnil:
  -In tako! Če ubijem njegovega belega mungosa, bo zmaj moj, če me ubije, bo njegov!
  Japonski čarovnik je šepetal dolgo mantro, talisman se je svetil svetlejše od sonca. Bosonoga Alenka, prevzeta od vznemirjenja iztrebljanja, je nenadoma začutila, kako pod njo izginja gibki, zloščeni hrbet mogočne in že poslušne pošasti. Znašla se je v zraku in letela navzdol s hitrostjo kamna. Padec ni bil prijeten, a ne usoden. Ko je prebil meter dolg snežni zamet, je terminatorski bojevnik napadel Mongole z besom ranjenega merjasca. Zadnji organizirani odpor je padel, bedni ostanki ogromne vojske so planili v množični beg.
  Najlepši dekleti, golonogi Alenka in Nataša, sta dobesedno tekmovali v iztrebljanju dezorientiranih nukerjev. Guyuk Khan je medtem postal tako rekoč neviden, njegov konj hrt je podiral vse hipodromske rekorde, dedni kagan je mislil samo na svojo kožo.
  -Ne, to ni samuraj! Patetičen strahopetec. Kakšna škoda postreči tak mikado!
  Ninja je zalajal.
  Rumena kača je izvlekla dve močni katani, ju prekrižala in močno zavihtela, bleščeča rožnata krogla pa se je ločila od rezil. Proti lepi, na pol goli Alenki je hitro poletel čarobni naravnan pulzar.
  Bojevniku-terminatorju je uspelo opaziti gibanje, na muhi je posekal ognjeni strdek, majhna eksplozija se je razpršila kot strela in raztresla ducat ali dva Mongola:
  -To je hudič! Samuraj podzemlja!
  Rumena kača je kričala. Ninja se je že pripravljal, da bo pohitel naproti okrvavljeni bosonogi Alenki, ko se mu je v glavi porodila elementarna misel. "Kaj če takoj ne ubije te najmočnejše bojevnice, potem se ji bo pridružila plavolasa terminatorka Natasha in potem bodo posledice katastrofalne. Še več, ona je ukrotila zmaja, veliko kačo pa lahko ukroti le zelo močan bojevnik. "
  Ninja je zaropotala:
  -Pobegnem od ptičkov! Odhajam, da se vrnem!
  Rumena kača, ki je razgrnila svoj beli plašč, se je zakopala v sneg. Nato se je zadušil in začel šepetati gibalni urok.
  Golonoga Alenka je nadaljevala z besnim preganjanjem, žilava Nataša ni zaostajala. Kljub vsej silovitosti bitke pa kraljevega šotora kronskega kagana niso niti za trenutek izpustili izpred oči.
  -Pobegnil bo, dohitimo vodjo!
  Navrgla je golonoga Alenka. Natasha je z boso nogo vrgla disk in se mimogrede odzvala ter s hitrimi udarci še naprej zravnala bežeče Mongole.
  -Kaj za! Batygi bomo prinesli dodatno veselje, to pa je preveč humano. Meč zlahka ubija in džihangir mu bo preprosto odtrgal kožo.
  Alenka, ki je z enim udarcem odrezala štiri, je planila v smeh.
  -Če Batu sam ne odlomi rogov! A jih bomo vozili vse do taborišča, ali kaj?
  Nataša se je zahihitala in rekla:
  -Batu se precej usra v hlače in manj ko Mooglanov preživi, tem bolje!
  Terminatorke so pospešile korak, spominjalo je na igro dohitevanja, nukerji so obupano bičali konje in jim do krvi trgali boke. Z obupanimi napori so se uspeli nekoliko odtrgati od urujskih jezdecev, ne morejo pa uiti tistim, ki so bili zasnovani hitreje od geparda!
  Zbudil se je Dmitrij, Anatoljevič Medvedjev je delal vaje in prižgal televizijo. Ob zmagi Zelenskega so potekala po vsej državi praznovanja in praznovanja. Ljudje so se sprememb iskreno veselili.
  Vsi so želeli živeti na nov način in bolj svobodno. Bližala se je inavguracija in Zelenski je dobival vso moč. In tudi to je povzročilo navdušenje in navdih. Kot da se bo vse spremenilo in bo bolje kot včeraj. In Slovani bodo našli enotnost in hladna vojna se bo končala. Kot avtoritarna nočna mora Putinovega obdobja.
  In o Zelenskem so že peli lepe pesmi ... Vsi so želeli nekaj novega in lepega.
  Zelenski je sam napovedal, da bo s svojim prvim odlokom preklical poslansko imuniteto, poleg tega pa bo oligarhu počistil perje. Zelenski je tudi obljubil, da bo znatno dvignil davke za bogate. Kot, nimajo razloga, da bi se zredili!
  Na splošno je bilo načrtovanih veliko stvari. Vključno z veličastno gradnjo železnice: Arhangelsk - Čukotka in nato podzemnega predora do Aljaske.
  Zakaj Zelenski ni kralj? Njegovi projekti so grandiozni. In v ZDA se bo vlada kmalu zamenjala in tam bo druga generacija politikov. Ki si tudi želijo sprememb.
  In zdaj se Zelensky odvija ...
  Pred odvzemom računalnika je v igro vstopil Medvedjev ...
  Po osvojitvi ZSSR se je mogoče zaplesti z ZDA. Toda najprej zaženimo sistem laserske protiraketne obrambe; imperij ima tukaj takšne zmogljivosti. Vojna proti ZDA - 2008! Invazija se začne od Čukotke do Aljaske.
  Poteka pravi boj.
  Abrams se bori proti tanku Panther-7. Nov avto ni več tako težak, kot je popoln. In pokaže svoj absolutni razred.
  In uniči Jenkije... Medvedjevu je vojna postala nekoliko dolgčas in je nadzor predal vojaškemu svetovalcu iz razreda Rokossovski. In začel je upravljati ...
  Na primer, zgradite nekaj ... Nove templje, vsak s sedmimi religijami. Ali celo nove televizijske stolpe. In kul bi bilo zgraditi piramido. Kilometer in pol visoko. Ja, to bi bilo res super!
  Ob tem Medvedjev dviguje raven blaginje. Ne gre samo za ustvarjanje vojaških tovarn.
  Izdelujete lahko tudi televizorje, hladilnike, računalnike, prenosnike. In zgradite proizvodnjo ter načrpajte borbene mišice. Toda ZDA so že premočne ... Imperij ima že več kot dve milijardi in pol prebivalcev in je povsem pripravljen na vojno proti ZDA. Medvedjev pokaže zobe in poje:
  - Jaz sem pravi orkan vseh stoletij! Tisti, ki bo prinesel veliko smrti!
  In spet pritiska na Ameriko. Jedrske udarce že izmenjujejo. Takšen boj se povečuje.
  . POGLAVJE št. 8
  Eh, še enkrat potisnimo enote. In kako bomo udarili! Tukaj se premikajo pehotne dekleta. Vse bose in v bikinkah. In kako Jenkiji zbadajo z bajoneti in kako z bosimi nogami mečejo granate. V njih je pristna energija. In vse se lesketa, kot kroglice živega srebra tečejo pod porjavelo kožo. Dekleta rada ubijajo - to so dekleta!
  In si zapojejo:
  Smo drzne komsomolke,
  Mi smo car Medvedjev, zelo moder car ...
  In seveda imamo jasen glas,
  Če želite trditi - izvolite!
  In spet je metal granate z bosimi prsti. Ta dekleta so dobesedno super. In Jenkiji strmoglavijo in zavzamejo Aljasko. In si tudi zapojejo:
  - Zlobni volkovi se združujejo! Le tako bo dirka preživela! Šibki poginejo, ubijeni so - čiščenje svete krvi!
  In dekleta planejo v napad z razkritimi zobmi. Toda proti Američanom so tudi "Tigri"-7, kakšna neverjetna moč. In takih pošasti ni mogoče ustaviti!
  "Tiger"-7 je poseben visokotlačni top z začetno hitrostjo izstrelka 2500 metrov na sekundo. In takoj, ko jo bo zadela, je ne bo nič rešilo. In Ambramsi tečejo na vse strani. In podre stolp z njih.
  In deklica prisili vojake, da pokleknejo in jih poljubijo bose noge.
  Američani se spet predajajo. In čete Medvedjevove vojske se približujejo New Yorku. In mesto je že napadeno. Ujet je brez kakršne koli slovesnosti.
  Medvedjev se ima za velikega poveljnika: končno je zavzel New York.
  In lahko bi rekli, da je največji zavojevalec. In potem Washington.
  In Američani se predajo. Ameriški predsednik je padel na obraz in začel poljubljati bose noge deklet. Najprej enega, nato drugega po vrsti.
  Tako je poljubil cel bataljon bosih deklet. To je velika bitka!
  Medvedjev se smeji ... Torej je ujel Ameriko. Toda Putin tega ni zmogel!
  To je res bitka - super! In potem v Mehiko.
  In spet prijemi... Mehičanke pa spravijo Mehičane na kolena in jih poljubljajo na gole pete. In tulijo:
  - Slava lepoticam!
  Da, računalnik lahko prikaže velike barvne slike deklet z golimi petami, ki jih poljubljajo zaporniki. In to je tako vznemirljivo.
  Tu spet vodijo jetnike - tokrat temnopolte. In tudi poljubljajo bose noge deklet.
  In tudi tanki plazijo piramidalno ...
  Dekleta se selijo in veliko jih je ... Navsezadnje lahko mlade izvabiš iz virov. In izberite, da so vse enote dekleta v bikinijih. In to je tako lepo.
  Večinoma so rdečelaske in blondinke.
  In prevzemajo eno državo za drugo. Tako kul bojevniki. Imperije padajo pod njihovimi bosimi nogami.
  Medvedjev igra z užitkom ... In si celo nekaj zažvižga pod nos.
  Kako eksplodira vodikova bomba? Pošastno barbarstvo! In celo mesto, kot bi ga krava z jezikom obliznila. Koliko več sevanja? In bosonoga dekleta tečejo po radioaktivnem prahu. In njihove gole pete se opečejo.
  Medvedjev igra, kot da bi piton goltal drugo ozemlje.
  Tukaj je še ena moč, osvojena v virtualnem svetu, in zastava je padla.
  Tanki so zdaj novi z aktivnim oklepom in keramiko. Večplastno in učinkovito.
  In letalonosilke so sodobne in tudi povsem primerne. In kako letala začnejo streljati iz njih.
  Kot vidimo, je Medvedjev zelo pameten predsednik.
  Torej, zdaj razvoj dronov. In to je kul. In tudi letalo v obliki diska. Tukaj že gredo v boj kot NLP-ji. In potem piramidalni rezervoarji.
  Ameriški predsednik Trump, bister um, je naročil, naj bo avto neranljiv in neprebojen iz vseh zornih kotov. Tako se je pojavil mastodont v obliki nizke piramide. In tak avto je pokazal odlično zaščito. Še posebej proti kinetičnim izstrelkom.
  In zdaj se je izkazalo, da je ta tank tako uspešen, da ga ni mogoče prebiti, in je še vedno v službi Združenih držav. Tako so ga celo imenovali: Trumpov tank.
  In ljudi včasih zgrabi norost, ko vidijo, da je avto neprebojen.
  Medvedjev bije neenak boj, njegovi stroji pa so že zavzeli še eno virtualno prestolnico in jo spremenili v kup ruševin in kipečih kraterjev.
  Toda to ni dovolj za robotsko dekle. Začne razvijati novo generacijo orožja: uničevalno bombo. In ta bomba je štiristokrat močnejša od vodikove. Torej, če zadene, ne boste mogli niti pobrati pepela!
  In vojna se že seli v vesolje.
  Medvedjev uporablja ladje iz nove zlitine, močnejše in lažje od titana. In zvezdne ladje letijo v vesolje in bojni roboti se borijo. V podzemnih tovarnah je že veliko različnih modelov.
  In zdaj zadnji imperij na planetu pade. In kaj? Zdaj v globoko vesolje!
  Začenja se obdobje Vojne zvezd.
  Medvedjev to razume in močno pritisne na tipkovnico. Lahko pa premikate prste ali nadzorujete svoje misli.
  Vršilec dolžnosti predsednika ravna modro in si zgradi vesoljsko floto. In boj se nadaljuje.
  V teku je razvoj še močnejše, predvsem anihilacijske, termokvarkove bombe. In je stotisočkrat močnejši od uničevalnega.
  In potem se ladje dvignejo v nebo. In zajemajo satelite planeta. In potem sosednji sistemi. To naredijo izjemno hitro.
  In vršilec dolžnosti predsednika proizvaja terminatorje v igri. Tukaj je junak terminator. To je potovanje skozi čas, četudi omejeno.
  Medvedjev je zacvilil:
  - Ljudje topotajo z nogami po tleh, kaj pa škornji! Kar je hkrati neumno in strašno grdo!
  In Medvedjev je postal veliko bolj vesel. Eh, otroci, kako ste pridni. Še posebej, če bi postali vesoljski bojevniki.
  Odvija se zvezdniška bitka. In resne izmenjave udarcev, ko trivialni udarci v črevesje. Natančneje, to je domišljijsko mišljenje.
  Medvedjev nadaljuje z napadi:
  - Moje zvezdne ladje so morilske!
  In namesto njega imenuje nove vesoljske poveljnike. In kar je boj, je boj.
  Tu poveljuje Medvedjev s svojimi poveljniki. Tukaj se sovražna koalicija dviguje proti njej. Ko se približa tako številna armada, je strašljivo, od daleč se je zdelo, kot da se plazi raznobarvna, bleščeča meglica. Poleg tega je vsaka iskra demon, ki ga povzroči magija čarovnika nekromanta. Več kot dvanajst in pol milijonov vojaških vesoljskih ladij glavnih razredov in neskončna majhna "hiša udobja", ob upoštevanju nenehno prihajajočih okrepitev, se je njihovo število približevalo dvesto milijonom. Fronta se je raztegnila za nekaj parsekov; v takem obsegu so celo vodilne ultrabojne ladje videti kot zrna peska v Sahari.
  Bliža se splošna bitka: vojska Medvedjevega vesoljskega imperija proti večplastni "Koaliciji popolne odrešitve", ki se je odločila, da bo namesto nenehne taktike vedno pozne obrambe udarila po floti samega krutega agresorja.
  Tukaj je toliko ladij, z neverjetno raznolikostjo, čeprav v večini primerov le ovira učinkovit boj. No, na primer zvezdna ladja v obliki čembala ali pa z dolgimi gobci namesto strun harfa ali celo kontrabas s tankovsko kupolo iz druge svetovne vojne. To lahko naredi vtis na tiste s slabim srcem, vendar je bolj verjetno, da bo povzročilo smeh kot strah.
  Njihov nasprotnik je imperij, ki trdi, da je univerzalna sila. Medvedjev veliki vesoljski emirat, kjer je vse postavljeno v službo vojne, glavni slogan pa je učinkovitost in smotrnost.
  Za razliko od koalicije se zvezdniki v.d. predsednika razlikujejo le po velikosti. In oblika je praktično enaka, zelo plenilska globokomorska riba. Morda z edino izjemo so videti kot debela bodala, ki lesketajo od jekla - grabeži.
  Zvezde v tem delu vesolja niso preveč gosto posejane po nebu, so pa pisane in edinstvene v svojem spektru svetlobe.
  Iz neznanega razloga ob pogledu na te svetilke dobiš žalosten občutek, kot da gledaš v oči angelov, ki obsojajo živa bitja vesolja zaradi njihovega podlega, resnično divjega vedenja.
  Vojski vršilca dolžnosti predsednika se ni mudilo na srečanje, le posamezne mobilne enote so hitro, izkoriščajoč svojo večjo hitrost, napadle sovražnika, mu povzročile škodo in se umaknile nazaj. V odgovor so jih poskušali srečati z baražnim ognjem, a so bili zaradi spretnosti in popolne zaščite veliko bolj učinkoviti.
  Mine, na videz majhne v vesoljskem merilu, so se trgale kot ob detonaciji, prav tako križarke in rušilci. Vendar nam je uspelo zrušiti nekaj velikih tekem. Ena od ogromnih bojnih ladij koalicije je bila zadeta, iz nje se je močno kadilo, se zvijalo in na krovu velikanske zvezdne ladje je zaplamtela panika, kot požar v suhem gozdu.
  Tujci, podobni jerboom le s kremplji namesto repa, v strahu bežijo, medtem ko kričijo in skačejo gor in dol. Med njimi so manjše vrste, ki so videti kot hibridi medvedov in rac. Kljuni se zvijajo v divji grozi, sliši se kvakanje, razletijo se in perje se vname. Tukaj se je ena od medvedjih rac obrnila na glavo in svojo glavo spremenila v ognjeno cev. Pena ji je vdrla naravnost v grlo, želodec ji je takoj sezul čevlje in ptičji trup je počil, krvavila je z ostanki mesa, ki je izviralo iz otroka.
  Jerboi se opečejo in planejo v reševalne module, a zdi se, da je sistem, ki daje srhljivo upanje na preživetje, brezupno poškodovan. Njihov general, repni ščurek, histerično cvili:
  - O bogovi kvadrature univerzalnega kroga, s...
  Ni bilo mogoče dokončati, plameni so zajeli njegovo nesrečno ekscelenco. Meso inteligentnega glodavca se je razdrobilo na osnovne delce.
  Bojna ladja je zgorela, iztisnila zračne mehurčke v vakuum, nato pa eksplodirala in se razpršila na številne drobce.
  Medvedjev, ki je igral dovolj, je dal še nekaj naročil. Prav tako je posthumno nagradil Novodvorsko z zvezdo Heroja Rusije. Ukazal je, da se Olegu Ribačenku podelijo vsa naročila in medalje, ki jih ima Rusija. Donaldu Trumpu pa je podelil red svetega Andreja Prvoklicanega. Nakar je Medvedjev spet zaspal... Nihče ga še ni nadlegoval.
  Po takšnem podvigu se je Alenka opazno razvedrila. Prav tako njena ekipa.
  Margarita je prva prevzela besedo:
  - Pokončajmo Japonsko na morju in jih pokončajmo na kopnem!
  Alenka je toplo podprla to idejo:
  - Vsekakor! Zakaj dovoliti smrt novih ruskih vojakov!
  Oglasila se je tudi Nataša:
  - Kuropatkin je preveč neodločen poveljnik. Torej ni dejstvo, da bo lahko zmagal, tudi če upoštevamo oslabitev Japoncev med napadom na Port Arthur!
  Medvedjev je to odločno povzel:
  - Napadimo! To je naša priložnost in priložnost Rusije!
  Po tem se je močan in ultra moderen tank začel premikati. Da, Japonska ima slab dan. In še večkrat bodo preklinjali trenutek, ko jim je prišlo na misel, da bi se borili z Rusijo.
  Tank se je premikal proti japonskim enotam. Alenka je veselo rekla:
  - Imel sem tako čudovite sanje. Kot da z Natašo braniva Ryazan pred hordami Batu Khana.
  Margarita se je razburila:
  - Sem bil v sanjah?
  Alenka je negativno zmajala z glavo:
  - Ne! Samo te ni bilo!
  Deklica je jezno zastokala:
  - Kakšna škoda!
  Golonoga Alenka se je smejala in pripomnila:
  - Lahko bi nas samo oviral! Ampak z Natašo sva bila tako kul!
  Blondinka je presenečeno vprašala:
  - Si bil kul?
  Bosonoga Alenka je takoj potrdila:
  - Ja, zelo kul! In celo jahal sem zmaja!
  Nataša se je zasmejala in odgovorila:
  - Zelo lepa si bila na zmaju!
  Alenka je takoj potrdila:
  - Kot v pravljici je! Kjer so zmaji, vilini in vse glamurozno!
  Margarita je z iskrenim občutkom odgovorila:
  - Zelo si lepa tudi brez zmaja! Samo vila in čudež čudežev!
  Alenka je samozavestno izjavila:
  - Vse bom premagal! Z zmaji in brez njih!
  In bojevnica je pokazala pest.
  Prvi ruski tank je napadel Japonce, ki so stali blizu obzidja Port Arthurja. Bilo jih je še kar veliko. Topništvo je začelo delovati. V odgovor so streljali 152-mm topovi mogočnega tanka in osem smrtonosnih mitraljezov. In spet so začeli kositi samuraje na stotine.
  Mitraljezi - "Zmaji", zelo smrtonosna stvar. Pet tisoč nabojev na minuto je samo neka zver.
  Japonci so padli, prebodeni, raztrgani na koščke, z zdrobljenimi lobanjami. Njihovi trebuhi so počili in njihova telesa so poskakovala, vržena navzgor zaradi uničujočih udarcev ognja.
  Razletele so se tudi drobilne granate s kumulativnim polnilom. Odlični so bili tako za streljanje na pehoto kot za prebijanje dna ladij.
  To so Terminatorke, profesor pa je pravi genij. Tako so začeli mlatiti samuraje.
  Golonoga Alenka je vzkliknila:
  - Naj se slavi ruski duh!
  Nataša je z bosimi prsti pritisnila na gumb igralne palice in poslala ploho nabojev ter nadaljevala:
  - In naš car, Nikolaj II!
  Bosonoga Alenka je še naprej pošiljala granat za granatom. Vsake tri sekunde je poletelo smrtonosno orožje. In japonske baterije so utihnile. In rumenopolti vojaki so umrli v velikem številu.
  Natasha, ki je pokosila več vrst samurajev, je podprla:
  - Himna domovine poje v naših srcih.
  Golonoga Alenka, ki še naprej pljuva školjke s smrtonosnim polnilom, ki so veliko močnejše od plastida, je nadaljevala:
  "V vsem vesolju ni lepšega od njega."
  Natasha, ki je neusmiljeno streljala na Japonce z golimi prsti, je dodala:
  - Močneje stisnite vitezovo mitraljez.
  Bosonoga Alenka, razbitina samuraja, je zaključila:
  - Umri za od Boga dano Rusijo!
  Dekleta so res taka, super! Veličastne lepote. Gledaš jih in občuduješ. A za Japonce je to čista smrt. Tank je šel skozi baterije. Nokautirali so strelske posadke. To je naredil zelo, zelo hitro. Potem sem hodil skozi rove. Veliko jih je tudi pokosil. Natančneje , ne veliko, ampak skoraj vsi. Iztrebljenje se je izkazalo za popolno. Tukaj je seveda vse potekalo samodejno. Tako so bili Japonci uničeni.
  Alenka je s smehom ugotavljala in z bosimi prsti svojih zagorelih nog pritiskala na gumbe igralne palice:
  - Smo bolj krvniki kot bojevniki!
  Nataša se je zahihitala in pritrdila:
  - Svoboda, genij in slava krvnikov!
  In spet strelja v potokih. In z divjo silo nokautira samuraja.
  Margarita, ki je prav tako natančno streljala z golimi nogami, je racionalno pripomnila:
  - Manj bo istospolnih moških in na Japonskem bo primanjkovalo moških!
  Golonoga Alenka je bruhnila v smeh in spet izstrelila:
  - Pazite se žensk! Ženske, pozor!
  To je res taka punca, da se od nje odbijajo granate, šrapneli in morebitne krogle. V vsakem primeru je dekle pravi terminator.
  Nataša ga je vzela in zapela:
  - Legije korakajo,
  Njihovi bajoneti se svetijo.
  Za nami so milijoni
  O ruski polki!
  Nihče se ne bo ustavil
  Nihče ne bo motil ...
  Selitev odpira nove,
  Hitro letimo!
  In spet bo deževalo na sovražnika. In ne dovoli jim, da se spustijo na stotinko ampera.
  Bosonoga Alenka, ki je z monotonostjo žolne metala školjke, je siknila, ko je pravkar posmehljivo zapela:
  - Ena, napadalec, dva napadalec, opoteka se.
  Natasha, streljanje, je potrdila pesem:
  - En udarec, dva udarca, leži!
  Cool Alenka energično podprla:
  - Enkrat deska, dve deski - krsta je zgrajena.
  Nataša z golimi nogami, ki je še naprej streljala in izstrelila sovražnika z mitraljeznimi rafali, je siknila:
  - Ena lopata, dve lopati - jama se koplje!
  In bojevnica je pomežiknila s svojimi safirnimi očmi. Res je taka srčka.
  Golonoga Alenka si je pozorno ogledala položaje. Tank je deloval hitro in od vojske generala Nogija ni ostalo tako rekoč nič. Videti je, da je bil poveljnik sam ubit. Končamo še zadnje Japonce iz oblegovalne vojske.
  Medvedjev je logično ugotovil:
  - Tako daleč je tehnologija prišla! Štirje moški so v nekaj urah pobili več kot petinosemdeset tisoč Japoncev.
  Polgola Alenka je zlobno nasmejana pripomnila:
  - Uničiti moramo tudi ostale! Nikogar ne pustite za sabo!
  Nataša je pela, ko je streljala na zadnjih tisoč samurajev:
  - Ne, gore ne bodo zlate, kmalu bomo pobili vse sovražnike Rusa!
  Cool Margarita je dodala:
  - Ne, ne hemoroidi, kmalu boš mrtev nasprotnik!
  Potem ko so pokosile vojsko generala Nogija, so Terminatorke začasno zlezle iz tanka in bose tekle po snegu. Pa je že zima.
  Uničili so že več kot sto petdeset tisoč pehote. In plus japonska flota. Toda več kot dvesto petdeset tisoč Japoncev stoji proti vojski generala Kuropatkina.
  Medvedjev je prišel iz spanja s hrastovo glavo. Malo hodil naokoli. Potem sem se spet igral na računalniku ... Star Wars je super ... Ampak nekaj ni šlo ...
  Medvedjev je začel preigravati novo strategijo. Vklopil sem zgodovinsko igro: Rusija v času Nikolaja II. In vojna z Japonsko. To je tako kruta vojna. Lahko uvedete strategijo in izklopite sile v računalniku.
  Medvedjev je igral na lahkotni ravni, a je zgrešil injekcijo Japonca in utrpel velike izgube. Da, graditi je treba ne preveč aktivno. Ponovno zaženimo.
  In spet igraš sam s seboj ... Kot se je izkazalo, na mestu Kuropatkina vršilec dolžnosti predsednika ne blesti preveč ... Ves čas so neke napake, napake.
  Medvedjev se je nato obrnil na vojaškega svetovalca in vse je šlo kot po maslu ... In sam je zadremal in zadremal v svojem stolu.
  Lepa Alenka je čofotala z bosimi nogami in vprašala Natašo:
  Kako se počutiš, ko ubijaš toliko ljudi?
  Blondinka je iskreno odgovorila:
  - Ne vem! Zdi se, kot da je računalniška igra! Ne čutite nobenega besa, jeze ali veliko veselja!
  Golonoga Alenka se je jezno zahihitala:
  - To je vojna!
  Natasha se je zvila v salto. Njene rdeče okrogle pete so se bliskale. Na splošno je čudovito dekle, ki lahko brez veliko truda doseže veliko. In če ga ne operemo, ga samo zajahamo.
  Dekleta so tekla po snegu. Njihova telesa so zelo ekspresivna. Prsni koš je velik, boki so razkošni, kot konjski križ, mišice so izrazite. To so lepotice-junakinje. Imajo najbolj resnično žensko moč. Toliko milosti. In noge - kroglice mišic, ki se valjajo pod porjavelo kožo.
  Nanje so naleteli trije japonski skavti.
  Dekleta so delala salte. In kako bodo z golimi petami udarjali samuraje v brade. In dejansko so si zlomili čeljusti. In so jim izbili vse zobe. Nato so dekleta zapela:
  - Veličino Rusov so prepoznali planeti,
  Samozavestno drvimo navzgor.
  Vsi narodi sveta nas imajo radi in cenjeni,
  Ljudstvo cele države koraka proti komunizmu!
  In spet so lepotice pomežiknile s smaragdnimi očmi. Izgledajo tako borbeno. Bojevniki so aktivni. In spet tek.
  Golonoga Alenka je skočila. V zraku je zavrtela vetrnico in opazila:
  - Tako smo kul. Lahko osvojimo ves svet!
  Nataša se je zahihitala in odgovorila:
  - Cesarica planeta Zemlja -
  To je zelo kul!
  In obe deklici sta druga drugi pomežiknili. Nakar smo odhiteli nazaj. Pravzaprav vsak dan vojne stane preveč za blagajno carske Rusije. In čas je, da hitro zaključimo z Japonci.
  Medvedjev je dekleta pozdravil s sijočim nasmehom:
  - No, si tekel naokoli?
  Golonoga Alenka je z nasmehom rekla:
  - Tečemo in smo pripravljeni na boj!
  Natasha je agresivno pripomnila:
  - Vse bomo pobili!
  Medvedjev je zamahnil z roko in ukazal:
  - Potem pa gremo!
  Golonoga Alenka se je zasmejala in odgovorila:
  - Naši štirje so najsmrtonosnejši na svetu!
  Natasha je temu nasprotovala in topotala z boso nogo:
  - Ne v svetu, ampak v vesolju!
  In močan, agresiven in smrtonosen tank je vozil z vsemi hitrostmi. Več kot dvesto petdeset tisoč Japoncev je pred nami. Toda granat je dovolj za milijardo vojakov!
  Dekleta, profesorica in študent - to je ekipa, ki bo vse potrla in zvila v ovnov rog. In tank leti proti japonskim enotam. Grozeče plane vase. Vse hoče zlomiti.
  Golonoga Alenka je veselo zapela:
  Prostranstva Rusije - lepa, draga,
  Kje so snežni biseri, brezmejne kristalne reke,
  In ruski vojak in general sta eno.
  Svet je simbol države - pravoslavni orel, naš kralj!
  In potem je hitri tank dejansko vzletel. Letel je mimo kot bojno letalo. In znašel se je pred Japonci. Ponovno so začeli delovati univerzalni topovi in mitraljezi dragon . Dekleta so se zelo vneto lotila dela. Brez odlašanja.
  Alenka je streljala z golimi prsti, nokavtirala Japonca in pela:
  - Slava moji Rusiji, Stalin in Lenin, ena družina!
  In rdečelasi hudič se iskri s smaragdnimi očmi. In kako zajeba samuraja. Zaljubil se boš.
  In tudi Natasha ni slabša. Prebija Japonce.
  In poje:
  - Ne upočasnjujte v zavojih. Naša usoda je zmaga, punce!
  Bojevnik je bil v polnem razcvetu. In tako hitro, polivanje ognja na sovražnika.
  In bosi prsti pritisnejo gumb krmilne palice.
  Polgola Alenka je streljala pripomnila:
  - V Rusiji sta dve težavi ...
  Margarita jo je tukaj prekinila:
  - Ko bi le bila dva!
  Golonoga Alenka, streljajoča, se je z veseljem strinjala:
  - Ja, če le dva!
  Natasha, ki je streljala, položila na stotine Japoncev, jo je vzela in zapela:
  - V dveh, v dveh zimah. V dveh, v dveh pomladih!
  Golonoga Alenka je streljala in dodala:
  - Ubil bom Japonce in se vrnil!
  Nataša se je zahihitala in odgovorila:
  - Port Arthur je naš! In nikomur ne bomo dovolili, da vzame našo Mandžurijo!
  In bojevnik je spet mlatil samuraja. Rusi ne bodo izgubili proti Japoncem. To še enkrat dokazuje, kako nepremagljiva je Rusija!
  Golonoga Alenka je razbila baterijo in zahripala:
  - Rusija bo slavna v najbolj oddaljenih državah in stoletjih!
  Natasha je tudi zakikala:
  - In nobena sila nas ne bo ustavila!
  In uničila je še nekaj tisoč samurajev. Nato se je tank premaknil naprej in spravilo se je nadaljevalo.
  Margarita je ob pogledu na to izrazila svoje mnenje:
  - Če bo vojna tako briljantno dobljena, kaj bo Rusija naredila naslednje?
  Medvedjev je opazoval dekleta, ki drzno kosijo Japonce, in predlagal:
  - Vojna bo, ali z Nemci ali z Britanci! A v vsakem primeru bitka z deželo vzhajajočega sonca ni zadnja!
  Alena, ko je razbila še eno baterijo, je rekla:
  - Torej ga bomo dali Nemcem, no, dali jim ga bomo toliko, da se ne bo zdelo dovolj!
  Natasha, uničevalka samurajev, je dodala:
  - In Hitler ne bo imel nikogar, ki bi ga rekrutiral v Wehrmacht!
  Alenka je z bosimi prsti pritiskala na gumbe krmilne palice in agresivno izjavila:
  - Vendar mi je žal za Arijce. Toliko lepih belcev je umrlo!
  Nataša se je s tem strinjala in žalostno prikimala:
  - Da, toliko dobrih ljudi je umrlo! In zakaj?
  Deklica je udarila Japonca in opazila.
  - In Japonci so dober narod, vendar smo se prisiljeni boriti z njimi! Čeprav tudi to ni preveč dobro!
  Margarita je logično ugotovila:
  - In živali? Ali se ne pobijajo? Toda človek je samo žival najvišjega razreda!
  Medvedjev se je nasmehnil in ugovarjal:
  - Človek ima za razliko od živali dušo! In njegova duša je res edinstvena in nesmrtna! Torej, mi in živali smo celo brezno!
  Margarita je temu nasprotovala:
  - In opice? Imajo tudi visoko raven inteligence. Eden od njih pozna tri tisoč in pol besed!
  Vršilec dolžnosti predsednika je odgovoril:
  - Ampak oni so naši sorodniki!
  Golonoga Alenka je streljala po Japoncih in pela:
  - Jaz sem opica! Tudi moški!
  Natasha, ki je pokosila samuraja, je zakukala:
  - Celo stoletje ne hodite naokrog v opicah!
  Supertank je še naprej kosil Japonce. Zakaj ne? Res je nora zver
  ki izstreli štirideset tisoč nabojev na minuto. In njegov oklep je neprebojen za skoraj vse izstrelke. In ne samo začetek dvajsetega stoletja.
  Golih nog Alenka, ki je streljala, je agresivno izjavila:
  - Car Nikolaj je naredil veliko za Rusijo, a je ostal necenjen in podcenjen!
  Natasha, ki je polila ogenj na Japonce, se je strinjala:
  - To je prav! Kralj je bil ubit. Duhovnika so prisilili, da se je umaknil s prestola! In kaj je postalo bolje?
  Iz topa je streljala golonoga Alenka in dodala:
  - Še huje je postalo! In na oblast so prišli še bolj podli ljudje!
  Natasha se je zahihitala, udarila Japonca in rekla:
  - Borimo se torej za boljšo prihodnost! In za svobodo Rusije!
  Polgola Alenka je streljala rekla:
  - Za spremembe in zmago!
  Nato je pokazala pest. Ona je dekle, ki to zmore. Potem se ga niti samuraj ne bo mogel znebiti. In mitraljezi delujejo. Vsi kosijo in kosijo.
  Pravzaprav orjejo skozi cele vrste trupel. In morilsko čistijo prostor.
  General Kuropatkin je bil obveščen, da se med Japonci dogaja nekaj čudnega. Streljanje, eksplozije, nekdo jih je napadel.
  . POGLAVJE št. 9.
  Medvedjev, ko je malo spal, je spet prijel za računalnik. Niti obril se ni. In spet je začel igrati na svoj način.
  Napad na Japonsko po lopovski kodi s tanki in letali. Vključno z najboljšim bombnikom prve svetovne vojne Ilyo Muromets. Kar se je zelo glasno razglasilo. In udaril je po Japoncih kot z gumo pred muhami.
  In naprej v Tokio...
  Dmitrij Medvedjev, ki je osvojil Japonsko, se je imenoval cesar Mikado.
  In potem nove vojne...
  Igrate lahko na primer alternativno zgodovino. Aleksander II je Bismarcku leta 1875 povedal, da so njegove razlike s Francijo notranja stvar med Nemčijo in Francozi. Bismarck je leta 1876 prevzel in napadel Francijo. Sprva so imeli Prusi srečo in dosegli Pariz. Potem pa so se upočasnili. In Britanija je vstopila v vojno ... Vse bi bilo v redu, a so se Britanci borili proti Nemčiji in bili poraženi. Nato so Prusi potegnili svoje sile.
  Vojna na Zahodu se je vlekla. Francozi so se obupno branili. Anglija je prenašala vedno več sil ...
  Medtem je Rusija osvojila Turčijo in Istanbul. Velika Britanija, Francija in Nemčija so bile zapletene v vojno. In cesarstvo carja Aleksandra je priključilo veliko dežel, vključno z Irakom, ki je segalo do Indijskega oceana. Pa Palestina, pa dežele vse do Egipta. In tako so ruske čete, ki jih je vodil Skobelev, osvojile Meko, Medino in druga mesta Savdske Arabije.
  In nastal je južni del Ruskega imperija. In Aleksander II je postal veliki kralj. In vojna med Nemčijo proti Franciji in Veliki Britaniji je trajala deset let.
  In končalo se je s praktičnim remijem.
  Aleksander II je vladal do leta 1887 in postal žrtev atentata, izvedenega pod vodstvom Aleksandra Uljanova, Leninovega brata. Končala se je njegova slavna vladavina, pod katero je Rusija zgradila veliko cest, osvojila veliko dežel in osvobodila kmete.
  Ta alternativa je bila igra. Aleksander Tretji je skupaj s poveljnikom Skobeljevim osvojil Iran in Pakistan. Umrl pa je tudi on - svetla glavica. Pod Nikolajem II je Rusija vodila vojno z Japonsko, ki je že imela floto v Indijskem oceanu, ki je dokaj hitro priskočila na pomoč Pacifiku. Rusi so samuraje relativno hitro premagali, veliko več moči pa so imeli tako na kopnem kot na vodi.
  Poleg tega je ruski vojski poveljeval sijajni minister za obrambo Skobelev. In Rusija ni samo zmagala, ampak je tudi uspela osvojiti Japonsko. Poleg tega Združene države še niso presegle zahodne poloble in Britanija ni bila tako močna. Poleg tega je bila Rusija v zavezništvu z Nemčijo. Slednja je v boju za Afriko zaostajala za Britanijo in Francijo. Carska Rusija se je po priključitvi Japonske in dela Kitajske še okrepila. Gradila se je cesta Delhi-Moskva.
  Kot je razvidno iz tega, so bili načrti carske Rusije za širitev v Indijo in Kitajsko uspešno uresničeni. Car Nikolaj II. se je med prvo svetovno vojno odločil za Nemčijo. Nemci so premagali Francijo in zasedli Belgijo, Nizozemsko, Dansko in Norveško. Rusija je zavzela Egipt, večino Afrike in Indokine. In tudi pacifiške posesti Britanije. In celo pristal v Avstraliji. In njena Avstralija je bila ujeta.
  Po tem se je vojna končala z izkrcanjem in okupacijo Britanije. Prva svetovna vojna je končana. Toda cesarju Wilhelmu se je zdelo, da je Rusija že osvojila preveč zemlje, in to ne da bi se zares potrudila. In sanjal je o maščevanju. Rusija je dejansko osvojila ogromna območja - Avstralijo, vso Azijo, večji del Afrike, Nemci niso toliko odgriznili, še bolj pa Portugalsko in Španijo, ki so ju okupirali. Avstro-Ogrska je pridobila nadzor nad Italijo in Libijo. Rusija je zavzela približno tri četrtine Afrike, nato pa malo kasneje okupirala Etiopijo. Nemcem je uspelo odsekati Maroko.
  Nemčiji to seveda ni bilo dovolj. Čeprav je zavzela Francijo, Belgijo, Nizozemsko in Norveško, si je Rusija podredila Švedsko.
  Wilhelmove priprave so se začele na novo vojno z Rusijo. Kriza leta 1929 je razmere še poslabšala. Avstro-Ogrska in Nemčija sta nadzorovali skoraj vso Evropo. In del Afrike ... In Britanije. Ostale pa so še ZDA in Kanada. Wilhelm in Nikolaj II se še nista odločila za medsebojno vojno. Še več, Rusija se je najmanj želela bojevati in prebaviti ogromna ozemlja. Da bi pospešil njihovo asimilacijo, je car Nikolaj II Rusom celo dovolil imeti štiri žene. Kaj je bilo sprejeto na osmem ekumenskem zboru.
  Podobna odločitev je bila sprejeta leta 1925. In leta 1926 si je Nicholas II vzel drugo ženo. Kot se je izkazalo, odločitev ni bila neumna. Leta 1929 je cesar dobil še eno hčerko. In 25. novembra 1932 se je končno rodil zdrav sin. Nikolaj drugi ga je imenoval Peter. V čast Petru Velikemu.
  In leta 1933, 15. maja, se je začela nova vojna. Nemčija je Kanadi napovedala vojno . Kot dominion Britanije. Dva meseca kasneje so ZDA pod vodstvom Roosevelta kljub gospodarski krizi vstopile v vojno z Nemčijo. Kanadi se niso hoteli odreči.
  Že srednjih let, a agresiven, se je Wilhelm sprva poskušal boriti sam, ne da bi zahteval rusko pomoč. Pričakoval je, da bo vse naredil sam. Vendar ni tako enostavno osvojiti ozemlja, ki ga ločuje ocean. Poleg tega so ZDA hitro zgradile tanke in vojsko. In formirali so polke ... Vojna je trajala celo leto brez večjega uspeha za Nemce. Ki mu je uspelo zavzeti le Islandijo in Grenlandijo. Toda v Kanadi ga niso mogli dobiti.
  Wilhelm se je obrnil na carja Nikolaja II.: "Pomagaj mi, kolega." Ti si moj bratranec in brat. Sam Nikolaj II je imel načrte za Aljasko in Kanado. No, odločil sem se, da loncev ne klešejo bogovi. In jo je vzel ter 25. junija 1934 napovedal vojno ZDA in Kanadi. Njegove čete so se premikale skozi Aljasko, čez ozemlje ZDA.
  V tem času je bila že zgrajena železnica do Čukotke in ruske čete so uspešno napredovale. Na njihovi strani je bila številčna premoč in najboljši tanki na svetu, tako lahki, težki kot srednji.
  Amerika se je torej morala soočiti z neenakimi silami.
  In Nikolaj II je, kot vidimo, res na belem konju. In ena zmaga za drugo. Ruske čete korakajo po Aljaski. In osvajajo mesto za mestom, vas za vasjo.
  Nemci se poskušajo izkrcati na Kubi. Vojna narašča. Kaiser Wilhelm piše Nikolaju II.
  - Rusi in jaz smo bili in bomo vedno enotni. In nikoli se ne bova skregala. Torej naj bo Amerika pokončana.
  Zaradi razširjenih komunikacij je bil napredek nekoliko počasnejši od načrtovanega. Toda ruske carske čete so v petih mesecih bojev kljub temu zavzele vso Aljasko in vstopile v Kanado.
  Roosevelt je Rusiji celo ponudil mir in obljubil, da se bo odrekel Aljaski, a je bilo prepozno. Vojna se je divje nadaljevala.
  Pozimi 1935 so ruske čete kljub težkim vremenskim razmeram dosegle meje ZDA na severu. Spomladi so se spopadi nadaljevali ... Ruske čete so izvajale eno operacijo za drugo in do konca julija zavzele skoraj celotno Kanado. In avgusta so obkolili Philadelphio.
  ZDA so se znašle v zelo težkem položaju. Toda obupno so se upirali ... Vendar je bilo do konca leta 1935 zavzete že več kot tretjina ozemlja ZDA. In pozimi so bili carski uspehi še večji ... Do začetka marca 1936 so se približali Washingtonu in New Yorku.
  In aprila sta bili obe mesti zavzeti... Vojna se je nadaljevala do avgusta, dokler ni bilo okupirano celotno ozemlje ZDA.
  Potem je prišla ofenziva v Mehiki in tako naprej po vsem ozemlju.
  Wilhelm je Nikolaju II. predlagal dokončanje delitve celega sveta. Nicholas II se je strinjal.
  Leta 1937 so ruske čete zavzele vso Latinsko Ameriko. Tako je Nikolaj II dokončal delitev sveta z Nemci. In ostala so le še tri cesarstva: največje: rusko, nato nemško in še dlje Avstro-Ogrska.
  Rusija je tako postala svetovni hegemon, toda ... Nikolaj II je še vedno veliki car, a smrtnik. Umrl avgusta 1939. In starejši Wilhelm je 1. septembra 1939 napadel Rusijo. Odločil se je izkoristiti dejstvo, da je bil Peter Četrti še deček, niti sedem let star. In odločil se je, da je najbolje udariti, dokler Rusiji vladajo regenti. Dva dni pozneje je v vojno vstopila tudi Avstro-Ogrska. Vse države sveta so bile vlečene v spopad. Začela se je zadnja vojna v zgodovini planeta Zemlje.
  Carski vojski po številu in kakovosti orožja ni bilo para. Ruski tanki in letala so še vedno najboljši na svetu.
  In bitke so to pokazale. Prav tako novi nadarjeni poveljniki.
  Toda Avstro-Ogrska se je že na začetku izkazala za šibki člen. In izgubila je skoraj od prvih dni. Carska vojska je premagala Avstrijce, zavzela Lvov in nato Peremyl. Šele z umikom dela svojih sil s Poljske so Nemci rešili Avstrijce pred popolnim porazom. Toda tudi to je bilo malo koristno. Poskus, da bi cesarjeva vojska zavzela Varšavo, je sramotno propadel. In ruske čete so jih silovito potisnile nazaj več kot dvesto kilometrov.
  Nemci so z velikimi težavami ustavili ruske čete. Vsa zima je minila v bitkah. Tudi spomladi so bili boji v polnem teku. Ruske čete so postopoma prevzele pobudo. Imeli so nekajkrat več vojakov, zato so do poletja v medsebojnih spopadih uspeli Nemce tako izčrpati, da so se začeli predajati. Istočasno se je začela ofenziva proti Avstro-Ogrski. Jeseni je bila Budimpešta obkoljena. Poleg tega je carska vojska zavzela nemške posesti v Kanadi. In pozimi 1940-1941 je carska vojska odrezala Vzhodno Prusijo. In do aprila 1941 je dosegla Oder.
  Položaj Nemcev je postal izjemno težak. Maja 1941 je padel Dunaj. In čez poletje so Rusi dosegli Alpe in osvobodili Benetke. Vstopili smo v južne regije Nemčije.
  In jeseni so končno zavzeli Italijo. Zimska ofenziva proti Berlinu se je končala z njegovim zavzetjem 30. januarja 1942. Nato je odpor Nemcev, ki so že izgubili vse svoje posesti v Afriki, oslabel. Rusi so aprila dosegli Ren. Nato so 22. aprila ostanki nemških sil kapitulirali.
  Tako se je končala zadnja vojna na planetu Zemlja. Končala se je z zmago in uspehom carske Rusije.
  Sledilo je osvajanje vesolja. Leta 1936 je prvi ruski človek poletel v vesolje. Letel okoli planeta Zemlje. In leta 1945, 9. maja, so Rusi pristali na Luni.
  Na Mars so poleteli leta 1967. Na Venero leta 1969. Merkurju leta 1972 . In na Jupitrovih satelitih leta 1973. Na najbolj oddaljenem planetu Plutonu je človek pristal že leta 1980. In leta 2003 se je zgodil prvi polet izven sončnega sistema v človeški zgodovini. Ruska ladja je odletela v Alaf Centauri in se vrnila leta 2018.
  Od leta 2020 Rusiji še vedno vlada Peter Četrti, ki zahvaljujoč dosežkom sodobne medicine sploh ni star človek. Peter Četrti je vladal enainosemdeset let in njegova vladavina je najdaljša v zgodovini sveta. Kjer so znani točni datumi vladavine, seveda.
  No, za zdaj je na svetu vse mirno, kot vedno. In celo malo dolgočasno ... Ljudje imajo dobro življenje. Res je, obstajajo težave s prenaseljenostjo. Ampak pri nas se že uvajajo omejitve rojstev.
  Pravoslavlje se je moderniziralo. Duhovniki so bili obriti in oblečeni v uniforme z naramnicami.
  Razvoj tehnologije je povzročil ogromno brezposelnost. Toda tudi ta problem je rešen. Hypernet se je razvil.
  Raziskave potekajo in vesoljske ladje, ki se lahko premikajo hitreje od svetlobne hitrosti, so že ustvarjene. Da, dobro za carsko Rusijo in ves svet pod vladavino Romanovih. Ta najveličastnejša dinastija v zgodovini človeštva.
  Oče car Nikolaj. Zgradite raj na planetu Zemlja!
  Dmitrij Medvedjev je strategijo zavrnil. Za ruske carje je osvojil ves svet. Pokazal je svoje strateško razmišljanje. Dosegel je velik uspeh in spet zaspal, oblečen in sanjal kot prej.
  Kuropatkin je izjavil:
  - Pomiri se! Samo mir!
  General Linevich je zaskrbljeno ugotovil:
  - Vaša ekscelenca, morda lahko zdaj udarimo?
  Generalni adjutant Kuropatkin je izjavil:
  - Ne! Seveda ne! Lahko bi bila japonska past!
  General Linevich je plaho pripomnil:
  - To je naša priložnost, da končno zmagamo v tej vojni!
  Kuropatkin je s tresočim glasom izjavil:
  - Potrpežljivost, potrpežljivost in še več potrpljenja!
  Linevich je bolj jezno ugovarjal:
  - Toda Aleksander Suvorov je rekel: trenutek daje zmago!
  Kuropatkin je suho zamrmral:
  - Tukaj poveljujem jaz! In v prvi vrsti moramo ohraniti vojsko. In nasploh bo Japonska kmalu zmanjkalo!
  Linevich je predlagal:
  - Mogoče bi morali narediti vsaj nekaj izvidnice?
  Kuropatkin se je nerad strinjal:
  - To je možno, le previdno!
  Linevich je agresivno zarenčal:
  - V imenu carja in domovine!
  Medtem je supertank čistil Japonce. Nokautirali so jih, streljali na različne načine.
  Golih nog Alenka neusmiljeno streljala je vprašala v.d.
  Je to naša zadnja operacija?
  Medvedjev je z nasmehom vprašal:
  - Zakaj misliš tako?
  Rdečelasa zver je pripomnila:
  - Japonci nimajo več velikih formacij!
  Z žeblji in streljanjem na samuraja se je strinjala tudi Nataša:
  - Toda v resnici se Japonska nima s čim drugim boriti!
  Medvedjev je odgovoril z nekoliko negotovim pogledom:
  - Japonska lahko zbere več novih vojakov in kupi nove ladje iz Amerike in Britanije. Torej, priznajmo si, vojna še ni povsem končana!
  Polgola Alenka je streljala na samuraja in pripomnila:
  - Kaj če Rusija Japonski ponudi mir pod zmernimi pogoji? Bomo zavzeli samo Kurilski greben, vse ostalo pa bo ostalo kot pred vojno?
  Vršilec dolžnosti predsednika se je strinjal:
  - V tem primeru bo najverjetneje mir!
  Margarita je jezno pripomnila:
  - Če ne bi bilo revolucije, bi bili Japonci še vedno poraženi. Nikamor ne bi šli!
  Natasha z golimi nogami, ki je polivala ogenj na samuraja, se je zlahka strinjala:
  - Vsekakor! Nikamor ne bi šli!
  Kul Alenka, ki je Japonce raztrgala s školjkami, je predlagala:
  - Ujemimo Mikado!
  Natasha je agresivno skočila:
  - Ujeti Mikado? No, zanimivo!
  Margarita je z nasmehom pripomnila:
  - Ali ne bi bilo to preveč?
  Tudi Medvedjev je izrazil dvome:
  - Ali ni to preveč? Konec koncev, eno je braniti svoje, drugo pa se vmešavati v Japonsko, ki se, priznajmo si, tudi ne bori na izvornih ruskih deželah!
  Golonoga Alenka je siknila in spet razbila Japonca z granatami:
  - Ali je vredno pokazati takšno usmiljenje?
  Natasha je z golimi prsti pritiskala na gumbe igralne palice in prikimala:
  - Res, zakaj potrebujemo to? Lahko ujamemo tudi Mikado!
  Margarita se je zasmejala:
  - Na tebi sem, kot da sem v vojni! In v vojni, kot na vas!
  Medvedjev je ostro odgovoril:
  - Moraš vedeti, kdaj se ustaviti! Nismo naključni ljudje! Mi smo tisti, ki resno in zavestno spreminjamo zgodovino! Zato je treba pokazati občutek, tudi ukrepe!
  Golonoga Alenka je posnela in zapela:
  - Eh, meri, meri! Koliko je kolere!
  Supertank je aktivno deloval. Uničenih je bilo že več kot sto petindvajset tisoč Japoncev. Pol levo.
  Nataša je z nasmehom zapela:
  - Uničili bomo ves svet nasilja,
  Do tal in nato
  Zgradili bomo kul nov svet,
  Tako, da v njem ne obstajajo težave in težave!
  Bosonoga Alenka, ki je izstreljevala zelo smrtonosen ogenj, je siknila:
  - Za dobrega in pravičnega kralja!
  Margarita je predlagala:
  - Ali pa bomo morda zgrabili nekaj trofejnih sodov sakeja?
  Golonoga Alenka se je strupeno zarežala:
  - Kaj hočeš piti?
  Margarita je negativno zmajala z glavo:
  - Športniki ne pijejo!
  Golonoga Alenka, ki je razstrelila še eno baterijo, se je zahihitala:
  - Iz majhnih jedi!
  Natasha je predlagala:
  - Pijmo palmovo pivo. Je bolj zdravo!
  In sestrelila je več Japoncev.
  Medvedjev je odgovoril:
  - Najprej posel, potem zabava!
  Mar tega ne bi smel vedeti v.d. Ali ni bil vedno zaseden in zaseden?
  Da, eden prvih dekretov vršilca dolžnosti predsednika Medvedjeva je bil trikratno povečanje plač poslancev državne dume. Kaj pa poslanci? Preložili so predsedniške volitve. Tako je Medvedjev v Rusiji dolgo časa opravljal funkcijo vršilca dolžnosti predsednika.
  In to je postala celo edinstvena situacija. Ko predsednik države tako dolgo opravlja svoje naloge. A sprememba ne pride. Natančneje, pod Medvedjevom se je vse spremenilo na slabše. Kot da bi se bogastvo, ki je tako ljubilo Putina, odločilo maščevati njegovemu nasledniku. Kaj je narobe z njim!
  Posodobljeni tank T-95 je nadaljeval z iztrebljanjem samurajev v geometrijskem napredovanju. Ta stroj je pokazal svojo učinkovitost. In negativna sila besa množitve kvazimaterije.
  Napol gola Alenka, ki je streljala na Japonce, je logično pripomnila:
  - Kljub temu to ni povsem pravilno. Izkazalo se je, da brez superorožja ne moremo narediti ničesar!
  Nataša z golimi nogami je jezno odgovorila:
  - Nekatere višje sile so Rusiji preprečile zmago v vojni z Japonsko. Toda načrtovana je bila dobra stvar, evangelizacija Kitajske. In ni se izkazalo preveč lepo!
  Margarita je postavila očitno vprašanje:
  - Kaj pa Bog potem? Zakaj ni pomagal pravoslavju?
  Skoraj gola Alenka, ki je pošiljala školjko za školjko, je zabeležila:
  - To je to! Pravzaprav omogočiti Japoncem, da pridobijo pravoslavno državo. To je res taka izdaja ruske vere!
  Natasha, ki je izlivala ogenj na Japonce, je jezno pripomnila:
  - Imperialna vera ne bi smela biti pacifistična. Ali je mogoče postati velika država, če živiš po zapovedi: če te udarijo po desnem licu, obrni levo!
  S tem se je takoj strinjala kul Alenka, ki je potrla Japonca:
  - Vsekakor! Ne potrebujemo pacifizma! Ljubi svojega sovražnika! Je to zapoved?
  Margarita je z navdušenjem zapela:
  Kdor je človek, se rodi kot bojevnik,
  Tako se je zgodilo - gorila je vzela kamen.
  Ko je živi obsojen na boj,
  In ogenj gori v srcu!
  
  Fant v sanjah vidi mitraljez,
  Raje ima tank kot limuzino.
  Kdo želi spremeniti peni v cent -
  Že od rojstva razume, da vlada moč!
  Nataša je vzkliknila in na Japonce izlila ogenj z besom brbotajočega vulkana:
  - Da, avtomatsko! In moč je glavna stvar! Moramo zmagati!
  Golonoga Alenka je od blaznosti in besa siknila in nokavtirala Japonce:
  - Jaz sem rojen za zmago! In nič manj. Naša zmaga bo naša!
  Nataša se je strinjala in pritisnila gole prste svojih mišičastih nog na gumbe krmilne palice:
  - Tako bo najbolje! Vladali smo in vedno bomo vladali! Mislim, Rusija!
  Golonoga Alenka, ki je izločila Japonce, je zacvilila:
  - Ne bom lagal, želim vladati! A ne le zarjavel stroj, ampak celoten imperij!
  In dekle je že pometalo zadnjo baterijo dežele vzhajajočega sonca. Takšna lepotica je, da bi morala biti svetovna prvakinja. In nikoli se ne prepustite šibkosti in plašnosti.
  Natasha je streljala zamrmrala:
  - Postala bom kraljica! Ali še bolje, cesarica!
  Golonoga Alenka je nadaljevala:
  - Kaj pa vojna, kaj pa vojna, ona je slaba ženska in prasica! Ampak proizvaja čedne fante, pravi - ubij strahopetca v sebi!
  Margarita je prikimala v znak strinjanja:
  - Tako je, ubij strahopetca v sebi! Mislim, da če se je Nikolaj II odpovedal prestolu, to sploh ni bilo zaradi strahopetnosti!
  Napol gola Alenka je odločno izjavila:
  - Zdaj se ne bo odrekel! Okrepili bomo kraljevi prestol, da bo stal stoletja!
  Nataša je vzkliknila:
  - Bodi velik car Nikolaj II! Podpiramo vas! Ne bo revolucije - velika Rusija bo!
  Končno so bojevniki končali z iztrebljanjem vojske dežele vzhajajočega sonca. Ubitih je bilo več kot dvesto petdeset tisoč vojakov in častnikov. Tako so bile uničene skoraj vse japonske kopenske sile. Tako kot je mornarica prenehala obstajati.
  Golonoga Alenka je z nasmeškom pripomnila:
  - Je bilo vredno truda? Torej, hotel sem reči, da se znoriš? Brez predolgega upiranja je vojski uspelo premagati Rusijo!
  Natasha je samozavestno izjavila:
  - Rusija je izgubila izključno zaradi pete kolone. Sicer bi vseeno zmagali!
  Margarita je vprašala vršilca dolžnosti predsednika:
  - Kaj bomo storili? Se vrnemo ali nadaljujemo?
  Medvedjev, ki je izgubljal moč, je prižgal računalnik in rekel:
  - Zdaj bomo dobili napoved nadaljnjega razvoja carske Rusije. Če bo vse v redu, se bomo vrnili.
  Zaslišal se je prijeten ženski glas;
  Po popolnem uničenju japonskih kopenskih sil in mornarice je Mikado ponudil mir. ZDA in Velika Britanija sta se dogovorili, da bosta posredovali.
  Razmere so bile za Rusijo ugodne. Država je prejela Kurilski greben in Tajvan.
  Pa tudi nadzor nad Mandžurijo, Korejo, Mongolijo. Poleg tega je Japonska plačala tudi odškodnino v višini dvesto petdeset milijonov zlatih ruskih rubljev.
  Avtoriteta carja Nikolaja II. je rasla, revolucionarno razpoloženje pa upadalo. Država je začela hitro gospodarsko okrevanje. Nastala je Zheltorossiya. Del Kitajske je prostovoljno postal del Rusije, prav tako Koreja in Mongolija. Carski imperij se je povečal in njegovo prebivalstvo je raslo. Gospodarska rast se je začela prej kot v realni zgodovini in je bila močnejša.
  Državne dume ni bilo in carska vlada se je lahko bolje pripravila na prvo svetovno vojno. V Rusiji so se pojavili prvi na svetu lahki tanki "Luna"-2 v množični proizvodnji ter štirimotorna bombnika "Ilya Muromets" in "Svyatogor". Prva svetovna vojna se je vseeno začela, a je bila uspešnejša za Rusijo.
  Ker je imel kralj večje prebivalstvo, gospodarstvo in vojsko. In notranji položaj je močnejši. Državne dume - žarišča upora in vojaškega udara - ni.
  Z različnim uspehom, a na splošno na pobudo Rusije in z zmago v večini bitk, se je vojna končala 7. novembra 1915 s kapitulacijo Nemčije. Avstro-Ogrska je propadla in bila razdeljena. Galicija in Bukovina sta postali ruski provinci. Krakov in okoliške dežele so vstopile v Kraljevino Poljsko, prav tako Poznan, Danzig in del Vzhodne Prusije. In Klaipeda se je pridružila baltski provinci. Nastala je Češkoslovaška - kraljevina v Rusiji.
  Romunija je priključila Transilvanijo. Ogrska je postala neodvisna kraljevina, vendar pod pokroviteljstvom Rusije in carja Nikolaja kot sovladarja. Avstrija je postala zelo majhna država. Nastala je Jugoslavija, prav tako pod pokroviteljstvom Rusije in pod sovladarjem Nikolajem II.
  Turčija je izginila s političnega zemljevida sveta. Irak in Palestina sta postala del Britanije, Sirija je postala del Francije, Mala Azija in Istanbul sta postala ruski provinci. Tako je Rusija ponovno povečala svoje ozemlje. A tu se ni končalo. Nato so Savdski polotok osvojili skupaj s Francozi in Britanci. In potem sta si Rusija in Britanija razdelili Iran in Afganistan. Sever in središče sta postala ruski provinci, jug pa britanska kolonija.
  Zdelo se je, da je svet postal stabilen. Vojna se je nadaljevala le na Kitajskem. Toda leta 1929 je izbruhnila resna gospodarska kriza, ki je vodila v veliko depresijo.
  V Rusiji so ponovno rasla revolucionarna čustva. Izbruhnile so stavke in protesti. A izkazalo se je, da kriza ni prehuda. Poleg tega je leta 1931 ponovno izbruhnila vojna z Japonsko.
  Samuraj se je hotel maščevati. Toda tokrat je bila ruska vojska v vseh pogledih močnejša. In admiral Kolchak je sijajen poveljnik mornarice.
  Japonska ni bila samo poražena, ampak tudi zajeta. Car Nikolaj II. je bil februarja 1932 uradno okronan za japonskega cesarja Mikado. Tako se je Rusija še bolj razširila. In si je priključil skoraj vso Kitajsko.
  Tako po številu prebivalstva kot po ozemlju Rusija ni imela para. Poleg tega je britanski imperij slabel. Hitler je prišel na oblast v Nemčiji leta 1933, a kaj je lahko storil proti Rusiji? Pozabi. Car Nikolaj II. je umrl leta 1937, ko je užival v zelo uspešni vladavini, drugi najdaljši po Ivanu Groznem. In z rekordnimi osvajanji po površini in številu prebivalcev.
  Vendar se kralju v osebnem življenju ni vse izšlo. Dedič Aleksej je umrl mlad. Zaradi neenakopravnega zakona je bil mlajši brat Mihail prikrajšan za pravico do ruskega prestola.
  Krono je podedoval Kirill Romanov, ki je umrl leta 1938, ne da bi živel niti eno leto. In njegov sin Vladimir Tretji je postal novi kralj. Bil je okronan in monarh je srečno vladal do leta 1992. In Rusija je najprej vzela kolonije Franciji in Veliki Britaniji skupaj z Nemčijo. Potem je osvojila Nemčijo. In potem ves svet. Skratka, novi car Jurij Prvi je leta 1992 postal svetovni cesar.
  Medvedjev je končal pregled in rekel:
  - Očitno dovolj za to vesolje! Se vračamo!
  In vsi štirje so zakričali:
  - Slava carju Nikolaju II!
  . VMESNI EPILOG
  Medvedjev se je zbudil od klica ... Obveščen je bil, da je inavguracija Zelenskega za predsednika Rusije in Ukrajine že v teku. In pravijo, da je čas, da Dmitrij Anatoljevič zapusti pisarno.
  Medvedjev je nerad ustregel. Pred odhodom sem se obril in okopal.
  Potem je zapustil pisarno. Odpeljali so ga s posebnim vozilom. Na poti so rekli, da bi bilo najbolje, da Medvedjev odleti na Kanarske otoke, da bi tam počival.
  In Zelenski je naredil še eno predstavo o svoji inavguraciji. Kot običajno pestro z ognjemeti in skoki. Na dan inavguracije se je Vitalij Kličko boril z Michaelom Tysonom na stadionu v Kijevu. Sloviti ameriški boksar je zaradi velikih denarnih težav pristal na dvoboj. Kličko je prevladoval v vseh dvanajstih rundah, vendar diplomatsko ni nokavtiral Tysona.
  Formalno je bila odigrana ena od manjših različic svetovnega prvaka.
  Po tem je Vitaliju Kličku podelil diamantni pas.
  Vladimir Zelenski je prejel čestitke iz vseh držav sveta - tudi Kitajske. Poleg tega so se v Nebesnem cesarstvu okrepili ljudski nemiri. Človek ne živi samo od kruha. Ljudje so želeli demokracijo in svobodo. Despotizma kitajske komunistične partije je bilo dovolj, vsi so želeli svobodo.
  Zelenski je postal prav tak simbol. Simbol demokratične moči, po padcu diktature tajnih služb pod Putinom.
  Zelenski je veliko govoril o spremembah, gospodarstvu in novih dosežkih. V Rusiji je že potekal natečaj za položaj predsednika vlade. Prijavljenih je bilo nekaj tisoč. Izbirni proces je bil zelo intenziven. In izgledalo je odlično.
  Doslej je šlo vse dokaj gladko. Zelenski je na svoji inavguraciji naredil celo salto. Dobil aplavz. Nato je pokazal svoje znanje tujih jezikov. Deloval je zelo aktivno in živahno.
  Končno ga je sprejel Zelensky in imel še nekaj govorov.
  Nadalje so po inavguraciji sledile kadrovske odločitve. Veliko sprememb in novih obrazov v vladi.
  Bila je prava selekcija "železnih komisarjev". V Rusiji se je dogajala kadrovska revolucija.
  Zelenski je že v prvih dneh izdal številne ukaze. Dovoljena prodaja alkohola ponoči in na potovalnih mestih. Uvedli nove davke za bogate. Poslancem in sodnikom je odvzel imuniteto. Povečana proizvodnja. Uvedel carine na trgovino s Kitajsko.
  V Belorusiji je potekal referendum o združitvi z Rusijo. In to je šlo tudi na račun Zelenskega. Večina Belorusov je podpirala združitev z Rusijo.
  Zelenski je potožil, da je Medvedjev preveč dvignil obliže, a obljubil, da se bo inflacija umirila. In da se ne bo zgodilo nič hudega.
  Rast cen se je namreč kmalu ustavila. In rusko gospodarstvo je začelo rasti. In na Kavkazu so militantne akcije nekako zamrle. Postalo je veliko mirnejše.
  Zelenski je končno predlagal kandidaturo za predsednika ruske vlade. Postala je dvaintridesetletni doktor znanosti Aleksej Bolšakov. Tekmovanje je zmagal zelo samozavestno. In postal je predsednik vlade, najmlajši v ruski zgodovini.
  Medvedjev je odletel na počitnice na Kanarske otoke in prejel pokojnino nekdanjega predsednika ter se samo zabaval. Do sedaj še ni imel nobenih težav. Toda Šojguja so aretirali in obtožili poskusa državnega udara. Kaj je hotel?
  Tudi drugih rešitev je bilo veliko ... V Ameriki je zmagala enainštiridesetletna demokratka. Tako se je zamenjala vlada. In na oblast je prišla ženska in najmlajša kandidatka v zgodovini ZDA. Trumpova doba je končana . Toda prijateljstvo z Rusijo je šele začelo cveteti. Seveda, proti diktatorski Kitajski, so bile ZDA in novi ruski imperij zdaj prijatelji.
  Zelenski je celo izvedel referendum in uvedel drugo ime: namesto tega Rusija - Kijevska Rusija. Kar je tudi povedalo veliko. Belorusija se je pridružila federaciji. In začela se je oživitev imperija... Na demokratični podlagi.
  Nova predsednica ZDA je podedovala Trumpovo sovražnost do Kitajske in se posvetila oblikovanju koalicije. Kijevska Rusija se je pod Zelenskim uspešno gospodarsko razvijala. Rusija je Kitajsko nekoliko zadržala. Potem se je pridružila Natu. Kmalu je v Kazahstanu na oblast prišla proruska vlada in nastala je sindikalna država. Rusi so Kitajsko iztisnili Srednjo Azijo. Konfrontacija je naraščala.
  Zelenski je vodil kampanjo proti Stalinu in Putinu. Stalinu in Putinu je odvzel vsa priznanja, ki jima jih je podelil Medvedjev.
  Toda vse se je končalo mirno. Čeprav so komunisti protestirali. Hodili smo na shode.
  In tam so Lenina končno odnesli iz mavzoleja. Svojevrstno veselje za mnoge. In pravoslavna cerkev je Aleksandra II. in Ivana Groznega, ruska carja, kanonizirala. Povečalo se je tudi število spomenikov Nikolaju II.
  Carizem in zahodnjaštvo sta nekako postala modna. Približali so se Evropi in tujci so začeli prejemati veliko delovnih mest. Rusija je postala del zahodnega sveta, po odhodu Trumpa pa se je proces globalizacije še okrepil. In Kitajska je padla v izolacijo in se soočila z notranjimi pretresi.
  Hkrati je Zelensky povečal rodnost v slovanskem imperiju. Dolgo obljubljeni polet na Luno se je končno zgodil. In vse se je izšlo nekako čudovito.
  Med Rusijo in ZDA oziroma natančneje med Kijevsko Rusijo in Ameriko so bili vzpostavljeni zavezniški odnosi.
  In soočenje je preteklost. Svet postaja vse bolj globalen in varen. Čeprav so bile vojne. Kijevska Rusija je skupaj z ZDA izvedla operacijo v Libiji, kjer je naredila konec islamistom. Potem smo se ukvarjali z Bližnjim vzhodom, kjer smo skupaj z Ameriko ustvarili baze. Kijevska Rusija in ZDA so skupaj začele nagibati svet in potiskati Kitajsko iz Afrike. In tukaj ne moremo brez vojn. In tudi kopenske operacije.
  Tako Kijevska Rusija kot Združene države so skupaj izvajale zračne napade.
  Postopoma so bili Kitajci izgnani z vsega sveta. In nebesno cesarstvo je zapadlo v globoko gospodarsko in politično krizo.
  In Kijevska Rusija je vse bolj uspevala.
  Takšne stopnje gospodarske rasti Rusija še ni poznala. In da je Kitajska propadla - Kijevska Rusija se je dvignila. In hitro je raslo.
  Železnica do Čukotke je bila zgrajena v rekordnem času. Kar je samo po sebi zelo kul.
  In kopali so predor pod Aljasko. Američani so začeli graditi tudi železnico za povezavo z Rusijo. Gradila se je tudi železnica do Delhija ... Istočasno so iz Sibirije kopali kanale za namakanje Srednje Azije.
  Združene države in Kijevska Rusija so proti Iranu izvedle skupno operacijo. In vzpostavljen je bil zdrav posvetni režim. Nato so začeli kopati kanal od Kaspijskega morja do Perzijskega zaliva.
  Nato se je razširil na arabske države. V Savdski Arabiji je nastal parlament. Ženske so začele slačiti burke. Začela se je gradnja sekularne države.
  V ruskih medijih so Putina vsi grajali za ekstremizem in ga blatili, da je iz Rusije skoraj naredil kitajsko kolonijo, a je hvala bogu pravočasno umrl. Izrekli so tudi ostrejše besede. Toda proti Medvedjevu so odprli kazenski postopek. In več kot enega.
  Stalina so odnesli iz kremeljskega zidu. Lenin veliko prej iz mavzoleja.
  V državnih simbolih se je veliko spremenilo. Pojavilo se je več novih vrst zastav. Rumeni zastavi so dodali rumeno, svetlo modro pa je zamenjala modra.
  Tudi to je bilo zanimivo. Spremenil se je grb... Bila je tudi denarna reforma. Denar so menjavali po razmerju: ena proti tisoč. Pojavil se je zlati standard rublja Kijevske Rusije. Hkrati je nastal nov in stari denar - peni - pol kopeke in pol - četrt penija.
  Vse je urejeno...
  Oživljati so začeli tudi nazivi ... Pojavili so se knezi, baroni, grofje, markizi, celo vojvode. Zlasti Zelenski je postal vojvoda. Tudi Moldavija je postala del Kijevske Rusije. O izvolitvi kralja je bilo že govora.
  Toda Zelenski je dejal, da bo predsednika Kijevske Rusije izvolilo samo ljudstvo. In ne več kot dva mandata.
  Še več, Zelenski je skrajšal mandat ruskega predsednika s šestih na pet let. Res je, Zelensky je svoj prvi mandat služil šest let.
  V tem času je dokončal priključitev Srednje Azije Rusiji. In obnovil meje ZSSR. Nezasedene so ostale le baltske države.
  A Američani se temu še niso hoteli odpovedati. In tako so oddali Srednjo Azijo in Kavkaz.
  Nova vojna je izbruhnila na Kavkazu, med Armenijo in Azerbajdžanom. In hodila je zelo kruto. Tako je Rusija lahko okupirala te republike in izvedla referendume o njihovi priključitvi.
  Tako je Zelenski ponovno pridobil Kavkaz in razširil Kijevsko Rusijo. Priznajmo si, on je osvajalec. Poleg tega je tudi demokrat ... Njegov imperij se je še širil ...
  Tako sta Afganistan že med drugim mandatom vlade in del Irana postala del Rusije.
  V ZDA je predsednica dobila drugi mandat. Doslej je bila uspešna v gospodarstvu, predvsem pa ji je uspelo izločiti Kitajsko. Kakšna velika zmaga. In Kijevska Rusija je zdaj zaveznica, ki jo vodi Zelenski.
  A moč Rusije seveda raste prehitro. Sever Iraka si je že priključila.
  Borzo se obnaša. Kijevska Rusija je prva država na svetu po stopnjah rasti! In po številu prebivalcev je prehitela ZDA. In že v Ameriki gledajo z zaskrbljenostjo - je Rusija postala premočna?
  Poleg tega se imperij Kijevske Rusije širi. Zdaj so baltske države že pod njenim nadzorom. Ja, to je za Američane res velik problem. Zelenski je že zbral vsa nekdanja ozemlja ZSSR.
  In tako kot ruski car nadaljuje svojo ekspanzijo proti jugu. Zdaj sta Iran in Irak v celoti postala del Kijevske Rusije. In Zelenski je bil v prvem krogu zlahka izvoljen za drugi mandat.
  Čeprav je bilo predsedniških kandidatov veliko, so bile volitve demokratične.
  Zelenski je dejal, da ne bo sledil zgledu Lukašenka in vladal vse življenje. Poleg tega so bile okoliščine Lukašenkovega izginotja še vedno nejasne. Morda ga tako Rusija kot Zahod preprosto nista več potrebovala. In je izginil ... Toda Zelenski šele pridobiva moč. In res, njegova vladavina po uspehu zasenči njegove predhodnike, vključno s Petrom Velikim.
  Pravzaprav ni vsak sposoben obnoviti ozemlja ZSSR, plus Afganistan, Iran in Irak.
  Toda Zelenski se tu ne ustavi. Zdaj sta na udaru tako Poljska kot Finska - tudi oni sta bili nekoč del carskega imperija. In v teh državah res potekajo referendumi in se prostovoljno pridružijo Kijevski Rusiji.
  Uspehi so tudi na znanstvenem področju. Zgodil se je težko pričakovani polet na Mars. Tam so pristali ruski kozmonavti. Vzeli so zemljo in pustili zastavo, kar je bila velika zmaga.
  Istočasno je Kijevska Rusija iz Kitajske vzela prvotni Port Arthur. In izkoristili dejstvo, da se je na Kitajskem začela državljanska vojna, so pod svojo zaščito vzeli Mandžurijo.
  Istočasno si je Kijevska Rusija priključila del Turčije. Tiste dežele, ki so bile odstopljene Rusiji po Versajski pogodbi. Kar je bila tudi zelo močna poteza. Zelenski je nadalje razširil Kijevsko Rusijo kot imperij. In kar zadeva gospodarstvo, je prišla na prvo mesto in prehitela ZDA.
  No, Kitajska je pahnjena v nočno moro državljanske vojne in že se je začela deliti.
  Kijevska Rusija je postala močna država. In priljubljenost Zelenskega v državi je tako narasla, da so ljudje začeli prositi Vladimirja na kolenih, naj ne odide. Zbralo se je več sto tisoč ljudi.
  Zelenski je izjemoma izvedel referendum, ki mu je omogočil, da se poteguje za še tretji mandat na čelu Kijevske Rusije.
  V ZDA se je zamenjal vodja. Postal je že republikanec. In ne več tako mlad - starejši od Zelenskega. Tako so se odnosi med Kijevsko Rusijo in ZDA spet začeli slabšati. Rusija se je pod Zelenskim že boleče okrepila. Spomnili so se, da je to skupaj z ukrajinsko vladavino že četrti mandat Zelenskega.
  Da, pravijo, pooblastila ruskega predsednika niso bila zmanjšana. Zelenski je naredil le to, da je vložil spremembo ustave, po kateri ima državna duma pravico razrešiti posameznega ministra z dvotretjinsko večino glasov ali z navadno večino, ki dvakrat izglasuje nezaupnico.
  In ta amandma ni tako pomemben, saj je predsednik ohranil pravico do imenovanja vseh ministrov in določanja strukture vlade. In v državni dumi imajo podporniki Zelenskega ustavno večino.
  Pomembnejša je bila uvedba neposrednih volitev v svet federacije, pa tudi možnost glasovanja zapornikov.
  Toda na splošno se je tu omejevanje predsednikovih pooblastil končalo. Pravica do odstavitve guvernerjev je bila ohranjena. In na zakonodajnem področju se je celo razširil.
  V ZDA so Zelenskega začeli obtoževati avtoritarnosti in da stranka "Služabnik ljudstva" nadzoruje skoraj vse položaje v državi. LDPR in Komunistična partija Ruske federacije sta prenehali obstajati. Nastala je stranka - "Pravični svet" z levice. Namesto LDPR so se pojavili Patrioti Rusije. Povsem pa je prevladovala stranka Služabniki.
  Nekatere reforme so se dotaknile tudi cerkve. Pravoslavje je uzakonilo pravico do štirih žena in se približalo islamu. Pristop do ikon se je nekoliko spremenil, prišlo je do zbliževanja s protestantizmom. Začeli so govoriti več: da je Bog eden in da navadni smrtniki niso vredni Božjega čaščenja.
  Hkrati je bila Trojica ukinjena, ker ni svetopisemski simbol in nerazumljiva navadnim smrtnikom.
  In predstavili so: da je Bog Eden, Bog Oče. Toda izraza Bog Sin ni v Svetem pismu. Poleg tega ni izraza: Bog je Sveti Duh. Zakaj torej ne bi poenostavili vere.
  Poleg tega Bog, ki visi na križu, ne vzbuja zaupanja. Če ni mogel zaščititi sebe, kako bo potem zaščitil ljudi? Skratka, prešli smo na monoteizem. In sama Biblija je bila pomešana s staroslovanskimi miti. Nastal je Velesov evangelij.
  Okrepil se je tudi ateizem - češ, nehaj se nasedati človeškim pravljicam. Imamo en planet in ne potrebuje ljudi, da verjamejo v čudeže in še posebej v konec sveta.
  Konca sveta ne bo in ga ne sme biti. In človeštvo bi moralo postati vesoljski imperij in doseči sam rob galaksije. Kaj pa galaksije? Bolj kot vesolje. In ko dosežete rob vesolja, pojdite na drug del vesolja. Navsezadnje obstaja nešteto vesoljev. In tako lahko letite iz enega vesolja v drugega. In sčasoma se naučite ustvarjati sami! In v skoraj vsem vesolju bodo nova, neizmerna vesolja.
  In planet Zemlja je le zibelka človeštva. In v prihodnosti bo obstajal imperij sekstilijonov do sekstilijonov stopinj vesolja, ki se bo brez nehanja še naprej širil in osvajal vesolje.
  In vodja in predsednik Kijevske Rusije Vladimir Zelenski, kot svetlo sonce upanja vzhaja nad planetom!
  In njegova prihodnost in prihodnost Kijevske Rusije - naj bo svetla!
  
  VIŠJA SILA, KO SE JE ZSSR VOJOVALA BREZ ZAVEZNIKOV
  In tako je prišlo do neustavljivega vpliva, ki je 1. januarja 1943 zaustavil zavezniške sile. Rommlov potolčen korpus se je ustavil na meji z Libijo. In vsa bombardiranja nacistične Nemčije so se ustavila. Tudi poskusi poleta proti Londonu so se izkazali za neuspešne. Nemška letala niso strmoglavila, ampak so bila odgnana nazaj. Zgodil se je čudež brez primere, delitev sveta s teomagijsko močjo.
  Vendar to sprva Nemcem ni kaj dosti pomagalo. Stalingrada oziroma skupine Paulus v njem morda ni bilo več mogoče rešiti. In sovjetske čete so samozavestno napredovale. Ofenziva v Voronežu in v drugih smereh je bila uspešna. Skoraj kot v realnem času je Rdeča armada osvobodila Kursk, Belgorod in Harkov.
  Toda po premestitvi Rommelovih prekaljenih divizij iz Afrike in tistih sil, ki so bile v resnični zgodovini brez koristi vržene tudi v alžirske in tunizijske puščave, je Mainsteinov slavni protinapad opazno pridobil na moči. Ker je v njej sodelovalo bistveno več nemških sil, predvsem letalstva.
  In izkazalo se je, da trideset povsem novih "tigrov", ki so brezuspešno obtičali v Sahari, sploh niso odveč.
  Tu je prišlo do prvega pomembnega neskladja z resnično zgodovino. Mainstein je štiri dni prej začel protinapad in z veliko več silami napredoval hitreje. Harkov je bil ponovno zavzet devet dni prej, Belgorod dvanajst, v gibanju, kar je najpomembneje, pa je bil zavzet Kursk, ki v resnični zgodovini ni podlegel Fritzu.
  Vpletenih je bilo precejšnje število nemških sil. Nemci so uporabili premeščene rezerve iz Francije, skoraj vse bojno pripravljene tankovske enote in glavno letalstvo. Karkoli že lahko rečemo, skoraj polovico Luftwaffe je odvrnila zahodna fronta, tako da so bile dodane pomembne sile v sovražnikovem zraku. In to je povedal med nemško protiofenzivo, ki je spominjala na srpasti udarec.
  Da, in Mainstein je v resnični zgodovini prehitel sovjetske generale, toda tukaj ima dvajset divizij več kopenskih sil in ob upoštevanju koncentracije virov trikrat več letal. In Focke-Wulf sploh ni slab, če se pravilno uporablja: hitrost je velika, orožje močno. Pomembno je, da je F-190 učinkovitejši s številčno premočjo. Ker mu zmogljivo orožje omogoča, da sestreli letalo v enem zamahu, zaradi visoke hitrosti potapljanja pa lahko pobegne.
  Sovjetske čete so doživele taktični poraz in zapustile Kursk, številni vojaki in častniki so bili obkoljeni. Delno so nekateri umrli, drugi, čeprav je bila manjšina ujetih, mnogi so pobegnili, čeprav so izgubili opremo.
  Sovjetske čete so utrpele ogromno škodo in njihova ofenziva je bila ustavljena. Toda nemški tanki zaradi spomladanske otoplitve niso mogli nadgraditi svojega uspeha.
  Nastalo je začasno razmerje moči.
  Vendar bi lahko v vojno vstopila tudi nova sila: Japonska. Tudi samuraji so imeli odvezane roke. Amerika ni dostopna, a tudi ne napada. Res je, da močna japonska kopenska vojska pritiska na Kitajsko. Tu se je Čang Kaj-šek znašel v zelo težki situaciji. Ali se poskusite dogovoriti z Japonci ali pa se borite, vendar ne prejemajte več podpore z denarjem in orožjem iz ZDA, Britanije in drugih držav.
  Seveda so Nemci hrepeneli po odprtju druge fronte, da bi odvrnili del sovražnikovih sil z vzhoda. Kljub temu so utrpeli precejšnje izgube. Stalingrad je še posebej vzel veliko energije. Veliko so izgubile tudi sovjetske čete, del vojakov pa je končal v Harkovskem in Kurskem kotlu.
  Nacisti so povečali proizvodnjo orožja. Zaradi pomanjkanja bombardiranja so Švabi lahko znatno povečali proizvodnjo tankov, pa tudi letalstva. Bombardiranje je naciste oviralo bolj, kot se običajno verjame. Poleg tega je Nemčija v resnični zgodovini povečala proizvodnjo opreme predvsem zaradi prestrukturiranja gospodarstva na vojnih temeljih in vse bolj aktivne uporabe suženjskega dela, ne pa zato, ker so jo slabo bombardirali.
  Zaenkrat so Nemci čakali in izdelovali nove tanke, usposabljali posadke, opirali so se na sodobno tehnologijo. Ob tem je ostalo odprto vprašanje: kje začeti ofenzivo? Kursk rob ni več obstajal. In to je naravni namig. In tako so Nemci sami in Hitler oklevali. Obstajala je ideja, da bi Leningrad zavzeli z nevihto. Čeprav bi bilo v tem primeru treba prebiti močne utrdbe.
  Nemški generali niso hoteli znova v Stalingrad. Toda odkrito povedano, izbira ni široka. Ali je mogoče napasti samo Moskvo? Med fašističnimi voditelji je prišlo do resnih nesoglasij. Mainstein, Guderian in Rommel so se celo izrekli v smislu, da je bolje, da sploh ne napadamo, ampak pustimo Rusom, da pomolijo nos in jih zvabijo v past.
  Alternativni načrt je predvideval začetek ofenzive s Tamanskega polotoka in Rostova na Donu; Fritz je uspel ubraniti to dobro utrjeno mesto s premestitvijo okrepitev iz balkanske skupine in zamenjavo svojih okupacijskih čet z bolgarskimi in italijanskimi.
  Fuhrer, ki je imel rad operacije, v katerih se čete prebijajo v smereh, ki se zbližujejo, se je vse bolj nagibal k temu načrtu, vendar ga je počasi izvajal. Zlasti tank Panther se je izkazal za muhastega in se je pogosto pokvaril, zato je potreboval modifikacije. Naj dodatno usposabljanje posadke. In Fuhrer je želel žigosati več "tigrov".
  Stalin se je tega sčasoma naveličal. V strahu, da bi drugo fronto odprla Japonska, ki je dosegla velike uspehe na južnem Kitajskem, katere kopenska vojska je že presegla sedem milijonov vojakov in podatke o naraščajočem vojaškem potencialu tretjega rajha, je sam ukazal začetek ofenzive l. smeri Kursk in Donbas. Hitlerjevo obotavljanje in Fuhrerjeva želja, da bi oblikoval divizije s stotinami Tigrov in Panterjev, sta privedla do premoči.
  Vendar pa sovjetske čete, ki so 7. julija 1943 začele ofenzivo, same niso imele odločilne prednosti v moči. 5,56 milijona nemških vojakov, približno milijon dvesto petdeset tisoč satelitskih vojakov, je delovalo proti 6,6 milijona sovjetskih vojakov in častnikov. Mussolini je po izginotju nevarnosti napada z zahoda in juga znatno povečal število italijanskih vojakov na vzhodu. Povečalo se je tudi število španskih enot. Salazar je poslal tudi oddelek "prostovoljcev". Borile so se tudi francoske legije, romunske, dejavneje Madžari, Albanci in tuje divizije v SS iz vse Evrope.
  Tako sovjetska vojska ni imela številčne premoči, vendar je heterogenost koalicije zmanjšala kakovost sovražnih sil. Rdeča armada ima nekaj številčne premoči v tankih in topništvu. Toda za zdaj morda "Tigri" in "Panterji" nimajo enakih glede ognjene moči in oklepa nasprotnika. In T-4 je pridobil premoč v ognjeni moči pištole nad T-34-76. Toda ZSSR ima raketno topništvo, Nemci pa so to kljub razvoju zlasti plinskih lansirnikov precej slabo razvili.
  V letalstvu obstaja približno številčna pariteta. Nemški lovci ME-109 "G", Focke-Wulf pa so močnejši od sovjetskih letal v oborožitvi in hitrosti, vendar nekoliko šibkejši v manevrskih sposobnostih. Toda Nemčija ima, žal, bolj izkušene in produktivne ase. Bombarder Yu-188 je morda boljši v letalnih lastnostih kot PE-2 in TU-3. In Yu-288 je začel vstopati v uporabo. Res je, da se je šele začel uvajati, tako kot ME-309.
  Toda v vsakem primeru, ker Rdeča armada ni imela prednosti v moči, je začela ofenzivo proti sovražnikovi predhodno pripravljeni obrambi. In naletela je na trmast odpor. Toda sovjetske čete so bile odločne v ofenzivi, ne glede na izgube so pritiskale naprej. Čeprav se je povprečna hitrost napredovanja izkazala za nizko, en do dva kilometra na dan. Sovražnik je zaskočil in se uspel znova vkopati. Tempo nič manj junaškega napredovanja se je nadaljeval. Do sredine avgusta so sovjetske čete za ceno velikih izgub napredovale do sto kilometrov, se približale Kursku in začele trdovratne bitke za samo mesto ter se približale tudi Belgorodu.
  19. avgusta 1943 je Japonska, ki je premagala obotavljanje, odprla fronto na Daljnem vzhodu. V tem času, ko je utrpel vrsto porazov, je Chiang Kai-shekov režim privolil v mir, ki je bil ugoden za samuraje. Japonci so pridobili nadzor nad pomembnimi komunikacijami in bili osvobojeni potrebe po težki gverilski vojni s slabo organiziranimi, a zelo številnimi kitajskimi četami. Toda Čang Kaj Šeku je bila obljubljena podpora v vojni z Rdečo armado Mao Zedonga. Japonska že ima vsa sredstva za vojno z ZSSR. In odločili so se, da ne bodo čakali na deževno jesen in ostro sibirsko zimo. Da ne omenjam dejstva, da je Hitler že leta 1941 ZDA napovedal vojno, a ga samuraji niso podprli. Odprtje druge fronte leta 1942 bi lahko rešilo naciste pred hudim porazom pri Stalingradu.
  Odločitev Japonske je bila precej pričakovana. Toda v napadu na Vladivostok so samuraji dosegli taktično presenečenje in povzročili resno škodo sovjetski pacifiški floti.
  Konec avgusta so Nemci poskušali izvesti protinapad z množico najnovejših tankov. Toda njihov južni protinapad je dosegel le relativno uspeh. Sovjetsko poveljstvo je takšno možnost že predvidelo in svoje čete umaknilo na prvotne črte. Samo skupno orožje 31. armade je padlo v kotel in bilo večinoma uničeno.
  Vendar pa sovjetske čete niso dosegle svojega cilja in so utrpele zelo velike izgube, saj jim ni uspelo ponovno zavzeti ozemlja. Izgubljenih je bilo predvsem več kot šest in pol tisoč tankov proti približno osemsto nemškim. V tankovskem parku je številčna prednost prešla naciste. Septembra so Nemci uspeli dohiteti ZSSR v proizvodnji več sto letal na dan, novembra pa so približno v avtomobilih povečali proizvodnjo panterjev na 650-700 tankov na mesec. Pri tem je imela veliko vlogo uporaba virov iz okupiranih držav, predvsem Francije, pa tudi Belgije in Nizozemske, kjer je bila uvedena delovna obveznost.
  Nemci so septembra z nekaj zamude začeli dolgo načrtovano ofenzivo iz Rostova na Donu in Tamanskega polotoka. In naleteli so na trmasto sovjetsko obrambo. In Japonska je začela ofenzivo proti Mongoliji, zajela Ulaanbaatar in Primorye. Toda tam je bil dosežen majhen napredek.
  To je preusmerilo znatne rezerve in po mesecu in pol hudih bojev sta se nemški skupini združili. Toda tudi izgube Fritza so se izkazale za zelo pomembne in so se morali ustaviti. Toda ta taktični uspeh je izzval vstop Turčije v vojno in odprtje tretje fronte v Zakavkazju.
  Zdaj smo se morali boriti tudi v tej smeri.
  Do zime se bo frontna črta na Daljnem vzhodu stabilizirala. Japonci so v Primorju napredovali od petdeset do sto dvajset kilometrov, zavzeli več kot polovico Mongolije skupaj z Ulan Batorjem, vendar se je njihova ofenziva ustavila. Turki so se približali Erevanu in napadli Batumi, uspelo jim je zavzeti dve tretjini zadnjega mesta. Sami Nemci jeseni ne bodo veliko napredovali. In še niso prevzeli pobude.
  Vojna je postajala vse bolj pozicijska in dolgotrajna. Do izčrpanosti in do tehnološke premoči. Leta 1943 je ZSSR povečala proizvodnjo letal za enkrat in pol s 25 tisoč na 37 tisoč. Nacistična Nemčija z več kot 15 tisoč na 32 tisoč, več kot dvakrat. V zadnjih mesecih leta so Nemci izenačili svoje sovjetske proizvodne rezultate letal. In tudi v tankih in samohodnih puškah - s kvalitativno premočjo. Toda ZSSR se mora boriti tudi proti Japonski. Poleg tega se v Italiji in drugih satelitskih državah Tretjega rajha proizvajajo številna letala in tanki. Tudi če ne preveč. Poleg tega so Nemci, ki so izkoristili odsotnost vojne, začeli črpati in dobavljati nafto iz Libije za svoje potrebe.
  Tako se je pomanjkanje energije v Tretjem rajhu postopoma zmanjšalo. Poleg tega so afriške francoske posesti obetale dober vir surovin.
  Da bi se lahko nacisti dobro oskrbeli. V odgovor so rdeči konstruktorji za Stalina pripravili nove vrste tankov z 85 mm in 122 mm topovi. Nemci so nekoliko upočasnili delo na Pantherju 2. Ni lahko dobiti tanka z močnim orožjem, močnim oklepom in relativno mobilnostjo. In "Royal Tiger" se je izkazal za pretežkega pri 68 tonah. Le posodobitev Pantherja je obljubila, da bo relativno uspešna. In tank T-4 je očitno izčrpal svoje zmogljivosti. Postopoma, od leta 1944, je proizvodnja tega stroja začela upadati. Da bi aprila povsem prenehal.
  Sovjetsko poveljstvo je pozimi izvedlo več ofenzivnih operacij. In polotok Taman, v središču in v smeri Leningrada in blizu Kurska. A pomembnejših uspehov ni bilo nikjer . Sovražnik je že imel številčno premoč v živi sili tako v tankih kot letalih. Le strah pred vremenom je prisilil Fritz, da se je držal obrambne taktike.
  Negativno vlogo je imelo tudi povečano število dezerterjev in izdajalcev ter dejstvo, da so Nemci razvili višinsko letalstvo, ki je bilo učinkovitejše pri izvidovanju iz zraka.
  Poleg tega je sovjetsko poveljstvo nekoliko napačno pristopilo k procesu koncentracije sil. Predvsem sama taktika začetka naslednje operacije na drugem območju še pred zaključkom prejšnje je bila glede na številčno premoč smiselna. Kot v prvi svetovni vojni, ko so Nemce razdvojili. Če pa vas je sovražnik številčno večji, je to otežilo doseganje premoči v silah na določenem območju.
  Če bi Stalinu uspelo ustvariti premoč na ločenem odseku fronte v približno razmerju tri proti ena, bi bil morda dosežen taktični uspeh.
  In tako na enem sektorju poteka ofenziva, na drugem se pripravlja, a v resnici jo Nemci in njihovi zavezniki lažje odbijejo. Poleg tega je Fritz že imel visokohitrostno izvidniško letalo z odlično optiko, ki jim je omogočala sledenje gibanju enot. In pozimi je težje kamuflirati, noč pa ni rešitev, zato so nemški obveščevalci pridobili dobre naprave za nočno opazovanje.
  "Kraljevski tiger" kot načrtovani prebojni tank je bil v serijski proizvodnji odložen in ni bil povsem uspešen. "Panther" -2, ki ga je Hitler ukazal okrepiti z oklepom, da bi bil IS-2 neprebojen, in namestiti motor z 900 konjskimi močmi, je tehtal 51 ton, tudi če upoštevamo namestitev ohišja iz zlitine, kar je prihranilo 800 kilogramov . Toda postalo je mogoče okrepiti stranski oklep do 82 milimetrov pod racionalnim kotom. Zaradi tega nemški tank ni bil tako ranljiv s strani kot prejšnji modeli. Toda spet sta "Panther"-2 in "Lion"-2 v naprednejši shemi postavitve še vedno samo v procesu razvoja.
  Toda čez zimo so Nemci popolnoma prevzeli nadzor nad francoskimi posestmi v Afriki, vključno z Nigrovo zanko. In tam so nafta, plin in boksit ter še večje zaloge urana, predvsem v Kongu. De Gaulle je bil ujet - brez pomoči zaveznikov je bil ničvreden, Scorrel pa je delal čisto in spretno.
  Tako so bili do maja 1944 problemi z nafto večinoma rešeni. Vse zaloge so že prihajale iz Libije, ostalo je le še vrtanje novih in novih vrtin.
  Toda maja Nemci še niso bili pripravljeni na napad. Razen Tigra, ki je bil konstrukcijsko zastarel, resnega prebojnega tanka niso imeli. Res je, da je bil "Tiger" že v množični proizvodnji in je lahko zaradi visoke kakovosti oklepa in debeline bokov ter hitrega in natančnega strelnega orožja igral vlogo, če ne celo ideala. , vendar bolj ali manj znosen tank, ki je prekinil promet vojakov ZSSR .
  Nemško poveljstvo se je po vrsti sporov vrnilo k prejšnjemu načrtu iz leta 1942. In sicer za ofenzivo po bokih. Vzemite Leningrad v dvojni obroč in se prebijte do Stalingrada. Poleg tega je bilo po tem, ko je Wehrmacht zapustil vzpetino Ržev-Vjazemski, izgubljeno priročno mostišče za napad na Moskvo. Torej je relativno daleč od prestolnice.
  Tudi načrt nacistov ni optimalen, ampak... Na Švedskem so potekale predčasne parlamentarne volitve, kjer so nacisti dosegli impresivno zmago. Država z osem milijonov prebivalcev in razvitim gospodarstvom je bila pripravljena na vojno proti ZSSR. Najbolj priljubljena osebnost je bil Charles Dvanajsti. Švedi so hrepeneli po maščevanju za prejšnje poraze in ponižanja v vojnah, ki sta jih izgubila Peter Veliki in Aleksander Prvi. Tako se je vsa Evropa že borila proti ZSSR. Poleg tega sta se Franco in Salazar odločila uradno vstopiti v vojno, da bi zahtevala svoj delež plena. Le Švica je ostala formalno nevtralna, a je tudi poslala divizijo prostovoljcev.
  Številčna premoč je bila na strani nacistične koalicije. Poleg tega so imeli Nemci do sredine maja 1944 v uporabi že okoli tisoč reaktivnih letal ME-262. Avto sam je precej uspešen, vendar z nedokončanimi motorji. Toda postopoma so se motorji izboljšali, postali močnejši, zanesljivejši in poraba goriva se je zmanjšala.
  Ofenziva se je začela na jugu. Fritz je poskušal ponoviti načrt, ki ga je januarja 1942 razvil OKW za operacijo Blau, a ga je nato Hitler samovoljno spremenil. Ko napadate Stalingrad tako z juga kot s severa, po smereh, ki se zbližata. Toda najprej so se morali Nemci prebiti do Dona. Fašistični tigri so šli v napad, a so se soočili z močno obrambno linijo. Napredovanje Švab se je izkazalo za počasno, zataknili so se v globini obrambe sovjetskih čet. V prvih desetih dneh sem prevozil le 35-40 kilometrov v smeri Voroneža.
  Nato so nacisti v dveh tednih trdovratnih bojev napredovali le deset kilometrov in se bili zaradi velikih izgub prisiljeni ustaviti.
  Ofenziva na jugu se je razvijala uspešneje. Tam je manj sovjetskih čet in težje se je braniti. Številni "Panthers", "Tigers", "Ferdinands" (ta samohodna puška se je izkazala za bolj razširjeno zaradi pomanjkanja strateškega bombardiranja!) In prvi modeli "Jagdtiger" in posebej učinkovit "Sturmtiger". Nemci so uspeli prebiti prve obrambne črte in pridobiti operativni prostor.
  Istočasno je prešla v ofenzivo tudi japonska vojska. Samuraji so povečali velikost svoje tankovske flote in njihova nova srednje težka vozila po oborožitvi in voznih zmogljivostih praktično niso bila slabša od T-34-76 in so bila celo boljša v prednjem oklepu, čeprav slabša v zaščiti s strani.
  Japonska je vodila ofenzivo v Mongoliji, kjer je bilo veliko težje vzdrževati obrambo. Sovjetsko poveljstvo se je soočilo s pomanjkanjem rezerv in se bojevalo na vseh treh frontah. In izgube osebja med zimsko ofenzivo so bile precejšnje.
  Nemška ofenziva na Tihvin ter Finci in Švedi iz Belomorskega prekopa so bili s težavo odbiti. Nacisti so napredovali počasi, a skoraj nenehno. Sredi junija so na jugu Mainsteinove čete vdrle v Stalingrad. Začela se je druga bitka za Stalingrad. In do začetka julija, po padcu Tihvina in Volhova, so se Finci, Švedi in Nemci združili - oblikovali so drugi obroč okoli mesta Lenin.
  Tako je nastala izjemno težka situacija za sovjetske vojaške sile.
  Toda Stalingrad se ni vdal Mainsteinu. In to je Nemcem preprečilo razvoj ofenzive v druge smeri. Na jugu so tako kot leta 1942 dosegli le Tereška vrata: obtičali so pri Groznem in Ordžonikidzeju. Hudi boji so se nadaljevali v smeri Voroneža. Do septembra so se sovjetske čete morale umakniti onkraj Dona. Ironija usode je, da se je konec oktobra na fronti na jugu ponovilo leto 1942 v času največjega napredovanja nacistov.
  Huje je bilo na severu, kjer se je Leningrad znašel v popolnem obleganju. Poleg tega so Nemci, Finci in Švedi uspeli prebiti obrambo Rdeče armade na Karelskem polotoku in Murmansk po kopnem odrezati od glavnega dela ZSSR.
  Okoli štirideset sovjetskih divizij je bilo izoliranih. Vendar je bilo njihovo število daleč od običajnega. Švedska je postavila približno petindvajset dokaj dobro opremljenih divizij. Skupaj z izkušenimi Finci in nemškimi enotami so dosegli številčno premoč. In izjemno težko je prenesti rezerve na Karelski polotok.
  Na splošno Rdeča armada ni mogla prejeti potrebnih okrepitev, zato so se Japonci izkazali za nepričakovano močne, njihovo število je skupaj z marionetnimi enotami preseglo pet milijonov in to je pravzaprav polnopravna druga fronta. Vse, kar smo morali narediti, je bil boj proti Nemcem in njihovim zaveznikom.
  Postopoma se je območje nadzora sovjetskih čet v Kareliji zmanjšalo, Murmansk pa je bil popolnoma blokiran in tako rekoč obsojen na propad. Tako je sovražna flota in predvsem podmornice prevladovala na morju, tako da ni bilo s čim vzpostaviti oskrbe.
  Žal ZSSR novembra 1944 ni imela rezerv, da bi ponovila prelomnico iz leta 1942. Skoraj vse je bilo porabljeno za preprečitev izgube Kavkaza. Poleg tega so Nemci napad na Stalingrad izvedli bolj profesionalno in tja je bilo treba nenehno prenašati rezerve, kot v krater Tartar. Stalin je ukazal zadržati mesto ob Volgi za vsako ceno. Toda glede na prevlado sovražnih letal v zraku se je cena izkazala za neverjetno visoko.
  Poleg tega se Mainsteinu, za razliko od Paulusa, ni mudilo in je skrbel za vojake. Posledično razmerje izgub ni bilo v korist Rdeče armade.
  Hitler je pohitel Meinsteina, a se je premeteni feldmaršal znal izmikati in zdržati pritisk.
  Ena najmočnejših vrst orožja so bili Sturmtigri. Imeli so izjemno močne metalce, ki so izstreljevali izstrelke, težke tristo dvajset kilogramov. Poleg tega so granate na raketni pogon in veliko močnejše od granat havbic. Lahko jih imenujete vreden odgovor na Katyusha, čeprav na tirih. Poleg tega so bili na tovornjakih nameščeni tudi nekateri metalci bomb z daljšim strelnim dosegom.
  Nemci so uporabljali tudi plinske lanserje. In seveda reaktivni bombniki.
  Decembra so Japonci zavzeli skoraj celotno Mongolijo in se približali Vladivostoku ter delno zavzeli Primorje in Habarovsk. Toda general Frost jih je prisilil, da so se ustavili.
  To je izkoristila Rdeča armada, ki je organizirala vrsto protinapadov na nemška boka, da bi zavzela tisto, kar je ostalo od Stalingrada. Kaj, celo majhen del mesta je bil v začetku leta 1945 obdržan. Nemci so leta 1944 dosegli določene uspehe, niso pa uspeli niti osvojiti Kavkaza in pridobiti bakujske nafte. Res je, za lastne potrebe so imeli še dovolj iz Romunije, Madžarske, Libije, Kameruna in Nigerije.
  Leningrad je bil še vedno oblegan. Vnaprej so bile ustvarjene velike zaloge hrane in streliva, da je mesto lahko preživelo to zimo in še naprej zadrževalo pomembne sile Wehrmachta in njegovih zaveznikov.
  Sovjetskemu vodstvu je uspelo v mestu Lenin narediti tudi strateške zaloge surovin za proizvodnjo orožja. Torej do zdaj to fašistom ni dalo preveč.
  Toda Murmansk je bil popolnoma blokiran. Od desetih transportov, namenjenih v mesto, so Švabe končale devet.
  Januarja je sovjetsko poveljstvo poskušalo preizkusiti moč Nemcev v centru. Vendar zelo zmogljive in tehnološko napredne obrambe ni bilo mogoče premagati. Največji napredek je bil pet ali šest, v najboljšem primeru ne več kot osem kilometrov. In izgube sovjetskih divizij so bile zelo velike. Večinoma do polovične sestave.
  Toda del nemških sil je bil moten, kar jim je omogočilo, da zadržijo Stalingrad ... Marca so Nemci sami sprožili ofenzivo pri Tereških vratih. Uspelo jim je prebiti sovjetsko obrambno linijo in obkoliti Grozni in Ordžonikidze, Fritz pa je obstal na liniji Vedeno, Šali in naprej skozi mesta.
  Samo mesto Grozni je ostalo v popolnem obleganju do maja. Maja je Stalingrad končno padel. Od mesta in predmestja, pa tudi od tovarne tankov, praktično ni ostalo ruševin.
  Tudi nemški koaliciji je zmanjkovalo moči, toda Firer je želel zmago. Januarja so bili izvedeni prvi uspešni preizkusi diska, ki je dosegel hitrost do dveh zvočnih hitrosti in se povzpel do 18 kilometrov višine. V maju je disketa že dosegla štiri zvočne hitrosti in skočila na višino 30 kilometrov.
  Vendar se je izkazalo, da je novi stroj kljub vsem svojim močnim in celo edinstvenim letalnim lastnostim občutljiv na majhen požar in drag. Problem ranljivosti je bil kmalu rešen z izstrelitvijo laminarnega pluga, vendar je to povečalo porabo goriva in zmanjšalo čas letenja letala. In samo diskasto letalo v svojem laminarnem "plašču" ni moglo učinkovito streljati.
  Toda začela se je doba "letečih krožnikov". Poleg tega so Nemci pridobili močan adut: tanke nove generacije razreda "E". Razlikovali so se po podobni teži kot "Kraljevski tiger" in "Panther", veliko gostejši in naprednejši postavitvi, nizki silhueti in debelem oklepu.
  V masovni proizvodnji in na bojišču so se Panther-2 in Tiger-2 ter nato Tiger-3 dobro izkazali. Slednje vozilo z bolj gosto postavitvijo in majhno kupolo je imelo močan oklep in motor s 1080 konjskimi močmi. "Miška" se ni nikoli prijela. Toda modifikacija "Panther", "F", se je izkazala dobro.
  Zaradi pomanjkanja legirnih elementov sovjetski tanki niso imeli zelo kakovostnega oklepa in doslej se je "Panther" precej dobro spopadel s svojo vlogo tudi s 75-mm topom. In 120-milimetrski nagnjeni prednji oklep je precej zanesljivo zaščitil pred 85-milimetrsko sovjetsko pištolo T-34-85. Morda pa se je sovjetska samohodna puška SU-100 izkazala za vrednega nasprotnika izboljšanemu oklepu Pantherja. T-4 je bil že iz proizvodnje. In med proizvodnimi tanki se je Panther izkazal za najlažjega.
  Prvi napredni tank v smislu svoje postavitve je bil serijski tank "Lion". Kupola tega tanka je bila premaknjena nazaj, menjalnik, motor in menjalnik pa so bili nameščeni v eni enoti spredaj. Posledično je bila silhueta vozila nizka, oklep z močnim 105 mm topom primerljiv s "kraljevim tigrom", sprednji del kupole pa je bil še močnejši.
  Premik kupole nazaj je dal levu tudi prednost, da se pri premikanju skozi gozd cev njegove dolgocevne puške ni toliko oprijemala drevesnih debel.
  Nacisti so poskusili tudi druge načrte in z močnimi letali obstreljevali tudi sovjetske položaje.
  Tudi Japonska je poskušala napredovati in dokončno odrezati Vladivostok od celine.
  Nemci so se junija in julija poskušali prebiti proti Moskvi. Toda sovjetska obrambna linija se je izkazala za zelo močno in nacisti so utrpeli ogromne izgube. Tudi tank Lev ni povsem primeren v ofenzivi, predvsem zaradi nezadostnega bočnega pokrivanja.
  Sovjetsko poveljstvo je vedno bolj aktivno uporabljalo top kalibra 100 mm. Jasno je, da ZSSR nima sredstev, da bi z enakimi tanki porazila sovražnikove tanke, a protitankovsko topništvo je mogoče uporabiti množično.
  E-100 v prvotnem modelu se je s 140 tonami izkazal za pretežkega, bočni oklep pa je imel 120 milimetrov (čelo 240 milimetrov!), tudi pod kotom. To ni bilo več dovolj. Da ne omenjam dejstva, da Mouses brezupno zaostajajo v svoji postavitvi.
  V resnici so bili tank Lion in samohodne puške - E-10, E-25 napredna nemška vozila, kjer so bili motor, menjalnik in menjalnik združeni. Vendar so Nemci proizvedli veliko zaostajajoče opreme. Na primer, "Panthers", "Tigers", "Jagdtigers", "Jagdpanthers" s precej visokimi silhuetami, ki zaostajajo v razvoju.
  Tudi "E"-70 ni bil povsem uspešen. Vozilo je bilo opremljeno z zmogljivim 128-mm topom in napredno postavitvijo, vendar se je zaradi želje po ohranitvi bojne obremenitve vsaj 80 nabojev in ne preseči 70 ton izkazalo, da je njegova oklepna zaščita primerljiva s "kraljevskim" Tiger" - model 1944 in neustrezen za preboj. "Tiger"-3 je še bolje zaščiten. Toda na E-70 je bil uspešno preizkušen motor s turbopolnilnikom z močjo 1200 konjskih moči, ki je omogočil, da je rezervoar na avtocesti dosegel hitrost 60 kilometrov na uro.
  Vsekakor so nemški tanki utrpeli velike izgube, prav tako pehota. Tako tuje divizije kot sateliti tretjega rajha so veliko izgubili.
  Do sredine avgusta so Nemci v središču napredovali le 40-50 kilometrov in niso mogli pridobiti operativnega prostora. In izgube so se izkazale za ogromne. Septembra so nacisti začeli novo ofenzivo na jugu ... V mesecu in pol hudih bojev se je sovražnik prebil do Kaspijskega jezera in po kopnem odrezal Kavkaz.
  Toda sovjetskemu poveljstvu je uspelo vzpostaviti oskrbo po morju, čeprav za ceno velike škode. Novembra je Fritz za ceno ogromnih naporov in velike škode dosegel delto Volge. Decembra se je frontna črta stabilizirala. Vrzel med frontami Kavkaza in glavnim sovjetskim ozemljem se je povečala. Poleg tega je Japoncem uspelo odrezati Vladivostok in tako sovjetsko mesto oblegati.
  Kljub blokadi se je Murmansk junaško obdržal do decembra 1945. Ampak vseeno je padel...
  Leta 1946 so se sovražnosti nadaljevale ... Položaj sovjetske armadne skupine na Kavkazu se je izkazal za izjemno težkega. Odrezani so od kopnega in obstaja grožnja dokončne izgube Bakuja.
  Stalin je čutil izjemno živčno in fizično izčrpanost. Hudi boji so se odvijali v smeri Tihvina. Prišlo je do poskusa reševanja obkoljenega Leningrada. V samem mestu so zaloge hrane pustili za manj kot šest mesecev in prehranske kartice so ponovno ukinili.
  Sprva so sovjetske čete prebile frontno črto, nato pa je sovražnik s premočjo tankov uspel izvesti protinapad in celo odrezati del sovjetskih čet. Februar je minil v hudih bojih tako na severu kot na jugu, kjer so sovjetske čete preizkušale sovražnika in poskušale ponovno zavzeti Stalingrad. In slednje je delno uspelo. Sovjetski tanki so vdrli v mesto, a nacistov od tam žal niso mogli pregnati.
  Toda izbruhnila je tretja bitka za Stalingrad. Sovjetske čete so dosegle razmeroma velike uspehe tudi pri Voronežu. Toda tudi tam je Fritz z uporabo velikega števila tankovskih enot in njihove tehnološke premoči uspel obnoviti stanje. Marca so v sovražnostih začeli množično sodelovati helikopterji in diskete v obliki diska. Nemci so naredili več izboljšav letečih krožnikov in z njimi lahko izstrelili raketne napade na sovjetske položaje. Toda v praksi disk letalo ni izpolnilo pričakovanj kot čudežno orožje.
  Tako kot se je balistična raketa von Braun izkazala za predrago in nizko natančnost, da bi se upravičila njena aktivna bojna uporaba.
  Toda Nemci so pridobili brezrepe reaktivne bombnike, ki so lahko nosili do deset ton tovora in preleteli razdaljo do 16 tisoč kilometrov (!).
  Na žalost je bilo sovjetsko reaktivno letalstvo še vedno v zaostanku in sovražnik je skoraj popolnoma prevladoval v zraku. Vsekakor propelerska letala po letalnih lastnostih načeloma ne morejo preseči reaktivnih letal. In naš razvoj je bil prepozen. In prehod s propelerskih na reaktivna letala je preveč boleč.
  In pilote je treba prekvalificirati, vzletno-pristajalne steze je treba podaljšati in pripraviti posebno vrsto goriva. No, sami motorji se še testirajo in odpravljajo napake!
  Nemce je motil Stalingrad ... Nenavadno je bilo, da je Tretji rajh in celotna koalicija izhajala, Rdeča armada pa je bila kot ptica Feniks. Tako april kot maj sta minila v hudih bojih pri Stalingradu. In tudi junija je Rdeča armada še vedno poskušala napredovati in zajeziti sovražnika. Toda julija so se nacisti kljub vročini še vedno premikali ob obali Kaspijskega morja v smeri Bakuja. Napredek je bil izjemno počasen. Povprečno 1,5 km na dan. Dagestan se je vrnil ... Sovjetske čete so zdrobile Fritz in njihove zaveznike v vseh azimutih.
  Sovražnika so premagali tako v središču kot na severu. Niso se smeli približati Arhangelsku ... Septembra pa se je tempo nemškega napredovanja na Kavkazu pospešil. Sile kavkaške skupine so bile močno izčrpane in morje desetih transportov je prispelo v razmerah sovražnikove zračne premoči v zraku največ dveh ali treh. Konec oktobra so fašisti vendarle vstopili v Azerbajdžan. In novembra so napredovali v Baku. In v začetku decembra so se Švabe združile s Turki v Gruziji ...
  Še pred marcem so bile bitke na Kavkazu in Erevan je na splošno zdržal do junija 1947.
  Vso zimo je Rdeča armada neutrudno poskušala napredovati. Hudo so udarili po koaliciji. Čeprav so Japonci aprila nazadnje zavzeli Vladivostok, je to ZSSR le omogočilo, da je dobila močnejšo oporo čez Amur.
  Čeprav Rdeča armada z napadi pozimi in marca ni dosegla oprijemljivih uspehov, je dala koaliciji pošteno lekcijo. Znotraj nemških satelitskih držav so se razmere vse bolj zaostrovale. Človeški viri so bili izčrpani, izgube pa ogromne. Gospodarsko breme je postajalo povsem neznosno. Tudi uspehi na frontah so vse manj razveseljevali evropskega obićana. Želja po miru je postajala vedno močnejša.
  Toda Hitler je trmasto želel uničiti ZSSR. Čeprav se izračuni, da bo Rdeča armada po izgubi Bakuja izgubila svojo bojno učinkovitost, niso uresničili. Leta 1946 je ZSSR proizvedla rekordno število orožja: približno 60 tisoč letal in 40 tisoč tankov in samohodnih pušk, 250 tisoč pušk in minometov. Da, sovjetsko letalstvo je predvsem lovec Jak-9, jurišno letalo Il-2, ki je še v proizvodnji. Jak-3 in LA-7 sta bila proizvedena v majhnih količinah. V proizvodnji sta še PE-2 in TU-3. Da, letalstvo se lahko šteje za zastarelo proti sovražnim reaktivnim pošastim, vendar ni. Tako kot T-34-85, IS-3 in SU-100 so tudi ostala vozila v majhnih količinah.
  In leta 1947 je T-54 začel vstopati v uporabo, kar bi moralo narediti konec kvalitativni superiornosti nemške tehnologije. Seveda T-54, ki je tehtal 36 ton, ni mogel biti močnejši od vseh sovražnih tankov, vendar bi se zlahka kosal s panterji in tigri.
  Glavni nemški tank je bil E-50, imenovan Lion-3. Vozilo je podobno levu, vendar z močnejšim motorjem 1200 konjskih moči in debelim oklepom. S težo 75 ton se je debelina bočnega oklepa nemškega tanka povečala na 140 mm, sprednji pa 240 mm s 105 mm pištolo in dolžino cevi 100 el. Novi nemški avto bi moral postati glavni. Po oborožitvi in oklepu je boljši od sovjetskega, vendar je več kot dvakrat težji.
  Vendar pa T-54 šele začenja vstopati v proizvodnjo.
  Toda poletje 1947 je bilo še bolj vroče. Nemci poskušajo ponovno napasti Moskvo. Prebijejo se tudi do Saratova. Boji se vlečejo do pozne jeseni. Fritzu še vedno uspe zavzeti Saratov. Toda na območju Moskve jim je uspelo napredovati največ šestdeset do sedemdeset kilometrov. Tako Ržev kot Vjazma, čeprav je bil slednji napol obkoljen, sta ostala v ZSSR.
  Moskva ni bila osvojena, nacisti in njihova brutalna koalicija pa morajo zimo preživeti v strelskih jarkih. Tokrat sovjetsko poveljstvo rešuje ljudi in kopiči moč. Zlasti tank T-54. In 31. decembra 1947 so uspešno testirali MIG-15, ki naj bi končal nemški monopol nad reaktivnimi letali v zraku.
  Res je, februarja 1948 je Leningrad po dolgih letih obleganja padel. Zelo močan udarec za ugled sovjetske oblasti.
  Položaj ZSSR maja 1948 je postal brezupen. Nemci in njihova koalicija obvladujejo Kavkaz, nato Volgo do Saratova in Tambov z Voronežem. Nato vzhodno od Orla, skoraj ob Tuli, nato v Vjazmi in pri samem Rževu, vse do Arhangelska.
  No, kaj je še mogoče storiti v takšni situaciji? Poleg tega Japonci nadzorujejo celotno Primorje vzdolž reke Amur in so zajeli svojega edinega zaveznika: Mongolijo.
  In v sedmih letih vojne so bile izgubljene dežele, na katerih je pred okupacijo živela vsaj polovica prebivalstva ZSSR, morda še več. V sedmih letih vojne je Rdeča armada nepovratno izgubila najmanj dvajset milijonov vojakov in častnikov. Če ne štejemo tistih, ki so bili ranjeni ali pohabljeni. Če ne štejemo ogromnih izgub zaradi množičnega bombardiranja, granatiranja in lakote.
  Tudi če upoštevamo evakuirane družine, Stalin ni imel pod nadzorom več kot sto milijonov delovne sile, verjetno morda manj. Od tega je vsak peti vpoklican v vojsko. Približno dvajset milijonov različnih vojakov. Stroje so lahko uporabljali otroci od petega leta starosti, upokojenci ter invalidi prve in druge skupine.
  Država je izjemno mobilizirana. Proizvodnja orožja se je leta 1947 le malo zmanjšala ... Torej je še prezgodaj, da bi naredili konec državi Sovjetov!
  Stalin sam tako ali tako ni mislil tako. In tudi Hitler je želel pritisniti na Rusijo - dobiti vse naenkrat! Torej kompromisa sploh ni bilo.
  Poleti so Nemci izvedli nov napad na Moskvo. Še vedno so upali, da bodo lahko zlomili prestolnico in uničili ZSSR. Od Rdeče armade je Moskvo pokrivalo več kot tri milijone vojakov in milic. Oboroženi so bili z dvanajst tisoč tanki in samohodnimi topovi. Res je, borilo se je le okoli petsto T-54, predvsem T-34-85 in SU-100. IS-3 so takrat že ukinili. Zaradi tehnološke nezanesljivosti tega mastodonta je bilo izdelanih zelo malo tankov IS-4. Izdelanih je bilo šest tankov IS-7, vendar to vozilo ni šlo v množično proizvodnjo. Čeprav verjetno zaman. Lahko bi prebil 240 mm oklep 75-tonskega Lev-3 s svojim 130 mm topom. Res je, Nemci so imeli naprednejši tank Royal Lion, težak 100 ton z motorjem 1800 konjskih moči in 128 mm z zelo dolgocevno pištolo z začetno hitrostjo izstrelka 1260 metrov na sekundo.
  Toda Stalin je nekako izgubil zanimanje za težko opremo in raje: po možnosti majhno, a oddaljeno.
  Toda štiri bojevniki: Zoya, Victoria, Elena, Nadezhda niso mislili tako. In pravkar so prejeli tank IS-7 pod svoj nadzor. Še več, in na številki sedem. Štirje so torej ta avto izdelali na lastne stroške. Dekleta sta v Sibiriji našla zlate palice in jih podarila v sklad Ministrstva za obrambo. In zdaj so sami želeli streljati iz tega čudovitega stroja.
  In ravno se je bližal prelomni dan 22. junij 1948. Hitlerjeve čete so ravno vodile prebivalstvo in poskušale zaobiti in obkoliti sovjetsko mesto Ržev.
  In štiri hčere ruskih bogov demiurgov so se kot vedno odločile posredovati v kritičnem trenutku za Rusijo! Svojo domovino - Rusijo - vedno rešijo ob pravem času in kraju!
  
  
  
  
  ČE NE BI BILO JEKLENE SPONKE
  Na splošno je bil nenavadno v večini vzporednih vesolj potek druge svetovne vojne in velike domovinske vojne za Rusijo še hujši od realnosti. Morda zato, ker je imel fašistični režim, ki je prevzel nadzor nad Evropo, veliko več potenciala, kot ga je bil sposoben realizirati. Kombinacija brutalnega totalitarizma in tržnih elementov gospodarstva je učinkovitejša od liberalnega kapitalizma Zahoda in centraliziranega, birokratskega stalinističnega modela. Na srečo zaradi več razlogov, tako objektivnih kot subjektivnih. Zaradi velike sreče nacisti niso mogli izkoristiti svojih adutov.
  Koliko nemških vohunov je propadlo samo zato, ker so Nemci v dokumentih uporabljali strgalo iz nerjavečega jekla, Rusi pa preprosto železo? In kako je taka malenkost odločilno vplivala na potek vojne?
  Vsekakor je obstajalo vzporedno vesolje, kjer je že oktobra 1941 en zelo natančen obveščevalec po naključju odkril to dejstvo. Pristni sovjetski dokumenti in lažni nemški so mokri in... Na sovjetskih dokumentih je sponka zarjavela in se to opazi, na nemških pa ne.
  To je majhna stvar, vendar se je njen vpliv na potek velike domovinske vojne izkazal za zelo pomembnega.
  Ko so se izognili neuspehom in delali pod nadzorom nemških agentov, so odkrili pomembne dokaze o pripravah sovjetskih čet na ofenzivo blizu Stalingrada. Tako prepričljivo, da se je trmasti Adolf Hitler s tem strinjal in dal ukaz, naj ponovno zberejo nacistične enote, nameščene na Volgi. In to je bilo pomembno.
  Če med operacijo Rzhev-Sychov Rdeča armada, ki je imela več kot dvakrat več sil kot Wehrmacht, ni mogla prebiti nemške obrambe, potem je bilo pri Stalingradu razmerje sil ugodnejše za naciste.
  In vreme 19. novembra 1942 ni bilo naklonjeno ofenzivnim operacijam. Letalstvo, zlasti jurišna, ni moglo vzleteti, topniško obstreljevanje pa je imelo le izjemno omejen vpliv na sovražnikovo razvito obrambo. Sovjetske čete, ki so prešle v ofenzivo, so se zapletle. Tudi napotitev tankovskih korpusov ni mogla prebiti luknje v Hitlerjevi obrambi.
  Hudi boji so izbruhnili tudi v smeri Ržev-Sičov. Nadaljevali so na novega leta dan. Šele takrat, ko so utrpele resne izgube, so sovjetske čete v obeh smereh prekinile ofenzivo. Hitler je zdržal na Volgi, vendar so Nemce začeli premagati v Afriki. Churchill je Montgomeryjevo ofenzivo v Egiptu imenoval: konec začetka. Izjavil je tudi, da bodo zdaj zavezniki samo zmagali.
  Dejansko Rommel kljub tekočemu premeščanju velikih sil v Afriko ni imel sreče in njegova vojska je trpela poraz za porazom. Da bi zagotovil vodenje vojne na dveh frontah, je moral tretji rajh februarja 1943 razglasiti popolno mobilizacijo.
  Poleg tega glavni cilji operacije Blau niso bili doseženi. Vendar se je pozimi 1942-1943 Wehrmachtu, za razliko od resnične zgodovine, uspelo izogniti resnemu porazu na vzhodu. Konec januarja so sovjetske čete nadaljevale ofenzivo v središču: tretja operacija Ržev-Sičov in blizu Stalingrada. Toda ne upa si prebiti sovražnika, ki sedi v močni obrambi. Bitke so zdaj spominjale na prvo svetovno vojno. Dolgotrajno, pozicijsko. Ko je tisti, ki je napadel, izgubil več kot tisti, ki se je branil.
  Operacija Iskra za osvoboditev Leningrada je bila odložena. Stalin je želel čim prej odrezati Rževsko pobočje in poraziti sovražnika pri Stalingradu. Nemci, ki so se spomnili lekcij prejšnje zime, so se aktivno branili. In doslej jim je uspelo odbiti napad sovjetskih čet. Kot se je izkazalo, ko so Švabe pripravljene, njihove obrambe ni lahko prebiti. In kakovost nemških oboroženih sil je še vedno najboljša.
  Sovjetska ofenziva je trajala do konca februarja, a nikoli ni bila uspešna.
  V začetku marca je sovjetsko poveljstvo poskusilo z ofenzivo v smeri Voroneža. Po začetnih uspehih je Rdeča armada prišla pod Mainsteinov protinapad. Velike sovjetske sile so bile obkoljene in prisiljene z bojem se vrniti. Izgube, zlasti v tehnologiji, so se izkazale za velike, Nemci in njihovi zavezniki pa so se lahko uveljavili v tej smeri in popolnoma zavzeli Voronež in njegova predmestja.
  Med Mainsteinovim protinapadom so "Panthers" in "Tigers" prvič sodelovali v bitki. Novi tanki so deloma upravičili njihova pričakovanja. Ob pravilni uporabi so bili boljši od sovjetskih vozil v prihajajočem boju.
  Začela se je spomladanska otoplitev in na vzhodni fronti je zavladalo zatišje. V Tuniziji so divjali hudi boji.
  Fuhrer je poskušal za vsako ceno ohraniti mostišče v Afriki. Da bi to dosegli, so se nacisti celo odločili za korak brez primere. Francu so postavili ultimat: ali spusti nemške čete do Gibraltarja ali pa bo strmoglavljen, kot vichyjska vlada. Generalisimus se je ohladil in privolil. Hkrati se je obrnil na vlade Britanije in ZDA z jokavo prošnjo: naj Španiji ne napovejo vojne, saj se to ni zgodilo po njegovi volji!
  15. aprila 1943 so Nemci začeli napad na Gibraltar in dodali najnovejše tigre in panterje. Trdnjava je v dveh dneh padla pod napadi več sto tankov. Napad je poveljeval Paulus, odpoklican z vzhodne fronte. Ironično je, da so Nemci zadnje četrti, hiše Stalingrada in stalingradske tovarne lahko zavzeli šele 1. aprila 1943. Tako se je Paulus delno rehabilitiral in prejel naziv feldmaršal ter meče do hrastovih listov viteškega križa za povrh.
  Zavzetje Gibraltarja je onemogočilo britanski in ameriški dostop z zahoda do Sredozemlja. In poleg tega so nacisti sami lahko napadli Maroko na najkrajši razdalji in preusmerili del zavezniških sil iz Tunizije.
  Pritisk na tunizijsko mostišče je oslabel, nato pa je bil Rommel ponovno premeščen. Hitler se je odločil za zdaj zamrzniti vojaške operacije na vzhodu in poskusiti prevzeti nadzor nad Sredozemskim morjem.
  Tudi sovjetsko poveljstvo se je začelo držati taktike čakanja in videnja. To je Stalin počel v resnični zgodovini in to je tisto, kar se je odločil narediti zdaj. Naj kapitalisti sami izkrvavijo bedake. Naj se udarjajo, mi pa bomo zbrali moči in udarili, ko bodo popolnoma izčrpani.
  Nemci so še vedno držali severno Tunizijo, čete pod poveljstvom novega feldmaršala Paulusa pa so napredovale proti Casablanci. Američani so se soočili s Tigri in Panterji. Izkazalo se je, da je bil njihov Sherman šibek proti tovrstnim tankom, pa tudi posodobljenemu T-4.
  In Churchill je po treh mesecih obotavljanja Španiji vendarle napovedal vojno. Vendar so Nemci v tem času že zavzeli celoten Maroko in vdrli v Alžirijo. Zato za Franca to ni bil šok. 25. julija so nemške čete zavzele prestolnico Alžirije in Britancem zadale poraz. Uspeh je olajšal Rommlov protinapad ter nenaden poraz in izkrcanje Kissilringa na Malti.
  Vzhodna fronta je bila stabilna in mirna. Stalin, katerega čete so v prejšnjih bitkah utrpele velike izgube, je dopolnil Rdečo armado. Nemci so oblikovali tudi nove divizije in jih premestili čez Gibraltarsko ožino v Sredozemsko morje.
  Dejavnost nemških podmornic je pripeljala do dejstva, da je tonaža ameriške in britanske flote začela upadati. In tudi to ni prispevalo k uspehu v bojih za največje južno morje v Evropi.
  Grozeče razmere v Sredozemlju so pripeljale do dejstva, da se je Churchill 6. avgusta odločil pristati v Franciji. Toda akcija je potekala v neugodnih vremenskih razmerah in je bila slabo pripravljena.
  10. avgusta sta se Rommel in Paulus združila in oblikovala zajeten kotel v vzhodni Alžiriji. In 19. avgusta je Mainstein, zahrbtni mojster pasti, odrezal zavezniške čete od obale.
  K uspehu Fritza je prispevala neodločnost Američanov, ki so menili, da je izkrcanje v Franciji leta 1943 prezgodnje, in akutno pomanjkanje pristajalnih plovil. Mirno na vzhodni fronti. Poleg tega se je letalska proizvodnja v Nemčiji leta 1943 več kot podvojila in presegla dvaintrideset tisoč letal na leto - na srečo so imeli Nemci pod svojim nadzorom več delovne sile in ozemlja kot je bilo v resnici. In nova vozila Focke-Wulf z močnim oklepom in oborožitvijo ter 30-milimetrskimi topovi so povzročila preveliko škodo zavezniškemu letalstvu.
  Zaradi katastrofe v Alžiriji in Franciji je bil avgust 1943 za zaveznike resnično črn.
  Stalin je bil takih uspehov celo zadovoljen. Toda Churchillu je minilo potrpljenje. Na vzhodu so celo zračni boji tako rekoč prenehali, partizanska dejavnost pa se je zmanjšala. Nemci so oblikovali vedno več novih korpusov iz nekdanjih sovjetskih državljanov in celo ustvarili nekaj podobnega marionetnim lokalnim oblastem. Tako so se v Afriki že borile ločene brigade lokalnih nacionalistov z vzhoda.
  Tudi bolgarski car Boris je v Tunizijo poslal tri svoje najboljše divizije, očitno v upanju, da bo zase pridobil nekaj kolonij na temni celini.
  Septembra je Rommel sprožil veliko ofenzivo v Egiptu. Z uporabo kvantitativne in kvalitativne premoči sil mu je uspelo zavzeti Tripoli teden dni po signalu za napad.
  Angleži in Američani so v Libiji nizali poraz za porazom. Pod temi pogoji je Churchill napovedal prekinitev kakršne koli dobave pomoči boljševiški ZSSR in zahteval takojšnjo okrepitev sovražnosti. Stalin se je pretvarjal, da ignorira ultimate. Čeprav so seveda potekale priprave na ofenzivne akcije. Toda Koba je bil zvit in je celo poskušal preizkusiti vode za ločen mir. Prvič, do konca septembra so Nemci zavzeli celotno Libijo, vključno s Tolbukom, in se celo prebili v Egipt do Aleksandrije.
  Paulus je uspel obiti najpomembnejšo angleško utrjeno točko in iti proti jugu do Nila. Pravzaprav je to pomenilo katastrofo za Britanijo v Egiptu. Potem bi Nemci lahko šli do Sueškega prekopa in šli v Irak, nato pa nedaleč od Bakuja.
  Odlašanje je postalo nevarno in Stalin je ukazal nadaljevanje napada na Rzhev, pa tudi ponovno zavzetje Stalingrada in hkrati zdrobitev sovražnika na severnem Kavkazu.
  To pomeni, da so se oktobra takoj nadaljevale sovražnosti v treh smereh. In novembra tudi na Leningradskem.
  Ni pa bilo lahko prebiti sovražnika, ki je bil dobro vkopan in je imel močne težke tanke Panther in Tiger. Sovjetske čete so se soočile z globoko pozicijsko obrambo. In v obrambi so se novi nemški tanki in samohodne puške dobro izkazali.
  Oktobra in novembra torej ni bilo bistvenih napredkov. Razen če bi bila nemška ofenziva ustavljena pri Sueškem prekopu. In potem le začasno... Vendar sta Paulus in Rommel svoje čete obrnila proti Sudanu. In začeli so osvajati Afriko.
  Wehrmacht še ni pripravljen za napad pozimi.
  Poleg tega so Švabe polagale velike upe na Panther-2 kot naprednejši stroj ter Tiger-2 in Lion.
  Zima je minila v poskusih Rdeče armade, da bi prebila obrambo Švabov. Toda nikjer ni bilo mogoče doseči večjih uspehov. Tudi če je prišlo do preboja, je sovražnik s protinapadom vzpostavil stanje.
  In stanje se je še slabšalo. V Veliki Britaniji je v ozadju vojaških porazov nastala politična kriza. Churchillovemu kabinetu je bila izglasovana nezaupnica. Kako bi lahko bilo drugače, če je modrejši Paulus izrinil Anglijo iz Sudana in Etiopije.
  Nova vlada je Nemčiji ponudila separatni mir. Glede na večje izgube ZDA zaradi nemške podmorniške flote Roosevelt ni nasprotoval. Poleg tega je njegov položaj v Ameriki omajan. In Japonci so uspeli osvojiti nekaj majhnih zmag, kar je upočasnilo ameriško napredovanje. Torej, zorno kot - zmagala je naša koča na robu.
  Hitler pa je najprej postavil pretirane pogoje. Potem je bil kompromis francoske dežele in Egipt, vrnjeno pa je bilo tudi tisto, kar je prej pripadalo Italiji. Tudi Sudan pade v posest Tretjega rajha, vendar Sueški prekop upravljata skupaj.
  Tako je Fuhrer, ko si je dal proste roke na Zahodu, vrgel vse svoje moči na Vzhod. Nacisti so maja začeli ofenzivo proti Moskvi. Zaradi francoskih in angleških kolonij je imela Libija že dovolj nafte, Hitler pa je želel čim prej zmagati.
  Poleg tega je Turčija odprla tudi drugo fronto.
  Vendar pa je Rdeča armada že v bojih za sovjetsko prestolnico pokazala neverjetno trdnost in junaštvo. V povprečju hitrost nemškega napredovanja ni presegla enega kilometra na dan. Do konca avgusta je nacistom uspelo napredovati največ sto kilometrov s širino preboja nekaj več kot tristo.
  Približali so se Moskvi, vendar so naleteli na obrambno črto Mozhaisk. To so bili skromni rezultati. Poleg tega so sovjetske čete nenehno protinapadale sovražnika. V bojih so sodelovali novi sovjetski tanki T-34-85 in IS-2. Ni mogoče reči, da so Nemci popolnoma izgubili svoje prednosti, vendar Rdeča armada ni mirovala, prav tako ne znanost!
  Pojavila sta se nova sovjetska lovca Jak-3 in LA-7, ki sta se lahko kosala z nemškimi propelerskimi letali. Res je, sovražnik ima v zameno zelo močne reaktivne adute. ME-262 in HE-162 nista imela analogov na svetu. Hitler se je tudi odločil prepovedati proizvodnjo in razvoj tankov, lažjih od petdeset ton. Posledično so se odpovedali T-4 in Panterju. Izkazalo se je, da "Panther"-2 tehta 50,2 tone in ima močno pištolo z motorjem 900 konjskih moči. "Kraljevski tiger" in "lev" sta celo presegla težo pošasti 70 ton. Po partijski resoluciji sovjetski avtomobili niso presegali teže 47 ton.
  Ker nacisti niso uspeli zavzeti Moskve, so svojo pozornost usmerili na Leningrad. Res so bili naveličani tega mesta. Septembra se je začelo množično obstreljevanje. Vključevali so tudi topove kalibra 1000 mm in krilate robotske projektile.
  Hitler je ukazal zavzeti Leningrad za vsako ceno.
  Mesto je septembra in oktobra uspelo odbiti tri napade. Vendar so Nemci lahko napredovali deset do dvajset kilometrov in zavzeli tudi peterhofsko mostišče. Ponekod so njihove enote vstopile v mesto in poslabšale operativni položaj skupine. Novembra 1944 je po zmagi nacistov na parlamentarnih volitvah v vojno proti ZSSR vstopila tudi Švedska.
  Aktivno je oglaševal slogan: maščevanje za poraza Petra Velikega in Aleksandra. Nove švedske divizije so prispele na fronto in skupaj s Finci začele napad na mesto s severa. In nacisti so nadaljevali z napadi, med drugim z uporabo Sturmtigerja in še močnejšega Sturmausa ter tanka E-100, prve serijske pošasti na svetu, ki tehta več kot sto ton.
  Kljub ogromnemu junaštvu in odpornosti sovjetskih vojakov in milic ter obupnemu diverzantskemu protinapadu na Novgorod mesta ni bilo mogoče rešiti. Vendar pa je zadnja četrtina padla šele 27. januarja 1945, kar kaže na primer brezmejne odpornosti. In samo mesto je trajalo cel blok: 1270 dni! Verjetno najdaljša blokada mesta v sodobnih vojnah.
  Čeprav so Nemci in njihovi zavezniki utrpeli velike izgube, je bil cilj delno dosežen. Padlo je drugo največje in najpomembnejše sovjetsko mesto, najmočnejši sovražni skupini pa so bile odrešene roke.
  Pozimi so bili boji hudi. Nemci so na vso moč uporabljali serijska, reaktivna letala. ZSSR proti njim ni imela paritetne moči. To je oteževalo doseganje prednosti v zraku. Nasprotno, sovražnik je tam prevladoval. Tako kot takrat, ko so nemški tanki ohranili svoje prednosti. In s prihodom serije "E" so jih celo povečali.
  V primerjavi s Tigri in Panterji so imeli tanki serije E bolj gosto postavitev, nizko silhueto in posledično veliko debelejši oklep pod kotom.
  Dosedanji odgovor sovjetske znanosti je bil le IS-3, močnejša zaščita čela kupole. T-54 so še razvijali, T-44 pa ni bil nič bolj uspešen.
  Hitler pa je maja 1945 spremenil svoje načrte. In omejil se je na posamezne napade, izvedel je glavno ofenzivo na Kavkazu. Tam se je bilo bolj priročno boriti. Tako se je po zavzetju Stalingrada izkazalo, da je oskrba sovjetske skupine težavna. Poleg tega so februarja sovjetske čete močno porazile Otomansko kraljestvo v Zakavkazju, s čimer so Turke prisilile v beg iz Erevana in osvobodile regijo Kars.
  Nemci so prebili obrambo in mimo Volge dosegli Kaspijsko morje. Grozni je padel 15. junija po trdovratnih bojih, Suhumi 23. junija, Zugdidi 29. istega meseca. Tbilisi je bil zavzet konec julija skupaj s Kutaisijem. Avgusta so fašistični jastrebi končno zavzeli Dagestan, pa tudi Poti in s severa dosegli Armenijo. Septembra so se združili s Turki in začel se je napad na Baku. Ključno mesto je zdržalo do 6. novembra 1945. Nekatere bitke v gorah, zlasti v Erevanu, so trajale do konca decembra.
  Hudi boji so potekali tudi v centru. Nemci so se lahko približali Tuli in celo zavzeli Kalinin, a so jih nato ustavili. Vendar se je frontna črta približala in od prestolnice ni ostalo več kot osemdeset kilometrov.
  Leto 1946 se je začelo z vročo zimo. Sovjetsko poveljstvo, ki je želelo preprečiti nemško ofenzivo, je obupno planilo na sovražnika.
  Žal se je sovražnikova prednost v zraku samo povečala. Reaktivna letala Luftwaffe so se na žalost nenehno izboljševala. Pojavile so se nove modifikacije ME-262, vključno z ultrahitrostjo. Tudi močan reaktivni lovec TA-183, naprednejši z zamahnimi krili HE-262 in prava mojstrovina letalske tehnike ME-1010 z nadzorovanimi zamahnimi krili.
  In glavni lovec ZSSR je ostal Jak-9. Avto je bil nekoč nov, zdaj pa očitno zastarel.
  Toda Luftwaffe ima tudi Yu-287, pojavil pa se je reaktivni bombnik Yu-387, TA-400, TA-500. In jurišna letala so reaktivna. In HE-377 je reaktiven in HE-477 je tudi reaktiven in večnamenski.
  In serija E-70 s tanki, ki tehtajo toliko kot "Royal Tiger", vendar z veliko močnejšo zaščito.
  In prava mojstrovina je bil piramidasti tank, prikazan v kovini za Fuhrerjev rojstni dan 20. aprila 1946. Hitler mu je osebno dal ime "cesarski lev".
  Vozilo je bilo oblikovano kot podolgovata, sploščena piramida, z majhnimi valji, ki so pokrivali celotno dno rezervoarja. Tako ni imel pladnja, kar je bistveno povečalo tekaške sposobnosti. Poleg tega rezervoar ni imel strehe, njegov oklep z vseh kotov pa je imel visok kot racionalnega naklona. Tehtalo je 99 ton, vozilo je bilo oboroženo s 128 mm protiletalskim topom z dolžino cevi 100 EL, imelo je motor 1800 konjskih moči in čelni oklep 300 mm. Poleg tega so plošče pod velikimi koti racionalnega naklona, v prvi čelni polovici in 250 milimetrov v drugi nagnjeni polovici. Tako se je izkazalo, da je najmočnejši tank na svetu, neprebojen z vseh strelnih točk in ob napadu z bombami od zgoraj.
  Fuhrer je takoj ukazal, da ga čim prej dajo v proizvodnjo in hkrati ustvarijo jurišno modifikacijo s havbico in metalcem bomb.
  Tako so si nacisti naredili zalogo, zato jih je bilo treba razbiti. Toda na žalost je bil ujet zelo trmast in tehnično močan sovražnik. In konec maja se je po tradiciji, ko so se ceste posušile, začela ofenziva.
  Fritz je poskušal zaobiti Moskvo in Tulo. Bitke so divjale z intenzivnostjo in obsegom brez primere. Toda sovjetske čete so bile vredne naziva nepremagljive. V treh mesecih nenehnih bojev je nacistom uspelo le obkoliti Tulo in priti do Kašine ter se približati Moskvi s severa in delno prekiniti komunikacije. Boji so potekali že na ulicah samega mesta.
  Stalin je zapustil prestolnico in se evakuiral v Kujbišev. Toda nacisti so julija začeli napad na Saratov. To mesto je padlo 8. avgusta. Ker se je Kujbišev zdaj znašel nevarno blizu fronte, je ta vrhovni poveljnik preselil svoj štab v Sverdlovsk. Boji v Moskvi so se nadaljevali septembra. 18. je Kašira padla. V začetku oktobra je bilo glavno mesto ZSSR skoraj obkoljeno, 29. leta pa je po trdovratnih bojih padel tudi Kujbišev. Poleg tega so Nemci zavzeli Gurjev in Uralsk.
  November je bil poln strašnih bojev. 7. novembra so se Švabe prebile do Kremlja, a jih je obupan protinapad pregnal nazaj. In med to bitko je umrl vršilec dolžnosti poveljnika Moskve, maršal Rokossovski!
  Slavni sovjetski pilot Kozhedub je sestrelil stoto nemško letalo in tako postal prva sovjetska oseba, ki je prejela naziv štirikratnega heroja ZSSR. In tudi 7. novembra 1946.
  4. decembra je bil obroč blokade okoli Moskve dokončno zaprt. Toda prestolnica in ostanki njenega junaškega garnizona so se borili do pravoslavnega božiča 7. januarja 1947.
  Napad na prestolnico je vodil Mainstein. Za to je bil odlikovan z drugim redom velikega železnega križca po Hermannu Goeringu.
  A vojne še ni konec. Stalin iz Sverdlovska je obljubil nadaljevanje boja. Tudi Nemci so bili precej izčrpani. Na jugu so se njihove čete približale Penzi in Uljanovsku ter se ustavile. Marca so Sovjeti izvedli protinapade. Toda aprila so bili vseeno prisiljeni zapustiti Ryazan. In maja so nacisti obkolili mesto Gorky in se z juga prebili v Kazan. Junija so Švabe zavzele Orenburg in se približale Ufi. Odpor proti Rdeči armadi je oslabel, morala je padla in začela so se množična dezerterstva. So pa vedno bili, po padcu prestolnice pa so se mnogokrat okrepili. Nihče ni več želel umreti za Stalina. Toda ljudje so se borili proti fašizmu za svojo domovino.
  Padla je tudi avtoriteta sovjetske vlade. Julija so Nemci vdrli v Sverdlovsk. Stalin in njegovo spremstvo so se preselili v Novosibirsk. Na Uralu so boji divjali do avgusta ... Nemce sta oteževala raztegnjenost komunikacij in aktivno delovanje partizanov. Toda nadaljnja vojna je že izgubila smisel.
  Stalin pa je še vedno nekaj upal. Nemci so septembra vdrli v Tobolsk. A jih je zavleklo močno jesensko deževje. Bližanje zime je ustavilo ofenzivo v Sibiriji, vendar je nacistom uspelo zavzeti celotno Srednjo Azijo. Pozimi si niso upali v Novosibirsk. Toda Stalin je bil tudi slab in se je preselil v toplejši Vladivostok.
  Prišlo je leto 1948. Nacisti so bili že oboroženi z disketami. Poleg tega so se pojavili bolj kompaktni rezervoarji s turboreaktivnimi motorji. Pravzaprav jim potem, ko postane topleje, preostane le še zmagovit pohod in zasedba mest.
  Toda Beria je zastrupil že tako hudo bolnega Stalina in Tretjemu rajhu ponudil predajo, pod pogojem, da se v Sibiriji ohrani sovjetska oblast.
  Hitler, ki je bil sam hudičevo utrujen od vojne, se je skoraj strinjal, vendar je najprej maja 1948 zavzel Novosibirsk. In predaja je bila podpisana 22. junija 1948, na simboličen datum - točno sedem let od trenutka napada na ZSSR. Tako se je končala druga svetovna vojna. ZDA so leta 1945 premagale Japonsko in preizkusile atomsko bombo. Torej Fuhrer nima posla v tujino.
  Beria pa ni dolgo vladal. Najslavnejši sovjetski as, maršal letalstva in sedemkratni heroj ZSSR Kožedub, bo lahko izvedel vojaški udar in strmoglavil nepriljubljenega predsednika državnega odbora za obrambo. Beria in številni njegovi sostorilci so bili ustreljeni. V samem tretjem rajhu so domoljubi marca 1953 pokončali Hitlerja. In Goering je malo prej umrl zaradi zlorabe mamil, medtem ko je bil Himmler ustreljen zaradi sumov zarote.
  Sledil je hud boj med SS, ki ga je vodil Schellenberg, in oboroženimi silami, ki jih je vodil generalisimus Mainstein. Vse to je povzročilo državljansko vojno. Posledično je propadel tretji rajh. In zmanjšana ZSSR je začela postopoma obnavljati svoj vpliv. Zgodovina je spet zašla v spiralo. Fantastičen vzpon Nemčije, ki se je povečala bolj kot imperij Džingiskana, nato smrt glavnega voditelja - kaos in izumrtje.
  In postopno zbiranje kneževin, le mesto Baikalsk je postalo glavno mesto. ZSSR, razdeljena na številne province z marionetnimi provincami, ki so jih ustanovili Nemci, je bila ponovno združena. Največja zmaga je bila priključitev Moskve, ki je odvrgla nacistični jarem. Res je, Ukrajina, Belorusija in baltske države, pa tudi Gruzija, Armenija in Azerbajdžan so ohranile svojo suverenost. Po razpadu tretjega rajha so ZDA postale svetovni hegemon. Proameriška vlada je bila ustanovljena tudi na Kitajskem.
  Toda postopoma je nebeško cesarstvo postajalo vse bolj neodvisno. V ZSSR je bila po dejanski diktaturi Kožeduba vzpostavljena v bistvu predsedniška ustava, vendar z omejitvijo oblasti na dva mandata. Volitve so potekale alternativno, mesto predsednika pa se je imenovalo drugače: ljudski predsednik.
  Država je imela mešano in hitro razvijajoče se gospodarstvo.
  Ampak tukaj je, kako se je zgodovina spremenila iz ene sponke za papir. Drugo svetovno vojno so izgubili, čeprav so se hrabro borili. In rezultat je bil katastrofalen. Poleg tega je Nemčija le za nekaj časa dosegla veličino.
  In ZDA so postopoma izgubljale vpliv, svet je postajal multipolaren, kar pomeni, da je bilo v njem vedno več kaosa. Nasprotno, manj je reda. In približno enako kot v sedanjem enaindvajsetem stoletju.
  No, zakaj človeštvo tako privlačita razdrobljenost in kaos?
  
  
  TROCKI NAMESTO STALIN
  Kampanja Tuhačevskega proti Varšavi se je izkazala za neuspešno predvsem po krivdi Stalina - ki je namesto da bi pokrival južno krilo rdečih čet, ki so napredovale proti Varšavi. prvo konjeniško armado obrnila proti Galiciji. Še več, kljub velikim silam, ki so bile pod poveljstvom Jožefa, so ga Poljaki uspeli premagati. Rdeča armada je izgubila bitko pri Varšavi. Poljaki so sprožili protiofenzivo, zasedli ozemlje vključno s Slutskom in za nekaj dni celo zasedli Minsk.
  Vendar si Zahod takrat ni upal financirati nadaljnjega krvavega vojskovanja z boljševiki. Varšava je sklenila mir in državljanska vojna se je hitro končala.
  Toda obstaja alternativni tok zgodovine in eno od mnogih vzporednih vesolj. Tam je Lenin ukazal odstraniti Stalina, ki ni bil preveč nadarjen za vojaške zadeve in muhast, s poveljstva na južnem krilu in vzpostavil enotnost poveljstva Tuhačevskega, medtem ko je Budjonija ohranil nad Prvo konjenico.
  V tem primeru je poskus protinapada južno od Varšave spodletel in navdihnjena Rdeča armada je v hudem boju zmagala. Glavno mesto Poljske je padlo. Potem ko je tam nekaj časa stal in prejel dodatne okrepitve, se je Tuhačevski preselil v Lvov in Krakov.
  Nekaj časa so se nadaljevali boji proti Wrangelu in z nadaljnjim napadom na Krim. Nato je Rdeča armada zasedla baltske države na severu, na jugu pa osvobodila Azerbajdžan, Armenijo in Gruzijo. Nastopilo je začasno zatišje. Sovjetska Rusija je potrebovala počitek in začasen oddih, kar je postal NEP. Toda Trocki je še vedno vztrajal pri vrnitvi vseh dežel carske Rusije. Posledično je poleti 1921 Rdeča armada s privoljenjem Zahoda zasedla Finsko.
  Leta 1922 je bilo osvojeno Primorje, nato severni Sahalin. Trocki, čigar avtoriteta predsednika vojaškega revolucionarnega sveta se je močno okrepila, je uspel prevzeti Leninovo mesto in izpodriniti Stalina, ki je bil potisnjen na stransko vlogo.
  Nenavadno je, da so se s krepitvijo osebne moči elementi kapitalizma vse bolj krepili v gospodarstvu.
  Sam Trocki je postal levičar predvsem zaradi želje, da bi postal svetejši od papeža ali bolj radikalen od Stalina. Ko pa je pridobil oblast, je izjemno nadarjeni Jud nadaljeval svojo uravnoteženo zunanjo politiko. Ne da bi opustil komunistične ideje, je hkrati skušal vnesti tržne elemente in zagotoviti dobre odnose z drugimi kapitalističnimi državami sveta.
  Hitlerjev vzpon na oblast v Nemčiji ni povzročil temeljnih sprememb v svetovni politiki. Fuhrerja so hitro postavili na njegovo mesto - prepovedali so kakršno koli odpravo versajskih omejitev ali obnovitev splošnega vojaškega roka in vojaške moči. Tako kot je bilo nacistom prepovedano uvajati antisemitske zakone in še marsikaj.
  Edino to, da je pod Hitlerjem nemško gospodarstvo izšlo iz krize, a fašizem nikoli ni dobil radikalnih oblik, ostal je zmeren nacionalizem z nekaterimi avtoritarnimi potezami in splošnimi mladinskimi organizacijami, kot je bil Hitlerjugent.
  ZSSR je pod vodstvom Leona Trockega postala gospodarsko bogata sila z razvito težko industrijo.
  Gospodarstvo ZSSR je bilo bolj tržno kot Stalinovo, vendar je vsebovalo tudi elemente načrtovanja v obliki petletnih načrtov. Rodnost je visoka, še posebej, ker je Trocki prepovedal tudi splave - pravijo, da je v Rusiji toliko prazne zemlje in ni razloga, da bi zijala kot luknje.
  Ker je velikost nemške vojske ostala omejena na 100 tisoč, Poljska pa se je že spremenila v sovjetsko, socialistično republiko, se ne bi bilo s kom boriti. Moldavija je bila vrnjena Rusiji leta 1921 - nazaj je dobila kraljeva ozemlja.
  Sam Trocki je nekoliko podpiral svetovno internacionalo, vendar se je cilj svetovne revolucije začel zamolčevati. Delno, kot pod Stalinom.
  Toda vojna je vseeno prišla z vzhoda. Japonska je začela vojaško akcijo proti Mongoliji. Dežela vzhajajočega sonca je skupaj z Italijo postala glavna osvajalka na svetu. Res je, da je bil Mussolini prisiljen omejiti svoje ambicije na zavzetje Etiopije - edine države v Afriki, ki ni bila kolonija nekoga drugega. Japonska, ki se prav tako še ni upala boriti sama z Veliko Britanijo in zlasti z ZDA, se je povzpela na Kitajsko. In vedno bolj je prihajala sem.
  Kitajcev je veliko in kljub vsej svoji razdrobljenosti so resen nasprotnik. In potem so samuraji vstopili v Mongolijo ... Spomladi 1941 so se tam začele resne bitke.
  Trocki je presodil, da je ZSSR že dovolj močna, da vodi popolno vojno s samuraji. Poleg tega se je sovjetski diktator želel maščevati za poraz v letih 1904-1905. Na kopnem je Rdeča armada očitno močnejša od Japoncev, še posebej v tankih. Toda na morju pacifiška flota še ni dosegla paritete. Toda Lev Davidovič se ni mogel odpovedati Mongoliji.
  Rdeča armada je sprva ustavila napredovanje samurajev. 20. avgusta 1941 je na Khalkhin Gol potekala ofenziva, ki se je končala z zmago Rdeče armade. Po tem je Trocki zahteval, da Japonska vrne Južni Sahalin in Kurilske otoke.
  Seveda je sledila zavrnitev in začela se je obsežna vojna. Samo, za razliko od velike domovinske vojne, se je borila na tujem ozemlju. Čeprav ni mogoče reči, da je bilo malo krvi.
  Bitke so bile obsežne, Japonci pa so se ostro upirali in se niso predali. Toda skoraj vse operacije sovjetskih čet so bile uspešne. Obramba je bila po močnem topniškem strelu prebita in tanki, vključno z najnovejšim močnim T-34, LT (težki Leon Trocki!), so premagali hud jarek trupel in kovine.
  Najprej so bili bojevniki dežele vzhajajočega sonca pregnani iz Mandžurije. Izvedenih je bilo več zaporednih operacij, ki so trajale devet mesecev od novembra 1941 do avgusta 1942. Sovjetske čete so vstopile v Severno Korejo ... Bile so tudi bitke na Sahalinu. Japonci so celo poskušali napredovati - napredovali so trideset kilometrov, a so bili ustavljeni in zadušeni v krvi.
  Septembra 1942 je bil napad na Port Arthur. Japonci so s podporo z morja poskušali zadržati črto. Sovjetske čete so prebile fronto, vendar je sovražnik uspel ustaviti napredovanje z izpustitvijo čet.
  Toda samuraji niso mogli dolgo vzdržati njihovega odpora. Sovjetsko letalstvo je prevzelo oblast in bombardiralo ladje. Poleg tega so Japonci preveč zaničljivi do svojega življenja - v boj niso vzeli niti padal. Zaradi tega je po smrti glavnih letalskih elit upor samurajev na nebu opazno oslabel. In sovjetsko letalstvo je začelo zmagovati veliko bolj samozavestno.
  Poleg tega so novi dogodki sovjetskih oblikovalcev postopoma izničili premoč japonskih lovcev v manevrskih sposobnostih. Decembra 1942 je bil po novem hudem napadu zavzet Port Arthur in še isti mesec je padel Seul.
  Naslednji mesec leta 1943 se je začel z januarsko ofenzivo v Južni Koreji in zavzetjem pristanišča Busan.
  Japonska je izgubljala kopenske bitke in utrpela vedno več škode na nebu in morju. Februarja 1943 so sovjetske čete zavzele Peking. In marca je bil po hudih bojih Južni Sahalin osvobojen. April in maj so zaznamovale nove zmage sovjetskega orožja na morju... Posebej učinkovita je bila povečana podmorniška flota, letalstvo in ladje, ki so prihajale iz Baltika.
  Junija 1943 so sovjetske čete pregnale Japonce iz Šanghaja. Tako so oblikovali lastno okupacijsko cono.
  Julija in avgusta so padalci in mornarji osvobodili Kurilski greben pred sovražnikom. Japonska se je znašla v izjemno težkem položaju. Sovjetsko letalstvo je povečalo svojo udarno moč in vse močneje bombardiralo, mornariška flota dežele vzhajajočega sonca pa se je topila. Oktobra 1943 je Trocki sprejel odločitev: napasti Okinavo - generalno vajo pred bitko za samo japonsko metropolo. Boji so bili hudi, samuraji pa so množično uporabljali orožje: pilote kamikaze.
  Dva meseca in en teden je trajala epska bitka, ki se je končno končala s padcem Okinawe. In januarja 1944 je bil Tajvan osvobojen.
  Japonska je bila zdaj na robu popolne vojaške katastrofe. Hirohito je lahko računal le na vstop ZDA in Velike Britanije v vojno na njegovi strani, fašistična Nemčija je bila takrat vojaško še prešibka, Mussolini pa ni zlahka dosegel Trockega v Tihem oceanu.
  Toda ZDA in Britanija sta namigovali, vendar se jima ni mudilo vstopiti v vojno. Poleg tega je v Indiji izbruhnila množična protibritanska vstaja. Zmernega Gandija so odrinili bolj radikalni nacionalisti in levičarji. Posledično se je tam začela prava vojna. Churchill, ki je zamenjal Chamberlaina, je pokazal trmo in poskušal za vsako ceno obdržati Pakistan in Indijo pod svojim nadzorom. Kar je vodilo v dolgotrajno in hudo vojno, ki je zvezala britanske sile.
  Američani so zunanjepolitično delovali popolnoma pasivno: moja koča je na robu!
  Marca 1944 so se sovjetske čete, kljub temu, da vreme še ni bilo zelo naklonjeno, izkrcale na Hokaidu. Boji so trajali tri tedne in se končali s porazom Japoncev. Ta uspeh je omajal cesarjevo zaupanje v nedostopnost metropole.
  Boji na kopnem in morju so se nadaljevali do 11. maja 1944, ko je izčrpana Japonska dokončno kapitulirala.
  Boji s sodelovanjem sovjetskih čet so trajali od 10. aprila 1941 do 11. maja 1944 in so trajali tri leta in nekaj več kot mesec dni. Izgube sovjetske vojske v ubitih in umrlih zaradi ran so znašale 960 tisoč vojakov in častnikov. Umrlo je tudi nekaj več kot šestdeset tisoč civilnih sovjetskih državljanov. Od bombardiranja, topniškega obstreljevanja, bojev na Sahalinu in na meji v Primorju. In približno tri milijone ljudi je bilo poškodovanih, od tega jih je štiristo tisoč postalo invalidov.
  Na splošno je ZSSR dosegla veliko zmago in uspela namestiti prosovjetske režime na Kitajskem in v Koreji ter s svojimi četami zasedla vse posesti dežele vzhajajočega sonca.
  Avtoriteta tovariša Trockega se je še okrepila tako v državi kot na mednarodnem prizorišču.
  Leta 1946 je v ZSSR potekala prva izstrelitev umetnega satelita. In leta 1950 je bil prvi sovjetski kozmonavt poslan okoli sveta. V Romuniji je kralj Micaiah pristal na sklenitev vojaškega in gospodarskega zavezništva z ZSSR. Kmalu se je oblast na Madžarskem zamenjala. In na Češkoslovaškem že dolgo vladajo, resda ne ravno komunisti, ampak leve prosovjetske sile.
  Leta 1951 je izbruhnila vojna med Turčijo in ZSSR. Na tej točki niti ZDA niti Velika Britanija nista imeli atomske bombe in začetek pravega pokola s tako močnim sovražnikom, kot je ZSSR in njeni zavezniki, je bil za Zahod samomor.
  Sovjetska vojska je premagala Turčijo v manj kot mesecu dni. Ker je reakcija Zahoda izjemno počasna ... Shaved se je dolgo borila z Indijanci, a na koncu je izgubila na sto tisoče vojakov in izgubila nadzor nad svojo največjo kolonijo. V ZDA je gospodarska kriza in temnopolti se bunijo.
  Trocki sprejme odločitev: v dveh mesecih Rdeča armada prevzame nadzor nad celotnim Bližnjim vzhodom in Iranom, v Egiptu pa na oblast pride prosovjetska vlada. Britanci in Francozi dobijo udarec po zobeh. In Hitler se postavi na stran ZSSR in za to dobi priložnost za anšlus Avstrije.
  De Gaulle pride na oblast v Franciji. Zelo je nezadovoljen s sovjetsko ekspanzijo in govori o križarski vojni na vzhod, proti boljševizmu. Trocki, nasprotno, sanja o širitvi v Evropo, razmere se segrevajo.
  Adolf Hitler, ki je izkoristil dejstvo, da je ZSSR zdaj v uniji, začne militarizacijo Nemčije. In v Alžiriji in Maroku izbruhne velika vstaja proti Franciji.
  De Gaulle je besen in zahteva, da Nemčija preneha z vojaškimi pripravami. V odgovor Fuhrer zahteva obnovitev meja iz leta 1914 in grozi, da bo proti sovražniku poslal ljudsko milico.
  Obe strani stopnjujeta grožnje in množita vojake na meje. Premeteni Trocki ne vstopi v vojno, ampak proda Nemčiji na kredit tanke in letala. Odvije se bitka med nacisti in Francozi. Belgija vstopi v vojno, kar pa le poslabša položaj Francije, ki jo omejujeta upor v kolonijah in komunistično delovanje na različnih frontah. Nemci pa ne dosežejo hitre zmage, temveč se zataknejo na Mangio Line, vendar zasedejo Belgijo. Po letu in pol vojne so se nacisti približali Parizu.
  De Gaulle gre podpisati mir in vrne Elsarz in Lorraine Nemcem. Z delom ozemlja se ločuje tudi Belgija. Fuhrer krepi svoj vpliv. Leta 1955 ZSSR preizkusi jedrsko bombo. Trocki vključi Češkoslovaško v ZSSR. Res gre del Sudetov k Nemcem, a precej manj etnične meje. Vendar nimajo razloga za zibanje čolna ...
  Hitler je prisiljen ponižati svoje ambicije in se veseliti, da se mu je uspelo razširiti na Zahod in na račun Avstrije. Nacisti napadejo tudi Dansko in prav tako obnovijo meje iz leta 1914 in sever svojega imperija.
  Trocki je umrl leta 1960, ko je praznoval osemdeseti rojstni dan. Brez slabih navad in vzdrževanja telesne pripravljenosti je predsednik ZSSR ohranil jasno razmišljanje do svojih zadnjih dejanj.
  Mesto predsednika je predal sinu Davidu in s tem ustanovil prvo komunistično dinastijo na svetu. V tem času je ZSSR doživela povečano centralizacijo in spremembe ustave, ki prepovedujejo izstop iz nje. Hitler je oblast prenesel tudi na enega od svojih sinov, pridobljenih z umetno oploditvijo, vendar na tekmovalni osnovi.
  Vendar je sin še premlad, po Hitlerjevi smrti pa so se nacisti razdelili in kmalu je na oblast prišla levica. Svet je postal varnejši, a propad kolonialnega sistema je povzročil novo vojno nestabilnosti. Rešitev je bila ustanovitev komunistične koalicije. Zagotavljala je medsebojno pomoč in poskušala graditi socializem v razmerah temne celine.
  Toda svetovni komunizem je odlikoval veliko število tržnih elementov in je bil kombiniran sistem.
  Medtem so rasla nasprotja znotraj ZSSR. Politična prevlada ene stranke naraščajoči oligarhiji ni več ustrezala. Poslovneži rdečega vala so želeli spremembe in politično moč. Dosedanji uspehi planskega gospodarstva in politični dobički so delno kompenzirali opozicijsko razpoloženje. Toda v Združenih državah so se zgodile spremembe. Pojavil se je nov voditelj, ki je z zlomom monopola dveh strank: demokratske in republikanske ustvaril tretjo - patriotsko.
  In ko je prišel na oblast, je vzpostavil avtokracijo. Hkrati pa začetek križarske vojne proti komunizmu. David je umrl in po tem se je začela cela vrsta zarot in frakcijskih bojev. Posledično je bila država pretresena. Toda boj med frakcijami se je končal z zasegom mesta predsednika ZSSR in ljudje so se umirili.
  Prišlo je do aktivnega širjenja prostora. Leta 2015 je Pluton postal zadnji planet, na katerega je stopil človeški astronavt. Za kratek čas so ljudje lahko obiskali površino Jupitra. Res je, morali so ležati v posebnih aromatičnih kopelih.
  Znotraj ZSSR so se kapitalistični elementi še bolj okrepili. Prišlo je do razslojevanja med revnimi in bogatimi. Pojavili so se pravi milijarderji in hkrati člani politbiroja. Komunizem se je vse bolj stapljal s finančno oligarhijo in se vse manj razlikoval od kapitalizma. Tudi dohodnina je v ZSSR postala linearna in uveden je bil enoten odstotek. To je seveda povzročilo nejasno nezadovoljstvo in privedlo do manjših izgredov.
  A situacija doslej še ni ušla izpod nadzora. A v resnici so se z zunanjimi atributi komunizma socialna jamstva vse bolj krčila. Zlasti medicina in izobraževanje sta postala delno plačana, pojavili so se brezposelni in borze dela.
  Victoria je dosegla Vilno in se nehala spominjati vzporednega sveta. Zdaj je morala še naprej voditi rusko vojsko.
  Prestolnica Velike kneževine Litve, Vilna, je padla, a pred nami je bil pohod naprej do Grodna in Bresta.
  Belorusi so se prostovoljno pridružili ruski vojski. Padel pa je sneg in srednjeveški vojski je postalo težje premikati se. Kljub temu je veliki knez Vasilij ukazal zasesti Grodno in tam prezimiti. Victoria je tekala po okoliških gradovih in iskala še koga, ki bi ga lahko posekal ali iztrebil.
  V njej je vrela divja žeja po iztrebljanju, vendar so se njeni nasprotniki vse pogosteje predajali brez boja.
  
  
  ORKELJI IZ TEMNEGA PEKLA
  Seveda obstajajo različni napovedovalci, uporabni in nevarni.
  Toda v eni od alternativnih resničnosti je bil čarovnik, ki je nacistu povedal številko, kako vrniti moč pripovedovanja ogledalu Hudiča. Na odsevno površino so padle kapljice škrlatne krvi nedolžnega otroka. In takoj so bili prevzeti, ogledalo samo pa je začelo žareti in ponovno pridobilo svoje darove. In Fuhrer se je takrat veliko naučil.
  Toda tudi če poznamo prihodnost, je ni vedno mogoče popraviti. V Afriki pa so Nemci ponovno zbrali svoje enote in uspeli odbiti ofenzivo, ki jo je 23. oktobra sprožil Montgomery.
  Čeprav z velikimi težavami, so jih zaustavile enote z nadmožno ljudstvom in opremo. Toda poznavanje kraja in časa napada je Rommlu pomagalo racionalno porazdeliti svojih nekaj enot in odbiti napad. Britanci so utrpeli znatne izgube in po dveh tednih bojev so se morali ustaviti.
  In nemška podmorska flota je lahko povzročila veliko škodo, potopila je ducat ladij z izkrcanimi silami, ki so nameravale pristati v Casablanci in na obali Maroka. Američani so zaradi neuspeha v Egiptu in dejavnosti "nemških volčjih tropov" opustili operacijo Torch.
  Nemci pa so poskušali ponovno zbrati svoje čete pri Stalingradu, da bi odvrnili bočne napade sovjetskih čet, in se pripravili tako, da so se zakopali v obrambo v središču.
  Zaradi slabega vremena 19. novembra 1942 sovjetske čete niso mogle učinkovito uporabiti letalstva, vključno z jurišnimi letali, topniška priprava pa je dosegla izjemno omejen uspeh. Tako so Nemci in njihovi zavezniki s prerazporeditvijo svojih sil uspeli odbiti napredovanje sovjetskih čet. Res je, to je naciste odvrnilo od samega Stalingrada, kar je sovjetskim vojakom, ki so bili heroji v mestu, dalo oddih. Čeprav je pod nadzorom Rdeče armade ostalo zelo malo hiš.
  Tudi Fritz je zdržal v središču ... Bitka pri Stalingradu se je nadaljevala do konca decembra. Ker Rdeči armadi ni uspelo doseči preboja na fronti, se je ustavila. A tudi Nemcem ni bilo lahko. Med napadom na mesto so izgubili preveč in čeprav se v obrambi zdi, da je razmerje izgub v njihovo korist, so čete še vedno izčrpane.
  Januarja se Nemci kljub napovedi oraklja med operacijo Iskra niso mogli obdržati na severu. Res je, da so boji trajali več kot tri tedne in so Rdeči armadi stali velike izgube, vendar se jim je po kopnem uspelo prebiti do Stalingrada.
  Vendar so Nemci, ki jih je opozoril Iblisovo ogledalo, uspeli odbiti ofenzivo pri Voronežu in okrepiti svoje šibke zaveznike: Italijane in Romune. V nasprotnem primeru bi bila tamkajšnja obramba prebita.
  In tretja operacija Rzhev-Sychov je bila neuspešna. Nemci so znova, čeprav ne brez težav, odbili sovjetsko ofenzivo. V samem Stalingradu je bilo vroče, januarja so bile bitke. Paulusa je zamenjal Mainstein in temu bolj izkušenemu feldmaršalu je uspelo zavzeti mesto citadela do 12. februarja. Toda Nemci so za to spet plačali visoko ceno. Februarja 1943 je bilo treba sestaviti Reichstag in razglasiti popolno vojno. Podaljšajte delovnik in bolj aktivno kot doslej uporabljajte suženjsko delo.
  Razglasitev totalne vojne je omogočila povečanje proizvodnje orožja in oblikovanje novih divizij. Vključno s tujci in Hiwiji.
  Ker so Nemci vedeli, kdaj nameravajo Britanci in Američani vstopiti v Maroko, so s svojo veliko podmorniško floto zadali boleče udarce pristajalnim ladjam - motili so eno iztovarjanje za drugim. To je nacistom omogočilo lokalizacijo vojaških operacij proti Zahodu in koncentracijo vseh svojih glavnih sil na vzhodu.
  Položaj Rommelovega korpusa je ostal težaven, a zahvaljujoč ogledalu je fašistično letalstvo začelo delovati učinkoviteje, konvoji pa so izboljšali oskrbo afriške skupine.
  Montgomeryjeva nova ofenziva marca 1943 je bila neuspešna. Tokrat je Rommel, ki je prejel natančne podatke s pomočjo diabolične magije, zvabil Britance v past in jim uspel zadati poraz! Resda zaradi sovražnikove številčne premoči in premoči v zraku Montgomeryja ni bilo mogoče povsem premagati, vendar je bil poraz Britanije opazen. Izgubljenih je bilo zlasti veliko tankov, veliko vozil pa je bilo zajetih kot trofeje.
  Britanci so umaknili nekaj obrambnih linij in se približali Aleksandriji. Rommel je potreboval nove rezerve in nacisti so nameravali nadaljevati ofenzivo v južni smeri. Stalingrad je padel in potem je bilo mogoče napredovati ob Volgi.
  Maja 1943 so Švabe prešli na operacijo Delfin. Njihove čete so kljub pomoči oraklja naletele na zelo močan odpor Rdeče armade. Napredek je bil počasen za ceno velikih izgub. Res je, pomoč vedeževalke je vplivala na potek vojne. Wehrmacht je pričakoval protinapade in izvajal vedno več napadov. Sredi junija so se nacisti že približali delti Volge in prišli do Kaspijskega jezera.
  Položaj sovjetskih čet na Kavkazu se je poslabšal z vstopom Turčije v vojno 22. junija 1943. In to je dejansko vnaprej določilo izid bitke za bakujsko nafto.
  Zavezniki niso bili odločilni. Montgomery je prešel v aktivno obrambo in ni več razmišljal o ofenzivi, izkrcanje v Maroku pa je ostalo nerealno.
  10. julija 1943 se je Churchill, da bi odvrnil del nemških sil z vzhoda, poskušal izkrcati v Franciji. Vendar pa je slabo pripravljen desant, skupaj z ameriško neodločnostjo in dejstvom, da so Nemci po zaslugi oraklja poznali vse podrobnosti, povzročil le največji poraz Britancev in Američanov na kopnem v zgodovini.
  Samo zajetih je bilo več kot šeststo petdeset tisoč ljudi in veliko opreme. Toda to na žalost ni preprečilo napredovanja nacistov na jugu. Avgusta so Nemci zavzeli ves Dagestan, Turki skoraj celotno Armenijo skupaj z Erevanom, 27. avgusta pa so se nacisti in Osmani združili in raztrgali transkavkaško fronto na dva dela.
  In spet so se ofenzivni poskusi sovjetskih sil na drugih sektorjih fronte končali neuspešno. Sovražnik je bil predobro seznanjen z načrti sovjetskega poveljstva.
  Posebni oddelek v Rdeči armadi je divjal, izvajale so se represije in množične čistke. Ustreljenih je bilo celo več deset generalov in artilerijski maršal Kulik.
  Dokler pa je sovražnik imel vražje orožje, proti njemu ne bi nič pomagalo.
  Mesec september je minil v hudih bojih, nacisti in Osmani so se približali Bakuju. In oktobra so izbruhnili boji v samem mestu.
  Obalno mesto so oskrbovali po morju in obupno so ga poskušali zadržati. Boji so se vlekli in do 7. novembra, kot je bilo načrtovano, Švabam ni uspelo zavzeti. Toda vsa druga mesta na Kavkazu so bila v tem času že izgubljena. In decembra je legendarno mesto padlo za ceno ogromnih izgub.
  Kavkaz je bil popolnoma izgubljen, prav tako največje naftno polje, ki so ga takrat razvili v ZSSR. Res je, ker so bile vse naftne vrtine razstreljene in uničene, nacisti sami niso mogli kmalu izkoristiti te prednosti.
  Na vzhodni fronti je bilo zatišje. Velike nemške kopenske sile so se pomaknile v Irak in naprej v Palestino in Sueški prekop, da bi pomagale Rommlu. Vendar se je sovjetsko vodstvo odločilo izkoristiti premor. Naftna polja so že razvili drugje, vključno s Sibirijo. In sovjetski oblikovalci so delali na novih tankih. IS-2 in T-34-85 naj bi bila odgovor na nemške Panterje in Tigre.
  Proizvodnja orožja v nacistični Nemčiji je bila večja kot v resnični zgodovini. Jasno je, da imajo nacisti in sužnji več virov, bombardiranje demoraliziranih zaveznikov pa je šibkejše. To pomeni, da bi lahko proizvedli več železa in kakovostnejšo kovino kot v resnici. Tako je bil plan proizvodnje 600 panterjev mesečno dosežen in celo presežen. Vendar so bile še druge omejitve: čas usposabljanja za nove posadke. Poleg tega je "Panther" ob vseh svojih nedvomnih prednostih: top z visoko prebojnostjo oklepa in hitrostjo ognja, odlično vidljivostjo in optiko ter dobro čelno zaščito in dobrimi voznimi zmogljivostmi imel šibko stransko zaščito in zamaknjeno razporeditev. valjev.
  Panther-2 se je izkazal za naprednejši in obetavnejši razvoj. Zahvaljujoč veliko gostejši postavitvi z nekoliko večjo težo 47 ton je imel Panther-2 močan 88 mm top z dolžino cevi 71 EL in oklepom 120 mm na sprednjem delu trupa, 60 strani pod kotom in 150 na čelu kupole, z motorjem z močjo 900 konjskih moči v ohišju iz duraluminija.
  Takšen stroj so začeli izdelovati novembra 1943 skupaj s Tiger-2. Vendar pa so Nemci svoj avtomobil šele razvijali. In napredovali so na Bližnjem vzhodu.
  Marca 1944 so Nemci zavzeli Kuvajt in prišli do Sueškega prekopa.
  Orakelj je bilo treba razbiti, da nacisti ne bi imeli prednosti. V tem primeru so dekleta imela željo po tem že prej, vendar so omejitve vpliva vplivale nanje.
  Na primer, zdaj sta se namesto deklet, polnih magije, 1. aprila 1944 po fronti gibali dve lepi lepotici. Na žalost je pri zelo povprečnih sposobnostih vplival omejevalnik skokov. Malo je bilo mrzlo tudi za boso hojo po spomladanskih, komaj zasneženih tleh. Na levi strani deklet je globoka Volga, severno od Kamišina, in če greš dlje, prideš do nemških položajev blizu Stalingrada. In naloga bojevnic je, da postanejo skoraj navadne deklice in izgubijo svoje nadčloveške sposobnosti za nevtralizacijo osovraženega orakulja... Vendar morda tudi to sedaj ne bo dovolj. Navsezadnje je ZSSR izgubila ozemlje, na katerem je pred vojno živela polovica prebivalstva, in pomemben del svojega industrijskega potenciala, vključno predvsem z nafto, primerno za črpanje.
  Seveda obstaja še veliko drugih depozitov, a za njihovo polno delovanje sta potrebna čas in denar. Se pravi, situacija je taka, da tudi če Hitlerju odvzamemo moč Iblisovega zrcala, se lahko to izkaže za boleče premalo. Poleg tega so se med zavezniki okrepila separatistična čustva. Predvsem Američani. Roosevelt je bolan, Gallen očitno nagnjen k levičarskemu pacifizmu, obeti za nove volitve pa niso prav veseli.
  Podmorniško bojevanje zaveznikom ne gre najbolje od rok. Število nemških podmornic nenehno narašča, njihove bojne lastnosti pa se izboljšujejo. Pojavila so se že toplotno vodena torpeda in podmornice na vodikov peroksid. In zavezniška flota se redči in slabi, zlasti odkar so se tehnotronski morski psi Švabe naučili, da ne smejo na površje in se ne razkrijejo.
  Poleg tega je aktivnost nacistične podmorniške flote večja kot v resnični zgodovini: oskrba z gorivom je postala lažja, tankerji prihajajo celo z libijskih polj. Poleg tega je bombardiranje Romunije precej šibkejše. In proizvodnja sintetičnega goriva je večja.
  Zavezniki so v šoku in njihov položaj je neugoden. Predvsem notranjepolitičnih.
  Razmerje sil na vzhodni fronti 1. aprila 1944: ZSSR 6,3 milijona vojakov in častnikov ter približno 5,3 tisoč tankov in samohodnih pušk, 95 tisoč pušk in minometov, 7,7 tisoč letal. Velike izgube v zimskih bitkah pri poskusu premagati sovražnika. Nemci so, upoštevajoč satelite, tuje divizije, pehoto Hiwi, zbrali več kot 7,2 milijona, tanke in samohodne puške že 8,8 tisoč, puške in minomete približno 100 tisoč, letalstvo 16,5 tisoč vozil. Glede na to, da so novi tanki IS-2 in T-34-85 šele začeli prihajati v uporabo Rdeče armade, je sovražnikova premoč v kakovosti opreme pomembna. Tako je že pospešena proizvodnja "panterjev" in "tigrov", ki predstavljajo več kot polovico nemške tankovske flote.
  V letalstvu kvalitativne ocene niso tako jasne. Nemška vozila so boljša od sovjetskih v hitrosti in oborožitvi, vendar slabša v horizontalni manevriranju, hkrati pa boljša v vertikalni manevriranju. Najpomembneje pa je, da so se v Fritzu pojavila reaktivna letala, predvsem ME-262. Od propelerskih lovcev sta bila po oborožitvi in hitrosti najmočnejša ME-309 in TA-152. Yu-488 in še prej Yu-288 sta vstopila v serijsko proizvodnjo. Ti bombniki niso imeli enakih letalnih lastnosti pod visoko obremenitvijo.
  V vsakem primeru, če upoštevamo razmerje sil, je treba sovražnika priznati kot močnejšega. Poleg tega, če bo operacija na Bližnjem vzhodu končana, bodo fašisti postali še močnejši. In do njihove končne zmage tam ni več kot mesec dni. torej...
  Tehnično podkovana Elena je težko zavzdihnila in zapela:
  - Ni moči, ni moči ... Goblin je očitno preveč popil! Samo žagal je lubje in vpil opolzkosti!
  Zoja, ki je ohranila svojo kulturo tudi v skromni kmečki obleki, je s prstom pomajala s prijateljico:
  - Izogibajmo se vulgarnostim... Naredimo raje akcijski načrt!
  Elena je skomignila z rameni. Bila je tanjša kot prej in manj tako atletska. Čeprav bi se morda marsikateremu moškemu zdela še bolj privlačna kot prej. Dekliška obleka je preprosta, lanena, bela in čista. Nekoliko krajši, kot je v navadi za kmečke žene, razkrivajo zagorele noge nad koleni. Dekleta niso imela več orožja ali nakita. Niti ure ni.
  Zdaj so tako rustikalni, preveč zagoreli za mesec april, a ne tako hitri in močni. Noge hodijo po ilovnati cesti, posuti s kamenčki. Goli podplati so, tako kot pri kmečkih ženah, hrapavi in prijetni za stopanje po bodičasti površini. Ko hodiš, ne piha tako hladno. Jutranji mraz za mrazom se stopi, noge pa niso tako otrple in boleče.
  V prejšnjem telesu je bila nasploh bojevnica, tudi na Antarktiki brez težav. In zdaj so moje noge rdeče od mraza in segrejejo se na jutranjem soncu, grozno bolijo.
  Elena, ki je že pozabila, da lahko človeško telo doživi neprijetne občutke zaradi mraza in utrujenosti, je jezno rekla:
  - Če sem iskren, ne vidim smisla v takšni odpravi. Vrženi smo bili v ta pekel, prikrajšani za močno magijo... Ostali bosi in v preprosti kmečki obleki, hkrati pa dolžni rešiti človeštvo pred fašizmom!
  Zoya je logično odgovorila na podoben odlomek:
  "Ampak v tem je lepota!" Da ne bi bilo prelahko, ko smo s svojimi čudežnimi sposobnostmi zavzeli Vilno in druga mesta Litve. To je veliko bolj zanimivo in kar je najpomembneje, zahteva domišljijo, da premagate sovražnika v preprostih telesih in brez supermoči!
  Elena je z boso nogo navadno brcnila v velik tlakovec, ki je štrlel iz ilovice sredi ceste. Toda namesto da bi odletel od udarca, je kamen ostal na mestu in Modra deklica je kričala od bolečine. Še vedno dolgi, graciozni prsti so takoj otekli in pomodreli. In Zoya jih je morala nekaj celo poravnati. Vijolični prsti so se postavili na svoje mesto in Elena se je otresla solze, ki se ji je naredila na licu. Moraš narediti nekaj tako neumnega.
  Belobogova hči je v sebi začutila val sočutja, preplavil jo je val empatije. In hkrati se je pojavil občutek lastne šibkosti in ranljivosti. Žebelj pod Eleninim modrim mesom je počil in tudi njena noga je postala resnično ganljivo poškodovana in ranljiva.
  Modra je s sočutjem do sebe pripomnila:
  - To pomeni meso brez supermoči... Enostavno postaneš nihče!
  Zoya je jezno pripomnila:
  - Tvoje nogice se bodo zacelile ... Nekako boš živel!
  Dekleta so se spet odpravila po cesti. Niso imeli več enake brezobzirne veselosti. Poleg tega, dlje ko so hodili, bolj se je čutila lakota. Tu so se pojavila kolektivna polja ... Delo je bilo na njih že v polnem teku.
  Moških pa ni bilo videti, le ženske in otroci so bili vpreženi, nekateri v plug, drugi v motiko. Tukajšnji ljudje so strašno shujšani, izčrpanih obrazov. Res je, fantje so se, ko so videli lepa dekleta, nasmehnili in jim pomahali ter jih pozdravili z žuljavimi, iztegnjenimi rokami.
  Zoya je Eleni ponudila pomoč pri kmečkem delu. Svarogova hči se je nerada strinjala. Osebno si je želela vojaških podvigov in ne težkega dela kolektivne kmetije. Ko pa si je poškodovala nogo na tlakovcu, je njeno bojevito razpoloženje takoj izginilo. Poleg tega bi morali razmišljati o lastni legalizaciji. Kakorkoli že, na koncu so bile samo v oblekah in brez pastorjev.
  Da, NKVD jih lahko vsak trenutek razglasi za vohune in jih zmede. V nasprotnem primeru bodo izpadli le begunci, ki so izgubili vse, tudi dokumente. Njihove obleke niso zelo nove, stil s krajšim krilom pa je značilen za boljševiško vas. Lahko poješ dovolj, da bodo verjeli!
  Zoya je rojena na vasi in njene roke in telo so zelo spretni pri trpljenju. Elena je mestna dama, ne samo Moskovčanka. Res je, ima izkušnje s poljedelstvom v skupnosti Rodnover. A vseeno gibi niso tako lahki in domači kot pri Zoji. Da, in zlomljeni prsti na mrzlih tleh gnusno bolijo.
  Vendar so mladenke, fantje in dekleta vsi bosi, tudi če je ponoči mraz in tvegate, da vas skoraj zebe. Samo starejše ženske in starke v čevljih. Moških ni na vidiku, nad vsemi pa je najstarejši kodrolas, rdečkast najstnik, na videz ne starejši od petnajst let, v zelo urejenih hlačah, a zelo izrazitega pogleda in pogumnega podbradka. Ta otrok s komsomolsko značko je najstarejši med fanti in daje ukaze vsem.
  Mladi poveljnik ni komentiral dejstva, da sta se jima pridružili lepotci. Kot da bi bilo tako, je samoumevno. Podnebje v regiji Volga je blago in podnebje je v polnem razmahu, zato dodaten par rok ne bo škodil.
  Eleno je kmalu začel boleti hrbet in prosila je, naj gre na plug. Tako je lažje za dokaj močno telo dekleta, vendar morate le previdno zariti pete v ohlapno zemljo, da vas prsti ne dražijo toliko. Toda pritisk na prsni koš prihaja pod drugačnim kotom in hrbet, ko se razbremeni, ne čuti bolečine.
  Deklica je takrat pomislila, koliko je v resnici stara? Že zdavnaj jih je minilo sto! Smešno! Je ena najstarejših žensk v sodobni Rusiji in hkrati polna moči in zdravja. Toda potem, ko so jim odvzete magične sposobnosti, bi lahko postali takšne pošasti!
  Ta misel Eleno zmrazi ...
  Vsi so delali zavzeto in brez odmora za malico. Ali šele, ko se je popolnoma stemnilo, so pristopili k ognju, da bi se okrepčali. V bližini je bila reka Volga in v loncu so bile ribe. A kruha je le toliko, pa še to je nekako ne čisto čist, s primesmi. Še en okus čebule.
  Hrana je enostavna in ne preobilna, zdi se kot poslastica za lačne želodčke. Tako utrujene Ranger Girls se niso počutile že vrsto let. Ne, še vedno je zelo boleče biti človek brez supermoči. In se utrudiš kot ... osel!
  Dobro pa je tudi, da so organizmi mladi in zdravi. Dekleta so sama skupaj z drugimi ženskami zaspala v hlevu. Eden od fantov je naslonil glavo na Zoeine visoke prsi. Čuvarka ga je pogladila po svetlih kodrih ... In začutila močno melanholijo. Od življenja in od svojih pokroviteljev, bogov demiurgov, sta prejeli vse: večno mladost, moč, možnost bogastva, moči, časti in spoštovanja, toda ... Da bi zanosili, morata spati z njim enakim moškim po sposobnostih. In tega sploh ni enostavno najti.
  In če obstajajo takšni fantje, potem so na drugi ravni in v drugem vesolju. Elena se je spomnila pesmi o Gagarinu in to jo je še bolj razžalostilo;
  Veste, kakšen tip je bil ...
  Ves svet ga je nosil v naročju!
  ODLOČNOST TSINGOVEGA BRATA REŠI CESARSTVO
  Brat carja Nikolaja II., Mihail, je za razliko od resnične zgodovine deloval odločno. Cesarska garda je streljala na upornike, ki so poskušali vdreti v Zimsko palačo. Nato so v bitko vstopili kozaki, ki jih je ljubil vladar, in plemiški polki.
  Nekaj sto upornikov je bilo ubitih, drugi pa so pobegnili. Policija je aktivno prijela upornike in njihove voditelje. Predstavniki državne dume, knežje družine, trgovci in člani finančne elite so pohiteli priseči zvestobo carju Nikolaju in prisegli zvestobo. Med bitko je bilo ubitih več kot šeststo upornikov, tisoč in pol pa ranjenih. Stražarji so izgubili okoli dvajset mrtvih, kozaki še petdeset.
  Resen spopad, a avtokracija je preživela. Zarotniki na vrhu niso imeli ne enotnega mnenja ne enega voditelja. In na splošno so mnogi med njimi verjeli, da je med vojno nemogoče spremeniti obliko vlade.
  Veliko je nezadovoljnih s carjem Nikolajem II., vendar je cesarskemu režimu težko ponuditi alternativo. Poleg tega se bogati resno bojijo, da se bo republikanska oblika vladavine izkazala za prešibko in ohlapno, da bi zaščitila kapitaliste pred lačnim in upornim proletariatom ter lastnike zemljišč pred kmeti.
  Toda ljudje sami ne bodo organizirali resne revolucije. Boljševiki so še vedno prešibki in maloštevilni, eseri večinoma verjamejo, da je revolucija dobra, vendar je bolje najprej zmagati v svetovni vojni.
  Skratka prišlo je do nereda in vsi so prišli ven! Ponovilo se je nekaj kot krvavo vstajenje ... In tišina!
  Nikolaj II je svojega brata za njegovo odločnost nagradil z Jurijevim redom prve stopnje in ga povišal v čin poveljnika, Mihaila pa imenoval za poveljnika zahodne fronte. In južna in romunska fronta sta bili podrejeni Brusilovu.
  Število ruske vojske je naraslo na skoraj deset milijonov ljudi, njeno vzdrževanje pa je predstavljalo veliko breme za cesarstvo. Treba je bilo napredovati.
  Takoj ko so se ceste posušile, je carska vojska udarila v Galicijo. Številčna premoč je bila na strani ruskih čet. Morala Avstrijcev je oslabela, polki, sestavljeni iz Slovanov, so množično dezertirali ali se predajali. Nemških enot ni bilo dovolj, da bi zadržale sovražnika.
  Za nameček so ZDA aprila vstopile v vojno proti centralnim silam. In tako je bil izid konflikta že vnaprej določen. Nemci so poskušali povečati svoje sile na zahodu, da bi premagali zaveznike, Avstro-Ogrski pa niso mogli zagotoviti pomembne pomoči.
  Ruske čete so zasedle Lvov in številna mesta v Galiciji. Nastalo je celo več majhnih kotlov. Avstrijska, krpana, razbita fronta se je prehitro rušila, zato so morali Nemci preiti v slepo obrambo na zahodu in vrziti čete v nastale vrzeli.
  Rusi so se zaradi uspeha približali Przemyslu in celo obkolili mesto. Toda težave z oskrbo in uvedba boj bolj pripravljenih nemških enot v boj so upočasnile napredovanje. Toda romunska fronta je prešla v ofenzivo, čez nekaj časa pa tudi zahodna fronta. Slednji je bil pred težko nalogo: prebiti močno, globoko razvejano nemško obrambo.
  Carjevemu bratu Mihailu se to ni zdelo sramotno, učil se je od Brusilova in uporabljal podobno taktiko. Začel je pripravljati ofenzivo na dvanajstih različnih krajih hkrati, tako da Nemci niso mogli določiti smeri glavnega napada. Poleg tega so ponoči aktivno uporabljali dimno zaveso in ofenzivo.
  Ruske čete na jugu so osvobodile Bukarešto, napad v središču pa je povzročil preboje južno od Vilne.
  Nemci so morali znova okrepiti svoj južni bok. Nemškim vojakom, ki so blokirali Rigo, je grozila obkolitev. V teh razmerah je Kaiser sprejel težko odločitev, da zapusti baltske države in umakne čete na prusko obrambno črto.
  Uniji in Turčiji se stvari niso izšle. Rusi in Britanci so napredovali v Mali Aziji, Francozi so pritiskali na Palestino v Siriji. Osmani so slabeli in njihov padec ni bil daleč. Poleg tega so se Bolgari spremenili. Zavedajoč se, da so Prusi že izgubili vojno in da so ruske čete, ki so osvobodile večji del Romunije, dosegle mejo, je slovanski kralj napovedal vojno Avstriji, Turčiji in Nemčiji.
  Nemcem je to seveda povzročalo več preglavic. Niso mogli več zadržati frontne črte na vzhodu in so se bili prisiljeni umakniti do Visle. V upanju, da bo naravna vodna pregrada zadržala ruske čete.
  Zaveznik na zahodu je dosegel le delne uspehe, čeprav je že bolj aktivno uporabljal tanke. Toda za zdaj je Nemčija držala fronto, čeprav se je bila prisiljena nekoliko pomakniti nazaj. Južni del je zahteval veliko truda.
  No, carska Rusija je jeseni in pozimi prenesla glavno breme bojev na Otomansko cesarstvo.
  Napad na Konstantinopel, tako s kopnega kot z morja, se je končal z zmagoslavjem ruskega orožja. Turčija je padla, z njo pa je Rusija dobila velika ozemlja, Carigrad in ožine z izhodom v Sredozemsko morje.
  Resda vojne leta 1917 ni bilo mogoče končati, toda dah zmage so že vsi čutili, veliko bolj kot leta 1916.
  Zima je v Rusiji minila z manjšimi stavkami in demonstracijami, resnejših spopadov pa kljub vojaškim težavam ni bilo. Morda je rubelj preveč depreciiral, a o lakoti je prezgodaj govoriti.
  Vendar je bil čas za konec vojne in vsi so to razumeli. Brusilov, ki je bil povišan v feldmaršala, je predlagal, da se glavni udarec nanese na jugu, kjer je bil sovražnik šibkejši, nato pa se obrne proti severu.
  Nemci so že imeli prve tanke. Toda njihovo število je premajhno, da bi lahko bistveno vplivali na potek vojne. Tudi Rusija ima svoja vozila, zlasti tanke Mendelejev. Toda spet, carska industrija še ne more izvajati množične proizvodnje.
  Toda množično proizvodnjo tankov so vzpostavili Britanci, Američani in Francozi. To pomeni, da se je pojavilo novo, močno sredstvo za preboj obrambe, ki naj bi prebilo nemške položaje.
  Zavezniki želijo tudi čimprejšnjo končanje uničujoče vojne. In od konca marca so začeli poskušati prebiti globoko razvejano nemško obrambo.
  Ofenziva ruskih čet se je začela takoj, ko so se ceste na jugu posušile. Ruske čete so se po prejšnjih zmagah pobrale, Avstrijci pa so se komaj zadržali. Budimpešta se je znašla obkoljena že v začetku maja. Nato se je začelo gibanje proti Dunaju in mimo reke Visle.
  Tudi Italijani so prešli v ofenzivo. Tudi Japonska je v Evropo poslala svoje ekspedicijske sile. Nemci so pritiskali z vseh strani.
  Ko so se ruske čete že približale Dunaju, je Avstro-Ogrska kapitulirala. Končno je padel zadnji nemški zaveznik. Na zahodu so zavezniki z udarno taktiko na različnih delih fronte počasi, a vztrajno napredovali. In ruske čete so vstopile z juga v zadnji del nemške fronte, ki je pokrivala Vislo.
  Pod temi pogoji je kancler Wilhelm, zavedajoč se popolnega, brezupnega položaja Nemčije, 22. junija 1918 razglasil prenehanje vseh sovražnosti. Pravzaprav so Nemci kapitulirali.
  Avstro-Ogrska je prenehala obstajati. Rusija je dobila Galicijo, Krakovsko, Bukovino, del vzhodne Slovenije in Madžarsko. Romunija Transilvanija. Od Avstro-Ogrske je ostala le majhna Avstrija in močno zmanjšana Madžarska. Češkoslovaška je nastala pod okriljem Rusije.
  Carsko cesarstvo je od Nemčije prejelo Klaipedo, Poznan in dostop do morja, s čimer je prek Danziga odrezalo Vzhodno Prusijo od same metropole.
  Nemčija je morala predati tisto, kar je prej osvojila v 19. stoletju, Danski in Franciji. Vsako leto je bila obsojena na plačilo ogromnih odškodnin, vojaški potencial pa je omejila na sto tisoč ljudi.
  In seveda, kot v resnični zgodovini, demilitarizirano območje.
  Carska Rusija je širila svoje posesti na jugu. Otomansko cesarstvo je tako kot Avstrijsko cesarstvo prenehalo obstajati. Britanija je zavzela Irak, Francijo, Sirijo in skupaj z Britanci Palestino. Rusija je dobila Armenijo, Malo Azijo in Carigrad.
  Tudi Bližnji vzhod in Iran sta bila razdeljena na vplivne sfere. Tako je carska Rusija dosegla pomembne materialne pridobitve.
  Toda vojna je stala življenja več kot dva in pol milijona vojakov, ne da bi šteli mrtve civiliste, velike stroške. Finance so padle v razsulo in država je zapadla v dolgove.
  Resda so se zavezniki prizanesljivo strinjali z odpisom obresti na posojila, a kljub temu se je izkazalo, da je dolg precej velik - približno deset milijard zlatih rubljev.
  Vendar je bilo mogoče nacionalizirati podjetja, ki so bila prej v lasti Nemcev.
  Politične razmere v carski Rusiji so se stabilizirale, avtoriteta cesarja pa je rasla.
  Nikolaj II. je to izkoristil tako, da je preklical lastni manifest o državni dumi. Avtokracija je bila spet obnovljena, zakonodajna oblast pa je v celoti prešla na carja.
  To je povzročilo le sramežljive poskuse protesta. Država je bila preveč utrujena od vojne in si ni želela novih pretresov.
  In gospodarstvo je začelo hitro, povojno okrevanje! Rast je v povprečju znašala okoli devet odstotkov na leto in je bila višja kot v ZDA.
  Nastale so nove napredne industrije in razvilo se je strojništvo. Plače so rasle.
  Dolžina delovnega dne je bila s carjevim zakonom skrajšana z 11,5 ure na 10,5 ure. V predprazničnih dneh in pred vikendi pa do 9. ure. Prav tako je bil delovnik skrajšan na devet ur, če je bil vsaj del ponoči.
  Po zamenjavi denarja je bila ponovno vzpostavljena trdna zlata bilanca rublja. Do leta 1929 je plača delavca dosegla 50 rubljev na mesec, cena vodke pa je bila 25 kopejk za steklenico. Se pravi 200 steklenic na mesec. In če ga vzamemo v zlatu, je to kar 37 gramov čistega zlata.
  Država je zasedla drugo mesto, na drugem mestu so le ZDA glede industrijske proizvodnje. Obeti za imperij so bili videti zelo rožnati, toda ... udarila je velika depresija.
  Propad je prizadel ves svet, vključno z Rusijo. Resnica je najbolj škodovala Nemčiji in ZDA. Toda carska Rusija je bila preveč odvisna od zunanjih zadolževanj in se zato ni mogla izogniti šokom in recesiji.
  Boljševiška stranka je v dvajsetih letih doživljala krizo. Lenin se je dejansko umaknil iz praktičnega, revolucionarnega boja tako, da se je poglobil v teorijo ... in pisal znanstveno fantastiko.
  Vladimir Iljič je v Veliki Britaniji srečal Herberta Walesa in začutil okus po znanstveni fantastiki. Zlasti izpod peresa Vladimirja Iljiča je izšel velik, futurističen roman: "Komunizem je pot sreče"! In številna druga dela. Lenin je že dobro zaslužil z znanstvenofantastičnimi deli.
  Boljševiki so se razdelili na trockiste in staliniste. Stalin se je odločil vrniti k taktiki individualnega terorja, značilni za Narodno Voljo. Trocki je zavzel bolj zmerno stališče.
  Socialistični revolucionarji so še vedno aktivni, čeprav v dvajsetih letih ni bilo več odmevnih političnih umorov. Postopoma so se krepili položaji republikancev in kadetov. Dejansko se je absolutna monarhija vsem zdela zastarela relikvija. Tako so se znova začeli nemiri, stavke, demonstracije in kraljevi prestol se je začel tresti.
  Monarh si je lahko zapomnil marsikaj ...
  Vlada Nikolaja II. je našla rešitev...v vojni! Poleg tega so generali hrepeneli po maščevanju za poraz z Japonsko. In to je razumljivo...
  Po prvi svetovni vojni je carska Rusija izvedla več manjših vojaških akcij. Na Bližnjem vzhodu, kjer so s svojimi zavezniki dokončali arabski svet. V Afganistanu... Tam je potekala vojna skupaj z Britanijo. Rusija je zavzela severne regije Afganistana, naseljene predvsem z Uzbeki in Tadžiki, ter Herat. Britanci so si po surovih vojnah vendarle podredili jug. V središču Afganistana je ostala samouprava.
  Iran je še ohranil videz suverenosti, a tudi njegova delitev ni bila daleč.
  Toda glavni spopad interesov se je zgodil na Japonskem. Še več, leta 1931 so Japonci v Mandžuriji ustvarili marionetno vlado in začeli ofenzivo na Kitajskem.
  Kar je postalo razlog za novo vojno.
  Do takrat je ruski vojski uspelo posodobiti svojo tankovsko floto in ustvariti zelo močno letalstvo. V zraku je bila Japonska opazno slabša, ruska kopenska vojska pa je bila veliko številčnejša in morda bolj pripravljena na boj.
  Pacifiški floti je poveljeval legendarni admiral Kolčak. Vitez reda sv. Andreja Prvoklicanega Brusilov je takrat že umrl, ostali pa so njegovi sposobni učenci.
  Vojna je bila za Japonsko že od vsega začetka neuspešna. Ruski generali: Denikin, Wrangel, Kaleidin, pod splošnim poveljstvom carjevega brata Mihaila Romanova, so delovali energično in spretno. Izkušnje iz prve svetovne vojne so vplivale, upoštevane so bile napake v spopadu 1904-1905.
  Tudi lahki tanki Prohorova, ki so preprosto nenadomestljivi v manevrskem bojevanju, so se izkazali za precej dobre. Vsekakor je bila to že druga ruska vojska in povsem druga vojna.
  Če pa bi v prvi bitki s samuraji Kuropatkina zamenjal bolj nadarjen in odločen poveljnik, bi bil izid vojne seveda povsem drugačen.
  V vsakem primeru so v dveh mesecih Port Arthur oblegale ruske čete, Japonci pa so bili premagani. Dva meseca pozneje je bila vsa Koreja osvobojena, mesto citadela pa je bilo zavzeto z napadom.
  Tudi na morju so divjale bitke z različnimi stopnjami uspeha. Dokler niso prišle eskadrilje iz Baltskega in Črnega morja. Dežela vzhajajočega sonca je bila popolnoma poražena, na Hokaido so celo izkrcali vojake. Japonska je bila prisiljena podpisati ponižujoč mir. Vrnite Mandžurijo, Port Arthur, nekatere posesti, osvojene od Nemcev, južni Sahalin in Kurilski greben. In hkrati plačati odškodnino, čisto vsoto - milijardo zlatih rubljev.
  Zmaga je začasno okrepila položaj avtokracije, nato pa se je velika depresija umaknila hitrim gospodarskim vzponom.
  V Nemčiji je, tako kot v resnični zgodovini, Hitler prišel na oblast, a ni smel divjati. Zlasti poskus obnovitve splošnega naborništva je naletel na močan odpor Rusije in Francije. Čeprav je prišlo do manjših koncesij glede vojaškega potenciala. Velikost vojske se je smela povečati s sto tisoč na dvesto petdeset. Poleg tega je Hitler Nemčiji vrnil nadzor nad demilitariziranim območjem.
  In v carski Rusiji so se kuhale dinastične težave. Umrl je prestolonaslednik carjevič Aleksej... Carjevemu bratu Mihailu Romanovu so odvzeli pravice do dedovanja. In Kirill Vladimirovič Romanov je res postal dedič. Toda ta tip je zabredel v pijančevanje in razuzdanost. Popolnoma degradiran...
  Kdo bo torej nasledil carja Nikolaja II. Carjev brat Mihail je po zmagi nad Japonsko prejel čin generalisimusa in užival izjemno popularnost. Postal je prvi član kraljeve družine v zgodovini cesarske Rusije, ki je prejel tako visok čin. In mnogi so ga želeli videti na kraljevem prestolu.
  Res je, sam Nikolaj II - nepivec, brez slabih navad, ki je redno delal gimnastiko - je bil še vedno precej močan in zdelo se je, da bo njegova vladavina najdaljša v ruski zgodovini. Toda Stalin je zasnoval najbolj ambiciozen poskus atentata po času Aleksandra II. Čeprav se je zdelo, kaj je smisel?
  V vsakem primeru se je leto 1937 izkazalo za zlovešče. Ubit je bil car Nikolaj II., skupaj z njim sta umrla tudi dva ministra, pa tudi tri ducate dvorjanov, zrušil pa se je tudi del Zimskega dvorca.
  Teroristi so uporabili kanalizacijski sistem za miniranje in podtaknili več kot tono aminolona.
  Tako je v tok zgodovine posegel agresiven incident. Tako se je končala vladavina carja Nikolaja II. Monarh se ni začel imenovati velik ali mogočen. Tisti, ki cesarja niso ljubili, so ga imenovali krvavi, kajti v njegovem kraljestvu je bilo prelite veliko krvi. Kdor je spoštljiv, je zmagovalec. Tako se je povečalo število dežel pod njim v Rusiji. Na Kitajskem se je pojavila celo velika provinca: Zheltorossiya.
  Skupno je kraljestvo trajalo 43 let. Samo Ivan Grozni je vladal dlje in nominalno. Toda glede na to, da je prestol zasedel tri leta, se je dejansko obdobje nadzora izkazalo za krajše.
  Toda zakoniti dedič Kiril Vladimirovič Romanov se je kljub temu povzpel na prestol. Ni vladal dolgo - približno eno leto, vendar je uspel nekoliko vplivati na potek zgodovine. Zlasti je dovolil Adolfu Hitlerju, da izvede anšlus Avstrije. Menda gre za pravico narodov do samoodločbe in menda bo tako več reda. Pristal na anšlus Avstrije in Mussolinija.
  Tako se je Nemčija razširila in njeno prebivalstvo je preseglo osemdeset milijonov. Da ne omenjam, da je Hitler spodbujal rodnost. Pod Adolfom Demonskim je zrasel enkrat in pol.
  V Španiji je izbruhnila državljanska vojna, ki pa se je končala veliko hitreje, saj ni bilo Sovjetske zveze, ki je pomagala levičarski koaliciji v Madridu.
  Toda Franco je postal Fuhrerjev zaveznik. In novi car Vladimir III je trčil v Britanijo.
  Situacija je res zapletena. Uganka polna druge svetovne vojne. In nov krog soočenja. Iran ni razdeljen in je pravzaprav zadnja islamska država, ki je formalno neodvisna. Načrte za to imata tako Rusija kot Velika Britanija. Na Bližnjem vzhodu so stvari zelo zmedene. Ozemlja Rusije, Francije in Britanije so mešana in težko obvladljiva.
  Anglija gospodarsko vedno bolj zaostaja tako za Rusijo kot za vse močnejšo Nemčijo. A največje kolonije so še vedno britanske. Toda moč levje krone slabi, Kanada je skoraj neodvisna. Tudi Južna Afrika je dominion, tako kot Avstralija. V Indiji britanski položaj slabi. Seveda obstaja želja po potiskanju leva.
  Hitler poskuša igrati na dveh frontah. Ali pa si bo pridobil podporo Francije, Britanije, Italije in Japonske. Da bi se vsi skupaj nakopali na carsko Rusijo in si razdelili njeno ogromno posest.
  Ali pa iskati ozemeljske pridobitve na Zahodu, vendar v zavezništvu z Rusijo.
  Hitler je podli in nenačelni človek in na splošno mu je vseeno, s kom gre v koalicijo, če mu je to v korist.
  Tudi novi mladi car Vladimir sanja o tem, da bi se zapisal v zgodovino kot veliki osvajalec in želi Veliki Britaniji in Franciji odvzeti kolonije. Strogo gledano, Nemcem ni več kaj vzeti. Torej je koalicija z Nemčijo povsem logična.
  Italija je zavzela Etiopijo in si tudi želi novih podvigov. Mussolini je izjemno ambiciozen. Vseeno mu je, ali gre na vzhod ali na zahod. Toda v Franciji med ljudmi ni velike želje po boju. Tam vlada pacifizem in vlada se voli. Tako močnega zaveznika ni mogoče pridobiti. In carska Rusija s svojo tradicionalno visoko rodnostjo in nenehno padajočo umrljivostjo je zelo močan nasprotnik. Prebivalstvo carske Rusije že raste za približno tri odstotke na leto. Umrljivost dojenčkov se je zmanjšala, vendar moda za velike družine še ni minila in tudi delovne družine so rodovitne. Upoštevajoč ozemeljske pridobitve, tudi v gosto poseljeni Kitajski in redko poseljeni Mongoliji ter v Evropi in Turčiji, je prebivalstvo carske Rusije leta 1940 preseglo 400 milijonov v primerjavi z letom 1913, ko je bilo 180 milijonov. In to je celinska sila... Britanija in Francija imata manj kot 50 milijonov v svojih metropolah, plus kolonije. Toda morale kolonialnih vojakov so šibke in imajo malo bojnih zmogljivosti. Zahodne kopenske sile so torej veliko šibkejše.
  Fuhrer se odloči za zavezništvo z Rusijo proti Zahodu.
  Leta 1939 je bila Češkoslovaška razdeljena. Nemčija je vključevala tudi Sudete. Nemci so okrepili vojsko in formirali tankovske kolone. Tudi carska Rusija ni mirovala, saj je imela mirnodobno vojsko pet milijonov in petsto osebnih divizij.
  V carski Rusiji so že dolgo izdelovali težke tanke in strateška letala, vključno z letali z osmimi motorji. Francija ima le okoli trideset težkih tankov, ki so zastareli. Velika Britanija nima težkih vozil. No, tudi Nemčija, niti enega težjega od dvajset ton. ZDA imajo nekaj več kot štiristo tankov.
  Hitler se je odločil, da ni vredno odlašati in udaril 15. maja 1940. Vreme je ravno ugodno in vse je pripravljeno. Ali bolj ali manj pripravljen.
  Carska Rusija je začela napad na Indijo in druge kolonialne posesti. Ruska vojska je napadla slabo branjene položaje. Obstaja razmeroma malo čet, ki jih sestavljajo sami etnični Britanci in Francozi, kolonialne enote pa v resnici nočejo umreti za idejo ali imperij, ki jim je tuj. Kdo so pravzaprav za njih Angleži? Izkoriščevalci, zasužnjevalci, roparji ali neverniki. Malo verjetno je, da so Rusi veliko slabši od njih, da bi umrli zaradi imperija leva ali petelina.
  Tako carske čete napredujejo in premagujejo počasen, osrednji odpor. Toda Nemci so v mesecu in pol lahko premagali tudi francoske, angleške, belgijske in nizozemske čete.
  Tako je Churchill izgubil podporo svojih glavnih zaveznikov. Pričakovanja, da bodo ZDA vstopile v vojno, se niso uresničila. Roosevelta sploh ni odlikovala odločnost Stenke Razin. In potem bi takšne sile šle proti Ameriki.
  Ruske čete so v pohodih napredovale po Afriki in Aziji; več težav je prihajalo od terena in raztezanosti komunikacij kot od sovražnikovih čet. Vpliv je imelo tudi pomanjkanje cest, zlasti v Afriki. Toda nezahtevni ruski vojak junaško in stoično premaga vse težave.
  Nemci le s težavo premeščajo čete v Afriko. Napredovanje proti Gibraltarju je bilo odloženo zaradi Francovega trmastega odpora. In sile smo morali prestaviti po morju. Rusi so se prebili v Afriko, skozi Egipt, in jim je veliko lažje. Tudi Italija grabi vse, kar se ji da, in v tej zadevi ima Mussolini primež udava.
  Do samega desanta na metropolo leta 1940 ni prišlo. V zračni bitki je Velika Britanija, predvsem zaradi pasivnosti Rusije, preživela. Vendar je treba povedati, da modri car Vladimir Kirilovič ni želel, da bi Britanija kapitulirala pred časom, ampak je povsem razumno nameraval zasesti vse njene azijske in afriške kolonije.
  Kam bo šla Britanija? Navsezadnje nima rezerv, brez kolonij in surovin - njegov padec je vprašanje časa.
  Pozimi in marca 1941 so ruske čete končno dosegle Južno Afriko in porazile zadnjo afriško dominijo. Britanski poskus sedenja na Madagaskarju je prav tako spodletel in maja 1941 je bil izveden izkrcanje s kasnejšo zmago.
  Japonska se je v vojni borila na strani Rusije in ji uspelo nekaj zagrabiti v Tihem oceanu. Poletje 1941 je bilo obdobje velike zračne ofenzive proti britanski metropoli.
  Rusko in nemško letalstvo je napadlo London in druga mesta angleškega imperija. In 8. novembra, na obletnico münchenskega puča, se je desant končno zgodil.
  Boji so trajali šestnajst dni in se končali z zmago ruskih in nemških čet.
  S tem se je pravzaprav končala druga svetovna vojna. Izkazalo se je manj krvavo in dolgotrajno kot v resnični zgodbi. In zelo opazno je okrepil in razširil rusko posest. Še posebej v Afriki in Aziji.
  Sledilo je razmeroma mirno obdobje. Rusija in Nemčija sta prebavljali lastne ozemeljske pridobitve. Tretji rajh je vključeval: Belgijo, Nizozemsko, skoraj polovico Francije, pa tudi Maroko, del Alžirije in osrednje posesti. Res je, da Nemci zaradi Francovega položaja in določene neodločnosti Hitlerja niso imeli časa, da bi napredovali v ekvatorialne posesti Francije, in so padli pred ruske čete.
  Kljub temu je Nemčija še vedno dobila dober kos afriške zemlje, ki je po površini presegala njeno ozemlje. Območje dežel Tretjega rajha se je ob upoštevanju evropskih pridobitev več kot potrojilo. In če štejemo od meja od leta 1937, z upoštevanjem Avstrije, Sudetov in Češke kot protektorata, torej štirikrat.
  Torej so imeli Nemci kot celota dovolj za prebavo, obvladovanje in asimilacijo. Poleg tega je Rusija širila svoje kolonialne posesti in vse to komajda mogla nadzorovati.
  In Italija je dobila veliko: na primer večino Sudana, Somalije, Ugande in nekatere druge pridobitve, zlasti Tunizije.
  Tako je bila ponovna delitev sveta za zdaj končana. A kot pravijo, se sčasoma ambicije začnejo manifestirati.
  Združene države niso začele resno delati na jedrskem projektu. Tudi v fašistični Nemčiji in Rusiji se je odnos izkazal za kul. Japonska še ni dovolj razvita, da bi to izpeljala, Velika Britanija in Francija pa sta postali vazalni državi Tretjega rajha in Rusije.
  Tako je bil pojav jedrskega orožja za nekaj časa odložen.
  Toda napredek je seveda neizprosen. Fiziki delajo, teorija se razvija, prav tako laboratorijski poskusi. Za jedrski projekt pa je potrebna volja države. Carska Rusija je imela že tako preveč skrbi in stroškov v zvezi s širjenjem svojega ozemlja. Toda Hitler se je iz nekega razloga zameril takim zamislim o jedrskem programu in je verjel, da bo jedrski projekt le zapravil veliko denarja.
  Poleg tega sta bila ruska kopenska vojska in letalstvo najmočnejša in najštevilčnejša na svetu, povečevala pa se je tudi mornarica, predvsem zaradi gospodarske rasti.
  Carski generali in maršali so raje razvijali tankogradnjo, gradili letala, letalonosilke in bojne ladje. Zakaj potrebujejo pravljice o jedrskih bombah? To pomeni, da so bili tako Nemci kot Rusi ravnodušni do tega problema.
  Poleg tega je bilo dovolj surovin, da vsaj v bližnji prihodnosti ni bilo treba skrbeti za energetske vire.
  Tako je kljub vsej hladnosti Pentagona in Bele hiše pobuda neprostovoljno prešla na ZDA. Poleg tega ne gre le za strah, da bodo Rusi ali Nemci šli dlje in pritisnili na Novi svet, ampak tudi za gospodarstvo.
  Ko so ZDA izgubile možnost pridobivanja nafte iz Azije, Afrike in Bližnjega vzhoda, so imele svoje vrtine v Teksasu na Floridi in začele razvoj na Aljaski.
  Toda prebivalstvo ZDA je naraščalo. Priseljevanje v Rusiji ni bilo odvračano in prebivalstvo je še naprej hitro naraščalo. Črncem in Arabcem je bilo še posebej voljno dovoljeno oditi v ZDA.
  Tudi ameriško gospodarstvo je raslo, avtomobilov je bilo vedno več.
  In začelo se je iskanje jedrskega goriva in atomske reakcije, ki bi lahko zagotovila ogromno energijo.
  Deset let je minilo od konca druge svetovne vojne. Hitlerjeva Nemčija je imela novo orožje: letala z diski, ki niso bila sposobna le leteti z ogromno hitrostjo, ampak tudi praktično ostati neranljiva pred ognjem osebnega orožja.
  Poleg tega je Nemcem uspelo nad orbito izstreliti umetni satelit, in kar je najpomembneje, junija 1951 prvega človeka v vesolje.
  Carska Rusija je nekoliko zamujala in je v celoti napredovala šele avgusta tega leta. V fašistični Italiji so se istega leta zgodile spremembe. Umrl je Benedito Mussolini, kandidat za naslov Julija Cezarja. Na splošno je bil italijanski diktator uspešen pri vladanju. Upoštevajoč osvajanja v Afriki, vključno z Etiopijo, se je ozemlje, ki ga je obvladovala Italija, v času njegove vladavine povečalo skoraj triinpolkrat. Poleg tega je Benedito v Evropi uspel odrezati del Francije skupaj s Toulonom.
  Niso pa mu dovolili, da bi šel v Albanijo in Grčijo - to sta ozemlja v vplivnem območju Ruskega imperija.
  Benedita bi seveda lahko označili za velikega in osvajalca, čeprav italijanska vojska s podvigi ni preveč blestela. Toda njegov sin in dedič se ni imel za nič slabšega od očeta.
  In vzel je jesen 1951 in napadel Albanijo in Grčijo ... Ni čudno, da pravijo, da se vse velike vojne začnejo kot nenadoma.
  Vladimir Tretji je bil tega celo vesel. Italijanska posest v Afriki je velika, celo večja od nemške. Zakaj jih torej ne bi pobrali, če obstaja dober razlog?
  Ruske čete so začele sovražnosti 7. novembra 1951 in napadle Etiopijo, Libijo in Sudan. Ruske enote so močnejše, številčnejše in bolj bojno pripravljene od italijanskih.
  Tako so na hitro začeli uničevati testeninsko vojsko ... Nihče pa ni pričakoval, da se bo Adolf Hitler brez kakršnega koli opozorila postavil na stran Mussolinija ml.
  Čeprav če pogledate v to, ni bilo nič bolj nepričakovanega.
  Nemčija je izgubila prvo svetovno vojno proti Rusiji in izgubila največ ozemlja v Rusiji. In če so Nemci z obrestmi uspeli povrniti izgubljeno na zahodu, so na vzhodu, odkrito povedano, ostali brez vsega.
  Tako je Hitler res računal na svoje novo orožje, predvsem diskoteke in leteče krožnike. Poleg tega je Fuhrer verjel, da se bo tokrat lažje boriti z Rusijo kot v prvi svetovni vojni, saj bosta Nemčija in Italija vodili podjetje, ne da bi imeli drugo fronto.
  Računalo se je tudi, da bo Japonska, užaljena od Rusov, vstopila v vojno tudi na Daljnem vzhodu in tam zvezala sovražnika. Morda bosta Portugalska in Španija vstopili v koalicijo, kot Velika Britanija in Francija? Veliko bližje so Nemčiji kot Rusiji. In nekaj upanja so polagali na ZDA!
  Poleg tega je Amerika zgradila impresivno mornarico, številne letalonosilke in posodobila svojo tankovsko floto - čeprav je bila po količini in kakovosti še vedno slabša od vojaških vozil starega sveta.
  Družbeni sistem v carski Rusiji je ostal avtokratski in absolutna monarhija. Car in cesar vse Rusije je imel vso oblast: izvršilno, zakonodajno in sodno. Parlament je bil odsoten. Obstajal je državni svet oseb, ki jih je imenoval cesar, vendar je imel le svetovalne pravice. Kralj je sam izdajal zakone, pa tudi uredbe. Imel je tudi pravico do usmrtitve in pomilostitve, čeprav se je seveda tudi sodilo. Porotna sojenja so bila odpravljena po umoru Nikolaja II., tako da je tudi sodstvo imenoval in odstavljal car ali uradniki, ki jih je imenoval cesar.
  Ta sistem je imel svoje prednosti in slabosti. Po eni strani je lahko cesar hitro rešil to ali ono težavo brez kakršnih koli sporov in dogovorov, po drugi strani pa je pretirana koncentracija moči v eni roki zatirala pobudo in dajala večje možnosti birokraciji. Rodilo je različne favorite in favorite. Vladimirja ni odlikovala pretirana hinavščina in zakonska zvestoba. Čeprav ženske niso imele velikega vpliva na njegovo politiko.
  Na področju gradnje tankov je imela carska Rusija veliko močnih in težkih vozil. Izkušnje z bojnimi operacijami v Afriki pa so pokazale, da so vozne zmogljivosti tanka izjemno pomembne. Kot rezultat, glavni ruski tank ni presegel petinštirideset ton. Ker je večja teža povzročala težave pri tekaških sposobnostih, tudi pri širokih kolotekih.
  Car je imel rad težke tanke, vendar so njegovi svetovalci cesarja odvrnili od njihove množične proizvodnje. Toda šestdesettonski stroj je bil na voljo v dva tisoč izvodih. In najbolj priljubljen tank "Nikolaj" - 3 je bil izdelan v triinšestdeset tisoč.
  In stroj tehta petinštirideset ton, pištola pa ima kaliber 122 milimetrov. Čelni oklep je dvesto milimetrov, zadnji in bočni 120 milimetrov, postavitev je klasična.
  Hitlerja so resno zanimali težki stroji. In hotel sem imeti premoč nad Nikolajem v proizvodnem tanku. Nemški avtomobil je tehtal na 75 ton in to je bila že meja, saj je bilo veliko maso izjemno težko prevažati po železniških progah.
  Nemško vozilo je bilo oboroženo s 128-milimetrskim orožjem, imelo je sprednji oklep 250 mm ter bočni in zadnji oklep 180. Postavitev je tudi blizu klasični.
  Številčno je bil nemški tank trikrat slabši od sovjetskega. Da ne omenjam težav pri uporabi pretežkih strojev.
  Vendar je ruska oprema razpršena na širokih območjih, na evropskem delu fronte pa je približno enako število vozil in pehote. Čeprav je na splošno ruska vojska veliko številčnejša od nemške. In Rusija ima ogromno prebivalcev: vključuje Indijo, Kitajsko, večino Afrike, Bližnji vzhod, Perzijo, Indokino in še veliko več.
  Seveda je Hitlerjeva odločitev, da napade carsko Rusijo, tudi ob upoštevanju, da ima na svoji strani Japonsko in Italijo ter morda Francijo in Veliko Britanijo, velikanska igra na srečo. Toda Fuhrer je velik pustolovec.
  Treba je opozoriti, da diskasta letala, s katerimi je tretji rajh polagal tako velike upe, v praksi niso preveč učinkovita. Ustvarjanje močnega laminarnega curka je povzročilo ogromno porabo goriva, čas letenja letečih krožnikov pa se je izkazal za razmeroma kratkega. Tako so lahko delovali, tudi ob upoštevanju ogromne hitrosti na ne posebej pomembnih razdaljah. Poleg tega je laminarni tok zaščitil disk pred osebnim orožjem, vendar je preprečil streljanje iz letečega krožnika.
  Nemci so torej radijsko vodene rakete lahko spuščali le s svojih disket, in to pod ozkim kotom ali z izklopom laminarnega toka, a so hkrati postali ranljivi.
  Toda v vsakem primeru se je Hitler odločil napasti Rusijo in vrgel svoje karte v igro. Poleg tega se je fašist bal, da bodo, če bo Italija poražena, napadli tudi njega. Imel je brke in nikomur ni zaupal.
  Nacisti so sprva dosegli uspeh zaradi presenečenja napada in boljše organiziranosti svojih čet. Toda čas napada je bil izbran slabo. Začel je naletavati sneg in tanki so drseli. Fritz bi lahko zavzel del Poljske, vključno s Krakovom, a se je zataknil pri Varšavi.
  Ruski vojaški stroj se je vrtel ... Japonska je, kot je pričakoval firer, vstopila v vojno, vendar njena flota ni imela premoči nad rusko pacifiško floto in bitke so bile približno enakovredne. In Japonska praktično ni odvrnila svojih kopenskih sil od zahodnega gledališča operacij. Poleg tega so bili samuraji v zraku slabši od Rusov, tako po številu kot po kakovosti. Deželi vzhajajočega sonca je uspelo zajeti le nekaj majhnih otokov.
  Previdnima Francu in Salazarju se ni mudilo vstopiti v vojno. Rusija je zelo močan sovražnik. Moramo gledati in čakati. V resnični zgodovini se je Franco med drugo svetovno vojno omejil na pošiljanje modre divizije fašističnih prostovoljcev.
  Zdaj je bilo razmerje moči videti še posebej neenakopravno v Afriki.
  Italija je hitro izgubila svoje posesti na temni celini.
  Spomladi 1952 je carska vojska začela ofenzivo v Vzhodni Prusiji in ji je uspelo globoko prebiti sovražnikovo obrambo. Nacisti so s težavo opustili napredovanje carske vojske pri Konigsbergu, vendar so cesarske čete začele napredovati proti Sudetom in Krakovu.
  Izkazalo se je, da so se okretnejši ruski tanki povsem sposobni boriti s težkim, a manj okretnim sovražnikom. Dobro so se odrezale tudi kitajske divizije pod poveljstvom ruskih generalov.
  Nemci so bili prisiljeni zapustiti Krakov ... In potem so se zaradi grožnje obkolitve začeli umikati od Visle do Odre.
  Ne, to ni bil potek vojne, kot ga je pričakoval obsedeni Firer. Ampak sama sem si kriva. Poleg tega si Francozi in Britanci, ki so zavohali fašistično okupacijo, sploh niso prizadevali umreti za Fuhrerja. Tako je bilo dopolnjevanje moteno, vazalne države pa so hotele trivialno izstopiti.
  In še slabše se je godilo Nemcem na fronti.
  Do zime so Nemci izgubili vse svoje posesti v Afriki. In pozimi, do pomladi, so se popolnoma umaknili na Oder. Ruske čete so osvobodile Prago in Sudete ter se približale Dunaju. Poleg tega so premagali Italijo in zasedli Rim, Neapelj in Sicilijo. Pomlad 1953 torej nacistom ni obetala nič dobrega. Vendar je 8. aprila 1953 Hitler nenadoma umrl. Novo nemško vodstvo obupano prosi za mir.
  Vladimir Kirilovič Romanov se je velikodušno strinjal. Toda Nemci so to drago plačali. Nova meja je zdaj potekala po Odri: Belgija, Nizozemska in Danska so dobile suverenost, vendar v okviru vazalne države Ruskega imperija. Francija je pridobila nazaj svoje prej izgubljene posesti, vendar je postala še bolj odvisna od Rusije.
  Italija in Nemčija sta izgubili vse svoje kolonije, ki so zdaj postale last kraljeve krone. Tudi sama Italija je dobila status ruskega vazala, Sicilija in Sardinija pa sta neposredno postali del imperija Vladimirja III.
  Nemčija je izgubila tudi velik del svoje neodvisnosti in plačala velike odškodnine.
  Japonska je izgubila tudi vse svoje posesti razen lastnega ozemlja in bila prisiljena postati vazalna država. In car Vladimir Kirilovič Romanov je prejel tudi naziv japonskega cesarja.
  Seveda je pod ruski nadzor prišel tudi tisti del Avstralije, ki je prej pripadal deželi vzhajajočega sonca.
  Avgusta 1953 so ZDA končno preizkusile atomsko bombo. Osem let kasneje je jedrski duh ušel iz steklenice. V vsakem primeru napredka ni mogoče ustaviti. In pojav atomske bombe je neizogiben. Po najbolj skrajnem scenariju bi se jedrsko orožje lahko pojavilo največ dvajset let pozneje kot v resnici.
  Z nekaj zamude je carska vlada začela razvijati svoj odziv.
  Doslej se ZDA niso mogle odločiti za vojno s tako močnim imperijem. Poleg tega iz tujine ni tako enostavno priti do glavnih ruskih industrijskih in gospodarskih središč.
  In proizvodnja jedrskih nabojev je zahtevala čas in denar! Združene države so imele sredstva, vendar je zmanjkovalo časa. Carska Rusija je s svojimi viri in močnim intelektualnim potencialom zelo hitro nadoknadila vrzel na tem področju. In leta 1956 se je atomska bomba pojavila tudi v Vladimirju III.
  Kapitalistične in demokratične ZDA, ki so bile bistveno slabše od Rusije po številu prebivalcev in virov, so postopoma izgubile svoje adute.
  Edina stvar, ki so jo lahko storili, je bila uporaba jedrskega orožja kot odvračilnega sredstva in skušanje spodkopati carsko Rusijo od znotraj. A jim zaenkrat še ni uspelo.
  Vladimir Kirilovič ni imel moških potomcev prve žene in se je ponovno poročil. In rodil je dediča, ki ga je poimenoval George.
  Carska Rusija je izvedla vesoljsko širitev. Leta 1959 je človek poletel na Luno približno leto prej kot Američani. Nato leta 1971 na Mars. Nadomestni svet je postal varnejši od realnosti.
  Leta 1975 je človek pristal na Veneri. Leta 1980 na Merkurju. Leta 1981 na enem od Jupitrovih satelitov. In leta 1992, ravno v letu smrti Vladimirja Kiriloviča Romanova, je ruski kozmonavt ponosno stopil na Pluton.
  Jurij Prvi je podedoval krono pri osemnajstih letih. In na splošno lahko rečemo, da je Vladimir Tretji, Veliki, svojo 54-letno vladavino preživel zelo uspešno. In potem se je nadaljevala dinastija Romanov.
  
  
  
  NIKOLAJ DRUGI NAJVELIČNEJŠA ISKANJA!
  Recimo, da je car Aleksander Tretji, nasprotno, umrl prej: leta 1987 v poskusu atentata, ki ga je organiziral Leninov starejši brat: Aleksander.
  Zdelo bi se še hujše. Ampak res ne. Nikolaj II je prej postal car in se je prej poročil: da bi svojega sina postavil na prestol, če bi se kaj zgodilo. Toda njegova žena je drugačna in dedič je zdrav, Rasputin pa zagotovo ni tam. In tako sprva na splošno kot v resnični zgodovini: TRANSIB se gradi, gospodarstvo cveti - širitev na Kitajsko. Res je, ladje gradijo v Baltskem morju leto prej. In malo več vzpona, zaradi zgodnejšega vzpona finančnega genija Witteja.
  Vojna z Japonsko se ni začela najbolje, vendar je Varjagu uspelo pobegniti, admiral Makarov pa ni umrl. Zgodba se je malo premaknila in vse poteka malo drugače. Toda v resnični zgodovini je imel Varjag v resnici le še malo časa za pobeg in smrt admirala Makarova je bila na splošno naključna in malo verjetna.
  Ruska flota, ki jo je vodil admiral Makarov, je delovala precej spretno in potopila japonske ladje. In potem, ko sta bili na Miru razstreljeni dve japonski bojni ladji, je Makarov napadel samuraje in potopil še ducat in pol ladij.
  Se pravi, vse je šlo dobro. In Japonska je izgubila premoč na morju.
  Toda na kopnem se je izkazalo, da so samuraji šibkejši. Kuropatkin je odbil vse japonske poskuse napredovanja in jim povzročil veliko škodo. Vendar ni ukrepal preveč odločno. Toda kmalu so iz Baltskega morja prispele ruske ladje in Makarov je končno prevzel nadzor nad vsemi vodami.
  Rusi so celo začeli izkrcati vojake na Tajvanu, nato pa na Kurilskem grebenu.
  Dokler ni posredoval Theodore Roosevelt in ponudil mediacijo. Rusija je prejela Mandžurijo, Korejo, Mongolijo, Kurilsko verigo in Tajvan.
  Pojavila se je tudi Zheltorossiya. Tako je nastal nov imperij.
  Vendar kralj še ni postal preveč predrzen. Leta 1914 je izbruhnila druga svetovna vojna. Rusija je na to vojno bolje pripravljena: gospodarstvo je močnejše, ozemlje in prebivalstvo sta večja in ni misel na pot. Poleg tega ni bilo recesije, ki bi jo povzročili nemiri in tako imenovana revolucija.
  Prva svetovna vojna je potekala z različnimi stopnjami uspeha. Bile so napake in uspehi ruskih generalov. Toda leta 1915 je Nemcem uspelo doseči manj uspeha, saj je bila carska vojska večja in bolje preskrbljena. Kljub temu je Rusija izgubila polovico Poljske in Galicije. Toda Nemci niso mogli vstopiti v Belorusijo in baltske države - frontna črta je potekala vzdolž Visle.
  In v šestnajstem letu je carska vojska že dosegla velik uspeh proti Avstriji in Turčiji. Osmani so bili skoraj popolnoma poraženi. Tako kot so Avstrijci zavzeli Przemysl in Krakov. Nemčija se je prestrašila. Spomladi leta '17 so Rusi zavzeli Istanbul. Carska Rusija je dosegla pomembne uspehe tudi med poletno ofenzivo proti Avstriji in Nemčiji. In jeseni, ko so carske čete že prišle do Odre, je Nemčija kapitulirala. Sledila je delitev Avstro-Ogrske in Turčije. Rusija je dobila Malo Azijo, severni Irak in Istanbul. Galicijo, Bukovino, Češkoslovaško in Ogrsko kraljestvo ter Krakov. Plus Danzig, del vzhodne Prusije, regija Klaipeda. Rusija se je tako večkrat okrepila. In Nemčija je plačala tudi ogromne odškodnine.
  Carju Nikolaju II. se ni mudilo, da bi vzel vse in vsakogar. Toda Rusi, Britanci in Francozi so si razdelili Savdski polotok. Nato so si Britanci in Rusi razdelili Iran in Afganistan. Dokončana ponovna delitev sveta.
  Do leta 1929 je bil ves svet v vzponu, dokler ni izbruhnila velika depresija. Leta 1931 je Japonska začela vojno proti Rusiji. In bila je hitro poražena in skupaj z vsemi pacifiškimi posestmi okupirana. In potem je prišel referendum in vključitev v Rusijo.
  Car Nikolaj II. je izkoristil oslabitev Britanije, Francije in ZDA, ki jih je zajela Velika depresija, vodil vojno za zavzetje Kitajske. In to je postala njegova velika zmaga.
  Da bi nekoliko pospešil rusifikacijo, je Nikolaj II sprejel nezahtevno odločitev - v Rusiji je uradno uvedel poligamijo - spremenil teologijo in dogme pravoslavne cerkve. Tako je bila sprejeta reforma.
  In kralj si je vzel drugo ženo. Ruse so spodbujali, naj se poročijo s tujci in imajo veliko otrok. Ogromno Kitajsko je bilo treba tudi rusificirati. Kateri je najboljši način za to? Poroči se s Kitajkami!
  V Nemčiji Hitler ni prišel na oblast. V tej zgodbi mu je malo manjkalo. Preveč ekstremistično. Glavni dražilec je bil fašist Mussolini, ki je zajel Etiopijo. In sanjati o tem, da bi postal novi Cezar in Trojan, združena v eno.
  Maja 1937 je izbruhnila vojna med Rusijo in Italijo. Kot se je izkazalo, se je Mussolini izkazal za samomorilca. Ruske čete so v dveh mesecih zavzele celotno Italijo, v naslednjih treh pa vse kolonije države. Carska Rusija je dokončno vključila tudi Romunijo in Jugoslavijo, nekoliko kasneje pa še Bolgarijo. Po končani priključitvi ozemelj. Jeseni 1939 je umrl Nikolaj II. In njegov dedič, popolnoma zdravi Aleksej II., je postal novi car.
  V tem primeru je Nikolaj II vladal dvainpetdeset let - presegel je rezultat Ivana Groznega. In njegova vladavina se je izkazala za najuspešnejšo v zgodovini Rusije, njegova osvajanja pa so bila preprosto rekordna. Še noben kralj ni ujel toliko. Rusija se je dokončno ustalila na Kitajskem in se okrepila v vseh smereh.
  Vendar pa se je pod Aleksejem Drugim začelo dolgo obdobje miru. Francija, Velika Britanija in ZDA niso želele vojne. Toda Nemčija je bila razorožena in ni imela moči. Tako je nastala situacija, ki je postala mirna.
  Kolonialni imperiji so še naprej obstajali. Rusija je ostala največja država, Velika Britanija pa je bila formalno druga sila in je bila po površini nekoliko slabša od carskega imperija. Vendar so bile Avstralija, Južna Afrika in Kanada skoraj neodvisne dominije. In v Indiji ... Leta 1968 je v Indiji izbruhnila velika vstaja in po dveh letih vojne so bili Britanci izgnani. Toda carska vojska je vstopila na indijsko ozemlje in proteste zatrla. Po tem je Britanija to kolonijo izgubila, Rusija pa jo je pridobila. Kmalu je Rusija zavzela tudi jug Irana.
  Po Alekseju Drugem leta 1969 je prestol podedoval Nikolaj Tretji. Carski imperij je bil v vzponu. Tako je Francija leta 1979 izgubila nadzor nad Indokino in Tajsko. In tja so prišle tudi kraljeve čete.
  In v osemdesetih in devetdesetih letih je Afrika prišla pod nadzor carske Rusije. Po letu 2001 se je na ruski prestol povzpel Peter, četrti sin Alekseja II.
  Carska Rusija je do takrat absorbirala skoraj vso Afriko, Azijo in pobrala kolonije drugih držav, vključno z Indonezijo. A proti Avstraliji seveda ni šlo.
  Prišlo je obdobje miru. ZDA, Velika Britanija in Francija so imele jedrsko orožje, Nemčija gospodarsko moč. Rusija ima gospodarsko moč, jedrsko orožje, največjo vojsko na svetu in prebivalstvo. In še vedno absolutna avtokratska monarhija brez parlamenta. Američani, ki so druga sila ali celo velesila, so to terjali Rusiji.
  Vendar pa pomanjkanje demokracije ni prav nič oviralo razvoja napredka. Zlasti leta 1943 je v carski Rusiji prvi človek poletel v vesolje. In leta 1961 na luno. Polet na Mars je potekal leta 1974. In do leta 2000 so bili obiskani skoraj vsi planeti Osončja. Pripravljala se je velika ekspedicija do zvezd. Izstrelila se je leta 2018 in se vrnila na Alpha Centauri.
  Torej carizem znanosti sploh ni preprečil, da bi se premaknila. Peter Četrti iz dinastije Romanov je celo izjavil, da je razsvetljeni absolutizem boljši.
  Še posebej v ozadju škandalov, ki so nenehno pretresali administracijo Donalda Trumpa.
  Nikolaj II je še vedno veljal za največjega kralja vseh časov in ljudstev. Carska Rusija na konju in svetovni hegemon. Obrobja in kolonije se postopoma rusificirajo. Imperij dobiva zagon. In ves svet je postal boljši.
  In zakaj? Zahvaljujoč Aleksandru Uljanovu, Leninovemu bratu, ki je bil usmrčen zaradi kraljevega umora. Sam Lenin je ostal v tujini. Spoznal je Walesa in se začel zanimati tudi za pisanje znanstvene fantastike, s čimer je zelo obogatel in si ustvaril ime. In tako je zaslovel, postal znan in slaven, in bil preveden v številne jezike. Stalin je umrl v zaporu zaradi tuberkuloze in je na splošno ostal znan le strokovnjakom. Trocki se je kmalu vključil v revolucionarne dejavnosti in naredil dobro kariero kot uradnik ter se povzpel do dejanskega tajnega svetnika in namestnika ministra. Voznesenski je postal minister pod carjem in dosegel veliko. Hruščov je ostal majhen trgovec in ni pridobil slave. Brežnjev se je povzpel v čin polkovnika. Andropov je služil v policiji in postal tudi polkovnik. Gorbačov je postal velik poslovnež in šovman. Jelcin je ostal trgovec. Putin je napredoval do čina polkovnika tajne policije in se častno upokojil. Medvedjev je mali uradnik. Žirinovski, ustanovitelj časopisa in šovman. Zjuganov je poskušal podtalno delovati proti carju. Prejel je zaporno kazen, nato pa je postal obveščevalec tajne policije. Upokojil se je s činom stotnika. Žukov se je povzpel le do čina majorja. Vasilevski je postal generalpodpolkovnik, Šapošnikov pa generalpodpolkovnik. Kolčakov veliki admiral in nosilec številnih redov. Makarov je postal tudi veliki admiral, saj se je boril v prvi svetovni vojni. Vendar ne v prvi, ampak edini svetovni vojni, saj druge svetovne vojne ni bilo. Zaslovel je ... Brusilov je postal feldmaršal in nosilec reda sv. Andreja Prvoklicanega. Denikin, Wrangel, Kornilov in Kuropatkin so postali feldmaršali.
  In življenje pod kralji je bilo dobro. In cene se niso zvišale že več kot sto let. In rubelj je imel stabilno zlato zalogo 0,77 grama. In veliko ljudstev je dobro živelo pod kraljem.
  Vsi so imeli enake pravice in mnogi so se imenovali Rusi, celo Afričani. Pod carjem je šlo vsem dobro. Samo za Jude nepravoslavne vere je ostal pogoj prebivališča. A teh je bilo čedalje manj.
  Pod carjem pa je bilo nekaj težav. Ena od njih, visoka stopnja rodnosti in nizka smrtnost, je povzročila prenaseljenost. Toda to se bo rešilo s širitvijo prostora. Poleg tega je razvoj znanosti in kmetijstva omogočil rešitev problema lakote. Hrane je bilo dovolj za vse. Toda rast prebivalstva v imperiju je več kot triodstotna na leto. In to je grozilo s težavami v prihodnosti.
  Carska vlada je našla izhod v širjenju vesolja. In zdelo se je razumno. Zgrajene so bile nove zvezdne ladje in izvedene raziskave nadsvetlobnih hitrosti.
  
  
  
  PETDESET LET ALEKSANDRA TRIH - VELIKEGA!
  Poskus atentata na Aleksandra II leta 1866 je bil uspešen. Zaradi tega je kralj osvoboditelj umrl. In Aleksander Tretji se je povzpel na prestol. Prednost je bila v tem, da niso imeli časa prodati Aljaske, novi ruski cesar pa se ni hotel odpovedati nobeni zemlji. Tudi če so oddaljeni in še niso zelo dragoceni.
  Še prej se je začela gradnja ceste v Sibirijo do Vladivostoka. In moral bi doseči Čukotko!
  Car Aleksander Tretji je bil močan, odločen, močne volje, zdrav in fizično zelo močan. Vladal je s trdno roko in pod njim je Rusija vstopila v obdobje največjega razcveta in dosežkov!
  Torej je dobro, da je veliki cesar začel vladati petnajst let prej kot v resnični zgodovini!
  Za začetek je ostro zatrl vse proteste revolucionarjev in Narodne volje. Nato je začel reformirati vojsko in mornarico. S spravljanjem stvari v red.
  Kralj je dosegel veliko. Zgrajene so bile ceste, mostovi, tovarne in država je hitro razvijala kapitalizem. Ob ohranjanju avtokracije. Carska vlada je vodila majhne vojne, selila se je po Srednji Aziji in tam širila svoj vpliv.
  Leta 1977 je izbruhnila velika vojna s Turčijo. Šlo je še bolje, hitreje, bolj zmagovito z manj porazi kot v pravi zgodovini. Skobeljev genij je v njem zablestel v polni luči!
  Ruske čete so Turke premagale z manjšo škodo. In uspelo jim je takoj zavzeti Istanbul. Ker so tja prispeli pred angleško eskadro. Ta vojna je bila tako uspešna, da je bil kralj-duhovnik imenovan zmagoviti Aleksander! In Skobelev je postal najmlajši feldmaršal v ruski zgodovini.
  Turčija je bila razdeljena. Britanci so zasedli Egipt in Sudan. Rusija je zavzela Irak, Palestino, Sirijo in del Savdske Arabije, Malo Azijo, vso Armenijo in Balkan!
  Tako je Aleksander Tretji zelo hitro in razmeroma enostavno zavzel veliko ozemlje. In nadaljeval s širitvijo proti jugu. Selitev skozi Iran, Turkmenistan in naprej v Afganistan!
  Na Indijo se je uprla tudi carjeva vojska! Britanci so bili pripravljeni na boj. Nastalo je zavezništvo Rusije, Nemčije, Avstro-Ogrske proti Franciji in Veliki Britaniji.
  Nemčija je leta 1992 šla v ofenzivo proti Republiki petelin. Velika Britanija je napovedala vojno Nemčiji in Rusiji. Avstro-Ogrska je dobila Bosno in Hercegovino ter napadla Italijo.
  Rusija je začela kampanjo proti Indiji, francoskim posestim in Indokini. Tako se je pravzaprav začela prva svetovna vojna. Ampak Rusija in Nemci so že skupaj!
  Rusija je napadla tudi Egipt.
  Carske čete s podporo lokalnega prebivalstva zasedejo Indijo in Iran. Nadalje vstopajo v Indokino. In Prusi spet premagajo Francoze in obkolijo Pariz.
  Poleg tega republikanci nočejo odnehati. In Pariz je napaden, močno uničen. Nemci zavzamejo tudi Belgijo in Nizozemsko.
  Velika Britanija je že nekaj časa v vojni. Ruske čete zasedejo Egipt in Sudan. Na morju je vojna. Ruska vojska se premika po Afriki. Vse do Južne Afrike. In zbira kolonije zase. Tudi Nemci pograbijo nekaj stvari.
  Toda Avstro-Ogrska je zabredla v vojno z Italijo. Res je, leta 1894 so Nemci priskočili na pomoč Avstrijcem. In dokončajo osvojitev Italije.
  Po tem se država pomaranč razdeli med seboj.
  Vojna se seli na morje. In tu se pokaže genij mornariškega poveljnika admirala Makarova. Ki dosega vrsto sijajnih zmag. Prisiliti gospodarico morij k kapitulaciji.
  Rusija je prevzela nadzor nad Indijo, Indokino, večino Afrike in tudi Avstralijo ter od tam izrinila Britance. Ruske čete so zapustile Britanijo in Kanado. Tam je tudi ustanovil kolonijo. Tako je Britanija izgubila skoraj vse svoje kolonije, Rusija pa jih je pridobila. Zavzetje Kanade je olajšala Rusija, ki je ohranila nadzor nad Aljasko. In prisotnost zelo močne flote. In genij admirala Makarova in Roždestvenskega.
  No, to še ni vse. Rusija se je pomikala proti Kitajski. Tudi zelo uspešno. In leta 1904 se je začela vojna z Japonsko.
  Toda za razliko od resnične zgodovine se je izkazalo, da ta vojna ni težka, ampak precej hitra. Poleg tega je bila japonska flota precej šibka, medtem ko je bila ruska, nasprotno, zelo močna. Po porazu Japoncev so ruske čete zavzele Tokio. In potem je bil izveden referendum in velika večina Japoncev je glasovala za pridružitev Rusiji.
  Novo zmago je dosegel car Aleksander III. Potem je prišla prostovoljno-prisilna priključitev Kitajske. Torej regija za regijo, pokrajina za pokrajino. Kraljevi imperij je dosegel ogromne razsežnosti. Iz ZDA, vse Kanade in Aljaske, vse Azije, Avstrije, pacifiške regije. V Južno Afriko in nemško posest v Zahodni Afriki.
  Plus tudi Avstro-Ogrska. Tako velika moč.
  A Nemci in Avstrijci so seveda želeli več. Francija je še vedno pod okupacijo Nemčije. Velika Britanija, užaljena zaradi Rusije, si prav tako želi vojne.
  Kaiserju je uspelo sestaviti koalicijo: Španija, Portugalska, Nemčija, Avstro-Ogrska in Švedska proti velikanski Rusiji. Nemci so med vojno z Britanijo uspeli zavzeti tudi Dansko in Norveško. Nastala je močna koalicija.
  In vojna se je začela 1. avgusta 1917. Ravno v trenutku, ko je umrl Aleksander Tretji in se je na prestol povzpel Nikolaj II. Narejen je bil izračun, da bi brez tako velikega monarha, kot je Aleksander Tretji, ki je okreval enainpetdeset let, Rusija zagotovo izgubila.
  Toda Nikolaj II je imel trajno in močno moč. Brez Rasputina in bolnega dediča. Tako bi se lahko boril s koalicijo.
  In začela se je vojna ... Nemci so gazili kot tajfun. Ruske čete so jih srečale z močnimi protinapadi. Vnel se je velik in hud boj.
  Nikolaj II je na splošno, opirajoč se na verigo trdnjav, temeljito izčrpal nemške in avstrijske enote. In potem je sprožil protiofenzivo. In v Afriki so ruske čete s prvimi lahkimi terenskimi tanki na svetu popolnoma porazile Avstrijce in Nemce. In očistili so temno celino.
  Tako Švedsko kot Norveško sta osvojili precej hitro.
  Vojna je trajala leto in pol in se končala tako, da je ruska vojska, ki je bila številčnejša in imela močnejše tanke, zavzela vso Evropo. Potem je Britanija padla. Rusija je dokončno vzpostavila prevlado nad vzhodno poloblo.
  In car Nikolaj II je postal tudi veliki osvajalec. Mir je vladal do leta 1929, ko je izbruhnila velika depresija. Splošna gospodarska kriza je pripeljala do tega, da se je leta 1931, ravno na 1. maj, začela vojna med Rusijo in zadnjo veliko velesilo ZDA!
  Carska vojska Nikolaja II. je vstopila na meje Amerike. Sile so bile neenake. Američan skoraj ni imel tankov in je bil slabo izurjen. In Rusija je večkrat presegla ZDA. Tudi poveljniki carskega imperija so bili boljši. Tako je vojna že od samega začetka potekala enosmerno. Rusija je zmagovala in napredovala. In 30. septembra, po zavzetju New Yorka in Washingtona, so ZDA kapitulirale. Tako se je obrnila še ena stran zgodovine. Leta 1934 je Nikolaj II. začel invazijo na Mehiko in nato navzgor v Latinsko Ameriko ter osvojil latinske države. Dokler decembra 1936 ni padla zadnja neodvisna republika Čile.
  Tako je Nikolaj II dokončno dokončal zgodbo. Carska Rusija je združila vse države in narode planeta Zemlje.
  7. novembra 1937 je cesar vsega planeta Zemlje Nikolaj Največji strmoglavil z letalom. In tudi njegova vladavina se je končala. Alesey II je postal kralj. Zdrav, mlad dedič - približno triintrideset let. Pod njim se je začela širitev vesolja. Nove meje in novi leti. Monarhija je bila neomajna. Človeštvo je združeno in osvaja vesolje.
  GENERALISIM KONDRATENKO
  Poveljnik Port Arthurja je pravzaprav umrl v resnični zgodovini, bil je ranjen v glavo, vendar je delček nekaj milimetrov prešel bližje možganom. Skratka, izdajalec, ki je predal citadelo, je umrl in njegovo mesto je prevzel junak obrambe Port Arthurja Kondratenko.
  Da bi okrepil obrambo trdnjave, je novi poveljnik odpisal vse mornarje in mornariško topništvo na kopnem ter razorožil eskadrilo, vendar je okrepil Port Arthur.
  Kot rezultat je bila citadela temeljito zaščitena, poleg tega pa je bila spretna akcija poveljnika Kondratenka. Obramba je bila uspešna. Kondratenko je pravočasno okrepil obrambo trdnjave Vysokaya in Japonci je niso mogli zavzeti.
  Do konca decembra so bili samuraji izčrpani od napadov. Januarja je prišlo do zatišja, ki ga je povzročil Kuropatkinov poskus deblokade, a ni bil zelo uspešen.
  Februarja je prišlo do novega napada, ki je bil ponovno odbit z velikimi izgubami za Japonce.
  Med obrambo se je fant Oleg Rybachenko obnašal junaško. V času obleganja je bil ta koča star le deset let. Otrok se je boril skupaj z odraslimi in hodil na izvidniške misije.
  Izkazal se je kot zelo pogumen in borben. In obramba je zdržala. Zdaj je že prišel marec ... Japonci so se spet umaknili. Krvava nedelja se v Rusiji ni zgodila, ker je car Nikolaj, saj je bil Port Arthur dobro razpoložen, odšel med ljudi. Ruska vojska se je polnila in postajala vedno večja. Konec marca so Japonci poskušali napredovati, vendar so imele Kuropatkinove sile preveliko številčno premoč in so odbile vse napade.
  In še bolje, enote generala Legsa so bile vklenjene z obleganjem Port Arthurja. Po velikih izgubah so se Japonci umaknili. Toda Kuropatkin je spet okleval.
  Konec aprila je sledil nov juriš, ki pa je bil tudi odbit.
  In Oleg Rybachenko, ta pogumni fant je celo ujel japonskega polkovnika, seveda s pomočjo pasti.
  V začetku maja je prišlo le do manjših spopadov in 25. eskadrilja Roždestvenskega je končno vstopila v Port Arthur. Slavni admiral je pripeljal enainpetdeset ladij, ki so prečkale tri oceane hkrati!
  Po tem je obramba dobila okrepitev. In v začetku junija je sledil končni napad na Port Arthur. Napad je obupen in silovit. Ponovno je bil odbit z velikimi izgubami za Japonce. Car je končno odstavil Kuropatkina in imenoval Lineviča. Sredi julija 1905 so bili Japonci dokončno poraženi. In junaška obramba Port Arthurja, ki je trajala več kot eno leto, se je končala.
  Kondratenko je bil odlikovan z redom sv. Andreja Prvoklicanega. In prejel čin feldmaršala. Nato je eskadrilja Roždestvenskega skupaj s Port Arthurjem premagala Japonce na morju. Poleg tega je v bitki umrl tudi sam admiral Togo.
  Japonska je bila s posredovanjem ZDA prisiljena skleniti mir z Rusijo.
  Odstopiti smo morali Kurilske otoke in Tajvan. Rusija si je zagotovila protektorat nad Korejo, Mandžurijo in nadzor nad Port Arthurjem. Poleg tega je Japonska carski Rusiji plačala ogromno odškodnino v višini milijarde zlatih jenov.
  Zmaga je okrepila položaj carja Nikolaja II. Rusija je razširila svoja ozemlja in Zheltorossiya se je začela oblikovati zaradi prostovoljne priključitve kitajskih regij. Brez državne dume - Rusija je ostala absolutna monarhija, brez parlamenta.
  Seveda se je gospodarska rast zaradi zmage in politične stabilnosti nadaljevala prej kot v realni zgodovini in je bila močnejša.
  Prva svetovna vojna se je začela kot v resnični zgodovini. Toda uspešnejša je bila za Rusijo. Katera vojska je bila večja in boljša, tudi zahvaljujoč reformam feldmaršala Kondratenka, gospodarstvo pa je bilo močnejše, avtoriteta carja pa višja.
  Vojna je trajala nekaj več kot leto dni in se končala z razpadom Avstro-Ogrske ter predajo Osmanskega cesarstva in Nemčije. In Bolgarija, ko je videla, kako diši, se je postavila na stran Srbije in Rusije, mimogrede tudi Italija in Japonska.
  Feldmaršal Kondratenko je prejel najvišji čin - generalissimo. In postal je nosilec skoraj vseh naročil, kot Suvorov. Brusilov je postal feldmaršal. Admiral Kolčak, Kornilov in Denikin so naredili kariero. Carska Rusija si je priključila: Galicijo, Bukovino, Krakovsko vojvodstvo, pokrajino Poznan, Klaipedo. Tudi Češkoslovaška je postala del Ruskega imperija. In Mala Azija s Carigradom. In severni Irak.
  Na splošno se je vse izkazalo za dobro. Japonci so si razdelili nemške kolonije z Rusijo v Tihem oceanu.
  Nato so si Savdsko Arabijo razdelile Rusija, Francija in Velika Britanija. Nato sta si Rusija in Britanija po kratki vojni razdelili Iran.
  In potem Afganistan. Res je, tam je bilo malo kreganja. In Britanci sprva niso imeli sreče.
  Svet je dobil stabilnost in blaginjo. Vse do velike depresije leta 1929. Tudi Rusija je po hitri rasti padla v krizo.
  Leta 1931 je Japonska napadla Rusijo, da bi se maščevala za prejšnje poraze.
  Toda tokrat je šlo za samomor. Carske čete so premagale Japonce. Admiral Kolčak sploh ni star, pokazal je svojo genialnost, primerljivo z Ušakovom. Dežela vzhajajočega sonca je bila popolnoma poražena na morju in nato zasedena. Sledil je referendum, na katerem je večina Japoncev glasovala za priključitev Rusiji.
  Tako je car Nikolaj II okrepil svojo oblast v Tihem oceanu. Rusija je nadaljevala prodor na Kitajsko. Zaradi krize oslabljene Britanija, Francija in ZDA niso posegle v prevzem nadzora nad Nebeškim cesarstvom.
  Leta 1933 je Hitler prišel na oblast v Nemčiji. Začel je obnavljati nekdanjo moč nekdanjega cesarstva. In seveda se je trudil, da se ne bi prepiral z Rusijo.
  Mussolini v Italiji je bil prijatelj z Rusijo. In tiho je zavzel Etiopijo in razširil svoje kolonije. Govorilo se je o oblikovanju trojnega zavezništva.
  Carska Rusija je hotela priključiti vse kolonije oslabljene Anglije in Francije. No, tudi Nemci in Italijani so razumljivi. ZDA so imele svoje načrte.
  Leta 1937 se je Nemčija združila z Avstrijo, kar je povzročilo Anschluss. In novembra 1937 je strmoglavilo drugo letalo iz Nikolajeva. Kraljestvo je bilo zelo uspešno prekinjeno. Nikolaj II je v triinštiridesetih letih vladanja dosegel ogromne pridobitve.
  Imenovali so ga Nikolaev Veliki! In celo največji, postali so višji od Petra Velikega.
  Pod Nikolajem II. je bil delovni dan skrajšan na deset ur, sedemletno izobraževanje pa je postalo obvezno in brezplačno. Nacionalna povprečna plača je dosegla 75 rubljev na mesec z ničelno inflacijo in zlato podporo rublja. Kraljeva valuta je bila najtrša in najbolj konvertibilna na svetu.
  Rusija je imela največjo kopensko vojsko na svetu in je po velikosti flote prehitela Veliko Britanijo in ZDA.
  Ruski tanki so bili najboljši na svetu, prav tako letala. In helikopterji so bili takrat praktično edini na planetu Zemlja. Najštevilnejša in najkakovostnejša podmorska flota. Najboljše topništvo. Napredne tehnologije v televiziji in videu. V carski Rusiji so začeli snemati tudi prvi barvni kinematograf na svetu. Tudi po zaslugi strasti do fotografije carja Nikolaja II.
  Po priključitvi Kitajske je Rusija zasedla prvo mesto na svetu po številu prebivalcev in prehitela Veliko Britanijo z vsemi njenimi kolonijami.
  Car Nikolaj II je reformiral pravoslavje in uzakonil poligamijo. Temu modremu suverenu je uspelo marsikaj. In umrl je ne opljuvan, ne preganjan, ni izgubil Rusije, ampak velik človek. In samo nekaj milimetrov gibanja fragmenta je tako vplivalo na zgodovino Rusije. In tudi pravijo, da v zgodovini ni naključij! Tako se zgodi. To sta pokazala tako Nikolaj II. kot fenomen generalisimusa Kondratenka.
  Toda po smrti carja Nikolaja je sledil začasen preskok. Prvič, monarh Aleksej II je umrl, preden je bil lahko okronan. Nato je umrl še en dedič, Kirill Vladimirovich Romanov. In leta 1938 se je na prestol povzpel Vladimir III. Car je mlad, vendar na splošno ni neumen in precej močan in ambiciozen.
  Pa se je lotil posla! Rusija, Italija, Nemčija, proti Britaniji, Franciji in morda v prihodnosti ZDA. Tu je seveda trojna aliansa veliko močnejša.
  Maja 1940 je Nemčija napadla Francijo, Belgijo, Nizozemsko in Veliko Britanijo. Rusija je napadla francoske, angleške in nizozemske kolonije. Začel se je neslovesen zaseg ozemelj.
  Britanci in Francozi se niso mogli upreti ruski vojski. In v mesecu in pol so Nemci premagali in prisilili k kapitulaciji Francijo, Belgijo in Nizozemsko.
  Nato je Fuhrer zasedel Španijo in Portugalsko ter zavzel Dansko in Norveško. Rusija je okupirala Švedsko.
  Vojna je bila skoraj enostranska. S podporo lokalnega prebivalstva je Rusija zavzela Indijo, Indokino, južni Afganistan, južni Iran, Bližnji vzhod in vstopila v Egipt.
  Seveda se kolonialne čete niso mogle upreti carski vojski in tega niti niso želele. Osvajanje Afrike se je nekoliko zavleklo zaradi pomanjkanja cest in raztegnjenih komunikacij. Nemci so se premikali čez Afriko skozi Gibraltar in Maroko, Rusi skozi Egipt in nato Sudan.
  Vendar je bil teren bolj ovira kot odpor britanskih ali francoskih čet. Bilo jih je malo in bili so slabo oboroženi ter večinoma domačini. Ki se niti niso znali niti hoteli boriti.
  Leta 1940 se Hitler ni upal izkrcati v Veliki Britaniji. Izvedel je zračno ofenzivo, ki pa sprva ni bila preveč uspešna. Toda spomladi 1941 so v boj vstopila ruska letala in Velika Britanija je bila pod smrtnim pritiskom.
  In avgusta je sledilo izkrcanje združenih nemško-ruskih čet in po dveh tednih trdovratnih bojev zavzetje Londona.
  Po tem je celotna vzhodna polobla, vključno z Avstralijo in Novo Zelandijo, postala ruska, nemška in italijanska.
  Ampak še vedno so bile ZDA.
  Car Vladimir se je odločil napasti Ameriko. Hitler in Mussolini sta ga pri tej odločitvi podprla. Tretji rajh je poslal vojake na Islandijo, nato na Grenlandijo in v Kanado, carska Rusija pa na Aljasko. Sile so seveda neenake. Združene države imajo precej šibko tankovsko floto in veliko manjše prebivalstvo kot Rusija skupaj z vsemi svojimi kolonijami. Čeprav je gospodarstvo razvito. Toda takšni pošasti se ni mogoče upreti.
  Po začetku ofenzive leta 1943 je ruska vojska v dveh zimskih mesecih hitro zasedla Aljasko. In spomladi so skupaj z Nemci zajeli skoraj vso Kanado.
  Brazilija, Venezuela, Mehika in druge države so ZDA napovedale vojno.
  Začelo se je gibanje ruskih čet po severnih državah Amerike. Sile so seveda neenake. Rusija in Nemčija sta boljši tako po kakovosti kot po količini.
  Dekleta Natasha, Zoya, Aurora in Svetlana se borijo na najboljšem tanku Kondratenko-3 na svetu, mobilnem vozilu z dolgocevnim in brzostrelnim topom. Zelo okreten, z nizko silhueto.
  Teža rezervoarja Kondratenko-3 je približno štirideset ton in je dobro zaščiten. In pištola ima kljub majhnemu kalibru 76 mm visoko začetno hitrost projektila.
  Shermans, tega tanka ni mogoče prebiti iz katerega koli kota. Torej ...
  Dekleta, ki se borijo bosa in v bikinijih, preprosto uničijo Američane in se veliko smejijo.
  Še posebej Natasha ... In z golimi prsti pritisne na krmilno palčko in reče:
  - Slava moji Rusiji!
  Tudi Zoya strelja. To počne z bosimi prsti, pritiska na gumbe krmilne palice in kriči:
  - In vsa naša domovina!
  Nato sproži Aurora. Udari sovražnika in reče z zobmi:
  - In višje sile so za nami!
  In dekle tudi zelo ognjevito mežika! Na gole prste pritiska kot na gumbe igralne palice.
  In potem Svetlana strelja. Tako ostro in iskrivo dekle. Iz ust oddaja sončne žarke. In tudi poje:
  - Jaz sem svetovna zvezda! Tečem hitreje kot celo Satan!
  S takšnimi dekleti se sam hudič ne boji. Prebijajo Američane, tesno obkrožajo Chicago.
  In ne da bi koga izpustili od tam. Uničenje je, recimo temu, nepomembno. To so dekleta.
  In tako čikaška garnizija kapitulira. Spoznajte naše!
  In ruski tanki se že približujejo New Yorku. Car Vladimir si zadovoljno melje roke. So šli Rusi kdaj tako daleč?
  Dekleta se pogumno borijo tudi v zraku. Na primer, srčkan par: Maria in Mirabela.
  Bosonogi in v bikini oblečeni lepotci pobirajo račune. Dobesedno se jim ne da zoperstaviti. Dekleta tukaj so tako lepa in bleščeče agresivna in natančna.
  Maria je izstrelila, sestrelila ducat letal, v enem rafalu in zapela:
  - Slava naši domovini! V imenu Rusije!
  Tudi Mirabela je izstrelila in zarjovela:
  - Toda obstaja vodja v veliki moči,
  Poklical bo Slovane v boj ...
  Ne morejo se spopasti z Rusijo -
  Ko bo Vladimir zakraljeval!
  
  Od trde, močne, z železno voljo,
  In videz je kot rezanje kovine ...
  Rusi ne potrebujejo boljšega življenja -
  To je le tisto, o čemer so ljudje sanjali!
  Ja, te punce so mojstrice borbe in petja...
  Mimogrede, sredi napada na New York je prvi ruski kozmonavt poletel v vesolje in obletel planet Zemljo. In to je še en dosežek carske Rusije dinastije Romanov.
  In potem je garnizija New Yorka kapitulirala in Washington je kmalu padel. In 3. septembra 1943 so ZDA popolnoma kapitulirale. Tako se je končala druga svetovna vojna, ki se je začela 15. maja 1940. Vojna je za Rusijo veličastna in zmagovita.
  Seveda sta tako Hitler kot Mussolini s to vojno veliko pridobila. Oba diktatorja sta pridobila posesti v Afriki, nekaj v Evropi in ZDA. Evropa je bila dokončno razdeljena med države. In po referendumu je Bolgarija postala bolgarsko kraljestvo v Rusiji.
  Zdi se, da je bil svet spet prerazporejen in da je kolonije mogoče prebaviti. Toda Hitler seveda ne bi bil Hitler, če ne bi hotel več. Predvsem premagati Rusijo. In zavzeti njeno ozemlje.
  In seveda so Nemci močno računali na novo, močnejše orožje. Tanki serije "E" in balistični izstrelki, zlasti leteči krožniki.
  Vendar je bila carska Rusija pri balističnih raketah bistveno pred Tretjim rajhom in je leta 1951, 12. aprila, celo poletela na Luno.
  In tanki serije "E" niso imeli kvalitativne premoči nad ruskimi.
  In le leteči krožniki so bili skrivnost. Zahvaljujoč laminarnemu toku so se izkazali za popolnoma neranljive za katero koli vrsto osebnega orožja. Toda hkrati sami niso mogli streljati.
  Mussolini je umrl in njegov sin je nasledil prestol. Hitler je nanj pritisnil in mladenič je pristal na boj z Rusijo. 20. aprila 1955 se je začela nova, tretja svetovna vojna. Na Hitlerjevi strani so bile: Italija, Brazilija, Argentina, Čile, Mehika, skratka vsa Latinska Amerika, razen Kube, ki je podpirala Rusijo. In drugih držav na svetu ni bilo več! Tretja svetovna vojna se je začela 20. aprila 1955. In car Vladimir se je soočil z najresnejšim izzivom svoje vladavine.
  Edina stvar, ki bi ga lahko tolažila, je, da bo ta vojna zadnja v zgodovini vojn na planetu Zemlja. Ker v njem sodelujejo vse države sveta!
  No, ko se je vojna začela, jo je treba voditi! Hitlerjev napad ni bil posebej nepričakovan. Madžarska, Jugoslavija, del Rusije z omejeno avtonomijo, njihov kralj Vladimir III. Albanijo zavzame Italija. Vse je urejeno. Nemci poskušajo napredovati iz vzhodne Prusije, Avstrije, Italije z juga. In boji potekajo v Afriki. In koalicija latinskih držav proti ZDA. A tam niso preveč aktivni. Šele zdaj je bila napovedana vojna.
  Medtem je Hitler premaknil svoje glavne sile v Evropo.
  In začela se je peklenska vojna. Zadnja velika vojna v človeški zgodovini.
  Nemci so glavni udarec zadali na Madžarskem v smeri Budimpešte. Tam se je boril Oleg Rybachenko. Še vedno je ostal deček, star približno deset let. Res je, zelo fizično močan, mišičast, hiter in kar je najpomembneje, kot gorski nesmrten. Da, pisatelj in pesnik Oleg Rybachenko je prejel nesmrtnost, vendar pod pogojem, da postane deček, star približno deset let, in služi Rusiji v otročjem, a zelo močnem in hitrem telesu. In je otrok od 1. januarja 1904. Ko sem se pridružil Port Arthurju kot kabinski deček. No, ni najmanjši deček, a že od samega začetka je bil močan in hiter in so ga vzeli na ladjo.
  Še več, ko so dvomili, ali je premajhen, je Oleg Rybachenko za stavo s prsti upognil bakren kovanec. Nato so ga brez besed odpeljali na ladjo.
  Fant si je prislužil veliko nagrad, saj je sodeloval v vseh vojnah. Postal častnik. Ampak še vedno je bil videti kot otrok. Torej, čeprav je bil nagrajen za številne podvige, večni fant ni dobil nič višjega od kapitana. In zdaj je Oleg Rybachenko že več kot pol stoletja v vojski. Že zdavnaj ste si zaslužili častniško pokojnino, a če je vaše zdravje železno, zakaj bi potem zapustili službo?
  Še več, brez računalnikov, igralnih konzol, televizije je nekako dolgočasno. In v vojski si stotnik, vsaj voziš vojake. Ja, čas še vedno beži.
  Generalisimus Kondratenko je umrl. Umrl je tudi veliki admiral Kolčak, ki je presegel Ušakova. Veliko ljudi, s katerimi je začel Oleg Rybachenko, ni več v službi.
  Natančneje, od obleganja Port Arthurja so skoraj vsi veterani umrli. Ostal je samo Vovka. Tudi on je bil takrat kabinski fant, zdaj pa je že sivolasi dedek. Resnica še vedno služi. In presenečen je, da Oleg ostaja isti fant, ki nima niti ene brazgotine na telesu. To je pojav, ki ga pozna vsa ruska, carska vojska. Resnica je, da se zelo dobro bori.
  Fant Oleg je bos, zanj je bolj prijetno in gibčno. Meri iz puške v puško in strelja na nemške tanke serije E. Nacistični avtomobili so preprosto ogromni. In zdi se, da jih nič ne ustavi.
  Toda večni fant zadene tako natančno, da prebije kovino. Slika Švabe, podira stolpe in poje.
  - Car Vladimir, ruski car...
  pravoslavni suveren!
  Kmalu bomo osvojili svet,
  Navsezadnje so kerubi nad nami!
  Hitlerja bo konec
  In kdor je poslušal - bravo!
  In fant vrže granato, bos, z otroško nogo. Sivobradi Vovka samo zmajuje z glavo.
  Pisatelj in pesnik Oleg Rybachenko je preživel več kot petdeset let in ostal otrok dvajsetega stoletja. In moram priznati, da sem videl veliko. Ker je bil nesmrten, je že zdavnaj izgubil vsak občutek strahu. In vojna ga je spominjala na računalniško strateško igro.
  Bilo je enostavno in zabavno igrati. Pa tudi boriti se je bilo v veselje. Dobro je, ko je jutranja rosa pod tvojimi bosimi nogami in kopaš večnega fanta in nisi oblečen po pravilih v kratke hlače!
  Oleg Rybachenko sme tekati naokoli v kratkih hlačah in bos. Deček se je v Port Arthurju tudi v mrazu naučil hoditi brez čevljev. Navsezadnje se nesmrtno telo ne more prehladiti ali zboleti, in na mraz se hitro navadiš, ki ne povzroča škode. Tako kot Peter Pan. In skoraj prijetno je teči bos po snegu. Pri gibanju se mraza praktično ne čuti, le ko negibno sediš, bosa stopala rahlo otrdela! Ampak za fanta je to malenkost.
  Obstajajo pa tudi čarovnice Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana! Sodelujejo tudi v vojni. A ne ves čas, ampak v epizodah. Pomagal nam je obdržati goro Vysokaya, ko je bilo najtežje. Tam so se borile bosonoge lepotice in v bikinijih. Z golimi prsti so metali ostro nabrušene diske.
  In sekajo z meči. In Oleg Rybachenko je nato streljal z mitraljezom - ubili so njegove starejše tovariše. In posledično je samurajev napad propadel in gora Vysokaya se je izkazala za neomajno!
  In dekleta so pokazala svoj najvišji razred in akrobatike Valkyrie.
  In zdaj so Nemci v defenzivi. Carska vojska je pripravljena na vojno. Fuhrerju ni uspelo doseči taktičnega presenečenja.
  In ruske čete se pogumno borijo. Zdi se, da bo Hitler še večkrat preklinjal samega sebe, ker je sprožil takšno vojno. Še več, kljub dejstvu, da ima Firer pod orožjem dve tretjini Evrope in tretjino Afrike, pa še vedno
  ni tekmec Rusiji.
  In tudi število vojakov. In italijanske čete so šibke. Države Latinske Amerike v vojni sodelujejo počasi. In njihova vojska, tako tehnično kot organizacijsko, ni preveč dobra.
  Torej Rusija še vedno drži sovražnika v globinski obrambi.
  Tank Kondratenko-6 je povsem sposoben za boj proti tej seriji. In "Nikolaj"-4 je težji in se kaže kot zelo močan stroj.
  Rusi se lahko borijo s težjimi nemškimi pošastmi.
  Še posebej na "Nikolai"-4, kjer je ekipa Alenka, dekle je zelo lepo in v bikiniju.
  top kalibra 130 mm. Kako zadene fašiste. Hitler je zaman napadal carsko Rusijo. To zanj ni lahka vožnja, ampak udarec.
  Anyuta je z bosimi prsti pritisnila na gumb igralne palice in zapela:
  - Za Rusijo in svobodo do konca!
  In kako se bo lepotica smejala!
  In potem bo Avguštin izstrelil projektil na sovražnika. Razcepil bo kovino in zapel:
  - Naj srca utripajo v sozvočje!
  In tudi z bosimi prsti bo pritiskal gumbe krmilne palice. To je res kul dekle!
  In tukaj Maria tolče. In razdelil bo fašiste. In uniči sovražnika.
  Hkrati z golimi prsti. In zapel bo tudi:
  - V imenu naše domovine, svetnik! Naj bo borec preprosto kul!
  In planil bo v smeh in pokazal zobe!
  In potem vas bodo olimpijske igre zadele s težkim projektilom. Ona je ravno to, kar potrebujete, dekleta - najbolj sočen jabolčni sok!
  In spet so dekleta prebila E-50, podrla stolp in se smejala.
  Alenka je poslala projektil, ki je zdrobil E-100 in ga prebil. In z uporabo golih prstov. Zakaj je deklica pela:
  - Zlomi sovražnika!
  In Anyuta se z bosimi nogami prebija naokoli in cvili:
  - Fritzi so kaput!
  In potem bo udaril Avguštin. Tudi zelo natančno in z golimi prsti na nogah, gugajoč:
  - Hitler je končal!
  In potem bo Maria dodala zelo agresivno. Zdrobil bo fašiste in zaškripal::
  - In kdor je poslušal, dobro opravljeno!
  In pokazal bo jezik!
  In potem olimpijske igre pošljejo projektil, ki ubije nasprotnike.
  In tudi uporaba bosih nog in petje:
  - Popolnoma razprodano!
  In spet bo deklica vzela jezik in ga pokazala.
  Torej sekajo ...
  Nemci so po enem mesecu bojev od začetka ofenzive napredovali od petdeset do sto kilometrov in utrpeli velike, celo ogromne izgube. In Italijani v Afriki so se znašli popolnoma v kotlu in obkoljeni. Njihove čete so trivialno poražene.
  Adolf Hitler je 21. maja ukazal vpoklicati v vojsko vse, ki so sposobni nositi orožje od petnajstega do petinšestdesetega leta. Carska vojska je zbirala rezerve.
  Kot se je izkazalo, nemška letala z diski v praksi niso tako strašna. Res je, ruska letala lahko napadajo z ovni. Toda temu se je mogoče izogniti, zahvaljujoč visoki manevrski sposobnosti vozil carske vojske.
  In Hitlerjevo upanje na neranljivo čudežno orožje se sploh ni uresničilo.
  Carska vojska se je še vedno branila. Močne obrambne linije, vkopane vnaprej, močna obramba. Naj Hitler zmanjka moči. Toda v Afriki lahko pritisnete na šibkejšega italijanskega zaveznika.
  Če se Fuhrer ne bi odločil za vojno s carsko Rusijo, bi se v zgodovino nedvomno zapisal kot veliki in celo največji voditelj Nemčije. In tako je demon hotel zavladati svetu in kaj je bilo iz tega?
  Navsezadnje so ruska dekleta najbolj kul na svetu.
  Oleg Rybachenko je kot vedno v ospredju bitke. Ne krogla ne šrapnel se ga ne dotakneta. Je močan in kul tip.
  Fant v kratkih hlačah in bos, proti nacistom. In meče granate vanje in teče v svinčenem dežju.
  Da, škoda, da ni briljantnega Kondratenka, so pa mladi in sposobni poveljniki. Predvsem feldmaršal Vasilevski, ki je izstopal že med prvo svetovno vojno. In poveljuje energično in spretno.
  In Fritz, ki naleti na težko obrambo, se brezupno zatakne v njej. A vseeno poskušajo prodreti.
  Oleg Rybachenko, ta večni fant se smeje, pokaže zobe in poje:
  - Moja domovina! Moja sveta domovina!
  In tudi kot metanje granate z bosimi nogami.
  In tukaj so v bitko vstopile Natasha, Zoya, Aurora in Svetlana. So večne čarovnice, služabnice svetega Boga Družine. Ne borijo se vedno, sicer bi Rusija osvojila ves svet. Je pa vedno učinkovit in vpadljiv.
  Dekleta rada ubijajo: to so dekleta!
  In kako bodo hodili skozi fašiste in kako jih bodo udarili ...
  In z golimi prsti mečejo diske in ubijajo Švabe.
  Nacisti se zatikajo in trpijo vse večje izgube. Veliki strateg Vasilevskega predlaga poraz nacistov in Italijanov v Afriki. Tako bodo v prednosti ruski tanki, ki so bolj okretni in imajo boljšo manevrsko sposobnost. V Evropi pa naj fašisti pobegnejo. Da bi popolnoma izčrpali svoje vire.
  Car Vladimir je sprejel ta načrt. In nove sile so bile premeščene v Afriko.
  Elizabeta in njena posadka so se borili v Libiji in odrezali italijanske enote. Tam je vroče in dekle je videti dobro v bikiniju. Imajo najnovejši tank Kondratenko-6, v katerem bojevniki obidejo položaje Italijanov in Fritzov ter jih samozavestno premagajo.
  Elizabeth strelja na tank iz imperija Mussolinija ml. in pravi:
  - Po morjih, po valovih hodita krznen plašč in kaftan!
  In seveda uporablja svoje gole prste.
  V nadaljevanju strelja Ekaterina. Prebija nemški avto in rjovi:
  - V Rusiji je car Vladimir junak!
  Elena je za njo, udarja po Fritzovi samohodki in žvrgoli:
  - Hura za Hitlerja za vašo domovino!
  In končno, olimpijske igre bodo izpustile projektil. Švabe bo zdrobil, zdrobil in zacvilil:
  - Rezultat bo odličen!
  In uporablja tudi bose prste otroških nog.
  V Afriki so konec maja in v začetku junija ruske čete dosegle pomembne uspehe. Boji so se razširili na ozemlje Libije in Etiopije. 12. junija je Tripoli padel. In 15. junija se je prestolnica Etiopije premaknila. Tako so se vojaki Mussolinija ml. začeli izlivati. Žal, očeta ni mogel preživljati.
  In tudi njegova slava kot zmagovalca. Toda Mussolini, ki je zavzel del angleških in francoskih kolonij, se je imel za Cezarja. Toda zdi se, da je nemogoče preseči Cezarja.
  Oleg Rybachenko se je boril med poveljevanjem baterije. In tako pogumno, da so Nemci pred njegovim ognjem vsak dan izgubili na desetine tankov. Njegov fant je prejel celo še en zlati križec. In končno so mu celo podelili dolgo zasluženi čin majorja.
  Prej ni bil dodeljen, ker je videti kot otrok. Toda fant je pokazal izjemno junaštvo. In sposobnost boja.
  22. junija 1955 so ruske enote v Afriki dokončno zavzele italijansko Somalijo. In 25. junija 1955 so ostanki italijanskih čet v Etiopiji kapitulirali.
  Carska vojska je samozavestno zmagala. Mainstein, ki je veljal za najboljšega poveljnika Tretjega rajha, je v svoj dnevnik zapisal:
  - Zbudili smo peklenskega medveda! Zdaj nas razdirajo!
  Do konca junija so Nemci utrpeli tako velike izgube, da so bili prisiljeni prekiniti svojo ofenzivo v Evropi.
  Car Vladimir je ukazal povečati pritisk v Afriki. Najprej temna celina, potem vse ostalo - je dejal izjemni monarh! 1. julija 1955 so Nemci poskušali napredovati v Skandinaviji. In hiteli so proti Stockholmu, a naleteli na zelo gosto obrambo. In utrpeli so ogromno škodo.
  V začetku julija 1955 so ruske čete vstopile v nemško Alžirijo.
  Libija je bila že pod nadzorom carske Rusije. Nigerska ofenziva in zanke so bile v teku.
  Elizabethina tankovska posadka se bori proti nacistom. Zelo je vroče in dekleta so celo slekla nedrčke in zdaj nosijo samo še spodnjice v rezervoarju Kondratenko-6. Natančno streljajo na fašiste.
  In želijo velike podvige.
  Carska Rusija je še vedno avtokratska država. In še vedno nima parlamenta. In da se revolucija ni zgodila in duma ni bila ustanovljena. Kralji sami ne želijo omejiti svoje moči. Toda Fuhrer in Duce sta diktatorja. Se pravi, obstaja vojna med dvema sistemoma z avtoritarnimi režimi.
  Toda za carsko Rusijo je to bolj naravno. Sledi trmasta in nenehna bitka.
  Elizaveta z bosimi prsti pritisne na gumb igralne palice in izstreli izstrelek. Sam pri sebi prede:
  - Razbijmo naciste na koščke!
  Tudi Ekaterina je z bosimi prsti pritisnila na gumb krmilne palice in izpustila morilca ter predla:
  - Zrušimo Hitlerja!
  In Elena tudi bije, izbija fašiste in škripa:
  - Raztrgali te bomo!
  In tudi kako puli zobe! In z bosimi nogami pritiska na gumbe krmilne palice.
  In potem te bodo olimpijske igre obrnile na glavo in kako neumno bo. Vse bo sesulo in grgotelo:
  - Hudičev prehod in posadka!
  Ne pozabite pritisniti gumbov krmilne palice z golimi prsti. In premagati sovražnika.
  Bojevnika sta res zelo pogumna in iskrivega značaja.
  Oleg Rybachenko je medtem odbil še en napad Fritzov in zapel:
  - Za domovino in carja Vladimirja - hura!
  Da, v resnični zgodovini je bil takšen samooklicani ruski cesar Vladimir III., vodja hiše Romanov. In res je formalno začel vladati leta 1938. In potem se je Vladimir izkazal za pravega kralja in to velikega! Vladimir Kirilovič Romanov je car, ki ima vse možnosti, da postane cesar celotne Zemlje!
  Po zmagi ali bolje rečeno zavrnitvi napada je Oleg Rybachenko začel igrati karte s svojimi podrejenimi. Deček v kratkih hlačah, svetlolas, zelo mišičast in raztrgan, se je igral s sivolasima borcema. Presenetljivo je, da je Oleg starejši od vseh. Toda ta fant se je porezal.
  Spomin na Port Arthur, junaško obrambo, iz katere je prišla slava Rusije. Velika slava za to ...
  Nesmrtni deček je pripomnil:
  - Tako bomo rešili vse naše težave! Kmalu bo čas, ko se ljudje med seboj nikoli ne bodo pobijali!
  Vojaki in častniki so se strinjali:
  - Seveda, gospod Major! Ne bodo ubili!
  Oleg je pogledal trak s številnimi medaljami. Ja, ukazov je že toliko, malo generalov jih ima. In lepo bi bilo dobiti tudi naziv. Princ, grof, vojvoda!
  Duke Rybachenko - sliši se lepo!
  In fant je skočil višje in se zavrtel v gramofonu.
  Nemci so poskušali napasti, a so bili ponovno odbiti in utrpeli ogromno nepopravljivo škodo.
  Julija je ruska vojska v Afriki dosegla nove velike uspehe. Medtem ko je bila teža ofenzive carske vojske tam. Alžirija ima veliko najboljšega ruskega orožja. In do konca meseca so Nemci obkoljeni in uničeni v kotlu.
  Avgusta so ruske čete prodrle v Maroko. Dekleta so se obupno borila na tanku Kondratenko-6 in se prebila v njegovo središče.
  Tu in tam so prišla poročila o Nemcih, ki se predajajo in o zavzetju mest.
  Boji so potekali v Nigeriji in na različnih mestih. Rusi so vzeli tako številčnost, več mobilne tehnike in podporo lokalnega prebivalstva, ki so ga rasistični fašisti obrnili proti sebi.
  Afrika se je res izkazala za šibki člen v strategiji Hitlerja in Mussolinija ml.
  Tam je prevladala Rusija ... In septembra, počasi zbirajo sile, so se preselili na Norveško. Nacisti so utrpeli ogromne izgube. Alenka in njena posadka so se vozili na tanku. Najnovejši tank "Nikolaj"-5 je težak in se je izkazal za naprednejšega od serije E.
  Tudi tako močan tank, kot je E-200, je prebil pištolo carskega stroja.
  Alenka, ki je z bosimi prsti pritiskala na gumbe igralne palice, si je zadovoljno pomeljala roke:
  - Jaz sem tisto, kar lahko zlomi Wehrmacht!
  Anyuta je tudi z bosimi prsti pritisnila na gumb, udarila nemški avto in potrdila:
  - Wehrmacht bomo izbrisali v prah! Za moč carizma!
  Cool Avguštin je streljal in zacvilil:
  - In živeli bomo v komunizmu!
  Maria se je takoj strinjala s tem:
  - Ja, pod carskim komunizmom!
  In z golimi prsti na nogah pritiskala na gumbe krmilne palice. In hkrati bo udaril in zdrobil sovražnika.
  In potem Marusya zacvili:
  - Na polni stopnji!
  In tudi z bosimi prsti pritisne na gumb krmilne palice.
  Ruske enote so že obkolile Oslo. Bitke so za vsak grm in hišo.
  V središču carska vojska spet odbija nemško ofenzivo. Oleg Rybachenko je, kot vedno, v prvi črti in se bori samozavestno. Ruska artilerija deluje kot ura.
  Vse je točno in resnično...
  Oktobra so ruske čete končno odrezale Afriko od oskrbe po kopnem in osvobodile Maroko. Nacisti so se znašli v nekakšnem kotlu.
  Tudi na temni celini. Hitler se je tresel od jeze, vendar ni mogel ničesar pojesti za kosilo.
  Da, prišel je v Rus' ... Bližala se je zima. Oleg Rybachenko kljub temu, da sneži, še vedno teče bos in v kratkih hlačah. No, fant - kar vzameš! In popolnoma neustrašen fant.
  In meče granate z golimi prsti.
  In poje:
  - Naj nerodno teče,
  Oklepni tanki skozi luže ...
  In na strehi je mitraljez -
  Čeburaška strelec,
  Krokodil mitraljezec!
  Shakoklyak je v napadu!
  Deček terminator je z golimi prsti vrgel granato, raztrgal naciste in zapel:
  - In igram se z dinamitom,
  Mimoidočim na očeh!
  Kako se Švabe izogibajo netopirjev!
  Vsi ležijo, jaz pa grem!
  In fant je res tako smešen! A v vojski je že več kot petdeset let. In samo mali hudiček! Tudi če je blond!
  Oleg Rybachenko spet vrže granato z boso nogo in zarjovi:
  - Slava carju in Nikolaju ter Vladimirju Tretjemu!
  In mislil sem, da ne smejo zamenjevati Vladimirja Kiriloviča Romanova z Vladimirjem Putinom! Veliki carji Romanovih so neverjetna družina! Tisti, ki so iz Rusije naredili največji imperij!
  In ne tako razvajen od sreče kot Putin!
  Toda ruske enote odbijajo nov napad.
  Prihaja november. Nacistom zmanjkuje moči. Toda v boj mečejo nove rezerve. V Afriki jih že dokončujejo. Težko je fašistom.
  Zato svojo jezo stresajo na zapornike. Naleteli so na lepo Nicoletto. Slekli so jo do spodnjic in jo peljali po svežem novembrskem snegu.
  Deklica z zvezanimi rokami, skoraj gola, hodi skozi snežne zamete in pušča bosa graciozna odtisa. Ona je tako lepa. In Nemci ji sledijo in jo bičajo. In premagali so se z lepoto, premagali so jih. Iz njegovega črtastega hrbta teče kri.
  Nicoletta je le še močneje stisnila zobe. In ponosno drži glavo. In njeni bakreno rdeči lasje plapolajo kot proletarski prapor.
  In tudi njene bose noge so postale škrlatne, a dekle niti ne dvigne obrvi.
  To je njen fenomenalen pogum.
  Čeprav so ga nacisti že vzeli in si ga z baklo zapičili v golo prso. Toda tudi takrat se je deklica le stresla, ni pa kričala.
  Ima tako veliko vero ...
  Deklico potegnejo na stojalo in ji zvijejo sklepe. Nato zakurijo pod bosimi nogami. Lepotici liže bose noge. In z vročimi verigami bičajo golo telo lepotice.
  Nicoletta je zapela v odgovor;
  Jaz sem Černobog, hči hudobnega boga,
  Ustvarjam kaos, sejem uničenje ...
  Moje veličine ni mogoče premagati,
  Samo besna maščevalnost gori v moji duši!
  
  Deklica si je kot otrok želela dobre stvari,
  Pisala je pesmi in hranila mačke ...
  Zjutraj zgodaj vstal
  Nad njo so plapolala kerubinska krila!
  
  Toda naučil sem se, kaj je zlo,
  Kaj na tem svetu te dela nesrečnega...
  Kako misliš reči dobro?
  V uničenje sem se strastno zaljubil!
  
  In pokazala svoj dekliški žar,
  Kakšna iskriva Božja hči je postala ...
  Osvojili bomo prostranstva vesolja,
  Pokažimo moč, zelo močno!
  
  Veliki oče tega Černoboga,
  V vesolje prinaša kaos, vojne...
  Moliš Svaroga za pomoč,
  Pravzaprav ste nagrajeni!
  
  Zato sem rekel, Bog blagoslovi,
  Naj jeza brbota v tvojem srcu ...
  Zgradimo srečo, verjamem, na krvi,
  Naj bo maternica napolnjena do vrha!
  
  Ljubim zvijačnost, podlost in prevaro,
  Kako prevarati tirana Stalina ...
  Ne bo ga mogoče postaviti na ogled,
  In koliko megle je na svetu!
  
  Zato je predlagala močno potezo,
  Uniči hudobne z enim udarcem ...
  Toda zaljubil sem se v zelo črnega Boga,
  V vseh zadevah, tako teh kot tistih onkraj groba!
  
  Kako sem se navadil na zlo?
  In v mojem srcu je bil bes, jezen ...
  Hrepenenje po veselju, dobroti je izginilo,
  Takoj ko je jeza prodrla s piedestala!
  
  Kaj pa Stalin - tudi on je zloben,
  Tukaj ni govora o Hitlerju ...
  Genghis Khan je bil tako kul bandit,
  In koliko duš mu je uspelo pohabiti!
  
  Zato pravim, zakaj obdržati dobre stvari,
  Če v tem ni niti najmanjšega lastnega interesa...
  Ko si žolna, je tvoj um dleto,
  In ko sem bil neumen, so moje misli izginile!
  
  To govorim sebi in drugim,
  Služite moči kot črnilo ...
  Potem bomo osvojili prostranstva vesolja,
  Valovi se bodo razpršili po vsem vesolju!
  
  Zlo bomo naredili tako močno
  Dala bo besu nesmrtnost,
  Tisti, ki so šibkega duha, so že odpihnili,
  In mi, najmočnejši ljudje, verjamemo v to!
  
  Skratka, postali bomo močnejši od vseh povsod,
  Dvignimo meč krvi nad vesolje ...
  In tudi naš bes bo z njo,
  Sprejmimo klic, poln usode!
  
  Skratka, zvest sem Černobogu,
  Z vsem srcem služim tej temni sili ...
  Moja duša je kot orlova krila,
  Tisti, ki so s črnobogom, so nepremagljivi!
  Vojna med Rusijo in Hitlerjevo koalicijo se je nadaljevala. Do decembra so ruske čete dokončno pokončale Italijane in jih prisilile k kapitulaciji v Afriki, tamkajšnje Nemce pa so skoraj pokončale. Norveška je bila prav tako očiščena Švab.
  Zdaj je carska vojska 25. decembra prešla v ofenzivo. Vneli so se hudi boji. Pozimi so bili ruski tanki očitno močnejši. In prodrli skozi sovražnikovo obrambo.
  Oleg Rybachenko, ta večni fant, je tekel bos in v kratkih hlačah po snegu in pel:
  - To je naša zadnja in odločilna bitka! Umrli bomo za domovino - vojaki so za menoj!
  Ruski tanki so zelo hitri s plinskoturbinskimi motorji. In fašisti jih ne morejo tako zlahka ustaviti.
  Tukaj "Nikolaj"-5 hiti naprej. Na njej je pet deklet, ki veselo pojejo:
  - Nihče nas ne bo ustavil, ruskega sveta ni mogoče premagati!
  In počilo bo kot iz topa! To dejansko izpade odlično! Dekleta so kljub mrazu v bikinkih in bosa. In ustrelijo se in ne pomislijo, da bi se ustavili.
  Imajo samo divjo, podivjano moč.
  Alyonushka ne ljubi samo streljati, čeprav je z golimi prsti pritisnila na gumb igralne palice in zadela Nemca, ampak tudi pisati zgodbe.
  Napisala je na primer, kako je deklica odšla daleč stran, da bi rešila mucka. Triintrideset dni sem hodil bos po skalnati cesti, zaradi česar so mi nežne noge krvavele.
  Pa vendar ji je uspelo najti žival. Za to ji je vila izpolnila željo in deklica se je poročila s princem.
  Alyonushka pa je pomislila, zakaj potrebuje moža v ruski vojski? Bolje je imeti kup ljubimcev. In več denarja in užitka. Navsezadnje so moški tako različni. In z njimi seveda doživljaš ugodje na različne načine. Kaj pa mož? Z njim se boste hitro naveličali in dolgočasili!
  Toda mladenič, ki šele začenja odkrivati svet odraslih, je veliko bolj zanimiv.
  Alenka spet strelja in zadene nemško E-100.
  In premika svoje zelo lepe noge, kot noge starogrške boginje.
  In potem Anyuta strelja. Tudi z golimi prsti. In razbije nemški top.
  Po tem dekle reče:
  - V Rusiji je veliko pametnih ljudi, a car Vladimir je najboljši med carji!
  Avguštin je opozoril:
  - In Nicholas II ni bil slab! Oh, nismo znali ceniti kraljev!
  Maria je pela, streljala na naciste z golimi prsti in se režala:
  - Morate ubogati Ruse, s čistim in modrejšim srcem! In v slavo Nikolaja, on je veliki kralj kraljev!
  In Marusya je nekaj zapela ... In igrala je tudi bosa ...
  Ruske čete napredujejo. Bori se tudi Oleg Rybachenko. Še vedno je desetletni deček. Takšna je cena za nesmrtnost. Da, ampak kako dobro in veselo se počuti! Ima toliko energije in kipeč pretok moči.
  Fant vrže granato z boso nogo in zacvili:
  - Jaz sem tiger, ne mačka, zdaj v meni živi ne Leopold, ampak leopard!
  Fant-major, kot vedno, gori. Nacisti ga ne morejo ustaviti.
  1. januarja so ruske čete svoje ozemlje že popolnoma očistile nemških in italijanskih vojakov ter vstopile v posest Tretjega rajha.
  Istočasno so ruske enote vstopile v Mehiko. Prišlo je novo leto 1956.
  Za Ruse se je začelo z novimi zmagami. 7. januarja so ostanki nemških čet v Afriki kapitulirali. In celotna črna celina je postala ruska.
  Zdaj je obsedeni Fuhrer spoznal, da je popolnoma zajebal. In Rusiji je predlagal pogajanja.
  Na kar je car Vladimir odgovoril:
  - Govorili bomo le o brezpogojni predaji Tretjega rajha in Italije!
  Kakšne modre besede! In vojna se nadaljuje. Oleg Rybachenko je seveda v ospredju napada. Ruske čete so vstopile v Vzhodno Prusijo. Obrambne črte so tukaj močne. Za preboj se moraš boriti in ne boš hitro napredoval.
  Eno od sredstev za preboj je bila samohodna pištola z lansirnikom bomb Alexander-4. Zelo močno in smrtonosno orodje.
  In tu praznujejo tudi lepa dekleta. Projektile izstreljujejo z golimi prsti na nogah s pritiskom na gumbe krmilne palice. In uničujejo sovražnikove bunkerje in zaboje.
  Dekleta pogumno tečejo po snegu - za to so ruske ženske. In Indijci in Kitajci so vrženi v boj. Ti s svojimi trupli že dobesedno zasipajo pristope do jarkov. A vseeno jim uspe vzeti.
  Ruska vojska prodira.
  Vendar pa strateg Vasilevski glavni udarec prenese na Italijo - ki je precej šibkejša. In tako ruski vojaki zmagujejo eno za drugo.
  Januar se je izkazal za zelo uspešnega. Ruske čete so premagale italijanske in osedlale Alpe. In februarja so zasedli Benetke. In vstopili so v Lorbandinijo. Zavzeli so tudi Poznanj. Nemci so se umikali. 2. marca je Klaipeda padla. Ruske čete so skozi Vzhodno Prusijo napredovale počasi, obramba je bila pregosta. Pot smo morali dobesedno požgati s granatami.
  Toda v Italiji je fronta testenin propadla. In ruske čete so odhitele v Rim. 30. marca 1956 se je začel napad na italijansko prestolnico. Tako so ljudje plačali ambicije družine Mussolini.
  Glavno mesto Italije, Rim, je napadeno. Boji so hudi. Čeprav Italijani vse bolj obupajo. Tukaj so dekleta zelo lepa, tako v bikiniju kot bosa. Bojevniki mečejo granate z nogami in nokautirajo Mussolinijeve vojake.
  Dekleta tukaj so lepa in seveda zelo seksi. In z mišicami titanov. In način, kako mečejo granate z bosimi nogami, je preprosto neverjeten.
  Natasha gre naprej in strelja, medtem ko renči:
  - Za lepo domovino v mojem srcu gori moj žarki ogenj!
  Zoya, streljanje, poje:
  - Odprimo vrata dosežkom! Naša vera in kralj sta monolitna!
  In potem bo Aurora, z golimi prsti, rdečelasa psička sprostila diske. In porezani Italijani padejo.
  In potem Svetlana agresivno poje in pokaže zobe:
  - Vse bomo pobili! Vse bomo zdrobili!
  Z bosimi nogami mečejo diske in meljejo fašiste. Tako je Mussolini končal v rokah deklet. Aprilski napad leta 1956 je bil silovit in zelo figurativen.
  In tu se vozijo tanki, iz njihovih deblov bruhajo peklenski ognjeni stebri.
  Dekleta napredujejo in z bosimi nogami mečejo granate. In kako bodo pljuvali nekaj krvavega.
  In smejali se bodo ...
  Natasha je goreče zapela:
  - Car Vladimir, udari Hitlerja v obraz!
  In pomežiknil bo s svojimi safirnimi očmi. Tako čudovito dekle.
  Dekleta hitijo z divjim besom. Udarjajo z mitraljezi. Pokosili so sovražnika in razkropili fašiste. In potem tečejo olimpijske igre. In v rokah mogočnega drži junakinja metalec ognja. In vzel ga bo in te udaril, potem pa te bo udaril.
  Od fašistov žetoni letijo na vse strani. In bojevniki se lahko smejijo, kolikor hočejo.
  Potem bo zapel:
  "Mussolini bo pretepen!" Najino prijateljstvo je monolitno!
  In spet, kot pomežik s safirnimi očmi! In udaril bo po fašistih.
  Kaj si hotel? Rim so nekoč zavzeli Slovani pod vodstvom Atile. In zdaj jo jemljejo Rusi.
  Olimpija je svoje nasprotnike do živega ocvrla z metalcem žarka in pela:
  - Svetlo sonce upanja,
  Spet se dviga nad državo ...
  Rus zmaguje kot prej -
  Bojevniki Wehrmachta so premagani!
  
  Ruski orel nad planetom,
  Razpre krila, vzletel bo ...
  Sovražnik bo poklican na odgovornost -
  Poražen bo - zlomljen!
  Po padcu Rima so se italijanske čete začele množično predajati. Mussolinijev imperij, ta mlajši vojaški partner Tretjega rajha, je dogoreval.
  Ruske čete so skoraj brez odpora zavzele Neapelj in se izkrcale na Siciliji. Tudi tam niso naleteli skoraj na noben odpor. In Hitler je bil histeričen.
  Do konca maja je bila Italija končana. Ujetih je bilo na sto tisoče ujetnikov.
  Ruske deklice so jih postavile na kolena in jih prisilile, da so jih poljubljale bose noge. Ubogljivo so cmoknili z ustnicami. Nekateri, predvsem mladi moški, so to počeli z navdušenjem.
  Dekleta so zadovoljno predla.
  Večni deček Oleg Rybachenko je prisilil svoje ujetnike, da so mu poljubljali bose, otroške noge.
  To so naredili zelo prostovoljno. Fantje so bili zelo čedni, mišičasti in svetlolasi. Res je, da je še premajhen in ni hotel početi česa resnejšega z damami. Toda ko hrapave pete požgečkamo z jezikom - lepo je!
  Oleg Rybachenko je ujel generala in prejel še en ukaz. Na kar sem bil zelo ponosen.
  Mussolinija mlajšega je izdalo njegovo lastno okolje in carska Rusija je dobila novo zmago. A Benedito Mussolini starejši ni dočakal svoje sramote in zloma fašizma v Italiji. Vendar je enaka usoda čakala naciste v Nemčiji. Ruske čete so v začetku junija 1956 prešle v ofenzivo. Glavna smer napada je bila Avstrija.
  Elizaveta in njena posadka na Nikolaju-5 so krenili proti Nemcem. Ruske čete so skušale obkoliti Dunaj.
  Fuhrer se je seveda znašel v težkem položaju. Nemške posesti v Afriki, Skandinaviji in večini ZDA so bile izgubljene. In zdaj bitke potekajo izključno na ozemlju tretjega rajha. Kar je za Nemce seveda bolj neprijetno. Ruske čete so vstopile tudi v Mehiko. Lady Gray de Monka poveljuje tankovski posadki v tej državi.
  In Elizaveta vodi "Nikolaja"-5 po Dunaju. Njegov glavni nasprotnik je E-50, ki ga carjev stroj prebije kot pikapolo.
  Elizabeth je streljala in z golimi prsti pritiskala na gumbe igralne palice.
  Zadela je nemški tank in zacvrknila:
  - Srce bomo dali za Miklavža Rusa!
  Tudi Ekaterina je streljala z golimi prsti in popravljala partnerja:
  - Verjetno je bolj pravilno reči Vladimir!
  Elizabeth je znova ustrelila z golimi prsti in začivkala:
  - Ampak še vedno je bil cesar Nikolaj, ki nam je dal prebivalstvo Kitajske, tisti, ki je Rusijo naredil nepremagljivo!
  V pehoti, ki je bila poslana v napad na nemške položaje, je bila fronta v celoti kitajska. Na nas so dobesedno metali trupla. A so se prebili.
  Ponavadi so se Rusi bojevali v letalih in tankih. Pehota, ki jo sestavljajo Kitajci, Indijci, Azijci. Kitajcev je veliko. Poleg tega je bistroumni Nikolaj II med reformo pravoslavja uvedel poligamijo in v boj so poslali dodatne kitajske moške. In Rusi jemljejo vdove in neporočene Kitajke za žene.
  Zvita strategija.
  In Kitajci napadejo, umrejo in prebijejo nemško obrambo.
  Elena uporablja svoje gole prste, da pritisne gumbe krmilne palice in znova udari Švabe.
  In poje:
  - Za sveto Rusijo se bomo pogumno borili!
  Nato ga bo dekle vzelo in pomežiknilo. In pokaže svoje bele zobe! In tako je agresivna.
  In potem se bodo olimpijske igre vrnile. In udaril vas bo tudi z golimi prsti na nogah in vas zmečkal.
  Potem bo zavpil:
  - Jaz sem smrtonosna kobra!
  Treba je opozoriti, da je tank E-50 lahko nevaren. Njegov 88-milimetrski top z dolžino cevi 100 EL je hitrostrelen, dvanajst nabojev na minuto in zelo natančen. Pogosto zadene oklep in lahko povzroči škodo.
  Zato dekleta poskušajo preprečiti, da bi se glavni nemški tank približal. Zlasti od blizu se njegova prodorna sposobnost močno poveča. In jedro v nemškem projektilu je uran ali volfram. Res je, po izgubi Afrike in nahajališč urana v Kongu je moč nemških čet začela usihati.
  In dekleta so tako lepa in bosa in kul.
  Z navdušenjem si zapojejo:
  - Sije kot zvezda nad vsem svetom,
  Skozi temo brezupne teme ...
  Veliki junak, car Vladimir,
  Ne pozna ne bolečine ne strahu!
  
  Sovražniki se umikajo pred teboj,
  Množica ljudi se veseli ...
  Rusija te sprejme -
  Mogočna roka vlada!
  Borbena dekleta, nič jim ne moreš reči proti. In njihove noge so tako bose in izklesane. Ko jih ujeti Nemci poljubljajo, je jasno, da je to všeč tako dekletom kot moškim. In bojevniki zadovoljno cvilijo.
  In razgalijo svoje biserne zobe.
  To so tako kul dekleta. In z golimi nožnimi prsti Elizabeth nokautira še enega fašista.
  Nakar zavpije:
  - Slava veliki domovini!
  In tako bo Catherine streljala. Zabil bo sovražnikov tank, ubil Fritze in zacvilil:
  - Smrt sovražnikom!
  In tam tudi Elena brca z golimi prsti na nogah in z njimi pritiska gumbe igralne palice. In zacvrkne:
  - Za domovino v veličini!
  In takrat bo izjemna Olimpijada, tudi blondinka, izstrelila projektil. In ko čivka:
  - Za veliko Rusijo!
  In punce so polne popolnega navdušenja.
  Tukaj je tank E-75. Njegovo orožje je močnejše: 128 mm in lahko povzroči več škode. Poleg tega ima ta tank boljšo zaščito in debelejši oklep.
  Ampak Elizabeth je kot nora. In izdal bo nekaj smrtonosnega, ki bo prodrl od daleč. In od Nemca so ostali le kosi raztrgane kovine.
  In dekle bo zapelo:
  - Sveta lepota in velike sanje!
  Po tem se bo pokazal jezik.
  Nemški tanki E-75 so v zadnjem času postali bolj razširjeni. Zdaj imajo pištolo z daljšo cevjo, ki jim omogoča boj proti ruskim tankom, predvsem tistim lažjim. In zaradi tega so Švabe nevarnejše.
  Toda sovjetskih deklet to ni v zadregi. In zdrobijo Švabe.
  In sami bojevniki, še posebej v vročini, so v bikinijih in bosi. In borijo se zelo samozavestno.
  Zmagajo brez izjeme.
  Catherine je streljala na naciste in pela:
  - Ampak če sem iskren! Uničim vse Švabe brez izjeme!
  Tudi Elena je streljala z bosimi prsti in začivkala:
  - Vse bomo premagali in seveda!
  Tudi Olimpija je brez usmiljenja premagala naciste. Tako nepremagljiva psica je.
  In tudi s pomočjo golih prstov.
  Natasha in njena ekipa se borijo na tanku Kondratenko-6. Ta avto je nekoliko lažji, a bolj mobilen kot Nikolai. Seveda je pri manjši masi kaliber manjši in oklep malo tanjši. To pomeni, da je tveganje smrti veliko večje.
  Toda dekleta, moram reči, sploh niso v zadregi. In borijo se kot velikani bitke.
  Natasha poje, aktivno strelja:
  - To bo naša zmaga!
  In z bosimi prsti pritiska na gumbe krmilne palice.
  Tudi Zoya strelja z golimi nogami in cvili:
  - Car Vladimir naprej!
  In vsa dekleta so v zboru zalajala:
  - Slava padlim junakom!
  Potem je Aurora streljala, obrnila nemški tank in rekla:
  - Nihče nas ne bo ustavil! Nihče nas ne bo premagal!
  In stresla je tudi svoje bose noge.
  In potem se je Svetlana vdala z golimi prsti in zarenčala na vso moč:
  - Rusi se srdito borijo!
  In vsa dekleta so v en glas vzkliknila:
  - Vojakova pest je močna!
  In spet se lepotice poženejo v boj. Streljajo se natančno in natančno!
  Toda Janeine posadke presenečajo Mehičane. Gospa je tudi zelo pametna in lepa.
  In dekleta v njeni ekipi so bosa in v bikinijih. Borijo se z divjim in mirnim besom.
  Nato je Gertrude streljala z golimi prsti in zacvrknila:
  - Sem dekle, ki bo uničilo vsakogar v delčku sekunde!
  In potem Malanya plane v akcijo. In z razdalje bo razbil latinski tank.
  In potem bo Matilda z golimi prsti brcnila po nogah.
  In smejal se bo:
  - Res sem super dekle!
  In bojevniki najvišjega in najbolj besnega reda. Ne čutijo niti šibkosti niti jeze.
  Enako te bodo zjebali.
  In tudi Alenka se bori zelo samozavestno.
  Do konca junija je Dunaj obkoljen. Nemčiji in njenemu ugledu je bil zadan uničujoč udarec. Istočasno ruske čete napredujejo proti Odri. V boj vržejo Kitajce, Indijce in Arabce. In prebijejo obrambo Švab.
  Hitler je seveda že v paniki. Kako so ga dekleta stlačila v tanke in letala.
  Tukaj sta Albina in Alvina, dve ruski pilotki. Tudi bosi in v bikinkah podirajo fašiste kot hruške s palico z veje. In za par dobesedno delajo takšne čudeže.
  Albina je z enim rafalom iz svojega lovca Peter Veliki sestrelila pet letal in zapela:
  - Mi smo medvedi neba!
  Alvina je z enim rafalom svojega bojnega orla sestrelila šest letal in zacvrknila:
  - In vse bomo razbili!
  Na nebu je bil ta par že legendaren!
  Dekleta so prejela sedem stopinj križa sv. Jurija: srebrni križec, srebrni križec z lokom, zlati križec, zlati križec z bregom. In tudi zlat križ z diamanti in zlat križ z diamanti in lokom. In zvezda najvišje stopnje zlatega križa z diamantnim lokom. Višje priznanje - velika zvezda zlatega križa z diamanti in lokom je bila ustanovljena pred kratkim.
  Tako so lahko dekleta upravičeno ponosna na svoje dosežke. In vedno, tudi v mrazu, so se borile le v bikinijih in izključno bose.
  Tako čudovita dekleta.
  Albina je streljala in pela:
  - Za naše najboljše zmage!
  Alvina je nadaljevala:
  - Naj bodo naši vnuki in dedki ponosni na nas!
  Bojevnice so resnično dekleta ogromnega razreda!
  V nebo tolčejo fašiste in pojejo:
  - Slava Rusiji, slava! Naš car Vladimir je junak! Ob zori bo moč! Zakopajte Hitlerja v zemljo!
  Seveda je Vladimir Kirilovič Romanov lahko zelo zadovoljen s svojimi bojevniki.
  Tudi če se tepejo, je to tako, da proti njim ne moreš dvigniti sulice!
  Vladimir Kirilovič Romanov je car, ki ima vse možnosti, da enkrat za vselej konča vojne!
  In fašisti se tresejo pod udarci carske vojske ...
  Obkoljeni Dunaj je hitro padel. Do sredine julija so čete carskega imperija na široki fronti dosegle Oder. In Koenigsberg je bil popolnoma blokiran.
  In Nemci so se umaknili onkraj Odre. In tam so poskušali ustvariti obrambno črto. Temeljito se zaščitite. Toda v drugi polovici julija so ruske čete začele napad na Hamburg ... Nacisti so počasi, a zanesljivo podlegali.
  Boji so bili zelo hudi. Nekatere vasi so večkrat zamenjale lastnika. V bojih so sodelovali tudi novi nemški tanki naprednejše serije AG - piramidalni. Imeli so dobro obrambo z vseh zornih kotov. Toda carska vojska je bila številčnejša.
  In veliko število azijskih pehotnih vojakov je umrlo na frontah. Ampak so mi dovolili, da se premaknem.
  Izčrpani so bili tudi kadrovski viri Nemcev. Do konca avgusta je bil Hamburg obkoljen, blokiran pa je bil tudi München.
  Nemci so izgubili veliko ozemlja. In niso imeli s čim obdržati svojih položajev.
  Oleg Rybachenko se je boril v prvih vrstah na ozemlju same Nemčije. In večni fant se je neprestano smehljal in kazal biserne zobe.
  In tja je z bosimi, otroškimi nogami metal granate. Dobro je biti otrok - kako naravno je biti na vročini v samih kratkih hlačah. In ker si nesmrten, si lahko pozimi tudi napol gol, ne da bi se tvegal prehlad.
  Tako je fant zapel:
  - Bosi, samo bosi,
  Pod julijsko grmenje in šum surfanja!
  Bosi, samo bosi,
  Za fanta je lahko biti kul kavboj!
  In otrok major še naprej uničuje te fašiste zase. In obupno krenejo v protinapad.
  Septembra je že ... Začenja padati dež ... Carske čete, ki so napolnile trupla Kitajcev, so zavzele München in Hamburg ter se premikajo proti Porurju. Najpomembnejša stvar v nemški industriji.
  In Nemci se obupano borijo nazaj.
  Natasha se bori na svojem rezervoarju in renči:
  - Za naciste bo izjemno težko!
  In pritiskajte gumbe krmilne palice z golimi prsti. In streljal bi na naciste.
  In potem te bo Zoya udarila. In tudi s pomočjo golih prstov.
  In zapel bo tudi:
  - Rus' je tisto, kar je proti Hitlerju!
  In potem bo Aurora naredila agresivno potezo. In tudi s pomočjo golih prstov:
  - Za rusko pot!
  In za njimi bo Svetlana prav tako izstrelila ubijalski projektil. Prebil bo nemški tank in zaškripal:
  - Za carja Vladimirja Kiriloviča!
  Pa še jezik bo pokazal.
  Dekleta so tukaj divjala.
  Tudi Alenka na težkem tanku zdrobi naciste. In jih premaga z velike razdalje.
  Bojevnik je zapel:
  - S svojimi prsmi sem si podjarmil pol sveta!
  In Alenkine prsi s škrlatnimi bradavicami.
  In potem te bo Anyuta brcnila z golimi prsti. Zabil se bo v fašistični tank in blebetal:
  - Sem superzvezdnica! V zgodovinskih knjigah!
  In pokazal bo zobe ...
  In potem bo Avguštin izstrelil morilski projektil. Zrušil bo naciste in siknil:
  - Naj bo naša vojska najmočnejša!
  Pa še noge bo premikal...
  In Maria jim bo sledila in premagala naciste. Sam se bo vrtel in agresivno brbljal:
  - Smo velika agresivna dekleta!
  In takrat bo Marusja na naciste sprožila nekaj izjemno morilskega in uničujočega. In to s pomočjo bosih, dekliških nog.
  In potem poje:
  - Popoln poraz sovražnikov smo!
  September je minil v zelo hudih bojih. Nemci so obupno krenili v protinapad. Toda oktobra, ko je deževje postalo močnejše, je carska vojska spet dobila prednost. In začela je napredovati proti Porurju. Po ostrem napadu je Koenigsberg padel. Nacisti so dobili še eno klofuto.
  In na jugu Francije so carske čete obkolile Toulon. Nacisti so se torej imeli izjemno slabo.
  Hitler je divjal, a medtem ko je bil v Berlinu. Njegov položaj se je izkazal za šibkega.
  Jasno je, da nihče ni želel poslušati pogajanj. Toda nacisti so se zataknili kot muhe.
  Novembra so se enote carske vojske bojevale za zasedbo večine Porurja in s tem dejansko prikrajšale Nemčijo za njeno glavno proizvodno bazo.
  Decembra je carska vojska zasedla celotno južno Francijo in vstopila v Španijo. In na nemški fronti je končno zavzela Ruhr. Poleg tega so bile zajete tudi druge nemške dežele. In carska vojska se je izkrcala tudi na Danskem.
  Hitler je divjal kot hudič v kletki, a ni mogel storiti ničesar.
  Na katoliški božič so se kraljeve čete pomaknile proti Parizu. Kljub snegu in zmrzali je bila Natašina ekipa bosa in v bikiniju.
  Nemci so se vse pogosteje predajali. In Francozi se sploh niso želeli boriti z Rusi.
  Med razbijanjem nemške baterije je Nataša pripomnila:
  - Torej, na kaj je pravzaprav računal obsedeni Adolf, ko je začel vojno z nami?
  Zlatolasa Zoja je logično pripomnila:
  - Verjetno zato, ker bomo, ko bomo pod pritiskom, padali kot kovanci iz luknjastega žepa!
  Aurora je z golimi prsti zdrobila oreh. Nato ga je vrgla v usta in razumno pripomnila:
  - Zgodovina uči, da ne uči ničesar!
  Svetlana je z golimi prsti pritisnila na gumb krmilne palice. Izstrelila je še en nemški top in odgovorila:
  - Bodimo veliki borci!
  Kot lahko vidite, so bojevniki resnično odločeni boriti se in zmagati.
  Oleg Rybachenko, bosonogi fant, hiti v kratkih hlačah in z golim, mišičastim trupom. Celo zaziblje in rjovi:
  - Premagali bomo Švabe! Švabe bomo premagali! In brcni svojo rit!
  In fant ima tako bele, biserne zobe! Samo mlad in nepopustljiv terminator.
  Oleg Rybachenko strelja med tekom. Ubija fašiste in poje:
  - Ruski duh je moč kraljev, premagajte Švabe!
  Fant je z boso nogo vrgel granato in zapel:
  - Ruski valček, zora vzhaja - v slavo kralja!
  Res se je izkazal za zelo borbenega fanta. In bije fašiste do prvega dne.
  In dekleta se aktivno borijo. Tukaj je Mirabela... Tudi vrhunski pilot. Nihče je ne more ustaviti. Podre Švabe in poje, pokazajoč zobe:
  - Noro dekle! Tukaj je njen znak!
  In vzel bo in izstrelil raketo!
  Ja, takšne so ženske tukaj! Ko se ruska dekleta borijo, se jim nobena sila ne more upreti.
  Mirabela je z enim rafalom petih zračnih topov sestrelila sedem nemških letal in zacvrknila:
  - Car Vladimir Kirilovič je naš Bog!
  In dekle udari z bosimi nogami po steklu.
  In tudi Albina in Alvina se borita na nebu.
  Bili so tako čudoviti tatovi. Zbira se vedno več novih računov. In hkrati pojejo:
  - Na nebu smo popolnost! Mi smo asi popolnosti! Od nasmeha do geste - nad vsako pohvalo!
  Albina je z enim rafalom sestrelila štiri nemška letala in zacvrknila:
  - Oh, kakšna blaženost! Kakšna popolnost v boju!
  Alvina je posekala pet nemških letal in nadaljevala:
  - Spoznajte popolnost v boju! In kul idealen!
  Bojevniki so peli v zboru in sekali fašiste:
  - Dekleta! Bolj kul punce! punce! Bolj kul punce!
  Pokazali so svojo agresivno vnemo. Pravzaprav nobeden od Hitlerjevih asov ni bil prisiljen pasti.
  Fašisti pa so seveda pod divjim pritiskom.
  Hitler je v bunkerju v Berlinu in ga tam zbombardirajo kot ščurka. Kaj je hotel? Fašist številka ena je končal! Šel je proti carski Rusiji, zdaj pa njega samega zdrobijo kot ščurka.
  Car Vladimir Kirilovič trenutno počiva od zime na obalah Indijskega oceana. Lepa dekleta različnih ras in narodnosti plešejo pred njim.
  Vendar pa kralj ne moti gledanja gladiatorskih bojev. Na primer, dve dekleti proti dvema lepoticama.
  Pretepajo se s plastičnimi meči, da drug drugega ne poškodujejo. Vendar se obupno borijo.
  To so bojevniki. Pride do burne izmenjave udarcev. Dve blondinki in dve rdečelaski...
  Car Vladimir je vprašal feldmaršala Vasilevskega:
  - Kaj je najtežje v vojni z Nemci?
  Feldmaršal je iskreno odgovoril:
  - Pridobite samozavest! Le na samem začetku, ko je sovražnik začel napredovati, mi je bilo neprijetno. In zdaj smo začeli zmagovati in o naših sovražnikih je vse jasno! - Feldmaršal Vasiljevič, ta veliki strateg, je pil vino.
  Vladimir Kirillovich je logično ugotovil:
  - Izjemno težko je ves čas zmagovati! Toda pokazali smo, da zmoremo marsikaj! In zdaj bo čas in ves svet bo postal miren!
  Feldmaršal Vasilevski je potrdil:
  - Verjamem v to!
  Dekleta so imela na golih telesih modrice in so bile videti zelo nervozne.
  Borili so se seveda ne tako kot v času starega Rima - poskušali so si ne povzročiti veliko škode. Delovali pa so aktivno.
  Medtem so se boji nadaljevali. Januarja so carske čete na poti zavzele Pariz. Zavzeto je bilo tudi glavno mesto Danske Kopenhagen. Nemške čete so slabele. Rusi so še naprej napredovali v samo Nemčijo. Fritzi so se obupno borili, a njihova moč je bila zlomljena.
  Oleg Rybachenko, ta nesmrtni deček je bos skočil v sneg in hitel v napad pred vsemi, popolnoma brez strahu pred ognjem. In med žvižganjem:
  - Kdo se je navajen boriti za zmago,
  Zagotovo bo premagal svoje sovražnike ...
  Veselo se smeji in bo dosegel veliko,
  In Hitler bo močno pretepen!
  In fantova bosa noga vrže granato! In razgali svoje biserne, velike zobe, ki presegajo njegova leta. Ja, usta že ima kot volk. Pregriznilo bo vsako grlo.
  In dekleta na tankih se premikajo z juga na sever Nemčije. Šli bodo na morje. In samo dežele v bližini Berlina in Pomorjanske bodo ostale Švabam.
  Natasha, ki je izstrelila fašistične tanke, je pripomnila:
  - In vojna je zabavna na svoj način!
  Zoya se je, potem ko je udarila naciste, strinjala:
  - Tako dobro kot se da! Še posebej, ko zmagamo!
  Aurora je streljala z golimi prsti in rekla:
  - V vesolju je vse nemogoče mogoče, samo malo ni treba...
  In rdečelaska se bo tako smejala!
  Bojevniki se trzajo v blaznem veselju in besu. In zdrobijo Nemce.
  Istočasno napredujejo carske čete po Španiji in se že bližajo Sevilli.
  Olga v oklepnem transporterju strelja na Nemce in policijske enote.
  Lokalni Španci skorajda ne nudijo nobenega odpora. Pod sekiro Rusije pada še ena država.
  Oleg je streljal in zapel:
  - Akrobatika, to bo bah na bah!
  In njena partnerica Alice je tvitnila:
  - Veličino Rusov je priznal planet,
  Fašizem je bil zdrobljen z udarcem meča...
  Vsi narodi sveta nas imajo radi in cenjeni,
  Stojmo veliki sveti carizem!
  In dekleta bodo udarjala in pritiskala z golimi prsti na igralno palčko.
  Vojna med carskim cesarstvom Vladimirja Kiriloviča Romanova in fašistično Nemčijo se nadaljuje.
  Ruske čete so Francijo skoraj v celoti osvobodile nacističnih hord. Februar 1957 ... Carska vojska osvobodi Portugalsko.
  23. februarja so se združile ruske enote iz Danske in same Nemčije.
  Oleg Rybachenko, ta večni fant, z bosimi nogami čofota po blatu. Otroški major zavpije sam pri sebi na vsa grla:
  - Slava ruskemu carju Vladimirju tretjemu! Hitlerja bom posekal, z bičem ga bom meril!
  In deček spet kriči in z golimi prsti vrže ostro nabrušeno ploščo. In udaril bo fašista v grlo. In potem z boso, otroško nogo vrže bumerang in takoj prereže vratove petim Švabom.
  Da, Hitlerjeva slaba ideja, da bi napadel tak imperij.
  Natasha in njena ekipa pokončajo zadnje Nemce na Portugalskem. Njihov tank je neizprosen v uničenju.
  In tudi z golimi prsti pritiskajo na gumbe igralne palice in zagrešijo besno uničenje.
  Zoya je streljala, razbila nemški top in zapela:
  - Za Rusijo in svobodo do konca!
  Aurora je z golimi prsti brcnila nacista in z veseljem zacvrknila:
  - Bog obvaruj kralja!
  Tudi Svetlana se je zajebala, z bosimi prsti pritiskala na gumbe krmilne palice in zacvilila:
  - Močan suveren!
  Dekleta premagajo fašiste. Potem pa se je pojavil nov Hitlerjev tank Miš-4. Zelo močan model - tehta tristo ton in 310- mm pištolo. Lahko prodre na veliko razdaljo, vendar ima sam tako debel oklep, da ga tank Kondratenko-6 ne bo prevzel iz katerega koli kota.
  Nataša ukazuje:
  - Dekleta, približati se moramo in ga zapičiti v spodnji del stranice, med valje - to je naša edina priložnost!
  Zoja je z golimi prsti udarjala po nemškem topu in pela:
  - Usoda ti daje zadnjo priložnost, a pohiti! V dežju, toči in snegu!
  Tudi Avguštin je tapkal in žvrgolel:
  - Zadnja priložnost, usoda vam daje! Naj živi hoja in vsakodnevni tek!
  Pa tudi z golimi prsti, pa še kako se bo zvijalo. In razbil bo fašiste.
  Svetlana je zarjovela:
  - Za nove meje in drzne zmage!
  Ruski tank je hitel in pridobival hitrost. In dekleta ga bodo vzela in zapela:
  - Močan suveren, najslavnejša doba, pravoslavni car, kraljuj za slavo, za našo slavo!
  In spet so pospešili in se oddaljili od težkega izstrelka, poslanega iz pištole, ki jo je imel nemški "Maus"-4. Dekleta so zacvilila:
  - Ne sklanjajmo se čez ovnov rog! Tako da ti Hitler - umreš!
  In njihov rezervoar pospešuje. Kot bi majhen boksar napadel velikega. Ampak seveda so možnosti petdeset proti petdeset.
  Natasha, ki je opazovala gibanje rezervoarja, se je spomnila, kako je boksala z moškim v ringu. Zgrešila je udarce in bila premagana, a je zdržala. In potem je samozavestno zabrusila. In ujela je sovražnikovo prihajajoče gibanje in ga udarila po bradi. Izgubil je zavest!
  Dobila je tisoč zlatih rubljev. Tako borbeno dekle. Če bo dal, bo dal!
  Nataša je stresla z golo nogo in zapela:
  - To ni zadnja bitka, je pa odločilna! Za slavo domovine, za domovino in čast!
  In potem njihov tank zdrsne mimo boka in pošlje granato ... Tudi Zoja je uporabila svoje gole prste, taka zlatolaska in gibčna kot opica. In "Miška"-4 je začela eksplodirati. Njegove granate so očitno detonirale. In potem se bodo stolpi odtrgali, ona pa bo poletela visoko v zrak!
  Dekleta v en glas kričijo:
  - Zmaga! Kul zmaga!
  In še en tank na njihovem seznamu!
  1. marca 1957 so ruske čete začele prečkati Labo. Videti je, kot da so Hitlerju pohodili.
  Deček Oleg Rybachenko je bos, z otroško nogo vrgel granato, potopil fašistični tank in kričal:
  - Za nove, nepremagljive meje!
  Alenkina tankovska posadka se obrne proti vzhodu. Zahodna Nemčija in Francija sta že osvobojeni. Pod nacističnim nadzorom so ostala le ozemlja med Odro in Labo. No, tudi Britanija in Irska. Tam so zadnje sile nacistov.
  Alenka, ki strelja na fašistične baterije, pravi:
  - carjevič Nikolaj,
  Če moraš kraljevati ...
  Nikoli ne pozabi -
  Vojska se hrabro bori!
  In zdaj je še ena lupina poslana z bosimi nogami. In padel je v pištolo Fritz.
  Anyuta strelja tudi z golimi prsti. Udari fašista in zarjovi na vsa grla:
  - Sem tisto dekle, zaradi katerega Hitler bruha!
  Naprej ognjevit Avguštin pribije. Je tudi oster hudiček in rjovi:
  - Do peklenskih vrat!
  In uporablja bose noge.
  Maria strelja za njo. Enako ga vzame in udari ter zacvili:
  - Nihče me ne bo ustavil, tigrica, nihče ne bo premagal bosonogega dekleta in kjerkoli me bodo premagali!
  In potem bodo olimpijske igre raznesle. In izločil bo nemški tank in mu odtrgal kupolo kot gobovo kapo.
  In hihota:
  - Za nove, kul meje!
  In spet bo pokazal jezik!
  Dekleta se kar trudijo in obupno napredujejo. In fašisti se utapljajo pod njihovimi udarci.
  2. marca 1957 so kapitulirale zadnje nacistične sile na Portugalskem. Postalo je jasno, da zahaja fašizem. Natančneje, ali je zora? Sončni zahod iz nočne more!
  In ruske čete napredujejo. Nemci vedno bolj mečejo orožje in se predajajo.
  Padejo na kolena. Ruske in kitajske dekleta poljubljajo svoje bose noge.
  Izgleda tako kul in kul. In fašiste sekajo in sekajo.
  Natashina ekipa je že na vlaku, ki gre v boj proti severu, s Švabami.
  Dekleta sedijo v svojem kupeju. Karte igrajo tako, da jih držijo z golimi prsti.
  Natasha je opozorila:
  - Zanimivo je, ko zavzamemo Berlin, kaj je naslednje?
  Zoya je samozavestno odgovorila:
  - Naslednji bo London!
  Ognjena Aurora se je zahihitala in znova vprašala:
  - In potem?
  Zoja je odločno izjavila:
  - Latinska Amerika bo naša! Ne bomo se slovesili z nacisti!
  Svetlana se je s tem strinjala:
  - Seveda ne bomo! Osvojimo ves svet!
  Nataša je navdušeno potrdila:
  - In potem bo mir, po vsem svetu!
  Dekleta so pela v zboru in skladala sproti;
  Slava veliki Rusiji carizma,
  Kjer Vladimir sedi na prestolu ...
  Zdrobili bomo horde zlobnega fašizma -
  Slava naši vojski in monolitu!
  
  Srca so bila prekaljena v veliki veri,
  Naša mati zemlja z vsem srcem ...
  Mi smo sinovi carja Nikolaja,
  In niso umrli zanj zaman!
  
  Naša domovina, ti si dražja od vsega,
  Izstrelimo krilati, nebeški ognjemet ...
  Tudi vi se borite proti domovini,
  Pa naj vsi nacisti pomrejo!
  
  Hitler je hotel dobiti naše dežele,
  In zlobni pes je poskušal ubiti kralja ...
  Ampak mi smo drzni, tega ne sprejmemo,
  Fašizem nas je torej napadel zaman!
  
  Kralj je prijazen in moder vladar,
  Gorski orel lebdi nad planetom ...
  Vladimir bo vladar horde,
  Najino prijateljstvo je kot jekleni monolit!
  
  Izbijmo oporo Fritzu iz nog,
  naj se Hitler zaduši v zanki ...
  Okrutne usmrtitve bomo izročili sramoti,
  Kdo deluje kot zlo na Zemlji!
  
  Kraljevska moč in kraljevska modrost,
  Uničil bo fašiste brez mere ...
  Verjemite mi, Hitler je naredil nekaj res neumnega,
  In zdaj je njegovo življenje kot nit!
  
  Zato spoštujte velike kralje,
  Na Zemlji ni hladnejših Romanovih ...
  V bitki nacistov udarite v srca,
  Odpreti pot do dosežkov in sanj!
  
  
  Peter Veliki nas je peljal na morje,
  Aleksander je osvojil Pariz ...
  Da, včasih se je zgodila žalost,
  Toda Rusijo je varoval kerubin!
  
  Pri nas je vse lepo,
  Tako punčke kot fantje, verjemite...
  Kralj vlada, veš pravično -
  Tudi če hudobna zver zarenči na pragu!
  
  Ni meja, verjemi v popolnost,
  Kmalu bodo kralji komunizma...
  Odprimo vrata blaženosti,
  Prekleti fašizem uničen!
  
  Za Rusijo mejnik ni postavljen,
  Verjemite mi, premagali bomo sovražnika ...
  Dekleta so bosa, kot v Šparti,
  No, naš car Vladimir je sam!
  
  Verjamemo v Roda - Velikega Boga,
  Kaj je ustvarilo popolne Slovane ...
  Borimo se za čast in svobodo,
  Udarimo po nacizmu!
  
  Vi ste največja družina Romanov,
  Vedno bo vladal Rusiji ...
  Veliki kralj, najvišji polet,
  Satan ne bo zlomil orla!
  
  Za ljubezen do velike Rusije,
  Pošiljamo vojake v boj ...
  Slavimo obraze svetnikov z ikon,
  Navsezadnje je vsak bojevnik tudi kralj!
  
  Naše srce gori za domovino,
  Dekleta smo težke v boju ...
  Odprli bomo vrata v vesolje, ve
  In Adolfa bom ubil kot prasico!
  
  Do Berlina je le še malo časa,
  Vstopili bomo, nosili slavo kraljev ...
  Starost nas dekleta ne ogroža,
  Verjemite, ne bomo polili z vodo!
  
  Pokopajmo tiste, ki so hudobni in podli,
  Zmaj bo drzno poražen ...
  In imamo zlate ikone,
  Rodnoverija je večni zakon!
  
  
  
  
  TURČIJA JE VSTOPILA V DRUGO SVETOVNO VOJNO
  1. septembra 1942 je Turčija vstopila v vojno proti ZSSR. Razlog je jasen - žeja po maščevanju za prejšnje poraze in želja po zajetju Bakuja. Poleg tega je svojo vlogo odigrala tudi nemška diplomacija, ki je Osmanom obljubljala gore zlata. Vsekakor so se Turki odločili, da nima smisla več čakati in da niso mrhovinarji, ampak imajo lahko tudi čas za boj.
  Posledično je trideset turških divizij napadlo sovjetsko Zakavkazje.
  V nekaj dneh so zavzeli Batumi in lahko obkolili Erevan.
  V odgovor je bil Stalin prisiljen umakniti del nastajajočih rezerv in jih prenesti v Zakavkazje.
  Sovjetsko poveljstvo je bilo prisiljeno odložiti ofenzivo pri Stalingradu. Nemci pa so lahko dosegli več v kavkaški smeri in zavzeli Ordžonikidze in Grozni. In le z umikom v gore so sovjetske čete lahko ustavile naciste.
  Istočasno so Britanci preložili operacijo Torch, saj so se bali, da bi Turčijo vključili v sovražnosti proti Veliki Britaniji.
  Konec decembra 1942 so nacisti vseeno zavzeli Stalingrad. Tam so se naselili. Sovjetske čete so napredovale, vendar brez uspeha v središču - operacija Rzhev-Sychov se je izkazala za predrago. Vendar je Fuhrer še vedno razglasil popolno vojno, saj Tretji rajh ni imel dovolj sredstev.
  Februarja je Rdeča armada zbrala svoje sile in poskušala napasti Nemce s bokov Stalingrada. Toda nacisti so že uspeli ponovno zbrati svoje sile in so bili pripravljeni odbiti udarce.
  Februarja se je začela tudi operacija Bakla. Pripravljeni so bili tudi Nemci, ki so po dveh tednih hudih bojev zaustavili Britance.
  Američani še niso pristali v Casablanci in Tuniziji. Boji v Afriki so se spet ustavili.
  Hitler je še nabiral moč... Marca je Rdeča armada že tretjič izvedla operacijo Ržev-Sihov, bitke so trajale cel mesec, brez večjega uspeha.
  Junija so nacisti zbrali moči in se pomaknili vzdolž Volge ter poskušali odrezati sovjetske sile na Kavkazu in doseči Kaspijsko morje.
  V bitkah so sodelovali novi nemški tanki: "Tiger", "Panther", "Lion".
  Kot tudi samohodna pištola "Ferdinand".
  Nemci so bili močnejši kot v resnični zgodovini, neporaženi in s svežimi četami.
  ZDA praktično niso bombardirale Tretjega rajha, kar je omogočilo povečanje proizvodnje tankov in samohodnih pušk. In tudi lansirajte serijo "Lion". Vendar se je rezervoar izkazal za predragega in težkega, pogosto se je kvaril in zagozdil. Toda zaradi debelega 100 mm nagnjenega stranskega oklepa je bilo vozilo dobro prebojno vozilo. Prednost tanka Lev je bil močan top, slabost pa teža devetdesetke. Kar je zmanjšalo mobilnost avtomobila.
  Boji so pokazali, da ta tank še zmore nekaj na ravnem.
  Panterjev bočni oklep se je izkazal za šibkega, kar je povečalo izgube. Tiger se je izkazal kot najučinkovitejši prebojni tank. Njegove stranice so bile prekrite z 82 mm oklepom, zaradi česar je bila petinštirideset nemočna.
  Nemci so napredovali relativno počasi. Sovjetsko vodstvo kot celota je pričakovalo ravno takšno možnost in pripravilo, pripravilo čete.
  Res je, za razliko od Kurske izbokline so fašisti veliko močnejši in samozavestnejši.
  In teren je bolj primeren za napad kot obrambo. Švabe imajo tudi več letal, tankov in pehote. In oskrbovati sovjetske čete čez Volgo ni lahko.
  Tako so nacisti, ki so prebili obrambne črte, napredovali. Nizali smo uspeh za uspehom.
  Po treh mesecih trdovratnih bojev smo dosegli Kaspijsko jezero.
  Stalin, ki se je znašel v težkem položaju, je hotel začeti mirovna pogajanja. Ker je postalo očitno, da Kavkaza ni mogoče zadržati. S Hitlerjem pa se je izjemno težko dogovoriti. Fašisti zahtevajo preveč. In če se jim vdaš, te bodo požrli. Kaj pa premirje? Hitler tega noče tukaj. In seveda so zavezniki pasivni. Bojijo se odložiti dodatno delitev.
  Fritzevi so se gibali ob obali Kaspijskega morja. In potem so se končno združili s Turki. Kakšno veselje je bilo!
  Lepa nemška dekleta so sovjetske ujetnike prisilila, da so jih poljubljale bose noge. To so storili poslušno. In tolkli so z golimi petami.
  Tako je potekal zajem. In Nemci so razorožili sovjetske enote.
  Nato je Stalin Fuhrerju ponudil mir - strinjal se je, da se bo odrekel celotnemu Kavkazu in celo Leningradu in Kareliji. Poleg tega plačajte sto let odškodnin.
  Fuhrer je po premisleku sprejel ponudbo in 7. decembra 1943 je bil sklenjen mir.
  Zavezniki so to razumeli kot izdajo! In uvedli so sankcije proti Stalinu in ZSSR!
  In sovjetska propaganda je dejansko predajo predstavila kot veliko zmago. Pravijo, da so potem, ko so jih zavezniki zapustili, ohranili sovjetsko državo in da Moskva ni bila nikoli zavzeta.
  In nacisti so seveda sprožili ofenzivo s Kavkaza na Bližnji vzhod in okrepili Rommlovo skupino. Konec marca 1943 so celoten Bližnji vzhod in Egipt zavzele nadrejene fašistične sile. Poleg tega so bitke pokazale, da se Panther uspešno bori proti angleškim Churchillom in Cromwellom, vendar ga slednji ne morejo čelno prebiti.
  Poleg tega so bili Nemci prekaljeni v bojih z Rusi in so zlahka premagali kolonialne britanske čete.
  Aprila so se nacisti preselili v Sudan. In končno so zavzeli Gibraltar, s čimer so začeli okupacijo Maroka. Churchill je tudi poskušal preizkusiti vode za mir. Toda Hitler, ki si je dal proste roke na vzhodu, je rekel ne!
  In nacisti so se selili po Afriki. Bolj so jih zadrževale razširjene komunikacije, slabe ceste ali njihova popolna odsotnost, težko podnebje in velike razdalje.
  Kljub temu so Nemci napredovali. In preselili so se po temni celini. Čeprav so bili seveda njihovi tanki, zlasti Tiger-2 in Lev, v džungli precej počasni. Mimogrede, Nemci so v svojo serijo predstavili tudi lahkega "Pantherja", težkega šestindvajset ton, ki je bil zelo potreben za vojno v Afriki.
  Kot so pokazale bojne operacije, tak tank vendarle ni imel temeljnih prednosti pred T-4, razen močnejšega motorja, pa tudi nagnjenih oklepnih plošč.
  Proti koncu leta 1944 so Nemci dobili dvanajst ton težko samovozko E-10, ki je imela zelo nizko silhueto in zelo nagnjen oklep. Takšen stroj je za Afriko res nepogrešljiv.
  Še posebej, če se dekleta tepejo na njem. In dekleta so na splošno super in elegantna.
  Gerda in Charlotte potujeta po džungli in uničujeta Britance in Američane. To so res dekleta, ki jih potrebujete! V naslednjih sto kilometrih ozemlja ne najdete niti hladnejših . Dekleta rada ubijajo - to so kul dekleta!
  Tako so ujeli črne borce in jih prisilili, da so poljubljali bose noge lepotic. Tudi to je takoj očitno - huda tatvina! In borijo se zase, udarjajo angleške avtomobile z velike razdalje.
  Njihova samovozka se že približuje Pretoriji, glavnemu mestu Južne Afrike. Dekleta se streljajo, prebadajo Churchilla z jedrom iz volframa in pojejo:
  - V Afriki so morski psi, v Afriki so gorile, v Afriki je več krokodilov! Ugriznili vas bodo, tepli in užalili! Otroci ne hodijo na sprehod v Afriko! V Afriki je ropar, v Afriki je zlobnež, v Afriki je strašni Barmaley! Ugriznil vas bo, tepel in užalil! In njegova dekleta je treba raztrgati!
  Februarja 1945 je padla zadnja trdnjava Britancev v Afriki na otoku Madagaskar.
  Tako je zdaj tudi Britanija izgubila oporo. Istočasno so Nemci zavzeli tako Iran kot Indijo. Pokazali so svojo fenomenalno moč.
  In maja 1945 so nacisti izvedli izkrcanje v Veliki Britaniji. Po treh tednih trdovratnih bojev je London padel. Mesec dni pozneje je bila Irska zavzeta.
  Na kopnem je bilo začasno zatišje, na morju pa se je vojna nadaljevala. ZDA so ostale same proti Tretjemu rajhu, njegovim zaveznikom in Japonski. Toda za zdaj je Amerika v tujini in tega ne morete sprejeti tako zlahka.
  V tretjem rajhu so uvedli splošno delovno obveznost, začela se je povečevati proizvodnja letal in ladij.
  Zgrajene so bile tako bojne ladje kot letalonosilke. In seveda je bila podmorniška vojna v polnem teku. In potem ni bilo usmiljenja za nikogar z ameriških ladij.
  Jeseni, natančneje novembra 1945, so Nemci pogumno zavzeli Islandijo in nato ustvarili mostišča v Argentini. Vendar je vojna na morju trajala še dolgo. Za dosego Amerike je bilo potrebnih veliko pristajalnih plovil. In ladje se ne zgradijo tako hitro. A kakor koli že, tretji rajh se je krepil. Šestinštirideseto leto je minilo v izmenjavi udarcev na morju. In leta 1947 so Nemci vojaške operacije že prenesli na Grenlandijo in jo zavzeli. In od tam do Kanade ni več daleč!
  Nacisti so načrtovali velikanska osvajanja. In leta 1948 se je začela ofenziva proti Kanadi in od Brazilije do Venezuele skupaj z Japonci. Boji so se razvili zelo ostro.
  Nemci so napredovali počasi, a zanesljivo. Njihovi tanki serije E so bili naprednejši od ameriških in so na bojišču pokazali svojo prednost. Mimogrede, Jenkiji niso tako preprosti in so se zelo trmasto upirali. In niso poskušali odnehati.
  Čeprav so seveda bili kotli. Američani so se zapletli vanje. Potem so obupali. In jetniki so poljubljali bose, zaprašene noge arijskih deklet.
  Kmalu sta padla Quebec in Toronto, nato še druga mesta. Od maja do decembra 1948 so Nemci zavzeli skoraj celotno Kanado, pa tudi Venezuelo, Nikaragvo in večji del Mehike. To je izjemno težka situacija. Do začetka leta 1949 so imeli Nemci Združene države v jeklenih kleščah. Potem pa so Američani 11. januarja prvič v zgodovini poskušali uporabiti jedrsko orožje. In ni jim čisto uspelo. Od petih bomb so štiri umrle v letalih, ki so jih sestrelila nemška letala, ena pa, ko je eksplodirala, ni povzročila resne škode nemškim vojakom.
  V odgovor so Švabe okrepile svoje bombardiranje ameriških mest in vojaških objektov.
  Tako je bitka potekala s stalnim uspehom v korist Wehrmachta. Ki so imeli boljšo opremo in usposobljenost vojakov. Da, in veliko število. Boji so bili zelo hudi. V začetku leta 1949 so nemške, tuje in japonske divizije zasedle tisto, kar je ostalo od Mehike, in vstopile v ZDA s severa. Amerika je popolnoma stisnjena. In postalo je jasno, da so stvari slabe za Združene države. In do konca poletja je bila polovica ozemlja orlovega imperija, pa tudi Aljaska, že zajeta.
  Nemci so 8. novembra 1949 zavzeli Washington in New York. In 7. decembra 1949 so se ostanki ameriške vojske predali. Tako se je končala druga svetovna vojna. Najbolj krvava od vseh vojn in je trajala več kot deset let!
  Zdelo se je, da je prišel dolgo pričakovani mir. Toda Hitler se ni hotel sprijazniti z dejstvom, da je treba hegemonijo deliti z Japonsko. In 20. aprila 1953 je Tretji rajh napadel deželo vzhajajočega sonca. Izbruhnila je nova vojna. Za svetovno hegemonijo.
  Kvantitativna premoč je na strani tretjega rajha in tudi kvalitativna. Toda Japonci se borijo z veliko divjostjo in množičnim junaštvom.
  Vendar nacisti še vedno prevladujejo. Vendar je vojna trajala skoraj eno leto. ZSSR ostaja nevtralna. Tam je umrl Stalin in poteka resen boj za oblast.
  Japonsko sčasoma okupira Wehrmacht. Nekaj mesecev pozneje so nacisti zavzeli tudi države Latinske Amerike. Vzpostavljajo svetovno hegemonijo.
  V samem tretjem rajhu potekajo reforme. Uvedena je nova religija, ki bo nadomestila krščanstvo. V njem ni Trojice, le en vrhovni Bog in njegov glasnik - Adolf Hitler. Enotna valuta, enotna izobrazba. In tudi poligamija, posvečena z religijo. In genetska selekcija še vedno aktivno poteka. Človeška rasa se izboljšuje.
  ZSSR še vedno obstaja v okrnjeni obliki in se poklanja nacistom. Tam vlada Nikita Hruščov in poskuša ne ustrahovati zveri. Kljub temu je Hitler že ves svet podredil sebi. In na Rusijo gleda kot na rdečo liso. Toda človek domneva, Bog pa razpolaga.Fuhrer je 20. aprila 1957 postal žrtev poskusa atentata prav na njegov rojstni dan. In natanko pri oseminšestdesetih letih je bila vladavina divjega tirana prekinjena. Ki je osvojil skoraj ves svet in hotel 22. junija ponovno napasti ZSSR.
  A kot vidimo z njim, ni šlo ...
  Hitlerja je nasledil Schellenberg. Hermann Goering je umrl zaradi zlorabe mamil in požrešnosti. Himmler je padel v nemilost, Hitler pa mu je prenehal zaupati in ga nato odstranil. Schellenberg je nasledil Himmlerja in prejel mesto naslednika. Poleg tega je imel Hitler otroke, pridobljene z umetno oploditvijo. Toda najstarejši od njih še ni imel štirinajst let.
  Torej Fuhrerjevi potomci niso imeli časa za dedovanje. Hitler je tako postal cesar, a brez dinastije. Schellenberg si Fuhrerjevih otrok ni upal ubiti, ampak jih je odstranil z oblasti. In sam je postal Firer in diktator.
  Boj za oblast je trajal več let.
  In 1. maja 1961 je nacistična Nemčija vseeno napadla ZSSR. Bilo je poskusa doseči: en planet - en imperij!
  In Schellenbergove čete so še vedno lahko zavzele Moskvo. Sovjetska vojska je bila po količini in kakovosti vojaške opreme preveč slabša. Zavzetje večjih mest ZSSR se je zaradi velikih razdalj vleklo šest mesecev. In potem je še deset let trajala partizanska vojna.
  Vendar so se stvari kmalu umirile. Schellenberg je vodil razmeroma liberalno politiko in leta 1981 so vsi Rusi prejeli državljanstvo Tretjega rajha. Liberalizacija je napredovala postopoma. Schellenberg je kmalu zatem umrl. In začel se je resen boj za oblast. Nato je bila kot kompromis obnovljena monarhija in na prestol se je povzpel neposredni potomec Kaiserja Friderik IV. Leta 2001 je bil izveden referendum, na katerem so vsi prebivalci planeta Zemlje dobili državljanstvo in formalno enake pravice. In leta 2017 so bile odpravljene zadnje omejitve za Jude in Rome.
  Obdobje nacionalsocializma se je končalo. Vendar je človeštvo v enem samem imperiju, zveznem in monarhičnem. Raziskuje vesolje.
  V njem so vsi formalno enaki, obstajata pa senat in bundestag, kjer poslance voli celotno prebivalstvo tretjega rajha. In nad njimi je Kaiser, cesar vsega planeta Zemlje.
  Življenje na splošno v materialnem smislu ni slabo. Stroga disciplina, razvoj znanosti in tehnike z odlično nemško organiziranostjo so dali rezultate. Kmetijstvo je odlično, lakote ni, hrane je na pretek tudi v revnih predelih Afrike. Vsi imajo službo, vsi prejemajo plačo in pokojnino. Šolstvo in medicina sta brezplačni. Prav tako brezplačni jasli in vrtci. Hrana stane penijev, cene za vse izdelke pa so že več let zamrznjene. Povsod, tudi v Afriki, so ceste, skoraj vsak ima bodisi ločeno stanovanje ali hišo. Vsi mladoporočenci takoj dobijo vsaj tri sobe v apartmaju z vsemi dodatki. Na kredit lahko vzameš avto ali karkoli drugega. Mnogi imajo celo osebne helikopterje.
  Internet je aktiven, vsi imajo televizorje in računalnike, delovnik je le štiri ure. Vsi športni oddelki so brezplačni, obiskovanje pa se celo plača.
  Za vsakega otroka dajejo precejšen dodatek. Komunalne storitve in javni prevoz so brezplačni. Vse je postalo tako lepo in urejeno. Ulice so čiste, pojavilo se je veliko robotov in avtomatizacije. Zgleden red. Cigarete so prepovedane, čeprav se alkohol še vedno prodaja, pivo različnih vrst pa je skoraj zastonj. Otroci v javni prehrani se hranijo tudi brezplačno.
  Veliko brezplačnih zanimivosti in računalniških sob.
  Človeška naselja že obstajajo na Luni, Marsu, Veneri, Merkurju in Jupitrovih lunah.
  Ljudje se pripravljajo na skok v zvezde. Veliko stvari je že izumljenih.
  Skratka, na splošno je izpadlo kar dobro. In ni se bilo treba tako razburjati.
  ČE BI ZJUGANOV POKAZAL VEČ POGUMA IN DALOKATNOSTI
  Maja 1999 se je Zjuganov odločil, da ne bo odobril Stepašinove kandidature, ampak da bo šel na predčasne volitve v dumo. Komunisti in njihovi zavezniki so sprejeli skupno odločitev, da bodo glasovali proti Stepašinu. Poleg tega so bili užaljeni in prikrajšani za položaje v vladi. Takšna odločitev bi bila najverjetnejša v zgodovini, če Zjuganov ne bi bil trojanski konj v komunističnem taboru, ki je spodkopaval in kompromitiral levičarske ideje.
  Predčasne državnozborske volitve so komunistom obetale številne ugodnosti, tudi zaradi manjšega števila tekmecev in podobe mučenikov.
  In to je pokazalo, da se komunisti prav nič ne oklepajo svojih stolčkov, ampak so bolj načelni.
  Drugič je Jelcin spet pripeljal Stepašina, nato pa še tretjič vzel Aksenenka. Duma spet ni odobrila in je bila sprejeta in razpuščena. Septembra so bile razpisane nove volitve.
  Trma parlamenta je nekoliko spremenila tok zgodovine. Bombardiranje Jugoslavije je trajalo dlje - Milošević je namreč upal na pomoč Rusije. In razpustitev parlamenta je dala opoziciji priložnost za zmago.
  Komunistom je uspelo ponovno glasovati o odstavitvi Jelcina.
  In spet je malo zmanjkalo, tokrat le dva glasova. Poslance je skrbela bližina državnozborskih volitev in nevarnost neuspeha na njih.
  Duma je bila razpuščena, Jelcin pa je za predsednika vlade z dekretom imenoval malo znanega Aksenenka.
  Na splošno so bili upi Zjuganova, da bodo volitve izvedene, upravičeni. Bolan in oslabel predsednik ni šel proti ustavi. In ni tvegal, da bi z dvoodstotnim rejtingom presegel svojo avtoriteto. Primakov je videl, da njegova koalicija ni imela časa za oblikovanje in registracijo, sklenil zavezništvo s komunisti. Yabloko in Liberalno demokratska stranka sta šla na volitve. Blok enotnosti ni imel časa za oblikovanje in NDR je oslabel.
  Tu sta še invazija skrajnežev v Dagestanu in neodločnost varnostnih sil med volitvami.
  Komunisti so skupaj s Primakovim in Lužkovim dosegli gromozansko zmago. Prejeli so več kot petinpetdeset odstotkov glasov. Drugi je bil blok Yabloko, ki se je prav tako dobro odrezal in pridobil petnajst odstotkov. Nepričakovano se je dobro izkazala LDPR, ki je zbrala več kot dvanajst odstotkov. NDR ni dosegel petodstotne ovire - popoln poraz! Žirinovski je postal edini prokremeljski voditelj v dumi. Res je, konkurenca je bila šibka. Po novem se morajo stranke preregistrirati najpozneje leto dni pred volitvami, za kar mnoge niso imele časa.
  V parlamentu je spet prevladovala leva opozicija, tako Yabloko z enomandatnimi sedeži kot LDPR v manjšini.
  In seveda je prišlo do konflikta ... Po izvolitvi predsednika državne dume je bila izglasovana nezaupnica vladi. In spet je bilo govora o obtožbi. Tokrat dve tretjini, zlahka bi se nabralo!
  Jelcin se je po obotavljanju odločil vrniti predsednika vlade Primakova in prvega podpredsednika vlade Masljukova na stol.
  Leva koalicija je s tem soglašala, a so bila predsedniku začasno okrnjena pooblastila. In do novih volitev ni skoraj nič. Po pogajanjih znotraj koalicije je bilo odločeno, da se za predsednika predlaga Primakova. Lužkov je postal premier. In Zyuganov je prejel mesto vodje zakonodajne veje! To je Super Skipper! Glede nove pa bi morale biti spremembe ustave celo sprejete.
  Militanti so bili pregnani iz Dagestana. Vendar niso šli v Čečenijo. Tam je izbruhnila državljanska vojna. Rusija je podpirala Mashadova in Kadirova, proti Basajevu in Radujevu.
  Primakov je na ruskih predsedniških volitvah uspel zmagati že v prvem krogu. Vlada pa je dobila dodatna pooblastila. Tako kot zakonodajna veja oblasti pod komunističnim nadzorom.
  V Rusiji se je nadaljevala gospodarska rast, cene nafte in plina so rasle, industrija je oživela.
  Američani so se, tako kot v resnici, po terorističnem napadu 11. septembra zapletli v Afganistan in zabredeli v Iraku. Primakov je bil zlahka izvoljen za drugi mandat. Toda leta 2008 je izgubil sedež zaradi zelo uspešnega premierja Jurija Lužkova.
  Novi predsednik je nadaljeval dosedanjo politiko zavezništva s komunisti. Zjuganov je postal premier.
  Nekaj časa je bila zunanja politika povezana s partnerstvom z Zahodom in prijateljstvom s Kitajsko. V Ukrajini se je okrepil Janukovičev režim. Lužkov je torej za razliko od Putina vodil bolj proukrajinsko politiko in cenil zvezo slovanskih držav. Ukrajina je leta 2016 celo postala del Evro-azijske unije. Lužkov je služil dva mandata in odstopil. Zjuganov je končno postal predsednik, prav tako zlahka zmagal na volitvah. Žirinovski je sodeloval že sedmič, vse od leta 1991, in spet izgubil.
  Jeseni 2015 se je Rusija vključila v vojno v Siriji in tam bombardirala. Trump je prišel na oblast v ZDA. Zjuganov je kljub formalnemu komunizmu nadaljeval svojo prejšnjo smer ekonomije. Rusija je kljub formalni prevladi Komunistične partije Ruske federacije ostala tržna, demokratična in zmerno avtoritarna država.
  Partnerstvo z Zahodom in zmerna konkurenca. Obstaja zavezništvo z Ukrajino in Belorusijo ter Kazahstanom, vendar tudi ne pretesno. Leta 2020 je bil Zjuganov izvoljen za drugi mandat. Sploh rahlo znižanje rezultata na pragu drugega kroga. In v Ukrajini je po odhodu Janukoviča nepričakovano zmagal nesistematični Zelenski. Odšel je tudi Nazarbajev.
  Zjuganov je dejal, da ne bo spreminjal ustave in da bo po drugem mandatu odšel.
  Tako je vodji Komunistične partije Ruske federacije vseeno uspelo vladati Rusiji, pri čemer je pokazal nekoliko več poguma. In svet se je izkazal za varnejšega in mirnejšega kot v resnici.
  Kdo je Putin? Kako se je razvila njegova kariera? Ko je Primakov postal premier, so Putina zavrnili kot preblizu Jelcinu. Zlasti obtožba, da je FSB zajebal invazijo skrajnežev v Dagestanu. Putin je nekaj časa ostal vpleten v politiko. Neuspešno je kandidiral za državno dumo. Nato je postal župan Sankt Peterburga.
  Potem pa je zapustil politiko in se zaposlil v varnostni službi zasebnega podjetja. Tako se ga je malokdo več spomnil.
  Žirinovski je leta 2020 že osmič šel na predsedniške volitve in znova izgubil s skromnim rezultatom. Še vedno pa ima frakcijo v državni dumi. In celo Zjuganov mu je po volitvah leta 2020 podelil čin generalmajorja. Donald Trump je nepričakovano izgubil volitve proti mlademu demokratskemu tekmecu. Merklova je predčasno odstopila. In Lukašenkovo zdravje se je močno poslabšalo.
  Leta 2021 so ruski kozmonavti končno poleteli na Luno. In tam so zabodli rdečo zastavo! Zjuganov je Afonina razglasil za svojega uradnega naslednika. No, nasploh se je življenje spet vrtelo v krogu.
  Kot vidimo, se razpad Rusije ni zgodil niti brez Putina. In luč se ni ugasnila.
  
  
  
  
  
  
  ČE BI MENŠIKOV UBIL NIKOLAJA
  . V kateri je carska Rusija zmagala v krimski vojni. Menšikova je ubila zablodela krogla, njegovo mesto pa je prevzel sposobnejši poveljnik. Se pravi, zgodila se je nesreča in spremenila tok zgodovine.
  Nasprotje tistega z Makarovim. Francozi in Britanci so bili poraženi po delih. In Rusija je, potem ko je zajela ogromno ujetnikov in trofej, ponovno zavzela Krim.
  Turčija je bila poražena v Zakavkazju. Rusiji je dala Kars, Erzurum in skoraj vso Armenijo. Ruske čete so zasedle Romunijo. Vendar ni bilo treba nadaljevati ofenzive. Sultan je prosil za mir. Istočasno je Avstrija zasedla Bosno in Hercegovino.
  Turki so pristali na podelitev avtonomije Srbiji, Bolgariji, Črni gori, Romunija pa je postala ruski vazal. Istočasno je Rusija zavzela tudi Armenijo: Kars, Erzerum, Tanrog in razširila svoje posesti na jugu.
  V Franciji so izbruhnili nemiri in začela se je državljanska vojna, ki ni mogla več poslati vojakov. Tudi Britanija je zapustila konflikt. Oslabelo je tudi sardinsko kraljestvo. Avstrija se je okrepila. Avstrijci so kmalu osvojili Kraljevino Sardinijo in utrdili svojo prevlado nad Italijo.
  Kmalu je bil Šamil ujet, kar je končalo vojno na Kavkazu. Rusija je sklenila donosen mir s Kitajsko in ji odvzela še več ozemlja kot v realni zgodovini, zato je bila avtoriteta ruskega orožja večja.
  Nikolaj Prvi ni podpiral severa v vojni proti jugu. Nasprotno, odločil se je, da bo skupaj z Britanci pomagal južnjakom, da bi okrepili svoje položaje na Aljaski.
  Rusija je začela graditi mesta in trdnjave na ameriškem ozemlju. Obstajali so celo železniški projekti do Čukotke. Car Nikolaj je veliko orisal. Ruske čete so osvojile Srednjo Azijo. Ta monarh je umrl leta 1867. Zapustiti Rusijo močno in uspešno. Njegov sin Aleksander ni odpravil suženjstva, ampak je nadaljeval selitev proti jugu. Zlasti je vodil zmagovito vojno s Turčijo in priključil Konstantinopel Rusiji. Nato Mezopotamija.
  Spet vojna z Britanijo in poraz Britancev v Aziji. Aleksander Drugi je vladal malo dlje, ne da bi naredil bistvene reforme, razen sodstva, in nekoliko izboljšal sistem upravljanja.
  Odprava tlačanstva ni nikoli sledila. Toda Rusija je priključila Iran. Car je umrl natanko dvajset let po Nikolaju I. leta 1887. Aleksander Tretji je vladal le kratek čas, do leta 1894, a je uspel Rusiji priključiti tako rekoč vso Indijo. In Nikolaj II je nadaljeval svoje gibanje v Indokino in na samo Kitajsko.
  Bila je vojna z Japonsko. Na splošno zmagovalno. In popolna osvojitev Kitajske in Indokine. In prodor vse do Avstralije. Toda v Evropi se je izkazalo, da je situacija nekoliko drugačna.
  Avstrijsko cesarstvo si je priključilo jug Francije. In potem je premagala Prusijo in zajela južno Nemčijo. Avstrija je postala svetovni hegemon. Francijo je državljanska vojna močno oslabila. Prusija se ni mogla združiti. Avstrijci so sčasoma zavzeli in zavzeli celotno Prusijo, pa tudi dele vzhodne Francije. Nastal je velik imperij, ki se je razširil v Afriko. Kmalu so Avstrijci osvojili tudi Belgijo, Nizozemsko in veliko ozemlja v Afriki. Nato je prišlo do vojne med Avstrijo in Rusijo proti Veliki Britaniji. Končalo se je z razdelitvijo Afrike med Avstrijce in Ruse.
  Cesar Franc je zares postal največji monarh, ki je prehitel Napoleona Bonaparta z osvojitvijo skoraj polovice Afrike in večine Evrope. Tudi Francija je bila kmalu popolnoma zavzeta, skupaj s Španijo in Portugalsko. Da, vse je šlo dobro, ampak ...
  Dedič cesarja Franca je želel Srbijo priključiti sebi! In leta 1920 se je začela velika vojna med Rusijo Nikolaja II. in Velikim avstrijskim cesarstvom.
  Vsa Evropa je na strani Avstrije. Poleg Britanije, ki ni tako močna kot v resnični zgodovini, in skoraj pol Afrike. Poleg tega je Švedska nasprotovala Rusiji. In Norveška in Danska sta bili ujeti pod cesarjem Francom.
  To je bila polovica težav. ZDA so ostale razdeljene in manjša sila. Toda Britanija je še vedno nadzorovala Kanado in Avstrijo. In po prvih dveh mesecih oklevanja je tudi ona vstopila v boj na strani Avstrije.
  Tako je izbruhnila velika vojna. Avstrija in Anglija proti Rusiji.
  Seveda, Oleg Rybachenko je prav tam. In bori se kot pravi in nepopustljivi junak.
  Fant strelja na tujo vojsko z mitraljezom in poje:
  - Himna domovine poje v naših srcih,
  V vsem vesolju ni lepše od nje...
  Močneje stisnite viteški metalec žarka -
  Umri za od Boga dano Rusijo!
  In premaga samega sebe, uniči z mitraljezom vojsko iz vse Evrope in deloma iz Afrike.
  In fant se ne vda sam sebi. Tukaj vrže granato z bosimi prsti in zacvili:
  - Ne bomo popustili in ne bomo odnehali!
  In fant spet izstreli smrtonosen in uničujoč rafal. Noče popustiti svojemu nasprotniku.
  In si zapoje:
  - Nihče nas ne bo ustavil! Tudi lev ne more zmagati!
  Fant je pravi junak. Nepopustljiv in nepremagljiv. Vitez vere! Tudi če ni krščansko!
  Tako je bil avstrijski napad odbit.
  Avstrijci in Angleži imajo tanke, a tudi Rusija ima mastodonte.
  Nikolaj II ima še vedno veliko več prebivalcev, upoštevajoč kolonije. Pomislite na celotno Azijo, vzhodno Evropo, del Balkana, več kot polovico Afrike.
  Rusija je torej boljša po številu pehote. In vojaki se borijo zelo pogumno ...
  In Avstrijci se niso mogli upreti in so bili pregnani iz Varšave. Nato so ruske čete napredovale do Odre in zavzele Vzhodno Prusijo. Padla je tudi Galicija, skupaj z Lvovom. Przemysl je bil oblegan. Krakov je bil osvobojen.
  Potem se je izkazalo, da se Slovani nočejo bojevati z Rusi in se množično predajajo.
  Bitke so tudi pokazale, da so bili lažji, okretni ruski tanki učinkovitejši od težjih in okornejših nemških tankov. In v letalstvu je carska Rusija na splošno za red velikosti močnejša od kakovosti Britancev in Avstrijcev.
  Ruske čete so po premoru nadaljevale z ofenzivo. Vzeli so tako število kot spretnost.
  Budimpešta je bila obkoljena in zavzeta. Na morju je admiral Kolchak premagal Britance in zavzel Avstralijo. Na kopnem so ruske čete obkolile in zavzele Berlin. In potem Dunaj.
  Avstrijsko cesarstvo je izgubljalo tudi bitko v Afriki. Poražen je bil tudi angleški korpus. Da, stvari so bile za cesarja Adolfa neprijetne.
  Vtaknil je glavo na napačno mesto in začel popolnoma izgubljati. Kako se lahko upre takšni moči?
  Po padcu Dunaja je odpor Avstrijcev postal osrednji. In kmalu so Rusi zasedli vso Evropo in Afriko. Istočasno se je z Aljaske začel napad na Kanado. Tudi Britanci so izgubili.
  Britanija se je znašla izolirana in poskušala ostati na otoku.
  Jasno pa je, da bo Rusija z zračno ofenzivo zmagala.
  In zbombardirala je skoraj vse, kar je bilo na površju. In potem je bila desantna sila izkrcana na kopno, kar je Britanijo pokorilo.
  Tako je celotna vzhodna polobla, pa tudi Aljaska in Kanada, postala ruska.
  Na splošno je to super! Nikolaj drugi je vzel začasen premor in prebavljal imetje. ZDA so še vedno razdeljene in niso zelo močne, tako kot druge države, odvisne od Rusije.
  Leta 1937 je z letalom strmoglavil car Nikolaj II. Prestol je podedoval Aleksej II. Za razliko od resnične zgodbe je bil dedič precej zdrav in vesel. In leta 1941 se je odločil osvojiti vse, česar njegovim prednikom ni uspelo osvojiti.
  Če pustimo planet, bo Zemlja že en imperij. In ruska vojska se je najprej preselila v severne države Amerike, nato pa v južne. Združene države niso bile močne in so bile hitro zajete. Toda izkazalo se je, da je Mehiko lažje osvojiti. Nato se pomaknite navzgor. Eden za drugim, osvajanje ene države za drugo. Največja in najmočnejša Brazilija. Vendar je zdržala manj kot mesec dni.
  In tako so osvojili Latinsko Ameriko in Novo Zelandijo. Alesej Drugi se je v zgodovino zapisal kot dokončalec vseh ruskih osvajanj. In že leta 1947 so ruski kozmonavti stopili na Luno. In leta 1958 na Mars! Leta 1961 na Venero. Leta 1972 na Merkur, leta 1973 pa na Jupitrove lune. Leta 1975 je v starosti 71 let umrl Aleksej II. Z vzdevkom Finisher. In njegov sin Nicholas III je postal kralj. Leta 1980 je človek vstopil na zadnji, najbolj oddaljen planet Osončja - Pluton. Nikolaj III ni vladal predolgo. Umrl leta 1985. In njegov sin Aleksander četrti se je povzpel na prestol. Mladi kralj, star okoli sedemindvajset let. In kralj je ukazal, naj se pripravijo na skok onkraj Osončja. In začeli so graditi zvezdne ladje in fotonsko raketo. In končno, leta 2017 se je začela prva medzvezdna odprava.
  
  CAR NIKOLAJ II. IMA SREČO PREDSEDNIKA PUTINA
  Slavni pisatelj in pesnik Oleg Rybachenko je čutil, da je na svetu nekaj narobe. Človeštvo ostaja razdrobljeno, kot je bilo. Število držav na planetu Zemlja samo narašča. In če kdo pridobi vpliv, je to samo totalitarna, diktatorska Kitajska. In Rusija je po koncu vladavine Vladimirja Putina zabredla v globoko krizo. Vojna na Kavkazu spet divja, levičarji in nacionalisti se upirajo. Gospodarstvo je spet v zatonu, kriminal pa narašča. In Rusija začne razpadati.
  Kljub svoji fenomenalni sreči Vladimirju Putinu nikoli ni uspelo ustvariti močnega, stabilnega političnega sistema ali stabilnega in hitro rastočega gospodarstva. Mnogi socialni in mednacionalni problemi niso bili rešeni. Redka sreča je Putinu omogočila ohraniti videz blaginje. Toda takoj, ko je odšel, so se takoj odprli vsi nezaceljeni ognojki.
  Še več, grozi jedrska vojna! Svet je v kaosu, Rusija drvi v obsežno državljansko vojno! To je treba nujno urediti.
  Fant je v knjigi prebral, da lahko spremeniš usodo ljudi in zamenjaš njena mesta! In obstaja en močan cigan, ki lahko to stori komur koli.
  Zakaj torej ne bi obrnili sreče in sreče Putina in Nikolaja II.?
  Še več, če bo Nikolaj II. tako fenomenalno uspešen kot Putin, potem se bo tok zgodovine spremenil. In v enaindvajsetem stoletju bodo v Rusiji vladali Romanovi. To pomeni, da Putin ne bo potreboval sreče. Ali pa ima Rusija vsaj Putinovo srečo.
  In v dvajsetem stoletju je sreča carske Rusije zelo potrebna.
  Slavni pisatelj se je odločil iti k ciganki. Na srečo je bil na internetu njen naslov in razvita intuicija je pisatelju in pesniku povedala, da sploh ni šarlatanka.
  Dejansko cigan ni preprost. Živi v dvorcu v Moskvi in je videti star okoli dvajset let, čeprav vedežuje že od sovjetskih časov. Večno dekle s črnimi skodranimi lasmi takoj vidiš - izjemna je!
  Oleg Rybachenko jo je vprašal:
  - Naredi dobro delo! Spremenite srečo Vladimirja Putina in Nikolaja II!
  Večno mlada ciganka je pogledala Olega Ribačenka in odgovorila:
  - Dobro je, da niste egoist in se boste odrekli ne zase, ampak za državo Rusijo! In še bolje je, da imate bogato energijo in neverjetno, nadčloveško domišljijo brez primere!
  Ciganka je pomežiknila in nadaljevala:
  - Toliko spreminjati zgodovino niti zame ni enostavno! Toda vi, lastnik najmočnejše in najbogatejše fantazije na svetu, mi lahko pomagate!
  Oleg Rybachenko je prikimal v znak strinjanja:
  - Pripravljen sem na vse! In izpolnil bom vsako zahtevo!
  Mladi cigan je prikimal in rekel:
  - Spremenil te bom v dečka, starega približno dvanajst let, in rasel boš zelo počasi in telesno ne boš nikoli starejši od štirinajstih. Poslal te bom v vzporedni svet, kjer boš najprej postal suženj!
  Oleg Rybachenko se je strinjal:
  - Pripravljen sem!
  Cigan je prikimal in nadaljeval:
  - Moral mi boš priskrbeti devet artefaktov: črn, bel, rdeč, oranžen, rumen, zelen, moder, indigo, vijoličen. In poleg tega je deseti artefakt Koščejeva krona!
  Težko je, a imel boš večno mlado, hitro, močno, vzdržljivo telo bojevnika. In plus izjemen intelekt in fenomenalen dar domišljije. Prej ali slej boste zbrali artefakte in se vrnili nazaj v svoj svet. In za vedno boš v telesu fenomenalno močnega in hitrega fanta, starega približno štirinajst let, in nemogoče te bo ubiti. Se pravi, za nagrado boste prejeli tudi nesmrtnost!
  Oleg Rybachenko je prikimal v znak strinjanja:
  - O tem se lahko samo sanja!
  Večno mlada čarovnica je pripomnila:
  - Toda deset artefaktov je mojih in samo mojih! Dali mi bodo tako moč, da si boš več kot zaslužil nesmrtnost! Medtem te bom jaz uspaval, ti pa se boš zbudil kot suženj v kamnolomih. In potem vam bo vaša iznajdljivost povedala, kako se rešiti iz tega!
  Ko se preselite, bom lahko spremenil usodo, srečo in bogastvo predsednika Putina in carja Nikolaja II. Zame boste zbirali artefakte iz različnih svetov, medtem pa bo zgodovina Rusije od začetka dvajsetega stoletja potekala drugače. To pomeni, da tudi če ne zberete artefaktov - devet kamnov in Koščejeve krone, bo ruski car Nikolaj II še vedno prejel srečo, usodo in srečo ruskega predsednika Vladimirja Vladimiroviča Putina!
  Oleg Rybachenko se je široko nasmehnil in odgovoril:
  -To je dobro! V novem svetu bom miren, da se je tok zgodovine končno spremenil na bolje! In da bo Rusija lahko vzpostavila red po vsem svetu in postala hegemonska država! In absolutni hegemon!
  Večno mladi cigan je naročil:
  - Lezi na kavč!
  Oleg Rybachenko se je ulegel.
  Čarovnica je zamrmrala:
  - Zdaj pa spi! Zbudil se boš v drugem svetu.
  Oleg Rybachenko je zaprl oči in skoraj v trenutku je zaspal.
  Cigan je iz posod vzel vnaprej shranjene sestavine in začel pripravljati napitek. Prižgala je plin pod vnaprej pripravljenim kotlom za čarovnijo. In začela je tja metati razne stvari, čarati. Ob tem je večno dekle iz žepa potegnilo komplet kart in zapelo:
  - Oh, usoda, usoda, pomagaj Nikolaju! Srečno od Putina, pridi k carju Romanovu!
  Naj zmaga Romanov
  Pravi kot Džingiskan...
  Naj vam prinese srečo,
  Putin s krajo darila!
  
  Za Rusijo je bolje
  Nikolaj veliki car...
  Genghis Khan bo postal hladnejši
  Bodi kot Vladimir Putin!
  Kotel je začel vreti in napitek je začel brbotati v njem. Ciganka je položila karte, začarala in vrgla komplet v vrelo meglico ... Zasvetila je super svetla bliskavica, kot iz tisočih foto bliskov. Speči Oleg Rybachenko je izginil ... In potem, ko je prižgal, je izginil tudi kotel.
  Prostorna dvorana, kjer je velika čarovnica uročila, je postala prazna in tiha!
  Večno mlada čarovnica je rekla:
  - No! Spremenil sem tok zgodovine in to je kul! In če bo imel ta idealist srečo in bo zbiral artefakte, bom postal tako močan, da mi bo sam Satan zavidal!
  In ciganska čarovnica je zasijala s smaragdnimi očmi!
  In zgodil se je čudež!
  Kaj je v resnici čakalo Nikolaja II ... Res se je veliko spremenilo. Med kronanjem ni bilo krvavega pretepa. In širitev na Kitajsko je bila uspešna. Vojna z Japonsko se je seveda zgodila. To je bilo na splošno zgodovinsko neizogibno. Jasno je, da je bilo treba pošast v obrazu samuraja razorožiti in uničiti. In temu ni mogoče ubežati. Nevarnosti ne morete pustiti na svojih mejah.
  Japonska je prva začela vojno, vendar njen poskus napada na ruske ladje ni bil uspešen. Rusi niso bili deležni večje škode, potopljenih je bilo ducat rušilcev Dežele vzhajajočega sonca.
  "Varyagu" je tudi uspelo pobegniti iz obkolitve. Kar se je izkazalo za velik uspeh. In admiral Makarov je hitro prišel na morje in uničimo Japonce. In general Kuropatkin je premagal samuraje na kopnem in popolnoma zasedel celoten Korejski polotok.
  In celo car Nikolaj II. se je odločil: za vedno mora ostati varen pred Japonsko! Ampak kot? Da, izkrcati čete in jih v celoti priključiti Rusiji kot provinco.
  In potem je prišlo do odločilne bitke na morju, kjer je japonsko floto dokončno pokončal admiral Makarov.
  V bitki so sodelovala tudi štiri dekleta! Golih nog in v bikiniju!
  Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana. Štiri lepotice, ki se vihtejo s sabljami vkrcajo na največjo samurajsko ladjo.
  Natasha reže Japonca in zavpije:
  - Razmazali se boste, ozkooki!
  Zoya je posekala še enega samuraja in pripomnila:
  - In tvoje oči so safirne!
  Natasha, ki je vodila mlin, je potrdila:
  - Seveda ja! Seveda ja!
  In potem je Aurora spet vzela in z golo peto brcnila Japonca v brado. Zlomila mu je čeljust in zarjovela:
  - Hura za domovino!
  Svetlana ga je vzela, odsekala samuraju glavo in izdahnila:
  - Za carja Nikolaja II!
  Ja, seveda, veliko je odvisno od sreče. Zlasti admiral Makarov je ostal živ. In izkazalo se je, da je drugi Ušakov. Kako spretno ukazuje. Sam je na mobilni križarki, vsemu lahko sledi. In Japonci, ki mimogrede niso imeli velike prednosti v orožju, so bili premagani po delih in taktično.
  Spretnost generala ali mornariškega poveljnika prevlada nad majhno številčno prednostjo.
  Poleg tega so bili Japonci v tem času številčno šibkejši. Torej, Makarov jih razbije. Izsiljuje tesni boj, kjer so ruske ladje z oklepnimi granatami veliko močnejše.
  In Japonci so poraženi. In dekleta ujamejo še eno samurajsko ladjo. In na njem plapola zastava carskega cesarstva!
  Kaj so Japonci? Ali nimate sreče? Nikolaj II je prejel srečo Vladimirja Putina in vse mu je šlo tako dobro!
  Kaj pa dekleta? Štiri lepotice v bikiniju so rodnoverske čarovnice, ki so se odločile boriti za kralja, čeprav običajno nimajo nič s tem svetom.
  Toda v tem primeru je treba pomagati ruskim ljudem. In to zaradi Putinove sreče. Nikoli ne bi zavzel Krima, ne da bi izstrelil strel, če ne bi bilo istih štirih čarovnic. Pomagali so narediti čudež. Toda ali je bilo treba Rusiji vzeti Krim bratskim ljudem, je še vedno vprašanje. Toda priključitev Kitajske k ruskemu imperiju je odlična ideja! Predstavljajte si, koliko podložnikov bo imel ruski car - lahko bi zdrobil ves svet!
  Skratka, dekleta tukaj ne izgubljajo časa. In nova bojna ladja je že napadena.
  In spet je ujet. In sablje v rokah lepotic kar utripajo in tako ostre so. In toliko Japoncev je bilo mešanih.
  Bitka na morju se je končala z dokončnim potopitvijo japonske eskadre in ujetjem admirala Toga.
  In začelo se je pristajanje. Parnikov in transportov ni bilo dovolj. In uporabljali so dolge čolne, jih prevažali na križarkah in bojnih ladjah ter počeli še marsikaj drugega. Car je ukazal uporabo trgovske flote med izkrcanjem.
  Ruske čete so premagale napad samurajev, ki so jih poskušali vreči z mostišča. Toda carska vojska se je pogumno držala. In ogromen napad je bil odbit z velikimi izgubami.
  Med napadom so čarovnice sekale s sabljami in z bosimi nogami metale granate v sovražnika.
  Seveda so na najbolj nevarnih mestih. In kako so začeli streljati z mitraljezi. Vsaka krogla je na tarči.
  Nataša je streljala, vrgla granato z golimi prsti in zacvrknila:
  - Nihče ni bolj kul kot jaz!
  Zoya, ki je streljala iz mitraljeza, je z golimi prsti vrgla darilo smrti in zacvilila:
  - Za carja Nikolaja II!
  Aurora, ki je še naprej streljala iz mitraljezov in skočila, je zabrusila in rekla:
  - Za Veliko Rusijo!
  Svetlana, ki je še naprej udarila sovražnika, je agresivno rekla, pokazala zobe in vrgla granato z golo peto:
  - Za kraljevi imperij!
  Bojevniki so še naprej udarjali in mlatili. Imajo tako izbruh energije. Ustrelijo se in uničijo napredujoče samuraje.
  Na tisoče, desettisoče Japoncev je že ubil.
  In poraženi samuraj pobegne ... Dekleta so zelo smrtonosna proti njim.
  In Rusi sekajo samuraje z bajoneti...
  Napad je odbit. In nove ruske čete se izkrcajo na obali. Mostišče se širi. Za carski imperij seveda ni slabo. Ena zmaga za drugo. In admiral Makarov bo prav tako pomagal s svojimi puškami. Pometanje z Japonci.
  In zdaj se ruske čete že premikajo po Japonski. In njihovega plazu ni mogoče ustaviti. Sovražnika sekajo na kose in prebadajo z bajoneti.
  Nataša, ki napade samuraje in jih seka s sabljami, poje:
  - Beli volkovi se zgrinjajo! Le tako bo dirka preživela!
  In kako vrže granato z bosimi prsti!
  Zoya poje z ostro agresijo. In tudi metanje z bosimi nogami, nekaj edinstvenega, smrtonosnega:
  -Šibki umrejo, ubijejo se! Varovanje svetega mesa!
  Avguštin, streljajoč na sovražnika, sekajoč s sabljami in z golimi prsti mečejo granate, zacvili:
  - V bujnem gozdu poteka vojna, grožnje prihajajo od vsepovsod!
  Svetlana, ki je z bosimi nogami streljala in metala darila smrti, ga je vzela in zacvilila:
  - Ampak vedno premagamo sovražnika! Beli volkovi pozdrav herojem!
  In dekleta v zboru, ki uničujejo sovražnika, pojejo, mečejo smrtonosno orožje z bosimi nogami:
  - V sveti vojni! To bo naša zmaga! Cesarska zastava naprej! Slava padlemu junaku!
  In spet dekleta streljajo in pojejo v oglušujočem tuljenju:
  - Nihče nas ne bo ustavil! Nihče nas ne bo premagal! Beli volkovi zdrobijo sovražnika! Beli volkovi - pozdrav junakom!
  Dekleta hodijo in tečejo ... In ruska vojska se premika proti Tokiu. In Japonci se ubijajo, pa jih kosijo. Ruska vojska se premika. In ena zmaga za drugo.
  Car Nikolaj je res izvlekel srečno srečko. Ruske čete že začenjajo napadati japonsko prestolnico. In vse je tako super.
  Dekleta so tukaj seveda pred vsemi in njihov pritisk in podvigi so na visoki višini.
  Še posebej, ko mečejo granate z bosimi nogami. To na splošno povzroča šok in strahospoštovanje med samuraji.
  Tukaj pa plezajo po zidu japonske prestolnice. In ljudi in konje sekajo v zelje. Svoje nasprotnike so razbili na koščke. Dekleta prihajajo, kričijo in se smejijo! In z golimi petami te brcajo v brado. Japonci letijo z glavo navzdol. In sami padejo.
  In bojevniki še močneje mahajo s sabljami.
  In samuraji trpijo poraz za porazom. Tako so ruske čete zavzele Tokio.
  Mikado v strahu beži, a se ne more nikamor skriti. In tako ga dekleta ujamejo in zvežejo!
  Velika zmaga! Japonski cesar podpiše abdikacijo v korist Nikolaja II. Naslov ruskega carja je bistveno podaljšan. Koreja, Mongolija, Mandžurija, Kurilski otoki, Tajvan in sama Japonska postanejo ruske province. Čeprav ima Japonska majhno, omejeno avtonomijo. Toda njen car je ruski, avtokratski car!
  Nikolaj II ostaja absolutni monarh, ki ga nič ne omejuje. On je avtokratski car!
  In zdaj tudi japonski cesar, Rumena Rusija, Bogdykhan, Khan, Kagan in tako naprej, tako naprej, tako naprej ...
  Ja, več sreče. Upoštevajte, da je sreča omogočila Putinu, da je osvojil toliko! Enaindvajseto stoletje, žal, ni zelo primerno za zajemanje!
  Kakšno korist ima Rusija od dejstva, da je Putinov sovražnik McCain umrl za možganskim rakom? Sreča je seveda ogromna, ne morete si niti predstavljati namerno - da vaš sovražnik umre tako hudo in neprijetno smrt!
  Toda specifični donos za Rusijo je enak nič.
  Toda za Nikolaja II se je takšna sreča in sreča Putina spremenila v velike ozemeljske pridobitve. Ampak res, zakaj bi bogastvo dajalo darila Putinu? No, glede na to, da je Sobchak umrl v takem času in mu ni bilo treba dati mesta vodje ustavnega sodišča, kako je to dobro za Rusijo?
  In car Nikolaj II vse Rusije je izjemna oseba. Seveda se je po tako veliki zmagi njegova moč in avtoriteta okrepila. To pomeni, da je mogoče nekatere reforme izvesti. Še posebej v pravoslavju! Dovolite plemičem, da imajo štiri žene, kot v islamu. In tudi dati pravico do druge žene vojakom kot nagrado za njihove podvige in zvesto službo.
  Dobra reforma! Ker je število ljudi drugih ver in tujcev v cesarstvu naraslo, se mora število Rusov povečati. In kako to narediti? Na račun žensk drugih narodov. Konec koncev, če Rus vzame tri Kitajke za žene, potem bo imel otroke od njih in kdo bodo ti otroci po narodnosti?
  Seveda ruščina po očetovi strani! In to je super! Nikolaj II., ki je imel napreden um, je bil po videzu bolj religiozen kot po duši. In seveda, vero je postavil v službo države in ne obratno!
  Nikolaj II je tako okrepil svojo avtoriteto med elito. Moški si to že dolgo želijo. In pospešil je rusifikacijo obrobja.
  No, tudi duhovniki niso imeli nič proti. Poleg tega je vera v dvajsetem stoletju oslabela. In vera je služila kralju, ne da bi zares verjela v Boga!
  In vojaške zmage so Nikolaja naredile priljubljenega med ljudmi in on, navajen avtoritarnosti, ni posebej želel sprememb. Druge moči Rusi nikoli niso poznali!
  In gospodarstvo cveti, plače rastejo. Vsako leto je desetodstotno povečanje. Res, zakaj bi se spreminjal?
  Leta 1913 je car Nikolaj ob tristoletnici Romanovih ponovno skrajšal delovnik na 10,5 ure, ob sobotah in predprazničnih dneh pa celo na 8 ur. Povečalo se je tudi število vikendov in praznikov. Začeli so ga praznovati kot dela prost dan in datum kapitulacije Japonske. In kraljev rojstni dan, kraljičin rojstni dan in dan kronanja.
  Potem ko se je izkazalo, da ima prestolonaslednik hemofilijo, si je car Nikolaj vzel drugo ženo. Tako je bilo vprašanje nasledstva prestola rešeno.
  Bližala pa se je velika vojna. Nemčija je sanjala o preoblikovanju sveta. Vendar je bila carska Rusija pripravljena na vojno.
  Leta 1910 so Rusi priključili Peking in razširili svoj imperij. Britanija je na to pristala v zameno za zavezništvo proti Nemčiji.
  Kraljeva vojska je bila najštevilnejša in najmočnejša. Njegovo število je v mirnem času doseglo tri milijone in tisoč polkov. Nemčija je imela v mirnem času le šeststo tisoč. Plus Avstro-Ogrska, a njene čete niso bojno pripravljene!
  Toda Nemci se še vedno nameravajo boriti s Francijo in Veliko Britanijo. In kje lahko narišejo dve fronti?
  Rusi imajo prve lahke tanke na svetu "Luna"-2 v množični proizvodnji. In štirimotorni bombniki "Ilya Muromets" in lovci z mitraljezi "Alexander" in še veliko več. In seveda močno floto.
  Nemčija nima enakih sil.
  In Nemci so se vseeno odločili, da bodo napadli Belgijo in obšli Pariz. Tu jim sploh ni bilo nič.
  Toda vojna se je vseeno začela. Nemčija je naredila usodno potezo. In njene čete so se preselile v Belgijo. Le sile so neenake. Ruske čete se že premikajo po Prusiji in Avstro-Ogrski. In rezervoar Luna-2 s hitrostjo 40 kilometrov je že ogromna sila.
  Še več, upoštevajte, da je imel car Nikolaj srečo, da se je vojna začela. Sam car ne bi napadel Nemčije. In tako je na ruski strani velika, velikanska premoč v silah, tankih, premoč v topništvu in najboljše letalstvo v količini in kakovosti. In močnejše gospodarstvo, saj se je uspelo izogniti recesiji, ki sta jo povzročila revolucija in poraz v vojni. In tako se ves čas vrsti vzpon in uspeh za uspehom.
  Očitno so bili Nemci napadeni. In potem so sami vstopili z glavnimi silami proti Franciji in Veliki Britaniji. Kam naj gredo?
  Zavzemite Italijo in napovejte vojno Avstro-Ogrski! Edini plus je, da je Turčija vstopila v vojno proti Rusiji. Toda to je še bolje za kralja, saj si lahko končno zavzame Konstantinopel in ožino! Torej ...
  In tudi štiri čarovnice, večno mlade vernice Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana v boju! In te bodo že udarili! Tako bodo udarili tako po Nemcih kot po Turkih!
  Zbudil se je pisatelj in pesnik Oleg Rybachenko. Mlada čarovnica-čarovnica je za vedno izpolnila svojo obljubo in Nikolaju II. prinesla srečo Vladimirja Putina, zdaj pa mora Oleg Rybachenko izpolniti svojo. Zbujanje ni bilo enostavno. Dečkovo telo je udaril močan bič. Fant je poskočil. Da, Oleg Rybachenko je zdaj mišičast fant, priklenjen z rokami in nogami. Vidite lahko črno porjavelo, suho in žilavo telo z izrazitimi mišicami. Res močan in vzdržljiv suženj, z močno kožo, ki je tako utrjena, da je nadzornikov udarec ne more rezati. Tečeš na zajtrk z ostalimi fanti, vstaneš z gramoza, kjer mladi sužnji spijo popolnoma goli in brez odej. Res je, tukaj je toplo, podnebje je kot v Egiptu. In fant je ves gol, same verige. Vendar so precej dolgi in praktično ne motijo hoje ali dela. Toda v njih ne morete narediti velikega koraka.
  Pred jedjo si umijete roke v potoku. Dobiš obrok: pire riž in pokvarjene koščke ribe. Vendar se lačnemu sužnju to zdi poslastica. In potem greš v rudnik. Zjutraj sonce še ni vzšlo in je kar prijetno.
  Dečkove bose noge so tako hrapave in poroženele, da ostri kamenčki prav nič ne bolijo, celo prijetno žgečkajo.
  Kamnolomi, kjer delajo otroci, mlajši od šestnajst let. Seveda imajo manjše avtomobile in orodje. Delati pa moraš petnajst, šestnajst ur, tako kot odrasli.
  Smrdi, zato si olajšavo opravijo kar pri premogovnici. Delo je preprosto: kamne sekate s krampi, nato pa jih nosite v košarah ali na nosilih. Včasih je treba tudi voziček potiskati. Ponavadi jo fantje potiskajo po dva in tri. Toda Oleg Rybachenko je izbran sam, ker je zelo močan. In kramp drži v rokah kot odrasel. Opraviti mora veliko večjo nalogo kot ostali.
  Res je, da ti dajejo vse pogosteje. Trikrat na dan, ne dvakrat.
  Suženj, v čigar telo se je vselil Oleg Rybachenko, je tukaj že nekaj let. Ubogljiva, pridna, vse gibe vadijo do avtomatizma. Res presneto močan, vzdržljiv in praktično ne pozna utrujenosti. Toda hkrati deček komajda raste in zdaj ni več kot dvanajst let, s povprečno višino za to starost.
  Toda moč ... Za več odraslih. Mladi junak. Ki pa menda nikoli ne bo postal odrasel in si ne bo pustil brade.
  In hvala bogu! Kot pisatelj in pesnik se Oleg Rybachenko ni maral briti. Delaš zase in lomiš kamne, drobiš jih. In v voziček. Potem ga odneseš do vozička. Težko jo je potisniti in otroci to počnejo izmenoma.
  Fantje tukaj so skoraj temnopolti, a njihove obrazne poteze so evropske, hindujske ali arabske. Še več, evropskih je veliko več.
  Oleg si jih pobliže ogleda. Sužnji ne smejo govoriti, tepejo jih z bičem.
  Tudi Oleg Rybachenko za zdaj molči. In študira. Tukaj so poleg moških nadzornikov tudi ženske. Prav tako so kruti in tepejo z bičem.
  Poleg tega nimajo vsi fantje tako močne kože kot Olegova. Veliko ljudi poči in zakrvavi. In stražarji te lahko pretepejo do smrti. Delo je zelo težko in fantje, še posebej, ko vzide sonce, se začnejo močno potiti.
  In tukaj ni eno sonce, ampak dve. In zaradi tega je dan zelo dolg. In dela je veliko. Fantje nimajo časa za spanje in sprostitev. To je za njih velika muka.
  Oleg Rybachenko je delal zase, mehansko sekal in nalagal. Premešan zase ...
  In zamislil si je sliko dogajanja po tem, ko je Nikolaj II dosegel uspeh ruskega predsednika Vladimirja Putina.
  Natasha, Zoya, Aurora in Svetlana napadejo Avstrijce v Przemyslu. Ruske čete so takoj zavzele Lvov. In napadejo najmočnejšo trdnjavo.
  Dekleta bosih nog in v bikinijih hitro hitijo po mestnih ulicah.
  Sekajo Avstrijce in mečejo diske z bosimi nogami.
  Hkrati dekleta pojejo:
  - Car Nikolaj je naš mesija,
  Močan vladar mogočne Rusije ...
  Ves svet se trese - kam bo šel -
  Za Nikolaja s pesmijo naprej!
  Natasha poseka Avstrijce, vrže granato z bosimi prsti in začne peti:
  - Za Rusijo!
  Zoya tudi zdrobi svoje sovražnike in zraven zapoje:
  - Za kraljevi imperij!
  In granata, vržena z njene bose noge, leti! To je ubijalsko dekle. Lahko ti zdrobi čeljust in popije morje!
  In tudi Aurora vrže disk z golimi prsti, raztrese Avstrijce in zacvili:
  - Za veličino Rusije!
  In pokazal bo svoje zelo ostre zobe! Ki se iskrijo kot zublji.
  Tudi Svetlana ne pozabi popustiti in zarjovi:
  - Rusija svetega in nepremagljivega Nikolaja II!
  Deklica kaže izjemno strast. In z bosimi nogami meče vse in meče darila!
  Nataša, ki strelja in seka ter z bosimi nogami meče smrtonosno orožje, cvili:
  - Ljubim svojega Rusa! Ljubim svojega Rusa! In vse vas bom razrezal!
  In tudi Zoya strelja in tuli, z bosimi prsti meče nekaj eksplozivnega:
  - Veliki car Nikolaj! Naj mu pripadajo tako gore kot morja!
  Aurora, ki kriči od divjega, podivjanega besa in meče darila z bosimi prsti, zavpije:
  - Nihče nas ne bo ustavil! Nihče nas ne bo premagal! Pogumna dekleta zdrobijo sovražnike z bosimi nogami in petami!
  In spet so dekleta v divjem naletu. Med premikanjem ujamejo Przemysla in pojejo ter skladajo sproti;
  Naša sveta Rusija je poveličana,
  V njem je veliko prihodnjih zmag ...
  Deklica teče bosa
  In ni lepše na svetu!
  
  Smo drzni Rodnoverki,
  Čarovnice so vedno bose...
  Dekleta imajo zelo rada fante
  Njegova divja lepota!
  
  Nikoli ne bomo popustili
  Ne popuščajmo svojim sovražnikom ...
  Čeprav so naše noge bose,
  Veliko modric bo!
  
  Za dekleta je lepše hiteti
  Bosi na mrazu...
  Res smo volčji mladiči
  Lahko ga udarimo!
  
  Ne moremo se ustaviti
  Močna horda Fritza ...
  In ne nosimo čevljev
  Satan se nas boji!
  
  Dekleta služijo Bogu Rodu,
  Kar je seveda super...
  Smo za slavo in svobodo,
  Kaiser bo grd košček!
  
  Za Rusijo, ki je lepša od vseh,
  Borci se dvigajo...
  Jedli smo mastno kašo
  Borci se ne upogibajte!
  
  Nihče nas ne more ustaviti
  Moč deklet je ogromna...
  In ne bo potočil solze,
  Ker smo talenti!
  
  Nobeno dekle se ne zna upogniti,
  vedno so močne ...
  Trdo se borijo za domovino,
  Naj se vaše sanje uresničijo!
  
  V vesolju bo sreča
  Sonce bo nad Zemljo...
  S svojo nepodkupljivo modrostjo,
  Bajonet Kaiser!
  
  Sonce vedno sije ljudem,
  Nad najbolj prostrano državo,
  Veseli odrasli in otroci,
  In vsak borec je junak!
  
  Sreče ni nikoli preveč
  Verjamem, da imamo srečo ...
  Naj se slabo vreme razblini -
  In sram naj bo sovražnike!
  
  Bog naše rase je tako najvišji,
  Ni lepšega od Njega...
  Postali bomo višji v duši,
  Tako, da zlobni vse izbruha!
  
  Verjamem, da premagajmo naše sovražnike
  Beli, ruski Bog je z nami ...
  Ideja bo v veselje,
  Ne dovolite, da zlo stopi na vaš prag!
  
  No, na kratko, k Jezusu,
  Vedno bomo zvesti ...
  On je ruski bog, poslušaj,
  Laže, da je Jud Satan!
  
  Ne, pravzaprav, vsemogočni Bog,
  Naša presveta glavna družina...
  Kako zanesljiv je On streha,
  In njegov Sin-Bog Svarog!
  
  No, skratka, za Rusijo,
  Umreti ni sramota...
  In dekleta so najlepša od vseh,
  Ženska ima moč medveda!
  
  
  NAČRTI SE NE SPREMENIJO
  Hitler preprosto ni spremenil načrta OKW in napad na Stalingrad sta izvedli tako s severa kot z juga, armadni skupini A in B. In napad je bil zaupan Mainsteinu . Posledično je Stalingrad padel v desetih dneh po napadu z vseh strani. In sovjetske čete so se znašle popolnoma obkoljene. Nato se je Wehrmacht pomaknil vzdolž obale Volge do Kaspijskega morja. Kako se je odzvala Rdeča armada? Ofenziva v središču ni bila preveč uspešna.
  Poleg tega je Japonska zmagala v bitki pri Midwayu, čeprav ni odprla druge fronte, je pa zavzela Havajske otoke. Hkrati so se kopenske enote samurajev premaknile proti Indiji. Da bi obdržala to kolonijo, je morala Britanija umakniti nekaj vojakov iz Egipta in opustiti operacijo Torch.
  Nemci so imeli pobudo na vzhodni fronti. Hitro zavzetje Stalingrada je sesulo južno krilo. Fritz je zdrsnil do Kaspijskega jezera in po kopnem odrezal Kavkaz. In potem je Turčija vstopila v vojno. Njena vojska, čeprav ne zelo močna, je precej številna in sposobna pogumnega boja.
  Že v prvih dneh so Turki zavzeli Batumi in obkolili Erevan. Da, njihovi dosežki so spodobni, saj je Rdeča armada priklenjena z nemško fronto.
  Treba je opozoriti, da so nacisti izkoristili dejstvo, da so sovjetske čete vstopile v boj neposredno z vlakov in jih premagale po delih. To je seveda negativno vplivalo na potek vojne.
  Tudi Stalin je bil živčen in prestrašen - zahteval je, da se Kavkaz zadrži za vsako ceno.
  Skratka, junaška obramba Stalingrada se ni obnesla in vse je propadlo. In tudi odsotnost japonskih divizij na Daljnem vzhodu ni pomagala.
  Nemci so se preselili ob obali Kaspijskega morja, v Dagestan. Da ne bi nabirali prahu - a sile so neenake, poleg tega je Rdeča armada imela velike težave z oskrbo. In se je vdala. In Švabe so aktivno bombardirali.
  Združene države se skoraj niso dotaknile Tretjega rajha, motene zaradi zmag Japonske. Britanija je nekoliko oslabela in tudi ni zašla v težave! Sedaj so imeli Nemci preveč letal in bi lahko res pritiskali nanje.
  Stalin je pokazal svoje najslabše lastnosti in prepogosto izgubljal živce in vpil, ni pa sprejemal najboljših odločitev.
  Tako je izguba Kavkaza postala neizogibna.
  Na meji z Azerbajdžanom že poteka boj.
  Sovjetska dekleta se obupano borijo. Tukaj se lepote obupno borijo.
  In se ne umaknejo in ne obupajo. In se plazijo po njihovem zadnjem delu.
  Natasha, Zoya, Augustina in Svetlana so vlekle nemškega generala od zadaj. To je kul. Dekleta so ga postavila na kolena in ga prisilila, da jim je poljubljal bose noge. Nabijal jih je z velikim navdušenjem! In dekletom je lizal pete.
  Bojevnice so na splošno tako seksi in očarljive. Potem so dali bitko Fritzu.
  Nataša je udarila z rafalom in odrezala naciste. Z boso nogo je vrgla granato in zacvrknila:
  - Za veliko slavo!
  Zoja je tudi streljala in zacvilila:
  - Za domovino in Stalina!
  Vzela jo je in vrgla granato z golimi prsti. Razkropila je naciste in zacvilila:
  - Za ZSSR!
  Dekleta so tako lepa in neverjetna.
  Avguština je z boso nogo vrgla tudi granato, ki jo je z zobmi vzela in siknila:
  - Tako se borim! Kot terminator!
  In tudi Svetlana bo z golimi prsti sprožila nekaj tako smrtonosnega in uničujočega. In spet bo zapel:
  - Najino prijateljstvo je monolitno in to je tisto, kar pomeni!
  Štiri, tako se tepejo - to so dekleta! Smešne lepotice v odgovor pokažejo svoje dolge jezike.
  Bojevniki najvišje kategorije. In kako te bodo udarili, in kako bodo kričali nate.
  Nemce zdrobijo kot jagode s prešo.
  Nataša je streljala, z boso nogo vrgla granato in pela:
  - Mi smo bojevniki luči in rdečega prapora!
  Tudi Zoya je morilca izstrelila z golimi prsti na nogah in blebetala:
  - In borili se bomo za Lenina!
  In potem je zarezala v Avguština in pokazala zobe:
  - V imenu velikega veselja!
  In potem je Svetlana streljala in izstreljevala granate z bosimi nogami in rjovela:
  - Lotili se bomo tega in spremenili zadevo!
  Četverica aktivno dela in strelja. No, to so navsezadnje dekleta, ki vedo veliko o iztrebljanju. In ne kregajo se tako.
  In kot se za prave terminatorje spodobi... Visokoleteči bojevniki. In imajo strast do uničenja.
  Natasha je spet vrgla granato z boso nogo in siknila:
  - Ta svet popolnoma razumem kot zaostrovanje razrednega boja!
  Tudi Zoja je siknila in z bosimi prsti vrgla smrtonosno, meso parajočo granato:
  - Katera hiša bo imela rdečo zastavo!
  In potem je Avguština prišla na vrsto. Pokosila je naciste in z boso nogo vrgla granato in siknila:
  - Super prostor, to je naša zemlja in nas vseh!
  Bojevniki so resnično sposobni raztrgati celo grelno blazino.
  In potem Svetlana z boso nogo odžene granato, izstreli rafal in besno reče:
  - Ogenj in nagnjeni konj sta besna!
  Dekleta bodo seveda vznemirjena. In udarjajo po glavah.
  In na nemški strani se Gerdova posadka bori na T-4. Še enkrat, ko se zažene, se ne boste ogreli in ne boste mogli zatreti takšnega pritiska. Dekleta imajo tako peklenski ogenj v očeh.
  Ustrelijo se in ne dajo možnosti za rešitev. In ne morete se upreti njihovim belim, bisernim zobem.
  Bojevniki so agresivni in tulijo:
  - Divja aroma! Vse sovražnike bomo poslali k vragu!
  Gerda bo sprožila, zadela štiriintrideset in zacvilila:
  - Prihodnje zmage!
  Charlotte pritisne na sprožilec z bosimi nogami in zaklokota:
  - Raztrgali te bomo!
  Tudi Magda je streljala, uničila T-26 in rekla:
  - Razkrili ga bomo.
  In stresla je svoje bose prste.
  In tudi Christina z bosimi nogami pritiska na pedale in sikne:
  - Na zdravje za našo zabavo!
  Dekleta so seveda skoraj gola v bikinijih in bosa. In hkrati izjemno seksi.
  In izvajajo napade s svojim ne zelo popolnim, a učinkovitim T-4. In streljajo na sovražnika. Ne popuščaj takšnim puncam v ničemer! In kako so pokazali zobe. In kako naredijo obraz!
  Gerda tuli sama pri sebi in strelja z bosimi prsti:
  - Gerda rada ubija, ta Gerda!
  In spet izstreli granate.
  In potem Charlotte strelja po vrsti in zarjovi, izloči štiriintrideset:
  - Razparal jim bom želodce!
  In bos bo začel znova.
  In potem bo Christina dodala morilca. Tudi z golimi prsti.
  In tulilo bo:
  - Jaz sem utelešenje agresivnosti!
  Kakšen pas ima in izklesane trebušne mišice!
  In potem ga bo Magda vzela in ga udarila in zarjovela:
  - Banzai!
  In tudi njene noge so gole in izklesane!
  Štiri Nemke se trudijo in resnično zmagajo. Ima toliko agresije in vitalnosti.
  Bojevniki uporabljajo palico in streljajo. Rdeče armade ne izpustijo.
  In na nebu se borijo tudi pilotke in to pokažejo. Da je njihov duh neizmeren.
  Tukaj je najnovejši nemški Focke-Wulf. Gertrude je na njem. In to dekle kaže, da je bolj kul od moških. Tako tepe fašiste. Ne daje jim niti najmanjše milosti. Gertrude je začela pravi boj.
  In sestreli sovjetskega jaka in kriči:
  - Sem super dekle!
  Potem ga bo vzel in pokazal jezik. In spet se bo lotil popolnega iztrebljanja. To je dekle. In tudi bosa in v bikiniju. In potem se je LAGG ustrelil in znova zarjovel:
  - Pilot strelec!
  In nasmejal se bo na vsa grla. In potem bo uničil PE-2. Tako dekle, najbolj kul obsega in razreda. Nato je ponovno izvedla manever in z zračnimi topovi uničila Jaka. In bo poskusilo.
  - Jaz sem volkulja neba!
  In kako je pokazal zobe! In kako divjati! Kakšna babica! Baba vsem ženskam!
  Seveda pa fašisti poskušajo napadati tudi na jugu.
  Tam se zlasti pilotka Helga bori na ME-109. In tako uspešno, da drobci odletijo z Britancev.
  Dekle je udarilo mustanga in zapelo:
  - Lila megla plava nad nami!
  Na splošno, kako dobro se je boriti bos in v bikiniju. Kako praktično je to! In to je zelo priročno.
  Helga je pilotka. Fuhrer je bil dovolj pameten, da je poslušal nasvete in dovolil dekletom v tanke, letala in vojsko. In koliko bolje je šlo Švabam.
  Sami niso pričakovali, da so ženska telesa tako učinkovita. Tukaj Helga slavno pridobiva zagon in račune.
  Deklica z bosimi nogami pritiska na pedala in tuli:
  - Sem tako čudovita mala krava!
  Helga sestreli še dve angleški letali in zacvili:
  - Za menoj so nemški vojaki v vrsti!
  In sestrelila je tudi bombnik! Kakšno dekle! Vsem dekletom, velik in kul bojevnik. Če že iztreblja, to počne brez slovesnosti ali usmiljenja.
  Dekleta tukaj so tako seksi!
  In Rommelove čete se prebijajo skozi puščavo, ne da bi čakale na prihod dodatnih sil. Moramo zmagati, zato moramo. Legendarni poveljnik "Puščavska lisica" je bil že navajen na boj z boljšimi silami. In taki so tudi njegovi vojaki. Tukaj je na primer izbrana četa bojevnic SS. Premeščeni so bili v začetku decembra, ko je fronta pokala, Nemci so se umikali, Britanci pa so se, nasprotno, prebijali, osvobodili Tolbuka in grozili, da bodo Wehrmacht vrgli z afriških tal.
  Nato je obsedeni Fuhrer predlagal: premestitev ženskega bataljona tigric. Pa ne zato, ker bi dame spremenile razmerja moči, ampak zato, da bi se moški, predvsem Italijani, sramovali in bi se borili veliko bolj agresivno in spretneje. Konec koncev, če bodo elitna dekleta, utrjena s trdim treningom, pred nami, bodo moški zelo osramočeni.
  Bojevnice so se borile samo v bikiniju, za zaščito pa so uporabljale posebne kreme. V šestih mesecih so njihova bosa dekliška stopala tako kurila, da se niso ustrašile peska, vročega kot v ponvi, in od porjavelosti je njihova koža dobila temno čokoladno barvo. In mnogi imajo za sabo že na desetine trupel.
  Margo in Shella sta zelo mlada, a že v bitkah prekaljena Arijca. So najmlajši v četi, a so si v šestih mesecih že prislužili železni križec I. stopnje (druge stopnje, vsi v bataljonu so ga že imeli), so neusmiljeni in prijazni.
  Margot je imela lase barve ognja, Shella pa je bila snežno bela blondinka s pridihom medu. Tukaj se borijo in odbijajo napad protinapadajočih britanskih tankov. Matilde se s svojim močnim oklepom premikajo naprej. Sledijo prehodni Cromwelli z visokoeksplozivnimi granatami in lažjimi vozili. Dekleta so se zakopala v pesek. Na take tanke je neuporabno streljati čelno. Izogniti se moramo temu, da bi jih opazili, potem pa ...
  "Matilda" in "Cromwell" tehtata okoli trideset ton in ko gresta čez rove, izkopane v glinastem pesku, postane strašljivo. Zlije se vam po golih zagorelih vratovih in na sebi čutite strašno težo prascev. Tukaj je isti "Cromwell", tipično železo s 70 mm nagnjenim oklepom, ki ga tudi 88 mm pištola ne more vedno sprejeti. Diši po britanskem, zelo ostrem bencinu in motornem olju. Dekleta imajo svoja presenečenja, lahke težave. Prvi modeli Faustpatrons. Ker moški, kot je v navadi, najprej izpustijo dame, zato preizkusijo najnovejša in pričakovano obetavna orožja.
  A tudi dekleta so, v nasprotju s hinavskim sloganom nacizma: "vojna je moški posel, mir za ženske!", postavili v središče dogajanja.
  Vendar je pehota zaostala, kar pomeni, da obstaja možnost, da sedijo v jarkih in zmagajo.
  Shella šepetaje reče, saj se boji, da bi kihnila zaradi peska, ki pada iz jarka in ji maši nosnice:
  - Samo staranje na bojišču vam bo omogočilo, da se izognete fermentaciji šampanjca zmage, ki je pokvaril zaradi zamujenih rokov!
  Margo se je strinjala:
  - Kdor nima vzdržljivosti, bo izkusil kislo vino poraza in grenko pijačo izgube!
  Toda Matilde, Cromwelli in ducat lahkih mungosov so že za njimi. Zdaj je prišla ura žetve.
  Shella, čigar nekoč biserni lasje so postali sivi od prahu in počiva z golimi petami na vročem pesku, se v mislih obrača k Devici Mariji in drugim svetnikom, češ, ne pusti me na cedilu. Prst gladko pritisne na tačko, tako da gre kumulativni naboj neposredno v rezervoar za plin.
  Margo potegne sprožilec z njo, prav tako počasi. Nato sta se obe deklici udarili z rokami. Naboji zadenejo neposredno v krmo, nakar eksplodirajo plinski rezervoarji. Oranžni plameni brizgajo kot pena valov po zraku in slišijo se nečije kletvice.
  Nato se kratki gobci britanskih tankov zaradi amortizerjev zvijejo v svojevrstne cevi.
  In tigrice pogumno mečejo granate na sovražnike. In drobci letijo na vse strani, trgajoč oklep kot ognjena mačja šapa, uničujoč tok kumulativnih delcev.
  Tukaj je ženski bes, češ da za Nemke nikakor ni značilna mirnost. In znajo se boriti ... In naj napad zaduši.
  Veliko lažje je odbiti juriš pehote, ki je praviloma sestavljena iz Arabcev in črncev, rekrutiranih z napadi ali različnimi obljubami. Ko so videli, da so tanki izbiti in da je pred njimi resen odpor, so se ob prvih izgubah umaknili.
  No, potem pa se popolnoma obrnejo na splošni let. Ker je to slog - užaliti šibke, naj bo tako za pošasti!
  Ko je napad končno izzvenel in sta dekleta zvečer nadaljevala tek po puščavi, sta se med hojo pogovarjala. Shella je vprašala Margot:
  - Misliš, da bova še vedno v Aleksandriji?
  Ognjeni bojevnik je samozavestno odgovoril:
  - Mislim, da bomo najkasneje novembra ali morda oktobra končno zasedli Egipt.
  Shella je logično in ni bila pozorna na srbenje v svojih žuljavih podplatih zaradi vročega peska predlagala:
  - Ko je ta žebelj v našem podzemlju, baza na Malti, uničena, postane oskrba boljša, ko pridejo nove enote, sovražnik ne bo imel več možnosti.
  Margot se je ozrla naokoli, da bi videla, koliko časa je ostalo soncu, preden je zašlo. Da se končno uležem in dobro naspim. Bližina rdeče zvezde na obzorju je pomirila bojevnika. Leno je pripomnila:
  - Mislim, da Fuhrer ne bo zamudil ponovitve veličastnega izkrcanja na Kreti po Peruju-Haborju in Midwayu. Le da bodo tokrat dejansko zrušili Malto.
  Shella je s kletvico zavpila v nebo:
  - Naj Vsemogočni spremeni vse britanske baze v pekel.
  Sonce se je končno skrilo za obzorje, končal se je najhladnejši dan v letu, 21. oktober. In z njo se je začela operacija Polarni medved. Zakaj belo? Zvita dezinformacija, da bi ljudje mislili, da govorimo o severu, v resnici pa je boksarjeva porazna poteza na jugu.
  Največja britanska baza je res izgledala kot pekel. Napadlo ga je več kot tisoč bombnikov, zbranih s celotne vzhodne fronte in ki so prejeli spodobne bojne izkušnje, skupaj s spremljevalnimi lovci. Britanci so se seveda borili že dolgo, vendar niso pričakovali tako močnega množičnega napada. Res, kdo bi verjel, da bi se Švabi odločili izpostaviti fronto, tudi če bi se sovražnik začasno umiril. Toda britanske vojake zdaj neusmiljeno pretepajo. Na primer, njihove ladje napade Yu-87, znana "stvar". Ne zelo hitri, a z največjo (za svoj čas) natančnostjo bombardiranja mučijo britansko floto, skrito v zalivih. Sodobnejši Focke-Wulfovi ne zaostajajo veliko, med njimi celo sam legendarni von Rudel, kralj jurišnih letal. Znan po potopitvi najmočnejše sovjetske bojne ladje Marat.
  Na primer, desetnik Richard vidi jastrebe, ki se kotalijo po hribu navzdol kot sani. Številni nemški bombniki izhajajo iz ledene luknje kot ribe roparice. Že zreli Anglež prestrašeno odloži slušalko. Tako strašnega prizora še ni videl. Sirene se oglasijo zelo pozno, potem ko so bombe eksplodirale. Eksplozivni val vrže britanske vojake, odrezane roke in noge letijo v različne smeri. Ena od železnih čelad se je segrela in zadela policista v obraz. In kako kriči:
  - Churchill je kaput! Hitler je kul!
  Britanski protiletalski topovi niso začeli streljati takoj, ampak šele, ko je naenkrat padlo na tisoče bomb. Sovražnik je vse pravilno izračunal: niti ena bomba ne sme propasti. Torej zdrobite sovražnika in udarite. Vsi sektorji so vnaprej označeni na zemljevidu. Še več, predrzni Britanci se niso niti ustrezno zamaskirali. Številne njihove protiletalske puške stojijo na vidnem mestu in so prve pometene stran.
  Tu je bila cev 85-milimetrske protiletalske puške, dolge dvaintrideset metrov, vržena navzgor in upognjena v zrak kot volan. Nato je strmoglavilo in zdrobilo pet Angležev. Enemu od temnopoltih je razparal trebuh in izpadlo mu je črevo.
  In padale so bombe in vse je gorelo, skladišče goriva je ropotalo, začele so eksplodirati, granate so raztresle skoraj po celem okostju, potem je bilo zadeto še eno skladišče. Za nameček so sirene, nameščene v ohišjih Yu-87 in Focke-Wulfa, nadležno tulile in povzročale divjo grozo med temnopoltimi in Arabci iz vrst kolonialnih čet. A zdi se, da so belci prav tako prestrašeni.
  Na primer, trčili sta dve britanski fregati, tako da so kotli ropotali. In tudi razbitine fregat, ki so vzletele, so eksplodirale v zraku kot minirana polja in križarka je preprosto potonila na dno.
  Angleški tank "Cromwell" s kratkim gobcem, a s spodobno hitrostjo in precej močnim čelnim oklepom, je v paniki pospešil in udaril v lastno skladišče ter na poti celo zdrobil ducat lastnih obupanih vojakov. Kaos je rasel. Angleška letalonosilka je začela padati in močan dreadnought je odprl ogenj... na obalo, kjer so mrgoleli njeni vojaki.
  In v tem podzemlju sta dva človeka ostala popolnoma nemoteča. Eden od njih je bil Indijec, ki je počasi prižigal pipo, druga pa je bila ženska, očitno arabskega porekla, a v vojaški uniformi. Onadva se ne ozirata na hitečo smrt. Oziroma cela horda jezdecev uničenja je igrala nenavadno igro s kartami. Bila je igra dvainpetdesetih kart z jokerji in celo po pravilih, ki si jih je izmislil sam rdečekožec.
  Arabka je izjavila:
  - Vendar je hrupa veliko! In zakaj ustvarjati takšno paniko?
  Eden od vojakov, ki so ga šrapneli prerezali po hrbtu, se je skoraj zaletel v Indijanca, a ga je malomarno odvrglo kot mucka. Kapljice krvi so padle na rdeči obraz in on jih je smehljaje se obliznil. Potem je opazil:
  - Povzročanje hrupa je za šibke, bledolične ljudi. Apači razmišljamo takole - če sovražnika ni, pa se sovražnik pojavi - še bolje!
  Temna ženska je pripomnila:
  - To je tipična slabost tistih, ki izpovedujejo Kristusovo vero. Radi govorijo o žrtvovanju, vendar se ne žrtvujejo.
  Indijanec je hitro prikimal:
  - Red je zgrajen na temelju, kjer je cement vera in pesek volja! Vera je zlato srce, volja pa železna pest! Samo bledolični ljudje nimajo ne enega ne drugega.
  . POGLAVJE št. 5
  In na nemškem bombniku je tudi dekle. V tem primeru Viola. Zelo lepa blondinka, njena partnerka pa je Nicoletta. In obe dekleti sta zelo seksi. Bomba je odvržena z višine. In tudi bojevniki so bosi in v bikinijih.
  Dekleta tulijo sama pri sebi:
  - Taki smo tatovi, da smo supermani!
  Tudi Nicoletta iz trupa pljuva bombe. In uniči sovražnika. Britanci to razumejo tako.
  Viola bo od zgoraj izstrelila tudi morilsko bombo. In ubil bo borce imperija Leo.
  In tudi, kako se obnese:
  - Jaz vzbujam strah v Britaniji!
  In trese z boso nogo. In zapojte:
  - Churchilla bomo raztrgali!
  Dekleta iz Yu-188 so zelo dobra v metanju bomb. Njihov avto je nov in naprednejši. Njegova zasnova pištole je zelo hitra.
  Tako sta bila sestreljena dekleta in angleški lovec.
  Njihovo letalo je precej hitro. Bojevniki znova uporabljajo svoje bose noge, da sprožijo uničenje.
  Viola tuli:
  - Vse svoje sovražnike poženem v krsto!
  Nicoletta zavpije:
  - In vrgel bom sovražnika!
  In kako lahko vzame in strese svoje bose noge!
  To so dekleta in kako tepejo sovražnike. In ne nehaj. Pravi Arijci.
  In ko zvijajo in stresajo svoje gole joške.
  In spet odvržejo bombe.
  In tukaj so dekleta, na drugih letalih. Tukaj je Eva, ki meče bombe. Uničuje angleščino in poje:
  - Tako sem super!
  In Eva poganja pedala tudi bosa.
  Toda Viola bo spet vrgla bombo in zarjovela:
  - Sem divje dekle, hočem deset moških v eni uri, kar je zelo kul in neverjetno!
  Več gorečih britanskih vojakov je planilo v vodo, da bi odplaknili plamene. Od vstopa v vodo je celo vrelo, slišali so se kriki in divje stokanje. In po morski peni so lezli krvavi krogi, sprva debeli, potem pa se postopoma širijo in bledijo. In bojevniki nekdaj največjega in najobsežnejšega imperija na Zemlji so izgubljali svoj človeški videz. Arabka je prezirljivo smrknila:
  - In ti moški nas silijo, da nosimo burko!
  Rdeči mož, ki je premeteno mežikal, je pripomnil:
  - Očitno jih tvoj grozeč pogled straši!
  Arabka je sarkastično pokazala zobe in rekla:
  - Mehkoba ženske je podobna žilavosti oklepa, le da je veliko bolj smrtonosna in vsestranska zaščita!
  Nemci so raje takoj napadli z vso silo, taktika boksarja, ki se, računajoč na sovražnikovo nepripravljenost, takoj z vso silo požene proti sovražniku. Ko na letališčih gori na desetine sovražnih letal, ki ne morejo vzleteti. Ko njihove lastne bombe eksplodirajo v Lancasterjih in uničijo vse okoli njih. Trda, a učinkovita taktika. Tako je simfonija podzemlja dosegla višek svoje moči, nato pa začela pojenjati.
  A to se seveda ni končalo, v akcijo je stopila letalska divizija. Medtem ko so Britanci po takšnem zdravljenju, jih je sploh mogoče jemati mlačne. Na srečo so že izdelana pristajalna jadralna letala v potrebnih količinah in dodelane metode njihove vlečenja. Morda najboljši na svetu danes.
  Tako letijo, ne kot zmaji - počasneje, a dovolj hitro in celo ob spremljavi glasbe Wagnerja - Hitlerjeve najljubše mojstrovine. Še kdo od živih se je spomnil filma "Apokalipsa", kjer so Američani uporabili prav to glasbo, ko so napadali Vietnamce. Kako jih je prestrašilo. Tukaj je torej Wagner in grmeči motivi skozi ojačevalce. Padalci so si obraze namazali s fosforjem in se pobarvali, izgledajo srhljivo, kot demoni njihovega podzemlja. Tudi na podlagi psihološkega učinka. Poleg tega so fosforju dodali nekaj reagentov in nekaj magnezijevih drobcev, da bi vsaj za kratek čas povzročili sij. Tako grozljivo, še posebej v ozadju dimljenega sijaja in številnih požarov. Imajo celo mitraljeze, prav tako zakamuflirane v obliki zmajevih ust. Nato udarijo melodični nemški in zaplenjeni avtomati. In pokošene, raztrgane vrste padajo na škornje zmagovalcev. In mnogi preprosto raje odnehajo, kljub temu, da je Britancev veliko več kot Nemcev.
  Indijka in Arabka sta se skrili v majhno, skrbno zakamuflirano luknjo. Redskin je opozoril:
  - No, preorali smo jih!
  Črnolasa je bila presenečena:
  - Ali praviš, da mi? Mogoče misliš na nas?
  Indijec je negativno zmajal z glavo:
  - Ne! Bledoobrazni premagajo Britance in to je dober znak! In ko pride čas, pride naš dopust! Kdaj bodo Indijci osvobodili svojo celino!
  Arabka je prezirljivo smrknila:
  - Si ti slučajno lastiš oblast nad svetom?
  Indijec se je ljubeče, kot da bi razlagal duševno zaostalemu otroku, zarežal:
  - Tisti, ki želi dobiti preveč, običajno ostane brez vsega! Velika žlica torej teče v ustih!
  Fuhrer seveda ni videl, kaj počnejo njegovi sokoli in jastrebi, vendar je načeloma slutil, da bo nemški vojaški stroj vse natančno obdelal. Na splošno so bile nemške vojaške ofenzivne operacije do Kurske izbokline izvedene na visoki strokovni ravni. Nekateri jih imenujejo celo standardni. Še čudno je, da je tak stroj zdrsnil in se nato popolnoma razpadel.
  In dekleta vidijo podobne sanje, nekakšno preroško vizijo, ki jo prekine strog ukaz - vstani!
  
  
  CAR MIHAEL DRUGI
  Nikolaj II je bil žrtev poskusa atentata na Japonskem. Tudi takrat je umrl, ko je bil prestolonaslednik. Slavni poskus atentata, ki se je zgodil v resnični zgodovini. Carevič Nikolaj je bil ranjen, a je čudežno preživel.
  Vendar se ni zgodil čudež. Ta sreča za najbolj nesrečnega carja v vsej zgodovini Rusije. Nikolaj je umrl ... In z njim je umrl veliki poraženec, ki je seveda nehote, a vseeno uničil kraljevo cesarstvo in dinastijo.
  In leta 1894, pri petnajstih letih, se je na prestol povzpel Mihael II. Brat carja Nikolaja. Oseba na splošno ni neumna, precej trda in pogumna. Mihail Aleksandrovič Romanov je med prvo svetovno vojno poveljeval divji diviziji in se odlikoval v boju. Na splošno je bil strožji človek od Nikolaja, višji, z bolj izrazitim obrazom. Je bil pametnejši? Nicholas II ni neumna, nadarjena oseba. A še vedno premalo trd, močne volje in rojen za kralja. Poleg tega seveda težave Nikolaja II., zlasti z ženo.
  Mikhail ni nič neumnejši od svojega brata, in kar je najpomembnejše, ima več sreče ... No, Nikolaj, še vedno slabo ime za carje. In Nikolaju je prvi spodletelo. Od samega začetka upora decembristov. Potem pa neuspešen začetek vojne z Iranom. Zmaga je bila izbojevana, osvojitev pa ni bilo veliko. In Iran ni a priori tekmec Rusiji. Vojna s Turčijo. Tudi sprva ne preveč uspešno. In zmage so stale veliko krvi. In osvajanj je malo.
  In potem skoraj štiridesetletna vojna na Kavkazu s Šamilom. In to je slabo, širitev je zamrznjena. In končno poraz v krimski vojni. In po govoricah je bil car Nikolaj prvi, ki je naredil samomor.
  Da, ta kralj ni imel sreče. Mihael Prvi ... je vladal v času težav. Rešil je Rusijo. Osvojil je nekaj mest iz Poljske. V Sibiriji je nekaj napredoval. Vendar ni živel dolgo. Toda kralj je bil na splošno normalen. In brez resnih lukenj.
  Politika Mihaila Romanova je bila enaka politiki Nikolaja II.: širitev na Kitajsko in Vzhod. Gradnja Port Arthurja. Diplomacija z Nemčijo, priprave na vojno z Japonsko. Seveda je bilo očitno, da ne moremo brez vojne z deželo vzhajajočega sonca. Škoda, da se je aktivno oboroževala. In mladi car si je želel slave, želel je osvajanja, hotel je ustvariti Rumeno Rusijo. Poleg tega je bilo očitno, da Kitajska obljublja, da bo v prihodnosti postala ogromna sila, in bi jo bilo bolje zdaj razdeliti. Medtem ko je razdrobljen.
  Japonska je napadla rusko eskadrilo v Port Arthurju.
  Potem je bil poslan admiral Makarov. Tokrat smrti ni bilo. Deloma zato, ker Mihail carjeviču Kirilu ni dovolil, da bi posegel v Makarova in ga ni bilo na ladji. In to je malo spremenilo pot.
  Admiral Makarov je uril eskadriljo. Potem, ko so bili Japonci ujeti v rudnike, je lahko napadel floto Toga.
  Pomorska bitka se je končala s prepričljivo zmago ruske flote. Kasneje pa so Japonci kljub temu oblegali Port Arthur. Ampak ne za dolgo. Mihail je odstranil Kuropatkina in imenoval mlajšega in sposobnejšega poveljnika. In spet so bile zmage na kopnem.
  Japonska je bila na splošno poražena na morju. In potem so se čete izkrcale.
  Samuraj se je predal. Rusija je ponovno pridobila Kurilske otoke, zavzela Tajvan in Korejo.
  Kasneje so številne kitajske province prostovoljno postale del cesarstva in tvorile Zheltorossiya. Kraljevi imperij se je širil in cvetel.
  Brez dume, brez nepotrebne demokracije. Ne življenje, ampak milost! Hiter razvoj države. Toda prva svetovna vojna je bila seveda neizogibna. In zdaj je prišla zmajeva ura.
  Toda v tem času je Rusija že imela lahke tanke "Luna"-2, težke tanke "Peter Veliki", ki jih je zasnoval Mendelejev sin, in najmočnejše bombnike na svetu: "Svyatogor" in "Ilya Muromets". Takšna je bila že moč!
  In ruska vojska je začela zmagovati od prvih dni. In število carskih čet je bilo zaradi dejstva, da je bila Kitajska že napol priključena, veliko.
  Ruske čete so premagale Nemce v vzhodni Prusiji in obkolile Königsberg. Takoj so zavzeli Lvov in Przemysl. Rusija je imela preveč vojakov in veliko število lahkih, mobilnih tankov. Ki mu ni bilo para in je pokazal izjemno moč. Padala je ena vojska za drugo.
  Ruska vojska je že zavzela Budimpešto.
  Nemčija se je znašla v težkem položaju. Ruske čete so se že približevale Odri. Italija je napovedala vojno tudi Avstriji. Res je, Otomansko cesarstvo je vstopilo v vojno proti Rusiji. A to se je spremenilo le v poraz in poraz na vseh frontah.
  Ruske čete so že prečkale Odro. In pozimi so začeli napadati Berlin. Nič ni držalo mesta. Nemci imajo torej še vedno veliko moči na zahodu.
  In Wilhelm in njegov štab sta naglo razglasila mir ali bolje rečeno predajo.
  Vojna je trajala le šest mesecev. Ruske čete so zavzele Istanbul. In Turčijo je zasedla vojska carja Mihaela II.
  Po tem je bil v Peterhofu sklenjen mir. Avstro-Ogrska je razpadla in prenehala obstajati. Galicija in Bukovina sta postali ruski provinci. Češka in Slovaška sta postali kraljevini pod vodstvom carja Mihaela II. Tudi Ogrska je priznala ruskega carja za svojega monarha.
  Krakov in druge dežele so vstopile v Kraljevino Poljsko. Vzhodna Prusija je bila odrezana, Danzig je postal rusko mesto. Mala Azija in večina Iraka z Bagdadom sta postali ruski. Britanci so dobili le provinco Basra in Palestino, Francija pa južno Sirijo.
  Nastala je tudi kraljevina Jugoslavija, v kateri je postal sovladar Mihael II. Nekaj malega sem utrgal zase in za Italijo. Tako je Rusija lahko postala velika osvajalka. In ob manjših stroških utrpel majhne izgube. Toda Nemčija je vseeno morala Rusiji plačati večino odškodnin. Impresivna zmaga!
  . POGLAVJE št. 2.
  Po tem je bilo še več manjših vojn. Rusija je zavzela večino Afganistana - jug je pripadel Veliki Britaniji in dve tretjini Irana - jug je bil prav tako britanski. Nato so si carske, francoske in britanske čete dokončno razdelile Savdski polotok. Nastala je hegemonija. Japonska si je uspela prilastiti tudi nekaj nemških posesti.
  Do leta 1929 je bila gospodarska rast opažena po vsem svetu - najmočnejša v Rusiji. Toda sledila je velika depresija. To je tisto, kar je pripeljalo Hitlerja na oblast v Nemčiji.
  Tudi v Rusiji je prišlo do porasta revolucionarnih in stavkovnih čustev. Toda leta 1931 je izbruhnila nova vojna z Japonsko zaradi Kitajske. Rusija je bila močnejša, floti pa je poveljeval vreden naslednik admirala Makarova - admiral Kolčak.
  Zmaga, izkrcanje in Japonska z vsemi svojimi pacifiškimi posestmi je postala provinca Rusije. In car Mihael II. in tudi japonski cesar. Da, tako dobro se je izšlo. Toda boj za svetovno prevlado se ni končal.
  Hitler je krepil svojo moč. In nastala je koalicija: Nemčija, Italija, Rusija, proti Britaniji, Franciji, Nizozemski, Belgiji in ZDA.
  Leta 1940 je carska vojska dejansko zaključila osvajanje Kitajske in trčila v francoske, nizozemske in angleške posesti.
  Hitler je vojno začel 22. junija 1941 z napadom na Francijo. Fuhrer je imel odličen načrt in Mainsteinov genij. Rusija je začela ofenzivo proti britanskim in francoskim kolonijam v Aziji in Afriki. To je tako kruta vojna.
  Rusija je že zasedala prvo mesto na svetu po številu prebivalcev, njena vojska je bila opremljena z najboljšimi in najnaprednejšimi tanki in letali. Helikopterji, lovci, jurišna letala, bombniki, vključno z reaktivnimi, so že v množični proizvodnji! Na splošno gre nekako vse super.
  Hitler je v mesecu in pol okupiral Francijo, Belgijo, Nizozemsko in Dansko! Carska Rusija je okupirala Norveško in Švedsko. Pa tudi Indija, Indokina, južni Iran, Savdski polotok in vstopili v Egipt.
  Kolonialne angleške in francoske čete so se odlikovale po nizki bojni sposobnosti in zelo nizkem vojaškem duhu - predale so se praktično brez odpora.
  Hitler se je želel sam preseliti v Afriko, vendar je Španija nasprotovala Nemčiji. Nato so fašisti napadli Francov režim in ga porazili. In potem Portugalska. Po ostrem napadu zavzet Gibraltar!
  Nato sta Rusija in Nemčija osvojili Afriko. Tu so bili veliki prostori, džungle, puščave in pomanjkanje cest bolj ovira kot odpor šibkih in zmedenih kolonialnih čet Britanije, Francije in Portugalske.
  Prišlo je do zasega ozemlja. Epizodične bitke, žariščni odpor. Ruski tanki so še vedno najboljši in z dobro manevrsko sposobnostjo, še posebej srednji: "Nikolaj", ki je dobil ime po carjeviču Nikolaju, ki so ga ubili Japonci.
  Vendar, če bi vedeli, iz kakšne zle usode je samuraj Tsuda Sanzo rešil Rusijo, potem bi njegov spomenik z Eifflovim stolpom v Sankt Peterburgu podrli. Ali pa ste morda poimenovali rezervoar po njem.
  V vsakem primeru je bil "Nikolaj"-3 razmeroma lahek tank - pod trideset ton, mobilen z dizelskim motorjem. Njegova hitrost je bila višja od legendarne štiriintridesetice, čelni oklep je bil debelejši in bolj nagnjen, silhueta nižja, imel je top z daljšo cevjo, a podobnega kalibra 76 mm.
  Karkoli že pravite, Rusija je zavzela več kot dve tretjini Afrike, ostalo je šlo v Nemčijo in Italijo. In po obsežnem bombardiranju maja 1942 je sledilo skupno rusko in nemško izkrcanje čet v Veliki Britaniji. Boji so trajali le dva tedna in Anglija in Irska sta bili zasedeni.
  In mesec dni kasneje so okupirali Irsko.
  Amerika se je obnašala precej pasivno, ker se je bala vstopiti v tako nevarno vojno, a je vseeno pomagala Veliki Britaniji s sredstvi. Zato so se Hitler, Mussolini in Nikolaj II. odločili pokončati ekonomsko najmočnejšo silo.
  Poleg tega ima Rusija skupno mejo z Ameriko vzdolž Aljaske. In že so zgradili železnico do Čukotke - kar je zelo koristno za vojno!
  In zdaj se bo ruska, carska vojska premaknila ... In vstopila na Aljasko. Toda ameriški tanki ne gredo niti proti ruskim. To se je zgodilo.
  Ruske čete so se 1. septembra 1942 začele izkrcavati na Aljaski... In zelo uspešno napredovale.
  Hitro širjenje mostišča. In kot vedno, v bitkah sodelujejo lepa ruska dekleta.
  So na najnovejšem tanku Nikolai-4. Bojevniki so bosi, oblečeni le v bikini. In imajo močnejšo 85 mm dolgocevno puško: Sherman's thunder.
  Novembra je že, zapadel je sneg, a lepa dekleta: Natasha, Maria, Aurora in Svetlana ne prepoznajo nobenih oblačil in se borijo skoraj gole.
  Tukaj bojevniki streljajo in razbijajo z natančnim zadetkom granate Sherman. Pokazali so zobe. Natasha je streljala in zarjovela:
  - Vse sem premagal za kralja!
  In kako še vedno gori!
  Potem bo Maria streljala in tako natančno, da bo odtrgala kupolo Shermana.
  Vzela ga je in tvitnila:
  - Jaz sem dekle, ki reže kovino!
  In potem bo Aurora izstrelila projektil. In tudi natančno in jasno.
  Bojevnik zacvili:
  - Najvišja akrobatika!
  In potem te bo Svetlana z vso besno močjo brcnila. Blondinka uničevalka. In cvili:
  - Jaz sem demon pekla!
  In vsa četverica bo ubrala svojo pot in se pomikala skozi južno Aljasko.
  In tukaj je tank Alexander-4, tudi najnovejši model z lepimi dekleti. Močna 130 mm dolgocevna puška, kar osem mitraljezov in posadka petih lepih deklet v bikinijih.
  Prav tako gredo in streljajo, nokautirajo Američane, prodrejo v Shermane.
  Alenka je z golimi prsti izpustila izstrelek in zapela:
  - Za slavo carja Mihaela!
  Med streljanjem je Anyuta podpirala in pokosila Američane:
  - Veliki kralj!
  Avguštin je tudi udaril, zlomil Shermana in siknil:
  - Za mir, delo, imperij!
  Nato je streljala Mirabela. Razbila je tudi sovražnikov oklep in siknila:
  - Za nov ruski red!
  In potem je Olimpija izstrelila projektil, ko je udaril in zarjovel:
  - Takšna moč in bolečina sem za sovražnika!
  Dekleta se dobro obnašajo in streljajo. V njihovih smaragdnih in safirnih očeh plameni podzemlja.
  In najnovejši tank Alexander-4, neprebojen z vseh zornih kotov, gre naprej in mlati Američane. Takšna je predstavitev in brezpogojno uničenje.
  In dekleta, ledeno je in so samo v bikiniju in skoraj gole - čudovite! S seboj peljemo mačko!
  Alenka bo izstrelila granato na ameriški avto. Kako ga nabija in poje:
  - Jaz sem svetovna zvezda!
  In potem ga bo Anyuta vzela in izpustila, odrezala sovražnika in siknila:
  - In slava imperiju!
  In takrat bo Avguština zadela granata, pokosila sovražnika, zlomila sovražnikov oklep in zacvilila:
  - Jaz sem rdečelasa in brez sramu!
  In potem bo Mirabela sandalirana. In na sovražnika bo izstrelil smrtonosni projektil. Odtrgal bo stolp in zavpil:
  -Oven od ovna!
  In potem se bodo zgodile čudovite olimpijske igre junakov. Izstrelil bo najbolj smrtonosne granate. Zdrobil bo sovražnikov tank in zavpil:
  - Vse bom pometel!
  Prihaja tank, ki tehta sedemdeset ton, in uničuje sovražnikove redute. In v snegu se zlahka premika - motor je najnovejši - plinska turbina! Takšnega avtomobila ne moreš tako zlahka ustaviti.
  Alenka poje:
  - Nihče nas ne bo ustavil! Nihče nas ne bo premagal! Ruski volkovi trgajo sovražnika! Ruski volkovi - pozdrav herojem!
  In spet z golimi prsti, s pritiskom na sprožilec zadene sovražnika. Kakšno dekle!
  Tudi Anyuta je padla z golimi nogami in zacvilila:
  - In jaz sem super!
  In potem Avguštin izstreli izstrelek in zavpije:
  - Jaz sem divje dekle!
  In Mirabela bo izdala nekaj čisto ubijalskega in zarjovela:
  - Do novih, nepremagljivih meja!
  In tako rožnat in dolg bo pokazal jezik.
  In potem bodo olimpijske igre premagale in razbile Američane, in to zelo dobro.
  No, na splošno je vidna čista zmaga. Ta bitka je bila dobljena in ruske in carske čete gredo naprej.
  Konec decembra 1942 je carska vojska že zavzela celotno Aljasko, v Kanadi pa so potekali boji.
  Pilotke se poleg tankov bojujejo tudi v reaktivnih letalih. ZDA imajo veliko letalstva, vendar je njegova kakovost zelo slaba. Ne more se primerjati z ruskimi letali. Ki zdrobijo sovražnika z intenzivnostjo terminatorjev.
  In dekleti Anastasia in Margarita na svojih letalih "Ekaterina"-6, kako učinkovito zbirata račune.
  Anastasia sestreli osem ameriških letal z enim rafalom iz petih letalskih topov in cviljenjem:
  - Jaz sem samo bojevnik super razreda!
  In z bosimi nogami pritiska na pedale.
  Margarita v enem rafalu sestreli deset ameriških letal in zacvili:
  - In jaz sem celo razred višji!
  Anastazija z bosimi prsti pritisne na sprožilce in plane na sovražnika. Zadelo bo sedem vozil ameriške vojske in zaškripalo:
  - Jaz sem takšen bojevnik, da je kralj navdušen!
  Margarita bo tudi izpustila morilca in zacvilila:
  - In ne samo kralj! Zelo smo lepi!
  Dekleta se tepejo in udarjajo v različne avtomobile. Sovražnika mečejo ven kot mrtve miši v smetnjak. In uničijo ameriška letala.
  Anastasia je sestrelila še nekaj letal in zarenčala:
  - Za dvoglavega kraljevega orla!
  Margarita, ki je pokazala svoje zobe, je zacvrknila:
  - Za tako kul stvar!
  In zadela je še ducat ameriških avtomobilov. To so dekleta. Dekleta rada ubijajo. In raztrgajte!
  In ta par dela...
  Premakne se na zemeljske cilje. In pojdi s Shermani, udari skozi njih. Kot kovinska igla. In cepljenje najmočnejšega železa in jekla. Tako je prišlo do njihovega propada.
  Anastasia udari nekaj Shermanov in kriči pri sebi:
  - Sem dekle, ki je sposobna veliko!
  Margarita tudi mlati Američane po kopnem in cvili:
  - Ampak nič me ne bo ustavilo in nikoli me ni ustavilo!
  Anastasia zdrobi sovražnika, sestreli tanke in kriči:
  - Za kralja, ki ni nič modrejši ali hladnejši!
  Dekleta so seveda čudovita! In kar je najpomembneje, v samo enem bikiniju! In nepremagljiv!
  Nihče ne more premagati ali ustaviti deklet!
  Anastazija, streljajoč, kriči na ves glas:
  - Jaz sem dekle, ki lomi jeklo!
  Margarita, ki nadaljuje s snemanjem, doda:
  - In katera koli kovina!
  Dekleta letijo in streljajo ... Čeprav je mraz in zima, jih to ne ustavi. V Kanadi divjajo spopadi.
  Anastazija spet sproži in zarjovi:
  - Sem kot fant!
  Margarit aktivno potrjuje in zabija z besom panterja:
  - Jaz sem tisti, ki je bolj zabaven in kul kot vsi ostali!
  Dekleta, kot vidite, res veliko računajo in imajo nepopisno srečo!
  Nabirajo napol gole račune! In ne poznajo nobene žalosti, nobenega dvoma! Imajo veliko različnih mnenj!
  Ampak, skratka, lepotci so imeli srečo. Ujeli in z zračnim napadom napadli generala s štirimi zvezdicami. Veličastne lepote. Enako te bodo zjebali!
  In spet se po Kanadi premikajo ruski in nemški tanki.
  Tukaj je Gerdina posadka na nemškem T-4. Avto je odkrito precej šibek v primerjavi s sovjetskimi avtomobili. A dekletom ni lahko - borijo se bose in v bikinijih na mrazu. In to nekaj pove!
  Priznajmo si, takšni bojevniki so kul! Ne poznajo dvomov in slabosti! V očeh jim žarijo safirji in diamanti! Takšne lepote ne bodo dale niti centimetra zemlje sovražniku! So sveti in hudobni hkrati.
  Sami se premikajo z gromozansko energijo.
  In tako zdrobijo Američane.
  Gerda je streljala z bosimi prsti in zacvrknila:
  - Jaz sem divje dekle! In sploh ne devica!
  In po tem plane v smeh.
  Iz topa je streljala tudi Charlotte. Morda ni preveč močan, vendar je hiter:
  - Sem kot vroča in zagrizena čebela!
  Potem bo lepotica vzela in pokazala svoj dolg jezik!
  In potem Christina udari in zacvili:
  - In moj vokal! Klykov udarec!
  In tudi on bo pokazal svoje volčje zobe in zarjovel:
  - Nova zmaga bo!
  Bojevniki so res tako močni in agresivni. In imajo toliko mišične moči in podivjanega besa.
  In Magda bo udarila tudi sovražnika. Od daleč bo razbil Shermana, zelo natančno ga bo zadel od konca do konca in zarjovel:
  - Sem tako kul Nemec!
  Četverica se kljub temu, da avto ni najboljši, uspešno bori.
  In zakaj? Ker skoraj nimajo oblačil! In bojevniki zelo lepo uničijo sovražnika.
  Gerda ponosno ugotavlja:
  - Tako smo vredni Fuhrerja!
  Nato bo lepotica spet posnela in razgalila svoj ljubki obraz.
  Tukajšnji bojevniki imajo arijski duh. In ne bojijo se mraza. Čeprav je zima v zahodni Kanadi še vedno zelo mrzla.
  A nič - samo bosi in skoraj goli. Potem bo sreča in zmaga!
  To so bojevniki, polni ponosnega duha.
  Tudi zdaj Arijci nimajo para v vztrajnosti. Razen ruskih deklet.
  Toda Natasha na "Nikolaju"-3, tudi v bikiniju in bosa, je streljala, se obrnila in hodila naokoli. Njen tank pa je boljši od nemškega T-4. Boj tukaj je težak in zelo agresiven.
  Jenkiji se poskušajo povleči nazaj. Toda Natasha je podrla "čarovnico" in siknila z nasmehom bisernih zob:
  - Sem tako dekle, da se mi nihče ne bo približal!
  In Maria je natančno streljala na ameriške tanke. Prebodel jih bo in siknil z golimi zobmi:
  - Nobena sila nas ne more vzeti!
  In potem bo tudi Aurora streljala po vrsti. Sherman je bil uničen. Ja, punca, to je tisto, kar potrebuješ.
  In potem bo Svetlana dala svoj prispevek ... Kako bo to prizadelo Američane.
  Obstajajo tudi bitke na morju. Ruska flota zavzame Filipine.
  In tu je tudi ekipa: bosonoge jadralke. Tudi skoraj gole lepotice, v bikinkah. Res je, da je vreme na Filipinih tudi pozimi čudovito - toplo, saj je skoraj ekvator.
  In dekleta uživajo v boju in streljanju. In teči naokoli z bosimi nogami, okroglimi petami. Dekleta tukaj so preprosto čudovita. Najboljše - super!
  Mimogrede, radi posiljujejo zapornike! Privežejo jih nase in jih nato zajahajo. In to tako zelo, da ujetniki izgubijo zavest! In poskrbijo za popolno iztrebljanje - ali bolje rečeno, ne zase, ampak za svoje sovražnike.
  Tako kul ekipe napol golih deklet. In nič jih ne more ustaviti ali zdrobiti!
  Bojevnika se vkrcata na ameriško križarko. Vskačejo skoraj goli, bosi, z mišicami, ki se napenjajo pod porjavelo kožo. In besno sekajo Američane. In ne dajejo niti najmanjše možnosti za preživetje.
  In zdaj sta vidni lepa Stella in njena partnerka Maša. Obe dekleti sta visoki, mišičasti plavolaski, ki vsakogar sesekljata. Kar ni udarec, je rezanje in trganje teles!
  Dekleta hodijo po ameriški ladji. Če pomahajo v desno, je ulica, če pomahajo v levo, je uličica!
  In dekleta se ne bodo ustavila! Nasprotnikom ne puščajo možnosti! In kaj ko zarjovijo in začnejo tresti mišice!
  In spet mahajo z meči in tulijo:
  - Dekleta smo za carja, domovino in Mihaila Romanova!
  In sesekljajo ga kot samurajsko zelje. Tako ga je Stella vzela in z boso nogo brcnila ameriškega častnika v dimlje. Poletel bo višje in skočil čez krov.
  Blondinka terminatorka bo dala:
  - Za moje udarce plačajo honorarje!
  In spet bo pokazal zobe in sijal z bisernimi zobmi! Kakšno dekle! Največ soka in arome!
  In dekleta hitijo k sebi. In minevajo kot plima tornada. Sovražniku ne dajo priložnosti. Imajo gromozansko moč. Tema hudičev in tisoče tisočev angelov.
  In pride Maša, ki z dvema sabljama poseka tri glave hkrati! To je dekle - dekle vsem dekletom!
  Oba lepotca sta rezala, kot bi z meči zabijala žeblje. In v njihovih dejanjih ni šibkosti ali dvoma. Gibajte se zase, brez umika ali obupavanja. Pravičnost zahteva združevanje človeštva. En imperij, ena krona, en cilj in širitev v vesolje.
  Ravno v tem času v orbito izstreljujejo prvi umetni zemeljski satelit. Tukaj leti okoli sveta.
  In ruske dekleta v bikiniju se borijo zase. In niso slabši od sovražnika. In Američani, razrezani na kose od lepotcev, padejo. Vseeno dekleta najvišjega razreda in spretnosti.
  Nekoč so se uspeli boriti na Japonskem. Borili so se tudi na višinah. Sam cesar je bil ujet. Pokazali so svoje kolosalne sposobnosti. Imajo tako strast in tako veliko mišične moči. Seveda so takšna dekleta čudež nad čudeži!
  V palači so posekali samuraje. In bili so tudi skoraj goli in bosi. Dekleta, ki so znala narediti stvari, ki so presenetile njihove sovražnike.
  Sesekljali so poljubno meso in pokazali svojo umetnost. Bojevniki brez dvoma napredujejo.
  Ameriškemu admiralu so s sabljo odsekali glavo. In kako se bodo lepote smejale, razgalile svoje zobe.
  In spet gredo v ofenzivo in se režejo. Takšni bojevniki so prave pošasti. In na prestolu je car Mihael. Sin Aleksandra Tretjega, a ne tisti. Srečnejši, odločnejši, bolj voljni in tudi nadarjen vladar .
  Toda seveda je pomembna sreča in še večja žilavost - Mihail je vodil neizprosen boj proti korupciji, kar je pozitivno vplivalo na vojsko. Toda najučinkovitejše znanje in izkušnje je uporaba deklet v bikiniju v vojaške namene. In dekleta so zelo lepa, ko so skoraj gola in bosa.
  Tako se bitke odvijajo z različnimi stopnjami uspeha. In lepi bojevniki streljajo zelo natančno, bolje kot moški. In kar je najpomembneje, ko so dekleta skoraj gola, so praktično neranljiva. Ne prizadenejo jih krogle in granate. Zelo močna vojska bojevnikov. To je kul. Ideja carja Mihaela je bila uporaba deklet skoraj golih in bosih, kar je prineslo zmago.
  Dekleta so v bitkah metala tudi granate in bodala z golimi prsti. In pokazali so svoj divji bes.
  Dekleta so prav drzna. In zelo lepa, igriva in hitronoga. Nihče jih ni mogel zadržati.
  Bojevniki so zelo hrti ... Bose noge dekleta so zelo učinkovito orožje. Toda kaj lahko storijo? Veliko stvari. Sami goli podplati so prejemali energijo iz zemlje in lepi bojevniki so bili igrivi.
  Moram reči, da so dekleta najlepša na svetu, da sta obe čudoviti in kot kobre!
  Ameriška križarka je ujeta. Ujeti moški so padli na obraz. Nato so jim bojevniki potisnili noge v obraz. In prisilili so me, da sem se poljubil. In dekleta so kokodakala in njihovi goli podplati, ko so se lizali z jezikom, so bili prijetni in žgečkljivi.
  Lepotca pa sta uživala, ko sta njuna bosa stopala zasipala s poljubi in poljubljala peto.
  Po tem se bodo dekleta smejala. In pokazali so zobe!
  Ampak je bilo bolje, dekleta so se malo gola sončila in šla plavat. To so tako lepi bojevniki. Kako lahko vzameš tako nogo in jo poljubiš? In si oblizni vsak prst.
  Dekleta so super.
  Tukaj je tank Alexander-4 spet v boju. Mudi se in februar že prihaja. Čete gredo naprej. Vedno bližje ozemlju ZDA. Dekleta so tako kul.
  Tukaj Natasha strelja natančno. In zadene zelo natančno.
  Deklica strelja izjemno natančno in zavpije:
  - Zdrobili bomo sovražnika!
  Maria strelja naslednja. Vzel in premagal sovražnika:
  - Super sem!
  Maria je zelo lepo dekle in zelo aktivno.
  In njene bose noge so zelo lepe in graciozne v svoji erotičnosti:
  - Uničili bomo sovražnika!
  In Aurora je tako dekle, in super je, z golimi trebuščki in prsmi ter tako napihnjenimi škrlatnimi bradavicami:
  - Prebil se bom skozi sovražnike in naredil super!
  In kako stresa svoje rdeče lase!
  In spet te bo brcnil s svojimi bosimi, izklesanimi nogami. Takšni bojevniki so zelo kul!
  In potem bo Svetlana vzela in premagala sovražnika:
  "Ljubim carja in svojim sovražnikom bom obesil zanko okoli vratu!"
  Dekleta se bodo smejala. Kako so postali hrti in kul.
  Američani bežijo od deklet. Ali pa odnehajo. Ali pa umrejo. Bojevniki so tako lepi in zelo bosi, dekleta pa tako čudovita. In boj samo v bikiniju je prijeten in učinkovit. Bojevnice so tako neverjetne.
  Nataša spet strelja na Američane in sikne:
  - Ti si moj brat in jaz sem tvoj brat! Oziroma moja sestra!
  In spet premakne svoj dolgi jezik. Agresivni recimo bojevnik in lepota!
  In potem Anyuta strese svoje gole prsi. In bo kričal in pokazal zobe. In na Američane bo poslal granato. In on ga bo vzel in zjebal.
  - Lepotica ga je uničila! In škripa:
  - Sem tako super dekle!
  Lepo dekle in obožuje seks. In to je lepo!
  In deklica jo je vzela in jo udarila - zarenčala je:
  - Zmagali bomo in uničili sovražnika!
  In tukaj bo Aurora brcala in premagala:
  - Jaz sem kralj in kul dekle!
  Bojevnik je lahko pravi hrt.
  Dekleta se smejijo sama sebi.
  Toda Svetlana je to sprejela zelo hladnokrvno. In dala je takšne pristojbine za uničenje sovražnika in poljubila hudiče:
  - To je taka totalitarna akrobatika!
  Tank je zelo okreten in smrtonosen. Zadene šibkega in visokega Shermana. Torej so bitke tukaj v korist carske Rusije.
  Natasha je spet kot strel. In zavoli:
  - Za svojega idola!
  Maria je začela streljati. Deklica je zelo lepa in ima zlate lase. Po videzu.
  Deklica se je zajebala in namerila svoje gole prste in zacvilila:
  - To je umor za kralja!
  In tukaj je Aurora zjebala Američana. In dekle je bilo, recimo temu, res izjemno agresivno in je cvililo:
  - Za pravi boarding!
  In zdaj se je deklica izkazala za res močno.
  In Svetlana je agresivna in bojevita. Z golo nogo je brcnila in raztrgala sovražnika.
  In zacvrknila je z zobmi:
  - Jaz sem dama, ki leti kot orel!
  Tako so dekleta začela jebati z divjo silo. In takšne agresije lepot ni mogoče ustaviti. Brez umika ali sklanjanja.
  Natasha je spet ustrelila in siknila:
  - Do popolnega uničenja!
  In Mariji je brez žebljev veliko bolj uspelo uničiti svoje sovražnike in začela lomiti svoje nasprotnike.
  In potem ga je Aurora vzela in zadela sovražnika s topom. In to zelo uspešno, z gromozanskim aplombom. In zdrobi, zdrobi sovražnika. In stopljeni odpadki letijo s Shermana na vse strani.
  In Svetlana bo tudi streljala in pela:
  - Sem dekle velikih sanj in velike lepote!
  Bojevniki namreč izkazujejo izjemno voljo do zmage.
  Ni zaman, da je imperij postal kul in velik. Lahko bi presegel dosežke Džingis-kana.
  Bojevniki se pomikajo sami proti sebi ... In streljajo, streljajo in prebijajo sovražnikove položaje, kot da bi z nožem parali. Oziroma zelo ostro in utrjeno bodalo. In zdaj so ruske čete resnično nepremagljive. In kraljestvo velikega imperija.
  Če pogledate, je bilo v zgodovini Rusije veliko vojn in težkih obdobij. Toda Nikolaj II večinoma preprosto ni imel sreče! Izkazal se je kot neuspeh. Toda taktika je zelo pomembna. Kaj je pokazal veliki ruski šahist Aljehin. Ko je začel igrati namesto nasprotnika, obrnil tablo in zmagal. Genij je genij.
  Ob vseh težavah carske Rusije je marsikaj rešil že sam faktor golih deklet.
  V bojih sodelujejo tudi helikopterji. Bojna vozila, pa tudi posadke z dekleti v bikiniju in bosi. Kakšna je kakovost vojske, sestavljene iz deklet? Najbolj izstopajoči. Nič ne more ustaviti ali premagati takšne vojske.
  V tej vojski so torej bosa in skoraj gola dekleta. Posadka na helikopterju kapitana Varvare. Ali ni to čudovito? Morje bo močno naraslo! In kako bodo zadeli letalski topovi. In potem so tu še rakete. Ta dekleta so pravi orkani kot tornadi.
  V ničemer niso slabši od sovražnika. Ruska vojska je pripravljena na bitke in velike dosežke.
  Varvara je lepo dekle z rjavimi lasmi in skoraj gola. Ko tuli na vsa pljuča:
  - Sovražniki ne bodo mimo! In ne bodo pobegnili!
  In vzel ga bo in sprostil ubijalski izpust iz vseh curkov svojega najbolj kul stroja. In preletel bo sovražnika. In ga vzame in pokosi z uničujočim ovinkom.
  Toda skromna Olga je vzela in izstrelila raketo na ameriške položaje ter siknila:
  - Boril sem se, ne s čevljem, ampak bos!
  In pomežiknil bo s svojimi safirnimi očmi. Da, to so dekleta - tako neverjetno neverjetne akrobatike. Z njim lahko piješ na goro in nosiš gole zmaje.
  In noge so tako elegantne in edinstvene! In pasovi so tanki, telesa pa zelo mišičasta.
  Varvara brca v rit in tuli:
  - Kralju lahko naredim luknjo v globus!
  In zarežal bo svoj mali obraz in pomežiknil z očmi.
  Bojevniki so tukaj najboljši. Tu ga bo vzela Tatyana, prav tako dekle v bikiniju, in zacvilila:
  - Naj bo kralj nad vso zemljo!
  In zablestela bo s svojimi bisernimi zobmi. In iz helikopterja je ubijalsko kot pribito. In to bo smrtonosno. In res bo ocvrlo kovino. In bo povzročil uničenje bunkerja.
  To so dekleta - vsa dekleta so dekleta! In potem, ko zapornike pripeljejo, jih ta dekleta poljubljajo in ližejo bose noge. To je na splošno najbolj prefinjen način za poniževanje in spodbujanje.
  
  NEPREMAGLJIV ROMMEL
  V njem je Rommlova vojska novembra in decembra 1941 uspela zmagati v Afriki. To se je zgodilo tudi zato, ker partner briljantnega Rommla ni naredil tistih hudih napak, ki so se zgodile v resnični zgodovini.
  Posledično so Nemci premagali napredujoče Britance in obdržali svoje ozemlje. Sprva to ni vplivalo na potek bitk, na vzhodni fronti so bili Nemci poraženi v bližini Moskve.
  Vendar so se pozneje Fuhrerjevi načrti spremenili. Rommel je v tem času lahko zavzel Tolbuk in se premaknil proti Egiptu. Hitler se je odločil za prehod na začasno obrambo na vzhodni fronti in za zdaj osredotočil svoja prizadevanja v Afriki in na Bližnjem vzhodu.
  Ker pa je ofenziva v Afriki zahtevala manj sil, so nacisti izvedli več operacij na vzhodu. Poražene sovjetske čete v Kerču. Pri Harkovu so nas obkolili. Izvlekli so tudi drobec v smeri Smolenska. Tudi ofenziva druge udarne armade generala Vlasova pri Leningradu se je končala s porazom.
  Sevastopol je po obleganju in napadu padel. In Švabe so se okrepile. Boji so potekali na polici Rzhev. Tu so se nacisti uspeli obdržati.
  Toda v Egiptu je Rommel, ko je prejel okrepitev, zmagal prepričljivo. Na podlagi svojega uspeha so Nemci prečkali Palestino ter zavzeli Irak in Kuvajt. In potem ves Bližnji vzhod - ko je dobil dostop do nafte.
  Po tem so se fašisti obrnili proti Sudanu in poskušali zavzeti celotno Afriko.
  Istočasno je sledil napad na Gibraltar ter prodor nemških čet v Maroko in naprej v afriška prostranstva.
  Toda uspehe Nemcev je olajšalo energično delo v zaledju. Kje je tudi Hitler, kaj je naredil bolj spretno kot v realni zgodovini.
  Ko se je zbudil, se je Hitler Terminator okopal z dekleti, zajtrkoval s solato, cvetačno kašo in nekaj druge zelenjave ter dodal nizko vsebnost maščobnega večplastnega kozjega sira in kaviarja. Po tem je poklical Speerja in uradno predstavil novemu cesarskemu ministru dokument, podpisan z zakonom o izrednih pooblastilih. Adolf je bil obseden in zelo jedek:
  - Proizvodnja orožja v tretjem rajhu je izjemno nizka! Zaostajamo ne samo za vojskujočo se Britanijo, ampak tudi za totalitarno ZSSR. Potrebujemo pa nadvlado v zraku, hkrati pa povečamo proizvodnjo starega orožja in preidemo na novo. Še posebej obetavni reaktivni bombniki. Navsezadnje jim ogromna hitrost in visok zgornji strop omogočata, da skoraj nekaznovano uničujejo britanska mesta!
  Speer je izžareval optimizem:
  - V Nemčiji in na Poljskem je presežek premoga, v Franciji je železova ruda, imamo pa dovolj opreme za proizvodnjo številnih avtomobilov. Navsezadnje proizvedemo več aluminija in duraluminija kot vse države sveta skupaj!
  Obsedeni Adolf je prikimal:
  - Zaenkrat! Tudi Velika Britanija in ZDA spodbujata proizvodnjo, zaščititi moramo vsak gram kovine. Kovino naj zbirajo tudi šolarji in drugi otroci od petega leta dalje. Poleg tega, zakaj bi krila in trup v celoti naredili iz duraluminija. Uporabite lahko tako les kot platno. Na primer izdelava monoblokov kril. In kaj? Potrebujemo nov lovec, ki tehta največ dve toni, enostaven za letenje, enostaven za izdelavo in poceni! Število sestavnih delov je treba zmanjšati na minimum, poiskati pa je treba tudi možnosti za čim večje zmanjšanje mase letala in izboljšanje njegovih aerodinamičnih lastnosti. Zdaj bodo mimogrede prišli konstruktorji letal, mi jih bomo usposabljali.
  Speer se je nasmehnil:
  - Seveda, moj Fuhrer. Kolikor razumem, boste vse visokokvalificirane delavce vrnili iz vojske?
  Obsedeni Adolf je potrdil:
  - Med tujci bomo zaposlovali samo visokokvalificirane, navadne delavce. Zato je bolje, da bo manj brezdelnežev in s tem partizanov. Seveda bomo zmanjšali število kopenskih sil, če ne bo vojne z ZSSR, potem ne potrebujemo toliko pehote, ampak ... Ne radikalno, zato nameravam v prihodnje poraziti Gibraltar in Malto. mesecev in zasedejo celoten sever Afrike ter naprej do Bližnjega vzhoda. Še vedno bomo potrebovali kopenske enote. Poleg tega je treba zgraditi dodatne ladjedelnice tako v sami Nemčiji kot v Franciji, Belgiji, na Nizozemskem in Norveškem. Potrebujemo letalonosilke, bojne ladje in transportna sredstva. In Sredozemsko morje se bo spremenilo v tako rekoč znotrajnemško jezero. Ali razumeš?
  Speer se je priklonil:
  - Da, moj firer! Naročil sem že izdelavo gradbenega programa...
  Zvit Adolf je dodal:
  - Delovni dan se lahko podaljša na 16 ur, če to zahtevajo naši načrti za nujne primere. Proizvodnjo letal je treba povečati na sto letal na dan v pičlih devetih mesecih ... Več kot trikrat v primerjavi s trenutno in nikakor ni dejstvo, da bo to dovolj!
  Speer je pohitel spodbujati Fuhrerja:
  - Naši piloti so višjega razreda od britanskih, tako da kvantiteta ni vse. In našli bomo nove načine, kako kovati lemeže v meče. Kolikor razumem, je za nas prioriteta letalstvo?
  Fuhrer je še močneje stisnil pest:
  - Prednostna naloga za nas so reaktivna letala, bombniki in nato bojna letala, poleg tega pa izdaja nove opreme in razvoj čudežnega orožja! Vendar ne le na področju letalstva, tudi tankov, topništva, predvsem reaktivnega ... O tem bomo še govorili.
  Zaslišal se je zvonec in v sobo so vstopili vodilni konstruktorji letal Tretjega rajha.
  Messerschmitt, razmeroma mlad z visokim čelom, Heinkel, že ostarel, a zelo gibčen, atletsko grajen Tank, Lippisch in še par manj znanih.
  Adolf jim je pokazal na stole in jim ukazal, naj na mizo položijo risbe:
  - Vaša naloga je ustvariti novo, zelo močno in sodobno orožje. Nemčija ima več vetrovnikov kot katera koli druga država na svetu, tehnologija mnogih letal pa je zelo zaostala. Toda samo v Yu-88 lahko znatno povečate hitrost, tako da avtomobilu daste bolj poenostavljeno obliko. Predvsem pilotska kabina bo dobila kapljasto, izbočeno obliko, kar bo izboljšalo vidljivost in naredilo pilota prostornejšega, dodala pa bo tudi hitrost z izboljšano aerodinamiko za dobrih pet kilometrov. Poleg tega je treba dati poenostavljeno obliko strelnim točkam bombnikov in lovcev, nosilcem za bombe in zračnim zavoram v nedelujočem položaju.
  Zapiši, kar ti rečem!
  Oblikovalci so v en glas prikimali:
  - Torej zagotovo velik Fuhrer!
  Adolf je nadaljeval:
  - XE-129 - je treba preoblikovati tako, da bo sama škatla za orožje dobila poenostavljeno obliko in nameščen premični letalski top za zaščito pred napadi iz zadnje in spodnje poloble. Poleg tega bi moralo biti to jurišno letalo opremljeno s sistemom za pospeševanje motorja. Hkrati s perestrojko je treba povečati proizvodnjo tovrstnih jurišnih letal. Njihovi uničujoči zračni napadi paralizirajo aktivnost Britancev. Poleg tega naj bi v Veliki Britaniji uporabljali potopni bombnik Ju-87. Zastarele avtomobile bomo dali v promet...
  Adolf je zastal. Oblikovalci so molčali. Fuhrer je pripomnil:
  Imam velike pomisleke glede F -190. Izkazalo se je, da je vozilo težko in premalo okretno, poleg tega nima sistema za polnjenje rezervoarjev z inertnimi plini, ki nadomeščajo izrabljeno gorivo. Zaradi tega je ta avto mogoče celo uničiti z eno zažigalno kroglo. Kaj bo Tank rekel na to?
  Slavni oblikovalec SS, ki je stal, je pripomnil:
  - To je naša pomanjkljivost, veliki Fuhrer. Čeprav je treba postavitev tankov šteti za precej uspešno, so manj ranljivi za sovražnikove ognje in hkrati ščitijo pilota. Kar se tiče manevriranja, potem ... En oklep tehta 120 kilogramov in nam ga ni tako enostavno olajšati ...
  Obsedeni Adolf je predlagal:
  - Poskusite izboljšati aerodinamične lastnosti Fokken-Wulfa. Predvsem zaradi zmanjšanja teže je potrebno upogniti konice kril, da se poveča vodljivost in manevriranje vozila. Poleg tega bo namestil zaščito za zadnjo poloblo ... Kar zadeva lokacijo motorja pred pilotsko kabino, to ščiti pilota, vendar zahteva, da je vozilo opremljeno z napravo za izstrelitev. Mimogrede, sama oblika motorja je lahko bolj racionalizirana, kar bi morali naši industrijalci vsekakor upoštevati. Mimogrede, kaj pa delo na ME-309?
  Messerschmitt je bil nekoliko šokiran:
  - Delamo na tem, veliki Fuhrer. Izračunane karakteristike obljubljajo povečanje hitrosti vozila, do 740 kilometrov na uro, ko je oboroženo s sedmimi strelnimi točkami! To bo najmočnejša smrt za Britance...
  Adolf ga je prekinil:
  - Dokončanje je treba opraviti hitreje. In ti, Speer, pospeši razvoj nove hitrostrelne 30-milimetrske letalske puške. Zelo uspešno se lahko uporablja tudi za streljanje na zemeljske cilje in proti sovražnim letalom! Novi ME-309 naj bi nadomestil prejšnjega ME-109. Kar zadeva vaš reaktivni stroj ME-262, žal, ima veliko pomanjkljivosti: veliko težo, nizko zanesljivost delovanja, preveliko število nesreč ... Sam bom skiciral letalo, ki ga potrebujemo.
  Adolf Hitler je začel risati avto, pri čemer je uporabil svoje znanje o sodobnih lovskih letalih. Vendar ne najsodobnejših, ampak iz približno petdesetih let, da bi jih prilagodili sedanjemu nivoju proizvodnje in tehnologije. Posebno pozornost je namenil tehnologiji spreminjanja zamaha kril. Razlaga vseh prednosti takšne zasnove:
  - Med pristajanjem in vzletanjem se bo zamah zmanjšal, med letom pa povečal. Samo zaradi tega bo lovec s sodobnim motorjem ME-262 lahko pospešil do 1100 kilometrov na uro. In njegova teža bo bistveno manjša.
  Messerschmitt je pogledal diagram, nagubal visoko plešasto čelo in iztisnil:
  - Briljantno! Toda moj Fuhrer, od kod vam tako globoko znanje o aerodinamiki?
  Obsedeni Adolf je premeteno zožil oči:
  - Kaj pa aerodinamika? Nadarjen človek je navadno nadarjen v vsem! In povprečnost je tudi v Afriki povprečnost! Kaj je narobe z bombnikom Arado? Pokaži mi diagram?
  Hit-and-miss Fuhrer je na hitro pogledal in negativno zmajal z glavo:
  - Ne, to ne bo šlo! Ideja z vozičkom ni dobra, zaradi tega se letalo ne bo obrnilo in bo strmoglavilo. Zahteva običajno zložljivo podvozje. Razmislite o nekaterih spremembah dizajna za boljšo aerodinamiko. Brez nepotrebne invencije, a z domiselnostjo.
  Adolf je ponorel in podal še nekaj komentarjev:
  - Letalo Gryphon Xe-177 ima izjemno nezanesljivo elektrarno. Zamenjati ga je treba takoj, z najnovejšimi batnimi motorji, sprva štirje, ki stojijo ločeno. Nato do najsodobnejših motorjev z močjo 2950 konjskih moči. Kar se tiče zmožnosti napada z velike višine in v potopu, potem ... Začnite razvijati Xe-277, ta stroj bo prav tako postal sovražno orožje. Toda glavna stvar so reaktivni bombniki. To je prednostna naloga. Na primer, takšen bi moral biti Yu-287.
  Fuhrer je znova naredil skico z naprej pomaknjenimi krili, ki je oblikovalcem pojasnil nekatere nianse. Adolf je bil resno odnesen in je pokazal določene diagrame. Še posebej bombnik brez repa. In da je zasnova reaktivnega stroja z letečimi krili več kot obetavna. In hkrati je vozilo sposobno bombardirati celo ozemlje ZDA. Neposredno je nakazal, da je treba v delo vključiti oblikovalce iz vse Evrope in celo Jude. Ko je nazadnje ugotovil, da so oblikovalci že dovolj zaposleni, jih je usmiljeno izpustil in pustil le Lippisha. Fuhrer je zavpil:
  - In prosim te, Alexander, da ostaneš! Imeli boste nalogo ustvariti nova, izjemno učinkovita orožja.
  Lippisch je bil presenečen:
  - Hvaležen ti bom, Fuhrer!
  Hitler Terminator je začel razlagati:
  - Seveda poznate teorijo Wieselsbergerja, ki je bil nekoč asistent profesorja Prandtla v Göttingenu. Bil je prvi, ki je razvil teorijo o vplivu zaslona na podlago ...
  Lippisch je prikimal in se nasmehnil:
  - Dobro veste, moj Fuhrer! Ja, poznam to teorijo!
  Obsedeni Adolf je nadaljeval:
  - Ustvariti moramo ekranoplan - nekakšen hibrid torpednega čolna in hidroletala. Pravzaprav leti precej nižje, kakih 20-40 centimetrov od vode. V tem primeru je masa zraka, ki podpira čoln ekranoplan, sestavljena iz dveh delov. Eden je zamrznjen potok pod krilom; drugi - precej nepomemben - izstopa izpod krila v območju zadnjega roba in se nenehno dopolnjuje z zrakom, ki prihaja od zgoraj, s konice krila.
  Lippisch je takoj potrdil:
  - Resnično tako moj Fuhrer!
  Obsedeni Adolf je nadaljeval:
  - Glavna masa zraka pa ostane pod naležno površino in tam ustvari tlak, ki je skoraj enak hitrostnemu tlaku. Igra vlogo nekakšnega zračnega drsališča, po katerem se čoln ekranoplan "rola" kot ura! Prvi, ki je to v praksi uporabil, je bil finski inženir Kaario, ki je razvil preproste pravokotne sani s krili, ki drsijo po snegu s pomočjo zaslona in za to prejel celo patent. Na žalost vojska takšnega odkritja ni pravočasno ocenila. Pravijo, da je ruski profesor Levkov izvajal podobne poskuse ... Se pravi, to bi lahko postalo novo čudežno orožje, ki bi lahko dostavilo bombe, torpeda in izkrcalo vojake do obale Britanije, s hitrostjo letala in pri hkrati neviden za radar. In še več uničujočih napadov na angleške ladje! Se strinjam?
  Lippisch je brskal z roko, ustrežljive natakarice so mu natočile sok ... Ko je malo popil, je oblikovalec pripomnil:
  - Da, to je bogata ideja, čeprav bo nekaj tehničnih težav. Na primer, trajnost ...
  Obsedeni Adolf je prijazno prikimal:
  - Za vas bom skiciral grobo shemo, bolje je, da to storite, majhne tehnične podrobnosti pa boste izpilili sami. Telo mora biti dolgo, spominjati na trup potniškega letala, prehajati v nos pilotske kabine delfina, konveksna vetrobranska stekla in turboreaktivni motorji ... Čeprav je možno, da bodo v prvih modelih delovali tudi batni motorji. In ko bo ta kolos odvlečen v odprto vodo, bodo motorji oglušujoče zarjoveli in ozko grabežljivo telo bo eksplodiralo kot kit in dvignilo oblak pršila. Ne pozabite, da je ta kolos sposoben hiteti kot borec nekaj metrov od gladine vode.
  Lippisch je zažvižgal od pristnega občudovanja:
  - Imate bogato domišljijo, Fuhrer!
  Dashing Adolf je postal še bolj navdihnjen:
  - Seveda bi bilo to čudežno orožje. Navsezadnje se ekranoplani ne bojijo nobenih neviht. Ne bojijo se ledu - preletijo ga. Ne ogrožajo jih močvirnata rečna ustja in obalne skale, na katerih se lahko razbijejo običajne ladje, plitvina pa je nasploh kot otroški ribnik. Sposobni so izkrcati čete povsod: od afriške obale Skeletons z njenimi hudičevimi grebeni do obeh obal Združenih držav, arktičnih dežel Kanade in Aljaske. Teh strojev bi bilo nekaj sto in Velika Britanija bi padla v dveh mesecih.
  Lippisch je plaho pripomnil:
  - In rudniki?
  Fuhrer se je zasmejal:
  - Točno to so rudniki! Ne ogrožajo ne pod gladino voda ne v plitvini! Pa tudi torpeda iz podmornic. In sam je idealno orožje za boj proti najnaprednejšim podmornicam, ki jih zadenejo z globinskimi naboji. Poleg tega lahko ekranoplani streljajo rakete in mine na sovražne ladje. Ja, seveda, predstavil vam bom zasnovo vodenih bomb. In seveda, desant ... Idealno sredstvo za dostavo desantnih sil, ne samo s pehoto, ampak tudi s tanki! Potem se bo naenkrat spremenila celotna narava vojne! Ali razumete Lippischa, kakšen posel vam Fuhrer zaupa?
  Oblikovalec je vprašal bolj merkantilno:
  - Kaj pa nagrade?
  Resni Adolf je potrdil:
  - Seveda tiste najbolj radodarne, železen križ z diamanti, dežele, kolonije, subjekti! Če osvojimo vso Afriko, bo zemlje dovolj za vse!
  Lippisch je izjavil:
  - Če bodo dana denar in sredstva, bo ekranoplan pripravljen, toda ... Imam tudi projekte za lovca brez repa.
  Terminator Fuhrer je izumitelja pohitel pomiriti:
  - Reaktivni bombnik brez repa, sem ga že skiciral, zanj bodo poskrbeli drugi. Kako priročno in borec! Ekranoplani so bolj pomembni, ker so bistveno novo orožje ... Poleg tega ima podjetje Gotha zelo nadarjene oblikovalce, ki bodo to naredili. Medtem delo na ekranoplanih. Na splošno imam zdaj veliko nujnih zadev, pogovoriti se moram še z generali tankov ... Ukaz vam bo izdan ...
  Lippisch je Führerja zapustil zelo navdihnjen. Adolf je menil, da bi bilo morda bolje, da bi se najprej pogovoril z jedrskimi fiziki o ustvarjanju atomske in v prihodnosti vodikove bombe, vendar se je odločil, da ne bo delal preveč in obremenjeval sebe in druge ljudi hkrati.
  Bilo je več oblikovalcev, vključno z najbolj znanimi: Porsche in Aders. Na splošno, če so imeli Nemci kvalitativno premoč nad Sovjeti v letalstvu in podmorniški floti (čeprav tega vsi ne priznavajo!), potem je tankovska flota Panzervale opazno zaostajala. Zlasti sovjetska vozila KV, T-28, T-34, so bila boljša od nemških v oklepu in oborožitvi, T-34 pa tudi v voznih zmogljivostih. Vendar topovi nemških tankov niso dovolj močni za angleške Matilde in Cromwelle, še manj za tiste, ki jih že razvijajo konstruktorji Churchillov in Challengerjev. Da ne omenjam šibkosti oklepov nemških modelov ...
  Ko je goste povabil, naj sedejo, je Fuhrer začel brati moralo:
  - Na žalost Nemčija trenutno nima zanesljivega protitankovskega topa ... Opremljeni s 50-mm topom T-3 lahko udarijo le oklep Matilde ali KV ... Toda Matilda je v Britanijo vstopila še pred začetkom druge svetovne vojne. Sami smo ujeli Matildo, čigar sprednjega oklepa ni mogoče prebiti. No, sovjetski KV ne morejo niti prodreti skozi bok ali trup. Največ, kar zmore naš avto, je, da prebije stezo! To pomeni, da ste nas oblikovalci postavili v takšen položaj, da so sovražnikovi tanki veliko močnejši od naših v smislu oklepa, novi ameriški "Grants" in "Shermani", pripravljeni za množično proizvodnjo, pa so boljši v oborožitvi. Da ne govorimo o ruskih vozilih s 76 mm topom. In kako izvajate nalogo ustvarjanja novih tankov, zlasti z 88 mm pištolo.
  Porsche je zmedeno odgovoril:
  - Seveda izvajamo podoben razvoj, veliki Fuhrer. 26. maja nam je Uprava za oborožitev naročila 45-tonski tank ViK -4501. Točno tako bi moralo biti, z 88 mm protiletalskim topom, predelanim v tankovsko kupolo. Imamo že predhodne risbe. Lahko se seznanite z njimi, super.
  Fuhrer je vprašal:
  - Ste vi Aders?
  Erwin je prikimal:
  - V štiridesetih letih je bil VK -3001 uspešno testiran. Novo težko vozilo, s 75 mm topom. Podobno orožje imamo v protitankovskem modelu, vendar še ni zašlo v množično proizvodnjo. Poleg tega je bilo opravljeno delo za ustvarjanje T-6, ki je tehtal do 65 ton. In lažji model 36 ton. Poskušamo velikega Fuhrerja.
  Adolf, ki si je domišljal, da vse ve, je začel hitro pregledovati risbe. Tukaj so prve skice mogočnega "Tigra", najslavnejšega nemškega tanka druge svetovne vojne. Ta avto je postal znan med Kursko izboklino. V sovjetskih časih so "tigre" na splošno zmerjali, potem pa je odnos do tega avtomobila postal bolj objektiven. Za svoj čas ta tank seveda ni bil slab. Med prvim večjim spopadom z našimi KV so trije Tigri izstrelili deset sovjetskih vozil, sama pa so pobegnila brez škode. Glavna prednost tega vozila je bil zmogljiv 88-mm top, ki dolgo časa ni imel dostojnega nasprotnika. Toda na Kurski izboklini so bili nacisti kljub kvalitativni tehnološki premoči vseeno poraženi ... Statistika o bojni uporabi tega vozila, pa tudi razmerje izgub, na splošno govori o njem kot enem najboljših vozil v zgodovini. druga svetovna vojna. Toda pomanjkljivosti so vidne tudi s prostim očesom. Velika teža 56 ton, z oklepom le 100 milimetrov (samo 80 strani!), visoka višina, pomanjkanje racionalnih kotov nagiba oklepa in slabe vozne lastnosti. Na splošno je bil tank IS-2, ki je tehtal deset ton manj, boljši od tigra tako v oklepu kot v oborožitvi ... Toda ta tank se je pojavil šele februarja 1944. "Kraljevski tiger" je na splošno tehtal 68 ton, s prednjim oklepom 180 milimetrov ... Seveda tak tank ni bil primeren za vojno v Afriki, v puščavi, za desant, je le stroj kot glineno uho z noge iz gline. Ne, seveda, za svoj čas je bil "Kraljevski tiger" zelo učinkovit, v bitki je lahko uničil več sovražnikovih tankov in enkrat v eni uri izstrelil petindvajset "Shermanov". Zdelo se je, da obstajajo informacije o triindvajsetih tankih T-34, ki jih je Tiger med eno bitko uničil. Toda v vsakem primeru je ta tank preprosto utelešenje neracionalne uporabe moči in teže. Ampak, na primer, sovjetski tank T-54 ... Nekakšno utelešenje uspešne racionalne uporabe dejansko prejšnjih tehnologij druge svetovne vojne.
  Fuhrer je odločno izjavil:
  - Ne, gospodje! Ta projekt ni primeren! Narediti šestinpetdeset ton težko vozilo s samo 100 milimetri oklepa ... Kje je naša opevana nemška učinkovitost in racionalnost?
  Aders je plaho pripomnil:
  - Francoski S-2, s težo 70 ton, je imel oklep 45 milimetrov ...
  Fuhrer-Terminator je jezno prekinil:
  - To je tank iz časa prve svetovne vojne. Toda ruski KV-2 je imel 152-milimetrsko havbico in je tehtal 52 ton. Ampak to je 152 milimetrov, ne 88.
  Zato vam dam nalogo 88 mm topa kalibra 71, za tank s težo največ štirideset ton in čelnim oklepom vsaj 180 milimetrov, stranicami in trupom 150 milimetrov, motorjem šeststo , sedemsto konjskih moči. In ta tank naj bi začeli množično proizvajati najpozneje v šestih mesecih.
  Nemški oblikovalci so prebledeli in roke so se jim tresle. Aleksander jih je posmehljivo pogledal. Naloga je bila res zelo težka; oborožitev in oklep, značilen za "Kraljevski tiger" model 1944, vendar morate težo zmanjšati za 28 ton! Vendar je Adolf menil, da je to povsem resnično, in je Porscheju celo prijateljsko udaril po rami:
  - Ne bodite razburjeni, sam vam bom narisal optimalno shemo, v kateri se boste lahko znašli s tako relativno majhno težo. Nisem tiran, ampak racionalist. Preprosto morate veliko obnoviti. Predvsem namestitev menjalnika in motorja skupaj.
  Aders je žalostno pripomnil:
  - To nam bo povzročilo določene težave. Takšna ureditev bo imela zlasti naslednje pomanjkljivosti.
  Trdni Adolf ga je prekinil:
  - Seveda bo nekaj težav, vendar jih je načeloma enostavno odpraviti. Predvsem v tehničnem smislu. Lahko pa motor postaviš veliko bolj kompaktno, premakneš vzmetenje in ... Treba je znižati višino tanka na dva metra, posadko pa postaviti ležeče, potem bo vse veliko bolj racionalno.
  Fuhrer je začel izdelovati skico, nekakšno risbo, tipa najbolj priljubljenega sovjetskega tanka povojnega obdobja, T-54. To vozilo je bilo tako uspešno, da so ga lansirali leta 1947 in je bilo uporabljeno med bitkami v Afganistanu s Talibani; iraške enote so se v njih bojevale z ameriško vojsko med Puščavskim viharjem in operacijo Šok in strah ali Iraška svoboda . Skupno je bilo izdelanih več kot 70 tisoč teh tankov. In da je bil avto zelo uspešen. S težo 36 ton, čelnim oklepom 200 milimetrov in topom kalibra 100 milimetrov. Ta tip se je med korejsko vojno uspešno boril z ameriškimi Patoni in Pershingi. Torej je model za ta tehnološki nivo zelo primeren in realen za izvedbo. In precej enostaven za izdelavo - poceni ... Kar se tiče nemškega 88-mm topa 71 El, je bil dovolj prodoren za vse tanke druge svetovne vojne (z izjemo čelnega oklepa IS-3, ki je vstopil v uporabo maja 1945!). Kaj pa IS-3? Tank je odličen glede oklepa in kupole, ki je dobila obliko ščuke. Res je, vozne lastnosti so bile slabe in so ga kmalu ukinili. Potem je bilo še več modelov, IS-4 in tako naprej, dokler se niso odločili za IS-10, ki so ga po Stalinovi smrti preimenovali v T-10. In izkazalo se je, da je bil to zadnji sovjetski težki tank. Hruščov je prepovedal ves razvoj težkih vozil in njegovi nasledniki tega niso popravili!
  Na splošno, ali Nemci potrebujejo tank, težji od štirideset ton, če lahko celo na srednji tank namestijo top, ki lahko prebije 193 milimetrov oklepa na razdalji 1000 metrov?
  Američani so hitro opustili težke tanke in teža Pershinga ni presegla 42 ton, Shermana pa na splošno 32. Ko pa je postalo očitno, da bo izbruhnila vojna z ZSSR, se je pojavila pošast s 120 mm. kalibra in začetno hitrostjo izstrelka skoraj 1000 metrov na sekundo. Vendar so bili Američani nad tem tankom kmalu razočarani. Pred pojavom IS-10 je bil najbolj priljubljen povojni tank IS-4 s čelnim oklepom 250 milimetrov in stranskim 170... Zanesljivo vozilo, čeprav je tehtalo več kot 60 ton. V vsakem primeru morate naročiti izdelavo težkega tanka za Nemčijo, vendar ne več kot 50 ton. Na primer, IS-10 je tehtal le 50 ton, imel čelni oklep 290 milimetrov in top 125 milimetrov ... Mimogrede, kateri kaliber je najuspešnejši? Med vojno sta najbolj priljubljena modela Sherman in Churchill imela oklep 100 in 152 milimetrov (čelni). No, "Kraljevski tigri" so se s tem precej dobro spoprijeli ... Toda "Panther" je začel nekoliko zaostajati za kalibrom 75 mm, tudi če je visoka začetna hitrost izstrelka postala nezadostna. Zato so se pojavili "panterji" z 88-milimetrskimi puškami, čeprav šele ob koncu vojne, in bilo jih je le nekaj. Toda dejstvo, da Wehrmacht ni nameraval ponovno oborožiti tankov in protitankovskih topov z večjim kalibrom, nakazuje, da je takšno stanje vsem ustrezalo. Res je obstajal samohodni top Jagdtiger s 128-mm topom in 250-mm prednjim oklepom, vendar so jih izdelali le 71 in v tako majhni količini niso mogli vplivati na potek vojne. Mimogrede, zanimivo je, da je do trenutka, ko so se Jagdtigri predali, v službi ostalo še 43, kar kaže na izjemno sposobnost preživetja takšnega stroja.
  Mimogrede, Stalin je ukazal, da se IS-2 takoj oboroži s topom kalibra 122 mm, čeprav je bila njegova prodorna moč prevelika za nemške tanke (razen "kraljevega tigra", vendar je bilo izdelanih le 458 takih tankov). Mnogi so diktatorju svetovali, naj se omeji na 100 mm sod. In res se je samohodna pištola T-100 izkazala za najboljšo glede na splošne bojne lastnosti. Konec koncev, večji kot je kaliber, manjša je bila zaloga granat, nižja je bila hitrost ognja, začetna hitrost izstrelka, domet in natančnost ognja ... Ampak Nemci so imeli najbolj masiven tank, T- 4 in na njem zasnovane samovozne puške so tehtale le 22-24 ton. Vendar pa je bil samohodni top Panzer zelo uspešen: oborožitev in čelni oklep Pantherja sta bila skoraj enaka njegovemu, s tako nizko težo in višino. Treba bo naročiti začetek proizvodnje bolj preprostih in poceni "panzerjev".
  Kaj pa kaliber pištole? Za protitankovske topove je kaliber 128 milimetrov prevelik, bolje ga je uporabiti kot jurišno orožje in izbrati vmesnega 105 milimetrov.
  Adolf je nemškim oblikovalcem pokazal diagram:
  - To je naše novo skrivno orožje! Rezervoar naj bi bil testiran v naslednjih mesecih. Njegova bojna uporaba bo leta 1943. Medtem imate tudi projekt za izdelavo težkega tanka s 105 mm topovi. Pa tudi lahke samohodne puške. Torej na delo, gospodje.
  Aders je plaho ugovarjal:
  - Dizajn, ki ste ga predlagali, je videti privlačen, vendar je težava v tem, da ta tank ni v duhu naše tradicije... In posadki bo neprijetno...
  Namesto odgovora je Adolf spil sok in predlagal:
  - Mogoče bi lahko imeli kosilo, tovariši. Na splošno je ta tank mogoče proizvajati v velikih količinah in mislim, da Američani in Britanci ne bodo proizvedli česa boljšega pred koncem vojne. In danes lahko jeste malo mesa ...
  Dekleta so hitro pogrnila mizo. Aleksander, ki je spoznal, da bi Firerjev želodec, odvajen od mesa, lahko zbolel, se je odločil ostati zvest samemu sebi in pojedel le malo jesetra, medtem ko se je spominjal Sobakeviča iz njihovih "Mrtvih duš". Hmm, zaenkrat se zdi, da dela vse prav. Postavi gospodarstvo na vojne temelje, razglasi totalno vojno, sprejme zakone, ki bi morali biti sprejeti že leta 1939... Hitlerjeva počasnost z militarizacijo je povzročila pomanjkanje orožja, in to ravno v količinskem smislu... Še več, slavni poslanec- 44 jurišna puška... Po svojih bojnih lastnostih odlična stvar, ki je v nečem celo boljša od prvih modelov Kalašnikov. Le malo težka je... Mogoče bi res lahko za osnovo uporabili jurišno puško AKM? Eh, lepo bi bilo ustvariti orožje, ki bi združevalo natančnost ameriške M-16 s hitrostjo ognja in zanesljivostjo AKM. Na splošno se napredek razvija neenakomerno. Na primer, motorji v tankih niso dodali veliko moči, vendar je računalnik postal popolnoma nedostopen. Ima pa znanje o prihodnosti, kaj pa lahko ponudi v smislu na primer nadomestka za olje. Do sedaj se niti v Ameriki niso naučili učinkovito proizvajati bencin iz premoga! Kljub naraščajočim cenam nafte. No, kaj drugega lahko ponudi. Dinamična zaščita, turbogeneratorski motorji ... In to se bo zgodilo, vendar malo kasneje, da ne bi hiteli s polaganjem adutov. V sedemdesetih letih je šel napredek daleč naprej, a dokler ni premagana starost, tudi bolezen in človek ni Bog! Še več, na nek način prihaja celo do regresije ... Na primer do porasta religioznosti, predvsem v Rusiji in postsovjetskem prostoru, pa tudi v islamskih državah. Toda veliki misleci renesanse in sodobnega časa so napovedovali, da bo religija postopoma izumrla!
  A nenavadno, verski ekstremizem narašča ... In duhovniki se vse bolj vmešavajo v državno politiko. In v tej situaciji je nerazumljiva politika oblasti, ali res resno verjamejo, da je resnica v pravoslavju ali islamu? Vsi ti izobraženi in pametni ljudje? Če ne, kakšen smisel ima potem opuščanje sekularnega modela državnosti? Zaradi učinkovitosti obvladovanja množic? Toda prav pravoslavje je dokazalo svojo neučinkovitost kot državna vera ... Dejstvo je, da ima pravoslavje, ki ima formalno osnovo za krščanstvo in najprej Novo zavezo, za osnovo pacifističen nauk: ne upiraj se. zlo in ljubi svojega sovražnika! Toda hkrati je dejanska politika imperija agresivna in zahteva nasilje in osvajanje. To je tisto, kar povzroča protislovje med obliko in bistvom. Četudi marsikdo tega zavestno ne razume, podzavestno čuti!
  Pravoslavni nauk je zaradi tega neučinkovit, brez logike, poskuša biti carski in krščanski hkrati. In kristjan pomeni žid in pacifist! Konec koncev so Sveto pismo skoraj v celoti napisali Judje in morda celo v celoti, saj apostol Pavel pravi, da je prednost Judov velika, ker jim je bila zaupana Božja beseda! To pomeni, da Rus ne bi smel verjeti Svetemu pismu! To pomeni, da je potrebna druga vera, ki pa ne temelji več na judovskih spisih ... Katera? Razviti bi ga morali izkušeni strokovnjaki in psihologi pod vodstvom FSB! Potem bodo številna nasprotja uspešno razrešena ...
  Povedati je treba, da otrok, ki bere evangelij, nikoli ne bo postal močan, pogumen, krut bojevnik, ki ljubi Rusijo! In katera država je znana v Svetem pismu? Izrael!
  Res je, sam Adolf je obseden, ta igralec, ki se je znašel na Hitlerjevem mestu, sploh ne bo zaostril preganjanja Judov. Nasprotno, koristni Judje bodo uživali ugodnosti in delali za tretji rajh. Takih neumnosti kot streljanje judovskih znanstvenikov ali umetnikov ne bo! Vendar je prezgodaj za razveljavitev antisemitskih zakonov. Prvič, ljudje morda napačno razumejo, in drugič, to je vir bogastva in zelo trden vir! Seveda pa je antisemitsko politiko mogoče omiliti v zameno za podporo Judov.
  Kaj storiti s papežem? Odnosi z Vatikanom so daleč od idealnih, a odprta vojna bo na tej stopnji prinesla le škodo. To pomeni, da morate iskati podporo Vatikana, a hkrati vztrajati pri svojih interesih... V idealnem primeru postaviti svojo lutko na Petrov prestol in postopoma reformirati vero...
  Porsche je prekinil Adolfove misli:
  - Zelo smo zadovoljni z vašo večerjo, Fuhrer!
  Obsedeni Adolf se je prijazno nasmehnil:
  - No, za zdaj se bom srečal s Himmlerjem, potem pa naj pride Heinseberg. In poglejte, fantje: dobili ste zelo stroge roke!
  Fuhrerjeva vojska se je premikala po Afriki. In držala je obrambo pred ZSSR.
  Pozimi je Rdeča armada začela ofenzivo na pobočju Ržev, vendar so nacisti tam čakali in uspeli odbiti udarec. Na jugu so se držali tudi Nemci, ki so se držali smeri Oryol in Harkov. In šele blizu Leningrada so sovjetske čete lahko izvedle operacijo Iskra, vendar so bitke trajale skoraj mesec dni in zmaga je bila kupljena z izjemno visoko ceno.
  Švabe so nekako preživele zimo '42 - '43.
  Toda spomladi večino Afrike že osvojijo. In Fuhrer preizkuša vode miru z Britanijo.
  Churchill je glede tega nekoliko hladen. Čeprav Britanija trpi poraz za porazom.
  Tudi z Japonsko ni jasno - bitko pri Midwayu je izgubila Amerika, medtem ko samuraji premagujejo veliko Yankeejevo floto kos za kosom. In Amerika ne more imeti koristi od svoje številčne premoči na morju in v zraku.
  Hitler hoče napasti ZSSR, a tudi po razglasitvi splošne, totalne mobilizacije ima za to premalo moči. Ker so Švabe razpršene po vsej Afriki.
  Poleti je Rdeča armada sama pripravljena za napredovanje. Nacisti pa po osvojitvi Afrike oblikujejo kolonialne čete. In dobijo dodatna sredstva.
  Uporabljajo se za izdelavo tankov Lev, Tiger in Panter. Vendar podatki, ki so bili dani pošasti, niso bili povsem uspešni. Predrago, pretežko. Res je, za obrambo je panter dober uničevalec tankov, z brzostrelnim topom.
  Toda najbolj neuspešen je bil "Lion", težak, drag, a ne zelo učinkovit. Pištola je premočna proti sovjetskim štiriintridesetim in lahkim tankom, hitrost ognja pa je precej nižja kot pri Panterju in Tigru. In oklep je boljši kot pri "Tigru" in tudi pri racionalnih nagibih. Izkazalo se je, da je "Lion" podoben velikemu "Pantherju", ki tehta devetdeset ton in ima motor z osemsto konjskimi močmi. Toda nekoliko hitreje kot v resnični zgodovini je "Tiger"-2, dvaindvajset ton lažji, vstopil v proizvodnjo. Po stopnji zaščite blizu "Lion", vendar bolj mobilen, lahek. Pištola je sicer kalibra 88 mm - proti 105, a povsem zadostna za uničenje vseh sovjetskih tankov. In kar je pomembno, je višja hitrost ognja - osem strelov proti petim.
  Torej je "Lion" otrok nemškega, mračnega genija, ki se ni ukoreninil.
  Nemci so čez poletje zavzeli vso Afriko, vključno z Madagaskarjem. Stalin je čakal predolgo.
  Morda je sam računal, da bodo Nemci začeli ofenzivo. Še posebej ko vidimo, kako prispejo tanki Lev, Tiger in Panter. Toda Švabe so še vedno reševale težave na temni celini.
  Stalin je zamudil trenutek. Ofenziva sovjetskih čet se je začela v smeri Orela in Harkova. Le tam, kjer so bili Nemci dobro pripravljeni. In taktičnega presenečenja ni bilo mogoče doseči. Že prve bitke so pokazale, da se "Panther" odlično obnese v obrambi. Ni slabo in "Ferdinands". Tudi oni so dobri.
  In Tiger je produktiven tank. In dosega dobre rezultate. Nemci se aktivno branijo. In vzdržati sovražnikove udarce. V treh mesecih zelo trdovratnih bojev je Rdeča armada napredovala le petnajst kilometrov. In njene izgube so bile velike.
  Dva ducata angleških letal je preletelo kamuflirana dekleta; verjetno niso ničesar opazili in so že začeli izginjati za obzorjem, ko so se nenadoma zaslišali novi sumljivi zvoki. Madeleine je ukazala:
  - Vsi lezite in se ne premikajte!
  Dekleta so zmrznila, nekaj so čakala. In potem so se izza sipine pojavili lahki transporterji in tovornjaki. Sodeč po dizajnu, je izdelan v Angliji in Ameriki. Počasi so se pomikali proti glavnemu mestu Tunizije. Madeleine je bila nekoliko zmedena. Verjela je, da je fronta še daleč, kar pomeni, da Britanci še ne bodo imeli časa, da se pojavijo. Oziroma se ne bi smele pojaviti. In tukaj drvi cela kolona. Čeprav morda manj kot bataljon ... Kdo so oni, neka bojna skupina, ki je obšla puščave sploh ne neprekinjene fronte, želi brskati po zadku. Zdi se logično, čeprav jih je s tehnologijo zlahka opaziti v puščavi. V vsakem primeru morate prijateljem sporočiti po radiu, vendar ne odpirati ognja. Še več, le sto jih je, Britancev pa je več kot tristo!
  Gerda je zašepetala Charlotte:
  - To so Angleži! Prvič sem jih videl tako blizu!
  Rdečelasi prijatelj, tudi precej živčen, je odgovoril:
  - Nič posebnega! In med njimi je toliko črncev!
  Dejansko je bila vsaj polovica Angležev temnopoltih. In kolona se je pomikala počasi, črnci pa so še tulili ... Vedno bližje so bili ...
  Tukaj živci ene od deklet niso zdržali in je streljala z mitraljezom. V isti sekundi so preostali bojevniki odprli ogenj in Madeleine je z zamudo zalajala:
  - Ogenj!
  Naenkrat je bilo pokošenih več deset Angležev, eden od tovornjakov je zagorel. Preostali Britanci so neselektivno streljali. Madeleine je izkoristila trenutek in zavpila:
  - Skupaj vrzite žaljive granate!
  Dekleta iz elitnega SS bataljona "She-Wolf" mečejo granate daleč in natančno. In da so bili trenirani že od otroštva in so bili podvrženi tudi posebnim tehnikam. To je, ko treniraš z elektrošokom, si malo počasen z metom in si šokiran. Gerda in Charlotte sta tudi vrgli svoja darila. In Britanci so na glavo in na glavo ... To je tako smešno. Streljajo naključno, črnci pa še vedno kričijo v nerazumljivem jeziku. Tole so pa definitivno bedaki...
  In Gerda strelja in meče, hkrati pa poje:
  - V učencih SS je nočna mora! En skok - en zadetek! Volčiče smo - naša metoda je preprosta! Mačka ne maramo vleči za rep!
  Charlotte tudi zarenči v odgovor. Krogle, ki jih je izstrelila, zlomijo lobanjo na drobce. In potem si iztaknejo oči. Tukaj je en prestrašen temnopolti moški, ki z bajonetom zabode svojega plavolasega partnerja v bok. V odgovor bo pljuval kri. Charlotte poje:
  - Angeli zvezdnega temnega pekla! Zdi se, da bo vse v vesolju uničeno! V nebo moraš poleteti kot hiter sokol! Za zaščito duš pred uničenjem!
  Britanci delujejo neorganizirano, večinoma so kolonialni vojaki: črnci in Indijci, Arabci. Ali padejo, zamrznejo, ali, nasprotno, močno skočijo in začnejo teči naokoli kot nori zajci. Vendar dekleta streljajo natančno in čeprav granate ne letijo daleč, so drobci debeli! Sovražnikov je že malo. Madeleine kriči v angleščini, njen glas je tako oglušujoče glasen, da sploh ne potrebuješ megafona:
  - Predajte se in rešili vam bomo življenja! V ujetništvu boste imeli dobro hrano, vino in seks!
  Delovalo je takoj in ko enkrat obupajo ... Roke gor in ...
  Zbrali so petdeset ujetnikov, od tega polovico ranjenih. Madeleine je ukazala:
  - Pokončajte ranjence!
  Tistim, ki niso mogli stati na nogah, so "volkuljice" brez slovesnosti streljale naboje v sence, ostale pa so naložili v avtomobile in odpeljali v najbližjo bazo.
  Po vročem pesku puščave so Gerdine bose noge zelo zadovoljne, ko čutijo mehko gumo. Celo blaženo stoka ... Ameriški tovornjaki so zelo udobni in se med potjo ne tresejo. Po zmagi so dekleta vesela. Charlotte je vprašala Gerdo:
  - Koliko si jih ubil?
  Deklica je začudeno skomignila z rameni:
  - Ne vem? Nisem bil edini, ki je streljal ... Ampak mislim, da jih je bilo veliko!
  Charlotte je izračunala:
  - Sto nas je, pobil je okoli tristo, kar pomeni tri na brata, torej na sestro! Impresiven začetek vojne!
  Gerda je ravnodušno zamahnila z roko:
  - To zame ni pomembno! Glavna stvar je, da ni umrl niti en prijatelj. Čeprav je to seveda statistika, je bilo uničenih tristo sovražnikov, na naši strani pa le dva volčja bojevnika lažje ranjena. Celo čudim se, kako s takšnimi bojevniki še Afrike nismo popolnoma osvojili.
  Charlotte je takoj pokvarila razpoloženje:
  - No, izgubili smo proti tem nesrečnim bojevnikom v osemnajstem!
  Gerda je jezno zmajala s svojo svetlo glavo, kot bi bila prekrita z novoletnim snegom:
  - To je zaradi izdaje! A v resnici smo bili bližje zmagi kot kdaj koli prej in to je bilo jasno vsem, ki niso slepi! Aja, zmotili so nas!
  Charlotte se je strinjala in se z golimi prsti spretno popraskala za levim ušesom:
  - Da, izdaja, sabotaža, povprečnost vojske ... Toda vseeno smo zlomili Ruse in jih leta 1918 prisilili v predajo! Oh, lepo bi se bilo sprehoditi po ruskih prostranstvih, tam je kul, tukaj pa je vroče!
  Gerda se je veselo zahihitala:
  - Toda v Rusiji so tako hude zmrzali ... Ko pa sem bos tekel po snegu v gorah, vem, kakšna muka je to.
  Charlotte je pokazala zobe:
  - Mala Gerda teče bosa po žgočem snegu ... To je simbolično, kot v pravljici ... Pravljice o čistem, še vedno otroškem in prav nič sebičnem ...
  Gerda je veselo pomežiknila prijateljici:
  - Kot da bi morali iti k Fuhrerju?
  Charlotte je potrdila:
  - Skoraj! Samo voziva se, ne tečeva bosa po vročem puščavskem pesku. In tudi po zmagi.
  Zvezan črnec je mrmral v nemščini:
  - Grozni angeli, pripravljen sem vam služiti! Ti si boginja, jaz sem tvoj suženj!
  Charlotte je s svojo rahlo hrapavo nogo pogladila rjave kodraste lase temnopoltega ujetnika:
  - Vi črnci ste že po naravi sužnji! To je seveda po eni strani dobro, nekdo mora trdo delati od zore do mraka, opravljati hlapčevska dela ... Toda suženj je po svoji naravi, po svoji podli naravi, izdajalec in mu ni mogoče zaupati orožja. . Nemci pa smo najbolj kulturan in visoko organiziran narod na Zemlji. Velik narod bojevnikov in niso brez razloga nemški plačanci služili v vseh evropskih vojskah in celo v Rusiji, največkrat na poveljniških položajih!
  Gerda je ostro rekla:
  - Da, služil nam boš kot suženj. Za temnopolte imamo posebne menažerije. In za zdaj je vse, kar morate storiti, to, da ...
  Charlotte je predlagala:
  - Naj nam poljubi noge. Navsezadnje nam bo prijetno, Niger pa se bo ponižal.
  Gerda je močno zmajala z glavo:
  "Ne vem, kako si, toda gnusno je, če se Arijeva čista koža dotakne ustnic smrdljivega Nigra." Torej ...
  Charlotte se ni strinjala:
  - Pravzaprav ne! Nasprotno, všeč bi mi bilo. No poglej ...
  Rdečelasa ognjevita lepotica je črncu sunila nogico. Navdušeno je začel poljubljati dolge, gladke, izklesane prste boginje. In deklica se je v odgovor le nežno nasmehnila, debele ustnice temnopoltega moža so požgečkale njegovo zagorelo kožo. Zapornikov jezik je tekel po dekličini elastični, rahlo zaprašeni nogi. Še vedno je lepo, ko ponižaš močnega, skoraj dvometrskega človeka.
  Gerda je bila presenečena:
  - Čudno je, a se vam ne gnusi?
  Charlotte se je nasmehnila:
  - Pravzaprav ne! Zakaj bi se zgražal?
  Gerda se je odločila molčati: zakaj bi se vmešavala v prijateljeve zadeve? Pravzaprav so jih vzgojili, da Nemka ne sme biti samo bojevnica, ampak tudi ljubeča, nežna žena in zdrava mati. Sama pa o fantih še ni razmišljala, morda zaradi velikih fizičnih naporov ali pa preprosto še ni našla svojega para. Vendar se zdi, da je tudi Charlotte tega naveličana. Z gležnjem je črnca udarila v nos, tako da mu je začelo teči iz nosu in Gerdi predlagala:
  - Morda lahko zapojemo?
  Gerda je prikimala:
  - Seveda, peli bomo! Sicer postane žalostno!
  Dekleta so začela peti, pridružile so se jim prijateljice, tako da je pesem tekla kot slap:
  Z dragim greva iz gošče,
  Skrivanje nezemeljske žalosti!
  In mraz, pekoč, hladen,
  Zlomljen motiv preboden!
  
  Bose noge v snegu,
  Dekleta postajajo bela!
  Zlobni snežni viharji rjovejo kot volkovi,
  Motenje jat ptic!
  
  Toda dekle ne pozna strahu
  Ona je močan borec!
  Majica je komaj pokrivala meso,
  Zagotovo bomo zmagali!
  
  Naš bojevnik je najbolj izkušen,
  Ne moreš ga upogniti s kladivom!
  Tukaj se javorji nežno premikajo,
  Snežinke vam padajo na prsi!
  
  Pri nas ni navada, da se bojimo,
  Ne drzni si drhteti od mraza!
  Nasprotnik je debel z volovskim vratom,
  Lepljivo je in gnusno kot lepilo!
  
  Ljudje imajo tako moč
  Kaj je dosegel sveti obred!
  Za nas tako vera kot narava,
  Rezultat bo zmagovit!
  
  Kristus navdihuje domovino,
  Govori nam, naj se borimo do konca!
  Tako da planet postane raj,
  Vsa srca bodo pogumna!
  
  Ljudje bodo kmalu srečni
  Naj bo življenje včasih težak križ!
  Naboji so brutalno smrtonosni
  Toda tisti, ki je padel, je že vstal!
  
  Znanost nam daje nesmrtnost,
  In misli padlih bodo vrnjene na dolžnost!
  Ampak če se umaknemo, verjemite mi,
  Sovražnik bo takoj pokvaril rezultat!
  
  Zato vsaj molite k Bogu,
  Ni treba delati napak, bodite leni!
  Vsemogočni sodnik je zelo strog,
  Vsaj včasih lahko pomaga!
  
  Domovina mi je najdražja,
  Sveta, modra dežela!
  Naš vodja, drži vajeti močneje,
  Očetova domovina je rojena, da cveti!
  Dekleta iz elitnega SS bataljona "Volčica" so pela tako lepo in besede so bile duševne. Na splošno obstaja stereotip, da esesovec pomeni krvnik! Ampak to ni res. Seveda so obstajale posebne kaznovalne enote, največkrat kot del varnostnih divizij, ki so izvajale posebne operacije, vendar je bila večina divizij SS preprosto elitna straža Wehrmachta. Na splošno je treba reči, da rdeča, totalitarna propaganda ni najbolj zanesljiv vir informacij o drugi svetovni vojni. Navsezadnje je jasno, da si komunistični voditelji Agitpropa niso mogli kaj, da ne bi bili nepristranski in objektivno pokrivali dogajanje. Torej je zanesljivo težko presoditi, kje je bila resnična resnica o grozodejstvih nacistov in kje fikcija. Vsekakor so tisti, ki se resno ukvarjajo z zgodovinskimi raziskavami, prisiljeni priznati, da ni vsak SS bojevnik krvnik in pošast. Poleg tega pred napadom na ZSSR; Nacisti so se na zasedenih ozemljih na splošno obnašali strpno, zahodni viri ne nakazujejo množičnih grozodejstev ali povračilnih ukrepov.
  In zdaj so dekleta pomagala zapornikom izstopiti iz avtomobilov; so prijateljsko trepljali plašne može po širokih ramenih. Nato so bile dekleta povabljene na osvežitev ...
  Kosilo je bilo skromno, a zebra je bila ustreljena v puščavi in vsako dekle je dobilo kebab, pečen v arabskem slogu. Na splošno so bili Arabci, vsaj navzven, prijazni in tisti, ki so znali nemško, so se celo poskušali šaliti ali skrbno božati dekleta po nogah.
  Gerda je odrinila lepljivega Arabca in rekla:
  - Nisem zate!
  Charlotte je sledila:
  - Pridobite si harem!
  Gerda se je nasmehnila in predlagala:
  - Toda povej mi, Charlotte, kaj bi naredila, če bi postala sultanova žena?
  Rdečelasi prijatelj je dvomljivo pripomnil:
  - To je pravzaprav sporna sreča ... Čeprav je odvisno od sultanove žene. Če bi bilo veliko Otomansko cesarstvo v svojem razcvetu, potem ... Bilo bi celo zelo lepo ... Reformiral bi turško vojsko, izboljšal orožje ... In verjetno bi najprej usmeril pogled proti vzhodu.
  Gerda se je strinjala:
  - Prav! A škoda za Turčijo, da tudi v času svojega razcveta ni mogla osvojiti Irana. To je bilo povsem realno, še posebej, ker je bila perzijska vojska zaostala. Sprašujem se, veliki Firer, kakšno odločitev bo sprejel: osvojil Turčijo ali ga vključil v svojo koalicijo, s čimer bi Osmanom vrgel kost, vključno z nekaterimi ne tako dragocenimi deželami Irana?
  Charlotte je zmedeno skomignila z rameni.
  - Ne vem! Pravzaprav so se nedavno pojavile govorice, da bomo napadli ZSSR ... Pravijo, da rusko bogastvo in bogata ukrajinska ozemlja pravzaprav niso potrebna!
  Gerda je s prsti bosih nog dvignila skodelico čaja in jo zelo spretno dvignila k bradi ter zlila rjavo tekočino vase. Hkrati je dekle uspelo govoriti:
  - Ukrajina ima zelo bogato, bogato zemljo. Pod modrim nemškim vodstvom in z našo visoko kulturo kmetovanja bodo pridelali rekordne letine. In potem bo naš kruh cenejši od vode. In to bo v korist samih Ukrajincev, saj jih sovjetska oblast preprosto ropa, jih sili v lakoto!
  Charlotte je prikimala.
  - Te Slovane bomo naučili naše velike germanske kulture! Razsvetlimo jih!
  Tu so pogovor prekinili nesramni vzkliki, počitka je bilo konec.
  Toda po kosilu so dekleta znova postavili v vrsto in jih prisilili, da korakajo skozi puščavo. Po jedi je bilo težko teči in dekleta so celo rahlo stokala, dokler se njihova telesa vendarle niso ogrela. In tako so odhiteli kot jerbosi.
  To je virtualna bitka... In Afrika postane nemška... In sovjetsko-nemška fronta...
  Pozimi je Rdeča armada ponovno prešla v ofenzivo. Potekajo trmasti boji.
  Christina, Magda, Margaret in Shella se borijo v Panterju. Vozilo, čeprav ni idealno, ima hitro streljajočo puško velikega dosega, je zmerno okretno in ima dober prednji oklep.
  Nemke so kljub mrazu bose in v bikinkah. In vodijo manevrski boj.
  Tukaj Christina izstreli ... Granata zadene kupolo T-34-76 in jo prebije. Sovjetski tank se ustavi, sestreljen.
  Dekleta kričijo na ves glas:
  - Naši so ga vzeli!
  Nato strelja Magda. Tudi lepotica z zlatimi lasmi je zadela.
  Da, torej je bila kupola štiriintridesetice odtrgana.
  Tigrice izmenično streljajo. In zelo natančno. Tako so zadeli še en sovjetski tank.
  Margaret je zadela naslednjo. In zadel je samohodno pištolo SU-76. Spretno udaril. In zapela je:
  - Naša peklenska Nemčija je močna, varuje svet!
  In kako bo jezik pokazal!
  Nato je s topom zadela Shell. Zadel sovjetski tank KV-1S. Tudi deklica je dobro opravila svoje delo.
  Da, štirje bojevniki v bikiniju se borijo in se ne bojijo mraza. Ko so se ženske začele boriti, so se stvari za Tretji rajh izboljšale.
  Tukaj sta pilota Albina in Alvina na nebu. Oba lepotca sta v bikiniju in bosi. Borijo se na Focke-Wulf. In to je zelo resen avto.
  Albina, ki strelja iz zračnih topov, pravi:
  - Aktivni kroket! Ne obžaluj besed!
  In kako bo lesketal z bleščečim nasmehom! In sestrelil bo dve sovjetski letali naenkrat.
  Kar tri je z zračnimi topovi posekala tudi Alvina in začivkala:
  - Moj vstop bo smrtonosen in mat!
  Nakar je deklica razgalila in pokazala zobe! Vsa je očarljiva in polna fenomenalnega šarma.
  Albina prekine drugo letalo Yak-9 in zacvili:
  - Zakaj so potrebni sovjetski piloti?
  Alvina sestreli LAGG-5 in samozavestno reče:
  - Da bomo lahko Nemci pobirali račune!
  Čudovit par deklet. Kako so se lotili zbiranja nagrad zase. Proti takšnim lepotam res ne moreš nasprotovati. Sestreljujejo letala in pokažejo zobe.
  In glavna skrivnost je, da morajo biti dekleta v mrazu bosa in v bikiniju. Potem bodo računi prišli sami.
  In nikoli se ne oblecite. Potresite svoje gole prsi, pa boste vedno visoko cenjeni!
  Albina je posekala še eno letalo Rdeče armade in zapela:
  - V veliki višini in zvezdni čistosti!
  In pomežiknila je, poskočila in trzala z bosimi nogami ter zarjovela:
  - V morskem valu in besnem ognju! In v besnem in besnem ognju!
  In spet dekle z energičnim pristopom sestreli letalo.
  In potem Alvina napade sovražnika. To naredi za vogalom, pokaže zobe in zacvili:
  - Jaz bom super svetovni prvak!
  In spet avto, ki ga je zadela deklica, pade. Da, Rdeči armadi gre zelo slabo.
  In Albina zarjovi od divjega zanosa:
  - Zdaj sem krvnik, ne pilot!
  Sestreli drugo sovjetsko letalo in sikne:
  - Sklonim se nad merkom in izstrelki hitijo proti cilju, pred nami je še en pristop!
  Bojevnik deluje izjemno agresivno.
  Tukaj obe dekleti napadata zemeljske cilje. Albina udari po štiriintrideseti in zacvili:
  - To bo konec!
  Alvina udari po SU-76 in zašepeta:
  - Do popolnega uničenja!
  In kako trese z boso nogo!
  Pozimi Rdeča armada ni mogla doseči bistvenega uspeha. Le na območju Rževa so se uspeli rahlo uklestiti, vendar so Nemci z uvedbo rezerv obnovili stanje. Švabe so res močne.
  In maja 1944, ko so svoje čete dopolnili z novimi tanki, vključno z naprednejšim in bolje zaščitenim Panther-2, so šli v ofenzivo na območju Kurska in Rostova na Donu.
  Vse ne bi bilo tako slabo, če v ofenzivi ne bi sodelovalo veliko število Arabcev in temnopoltih. In kar je najpomembnejše, v vojno je vstopila tudi Turčija. Tako je stanje postalo izjemno alarmantno.
  In Rdeča armada, ki je utrpela velike izgube, se je umaknila pred boljšimi silami Wehrmachta.
  Toda šesterica pogumnih deklet, ki jih je vodila Alenka, se je hudo borila s Švabami. In očitno so bile sile neenake.
  Alenka se je borila za Kursk, ki so ga napadli nacisti. Obupana lepotica je z golimi prsti vrgla granato in zacvrknila:
  - Slava Rusiji in naši dragi stranki!
  Nato je Nataša z bosimi prsti izstrelila granato in siknila:
  - Za punčko poskrbimo bosi!
  Nato je Anyuta poslala tudi darilo smrti s prsti svojih bosih nog in se posušila:
  - To bo čudovit udarec!
  Rdečelasa Avguština je z golim spodnjim udom vzela in poslala darilo uničenja in zacvilila:
  - Usmerjanje radarja v nebo!
  In potem je zlatolasa Maria z golimi nogami dala smrt nacistom.
  In zapela je:
  - Na Madagaskarju, v puščavi in Sahari! Bil povsod, videl svet!
  In potem Marusya vrže cel kup golih podplatov in poje:
  - Na Finskem, v Grčiji in v Avstraliji, na Švedskem vam bodo rekli, da ni lepših deklet od teh!
  Da, šest deklet se je zelo dobro borilo. Toda Švabe so vseeno zavzele Kursk ...
  Ne, ne morete se upreti tako višjim silam. Fašisti so trmasti.
  In kaj pomeni priprava pošasti?
  Adolf Hitler je bil preprosto nor: počutil se je kot pravi despot, ki se mu vsi ubogajo in trepetajo. Ja, če hočeš Stalinove uspehe, potem moraš biti kot Stalin, brez usmiljenja in zahtevnosti do drugih in sebe (natančno tako je razmišljal Josif Vissarionovich v tem vrstnem redu!). Zdaj je šelestenje spodobno in avto se bo začel premikati. Na splošno ima Nemčija, upoštevajoč svoje satelite, veliko prednost pred ZSSR v količini industrijske opreme, v kvalificirani delovni sili in v številu inženirjev na vseh ravneh. To je dejstvo, vendar proizvodnja orožja še vedno ni na nivoju! Nemčija je vso vojno kljub vsemu uničenju v Rusiji zaostajala za ZSSR. In od česa? Seveda zaradi določenega kaosa, ki je vladal v različnih resorjih, predvsem pa v vojaški industriji. Poleg tega je imelo negativno vlogo pomanjkanje surovin in podcenjevanje sovražnikovega potenciala. Zlasti leta 1940 je bila proizvodnja orožja v Nemčiji manjša kot leta 1939 (če upoštevamo celotno količino vključno s strelivom), in to kljub dejstvu, da je bila vojna že v teku in je tretji rajh prevzel nadzor nad velikimi ozemlji z ogromnimi rezerve proizvodnih zmogljivosti. No, kaj lahko rečemo o Hitlerjevih organizacijskih sposobnostih? Ne preveč, blestel je v vojaški industriji.
  Fuhrer je v dolgem govoru izjavil:
  - Na področju nadzora letalstva so izredna pooblastila podeljena Sauerju. Pozorno bo spremljal količino proizvedene opreme in, kar je nič manj pomembno, kakovost. Poleg tega mnogi vaši prijatelji Goering, čeprav so bili nekoč dobri asi, niso sposobni vodstvenega dela. Vsak dober vojak ni tudi izjemen general, zato bo namesto obešenega Erica tehnično sfero vodil človek iz vrst poklicnih podjetnikov, ki je sposoben reformirati in na novo opremiti letalske sile. Navsezadnje Britanija ne spi, povečuje tako količino kot kakovost svojih oboroženih sil, predvsem pa letalstva. Biti moramo dve glavi pred sovražnikom, ducat korakov, sicer bomo popolnoma izgubili premoč nad sovražnikom. Zato so potrebni kvalitativni koraki.
  Goering je plaho odgovoril:
  - Moji prijatelji, preizkušeni ljudje, ki so dokazali svojo bojno učinkovitost in profesionalnost.
  Obsedeni diktator je postal besen:
  - Ali pa sem morda po vašem mnenju pozabil, kdo je izgubil bitko za Britanijo? Ali kdo je spodletel štiriletnemu načrtu razvoja narodnega gospodarstva. Ali pa tudi vi želite biti udarjeni s palicami, in to celo javno. Zato zaprite usta in bodite tiho, preden se nabijete na kol!
  Goering je od strahu celo počepnil. Žal, s Fuhrerjem se ni za hecati. Nato se je spet zaslišal hrup in v nebo je vzletelo drugo letalo ME-262. Avto je bil masiven in je imel dva motorja. Krila so rahlo zamahnjena, sam lovec je videti precej grozeč. Njegove hitrostne lastnosti za leto 1941 so na splošno spodobne in tudi po svetovnih merilih so rekordne. Res je, da sam stroj še ni popolnoma zanesljiv in zahteva odpravljanje napak. Fašistični diktator pa je že dal lastnosti novih, naprednejših lovcev ... ME-262 tehta več kot šest ton, kar pomeni, da je nekaj preobremenjenosti. Lovsko letalo mora biti majhno, poceni in okretno. V tem pogledu bi lahko bil ME-163 kar dober, vendar je njegov raketni motor preveč forsiran in deluje le šest minut (oziroma bo še deloval!), kar pomeni, da je doseg le v radiju sto kilometrov. . Kot bombnik v stilu Blitza ali lovca za kritje za napade armade na Anglijo seveda ni primeren.
  Toda ME-262 lahko nosi tono bomb, torej toliko kot Pe-2, sovjetsko bojno letalo. To je odlična rešitev tako za bojne napade kot za podporo vojakom. Toda zakaj ne bi ustvarili lovca v slogu kometa ME-163, vendar brez raketnega motorja, vendar s turboreaktivnim motorjem? Poskušali so izboljšati "Komet" in zdelo se je, da so povečali čas letenja na 15 minut (to je doseg do 300 kilometrov), kar je na splošno sprejemljivo za bitko za Britanijo. London je še vedno dosegljiv iz Normandije ... Čeprav ni vse tako očitno, ga je treba tudi zbombardirati in se vrniti nazaj, in petnajst minut ni bilo tako hitro. V prihodnosti so bili raketni in reaktivni lovci prepoznani kot slepa ulica v letalstvu. Toda zasnova "Kometa" je zelo zanimiva, s svojo majhnostjo in lahkotnostjo, kar pomeni, da je poceni in okreten.
  Poleg tega obstajajo tudi zelo obetavni lovci, ki tehtajo praviloma 800 kilogramov, takšna jadralna letala, ki jih je mogoče uporabiti v zračnih bojih. Res je, da je zaradi njihovega kratkega dosega mogoče lete na njih izvajati le v obrambnih bitkah ali pa jih dostaviti v London na... transportih in nato ujeti pilote nazaj. Tukaj boste morali razmisliti o tem. V resnični zgodovini jadralna letala nikoli niso imela časa za boj in iz nekega razloga v Koreji sovjetski letalski generali niso upali poskusiti te zamisli. Na splošno ni žalostno, toda med korejsko vojno je ameriški pilot prvi dosegel zmage. Jenkijev torej ne gre podcenjevati.
  Po koncu leta je mlado svetlolaso dekle skočilo iz pilotske kabine in s polno hitrostjo steklo do Fuhrerja.
  Obsedeni nacist številka ena ji je iztegnil roko za poljub. Lepo je, ko te imajo dekleta rada, Fuhrerja pa, kot kaže, vsi Nemci ali bolje rečeno skoraj vsi, razen nekaj jetnikov koncentracijskih taborišč, iskreno obožujejo. Pilot je z navdušenjem rekel:
  - To je preprosto veličastno letalo, ima takšno hitrost in moč. Raztrgajmo vse levčke kot termofor od nadomestka!
  Fuhrer je odobraval dekličin impulz:
  - Seveda ga bomo raztrgali, toda ... Odpravljanje napak v stroju je treba izvajati hitreje, kar še posebej velja za motorje. Tukaj bodo seveda potrebni radikalni ukrepi za njihovo izboljšanje, če pa kaj, bo pomagal vodja-oblikovalec!
  Vsi so zalajali v en glas:
  - Slava velikemu Firerju! Naj nam pomaga Previdnost!
  Zaslišala se je himna tretjega rajha in kolona mladih borcev Hitlerjugenta je krenila naprej. Fantje od štirinajst do sedemnajst let so v posebni formaciji korakali v boben. In potem se je zgodilo najbolj zanimivo: marširale so najstnice iz Zveze nemških žensk. Bile so v kratkih krilih, gole, bose noge lepotic so pritegnile poglede moških. Dekleta so poskušala dvigniti noge višje, a so hkrati potegnila prste nazaj in previdno postavila pete. Zabaven prizor lepotcev z brezhibnimi postavami ... Obrazi so bili res drugačni in nekateri mladi fašisti so bili nekoliko nesramni, skoraj moški, pa še popačeni. Še posebej, ko sta obrvi združili.
  Esteta Adolf je zapisala:
  - Potrebno je, da so fantje in dekleta deležni telesnega usposabljanja v večjem obsegu. In vem, da se na tej zadevi veliko dela, zlasti v Jungfolku, vendar sta potrebna vključevanje in sprejetje špartanskih metod. Seveda, poleg spodbujanja kraj... Naši fantje in dekleta morajo zrasti v spodobne in hkrati neusmiljene ljudi.
  Vrhovni poveljnik se je ustavil. Generali so bili tiho, verjetno so se bali ugovarjati, niso pa želeli potrditi očitnega. Fuhrer je nadaljeval:
  - Vojna ni šala, a neusmiljenost do sovražnikov je treba združiti z medsebojno pomočjo in bratskim čutom do tovarišev. To moramo vcepiti vsem ... Novi nadčlovek je neusmiljen do drugih, še bolj pa mora biti neusmiljen do sebe. Kajti manjvrednost je treba najprej izkoreniniti v duši, potem pa bo vstalo šibko človeško telo!
  Še en premor ... Generali in konstruktorji so se nenadoma zavedli in začeli močno ploskati. Fuhrer je bil videti zadovoljen:
  - To je bolje, zdaj pa bi rad videl imitacijo zračnega boja. Tako mogočna in vseuničujoča ...
  Heinkel je plaho vprašal:
  - Z živim strelivom ali granatami, moj Fuhrer?
  Nacist številka ena je prikimal:
  - Seveda, z bojnimi. Poleg tega bi rad upošteval učinek izmetne naprave. Navsezadnje delate na tem ... - Fuhrer je stresel pesti. - Ko bo končno pripravljen in dan v množično proizvodnjo. Navsezadnje je izkušen pilot izkušen pilot, ki ga je treba zaščititi za prihodnje bitke!
  Fuhrer-Terminator se je kljub temu odločil, da oblikovalcem pokaže sodobnejšo zasnovo naprave za izmet. Ta sistem bi moral biti manj okoren, preprostejši in lažji. No, poceni kljukica, ki jo nemška industrija že obvlada, je povsem primerna za ta namen.
  Diagram je bilo treba risati sproti, vendar je bil Hitler res dober umetnik in je risal jasno, hitro, črte diagramov in zavoji so bili enakomerni in jasni brez ravnila ali šestila. Zadeti Terminator se je seveda zdel čuden, da so Nemci, ki imajo na splošno tako močno in do neke mere napredno ideologijo, kot sta nacionalsocializem in totalitarni sistem, vojno prepustili Rusom. Morda je to posledica dejstva, da so bili ruski vojaki močnejši in bolj vzdržljivi od nemških in so se hitreje naučili bojevati.
  Na splošno, če pogledate potek vojne kot celote, potem so se Rusi, oziroma sovjetska vojska, naučili boriti, Nemci pa so kot da pozabili, kako ... Njihovo poveljstvo je sprejemalo odločitve na ravni prvega -šolci, morda pa še nižje, če ima prvošolec izkušnje z vodenjem vojaških operacij v strategijah v realnem času. In dejstvo, da otroci, stari šest let, včasih že tako spretno vodijo virtualne vojske, je nekaj, iz česar se lahko oni, Žukov in Mainstein učijo. Nekateri raziskovalci pa menijo, da sta Žukov in Mainstein povprečnost. Nasprotja so tudi glede števila opreme, predvsem zajete francoske opreme. Hitlerjev spomin (dober spomin, še posebej, ko je bil še zdrav!) je nakazoval, da je bilo 3600 zajetih tankov, ki so jih zajeli Francozi, kar je zelo impresivna številka ... Nekateri modeli, kot je SiS -35, so bili v svojem oklepu boljši od T-34 samo v čelnem oklepu. Tako je ta tank brez težav mogoče izdelati v francoskih tovarnah, razen morda z zamenjavo 47 mm orožja z dolgocevnim 75 mm topom. Pravzaprav morda tudi to ne bo dovolj. Britanija in ZDA nasploh so pri svojih tankih vedno najbolj cenile oklep. Na primer, štiridesettonski Churchill je imel oklep 152 milimetrov v primerjavi s 120 za težki tank IS-2.
  Fuhrer je oblikovalcem povedal nekaj drugega:
  - Imamo dovolj vetrovnikov, zato poiščite bolj optimalen model letala in ustvarite poenostavljene oblike, ne da bi zadevo pripeljali do dragih testov, kjer umirajo tudi naši najboljši asi. Na primer, model letečega krila letala je zelo učinkovit, še posebej, če se lahko spremeni debelina in kot naklona. Dal sem ti že risbo, tako da bi moral biti brezrepi pripravljen. Njegova ocenjena hitrost bo tudi z motorjem Yumo znašala do 1100 kilometrov na uro. Kar tako naprej, vendar ne bodite predrzni!
  Neprilagojeni Adolf je svetoval tudi, kako povečati hitrost pihanja cevi. Ujel je slabo skrito ironijo v pogledih snovalcev: kako je preprost desetar vedel toliko? Ali ne verjamejo v Fuhrerjev genij? No, bomo ugotovili ... ali ne, ne bomo ugotovili, jim bomo pa dokazali, da smo izobraženi.
  Sledilo je kosilo na svežem zraku, služkinji sta uredili mize in stole. Lepo ... Toda kakšne reforme bi bilo treba narediti v nacionalsocializmu? Tako, da čim bolj zmanjšate število sovražnikov in sklepate prijateljstva. Na primer, ne povzdigujte nemške rase na vsakem koraku in morda celo nehate deliti ljudi na razrede. Vendar pa delitev narodov na manjvredne in arijske narode še ni formalno uzakonjena. To poenostavi stvari. Na splošno je Hitler začel množično iztrebljanje Judov ravno po napadu na ZSSR. Zakaj bi imel take kinke? Mogoče je upal, da ga bo svetovni cionizem blagoslovil za vojno z boljševizmom, Zahod pa ga bo podprl. In potem, ko sta Britanija in ZDA odločno rekli ne Wehrmachtu, je Fuhrer pobesnel? Ali se je začel maščevati tistim Judom, ki jih je lahko dosegel? Hitler je seveda idiot, ker je zagrešil holokavst in s tem diskreditiral idejo nacionalsocializma. Zdaj sta besedi nacist in krvnik postali sopomenki. Mnogi tudi zamenjujejo nacionalizem in fašizem, morda zaradi sozvočja besede nacist. Ampak to sploh ne drži. Fašizem načeloma nima neposredne zveze z nacionalsocializmom. Pojem fašizem je v svojem bistvu nastal v Franciji v devetnajstem stoletju in je imel povsem drugačen pomen.
  Nekakšno bistvo učenja fašizma v njegovi prvotni različici se je zdelo v vzpostavitvi korporativnega duha, tovarištva med kapitalisti. Mussolini je nato v svoje črnosrajčnike uvedel nauke fašizma. No, naciste so najprej poimenovali fašisti njihovi sovražniki in politični konkurenti. Resnici na ljubo so nacisti ravnali okrutno, tako da je fašist dobil žaljiv, negativen pomen. V Rusiji so nekoč nacionalisti doživeli določen vzpon, zlasti v zgodnjih devetdesetih, vrhunec pa so dosegli leta 93-94. Nato je vojna v Čečeniji povzročila porast pacifističnega čustva v družbi in začasen upad nacionalizma. Vojna v Jugoslaviji in bombardiranje Srbije sta povzročila začasen porast patriotizma, nato pa je prišlo do razkola v nacionalnem gibanju. V Rusiji so imeli nacionalisti težave z voditelji ... Niso imeli svojega Firerja ... Res je, Žirinovskega so primerjali s Hitlerjem, v nekaterih pogledih je celo presegel Adolfa. Na primer v hitrosti političnega vzleta, v štirih letih po ustanovitvi stranke, na prvo mesto na državnozborskih volitvah. Toda Žirinovski se je obnašal nerazumno in mu ni uspelo ne le razviti uspeha, ampak niti ohraniti doseženega. Tukaj moram povedati, da je bila najprej njegova osebna krivda. Nezadostna disciplina v stranki, škandali, v katere se je zapletel. Toda pravi Hitler nikoli ni sedel v Reichstagu in nihče ni predvajal njegovih filmskih izbruhov jeze na televiziji. In same televizije ni bilo. Čeprav je bil uspeh Žirinovskega na volitvah leta 1993 zasluga njegovega uspešnega dela s televizijskim občinstvom.
  Lepo dekle izmed služabnikov se je usedlo poleg Firerja in položilo roko na njeno golo koleno. kokodakal:
  - Ali razmišljate o nečem, moj Fuhrer?
  Nacistični diktator in hkrati virtualni igralec se je razvnel. Opazil je, da še vedno ni pojedel zelenjavne juhe in sadne solate. Fuhrer je dekle poljubil na ustnice, začutil njeno mladostno, sladko aromo in rekel:
  - Šla boš z mano v avto. In vsi na delo, čas za jesti je mimo.
  In spet so se zobniki državnega, čeprav ne ravno dobro naoljenega mehanizma, začeli vrteti. Na poti nazaj se je Fuhrer ljubil z lepotico in bil celo presenečen, od kod mu toliko energije in moči. Konec koncev so rekli, da je firer impotenten in na splošno domnevno invalid, da je imel sifilis (laž) in kastriran (popolna izmišljotina!). Res je, da Hitler ni uspel imeti potomcev ... No, jutri bo to zadevo uredil sam ... Ali pa tudi ne, vseeno bo moral povabiti Himmlerja. Na splošno je Fuhrer v resnični zgodovini močno okrepil vlogo SS. Očitno bo tudi on moral v tej alternativi na to pot. In da je podrejenost kriminalistične policije strukturi SS kot celoti smiselna, zdaj bodo vsi podatki in datoteke združeni v en vir. Poleg tega bo uporaba mučenja proti kriminalcem in tistih naprednih metod zasliševanja, ki so značilne za Gestapo in druge tajne policijske strukture, bistveno povečala stopnjo odkrivanja.
  Resnica se lahko poveča in število nedolžnih žrtev se lahko poveča, toda ... Velika večina esesovcev je spodobnih ljudi in izkušen preiskovalec praviloma takoj ugotovi, ali človek laže ali govori resnico, in redko dela napake. O tem je mogoče soditi po številnih kriminalnih kronikah.
  Ko se je odločil še za nekaj tekočih zadev in povabil dve novi dekleti, da grejejo posteljo, je Fuhrer, naslonjen na golo bujno prsi lepotice, zaspal ...
  Tokrat se je vrnil k sanjam, ki jih je prej prekinil, o veličastni vesoljski bitki. Spet v svojem prozornem borcu in sovražnik poskuša napasti vrste vojske Velike Rusije. In Fuhrer igre Hypernet in njegova partnerica, polna, a hkrati mišičasta blondinka, poskušata delovati in si hkrati pomagata. Grdi sovražnikovi borci poskušajo prevzeti število s svojo številčno premočjo. Neusklajenost vojaških armad Dermostana postaja vse bolj presenetljiva. Njihove ladje se zdijo vedno bolj ostudne. Kapitan Vladislav je s tehniko "vedra" zelo uspešno razrezal avto v obliki ukrivljenega čevlja in rekel:
  - Ni zaman, da sta tako Hitler kot Stalin imela očeta, ki je bil čevljar!
  V odgovor je njegova svetlolasa partnerka zasvetila z golimi, rožnatimi petami:
  - Ne potrebujem škornjev ali drugih čevljev. Z bosimi nogami veliko bolje občutim najmanjšo ukrivljenost vakuuma ali tresljaje prostora! Oh moj Fuhrer, bi rad postal dekle?
  Vladislav se je v odgovor zasmejal:
  - Za kratek čas bi bilo zanimivo. Vsi pravijo, da imajo ženske veliko močnejše in daljše orgazme kot moški, zato sem res želela preveriti, ali to res drži?
  Blondinka se je zahihitala:
  - Napredek vam lahko da priložnost, da tudi to izkusite ... Razen seveda, če izgubimo veličastno vesoljsko bitko. Preveč je sovražnikov. Umre lahko tudi cesar Almaztiger 13, ki se še ni rodil, a je že naš poveljnik.
  Oseba, ki je udarila Fuhrerja, je pripomnila:
  - Velik poveljnik, kot glava v vojni, večja je velikost, hujša je izguba!
  Namesto odgovora je plavolaska začela obračati svojega borca. Naredil je preste, se komaj izognil ovnu, nato pa zelo natančno ustrelil nazaj. Sovražnikovo vozilo je zagorelo in se začelo razpadati na zelo majhne goreče koščke, kot makova semena. Deklica, ki je z bosimi prsti pobrala žvečilni gumi in ga tako spretno vrgla, da je pristal prav na njenem iztegnjenem jeziku:
  - Lepo! Ko žvečiš, potem jej!
  Toda žilavi bojevnik ni imel te sreče; znova je bil zadet, čeprav tangencialno, in bojevnik-stotnik je zarenčal:
  - Kako sem sita teh ženskih božanj!
  Blondinki so se zaiskrile oči:
  -Ali niste zadovoljni z božanjem? Si verjetno želite kaj resnejšega? Tako ste vsi nestrpni, nagnjeni k izdaji!
  Vladislav se je zasmejal in skoraj požrl oster odgovor izmed dermostanskih borcev. Slika bitke se je nekoliko spremenila. Sovražnik se je zdel neizčrpen in je v bitko vnašal vedno več novih sil. Posebej nevarne so bile ultrabojne ladje, ogromne, kot asteroidi, so počasi izhajale iz vakuuma, kot narisane s simpatičnim črnilom (ki se je pojavilo, ko jih osvetliš z lučko). Šit-stan je poskušal najprej upogniti boke, izvesti envelopni manever, verjetno ustvariti kotel v prostoru.
  Čete Velike Rusije so se pogumno borile, hkrati pa se tudi niso izogibale manevrom. Tako je bila uporabljena metoda mobilne obrambe, pa tudi drzni manevri in potopi. Na primer, bojne križarke in grabeži vesoljske vojske Velike Rusije so izginile ali pa so se, nasprotno, pojavile v zaledju nasprotnika iz nočne more. Spominjalo je na lov rib v ledeni luknji - pojavile so se, zgrabile plen (nekakšno zimsko žuželko, če je bil lovec som, pa ptico!) in se vrnile v luknjo. V tem primeru so se ladje Dermostana takoj izgubile, začele stiskati skupaj ali celo streljati ena na drugo. Smešen izbruh plazme s sežigom zvezdnih ladij. Na primer, celo ultra-bojna ladja, ki je prejela več zadetkov iz toplotnih preonskih projektilov, je izbruhnila v modrem in zelenem plamenu. Potem je prijatelj velikega bojevnika (nadaljeval je z uničevanjem shitstanov, ki so se držali kot kopalni list!) videl sliko znotraj goreče ultra-bojne ladje. In kakšen impresiven kolos, posadka kar dveh milijonov vojakov in petdeset milijonov robotov!
  Militanti na ladji so različne vrste mrkov: troli, goblini in več hibridnih vrst, na primer najbolj razširjena: mešanica klopov in cigaret ali bolje rečeno celo cigaretnih ogorkov! No, strašna bitja, kot iz grozljivke, ki jo je narisal odvisnik od mamil.
  Bitja si obupno želijo pobegniti, a se ob tem zaletavajo, zabadajo, režejo, grizejo. Prihaja stroj za sabljanje, posebej ustvarjen za boj z vkrcanjem. In oborožena je s kvaziplazemskimi meči, ne ravnimi, temveč ukrivljenimi za različne manevre. Prvi sabljaški stroj je trčil v živo zmešnjavo tistih, ki so pritekali iz ogromne ladje, ki je gorela od ognja. Takoj so kosi razrezanega mesa in zažgana trupla poleteli na vse strani. Za njo se je pojavila prijateljica, bila je podobna pajku, le okončin je bilo vsaj trideset in bili so v obliki uničujočih potokov, ki so lahko razpolovili tudi dinozavra.
  Eden od uradnikov Dermostana je zavpil:
  - Oh, ne me rezati! Kmet je pojedel damo!
  A je imel smolo, cigaretni ogorek s tačkami klopa, le še bolj nagnusen, se je zaletel v anteno in preluknjano obvisel na njej. Toda načina, kako je kričal, ni bilo več slišati v tisti najbolj divji, vedno večji kakofoniji. Jeziki plamenov princeps-plazme, pretežno modri in oranžni, so prehiteli prestrašene borce Šitmostana in jih spržili. In stroji za sabljanje so divjali znotraj ultra-bojne ladje. Očitno je bilo v njihov program jasno vtisnjeno: ubijaj, ubijaj in še enkrat ubijaj! In sploh jim ni pomembno, kdo. In na hodnikih je bil hrup najstrašnejše hipersobe.
  Vendar je ultraplamen že dosegel ograjevalne stroje, pa tudi številni škrati in krempljevi cigaretni ogorki so že razpadli v fotone. Tako je ultra bojna ladja začela postopoma razpadati na več delov. Čeprav se je razhod odvijal počasi, se ni zdel nič manj zlovešč. Še posebej v ozadju mnogih drugih, ki se razplamtijo kot miniaturne supernove ali, nasprotno, kot vse manjše zvezdne ladje. Na žalost ne samo Dermostana, ampak Velike Rusije.
  Na primer, križarka z emblemom srpa in kladiva je izgubila nadzor in se zaletela v sovražnega drednota. Ko dve masi trčita pri podsvetlobnih hitrostih, je to enako, kot da bi ju zaletela uničevalna raketa. Bruha z neizmerno močjo (če se seveda lahko tako izrazim). Eksplozija je zacvetela kot tulipan z raznobarvnimi cvetnimi listi in nenadoma požrla vse, kar je obstajalo okoli ducat kilometrov. Vladislav-Adolf je rekel:
  - In zdi se, da so naši fantje že v nebesih!
  Blondinka je filozofsko pripomnila:
  - Nebesa so edino dobro mesto, kamor se nikomur ne mudi, tudi če je v vročini!
  Hitlerjev hit se je strinjal:
  - To so paradoksi vesolja. Nočemo končati na dobrem mestu, a slabo nas vleče vase! Tako niti ni jasno, kaj je bolje, življenje ali smrt.
  Deklica je filozofsko pripomnila:
  - Življenje je vedno boljše od smrti. Ni zaman, da skoraj vsi ljudje tako mislijo. Vendar so mnenja ljudi, kot vse v našem svetu, relativna.
  Fuhrer je izvedel še en precej zapleten obrat, s katerim je sestrelil dvosedežni in zato precej dražji in bogato oboroženi lovec (kako lepo je počilo, kot bi se razplamtel ognjemet iz kompleksnih kombinacij pirotehničnih materialov), biseri razdrobljena snov, raztresena po vakuumu. Vladislav-Adolf je pripomnil:
  - Predstave ljudi o naravi in Bogu so zelo protislovne. Na splošno obstaja celo koncept reaktivnega, torej celo destruktivnega uma, ki človeka sili v vedenje, ki nikakor ni tisto, kar bi morali velevati pragmatični instinkti in premisleki o smotrnosti.
  Blondinka, ki si je s težavo opomogla od surovega potapljanja (kaj lahko drugega, ko nate plane sedem borcev naenkrat), je rekla:
  - Nehaj s pragmatiko - prižgi matematiko!
  - Ni smešno! - je odvrnil Vladislav.
  Nenadoma se je pred kapitanom mornariškega letalstva pojavila slika poveljniškega mesta vojske Velike Rusije. Dejansko je to seveda dar - sposobnost prodreti v sveto svetih in celo prepoznati, četudi ne načrte nekoga drugega, ampak svoj ukaz.
  Tukaj je, vodilna bojna ladja, impresivna paradna ladja vesoljske vojske Velike Rusije s premerom sto kilometrov. In ta ladja se seveda tudi bori, saj na desettisoče močnih topniških cevi ne morejo biti obsojene na neukrepanje. Vendar pa vodilna ultra-bojna ladja poskuša delovati usklajeno z drugimi velikimi ladjami. Sovražniku ni mogoče dati niti najmanjše možnosti, da bi uničil vodilno ladjo, kjer je glavno poveljstvo eskadrilje vesoljske vojske Velike Rusije.
  Presenetljivo je, da sta generalni poveljnik in monarh le zarodek, ki leži v maternici. Sama mati je potopljena v stanje zaustavljene animacije, saj bi bilo sicer opravljanje njenih dolžnosti preveč boleče. In delovanje že dovolj razvitega embrionalnega monarha, ki ima okončine in, kar je najpomembneje, precej velike možgane, zagotavljajo številne kibernetske enote. Sam zametek, ki kraljuje nad Velikim ruskim cesarstvom, se počuti zelo udobno.
  Ja, seveda, in obremenjen je s potrebo, že nekaj let je v svoji mami. Človek lahko samo sanja, da bi šel teči ali kaj premakniti. In to so boleče sanje, saj rojstvo pomeni takojšnje izginotje. Zarodek komunicira z zunanjim svetom s pomočjo skenerjev. Seveda ne prikazujejo pravega videza embrionalnega poveljnika, temveč podobo, ki je bolj sposobna vzbujati zaupanje. Predvsem čeden mladenič se pojavi v obliki nerojenega kralja. Vojakom z jasnim, ukazovalnim glasom izda ukaze:
  - Uporabite princip elastične obrambe. Kot pred tisočletji so šibkejše, številčno manjvredne sile uporabile nedvomno dejstvo, da je manjša masa veliko bolj gibljiva kot velika. Ker je za majhno maso značilna nepomembna vztrajnost!
  Dekle maršal je potrdilo:
  - Seveda ... Zmožnost manevriranja vojske je ključ do zmage. Seveda se je treba izogibati ekstremom. Navsezadnje mravlja ni kralj živali!
  Embrionalni poveljnik se je nasmehnil:
  - Najbolj smrtonosna bitja so bakterije. Čeprav ne, morda niti virusi! Čeprav primitiven organizem, je učinkovit! Tukaj je sovražnik zbral ogromne sile, skoraj iz celotnega vesolja, kar pomeni, da je izpostavil preostala področja.
  Vilinski maršal Fego z vijoličnimi in oranžnimi kitkami je pripomnil:
  - Včasih je za zmago dovolj že na videz nepomembna prednost na omejenem delu fronte. To je čuden aksiom mnogih bitk, različnih civilizacij!
  Fetalni cesar se je smejal skozi skenerje:
  - V tem primeru gledate v koren.
  Medtem so se armade Dermostana poskušale reorganizirati v gibanju. Od zadaj se jim je približala zelo pomembna rezerva. Na tisoče velikih zvezdnih ladij in milijone manjših ladij je izginilo z uporabo zvončaste formacije. Posledično se je ognjena moč parazitov opazno povečala. Deklica maršal je navdušeno rekla:
  - Tukaj je še en adut, ki ga je vrgel nasprotnik baraba. Kljub temu naše izvidništvo ni bilo povsem na nivoju, možnost uvedbe tako velikega števila sil ni bila predvidena.
  Hologram cesarja v obliki dečka, ki je brcnil meč. Pogonsko gorivo je zadelo vrata. Skoraj takoj je počilo. Najprej je blisk, ki razjeda oči, nato pa rast škrlatne gobe, ki uniči vse v dosegu pištole bojne ladje. Deček s hologramom je rekel:
  - To je fenomenalen gol! Pa naj nasprotniki dajo vse od sebe. Zanj imam pripravljeno presenečenje.
  Vilenjak Fego je z nekaj dvoma pogledal sliko bitke. Armada Dermostana je bila videti boleče mogočna. Še posebej ultra-bojne ladje, katerih premeri so dosegli dvesto petdeset kilometrov. Vilinka se je nenadoma spomnila svojega domačega planeta ... Tamkajšnja narava je idilična, niti krvosesih žuželk ni. Levi pa ... No, ne ravno levi, ampak križanci s koruznicami. Na splošno je to lepa žival: telo je cvet koruznice, zlata griva pa se razvija v vetru. Še več, koruznice spreminjajo senco ... Tukaj je očitna grdota, usmerjena tako proti ljudem kot vilinom.
  Svetlolasi maršal je rekel:
  "Ne vemo, koliko rezerv ima sovražnik, vendar se mi zdi, da je čas, da premaknemo naš polk iz zasede."
  Embrionalni cesar je ugovarjal:
  - Zdaj ni čas, da pokažete svoje karte!
  Deklica maršal je poskušala trditi:
  "Če naši ljudje umrejo, ne bo več nikogar, ki bi se lahko boril!"
  In potem je bil najden embrionalni poveljnik:
  "V vojni ne moreš zmagati brez žrtev." V šahu lahko, v pravi bitki pa ne! Neusmiljen vojni zakon je, da so izgube kot dež, ki namaka poganjke zmage, le paziti je treba, da se izgube ne razvijejo v naliv, ki odplakne poganjke! - Nato je hologram, poslan iz maternice, nenadoma postal prijaznejši v obraz. - Toda ne mislite, da bi pustili zvezdne ladje Velike Rusije, da se umaknejo v spirali, da bi zmanjšali izgube, zlasti zaradi ognja ultra-bojnih ladij.
  Vilinski maršal je podprl poveljnika embrija:
  - To je to, to je edini način. Ni še znano, koliko sil bo sovražnik lahko vrgel iz podzemlja.
  Dejansko so se zvezdne ladje Shitmostana poskušale premikati v gosti jati. Hkrati pa sploh niso varčevali s strelivom, metali so izstrelke na milijone, ne da bi sploh skrbeli za natančnost zadetka. Zdelo se je, kot da so bile milijarde vžigalic zažgane po vakuumu, da bi se razplamtele v hiperplazmo, zažgale vse živo in premikajoče se in nato ugasnile. Ruski bojevniki streljajo veliko natančneje, toda sovražnikov grobi dreadnought je zagrmel kot petarda in raztresel drobce kot konfete. Smrtonosni konfeti, ki so sestrelili več čolnov Dirmostana. In število uničenih fregat barabe civilizacije je popolnoma nepreračunljivo. Res je, da ruske ladje umirajo. Tu je poškodovana križarka v obupu planila kot ruski tank na Kursko izboklino in udarila v sovražnikovo ultra bojno ladjo. Naenkrat je bilo prekinjenih na stotine tisoč življenj , ogenj pa je gorel, kot bi razstrelili velikansko plinsko cev.
  Škratji maršal je mračno pripomnil:
  - Upogibajo nas, a se ne damo! - Opazil je kvadratni poveljnik (ali bolje rečeno njegova holografska podoba, sam škrat je bil na drugi ladji razreda Gross-Dreadnought!). - Potrebno bi bilo izvesti vsaj nekaj protinapadov na sovražnikove komunikacije in oskrbovalne linije.
  Fetalni cesar se je nasmehnil skozi svoj deški hologram.
  - Kaj sem po vašem mnenju zguba!
  Škrat maršal je zarenčal in razširil tace:
  "Ampak sploh ne varčujejo s strelivom." To pomeni, da imajo dovolj. Ali ni tako, moj gospod?
  Cesar Embrio je ugovarjal:
  - Ne, ne tako! Velik poveljnik je več vreden kot njegova glava, zato mu čelada previdnosti in kamuflaža zvitosti ne bosta škodili! Skratka, sovražnik je še vedno v sladki iluziji, da je z njim vse v redu, v resnici pa je naša zmaga že blizu! Udariti nepričakovano je enako, kot če bi pest zamenjali z mečem iz legiranega jekla!
  
  
  WITTMAN JE ŽIV
  Majhna sprememba v zgodovini, povezana z velikim uspehom nacistov med ofenzivo v Ardenih. Nacisti so napredovali hitreje, uspeli so prečkati mostove in zavzeti skladišča z orožjem, strelivom in gorivom. K uspehu je pripomogla tudi udeležba Wittmanna v stavki, ki za razliko od resnične zgodbe ni umrl! In kaj? Pravi junaki nikoli ne umrejo in so nesmrtni! Wittman se je še naprej boril in nizal rezultate. Po uničenju dvestotega tanka je postal prvi in doslej edini tankist, odlikovan z viteškim križem železnega križa s hrastovimi listi, meči in diamanti.
  Wittmannov genij je nekoliko premaknil tok zgodovine. In Nemci so se izkazali za malo več sreče, hitrejše, učinkovitejše. In uspelo jim je, kar se je v resnični zgodbi skoraj zgodilo, a je manjkalo le nekaj ur. In tako so bila skladišča zavzeta, nemška vojska pa je dobila porazno moč. Posledično je bil zavzet Bruselj, ujetih pa je bilo na sto tisoče britanskih in ameriških vojakov.
  Stalinu se še ni mudilo z napadom, saj je želel močnejše poraze zaveznikov na Zahodu.
  Boji so pokazali, da je Tiger-2 zelo učinkovito orožje tako glede oborožitve kot prednjega oklepa. Nemci so, ko so videli, da je Rdeča armada na vzhodu pasivna , v bitko napotili dodatne enote in začeli graditi na uspehu. Fritz je pridobil tudi najnovejšo samohodno puško E-25, ki je bila majhna po velikosti in teži, vendar je imela močno orožje in dober oklep, predvsem pa mobilnost.
  Posledično pa nove zmage... Zdaj so Švabe v Parizu. Spet zavzamejo francosko prestolnico.
  In to hoče Stalin - da se zavezniki pobijejo in potem bo ZSSR dobila vso Evropo.
  Stalin je premeten lisjak... Toda tudi Churchill ni idiot. Ko je Roosevelt umrl, sta s Trumanom podpisala premirje s Tretjim rajhom. Istočasno umik ostankov poraženih čet iz Francije. In seveda s popolno izmenjavo vojnih ujetnikov in celo z dobavo goriva in zalog tretjemu rajhu.
  Nemčija se je odzvala z razveljavitvijo antisemitskih zakonov. Vendar so Judje ostali v taboriščih, a jih niso zažgali, le prisilili so jih na delo, Američani pa so v taborišča pošiljali konzervirano hrano in žitarice.
  Nemci so imeli v Franciji in Italiji proste roke. Sedaj je Stalin predlagal separatni mir. Toda Hitler ga je zavrnil. Junija se je začela Fritzova ofenziva. V serijo so vstopili prvi tanki E-50. A kot se je izkazalo, avto ni bil povsem uspešen. Njegova teža je ostala visoka, skoraj 65 ton, z nižjo silhueto kot pri Tiger-2, vendar je bil oklep enake debeline, očitno nezadosten, zlasti na straneh. 88 mm pištola z dolžino cevi 100 EL se je izkazala za nekoliko boljšo. Izstrelila je dvanajst strelov na minuto.
  Vozne zmogljivosti je dodal močnejši motor, ki pospeši do 1200 konjskih moči. Na splošno se je tank seveda izboljšal v primerjavi s Tigrom-2 in je imel nekoliko bolj racionalen naklon oklepa, vendar je ostal ranljiv s strani.
  E-100 je bil bolje zaščiten, vendar je njegova velika teža oteževala transport in bojno uporabo. Najuspešnejša je bila samohodna puška E-25 z zelo nizko silhueto čelnega oklepa 120 mm, velikim naklonom in stranskim oklepom 82, top za Tiger-2 pa je bil najboljši samo- pogonsko orožje Wehrmachta in druge svetovne vojne. Pospešil je do sedemdeset kilometrov na uro - motor s 700 konjskimi močmi in celo odbil granate IS-2 v čelo.
  Nemci so glavni udarec zadali iz Madžarske, da bi rešili Budimpešto, ki je bila še vedno obkoljena. Boji so bili izjemno hudi.
  Ofenziva se je začela 22. junija, Rdeča armada pa je zgradila zelo močno obrambo. Nemci imajo še vedno malo tankov serije E, le samovozke E-25 v dokaj velikih količinah - so precej enostavne za izdelavo in poceni. Tukaj sta dve dekleti v bikinijih, ki ležita v njem. Vozilo je nižje od metra in pol in je zaradi tega tako dobro zaščiteno in oboroženo z relativno majhno težo.
  Dve deklici, Charlotte in Gerda, sta leže streljali na sovjetske puške. Pred njimi so se premikali majhni avtomobilčki, nadzorovani po radiu, in čistili minska polja.
  Rdeča Charlotte je sprožila top. Zrušila je sovjetsko pištolo in stresla svoje prsi, komaj prekrite s tankim trakom blaga. In je zahripala:
  - Besni ogenj hiperplazme!
  In potem jo bo Gerda udarila z golimi prsti. In zacvrkne:
  - Sem zelo kul dekle in nisem slaba ...
  Samohodna puška se premika sama. In od časa do časa se ustavi. Njen sprednji oklep je močno nagnjen, kar zagotavlja dobro zaščito. Granate sovjetskih pušk so občutljive na odboj. In nič ne ogroža takšne samohodne pištole. Še vedno lahko udarijo stran. Toda dekletom se ne mudi. Učinkovita samovozka je boljša od SU-100 v prebojnosti oklepa, poleg tega pa je bolje zaščitena, mobilnejša in hkrati lažja.
  In Rdeča armada nima dovolj suhe robe. Predvsem tank T-34-85, ki ni dovolj močan s topom in ima šibek oklep. Mimogrede, nemška samohodna pištola E-25 je lažja, veliko močnejša v oklepu in puškah.
  Dekleta se borijo... Zelo lepa in mlada. In njihove samohodne puške bombardirajo in mečejo...
  Fritzu se je na koncu uspelo prebiti do Budimpešte. Prepričljiva zmaga, obkoljena s sovjetskimi enotami. Mnogi so bili ujeti in pobiti.
  Res je, da so nacisti utrpeli velike izgube. In ni toliko moči. No, če se oprema še proizvaja, potem človeški viri niso dovolj.
  In otroci in ženske so vpoklicani v vojsko. Ali pa tujci, ki pa niso dovolj zanesljivi.
  Vendar se boji nadaljujejo ... Rdeča armada se upira zelo trmasto, s številnimi obrambnimi linijami. Nemci napredujejo še sto kilometrov in se ustavijo. Nimam dovolj moči. In sama Rdeča armada gre v ofenzivo. A tudi to ni preveč uspešno in Nemce nekoliko potisne na stran.
  Dokler ne pride zima ... Fronta se stabilizira. Januarja 1946 je Rdeča armada napredovala v Vzhodni Prusiji in na Poljskem, vendar je napredovala le malo.
  Nemci pozimi ne zibajo čolna. Bitke so krvave. Toda fronta je počasna ...
  In začne se obdobje, značilno za prvo svetovno vojno. Sprednja linija postane neaktivna. Nemci in tuje divizije napredujejo poleti, Rdeča armada pa pozimi. In nihče ne more doseči pomembnega uspeha.
  Leto za letom se nadaljuje vojna. Nemci so pri razvoju reaktivnih letal nekoliko pred ZSSR. ZSSR je MIG-15 uvedla v množično proizvodnjo šele leta 1949. Toda v tem času so Nemci imeli ME-462 in XE-362. In kar je najpomembnejše, diskasta letala, ki jih je nemogoče sestreliti iz močnega laminarnega curka z osebnim orožjem.
  Tanki imajo nemško serijo "E"... Nasprotno sta se pojavila T-54 in IS-7. Toda Nemci so nato lansirali serijo AG - naprednejšo piramidno.
  Toda nihče ni imel prednosti. Sprednja črta ostane na mestu.
  Dokler marca 1953 Stalin ni umrl ...
  In tukaj so Nemci izkoristili nekaj zmede v vodstvu stranke in boj za oblast, uspeli doseči uspeh. Toda potem po aretaciji in usmrtitvi Berije, imenovanju Vasilevskega, velikega stratega, za vrhovnega poveljnika in okrepitvi vodje državnega odbora za obrambo Malenkova. Frontna črta se je stabilizirala znotraj meja Evrope.
  Medtem ko je bilo v ZSSR obdobje boja za oblast, je Nemcem uspelo doseči Neman in ponovno zavzeti Balkan, Romunijo, Bolgarijo, Slovaško, Grčijo, Albanijo in ponovno prevzeti popoln nadzor nad Evropo.
  Toda frontna črta se je spet stabilizirala že na mejah ZSSR leta 1941 ...
  In potem december 1955 ... Rdeča armada po tradiciji pozimi spet napreduje. Koliko let je trajala vojna? Groza štirinajst in pol! In ni videti konca!
  Dokler je Hitler živ, se vojna ne bo končala. Malenkov se do 22. junija 1941 nagiba k miru v istih mejah. Toda Hitler je trmast in hoče zmagati za vsako ceno!
  Rdeča armada napreduje. Najnovejši tank IS-12 gre v boj. Vozilo s topom kalibra 203 mm. Velik je, z desetimi mitraljezi. In šest deklet - članov posadke. Preizkusijo prvi model tanka. Ali ni prevelik in težak? Je stroj učinkovit? Dekleta so kljub božiču 25. decembra in zmrzali le v bikiniju. Res je, rezervoar ima najnovejši plinskoturbinski motor in je topel. Poleg tega šest deklet samih ni preprostih.
  Borila sta se že od enainštiridesetega. In navadili smo se, da smo v vsakem vremenu skoraj goli. Pravzaprav te, ko si ves čas v bikiniju, ne zebe več. In koža postane elastična in trpežna.
  Dekleta vozijo ubijalski stroj z golimi nogami. Res so ljubki in lepi.
  Alenka je tukaj šefica in poveljnica posadke. Česa deklica ni videla v štirinajstih letih in pol vojne? Kje je bila? Fronta je prešla od Bresta do Stalingrada, od Stalingrada do Visle, zdaj pa napredujejo na območju Bialystoka. Sam Bialystok še vedno držijo Nemci. Frontna linija je postala stabilna. In izkopali so dostojno količino jarkov.
  Tako da je pravzaprav vojna neskončna ... In lahko traja več kot eno leto. In kaj hoče ta svojeglavi Hitler?
  Tudi tu si ZDA in Britanija ne želita miru med ZSSR in Tretjim rajhom. Želijo, da se obe strani popolnoma izničita.
  Dekleta na IS-12 gredo naprej. Čelni oklep tanka je pod kotom 450 mm. Projektili se odbijajo. In dekleta vrnejo strel.
  Toda v ZSSR je doslej le en tak tank. IS-10 je že v proizvodnji, a tehta petdeset ton. IS-7 se še vedno proizvaja kot T-54. Tudi T-55 se je pojavil med množicami, vendar zaenkrat šele vstopa v proizvodnjo. Nemci imajo piramidalne tanke. Tudi zelo močan in popoln. In visokotlačne puške s kratkimi cevmi.
  Pred nami je torej najresnejši boj. Natasha in Anyuta streljata iz močne ladijske puške in cvilita:
  - Naša zastava bo visela nad Berlinom!
  In razgalijo svoje bele, biserne zobe. In deklet ne moreš ustaviti z minami.
  Dve granati sta zadeli čelni oklep... Odskočita. Ne, IS-12 je resen avto in ne moreš ga jemati tako zlahka.
  Toda IS-7, ki se premika na desno stran deklet, se zdi, da je prejel udarec iz visokotlačnega topa in se ustavil. Poškodoval čednega fanta.
  Alenka napenja trebušne mišice zapoje:
  - V našem svetu je vse nemogoče mogoče, Newton je odkril, da sta dva in dva štiri!
  Boji še vedno potekajo z nezmanjšano močjo. Sovjetski top zadene Nemce. Velika Marusya vstavi školjke v zadnjico. To je življenje in usoda deklet. In pojejo:
  - Nihče nas ne bo ustavil, nihče nas ne bo premagal! Ruski volkovi zdrobijo sovražnika, ruski volkovi - pozdrav junakom!
  Avguštin, ki strelja z mitraljezi, pravi:
  - V sveti vojni! To bo naša zmaga! Ruska zastava naprej, slava padlim junakom!
  In spet morilska puška grmi in se oglaša:
  - Nihče nas ne bo ustavil, nihče nas ne bo premagal! Ruski volkovi drobijo sovražnika, imajo trdo roko!
  Maria, to dekle z zlatimi lasmi usmerja rezervoar in cvili:
  - Močno zdrobimo fašiste!
  Nemcem je težko, boji divjajo tudi na nebu. Toda doslej je MIG-15 po hitrosti in oborožitvi slabši od nemških znamk. Bitka poteka neenakopravno.
  Huffman, ta čudoviti pilotski as, je v vojnih letih naredil dobro kariero. Natančneje, čudovito in fantastično. Ko je dosegel tristo letal, je prejel viteški križ železnega križa z meči iz srebrnih hrastovih listov in diamanti. Ko je dosegel štiristo sestreljenih letal, je prejel viteški križ železnega križa z zlatimi hrastovimi listi, meči in diamanti. Za petsto letal je prejel red nemškega orla z diamanti, po tisoč pa viteški križ železnega križa s platinastimi hrastovimi listi meči in diamanti. In ko je dosegel dva tisoč letal, je prejel veliki križ viteškega križa.
  Edinstvenemu pilotu je uspelo doseči številne zračne zmage. In še vedno je bil živ. Huffman je bil nedavno povišan v čin generala. Še vedno pa je letel kot zasebni pilot.
  Kot pravijo, ne gori v ognju in se ne utopi v vodi. V dolgih letih vojne je Huffman pridobil instinkt lovca. Postal je super-legendarni pilot in zelo priljubljen. Imel pa je močnega tekmeca - Agave, ki je prav tako presegla številko dva tisoč podrtih avtomobilov. In dohitevala je Huffmana. Je pa še zelo mlada in še ni izgubila niti enega borca.
  Deklica je z bosimi, izklesanimi nogami pritiskala na pedala in izstrelila rafal iz zračnih topov. In zdaj so bila sestreljena štiri sovjetska vozila MIG-15.
  Agava se zahihita in reče:
  - Do neke mere smo vsi psice! Ampak jaz imam jeklene živce!
  In dekle se spet obrne stran. V enem rafalu sestreli sedem letal ZSSR - šest MiG-ov in enega TU-4, in zaškripa:
  - Na splošno, če nisem super, potem sem hiper!
  Agave je seveda kurba. Pilot iz Luciferja. Zelo lepa medena blondinka.
  Tukaj izstreli še en rafal in naenkrat sestreli osem sovjetskih letal MIG-15 ter zapiska:
  - Sem najbolj kreativen in reaktiven!
  Dekle res ni neumno. Vse zmore in zmore vse. Ne moreš ji reči zasebnica.
  In njene noge so tako zagorele, tako graciozne ...
  Toda Mirabela se bori proti njej ... Kozhedub je bil dolgo najboljši sovjetski as. Zbral je šest zlatih zvezd junaka ZSSR, saj je sestrelil sto sedeminšestdeset letal. Toda potem je umrl. Potem nihče ni mogel preseči njegovega rekorda. In šele pred kratkim je Mirabela presegla Kozheduba. In ko je sestrelila več kot sto osemdeset letal, je postala sedemkratni heroj ZSSR.
  To je dekle iz Terminatorja! Nekdo, kot je ona, bo ustavil konja v galopu in vstopil v gorečo kočo.
  In še bolj kul.
  Mirabela je imela težko usodo. Pristal sem v otroški delovni koloniji. Bosa in oblečena v sivo haljo je sekala gozd in žagala debla. Bila je tako močna in zdrava. V hudih zmrzali je hodila bosa in v zaporniški pižami. In vsaj enkrat bi kihnil.
  Seveda je bil ta pojav opazen tudi na frontah. Dolgo časa se je Mirabela borila v pehoti, nato pa je postala pilotka. Prvi ognjeni krst je Mirabela prejela v bitki pri Moskvi, kamor je odšla takoj po koloniji. In tam se je izkazal kot kul.
  Borila se je bosa in skoraj gola v hudem mrazu, ki je dobesedno ohromil Wehrmacht. Bila je tako prekleto, nepremagljivo dekle. In to ji je popolnoma uspelo.
  Mirabela je verjela v skorajšnjo zmago ZSSR. A čas teče. Žrtev je vedno več, a zmaga ne pride. In postane res strašljivo.
  Mirabela sanja o zmagah in dosežkih. Ima sedem zvezd ZSSR - to je več kot kdorkoli drug! In prekleto, zasluži si svoje nagrade! In še naprej bo nosil vojaški križ. Tudi če bi Stalin umrl, njegovo delo živi naprej!
  Pride dekle in se druži ... Sestreli nemškega XE-362 in zacvili:
  - Akrobatika! In prekleto nova posadka!
  Res kul punca. Prava kobra je sposobna marsikaj.
  Mirabela je nova zvezda...
  Boji trajajo več dni, dokler ne pride novo leto ... Sovjetski IS-12 je dobil poškodbe na valjih in gosenicah - popravljajo ga. Da, tako kruta in neusmiljena vojna. In kako dolgo bo trajalo?
  In vse zato, ker je Wittman preživel bitke na Zahodu.
  Sam Wittmann se je nekaj časa boril v tankovski posadki. Ko je štel na tristo vozil, brez štetja pušk, minometov, tovornjakov, motornih koles in drugega, je bil odlikovan: viteški križ železnega križa z zlatimi hrastovimi listi, meči in diamanti ter povišan v generala.
  Po katerem se ni več boril. Je pa poveljeval šesti, SS tankovski armadi.
  Kurt Knipsel je postal najuspešnejši tankovski as Wehrmachta. Toda šele po petsto uničenih tankih je prejel viteški križec železnega križa.
  Nekako je bil prikrajšan za nagrade. Res je, ko je dosegel tisoč tankov, je končno prejel: viteški križ železnega križa s srebrnimi hrastovimi listi, meči in diamanti.
  Kurt Knipsel je zelo učinkovit bojni stroj. Boril se je v različnih tankih. Bil je strelec in poveljnik. Dolgo sem brez konkurence hodil pred vsemi.
  Toda lepa Gerda ga je že lahko dohitela. Dekleta so se dobro borila. Potem pa so imeli premor. Vse štiri lepotice so zanosile in rodile par: sina in hčerko. A po premoru so se hitro pobotali.
  In zdaj je Gerda obšla Knisel.
  Kako se lahko izognejo premikanju? Borijo se bose in samo v bikiniju. Dekleta so si vzela nov premor in ponovno rodila otroke. In zdaj smo se bližali številki dva tisoč uničenih tankov. In lahko so računali na nagrado brez primere: zvezdo viteškega križa železnega križa s srebrnimi hrastovimi listi, meči in diamanti.
  To so dekleta!
  Gerda strelja na sovjetski avto. Odtrga stolp in kriči:
  - Jaz sem prekleta stvar!
  In spet strelja. Prebije T-54. In škripa:
  - Domovina Nemčija!
  Deklica se trza. In je zelo aktivna ... Ja, tako strateško žilico ima. Leto 1956 je že ... Vojna traja in traja ... Noče se ustaviti. Rdeča armada poskuša napredovati na različnih mestih. A pozor, človeških virov je ostalo malo.
  In Rusija krvavi.
  Rdeča armada poskuša napredovati proti Romuniji. In potem je prišlo do močnega topniškega obstreljevanja, streljanja in ubijanja.
  Toda sovražnik čaka. Nemci imajo najbolj priljubljen tank AG-50. Boljši je od T-54 v zaščiti, zlasti na straneh in morda v oklepni moči pištole, vendar je težji. Res je, da je hitrost Nemca višja zaradi plinskoturbinskega motorja.
  Nemški tank strelja in zadene.
  Margaretina ekipa se bori. Hladnokrvni spopadi. Nemška dekleta sestrelila sovjetski tank. In cvilijo od užitka.
  Da, in tukaj ne morete priti skozi ...
  Na nebu kroži disk, ki ga pilotirata Albina in Alvina. Dve svetlolasi dekleti zbijejo sovjetski avtomobili. In to počnejo mojstrsko. Popolnoma neranljiv disk zabije Migija in Tuja. Ubijalski avto. In bojevniki pritiskajo na gole prste. In Rdeči armadi ne dajo možnosti na nebu.
  Disk letalo je nekaj, česar znanstveniki ZSSR ne morejo kopirati. To je nekaj, za kar ni bil najden protistrup. In Nemci se v zraku počutijo zelo samozavestni. In borijo se kot čarovniki s čarobno palico.
  Albina je z diskom uperila v sovražnika in zacvilila:
  - Če obstaja Bog, potem je Nemec!
  Alvina, ki je zdrobila sovražnika, je potrdila:
  - Vsekakor Nemec!
  In deklica se je smejala ... Na splošno je bila tudi ona utrujena od neskončne vojne. No, Nemci in Rusi se pobijajo. Natančneje, Rdeča armada in Wehrmacht. A frontna črta je še vedno nepremična ... In ni videti ne konca ne roba.
  Vojna ... To je že realnost. Bojevniki, rojeni po začetku vojne, se borijo na nebu in na zemlji.
  Na primer Hans Feuer. Najmlajši prejemnik reda železnega križca I. stopnje. In potem je postal najmlajši prejemnik reda viteškega križa železnega križa za ujetje sovjetskega generala.
  Ja, to je pravzaprav zelo kul.
  Hans Feuer je obupan borec. Fant se bori kot velikan in pozimi je ledeno mrzlo, oblečen samo v kratke hlače.
  To je res zelo kul!
  Hans je postal znan že stoletja!
  In na splošno se tukaj dogaja tako neverjetna in intenzivna vojna ... Vsak AI zbledi.
  In v Romuniji Rdeča armada ne more prodreti skozi nemško obrambo. Obe strani sta utrpeli izgube. Januar mineva ... In vsak dan je vedno več ubitih in ranjenih.
  Norosti ni ne začetka ne konca.
  Agave je spet na nebu in sestreljuje sovjetska vozila. Je lovka in plenilka. Udari sovražnika.
  Avtomobili, ki jih je zadela, padejo. In potem dekle strelja na kopenske sile. Izloči IS-7. In se smeje:
  - Jaz sem najboljši! Jaz sem dekle, ki ubija sovražnike!
  In spet se prenese na zračne cilje. To je uničevalec tankov in vseh vozil, ki letijo in streljajo.
  No, tole pa vre na fronti. In na domači fronti znanstveniki poskušajo ustvariti nekaj smrtonosnega. Čeprav ne uspeva najbolje.
  Ampak tukaj je majhen tank AG-5. Sedem ton težak stroj. Opravljanje bojnih preizkusov. In gloda in gloda sovražnika.
  In ko je čas za petje, nas nihče ne bo ustavil ali premagal!
  AG-5 hiti zraven in sproti strelja. In takega tanka ni mogoče ustaviti. In granate se odbijajo.
  In v avtu sedi desetletni deček Friedrich in cvili:
  - In res bom super borec!
  In spet je streljal... In zadene samo sredino stolpa. In njegova uničevalna moč, čeprav je majhnega kalibra, je ogromna.
  In na nebu se Helga bori. Bosonogo dekle v bikiniju tipka račune. In se veseli njegovih fantastičnih uspehov.
  In Agave pride naprej ... In se tudi bori.
  Že je februar 1956 ... Rdeči armadi nikjer ni uspelo doseči uspeha. Toda tudi Nemci ne morejo napredovati. Grozni podzemni tanki gredo v boj. Vendar so zgolj taktični.
  Dekleta so pohitela v podzemlje, uničila baterijo sovjetskih pušk in se vrnila nazaj.
  Hkrati je bilo ujetih nekaj pionirjev. Dekleta so ujete fante slekla in jih začela mučiti. Pionirke so tepli z žico, nato pa jim z ognjem pekli bose pete. Nato so mi z vročimi kleščami začeli lomiti prste na nogah. Fantje so tulili od divje bolečine. Na koncu so si dekleta z vročim železom izžgala zvezde na prsih in s škornji zdrobila svojo moško popolnost. Zadnja stvar je pokončala pionirje in ti so se zgrudili od bolečega šoka.
  Dekleta so skratka prikazala vrhunsko igro. A Nemci spet niso dosegli nič pomembnega.
  Močne samohodne puške: "Sturmmaus", streljane na sovjetske položaje. Izvedli so veliko razdejanja in uničenja. Toda sovjetsko jurišno letalo je izstrelilo eno od vozil in Švabe so se vrnile.
  Nacisti so poskušali z disketami zdrobiti sovjetske baterije. Proti njim so uporabili ježe in razstrelivo. Prišlo je do totalne izmenjave udarcev.
  Tukaj sta spet Albina in Alvina na njunem letečem krožniku. Kažejo z golimi prsti na nogah in pritiskajo gumbe krmilne palice in to počnejo izjemno spretno.
  Dekleta seveda prikazujejo najvišje akrobatike. Potegnili so svoj disk in ducat sovjetskih letečih strojev je bilo sestreljenih.
  Albina čivka:
  - Besna gradbena ekipa! Zvezdopad bo!
  In spet obrne avto. In dekleta uničijo Rdečo armado. Poleg tega temeljito ...
  Alvina tudi sestreli ducat sovjetskih letal in zacvili:
  - Nora dekleta in sploh ne device!
  Slednje drži. Par se je z moškimi zelo zabaval. In počela je marsikaj. Dekleta so imela rada moške - to jim je bilo všeč! In še posebej, če delate z jezikom.
  Dekle najvišjega ranga... Pionirja so mučili... Najprej so ga slekli in mu v grlo zlili par veder vode. Nato so prinesli vroče železo k oteklemu trebuhu. In kako so goreli! Pionirka je kričala od divje bolečine... Zaudarjalo je po zažganem.
  Alvina ga je z vročo žico udarila po boku. In kako se hoče smejati ... To je zelo smešno.
  Potem je zapela:
  - Utrujen sem od mučenja zadka - hočem dražiti svojo srečo!
  In kako se bo smejal! In pokazal bo svoje biserne zobe! To dekle obožuje ubijanje, kakšno dekle!
  In dekličine noge so gole in graciozne. Zelo rada hodi bosa po oglju. In tudi odgnati ujete pionirje. Tako cvilijo, ko jih ocvrte pete. Tudi Alvini se zdi zelo smešno. In Albina je tudi punčka, priznajmo si - super! Kako s komolcem udariti nasprotnika v brado. In zacvili:
  - Jaz sem dekle najvišjega razreda!
  In razkrije svoje biserne zobe. Ki se lesketajo kot zloščene. In bojevnik je impresiven! To je lahko nekaj, kar se ne da povedati v pravljici ali opisati s peresom!
  Oba vojščaka zrušita sovjetske mige na nebu. Lepotice so aktivne. O njih ni niti najmanjšega dvoma. In tako divja in ekstatična lepota.
  Bojevniki nadzorujejo igralno palico z bosimi nogami in napadajo ruske avtomobile. Ko pritisnejo, bodo zdrobili borce, kot bi s kijem udarili po kristalu. Dekleta so neusmiljena in neusmiljena. Vsebujejo moč jeze in plamen strasti. In zaupanje v zmago. Tudi če vojna traja že petnajst let. Vendar se tudi noče končati. Albina in Alvina sta na vrhuncu priljubljenosti. In ne želijo se umakniti ali ustaviti niti za trenutek. In se pomikajo proti sebi in zabijajo sovražnika.
  Albina, ki je zrušila sovjetska letala, kriči:
  - Deklica je utrujena od joka, najraje bi utopil čevelj!
  In kako se reži in utripa s svojimi bisernimi zobmi. In kako si zdaj želi moškega. Rada posiljuje moške. S tem je zelo zadovoljna. Vzel te bo in posilil.
  Albina tuli:
  Dekliški seks je seks
  Za velik napredek!
  In bojevnik bo bruhnil v smeh ... In spet pobijmo vse naše sovražnike. Ima veliko energije. In poln mišične moči.
  In Alvina bo zarjovela:
  - Razbijmo sovražnika na koščke!
  In bojevnik se bo začel aktivno smejati! In predstavljal sem si, kako njeni fantje tacajo. Ampak recimo, da je lepo.
  Marec je že pred nami... Sonce sije vedno bolj. Na prvi pomladni dan ruski fantje tečejo bosi po stopljenem snegu. Sami sebi se smejijo, režijo sami sebi in Nemcem kažejo fige.
  Pionirji z rdečimi kravatami, kratko postriženi, nekateri tudi krajše. Tečejo in skačejo. Bosih nog jih skoraj ne zebe. Postali so zelo grobi. Tudi dekleta tečejo, tudi brez čevljev. Rožnate okrogle pete se lesketajo na soncu. Čudovita sovjetska dekleta. Vitek, atletski, navajen zadovoljiti z malo.
  In vsi se režijo in režijo v zobe ... Prvi pomladni dan je pravo veselje in žeja po svetlobi in stvarstvu!
  In na nebu poteka zračna bitka. Mirabela, to je prvi sovjetski pilot, ki je sestrelil drugo nemško letalo. In kot vedno, dekle nosi samo bikini. Večno mlad in nikoli ne zbledi. Takšna duhovna moč se skriva v njej.
  Mirabela pa obožuje tudi, ko se je moški dotikajo. Res ji je všeč. Zato pa je pilotka ... Ko golo, mišičasto telo dekleta gnetejo moške roke, je to pravo veselje. In super zabava!
  Mirabela udari v drug nacistični avto in zasikne:
  - Jaz sem oklepna prasica!
  Deklica celo udarja po nadzorni plošči z golimi, okroglimi petami. Ona je čudovita. In neponovljiv.
  Mirabela se reši. In Agave leti proti njej. Končno sta se srečali najuspešnejši bojevnici pilotki. Streljajo drug na drugega iz okrogle hiše. Poskušajo ga pridobiti na daljavo. Vendar se ne izide prav dobro. Oba lepotca zletita s strelske črte. In agresivno pokažejo zobe. No, ženske so prasice. Trdo se gledata v oči. Natančneje čelno in spet streljajo. Nemški ME-562 je še vedno bolje oborožen kot MIG-15, sovjetsko vozilo pa je bilo sestreljeno ...
  Toda Mirabeli se uspe katapultirati in tako prvič v svoji letalski karieri izgubi letalo. Najhuje je, da je končala na sovražnem ozemlju. In to je slabo. Ja, tako edinstveni preobrati usode. In 1. marca 1956 se svet spremeni, a vladavina Fuhrerja v kibernetični igri ostaja.
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"