Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Писари Монтекристо Ва Наполеон Бонапарт

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Писарбача Бенедетто, писари граф де Монтекристо, ба Наполеон Бонапарт бо додани бастаи маълумоти нодуруст ба фельдмаршали немис Блюхер ёрии калон мерасонад. Дар натиҷа, Наполеон Бонапарт дар ҷанги Ватерлоо пирӯз мешавад ва тамоми рафти таърихи ҷаҳон тағйир меёбад.

  ПИСАРИ МОНТЕКРИСТО ВА НАПОЛЕОН БОНАПАРТ
  АННОТАЦИЯ
  Писарбача Бенедетто, писари граф де Монтекристо, ба Наполеон Бонапарт бо додани бастаи маълумоти нодуруст ба фельдмаршали немис Блюхер ёрии калон мерасонад. Дар натиҷа, Наполеон Бонапарт дар ҷанги Ватерлоо пирӯз мешавад ва тамоми рафти таърихи ҷаҳон тағйир меёбад.
  . БОБИ Љ 1
  Гӯё артиши Наполеон Бонапарт ба ҷанги ҳалкунанда дар Ватерлоо омодагӣ мегирад. Бенедетто дар бадани писари оддии такрибан дувоздахсола аз фармондех вазифаи таъхир додани омадани аскарони савораи Пруссияро бо сардории Блюхер гирифт.
  Ин он қадар оддӣ нест. Аммо бача мачбур буд ба ин маршал чунин гуяд: мегуянд, ки купрук мина карда шудаасту мо бояд аз он чо харакат кунем. Дар хакикат купрукро голландхо нагз посбонй мекунанд ва ба он расидан осон нест.
  Аммо Наполеон мӯҳри заруриро дорад ва Блюхер бояд ба паёми паёмбар бовар кунад. Дар омади гап, ки бо забони англисӣ аъло ҳарф мезанад ва мӯи зард дорад. Ва синни ҷавонӣ боз ҳам бештар эътимод мебахшад. Аз ин рӯ, як стереотип вуҷуд дорад, ки кӯдаконро ҳамчун ҷосуси ҷиддӣ ба кор намегиранд.
  Ва агар Блюхер бовар кунад ва аскарони савораро бигзорад, дар он сурат ва«т ѓолиб хо®ад шуд ва англис®о маглуб мешаванд.
  Бенедетто ба пони хурд бо як паёми муҳим савор ба Блюхер. Писарбача, албатта, либоси паёмбар дорад. Аммо дар давидан мӯзаҳои интеллектуалии манфури худро аз тан кашида, пойлуч ба асп савор шуданро афзалтар медонад, ки ин хеле гуворотар аст.
  Ва у, албатта, кайфият мекунад ва кайфияти хуб дорад. Аммо шумо бояд онро ба Блюхер расонед ва писарбача ба паҳлӯҳо зарба мезанад. Ва асп харчанд хурд бошад хам, чолок аст.
  Бенедетто бо хашму газаб месуруд:
  Мо ҳама ба Наполеон нигоҳ мекунем,
  Мо мехоҳем ғалабаҳои тасаввурнашаванда...
  Барои он ки миллионҳо мо мубориза барем,
  Ва то ки кӯдакон мушкилотро надонанд!
  
  То Ватерлоо раъд накунад,
  Барои он ки баргҳо нарезанд...
  Ва то ки мағлубият набошад,
  Муваффақият бо рақами дуруст!
  
  Ҳоло ӯ танҳо писар аст
  Ва ба наздикӣ ман афсар мешавам...
  Ман аз саҳро мисли харгӯш ҷаҳидаам,
  Биёед бо намунаи диловарӣ нишон диҳем!
  
  Он чиро, ки Худованд фармудааст, мерасонам,
  Гарчанде ки дар ин ҷо хатари зиёд вуҷуд дорад ...
  Ва шайтон ҳазор чеҳра дорад,
  Қодир аст, ки моро фурӯ барад!
  
  Баъзан ба пошнаи ман мезаданд,
  Ва чӯби қавӣ ҳуштак мезанад...
  Мо бо тақдир пинҳону ҷустан бозӣ кардем,
  Бо он қалъа мисли монолит!
  
  Моро ба зону овардан мумкин нест
  Ва шумо наметавонед онро бо тозиёнаи сахт хам кунед ...
  Ба номи наслҳои дурахшон,
  Мо ба шумо роҳи муваффақиятро нишон медиҳем!
  
  Худованд аксар вақт раҳмдил нест
  Ҳамаи мо бояд азоб кашем ...
  Бой ва камбағал ҳам бадбахтанд,
  Бигзор вақт барои тағирот бошад!
  
  Ман боварӣ дорам, ки сулҳ ба Аврупо меояд,
  Наполеон то абад монарх аст...
  Мо ҳама зиндагии хубе хоҳем дошт,
  Ва одам хушбахт мешавад!
  Баъди ин суруд шавковартар шуд. Писарбача бо ангуштони бараҳнааш гавғоро гирифт. Ва баъд онро мохирона партофт ва андаке майда кард. Вай парвоз карда, ба бурдо бархурд.
  Ва баъзе паррандагон онро дар як зарба фурӯ бурд. Ин дар ҳақиқат хандаовар аст.
  Бенедетто месуруд:
  Бурдока дар зери девор мерӯяд,
  Дар болои девор хурӯс нишастааст!
  Ва боз хам хандаовартар ва шавковартар шуд... Ва писарак боз бо пошнаи барахнааш ба домони пони зада, ба вай тозиёна мезанад.
  Наполеон шахсияти бузург аст. Воқеан, ӯ қариб як нобиға буд, гарчанде муваффақ бошад ҳам, аммо дар айни замон. Дар ин чо командир Александр Суворов шасту нух сол умр ба cap бурда, то охири умраш галаба кард. Ва агар вай, гӯем, ҳафтоду панҷ сол зиндагӣ кунад, вай дар ҷанг бо Наполеон меҷангад. Биёед бигӯем, ки дар Austerlitz ё ҳатто пештар? Он вақт Наполеон кӣ мешуд? Ё, баръакс, Наполеон солхои зиёд маглубнашаванда мебуд. Ҷаҳон чӣ интизор буд?
  Аз як тараф, албатта, хуб аст, ки ба чои чанчоли байни мамлакату халкхои хурд, империяи ягона доштан. Аммо аз тарафи дигар, ҳамаи ин хешовандони сершумори Наполеон мушкилоти зиёдеро ба вуҷуд меоварданд ва он метавонад сафсата бошад. Хусусан, агар дер ё зуд ин шоҳи бузург мурд. Бале, ва аз ин ё он роҳ ҳамеша мушкилот буд ва хоҳад буд.
  Агар Наполеон системаи мукаммалтари империяи ягонаро ба вучуд меовард.
  Масалан, Россиян подшохиро гирем: дар он чо император хам оила дорад, аммо империя ягона, ягона буда, ба салтанатхои гуногун таксим нашудааст. Ва дар ин ҷо рақобати беақл вуҷуд надорад.
  Писарбача табассум кард ва ҳангоми давиданаш як зарбаро бо шамшер бурид.
  Аммо Романовҳо бо генетикаи аълои худ аз Рурик як чизанд ва Бонапартҳо, ин хуни плебей, чизи дигар аст. Ва фарқият вуҷуд дорад. Албатта, Бенедетто намедонист, ки Русия ва сулолаи Романовҳоро дар оянда чӣ интизор аст ва умуман фаронсавӣ бо кишвари хориҷӣ чӣ кор дорад.
  Ман мехостам инро бо худ ҳал кунам ...
  Писарак ҳатто бо завқ месарояд, як романси машҳури халқиро, ки дар як вақт бо граф Монтекристо месуруд, ки дар он вақт ӯро падари худ медонист.
  Ва романтика, бояд гуфт, ки хеле равшан ва ҷолиб аст;
  Дар Гасконй вожаи тарсончак намедонам,
  шамшер намедонам агар хато дори.Мо гасконхо дар чахон завки бехтарин дорем - Мо ба чуз шухрат чизеро дуст намедорем!
  
  Сутунҳои рухсораи баланд, махсус барои шудан - Ин аст намуди гасконии як бачаи ҷаҳон. Бовар кунед, ҷаноб, ба шумо лозим нест, ки дер интизор шавед - Париж ҳоло ҳам мешиносад, ки Париж ҳанӯз ҳам Бенедетторо мешиносад!
  
  Бургундия, Нормандия, Шампан ё Прованс, Ва дар рагҳои шумо низ оташ аст, Аммо бахт барои шумо вақт надорад, Ҳанӯз дар ҷаҳони сафед нест, Дар ҷаҳони сафед нест. .
  
  Ман дар Париж бе шӯҳрат зиндагӣ карда наметавонам.Тамоми
  умри ман гузашт - вақти он расидааст, ки тақдирро ҳал кунам.Пас, шумо чандсолаед, писарам, бисёр, ҷаноб, бисёр - бисту яксола!
  
  Оё дасти шумо устувор аст? - Қатъ! - Ин як хислати воқеии як Гаскони дорои рӯҳи хеле пок аст. Ва ман ҳам ҷуръат кардам, вақте ки Париж Гасконро эътироф кард, Париж Гасконро эътироф кард, Гаскон Монтекристоро эътироф кард!
  
  Дар Гасконй вожаи тарсончак намедонам, шамшер намедонам агар хато дори.Мо гаскон дар чахон завки бехтарин дорем - Ба чуз шухрат чизеро намеписандем.
  
  Рухсораҳои баланд, махсус барои шудан - Инак як нигоҳи Гаскон ба шумо бо салом. Ба ман бовар кунед, ҷаноб, ба шумо лозим нест, ки дер интизор шавед - Париж ҳанӯз ҳам мешиносад, ки Париж ҳанӯз ҳам мешиносад Париж то ҳол Бенедетторо мешиносад!
  
  Бургундия, Нормандия, Шампан ё Прованс, Ва дар рагхои ту хам оташ хаст, Аммо бахти бахти ту лахзае надорад, Хануз дар чахони сафед нест, Дар чахони сафед нест, То олами сафед Гаскон дорад!
  Гарчанде ки Бенедетто аслан гаскон нест, балки Париж аст. Аммо Монтекристо ба назар мерасад, ки воқеан як Гаскон аст.
  Хуб, ҳадаф аллакай наздик аст. Посбонхои савораи армияи фельдмаршал Блюхер намоёнанд.
  Писарак халтаро пеши биниаш афшонда, гузарро нишон дод. Ва албатта онҳо ӯро пазмон шуданд. Цанговари чавон пур аз кувваю гайрат буд. Ва он ки ба бача монанд буданаш боз боварии бештарро бедор мекард. Охир, кӯдакон гули ҳаётанд ва ба таври умум қабул шудааст, ки онҳо нисбат ба калонсолон бештар эътимод доранд.
  Ва разведкачй ба сари дастархон таклиф карда шуд. Ба ӯ як пораи барра ва майи сабзи хуб доданд. Бенедетто аз тарси он, ки забонаш суст мешавад, танҳо луқмаи охиринро нӯшид.
  Писарбача маълумотро ба ӯ расонд ва онҳо қариб ӯро фаромӯш карданд. Хуб, шумо метавонед истироҳати худро лаззат баред. Ва дар баробари ин, шояд суруд хонем, ватандӯстӣ чист?
  Ва писарбача бо хиссиёт ва баён суруд мехонд;
  Британияи ман хоб мекунад
  Пинҳон, махфӣ
  Ба ману ту дода шудааст
  Ба субҳи дароз!
  
  Номҳои аҷиб
  Кучахо, бинохо
  Ба зудӣ ин дониш
  Санҷед, ин ҷо аз они шумост
  
  Билет, онро ба остин, ки сурх набуд, дӯхт
  Барои он ки шумо аз ин ранг нафрат доред
  Сюжети бозии шумо баръало хатарнок аст:
  Ҷодугарӣ, ҷанг, ишқ, шонздаҳ сол
  
  Факат касе, ки ноумедиро дар чашмонаш хомуш кард
  Акибнишинӣ карда наметавонад, то абад хоб намеравад
  Аср албатта ҳамаро фиреб медиҳад
  Хоб кун, Британияи ман.
  
  Британияи ман хоб кун
  Тақдир ба ман додааст
  Хушбахтӣ ва ранҷу азоб -
  Шумо танҳоед
  
  Хоб, ҷанги Бритониё
  Барвақт, барвақт
  Шамшери интихоби шумо
  Аз кӯл ба вуҷуд омадааст
  
  поён ва мисли ҳар пӯлод дар бораи хун месарояд,
  моли маро менӯшад ва бо ишқ мешӯяд
  ба кишвари шоҳона дар зери боми ситораҳои нозук,
  ки дар он чо тирамоху бахор хукмронй мекард
  
  Тоҷҳо ҳастанд, на калисоҳо - ҷойгоҳ барои фариштагон,
  Тоҷро тасодуфан ягон камчин шикастааст
  Аммо, чунон ки мархум Чарли васият карда буд, дар хобхои мо
  Аждаҳои ӯ парвоз мекунанд
  
  Британияи ман хоб кун
  
  Вохурихо бе хайрухуш
  Ту ту нести, ман ман нестам
  Суханрониҳои фортепиано
  Ду даст
  
  Қатлҳо бе бахшиш
  ман ту нестам. Ман кистам?
  Танҳо ҷорӣ медонад
  Дарёи қадимаи зеризаминӣ
  
  Ва ин купруки ларзон аз таги арк мебарад
  Он касе, ки ғарқ нашуда рӯи об роҳ мерафт
  Дар мавчхо махмали кабуди боэътимод пахн мешавад
  Бо он далерона роҳ равед, дар ҳоле ки тамоми ҷаҳон хоб аст
  
  Ва душманони шумо дар дили худ хобида,
  Дӯстон, ки тақдири худро ба шери заррин супурдаанд, хобанд
  Ҳатто касе, ки гуфта мешавад кӯдакро поймол кардааст
  Бевазани зебое бо оғӯш хобида!
  
  Британияи ман хоб кун
  
  Британияи ман хоб кун
  Пинҳон, махфӣ
  Ритми нафаскашии шумо -
  Брегети ман
  
  Маргҳо ғайр аз ном
  Ҳеҷ чиз барои тиҷорат нест
  Ситораи поки ман
  Англия ба хона баргашт
  Дар шӯълаи саҳар хоб кунед
  Хоб кун, азизам
  Шумо Британияи ман ҳастед.
  Ҳарчанд ин гуна суруд хондан барои як фаронсавӣ нафратовар аст. Аммо ӯ дар либоси як писарбачаи инглисӣ аст.
  Ҳамин тавр, артиши Блюхер бо роҳи нодуруст баромад. Ва Бенедетто ӯро тарк карда, ба пеш шитофт. Вай писар аст ва набояд ором нишинад. Чанде пеш аз рафтан ба ӯ муяссар шуд, ки даҳ ҷоизаи тиллоии Луисро ба даст орад. Ва ман аз ин хеле хурсанд шудам. Ва акнун ӯ савори асп ба сӯи Наполеон баргашт ва интизори мукофоти назаррас буд. Баъд аз ҳама, ӯ тавонист онро хеле олиҷаноб кашад. Гуё худаш Чингизхон бошад. Бале, агар Наполеон мисли Чингизхон хафтоду ду сол бе маглубият умр ба cap мебурд, олам дигар мешуд. Ва шояд дар он ҳамоҳангӣ ва хушбахтӣ ҳукмфармо бошад. Ҳамин тавр, Аврупо тақсим шуд ва Русияи подшоҳӣ Подшоҳии Полшаро барои худ гирифт. Чаро ин мантиқист? Агар нотавон бошӣ, пас чаро аз ту пора нагирӣ?
  Бенедетто ба аспи сафеди худ савор шуда ба суруд сар кард;
  Кишвари фаронсавӣ Ватани муқаддас аст,
  ки дар он хама баробар ва бузурганд.
  Аз канор ба каноре кашид,
  Бо як қадами васеъ!
  
  Дар он кӯҳҳо ҳастанд - қуллаҳои тиллоӣ,
  Ва дарёҳо аз нуқраи пок медурахшад...
  Дар зимистон барф мисли мӯи сарсафед аст,
  Дар фасли баҳор, ҷӯйе дар паси соҳили мустаҳкам!
  Вале баъд писарбача хомуш шуд ва хавфро хис кард. Ва аспи зот аз тарс кина кард. Бенедетто ба қафо нигарист - гургҳо аз паси ӯ шитоб мекарданд. Ва ин аллакай ҷиддӣ аст. Дар ин ҷо аллакай як рамаи пурраи онҳо мавҷуд аст.
  Писарак пошнаҳои урёнашро ба риштаи аспаш зад ва онро ба давидан оғоз кард. Дар баробари ин писарбача фикр мекард. Он гург ҳайвони зишт аст. Масалан, ӯ кулоҳаки сурхро хурд. Оё ин аз ҷониби ӯ кори шоиста аст? Шумо дар бораи гург чӣ гуфта метавонед?
  Бенедетто дар назди ин даррандаҳои хокистарранг суруди ҳаҷвӣ месуруд;
  Бо тамоми кувва - бо тамоми риштахоям зур мезанам,
  Аммо имруз - боз мисли дируз: Маро ихота мекунанд, маро ихота мекунанд - Маро шодона ба суи ракамхо мебаранд!
  Дар паси арчахо тирхои дучанд банд -
  Он чо чанговарон дар сояхо пинхон мешаванд, - Гургхо дар барф мезананд, Ба максади зинда табдил меёбанд.
  Шикор гургон аст,
  Шикор аст-барои даррандаҳои хокистарранг, ботаҷриба ва сагбачаҳо!Забонҳо дод мезананд ва сагҳо аккос мекунанд, то қай кардан, Хун дар барф - ва доғҳои байрақҳои сурх.
  бо гургон баробар бозй намекунанд
  , вале дасташон намеларзад: Озодии моро бо байрак хифз карда, дилпурона мезананд, бешубха.
  Гург урфу одатҳоро вайрон карда наметавонад -
  Аз афташ, дар кӯдакӣ сагбачаҳои нобино, Мо, бачаҳои гург, мода гургро мемакидем ва мемакидем: парчамҳоро гирифта наметавонед!
  Ва холо - шикори гургхо,
  Шикор давом дорад - даррандахои хокистарранг, тачрибадор ва сагбачахо! Забонхо фарьёд мезананд ва сагхо аккос мекунанд, то кай карданашон, Хун дар барф - доги байракхои сурх.
  Пойҳо ва даҳони мо тезанд -
  Чаро, пешво, ба ман ҷавоб деҳ - Мо шикор мешавем ва ба тир шитофтем ва аз манъкунӣ кӯшиш накунед?!
  Гург дигар тавр карда наметавонад, набояд кард.
  Акнун ва«ти ман ба охир мерасад: Он касе, ки ба ѓ та«дири ман аст, табассум карду таппончаашро бардошт.
  Шикор гургон аст,
  Шикор аст-барои даррандаҳои хокистарранг, ботаҷриба ва сагбачаҳо!Забонҳо дод мезананд ва сагҳо аккос мекунанд, то қай кардан, Хун дар барф - ва доғҳои байрақҳои сурх.
  Аз тоат баромадам:
  Дар паси парчамхо - ташнагии хаёт пурзуртар аст!Факат - аз пасам фарьёди хайратангези одамонро шодона шунидам.
  Бо тамоми кув-ваам - бо тамоми риштаам зур мезанам,
  Аммо имруз мисли дируз нест: Маро ихота карданд, ихота карданд - Аммо чанговарон аз хеч чиз монданд!
  Шикор гургон аст,
  Шикор аст-барои даррандаҳои хокистарранг, ботаҷриба ва сагбачаҳо!Забонҳо дод мезананд ва сагҳо аккос мекунанд, то қай кардан, Хун дар барф - ва доғҳои байрақҳои сурх.
  Пас аз ин гургон воқеан онро гирифта, ба қафо афтоданд. Гузашта аз ин, агар писарбачаи пойлуч суруд хонад, ин маънои онро дорад, ки ӯ воқеан хуб аст ва беҳтар аст, ки бо ӯ ошуфта нашавед.
  Ва Бенедетто аз гирифтан ва майда кардани магас бо ангуштони бараҳнаи худ хеле лаззат мебурд. Ва қайд кард:
  - Ман рафти таърихро дигар кардам!
  Ва ҳама чиз воқеан тағйир ёфт. Блюхер сари вакт нарасид ва Наполеон дар Ватерлоо галаба кард. Баъд навбат ба немисхо расид. Сардори бузург боз чандин галаба ба даст овард. Аз ҷумла бар артиши Русия. Аммо халки Франция аз чангхои дуру дароз хеле хаста шудааст. Ва мардони зиёде кушта шуданд.
  Ва Наполеон Бонапарт ба сулҳ розӣ шуд. Фаронса шимоли Италия, Нидерландия, Швейтсария ва як қисми Олмон, инчунин шимоли Испанияро нигоҳ дошт.
  Баъд аз он дар Европа чанд вакт чанг набуд. Дуруст аст, ки французхо ба Африка даромада, Алчазоиру Марокашро забт карданд. Баъд Тунис ва баъдан Либия ва Миср забт карда шуд. Чанги Африкаи Шимолй барои Франция бомуваффакият анчом ёфт. Ва баъд ба Судон.
  Наполеон то марти соли 1842 хукмронй карда, мисли Чингизхон хафтоду ду сол умр ба cap бурд. Ҷои ӯ писараш Наполеони II шуд. ки ба зудй императори империям Австрия гардид. Аммо ин ҳикояи дигар аст. Наполеон ба афсонаи бузург табдил ёфт. Ва сулолаи у сулолаи шухратманд аст. Ва ҳукмронии Бонапарт воқеан афсонавӣ аст.
  Ҳатто ин суруде вуҷуд дошт:
  Асри пурталотум, асри аҷоиб:
  Садо, бузургвор, Буд марди азим, барбоди ҷалол.
  Он асри қаҳрамонон буд!
  Аммо шашкахо ба хам омехта шуда, аз тар-кишхо мижаю хашарот хазида баромаданд.
  Ҳар як писари модар,
  ҳар як ғоратгар, як аблаҳи сафсатаҳои муд, ба намуди либералӣ.
  Рақиби истибдод,
  Сухангӯи Баробарӣ, - Варам карду кӯру ришдор, Сабти ифтихор.
  чилдхои Тьер ва Раборо
  аз ёд медонад ва мисли Мирабои оташин озодиро васф мекунад.
  Ва бубинед: Мирабои мо
  аз Гаврило кӯҳна Барои як чирк, он мӯйлаб ва бӯйашро мерезад.
  Ва бубинед: Лафает
  Брутус ё Фабрисиуси мо мардонро дар баробари лаблабу зери матбуот мегузорад.
  
  Саргузаштҳои Қӯшунҳои махсус ва духтарони худоён
  АННОТАЦИЯ
  Дар отряди кайхонй саргузашти фарзандони абадй давом дорад. Ҳамзамон, писари абадӣ Эдуард Стурҷенро саргузаштҳои нав интизоранд, аз ҷумла дар байни троллҳо, оркҳо, элфҳо ва дигар махлуқоти олами афсонавӣ. Ва духтарони худоёни Демиург низ бо онҳо паҳлӯ ба паҳлӯ меҷанганд.
  . БОБИ Љ 1
  Духтари чанговар Адала пичиррос зад:
  -Дар ин вақт чӣ дорӣ, нобиғаи ҳамешагии ҷавон?
  Эдик бо табассуми писарона ҷавоб дод:
  - Бунинг ҳам жавоби бор!
  Конструктори азими металлии боа, ки дахонаш дар он дандонхои парма чарх мезад, ба отряди махсуси бачагона торафт наздиктар мегашт. Аз паи ин ҳаюло тӯлонӣ роботҳои калоне пайдо шуданд, ки ба сангпуштҳои роҳгузар монанданд. Ва дар сари онҳо тупҳо доштанд, ки аз системаҳои лазерӣ тирпарронӣ мекарданд. Дуруст аст, ки шуоъхои кам-кам харобихои зиёде на-оварданд.
  Писарбачаи нобига сими оддии бо мис рехташударо баровард ва ба он нахѓдро бо пури номаълум часпонд.
  Ва онро ба самти хазандаҳои механикӣ партоб кард. Сим дар пармахо печида, дархол шарора ба амал омад. Боа азим ба ларза даромад.
  Писарбачае, ки дар ғарб дар тарафи рости Эдик хобида буд, занг зад:
  - Вой! Зебо!
  Ҷасади хазандаи механикӣ ҷунбиш карда, сангпуштҳои роботи роҳро чаппа кард. Онхо ба гирду атроф печида, тир холй карда, ба суи якдигар тирпарронй карданд. Ва аз таъсири шуоъҳои лазерӣ зиреҳ воқеан каҷ шуд ва металл сӯхт.
  Писарону духтарони отряди ҳуҷумкунандаи неруҳои махсуси бачагона бо истифода аз автоматҳои лазерии худ барои куштан оташ кушоданд.
  Эдик дод зад:
  - Онро ба ҳоли худ бигузор! Энергияи худро сарфа кунед, бачаҳо! Анти-пулсар!
  Аскарони кушунхои махсуси бачагона тирпарронй бас карданд. Ва ҳамин тавр, аллакай маълум буд, ки ҷасади азими боа бо баданаш қариб ҳамаи мошинҳоро маъюб ва пахш кард. Ин дар ҳақиқат як таъсири даҳшатовар ва танҳо супер аст.
  Духтарак Адала ба командири чавони нобига чашмак зад ва кайд кард:
  - Ин зӯр аст! Бале, шумо ҷанговаред! Шумо қувваи душманро бар зидди ӯ истифода мебаред!
  Командир бача ба вай чашмак заду гуфт:
  - Албатта, ба мо муносибати илмй, нозук лозим аст.
  Боа сангпуштҳои роботи роҳгузарро меҷунбонд; онҳо ё таркид ё ҳамвор шуданд. Инчунин, думи ӯ бо мавҷи ғазабӣ танкҳоро дар болои куртҳо, ки аз дарвозаи қалъа берун мерехтанд, чаппа кард.
  Онхо бечора шуда, шамъхо фурузон шуданд. Ва он зебо менамуд.
  Ва снарядхо аз бочкахо парида, ба одамони худашон мерасиданд. Ва нобудшавии зиёди манораҳои силоҳ.
  Дар посух, батареяҳои силоҳ аз деворҳои қалъа дубора ба кор даромаданд. Хам шуоъхои лазерй ва хам снарядхои насоси нобудшаванда ба болои констриктори механики борид. Тирхои аввал пусти пулоду титани уро сурох карданд. Танаффусҳо ба амал омаданд. Дар зиреҳи ин ҳаюло мисли кирм сӯрохҳо пайдо шуданд.
  Духтаре, ки дар тарафи рости Эдик буд, хиҷир зад:
  - Инҳо пиротехникӣ ҳастанд! Мо ба ӯ як чизи бузург додем!
  Командир бача равшан кард:
  - Ман онро аз халки худам гирифтаам!
  Бачахои чанговар бо як овоз хитоб карданд:
  - Ҳақиқат ва бахт бо мост,
  Мо велосипедҳоро сахт мезанем...
  Вазифаи асосии мост
  Ғарибони бадро бикушед!
  Адала, ин духтарак, ки бисьёр чизхоро аз cap гузарондааст ва хатто мачбур шуд, ки як чанговари магнитй-гравитациониро рабудааст, кайд кард:
  - Вақте ки муносибати оқилона ва илмӣ вуҷуд дорад, аҷиб аст!
  Ва духтар голограммаеро нишон дод, ки чӣ тавр аз лагери консентратсионӣ фирор кардааст. Маҳбуси ҷавон пойлуч ва дар тан пижамаи рахдор дар болои қабати яхбаста, ки фурудгоҳро пӯшида буд, давид. Ва онҳо ба сӯи вай тир холӣ карданд. Духтар лоғар буд, устухонҳои рухсорааш ҳатто аз ғизои маҷбурии лагери консентратсионии меҳнатӣ дар чеҳраи кӯдакона пайдо шуда, дар сари синаи пижамааш рақам медурахшиданд. Аммо вай тавонист вориди ҷанганда шавад ва корти электронии аз посбон дуздидашударо истифода барад.
  Дар натича машинае, ки бо асбобу анчоми электронй пур карда шуда буд, аз рун печка баромад.
  Ва духтарак бо пошнаҳои бараҳна ва мудаввараш, ки аз гашти маҷбурии пойлуч ва кори доимӣ, сахт дурушт шуда буд, фишор медод. Оре, лагери концентра-ционии мехнатии бачагон санатория нест. Аммо аз тарафи дигар, шумо дар он ҷо чунон истодагарӣ инкишоф медиҳед, ки рафтан ба он ҷо муфид аст. Адала ба назар хамагй дувоздахсола аст, вале дар хакикат, албатта, калонтар аст ва вай хам тачрибанок аст, гарчанде мисли Эдик сохибтачриба ва мукаммал набошад хам.
  Дар голограмма дида мешуд, ки чи тавр самолёти гравиомагнитй бо духтарак парвоз мекунад. Дар тасвир манаҳи тези ӯ пайдо мешавад ва дар зери чашми кабуди ҷуворимакка кӯфта шудааст. Аммо духтаре, ки махорати лётчик дорад, аз шуои лазере, ки уро парронданй мешаванд, хеле мохирона худдорй мекунад.
  Ангуштони бараҳна ва кӯдаконаи вай бо итминон ба тугмаҳои джойстики идоракунӣ ангушт мезананд. Ва он бузург ба назар мерасад.
  Адала бӯса карду суруд гуфт:
  - Дар ҳавопаймоҳо мо аз болои мавҷҳо мешитобем,
  Кваркҳо дар гирдоби эфир кафк мекунанд...
  Ман ба сайёраи худ чӣ мерасонам -
  Кӯдакони ҷаҳони зери моҳӣ, кабуд!
  Ва аз паси вай самолётхои киркунанда шитофтанд, ки духтари далерро таъкиб кунанд. Ва он ба назар бениҳоят хашмгин, мисли як рамаи гусфандон монанд аст. Ва онҳо оташ мезананд ва ба назар чунин мерасад, ки имкони фирор вуҷуд надорад.
  Аммо духтарак Адала ба воситаи радио ба кахрамонписар Эдик занг зад ва у мисли харвакта тайёр буд.
  Ҷанговари ҷавоне, ки тақрибан дувоздаҳсола ба назар мерасид, гарчанде ки дар асл як муборизи ботаҷриба ва тарроҳи олиҷаноб буд, ба пешвози ӯ парвоз кард. Писарак танҳо шортҳои варзишӣ дар тан дошт, аммо бо пойҳои урёнаш хурдтарин ларзиши табақаи парвозкунандаашро гирифт. Ва маълум буд, ки писар дар беҳтаринаш буд.
  Хамин ки бо пошнаи урён тугмаро пахш мекунад, мавч мебарояд. Чор чанговари душман, ки пеш мешитофтанд, якбора бархурд. Ва таркишҳо ба дунбол омад.
  Адала бо чашмони сапфираш чашмак заду гуфт:
  - Ин дараҷаи олӣ аст!
  Чанговарони бокимондаи душман аз масофаи дур тирпарронй карданд. Фюзеляж ва думи ҳавопаймое, ки духтар рабуда буд, бо пораҳои пора ва партовҳо пошида буд.
  Чанговари чавон пошнахои урёнашро боз хам сахттар зер карда, ба чанговар салют дод.
  Аммо Эдик, ин писари абадӣ, аз табақи парвозкунандаи худ футурҳои хурдро гирифта паронд. Онхо бо суръати баланд шитофтанд ва гуё ба рамаи гусфандон бархурданд.
  Садои таркишхо, шикастахо ва пора-пора шудани самолётхои душман шунида мешуд. Ин зарбаи харобкунанда аст.
  Писарбача, ки бо пои урёну чолокаш мохирона кор мекард, месуруд:
  Чӣ тавр мо бо ҷанг зиндагӣ мекардем
  Ва аз марг наметарсад...
  Ману ту аз ин пас ҳамин тавр зиндагӣ хоҳем кард!
  Ва дар баландиҳои ситораҳо,
  Ва хомӯшии кӯҳ -
  Мавҷи баҳр ва оташи шадид!
  Ва оташи шадид ва хашмгин!
  Бачахо бо чанговарони душман хамин тавр рафтор мекарданд. Онҳое, ки тавони зинда монданро доштанд, баргаштанд. Ва Адала ба отряди Эдик баргашт. Дар баробари онхо танхо як кисми куввахои махсуси бачагона - чанговарони чавони дорой махорати беназир буданд.
  Холо онхо хучуми навбатии калъаро зада гардонда истодаанд. Эҳтимол дарк кард, ки ҷанговарони кӯдакони ҷанговар ва аз ҳад зиёд инкишофёфта ва интеллектуалӣ бо асбобҳои электронӣ ғолиб намешаванд, аскарони пиёдагард ба ҷанг андохта шуданд.
  Худи чанговарони цикли калон, ки кадашон дуюним метр буд, ба хучум гузаштанд. Онҳо дар либосҳои ҷангӣ буданд ва дар намуди зоҳирӣ нофаҳмо менамуданд.
  Аммо онхо бо фишори беандоза ба чанг шитофтанд ва мисли танкхо хучум карданд. Дар ин чо чанг cap шуд.
  Акнун шумо метавонед ба тирандозӣ шурӯъ кунед. Кӯдакони ҷанговар ба сӯи онҳо бо силоҳҳои лазерӣ оташ кушоданд. Дар бораи ҳаюлоҳои inogalact хитҳо буданд. Аммо онҳо ҷавоб доданд.
  Духтару писар аз шуоъхои душман ярадор шуда, сухта шуданд.
  Эдик бо табассум чавоб дод:
  - Ман майдони муҳофизатиро фаъол мекунам!
  Адала бо ташвиш пурсид:
  - Ва мо метавонем ба воситаи он ба душман тир холй кунем!
  Командир бача дилпурона чавоб дод:
  - Ҳа! Албатта! Ин якуним андоза аст. Он имкон медиҳад, ки энергия аз ҷониби шумо ҷараён гирад, аммо на аз ҷониби душман!
  Писарбачаи ҷанговар дар тан либоси ҷангӣ бо доғҳои сабз хитоб кард:
  - Ин муҳити олӣ аст!
  Ва ҷанг бо қувваи бениҳоят идома ёфт! Ва акнун кӯдакон комилан осебпазир гардиданд. Ва душманони худро бемалол несту нобуд карданд. Онҳо, дар дасти нерӯҳои махсус ҳамеша сарбозони ҷавон, лазерҳои насоси термокварк доранд ва ин ҷиддӣ аст. Ба хамин тарик, хангоми синтези термокварк як грамм модда ба сузиши чор миллиард тонна ангишт баробар энергия мебарорад. Пас шумо метавонед тасаввур кунед, ки ин қудрат то чӣ андоза бузург аст.
  Аммо кӯдакон на ҳамеша бо чунин силоҳҳои комил меҷанганд ва бартарии технологӣ доранд.
  Ҳамин тавр, Эдик як видео ва голограммаи се рангро фаъол кард, ки муборизаи ӯро бо технологияҳои хеле ибтидоӣ ва дар айни замон, камтар хатарнок нест ва бо кӯдаконе, ки вақти душвор доштанд, нишон дод.
  Вақте ки Эдик пас аз зарба аз хоб бедор шуд, Пашка писари дигар ӯро сахт аз китф афшонд. Писарбача аз чояш хест ва ба нигохи тарсонидаи хамсафари сурхмуйсафеди навакак зада пурсид ва пурсид:
  - Ту чи кор карда истодаӣ?
  Пашка ангушти худро ба сари Эдик нишон дод ва ѓурур кард:
  -Кӣ туро ин тавр риштарошт?
  Эдик дасташро ба муи сараш гузошта, парешонхотирона гур-гур кард:
  - Вой... - хорпушт ба зери ангуштонашон сурох кард ва онхо як лумаи таъсирбахш ва дар айни хол дарднокро хис карданд.
  Баъд Эдик ба дасти росташ нигарист ва сухтаи тару тозаро дар шакли раками лагерь дид. Сездаҳуми шинос...
  Писарак ғазаб зад:
  - Браво! Маълум мешавад, ки ин орзу нест. Ман воқеан зиндон шудам!
  Паша парешонхотирона ба шарикаш нигариста, ѓурѓур кард:
  -Туро куҷо гузоштанд?
  Эдик бо оханги аламнок чавоб дод:
  - Ба зиндони кайхонй... Яъне ба зиндони сайёраи дигар!
  Пашка сар ҷунбонд... Гумон кард, ки ин бачаи даббоғ девона шудааст. Аммо Эдик тамоман девона наменамуд, гарчанде ки дар зери чашмаш чашми сиёхи шифобахш медурахшид. Сари писарбачаи малламуй, ки кариб бемӯй буд, ба ӯ намуди ҷинояткор ё авбоши ноумед мебахшид.
  Бо вуҷуди ин, писарон вақт надоранд, ки минбаъд тахмин кунанд. Вакти он расидааст, ки ба суи нонуштаи мохии ночиз давида боз бел гирем.
  Аммо ин дафъа ба муддати дароз кор кардан муяссар нашуд. Самолётхои хучуми реактивии "Оркмет" боз зада даромаданд. Бачахо дар таги хандакхо пинхон шуда, аз боло бомбахои авиационй борид.
  Эдик аз таппонча тир холй карданй шуд, аммо ин дафъа самолётхои душман ин тирхоро гирифта натавонистанд. Тӯфони Оркмет дар зери зиреҳҳои сахти хӯладор фаро гирифта шудаанд ва ҳеҷ имконе нест, ки тир ба онҳо ворид шавад.
  Баъд писарбача бо ангуштони бараҳнааш гранатаро гирифт. Азбаски мушакҳои пойҳо аз мушакҳои дастҳо калонтаранд, шумо метавонед "тӯҳфа"-ро бо узвҳои поёнӣ назар ба болоӣ ба масофаи хеле бештар партоед.
  Писарак нафаси чукуре гирифта, ба пушт гашт ва бо тамоми кувва граната и кумуляториро партофт. Он бо садои ҳиҷоб аз наздаш гузашта, ба тӯфоне, ки хеле паст парвоз мекард, бархӯрд. Ӯ назоратро аз даст дод ва дар натиҷаи таркиш тақрибан ба ду тақсим шуд. Ва Эдик бинии худро ба душман нишон дод.
  Баъд аз ин, писарбачаи терминатор як гранатаи дигар ёфт. Чунон ки ба у дар фазо таълим медоданд: техникаи махсуси лагадзанй, бо гардиши хип, дароз кардан ва харакати ангуштон. Граната дар ин маврид назар ба он ки дастй партофта мешуд, хеле дуртар парвоз мекунад. Бесабаб нест, ки чор нафар посбон-духтарон техникаи партовро бо дасту пои худ низ азхуд кардаанд.
  Хамин тавр, самолёти дуйуми хучуми реактивии "Оркмет" болхои худро гум карда, аввал бо бинй ба замин парвоз мекунад. Вай бо чунин кувва заминро сурох мекунад, ки гуё ба Америка расидан мехохад.
  Пашка бо тааҷҷуб хитоб мекунад:
  - Бале, шумо як муборизи олӣ ҳастед!
  Эдик бо ифтихор қафаси синаашро пуф карда, наъра зад:
  - Ман дар ҳақиқат олӣ ҳастам ...
  Писарбачае, ки сари нав тарошида шудааст, то андозае хандаовар менамояд. Аммо ин ҷо норинҷаки сеюм меояд, ки ҳадафи худро бо дақиқии бебозгашт пайдо мекунад! Хуб, пас аз ин магар касе ба қаҳрамон будани ин писар шубҳа мекунад? Ва на ҳатто қаҳрамони охирин, балки рыцаре, ки ҳамаро роҳбарӣ мекунад!
  Эдик Осетров бо ангуштони худ гранатаи чорумро хис карда, бо зурй партофт:
  Мори маккор дар кафида пинхон шуд,
  Орзуҳои пинҳонии Русия дар бораи заҳролудшавӣ ...
  Аммо рыцари тавоно ба ҳадафаш мерасад,
  Зери офтоби равшани хашм ранги об мешавад!
  Ҳангоме ки онҳо сурудхонӣ мекарданд, писарбача норинҷаки панҷумро партофт. Вай хеле мохирона бо пои чандири худ онро пеш гирифт ва боз партофт. Бойтарин мактаби санъати ҳарбӣ, аз ҷумла омӯзиши Амазонкаи кайҳонӣ дар сайёраи дурдаст таъсир расонд.
  Он вақт Эдик бисёр чизҳоро азхуд кард ва бачаи воқеии суперэйс шуд. Ва холо граната шашумро мепартояд. Вай онро хеле моҳирона мепартояд ва он парвоз мекунад, ба маънои аслӣ мисли коньки ҳаворо бурида мегузарад.
  Писари Терминатор мегӯяд:
  Суруди Ватан дар дили мо месарояд,
  Дар тамоми коинот зеботаре нест...
  Шӯри рыцарро сахттар фишурда,
  Бимиред барои Русияи Худо!
  Ва гранатаи хафтум, ки бачаи пойлуч партофта буд, зуд парвоз карда, максади худро меёбад.
  Пионерони бокимонда кушиш мекунанд, ки ба бути нави худ таклид кунанд, вале гранатахо аз по меафтанд ё аз дасташон бадтар парвоз мекунанд. Аммо Клара сари вақт фармон медиҳад:
  -Маро ба ҳолам гузоред! Факат Эдуард Осетров граната мепартояд!
  Писарбача аз боварии ба у гузошташуда хеле фахр мекунад ва боз тухфаро партофта, боли ГЕК-283-ро канда, машинаи "Оркмет"-ро аз даст медихад. Ва суръати реактивй ба оркхо ёрй намерасонад.
  Эдуард Осетров хушхолона мегуяд:
  Ватан, ту модари азизи ман,
  Ман тоқат карда наметавонам ранҷи мардумро...
  Ман омодаам ҳама чизеро, ки дорам, бидиҳам -
  Аз дарду ғам, ҳар гуна озмоишҳо гузаред!
  Холо граната нухум максади худро меёбад. Писарбача, ки ба қаҳрамони анимеи ҷопонӣ хеле монанд аст, онро хеле моҳирона оғоз мекунад.
  Пас аз партофти бомуваффақият, Эдвард боз мегӯяд:
  Ватан дар дилам сатр мебозад,
  Зиндагӣ барои ҳама дар ҷаҳон хуб хоҳад буд ...
  Ва ман орзу дорам Ватан - кишвари муқаддас,
  Дар он ҷое, ки кӯдакони хушбахт механданд!
  Оркметхо заминро дарзмол карда, парвоз мекунанд ва Эдик хамчун хайрухуш граната дахумро мепартояд. Самолёти охирини "Оркмет", ки зада галтонда шуда буд, болхои худро ба хам печонда, дар тобути образнок анчом ёфт.
  Писарбача аз хандак берун баромад ва ба оркхои гурехта як ишораи тахкирона нишон дод. Аз паси ӯ писарони дигар низ ҳамин тавр карданд.
  Мисли, ҳаюлоҳои моро бидонед, шумо ба сатил тааллуқ доред!
  Баъди ин бачахо боз ба кор шуруъ карданд. Дар ҳамлаи ҳавоӣ ба кӯдакон тақрибан талафот нарасидааст, танҳо ду писарбача бар асари пораҳои бомба сабук захмӣ шуда, банданд.
  Пионерон ва бачахои андаке калонсол дар рухи чангй буданд. Ҳарчанд ягон муборизи бузкашӣ набуд, аммо дар байни онҳо тарсончак ҳам набуд. Хамаи онхо нимгуруснаю нимбарахна бо шавку хаваси калон мехнат карда, мехостанд бо оркхо зуд баробар шаванд. Туп аз дур гурриш мекунад ва ба зудй машинахои Орклер ба ин хат мерасанд.
  Чор духтар дар коиноти мувозӣ ба аскарони Оркличанҳо ва Троллҳо, ки ҷуръат карда ба Фрима фуруд омадаанд, ҳамла карданд. Як отряди хурди нерӯҳои махсуси Русия низ бо онҳо амал мекард.
  Ин як навъ дахолати кутохмуддат бо амри худоёни рус бо максади тагйир додани таърихи чахонист.
  Чанг нихоят тезу тунд буд, духтарон пеш мерафтанд. Аммо отряди нерӯҳои вижаи Русия низ талафоти зиёде дидааст. Аммо душманони зиёде пайдо шуданд, бинобар ин дар ин ҷо дар як ҷо Орклиа, Троллнсия, Салтанати Ҳоббит ва Фуртия қувваҳои назаррас ҷамъ карданд. Онҳо мехостанд дар болои артиши Русия, ки бо ҳадафи озод кардани Ревастопол пеш мерафтанд, як нуқтаи гардиш ба вуҷуд оранд.
  Аз чаҳор тонки Русия сетоаш аллакай нокаут шудаанд ва мавқеъи ҷангиён муҳим ба назар мерасад.
  Аммо аз люк кушодаи Т-64 шикаста ва сӯзонда ҷавонтарин иштирокчии ин ҷанги афсунгар ба тирпарронӣ шурӯъ кард.
  Аммо, воқеан, кӯдак бояд дар ҷанги муосир чӣ кор кунад? Ба ин факат худи у чавоб дода метавонад. Ба хар хол мактаббачаи дувоздахсолаи Москва Эдик Осетров карор дод, ки дар яке аз санаторияхои бароҳати бачагонаи Русияи саховатманд нишаста наметавонад. Асири романтикаи беназири ҷанг ба фронт фирор кард. Аммо ба мо лозим набуд, ки дур гурезем: душман дар назди Фронецк истода, ба шахр берахмона тир холй кард.
  Қариб дар пеши назари Эдуард Осетрова, мактаб пас аз зарбаи системаи мушакии чандкаратаи "Ураган" фурӯ рехт. Якчанд кӯдаконе, ки барои гурехтан вақт надоштанд, зери харобаҳо дафн шуданд ва Анастасия Петрова, дӯсти Эдик, сӯхтаҳои сахт гирифт. Вай муддати дароз ва хеле дарднок мурд. Даҳ рӯзи азоби дӯзахӣ... Ва сипас, снарядҳои вазнин бинои истиқоматиро, ки наздикони Эдуард Осетрова зиндагӣ мекарданд, хароб карданд.
  Ҷанговари ҷавон тир меандозад ва онро хеле дақиқ мекунад! Дар амал бошад, вай ягон гум надорад ва холо хафт даври навбатй ба охир расида, писарбача бо банд ба халтахо рехта истодааст.
  Наздик шудани куввахои калон аз сохил ва полкхои десантии нав тарозуро боз ба суи лашкари иттифокчи-ён тела дод. Тааҷҷубовар аст, ки ҳарду империяи пурқудрати аврупоӣ ин қадар қувваро ба Фрим интиқол доданд. Ва агар мо ба мубориза бо троллҳо одат карда бошем, пас Орклянҳо душмани нав мебошанд. Умуман, "Ҷанги Фриман" дар таърих ягона ҳолатест, ки Русия ва Орктания расман ҷанг мекунанд. Пеш аз ин, Орглия умуман як кишвари хеле дӯстона ҳисобида мешуд, аз ҷумла, он дар ҷанг бо Аваполеон иттифоқчӣ буд. Аммо ҳоло ин як душмани ашаддӣ ва шӯҳратпараст аст, ки аз густариши афзояндаи Русия метарсад.
  Эдуард Осетров бо пои луч корпуси снарядро партофт. Вай ин дафъа одати чанг карданашро каме дигар кард, бо пойхояш дискхо мепартофт. Аммо ҳеҷ чиз нест ва шумо метавонед аз милтиқи снайпер ба таври ҳайратангез дақиқ тирандозӣ кунед.
  Дидани душманон дар дуд он қадар осон нест ва шумо ҳатто чеҳраи онҳоро дида наметавонед. Аз ин рӯ, мурдагон, ки гиряҳои марги онҳо бо бисёре аз дигарон ба ҳам монанд мешаванд, IН ба вуҷуд намеоранд. Ин ба он монанд аст, ки шумо дар компютер бозии тирандозӣ мекунед ё дар майдони тирандозӣ ба мониторҳои электронӣ мезанед.
  Акнун, агар шумо ҳис кунед, ки шумо нишонаро аз даст додаед, ин аллакай боиси хашм мегардад!
  Душман бошад, аз бартарии шумораашон истифода бурда, ба мудофизони Ревастополь фишор медидад. Тупҳои саҳроии сабук, хеле зуд тирандозӣ ва дақиқи Оргликон гурзандозӣ ва пайваста мех мехкӯб мекунанд. Ин хам яке аз сабабхои аз соли 1618 cap карда (дар давоми кариб чорьяк хазор сол русхо дар чангхо маглуб нашуда, танхо дар набардхои алохида маглуб шуданд!) мачбур шуд, ки таслим шавад.
  Дастаи неруҳои махсуси харобшуда бо танкҳо, ҷанговари нерӯҳои сиёҳ Виктория фармон дод, ки ҳарчи бештар лавозимоти ҷангиро дубора ҷамъоварӣ ва сарфа кунанд. Наклиётиро, ки фацат ду нафар буданд, саросема бо халтахои рег пушонда буданд (инхо кубок буданд) ва пулемётхои ба онхо гузошташуда барои тирпарронй истифода мешуданд.
  Аксари сарбозони нерӯҳои махсус тамоми маҷаллаҳои худро истифода бурданд, умуман, ин як ҳикояи равшан аст. Акнун ба мо лозим омад, ки туфангхои аз душман асир гирифташударо истифода барем, то ки ба мукобили онхо чанг кунем.
  Албатта, дар чунин як ҷанги шадид, ин клипҳо хеле зуд туф мешаванд. Аммо шумо наметавонед шохҳои зиёдеро ба як пиёда гузоред; онҳо садди роҳ мешаванд.
  Дуруст аст, ки дар худи наклиёти зирехпуш куттихои захиравй мавчуданд. Аз ин рӯ, онҳо бояд сарфакорона истифода шаванд.
  Аз 50 нафар танхо нисфаш рост монд ва боз як-ду нафари дигар бо захмхои вазнин аз майдони чанг кашида шуданд. Талафоти ҷиддӣ барои шӯъбаи асри бисту як.
  Шумо бояд дар бораи мардуми худ ғамхорӣ кунед, хусусан азбаски онҳо бо душмани ҷасур дучор омадаанд, ки дар аввал, ҳатто на он қадар шадид, салвоҳо пароканда намешаванд.
  Полковник, ки ба сарбозони рус кӯмак мекунад, Михаил Царков низ захмӣ шудааст, аммо ҳанӯз пои худ аст. Масъалаи асосй дар он аст, ки онхо дар шавку хаваси чанговарон аз хад зиёд лавозимоти чангй сарф кардаанд, бинобар ин бартарии беандозаи шумора-вии душман мубориза бурдан хеле душвор аст. Дуруст аст, Царков мисли чанговари ботачриба кам тир мепарад ва холо хам захира дорад. Масалан, ӯ як зарбаи ягонаро рад намекунад.
  Аммо вакте ки душман граната-хоро партофтан гирифт...
  Ин хеле хатарнок аст, вақте ки бомбаҳои бениҳоят сершумор тарканд, ҳатто агар онҳо қувваи хурди тарканда дошта бошанд.
  Писарбачаи чанговар Эдик бо пои луч дискхои тезро партофтан мегирад. Аммо он ба мурдагон монанд аст
  Ҳарчанд Виктория ин корро кардан намехоҳад, ҳаёти сарбозон арзишмандтар аст. Ва сӯзишворӣ... Худо раҳматаш кунад! Кошки гушттозакунй мебуд, барои онхо сузишворй мебуд!
  Овози металлии духтари Чернобог мефармояд:
  - Чархболҳоро ба ҳаво баланд кунед!
  Бояд гуфт, ки ҳавопаймо на танҳо қувваи марговар медиҳад - дар ниҳоят, ҳатто як чархбол лавозимоти ҷангии маҳдуд дорад, балки таъсири маънавӣ низ дорад. Дар асри нуздаҳум чизе, ки парвоз мекунад ва тир мезанад, кунҷковӣ аст. Демак, имконият бор...
  Мухофизони Ревастополь аллакай ба редутхои берунии шахри калъа акибнишинй мекунанд. Умуман, рафтори онхо дуруст аст - агар хамаи аскарон дар канори калъа ба чанг андохта шаванд, каси мухофизати калъа намемонад. Ва он гоҳ, ки дар ҷанг як каҷ хоҳад буд. Забт шудани Ревастополь барои Элфстриён ва Форсҳо аломати ворид шудан ба ҷанг хоҳад буд.
  Ҳамин тавр, тамоми қувваҳои худро ба як мушти таъсирбахш ҷамъ карда, Оркгличонҳо, Троллҳо ва туркҳо ҳамла мекунанд ...
  Эдик, ки оромона душманро нишон медод, низ асабонй гирифт. Писар фаҳмид, ки онҳо дар набард мағлуб мешаванд ва ягона умед дар он буд, ки аскарони Феншиков, ки хеле қафо буданд, барои расидан вақт доранд.
  Ва рӯзи дигар, бачаҳо бо озмоишҳои воқеӣ рӯ ба рӯ шуданд. Онхо базур нонушта буданд, ки гурриши хирург ва харакати танкхои душманро шуниданд. Ин маънои онро дорад, ки кӯдакӣ ниҳоят ба охир мерасад ва ҷанг интизор аст. Баъзе писарбачаҳо аллакай таҷрибаи ҷангӣ доштанд ва оромона рафтор мекарданд. Аммо баъзе бачаҳо, махсусан хурдсолон, ғавғо кардан гирифтанд.
  Клара бо овози баланд ба онҳо дод зад. Бачахо ором шуданд. Онхо мавкеи мустахкамро ишгол карда, гранатахо, инчунин барои партофтани масолехи чангй тайер карданд. Дар пеш катор-катор минахои зиддитанк низ буданд.
  Оркҳо наздик мешуданд. Ба пеш ҳаракат мекарданд, ки танкҳои паст, ҳамвор, вале дарози силсилаи FE буданд. Баъзеи онҳо аллакай шакли пирамида доштанд, ки аз якчанд ҷониб қариб осебпазир буданд. Аммо аксарияти онҳо "Аждаҳо" буданд, ки манора ба ақиб кӯчонида шуда буд ва FE-70 бо тупи 128 мм.
  Эдики чавоне, ки дар наз-ди худ як халтаи пурраи гранатахои зиддитанкиро тайёр кард. Албатта, онҳо ба зиреҳ намегузаранд, аммо онҳо метавонанд ба осонӣ роҳҳоро вайрон кунанд. Илова бар ин, зарфҳои пирамидаӣ дорои роллерҳои хурд, вале сершумор, ки дар тамоми поён ҷойгиранд. Ва хомӯш кардани шасси онҳо ниҳоят душвор аст.
  Бисьёр танкхои оркметй харакат мекунанд. Дар қафо ҳатто асои Элферикан ТОР-93 ва Феникс-2 мавҷуд аст. Онхо назар ба оркметхо бадтаранд, вале мухити иловагй ба вучуд меоваранд. Танки аждаҳо бо тупи 105 миллиметрӣ хеле чусту чолок аст ва қодир аст аз масофаи дур ба танкҳои Русия ворид шавад. Бо тарҳбандии классикӣ, танҳо муҳаррик ва интиқол дар пеши зарф ҷойгиранд ва қуттии редуктор дар худи муҳаррик ҷойгир аст.
  Мошини дорои модификацияи - 3, зиреҳи қавӣ дар паҳлӯҳо ва пушти 125 миллиметр дар кунҷ дорад ва гирифтан бо граната душвор аст. Аз афти кор, мо бояд ба пайраҳаҳо биравем.
  Чӣ тавр боздоштани танкҳои пирамида? Инҳо воқеан ҳаюлоҳои ҳаюло мебошанд!
  Ва бар зидди дусад писар бештар аз сесаду панҷоҳ мошин! Ба хар кас кариб ду танки вазнин ва хатто як кудак! Ва гайр аз командири комсомол Клара ягон кас аз понздахсола калон нест!
  Таносуби куввахо чунин аст, ки батальони чанговарони онхо ба маглубият махкум аст.
  Аммо агар шумо мурдан хоҳед, пас бо мусиқӣ!
  Эдики чавон бо даст граната партофт ва бо пои худ гирифт. Аввалин танки аждаҳо аллакай ба минтақаи нобудшавӣ ворид шудааст, ки маънои онро дорад, ки онро партофтан мумкин аст. Писарак ҷисми чандир ва мушакҳои худро камон мекунад, по ва пои поёни худро рост мекунад ва ангуштони пои урёнашро дароз мекунад. Ва граната ба масофаи садхо метр парвоз мекунад, ки гуё бо катапульт cap дода шуда бошад. Не, шумо ҳеҷ гоҳ дастатонро ин тавр намепартоед.
  Ва граната дар болои хорпуштхои зиддитанк хуштак мезанад. Танки "Оркмет" ба кирмак бархурда, гардиш кард ва... ба хамкасби худ, ки аз тарафи рост мерафт, часад гирифт.
  Эдики ҷавон хуштак зад:
  - Ва ҷанг боз идома дорад,
  Оташи гиперплазмӣ ҷӯш мезанад...
  Ва Ленин хеле ҷавон аст -
  Зарбаи марговар мезанад!
  Писарбача илҳом гирифта, ба сӯи "Аждаҳо" як гранатаи дигар мепартояд. Мошин афтида, шарики худро ба тарафи чап мезанад. Ин аст, ки чӣ тавр шумо метавонед дар асл самти ҳаракати зарфро бо вайрон кардани курт тағир диҳед. Ва чашмашро канда, бо роҳи нодуруст меравад.
  Ва писарбачаи чанговар Эдик боз гранатахо партофта месарояд:
  -Ватанам зулмати олам аст,
  Омодаед, ки ҳамлаи душманони бадкирдорро дафъ кунад!
  Бе ту, азизам, як рӯз ҳам рафта наметавонам,
  Ман тайёрам, ки ҷонамро барои ту фидо кунам!
  Ва писарбачаи терминатор боз бо пои худ гранатахо мепартояд ва мачбур мекунад, ки Монгус-3 ба танки пирамидаи Оркмет барад.
  Эдики чавон хатто аз шодй аз чояш чахида мешавад, вой... Пас шумо бояд бо оркхо чанг кунед. Ва боз бо пои луч граната мепартояд. Вай ин корро хеле хуб мекунад. Граната ба болои алаф парида, боз ба танки "Оркмет" бархурда, онро мачбур кард, ки ба тарафи чап зада, хамтои чубу тахтаи худро рахна кунад.
  Писар хандида месарояд:
  -Бошкаҳои бензинро бо оташ баланд кунед;
  Мо пешравон мошинҳоро тарконем -
  Ин шикасти комил барои Оркҳо хоҳад буд,
  Нидои пионерон: хамеша тайёр бошед!
  Нидои пионерон: хамеша тайёр бошед!
  Ва хар як хат ба суи орклеритхо граната партофта мешавад, ки танкхои Орклерро ба хам бархурд мекунанд. Аммо ҳоло Элферик ТОР-93 низ қурбонӣ шудааст. Гузашта аз ин, ин мошин тавонист ба садама дучор шавад, ки ду Финикси худро тарконд.
  Яке аз пуриқтидортарин танкҳои рахнакунандаи Оркиш, Dragon Royal, сад тонна вазн дорад ва муҳаррики 1880 қувваи асп дорад. Ва ин авбош чи тавр ба ларза афтод. Вай як танкро зада галтонд, баъд дигарашро. Ва якбора се мошин месузад.
  Ва писарак боз бо изтироб ба суруд шурӯъ мекунад:
  Воқеияти лаънатӣ
  Он метавонад шуморо девона кунад!
  Тамоми қудрати атоми азим -
  Шайтон ба замин ронд!
  Ва хангоми сурудхонй панч граната пар-тофта, даххо танкро аз кор баровард. Мошинхои "Оркмет" торафт наздик мешуданд ва дигар пионерон ба тухфахои худ шуруъ карданд. Ҳамзамон, оташи ҷавобӣ аз Оркс ба бачаҳо амалан зарар нарасонд. Ин мисли як мӯъҷизаи воқеӣ буд.
  Ба бачадо муяссар шуд, ки дайдуи Оркишро аз шох гирифта, ба мастодондо граната душ кунанд.
  Писарбачаи хурдсол Эдик бо пои худ гранатахоро торафт пурзуртар мепартофт, месуруд:
  Дар киштиҳои ситорагарм мо аз мавҷҳо мешитобем,
  Кваркҳо дар гирдоби эфир кафк мекунанд!
  Ба сайёраи худ чӣ мерасонам,
  Фарзандони дунёи девонаву гунаҳкор!
  Ва барои ин байт ҳашт норинҷак партоб шуд ва бист танки хуки фарбеҳ бархӯрд ва сар ба бархӯрд. Дасту пои бачаи чусту чолок, ки ба у хам худоён ва чи аз тарафи бегонагон хунархои чангй ёд дода буданд, торафт бештар пурчушу хуруш медурахшанд. Норинҷакҳои дар борхалта будаам тамом шуданд. Хуб аст, халтаҳои таркиши хонагӣ истифода мешаванд. Оркишистон бошад, гирифтаанд ва мегиранд.
  Якчанд танки "Орклер"-ро минахо тарконданд ва мошинхои аз паси онхо ба онхо бархурданд. Баъд аз ин, ҳама оташ гирифта, гулханҳои Купаларо фурӯзон карданд. Ҳамааш хеле гарм аст ва оркҳои сӯхта берун мераванд. Ва тамоми армияи хоричии онхо низ хамин тавр аст.
  Ва Эдики чанговар ба суруд шуруъ мекунад;
  Бародар даст ба бародараш бардошт -
  Чанги берахмона, гурриши душман!
  Пулемёт дусти ту шуд,
  Интиқом барои сабукфикрӣ омад!
  
  Чӣ бояд кард, агар одамон вайрон шаванд
  Ҳангоме ки тирҳо дар атроф хуштак мекунанд!
  Худо беҳтараш ҷангро бо зӯр вайрон кунад -
  То ки айёми аждахои дарранда гузашт!
  
  Аммо ҷаҳаннам маҳдудият ва маҳдудият намедонад,
  Замин дар напалм сухта, бачахо гиря мекунанд!
  Акнун хислатҳои духтарон ранга шудаанд -
  Барои ин Худованди Мукаддас ба кӣ ҷавоб хоҳад дод?
  
  Хуб, шумо метавонед чанд нафар азизонро кушед?
  Охир, одам барои хушбахтй таваллуд мешавад, бовар кунед!
  Модар писарашро ба фронт намегузорад,
  Ва ҳатто дар тобистон ҳавои бад дар давраи ҷанг вуҷуд дорад!
  
  Аммо вазифаи сарбозӣ вазифаи ҳақиқӣ аст:
  Чаро мо бояд барои Ватан мубориза барем?
  Дар синни шонздаҳсолагӣ маъбад аллакай хокистарист,
  Руи бевазанони бадбахт аз ашк варам кардааст!
  
  Аммо ин чист, ту девона ҳастӣ, бародар?
  Не, шумо девонаед - дӯстдоштаатон ҷавоб медиҳад!
  Зи бадбахтӣ, ки аскари мо дар тахт аст,
  Ӯ бовар дорад, ки додарарӯсаш Қобили палид аст!
  
  Дар замин ҷараёнҳои хун рагҳоро мешикананд,
  Ва набзи ядро бо зарбае чавоб медихад...
  Плуги ба снаряд бархурда дар сахро ях кард,
  Офтоб чй кадар сурх шудааст!
  
  Аммо имон вуҷуд дорад, ки Исо меояд -
  Ӯ бародаронро оштӣ медиҳад ва наҷот хоҳад дод!
  Пас биёед қасос гирифтанро аз ҳисоби бад фаромӯш кунем -
  Бигзор омурзиш дар рӯҳи ҳамаи мо ҳукмрон бошад!
  Писарбачаи Терминатор суруд хонд ва бастаҳои таркандаро аз ҳарду пои луч бо самаранокӣ ва шиддати ҳадди аксар мепартофт.
  Дар хатхои охир чанд танки зинда мондаи Ферман Оркринг ба акиб баргаштанд. Зиёда аз сесад нафар мастодондои харобшудаи ор-кишй дар майдондо сухта монданд.
  Аз пешонии хамвори кудак як дона арак мерехт. Он рухсораи аз қафо сурхшуда ба поён ғелонда, пӯсти харошидаро ба таври нофорам неш зад ва ба канори аз ҳад гармшудаи милтиқи автомат афтод. Хислат...
  Эдик ашк рехт:
  - Дили бечораам тайёр аст, ки дар синаам чун садаф таркад, вале илочи дигар нест, бовар кунед, ки дар хона хам гуё шамъ месузад!
  Ба танки у гранатахо хам парвоз карданд... Ду танкчии хамкасбон, ки кадашон хурд, вале, албатта, чанговарони калонсол хам бо тири таппонча ва пулемётхои хурд чавоб доданд.
  Аммо душман бо рақамҳо шикаста мешавад. Эдик кӯшиш мекунад, ки афсаронро ҳамчун қурбонӣ интихоб кунад, худи сарбозон арзише надоранд. Душман талафот медихад, аммо танкчии дар тарафи рост аллакай хари сари шикаста аст. Косахонаи сарро кӯфта, майнаҳо мисли қатрони аз дарахти кӯли буридашуда берун мебароянд.
  Акнун писарбача тарси ҳақиқиро ҳис мекард. Инҳо дигар на сояҳое мебошанд, ки дар воқеияти виртуалӣ ҳастанд, на воҳидҳои безараре, ки шумо ҳазорон нафарро барои куштан мефиристед, балки одамони воқеие, ки марг меоранд. Ва онҳо...
  Снаряд ба пешонии писарбача бархурд... Дар пеши чашмаш хама чиз тира шуд ва писарбача милтикро партофта, даруни манора афтид. Сагги дар курсӣ. Танкери зиндамонда тирҳои охирини худро сарф кард ва ҳангоме ки шлу ба синаи нотавонаш сӯрох шуд, аламоварона оҳу нола кард.
  Эдики маҷрӯҳшударо танҳо дар осмон пайдо шудани "Шарк сиёҳ" наҷот дод. Мошини мукаммал мушакҳои кластерии пур аз сӯзанро ба гӯсфандҳои ҷамъшудаи гранатачиён зад. Онхо мисли кӯкнор афтода, хокистари худро ба даҳҳо қаҳ парешон карданд...
  Пайдо шудани ҳаюлоҳои болдор воқеан ҳамларо суст кард. Хусусан аспхо ба харос афтоданд. Пешка-дамон ба акиб мегаштанду акиб-мондахо, баръакс, штурм мезаданд, партовгохи хунин ба вучуд омад.
  Кушунхои пиёдагарди вазнин ислох карда, зуд ба заминхои баландтар гузаштанд. Ҳарчанд танҳо чанд сарбоз боқӣ монда буд, як сарбоз маҷбур шуд, ки ду ва ҳатто се захмӣ барад.
  Самолётхои МИГ-124 ракетахои охирини худро парронда, аз пулемётхои кутох тир холй карданд. Дар баробари ин, ки ин фикри оличаноб ба сари Наташа пешакй омада буд, аз боло якчанд кутти туп партофт. Аслиҳаи ибтидоӣ барои асри нуздаҳум пилтаҳои оддӣ, пораҳои қадимтарин моддаҳои харобиовар буданд.
  Аммо самаранок...
  Навгонии дигар ба кӯзаҳои гилӣ рехтани қатрон, равган ва спирт буд. Снарядҳои қадимӣ, оташзананда. Ин инчунин як силоҳи олӣ нест, аммо агар онҳо аз боло ба шумо расанд, пас!
  Маълум аст, ки лавозимоти ҷангии муосир қариб тамом шудааст ва мо бояд ба аслиҳаи қадимтар ва бостонӣ гузарем. Чунин ба назар мерасад, ки душманонро зинда месузонад. Хатто гушт устухонхояшонро мекашад ва скелетхояшон кушода мешавад. Он гоҳ шамол бо онҳо скрипка зада, чир-чиррос мезанад. Сафҳо барҳам мехӯранд, омехта мешаванд ва бармегарданд.
  Ана, аз Феншиков ёрй мера-сад. Табиист, ки аввал аскарони савора омаданд. Дар холе ки транспортёрхои сайёр мавчуд нестанд, маликаи сахро бояд хама чизро бо дасту пои худ поймол кунад.
  Аммо ин асп аст, вай дар Африқо низ асп аст.
  Духтари крепостной ва дар айни замой чанговари пуртаъсир Домкратова савори аспи зебои худ аз хама пеш гузаштан муяссар гардид. Зани дехкони зебо бо пошнаи урёнаш крупаи аспро мезанад ва шамшерашро сахт мавч мезанад.
  Инак, аввалин "трофей"-и лансари чанголудаи у танхо хучуми аввалини зани дехкони бомаърифатро дафъ кард ва гардиши дуюм кариб тамоми сари уро бурид. Орксуз бо буридани гулӯяш ҳатто дод зада натавонист, балки танҳо аз крупаш афтод. Ва Домкратова суруд:
  - Дар майдончаи кушод чуворимакка мавчуданд... Сафари дуру дароз!
  Елена, ки бо шунавоии бениҳоят шадидаш шунида буд, бо як овоз гиря кард:
  - Дар сари роҳ як ҷангали зич бо занони Ягами вуҷуд дорад!
  Надежда тамоми ин тупхо ва течхоро фурУ зада, илова намуд:
  - Ва дар охири он роҳ як блоки бурида бо табар!
  Домкратова зуд аз майса дур шуда, бе гурриш гуфт:
  - Оҳ, як бор!
  Баъди ин сухан савораи Оркгли афтод...
  - Боз ҳа!
  Ва дар ин чо аскарони савораи Фурец, ки чун пашша дабдабанок буд, аз бахти худ омад.
  - Бале, бисьёр, бисьёр, борхо!
  Дар ин лахза Надежда дар чахидан суханро бурида, бо пойхои зебои худ даххо истилогаронро пароканда кард:
  - Бале, чаро гаштаю баргашта нола мекунед! Биёед дарҳол як миллион ба даст орем!
  Терминатори оташин, духтари Чернобог Виктория, кулоҳи пӯлодашро бо ангуштони бараҳнааш ба парвоз партофта, фарёд зад:
  - Мо миллионҳоро дар бонк нигоҳ медорем ва ба қонунҳо аҳамият намедиҳем!
  Еленаи оқил бо ин вазъият розӣ шуд:
  - Дуруст: як қонунро вайрон кунӣ, ҷинояткор ҳастӣ, агар чанд қонунро вайрон кунӣ, мурдаӣ, ҳамааш Худованд аст!
  Викторияи хеле оқил бодиққат қайд кард:
  -Чунон ки як нависанда ва файласуфи бузург гуфтааст: барои абладон «онун навишта нашудааст ва «онун®ои табиат барои нобиѓа®о таъйин нашудааст!
  Духтари Перун Виктория мохирона бо пои худ як точка чангро партофт. Вай ба таги урёнаш нигарист, ки аз хун дурахшид ва чун бочкаи неруи дӯзах таркид, вай чир-чир кард:
  -Забон ба одами оқил дода мешавад, ки дар бораи чизҳои беақл ва бемаънӣ андешаҳои худро пинҳон кунад!
  Вале аз афташ духтарон дар ин бора фикр мекарданд... Самолёти МИГ-124 аз нарасидани сузишворй нафасгир шуда, баландиро гум кардан гирифт. Лётчикхои тачрибанок кушиш карданд, ки машинаро начот диханд, онро ба чои каму беш хамвор фуроянд. Хушбахтона, дар ин вақт захираҳои охирини далерӣ дар байни аскарони иттифоқчиён хушк шуданд. Илова бар ин, аскарони пиёдагарди кахрамони рус бо марши мачбурии Суворов масофаи калонро тай намуда, аллакай ба сахро ва теппахои чанги пуршукух фаро гирифта мешуданд.
  Ва баъд чанговар-чодугархо нихоят сехри худро кушоданд... Ин чизе буд, ки аз доираи дарки инсон берун буд. Онҳо корҳое мекарданд, ки бисёре аз худоёни сатҳи поёнӣ карда наметавонистанд.
  Ҷодугарии дӯзахии Виктория аспҳои Оркгли ва Фуретсро маҷбур кард, ки бо доғҳои ҷасад пӯшонида шаванд ва зинда пӯсида шаванд. Илова бар ин, бо суръати азим. Ва дар болои аспсаворони Оркгли, чанговарони Фурец, Троллхо ва Фардинхо захмхои чирки чиркин пайдо шуданд, ки бо завк медариданд...
  Таъсири сеҳру ҷодуи духтари Белобог Зоя дигар буд, вале харобиовар камтар набуд. Аспхоро гулхои рахшон, садбаргу бунафш фаро гирифта, худи мардумро як кабати асалу шоколад пушонда буданд. Бисьёр аскарон чун буттахои сералафи бахор гул кардан гирифтанд. Ва бӯи тару тоза дошт. Сеҳри Белобог низ кушта шуд, аммо онро хеле зебо ва комилан бедард кард. Ин хушунати хуб аст. Ва ба чои одамон чй гуна навдаи зебои гулхои гуногунранг пайдо шуданд.
  Духтари Перун Надежда барои ихтисоси худ бештар аз усулҳои равшан истифода бурд: тирандозӣ аз барқ. Хазорон зарядхои электрй рафхоро пушонда, бисьёр солдатхоро ба хокистар ва чанг табдил доданд. Ва ҳангоме ки пандуси барқӣ дар як каскади ғафс ва чашмгире аз болои шумо мегузарад, он камтар аз гуворо, аммо марговартар аст.
  Ва Елена, духтари Сварог, як техникаи хоси техникро истифода бурд: вай силоҳро ба сӯи мардуми худ тирборон кард.
  Тупхо ба гапи устодони худ гуш надода, ба аскарон ба пушт мезаданд ва тупхо тамоми сафхоро зада галтонда, сафхоро бо шиддати беандоза торумор мекарданд. Ва чархболҳое, ки аз дигар коинот рахна карданд, танҳо бо як мушак тамоми батальонро сӯзонданд. Вақте ки ба он қудрати Сварог таъсир расонд, силоҳ бениҳоят харобиовар шуд.
  Инак, чор духтар якбора кудрати худро нишон дода, бо як зарба даххо хазор солдату офицеронро несту нобуд карданд.
  Ва ин натичаи чангро хал кард... Вакте ки охирин чанговарони Фурец, Окргли, Тролл ва Фардин кушта шуданд, чор духтар ва чанговарони зиндаи рус ба портали гипермагия ру оварда, дар давоми як дакика ба олами худ баргаштанд.
  
  ГУЛЛИВЕР ВА ВИКОНЕССИ БАЛЕКАЛ
  АННОТАЦИЯ
  Гулливер, ки боз бачаи абадй гаштааст, корнамоихо карда, хираду суханхои дурахшони худро нишон медихад. Виконтесса хамрохи у пои луч болои сангхои тез, ки пойхои бечора ва даббохтаашон ба имтихони сахт бо шараф тоб меоваранд, пои луч мезанад.
  . БОБИ Љ 1.
  Собик капитан ва сайёхи машхур ба тан чавон шуда, бедор шуд.
  Инак, ба у мачбур шуд, ки боз пойхои урёну бачагонаи худро ба сангхои тези рох ба тарафи бандар занад.
  Духтаре аз оилаи ашроф онро гирифта, аз як шохи худ фаромад.
  Ва онҳо пойафзоли бо сангҳои қиматбаҳо ороёфтаро кашида, якҷоя роҳ мерафтанд.
  Ҳамзамон вай қайд кард:
  - Лозим аст, ки пойҳо нарм нашаванд, балки то ҳадди имкон сахту устувор бошанд!
  Писарак Гулливер сар ҷунбонд:
  - Ин сухани хеле оқилона аст! Аммо ростқавлона, дар ин ҷо, дар Бритониё хоҳиши висконтесса барои рафтан ба пойлуч хеле аҷиб ба назар мерасид!
  Духтар дар посух суруд хонд:
  Тамоми замин аз гармӣ гарм мешавад,
  Ва ман бо пои луч давидам...
  Кош тобистон мебуд
  Шумо маҷбур нахоҳед шуд, ки ба тӯфонҳои барфӣ дучор шавед!
  Капитан писар розӣ шуд:
  - Бале, дар тобистон хеле беҳтар аст! Ин хеле хуб аст, вақте ки офтоб медурахшад ва барфҳои барф дар нурҳо медурахшанд!
  Дар ин ҷо Гулливер худро ислоҳ кард:
  - Ман мехостам, ки дар болои алаф қатраҳои шабнам марворид бигӯям!
  Духтар хандида суруд хонд:
  - шабнам, шабнам, шабнам, шабнам,
  Он мисли тӯдаи гусфандон садо медиҳад!
  Ва он гоҳ вай илова кард:
  - Не! Ин на деха асту на бог!
  Гулливер розӣ шуд:
  - На ба деха, на ба бог! Аммо дар ҳар сурат, ману шумо хуб муносибат кардем.
  Пойҳои кӯдаки писарбача дар як шаб сиҳат шуданд ва роҳ гаштан дигар мисли дирӯз дарднок набуд.
  Кайфият хам бехтар шуд.
  Гулливер қайд кард:
  -Дар ҳақиқат ҳамин аст, ки ман намефаҳмам, барои чӣ ба шумо гулом лозим аст?
  Виконтесса таҳқиромез хурӯшид:
  - Дар ин ҷо чӣ нофаҳмо аст?
  Писарбача ҷиддӣ гуфт:
  - Шумо фарзандони абадй хастед, тобоварии хуб доред - худатон кор карда метавонед!
  Духтар хандид ва чир-чир кард:
  - Пои ростатро пахш кун,
  Дасти чапи худро ҷунбонед...
  Дар дунё зиндагӣ кардан хуб аст,
  Бе коре!
  Гулливер эътироз кард:
  - Ҳеҷ кор кардан дилгиркунанда аст!
  Виконтесса хандид ва қайд кард:
  - Онҳо аз кулба баромаданд,
  Рангҳои азим...
  Писарак пурсид:
  - Хуб, чй?
  Духтар ҷавоб дод:
  - Онҳо ҳама дарахтонро буриданд,
  Дар тобутҳо!
  Ва ин фарзанди абадӣ чӣ гуна онро гирифта механдад. Бале, ин бениҳоят аҷиб аст.
  Гулливер аз висконтинса пурсид:
  - Оё шумо ягон бор ҷиддӣ будед?
  Духтар суруд хонд:
  Дар салтанати шӯхӣ
  Ин қадар вақт гузашт...
  Ҳеҷ чиз, чунон ки маълум аст, -
  Ин ба таври ҷиддӣ рӯй намедиҳад!
  Писар бо табассум ҷавоб дод:
  - Ҳа, ман инро мефаҳмам! Кӯдакии абадӣ ҳам дар ақл ва ҳам дар ҷисм!
  Виконтесса қайд кард:
  - Будан шуурро муайян мекунад!
  Гулливер бо ҷидду ҷаҳд сари кӯдакиашро ҷунбонд:
  - Розй нашудан душвор аст! Ҳоло, ҳадди аққал аз ҷиҳати ҷисмонӣ, ман худро хеле хуб ва шодмон ҳис мекунам. Ва ҳатто пойҳои фарсудаи бадани кӯдак чунон зуд дағал шуда, қавӣ ва қаҳваранг мешаванд, ки дигар дард намекунад, балки баръакс, роҳ рафтан ҳатто гуворо шудааст.
  Духтар бо сар ҷунбонд ва гуфт:
  - Ман дар ин мавзуъ суруд хонда метавонам!
  Капитан бача бо розигӣ сар ҷунбонд:
  - Албатта, суруд хонед! Мо хеле хурсанд хоҳем шуд!
  Виконтесса бо хиссиёт ва завки калон ба суруд шуруъ кард;
  Дар дунёи нав мӯъҷизаҳо ҳастанд,
  Он мисли афсонаи ранга аст...
  Дар ин ҷо чунин зебоӣ вуҷуд дорад
  Бо нишондиханда камбудӣ ёфта наметавонед!
  
  Хуб, чӣ мешавад, агар рӯзи нав бошад,
  Он аз болои Замин меояд ...
  Пас, мо барои бархестан танбал нестем,
  Он дар ҷаҳон ҳеҷ гуна сардтар намешавад!
  
  Дар ҷалол нури нав хоҳад шуд,
  Дар он ҷое, ки дарахтон мисли қанд ҳастанд...
  Ба истиқболи саҳар сар мекунем,
  Фарзандони мо дар бахти абадй мебошанд!
  
  Асри нав меояд,
  Ин минтақа хеле зебост ...
  Одам хушбахт мешавад -
  Бигзор роҳ хатарнок бошад!
  
  Бигзор сайёра гул кунад -
  Ба наздикӣ биҳишти сарсабз мешавад...
  Ҳисоби бурднок кушоед
  Дуньён май равшан мешавад!
  
  Чӣ қадар хуб аст?
  Агар офтоб дурахшон бошад ...
  Чӯбқул чизел парма мекунад
  Ҳама дар сайёра вақти аҷибе доранд!
  
  Чӣ қадар шавқовар аст ҳама чиз бо мо,
  Водии пур аз хушбахтӣ ...
  Бовар кун, ки соати сахар мешавад,
  Маънои тиллоӣ!
  
  Тақдири моро кӣ созад,
  Хеле далер ва зебо...
  Агар тақсимот вуҷуд дошта бошад,
  Он гоҳ шумо тавонотар мешавед!
  
  Мо сари худро паст намекунем
  Пушти худро бо ифтихор рост карда...
  Барои панир, равған, косибӣ,
  Соҳибхона фавран илова мекунад!
  
  Пас хушбахтӣ хоҳад буд, шумо медонед,
  Ва нур бо номи Сварог...
  Он ба биҳишти воқеӣ табдил меёбад
  Мардум ба Худо дуо мекарданд!
  
  Худованд як посух дод:
  Мо бояд бо шодӣ кор кунем...
  Ва он гоҳ салом меояд -
  Чеҳраҳо равшан хоҳанд шуд!
  
  Ана духтаре пойлуч
  Ман сангпушт савор шудам...
  Шумо бояд бо мушти худ муште кунед,
  Тарси зиёдеро ба вуҷуд меорад!
  
  Дар куҷо оташ ба амал меояд?
  Хуб, оташ дар куҷост...
  Зарбаи харобкунанда
  Душмани бераҳм ҳамла мекунад!
  
  Мо ба душман таслим намешавем,
  Инро як орзу ҳисоб кунед ...
  Кариб рост мешавад
  Бол ва омурзиш ба душманон!
  
  Ӯ мегӯяд, ки ин ба зудӣ рӯй хоҳад дод
  Чизеро ғалаба меноманд...
  Сирк хайма мешавад,
  Ва баъзан сагҳо аккос мекунанд!
  
  Ба қарибӣ он мисли осмон хоҳад буд
  Биёед тамоми ҷаҳонро зебо кунем ...
  Ман Ладаро ташаккур мекунам -
  Карубхо бо тилло медурахшанд!
  Писарбача Гулливер каф зада, бо мафтуни худ гуфт:
  - Чӣ зебо! Ин шеър аст! Ва овози духтар танҳо мӯъҷиза аст!
  Духтар хоксорона ҷавоб дод:
  - Ин тӯҳфаи худоён аст! Умуман, он чизе, ки дода мешавад, қадр карда намешавад!
  Писарак боз гуфт:
  - Ба ин розй шудан душвор аст! Аммо ба хар хол мо аз чихати тачриба ва дониши зиндаги фарзанд нестем!
  Виконтесса табассум карда пурсид:
  -Шумо исбот карда метавонед, ки дигар кудак нестед? Гузашта аз ин, маҳз бо ақлу дониш!
  Писарак Гулливер сар ҷунбонд:
  - Албатта! Ман инро карда метавонам ва албатта инро мехоҳам!
  Духтар бо ғазаб пои урёнашро пахш карда, наъра зад:
  - Пас биёед, худи ҳозир исбот кунед!
  Писарак бо ғазаб ва ҳаяҷон афоризмҳои машҳурро ба берун баровардан гирифт;
  Душманро дидан ним бурд аст, аммо худ ноаён мондан ғалабаи комил аст!
  Шампани ғалаба танҳо бо се ҷанговар тақсим карда мешавад; шучоат, шучоат ва шаъну шараф. Аммо, бар хилофи зиёфати инсонӣ, дӯсти чорум бахт аст ва ҳеҷ гоҳ зиёдатӣ нест!
  Аз ҳама мусибатҳо марг безарартарин аст, зеро дигар ҳеҷ гоҳ такрор намешавад ва баъд аз он ҳеҷ чиз бадтар намешавад!
  Дар ҷанг, шадидтарин ҳисси муқаррарӣ кундшавии ҳисси хатар аст!
  Парвоз кардан хуб аст, вақте ки шумо аз чизҳои ғайриоддӣ парвоз мекунед - чӣ гуна шумо метавонед аз зарбаи хар ба парвоз дур шавед!
  Он ки бо истифода аз сӯзишвории ашки талхи инсон парвоз мекунад, дар хобҳои ширинаш парвоз мекунад!
  Танқиди шӯхӣ беҳтар аз таърифи аблаҳона аст!
  Одам барои ягон пул ба чукур афтодан намехохад, ба чуз рахми Зухра! Барои ин ӯ омода аст, ки иловагӣ пардохт кунад ва ҳатто охиринашро диҳад!
  Онҳое, ки ҳеҷ гоҳ шаъну шарафи худро аз даст намедиҳанд, аз аз даст додани эътибори худ наметарсанд!
  Касе, ки дар озмоиш нахондааст, вақте мефаҳмад, ки беҳуда азоб кашидааст, нола мекунад!
  Бо забои ту метавонӣ ҳама чизро ба ҷуз санги забон ва санги кундӣ кӯфтаӣ!
  Модааш хуб аст, охуи нар бад аст!
  Оху аз бух бо он фарк мекунад, ки аввалаш аз охи-ринаш ташвиш мекашад ва сайд ба назди рубох меравад!
  Ҷанговари ҳақиқӣ бояд хислати ҳайвон дошта бошад, аммо зеҳни ҳайвон нест!
  Дар олами гургон одатан ҷои шерро шағол мегиранд!
  Агар шумо хоҳед, ки он зарбаи сахте дошта бошад, ки душманро зер мекунад, ҳангоми дар диван хобидан онро назанед!
  Зарбаи сахттарин ба онҳое мерасад, ки ба ватандӯстӣ лоғар нестанд!
  Чопи душманро онхое мекунанд, ки мағзашон накӯфтаву чашмонашон об нахӯрад!
  Мо метавонем бо рақамҳо ғалаба кунем, аммо аз меваҳои ғалаба танҳо бо маҳорат баҳра бурда метавонем!
  Эгоист, ки таслим шудан намехоҳад, дар баробари мушкилот ҳатман таслим мешавад!
  Бо ҳамла, албатта, хатари шикаст вуҷуд дорад, аммо бо ҳамла, шумо аллакай мағлуб шудаед!
  Чап нарав, бача, дар як сӯрох мемонӣ, ҳарчанд дар асл, ҳақ ҳастӣ!
  Аз пиразане, ки досу дастони моил дорад, дур шудан мумкин нест!
  Беҳтар аст, ки Остап Бендер бошӣ, аз як бечора!
  Маккор туро на хамеша бой мегардонад, аммо заковат бешак туро хароб мекунад!
  Рӯбоҳ дар сурати инсон на ҳамеша дар куртааш равшан аст, аммо дар ният ҳамеша торик аст!
  Рӯҳи дурахшон одатан ҷисмро ба ранги дафн меорад!
  Хар метавонад дар тахт нишинад, аммо ин шуморо маҷбур намекунад, ки зону занед!
  На шере, ки бо овози баланд наъра мекунад, балки он касе, ки сахт газад ва сахт мезанад!
  Ҳангоми мубориза бо мушҳо хонаро оташ задан лозим нест. Дар ҳоле ки кӯшиши шикаст додани фасодро ба лагери консентратсионӣ табдил додан ҳеҷ маъно надорад!
  Интуисия, албатта, хоин аст, аммо дар лагери шумо нест!
  Аз як қаллоби оқил натарс - аз аҳмақи ҳалол битарс!
  Касе, ки золимро ситоиш мекунад, хурӯсро дар дуконаш бонг мезанад!
  Золим мисли шер аст, ҳатто онро сила мекунад ва бо чанголи худ гӯшту пӯстро меканад!
  Дар чанг рохат мисли шоколади равгани чарбу аст, танхо аз мурдахо бемор мешавад!
  Дар калисо фурӯзон кардани шамъ маъмул аст, аммо ҳатто дар миқдори зиёд онҳо оташи ҳавасҳои инсониро хомӯш карда наметавонанд!
  Шумо метавонед дили яхбанд дошта бошед, хун мисли оби равон сард бошад, аммо ташнаи муваффақият ҳамеша гарм хоҳад буд!
  Шитоб дар ҳама чиз ба оқибатҳои бад оварда мерасонад, ба истиснои кӯшиши худкушӣ!
  Ҳар як халқ метавонад дар ҷанг пирӯз шавад, аммо танҳо русҳо метавонанд дар ҷанг пирӯз шаванд, бинобар ин онҳо барои ба даст овардани фоидаи моддӣ кӯшиш намекунанд!
  Фейерверкҳои ҷанг ҷашни ҳамагон аст, ба ҷуз тарсончак ва мотами умумибашарӣ, ба истиснои аблаҳони охирин!
  Аксар вақт, маҳз конволютсияҳои рост ошуфта мешаванд!
  Ва онҳо аз душворӣ даст, convolutions, ба таври равшан дар рафьои гузошт!
  Забонашро бисёр харошида, он ки аз холӣ сараш хор мешавад!
  Беҳтарин сармоягузорӣ дар тобути рақибони шумост, гарчанде ки он ҳеҷ гоҳ мустақим нест!
  Армия ҳеҷ чиз истеҳсол намекунад, аммо он бештар аз он ки сармоягузории ҳокими ҷасурро пардохт мекунад!
  Вақте ки мард пирӯз мешавад, оқибат маргу хорӣ аст! Вақте ки зан зиндагӣ ва лаззат аст!
  Занҳо барои ғалабаи худ назар ба тамоми лашкарҳои ҷаҳон бештар харҷ мекунанд, аммо онҳо аз мағлубшудагон ҷубронпулӣ мегиранд, ки хеле бо хоҳиши худ дода мешавад!
  Зан, бар хилофи артиши бе либос, тезтар ғалаба мекунад!
  Баръакси мардон, барои занон, ғалабаи воқеӣ пас аз таслим шудан ба даст меояд!
  Дар ҷанг, ба мисли кортҳо, шумо бояд қодир бошед, ки муқобилат кунед ва бар хилофи онҳо, пешрафтҳо бояд захира карда шаванд ва ба душман интиқол дода шаванд!
  Ҷанг покер аст, аммо нигоҳ кардан ба корт қаллобӣ нест, балки як корнамоии иктишофист!
  Мубориза бе макр мисли шѓрбо бе қошуқ хӯрдан аст, аммо аз чӣ сабаб бошад, ки арӯсҳо дар бораи охирин баҳс мекунанд!
  Мардони далерона меҷанганд - онҳоро зуд ҷудо кунед! Агар занҳо ҷанг кунанд, беҳтар аст, ки наҷанганд!
  Дар чанг хама чиз аз хаёти осоишта сардтар аст, ба чуз пешонии нишебонаи командир!
  Қувваи бе некӣ тамаддунро мисли марди овехта бо ҳалқа боло мебарад!
  Рӯи касеро назанед, худатонро намехӯред!
  Харро ҳамеша мезананд, аммо танҳо вақте кушта мешавад, ки фоидааш қатъ мешавад!
  Марди далер душманро мекушад, тарсончак гуломро мекушад!
  Ташаббус дар ҷанг гарон аст, махсусан барои душмане, ки ба қолибҳои арзон одат кардааст!
  Барои мавҷудоти сатҳи поёнтар, баъзан таҷрибаи манфии онҳо аз ҳама дастурҳои мусбӣ муфидтар аст!
  Нони харрузаро бо араки худ об мекунанд, нони идро бо хуни душманон!
  Вакте ки сиёсатмадор забонашро бисёр мерезад, окибат орд не, орд мешавад!
  Вақте ки ҳоким бисёр гап мезанад, хамираш қаҳваранг мешавад, аммо зуд бад мешавад!
  Дили сангини ҳоким метавонад тамоми кишварро ба нонрезаҳо гузорад!
  Сиёсат аз математика бо он фарқ мекунад, ки дар математика шумо наметавонед ба сифр тақсим кунед, аммо дар сиёсат шумо ба сифрҳои сахт тақсим мекунед!
  Сиёсатмадор математики олиҷаноб аст, аммо танҳо дар як амал - тарҳкунӣ!
  Шумо метавонед дар бораи ҳама чиз сӯҳбат кунед, аммо танҳо чизеро, ки фоидаовар аст, маҳкум кунед!
  Гуфтугӯи бемаънӣ чат аст, сӯҳбат бо маъно полемикӣ, сӯҳбат бо фоида таълимот аст ва бузургтарин фоида аз хомӯшӣ аст!
  Фақат як ақли хурд бо шумораи зиёд ҳукмронӣ мекунад!
  Ду нафар беҳтар аз як нафаранд, аммо на агар рафиқони мурда бошанд!
  Хушо касе, ки имон дорад ва ҳар кӣ имон наоварад, баракат дучанд аст, пас ба нерӯ ва ақли худ эътимод дорад!
  Ин бад аст, вақте ки тормоз нест, ҳатто бадтар вақте ки шумо суръатро паст мекунед!
  Не, иблис даҳшатнок аст, тавре ки вай ранг карда шудааст, аммо аз ҳама даҳшатноктараш накшаи фариштаест, ки аз ҷониби як фаришта сохта шудааст!
  Ҳайвонот дар ҷангал зиндагӣ мекунанд - ва одамони бераҳм ҳама чизро ба ғафс табдил медиҳанд!
  Дар Малакути ҳайвони ваҳшӣ танҳо хурӯс ва тӯтиҳо ҳастанд ва уқобҳо бо катҳои парӣ иваз карда шудаанд!
  Тарҳи хуб ин аст, ки агар дер кунӣ, кӯҳна мешавӣ, одами хуб, агар дер кунӣ, бадбин мешавад!
  Марг дар набард як ҷуфт ҷасорат ва беақлро ба вуҷуд меорад, аммо агар ҳамзамон бо хирад иттифоқ баста шавад, он гоҳ ҳаёти пирӯзӣ хоҳад буд!
  Ҳама чизро пинҳон кардан мумкин аст, ба ҷуз аблаҳи худатон!
  Ҳама чиз метавонад фош шавад, ба истиснои ақли каси дигар, ки худи шумо дар он зиндагӣ мекунед!
  Сухани сурх беҳтарин давои рехтани хуни сурх аст!
  Сахттарин металл сурби нарм аст, ки аз он тир мерезанд!
  Хавфноктарин сурб онест, ки дар тирҳо аст, балки онест, ки майнаро пур мекунад!
  Беҳтарин чизе дар ҷаҳон ин аст, ки шумо ҳеҷ гоҳ гуфта наметавонед - ин бадтар шуда наметавонад!
  Он чизе, ки дар ҷаҳон бад аст, дар ҷанг дуруст аст ва пас аз ғалаба он беҳтар шуда наметавонад!
  Шафқат дар ҷанг, бар хилофи фоҳишаи ҷамъиятӣ, арзиши бештар дорад, аммо қаноатмандӣ дода наметавонад!
  Танҳо шахсе, ки рӯҳи воқеан баланд аст, аз раҳм кардан ба афтода шарм намедорад!
  Шумо метавонед дар бораи ҳама чиз сӯҳбат кунед, аммо танҳо дар бораи масъала гап занед, зеро гапи холӣ шӯрборо ба исҳоли хунин табдил медиҳад!
  Хомӯшӣ зар аст, ки ҳангоми хомӯш кардани худсарӣ занг мезанад!
  Сухан нуқра аст, ки намегузорад, ки сарчашмаи оби зиндаи донишу ҳақиқат берун равад!
  Мамлакате, ки авиацияи пуркувват дорад, хеч гох акиб намемонад!
  Бузургтарин андӯҳ, аз миқдори ночизи ақл!
  Аз шире, ки аз иштибоҳи камонварон меояд, танҳо фарзандони бадбахт ва азоб ба воя мерасанд!
  Машқи ҷисмонӣ лозим аст, то танҳо батареяи рақиби шумо тамом шавад!
  Одамоне, ки зеҳни кунд доранд ва онҳое, ки дар бораи пастии худ эҳсоси қавӣ доранд, дигаронро масхара мекунанд!
  Забонҳои тез, бар хилофи ханҷар, ҳатто ба занҷири аблаҳон корд зананд!
  Афсона хуб мегӯяд, аммо воқеият бад ба амал меояд!
  Ҳама чиз дар ҷаҳон ба охир мерасад, ба ҷуз аблаҳи инсонӣ ва рақобати ҳайвонот!
  Зиндагӣ хеле ба ҳалқа монанд аст, охири азобҳо намоён аст, аммо шумо онро ҳеҷ гоҳ эҳсос карда наметавонед!
  Ҳама чиз дар ҷаҳон ба охир мерасад, ба ҷуз аблаҳи инсонӣ ва рақобати ҳайвонот!
  Зиндагӣ хеле ба ҳалқа монанд аст, охири азобҳо намоён аст, аммо шумо онро ҳеҷ гоҳ эҳсос карда наметавонед!
  Чашми боэҳтиёт беҳтарин роҳи пешгирӣ аз даъвати мурдагон ба артиш аст!
  Ва дастури дақиқ ба шумо имкон намедиҳад, ки роҳеро, ки ба сӯи ҳадаф мебарад, аз даст диҳед!
  Дӯзах танҳо як бартарӣ дорад аз биҳишт, тарси ронда шудан нест!
  Аз ҳама нохушоянд дар биҳишти масеҳӣ он аст, ки шумо ҳатто чизи беҳтареро орзу карда наметавонед!
  Масеҳ ягона барраест, ки дар он харгӯш дар ҷаҳони гург хислатҳои шерро мегирад!
  Танҳо онҳое мемиранд, ки тарсро дар худ бикушанд!
  Ҷовидонӣ аз ҷониби онҳое ба даст меоянд, ки дар онҳо тарс умуман зиндагӣ намекунад!
  Касе, ки аз шумораи зиёди душман метарсад, иттифоқчиёни худро кам мекунад!
  Як дакикаи ба разведка сарфшуда як аср умр ва як лахзаи галабаро начот медихад!
  Касе, ки роҳҳоро вайрон намекунад, аксар вақт устухонҳоро ҷамъ намекунад!
  Зарари калонтаринро ба душман онхое мерасонад, ки хисси таносуби худро гум намекунанд!
  Инсон ҳудуди орзуҳои худро намедонад, аммо ҳамеша бо имкониятҳояш чен карда мешавад!
  Ин аст он чизе ки Гулливер ба миён омад - олиҷаноб! Ва ҳама чиз аслан дар як нафас аст. Воқеан, дар ҳақиқат, фарзандони нобиға ҳастанд, агар рӯҳи калонсолон ба онҳо ворид шуда бошад.
  Духтараки виконтса қайд кард:
  - Бале, ин метавонад шуморо девона кунад! Ҳамин тавр шумо метавонед эҷод кунед!
  Капитан писарак бо сар ҷунбонд:
  - Бале, хаёт ба ман бисьёр чизхоро ёд дод! Ва аз он ҷумла ин ҳикмат!
  Баъд духтар пурсид:
  - Чаро шумо дар кишвари худ подшоҳ нестед!
  Гулливер хандида ҷавоб дод:
  - Медонед, гӯё фикри мубориза барои тахт ба сарам наомадааст. Аммо ростқавлона, дар бораи он фикр кардан меарзад!
  Виконтса месуруд:
  - Дар ҷони ӯ ишқу ҳавас пайдо мешавад,
  Ба писар танҳо қудрат лозим аст!
  Гулливер қайд кард:
  -Агар ман аллакай ҳазорсола умр дошта бошам, инчунин саломат бошам, пас чаро орзуи қудрат накунам!
  Духтар фармон дод:
  - Уро бо қамчин занед!
  Ду писари посбон Гулливерро гирифта, ба тани урёнаш заданд. Вай дод зад.
  Виконтесса чанговаронро боздошт:
  - Кофӣ! Ин аст, ки ӯ дарк кунад ва ҷои худро донад! Ва ҷои ӯ ҷои банда аст!
  Гулливер писарбача гиря карда, донаҳои арақи пӯсти даридаашро ларзонд:
  - Чй тавр намефахмй! Дар ин ҷо хари охирин мефаҳмад!
  Духтар ба пои хурдакак ва кандашудаи худ якзайл зада, хичиррос зад:
  - Акнун суруд хонед! То ба асп савор шуданам!
  Капитан писарбача нохохиши худро бартараф карда, ба суруд шуруъ кард;
  Ба Ватан ранҷи зиёд омад,
  Ҳамааш бо шикасти бузург анҷом ёфт...
  Шод бошед, ки дигар рыцарҳо нестанд,
  Шаъну шараф ба хонаи шумо!
  
  Ман Гулливер, як муборизи бузург,
  Медонед, ман метавонам сахт мубориза барам...
  Марс ин ҷанговар, падари хуб аст,
  Ва ганҷи ман дар ҷузвдони ман пинҳон аст!
  
  Дар сармо пойлуч давидаам,
  Пошнаи мудаввар дар болои барф медурахшад...
  Ман Фрицро бо зӯр мерасонам,
  Дар май-донхои сахт галаба хохад кард!
  
  Ман оркҳоро бо камонҳо нест мекунам,
  Якбора даҳҳо гномҳоро бурида...
  Ман бояд троллеро дар бинӣ газам,
  Ман ҷанговар шудам, хеле хушҳол!
  
  Ҳеҷ гоҳ барои чунин писар
  Охири дунё, бовар кун, намеояд...
  Ман то абад пойлуч медаванд
  То ки Қобил ғалабаро ҷашн нагирад!
  
  Ватан муқаддаси мост,
  Пушаймон намешавем, ба ҳаёти худ бовар кун...
  Ҳарчанд шайтон ба мардум ҳамла мекунад,
  Мешавад, дарахти монархизм гул мекунад!
  
  Салом Бритониё, сарзамини диловар,
  Дар он бузургтарин шаъну шарафи Ватан аст...
  Saint Oenomaus як вақтҳо ҳукмронӣ мекард,
  Имрӯзҳо духтарон бо орцизм мубориза мебаранд!
  
  Не, мо ҳеҷ гоҳ ба душман таслим намешавем,
  Бигзор офтоб дар сайёра равшан шавад...
  Ситорае дурахшанда,
  Мо дар биҳишт ҷои дурахшон хоҳем дошт!
  
  Худо Исо оғои ҳама аст,
  Барои инсоният аз ҷониби бадӣ маслуб шудааст ...
  Ташаккур ба ӯ мардум
  Каме ҳам муқаддас бошед!
  
  Духтари пойлуч мунтазири рыцар буд,
  Ман зиреҳеро меҷустам, ки тоза карда шуда буд...
  Эҳтимол, чунин Паллас тақдир аст,
  Рости гап, бо ишқ вохӯред бо рыцар!
  
  Ман бовар дорам, ки хушбахтӣ аз пешрафт пайдо мешавад,
  Мурдагон дар илм эҳё мешаванд...
  Ҳар касе, ки ҷинсро медонад, дастрас хоҳад буд,
  Мо дар ваҷд хоҳем буд - баландгӯякҳо кафида намешаванд!
  Духтар хандид ва ангушти худро ҷунбонд:
  - Хайр, ту одами фоҳиша ҳастӣ! Фаромӯш кардӣ, ки ҳоло кӯдак ҳастӣ. Ва ҳазор сол боз кӯдак мехоҳӣ буд. Шумо ҳатто ба мо як оғози кор доред. Умри пештара ба хисоб намеравад. Дар пеш шумо ҳанӯз даҳ асри пурра дар пеш аст ва ман виконтестам камтар дорам!
  Гулливер бо табассум сар ҷунбонд:
  - Ман ба шумо ҳамдардӣ дорам!
  Духтар гиря кард:
  - Биё, дар ин мавзуъ як гапи нобига бигу!
  Гулливер боз ба рехтани ибораҳои маъмул шурӯъ кард;
  Агар шумо хоҳед, ки Худо шавед, маймун нашавед, ки ба нопок тақлид кунед!
  Нахохй, ки гов барзагов кор кун, дар гардан гиребон мешавй!
  Виконтесса суханашро бурида гуфт:
  - Ки дигар ба ин гуна фалсафаву афоризмҳо гӯш додан намехостам! Боз як чизи хандаовар суруд хонед!
  Капитан бача бо каме нохохам ба суруд сар кард. Ӯ қувваи эҷод кардан надошт, аз ин рӯ суруди халқии шӯришиёни рус Стенка Разинро месарояд. Хуб, ҳар чӣ ба ёдам омад, сурудам:
  Гуё кад-кади дарьёи Волга, кад
  -кади дарьёи васеъ, киштии бурро бинй шино мекард, Чун кайракдорони далер дар киштй, Казакхо, бачахои чавон.. Дар акиб худаш менишинад сохиб, Худи сохиб, Стенка Разин тахдид мекунад, Дар пеш. аз у духтари сурх, Маликаи мафтуншудаи форс, Стенка Разин ба шохдухтар нигох намекунад, Ба модараш дар Волга менигарад.Чунон ки Стенка Разини тахдидкунанда гуфта буд: "Ой, ту гой, Волга, модари азиз! Давраи беақл маро шод кардӣ, Шаби тӯлонӣ маро ором кардӣ, ларзондӣ, Дар ҳавои ноҳамвор дилам андохтӣ, Магар бароям хуб нестӣ? хануз." Чй тавр Стенка Разини пуртаъсир дар ин чо чахида, маликаи форсиро бардошта, духтари сурхро ба мавчхо партофт, ба Модар Волга таъзим кард.
  Стенка Разин
  барои савдои мол
  ба шахри Астрахань рафт.
  Губернатор ба талаби тухфахо шуруъ кард.Стенка Разин сангхои рахна, сангхои хира - брокади тилло овард.Губернатор ба талаби курта шуруъ кард.Партошкаи гаронбахо:Фаршхо нав, Яке чирк, дигаре саб.Стенка Разин не. куртаро ба у дихед.- Баргард дех, Стенька Разин, куртаро аз китфи худ дех!" Агар баргардонй, ташаккур, Агар надихй, ба овезон мемонам. майдони кушод Дар дарахти дуби сабз, Дар дарахти сабз, Ва дар куртаи саг." Стенка Разин ба андеша даромад: "Хуб, губернатор. ."
  Ки он на сурнай асп аст, на овозаи мардум, На
  карнайнавоз аз саҳро шунид, Аммо ҳаво ҳуштак мезанад, садо медиҳад, ҳуштак мезанад, садо медиҳад, обхезӣ мекунад. кабуд: "Офарин, ту ғоратгари далерӣ, эй ғоратгари далер, эй ҷангҷӯй, Ту ба киштиҳои тез саворӣ, бодбонҳои катони худро кушо, аз баҳри кабуд давӣ, Ман ба ту се киштӣ меорам: Дар киштии аввал он ҷо. тиллои сурх аст, Дар киштии дуюм нуқраи соф аст, Дар
  киштии сеюм
  ҷони духтар аст".
  . БОБИ Љ 2.
  Духтарак пойҳои бараҳнаашро пахш карда, кафкӯбӣ кард ва чирк зад:
  - Чӣ қадар зебост! Шумо дар ҳақиқат як писари мӯъҷиза ҳастед! Ва чаро шумо бояд калонсолон бошед?
  Гулливер бо табассум ҷавоб дод:
  "Ман худро дар бадани писарбача аз ҳарвақта беҳтар ҳис мекунам!" Ва ман дар рӯҳияи хеле мубориза ва мусбӣ ҳастам!
  Ва писар-капитан пойҳои урёну хурди тоза даббохтаашро мепошад.
  Баъд суруд хонд:
  Хонандаи синфи якум, хонандаи синфи якум,
  Имрӯз иди шумост...
  Соат зебою шодмон аст,
  Аввалин вохӯрӣ бо мактаб!
  Ва Гулливер бо табассуми сафеди дандонаш чашмак зад. Дар он айём, агар Худо накунад, ки дандонатон дард кунад, ин қадар азоб мебуд! Ва ин аҷиб аст, шумо ҳамеша кӯдак ҳастед ва воқеан сад фоиз хушбахт ҳастед - оҳ, оҳ, оҳ!
  Ин дар ҳақиқат хандаовар аст. Шумо худро торафт бештар писарбача меҳисобед.
  Аммо вақтҳои хеле хуб буданд. Ҳамин тавр Гулливер дар салтанати ҷодугароне буд, ки ҳатто рӯҳи мурдагонро даъват карда метавонистанд. Он гоҳ ҳатто марг нотарсона шуд - ин маънои онро дорад, ки рӯҳҳои дигар вуҷуд доранд ва ҳаёт пас аз марг идома дорад.
  Ин чӣ қадар бузург аст, ки чунин чизе.
  Писарак пойҳои урёнашро дар сари роҳ давиданро давом дода, дандонҳои кӯдаконаашро канда, сурудхонӣ кардан гирифт;
  Салом модар! Ман бори даҳум аст, ки кӯшиш мекунам ба шумо нависам. Ва ҳоло шумо дар пеши ман ҳастед ва гӯё ҳама мушкилот аз байн мераванд.
  
  Моҳ дар осмон шино мекунад, дар кӯча хомӯшӣ аст,
  Ва дар хона танҳо модар бедор аст.
  Ва шабона дарро оромона ба рӯи ту мекушояд,
  Бовар кунед, дигар кас нест, танҳо модарам.
  Ва шабона дарро оромона ба рӯи ту мекушояд,
  Бовар кунед, дигар кас нест, танҳо модарам.
  
  Ва агар касе аз дӯст доштани мо даст кашад,
  Факат модар ашкро пок мекунаду мефахмад.
  Ва агар мо боре ба сафари дур биравем,
  Он гох моро танхо модарам интизор мешавад.
  Ва агар мо боре ба сафари дур биравем,
  Он гох моро танхо модарам интизор мешавад.
  
  Аҳволамон чӣ гуна аст? Бале, бо кадом роҳ ҳама пароканда шуданд. Анка мурд ва Стюардҳо ҷудо шуданд. Бале, гӯё ҳама чиз дар ноором аст. Модар! Чаро хомӯшед?
  
  Моҳ дар осмон шино мекунад, дар кӯча хомӯшӣ аст,
  Ва дар хона танҳо модар бедор аст.
  Ва шабона дарро оромона ба рӯи ту мекушояд,
  Бовар кунед, дигар кас нест, танҳо модарам.
  
  Ин дафъа низ бо мактуби ман чизе нашуд. Модар, аммо ман ҳатман менависам, ҳатман. Мебахшӣ.
  
  Ва шабона дарро оромона ба рӯи ту мекушояд,
  Бовар кунед, дигар кас нест, танҳо модарам.
  Ва шабона дарро оромона ба рӯи ту мекушояд,
  Бовар кунед, дигар кас нест, танҳо модарам.
  Духтар хандид ва қайд кард:
  -Бале, корҳо ҳамин хел... Дар бораи модарат фикр мекардӣ. Оё мо на падар дорему на модар?
  Гулливер ҳайрон шуд:
  - Вой! Ин чӣ гуна имконпазир аст? Шумо чӣ гуна таваллуд шудаед?
  Виконтесса бо табассум ҷавоб дод:
  - Лайлак ба назди одамон кӯдакон меорад. Ва мо як аждаҳои афсонавӣ дорем. Фақат дар байни мардум афсона дар бораи лейлак танҳо афсона барои кӯдакони хурдсол аст, аммо бо мо аждаҳо воқеӣ аст. Зеро мо хам мурдаем ва бояд гох-гох саршумори худро пурра кунем.
  Капитан писар гуфт:
  - Ҳазор соли умр ин қадар кӯтоҳ аст! Хусусан, агар шумо ҳамеша пур аз нерӯ ва нерӯ бошед!
  Духтар бо розигӣ сар ҷунбонд:
  - Бигузор дар як мижа задан парвоз кунад! Шумо вақт нахоҳед дошт, ки ба қафо нигоҳ кунед! Гарчанде ки аз тарафи дигар, эҳтимоли зиёд шуморо ба кон мефурӯшанд ва вақт дар он ҷо хеле суст мегузарад!
  Гулливер онро гирифта суруд хонд:
  -Дар бораи он ки меҳнат шиканҷа аст,
  Зимистону баҳор...
  Ягона истисно ин аст
  Вақте ки шумо бо Шайтон ҳастед!
  Виконтесса абрӯ бардошт:
  - Шумо як масеҳии боғайрат ҳастед. Ва ҳоло ман аллакай дар бораи Шайтон ба ёд овардам! Куҷост имони шумо!
  Гулливер самимона чавоб дод:
  - Албатта, ман ба Худо бовар дорам,
  Ва ман Масеҳро бо тамоми дили худ дӯст медорам ...
  Мо зиён гирифтем
  Аммо он даре дорад!
  Духтар бо ғазаб пои бараҳнаашро пахш карда, хиҷир зад:
  - Биё, чизе месарем, файласуф!
  Гулливер онро бардошта, боз суруд хонд;
  Раъду баркро бишнавед
  Нолаи ваҳшӣ лаънат, гиряву нола,
  Ин вақти ҳисоб аст -
  Бо Ҳармиҷидӯн мубориза баред, бо Ҳармиҷидӯн мубориза баред!
  Виконтесса бо ғазаб пои бараҳнаи ӯро пахш карда, бонг зад:
  - Ман чунин сурудҳоро дӯст намедорам!
  Капитан писарбача истеҳзоомез табассум кард:
  -Чӣ тавр ба шумо маъқул нест? Пас худат бихон, агар мусиқии ман ба ту мувофиқ наояд!
  Виконтюс дандонҳояшро баровард ва гиря кард:
  - Ман онро мегирам ва месароям!
  Ва духтарак онро гирифта, бо шавқу ҳавас ба суруд сар кард, дандонҳояш сафед шуда, мисли устухони фил зоҳир мешуданд;
  Ва мо духтарони элфро мезанем,
  Мо барои шаъну шарафи Ватан мубориза бурданро дуст медорем...
  Мо як унсури ҷангӣ, пойлуч дорем,
  Ва мо бовар дорем, ки қасрҳои элфинизм месозем!
  
  Барои Элфи мо дигар кишвари зебо нест,
  Дар он офтоби халкхои тамоми чахон аст...
  Ва бигзор лашкари шайтон ҳамла кунад,
  Мо аз Шекспир чизи хубтаре мекунем!
  
  Ватани чандинасраи моро дуст медори,
  Ки таърихи мо дар сохтмонҳо афзоиш ёфтааст...
  Аз бузургтарин ва бошукӯҳтарин гулчанбарҳо,
  Онҳо як бор кабуди спартанӣ пухта буданд!
  
  Ватани моро ба хок напарто,
  Ки ифтихор аст, танҳо муқаддас ...
  Чун ба уқоби дукаса қасам хӯрдем,
  Ва акнун досу болга барои мо азиз аст!
  
  Мо аз осмон баландтар мешавем,
  Мо сақфҳоро то ба кайҳон баланд мекунем...
  Карруби тавоно дар болои мо меафтад,
  Чунин калимаи олӣ - Элфия!
  
  Ашки хунин намерезад,
  Ва муфт пошнаи кофиронро поймол намекунад...
  Орзуи муқаддаси мо амалӣ мегардад,
  Бачаҳо аз диванатон бархезед!
  
  Фазои беканор, тӯфону содда,
  Чунин калимаи зебо - Элфия,
  Мо дар бораи Вермахт ҳукми бад мебарорем,
  Ва биёед Ватанамонро хушбахттар гардонем!
  
  Бигзор номи падари мо гул кунад,
  Мисли бутта ранги буттамеваи боғи Адан...
  Душманро далерона торумор мекунем,
  Бача подош аз худо хохад гирифт!
  
  Ман бовар надорам, ки бо пирӯзии Оркшизм чӣ мешавад,
  Аз Элфсква гузашта, дар роллерҳо ҳаракат кунед ...
  Бигзор элфинизми муқаддас дар Элфия ҳукмронӣ кунад,
  Духтарон медаванд, пойҳояшон хеле зуд медурахшад!
  
  Гиря накунед, эй дӯстон, ки шавҳаронатон афтодаанд,
  Ҳама мурдагон бо иродаи Сварог эҳё мешаванд...
  Ки корд шуд, ки аз таппонча афтод,
  Вале хамаи мо далерона ва софдилона мубориза бурдем!
  
  Намедонам чаро дар дунё бадӣ ҳукмфармост,
  Чаро Худованд ба душманон қувват бахшид...
  Элфҳо аксар вақт дар набардҳо бадбахт буданд,
  Гарчи дар чанг аскари далертар нест!
  
  Хуб, элфи хурдакак, ту ҷасур ҳастӣ, медонӣ,
  Шумо чӣ гуна ҷанг карданро медонед ва хеле далер ҳастед...
  Подшоҳи бузург бар тахт нишастааст,
  Мо уро интихоб кардем, бовар кунед, бехуда не!
  
  Дар Ватани мо гулхои бунафш,
  Ҷангалҳои зумуррад, тӯсҳои марворид...
  Элфия зебост - тоҷи зебоӣ,
  Ақаллан Орколф мехоҳад ватани худро хароб кунад!
  
  Не, мо-духтарон чунин муборизем,
  Дар сайёра чӣ ҳаст, ки ҷасуртар ва сардтар аст...
  Бигзор фарзандону падарон бо мо фахр кунанд,
  Бигзор абрхо дар болои Ватан соф шаванд!
  
  Намедонам духтарҳо ба чӣ меоянд,
  Оё мо метавонем Ватанро шод кунем...
  Мо одат кардаем ба ҷанг бо шамшери тез,
  Ва мо ғалаба мекунем, ба ман бовар кунед, зебо!
  
  Намедонад, ки душман чй кадар зур аст
  Рӯҳи элфҳо, мардуми зебои имон ...
  Мо албатта душманони худро дар ҷанг мағлуб хоҳем кард,
  Биёед озодии муқаддасро ҳамчун мукофот гирем!
  
  Пас бахту осудагии Ватанро бидонед,
  Онро осиёбҳои элф ба найча оварда буданд...
  Холо пурзуртарин карру-би мост
  Ва бачаҳои мо дар зарбаҳои худ хеле моҳиранд!
  
  Асрҳо мегузарад, элфинизм меояд,
  Ҳамаи онҳое, ки дар ҷанг кушта шудаанд, бадан бармехезанд...
  Ва роҳ то абад боло аст, на як лаҳза поён,
  Коинот барои мо хеле хурд аст, ҳатто бидуни канор!
  Виконтесса хеле зебо месуруд, пойҳои хеле зебо ва кӯдаконаи худро муҳр мезанад. Гулливер ҳатто аз духтар буданаш пушаймон шуд. Духтари калонсол хеле ҷолибтар хоҳад буд. Махсусан хам шудани пошна дар таги.
  Хуб, хуб, ҳатто ҳамин тавр. Капитан писар ҷавоб дод:
  - Мо ин хел кор намекунем, факат суруд мехонем ва кайфу сафо мекунем!
  Духтар гиря кард:
  -Овози кй месарояду овози ту бӯй мезад!
  Ва як таваққуф буд. Бачахое, ки бахрнавардон шуда буданд, акнун кариб бе дард болои сангхои тез кадам мезаданд. Пойҳои урёни кӯдакон хеле зуд ноҳамвор мешаванд. Ин дар хакикат факти мусбат аст. Ва албатта кайфият баланд мешавад.
  Ғуломон ҳатто ба сурудхонӣ сар карданд;
  Дар нури хуршеди рузона пушт ба оташ месузад,
  Нозир хоб намекунаду тозиёна ба у вафо мекунад.
  Вақте ки шаб фаро мерасад, ҷаноби сафед
  дар бистараш дар байни катҳои пари сафед хоб меравад.
  
  Ман, ки тамоми умр аз най канду канду канда будам, гайр аз манет бо чуб савобе дигар надонистам, Дастам хам намешаваду нигохи абрнокам вазнин, Аммо дилам сахт метапад, чун бонги оташ!
  
  Мисли дузд гурехта пинхон мешавам, алаф баланд нест, сагхоро то хол намешунавам, аммо ин барои хозир, субхи дигар маро дастгир мекунанд, аз пост меовезанд, бачахо-бародарон. аз таги пешониашон нигох мекунанд.
  
  Ман аллакай аз ташнагӣ мемирам, обро намебинам, Аммо як рӯзи озодӣ, ки метавонад онро бигирад!
  Суруд, албатта, нест, Худо медонад, ки чӣ. Ва он оптимизмро илова намекунад.
  Гулливер бо табассуми кӯдакона гуфт:
  - Ин гуна печутоби тақдир аст! Пас ман меравам ва намедонам ба куҷо. Ва дар пеш чӣ интизор аст... Хуб, дар саргузаштҳои қаблии ман гӯё динамика ва таваҷҷӯҳ бештар буд. Ва дар ин ҷо танҳо сурудҳо ҳастанд ва шумо мисли роботи соатӣ қад мезанед.
  Виконтесса бо розигӣ сар ҷунбонд:
  - Ба шумо динамика лозим аст? Ин чӣ имконпазир аст!
  Ва духтарак аз камараш тозиёнае гирифту Гулливерро бигзорад. Писарбача аз дард доду фарёд зад:
  - Ман аслан инро дар назар надоштам!
  Виконтесса хандида ҷавоб дод:
  -Аммо шумо бояд маълумот дошта бошед! Шояд шумо ба ман як ҳикояи хандовар нақл кунед?
  Писарбача капитан сар ҷунбонда ва ба бофтани ҳикоя шурӯъ кард:
  Император Диоклетиан истеъфо доданро рад кард, зеро фаҳмид, ки бе ӯ империяи Рум зинда намемонад. Гузашта аз ин, Диолетан дар ниҳоят писар ва вориси бо лақаби Юлий ба монанди Сезар дошт. Император ҳатто пеш аз соли 320 ҳукмронӣ карда, тавонист эътиқоди қадимии Румро тавассути навсозии бутпарастӣ мустаҳкам кунад. Юпитер Худои асосӣ гардид, ки, чунон ки маълум шуд, коинотро низ офаридааст.
  Таълимот дар бораи ҷаннат ва ҷаҳаннам низ бархоста, мустаҳкам гардид. Яъне, ба ҷои салтанати тираи Ҳадес, таълимоти як империяи афсонавӣ ҷорӣ карда шуд, ки рӯҳҳои мурдагон ҷасадҳоро қабул мекунанд ва дубора зинда мешаванд. Қаҳрамонони ҷанговар, албатта, канизаҳо доранд ва идҳо ҷашн мегиранд. Ва императорҳо дар он ҷо қудрати худро доранд. Ва албатта, ғуломон ғулом боқӣ мемонанд. Аммо онҳое, ки ба хоҷаи худ итоат мекунанд ва рафтори хуб доранд - зиндагии осонтару беҳтар доранд ва пас аз марг ҷисмҳои ҷавону солим медиҳанд . Ва ғуломон ва масеҳиёни нофармон хеле бераҳмона шиканҷа мешаванд ва чунон бераҳмона шиканҷа мешаванд, ки танҳо аз дасташон гиряву тавба кардан аст.
  Пас аз марги Диоклетиан писараш Юлиус анъанаҳои падарашро идома дод. Ва ӯ ҳатто якчанд маъракаҳои хашмгинро анҷом дод - сарҳади ҷанубии империяро ба худи Ҳиндустон овард.
  Ҳамин тавр, ҳатто як сулолаи нави Диоклетианҳо ба вуҷуд омад. ки Румро субот ва шукуфон таъмин кард. Христианӣ тадриҷан пажмурда шуд ва аз байн рафт. Дар ҳақиқат, афсона дар бораи Масеҳ тадриҷан аз мӯд баромад. Ва масеҳиён исбот карда наметавонистанд, ки онҳо метавонанд коре карда тавонанд ё ба чизе арзиш доранд. Ҳамин тавр, ҳама чиз ба сӯи фаромӯш кардани он чизе, ки бисёриҳо як шохаи яҳудӣ ҳисобида буданд, рафт. Аммо дар байни арабхо, ки хануз аз тарафи Рими Кабир фатх нашуда буд, Магомед пайдо шуд.
  То ин вақт, римиҳо аллакай Ҳиндустонро забт карда буданд. Империяи онҳо чунон бузург шудааст, ки идора кардан душвор аст. Дар Аврупо румиён ба Висла расиданд. Ва кариб тамоми Германияро забт карданд. Ва дар ҷануб, дар қад-қади Нил ҳаракат карда, Судон ва Эфиопияро тобеъ карданд. Аммо прогресси илмй суст инкишоф ёфт.
  Ва маълум шуд, ки аз як марказ идора кардани ин гуна территорияхо хеле душвор аст.
  Хуб, аз ин рӯ, арабҳо, ки фақир буданд ва дар биёбон зиндагӣ мекарданд, танҳо монданд.
  Ҳамон тавре ки румиён славянҳоро, ки хеле дур ва дар иқлими сахт зиндагӣ мекарданд, забт накарданд. Ва Чин, ки ҳам пур аз кӯҳу дарёву биёбон аст ва шумораи зиёди аҳолӣ дорад. Ҳамин тавр, Империяи Рум ҳам аз ҷиҳати аҳолӣ ва ҳам аз ҷиҳати территория калон аст. Ва императорҳо махсусан ба Чин рафтан намехоҳанд.
  Ва дар Африқо низ роҳҳо ё коммуникатсия вуҷуд надоранд. Хуб, баъзеҳо аз уқёнуси Атлантик ба Амрико низ буданд, аммо онҳо низ ҳанӯз ба қадри кофӣ баркамол набуданд. Гарчанде ки баъзе киштихо дуртар шино мекунанд.
  Аммо бо фармони Муҳаммад аскарони араб, ки Арабистони Саудиро мутеъ карда буданд, ба мулкҳои Рум ҳамла карданд.
  Аммо румиён, албатта, назар ба арабхо чандин баробар зиёд ахолй ва аскарон доранд.
  Бо вуҷуди ин, онҳо дар бисёр вилоятҳо парокандаанд. Дар айни хол кушунхои араб дар Фаластин мебошанд. Ва ҳокими румӣ Скорпиус бо панҷ легион ва аскарони савораи араб киро гирифта, бо онҳо меҷангад. Аммо дар лахзаи халкунандаи чанг арабхо ба тарафи Мухаммад гузашта, ба румиён аз акибгох зарба заданд.
  Ва куштори калону хунин руй дод.
  Ва музофотҳои Рум сӯхт. Аммо Муҳаммад ногаҳон вафот кард. Ва аз дигар музофотхо аскарони сершумору муташаккил омаданд. Ва арабҳо шикаст хӯрданд.
  Ва он гоҳ онҳо комилан забт карда шуданд. Аммо хамаи ин бехуда набуд. Ва императори нави Рум Константин тасмим гирифт, ки аз Қуръон чизе бигирад. Пеш аз он ки имон ба Худои Таоло ва манъи худоён ва худоёни дигар вуҷуд дорад . Аммо худи императори Рум чеҳраи Худо ва Худои Таоло дар рӯи замин ва ҷаҳони моддӣ эълон шуд. Ҳамин тавр дини нав пайдо шуд - мисли ислом, вале ба таври румӣ.
  Албатта, намоз, Рамазон, манъи хӯрдани гӯшти хук ва нӯшидани шароб ва ҳамчунин ҳаҷ ба Макка ба далели нолозим лағв шуданд. Аммо, албатта, худи бисёрзанӣ қонунӣ шудааст. Хуб, ба ҷои ҳаҷ ба Макка, ҳаҷ ба Рум. Ва албатта хеле бештар.
  Нимбараҳна рафтани занонро низ манъ накардаанд. Аммо албатта динҳои дигар мамнӯъ буданд. Аз ҷумла яҳудӣ. Ва худоёни дигарро низ эҳтиром кунед. Пештар, Худои асосӣ - Юпитер вуҷуд дошт, ки аз ҷониби румиён офаринандаи асосии олам карда шуд, аммо худоёни дигар низ ҳамчун объекти ибодат боқӣ мемонданд. Ва ҳоло манъи пурра ҷорӣ шудааст.
  Тавҳиди ниҳоӣ ҳамин тавр пайдо шуд ва шакл гирифт.
  Империяи Рим забтхои территориявии худро давом дод!
  Духтар гапашро бурид:
  - Ин, албатта, ҷолиб аст, аммо биёед беҳтар суруд хонем!
  Гулливер нафаси чукур кашида, ба суруд шуруъ кард;
  Мо чанд маротиба саргардон мешавем
  Ва мо танҳо фаромӯш мекунем
  Ки ҷаҳонро ботил ҳукмронӣ мекунад.
  Баъзан дар ишқ бозӣ мекунем,
  Мо ба гуноҳҳо аҳамият намедиҳем
  Ва дар дилам дарду холист.
  
  Хор:
  Ба назди Исо биёед ва бигӯед:
  Ман дигар ин тавр зиндагӣ карда наметавонам
  Ман дигар гуноҳ кардан намехоҳам -
  Мебахшӣ.
  Ба назди Исо биёед ва бовар кунед
  Ин ҳаёт акнун тағир хоҳад ёфт
  Ва он хуни муқаддаси Масеҳ аст
  Шуморо наҷот медиҳад.
  
  Худованд касеро мебахшад
  Ӯ беморонро шифо хоҳад дод
  Дили худро аз меҳрубонӣ пур кунед.
  Муҳаббати ӯ муқаддас аст
  Зиндагй мекунад ва галаба мекунад
  Шодмонӣ ва сулҳ меорад.
  
  Хор:
  Ба назди Исо биёед ва бигӯед:
  Ман дигар ин тавр зиндагӣ карда наметавонам
  Ман дигар гуноҳ кардан намехоҳам -
  Мебахшӣ.
  Ба назди Исо биёед ва бовар кунед
  Ин ҳаёт акнун тағир хоҳад ёфт
  Ва он хуни муқаддаси Масеҳ аст
  Шуморо наҷот медиҳад.
  Виконтесса ғамгинона гуфт:
  -Чи хел суруд чандон бадеї нест! Оё шумо метавонед дар бораи Масеҳ, чизи равшантар ва зеботар суруд хонед?
  Гулливер китф дархам дархам кашид ва чавоб дод:
  - Шумо ягон чизи равшан мехоҳед? Аммо оё Исо мисли офтоби нисфирӯзӣ дар экватор дурахшон нест?
  Духтар хандида чавоб дод:
  - Хуб, пас боз ба қадри имкон суруд хонед, агар, албатта, ба чизе қодир бошед.
  Писарбача капитан бо шавк ба суруд шуруъ кард;
  Ту зиндаги, ту нур, аҳди ишқ,
  Ту зиндаги, ту нур, аҳди ишқ,
  
  Ту ба зиндагии ман омадӣ ва ҳамаро аз нур пур кардӣ,
  Маро равшан кард, ба ман дод
  Дар ҷои дард шодӣ аст, файз наҷот аст,
  Ҳоло ман дар аҳд ҳастам
  
  Исо Ту ҳаёти ман ҳастӣ, Ту барои ман ҳаво ва об ҳастӣ,
  Ту олами ман ҳастӣ, ҷонам Туро ситоиш мекунад.
  Исо Ту ҳаёти ман ҳастӣ, Ту барои ман ҳаво ва об ҳастӣ,
  Ту олами ман ҳастӣ, ҷонам Туро ситоиш мекунад.
  
  Овози туро мешунавам, дар паҳлуям ҳастӣ,
  Ман дар дасти Ту ҳастам, медонам
  Аз ту азизтар касе нест, мукофоти ман туӣ,
  То абад бо ту ман...
  
  Исо Ту ҳаёти ман ҳастӣ, Ту барои ман ҳаво ва об ҳастӣ,
  Ту олами ман ҳастӣ, ҷонам Туро ситоиш мекунад.
  Исо Ту ҳаёти ман ҳастӣ, Ту барои ман ҳаво ва об ҳастӣ,
  Ту олами ман ҳастӣ, ҷонам Туро ситоиш мекунад.
  Исо Ту ҳаёти ман ҳастӣ, Ту барои ман ҳаво ва об ҳастӣ,
  Ту олами ман ҳастӣ, ҷонам Туро ситоиш мекунад.
  
  Ту зиндаги, ту нур, аҳди ишқ,
  Ту зиндаги, ту нур, аҳди ишқ,
  
  Ҳар рӯз мехоҳам бо ту қавитар бошам,
  Фақат бо Ту зиндаам, Худоё,
  Ман месароям беист, барои ту месароям,
  Ман туро бештар аз тамоми умрам дӯст медорам.
  Ҳар рӯз мехоҳам бо ту қавитар бошам,
  Фақат бо Ту зиндаам, Худоё,
  Ман месароям беист, барои ту месароям,
  Ман туро бештар аз тамоми умрам дӯст медорам.
  
  Исо Ту ҳаёти ман ҳастӣ, Ту барои ман ҳаво ва об ҳастӣ,
  Ту олами ман ҳастӣ, ҷонам Туро ситоиш мекунад.
  Исо Ту ҳаёти ман ҳастӣ, Ту барои ман ҳаво ва об ҳастӣ,
  Ту олами ман ҳастӣ, ҷонам Туро ситоиш мекунад.
  Исо Ту ҳаёти ман ҳастӣ, Ту барои ман ҳаво ва об ҳастӣ,
  Ту олами ман ҳастӣ, ҷонам Туро ситоиш мекунад.
  Исо Ту ҳаёти ман ҳастӣ, Ту барои ман ҳаво ва об ҳастӣ,
  Ту олами ман ҳастӣ, ҷонам Туро ситоиш мекунад.
  Виконтесса кафкӯбӣ кардан гирифт ва чир-чир кард:
  - Ин тавр хеле беҳтар аст! Шумо воқеан хуб месарояд писарам!
  Гулливер хам шуда чавоб дод:
  - Ҳа! Ман Худои Таоло Исои Масеҳро ва албатта Теотокоси муқаддасро дӯст медорам!
  Духтар бо табассум сар ҷунбонд:
  - Ин аҷиб аст! Лутфан дар бораи Theotokos муқаддас суруд хонед, то ҳама чиз дурахшон ва зебо бошад!
  Писарбача ба пои кӯдаки пойлучаш зада, месуруд;
  Марями муқаддас, поктарин Марям
  Вай Наҷотдиҳандаро таваллуд кард, ба мо нур дод.
  Аммо фарзандони шумо дар зимистон пойлучанд -
  Ва дар таҳхонаҳои ифлос мо субҳи гуруснаро пешвоз мегирем!
  
  Охир, чй тавр шуд, ки дуньё азоби бадй дорад,
  ки одамони камбагал назар ба киштзори малах бештаранд.
  ки хатто сармо нихолхоро дар мохи май ях мекунад,
  Ҷавоби маъмултарин ин аст - агар шумо камбизоат бошед, пас рақс кунед!
  
  Ба сарватманд як тини мис додан сад афсус,
  Гарчи мамнуъашон то хадди одоб варам кардааст...
  Мураббии асосии онҳо чӯби дуб дар болои мост -
  Аммо вақте ки хурӯс бонг мезанад, ин наъра мешавад!
  
  Худованд ба ту фармудааст, ки бо сарватмандон шарик шавед -
  Барои он ки мурда набошад ва гиря шунавоии Худоро азоб надиҳад.
  Ба нотавон ёрӣ деҳ - чеҳраҳои меҳрубон аз нишонаҳо мегӯянд,
  Агар мехрубон боши, чароги рохи бихишт хомуш нашудааст!
  
  Аммо барои бисёриҳо, маммон ҷонҳоро нигоҳ медорад ва наҷотро азизтар мекунад,
  Мегӯянд, ки муқаддасонро бо тилло мехаранд!
  Равғани муомила чеҳраи нафратангезашро варам кард -
  Ва дили бе оромӣ гранити сард аст!
  
  Ба мо - мардуми камбағал чӣ дард доред?
  Дар қасрҳо мо ҳатто нолаҳоро намешунавем!
  Оё шумо паноҳгоҳ мехоҳед? Бигзор шумо паноҳгоҳ дошта бошед
  Дар зери боми зиндон!
  
  Чаро онро ба ту, ба мо,
  Мо чиро бомуваффакият ба даст овардем?
  Ту ҳеҷ будӣ ва ҳамеша ҳеҷ набудӣ,
  Осмон барои ту дода нашудааст!
  
  Аммо марг ногаҳон ба сари онҳо омад,
  Тавре ки Офаридгори тавоно таълим додааст!
  Ҳоло онҳо ҳамон ҷое ҳастанд, ки Шайтон месузад
  Дар он чое, ки хоин аз азоб чир-чир мекунаду наър мезанад!
  
  Пас шумо қарор кардед, ки Худои Қодир шӯхӣ мекунад -
  Мегӯянд, ки саховатмандон сарбаланд мешаванд?
  Ва худи Исо Офаридгор аст,
  Оё гуфтани он ки мушҳои бад ашёро мехӯранд, хато буд?
  
  Бо хондани дуои Марям тавба кунед,
  Ва ба зону афтода тавба кард - нола!
  Вақте ки кӯдак дар пеши ту гиря мекунад,
  Ва духтараки пойлуч аз сармо меларзад!
  
  Ҳамёни тангу бахили худро бигир,
  Биёед бо табассум каме пул сарф кунем.
  Он гоҳ Исо Худои Муҳаббат роҳнамоӣ мекунад,
  Ва он ба шумо имкон намедиҳад, ки ба роҳи ноустувор афтед!
  Духтарак дастони зебою басо латифашро зада, хитоб кард:
  - Браво! Ин аҷиб аст!
  Гулливер, ин фарзанди абадӣ пурсид:
  -Шояд шумо низ суруд хонед?
  Виконтесса мисли занбӯруғи баҳорӣ сарашро ҷунбонда, месуруд:
  Шумо танҳо он чизеро мебинед, ки дидан мехоҳед.
  Аммо оё ҳаёт ҳамон гунае бошад, ки шумо тасаввур мекунед?
  Дили ту як блоки ях аст ва бароям баста аст.
  Шумо комилан ба мушкилоти ҷиддӣ ғарқ мешавед
  Ва шумо умри худро ба хашм ва пушаймон сарф мекунед.
  Дили ту як блоки ях аст ва бароям баста аст.
  Агар ман метавонистам дили туро об кунам
  Мо ҳеҷ гоҳ ҷудо намешавем.
  Ба ман бовар кунед,
  Танҳо шумо метавонед ҳама чизро ислоҳ кунед.
  
  Дар чустучуи гунахкор чоиз нест.
  Бидонед, ки ман ҳам азоб мекашам.
  Агар туро гум кунам, дилам мешиканад.
  Ишк мисли мург аст, озодиро орзу мекунад.
  Нагузоред, ки кина шуморо аз дарун бихӯрад.
  Дили ту як блоки ях аст ва бароям баста аст.
  
  Агар ман метавонистам дили туро об кунам
  Мо ҳеҷ гоҳ ҷудо намешавем.
  Ба ман бовар кунед,
  Танҳо шумо метавонед ҳама чизро ислоҳ кунед.
  
  Шумо танҳо он чизеро мебинед, ки дидан мехоҳед.
  Аммо оё ҳаёт ҳамон гунае бошад, ки шумо тасаввур мекунед?
  Дили ту як блоки ях аст ва бароям баста аст.
  
  Агар ман метавонистам дили туро об кунам
  Мо ҳеҷ гоҳ ҷудо намешавем.
  Ба ман бовар кунед,
  Танҳо шумо метавонед ҳама чизро ислоҳ кунед.
  
  Агар ман метавонистам дили туро об кунам
  Мо ҳеҷ гоҳ ҷудо намешавем.
  Ба ман бовар кунед,
  Танҳо шумо метавонед ҳама чизро ислоҳ кунед.
  
  Агар дилатро об карда метавонистам...
  
  ДУХТАРОНИ НИНДЗА БАР ЗИДДИ ТИРАНУС
  АННОТАЦИЯ
  Саргузаштҳои чор духтари ниндзяҳои пойлуч ва гуру-демиурги абадии ҷавони онҳо дар муқовимат бо Лорд Тиранус ва дигар бадкирдорони ҳама ришта бениҳоят ҳаяҷоноваранд.
  ПРОЛОГ
  Онҳо саргузашти чор ҷанговари хеле зебоеро нишон доданд, ки онҳоро ниндзя меномиданд. Ва онхо муаллим доштанд - писарбачаи сенздах-чордахсола, хеле мушакдор. Гузашта аз ин, ӯ танҳо ба наврас монанд аст, аммо дар асл ӯ як худои бутпарастист, ки аз осмон ба замин ронда шудааст. Ва ӯ чандин ҳазорсола аст. Ҳамин тавр, писарбачаи пойлуч духтарони ниндзяро таълим медиҳад.
  Бале, ин хеле хандаовар аст. Гузашта аз ин, ҳангоми ҷаҳидан пошнаи бараҳна ва гулобии писарак медурахшад.
  Ва баъд рақибони духтарон пайдо шуданд. Ду мутантҳои калон - яке бо сари тимсоҳ ва дигаре шер. Аён аст, ки онҳо як чизи бад доранд. Масалан, онхо карор доданд, ки аз хазинаи шахр алмоси калонро дузданд. Давраи замон тақрибан охири асри бистум аст ва технологияҳои одамон ҳанӯз он қадар сард нестанд. Ва ин мутантҳо дар даст автоматҳои лазерӣ ва инчунин радиатсияи махсус доранд, ки ҷангиёнро амалан ноаён мекунанд.
  Ва дар ин ҷо ду мутант ҳастанд - ним инсон ва ним ҳайвон, ки онҳоро ғайриоддӣ қавӣ ва шояд ҳатто тезтар мекунад.
  Ҳамин тавр онҳо вориди толор шуданд, ки дар он алмос нигоҳ дошта мешавад. Ва чӣ гуна онҳо бо системаи ҳушдор ва шишаи тирногузар мезананд. Аз нури лазерӣ зиреҳи шаффоф таркида мешавад.
  Тимсоҳ ва шер ба назди алмос шитофтанд ва онро гирифта, дар халтаи мустаҳкам пинҳон карданд. Албатта, бонги хатар ба гуш расид. Полиция ба бино зада даромад.
  Аммо чанговарони мутант, чунон ки бо пулемётхои лазерй зарба мезананд, яку якбора даххо посбонро, мисли блотер бо кайчи буриданд. Пас аз ин, шер ва тимсоҳ майдони ноаёнро ба кор бурданд.
  Аммо чор духтар аллакай дар пойгаи худ, мошини парвозкунанда ба наҷот мепардозанд. Гуру писари онҳо одатан ногаҳон пайдо мешавад ва дар сурати лаҳзаи муҳим ё фавқулодда.
  Духтарон бо хашм месароянд:
  - Бисёр вақт мушкилот дарро мекӯбад,
  Аммо ба духтарони зебо бовар кардан душвор нест...
  Баъд аз ҳама, шумо бояд ба онҳо занг занед -
  Ба шумо лозим нест, ки дӯстонро дер интизор шавед!
  Онҳо дар мошини ҳавоии худ хеле зуд ҳаракат мекунанд.
  Яке аз духтарон Наташа мебошад, ки муйхои кабуд дорад ва гениалии хакикии техникист. Ва, албатта, ҷанговарони ниндзя айнакҳои махсус мепӯшиданд, ки ҳатто дар майдони махсусе, ки ҳаракати фотонҳоро таҳриф мекард, дидан мумкин буд.
  Ҷасадҳои кормандони пулиси кушташуда... Бале, нафратовар аст. Ва деворхои харобшудаи музей. Силоҳҳои пурқувват барои мутантҳо аз андозаи Ygrek. Аммо, албатта, онхо худашон нестанд. Онҳо як сардор доранд, ки на ҳамеша дарҳол пайдо мешаванд.
  Духтарон роҳи ҷинояткорони мутантро, ки омодаанд ба портал ворид шаванд, бозмедоранд.
  Онхо, албатта, аз автоматхо оташ мекушоянд. Духтарон ба тараф мепаранд. Ҳарчанд он ба назар як навъ аблаҳон - барои дур шудан аз лазере, ки бо суръати рӯшноӣ парвоз мекунад, вақт дошта бошед.
  Аммо кино кино аст.
  Ана, духтаре, ки муйхои зарддор бо ангуштони барахнааш пораи сафолро мепартояд. Ва ӯ ба мошини лазерӣ зада, онро аз дасти мутант берун мекунад. Ва як духтари дигар бо пошнаи урёнаш ханҷаре партофт, он аз болои сари ҳаюло парида, ба лӯла бархӯрд. Он дарида, шерро буғ фаро гирифт. Вай хам аз дарду хайрат пулемёташро партофт.
  Духтарон гиря карданд:
  - Дар шароити баробар мубориза баред!
  Дар посух мутант бо сари тимсоҳ мошини Мерседесро ба сӯи онҳо мепартояд. Вай парвоз мекунад ва духтарон баландтар меҷаҳиданд. Ва мошин зери пои урёнашон мешитобад.
  Духтарон пошнаи урёну гулобии худро дурахш мекунанд ва зуд мешитобанд, то ба мутантҳо наздик шаванд. Ва мушакҳои онҳо мисли тӯбҳо дар зери пӯсти даббобу чандирӣ меғеланд.
  Ва он гоҳ ӯ пайдо мешавад - душмани рақами як, лорд Тиранус дар либоси сиёҳ ва кулоҳи пӯшида. Ин маънои онро дорад, ки дар пеш ҷанги ҷиддӣ хоҳад буд. Духтарон, албатта, таълим мегиранд. Ҷанговари мӯйи сурх дар хотир дорад, ки чӣ тавр гуру писари онҳо шамъро бо ангуштони пойҳои бараҳна ва қариб кӯдаконааш нигоҳ дошт. Ва вай кӯшиш кард, ки онро хомӯш кунад.
  Ва парвоз карда, ба девори сангин бархурд. Ва ҳоло ҷанговар кӯшиш мекунад, ки Тиранусро бо пошнаи урёнаш ба шикам тела диҳад, аммо ӯ ҳаракат мекунад. Ва панҷааш кафи урёни духтарро харошидааст.
  Вай ҳатто аз дард нола мекард.
  Наташа, духтари муйхои кабуд, чир-чиррос зад:
  - Духтарон барои металл, барои металл мубориза мебаранд,
  Шайтон дар он ҷо намоишро идора мекунад, дар он ҷо намоишро идора мекунад!
  Ва вай инчунин ба Тиранус ҳамла кард. Ҷанговари зиреҳпӯши сиёҳ блоке гузошт. Аммо як тимсоҳи мутант бо чӯб кӯшиш кард, ки духтарро аз паҳлӯ гузорад.
  Бо вуҷуди ин, ҷанговар гурехт ва чӯб ба Тиран бархӯрд.
  Вай, ки зарбаи кувваи марговарро гирифт, ба замин афтод ва наъра зад:
  - Ахмак!
  Духтараки муйсари зард пошнаи урёнашро ба пушти сари шери мутант илова карда, чир-чир кард:
  - Мо дар ҷаҳон қавӣ ҳастем,
  Биёед мутантҳоро дар ҳоҷатхона тар кунем...
  Ватан ба ашк бовар надорад,
  Ва мо Тиранусро то зарба мезанем!
  Духтараки муйхои сурх чир-чир-чир-чир карда, зонуашро ба манахи шери дупоя нишон дод. Ва ӯ дандонҳояшро зад. Ва он як зарбаи хеле марговар буд.
  Ва он гоҳ ҳайвони мутант ба мошини лазерӣ қадам гузошт ва чӯби қувваи харобиовар ва ғайриоддӣ бароварда шуд. Ки ба сатҳи сайқалёфтаи металл бархӯрд, инъикос ёфт ва рост ба зери думи тимсоҳ зад.
  Ӯ аз дарди ваҳшӣ наъра хоҳад кард.
  Аммо Тиран аз ҷояш ҷаст ва яке аз духтарони ниндзяро болои ӯ партофт. Он ба хишт бархурда, махсулотро ба самтхои гуногун пароканда мекард. Ин як намоиши хашмгин буд. Духтари бикинидор каме харошида буд ва дар пӯсти биринҷиаш доғҳо боқӣ мондааст.
  Вай дарҳол ҷаҳид ва чарх зад. Ва он гоҳ Тиран ба китфаш зарба зад ва ба замин афтод.
  Ҳама чиз хуб мешуд, аммо якчанд роботҳои ҷангӣ аз портал баромаданд. Ва онҳо дар даст таркишҳо доранд.
  Наташа як диски хурди борик ва мудавварро ба сӯи робот партофт ва базӯр тавонист таркишро аз таркиш дур кунад. Диск ба чашми робот бархӯрда, расиши кӯтоҳи ноқилро ба вуҷуд овард, ки дар натиҷа он бо торҳои барқ пӯшонида шуд.
  Духтараки муйсафед ба дастонаш бархост. Ва пои урёну зебои вай нахѓдро бо маводи тарканда партофт.
  Он ба дахони кибернетикии роботи калон афтод. Ва он чӣ гуна таркида мешавад. Як ҷуфт узвҳои организми кибернетикӣ камонро тасвир намуда, якеро ба шер ва дигареро ба тимсоҳ мезаданд. Ва ин қадар муваффақ. Рост дар пушти сар. Ва ҳарду авбоши мутант аз мурданд.
  Дуруст аст, Тиранус тавонист духтари ниндзяро бо мӯйҳои зард қад-қади бадан ба паҳлӯ гузаронад.
  Ва вай парвоз кард ва чанд маротиба дар парвоз чарх зад. Пас аз он, вай бархост, аммо каме сахт.
  Тиранус гиря кард: "Миёву Вуф, биёед ҷанг кунем." Аммо ҳарду мутант - шер ва тимсоҳ бо бадани варзишгарон бе ҳаракат хобидани худро идома медоданд. Ва танаи тавонои онҳо ба ҷунбиш мерафт.
  Наташа бо табассум ҷавоб дод:
  -Акнун шумо танҳоед, мо чор нафарем! Ниҳоят, шумо тамом хоҳед шуд.
  Тиран наъра зад:
  -Чор бар зидди як, ин аз рӯи адолат нест! Ва духтарони ниндзя бениҳоят поквиҷдонона мубориза мебаранд.
  Ниндзя-духтари сурхчатоб гур-гур кард:
  - Ин аст он чизе, ки шумо ҳадаф доред? Аммо оё ӯ ростқавл аст?
  Ҷанговари зиреҳпӯши сиёҳ гуфт:
  - Аммо ман бадкирдорам ва шумо, қаҳрамонони мусбӣ! Оё усулҳои некӣ бо усулҳои расидан ба ҳадафи бад мувофиқат мекунанд?
  Наташа бо розигӣ сар ҷунбонд:
  - Ӯ дуруст аст! Ман бо ӯ як ба як ҷанг мекунам!
  Духтари ниндзя-мӯйи сурх ҷавоб дод.
  - Не! Ман беҳтараш бо ӯ ҷанг кунам - як ба як!
  Ниндзя-духтари сафедпуш чир-чиррос зад:
  - Чаро ин корро мекунед? Шояд ман аз ту беҳтар ва сардтар бошам!
  Духтари ниндзя-мӯйи зард пешниҳод кард:
  -Шояд қуръа партоем? Ё шояд мо метавонем бозии ҳисобкуниро анҷом диҳем?
  Наташа сар ҷунбонда пурсид:
  - Санг ё хишт?
  Дар хамин лахза дурахше ба амал омад. Ва худи гуру писарбача пайдо шуд. Дар танаш куртае дошт, ки танаш хеле мушакдор ва кандакор буд, вале аз сенздах зиёд набуд. Мӯйҳои малламуй бо буридани писарбачаҳои муд. Писарбачаи демиург бо газаб пои урёну даббохтаи пуркуввати худро часпонд, ки асфальт кафид ва бо овози занг зада гуфт:
  - Не! Мо бо ӯ як хол дорем! Биёед як ба як ба як мубориза кунем - мо мисли некиву бадии классикӣ ҳастем!
  Тиран бо табассум сар ҷунбонд, ниқоби сиёҳаш дароз кард:
  - Аҷоиб! Ин мубориза хеле ҷолиб хоҳад буд!
  Наташа бо мӯи кабуд бо ноумедӣ гуфт:
  - Шумо мисли ҳамеша дуруст мегӯед! Аммо барои мо чӣ боқӣ мемонад?
  Писарбача дар ҷавоб гуфт:
  - Ва шумо онҳоро нигоҳубин кунед!
  Ва бо ангушти дасти росташ ба портали ҳанӯз кушода, ки аз он роботҳои ҷангии душман мебароянд, ишора кард.
  Духтари ниндзя бо мӯйи сурх қайд кард:
  - Хуб, акнун ҳамааш одилона аст! Ва духтарони чанговар бошарафона мубориза мебаранд.
  Ва ҳар чор духтар аз камарбандҳо дар hips худ нахӯдҳои хурдро бо маводи таркандаи сахт гирифта, берун кашиданд. Роботҳо аз портал омаданд ва онҳо дар даст таркишҳо доштанд. Ба онҳо озодӣ диҳед, ва онҳо метавонанд заминро ғулом кунанд, ё нобуд кунанд ё шояд ҳарду дар як вақт!
  Ва ҳамин тавр зебоҳо ин нахӯдҳоро бо ангуштони бараҳнаи пойҳои чолокашон гирифта партофтанд. Онҳое, ки дар як камон парвоз мекарданд, ба чаҳор роботи пешрафта рост ба гарданашон заданд. Ва чӣ тавр баъд аз он вай онро гирифта таркид.
  Сари киборгхо канда шуданд. Яке роботро аз паси он бархурд ва он тамоман раги кутох ба амал омад.
  Дар ҳамин ҳол, писарбачаи гуру ва ҳарифи ӯ, ки дар тан зиреҳҳои сиёҳ дар бар доштанд, муқобили ҳамдигар меистоданд.
  Пойлуч, бо танаш бараҳна ва хеле барҷаста, сенси кӯдак дар пасманзари як ҷанговари калон мисли як рақиби ночиз менамуд. Тиранус ним одам ва ним дев аст. Ва инчунин, ӯ қодир аст ба бисёр.
  Барои оғоз, ӯ аз ангуштони сиёҳ, дароз ва дастпӯшакаш баркҳои барқро гирифт ва раҳо кард. Онҳо мисли разряди корона дар шабакаи барқ дурахшиданд.
  Писарбачаи мубориз пои урёнашро боло бардошт ва барқи қувва якбора хомӯш шуд ва гӯё аз зери асфалт разряд рафт.
  Ҷанговари ҷавон сар ҷунбонд:
  - Ҷавоб мехоҳед?
  Тиран теғи дурахшоне кашид, ки мисли кӯкнор арғувонӣ медурахшид ва ҷавоб дод:
  - Бигзор шамшербозӣ муайян кунад, ки кадоми мо ҳақ асту кадоме нодуруст!
  Бача-гуру дар чавоб шамшери худро, ки кабуд медурахшиданд, кашид ва бо табассум гуфт:
  - Шамшербозӣ дуруст будани касеро муайян намекунад. Он танхо нишон медихад, ки кадоме аз мо техникй, чолоктар ва чолоктар аст!
  . БОБИ Љ 1.
  Тиранус бори аввалро анҷом дод. Вай техникаи сегонаи вентиляторро ичро кард. Ва шамшери сурх камонеро дар болои сари дурахшону зебои писарбача тасвир мекард. Дар чавоб демиурги чавон парида, бо шамшери кабуди худ зиреҳи душманро харошида, аз ҳамлаи ҷавобӣ моҳирона гурехт.
  Зиреҳи Тиран ба дуд оғоз кард ва рахе аз он гузашт.
  Вай ѓурѓур кард:
  - Бад не, писарам!
  Писарбача хандида гуфт:
  - Ёд дорам, ки дар биёбони Миср бо пои урён саргардон шуда будам, ки дар он чо хануз пирамидахо набуданд!
  Тиран боз хост, ки ҳамла кунад, аммо писарбача аз болои болори шамшер ҷаҳида, бо пошнаи урёнаш ба манаҳи ҷанговар зиреҳпӯши сиёҳ зад. Ва аз зарба ба як зону афтода ларзид.
  Дар ҳамин ҳол духтарони ниндзя бо роботҳо меҷангиданд. Онхо бо ангуштони хеле чусту чолоки худ мисли панчахои маймун ба суи душман нахудхои марговар мепартофтанд. Ва ин тӯҳфаҳои нобудшавӣ ба душман аз металли бегона зада, онҳоро пора карда, боиси таркиш гардиданд.
  Ва мошинхо пора-пора шуданд. Дар ҷавоб, чӯбҳое бароварда шуданд, ки сабз ва зард медурахшиданд. Аммо ҷанговарони ниндзя аз онҳо ҷаҳида, пойҳои луч, даббохта, кандашуда ва ба таври ҳайратангез чолокро дурахшиданд.
  Наташа дар рафти чанг тактикаи худро андаке тагьир дода, нахудро бо маводи тарканда баландтар партофт. Он камонро тасвир кард ва ба бом бархӯрд. Он афтода, ба роботҳои пешқадам якбора ду даҳҳо зарба зад.
  Аммо танки саворӣ аз портал берун баромад. Аммо шумо наметавонед танҳо ӯро бо нахӯд бо маводи тарканда бигиред.
  Писари Гуру мубориза бо Тиранро идома дод. Вай аллакай якчанд маротиба онро бо шамшер берун карда буд ва ҳатто харошидан надошт. Бо вуҷуди ин, зиреҳи сиёҳ ҷанговари бадро аз мушкилоти ҷиддӣ наҷот дод.
  Писар қайд кард:
  -Шумо силоҳсози хуб доред!
  Тиранус сар ҷунбонд:
  - Ин зиреҳро карлик сохт!
  Гурухи чавон хандид ва суруд гуфт:
  - Мо метавонем дар асл ҳама чизро мағлуб кунем,
  Бо бозӣ ягон артишро шикаст диҳед ...
  Риштаи умри мо канда нашавад,
  Мо тӯтии бемағз намешавем!
  Муборизаи байни ду устоди бузург давом кард. Писарак чусту чолок ва хурд буд ва баданаш нихоят чолок буд. Мушакхои чанговари чавон мисли мавчхои дар бахри пурталотум чарх зада мерехтанд.
  Ва ӯ нисбат ба Тиранус фармони бузургтар буд.
  Духтарони ниндзя кӯшиш карданд, ки роботи азимро бо ягон роҳ боздоранд. Нахѓдҳои маводи тарканда аз зиреҳе, ки зарфи азим ва роботро дар як шиша фаро гирифта буданд, ба таври ночиз афтид. Дар аввал вай мисли танк хазида баромада, аз даруни портал базӯр фишурда шуд. Ва баъд онро гирифта, ба қуллаҳои баланд баромад ва қувваи марговар пайдо шуд.
  Духтарон базӯр вақт доштанд, ки аз тирҳои лазерии чунин роботи тавоно бо силоҳ гурезанд.
  Ва Наташа бо лабонаш табассум карда қайд кард:
  - Ҳа! Ин боз як сюрприз аз Hyperbrain аст! Худи Тиран ҳеҷ гоҳ дар ин бора фикр намекард!
  Духтараки ниндзя бо мӯйи зард ханҷарро гирифта, ба ғилдиракҳо заданӣ шуд. Аммо аслиҳа аз зиреҳ бархӯрд ва натавонист, ки худро канда кунад.
  Ҷанговар месуруд:
  Оҳ, зиреҳи танк боэътимод аст,
  Аз касе, ки нияти газидан дорад...
  Аммо вай маро намешиканад
  Духтари ниндзя ҳамеша метавонад мубориза барад!
  Духтараки муйсафед ба Наташа ру овард:
  - Хайр, ягон кор кун.
  Духтараки муйхои кабуд пурсид:
  - Шумо инро мехоҳед?
  Дар чавоб хандаи пурмазмун. Баъд Наташа асбоби ба андозаи куттии гугирдро гирифта аз камараш баровард. Ва бо ангуштони луч вай онро ба дарозии мавҷи муайян танзим карда, кӯшиш мекард, ки радиатсияи зарурӣ ва марговарро интихоб кунад. Аммо вай маҷбур шуд, ки баргардад, зеро терминатори азим ӯро гирифта, бо барқи марговар зад. Он дар асфалт кратер сохт, дар он чо чукур.
  Наташа пошнаҳои бараҳнаашро пахш карда, месуруд:
  - Ҷанг ҳамеша сард аст
  Фасли баҳор дар фалак мерезад...
  Солҳо мегузаранд, бовар дорам,
  Аммо мо ҳамеша ҷавонем!
  Ва пас аз ин, вай мавҷи вируси кирмро ба терминатори азим фиристод. Ва ин констриктори барқии боа ба гардиши як терминали бузурги робот даромад ва он воқеан ба ларза даромад.
  Ва писари гуру Тиранус муборизаро идома доданд. Ва шамшерҳои онҳо бо шуълаи дурахшон дурахшид ва медурахшиданд.
  Ҷанговари ҷавон дар ниҳоят тавонист ба зарбаи ҳақиқӣ даст занад ва шамшераш дасти ҷанговари сиёҳро бурид.
  Баъд фарьёд зад:
  - Лаънат, дард мекунад!
  Писарбачаи гуру хандид ва қайд кард:
  - Эҳтимол шумо шайтон ҳастед! Ва ман, фаришта!
  Тиран табассум кард ва гуфт:
  -Аммо шумо одами бесилоҳро намекушед, ҳамин тавр не?
  Ҷанговари ҷавон сар ҷунбонд:
  - Таслим шудан! Мо ба шумо ҳукм мекунем, ҷазо медиҳем ва раҳм мекунем!
  Ҷанговари сиёҳ дасти чапашро боло бардошт ва ногаҳон, ногаҳон нахӯд партофт. Бомбаи миниатюраи атомй таркид. Ва Тиран нопадид шуд.
  Писарбачаи гуру хуштак зад:
  - Ҳамеша чунин аст! Ва чӣ тавр ӯ ин корро мекунад?
  Ногаҳон аз қафо овозе баромад:
  - Инро гир!
  Ҷанговари ҷавон базӯр вақт дошт, ки аз он ҷо ҷаҳида шавад. Тимсоҳ ва шер ба сӯи ӯ тир заданд. Ва нурҳо роботеро, ки ба пешвози онҳо ҷаҳид, сӯрох карданд. Он таркид ва таркид. Ва пораҳо ба самтҳои гуногун парвоз мекарданд. Яке аз онҳо ба пошнаи урён бачаи гуруро зад. Ва нола кард.
  Аммо баъд чавони чанговар ба акиб тоб оварда суруд гуфт:
  - Мо далерона ба ҷанг меравем,
  Ба хотири ниндзя...
  Мо ҳама душманонро мағлуб хоҳем кард,
  Ба номи ҳаёт!
  Ва он гоҳ писарбача-муҳориба бо пошнаи урёнаш ба маъбади шери мутант зад ва ӯ гӯё афтида афтода афтод.
  Тимсохи душман як пораи рельро ба ларза андохта, мехост, ки писарбачаро ба чои дигар кучонад, вале у ба зонуи худаш зада, ба по афтод. Гуру писар ба пушти сари ӯ зону зад ва қайд кард:
  - Шумо хеле муддати дароз дар роҳи ман истодаед!
  Наташа, ки боз як мутантро бо партови нахѓд бо маводи тарканда ба металлпора фиристода буд, ислох кард:
  - Дар роҳи мо!
  Ва ҷанговарон ду ҳайвони роҳзани ҳайратзадаро аз дастон гирифтанд.
  Писарбача гуфт:
  - Агар мо онҳоро ба полис супорем, Тиран бо таҷҳизот ва роботҳои худ ҳар зиндонро вайрон карда, онҳоро озод мекунад:
  Духтари ниндзя бо мӯйи сафед пешниҳод кард:
  - Биёед, барои лорди сиёҳ дом гузорем. Вай барои наҷот додани мутантҳо мешитобад ва мо ӯро дастгир мекунем!
  Духтари ниндзяи зардмуй гуфт:
  - Ин фикр хеле хуб аст! Аммо ин аст, ки сайд: оё Тиранус сайдро ҳис мекунад?
  Духтари ниндзя бо мӯйи сурх қайд кард:
  -Ин ҷо як мушкили дигар ҳаст. Агар шумо ба онҳо мутантҳо диҳед, полис метавонад ошуфта шавад. Воқеан, ҳайвонҳо дар зиндон нигоҳ дошта мешаванд, на дар зиндон!
  Наташа дар твиттер навишт:
  Ҳайвонот ба мактаб омода мешаванд
  Хурӯс кайҳо бонг зад...
  Дар ҳақиқат, кӯшиш накунед,
  Лек назанед, газед,
  Ба ҳар ҳол ин кӯмак намекунад!
  Писарбача бо қатъият гуфт:
  - Шояд беҳтар аст, ки онҳоро ба Тиран партоем?
  Наташа китф дархам кашид:
  - Дигар ин чаро? Мо бо онҳо хеле муошират кардем!
  Ҷанговари ҷавон қайд кард:
  - Зеро ин кретинхо дустони деринаи мо мебошанд, ки мо онхоро доимо мезанем. Ҳамин тариқ, Hyperbrain метавонад мутантҳоро эҷод кунад, ки хеле оқилтар ва тезтаранд!
  Духтарони ниндзя хандиду чир-чир карданд:
  - Ман бовар дорам, ки одамон бо афсона хайрбод намегӯянд,
  Ва онҳо ҳамеша дӯстони ҳақиқӣ хоҳанд монд!
  Баъд аз ин, онхо ду хайвони калони мутантро бо пои луч, зеби даббобу мушак, ки гуё аз сими пулодй бофта шуда бошанд, гирифта, бо траекторияи тангенсиалй парвоз карда, ба дарача мепар-дохтанд.
  Баъд аз ин, нур қатъ шуд. Панч чанговар: чор духтару як писар ба атроф нигарист.
  Духтараки мӯйи сурхдор гуфт:
  - Мо бояд...
  Духтараки ниндзя бо мӯйи сафед пурсид:
  - Чй бояд кард?
  Вай ҷавоб дод:
  - Яхмоси бо шоколад пӯшидашударо бихӯред! Ин ҳам болаззат ва ҳам хашмгин аст!
  Духтарон ва писарбача ба кӯча ҳаракат карданд. Ва онҳо бо шодӣ ва завқ ба суруд сар карданд:
  Шамшери нур, пешравй
  Биёед муҳаббатро биёварем ...
  Гарчанде ки ҷаҳон пур аз стресс аст -
  Биёед сайёраро наҷот диҳем!
  
  Бигзор тақдир даҳшатнок бошад -
  Марги бад омад...
  Бехуда намиред
  Охир, Ватани мо зинда аст!
  Баъд писарбачаи гуру ногаҳон ба ёдаш омад:
  - Вале мо чизи аз хама мухим - баргардондани алмоси дуздидашударо фаромуш кардаем!
  Наташа хичиррос зад:
  - Бале, ин дар ҳақиқат ҳисоби нодурусти мост! Чӣ тавр онҳо метавонанд ин қадар ғамгин шаванд?
  Духтараки муйсафеди сурх пешниҳод кард:
  - Шояд мо инро ҳамин тавр қабул кунем ва ба андозаи ягон каси дигар шитофтем?
  Ниндзя-духтари сафедпуш эрод гирифт.
  - Не! Ин энергияи аз ҳад зиёдро талаб мекунад. Мо беҳтар мефаҳмем, ки чаро онҳо ба ин алмос ниёз доранд.
  Писарбача бо сар ҷунбонд:
  - Ҳа! Онҳо на танҳо онро дуздидаанд. Ва онҳо онро пора-пора нахоҳанд кард, то фурӯшанд. Эҳтимол, Тиранус мехоҳад онро ҳамчун линзаи тамаркуз барои силоҳҳои пурқувват истифода барад.
  Наташа таклиф кард:
  - Пас биёед онро гирем ва ҳиллаи худамонро созем, то ба душман зарбаи пешгирикунанда бизанем!
  Духтараки ниндзяи сафедпуш хандид ва гуфт:
  - Алмоси сунъӣ барои нақши фокус мувофиқ нест. Шумо бояд танҳо табииро истифода баред. Дуруст?
  Писарбача бо сар ҷунбонд:
  - Албатта! Дар акси ҳол, чаро Тиран як табииро медуздад, сохтани сунъии худ осонтар аст.
  Наташа таклиф кард:
  -Дар ҷаҳон танҳо як ҷои дигар вуҷуд дорад, ки дар он чунин алмос нигоҳ дошта мешавад. Ин ҷоест, ки мо бояд равем!
  Духтари ниндзяю мӯйсафед гуфт:
  - Дар он ҷо амнияти ҷиддӣ вуҷуд дорад. Пас, мо ҳамаро пора-пора мекунем?
  Писарбача эътироз кард:
  - Не! Ин кор нахоҳад кард. Мо наметавонем ба ғоратгарӣ такя кунем. Мо қисми дурахшони қувва ҳастем!
  Духтари ниндзяи зард чир-чир-чи-чир кард:
  - Мо ба хубй кодирем,
  Шикастани ҷодуи бад...
  Аммо, албатта, муҳим нест
  Чӣ андозаи алмос хурд аст!
  Як духтари ниндзя бо мӯйи сафед пешниҳод кард:
  -Биёед, пас каме он алмосро талаб мекунем. Хуб, ба фикрам як рӯз барои мо басанда аст?
  Писарбача аз ҷояш ҷасту гуфт:
  - Варианти дигар низ имконпазир аст. Мо онро қабул мекунем ва пешниҳод мекунем, ки барои қаҳрамонтарин қаҳрамони Супермен озмун ташкил кунем ва ғолиб ҳуқуқи пӯшиши ҷавоҳиротро дар гарданаш дар тӯли як ҳафта мегирад. Бо ин роҳ мо метавонем корҳои нек карда, ба ғоратгарии ғайриқонунӣ хам нашавем ва алмос ба даст орем!
  Наташа шубҳа кард:
  - Магар онхо розй мешаванд, ки барои ин мусобика ташкил кунанд? Ва ба шахси ношинос бовар кунед, ки як ҳафта сангро бардошта, хавфи шустани онро дорад?
  Ҷанговари ҷавон қайд кард:
  - Хуб, пеш аз ҳама, ба кӣ дигар бовар кардан мумкин нест, ба монанди қаҳрамони асосӣ, Супермен. Ва дуюм, ҳоло гурӯҳҳои ҷиноятпеша дар Токио назар ба Ню Йорк камтар паҳн шудаанд ва онҳо танҳо идеяи тоза кардани оворҳои Авгеро истиқбол хоҳанд кард!
  Духтари ниндзя бо мӯи сафед қайд кард:
  - Ин мантиқист! Шумо дар ҳақиқат бояд онро санҷед! Гузашта аз ин, Токио бузургтарин шаҳри ҷаҳон аст ва дидани он ҷолиб аст, ки он ҳоло чӣ гуна аст!
  Наташа дар твиттер навишт:
  - Ҷаҳон аз эҳтироми мо метарсад,
  Корнамоии духтарон бешумор аст,
  Ниндзяҳо, чун ҳамеша, медонанд, ки чӣ тавр ҷанг кунанд,
  Зимистон ба охир мерасад - баҳор меояд!
  Писарбача бо табассум гуфт:
  - Чанде пеш чунин чизи олиҷаноб мисли Интернет пайдо шуд ва ба воситаи он мо идеяи худро мефиристем!
  Духтари ниндзя-мӯи сурх пешниҳод кард:
  - Пас биёед, то ба нафс осон гардад, онро бигирем ва ба таври бояду шояд рафтор кунем!
  Духтари ниндзя-мӯйҳои зард ҷавоб дод.
  - Мо авбошонро дастгир мекунем, худамон авбошонро не!
  Духтари ниндзяи сафедпуш чир-чир кард:
  - Коре, ки комилан нодуруст аст
  Он аз ҳатто яхмос ширинтар аст!
  Писарбача-сенсй бо сар ҷунбонда гуфт:
  - Ман модеми махсус дорам, худи ҳозир мефиристем!
  Ва ӯ ба чоп кардани рақамҳо шурӯъ кард.
  Дар хамин вакт портал боз кушода шуд. Танки хурдакак, вале хеле сайёр ба берун парид. Ба чои як тупи туп ду шамшери дароз чарх мезад.
  Наташа хуштак зад:
  - Танкҳои шамшербозӣ самаранок нестанд, аммо онҳо таъсирбахшанд!
  Писарбачаи гурур чеҳраи хандаовар карда, месуруд:
  - Се танкер сесад дона нӯшид,
  Ва баъд, мо сад нӯшидем!
  Артиллеристом зада гардонда шуд
  Зеро танк дар чанг чизе нест!
  Духтараки ниндзя бо мӯйҳои сафед нахӯдро гирифта, ба сӯйи танки шамшербозӣ партофт. Аз наздаш парвоз мекард, вале зарбаи шамшери дастгох ба нахуд бархурд. Ва таркиш ба амал омад. Ва нӯги ҳатто чизеро харошида накард, аммо таркиш пароканда шуд.
  Наташа бо табассум, ки дар шаби торик мисли чароги мошин медурахшид, кайд кард:
  - Вой! Ин он қадар оддӣ нест!
  Писарбачаи гуру бо ангуштони бараҳнааш пораи найчаи автомати лазериро аз роботи харобшуда, ки дар роҳ хобидааст, гирифт.
  Ва вай онро бо партофти пои худ дар баробари траектория сар дод. Вай парвоз карда, ба як бочкаи пиво зад. Зарба боиси он шуд, ки бочка чаппа шуда, моеъи кафкдор ба зарфи девор пошида шуд. Дар натича расиши кутохи марговар ба амал омад.
  Мавчи кафк болои мошинро шуста, барк пошида, онро ба торчае печонд. Ва шамшерҳои пӯлоди хӯлаи ба қубур печида.
  Писарбачаи гуру хичиррос зад:
  - Як, ду, се - прожекторҳоро тоза кунед,
  Чор, ҳашт, панҷ - оркҳои бадро бикушед!
  Наташа қайд кард:
  -Ту дар ҳақиқат олӣ ҳастӣ, сенси!
  Ҷанговари ҷавон эътироз кард:
  - Не! Мо ҳама ба таври худ бузургем ва ночизем!
  Наташа месуруд:
  Он чизеро, ки одам ба ҳеҷ ваҷҳ ҷилавгирӣ карда наметавонад,
  Орзуи ӯ шудан ба Худои Қодири Мутлақ...
  Барои он ки Замин бар коинот ҳукмронӣ кунад,
  Шумо ҳокими демиург дар ҷаҳони мавҷуд ҳастед!
  Духтари ниндзя бо мӯи сафед қайд кард:
  - Бале, ин сурудҳо танҳо зебоанд! Ва дар ин ҷо шумо наметавонед бар зидди он баҳс кунед, ки шахс бо ҷаҳиш ва ҳудуд инкишоф меёбад!
  Духтари ниндзя-мӯи сурх ҷавоб дод:
  - Дар муқоиса бо парсекҳои кайҳонӣ ҳафт мил чанд аст? Розӣ - ин ночиз аст!
  Духтари ниндзяи зардмуй месуруд:
  Замин дар иллюминатор, замин дар иллюминатор,
  Аз иллюминатор замин намоён аст...
  Писар аз модар чи хел гамгин аст, Писар аз модараш гамгин аст.
  Мо дар бораи замин ғамгинем, он танҳо аст!
  Ва ситорагон, ба ҳар ҳол,
  Ва ситорагон, ба ҳар ҳол,
  Каме наздиктар, аммо ҳама низ хунуканд,
  Ва чун соатҳои гирифтани офтоб ва мисли соатҳои гирифтани офтоб,
  Мо мунтазири нур ҳастем ва орзуҳои заминиро мебинем!
  Наташа хандид ва эътироз кард:
  - Ва ман аллакай аз ин сайёра хаста шудаам, Замин! Ман мехоҳам, ки ба андозаи Ygrek интиқол дода шавад. Ва дар он ҷо вақтро хуб гузаронед!
  Писарбача табассум карду ҷавоб дод:
  - Кадом сайёраҳо ва кадом андозаҳоро тамошо накардаам? Ва ман чизеро дидам, ки метавонист боми болгаи онро канда бошад. Пас, дар коинот бисёр ҷойҳои ҷолиб вуҷуд доранд!
  Духтари ниндзяю мӯйсафед гуфт:
  Аз ҳазор сайёра
  Чунин сабз нест...
  Аз ҳазор сайёра -
  Чунин дӯстдошта вуҷуд надорад!
  Наташа бо табассум қайд кард:
  - Аммо шумо бояд иқрор шавед, вақте ки шумо худро дар ҷаҳоне мебинед, ки ба ҷои оксиген муҳимтарин унсури фтор аст, хеле ҷолибтар аст. Ва дар ин ҳолат, эволютсия бояд боз ҳам тезтар равад!
  Писарбача бо сар ҷунбонд:
  - Чунин  а®он®о ®астанд, ®арчанд каманд. Аммо шумо метавонед танҳо бо либоси ҷангӣ ё зери сарпӯши майдони қувваи қавӣ ба он ҷо ҳаракат кунед!
  Портал боз кушода шуд. Аз он роботи дигаре, ки ба харгӯш шабоҳат дошт, парид. Ва хеле болаззат! Он чӣ гуна ҷаҳида ва гардиш мекунад ва пулсари оташинро аз даҳонаш раҳо мекунад!
  Духтари ниндзяи сафедпуш чир-чир кард:
  - Харгӯш ҷодугар,
  Сифрро кашид!
  Писарбача аз духтарон пурсид:
  - Уро тар мекунем, ё зинда монад!
  Наташа бо ханда кайд кард:
  - Ба ҳар ҳол як харгӯш хандовар! Аммо чӣ кор кардан мумкин аст, ки ӯ хуб шавад?
  Харгӯш роботи паридан ногаҳон ҷаҳиши дароз кард ва ба кӯчаи дигар интиқол ёфт. Ва аллакай мошинҳои охири асри бистум вуҷуд доштанд - инчунин хеле хуб ва зуд, рангҳои гуногун.
  Духтарони ниндзя ва писари гуру аз паси ӯ шитофтанд. Онҳо аз байни хонаҳо гузаштанд, то як роҳи миёнабурро истифода баранд. Ва ангуштони бараҳна ва бараҳнаашон ба деворҳо ва карнизҳо часпида, ба онҳо имкон медоданд, ки аз байни иншоот ҳаракат кунанд.
  Духтари ниндзя бо мӯи сафед қайд кард:
  - Во«еан, хирадмандон мегѓянд, агар гург сер шаваду гѓсфанд эмин бошанд, ин маънои онро дорад, ки саршумори харгѓш кам шудааст!
  Духтари ниндзяи зардмуй гуфт:
  -Харгѓш®о аз харгѓш чї фар« доранд?
  Духтари ниндзя бо мӯйи сурх пешниҳод кард:
  - Харгӯшҳо лоғар, варзишӣ ва камтар фарбеҳанд!
  Наташа месуруд:
  Аммо агар дили харгӯш дорӣ,
  Ҳатто агар дар пушти ту болҳо бошад...
  Кӯшиш накунед, ки баландтар парвоз кунед.
  Болҳои пӯлод туро пахш мекунанд!
  Хамин тавр онхо ба кучаи дигар чахиданд. Харгӯш робот боиси роҳбандии воқеӣ гардид. Ва чизҳо воқеан ҳатто ба нуқтаи задухӯрд расидаанд. Ва махлуқи электронӣ аз даҳони худ аланга мезанад. Ва чӣ гуна ӯ гӯшҳои хари худро мепечонад. Ин воқеан хеле сард ва сард шуд.
  Наташа бо пои бараҳнааш нахӯди харобиоваре бо маводи тарканда гирифта ба сӯи харгӯш робот партофт, ки худи ҷанговарон онро мувофиқи дастурҳои гуруи худ сохтаанд.
  Аммо харгӯш робот гӯшҳои дарозу васеъашро ҷунбонд ва нахӯд ба ақиб парвоз кард. Ва ӯ қариб буд, ки Наташа ва ҳамроҳонашро ба қатл расонад, зери пои урёнашон бо пошнаҳои гулобии мудаввар шитофт.
  Гуру писар қайд кард:
  - Вой! Маълум мешавад, ки мо мушкилие дорем!
  Наташа месуруд:
  Ҳарчанд мо тамоми мушкилоти худро ҳал карда наметавонем,
  На ҳама мушкилотро ҳал мекунад ...
  Аммо ҳама хушбахттар хоҳанд буд
  Ҳама хурсандӣ хоҳанд кард!
  Духтари ниндзя табассум кард ва онро гирифт ва хост бо партоби ханҷари қотил харгӯши роботро пӯшонад. Ва ӯ мисли метеорит дурахшид. Аммо боз гушхои роботи пешцадам бо чушу хуруш баромад ва ярок ба акиб парвоз кард. Ва акнун Наташа бояд гурезад ва гурезад. Аммо вай тавонист зинда монд ва суруд хонд:
  Харгуши дӯзах дар пеши марг,
  Ҷабрдида нисфи шаб интизор аст ...
  Бовар дорам, ки мо ҷовидонӣ хоҳем дошт,
  Ва харгӯш онро дар чашм хоҳад гирифт!
  Писарбача пешниҳод кард:
  - Чӣ мешавад, агар мо усули қадимаи худ, вале самараноки мубориза бо роботҳои махсусан пешрафтаро истифода барем?
  Наташа бо табассум пурсид:
  -Ин чӣ хел?
  Ҷанговари ҷавон пешниҳод кард:
  - Бигиру хуштак кун!
  Духтари ниндзя-мӯи сурх гуфт:
  - Пас биёед ҳама якҷоя кор кунем!
  Духтарону писарон ангуштони пои бараҳнаашонро ба даҳон гузошта, ҳуштак заданд. Ва чанд зоғҳои калони шаҳрӣ аз шок аз ҳуш рафтанд ва аз ҳуш рафта, шитофтанд. Ва нӯгҳои зарбангези онҳо, мисли харгӯшро гирифта, мезананд. Он дарҳол ба тор печида, шарора ба вуҷуд омад ва таркид. Гузашта аз ин, ҳангоми парвоз пораҳои харгӯши терминатор ба шоколадҳои болаззат ва ширин табдил ёфтанд.
  Писарбачаи гуру бо пои луч қанди лазизро бардошта месуруд:
  - Ман харгӯши шоколад ҳастам
  Ман як харҷи ҳалим ҳастам...
  Ман сад фоиз ширинам
  Оҳ, оҳ, оҳ, оҳ!
  Ман харгӯши шоколад ҳастам
  Ва ба лабони худ ламс карда,
  Ман ба осонӣ об мешавам
  Оҳ, оҳ, оҳ, оҳ!
  Баъд аз ин, ӯ каме дандон гирифт. Ва он гоҳ ӯ туф кард; дар гулӯи писарча чизи хеле воқеӣ аланга зад. Ва оташи хеле сӯзон ва хашмгин.
  Наташа қайд кард:
  - Мисли кӯдаки хурдсол ҳар як нозу неъмати болаззатро ба даҳони худ наандоз!
  Ниндзя духтари сафедпуш месуруд:
  Албатта, fintipluskins,
  Ба Пушкинҳо монанд нест...
  Бо вуҷуди ин, онҳо тавонистанд шоҳасар эҷод кунанд,
  Ва шумо як писари гуру ҳастед - ба пеш ҳаракат накунед!
  Духтарон ба берун овардани одамон аз мошинҳои харобшуда шурӯъ карданд. Ва он гоҳ онҳо кӯшиш карданд, ки онҳоро табобат кунанд.
  Самарабахштарин роҳи тезтар шифо ёфтани захмҳо ин аст, ки кафи урёни пои духтар ба рӯи шахси осебдида часпида, бибӯсад.
  Он гоҳ як энергияи хеле бузург ва тавонои табобат, шодӣ ва энергияи ҷодуи шифобахш интиқол дода мешавад.
  Писарбачаи гуру низ ҳамин корро карда, пойҳои лучашро барои бӯса часпида, намояндагони ҷинси одилонаро интихоб мекард.
  Ва ҳамзамон аз бинӣ ғунҷир зад:
  Духтарон, духтарон, духтарон,
  Тарсончакона дар канор наистед...
  Корҳоро беҳтар кунед
  Ватан гул-гул шукуфон бод!
  Оре, дар ин чо кор шавковар буд - онхо роли духтуронро ба ухда гирифтанд. Ва дар осмон чархбол пайдо шуд. Дар болои он барандаи телевизион Веприн о Нил парвоз мекард. Вай духтари зебое буд, аммо дар баробари ин, албатта, дар задухурд аз ниндзя дур буд.
  Бо вуҷуди ин, духтарон аллакай ӯро наҷот дода буданд ва борҳо ба ӯ кӯмак карданд.
  Наташа дасташро ҷунбонда суруд хонд:
  Одамони беақл дар бораи стресс гап мезананд,
  Стресс мисли даст аст...
  Онҳо барои шумо як филми ҷолиб эҷод мекунанд,
  Дар соати дигар!
  Веприн чир-чир карда фарьёд зад:
  - Салом, чанговарон! Ман мебинам, ки шумо хеле сард шудаед! Ва онҳо аллакай ба пур кардани қудрат бо ҷоду шурӯъ кардаанд.
  Писарбача гуфт:
  - Баъзан эҳё кардани як нафар аз куштани миллион мушкилтар аст, дурусттараш, на баъзан, балки қариб ҳамеша!
  Вақте ки чархбол ба замин фуруд омад, духтари рӯзноманигор аз замин парида, ба сӯи ҷанговари ҷавон давид. Аз лабонаш бусида гуфт:
  Ҷисм ва ҷону ҷавон,
  Писарак, ту тамоман пойлуч ҳастӣ...
  Аммо бо ақли худ, худро бузургҷусса ҳисоб кунед,
  Ин дуруст аст, одамон мегӯянд!
  Гуру дар посух ба писарак суруд хонд:
  Чӣ одамон мегӯянд
  Мо ғамхорӣ мекунем
  Натиҷаи қавӣ хоҳад буд -
  Агар шумо онро дуруст задед!
  
  ЧАМБЕРЛИН СТАЛИН ГИТЛЕР ДАИШ
  АННОТАЦИЯ
  Ҷанги дуюми ҷаҳонӣ оғоз нашуд. Англия ва Франция ба Гитлер ичозат доданд, ки Польшаро ишгол намояд. Баъд аз он танаффуси муваккатии осоишта барпо гардид. Бо вуҷуди ин, 23 феврали соли 1950 Сталин ба муқобили Ҷопон ҷанг оғоз карда, кӯшиш кард, ки ҷануби Сахалин ва дигар заминҳои дар замони подшоҳӣ аз даст додашударо дубора ба даст орад. Ва дар Шарки Дур чанги нави калон cap шуд. Самурайхо якравона мукобилат мекунанд ва Гитлер, рейхи сейуми у ва дигар давлатхо барои зарба задан ба СССР кувва чамъ мекунанд.
  . БОБИ Љ 1.
  Сарвазири Бритониё Чемберлен ба қадри кофӣ оқил буд, ки пас аз ҳамла ба Полша ба Олмон ҷанг эълон накунад. Вермахт кушунхои Варшаваро зуд торумор карда, ин хокимиятро бо Сталин таксим кард. Баъди чанд вакт дар байни СССР ва Финляндия чанг cap шуд. Ба мисли таърихи воқеӣ. Баъд хамрохи давлатхои назди Балтика ва Молдавия. Баъд аз он империям нави советй муътадил гардид. Сталин чамъоварии заминхои славяниро кариб ба охир расонд. Ва Олмон аллакай дар баъзе ҷойҳо аз марзҳои соли 1914 гузаштааст. Ва бо роҳи дипломатӣ вай ба баргардонидани мустамликаи Намибия низ ноил шуд. Рейхи сеюм қавитар шуд ва Гитлер дар авҷи маъруфияти худ буд.
  Ҷанги дуюми ҷаҳон ҳеҷ гоҳ сарнагун нашуд. Дар Олмон, иқтисодиёт рушди қавӣ дошт ва заводҳо, аз ҷумла барои автомобилҳо сохта шуданд. Ва Гитлер ҳатто қариб ҳама қонунҳои зидди семитиро бекор кард. Режими Рейхи сеюм либерализатсияро аз сар мегузаронд.
  Дар СССР хам хама чиз хуб ба назар мерасад. Плани панчсолаи сейум чун хамеша барзиёд ичро гардид, расман эълон карда шуд. Дуруст аст, ки дар сохаи хочагии кишлок ва озукаворй проблемахо буданд.
  Режими сталинй сиёсати зиёд кардани таваллуд ва манъи искоти хамлро пеш гирифт. Афзоиши ахолй афзуд. Плани панчсолаи чорум низ барзиёд ичро гардид. Аммо зиндагй аз чихати моддй бехтар нашуд. СССР аз хад зиёд техникаи харбй дошт. Гузашта аз ин, Сталин майдони танкиро тарбия карда, ба сохтани шумораи зиёди киштиҳои рӯизаминӣ, аз ҷумла киштиҳои ҷангӣ такя кард.
  Ва як поксозии нави бузург бо саркӯбҳо оғоз ёфт. Хатто Будённый, Ворошилов, Тимошенко, Шапочников ва дигарон курбони он гардиданд.
  Сталин карор дод, ки вакти он расидааст, ки аз командаи кухна, аз чумла Молотов ва Каганович халос шавем - онхо аз хад зиёд медонанд. Берия низ тир холй карда шуд. Ва баъд вориси у Серов. Чои онхоро Шелепини хеле чавон гирифт.
  70-солагии зодрузи Сталин дар тамоми чахон бошукух кайд карда шуд. Ҳамааш хуб мешуд, аммо дар СССР боз поксозӣ ва репрессияҳои оммавӣ буданд. Хатто тамоми халкхо ба террор ва геноцид гирифтор шуданд. Дар Олмон, баръакс, либерализатсия: системаи бисёрҳизбӣ ҳатто баргашт. Ва чӣ? Бо вуҷуди ин, фашистон берун аз рақобат ҳастанд ва ба осонӣ дар ҳама гуна интихобот ғолиб меоянд. Худи Гитлер, сарфи назар аз мақоми Фюрер барои якумрӣ, интихоботи президентии Олмонро баргузор кард. Ва ҳатто бо якчанд номзадҳои алтернативии кисавӣ. Ва албатта, ӯ ғолиб омад.
  Фюрер як раҳбари авторитарист, аммо дар доираи оқилона. Ва ҳатто ҳукми қатлро бекор кард.
  Дуруст аст, ки немисҳо низ мушкилот доранд. Аз ҷумла, сиёсати демографӣ шумораи аҳолии Олмонро зиёд кард. Аммо ҳудуди Рейхи сеюм нисбатан хурд аст ва мушкилоти ғизо вуҷуд дорад. Мо бояд бихарем. Дуруст аст, ки иқтисод рушд мекунад, аммо ман колонияҳо мехоҳам.
  Дар чахон Англия ва Франция холо хам мустамликахои худро нигох медоранд. Ва онҳо ба заминҳои нав ниёз надоранд - онҳо мехоҳанд заминҳои худро ҳазм кунанд. Аммо Гитлер империяро васеъ карданй мешавад, бинобар ин дар Германия зичии ахолй торафт меафзояд ва бачахо бисьёранд. Ва ин шиддатро ба вуҷуд меорад. Аз чумла, немисхо мехоханд, ки Гарб ба сархадхои соли 1914 баргарданд. Ин чунин маъно дорад, ки Фаронса ва Дания бояд як қисми қаламрави худро диҳанд.
  Сталин ҳам, гарчанде ки империяи шӯравӣ бузург аст, мехоҳад коллексияро анҷом диҳад. Ва мушкилот бо Ҷопон махсусан бадтар шуданд. Аз чумла, СССР кушиш мекард, ки Сахалини чавонро бо воситахои дипломатй баргардонад. Аммо Япония муқовимат кард. СССР аз чихати харбй хеле пуркувват буда, ахолии калон дорад.
  Ва баъд сабри Сталин тамом шуд. Ва 23 феврали соли 1950, дар рузи кушунхои советй чанги зидди Япония огоз ёфт. Бояд гуфт, ки Сарзамини Офтоб дар чанги солхои 1904-1905 Россиян подшохиро маглуб кард. Ва албатта, генералхо ва хукуматдорони советй орзуи интикомро доштанд.
  Хамин тавр чанги нави калон cap шуд. СССР бори охир дах сол пеш бо Финляндия чанг карда буд. Ба вай муяссар шуд, ки чизеро фатх кунад, аммо бар ивази талафоти калон. Ва акнун вай кушиш кард, ки территорияро боз васеъ кунад. Ва ин лаънати ин империяе буд, ки мехост густариш ёбад.
  Сталин, ки аллакай ҳафтодсола буд ва саломатиаш мушкил дошт, фатҳҳои нав мехост. Ақаллан ба ҷануби Сахалин ва агар хоҳед, қаторкӯҳи Курил баргардед. Ва инчунин Манчурия ва Порт Артурро назорат кунед.
  Чанг бо хучуми кушунхои советй ба Сахалин огоз ёфт. Ин ногахонй набуд, японхо мустахкам шуданд, хандакхо кофтанд.
  Аммо кушунхои советй танкхоро ба хучум cap карданд. Аз ҷумла, IS-7 тавоно. Ин мошин ҳафтоду ҳашт тонна вазн дошт ва бо таппончаи 130-мм дарозиаш муҷаҳҳаз буд. Ва ӯ ҳашт автомат дошт.
  Аленка дар ин машина бо экипажи духтарон чанг кард. Ба зимистон нигох накарда, двигатели пуриктидор ва гармкунак харорати гармро таъмин мекард. Ҳамин тавр, духтарон то бикини пӯшиданд ва пойлуч ҷанг мекарданд.
  Мошин ба суи мавқеъҳои Ҷопон ҳаракат мекард. Танк зиреҳи нишеб дошт ва манорааш ҳамвор ва паст буд.
  Дар СССР 13 модификацияи КВ пайдо шуда, вазни баъзеашон ба дусад тонна мерасад. Аммо баъд оилаи IP ба вуҷуд омад. Мошинҳо зичтар буда, силуэти пасттар доранд ва дигар танаи он қадар зиёд надоранд. Бо вуҷуди ин, силсилаи KV то ҳол аз хидмат хориҷ карда нашудааст. IS-7 ба наздикӣ пайдо шуд ва Артиши Сурх танҳо якчанд чунин мошин дорад.
  Ва чй тавр экипажи духтаронро ташкил накунад, то ки он аз чихати сиёсй дуруст бошад. Охир, дар империяи сурх баробарй вучуд дорад.
  Тачовузкор дар ин кор СССР буд. Гарчанде МГБ игвогарй карда бошад хам. Япония бо ШМА ва Англия чанг намекард. Онҳо муддати тӯлонӣ бо Чин сар мезананд. Ниҳоят, онҳо ба як навъ сулҳ бастаанд ва доираҳои таъсирро тақсим карданд. Ба СССР лозим омад, ки бо армияи пурзуру сершумори Япония ва флоти азим мубориза барад. Аз ин рӯ, блицкриг, ки дар таърихи воқеӣ дар соли 1945 рӯй дод, ғайривоқеӣ буд.
  Фармондехии советй бошад, ки тачрибаи чанги дуйуми чахонй надошта, бо усули кухна амал мекард. Ба чои хучуми ногахонии куввахои калон мухорибахо дар Манчурия бо задухурдхои хурд cap шуданд. Ва японҳо як мудофиаи тавоно ва аз ҷиҳати технологӣ пешрафта доштанд.
  Ҳамин тавр, Сталин ба ҷанги тӯлонӣ ва шадид даромад. Илова бар ин, қӯшунҳо бояд аз Иттиҳоди Аврупо интиқол дода шаванд. Аҳолӣ, албатта, назар ба таърихи воқеӣ бештар буд ва ба назар мерасад, ки ММД низ бештар буд. Аммо сифати қӯшунҳо ва фармондеҳии оперативӣ хеле пасттар аст.
  Дар Армияи Сурх бисьёр чизхо аз чихати ахлок кухна шудаанд. Гарчанде албатта техника ва танку самолётхо ва хатто киштихо бисьёранд. Аммо парк хануз ба охир нарасидааст. Ба мисли танку самолётхо киштихои харбй ва авианосецхои калон сохтан мумкин нест.
  Аммо Сталин бо мушкилоти саломатӣ ва қайд кард, ки ҳафтод сол ҷангро ба таъхир андохтан намехост. Аз ин рӯ, ӯ ба таври ночиз метавонист дигар давом кунад. Аммо ман мехоҳам ба таърих ҳамчун фармондеҳи бузург дохил шавам. Чанг бо Финляндия боварибахш набуд - талафоти аз хад зиёд ба мукобили мамлакати дорой сеюним миллион нафар ахолй. Хамин тавр, Гитлер Польшаро, ки ахолиаш хеле зиёд буд, дар давоми се хафта бо талафоти камтар маглуб кард.
  Чанги Халхин Гол чанги махаллй буд. Ва инчунин комилан равшан нест, зеро СССР нисбат ба Ҷопон ҳавопаймоҳо ва танкҳои бештарро аз даст дод.
  Сталин мехохад аз Япония барои маглубиятхои замони подшохй интиком гирад. Ва худро хеле хуб нишон диҳед. Аммо оё ӯ муваффақ мешавад? СССР аз чихати иктисодй, албатта, назар ба Япония пурзуртар аст. Ва шумораи аҳолӣ бештар аст. Аммо флот хануз ба охир нарасидааст. СССР ба сохтани киштихои калони руизаминй хеле дер шуруъ намуд. Азбаски Сталин аз ҳамлаи Гитлер метарсид ва армияи хушкигардро бештар инкишоф дод.
  Аммо Гитлер аз афти кор оромона рафтор мекунад. Дарвоқеъ, ӯ аллакай дастовардҳои ҳудудӣ ва шӯҳрат дорад. Ва қошуқи калон дар даҳони ман аст. Зиёда аз он, фюрер хануз аз чанг бо Франция, Англия, Бельгия ва Голландия метарсид - онхо метавонистанд Германияро танхо бо дивизияхои мустамликавй торумор кунанд. Дар таърихи воқеӣ, Рейхи сеюмро аз он наҷот наҷот дод, ки Гитлер тавонист бо суръати блиц, дар тӯли якуним моҳ ғалаба кунад. Аммо агар ғалабаи зуд ба даст намеомад, он гоҳ масъала ба эҳтимоли зиёд бо шикасти Рейхи сеюм ба охир мерасид.
  Мисли СССР, Гитлер метавонист бо суръати блицкриг дар принципиал галаба кунад, аммо чанги тулонй фалокатовар гардид.
  Аммо Рейхи сеюм аз ҷиҳати иқтисодӣ хеле қавӣ аст. Ва ахолии он зиёд аст ва торафт меафзояд.
  Гитлер ҳоло тасмим гирифт, ки бубинад, ки вазъият дар ҷанг бо Ҷопон чӣ гуна хоҳад шуд. Ва агар Армияи Сурх ба ботлоқ афтад, пас шумо метавонед ҳамла кунед. Ба таври пинхонй дипломатхои немис аллакай ба кор шуруъ кардаанд. Аз чумла, Финляндия метавонад тарафи Германияро гирад. Финхо майлу хохиш доранд, ки Выборг ва дигар заминхои аз онхо забткардаи Армияи Сурхро баргардонанд. Ва Руминия низ қасос гирифтан аз Молдова ва бахше аз Буковинаро мехоҳад.
  Ин мамлакатхо Германияро дар чанги зидди СССР бо майли том дастгирй мекунанд. Бо Булгория ва Югославия душвортар аст, ки дар он чо режимхо тарафдори Германия мебошанд, вале ахолиаш славянист ва бо СССР чангро намехохад. Венгрия инчунин режими тарафдори Германия дорад, ба ивази як кисми Галисия вай метавонад ба коалицияи зиддисоветй дохил шавад. Гузашта аз ин, пас аз Horthy Salasi радикалӣ бештар омад. Словакия як режими мустакили тарафдори Олмон дорад, аммо артиши онҳо чандон қавӣ нест.
  Дар онҷо Туркия низ ҳаст, ки нуфузи олмонии қавӣ дорад. Дар таърихи воқеӣ, вай ба ҷанг дохил нашудааст. Аммо баъдан ба туркҳо бо бомбаборони Бритониё ва Иёлоти Муттаҳида таҳдид карданд. Ва акнун Бритониё, Фаронса ва Иёлоти Муттаҳида дарҳол пас аз ҳамлаи Сталин аз Ҷопон пуштибонии маънавӣ карданд. Ва Туркия метавонад ба ҷанг ворид шавад. Гузашта аз ин, дар Ҷанги Якуми Ҷаҳонӣ ба назар мерасад, ки Туркия ба Русия мағлуб нашуд ва ҳатто минтақаи Карпро забт кард. Чаро бори дигар кӯшиш накунед? Аммо Туркия ҳоло ҳам шумораи зиёди аҳолӣ дорад, ҳатто агар он артиши хеле баландсифат надошта бошад.
  Аммо аз чихати ахолй, иктисодиёт ва армия мустахкамтарин иттифокчии рейхи сеюм Италия мебошад. Он дар Африка мустамликахо дорад, аз он чумла Эфиопияи забтшуда. Якҷоя бо колонияҳои худ, Италия дорои шумораи аҳолии он аст, ки бо худи Олмон муқоиса карда мешавад. Гузашта аз ин, режими Муссолини низ афзоиши таваллудро ҳавасманд кард. Дуруст аст, ки худи Муссолини пир шуд, фарсуда шуд ва аслан чанг кардан намехост.
  Зиёда аз он, Италия бо СССР сархади умумй надорад ва хатто агар вай дар Россия территория ба даст оварад хам, идора кардани он чандон кулай нест. Ва Муссолини дудила мекунад.
  Агарчи аслан вай хануз он кадар пир нашудааст, вай аз Сталин кариб чор сол хурд аст. Ва ӯ то ҳол аз идеяи таъсиси империяи Рум даст накашидааст.
  Дигар иттифокчиёни рейхи сеюм инхо мебошанд: Англия, Франция, ШМА, ки худашон бо СССР чанг кардан намехоханд, вале дар мавриди зарурй аз чихати иктисодй ёрй расонда метавонанд. Бале, дивизияхои мустамликавй ва ихтиёриёнро фиристед. Франко ваъда дод, ки ба ихтиёриён кӯмак мекунад ва Салазар метавонад коре кунад. Ва Шветсия низ дар бораи интиқом барои шикастҳои қаблӣ фикр мекунад ва Норвегия низ. Умуман, тамоми коалиция ба мукобили СССР амал карда метавонад.
  Ва баъд кор, албатта, давом дорад. Аммо бисёр чиз ба он вобаста аст, ки Ҷопон чӣ гуна муқовимат мекунад. Агар чанг кашол ёбад, ба СССР хучум карда мешавад. Ва агар блицкриг вуҷуд дошта бошад, пас шояд онҳо онро таваккал накунанд.
  Ба хар хол рузхои аввали чанг рузхои халкунандатаринанд. Оғози ҷанг хеле муҳим аст.
  Ва акнун духтарони танки ИС-7 ба хучум мераванд. Онҳо гармкунакро фурӯзон карданд ва ҳоло пойлуч ва бикини пӯшида буданд.
  Ва онҳо бо ин роҳ хеле моҳиртар ва беҳтаранд.
  Ва албатта, Аленка дар ҳаракат бо истифода аз ангуштони пойи худ тири аввалинро мегирад.
  Баъд вай суруд хонд:
  - Ҷопон, Ҷопон, Ҷопон,
  Кишвари бузург,
  Рӯҳи самурайҳои тавоно дорад,
  Бидонед, ки ӯ рақиби мо аз ҷониби Худои Мутаол аст, аллакай дода шудааст,
  Аммо мо ӯро пора-пора мекунем!
  Бо пои луч тирпарронй тактикаи махсуси комсомолдухтарон аст.
  Хамин тавр, Анюта бо пошнаи барахнаю мудаввараш ба суи японхо тир холй кард. Ва вай ба гаубитсаи самурай афтод. Вай чаппа шуда, аз платформаи барфпуш баромад.
  Духтар онро аз шодй гирифту суруд гуфт:
  - Душманро бо як зарба нест мекунем,
  Мо шухрати худро бо шамшери пулодй собит мекунем...
  Бесабаб нест, ки духтарон пойлучанд,
  Мо самурайҳоро пора-пора мекунем!
  Ҳамин тавр, Аллаи мӯйсафед низ рахи хашмгини худро нишон медиҳад. Ҳамин тавр, вай онро гирифта, пистони арғувонии синаашро ба тугма пахш карда, аз таппончаи 130-мм снаряд партоб кард. Зарбаи дақиқ боиси чаппа шудани тупи японӣ гардид.
  Ва духтар хитоб кард:
  - Ман олитарин дар ҷаҳон ҳастам,
  Ва духтарак ҳамеша пойлуч аст!
  Духтарак Мария низ онро гирифта, бо пошнаи урёнаш фишангро пахш карда, тир холй кард. Ва системаи пардозиш кор кард. Ва пулемётҳо самурайҳоро куштанд. Мария харифонро торумор карда, чир-чир мекард:
  - Барои коммунизми нав!
  Ва Olympias низ тир, бо истифода аз пистони синаи Тарбуз, ки хеле болаззат буд.
  Ва як қатор самурайҳо даравида шуданд. Ва ин хеле сард ва бераҳм буд.
  Бозиҳои олимпӣ садо доданд:
  - Шаъну шараф ба коммунизм! Шаъну шараф!
  Ва боз, духтарон, биёед японхоро бо оташ душ кунем.
  Дар ҳамин ҳол, самурай писарбачаи тақрибан сездаҳсоларо дастгир кард. Вай кудаки зебою муйсафеде буд, ки галстуки сурх дошт.
  Аввалан, японҳо ӯро то шимаш кашида, пойлуч ва нимбараҳна дар миёни барф ронданд. Писарак қадам мезад ва бо кундаҳои милтиқ маҷбур мекард. Дастонаш аз паси худ баста буданд, пойҳои бараҳнаву зебояш дар барф изи пои зебое гузоштанд.
  Самурайҳо хандиданд ва шӯхӣ мекарданд. Яке аз онҳо пои урёни писаракро гирифту кафи дасташро болои пои ӯ давонд ва бонг зад:
  - Хуб зебо!
  Сипас бо кафи дасташ ба хари писарак зад. Серёжка аз шарм сурх шуд. Дар зимистон пои луч дар зери барф сайру гашт кардан хеле ногувор буд. Хусусан, вақте ки шумо бояд муддати тӯлонӣ роҳ равед ва пойҳои урёнатон ҳатто месӯзад.
  Серёжка аз байни барф мегузашт, пои фарзандонаш мисли пои гусфанд сурх шуда буданд.
  Аммо бача кушиш мекард, ки сарашро рост нигох дорад. Ва сари писар дурахшон ва зебо аст.
  Танаи урёни Серёжка аз шамол вазид. Писарак бо шавқу рағбат роҳ мерафт ва месуруд;
  Мо пешравем, чанговарони далерем,
  Аз пӯлод таваллуд ва рехташуда...
  Бобою падарон бо мо фахр мекунанд,
  Ва рафики азиз Сталин бо мост!
  
  Чунин кишвари аҷиби мо,
  Коммунизм ба халкхо чй дод...
  Вай аз таваллуд ба мо то абад дода шуд,
  Тухфаи озодии пролетарй!
  
  Оре, имони мо ба рохи ситораи равшан,
  Барои баландтар парвоз кардан дар саъй -
  Бовар кунед, рухи русии мо хам намешавад,
  Ва агар лозим шавад, мо бомҳоро рам мезанем!
  
  Бале, бовар кунед Русия, ватани ман,
  Фашизм ҳеҷ гоҳ шуморо мағлуб намекунад...
  Халкхои чахон як оилаи дуст,
  Ва Сталин, Ленини дурахшон бо мост!
  
  Мо оилаи қавӣ таваллуд кардем,
  Дар кадом имон, ҳақиқат пирӯз мешавад...
  Ман Сварог Худо ва Сталинро дӯст медорам -
  Бовар дорам, ки фардои мо равшан мешавад!
  
  Мо як лаҳзаи нав эҷод мекунем,
  Ва мо танҳо як ҷаҳони зебо месозем ...
  Дар болои мо карруби заринбол аст,
  Ва ман бовар дорам, ки шахс қаҳрамон мешавад!
  
  Ватани мо обод шавад,
  Вай ифтихор ва танҳо олиҷаноб аст ...
  Мо танҳо барои пирӯзӣ панҷ мегирем,
  Чунин аст шухрати Ватани мо!
  
  Худованд киштзору кӯҳҳоро офарид,
  Бачаҳои зебо дар ҷаҳон таваллуд шудаанд ...
  Ба ман бовар кунед, мардум, мо қувваи зиёд дорем,
  Мо аз пулемёт ҷасадем!
  
  Дар Русия тиҷорати мо хоксор аст,
  Барои фарзандони сели сурх мубориза баред...
  Мо, албатта, дараҷаи олиро нишон медиҳем -
  Охир, русхо дар чанг маглубнашавандаанд!
  
  Мо метавонем корро бо тахдид ба анҷом расонем,
  Он чиро, ки Ленини хирадманд огоз кардааст, ба охир расонед...
  Бигзор дарранда танҳо ба бозӣ табдил ёбад,
  Ба шаъну шарафи наслхои дурахшон!
  
  Ман бовар дорам, ки мо ба наздикӣ ба Миррих парвоз мекунем,
  Биёед биҳишти осмониро дар Зуҳра созем...
  Дар ҷаҳон баландтарин синфро нишон диҳем,
  Ғаму ғусса ва кимера наметавонад моро мағлуб кунад!
  
  Ба номи Оила бахт меофарем,
  Кори бихишт, коммунизм месозем...
  Худованди Қодири Мутлақ дар байни славянҳо як аст,
  Он пур аз осмони инсондустй аст!
  
  Бале, имони мо ба Худованди Масеҳ аст,
  Дар тамоми олам ман медонам, ки он аз байн нахоҳад рафт...
  Охир, Лада то охир бо мо хоҳад буд,
  Ки ба ман хушбахтӣ мебахшад!
  
  Чӣ хуб аст зиндагӣ дар Русияи Ватанӣ,
  Дар вай хушбахтии бепоёни гузашта аст...
  Не, зиндаги канда намешавад, бовар дорам ришта,
  Ва қабилаи мо оддӣ аст!
  
  Чӣ гуна Исо барои Русияи мо азоб кашид,
  Чӣ тавр Худо Сварог шамшерҳои пӯлодӣ дод....
  Охир, худоёни нур идеаланд,
  Ба номи модари мо Русия!
  
  Пас чаро ситораеро интихоб накунед,
  Ва коинотро ба таври хакконй мутеъ кун...
  Ман бо шодӣ назди Исо хоҳам омад,
  Охир, кори мо кору эчод аст!
  
  Биёяд галабаи пуршараф,
  Олиҳаи Лада дар ин кор ба мо кӯмак мекунад...
  Мо ба зудӣ ҳисоби беохир мекушоем,
  Мо бояд барои Ватани худ диловарона мубориза барем!
  
  Худованд Сварог ба ҳама одамон хушбахтӣ медиҳад,
  тасаллӣ ва ҷалол медиҳад...
  Дар ин бора шеъру достоне мешавад,
  Барои Рус ва кувваи сафеди мо!
  Писарак пойҳои урёнашро дар барф зад. Ва изи пои ӯ хурд, вале хеле шево буданд. Ва самурайҳо бо чашмони хеле хасисона ба онҳо нигоҳ карданд.
  Аммо ин писар аст. Нимбараҳна ва кӯтоҳ дар тан, кабуд аз сармо.
  Уро аз хунукй гузаронда, ба кулбаи гарм бурданд.
  Дар он ҷо, бе ягон гапи дигар, онҳо ӯро гирифта, ба болои рахт кашиданд. Дастонамро аз қафо печонда, ба боло бурданд.
  Ва он гоҳ ҷаллод аз Ҷопон ба пошнаи урёни писар машъал овард. Буи гӯшти сӯхта ба гӯш мерасид. Оташ кафи бараҳнаи кӯдакро лесид. Серёжка аз дарди токатфарсо фарьёд зад.
  Ҷопониҳо наъра заданд:
  - Гап зан, сагбача, нақшаҳои фармондеҳии шумо чист?
  Писарбача далерона чавоб дод:
  -Намегӯям!
  Дар ҷавоб онҳо бачаро бо сими чӯб задан гирифтанд.
  Ва дар хонаи дамсоя комсомолдухтари урёнро азобу шиканча доданд. Уро бо занчири пулодй, ки аз гармо сафед шуда буд.
  Аммо духтарак на танхо гиряву нола намекард, балки хатто суруд мехонад;
   Фазо дар нури торик ва тира ранг карда шудааст,
  Ва ситораҳои яхбандӣ дар мадори худ хира шуданд...
  Ман муҳаббат мехоҳам, аммо ҷавобе, ки мешунавам, не аст,
  Дили духтарон пора-пора шудааст!
  
  Мо хеле далерона мубориза бурданро дӯст медорем,
  Барои Ватан чангидан хеле вахшиёна аст...
  Биёед, боз имтиҳони ҷасорат кунем,
  Ман рыцари ҷаҳонам - на бо ҷони масхарабоз!
  
  Вакте ки мо Вермахтро торумор кардем,
  Духтарон дар назди Москва далерона чангиданд...
  Онҳо бо тӯдаи лашкари қаҳваранг мубориза бурданд,
  Ҳарчанд душман бо Шайтон иртибот дорад!
  
  Мо духтарони пои лучем дар болои туфони барф,
  Аз душман натарс...
  Ва чанголи фашизм рост дар паҳлӯ,
  Ҷамъоварии гранатаҳо дар як тӯда аз чарми ҷузвдони!
  
  Аммо дар бораи далерии мо дар ҳама чиз чӣ гуфтан мумкин аст?
  Вақте ки Меркурий бо пойҳо чен карда шуд ...
  Ҳар кӣ мешитобад, ки моро бишканад,
  Замини дӯстдоштаатонро бо мӯза поймол накунед!
  
  Бигзор сарзамини рус ҷалол бод,
  Мо ба одамон рохи коинотро нишон додем...
  мардуми ҷаҳон ҳама як оилаанд -
  Мо ба наздикй коммунизмро мебинем!
  
  Бале, шумо метавонед ба он бовар кунед, ё ҳадди аққал бовар накунед,
  Аммо одам махлуқи қавӣ ба дунё меояд...
  Ҳайвон бар дӯстии мо ғолиб намешавад,
  Охир, бовар кунед, ки душманони мо нисбат ба мо нотавонанд!
  
  Ба номи Ватани мукаддаси мо,
  Ман бо ҳама рӯҳҳои бад мубориза мебарам ...
  Духтаре дар барф пойлуч медавад,
  ҳатто фикри тарсончакона таслим шудан нест!
  
  Мо миллионҳо ҷанговарони шадид дорем,
  ки дар чанг муттахиданд...
  Имони бобою падаронро ситоиш кунем,
  Охир, духтарон дар набард маглубнашавандаанд!
  
  Сварог ба мо тезтарин дар ҷанг дод,
  Вай гуфт, ки духтарон сахт ҷанг мекунанд...
  Бигзор орзуи Худо амалӣ шавад
  Ва ҳангоме, ки ғолиб мешавӣ, бо ятим шарик мешавӣ!
  
  Бигзор руси мо, бовар дорам, шаъну шараф бошад,
  Ки дар набардҳо бидуни тарс...
  Барои Ватан чанг кунед ва натарсед,
  Тамоми курта аз хун тар шудааст!
  
  Бале, ҳеҷ шакке нест - мо ҳама душманонро нест мекунем,
  Мо барои як қабилаи бузургҷусса таваллуд шудаем...
  Зери байрак бо сурхи се-ранга,
  Бигузор халкхо абадй муттахид бошанд!
  
  Давраи нав меояд,
  Барои одамони кайхон фазохо кушода шуданд...
  Ӯ чанд ҳашаротро мезанад,
  Ба ҷаҳаннам бо аблаҳию гапзанӣ!
  
  Бале, одам аслан лоша нест,
  Ва касе, ки барои то абад ғолиб шудан таваллуд шудааст ...
  Аз ин рӯ, ба нишони пурҷалол даст нарасонед,
  Ҳарчанд душман танҳо девона шуд!
  
  Ба душман таслим нашавем,
  На дар рӯи замин, на ҳатто дар осмони кабуд...
  Шумо инро дар дафтари худ нависед,
  Ки киштии фалакпаймо ба мисли ковҳои пурталотум парвоз хоҳад кард!
  
  ки мо Заминро хеле далерона мухофизат мекунем,
  Бидонед, ки мо духтарони шуҷоъ ҳастем...
  Дар ин ҷо карруб болҳои худро дароз мекунад,
  Ба суи онхо граната партофта шуд!
  
  Не, духтарон ҳеҷ гоҳ намераванд,
  Онҳо моро ба зону намегузоранд...
  Чунон ки пештар буд, Гитлер капут аст,
  Ҳамин тавр шодии наслҳо дар ҷалол хоҳад буд!
  
  Хулоса, мо ба ситора мерасем,
  Ва мо дар олами Вирҷ, Орион хоҳем буд...
  Орзуҳои бузург амалӣ мешаванд
  Мо тартиботи нави пуршараф барпо мекунем!
  
  Ва ман бовар дорам, ки вақт ба зудӣ меояд,
  Вақте ки дар ҷанг кушташудагон эҳё мешаванд...
  Ғалабаҳо ҳисоби беохир мекушоянд,
  Касе, ки дар мубориза пок аст, мукофот мегирад!
  
  Ман медонам, ки мо метавонем одамонро дар ҷаҳон оштӣ диҳем,
  Якум: араб, ҳинду ва православӣ...
  Худованди бузург ҳамаро равшанӣ бахшад,
  Ва такдири мо бешубха пуршараф аст!
  
  Бигзор хушбахтии ҳама одамон дар пеш бошад,
  Ва ҷовидонӣ дар шодии пурҷалол то абад...
  Норасоиҳо ва сифрҳо хотима хоҳанд ёфт,
  Ва заифону маъюбон шифо меёбанд!
  
  Дар ин ҷо хушбахтии одамон абадӣ хоҳад буд,
  Ҳатто агар миллиардҳо сол бо шӯҳрат бигзарад ...
  Охир, кувваи шуури одамон пуркувват аст,
  Мо дар як қудрати кайҳонӣ таваллуд шудаем!
  
  Коинотро шӯхӣ мекунем,
  Мо роҳи галактикаро то ба охир месозем...
  Биёед аз холигии ишқ, печутоб гузарем,
  Биёед номи Худои Исоро ҷалол диҳем!
  
  Ва худи мо якбора ба сохтани ситораҳо шурӯъ мекунем,
  Биёед шаҳрҳои дарозро парсекҳо созем ...
  Шикорчӣ ба зудӣ ба бозӣ табдил меёбад,
  Ва бигзор одамон аз ҳама болотар бошанд!
  . БОБИ Љ 2.
  Ҷангҳо бо Ҷопон идома доштанд. Чанговарони советй тавонистанд хатти пеши мудофиаро рахна кунанд. Аммо самурайҳо якравона муқобилат карданд. Онхо таслим шудан нахостанд ва бо фанатизми калон мубориза бурданд. Дар набардҳо ҳатто минаҳои камикадзе ширкат доштанд.
  Алена дар танки IS-7 ва экипажи вай аллакай зарбаҳои зиёде гирифтанд.
  Аммо таппончаи қотили духтарон кор кард.
  Ана, боз як гаубица чаппа шудааст.
  Анюта пойҳои бараҳна ва буридаи худро ҳаракат дода қайд кард:
  - Ин гузаргоҳи хашмгини мост!
  Ред Алла қайд кард:
  - Хуб аст, ки зиреҳи мо ғафс ва дар нишебиҳои калон аст. Дар акси ҳол ин бесарусомонӣ хоҳад буд!
  Мария гиря кард:
  - Бале, самурайҳо ҳамон тавре ки лозим аст, мубориза мебаранд! Пагох 1-уми март аст ва мо кариб хеч пешравй накардаем. Ва ин хашмгин аст!
  Олимп пичиррос зада суруд хонд:
  Ин аст, ки аввалин яхбандии обшуда,
  Дар хоб ман Сталинро мебинам...
  Ва пур аз ҷасадҳо,
  Руси азизам!
  Аленка хандид ва гуфт:
  - Суруди шумо бе оптимизм аст! Биёед чизи ҷолибтар ва ҷолибтар суруд хонем!
  Ва комсомолдухтарон дар танк бо як овоз суруд хонданро давом дода, бо ангуштони пои барахна оташ заданро фаромуш накарда, пистонхои аргувонии синахоро низ фаромуш накарданд;
  
  
  
  Ман қавитарин духтар дар ҷаҳон ҳастам
  Ки дар покӣ таваллуд шудааст ...
  Дар сайёра аз ман зеботар нест -
  Мо дар хама чо обод мешавем!
  
  Бигзор Русия аз ҳама олиҷаноб бошад,
  Кишваре, ки тамоми дунёро забт кардааст...
  Бигзор он фавран барои одамон ҷолибтар шавад,
  Ҳар як ҷанговар бути ҳақиқӣ аст!
  
  Ватани муқаддасро ҳимоя мекунам,
  Аҷдодони мо куҷоянд, бештар бовар кунед...
  Мардумро ёбед духтари пойлуч,
  Вай уқоб аст, на гунҷишк!
  
  Дар умри гузашта ман комсомолец будам,
  Фашистон чунон машхур мечангиданд...
  Ва овози духтар хеле равшан буд,
  Ва рӯҳи ҳавои дурахшон!
  
  Ман дар назди Москва далерона чангидам,
  Духтар дар сармо пои луч буд...
  Ва фишори маро ин қадар ҳайратангез ҳисоб кунед,
  Вай бо мушти худ чеҳраи Фрицро шикаст!
  
  Барои ҷалоли Исои парчами мо,
  Ва инчунин бузургтарин Худо Сварог ...
  То абад муқаддастарин Лада бо мост,
  Ва дурахшонтарин Худои Сафед дар ҷаҳон!
  
  Мо мардуме ҳастем, ки дар нури офтоб таваллуд шудаем,
  Ярило моро ба кахрамонй рухбаланд кард...
  Ва суруди духтарон ваҳшӣ равон мешавад,
  Дар ин чо карруб болхои худро дароз мекунад!
  
  Ман аз пулемёт дуруст тир андохтам,
  Бо пои луч тӯҳфа партофт...
  Тури худро ба суи фашист партофтам,
  Вай ба духтарчаи хурдсол монанд аст!
  
  Ман худамро ҷанговари Худо медонам,
  Вай ҷаҳонеро офаридааст, ки дар он зебоӣ ...
  Ба номи бузургтарин Сварог,
  Зебоӣ дар рӯҳи зебоӣ мешукуфад!
  
  Мо Кремлро аз фашистон мухофизат кардем,
  Мо тавонистем ҳамаро якбора кушем...
  Не, духтарак холӣ намешавад,
  Ва мо Краутҳоро рост ба чашм задем!
  
  Ба номи шаъну шарафи абадии коммунизм.
  Ман комсомолец будам, ки пои луч мечангидам...
  Мо рамаи фашизмро нест мекунем,
  То ки пулод ба душманони Рус таслим нашавад!
  
  Духтарон дар Сталинград меҷангиданд,
  Пистони онхо мисли ёкут сурх аст...
  Мо ба зудӣ коммунизм мебинем,
  Бе надонистани ғаму андӯҳ!
  
  Мо бехтарин духтарони Ватанем,
  Ман комсомолец кариб урёнам...
  Аммо вай Рейхро бо пулемёт нобуд кард,
  Ки немисхо ба ширкати мо дохил нашуданд!
  
  Ба номи Русияи дурахшонтарин,
  Ман боварӣ дорам, ки ҳама чиз хеле хуб мешавад ...
  Исои бузург ба миссия бовар мекунад,
  Хол он ки снарядхои чизель так-так зада истодаанд!
  
  Ба номи Ватани кабирамон.
  Фашистони бадкирдорро мегурезем...
  Бигзор рамаи лашкари ваҳшӣ,
  Ҳатто агар дузди бад дар ҳамлаи хашмгин бошад!
  
  Бигзор номи Исо мисли нури офтоб дурахшон шавад,
  Модари Марям ҷаннати бузургро ато кунад...
  Барои Лада Қодири Мутлақ мо кӯдакон ҳастем,
  Ва шумо далерона ва далерона мубориза мебаред!
  
  Ба номи Ватани кабирамон.
  Он чиро, ки коммунизм дар хама чо дод...
  Ман чеҳраи муқаддасонро мебинам, ки аз нишонаҳо медурахшад,
  Дар як оилаи лорд!
  
  Ба номи Свароги тавоно,
  Наҷотдиҳандаи Таоло Масеҳ ...
  Мо бояд мисли Худои оила бошем,
  Ба ҳама Офаридгори беохир!
  
  Рус байраки худро боло барад,
  Мо тавонотар ва донотар мешавем...
  Ҳарчанд Чингизхон сахт ҳамла кунад,
  Аммо мо духтарон боз донотарем!
  
  Пас, ман ба шумо мегӯям, ки барои он биравед,
  Ба худоёни руси ба мо содиқ хизмат кунед...
  Ва ҷонҳои русҳоро дар ҷанг наҷот диҳед,
  Гарчанде ки он як зарбаи ҷаҳаннамро дар бар мегирад!
  
  Мо ғалаба хоҳем кард, ман инро аниқ медонам
  Мо метавонем хамаи фашистонро маглуб кунем...
  Қобил чанговарони Ватанро торумор намекунад,
  Ва хирс бо наъраи таҳдидкунанда зиндагӣ хоҳад кард!
  
  Мо ҳама чизро хеле хуб мекунем,
  Мо ҳама фритсҳо ва муғулҳоро мағлуб хоҳем кард....
  Охир, бо духтарон чанг кардан хатарнок аст,
  Халки Россия медонад, ки вай маглубнашаванда аст!
  
  Биёед ҳама табассуми таҳдидомез нишон диҳем,
  Шохи Чингизхонро мешиканем...
  Ба номи шухрати бепоён,
  Тақдири шумо хеле равшан бошад!
  
  Бале, мо духтарон зебо мубориза мебарем,
  Биёед синфи баландтаринро дар ҷаҳон нишон диҳем...
  Ман ҷанговарам ва ҷонам масхарабоз нест...
  Ва Худо Масеҳро барои ғалабаҳо мукофот хоҳад дод!
  
  Туменҳои Чингизхонро мешиканем,
  Дар ҷанг дар Калка духтарон хоҳанд буд...
  Ба зарбаи дӯзах тоб оварда наметавонад
  Ман Исо ва Сталинро дӯст медорам!
  
  Пас, ман душманонро мерезам, ба ман бовар кун, бе ҳисоб,
  Ман метавонам онҳоро мисли миҷҳо мағлуб кунам...
  Бовар кун кори мо сахт аст,
  Гарчи зиндаги мисли риштаи абрешим нозук аст!
  
  Ба номи Лада, Марями муқаддас,
  Он чӣ ҷавонӣ ва муҳаббат дод...
  Мо духтарон комилан пои урён дорем,
  Биёед, душманро ба хоку хун поймол кунем!
  
  Масеҳ меояд ва мурдагон эҳьё хоҳанд шуд,
  Перун, Ярило, Худои Сафед, Сварог...
  Якдиланд, мардум ростқавлона медонанд,
  Ва дар болои коинот Оилаи тавоно аст!
  
  Хулоса, хушбахтии мо абадӣ хоҳад буд,
  Зебо ва аҷиб дар тӯли асрҳо ...
  Осмону замин дар қудрати бузурганд,
  Ва ҷовидонӣ ва ҷавонӣ то абад!
  Баъд аз он гаубицаи 150-миллиметра ба турет бевосита ба бугуми кунча зад. Самолёти ИС-7 банд шуд ва чанговарон мачбур шуданд, ки танкро гардонда, ба таъмир раванд.
  Ва он гоҳ шумо хоҳед дид, ки ӯ комилан аз ҳам ҷудо мешавад. Умуман, шарти Сталин дар бораи блицкриг алайҳи Ҷопон ноком шуд. Мубориза тулонй ва шадид гардид.
  Дар ҳамин ҳол, ҷопонҳо идора кардан ва педаль заданро идома доданд.
  Масалан, яке аз пионерон ба даст афтод. Писарак ҳамагӣ дувоздаҳсола аст. Ва дар таги лучаш шлангхои резиниро ба кор бурдан гирифтанд. Писарак наъра карду нола кард, аммо хомуш буд.
  Баъд ба пои фарзандаш тасмаҳои оҳани тафсон меандохтанд. Бале, бӯи чизе мехӯрд. Ва ин бӯй хеле иштиҳоовар буд.
  Кӯдак аз зарбаи дардовар аз ҳуш рафт.
  Аммо ҷаллодони самурай ӯро бо сӯзан ба гардани кӯдак задааст. Ва писарак боз ба худ омад.
  Ва ҳаюлоҳо ба шикастани ангуштони пои урёнаш бо тангаҳои сурх-гарм шурӯъ карданд.
  Ва боз кӯдак аз ҳуш рафт.
  Ҳа, дар он ҷо чӣ буд? Писарак шиканҷаро идома медод. Баъди ба охир расидани шикастани ангуштони пойи кӯдакон, чаллодонҳои японӣ ба кори қабурғаҳо шурӯъ карданд.
  Махз хамин тавр рафтор карда, кабургаи дигареро шикастанд. Ва аслан устухонҳои писарбача берун шуданд. Ва аз ин рӯ, дардовар шуд.
  Ва баъд як кабурга дар зери чангчахои тафсон кафида шикаста, баъд дигараш.
  Ва дард чунон буд, ки писарбача аз азоби ваҳшӣ боз аз худ рафт.
  Ва самурайҳо месуруд ва хандиданд. Онҳо хеле шавқовар буданд.
  Ва комсомолдухтарро шиканча кардан гирифтанд. Дар ин ҳолат электродҳо ба батни Зуҳра, мақъад ва пистонҳои арғувонии сина пайваст карда шуданд.
  Баъд онро гирифта, чараёнро ба кор андохтанд. Ва разрядҳои электрикӣ аз бадани нозуки духтар гузаштанд.
  Ва чӣ гуна вай азоб кашид ва меларзид. Ин ҳама чӣ қадар дардовар буд. Ва бадани зебоӣ аслан ба ларза даромад. Баъд ба даҳони вай бештар электродҳо гузоштанд. Ва боз чараёни баландшиддатро ба кор андохтанд. Ва духтарак комилан дурахшид.
  Ин дар ҳақиқат бениҳоят ваҳшиёна буд. Ва чи тавр комсомолеци хасташуда дод зад.
  Ва онҳо бо хашми ваҳшӣ вайро азоб медоданд. Чун диданд, ки  араён духтарро намебарад, ѓро ба болои тахта кашиданд.
  Пойхои урёни духтаракро ба блоки дуб часпида, нагз махкам карданд.
  Сипас онҳо ба овехтани вазнҳо дар қалмоқҳо шурӯъ карданд, ки зебоии бараҳна ва мушакҳоро дароз кунанд.
  Духтарон оҳу нола мекарданд, вале ба ҳар ҳол намехостанд, ки сирри ҳарбиро ба онҳо бидиҳанд.
  Баъд чаллодони япон ба таги пои барахнааш равган молида, дурахшиданд.
  Ва дар зери онҳо оташ афрӯхтанд.
  Шӯъла пошнаи луч, мудаввар, хеле дилфиреб ва гулобии духтарро ба таври густурда лесид.
  Бо вуҷуди ин, зебоӣ шикаста нашуд. Баръакс, вай нолишро бас кард. Ва вай онро бо шавку хаваси зиёд гирифта, бо хисси амик ба суруд шуруъ кард;
  Ҳамду сано ба олиҳаи Passion Лада,
  Кӣ рӯйпӯши осмонро офаридааст...
  Барои мардум подоши некӯ хоҳад буд,
  Зеро ки Худои муқаддас эҳьё шуд!
  
  Дигар духтарони зебои Сварог нест,
  ки онхо пои луч дар байни барф медаванд...
  Мо барои Род неъмат хоҳем буд,
  Бо мӯзаҳои худ духтаронро поймол накунед!
  
  Дар ниҳоят, дар Русия духтарони пурқувват ҳастанд,
  Ҳар писар як ҷанговари аз охур аст...
  Овоз чунон баланд мешавад,
  Бадкор ба шохи буз печида мешавад!
  
  Мо барои Ватан меҷангем,
  Ватани бузурги ман...
  Русҳо ҳамеша тавони ҷанг буданд,
  Ба онҳо муқобилат кардан ҳеҷ роҳе нест!
  
  Онҳо дили худро барои Русия доданд,
  Ман бовар дорам, ки зиндагии пуршараф хоҳад буд...
  Мо ба зудӣ дари кайҳон мекушем,
  Ва биёед даъвати худро пайдо кунем!
  
  Не, бигзор тундбод ҳозир шавад,
  Аммо рус то абад таҷовуз нахоҳад кард -
  Чанговари мо ба чанг таслим намешавад,
  Бигзор орзуяш амалӣ шавад!
  
  Нерӯи мо бо духтарони хирад аст,
  Шумо дар ҳақиқат ҳамин тавр таваллуд шудаед...
  Мо аз пулемёт менависем,
  Ҳамин тавр, танҳо боло ва ҳеҷ гоҳ поён!
  
  Ба кишвар захираҳои нав диҳед,
  То он ки чун бехи садбарг гул кунад...
  ва ба номи Худо Исо -
  Барои он ки ҳуҷраи бади лаънатӣ шунида нашавад!
  
  Дар ҷанг ҳама одамон бародаранд,
  Аммо дар баробари ин бандагони шайтон...
  Мо омодаем, ки ба онҳо оғӯш боз кунем,
  То ки ҳама ба Худои осоиштагӣ содиқ бошанд!
  
  Вермахтро ба зону наовард,
  Мо тавонистем дар ҷангҳо наҷот ёбем ...
  Сталин ва Ленини муаззам бо моанд,
  Онро ба дафтарчаат навис, бача!
  
  Ватанро чунин мекунем,
  Ки вай худаш дунёро месозад...
  Гарчи раъду барк ба ин чо бо досу омад,
  Свароги мо устоди бузург аст!
  
  Душман ногахон ва хоинона хучум кард,
  Соли даҳшатнок буд чилу як...
  Аммо бобоёни мо бошарафона ҷангиданд,
  Род ба онҳо дар ҷанг кӯмак мекунад!
  
  Мо дили худро ба Русия медиҳем,
  Бигзор кишварамон қавитар шавад...
  Далерона кушода дари кайхон,
  Гап нест!
  
  Ин кишвари ман аст, бовар кун, муқаддас,
  Мо рыцарьхои Москваро мухофизат мекунем...
  Духтаре пойлуч ба тӯдаи барф медавад,
  Бедор кардани хоби қадимӣ!
  
  Не, мо духтарон дар ҷанг шикаст нахӯрдаем,
  Ва онҳо бо ҷасорат мубориза бурданд...
  Ва баъзан духтарон ин қадар сахт мубориза мебурданд,
  Пурра ҷазо ҳаст!
  
  Бидон, ки ҳеҷ кас мо русҳоро буғӣ намекунад,
  Мо шухй карда, куххоро хамвор карда метавонем...
  Ҷони худро ба Худо бахшидан,
  Шумо имтиҳонҳои худро бо баҳои А месупоред!
  
  Худо дар замонҳои душвор таваллуд шудааст,
  Дар наздикии Москва, вакте раъду барк меборад...
  Лада милҳои моро ба даст овард,
  Ва бигзор ашк рехта шавад!
  
  Духтарони рус олиҷаноб ҳастанд
  Ҳар бокираи муборак намуди зоҳирӣ дорад...
  Бовар кун, ки овози равшан,
  Ва мушт ба духтарон монолитӣ аст!
  
  Ман бовар дорам, ки ҳама чиз дар кишвар бузург мешавад,
  Ман медонам, ки ҳама чиз гул мекунад ...
  Гарчи баъзан чанг кардан хавфнок аст,
  Мо ҳисоби пурраи сӯиистифода мекушоем!
  
  Соли 1941 мо бо ҳам истодаем,
  Рыцарьхо Москваро дастгир карданд...
  Ба наздикй коммунизм барпо мешавад,
  Байраки Ватанро мебарам!
  
  Сталинград ба рохи пурчушу хуруш табдил ёфтааст,
  Дар он ҷое, ки ду нафари бузург ҷамъ омаданд...
  Духтар пои луч меҷангад
  Шавхараш, албатта, коммунист аст!
  
  Дар он чо душман "Палангон"-ро партофт.
  Аммо ин ба ӯ тамоман кӯмак накард...
  Бале, бе®уда Фюрер бози®оро ѓурѓур кард,
  Шумо як сайёраи шишагии нозук ҳастед!
  
  Ба духтарон ҳавас надиҳед
  Мо худамон ба истироҳат ҷуръат намекунем...
  Душман аз ҳад зиёд тӯб гузошт,
  Шумо ба ҳар ҳол аз имтиҳон бо баҳои А мегузаред!
  
  Рохи Сталинград бешубха пуршараф аст,
  Ин танҳо офтоб дар болои кишвар аст ...
  Қобили бад нобуд мешавад,
  Ӯ бо шайтон дар ҷаҳаннам аст!
  
  Русия ҳамеша кишвари муқаддас аст,
  Он дорои Перун ва Исои Масеҳ аст ...
  Гарчанде ки баъзан ҳақиқат бад аст,
  Мард то бахт ба камол нарасидааст!
  
  Ҳиссаи русҳо моҳирона мубориза бурдан аст,
  Ва душманони Русияро мағлуб кунед ...
  Гарчанде ки Краутҳо қудрати Люсифер доранд,
  Аммо армияи мо тавоно гардид!
  
  Дар коммунизми чахон начот мавчуд аст,
  Барои рафъи кӯҳҳои ҷасадҳо...
  Мо аз душманонамон бахшиш намехоҳем,
  Ҳатто агар хирс дар хашм бошад!
  
  Худо Перун барқ мепартояд,
  Ба бадкорон заданро дӯст медорад...
  Ва мо аз душманони худ қавитарем,
  Агар армия ба чанг тайёрй бинад!
  
  Бале, Сварог ҷанговари бузурги нур аст,
  Метавонед кореро анҷом диҳед, ки дастӣ иҷро намешавад...
  Он гоҳ сазовори ҷалол хоҳӣ буд,
  Русҳо, бовар кунед, беақл нестанд!
  
  Ҳама чиз дар ҷалоли мо мемонад,
  Чӣ зебост мисли ранги май...
  Дар осмон ҷой барои одамони афтода хоҳад буд,
  Он чи ки бо хашму газаб дод заданд-банзай!
  
  Бидонед, ки ба хорӣ тоб наоваранд,
  Мо метавонем Аданро мукаммал созем...
  Барои Русия интиқом аз Краутҳо хоҳад буд,
  Ақаллан Сэм ҳатто ба онҳо кӯмак мекунад!
  
  Русҳо ба ғуруби офтоб ҳайрон шуданд,
  Он рубин роҳро равшан мекунад...
  Барои бадкорон азоби бузургест,
  Руси моро бо домкрат хам кардан мумкин нест!
  
  Мо бо овози баланд ба ҳайрат сар хоҳем кард,
  Кувваи Ватани бузурги филхо...
  Якҷоя бо дастаи нуронӣ,
  Беҳтарин Лада аз писарон!
  
  Духтарон дар зимистон пойлуч медаванд,
  Ин ситораи бузурги онҳост...
  Харгӯшҳо низ пойлуч медаванд
  Лада то абад бо мо хоҳад буд!
  
  Худо сайёраҳоро аз як атом офарид,
  Фазоро бо як калима офарид...
  Корнамоихои кахрамонй суруданд,
  Ва душман зарба мезанад!
  
  Мафтуни одам мешавад,
  Ҳамеша мубориза бурдан ва орзу кардан ...
  Пас аз як лаҳза то охири замон -
  Бигузор онхо дар чанг сахт мубориза баранд!
  
  Чеҳраи офтоб дурахшанда,
  Ва рангинкамон медурахшад, бовар кунед...
  Ва душман хеле ваҳшӣ аст,
  Табиист, ки ӯ аслан ҳайвони ваҳшӣ аст!
  
  Дар кишвар духтарони зебо ҳастанд,
  Онҳо медонанд, ки чӣ тавр душманонро мағлуб мекунанд ...
  Онҳо албатта овози равшан доранд,
  Беҳтарин писарони ҷаҳон!
  
  Мо русҳо нест намешавем,
  Ҳақиқати мо ба ҳама чиз бовар дорад...
  Охир, мо чунин доварон хоханд дошт,
  Биёед террористонро пора-пора кунем!
  
  Духтарони мо бо пошнаи худ медурахшанд,
  Бо пояи бараҳнаи садбарг...
  Ва барфҳо зери пои ту об мешаванд,
  Дидани зебоии пойлуч гарм аст!
  
  Духтарони зебо,
  Душманро бемалол торумор карда...
  Гарчанде ки ҷараён хеле баланд садо медиҳад,
  Орда дар оташ пеш меравад!
  
  Мо ҳама чизро хеле хуб карда метавонем,
  Ва дар орзуи худ вафодор шавед...
  Ва душман беақлона ҳамла мекунад,
  Ришашро бо шамшер занед!
  
  Ман рыцарҳои пӯлоди моро медонам,
  Ба ман бовар кунед, шумо онҳоро қавитар нахоҳед ёфт...
  Онхо ба фашистон зарбаи сахт заданд,
  Ақаллан ӯ аз бист зиёд ба назар намерасад!
  
  Духтароне, ки хандиданд
  Онҳо дандонҳои худро дар ҷалоли худ бардоштанд...
  Ва чашмонашон мисли табақҳост,
  Садо булбули рахшон аст!
  
  Машқҳои духтарон хубанд,
  Ва онҳо даҳшатро дар ҷанг тасаввур мекунанд...
  Зебоҳо он қадар зебоанд,
  Ақаллан баъзан абрнок мешавад!
  
  Тасаввур кунед, ки чунин ҷаҳон вуҷуд дорад, одамон хоҳанд буд
  Коммунизм таваллуди қудратҳои олӣ аст...
  Ва зебоӣ туро доварӣ намекунад,
  Ҳатто агар одам беақл бошад ҳам!
  
  Ҳоло ҷанг аз шарқ меояд,
  Сипоҳи ҷаҳаннам ҳамла мекунад...
  Бо мо кувваи муборизи боваринок Сварог аст,
  Духтарак дар як лахза хонро нобуд кард!
  
  Ман медонам, ки ҳама метавонанд ба ҳайрат оянд
  Бидонед, ки кӣ барои Ватан меҷангад...
  Ва ҷанговар далер таваллуд шуд,
  Пас аз марг ба биҳишт меравад!
  
  Мо метавонем Русро шод кунем,
  Асои ҷалол дар тӯли асрҳо ...
  Ба хотири модари муқаддас Русия,
  Бо кувваи мушти калон!
  
  Бовар кун ватанам зебост,
  Дар Арктика дарахтони себ мешукуфанд...
  Халки мо бузург аст, православ,
  Орзуи маро амалӣ кард!
  
  Мо метавонем ҳама абрҳоро созем,
  Ва душмани девонаро мағлуб кунед ...
  Отряди чанговарони мо чунон парвоз мекунад,
  Хазандаҳои даррандаро ба бозӣ табдил медиҳад!
  
  Дар Русия ҳама чиз хуб аст,
  Офаридгор дилашро дар он ниҳод...
  Садист Малюта торумор мешавад,
  Орзу қуввати зиёде хоҳад дошт!
  
  Масеҳ меояд ва ҷаҳон аз нав эҳьё хоҳад шуд,
  Дар ҷалол то абад одамон хоҳанд буд...
  Мо барои Русия софдилона мубориза мебарем,
  Ва дасти пӯлодии моро бидонед!
  
  Духтарон мафтун мешаванд
  Чӣ метавонад фазоро фатҳ кунад...
  Ҳама тӯрро пора-пора хоҳанд кард,
  Занҷир барои онҳо танҳо як риштаи абрешим аст!
  
  Бовар кунед, мо ҳеҷ гоҳ таслим намешавем,
  Мо ҳеҷ гоҳ зери дасти душман намешавем...
  Агар Фюрер танҳо девона шуда бошад -
  Мо шохҳои ӯро мешиканем!
  
  Эй мард, ту аз ҳама қавитар мешавӣ,
  Оё шумо метавонед канори коинотро забт кунед ...
  Бемаънӣ магӯ, эй заиф,
  Бовар кунед, ки славянҳоро шикастан мумкин нест!
  
  Қувваи миллионҳо бо мо хоҳад буд,
  Мо душманро тамом мекунем, бовар кунед...
  Бисёр легионҳои духтар,
  Онҳо танҳо ба ҳадаф расиданд!
  
  Ғалаба аллакай меояд,
  Мо бо тантана вориди Берлин шудем...
  Ки мурд дар ҳаловати биҳишт,
  Ва карруби муқаддас парвоз мекунад!
  
  ЛУКАШЕНКО ПРЕЗИДЕНТ НАШУДААСТ
  АННОТАЦИЯ
  Комиссияи марказии интихоботи ҷайбӣ аз сабти номи Александр Лукашенко ба унвони номзад ба мақоми раисиҷумҳури Беларус худдорӣ кард. Ва Вячеслав Кебич, нахуствазир ва воқеъан раҳбари Беларус пирӯз шуд. Таърих ба таври дигар гузашт. Аз ҷумла Русия, ки Владимир Волфович Жириновский соли 1996 раисиҷумҳур шуд.
  . БОБИ Љ 1
  Дар Белоруссия хам хама чиз дигар хел мешуд. Вячеслав Кебич, ҳокими воқеии Беларус дар он замон дастур дод, ки сабти номи Александр Лукашенко масдуд шавад. Ва ин боиси бетартибиҳои оммавӣ нагардид. Хуб, баъзе номзадҳо бештар доранд, дигарон камтар. Дар натича Зенон Позняк бо Кебич ба даври дуюм баромад. Ва дар даври дуввум ба шарофати пуштибонии Русия, обрӯи нафратангези Зенон Позняк ва радикализми аз ҳад зиёди ӯ Кебич пирӯз шуд ва нахустин президенти Беларус шуд.
  Худи Лукашенко ҳеҷ гоҳ ба қулла набаромадааст. Беларус ба минтақаи рубл ворид шуд. Ва дар он пули русӣ ба муомилот шурӯъ кард. Аз як тараф ин бартарият аст, аммо аз тарафи дигар, ба мисли Русия, таъхир дар пардохти нафақа ва маош ба миён омад, ки боиси ихтилофу нооромиҳои муайяне гардид.
  Бо вуҷуди ин, Кебич тавонист бо Ғарб муносибатҳои хуб дошта бошад. Ва Ельцин шарики боэътимод дошт, аммо на он қадар радикалӣ. Дар Россия рафти таърих то андозае тагьир ёфт. Бар хилофи Лукашенкои таҷовузкор, Кебич ба Елсин маслиҳат дод, ки дар Чеченистон ҷанг накунад. Ельцин бошад, ба он чо аскарон нафиристод. Ба ҷои ин, ӯ ба мухолифони тарафдори Русия такя кард. Аммо, муқовимат дар Чеченистон тӯл кашид. Ва вай рангин шуд. Дудаевчиён кучо, куввахои дигар кучо?
  Аҷиб аст, ки набудани ҷанг дар Қафқоз ба Владимир Жириновский фоида овард. ЛДПР қувваи асосӣ ва машҳуртарини мухолифин дар Русия боқӣ монд. Ва муборизаи асосӣ дар интихоботи президентӣ байни Жириновский ва Елтсин ҷараён гирифт. Аслан, ин метавонист дар таърихи воқеӣ рӯй диҳад, агар Владимир Волфович ҷанги Чеченистонро дастгирӣ намекард ва ба ин васила қисми зиёди интихобкунандагони эътирозиро аз даст медод.
  Ва расонаҳо бархӯрди Елтсин ва Жириновскийро фаъолона тарғиб мекарданд. Пир, таблиғи зиёд буд. Аммо, бар хилофи муқовимати воқеӣ: коммунистон бар зидди Елтсин, ки дар он ҷо ҳукуматдорон як корти таблиғотии муайян доштанд, бо Жириновский мушкилтар шуд. Харчанд уро ба фашист табдил доданд.
  Аммо дар шароити ҷиноёти шадид, бесарусомонӣ, фасод ва мафия бисёре аз русҳо фашизмро ин гуна бадии бузург намедонанд. Охир, Чанги Бузурги Ватанй кайхо руй дода буд ва инхо хамон фашистон набуданд. Он вакт фашистони немиси бад буданд, вале акнун шояд русхо бехтар шаванд. Аммо аз нуқтаи назари иқтисодӣ, Адольф Гитлер воқеан дар Олмон мӯъҷизае ба вуҷуд овард.
  Аз ин рӯ, Владимир Волфович ҳатто аз он фахр мекард, ки бо Гитлер муқоиса карда шавад ва кӯшиш кард, ки дар ин бозӣ бозӣ кунад.
  Коммунистон хам камбудии калон доштанд. Одамон хануз хам нагз дар хотир доштанд - рафхои холй, камомади умумй, картаю талонхо, махсусан аз замони Горбачёв. Ва замонҳои Горбачёв мисли ҳукмронии коммунистӣ буданд.
  Одамон, махсусан заноне, ки дар навбат истода буданд, ба замони пештараи коммунистй баргаштан намехостанд. Ва ин бар зидди Зюганов бозид. Ва дар замони Гитлер, махсусан пеш аз чанг, капитализм вучуд дошт, яъне рафхои холй набуд. Ва худи Жириновский ҳарчанд изҳороти зиёди популистӣ мекард, аммо ваъдаи бозгашт ба замонҳои қаблиро надодааст. Ва ваъда дод, ки пеш аз хама тартибот, чиноятро бугй карда, ба бекорй хотима медихад. Аммо Гитлер дар Германия чинояткориро пахш кард, ба бекорй хотима гузошт ва тартибот чорй кард.
  Ва ҳамагӣ дар давоми ду моҳ ӯ тамоми Аврупоро забт кард. Яъне бо моҳирона бозӣ кардан ва таблиғ кардан, шумо метавонед муқоисаи худро бо Гитлер ба фоидаи худ табдил диҳед. Бинобар ин Елцин назар ба Зюганов хеле душвортар буд. Агар охирин дар бисёриҳо аллакай дар сатҳи генетикӣ антипатияро ба вуҷуд овард - норасоиҳо ва рафҳои холӣ ва ҳатто репрессияҳои сталинӣ. Хатто дар байни ветеранхои чанг на хама фашизмро рад мекарданд.
  Гузашта аз ин, он мисли фашизми руси мо буд. Иқтисодиёт чандон хуб набуд. Ва ҳатто бидуни Чеченистон Елтсин рейтинги паст дошт. Ва мамлакат аз байн мерафт, бандитизм ва чинояткорй вусъат ёфт. Ва ҳатто бузургтар аз таърихи воқеӣ. Ҳамин тавр, ҷанг дар Чеченистон боиси як қатор маҳдудиятҳои озодиҳо гардид, ки ҷиноятро коҳиш дод, аммо набудани он дар истилоҳи ҷиноӣ онро боз ҳам бадтар кард.
  Ҳамин тавр, Жириновский нисбат ба Зюганов козири бештаре дошт.
  Бояд гуфт, ки дар таърихи воқеӣ Жириновский дар интихоботи соли 1996 ноком шуд. Аммо сабаби асосии нокомии ӯ: набудани илҳом ва бовар ба пирӯзии ниҳоӣ буд. Ана, тамоми бархурди у ва Елцин, Зюганови хира дар соя аст ва Жириновский дар оташ аст. Ва ин сиёсатмадор, вақте ки ӯ дар рӯйхат аст, воқеан қодир аст мӯъҷизаҳо эҷод кунад. Гузашта аз ин, Жириновский ҳанӯз ҷавон ва пурқувват аст.
  Ва ӯ аз мубоҳисаҳои телевизионӣ намегурезад, бар хилофи Зюганов, ки аллакай аз часпидан дар экран метарсид.
  Илова бар ин, Жириновский дар намуди зоҳирӣ ҳатто ҷавонтар ба назар мерасид, на мисли Зюганов мӯйсафед ва на мисли Елтсин мӯйсафед. Ва ин ҳам ба манфиати ӯ кор мекард.
  Ҳарчанд Зюганов сездаҳ сол аз Елтсин хурдтар буд, вай аз зоҳир таассуроти як раҳбари ҷавон ва тару тоза надод. Аммо Жириновский, ки аз Елсин понздах сол хурдтар буд ва зоҳиран бо неруи девонагиаш аз ин пирамарди раҳгумзада хеле пурқувваттару тавонотар менамуд.
  Ва ин ба рафти интихобот таъсир расонд.
  Вале маълум шуд, ки Зюганов сейум мешавад. Аммо ӯ дар даври дуввум киро бояд дастгирӣ кунад? Мубориза бо Ельцин хеле дур рафтааст. Ва Жириновский, гарчанде коммунист нест, чапгарист, на антикоммунист. Ва у ба коммунистон портфолио ваъда медихад.
  Аммо Свон забон баста ва аблаҳ аст ва ҳеҷ гоҳ ба он даст назадааст. Ҳамин тавр, интихобот аз рӯи сенарияи дигар гузашт. Жириновский дар даври аввал назар ба Елтсин бештар овоз гирифт ва дар даври дуюм аз Зюганов пуштибонӣ кард. Ва дар натича Елцин даври дуйумро бо фарки калон гузашт. Гузашта аз ин, дар даври дуюм нисбат ба даври аввал ба тарафдории Елтсин камтар одамон овоз доданд. Ва Владимир Жириновский президенти нави Русия шуд. Ва ин барои Владимир Волфович як тантана гардид.
  Аммо, бар хилофи интизориҳо, роҳи Русия чандон тағйир наёфтааст. Жириновский равобитро бо Ғарб бадтар накард. Ӯ ислоҳоти қаблиро бо ислоҳоти хурд идома дод. Ва ҳатто коммунистони ҳукумат ба ин кор аз ҳад зиёд халал нарасонданд.
  Ростӣ, чизе тағйир ёфт. Полиция зиёд шуд, ки номи онхо ба полиция табдил ёфт ва мубориза бо чиноят сахттар шуд.
  Дар ниҳоят, дар соли 1999 ҷангҷӯён ба Доғистон ҳамла карданд ва Жириновский маҷбур шуд, ки ҷанги Қафқозро оғоз кунад. Гарчанде ки вай инро намехост.
  Ҳатто бо Югославия ҳам, Жириновский буд, ки Милошевичро бовар кунонд, ки таркишро аз сар нагузаронад, балки шартҳои Ғарбро бипазирад.
  Иқтисодиёт ҳарчанд тарсончак бошад ҳам, ба афзоиш оғоз кард ва нархи нафт боло рафт.
  Ҷанг дар Чеченистон фурсате буд, ки рейтинги ӯро боло барад ва дубора ба даври дуввум интихоб шавад. Гузашта аз ин, Владимир Жириновский низ раъйпурсиеро омода кард, ки маҳдудияти дуватанро лағв кунад. Ва ин нақшаи ҳукмронии худкомаи ӯ буд. Ва чанги зидди Чеченистон вахшиёна гузашт. Гузашта аз ин, дар Маскав ва Волгодонск ҳамлаҳои террористӣ рух доданд. Ки аз он Жириновский боэҳтиётона ва бадхоҳона истифода кард.
  Дар давраи чанг ба мухлати дуюм интихоб шудан осонтар буд ва ин дар даври аввал руй дод. Ва дар раъйпурсӣ ду давра лағв шуд ва Жириновский бидуни маҳдудият боқӣ монд. Хамин тавр шуд.
  Дар Белоруссия соли 1999 низ панчсолаи аввали Вячеслав Кебич ба охир расид. Вазъияти и«тисодї чандон хуб набуд, аммо афзоиши каме тарсончак сар шуд. Илова бар ин, пропаганда ва захираҳои маъмурӣ. Ва Лукашенко иҷоза надод, ки дубора дар интихобот ширкат кунад - ҳамеша чизе барои шикоят вуҷуд дорад.
  Ва Кебич бо душворй бошад хам, бори дигар интихоб шуд. Ва боз Зенон Позняк дар даври дуйум ба мукобили у баромад. Кебич чунин таваҷҷуҳи Лукашенкоро дар таърихи воқеӣ ҷамъ накардааст. Аммо ӯ қудрати худро устувор нигоҳ дошт. Дар Беларус дар соли 2000 конститутсияи нави худкоматар қабул шуд ва шартҳои президент Кебич аз нав барқарор карда шуданд.
  Жириновский Чеченистонро ишғол кард, аммо Русия маҷбур шуд, ки дар он ҷо бо партизанҳо ҷанги тӯлонӣ кунад.
  Гап дар он буд, ки чеченхо аллакай ба истицлолияти амалй одат карда буданд. Нерӯҳои Русия низ ҳангоми ҳамла ба Грозний талафоти зиёд диданд. Дуруст аст, ки Жириновский расонаҳоро назорат мекард ва тавонист аз поин рафтани рейтингҳо ва эҳсосоти оммавии зиддиҷанг пешгирӣ кунад. Ва ин ҳам бартарии ҳукмронии ӯ буд.
  Баландшавии нархи нафту газ ва рушди иқтисодӣ умуман қудрати диктаторро мустаҳкам карданд. Ӯ мӯҳлати ваколаташро тамдид накард, вале мунтазам дар интихоботи президентӣ пирӯз мешуд. Ки дар ҳамон соле, ки Амрико рӯй дод. Аммо бидуни маҳдудияти ду мӯҳлат. Сиёсати берунии Жириновский боэҳтиёт буд. Вай Гитлери дуюм набуд, балки хеле худдорй ва кушиш мекард, ки мувозинати куввахоро нигох дорад. Аммо соли 2014 Майдон рӯй дод ва ӯ натавонист ба васвасаи баргардонидани Қрим ба Русия муқобилат кунад. Аммо ба фарқ аз Путин, Жириновский даъвои бештаре надошт ва хадамоти иктишофии ӯ дар Донбасс шӯриш ташкил накардаанд.
  Баръакс, ҳама чиз бениҳоят бодиққат анҷом дода шуд. Ва ин масъала бо таҳримҳои нисбатан хурд ва ҷанги сарди ҳалим анҷом ёфт. Дар пасманзари рушди иқтисодӣ, бигӯем, ки ин бад нест.
  Аммо баъдан коронавирус паҳн шуд. Кебич, ки бори дигар мӯҳлатҳои худро барқарор кард, мурд. Ва дар Белоруссия интихоботи нав баргузор гардид. Лукашенко дар ин вакт аллакай фаромуш шуда буд ва ракамхои нав пайдо шуданд. Сарвазири ҷавон Колбаско, ки президент шуд, қудрат ба даст овард.
  Ва дере нагузашта Русия пас аз марги Жириновский аз коронавирус мотам гирифт. Ва ин ҳам барои кишвар зарбае шуд.
  Дар ҳамин ҳол, Толибон ба ҳамла ба Тоҷикистон шурӯъ карданд. Онхо мудофиаро рахна карда, базаи Россияро ихота карданд. Ва ҷанги нави Афғонистон оғоз шуд.
  Ва албатта, духтарони ҷангҷӯ ва зебо, мисли ҳамеша, ба ҷанг омодаанд.
  Наташа аз пулемёташ тир холй карда, чанговарони Толибонро буридааст. Сипас бо ангуштони бараҳнааш лимуро бо қувваи марговар партофт. Вай мучохидинро пора-пора карда, суруд:
  - Мо мардуми осоиштаем, вале поезди зирехпуши мо
  Ман тавонистам то ҳадди сурх суръат ёбам!
  Мо барои фардои дурахшонтар мубориза мебарем!
  Биёед бибӯсам!
  Ва ҷанговар бо лаби шуш хандид. Бояд гуфт, ки вай ин қадар ғафс аст.
  Зоя, ки аз пулемёт ка-шида, даххо душманро даравида ме-кард, низ гурриш кард:
  - Оянда шаъну шарафи мост,
  Мо дараҷаи олиро нишон медиҳем!
  Ва бо ангуштони бараҳнаи худ ӯ атои куштори нобудиро мепартояд. Ин ҳамон чизест, ки вай, биёед бигӯем, ки дар он ҷо - зани ҷангҷӯ ва хашмгин. ки дар он ин кадар кувва ва кувва мавчуд аст.
  Августин бо рӯҳи бузург чир-чир мекард ва мӯйҳои мис-сурхаш гӯё як кометаи ҳақиқӣ аланга мезанад. Духтар онро гирифт ва хашмгинона навишт:
  - Шаъну шараф ба Ватани мо,
  Шумо аз ҳама кишварҳо болотаред...
  Мо сазовори фармонем,
  Толибонро нест кунед!
  Ва духтарак низ гирифта, бо ангуштони урён, пойҳои латиф ва даббохтааш атои куштори маргро партофт. Ҳамин тавр мо ба ин ҷо расидем, духтарони хеле хашмгин, сахтгир ва пойлуч.
  Ва Светлана низ дар ҷанг аст. Ва онҳоро аз пулемётҳо бо қувваи бузург ва марговар месозад. Вай як ҷанговари дараҷаи олӣ аст. Дақиқ ва дақиқ тир меандозад.
  Ва мӯяш мисли сафед, тару барф аст. Ва ангуштони бараҳна бахшоишҳои нобудкуниро бо қувваи қотил мепартоянд.
  Светлана бо табассум месуруд:
  - Ва ӯ қаиқро идора мекунад,
  Аз борон ва туман...
  бераҳм ва хиёнаткор -
  Ҷанги Толибон!
  Ин духтарон, бояд гуфт, ки кобилияти харакати куххоро доранд. Ва онҳо қодир ба мубориза хеле зебо ҳастанд. Ва онҳо дандонҳои худро, ки мисли марворид дурахшиданд, луч карданд.
  Инҳо зебоӣ ҳастанд. Ва ҳамин тавр Наташа пистони арғувонии синаашро фош карда, ба тугмаи базука пахш карда, толибонро харобу пора-пора кард.
  Ин дар ҳақиқат як намоиши хашмгин ва ҷанговар буд.
  Ва туфонхо дар осмон чанг мекунанд. Дар болои онхо духтарони хеле зебо нишастаанд.
  Альбина бо ангуштони бараҳнааш тугмаи джойстикро пахш карда, як зарбаи марговар фиристод ва хитоб кард:
  -Духтарон мисли уқоб парвоз мекунанд,
  Мо метавонем пойтахтро дар ҷанг забт кунем!
  Вай чунин як малламуй дилрабо аст, бигӯем.
  Ва Алвина, духтари дигари малламуй бо бикини муборизаро идома медиҳад. Ҳамин тавр, вай пистони Тарбузи синаашро ба тугма пахш мекунад ва ракетаи қувваи бузурги харобиовар парвоз мекунад. Ва вай ба сарбозони Толибон мисли девона зарба мезанад.
  Ин буд, ки духтарон гирифта, оғоз карданд. Онҳо хеле, бигӯем, хашмгин ва ҷанговаранд.
  Аммо, албатта, духтарон низ дар танк меҷанганд. Намояндагони ҷинси одилона низ дар ин ҷо беҳтаринанд. Ва онҳо, албатта, пойлуч ва дар бикини ҳастанд.
  Инхо, гуем, чунон дуздихои ачоибанд, ки аз ухдаи онхо касе баромада наметавонад. Вақте ки онҳо оғоз мекунанд, онҳо қатъ намешаванд.
  Элизабет, ки дар болои танк меҷангид ва бо ангуштони пои бараҳнааш снарядҳои марговар мефиристод, месуруд:
  Ин як кишвари аҷибе буд
  Онро Империяи Шӯравӣ меномиданд...
  Шайтони нопок онро нобуд кард,
  Вақти он расидааст, ки ҷавоби ӯро даъват кунем!
  
  Ленин ҳукмронӣ мекард - танҳо як идеал,
  Ватанро кӣ бузург кардааст...
  Ва подшоҳиро ба Сталин супурд...
  Вай импулсҳои лашкари ваҳширо торумор кард!
  
  Ватани мо гул-гул шукуфта бошад,
  Берчҳо, сафедорҳо, дубҳо, дарахтони қаторкӯҳҳо ...
  Ман армияи фашизмро нест мекунам -
  Охир, русхо дар чанг маглубнашавандаанд!
  
  Русия офтоб дар болои замин хоҳад буд,
  Шуоъхо ва ситорахо ва кометахои он...
  Шумо беҳтарин кишвар хоҳед шуд
  Дар он корнамоихои кахрамонона тараннум карда шудаанд!
  
  СССР, вакте ки вай хеле гул кард,
  Ва мамлакатро бо даст ба суи коммунизм бурд...
  Аммо бемӯй хари худро вайрон кард,
  Онро ба фашизми зишт додан!
  
  Аммо ман бовар дорам, ки Русияи моро мағлуб кардан мумкин нест,
  Вай мисли офтоб дар болои Замин медурахшад...
  Руси тавоно, Худои хирси сафед,
  Ва дар биҳишти шариф ҷойгоҳе хоҳад буд!
  
  Шумо Русияро бо тамоми дил дӯст доред,
  Вай Ватани бузурги мост...
  Ҳарчанд Сэм даҳонашро ба замин мекушояд,
  Ва ҳаюло бо ҳазор чеҳра ҳамла мекунад!
  
  Светлана ситораи дурахшони мост,
  Он чизе ки хушбахтӣ ва озодиро ваъда медиҳад ...
  Орзуи бузургро амалӣ созед -
  Коммунизм барпо мекунем, ба халк бовар кунед!
  
  Мамлакатро хеч кас торумор карда наметавонад
  Кадом ном, бовар кунед, Русия аст...
  Шайтонро аз қудрат дур кунед -
  Масеҳи бузург хоҳад омад!
  
  Ва Лада то абад бо мо хоҳад буд,
  Ва мо коммунизми амалй месозем...
  Асрҳо ва дақиқаҳо гузаранд,
  Мо системаи одилонатаринро хоҳем дошт!
  
  Орзуи бузурги Ватани мо,
  Ҷаҳонро тӯфонтарин ва зеботарин созед...
  Мо кӯҳҳо, дарёҳо ва ҷангалҳо дорем -
  Ҳама чиз хеле тоза ва одилона хоҳад буд!
  
  Пойтахти Ватани мо - Москва,
  Аммо Киев ва Минск низ пойтахт хоҳанд буд...
  лашкари муғул мағлуб шуд,
  Худои Қодири Мутлақ ба мо кӯмак кард, ки ғалаба кунем!
  
  Не, бовар кунед, русҳоро шикастан мумкин нест,
  Ҳама бародарони славянӣ муттаҳид мешаванд...
  Шикорчӣ ба зудӣ ба бозӣ табдил меёбад,
  Мо чанговарем, бовар кунед, мо хамеша дар харакатем!
  Духтарони танк бо хор суруд мехонданд ва овози онҳо хеле дурахшон ва ба маънои аслӣ мисли зангӯлаҳои нуқрагин медурахшид.
  Ин духтарон танҳо супер.
  Елена бо камоли майл суруд:
  - Бо мо духтарон ҳама чиз хеле хуб хоҳад буд,
  Мо метавонем ба осонӣ ба Миррих парвоз кунем...
  Бигзор онон, ки пули фаровон доранд,
  Ва дар ҷое хирс ба таври ваҳшӣ чир-чир мекунаду гурриш мекунад!
  Ва Елена бо пистони синаи арғувонаш тугмаи джойстикро гирифта пахш мекунад ва як снаряди қувваи бузурги марговар парвоз мекунад.
  Духтар дар ҷавоб месарояд:
  - Мо барои Хокимияти Советхо далерона ба мубориза мебарем,
  Ва мо ҳама душманонро дар мубориза барои ин нест мекунем!
  Ва Екатерина низ бо пистони Тарбуз тугмаро пахш мекунад ва биёед борони сурбро ба болои рақибон аз пулемёт рехт. Махсусан даравидани онҳо.
  Дар баробари ин духтар месарояд:
  Биё бо ту бегоҳ вохӯрем,
  Мо ҳама рӯҳҳоро тар мекунем...
  Биё бо ту бегоҳ вохӯрем,
  Хитоӣ гап занед!
  Ва он гоҳ духтар онро гирифта, пошнаи луч ва мудавварашро ба педаль пахш мекунад. Ва чизи хеле харобиовар ва марговар кор хоҳад кард. Ва минаи нерӯи бузург ба болои Толибон меафтад.
  Дар ин ҷо духтарон твиттер мекунанд:
  - Шӯҳрат, ҷалоли бузург,
  Танкхо ба пеш мешитобанд...
  Ин як қудрати бузург хоҳад буд
  Вакте ки мардум наъра заданд!
  Ва ҷанговар ханда хоҳад кард.
  Ва он гоҳ Евфросин пистони ёқути синаро мегирад, вақте ки тугмаи джойстикро пахш мекунад. Ва қудрати бузурги харобиовари снаряди сӯзанӣ кор хоҳад кард. Ин аст, ки снаряд ҳангоми таркиш сӯзанҳоро ба самтҳои гуногун пароканда мекунад. Ки хеле таъсирбахш ва харобиовар аст.
  Ва он гоҳ духтар аз ангуштони бараҳна истифода хоҳад кард.
  Дар ин ҷо вай мубориза мебарад ...
  Духтарон аз Русия Толибонро ҳаматарафа гирифтанд. Ин аст як зебоӣ, ки пистони синаи арғувонӣ низ истифода кардааст - ин Вероника аст. Ва як снаряди базука бо кувваи марговар парронда шуд.
  Ва мучохидинро ба хар тараф пароканда кард.
  Вероника онро гирифта суруд хонд:
  - Бигзор ҳадаф бошад,
  Динамо ба пеш...
  Дар остонаи фол -
  Як захми комил!
  Ва ҷанговар бо ангуштони бараҳнааш лимуро сар медиҳад. Ва он мучохидинро тарконда нобуд мекунад.
  Алиса инчунин аз милтиқи снайпер тир мезанад. Душманхоро мекушад ва дар айни замон месарояд:
  Ҳеҷ чиз пурқувваттар аз пӯлоди низомӣ нест,
  Дар коинот армияи пурзуртаре нест...
  Духтарон дарёи хун рехтанд,
  Ва онҳо роҳи дигар надоранд!
  Анжелика бо ангуштони бараҳнааш бо қувваи марговар норинҷак партофт. Вай даҳҳо муҷоҳидинро пора-пора карда, хиҷир зад:
  - Мо ҳама чизро карда метавонем, духтарони далер,
  Ва мо дар сармо пои луч мегардем!
  Баъд аз ин ҷанговар пистони тарбузи синаашро ба тугмаи базукаи марговар пахш кард.
  Ва атои нобудкуниро бо қувваи марговар раҳо кард. Ва вай бисёре аз Толибонро куштааст.
  Анастасия Ведмакова аз ҳаво ба муҷоҳидин ҳамла мекунад. Тӯҳфаҳои марговари маргро аз штормтер мефиристад. Ва мушакҳо ба мавқеъҳои Толибон борид. Бисёре аз сарбозони мусалмон аз ин ҷон медиҳанд.
  Дар баробари ин духтарак месарояд;
  Кишваре, ки ту озод ҳастӣ,
  ки дар он хар як лорд пролетарй.
  Ба як рублу никел табдил меёбӣ,
  Дар фасли зимистон дар барфҳои барф як солярий мавҷуд аст.
  
  Дар он байраки сурхи дурахшони коммунизм -
  Ки ба мо ҷовидонӣ ваъда медиҳад!
  Мехри Ватанро бо шеър баён кунем -
  То абад хушбахтӣ хоҳад буд, бовар кунед!
  
  Роҳбарон баъзан гуногунанд ...
  На хар рохбар мисли Сталини хирадманд аст.
  Аммо ҳар яки мо ҳамеша қаҳрамон ҳастем,
  Вакте ки хам акл ва хам ирода мустахкамтар шуд!
  
  Дар охирн мохи бахори диловар.
  Аскарони чанг Прагаро гирифтанд.
  Мо мисли фариштагон ба Ватан содикем,
  Фармон ба мо дода шуд - ҷанговар як қадам ба ақиб намегузорад!
  
  Агар марг фаро расад, пас аз худ убур кунед,
  Ва Худованд ба биҳишт парвоз мекунад, ки дар он ҷо дарахтони қаҳваранг ҳастанд...
  Рӯҳи мо то абад боло хоҳад рафт,
  Мо куллахои азимро фатх мекунем!
  
  Охир, пас аз марг умр боз дарё мешавад,
  Дар он мо мисли киштии метеорй шино мекунем!
  Даъватҳои Модари муқаддаси Худо,
  Оё ҷуръати таҳаммули шикасту шармро надоред!
  
  Империя, зеро он нури Худост,
  Худои таъоло ба Русия фармон дод!
  Солхои хушбахти мо интихо нахохад шуд,
  Барои хидмат маҳдудият вуҷуд надорад - ҷузвдони худро сахттар кунед!
  
  Славянҳо якҷоя шиори мост -
  Марди мутеъ ба қудрати шоҳ бошед!
  Театри ҷаҳон пур аз актрисаҳо,
  Мо даҳони хашми дӯзахро мешиканем!
  Акулина Орлова, ки дар он тарафи самолёти хучуми чангй ба чанг рохбарй мекард, бо ангуштони пои урёнаш душманро лагадкуб карда, чир-чир мекард:
  -Подшоҳи Русия лозим нест - вай паразити изофӣ аст!
  Ва дандонҳои марворидашро баровард.
  Он гоҳ ӯ пистони ёқутро дар тугма пахш карда, як мушаки қудрати харобиоварро мефиристад.
  Ва чӣ гуна ҳамла ба Толибон дар миқёси марговар.
  Акулина онро гирифта суруд хонд:
  Шайтон моро мағлуб намекунад,
  Ватанам зеботарин дунёст,
  Бо кишвари зебо машҳур шавед...
  Дар он калонсолон ва кӯдакон хушбахт хоҳанд шуд!
  
  Дар он савсанҳои водӣ боҳашамат мешукуфанд.
  Ва каррубхо гимни шоиста менавозанд...
  Фюрер капут мешавад,
  Русҳо дар набардҳо мағлубнашавандаанд!
  
  Комсомолецхо пои луч медаванд,
  Онхо бо пошнаи луч болои барф пой мезананд...
  Гитлер шумо хеле хуб ба назар мерасед
  Ман туро дар танк мезанам!
  
  Оё мо метавонем фашистонро маглуб кунем?
  Чун ҳамеша, мо духтарони пойлучем...
  Бузургтарин рыцари мо хирс аст,
  Вай ҳамаро бо автомат мекушад!
  
  Не, мо духтарон аллакай хеле хуб ҳастем,
  Мо аслан ҳама душманонро аз ҳам ҷудо мекунем...
  Чангал, дандон, мушти мо...
  Мо дар биҳишти аҷибе ҷойе месозем!
  
  Ман бовар дорам, ки коммунизми олӣ хоҳад буд,
  Дар он кишвар гул мекунад, ба маслиҳат бовар кунед...
  Ва нацизми бадбахт аз байн хоҳад рафт,
  Бовар дорам, ки аъмоли шумо ситоиш мешавад!
  
  Замин ба таври ваҳшӣ мешукуфад, ман бовар дорам,
  Аз галаба боз ба галаба бармегардем...
  Николай япониро маглуб кунед,
  Самурайҳо барои бадгӯӣ ҷавоб хоҳанд дод!
  
  Мо намегузорем, ки ба худамон моил шавем,
  Бо як зарбаи душманонамонро торумор кунем...
  Бигзор шикорчӣ ба бозӣ табдил ёбад,
  Бесабаб набуд, ки мо Вермахтро торумор кардем!
  
  
  Ба мо бовар накунед, ки таслим шавем,
  Русҳо ҳамеша медонистанд, ки чӣ гуна ҷанг кунанд ...
  Шангҳои худро бо пулод тез кардем,
  Фюрер симои масхарабоз мегардад!
  
  Ватанам чунин аст,
  Дар он аккордеони русӣ менавозад...
  Ҳама миллатҳо як оилаи дӯстонаанд,
  Ҳобил ғалаба мекунад, на Қобил!
  
  Ба наздикй СССР шухрат пайдо мекунад,
  Гарчи душмани мо бераҳм ва хиёнаткор аст...
  Мо барои шуҷоат ибрат нишон медиҳем,
  Рухи рус дар чангхо шухратманд мегардад!
  Маргарита Магнетик инчунин рангҳои Клубничкаҳои аз ҳад пухташударо гирифта, тугмаи тугмаро бо пистони худ пахш мекунад. Мушаки қотил ба Толибон бархӯрд ва даҳҳо онҳоро маҳв кард.
  Баъд духтар суруд хонд:
  - Мо бояд моро эҳтиром кунем, то битарсем,
  Корнамоии духтарон бешумор аст...
  Мо медонем, ки чӣ тавр хеле сард мубориза барем,
  Шайтон нобуд карда мешавад!
  
  БО ОНИШ ТОҚАТ НАКУНЕД
  Мохи ноябри соли 1941 Гитлер гайричашмдошт ба Сталин сулх таклиф кард. Ҳалли, ки барои касе, ки бо вазъияти воқеӣ шинос аст, гумон аст.
  Немисхо, аз афташ, Москваро гирифтан мехоханд. Ва чаро дар ин вазъият сулҳ пешниҳод мекунад?
  Аммо Гитлер, чунон ки шумо медонед, интуисияи хеле инкишофёфта дошт. Ва э®сос кард, ки Маскав гирифта намешавад. Ва агар ин тавр бошад, пас вақти он расидааст, ки Сталинро тарсонанд, сулҳ пешниҳод кунад. Табиист, ки на хамаи аскарони харбй ба ин розй буданд, вале Гитлер кудрату кудрат дошт.
  Гузашта аз ин, шартҳои сулҳ ваъда доданд, ки барои немисҳо фоидаоваранд. Воқеан, Украина ба Олмон ва бо он хокҳои сиёҳ ва кишоварзӣ, инчунин Белоруссия, кишварҳои назди Балтика ва вилояти Смоленск мегузарад.
  Сталин, умуман, розй шуд, ки аз он чизе, ки немисхо аллакай забт карда буданд, даст кашад.
  Севастополь ба дасти немисхо афтод. Дар чавоб краутхо райони Москваро тарк карданд. Ленинград дар паси СССР монд ва барои он долон кашида шуд. Немисхо розй шуданд, ки ба ивази вилояти Ворошиловоград ва вилояти Донетск, ки немисхо хануз пурра ишгол накарда буданд, аз вилояти Ленинград баромада раванд.
  Умуман, фашистон Донбассро бо ангишт, металлу заводхо, конхои бокситхо ва заминхои хочагии кишлок, тамоми Крим ва хатто як кисми чануби Донро кабул карданд. Немисхо аз вилояти Ленинград, Москва, Тула, як кисми вилоятхои Ржев, Калинин рафтанд. Ба ивази як кисми Донбасс, як кисми Дон бо хокхои сер-сиёх ва Севастополь. Финхо Петрозаводск ва он чиро, ки ба онхо муяссар гардид, гирифтанд. Мо дустона аз хам чудо шудем.
  Гайр аз ин СССР Ухдадор шуд, ки нефтьро аз нархи бозор арзонтар дихад ва барои асирони харбй товони калон дихад.
  Сталин аз тарси он ки дар чанг ва Москва маглуб шавад, ба чунин шартхо розй шуд. Дар айни авчи муваффакиятхои Вермахт.
  Хуб, Гитлер, ки ғаризаи ғайриоддӣ дошт, дарк кард, ки ин беҳтарин вариант аст.
  Чанг бо СССР ба охир расид. Фашистхо аввалин бор ба Африка гузарондани кушунхо шуруъ карданд. Гузашта аз ин, Бритониё ҳамла ба Роммелро оғоз кард. Хуб, пас чӣ? Ва Фриц ба Малта аскарон гирифт ва фуруд овард. Албатта, аввал дар он ҷо Бритониёро бомбаборон кардан.
  Баъдан, албатта, ҳамла ба Гибралтар аст. Гитлер бо Франко шахсан вохурд.
  Мисли, шумо дидед, ки Олмон чӣ қадар қавӣ аст. СССР галаба кард. Вай чор миллион рус ва хазорхо танкро асир гирифт. Барои мо Испания мисли зарбаи харита аст. Мо ишғол мекунем, агар шумо ба қӯшунҳо иҷозат надиҳед. Ва агар шумо онро пазмон шавед, шумо метавонед дар Африқо чизе ба даст оред. Гузашта аз ин, Бритониё ба ҳалокат расидааст ва ба ҳеҷ куҷо намеравад!
  Франко фахмида буд, ки Испанияро ишгол кардан мумкин аст ва имконият нест, розй шуд.
  Ҳамла ба Гибралтар бомуваффақият ва хеле зуд буд. Калъа афтодааст. Ва он гоҳ немисҳо ба Африқои Экваторӣ ворид шуданд.
  Англия талафоти калон дод. Онҳо мисли маккандаҳо асир шуданд.
  Роммел дар Либия Англияро маглуб кард ва ба Миср хучум кард. Искандарияро забт карданд.
  Баъд вай баромада, аз канали Суэц гузашт. Немисҳо ба муваффақиятҳои худ такя намуда, Ироқ, Кувайт ва тамоми Шарқи Наздикро забт карданд.
  Вермахт дар шарк бисьёр солдату офицеронро талаф надод. Ва сарбозони ӯ назар ба бритониёӣ ва бахусус нерӯҳои мустамликадор бештар ва ботаҷрибатар ва хубтар омӯзишдида буданд.
  Бритониё метавонист инро нигоҳ дорад ва, бешубҳа, аз даст дод. Бе СССР ба Фриц муяссар шуд, ки бо Англия бомуваффакият мубориза барад.
  Умуман, Англия махкум буд, ки мустамликахои худро аз даст дихад. Артиши хушкигарди он хеле заиф ва самаранокии ками ҷанг буд, то колонияҳоро бар зидди аскарони сершумор ва боинтизоми Вермахт нигоҳ дорад.
  Аммо диккат ба флот натичае набахшид. Пас аз суқути Гибралтар ва Малта, нигоҳ доштани Африқо ғайриимкон шуд. Бинобар ин Роммель канали Суэцро бастанд. Ва хатто дар хушкй хам немисхо бо як гол ба британия-хо галаба карданд. Вермахт баъд аз чанг бо СССР боз хам мустахкамтар ва ба кобилияти худ боварии калон пайдо кард, тачрибаи калони чангй пайдо кард.
  Хамин тавр Африка тадричан забт карда шуд. Ва ба воситаи Эрон немисхо вориди Хиндустон шуданд. Дар он ҷо низ сепоҳои маҳаллӣ барои Бритониё мурдан намехостанд. Умуман, ба немисҳо назар ба аскарони бритониёӣ масофаҳо, набудани роҳҳо, алоқаи васеъ ва мушкилоти таъминот бештар халал расониданд.
  ШМА барои пешгирй кардани чанг чанг чамъ мекунанд. Онҳо ҳатто тамоми таҳримҳои зидди Ҷопонро лағв карданд.
  Аммо ба ҳар ҳол самурайҳо ба бандари Перу ҳамла карданд. Худро мухофизат кардан ва мулкхои Англияро дар Осиё забт кардан лозим буд. Ва японҳо ин корро карданд.
  Хулоса, дар соли чилу дуюм ва нимаи аввали соли чилу сеюм немисхо ва японхо Африка, Австралия ва тамоми Осиёро забт карданд. Ва дар моҳи сентябри соли 1943 ба Бритониё фуруд омад. Пас аз, албатта, таркишҳои азим. Немисхо Ю-288, Ю-188 ва дигар машинахоро истифода бурданд.
  Британия мустамликаҳояшро аз даст дода, аз ҷанги зериобии зериобӣ хаста шуда, муқобилат карда натавонист.
  Ва немисҳо захираҳои зиёд ва махсусан қувваи корӣ доштанд. Онхо тамоми шахрхо ва заводхои Англияро айнан бомбаборон карданд. Ва он гоҳ, албатта, фуруд омадани қӯшунҳо ва истифодаи пантерҳо, палангҳо, шерҳо ва ҳатто мушҳо. Хуб, албатта, инчунин танкҳои амфибиявӣ ва мошинҳои зериобӣ.
  "Муш" пеш аз огози амалиёт анчом ёфт ва хатто чанг кард. Аммо "мушҳо" хеле вазнинанд.
  Экипажи Герда дар "Пантера" дар чанг фарк карда буд. Баъди забт шудани Англия, немисхо хануз чанд муддат бо Штатхои Муттахида чанг карданд. Америкаро аз Исландия торумор кард. Аммо аз сабаби иртибототи васеъ, забт кардани Амрико як кори душвор гардид. Бо вуҷуди ин, уқёнуси Атлантик шӯхӣ нест. Магар онхо дустро бомбаборон карда, дар бахр чанг на-карданд.
  Киштиҳои зериобии олмонӣ, аз ҷумла бо истифода аз пероксиди гидроген таҳия карда шуданд ва қариб тамоми флоти Амрикоро ғарқ карданд.
  Бо вуҷуди ин, Иёлоти Муттаҳидаро забт кардан ҳоло ҳам хеле душвор аст. Чанг кашол ёфт ва нихоят немисхо ба даст гирифта, сулх карданд.
  Баъд немисхо ба СССР мурочиат карданд.
  Дар соли 1945 E-50 ва E-75 ба истеҳсолот ворид шуданд. Гитлер истехсоли танкхои аз панчох тонна сабуктарро манъ кард, ба гайр аз як катор машинахои разведкавй.
  "Пантера" чилу чору ним тонна вазн дошт. "Пантера" 2 аллакай панчоху ду тонна аст. Е-50 аллакай кариб шасту панч тонна бор кашид. Танки охирин зиреҳи пешинаи хеле хуб дошт, ки 150 миллиметр дар корпус дар кунҷи 45 дараҷа ва 185 миллиметр дар пеши манора, инчунин дар кунҷ буд. Як таппончаи 88 мм бо дарозии баррел 100 EL. Ва зиреҳи 82 мм дар паҳлӯҳо, инчунин дар нишебиҳо. Дар якҷоягӣ бо муҳаррик, ки ҳангоми баланд бардоштани иқтидори он то 1200 қувваи асп суръат гирифт, ин як танки миёнаи хеле пурқувват аст.
  Илова бар ин, дувоздаҳ давр дар як дақиқа.
  Як мошини боз ҳам вазнинтар E-75, ки вазнаш беш аз навад тонна аст. Ин танк комилан муваффақ набуд. Тупончаи 128 мм суръати оташи сусттар дошт, суръати чанги камтар дошт ва дар масофаи наздик нисбат ба 88 мм E-50 бартарият надошт.
  Зиреҳи фронталии корпус каме беҳтар аз 160 миллиметр дар кунҷи 45 дараҷа аст. Бо вуҷуди ин, дигар лозим нест. Ҳама силоҳҳои амрикоӣ ва силоҳҳои шӯравиро нигоҳ медорад. Муҳофизати манора аъло аст: 252 миллиметр дар пеш, 160 миллиметр дар паҳлӯҳо ва ақиб. Дидан мумкин аст, ки акаллан барои манора, алалхусус, тарафаш каму беш му-хофизати боэътимод мавчуд аст.
  Паҳлӯи парванда 120 мм аст, ки қобили қабул аст, инчунин шумо метавонед экранҳоро овезон кунед. Бо вуҷуди ин, муҳаррик дар 900 қувваи асп хеле заиф аст. Умуман, албатта, танк нотамом ва хеле баланд аст. Ба ман як паланг-2-и хеле калоншударо бо мушкилоти шабеҳ хотиррасон мекунад.
  Ҳарду мошини олмонӣ номукаммаланд, аммо E-50, албатта, амалӣтар аст.
  Хуб, инчунин E-100. Аммо ин мошин боз ҳам вазнинтар аст ва нисбат ба E-75 хусусияти ронандагии бадтар дорад.
  E-100 аз сабаби массаи калонаш ба миқдори кам истеҳсол карда шуд.
  Ва худи низомиён умуман E-50-ро тасдиқ карданд.
  Бахори соли 1946, махз 20 апрель, рузи таваллуди Фюрер, немисхо ба суи СССР харакат карданд.
  Онхо микдори зиёди машинаю тачхизот доштанд. Даҳҳо ҳазор танкҳои версияҳои гуногун. Дар СССР инчунин силсилаи Т-34-85 ва IS-2 ва IS-3 истифода мешуданд. Т-44 комилан муваффақ набуд. Аммо Т-54 хануз тайёр набуд.
  Немисхо самолётхои Е-50 ва Е-75-ро ба микдори зиёд истехсол карданд.
  Пас аз аз даст додани як қисми муҳими кишвар, Сталин коркарди мошинҳои вазнинтар аз чилу ҳафт тоннаро манъ кард.
  Илова ба шумораи зиёди Т-34-85 ва то андозае хурдтар IS-2 ва IS-3, СУ-100, ки як таппончаи нисбатан содда ва самараноки худгард буд, ба таври оммавӣ истеҳсол карда шуд.
  Бояд қайд кард, ки танки азимтарин Т-34-85 метавонад танҳо дар паҳлӯ ба силсилаи E-50-и Олмон ворид шавад ва E-75, ҳатто аз паҳлӯ, хеле сахт буд ва танҳо СУ- 100 метавонист ин корро кунад ва ҳатто пас аз он пӯшед.
  Ҳамин тавр, қувваҳо ба таври равшан нобаробаранд. Худи танкхои немис аз масофаи дур ба танкхои советй зада даромаданд. Ва танҳо ИС-3 барои пешонӣ ва баъд қисми болоӣ каму беш қонеъкунанда муҳофизат мекард.
  Ана, немисхо аз территориям СССР гузашта истодаанд.
  Герда, Шарлотта, Кристина ва Магда дар E-50. Онҳо ба худ сурудҳоро ҳуштак зада, ғуррон мекунанд.
  Шохи қӯчқори ҳамаро месӯзонем,
  Худованди бузург барои мо бошад!
  Ва чй тавр онро гирифта, ба суи душман оташ мезананд.
  Сию чор манораашро канда буданд. Бале, экипажи ҷангӣ, шумо чизе гуфта наметавонед.
  Шарлотта бо норозигӣ гуфт:
  - Ба ҳар ҳол, зиреҳи мо чандон хуб нест. Душман ҳатто метавонад тарафро ба даст орад!
  Кристина қайд кард:
  - Аммо таппонча дақиқ ва марговар аст! Пас яке дигарашро ҷуброн мекунад!
  Герда хитоб кард:
  - Мо ҳамаро ҷудо мекунем!
  Дар ҳамин ҳол, Наташа дар СУ-100 бо экипажи худ бар зидди Фриц меҷангад.
  Олег Рыбаченко хамрохи Наташа, Зоя, Августина ва Светлана аъзои панчуми экипажи СУ-100 гардид.
  Духтарон бо маъсият сар ҷунбонданд:
  -Шумо ҷанговаред, ин олиҷаноб аст!
  Наташа ба суи душман тир холй кард. Снаряд ба пешонии як мошини немис бархурда, рахтида шуд. Духтар бо ғазаб пои урёнашро пахш кард. Ва вай тафтиш кард:
  - Ва акнун ту писар ҳастӣ! Чунин ба назар мерасад, ки шумо сахтгир ҳастед, дуруст?
  Олег сар ҷунбонд. Вай писари ҷовидона аст, яъне аз ӯҳдаи бисёр корҳо баромада метавонад. Дар ин ҷо як ҳавопаймои Олмон E-75 пеш меравад. Чӣ тавр онро рахна кардан мумкин аст?
  Писарбачаи нобига инро дарк карда, ба снаряд пичиррос зад:
  - Мо металлем, аз як хун - ману ту!
  Ва бо пои бараҳнаву кӯдаконааш манзараро гардонд ва тир холӣ кард.
  Ҳамон тавре ки як танки олмонӣ бо зиреҳи фронталӣ қавӣ нест, аммо агар шумо онро ба охир ба охир ё якҷоя кардани хатҳои қувва задед, танк таслим мешавад. Ва он гоҳ металл таркид ва маҷмӯи ҷангӣ ба таркиш оғоз кард.
  Олег Рыбаченко чир-чир кард:
  - Ин дараҷаи олӣ аст!
  Наташа пошнаи бараҳнаи писаракро тик карда, сар ҷунбонд:
  - Тир!
  Олег Рыбаченко аз СУ-100 боз тир холй кард. Онхо аз масофаи дур тир холй карданд ва баъд тупхои 100 миллиметрии советй танкхои навтарини немис: Е-50 ва Е-75-ро нагирифтанд. Аммо писарак аҷиб аст. Ва у муяссар мешавад, ки ба душман зарба занад.
  Писарбачаи Терминатор боз тир мезанад. Ва он тавассути E-50 мегузарад. Ин танк тез аст ва бояд зада шавад. Аммо немисхо хамеша бештар ва сахттар зур зада истодаанд.
  Зоя тирпарронй мекунад. Ва хеле дақиқ.
  Душманро дар манора зад. Баъд Олег Рыбаченко боз тир холй мекунад. Тупончаи сад миллиметрӣ мӯъҷизот эҷод мекунад.
  Писари нобиға наъра мезанад:
  - Ман туро пора мекунам! Ман туро пора мекунам! Ин ба табъи шумо нахоҳад буд!
  Ва боз, мисли писарбача, вай онро гирифта, хеле дақиқ мезанад. Ва он воқеан душманро пора-пора мекунад.
  Он гоҳ он нишон медиҳад:
  - Ман як муборизи фавқулода ҳастам!
  Ва боз бо пои луч мепарронад.
  Писарак ҳамагӣ дувоздаҳсола ба назар мерасад, аммо вай хеле зуд ва аҷиб аст.
  Дар ин ҷо вай бо ёрии ангуштони бараҳнааш ва Августин тир холӣ кард.
  Ва духтарак E-50-ро суқут кард.
  Немисхо зарари калон мебинанд. Аммо тармаи танкхои онхо торафт наздик мешавад. Дар ин ҷо E-100 дар ҳаракат аст. Инчунин зиреҳ, силоҳ ва сипарҳои пурқувват.
  Аммо духтарон ва писари ӯ низ аз ин муваффақ мешаванд.
  Як мошини олмонӣ оташ зада, пора-пора шудааст.
  Олег Рыбаченко месуруд:
  - Шаъну шараф ба Ватани муқаддас,
  Бо ғазаби ғайриоддӣ!
  Боз писарбача тир холй карда, фашистро торумор кард ва ба духтарон чашмак зад. Ва боз писарбача тир холй карда, душманро несту нобуд мекунад.
  Биёед, гӯем, ки ӯ бачаи ҷангҷӯ аст. Ва ӯ шуморо бо снаряд мезанад. Ва танки "Тигр"-2, ки кӯҳна шудааст, вале тавоно, қурбонӣ шуд. Пантераи Олмон 2 низ аз шикаст азоб мекашад. Аммо вай қариб худи Амрикоро забт кард.
  Холо бошад, СССР зур мезанад.
  Олег Рыбаченко туб ва зарбаи аник мекунад.
  Ва ҳамин тавр онҳо ба навбат тирандозӣ карданд ва сурудхонӣ карданд...
  Наташа пои урёнашро лагад зада, гурриш кард:
  - Ин аз тайга...
  Зоя низ ангуштони пои бараҳнаашро зада чир-чир кард:
  - Ба баҳрҳои Бритониё...
  Августин низ ба снаряд зад ва гуфт:
  - Армияи Сурх!
  Светлана бо ангуштони бараҳнааш мушак партоб карда гуфт:
  - Аз ҳама қавӣ!
  Олег Рыбаченко ба ran зада гуфт:
  - Ва бигзор Red...
  Наташа тир холй карда, чир-чир кард:
  - Қувват пахш мекунад!
  Зоя хам торсакй зада аккос кард:
  - Штайи шумо бо дасти лоғар!
  Августин лагадкӯб зад ва наъра зад:
  - Ва мо бояд...
  Светлана як зарбаи марговар баровард ва ғазаб кард:
  - Боздоштнопазир!
  Олег Рыбаченко хандида боз тир холй кард:
  - Ба охирин равед...
  Наташа снаряд фиристод ва наъра кард:
  - Ҷанги марговар!
  Ва духтарон пароканда шуданд, туп то тамом шудани снаряд тир холй кард.
  Бале, Олег Рыбаченко боз дар чанг аст.
  Аммо Армияи Сурх душворй мекашад. Немисхо пеш рафта истодаанд. Онхо бештар техника ва аскарони пиёдагард доранд. Ва японҳо низ аз шарқ меоянд.
  Ба чунин қудрат муқобилат карда наметавонад.
  Герда ва экипажи вай дар Е-50 мубориза мебаранд. Немисхо аллакай ба Воронеж хучум карда истодаанд. Мубориза шадид аст.
  Аз як тараф, танки немис хамчун чанговари навъи худ хеле хуб аст. Аммо муҳофизат дар киштӣ хеле заиф аст. Ва ин камбудии он аст, бинобар ин, духтарон бояд ҳушёр бошанд.
  Хануз бисьёр самолётхои Т-34-85 истехсол карда мешаванд. Ин мошин ҳоло ҳам дар истеҳсоли оммавӣ қарор дорад ва тупи 88-мм-и Олмон дар 100EL аз масофаи дур ҳосили фаровон мегирад.
  СУ-100 низ торафт бештар тавлид мешавад, ки он як таппончаи худгард буда, нисбат ба танк осонтар аст, аммо аслиҳаи пурқувваттар аст.
  Акнун Герда бо ангуштони бараҳнааш тугмаи джойстикро пахш карда, хушккунии шӯравиро шикаст. Дар масофаи наздик чунин мошин метавонад хеле хатарнок бошад.
  Терминатори малламуй онро гирифта суруд хонд:
  -Асаби ман аз пӯлод нест,
  Шумо дар ҳақиқат маро гирифтед!
  Ва он гоҳ Шарлотта аз туп тир холӣ кард ва сию чор нафарро пахш кард.
  Ва таппончае, ки дар як дакика дувоздах тир холй мекунад, ба масофаи дур мерасад.
  Баъдан, Кристина оташ мезанад. Ва ӯ ин корро низ хеле дақиқ ва дақиқ иҷро хоҳад кард. Вай як танки Армияи Сурхро зада, чир-чир кард:
  - Оташи шадид! Вой ба Сталин!
  Баъд Магда низ зад. Вай ин корро бо ангуштони бараҳнааш хеле дақиқ анҷом дод.
  Ва ӯ суруд:
  - Барои шаъну шарафи Ватани човидона!
  Баъд аз ин духтар хандид...
  Мошини немис бенуксон кор мекунад.
  Қурбони он IS-2 буд, як танки хеле пурқувват ва хатарнок, аммо аз ҷониби пеши манора суст муҳофизат карда шуд.
  Факат ИС-3 му-хофизати нисбатан хуби фронтй дорад, аммо ин танк хануз дар силсилаи хурд истехсол карда мешавад. Шакли манораи он хеле мураккаб аст. Гарчанде ки IS-3, тавре ки таҷрибаи ҷангӣ нишон дод, ҳадди аққал имкон дорад, ки ба мошинҳои силсилаи E дар масофаи наздик наздик шавад.
  Дар СССР танкхои вазнинтар хануз истехсол карда намешаванд ва хатто коркарди онхо боздошта шудааст. Ин, албатта, мушкилотро ба вуҷуд меорад. Немисҳо дар силсилаи худ танҳо як таппончаи сабукрави худгард E-25 доранд, аммо истеҳсоли он тақрибан ях карда шудааст. Хол он ки машина бад нест.
  Факат ду аъзои экипаж ва баландии якуним метр. Хурд бо тупи 75 мм аз Пантера. Шикорчии мошинхои советй.
  Аммо Фюрер қудратро афзалтар медонад. Ҳатто E-50 тадриҷан аз E-75, ки дар паҳлӯҳо низ бо сипарҳо фаро гирифта шудааст, пасттар аст.
  E-75-ро ҳатто ба паҳлӯ ворид кардан душвор аст. Ва олмонҳо аз ин дар пешрафтҳо истифода мебаранд ...
  Ду халабони олмонӣ Алвина ва Альбина аллакай тавонистанд, ки шумораи ҳавопаймоҳои сарнагуншударо сесад нафар зиёд кунанд ва соҳиби Салиби оҳанин шуданд: Салиби оҳанин бо баргҳои нуқраи дуб, шамшерҳо ва алмосҳо.
  Духтарон чунин ҷанговарони олӣ ва олитарин дар ҷаҳон ҳастанд. Бале, хатто агар Хафман то хол самолётхои бештар зада зада бошад хам, онхо хеле зеботаранд.
  Ва, чун қоида, онҳо танҳо дар бикини ва пойлуч меҷанганд.
  Альвина аз самолёта ME-262 X-и худ се самолёти советиро бо тупхои 30 миллиметра зада галтонда, чир-чиррос зад:
  - Ман машъали нобудшавй!
  Альбина, ки ба ҳамин монанд оташ зада, тасдиқ кард:
  - Ва мо комилан нобуд ҳастем:
  Ва боз чор самолёти советиро бурид...
  Ҷанговарон дар табъи хеле ҷанговаранд, аммо ҳамеша табассум мекунанд.
  Онхо мардонро дуст медоранд ва бо забонашон кор мекунанд. Ва ба онҳо маъқул аст. Чунин зебоиҳои ҷангӣ.
  Самолёти советии "ТУ-3"-ро зада галтонда, пора-пора карданд... Ин саломи оташинонаи онхост.
  Духтарон, хуллас, шуморо ноумед накунанд. Ва Армияи Сурх аз онхо кабул мекунад.
  Аммо аз тарафи дигар, Анастасия ва Мирабела низ танҳо дар бикини ва пойлуч меҷанганд - холҳои худро афзун мекунанд! Онҳо духтарони хеле хашмгин ҳастанд.
  Ва Анастасия як ҳавопаймои Олмонро сарнагун кард ва гуфт:
  - Ман лётчики олиҷаноб ҳастам!
  Мирабела як мошини немисиро бо туп зада галтонда, чир-чир мекард:
  - Ман як ҷанговари олӣ ҳастам!
  Духтарон воқеан он чизе ҳастанд, ки ба мо лозиманд ...
  Аммо онхо дар самолётхои кухнашудаи Як-9 Ц, ки табиатан бо самолётхои реактивии немис баробар нестанд, чанг мекунанд. Аммо зебоиҳо мубориза мебаранд. Ва аз тирборон шудан худдорӣ мекунанд.
  Ва чаро? Зеро онҳо пойлуч ва дар тан бикини доранд. Аз ин рӯ, роҳи буридани онҳо нест.
  Ҷанговарон, тавре ки мо мебинем, чӣ будани пӯсти лучро мефаҳманд.
  Анастасия боз як чанговари немисро зада галтонда, чир-чир мекард:
  - Барои Ватан!
  Мирабела HE-162-ро бурида, наъра зад:
  - Барои Сталин!
  Хавфноктарин ҷангандаи олмонӣ ME-262 X мебошад, ки он панҷ тупи ҳавоӣ, суръати азим, болҳои тозашуда ва зиреҳи пурқувват дорад.
  Парронданн мошини HE-162, ки сабук, арзон, вале хеле идорашаванда аст, осонтар аст.
  ME-1010 барои немисҳо комилан муваффақ набуд; он бешубҳа аз ҷиҳати хусусияти парвоз ҳавопаймои олӣ аст, аммо болҳои он ҷорӯбзада тағйир меёбанд ва пилотҳои баландихтисосро талаб мекунанд. TA-183 бештар амалӣ шуд ва инчунин ба фронт меравад.
  Аммо Гитлер ME-262 X-ро бо силоҳҳои пурқувват муҳофизат мекунад.
  Мошинхои бо пропеллер идорашавандаи Luftwaffe то хол аз истехсолот бароварда нашудаанд. TA-152 муваффақтарин мошини бисёрмақсад аст ва ME-309 то ҳол дар ҷанг аст. Онхо дар суръат ва мусаллахшавй аз чанговарони советй бартарй доранд. Ва гарчанде ки Ю-488 мошини винтидор аст, яксони шӯравӣ ҳатто ба он расида наметавонанд. Бале, ҳатто ЛА-7 пешрафтатар аз ин мошин аз ҷиҳати суръат пасттар аст.
  Ва ба мукобили самолётхои реактивии бомбаандоз чй бояд кард: Арадо, Ю-287 ва гайра.
  Авиацияи советй бе самолётхои реактивй суст аст.
  Бо вуҷуди ин, Анастасия ва Мирабела ҳанӯз ҳам дар чунин шароитҳо холҳои хуб ба даст оварда метавонанд.
  Пас баргаштанд, сӯзишворӣ гирифтанд ва боз ба ҷанг рафтанд. Онхоро боз мошинхои немисхо пахш мекунанд. Ва ин корро бо самараи калон ичро мекунанд.
  Дар авиацияи советй хеч кас бо чуфти онхо мукоиса карда наметавонад. Илова бар ин, духтарон барои қавитар шудан алоқаи ҷинсӣ мекунанд. Ва одатан онҳо ҳамеша мардони гуногун доранд. Ва ин ба духтарон чунин қувват мебахшад!
  Ин яке аз асрори му-ваффакияти феноменалии онхост.
  Духтарон аллакай ситораи тиллои Кахрамони СССР-ро гирифта, ба хамдигар чашмак мезананд.
  Боз дар атроф парвоз карда, касеро парронданд.
  Анастасия Ю-288, як бомбаандози хеле пурқувватро бо тупи ҳавопаймои 37 мм-и худ буридааст.
  Ва Мирабела як ҳавопаймои Ю-287-ро сарнагун кард, ки бо истифода аз ҳамон таппончаи 37 миллиметрӣ. Ин гуна тупхо имкон доданд, ки бо дакикии шоёни тахеини духтарон аз дур ба мошинхои душман зарба зананд. Гарчанде ки лавозимоти ҷангӣ маҳдуд буд, шумо хавфи маргро доштед.
  Духтарон пои урёнашонро зада месароянд:
  -Шоҳинҳо мисли уқоб парвоз кунанд,
  Мо барои Сталин пеш меравем!
  Муваффакияти мо хамагй дар наздикй аст
  Ҳисоби бурди худро кушоед!
  Аз ин ру, чанговарон, албатта, фашистонро аз чанг дур намеку-нанд. Ва ба у чунон зарба мезананд, ки ба Фюрер зарар мерасонад.
  Анастасия Ведмакова, албатта, маневрҳо. Як-9 зиёда аз шашсад километр аст, тоб намеоварад, бо таппончаи вазнин боз хам кутохтар аст, вале каму беш мепарад ва мегард.
  Каме бехтар аз Як-3, вале харочоти зиёд ва дуралюминии хушсифатро талаб мекунад. Ва СССР территориям бисьёреро аз даст дод. Як-9 бошад, ба микдори зиёд истехсол кардан мумкин аст.
  Аммо бо рейхи сейум, якчоя бо Япония ило-чате нест.
  Мирабела ME-262-ро сарнагун карда, месуруд:
  - Барои шаъну шарафи Ватани Россия,
  Мо тамоми оламро шод мегардонем!
  Анастасия сухани як немиси дигарро бурида, хиҷир зад:
  -Ин аст номи иш«и дурахшонтарин!
  Ва инчунин чӣ гуна он ғуррон хоҳад кард. Ва ӯ ба Фритс мезанад.
  Духтарон, албатта, хеле ва хеле хубанд.
  Дар айни замой немисхо ба территориям СССР торафт чукуртар медароянд.
  Ҷопониҳо низ худро ба худ ҷалб мекунанд. Ва онхо бисьёранд ва хитоихоро аз худ пеш меронанд.
  Аскарони зард рахна карданй мешаванд. Ва онҳо аслан ҳама равишҳоро бо ҷасадҳо мепартоянд.
  Аммо онҳо чунон зиёданд, ки онҳо дар ниҳоят рахна мекунанд.
  Японхо ва армияи зарди онхо ба Хабаровск зада даромада истодаанд. Талафот умуман ба хисоб гирифта намешавад.
  Аммо дар он чо онхоро духтарони советй пешвоз мегиранд.
  Аленка ва дастаи вай.
  Духтарон Хабаровскро мухофизат мекунанд. Онхо бо пои урён ба суи душман гранатахо мепартоянд.
  Ва онҳо низ бо ханда суруд мехонанд:
  - Мо духтарони хубем,
  Ва шикасти хамаи чанговарон...
  Овоз хеле баланд аст
  Шаъну шараф ба падарони девонавор!
  Ва боз гранатахои аз пои урёни зебохо партофташуда парвоз мекунанд.
  Аленка хамин ки гардиш дод, чинакхоро даравида, чир-чир мекунад:
  - Шаъну шараф ба сарзамини мо!
  Анюта бо пои луч граната мепартояд ва гурриш мекунад:
  - Ба номи хокимиятхои олй!
  Ва ӯ низ шуморо бо таркиши марговар мезанад.
  Баъдан, Анжелика тир меандозад. Ва низ бо пои луч граната мепартояд.
  Ва фарёд мезанад:
  - Ба сархадхои нав!
  Ва он гоҳ Мария низ туро мезанад. Ва ӯ низ бо як дарида ҷангиёни зардро бурида, суруд:
  - Дум ба дум! Чашм ба чашм!
  Ва ба дӯстонаш чашмак мезанад.
  Ва он гоҳ Олимпиада як қуттии маводи таркандаро ба самурайҳо ва чиниҳо мепартояд.
  Ва наъра мекунад:
  - Барои шаъну шарафи Ватан!
  Ва боз панҷ нафар лашкари хориҷиро несту нобуд мекунанд.
  Аммо японхо аллакай хитоихои зиёде чамъ кардаанд. Онҳо ба боло мебароянд ва мебароянд. Ва тамоми теппаҳои мурдаҳо мерӯянд.
  Аленка тир мезанад, бо пошнаи урёнаш мепартояд ва чир-чир мекунад:
  - Барои Сталин!
  Анют низ бо пои урён граната мепартояд ва мегУяд:
  - Муаллимон!
  Анжелика хатро мепартояд. У бо пои луч тухфа мепартояд ва чир-чир мекунад:
  - Барои Ленин!
  Ва баъд Мария ба душман зарба мезанад. Ва бо ангуштони бараҳнаи худ вай ҳалокат хоҳад кард.
  Баъд хитоихо ба хар тараф пароканда мешаванд...
  Ва он гоҳ Олимпиада бочкаи нитроглицеринро гирифта, хомӯш мекунад. Ва он ҳамаро мекушад.
  Ва милитаристҳо меафтанд...
  Олег Рыбаченко ва бригадаи у холо хам барои Тула мубориза мебаранд. Немисхо кушиш доранд, ки Москваро ихота кунанд. Шахри Тула аллакай дар соли 41 хучуми Фрицро дафъ карда буд.
  Аммо душман холо хеле пурзуртар аст. Ва он хашмгинона тир холй мекунад. Ва ба болои Армияи Сурх ва дигар куввахои харобиовар бомбахо борида истодаанд.
  Душмани хеле пурқувват. Ва онҳо аз ҳад зиёд ҷангиёни сиёҳпӯст, арабҳо ва ҳиндуҳоро ба ҷанг мепартоянд. Ва он ба назар ғайриимкон аст.
  Олег Рыбаченко ба суи Е-75 тир холй карда, суруд гуфт:
  Аскар хамеша саломат аст
  Аскар ба хама чиз тайёр аст...
  Ва хок мисли қолинҳо,
  Мо аз роҳҳо меравем,
  Ва он қатъ нахоҳад шуд!
  Ва пойҳои худро иваз накунед
  Чеҳраи мо нур аст
  Мӯзаҳо дурахшонанд!
  Ва боз писарбача аз дур ба фашист мушт мезанад. Аммо куввахо хакикатан нобаробаранд.
  Гарчанде Тула кахрамонона истода бошад хам. Ва дар чануб фашистон ба Сталинград наздик шуда истодаанд.
  Аммо онҳо чӣ фикр мекунанд, ки дар он ҷо ғолиб хоҳанд шуд?
  Олег Рыбаченко боз ба суи фашистон тир холй карда, месарояд:
  Ва чунин бесарусомонӣ
  оламро пур кард...
  Ғамгинии инсоният -
  Ба дарду ранҷу азоб тоб овар!
  Ва боз писарбача кушта шуд ва мошини фашистии "Муш-2" машинаи хеле зур месухт.
  Наташа мантиқан қайд кард:
  - Ягон кувва ба мукобили мо истода наметавонад!
  Ва вай ба писарак чашмак зад.
  Баъд Зоя хам зад. Инчунин бонг зад:
  - Барои дастрасии ман ба ғалаба!
  СУ-100 барои худ кор мекунад ва дар бораи бас кардани тирпарронй фикр намекунад.
  Немисхо тадричан аз Тула гузашта истодаанд. Онхо куввахои зиёд, бисьёр аскарони пиёдагард доранд. Ва танкхои маркахои гуногун харакат мекунанд.
  Дар ин чо, масалан, худи хамон "Лев"-2, машинаи хеле пуриктидор: вазнаш сад тонна, зирехи фронталй дар кунч 300 миллиметр аст. Ҳеҷ чиз ба назар намерасад.
  Аммо Олег Рыбаченко хануз тир мепарад. Синфи олии худ - снайперро нишон медихад.
  Ва худаш мезанад ва худаш мезанад...
  Факат порчахо аз фашистон парвоз мекунанд. Аммо онхо хануз хам суст шудан намехоханд.
  Олег Рыбаченко чир-чир мекунад:
  - Ояндаи мост,
  Мо уқобҳо ҳастем - Ҷеди!
  Ва боз писарбача коникаро мекунад. Ва боз фашистон никел мегиранд.
  Ва экипажи танкии Герда аллакай дар Сталинград аст. Дар ин чо чунин чангхои тачовузкорона давом доранд.
  Герда, тирандозӣ мекунад, фарёд мезанад:
  -Бадани ман оҳан аст!
  Шарлотта бо ангуштони бараҳна тугмаҳои джойстикро пахш карда, чир-чир кард:
  - Барои мубориза хеле муфид!
  Ва вай ба шарикаш чашмак зад.
  Баъд вай боз зад ва сию чорро шикаст.
  Сипас Кристина низ тир холӣ кард. Вай пахтахушккунаки Армияи Сурхро шикаста, гуррос зад:
  -Ман духтари девонаам! Ман ҳамаро мешиканам!
  Ва баъд Магда бо пои урёнаш тирандозӣ кард.
  Духтарони Олмон умуман хуб кор мекунанд. Ва душманро дашном медиҳанд.
  . БОБИ Љ 2
  Аммо мошини онҳо аз паҳлӯ бархӯрд. Ман маҷбур будам, ки онро боздорам ва таъмир кунам.
  Герда бо ғазаб гуфт:
  - Мо боз вақтро беҳуда сарф мекунем!
  Шарлотта пои урёнашро ба рӯи зиреҳ молида, фарёд зад:
  - Мо интиком мегирем ва галаба мекунем!
  Ва он гоҳ вай гирифта, дандонҳояшро нишон дод. Ва аз дандонҳои марворидаш нурҳои офтобро раҳо кард.
  Кристина онро гирифта, хиҷир зад:
  - Барои Ватан бе маслихат!
  Ва ӯ низ пошнаи урёнашро ба зиреҳ мезанад!
  Магда розӣ шуд:
  - Ва ҳеҷ сафсата!
  Духтарон холо карор доданд, ки шохмотбозй кунанд. Ҷуфт барои ҷуфт. Ва онҳо дар он ҷо ба сохтани стратегия шурӯъ карданд.
  Бозӣ ҷолиб аст. Аммо духтарон дар хар як харакат бахсу мунозира мекарданд ва сар мезаданд.
  Герда бо дандонҳои бараҳна гуфт:
  - Ман аксиомаи олӣ хоҳам буд!
  Ва чӣ гуна ӯ ханда хоҳад кард ...
  Ман номбардори худро аз афсонаи Андерсен тасаввур кардам. Ҳамин тавр, вайро дар ҷангал дуздон дастгир карданд. Онҳо вагонро канда, қариб тамоми либосу мӯзаҳои гаронбаҳои Гердаро бурданд. Ҳамин тавр, Герда боз пойлуч ва палос пӯшидааст. Вай чунин менамуд, ки дастонаш аз пушт баста буданд.
  Вай аз байни чангали хунуки тирамохй мегузарад. Пойтахти урён хар як лахза, хар як лахза, хар як навдаро хис мекунад. Герда метарсад ва гурусна аст.
  Вай ҳатто тавонист дар қаср барқарор шавад. Ва дар болои алафҳои тирамоҳӣ сармо ҳаст, ки сардие, ки ба наздикӣ аз сар гузаронида буд, ба хотир меорад.
  Герда табассум кард... Вай фикр мекард, ки афсонаи Андерсен аз пошнаи тостӣ равшан намерасад. Ва ин олиҷаноб мебуд!
  Танк зуд таъмир карда шуд. Зарари он ночиз аст. Хол он ки снаряди тупхои 100-миллиметрй ба тараф афтид. Ки метавонад хатарнок бошад.
  Шарлотта бо ангуштони бараҳна тугмаҳои джойстикро пахш карда, месуруд:
  - Ман як танкистам,
  Дил месузад...
  Туфанг манзили ман аст!
  Ва снаряд сию чор нафари дигарро шикаст. Ҳоло дар майдони ҷанг маҳз Т-34-85 ҳукмфармост. Ва мошинҳои вазнин дар Артиши Сурх нисбатан каманд.
  Аммо баъд ИС-3 пайдо шуд. Он як нуқтаи заиф дорад: қисми поёнии бадан. Пешона як кунҷи калони майл дорад. Он шакл дорад: мори кӯза. Аммо агар ба қисми поёни пешонӣ занӣ, раҳм намешавад.
  Магда пои урёнашро истифода бурда, таппончаро ба суи душман рост мекард. Ва он чи тавр зад ва снаряд парвоз кард.
  Ва машинам советй ба руда мушт зад. Манора канда шуд ва снарядхо ба таркиш шуруъ карданд.
  Герда хитоб кард:
  - Ва шумо як зебои мақсаднок ҳастед!
  Магда синаи боҳашаматашро ҷунбонда, фарёд зад:
  - Ҳеҷ кас маро манъ намекунад!
  Шарлотта дилпурона тасдиқ кард:
  - Ва ҳеҷ кас ғолиб нахоҳад шуд!
  Кристина дар посух хиҷил зад:
  - Гургҳои бад душманонро пахш мекунанд!
  Герда гиря кард:
  - Гургони бад - салом ба қаҳрамонон!
  Фашистхо Туларо ихота карда, бачахо хамрохи чор духтар бояд аз ринг берун бароянд.
  Писару духтару духтарон давида бо ангуштони пои худ граната мепартоянд.
  Аммо фашистон зарар мебинанд ва ба онхо зарба зада наметавонанд.
  Олег, тирандозй, месуруд:
  - Ба номи Ватани муқаддас,
  Моро ба зону овардан мумкин нест!
  Маргарита туҳфаи маргро бо пои луч партофт ва чир-чир кард:
  - Не! Ҳеҷ гоҳ нарасонед!
  Наташа тирпарронй ва чахидан илова кард:
  - Ба хонаи мо ягон мусибат наояд!
  Ва ӯ инчунин бо пои луч норинҷаки марговарро партоб мекард.
  Он гоҳ Зоя аз шикастапора гурехта, инчунин бо ангуштони пои бараҳнааш пора-пораро раҳо мекунад...
  Ва наъра мекунад:
  - Ин хеле хуб мешавад!
  Ва он гоҳ Анжелика ба сӯи душман оташ мезанад. Ӯро дар хашми ваҳшӣ даравад. Ва боз наъра мекунад:
  - Ман девонаам!
  Ва норинҷак аз пошнаи урёни ту мепарад.
  Ва он гоҳ Светлана онро гирифта, ба шумо сахт мезанад.
  Инҳо, албатта, духтарон - чӣ марг ба душманон меорад.
  Наташа, ки ба суи душман тир холй мекунад, хич-чир мекунад:
  - Ҳеҷ кас моро боздошта наметавонад, ҳатто шайтон моро мағлуб карда наметавонад!
  Ва норинҷак аз пойҳои урёнаш ба камон мепарад. Ва ӯ хоҳад зад, ва ҳама чизро пароканда мекунад, ва дур.
  Духтарон, албатта, қодиранд, ки қаламрави зарардидаро бартараф кунанд. Дар чануб, дар Сталинград, ки Армиям Сурх дар дасти он аст, чанг давом дорад. Пас аз талафоти калон японхо Хабаровскро гирифта, ба суи Владивосток пеш рафтанд.
  Хуб, дар он ҷо онҳоро ниёзмандон пешвоз мегиранд.
  Анна Витчакова бо аспи пар-вози вафодори худ маросими видоъкунии на чандон гуворо гузашт. Самолёте, ки модари Миг-4 гардид, ки ин кадар самолётхои немисро зада галтонда буд, дар вакти зарбахои хавоии армияи Япония, хамчунин шумораи одилонаи дигар мошинхо ва киштихо сухт. Пас аз он ки тухфахои сарзамини Офтоб ба шахр cap заданд, Владивосток манзараи аламовареро пеш овард. Аммо маросими дафни мурдагон ба таври низомӣ, хоксорона ва хеле зуд сурат гирифт. Лётчик Ведмакова пой-хояшро оташ зад, пойхои духтарак дар лахтахо пушида буданд ва бинобар ин вай пои луч кадам зада, бо эхтиёт ба ангуштони пояш кадам мезад. Японхо то хол рейдхоро такрор накардаанд, онхо чидду чахди худро ба дастгирй кардани фронтхои пеш-кадам равона кардаанд. Ведмакова гирду атрофи харобахоро давр мезад, онро бо энергия тоза ме-кард, дар байни коргарон бачахо бисьёр буданд. Тунук, пои луч, чехрахо аз офтоби тозаи бахор сурх шуда, черепицахои шикаста, сутунхои афтидаи телеграфро баланд бардошта, кучахоро меруфтанд.
  Пирон аз болои писарбачаҳои галстуки пионерӣ, вале бе курта (алоҳида овезон буд, аз афташ, бачаҳо либосҳояшонро нигоҳубин мекарданд) ба назди лётчик давид.
  - Мо бо суръати тез кор карда истодаем, рафик майор, ба зудй хама чиз тайёр мешавад! Кучаро тоза мекунем, мисли пеш аз чанг хамвор мешавад!
  Witcher табассум кард ва ба ӯ қанд партофт:
  - Ана, бигир! Ин шӯравии мост, ки аз шоколади табиӣ сохта шудааст, на заҳри амрикоӣ.
  Писарак хушҳолона чашмак зад:
  - Ва мо барои амрикоиҳо лақаби нав пайдо кардем! Азбаски ҳоло онҳо бо Гитлер ва Хирохито якҷоя ҳастанд, пас онҳо на янкиҳо, балки Пиндос мебошанд!
  Духтари майор пеши писар таъзим кард:
  - Ту гуфтӣ, ки онҳо кистанд?
  Пионери чавон такрор кард:
  - Пиндос! Пас, ҳоло мо мисли янкиҳо ҳастем, ки ба мо хиёнат карданд!
  Витчерова сари писарро сила кард, баъд дасти калону пурқуввати вай аз болои китфҳои борику раги писарча гузашт. Писарбача дар чавоб табассум кард: дандонаш сафед шуда, кафи кабудашро дароз кард. Майор дасти писаракро фишурд ва чавоб дод:
  - Мо бояд номро дар хотир дорем! Аммо мо ҳоло бо Амрико дар ҷанг нестем, бинобар ин, бо лақабҳо пайдо кардан бармаҳал аст!
  Писар эътироз кард:
  - Амрикоиҳо аз Ҷопон ва Олмон бадтаранд, зеро онҳо бо дасти каси дигар ҷанг карданро афзалтар медонанд. Чанговарони Империяи Офтоб чй кадар берахм бошанд хам, диловарии онхо ба хама маълум аст!
  Witcher халалдор кард:
  - Ман ин мардони шуҷоъро мекушам! Ва ҳарчи зудтар!
  Гарнизони нави амалкунанда Кротов ба таври гайричашмдошт фармони на комилан мантикиро имзо карда, лётчики чанговарро бо як гурух матросхо ба Хабаровск фиристод. Фармон фавран омад, пешравии подразделенияхои япониро дафъ кардан лозим буд. Витчерова, албатта, интизор буд, ки ба вай чанговар медиханд, вале... Аммо фронт дар ихтиёри худ самолётхои муфт надошт ва аз маркази онхо хануз куввахои иловагй наомада буданд. Сафар аз Владивосток ба Хабаровск вақти андак тӯл кашид ва майор аслан аз рельс ба ҷанги шадид партофта шуд.
  Японхо кушиш карданд, ки аз шахри мустахкам-шуда гузашта, онро ихота кунанд. Ҷанговар базӯр вақт дошт, ки бо автоматаш ба окоп ҷаҳида шавад, вақте ки ҳамла оғоз шуд.
  Ҷодугар аз капитан Синицин, ки дар паҳлӯяш хобида буд, пурсид:
  - Пас, ин чунин маъно дорад, ки душман тактикаи Фридрих, аниктараш генерал Ногиро ба накша гирифта истодааст, ки аз истехкомхо гузашта, моро ба акибгох ронад.
  Капитан ғамгинона ғур-ғур кард:
  - Бигзор вай кӯшиш кунад, ки думи аспи русро оташ занад! Уро бо нахаш чунон сахт мезананд, ки ин чандон ба назар намерасад!
  Лётчик шӯхӣ кард:
  - Поёни асп шояд аз пӯлоди Крупп не, балки аз пӯлоди советии мо бошад!
  Суханони уро доди снарядхо буриданд. Дар ин чо вай дар хандаки дуру дароз кофта хобидааст, дар атрофи Хабаровск умуман хати намоёни истехкомхо мавчуд аст, хавфи хучуми Япония чанд сол боз вучуд дорад. Дар пешу паси хандакхо снарядхо таркида, садои зиёд ба амал меоваранд. Умуман, шимосаи машҳури Ҷопон садои зиёд ва дудро ба вуҷуд меорад. Ҷанговар бе тарсу ҳарос, ҳатто бо каме бепарвоӣ нигоҳ мекунад. Таркиши снарядҳо фаввораҳои ифлосро ба вуҷуд меоранд, ки яке аз онҳо боиси ларзиши замин мегардад. Ин маънои онро дорад, ки таппонча бо калибри туп сесад миллиметри хуб тир мезанад. Нолаи захмиён ба гуш мерасад... Аз тупхо онхо ба мисли бухорхои сабуке ба назар мерасанд, ки на хар гуш онро гирифта метавонад. Дар ин чо лётчики чанговарро замин пушонда буд. Духтар бошад, атса зада, чанги бофтаҳои сурхашро афшонд:
  - Ҳамеша чунин аст, агар хоб шавӣ, чиркин мешавӣ! Ва агар бархезед, як ё ду дасти чапро ба ман деҳ!
  Тайёрии артиллерия кутох шуд, шояд японхо ин кадар снаряд надошта бошанд. Ҳамла сар шуд. Якчанд таксҳои японӣ дар пеш буданд. Хурд, бо корпуси каме мудавваршудаи мошин. Машҳуртарин танки Империяи Офтоб: Чичиха. Witcher хусусиятҳои худро ба ёд овард. Зиреҳи фронталӣ 30 мм, таппонча 47 мм, муҳаррики дизелӣ 320 қувваи асп. Ба гайр аз кори ронандагй, ки дар он ин машина аз Т-34 кам нест, пас он аз Т-3-и олмонии соли 1943 хам бадтар аст. Хатто дар Шарки Дур уро мегуянд, атса! Аммо дар омади гап, маликаи сахро танк не, балки аскарони пиёда аст. Кӯшиш кунед, ба майдонҳои минаҳо наздик шавед. Чунон ки месароянд: Аз он чое, ки зирехпуш нагузарад, аскари туфангдор мехазад.
  Туфангҳои Ҷопон аз Маузери Олмон нусхабардорӣ карда шуданд. Автоматҳое, ки аз "Шмейстер" -и машҳури Ҷанги Якуми Ҷаҳонӣ канда шудаанд. Умуман, одамони торчашм майли нусхабардории беҳтаринро аз дигар тараф доранд. Бешубҳа, конструкторҳои Ҷопон аллакай дар сохтани гибриди Panther ва T-34 кор карда истодаанд!
  Дар ин чо зиёда аз дазор танки Япония нест ва артиллерияи советй ба пешвози ондо шитоб намекунад. Аскарони пиёда аз паси онхо дар давидан, дар занчири гафси анъанавй медаванд. Худи аскарони Сарзамини Офтоб дар тан либоси харбие доранд, ки каме зард буда, ба ранги дашти хаки-кй мувофиканд. Witcher ба онҳо нигоҳ карда, шумораи ҳамлагаронро зуд арзёбӣ мекунад. Ба чашми онхо панч-шаш хазор нафаранд ва дар окопхо камаш хазор нафар русхо нишаста, ин участкаи фронтро фаро мегиранд. Ва силоҳҳо ... Армияи Шарки Дур дар асоси боқимонда муҷаҳҳаз шудааст ва танҳо офицерон автомат доранд. Хуб, вай майор аст, ҳарчанд бе мавқеъ, ба сатҳи як қаторӣ коҳиш ёфтааст.
  Капитан Синиц (ҳанӯз бачаи хеле ҷавон аст) аз Витчер пурсид.
  - Бо немисхо чанг кардед?
  Духтар ҷавоб дод:
  - Не! Ман онҳоро бӯсидам!
  Капитан, ки ногаҳон ранг шуда, гуфт:
  - Дар хотир доред, ки ҷасади аввалинатон!
  Witcher табассумкунон сар ҷунбонд:
  "Ман халабон ҳастам ва ҳар касеро, ки ман задам, куштам, ман дар бораи ҷасадҳо тасаввурот надорам!" Зимнан, дар давоми тамоми Чанги Бузурги Ватанй самолётам ягон маротиба зада галтонда нашудааст!
  Капитан каме нороҳатона ҳуштак зад:
  - Шумо танҳо як асед! Ва шумо чӣ қадар немисҳои олуда доред!
  Witcher боз ҳам васеътар табассум кард:
  - Баъди бисту панчум ситораи кахрамонро мукофотониданд! Ва ҳамагӣ бисту ҳашт.
  Синицин хитоб кард:
  - Ух! Шумо танҳо устоди кори худ ҳастед!
  Духтар хоксорона ҷавоб дод:
  - Шахсеро кахрамон кардан лозим нест, ки вазифаи худро софдилона ичро мекунад. Акнун аскарони пиёда наздиктар меоянд ва мо бо онхо пешвоз мегирем.
  Капитан болти автомати вазнинро кашид, ки вазнаш дах килограмм хуб буд. Ман ба саг ламс кардам, партоб хеле сахт аст, кунҷи он ақибнишинӣ дорад. Ин як мошини хеле қулай нест, аммо мезанад... Ростӣ, аз рӯи овозаҳо, немисҳо аллакай пулемётҳои пуриқтидортар доранд, аммо кй медонад, ки оё конструкторҳои шӯравӣ чизи беҳтареро ба вуҷуд меоранд. Синитс худдорӣ карда натавониста пурсид:
  - Чаро шумо ин кадар лётчики бузургро ба аскарони пиёда гузаронданд?
  Вичерова нимшӯхӣ ҷавоб дод ва ҳамзамон банди автоматашро пахш карда гуфт:
  -Ва ман танҳо мехостам бидонам, ки дар зери оташ нишастан чӣ гуна аст! Ин хуб мебуд!
  - Ва агар барои ба хати фронт расидан ин кадар шитоб мекардед, мӯзаҳоятонро гум кардаед!
  Витчерова дар хакикат тезтар раф-тани лахтахо кушиш мекард, мисли духтараки пойлуч кадам мезад. Ҳарчанд дар замони ҷанг бештари занону кӯдакон дар тобистон пошнаи бараҳна нишон медоданд, аммо ин дар миёни афсарон, бахусус дар ҷойҳои ҷамъиятӣ пазируфта нашуд. Аммо Witcher ҳатто чунин одамонро таъкид карданро дӯст медошт. Вай ба Синицин содда чавоб дод:
  - Барои сарфа кардани маблаг амалан тамоми чахони капиталистй ба мукобили мо. Охир, мӯза фарсуда мешавад ва ин кори бисёр одамон аст!
  Капитан бо чашмакзанӣ розӣ шуд:
  -Шумо пойҳои хеле зебо доред! Оё ман метавонам онҳоро гирам?
  Witcher ангушти худро ҷунбонд:
  - Ҳозир не! Пас, агар шумо зинда монед, ман шуморо барои шаб гарм мекунам.
  Синицин чашмонашро калон кард:
  - Вой, ту тез! Занҳо одатан барои шикастан вақти тӯлонӣ мегиранд!
  Ведмакова чавоб додан мехост, аммо садои таркиш шунида шуд, танки японй, ки пеш мерафт, ба мина бархурд. Духтар суруд хонд:
  - Гитлер мошин ме-ронд, бечораро мина тарконд! Он ба пораҳо пора-пора шуд - аммо фоидааш кам буд!
  Боз як танки японй таркида, истод, музаашро гардонд ва ба суи окопхои советй оташ кушод. Сеюмаш аз паси ӯ шитофт. Японхо бошад, хатто дар бораи бас кардан фикр хам намекарданд. Чашмони танг-чашм канда шуданд: пулемётхои онхо, ки дар манорахои нимдо-рашакли харакаткунанда вокеъ гардидаанд, ба кор даромаданд.
  Капитан хитоб кард:
  - Ин бузург аст! Чунин аст, ки онҳо дар парад сайр мекунанд! Ин артиш аст!
  Ведмакова милтикро гирифта, хушбахтона масофаи то аскарони пиёда имкон дод ва ба офицери япон тир холй кард. Чашмони танг афтода, милтиқи худро чунон бо зӯр партофт, ки дар алафи баҳорӣ бо найи худ мезад. Ҷопониҳои дигар давиданро идома дода, бадани худро каме чаппа карда, зоҳиран бо ин роҳ умед доштанд, ки мағлубиятро пешгирӣ кунанд, дурусттараш эҳтимолияти онро кам кунанд. Ведмакова ба хотир овард, ки онхо дар армияи квантуд аскаронро хамин тавр меомузонанд, хар касе, ки дар вакташ хам нашавад, бо чуби бамбук ба сараш мезанад. Чунин ба назар мерасад, ки ба подшоҳон ва Ҳиродус дави хуб дода шудааст! Бо вуҷуди ин, вай дар бораи Николай II сухан меронад. Холо онхо ба мукобили Япония боз на дар як фронт, балки дар якчанд фронт мубориза мебаранд. Бо вуҷуди ин, ин низ бартариҳои худро дорад. Духтар суруд хонд:
  омада истодааст - Вермахт ба хок партофта шуд,
  Наполеон мағлуб шуд, мағлубнашаванда!
  Душман байраки советиро поймол карда наметавонад,
  Вакте ки халк ва партия муттахиданд!
  Танкхои харобгардидаи Япония яке аз паси дигар бозистоданд, аммо аскарони пиёдагарди бо найча тезтар давидан гирифтанд. Мавқеъҳои аскарони шӯравӣ бо дурахши гулӯлаҳо, милтиқҳо чапакзанӣ мекарданд, гоҳ-гоҳ бо тири пулемётҳо пароканда мешуданд. Witcher низ оташ кушод. Ҷопон, ки дар ҳаракат дубора бор карда, аз милтиқ тир холӣ кард. Онхо аз болои шуш фарьёд мезаданд:
  - Банзай! Рус таслим!
  Тирхо лошаи онхоро мисли рамрос ба манекенхо медароварданд. Хоки устухони бо хун омехташуда афтод. Бо вуҷуди ин, аксари тирҳо, тавре ки дар ҷанг рӯй медиҳанд, нопадид шуданд. Ҷопониҳо аз майдони мина гузаштанд, аскарони хурдсол барои давиданашон хеле сабук буданд, то ҳадяҳои барои танкҳо омодашударо тарконанд.
  Витчерова акибнишинии берахмонаи пулемётро дар китфаш хис кард, чанговарони Сарзамини Офтоб ба назар чун хайвони хакикй менамуданд. Фарьёдхои истерикии онхо торафт пурзуртар ва наздиктар мешуд, чехраи нафратангези зарди онхо аз арак медурахшид. Witcher кӯшиш мекунад, ки ҳарчи бештари сарбозони душманро якбора бикушад. Духтар мисли ҳамеша гарм аст ва мисли лона мепарад. Як клип тамом шуд, дигараш ворид шуд. Маҷалла хеле калон, мудаввар аст ва ба камера часпидан осон нест. Ва боз оташ, японхо чаппа парвоз мекунанд.
  Ведмакова тири дуйуми тир-ро холй карда, вайро бе тир монд. Чашмони танг бошад, аллакай бо граната хучум мекунанд. Онҳо бо партовҳо ҷавоб медиҳанд, ҳоло доду фиғон зиёд мешавад ва аскарони шӯравӣ низ меафтанд. Порча як риштаи ночизи мӯйро дар сари Витчер буридааст. Асабҳои духтар ба ин тоб наоварда, аз ҷояш ҷасту фарёд мезанад:
  - Барои Ватан барои Сталин!
  Аз паси вай, боқимондаи ҷангиён фарёд зада, аз пӯшиш берун ҷаҳида, найҳои худро ҷунбонданд. Чанговарони советй ба пешвози японхо давида, дар чангхои чангй машгуланд.
  Ведмакова бо зарбаи тез шиками "самурай"-и наздиктаринро мебурад. Вай дод зада, чавоб доданй мешавад ва мисли хуки кушташуда меафтад. Духтар бо хушнудӣ хитоб мекунад:
  - Футболи Русия: Русия - Ҷопон, ду-сифр!
  Ва дар хакикат як япони дигар гулуяшро бо найза бурид. Хуб, лётчики чанговар сейумро ба лагадка зад. Марди тангчашм дароз кашид ва духтар бо инерсия ҳаракат карда, нӯги онро ба чашми рақиб зад!
  -Ҷопонро гиред! Чаро дар паси саддаҳо истодаед!
  Зарбаи чавобии найча куртаи майорро пора-пора кард, хун баромад, аммо ин на танхо духтарро ба ташвиш наовард, балки хашму газаби иловагиро низ ба амал овард.
  - Марги Хирохито! - аккос зад духтар, шинаш ба маъбади тангчашм бархурд ва духтар бо суръат харакат мекард, ки гуё винти чанговари нав бошад.
  Ҷопониҳо ақибнишинӣ карданд ва ҳатто ақибнишинӣ карданд ва духтари илҳомбахш ба ҳамла рафт, пулемёташ дар дасти бузургҷусса мисли калтак чарх мезад. Баъд ба пуштаи сараш бо кундаи афсари сергайрат зарбаи сахт зад. Анна нафас кашид:
  - Ана барои шумо шахен-хаш!
  Аммо дар маҷмӯъ, русҳо душворӣ кашиданд. Тарафи тангчашм бартарии панч баробар дорад ва японхо дарачаи хуби чисмонй доранд ва гайр аз ин ба мукобили бехтарин солдатхои СССР мубориза намебаранд. Табиист, ки дар чунин чанги душвор ба Шарки Дур даъватшавандагони разряди сейум, ки характеристикаашон бадтар буданд, ё солдатхое, ки дар мухорибахо бо фашистон сахт ярадор шудаанд, фиристода мешуданд. Солдатхо афтоданд, баъзан ба як рус даххо найча зада мешуданд, ба таври куллй хун мерехтанд, вале чун кахрамон мечангиданд ва касе рахм талаб намекард.
  Синицин як афсари япониро бо найча корд зад, вале бо нӯгаш низ ба паҳлӯяш зарба зад. Ҷавон Ҷопони ҳамлаварро бо кундаи туфанг ба қафаси синааш зарба зад, аммо хун аз паҳлӯ хеле зиёд ҷорӣ шуд. Ва чор самурай якбора ба бача шитофтанд.
  Ведмаковаи диловар ба ёрй шитофт ва ба офицер бо найча то китф зад ва як Jap дигарро зери зону афтонд.
  - Петрухаро нигоҳ доред! - Ӯ гуфт.
  Вай дарҳол ду шандеро, ки ба сари сина нигаронида шуда буд, инъикос намуда, ҷавоб дод:
  - Ман Петрус не, балки Аркадий!
  Духтаре, ки як ҷопони дигарро кушт, гиря кард:
  - Дар ҷанг, ҳар ном ба садои таппончаи қаиқ монанд аст; шумо набояд онро бидуни тир холӣ кунед!
  Аркадий андаке ақиб рафт ва найи бераҳмона рухсораи ӯро пора-пора кард. Ҷавон аз дарди тоқатфарсо нола зад:
  - Модари Худо!
  Witcher эътироз кард:
  - Шояд ман модар бошам, аммо аз они Худо не! Умуман, Худо вуҷуд надорад ва ҳеҷ гоҳ вуҷуд надошт!
  Аркадий пушт ба сӯи Анна кашид ва нофаҳмо ғур-ғур кард:
  -Ва баъд аз марг моро чӣ мавҷудият интизор аст?
  Духтар сарашро манфӣ ҷунбонд:
  - Не! Илми коммунистй мурдагонро зинда мекунад! Ва онхое, ки дар мухорибахо барои Ватан халок шудаанд, аввалин шуда ба хаёти нав бармегарданд.
  Синицин сарашро чунбонд:
  -Худо нигах дорад!
  Витчерова як япони дигарро ба по гузошта, хичиррос зад:
  -Худо нест! Агар вуҷуд дошта бошад, пас мо бояд эътироф кунем, ки офаридгори эҳтимолии коинот садист аст! Ва ӯ дӯст медорад, ки эҷоди худро шиканҷа кунад!
  Дар хамин вакт Аркадий ронашро бо найча бурида, барои наафтидан ба чанговари сурхпуш такья кард:
  - Ва ман хеле азоб мекашам! Танҳо тасаввурнопазир!
  Панч-шаш бартарии аскарони хуршеди тулуъ ба даст овард. Панчод самурай ба суи онхо шитофтанд, чанги худро чун лашкари кирмакхо мечонистанд. Аркадий як-ду уларро дар шикамаш шӯх гирифта, сипас чашмаш канда шуд. Вақте ки ҷавон афтид, бист бор сӯзандору карданд ва ӯро то абад ором карданд. Ман ҳайронам, ки рӯҳи ӯ ҳангоми парвоз чӣ ҳис мекард: тааҷҷуб ё тарс, ё шояд сабукии бениҳоят пас аз тарк кардани зиндони баданаш.
  Witcher гӯё зери ҷоду буд. Албатта, куртаи вай пора-пора шуд, бо найчаҳо бурида шуд. Ҷанговар комилан бараҳна буд, ки бо харошиданҳои зиёд фаро гирифта шудааст, аммо самурай натавонист ба вай ягон осеби ҷиддӣ расонад! Вай чанг мекард ва синаи барахнааш, ки пистони арғувонӣ дошт, мисли ҷӯякҳои дар баҳр меларзиданд. Ва пойҳои луч танҳо дурахшиданд. Духтар воқеан таҷассуми қудрати ҳайвонӣ ва эротикӣ буд. Пойҳои лучаш аз хун сурх шуданд, ки бо олиҳаи бузурги ҳалокат ва бадӣ робита ба вуҷуд овард: Кали! Қариб ҳамаи сарбозони шӯравӣ аллакай бо корд кушта шуда буданд, ҷанг ба охир расида буд ва танҳо дар зебоии дурахшони Афродита гох-гох ба чашмони тангдастаи беадаб мезад.
  Генерали япон Нуги ба ин муъчиза бо тааччуб нигох кард. Баъд дар сараш фикре падид омад. Аз паи фармоне, ки бо овози борики магасҳои камғизо дода шуда буд:
  - Аз болои вай тӯр парто, зинда бигир!
  Ҷопониҳои сарфакор низ шабакаҳо доштанд. Ногаҳон шумо бояд яке аз русҳоро зинда бигиред. Ва шабака барои ин беҳтарин аст. Дарҳол даҳҳо сайд ба духтарча занҷир партофтанд
  Witcher то ҳадди имкон муқобилат кард, вай бо тамоми қувва кӯшиш кард, ки худро озод кунад. Аммо ин беҳуда буд, Ҷопони бовиҷдон бо интизори он, ки филро дастгирӣ мекунад, тӯр месохт. Духтарро тамоман ба оғӯш кашида, ба оғӯш кашиданд. Аз афташ, муваффакияти тактикй ба даст оварда шуд, хусусан аз он сабаб, ки ин самт на бо артиллерия ва на пулемёт фаро гирифта нашуда буд.
  Духтар чеҳраи покизаи Аркадийи маҳбубашро ба ёд овард ва ибораи пурмазмунашро ба ёд овард:
  - Дар ҷанг, ҳар ном ба садои таппончаи қаиқ монанд аст; шумо набояд онро бидуни тир холӣ кунед!
  Фикри ташвишовар ва нафратовар ба миён омад, аммо онро ҳамвор накард! Охир, ин зуд-зуд руй медихад: шумо танхо ба шахсе ошик шудаеду у мурд!
  Японхо аз афташ дар ин чо хандакхои суст пушондашударо ишгол карда, мавкеъхои кушунхои советиро дар атрофи Хабаровск давр зада гузаштанд. Ва онҳо Ведмаковаро ба асирӣ бурданд ва гарчанде ки ӯро дигар намегиранд, ӯро ба мошини зиреҳпӯши олуда бор карданд, то ӯро ба ақиб барад. Мошин пеш аз Ҷанги Якуми Ҷаҳонӣ аст, бинобар ин, ӯ дар паси аскарони пиёдагард ба таври ноаён кӯфт. Суръат тақрибан 12 километр дар як соат аст. Брр! Нахустин дар чахон танки хаматарафаи Прохоров вазнаш кам набуд, вале суръати харакат дар рох дар як соат 40 километр ва дар рох 25 километр буд. Хоэир, СССР аз як тараф ба тамоми Европа, аз тарафи дигар ба кисми зиёди Осиё хучум карда истодааст. Духтар ба паҳлӯяш гашт, аз афташ таҳдиди ба пушт хобидан буд. Дар ин қисми мошини зиреҳпӯш чӣ қадар торик аст, зоҳиран дар он қисмати десант ё интиқоли сарбозон ҷойгир аст. Хуб мебуд, албатта, аввал аз чуб ва ресмонхои мустахкам халос шудан. Ва чӣ тавр бояд кард? Духтар, албатта, маҳорат дорад, гарчанде ки ӯ бояд ғамхорӣ кунад, дар айни замон дастбандҳоро кашад ва занҷире, ки аз пояш ба он баста буд, дид. Аммо ресмонҳо низ метавонанд дар ин ҷо хеле хуб кор кунанд. Кор дилгиркунанда аст, вале агар вайро ба территорияи Манчурия баранд, вай вакт меёбад. Духтар ресмонхоро аз пусти тар канда, занчирро арра кард ва дар баробари ин фикр кард. Ҳмм, ин як эътилофи шӯхӣ нест, ки бар зидди Русияи Шӯравӣ ташкил шудааст: Гузашта аз ин, ҷиддитарин ҳаюло Олмон аст. Кишваре, ки технологияи пешрафта ва аскарони пурқувват дорад. Масалан, вай дар бораи самолёти нави ME-309 шунид. Чунин ба назар мерасад, ки инҳо аллакай парвоз мекунанд. Вай дар бораи аслиҳа маълумоти дақиқ надорад, аммо тибқи овозаҳо ин ҳавопаймо то ҳафт нафар дорад! Нуқтаҳои оташфишон. Агар ба назар гирем, ки ЯК=9 хамагй дутои он дорад ва дар болои чанговарони советй ягон машинае нест, ки аз се хол зиёд бошад, ин яроки хеле чиддй мебошад. Кӯшиш кунед, ки чунин ҳаюлоҳоро мағлуб кунед! Хуб, "Фоккен-Вулф" машинаи хеле чиддй буда, аз чихати мусаллахшавй аз самолётхои советй бартарй дорад ва хатто кодир аст, ки кариб ду тонна бомба кашонад. Аллакай дар охири соли 1942 вай бо ду тупи 20 миллиметра ва 4 пулемёти 13 мм мусаллах буд. Аммо ба назар чунин мерасад, ки аллакай навъи нави самолётхои кирку-нанда ва бомбаандози ду тупи 30-мм ва чор тупи 20-мм пайдо шудааст. Ин аллакай як ҳаюло буд, барои ҳама ҳаюлоҳо! Ва тибқи овозаҳо, як ҳавопаймои ҷанганда бо ҳашт таппончаи 30-мм аллакай ба истеҳсолот гузошта шудааст! Кӯшиш кунед, ки чунин гулӯларо мағлуб кунед! Конструкторони советй ба ин чй гуна чавоб додан мехоханд? Ведмакова шунид, ки дар самолёти Як-3 кор давом дорад. Дар ин бора ба ӯ куратори шӯъбаи Берия нақл кард. Чунин ба назар мерасад, ки бартарии асосии ҳавопаймо вазни сабуктари сохтор, бидуни муҳаррикҳои иловагӣ ва силоҳ хоҳад буд. Манёвр, албатта, хуб аст, вале ман зиёд кардани мусаллахшавиро мехохам! Охир, дар бокс, албатта, варзишгари сабук дар вазни пар назар ба вазни вазнин манёвртар аст, аммо вай ба ҳар ҳол тақрибан бешубҳа мағлуб мешавад. Бесабаб нест, ки категорияҳои вазн вуҷуд доранд ва дар байни муштзанҳои касбӣ қудрати зарбазанӣ бештар қадр карда мешавад. Мусаллахшавии авиацияи советиро пурзур кардан лозим аст ва танхо дар хамин сурат ба Вермахт... дар баробарй зада мешавад? Аз нимаи дуюми соли 1942 бартарии Луфтваффе дар хаво бухор шудан гирифт, хатто то мохи марти соли 1943 СССР бартарй дошт, вале... Хиёнати иттифокчиён таносуби куввахоро тагьир дод. Ваҳй, Гитлер 13 март кушта шуд ва ҳоло танҳо охири моҳи апрел аст ва таносуби қувваҳо то чӣ андоза ҷиддӣ тағйир ёфтааст. Ҳамин тавр ба зудӣ, аз мавқеи аз ҷиҳати стратегӣ фоиданок ба мавқеи стратегӣ қариб бохт. Кариб аз он сабаб, ки Германия пеш аз ба даст овардани бартарии стратегй ва тех-никй нисбат ба СССР дануз умед дорад. Аз чумла, иттифокчиён метавонанд ба фашистон микдори зиёди самолётхо диханд, вале ба лётчикхои немис барои омухтани тарзи парвози онхо вакт лозим аст. Бо вуҷуди ин, дар технология ва панелҳои асбобҳо фарқият вуҷуд дорад. Танкҳо инчунин экипажҳои омӯзонидашударо талаб мекунанд ва кори Шеврон дар зимистони Русия чандон хуб нест. Туфангчаи автоматии М-18... Бад не, вале аз чихати суръати оташ он аз бехтарин моделхои советй кам аст, гарчанде ки аз чихати дакикат бартарй дорад! Хулоса, мушкилот мушкилот аст! Инчунин "Черчиллҳо"-и воқеан машҳури дорои зиреҳҳои пурқувват ва иҷрои хуби ронандагӣ ҳастанд... Албатта, чунин ба назар мерасад, ки мо низ бояд бо онҳо ҷанг кунем. Ва чанг хар кадар зиёд давом кунад, фашистон хамон кадар бештар техника мегиранд. Аз ин рӯ, хулоса оддӣ аст, мо бояд дар тобистон бар Олмон шикасти харобиовар ба бор оварем. Дар мавриди Ҷопон, беҳтар аст, ки худро бо дифоъи фаъол маҳдуд кунед ва бо истифода аз бартарии сифатӣ дар танкҳо ҳамлаҳои муқобилро оғоз кунед. Аммо боз, сарфаи энергия ба ҳадди аксар. Бе ҷалб шудан ба набардҳои тӯлонӣ ва сохтани муҳофизат дар хатҳои қаблан омодашуда. Хануз барои истифода бурдани Армияи Сурхи Хитой имконият мавчуд аст, вале режими Чан-Ка-ша бо тамоми кувва ба он хучум кард. Пас, ҳоло шумо метавонед ба қувваи худ такя кунед. Кай бояд ҳамла кард? Беҳтарин вақт охири моҳи май аст, вақте ки роҳҳо комилан хушк мешаванд ва барои сарбозон қувваҳои иловагӣ меоянд. Худи Ведмакова зарбаи аввалини худро ба самти Орёл ва сипас дар вилояти Харков мерасонд, то немисҳоро аз Донбасси саноатӣ берун кунад ва сипас бо як марши маҷбурӣ дар саросари Украина, фавран аз Днепр убур кунад ва минбаъд ба Руминия. . Бо вучуди ин барои озод кардани Белоруссия ба тарафи шимол ру оварда, аз акибгохи гурухи марказй гузаштан мумкин аст. Идея умуман хуб аст, гарчанде ки камбудихо мавчуданд хам, хучум дар самти Орёл аз хама равшан аст ва дар он чо онро фашистон интизор мешаванд. Истеъдо-махоро рахна кардан лозим меояд.
  . БОБИ Љ 3
  Албатта, дар ин ҷо силоҳ ва катюшаҳо муфид хоҳанд буд. Системаи охирин таъсири қавӣ, махсусан ахлоқӣ медиҳад. Дар ҳар сурат, ба шумо силоҳҳои зиёде ва Катюшаҳо лозиманд, то мудофиаи душманро бо снарядҳо бомбаборон кунед. Умуман, тачрибаи чанги якуми чахон нишон дод, ки мухофизат кардан аз хучум осонтар аст ва агар Германияи кайзерй бо хучуми бахории соли 1918 куввахои худро тамом намекард, чанг боз чандин сол давом кардан мумкин буд. Аммо чанги дуйуми чахон бартарии тактикаи хучумро аз тактикаи мудофиавй исбот кард. Масалан, шикасти босуръати Польша ва махсусан зарба задан ба коалицияи тавонои ғарбии иттифоқчиён. Фашистхо дар зарфи якуним мох куввахои бартариро торумор карда, аз хатти маг-лубнашавандаи Магинот гузаштанд. Мубориза дар Африка, ки дар он чо аввал куввахои бартарии Италия бо зарбаи халкунандаи англисхо маглуб шуданд. Ва он гоҳ Роммел аскарони хеле пурқуввати Бритониёро ҳангоми ҳамлаи босуръат мағлуб кард. Аммо, албатта, мисоли барчастаи СССР дар соли 1941 фалокати бузурги армияи тавоно буд. Ва амалиётҳои ҳамлаи ҷавобӣ, ки қисмҳои немисҳоро аз байн мебаранд. Пас, чизи асосй он аст, ки ба фишори танкхои нави немис мунтазир нашуда, ба худ зарба занед. Чанги дуру дарози харобиовар кариб ноумед мегардад, агар олимони советй, албатта, яроки муъчизае ба вучуд наоваранд! Охирин дар асл имконпазир аст, масалан, вай шунид, ки аз ҷиҳати назариявӣ сохтани бомбае, ки қодир ба хароб кардани шаҳр аст, имконпазир аст. Зиёда аз ин, чунин бомба се-чор тонна вазн дорад. Афсона барин менамояд, аммо... Мо барои ба амал омадани афсона ба дунё омадаем.
  Роҳи боз ҳам ҷолибтар ин яроқи лазерӣ мебошад, ки дар Гипреболоиди муҳандис Гарин тасвир шудааст. Чунин чиз кодир аст, ки тамоми армияи танкхо, самолётхо ва киштихоро нест кунад. Албатта, чунин ярокро ба вучуд овар-да, на танхо рейхи сейум, балки хоинони Пиндос, тамоми чахони капиталистй хам ба охир мерасад. Ва байраки дурахшони коммунизм дар руи сайёра чилвагар хохад шуд. Аммо аз чй сабаб бошад, ки ин гуна ярок ба вучуд наомадааст. Оинаҳо роҳи беҳтарини ҷамъ овардани энергияи сӯзишворӣ дар як ҷараён нестанд. Ва барои буридани киштиҳо қувваи бештар лозим аст. Харчанд... агар он ба андозаи микрон мутамарказ шуда бошад, пас самолёту киштихои харбиро буридан комилан мумкин аст. Яроки муъчизае, ки ба начот додани СССР ёрй мерасонад. Ва ин аст, ки эффекти лазерӣ дар шакли дигар. Ниҳоят, занҷир роҳ дод ва қариб озод аст ва дар атроф пораҳои ресмон хобидаанд.
  Ведмакова изхор намуд:
  - Сабру кор, агар бо ту, мурда нестӣ!
  Духтар бархоста, пои урёнашро ба рӯйпӯш зад. Реаксия нест. Вай сахттар зад. Дар посух ба забони японӣ қасам хӯрданд ва ҳеҷ вокуниш нишон надод. Пас аз он Witcher бо ноумедӣ ба суруд сар кард. Ва ӯ бо овози баланд мисли примадонна дар як ҷашни солрӯзӣ месуруд:
  Дастаҳои вермахт ваҳшӣ мекунанд
  Гурриши яроқ ва бархӯрди шамшерҳо!
  Дуд то як моҳ баланд мешавад,
  Таҳрифи нурҳои осмонӣ!
  
  Асрхо боз Ватан шухратманд мешавад,
  Ман ҷисми худро барои Русия медиҳам!
  Ман туро дӯст медорам, Руси зебо,
  Худованди тамоми подшоҳон бо мост!
  
  Эй боғҳои ҷингилаи кишвар,
  Садои аспени тиллой хи-чиррос мекунад!
  бародарони православӣ,
  Худо лашкарро ба корнамоиҳои қаҳрамонона илҳом бахшид!
  
  Дар рузхои хунук ё гарм,
  Шояд абр торикиро оварад!
  Мо мисли ҷорӯб хукҳои фашистем,
  То ки зиштро аз чеҳраи худ биларзонад!
  
  Даъвати партияи мо одилона аст,
  Барои халки советй мубориза баред!
  Мо суруди далерона мехонем,
  Фикр мисли уқоб ба боло парвоз кард!
  
  Сталин дар Мудра - идеали ҳоким,
  Моро ба ҷанги марговари марговар мебаранд!
  Байраки Ватан, байраки голиб,
  Ман тайёрам, ки бо Паллас-тақдир баҳс кунам!
  
  Корнамоии Ленин абадй хохад монд,
  Коммунизми мукаддас месозем!
  Ба таълимоти инсон бовар кун,
  Фашизм дар вартаи зулмот торумор карда мешавад!
  
  Тамоми сайёра мисли мурғи озод аст,
  Ба суи ситорахои дур, ба чахониён парвоз кунем!
  Чизи дурахшон ва олиҷаноб
  Мо мисли ҳайкалтарошҳо эҷод мекунем!
  
  Ва Русия зери парчами сурх,
  Ин мисли Адан дар осмон гул мекунад!
  кори Ленин, васияти Сталин,
  Моро ба суи комёбихо хидоят кун!
  Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова ва чор нафар духтарони афсонавй аз Тула баромада, ба Москва расиданд.
  Акнун вазъияти пойтахт нихоят вазнин буд. Немисхо мухосираи худро аллакай ба охир расонда буданд ва дар он чо коридори 30-40 километр боки монд, ки он руз то руз тангу тангтар мешуд.
  Шаш нафар чанговарон дар канори Москва мавкеи мудофиавиро ишгол карданд. Дар он чо хучуми шадид ба амал омад.
  Олег Рыбаченко оташ зада, худ ба худ месуруд:
  - Оянда азони мост!
  Ва писарак бо пои луч граната мепартояд ва идома медихад:
  - Ва мо олӣ хоҳем буд!
  Маргарита Коршунова тир мезанад ва фарьёд мезанад:
  - Ва ман олитарин хоҳам шуд!
  Ва бо пои урён норинҷаки марговар мепартофт.
  Ва рақибонро ба самтҳои гуногун пароканда мекунад.
  Ва он гоҳ дар ҷанг Наташа немисҳоро бо пулемёт даравида, туҳфаи маргро бо пои луч мепартояд.
  Ин зан чунин аст...
  Соли 1941 Наташа аз калъаи Брест гурехт. Вай ба шарқ мерафт. Туфлиҳои нав ба зудӣ пойҳояшро мекӯфт ва духтарак онҳоро кашида, пойлуч роҳ мерафт.
  Як-ду соат чизе набуд ва баъдан пои бараҳнаам хориш гирифт. Пас аз ду соати дигар онҳо ба сӯхтан сар карданд ва аллакай аз дард метаркиданд.
  Наташа, ки москваги буд, ба пойлуч рох рафтан одат накарда буд. Ва албатта, ҳар гоҳ ва гоҳ вай ба дарё ғӯтонда мешуд.
  Бале, ин шиканҷаи пойҳояш будааст. Аммо духтараки ҷавон зуд ба ин одат кард.
  Сипас, вай ҳамеша пойлуч, ҳатто дар барф мерафт ва танҳо дар сардиҳои шадид пойафзол мепӯшид.
  Холо Наташа мисли олихаи афсонавй мубориза мебарад.
  Ана, Зоя бо пои луч граната мепартояд ва наъра мекунад:
  - Ин воқеан санаи олӣ аст!
  Ва ӯ як навбати хуб хоҳад дод.
  Ва немисхо ва зархаридони онхо меафтанд.
  Ва он гоҳ Анжелика тир мезанад... Ва ӯ низ чунон ваҳшӣ мепарронад.
  Ва аз пои урёнаш граната низ парида истодааст.
  Ва зархаридонро пароканда мекунад.
  Баъд Светлана тир холй мекунад. Ва пои урёнаш чунон чизҳоеро мепартояд, ки касе муқобилат карда наметавонад.
  Ва рақибонро хеле дур пароканда мекунад.
  Ва ӯ худашро парронад ва душманонро бо мавҷи таркиш торумор мекунад.
  Инхо духтарони дар СССР таваллудшуда!
  Олег Рыбаченко ба суи аскарони пиёдагарди душман аник тир холй карда, бо пои бачагонаи худ гранатахои автоматй мепартояд. Ва дар айни замон бача барои худ эҷод мекунад.
  Виталий Кличко бо як муноқиша бо президенти нави Украина Зеленский тасмим гирифт, ки аз мақоми мири Киев истеъфо диҳад. Вокеан, чаро якравй карда, ба вазифа часпида. Беҳтар аст, ки мушкилотро худатон ҳал кунед.
  Ва баъди тарки мақоми шаҳрдорӣ Виталий Кличко ба фаъолияти худ идома дод. Ва дарҳол эҳсосоте, ки вай Вейдерро ба мубориза даъват мекунад. Бе ягон ҷанги мобайнӣ! Ва ин пас аз зиёда аз ҳашт соли танаффус.
  Бештар, албатта, розӣ аст. Майдонталабӣ қабул!
  Ва лаҳзаи ҳақиқат фаро мерасад. Аз як тараф, чемпиони чандинкаратаи чахон зиёда аз дувоздах сол боз ягон маротиба маглуб нашудааст. Ва аз тарафи дигар, собик мири Киев, чилу нухсола. Марде, ки метавонад рекорди Хопинсро шикаст диҳад, аммо фитнесаш хеле шубҳанок аст.
  Дарвоқеъ, бисёриҳо боварӣ доштанд, ки пас аз чунин танаффуси тӯлонӣ рост ба Вейдер рафтан худкушӣ хоҳад буд.
  Аммо Виталий Кличко мисли Рокки Балбоа аст. Ман қарор додам, ки ба муқобили ҳунарманди пурқувваттарин нокаут дар вазнҳои вазнин баромад кунам. Денотей Вайдер муштзанест, ки ҳама рақибони худро афтода дидааст. Мутлақо ҳама, аз ҷумла Тайсон Фьюри!
  Пас чӣ мешавад, агар Виталий Кличко имкон дошта бошад?
  Аммо Виталий Кличко пайваста машқ мекард, шакли худро нигоҳ дошт ва ба кор велосипед савор мешуд. Ва албатта, ӯ аз ҷиҳати ҷисмонӣ он қадар бад набуд. Ва гайр аз ин, манахи пулодй дошт.
  Хуб, Виталий Кличко, ҳатто агар ӯ фаворит набошад ҳам, мубориза хоҳад бурд.
  Олег Рыбаченко клипи автоматашро иваз кард. Ҷангҳои эҳтимолӣ бо боксчиён ҷолибанд.
  Пас, дар ҳақиқат, чаро Виталий Кличко ба ринг бармегардад ва кӯшиш намекунад, ки рекорди Хопинсро шикаст диҳад?
  Ин як идеяи хеле қавӣ хоҳад буд.
  Писарбачаи терминатор як тир холй карда, боз чандин дазор фашистро торумор кард.
  Баъди ин писар хандид ва забонашро берун карда гуфт:
  - Ман як одами олӣ ҳастам!
  Маргарита ду лимуи ба хам баста бо пои урёнаш партофт ва чир-чир кард:
  -Шумо аз ҳама одам сардтаред!
  Олег, ки тирпарронӣ карданро идома дода, асоснок кард...
  Виталий Кличко дар синни чилу нӯҳсола воқеан мехост рекорди Хопинсро шикаст. Вай ҳатто дар як нишасти матбуотӣ ба ёд овард: "Ман гуфтам, ки рекорди Форманро шикастанӣ нестам, аммо дар бораи Хопинс чизе нагуфтам! Пас, ман онро гирифта, рекорди ӯро мезанам!"
  Бо вуҷуди ин, агар як қисми назарраси ҷомеа каму беш боварӣ дошта бошанд, ки Хопинс дар синни чилу ҳаштсола метавонад унвони қаҳрамони ҷаҳонро ба даст орад, ба Виталий Кличко дар чилу нуҳсолагӣ камтар эътимод дошт. Аз чумла аз он сабаб, ки харифаш хеле пуркувват аст.
  Дар таърихи вазнн вазнин чунин муштчй дида нашудааст. Ростй, Видер дигар чавон нест, вале сию панч сол чилу нухсола нест.
  Аммо Виталий Кличко, бешубҳа, хушбиниро аз даст намедиҳад. Вай сахт машқ мекунад ва ба шакли худ меояд. Ва ман хеле шодам, ки аз реҷаи шаҳрдори Киев будан даст кашидам.
  Воқеан, дар Украина, ки ин қадар мушкилиҳо вуҷуд доранд, шаҳрдор будан хушбахтии бузург нест.
  Аммо барои мубориза бо Уядер ба Виталий Кличко пули хеле хуб пешниҳод шудааст. Ҳамин тавр, дар ҳар сурат, ман бо ҳамён хато накардаам. Номи Виталий Кличко машҳур аст.
  Забонҳои бад ҳатто мегуфтанд, ки Вайдер як маротиба мезанад ва Виталий Кличко худаш меафтад. Ва баъд пул гирифта, ёддоштҳо ё адабиёти бадеӣ менависад.
  Ё шояд ӯ дар филм бозӣ кунад.
  Зимнан, Владимир Кличко низ мехост бокс кунад. Танхо Владимири маккор аз байни чемпиони доимии чахон харифи заифтареро интихоб кард. Аммо новобаста аз он ки шумо ба он нигоҳ мекунед, ӯ қаҳрамон аст ва ин олиҷаноб аст!
  Аммо Denotay Wider, новобаста аз он ки шумо ба он нигоҳ мекунед, ҳанӯз ҳам беҳтарини беҳтарин аст!
  Аммо Виталий бепарво машк мекунад. Ӯ мисли ҷавоне аст, ки ба худ фишори ҳадди аксар мегузорад. Ва ӯ якчанд спарринг гузаронида, шакли аъло ва устувории хуб нишон дод. Не, Виталий тайёр аст. Ва ӯ танҳо ба ринг намедарояд.
  Ва дар ҳақиқат, вақте ки рӯзи қиёмат фаро расид, бузургтарин ҳунарманди нокаут, Вейдер, беҳтарин вазнбардор дар ин замина ва Виталий ҷамъ омаданд. Собиқ шаҳрдори Киев, ки ҳама аллакай ӯро ҳамчун муштзан навиштаанд. Аммо баъд ду шахсияти афсонавӣ ба ҳам омаданд.
  Виталий, ки бори аввал дар соли 1999 чемпиони чахон шуда буд. Тасаввур кунед, ки аз ин ходиса чй кадар гузашт ва зиёда аз бист сол гузашт.
  Ва Вайдер аллакай унвони худро барои муддати хеле дароз нигоҳ доштааст. Ва ӯ низ наздик ба шикастани рекорди Холмс аст, ки пас аз тақсими камарбандҳо муддати тӯлонитарин ин унвонро дар ихтиёр дошт.
  Ва албатта, агар Видер аз касе метарсад, ин бобо Виталий нест. Дар ҳақиқат, на ҳама метавонад Ҳокинс бошад. Ва рақибони Ҳокинс мисли Вейдер тавоно нестанд!
  Аммо Виталий хамчун рақиб ба ринг мебарояд. Ҷисми ӯ ҳоло ҳам олиҷаноб ва мушакӣ аст, гарчанде мӯяш аллакай сафед шудааст. Бобо Виталий, чунон ки уро бо эхтиром ва ё бо тамасхур мегуянд. Аммо таърифи мушакҳо ба як ҷавон монанд аст.
  Виталий гуфт, ки тайёр аст. Ва ҳатто ба ӯ, меъёрҳои каме афзудааст.
  Васеътар низ лоғар, кандакорӣ ва бориктар дар устухонҳо, камтар вазн дорад.
  Гарчанде ки ӯ як муштзани пурқувват аст, вай баъзе мушкилоти дифоъ дорад ва на ҳамеша дар пои худ хуб аст. Аммо ман аллакай таҷрибаи зиёди ҷангӣ дорам. Аз чихати шумораи задухурдхо вай аллакай ба Виталий баробар аст. Ва ӯ ҳанӯз мағлуб нашудааст.
  Аммо Виталий Кличко дар ду набарди худ танҳо бар асари захм ва буридан шикаст хӯрд. Ва касро хам гуфтан мумкин аст, ки уро лату кӯб накардаанд.
  Аммо фосилаи зиёда аз ҳашт сол ва тақрибан панҷоҳ сол. Агар Виталий чавон мебуд, албатта, вай имкониятхо дошт. Аммо вай метавонад рекорди Хопинсро шикаст диҳад? Дэвид Ҳей, аллакай дар синни сию панҷсола, боксчии сифр шуд.
  Аммо гап бисёр аст ва танҳо ангуштарин мегӯяд. Оё Виталий Кличко рекорди Хопинсро мешиканад ё вайро, чунон ки ваъда дода буд, бо носилка мебаранд.
  Дар ин ҷо ӯ бо ниқоби зоғ мебарояд. Баланд, хеле хушк, ҳатто лоғар мисли Кощей.
  Як ҷуфт муштзанҳо дар ринг барои ӯ мушкилоти ҷиддӣ эҷод карданд. Ин Острикси кубагӣ аст, ки аз рӯи холҳо пешсаф буда, нокаутро шикаст дод ва Тайсон Фьюри, ки низ аз рӯи холҳо пешсаф буда, тавонистанд муборизаро ба ҳисоби мусовӣ расонанд. Ҳамин тавр, бузургтарин муштзани ҳама вақт метавонад шикаст хӯрад.
  Аммо эҳтимолиятҳо тақрибан аз даҳ як ба фоидаи Вейдер аст. Бо вуҷуди ин, Виталий хеле пир аст ва дар касбаш танаффус дорад. Ҳатто бародараш Владимир маслиҳат дод, ки бо як ҷуфт деҳқонони миёнарав гарм шавад. Воқеан, дар Олмон Виталий Кличко метавонист дар набард бо муштзани миёнарав, сирф аз ҳисоби номи бузургаш пули бештар ба даст орад.
  Виталий дар тамоми чахон на танхо хамчун боксёр, балки хамчун сиёсатмадор, мири пойтахт ва кахрамони Майдон машхур аст.
  Не, дар ҳар сурат, Виталий Кличко бояд фикр мекард, ки оё шитоб кардан ва ба муқобили чунин кӯҳ мубориза бурдан меарзад?
  Аммо интихоб карда шуд: Виталий Кличко роҳҳои осонро намеҷӯяд!
  Мубориза дар Амрико сурат мегирад. Гимнхои ШМА ва Украина навохта мешаванд. Маълумоти хидматрасонӣ эълон карда мешавад. Ниҳоят, сигнал барои ҷанг садо медиҳад.
  Бисёриҳо мехоҳанд тамошобин ва хунро бубинанд.
  Wider боэҳтиёт оғоз кард, гарчанде ки ӯ хато карда метавонад. Чӣ мешавад, агар Виталий зангзада бошад? Ҷаноби Кличко низ шитоб намекунад. Аммо шумо дарҳол мебинед, ки ӯ дар пойҳояш сабук, лоғар, мушакҳо ва мутавозин аст. Дар ҳар сурат, он чизе, ки бисёриҳо интизор буданд: он фавран шино мекунад, рӯй надод.
  Кличко дилпурона кор карда, онро назар ба мукаррарй андаке баландтар нигох дошта, блокхо гузоштанд.
  Ду даври аввал бомуваффақият гузашт. Ва он гоҳ Wider, тавре интизор мерафт, суръатро хеле баланд кард. Вай ба хучум ва хучум фаъолонатар шуруъ кард. Аммо Виталий аз даст нарафт. Зарбаро боздошта, онро бо зарбаи чап пешвоз гирифт. Ва ногаҳон ҳангоми ҳамлаи шадиди ҳаштпо бо дасти росташ ба баданаш зад. Wider дучанд бар дард.
  Виталий дуччат баровард ва бори дуюм дар карераи худ чемпиони чахон ва бехтарин нокаутчии тамоми давру замон худро дар фарш ёфт.
  Виталий табассум кард... Ва тамошобинон аз завк наър заданд. Инро аз Виталий кухансол интизор набуд. Вой! Аммо ба назар чунин мерасад, ки панҷоҳ сол ба наздикӣ меояд! Ва ба ҳар ҳол ҳаракат кунед ва зарба занед! Шумо бояд ин корро карда тавонед!
  Wider бархост, вале ба ақибнишинӣ шурӯъ кард. Виталий охиста-охиста уро бо чанголи худ неш задан гирифт. Ва боз як дугона. Ва ман онро боз задам. Нокаут бозмегардад.
  Бо душворӣ Вейдер то охири давр зинда монд. Баъд, дар навбати дигар, Виталий ҳамчун рақами як кор кард. Аммо ҳеҷ чиз, ҳама чиз мувофиқи нақша рафт. Вайдер якчанд давр ба ақиб рафт ва ба назар нотавон намуд. Аммо дар даври нухум боз таркид. Ва онҳо ба зарба задан шурӯъ карданд ва пеш рафтанд. Ва боз як дуччатро аз даст дода, афтод. Нокаунти дуюм.
  Виталий табассум мекунад. Ба пеш меравад. Wider дар пойҳои худ ноустувор аст. Вай боз як даво наёбад, дечро пазмон мешавад. Ва аз зарбаи навбатй меафтад.
  Вай бо душворӣ аз ҷой бармехезад ва довар муборизаро қатъ мекунад!
  Ғалаба! Виталий Кличко, ҳоло қаҳрамони ҷаҳон! Ва боз камарбанди ӯ! Дуруст аст, ки вай хануз мутлак нест, вале аллакай савори асп аст!
  Вай рекорди Хопинсро шикаст дод ва албатта, барои Форман вазнн вазнин бори чорум чемпиони чахон шуд ва ба Холифилд баробар шуд.
  Васеътар, албатта, фарёд мезанад, ки мубориза хеле барвақт қатъ шудааст ва бозии ҷавобиро талаб мекунад.
  Виталий мегӯяд, ки ӯ тасмим хоҳад гирифт, ки карераашро идома диҳад ё чанд ҷанги дигар кунад. Аммо ҳама ба ӯ мегӯянд, ки ӯ хеле хуб аст, ҳатто аз ҷавонӣ беҳтар аст ва ӯ бояд идома диҳад.
  Гузашта аз ин, ҳоло коре нест. Дар Киев шаҳрдори дигаре ҳаст, интихоботи парлумонӣ ва президентӣ ҳанӯз дур аст, чаро дар онҷо мубориза намебаред?
  Барои се задухӯрди навбатӣ ба Виталий то сад миллион доллар, илова бар як фоизи барномаҳо пешниҳод карда мешавад.
  Албатта, jackpot калон аст ва собиқ шаҳрдори Киев мегӯяд, дар ин бора андеша хоҳад кард.
  Дар хакикат вай нишон дод, ки хануз ба бисьёр чиз кодир аст. Пас, чаро истеъдодро дафн кунем? Ва чизи асосӣ ин аст, ки ба ҳар ҳол дигар коре нест!
  Шояд кӯшиш кунед, ки ҳамаи камарҳоро якҷоя кунед? Ин хеле хуб мебуд!
  Виталий ин таклифро кабул карда, барои се чанги дигар шартнома бает.
  Ва рақиби навбатии ӯ... Хуб, албатта Тайсон Фьюри! Пеш ҳеҷ гоҳ латукӯб нашуда буд, вазни вазнин. Дуруст аст, ки уро Уйдар ва як нафари хурдтараш чаппа карданд. Ва муҳимтар аз ҳама, ӯ низ гунаҳкори бародари хурдиаш аст. Хуб, чӣ тавр шумо метавонед бо чунин чизе мубориза набаред?
  Албатта, муборизаи нав, ҳаққи афсонавӣ ва тамошои олӣ.
  Олег Рыбаченко боз ба немисхо ва чанговарони хоричй тир холй мекунад. Умуман, дар аскарони пиёда дар хакикат немисхо кариб нест. Онхо аз паси танкхои Е-50 ва Е-75 харакат мекунанд. Ва онҳо мекӯшанд, ки таваккал накунанд.
  Дар ин ҷо дар ҷои дуртар шумо метавонед "Пантера"-2-ро бинед. Ин танк, бар хилофи достони воқеӣ, дар соли 1943 пайдо шуд. Ва худи "Пантера" он қадар бузург набуд. Бале, ва "Пантера"-2 истеҳсол мешуд, гарчанде бисёр, аммо дар соли 1945 Олмонҳо ба ҷанг бо СССР омода шуда, заводҳоро бо танкҳои Е-50 ва Е-75 пур карданд.
  Сарфи назар аз ҳама амалии силоҳҳои худгард: E-10 ва E-25, Фюрер танкҳои вазнинтарро афзалтар донистанд. Гудериан бо душворӣ водор кард, ки E-50-и баландсуръат маъмултарин шавад. Фюрер E-75-ро бештар дӯст медошт, ки он чандон муваффақ набуд ва навад тонна вазн дошт.
  Аммо ҳоло як модификацияи E-75 M пайдо шуд, ки силуэти пасттар, сабуктар ва муҳаррики пурқувват дорад. Шояд он дар оянда паҳнтарин гардад.
  Масалан, Олег Рыбаченко аз тактикаи маккорона истифода мебарад. Вай онро гирифта, бо пои луч гранатаро ба треки Е-50 мепартояд. Аз ин сабаб танк чарх мезанад ва бо хамкасби худ бархурд.
  Ва дар натича ду мастодон сухта мешавад.
  Олег, чунон ки мебинем, хеле маккор аст.
  Холо вай хамин тавр амал мекунад ва немисхо талафоти калон дода истодаанд. Писарак пойҳои чолок дорад. Хуб аст, ки мисли ӯ, пойлуч ва зебо.
  Аммо умуман фикрҳо дар бораи боксчиён ба сарам меоянд. Масалан, чаро Денис Лебедев карераи худро аз нав давом намедихад? Чил сол ин кадар дароз нест. Гузашта аз ин, рақибони асосии воҳиди вазн рафтанд ва шумо метавонед кӯшиш кунед, ки камарҳоро муттаҳид созед.
  Он чизе, ки шумо дар ҳақиқат набояд кор кунед, ин шаш нафари мақомот аст. Беҳтар аст, ки худатон ба бокси олӣ машғул шавед ё ба мухолифин ҳамроҳ шавед.
  Чунин аст, ки чӣ тавр Сергей Ковалев шаҳрдори Маскав шуд. Гарчанде ки ин танҳо фантазия аст.
  Ва Денис Лебедев метавонист кори созандатареро анҷом диҳад. Гузашта аз ин, ҳанӯз барвақт аст, ки боксро мағлуб накунем. Варзишгари ҳақиқӣ бояд то ба охир биравад.
  Владимир Кличко низ метавонад баргардад. Аммо баъзехо, монанди Александр Устинов, ки аллакай се маротиба пай дар пай лату куб кардаанд, ба нафака намебароянд!
  Дар ҳақиқат, қаҳрамонҳо одамон нестанд, балки рост аз пӯлод мебошанд!
  Аммо биёед ин сенарияро тасаввур кунем: Путин дар ҳавопаймо суқут кард ва дар Русия интихоботи нави президентӣ баргузор мешавад.
  Ва мо имрӯз чӣ мебинем! Ба коммунистон номзадхои кавй надоранд. Грудин худро шарманда кард ва эътимоди ӯ паст шуд. Зюганов хеле пир шудааст ва ҳама аз ӯ хаста шудаанд ва харизмаи кофӣ надорад. Сурайкин дар интихоботи пештара ноком шуда буд. Дигар шахсиятҳои каме маълум. Жириновский низ пир шудааст ва ҳама аз ӯ безор шудаанд. Дигарон дар ЛДПР кам маълуманд. Аз мухолифин боз киро тавсия карда метавонед? Андрей Навалний қавӣ аст, аммо ба ӯ иҷозаи ширкат дар интихобот дода намешавад. Ксения Собчак номзади ҷиддӣ нест. Демушкин дар зиндон буд ва чандон пешбарӣ нашуда буд. Удалцов хам дар махбас буд, харчанд шояд коммунистон уро дастгирй карда, баромада метавонистанд.
  Хулоса, дар мухолифин рақибони ҷиддӣ вуҷуд надоранд. Аз ин рӯ, Медведев, иҷрокунандаи вазифаи раисиҷумҳур, ҳамчунон фаворити аслӣ аст. Ва агар ягон фитна вуҷуд дошта бошад: даври дуюм ё фавран дар аввал.
  Бо дарназардошти рейтинги пасти Медведев ва ба эҳтимоли зиёд шумораи зиёди номзадҳо ба мақоми президентӣ, даври дуввум комилан имконпазир аст.
  Аммо Медведев дар даври аввал бартарии хеле калон хоҳад дошт ва дар даври дуввум рақиби чандон хуб нест.
  Гарчанде ки дар лаҳзаи охирин Зеленскийи худаш метавонад пайдо шавад ва ҳама кортҳоро омехта кунад!
  Олег Рыбаченко боз граната партофта, танкхои фашистиро тела дод. Гурриши бисьёр ва тирпарронй.
  Ва гох-гох замин ба хаво мебарояд ва рост дар хаво месузад. Ва пораҳо рӯй гардонда, гудохта мешаванд.
  Олег мегӯяд:
  - Шаъну шараф ба империяи мо!
  Маргарита, ки қотилро бо пои урёнаш партофта, чир-чир кард:
  - Шаъну шарафи бузург ба кахрамонон!
  Ва боз духтарак бо пошнаи урёнаш лимӯро мепартояд.
  Фашистон мерезанд, ох ва мерезанд.
  Ҳеҷ роҳе барои боздоштани онҳо ё мағлуб кардани онҳо ҳатто бо бомбаи вакуумӣ нест! Дар ин ҷо чунин ҷанговарони олӣ ҳастанд, ин танҳо даҳшатнок аст!
  Олег наъра мезанад:
  - Галабаи мо дар чанги мукаддас!
  Маргарита тасдиқ кард:
  - Бо сад фоиз кафолат!
  Ва боз духтарак бо пои луч граната партофт.
  Не, ин кӯдакон бешубҳа таслим намешаванд.
  Олег Рыбаченко наъра зад:
  - Барои тартиботи нави советй!
  Маргарита фаъолона тир зад ва тасдиқ кард:
  - Банзай!
  Олег бошад, кушиш мекард, ки эчодкориро давом дихад. Хуб, Виталий ихтиёрӣ алайҳи Тайсон Фьюри дифоъ мекунад. Дар ҳамин ҳол, Владимир бо Руис муборизаи ҷолиб дорад.
  Дарвоқеъ, Руиз дар се версия қаҳрамони ҷаҳон буд. Дар он ҷо, чаро Владимир наметавонад бо ӯ барои пули зиёд мубориза барад? Рақиби боз ҳам қулайтар он аст, ки ӯ ба таври назаррас кӯтоҳтар ва фарбеҳ аст. Владимир метавонад ӯро бо зарбаҳои тӯлонӣ парронад.
  Афсӯс, ки Кличкои хурдӣ ҳангоми қаҳрамони ҷаҳон буданаш аз мубориза бо ӯ даст кашид. Аммо ҳаракат кардан лозим мебуд.
  Ва чӣ тавр шумо дар ин бора фикр накардед, Владимир?
  Ва чемпиони чахон дар се версия акнун Усик аст. Бо вуҷуди ин, ӯ зуд ба тахт расид.
  Ва муборизаи муттаҳидшавӣ бо Виталий имконпазир аст. Аммо инҳо ҳоло танҳо тахминҳоянд.
  Виталий бояд Тайсон Фьюриро мағлуб кунад ва вохӯрии реванш бо Вайдер таваҷҷӯҳ дорад. Ва бисьёр дигар муборизони шавковар хастанд. Ҳамон Энтони Ҷошуа. Бо ӯ мубориза бурдан ҳам бениҳоят ҷолиб мебуд. Ва инчунин интиқоми бародарашро гиред.
  Виталий бо маглуб кардани Вайдер сенсация ба вучуд овард. Ва шумо барои рушди муваффақият чӣ кор карда метавонед?
  Чаро аввалин муштзан дар ҷаҳон нашавед, ки пас аз панҷоҳ сол дар мубориза барои қаҳрамонӣ ғолиб омад? Ҳеҷ кас ин корро пештар идора накардааст!
  Эҳ, Виталий! Фарқ надорад, ки шумо чӣ гуна шаҳрдори Киев будед, аммо ҳоло шумо ҳамчун қаҳрамони бузурги ҷаҳон эътироф кардаед!
  Аммо дар ин ҷо аввалин, ихтиёран дифоъ аз унвон аст. Виталий бо рақиби калонтар ва дарозтар силоҳ рӯбарӯ мешавад. На мисли Вайдер як муштчии пурқувват, балки техникӣ ва чолок, бо дастони дароз. Ва инчунин ҳанӯз шикаста нашудааст, гарчанде ки он партофта шудааст.
  Муҳимтар аз ҳама, ӯ Владимир Кличкои ҳанӯз хеле ҷавонро мағлуб кард, ки бешубҳа Тайсон Фьюриро рақиби пурқувват мекунад.
  Имкониятҳо тақрибан панҷоҳу панҷоҳ буданд. Албатта, ғалабаи нокаут бар Вайдер таъсирбахш буд. Аммо ҳоло ин на ба муқобили ӯ, балки як муборизи техникӣ хоҳад буд, ки то ҳол ҳеҷ кас натавонистааст ба паёмдони худ хабар диҳад. Ва муҳимтар аз ҳама, ғолиби худи Владимир дар субҳи қувваташ аст.
  Оё Виталий, ки панчохсола аст, аз ухдаи ин гуна техник баромада метавонад? Ин аллакай дуэли зиёиён аст. Бо вуҷуди ин, Вайдер Виталийро ба таври возеҳ нодида гирифт ва кӯшиш кард, ки ӯро бетантана бигирад. Аммо ин дигар кор нахоҳад кард.
  Дар ин ҷо ҳарду боксчиён омодагӣ мебинанд. Виталий, чун харвакта, чиддият ва диккатангез аст. Вай дилпур ва ором аст.
  Тайсон Фьюри низ омодагӣ мегирад. Вай аз Виталий баланд, дастони дарозтар дорад ва кушиш мекунад, ки аз ин истифода барад.
  Аммо акнун набард дар Бритониё баргузор мешавад ва пахши пулакӣ низ мешавад.
  Ҳоло Тайсон Фьюри дар ҷои аввал баромад. Вай эътимоди зоҳириро нишон медиҳад. Бемӯй, заҳматталаб ва на он қадар варзишгар. Агар Виталий Кличко мӯи худро ранг мекард, шумо наметавонед бигӯед, ки кадоме аз онҳо калонтар аст, гарчанде ки дар синну сол фарқияти ҳабдаҳсола вуҷуд дошт. Ин ҳанӯз рекорди муборизаҳои қаҳрамонӣ нест, аммо аллакай ба рекорд наздик шуда истодааст.
  Хуб, шояд Виталий низ бо нафари хурдтар аз Тайсон Фьюри ҷанг кунад.
  Виталий дар зери садои мусикии тахдидкунанда мебарояд. Онхо ба хамдигар нигох мекунанд.
  Тайсон каҷ аст ва баландтар ба назар намерасад. Виталий шояд дар китфаш васеътар бошад. Ва аз ҳама муҳимаш ин аст, ки пайкараш хеле зеботар ва мушакҳои ӯ намоёнанд.
  Хуб, дар бораи сурудҳо чӣ гуфтан мумкин аст? Аввал бритониёӣ ва баъд украинӣ.
  Баъд мубодилаи назар.
  Ва он гоҳ садои bugle, даври аввал.
  Виталий зарбаи сабук партофта, нагз харакат мекунад. Тайсон кӯшиш мекунад, ки тарк кунад. Аммо Виталий хеле моҳир аст ва зарбаҳои ӯ бо траекторияи бесарусомон ҳаракат карда, ба сари Тайсон Фьюри мерасад.
  Ҳама чиз тавре пеш меравад, ки коршиносон пешгӯӣ кардаанд. Виталий суръати аъло дорад.
  Ва ҳама чиз муваффақ мешавад.
  Вай дар даври якум голиб меояд... Баъд як дакикаи истирохат ва даври дуйум. Боз Фьюри тактикаро тағир намедиҳад. Вай аз афташ умедвор аст, ки Виталий хаста мешавад.
  . БОБИ Љ 4.
  Ва боз Кличко бартарии андаке дорад. Бародарон дар ринг бартарӣ доранд.
  Владимир як ҳафта пеш Руизи хурдиро бо нокаути техникӣ шикаст дод.
  Бале, ҷанг идома дорад.
  Даври сеюмро боз Виталий дикта кард. Аммо дар даври чорум Тайсон Фьюри ногаҳон таркиш мекунад. Вай ба пеш мешитобад... Ва ба деч мезанад. Ва ӯ афтида мешавад.
  Ӯ чӣ мехост? Виталий дар ҳолати омодабош аст.
  Тайсон ин раундро то охир ҳимоя кард. Баъд чанги яктарафа бо бартарии Виталий боз cap шуд. Гузашта аз ин, қаҳрамони ҷаҳон Кличко Ср ба таври равшан шитоб намекард.
  Ва пас аз ҳашт раунд Тайсон Фьюри ногаҳон даст кашид. Ва пирӯзӣ бо нокаути техникӣ, бинобар саркашӣ аз идомаи мубориза эълон мешавад.
  Ҳамин тариқ, Виталий Кличко рекорди нав гузошт: аввалин мубориз дар таърихи бокс, ки дар синни панҷоҳсолагӣ унвони ҷаҳониро ҳимоя кард. Ва дастоварди навбатии Хопинс.
  Ҳамин тавр, ҳоло ӯ воқеан супермен шудааст. Ва интиқоми бародарашро гирифт.
  Аммо муборизаи навбатӣ як вохӯрии ҷавобӣ бо Вайдер аст. Онҳо пардохти хеле калон ваъда медиҳанд. Чаро мо метавонем бо ӯ ҷанг кунем ва баъд ба муқобили Еҳушаъ барем?
  Ва он гоҳ шумо метавонед дар бораи муборизаи муттаҳидшавӣ бо Усик фикр кунед. Умуман, Виталий Кличко, аслан мехост, қаҳрамони мутлақи ҷаҳон шавад. Ва ӯ хоҳиши хеле қавӣ дорад.
  Олег Рыбаченко аз фикрхои у табассум мекунад. Бале, ин имконпазир аст. Писарак як катор фашистонро даравида, мегуяд:
  - Мардум туро ёд мекунанд Кличко! Мардум туро қадр мекунанд Кличко! Мардум аз ту гуруснаанд Кличко! Ба зудӣ баргардед Кличко!
  Писарбачаи нобига аз суруди шухии у хандид ва боз аз хама гранатахо аз хама марговартаринашро парронд. Ва се танки фашистй бархурд.
  Бо вучуди муковимати кахрамононаи кушунхои советй, фашистон хануз хам коридореро, ки Москваро бо дигар районхои СССР мепайвандад, гирифта ва буранд.
  Ҳамин тариқ, пойтахти Русия дар муҳосираи пурра қарор дорад. Чи тавре ки Ленинград баста шудааст.
  Сталинград холо хам мукобилат мекунад. Немисхо ба шахрхои Грозный ва Орчоникндзеи Кавказ хам зада даромаданд. Вазъият вазнин аст. Хусусан вакте ки Москва комилан ихота карда шуд.
  Он дорои аскарони зиёд ва садҳо ҳазор солдат дар милитсия мебошад. Аммо дар чангхо снарядхо ва лавозимоти чангй хеле зуд сарф мешаванд. Шояд лавозимоти ҷангӣ кофӣ набошад. Ва он гоҳ пойтахт фурӯ хоҳад рафт. Ва захираи озуқаворӣ он қадар зиёд нест. Ин ҳам ба зудӣ хотима меёбад.
  Ва бе Москва ин чанги дигар мешавад. Ва Сталин инро мефахмад.
  Холо у дар Куйбышев аст. Аммо баъд аз он ки фашистон ба Волга зада даромаданд, он хам аз хатти фронт дур набуд.
  Илова бар ин, самурайҳо низ ба онҳо фишор меоранд. Онхо бо аскарони бешумори пиёдагард бомбаборон мекунанд ва хучум мекунанд. Шояд қувваи кофӣ набошад.
  Сталин инро мефахмад ва кушиш мекунад, ки дар паси парда бо Япония дар бораи сулхи алохида гуфтушунид кунад. Онҳо мегӯянд, ки ҳатто омодаанд аз Шарқи Дур даст кашанд ва ҷубронпулиро бо тилло пардохт кунанд.
  Аммо Хирохито гуфт: ба мо тамоми Сибирь, то Урал лозим аст. Афсус, ки ин кадар даст кашидан мумкин нест.
  Владивосток аллакай кариб дар ихота шудааст. Ва умуман ҳама чиз хеле даҳшатнок аст ...
  Аммо баъзе духтарони кахрамон чанг карда, ба фашистон ва милитаристони Япония таслим намешаванд.
  Мошини зиреҳпӯши маҳбас, ки дар он Witcher сурудхонӣ мерафт, аз кор монд ва садои чирҷиши кушода шудани дар шунида шуд. Ду марди ҷопонӣ, ки яке калону фарбеҳ ва дигаре хурду борик, аз нуре, ки Анастасияро лаҳзае нобино карда буд, ба канор рафтанд. Баъд духтар бе ягон дудилагӣ якеро бо шинам ва дигареро бо мушти занҷир печонда ба даҳони маъбад зад. Ҷанговарони шӯҳратманди Сарзамини тулӯи Офтоб ба таври хандаовар нокаут шуданд.
  Witcher ҳатто месуруд:
  - Ман одамро ба даври дувоздахум даъват мекунам! Баъд аз ҳама, ман як зани олӣ ва як Атасс ҳастам ва ман душманро ба нокаути амиқ мефиристам ва дар ҷанг синфи беҳамторо нишон медиҳам!
  Духтарак пулемети япониро, ки аз "Шмейстер" нусхабардорй шуда буд, гирифт ва болтро пахш карда, ба суи кабина шитофт. Боз се нафар японӣ аз он ҷо ҷаҳишиданд ва Ведмакова ба сӯйи онҳо оташе фиристод, ки ба сари онҳо нигаронида шуда, ваҳшиёна табассум кард.
  - Аҷубаҳои клуби сарвар чӣ гирифтанд!
  БТР-ро як зани бараҳна асир гирифт. Ҷодугар аккос зад:
  Дар болои Русияи бадбахт нишастед,
  Аҷубаҳои ҷаҳаннам торикии ҷӯшонро!
  Истилогар табари туфони худро дорад,
  Сарро тез кунед ва буред!
  Коммунист дар иаздик пиёда нест,
  Мо то абад юғ нестем!
  Рейхи сеюмро ба оташдонҳо табдил хоҳад дод,
  Хуб, ростқавлӣ бо некӣ мукофот хоҳад шуд!
  Сарфи назар аз он ки вай нафрат дошт, Ведмакова либоси низомии япониро, ки аз мурдагон гирифта шудааст, ба бар кард. Чи кадар нофорам буд, ин сарбозон муддати дароз нашуста буданд ва бӯи даҳшатнок буд. Духтараки лётчик дод зад:
  - Ин бояд ин қадар бераҳмона шавад! Осиё, аммо!
  Зирехпуш бошад, ба осонй ба кор даромад ва ба самти шимолй равон шуд. Мошин ду пулемети 12-мм дошт, то ки агар лозим шавад, хучуми пиёдагардонро зада гардондан мумкин буд. Чизи дигар ин аст, ки зиреҳи 20 мм ба калибри 37 мм "тупҳои" японӣ тоб оварда наметавонист . Ведмакова чунин фикр мекард: ба сари хокимият омадани коммунистон Россияро чй тавр тагьир дод. Агар дар замони подшохй армияи Япония аз чихати техникй аз армияи рус хеле бартарй дошта бошад, хозир, баръакс, акиб монда истодааст. Ҳарчанд наметавон гуфт, ки илм дар сарзамини тулӯи офтоб ташвиқ нашудааст. Таълими хатмии миёна дар охири асри XIX чорй карда шуд. Дуруст аст, ки сифати таълим дар Ҷопон чандон баланд набуд. Онро аз мактаби пруссй, ки то хадди ифрот буд, нусхабардорй карда, андаке содда карданд, то ки як муаллим аз байни хонандагон харчи бештар гузарад, зеро одамони сохибмаълумот намерасиданд. Умуман, ҷопонҳо ба аврупоиҳо, масалан, ба бритониёиҳо дар намуди зоҳирии либоси хакӣ, ба немисҳо дар сохтор ва низомномаи низомӣ, ба амрикоиҳо дар либос ва навъи флоти ҳарбӣ ва низоми фаъолияти муассисаҳои молиявӣ тақлид карданд. Дуруст аст, ки онҳо коди худро доштанд, масалан, рамзи Бушидо, маводи таркандаи машҳури Шимоса (ҳарчанд он аз аврупоӣ беҳтар набуд). То нимаи асри нуздаҳум Ҷопон як кишвари ақибмондаи асримиёнагӣ буд, ки ҳатто роҳи оҳан надошт ва бо тирҳои тӯп мусаллаҳ буд. Он ҳатто аз Туркия ё Эрон ва ҳатто бештар аз Русияи подшоҳӣ архаиктар буд. Аҷиб он аст, ки маҳз Амрико ба сарзамини тулӯъи Офтоб кӯмак кард, ки ҳамчун одамон пайдо шавад ва аслан маҷбур кард, ки ба ҷаҳони мутамаддин ҳамроҳ шавад. Крейсери хозиразамони паровози дорой снарядхои тарканда ба Японияи акибмонда таассуроти калон бахшид. Хусусан вакте ки вай якчанд киштии бодбондорро гарк карда, тамоман бе-чора будани тирхои тупро нишон медод.
  Шояд амрикоиҳо на як бору ду бор пушаймон шаванд, ки онҳо Ҷопонро маҷбур кардаанд, ки худро ба ҷаҳон кушояд. ки онҳо дар Осиё рақиберо ба вуҷуд овардаанд, аммо баъд бовар кардан душвор буд, ки пас аз чанд даҳсола Сарзамини Офтоб ба роҳе меравад, ки барои Ғарб садсолаҳо тӯл кашид.
  Ведмакова дар кад-кади роди мошингард пеш рафта, ба мошиндои боркаш бо арматура пеш рафта, инчунин нацлиёт имконият дод ва мулохиза кард. Хукумати подшохй хатто дар замони Искандари дуйум, дурусттараш дар замони Николаи Якум накшахои ба Россия хамрох кардани Хитойро тартиб медод. Аммо Николай самти туркро ҳамчун объекти васеъ интихоб кард. Дар асл, он қулайтар буд. Аммо Англия, ки ба Русия нафрат дошт ва Фаронса, ки зери нуфузи он буд, ба ҳимояти усмонӣ баромад. Аввалин бор дар давоми чорьяк хазорсола (аз соли 1612) Русия дар чанги васеъмиқёс мағлуб шуд (ҷангҳои инфиродӣ, албатта, ба ҳисоб намераванд, шумо дар назар доред, ки Русия дар давоми тақрибан чоряк ҳазорсола ҷангро ҳамчунон мағлуб накард. умуман, дар омади гап, он дар зери Николаси Якум буд, ки он ба андозаи максималии худ аз ҷиҳати масоҳат расид). Якчанд сабабҳо вуҷуд доштанд, ки аз ҳама муҳимаш бартарии давлатҳои ғарбӣ дар таҷҳизоти технологии нерӯҳои онҳо буд. Пас аз он ки Николас аввалин худкушӣ кард, тахтро Александри II гирифт: шояд подшоҳи аз ҳама босавод ва донишманд дар тамоми таърихи Русия. Вай ба ислохоти калон шуруъ намуд, кайд кард крепостной ва дар тахти у суръати тез тараккй кардани саноат, сохтмони роххои охан ва станцияхои электрик! Аммо дар баробари ин бархам додани крепостной аз хисоби дехконон ба амал омад, харобихои зиёд ба амал омад, бетартибихо, махсусан дар Польша бетартибихои оммавй ба амал омад. Искандар муяссар шуд, ки Русияро пеш барад, аммо мушкилоти бунёдиро ҳал накард ва ҳатто Аляскаро ба доллар ба Амрико фурӯхт ва ҷазираҳои Ҳавайиро ройгон дод. Ростӣ, ӯ тавонист Туркияро мағлуб кунад, аммо империяи Усмонӣ он замон хеле заиф буд ва аз шӯришҳо ба ларза афтод. Бале, талафоти Русия дар ин ҷанг ба таври номутаносиб калон буд, ки бо вуҷуди ислоҳот артиши Русия ҳанӯз аз комилият дур нест. Аммо, ҳатто дар замони Суворов ҳама чиз он қадар равшан набуд, ки онҳо дар китобҳо мегӯянд. Ғалабаҳо бо нархи қобили мулоҳизае ба даст оварданд ва Екатерина дуюм, масалан, дар давоми ҷанги дуюми Русияву Туркия, худро танҳо бо ба даст овардани ҳудуди нисбатан хоксор маҳдуд кард ва ҳатто аз даъвоҳо ба Молдова даст кашид. Ҳарчанд дар ин сарзаминҳо славянҳои православӣ зиндагӣ мекарданд ва дар як вақт бахше аз Руси Киев буданд. Умуман, баъди аз юги мугулу тотор озод карда шудани Россия барои баргардондани тамоми сарзамини ас-лии славянхо рох муайян карда шуд. Ин якчанд асрҳоро дар бар гирифт; Масалан, Галисия танҳо дар соли 1939, пас аз озод шудан аз юғи Полша баргардонида шуд. Ва шахри Пржемысль бо заминхои атроф дар ихтиёри венгерхо ва словакхо монд.
  Ведмакова ба шоссе нигарист: он кадар машинахои гуногун набуданд, вале аскарони пиёдагарди японй марш мекарданд. Аҳолии Ҷопон тақрибан сад миллион нафарро ташкил медиҳад, ки ҳатто аз Олмон бештар аст, омӯзиши пеш аз даъват ба артиш нисфи соати дарсиро дар бар мегирад. Чанг бо СССР бар хилофи мубориза бо ШМА, барои онхо неъмати худоест. Шумо метавонед тақсимоти бештар ва бештарро нест кунед.
  Аз ду автомати баландсуръати худ тирандозӣ кардан хеле ҷолиб аст, хушбахтона ин корро тавассути идоракунии онҳо бо истифода аз гардонандаи гидравликӣ аз кабина анҷом додан мумкин аст. Аммо ҳақиқат ин аст, ки он вақт худи вай имкони аз ин ҷо берун рафтан кам хоҳад дошт. Не, ҳанӯз ҳам беҳтар аст, ки ин корро ба хати фронт наздиктар ё шабона анҷом диҳед. Бале, гуё аллакай торик шуда бошад... Он вакт гургон сер мешаванду гусфандон эмин мешаванд. Ҳарчанд не, вай гӯсфанд нест.
  Пас дар бораи Ҷопон чӣ гуфтан мумкин аст? Чанги якуми солхои 1904-1905 барбод рафт ва Россия танхо дар асир бештар аз дусаду панчох хазор солдату офицерашро талаф дод. Гарчанде ки армияи подшохй аз чихати шумора бартарй дошт. Ҷопон камтар аз ду ҳазор маҳбусонро талаф дод; ҳатто барои ҳар як сарбози зардрӯй ва ҳазор афсари асиршуда сад рубли тилло мукофотпулӣ муқаррар карда шуд. Ин саҳифаи таърих барои Русия хеле ногувор аст. Аз ҳама ғазабовар он аст, ки бисёриҳо дар дохили кишвар мехостанд, ки япониҳо пирӯз шаванд. Масалан, студен-тони университети Москва ба микадо ба муносибати афтидани Порт-Артур табрикнома фиристоданд. Ва чӣ қадар дуздида шуд: номбар кардан ғайриимкон аст!
  Ведмакова суръ-ати газро суст кард, то ки ба дигар колоннам марш дучор нашавад. Духтар касам дод:
  - Хайр, онҳо мисли малах ҳастанд! Махлукхои тангчашм!
  Гӯш аллакай гурриши тупҳоро дарк мекард, хати фронт наздик мешуд. Лётчик гуррос зад ва баъд суруд гуфт:
  Ҷанговари рус аз дард нола намекунад,
  Ҷанговари рус японҳоро несту нобуд мекунад!
  Ва мо андӯҳи тамом дорем,
  Тамоми сипари хамида ларзид!
  Духтар боз хомуш шуд. Дар он чанг ШМА ва Англия ба Япония бо пул ва ярок ёрй расонданд, вале дар гарб фронт набуд. Дар хакикат, сарзамини Офтоб умед дошт, ки Германия аз фурсат истифода бурда, ба Россия хучум мекунад. Аслан, ин воқеият буд ва барои Олмон фоидаовар буд. Австрия-Венгрияи иттифоқчӣ бо манфиатҳои худ дар Балкан низ метавонад ба Русия муқобилат кунад. Туркия, ки таърихан аз Русия хафа шуда буд ва ҳатто таҳти назорати молиявии Олмон қарор дошт, метавонад ба ҷанг ворид шавад. Инчунин мумкин аст, ки Итолиё, ки узви Иттиҳоди сегона буд ва метавонад ба сарзаминҳои сарватманди Украина даъво кунад, вориди ҷанг шавад. Ба хар хол барои Россиян подшохй бад мебуд. Ҳатто агар вай дар иттифоқ бо Антанта мағлуб шавад, он гоҳ ҷанг дар ду фронт бо фалокат анҷом хоҳад ёфт. Имконияти ба ҷанг ҳамроҳ шудани Фаронса кам аст, зеро он вақт Бритониё бар зидди Русия буд. Умуман, албатта, ин хатои калони кайзерист, ки чунин фурсатро аз даст дод. Мумкин аст, ки ҳатто пас аз сар задани Ҷанги Якуми Ҷаҳонӣ, хатогиҳои асосии стратегӣ ҳамлаи Фритс ба Бельгия ва Фаронса буд. Шояд, агар онхо ба Россия хучуми хаматарафа cap мекарданд, вазъияти Польша дар соли 1939 такрор мешуд. Хушбахтона, немисҳо аз ҳад зиёд эътимод доштанд ва ҷангро дар ду фронт интихоб карданд.
  Witcher, бар хилофи бисёре аз ҳамватанони худ, хушбахт буд: вай тавонист, ки Майн Кайфро хонад ва дар асл. Албатта, Гитлер дуруст гуфта буд, ки ё бо Англия ба мукобили Россия якчоя будан лозим аст ва ё якчоя бо Россия ба мукобили Англия. Ва комилан мантиқӣ, Фюрери оянда онҳоеро танқид кард, ки ҷасади Бисмаркро ба рӯшноӣ оварданӣ буданд.
  Гитлер дар хакикат хар гуна имкони иттифоки бо Россияро рад кард, хусусан вакте ки большевикон дар он ба сари хокимият омаданд ва боварй доштанд, ки заминхои рус бояд ба колонияхои немисхо табдил ёбанд.
  Ин маънои онро дорад, ки вай ошкоро душмани Русия буд ва ҳама гуна шартнома барои фюрер як коғази оддӣ буд. Зиёда аз он, Сталин барои он ки ин гуна зарбаи сахтро ба манахи кушодааш аз даст дод, ахмак аст, гарчанде ки вай вазифадор буд, ки барои дафъ кардани зарба омода шавад ва кушунхои худро ба тайёрии чангй расонад. Ё беҳтараш, онро худатон шинонед! Армияи немис низ ба такони хучуми армияи советй тайёр набуд. Барои онхо хеле душвор мебуд, мо метавонистем кушунхои немисхоро дар дегхо ихота карда, нобуд кунем. Ин чӣ ҷанг аст! Хамин тавр, ташаббус ба дасти Вермахт гузашт. Ва фронт аз Гарб ба Шарк мерехт. Маълум нест, ки Сталин ба чӣ умед мебандад? Ва Берия писари харом аст. Вай мӯйсафедро хуб медонад. Чаро Сталинро огох накард? Чаро ӯ шуморо водор накардааст, ки чора андешед? Ин чӣ гуна рӯй дод? Охир, Комиссари Халкй одами маккор буд ва ба касе бовар намекард! Дар ниҳоят, дар ҳақиқат маълумоти ҷиддии иктишофӣ мавҷуд буд, аскарони Рейхи сеюм ба сарҳад мерасиданд ва ҳар бибии дуюм ҷангро пешгӯӣ мекард. Дар маҷмӯъ, эҳсосе вуҷуд дошт, ки чизи ногувор ва даҳшатнок наздик мешавад!
  Ва тандо Сталин ва дамродони у дануз лагад мезаданд, ки гуё дидаю дониста миллиондо одамонро аз даст додан ва нобуд карданй буданд. Ва умуман грузии муйлабдор ин кадар нобига нест... У ба тамом кардани семинария муяссар нашуд ва, чунон ки Берия ба у икрор шуд, тез-тез менушад. Вакте ки чанг cap шуд, як овози умумй ба амал омад... Ва акнун тамоми чахон ба мукобили Россия ярок ба даст овардааст! Ва дар ин ҷо, албатта, сиёсати ноустувори Сталин гунаҳкор аст. Аз ҷумла, бо вуҷуди он ки фронт аз нарасидани мавод нафас мекашид, ҳазорон қаторҳо барои ба Қазоқистон депорт кардани чеченҳо бозхонд шуданд. Ва ин дар замони ҷанг анҷом дода шуд, вақте ки ҳар вагон муҳим аст! Аз ин сабаб, дар омади гап, Майнштейн сарфи назар аз бартарии назарраси ададии артиши шӯравӣ тавонист як ҳамлаи ҷавобиро барои шикаст додани аскарони сурх анҷом диҳад. Аз сабаби нарасидани эшелонхо дар сари вакт куввахои иловагй сафарбар карда нашуданд, таъминоти кушунхои советй канда шуд ва дар натича хучум бархам хурд. Ва агар кушунхои мо хозир дар Киев ва шояд дар Румыния мебуданд, Англия ва ШМА ба СССР хиёнат карданро хавф наме-карданд!
  Гайр аз ин, кй кариб Гитлерро кушта буд? Хамин тавр рейхи сеюмро ба тачовузи нав тела додан?! Эҳтимол, ин амалиёте буд, ки Берия сарварӣ мекард... Охир, дар як вақт ӯ фаҳмид, ки Троцкийро чӣ тавр ба охир расонад. Аммо дар он вакт ба ин зарурати рох надодан ба чудой дар Интернационал ба амал омад. Акнун ин боиси баръакс шуд, душманони Русия муттаҳид шуданд. Гузашта аз ин, душманон таърихӣ ҳастанд! Вай бояд гуфт, ки худи Ведмаков аз он хеле тааҷҷубовар буд, ки Черчилл рӯзи 24-уми июн бо як суханронии ҳаяҷонангезе, ки аз СССР пуштибонӣ мекунад, эълон кард. Аҷиб аст, ки гӯсфандон ба гург барои иттифоқ омадаанд, агар, албатта, шери Бритониёро ба гӯсфанд монанд кардан мумкин аст. Аммо Сталин як гурги маъмулист! Акнун ҳама чиз ба ҳолати муқаррарӣ бармегардад, демократҳои капиталистӣ ва фашистони капиталистӣ якҷоя! Аммо коммунистон якдил ва поквичдонанд, бе муросо бо вичдон! Шояд Сталин махз хаминро мехост? Ба хар хол кувваи душман афзуд, Япония дар шарк чанги худро нишон дод. Аммо, дар маҷмӯъ, иқдоми раҳбарияти кишварҳои Офтоб мантиқист: гулӯи низомиёни аз гузаштҳои бузурги ҳудудӣ ва таслими воқеӣ норозӣ, ҷангу заминҳои нав ваъдакардаро хомӯш кардан лозим аст. Агар Штатхои Муттахида 24 июль ба мукобили Япония санкция, дурусттараш мухосира чорй намекарданд, пас шояд самурайхо хатто дар мохи август, зимистонро интизор нашуда, ба СССР зарба мезаданд! Японхо халки далеранд ва онхоро хотираи Халхин Гол, ки дар он чо, дар омади гап, кушунхои дуюмдарача, аз он чумла бо кушунхои лухтакмонанди хукумати императории Манчжурия мечангиданд, базӯр боздошта мешуд!
  Ва ин метавонад суқути Маскавро зери хатар гузорад... Ҳарчанд Сталин ба таслими Маскав додани тамоми Сибирро афзалтар медонад. Ман танҳо дар он ҷо сарпӯшро мемондам ва умедворам, ки зимистони сахти тайга ба японҳо имкон намедиҳад, ки аз ҳад зиёд пеш раванд ва бо немисҳо дар Урал ё Поволжье пайваст шаванд.
  Ва он гох, албатта, пробле-махо пеш меомаданд... Гитлер дар назди Москва барбод рафт ва ба мукобили ШМА чанг эълон карда, Японияро нисбат ба СССР вазифадор на-карда, хисобу китоби нодуруст кард. Гитлер бо антисемитизми бераҳмонаи худ, элитаи асосии молиявӣ ва ҳатто Ватиканро ба муқобили худ табдил дода, умуман аз рӯи мантиқ фарқ намекард. Дуруст аст, ки ин маъруфияти ӯро дар байни арабҳо афзоиш дод, аммо онҳо ба корпуси Роммел кӯмаки ҷиддӣ нарасонданд.
  Мошини зиреҳпӯш то сарҳади собиқ Шӯравӣ рафт. Дар ин чо аллакай баъзе харобй ба амал омадааст. Дар ин ҷо сутуни сарҳадӣ то ҳол берун мондааст.
  Ва аскарони пиёдагарди Ҷопон, инчунин якчанд танкҳои сабук бо тупҳои автоматии 20 мм ва ҳар кадоме ду пулемёт. Ба мукобили аскарони пиёдагарди Хитой ин яроки хуб буда метавонад, аммо ба мукобили Т-34... Ростй, дар Шарки Дур ин гуна танкхо каманд, куввахои асосй дар гарб махкам карда шудаанд. Ба гайр аз ин, боз якчанд мошини зирехпуш ва миномётхое, ки дар мошинхои болояш кушода кашонда мешаванд, намоёнанд. Бояд бигӯям, ки инҳо бо вуҷуди хурд будани калибрашон миномётҳои бад нестанд...
  Вичерова дудила шуд: чй кор кунам? Ҷопониҳо зиёданд ва аз афташ ба шумо лозим меояд, ки ба роҳи деҳот равед. Ё шояд он то ҳол ба тангчашм рӯй медиҳад?
  Ҳаво аллакай торик шуда, осмонро абрҳо фаро гирифтаанд ва борон меборад. Албатта, шумо метавонед таваккал кунед, хусусан азбаски японҳо ҷамъ шудаанд, аскарони пиёдагард истода, дар сафҳои зич ҷамъ шудаанд. Бале, полки томи онҳо, сарбозони зарддор, хеле бад аст, куштани онҳо афсӯс нест.
  Витчер худро убур карда, ғур-ғур кард:
  -Худо накунад, самурайҳо зиёд шаванд!
  Ду автомати калибри 12-миллиметрй ба суи махлукхои тангчашмон тир мезаданд. Зарбазании умумӣ оғоз ёфт. Духтар ҳатто суруд хондааст:
  Мо бо душман то охир мубориза мебарем,
  Корнамоии аскарон бешумор аст!
  Русҳо ҳамеша тавони ҷанг буданд,
  Вақте ки мушкилот меояд, таслим нашавед!
  12 мм як картриджи калон ва тез аст, он аз баданҳо ва баъзан дар як вақт якчанд япониро сӯрох мекунад. Ведмакова силоҳро бо истифода аз дискҳои гидравликӣ, ки японҳо аз авиатсия гирифтаанд, идора мекард. Дар сонияхои аввал чанговарони Империяи Офтоби тулуъшуда хатто нафахмиданд, ки чй вокеа руй дода истодааст ва хучум аз кучо cap шудааст. Онҳо танҳо афтода, аз меъда ва синаашон ҷараёнҳои хунро раҳо карданд. Омадани марг дар ин ҷаҳони ба назар ором хеле ғайричашмдошт буд. Ҳарчанд не, изҳороти охирин бештар ба масхара монанд аст.
  Пеш аз он ки душман вокуниш нишон диҳад ва пароканда шуданро оғоз кунад, Witcher тавонист чанд қаторро даравад. Лётчик тирпарронй давом дода, дар як вакт машинаи зирехпушро ба харакат медаровард, то ки аз танкетхо оташ нагирад. Бо вуҷуди ин, як тӯби ҳавопаймо метавонад ҳатто ба чунин зиреҳҳо ворид шавад. Аммо, ин инчунин ба суръати ибтидоии снаряд вобаста аст; дар каҷҳо он аз суръати силоҳи ҷангӣ зиёдтар аст.
  Дар ҳоле, ки бахти лётчик омад, ҷопонҳо дарҳол нафаҳмиданд, ки кӣ ба онҳо марг мефиристад, махсусан аз он ки борони баҳорӣ ба қатра шурӯъ кард, ки дар натиҷа дурахшҳоро фарқ кардан душвор шуд. Шояд самурайхо гумон карда бошанд, ки ба онхо отряди рус, ки ба акибгох рахна зада буд, хучум мекунад, аз ин ру танкетхо ба суи буттахо оташ кушоданд. Witcher, японҳоро пахш кард ва месуруд:
  Аз канори дури баҳр,
  Дар куҷо ганҷи осмон ба ларза омад!
  Сипоҳи Султон мешитобанд,
  Чунин аст, ки гӯё зиддимасеҳ эҳьё шудааст!
  
  Ҷанг бераҳм аст, бад аст,
  Мисли китраке, ки ба Рус фуромад!
  Сарзаминам аз захм хокистар аст,
  Модаратро начот дих, аз Худо хохиш мекунам!
  
  Дунё чӣ қадар бераҳм аст, даҳшатнок аст
  Кудак афтоду пора-пора шуд!
  Зод карданд, бо дард тела доданд,
  Ҳамин тавр, Thunderer бад қарор дод!
  
  Худо дар ғазаб ҳудуд надорад,
  Вай ба сари насли инсоният фалокат овард!
  Ва ҳар зинда азоб мекашад,
  Фақат ғам ғалабаларни ҳисоблайди!
  
  Русия ҳама ба хун ғарқ шудааст,
  Чӣ қадар золим ҳастӣ!
  Миссияи шумо куҷо рафт?
  Оё Масеҳ дар ҳақиқат сеюм аст, зиёдатист!
  
  Чаро шумо Одову Ҳавво ҳастед,
  Аз биҳишт ронданд онҳоро ба гуноҳ!
  Вақти одамхӯр расид,
  Бо рейди сардтар Mamaia!
  
  Духтарон дар ин ҷо ашк мерехтанд,
  Немисҳо падару модари маро куштанд!
  Вай пойлуч аст ва он ях мекунад
  Сахт, ҳама дарёҳо яхбанданд!
  
  Ба мо мардум раҳм намекунад
  Моро ё миҷҳо газанд ё мор!
  Баъзан фикре ба миён меояд
  Чй коса азобу машаккат!
  
  Ба Худо умед бастан беҳуда аст,
  Албатта, ин ба ӯ зарар намерасонад!
  Беҳтар аст, ки камбағал зиндагӣ кунем,
  Аммо дар ин ҷо мо гуфтем - бас аст!
  
  Мо байракхои коммунизм дорем,
  Ин маънои онро надорад, ки ба амакам ишорае нест!
  Фашизмро таҳаммул карда наметавонам,
  Этоси мо оддӣ аст: ба ҷаҳаннам бо ин!
  
  Умед бар дастони нозанин,
  Ба ақл, ки дар сар аст!
  Ирода моро ба комёбиҳо мебарад,
  Махорат, шавку хавас дар мушт!
  
  Ва ҳамин тавр, бо қадамҳо чен кардан,
  Рохи шумо ба суи озодй ва хушбахтй!
  Мо худоёни сурх хоҳем шуд,
  Моро касе хам карда наметавонад!
  Ведмакова суруд хонда, аз пулемёт тир холй мекард, ба торчашмоне, ки аллакай гурехтан муяссар шуда буд, тир холй мекард. Аммо баъд бахти вай низ дигар шуд; аз афташ, чанд афсари ҷопонӣ дарк карданд, ки чӣ ҳодиса рӯй дода истодааст ва ба сӯи мошини зиреҳпӯш чанд граната партофтанд. Witcher ҳис кард, ки баданаш меларзад. Аммо гранатахои японй пора-пора буданд ва ба зирех намедаромаданд, ки аз афташ ба таркишхои пулемётхои калибри то 14 миллиметр тоб овардаанд.
  Witcher хандид:
  - Ва баъд дар чанги якрав, тири рахна - нодон! Вай хашмгин шуд, якбора донотар шуд ва тез-тез ба хадаф мезад!
  Дар як транспортёри зирехпуш пулемётхо аз тасмаи тасма харакат мекунанд. Ин миқдори зиёди тирҳоро медиҳад, илова бар ин, хунуккунии об дода мешавад, ки ба шумо имкон медиҳад, ки давомнокии тирандозиро зиёд кунед. Аз ин рӯ, ҷанговар бидуни маросим ҷопонҳои ҷопонро, ки ба сӯи ӯ граната мепардохтанд, буридааст. Аммо аз афташ, чанговарони дигар инро пай бурдаанд. Боз гранатахо парвоз карданд. Садои задухурд шунида шуд. Чунин ба назар мерасад, ки яке аз гранатахо вазнин буда, кариб як килограмм вазн дошт ва зидди танк буд. Ба японхо аллакай хамин хел бланкахо дода шуда буданд. Он дар муқобили Шевронҳо ва Т-34ҳо заиф аст, аммо шумо метавонед ба мошини зиреҳпӯш ворид шавед! Тавассути тарафи шикаста, Witcher бо хок пошида шуд. Духтар касам дод:
  - Бале, Ҷопон хурд аст, аммо боиси мушкилоти зиёд мешавад!
  Мошини зирехпуш суръатро тезондан гирифт ва як-ду гранатаи пора-пора дарун парида, дар он чо таркид.
  Порчаҳо Витчерро дастгир карда, либоси ӯро пора карданд. Ба болои он, зарфи гази шикаста оташ гирифт. Духтар боз дашном дод:
  - На машина - генерал! Ман ба ту ғазаб мезанам!
  Пас аз даравидани як-ду дакика боз аз кабина дандонам. Духтар ин корро аскарони Япония нодида гирифта, хазида рафт. Ӯ дар бораи худ ғам нахӯрд, вай либоси лашкари Сарзамини Офтобро дар бар дошт. Ва дар торикӣ ва дар борон шумо аслан чеҳраи худро муайян карда наметавонед. Акнун ба шумо лозим аст, ки аз шоҳроҳ фуроед ва дар бутта нопадид шавед.
  Духтар хеле зуд хазида рафт ва дар айни замон ба ҷасадҳо ду бор дучор омад. Вай бо қаноатмандӣ ғур-ғур кард:
  - Бад нест, ки ман ба самурайҳо нур додам! Акнун шумо бояд танҳо онро захира кунед!
  Ҷанговар ба буттаҳо ғарқ шуд ва бархоста, ба роҳ даромад. Фиреб кунед, шояд ба даст наафтанд. Дарвоқеъ, вай муборизаи шоиста кард ва фикр мекард, ки ба корнамоии ӯ ба эҳтимоли зиёд бовар намекунанд, вагарна, ки медонад, онҳо боз як ситораи қаҳрамонро медоданд!
  Умуман, ҷанг чизи аҷибест, шумо одамонро мекушед ва ин на танҳо муқаррарӣ, балки шуҷоат аст. Тавре ки дар Китоби Муқаддас гуфта шудааст, дар омади гап: "Ту накуш!" Бо вуҷуди ин, Худо амр дод, ки на танҳо кушанд, балки Амолеқиён, занон, кӯдакон ва ҳатто чорвои онҳоро комилан нест кунанд! Ҳарчанд ҳатто дар вақти ҷанг, нобуд кардани мардуми осоишта бадахлоқӣ ва зишт ҳисобида мешавад.
  Аммо иттифокчиёни гарбй на танхо объектхои харбиро бомбаборон карданд ва на он кадар объектхои харбиро бомбаборон карданд, зеро онхо ахолии осоиштаро бомбаборон мекарданд. Ин қисман ба дақиқии пасти бомбаандозҳои баландкӯҳ вобаста буд, ки зарба задан ба ҳадафҳои сирф низомиро душвор мегардонд, аммо чизи асосӣ интиқом буд. Ҷопон низ аз ИМА дастгирӣ гирифт. Аммо чизе набуд, ки ба онҳо ҷавоб диҳад! Онҳо танҳо ҳавопаймоҳои дорои чунин парвоз надоштанд, ки ба янкиҳо расанд!
  Аз афти кор, амрикоихо интиком гирифтан аз бандари Перуро кифоя медонистанд, дурусттараш, элитаи болоии молиявй карор дод, ки прагматикй амал кунад ва дар айни замон ба Армияи Сурхи Мао хотима дихад. Япония бо Манчжурия хамчун плацдарми чанги зидди СССР монда буд ва ба мукобили Мугулистон дасти озод дода шуд ва бокимондааш кори Чан Кай Шек буд! Он гох тамоми Хитойро руфтан мумкин мешавад. Ва бигзор сарзамини офтобруя дар чанг бо СССР хуншор шавад. Аз ҳама ҷолиб ин аст, ки ҷопонҳо, ки Русияро шикаст дода буданд, умед доранд, ки бо истифода аз кӯмаки Олмон ва ИМА дубора ба Амрико баробар шаванд, онҳо дар бораи забт кардани Сибир ва дигар заминҳо аз Ҷопони хасташуда фикр мекунанд.
  Хар як тараф чунин мешуморад, ки онхо хеле мохирона амал карданд, хусусан аз он вакте ки Америка ва Англия территорияхои васеъро ба дасти худ гирифта, ягон тир холй накарданд. Дар акси ҳол, ба онҳо лозим меомад, ки барои забт кардани онҳо вақти тӯлонӣ ва дилгиркунанда лозим мешуд, ки ин ҳадди аққал якчанд сол лозим буд; инҳо ҷазираҳо ҳастанд!
  Ведмакова ба умеди гузаштан аз хатти фронт кадам мезад. Ин комилан имконпазир аст, ки ба холигоҳ ворид шавед ва ба одамони худ ҳамроҳ шавед. Ё шояд ҳатто яке аз маҳбусони самурайҳоро бигиред. Хуб, дар наздикии мавкеъхои пешкадами армияи советй. Дар акси ҳол, кашола кардан душвор хоҳад буд.
  . БОБИ Љ 5.
  Ҳамин тавр, барои олигархияи ҷаҳонӣ: Олмон ва Аврупо дар зери СССР минтақаи гумшудаи таъсир ва ҳатто таҳдид ба империяи пурқуввати коммунистӣ ва густариши минбаъдаи болшевизм ҳисобида мешаванд. Ва барои Русия дар зери Германия ин васеъшавии доираи таъсири он ва имкони аз заминҳои сарватманд кашида гирифтани тамоми шарбат аст. Аммо дар хакикат хам он чизест, ки олигарххои Франция бо маглуб шудан аз Германия аз даст доданд: онхо бояд бо Гитлер каме шарик мешуданд, вале кисми зиёди сарватро дар худ нигох медоштанд ва истисмор кардани коргарон хатто осонтар шуд - немисхо иттифокхои касабаро торумор карданд. Олигарххо дар Прибалтика чиро гум кардаанд? Ҳама сармояи худро ҳисоб кунед ва онҳое, ки барои фирор вақт надоштанд, пас озодӣ ё ҳаёт! Намуна аҷиб аст! Пас, дар ин ҷо ҳеҷ чизи тааҷҷубовар нест! Ва агар Гитлер ин кадар антисемити оташин намебуд, хеч кас ба СССР ёрй намерасонд!
  Бояд гуфт, ки яке аз сабабҳои нисбатан ба осонӣ шикастани Фаронса ин фоизи хеле пасти яҳудиён ҳам дар маҷмӯъ аҳолӣ ва ҳам дар элитаи молиявӣ буд. Дар Полша, Англия, ШМА: ин тамоман баръакс буд. Хусусан дар ШМА, ки дар омади гап, чаро янкихо, сарфи назар аз он ки ягон бомба ба болои Америка наафтида бошад хам, нисбат ба ахолии Германия нисбат ба англисхо дида берахмтар буданд!
  Вишу як лӯхтаки зери дасти Вермахт шуд ва немисҳо дар атрофи Париж гармоника бозӣ мекарданд. Гитлер ба тайёр кардани хучуми Англия шуруъ карда, бе он ки иктисодиётро ба холати чанг гузаронад ва захирахои Европаи забтшударо истифода барад. Ин ба вай гаронбахо афтид, инчунин майл надоштани у ба гуфтушунид бо англисхо ва даст кашидан аз антисемитизм. Охирин, шояд, ба Фюрер имкон медод, ки тамоми куввахои худро барои чанги зидди СССР барорад ва дар мохи май хучум кунад. Дуруст аст, ки сулҳ бо Бритониё метавонист Сталинро водор кунад, ки сафарбаркунӣ эълон кунад. Ин як сигнале мебуд, ки душман аллакай дар остонаи дар аст.
  Ё не, дар ин сурат он метавонад ба мавкеи ШМА нисбат ба Япония таъсир расонад. Онҳо сарзамини тулӯи Офтобро ба хашм намеоварданд ва империяи тавоно метавонист фронти дуюмро кушояд! Ҳоло ҳамин тавр шуд. Факат дар вазъияти аз ин хам бадтар, вакте ки армияи СССР кариб несту нобуд карда шудааст, истехсоли ярок хануз ба рох монда нашудааст ва онхо чанг карданро ёд нагирифтаанд!
  Соли чилу як нест - Кушунхои советй тачрибаи чангй хосил карданд, чанг кардан ва галаба карданро ёд гирифтанд! Пас, акнун аз танку самолётхои вазнин, ки дар як машина хафт нуктаи оташфишонй доранд, наметарсанд!
  Як марди ҷопонӣ дар назди дарахт меистад. Ҳамин тавр, як dummy каме зард оддӣ.
  Витчер аз паси ӯ ҷаст. Вай сарашро ҷунбонд ва сипас онро печонд... Вақте ки шумо "дег"-и душманро якбора боло мезанед, мушакҳои гардан дигар муқовимати муассир нишон дода наметавонанд ва "дег" ба осонӣ парешон мешавад!
  Хуб, як самурай камтар чӣ мешавад! Ведмакова хушхол ва хушнуд ба назар мера-сад, хатто дандонашро ме-бардорад:
  - Ҷопон ҳеҷ гоҳ моро забт намекунад! Чунки ман барин мубориз ҳаст!
  Дар хакикат, дар тамоми таърихи Рус танхо мугул-тоторхо забт карда тавонистанд! Чаро ин тавр шуд ва чаро миллати бузурги славянӣ нотавон шуд, албатта, барои беш аз як насл асрор аст!
  Сабаби аз хама мухимаш парокандагии феодалй аст, ки хар кас барои худ участка гирифта буд: мург cap карда, дар он менишинанд ва мероси худро посбонй мекарданд: аз кор!
  Витчерова хис кард, ки мӯзаҳои тангу нороҳати ҷопонӣ пойҳояшро мемоланд. Лётчик карор дод, ки дар ин сурат ба азобу укубат тоб овардан фоидае надорад. Вай танҳо пойафзоли кунди биниро, ки танг буд, кашида, ба ангуштонаш фишор меовард. Ман салкинии диёри худамро бо пои барахна хис кардам ва хеле пурқувваттар ҳис кардам! Вай суръати худро зиёд кард ва ҳатто каме ҷаҳидан оғоз кард!
  Аз хам чудо шудани русхо фочиаи бузургтарини славянхо гардид. Дар гарб онхоро Литва ва Польша, дар шарк ба тоторхои берахм мутеъ карда буданд. Аммо юғ то абад давом накард: Москва, ки қаблан хурд буд, афзоиш ёфт ва ҳатто ба як империяи хурд табдил ёфт. Иван Калита коллектори заминхои рус гардид. Вай аввалин буд ва на хушбахттарин, балки муҳимтар аз ҳама аввалин! Ва чунон ки дар суруди болшевики садо медихад: мурда будан бехтар аст аз дуюм!
  Сталин рус нест, ин камбудии асосии вай аст! Аз ин ҷост, ки нобоварӣ ба миллати титулӣ ва саркӯбҳои оммавии беасос! Ба шохҳои хук, ва ба кӯл салтанат деҳ!
  Чучмек дар тахт ва Рус' дар огуш!
  Масалан, ҳам Тухачевский ва ҳам Егоров маршалҳои қобилиятнок буданд, дар бораи боқимондаи фармондеҳони таъқибшуда боз чӣ гуфтан мумкин аст! Бо маймуни муйлабдор мукоиса кардан мумкин нест! Барои ҳамин мо ба мушкил дучор шудем!
  Аммо, чӣ тавр воқеан рӯй дод, ки Сталин тавонист як ҳокими мутлақ шавад? Гурҷии бесавод Худо карда шуд!
  Халки русро бояд подшохи рус идора кунад! Дар омади гап, Романовҳо қариб хуни рус надоштанд ва шояд барои ҳамин онҳо таназзул карданд!
  Ҷопон инчунин як шакли беназири ҳукумат дошт, ки дар он сегун аслан аз император баландтар буд ва аз ин рӯ баъзе бартариҳо вуҷуд дошт, зеро имкони хароб кардани империя аз сабаби вориси аблаҳ камтар буд. Дар давоми асрхо японхо чангхои истилогарона намебурданд, балки онхо бо хамдигар фаъолона мубориза мебурданд. Ин ба тафаккури ин миллат то андозае таъсир расонд. Аммо дар асри бистум сарзамини тулӯи офтоб назар ба Искандари Мақдунӣ бештар заминҳоро забт кард! Акнун навбати Русия аст. Факат ин замонхои подшохй, хукмронии бузурги партияи коммунистй ва системам пешкадаму мукаммалтарини иктисодию сиёсии чахон нестанд!
  Аммо Witcher ногаҳон сар ҷунбонд. На ҳама чиз дар низоми сиёсӣ ва дар роҳи ҳукумат дуруст аст! Масалан, дар натичаи ифодаи алтернативии иродаи халк сардори давлатро интихоб намекунад, балки чй мешавад... Бояд гуфт, ки таъсиси штаб ва додани ваколатхои фавкулодда ба он пешбинй нашуда буд. ё бо конун ва ё бо конституция. Ва шахсан вай ба қобилиятҳои семинари ниммаълумот шубҳаи зиёд дошт! Мисли Берия: як марди маккор, вале каммаърифат бо ҷаҳонбинӣ ва дониши ниҳоят танг!
  Аммо холо хатти фронт боз хам наздиктар аст, дурахшхо намоён мешаванд, гурриш боз хам пурзуртар шудааст. Хуб, вақти пайдо кардани забон ва... Ведмакова отряди ха-зандагонн япониро мушохида кард. Акнун ба шумо лозим аст, ки бодиққат дар думи онҳо нишастед. Тақрибан дар ҳамон услубе, ки вай ба Ю-188 ҳамла кард, бомбаандози хеле зуд, ки расидан ба МиГ-и тез ҳам осон нест. Воқеан, ақибмонӣ дар маҷмӯъ чандон маневрӣ нестанд ва дар ин бобат аз Фоккен-Вулфс беҳтар нестанд! Хуб, самурайҳо ба хандақ наздик мешаванд, онҳо ба назар мерасанд, ки қӯчқорҳои латукӯб ба сӯи кӯли равған хазида мешаванд. Японхо бисьёранд, дар ин чо эхтиёткорона амал кардан даркор... Ана капитани лашкари Сарзамини Офтоб, чехрааш мисли мар-мар аст. Вай чизе фарьёд зада, мушту ханчарашро бо зур мезанад.
  Ведмакова пурсаброна мунтазир шуд, ки самурай ба хучум бархезад ва бо кунчи худ ба пушти сари у зад. Вале у зарбаро хисоб карда баромад, то ки "японхо" зуд намуранд. Ва он гоҳ вай аз автомат ба сӯи японҳое, ки ба ҳамла медаванд, тир холӣ кард! Проорав:
  - Макр дар ҷанг мисли бодбон дар киштӣ аст, аммо танҳо он варам мекунад, на вай!
  Писарбача Олег ва духтар Маргарита дар Сталинград чанг мекунанд. Онҳо дар ин шаҳр мисли титанҳо хоҳанд истод.
  Олег Рыбаченко тахминан дувоздахсола менамояд. Ва писарак бо пои луч граната мепартояд.
  Фашистонро ба атроф пар-тофта, мегуяд:
  - Шаъну шараф ба Ватани кабир!
  Маргарита низ навбати хуб медихад. Фашистонро торумор карда, месарояд:
  - Шаъну шараф ба Сталин ва офтоби коммунизм!
  Олег Рыбаченко оташ зада, илова мекунад:
  - Шаъну шараф ба кахрамонон!
  Духтарак гитлерчиёнро тирборон карда, даравидааст. Бо пои урён граната мепартояд ва чир-чир мекунад:
  - Ва шаъну шараф ба Ватани кабир асрхо!
  Ҳамин тариқ, писару духтар воқеан аз ҳам ҷудо шуданд. Онхо ба суи фашистон тирпарронй мекунанд, гранатахо мепартоянд.
  Пойи урёни писарбача туҳфаи қотилро мепартояд. Писарак бо хашму газаб мегуяд:
  - Мо хамаро азоб дода истодаем!
  Маргарита, ки душманро тирборон карда, даравида, чир-чир мекунад:
  - Ва барои шайтон алафдаравӣ мешавад!
  Ва духтарак бо пои урёнаш атои маргро мепартояд. Чунин ҷанговар, ки қодир аст воқеан тамоми қӯшунҳоро даравад.
  Писару духтар дар Сталинград чанг мекунанд. Улар ҳақиқий қаҳрамонлар. Ва рыцарҳои пур аз рӯҳи далер.
  Гитлер чй фикр мекард, ки пас аз фалокати соли 1941 русхо чизе наомухтанд?
  Ки ғам махурад! Армиям Сурх тайёр аст, ки ба му-кобилони катори "Е" дучор шавад, бигузор онхо гуянд: Е-75 тонна ба навад ва Е-100 тонна ба саду чил. Аз тайга то бахри Британия Армияи Сурх аз хама пурзуртарин аст.
  Писару духтар чанг мекунанд, то ки фашистон мисли шишаи болга аз онхо дур шаванд.
  Кӯдакон ҷовидонанд ва аз ҳеҷ чиз наметарсанд. Барои онҳо ин фашистон чӣ гунаанд? Харгӯшҳои бештар барои шикор!
  Олег Рыбаченко бо наъра месуруд:
  - Э, Гитлер, эй Гитлер, ту Гитлер буз ҳастӣ,
  Барои чи хар ба Русия омади...
  Шумо аз мо махсусан дар никел мегиред -
  Ба мушти писари пурқувват дучор меоед!
  Ва баъд бачаи мушакдор бо пои луч граната мепартояд. Ва ду танки олмонии Е-50 ва Е-75 сар ба бархӯрда ва таркиш мекунанд.
  Олег Рыбаченко бо хурсандй мегуяд:
  - Ман як муборизи хеле ҷавон ҳастам!
  Ва боз бача навбат медихад.
  Ва баъд духтарак низ тир мепарад. Вай дақиқ мезанад ва ба таври қатъӣ амал мекунад. Ва дар баробари ин месарояд:
  - Ман ҳама фашистонро торумор мекунам ва чарбуи Адольфро мерезам!
  Ва боз духтар дар ҳаяҷони пурраи ҳалокат аст. Ҳама чиз худаш тир мезанад ва мепарад.
  Ва аз пои урён боз граната мепарад. Он ба фашистон зарба мезанад. Вақте ки тӯб мезанад, мисли пинҳо пароканда мешавад.
  Маргарита месарояд:
  - Зарбаи сахт ба таври бениҳоят ҳадафмандона аст,
  Беҳтарин Поветкин ба ринг парвоз мекунад!
  Олег Рыбаченко, тир холй карда, ба осонӣ тасдиқ кард:
  - Поветкин намунаи арзанда аст ва аз рақибони қавӣ гурез намекунад!
  Баъд аз он писарбача боз бо пои урён граната партофта, фашистонро мисли шишаю сангреза мезанад.
  Ва новобаста аз он ки шумо онро чӣ қадар моҳирона мекунед, фашистон бархӯрд мекунанд. Онҳо чӣ мехостанд? Ба СССР дахолат кардан лозим набуд.
  Факат як чиз Олег Рыбаченкоро ба ташвиш меорад. Амрико аллакай аз немисҳо халос шуд ва Русия барои онҳо рэп мегирад.
  Писарбача, ки боз бо пои луч граната партофт, месуруд:
  - Нодон нашав, Америка.
  Ҳоло ба мо Аляска диҳед...
  Ин замини мо дар ду соҳил аст -
  Бесабаб нест, ки хирс ҳайвони ваҳшӣ аст!
  Ва Олег Рыбаченко боз як лахза дод... Фашистонро торумор кард. Ва боз ангуштони пои бараҳнаи писарбача гранатаро пахш карда, ба сӯи душман мепартоянд. Онҳо онро ба самтҳои гуногун пароканда мекунанд.
  Писар наъра мезанад:
  - Шаъну шараф ба Россия!
  Маргарита боз бо пои луч граната партофт ва чир-чир кард:
  - Барои шоҳ Николай II!
  Писарак духтарро ислох кард:
  - Дар ин ҷо Сталин ҳукмронӣ мекунад, на Николайи II!
  Маргарита ба осонӣ розӣ шуд:
  - Ҳа, Сталин! Кӣ бо одамхӯр сулҳ кард!
  Ва духтарак боз бо пои луч тӯҳфаи қотил партофт.
  Олег Рыбаченко мантикона кайд кард:
  - Ба СССР дам лозим аст! Гарчанде ки Рейхи сеюм аз он беҳтар истифода бурд!
  Ва бачахо боз ба тирпарронй cap карданд...
  Немисхо дар Сталинград ва худи Сталинград дузахи мудхишро гирифтанд.
  Аммо дар асл он чизе, ки бо омадаанд, ҳамон чизест, ки бо он мераванд.
  Аниқтараш, онҳо мемиранд. Мубориза хеле хунин ва муқаддас аст.
  Олег Рыбаченко дар хакикат дар вакти чанг чунин фикр мекунад, ки одамон баъзан хеле соддалавх мешаванд. Ё аз Сталин як нобиға месозанд, ё ҳатто аз Лукашенко. Аммо дар Белоруссия дар асри бисту як аз колхозчй парастиши шахсияти одам хеле дахшатнок аст. Вақти он расидааст, ки оқил шавед.
  Ва пешвои нав, ҷавон ва пешрафта интихоб кунед. Ва сатҳи зеҳни кӯдакро дар қуттии рег нишон надиҳед.
  Лукашенкоро ин латифа беҳтарин тавсиф мекунад:
  Вақте ки ҳама чиз дар Беларус гарон мешавад, арзонтарин кадом аст?
  Ваъдаҳои президент Лукашенко!
  Ва чаро?
  Зеро онҳо ҳеҷ арзише надоранд!
  Барои белорусҳо, ки то ҳол ба чунин диктатор овоз медиҳанд, шармовар аст. Аммо вақти он расидааст, ки хирадманд шавем ва нишон диҳем, ки онҳо мардуми Аврупо ҳастанд. Масалан, дар Русия Путин бо аннексия кардани Қрим ҳадди ақалл тавонист ба худ эҳтиром бигузорад, ки тир холӣ накунад.
  Аммо ин ба бахти аҷиби ӯ вобаста аст. Путин барори зиёд дорад. Масалан, бахти мо буд, ки ҳангоми сафари сарвазири Исроил дар Киев як эпизоди ногувор бо занаш рӯй дод. Бале, боз як зуҳури бахти аҷоиб. Аммо бозгашти воқеӣ ин қадар кам! Чӣ мешавад, агар подшоҳ Николас чунин бахти аҷибе дошта бошад? Аниқтараш, ӯ ба даст овард, то соли 1935 Русия нисфи ҷаҳонро соҳиб шуд.
  Ва боз чй... Подшох Николас парвози худро ба кайхон 28 май соли 1935, танхо дар рузи таваллудаш таъин кард. Аввалин парвоз дар таърихи инсоният аз ҷониби зани космонавти рус.
  Ва дар ин дунё, дар ҳоле ки СССР бо зинда мондан машғул аст.
  Мухорибахо дар Сталинград такрибан бо вокеаи хакикии соли 1942 баробаранд. Факат ин дафъа душман хеле пурзуртар аст. Хам аз чихати микдор аз хисоби кушунхои мустамликавй ва хам аз чихати технологй.
  Махсусан дар осмони Россиян Советй душвор аст. Фашистон бисьёр самолётхои пуриктидори реактивй доранд. Ва гӯё муқовимат кардан он қадар осон нест.
  Ана, лётчикхои олмонй Альбина ва Альвина барои худ хисобхоро чамъ мекунанд. Онхо дар ин масъала мутахасси-сони калон мебошанд.
  Чӣ тавр, масалан, мо метавонем ин гуна духтарони олмонии бикини бо пои урёнро боздорем?
  Олег Рыбаченко ин духтаронро хис мекунад.
  Бо ангуштони бараҳнааш гранатаи дигарро мепартояд. Фашистонро ба хар тараф мепартояд ва мегуяд:
  - Дили бузурги Русия!
  Ва писарбачаи терминатор хеле хашмгинона оташ мезанад. Ҳар як тир ба ҳадаф мерасад. Ва арабҳо, сиёҳпӯстон ва ҳиндуҳо ба ҳамла мераванд. Анбӯҳи бузург ҷамъ мешавад.
  Писарбачаи нобига бо пои луч боз граната партофта, ба ду танки калони немисхо бархурд ва парвоз мекунад:
  Шамшери самурай бо ту аст,
  Дилу ақл пок аст...
  Далерона ҳамларо пеш мебарад -
  Роҳи зебоӣ!
  Маргарита ба суи душман тир холй карда, ба суи фашистон бо базука тир холй карда, чир-чир мекард:
  - Зебоии ғайриоддӣ!
  Ва ҷанговар бо ангуштони пойи худ атои хеле харобиовари маргро партофт. Рақибони шикастхӯрда. Пас боз бо ангуштони пои урён вай боз харобии ваҳшӣ партофт. Ва ду танки фашистй ба хам бархурд. Ҳатто шарораҳо ва дуд афтода афтоданд!
  Олег хитоб кард:
  - Офарин, духтари абадӣ!
  Маргарита бо пои луч лимӯи нави қотил партофт ва чир-чир кард:
  - Мо фарзандони абадии рохи Кахкашонем!
  Писарбачаи терминатор бо сар ҷунбонд ва худаш ҷангро идома дод. Ҳама чиз мувофиқи нақша меравад. Аниқтараш, ҳоло хуб аст. Ва фашистон дар минтакаи худ рахна нахоханд кард.
  Бинобар ин фашистон хар кадар кушиш кунанд хам, дар хакикат онхо танхо хуни худро пахш мекунанд.
  Ва танкҳои онҳо ба металлпораҳо табдил меёбанд! Ва парчами Русия дар болои сайёра дурахшон хоҳад шуд!
  Олег Рыбаченко бо кувваи калон амал мекунад. Бо пои луч граната мепартояд ва месарояд:
  - Мо ҳамеша шод хоҳем буд,
  Орзуи дурахшон хоҳад буд...
  Ва зебоӣ хоҳад омад -
  Ғамхорӣ аз байн хоҳад рафт!
  Нобиғаи писарбача бо фаъолият амал мекунад, ки он мутаносибан ба вуруди немисҳо бо хашм меафзояд.
  Маргарита ҳамчун рақами дуюм амал мекунад. Аммо пои урёни духтар торафт фаъолонатар граната мепартояд.
  Ва фашистон дар зери зарбаи он меафтанд.
  Олег Рыбаченко хам тир мепарад... Аммо фикру хаёлаш давида, ба замони хозира бармегардад. Ба он чизе ки дар асл.
  Воқеан, белорусҳо ба назар мерасад, ки бузургтарин мағзи сар дар Аврупо доранд, аммо онҳо иҷоза медиҳанд, ки ба худ гиребон шаванд ва ба диктатураи шахсият таҳаммул кунанд.
  Ва ҳадди аққал президент як навъ супермен мешуд! Хамин тавр, вай колхозчй ва хатто бе падари конунй. Ва ба онҳо имкон медиҳад, ки шуморо дар тӯли солҳои зиёд тела диҳанд.
  Ва боз чӣ бештар, афроди тангназар низ ҳастанд, ки ба ӯ овоз медиҳанд.
  Бале, Олег Рыбаченко хатто дит-тихоро инкишоф дод.
  Ба ман бигӯед дустон то кай
  Овозҳо ба падар Коля...
  Вақти он расидааст, ки Олегро барои шумо интихоб кунед -
  Барои гирифтани пули бештар!
  Бале, албатта, тағирот лозим аст ва ҳарчи зудтар. Дар хакикат, рукуд окибатхои бад дорад.
  Гузашта аз ин, худи Лукашенко намедонад, ки чӣ мехоҳад. Баъзан вай дуруст аст, гохе чап. Ё ба капитализм меравад, ё ба социализм. Ва ӯ як дастаи муқаррарӣ надорад. Ва ҳеҷ ҳизб ё идеология вуҷуд надорад. Чунин аст парастиши як шахсияти хеле миёнарав ва сухангӯ. Ақаллан Сталин ва Ленин медонистанд, ки чӣ мехоҳанд! Ва ин диктатор? Ӯ ҳатто намедонад, ки ӯ рост аст ё чап!
  Не, бе идеология ва хизби пойдор дар чамъият субот вучуд надорад.
  Ва ҳам ба пеш!
  Сталин, мутаассифона, хамчунин рамзи террор ва харобй шуда, коммунизмро ба богбон табдил дод.
  Ҳукумат оптималӣ набуд. Брежнев бошад, девонавор буд - чй тавр ин гуна одамро сардори СССР таъин кардан мумкин аст. Брежнев бошад, дар айёми чавонй ба интеллигенция монанд набуд, вале дар пиронсолй ба девонаворй афтод. Ва умуман, сад афсӯс, ки сарвари давлат ду калимаро бе коғаз ба ҳам оварда натавонист. Аммо шумо бояд ин корро карда тавонед!
  Олег Рыбаченко бо пои луч гранатаи дукафарии марговар партофт ва месуруд:
  - Аммо мисли пештара зиндагӣ кунед,
  Аммо ба гуфтаи Брежнев зиндагӣ кунед!
  Ман гунг ҳастам, гунг, наметавонам!
  Ва нагузоред, ки тӯфони барфӣ равад!
  Маргарита бастаи таркандаро бо ангуштони пояш партофт. Вай гитлерчиёнро мисли себхои аз шоха ларзонда пароканда кард.
  Духтар суруд хонд:
  - Дарахтони себ гул мекунанд,
  Соловьев охангхои...
  Ман назди ту меоям -
  Бозгаштҳо хоҳанд буд!
  Духтар табассуми васеъ ва чашмгирона кард. Дандонаш мисли марворид аст, хеле дурахшиданд.
  Бале, ин ҷуфт хуб мубориза мебаранд.
  Олег Рыбаченко онро гирифта месуруд:
  - Муштхои мо бо пулод,
  Чангу дандону дандонхо...
  Онҳо барои муборизаи воқеӣ хеле майл доранд!
  Ва боз писарбачаи терминатор хеле дақиқ оташ мезанад. Ва аз фашистон катрахои хунин мерезанд.
  Не, ҳеҷ шафқат нахоҳад буд. Душманон пахш хоҳанд кард.
  Дар ҳамин ҳол, Наташа ва дастаи ӯ дар Сухуми мубориза мебаранд.
  Фашистон ба сохил зада даромаданд. Мубориза, албатта, хеле нобаробар аст
  Аммо духтарон. Вақте ки онҳо қариб бараҳна ҳастанд, ин олиҷаноб аст!
  Наташа бо пои луч граната партофт, даххо фашистонро даравида, месуруд:
  - Ояндаи ҷаҳон аз они мост,
  Мо духтарон мисли Ҷеди ҳастем!
  Зоя низ бо пои луч граната парронд. Вай фашистонро парешон карда, дилпурона чир-чир мекард:
  - Ман он чизе ҳастам, ки ҳамаро дар қабр дафн карда метавонам!
  Баъдан Аврора оташ мезанад. Инчунин духтаре, ки вақте ки вай мезанад, ин пашша тамоман нест.
  Иблиси сурхрӯй онро гирифта садо дод:
  - Ман ранги рӯбоҳ ҳастам ва аз ҳама зебоӣ!
  Ва боз пои луч гирифта, атои маргро мепартояд! Ин дар ҳақиқат духтарест, ки ба шумо лозим аст.
  Ва он гоҳ Светлана девона мешавад! Ва вай ҳамаро пароканда мекунад ва месӯзонад, гӯё шайтонҳо аз тамоми ҷаҳаннам ба даруни ӯ омадаанд.
  Бале, духтарони ин чо, албатта, чунон дандонхои луч доранд, ки хар як чогаро бе ягон мушкил канда метавонанд.
  Ва агар лозим бошад, пас ним сар!
  Наташа ба душман тир холй карда, гурриш мекунад:
  - Ман чунон ҷанговари сахтгирам, ки ҳатто барзагов ҳам маро поймол намекунад! Сарашро мешиканам!
  Зоя дилпурона тасдик кард:
  - Ман ҳам шохҳоро мешиканам!
  Ва пои урёни духтар граната мепартояд. Ва ду танки фашистй ба хам мехурад.
  Ва он гоҳ Аврора шуморо мезанад. Ва ӯ инчунин бо пои луч як чизи кушандаро оғоз хоҳад кард.
  Ва наъра мекунад:
  - Шаъну шараф ба Сталин, доно шавад!
  Аврора дар ҳақиқат бад аст. Дар ду фронт мубориза бурдан чй гуна аст? Баъд аз ҳама, ин дар асл маънои худкушӣ дорад.
  Ва чаро Сталин Русияро ба ин оварда расонд?
  Духтар боз бо ангуштони бараҳнааш атои қотили маргро оғоз мекунад ва фиғон мекунад:
  - Шаъну шараф ба рохбари нав!
  Бале, дуруст аст! Сталин хатто пешонии паст дорад. Ва ин нишонаи паст будани интеллект аст.
  Светлана худро паррондааст. Ва бо пои луч граната мепартояд. Рақибонро пароканда мекунад. Онҳоро несту нобуд карда, фарёд мезанад:
  - Шаъну шараф ба худоёни рус!
  Ва боз пошнаи луч чизи хеле харобиоварро мепартояд.
  Духтарони ин ҷо чунон калибр доранд, ки краутҳо онҳоро намегиранд.
  Чор духтар як қувваи бузурганд. Ва муҳимтар аз ҳама, онҳо танҳо panties мепӯшанд.
  Ва ин ба онҳо қобилияти бузурги мубориза мебахшад.
  Наташа тир холй мекунад. Чанговарони африкой, хатто хиндухо ва арабхо хам мисли тарма харакат мекунанд.
  Немисхо онхоро хамчун хуроки туп истифода мебаранд. Истифодаи он дар набардҳо бе ягон раҳм ва пушаймон. Ва албатта, онҳо онро бо рақамҳо мегиранд.
  Сухуми аллакай аз замин бурида шудааст. Ва ин хеле бад аст. Дере нагузашта мо аз лавозимоти чангй тамом мешавем ва бояд акиб шавем.
  Аммо то ҳол духтарон таслим шудан намехоҳанд. Онхо галабаро орзу мекунанд. Гарчанде ки куввахо нобаробаранд. Ва Москваро ихота кардаанд.
  Ин Наташаро ба ташвиш меорад. Вай бо пои луч граната мепартояд. Душманонро мешиканад ва месарояд:
  - Агар пойтахт бошад!
  Зоя бо пои луч бастаи таркандаро хам партофт ва хичиррос зад:
  - Дарьёи рус хушк намешавад!
  Ва вай душманро бо тамоми таппончаҳо, як аслиҳаи бебозгашти худсохт бо ваҳшиёна зад.
  Ва чанд танкро нобуд кард...
  Аммо самолётхои хучумкунанда аз боло пахш карданй мешаванд.
  Пас чӣ мешавад, агар онҳо реактив бошанд?
  "Аврора" ракетаи худро парронд. Мошини немисиро пахш кард. Вайро афтод.
  Баъд аз он ҳайвони сурхрӯй хитоб кард:
  - Коммунизми бе сархад!
  Баъд Светлана оташ задан гирифт. Ва ҷангиёни сиёҳпӯстро даравид. Ва баъд лимуро мисли пои луч мепартояд.
  Ва наъра мекунад:
  - Шаъну шараф ба худоёни нав!
  Наташа ба суи душман тир холй карда, чир-чир кард:
  - Ба худоёни рус!
  Ва аз партофти пои урёнаш ҳавопаймо таркиш мекунад.
  Инҳо духтарони Терминатор мебошанд. Агар онҳо ҷанг кунанд, ҳеҷ кас онҳоро идора карда наметавонад.
  Зоя хам ба суи душман чизе мепартояд, ки хар як кувваро мекушад. Ва чизе, ки душманро нобуд мекунад. Ва ҷанговар дандонҳояшро нишон дода, хиҷил мекунад:
  - Самолётхо ба тобут!
  Ва ангуштони урён боз атои маргро мепартоянд.
  Ва он гох Аврора ба суи душман лиму мепартояд. Ӯ онро гирифта, ғуррон мекунад:
  - Оянда азони мост!
  Светлана дандонҳояшро нишон дода гуфт:
  - Барои коммунизм ва комьёбихои нав!
  Ва боз бо пои луч граната партофт. Ва ӯ ҳамаро мекушад. Хуб, агар на ҳама, пас баъзеҳо бешубҳа.
  Фашистон даст ба кӯза дароз карданд. Ва ин мушкили онҳост. Дар ин чо тупу автомати худгард "Ягдтигер"-ро дидан мумкин аст. Мошини кӯҳнашуда, вале хеле марговар. Ба назди вай писарбачаи пионерй хазида меояд. Ва ӯ мина мезанад.
  Ва таппончаи худгард ночиз метаркид.
  Писарак забонашро берун карда месарояд:
  - Ба Ватан менушем, ба Сталин!
  Биёед бинӯшем ва боз рехт!
  Мо, пешравон Гитлерро мекушем!
  Фашистон онро ба даст меоранд. Гарчанде барои Армияи Сурх душвор бошад хам. Шаҳри Грознийро фашистон ихота кардаанд, аммо онҳо то ҳол дар он ҷо меҷанганд. Духтарон низ дар ин ҷо беҳтаринанд.
  Дар ин чо Тамара мубориза мебарад. Вай дар тан либоси оббозӣ ва пойлуч аст. Ва ҳаво гарм аст ва духтарча бо ин роҳ чусту чолоктар аст. Зебоӣ оташ мезанад. Бо пои урёнаш ба суи фашистон бастахои тарканда партоб мекунад ва месарояд:
  - Гитлер ба зудӣ дар тобути худ мехҳо хоҳад гирифт,
  Он мисли тортанак дар оташ месузад...
  Девҳо шуморо дар ҷаҳони зеризаминӣ азоб медиҳанд -
  Онон, ки шайтонро мепарастиданд!
  Ва боз лимӯи хеле марговар аз пошнаи урёни зебо парида, фашистонро торумор мекунад.
  Мария бо ханда мегӯяд:
  - Гранатаҳо мекушанд!
  Ва Тамараро ба китф мезанад. Ду духтар мечангиданд ва дар боло Байраки Сурх, ки аз тирхо рахшон аст.
  Духтарон пойлуч ва кариб бе сару либосанд, вале нияти таслими шахри Советиро надоранд.
  Мария суруди шух месарояд. Ва дар айни замон вай берахмона ва одамкушона тир холй кард;
   Бисёр бузургоне ҳастанд,
  ки корашон асрҳо зинда аст, номҳои бузурге ҳастанд, ки ҷовидона ном мебаранд.
  
  Бисьёр кахрамонони афсона оханги хамосхоро нигох доштаанд, Вале аз хама кахрамон соддатарин ва азизи мо хама як аст.
  
  Айёми бачагии худро дар байни куххо гузаронда, парвози паррандахоро тамошо карда, аз кухсор зебоии болхои укобро мерос гирифтааст.
  
  Номи у бо раъду барк дар укьёнус пахн карда, ба пролетархои хамаи мамлакатхо наздик ва шинос гардид.
  
  Дар сарзамини Чин, Азизи дилхо, Ин ном фанзам - сулху амонй, охир - ба дарьёхо.
  
  Сталин байраки бахту саодат, субхи инсоният аст! Бигузор Сталини махбуб солхои дуру дароз зинда бод!
  Духтарон хуб месароянд. Вероника ва Виктория ба Мария ва Тамара ҳамроҳ шуданд.
  Ҳама чор зебоӣ иҳота кардаанд, аммо онҳо чӣ гуна ҷанг мекунанд.
  Дар ин чо Мария бо пои луч граната мепартояд ва самолёти хучуми немисхоро зада галтонад. Ва зебоӣ чир-чир мекунад:
  - Шаъну шараф ба партияи мо!
  Вероника инчунин бо пои луч тӯҳфаи марг мефиристад ва HE-162 тирборон карда мешавад. Ва ҷанговар наъра мезанад:
  - Шӯҳрат аз ҷалол болотар аст!
  . БОБИ Љ 6
  Виктория, ба рақибон ва тирандозӣ, табассум мекунад:
  - Барои фазой ояндаи коммунизм!
  Ва чор зебоманзар, ки «ариб бараҳнаву пойлуч хандиданд.
  Онҳо чунин духтарони уқобдори дараҷаи олӣ мебошанд.
  Мирабела ва Анастасия дар осмон меҷанганд. Ва онхо хам майнаи фашистонро мешуянд.
  Мирабела бо табассум твиттер мекунад:
  Дар дунё ҳамааш хуб мешавад
  Ватани худро бо дилу чон дуст доред!
  Ва боз бо ангуштони бараҳнааш аз тирезаи кушода лиму мепартофт. Ва вай дар бораи фашистон ғамхорӣ хоҳад кард. Боз як мошини зерборон афтод.
  Ин ҳиллаест - шумо бояд онро ҳамин тавр занед.
  Анастасия бо ханда мегӯяд:
  - Ленин шуморо таъриф мекард!
  Мирабела бо як таркиш чанд мошини немисиро зада галтонда, гуфт:
  - Сталин хам, бешубха!
  Анастасия се самолёти фашистиро бурида, тасдик кард:
  - Бе шубҳа!
  Духтарон хеле хубанд. Ва муҳимтар аз ҳама зебо. Онҳо гармӣ ва дар айни замон ҳисоби сард доранд.
  Мирабела самолёти дигарро зада галтонда, чунин гуфт:
  -Дар дунёи мо ҳама чиз нисбӣ аст...
  Анастасия хандид ва бо хашм ғур-ғур кард:
  - Бе фалсафаи нодаркор!
  Ва вай низ тирезаро кушод ва бо пои урён норинҷак партофт. Ин дафъа ME-262 таркид.
  Мирабела бо ишораи розй сар ҷунбонд.
  - Аъло кардед!
  Анастасия дандонҳояшро нишон дода, илова кард:
  - Ман он чи кардам, кардам!
  Ва ҳарду ҷанговар хандиданд. Ва онҳо ба ҳамдигар чашмак мезананд.
  Оре, кахрамонй таъсирбахш аст.
  Тобистони соли 1946 барои шахри сохили Волга мухорибахои шадид cap шуданд. Батальони занонаи снайпер бо сардории капитан Алена Огурцова дар харобахои кучаи Володарский мавкеи мудофиавиро ишгол кард. Дар паси харобахо духтароне, ки пулемёту милтик доштанд, бо бастахои граната баста буданд.
  Худи Алена дар бадани урёнаш куртаи холӣ, шими кӯтоҳ ва пойлуч пӯшидааст. Духтари зебо ва ҷигарбанд, бо камари қавӣ, камари борик ва мӯйи кӯтоҳи боб. Чеҳра хеле возеҳ буда, манаҳи мардона ва чашмони кабуди васеъ дорад. Мӯйҳои қаҳваранг аз хок, қафаси баланд, нигоҳи сахт. Капитан Алена зиёда аз ду сол боз мубориза мебарад ва ба чавонй нигох накарда, бисьёр чизхоро дидааст. Пойхои духтарак дар зарра ва захмхо мондаанд. Барои духтарак бо пойлуч ҳаракат кардан осонтар аст, назар ба мӯзаҳои ноҳамвор ва бесарусомон.
  Пойтахти урён хурдтарин ларзиши хокро ҳис мекунад, аз наздикии мина огоҳ мекунад ва худи замини модар тоқат мебахшад. Пойҳои духтар аз як сӯ ноҳамвор шуда, аз филизи тафсон ва ё харобаҳои тези харобаҳо наметарсанд, вале аз тарафи дигар ҳассосият ва чандирии худро аз даст надода, тавассути гурриши ҳаракати занҳо ҳушдор медиҳанд. танкхо.
  Аленкаи ширин дар даст граната дорад, ки дар дасташ бастаи таркиш баста шудааст. Шумо бояд ба суи танки пурзури немиси "Лон", ки ба кучахо пулемётхо мепошад, равед.
  Мария дар паҳлӯяш хазида мешавад. Онхо низ мисли хамаи духтарони батальон пойлуч буданд, ки ба командири худ таклид карда, ботинка пушидаанд. Пойхои чанголудааш тезу тунд мешавад, ки духтар чор по мехазад. Мӯйҳои зарди Мария чиркин ва дароз... Каме ҷингила. Худи духтар борик, лоғар ва қадбаланд аст. Уро хатто ба духтаре иштибох кардан мумкин буд, ки китфхои танг ва сари ба назар калон дорад.
  Аммо Мария аллакай бисьёр чизхоро аз cap гузарондааст. Ба вай муяссар шуд, ки аз асорати фашистон, аз шиканҷаҳои бераҳмона наҷот ёфта, аз минаҳо, ки бо ягон мӯъҷизаи нофаҳмо гурезад. Аммо ба чехраи бачагонаи нозукии у нигох карда, харгиз намефахмй, ки бо чубхои резинй ба пошнааш зада, аз баданаш чараёни электр гузарондаанд.
  Мария тир мепарад... Солдати рейхи сеюм, ки дар ин маврид араб аст, бо музааш рег ва харобахоро лагад зада, меафтад.
  Аленка як даста гранатахоро ба таги партовхо мепартояд. Акнун "Шер"-и навад тоннагй дар ин чо хазида, онро тарконданй мешавад. Чашмони кабуди духтар дар чеҳрае, ки аз зарб ва чанг торик шуда буд, мисли сапфир дурахшид.
  Таҷриба нишон медиҳад, ки танки хуб муҳофизатшуда ҳоло мавқеъро иваз мекунад. "Лион" дорои 100 мм зиреҳи паҳлӯ ва ҳатто дар кунҷ аст. 34 нафар ба он ворид шуда наметавонанд, танҳо Кевешки вазнин имкон дорад. Аммо кирмакҳо ҳадаф мебошанд. Муҳим он аст, ки мошинро аз ҳаракат маҳрум созем...
  Анюта аз пулемёт тир холй мекунад... Аскари миллаташ номаълум меафтад. Немисхо кисми зиёди нимкураи шаркиро забт карда, хуни ориёиро азиз медоранд ва кушунхои мустамликавиро ба чанг мепартоянд: арабхо, африкоихо, хиндухо, осиёгихои гуногун ва аврупоихо. Шумораи полякхо хам зиёд шуд - онхо аз гахвора нафрат ба Россиян большевикиро ёд гирифтаанд. Дар ин чо миллатчиёни украин , казакхои Дон, чеченхо ва тамоми Хоганати Кавказ мубориза мебаранд. Гитлер тамоми интернационалиро ба воя расонд.
  Душманони зиёде ҳастанд...
  Анюта аз оташи пулемёт мохирона гурехт. Тир пошнаи мудаввари духтаракро аз чанг сиёхшуда кариб пора мекард. Капитани зебо ҳатто аз наздикии парвози тӯҳфаи калибрӣ як тикро ҳис кард. Духтар ба худ часпида, пичиррос зад:
  "Ҳатто як тир моро боздошта наметавонад!"
  Мария чавоби оташ мезанад... Духтари дигар, Алла, бо вучуди хуроки ночизаш хеле сурхчатоб, аз миё-на баланд буда, мушакдор аст. Вай инчунин як духтари хеле зебост, ки бо камари боҳашамат, камари танг, китфҳои васеъ ва синаи баланд дорад.
  Алла танхо бо куртааш чанг мекунад, куртааш пора-пора шуда, ба хок пора-пора шудааст, дар Волга либоси нав намерасад. Худованд насиб гардонад, ки барои аскарони хасташудаи шӯравӣ боз чанд лавозимоти ҷангӣ ва каме ғизо интиқол диҳем.
  Инак, Алла қариб урён аст, пойҳояш харошидаанд, махсусан зонуҳояш. Ба кафи пои ростам порае бархӯрд ва дард мекунад ва роҳ рафтан душвор аст.
  Мӯйҳои сурх, чанголуд ва қариб бараҳна Алла чеҳраи зебо, вале дар айни замон сахтгириашро печонида мекунад. Духтаре, ки тирпарронӣ мекунад, мегӯяд:
  - Худованд болои мост, Москваю Сталин!
  Ва ӯ фашистони ҳамлакунандаро бурида, базӯр барои бозгашт вақт надошт.
  Харобахо ва кучахои танг гардиши танкхои хавфноки немисхоро душвор мегардонанд. Кариб дусад тонна "Маус" тамоман гузашта наметавонад...
  Чи тавре ки Анюта интизор буд, "Шер" андаке ронда, ба тудаи ахлот даромад. Таркиш ба амал омад. Кирмак кафида, як чуфт ролики вайроншуда парида баромад.
  Танки ярадоршуда истод ва аз бочкааш снаряд парид...
  Он дар ҷое аз дур гурриш карда, ба харобазор ғайб зад. Анюта мисли мор хирсис зад:
  -Ин ҳисоби ман аст! Ҳисоб кушода шуд...
  Духтари капитан мачбур мешавад, ки боз хазида равад. Немисхо ва хамсафарони онхо бартарии техникии худро дар харобахо истифода бурда наметавонанд. Ба шарофати Гитлери якрав, лашкари Рейхи сеюм дар ҷангҳои мавқеъ дар як шаҳри хеле калон ва мустаҳкам ғарқ шуданд.
  Мария граната мепартояд. Немисҳо ё арабҳои зарбазадаро маҷбур мекунанд, ки сальто кунанд, гардиш кунанд. Дасти яке аз чанговарони гитлерй канда шудааст ва дар он соати англисй бо компас овехта шудааст.
  Мария бо табассум мегӯяд:
  - Он чизе, ки қутбнамо ба шумо нишон медиҳад, роҳи ҷаҳаннам аст!
  Ва духтараки зебое аз пошнаи чанголуд пораи сафолии часпидаро мечунбонад.
  Алла низ чангу губори синаи мустахкаму пурро мечунбонад. Пистонҳо аз лой ва хориш қариб сиёҳ шудаанд. Кӯшиш кунед, ки худро бишӯед. Боз шумо бояд худро дафн кунед, вақте ки автоматҳои Олмон оташ мезананд. Ва бар шиками худ мехазед.
  Батальони духтарон гарчанде ки тирборон карда мешавад, мавкеи худро нигох медорад. Ва снарядхои вазнин тарки-да, аз осмон бомбахо меафтанд... Вале хеч чиз диловарии кахрамонони советиро шикаста наметавонад.
  Анюта мебинад, ки пантера аз он ҷо хазида истодааст. Хайр, ин танк дигар он кадар дахшатнок нест.
  Шумо метавонед онро ба паҳлӯ партоед. Духтарак атса заду чанги ба дахони зеби у меафтод, туф кард. Вай дар даст норинҷак гирифт, ки бо бастаи таркиш вазн дошт. Ба шумо лозим аст, ки беэътиноӣ кунед. Аммо дар атроф ин кадар дуд аст.
  Анюта бо ангуштони бараҳна ва оринҷҳои худ дар рӯдхона нишаста, ба хазидан шурӯъ кард. Вай ба гурба шабоҳат дошт, ки мушро таъқиб мекунад. Духтар чангро аз он тобистони мудхиши соли чилу як, вакте ки Вермахт хоинона ба майдонхои пахновари СССР хучум карда буд, ба хотир овард. Оё духтар, қариб духтар, тарсид? Дар аввал ҳа, аммо баъд одат мекунед. Ва шумо аллакай таркиши доимии снарядҳоро ҳамчун садои оддӣ қабул мекунед.
  Ва акнун он хеле наздик таркид. Духтар ба шикамаш торсакӣ мезанад. Аз боло пора-порахо мисли галаи занбури вахшй парвоз мекунанд. Анюта бо лабони кафида пичиррос мезанад:
  - Ба номи адолат, Худовандо!
  Духтар ҳаракати худро суръат мебахшад ва сипас бо оғози давидан норинҷакро бо бастаи тарканда мепартояд. Тӯҳфа дар як камон парвоз мекунад. Таркиш ба амал меояд ва зиреҳи бориктари паҳлӯи Пантера роҳ медиҳад. Танки олмонӣ ба сӯхтан оғоз мекунад ва маҷмӯаи ҷангӣ таркиш мекунад.
  Анюта бо табассум пичиррос мезанад:
  - Ташаккур, эй Исои Қодири Мутлақ! Ман танҳо ба ту боварӣ дорам! Ман танҳо ба ту дуо мекунам!
  Пантера нобуд карда мешавад. Танаи дарози кандашуда дар зери харобазор гӯр шудааст. Зиреҳи фронталӣ, ки аз зиреҳи паҳлӯӣ ҷудо карда шудааст, ба кока шабоҳат дорад.
  Анюта, ки чашмонаш чун ҷуворимакка дурахшиданд, аз чангу ғубор қаҳваранганд, мегӯяд:
  - Душман хар кадар бештар дарахтони дуб дошта бошад, мудофиаи мо хамон кадар мустахкамтар аст!
  Алла дар труси сиёҳ ва бадани бараҳна, чанголуд ва қавӣ хеле ҷолиб аст. Духтар хеле доно аст. Вай метавонад бо ангуштони бараҳнааш пораҳои шиша партояд.
  Акнун вай бо пои зе-бои худ як кабати чангу губоролуд чизи тезро партофт. Ва он рост ба гулӯи фашист зад. Аллаи зебо гуфт:
  - Ва ман як рамзи ҷинсӣ ҳастам, ва рамзи марг!
  Духтарак боз хазида, тир мезад. Анюта низ тир холй кард.
  Капитани зебо фашистро бурида, дар твиттер навишт:
  - Ҳаёт як занҷир аст ва чизҳои хурд ҳалқаанд...
  Мария оташ зада, сари Фрицро бурид ва илова кард:
  - Ба пайванд аҳамият надодан ғайриимкон аст!
  Анюта, ки боз дакик тир холй карда, хитоб кард:
  - Аммо шумо наметавонед дар бораи чизҳои хурд тамаркуз кунед ...
  Мария мисли тир холй карда илова кард:
  - Дар акси ҳол занҷир шуморо фаро мегирад!
  Духтари дигар Матрёна низ хеле зебост, ки хамрохи пионер Серёжка дар болои сим шахта тайёр кард. Харду онро тела доданд... Буги маккор ба кирми "Паланг-2" хазида даромад. Ва чй тавр ин машинаи дуру дарози немис метаркид.
  Писарбачаи малламуй Сергей хитоб кард:
  - Россиян мо, параша барои шумо!
  Ва ӯ базӯр вақт дошт, ки пошнаи сиёҳи пошхӯрдаашро аз боми афтода дур карда, дур партофт.
  Матрёна гардани писарро сила карда гуфт:
  - Шумо хеле доноед!
  Пионер ба фронт рафта, ба батальони занон дохил шуд. Писарак ҳатто хеле ихтироъкор аст. Масалан, вай барои зада галтонданн самолётхои хучуми фашистй самолётхо сохт. Вақте ки Focke-Wulfs ё TA-152 баланд мешавад, гурриши бениҳоят гӯшношунид ба гӯш мерасад.
  Немисхо бо хамовозии симфонияи Вагнер зарба мезананд. Чунин оханги муътабар.
  Матрёна бо ғазаб мегӯяд:
  - Хануз моро тарсонданй мешаванд!
  Пионерписар бо пафос месуруд:
  - Ҷанговари рус аз марг наметарсад,
  Марг зери осмони пурситора моро намебарад!
  Ӯ барои Руси муқаддас мубориза хоҳад бурд,
  Ман автомати пурқувватро бор кардам!
  Матрёна духтари «оматбаланди мушакдор, китфи васеъ ва китф®ояш зани маъмулии де®«онист. Либосхо хангоми мухорибахо пора-пора мешуданд, пойхои пуркувват барахна буданд, муйхояшон ду бофта, хеле чанголуд буд.
  Серёжка ҳамагӣ ёздаҳсола аст, аз камғизоӣ лоғар, бачаи харошидаву чиркин, танҳо шорт дар бар. Мӯйҳои табиатан сафеди писарбача сафед шуда, аз пӯсти борик, даббохта ва чиркинаш қабурғаҳояш намоёнанд. Пойҳои ман сахт шикаста буданд ва аз сӯхтаҳо, латмаҳо ва блэкҳо пӯшида буданд. Дуруст аст, ки тақдир кӯдакро аз ҷароҳатҳои вазнин ҳифз кардааст.
  Дар муқоиса бо ӯ, Матрёна калон ва фарбеҳ ба назар мерасад, гарчанде ки духтар тамоман фарбеҳ нест, балки дар устухонҳояш гӯшти пурқувват ва омӯзонидашуда дорад. Гузашта аз ин, гуруснагӣ ба ӯ тамоман таъсир намерасонд.
  Духтаре аз милтики вазнини зидди танк тир холй мекунад. Шумо наметавонед ба мошинҳои олмонӣ сар ба он ворид шавед, аммо имкони зарба задан ба роҳҳо вуҷуд дорад.
  Ва "Лев"-и пурқуввате, ки дар шасси маводи таркандаи вазнин гирифтааст, мисли тамокукаши вазнин дуд ба шамол додан гирифт.
  Серёжка бо истеҳзо месуруд:
  - Фриц бадбӯй, бе андеша дар даромадгоҳ сигор даргиронд! Вай, албатта, ба душвории калон дучор шуд!
  Матрёна, ки гусолаҳои мушакӣ ва даббохтаашро дурахш мекард, бо пойҳои бараҳна ва зебои худ рақс мекард. Духтар суруд хонд:
  - Аз икона чехраи мукаддасони рус медурахшад... Худо накунад, ки камаш хазор Краутро кушед! Ва агар касе бештар аз фашистон садо диҳад, ба ман бовар кунед, касе шуморо барои ин ҳукм намекунад!
  Баъд вай милтики зиддитанкиро аз нав бор карда, боз тир холй кард. Наклиёти немис боз сели дуд баровард.
  Батальони духтарон ба краутхо зарари калон расонд. Аммо худи у талафот дод. Як духтарак аз ним канда шуд, чеҳрааш ба чанг нигоҳ накарда, ин қадар ранга шуд.
  Кисми зиёди Сталинградро аллакай фашистон ишгол кардаанд, вале он чи ки аз шахр мондааст, таслим шудан ва таслим шудан намехохад.
  Анюта бошад, кушиш мекунад палангро рахна кунад. Як мошини пуриқтидори немис аз паҳлӯи граната бархурд, аммо таслим нашуд. Барои тирандозӣ аз туп рӯй гардонад. Духтар бояд худро дар хоку харобазор гӯяд, то ҳадяи раҳошударо мавҷи таркиш пахш накунад.
  Анюта оромона пичиррос мезанад:
  - Модар, падар, бубахш!
  Мария ба суи "Паланг" граната партофт, ки он дар пешонааш таркид. Духтар пичиррос зада:
  - Дар бораи он, ки нур дар зимистон дар бахор таълимот аст... Беистисно такрор мекунам, ки Гитлер харомхури вабо аст!
  Алла максади фашистонро шикаста, ба онхо оташи оташ пошида, гур-гур кард:
  -Дар тобут, ман ҳоло Фюрерро дидам! Ва рост ба чашми марди бечора лагад зад!
  Духтараки сурхрӯй воқеан бо ангуштони урён ба танк граната партофт. Ба бочка бархурд... Аз паи таркиш ба амал омад ва бочкаи Паланг вайрон шуд.
  Немиси тарсончак онро гирифта, акиб рафт.
  Анюта аз сӯрохи бинии худ нола кард:
  - Мо ба шумо таслим намешавем!
  Мария кироягирони Гитлерро бо тир бурида, месуруд:
  -Аммо бадкирдор шӯхӣ намекунад! Даст, по, вай ресмони русиро мепечонад! Ба худи дил дандон мерезад... Ватанро то лахта менушад!
  Анюта хандид ва аккос зад:
  - Фюрер вахшиёна фарьёд мезанад, худро зур мезанад!
  Мария аз кор баромад ва илова кард:
  - Хуб, марг пуф ва табассум мекунад!
  Акнун "Штумртигер" аз ин хам хавфноктар пайдо шуд. Вай тамоми бинохо ва бункерхоро вайрон мекунад. Зиёда аз он, вай ба мавкеъхои кушунхои советй наздик намешавад. Мошинро пулемётчиёни немис дар зери пӯшиш нигоҳ медоранд.
  Анюта мебинад, ки ба мавкеъхои Краут наздик шудан мумкин нест. Аммо дар осмон Фок-Вулфхо хастанд. Яке аз ин машинахо ба мавкеъхои советй наздиктар парвоз мекунад. Духтарон ба суи вай оташ мекушоянд.
  Алла граната мепартояд ва бо хашм мегуяд:
  - Дар марги амиқ бахшиш нест!
  Баъди ин духтарак аз автомат тир холй мекунад. Зуд бармегардад. Танки нисбатан нави олмонии "Пантера"-2 бо манораи хурд ва силуэти пасттар зуд наздик мешавад.
  Якчанд духтарон ба суи мошини немис граната мепартоянд. Вай пас аз гирифтани тӯҳфаҳо ях мекунад ва наметавонад ба ақиб баргардад.
  Алло ҳуштак кашид ва ҳуштак зад:
  - Ин як ҳамлаи нав аст! Мо даҳони ӯро пора мекунем!
  Пантера 2 гиря кард ва силоҳи пурқуввати худро тирборон кард.
  Сутуни оташ хаворо ЧУДО карда, атмосфераро якбора гарм ва электриконид.
  Алла хандид, снарядҳо аз назди духтараки нимбараҳна гузаштанд. Духтари бешарму беномус паҳлӯяшро чунбонда навишт:
  - Ва Нютон душманонашро мағлуб кард, юғи аз тахт афтид! Ӯ қонуни Нютони худро ба Фритс фармон дод!
  Сталинградро тамоман оташ фаро гирифт, вакте ки забонхои оташ гуё осмонро лесида, шарорахои бунафшаю норанчй ва аргувонй чакира мекарданд! Ва ҳар як шарора мисли арвоҳест, ки аз қалъаи ҷаҳаннам фирор мекунад.
  Анюта як чанговари немисро зада галтонда, чашмони кабудашро барканд ва месарояд:
  -Чаро нола мекунӣ, кампири беақл? Ба ман бовар кун, ин танҳо як девона барои ту гиря мекунад!
  Мария хангоми тирпарронй ба суи фашистон шиор медод:
  - Чй хуш аст, ки болои алаф хобида, ба сари краутхо задан! Ба Фюрер порча дода, аз пулемёт тир парронед!
  Духтар бениҳоят хандид ва аз шикам ба пушт ғелонда шуд. Ман велосипед бо по сохтам. Як граната парвоз кард. Фок-Вулфи парвозкунанда дар зери шикамаш пора-пора гирифт ва зуд ба баландй парвоз кард. Аз афташ пораҳои тез ӯро захмӣ кардаанд. Махлуки фашистй оташ гирифта, порахои болхои шикастаашро гум кардан гирифт.
  Анюта дид, ки Фокке чӣ гуна баландиро аз даст дода истодааст, хиҷил кард:
  - Ин семафор аст! Дар болои киштӣ табар овезон аст!
  Самолёти немис таркида, ба тамоми гушаю канорхои дурдасти осмон партовхо пошида шуд. Ва аскари фашистй ба кучо рафт? Навбати охиринамро кардам. Чалодон ба харобазор рафт, на лётчик!
  Мария чангро пароканда карда, атса зад ва гуфт:
  - Будан ё набудан? Ин савол нест!
  Алла боз як пораи шишаро бо пои худ партофт, ки он ба чашми Фриц бархурд ва аз пушти сар баромад:
  - Ман армиям танкист! Ва ба шумо табобат лозим аст!
  Немисхо ва хамрохони онхо гранатахо партофта, пеш рафтанй мешуданд. Ин гуна найрангхо ба мукобили духтарон кор намебаромад. Ҳамин тавр, Серёжка катапультро ҷойгир кард ва дар ҷавоб ба душман чӣ гуна зарба зад.
  Пионерписар наъра зад:
  - Бобои Барфӣ даҳони Гитлерро пора мекунад!
  Заряди катапульт, ки издихоми фашистонро сурох карда, боиси он гардид, ки онхо аз хам чудо шуда, дар айни замон дар хаво гардиш кунанд. Фрицхо афтода, ба хароба-хои деворхо торумор карда шуданд.
  Танки "Тигер-2" мувозинатро гум карда, ба "Лон" бархурд. Э, Лева, номи пурҷалоли шумо куҷост?
  Анюта табассум карда чавоб дод:
  - Хуб, Серёжка бузург аст!
  Писарак хашмгинона аккос кард:
  - Пионер хамеша тайёр аст!
  Капитан духтар боз мехкӯб кардан гирифт. Ва Матрёна пои танги Серёжкаро сила кард, ин чӣ қадар душвор аст! Тааҷҷубовар нест, ки писарбача аз байни оташ давидан наметарсад.
  Мария нидо карда гуфт:
  - Ҷавонӣ хуб аст - пирӣ бад аст!
  Алла, ин сурхсарӯси хушҳол розӣ шуд:
  - Аз пирй дида бадтар чизе нест! Ин дар ҳақиқат нафратовартарин ҳолати ҳама аст!
  Ва духтарак як ҷаҳиш кард. Лаҳзае модаркалонҳои нафратангезро тасаввур кард. Не, шумо кампирро бо духтар муқоиса карда наметавонед. Ва дар бадани нозук чӣ гуна зебоӣ вуҷуд дорад.
  Худо онро гирифта суруд хонд:
  - Сол ба сол чун корвон равон мешавад,
  Пиразан дар миномет хна мерезад...
  Ва дар бораи пайкараи боризи ман чӣ гуфтан мумкин аст?
  Ман намефаҳмам, ки чӣ тавр ҷавонии ман нопадид шуд!
  Анюта чашмонашро парешон карда, немисро бо зарба ба қафо афтид ва гуфт:
  - Не! Бо вуҷуди ин, дар ҷанг чунин ҷаззоб вуҷуд дорад - то абад ҷавон мондан! Ҳамеша маст!
  Матрёна ба катапульта заряди нав гузошт. Ин чизе монанди миномет хуб аст. Духтар пичиррос зада:
  - Нагузаред, вале гузаред!
  Серёжка бо пои борик, вале чусту чолокаш парешонда, аккос зад:
  - Чеҳраи Фритсам!
  Ва граната бо хамрохии таркиш бо суръати тамом ба мавкеъхои фашистй парвоз кард.
  Оре, Сталинград ба онхо дода нашудааст. Аз охири моҳи июн ин ҳамла се моҳ боз идома дорад, аммо шаҳрро тасарруф накардаанд. Фашистон дар дигар сохахои фронт муваффакият ба даст оварданд, вале дар ин не.
  Анюта аз таппонча тир холй карда, гуррос зад:
  - Хама чиз имконнопазир аст, имконпазир мешавад... Коинотро хеле мураккаб кардан лозим нест!
  Ва он ба баки гази мотоцикл бархурд. Мошин таркид ва гирдоби оташин манзараи дуддоро равшан кард. Ва немисро панчаи оташин пора кард.
  Духтарак капитан дод зад:
  - Ман куштани бадро дӯст медорам! Ва ин беҳтарин неъмат аст!
  Мария ба немисхо оташи оташ зада, хитоб кард:
  - Биё кирмак бозӣ мекунем!
  Алла, дурусттараш оташ кушод. Якчанд сиёхпустон дар болои харобахои найза хобида буданд:
  - Душманро кушед! - пичиррос зад духтар.
  Мария шӯхӣ месуруд:
  - Гитлерро бо лаб, Майнштейнро бо лак ранг карда, туро ба асорати малика мекашам, саги вафодорат туро газад!
  Анюта, тир холй карда, пичиррос зада:
  - Биё, ин бегох худро ба дор овехем, Адольф... Бас, ки фиреб надихй! Биё, бегохй, мисли гир-фоль парвоз кун - то ки фашистонро сахт зада тавон!
  Мария дар ғазаб кулоҳро аз сари сарбози тундбод афтонда гуфт:
  - Мо метавонем! Ва мо хоҳем кард!
  Духтарони батальони ба номи Ленин пешравии кушунхои хоричиро боздоштанд. Фриц ба пеш ҳаракат карда, айнан фазоро бо ҷасадҳо пур кард. Танки "Лон", ки ба он умед баста буд, низ кумак накард. Дар ин ҷо як модификацияи мошин бо тупи 150 мм аст.
  Алла сангеро, ки ба пистони урёнаш часпида буд, мезанад. Духтар чунин синаҳои зебо ва пур дорад. Духтар бо пои худ граната мепартояд. Пой аз даст пурқувваттар аст ва партофт дуртар меравад.
  "Шер" дар трек фосила гирифт ва бозистод. Тир аз даҳони пурқувваташ. Суқут ва фурӯпошӣ.
  Алло туф карда мегуяд:
  - Ҷанговари рус аз дард нола намекунад!
  Ва боз духтарак тир мезанад. Ва ӯ ин корро хеле дақиқ мекунад. Фашист, ки аз манора хам шуда, ба акиб меафтад.
  Духтари сурхмуйсафеде, ки қариб урён аст, мегӯяд:
  - Беҳуда аст, ки душман бовар дорад, ки вай русҳоро шикастааст! Касе, ки далер бошад, дар чанг хучум мекунад, душманонамонро сахт мезанем!
  Ва Алла мушакҳои шикамашро, ки хеле муайян кардааст, меғелонад.
  Оҳ, духтарон чӣ қадар зебоанд! Ман аслан намехоҳам, ки ҳеҷ яке аз онҳо бимиранд.
  Екатерина давида рафт... Духтари хеле зебое, ки муйхои сафедпуш дошт. Вай ба гунае муяссар мешавад, ки онҳоро бо ягон дору пошад, то ифлос нашаванд.
  Духтарак хеле зебост, бо симои Зуҳра, танҳо бештар оҳанг ва кандакорӣ дорад. Вай танҳо бюстгалтер ва шим мепӯшад. Ҳама чизи дигар аллакай канда шудааст. Аммо пойҳо чӣ қадар зебост! Ин духтар не, балки мӯҳри камолот, тоҷи зебоист.
  Вай ба таври махсус харакат мекунад, мисли мург. Ва пойҳои урён танҳо мепаранд ва пошнаҳо ба таври ҳайратангез тоза мемонанд. Кэтрин тир холй мекунад ва фашист дар сари синааш захм пайдо мекунад.
  Духтар мегуяд:
  - Садокат ба Ватан сухани олист!
  Алла бо ханда гуфт:
  - Бюстгалтерчаатро бардор ва мисли ман дар даруни шимат бимон!
  Кэтрин сарашро манфӣ ҷунбонд:
  - Ин мувофиқ нест!
  Алла паҳлӯяшро ҷунбонда, дуруст тир холӣ кард ва суруд хонд:
  - Хамин тавр комсомолецхо гайриоддй шудаанд! Бо сина бараҳна сайру гашт кардан хеле зишт аст!
  Кэтрин хандид ва гуфт:
  - Краутхоро ба зебоии мо нигариста, шод мегардонед!
  Алла катъиян чавоб дод:
  - Зебоии мо марговар аст!
  Катя хандид ва ба суи ТА-200 тир холй кард. Мошини фашистон оташ гирифт. Ва малламуй зебо хитоб кард:
  - Марг ба бадӣ!
  Алла хандид:
  - Ва зиндагӣ хуб аст!
  Кэтрин чун дид, ки немис афтода истодааст, гиря кард:
  - Ин арзиши олӣ аст! Фашистон, фикр накунед, ки шумо галаба кардаед!
  Чӣ гуна Худо месарояд:
  - Ғалаба интизор аст! Галаба интизор аст... Касоне, ки занчирро шикастан мехоханд! Ғалаба интизор аст! Ғалаба интизор аст! Мо бар зидди фашистон галаба карда метавонем!
  Духтари зебо ва синаи урёнаш меларзад. Ин хуб аст, ки бо танаи бараҳна дар гармӣ, ки аз ҷониби оташ пурзӯр мешавад.
  Анюта акнун хеле катъитар менамуд. Вай аз автомат ба суи Краутхо тир холй карда, аккос зад:
  - Ман туро акстат мекунам!
  Ва дар хакикат фашистон тухфахои марговар ва тобутхо гирифтанд! Ва духтар ба онҳо ин идеяро нишон дод, биёед ангуштони луч созем. Ва чун булбули горатгар хуштак зад. Ва ба воситаи ангуштони узвҳои поён.
  Духтари капитан хеле доно аст. Ва дурахшон. Ва на тамоман бераҳм. Вай низ баъзан ба аскарони душман, ки шояд фарзандоне дошта бошанд, барои падарони куштаашон гиря мекунанд, дилашон мехурад.
  Анюта бошад, ин гуна фикрхоро аз худ дур мекунад, вайро ба гиря меорад. Аммо на русхо ба назди немисхо барои горат кардан ва куштан омада буданд. Не, инҳо немисҳо ҳастанд ва як гурӯҳи хашмгинонаи хориҷиён аз тамоми ҷаҳон ба фазои Русия ворид шуданд.
  Анюта аз худ гузашта, ба суи Фриц, ки оромона ба мавкеъхои русхо наздик шудан мехост, тир холй кард... Чашм ва майнааш, ки аз тир канда шуда буд, берун баромад.
  Духтари капитан табассум кард ва бомахорат гуфт:
  - Чашм ба чашм, сар ба сар!
  Анюта аник тир холй карда, мотоциклро бо аробача бархурд. Мошин канда шуд ва пулемёт чанд маротиба парида, чаппа шуд. Баъд музааш ба харобазор сурох шуд.
  Духтар таги урёну чанголудашро ба харобазор молид. Ва вай боз ҳадаф гирифт. Чеҳраи шодмону ҷавони ӯ қаноатмандона хандид. Духтар суруд хонд:
  "Не, - гуфтем мо ба фашистон, халки мо токат намекунад, ки нони хушбуи русро "брод!" меноманд.
  Мария як зарбаи хеле дақиқ кард, ки Фок-Вулфро оташ гирифт ва чир-чир кард:
  Барои харом, албатта, интихоб равшан аст,
  Вай тайёр аст, ки барои доллар ба Русия хиёнат кунад...
  Аммо марди рус хеле аҷиб аст -
  Ман тайёрам, ки чони худро барои Ватан фидо кунам!
  Духтар сальто кард ва ба фашистон куки нишон дод ва чарх зад ва тир ба зебой нарасид.
  Алла пайдо шуд, ин зебои қариб урён ва мисли иблис чиркин буда, якбора бо ду пояш граната партофт. Ва вай тафтиш кард:
  - Он чизе ки ман дорам ... Ба Фриц дар канори тез!
  Матрёна Алларо ислоҳ кард:
  - Тунд, ба тараф, на ба тарафи тез!
  Духтар хандид ва синаи тарбузашро ҷунбонд ва бо истифода аз граната бо бастаи таркиш норинҷак партоб кард. "Паланг" дар бочка зад ва ин асари каҷ-каҷи санъат гурехт.
  Баъд аз он махлуқи Гитлер ақибнишинӣ кард. Вай мисли сангпушт, ки дар оташ гирифта шудааст, ба хазидан шурӯъ кард.
  Анюта шодона чашмак зада суруд мегуфт:
  - Ва паланг ба ақиб меравад ва немисҳо пинҳон мешаванд!
  Батальони духтарон дар зери хучуми хавой ва тупхои вазнин маневр мекард. Баъд ракетахо бархурда, шикаста, куххои гарм ба осмон баланд шуданд. Ва сангҳо оташ гирифтанд. Хушбахтона, ҳеҷ кадоме аз духтарон намурданд, аммо мардон ба дунёи дигар рафтанд - онҳо ин қадар пушаймон нестанд! Ва ҷонҳо парвоз мекунанд - баъзе ба биҳишт ва дигарон ба дӯзах! Дар куҷо иблисҳо бо чӯбчаҳо аллакай интизори онҳое ҳастанд, ки ба Исо имон намеоварданд.
  Алла, ки чолибтарин чанговарон аст, хашмгин аст: фашистон бо "Штурмтигер" ба мавкеъхои кушунхои советй оташ зада, чанговарони сурхро кушта метавонанд?
  . БОБИ Љ 7
  Ва духтарак бо пои урёнаш норинҷакро ба даст гирифт ва дар як қатор чархболҳо чарх зад. Ва он торафт тезтар чарх мезад. Ва он гох вай бо тамоми кувва тухфаи маргро ба зарфи васеи "Штурмтигер" партофт. Пойхои урёну даббохтаи зебоманзар дурахшиданд ва граната ба бочкаи васеъ парид. Ва мошини пуриқтидор аввал пахш шуд ва баъд таркид. Ду "Паланги шоҳона", ки дар паҳлӯҳои "Штурмтигер" меистоданд, ба самтҳои гуногун парешон шуданд. Роллерҳо аз онҳо канда шуданд ва онҳо афтода, мисли гарданбанди шикастаи малика парвоз мекарданд.
  Мавҷи таркиш Алларо ба боло партофт, духтар чаппа парид. Ва вай чаппа шуда, ларзонда шуд ва партофта шуд. Аммо зебоӣ ҳанӯз ба замин афтод, харобаҳои тез ва сангҳои шағал дар кафи бараҳнааш кофта буданд. Духтар дард мекард ва хатто аз байни пои каллазааш нуги тез сурох шуд.
  Аммо Алла қувват ёфт, ки бархезад ва дод зад:
  - Шумо фашистон хокистар мешавед!
  Анюта ва духтарони дигарро мавчи таркиш ба по хезонданд ва хатто андаке пахш карданд. Аммо аз чанговарони зебо ягонтое на-мурд. Духтарон бо тундбод ва оташи ҳадафмандона рӯ ба рӯ шуданд. пахш кардани фашистони чахида ва дигар хашароти тачовузкор, ки СССР-ро ихота кардаанд.
  Мария бо шавку хаваси калон месуруд:
  - Ва вакте ки карнайи худованд моро ба чанг мезанад, мо хамрохи комсомол дуст мешавем! Ва бо иродаи Яҳува ман дар даъвати осмонӣ хоҳам буд!
  Алла, ки чанги таги хунолуди шикастаашро афшонда, месуруд:
  - Ленин, партия, комсомол! Мо Фюрерро ба девонахона мефиристем!
  Духтарон гушношунидона хандиданд ва Серёжка бо изтироб ва нороҳатӣ гуфт:
  - Ва катапульти ман он қадар дақиқ нест - мисли ин пойҳои бараҳна ва мустаҳками Алло!
  Матрёна мушакхои дасташро хам карда гуфт:
  - Ин хуб аст! Шумо чизи дигаре хоҳед ёфт. Чизи сардтар!
  Витчакова аз хатти фронт баргашта, ба Владивосток занги таъчилй гирифт. Ҷопониҳо бо талафоти калон ва қариб ки Хабаровскро ихота карда буданд (бо ин шаҳр тавассути дарёи Амур нигоҳ дошта мешуд) японҳо аскарони худро барои аз нав ҷамъ кардан ва пурра кардан боздоштанд. Ҳадди ақал сад миллион Ҷопон бо ҳафтод миллиони дигар Манчурия ва Таиланд метавонанд аскарони пиёдагардиро ба таври фаровон интиқол диҳанд. Ба маънои муайян, мубориза бурдан бо СССР назар ба ИМА осонтар аст, зеро ҷанг бо охирин киштиҳои гаронбаҳои зиёдеро талаб мекунад ва ба ҳеҷ ваҷҳ ҳавопаймоҳои арзон. Аммо аскарони пиёдагардро бо милтикхои сабук ва арзон ва пулемётхои аз Шмейстер нусхабардорйшуда ба микдори зиёд таъмин кардан мумкин аст! Ҳар як писари ҷопонӣ аз синни ҳафтсолагӣ чӣ гуна ҷамъ кардан ва ҷудо кардани пулемётро медонад! Аммо албатта барои интиқоли нерӯҳо аз ҷазира ба қитъа вақт лозим аст. Ва «увва®ои иловагї гирифта, боз ба «аламрави Шѓравї ворид шавед!
  Витчерова зангро кабул карда, умедвор буд, ки дар охир чанговари навро кабул мекунад ва дар осмон чанг мекунад. Духтарро бо "Эмка" ба Владивосток оварданд . Лётчик худро хамчун терминатор хис мекард. Хамсафараш пирамарди муйсафед шуд, ки ба синну солаш нигох накарда, танхо рахи сержант дошт.
  Ӯ бо ифтихор гуфт:
  - Эй ҷавонон! Оё медонӣ, ки ман дар замони подшоҳӣ бо японҳо ҷанг карда будам!
  Witcher бо шубҳа пурсид:
  - Дар ҳақиқат? Ё шояд шумо низ салиб гирифтаед?
  Бобо риши сафедашро чунбонда қасам хӯрд:
  - Хач нест, медаль нест! Ҳамин тавр, ӯ як солу се моҳ ҳамчун аскари қаторӣ ҷанг кард! Ба фикри шумо, ҳама метавонанд унвону медал гиранд? Хусусан дар замони подшох, вакте ки аскарони каторй чандон маъкул набуданд!
  Witcher розӣ шуд:
  - Бале, дар замони подшох нобаробарии синфй буд! Аммо ин вақтҳо гуногунанд. Воқеан, ба шумо японҳо чӣ гуна маъқул аст! Дар назар дорам, оё душман қавӣ буд?
  Мӯйсафед дандонҳои оҳанинашро пошида, ҷавоб дод:
  - Заиф не, гарчанде ки агар фармондеҳии мо оқилтар мебуд, Порт-Артур ва Манчурияро намедоданд! Онҳо ин қадар душмани қавӣ нестанд.
  Эмка охиста харакат мекард, рох аз бомбаю артиллерия вайрон шуд. Мо метавонем сӯҳбат кунем.
  Witcher каме оромтар пурсид:
  -Оё мо қавитар будем?
  Мӯйсафед бо ҷидду ҷаҳд, гӯё бозичаи шамолхӯрда бошад, як-ду бор сар ҷунбонд:
  - Ба баъзе ҷиҳатҳо, ҳа! Масалан, японхо назар ба мо бист баробар зиёд тирандозй доранд. То ба фронт фиристода шуданам хамагй дар се тирпарронй иштирок доштам. Ва он гоҳ ҳар як панҷ тир. Бо вучуди ин, дар як оташфишонй гуфта наметавонем, ки мо аз японхо бадтар будем. Ва ин дар ҳолест, ки онҳо дар либоси хакӣ буданд ва мо дар тан шинелҳои сафед будем. Табиист, ки мо баъди чанде тачрибаи харбй андухтем. Ҷопонҳо, сарфи назар аз омӯзиши тӯлонии худ, дар умури низомӣ назар ба мо қобилиятҳои камтар доранд. Аммо милтикхои онхо назар ба клуби "Мостина"-и мо хеле дакиктар мезаданд.
  Ведмакова бе ягон шарт розй шуд:
  - Ҳа, албатта! Шумо дар ин бора дуруст мегӯед! Японхо хам мисли немисхо ба таълими парма диккати калон медиханд.
  Пирамард сар ҷунбонд:
  - Баръакс! Аз он чи ки дар армияи подшохй дорем, хеле кам аст! Хуб, агар хануз пеш аз чанги якуми чахон ба тайёр кардани солдатхо машгул шуда, акаллан либоси харбиашонро иваз карда бошанд, пас... Армия не, балки бозии марши мукаммал!
  Витчерова бе бадкирдорй кайд кард:
  - Мо пеш аз чанг ба марш дар парадхо низ диккати калон медодем! Зоҳиран, оқил аз хатои дигарон меомӯзад, нодон аз хатои худаш меомӯзад, ки тамоман намеомӯзад, кӣ?
  Бобо қайд кард:
  - Омӯзиш кори фоидаовар аст! Аммо бо таъминот, мо умуман монеаи пурра доштем. На силоҳ, на патрон! Онхо зуд-зуд гурусна мемонданд, солдатхо бемор буданд - дору набуд! Аз домана ва дигар чизҳои зишт назар ба тирҳои Ҷопон бештар одамон мурданд. Ин чунин ҷанги бад буд. Куропаткин ахмак аст! На манёври паҳлуӣ, на камуфляж, одамонро бевосита дар зери пулемётҳо ба окопҳо мепартофт. Моро хамчун хуроки туп истифода мебурданд. Хамааш хеле бад, бо маглубият анчом ёфт. Чи хеле ки мегуянд, базур пои худро кашола кардам. Ростӣ, ман метавонам аз он фахр кунам, ки аз асорат халос шудам! Мисли захмҳо!
  Духтарак кунчковона пурсид:
  - Ва худи японҳо беҳтар ё бадтар шудаанд! Аз чихати хислатхои чанговараш.
  Муйсафед аввал сигарети печондаро даргиронда, танхо баъд чавоб дод:
  - Ба ин объектив бахо додан душвор аст. Армияхо дигар шуданд, танкхо, самолётхо, автоматхо пайдо шуданд. Дар бобати пешравй киштихо ин кадар тагьир наёфтаанд ва тупхо. Аммо беақлии фармондеҳ ҳамоно боқӣ монд, пас ҳамла ба Владивостокро барҳам диҳед!
  Ҷодугар чашмони сабзашро дурахшид:
  - Инро бахонае нест!
  Пирамард розӣ шуд:
  - Ва ин наметавонад бошад! Охир, онхо медонистанд, ки душман як найранги ифлос тайёр мекунад ва ба ин вокуниш нишон додан нест! Гӯё ки маро муқаррар карда бошанд. Аммо сулхнома бо Пиндосхо далели равшани он аст, ки зарбаи сахт дар пеш аст.
  Witcher хандид:
  - Бо Пиндос?
  Бобо тасдиқ кард:
  - Бале, ҳоло Амрико ва Бритониёро ҳамин тавр меноманд! Ин ном аз калимаи "дуздӣ" гирифта шудааст, яъне дуздидан. Ва инҳо давлатҳои паразитӣ, давлатҳои дузде ҳастанд, ки хуни афроди аблаҳтару заифтарро мемаканд!
  Пилот сари сурхашро ҷунбонд:
  - Ман дар ин ҷо розӣ!
  Пирамард исрор кард:
  - Розй, ки фармони мо ахмак ва хатто хоин аст! Ин аст, ки флоти мо аз Пиндос бедтартар ташкил карда шавад!
  Witcher эътироз кард:
  "Шояд онҳо фикр намекарданд, ки Ҷопон ин қадар зуд зарба мезанад." Умуман, Шарки Дур макони истирохат буд ва дар ин чо тарсончакону танбалхо маскан гирифтанд. Охир, дар армия мисли коргару колхозчй дар акибгох сахт мехнат кардан шарт нест, балки рациони хуб ва маош мегирй. Аз тарафи дигар, шумо ҳангоми хидмат дар Шарқи Дур ҷони худро дар хатар намегузоред. Оре, бихишти танбалону тарсончакон.
  Пирамард эътироз кард:
  "Сарбозон ва афсарон он қадар бад ҷанг намекунанд." Ана Хабаровск, онҳо то ҳол таслим нашудаанд.
  Witcher розӣ шуд:
  - Ҷанговари рус, ҷанговари махсус! Аммо чунон ки Брусилов гуфта буд: солдатхои мо аъло, офицерони мо хуб, генералхои мо миёна, подшох тамоман бад!
  Бобо норозиёна гиря кард:
  - Агар командири мо Куропаткин не, балки Брусилов мебуд: мо галаба мекардем! Афсӯс, аз болои он навишта шудааст! Бояд гуфт, ки дар замони подшоҳ генералҳои рус хурдтар шуданд: дар зери Суворов як галактикаи тамоми фармондеҳони барҷаста вуҷуд дошт! Аммо, Сталин гурҷӣ аст ва чунон ки мегӯянд, гурҷӣ...
  Бобо сухани Витчерро бурид:
  - Аз ин гуна суханхо эхтиёт бошед! Пас шумо метавонед ба шӯъбаи махсус дохил шавед! Аммо, барои ман Сталин ҳеҷ гоҳ нобиға нест! Ва, масалан, дар мохи феврали соли чорй хатти аз даст додашуда инро тасдик мекунад! Дар омади гап, ман шунидам, ки 1 Май дар Москва куввахои мудофиаи зидди хавоии советй бе-чора шуда, бисьёр хазорхо гражданинхои советй халок шуданд!
  Пирамард қайд кард:
  - Ташаккур ба ШМА ва Англия! Онхо ба Вермахт самолётхои нав доданд! Гузашта аз ин, ман шунидам, ки диверсияи оммавӣ сурат гирифтааст, ки қутосҳо дар ҳаво пароканда шудаанд! Гузашта аз ин, ин як Yaks-и нав аст!
  Witcher сарашро ҷунбонд:
  - Ман дар ин бора шунидам! Дар ҳақиқат шарманда! Аммо умедворам, ки гунаҳкорон муҷозот мешаванд ва мушкил ислоҳ мешавад!
  Бобо сар ҷунбонда, баъд ногаҳон гуфт:
  - Мушкилоти асосй дар сари мост! Як навъ тафаккури советй! Кушиши ба дандон, ба гуломи оддй табдил додани одам!
  Witcher баҳс накард. Вай хомуш шуда, ба берун ба тиреза нигарист. Холо хавфи маглубияти СССР хеле равшантар гардид. Маълум шуд, ки ҳатто Маскав аз ҳамлаҳои ҳавоӣ эмин нест. Ҳадди ақал он барои муқобила бо ҳамлаи азими ҳавоӣ муҳофизати кофӣ надорад!
  Хайр, чанг ба мархалаи андаке дигар мегузарад... Ростй, дар мухорибахои Сталинград хам немисхо бартарии хавой доштанд, вале ин галабаи дилхох наовард! Бо вуҷуди ин, краутҳо бартарӣ доштанд, ки он қадар зиёд набуд! Охир, самолётхои нави советй мунтазам ба фронт меомаданд! Аммо бояд гуфт, ки дарачаи тайёрии чангии лётчикхо хеле паст буд. Аксарияти навоварон на бештар аз 8 соат вақти парвоз доштанд. Ин як минуси калон аст, хусусан азбаски олмониҳо одатан то 250 соат вақт доранд! Аммо баъд аз Сталинград немисхо программаро ба 150 расонданд, вале хозир таъминоти сузишворй хеле осон шудааст. Аммо ба вучуд омадани шумораи зиёди самолётхои нав барои краутхо хам душворихо ба вучуд меоварад.
  Дар омади гап, хабар дода шуда буд, ки дар байни халабонхои бомбаандози сарнагуншуда чанд нафар шаҳрвандони Амрико асир шудаанд. Охирин тамоман тааҷҷубовар набуд! Дар Luftwaffe барои бомбаандозҳои нав пилотҳои кофӣ надоранд, бинобар ин онҳо ихтиёриён ёфтанд!
  Аҷоиб, фармондеҳии шӯравӣ ба ин чӣ ҷавоб хоҳад дод? Охир, барои расидан ба Берлин чизе нест? Дар СССР самолётхои бомбаандози стратегии дурпарвоз ба гайр аз самолётхои П-8 сохта нашудаанд. Ҳавопаймои охирин, ки суръати каме бештар аз 400 километр дар як соат буд ва соли 1936 сохта шудааст, баръало кӯҳна шудааст. Гайр аз ин, хангоми хучум ба Берлин вай бе хамрохии хавой харакат мекунад ва немисхо онро бо самолётхои худ боздошта метавонанд. Охир, онхо аллакай радархои хеле хуб доранд, ки харакати массаи парвозкунандаро ба суи Берлин кайд мекунанд. Бале, ва барои ба Германия ҳамла кардан ба миқдори кофии ин мошинҳо вақт лозим аст. Немисҳо миллати заиф нестанд ва технологияро дӯст медоранд! Эҳтимол худи онҳо миллати боинтизомтарин ва муташаккилтарин дар Аврупо ва ҳатто ҷаҳон бошанд! Танхо ва инчунин бо Японияи заиф дар фронти дуюм галаба кардан хеле душвор аст.
  Беҳтарин чизе, ки дар ин вазъият анҷом дода мешавад, кӯшиш кардан аст, ки байни иттифоқчиён ва Олмон канда шавад. Аммо ин корро чй тавр бояд кард? Берия аллакай ба ӯ дастур дода буд, ки бо истифода аз эсминеце, ки аз амрикоиҳо гирифта шудааст, кореро анҷом диҳад. Ин метавонист як иғвои хуб бошад, аммо Анна вақт надошт.
  Чунин ба назар мерасад, ки вай гунаҳкор нест - чӣ мешавад, агар ин тақдир набошад, аммо таъми ногувор то ҳол ӯро мехӯрад. Гӯё шояд як рӯз пештар меомад, ҳамааш дигар мешуд!
  Бо вуҷуди ин, ин имконнопазир нест! Аммо вай хамин ки аз Берия фармон гирифт, омад!
  Умуман, Лаврентий Палыч устоди игвогарист. Ҷопон ба бандари Перу ҳамла кард, на бе иштироки ӯ!
  Гап дар сари он аст, ки гуё тасодуфан ба дасти разведкахои Мамлакати Офтоб дар бораи накшахои ШМА дар бораи як катор зарбахои пешгирикунанда бо истифода аз киштихои авианосец, аз чумла онхое, ки дар бандари Перу вокеъ гардидаанд!
  Гайр аз ин, америкоиён нодонанд: онхо Японияро ба чанг игво андохта, бо хамрохии Англия ба додани нефть ва дигар ашьёи хом эмбарго чорй карданд, вале худи онхо ба чанг тайёр набуданд!
  Дар ҳақиқат, Иёлоти Муттаҳида дар соли 1941 барои ҷанг бо Ҷопон қувваҳои кофӣ надошт, махсусан дар танкҳо. Дар соли 1940 онҳо ҳамагӣ 400 танк доштанд ва маълумот дар бораи соли 1941 махфӣ аст, аммо гумон аст, ки ҳатто он вақт онҳо аз ҳазор нафар зиёд буданд! Ҳамин тавр, Амрико комилан омода набуд, ба ҷанг даромад! Хуб, Ҷопон низ чандон мусаллаҳ нест. Агар вай кариб дуюним хазор танк ва танкхои сабук дошта бошад, пас, масалан, умуман авиацияи дурпарвоз вучуд надошт!
  Пас лётчикхои диловари Сарзамини Офтоб ШМА-ро бомбаборон накарданд! Аммо онҳо танҳо девона шуданд! Ва акнун онхо карор доданд, ки аз СССР интиком гиранд, пеш аз хама ба аскарони пиёдагарди худ такья карда, орзу доранд, ки муваффакиятхои замони подшох Николаи 2-ро такрор кунанд!
  Ҷодугар дилгир шуд ва ба суруд сар кард:
  Зиндагӣ чӣ гуна душвор аст, Худовандо, афсус,
  Шумо худатон тоҷи хорро ба бар кардаед!
  Не, сарамро наканед
  Рӯзи нав барои мо мушкилот ваъда медиҳад!
  
  Орзуҳо якбора ба хок пошида,
  Кирми бераҳм бо ишқу ишқ газад!
  Ва дарду алам дар чашмони ту,
  Чӣ ҷилавгирӣ кард, касе қудрат надорад!
  
  Аммо Худоё, ту чӣ метавонӣ
  Азбаски худи ӯ ба салиби Ҷолҷото баромадааст!
  Хобҳо дар бораи хушбахтӣ дурӯғанд,
  Бевазанон наъра мекунанд ва нола мекунанд!
  
  Замин аз ҷаҳон даҳшатноктар нест,
  На«шаи  анг, хасу дар хун фаро гирифта шудааст!
  Кафки истерикии эфир,
  Дарҳол вебро бишканед!
  
  Ва агар хоҳӣ ҷони маро,
  Пас Худо маро ба ҷаҳаннам парто!
  Ман ҳоло ҳам туро дӯст медорам,
  Дар пешрафт ман ба тағирот бовар дорам!
  
  Ман бовар дорам, ки шахсе
  Қобилияти тозатар ва баландтар шудан!
  Ки азоби садсолаҳо тамом шавад,
  Мо мисли бародари бузург мешавем!
  
  Мо чӣ фармон медиҳем?
  Дар фарохи киштихои ситорахо!
  Ки лашкари диловари мо,
  Он аз Квазар қавитар хоҳад буд!
  
  Ҳаёт ҳеҷ гоҳ хомӯш нахоҳад шуд
  Ва ҳама инсон мешаванд!
  Мисли нури бепоёни сол,
  Бо синни беканор ва хушбахтона!
  
  Коммунизм хакикй мешавад
  Бовар кунед, ки он аз орзуи шумо беҳтар хоҳад буд!
  Пешравӣ ба пеш, боло, на поён,
  Бигзор шодӣ бошад - ғамгин нест!
  Ведмакова сурудро ба охир расонд ва "Эмка" нихоят вориди Владивосток шуд. Лётчик бо кунчковй ба шахр нигарист. Дар Владивосток шумораи харобиҳо ба таври қобили мулоҳиза афзоиш ёфт, баъзе биноҳо тамокукашӣ мекарданд, дар кӯчаҳо дастаҳои хомушкунӣ кор мекарданд, наврасони зиёде барои хомӯш кардани сӯхтор бо белу калтак ва дигар асбобҳо буданд.
  Бобо қайд кард:
  - Дар замони подшохй чавонон хам сахт мехнат мекарданд, вале бе табассум ва шавку хавас! Гарчанде ки шумо бо шавқу ҳавас дур намешавед!
  Witcher эътироз кард:
  - Агар саноат двигатели иктисодиёт бошад, шавку хавас сузишвории дорой октани баланд аст!
  Мӯйсафед шодона сар ҷунбонд:
  -Ту хуб гап мезанӣ, духтар!
  "Эмка" дар назди бинои комендатура истод ва Ведмакова кариб аз он баромада рафт. Вай дар ҳақиқат мехост, ки ба аспи болдори худ баргардад.
  Духтар кабинетеро, ки бо даъватнома фиристода шуда буд, кӯфт. Аз паи овози хоболуд баромад:
  - Дароед!
  Witcher бо ифтихор китфҳояшро рост карда, ворид шуд. Марде дар тан либоси полковники НКВД дар курсӣ нишаст. Чунин бачаи бемӯй ва нофорам. Вай гамгинона аз лётчик пурсид:
  - Номи пурра!
  Духтар зуд ҷавоб дод:
  - Анна Петрова Ҷодугар!
  Полковник афзуд:
  -Утбаи низомӣ?
  - Майори авиация ва Кахрамони Иттифоки Советй! - бо ифтихор гуфт лётчик.
  Полковник гушаки телефонро бардошт ва мухтасар гуфт:
  - Майори Нерӯҳои Ҳавоӣ Витчер аллакай омадааст!
  Баъд ба духтарак ру овард.
  - Шумо худатонро чи тавр ҳис мекунед? Ман умедворам, ки шумо саломат ҳастед?
  Пилот дандонҳояшро бардошт:
  - Ман худамро нағз ҳис мекунам! Омода ба ҷанг мисли шер!
  Полковник сар ҷунбонд:
  - Аҷоиб! Ман фикр мекунам, ки Ҷопон онро қадр хоҳад кард!
  Садои гуш-куб, садои ботинкахо ба гуш мерасид ва шаш нафар корманди оддии шуъбаи махсус бо хамрохии як нафари либоси махсус дар бар ба кабинет даромаданд. Фармуд:
  -Ба ин дузд занбанд занед!
  Witcher ошуфта шуд:
  - Ин боз чй?
  Полковник аккос зад:
  - Ва он кас! Шумо дар ҳабс ҳастед, шаҳрванд Витчер! Ва туро ба зиндон мефиристанд!
  Марде, ки дар тан либоси махсус дошт, ҳушдор дод:
  - Ин зан чанг карданро нагз медонад! Пас эҳтиёт бошед!
  Witcher табассум кард:
  - Намояндаи органхои хифзи хукуки диловари мо намешавам! Ба Берия занг занед ва ин нофаҳмиро якбора бартараф кунед!
  Полковник бо таҳқиромез хурӯш кард:
  - Ана, боз як усули дигар парешон кардани Берия! Вайро ба зиндон фиристед ва тафтишот онро ҳал мекунад!
  Ҷодугар сар ҷунбонд:
  - Ман Қаҳрамони Иттиҳоди Шӯравӣ ҳастам ва тафтишот, албатта, онро ҳал мекунад, аммо бо Берия тезтар мешавад! Ман мехоҳам ҳарчи зудтар дар идораи ҳавопаймо бошам!
  Полковник тасалло дод:
  - Дар вацти чанг касе дер боз кашол намедихад! Вайро дур кунед!
  Ведмакова бе му-кобилат кадам мезад ва аз музахои пулемётхои модели кутохшуда, ки бо разведкачиён мусаллах шуда буданд, каме тела медод. Баъд маро ба як воҳиди сиёҳ андохта, ронданд. Анна Петровна ором буд, худро дар хакки худ гунахгор хис намекард ва шояд НКВД аз муносибати махсуси вай бо Берия хабар дошта бошад, бинобар ин, ин корро хал мекарданд. Боздид аз зиндон ҳатто ҷолиб аст. Марди ҳақиқӣ бояд писар тарбия кунад, дар артиш хизмат кунад ва дар зиндон хизмат кунад! Пас, эҳтимол, ҷанговар! Бисьёр одамони машхур дар зиндон буданд: Сталин, Ленин ва Гитлер!
  Зиндон махсусан дуртар аз комендатура ҷойгир набуд, бинобар ин Ведмаковаро берун оварда, ба ҳавлӣ бурданд. Дар он чо сагхо бо хашму газаб гур мезаданд, деворхои сангини зиндон, ки дар асри XVIII сохта шуда буданд, хира ва хокистарранг буданд. Духтарак ҳаяҷони беихтиёрро ҳис кард, ки ӯро ба дарун оварданд ва бо роҳравҳо пеш бурданд. Ин аст равзанаи бақайдгирӣ: саволҳои муқаррарӣ:
  - Ном, насаб, номи падар, ҷинс!
  Пас аз рост ба як ҳуҷраи сафолӣ табдил диҳед. Дар он чо дар сари миз афсаре дар тан либоси НКВД ва пешдомани чармин ва хамрохи у духтури хилъати сафедпуш ва ду зани миёнакад дастпушакхои тунуки резиниро ба даст мекашиданд.
  Посбоне, ки Ведмаковаро ҳамроҳӣ мекард, зуд бо як ҳаракати машқӣ дастонашро аз ӯ дур кард. Саркор фармуд:
  - Либосатро каш!
  Witcher ҳайрон шуд:
  - Чӣ?
  Саркор оромона такрор кард:
  - Гуфтам, либосатро каш! Ҷустуҷӯ ва ҷустуҷӯи шахсӣ ҳатмист!
  Духтар сурх шуд:
  - Аммо дар ин ҷо мардон ҳастанд!
  Сардори пешдомандор аккос зад:
  - Мумкин аст ман ба шумо кӯмак кунам! Биё, латтаатро каш, фоҳиша!
  Ведмакова ларзид, ба хотир овард, ки ҳангоми ба зиндон андохтан кофтукови шахсӣ ҳатмист ва ба кашидани либосҳо шурӯъ кард. Занхо онро кабул карда, хар як дарзро бодиккат хис карданд. Фақат дар тан шимаш монда, Витчер хиҷил шуд, аммо афсар аккос зад:
  -Ва шимотатро каш, канҷа! Ҷустуҷӯ пурра хоҳад шуд!
  Дар пеши назари чанд нафар тамоман бараҳна монда (колоннае, ки ӯро овардааст, дар ҳоли ҳозир истода, ҳар лаҳза омодаи ба ҷанг даромадан) монд ва духтар хиҷолатзада шуд ва хост ӯро бо дастонаш пӯшонад.
  Онхо бо калтак ба кинахои у сахт заданд:
  -Даст поён, канчоқ!
  Witcher хиҷил кард, аммо тоқат кард. Вақте ки тафтиши либоси вай ба охир расид ва мӯзааш дарида шуд, афсар фармон дод:
  - Акнун худатон санҷед!
  Занони зиндонбон аз сар сар карданд. Онҳо бо ангуштони дастпӯшак мӯйро меҷунбонданд, сипас ба гӯшҳо нигоҳ мекарданд, ҳатто бо истифода аз як навъ найча бо чароғак. Гӯшҳоро чанд бор ба ақиб кашида, хамида ва хам карда буданд. Баъд ба сӯрохи бинӣ нигаристанд:
  - Сулфа, лутфан! Ҳамин аст, қавитар!
  Бинии духтарак кӯфта буд. Пас аз ин муоинаи дахон гузаронида шуд. Ин тамоман нофорам буд, дастони ноҳамвор ба забон мезаданд, гоҳ-гоҳ онро ба ақиб мекашиданд, баъд сахттар мекашиданд, ҳатто қариб ки канда мепартофтанд.
  Саркор гуфт:
  - Мо бояд бештар эҳтиёткор бошем! Вай метавонад ҷосус бошад!
  Зиндонбонҳо ангуштони худро ба дандон пахш карда, тафтиш карданд, ки дар онҳо маълумоти муҳимро пинҳон кардан мумкин аст. Витчакова худро хор карда, ба вай туф кард, кахрамони вай - СССР-ро мисли фохиша чустучу карда, чизеро гум накарданд. Баъд дастони дастпӯшаки занҳо синаи урёни духтарро эҳсос карданд. Онро хамир карда, аслан хар як миллиметрро хис карда, бо чарог нишон медоданд. Синаҳои духтар хиёнаткорона варам карданд ва зиндонбонон сахттар ва сахттар фишор медоданд ва баъд хиҷил мезаданд:
  - Не! Ин ҷо тоза аст!
  Минбаъд ноф ва ангуштон муоина карда шуданд. Нофро акиб кашида, онро хам печонда, баъд бо сузан сурох мекарданд. Ангуштонро на камтар аз бодиққат тафтиш карданд.
  - Ва акнун ҷустуҷӯи гинекологӣ! - фармон дод офицер.
  Зиндониён фармуданд:
  - Хам шуда, пой®оятонро дароз кунед, лутфан!
  Пас аз ҳама таҳқиромезтарин чизе буд, ки дасти дастпӯшаки зиндонбон ба оғӯши духтар даромад. Witcher аз дард ва хорӣ нола кард. Ва даст ба ғор кофтанд, ки дар он зан гаронбаҳотарин ганҷинаи худро нигоҳ медошт, ки ҳам дарднок ва ҳам гила буд. Духтар каме ларзид ва афсар истеҳзоомез гуфт:
  - Онро то ҳадди имкон бодиққат тафтиш кунед! Дар ниҳоят, ҷосусҳо одатан дар ҷойҳои маҳрамона ҳуҷҷатҳоро пинҳон мекунанд ва баъзан як ёддошти хурд барои фаҳмидани маълумоти муҳим кифоя аст.
  Як зиндонбонро дигаре иваз кард, ки пас аз он кофтуков боз ҳам дардноктар ва дағалонатар шуд. Витчакова фахмид, ки онхо факат бо рохи ба шиканча табдил додани кофтуков уро хор карданй мешаванд.
  Муоинаи мақъад камтар ноҳамвор набуд, рӯда ва клизмаи калон низ истифода мешуд. Аз афташ, дар хакикат халабон сахт гумонбар шуда буд. Баъд аз ин, тафтиши ангуштон, пойҳо ва пойҳо як чизи хурде ба назар мерасид.
  Аммо ин бо ин тамом нашуд, офицер фармон дод:
  - Акнун барои рентгени меъда! Вай чизи зиёдеро фурӯ бурда наметавонист!
  Бале, ин қадар дард намекунад. Дар ин чо духтур хозир буд, хама чизро, хатто дилу шушро бодиккат аз назар мегузаронд. Ниҳоят ӯ иҷозат дод:
  - Вай пок ва комилан солим аст!
  Саркор бо ғазаб ғур-ғур кард:
  - Афсӯс, ки мо ба ҳар ҳол ӯро мепарронем! Бо вуҷуди ин, бигзор вай ҳоло фортепиано бозӣ кунад!
  Лётчик, ки аз тахкир дар хайрат монда буд, мисли автомат итоаткорона кадам мезад. Дастони Witcher бо ранг молиданд ва бодиққат ба коғаз фишурданд. Пас аз паи ҳама гуна андозагирӣ, аксбардорӣ дар профил, чеҳраи пурра. Онҳо маро маҷбур карданд, ки муддати тӯлонӣ бараҳна истода, тамоми нишонаҳо, доғҳо ва доғҳои баданамро аз нав навишт. Пас аз он вайро дар души хунук шуста карданд, аммо ин дар СССР на танҳо барои маҳбусоне, ки либоси зиндон медоданд, маъмул буд.
  - Либос кун, калтак!
  Ин ҷома воқеан як палоси аз лӯхтак дӯхташуда буд ва бо рақами зиндон гулдӯзӣ мекард. Ба духтар пойафзол надоданд, аз афташ, барои душманони халк як айшу нӯши нодаркор дониста, ӯро базӯр пушонда, ба камера бурданд.
  Ҳабсҳои оммавӣ навакак сурат гирифта буданд, зиндон пур аз одам ва садо баланд буд. Витчаковаро ба кафаси танг партофтанд, ки дар он аллакай зиёда аз сад нафар занон, асосан духтарони чавон аз байни харбиён ва хизматчиён буданд. Вақте ки лётчикро ба камера оварданд, вай як қадам гузошта натавонист, маҳбус тамоми фаршро парешон кард. Дар камера хаво хеле торик буд, тирезаи он тахта шуда буд, аз он сероб буд ва бӯи сахт меомад, аз афташ, сатилро кайҳо берун набаровардаанд.
  Духтарон нимбараҳна ва баъзеҳо тамоман урён буданд, либосҳои худро кашида гирифтанд. Чанде аз онхо девонавор шуда, об хостанд. Витчер истод ва пурсид:
  - Ман як қадам гузошта наметавонам! Ба куҷо равам!
  - Дар куҷо туро ба он ҷо оварданду дар он ҷо бимон! - фармон дод вай аз торикй, шояд калонтарини хучра. - Дар ин чо барои мо чой нест.
  Вичерова, ки ин беақлӣ аст, ҳанӯз ҳам пурсид:
  - Духтарон барои чи хастед?
  Овозҳо аз паи:
  - Бале, ин ҷо моддаи 58, ҳатто бидуни айбнома! Шумо барои чӣ ҳастед?
  Witcher шӯхӣ кард:
  -Бале, вай Берияро таҷовуз кардааст!
  Хандаю нидохои дустонаи духтарон ба гуш расид:
  - Бале, вай аз они мост!
  Кӣ аз торикӣ чир-чир кард:
  - Берияро ба дор овехтан басанда нест!
  Овози таҳдидомез канда шуд:
  -Кофӣ! Ва ҳамин тавр, аллакай зиёда аз ним ҳазор мард дар ҳавлӣ парронданд! Моро инчунин бо тамоми ҳуҷайра барои сайру гашт баровардан мумкин аст!
  Ҷодугар аккос зад:
  - Хайр, не, агар маро ба қатл расонанд, таслим намешавам!
  . БОБИ Љ 8
  Олег Рыбаченко бо хамрохии духтарак Маргарита Коршунова барои фардои дурахшон муборизаро давом дод.
  Онхо дар Сталинград чангиданд. Онхо бо шучоати беандоза чангиданд. Ва фарзандони човидона акибнишинй ва ба душман таслим шуданро фикр намекарданд.
  Аммо куввахо нобаробар буданд ва фашистон тадричан ба пеш харакат мекарданд. Аммо хеле суст ва партов кардани наздикихо ба хонахо ва кучахо бо часадхои зархаридон.
  Москваро ихота карда буданд, вале хануз хам мубориза мебурд. Ва он хам духтарони зебои худро дошт. Киҳо дар ҳақиқат қаҳрамон ҳастанд.
  Олег Рыбаченко ва Маргарита дар Сталинград оташфишонй карданд. Дар айни замон, писарча кӯшиш кард, ки бо истифода аз AI чизе эҷод кунад.
  Номзад ба мақоми раисиҷумҳури Беларус Александр Лукашенко иҷозаи ширкат дар интихоботро надод. Онҳо айбро дар он ёфтанд, ки калисои славянӣ имзоҳоро бозпас гирифтааст. Дар натича шаш нафар не, балки 5 нафар номзадхо пайдо шуданд. Ва муборизаи асосй дар байни Зенон Поздняк ва Кебич cap шуд. Кебич тарафдори Русия ва мӯътадилтар бо бартарии андаке ба даври дуввум баромад. Ва баъд у бар зидди рус Познякро бо фарки калон маглуб кард.
  Лукашенко эътироз кард, ки ӯро ғайриқонунӣ барканор кардаанд. Аммо умуман гайр аз садо дигар чизе набуд.
  Кебич хеле дилпурона галаба кард. Ва ӯ аввалин президенти Беларус шуд.
  Дере нагузашта Белоруссия ба минтақаи рубл дохил шуд. Вазъияти иқтисодӣ дар ҳолати бӯҳронӣ боқӣ монд. Пули кофӣ набуд. Аммо кишвар дар минтақаи рубл буд.
  Кебич таклиф кард, ки процесси интеграция бо Россия. Қонунҳо ба ҳам наздик шудан гирифтанд, сарҳадҳо кушода шуданд ва иқтисод муттаҳид шуд. Органхои болой ташкил карда шуданд.
  Соли 1999 дар Беларус интихоботи нави президентӣ баргузор шуд. Иқтисодиёт пас аз дефолти Русия дар бӯҳрони амиқ қарор дошт. Аммо таъсири коммунистон хеле афзуд. Лукашенко бо ҳама ҷангу ҷанҷол дошт ва ҳизби худро таъсис надод ва аз ҷониби дигар нерӯҳо ба як сӯ тела дода шуд. Муборизаи асосй дар байни Калякин ва Кебич сурат гирифт. Зенон Позняк то ин дам маъруфияти худро гум карда буд. Мисли фронти халкии Белоруссия умуман.
  Коммунистон пурзур гардиданд.
  Дар Русия таърих низ каме тағйир ёфтааст. Зюганов ба тарафдории президент каме бештар раъй гирифт, гарчанде ки ӯ пирӯз нашуд. Лебед ду мох боз дар вазифаи котиби Совети Амният кор кард. Аммо, дар маҷмӯъ, ин чандон муҳим нест. Мухимтарин фарк дар он аст, ки Черномырдинро аз кор озод накардаанд. Ва дар натиҷа, ӯ ҳатто пас аз дефолт сарвазир боқӣ монд. Аммо Кебич, сарфи назар аз кӯмаки Черномырдин, ҳанӯз дар даври дуюм мағлуб шуд ва Калякин президенти Беларус шуд.
  Ва дар Русия, пас аз рафтани Елтсин, Черномырдин президент шуд. Иқтисоди Русия аллакай пешрафт кардааст ва Виктор Степанович ҳарчанд бо мушкили зиёд, бо кумаки Жириновский, ки ҷои севумро гирифт, Зюгановро шикаст дод.
  Ҳамин тариқ, Черномырдин дар Русия президент шуд, Жириновский дабири Шӯрои амният ва ёвари аввали президент шуданд. Путин то ҳол дар канор монд. Зюганов сардори оппозиция мебошад. Примаков холо хам вазири корхои хоричй мебошад.
  Хамин тавр, хама чиз мувофики план рафт. Калякин процесси интеграцияро давом дод, вале хануз муттахид нагардидааст. Иқтисодиёт афзоиш ёфт. Черномырдин ба чанги Чеченистон рохбарй мекард. Ман бо Масхадов сухбат кардам. Ва дар ниҳоят дар он ҷо субот ба даст омад.
  Черномырдин аллакай дар интихоботи навбатӣ бар Зюганов ба осонӣ пирӯз шуд. Калякин низ ба муддати дуюм ба осонй интихоб шуд. Ҳама чиз каму беш осонтар рафт. Иктисодиёти Белоруссия тараккй мекард.
  Аммо Калякин бори сеюм номзадии худро пешбарй накард. Чонишини у хамкораш Новиков буд.
  Черномырдин низ ба даври сеюм номзадиашро пешбарй накард. Черномырдинро Жириновский иваз кард. Охирин, албатта, хеле мӯътадилтар шуд, аммо фишор болои Беларусро афзоиш дод - талаби пайвастан ба Русия.
  Новик муқобилат кард. Барои ҳамин ӯ таҳти таҳримот қарор гирифт.
  Жириновский сахттар ва сахттар фишор медод... Дар натиҷа нерӯҳои тарафдори Русия раъйпурсӣ дар Беларус баргузор карданд, ки бо бӯҳрони шадиди иқтисодӣ рост омад. Ва Белоруссия як қисми Русия шуд. Ки эҳсосоти зидди Ғарбро тақвият дод.
  Дар соли 2014 Жириновский бо истифода аз фурсати Майдон дар Украина ва сарнагунии Янукович нирӯҳои худро фиристод. Артиши Украина қодир ба ҷанг набуд ва русҳо онро безарар карданд. Янукович ва Рада бо истифода аз силоҳ раъйпурсӣ эълон карданд. Россия ин чумхуриро хам хамрох кард.
  Барои он ки украиниҳо камтар исён кунанд, Жириновский пойтахти Русияро ба Киев кӯчонд. Ва ин ба натиҷаҳои раъйпурсӣ таъсир расонд. Худи Владимир Волфович дар интихоботи навбатии президентӣ бо пирӯзӣ ба даври сеюм интихоб шуда, ҳама маҳдудиятҳоро дар як раъйпурсӣ бекор кард.
  Александр Лукашенко ба нафақа баромад ва ба фаромӯшӣ афтод. Путин то соли 2012, ки шастсола буд, раиси ФСБ буд. Ва Жириновский, ки чавон кардани командаро дуст медошт, ба чои вай офицери кобилияти чилу чилсоларо нагузошт. Губернатори Белоруссия, ки Новикро иваз кард, низ ҷавонтар шуд.
  Аммо Русия таҳти таҳримҳои Ғарб қарор гирифт, аммо онҳо чандон муҳим набуданд. Жириновский дар Сурия ва Ироқ ҷангидааст. Ӯ барои курдҳо давлати худро таъсис дод ва умуман аз Владимир Путин қатъитар амал кард. Гузашта аз ин, Русия ба Арабистони Саудӣ ҳамлаи мушакӣ анҷом дода, нархи нафтро якбора боло бурд.
  Баъдан ҷанги бузург миёни Эрон ва Амрико оғоз шуд. Ки нархи нафтро боз ҳам боло бурд. Дар ҳамин ҳол, Русия кишварҳои соҳили Балтика ва Молдоваро забт кард. Ва баъдан бо истифода аз нооромиҳо дар Қазоқистон пас аз рафтани Назарбоев ин ҷумҳуриро ба муомилоти худ дохил кард.
  Раъйпурсӣ низ баргузор шуд ва Русия як вилояти дигарро гирифт.
  Баркароркунии СССР тадричан давом мекард.
  Дар соли 2020 Жириновский рекорди худро барои чорумин давраи президенти Русия нав кард. Ӯ ҳанӯз нияти рафтан надошт.
  Ва Русия дар саросари Осиёи Миёна ҳаракат мекард. Дар Узбакистон, Тоҷикистон, Қирғизистон, Туркманистон нерӯҳои Русия пайдо шуданд ва ҳамапурсӣ барои пайвастан ба Русия баргузор шуд.
  Ҳамин тариқ, кишвар дар ҳудуди собиқ СССР барқарор карда шуд.
  Аммо ин барои Жириновский кофӣ набуд. Ва ӯ бидуни таассуби нолозим, Финландияро бо сарбозон ишғол кард. Ва дар он ҷо, албатта, бо натиҷаи тақрибан сад дарсад, ки раъйпурсӣ баргузор кард. Ва ӯро ба худ пайваст.
  Ҳамин тариқ, Русия ба худаш бармегардад. Муносибатҳо бо Чин ба далели даъвоҳо дар бораи Порт-Артур ва аз Сибир ронда шудани зардҳо то андозае бад шуданд.
  Аммо ҳоло Чин метарсид, ки бар зидди Русия бадгӯӣ кунад.
  Аммо дар Аляска табаддулоти низомӣ ба амал омад ва нерӯҳои Русия онро ишғол карданд. Ва онҳо барои бозгашт ба Русия раъйпурсӣ баргузор карданд. Ҳамзамон Амрико маҷбур шуд, ки беэътибор будани созишномаи фурӯши Аляска ба Русияро эътироф кунад.
  Ҳамин тариқ...
  Олег Рыбаченко сукут карда, боз ба тирпарронй шуруъ кард.
  Писарак тир холӣ кард ва баъд бо пои урён норинҷакро партофт. Вай фашистонро пароканда кард ва дар твиттер навишт:
  - Мо маглубнашавандаем!
  Маргарита низ тир холй карда, бо пои луч граната партофт, Фрицро пахш карда дод зад:
  - Ва ҳамеша муттаҳид!
  Бачахо хеле диловарона чангиданд.
  Писарбача боз ба суи душманон зарба зад. Вай бо ангуштони бараҳнааш норинҷакро ба сӯи трасса партофт. Дар натича ду танк ба хам бархурд. Олег Рыбаченко месуруд:
  - Шаъну шараф ба ту, сарзамини руси мо,
  Ба номи Русияи муқаддас,
  Муҳтарам оилаи маслиҳат!
  Духтар боз бо пои урён гранатаро партофт. Вай даххо фашистонро зада галтонда, месуруд:
  - Дар кӯҳ гов ҳаст,
  Фарзандони саломат бошед!
  Писарак тир холӣ кард, краутҳоро даравид ва чир-чир кард:
  - Ватан дар дилам,
  Хушбахтона мо дарро мекушоем!
  Ва баъд пои фарзандаш норинҷак партофт. Ӯ як бачаест, ки воқеан ҳам барандаи марговар аст.
  Маргарита инчунин як тир бо дақиқии бузург аст.
  Духтар онро гирифту суруд гуфт:
  -Не, ҳушёр нопадид намешавад,
  Нигоҳи лочин, уқоб -
  Овози мардум равшан аст -
  Пичирросро мор пахш мекунад!
  Духтар бо пои луч гранатахо мепартофт, онро гирифта, боз чир-чир;
  Сталин дар дили ман зинда аст
  То ки мо ғамгиниро надонем -
  Дари кайҳон кушода шуд -
  Дар болои мо ситорахо дурахшиданд!
  Ва духтар хандид. Вай ба суи фашистон тир холй кард. Вай сафхои онхоро канда, чир-чир кард:
  Ман боварӣ дорам, ки тамоми ҷаҳон бедор мешавад -
  Фашизм тамом мешавад...
  Офтоб равшан хоҳад шуд,
  Рохи мунавваркунандаи коммунизм!
  Ва боз духтарак бо пои луч мохирона граната мепартояд. Танкхои гитлериро ба мукобили хамдигар тела дода.
  Наташа низ мубориза мебарад. Дар Сталинград духтарон факат кахрамонанд.
  Ва онҳо бо далерона суруд мехонанд:
  -Ватанам зулмати олам аст,
  Ман метавонам ҳамлаи душманони ашаддиро нест кунам...
  Як руз бе ту ишк намеравам,
  Ман тайёрам, ки ҷонамро барои ту фидо кунам!
  Ва Наташа бо пои луч граната мепартояд.
  Баъд, Зоя оташ мезанад. Духтари зебо дар бикини. Вай зарбаи сахт дода, фашистонро торумор мекунад.
  Ва он гоҳ тӯҳфаи қотил аз пойҳои урёни вай парвоз хоҳад кард.
  Зоя дандонҳояшро нишон дода месуруд:
  - Ман нест кардани душманонро дӯст медорам! Чунин духтар!
  Ва боз зебоӣ бо ангуштони бараҳнаи худ нобудиро оғоз мекунад.
  Ва он гоҳ Аврора низ оташ мезанад. Шайтони сурхпуш ба фашистон хам зарба мезанад.
  Ва гранатае, ки аз пои урёнаш партоб карда мешавад, сарбозони Вермахтро дар болои шағал мерезад.
  Духтар гиря мекунад:
  - Тили, тили, трал, тролл...
  Ман кувва дорам, ки фашистонро торумор кунам,
  Ман ҳоло базӯр рад карда наметавонам!
  Ва боз чанговар дакик тир мекунад.
  Баъд, Светлана оташ мезанад. Ва ӯ инчунин бо ангуштони пойи худ як бастаи таркишро партофт.
  Хуб, краутҳо онро гирифтанд.
  Духтар, агар руирост гуем, рокбар аст.
  Ва чӣ тавр ӯ месарояд:
  - Рус дар рӯи замин ҷалол хоҳад ёфт,
  Мо ҳамеша орзу хоҳем дошт!
  Ва чор духтар ба фашистон зарба заданд ва онхо ба шумо чй тавр мезананд. Умуман, онҳо мисли авлиё аз баталйони фариштаҳои марг мебошанд. Ва фашистони Сталинград онро мегиранд.
  Аммо он торафт душвортар ва душвортар мешавад.
  Сталинград холо тоб оварда истодааст, вале фашистон Сухойро гирифта тавонистанд. Фашистхо флоти пурзури бахрй низ доранд. Аз чумла киштихои асиршудаи Англия.
  Онҳо аслан тамоми соҳилро хароб карданд. Ва туркҳо аз ҷануб пеш мераванд. Хеле даҳшатнок шуда истодааст.
  Наташа ва духтарони у аз Сухими муяссар шуд, ки самолёти фанерии немисро гирифта, ба Сталинград парвоз кунанд.
  Ва холо хам дар Сталинград. Мисли он, ки шумо чӣ қадар кӯшиш кунед, ки ин шаҳрро нагиред, фашистон онро қабул намекунанд.
  Наташа бо пои урёнаш тухфаи котилро партофта, фашистонро ба гушти дарида мерезад ва месарояд:
  - Ҳаёти мо аҷиб хоҳад буд!
  Зоя бо пои луч граната партофта, дандонҳояшро нишон дода илова кард:
  - Агар, албатта, галаба кунем!
  Ва духтар пистони арғувонашро чунбонд.
  Аврора, тирпарронӣ кард, наъра кард:
  - Ва бигузор Ватани мо шухратманд гардад!
  Ва ӯ инчунин як қотилро бо ангуштони бараҳнааш мепартояд. Он рақибонро мағлуб мекунад ва хиҷил мекунад:
  - Шаъну шараф ба Руси Кабир!
  Ва он гоҳ Светлана хатро гирифта, онро ифшо кард. Ман сад нафар фашистро буридам. Баъд вай бо пои луч граната парронд ва хичиррос зад:
  - Барои нури нави илму шукуфон!
  Ва чор духтар боз чанг мекунанд ва бинии худро паст карданй нестанд.
  Наташа бо ду пои луч бастаи таркандаро бардошт. Ва бо тамоми кувва онро ба танки фашистй партофт.
  E-75, ки зарар дидааст, бозистод ва тамокукашӣ кард.
  Наташа месуруд:
  - Рус хандид ва гиря кард ва суруд хонд,
  Дар ҳама асрҳо, аз ҳамин сабаб он рус аст!
  Сипас, Зоя туҳфаи қотилро бо ангуштони бараҳнааш гирифта, сар дод. Ва боз як танки фашистй истод, нокаут кард.
  Зоя дар Твиттер навишт:
  - Бале, оянда азони мост!
  Шаъну шараф ба Россиян бузург!
  Аврора аз пулемёт тир холй кард. Вай бисьёр фашистонро торумор кард. Ва он гоҳ вай хашмгинона гуфт:
  - Шаъну шараф ба кахрамонони СССР!
  Ва партофти пои урён гранатаро боз ба парвоз мефиристад. Ин духтари сурхрӯй аст. Танҳо як терминатори мағлубнашаванда.
  Ва Светлана онро ба души худ гирифта, фашистонро торумор кард. Ва вай онҳоро мисли алафдарав тез бурида.
  Сипас вай дар твиттер навишт:
  - Шаъну шараф ба сарзамини Россия!
  Ва аз партофтани пои урёнаш чунин норинҷаки пора-пораи марговар парвоз мекунад.
  Ҷанговар хиҷир зад:
  - Барои Империяи Советй!
  Наташа, тирандозӣ, мегӯяд:
  - Барои бузургтарин империяҳо!
  Ва боз аз пои луч чизе мепарад, ки фашистонро бо кафолати азим мекушад.
  Ва духтар месарояд:
  - Шаъну шараф ба Ватан -
  Шаъну шараф ба Россия!
  Зоя хам бо пои луч граната партофт. Вай як даста фашистонро бурида, чир-чир мекард:
  - Россиян бузург - шухрати бузург!
  Ва ӯ ба шариконаш чашмак зад.
  Духтарон, албатта, қариб урёнанд. Дар бикини, даббоғ, мушакӣ, зебо ва curvy.
  Вақте ки онҳо қариб бараҳна ҳастанд, чӣ гуна духтарон ҷолиб ба назар мерасанд! Ва чаро либосҳои дигар вуҷуд доранд?
  Баъд, Аврора фаъолона тир мепарад. Ва бо пои урён он чиро, ки фашистонро мекушт, мепартофт.
  Сипас ӯ месарояд:
  - Барои Ватани бузург!
  Светлана оташ заданро давом дод. Вай фашистонро бурида, дар твиттер навишт:
  - Барои муваффакиятхои калон!
  Ва у метавонист бо пои луч граната партояд. Ва боз фашистон метарсанд.
  Офарин духтарони рус. Онхо одамони олитарини аэробатика мебошанд.
  Ва баъд лётчикхо: Мирабела ва Анастасия. Ҳамон тавре ки онҳо ба Краутҳо торсакӣ мезананд.
  Оре, лашкари гитлерй аз ин гуна духтарон гурехта истодааст.
  Чанговарзанон дар самолёти Як-9 чанг мекунанд. Ба назар чунин мерасад, ки мошин кӯҳна шудааст. Аммо хеле самаранок. Хол он ки вай аз чихати суръат ва мусаллахшавй аз Луфтваффе кам аст.
  Духтарон танҳо як тупи 20 мм ва як пулемёт доранд, дар муқоиса бо ME-262 бо панҷ тӯби 30 мм.
  Аммо Мирабела мохирона манёвр карда, аз паси лашкари болдори фашистй меистад. Ва ӯро парронад. Металлро зада мепартояд, душманро тамоман месузонад.
  Баъд Мирабела суруд хонд:
  - Олӣ ва баландтар ва баландтар,
  Ҳавопаймоҳо мисли паррандагон парвоз мекунанд...
  Мо бомхои фашистиро вайрон мекунем,
  Ва шуҷоати сарбозон берун аз марз аст!
  Ана, Анастасия рафта фашистонро лагадкуб мекунад. Вай духтари Терминатор аст.
  Вай чехраи рохзанони гитлериро пора-пора карда, чир-чир мекунад:
  - Шухрати бузург ба Рус меояд!
  Ва инчунин бо пои урёнаш педальҳоро пахш мекунад. Ва дигар Мессершмит меафтад.
  Духтарон дар тан®о дар тан®о дар тан®о  анг мекунанд. Ва онҳо худро хеле хуб ҳис мекунанд. Онҳо дар муҳаррикҳои заифтар зуд парвоз мекунанд. Ва аз тири душман гурехта мешаванд.
  Мирабела, Фрицро бурида, хиҷил мекунад:
  - Не зоғ, шумо наметавонед моро мағлуб кунед!
  Ва боз ҷанговар ба масофаи кушанда хазида мебарояд.
  Ва мошини нави гитлерй меафтад.
  Духтараки пойлуч чи кор карданашро медонад. Ва вай хуб кор мекунад.
  Ана, фашисте, ки чанговарро аз дур рупуш карданй мешавад. Ва вай меравад. Ва бо ягон мӯъҷиза, боз дар думи душман.
  Ва ӯ Фритсро зада, чир-чир мекунад:
  - Барои русҳо ҳеҷ чиз ғайриимкон нест!
  Ва боз ҷанговар гардиши ноумедона мекунад. Ва боз як мошини дигар меафтад, ба сутун меафтад.
  Мирабела дар твиттер навишт:
  - Дар хакикат сулху осоиш барои Россия барпо карда шудааст!
  Ва боз чӣ тавр он рӯй медиҳад. Ва чӣ гуна ӯ ба душман таслим хоҳад шуд!
  Анастасия низ ба мошини олмонӣ зада, дод мезанад:
  - Хамаи сарзамини мо шухратманд гардад, ба мо макру найранг набошад!
  Ва духтарон торафт бештар аз ҳам ҷудо мешаванд!
  Бо онҳо чӣ кор кардан мумкин аст? Магар ин як тӯфони хашмгин набошад!
  Аниктараш, хатто туфон хам онхоро маглуб карда наметавонад!
  Наташа бошад, чанг карда месарояд:
  - Мо барои Россия мубориза мебарем!
  Ва инчунин бо пои луч ӯ норинҷаки калибри марговарро партоб мекунад.
  Ва фашистонро ба пора-пораи металл ва гушти хунолуд мерезад.
  Зоя хам бо пои урёнаш одамкушу сурхчатобро мепартояд ва аз чо хеста мегуяд:
  - Ва барои сохти нави коммунизм дар тамоми чахон!
  Ва дандонҳояшро нишон медиҳад.
  Баъд, Аврора сахт оташ мезанад. Вай худашро тирборон карда, фашистонро торумор карда, дандонҳояшро нишон дода, чир-чир мекунад:
  - Барои ноил шудан ба пешравй!
  Ва аз пои урёнаш чизе мебарояд, ки хар як монеаро шикаста метавонад.
  Ва он гоҳ дар ҷанг Светлана. Ин як духтари қотил аст.
  Ва ӯ низ малламуй аст. Вай чй тавр ба фашистон зарба мезанад... Ва баъд аз пои урёнаш тухфаи котил парвоз мекунад. Вай фашистонро торумор карда, ба оташи шайтон табдил медихад.
  Духтарони Терминатор садо медиҳанд:
  - Шаъну шараф ба каломи фахрии ман!
  Каломи комсомол!
  Цанговарон ба суи фашистон тир хоханд кард. Ва биёед онҳоро мисли сагҳои девона парронем.
  Инҳо духтарони Терминатор ҳастанд! Ва онхо фашистонро несту нобуд мекунанд - чй шайтонхо!
  Наташа бо таассуф гуфт:
  - Мо барои социализм мубориза мебарем,
  Барои Россиян советии мо.
  Барои фармоиши нави олӣ!
  Ва боз як тӯҳфаи марговар аз пои урёнаш парвоз мекунад.
  Зоя низ хеле пурқувват амал мекунад. Фашистонро несту нобуд мекунад. Ва ӯ онҳоро ноумед намекунад. Ва пойҳои урёнаш мисли винт милт-милт-милт-лак мезананд.
  Ҷанговар бо ҳаяҷон мегӯяд:
  - Ба номи Руси муқаддас,
  Русия ҷалол хоҳад ёфт!
  Ва боз чанговар бо шавку хаваси том мубориза мебарад.
  Сипас, Аврора атои маргро бо пои луч мепартояд. Фашистон чй тавр ба хар тараф пароканда шудаанд. Ва бо хашм мегуяд:
  - Ман чемпиони ҷаҳон оид ба бокс ҳастам!
  Ва он гоҳ Светлана чизи кушанда ва харобиоварро оғоз мекунад. Ва пои урёнаш хеле чолок аст.
  Ва ҷанговар чир-чир кард:
  - Ман қавитарин дар ҷаҳон ҳастам,
  мо фашистонро дар ҳоҷатхона тар мекунем -
  Ватан ба ашк бовар намекунад,
  Ва мо ба олигархҳои бад майнаашон медиҳем!
  . БОБИ Љ 9
  Ведмакова дар набардхои вазнин иштирок карда, чанд руз базӯр хобидааст ва аз ин рӯ, сарфи назар аз шароити шадид дар камераи зиндон, бӯй ва бадбӯй, қариб дарҳол хобаш бурд.
  Вай орзу дошт, ки худро дар асрҳои миёна пайдо карда, ба шӯриши ғуломон роҳбарӣ карда, як навъ Спартак дар доман гашт! Пас аз муваффакияти аввалин чанговарн далер, духтари мушакчй исьёнгаронро чамъ карда, таклиф кард, ки сарварони худро интихоб кунанд.
  Witcher, тавре ки интизор мерафт, сардори отряди хеле калон шуд ва қаҳрамони тавоно Туранро муовини аввали худ пешниҳод кард.
  Ва дар ин ҷо ғуломон якдилона буданд. Баъд прорабхо интихоб карда шуданд. Системаи даҳӣ соддатарин аст ва Witcher тасмим гирифт, ки ҳеҷ чиз набояд мураккаб бошад.
  Онҳо бо тӯҳфаҳо мусаллаҳ шуданд ва тарақчаҳои тараканро гирифта (дар хоби вазнин, шуури Ведмакова бозӣ карданд), онҳо ба пеш рафтанд.
  Барои мустаҳкам кардани қудрат ва дароз кардани пойҳояш, Витчер пиёда қадам мезад ва мисли гурба ҳаракат мекард. Баъд духтарак сангҳои хурди тези роҳи санглохро бо кафи пои бараҳна ҳис карда, ба давидан шурӯъ кард. Аммо чанговар ба дард ахамият надода, аз хама пеш гузашт. Чунон ки маълум шуд, ин бехуда набудааст. Се чанговари душман дар камин мехобид ва онхо метавонистанд бонги пеш аз мухлат баранд. Сардори исьён ба болои дарахт баромада, ба болои душманонаш чахида баромад. Ҳаракатҳои ӯ мисли рақси дурагаи палангҳо ва кобраҳо буданд, каме гиря ва сипас бо сари бурида хомӯш шуданд.
  - Ана ҳамин тавр ман муқовиматро мешиканам!
  Ведмакова ба бозй барои омма, каллахои буридаро ба гулом нишон дода натавонист. Дар чавоб садои тасдик баланд шуд.
  Дере нагузашта заминхои киштзор пайдо шуданд. Хонаҳои кандакорӣ қасрҳои ҳақиқӣ бо ороишҳо ва ҳайкалҳо мебошанд. Дар ин чо ва он чо фавворахо намоён буданд. Аз як хайкал дар шакли Зевс бо болхои шабпарак ва дахон дар шикам, пойхо ва синааш: хафт самолёт зада мезад. Майдонхо сералаф, фарбех, пахтай тиллоранг, галлаи хушаи калон, нахуд ва дигар чизхо доранд. Барои онҳо гуломони зиёде кор мекарданд. Дар он чо хам занону мардон ва хам кудакони бисьёре буданд. Албатта, назоратчиён, посбонон. Аммо умуман, албатта, боз бисьёр ғуломон ҳастанд ва бо белу каланд.
  Witcher як парчами худсохти аз ҷониби канизон саросема дӯхташударо баланд кард: Бо тасвири Шамшер ва Хок! Дигар ғуломон ба ҳамла шитофтанд.
  Дар ин миён чанд ғуломи марду зан дар болои сутунҳо овезон буданд, ки дасту пои онҳо бо мех сӯрох шуда буданд. Чунин ба назар мерасад, ки ин фарзандони беадолатӣ ба азобу шиканҷа маҳкум шудаанд. Духтари маслубшуда наздик омадани озодкунандагонро дида, бо овози нога®онї нидо кард:
  -Инти«ом омад, со®ибонро занед!
  Пешвои Witcher, чун ҳамеша, пеш аст. Таронаи тараканаш бархоста, якбора ду посбонро зер кард. Боқимонда ақибнишинӣ карданд, яке аз онҳо аз тарс, ҳатто ба найзаи худаш меафтад. Аз шиками шикаста рудахо баромад. Духтар хандид:
  - Агар аз асп метарсанд, шумо чанговарони заифед!
  Милослава, ки ба ӯ муҳоҷир шуд, дар дасти росташ, табарҳо дар дасти духтарча мисли риштароши сартарошҳои моҳир меҷангиданд. Ҳамин тавр машҳури ҷангиёнро коҳиш медиҳад.
  Турон низ таслим нашуд. Вай сангеро парронд, ки синаи посбонро шикаста, вориди задухурд шуд. Маълум буд, ки мехнати душвор ба у нафъи мушакхои санги осиёб не. Дуруст аст, ки Witcher тезтар ҳаракат мекард.
  Ғуломон аз кор монда буданд, вале ҳанӯз ба ҷанг надаромада буданд. Аз афташ, онхо парешон шуда буданд. Ростй, хамон бачаи бекарор ба назди бачахои мехнаткаш чахида, дод зад:
  - Эй тарсончак! Ҳар кӣ пушти ман аст қаҳрамон аст, ҳар кӣ бе ман аст, хуки бадбахт аст!
  Писарон аввалин шуда ҷавоб доданд. Онхо ба назди назоратчиён шитофтанд. Ана, як бачаи тахминан чордахсолае, ки "хосият"-ашро бо калтак чунон сахт зад, ки сараш мисли каду таркид. Ин кор кард ва ғуломони дигар, ҳатто духтарони хоксору пуртоқат, ба ҷанг шитофтанд.
  Ҷанг акнун бесарусомон шуд, аммо бартарии шумора ва инчунин ноумедӣ дар тарафи ғуломон буд. Ва онҳо, албатта, ба ӯҳда гирифтанд.
  Гузариш он чизест, ки аз духтаре, ки дар пеши назари ӯ омӯхтааст, интизор шудан душвор аст. Вай бо посбон, ки ӯро пахш кардан гирифт, мубориза бурд. Пас, вай ӯро фиреб дода, шамшерро кашид ва рост ба гарданаш зад.
  -Акнун ман инро газак меномам! - шӯхӣ кард духтар. - Эҳтиёт бошед, ки маст нашавед!
  Аввалин мулк зуд озод карда шуд, отряд дар пеши назари мо калон шуд. Исьён вусъат ёфта, киштзорро чун оташ фаро гирифт. Witcher давида, ба пеш шитофт. Саворон ба сӯи ӯ шитофтанд, чун қоида, онҳо онро рост ба болои сар гирифтанд. Аммо посбонон таслим нашуданд. Чанг махсусан дар назди фаввораи хафт-тор якрав буд. Дар ин чо нихолпарварон резерви савораи худро ба чанг фиристоданд.
  Witcher ҷасур аз ҳар тараф иҳота карда шуд. Вайро танхо чолокии фавкулоддаи таракани махсус фарбехшуда начот дод. Дар ин ҷо як ҳамлаи дақиқ аст ва рақиби бурида меафтад. Аммо духтар аввал аз китф, баъд аз меъдааш захмдор шуда, баъдан пои ӯ қариб бурида шуд. Пас аз он Witcher ба партоб кардани ханҷарҳои хурд шурӯъ кард. Раззае тез, ба чашм ва гохе ба дахон медаромаданд. Аммо аксари сарбозон аз гармо нимбараҳна буданд ва барои ин гуна сарбозон сӯрох кардани сина басанда буд. Чандин савора афтоданд, вале боқимонда фишорро зиёд карданд. Шамшерҳо чунон зиёд буданд, ки дар ҳаракат онҳо ба шона шабоҳат доштанд. Ҳамин тавр, онҳо аз ҳар тараф мерезанд.
  Аммо Милослава, Пасса, Туран ва дигар гуломхо сари вакт омаданд. Онҳо ба саф даромада, мисли майдони конькикашӣ қадам мезаданд, мебинед, ки ҷасадҳо чӣ гуна парвоз мекунанд ва гуломони мусаллаҳ бо тамоми қувва ба кӯмаки онҳо мешитобанд.
  Пиёда ба саворон ҳамла карданд, Ғуломони хасташуда аз дарду хорӣ интиқом гирифтанд.
  - Душманро ихота кунед ва нагузоред, ки ӯ гурезад! - Фармондеҳи Witcher.
  Дар пеши назари вай ғулом бо сари бурида афтод, вале даҳҳо посбон аз паси ӯ афтоданд.
  - Инро бо рақамҳо гиред! - фармон дод рохбари чавони шуриш.
  Ғуломон торафт бештар ба ҷанг ворид шуданд. Дида мешуд, ки бачаҳо бо давидан ба аспҳо баромада, ба сӯи саворон мешитофтанд ва дандонҳои худро истифода бурда, сангҳои тезро ба кор мебурданд.
  Ғуломон гӯё тарсу ҳаросро намедонанд, онҳо қасос мегирифтанд, ки солҳои зиёд хорӣ мекарданд, дар ҳоле ки ҳеҷ кас онҳоро одам намешуморид. Илова бар ин, бисёре аз онҳо озод ба дунё омадаанд ва то ҳол накҳати сердаромади иродаро фаромӯш накардаанд.
  Пас аз анҷом додани кори отряди "саворашуда", Витчер идома дод. Охирин монеаи ҷиддӣ дар роҳи ӯ кӯдаке буд, ки аз дарахтони калон бурида шуд. Дар он ҷо шумораи хеле зиёди посбонҳо ҷойгир буданд.
  - Амволро ҷустуҷӯ кунед ва нардбонҳоро гиред. - дод зад вай. - Агар ин кофӣ набошад, онҳоро худатон созед.
  Ғуломон шитобкорона дастгоҳҳои ҳамларо сохтанд.
  - Зинаҳо бояд васеъ бошанд, то ки дар як вақт ҷанговарони зиёде аз онҳо гузаранд. - ишора кард Витчер.
  Дар дигар мулкҳо куштор идома дошт. Дар баъзе ҷойҳо хизматгорон ба тарафи исёнгарон гузаштанд, вале дар баъзе мавридҳо аз рӯи одат муқобилат мекарданд. Нозирон зуд кушта шуданд - инҳо аз ҷанговарони сахтгир дур буданд. Детинец охирин такьягохи муковимати душман гардид. Witcher, чун ҳамеша, аввалин шуда ба девор баромад. Ба ӯ чанд маротиба тир зада шуд, аммо бо туҳфаҳои марговар бо сипар мубориза бурд. Ба чанговари наздиктарин чунон зарбаи сахте расид, ки гарчанде тавонист онро пардозад, аз девор сару по афтод.
  Милослава муяссар шуд, ки посбонро ба даст оварад, инчунин душманро партофт. Агбаи барфй бо намуди зоҳирии худ аскарони душманро аллакай мафтун карда буд. Ҳангоме ки онҳо ба қафаси синаи босуръат варзида, бо синаҳои дилфиреби ӯ нигоҳ мекарданд, духтар пойҳояшро ба қафаси паҳлӯ зад ва сипас бурид. Witcher, ки ба деворҳо баромаданд, бе раҳм решакан кард. Душман аллакай рухияи чангии худро гум карда буд ва гуломон торафт бештар ба девор мебаромаданд. Онҳо рахна карданд, зинапояҳои зиёде буданд ва посбонон барои дафъ кардани ҳама вақт наёфтанд. Аммо дар поён ғуломони мурда ва захмӣ хобида буданд; ҳамла бе талафот анҷом наёфт. Пас ғулом ва посбон бо ҳам чанг зада, аз баландии муносиб афтоданд. Онҳо осеб диданд, аммо онҳо зинда монданд ва якдигарро пахш мекарданд.
  Писари беқарор, Witcher фаромӯш кард, ки фамилияашро пурсид, низ дар девор буд. Вай аз қади хурдиаш истифода бурда, байни пои афсар ҷаҳида, сипас бо ду по ба хараш зад ва ҳамзамон ба зери зонуҳояш зад. Ӯ ба пеш парвоз карда, ба қуттии калонсоле бархӯрд...
  -Ман чунон ба даст афтодам, ки дарднок газидам! - Писарак забони борикашро берун карда, посбононро масхара мекард.
  - Эй мори пойлуч! - Чанговаре, ки дар тарафи рост меистод, лаънат карда, бачаро бо шамшер зад.
  Писар ҳам аз ин ҷо дур шуда, аз қубур ба чашмаш туф кард. Душман чй кадар сахт дод зада, сафхоро шикаста. Писарбача дар тантана наистод ва ӯро бо шамшер ба анҷом расонд. Дастони кудак гарчанде борик бошанд хам, риштаю пуркувват буданд - аз мехнат табъи дил буданд.
  Дигар бачаҳо низ фишор нишон доданд, мисли ҷаҳаннам мубориза бурданд, чирк задану дашном доданд, ибораҳои сардтар интихоб карданд!
  Ба онҳо муяссар шуд, ки деворро зуд тоза кунанд, аммо дар дохили ҷанг каме кашол ёфт, аз тарси интиқоми ғуломон, соҳибон сахт мубориза бурданд. Дуруст аст, ки шиками калоншуда дар мубориза бо бандагони девона ёварони бад аст.
  Соҳиби асосӣ Шайх Самума кӯшиш кард, ки тавассути гузаргоҳи зеризаминӣ фирор кунад. Бо худ як халта сангу тилло гирифт. Шояд фурсате дошт, аммо хасис ӯро ноумед кард. Духтари зебо, Рахита ва ҳатто бо ранги пӯсти мис, ин васвасаи аз ҳад зиёд аст.
  - Ва аз паси ман сукут! - Шайх аз муйхои пурпахши вай гирифт.
  -Даркор нест, ман худам меравам, ҷаноб! - зорй кард вай.
  -Фоҳиша нест! Ман туро бардоштанро дӯст медорам! - табассум кард олими садистй.
  - Аммо дард мекунад! - Ғулом ба ҷунбонидан ба пойҳои урёнаш шурӯъ кард.
  -Вақте шустаем, фармон медиҳам, ки туро аз мӯят овехта, оташ зананд. - Шайх лабонашро лесид хӯрда.
  -Ту ҳайвони ваҳшӣ! Аммо ман туро дӯст медорам, бовар кун!
  Духтар худро ба сохибаш наздик кард, ки фуни чиркинашро ба чехраи покаш часпида, лесидан гирифт. Баъд дасти Рахита дар камарбанди шайх ханчаре ёфт ва бо тамоми кувва онро ба шиками варамидааш андохт.
  - Инак як тухми зулмот барои шумост.
  Шайх халтаро партофт ва мӯяшро раҳо кард. Дастонаш сурохии чукурро махкам карданй шуданд, рудахо афтид.
  - Махлук! Эхидна! - хитоб кард у.
  - Не! Ман коре кардам, ки одилона буд! Чанд нафар духтарону мардонро азоб додаед? Ӯ ҳатто кӯдаконро ба сутунҳо мехкӯб кард ва онҳоро ба лавҳаҳо мехкӯб кард. Ин танҳо қасос аст! - хитоб кард духтар.
  - Шайтон!
  - Худоё! Маро қамчин задӣ! - Ғуломон пои худро ба шиками пуролуду хуншори шайх зад.
  - Маро андаке зад! - хиҷил зад ӯ.
  -Аммо хуни наҷиб дар ман ҷорӣ мешавад! - ғуломи пойлуч дандонҳояшро дурахшид.
  - Ҳеҷ чиз, фоҳиша! Сарбозон исёнро пахш хоҳанд кард ва туро чунон азоб хоҳанд дод, ки ман бароят фариштае менамоям! - Шайх ба гуруснагй кувва ёфт.
  -Чаро онҳо нисбат ба шумо тасаввуроти бойтар доранд? - Духтар забонашро берун кард.
  - Ба ту бас аст! "Бой ларзид ва нола кард. - Дард! Ба ман атрафшони фасифи биёред.
  - Чаро дар рӯи замин? - истеҳзоомез пурсид духтар.
  -Ин халтаи тиллоро ба ту медиҳам. - илтимос кард шайх.
  - Вай аллакай аз они ман аст! Хуб, танҳо аз садақа, равғани фасифи куҷост? - маккорона табассум кард духтар.
  -Шумо гардеробро дар шакли гови парвоз медонед? - кад-кад зада, хичиррос зад бой.
  - Ҳа! Ман онро бо сангҳои сангин хеле зебо дидам.
  - Пас шумо лозим аст, ки даст дар сари худ гузоред, ва шумо метавонед қуттии бо равғани атрафшонро ба осонӣ берун кунед. Бар ман биё ва маро молидан. - ѓурѓур-ѓур кард шайх, «ариб ®ушашро гум кунад.
  - Хатто бадкирдор хам сазовори ёрии тиббй аст. Маро мунтазир шав!
  Духтар давида ба ҳуҷра даромад. Вай дар бораи марди сарватманд парвое надошт, аммо чунин равғани гаронбаҳо хеле кам аст ва барои исёнгарон муфид хоҳад буд. Ва он гоҳ вай инҷиқии нафратоварро ба исёнгарон месупорад.
  Ғуломон аллакай ба ҳуҷраҳои худ гурехта буданд. Ду нафари онҳо духтари зебои нимбараҳнаро диданд. Бачахои солим, ки аз мехру мухаббати зан гурусна буданд, ба назди у шитофтанд. Духтарак сахт мехнат мекард, мушакдор буд ва бинобар ин хучумкунандаро бо пойхои пуркувваташ ба осонй тела дода, дод зад:
  - Агар шумо хоҳед, ки пул гиред. Фақат бидонед, ки дар таҳхона як бачаи хашмгин бо халтаи тилло ҳаст.
  - Мо тачовузро дуст намедорем! - бачахо эътироз баён карданд.
  - Аммо вай хам бой аст! - духтар маро тамасхур кард.
  - Пас беҳтар аст, биёед ҷанг кунем! Таҳхона куҷост? - ғуломони исёнгар гап зада гуфтанд.
  - Он ҷо дасти маро пайравӣ кунед! - ғулом дасти росташро ҷунбонд.
  Ғуломони ҷавони сиёҳпӯст ба он ҷое, ки пести вай нишон медод, шитофтанд. Духтар табассум кард ва давида ба ҳуҷра даромад. Мебелхо хеле бой, вале бетартибона буданд. Ана, худи кабинет бошад, ки аз тилло рехта шудааст. Рахита ду бор фикр накарда, дасташро ба дарун гузошт. Вай дарун лағжид ва дар ҳамин лаҳза ҷоғ баста шуд.
  Зебоӣ дод зад, дандонҳои тезаш хасу ӯро буриданд.
  - Оҳ, чӣ қадар дардовар аст! - дод зад вай, баъд фишурда баромад. - Ин хеле бад аст!
  Ба дарди ваҳшӣ нигоҳ накарда, духтар бо табларза талош кард дасташро бибандад. Витчакова доду фарёди занонро шунида, тасмим гирифт, ки касеро таҷовуз мекунанд ва зуд ба ҳуҷра даромад. Зебои дар хун ғарқшударо дида, дод зад:
  - Кй ба ин кор чуръат кард?! Ман шаъну шарафи ӯро боло мебардорам! - Дар ғазаб ҷанговар метавонад шахси дағал бошад.
  Ашк аз чашмони Рахита мерехт, на он қадар аз дарде, ки ғуломро борҳо тозиёна задан бегона набуд, балки аз фаҳмидани он ки ӯ ҳоло маъюб аст.
  - Вай аст! - ба ҷевон ишора кард духтар.
  - Агар ин тавр бошад, ин даҳшатнок аст! - Ҷодугар ҳашароти табассумкунандаро бо зӯр ба сараш зад. Таъсир сохторро хам кард ва тиллои нармтар чип шуд. Ҷанговар заданро идома дод, то он даме, ки қуфлро пора-пора кунад.
  Духтар ба таври назаррас ранга шуд ва Пасса барф сафед ба сӯи ӯ ҷаст. Вай моҳирона ҷӯйбор карда, хунравиро боздошт. Витчерова дасти буридаро баровард, узваш рангубор шуд, вале хануз гарм буд.
  - Аҷоиб! - Мо бояд ба Хиров занг занем. Шояд вай онро парвариш кунад. - бо овози баланд хуштак зад чанговар.
  Пасса пурсид:
  -Ба ту кй дод, ки дастатро дар ин чо часпи?
  - Самма!
  -Дар худатон чӣ гузоштаед? - ҳайрон шуд Витчер.
  -Не, номи ин ҷабрдида Самума аст. - ислох кард духтар.
  - Агар ин тавр бошад, пас ӯро чоряк кардан лозим аст. - чашмонашро дурахшид чанговар.
  - Вай дар таҳхона аст ва сахт захмӣ шудааст. Шумо барои дастгир кардани ӯ вақт хоҳед дошт. Агар вай намирад.
  Witcher кӯшиш кард, ки хасуро нигоҳ дорад, вақте ки ногаҳон он ба калтакалоси лағжанда мубаддал шуд, ки кӯшиши пинҳон шуданро кард. Агар ҷанговар аз таваллуд ин қадар моҳир намебуд, шояд муваффақ мешуд. Гузашта аз ин, вай на дум, балки гарданро гирифт.
  - Вой, ҷодуи ғайриоддӣ. Хировро нишон додан лозим аст.
  Чеҳраи духтари маҷрӯҳ матбача шуд ва ӯ аз ҳуш рафт.
  Пасса ӯро дар вақташ дастгир кард:
  -Духтари асабонї, вале зебо! Агар вай маъюб мемонд, айб мебуд.
  - Хуб, ман умедворам, ки ин метавонад ислоҳ шавад. Факат Хиров аз кучо пазмон шуд, ваъда дод, ки дар пахлуи ман мешавад. - норозӣ китф дарҳам кашид Witcher.
  - Ман дар ҳаминҷоям! - ҷодугар аз паси дар берун баромад. - Ман ҷодугарӣ ҳис мекунам.
  - Ва ман онро дар дасти худ дорам! - зад Witcher.
  - Бале, ин ҳам бад нест! Ин омехтаи медуза ва калтакалос аст, мебинед, ки шаффоф аст, мебинед, ки се дил мезад. - табассум кард чанговар.
  - Чаро ин таъсирбахш аст? Духтар бозуяшро гум карда, чои онро медузаи калтакалос гирифт. Ман фикр мекунам, сарфи назар аз тамоми маҳорати чунин махлуқ, ин ивазкунандаи комилан баробар нест! - Ҷанговар ҳеҷ гоҳ ба шӯхӣ майл надошт.
  - Аммо яке аз узвхои бадан шино карда метавонад ва ин тамоман бад нест. Як навъ қудрати абарқудрат! - маккорона чашмак зад ҷодугар.
  - Аз чӣ иборат аст, зеро ин маъюбист? - Ман Witcher-ро нафаҳмидам.
  -Чӣ хел гуфтан! Охир, он акнун на танхо хайвон, балки як кисми бадани зан аст. Аммо идора кардани чорво душвор аст. Ҳоло ин калтакалоси ночиз қодир аст, ки хурд шавад ва аз ҳар тарқиш лағжад ё аз девор гузарад. Илова бар ин, он амалан ноаён аст, ин намуд ба хамелеон монанд аст. - ба фахмондадихии чодугар шуруъ кард.
  - Пулсар! - гуфт вай шавку хаваси Пассро нишон дода. - Ман фикр намекардам, ки ин имконпазир аст. Чӯткаро буред ва онро ҷосус кунед.
  - Чунин мешавад, ки маглубият душворихои калонро ваъда медихад, вале ин танхо инъикоси галабаи оянда аст. - пай бурд ҷодугар.
  -Пас, шумо ӯро рӯҳафтода намекунед? - равшан кард Ведмакова.
  - Не! Дар чанг шучоат ва заковати хуб галаба меорад. Барои зарба задан аввал шумо бояд ҳадафро бубинед, вагарна мушти худро ҷудо мекунед. Аммо барои пешгирӣ кардани мушкилот, захм бояд шифо ёбад. - охиста чавоб дод Хирово.
  - Барои духтар маъюб шудан хуб нест. Баъд аз ҳама, ин вайро вайрон мекунад! Оё шумо метавонед ӯро ба дасти инсоне табдил диҳед, ки ба узвҳои воқеӣ монанд аст? - пурсид Witcher.
  - Ман фикр мекунам! Шояд ман онро ислоҳ карда метавонам. Умуман, аксари ҷодугарон дар куштор нисбат ба табобат беҳтаранд. - бо таъкид таъкид кард Хирово.
  - Ман ба ин розӣ ҳастам! Ҳар як аблаҳ метавонад маъюб кунад, на ҳар одами оқил шифо мебахшад. - Witcher, барои боварибахш будан, ҳатто ангушти худро ба маъбадҳои худ печонд.
  - Бисьёр чаллодони дагал - духтурони муоличакунанда кам!
  Ғуломон соҳиби Самумро кашиданд, гӯё мурдааст. Рахита ба худ омад, чехрааш аз изтироб печида буд.
  - Боз хамаро фиреб дод! Вай пулашро напардохта рафт.
  - Ман ӯро ба дор мекашам! - гуфт Witcher. - Бигзор ҷасади ӯ барои ҳар каси бадхоҳ ва ҳарис бошад ҳушдор. Одами хасис ҳамеша бо ашки навмедӣ саховатманд аст!
  - Ин оқилона аст! Аммо дасти маро кӣ бармегардонад? - Духтар ба гиря тайёр буд.
  - Ана вай! - нишон дод сардори шуриш.
  Хиров таъзим кард, сим дар дасташ равшан шуд.
  - Хавотир нашав! Шумо маъюб шуда наметавонед. Пас, Рахита шумо бояд ҷосуси бузург шавед. Шумо мехоҳед аз ҳама сарватмандон ва тавоноёни ин империя қасос гиред.
  - Албатта. Гулом мабош, дар хок хору зор! - хитоб кард духтар.
  - Пас шумо метавонед ба мо кӯмак кунед! Ин империя суст идора карда мешавад, аз ин рӯ қабр системаи хунсоро ислоҳ хоҳад кард! - Ҷодугар аз ангушти ишораташ нури неру баровард.
  - Аҷиб! Ман дар шумо энергияи зиёдеро мебинам. Ва ҳикмат! Ман омодаам ба шумо ҳамроҳ шавам! - хитоб кард гулом.
  - Ин ба ту зарар мерасонад, вале шумо галаба карда метавонед! Бе дард шучоат нест, бе шучоат галаба нест! - тафаккури фалсафиро нишон дода, изхор намуд чодугар.
  "Ман зан ҳастам, ин маънои онро дорад, ки ман ба сабр одат кардаам." - сар ҷунбонд Рахита.
  - Вақте ки шумо сабри кофӣ надоред, сурудхонӣ кӯмак мекунад! - шухй кард Хиров.
  Хама хандиданд. Witcher кайфияти хуб дошт. Оғоз бо пирӯзӣ буд, яъне вақти аз даст додани вақт нест. Пеш аз хама пеш аз он ки гурезанд, лашкари гуломонро ташкил кардан лозим аст. Пас, одамон мисли оҳан ҳастанд, пеш аз он ки он сард шавад, ба он шакли дилхоҳ диҳед. Духтари чанговар ба девор баромада, ба сутун баромад ва бо овози раъдбор фармон дод:
  - Ҳамаро ҷамъ кунед!
  Пасса пурсид:
  - Занҳо ҳам?!
  - Ҳа! Ба мо ҳар як шамшер лозим аст. Шитоб кунед, аммо бидонед, ки ғорат нест, ҳама чизро баробар тақсим мекунем.
  Ҷамъоварии ғуломон чанд вақт лозим буд, ҳатто ба мо лозим омад, ки тозиёнаро истифода барем. Худи Витчер маҷбур шуд, ки ба чанд нафаре, ки сари худро гум накардаанд, кӯмак кунад ва аз ғоратгарон мубориза барад. Духтар панҷ нафар аз ғаюртарин роҳзанҳо ба гӯшаш як торсакӣ зада, ҳатто сари якеро аз танаш ҷудо кард. Ба руяш катрахои хун рехт, Чодугар хасисона лесид. Он кор кард. Мачлиси умумй дар торикй дар зери нури машъалхо гузашт. Ҳазорҳо ғуломони озодшуда буданд; Witcher ҳатто бо чашм ҳисоб кард, ки онҳо ҳадди аққал дувоздаҳ ҳазор нафаранд, гарчанде ки бисёре аз онҳо кӯдакон ва занон буданд.
  Вай аз манораи баландтарини Детинец баромад кард. Ҷодугар дар тарафи муқобил истода, тамоми ҷамъомадро идора мекард. Ғуломонро бераҳмона истисмор мекарданд, заифонро ба қатл мерасониданд ё куштанд. Пас, умуман, агар параметрҳои физикиро гирем, онҳо ба ҷангиёни хуб монанд буданд. Онҳо танҳо ба омӯзиш ниёз доранд. Ведмакова нутки гарму чушон эрод кард. Вай махсусан зарурияти ба вучуд овардани армияи калони озодихохиро суботкорона фахмонд.
  - Ягонагй, далерй, фидокорй калиди галаба, озодй, бахту саодат аст! Бе интизом лашкар нест ва бе лашкар озод шудан мумкин нест! Мехнат моро боз хам пуркувват гардонд, бо аклу хирад афзун гар-донда, ба мо озодй мебахшад ва якчоя бо бахт бахту саодат мебахшад!
  Пас биёед як шавем ва занҷирҳоро партоем! - гуфт чанговар.
  Ғуломон бо нидоҳои баланд розигии худро баён карданд! Танхо як гулом, ки захмхои зиёд ва нигохи магрур дошт, хомуш буд. Нигоҳаш шадидтарин дараҷаи нафратро ифода мекард.
  Witcher боз пешниҳод кард, ки роҳбари ягонаи шӯриш интихоб карда шавад!
  - Командир ба куллаи пирамида монанд аст - бояд якто бошад, вагарна ин гуна иншооти пуркувват хам вайрон мешавад!
  Ғуломон фарёд заданд:
  -Дуруст! Моро роҳбарӣ кунед.
  -Шумо ҷанговари бузург ҳастед ва пешвои мо хоҳед буд! - нохост бача муяссар шуд хамаро фарьёд занад.
  Ин Ведмаковаро ба ҳайрат овард: ин чӣ тавр имконпазир аст? Вай бодиққат нигоҳ кард; дар дасти кӯдак чизе ба қубур монанд буд, танҳо ғафстар. Ва бо ёрии ин дастгох гурриш кард.
  - Писарак дур меравад! Номи ӯ чист? - пурсид чанговар.
  - Дик! Ман махсусан фаҳмидам. - таклиф кард Пасса.
  - Номи оддӣ! - Witcher бешубҳа чизи экзотиктарро интизор буд.
  - Чаро мураккабӣ!
  - Овоз эълон мекунем! - эълон кард ҷодугар. Овозаш чунон раъду барк буд, ки дарахтони хурмо меларзиданд. - Ҳар кӣ тарафдори сарвар будани ҷанговар Witcher аст, дасти рости худро баланд кунед! Ба тарафдории ҳақиқат, озодӣ ва шаъну шараф овоз диҳед! Ва зиндагии шумо чунон хоҳад шуд, ки худоён ҳасад мебаранд! -
  Гуломоне, ки аз шавку завк фаро гирифта шуда буданд, кариб якдилона дастонашонро ба хаво баланд карданд. Онхо ба чанговар монанд буданд ва якдилии онхо тахмин мекард, ки шояд Хиров дар ин чо сехрашро ба кор бурда бошад.
  Оё дуруст нест, ки омадани ӯ ба онҳо озодӣ ва имкони худро ҳамчун одамони воқеӣ ҳис карданро дод. Ин маънои онро дорад, ки Витчерро мисли борон дар хушксолӣ истиқбол кардан табиист. Дар чехраи гуломони собик шодй намоён буд. Ин мисли бедор шудан буд.
  Дар ин ҷо, дар миёни шодии умумӣ, як ғуломи тавоно, ки бо захмҳои фаровон оро дода шуда буд, ба пеш қадам гузошт. - гуфт у бо овози баланд.
  - Бисёре буданд ва хоҳанд буд, ки мехоҳанд ба сӯи хушбахтӣ бираванд. Аммо оё шумо ба ин ҳаққи маънавӣ доред!
  - Кадом!? - Ҷодугар даҳони пур аз дандонашро нишон дод. Дучастаи дастони бараҳнааш қад кашиданд.
  - Шумо кӣ?! Насли оилаи ашроф ё як одами оддӣ. Ё шояд ғуломи гурезае мисли Ҷисор. Ӯ ҳам ваъдаи зиёд дод, аммо умри худро дар сутун ба охир расонд. Ва бо ӯ бист ҳазор ғулом. - Ғуломи тавоно сухани ӯро бурид.
  - Дар ин чо бисьёр чиз ба худи мо вобаста аст. Ман дар ту доғҳоро мебинам, ту ба эҳтимоли зиёд ғулом таваллуд нашудаӣ, ман метавонам захмҳоеро, ки аз қамчин ё шамшер бо найза гирифта шудааст, фарқ кунам! - изхор намуд Ведмакова.
  - Шумо ҷанговареро, ки ба ман номаълум аст, тахмин кардаед! Ман граф де Форс, насли подшоҳони бузург ҳастам. Аммо шумо номи падаратонро медонед? - пурсид ғуломи шариф.
  -Ашибияти хонавода ба мардонагӣ ҳамон рабте дорад, ки дарозии мӯй ба зирак аст! - чавоб дод Ведмакова ва дархол илова кард. -Ҳеҷ шуҷоати ниёгони мо ба тарсончак кумак намекунад!
  -Шумо зебо гап мезанед. Мисли шӯхии ярмарка, дилат чӣ қадар далер аст? - ѓулом та®дидона рѓй кашид.
  - Хайр, ту чй кадар кахрамонй! Ҳисоб кун, аммо туро бо тақдири банда чен кардаӣ, ки ғуруру ҷасорати ту куҷо шуд! - Witcher аллакай ба рафъ шудан шурӯъ кардааст.
  -Ман сабабҳои худро доштам. Ва кадоме аз онҳо, ба шумо лозим нест, ки бидонед, дониши камтар маънои мурдан осонтар аст! Ман шуморо ба ҷанги марговар даъват мекунам ва агар шумо на танҳо дар сухан далер бошед, пас шумо даъватро қабул хоҳед кард! - гурриш кард граф де Форс.
  - Ба ин боварй доштан мумкин! - зад ҷанговар.
  Ғуломон майдонро тоза карданд. Witcher поён омад ва шамшерро тафтиш кард. Рақибаш дар муқобили ӯ истода буд. Вай аслиҳаи худ, ду шамшери тез тез дошт. Ба хар хол чанговар аз синааш шамшери дигар баровард.
  Граф де Форса аз Витчер хеле баландтар буд, китфонаш васеътар буд, гарчанде ки вай он қадар мушакӣ ва ҳайкалдор ба назар намерасид, духтаре сазовори қаҳрамони ҷаҳон дар фитнес шудан буд. Аммо чарб набуд, риштахои риштахо тангу варам карда буданд. Илова бар ин, дар ҳар як ҳаракат ҳисси таҷрибаи бузург вуҷуд дошт ва гашти ҷаҳиши он чизҳои зиёдеро баён мекард. Дар чеҳраи онҳо табассум пайдо шуд, ки ин дигар таҳқиромез набуд, балки ҳамдардӣ буд.
  - Хайр, ба мушкилӣ гирифтор шудӣ, духтар! Шумо ҳасад намебаред. - граф мушти худро нишон дод.
  -Чаро ин «адар ба худ боварї доред? - Ғазаби Witcher шадидтар шуд.
  - Ман дар бисьёр чангхо ва мусобикахо голиб омадаам. Дар салтанати худ маро яке аз муборизони беҳтарин меҳисобиданд, бисёриҳо маро ҳатто беҳтарин медонистанд. - Форса, мушакхои синаашро, ки ба ду сипар дар пахлуи якдигар меистод, чунбонд.
  -Ин барои он аст, ки шумо танҳо бо ашроф ҷангидед ва онҳо таназзул ва фарбеҳ шуданд. Акнун, агар шумо бо як одами боистеъдод муомила мекардед, аз шӯҳрат каме боқӣ мемонд! - бо боварй чавоб дод Витчер.
  - Саги аккос, хайр, чуб, дурусттараш шамшерам, аз пушти ман нарафтааст! - Хамаи пурифтихор ба граф баргашт.
  - Ин хеле ҷолиб аст! Майсае, ки аз пӯлоди пурқувват сохта шудааст, дар дасти як чӯҷа ва тарсончак занг мезанад! "Ведмакова бо сухано-нии худ дурахшандаро бас намекард.
  - Хуб, ин ба эҳтимоли зиёд ба ту дахл дорад, зани ҳаром! - гурусна зад Форса.
  - Шояд мо шамшербозиро бо забонҳо бас кунем ва биёед чизи пурқувваттарро истифода барем! - Витчер рақами ҳаштуми шево бозид.
  - Хамдигар!
  Граф ва сардори шуришгарон ру ба ру шуданд. Шамшерхо зуд харакат карда, бо кувваи тамом зарба мезаданд. Аз зарбахо шарорахо рехта, садои занг ба гуш расид.
  Граф якчанд маротиба хучум кард. Вай техникаи дукаратаи баррелро санҷид, аммо Витчер ба ҳамлаҳо мубориза бурда, қайд кард, ки рақиби олиҷаноби вай суръати муносиб дорад.
  -Чӣ бозӣ мекунед!
  - Дар риштаи марг!
  Граф боз як катор зарбахо зад, комбинацияхои мураккабро санчид. Ведмакова андаке акиб шуда, хучуми чавобй гузаронда, харифи худро каме аз сари сина гирифт.
  Вай харакатхои чанговари пур-тачрибаро меомухт, вакташ уро ба замин партофт. Граф табассум кард ва чашмонаш дурахшид:
  -Шумо ин қадар содда нестед! Шояд ҳатто як ғуломи комил нест, гарчанде ки шумо пойлуч меравед.
  -Ман озод таваллуд шудаам ва дар ҷангал зиндагӣ кардам! Гардани ман ҳеҷ гоҳ юғро нашинохт. Ба зӯрӣ итоат кардан ғайриимкон аст. Одами воқеан озод ба се чиз итоат мекунад - ақл, ишқ, Худо. Банда дар нафси худ мутеъ аст - ба нафс, нафс, бандагони Худо! - зебо ҷавоб дод Witcher.
  -Дар бораи охиринаш дуруст мегӯед! Ту ҳаққӣ ҳастӣ, маро ин коҳину коҳинон гузоштаанд! - Граф як вентилятори дукарата, баъд техникаи "кламшер" кард, аммо муваффақ нашуд. -Ман бо ту дар сари як пиёла май сӯҳбат мекунам, агар албатта туро накушам.
  - Як кружка май ба уқёнус монанд аст - агар бурда шавӣ, зери по хоки худро гум мекунад! - гуфт чанговар.
  - Аммо шумо худро озодтар ҳис мекунед. Дар бораи ин техника чӣ гуна аст?
  Ӯ сегонаро, баъд шабпаракро нигоҳ дошт. Дар посух, Witcher ба вохӯрӣ сахттар зад. Граф ларза шуда, акиб рафт. Пас боз ра«обат идома ёфт, Форса гѓё  араён гирифт, фаҳмид, ки рақибаш аз ҳад қавӣ аст, ки ӯро бетантана бигирад. Сипас, Витчерро ба пайдарпаии муайяни ҳаракатҳо одат карда, граф ногаҳон траекторияи шамшерро тағир дод ва духтарро ба қафаси мушакҳо, балки инчунин занона зад. Хун равон шуд, харошидааш амиқ буд. Захм Witcherро нашиканад, балки баръакс, ба вай қувват бахшид. Духтар ба ҳуҷум рафт, шамшерҳо дурахшиданд, рақси аҷиберо иҷро мекарданд. Ва ҳарчанд аз берун ба назар чунин менамуд, ки ҷанговар сарашро комилан аз даст додааст ва дар ғазаб омадааст, зиндагӣ дар ҷангал ва шикор аз овони тифлӣ ба ӯ ёд додааст, ки дар набардҳои шадидтарин ақли худро нигоҳ дорад. Барои граф ҷилавгирӣ аз ин гуна фишор душвор буд; ӯ бо душворӣ рафъ кардан ақибнишинӣ кард. Ведмакова лахзаеро, ки олихимматои гулом ба акиб кашид, гуё ба зери зонуаш мушт зада бошад. Зарба ба ришта расиду граф рафъ шуд, суръаташ паст шуд. Он гоҳ духтар техникаи худро нигоҳ дошт, худаш онро аждаҳои нӯҳ-сара меномид. Факат чанговари хуб тайёр карда шуда метавонист, ки чунин чизеро ба даст орад. Гузашта аз ин, ҳамлаи охирини нӯҳум тақрибан тоқатнопазир буд. Дар ин ҷо сухан дар бораи механикҳо буд, ки ҳамларо инъикос мекард, даст хеле заиф шуда, ҳамлаҳоро бартараф мекард ва аз ин рӯ ҳамлаи охирин ба анҷом расид. Чанговар бори аввал техникаро ба шарики басо мохир ва тезкор ичро кард ва хангоми нафас кашида, шамшерро ба замин партофт, маълум гардид, ки навоварй муваффакиятнок аст.
  Граф ранга шуд, кувваашро аз даст дод.
  - Ту фоҳишаи бахт!
  - На дарвоқеъ! Бахт мисли рег ноустувор аст - танхо мехнат онро бо цемент мебандад.
  Witcher душмани худро боз захмӣ кард, аммо на амиқ - вай намехост, ки бикушад ё маъюб кунад. Боз зада, вай зад, граф ба таври механикӣ рафъ кард ва ҷанговар шамшерро бо пои калтакаш кӯфт. Муътабари гулом тамоман бе яроку аслиха баромад. Witcher шамшерҳои худро партофта, ба душман шитофт ва графро пеш гирифт. Дастонаш дасту пояшро ба қуфл часпиданд.
  -Шумо таслим мешавед? - чашмони пантера дурахшид.
  - Ман таслим шуданро ба ғуломи пойлуч ҳисоб мекунам!
  Witcher бо хашм эътироз кард:
  - Гулом не, балки муборизи кори одилона! Ту худат гулом буди ва фахмиде ки хорй чист, вале онхо одамони дигаранд, аз мо бадтар нестанд. Пас аз виҷдон бипурс!
  . БОБИ Љ 10.
  Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова дар хатти фронт чангиданд. Писару духтар аз ҷанги тӯлонӣ аллакай хеле дилгир шуда буданд. Мудом куштан ва тирпарронӣ низ дилгиркунанда мешавад.
  Ин мисли бозӣ аст. Ҳамин бозии тирандозӣ дер ё зуд дилгиркунанда мешавад.
  Бачахо аз тирпарронй хаста шуда, бо пои луч пайваста граната мепартофтанд.
  Писарак навбат дод. Фашистонро торумор карданд.
  Ва гуфт:
  - Маета!
  Духтар бо пои урён граната партофт. Вай фрицхоро парешон карда, бо завк гуфт:
  - Мо галабахои нави хеле калон хоханд дошт!
  Аммо ин дилгиркунанда шуда истодааст. Хатто аз партофтани пои урёни писарбача танкхои гитлерй ба пахлуяшон тела дода мешаванд.
  Баъд Олег ба эчод кардан шуруъ кард.
  Дигар таърихи алтернативӣ. Зюганов ба тарафдории номзадии Степашин овоз надоданд ва се фракцияи коммунистй низ овоз надоданд.
  Ин бо пароканда шудани Думаи давлатӣ ва интихоботи пеш аз мӯҳлат дар моҳи сентябри соли 1999 анҷом ёфт.
  Албатта, коммунистон аз харвакта дида тавонотар буданд. Ва онҳо ба дастовардҳои ҳукумати Примаков такя карда, ба интихобот рафтанд, ки дар он нақши намоён бозиданд. Блоки Unity ҳанӯз сохта нашудааст. Путин нахуствазир баромад. Ва ҳамлаи ҷангҷӯён дар Доғистон танҳо ба чап овозҳои бештар зам кард ва қудрати мақомотро кушт.
  Умуман, хукумат номуташаккил гардид. НДР суст шуда, хароб шуд, партияи нави тайёр набуд. Ва Степашин, ки сарвазир таъин шуда буд, ба партия рохбарй накард. Ва баъд Елцин уро тамоман аз кор холй кард.
  Хулоса, интихоботи парламент бо галабаи куллии чапга-рон гардид.
  Галабаи коммунистй таъсирбахш буд. Илова бар ин, блоки Примаков-Лужков барои истироҳат кардан вақт надошт. Аммо ба у муяссар шуд, ки хамрохи дехконон ба кайд гирифта шавад. Ва чои дуюмро гирифт. Сеюм "Яблоко" буд, ки пиари хуб дошт. ЛДПР чои чорумро гирифт. Аммо асосан аз он сабаб буд, ки шабакаҳои тарафдори президент ин ҳизбро фаъолона пешбарӣ мекарданд.
  Ва Елтсин ҳатто ба Жириновский рутбаи генерал дод, дурусттараш.
  Ҳамин тавр, ҳама чиз аз рӯи сенарияи махсус рӯй дод.
  Мухолифин дар Думаи Давлатӣ қудратро ба даст оварданд. Ва Ельцин розӣ шуд, ки ихтиёран тарк кунад ва Примаковро расман вориси худ таъин кард. Зюганов сарвазир ва дасти рост шуд.
  Ин умуман ба коммунистон мувофик буд. Ва созиш ба даст омад. Басаев ва Хаттоб аз Доғистон маҷбур шуданд. Аммо онҳо ба худи Чеченистон аскарон нафиристоданд.
  Чанде нагузашта дар он чо чанги гражданй ва таксимшавй ба якчанд гуруххо cap шуд.
  Русия ба Масхадов ва Қодиров кумак кард. Примаков дар интихоботи президентии Русия ба осонӣ пирӯз шуд. Дуввум ба таври ғайричашмдошт Жириновский шуд - ки дар интихобкунандагонаш рақиби дигаре надошт ва Явлинскийи либерал рақиби ӯ набуд.
  Олег Рыбаченко нутки очерки худро бурид. Не, ҷолиб нест. Боз як мавзӯи аллакай фаро гирифташуда, пас аз Примаков, Зюганов ва барқароршавии СССР. Аз он хаста!
  Эҷод кардани чизе шояд ҷолибтар бошад. Масалан, дар бораи фазо.
  Писарак ба фикру ақидаҳо шурӯъ кард.
  Пойтахти нави империяи бузурги Россия Петроград-Галактик ном дошт. Он дар бурҷи Қавс, тақрибан дар маркази галактика таъсис ёфтааст. Дар ин ҷо ҳам ситораҳо ва ҳам сайёраҳо назар ба канораҳои Роҳи Каҳкашон, ки Замини кӯҳна дар он ҷо паноҳ ёфт, зичтар буд. Кушунхои Конфедерацияи Гарбй аз ядро комилан бароварда шуданд. Вале чанг бе нишоне нагузаштааст: хазорхо сайёрахо нобуд шуданд ва аз Замин танхо хотирахо бокй монданд. Ин сабаби асосии ба чои бойтарин ва осоиштаи галактика кучондани пойтахт буд. Аз ин чо гузаштан хеле душвор аст, бинобар ин, хатто дар шароити чанги умумии кайхонй, ки хатти фронт мафхуми абстрактй ва акибгох конвенция аст, ядро ба базаи асосии Россия ва такьягохи саноатй табдил ёфтааст. Пойтахт калон шуда, сайёраи Кишишро комилан фуру бурд ва ба як метрополияи азим табдил ёфт. Шаҳри азим, ки қодир аст ба ҳар як фарди оқил таъсир расонад. Самолётхои сершумор осмони бунафшро бурида гузаштанд.
  Маршал Максим Трошев ба вазири мудофиа супермаршал Игор Рерих даъват шуд. Вохурии дар пешистода аломати хеле афзудани фаъолияти душман буд. Ҷанг, ки аз ҳама хаста шуда буд, захираҳоро мисли як воҳиди дарранда фурӯ бурд, дар он триллионҳо одамон ҳалок шуданд ва ҳеҷ кас ба муваффақияти дилхоҳ ноил шуда натавонист. Милитаризация дар меъмории Петроград-Галактик осори худро гузошт. Осмо-харошхои азим дар катори озода истода, майдонхоро дар тахтаи шохмотхои шахр ифода мекунанд. Ин беихтиёр ба маршал ташкил ёфтани армадахои кайхониро хотиррасон кард. Дар чанги охирин киштихои калони ситораи рус хам мавкеъхои худро ишгол карда, баъд ногахон таркибро шикаста, ба флагмани душман зарба заданд. Ҷанги хуб андешидашуда ба задухӯрд табдил ёфт, баъзе киштиҳо ба ҳам бархӯрданд ва дар дурахши даҳшатангез таркиш карданд. Вакуум чун вулканхои азим ба амал омада, якбора дарьёхои оташ чорй шуда, дарьёхои алангаи дузах ба лаби худ зада, мавчи харобиоварро фаро гирифта буд. Дар чанги бесарусомонй лашкари Россияи кабир муваффакият хамрохй кард, вале галаба бахои нихоят гарон омад. Якчанд хазор киштии ситорахо ба чараёни заррачахои элементарй табдил ёфтанд. Дуруст аст, ки душман аз ин хам зиёдтар талафот дод. Русҳо чӣ гуна ҷанг карданро медонистанд, аммо конфедератсия, ки нажодҳои зиёдеро дар бар мегирифт, ба хашм омада, муқовимати якрав нишон дод.
  Масъалаи асосй аз он иборат буд, ки маркази конфедерация, ки дар галактикаи Том вокеъ аст, вайрон кардани он хеле душвор буд. Тамаддуни бостонии дагҳои чиноршакл, ки миллионҳо сол дар ин ҷамъи ситораҳо умр ба сар бурда, қалъаи шикастнопазире бунёд намуда, атрофи худро бо хати тавонои дифоъи пур аз домҳо ихота кардааст.
  Барои ворид шудан ба ин фазои "Маннерхайм" тамоми артиши Русия кофӣ нест. Ба чанг хотима додан мумкин набуд. Сайёраҳо ва системаҳо борҳо дасти худро иваз карданд. Маршал ба гирду атрофи пойтахт бо хисси ностальгия назар кард. Гравиолетхо ва фланнёр-хои чиркукаш бо рангхои хаки-кй ранг карда шуда, максади ду-русти самолёт дар хама чо хис карда мешуд. Баъзе биноҳо ба ҷои даромадгоҳҳо ба танкҳои азим ё мошинҳои ҷангии пиёдагард монанд буданд. Тамошои он хандаовар буд, ки аз бочкаи чунин зарфи болдор шаршарае мебарояд, оби кабуду зумуррад чор "офтоб"-ро акс карда, бо даххо соя бозй мекард ва дар тана ва болхо дарахтони экзотикй ва гулхои азим сабзида, ба вучуд меомаданд. боғҳои овезон аҷиб. Танкҳои осмонбӯси замонавӣ, ки одатан шаклашон мураттаб ва бо силоҳҳои зиёд муҷаҳҳаз шудаанд. Зиндагӣ дар чунин хонаҳо қулай ва бароҳат аст, ҳарчанд дар сурати ҳамла ба пойтахт, ҳамин гуна бино дар панҷ дақиқа ба як воҳиди пурқудрати ҷангӣ табдил меёбад. Раҳгузарони ҳама синфҳо ва ҳатто кӯдакони хурдсол дар тан либоси ҳарбӣ ва ё дар тан либосҳои созмонҳои гуногуни нимҳарбӣ буданд. Минаҳои киберҷинояткорӣ дар стратосфера баланд буданд; дар намуди зоҳирӣ онҳо ба тӯбҳои рангоранг монанд буданд. Нурихо габри осмонро мунаввар карда, гулгаштхои оинаи хамворро бо шуоъхои дурахшон пур карданд. Максим Трошев ба ин гуна зиёдаравй одат накарда буд.
  "Ин ҷо ситораҳо хеле зичанд. Ва он барои ман хеле гарм аст."
  Маршал араки пешонаашро пок карда, вентиляцияро ба кор бурд. Парвози минбаъда бе мушкилот гузашт ва дере нагузашта бинои Вазорати мудофиа пайдо шуд. Дар даромадгоҳ чаҳор мошини ҷангӣ қарор дошт. Лучиархои хушадор бо маккандахои худ - хайвонхои бӯйашон аз бӯйи саг понздаҳ баробар қавӣ - Трошевро ихота карданд. Қасри сиклопедии супермаршал ба зери замин афтод, деворҳои ғафси он тупҳои плазма ва лазерҳои каскадиро ҷойгир мекарданд. Даруни бункери амиқ оддӣ буд - айшу ишрат ташвиқ карда нашуд. Пеш аз ин, Трошев саркорашро танҳо дар проекцияи сеченака медид. Супермаршал як ҷанговари солхӯрда ва ботаҷрибаи яксаду бистсола буд. Ба ман лозим омад, ки ба лифтҳои баландсуръат фуроям ва даҳ километри хуби зеризаминиро рахна кунам.
  Маршал аз кордони посбонҳои элита ва роботҳои ҷангӣ гузашта, вориди офис шуд, ки дар он компютери плазма голограммаи васеъшудаи галактикаро бо нишонаҳои тамаркузи нерӯҳои Русия ва ҷойҳои ҳамлаи эҳтимолии душман тақлид мекард. Дар наздикии он голограммаҳои хурдтар овезон буданд; тасвирҳои галактикаҳои дигар намоён буданд. Назорат аз болои онхо пай дар пай набуд, дар байни ситорахо манзарахои давлатхои мустакил, ки дар онхо нажодхои интеллектуалй, баъзан хеле ачоиб зиндагй мекунанд, ба назар мерасид. Трошев ба ин шукУх дуру дароз нигох накарда, боз маъруза кардан лозим омад. Игорь Рерих чавон ба назар мерасид, чехрааш кариб чинс надошт ва муйхои зарди гафс дошт. Ба назар чунин менамуд, ки ӯ метавонад зиндагӣ ва зиндагӣ кунад, аммо тибби русӣ дар шароити ҷанг ба дароз кардани умри инсон чандон манфиатдор набуд. Баръакс, ивазшавии босуръати наслҳо таҳаввулотро ба вуҷуд овард ва ба нафъи интихобкунандаи ҷанги бераҳмона буд. Давомнокии умр бо яксаду панҷоҳ сол маҳдуд буд. Ҳатто барои элита. Хуб, сатҳи таваллуд хеле баланд боқӣ монд, исқоти ҳамл танҳо барои кӯдакони нуқсон буд ва доруҳои зидди ҳомиладорӣ манъ карда шуданд. Супермаршал ҳангоми ворид шуданаш нигоҳашро ба Трошев кард.
  - Ва инак, Максим. Ҳама маълумотро ба компютер партоед, он онро коркард мекунад ва ҳалли худро медиҳад. Дар бораи рӯйдодҳои ахир чӣ гуфта метавонед?
  - Конфедерация ва иттифокчиёни онхо дарси хуб гирифтанд. Тарозу ба самти мо чаппа мешавад Дар давоми дах соли охир аксарияти куллии чангхо голиб омадаанд.
  Рерих сар ҷунбонд.
  - Ман медонам ин чӣ. Аммо иттифоқчиёни конфедератсия, дугҳо ба таври назаррас фаъолтар шуданд. Онҳо ба таҳдиди ҷиддӣ шурӯъ мекунанд.
  - Розй.
  Рерих тасвирро дар голограмма пахш карда, каме калон кард.
  - Пеш аз шумо галактикаи Smoor аст. Дар ин чо дуюмин калъаи калонтарини Дуг аст. Дар ин чо мо зарбаи асосиро мезанем. Агар муваффақ шавад, мо метавонем дар давоми ҳафтод, ҳадди аксар сад сол дар ҷанг пирӯз шавем. Ва агар мо муяссар нашавем, чанг чандин аср давом мекунад. Шумо худро як фармондеҳи салоҳиятдор исбот кардед ва аз ин рӯ ман пешниҳод мекунам, ки ба шумо Амалиёти Steel Hammer роҳбарӣ кунед. Он равшан аст?
  - Дуруст, чаноби олй.
  Игорь абрӯ зад.
  -Чаро чунин унвонҳо? Факат бо мо мурочиат кунед: рафик супермаршал. Шумо инро аз куҷо гирифтед?
  Максим худро шарманда ҳис кард.
  -Ман, рафиқ Супермаршал, бо Bing таҳсил кардам. Онҳо услуби императориро таблиғ мекарданд.
  - Равшан. Аммо акнун империя дигар аст, раис урфу одатхои пештараро содда кардааст. Гузашта аз ин, ба зудӣ тағйироти қудрат дар пеш аст ва мо бародари нав ва фармондеҳи олиро соҳиб мешавем. Шояд маро аз кор барканор кунанд ва агар амалиёти "Гулди пулодӣ" муваффақ шавад, ба ҷои ман шуморо таъин мекунанд. Мо бояд пешакӣ омӯзем, ин масъулияти бузург аст.
  Маршал аз Рерих бештар аз се маротиба ҷавонтар буд ва аз ин рӯ, оҳанги сарпарастӣ хеле мувофиқ буд ва боиси хафагӣ набуд. Ҳарчанд ивази раҳбар дар пеш аст ва раҳбари нави онҳо аз ҳарду ҷавонтар хоҳад буд. Табиист, ки ин беҳтарин хоҳад буд.
  - Ман омода. Ман ба Русияи бузург хизмат мекунам!
  - Пас рав. Генералҳои ман ба шумо маълумоти муфассал медиҳанд.
  Баъди салом додан маршал рафт.
  Коридорхои бункерй хаки-кй ранг карда шудаанд. Дар поён штаби оперативй вокеъ буд. Компютерҳои сершумори фотоникӣ ва плазмаӣ бо суръати баланд иттилоотеро, ки аз нуқтаҳои гуногуни метагалактика ҷорӣ мешаванд, коркард мекарданд. Дар пеш кори бисьёре буд ва маршал факат баъди якуним соат озод карда шуд. Акнун ӯро як ҷаҳиши тӯлонӣ ба галактикаи ҳамсоя интизор буд. Дар он чо бояд куввахои бузург, яъне кариб шашьяки тамоми флоти кайхонии Россия чамъ шаванд. Якчанд миллион киштии ситорахо. Пас аз ҳалли ҷузъиёти хурд, маршал ба рӯи замин баромад. Хунукии чукур чои худро ба гармии шадид дод. Чаҳор нурони дар зенит ҷамъ омада, бо тоҷҳое, ки осмонро бераҳмона лесида буданд, ҷараёнҳои зарраҳоро ба рӯи сайёра мерехтанд. Каскадхои нур аз кучахои оинанок чорй мешуданд. Максим ба ҳавопаймои ҷозиба ҷаҳида, дарунаш бароҳат ва салкин буд ва ба канора шитофт. Вай аз ин пеш хеч гох ба Петроград - Галактика наомада буд ва мехост пойтахтеро, ки сесад миллиард нафар ахолй дорад, бо чашми худ бинад. У сектори харбиро тарк кард ва хама чиз дигар шуд ва хушхолтар шуд. Биноҳои дорои таркиби аслӣ пайдо шуданд; вай эҳтимол онҳоро боҳашамат меномад - дар онҳо намояндагони табақаи имтиёзнок маскан гирифтанд. Дар давоми чанги умумй кабати олигарххо кам шуд, вале тамоман нест карда нашуд. Қасрҳо асарҳои ҳақиқии санъат буданд. Яке аз онҳо ба қалъаи асримиёнагӣ шабоҳат дошт, ки дар он ҷо ба ҷои дандонҳои парапет дарахтони хурмо буданд. Дигаре бар пойҳои борик меистод ва роҳи мошингард дар зераш тӯл мекашид, вай ба тортанаки рангоранг монанд буд, ки бо ситораҳо фаро гирифта шуда буд. Бисёре аз биноҳое, ки дар он мардуми камбағал зиндагӣ мекарданд, бо казармаҳо алоқаманд набуданд, баръакс, фасадҳои таъсирбахш дурахшиданд, ки бо ҳайкалҳои пешвоён ва фармондеҳони асрҳои гузашта оро дода шудаанд. Хама чизро хаки-кй ранг кардан лозим нест, фикр мекард Трошев. Гайр аз ин, шояд шахри серахолии олам бояд меъмории зебо дошта бошад. Бахши сайёҳӣ махсусан рангин буд , бо роҳравҳои ҳаракаткунанда ва биноҳои шаклаш ба садбарги азим, инчунин лолаҳои шукуфта ва ба ҳам печида, ромашкаҳои кандашуда ва ҳайвоноти экзотикии печида омехта буданд. Аз афташ, дар хирс ё паланги дандондор зиндагӣ кардан ҷолиб аст, ин кӯдаконро шод мекунад. Аммо, вақте ки чунин сохтор ҳаракат мекунад ё бозӣ мекунад, калонсолон низ ҳайрон мешаванд. Аждахои чархзанандаи дувоздах-сар ба маршал таассуроти фаромушнашаванда бахшид, аз хар дахон фавворахои гуногунранг, ки бо неон мунаввар мегардид, мебароянд. Умуман, дар ин чо фаввора-хои хеле ачоибтарин мавчуд буданд, ки самолётхои реактивии гуногунрангро ба масофаи садхо метр мепартофтанд. Ва онхо чй кадар зебоанд, дар партави чор офтоб, ба як накши обй печида, бозии афсонавию беназири рангхо. Бачагон дар ин чо хушхолу зебо буданд: либосхои рангоранг ба онхо ба элфхои афсона шабохат медод. Дар ин ҷо на танҳо одамон буданд, нисфи тамошобинон хориҷиён буданд. Бо ву уди ин, фарзандони бегонагон бо фарзандони инсон шодона бозї мекарданд. Трошев бо растанихои интеллектуалй низ дучор омад. Данделионҳои сарвари тиллоранг бо чор по ва ду дастони борик. Кӯдакони онҳо ҳамагӣ ду по доштанд ва сари тиллоии онҳо бо доғҳои зумуррад зич печонида шуда буд. Максим ин нажодро хуб медонист - Гапи, махлуқоти растании сеҷинсӣ, сулҳдӯст, аммо бо амри тақдир онҳо ба ҷанги умумиҷаҳонии байниситораӣ кашида шуданд ва иттифоқчиёни табиии Русияи Кабир шуданд.
  Намояндагони дигар нажодхо - аксар давлатхои бетараф ва сайёрахо ба кадри кифоя буданд. Онҳо мехостанд ба пойтахти аҷиби империя назар кунанд. Дар ин чо чанг дуру гай-рики ба назар мерасад, аз он хазорхо парсекхо дур аст, вале бо вучуди ин як хисси ногувор аз маршал дур намешуд. Дар сари ман фикре пайдо шуд, ки дар он сайёраҳо, ки онҳо бояд ҳамла кунанд, мавҷудоти соҳибақл низ зиндагӣ мекунанд ва миллиардҳо мавҷудоти мутафаккир мемуранд. Дарьёхои хун рехта, хазорхо шахру кишлокхо вайрон мешаванд. Аммо вай маршали империя аст ва бояд вазифаи худро ичро кунад.
  Маршал баъди тамошои маркази туристй фармон дод, ки самолёти гравитационй чойгир карда, ба районхои саноатй равон карда шавад. Хонаҳо дар ин ҷо каме пасттар буда, тарҳи оддӣ доштанд. Заводхо дар зери замин чойгир буданд.
  Хамин ки самолёти гравитационй ба замин фуруд омад, рамаи бачахои получ бо латта ва воситахои тозакунанда фавран ба суи он шитофт. Рагамуффинҳои лоғар дар латтаҳои аллакай хаста, пажмурдашуда, бо сӯрохиҳои калони кандашуда. Чуқур даббоғ, қариб сиёҳ. Ба назар чунин мерасад, ки чанги тулонй онхоро мачбур кард, ки камарро махкам баста. Трошев хамдардй хис кард. Ронанда капитан Фокс ба ин гуна хиссиёт шарик набуд.
  -Биёед, каламушҳои хурдакак, аз ин ҷо биравед! Маршалл меояд! - аккос зад у.
  Кӯдакони бесарпаноҳ ба ҳар тараф шитофтанд, танҳо пошнаи чиркинашон дида мешуд. Дар рӯи он , ки якбора аз чор "офтоб" гарм аст, пойлуч роҳ рафтан душвор аст ва кӯдакони бечора чӣ будани пойафзолро намедонистанд. Яке аз бачахо бошад, аз дигарон далертар баромад ва ба акиб гашта, ангушти миёнаашро нишон дод. Капитан тарканда бароварда, ба сӯи писарбачаи бесабаб тир холӣ кард, ӯ ӯро кушта метавонист, аммо маршал тавонист дар лаҳзаи охир дасти капитанро тела диҳад. Шиддат аз пеши роҳ гузашта, дар сангфарш кратер ба вуҷуд овард, пораҳои санги гудохта ба пойҳои урёни писарак афтод ва ӯ рӯи асфалт афтид. Бо кушиши ирода ба чанговари оянда муяссар шуд, ки фарьёдашро боздорад ва ба дард тоб оварда, аз чо бархост. Максим ба капитан як зарбаи сахт зад.
  - Се руз дар посбонй. Диққат, дастҳо дар паҳлӯи шумо! - бо оханги тахдидомез фармон дод маршал - Кӯдакон моли мо ҳастанд ва мо бояд онҳоро нигоҳубин кунем, накушем. Фаҳмидам, ҳаюло?
  Рӯбоҳ дастонашро ба паҳлӯяш дароз кард. Вай кутох сарашро  унбонд.
  - Мувофиқи низомнома ҷавоб диҳед.
  - Ҳа ҷаноб.
  Максим нигохашро ба писарак гардонд. Ӯ мӯйсафед бо чеҳраи зебо, маккор ва мушакдор буд. Дар зери футболкаи дарида шумо шиками пурқуввати ӯро мебинед, ки бо барҳои шоколад пӯшонида шудааст.
  -Номи шумо чӣ?
  - Янеш Ковальски! - аз болои шуш аккос зад марди ранҷида.
  - Ман дар шумо сохти чанговари пуркувватро мебинам. Оё шумо мехоҳед, ки ба мактаби Жуков дохил шавед?
  Писарбача афсурда шуд.
  - Хурсанд мешудам, вале падару модарам коргари оддй буда, пули тахсили маро дода наметавонанд.
  Маршалл табассум кард.
  - Шумо бепул номнавис мешавед. Шумо, чунон ки ман мебинам, ҷисман қавӣ ҳастед ва чашмонатон дар бораи қобилиятҳои ақлӣ сухан мегӯянд. Чизи асосиаш хуб хондан аст. Ин рузхои душвор аст, вале вакте ки чанг cap мешавад, хатто коргарон дар шароити хуб зиндагй хоханд кард.
  - Душман маглуб мешавад! Мо ғалаба хоҳем кард! - бори дигар аз болои шуш фарьёд зад Янеш.
  - Пас, дар катори худ чои худро ишгол кун, солдат. Ва барои шурӯъкунандагон - дар мошини ман.
  Лиза гиря кард. Писарак каме чиркин буд ва аз паси ӯ дарунро шустан лозим меомад.
  Ҳавопаймои гравитатсионӣ аз боло баромада, ба бинои ҳукумат шитофт.
  Ҷанеш бо нафаси нафасгир хонаҳои азими боҳашамат ороёфтаро аз назар мегузаронд.
  - Моро ба сектори марказй рох намедиханд ва ин хеле шавковар аст.
  - Шумо ба қадри кофӣ бештар хоҳед дид.
  Бо вуҷуди ин, маршал бо эҳсоси раҳмдилӣ фармон дод, ки ба маркази сайёҳӣ парвоз кунад. Писарак бо тамоми чашмонаш нигарист ва он чизеро, ки дида буд, хӯрд. Ба назар мерасид, ки вай мехост аз мошин ҷаҳида, бо пиёдагардҳои ҳаракаткунанда давида, ба яке аз аттракционҳои ҳайратангез баромад.
  Максими маъмулан сахтгир мисли он рӯз меҳрубон ва нарм буд.
  - Агар хохй, ба "кухи шодй" савор шав, баъд рост ба наздам биё. Пулро бигир, вагарна туро намегузоранд.
  Маршал когазро дод.
  Янеш ба суи аттракторхо шитофт, аммо намуди зохираш хеле намоён буд.
  Дар даромадгоҳи толори кайҳонӣ-ниндзя ӯро роботҳои азим боздоштанд.
  -Бача, шумо либоси бад пӯшидаед, аз маҳаллаҳои камбағал маълум аст. Шуморо дастгир карда, ба истгоҳ бурдан лозим аст.
  Писарак мехост фирор кунад, аммо онҳо ӯро бо таппончаи ҳайратангез зада, ба асфалт партофтанд. Трошев лозим омад, ки аз мошин фаромада, тафтиш кунад.
  - Истед, ин курсант бо ман аст.
  Полицияхое, ки аз чо меистоданд, бозистода, ба маршал нигох карданд. Максим дар либоси саҳроӣ буд, аммо популетҳои фармондеҳи ҳарбӣ дар муқобили чор офтоб дурахшон бо тилло медурахшиданд.
  Патрули калон - лейтенанти милиция салом дод.
  - Бубахшед, маршал, аммо дастур иҷозати гадоҳоро ба марказе манъ мекунад, ки мо меҳмононро аз тамоми галактика қабул мекунем.
  Худи Максим фахмид, ки дар чунин участкаи муътабар рагамуффин бароварда, хато кардааст. Аммо вай нияти нишон додани хатои худро надошт.
  -Ин бача разведка аст. Вай супориши фармондеҳиро иҷро мекард.
  Лейтенант сарашро  унбонд ва тугмаи таппончаашро зер кард. Ҷанеш Ковальски ҷунбиш карда, ба худ омад. Маршал табассум карда дасташро дароз кард. Дар айни замон, чор галакти бегона ногаҳон бо партовҳои чӯбдаст пур шуданд. Аз берун, ғарибон ба кундаи дарахтони ноҳамвор шабоҳат доранд, ки пӯсти кабуд-қаҳваранг доранд, дасту пойҳои онҳо гиреҳ ва каҷ буданд. Пеш аз он ки ҳаюлоҳо барои оташ кушодан вақт наёфтанд, Максим ба сарпӯш афтода, таркандаро берун кашид. Роххои оташин аз боло гузашта, ба хайкали рангоранг афтода, пояи хушманзараро ба фотонхо мепошанд. Трошев ду ҳамлагарро бо нури лазерӣ буриданд, ду иногалакти наҷотёфта ба тарафҳо ҳаракат карданд. Яке аз онҳо низ ба чӯби рафънопазир афтод, вале дуюмӣ тавонист дар паси канори фасад пинҳон шавад. Ҳайҷуба якбора аз се даст тир холӣ кард ва Максим зуд ҳаракат карда бошад ҳам, каме зарба зад - паҳлуяш сӯхта, дасти росташ осеб дидааст. Шуоъхои душман ба аттракциони "сасансаи оби девонавор" тангенсиал зада меомаданд. Аз паи таркиш ба амал омад.
  Дидори маршал шино мекард, аммо вай ҳайрон шуд, ки чӣ тавр Янеш як пораи плитаро канда, ба сӯи душман партофт. Максим аз кувваи гайриинсоние, ки дар ин навраси ноустувор нихон аст, дар хайрат монд... Партофтан дар катори панч чашм дуруст баромад. Махлуқ як ҷунбиш зада, ба пеш қадам гузошт. Ин барои зарбаи дақиқи Максим кифоя буд, то ҳаёти ҳаюлоро хотима диҳад.
  Мубориза зуд ба охир расид. Дар ҷараёни он пулис ҳатто кӯшиши оташ кушодан ҳам накардааст. Маршал инро фавран пай бурд.
  "Дар фронт хамаи бехтаринхо мечангида, дар акибгох дар кучахои шахр тарсончакхо нишастаанд.
  Лейтенанти сер-хурда ранги сурх гирифт. Ман ба Максим наздик шудам.
  - Рафик маршал, узр мехохам, вале онхо туппартоихои вазнин доштанд ва мо...
  - Ва ин чӣ гап! - ба тарканда дар камарбанди посбон ишора кард Максим. - Пушаймон? Афсус, аз афташ, дар пойтахт барои шумо кор нест. Шумо бекор наменишинед, ман кӯшиш мекунам, ки шуморо ба фронт фиристам.
  Максим ба писарак ишора карда, ба ӯ кӯмак кард, ки ба ҳавопаймои вазнин ҷаҳида шавад ва сипас дасташро сахт фишурд.
  -Хайр, ту уқоб ҳастӣ. Ман шодам, ки дар бораи ту хато накардаам.
  Ковальски дустона чашмак зад, овози у хеле баланд ва шодмон буд.
  - Ман танҳо як партоби бомуваффақият анҷом додам. Ман метавонам...
  - Имконият пайдо мекунед. Шумо коллеҷро хатм мекунед ва рост ба ҷанг меравед. Шумо тамоми умри худро дар пеш аст, шумо бояд то ҳол мубориза баред.
  - Ҷанг бузург аст! - бо шавк хитоб кард писарак. - Мехоҳам фавран ба фронт равам, таппончаи чӯбро гирам...
  - Шумо инро дарҳол карда наметавонед, шумо дар ҷанги аввал кушта мешавед. Пеш аз ҳама ихтисосро гиред.
  Янеш хафа шуда бӯй кард. Вай ба кобилияти худ боварй дошт, фикр мекард, ки вай аллакай чи тавр бисьёр кор кардан, аз чумла тирпарронй карданро медонад. Дар ин вакт самолёти гравитационй аз болои боги азими Мичуринский парвоз мекард. Дар он чо дарахтони азиме нашъунамо ёфтанд, ки ба-ландии баъзеи онхо ба чандсад метр мерасид. Ва меваҳо он қадар бузург буданд, ки мобайни онро хӯрда, шумо метавонед дар дохили он зиндагӣ кунед. Ананасҳои аз ҷиҳати генетикӣ тағйирёфта бо пӯсти тиллоранг иштиҳо ба назар мерасиданд. Дуруст аст, ки бар хилофи интизориҳо, онҳо дар байни бача мафтуни зиёдеро ба вуҷуд наоварданд.
  - Ман аллакай дар чунин чангалзорхо будам. - фахмонд Янеш. - Бар хилофи районхои марказй дар он чо хама ичозат дода мешавад. Ҳарчанд пиёда ба он ҷо расидан вақти зиёд лозим аст.
  - Мумкин ки! - гуфт Максим. - Ва аммо, ба растаниҳои ин ҷо тааҷҷуб кунед... Занбӯруғе ҳаст, ба зери он як взводи том ҷой гирифта метавонад.
  - Танҳо як шабоҳати пашшаи калон. Он ғайриимкон аст. Дар ёд дорам, ки ман як халтаи пурраи меваҳои буридашударо ҷамъ карда будам. Ман паварараро дӯст медорам - пӯсташ борик аст ва таъми он комилан болаззат аст. Анҷир дар баробари он чизе нест. Ҳангоми буридан шумо бояд эҳтиёт бошед. Шояд он мешиканад ва он гоҳ ҷӯй мисли шаршарае мешуд - пеш аз он ки шумо ҳарф заданро надоред, шуморо мебарад. Дар ин чо мева хеле калон аст. Шумо бояд онҳоро қисм-қисм дар халтаи пластикӣ бардоред ва ин хеле нороҳат аст.
  Максим ба китфи Ҷанеш зад.
  - На ҳама чиз бо ғизо чен карда мешавад. Биёед, ба поён фаромада, гул чием.
  - Тухфа барои духтар! Барои чӣ не!
  Дастони писарбача ба руль расиданд. Капитан Фокс ангуштонашро бо хашм зад.
  - Ба руль даст назан, сагбача.
  Ва дархол дар чавоб аз маршал выговори дигар гирифт.
  "Шумо танҳо ҷасорат доред, ки бо кӯдак мубориза баред."
  - Бубахшед, Чаноби Оли!
  Янеш худро нигоҳ дошта натавониста, хандида бошад.
  - Агар хоҳед, кӯшиш кунед. - Максим иҷозат дод.
  "Ман дар симуляторҳо таҷриба дорам" гуфт Янеш.
  Ковальский бе сояи шубха ва тарс дастонашро ба руль гузошта, мошинро ба поён равона кард. Эҳтимол, ӯ дар ҳақиқат қобилиятҳои аҷибе дошт. Самолёти гравитационй аз болои сари дарахтони азим мегузашт.
  Максим халал нарасонда, ба писарбача имкон дод, ки ҳавопайморо идора кунад. Бояд гуфт, ки вай аз ухдаи вазифаи худ хеле бомуваффакият баромад, дар байни танаи азим маневр мекард, хеч гох ба фалокат дучор намешуд, техникаи виртуозиро дар давоми солхо нишон медод. Бо вуҷуди ин, ҳатто агар он суқут кунад, ин кори бузург нахоҳад буд; ҳавопаймои ҷозиба дорои системаи мукаммали бехатарӣ мебошад. Ниҳоят, онҳо дар як гулзоре нишастанд, ки бо гулҳои хурд, вале афсонавӣ зебо паҳн шудаанд. Ба назар чунин менамуд, ки ҷодугари хуб ҷавоҳиротро саховатмандона пароканда кардааст. Диапазони мураккаби рангҳо дар чашмон хира мегардид ва бӯи масткунанда лаззати тавсифнашаванда меовард.
  Янеш ҳатто дар ҳайрат ҳуштак кашид. Вақте ки онҳо ба замин фуромаданд, писарбача аз берун ҷаҳида, ба ҷамъоварии гул оғоз кард ва як даста пурра гирифт. Максим хунукназар буд, манзара ба ӯ маъқул буд ва бо вуҷуди ин, чизе ташвишовар буд. Эҳсоси таҳдид. Аз байни оташу об гузашта, маршал одат карда буд, ки ба интуисияаш бовар кунад; вай хеле кам рухафтода мешуд. Аслан, пойтахти як империяи бузург набояд шаклҳои ҳаёт барои одамон хатарнок бошад. Дар ин ҷо чизи дигар вуҷуд дорад. Максим ба писарак ишора карда, оромона ба гӯшаш пичиррос зад:
  - Дар назди мо душманон хастанд. Гулҳоро пинҳон кун ва бо ман биё.
  Чашмони Ҷанеш дурахшид.
  - Ман омода.
  Гулдастаро дар мошин зери назорати капитан Фокс гузошта, Максим ва Янеш ба ҷангал амиқтар рафтанд. Албатта, бояд аскарон даъват карда, майдонро шона мекарданд. Аммо Максимро ҳаяҷон фаро гирифт. Ҷанеш, албатта, орзуҳои ошиқона дошт, вай худро корманди разведкаи ҳарбӣ тасаввур мекард ва аз ин шодӣ мекард. Онҳо аз ҷангал гузаштанд ва кӯшиш карданд, ки садо надиҳанд. Янеш тавонист, ки пойҳои урёнашро дар неталҳои бунафш сӯзонад, аммо худро нигоҳ дошт, ҳарчанд пӯсти то зонуҳояш бо блистерҳои калон пӯшида буд.
  - Эҳтиёт бошед, - пичиррос зад Максим. - Дар ҷангал хатар дар ҳар як алафи алаф пинҳон аст.
  "Дар ин ҷо ба мо камуфляжи муҳофизатӣ лозим аст" гуфт Янеш. Латтапораҳо ҷасадро базӯр пинҳон мекарданд, чизе дар канори пойҳо мегашт. Ҳашароти калон, тавре ки Янеш дар мактаб фаҳмид, дар ин сайёра одамонро намехӯранд. Намудҳои хатарноктарини буғумбурҳо дар сатҳи генетикӣ нест карда шуданд, барои маркази пойтахт манбаи сироят ё эпидемия шудан кофӣ набуд. Онхо хомушона рох мерафтанд. Ногаҳон Максим ях кард. Махлукхои майда-чуйда бекарор рафтор мекарданд, гуё касе онхоро тарсонда бошад. Маршал аз дасти писарак гирифта ба гушаш пичиррос зад:
  - Дар пеш камин аст!
  Максим аз кисааш детектори садо бароварда, ба гирду атроф бодиккат гуш дод. Дуруст аст, ки дар наздикии он панҷ ҷангҷӯи инсонӣ ва тақрибан ҳамин миқдор ғарибон хобида буданд. Хуб, бо чунин таносуби қувваҳо беҳтар аст, ки ба ҷанг машғул нашавед, балки душманро давр занед.
  Он чизе ки онҳо карданд.
  Аскари пур-тачриба ва бачаи сабзу хуррам хамзамон харакат карданд. Мо маҷбур шудем, ки аз байни буттаҳои зиччи гузар карда, дар зери мос ғарқ мешудем. Маршал бо душвории зиёд шикастани занҷири одамиро муайян кард ва тавонист дар ин ҷой лағжад. ОНҲО хушбахт буданд; ҳеҷ як аз ғарибон ҳисси ҳайвонӣ ё шунавоии аҷиб надошт. Детектори садо аллакай калимаҳои нарм гуфташударо фарқ карда метавонист.
  - Ҷаноби резидент, шумо аз ман чизи ғайриимконро мепурсед.
  Дар ҷавоб овозе, ки ба гиря монанд аст.
  - Ва шумо, генерал, одат кардаед, ки пулро пурра кор накарда, танҳо мегиред.
  Аз рӯи тембр, ӯ ба нажоди ғайриинсонӣ тааллуқ дошт.
  -Ба шумо ним миллион доданд, пас чӣ? Маълумоти кӯҳна дар бораи моҳвораҳои ҷосусӣ.
  "Ин айби ман нест" овози одамӣ худро сафед карданро идома дод. - Ин гуна маълумот аслан хеле зуд кӯҳна мешавад. Ман қодир нестам.
  - Мо инро фавран фаҳмидем, гуфтан осонтар аст, ки шумо заифед. Вакте ки сухан дар бораи хучум кардан ба системаи Кремль меравад, шумо ва шарикони шумо фоидаи кам нахохед гирифт.
  Максим ларзид. Оё он воқеан ба ҳамла ба хати пуриқтидори мудофиа, ки пойтахт ва тамоми маркази галактикаро фаро мегирад, меояд? Низоми Кремл, тавре ки созандагони он иддао мекунанд, дастнорас аст ва бо вуҷуди ин, агар душманон дар дили империя фаъол шаванд, ин боиси андешаҳои ғамангез мегардад.
  - Бидонед, одам, ба наздикй мо яроки принципан навро ба кор мебарем ва бо ёрии он киштихои ситораи рус пеш аз расидан ба масофаи зарба ба чанг табдил меёбанд. Он гох армияи мо мисли мавчи гравитационии хаматарафа фазой Россияро пахш карда, чахони империалистиро мутеъ мекунад.
  Максим оҳ кашид, аз афташ, хоин аз чунин дурнамо чандон хушҳол набуд. Бо вуҷуди ин, ӯ ҷавоб дод:
  - Колоннаи панчум аз харвакта дида фаъолтар аст ва хучуми шумо аз руи накша мегузарад.
  - Вазифаи шумо дар ояндаи наздик аз он иборат аст, ки дар пойтахт барои куввахои зарбазани мо даххо истгоххо барпо кунед. Зархаридон ба ин ҷо зери никоби сайёҳон ворид мешаванд, дар ҷангалҳо пинҳон мешаванд ва сипас нақши худро дар ҳамлаи умумӣ бозӣ мекунанд.
  - Хамин тавр мешавад.
  - Ва бубин, одам, агар хучуми киштихои ситораи мо барбод равад, ба ту бадтар мешавад. Контрразведкаи шумо шуморо пора-пора мекунад ва иҷрои шумо суст ва дардовар хоҳад буд.
  Ҳарчанд Максим надидааст, ки кӣ гап мезанад, ӯ боварӣ дошт, ки SMERSH метавонад хоинро аз овозаш муайян кунад.
  - Ба мо дар бораи хамаи таъинотхои охирини рохбарияти душман маълумот лозим аст. Ҳар чизе ки шумо медонед.
  - Мувофики маълумоти ман маршали чавон Максим Трошевро ба фармондехии флоти ситорахо дар галактикаи Смур таъин кардаанд. Дар бораи ӯ маълумоти дақиқ вуҷуд надорад, аммо...
  - Хама чиз равшан аст, русхо дар он чо хучуми калон тайёр мекунанд. Мисли ҳамеша. Фармондехи нав хучуми ногахонии куввахои калон аст.
  Максим ларзид, мехост ба пеш шитоб кунад ва гекро буғи кунад. Амалиёт дар зери хатар аст.
  - Ба фикрам, хамин тавр аст. Дар мавриди таъиноти дигар...
  Хоин муддати дароз ва дилгирона номбар кард, аммо Максим аллакай дар сари ӯ нақша дошт. Аввалан, шумо бояд оромона ин ҷойро тарк кунед ва дуюм, фавран ба SMERSH муроҷиат кунед. Дар он ҷо онҳо тасмим хоҳанд гирифт, ки шабакаи ҷосусиро фавран безарар созанд ё интизор шаванд. Дар ниҳоят, хоинони ошкоршуда хатарнок нестанд ва метавонанд тавассути онҳо маълумоти бардурӯғ паҳн карда шаванд. Чизи асосӣ ин аст, ки намоиши ҳаваскорон нест. Аммо бача, ки то ин дам ором менишаст, ба харакат даромад ва дида мешуд, ки кувваи чавонй дар авч аст.
  - Шояд мо онҳоро бо лазер зарба занем, ҷаноби Маршал?
  - Не, дар ҳеҷ сурат, - пичиррос зад Максим. - Ин аст он чизе ки иктишофӣ барои ҷамъоварии маълумот ва ба одамони мувофиқ хабар додан аст. Агар шумо фармонро вайрон кунед, ман шахсан шуморо мепарронам.
  Маршал таппончаи шуои худро тахдидона баланд кард.
  Янеш сар ҷунбонд.
  - Фармонхо мухокима карда намешаванд.
  Максим пушаймон шуд, ки писарбачаро бо худ бурд. Агар пичирросашон шунида шавад-чй... Дар ин миён дар детектори садо чир-чиррос ба гуш расиду бегона боз ба сухан баромад.
  - Ба "Юпитер" бигуед, ки агар ба мо ёрй нарасонад, мо метавонем ин пиёдаро курбон карда, уро дихем. Он гоҳ олитарини шумо хашмгин мешавад ва раҳмат яке аз камбудиҳои ӯ нест.
  "Бале, - фикр кард Максим, - рохбар бояд сахтгир бошад". Замоне яке аз ҳазорони баргузида буд, аммо танҳо дар сурати марги ногаҳонии диктатори ҳоким имкон дошт, ки раҳбар шавад. Ҳар сол ҳазор нафар интихоб мешаванд ва гардиши қудрати олӣ дар ҳар сӣ сол сурат мегирад. Аммо ин фурсат низ аз даст дода шуд. Якум, хислати Максим хеле нарм буд, ва дуюм, қобилиятҳои ғайриоддии ӯ, ки дар кӯдакӣ хеле қавӣ буданд, бо синну сол суст шудан гирифтанд. Бо вуҷуди ин, маршал шудан, вақте ки шумо ба чил нарасидаед... ин чизе мегӯяд.
  - Ба Юпитер даст нарасонед. Ӯ беҳтарин умеди шумост. Бе он, имкони пирӯзӣ дар ҷанг ночиз аст.
  Иногалакт дар ҷавоб чизеро ба гӯшношунид фарёд зад. Баъд ба таври возеҳ гуфт:
  - "Ҷупитер" дар вақти фаъол арзишманд аст. Аз бефаъолиятии у аскарони мо талафоти зиёд дода истодаанд. Ҳарчӣ бошад, шумо дастурҳои моро ба ӯ мерасонед. Ҳоло шумо метавонед биравед.
  "Ин аст, шумо метавонед биравед", Максим бо сабук нафас кашид. Дар ин лахза суханони уро рад карда, таркиш ба амал омад. Тирпарронй ба амал омад.
  - Бало занад! Боз кор кунед...
  Маршал хам шуд ва дар чашмони Янеш танҳо дурахши шодӣ медурахшид.
  . БОБИ Љ 11
  -Шумо аз рӯи виҷдон гап мезанед! - ғуломи мутакаббир гурусна зад.
  - Пас, ин хушбахтӣ ба ҳама тааллуқ дорад, на ба чанд тан. Барои ин кори муқаддас шамшерамро бардоштам! - хитоб кард Ҷодугар.
  Граф шубҳа кард:
  - Не! Ман бовар дорам, ки туро ё кина ва ё ҳаваси қудрат водор мекунад! Шӯришҳои ғуломон буданд, вале онҳо танҳо бо қатли ом анҷом меёфтанд. Ин окибати хар як исьён аст.
  - Ин шӯриш не, балки инқилоб хоҳад буд. Аз хама мухимаш баъд аз галаба ба амал меояд! - бо рухбаландии бузург гуфт чанговар.
  -Инқилоб? Калимаи ачибе, ки худатон фахмидаед? - ҳайрон шуд Форса.
  - На дарвоқеъ! Ин истилоҳро фариштае дар хоб ба ман дода буд. - Witcher бо илҳом фурӯзон шуд.
  - Фаришта ё яке аз худоёни сиёҳ! Хобҳои пайғамбарӣ фиребандаанд. - Шубҳа кард ҳисоб.
  -Ба ®ар ®ол, шумо имкон пайдо мекунед, ки ®аёти мардумро ба  ои дигар таѓйир ди®ед ва худатон одами хубтар шавед! Ҳама мусибатҳо аз худхоҳӣ пайдо мешаванд, ободӣ танҳо бо кӯшиши умумӣ имконпазир аст. Одами бе даста мисли ангишт аст, бе оташ аст, кам равшанӣ медиҳад ва зуд хомӯш мешавад! - Вай ҷараёнҳои фасохати Witcherро паҳн кард.
  - Мегуед, ки одам бояд дар коллектив бошад. Аммо шумо медонед, ки табиати ҳайвонот чист? - истеҳзоомез пурсид Форса.
  - Ва чорво дар рама бехтар аст! Ва умуман, чун банда ®астї ва фидя надидаї, он го® ашроф аз ту рѓй гардонданд, бо сухан дѓстони вафодорат симои аслии худро нишон доданд. Ин маънои онро дорад, ки вақти он расидааст, ки рафиқонро дар муҳити дигар ҷустуҷӯ кунем. - оромонатар таклиф кард Витчер.
  Граф де Бор чанд сония хомуш монд ва баъд даст дароз кард:
  "Гарчанде ки ман ба муваффақияти ниҳоӣ бовар надорам, ҳадди аққал теғи ман хун нӯшад."
  -Манти« набояд ба ѓариза - а«ли ша®ват хидмат кунад! - гуфт Witcher.
  - Хайр, бас, ба ман лекция хон! Ҷанг мешавад - ҷасорат хоҳад буд! - Граф ба пок кардани хуни худ шуруъ кард.
  -Шумо як ҷанговари ботаҷриба ва ҷасур ҳастед, шуморо сардори отряд интихоб кардан лозим аст! - таклиф кард чанговар.
  - Бад нест, аммо ба шумо лозим нест, ки ҳар як раҳбари низомиро интихоб кунед. Принципи катъии ягонагии фармонфармой бояд вучуд дошта бошад. Шумо интихоб шудаед, пас шумо таъин мекунед! -Граф ба бастани почтаҳои занҷири худ шурӯъ кард. Якчанд писарбача ба ёрии у шитофтанд.
  - Дар бораи рақобати озод чӣ гуфтан мумкин аст? - шубҳа кард Витчер.
  - Ин барои артиш харобиовар аст! - Қувваро қатъ кунед. - Иктисодиёт ризомаи бисьёр навда, лашкар як танаи ягона аст!
  Witcher шӯхӣ кард:
  - Аммо аксар вақт ин дуб аст, на аз рӯи қудрат ва устуворӣ, балки дар сатҳи назорат!
  Бачаи нимбарахна ба граф шамшер дод. Ӯ дар ҷавоб ба пушти устухонаш, ки на як бор лату кӯб шуда буд, зарба зад. Писарак оҳу нола карда, ба ақиб ҷаҳида, пойҳои қаҳварангашро ҷунбонд.
  Witcher бо қатъият гуфт:
  - Ман панҷ легионҳои таркибро ташкил мекунам, ки ҳар кадомаш дувуним сарбоз. Шумо ба фармондеҳи сеюм таъин кардаед! Ва бигзор бандаҳо дигаронро интихоб кунанд!
  Пешниҳоди охирин боиси баҳсҳо шуда, қариб ба занозанӣ табдил ёфт. Пас аз он ҷанг воқеан сар зад, якчанд ғуломон маҷрӯҳ шуданд ва Witcher маҷбур шуд, ки дахолат кунад. Зудтаринҳоро зада, вай дод зад:
  - Истифода бурдани таякро бас кунед! Ба масъалаи бевосита таъин кардани командирон мегузарем.
  Ғуломон бо нолиш қаноат накарданд, вале вакте ки ҷанговар чунин пешниҳодро ба овоз монда, якдилона даст боло карданд.
  Дар ин чо Витчер, ки ба исьён рохбарй мекард, бояд сахт мехнат кунад. Дарвоқеъ, бо чашми худ лоиқро муайян кардан душвор аст ва ӯ пайваста ба номзадҳои эҳтимолӣ саволҳо медод. Ниҳоят, таъинот ба легионҳо ва фармондеҳони муваққатӣ ба шохаҳои хурдтар таъин карда шуданд.
  - Вакте ки чангхо ба охир мерасанд, мо ба шучоат ва заковати аскарон ни-гох мекунем! - фаҳмонд духтар.
  Яке аз легионхо комилан аз бачагону наврасон иборат буд. Witcher писарча Бикро бар онҳо фармон дод. Бачахо бо норозигй фарьёд заданд:
  - Вай ҳанӯз хеле хурд аст! Мо ба хурдӣ даркор нестем. Бузургтарин ва пурқувватро бар мо гузоред.
  - Ва шумо кӣ мехоҳед?
  - Ман туро пазмон шудам! Ӯ арзандатарин аст!
  Ҷавонмарди варзишгар ба пеш қадам гузошт, ки ӯ ҳанӯз писарбача буд, аммо аллакай чун дарахти дуб баланд буд. Ростй, чехраи у хира менамуд. Ведмакова, ки разведка барои командир то чй андоза мухим будани худро нагз медонист, пурсид:
  - Ҳафт ҳашт чист?
  Ҷавон ба ӯ нигариста, ғусса кард:
  - Ман намедонам! Чизи асосӣ мушакҳо ва қувват аст.
  Бик ба баландгӯяк аккос зад:
  -Мушакҳои бе мағз як каф гӯшт аст-ки табақи нонпазӣ барои он гиря мекунад!
  - Хомӯш шав, эй бухор! Ман даҳони туро мезанам! - гурриш кард кахрамони чавон.
  - Ҳар касе, ки намедонад, ки ҳафт ҳашт панҷоҳу шаш аст! - Писарак забонашро ба суяш берун кард.
  Чавони авбош бо сари шуш аккос зад:
  - Ман шуморо даъват мекунам, мо то марг мубориза мебарем!
  -Шумо мисли маймуни каламуш ба ман тақлид мекунед! - кайд кард граф де Форс. - Бо вучуди ин, ин ягона рохи дурусти халосй аст.
  - Аз ду дух-тар яке беакл, дигаре харом! - Ман Витчерро пай бурдам. "Гарчанде ки гарм кардани писарон хуб аст."
  Бик дар му-кобили душманаш истода буд, фарки кад калон, харифаш панч баробар вазнинтар буд. Аммо кӯдак бо нафрат ба мушакҳои барҷастаи худ нигарист; писарча лоғар, аммо ғафс буд. Руи мудаввараш чехрахо месохт, шамшераш дар дасташ чарх мезад.
  - Хуб, мо чй хел чанг мекунем ё сулд мекунем! - Тамасхуромез, - пурсид у.
  - Ҳа, ман туро дӯст медорам! - Варзишгар ба писарбача хучум кард. Бо кафи даст зад, шамшераш дарозу вазнин, аз афташ дудаст буд. Бик ҳатто кӯшиши барҳам додани зарбаро рад кард, аммо танҳо аз траектория боло ҷаҳида, шамшерашро ба пули биниаш андохт. Писарак танҳо дар асоси ҳисоб зад - харошидан, аммо куштан нест.
  Ваҳшӣ боз ҳам бештар хашм гирифт ва ба шамшери дуюмаш зад. Дар ин ҷо ҳатто Бук маҷбур шуд, ки ҳангоми гурехтан сахттар тела диҳад. Пошнаи бараҳнаи писарбача хурдтар шуда, теғҳо аз паси онҳо шитофтанд. Ногаҳон Бик истод, дар дандонаш қубур пайдо шуд. Душман боз хам сахттар часпида, бо ча-воби асп шитофт, дастони гафсашро васеъ пахн кард. Писарак каҷ табассум карда, туф кард ва ба рӯи варзишгар чизи хурде зад. Бик аз паҳлӯи теғҳо гузашт ва ҳатто бо пошнаи урёнаш ба сари синаи рақибаш зад.
  Ҳайрон шуда, бачаи тавоно ваҳшиёна дод зад, баъд пойҳояш заиф шуда, фурӯ рехтанд.
  Оҳи дӯстона лашкарро фаро гирифт; кам одамон интизор буданд, ки писарбача аз бузургҷусса мағлуб шавад. Баъд бачахо бо хурсандй фарьёд заданд, пеш аз хама, албатта, хурдтарини гуломхо. Онҳое, ки хурдтар ва заифтаранд, аз дидани он ки роҳбари асосии шумо низ бузург нест, хушҳол мешаванд. Пас, ҳатто кӯдак метавонад барои исён коре кунад.
  Ғуломон ба сӯи варзишгари мағлуб, аз ҷумла чанд табиби маҳаллӣ давида рафтанд. Дар руи чеҳраи ноҳамвору каммӯи қаҳрамони ҷавон доғи бунафш паҳн шуд. Духтур бо тааҷҷуб гуфт:
  - Базилика! Як сӯзане, ки дар таркибаш заҳр дошт, зада, дасту пойҳояшро фалаҷ кардааст.
  - Муваккатан! - гуфт Бик. - Баъд у ба худ меояд. Ӯ ҳеҷ чизро дар ёд надорад, ӯ танҳо шармгинии худро пайхас намекунад.
  Witcher ба писар наздик шуд:
  -За®рсозиро аз ку о омѓхтаед?
  - Ҳеҷ ҷо! Онро дар яке аз амлокхо ёфтам. Сарватҳо низ аз мавқеи худ дар ҷомеа қаноатманд нестанд. Аз ин рӯ, онҳо ҳама гуна заҳрҳоро истеҳсол мекунанд. Агар потсион мӯҳр баста бошад, ҳеҷ мушкиле нест, ман медонам, ки чӣ тавр қуфлҳоро кушоям! - Бик маккорона ба Витчер чашмак зад.
  - Дар куҷо? - пурсид чанговар.
  - Як дузд ба ман таълим дод! Вай муваккатан гулом шуд, ман бо у дар як чуфт будам, сахт мехнат мекардем, чангал мебурдем. Вай ба ман гуфт, ки чӣ тавр қуфлҳоро мекушояд, ҳатто чизе нишон дод. Ӯ аз хотираи ман дар ҳайрат монд ва сипас гурехт. - маккорона чашмак зад писарак.
  - Ва шумо ба ӯ пайравӣ накардед? - ҳайрон шуд Витчер.
  - Не! Ба ҳар ҳол барои ин фирор ҳама моро қамчинкорӣ карданд ва агар ман ҳам раҳо мешудам, ҳар панҷумро дар сутунҳо мехкӯб мекарданд. Ду нафар аллакай як тавтиъа мебошанд. - фахмонд бачаи пуртаъсир.
  - Барбарҳо! Хуб, хуб, агар ин қадар хотирмон бошӣ, шояд вохӯрии Хиров бароят муфид бошад. - таклиф кард Витчер.
  - Мумкин аст! Ман кайҳо боз мехостам тавонотарин ва донотарин шавам! - Писарак як туби бицепсро нишон дод.
  - Аз ман қавитару донотар? - бозикунон гуфт чанговар.
  - Не! Охир, шумо пешвоед! Аммо бо дасти рости худ, чаро не! - Бик барои боварибахштар ба дастонаш бархост.
  -Одам ®ар «адар баландтар парвоз кунад, ®амон «адар аз мав«еъаш норозї мешавад! - Ман Витчерро пай бурдам.
  - Мардум парвоз намекунанд! Фа«ат он®ое, ки а«лашон ба ѓубур одат накардааст, бол доранд! - Писарак фаҳмиши бармаҳал нишон дод.
  - Дар армияи мо болхо пайдо мешаванд! Ман ваъда медиҳам, ки дар бораи чизе фикр мекунам. - ваъда дод Витчер.
  - Ва ман ба ту бовар дорам, хохари калон! Охир, шумо барои мо на танхо рохбар, балки хохар ва хатто модар хастед. Мо ҳамчун як оила зиндагӣ хоҳем кард! - гуфт Бик.
  -Роҳбари кишвар бояд бародари мардум бошад, бародар не! - Пешвои миллат пеш аз ҳама хидматгори халқ аст. Бо вуҷуди ин, биёед мубодилаи таърифҳоро тарк кунем, силоҳеро, ки шумо қабул кардед, бояд дигарон истифода баранд. Биёед якчанд қубур созем! - фармон дод Witcher.
  - Онҳо ба қадри кофӣ дур нестанд! - пай бурд Пасса. - Ба такмил ниёз дорад.
  - Ман аллакай дар ин бора фикр мекунам, охир, лабҳо ва рухсораҳо имкон медиҳанд, ки ба масофаи кӯтоҳ зарба зананд. Аммо агар чизе бошад, ки худ васеъ шуда, бо зур мезанад. Баъзе минералҳо ва гиёҳҳо. - Witcher шиддати рӯҳии қавӣ ҳис кард.
  Писарбача аз афташ суханони уро шунид:
  - Биёед, ин корро мекунем, элементҳоро интихоб кунед! Мо ҳанӯз вақт дорем; ба бисёр ғуломон бояд усулҳои асосии ҷангро нишон диҳанд.
  - Дуруст мегӯӣ, бародари хурдиам, ҷодугар ба мо бо чизе кӯмак мекунад. Аммо, то даме ки куввахои калон ба суи мо партофта шаванд, мо бояд хучум кунем. Бо вуҷуди ин, мо бояд бодиққат омода созем. Дар уқёнус пайдо кардани санги хушк назар ба ихтирооте, ки барои мақсадҳои ҳарбӣ истифода нашудааст, осонтар аст! - хулоса кард Ведмакова.
  Охир, исьёнгарон рузро дар машк мегузаронданд ва дар айни замон Бик разведка мефиристоданд.
  Аз шаҳр лашкар баромад. На он қадар калон, вале хуб мусаллаҳ. Як разведкачӣ, ки савори таракани хурдтаре буд, ҳатто ба як бемаънӣ таваҷҷӯҳ кард:
  - Ҷанговарон панҷ шамшер доранд ва онҳо базӯр ҳаракат мекунанд!
  - Ин нағз! - гуфт Бик. - Дурусттараш, ин ҳатто аҷиб аст, пеш аз он ки онҳо ба мо биёянд, онҳо аз вазни зиёдатӣ хаста мешаванд.
  Witcher маккорона қайд кард:
  - Ҷанговарони ботаҷриба гуфтанд, ки силоҳҳои аз панҷ ангушт калонтарро ба дасти рост нагиред. Хуб, албатта бад нест, беақлии онҳо ба онҳо кӯмак мекунад, ки тезтар ғалаба кунанд. Дар ин миён бигзор гуломхо як-ду соат хоб кунанд. Онҳо рӯзи сахте доштанд ва ҷанг осон нахоҳад буд. Душманон аниқ чанд солдат доранд?
  - Панҷуним ҳазор. - дилпурона гуфт Бик. - Ин чунин маъно дорад, ки агар хамаи онхоро фишурем, дар шахр бештар аз панчсад нафар намемонад.
  - Ин комилан окилона аст, аз хар тараф мурочиат кардан лозим меояд. Шабона онҳо ҷуръат намекунанд ба мо ҳамла кунанд; онҳо худашонро буриданд. Ин чунин маъно дорад, ки онхо лагерь барпо мекунанд, то сахар бо тамоми кувва хак кунанд. Шояд онҳо ҳатто бо мақсади муҳосира аскаронро тақсим кунанд. - пешниҳод кард Витчер.
  Граф де Форза эътироз кард:
  - Ман одатхоеро, ки дар султон хукмрон аст, нагз медонам, мо на як бору ду бор бо онхо чанг кардаем. Шабона ба лагери мо якчанд чосусро бо халтахои тиллой мефиристанд. Онҳо кӯшиш мекунанд, ки ба ғуломон пора диҳанд ва сипас онҳоро ба сутун бизананд ё, дар беҳтарин ҳолат, сӯрохи бинии онҳоро канда.
  - Фиристодани ҷосусҳо як тактикаи қадимист. - Ман пайхас кардам, ки ангуштони ангуштони Витчерро дароз карда. - Аммо онҳо сарпӯши ноаён надоранд, бачаҳои посбон он қадар мушоҳидакор ва маккоранд, ҳамаро дастгир мекунанд. Гайр аз ин, мо ба онхо каме наздиктар ба сахар мезанем. Ва ғуломон беҳтар хоб мекунанд ва душман амиқтар хоб хоҳад бурд.
  - Мантиқӣ! Ман аввалин шуда ҳамла мекунам! - гуфт Бик.
  - Посбонхоро дур кардан лозим меояд ва ин корро бо ёрии найчахои тирандозй кардан мумкин аст. - Витчер дастгоҳро нишон дод. - Дар ин чо як навъ поршен васл карда шудааст, се хел гиёх, равгани карбид. Шумо танҳо лозим аст, ки бодиққат амал кунед, вагарна ақибнишинӣ дандонҳои писаронро мекӯбад. Бачахои зирактаринро бо худ хохй бурд.
  - Бисёриҳо таҷрибаи рейдерӣ ба боғҳо ва дуздӣ доранд. Онҳое, ки озод таваллуд шудаанд ва онҳое, ки набуданд, махсусан ғуломони хонагӣ, аз соҳибони худ дуздӣ мекарданд. - Бик хамаро ором кард. - Хамин тавр, мо мактаби зинда монданро тай кардем.
  - Ҳама беҳтар! Умуман, ман фикр мекунам, ки посбонҳо зиёд нестанд. Охир, мо барои онхо кистем? Ғуломон беақл ҳастанд! Беақлӣ ба фурӯтанӣ наздиктар аст - тези ақл ба бадкорӣ наздиктар аст.
  Ба сухбат чодугар Хиров даромад:
  - Мо такрибан дучанд ва ё андаке бештар бартарй дорем, вале душман нагзтар тайёр ва мусаллад аст. Ва дар артиши султон занон танҳо дар легионҳои шахсии ҷовидона хизмат мекунанд. Дар байни онхо шаш хазор нафар зархаридони мамлакатхои гуногун хастанд. Мо дар артиши худ занони зиёде хоҳем дошт ва ба истиснои ҳолатҳои нодир онҳо ҷанговарони заифтар аз мардон ҳастанд.
  Пас, ҳар як ҷанг бояд бодиққат ба нақша гирифта шавад. Гузашта аз ин, ҳангоми шикасти аввал, ғуломон аз мо гурезанд.
  - Ғалаба ҳамчун зан бо дурахши худ ҷалб мекунад, аммо бо нархи худ дафъ мекунад! - Боз хиради Witcher дурахшид.
  - Аҷоиб! Акнун мебинам, ки плани амалиёт комилан мувофик аст. Фақат дақиқ кардани ҷузъиёт боқӣ мемонад. Дар рафти чанг дар сафхои душман вохима cap мешавад ва аксарияти аскарон ба суи шахри Жит медаванд. - Хиров таклиф кардааст
  - Он равшан аст! Отряди пурзуртарини гуломон аз акибгох, танхо аз самти шахр зарба мезанад. Шояд ман ӯро роҳбарӣ кунам. - Граф Форса пешниход кардааст.
  - Мумкин нест, шумо бошад! - фаҳмонд ҷодугар.
  - Гайр аз ин мо дегхои равган дорем ва ман фармудам, ки ба онхо пилта часпонанд. Мо онҳоро ба лагер мепартоем ва воҳимаро зиёд мекунем. - таклиф кард Витчер.
  - Ва ин хам асоснок аст. - розй шуд чодугар. - Танҳо шумо ба қадри кофӣ ин айбдоркуниро омода накардаед.
  - Дуруст! Оташ худои ҷанг аст ва мисли худоёни дигар таваҷҷӯҳ ва қурбониро тақозо мекунад! Аммо мо барои тайёр кардани ҳама вақт вақти кофӣ надоштем. - Худи Витчер аз латифаш шарм мекард.
  - Дафъаи дигар шумо бештар мукаммалтар хоҳед буд. Дар ин миён хоб кардан моро халалдор накард. - Хиров бе хеч як бахона мехезид.
  Witcher сар ҷунбонд:
  -Ман як одати дарранда дорам, ки каму сабук хоб равам, аммо бародарони мо сазовори истироҳатанд.
  - Хоб аслиҳаи стратегӣ аст, набудани он сабаби хастагӣ аст, ки дар навбати худ тухми шикаст аст. - пай бурд Пасса.
  Ғуломон баъди дар ҳавои тоза машқ кардан мисли мурдаҳо хобидаанд. Танхо посбонон дар камин нишаста, барои баланд кардани бонги хатар омодаанд. Шумо харгиз намедонед, ки ногахон командири душман дурандештар мешавад. Аммо, хама чиз барор гирифт, аз афташ, командири легионн хукуматй Темник Этиримон чанги шабонаи пеш-гуишавандаро намехост. Илова бар ин, дар торикӣ барои ғулом пинҳон шудан ва сипас онҳоро дастгир кардан осонтар аст. Ё шояд танҳо таслим шаванд, пас аз он шиканҷаву қатлҳо мешаванд. Темник Этиримон лабонашро лесид, махсусан духтарони ҷавонро масхара кардан, ангуштони пойро шикастан, мӯйро оташ задан - хеле дилкаш аст.
  Сарбозон саросема хайма зада хобиданд. Зиёда аз ду дазор посбон намонданд. Пеш аз хоб рафтан, Этримон бо ҳазорон нафар зиёфат ороста, раққосони урён дар пеши назари онҳо ҷаззоб меҷунбиданд. Ин зебо ва шавқовар буд. Ҳазорониён ба онҳо устухон партофта, маҷбур мекарданд, ки позаҳои дилфиреб бигиранд. Сипас, бе ягон дудилагӣ онҳоро соҳиб шуданд ва нафси ҳайвонии худро сер карда, ба хоби мастӣ афтоданд.
  Марги онҳо нодида гирифт. Исьёнгарон аз чангал гузашта, рамаи писарон пеш мерафтанд. Бик, ки ба дарахт фишурда, дар баргҳо пинҳон шуда буд, посбони аввалро дид.
  - Ана, ӯ, хушбӯй, бедарак аст.
  За®р каме бе®тар шуд ва боиси фала и фаврї гардид. Зарба ба рӯй лозим нест, зеро ҷанговарони султон, чун қоида, сабук қадам мезананд ва танҳо сина бо зиреҳпӯш аст ва посбон дар атроф хобидааст.
  -Яке ҳаст!
  Худи Witcher аз қафо ҳаракат мекунад. Вай посбонро бе ягон найчаи тирандозй мебарад. Факат аз кафо даромада гарданашро мешиканад.
  - Ҳаракат ҳаёт аст! Танҳо суруд нахонед - барои сулҳ! Ва хеле ғамгин - меъдаи ман холӣ аст!
  Ҷанговар худро каме хандаовар ҳис мекард. Дарахтони гирду атроф баланд ва токхо намоёнанд. Бачаҳои маҳбуб ва оқилтарин гулом дар наздикӣ хазандагонанд. Ҷанговарони калонсол вазнинтаранд ва аз ин рӯ қафо мемонанд. Ҳайвони вазнинтар ҳамеша садои бештар мекунад.
  Witcher дар роҳ як посбони дигарро, ки танҳо аз колба пивои кокос мемакид, кушт. Дар пеши назари онхо лагерь кушода шуд.
  Ин лагери махсусан калон набуд, солдатхо гох дар хаймахо, гох дар болои алафхои гафс мехобиданд. Шаб гарм аст, бисьёр посбонон ёна мекунанд, бепарво менигаранд.
  Дар ин ҷо чизи асосӣ ин аст, ки онҳоро якбора нест кунед, то онҳо барои баланд бардоштани ҳушдор вақт надошта бошанд. Ба ин кокули қувонӣ бо овози форамаш беҳтар мувофиқ аст. Вай ягон шубхаро бедор намекунад, баръ-акс, гурриши вай кариб пайваста шунида мешавад, аммо агар охангро тагьир дихед, шумо метавонед маълумотро фахмед.
  Ведмакова махз хамин тавр мекунад. Онҳо ба ӯ ҷавоб медиҳанд. Посбонҳо вокуниш нишон намедиҳанд, онҳо "бахт" буданд, марг осон шуд.
  -Як шамшер мисли «атраи борон аст, мерезаду парешон мешавад ва ва«те ки он®о зиёданд, пирѓзї ба дунё меояд!
  Ҷодугар ба буридани одамони хобида шурӯъ кард. Аз як тараф чавварй набуд, вале аз тарафи дигар галаба ба шараф меарзад! Шаъну шараф мафҳуми нисбист ва бояд пеш аз ҳама ба сарбозони худ татбиқ карда шавад!
  Пеш аз хама онхоеро, ки сару либоси бойтар доранд, тамом кунед, командирон. Шамшерҳо одатан дар як чӯбчаи алоҳида гузошта мешуданд.
  Аммо дарди виҷдон дер давом накард, ғуломон низ қатли омро оғоз карданд ва дар натиҷа бонги изтироб баланд шуд. Вақте ки шумо шабона ҳамла мекунед, воҳима ногузир аст, хусусан агар ҳаво абрнок ё абрнок бошад. Ғуломон ҳама нимбараҳна буда, якдигарро ба осонӣ фарқ карда метавонанд ва ҷанговарон сар мезананд ва аксар вақт бо ҳамдигар меҷанганд. Ва касе фарёд мезанад:
  - Худро наҷот диҳед!
  - Посбон! Девҳо ҳамла мекунанд!
  Дар замони воҳима нақши командир аз ҳарвақта бештар аст. Witcher инро медонад ва ба худи хаймаи асосӣ шитофт.
  Этиримон, ки хануз ниммаст буд, чашмонашро базӯр кушод. Умуман, ҳар касе, ки пеш аз задухӯрд менӯшад, дар дӯзах овехта мешавад.
  - Чӣ гап шудааст! Чаро кубурхо хомушанд? - дод зад у.
  - Қубурҳо хомӯшанд, зеро теғҳо месароянд - пӯлод аз мис мустаҳкамтар аст! - фарьёд зад Witcher. Вай ба Этиримон ҷаҳида. Темник, албатта, майсаро моҳирона истифода бурд, аммо ҳанӯз пурра омода нашуда буд ва мушакҳои Witcher ба таври комил гарм карда шуданд. Вай ваҳшӣ ҷунбонд, теғи ба ҳна рангшудааш дар торикӣ базӯр намоён буд. Сари ашрофи бадбахт парвоз кард.
  Витчерова хазор нафареро, ки ба суи у мешитофтанд, бо лагад зада зер кард. Командири дигарро аз найча туф карда дур карданд.
  -Чаро, гулҳо бедор нашудаанд!
  Боз як зарбаи равшани шамшер, Душмани сӯхта меафтад! Ду ҳазор афсар аз қафо ба сӯи ӯ омаданӣ мешаванд, аммо ба раққоса дучор мешаванд. Вай чир-чир мекунад ва лагад мезанад. Witcher лаҳзаро аз даст намедиҳад, якеро бурида, дигареро ба анҷом мерасонад. Хуб, лашкари бе сардор мисли рамаи гӯсфанди бе чӯпон аст, як гург агар нахӯрад, метарсонад!
  Акнун ғуломони исёнгар, ки бисёриҳо бо калтак, ё ҳадди аққал шох мусаллаҳ буданд, илҳом гирифтанд. Тактикаи панчро ба як партофт хеле таъсирбахш буд. Дар зери по афтодан ва поймол кардан осонтар буд.
  - Нагузоред, ки онҳо дур шаванд! Пойҳои худро буред! - садо дод Ведмакова ба воситаи кувваи овоз.
  Солнтслава хамрохи дигарон хакер. Чӣ тавр мушакҳои ин дива бозӣ мекарданд. Бесабаб нест, ки бисёриҳо фикр мекунанд, ки зани хашмгин аз дев бадтар аст. Ҳамин тавр, вай яке аз ҷанговаронро ним бурид ва теғи вай бо инерсия гулӯи афсареро, ки дар паси ӯ истода буд, бурид. Мирисадҳо кӯшиш карданд, ки баъзе тартиботро барқарор кунанд, аммо зуд мурданд. Илова бар ин, Султон ҳама чизро кард, то сарбоз чӣ гуна ташаббусро фаромӯш кунад. Шуришгарон, дар навбати худ, аскарони султониро хеле мохирона тела доданд, ки аз тараканхо дур шуданд.
  - Нагузоред, ки болои зин шинанд! - дод зад Солнцлава.
  Пасса афзуд:
  - Аспҳоро ба оташ назорат кунед.
  Ин кумак кард, ки тараканҳо ба саф даромаданд ва боиси воҳимаи иловагӣ шуданд. Дар натича бисьёр чанговарон чй кор карданашонро надониста, гурехта шуданд. Аммо ин маҳз ҳамон чизест, ки Witcher ва ғуломон интизор буданд. Мубориза ба несту нобуд ва таъкиб табдил ёфт.
  Ҷанговар чашми росташро танг карда, се ханҷар андохт:
  - Мо намегузорем, ки онҳо раванд!
  Аз тарсончакӣ гурехтан аблаҳтар аст! Охир, аксари аскарон на дар чанг, балки дар вакти таъкиб халок мешаванд!
  Бик мисли бачаи хеле чусту чолок ба гардани яке аз офицерон чахида ба болои у савор шуд:
  - Таронаи тезтар!
  Ханҷар ба ҷои шпор хизмат мекард ва бечора ҳатто кӯшиш намекард, ки онро партояд.
  Витчер инро пай бурда, фарьёд зад:
  - Ҷанг ба бозии домино монанд аст, танҳо доминоҳои шикаста дигар ҷамъ карда намешаванд - замин нигоҳ медорад!
  -Ҳеҷ чиз, устухонҳои ман ҷавону қавӣ! - Писарак аз по хесту ба гарданаш зад. Баъд аз ин ӯ ҳатто суръатро баланд кард.
  Witcher ба ҷасад пешпо хӯрд; дар атроф якчанд ҷасад хобида буд, аммо дива наафтид, балки аз болои онҳо ҷаҳида шуд. Баъд вай бо шамшер зад. Рухияи аскарон, ки ба мукобили онхо мечангиданд, бухор шуд ва акнун чанговар ба чаллод табдил ёфт. Ҳатто як нафрат ба хун вуҷуд дошт. Witcher фарёд зад:
  - Ба номи шараф! Ҳар кӣ аслиҳаи худро партофт, зинда мемонад! Таслим шавед, чанговарони султон.
  Онҳое буданд, ки фармонро иҷро карданд, вале бисёриҳо ноумедона гурехтанд ва баъзеҳо ба зону афтоданд.
  Масалан, дах чанговари тавоно якбора ба Бик таслим шуданд. Шояд онҳо фикр мекарданд, ки тақдири худро ба кӯдак бовар кардан бехатартар аст. Писарак дод зад:
  - Ба рӯи худ биафтед!
  Ҷанговарон ба замин афтоданд. Бик пои луч бо пушташон мерафтанд, сарфи назар аз вазни сабуки кӯдак, сарбозон аз тарс нола мекарданд. Он гоҳ писарбача фикр кард, ки оё ӯ бояд худро аз душманони мағлубшуда халос кунад. Аммо баъд аз он васвасаи зиштро дур кард, зеро ғуломон мехоҳанд ҷомеаи беҳтареро бунёд кунанд ва роҳи хоҷагони худро такрор накунанд.
  - Хуб, зинда - осмонро дуд кунед!
  Оҳиста-оҳиста ҷанг аз байн рафт! Ҳарчанд ба назар мерасад, ки куштор тӯлонӣ аст. Witcher бо як ҷанговари хеле моҳир дучор омад. Пас аз табодули ваҳшиёнаи ҳамлаҳо, вай ниҳоят ӯро халъи силоҳ кард ва сипас ӯро ба ҳайрат овард.
  - Ба мо инҳо лозиманд!
  Ба баъзеи онҳо тӯр партофтанд, вале баъзеашон муқобилат намекарданд. Чанг кариб ба охир расид, танхо парвоз ва таъкиб кашол ёфт. Витчерова шахсан ба таъқиб роҳбарӣ мекард ва бисёр одамонро куштааст, аммо вай натавонист тамоми артишро то сарбози охирин нобуд кунад.
  Бо ву уди ин,  анговари  авон бо чандсад ѓулом савори асп®о ба як саё®ати далерона тасмим гирифт, яъне фавран ша®реро, ки барои дифоъ омода набуд, забт кунад.
  - Ин як иқдоми қавӣ хоҳад буд. Мо намегузорем, ки сарват гирифта шавад ва муҳимтар аз ҳама, мо ба дӯши худ мешитобем.
  Ба чандин аскарони лашкари маглубшуда хануз муяссар шуд, ки ба суи таракан чахида, ба суи дарвоза давиданд.
  Дарҳол кушода нашуданд, ҷанҷол ба амал омад. Вақте ки дарвозаҳо паст шуданд, Ҷодугар ва саворонаш аз паси ҷангал берун баромаданд. Вай бо истифода аз дастгоҳи бача фарёд зад:
  - Ба номи султони бузург Эрифеф! Қувваҳои пурқувват ба сӯи шумо шитоб мекунанд! Агар шумо хоҳед, ки шаҳрро муҳофизат кунед, бигзор ҷанговарон дар деворҳо ҷои худро гиранд.
  Посбонони хоболуд инро дарҳол дарк накарданд, хусусан азбаски Витчер ҷомаи бойеро, ки аз ҷасадҳо дуздида буд, ба худ партофта буд. Танхо кулоҳ меарзад, чун яхбандӣ дар офтоб медурахшад, хайр, кй метавонад аз ин гуна командири наҷиб даст кашад.
  Ва ҷанобон, бургомистр ва дигар ашрофзодаҳо, албатта, хоб накарданд, мардумашонро "ғамхорӣ" мекарданд!
  Дар як теппаи хурд қасри зебо бо сутунҳо ва ҳайкалҳо мавҷуд буд, ки дар омехтаи услубҳои Рими қадим ва Шарқи қадим сохта шудаанд. Дар ру ба руи у, чун анъана дар ин кишвар, мучассамаи азими Султон Эрифеф гузошта шудааст, ки аз паси дахонаш фаввора шурУъ мекунад. Дар зали калонтарин садо ва шавковар буд, мусикй навохта мешуд - зиёфат кух буд. Бузургони ашрофи султон Сабантуй барпо карданд. Дар тан тогахои гаронбахои зардузй пушида, дар болои болиштхои пурхашамат мехобиданд, дар болои мизхои паст тудахои табак, вино ва ликёр гузошта шуда буданд. Дар руи столу деворхо садхо чарогхо дурахшиданд. Дар тамоми мулк ва дар колоннадо гуломони бешумор, канизон, канизон ва аскарони посбонони шадр дурахш мекарданд. Меҳмонони олӣ нӯшокӣ карданд. Сардораш шайх ду Пустеморов дар огуши ду гетаераи урён шах шуда монд. Ӯ мисли одами девона қаду нола карда, ниҳоят худро озод кард ва дод зад.
  -Ва ҳоло вақти он расидааст, ки мубориза бо гладиаторҳо баргузор шавад. Ва он қадар дилгиркунанда, хун нест, ва шароб ба ҷон нест.
  Садо садо дод ва чанговарон ба майдон даъват карда шуданд. Мувофики одат аввал чанговарони сабук ва чавонтарин бояд чанг кунанд. Аммо шайх навакак як даста ғуломони тарбиятёфтаро қабул карда буд ва мехост, ки ду намуди вақтхуширо муттаҳид созад: эротикӣ ва хунин.
  Дар маркази Колизейи миниатюрй оташ месӯхт, машъалҳои бо шиша муҷаҳҳазшуда бо ранги бунафшӣ равшании хеле равшан мебахшиданд, шағалҳои сафед медурахшиданд ва ба минбар намуди шодмонӣ мебахшид. Аввалин шуда ба сахна духтари му-шаккалу борик дар тан камарбанди чармин дошт. Вай мисли гимнасткаи разряди якум ду маротиба сальто зада, бо дастонаш кадам мезад. Пас аз он вай дар муқобили шоҳзода истода, дар як шамшер ва ханҷар дар чунин силоҳҳо вайро мирмиллон меномиданд. Сарфи назар аз он, ки духтар метавонад дар озмуни зебоӣ ширкат варзад, пӯст ва мӯйҳои зарди ӯ то чӣ андоза нарм, махмалӣ аст, аллакай дар рӯи ӯ доғи васеъ дошт. Ҷаҳидаи навбатӣ низ бо дастонаш қадам мезад. Яроқу аслиҳаи ӯ як сегона ва тӯри кӯтоҳ - ретиар буд. Уро дароз карда, ба мукобили душман истода. Љавон буд, «ариб писарбача, ®анѓз ришу чеҳраи нарми духтарак буд, ®узури  уфти омехта ба ин амал эротикаи махсус мебахшид. Ба назар чунин мерасад, ки шарикон кайҳо боз ҳамдигарро мешиносанд ва чашмак заданд.
  - Чӣ Кайка! Ман фикр намекардам, ки мо чунин вохӯрем! - бо алам гуфт писар.
  "Шумо як бачаи хуб будед, аммо ҳоло ҷони шумо ба оташи ибтидоӣ бурда мешавад!" - дағалона ҷавоб дод духтар.
  - Чаро ин кадар берахмй! Мо ҳанӯз бокираем, бояд зиндагӣ кунем! - бо умеди тарсончак гуфт чавон.
  - Ин ба мо кӯмак намекунад! Ҳатто худоён ғуломонро хор мекунанд!
  Машгулият дар мактаби гладиаторхо сахт буд ва дар бадани барахна тобиши чанговарони чавон захмхо намоён буданд.
  Мардум ҷоннок мешуданд, шартгузорӣ мекарданд, доду фарёди ваҳшӣ гладиаторҳои ҷавонро рӯҳбаланд мекард, ки онҳо баръало ҷанг кардан намехостанд.
  Зани шайх як сумкаи чармин баровард.
  - Барои Кайска панҷоҳ тилло! "Вай дандонҳои калонашро дурахшид.
  - Биёед оғоз кунем! Шайх сигнал дод.
  Ин кадар гуногун ва дар айни замон умумияти зиёд дошт, чанговарон ба хам меомаданд, харакати онхо тезу бетартибона буд. Нахуст ҷанговар бо сегона хост тӯр партояд, аммо аз дасташ дур шуд ва рақибаш ваҳшиёна ба сӯи ӯ ҷаҳида, тавонист бо ханҷар ба шиками ӯ занад. Ҷавон ба ақиб ҷаҳида тридантро ба қафаси сина зад, аммо пӯстро каме харошидааст. Аммо манёври у душманро мачбур кард, ки акибнишинй кунад. Вай дур рафт ва ба тӯр такя карда, нагузошт, ки гладиатори як вақт маҳбуб наздик шавад.
  - Шумо мардони беақл ҳастед! Ин маънои онро дорад, ки онҳо ба мағлубият маҳкум шудаанд! - бо такаббур гуфт духтар.
  -Чӣ тавр таваллуд шудааст? - ба назар хичолат кашид чавон.
  Ногох ретиариус бо сегона шагалро бо дасташ гирифту ба руяш партофт. Манёвр таъсир расонд, духтар чашмонашро пѓшид ва дар ®амин сония тридан шиками ѓро сурох кард.
  Гладиатори ҷавон аз дард фарьёд зада, ҷунбиш кард, аммо бо вуҷуди ин, тавонист теғро ба китфи худ гузорад. Ретиариус фарьёд зада, ярокашро берун кашид. Шамшер мисли барк дурахшид ва кариб ки гарданашро сурох мекард. Гладиатор акиб рафт, синааш бурида шуд. Ҷавон аз дард оҳу нола карда, секаро партофт. Баъд хариф ба болои у чахида, ханчар партофт. Савганд хеле заиф буд ва нӯги он гӯшти поро сӯрох мекард. Ретиариус дод зада афтод ва баъд ханҷарро бардошт ва хост аз ҷой бархезад, дар ин лаҳза шамшер ба гарданаш зад. Вай аллакай ҳушашро гум карда, теғи мирмиллонро ба плексуси офтобӣ зад. Ҷуфти як вақтҳои дӯстдошта (ба мисли Ромео ва Ҷулетта) ба шағал афтоданд. Тамошобинони маст хандида, ғазаб мекарданд. Се ғуломи хира бо пешониҳои паст ва даҳони барҷаста ба майдон давида, ҷасади онҳоеро, ки аз даст дода буданд, вале озодии рӯҳонӣ гирифтанд, бо оҳани тафсон сӯзонданд. Онҳо боварӣ ҳосил карда, ки мурдаанд, онҳоро бо қабурғаҳояшон часпида, аз саҳна берун кашиданд. Ҷойе, ки хун буд, ангиштсанг буд.
  -Онҳо ба ғизои ҳашарот мераванд. - Зани Шайх Деметер дандонҳои аспашро бардошт. - Афсӯс, ки устухонҳо хеле хурд ҳастанд, ҳайвонҳо гурусна мемонанд.
  - Гӯшту ошпазӣ намемонад. Афсӯс, ки дар ҳақиқат, як ҷуфти онҳо метавонистанд варзишгарони умедбахш бошанд! - гила кард шайх.
  - Дар бистари шумо? - истеҳзоомез пурсид дива.
  - Барои чӣ не! Духтар зебо аст ва писар метавонад аз они шумо бошад. "Шайх ақидаҳои хеле пешрафта дошт ва бовар дошт, ки зан метавонад бо ғуломи ҷавон ҷисми пурмаҳсули худро шод кунад.
  - Хурд ва нозук! Магар мо чунин як ҷуфти дигар надорем? - пурсид Деметр.
  - Мутаассифона, нест! Ба сменаи чавоне, ки аз мактаби хамсоя ба мо фиристода шуда буд, назар мекунем. - табассум кард шайх.
  - Шояд беҳтар аст, ки онҳо ба воя расанд! Дар акси ҳол мо ҳамаи маҳбусони худро мекушем. - Ногаҳон зани ашроф дилсӯзӣ кард.
  - Хабари шуриши ѓуломон хеле хурсандист ва мехо®ам онро пурра та лил намоям. - ашроф шикамашро чунбонд.
  - Магар, албатта, Этимон аз ту пеш наояд! - тамасхур кард духтари фарбех.
  - Чунин беасос! Аз ҳама беҳтар, биёед ҳоло ҳамаи гладиаторҳоро ба итмом расонем ва нодонро аз тамошо маҳрум кунем. Биёед навоварон! - гила кард шайх.
  - Инҳо аслан навкор нестанд. - лабонашро лесид Деметер
  Боз садои гонг садо медиҳад ва бачаҳои ҷанговар ба майдон мебароянд. Онҳо тақрибан аз чордаҳ то понздаҳсола ба назар мерасанд, китфҳо ва синаи хеле васеъ доранд. Вай мисли чанговарони пештара сальто карда, бо дастонаш медавад. Онҳо аллакай ба минбар баромада, силоҳ, кулоҳ, зиреҳи сина, сипар ва шамшерро пӯшиданд. Яке теғи рост дорад, дигаре теғи каҷ ба мисли шамшер. Абсҳои ҳайкалшуда кушодаанд ва дар он доғҳо намоёнанд. Писарбачае, ки дар тарафи рост меистад, захмҳои дар қафаси синааш дар се хат гузаштаистодаро шифо додааст.
  Пӯст ба таври саховатмандона равган ва ҷилодор мешавад.
  Мудир эълон мекунад.
  -Дар ринг чанговарони номдор Фудорос бо шамшери каҷ ва Сафлоров бо шамшери рост баромад мекунанд. Фудорос шаш ва Сафлоров 7 набард доранд. Хамаи ракибонашон бо карори халк ё дар худи хамон чо кушта шуданд ва ё бо корд кушта шуданд. Мудир ангушти худро ба сӯи издиҳом нишон дод. Онҳое, ки мехоҳанд шартгузорӣ кунанд, боз пайдо шуданд. Шайх аккос зад.
  - Сад танга барои Сафлоров.
  Шартҳо зуд анҷом ёфтанд, ашроф қасам хӯрданд. Ҳарду ҳатто ҷанг карданд. Яке пиёла май пошид, дигаре бо пои фарбеҳ ба рӯяш зад. Хетаерахо ва посбонон шитофтанд, ки ахли хашму газабро ором кунанд. Зани шайх, ки фармонраво, бепарво, фарбеҳ, аккос зад:
  -Ба пеш! Бикушед!
  Гладиаторҳо ҷамъ омаданд. Ин дафъа онхо вактро гирифта, якдигарро бо зарбахои эхтиёткорона месанчанд. Бархӯрд, шамшерҳо каме дурахшиданд, сипарҳо меларзиданд. Ин эҳтиёткорӣ ба мардум аслан писанд наомад, он бо норозигӣ дод зад ва устухонҳо ба сӯи ҷангиён парвоз карданд. Шайх табақчаро чаппа кард ва ба шароб ва мураббо печид. Баъд туф карду бо ғазаб дод зад.
  -Агар ҷанг накунӣ, ман туро чаппа овехта мекунам. Якчанд "янисари"-и вахшиёна ба минбар давида, найза зада, ба пуштаи кушод зарба заданд. Сафлоров ба хучум гузашта, бо хашму газаб хучум кард, ба зонуи хамкасбаш лагад зад. Наврас шамшерашро каме ба паҳлӯ ҷунбонда, қафо гашт, рақибаш аз сари сина зад. Табақи ноқис ба поён афтод. Ҳамлаи навбатӣ дар пӯст осори амиқ гузошт ва хуни ғафс ҷорӣ шуд. Фудорос акиб рафт, яке аз чанговарони муйдор ба пои у зад. Ва вакте ки бача дудила шуд, Сафлоров бо хашму газаб ба кулохи у бархурд, ки ба як ларза афтода, ба замин афтод. Зарба сабаб шуд, ки "кулоҳ" парида, сари сафеде пайдо шуд, ки дар пешонии он варамида буд. Сафлоров теғро ба қафаси синаи аз асабоният меларзидааш гузошт. Вай як тараф ба "аудитория" нигарист.
  Ман интизори нишона будам. Вақте ки аксарият аз мӯи худ мегузаранд, ба маънои куштан ва вақте ки кафҳои худро ба қуфл пахш мекунанд, маънои раҳм кардан аст.
  Вале дар чехраи пурхашму шафкат хонда намешуд. Қариб ҳама, ҳатто занону наврасон, кафи даст ба гулӯяшон мебурданд.
  - Марг! Ӯро тамом кунед!
  Зани шайх тамасхуромез аккос зад.
  - Вай хеле арзон фуромад. Як шаб онро ба ман деҳ.
  Сафлоров дудила шуда, ба сари синаи урьёни навраси маглуб каме зер кард ва катраи хун пайдо шуд. Пас аз ноумедӣ шамшерро партофт:
  -Наметавонам! Ӯ дӯсти ман аст.
  Садо якбора қатъ шуд ва хомӯшии марговар ҳукмфармо буд.
  -Чӣ! - Шайх хашмгин шуд. -Шумо аз куштани мағлубшуда даст мекашед. Ҳардуи онҳоро қафас кунед, пас аз он дар назди тамоми мактаби гладиаторҳо шиканҷаи даҳшатбор хоҳад буд.
  Чанговарон ба назди Фудорос давида, ба руяш об мепоши-данд ва баъд барои тезтар ба худ омадани у пошнаи урёнашро бо охани тафсон сузонданд. Писарак дод зада, аз ҷояш хест ва дарҳол ду лассо ба гарданаш партофтанд. Сафлоров мукобилат карданй шуд, якбора даддо шамшер зад, тарс ба у кувва дод. Аммо яке аз тирандозон бо тир ба пои у зад. Заҳр ҷавонро фалаҷ кард, аммо ӯро накушт. Ҳардуро баста, дар қафас маҳкам карданд. Сафлоровро бо асои тафсон ба пушту паноҳаш заданд, пӯсташ тамокукашӣ кард ва писари ботаҷриба ба сӯзандору мардона тоб овард. Аммо зоҳиран шиканҷаи ду писари нофармон барои шириниҳо ба таъхир афтод.
  Зани шайх парешон шуд:
  -Онҳо бояд шавҳари ман бошанд. Шумо медонед, ки ман ихтироъкор ҳастам.
  -Медонам, аммо як нигоҳ кунед, шояд ҳасад бароям. Бачаҳо зебо ҳастанд ва аллакай издивоҷ карда метавонанд. - Шайх дандонҳояшро бардошт.
  -Эҳтимол, онҳо ҳатто издивоҷ кардаанд! Охир, инхо бандахои тавонотарин ва солимтарин хастанд, ки бояд зиёд шаванд! - чашмак зад духтараки фарбеҳ.
  - Гладиаторҳо ранги ғуломанд! Кош онҳоро ба даст оварда, занҳояшонро азоб медодам. - табассум кард шайх.
  - Метавонем! Дар омади гап, боз духтарон.
  Акнун занхо бояд чанг кунанд. Ду диваи нимбараҳна, ки танҳо камар доштанд, вориди майдон шуданд. Онҳоро гарданбанд баста буданд ва аз ҳамдигар ҷудо шуда наметавонистанд. Силоҳ: ду ханҷар дар ҳар даст. Равшан аст, ки мубориза бераҳмона хоҳад буд ва на он қадар тӯлонӣ. Як духтарак одилона буд, дигараш сиёҳпӯст, ҳарду бо манҳои хеле дароз.
  -Ба ҷанг! - раъд зад авбош.
  -Ман шарт намегузорам! - аккос зад зани шайх. - Ин аллакай фоли бад шудааст.
  Занони бечора ҷамъ омаданд. Даҳшатнок буд, ки яке аз онҳо қариб дарҳол шикамаш дарида, дигаре аз қафаси синааш захмӣ шуд. Духтарон ба буридани худ идома дода, бо пойҳояшон берун ронда, гӯшти онҳоро пора-пора карданд. Аз он чо хуни бисьёре мерехт ва онхо рафта гурехта наметавонистанд. Ниҳоят, яке аз онҳо комилан бурида ба зону афтод. Зани сиёхмуйсафед хандид ва хост суханашро ба охир расонад, вале баъд ба зарбаи маккорона аз поин то кабурга ran зад. Оҳу нола карда, вай то ҳол тавонист ба пушти сари ҷинояткор зарба занад. Хар ду зани зебою пора-пора ба руи шагал афтида, чанд бор пар-тофта, ях баста буданд. "Ҷанҷирҳо"-и сояафкан ба сӯи онҳо давида, бо дарзмоли тафсон ба онҳо мезаданд. Духтарони чанговар харакат накарданд.
  -Боз, зиёда аз як шарт барор нагирифт. Ҳарду мурдаанд.
  Ҷамъият ноумед шуд, ҳарчанд шоҳиди куштор дар худ хеле гуворо аст. Аммо то ҳол касе пирӯз нашудааст.
  Дар ин вазъият танҳо як ҷанги нав метавонад масъаларо наҷот диҳад. Гармкунии осон ба охир расид ва вақти он барои тиҷорати ҷиддӣ аст.
  Понздах нафар гладиаторхо дар тан куртахои сурохии афлесунй дар бар, се пари сиёх дар лолаашон ба майдон шитофтанд. Онҳо бо шамшерҳои кӯтоҳи каҷ мусаллаҳ буданд; дар дасташон сипархои чоркунчаи хурди руй-дошта, сарашонро кулохи бе визор хифз мекарданд. Аз паси ин гурӯҳ ҷангиёни куртаҳои сурхи дурахшон, инчунин шамшерҳои кӯтоҳ, вале рост, бо сипари хурди мудаввар ва дастони оҳанине, ки дасти ростро мепӯшонданд, бо сипар ҳифз нашуданд ва зонуе, ки пои чапро муҳофизат мекард, давиданд. Парҳои сабз дар кулоҳҳои лағжиш тасвирро пурра карданд.
  Дар муқобили ҳамдигар истода, таъзим карданд. Ин дафъа шартгузориҳо ба маблағи хеле калонтар буданд ва тилло аз даст ба даст мерехт.
  -Ин мумкин нест, ки ҳамаи онҳо кушта шудаанд! - гуфт зани шайх. Касе бешубҳа ғолиб хоҳад шуд!
  - Пас шарт кунед, ин охирин ҷанг аст. Бубинед, аллакай субҳ шуд! - бо хашм гуфт шайхи хаста.
  - Он гоҳ ҷиддӣ мешавад! Ҳазор драхмаи тилло бар сурх. - хиҷил зад зани фарбеҳ.
  - Чаро ба онхо? - Чаро онҳо? - хайрон шуда ду бор такрор кард ашроф.
  - Чунки чашмҳо бадтаранд!
  Мудир чизе дод. Садои истерики карнай баланд шуд. Ҳатто машъалҳо мижа заданд, гӯё чизе ба чашмони ҳаюлоҳо даромада бошад.
  Сухбат, гавго, хандаю чомпн катъ гардид: хама чашм ба чанговарон духта шуд. Бархӯрди аввал даҳшатнок буд: дар миёни хомӯшии гӯшношунид, ки ҳукмрон буд, зарбаи шамшерҳо ба сипарҳо сахт шунида мешуд. Пар, пораҳои кулоҳҳо, пораҳои сипарҳои шикаста дар майдони майдон парвоз мекарданд ва гладиаторҳои ҳаяҷонангезу нафасгир ба ҳамдигар баъди зарба заданд. Аз огози чанг се дакика нагузашта буд ва аллакай хун рехта буд: чор нафар гладиаторхо аз алам печида, чанговарон онхоро зери по мекарданд. Яке аз онҳое, ки дар атроф хобида буданд, пои шарики худро гирифта, пои ӯро гардонд. Ӯ ба поён парвоз кард, дасташро бурида.
  Зани серии шоҳзода Деметра устухони газидаро ба ҳалқа партофт.
  - Сурхҳо, агар ғолиб шавед, ман ба шумо як пиёла май медиҳам!
  Тавре ки аксар вақт рӯй медиҳад, баръакс рӯй дод: бузургтарин муборизи дастае, ки Деметер онро решакан мекард, мағлуб шуд. Ба сари синаи васеъ якбора се шамшер зада, дар дасти сарвари бадбахт устухони бевакт монд.
  Тамошобинон бо шавку завк ва тезу тунд ба чангхои хунини чанг пайравй мекарданд. Онхо чун галаи говхои захмдор дод мезаданд. Элитаи маҳаллӣ ба хашм омада, ҷанговаронро рӯҳбаланд мекард. Сафи гладиаторхо кам шуд, чанг ба задухурдхои алохида чудо шуд.
  Дар ин лахзае, ки ахли чамъияти муътабар лахзахои хунарро ошкоро "гул-гулшукуф" мекарданд, шуришчиёни далер посбонони хоболудро куштанд. Победоносцев бо як-чанд нафар мардони далер посбононро торумор карда, аввалин шуда ба каср зада даромад.
  Садои наздикшавии исьёнгарон мачбур кард, ки чанг катъ карда шавад. Бузургон, ки ларзон шуда, шамшери худро бардоштанӣ шуданд. Сардори чавони исьёнгарон бо овози баланд дод зад:
  - Он чизе ки ман мебинам! Якдигарро мекушед ба хотири ладзаи харомхо! Хазандахои эҳёшуда ҳатто шамшер бардошта наметавонанд, шикамашон аз ҳад зиёд монеа мешавад. Агар дар ту заррае ғурур боқӣ монда бошад, ин зиштро бибур.
  Гладиаторхо гуё махз хаминро мунтазир буданд: ба суи галаи фарбех шитофтанд.
  Ғуломон ба як сӯ парида, намехостанд барои оғоёни манфури худ бимиранд ва писарон ҳатто ба сӯи меҳмонони олиқадр ҷӯйбор ва ғизо партофтанд.
  Деметр фарьёд зад:
  - Ҳамаашонро бикушед!
  Пас аз он як пиёла майи булӯрӣ ба сараш афтода, канҷаро кӯфт.
  Witcher хашмгин шуд. Ӯ шаҳрвандони сарватманди шаҳрро бурида, гӯшти онҳоро реза мекард.
  Ин мушкил набуд, аммо нафратовар буд. Дар пахлуи у хамсафари доимии Пасс чангид. Бик акиб намонд ва гладиаторхо аз зиндонбонони худ интиком гирифтанд.
  Ғуломони хира мудирро ба қалмоқ бардошта, фарёд заданд:
  - Мо азони худем! Онҳо низ мисли шумо ғуломанд!
  - Пас инро бо шамшер исбот кун! - фарёд зад вай ва шамъҳои люстраҳои Ҷодугар ба ларза даромаданд.
  Шайх хост гурезад, вале Бик ӯро пешпо хӯрд ва асал ба гиребонаш рехт:
  - Хайр, ба кучо даркор? Тадбир нест.
  Солнтслава сари ду ашрофро якбора бо як зарба бурида, чоги сеюмро бо зону пахш кард. Аммо, дигар ҳатто шабоҳати ҷанг набуд, ғуломон танҳо қасос мегирифтанд. Боқимондаҳои посбонон гурехтанд ва идҳо, ҳатто дар беҳтарин шакл, як қувваи ҷиддии ҳарбӣ набуданд. Ҳамаи онҳо пеш аз хунук шудани Witcher кушта шуданд. Танхо сар-шайх зинда буд, Бик аз муй мекашид. Ведмаков бачаи бегайратро пеш кард:
  - Ин одами шариф аст. Он метавонад барои мо муфид бошад!
  . БОБИ Љ 12.
  Немисхо хучуми худро ба Сталинград давом доданд. Чунин менамуд, ки хеле кам мондааст, аммо гузаштан аз охиринаш бениҳоят душвор буд. Ҳатто истифодаи оммавии Sturmtigers кӯмак накард. Гарчанде ки харобиҳои бомбаҳои реактивӣ хеле бузург буданд. Воситаи дигар бомбахои напалм буданд.
  Батальони духтарон лоғар шуда буд, вале зебоиҳо то ҳол ҷанг мекарданд. Рузи 20 октябрь барф борид, хама зебоихо пои луч буданд. Дар болои кати сафед осори зебо мегузоранд.
  Духтарони зебо каме дар барф чарх зада тозатар шуданд. Матрёна баъди асир шудани Серёжка барои худ чое наёфт. Хуб мешуд, ки чунин бачаи зираку зеборо аз даст медоданд. Ва уро дар асорати фашистй чй интизор буд? Аввал шиканҷа ва баъд ҳукми қатл!
  Писарбача воқеан наздик буд, ки тир холӣ кунад, аммо дар минаҳо монд. Дар як шабонаруз шонздах соат кор карда, бо хуроки ночиз тозиёнаи нозир Серёжкаро интизор буд.
  Аниқтараш, бача аллакай дар кон аст ва дар он ҷо мисли хар кор мекунад. Аммо дар зери замин назар ба рӯи замин гармтар аст. Ва чанговарон барои ях накардан мачбур мешаванд, ки чахидан ва давиданд. Ва духтарон ҷанг мекунанд. Ана, танки тавонои Шер меояд. Тупончаи он 150 мм буда, барои набардҳо дар шаҳр самараноктар ва амалӣ аст. Фриц ин танкро дӯст медорад, он аз паҳлӯҳои гуногун хеле хуб муҳофизат карда шудааст.
  "Муш" андаке аз паси худ мехазад. Як мошини олмонӣ, ки вазнаш дусад тонна буд, инчунин бо тупи 150 мм ва ҳафтоду панҷ муҷаҳҳаз буд. Ин қадар амалӣ бештар. Шумораи пулемётхо ба чорто расид, ба танк наздик шудан осон нест.
  Анюта, Мария ва Алла кушиш доранд, ки мастодонро якчоя кананд. Онхо бодиккат ба у наздик мешаванд.
  Анюта бо шавку завк месуруд:
  - Чй хел зиндагонй мекардем, чанг мекардем ва аз марг натарсидаем... Пас, аз ин ба баъд ману ту зинда мемонем! Ва дар баландиҳои пурситора, ва хомӯшии кӯҳҳо, дар ҷанги баҳр ва оташи шадид! Ва дар оташи хашмгин ва хашмгин!
  "Муш" модификатсияи охирин буд, ки дорои шаш пулемёт, ду коаксиалӣ бо баррел ва чаҳор дар болга давр мезананд.
  Мария, ки дар байни барф хазида мерафт, хичиррос зад:
  - Мо ҳеҷ гоҳ таслим намешавем! Охир, Исои Таоло бо мост!
  Духтар наздиктар шуда, бастаи таркандаро ба суи кирти Муш партофт. Дар таги сипар садои баланде ба гуш расид ва ролик канда шуд.
  Духтарон аз шодй фарьёд заданд:
  - Фашистро гиред!
  Алла дасташро ҷунбонд ва ба сӯи Фриц гранатаи пора-пора партофт. Фашистро мавчи таркиш ба боло партофта, хамрохи у сари ду солдати сиёхпусти кушунхои мустамликавй канда шуд.
  Зебои сурхрӯй ҳуштак зад:
  - Барои Ватан ва Сталин!
  Анюта бастаи таркандаро боз партофт... Ин дафъа он чандон муваф-фак нашуд, ба зиреҳ бархӯрд ва дар рӯи снаряди пулодӣ таркид.
  Духтар бо ғазаб гуфт:
  - Э, ман ғазаб кардам!
  Ва вай барои як қисми нави маводи таркандаҳои худсохт хазида рафт. Пошнаи мудаввараш, ки аз хунукй сурх шуда буд, дурахшид. Духтараки қариб урён дар болои барф хазида, каме нороҳат буд. Вале мо токат карда метавонем. Зиёда аз ин, хангоми тирпарронй барф об мешавад.
  Анюта ҳатто месуруд:
  -Медонам, ки сармо зуд нест мешавад,
  Ҷараён бо овози баланд мешитобад...
  Ва онҳо аллакай аз кӯлҳо медаванд -
  Духтарони пойлуч!
  Духтар тир мепарад ва араб аз кушунхои мустамликадорон меафтад. Кушиши дар гуруххои хурд амал кардани душман боиси талафоти чиддй мегардад.
  Тупи кутохи Муш бори дигар пора-порахо мекунад. Дар дуд дар ягон чо снарядхо метаркиданд. Ва танаффусҳои зиёд ...
  Немисхо кариб Сталинградро ишгол карданд... Хеле кам мондааст. Аммо махз хамин чиз ба вермахт аз истифодаи бомбахои калон ва артиллерияи вазнин халал мерасонад. Фриц ба хориҷиён иҷозат дод, ки ба онҳо раҳм намекарданд, пеш раванд.
  Мария аз милтикаш тир холй кард. Зархариди фашистй афтода, аз болои сангхои харобахо печонда шуд.
  Духтар бо пистони арғувонӣ синаҳои урёнашро молид. Ҳамаи онҳо ҷанговарони ҷанговаранд - онҳо дар таги худ ҷаҳида мешаванд. Аммо дар бораи онҳо қариб ҳеҷ чиз нест. Эҳтимол бараҳна ба гунае махсусан зебоиро муҳофизат мекунад. Чунки онҳо қодиранд дар чунин дӯзах зинда монад!
  Алла омехтаи барфу хокро ларзонда, боз мепарад. Он рост ба чашми муборизи сиёҳ бархӯрд. Зани доно, ту чизе гуфта наметавонӣ.
  Се духтар боз ба Муш наздик мешаванд. Ба мошине, ки чунин зиреҳи ғафс дорад, аз ҳар тараф даромадан душвор аст. Аммо чанговарон пур аз оптимизм мебошанд. Агар шумо худи снарядро сӯрох карда натавонед, пас чаро бочкаро канда нашавед.
  Алла бо пои бараҳнааш пораҳои чиркинро лагад зада, месуруд:
  - Хакикати мо, хакикати мо... Мисли нурхои офтоб! Фардои мо равшан бошад, аз кухсор ҷӯйҳо ҷорӣ шавад!
  Чанговарони зан кайхо боз бо самолётхои асиршудаи МП-44 мусаллах буданд. Ин пулемётхо масофаи дуру дарози чангй доранд. Зебохо дилпурона оташ мезананд. Сиёххо боз меафтанд. Онҳо чашмаҳои хуни арғувонро ҷорӣ карданд.
  Мария, ки тирпарронй мекард, дар китфаш хам милтик ва хам автомати асир дошт, месуруд:
  - Тортанаки маккор неши худро тез кард,
  Ва аз Русия хуни мукаддаси русро менушад!
  Барои душманаш ҳама чиз басанда нест ва ӯ мекушад,
  Кӣ ба Русия муҳаббат дорад!
  Муҳаббат ба Русия!
  Духтар тиреро ба суи "посбон"-и гуногуне фиристод, ки аз тарқишҳо хазида меомад. Зебо табассум кард, чеҳрааш ҳарчанд лоғар бошад ҳам, зебоӣ ва дилрабоии худро нигоҳ дошт.
  Умуман, хамаи духтарони батальонашон зебоанд. Дар ин ҷо, масалан, Серафим тоторӣ аст. Падараш тотор, вале модараш аз Беларус буда, аз мӯи Серафима ранги гандуми пухтарасидаро мерос гирифтааст. Инчунин як духтари зебо, пойлуч ва қариб урён. Ва аз пулемёте, ки ба асир гирифта шуда буд, бо тирхои кутох тир холй мекунад. Ва фашистони дигар кушунхо ба суи вай хазида истодаанд.
  Серафима хеле дақиқ тир мезанад. Дар пахлуи у Мариям тиллоранг дароз кашид. Ҳарду духтар оташ мезананд ва месароянд.
  - Ватан! - оғоз кард Мария...
  - Ва армия! - давом дод вай Серафимро тирпарронй.
  Мария дар твиттер навишт:
  -Ин...
  Паррондан ва зарба задан ба одамони ранга, Серафима хабар дод:
  - Ду сутун!
  Мария табассумкунон дар твиттер навишт:
  - Дар...
  Серафима аз кор баромад ва афзуд:
  - Кадом...
  Мария, панҷ нафарро бурида, идома дод:
  - Ин нигоҳ дорад!
  Серафима, оташ зада, салом дод:
  - Сайёра!
  Мария, тирандозӣ, дар твиттер навишт:
  - Сандуқ...
  Серафима, тирандозӣ, гиря мекунад:
  - Мо муҳофизат мекунем...
  Мария сари фашистро шикаста гуфт:
  -Мо шумо...
  Серафим фашистонро бо тир бурида, хитоб кард:
  - Кишвар!
  Мария тирҳои хубро фиристода, дар твиттер навишт:
  - Ҳама....
  Серафима торафт аниктар тирандозй карда, илова кард:
  - Мардум!
  Мария муйхои заррини чиркинашро аз пешонааш партофта, месуруд:
  - Рат...
  Тири Серафим ва фиристодани тирҳо:
  - Аз шумо...
  Мария ба гулӯи фашист зарба зада, идома дод:
  - Гарм!
  Зани малламуй тотор, ки тир мефиристад, идома дод:
  - Абрҳо...
  Мария, ки дакик тир мекард, илова кард:
  - Хуб!
  Серафима хандид ва чир-чир кард:
  - Хуб ва...
  Мария аник тир зад ва гуррос зад:
  - Офтоб!
  Серафима, ки тирпарронӣ мекард, садо дод:
  - Гарм аст!
  Мария хандида суханашро давом дод:
  - Автомат...
  Серафима гӯё оташро роҳнамоӣ карда, аккос зад:
  - Натер...
  Мария зарбаҳои хубро илова кард:
  - Китф...
  Серафима бо хандон илова кард:
  - Ба солдат!
  Мария бо шавк месуруд, тирпарронй мекард:
  - Ман кофта...
  Серафима, ки оташи ҷангандаро идора мекард, илова кард:
  - Қабр....
  Мария африқоиро зада, идома дод:
  - Ба душман!
  Духтарон аз лавозимоти ҷангӣ тамом шуданд. Ва ӯ маҷбур шуд, ки зуд барои паноҳгоҳ давад. Таъминот дар Волга хеле душвор аст. Доимо бомбаборон кардан ва тирборон кардан. Ана, як ширкати арматура аз тарафи дигар шино мекунад.
  Дар гирду атрофи киштихо фавворахои дорупошй ва хошок ба амал меоянд. Туфончиён дар осмон наъра мекунанд. Фок-Вулфхо парвоз мекунанд. Ва ба болои онхо бомбахо партофта мешаванд.
  Якчанд киштй аз хам чудо шуд. Чанговарони советй гарк шуда мемуранд.
  Оташи артиллерияи душман аллакай хеле зич аст.
  Ҳатто шабона, Фритсҳо ҳама чизро дар зери оташ нигоҳ медоранд. Ва самолётхои бомбаандози онхо дар атроф шитоб мекунанд. Аз чумла бобои Ю-87. Гарчанде самолётхои реактивй аллакай ба истехсолот дохил шуда бошанд хам.
  Ана, ЯК-9-и афсонавии советй. Вай бо ME-309-и Олмон меҷангад. Чусту чолокй, суръат ва яроку аслиха ба хам омадаанд. Немисхо кушиш доранд, ки дар гузари аввал машинаи советиро маглуб кунанд. Аммо ӯ ноком мешавад. Кутос дар навбати худ кушиш мекунад, ки аз пасаш ояд, вале фашист аз суръати баландаш гурехта мешавад.
  Олмони тезтар, бо силоҳҳои пурқувват, бар зидди як руси манёвртар. Аммо парвози босуръат давом дорад. Фашистй ба мукобили хафт нуктаи оташфишонй ба кор бурда, ба машинаи советй зарба мезанад. Вай суръатро гум мекунад ва ба афтодан шурӯъ мекунад.
  Маҷрои дуд аз он мебарояд. Ва мотор месӯзад...
  Ин чӣ ҷанг аст! Муқовимат кардан ба мошини пурқуввате, ки дар аслиҳа ба мисли ME-309 аст, душвор аст, ки дар он ҳафт нуқтаи оташфишонӣ вазни зиёдатӣ ва манёври сустро ҷуброн мекунанд.
  Суръати баланд ба фашизм имкон медихад, ки дар чабда гурезад ва фронти чанговари немис нагз зирехпуш карда шудааст.
  Анюта боз кушиш мекунад Мушро вайрон кунад. Духтар ҷони худро дар хатар мегузорад. Вай аллакай харошида, бараҳна дар канори истеҳкомҳо мехазид. Ҳама зебоӣ бо харошидан ва харошидан фаро гирифта шудааст. Аммо баъдан ӯ норинҷакро бо бастаи маводи тарканда мепартояд. Вай хатто аз тири пулемёт бархурд. Харошидан китфи зебои.
  Аммо бастаи тарканда ба тупи 150-мм бархӯрд. Ва Олмон аллакай зарари назаррас гирифтааст. Мошин бо душвории зиёд аз ҷои худ ҳаракат мекунад ва барои лесидани захмҳо ба ҷои сарбозонаш бармегардад.
  Дар осмон Фок-Вулф ва якчанд самолётхои ТА-152 пайдо мешаванд. Онхо мавкеъхои советиро тирборон мекунанд. Як ҷуфти навтарин HE-183, мошинҳои реактивии ҳамла низ пайдо шуданд. Суръати ин гурбахо дар як соат то хаштсад километр мерасид ва онхоро зада задан кариб номумкин буд.
  Духтарон ба суи немисхо тирпарронй мекунанд. Сарфи назар аз муҳофизати пурқуввати ҳавопаймоҳои ҳамла аз оташи замин, ҳамеша имкони дастгир кардани душман вуҷуд дорад.
  Анюта ва Алла Луфтфаусти забтшударо аз худ карданд. Ин аслиҳаест, ки аз нӯҳ милтиқи ба ҳам пайвастшудаи бистумиллиметрии бебозгашт иборат аст.
  Шумо метавонед гӯё аз таппончаи хурди зенитӣ тир парронед.
  Ва чанговарон ба душман ишора мекунанд. Оғозро бемалол пахш мекунанд... Ҳарду зебо пои урёнашонро болои харобазор гузошта, ақибнишинии ҳамворро ҳис мекарданд.
  Фок-Вулф бо шаш тупи пневматикй дуд карданй мешавад - шикамаш канда мешавад.
  Духтарон бо шавқ наъра мекунанд:
  - Шайба! Шайба! Гол!
  Самолётхои дигари немис дар болои сари духтарон давр заданро сар мекунанд. Зебоҳо ба гузаргоҳҳои зеризаминӣ меафтанд ва аз ракетаҳои Фок-Вулф гурехтаанд.
  Анюта дар пошнаи дағалиаш дурахше ҳис кард. Духтар гиря кард:
  - Эй оташи ҷаҳаннам!
  Пойхои духтарак луобчахо пушонда, дарднок мешуданд. Ман мехостам, ки чизи сардро пора кунам.
  Ва дар рӯи замин кандашавӣ идома дорад. Барф аз шӯъла ҳиргиз мезанад, харобаҳо пора-пора мешавад. Немисҳо мавқеъҳоро бо оташ пахш мекунанд, аммо ин каме фоида меорад. Ҷанговарон мисли мушҳо дар сӯрохиҳо пинҳон шуданд. Бигзор худашон дарзмол кунанд.
  Алла ба гуши Анюта пичиррос зад:
  - Ба фикрам, ба наздикй гитлерчиён нихоят аз чанг тамом мешаванд. Онхо кувваи зиёд доранд, вале дар Сталинград имконият надоранд, ки гардиш кунанд!
  Духтари малламуй бо ифтихор чавоб дод:
  - Мо дар ин чо мисли сесад спартанй! Мо куввахои бартарии душманро зада мегардонем!
  Аллаи сурхрӯй хандида ба духтари шарикаш чашмак зад:
  - Ва шумо наметавонед аз мо гузашт кунед!
  Вақте ки духтарон ба рӯи замин баромаданд, рейд ба охир расид. Аскарони нави пиёдагарди сиёх пайдо шуданд. Онхо ба пеш баромаданд ва духтарон мачбур шуданд, ки оташ кушода, душманро мачбур карданд, ки бинии уро ба замин кобанд.
  Шеру палангхо боз ба чанг даромаданд. Немисхо бо танкхои вазнин ба кушунхои советй фишор оварданй мешуданд. Гох-гох снарядхо борид. "Паланг"-и осебпазиртар кӯшиш мекард, ки аз сохторҳои худ дур нашавад. Миномётхо хам раъду барк заданд.
  Духтарон ба суи немисхо ва зархаридони онхо тир холй карданд. Рақибонро нокаут карданд. Алла ва Анюта ҷуфт-ҷуфт тир холӣ карданд. Чехрахои душман пайдо шуда, карор гирифтанд. Сипас як қабати нави душманони пешрафта.
  Духтарон дар рафти чанг суруд мехонданд.
  Алла тирборон карда гуфт:
  - Пеш аз ...
  Анюта, тирпарронй давом дода гуфт:
  - Аз ҷониби шумо...
  Алло заду илова кард:
  - Легион...
  Анюта се-тои онхоро бурида, хи-чиррос зад:
  - Душманон...
  Аллоҳ мухолифонро мехкӯб кард ва ифшо кард:
  -Онҳо....
  Анюта нисфи косахонаи арабро канда, суханашро давом дод:
  - Онҳо мехоҳанд...
  Алла душманро торумор карда, суханашро давом дод:
  - Шумо...
  Анюта тирпарронӣ карда, бо хашм хиҷил дод:
  - Хоксор...
  Алла косахонаи сари арабро сӯрох карда, гиря кард:
  - Нобуд кардан...
  Анюта мехкӯб карданро давом дода, пичиррос зад:
  - Қайдҳо...
  Алла мисли тирпарронй хуштак зад:
  -Натарс...
  Анюта тири дакик зада, гуррос зад:
  -Душман...
  Алла мисли снайпер тирпарронй карда, давом дод:
  - Байонет...
  Анюта боз тир холй карда, аккос зад:
  - Қобил...
  Алла тирпаррониро бас накарда, пичиррос зад:
  - Маҷбур...
  Анюта, ки аз газаб тир холй карда, гурриш кард ва дугонаашро ислох кард:
  - Далерӣ...
  Алла дар вачди сахт ба сари африкоихо тир зада, аккос зад:
  - Қувват...
  Анюта, ки бо тирпарронӣ ҷаҳида, хиҷил дод:
  - Афзоиш...
  Алла лӯхтакҳои сурхашро ҷунбонда, идома дод:
  - Ва душманон...
  Анюта ба шиками араб зада гуфт:
  - Фавран...
  Алла бо тамоми калибрхо тир холй карда, аккос зад:
  - Нобуд кардан...
  Духтарон нафас гирифтанд. Ва баъди каме тирпарронӣ фарёд заданд:
  -Мо рыцарҳои милтиқи снайпер ҳастем, овози куштор равшан аст!
  Мавчи кушунхои мустамликадорон пеш рафтаистода як кадар паст шуд. Фашистон танкхои худро боз ба пеш равон карданд. "Палангон"-2 бо музахои дарози худ пайдо шуда, ба хар чизе ки пай бурданд, снаряд мепарронданд.
  "Паланг"-2 шакли турораи аслӣ дошт ва дар паҳлӯҳо зиреҳҳои нишебӣ дошт. Ин ӯро то андозае устувортар кард. Чанговарон боз роххои танкиро максади худ интихоб карданд. Фашистй лозим омад, ки мисли мохй дар табак зиндагй кунад.
  Анюта як бастаи таркандаро партофта, ғалтаки пеши "Паланг-2"-ро пахш карда, месуруд:
  -Туро бо ту®фа пешвоз гирифтам... Албатта,  ойи тобутро нишон додам!
  Алла пичиррос зада, бо хушнудӣ бастаи калони таркандаро ба сӯи фашист партофт:
  - Аммо Пасаран!
  Ва аз таркиш музаи дарози танки немис печида шуд. Ва паланги шоҳона ба бозгашт сар кард. Боз фашист сахт ярадор шуд. Алла онро гирифта аккос зад ва бо ангуштони пои бараҳнааш як пораи шиша партофт:
  - Шумо дар тобути дуб хоҳед буд!
  Шиша рост ба гулӯи як ҳинду, яке аз аскарони мустамликадори немис парвоз кард.
  Анюта ба шарикаш чашмак зад ва суруд гуфт:
  - Ман сарамро ба ин бочка меандозам! Ман ҳамаро ғарқ мекунам!
  Алла аз автомат тир холй кард. Немисхо боз дар зери хучум шуданд. Духтар пичиррос зада:
  - Мо ҳама чизро карда метавонем! Ва мо ғалаба хоҳем кард!
  Анюта милтикашро парронду гуфт:
  - Ғалабаи калон интизор аст! Бобои мо сарбаланд бошанд!
  Алла сальто кард ва мисли арчаи солинавӣ чарх зад. Духтар бо чашмак зад:
  - Муваффакият ака, кучо меравед... Муваффакият ако - фашистон механданд...
  Танкхои немисхо снарядхоро сарфа накарда, оташи худро пурзур карданд. Онҳо тӯҳфаҳои таркандаҳои худро рехтанд. Ва онхо ба мавкеъхои советй наздик шуда, кушиш мекарданд, ки ба камбудихо рох надиханд.
  Анюта аз сим истифода бурда, чунон ки Серёжка асир ба онхо таълим медод, минаи вазнинро кашид. "Шер" охиста-охиста ба суи мавкеъхои советй давида рафт. Тупчаи 150-мм он гоҳ-гоҳ снарядҳоро туф мекард. Духтарон пичиррос зада чашмак заданд.
  Анюта месуруд:
  - Немисхо - мурчхо, фашистон - фашистхо... Шуморо охири пацифист интизор аст!
  Алла бо табассум қайд кард:
  - Пацифизм... Вақте ки мо дар бораи фашистон гап мезанем, дар бораи пацифизм сухан гуфтан ҳатто аблаҳист!
  Анюта як арабро аз гвардияи мустамликадор ба купруки биниаш бо тири хубе зада, чир-чир кард:
  - Ва онхо дар тафаккур маъюбонанд... Дар корхои харбй бошад, он кадар мустахкам нестанд! Ба наздикӣ мо онҳоро аз рӯи сайёраи Замин комилан нест мекунем!
  Алла боз як бори дигар доду синаи урёнашро ба шагал молид ва суруд хонд:
  - Ман як рыцари рус дар зонуи вахшиёнам... Душманони Ватанро аз руи замин хохам бурд!
  Зебои сурхрӯй ба осмон нигоҳ карда, чашмак зад. Дар он чо самолётхои тупчиёни немис "Чорчумхо" чарх мезаданд.
  "Шер"-и олмонй гох-гохе ба боло хазида меомад ва дар лахзахои боду даво мемонд. Ва таппончааш пайваста туф мекард.
  Анюта минаро дар зери курти танки немис харакат карда, хи-чиррос зад:
  - Барои Серёжка....
  Немисхо истод ва боз тир холй кард. Снаряд аз паси духтарон таркид.
  Анюта тафтиш кард:
  - Снарядҳои ширӣ, ҳар кӣ майнаи кӯдак дорад!
  "Шер" чанд муддат истода буд. Шояд экипажи ботаҷрибаи олмонӣ хатареро дар пеш ҳис мекард ё шояд онҳо мехостанд, ки маҷмӯаи ҷангии худро истифода баранд. Аммо "Шер" чанд вакт истода, снарядхои марговар туф кард.
  Анюта кайд кард, ки танки немис тупхои мукаммалтар дорад ва нисбат ба КВ-2 бештар тир холй мекунад. Ва ин, албатта, ин мошинро хеле хатарноктар мекунад. Анюта аз худ гузашта, пичиррос зад:
  - Бигзор бадкорон ба дӯзах раванд!
  Алла фашистро дар плекси офтобй тир холй карда, аккос зад:
  - Галабаи мо ногузир аст! Ва ҳама чиз хуб анҷом меёбад!
  Анюта хам туркро бурид ва суруд:
  - Харчанд, гуё, ки балохо шохи сиёхашро би-канд, зиндагй ба зудй катъ мешавад... Аспхо кина мекунанду хун чун дарьё равон, боз замин аз зери пои ту нопадид мешавад!
  Алла, эрониро кушта, афзуд:
  - Аммо замин хам посбони худро дорад... Ва дар байни ситорахо ба у кашол ёфтаанд... Риштахои ноаёни начотдихй барои бадарга кардани Гитлер ба Колыма!
  Духтарон тирпарронй карда, бо як овоз суруд мехонданд:
  - Биёед, Адольфро шикастем, ин ба ӯ зарар мерасонад! Бовар дорам, ки мо фашизмро маглуб мекунем! Ва дар Русияи мо, Масеҳ, Худованди халқҳои тамоми кишварҳо зоҳир хоҳад шуд!
  Ва чанговарон тирпарронй давом доданд. Аммо аскарони пиёдагарди душман хобида, ба тирандозй ва партофтани гранатахо шуруъ карданд. Кушунхои фашистй бо оташи миномёт дух-таронро хомуш карданй шуданд. Ва бисьёр гранатахо партофта.
  Алла фалсафӣ қайд кардааст:
  - Бо рақамҳо шумо метавонед дар интихобот ғолиб шавед, бо маҳорат шумо метавонед дар интихобот бидуни ҷанг пирӯз шавед!
  Анюта хандид ва қайд кард:
  - Ҷанг майдонест, ки сифат аз миқдор пеш меояд, интихобот, чун қоида, баръакс аст ва ин латифа аст!
  Ҷанговарон каме ақибнишинӣ карданд, гранатаҳо ва пораҳои онҳо хеле ғафс меафтиданд. Алла ҳатто туҳфаи партофташударо бо пои худ гирифта, ба ақиб партофт. Граната парвоз карда, ба сари кулохи фашистон бархурд. Ва он чӣ гуна таркид ...
  Гӯё як бастаи дигар дар ҷое таркида бошад.
  Алла ба таври фалсафӣ қайд кардааст:
  - Бахт дуюм хушбахтист, муваффақият сеюм аст, аммо маҳорати аввал!
  Анюта хандида гуфт:
  - Бахт мукофоти далерї аст, аммо барои бепарвої не!
  Алла чашми як ҳиндуро аз лашкари мустамликадорон канда, фишурда кард:
  - Ҳар кӣ насиб бошад, ҷонаш месарояд!
  Анюта табассум карда гуфт:
  - Ин хуб аст, вақте ки шумо бахт доред, ин маънои онро дорад, ки Худо шуморо наҷот медиҳад!
  Духтарон каме шӯхӣ шуданд. Баъд "Шер"-и немис ба ин нигох накарда, пеш рафт ва аз мина тарконда шуд. Кирт аз болои асбоби тарканда гузашта, канда шуд.
  "Шер"-и захмдор чарх зада, аз чо бархост... Чанговарон шод шуда, бо камоли майл суруд мехонданд.
  -Шер дар андеша маъюб аст, паланг сарчашмаи ®ар гуна бало®ост... Дар дунё аз одам  олибтар чизе нест!
  Анюта катори тулонй тир холй кард, ки лашкари хоричй ба туфон бархоста, месуруд:
  Мо ракетаю самолёт дорем,
  Қавитарин рӯҳи рус дар ҷаҳон...
  Бехтарин лётчикхо дар сари руль мебошанд -
  Душман ба чангу хок торумор карда мешавад!
  Ба назар чунин мерасад, ки "Шер" сахт осеб дидааст. Вай ях карда, боз якчанд снарядро туф кард.
  "Пантера" чусту чолок пайдо шуд. Аммо вай аз амиқтар ворид шудан ба мавқеъҳои аскарони шӯравӣ тарсид ва ба тирандозӣ шурӯъ кард. Дар болои сари духтарон снарядхо хуштак мезаданд. Ва харобазорҳо ва оташро шикастанд.
  Анюта гранатаеро тайёр кард, ки барои паррондан лахзае, ки танки фашистй ба масофаи дастрас наздик омад, дастгир карда шавад. Аммо "Пантера" низ аблаҳ нест. Немисхо тир холй карда, снарядхоро ба шакли шахмат гузошта, кушиш мекарданд, ки ягон порча заминро аз даст надиханд. Ва онҳо аслан ҳар сангпораро канда карданд.
  Алла ба сари синаи урёнаш зада, гуфт:
  - Тактикаи Краутҳо ғалат аст... Оё онҳо бо ин роҳ ба бисёриҳо ноил мешаванд?
  Анюта бомахорат гуфт:
  - Чӯҷа якбора донаро мехӯрад, аммо нисбат ба хук, ки пораҳои калонро фурӯ мебарад, хеле тезтар вазн мегирад!
  Пантера зиёда аз хаштод тир холй кард ва тирпарронии худро сарф карда, ба акиб гашт ва ба лонаи худ баргашт. Ба чои он мастодон нав - Штурмтигер пайдо шуд. Машина бочкаи васеи худро бо cap пушид. Аз афташ, бо хамин рох ба сарфаи худ умед бастаанд.
  "Штурмтигер" аз дур ба суи мавкеъхои кушунхои советй тир холй кард. Ракета садо дод. Замин бархост ва фаввораи оташборе аз шуъла берун рехт.
  Духтарон базӯр зинда монданд; онҳо хеле зери хок пӯшонида шуда буданд. Анюта ҳатто андаке дар ҳайрат монд. Духтар ногаҳон худро дид, ки аспсавор аст. Ва он ки вай ба як даста, ки ба артиши тоторҳо ҳамла кардааст, фармон медиҳад. Ва бо ҷанговарони ӯ ба аспҳо савор мешаванд. Муғул-тоторҳо ба зарба тоб оварда натавониста, ақибнишинӣ мекунанд ва ҳазорон нафар дар зери нағол мемуранд.
  Анюта ду шамшерро мавҷ мезанад ва душманонашро мекушад. Аммо дидани он ногаҳон қатъ шуд.
  Алла ба рухсораҳои шарики худ як торсакӣ зада, ӯро такон дода гуфт:
  - Хайр, ҳамин тавр! Акнун хобиданро бас кунед!
  Анюта бо ғазаб ҷавоб дод:
  - Ман истироҳат накардам, балки ҷанг кардам!
  Духтарак аз газаб хест ва граната партофт. Тухфа парвоз карда, ба бочкаи танки "Лев" бархурд. Пас аз осеб дидани мошин, бағоҷи вазнини худро чин кард.
  Анюта дар болои шуш хитоб кард:
  - Ман рыцари Рус ҳастам!
  Алла аз пулемёташ тир холй карда, фарьёд зад:
  - Чавоб дод писарак руяшро кашида,
  Ман мехоҳам ба Русияи муқаддас хизмат кунам...
  Бигзор бахри хун резад,
  Аммо Худо метавонад моро наҷот диҳад!
  Анюта бо шикам ва синаи холаш ба болои харобахо афтод. Хамин вакт, ки садхо тири пулемёт аз болои сараш дурахшид. Духтар забонашро берун карда гуфт:
  - Девонагии сарбозони ҷасур барои генералҳои бемаънӣ наҷотбахш аст!
  Алло розӣ шуд:
  - Аскар далер аст, генерал дисоб мекунад, душман маккор, муваффакият тандо бо далерии хирадмандона меояд!
  Духтарон боз оташ кушода, бо якдилй хитоб карданд:
  Эскадронхо аз болои у
  Дар як овоз гурриш
  Адольф як аблаҳи қавӣ аст -
  Растаниҳои Садом!
  Боз як "Шер"-и зирехпуш пайдо шуд. Ду лашкар аз ӯ гурехтанд, аз рӯи сиёҳашон, араб буданд. Онхо кушиш карданд, ки ба чанг занчир зананд, то танки пешкадамро аз майдони чанг кашанд.
  Алла ва Анюта тир холй карда, дар як вакт техникхоро куштанд. Ҷанговарон месуруд:
  - Худро нобуд накунед ва ба рафиқатон кӯмак кунед, ба дигарон кӯмак кунед, ки аз оташ берун бароянд!
  Се нафари сиёҳпӯст пайдо шуданд. Онҳо ҳарчи зудтар бо занҷир шитофтанд, аммо аз ҷониби духтарон низ тир хӯрданд. Гузашта аз ин, Анюта таппончаро тирборон карда, сагро бо ангуштони бараҳнааш пахш кард.
  Ва ӯ тавонист ба рақибони худ бо дақиқии фавқулодда, ба монанди дақиқии Робин Гуд зарба занад.
  Алла қайд кард:
  - Нишон на он аст, ки бомуваффақият мезанад, балки онест, ки бо нокомӣ пазмон мешавад!
  Анюта бо пои барахнааш граната партофт ва хитоб кард:
  -Да«и«тарин шахсе, ки диди хан ар дорад, метавонад аз даст афтад, аммо барои а«ли тез аз ®адаф даст кашидан авфнопазир аст!
  Граната ба миномёт бархурда, ба таркиш шуруъ кард ва минахоро тарконд.
  Оре, Сталинград барои немисхо осон набуд. Онҳо дар он қалъаи даҳшатноки марг доранд!
  . БОБИ Љ 13.
  3 ноябрь немисхо Тихвинро ихота карданд ва дар худи шахр чанг cap шуд. Армияи Сурх охиста-охиста акибнишинй кард. Кисми зиёди шахри Боку аллакай забт карда шудааст, кушунхои советй ба нимчазира акибнишинй мекунанд. Ереван то ҳол базӯр нигоҳ дошта мешавад. Сталинград дар арафаи харобшавй мебошад.
  Аммо ба ҳар ҳол, Сталин фармон дод, ки ин шаҳр таслим нашавад. Барои Астрахань хам чанг cap шуд. Краутхо низ кушиш доранд, ки дар ин шахр пеш раванд. Ҳама равишҳо шадидан бомбаборон карда мешаванд ва инфрасохтор хароб карда мешавад.
  Зимистон наздик шуда истодааст... Ва рафти чанг торафт кам пешгуишаванда мегардад. Аммо ба назар чунин мерасад, ки Сталинградро гузарондан мумкин нест. Таъминот дар Волга аз сабаби яхбандӣ ва бомбаборони азим халалдор мешавад.
  4 ноябрь аллакай навад фоизи тихвин гирифта шуд. Ва немисхо ба территориям Финляндия наздик шуданд. Кушунхои советй зарари калон дида, барои боздоштани душман кувваи кофй чамъ карда натавонистанд.
  Финхо ва кушунхои лухтакмонанди Швеция хам ба мачлис хучум карданд. Онхо куввахои калонро ба кор бурданд.
  5 ноябрь коалициям Германия ва кушунхои Финляндия - Скандинавия муттахид шуданд. Хамин тавр дар гирду атрофи Ленинград як ҳалқаи дукарата баста шуд. Галабаи нави калон барои Рейхи сеюм.
  6 ноябрь дар сектори шимолй чанг хануз давом дошт. Фашистон коридорро васеъ карданд. Вазъият нихоят душвор шудааст. Дар Тихвин бокимондахои охирини муковимат сухта буданд. Немисҳо ба сӯи Ереван мушакҳои баллистикӣ партоб карданд. Се презентатсия бароварда шуд. Ба харобй ва талафоти калон оварда расонд. Аммо дар ниҳоят ҳеҷ чиз вайрон нашуд.
  Шахри Астрахань аз хоки бокимондаи сарзамини советй чудо шуда буд. Вазъият тезу тунд шуд. Киштихои нави чангии немисхо ва англисхо ба Мурманск тир холй карданд. Дар вакти тирпарронй коменданти гарнизон ва бисьёр офицерон халок гардиданд.
  Аз ин хам бадтар шуд.
  Ва 7 ноябрь фашистон ба Волхов зада даромада, нихоят мукобилати кушунхои советиро дар Тихвин пахш карданд. Хамин тавр, фарк бо Ленинград хеле афзуд. Маълум шуд, ки шаҳр дар зери муҳосира базӯр зинда мемонад.
  8 ноябрь нихоят озмоишхои деринтизори танки Лев-2 барпо гардиданд. Мошин тарҳи тағирёфта дошт. Мотор, трансмиссия ва қуттии редуктор дар як ҷо дар пеш ва қисми ҷангӣ дар паси он ҷойгир буд.
  Бо саъю кушиши пурчушу хуруш немисхо бо рохбарии Порше мошинро барои солгарди путч сохтанд.
  Дар ҳақиқат, ба шарофати силуэти поёнӣ, ҳангоми нигоҳ доштани аслиҳа ва зиреҳи Шер, вазни мошин ба шаст тонна, бо муҳаррики 1200 қувваи асп кам карда шуд. Санҷишҳои ҷангӣ нишон доданд, ки натиҷа як танки комилан қобили қабул буд. Маҳз он чизе ки ба шумо лозим аст!
  Маҷмӯи сифатҳои хуби ронандагӣ ва зиреҳ.
  Аммо Фюрер бо ин каноатманд набуд. Вай талаб кард, ки зиреҳи паҳлӯҳо ва қафо мустаҳкам карда шавад, инчунин насб кардани тупи 88-мм, ки дарозии тупаш 100 ЭЛ мебошад.
  Мошини дигари озмоишшуда E-100 буд. Аммо ин танк хеле вазнин шуд: 140 тонна, аммо он аз ҳама ҷонибҳо ва силоҳҳои муш муҳофизати аъло дошт. Умуман, силсилаи "E" ваъда дод, ки хеле умедбахш хоҳад буд. Аз афташ, немисхо ягон вактро бехуда сарф накарданд.
  Танки Барс, ки двигатели иктидори 1000 кувваи асп дорад, низ намоиш дода шуд, вале ин машина ба назари Гитлер ба кадри кифоя мухофизат карда намешуд.
  Дар юбилей инчунин навъхои гуногуни самолётхо намоиш дода шуданд. Аз ҷумла, ҳавопаймоҳои ҳамла ва модификацияи ME-262. Ва инчунин ТА-183. Тамоми паради технология.
  Аз чумла, аппаратхои пуриктидори газ, онхо кодиранд, ки тамоми шахру кишлокхоро вайрон кунанд.
  Дар ин чо, дар хакикат, системахои хеле мустахками харобиовар намоиш дода шуданд.
  "Пантера"-2 низ аз озмоишҳо гузашт, ки вазнаш панҷоҳ тонна буд, зиреҳи пешинааш 150 миллиметр дар кунҷ ва тупи "Паланги шоҳона" дошт. Зиреҳи паҳлӯ 82 миллиметр, нишеби буд. Чунин танк каму беш ба Гитлер мувофик буд, зеро вай дар чанги наздик ба сию чор тоб оварда тавонист.
  Умуман, гитлерчиён хайвонотро тоза карданд.
  Санҷишҳои ҷангандаҳои Гота, ки қодир ба суръати як ҳазору сад километр дар як соат расида метавонанд, гузаронида шуданд.
  Хулоса, онхо камарбанди худро ба рох монданд.
  9 ноябрь Волхов афтод. Вазъият ба авҷи худ расидааст. Ва боз танкхои советй ба хучуми чавобй гузаштанй шуданд.
  Грингета дар назди таппонча ях карда монд. Черчилл 2 дар муқобили мошинҳои шӯравӣ истода, лавозимоти ҷангиро туф кард.
  Духтари лорд Ҷейн хитҳоро ҳисоб мекард. Танкхои советй вакте ки ба хандак даромаданд, суръати харакатро суст карданд. Ва менажерони немис аз ин истифода бурданд.
  Николетта онро гирифта суруд хонд:
  - Ҷанговари англис аз марг наметарсад,
  Дар зери осмони пурситора марг моро намебарад!
  Барои шер бо тоҷ далерона ҷанг хоҳад кард,
  Ман автомати пурқувватро бор мекунам!
  Малания бо маъсият сар ҷунбонд:
  - Ин аҷиб аст! Ва мо низ пардохт мекунем!
  Туп хеле фаъолона кор мекард. Снарядхо мисли гугирд дурахшиданд, ки дар хаво контурхо мемонданд. Бале, духтарони сергайрат буданд. Ва муҳимтар аз ҳама дақиқ.
  Грингета сарашро  унбонд ва ба пояи сию чор турет снаряд фиристод. Вай ѓурѓур кард:
  - Ин марг аст! Вай назди душманони ман хоҳад омад! Ва ман аз ин ба баъд медонам, ки вай душманони муйлабдорро интизор аст!
  Николетта бо табассум гуфт:
  - Хама хайвонхо ба муйлабдор таъзим карданд... То лаънати ноком шавад!
  Грингета боз хандид ва тир холӣ кард ва хиҷил кард:
  - Снаряди ман дакиктарин аст. Мо бешубҳа ба он ҷо хоҳем расид!
  Николетта ангушти ишораташро бардошта гуфт:
  - Банг, банг - назад! Харгӯши хокистарӣ давид!
  Грингета, оташ зада, месуруд:
  Ҳар кас барои худ интихоб мекунад
  Зан, дин, роҳ...
  Ба шайтон ё паёмбар хидмат кардан,
  Ҳар кас барои худ интихоб мекунад!
  Ҷейн сар ҷунбонда ва эътироз кард:
  - Албатта, ин тавр нест! Наваду нӯҳ дарсади имони инсон аз таваллуд муайян мешавад, на дониш. Дар ин ҷо мо ба калисои Англикан тааллуқ дорем... Аммо агар ба он нигоҳ кунед, дар кадом асос? Оё ин интихоби мост?
  Грингета хандид ва қайд кард:
  -Ман шахсан дар оилаи муъмин будам, вале акнун бештар ба бединӣ майл дорам!
  Николетта хандид ва забонашро берун кард.
  - Атеизм... Ин чолиб!
  Малания ба таври фалсафӣ қайд кард:
  - Ва баробар аз ҳама чиз дур! Вақте ки Худо ва қудрати ғайритабиӣ вуҷуд надорад, ҳама дин ботил аст!
  Грингета сарашро ҷунбонд ва бо омодагӣ тасдиқ кард:
  - Ин мисли коммунистон! Онҳо чунин ақидаеро ба миён оварданд, ки ҳама динҳо танҳо хаёли одамонанд. Ва онҳо дар ин бора таълимот сохтанд!
  Маланя бо шубҳа лабонашро печонд:
  -Ва пас аз марг онҳоро чӣ интизор аст?
  Грингета гѓштхӯрона табассум кард. Вай аз снаряд тир холй карда, корпуси танки дигари советиро кушода, чавоб дод:
  - Дар ин чо бисьёр чизхоро ба миён овардан мумкин... Хатто зинда кардани мурдагон бо кувваи илм!
  Малания бо табассум хотиррасон кард:
  - Ман китоберо дар бораи олами оянда хондам. Дар он ҷо аллакай империяи кайҳонӣ вуҷуд дорад. Марг, пирӣ, беморӣ нест. Ва албатта гуруснагӣ... Ростӣ, аксарияти аҳолӣ кор надорад, аммо барои ҳама басанда аст.
  Масалан, мошинхо бепул дода мешаванд. Ва машинахои электронй мавчуданд, ки бо ёрии онхо бо тамоми чахон алока мекунанд.
  Николетта хеле ҷиддӣ қайд кард:
  - Пешравй босуръат инкишоф меёбад. Ба ин танкхо нигаред... Чи тавр онхо пеш рафтаанд ва боз хам пешкадамтар шудаанд. Бо вуҷуди ин, Черчилл-2-ро бо Матильда муқоиса кардан мумкин нест.
  Малания розӣ шуд:
  - Бале, танкхо пеш рафтаанд... Ин шинам!
  Боз як хучуми танкхои советй ба амал омад ва танаффус ба амал омад.
  10 ва 11 ноябрь немисхо амалиёти хурди хучумкунанда гузаронда, дар шимол гушахои худро буриданд.
  Кушунхои советй дар шимоли Сталинград ба хучуми чавобй гузаштанд, вале муваффакияти кам ба даст оварданд. Охирин хонаҳои шаҳр аллакай истода буданд. Дар як вакт вайрон карда, ба замин. Аммо холо Сталин фармон дод, ки то охир нигох дошта шавад.
  Шахри Боку кариб ишгол карда шудааст. Аммо чоҳҳои нафтӣ сӯхта истодаанд ва дар байни онҳо задухӯрд ба амал омадааст. Немисхо пай дар пай бомбаборон мекунанд.
  Ҷангҳо дар Астрахан дар авҷи худ ҳастанд...
  12 ноябр туркҳо ба Ереван ҳамла карданд. Хамла зада гардонда шуд. Усмониён талафот доданд. Аммо боз тир холй карданд. 13 ноябрь немисхо кварталхои охирини Бокуро ишгол карда, аз забт шудани шахр хабар доданд. Танхо дар нимчазира чанг хануз давом дошт ва осмон аз чоххои алангадор сиёх буд.
  14 ноябрь фашистон ба хучуми Мурманск шуруъ карданд. Артиллерия ва авиацияро истифода бурданд...
  Сталинград оташ мезад, аммо қувватҳои Шӯравӣ интиқол додашуда имкон доданд, ки то ҳол нигоҳ дошта шаванд. Ҳарчанд танҳо ба канори шаҳр ва ба ҳисоби талафоти бузург.
  Дар вакти хучум ба Мурманск армияи калони киштихои харбй чамъ омада, авианосецхо низ омаданд. Шаҳрро мисли ролики плазма пахш карданд. Ва бомбаборон ва тирборон карданд.
  15 ноябрь кушунхои фашистй ба харакат даромада, ба шахр - ягона бандари бе ях дар укьёнуси Шимолй хучум карданд. "Мушхо" дар чангхо ва хатто танки "Рат", ки фашистон онро дар амал санчидан мехостанд, иштирок доштанд.
  Бо вуҷуди ин, "Рат" то андозае рӯҳафтода буд. Вай аввал пеш рафт ва баъд дар туманхои барф часпид. Ва вай дар канори шаҳр истод. Немисҳо ба ҳамла чандон омода набуданд. Аммо тирпарронй бас на-кард. Фашистон 16 ноябрь тоза кардани чоххои нефти сухтаистодаро амалан ба охир расонданд. Аммо як қисми нимҷазира ба сабаби оташсӯзӣ, ки то осмони ҳафтум афзоиш ёфтааст, барои онҳо дастнорас буд.
  17 ноябрь фашистон шохаи охирини дарьёи Волгаро ишгол намуда, бо хамин Астраханьро мукаммалтар мухосира карданд. Боку кайхо канда шудааст.
  Ереван хам хучум карда шуд. Шахр дар теппае вокеъ аст, ки барои мудофиа хеле кулай аст, вале ба он хучум кардан, махсусан бо танкхо душвор аст.
  18 ноябрь кушунхои советй кувваи мудофиаи фашистиро дар шимоли Сталинград боз санчи-данд. Ин фишорро ба он чизе, ки дар Волга боқӣ монда буд, суст кард, аммо ин талафоти назаррасро талаб кард.
  19 ноябрь немисхо ба сабаби талафоти калон хучум ба Мурманскро бас карданд.
  Ҳамин тариқ, Фюрери мубтало натавонист пораҳои сершуморро аз мавқеъаш канда гирад. Накшахои фашистон, ки СССР-ро пеш аз зимистон ба охир расонданд.
  Бадтар аз ҳама, Ҷопон ба далели сардии ҳаво ва талафоти зиёди нерӯи корӣ амалиёти ҳамлаи худро мутаваққиф кард. Ягона чиз ин аст, ки самурайҳо истеҳсоли сию чор ва пантераҳои иҷозатномаи худро зиёд карданд. Ва онҳо метавонанд тобистони оянда мушкилот эҷод кунанд.
  20 ноябрь немисхо сухторро кисман хомуш карда, кисми зиёди нимчазираро тоза карданд.
  21 ноябрь кушунхои советй боз ба немисхо хучум карда, хатто якчанд километр шимолтари Сталинград зада даромаданд. Ба фашистон лозим омад, ки хучуми худро суст карда, мавкеъхоро баркарор кунанд.
  Ҷангҳо, тавре ки мегӯянд, дар чунин ҳолатҳо, танҳо дар сатҳи фрак аст!
  22 ноябрь фашистон кушиш карданд, ки дар минтакаи Туркманистон пеш раванд. Ва дах километр рох тай карда, онхоро боздоштанд. Аммо 23 ноябр бригадахои шохро ба чанг оварда, боз пеш рафтанд. Вазъият дар минтақаи Осиёи Марказӣ хеле тезутунд шудааст.
  24 ноябр дар фронтхо дигаргунии чиддй ба амал наомад...
  25 ноябрь фашистон хучуми худро ба Мурманск аз нав cap карданд. Кисмхои нав ба чанг андохта шуданд. Аммо ҳанӯз каме маъно дорад.
  26 ноябрь - ёздах сол аз интихоботи Рейхстаг расид, ки баъд аз он Гитлер рейх-канцлер таъин шуд.
  Бори аввал навтарин танки Е-100 ба фронт сафарбар карда шуд.
  Ин барои чунин мошин таҷрибаи ҷангӣ буд.
  Танк хеле дароз, қариб ҳамвор менамуд. Музаи дарози тупи 128 миллиметра аз он берун баромад. Ва зиреҳи фронталӣ дар кунҷи чилу панҷ дараҷа аст. Ва худи ӯ аз паҳлӯҳо хам мешавад.
  Танки E-100 ба шарофати муҳаррики охирини иқтидори 1500 қувваи асп назар ба муш тезтар ҳаракат кард. Ва снарядхо аз у парида.
  Ва дар дохили мошин Магда, Кристина, Герда ва Шарлотта чоргонаи шодравон пайдо шуданд.
  Духтарон барои Фюрер кӯдакон таваллуд карда, онҳоро зери назорати дояҳои махсуси SS гузоштанд.
  Ва онхо навакак ба фронт омада буданд. Духтарон хеле хандоваранд. Онҳо ҷангҳоро аз даст доданд. Ва дар ин ҷо танҳо имкони исбот кардани худ аст. Нихоят, ин шимоли Севастопольро гирем.
  Ва бартарии Рейхи сеюмро дар уқёнуси Арктика муқаррар кунед. Чангро дар хакикат боз чй кадар кашол додан мумкин аст? Ва чаҳор нафар фикр мекунанд: шояд дар якҷоягӣ бо онҳо ақаллан чизе тағйир ёбад?
  Дар наздикии Мурманск он қадар шабнам нест - ҷараёни Халиҷи Форс изолятсияро таъмин мекунад. Духтарон дар табъи чанганд. Ҳар кадом як ҷуфт - як писар ва як духтар таваллуд карданд! Пас шумо метавонед шод бошед.
  Магда ва Кристина дар атрофи силоҳ овезон буданд. Танк нав аст ва хеле оддӣ идора карда мешавад. Он аз паҳлӯҳо бо 120 мм зиреҳи майлӣ ва илова бар 50 мм сипари дигар муҳофизат карда шудааст. Ҳамин тавр, шумо наметавонед мошинро аз ҳама ҷонибҳо занед.
  Духтарон сурудро хуштак мезаданд. Онҳо дар дили бузург эҳсос мекунанд.
  Герда бо табассум дар лабони кахрабоаш гуфт:
  - Холо ману Гитлер насли умумй дорем. Мо аъзои оилаи шоҳона ҳастем!
  Шарлотта хандид, вақте ки ӯ қайд кард:
  - Ва дар пеш танҳо сифрҳо ҳастанд!
  Танки "Е"-100 ба мавкеъхои советй наздик шуд. Ҳама чиз дар гирду атроф чунон хароб шудааст, ки тир аз ҷониби Шӯравӣ хеле кам аст ва одатан аз силоҳи сабук.
  Магда тупи 128 миллиметриро нишон дода, ба суи магпи советй тир холй кард. Духтари малламуй асал месуруд:
  - Ман паланг хастам, як табассум дорам... Ва паланги бадкирдор хамаро аз хам чудо кард!
  Чилу панҷуми Шӯравӣ ба ақиб афтод, чанд сарбози рус кушта шуданд.
  Магда мисли гурба гиря кард:
  -Ман суперменам, усули ман оддист... Думи онҳоеро, ки аз пашм мезананд, газам! Ва он гоҳ духтар хандид. Хуб, мисли олиҳаи девона.
  Духтарони фохишаи гитлерй танкро ба ларза меоварданд. Ва худашон ба мошини зиреҳи нишеб ҷаҳида шуданд.
  Аммо баъд чанговарон машинаи худро гардон-данд. Шарлотта, ин зебоӣ бо мӯйҳои мисӣ, месарояд:
  - Клик, клик, клик... Ҷараён чарх мезанад! Савораи фашистй тамоми регро хурд!
  Ва баъд аз ин, Шарлотта чунон хандид... Вай ҳатто дандонҳояшро ба дандон задан гирифт. Ва боз танк чарх зад. Немисхо сим-торхои симдорро канда партофтанд. Мошине, ки ба андозаи Тиранозавр рекс баробар буд, ғазаб мехӯрд. Ва чанговарон ба чехраи зебою гуштхури онхо табассум мекарданд.
  Духтарон аз Адольф Гитлер кӯдаконро бардошта таваллуд карданд. Ва ин аллакай чизе мегӯяд. Виксҳои зебо, аммо дар айни замон ҳаюлоҳои ахлоқӣ. Дар ин чо аскари советиро, ки ба зери чарххо афтода буд, пахш карданд . Ва онхо тупи 76 миллиметриро ба замин зер карданд. Мо бо он роҳ мерафтем. Пулод хамвор карда шуд. Чанговарон фигураи пилотаж нишон доданд. Снарядҳо назар ба нахӯде, ки кӯдак бо ғусса меларзонад, безарартар менамуд. Тупончаи навбатӣ, ки E-100 ҳамвор карда буд, таппончаи 85 мм буд.
  Магда хандид:
  - Ва мо русхоро мисли катхо торумор мекунем!
  Кристина дӯсташро ислоҳ кард:
  - Бештар ба хирс монанд аст! Ва хирс ҳайвони калон аст!
  Ред Шарлотта дандонҳояшро нишон дода, илова кард:
  - Ва дандон!
  Танкхои немис аз хатти мудофиаи шахр гузаштанд. Чанговарони советй хеле якравона мечангиданд. Хама ярок ба даст гирифтанд. Хатто бачахои дахсола дар сафи милиция мечангиданд. Духтарон низ бисёр буданд. Ҳама сокинон ҷамъ шуданд, аммо силоҳ намерасид. Кахрамонии оммавй дар хама чиз аён буд. Пионерон бо истифода аз моддахои таркандаи худсохт ё даста-даста гранатахо ба назди танкхои фашистй омада, худро ба зери рох мепартофтанд - барои Ватан чон медоданд.
  Танки E-100 якчанд хисорот гирифт. Яке аз бачаҳо тавонист аз минаи вазнин тела диҳад. Ӯ худаш мурд, вале як мошини немисро вайрон кард. Роль дари-да, як кисми кирмак парида баромад. Мошини калон суръатро суст кард. Баъд чанд нафар чанговарон даста-даста гранатахо партофта, пайрахахои гафсро шикастанд.
  E-100, ки аз хатти пеш гузашта, ҳаракати худро гум кард.
  Вакте ки солдатхои советй ба хучуми чавобй гузаштан мехостанд, Герда шаш пулемётро нишон дода, онхоро ба кор андохтааст. Даххо нафар русхо ва намояндагони дигар халкхои Россия аз тирхои пулемётхо канда шуданд. Чанговарони советй бошанд, ба пеш давиданд. Онхо гранатахо партофта, халок шуданд. Баъзе пораҳо ба E-100 расидаанд, аммо пулемётҳо дуруст кор мекарданд. Ва Герда хеле дақиқ аст. Ва тирхои вай кариб хеч гох бехуда намераванд.
  Ва сарбозони рус мемиранд...
  Кристина аз тупи тезпарвози 75 мм, снарядхои пора-пора ва аз автомати коаксиалй тир холй кард. Даррандаи сурх-муйсафед, ки солдатхои советиро бо тир пора-пора мекард, хи-чиррос зад:
  - Ман барандаи маргам... Худи Шайтон хеши сурхи ман аст!
  Магда тарсончакона гуфт:
  - Хайр, ин корро накунед. Шайтон душмани Худост ва ба кӯли оташ маҳкум шудааст!
  Кристина пои урёнашро ба металл зад ва бонг зад:
  - Дар бораи кули оташ чй? Мӯйи ман мисли оташ аст!
  Герда бо табассум кайд кард:
  - Худи Фюрер ягон гуно-хи моро мебахшад... Аниктараш, худи мафхуми гунох аслан кухна шудааст?
  Магда китф дархам кашид:
  - Мехоҳед бигӯед, ки мафҳуми гуноҳ кӯҳна шудааст...
  Герда боз пулемётхоро ба кор андохта, хучуми чавобии аскарони русро пахш кард. Тирҳо онҳоро мисли тӯҳфаҳои дӯзах куштанд. E-100 дар ин тағирот хеле сахт муҳофизат карда шудааст. Ҳамагӣ ҳашт пулемёт, ду коаксиалӣ бо туп ва боқимонда аз болга идора карда мешуданд. Ва онҳо хеле сахт заданд.
  Герда бо табассум гуррос зад:
  - Гуноҳ, ин асоси мавҷудияти Рейхи сеюм аст! Дини мо дар хакикат дини хайвон аст!
  Кристинаи сурх, ки аз туп тир холй карда, аскарони русро мекушад, месуруд:
  - Ҳайвони меҳрубону ҳалим... Ман дандонҳои шуморо дӯст медорам, бовар кунед! Ҳайвони дӯзахӣ ва дӯзандагии ман!
  Яке аз зенитиҳои шӯравӣ боз тавонист ба роликҳо бархӯрда, онҳоро шикаст. E-100 ниҳоят қатъ шуд. Аммо Магда зенити озордиҳандаро бо зарбаи вазнин пӯшонидан ҷазо дод. Хуб, пайраҳаҳо шикаста буданд.
  Герда ғамгин шуда, буксирро даъват карда пурсид:
  - Марҳамат, моро берун кунед! Мо мемирем! Роҳҳо шикастаанд!
  Дарҳол ҷавоб омад:
  - Тугма мешавад!
  Кристина бо табассум месуруд:
  - Ин ҳаракат аст! Душманон берун!
  Магда таппончаеро, ки сарбозони рус мехостанд, барои тирандозии мустақим берун баранд, тир холӣ кард. Баррелро шикаста, аскарони советиро ба самтхои гуногун пароканда кард. Яке аз аскарон аз ним канда шуда, бо азоб мубориза мебурд.
  Насронии малламуй худро убур карда, чашмонашро ба осмон бардошт ва дуо кард:
  - Маро бубахш, Худовандо! Барои гуноҳ ва куштори беихтиёрона!
  Кристина хандид ва қайд кард:
  - Не, шумо ин корро карда наметавонед! Шумо бояд мисли санг устувор бошед! Барои мо санг бошед!
  Магда дилпурона чавоб дод:
  - Танҳо як санг вуҷуд дорад - Исои Масеҳ!
  Иблиси сурхрӯй аккос зад:
  - Исо сулҳҷӯ буд! Ва имон ва касби мо ҷанг аст!
  Танки Е-100-ро дар кашола гирифта, ба суи мавкеъхои немисхо кашола карданд. Герда бо табассуми маликаи барф гуфт:
  - Роллерҳо қисми осебпазиртарини зарф мебошанд. Ва мо бояд бо ин мубориза барем!
  Шарлотта сарашро ҷунбонд.
  - Шумо наметавонед тамоми роликҳоро бо сипар пӯшонед. Ин имконнопазир аст, зеро баъзе аз трекҳо ҳанӯз кушода хоҳанд шуд!
  Магда пешниҳод кард:
  - Роликхоро хурд ва бе паллета кунем-чй?
  Иблиси сурхрӯй хандид ва дандонҳои марворид нишон дод:
  - Чӣ тавр ба онҳо суръатро бештар додан мумкин аст?
  Магда кафи лучашро ба металл молид ва таклиф кард:
  - Агар двигательхои электрикиро истифода барем-чй?
  Шарлотта шикамашро кашида, гарданашро печонд:
  - Варианти имконпазир... Ва танкхо камтар месузанд!
  Магда гирякунон гуфт:
  - Ва«те ба дѓзах мерасем, он мисли машъал®о месѓзад ва аланга мезанад!
  Иблиси сурхрӯй гурусна зад:
  - Хуб, ҳамин тавр... Ва фариштагон аз шуълаи равшан офарида шудаанд! Биёед фариштаҳо бошем!
  Кристина онро гирифта, гӯшношунид месуруд:
  - Ман фаришта нестам, балки шайтонам, аммо барои мардум авлиё шудам.... Душманон дар зери шиканҷаи чунин дарди беодам ҳисоб хоҳанд шуд!
  Духтарон хомуш шуданд... Дар ос-мон штурмчиён чарх мезаданд, туп гурриш мекард. Ва бомбахо пай дар пай мерехтанд... Мисли жолаи хакикии харобию харобй.
  Мурманск месӯхт ва одамон мемурданд. Немисхо хатто ракетаи баллистикй cap дода буданд. На як силоҳи хеле муассир. Аз самолёти Ю-488 партофтани бомбаи панчтонна осонтар мебуд, ин хам дурусттар ва хам арзонтар мебуд.
  Вақте ки танкро ба таваққуфгоҳи алтернативӣ бурданд, Кристина аввалин шуда пои луч ба болои барф ҷаҳида шуд. Дар он чо мутахассисон ба таъмир шуруъ карданд. Духтарон ба хонаи гарм кучиданд. Мо болои матрасҳо хобидаем. Герда ва Шарлотта шохмотбозии кисаиро сар карданд.
  Магда ва Кристина ба шуғли шиками худ шурӯъ карданд, то шиками онҳо намоён бошад ва ҳангоми ҳомиладорӣ наафтад. Ҷанговарони зебо, ки дар камар меларзанд. Ҳанӯз тару тоза, аммо инҳо занҳое ҳастанд, ки фарзанд таваллуд кардаанд. Ва мурдан ҳоло он қадар даҳшатнок нест - касе ҳаст, ки насли оиларо идома диҳад! Хатто бо тухми ин гуна бадкасбе монанди Гитлер.
  Аммо духтарони батальони SS Tigress, Фюрер воқеан ба Худо монанданд. Ва акнун на як худои бутпарастӣ, балки чизи Қодири Мутлақ ва нофаҳмо дар нобиғаи худ.
  Герда гамбити шохро бозй карда, хучуми пурзурро вусъат дод. Шарлотта якравона худро дифоъ кард. Мубодилаи зарбахо ба амал омад. Аммо ҳамааш бо шикасти ҳамдигар ва дуранг анҷом ёфт. Баъд Магда ва Кристина ба бозии шоҳмот шурӯъ карданд. Ва Шарлотта ва Герда ба машқҳои абс ва push-up шурӯъ карданд. Духтар дар шакли фаъолона нигоҳ дошт.
  Магда рақибашро бозӣ ва тела дода, ба таври фалсафӣ қайд кард:
  - Аммо ин ҳанӯз аҷиб аст ...
  Кристина бо табассуми бегуноҳ дар лабонаш пурсид:
  -Чӣ аҷиб аст?
  Супермени малламуй ҷавоб дод:
  - Он, ки сафедпӯстон ранги некӣ ҳастанд, аммо онҳо аввалин шуда ҷангро оғоз мекунанд!
  Иблиси сурхрӯй оқилона қайд кард:
  - Вале мо хубй хам меорем... Вале большевикон аввал ба Россия хучум карданд!
  Магда дар ҷавоб бо оҳанги ғамгин суруд хонд:
  -Аммо ҳама чиз дар пеши мо гул мекунад, дар паси мо ҳама чиз фурӯзон аст...
  Кристина бо овози баланд илова кард:
  -Гиря кардан лозим нест! Бо мо касест, ки ҳама чизро барои мо ҳал мекунад!
  Герда сурудро давом дод:
  - Хушбахт, тира не, ба хона бармегардем - мукофоти мо варзишгарони малламуй мешаванд!
  Баъд аз ин, чор нафар хандиданд... Ходими наврас пайдо шуда, ба духтарон бутербродхои равган, панир, колбаса ва меваи хушк дод. Духтарон дар гармй хурок мехурданд ва хаста мешуданд. Зебохо хобидаанд. Ин хуб аст, вақте ки шумо ҷавон ва солим ҳастед - шумо метавонед ба осонӣ хоб кунед.
  Рӯзи дигар, 27 ноябр, E-100 танҳо қисман барқарор карда шуд. Духтарон дар хучум иштирок накарданд. Аммо танҳо дар як бикини мо пои луч дар байни тӯфонҳои барф давида мерафтем. Ба онҳо чун девона нигоҳ мекарданд, дар сармо қариб бараҳна давида буданд. Аммо духтарон умуман аэробатика мебошанд. Онҳо одамони махсуси ояндаанд!
  Герда пешеаф шуд. Ва на духтари пойлуч Герда, ки дар афсонаи Андерсен буд. Аммо инчунин далер ва ботаҷриба. Ва дар айни замон вай қотили таваллуд шуд. Духтари тезкор бо мушакҳои қавӣ.
  Бо вуҷуди ин, ҳар чор духтар хуб аст. Онхо ба масофаи панчох километр бо суръати тез давида, баргаштанд. Баъд мо як катор машкхоро ба чо меовардем, суруд мехондем ва мечухтем. Мо каме тирпарронӣ машқ кардем.
  Танхо рузи дигар танки Е-100 таъмир карда шуд. Бале, ин чандон бад нест. Гузашта аз ин, ин мошини бениҳоят вазнин сохтори аслии ғилдиракҳо дошт, ки аз тахтаи шашка фарқ мекунад, ки қобилияти ронандагӣ дар барфро зиёд мекард, аммо аз одати таъмиргарон мушкилоти муайяне ба вуҷуд овард. Ҳарчанд насб кардани E-100 нисбат ба Tiger ё Panther осонтар аст.
  28 ноябрь ба фашистон муяссар шуд, ки дар Мурманск каме чукуртар рахна шаванд. Аммо муқовимати аскарони шӯравӣ танҳо нофаҳмо аст. Ва ҳатто снарядҳои шонздаҳ дюймӣ аз киштиҳои ҷангии Бритониё ва Олмон иродаи дифоъро шикаста натавонистанд.
  Аммо фашистон хануз хам пеш мерафтанд. Танки Е-100 дар давоми руз якчанд блокро тай кард, вале боз роххоро вайрон кард. Аммо ин дафъа таъмир хамагй чанд соат давом кард. 29 ноябр духтарони Терминатор бо танки КВ-3 бархӯрданд. Мошини советй ба зиреҳи пешина ду бор бархӯрд, аммо снарядҳо аз нишебиҳо бархостанд. Магда ба танки рус зарба зад, ки он ба мисли тудаи машъалхои чусташуда сухта шуд.
  Кристина бо табассуми тамасхур аз шарики худ пурсид:
  - Ба он русҳо умуман раҳм намекунед?
  Магда самимона чавоб дод:
  - Ба хама, хатто ба онхое хам, ки лоики рахму шафкат нестанд!
  Ва духтарак чашмонашро ба осмон гардонд, сахт оҳ кашид. Чанговарон кушиш мекарданд, ки торафт бештар бодиккат амал кунанд. Барои он ки аз таъмир парешон нашаванд. Тупҳои 128 ва 75 мм мисли хар кор мекарданд. Аммо танк хануз зарар дидааст.
  Яке аз деворхо таркида ба болои мошин афтод. Зирех харошида, андаке канда шуд.
  30 ноябрь фашистон боз хам бештар пеш рафтанд. Дар баъзе чойхо хатто ба маркази шахр мерасиданд. Аммо худи хамон руз тири ба максад мувофик аз чилу панч ба музаи тупи 128 миллиметра осеб расонд ва духтарон мачбур шуданд, ки боз ба таъмир шуруъ кунанд. Ва, аз афташ, дарозтар.
  Баъд чор нафар карор доданд, ки ба чои танк мисли аскарони оддии пиёдагард чанг кунанд. Зебоҳо кӯшиш карданд, ки мубориза баранд, танҳо дар бикини мубориза баранд. Аммо дар сармо духтарон дар ин ҳолати нимбараҳна ҳамагӣ чанд соат истода метавонистанд ва сипас барои гарм шудан давиданд.
  Герда худро дар зери барф дафн карда, аз милтики навтарини МП-44 тир холй кард ва аскарони русро хеле фаъолона кушт. Ана, вай духтари пойлуч бо муйхои сафед, ки ба сари полковники Армияи Сурх зад. Ва вай гуфт:
  - Не, ман ҳанӯз ориёӣ ҳастам!
  Шарлотта, ки аз он тараф пеш мерафт, хандид:
  -Шумо ҷанговаред, ки ба душманонатон марг меоред. - Баъд духтараки сурхчаю пои урён ба майор тир холй карда, рост ба таги чашмаш зад. Вай дандонҳояшро каме воз кард. -Мебинед, ман бадтар намезанам!
  Герда тан-кид карда, сухани комсомолец ва капитани кушунхои русро тамом карда, дандонашро нишон дод:
  -Бале, шумо тир мезанед, аммо ман дидам! Мисли арра!
  Шарлотта бо ангуштони бараҳнааш пораи шиша партофт. Вай ба гардани лейтенанти лашкари рус зад ва чир-чир кард:
  - Ана, ман бо шиша бозӣ мекунам!
  Герда аз байни барф давида, пои луч ва изи пои зебое гузошт. Вай шитофт, хам шуд. Пас аз он духтари паланг чаппа шуд ва сальто кард. Вай печида, сарашро ба тарафи манахи аскари советй равон кард. Вай хунро туф кард. Герда бо пои луч гулӯро пахш карда, русро буғи кард.
  Иблиси сурхпӯхта Шарлотта пионерро буғи кард. Хамин тавр духтарон бадкирдор ва бадкор шуданд.
  Магда аскарони русро хам мекушт, вале ба бачахо зарар нарасонд. Не, вай ҳеҷ гоҳ ба кӯдак даст намебарад. Ва умуман, рехтани хун ба вай лаззат намедод. Бо вуҷуди ин, вай паланг аз батальони SS аст ва бояд фармонҳоро иҷро кунад.
  Ҳамин тавр, Кристина ба сӯи писарбачае, ки тақрибан дувоздаҳсола буд, ханҷар партофт. Дар ҳақиқат бераҳм. Не, калонсолон набояд кӯдаконро кушанд!
  Магда худро убур карда, пичиррос зад:
  - Худовандо маро бубахш! Ту аз ман нафрат мекунӣ, аммо ҷанг ҷанг аст!
  Ва малламуй ба снайпери рус, ки афтода буд, бо зарбаи дақиқ ба пули биниаш зарба зад. Афсус, чор нафари машхур пайдо шуданд. Духтарон аввал бритониёӣ ва қисман амрикоиҳоро куштанд, аммо ҳоло онҳо ба ин кор машғуланд
  русхо. Чунинанд табассуми пурчушу хуруши чанги дуйуми чахон. Табассуме, ки дандонҳои воқеӣ ва тезро нишон медиҳанд!
  Кристина пои урёнашро ба ҳезум молид ва ҳанӯз худро хунук ҳис кард ва гуфт:
  - Нафратовар аст? Аз ҷодугарони сурхрӯй чӣ мехоҳӣ!
  . БОБИ Љ 14.
  Немисҳо тадриҷан фаъолиятро ях карданд. Аз ҷумла авиация - ва маҷбуран аз сабаби бад шудани шароити обу ҳаво. Супоришхои як руз пеш аз хучумро пурра ичро кардан мум-кин набуд. Дуруст аст, ки Кавказ амалан забт карда шудааст. Кони нефти Боку тахти назорат аст. СССР манбаи калонтарини нефтьро аз даст дод. Дуруст аст, ки худи немисхо барои баркарор намудани чоххо хануз вакт сарф мекунанд. Карелия, Архангельск ва як кисми сохилхои шимолй низ забт карда шуданд. Ленинград аз алоца бо тамоми Россия тамоман кандааст. Дар марказ баъзе дигар территорияхо ишгол карда шудаанд. Нисфи Туркманистон низ ишғол шудааст. Ҷопон тамоми Муғулистонро забт кард ва инчунин худро ба Осиёи Марказӣ пайваст ва қисман пас аз дарёи Амур, дар минтақаи Усури плацдармҳо сохт. Дуруст аст, ки самурайҳо каме муваффақ шуданд. Владивосток комилан муҳосира шуда, зери оташ қарор гирифтааст.
  То Москва дусад километр рох мондааст. Ва немисхо акнун метавонанд бо ракетахои баллистикй ба суи пойтахт тирборон кунанд ва бо самолётхои реактивй бомбаборон кунанд. Аммо дар зимистон ва хунукӣ Вермахт қобилияти анҷом додани ҳамлаи минбаъдаро аз даст дод. Зиёда аз ин, кушунхои мустамликадорон: хиндухо, африкоиён, арабхо хеле сарданд. Ва онҳо бештар самаранокии ҷангии худро аз даст доданд. Аз чунин вазъият истифода набурдан гуноҳ мебуд. Гарчанде ки Армияи Сурх талафоти калон дода бошад хам, хеле хаста шуда буд.
  Дар хакикат, штаби генералй карор дод, ки сарфи назар аз хамаи душворихои таъминот ва аз даст додани Кавказ, дар зимистон якчанд амалиёти калони хучум гузаронад. Ҳатто агар фашистон дар зимистон ҷуръат накунанд, ки бинии худро берун кунанд, мо онҳоро маҳкам карда, торумор мекунем.
  Ё ба хар хол мо шуморо мачбур мекунем, ки дар бадтарин шароити обу хаво мубориза баред.
  Сардори штаби генералй ва чонишини вазири мудофиа Василевский комилан мантикй тахмин мекард, ки СССР ба таври илова дар мусобикаи технологии тамоми Европа ва Африка бо Осиё галаба карда наметавонад.
  Дар ин робита, бартарии душман, махсусан дар авиатсия, танҳо дар фасли зимистон афзоиш хоҳад ёфт. Бале, албатта, конструкторони советй танкхои нави мукаммалтарро аллакай кор карда баромадаанд ва тайёр карда истодаанд. Хусусан, Т-34-85 бо турети калонтар ва як таппончаи пуриқтидор. Хуб, ИС-2 бо таппончаи 122 миллиметрӣ дар роҳ аст. Аммо немисхо дар як чо истода нахоханд кард. Гайр аз ин, хатто мошинхои нав ба кадри кифоя нест, ки шерон ва ё ягон мошини вазнинро зада баранд.
  Ва гумон аст, ки акнун ба бартарии адад ноил шудан мумкин бошад.
  Вознесенский низ ба сухан баромад. Вай инчунин барои ҳамлаи зуд баромад кард:
  - Баъди аз даст додани Кавказ армияи мо ба камбуди сахти сузишворй дучор мешавад. Аниктараш, мо онро аллакай пурра хис карда истодаем. Аммо дар зимистон рузона хеле кутох мешавад, обу хаво аксар вакт бад мешавад ва сарфи сузишворй хам кам мешавад.
  Комиссари Халкй Жданов низ шитобкорона илова кард:
  - Гайр аз ин, солдатхо ва сапёрхои мо тамоми чоххои нефти Кавказро тарконданд. Ин чунин маъно дорад, ки краутхо хануз равгани моро истифода бурда наметавонанд. Аммо ба назар гирем, ки фашистони берахм чй тавр зуд сохтан ва баркарор кардани хама чизро медонанд, пас дар бахор нефти Боку ба артерияхои иктисодиёти рейхи сейум чорй мешавад.
  Сталин мухокимаро чамъбаст намуд:
  - Охирхои мохи декабрь мо зарбаи аввалини зимистонро мезанем. Ягона савол ин аст, ки дар куҷо?
  Дар ин чо армия дигар ягонагй надошт. Жуков таклиф кард, ки ба марказ зарба зада, душманро аз Москва дур кунад. Василевский тахмин мекард, ки дар Тихвин нуктаи заифро ёфтан бехтар аст. Дар баробари ин ба Ленинград, ки шояд аз блокадаи дукарата тоб наоварад, ёрй расонед.
  Рокоссовский ба тарафдории хучум дар самти Воронеж баромад кард. Идеяхои дар Астрахань, хатто дар наздикии Архангельск хамла кардан ба фашистон пайдо шуданд. Сталин ба хамаи эродхо гуш дода, чизе мека-шад ва фикр мекард.
  Идеяи аз Москва дур кардани душман ба назар васваса ва васвасакунанда менамуд. Вале фа-шистон холо махз дар марказ аз хама пуркувват ва мустахкам чой гирифтаанд.
  Аз Волга гузаштан ба хучум кардан ба назар мантикй менамуд, дарьё калон ва чукур буд ва худи давраи аввали амалиёт кашол меёбад.
  Дар байни Дон ва Волга хамла кардан мумкин аст, вале мо дар он чо аллакай зада галтонда, немисхо хам мустахкам шудаанд.
  Идеяи Василевский аз ҳама мантиқӣ ба назар мерасад. Дар шимол, олмонҳо заифтаранд ва аскарони онҳо ба гунае таҷрибаи ҷангии камтар доранд. Зиёда аз он, Тихвин ба наздикй ишгол карда шуда буд, кушунхои немис дар болои тахта чойгир буданд. Аммо комилан мумкин аст, ки краутхо хам хамин тавр фикр кунанд.
  Тамоми кувваро ба самти Воронеж дихед? Дар конфигуратсияи пеш як балкон ташкил карда шуд, ки кӯшиш кардан барои буридан, ба монанди тисли мобайнӣ хеле оқилона мебуд.
  Якчанд фикрҳои ҷолибтар дар атрофи Архангелск мезананд. Бо назардошти он, ки краутхо бояд арматурахоро аз бахрхо кашонанд, дар ин самт галла мавчуд будани окилона аст.
  Гарчанде ки қувваҳои худро таъмин кардан душвор аст, хусусан азбаски флоти зериобии фашистон дар баҳр комилан ҳукмфармост. Ва крейсерхои нави фашистон ба хизмат медароянд. Чунин ба назар мерасад, ки онҳо ҳатто тақрибан киштии ҷангии қаблан ғарқшудаи Бисмаркро сохтанд. Гузашта аз ин, киштии нав бояд андозаи рекордӣ ва силоҳи Яматоро шикаст диҳад.
  Ҳарчанд аз тарафи дигар, чаро ба Краутҳо ба киштиҳои ҷангӣ ниёз доранд? Ба чашми тамоми ҷаҳон хок пошед? Маълумот дар бораи навъхои нави яроку аслиха, ки дар Рейхи сейум сохта шуда истодаанд, бештар ташвишовар аст. Хусусан дар бораи ракетахо ва самолётхои реактивй ва ин чиддй аст.
  Сталин андаке дудилагй карда, планро маъкул донист: дар охири мохи декабрь ба вилояти Тихвин хучум кардан ва дар аввали мохи январь дар назди Воронеж душманро хис кардан.
  Умуман, ин ба назар мантикй менамуд... Дар ин миён чор духтари аллакай нимфаромушшуда кахрамонии худро дар фронти Шарк давом медоданд. Герда ва Шарлотта ва Кристина ва Магда фон Сингер - пас аз таваққуф, ки ҳамаашон қариб дар як вақт ҳомиладор шуданд; баъд фарзандони солим таваллуд карда, ба фронт баргаштанд.
  Ҳаво сард буду зебоиҳо рӯзи бисту панҷуми декабр омаданд. Барф меборад ва шамол кургҳои туро вазида. Ва онхо барои худ чои гармтаринро интихоб на-карданд - дар назди Ленинград.
  Баробари омадан духтарони бикинидор ба давидан аз байни тудахои барф рафтанд. Воқеан, ориёиҳои ҳақиқӣ бояд нишон диҳанд, ки аз ҳеҷ чиз, ҳатто аз сардии сахттарин наметарсанд. Як писарбачаи ниндзя, ки аз Ҷопон омада буд, ки ҳама ӯро Карас меномиданд, бо онҳо давид.
  Ин кӯдак бо иштироки худ дар амалиёти махсус машҳур шуд. Хусусиятҳои шарқӣ дар якҷоягӣ бо мӯйҳои зардие, ки аз падари ношинос мерос мондаанд, писарбачаро хеле зебо мегардонд.
  Духтарон ҳатто дар ҷавоб ба ӯ нигоҳ карданд, гарчанде ки Карас ҳанӯз барои онҳо мувофиқ нест. Аммо рельефи мушакхо мисли сим мегузарад, ки хатто ин палангхои ботаҷриба, ки ҳама чизро аз сар гузаронидаанд, ба он расида наметавонанд.
  Духтарон пас аз таваллуд дар базаи таълимӣ шакли худро комилан барқарор карданд, аммо на ҳар супермен ба чунин суръати пирях тоб оварда метавонад.
  Кристина, ки мисли Магда, фон Сингер, тавонист бо русҳо мубориза барад, қайд кард:
  - Шабнам ва барф шарики асосии онхост. Ва он аз Бритониё сардтар нест!
  Магда дуруст кайд кард:
  - Ман инро намегӯям. Русҳо хеле қавитаранд ва қисмҳо қариб ҳеҷ гоҳ ақиб намешаванд!
  Шарлотта ҳангоми давидан сальто карда, хандид ва гуфт:
  - Аммо ин бештар заъф аст, на плюс.... Ман умуман чунин усулҳои фармондеҳӣ ва идоракуниро, ба монанди таъсиси отрядҳои барражӣ ва қатл кардани командирони қисмҳои ақибнишиниро намефаҳмам.
  Худи Герда пойлуч, дар давидан ва дароз кашидан чаппа шуда, розй шуд:
  - Албатта - дар зери чӯб шумо ҷанговарони хуб намеёбед. - Дар ин чо духтараки малламуй бошад, мачбур шуд, ки бо дили чир-чиррос икрор шавад. - Аммо русхо хуб мубориза мебаранд, агар дуюним сол тоб оварда бошанд. Мо зинда мондани онҳоро мехоҳем!
  Кристина таҳқиромез хурӯшид:
  - Ба мо мегӯед?
  Герда хандид ва гуфт:
  - Мо элита ҳастем! Хусусан Марсел!
  Бехтарин аскари тамоми замонхо ва халкхо, сарфи назар аз манъи катъии Гитлер, ки мехост, ки ин рамзи маглубнопазирй танхо ба таълим тамаркуз кунад - дар охир вай генерал-лейтенант буд, бо вучуди ин ба фронт шитофт.
  Дурусттараш, Фюрер бо меҳрубонӣ ба ӯ иҷозат дод, ки агар немисҳо дар ҷое худро бад ҳис кунанд, баргардад.
  Фашистхо, албатта, ба хар хол мудофиаи худро мустахкам карда, ба зимистон тайёрй диданд, вале онхо сахт шубха доштанд, ки русхо барои амалиёти калони хучумкунй захирахо доранд.
  Бо вуҷуди ин, разведка кор кард. Яъне, маълумот дар бораи ҳамлаи дарпешистода барои озод кардани Тихвин берун рафт. Зиёда аз он, кушунхои советй дар арафаи иди Мавлуд ба зарбаи пуриктидори артиллерия шуруъ карданд.
  Онхо ба "Катюша" ва хатто як-чанд раке-тачиёии пуриктидори "Андрюша"-ро заданд. Ва гурриши таркишҳо чунон буд, ки духтарони пойлуч ва нимшахмонда онро гирифтанд.
  Хушбахтона, шунавоии онҳо аъло аст ва чашмонашон медурахшад.
  Духтарон ба хамдигар нигариста ба хулоса омаданд:
  - Акнун биёед дуруст мубориза барем!
  Ва писари ниндзя Карас гуфт:
  - Вазифаи ман аз он иборат аст, ки ба Ленинград дохил шуда, дар он чо разведка шавам. Шумо барои скаут будан хеле зебоед!
  Магда оҳиста кирпӯконашро хам карда, ҷавоб дод:
  -Ва шумо ҳам... Ва агар русҳо лаҳҷаи шуморо аҷиб меҳисобанд?
  Карас мантиқан қайд кард:
  - Вақте ки шумо бо забони русӣ хеле дуруст ҳарф мезанед, ин шуморо ҳамчун як хориҷӣ хеле қавӣ нишон медиҳад. Ба хар хол давидам ва ба рақиб дар канори канот хуб фишор овардам...
  Духтарон ба суи танки худ шитофтанд. Охир, онхо танкчиёни озмоишй мебошанд. Ва мо барои худ чизи нав интихоб кардем. Аниктараш, хатто ду танки навро якбора, ки бояд дар фронт санчида шаванд.
  Махз "Ласки", мошинхо бо ду аъзои экипаж бо силуэти хеле паст. Аввалин моделҳои насли нави танкҳо, ки дар он олмонҳо воқеан дар бораи фишурдани тарҳ ҷиддӣ буданд. Ва баъзе ноу-хауи ҷолиби идоракунӣ. Аз ҷумла, интиқоли барқ ва ҷойгиршавии қуттии редуктор дар муҳаррик насб карда шудааст. Ва худи як-ду танкер дар хакикат хам хобида буданд. Дар ин ҳолат трансмиссия ва муҳаррикро дар қафо гузоштанд ва духтарон бароҳат ба шикам нишастанд. Ва пойҳояшон фишанду тугмаҳоро аз паси худ пахш мекарданд ва дастонашон баръакс ҳангоми иваз кардан ба осонӣ ҳаракат мекарданд. Аз ҳама курсии тахташуда аз рӯи фармоиш сохта шудааст ва шакли бадани онҳоро нусхабардорӣ мекунад. Дар ҳақиқат ҳеҷ манора вуҷуд надорад - он таппончаи худгард буд ва он қадар паст аст, ки роллерҳо дар берун ҷойгиранд.
  Албатта, таппонча чарх зада наметавонад, аммо каме гардиш карда метавонад. Хуб, худи ҷанганда зуд дар атрофи меҳвари худ гардиш мекунад ва ба ин васила набудани манораро ҷуброн мекунад.
  Магда ба духтарони шарикаш фаҳмонд:
  - Дар он ҷо, танкҳои бе манора арзонтар ва пасттаранд. Дар ин чо баландиро дуруст карда, ба 1,2 метр паст карда, ба 1,5 мерасонем... Кариб мисли партизанхо ба шиками худ мехазем.
  Вазнаш 12 тонна, мошин зиреҳи аълои пешинаи 82 миллиметрро дар кунҷи тамоили 40 дараҷа аз уфуқӣ дар боло дошт. Ва поёни он хеле хурд аст. Тарафҳо дар 60 миллиметр камтар муҳофизат карда мешаванд, аммо онҳо худашон роликҳоро мепӯшонанд. Мотори 400 кувваи асп кори аълои ронандагиро таъмин мекунад. Илова бар ин, ҷойгиршавии роликҳо ва таваққуфгоҳ имкон медиҳад, ки на танҳо силуэт кам карда шавад, балки инчунин манёври аъло тавассути тӯфонҳои барфӣ таъмин карда шавад.
  Новобаста аз он ки касе метавонад бигӯяд, менажери вазнинтар, ки аз Пантера сар карда, хеле калонтар ва нофаҳмотар аст. Ва дар барфҳои барф комилан ба марг монанд аст.
  Герда, ки бо шарики деринааш Шарлотта чойгир шуда буд ва беихтиёр дар куттии тангу паймон ва дарози танк нороҳатиро ҳис мекард. Ҳарчанд, албатта, мо бояд эҳтиром гузорем, ки мошини дорои силоҳи T-4 ва зиреҳи беҳтарин вазни 12 тоннаро нигоҳ дошт. Терминатори малламуй қайд кард:
  - Танкҳои бароҳаттарин "Паланг ва Шер" буданд. Дар ин мошин хатто мо-духтарон хам бо душворй гардиш мекунем.
  Шарлотта ҷавоб дод:
  - Аммо мухофизат... Мисли навтарин "Пантера", ки танхо дар мохи ноябр ба сафи армия бо 60-миллиметрааш дохил шудан гирифт.... Ростй, пешона аз мо бо 120-миллиметрй бехтар баста аст, вале шумо ба хар хол. бояд зад. Дар кунҷе, ки мисли кунҷи мо, тӯпи 85 мм ҳатто ҳангоми тирандозӣ аз масофаи холӣ рикош хоҳад кард.
  Герда пои худро ба паси гӯшаш харошид, аммо ин ҳаракат ҳанӯз ангушти пои вайро ба боми нишеб мемонд ва гуфт:
  - Русхо моро огох карданд, ки танкхои калибри 122 миллиметр пайдо шуда метавонанд. Интеллект хоб намекунад!
  Шарлотта дилпурона гуфт ва рухсораҳояшро пуф карда, даҳонашро бо хашм печонда гуфт:
  -Зеҳнияти мо мисли ҳамеша беҳтарин аст. Фақат моро дар қуттии танг баста буданд.
  Двигатори нави иктидораш 400 кувваи асп, чунон ки дар дастурхо гуфта мешавад, метавонист дар муддати кутох бо омехтаи об-металон ё нитроген пурзур карда шавад. Дар ин сурат танк метавонад якчанд дакика бо суръати зиёда аз 100 километр шитоб кунад.
  Чанговарони советй пеш аз ин хамаи окопхо ва бункерхои фашистонро торумор карда, муваффакият ба даст оварданд. Аммо фашистон кисми зиёди кушунхоро ба катори дуйум ва сейум бароварданд. Баъд аз ин онхо кушиш карданд, ки бо оташи артиллерия ва катори пулемётхо аскарони пиёдагардро пешвоз гиранд.
  Дар пеш, албатта, танкхо харакат мекарданд. Азбаски Т-34-85 пурқувваттар ҳанӯз ба истеҳсоли оммавӣ ворид нашуда буд, Т-34-76 хурдтар ва мобилӣ бештар ҳамла карда шуданд. Онхо сарфи назар аз талафот ба хати хандак баромаданд ва аз корнамоии аълои ронандагиашон дар барф истифода бурданд.
  Ва дар ин ҷо мошинҳои Олмон кӯшиш мекунанд, ки ҷавоб диҳанд. Т-4 аллакай қатъ карда шудааст, аммо чанде аз онҳо то ҳол дар хидмат ҳастанд. Аҷиб он аст, ки онҳо назар ба ҳаюлоҳои навтар аз тӯфонҳои барфӣ беҳтар ҳаракат мекунанд. Илова бар ин, ба шумо лозим аст, ки онро барои тоза кардани барфҳои дар байни роллерҳо ҷамъшуда оғоз кунед. Ҳатто хандаовар аст, ки краутҳо обро дар дегҳо меҷӯшонанд ва сипас онро ба рахҳо мерезанд, то ин қабати зишт берун шавад.
  Хатто бехтарин танки олмонии "Лион" аз чунин роликхо азоб мекашад. Дуруст аст, ки дар худи модификацияхо французхо инро аллакай ба назар гирифтаанд ва худи машинаи онхо аз сию чорум бартарй дода метавонад... Аммо ин факат шартан хамин тавр содда аст.
  Аммо як-ду танки немис харакат кард... Вале бокимондааш чй тавр гуям... Дар боло! Дуруст аст, ки аз "Лион" танкчиёни сахт кушиш мекунанд, ки Т-34-76-ро аз масофаи дур зада баранд. Бояд гуфт, ки бо дарназардошти ноустувории зиреҳҳои чӯбини тарҳи шӯравӣ, мутаассифона, имкони зарба задан вуҷуд дорад.
  Норасоии элементҳои хӯлакунанда чунон шадид аст, ки ҳатто таппончаҳои 50 мм Краут хатарноканд. Бо вуҷуди ин, зарбаҳо аз тупҳои хурди 37 мм низ боиси фурӯпошӣ ва рехтани зиреҳҳо ё тарқишҳо дар корпус ва манора мешаванд.
  Осебпазирии нисбии "сию чор" ба он оварда расонд, ки идеяи аз нав муҷаҳҳаз кардани "Пантерҳо" бо силоҳи пурқувваттар то замонҳои беҳтар мавқуф гузошта шуд. Ё, дақиқтараш, бадтарин - агар IP-ҳо ба силсила дохил шаванд. Аммо то ҳол IS-1 ба силсилаи оммавӣ табдил наёфтааст. Аммо маълумот дар бораи IS-2 аллакай фош шудааст. Чунки бисёр генералҳо аллакай фаҳмиданд, ки СССР қариб ба ҳалокат расидааст ва барои пул хиёнат кардан ба Ватанро нанг намедонист. Ҳамин тариқ, шумораи ҷосусҳо, аз ҷумла онҳое, ки дар Штаби Генералӣ ҳастанд, хеле зиёд шуданд.
  Дар ин ҷо як модификацияи вазнини "Лон" бо тупи 128 мм аст. Вай бо панчаи дарозаш ба сию чор-дор расиданй мешавад... Аммо кушиш кун.
  Аммо танкчиёни советй карор доданд, ки худашон ба Фриц хучум кунанд. Ҳатто агар суръати оташфишонии таппончаҳои Вермахт ба назар гирифта шавад, ин худкушӣ аст.
  Хамин тавр, "шер" муяссар шуд, ки манораро канда партофт ва чор дуст мисли кабутар ба олами дигар парвоз карданд... Аммо танкхои дигар боз хам сахттар тела медиханд... Акнун устохо барои пуркувват кардани двигательхои дизелй хушьёр шуданд, то ки суръати танкро хатто дар муддати кутох, вале бе ягон омехта то 70 километр метезонад. Бигузор двигатель баъд аз он вайрон шавад. Аммо баъд бачаҳои ноумед ба ҳамла меоянд, ки бозгашти онҳо пешбинӣ нашудааст. Хуб, пас чӣ? Агар шумо ба таври дигар зиндагӣ карда наметавонед, пас дар бораи зинда мондан фаромӯш кунед.
  Ва акнун, мисли деви ҷаҳони барфӣ, як танки шӯравӣ қурбонии аз ҳама гаронбаҳоро барои худ интихоб карда, "Шер"-и вазнин ва марговарро мезанад. Мошини немисӣ навакак аз ангар рафтан гирифт.
  Зарба сахт аст, бочкаи машинаи советй хам мешавад. Шер хеле паст буда, кузови хар ду мошин хамвор шудааст. Ва он гоҳ муҳаррики олмонӣ, ки дар пеш ҷойгир аст, таркид. Ва оташ сар мешавад ва фашистон аз люки поён гурехта мешаванд.
  Албатта, на ҳама танкҳои шӯравӣ тавонистанд, ки ба майдони зарбазанӣ гузаранд. Тупхои Фриц кор карда, суфта истодаанд. Аммо ҳар кӣ муваффақ мешавад, онро сахт мезанад!
  Герда ва Шарлотта аз дӯстони худ каме пеш гузаштанд ва вақте ки мошинҳои шӯравӣ аллакай намоён буданд, худро дар доираи диапазон диданд. Хуб, шумо метавонед тирандозӣ кунед, аммо беҳтар аст, ки наздиктар шавед. Аз панҷ километр дуртар ҳатто зиреҳи нозуки сию чорро гирифтан душвор аст.
  Оташи Шарлотта фалсафӣ қайд кард:
  - Ҳамеша чунин аст. Шумо наметавонед аз дур зарба занед!
  Герда эътироз кард:
  - Метавонед, агар шумо ба қадри кофӣ эҳтиёт бошед!
  Аммо то хол вазъият моро водор накардааст, ки аз масофаи дур оташ кушоем. Ва базӯр касе танки сафеди онҳоро пайхас намекунад. Ва мошин хеле хуб кор мекунад. Ҳеҷ кас наметавонад шассиро айбдор кунад.
  Ва савор ҳамвор аст. Мошинхои советй хам хеле хубанд ва аллакай хатти якуми мудофиаи Германияро рахна карда, хатти дуйумро рахна карда истодаанд. Ва ҳаво бад буд, тӯфони барфӣ ба амал омад ва ҳавопаймоҳои сершумори Вермахт аз кор баромад.
  Заифии шумораи авиатсияи сурх ва норасоии шадиди сӯзишворӣ ба назар гирифта, ҳаво беҳтар шуда наметавонад.
  Бигзор краутҳо пинҳон шаванд. Баъзеи онхо хатто латтахои сафедро ба даст меандозанд. Гитлер нобуд мешавад...
  Герда аз ду километр дуртар тир холй кард. Аслан, ин мағлубият ҳанӯз маълум нест, аммо диданд, ки русҳо чӣ қадар немисҳоро маъюб карданд, пас чиро интизор шудан мумкин аст. Зиёда аз он, сию чор-хо нисбат ба аввали чанг боз хам камтар матонат доранд ва барои азхудкунии конхои нав хануз вакт наёфтаанд. Пас...
  Терминатори малламуй вақте ки триггери таппончаро кашид, хеле нигарон буд. Вай аллакай одати тирандозии ҷангиро аз даст дода буд - ба истиснои ҳамла ба Мурманск, гарчанде ки вай дар давраи ҳомиладорӣ ва инчунин дар моҳҳои аввали ҳукмронӣ машқро дар тирҳо ва майдончаҳои тамринӣ идома дод. Аммо аз афташ дар бикини ва пойлуч мубориза бурдан осонтар аст, бо дастгох як мешавй... Снаряд манораро бархурд ва печонд... Не, оташ нагирифт, аммо дустам мачбур шуд ба хар хол бозистад. Ва ҳоло як қурбонии дигар ...
  Шарлотта пичиррос мезанад:
  - Кй ба мубориза барои галаба одат кардааст. Хамрохи мо ба сари кабр меравад... - парронд Герда ва уро ислох кард чанговари сурх. - Дурусттараш, хамаи мо душманони худро якчоя ба сари кабр меорем.
  Сафеди барфӣ Терминатор бо ғазаб суханашро бурида гуфт:
  - Бале, илҳом нест, аз суруд парешон нашавед!
  Шарлотта илтимос кард:
  - Худатон суруд хонед! Шумо хеле тавоно ҳастед!
  Ва Герда, ки оташро сарварӣ мекард, ба суруд шурӯъ кард;
  Ватану лашкар ду сутун аст,
  Дар он сайёра такя мекунад!
  Мамлакати мо туро бо синаи худ хифз мекунад,
  Армияи шуморо тамоми халк гарм мекунад!
  
  Абрҳо салкин ва нур гарм аст,
  Пулемёт китфи солдатро молид!
  Мо то абад бо туем Ватан,
  Биё, барои душман қабр меканем!
  
  Оре, гохе чеҳраи бахт бераҳм аст,
  Тир мекӯшад дили моро сӯрох кунад!
  Каме ақиб рафт ва ҷангҷӯ мурд,
  Худованд дарро ба рӯи қаҳрамон кушояд!
  
  Дар осмони бепоён сулҳ дорем,
  Биҳишт, ҷанговари муборак нур намепошад!
  Бо худ сулху осоиш мебарам дар ватан,
  Фарзандони мо самараи галабаро мечашад!
  Герда хангоми сурудхонй боз 9 танкро зада, холашро хеле бехтар кард.
  Сипас Шарлотта ба суруд сар кард:
  Қуллаҳои пурситорадор,
  Онҳо шуморо ба масофаҳои беохир мебаранд!
  Ва мардуми ҷаҳони андешаи мо,
  Орзуи парвози Икар!
  
  Нигохи ман ба осмон духта,
  Дастрас кардани кура душвор аст ..
  Аз аввалин винтҳои Архимед -
  Банақшагирии онҳо тӯлонӣ ва дилгиркунанда буд!
  Дар ин чо духтар тоб оварда натавонист ва худро ба нишон гирифта, оташ паррондан гирифт... Танкчиёни советй ба тирпарронй ахамият надоданд, гарчанде ки ба ин тирпарронии худгарди Магда низ хамрох шуд. Бо вуҷуди ин, дар тӯфони барфӣ шумо аслан намефаҳмед, ки он дар куҷо, чӣ ва чӣ гуна зарба мезанад. Илова бар ин, ҳарду танк ғарқ шуда, аз тӯдаи барф қариб фарқ намекард. Ва таппончаи нав ноаёнтар буд ва дар охир як хомӯшкунак бо васлаки рӯшноӣ буд. Ин маккоронатарин мошини Фриц мебошад.
  Сазан, ки дар ин лахза дар пахлу овезон буд, бо хаячон месуруд:
  - Агар занҳо ҷанг кунанд, беҳтар аст, ки ҷанг нашавед!
  Ба назар чунин менамуд, ки ду мошини хар кадомаш хамагй дувоздах тоннагй чй кадар зарар расонда метавонад? Аммо дар ин сурат кадрхо хама чизро хал мекунанд. Духтарон амалан ҳеҷ гоҳ аз даст нарафтанд, гарчанде ки на ҳама зарбаҳо марговар буданд. Се ё чор зиреҳи моил аз сию чор як рикошет дод, тақрибан даҳҳо зарбаҳо ба дараҷаҳои гуногун ба мошинҳо оварда расониданд, аммо он гунае, ки дар саҳро ба осонӣ ислоҳ карда мешавад. Аммо тақрибан панҷоҳ мошини шӯравии зиреҳи пастсифат осеби ҷиддӣ дидааст.
  Масалан, сию чоруми командир хангоми таркондани тир ба кай кардан сар кард. Манора ба дур партофта шуд, Бочка чун чархи руль гашт. Одамон низ мурданд.
  Танкчиёни советй дер фахмиданд, ки онхоро неш зада истодаанд ва кушиш карданд, ки ба хучуми чавобй гуза-ранд.
  Духтарони паланг хеле танганд, аммо сарбории лавозимоти ҷангии 82 давр бо Пантера комилан муқоиса карда мешавад. Хол он ки тир ба бинй меистаду духтарон оринчхояшонро мехаранд. Аммо ҳоло ҳам чизе барои тирандозӣ вуҷуд дорад ва ҳангоми наздик шудан ба русҳо задан осонтар аст.
  Герда хеле зуд худро убур мекунад ва як танки дигарро барои партов фиристода, пичиррос мезанад:
  - Худоё маро бубахш! Инҳо бачаҳои ҷасур ҳастанд, аммо яке аз фармондеҳони онҳо комилан девона аст!
  Шарлотта пайхас кард ва бо ҳаяҷон пичиррос зад:
  - Агар онҳо ба мо савор шаванд, ин охир аст!
  Воқеан, сию чор нафар дар ҳаракат тирпарронӣ карданд, дар дуд фаро гирифта шуда буданд, аз зарба ларзиданд. Албатта, зарбаи онхо кам аст, тирхо носахех, вале танк садо медихад.
  Пешона холо хам ба таври комил хифз карда мешавад ва зиреҳ, ҳар чизе ки гӯяд, сифати баланд, семент карда шудааст. Ин маънои онро дорад, ки сатҳи сахтии баландшуда рикошети аъло медиҳад, ба монанди ҷаҳидаи харгӯш.
  Аммо дарун ҳанӯз даҳшатнок аст, он мисли ба барабан баромадан ва бо калтакҳои вазнин зарба задан аст.
  Дуруст аст, ки кабина аз хитҳо хеле гарм шуд, аммо вақте ки шумо дар бикини ҳастед, пас аз ғарқ шудан ба тӯфонҳои барфӣ ҳатто хуб аст. Аммо чизи ногувортар он аст, ки снаряди советй ба пешдомани рости ролик бархурд. Ин барои кори ронандагии мошин, ба монанди чӯби зери чашм аст. Гарчанде, агар шумо ба назар гиред, ки роллерҳо канда нашудаанд, балки аробаи алоҳида мебошанд, он гоҳ зарф метавонад ҳаракат кунад. Баргард ва худро тарк кунед. Ин корро бояд пештар анчом медоданд. Ва аз ин рӯ, муҳофизати сахт заифтар аст. Ва кунҷи майл хурдтар аст. Агар он занад, он метавонад рахна кунад. Тупҳои русҳо он қадар заиф нестанд.
  Пичиррос зад Герда ва боз тӯҳфаи олами зеризаминиро аз таппончаи нимавтомати худ раҳо кард:
  - Аммо Пасаран!
  Гарчанде ин калима, дурусттараш шиори коммунистони Испания барои чанговарони палангхои немис тамоман номувофик менамояд. Охир, фашистон дар тарафи Франко мечангиданд. Гарчанде ки баъзан солдатхо техникаи одамони дигарро бо хохиши худ кабул мекунанд.
  Ҳангоми тирандозӣ Шарлотта таппончаи худгарди "Ласка"-ро каме гардонд ва аз снаряд нобуд шудани ғалтаки рост барои онҳо дар ин замина мушкил эҷод кард.
  Танкхои советй мисли кад-кади рохи шоссе аз байни тудахои барф шитоб намекарданд, вале бо вучуди ин чахидахои тези онхо ба максади онхо халал расонда, тез буданд.
  Дар ин чо снарядхо аз масофаи холй cap дода мешаванд.
  Ва Герда бо суръати баланд оташ мепарад, арақи зиёд мерезад. Зиреҳи ҳамвор
  дар пешонӣ рикошет медиҳад, аммо агар онҳо ба паҳлӯҳояшон холӣ зананд...
  Шарлотта дод зад:
  -Ва дар қаъри дӯзах бимонам ҳам, ба гаҳвора барнамегардам!
  Духтарон, ман то охир тир мезанам, аммо снарядҳо аз паҳлӯҳо мешитобанд ва ғилдиракҳоро мешиканад. Зирех кафида, мошин оташ мегирад.
  Герда қарор қабул мекунад:
  -Мошинҳоро тарконем ва меравем!
  Шарлотта бо изтироб хитоб мекунад:
  - Охан партофтан мехохй?
  Герда бо катъият мегуяд:
  - Аз металл чизи муҳимтаре ҳастанд, масалан чаҳорчӯба!
  Шарлотта камераи хурди филмро канда, дод мезанад:
  - Аммо корнамоихои мо абадй сабт хоханд шуд!
  Герда бо ангуштони бараҳнааш фишангеро, ки маводи таркандаро мепошид, гардонд, ки зарфи таҷрибавиро тарконд. Духтари паланг аз нобуд кардани чунин асари санъат хеле пушаймон буд, аммо ба куҷо рафта метавонист, агар дар акси ҳол аскарони шӯравӣ, ки ҷасоратро рад кардан мумкин нест, технологияҳои беназирро ба даст меоварданд.
  Ҳамин тавр, онҳо Ласкаро тарконданд ва ба тӯдаи барф ғарқ шуданд, то ҷони беназири худро наҷот диҳанд.
  Магда фон Сингер ва Кристина низ намехостанд, ки ақибнишинӣ кунанд ва мошини онҳо бо зарбаҳои дақиқи снаряд пора шуд. Ин тақдир аст - Палласи бераҳмонаи ҳама гуна ҷанг. Вақте ки шумо бояд ақибнишинӣ кунед, дили худро тарк кунед. Аммо духтарон мохирона чанг карда, кариб тамоми лавозимоти чангиро ба кор андохтанд. Аммо акнун ба онҳо лозим омад, ки худро мисли морҳо дар тӯдаи барф гӯр кунанд ва дар он ҷо кӯшиш кунанд, ки аз тупҳои тоқатфарсои шӯравӣ берун нишинанд.
  Вақте ки шумо арақ мекашед ва дар бикини ҳастед, баромадан ба қаъри барф беҳтарин идея нест. Аммо дар ҷаҳони мо чӣ қадар вақт шумо кореро мекунед, ки ба шумо маъқул аст? Дар ҳар сурат, масалан, нур ба таври ҷиддӣ тавонист кафи пойҳои илоҳии Кристинаро, ки то ба охир тир мезад, бихонад. Аммо ин духтарро боз хам хашмгин карда дод зад:
  - Шаъну шучоат бо вазн фурухта намешавад!
  Магда, ки вай низ сухта буд ва хатто пусти даббохтааш блистер пушонда буд, хитоб кард:
  - Оташ гармист, оташ не!
  Танкхои советй бошад, ин корро осон карданд. Онхо дар хашму газаб ба суи "Вазельхо"-и партофташуда бе рахм тир холй карда, даххо снарядро ба металли шикаста партофтанд. Дар баробари ин як кисми танкчиён аз люкхо хам шуда, мисли сели шаршара болои мошинхои немисхо ва онхое, ки характери фахш меронданд, пушонданд.
  Магда вақте пай бурд:
  - Онхо, большевикон, албатта, далер, вале нихоят бемаданиятанд!
  Кристина барфи ба даҳонаш рехтаро туф карда, ғайричашмдошт адолати қатъӣ нишон дод:
  - Ба фикри шумо чанговарони мо бехтаранд?
  Магда шӯхиомез гуфт:
  - Албатта, ин беҳтар аст, зеро мо ғалаба мекунем. Кавказ аллакай аз они мост, пас Москва хамагй як-дусад километр дур аст... - Ва малламуй асал дандонхои дарозашро сахт баровард. - Ё шумо мехоҳед суханрониҳои хиёнаткорӣ кунед?
  Кристина, ки аллакай аз ҳама чиз кофӣ дида буд, танҳо бо пои худ чашмаи ғубори барфро баланд кард ва хандид ва қайд кард:
  - Баъзан хомӯшӣ даҳшатноктарин намуди хиёнат аст.
  Шабу барфу туфони барф ба чор духтар имконияти хуби зинда монданро дод.
  . БОБИ Љ 15.
  Гузашта аз ин, ба хаёли мухолифон наомадааст, ки барфро шона карда, дар гирдоби барф шайтонҳои пойлучро ҷустуҷӯ кунанд. Инак, чанговарон, ки дар зери барф дафн шуда буданд, акибнишинй карданд ва танкхои советй пеш рафта, рахна-моиро инкишоф доданд. Гарчанде зиёда аз сад мошин шикаста, вайрон хобида буд,
  ки дар натича кирдори духтарони паланг.
  Умуман, кушунхои советй дар рузхои аввал баъзе муваффакиятхо ба даст оварда, ба отрядхои душман хеле зада даромаданд.
  Фриц ба худи Тихвин акибнишинй карда, кушиш мекард, ки дар шахр мавкеъ пайдо кунад. Табиист, ки хонахо ва махаллахои истикоматй худ аз кушунхои пеш-тараи советй мухофизати хеле чиддй мебошанд.
  Ба чор палангдухтари далер муяссар шуд, ки ба Тихвин акиб гарданд. Аммо ба онхо лозим омад, ки барои мухофизати шахр автоматхо гиранд. Аммо барои танкчиён ин дам гуворотарин нест.
  Шарлотта, ки аз аскарони пиёдагарди пешқадам тир холӣ карда, боз як сарбози сурхро ба дунёи дигар фиристод, изҳор дошт:
  - Хуб, магар мо ҳаюло нестем... Ва мо низ мехоҳем ганҷро гирем!
  Тихвин хатто дар вакти аз тарафи немисхо забт шудани шахр зарари калон дида шуд.
  Акнун краутхо баррикадахо барпо карда, умед доштанд, ки хатти мудофиаи шикастнопазир барпо кунанд.
  Герда бо як тир оташ кушод - вай бояд патронхои худро эхтиёт мекард. Кушунхои советй танкхои бисьёреро талаф доданд ва аз ин ру аскарони пиёда ба хучум гузаштанд.
  Албатта, бронетранспортёрҳои моделҳои шӯравӣ кофӣ набуданд. Аз ин чост, ки аскарон ба куштор фиристода шуданд. Ва онхоро пулемёту пулемётхо пешвоз гирифтанд. Чор нафар нагз тир холй карда, мохирона дар баррикадахо пинхон шуданд.
  Герда боз як солдати советиро ба хок супурда, месуруд:
  - Мо бояд як корнамоии ҷангро анҷом диҳем - вагарна мо аз зиндагӣ маъное нахоҳем дошт!
  Ҷанг дар тамоми шаҳр идома дошт. Ва аллакай бомбаҳо аз боло меафтиданд, хусусан аз он ки ҳаво ба таври назаррас беҳтар шуда буд ва краутҳо ба сар мебурданд.
  Герда дар ғазаб бо ангуштони бараҳнааш ханҷар партофт ва дод зад:
  - Ҷанги мо пирӯз мешавад, вагарна намешавад!
  Шарлотта, инчунин ба ҷавобгарӣ оташ зада, илова кард:
  - Факат як галаба аст, вале галабаи калон!
  Герда бо як зарбаи кутох чанд чанговарро бурида, илова кард:
  - Аммо шикаст ҳеҷ гоҳ хурд нест!
  Тупхои худгарди советй ба суи Тихвин тир холй карданд, артиллерияи сахрой ва мухосира каме дертар омад. Фриц мудофиа ва фишори хавои худро мустахкам кард. Кушунхои советй самолётхои навро монтаж карданд.
  Пайдоиши Марсели афсонавӣ таносуби қувваҳоро ба таври назаррас тағйир дод.
  Асли бузург ME-309, аслиҳаи хеле пуриқтидорро парвоз кард. Ва ӯ аслан ҳамаеро, ки дар роҳи худ буданд, ғарқ кард. Ҳатто артиши шӯравӣ махсусан огоҳ карда буд, ки чунин ҳаюло дар ҳаво пайдо шудааст.
  Худи Марсел ба ҳеҷ ваҷҳ худро бад, камтар шахси бераҳм намешуморид. Вай боварй дошт, ки ба мукобили Армияи Сурх чанг карда, танхо вазифаи мукаддаси худро дар назди Ватан ичро мекунад. Зиёда аз он, бисьёр фактхо дар бораи вахшигарихои фашистон ба у маълум набуданд. Ва аз ҳад зиёд ба ҷанг мансуб карда шуд.
  Аммо дар ин ҷо аввалин муборизаи супер-хар пас аз бозгашти ӯ аст. Самолётхои бомбаандози советй, самолётхои хучумкунанда ва киркунанда парвоз мекунанд. Онхо равшан мехоханд, ки ба подразделенияхои хушкигарди Вермахт чанги шадид диханд. Аммо Марсель хамаи инро мебинад ва аз масофаи панч-шаш километр оташ мекушояд ва хатто аз биниаш хуштак мезанад.
  Машинахо ва аскарони диловари советй хануз душманро дар хакикат надидаанд, ки самолётхояшон тарки-да, болхояшон канда шуд. Марсел бе ҳадаф, вале беихтиёр тир зад. Гӯё пешакӣ медонист, ки ҳар як лётчик ба куҷо парвоз мекунад ва ҳаюло болдори худро роҳнамоӣ мекунад. Инак, маълум шуд, ки чавоне бо чехраи тифл армадахои болдорро руфта мебарад.
  Соли нав гарчанде шабнам бошад хам, гарм шуд. Чанговарони советй ба хучумн сахтгирона ва суботкорона кушиш мекарданд, ки Тихвинро гиранд. Фрицхо якравона худро мухофизат карда, кушиш мекарданд, ки дар шахре бимонанд, ки дар он чое, ки рагхои хунарпешаи Ленинградро гизо медод, бимонанд. Гайр аз ин сухан дар бораи обрую эътибори кушунхои немис мерафт, ки ба онхо додани шахрхои калон душвор ва шармовар буд.
  Хуш омад, ки обу хаво бехтар шуд ва самолётхои сершумори бомбаандози душман, махсусан самолёти азими Ю-288 мавкеи кушунхои советиро газида, алокаро бомбаборон карданд.
  Самолётхои советии Як-9 ва Лагг-5 аз чихати мусаллахшавй ва суръат аз душман хеле кам буданд. Махсусан, ME-309 мисли аждаҳо мошинҳои заифтари шӯравиро аз байн бурд. Илова бар ин, олмонҳо як тактикаи дукаратаро таҳия карданд, ки ин имкон дод, ки бартарии рақамии худро самаранок истифода баранд ва баъзе мушкилоти манёврии мошинҳои устувор, сахт мусаллаҳ, вале вазнини немисҳои навтарини Focke ва ME-ро кам кунанд. Гайр аз ин, дар фронтхо самолётхои реактивии ME-262 пайдо шуданд, гарчанде ки ин машина хануз аз чихати техникй комилан эътимоднок нест, инчунин модификацияи сабуктар, маневрпазиртар ва арзонтари HE-162 нест. Мошини охирин назар ба самолёти реактивии Messerschmitts истеҳсол кардан осонтар ва аз ҷиҳати техникӣ боэътимодтар буд. Аммо барои идора кардани он пилотҳои хеле баландихтисос лозим буданд. Ки чунин сифатҳои мусбати ин рушдро то андозае беқурб кард, ба монанди вазни ками ҳавопаймо - ҳамагӣ 1,6 тонна ҳангоми холӣ, арзиши паст ва истеҳсолпазирии истеҳсолот ва беҳтарин маневр дар ҷаҳон.
  Аммо он асксҳои олмонӣ, ки ин мошинро азхуд кардаанд, ба он таъриф мекарданд. Хаффман, лётчики раками дуюм баъди Марсель, ки дастнорас монд, махсусан муваффакиятнок буд. Аз натиҷаи 300 мошини сарнагуншуда гузашта, Ҳаффман ҷоизаи баланди Салиби оҳанинро бо баргҳои дуб, шамшерҳо ва алмосҳо гирифт. Тактикаи ӯ ба қадри имкон наздик шудан ва сипас зарба задан ва бозпас парвоз кардан дар HE-162 мувофиқтарин аст. Ҳамин тавр, Хаффман худро ҳамчун устоди барҷастаи муборизаи наздик нишон дод. Ҳарчанд натиҷаи Марсел аз 3117 ҳавопаймои зада галтондашуда ҳанӯз дастнорас аст.
  Гузашта аз ин, 2 январи соли 1944 ин лётчики афсонавӣ дар осмон пайдо шуд ва бо вуҷуди ин Гитлерро бовар кунонд ва хотиррасон кард, ки аскарони немис дар ҳолати бад қарор доранд ва техникаи пуриқтидори немис дар барф ба таври равшан таслим мешавад. Бинобар ин ба Тихвини ихоташуда, ки дар он чо кушунхои немис истико-мат карда буданд, аз хаво бо хаво таъмин карда, тамоми наздикшавй ба шахрро бомбаборон кардан лозим аст.
  Духтарони паланг ба замин тир мепарронданд ва суперас дар осмон гол мезад.
  Дар рузи аввал Марсель шаш маротиба парвоз карда, зиёда аз сад самолёти советиро зада галтонд. Ростй, 4 январь обу хаво ногахон бад шуд... Туфони барф ба амал омад, кушунхои советй ба шахр зада даромаданд.
  Чор духтари боҳашамат Терминатор мубориза бурданро бартарӣ доданд - китф ба китф. Ин қадар зебо ва марговар. Аз сармо онҳо маҷбур шуданд, ки дар тан либоси сафед ба бар кунанд.
  Писарбачаи ниндзя Карас низ барои кумак омад. Терминатори кӯдаки нотарс, аз сармо наметарсид ва танҳо дар либоси кӯтоҳ ҷанг мекард. Ягона воситаи гарм кардани ӯ қаймоқи камуфляжӣ буд, ки пӯсти пӯсти шоколадиашро дар зери барф, ки идомаи боридани он тамоми кӯчаҳоро фаро мегирифт, сафед кард. Гузашта аз ин, ӯ дар ҷанг дискҳои металлии хеле тунук ва шамшери катанаро мепартофт. Аммо, албатта, ӯ аъло ва аз силоҳи дастгиршуда тир холӣ кард. Бо вуҷуди ин, духтарон низ истифода аз милтиқи автоматиро аз даст надоданд.
  Чунин аслиха назар ба автоматхо пуриктидортар ва аз хама мухимаш боэътимодтар аст. Аммо автоматхои МХ-44, чун коида, немисхо-ро ноумед нагардонданд. Дар зимистони сейум машинаи чангии немис нагз равгандор тайёр буд. Аз ҷумла, ҳатто дар тӯфони барфӣ, Фок-Вулф ва ME бо истифода аз гармӣ тавонистанд, ки ба сарбозони шӯравӣ сӯзандоруҳои дарднок, гарчанде маҳдуд бошанд.
  Герда беихтиёр тир холй карда, кушиш мекард, ки ба тарафе, ки аскарони советй меафтанд, нигох накунад. Аксари чанговарон хеле чавон, хабдах-шонздахсола буданд. Кушунхои пиёдагард тамоми захирахоро ба кор ан-дохта, дар заминканхо чалб карда шуданд. Дарвоқеъ, бисёр чиз талаф шуд.
  Аммо дар байни краутхо хоричиён бисьёранд. Аз чумла, Швеция, ки дар интихо-боти ба наздикй дар он фашистон голиб омадаанд ва ин территорияи лухтакмонанд дар зери назорати рейхи сейум аст. Хуб, аз Швеция аллакай ду дивизия ва чор бригада хамчун ихтиёрй омадаанд. Дар худи мамлакат митингу маршхои оммавй бо талаби чанг барпо мегарданд. Ва онҳо портретҳои Гитлер ва Чарлз XII мепӯшанд.
  Ҳамин тавр, ворид шудани Шветсия ба ҷанги мустақим масъалаи вақт аст. Испания ва Португалия аллакай дар ҳоли ҷанг ҳастанд, аммо онҳо ба ҷануб хеле дуртар нерӯ мефиристанд. Ва ҳоло дар фасли зимистон онҳо одатан кӯшиш мекунанд, ки ба ҷое берун аз қаторкӯҳҳои Қафқоз бароянд. Корпуси Бразилия аз афташ тайёр аст, ки ба Осиёи Миёна, ки дар он чо харакати босмачиён бо кувваи нав авч гирифта истодааст, чахида занад.
  Аммо ин ҳама тафсилот аст, дар Тихвин дивизияҳои Власов низ меҷанганд. Ин бачаҳо бо ғазаб меҷанганд ва дарк мекунанд, ки шиканҷаи даҳшатнок ва риштаи ногузир онҳоро дар асирӣ интизор аст. Дар бораи немисҳо чӣ гуфтан мумкин аст? Аммо, на шакар! Онхо хам душворй мекашанд, бисьёрихо дар Сибирь мемуранд, вале ба хар хол онхоро бепарво овезон намекунанд.
  Герда клипро иваз карда, сарбозони шинелҳои хокистарранг пушондашударо даравид, - русҳо барои ҳамаи онҳо ҷомаҳои камуфляжӣ надоранд, тасаввур мекард, ки агар асир шаванд, онҳоро чӣ интизор аст... Ва ӯ ба ҳассосияти эҳтимолӣ табассум кард, саргузашти сард. Дуруст, баъдтар дар Сибирь бадтар мешавад. Вақте ки ин шабнам ба шумо мерасад - гармии оташдон боз ҳам беҳтар аст. Дар биёбон онҳо ба реги тафсон зуд одат карда, пойлуч давиданд, аммо дар ин ҷо ин тавр нашуд. Пас аз чанд соат дар бикини дар хунук, он ба ларза даромад ва ман маҷбур шудам, ки дар ҳаммом гарм шавам. Дар он чо чавонони онхо аз батальони элитаи СС бо зарбаи чоруби арча баданашонро гарм мекарданд. Хуб, на танҳо бо ҷорӯб, албатта - бачаҳои зебои ориёӣ интихобшуда ҳастанд, ин ба шумо лозим аст!
  Онҳо шармгинии пештараи худро комилан аз даст додаанд, ё шояд, баръакс, онҳо оромии маҷози занро ба даст овардаанд. Аммо акнун ба онхо лозим меояд, ки андаке акиб гарданд - аскарони пиёдагарди советй наздикшавиро аз мурдахо пур карда, хеле хавфнок наздик омада, гранатахо партофтан гирифтанд.
  Масофаро шикастан лозим буд, то зери жолаи пораҳо наафтад.
  Магда аз пора-пора буридаи хурде гирифт ва дар чавоб дар давоми се сония хашт тир холй кард. Сарбозони шӯравӣ қариб бе шикаста давида, танҳо каме хам шуданд ва клип қурбониёнро ёфт. Кристина инчунин ҳашт раундро холӣ кард. Иблиси сурхи хашмгин худро баён кард:
  - Ба девонагии далер, суруд мехонем!
  Аммо аскарони советй аз афташ карор доданд, ки хикмати хаёт хаминро исбот кунанд. Пулемети штурмии немисхо бо тамоми куввааш мезанад ва ба тирхои он ахамият намедихад. Ҳарчанд сарбозон меафтанд, онҳое, ки зинда мондаанд, давиданро идома медиҳанд ва ҳатто норинҷакҳоро тақрибан ба таври холӣ мепартоянд, гарчанде ки ин корро пештар анҷом додан мумкин аст.
  Карпй хеле мохирона дискхоро мепартояд, ду-се солдатро бо як нафар мебурад. Баъд вай бо шамшери худ, ки пулемёту милтикхоро мебурад - мисли гугирд ба осонй хучум мекунад!
  Ниндзябача ҳанӯз хеле хурд аст, ёздаҳ-дувоздаҳсола ба назар мерасад, аммо он қадар тез аст... Онҳо вақт надоранд, ки ӯро зананд ё худро дифоъ кунанд. Кӯдакро аз таваллуд тарбия ва таълим медоданд, шамшерҳоро ба сӯи тифл мепартофтанд, ӯро маҷбур мекарданд, ки лентаҳоро кушояд ва лентаҳоро бибурад, ӯро ба сӯрохи ях ғӯтонад, гурбаҳои махсус омӯзонидашударо гузоштанд. Хуб, ва бисёр чизҳои дигар, табдил додани писарбачаи аз ҷиҳати генетикӣ боистеъдод ба мошини воқеии марг. Модараш ниндзя насли бисту панҷум, падараш ҷодугари пурқудрати сибирӣ ва душмани идеологии ҳукумати шӯравӣ, шӯравӣ мебошад. Генетикаи аъло ва омӯзиши ҷодугарӣ писарро дар байни ниндзяҳо беҳтарин кард. Ва табиист, ки император Хирохито барои ба немисхо нишон додани он ки онхо супермардони олитарин нестанд, балки дар Япония бачахои олихиммате хастанд, писарбачаро ба фронти Олмону Шӯравӣ фиристод.
  Ва сазани хач (мохии хачкаш рамзи ифтихор ва зиндагии самурай аст!) як чанговари арзанда баромад.
  Масалан, бо пои урёнаш, ки аз соатҳои зиёд дар сардиҳои сахт каме сурх шуда буд, диски пӯлодро аз мӯй бориктар мепартояд. Ва дар дасти ӯ якбора ду шамшер ҳаст, то ки сафҳои зиччи душманонро осонтар кунад. То чӣ андоза даҳшатовар аст, ки ин кӯдаки терминатор, ки аскарони шӯравӣ бори аввал дар зери зарбаҳои шамшер ва партоби дискҳо бедифона монданд ва тарси воқеиро эҳсос намуда, ақибнишинӣ карданд.
  Духтарон, ки клипҳоро иваз карда, боз ҳам тезтар, дурусттараш, ҳатто зудтар ба тирандозӣ шурӯъ карданд.
  Ҷасадҳои аскарони пиёдагард дар теппаҳо ҷамъ шуда буданд. Онҳо қариб дарҳол дар сармо ях карданд ва аскарони нав ба болои онҳо баромаданд. Хамин тавр онхо ба боло баромаданд ва талафотро хисоб карданд. Аммо ниндзя ба набард даромад ва боз гӯё мавҷҳои тарс паҳн мешуданд.
  Қариб тамоми рӯз ҳамлаи ноумедона давом кард. Бар ивази талафоти калон кушунхои советй як-ду блокро ишгол карда, немисхоро дар як катор хатхо акиб гаш-танд. Аммо дастгирии сусти артиллерия - Авиацияи немис дар рузхои пеш хатхои рохи оханро бомбаборон карда, онхоро аз лавозимот махрум кард ва дар байни подразделенияхои пеш-кадам харакати пиёдагардро мачбур кард, ки муваккатан бас карда шавад.
  Бо вучуди хавфи чунин тактика танкхо ба чанг андохта шуданд. Дар назди Тихвин душманро шикастан лозим буд, то он даме, ки Фриц бартарии худро дар техника истифода бурда, шахрро озод кунад.
  Ва дар ин ҳамла қарори хеле хатарнок қабул карда шуд - истифодаи танки IS-2. Мошине, ки махсус ҳамчун зарфи рахнашаванда тарҳрезӣ шудааст. Азбаски силоҳи пуриқтидор аз сабаби паст будани суръати оташ ва дақиқии нисбатан пасти оташ барои мубориза бо танкҳои одамони дигар чандон мувофиқ нест, аммо он метавонад ҳадафҳои зиреҳнашударо бомуваффақият нест кунад.
  Ҳамин тавр, гарчанде ки танкҳо дар шароити шаҳр бомбгузорони маргталабанд, ба шумо лозим меояд, ки мавқеъҳоро ҳатто бо пешониатон рахна кунед.
  Сию чор нафар аввалин шуда ба харакат медароянд. Мошинхои нисбатан сабуку на он кадар калон бо рохи танг давиданд... Аз бомхо ба болои онхо гранатаю коктейлхои Молотов борид. Баъд танкхои камуфляжй, ки дар онхо бензин ва напалм мавчуд буд, таркид. Аммо талафоти калон танкчиёни СССР-ро боздошта натавонист. Онҳо садҳо мошинро аз даст дода, ба маркази шаҳр ворид шуданд ва дар он ҷо ба табодули зарбаҳои якрав ворид шуданд. Хатто патронхои самарабахши "Фауст", ки зиреҳҳои сусти паҳлӯии сию чорро несту нобуд карданд, аскари советиро натарсонданд.
  Се армияи танкй якбора ба чанг андохта шуд. Сталин хатто карор дод, ки барои галабаи катъй бар Тихвин ва начот додани "гахвораи революция" зарбаи дуйумро ба самти Воронеж даст кашад. Хатто агар сузишворй аз руи лимити катъй дода шавад хам, дар як шабонаруз дар давоми як-ду соат рондани мошин нефти кавказй талаф мешавад ва барои азхудкунии конхои нав вакту маблагро талаб мекунад, ки захирахои инсонй дар империяи советй хеле намерасанд. дар ду фронт чанг бастааст.
  Аммо Тихвин артерияи Ленинград ва рохи хаёт аст ва аз хама мухимаш ин рамзи он аст, ки кушунхои советй бар фашизми сершумор ва мусаллах мусаллах шуда метавонанд ва торумор карда метавонанд. Пас, мо дар нарх истода намешавем ...
  Танки ИС-2 ба назар таъсирбахш ба назар мерасад - он низ ба сию чор шабоҳат дорад, танҳо манора боз ҳам бештар ба пеш ҳаракат мекунад. Албатта, худи баррел ғафс ва дароз аст, онро бо Т-34-76 муқоиса кардан мумкин нест, ки то ҳол дар майдони ҷанг ҳукмфармост. Дар давоми тамоми мохи январь бо чидду чахди титаникй на бештар аз сад самолёти Т-34-85 истехсол карда мешавад.
  Ҳақиқат ин аст, ки осебпазирии пешонии манора ба назар мерасад - он ҳамвор аст ва зиреҳпӯши хеле ғафс нест.
  Карп, ки ба суи танкхо гранатахои хурд, вале хеле пуриктидори тарканда мепартофт, ба назди духтарон давида, таклиф кард:
  - Биёед, ИС-2-ро гирифта савор шавем?
  Магда ин идеяро дастгирӣ кард:
  - Албатта, савор шавем! Мо блоки буриданро аз даст додем.
  Герда бачаро огоҳ кард:
  - Ин танк чор пулемёт дорад!
  Карас ба духтарон чашмак зад ва пай бурд:
  - Ин нағз. Дере нагузашта аскарони пиёда бори дигар хучум мекунанд ва шумо онхоро хохед зад!
  Магда писари ниндзяро тела дод:
  - Шитобед, терминатор!
  Пошнаи гулобӣ мисли болҳои магас дурахшид, бачаи каратэ нисбат ба чемпиони олимпӣ тезтар давид. Барои оғоз, ӯ як пораи хурде бо бастаи дуд ба сӯи ДОИШ партофт. Вокуниш ба амал омад ва дуди ғафс берун шуд. Дар хамин вакт самолётхои сиёх ба тараф-хои гуногун пароканда шуда, пулемётчиёнро кур мекарданд.
  Карас чандин аскарони пиёдагардиро бурида, мисли санги сангфарш аз баллистка парида, ба манора баромад. Ман қалмоқчаи махсусро истифода бурда, люкро кушодам ва сарпӯши вазнинро баргардондам. Он гоҳ ҳама чиз оддӣ аст - як ҷуфти ду шамшер ва панҷ аъзои экипажи як танки вазнин сари худро ҷудо карданд. Духтарон низ аз паси ӯ ҷаҳиш карданд ва камуфляжҳои куркуи худро партофтанд ва боз худро дар бикини диданд. Чаро ҳангоми рондан дар бак ҳаво гарм мешавад? Мотори дизелии 520 кувваи асп металлро хеле хуб гарм мекунад. Бале, пойҳои урёни духтар худи мошинро нисбат ба мӯзаҳои махсуси зимистона бо пояҳои резинии синтетикии риштадор беҳтар ҳис мекунанд. Хидмати кварталии немис тачрибаи зимистони сахтро ба назар гирифта, тачхизоти наверо ба вучуд овард, ки дар онхо пойхо дар сармо ин кадар ях намекунанд. Воқеан шармовар аст, ки краутҳо аз аҳолии маҳаллӣ мӯзаҳои намӣ гирифта, ба худ кашиданд. Ё худ ба рӯймолҳои курку печида буданд.
  Карас аз лабони Магда хайрухуш карда, гуфт:
  - Хайр, ин танк барои шумост! Ман дар ҷое мубориза хоҳам бурд, ки чӣ тавр куштанро беҳтар медонам.
  Герда бо тааҷҷуб аз пошнаи лағжиши чандирии писарбача бӯсид ва гуфт:
  - Ту мӯъҷиза ҳастӣ!
  Кристина илова кард:
  - Меъёри ориёиҳо!
  - Медонам! - гуфт томбача ва бо як чахидан аз люки нимкушода ба хунукй баромад... Баъд сарпуш бо гурриш афтод... Ва духтарон фурсат ёфтанд, ки бо яроки душман чанг кунанд. Ва таппонча дар ҳақиқат пурқувват аст. Танҳо Лев-3, ки ба наздикӣ пайдо шуд, ё тавре ки онро "Шоёни Шер" бо тупи 128 мм низ меноманд, қавитар аст. Аммо ин танк дар як нусха дар пеш аст. Он дар маросими ҷашни 8-уми ноябр ба Фюрери мазлум намоиш дода шуд. Албатта, он ҳанӯз дар силсила нест. Зимнан, ИС-2 аввалин бор ба кор даромад.
  То хол хатто танкчиёни советй ягон тир напаррондаанд, аз афташ, максади худро дуруст интихоб кардаанд.
  Кристина механизмро тоб дода, истеҳзоомез гуфт:
  - Э, чизи кухна... Дар ин чо автоматика нест ва хама корро дастй кардан лозим...
  Герда, ки сагро нишон дода хӯрд, қайд кард:
  - Ва манзара ғалат аст ва намоёнӣ аҳамият надорад. Онхо дар бобати ба максад нишон додан чандон хуб нестанд.
  Магда бо пои бараҳнааш ба трансмиссия ламс карда, қуттиро тоб дода гуфт:
  - Ва хол он ки нисбат ба соли сию чор пешравй дида мешавад. Махсусан, иваз кардани фишанг осонтар аст. Кабина каме танг аст, аммо шумо метавонед бештар ё камтар ҳаракат кунед. Дар асл лавозимоти ҷангӣ кофӣ нест. Бисту ҳашт снаряд...
  Герда мантиқан қайд кард:
  - Барои тирандозӣ дар шумораи маҳдуди бункерҳо, он метавонад кофӣ бошад, аммо барои ҷанги пурраи танкӣ он бешубҳа кофӣ нест.
  Шарлотт инчунин дар зарф якчанд чизҳои хуб пайдо кард:
  - Аммо аслиҳаи пулемёт дар сатҳи олӣ аст! Чор пулемёт мухофизати хуб дода метавонад. Ва баъд ман ба ин "Муш" нигаристам - он барои чунин мошин ҳамагӣ ду "туф" дорад...
  Кристина моторро ба кор андохта, тасдиқ кард:
  - Ана тамом! Магар ин барои чунин танки вазнини яксаду ҳаштод тонна силоҳ аст?
  Магда, мисли пантера, ки буффалоро кушта буд, хурӯшид:
  - Чӯҷаҳо механданд!
  Моторхои дизелй бо душворй тезонданн бак. Дидан мумкин аст, ки ИС-2 ҳоло ҳам дар шоҳроҳ ҳаракат мекунад, аммо ҳангоми берун рафтани маркази вазнинии он ба пеш таъсир мерасонад. Аммо ҳеҷ чиз, то даме ки шумо метавонед истироҳат кунед ва ҳадафи арзанда интихоб кунед ...
  Магда манораи танкро кушод, то ки атрофашро хубтар бинад.
  Аммо дар ин ҷо боз як IS-2 ҳаст, фикри хубест, ки чунин танкҳоро васеътар истифода барем. Дар паси вай боз се ДИ-и дигар, вале як тупи сабуктари 85 мм. Воқеан, аз ҳама хатарнокаш, ӯ қодир аст, ки мошинро сар ба сар барад ва тезтар мезанад...
  Магда карор дод, ки аз масофаи ду километр тирпарронй кунад. Вай бо оҳанги ночиз фармон дод:
  - Бевосита ба пешонии манора тир занед... Ва... Фахмед!
  Мошин истод, харакати муътадил набуд ва Герда аз сифати пасти оптика, ки эхтимол онро наврасони нохонда сайкал додаанд, шикоят карда, бочкаро ба нишон гирифт. Духтарон барои бор кардани снаряди якуним килограмм вазнашон ёрй расонданд. Ҷанговари малламуй рухсораашро ба рахи пояш гузошта, кӯшиш кард, ки мошини бегонаро ҳис кунад. Охир, вай пеш аз ин аз ин таппончаи модели соли 1931 ягон маротиба тир холй накарда буд. Барқувват, вале кӯҳна, бо снаряди кунҷдор, ки ба рикошет ҳассос аст. Умуман, таппонча, албатта, барои танкҳо ба нақша гирифта нашудааст. Аммо аз афташ дигаргунсозии зидди танкии таппончаи 107 мм, ки дар соли 1940 таҳия шуда буд, хеле эътимоднок буд ва маҷбур шуд, ки тарк карда шавад. Ва дар ин ҷо шумо бояд ба ҳадаф дар шароити бадбинӣ аз масофаи 2000 метр зарба занед. Бале, ҷавоб додану зарба задан ба душман душвор хоҳад буд, аммо...
  Герда камини милтикро бусида, зуд аз люк нигариста, як каф барфро бо забонаш бардошт, фуру бурд, пошнаи урёнашро ба фишангхо гузошта,... тир холй кард!
  Он чунон берун меомад, ки дар банди дасту гусолаҳоям бӯи дуд меомад.
  Тухфа бо камони дароз парвоз кард ва... Самолёти ИС-2 дар пеш истод, тамоку кашид ва баъд тирхо тарки-данд...
  Магда шодона чавоб дод:
  - Пас мо онро ба онҳо додем! - Ва мантиқӣ, дурусттараш бемантиқ, мафҳумҳоро печида, афзуд вай. - Силоҳро на одам ранг мекунад, балки аслиҳаи инсон аст!
  Герда гиря кард:
  - Аз нав бор кунед!
  Духтарон бошад, шиддат гирифтанд... Албатта, ин барои онҳо "Паланг" нест, онҳо бояд арақ кунанд, аммо ин тавр шавқовартар аст, хусусан аз он ки танки истода зуд сард мешавад. Охан барандаи хуб аст.
  Дафъаи дуюм Герда тезтар ва дилпуртар тир холй кард. ДИИШ ҳаракатро идома медод ва зоҳиран онҳо ҳанӯз нафаҳмиданд, ки силоҳҳо аз куҷо тирандозӣ мекунанд. Ва таваққуф кардан одати русҳо нест. Як бор фармон шуд... Ва снаряди дуюм аллакай дилпурона ба нишон мерасад...
  Герда лабонашро лесида фармуд:
  - Ва сеюми ин ҷо...
  Хеле дер шуда буд, ки самолёти чоруми ИС-1 дар харакат оташ кушод... Ва ачоиб, он бархурд, гарчанде ки аз чунин масофа аз мошини харакаткунанда кариб имконнопазир аст, вале хама чизро кадрхо хал мекунанд! Бо вуҷуди ин, масофа барои таппончаи 85 мм хеле тӯлонӣ аст, берун аз маҳдудияти воридшавӣ. Аммо дар манора раъди сахте ба амал омад ва зиреҳи фронталӣ хам шуд. Герда дар чавоб "мактуби" чорумро фиристод, ки вазнаш якуним кило буд... Пешонии танки ИС-1 ЧУДО шуда, забонхои норанчй ба осмон парида.
  Духтарон зебо меҷанганд... Он рӯз барояшон бахт омад. Аммо иктидори Армияи Советиро мукоиса кардан мумкин нест.
  Бо вучуди тамоми чидду чахди Фриц, 13 январь бо бахои саъю кушиши калон ва талафоти калон Тихвин гирифта шуд... Подразделенияхои алохидаи немисхо аз мухосира баромаданй шуданд, ба суи онхо коридор зада шуд - шаш дивизияи немис дар. як бор бо танкҳои интихобшудаи Лев, кӯшиши наҷот додани мудофиаи қаҳрамонона.
  Писарбачаи ниндзя ва чор духтар дар як отряди алохида бо услуби се мушкетёр рох гирифтанд. Махз, дар он чое, ки бо чанг ва аз болои ҷасадҳо оромона гузаштан ғайриимкон буд. Табиист, ки IS-2 бояд партофта шавад, аммо дар роҳ, ба таври ғайричашмдошт, мо инчунин ба як танки нодири Т-34-85 дучор омадем, ки он бояд силоҳи кӯҳна ва нокифоя тавонои Т-34-76-ро иваз мекард. .
  Мошин дорои корпус ва шасси якхела буд, аммо манораи калонтар бо тупи дароз ва ғафс. Тупон ҳам аз сабаби паст будани суръати ибтидоии снаряд ва ҳам сифати лавозимоти ҷангӣ дар қудрати воридшавӣ ба Пантера каме пасттар буд. Аммо ба ҳар ҳол фарқият мисли коғази графикии 76 бениҳоят бузург ба назар намерасид.
  Барои "Паланг"-и оддӣ ин аллакай хатарнок аст, барои "Шер" ин ҳоло нест - бинобар ин 100 миллиметри он моил аст. Хол он ки аз як нук-таи муайян имконият пайдо шуд. Ё дар қисми поёнии бадан, балки инчунин посбонҳоро пайгирӣ кунед.
  Танк савор карда, аз экипажаш озод карда шуд. Албатта, дар дохили он хун пошида буд. Худи мошин комилан нав аст, аммо бори лавозимоти ҷангӣ оддӣ аст - ҳамагӣ 35 давра. Кабина чандон васеъ нест, вале аз кабина аз сию чоруми кухна бехтар аст.
  Герда қайд кард:
  - Ва ин ҷо манораи фармондеҳ ҳаст. Ин маънои онро дорад, ки мо рақиби қавӣ дорем. Акнун русхо ин кадар кур нахоханд шуд.
  Магда бадхоҳона табассум кард ва қайд кард:
  - Ва русҳо аллакай хуб тир мепарронданд, ҳарчанд бо дидани бадтар. Илова бар ин, манора калонтар шуд ва ворид шудан осонтар шуд!
  Герда бо овози баланд хандид:
  - Бале, ҳа! Ин бузургтарин мушкили танкерҳои мо ва эҳтимолан бартарии тоҷи ин танк аст! Кӯшиш кунед, онро гиред!
  Шарлотта месуруд:
  - Як, ду, панҷ! "Паланг" барои тирпарронӣ баромад!
  Кристина бардошт:
  - Барои пешвоз гирифтани Т-4, пойҳо баландтар, дастҳо васеътар!
  Хамин тавр онхо ба болои танке шитофтанд, ки назар ба ДИИШ осонтар харакат мекард... Герда ба хотир овард, ки чи тавр онхо бо чор пулемёт ба аскарони пиёдагарди советй зарба заданд. Онҳо хуб даравида буданд, аммо русҳо ҳатто нафаҳмиданд, ки ин бадбахтӣ ба сари онҳо дар куҷо омадааст. Аммо ба рох баромада, ба хучум гузаштанд, гранатахо партофтанд... Як-ду нафари онхо ба масофаи муносиб нигох накарда, парвоз карда, болои манора таркиданд. Албатта, барои зиреҳҳои 100 ва 90 миллиметрӣ ДИИШ мисли донаи фил аст, аммо ба таври нохуш садо медиҳад. Бале, ва кирмакҳоро буридан мумкин аст.
  Бинобар ин ба ман лозим омад, ки моторро ба кор андозам ва акиб равам. Ва баъд патронхо тамом шуданд. Онхо бештар аз сад аскари сурхро даравида.
  Герда аз нафрат нисбат ба марг дар байни одамони советй дар хайрат монд. Арабҳо бо ваъдаҳои худ дар бораи ҳарамҳо ва қасрҳои марворид ба чунин фидокорӣ наздик набуданд. Аммо инҳо атеистҳо ҳастанд - одамоне, ки ба ҳаёти охират ва афсонаҳо дар бораи боғҳои Адан бовар надоранд. Ва чй онхоро водор мекунад, ки ин кадар якравона мубориза баранд, вакте ки нати-чаи чанг аз пеш муайян шудааст ва ин гайр аз хашму газаби махкумшудагон чизи дигаре нест?
  Инро фаҳмидан ва дарк кардан бениҳоят душвор аст.
  Ҳарчанд, албатта, дар байни хоинони рус кам нестанд. Дар давоми шаш мохи мавчудияти худ "Армияи озодибахш"-и Власов шаш дивизия ва 9 бригадаи алохида ташкил кард. Харчанд, албатта, маълум аст, ки аскари вермахт будан назар ба понздаҳ-шонздаҳ соат дар сари дастгоҳ кор кардан бо рационҳои хеле бадтар осонтар аст, аммо ба ҳар ҳол... Аз чӣ сабаб бошад, ки дивизияҳои немисҳо, ки аз асирони собиқи ҳарбӣ иборат буданд. дар пеши назар намоён ...
  Хол он ки немисхо дар асорат каманд ва советй... Ба назар чунин мерасад, ки онхо аллакай аз шашуним миллион нафар зиёданд. Власовитҳо шояд ин қадар зиёд набошанд, гарчанде ки бисёре аз маҳбусон ба дивизияҳо ва легионҳои миллӣ, ки таҳти назорати SS буданд, пароканда карда шуданд. Гайр аз ин, як кисми русхо ба отрядхои дворянхо ва монархистхо фиристода шуданд.
  Аммо дар ҳар сурат, онҳо бо вуҷуди беҳтар шудани обу ҳаво ва бомбаборони азим тавонистанд Тихвинро гиранд. Гарчанде ки онҳо баҳои бениҳоят пардохт карданд.
  Герда фармон гирифт ва аз вазни сабуктар сию чор тир холй кард. Суръати оташфишонии таппонча баландтар аст, бинобар ин шумо метавонед худро бештар боварӣ ҳис кунед. Як бор, баъд сония ва ниҳоят як танки сеюм ба партовгоҳ...
  Пас шумо бояд бештар эҳтиёт бошед. Дар акси ҳол, онҳо дар ин ҷо ба мошин зада мешаванд, танҳо зиреҳи пеши манора қавӣ ва ғафс шудааст ва формат тақрибан якхела аст. Хусусан корпус осебпазир аст. Ва дар байни танкчиёни рус устохо хастанд. Бо вуҷуди ин, як заиф барои чунин як танки нодир ба монанди IS-2 ё IS-1 зиндонӣ нахоҳад шуд. Ва сию чор формати муқаррарӣ метавонад бо муборизони оддӣ бошад. Тавассути ковок дар манораи командир, онҳо мисли музаҳои аспҳо ба назар мерасанд, ки дар он антенна доранд. Ба ин гуна зебоиҳо тир андохтан ҳатто то андозае нороҳат аст.
  Ин дафъа карп дар манора бо духтарон аст, ӯ ҳамчун роҳбалади онҳо хидмат карданро ихтиёр кард ва духтаронро дар дег гузошта наметавонад. Дуруст аст, Магда мантиқан қайд кард:
  - Бе тирпарронй ва игвогарй рафта метавонем...
  Сазани кручий чеҳраашро мисли кӯдак печонда гирякунон гуфт:
  - Не - бе тирандозӣ, ҷолиб нахоҳад буд!
  Бо вуҷуди ин Магда духтаронро огоҳ кард:
  - Танхо хангоми мавчуд набудани зиёда аз се-чор мошин оташ кушоед. Мо бояд бешубҳа ин танки навро бетағйир ба қисмҳои худ оварем.
  Герда розӣ шуд:
  - То ҳол ин ашёи нав дар байни тӯҳфаҳо нест, яъне он барои мо ҳанӯз муфид хоҳад буд.
  Духтарони паланг шикори худро бо рухбаландии муътадил давом доданд. Онхо чандон му-ваффакиятнок набуданд, вале боз хафт танк ва панч машинаи боркашро ба ихтиёри худ илова карданд. Боре мо маҷбур шудем, ки дар назди мошин барои гирифтани сӯзишворӣ барои сӯзишворӣ ҷанг кунем.
  Хулоса, чор нафар масхарабоз аз дег баромада, аз оташи тупхои худ кариб халок шаванд. Факат байраки сари вакт афрохташуда бо свастика-тортанак ба ёрй омад.
  Холо онхо аз хандак гузашта истодаанд ва хатто як-ду даста гулхои когазй мавчуданд, ки ба чанговарони кахрамон медиханд.
  Олег Рыбаченко, ки аз тамошои ин филми масхараомез хаста шуда буд, дод зад:
  -Барои чи ба ман хама сукахои лаънатиро нишон медихи! Куштори мардуми русро чанд бор тамошо кардан мумкин!
  . БОБИ Љ 16.
  Ҷанг он чизест, ки Ҷейн ва дастаи ӯ имконият дод, ки худро дар ҳаёт пайдо кунанд. Аз ин ру, духтарон бо майли том дар маъракаи шарк иштирок карданд. Барои чӣ не? Ин ҳам пул ва ҳам шӯҳрат аст.
  Арсенали танкии советй чандон тагьир наёфтааст. Танки асосӣ ҳоло ҳам Т-34-85 аст. Шасси ва зиреҳи корпус аз чилум боқӣ мондаанд. Ҳамон муҳаррики дизелии панҷсад қувваи асп, ҳамон 45 миллиметр зиреҳи фронталӣ дар кунҷ. Муҳофизати заифтар барои паҳлӯҳои корпус, осебпазир ба картриджҳои Олмон Фауст.
  Танҳо як манораи калонтар насб карда шуд, ки зиреҳи пеши 90 мм ва тӯби 85 мм дорад. Танк, албатта, кӯҳна шудааст ва барои немисҳо тамоман хатарнок нест!
  Духтарон мошини "Геринг-5"-ро идора мекунанд, ки модификацияи дертар аст. Зиреҳи паҳлӯӣ то 178 миллиметр ва зиреҳи пеши то 250 дар кунҷ зиёд карда шуд. Худи танк бо двигатели турбинии газ тачхизонида шуда, суръати харакати британияро то 60 километр дар як соат метезонад.
  Ҷейн аз Ганнер Грингета пурсид:
  -Ту хуб мебинӣ?
  Чанговари дехкон дилпурона чавоб дод:
  - Намоиши ин ҷо аъло аст! Ман ҳама чизро мебинам!
  Маланя хандид ва аккос зад:
  - Мо русхоро торумор мекунем!
  Матильда дилпурона тасдик кард:
  - Ҳа, хоҳем кард!
  Геринг-5 гардиш мекунад, аз таппонча снаряд туф мекунад. Манора аз сию чоруми советй канда шудааст. Духтарон аз хурсандй фарьёд мезананд. Онҳо дар ҳақиқат фикр мекунанд, ки ин ҳама олӣ аст. Ва ин ҳатто рӯҳбаландкунанда аст, ки экипажҳои танкчиёни шӯравӣ мемиранд.
  Ҷейн бо овози нарм чир-чир кард:
  - Мо хамаро хокистар мекунем... Ва Москва дар зери мо хохад буд!
  Бо вуҷуди ин, ба майдонҳои мина дучор омада, танки Олмон маҷбур аст, ки бозист. Русхо худро хеле мустахкам мустахкам карданд. Ва бисьёр хорпуши зидди танк. Артиллерия фаъолона тирборон мекунад.
  Грингета бо ноумедӣ мегӯяд:
  - Хамин тавр мешавад... Ба блоки сахт дучор омадем!
  Ҷейн бо эътимоди зоҳир ҷавоб медиҳад:
  -Не, то саҳар намешавад... Операро мешиканем!
  Мошини ҷангии немис то андозае аз кор монд. Дар осмон самолётхои хучуми реактивй пайдо шуданд, телетанкхо истифода шуданд. Аз афти кор онхо майдонхои минаро вайрон карданй буданд.
  Онҳо мошинҳои дорои маводи таркандаро тавассути радио назорат мекарданд. Мошинхои сайёри газ низ ба кор андохта шуданд. Онхо мавкеъхои Армияи Сурхро бо оташ ва аланга тирборон карданд.
  Грингета бо норозигй кайд кард:
  - Дар чанг беш аз пеш чирк ва шучоат камтар мешавад!
  Ҷейн бояд бо ин розӣ шавад:
  - Селяви! Вой, мо гӯё аз даст медиҳем!
  Грингета командирро ислох кард:
  - Балки мо не, харифони мо! Мо ҳоло аз бунбаст мебароем ва ҷанг мешавад...
  Танки немисхо тир холй мекард, хол он ки дар хакикат чизе ба назар намерасид. Ҷейн пойҳои урёнашро ба ҳам молид ва суруд хонд:
  - Мо набояд бад фикр кунем - мо ҳатман нопадид мешавем! Роҳи баромадан аз лабиринт, аз ҳар сарбаста вуҷуд дорад!
  Грингета табассум кард:
  - Касе, ки хушҳол аст, механдад...
  Ҳар кӣ мехоҳад, ба он мерасад...
  Касе, ки меҷӯяд, ҳамеша меёбад!
  Малания суруд хонда, дандонҳояшро дурахшон карда, илова кард:
  - Бигузор хамрохи мо онхое, ки ба мубориза барои галаба одат кардаанд!
  Туп чанд соат давом кард ва баъд танкхои немис нихоят пеш рафтанд. Онхоро артиллериям советй ва тупхои зиддитанкии калибри гуногун пешвоз гирифтанд. Бо вуҷуди ин, эҳсос мешуд, ки қувваи воридшавӣ ба таври возеҳ кофӣ нест. Немисхо пеш рафтанд... Факат вакте ки тупхои 203 миллиметра ба тирпарронй cap карданд, аввалин машинахои вайроншудаи фашистй пайдо шуданд.
  Ҷейн нобоварона пичиррос зад:
  -Худовандо... Ин коса аз ман бигзарад!
  Грингуэта дилпурона гуфт:
  - Шумо наметавонед ду марг дошта бошед, шумо наметавонед як маргро пешгирӣ кунед! Пас, агар чизе бошад, мо дар дунёи оянда зиндагӣ хоҳем кард!
  Маланя бо пичиррос пурсид:
  -Ин дунё чӣ гуна аст?
  Грингета на он қадар дилпурона гуфт:
  - Ман фикр мекунам, ки ин аз мо беҳтар аст!
  Маланя дар чавоб пичиррос зад:
  -Худованд нобиноёнро насиб гардонад, ки чашмонашонро боз кунанд ва пушти камбағалҳоро рост кунанд!
  Дар ҳақиқат, Ҷейн ҳайрон шуд, ки ин ҷаҳон чӣ гуна аст. Шояд ин ҷаҳон боз ҳам беақлтар ва бехатартар бошад. Ҷейн камарашро печонд ва паҳлӯяшро ҷунбонд ва чирк зад:
  - Ин варианти хеле ҷолиб аст - мурдан ва ба дунёи дигар рафтан! Пас моро дар он ҷо чӣ интизор аст? Оё мо дар он ҷо бо онҳое вомехӯрем, ки дар рӯи замин барои мо азиз буданд ё мо бояд дӯстони нав пайдо кунем?
  Грингета бо пои урёнаш сагро ба ҷунбонд ва садо дод:
  - Асрхои нав мешавад, наслхо иваз мешаванд... Аммо номи Ленинро хеч кас фаромуш намекунад!
  Ва вай хандид, хандаи каме девонааш. Вай чанговар-дехкон буд, ки пойхои урёну зеби худро фаъолона харакат мекард, ангуштонаш бозй мекарданд.
  Ман як ИС-3-ро дар пеши назари худ гирифтам... Ин аз ҳақиқат дур аст. На ҳама мезананд ва агар ин кунанд, снаряд, ки ба бӯи пик бархӯрад, метавонад рикошет кунад. Аммо духтар чи кор карданашро медонист. Вай тир холӣ кард ва гиря кард:
  - Сохили туманхо, бо дом нобуд мекунем!
  Матильда ба таври илова месуруд:
  - Ва ин "Агдам", биёед ба хонумҳо бинӯшем! Супер хонум!
  Зарбаи Грингуэта дуруст баромад. Снаряд ба кисми поёнии зиреҳи пеши манора рост ба фосила бархӯрд. Ва он бе рикошетӣ таъсири харобиовар ба вуҷуд овард. Чунин аст вазъияте, ки ба амал омадааст. Аниктараш, панч танкчиёни советй кариб дархол халок шуданд. Ва занҳои англис ба рӯйхати худ ҷиноятҳоро илова карданд.
  Маланя гурриш карда, пулемётхои худро ба кор андохта. Якчанд солдатхои писарбача мехостанд, ки ба танки Гитлер оянд.
  - Аммо пасаран, наздик нашав, писарам! - фарьёд зада, ба суи пионерони диловар оташи пулемёт пошид.
  Ҷейн чир-чир-чиррос зада, пошнаи лучашро ба зиреҳ пахш кард:
  -Оҳ, бачаҳо, бачаҳо, бачаҳо... Якбора нохост шудед! Аз афташ барои ин сарзамини лаънатй, ту аз хад бузургвор!
  Ва духтар, духтари хоҷа, ба ин писарони пойлуч, харошида ва чиркин, ки аз тирҳои бераҳмона сӯрох шуда буданд, раҳм кард. Хамаи он чй кадар аламовар ва душвор аст.
  Грингета бори дигар тир холй карда, ба таппончаи худгард СУ-100 зада даромада, чир-чир кард:
  - Ва малах барои додани шишаҳо давида меравад!
  Маланя бо забони арғувонаш лабонашро лесид ва аз шишаи пластикӣ кока-кола хӯрда гуфт:
  - Албатта на! Ба ман май ва як қуттӣ сигор деҳ!
  Матильда танкро эхтиёткорона пеш карда, хитоб кард:
  - Сигор заҳр аст...
  Ҷейн ритмро бардошт ва идома дод:
  - Дуруст, мегуянд мардум!
  Грингета бо тирандозӣ ва фишурда ҷавоб медиҳад:
  - Аз никотин дида бадтар чизе нест!
  Малания хандид ва гиря кард:
  - Як қуттӣ сигорро ба қуттии оташ гузоред!
  Матильда пистони арғувонии синаашро харошида, дар ҷавоб илова кард:
  - Дуруст, мегуянд мардум...
  Ҷейн бо табассум анҷом дод ва забонашро берун кард.
  - Аммо ман тамоку...
  Малания бо камоли камолот ба охир расид:
  - Ва ман хеле шодам!
  Духтарон забонҳои дарози гелосии худро нишон дода хандиданд. Ҷейн бо табассум гуфт:
  - Сигарет қотилтарин қотил аст, хусусан бар зидди муштарӣ!
  Малания афзуд:
  - Сигор мисли милтиқи хомӯш аст, аммо ҳатто дар дасти ҳаваскор марговар аст!
  Грингета аз таппонча тир холй карда, бо табассум гуфт:
  - Сигор боэътимодтарин снайпер аст, ҳамеша мекушад!
  Матильда дар болои теппа суръати танкро андаке суст карда, хитоб кард:
  -Ташки сигор талх аст, аммо аз шириниҳо бештар ба худ ҷалб мекунад!
  Ҷейн сахт оҳ кашид ва ғур-ғур кард:
  - Сигор мисли духтари бад аст, аммо ҷудо шудан аз он хеле дардноктар аст!
  Грингета хандид, тир холӣ кард ва ғуррон кард:
  - Сигор бар хилофи норинҷак, ҳангоми партофтан умрро дароз мекунад!
  Духтарон хомуш шуданд. Танки онхо боз ба лахза даромада, ба чуйборе афтод. Ман бояд берун равам. Чанговарон андаке асабонй буданд. Мудофиаи советй хеле мустахкам аст.
  Ҷейн фалсафиро қайд кард:
  - Дар чанг рохи кутохтарин ба суи максад - манёври гардиш ва хакикати соф фиреби зишт аст!
  Грингета тупхои советиро бо тири ба хубй торумор карда, кайд кард:
  - Бо як манёври гардиш шумо эҳтимол дорад, ки роҳро ба ҳадафи худ кӯтоҳ кунед!
  Маланья аз пулемёт тир холй карда, хитоб кард:
  - Зиндагӣ сурх аст, аммо бо хуни сурх меравад!
  Матильда хулоса кард:
  - Дар чанг хаёт киматашро гум мекунад, аммо маънй пайдо мекунад!
  Духтарон чангро давом доданд. Онҳо тир мезаданд ва дар баробари рафтани онҳо афоризмҳо месозанд.
  Ҷейн бо пои урёнаш зад ва гуфт:
  - Ҷанг мисли домод аст, ки ба хиёнат тобовар аст, аммо намегузорад, ки хобаш хобад!
  Грингета аз кор баромад ва бомахорат гуфт:
  - Ҷанг зани шаҳватпараст дар хӯрдани ҷисми мардон аст!
  Малания дар посух садо дод:
  - Ҳама синну солҳо ба ҷанг итоат мекунанд, мисли ишқ, аммо ин вақтхушии гуворо нест!
  Матильда зарур донист, ки илова кунад:
  - Ҷанг, мисли риёзат, гарон ва тағйирёбанда аст, аммо ҳамеша хотираи қаҳрамонона боқӣ мемонад!
  Ҷейн сагро бо ангуштони зебо ва бараҳнааш гардонд ва хитоб кард:
  - Дар ҷанг ин мисли хоб нест, шумо бе эҳсосоти қавӣ кор карда наметавонед!
  Грингета бо табассум оташ зада, ҷавоб дод:
  - Ҷаҳон дилгиркунанда ва истироҳат аст, ҷанг ҷолиб ва шавқовар аст!
  Матильда, бо хушҳолӣ кока хӯрда, идома дод:
  - Чанг хуну арак аст, ба нихолхои шучоат хосил медихад!
  Маланя хандид ва қайд кард:
  - Раванди чанг чи кадар шавковар бошад хам, хама хохиш доранд, ки анчоми он!
  Ҷейн бори дигар ангуштони пои бараҳнаашро болои банди таппонча давид ва суруд хонд:
  - Ҷанг китоб нест, шумо онро зада наметавонед, онро дар зери болишти худ пинҳон карда наметавонед, шумо метавонед онро ифлос кунед!
  Грингета бо камоли майл чир-чир кард:
  - Ҷанг дин аст: мутаассибӣ, интизом, итоаткории бечунучаро талаб мекунад, аммо худоёни он ҳамеша марговаранд!
  Маланя оромона хандида гуфт:
  - Дар ҷанг, мисли казино, хатар зиёд аст, аммо бурдҳо кӯтоҳанд!
  Матильда дандонҳояшро нишон дода аккос зад:
  - Сарбоз миранда аст, шӯҳрат фаромӯш мешавад, тӯҳфаҳо фарсуда мешаванд ва танҳо сабабҳои оғози куштори нав бартарафнашавандаанд!
  Ҷейн оҳиста тафтиш кард:
  "Мо аз котил нафрат дорем, магар он ки вай аскари фронт набошад ва дуздро, агар дар майдони чанг горатгар бошад, аз ин хам зиёдтар хор мекунем!".
  Грингета боз хи-чир кард ва хичир кард:
  - Сарбоз рыцарест, ки зирехаш далерй ва шараф аст! Генерал Барон, ки точи вай чорабинй ва зирак аст!
  Малания бо табассум гуфт:
  - Сарбоз мағрур садо медиҳад, шахси таҳқиромез!
  Матильда боэҳтиётона ҷавоб дод:
  - Аввалин ҳамлакунанда метавонад бимирад, аммо охирин ба ёд намеояд!
  Ҷейн нафас кашид:
  - Беҳтар аст, ки дар тақсими ғанимат аввал бошед, аз ҳамла!
  Григуета бо табассум илова кард:
  - Ҷанг мисли зан аст, вай танҳо мардонро бе шикастан мегузорад!
  Маланя бо камоли эхтиром чавоб дод:
  -Зан бар хилофи  анг ба куштани мард шитоб намекунад!
  Матильда хандида гуфт:
  - Ҷанг, ба фарқ аз занон, ҳеҷ гоҳ бо шумораи мардони таъиншуда қаноат намекунад!
  Ҷейн фишангро бо ангуштони бараҳнааш бозгардонд ва гуфт:
  -Ҷанг бепарвотарин зан аст, мардон ҳеҷ гоҳ барои ӯ кофӣ нестанд ва ӯ занро рад намекунад!
  Дар посух ба ин, Грингетта таҷдиди афоризми шӯхро зарур донист:
  "Занҳо ҷанг карданро дӯст намедоранд, аммо хоҳиши куштани мард аз тир бадтар нест!"
  Маланя мисли кобра садо дод ва забони гулобии худро берун баровард:
  - Тири хурд метавонад одамро бикушад, хушбахт гардонад, зани дили калон!
  Матильда бо табассуми киноя илова кард:
  - Дили калон аксар вақт ба манфиати шахсии кӯчак роҳбарӣ мекунад!
  Духтарон мубодилаи афкорро ба охир расонда, ба майдони чанг бодиккат назар кардан гирифтанд. Самолётхои хучумкунандаи ТА-311 дар осмон парвоз карда, ба мавкеъхои кушунхои советй тир холй мекарданд. Харчанд охиста-охиста бошад хам, коалицияи рейхи сеюм пеш мерафт. Ва у муяссар шуд, ки ҷасадҳоро фурӯ бурда, худро каме тароват бахшад.
  Духтарон дилгир шуда, боз бо афоризмҳо шӯхӣ кардан гирифтанд:
  Ҷейн гуфт:
  "Ҷанг чеҳраи зан надорад, аммо мардонро беҳтар аз зан хун мекунад!"
  Грингета оташ зада, шитоб кард:
  - Ҷанг шодӣ намеорад, аммо инстинктҳои хашмгинро конеъ мекунад!
  Малания дар посух ҳуштак зад:
  - Шодии ҷанг, ҷасади душманон танҳо ба қимат аст!
  Матильда дар байни кирмакҳо ҳаракат карда, илова кард:
  - Чанг - шудгори киштзор аст: ба он мурда нурй мепошанд, бо хун обьёрй мекунанд, вале бо галаба мебарояд!
  Ҷейн парронд ва дар посух пурид:
  - Ғалаба бар мурдаву хун мерӯяд, аммо аз нотавонҳо мева медиҳад!
  Грингета тир холй карда, сию чорро мисли стакан шикаста, пичиррос зад:
  - Ҷанг мисли гули одамхӯр аст, дурахшон, гӯштхӯр ва бӯи бад!
  Маланя бо пои урёнаш педальро молиш дода, хитоб кард:
  - Ҷанг модари пешрафт ва модарандари танбалӣ аст!
  Матильда онро гирифта, ғуррон мекунад:
  - Дар чанг бошад, умри сарбоз гаронбахо нест, аммо генералхо хатто талафотанд!
  Ҷейн дами дасташро бар сари синааш давид ва чир-чир кард:
  -Агар сулҳ хоҳӣ, тарсу ҳарос биёр, агар ҷанг хоҳӣ, ханда кун!
  Грингета онро гирифту тир холй кард ва бо пои луч ярокро нишон дода, суруд:
  -Агар дар умури ҳарбӣ ханда набошӣ, ханда гуноҳ нест!
  Малания бо муваффақият хандид ва гурусна зад:
  - Ҷанг мисли сирк аст, хандаи охиринро танҳо ғолиб дорад!
  Матильда танкро ронда, як-ду пешравро торумор карда, шитоб кард:
  - Дар ҷанг ин мисли сирк аст, танҳо қотили маккорона ва ҷиддӣ!
  Духтарон боз хомуш шуданд. Онҳо аз шӯхӣ хаста шудаанд. Умуман, чанг чандон зебо нест.
  Ҷейн бо хашм фикр мекард: Англия ба немисҳо мағлуб шуд. Хол он ки Англия чй кадар заминхоро забт карда бошад хам. Ва чӣ қадар аз ин Олмон! Бритониё ба як империяи бузург табдил ёфт. Аммо вай колонияҳои худро ҳазм карда натавонист. Рейхи сеюм дар қудрат аз англисҳо пеш гузашт ва ҳатто фармондеҳон хеле қавӣ ва қобилиятноктар шуданд.
  Ва вакте ки фашистон ба Лондон омаданд, таърихи Англия ба охир расид. Империяи нав бо қудрати бесобиқа ба вуҷуд омад. Дар кушунхои он бисьёр халкхо ва мамлакатхо хизмат мекунанд. Ва мо чӣ гуфтан мумкин аст: Рейхи сеюм, болҳои худро паҳн карда, Бритониёро ғарқ кард.
  Аммо дар соли 1940, ки Францияро забт карда, Гитлер саховатмандона ба Черчилл сулхнома пешниход кард. Ва инро кабул кардан лозим буд: акли солим дик-кат мекард, ки Англия аз чанг, хатто аз чихати назариявй хеч чиз ба даст оварда наметавонад, балки бохт. Гитлер дар чанги хавой бо Англия бо ним кувва мечангид. Бо таъхири зиёд ӯ қӯшунҳоро ба Африқо интиқол дод. Вай ба Иттифоки Советй рафт. Аммо хамаи ин фалокатро ба таъхир меандохт.
  Немисхо аз террито-рияхои ишголшуда истифода бурда, кувваи дар ду фронт мубориза бурданро ёфтанд, Япония ба америкоиён дилпурона галаба кард. Ва баъд Сталин бо бастани сулҳ ба ӯ хиёнат кард. Британия ба зону афтода, як қисми рейхи сеюм гардид.
  Бисьёр галабахо ба вермахт шаъну шухрати маглубнашавандаро ба даст оварданд. Ҷейн ва дӯстонаш бо омодагӣ ба артиши Гитлер ҳамроҳ шуданд, то хушбахтӣ ва рутба пайдо кунанд. Ва онҳо дар он ҷо қисман муваффақ шуданд.
  Хайр чӣ? Ҳоло онҳо ду Ватан доранд: Олмони Бузург ва Британияи хурд.
  Ҷейн як нӯшобаи Кока-кола гирифт ва чир-чир кард:
  - Ишқ ва марг, некиву бад... Чӣ муқаддас аст, чӣ гунаҳкор аст, ба қотилон парвое надоранд!
  Грингета дар ҷавоб суруд хонд ва снаряди дигар фиристод:
  - Муҳаббат ва ҷуръат кунед, бигзор бадӣ ҳукмронӣ кунад, аммо ба мо танҳо як интихоб дода шудааст!
  Духтарон каме шод шуданд. Хуб, дар асл, ба қадри ки шумо метавонед худро дар як калиди ноболиғ танзим кунед. Онҳо ҷавон, хушҳол, пурқувват ва хеле хушбахтанд. Онҳо ин қадар мубориза мебаранд ва ягон харошидан надоранд. Агар шумо фикр накунед, ки онҳо дар зарф харошида мешаванд.
  Малания бо дурушт эрод кард:
  - Э, Черчилл бояд пешниҳоди Ҳессро қабул карда, ба ҷанг бо СССР ворид мешуд. Он гоҳ мо дар тамоми сайёра ҳукмронӣ мекардем ва дар ниҳоят Олмонро низ торумор мекардем!
  Матильда бо завк месуруд:
  - Олмон дар ҷанг хуб аст, шери Бритониё беҳтарин аст!
  Малания тасдиқ кард:
  - Бале, шери мо аз Бритониё беҳтарин аст!
  Ҷейн бо табассум гуфт:
  - Мо хануз имконият дорем! Гитлер мемирад ва империяи Олмон пароканда мешавад!
  Грингета снарядро парронду кисман розй шуд:
  - Бале, пора мешавад! Онҳо даррандаҳои гӯштхӯранд, аммо оё ин моро беҳтар мекунад?
  Малания ба таври фалсафӣ қайд кард:
  -Ягонагӣ дар режими сахт беҳтар аз бесарусомонӣ ва бесарусомонӣ дар зери режими нарм аст!
  Матильда пойҳои бараҳнаашро ба педальҳо зер карда, аккос зад:
  - Мо ҳам дар Миррих хоҳем буд! Ва берун аз системаи офтобӣ!
  Ҷейн бо табассуми Ҷоконда ҷавоб дод:
  - Аввало бояд дар сайёраи Замин режими ягона барпо кунем!
  Грингет, онро гирифта, бо оташин суруд хонд:
  - Ва мо намегузорем, ки ин режим тағир ёбад!
  Малания бо камоли майл гуфт:
  -Аммо барои он ки туро бо бинии ту бимонам, ман бояд биниамро иваз кунам!
  Духтарон мисли ҳамеша хушбахтанд. Холо танки онхо ба хатти якуми хандакхо мерасад. Ва бо кирмакаш заминро мешиканад. Ҷанговарон механданд.
  - Мо ҳамаашонро нест мекунем!
  Яке аз тупхо дар байни роликхо часпида, танк аз кор монд. Духтарон аз мошин баромаданд, он ҳанӯз ҳам танг ва дар бак хеле гарм буд. Аммо дар берун хатарнок аст, шумо метавонед сӯхта шавед.
  Чанговарон шитофтанд, ки пошнаи барахнаяшонро дурахшиданд ва шитофтанд:
  - Мо духтарони бозичаем, дустони хуб, хайр, бигзор ба пои урёни мо, пумахои бозича қамчин зананд!
  Ҷейн давида, пай бурд:
  - Ана, бахрчиёни кайхонй!
  Малания бо табассум тасдиқ кард:
  - Хам ба кайхон ва хам ба кувваи десант!
  Ва Грингета онро гирифта, дар оғӯшаш давр зада, дод мезад:
  - Ман як ҷанговари олӣ ҳастам! Ман ҳамаро мекушам!
  Матильда дар ҷавоб онро қабул кард ва садо дод:
  - Қатра ба қатра заҳр ба Фюрер!
  Ҷейн хандид ва суруд хонд:
  - Зарба сахт аст ва Фюрер тавоност!
  Ҷанговарон давида, пойлуч, болои харобазорҳо, оҳанпораҳо, оҳанҳои сахт тафсонда, чӯбҳои гуногун ва косахонаи сар шикаста медаванд.
  Ҷейн месуруд:
  -Маро мефаҳмӣ... Маро мефаҳмӣ... Маро мефаҳмӣ ва кишвари беҳтаре намеёбӣ!
  Давидан ба духтар хуш аст, ки бо пойҳои на он қадар ноҳамвор аз пайроҳаи сангин ва хошок давида шавад. Ин дар ҳақиқат шавқовар аст.
  Грингета месуруд:
  - Тобистон, офтоб баланд аст...
  Малания сурудро дастгирӣ кард:
  - Баланд... Баланд!
  Матильда илова кард:
  - Тобистон, мо аз марг дурем! Дур!
  Ҷанговарон ба таври назаррас рӯҳбаланд шуданд. Воқеан, ин қадар пурқувват ҳаракат кардан ва ҷаҳидан чӣ хуш аст.
  Ҷейн хандид ва қайд кард:
  - Марг анҷуман аст, расвоӣ мутлақ аст!
  Грингета як пои бараҳнаро ба дигараш молида, пичиррос зад:
  - Мо хам ид мекунем! Ва бо он ғалаба!
  Малания бо шубха гуфт:
  - Моро ё немисхо?
  Матильда табассум карда, месуруд:
  - Моро оташи марговар интизор аст...
  Ҷейн ҷавоб дод:
  -Аммо ӯ беқувват аст...
  Грингета мисли пантера дод зад:
  -Ҳар кас тобути алоҳида дорад...
  Малания онро гирифт ва тирпарронӣ кард:
  - Батальони Боче ба сари кабри худ рафт!
  Матильда қафо дод:
  - Тамоми легион ба қабр рафтааст!
  Духтарон онро гирифта мияв карданд... Онхо мисли аспхои нозук. Ва пойҳои хеле зебо, урён ва даббоғ.
  Ҷейн онро гирифта, бо хушнудӣ пичиррос зад:
  - Ва ман кобра ҳастам! Ва ман кобра ҳастам! Аслан хирс нест!
  Грингета дар посух хиҷил зад:
  - Барои кобра ба болои абр парвоз кардан хуб аст!
  Ва духтарон танҳо сар мезананд. Аз чашмонаш шарора мепарад, ки гуё соате расида бошад!
  Малания онро гирифта, фингонд:
  - Гитлер муфт аст!
  Матильда ӯро дастгирӣ кард:
  - Ва Сталин капут аст!
  Ҷейн паҳлӯяшро ҷунбонда, чир-чир кард:
  -Ман  анговари нур ®астам, бар зонуи ту ва®шиён... Њар касеро, ки ту®мат мекунад, аз рѓи Замин мерезам!
  Малания онро гирифта, бонг зад:
  - Ва Гитлер ахмак аст, тамоку мекашад! Ӯ гугирд медуздад ва шабро дар хона намегузаронад!
  Матильда истеҳзоомез табассум кард ва пурсид:
  - Ба фикри шумо, оё фюрер онро дорад?
  Грингета хокистарро бо пои урёнаш лагадкӯб зад:
  - Албатта на! Мо чор нафар ба ӯ минат медиҳем!
  Маланя чашмонашро ғилонда пичиррос зад:
  - Оҳ, хеле хуб аст, ки дар даҳони худ чӯбчаи нефритӣ доштан ва онро бо забон ҳис кардан!
  Матильда бо нафас пичиррос зад:
  - Чӣ қадар бузург аст! Ва ҳама чиз танҳо бузург хоҳад буд!
  Духтарон торафт баландтар чахиданд. Аммо танки онхо таъмир карда шуд ва онхо мачбур шуданд, ки баргарданд. Ҷанговарон ба ақиб баромаданд ва фишурданд:
  - Ин танки мост! Ӯ танҳо бузург хоҳад буд!
  Ҷейн ногаҳон афсонаи Робин Гудро ба ёд овард. Ҷои хурдакак вуҷуд дорад, писарбачаро шериф дастгир кардааст. Писарбачаро шиканҷа карданд: онҳо ӯро ба болои тахта кашиданд ва пошнаҳояшро бирён карданд.
  Вакте ки алангаи шуъла таги урёну нохамвори пои писарро лесид... Ҷейн дар ин ҷо ҳаяҷон ҳис кард ва воқеан ҳам алоқаи ҷинсӣ кардан мехост. Ана ба он дохил шуданд. Махсусан карп ниндзя Круциан японй. Ин писарбачаи малламуй хеле зебост ва ӯ дорои камолоти бузурги мардона аст. Ва хеле хуш аст, ки бо синаҳои худ ба чунин пӯсти тоза ва ҳамвор ламс кунед.
  Ҷейн мехост, ки ангушти худро дар байни пойҳояш гузорад, аммо вай хиҷолат кашид ва аз ақидааш дигар шуд. Гарчанде, ки дар ҳақиқат, чунин амал бениҳоят гуворо аст!
  Духтари Худованд гуфт:
  - Дар мавҷи баҳр ва оташи хашмгин! Ва оташи шадид ва хашмгин!
  Духтарон боз "Геринг-5"-и худро ба суи мавкеъхои кушунхои советй равон карданд. Эҳтимол худи Сталин, вақте ки ӯ дар бораи пешравии фашистон хабардор шуда буд, хеле ба хашм омада буд. Воқеан, дар ин ҷо чӣ тавр асабонӣ нашавед? Мошини азим ба сӯи шумо мешитобад, аммо чизе барои ҷавоб додан нест. Сию чор, шумо наметавонед аз силсилаи E мубориза баред. Ва ҳатто бештар аз AGs пирамида.
  Ва Сталин аз афташ дар шок аст. Ақаллан як тараканро даъват кунед, то мушовири шумо шавад. На садо, на маъно, на чакидани об! Чунин ба назар мерасад, ки шумо девона мешавед!
  Ҷейн бо табассум гуфт:
  - Ва Сталин, бар хилофи Черчилл, ҳамеша бо омодагӣ варақаҳои Гитлерро қабул мекард ва барои сулҳ мерафт!
  Грингета бо шавку завк месуруд:
  - Ба ман бигӯй, ки дунё чист! Онҳо ба шумо ҷавоб хоҳанд дод - офтоб ва шамол!
  Маланя бо рухбаландй кайд кард:
  - Ва мо фарзандони тавоною солим хохем дошт!
  Матильда хандид ва пичиррос зад:
  - Дунё тахтаи шохмот нест ва Гитлер шох нест!
  Ҷейн дӯсташро ислоҳ кард:
  - Вай аз подшох баландтар аст! Ва мо онро аз рӯи сайёра тоза мекунем!
  Грингета онро гирифта бонг зад:
  - Бузургии бритониёиро, ки сайёра эътироф кардааст! Фашизм бо зарбаи шамшер торумор карда шуд!
  Малания бо шавк илова кард:
  - Моро хамаи халкхои чахон дуст медоранд ва кадр мекунанд!
  Матильда бо шавқу ҳаваси духтаре, ки ишқи аввалини худро пайдо кардааст, афзуд:
  - Бовар дорам, коммунизми мукаддас месозем!
  Ҷейн хандид ва қайд кард:
  - Ва дар тахти рохбарии немисхо коммунизмро хакикатан сохтан мумкин аст!
  Грингета ба пешониаш ба камари таппонча зад ва месуруд:
  - Шухй мекунем, акнун коммунизм месозем! Ва Сталин супер ва қаҳрамони мо хоҳад буд!
  Малания илова карда, равшан кард:
  - Дар тобут, албатта!
  Грингета ба осонӣ тасдиқ кард:
  - Албатта, дар тобут!
  Ҷейн фалсафӣ гуфт:
  - Подшох чй кадар бузург бошад хам, мисли шикорчй ба сари кабр меравад!
  Грингета бо табассуми бадхоҳона илова кард:
  -Сиёсатмадор ҳамеша дурӯғ мегӯяд, танҳо ӯ дар ҳақиқат мемирад!
  Маланья ангуштони пои урёнашро пахш карда гуфт:
  -Ҷовидонӣ ҳақиқӣ аст, аммо марг фиреб аст!
  Матильда инчунин як афоризм дод:
  - Подшо®он ®ар коре карда метавонанд, вале на як, на як подшо® аз «абр ба замин гурезад!
  Ҷейн хитоб кард:
  - Ҳаёт ба зудӣ тамом мешавад...
  Грингетта бо афсӯс дастгирӣ карда мешавад:
  - Нуқта ба зудӣ мезанад!
  Малания ба суи аскарони советй аз пулемётхо тир холй карда, хитоб мекунад:
  - Оча, очаҷон, ба писарат раҳм кун!
  Матильда, ки хандаашро нигоҳ доштан душвор буд, илова кард:
  - Охир, барои умраш рузе намондааст!
  Ҷейн фалсафӣ фикр мекард:
  -Ҳар кас мехоҳад зебо зиндагӣ кунад, аммо танҳо чанд нафари онҳо бошарафона мемиранд!
  Грингуэта табассумкунон чавоб дод:
  - Марг душвориро ваъда медиҳад, магар он ки аз нурҳои комёбӣ дурахшид!
  Маланя бо дандонҳои хашмгинаш фишурда:
  - Марги хуб аз зиндагии бад беҳтар аст!
  Матильда эътироз кард:
  - Дар озодӣ Худо будан хуб аст, аммо дар зиндон шайтон будан бад аст!
  Грингета бо табассуми заҳролуд гуфт:
  - Ва снарядамон тамом шуд... Розй, ин фочиаи азим аст! Ягон ҳадяи нобудшавӣ нест!
  Ҷейн нафратона хурӯшид.
  - Тӯҳфаҳои нав ва дигар президентҳо хоҳанд буд!
  . БОБИ Љ 17.
  Дар ин руз, 10 октябри соли 1947, Фридрих, чун харвакта, мург ва монданашаванда, бо аспи хавоии "Ме-362" зуд давид. Писарак ҳатто сояи хастагиро ҳис намекард, аз ҳад зиёд ба ҳаяҷон омада буд ва то ҳол тирро аз даст надода. Шабона отрядхои таъмиркунй, пеш аз хама, америкой як кисми тачхизоти вайроншударо ба кор андохтанд. Аз ҷумла, "Паттонҳо" боз дар реҳҳо чарх заданд, илова бар ин, чандсад аз ин мошинҳо пас аз интиқол аз хориҷа, дар қатори роҳи оҳани аллакай таъсисёфта ба истифода дода шуданд. Партизанхо, албатта, кушиш мекарданд, вале аз мукаррарй хеле бадтар кор карданд. Дар интихоботи Падари Украина, Бандера мағлуб шуд ва хиёнат ва фирорӣ дар сафи партизанҳо афзоиш ёфт. Гайр аз ин, командири харакати партизанй Ворошилов бемор шуд... Ва чои у дар вакташ ёфт нашуд... Хамин тавр, таъминоти гурухи корпартоии байналхалкии фашистон тамоман каноатбахш буд. Оре, чанговарони диловари зеризаминй ва диверсантхои кахрамон баъзан муваффакият ба даст меоварданд, вале на аз сатхи тактикй. Гайр аз ин, пайдо шудани иттифокчиёни нави таслимшуда боиси якбора паст шудани боварй ба галабаи СССР гардид ва ин ба он оварда расонд, ки унсурони муфтхур ошкоро ё ба таври пинхонй ба тарафи фашистон гузаштанд.
  Шумораи дезертирхо махсусан дар байни Армиям Сурхи Крайков ва Армияи Польша афзуд. Полякхо ба ваъдахои фашистон ва махсусан капиталистони Гарб бовар карда, ба таври чиддй умед доштанд, ки дар шарк аз хисоби Россия империяи бузург барпо кунанд! Албатта, на хамаи коммунистони поляк ба Советхо содик монданд, вале бокимондаи сояхои сиёсй... Хусусан либералхо беэътимод мебошанд... Бинобар ин подразделенияхои полякхо аз аввали хучум кариб дархол ба булгаи Москва таслим шудан гирифтанд. ... Хушбахтона, шумораи онхо кам буданд ва ин ба рафти чанг хануз таъсири халкунанда нарасонд.
  Фридрих аввалин парвозҳоро худаш анҷом дода, аз дигар лётчикҳо ҷудо шуд. У медид, ки душман дигар бо лашкари фашистй ин кадар зич бо оташ дучор намеояд ва дар сари роди чанговарони танкдо кариб ягон мина намонда-аст. Аммо чанговарони советй якравона мечангиданд. Аскарони пиёдагард оташ накушода, кушиш мекарданд, ки танкхоро махкам карда, изи онхо ё як даста гранатахоро тарконанд, ё бо шишахои сузишворй оташ зананд.
  Писарбачаи Терминатор асосан аз ҳисоби силоҳҳои шӯравӣ ҳисобро зиёд кард. Гузашта аз ин, тирандозӣ аз ҳавопаймои уфуқӣ, пешгирӣ кардани вақти беҳуда дар ғаввос. Дуруст аст, ки якчанд танке, ки дар камин буданд, низ нобуд карда шуданд. Авиацияи СССР гайрифаъол буд. Пагохй хамагй хафт самолёти "У-2", баъд чор "Лагг" пайдо шуд. Умуман, Фридрих бо онхо сух-бати кутохе кард, триггерро сабук зер кард... Ва баъд, чун харвакта!
  Нуктахои чангии бе ин дам сустшударо пахш карда, танкхои фашистй боз аз майдон гузашта, ба окопхо шитофтанд... Аммо дар ин хатти шашум ва кисман панчуми мудофиа (онхо хашттоаш буданд) хандакхои зидди танкй ва хорпуштхо низ дучор омаданд. дар маҷмӯъ). Артиллеристони советй асабонй шуда, аз дур тирпарронй карданд. Артиллерияи фашистй берахм буд, авиация бошад... То ин дам, мисли майдони коньки, ҳама чиз реза карда шуд. Хуб, Фридрих, чун ҳамеша, аз ҳама пештар, рӯҳбаландтар ва сардтар аст. Дар ташкили кушунхо дигаргунихо ба амал омаданд, Паттонхо, ки бо пулемётхои пуриктидор мусаллах буданд, рохбарй карданд. Қарори маҷбурӣ барои кам кардани талафот аз пиёдагардони камикадзе, ки худро қурбон мекунанд, вале таслим шудан намехоҳанд...
  Фридрих парвози сеюми худро бо дӯсташ Ҳелга анҷом дод. Онхо дар ин чо бори аввал бо партияи каму беш калони самолётхои советй вохурданд. Дар байни онхо хатто панч самолёти Бр-3 (аз он чое, ки онхоро кофта буданд) буданд. Ачиб он аст, ки самолётхои бомбаандози СССР бо дидани ассхои немис фавран ба акиб баргаштанд ва чанговарон ба суи онхо шитофтанд.
  Фридрих оромона ба мошинҳое, ки наздиктар шудан мехостанд, тир холӣ кард. Аз чумла эйс бо ситораи кахрамони СССР дар фюзеляж. Ҷанговари ботаҷриба, аммо кӯшиш кард, ки ба абрҳо равад, аммо ба муқобили чунин ҳаюло ба монанди Фридрих Бисмарк, ин танҳо бадтар шуд. Писарбачаи терминатор бе хеч як лахза 36 нафар чанговар ва чор самолёти хучумкунандаро зада галтонда, суръати харакатро ба кор андохта, аз паси самолётхои бомбаандоз шитофт.
  Аммо дар ин ҷо Фридрих фаҳмид, ки мошини ӯ ин қадар шитоб намекунад ва ҳатто бо муҳаррики маҷбурӣ ба 740 километри тахминӣ нарасидааст. Сабаб равшан аст, ки Фридрих таппончаҳои 30-мм Mr-108-ро бо Mr-103 иваз кард, ки бо суръати ибтидоии снаряд 960 метр дар як сония барои ворид шудан ба боми танкҳо ва ҷангиёни душман аз як зарбаи хеле муассиртар аст. масофаи дур, вале кариб якуним баробар вазнинтар ва пасттар бо суръати оташ дар як дакика 420 тир (аммо Фридрих умуман хангоми ба транс афтидан снарядхои яккачинро афзалтар медонист!). Ва лавозимоти ҷангӣ барои яроқ махсусан барои Фредерик зиёд карда шуд. Бинобар ин, расида гирифтан ба бомбаандозон кори осон набуд. Якчанд самолёти чусту чолок Хе-362 аз эйси чавони далер пеш гузаштанд. Онхо мисли жола ба сари киштзор рехта, машинахои советиро пахш карда, азоб медоданд. Гузашта аз ин, Br-3, ки сусттар ва суст мусаллаҳ буд, тӯъмаи осон барои халабонҳои террористӣ гардид. Фридрих дар охири зиёфат омад, аммо ба ҳар ҳол даҳҳо нафарро тамом карда, панҷоҳ нафарро нокаут кард. Аммо писарбача рекорди пештараи худро, ки дусаду панҷоҳу се мошин дошт, натавонист.
  Фридрих бо рухбаландии бузург дар рухаш баргашт. Вай ғолиб омад ва ғалаба мекунад! Ва фикрҳо дар бораи хиёнати ман тамоман аз байн рафтанд. Ҷавон ҳатто ба худ гуфт:
  - Чаро ин таассубхо! Ватан аст, ки дар он дустону фарзандони шумо ба воя мерасанд! СССР бошад, Ватан не, балки зиндони миллатхо аст!
  Хелга ин суханонро шунид, вале мохияти аслии онхоро нафахмида, тасдик кард:
  - Шумо ҳақед! Ва мо ба зудӣ соҳиби фарзанд мешавем! Ҳарчанд, ман намехоҳам, ки дар ҳоле ки ин ҷанг идома дорад, шикам фарбеҳ шавад!
  Фридрих хандид:
  -Ин ба хости Худованди мутаъол вобаста аст. Аммо папа ва як катор метрополияхо тарафи мо мебошанд!
  Парвози чоруми ҳамла, реактивии Фоккен-Вулф-5 ба шикори силоҳ табдил ёфт, зеро танҳо якчанд танк дастгир карда шуд. Аммо имтиҳони ҳақиқӣ ҳанӯз дар пеш буд.
  Армияи панчуми танкии гвардиягии Ротмистров ба райони Красногвардейский гуза-рондаии каминро ба охир расонд. Бо вуҷуди ин, ба ҳайрат комилан ноил шудан мумкин набуд. Самолётхои разведкавии фашистй харакати оммаи калони танкхоро кайд карданд ва фашистон барои дидани чорахои чавобй шитоб карданд. Кариб панчсад подразделениям СС-и Армияи 2-юми танки СС, инчунин дусад мошини захираи стратегй ба пешвози нухсаду панчох танк ва тупхои худгард, ки бо захираи мушти зирехпуши Ротмистров мустахкам шуда буд, баромаданд. Аз чумла, мухориба дар майдони назди колхози "Первомайский", ки дар хати ишголшуда гранатачиён ва тупхои немисхо вокеъ буданд, сурат гирифт.
  Фридрих ва беҳтарин ассҳои олмонӣ барои пешгирӣ кардани ҳамлаи азим аз замин ва ҳаво даъват карда шуданд.
  Кахрамони мухорибаи назди Сталинград генерал-лейтенант Ротмистров фармони худи Сарфармондехи Олиро ичро карда, аз сидки дил боварй дошт, ки чанги назди Москва хануз барбод нарафтааст. Дар дасти вай хокимият буд ва нури умеде ба амал омад, ки СССР он чиро, ки пеш аз ин аз даст дода буд, бармегардонад. Аммо колонна, ки бо кувваи худ харакат мекард, хеле кашол ёфт. Ин қисман аз хоҳиши канорагирӣ аз ҳавопаймоҳои разведкавии Рейхи сеюм ва давомнокии дигари марш аз сабаби осеб дидани хатҳои роҳи оҳан аз сабаби дучор шудан ба ҳавопаймоҳои душман буд.
  Зарбахои вазнини бомбаандоз куввахои калони танкиро мачбур карданд, ки бо кувваи худ садхо километр масофаро тай кунанд. Зиёда аз он, дар марши суръати максималй ... Ин як хел будани парки танкиро ба назар гирифта, дар баъзе машинахо фильтрхо иваз карда шуда буданд, дар дигар машинахо, баръакс, навъхои кухна, аз чумла трансмиссияхои мукаммал набуда, двигательхои дизелиро суст мекарданд.
  Бар асари зарбаи бераҳмона ва оммавии авиацияи душман артиши панҷуми зарбазанӣ аз хатти пеш хеле дур ҷойгир буд ва ин ғалтаки пулодро маҷбур сохт, ки аз шом то саҳар ба роҳ равад.
  Ротмистровро аллакай гурухи зичтари фашистон интизор буданд. Фашистҳо дар ҳоле ки аз рӯи шумораи умумии танкҳо камтар буданд, аз ҷиҳати сифат бартарӣ доштанд: тақрибан якунимсад "Пантерс"-5 ва "Паланг"-5, инчунин якуним даҳҳо "Горинг" Л (англисӣ) мошинҳои дорои таппончаҳои 17-футӣ, ки тақрибан дар қудрати воридшавӣ ба таппончаи "Пантерс"), E-50, AG-50 ва "Паттон" баробаранд. Тонкистхои "Супер-Фердинанд" хануз дар рох буданд.
  Албатта, ба мукобили фашистон ба таври оммавй хучум кардан бехтар мебуд, вале Жукови дахшатнок ба Ротмистров аз хад зиёд шитоб мекард ва дуруст метарсид, ки фашистон чорахои пурчушу хуруш ме-бинанд. Бо вуҷуди ин, онҳо аллакай ин корро кардаанд ...
  Аммо дар ин чо армияи советй як туфанг дошт - ин хавопаймои чиддй буд... Самолётхо аз самти Урал ва аз штаби захиравй бароварда шуда, хатто машинахои таълимй, инчунин техникаро рост аз конвейер ба чанг андохтанд. . Ин имкони-яти рахна кардани каноти рост ва акибгохро, ки аз кушунхои фашистй хеле пеш гузашта буд.
  Генерал Гота ва дигар фармондеҳон, аллакай ҳангоми муҳокимаи пешакии нақшаи амалиёти Маскав тахмин мекарданд, ки Красногвардейск бешубҳа ба макони ҷанги танкӣ бо захираҳои ҷангии артиши шӯравӣ табдил хоҳад ёфт, яъне нақшаи пӯшида доштан лозим аст. .
  Ҳавопаймоҳои махсуси Олмон, махсусан Xe-362, фазои ҳавоиро назорат мекарданд, то ки ҷанг дар Красногвардейский на танҳо бузургтарин ҷанг, балки ҷанги ҳавоии Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ гардад!
  Фридрихро ба мубориза бо душман даъват карда буданд, ӯ беҳтарин асси люфтваффист, подшоҳи ҷангҳои ҳавоӣ рамзи ғалабаи рейхи сеюм буд. Ва дар паҳлӯи ӯ ё қариб дар паҳлӯи ӯ дар дасти росташ, дар ҳамла ва аз ин рӯ, махсусан пурқуввати модификацияи Фоккен-Вулф-5, Ҳелга давид.
  Писарак ҳатто месуруд:
  - Мо тавассути мавҷҳо дар киштиҳои ситорагарм давида истодаем! Кваркҳо дар гирдоби эфир кафк мекунанд!
  Ҳелга тасдиқ кард:
  - Махлуқҳои сурх, шумо зарба мезанед! Кӯдакони ҷаҳони дӯзахии зеризаминӣ!
  Фридрих хандид ва дӯстдоштаашро гуфт:
  - Биё, аз винт дур шав! Фариштаи марг, танҳо хуштак кунед, то ӯ пайдо шавад! Ӯ ҳамаи кафкҳоро пора-пораҳои харҳои онҳоро хоҳад кард!
  Ҳелга дар ҷавоб хандид.
  - Бале, шумо зирак ҳастед!
  Фридрих аз афзоиши вазни ҳавопаймои худ, пайвастшавӣ бо насби силоҳҳои дурпарвоз ва афзоиши лавозимоти ҷангӣ то андозае нигарон буд. Охир, снаряди тупи 30 миллиметра назар ба тупи 20 миллиметра се маротиба вазнинтар аст ва аз чихати кувваи харобиовар, шояд чор маротиба тавонотар бошад, он яроки универсалист, ки зиреҳро ҳам дар рӯи замин нест карда метавонад. сайёра ва дар хаво! Эйс чавон хатто мехост, ки аз пулемётхо даст кашад ва чор автомати калонкалибрашро барорад, аммо... Хельга пеш аз рафтан эътироз кард:
  - Охир, он метавонад ба муборизаи наздик ояд. Беҳтар аст, ки ин козирро захира кунед...
  - Барои Форс-мажор ва ду тирандоз бас аст! - Фридрих мухтасар суханашро бурид. Барои ман тирандозӣ аз наздик кофӣ аст. Умуман, ба фикрам, мусаллахшавии пулемёт дар ин чо аз хад зиёд аст.
  Хелга шодона хандид ва ба пушти писарча зад.
  -Мутаассифона, на ҳама мисли шумо рыцари шикастнопазиранд! Бисёр асҳо ҳоло ҳам шурӯъкунандагон ҳастанд, ба онҳо оташи зичтар лозим аст, то боварӣ ҳосил кунанд ...
  Фредерик ба таври оқилона эътироз кард:
  - Чунин мошини гаронбахо, монанди ME-362 U ба лётчики навкор дода намешавад. Ин мубориз барои асҳост.
  Ба ҷои ҷавоб додан, Ҳелга ба ҳавопаймои ҳамлаи ҷангии худ давида, пошнаи бараҳна ва гулобияшро дурахшид. Дигар чї бояд кард, занги таъ илї садо дод.
  Фридрих умуман аз он хушнуд буд, ки вай ду пулемёти беруниро баровардааст, мошини азим осонтар ба парвоз баромад ва суръат баланд шуд ва болҳои сабуктар манёврро беҳтар карданд. Ҳарчанд худи нуқтаҳои оташгиранда бо ярмаркаҳо пӯшонида шуда буданд, камшавии онҳо ба аэродинамикаи мошин ба таври назаррас илова карда шуд. Гарчанде ки Me-362 аз ҷиҳати сифатҳои аэродинамикӣ то ҳол дар байни мошинҳои поршенӣ баробар нест, он як аспи универсалии ҷанг аст.
  Дарахтону киштзорхои нодир дар зер медурахшанд... Руз гарм аст ва гуё мубориза бурдан осон нест. Хусусан русҳо, ки дар ин ҷанги азим мағлуб мешаванд. Ана, дар тарафи чап ва андаке поин рамаи зоғҳо парвоз мекунанд... Як рамаи калон, баъзе зоғҳо хеле калонанд... Аломати бадбахтона, зоғҳо дар тамоми ҷангҳои ин ҷаҳони бераҳмона, бе эҳсосотӣ ҳамроҳӣ мекунанд. Чунон ки Боярский дар мусикии машхур сурудааст:
  - Аммо барои чӣ! Бо ақли худ зиндагӣ кардан ғайриимкон аст! Аммо чаро - зиндагӣ ба мо чизе намеомӯзад!
  Дар ин ҷо зӯроварӣ, зӯроварӣ ва зӯроварӣ бештар аст! Золимӣ, бераҳмӣ ва бори дигар бераҳмӣ миллатро мустаҳкам мекунад!
  Селаи зоғҳо беохир ба назар мерасанд, даҳҳо, садҳо ҳазорҳо ҳастанд ва онҳо гӯр мекунанд, ки шумо ҳатто дар кабинаи герметикӣ онҳоро бишнавед. Фридрих ба воситаи радио аз Хелга пурсид:
  - Шояд бо пулемёт ба онхо зарба занем?
  Духтараки ошик эътироз кард:
  - Ин арзанда нест! Ҳар як тир метавонад дар ин ҷо ҳисоб карда шавад!
  Фридрих хандид:
  - Ин комилан имконпазир аст! Подшоҳ дар халта зери тахти худ патрон дорад.
  Парти якуми самолётхои советй ногахон аз паси рамаи гусфандон парид. Онҳоро аввал саламандрҳо пешвоз гирифтанд. Аз ҳарду ҷониб талафот дода шуд, бештари русҳо кушта шуданд. Фридрих дер оташ кушода, танхо хашт машинаро тирборон кард. Аммо ин ҳанӯз оғози ноҳамвор аст. Аммо як ҷуфти немисҳои "Salamanders" -3 сарнагун карда шуданд ва маълум нест, ки чӣ тавр Me-262 аз ҳама пеш гузаштааст.
  Аммо чизи асосӣ ҳанӯз дар пеш буд. Селаи зогхо ба охир расид, лётчикхои немис ба фазой болои майдони Красногвардейский чахида баромаданд ва он сар шуд.
  Тамоми армия ба суи эскадрильяи немисхо шитофт ва дар ин чо дар хакикат авиацияи якчанд армияи хавоии СССР мавчуд буд. Армадаи азими ҳавопаймоҳои ҳама намудҳо, аммо пеш аз ҳама Яков ва якчанд Лаггҳои камтар.
  Фридрих аз масофаи бештар аз шаш километр оташ кушод. Вай боз ба ҷараёни транси ваҳшӣ афтод, вақте ки шумо ҳадаф надоред, аммо ангуштони шумо ба таври худкор пахш мекунанд. Вақте ки дигар андешаҳо, андешаҳо вуҷуд надоранд, ҷисм гӯё аз они туст, аммо шумо аллакай мисли лӯхтаки қувваҳои номаълум ҳастед... Ва ин маънои онро дорад, ки ҷисм аз они шумо нест, балки рӯҳи олами зеризаминӣ - қувваҳои нопок, бад аст. ..
  Хуб, дар сари писари терминатор суруд чанд маротиба садо дод:
  Дар байни дӯстон, вале дар айни замон хилват,
  Асир аз ранҷҳо, ташвишҳои ғамангез!
  Дунёи мо аз таҳқир хеле хаста шудааст,
  На васеъ ва на зебоӣ дида мешавад!
  Моро куҷо овардӣ - иблиси бад?
  Вақте ки деви бад артишро идора мекунад!
  Мо бешубҳа шӯҳрати низомӣ мехоҳем,
  Гарчанде ки дар дил ман як паразити зишт ҳастам!
  
  Чунин холӣ дар рӯҳи хомӯшшуда,
  Аз ботлоқ роҳе нест!
  Ва марг, ин ҳезум ба пиразани бераҳм,
  Дар Руси муқаддас чӣ ҳурмат ҷамъоварӣ мекунад!
  
  Фаҳмиши оддӣ дурахшон нест,
  Ҳама чиз дар веб аст, қудрати бепоён!
  Хоҳиши зиндагӣ дар сарои замин,
  Чашидан ширинию шодию хурсандй бо ошикон!
  
  Аммо тақдир писарашро ба ҷанг фиристод,
  Дар куҷо мо бояд сулҳро фаромӯш кунем!
  Барои ин шайтонро лаънат кардан лозим нест,
  Мо худамон дигар чизе намехостем!
  
  Тундбодро ба ҳавопаймо мебурам,
  Бо иҷрои як печутоби, ва ҳаракат имзо!
  Бовар кунед, муборизи Ватан намурдааст,
  Биёед марши дафнро барои ифлосҳо бозӣ кунем!
  
  Душман зиёд, қавӣ,
  Мошинхо, чанговархо, ракетахо!
  Мо Вермахтро пора-пора мекунем,
  Корнамоихои Россия шухратманд карда мешаванд!
  Коммунизм ба замин меояд, бовар дорам,
  Хушбахтона зиндагӣ хоҳем кард - Ман аниқ медонам!
  Ҷаллоди мардум - фашизм, шикаста хоҳад шуд,
  Галаба дар мехрубонй мешавад, нури май!
  
  Ватан, парвози тез,
  Он ба мо ҳаёти муқаддас дод!
  Суруди Ватан дар дили мо месарояд,
  Охир, ман барои вай сахт мубориза мебарам!
  
  Ва ман бовар дорам, ки замони равшан хоҳад омад,
  Куштор намешавад, пирӣ ба варта нобуд мешавад!
  Мусобиқа бе канор инкишоф меёбад,
  Боло ба комёбиҳои сатрҳо мешитобад!
  
  Ва то ки мо вақтро наздиктар кунем;
  Пас шумо бояд мисли аскари рус чанг кунед!
  То он ки ба ҳар касе, ки девона нест, бирасад,
  Ки русҳо ҳамеша чӣ гуна ҷанг карданро медонанд!
  Дар сари Фридрих суруди хуби ватандӯстона садо дод, аммо дасту пойҳои хиёнаткораш баръакси онро карданд. Махз онхо ба самолётхои советии хамаи намудхо ва маркахо снарядхо фиристоданд. Лётчикхои советй кушиш карданд, ки наздиктар оянд ва задухурд кунанд... Волка дар харакат зиёда аз панчох мошинро тирборон карда, гардиш кард ва аз тир ва кушиши зарбазанй худдорй кард (бо таркишхои кутохи пулемёт ин камикадзеро бурид). . Пас аз он, ҳавопаймои Эйс ҷавон ба ҷои дигар шуд ва дар як транс ҷангӣ писарбача аз тӯпҳои зиёди ҳавоӣ тир холӣ кард. Вай як катор чанговарони советиро, ки аз акибгох мебаромаданд, хеле нобуд кард.
  Дар ин ҷо худи Фридрих қариб буд, ки зарба занад, аммо тавонист ба хатти оташ лағжад ва рақибони худро нест кунад. Ин дафъа "Пояҳо" думоторӣ қурбони ӯ шуданд. Аз сари писарон афоризм дурахшид (пояҳо низ чормағз нестанд, маликаҳои оянда!). Ҳелга ба радио хиҷил зад:
  -Оҳ, модари азиз! Чӣ тавр онҳо пахш мекунанд!
  Фридрих цикли нопурраро ичро карда, чанговарони советиро аз масофаи дур бурида, кушиш мекард, ки аз паси Хельга гузаранд. Яке аз онхо "Дукондор" (Лагг-5) буда, дар фюзеляж ситораи калони сурх дошт... Ин маънои Кахрамони СССР-ро дорад. Худи духтарак дар як модификацияи ҳамлаи Фоккен-Вулф ба танкҳои артиши Ротмистров, ки ба мавқеъҳои немисҳо наздик мешуданд, тир холӣ кард. Ва дар айни замон вай хеле дақиқ зада, бомуваффақият ғарқ шуд.
  Фридрих хануз хам бо самолётхои душман чанг карда, ба захирахо барои афзудани лавозимоти харбй аз чихати маънавй миннатдорй баён мекард. Вай ҳатто тавонист як терминатори хоинро ба танки Т-34-85 шинонад ва танки командирро интихоб кунад (инро аз антеннаҳо дидан мумкин аст, ки сарфи назар аз чангу дурӣ чашмони тези Фридрих ба осонӣ диданд!).
  Сарпӯши люк якбора се снаряд бархурд ва танк аз кор монд...
  Дар поён хам хаво гарм буд, авангарди армияи панчуми танкии гвардия аллакай ба суи гранатачиёни СС ва кисмхои корпуси дуйум да-ромаданд.
  Аввалин машинахои советй ба хандаки зидди танк даромада, суръати онхо суст шуд. Тупхои тезпарвози самолётхои "Паланг-5" ва "Пантера-5" ба болои онхо борид. Дар ин чо немисхои нав кувват доранд: дар масофаи дур мечангиданд, барои аз онхо бартарй пайдо кардан ба танкхои советй лозим омад, ки дар чанги наздик машгул шаванд. Полигон барпо кунед... Аммо карори тактикй нодуруст буд, ки майдони кушодеро, ки захбурхо кофта шуда буданд, канда, бо машинахо мунтазири "тъъра"-ро пешвоз гиред. Бале, ва дар як вақт ба таври оммавӣ наафтед?
  Дуруст аст, ки Илс советй ба талафоти зиёд нигох накарда, мисли боксчии хурде, ки дар зери рохбандии азимчусса ба суи танкхои душман ғарқ мешуд, рахна карда, хисорот, аз ҷумла бо бомбаҳои хурд мерасонд. Дуруст аст, ки дар баъзе "Палангон"-5 онҳо дар болои тӯр меистанд, аммо барои бисёре аз мошинҳо аскарони пиёдагарди Олмон маҷбур буданд, ки аслан дар ҳаракат муҳофизат насб кунанд.
  Фредерик фикр мекард, ки агар русҳо як ҳамлаи мутамарказтар анҷом медоданд, онҳо имкони ба даст овардани "пули зиёд" ва муборизаи наздики муфидро доранд.
  Зарбазании лётчикхои сурх давом кард, вале масалан, ба мукобили киштии хеле чусту чолок "Саламандер-3" ин тактика самараи чашмдоштро набахшид. Талафоти авиацияи немис, чунон ки дар хакикат, ба андозаи боз хам зиёдтари авиацияи советй афзуд. Аммо ин дигар ҷанги беҷавоб набуд. Бисьёр лётчикхои советй тачрибаи сазовор доштанд, Бесабаб набуданд, ки онхо Москваро фаро гирифтанд, бинобар ин фашистон бисьёр азоб кашиданд.
  Фридрих, ки ғаризаҳояш бениҳоят тез буд, ҳамеша аз зарбаҳо канорагирӣ мекард ва ба таври интуитивӣ ба ҷангиёни шӯравии хатарнок зарба мезад. Кӯшиш мекунад, ки роҳбаронро аз байн барад. Вай ин корро кард ва он бе хатогиҳо кор кард. Воқеан, дар сарам холӣ ва дарки набард ба ин монанд буд. Бадан вокуниш нишон дод, ҳадафҳо гирифта шуданд, ҳеҷ гуна талафот набуд. Якчанд маротиба хатто ба танкхо расид.
  Ва садхо, агар на хазорхо самолётхои хамаи намудхо дар пеши назари мо дурахшиданд ва мепариданд. Масалан, Хафман дар самолёти "Хе-362"-и худ... У ба таври махсус чанг мекунад, суръат, зарбаи мошини реактивй ва хошок ба хар тараф парвоз мекунад... Ва русхо хам бад нестанд... Аммо Кожедуб куҷост, вақти он расидааст, ки қувваи барқро қатъ кунем... Фридрих ба ҳадди ақал ҳаракат мекунад, ҳоло ҳоҷат нест, ки гардиш кунед, кам зарба занед, балки танҳо, каме аз мағлубият ҳаракат кунед..
  Лавозимоти муҳим ва сӯзишвории танкҳо тамом мешавад ва аз мавқеъҳои немисҳо қувваҳои таъсирбахш ворид мешаванд. Саламандерҳо ва ҳатто чанд мошини пурқуввати Me-362, аввалин шуда ба ҷанг дохил мешаванд ва баъдан боқимондаи гурӯҳи гитлерӣ. Боз ба пеш печида... Самолётхои советй хам ба акибнишинй шуруъ мекунанд. Онхо сузишворй тамом шуда истодаанд, талафоташон аз тамоми хаддхои тасаввуршаванда ва акибмонда гузашт. Фридрих бармегардад ва аз Ҳелга мепурсад:
  - Ҳамааш хуб аст?
  Духтар ҷавоб медиҳад:
  - Самолёт дар харакат аст! Ман шаш танк ва як ҷангандаро нокаут кардам...
  Фридрих хуштак зад:
  - Бале, шумо дар шумораи танкхои харобшуда аз ман хам пеш гузаштед. Ман шахсан танҳо панҷ мошини музадорро нест кардам!
  Хелга хандид.
  - Чанд самолёт?
  - Ҳавопаймоҳо? - Ракамхо дар сари Фридрих медурахшиданд... - Расо сесаду як! рекорди нави ҷаҳонӣ. Чӣ дастоварде...
  Хелга хитоб кард:
  - Шумо танҳо як рыцар ҳастед! Не, ба зудӣ худои ҳалокат. Худи Калинини бузург... Муборизи универсал!
  Фридрих хушмуомила ислоҳ кард:
  - Вокеан, Кали худой не, олихаи бадй аст. Яъне зан, гарчанде дар ҳиндуҳо як худои хеле гиромӣ ва маъмул аст. Барои ӯ маъбадҳои зиёде сохта шудаанд ва барояш дуоҳо хонда мешаванд.
  Писарбача ногаҳон пай бурд, ки зонуашро дар фишанг сахт харошидааст. Ва қасам хӯрд:
  - Бало занад! Дар ин гуна мошини вазнин мусаллах гардиш кардан бамаврид набуд.
  Хелга бо ташвиш гуфт:
  - Ва парвози навбатии шумо бе ман аст?
  Фридрих ба осонӣ тасдиқ кард:
  - Бале, Фоккени шумо ҳоло ҳам сӯзишворӣ пур карда мешавад ва пур карда мешавад, аммо ман аллакай омода аст. Фақат инро нагӯед, танҳо худатонро эҳтиёт кунед!
  Хелга катъй изхор намуд:
  - Не! Маслиҳати ман ба шумо ин аст, ки то ҳадди имкон мубориза баред ва мубориза баред... Агар имкон бошад.
  Самолётхо ба замин фуромаданд ва Фридрих ба суи мошини дигар давид. Комбинатсияи интихобшудаи Me-362 ва ҳамлаи F -490 барои ҳама давру замон беҳтарин буд.
  Фридрих, ки педальхои тезу нохамвори "Фоккен-Вульф-4"-ро бо пои луч хис карда, суръатро тела додан гирифт ва суруд хонд:
  - Ман ба ҷанг меравам! Ман махлуқро ба хок мезанам!
  Чанг дар Красногвардейск давом кард. Ба майдони чанг гайр аз танкхои худи армияи Ротмистров, яксаду панчох мошини советй, ки аз каноти чанубй ва райони Каширн фронти советй гирифта шуда буд, омаданд. Дуруст аст, ки то хол фацат партияи якуми машинахо омадаанд. Авиацияи советй хам дар бораи таслим шудан фикр намекард, вале хануз махсусан фаъол набуд.
  Фредерик ба кор дар болои танкҳо шурӯъ кард, бо истифода аз таппончаҳои худ, ки махсус барои ин мақсад сохта шудааст. Ба фикри у, калибри 37 миллиметр барои ин максад хануз мувофик буд. Масалан, Рудель бо чунин тупхо, бе ягон транси чангй, несту нобуд кард, дурусттараш, дар давоми тамоми чанг 534 танкро аз байн бурд. Аммо одами оддй буд, на Фридрих. Писарбача ба ёд овард, ки чӣ тавр падараш ба модараш гуфтааст, ки таъсири якҷоя ба кӯдак дар батни бачадон, илова бар зуҳури қобилиятҳои феноменалӣ дар баробари пешрафти балоғат, метавонад наслро ба психопат табдил диҳад...
  Шояд транси ҷангии ӯ ва қудрати бузурги ин ҷанговар низ натиҷаи таъсире бошад, ки табиати он ба ӯ номаълум аст.
  Аммо ин чо танкхо меоянд, барои лётчик харакати онхо суст ба назар мерасад ва барои Фридрих аз ин хам зиёдтар. Аси ҷавон аз ҳавопаймои уфуқӣ ба зарба задан оғоз кард. Он танҳо тир мезанад ва мезанад. Дурахши нур аз таркишҳои хурд, люкҳо шикастаанд. Дар ин ҳолат мошинҳои зиёде оташ мегиранд, зеро зарфҳои бензин дар қисмати ҷангӣ ҷойгиранд. Ва харобй, баррели Т-34 мисли забони фалак парид.
  Аксар вақт снарядҳои бархӯрда боиси таркиши лавозимоти ҷангӣ мешуданд. Ва ин дар навбати худ...
  Фридрих дар бораи ин гуна майда-чуйдахо фикр намекард, вай манзараеро тамошо мекард, ки хангоми талафоти калон дода, бехуда будани кушиши рахна карданро фах-мида, танкхои гвардиячиён дар атрофи хандакхои кофтаи одамони советй харакат мекарданд.
  Вале дар ин чо хам онхоро сюрпризи ногувор интизор буд. Ду даҳҳо "Супер Фердинандҳо" тавонистанд наздик шаванд. Онҳо, мутаассифона, ба шарофати истифодаи муҳаррикҳои амрикоӣ, хусусиятҳои қавитари ронандагӣ доштанд.
  Мошинхои советй аз майдони кушод мегузаштанд, ки ин маънои онро дошт, ки чанговарони афсонавй хамагй аз се километр дуртар зарба зананд. Албатта, "Суперфердинандҳо" аз даст доданд, аммо суръати баланди оташфишонии зенитҳо ба онҳо имкон дод, ки зуд-зуд зарба зананд. Гайр аз ин, киштзорро сахт кофта, бо снаряд шудгор карданд ва Т-34-85 суръат гирифта натавонист. Аммо онҳо ҳанӯз дар вақти таркиш мисли чоҳ ҳаракат мекарданд. Ва "Пантерс-5" ва "Витч-5"-и чусту чолоки "Америкой-5", ки чанговарони танки тезпарвоз ба ёрии киштии "Фердинанд-4" шитофтанд.
  Фридрих кӯшиш кард, ки фармондеҳонро нокаут кунад (соф ба таври худкор). Ҳатто ангуштонам аз шиддат танг шуданд. Ва меваҳо буданд! Терминатори чавон аз проекцияи горизонталй чилу ду танки Т-34, се КВ- ва ду Су-122-ро аз байн бурд. Боз се мошини дигар метавонистанд, вале онҳо аз рейди ҷангҷӯёни шӯравӣ ва муҳимтар аз ҳама ҳавопаймоҳои ҳамла парешон шуданд. Фридрих бо истифода аз онҳо як тупи ҳавоии 37-миллиметрӣ ва ду тупи 20-миллиметрӣ (инчунин агар шумо ба чароғ ё баки бензин ё муҳаррикро пахш кунед, хеле харобиовар аст) оғоз кард.
  Хамагй бисту хафт самолёт, хаждах Илов... Бад нест, ахамияти хар як танкро ба назар гирем, хатто онхое, ки дар ин чанги якрав зарар дидаанд... Якчанд самолёти Т-34-85 суръатро тезонда, нихоят рахна карда, ба бастани он cap карданд. диапазон. Акнун зиреҳпӯши сабукпӯши амрикоии "Ҷодугар"-5 оташ гирифт.
  Фридрих самолёти хучуми Ганс-Ульрих Руделро дид. Чунин ба назар мерасад, ки ин аси маъруфи дерина инчунин тасмим гирифт, ки Стукаро бо қавитар ва тезтар Фоккен-Вулф-5 иваз кунад. Герби машъали у ба хама маълум аст. Вай аз Фредерик пурсид:
  - Ахволатон чй тавр, фариштаи марг!
  Terminator Boy ҷавоб дод:
  - Корҳо дар гестапо ҳастанд, аммо ман комёбиҳо дорам!
  Рудель итминон дод:
  - Ва ман хуб кор мекунам! Аммо чй тавр шумо метавонед ин кадар аник ва зуд ва хатто аз самолёти горизонталй тир парронед?
  Писарбача хандида, ҷавоб дод ё ҳатто суруд:
  -Ман аниқ медонам, ки ҳама чизи ғайриимкон имконпазир аст! Дар оби равон алмоси подшоҳони Заминро пайдо кунед!
  - Хуб, ман то охири рӯз ба сӣ мерасад! - ваъда дод Рудель.
  Бозгашт, иваз кардани ҳавопаймо ва боз як ҳавопаймои аслии Me-362, ки ба ҷуз сӯрохиҳои тир дар болҳо, таҳти роҳбарии Волка ҳеҷ осебе надидааст. Ва албатта ҷанги танкӣ...
  Дар Красгвардейский хаво гарм буд. Колоннахои армияи панчуми гвардиявй ва бригадахое, ки аз дигар фронтхо бароварда шудаанд, ба майдон баромаданд. Қувваҳои иловагӣ низ ба сӯи немисҳо, аз ҷумла даҳҳо танки амрикоиҳо, навтарин ҳавопаймоҳои М-18, ки тупҳои 110 мм доранд, хазида шуданд. Ин мошинҳо аз ҷиҳати қудрати харобиовар аз тӯпҳои Тигер-5, калибри 105 кам набуданд ва ҳатто Т-34-ро беҳтар задаанд, зеро онҳо ба рикошет камтар майл доштанд. Худи таппонча инчунин аз таппончаи зиддиҳавоии амрикоии табдилшуда сохта шудааст, ки ин маънои онро дорад, ки он зуд тирандозӣ мекунад. Фақат зиреҳи зиреҳ аз зиреҳҳои олмонӣ заифтар аст, аммо барои нигоҳ доштани снаряд дар пешонӣ 186 миллиметр кифоя аст. Гузашта аз ин, Т-34-85 аксар вақт ҳангоми ҳаракат пошида мешавад.
  Фридрих, ки хануз дар дур буд, сунамии наздик омадаистодаи мавчи нави самолётхои Армияи Сурхро хис кард. Ин чунин маъно дорад, ки дар ҳоле ки барои танкҳо, ки қариб ба ҳам сахт баста шудаанд, вақт нест, беҳтар аст, ки ба ҳавопаймоҳои ҳамла ба онҳо ғамхорӣ кунанд. Дар байни онҳо, дар омади гап, шумо метавонед ҳавопаймоҳои хеле вазнин ва зиреҳпӯши Non-329-ро дидед. Хам самолётхои хучумкунанда ва хам самолётхои танксоз пуркувват мебошанд. Хусусан бо тупхои 88 миллиметрии Ра-44, ки на танхо аз боми танк, балки аз пешона хам медароянд. Факат дар чанги хавой, ин машина, агар нарм карда гуем, мисли "марди корй" Фоккен-Вулф чандон серсоха нест.
  Дар байни самолётхои хучумкунанда Фридрих самолёти Хелгаро пай бурд. Хуб, албатта, боз ба амал.
  Писарбачаи терминатор, ки дар рох андаке фуромада, се танк ва автомати худгард-76-ро мебурем, месуруд:
  - Мо намоиш медиҳем! Танҳо дараҷаи олии супер!
  . БОБИ Љ 18.
  Ҳелга ба осонӣ ҷавоб дод:
  - Албатта, ба ту боварй дорам! Ман диламро ба ҳайвони ваҳшӣ надодаам! Ҷавоб ба шумо дода мешавад - бовар мекунед ё не?
  Фридрих ба чои чавоб аз поён аз масофаи дур тирпарронй cap кард... Ва баъд баландй гирифт.
  Ҳавопаймоҳои шӯравӣ хеле зиёд буданд, аммо нисбат ба бори аввал камтар буданд. Халабонҳои Luftwaffe худро мисли як хонандаи синфи якум, ки дар мактаби ношинос як ҳамсолашро латукӯб карда буд ва аслан аз қувват фаро гирифта буд, комилан дилпур ҳис мекарданд.
  Лётчикхои советй маккоронатар шуда, ба хучум дучор шуда, дархол ба гуруххо чудо шуда, немисхоро ба суи худ кашиданй мешуданд. Фредерик ба теппа баромада, ба онҳо ҳамла кард. Аммо, барои ӯ, рад кардани душман аз ҳамлаи мустақим танҳо тактикаро осон кард. Аммо дигар чанговарони немис ба чанг даромаданд.
  Фридрих бо нороҳатӣ қайд кард, ки "Нон-362" одатан аз ӯ пеш гузаштанд. Аммо хуб аст, аз масофаи дури чанд километр, ба ҳар ҳол касе намедонад, ки чӣ тавр буридан лозим аст.
  Ва "Саламандҳо"-3, мисли ҳавопаймоҳои коғазии кӯдакон, ҷаҳида, мисли наҳанг болои мавҷ ҷаҳида мешаванд ва худашон...
  Фридрих курбони худ - самолёти фармондихиро интихоб кард ва барои фикр кардан дар бораи чй тавр зада галтонда шудани ин самолёт вакт надошт. Писарак як ахлоқиро кашид:
  - Шумо метавонед дар ҷанг, баръакси варзиш, як маротиба мағлуб шавед, аммо шумо метавонед дар ҷанг, баръакси бозӣ, беохир ғолиб шавед! Бо вуҷуди ин, танҳо пораҳои мағлубшуда аз тахта парвоз мекунанд; ғолиб ҳатто қисмҳои ҷангии қаблан задашударо дар тахта ҷойгир мекунад!
  Вале мубориза дар сахро хам хис карда мешуд. Масалан, Виттманн аллакай як танкчии ботаҷриба аст, вай дар паланг ҷанг кардааст. Вай ва тупчй низ зуд-зуд пазмон мешуданд, гарчанде танк ба осонй гашт. Ганнер Шлейх базӯр вақт дошт, ки арақи рӯяшро пок кунад. Ин ҳаюло пӯлод аллакай чанд маротиба ба пешонааш зада шудааст, аммо то ҳол рикошет буд. Виттман аз болои шушаш фарьёд зад:
  - Бигзор онҳо наздиктар шаванд, асабонӣ нашавед, ё...
  Таассуроти иштирокчии чанг, чонишини сардори штаби бригадаи 31-уми танкй, ки ба карибй Кахрамони Иттифоки Советй Григорий Пенежко гардид, низ дар бораи ахволи инсон дар он шароити дахшатнок накл мекунад. ...Дар пеши образхои хаёли ман образхои вазнин монданд... Чунин гурриш ба амал омад, ки пардаи гушро пахш кард, хун аз гушхо равон шуд. Гурриши пай дар паи двигательхо, садои металл, гурриш, таркиши снарядхо, гурриши вахшиёнаи охани канда... Аз тирхои холй манорахо фуру ме-рафтанд, тупхо печутоб ме-хурданд, зиреҳҳо метарконданд, танкҳо таркиданд.
  Самолёти вазнини касногузар "Паттон-3", онхо кушиш карданд, ки самолёти советии Т-34-85-ро кариб ба холи худ гиранд. Хурӯш кард ӯ, зиреҳи сипардор қад кашид. "Ҷодугар-4" лағжида, худашон аз манёвр истифода бурданӣ мешуданд. Гӯё он як лашкари аспони рыцарҳои қадима бошад, ки якдигарро мағлуб карданӣ буданд. Аксар вакт хар ду танк аз нуктаи хол тир холй карда, якдигарро тарконданд.
  Тир ба бакҳои газ якбора оташ гирифт. Люкхо кушода шуданд ва танкчиён кушиш карданд, ки берун бароянд. Григорий лейтенанти чавонеро дид, ки нимсухта дар зиреҳ овезон буд. У ярадор шуда, аз люк баромада натавонист. Ва ҳамин тавр ӯ мурд. Дар атроф касе набуд, ки ба у ёрй расонад. Солдатхо хисси вактро гум карда, дар кабинаи танги танк ташнаги, гармиро хис намекарданд, хатто зарба хам намедиданд. Як фикр, як хоҳиш - вақте ки шумо зиндаед, душманро зада кунед. Танкчиёни советй, ки аз машинахои харобшуда баромада, дар майдон экипажхои душманро, ки онхо низ бе техника мондаанд, чустучу карда, онхоро бо таппонча зада, даст ба даст мезананд.
  Тасвир дар услуби сюрреализми капитан, ки дар як навъ девонавор ба зиреҳи харобшудаи немис паланг-5 баромада, барои аз он ҷо "дуд кашидан" фашистонро бо пулемёт ба люк зад. Командири ротаи танкчиён Черторижский хеле диловарона рафтор кард. Вай аз гирдоби снарядхо ба тарафи душман "Паланг"-5 зада даромад, вале худаш зарба зад. Танкчиён аз мошин чахида оташро хомуш карданд. Ва онҳо боз ба ҷанг рафтанд.
  Охирин снаряди Хельга боми танки Григорий Пенежкоро сурох кард. Снаряд ба баки газ бархурд ва хама чиз оташ гирифт. Оташ танкчиёни советиро месӯзонд ва онҳоро маҷбур кард, ки аз люкҳо ҷаҳида шаванд. Аммо худи Григорий, ки захмдор шуда буд, фурсат наёфт, ки аз берун парад... Вай зинда сухт, дар табиат дарк кард, ки олами зеризаминй чист...
  Фридрих дид, ки самолёти душман аллакай хирадманд шуда, бо истифода аз амалиёти якчоя парвоз карданй мешавад, худаш ба танкхо хучум кард... Дар хакикат, немисхо душворй кашиданд, гарчанде ки танкхои пур аз мусаллахи "Челленджери" Англия ба чанг дохил шуданд ( экипажҳо низ аз писарони Бритониё ҳастанд ва хеле дақиқ тир меандозанд!) .
  Фридрих пур аз нерӯи девона ва ҳаяҷон аст, вай омода аст, ки ҳама чизро ва ҳамаро якка нест кунад, ҳатто агар ӯ бояд бо тамоми артиши танкӣ ва ҳатто бештар аз он бо артиши ҳавоӣ мубориза барад. Аммо мо бояд баргардем, сӯзишворӣ ва лавозимоти ҷангӣ тамом мешавад, барои ин мо парвоз мекунем, панҷоҳу ҳафт ҳавопайморо зада галтонда, сию як танк ва шаш тупи худгард, илова бар он боз ду зиреҳпӯш, се "Катюша" чор Андрюша, мошинҳое, ки мехостанд ба ақиб раванд.
  Ҳелга қайд кард:
  - Дар кишлокхои мо русхо дар бораи зан суруд доранд! Ва мо на танҳо бо занон, балки мардон низ ҳастем, ки ба мо лозим аст!
  Фридрих розӣ шуд:
  -Мардони мо хубанд, вале занҳо беҳтаранд!
  Хелга маккорона гуфт:
  -Зан бо рехтани ашк, мард бо рехтан пирѓз мешавад!
  Фридрих дандонҳояшро нишон дода гуфт:
  -Модоме ки шӯхӣ мекунем, ин маънои онро дорад, ки имрӯз ҳамааш чандон бад нест!
  Дар рейси оянда шумо бояд танхо парвоз кунед... Хуб, агар ин тавр бошад, пас рӯҳафтода шудан ҷоиз нест... Дар Фоккен-Вулф бо муҳаррики бо ҳаво хунукшуда ҳаво воқеан гарм аст. Ин хеле гарм аст, муҳаррик, илова бар офтоб ва илова бар он вақти каме барои сард шудан. Худи Фридрих хатто дар хайрат монд, ки чй тавр вай то хол дар зери чунин бори вахшиёна наафтида буд. Охир, ин ибтидоӣ аст... ҳама дарунро мехӯранд...
  Танкхои советй тамоман тамом шуда буданд... Бо вучуди ин боз ба немисхо куввахои ёрирасон омаданд ва кариб хамаи самолётхои хучумкунанда ба чанг андохта шуданд... Аммо Ротмистров хам куввахои иловагй гирифтанд... Хамин танкхо аз фронти дигар.
  Аммо ҳаво хеле оромтар аст, гарчанде ки дастаҳои ҷудогонаи ҷангандаҳо ё ҳавопаймоҳои ҳамла пайдо мешаванд.
  Фридрих тактикаи пештараи санҷидашудаи худро такрор мекунад; вай аллакай медонад, ки ин ӯро рӯҳафтода намекунад. Ва немисҳо ...
  Аз нав гурух-гурухкунй низ ба амал меояд, зеро аксарияти танкхои советй аллакай нест карда шудаанд, пас мо метавонем худамон хамла кунем... Виттман андухгинона кайд кард:
  - Хашт танк аз кор баромад... Як руз хуб, вале барои чунин руз бад...
  Тупончй ислох кард:
  - Дарвоқеъ дувоздаҳ...
  Виттман суханашро бурида:
  - Чаҳор мошини нобудшуда, вақте ки русҳо аз ҷӯйбори амиқи зиддитанкӣ баромаданд, ба ҳисоб гирифта намешаванд! Он ибтидоӣ буд. Ва лавозимоти ҷангӣ бояд пурра карда шавад...
  Аммо танкхои советй боз ба пеш шитофтанд, ки самолётхои хучумкунанда махсусан ба онхо даромада гирифтанд. Аз чумла, Фридрих, ки панчох панч снаряд, аз он чилу нух танки Т-34 ва шаш тупи худгард паррондааст. Ва ба вай панчуним дакика вакт лозим шуд... Чанг хамин тавр буд... Албатта, боз хам зиёдтар мешуд... Фридрих фикр мекард, ки чаро вай дар як вакт аз ду туп тир холй мекунад? Ва як кифоя аст... Дар ҳамин ҳол...
  Хельга уро дар аэропорт пешвоз гирифт ва аз лабонаш чунон буса кард ва пичиррос зад:
  - Ин тачассуми рисарият аст - Дон Кихот!
  - Шумо чӣ гуфтед? - Фридрих худро аз даст дод.
  Духтар дархол худро ислох кард:
  -Мебахшед гурги хурдакак... Ман мехостам Ланселот бигӯям!
  Писарбачаи асил гуш кард:
  - Пас ин гапи дигар! Охир, Дон Кихот пародияи рыцарист. Як навъ тамасхури чавхарии беакл ва ашрофи фидокор!
  Ҳелга розӣ шуд:
  - Умуман, ман инро мефаҳмам! Аммо...
  Фридрих сухани духтарро бурид:
  - Ба зудӣ дар ҳавопаймоҳо!
  Экипажи танкхо ва лётчикхои советй гуё барои дигар кардани мавчи чанги нихоят бемуваффакият кушиши охирине карда бошанд. Генерал Гота хамчун командири пуртачриба, ки аллакай тактикаи русхоро хаматарафа омухта буд, ба хучум шитоб намекард, балки хатто андаке хам шуд, то бартарии оташфишониро пурра истифода барад. Ва албатта, дар брон. Ин тактикаи муштзани қоматбаландест, ки дар пеши яки кутоҳ ақибнишинӣ мекунад, ҳамчун рақами дуюм кор мекунад, аммо ба пиншери кӯтоҳ имкон намедиҳад, ки масофаро наздик кунад ва бартарӣ ба даст орад. Хайр, Ротмистров дигар илоче надорад! Ё ҳамла кунед ё бимиред! Охирин беҳтар аст, гарчанде ки ҳардуро ба осонӣ якҷоя кардан мумкин аст!
  Хуб, Фридрих низ бояд бо авиатсия мубориза барад... Ин ҳам ҷанг аст ва душман далер аст...
  Аммо аввал писарбачаи терминатор ба понздах танки хучуми Т-34-85 тир холй кард. Ҳамин тавр эфирӣ дар як таркиш ...
  Хелга хитоб кард:
  - Шумо императори ҳаво ҳастед! Ҳамин тавр Рейхи сеюмро ҷалол додан мумкин аст!
  Фредерик ба вай ҷавоб дод:
  - Ва ӯ аллакай машҳур аст! Ва ҳоҷат ба таъриф нест!
  Хелга дод зад:
  - Ва шумо ӯро боз ҳам бештар ҷалол медиҳед!
  - Кӯшиш мекунам! - хитоб кард Фридрих.
  Ӯ дубора ба транси ултра-ҷангӣ афтод. Дар сари бача фикрхои ачоибе мегаштанд. Масалан, пас аз галабаи рейхи сеюм ахволаш чй мешавад? Албатта, сарпарастии зани император ӯро бо мақоми олӣ таъмин мекунад ва писараш вориси Империяи бузург мешавад. Дурнамои ҷолиб! Ва русхо, нихоят, тартибу интизомро ёд гирифтанд, ки хатто Сталини хунини гурчй ба онхо таълим дода наметавонист.
  Гарчанде, албатта, галаба хануз дур аст... Ё шояд чанговар онро гирифта, ба Фриц бархурда гардонад. Хамин тавр чандин даххо мошини фашистиро кушед ва хамчун кахрамон ба СССР баргардед?
  Аммо оё ин ба ӯ кӯмак мекунад, агар қаҳрамонони ҷанг, ки аз асорат гурехта буданд, парронанд ва... Сталин умуман ба касе бовар намекунад, гуфт, ки писар надорад, Яковлев! Пас, вай, Фридрих, дигар баргашта наметавонад... Хусусан баъди коре, ки карда буд... Вай дархол ба СССР гурехта метавонист, ки навакак ба у "Стука" дода шуда буд. Бачаро мебахшиданд... Хуб, шояд уро ба батальонхои ча-римавй мефиристоданд ва агар вай хам чанде аз фашистонро зада галтонда медод... Бале, имкони баргаштан дошт... Аммо хозир, дар. СССР-ро дарег намедоранд, аз хад зиёд хунхор шудааст...
  Фридрих фикр мекард, ки чаро вай ба тарафи Шӯравӣ нарафт? Хуб, хуб, ӯ вақте ки худро дар маркази Берлин дид, ба Гитлер Югент ҳамроҳ шуд; он вақт ӯ барои зинда мондан дигар имкон надошт. Аммо барои чй у комиссархоро кушт? Вай метавонист онро танҳо хомӯш кунад... Чаро дар вай ногаҳон ҳайвони ваҳшӣ бедор шуд... Ҳатто ҳайвони ваҳшӣ нест, зеро одатан ҳайвонот барои хӯрдан ё аз гуруснагӣ мекушанд. Одам кушторро ба масхара табдил дод, аз паланг бадтар шуд...
  Бо ӯ чӣ шуд, ки куштор шодӣ оварад ва хоҳиши баланд шудан дар Рейхи сеюм ва мансаб шудан тамоми мавҷудияти ӯро фурӯ бурд? Ки шуд, чаро хисси ватандѓстї ва ме®ру му®аббатро нисбат ба хал« гум кардааст?
  Бо вуҷуди ин, оё ӯ дар ҳақиқат як дорад? Ана, хамон генерал Власов ё Борис Алексеевич Смысловский. Дар ин чо хам шахсияти ачибе буд, ки гуё намояндаи намунавии корпуси ашрофи Россияи подшохй ба назар мерасид. Ва ба вай лозим омад, ки ба тарафи Гитлер ва дигар фашистон гузарад. Офицери Артиши Императории Россия, капитан. Пас аз ҷанги шаҳрвандӣ ӯ дар Полша интернатсион шуда, сипас ба Олмон муҳоҷират кард. Дар артиши Олмон хидмат кард. Солхои 1928-1932 дар курсхои олии назди шуъбаи харбии (Академияи генералии) Рейхсвер тахсил кардааст. Дар солхои чанги дуйуми чахон дар ташкил намудани отрядхои ихтиёрии рус фаъолона иштирок кард. Вай бовар дошт, ки немисҳо метавонанд дар барқарорсозии Русия саҳм гузоранд: "Ғалабаи артиши немис бояд моро ба Маскав расонад ва тадриҷан қудратро ба дасти мо гузаронад. Ба немисхо хатто баъди кисман маглуб шудани Россиян Советй лозим меояд, ки ба мукобили чахони англо-саксон муддати дароз мубориза баранд. Вакт ба фоидаи мо кор мекунад ва онхо барои мо вакт надоранд. Аҳамияти мо ҳамчун иттифоқчӣ меафзояд ва мо озодии комили амалиёти сиёсӣ хоҳем дошт".
  Сари писарбача аз он чизе, ки қаблан дар интернет хонда буд, пур шуд... Тасодуфан нигоҳаш ба саҳифаи маълумотнома нигарист - "ҳамкорони нацизм расвои миллатанд!".
  Дуруст аст, ки дар айни замон ман ҳеҷ гоҳ бо генерал А.А.Власов ҳамкорӣ накардаам, зеро ман на ақидаи ӯ ва на нақшаи амалиёти ӯро мубодила накардаам, аммо ман шахсан бо ӯ се маротиба, асосан бо дастури штаби генералии Олмон вохӯрдам.
  Фридрих ба фикраш халал расонд... Хаштод се самолёти советй зада галтонда шуд, аллакай дар танкхо снарядхои охирин гузошта шуда истодаанд ва боз баргаштан мумкин аст... Вай чй хел харом аст... Вай чй тавр ғарқ шудааст. ...Фохишаи хунхор! Чашмон дархол тар шуд... Катрахои оби ашк аз рухсорахои суфтаи писарбачахо равон шуданд... Чй талх, акаллан худатро тир кун!
  Баъди баргаштан дидани Хелгаи хаста, вале шодравон якбора рухашро баланд кард ва боз ба чанг шитофт... Охир, вай чанговар аст! Ин маънои онро дорад, ки ӯ барои пирӯзӣ таваллуд шудааст ва миллаташ заифтар аст, бо он дӯст нест!
  Ҳелга ногаҳон қайд кард:
  -Чаро гиря кардӣ?
  Фридрих сар ҷунбонд:
  -Аз хастагӣ аллакай чашмонам об мешавад! Чӣ ҷанг! Ман шаш рӯз боз чашмонамро напӯшидаам! Ва пеш аз ин ман базӯр хобидам!
  Ҳелга тасаллӣ дод:
  - Дег баста мешаваду каме хоб мекунем... Вақти каме мондааст. Каме пеш аз ғалаба!
  Парвози Фоккен-Вульфах-4, самолётхои душман намоён нестанд, аз танкхо кам мондааст. Аммо ҳатто онҳое, ки вуҷуд доранд, бояд анҷом дода шаванд.
  Ҳелга ба радио пичиррос мезанад:
  - Хайр, ба онҳо диҳед! Ҳамин тавр, рақами ҳаштро печонед!
  Фридрих хандида:
  -Расидани ҳашт беҳтар аз гирифтани шаш ба китфи худ аст!
  Духтарак, ки мошинро дар ғарқ зада зер кард, аккос зад:
  - Не, шуморо шашсола тасаввур кардан ғайриимкон аст. Шумо зоти подшоҳро нишон медиҳед.
  Аз армияи панчуми гвардиягй танхо шоху похо монда буд. Акнун Гота низ фармон дод, ки пеш равед, хусусан азбаски шом буд, вақт пас аз хӯроки шом хеле гузашта буд ва торикӣ наздик шудан гирифт.
  Дар майдони чанг зиёда аз як хазору сад танки вайрон ва харобшудаи советй боки монда, кариб сесад танки немисхо як андоза зарар дидааст. Аз ин шумор тақрибан шасту панҷ мошин ба ҳеҷ ваҷҳ барқарор карда нашуданд.
  Ва Фридрих, ки дӯстдухтари худро дар кат хоб карда, ҳанӯз парвоз мекард. Ин дафъа он барои пахш кардани артиллерия равона карда шуд. Марши ноумедонаи Ротмистов як кисми кушунхои армияи Майншейнро парешон кард ва онхо дар давоми руз ва бегохй бештар аз дувоздах километр пеш намерафтанд. Шаб фаро расид, вале аскарони штурман хануз кор мекарданд. Пилотҳо танҳо иваз шуданд.
  Фридрих бори дигар бо самолётхои бомбаандози шабонаи У-2 дучор омад. Мошинхо кариб ба замин наздик парвоз карданд - парвози сатхи паст. Онҳо имкон доштанд, ки бо чунин ниқоб гузаранд, аммо дар ин вазъият ғаризаи шайтонии терминатори ҷавон ба кор даромад.
  Илова бар ин, Фридрих ногаҳон аз ашкҳои худ хеле шарм кард ва ӯ ба хашм омад... Ҳатто нигоҳи писарбача дигар шуд. Ва суханони тамоман дигар, суруди дигар дар сарам чарх зад;
  Ғазаб мисли мавҷи оташ дар бадан паҳн мешавад,
  Ин масъаларо фаҳмидан ғайриимкон аст ва ҳоло ба ман чӣ шудааст!
  Акнун олами зеризаминӣ ҳама зулмотро дар ҷон ошкор кардааст,
  Ман қасрҳо мехоҳам- азизам ва биҳишт дар кулба бароям намерасад!
  
  Ва ин ҳама чӣ гуна шуд, ҳатто Худо намедонад,
  Ман як ахлоқи хиёнаткор шудам, аммо ҳоло ман мурдаам!
  Ин ваҳй аз куҷост, кӣ онро зоид,
  Ман аз коса илҳом мегирам - қувваҳои тавоно!
  
  Иблис моро ба тӯр кашид ва моро ба як ҳалқаи ваҳшӣ андохт,
  Ҳамин тавр шуд, ки ман дар шабака афтодам!
  Аммо ман торро меканам ва Худоро дар дил қабул мекунам,
  Фақат ба моҳи осмонӣ лаънат нагӯед!
  Ва ман инро аник медонам: бародарони чанговар!
  
  Оҳ, ба ман имконият деҳ Худованди муқаддас,
  Табиати ман, ту хиёнат ва зиштӣ!
  Ман гӯшт мехостам, ки танҳо ҷисмро наҷот диҳам,
  Ва ба варта афтод, ки хирад дар он ҷо хобидааст!
  
  Фашист гуфт: шумо ба мо хизмат мекунед.
  Шумо замин, пул, унвон ва эътироф хоҳед гирифт!
  Аммо агар шумо ҷони худро таслим кунед,
  Ва ин бадтарин чазои дунёст!
  
  Аммо ман нотавон ҳастам, дар мушкилӣ ҳастам,
  Ва ҷонҳои зиндаро дар худаш, номус ва виҷдонашро нобуд кард!
  Ҳамин тавр бошад, ин як далели сахт аст
  Баъд аз ҳама, ин роман нест, танҳо як ҳикоя!
  
  Ман бояд чӣ кор кунам, роҳи бозгашт;
  Ҳеҷ чиз боқӣ намондааст ва ҳоло он ҳадди аққал гардани шумо дар ҳалқа аст!
  Аммо дев гуфт, ки бесарусомониро бас кун,
  Бовар кунед, ман чунин тарсончакиро қабул намекунам!
  Фридрих ин "вокал"-ро ба охир расонд, "гушхо"-ро зер карду баъд бемадор будани худро хис кард... Ва он чи ки аллакай гул кард, яъне рузи нав, 11 июль фаро расид. Ва ӯ ҳафт рӯз ба по хеста буд...
  Баъди ба замин фуруд омадан бача базӯр тавонист ба сӯи кат давида, дарҳол аз замин афтод;
  Хоб хеле тезу тунд шуд... Фридрих хоб дид, ки студент аст ва лекция мешунавад. Гузашта аз ин, устоди бузургвор онро бо шавқу ҳавас мегӯяд, ки беихтиёр гӯш мекунӣ. Дар он чо сухан дар бораи душмани деринаи таърихии Россия - ШМА меравад. Ба назар чунин мерасад, ки Ватани у нихоят аслихаи сазовори чазо пайдо кардааст;
  -Шумо бояд донед, ки армияи Пентагон бехтарин куввахои зарбазани худро дар мубориза ба мукобили хохиши мо барои шикастани рох ба чахонхои дигар сафарбар кардааст. Ман ба куввахои мусаллахи НАТО телеграмма фиристода, дар он гуфтам, ки заминро ишгол карданй нестам, тадкикоти осоиштаеро мегузаронам, ки ба манфиати тамоми инсоният нигаронида шудааст. Онҳо ба паёми ман гӯш надоданд, ҳамаро аз рӯи миқёси арзишҳои шубҳанок ва худхоҳонаашон андоза мекунанд. Ин ахлоқи мегаломанӣ фикр мекунанд, ки онҳо метавонанд тамоми инсониятро идора кунанд. Онҳо фикр мекунанд, ки агар дар онҳо ҳаваси маникӣ ба асирӣ ва нобудӣ дошта бошанд, пас намояндагони дигар ҷаҳониён бояд ҳамон ҳаваси ҳайвонӣ дошта бошанд.
  Маърузачй сукут карда, мавчи чапакзании пурмавчро шунид. Ва Волка низ барои ӯ чапакзанӣ кард, гарчанде ки ӯ эътирофи қудратро дӯст намедошт. Хуб, бузургҷусса идома дод:
  - Ман ҳайвон ё дарранда нестам, аммо қодирам ва ният дорам, ки худамро дифоъ кунам, некии тамаддуни ман аз муборизаи ман вобаста аст ва агар душманонам ва душманони тамаддунам қасди ҳамла кардан дошта бошанд, пас ман ният дорам аз худ дифоъ кунам. . Ман онҳоеро, ки дар байни ман ва озодӣ истодаанд, нобуд мекунам. Онхое, ки башариятро кариб гулом кардаанд, худро миллати олй хисоб карда, на дар ихтиёри одамон, ба чазо дучор мешаванд. Ман аллакай ба як гурѓ® олигарх®о як никел додам, ба он®о намунаи шахси «обилияти  ангро нишон меди®ам, ки мисли гѓсфанди мутеъ зери табар намеравам. Хамаи мо бояд муттахид шавем, зеро ин кори умумии мост, зеро дар Замин ба наздикй чизи нафасгирй намемонад. Акнун ба нукта. Барои торумор кардани флотхои Америка ва НАТО ба мо захирахои калони энергияи номахдуд, яроки принципан нав лозим аст ва мо онхоро дорем. Барои бисёриҳо, ҳатто беҳтарини шумо, бомбаи ҳидрогенӣ дар комилият ба назар мерасад. Бисёриҳо, ҳатто беҳтарини шумо, гумон мекунанд, ки дигар роҳҳои пурқуввати ба даст овардани энергия вуҷуд надоранд, ба истиснои эҳтимоли нобудшавӣ, ки татбиқи он метавонад душвор бошад. Ҳамаи шумо реаксияҳои термоядроӣ, синтези атомҳои гидроген ва пайдоиши гелийро медонед. Хуб, ва дигар унсурҳо, аз ҷумла оҳан. Омехтаи ядроӣ миллиардҳо сол боз ситораҳоро равшанӣ мебахшад. Ва ба бисьёрии шумо аз эхтимол дур нест, ки реакцияхои принципан нави синтезро ба амал баровардан мумкин аст: амалан дар табиат вучуд надоранд. Бисёре аз шумо пур аз фикрҳои стереотипӣ ҳастанд, ки агар реаксия дар табиат вуҷуд надошта бошад, пас он аслан вуҷуд дошта наметавонад. Чӣ фиреби бемаънӣ аст, илми тамаддунҳо роҳи ба даст овардани массаҳои бузурги энергияро дар миқёс ва дар реаксияҳое, ки дар табиат вуҷуд надоранд, фароҳам меорад. Шумо аллакай мавҷудияти кваркҳоро медонед: мини-заррачаҳое, ки зарраҳои элементариро ташкил медиҳанд. Ҳатто илми шумо садҳо зарраҳои элементариро кашф кардааст. Ба ѓайр аз он®о, ки илми шумо низ сабт кардааст, зарра®ои гуногун ®астанд, ки аксари он®о ба назари шумо а иб ва ®атто зиёдатї менамояд. Шумо аз гуногунии кваркҳо дар ҳайрат мемонед, ки онро бо роҳи маъмулии мантиқӣ шарҳ додан душвор аст. Чанде пеш олимони шумо заррачаҳоеро кашф карданд, ки преонҳо ном доранд, заррачаҳоеро, ки кваркҳоро ташкил медиҳанд, кашф карданд ва шумо натавонистед ба онҳо расида, дуруст омӯзед. Хуб, шумо то ҳол натавонистед ҳатто кваркҳоро аз ядро бигиред. Хуб, тавассути синтез ё тақсимшавии онҳо чӣ гуна энергия ба даст овардан мумкин аст: ҳатто дар муқоиса бо реаксияи термоядроӣ беандоза аст. Ҳатто бо сатҳи муосир, начандон пасти илми заминӣ, ҳисобҳои назариявӣ мавҷуданд, ки нишон медиҳанд, ки зарра чӣ қадар хурдтар бошад, ҳамон қадар энергияи зиёдтарро хориҷ мекунад. Ин аз он гувохй медихад, ки агар кас ин гуна энергияро азхуд карда тавонист, онгох метавонист манбаи кариб номахдуди ресурсхои энергетикиро ба даст оварад. Аммо ягон олими заминй на танхо реаксияи омезиши микрохиссачахоро аз нав ба вучуд оварда натавонист, балки хатто аз ядро кварки озодро низ барорад.
  Ҳатто ба даст овардани кварки ройгон ва бебанд ҳанӯз имконнопазир аст. Сабаб чист, ки реаксияхое, ки бо шикастан ё омезиши заррачахои хеле сабук дар табиат на танхо такрор мешаванд, балки хатто ба кайд гирифта мешаванд, хануз имконнопазиранд. Сабаб дар хамин аст: махз аз хамин сабаб реакцияи термоядрой чунон душвор аст, ки онро ба таври образнок хатто кахрамони дастони хеле кутох меноманд. Барои ба амал омадани реак-цияи термоядрой энергияи бомбаи атомй, барои таркондани бомбаи атомй моддахои тарканда даркор. Барои ба амал омадани реаксияи синтези кварк реаксияи таркиши заряди термоядрой кифоя нест, кувваи он барои реаксия кифоя нест, бинобар ин дар табиат кваркхои хеле вазнин пайдо намешаванд. Қадами мобайнӣ вуҷуд надорад, қадаме, ки реаксияҳоро дар синтези атомӣ ҷудо ва тасниф мекунад. Дар синтези термоядрой кадамхои паи хам ба амал меоянд, ки онхо аз чихати энергияи баровардашуда зиёд мешаванд. Реаксияе, ки назар ба таркиши термоядрой хеле зиёдтар энергия мебарорад ва нихоят кам дида мешавад: реаксияи аннигиляция. Он аз алоқаи материя ва антиматерия ба амал меояд. Он дар табиат кам аст, бениҳоят кам аст, зеро дар ҷаҳони воқеӣ қариб антиматерия вуҷуд надорад. Реаксияи аннигилятсионӣ дар табиат нодир аст, дар байни реаксияи синтези элементҳо ва реаксияи термоядроӣ марҳилаи мобайнӣ вуҷуд надорад. Мохияти масъала дар он аст, ки худи антиматерия аз материяи оддй сохта нашудааст. Дар дохили системаи намоёни мо, мо онро мушоҳида карда наметавонем. Аммо агар шумо дар фазо ҳаракат мекардед ва худро дар ҳамбастагии коинот, дар сарҳади ҷаҳон ва зиддиҷаҳон меёфтаед, он гоҳ медидед, ки раванди нестшавӣ чӣ гуна дар миқёси васеъ идома дорад. Мазмуни масъала ба даст овардани миқдори кофии антиматерия, яъне материяе буд, ки дар олами воқеӣ вуҷуд дошта наметавонад. Он доимо бо материяи воқеии муқаррарӣ тамос мегирад, он бояд нобуд ё таркад, ҳамон тавре ки ду унсури кимиёвии алоҳида бехатар ҳангоми тамос метарканд. Протонҳо, нейтронҳо, электронҳо дар тамос бо позитронҳо, антинейтронҳо, антиэлектронҳо ба фотонҳо ва зарраҳои дигар табдил меёбанд, ки ба самтҳои гуногун шитоб мекунанд. Суръати васеъшавии онҳо бузург аст ва аз суръати рӯшноӣ зиёдтар аст. Бале, дар вакти нобудшавии мичёси калон заррачахо аз суръати рушнои боло рафта, аз хамдигар дур мешаванд. Анти материяро бо роҳи оддӣ тавассути суръатбахшии зарраҳо дар суръатбахшҳо ба даст овардан душвор аст. Натичаи бо ин рох ба даст овардашуда харочотро хеч гох сафед намекунад. Ва аммо, ба таври таҷрибавӣ, роҳи самараноки тавлиди антиматтер дар миқёси васеъ пайдо шуд. Мохияти он аз он иборат аст, ки эхтимолияти ба даст овардани зиддиматерия мисли материя такрибан як хел аст, яъне фарки байни зидди модда ва моддаи мукаррарй калон нест ва барои тагйир додани кутбнокии материя энергияи зиёд лозим нест. Инро бо истифода аз радиатсияи на он қадар қавӣ аз майдони махсус ва мавҷи дорои хусусияти махсус анҷом додан мумкин аст. Ба гайр аз кваркхо, преонхо, креонхо, резонхо, форконхо, рюмонхо, хородонхо, ромонхо ва гайра мавчуданд. Радиация дар сатхи махсуси телепатики сохтори материяро дар сатхи креон-резона тагйир медихад, танхо каме тагйир меёбад, сохтори онро тагйир медихад. ҷойгиршавии микрозаррачаҳо. Кашфи мавчхои махсус илм ва чамъиятро дигаргун сохт. Аммо радиацияи кй, кадом сатх метавонад намуди материяро тагьир дода, онро ба дарачаи сифатан нав гузаронад, хусусиятхои моддаро тагьир дихад. Дар вакти омухтани кобилиятхои одам, кобилиятхои фавкулоддаи вай навъи нави шуоъ кашф карда шуд. Мо, гитлерчиён, пеш аз миллату халкхои дигар кобилиятхои иловагиро азхуд кардем. Радиатсияи нави телепатикӣ ба воситаи сурб ва ҳатто зичтари суперматериалҳо ворид шуд, ки худ як системаи дигар ва доираи гуногуни радиатсияро нишон медод. Ҳатто бо сатҳи илму тамаддуни шумо радиатсия вуҷуд дорад ва офарида шудааст, ки аз суръати рӯшноӣ зиёдтар аст. Аз шуоъҳои радиоактивӣ шуоҳои Альфа, Бета, Гамма ва Бета назар ба суръати рӯшноӣ андаке тезтар ҳаракат мекунанд ва бо радиатсияи Гамма-AS суръати рӯшноӣ қариб якуним баробар зиёд аст. Дар сайёраи Замин радиациям мавчхои Клекон ва Даре аллакай ба таври тачрибавй кашф карда шудааст, ки он аз суръати рушной ду баробар зиёд аст. Дуруст аст, ки ҳоло онҳо дар микродозаҳо тавлид мешаванд, ҳатто дар бораи дурнамо. Ман бештар мегуям, ки дар байни суръати радиация ва кобилияти ба материя даромадани он алокаи бевосита мавчуд аст. Чӣ қадаре ки дарозии мавҷ кӯтоҳ бошад, қудрати воридшавӣ ҳамон қадар баландтар бошад, суръати радиатсионӣ ҳамон қадар баландтар мешавад. Шуоъҳои гамма танҳо як сантиметр аз сурб мегузарад ва нисфи кам мешавад. Барои радиатсияҳои Клекон ва Даре қудрати воридшавӣ боз ҳам баландтар аст. Радиатсияҳои фаромарзӣ, хоҳ аура, телепортатсия, телекинез, телепатия, киберкинез, тормокинез, плазмакинез, суръати баландтарин ва диапазони ҳамаро фарогиранда доранд. Яъне маҳз дар болои сохтори ба ном рӯҳонӣ калиди идоракунии ҷаҳониён, азхуд кардани шаклҳои бесобиқаи энергия аст. Шаклҳои навтарини энергия ба шаклҳои навтарини андозагирӣ, андозагирии ҷаҳони микро, ки қодиранд дар олами макроҷаҳон ворид шаванд ва амалӣ шаванд, ченакҳоро байни зарраҳои микрофундаменталӣ ба ҷаҳони воқеӣ интиқол медиҳанд, ба истилоҳ чархиши кайҳон роҳ мекушояд. . Навъи нави энергия силоҳи нав медиҳад, нурҳои Zet-56-ро мебарорад ва армадаи таҷовузкорро ба хок торумор мекунад. Акнун ман метавонистам мохияти энергияи навро муфассалтар шарх дихам ва чй тавр ба вучуд омадани он, инчунин самараи муттахидшавиро муфассал тасвир намоям, вале ба мо аллакай ультиматум дода шудааст. Ин гориллахо моро тарсонданй мешаванд, аммо агар мо таслим шавем, онхо аз васвасаи шудгор кардани чазира ва бо бомбахо ва тупхои вазнин дарзмол кардани он даст кашида наметавонанд. Агар амалиёти харбй набошад, пас чаро янкихо ин гуна армадаро чамъ кардаанд, ба онхо акти тарсондан лозим аст, ки барои тамоми чахон ибрат аст. Ҳаёти шумо низ аз ман вобаста аст. Ба таҷовузкор дарсе медиҳам, ки то охири умр дар ёд хоҳад дошт ва ҳар кӣ зинда монад, ба мурда ҳасад мебарад!
  Бо ин ибора хоби Фридрих халалдор шуд. Вай чашмонашро бо хашм кушод. Ҳелга дар пеши ӯ истода, як даста гулро дар дастонаш нигоҳ дошт ва дар ангуштони пойҳои бараҳнаву духтарчааш садбарг часпида, бо он пошнаи урёну гулобии писарбачаро меҳрубонона тик мекард.
  - Хуб, пас худат пошид. Вақти хӯроки нисфирӯзӣ аст!
  Фридрих аз чояш хест ва дархол шикамашро макид... Бах, як хафта кариб чизе нахурдааст. Ман танҳо шоколади пурқувватро, ки бо об маҳлул карда шудааст, менӯшидам. Писарбача ба офтоб нигаристу хайрон шуд:
  - Аҷиб аст, ман дар он ҷо тақрибан панҷ соат хобидаам, аммо хеле камтар ба назар мерасад. Ман ҳатто вақт надоштам, ки лексияи ҷолибтарин дар бораи силоҳҳои навро гӯш кунам!
  Хелга хандид.
  - Дар бораи силоҳҳои нав? Бале, вақте ки ҷанговарони бузург меҷанганд, технологияи қадимтарин ба онҳо имкон медиҳад, ки ҳамаро мағлуб кунанд. Аммо аввал, шӯрбои моҳӣ бихӯред. Якчанд духтарон, мухлисони шумо, махсусан барои шумо омода карда буданд. Бихӯред ва қуввати нав пайдо мешавад.
  Фридрих бо хушҳолӣ ба хӯрдани шӯрбои моҳӣ шурӯъ кард, ки ба назари ӯ болаззаттарин таоми сайёраи Замин менамуд. Писарак дегро холӣ кард ва дар шикамаш вазнеро ҳис кард. Вале ба ин нигох накарда, у хушхолона аз чояш хест ва ба суи мошин шитофт.
  - Хуб, Хелга, боз чанг мекунем!
  Духтар бозикунон чавоб дод:
  - Ҳа, чӣ тавр!
  Ва холо аспи боэътимоди "Ме-362" хамрохи хамрохи сунъии чудонашавандаи "Фоккен-Вульф-4" бо пропеллерхои худ атмосфераро боз азоб медихад. Ва чӣ дар бораи ҷанг мисли ҷанг аст. Фредерик аз Ҳелга пурсид:
  - Ба гайр аз чанг чй машгулияти дустдоштаи шумост?
  Духтар оҳиста хандид ва ҷавоб дод:
  - Ҳатто гуфтан душвор аст! Ҳарчанд шумо медонед. Ба кандакории чуб шавку хавас доштам. Чунин нақшҳои зебо пайдо шуданд... Ва ман ҳам кӯшиш кардам, ки қиссаҳои афсонавӣ нависам. Танҳо вақте ки ман як ҷуфт навиштам, ҳама ба ман хандиданд. Ва ман чунон хиҷил шудам, ки эҷод кардани онҳоро бас кардам. Оё медонӣ, вақте ки онҳо ба ту механданд, чӣ қадар нохушоянд аст!
  Фридрих розӣ шуд:
  - Ҳа, мефаҳмам! Ҳарчанд ҳоло ман дар қуллаи шӯҳрат ҳастам! Аммо ҳамин ки ман мемирам, ман қариб ...
  Ҳелга суханашро бурида:
  - Не! Ба ман бовар кунед, онҳо фаромӯш намекунанд! Фикр мекунам, ки артиши ҳавоӣ ё яке аз шаҳрҳои шарқии забтшуда номи шумо хоҳад шуд. Ё шояд як кӯчаи Берлин!
  Фридрих хандид:
  - Ҳа, маро тасаллӣ додӣ!
  Хелга ба таври чиддй илова кард:
  - Шояд онҳо ҳатто фармоишро дар авиатсия бо портрети шумо тасдиқ кунанд. Аввалан, шумо чунин чеҳраи ширин доред, дуюм, натиҷаи шумо, ки аллакай беш аз бист ҳазору панҷсад ҳавопаймои душман аст, гумон аст, ки аз касе пеш ояд!
  Фредерик низ ба таври ҷиддӣ эътироз кард:
  - Не, агар чанг бо СССР ба муддати хеле дароз кашол ёбад, ё ба онхо хануз хам бо иттифокчиёни дируза мубориза бурдан лозим бошад, аз он пеш гузашта метавонанд. Пас, хама чиз имконпазир аст... Вале принципан ба хазор самолёт расидан мумкин аст! Ва ман ҳатто инро чӣ кор карда метавонам!
  Сухбат катъ гардид, эскадрильяи на чандон калони чанговарони душман ба пеш парвоз кард ва баъд ба мо лозим омад, ки чангро ба таври чиддй ба даст гирем.
  Сарфи назар аз хастагӣ ва хастагии шадиди артиши гитлерӣ, ғалаба дар Красногвардейский краутҳо ва дастаҳои бисёрқабиларо ба корнамоиҳои нав рӯҳбаланд кард.
  Фашистон ба хучум кардан ба Москва чуръат на-карда, ба шахри Павловский Посад, ки дар шарк вокеъ аст, ва ба махалхои мустахками назди он хучум карданд.
  Чанговарони советй, вагарна далерона чангида наметавонис-танд, вале то бегохй долони байни кушунхои немис чунон танг шуд, ки аллакай аз он тир холй карда шуд.
  Фридрих ва Хельга боз мачбур шуд, ки танкхоеро, ки ба хучуми чавобй гузаштан ва фосиларо махкам карданй буданд, кабул кунанд. Ва он гоҳ онҳо худро нишон доданд ва ин хеле хуб буд. Ҷавон тавонист дар танк аз панҷсадсад гузашт! Ва ин умуман дастоварди ултра-синфи аст!
  Фридрих дар ҳақиқат шодӣ ҳис мекард, ки ӯ ин қадар олӣ аст! Он беҳтарин ҷанговари ҳама давру замон маънои синфи синфҳоро дорад! Ва чӣ ҳис мекунад, ки ӯ аз ҳама болотар ва сардтар бошад! Фридрих Гург аст, яъне гург!
  Ҳаво аллакай торик шуда буд ва ҷанг ҳанӯз хомӯш нашудааст. Колоннахои немисхо хам аз шимол, ки дар он чо аскарони машхури Роммель шитоб мекарданд ва хам аз чануб, ки Майнштейн Лейн шахри Павловский Посадро ихота карда буд. Аллакай нисфи шаб танкхои "Гота" ва пеш аз хама якчанд самолёти "Фердинанд-4" ба канори ин деха зада даромаданд... Аммо онхо мачбур шуданд, ки бозистоданд. Он гоҳ Гота фармон дод, ки қисмҳои мудофиавии якравро давр зананд. Дар соати дуи пагохй дар шарки Павловский Посад кисмхои корпуси дуйуми СС ва корпуси якуми танкй, ки аз СССР низ ба пешвози якдигар баромаданд. Инак, шаби 12 октябри соли 1947 дар гирду атрофи гурухи харбии Москва як катор мухосира баста шуд!
  . БОБИ Љ 19.
  Пагохии 13 октябри соли 1947 Фридрих мисли харвакта фидокорона ва мохирона чангид. Асои парвозкунандаи вафодораш ба баландихо мешитобид ва мотор бо вучуди он ки писарбача онро на як бору ду бор мачбур карда бошад хам, бенуксон кор мекард...
  Мукобилияти кушунхои советй ба таври намоён суст шуд... Фашистон хануз ба Москва, ки ба калъаи шикастнопазир табдил ёфта буд, чуръат накарда, ба тарафи шарк харакат мекарданд. Дар Павловский Посад чанг хануз вусъат меёфт, командирони фашистй аз танкхои дар худуди шахр истифода бурдани танкхо тамоман рад карда, румынхо, итальянхо, арабхо, хиндухо ва дигар подразделенияхои хоричиро ба хучум партофтанд.
  Фридрих дар ду-се задухурди хурди хавой иштирок карда, бе душворй кариб дазор самолётро нобуд кард. Ҳадафҳои дигар замин буданд: туфангҳо, гаубицаҳо, миномётҳо, Катюшаҳо ва агар бахт бошад, танкҳо.
  Охирин, дар дигар ҷиҳатҳо, аксар вақт рӯй намедод. Чунин ба назар мерасад, ки шӯроҳо аз кор тамом мешаванд. То нисфирӯзӣ, вақте ки буғҳои октябр тоқатнопазир шуд, оромии кӯтоҳе ба амал омад ва Фредерик, ё тавре ки ӯро расман Фридрихи Бузург меномиданд, Бисмаркро ба Смоленск даъват карданд.
  Терминатори ҷавон хеле хушбахт ва хушҳол ба назар мерасид. Ҳарчанд Фридрих аз хиёнати худ хеле алам ва шарм дошт, аммо умеди гирифтани мукофотҳои фашистӣ писарро шод кард.
  Ҳелгаро ҳамроҳи ӯ даъват карданд. Духтар низ ба ҳаяҷон омада, дандонҳои марворидаш бо табассуми дилрабои пантера медурахшиданд. Ӯ гуфт:
  - Дидед, гургбача, мо русхоро маглуб кардем!
  Дар ин ҳолат, Фредерик ба оптимизм умуман шарик набуд:
  - Холо ин фацат му-ваффакият ва муборизаи мобайнист... Чангхо ва чангхо торафт авч мегиранд. Аммо ибтидо воқеан муваффақ буд...
  Барои гирифтани мукофот бинохои комитети вилоятии ВЦСПС интихоб карда шуданд. Таваққуфгоҳи бузург аз мошинҳои боҳашамат, ки асосан истеҳсоли амрикоиҳо буданд, пур буд.
  Дар хакикат генералхои лухтакмонанди Армияи Америка, Империяи Британия ва Доминиони Канада дар толори мачлис хозир буданд. Хатто яке аз князхои англис хам буд... Ва албатта худи Герман Геринг ва Адольф Гитлер... Факат хамин Фридрихро ба хайрат овард, Маргарет хамрохи у набуд. Аҷиб аст, шояд танҳо он аст, ки ин зани барҷаставу нотакрор дар ҳоли ҳомиладор буданаш намехоҳад фарзанди худ ва кӯдаки аз асс гирифтаашро зери хатар гузорад... Охир, ҷанг аслан шӯхӣ нест!
  Ё шояд вай намехоҳад бо дӯстдоштаи нави Гитлер дар назди шавҳараш муошират кунад? Дар ин ҷо, умуман, ҳама чиз имконпазир аст ва хондани он чизе, ки дар зеҳни зани мисли Афродита зебову маккорона мисли Ҳера аст, қариб ғайриимкон аст...
  Аммо, Фридрих аз ин ҳатто хурсанд аст. Дар хузури Фюрер кифоя набуд, ки бо як ишораи беихтиёр ё як сухани беандеша худ ва уро ба хавфи хиёнат ба хисси онхо фош созад. Охир, шавхарони шохдор, махсусан дар симои хокими нисфи чахон хеле хавфноканд. Ҳатто барои чунин як бачаи сахтгир мисли ӯ сарбози рақами яки Рейхи сеюм аст!
  Аксарияти онхое, ки ба маросими супурдани мукофотхо омада буданд, лётчикхо буданд- Худи Геринг асс, мухлиси ашаддии назарияи генерал Дуа - авиация, худои чангхо, албатта, пеш аз хама куввахои харбии хавоиро таъкид мекард. Аммо танкчиён низ буданд, ки дар байни онхо Виттманн машхур. Ва маросими ҷоизасупорӣ бо салибҳои рыцарӣ оғоз ёфт.
  Вақте ки Ҳелгаро даъват карданд, духтар аслан мисли асп давида, ба пошнаҳояш зарба зад. Ба вай салиби рыцарй ва нишони махсуси чанговар, танкхо такдим карда шуд... Гайр аз ин, худи фюрер Адольф ба духтарак хамчун зани бехтарине, ки дар на-тичаи чангхо дар чанг фарк карда буд, ба духтарак шамшери шахсии дорой алмосхо такдим кард. Москва.
  Виттман як салиб бо баргҳои дуб, шамшерҳо ва алмосҳо гирифт ва Салиби Ситораи Найт бо баргҳои тиллоии дуб, шамшерҳо ва алмосҳо ба Ҳуффмани "бача" дода шуд. Асси амрикоӣ инчунин бо шортҳои муқаррарии ковбойаш ҷоиза гирифт.
  Охирин Фридрих мукофотонида шуд... Ин комилан мантиқӣ буд, зеро ӯ беҳтарини беҳтарин буд. Мукофоти олй - Ситораи бузурги салиби рыцарии Салиби охан ва баргхои дуб, шамшеру алмосхо дар зери садои тахдиди гимни фашистй супурда шуданд. Гайр аз ин чор нишони сарисинагй, барои чорсаду панчсад самолёт ва чорсаду панчсад танк супурда шуд. Ин нишонҳо ҳам тилло буданд ва панҷсад нишонаҳо ҳатто алмосҳои ночиз доштанд.
  Гитлер дасти Фридрихро дуру дароз фишурда, бо шавку хавас чизе гуфт... Писарбача бо чашмони худ салиби машхурро мехурд. Алмосҳо баргҳои дуби платина ва гулӯлаҳои шамшерро оро медоданд. Дар ёди ман чунин ракам дурахшид, ки хатто салибхои оддии рыцари бо алмос, ин гуна орденхо дар давоми тамоми чанг хамагй бисту хафт дода шуда буданд. Хуб, дар ин маврид камтар аст... Дараҷаи олии ҷоиза, Салиби Найт, ки баргҳои нуқрагиро бо баргҳои тилло иваз мекунанд, ҳанӯз таъсис дода нашудааст.
  Бо вуҷуди ин, мукофотҳо бо ин қатъ нашуданд. Гитлер эълон кард, ки ба Фридрих рутбаи майори фельдмаршали Нерӯҳои Ҳавоӣ ва Гвардияи SS дода шудааст, ки бо силоҳи шахсӣ ва мукофоти як миллиону панҷсад ҳазор марка (арзиши понздаҳ аз навтарин "Пантерҳо") мукофотонида шудааст.
  Силоҳи имзоӣ ҳамон як шамшере буд, ки ба Ҳелга дода шуда буд, ки аз пӯлоди Димишқ сохта шуда буд, ки болояш бо алмос ва зумуррадҳо зебо оро дода шуда буд.
  Фредерик ба васвасаҳо муқобилат карда натавонист ва силоҳи сазовори султонро якчанд маротиба ба замин зад. Дасташ бароҳат буд ва шамшер комилан мутавозин буд ва барои дасти писари қавӣ сабук менамуд.
  Баъд суханронии генерали амрикої Манкурт, ки ®амчун муаллифи ибораи маъмул дар таърих «арор гирифтааст: шояд кишвари ман хато кунад, аммо ин кишвари ман аст!
  Илова бар ин, ин фармондеҳ бо бераҳмии даҳшатноки худ, аз ҷумла нисбат ба асирони ҷанг машҳур гашт.
  Манкурт сахт гуфт:
  - Барбарҳои рус заминҳои зиёдеро забт карда, як казармаи азимеро ба вуҷуд оварданд, ки дар он бесарусомонии абадӣ ҳукмфармост. То ба кай режими террористии онхо шашьяки инсониятро азоб медихад? Халкхои Россия мунтазири озод шудан ва ба сарзамини худ омадани кушунхои Европаи озод ва ШМА мебошанд. Бинобар ин Америка тамоми кувваро ба кор мебарад, то ки СССР торумор карда шавад. Ҷараёни таҷҳизоти мо ва ихтиёриёни мо аз тамоми ҷаҳон афзоиш меёбад ва афзоиш хоҳад ёфт! (чапакзании пурмавч). Хамаи мамлакатхои чахон ба мукобили сирояти большевикй якдил шуданд. Худованд Худо ва лашкари осмонӣ бо мост. Барои ғалаба ба пеш!
  Аз паси у англией ба сухан баромад ва баъд аз он фюрер кисми расмии маросимро катъ намуда, саршавии тубро эълон кард. Дарҳол бисёре аз духтарон ва занон омода шуданд, ки бо қаҳрамонони машҳур ҷуфт шаванд.
  Фридрих мехост, ки Ҳелгаро шарик интихоб кунад, аммо вай ба таври ғайричашмдошт рад кард - гуфт, ки одат рақс бо шарикон ё шарикони силоҳи ҷангиро дикта намекунад. Хайр, писар хонуми дигарро интихоб кард, бахусус, ки ҳама занҳои ин ҷо зебоанд - аз афташ, қасдан ӯро интихоб кардаанд. Фридрих табассум кард ва сабук рақс кард, аммо фикрҳои писарбача дар бораи чизи дигар буд.
  Инак, у ордени баланд гирифт ва аллакай фельдмаршали калон аст... Карераи у дар пеш аст ва аз чихати шумораи самолётхои зада галтондашуда ва танкхои вайроншуда дар чахон баробар надорад! Ба назар чунин менамояд, ки хама чиз хуб аст, вале аз чй сабаб бошад, ки гурбахо ба рухи ман харошида истодаанд... Аммо агар шумо шахсиятхои машхурро гирем, масалан Роберт Артроис, шохзодаи хунар аз шохаи шохии капетиён. Охир, вай ба мукобили ватани худ Франция чангида, бисьёр азоб накашид, гарчанде дар дасташ хуни хамватанонаш буд.
  Ва садхо хазор нафар русхо дар тарафи фашистон чанг мекунанд. Ҳатто Герцог Кирилл Романов расман пуштибонии худро аз маъракаи шарқӣ ва озод кардани ватанаш аз болшевикон эълон кард. Романовхо тарафдори нацистхо ва мамлакатхои гарбй дар паси онхо мебошанд.
  Хуб, агар князхои машхур ва рейхи сеюм зидди Сталин бошанд, пас чаро Фридрих бояд азоб кашад? Гузашта аз ин, мумкин аст, ки дар СССР аҷдодони ӯ нестанд. Хайр, мантикона фикр кунем... Охир, рафти таърих аллакай ба куллй тагьир ёфтааст. Акнун дуньё харгиз дигар намешавад, бинобар ин мухорибаи Москваро одамони советй бохтанд... Ин чй маъно дорад? Ва гап дар он аст, ки аввалан, дар дунёе, ки ба таври назаррас тағйир ёфтааст, эҳтимоли вохӯрдан ва бунёд кардани оилаи волидонаш (дар омади гап, дар шаҳрҳои гуногун таваллуд шудаанд) якбора коҳиш меёбад. Аммо модар ва падар ҳатто соли 1947 таваллуд нашудаанд... Ин маънои онро дорад, ки эҳтимоли вохӯрии ду бобою ду биби боз ҳам камтар мешавад!
  Илова бар ин, аз нуқтаи назари маҷмӯи генҳо, ҳар як кӯдак беназир ва сирф фардӣ аст. Ин маънои онро дорад, ки агар лаҳзаи бордоршавӣ ҳадди аққал як соат, ҳатто даҳ дақиқа дигар шавад, пас он дигар ӯ нахоҳад буд... На Фридрих бо шахсият ва маҷмӯи генҳои беназир, балки комилан дигар, шояд ҳатто аз зоҳир ба ҳам монанд нест. писар.
  Яъне дахолати шахсе, ки худро дар гузашта мебинад, аз руи мантики чизхо бояд боиси аз байн рафтани вайронкори конунхои вайроннашавандаи замон гардад... Яъне Фридрих, ки дустдоштаи Гитлер шуда, бояд. танҳо нопадид шуданд! Ва ӯ ва бародараш ва шояд падару модараш ва дигарон.
  Аммо азбаски аси ҷавон мисли ҳеҷ каси дигар дар ин сайёраи бадбахт зинда, қавӣ ва солим аст, пас шояд ин гузашта дунёи ӯ нест! Шояд ин ҳатто коиноти ӯ нест, як навъ олами мувозӣ ва ҳатто бо таъхири вақт. Яъне вай, Фридрих, на гузаштагони худро, на ҳамватанони худ, балки афроди бегонаро, ки танҳо ба гузаштаи абстрактии писарбачаи терминатор шабоҳати умумӣ доранд, мекушанд.
  Ин маънои онро дорад, ки вай, дар асл, хиёнаткор нест - танҳо шахсе аст, ба монанди онҳое, ки аз силсилаҳои гуногуни фантастикӣ, ки дар гузашта дониши ҳозираро истифода мебаранд ва инчунин бо қудрати бебаҳо қудрати бебаҳо дода шудааст. Хуб, агар ӯ дорои қудратҳои абарқудрат бошад, пас истифодаи онҳо гуноҳ аст! Хуб, азбаски тақдир, дасти рости осмон ӯро аввал ба Югенти Гитлер, баъд ба Рейхи сеюм фиристод, вай бояд тамоми кӯшишро ба харҷ диҳад, то касб кунад. Дар чордаҳсолагӣ, писарбачаги фельдмаршали асосӣ будан хуб аст, аммо дар бистсолагӣ генерали комилҳуқуқ ё ҳатто фельдмаршал будан беҳтар аст. Ва кӣ медонад, шояд Рейхи сеюм дар ниҳоят Амрикоро ҳазм кунад ва баъд писараш аввалин Диктатори Ҷаҳонӣ шавад!
  Баъд ногаҳон нафаре пайдо шуд, ки ҷавоне, ки интизораш буд, интизораш набуд: Евгения Порше... Қадбаланд, зебо, қавӣ, ҳатто то андозае рустабор ва ба таври ҳайратовар ғайриаристократӣ барои духтари яке аз калонтарин магнатҳои Рейхи сеюм.
  Ростӣ, бар хилофи вохӯрии қаблӣ, духтаракҳои хеле гаронбаҳо, бо алмосҳо, вале дар айни замон шаффоф ва ҷаззобияти пойҳои зебои худро, ҳарчанд хурд набошанд, пинҳон намекард.
  Аз сабаби пошнаҳои баланд, духтари аллакай қоматбаланд қариб ба бузургҷусса монанд менамуд. Худи Фридрих, навраси оддӣ ва ҳатто аз рӯи синну солаш хурдтар буд, аз ӯ кӯтоҳтар буд, тақрибан бисту се, бисту панҷ сантиметр ва бо назардошти пошнааш, ҳатто бештар...
  Фридрих ҳатто хиҷолат мекашид, чӣ мешавад, агар ӯ ҳеҷ гоҳ аз ин духтари шашкало калонтар нашавад (падараш Порше, ки ба ӯ монанд буд, бузургҷусса нест, ҳарчанд маълум нест, ки ӯ чӣ гуна модар буд ва ба зери доманаш кӣ баромад! ), баландтар мебуд, ҳамеша аз ӯ боло мебарояд. Бале, беҳтар аст, ки вай мисли дафъаи гузашта пойлуч роҳ мерафт...
  Евгения бошад, ба эйси чавон бо хаячон нигарист ва дастонашро дароз карда, аз лабонаш бусид:
  -Ту рыцари ман ҳастӣ! Нур заминӣ нест!
  Фридрих ошуфта шуд:
  - Ҳа ман....
  Евгения суханашро бурид:
  - Сухан лозим нест! Шумо сазовори таъриф ҳастед. Ва на танхо хамчун лётчик... - Духтари магнат муйашро чунбонд. - Фикр кунед, шумо ҳамчун муҳандис ва конструктор тӯҳфаи афсонавӣ доред. Чунин идеяҳоро пешниҳод кунед ... Гений! Дар боло Леонардо Давинчи аст.
  Фридрих шӯхӣ кард:
  - Бале, ҳа! Ман розӣ ҳастам, ки ин ҳунарманд дар ягон ҷанг пирӯз нашудааст. Ҳарчанд шоҳасарҳои ӯ тамоми ҷаҳонро забт карда буданд!
  Онҳо ба рақс шурӯъ карданд. Евгения ҳам ҳамон қадар зебо, конькибоз буд, аммо вай барои Волка хеле калон менамуд... Ва атраш бӯи масткунанда буд... Ба гардани синаи боҳашамати вай нигариста, ӯ хоҳишеро ҳис кард, ки барои шахси аз ҷиҳати ҷисмонӣ қавӣ ва хеле табиӣ буд. навраси инкишофёфта. Гузашта аз ин, Ҳелга худсарона вонамуд кард, ки ҳеҷ чизро пайхас намекунад. Аммо ба насли навраси немисҳо таълим медоданд, ки барои зан эҳсос кардани рашк, ҳатто намоиш додан ношоиста аст ва мард, агар қаҳрамони ҷанг бошад, ҳатто вазифадор аст, ки фиреб диҳад. Чӣ гуна зотро беҳтар кардан лозим аст! Чунон ки Гитлер гуфтааст: зани шавҳардор аз марди дигар фарзанд таваллуд кардан гуноҳ нест, ба шарте ки вай аз шавҳараш беҳтар хислатҳои ҷисмӣ дошта бошад. Аммо Евгения хеле ҷиддӣ аз писар пурсид:
  - Шумо дар кучо хондед, ки принципхои идора кардани танку тупхои худгард, ихтироъ кардани чунин ноу-хауро ин кадар хуб медонед?
  Фридрих наметавонист ва намехост, ки ҳақиқатро бигӯяд ва ба духтари ношинос, ҳатто агар падараш магнат, яке аз даҳ сарватмандтарин одамони Рейхи сеюм ва дӯстдоштаи Гитлер ва Геринг бошад. Ӯ бепарво ҷавоб дод:
  - Дар ин чо хавасхои аз овони бачагй нацш ме-бозанд... Адабиёти гуногуни илмй, майли ихтироъкорй! Барои эҷод кардани чизи муфид ба шумо лозим нест, ки сари мизи худ нишинед ...
  Евгения сар ҷунбонд:
  - Бале, ман хам варзишро дуст медорам ва дар баробари ин гранити илмро месзанам, хатто хоиданам... Бо вучуди ин, хонуми Пистон ба каламуши идора монанд аст?
  Фридрих дандонҳои гургашро нишон дода, тасдиқ кард:
  - Бале, шумо ба каламуш монанд нестед, на танҳо каламуш! Эҳтимол, ҳатто шуморо метавон муқоиса кард...
  Евгения огоҳ кард:
  - Фақат онро бо гов муқоиса накунед! Ин як ишораи хеле бад аст!
  Фредерик ба таври фалсафӣ қайд кард:
  - Њар кї чизеро, ки номатлуб аст, та®«ир кунад, мартабаи бузро мегирад! Пас... Бозори мо аблах аст.
  - Бозор харгуна аст? - тахмин кард Евгения. - Умуман, суханронии олмонӣ дуруст ба назар мерасад, аммо чӣ хел... Аз ҳад зиёд дуруст, аксентҳои дақиқ гузошташуда, калимаҳои равшан, шиддат дар нутқ... Ва аксент нест, аммо дар ин дурустӣ як чизи нотакроре эҳсос мекунед.. .
  Фридрих изҳори нигаронӣ накардааст:
  - Пас, ин чй? Шояд шумо гумон доред, ки ман чосуси советй мебошам ва русхо дар баробари самолётхои америкой ва ним хазор самолёти бешумори худро курбон карда, маро ба куллаи рейхи сеюм дохил карда-анд?
  Евгения сар ҷунбонд:
  - Не, ман чунин фикр намекунам! Ин ҳатто барои русҳо хеле зиёд буд. Хол он ки як маколи машхур мавчуд аст: бо акли худ Россияро фахмидан мумкин нест. Аммо ба назарам дигар хел менамояд, шояд шумо хастед, чй тавр гуфта метавонам... Махсули инженерияи генетикии СС. Як намуди одами оянда? Ман асарҳои илмиро оид ба генетика хондаам ва ман медонам, ки табиати инсонро тавассути дахолати сунъӣ тағир додан, беҳтар кардан ё бадтар кардан мумкин аст. Ва хислатҳои ғайриинсонии шумо ҳамчун ҷанговар... Ин чунин аст...
  Фридрих ба ҷои ҷавоб додан ба дӯстдухтари қоматбаланди худ сарашро хам карда, аз лабони пурталотумаш бӯсид. Сипас гуфт:
  -Аз сари зебои худ хавотир нашав. Агар метарсид, ки аз ман фарзандони иллатнок мегири, бовар кун, ин тавр нест! Аслан, шояд мавзӯи сӯҳбатро дигар кунем.
  Евгения розӣ шуд:
  -Бале, иваз кардан беҳтар аст! Биёед, дар бораи танкхо сухан ронем... Аз чумла, штаби асосии оперативй, ки ба он Гудериан сардорй мекунад, супориши конкурс дод: ду навъи танк... Ба монанди "Пантераи империалй" тупхои 88 миллиметрии Эль 100 ё кутохтар, вале зирех. - зиреҳи сӯрохӣ ва нишебии пеши на камтар аз 250 мм ва зиреҳи вазнини "Royal Tiger" бо таппончаи калибри 105 мм El100, бо зиреҳи пеши на камтар аз 300... Гузашта аз ин, вазни танки аввал аз панҷоҳ зиёд нест. тонна ва дуюм 65-ро ташкил дод.
  Фридрих, мисли шер дар пеши гофер нафратона хурӯшид:
  -Оё чунин чизе воқеӣ нест? Хусусан бо назардошти он, ки он барои шумо бо маводи камёфт осонтар шудааст ва бомбаандозҳои иттифоқчиён заминҳои Рейхи сеюмро хароб намекунанд!
  Евгения бо оҳе ҷавоб дод:
  - Аслан, ин имконпазир аст, аммо мо вақт надоштем, дурусттараш, мо барои дар вақти зарурӣ прототипи металлӣ сохтан вақт надорем. Шумо ба мо як навъ ноу-хауи олиҷаноби худро хеле дер додед. Ва Гитлер мехоҳад, ки танкҳои навтарин имсол ба артиши Рейхи сеюм ворид шаванд.
  Эйс ҷавон ҳайрон шуд:
  - Чаро барои сохтани прототип ин кадар вакт лозим аст?
  Духтар сар ҷунбонд:
  - Хеле каме, хусусан агар модели куллан нав бошад... Ин мисли мақоли маъмулист: агар мошин ронӣ, дар дара мемонӣ!
  Фридрих фикр мекард: албатта, дар ин чо проблемахо хастанд... Масалан, конструкторони советй бо офаридани танки ИС-10 ин кадар солхо мубориза бурданд, ё дар давоми ду соли тамом бо самолёти "Т-54" кор карда баромаданд. Гузашта аз ин, ин танк пас аз ҷанг тарҳрезӣ шуда, дар набардҳои Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ таҷриба дорад. Илова бар ин, он модели комилан нав набуд, балки танҳо таҳаввулоти минбаъдаи T-34 буд. Масалан, T-44 комилан муваффақ набуд ва амалан дар ҷанг истифода нашудааст ... Пас шумо набояд ягон мӯъҷизаи махсусро интизор шавед.
  Танки паланг, бо дарназардошти таҷриба надоштани олмониҳо дар сохтани ин навъи мошинҳо (агар шумо шассиро ҳисоб накунед, масалан, аллакай дар давраи Ҷанги Якуми Ҷаҳонӣ як "Колоссал"-и 150-тонна мавҷуд буд).
  Фридрих қайд кард:
  - Лозим аст, ки дар асоси "Пантера"-5, ё AG аллакай сохташуда тарҳрезӣ карда шавад. Шасси он имкон медиҳад, ки на танҳо як тупи 88 мм, балки ҳатто як тупи 128 мм ё гаубицаи 150 мм...
  Евгения хандид:
  - Аммо мо маҳз ҳамин тавр мекунем! Бо вуҷуди ин, Porsche аллакай дорои "Royal Tiger" -и худро дорад, ҳарчанд бо таппончаҳои калибри 88 мм. Аммо шояд ин як модели миёнарав бошад. Талаботи ибтидоӣ барои зиреҳи 250 миллиметр дар он иҷро карда шуд, гарчанде ки вазни хеле калон аст - 63 тонна. Аммо манора бо кунҷи хеле калони тамоюли оқилонаи зиреҳ, шево ва соддашуда... Шояд дар рақобати мобайнӣ ғолиб омадан мумкин бошад, аммо дар оянда мушкилот пеш меоянд. Аммо мувофиқи Ноу-Хауи шумо, мумкин аст, ки як танке сохта шавад, ки аз ҳама тарафҳо гузаранда набошад ва ҳама гуна мудофиаро вайрон кунад. Дар ниҳоят, барои як мошини пешрафта, муҳофизати хуби паҳлӯ хеле муҳим аст, ки мутаассифона, Пантера муддати тӯлонӣ бо он фахр карда наметавонист.
  Фридрих қайд кард:
  - Шояд мо холо ба мавзуи танкхо дахл накунем... Дурусттараш, биёед мухокимаи онро ба охир расонем. Мо мисли профессорҳои кӯҳна ё бачаҳо ва духтарони ҷавон ҳастем.
  Евгения розӣ шуд:
  -Дуруст мегӯед, чун ҳамеша, биёед дар бораи чизи дунявӣ сӯҳбат кунем. Масалан, дар бораи хонаи подшоҳии Бритониё.
  Фридрих гиря кард:
  - Чй мавзуъ! Бигзор вақташ биёяд, аз Винсорҳо чизе намемонад. Ё гумон мекунед, ки Москваро забт карда, танкхои мо Лондонро, ки аллакай забт карда шудааст, торумор карда наметавонанд?
  Евгения дандонҳояшро дурахшид:
  - Хуб, албатта метавонанд!
  Пас аз тӯб зиёфати олиҷаноб бо таомҳои боҳашамат, вале бидуни нӯшокиҳои спиртии қавӣ барпо шуд. Ҳеҷ чиз аз шаш дараҷа қавӣ нест. Хуб, пас Фридрих ва Евгения, мувофиқи як бача ва духтар, ба як ҳуҷраи алоҳида рафтанд.
  Гарчанде ки ба таври умум эътироф карда мешавад, ки малламуйҳои баланд бо табъашон фарқ намекунанд, Евгения дар давоми якчанд соат баръакси хеле боварибахш исбот кард. Хуб, Фридрих, албатта, чеҳраи худро гум накард. Ҳамин тавр онҳо сахт ба оғӯш гирифта хоб рафтанд.
  Писарак хоб дид, ки вай ниндзяи ҷопонӣ аст, ки аз подшоҳи Русия Николайи II барои куштани Микадо, яъне император фармон гирифтааст.
  Фридрих орзу мекард, ки чӣ тавр ӯ ба деворҳои ноҳамвор баромада, бо ангуштон ва ангуштони худ ба кӯчактарин тарқиш ё холигоҳ часпидааст. Писарбача вориди қаср шуд, ки дар онҷо ҷанги шадид оғоз шуд...
  Ниндзяя чавон чун харвакта душманонашро мебурид, корд мезад, сари душманонашро мебурд... Хоб хеле бетартиб, хуни зиёд, реза ва кам маъно дошт. Илова бар ин, духтарони пои урён, шамшерҳояшон дар ҳар ҷо ҷаҳанд... Хулоса...
  Ба ман муяссар шуд, ки бештар аз се-чор соат хоб кунам... Фридрихро хабарчй бедор карда гуфт:
  - Ҷанг дар авҷ аст! Дигар одамони ивазнашаванда нест, ба чуз шумо барин одамон, Фридрих Бисмарк.
  Писарбача аз ҷояш ҷаст ва ҳатто хайрухуш нагуфта, ба наздиктарин хати парвоз шитофт.
  Ва чунон ки маълум шуд, уро бехуда даъват накардаанд... Генерали армия Рокоссовский аз Сталин фармон гирифт, ки мунтазири тамаркузи пурраи куввахо ба гурухи армияи Роммель зарбаи халокатовар занад. Дар ин маврид хисобу китоб аз он иборат буд, ки немисхо барои ба хучум ба Воронеж сафарбар кардани кушунхои худ хануз вакт надоштанд. Аз ин рӯ, имкон пайдо шуд, ки дар канори васеъи аскарони немис, ки аз набардҳои қаблӣ хаста шуда буданд, зарбаи паст заданд.
  Фридрих мачбур шуд, ки ба "Фоккен-Вульф" савор шавад, на модификацияи хучум, балки модели мукаррарй бо чор тупи бист-миллиметрй ва ду пулемёт. Ҳамин тавр, ба сабаби шитобкории аз ҳад зиёд, писарбача худро бе силоҳе ёфт, ки дар мубориза бо танкҳо самараноктар буд. Ростй, дар фюзеляж хануз дах бомба дошт...
  Дар осмон хам хаво гарм буд, самолётхои хучуми советй ва самолётхои киркунандаи "Яки-9" пайдо шуданд. Мошинҳои охирин, аммо аз сабаби муҳофизати заиф ва зинда мондани худ, инчунин дар масофаи дур то таппончаҳои калибри 20 мм осебпазир буданд. Фридрих аввал чанговаронро ба шох зад, ки албатта, аз Илас сусттар пеш гузашт. Чор тупи самолёт, ин кувват... Ду дазор кутосдои аввал датто бе маккорона ба дум наздик шуда, пароканда шуданд.
  Фридрих на чарх мезад, на маневр мекард, вай факат тупхои пневматикиро каме ба чои дигар гу-заронда, корпуси машинаи азими худро ларзиш медод.
  Бисту пан , бисту шаш, бисту ®афт... Бесабаб, дар болои Кутос®ои далер, ки дар баробари талафот хомуш нашуда, ®атто саъй карданї мешаванд... Фридрих ®атто то андозае дар ®айрат монд. чаро дар адабиёти харбии советй ин машинаи пуршарафи Фоккен ин кадар паст карда шудааст-Вульф. Бале, он гардиши пурраро дар 22 сония дар муқоиса бо 19 сония барои Як иҷро мекунад (ва дар версияи сабук, Як қуто ҳатто метавонад онро дар 17 сония иҷро кунад!). Аммо ба Фридрих лозим нест, ки манёвр кунад, вай танҳо суръатро суст карда, ба сӯи онҳо парвоз мекунад. Дар як сония шумо воқеан ҳафт ё ҳашт мошинро зада метавонед.
  Вақт барои Фридрих дар ҳолати транси ҷангӣ хеле оҳиста ҷараён дошт ва ӯ вақт дошт, ки фикр кунад ва лавозимоти ҷангии худро холӣ кунад. Дар асл, он ба таври умум қабул карда мешавад, ки ҳатто як ace моҳиртарин, аз ҷумла, ҳатто чунин зуҳуроти ба монанди Rudel, қодир нест, ки ба таври ҷиддӣ ба рафти ҷанг таъсир расонад. Дар таърихи воқеӣ, шаш нафари беҳтарини немисҳо як артиши тамоми ҳавоиро несту нобуд карданд, аммо фашистон дар мубориза барои бартарӣ дар атмосфера ноумед шуданд.
  Аммо дар ин маврид ба мукобили бештар аз одам дар як чо партофтани ин кадар кутосхо хавфи зиёд дорад... Дар зарфи як дакика 61 нафар чанговар зада галтонда шуд. Хамин тавр болхо меафтанд, ё шишаи зирехпуши кабинахо мешиканад. Охирин боз ҳам бадтар аст, зеро дар ин ҳолат лётчикро наҷот додан мумкин нест. Ва дар Армияи Сурх ацсхои пуртачриба аллакай кам мондаанд.
  Дар байни мошинхои зада галтонда чортоаш ба гвардиячиён тааллук дошт, ки зиёда аз панч самолётро зада галтонданд... Факат ин боз ёрй нарасонд, зеро Волка медонист, ки ба кучо ва чй тавр зарба занад... Мисли чанговаре, ки рамаро аз пулемёт тирборон карда буд. говхо. Ин маҳз рама аст, дар як таркиш, ба таври интуитивӣ, бо инстинкт, ҳаракатҳои бочкаро ба ҳадафи дилхоҳ муайян ва равона мекунад, вақте ки ягон тир аз пеш намегузарад. Гозхо ва дар ин сурат самолётхои советиро зада галтонда, дар он чое, ки кабинахои кабинахо шикаста, лётчикхо зада галтонда мешаванд, чанд муддат рост парвоз мекунанд. Аммо баъзе болҳои онҳо гум мешаванд ...
  Фридрих дар ин ҷо филмҳоро дар бораи ковбойҳои амрикоии тезпарронӣ ва филми машҳури Ди Каприо - "Зуд, вале мурда!"-ро ба ёд овард. Аммо дар он рузхо ковбойхои ШМА пулемётхои автоматй ва тупхои хавоии тезро намедонистанд. Дар акси ҳол, онҳо мефаҳмиданд, ки ин аслиҳа аз ҷиҳати қудрати харобиовар чӣ гуна даҳшатнок аст.
  Кутосхо дар ояндаи наздик ба охир расиданд ва Фридрих ба Илй кучид. Дар ин ҷо беҳтар аст, ки ба онҳо аз боло ё аз нимкураи ақиб ҳамла кунед. Гузашта аз ин, он бе кутоҳ кардани масофа низ оптималӣ мебуд.
  Роҳи дигар ин аст, ки болҳои нозуктарро парронед; шумо наметавонед ба онҳо зиреҳ овезон кунед.
  ИЛ-2 лақаби камбар дорад. Пас аз он ки дар он курсии дуюм гузошта шуд, барои тирандозй, ки нимкураи акибро му-хофизат мекунад, барои навка-лон тирпарронии ин гуна машина душвортар шуд, вале баъд... Албатта, аэродинамикаи ин самолёт бадтар шуд. Ин маънои онро дорад, ки бо онҳо боз ҳам осонтар хоҳад буд ...
  Барои Илом ба самтхои гуногун парешон шудан мантиктар мебуд, вале система... Хулоса, он аз лату куби туфонхои афсонавй огоз ёфт. Аммо киштии чусту чолок "Саламандр-3" аллакай омада буд. Онҳо ҳам лой бардоштанд...
  Фридрих ҳатто фикр мекард, ки онҳо ҳангоми наздик шудан бо қутосҳо вохӯрда, аз ӯ пеш гузашта метавонанд... Ҳарчанд, кӣ медонад... Лётчикҳои люфтваффӣ ҷанговарони шуҷои рус нестанд ва одатан ба ҷанг камшумор намеоянд, аммо шояд ба ҷуз дар мавридҳо ки дар он чо ба куввахои хушкигард хавфи хеле чиддй ба вучуд оварда мешавад.
  Аммо Фридрих низ ягон мушкилие надорад... Ба нимкураи зирехпуши акибгох бо тупхо зада, болхоро пушонед - натича хамин аст. Ва чи тавр ин мошинхо баъд меафтанд, хатто дар хаво осоре мегузоранд... Мисли раххо дар пушти гуломи задашуда.
  Фридрих сию хафт силтро зада галтонда, инчунин ду "Поя"-ро ба даст гирифт. Боз сад, харчанд рекорди пештараи саду як на-шудааст. Душман факат чанд самолёт мондааст. Акнун ба онҳо лозим меояд, ки бомбаҳоро партоянд ва онҳо бармегарданд.
  Танкхои советй холо бе дастгирии авиация ва хусусан артиллерия ба хучум ме-рафтанд. Самолётхои хучумкунанда ва самолётхои бомбаандоз ба онхо хучум карданд. Хушбахтона, танкчиёни советй аз хусусиятхои рондани мошинхо истифода бурда метавонистанд. Аммо шумораи самолётхои хамаи намудхо зиёд мешуд.
  Фридрих тамоми бомбахои худро партофта, ба суи аэродром ру овард. Вале ба вай муяссар шуд, ки киштии танки машхури "Фоккен-Вульф-4"-и Рудельро бубинад.
  Эйс ҷавон ба аэродроми "хона"-и худ баргашт, ки дар он ҷо ӯро Терминатори Pegasus Me-362 интизор буд.
  Фридрих киштии "Фоккен-Вульф"-ро ба замин фуроварда, ба лётчики хамсоя фарьёд зад:
  - Ҳар касе, ки ҷуръат дорад иддао кунад, ки F -490 ҷангандаи бад аст, дурӯғ мегӯяд. Ҳавопаймоҳои бад вуҷуд надоранд, танҳо лётчикҳои бад ҳастанд.
  Навбати навбатӣ танҳо ба танкҳои ҷангӣ кам карда шуд. Дар ҳоле, ки немисҳо то ҳол муяссар нашуда буданд, ки мушти пурқудрати зиреҳпӯшро ба пешвози онҳо баранд, онҳо бо ҳавопаймоҳо ҳамла карданд.
  Экипажи танкчиёни диловари советй аллакай хатти рахнашудаи фронтро гузашта, ба подразделенияи пиёдагарди иборат аз ихтиёриёни араб хучум карданд.
  Мусулмонон бар хилофи чашмдошт, далерона меҷангиданд ва дар фикри гурехтан набуданд, вале дар айни замон ниҳоят бемаънӣ амал карданд. Махсусан, базукаи америкой ба таври то андозае гайриинсонй ва гранатахо аз ин хам зиёдтар истифода мешуданд.
  Аммо хучуми подразделенияхои советй тамом мешуд. Хусусан самолётхои хучуми фашистй бомбахои сершумори хурди дорой зарядхои шаклдорро истифода мебурданд, ки ин идея аз конструкторони советй нусхабардорй шуда буд, вале бо мохирона амалй гардондани онхо. Аммо танкчиёни советй фармони аз боло овехтани торро нагирифтанд.
  Ва Фридрих танҳо аз тӯпҳои ҳавоӣ ба бомҳо тир холӣ кард. Ин соддатарин тактика аст. Аз люки манора рахна кунед ва ғалабаи шумо. Ва агар шумо онҳоро аз як ҳавопаймои уфуқӣ пахш кунед, шумо чанд мошинро ин тавр чаппа карда метавонед ...
  Аммо суръати танк ёрӣ намедиҳад, агар ҷанганда беихтиёрона, бидуни ҳадаф, бо ҳавас зарба занад...
  Ин ба як симулятор бо танкҳо монанд аст, танҳо шумо режими худоӣ доред ва ҳар як тир дуруст аст ва шумо зуд-зуд ва аксар вақт тир мепаред ...
  Холо шумораи танкхои харобшуда аз панчох гузаштааст, ки Рудель дам мегирад... Аммо ба ман лозим омад, ки дур равам. "Гӯшҳо" дар паҳлӯ пайдо шуданд. Шаш нафари онҳо тир афтида, бигзор боқимондаҳо Саламандҳоро нобуд кунанд. Умуман, и озат додани ин коршиносон дар давоми рѓз ба  анг рафтан худкушии холис аст.
  Танкҳо муҳимтаранд ...
  Бозгашт... Парвоз бо Фоккен-Вулф 4 ва Хельга дар пахлуи у.
  Духтар аз у пурсид:
  - Хуб, Евгения ба шумо чй писанд омад?
  Фридрих бо таҳқиромез ба радио шитоб кард:
  - Чаро рашк кардед?
  Духтар хандид:
  - Албатта на! Мо озодем ва издивоҷ накардаем. Танҳо ҳайронам, ки кӣ дар бистар беҳтар аст, ман ё вай!
  Фредерик гарму чушон чавоб дод:
  - Албатта, шумо! Шумо он қадар калон нестед ва хеле чолоктар!
  Хелга хушхолона хандид.
  -Ман аз ту дигар чизе интизор набудам! Аммо, албатта, беҳтарин... Оҳ, вай як каламуши тарроҳӣ аст ва яке аз камшумор заноне, ки Салиби оҳанини Найтсро гирифтааст!
  Фридрих қайд кард:
  - Ман фикр мекунам, ки барги дуб барои шумо наздик аст!
  Мубориза нишон дод, ки писарбача шояд дуруст бошад. Хельга дилпурона ба танкхо зарба зад. Эҳтимол вай мехост исбот кунад, ки ҷанговар метавонад аз ҷанговар сахттар бошад. Ҳарчанд, албатта, вай бо Фридрих муқоиса карда наметавонад.
  Дере нагузашта колоннахои калони танкии машинахои Германия ва Америка пайдо шуданд. Махсусан чусту чолоку бозичахои танкхои америкоии "Чо-дугарон"-3. Ин хеле ҷиддӣ буд, махсусан, зеро мошинҳои шӯравӣ аллакай аз зарбаҳои ҳавоӣ асосан нобуд карда шуда буданд. "Пантера"-5 низ мушкилиовар баромад... Тупчаи дароз-лухтаи тезпарвози он ва зиреҳи пешинаи касногузар... Ба назар чунин мерасад, ки тобоварӣ ба экипажҳои танкҳои шӯравӣ ноком шуд. Баъзехо ба гапи командирон гуш надода, аз ин дузахи техно-троникй гурехтанй шуда, акиб гаштанд.
  Ва боз бозгашту рафтан, ҳамла ба танкҳо...
  Аллакай нисфирузй гузаштааст, торик мешавад... Хучуми чавобии Армиям Сурх бархам хурд. Ӯ ва Ҳелга барои дастгирии як гурӯҳи артиши Олмон, ки ба сӯи Рязань ҳаракат мекунанд, равона карда шуданд. Дар баробари ин онхо аскарони Ватутинро дар дег фишурданй шуданд...
  Немисхо хануз охиста-охиста ба тарафи шарк пеш рафта истодаанд. Дар ин чо ба онхо устувории кушунхои советй ва хатти мудофиавии Фронти даштй, гарчанде ки дар наздикшавй ба Москва зич набошад хам, халал мерасонад.
  Бо вуҷуди ин, аскарони гитлерӣ барои манёвр фазои бештар пайдо карданд ва Ҳот кӯшиш кард, ки гиреҳҳои асосии мудофиаро дар чунин сутунҳо гузарад. Дар баъзе чойхо пешравии кисмхои немисхо суръат гирифт...
  Фредерик аз Ҳелга пурсид:
  -Хаста нестӣ, духтари орзуҳои ман?
  Ҷанговари малламуй ҷавоб дод:
  - Кайфияти шодмонӣ хастагиро дур мекунад, беҳтар аз қамчин задани гов! Ҳарчанд хастагӣ ба ҷои шир бо чирки хунин мебарояд!
  Фридрих розӣ шуд:
  - Дар ин ҷо шумо наметавонед бар зидди ҳақиқат баҳс кунед!
  Шабона чавон бо вучуди он ки абрхо ба осмон мерехтанду борон мерехтанд, парвозро давом медод. Мувофики доктринаи харбии немис авиация барои пахш кардани мудофиа дар хатти фронт истифода мешуд... Ва бар хилофи соли 1941, Люфтваффе ба шарофати ёрии Пиндостон бисьёр самолётхо дошт.
  Фридрих акнун ба бункерхо ва ё ба объектхои аз ин хам хурдтар хамла мебурд... Шабона чанг хомуш нашуд ва аскарони советй ба хучуми чавобй cap карданд. Бо вуҷуди он ки онҳо хурд ва хеле бесарусомон бошанд ҳам, онҳо аз шуҷоат камтар нестанд...
  Шабона, гайр аз эскадрильяи У-2, ягон нишони хавой дучор нашуд. Ва бункерхо бомбаборон карда шуданд... Сабук.
  Пагохии 15 октябри соли 1947 барои шахр ва дар як вакт узели рохи охан: Электросталь чанг cap шуд. Дар он чо хаво хеле гарм буд ва аз хама мухимаш, ба Фридрих дусти чудонашавандааш Хельга хамрох шуд.
  - Хуб, рыцари бузург, оё мо ба душманон фишор меорем?
  Фридрих хушҳолона ҷавоб дод:
  - Бехонадорон ба дУкони пиво тела медиханду мо галаба мекунем. Ва чӣ гуна мо ғалаба мекунем ...
  Худи шахри Электросталь хеле мустахкам шуда буд. Дар мудофиаи он гайр аз кисмхои армия ду дивизиям нави НКВД низ иштирок дошт. Гарчанде, ки онҳо, умуман, он гуна посбонони низомии элитаи SS набуданд, онҳо ҳам бо артиллерия ва ҳам бо танкҳои сабук мусаллаҳ буданд.
  Фашистхо бошад, дар навбати худ кушиш менамуданд, ки дегхонаи худро созанд... Калъаро давр занед, онхоро бо кулча печонед...
  Дар ин ҷо, албатта, дастгирии ҳаво нақши муҳим мебозад, хусусан агар гардан дароз карда шавад.
  Хелга, чун хоси духтар, итминон дод:
  - Ғалаба азони мо хоҳад буд! Чанаатонро ба тобистон омода кунед!
  Фридрих розӣ шуд:
  - Ва на танҳо дар тобистон! Мо танкхои вазнин ва снарядхои хавоиро истифода мебарем.
  Писар фикр мекард, ки онҳо боз дар артиши Майнштейн ҳастанд, аммо дар Ғарб машҳуртарин Роммел маъруф аст. Модоме, ки дар рафти набард чавон бештар дар лахзае амал мекард, ки дар зери рахи дузах буд, чаро аз корнамоихои пуршарафи ин фармондех ёд накунад. Гузашта аз ин, ба ёд овардани англисҳои латукӯбшуда назар ба русҳои мағлубшуда хеле гуворотар аст!
  Роммел, ки ба хатти Маррет расида буд, фахмид, ки вай дар байни ду армияи душман дар "мавкеи марказй"-и Наполеон карор дорад ва акнун метавонад, зарбаи катъй дода, яке аз онхоро маглуб кунад ва танхо баъд ба акиб баргашта, ба дуюмаш ру ба ру шавад.
  Фридрих худ ба худ хандид: Наполеон, гарчанде Лев Толстой ба ин шубҳа мекард, бешубҳа, фармондеҳи бузург ва ҳоким буд. Хусусан, агар ба комьёбихо назар андозед. Танҳо ӯ онҳоро нигоҳ надошт. Гитлер дар ин бобат боз хам бадтар аст... Аммо принципан Фюрерро бо Наполеон мукоиса кардан мумкин аст!
  Фармондеҳи боистеъдод Роммел як чизи дигарро низ дарк кард: амрикоиҳо ва фаронсавӣ ба шарқи дурдаст ба маркази Тунис рафта, дараҳои Дорсали Шарқиро дар Фондук, Фаид ва Гафса нигоҳ дошта, дараҳои Дорсали Ғарбиро 60-70 мил ба ғарб фаро гирифта буданд.
  Маълум шуд, ки агар кушунхои Италия-Германия Фаид ва Гафсаро забт карда, баъд ба тарафи гарб аз Фериана ва Кассерин гузаштанд, онхо метавонанд рост ба базаи азими таъминоти Америка ва кароргохи худ дар Тебесса раванд. Дар Тебесса, аскарони Италия-Германия худро дар ғарби хати иттифоқчиён дар Тунис ва тақрибан дар худи алоқаи худ пайдо карданд. Агар баъд Роммел танкхои худро гардонд ва онхоро ба тарафи шимол ба тарафи бахр, сад мил дуртар нишон медод, немисхо метавонистанд тамоми армияи иттифокчиёнро дар Тунис бурида, ё онро мачбур кунанд, ки ба Алчазоир барояд.
  Фикри Фридрихро пайдо шудани ду Лагг, ки аз паси абрхо ба-ромадаанд, халалдор кард... Инхо тамом шуданд... Ва баъд ба суи тупхо тирпарронии хуб... Факат вай хамин тавр тир паррондан мумкин аст... Боз чор кутос. .. ва онҳо дар он ҷо ҳастанд ... Холо бошад, ба суи Катюша оташ занед... То ки порахо ба хар тараф парвоз кунанд... Боз як ракетабаранда... Хамин тавр, Хельга аз тараф кушиш мекунад. Ба ӯ нидо мекунад:
  - Қаҳрамон, биёед онро сахттар кунем!
  . БОБИ Љ 20.
  Миссияи Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова дар ҷаҳони параллелӣ ҳанӯз ба охир нарасидааст.
  Немисхо ба тарафи шахри Горький пеш мерафтанд. Онҳо ӯро комилан ихота карданд. Писару духтар ин шахри калонро химоя карданд.
  Москва комилан ихота карда шуда буд, нафас мекашид. Фашистон аллакай дар баъзе чойхо ба Кремль зада даромаданд. Мавкеи пойтахти СССР кариб ноумед буд. Снарядхои гарнизони Москва ба охир мерасид. Ва бо суқути пойтахт он ҷанги дигар мешуд.
  Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова барои шахри сохили Волга мубориза бурданд.
  Писару духтар чун хамеша табъи чанговаранд.
  Онҳо оташ мезананд ва месароянд:
  Пионерон таслим намешаванд
  Онҳо аз шиканҷа наметарсанд...
  Онҳо мисли уқобҳо мубориза мебаранд
  Фиристодани Краутҳо ба ҷаҳаннам!
  
  Дар байни онҳо қаҳрамонони зиёде ҳастанд,
  Бисёр бачаҳои девона ...
  Агар лозим бошад, дар форма қадам занед -
  Мошинро пур кунед!
  Хамин тавр, писарбачае, ки тахминан дувоздахсола менамуд, вале дар хакикат ветеранхои ботачриба, ки солхои зиёд дар ин чо буд, Олег Рыбаченко чанг зада, фашистонро торумор мекард.
  Ва баъд бо пои урён ба суи душман граната мепартояд.
  Ва ӯ краутҳоро ба ҳар тараф пароканда мекунад.
  Пас аз он писар месарояд:
  - Ман чанговари рус дар зонуи вахшиёнам,
  душманони Россияро аз руи замин хохам бурд!
  Маргарита, ин қаҳрамон-духтар, низ бо пои луч ҳадяи марговарро мепартояд. Вай бисёр фашистонро нокаут мекунад ва твиттер мекунад:
  - Барои Россиян бузург!
  Ва боз хандид.
  Писару духтар кахрамонона мубориза мебаранд. Харчанд чанг кариб талаф шуда бошад хам. Немисхо аллакай Оренбургро мухосира карда, Армияи Сурхро дар хама чо фишурданд.
  Аниктараш, Оренбург кайхо гирифта шудааст. Дар он ҷо танҳо як қалъа боқӣ мондааст. Фашистхо аллакай Уфаро ихота карда буданд.
  Гузашта аз ин, аскарони онҳо аз ҷануб аллакай ба Қазон наздик мешаванд. Вазъият аз ин хам вазнинтар аст.
  Ва вазъиятро боз ҳам бадтар мекунад, ки самурайҳо аз шарқ меоянд ва дар Осиёи Марказӣ аллакай бо немисҳо муттаҳид шудаанд.
  Аммо кудаки далер курбоншуда мубориза мебаранд. Онхо ба галабаи худ боварй доранд. Ё ҳадди ақал онҳо бо сари баланд мурдан омодаанд. Аммо, ин марг чӣ гуна аст? Онҳо ҷовидонаанд!
  Ва онҳо солҳои зиёд кӯдак мемонанд. Ва дар ҷое дигар ҷаҳонҳо ва миссияҳо ҳастанд.
  Олег боз як тир холй мекунад. Баъд бо ангуштони бараҳнааш граната мепартояд ва месарояд:
  - Сталин абадан бо мо хохад буд!
  Маргарита ба Фрицхо нигаристу чир-чир кард:
  -Худо нигах дорад! Ин одамхӯр ба назди мо меояд!
  Ва духтарак дар газаб бо пои луч граната партофт.
  Олег Рыбаченко комилан мантики кайд кард:
  - Хамаи мо то андозае одам одамем!
  Ва писарак бо ангуштони бараҳнааш атои маргро партофт.
  Маргарита бо ин розӣ шуд:
  - То андозае, ҳа!
  Ва ӯ инчунин бо пои луч силоҳи қотилро сар дод, ки ду мошини олмонӣ ба ҳам бархӯрданд.
  Олег Рыбаченко аз кор холй кард ва фикр кард, ки вазъияти СССР, шояд, аллакай ноумед аст ва барои чанг ягон чизи махсусе надорад. Барои хамин хам одамонро бехуда мекушанд.
  Писарак бо пои луч ду граната партофт. Ба катер зада, танкхои немисхои серияи "Е" ба хам бархурданд.
  Кӯдаки Терминатор месуруд:
  -Вақти вақт фаро мерасад,
  Мо далерона мубориза мебарем!
  Муборизони бархоста дар саҳар -
  Ва далерона мубориза баред!
  Писарбача воқеан омода буд, ки ҳар як лашкарро дар тӯли якчанд дақиқа нест кунад.
  Маргарита низ туҳфаи маргро ба пои луч партофт ва хиҷир зад:
  - Барои Россиян бузург!
  Бачахо чунон чанговарони далеранд, ки касе онхоро поймол карда наметавонад. Онҳо чунин муборизони сахтгиранд.
  Писару духтар чун ҳамеша дар ҳаяҷони ваҳшӣ ҳастанд. Ва бо онхо шучоат, шаъну шучоат. Онхо мисли титанхо ба мукобили фашистон мубориза мебаранд. Ва маълум аст, ки душман аз он ҷое, ки мисли санг меистад, намегузарад. Шояд ҳатто чизи қавитар аз санг ва монолит.
  Маргарита оташ зада гуфт:
  -Мо қаҳрамони сайёра хоҳем шуд,
  Мо бузургони мактаби миёна ҳастем!
  Ва духтар боз бо пои луч ва пои чисели худ тӯҳфаи маргро оғоз мекунад. Ва вай душманро торумор кард.
  Ин духтар хеле хуб аст, шумо наметавонед бар зидди ӯ чизе истифода баред.
  Азбаски ягон усули зидди брак вуҷуд надорад. Ҳарчанд ин лом нест, балки чизи боз ҳам марговартар ва сардтар аст.
  Олег Рыбаченко тир холй карда, хитоб кард:
  - Ман писар нестам, ман писари олӣ ҳастам ва аз ҳама дар ҷаҳон баландтар хоҳам буд!
  Ва боз гуё бо пои луч як болти харобиовари тарканда мепартофт. Ва боз ду танки немис ба хам бархурд.
  Чанговари чавон хеле чанговар аст. Аммо ӯ ҳис мекунад, ки дар ин ҷо бо қамчин шикаста наметавонад. Гарчанде ки вазъиятҳои ноумед вуҷуд надоранд, ҳамон тавре ки рақибони мағлубнашаванда вуҷуд надоранд.
  Писарбача ба ёд овард, ки чӣ тавр ӯ барои интихоботи президентии Беларус матолибе пайдо кардааст:
  Бори шашум гӯш кардани сафсата ҷолиб нест,
  Ва ман намефаҳмам, ки чӣ қадар ба "падар" бовар кунам!
  Лукашенко ваъда дод, ки биҳишт месозад -
  Аммо якҷоя бо нур мо ба зулмот меравем!
  Бале, ин чолиш ба система ва парастиши шахсият буд. Воқеан, чаро як кишвари аврупоӣ бояд диктаторро, гӯё дар асрҳои миёна таҳаммул кунад?
  Ва Сталин низ як диктатор аст ва дар ин коинот тадриҷан ҷангро барои шикаст додан оғоз мекунад...
  Фарзандони кахрамон се руз боз чанг карданд. Дар хамин вакт фашистон Казонро ихота карда, Уфаро гирифтанд.
  Чанг аллакай дар худи Кремль ба амал омад. Чор ҷодугардухтарон бо шамшер ва дискҳои борик барои партофтан бо пои луч бо фашистон меҷангиданд.
  Ба Кремль аз тирборонкунии Штурмлевхо, Штурмтигерхо, бомбаборонкунй ва тупхои азим зарари калон дид.
  Худи Сталин, албатта, хануз дар Свердловск мебошад. Вазъияти СССР бошад, кариб ноумед менамояд. Аммо Байраки Сурх дар болои пойтахти Россия хануз хам чилвагар аст, ки ин маънои онро надорад, ки хама аз даст нарафтааст!
  Одамон боварӣ доранд, ки нуқтаи гардиш дар пеш аст!
  Наташа арабро нимтаза мекунад. Вай бо пои луч дискро партофта, чир-чир мекунад:
  - Шаъну шараф ба Ватани човидона! Гитлер моро шикаста наметавонад!
  Зоя хам бо ду шамшер ба суи фашистон зарба зада, чир-чир кард:
  - Не, моро нашиканед!
  Пас аз он пои урёнаш диски кушандаро ба суи фашистон партофт.
  Ва як-ду нафар чанговарони сиёхпуст аз девори харобшудаи Кремл афтоданд.
  Баъд "Аврора" тир холй кард. Вай кам-кам, вале дақиқ тир меандозад. Ва он гоҳ вай шамшерҳои худро истифода бурд. Ва аз ангуштони пояш ситораҳо ва свастикаҳои тунуки тунд парвоз мекарданд.
  Ва дар ин ҷо Светлана бо пои урёнаш диски тезро мепартояд ва Фрицро пора-пора мекунад. Сипас ӯ месарояд:
  - Коловрат, Евпатий Коловрат - мудофизи Ватан, аскари Перун!
  Коловрат! Евпатий Коловрат! Кахрамонони Рус бонги хатар мезананд!
  Дар ин чо хар чор нафарамон мубориза мебарем. Қариб тамоми Маскав аллакай гирифта шудааст ва таъминоти лавозимоти ҷангӣ ба охир расидааст. Хам писарон ва хам духтарони рус халок мешаванд. Вале онхо таслим намешаванд. Ҳарчанд муҳосира чӣ қадар давом кардааст?
  Духтарон дар девори Кремль чанг мекунанд. Мисли қаҳрамонҳо. Ва сарфи назар аз моҳи декабр онҳо пойлучанд ва танҳо бикини мепӯшанд. Вале онхо хунукиро хис намекунанд. Баръакс, энергияи онҳо танҳо меафзояд.
  Ва аз ангуштони пойи ман дискҳои тезу хеле ҳамвор парвоз мекунанд. ки кушунхои хоричии Вермахтро пора-пора карда истодаанд.
  Ҷанговарон мисли қаҳрамонони ҷанг меҷанганд. Ва бо ҳадди ақали либос. Чунин зебоӣ на аз танкҳои азими силсилаи E ва AG ва на дигар ихтирооти даҳшатноки фашистон шарм намекунанд.
  Ягон духтар чизе нест, ки ягон шакли фашизмро маглуб карда тавонад. Ҳатто агар он мисли ин ҷаҳон комил бошад.
  Наташа бо шамшер зада, бо пои луч диск партофт, фашистонро бурид ва месуруд:
  - Дар мамлакати советй зиндагй кардан чй кадар хуб аст,
  Ва торумор кардани Вермахт чй кадар ачоиб аст!
  Зоя осиёбро бо шамшер идора карда, гуфт:
  - Вермахт ба таври дарднок қавӣ шуд! Акнун мо аллакай Кремлро мухофизат карда истодаем!
  Ва духтарак бо ангуштони бараҳнааш ситорае партофт ва ба краутҳо зарба зад.
  Баъд вай суруд хонд:
  - Ин шикори ваҳшӣ барои душманон аст!
  Ва он гоҳ Аврора дар ҷанг аст. Чӣ духтари сурхрӯй ва сард. Дар шамоли зимистон муйхои мис-сурхаш мисли байраки чанг чилва мекунанд. Не, ин хел духтар ба касе хам намешавад.
  Ва аз партофти пои урёнаш диски тези гӯшту хунро мепарад.
  Ӯ ҷасади мухолифонро мебурад. Ва Аврора нидо мекунад:
  - Ман як духтари суперсинф ҳастам!
  Светлана дар ҷанг чӣ гуна ба назар мерасад?
  Ин терминатори малламуй танҳо як оташи шайтонӣ ва гирдбоди нобудшавӣ аст.
  Ва инчунин аз пои урёнаш ногаҳонии қотил мепарад. Ва духтарак дар мубориза бо пуррагӣ аст.
  Ҳар чор дар ҷанг ҳастанд. Ва ӯ набояд ақибнишинӣ кунад ва таслим нашавад.
  Онҳо чор ҷодугар мебошанд - танҳо олӣ! Квартети воқеии нобуд кардани ҳама чиз ва ҳама!
  Ҷанговарон минтақаи мудофиаро нигоҳ медоранд. Аммо Кремл бузург аст ва дар ҳама ҷо муқобилат карда наметавонад. Қувваҳо хеле нобаробаранд.
  Наташа бо ғазаб гуфт:
  - Мо мекушем, на галаба!
  Ва духтарак боз бо пои луч як зарбаи қотил партофт.
  Зоя вакте ки душманашро торумор мекард, мантикона кайд кард:
  - Шумо наметавонед ҳама чизро ба даст оред ... Магар дар бозии компютерӣ!
  Ва духтараки муйхои тиллоранг боз диски маргро партофт.
  Аврора, ки рақибони худро бо шамшер мебурида, хитоб кард:
  - Галаба, боварй дорам, аз они мост! Ба номи Русияи муқаддас!
  Ва аз партофтани пойҳои урёнаш атои ҳалокат парвоз мекунад.
  Ва фашистони бурида меафтанд.
  Ва он гоҳ Светлана дар ҷанг. Фашистонро бо партовхои худ мебурад. Ва ӯ бо маҳорати шадид ё ҳатто беохир амал мекунад. Пойхои урёнаш хеле чолоканд. Ва онҳо харобии даҳшатнокро нишон медиҳанд.
  Ва он гоҳ духтар месарояд:
  - Шаъну шараф ба Ватан ва оламхои нав!
  Ва боз ногаҳонии марг аз пои урёнаш парвоз мекунад.
  Ва дар ин ҷо Наташа боз дар ҷанг аст. Ва ӯ Краутҳоро бурида, мисли комета мешитобад. Ва аз болои шушаш фарёд мезанад:
  - Шаъну шараф ба Ватани бузург!
  Ва шамшерҳои вай мисли алафдарав парвоз мекунанд.
  Ва духтарак ҳатто ба суруд сар мекунад:
  - Шаъну шараф ба Русия то абад,
  Орзуи мо амалӣ мегардад!
  Ва духтарак бо пошнаи урёнаш бумеранги тез дод. Ва ба гирду атроф печида, даҳҳо сари сиёҳу сиёҳро бурид.
  Албатта, немисхо духтаронро куштанд, балки подразделенияхои мустамликадорон ба мукобили онхо истифода бурда шуданд. Аммо ҳатто ин барои ҷанговарон онро боз ҳам сардтар мекунад.
  Онҳо дурахшон ва бозӣ мекунанд.
  Наташа душманонашро боз торумор мекунад. Ва бо пои урёнаш чунин чизеро мепартояд.
  Ва наъра мекунад:
  - Сталин ва шаъну шараф!
  Ва он гоҳ Зоя. Ҳамон тавре ки озод кардани чизи кушанда. Ва ангуштони пои урёнаш паёми маргро туф мекунанд.
  Ва ҷанговар наъра мезанад:
  - Барои Ватан барин Ватан мурдан даҳшатнок нест!
  Ва он гоҳ Аврора низ онро гирифта, ба ҷанг дохил мешавад. Ва ӯ инчунин бо пои урёнаш бумерангро сар медиҳад. Ва душманонро дубора шакл хоҳад дод.
  Пас аз он ӯ месарояд:
  - Барои Россиян Советй! Бар олам чӣ ҳукмронӣ хоҳад кард!
  Ва он гоҳ дар ҷанг Светлана. Инчунин духтаре, ки боздоштан ё суст кардан мумкин нест. Ин тавр мешавад. Ман туро аз чунин ҷанговар наҷот дода наметавонам!
  Ва бо пои урёнаш бастаҳои кушандаро мепартояд. Ва душманонашро бе раҳм мекушад.
  Ҳарчанд дертар Ярила метавонад барои онҳо дуо гӯяд. Ё шояд Перун. Подшоҳии Чернобог онҳоро пас аз марг барои гунаҳкорон интизор аст! Аммо он ҳатто ба таври худ ҷолиб аст - ҷангҳо ҳамеша идома доранд! Ва ин қадар ҷангҳо! Пас, шояд мо набояд аз сарнавишти гунаҳкорон сахт гиря кунем?
  Светлана ҳатто каме хандаовар ҳис кард: шумо ба масеҳиён ҳасад бурда наметавонед - онҳо дар абадият аз шодии зиёд маҳрум хоҳанд шуд. Ҳатто он чизе ки онҳо дар сайёраи Замин доштанд.
  Эй гунаҳкорони бадбахт! Ва бадбахттар аз ин хам одамони одил!
  Ва духтар боз бо пои бараҳнааш атои маргро мепартояд. Сипас мегӯяд:
  - Дунё азони мо мешавад! Шаъну шараф ба Россия!
  Наташа бо шамшерҳои худ шабпаракҳои сегона сохт ва чир-чир кард:
  - Бигзор шухрати абадй бод Россиян бузург!
  Ва пойҳои урёни вай чизи кушанда ва беназир мепартояд. Пас аз он пошнаи урёни духтар ба пешонии марди сиёҳпӯст бархӯрда, бо панҷ араби дигар аз девор афтид.
  Баъд дар ҷанг Зоя аст. Ҳеҷ чиз ӯро боздошта наметавонад. Вай ба мукобили лашкари гитлерй мубориза мебарад. Ва осиёби сегона кор мекунад. Сарбозон аз афтодани вай бурида шуданд.
  Пас аз он духтар мегӯяд:
  - Руси абадӣ бо Сварог хоҳад буд!
  Ва ба шариконаш чашмак мезанад.
  Баъд дар ҷанг Аврора аст. Вай мисли пантера шитофт. Вай ҳамаро бурида. Ва бо пойҳои луч вай атои маргро оғоз кард. Вай бисьёр фашистонро бурида, месуруд:
  - Барои шакли олии Ватан!
  Ва он гоҳ Светлана ба ҷанг дохил шуд. Чӣ тавр вай душманони худро буридааст. Ва ӯ хеле далерона амал мекунад.
  Пас аз он атои марг аз пои урёнаш парвоз мекунад. Ва ӯ фашистонро мисли риштаи сартарош бодиққат мебурад.
  Ва духтар гиря мекунад:
  - Синну соли ман ва ҳақиқати ман! Шаъну шараф ба Россиян бузург!
  Оре, ин чор хакикатан кахрамонона мубориза мебарад. Аммо чор зебои пойлуч ва қариб урён дар Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ ғолиб омада наметавонанд. Ва ҳамин тавр Маскав афтод.
  Духтарон хам шамшер ва хам чомаи ноаёнро ба кор бурда, аз пойтахти забтшуда баромаданд.
  Онҳо умуман қодиранд ба бисёр корҳо. Духтарони рутбаи олӣ, онҳоро баландтару зеботар намеёбед.
  Ва Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова шахри забтшудаи Горькийро тарк карданд.
  Фашистхо, афсус, кариб дар хама чо муваффакият ба даст оварданд.
  Писару духтар аз он чо дур шуда, бо пои луч сузан партофта, краутхоро нест мекарданд.
  Олег Рыбаченко месуруд:
  -Не, ҳушёр нопадид намешавад,
  Ниго®и лочин, у«об...
  Овози мардум равшан аст -
  Пичирросро мор пахш мекунад!
  
  Ман боварӣ дорам, ки тамоми ҷаҳон бедор мешавад -
  Фашизм тамом мешавад...
  Ва офтоб дурахшон хоҳад шуд -
  Рохи мунавваркунандаи коммунизм!
  Маргарита бо ангуштони пои бараҳнааш чанд сӯзан партофт ва тасдиқ кард:
  - Не, пажмурда намешавад!
  Ва вай аз пулемёт тир холй карда, ду дазор фашистро торумор кард.
  Ин гуна кӯдакон ҳастанд. Хунук, ноустувор. Гарчанде ки дар ҳақиқат, ин чунин ҷанг нест. Ва онҳо бояд гурезанд.
  Москва афтод, шахри Горький афтод. Фашистон ба Қазон зада даромаданд. Ин аллакай охирин шахри советй дар сохили Волга мебошад. Муқовимат қаҳрамонона аст, аммо эҳсоси ноумедӣ меафзояд.
  Фашистҳо аз силсилаи AG танкҳои пирамидаии пешрафта доштанд, ки ҳеҷ як силоҳи шӯравӣ ба онҳо ворид шуда наметавонист. Ва ин, бояд гуфт, ки хеле бад аст.
  Танхо вакте ки пои урёни писару духтарон гранатахо мепартоянд, монстрхои немисхо ба хам бархуранд. Аммо як ҷуфт чӣ кор карда метавонад, вақте ки қариб тамоми ҷаҳон зидди СССР аст!
  Олег Рыбаченко бо пои луч граната партофт, калтакхои АГ-50 ва АГ-75-ро ба хам тела дод ва баъд гуфт:
  - Агар қалъа дар роҳ бошад,
  Душман сохт...
  Мо бояд аз қафо гардем -
  Вайро бе тир бигиред!
  Маргарита бо ин розӣ шуд:
  - Фиреб дар ҷанг кори бузург аст! Хусусан, агар қувваҳо нобаробар бошанд!
  Олег Рыбаченко кайд кард:
  - Ва ман стратегияи Антантаро бозӣ кардам. Вай бо яроку аслихаи баробар яксаду чордах миллион аскари душманро несту нобуд кард ва худи у бошад хамагй нул талаф дод. Ин маънои онро дорад, ки тавассути тактика шумо метавонед дар ҳақиқат бо тамоми ҷаҳон мубориза баред!
  Маргарита бо ин розӣ шуд:
  - Мумкин! Ва мубориза баред ва ғалаба кунед!
  Олег Рыбаченко бо ангуштони урёнаш пои сузанро партофт. Вай се дазор фашистро кушта, гуфт:
  - Мо ба номи Россиян мукаддас галаба мекунем!
  Писару духтар давиданашонро давом доданд... Вой, куввахо дар хакикат хам нобаробаранд.
  Қазон бо ҳама навъҳои аслиҳа хароб карда шуд. Сталин фармон дод, ки ӯро то қатраи охирини хун нигоҳ доранд. Аммо дар хакикат рухияи чангии Армияи Сурх пас аз суқути Маскав хеле шикаста буд. Ҳама мехостанд, ки камтар ва камтар бимиранд. Ва фашистон аз чихати шумора ва яроку аслиха хеле бартарй доранд.
  Ва самолётхои реактивии онхо хамаи шахру кишлокхоеро, ки хануз ба фашистон муяссар нашудааст, бомбаборон мекунанд.
  То ба Қазон расидан Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова ин шаҳр афтод.
  Уфаро низ гирифтанд. Инак, фашистон ба зимистони сахт нигох накарда, ба суи Свердловск харакат карданд.
  Дар он чо штаби Сталин вокеъ буд. Ва самурайҳо аз шарқ омадаанд. Ҷопониҳо низ қавӣ ҳастанд.
  Ҷанговарони онҳо махсусан хатарноканд - духтарони ниндзя. Сарфи назар аз зимистони Сибир, онҳо аз болои барф пойлуч мешитобанд, дар ҳоле ки худашон танҳо либоси шиноварӣ доранд. Чунин ҷанговаронро ҳатто тасаввур кардан даҳшатнок аст. Гарчанде ки онҳо хеле зебоанд.
  Ана, яке аз онхо муйхои кабуд, дигаре бо муйхои зард, сеюмй бо муйхои сурх, чорумй бо муйхои сафед.
  Инҳо қотилони зеботарин мебошанд. Онхо бо як шамшер кор карда, ба аскарони пиёда дискхои тунук ё чакрахо мепартоянд. Ниндзяхо бошад, ба мукобили танкхо моддахои тарканда мепартоянд - онхо хамагй ба андозаи нахуд аст, вале танкхои вазнинтарини советй ба хаво баланд парвоз карда, онхоро пора-пора мекунанд.
  Ҳатто IS-7-и пурқувват барои духтарони ниндзя монеа нест. Онхо чанговарони дарачаи олй хастанд, ки хатто посбонхо дар баробари онхо нотавонанд.
  Ана, духтараки ниндзя бо муйхои кабуд, бо ангуштони барахнааш якбора нахѓд ва се танки советиро партофта, ба баланд парвоз карда, ба кисмхо таркид.
  Ва он гоҳ духтаре бо мӯйҳои зард ва пои урёнаш нахӯд мепартояд. Ва боз машинахои советй ба самтхои гуногун парвоз карда, пора-пора мешаванд. Биёед эътироф кунем, ки инҳо чунин ҷанговарон ҳастанд - ҳатто рыцари ҷасуртарин дар пеши онҳо метарсанд.
  Ва ин ҷо як духтари ниндзя бо мӯйи сурх дар ҷанг аст. Ҳамон тавре ки нахӯди қотилро бо пои луч мепартоед. Ва аз зарбаи он зиреҳи азими IS-12 канда шуд.
  Ин духтари Терминатор аст.
  Ва он гоҳ як духтари ниндзя бо мӯйҳои сафед. Хамин тавр вай онро гирифта, бо тамоми кувва шамшерхои худро ба суи солдатхои Армияи Сурх мезанад. Ӯ онҳоро ҷудо карда, месарояд:
  - Ман як иштибоҳ, ниндзя нестам, аммо сангпушт нестам!
  Бори дигар, ҳамаи чор духтар дар ҷанг қотил мебошанд.
  Армияи Сурх дар тамоми фронтхо чангро маглуб мекунад. Аммо ӯ ҳоло ҳам кӯшиш мекунад, ки мубориза барад.
  Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова дар байни барфи зимистон саргардон мешаванд. Онҳо кӯдакони бечора, пойлуч ҳастанд. Барои ҷисмҳои ҷовидона, шабнам он қадар бад нест. Ин суперменҳо наметавонанд бемор шаванд ё сармо ё сармозада шаванд. Аммо ба хар хол, вакте ки ба Урал наздик мешавед, шабнам нохушоянд ва пошнаи урёни бачагонро газад.
  Олег бо таассуф гуфт:
  - Намедонед, ки бадтараш чӣ аст - сармову гуруснагӣ ва ё дарки он, ки Ватани муқаддасат аз даст меравад!
  Маргарита комилан мантиқан қайд кард:
  - Барои мо сармою гуруснагй чизе нест... Аммо аз фашистон маглуб шудани мо дар хакикат бад аст!
  Олег бо ин розӣ шуд:
  - Аз ин бадтар шуда наметавонад! Умуман, чаро Рейхи сеюм одатан дар коинотҳои параллелӣ нисбат ба мо муваффақтар аст?
  Маргарита тахмини мантиқӣ кард:
  - Зеро фашистон хеле пурзур ва муташаккиланд. Ва мо борхо бахт омадем. Хусусан бо Сталинград!
  Олег Рыбаченко бо пои луч кураи барфро зада, гуфт:
  - Бале, бо Сталинград бахти мо буд! Худи Фриц беақлона ба дом афтоданд!
  Маргарита гуфт:
  - Кӯшиш кунед, ки ба мушкилот дучор нашавед,
  Барои он ки саргардон нашавед ва гумроҳ нашавед...
  Барои як динор никел ҷамъ кардан лозим буд,
  Ва баръакс, аз нав таваллуд шавед!
  Бачахо дар рох ба отряди фашистон хучум карданд. Зиёда аз сад солдат кушта шуд. Яке асир монд. Маргарита чавонро мачбур кард, ки аз сармо сурх шуда, кафи тагхои хеле чандирии уро бибусад. Вай инро итоаткорона кард. Ва гуфт, ки немисхо аллакай ба Свердловск наздик шуда, онро ихота кардаанд.
  Олег қайд кард:
  - Аҷиб аст, ки ману ту, Марго, тезтар ҳастем, аммо бо кадом роҳ мо мисли одамони оддӣ ё ҳатто сусттар ҳаракат мекунем!
  Маргарита розӣ шуд:
  - Ба мавҷи шикаст гирифтор шуд! Аз афташ дар ин коинот хама зидди СССР мебошанд. Ҳатто табиат ва фазо!
  Баъд Олег таклиф кард:
  - Чӣ мешавад, агар барои мо куштани Гитлер ночиз бошад?
  Маргарита сарашро манфӣ ҷунбонд:
  - Гиперҷодугар ба мо чунин фармон надодааст! Пас биёед бе спектакльхои хаваскорон машгул шавем. Ғайр аз ин, ин чӣ кор хоҳад кард?
  Олег Рыбаченко дилпурона чавоб дод:
  - Хеле зиёд! Гузашта аз ин, Фюрер, ин Фюрер дар Африка низ аст!
  Маргарита таклиф кард:
  - Холо дар фронт чанг мекунем, баъд Гитлерро мебинем! Чунон ки мегуянд - шитоб накарда шитоб кун!
  Олег месуруд:
  - Суръат хуб аст, чизелро нашиканед... Мард дарахтбур нест ва саросема девона шуд!
  Писару духтар бо тамоми кувва давиданд. Ва мо муяссар шудем ба Свердлов. Ва онхо ба мухофизати шахре, ки фашистон ба хучум оварда буданд, шуруъ карданд.
  Ҳамлаҳо пайи дигар ба амал омаданд.
  Бачахо пои луч буданд. Маргарита дар тан, Олег Рыбаченко бошад, танҳо писарбачаи шортпӯш аст. Аммо онхо чун кахрамонони хакикй ва бехамто чанг мекарданд.
  Олег сузанро бо ангуштони бараҳнааш партофт, Фрицро ба гулӯяш сӯрох кард ва чир-чир кард:
  - Як вачаб заминро хам намедихем!
  Маргарита бо пои луч граната партофт ва чир-чир кард:
  -На қатра, на як дюйм, на як сантиметр!
  Писару духтар дар сармо чанг карданд. Ва хамрохи онхо пионерони дигар хам буданд. Ва бисёриҳо низ бо вуҷуди сардии ваҳшӣ пойлучанд. Ва агар кӯдакони ҷовидона аз шабнам натарсанд, ҳадди аққал ба онҳо зарар расонида наметавонанд, пас ин барои кӯдакони оддӣ хеле хатарнок аст.
  Ана, як пионери пойлуч, ки хатто ангуштонаш аз сармо кабуд шуда, дандонаш хунук шуда, чохаш варам карда буд. Писарбача дарди зиёд дорад. Аммо ба ин нигох накарда, вай бо хашму газаб як даста гранатаро гирифта, ба зери танки фашистй мепартояд ва худаш меафтад ва аз тири пулемёт бархурд.
  Ин писари далер аст...
  Ё духтаре, ки пои урёнаш мисли кӯкнори арғувонӣ медурахшад, минаро зери изи мастодонҳои немис тела медиҳад. Вай худаш мемирад ва фарёд мезанад:
  - Барои Ватан ва Сталин!
  Дар зимистон, дар Сибирь, вакте ки туро гушти абадй мухофизат намекунад, пойлуч будан хеле аламовар аст.
  Ҳатто Олег ва Маргарита аз нимбараҳна будан дар сардиҳои шадид он қадар хушҳол нестанд. Аммо онҳо табассум мекунанд ва месароянд ва мехоҳанд бачаҳоро шод кунанд:
  - Э, шабнам, шабнам, маро ях накунед,
  ях накунед! Аспи ман! Аспи ман!
  Сафеддор!
  Писарону духтарон пои сурху кабуди худро аз сармои сахт чунбонда, месароянд:
  - Барф моро боздошта наметавонад! Шабнам моро маглуб намекунад! Мо пешравони Краутхоем! Фашизм сахт зада мешавад!
  Кӯдакон хуб мубориза мебаранд! Аммо қувваҳо хеле нобаробаранд. Сталин аз Свердловски ихоташуда ба Новосибирск гурехт. Аммо японхо аллакай аз тарафи шарк ба ин шахр наздик шуда истодаанд. Онхо ба гунае хатто аз сармои Сибирь наметарсанд.
  Бигузор чанг ба охир расад.
  Аммо пионерон аз ин даст намекашанд. Ва хатто дар лахзахои душвор бачахо далерона месароянд;
  Мо пионерон, фарзандони коммунизм-
  Оташ, хайма ва шохи занг!
  Хучуми фашизми лаънатй -
  Ки интизори шикасти хашмгин аст!
  
  Мо дар ин чангхо чиро аз даст додем?
  Ё шумо онро дар набардҳо бо душман ба даст овардаед?
  Мо танҳо фарзандони ҷаҳон будем -
  Холо бошад, чанговарони Ватан!
  
  Аммо Гитлер ба суи пойтахти мо кадам гузошт,
  Шаршара бомбаҳои бешумор партофт!
  Мо Ватанем, ҳатто зеботар аз осмон -
  Акнун ғуруби офтоби хунин фаро расид!
  
  Мо ба таҷовуз сахт посух хоҳем дод -
  Ҳарчанд худашон, афсӯс, қадашон хурд аст!
  Аммо шамшер дар дасти навраси нозук аст -
  Қавитар аз легионҳои Шайтон!
  
  Танкхо пас аз тарма шитоб кунанд,
  Ва мо милтиқро ба се тақсим мекунем!
  Бигзор полис ба қафо нигаронида шавад,
  Аммо Худои муқаддас онҳоро сахт ҷазо хоҳад дод!
  
  Мо чӣ тасмим гирифтем? кори сулхро ба чо овар-
  Ва барои ин, афсӯс, ман бояд тир парронам!
  Ором аллакай нафратовар аст.
  Зӯроварӣ ва файз низ вуҷуд дорад!
  
  Ману духтарак пойлуч давида истодаем -
  Барф борида бошад хам, барфро мисли ангишт месузад!
  Аммо онҳо тарс надоранд, кӯдакон медонанд -
  Фашистро бо тир ба тобут медароранд!
  
  Ҳамин тавр онҳо як гурӯҳи зишт Краутсро куштанд,
  Ва боқимондаи тарсончакҳо давида истодаанд!
  Мо аскарони пиёдагардро мисли доси дар чанг нобуд мекунем -
  Тобистони чавон ба мо монеа нест!
  
  Галаба комьёби аст, дар май мешавад,
  Холо туфони барфй сахт аст, барфи сахт!
  Писарак пойлуч, хоҳараш пойлуч,
  Кӯдакон бо латтаи лоғар ҷашн гирифтанд!
  
  Ин қувваҳо дар мо аз куҷо пайдо мешаванд -
  Барои тоб овардан ба дарду сармо, ки лозим аст!
  Вакте ки дустон таги кабрро чен кард,
  Вақте ки дӯст нола мекунад, ман мемирам!
  
  Масеҳ моро, пешравонро баракат дод,
  Гуфт, ки Ватанро Худо ба ту додааст!
  Ин аввалин имони ҳама аст,
  советй, мамлакати мукаддас!
  Ва онҳо бо табассум дар лабонашон мемиранд. Кудакон сустиро намедонанд... Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова як хафта тамоми чанг чанг карданд. Аммо Свердловск афтод. Як кисми гарнизон таслим шуд - вазъият ноумед буд. Факат пионерон таслим шуданро рад карданд.
  Ва чанд нафар бачаҳои ҷасур ва пойлуч як пешравии ноумедона карданд. Онҳо аз байни тӯфонҳои барф давида, аслан аз сармои сахт кабуд буданд. Ва онхо дар зери пулемёту тупхо халок шуданд.
  Олег Рыбаченко ва Маргарита низ хеле харошида буданд, аммо аз Свердловск гурехтаанд. Баъди ин мо ба Новосибирск рафтем. Шабнам, зимистон, шабҳои дароз.
  Писару духтар медаванд, ғамгину хеле хашмгинанд.
  Маргарита қайд кард:
  - Гиперҷодугар метавонад ба ин ҷаҳон кӯмак кунад! Дар акси хол фашистон галаба мекунанд! Ин дар ҳақиқат беадолатии умумибашарӣ аст!
  Олег Рыбаченко баландтар чахида, дар сальто 7 маротиба каҷ шуд ва комилан мантиқӣ гуфт:
  - Дар дуньё умуман адолат кам аст! Масалан, чаро пиронсолон азоб мекашанд? Гузашта аз ин, қариб ҳама бе истисно! Ва одам дар чавонй сигор мекашад, менушад ва хатто аз ин хам бадтар мекунад ва солим аст! Куҷост адолат, ки пиронсолон азоб мекашанд?
  Маргарита бо ин розӣ шуд:
  - Дар коинот адолат нест!
  Олег Рыбаченко андаке соддалавхона пурсид:
  - Ва Худо ба куҷо нигоҳ мекунад?
  Маргарита, ин духтараки пои луч дар тан куртаи сурохдор таклиф кард:
  "Шояд мо худамон мисли худоҳо шавем, то дар ҷаҳон адолат ҳукмфармо бошад!" Ин аст хиради Офаридгор!
  Олег Рыбаченко дилпурона тасдик кард:
  - Бовар дорам, ки мурдагонро зинда мекунем!
  Духтари терминатор тасдиқ кард:
  - Бале, ман ба ин боварй дорам, албатта!
  Бачахо ба Новосибирск давида, дар мухофизати ин шахр иштирок карданд.
  Онхо кариб дар охирин шахри калон тахти назорати Армиям Сурх мечангиданд.
  Сталин аллакай бо Гитлер гуфтушунид карда, розӣ шуд, ки агар амнияти шахсии ӯ кафолат дода шавад, таслим шавад. Фюрер ба ин тайёр буд, хусусан агар партизанхо ором шаванд.
  Япония аллакай аз тарафи шарк ба Новосибирск зада даромад. Аз ин рӯ, амалан имкони фирор вуҷуд надошт. СССР аз байн мерафт.
  Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова ба суи фашистон тир холй карда, бо пои луч гранатахо партофтанд. Ва онҳо ҳанӯз ба чизе умед доштанд.
  Дар пахлуи онхо пионерон буданд. Дар сармои сахти Сибирь хамаи бачахо пои луч ва дар тобистон либоси пионерии галстук доштанд. Онхо хамчун кахрамон халок гардиданд.
  Пойхояшон мисли пои гозхо сурх ва ангуштонашон кабуд шуд.
  Аммо пионерон аз ин кор таслим нашуданд.
  Онхо ба фашизм таслим мешаванд!
  Олег Рыбаченко бо пои писари урёнаш граната партофт. Вай якбора се танки немисро ба сари су и тела дода, пичиррос зад:
  - Ман ба галаба боварй дорам!
  Маргарита низ бо ангуштони бараҳнааш туҳфаи қотил партофт ва чир-чир кард:
  -Ман ҳам бовар кардам ва то охир бовар хоҳам кард!
  Ва барои шахри охирини советй бо хашму газаби ноумедй мубориза бурданд. Ва аммо онҳо ҳам намехостанд.
  Олег Рыбаченко бо максади шод кардани бачахои пионерии кариб яхбаста бо шавку хаваси калон месуруд;
  Ман як ҷанговари ҷавони Русияи модарам,
  Кишвари тавоно, ватани тамоми кишварҳо...
  Ватани зебое дар олам нест,
  Сталин галстукро дар зери устохона баста буд!
  Пионер будан хурсандй ва даъват аст,
  Охир, ин маънои онро дорад, ки шумо хизматгори Ватанед.
  Ва шумо метавонед коинотро зиёд кунед -
  Барбод додани макри шайтон-шайтон.
  Вақте ки тобистон соли 41 омад,
  Раъду барки мохи июнь барои мо раъду барк мезанад...
  Мо намехоҳем, ки минтақа камбизоат шавад,
  Барои бахту саодат бовар кун - Ватан офарида шудааст!
  Ману духтарак мунтазири фашистон дар камин,
  Пеш аз ин мо пулемёт гирифтем.
  Ва ба хашми девонаи Гитлер,
  Отряди мо фашистонро бомуваффакият зада галтондааст!
  Духтарони пойлуч ноҳамвор шуданд,
  Барф аллакай дар таги таги урён мечакад.
  Сардию лаб кабуд шуд,
  Аммо оташи муқаддас рӯҳи моро гарм мекунад!
  Мо бехабар аз чораҳои душманони худ зарба мезанем,
  Мо шабу рӯз ба ту оромӣ намедиҳем!
  Гранатҳо ба эшелонҳо тӯда мепаранд,
  Ва офицерон бо милтики снайперй.
  Фашистон дар хеч кучо дастгирй ёфта наметавонанд,
  Пионер, отряди диловари мо...
  Қобил, агар лозим ояд кӯҳҳоро буред,
  Ана, танкхои гитлерй чун шамъ месузанд.
  Мардум бо хашму ғазаб ҷамъ омаданд -
  Барои адолат, шуҷоат ва шаъну шараф.
  Ва дар баҳри тӯфон риф нест -
  Ки моро водор мекунад, ки ба ҷои нишаст!
  Дохили Берлин шудем, ба комсомол дохил шудем,
  Аз пойлуч бо духтарон дар тамоми ҷаҳон!
  Мо асали зафароварро дар майи осмони,
  Холо муваффакияти дурахшони мо абадй гардид!
  
  
  
  
  . АЛЕКСАНДРИ III ШАСТУ ХАШТ СОЛ ЗИНДА КАРД
  Подшоҳ империяро аз ҷиҳати иқтисодӣ низ мустаҳкам мекард. Бетартибихо ва революцияхо набуданд, бинобар ин иктисодиёт пай дар пай тараккй мекард. Ва Русия дар Ҷанги Якуми Ҷаҳонӣ аз сабаби кам шудани марг ва ишғоли минтақаҳои шимолии Чин ва Корея шумораи бештари аҳолӣ дошт. Ва лашкар бузургтар буд. Ва аввалин танкҳои сабук дар силсила пайдо шуданд ва бисёр ҳавопаймоҳои тамғаҳои гуногун.
  Афсӯс, ки Искандари сеюм барои дидани ғалаба дар Ҷанги Якуми Ҷаҳонӣ зиндагӣ накард, аммо ин аллакай ба Николаси дуюм расид.
  Подшоҳи нав тахти қавӣ, зани дигар, вориси солим, дусаду ҳаштод миллион нафар ва дувуним миллион аскарони давлатҳои осоишта дошт.
  Пас шумо метавонед далерона ва моҳирона мубориза баред! Илова бар ин, русҳо низ танкҳои сабук доранд, ки пулемётҳо доранд, аммо вазнинтаринҳо нав пайдо шудаанд. Онро писари Менделеев таҳия кардааст.
  Пас шумо наметавонед артиши шоҳонаро боздоред!
  Николайи II бо немисхо ва австрияхо ба чанг даромад... Кушунхои рус Галисия, Буковинаро ишгол намуда, ба австриягихо як катор маглубиятхо оварданд. Аввалхо дар Пруссияи Шаркй чангхо ба амал омаданд, вале баъд онхо интиком гирифта, Кенигсбергро буриданд. Иттифокчиён немисхоро аз Париж пеш карданд... Кушунхои рус Краковро гирифтанд ва бартарии шумора дошта, ба зимистон нигох накарда, хучумро давом дода, ба Будапешт наздик мешуданд. Германия таклиф кард, ки масъала бӯи шикаст дорад, сулҳ дар шароити мӯътадил.
  Немисхо розй шуданд, ки Клайпеда ва як кисми заминхои Польшаро ба Россия дода, инчунин товони зарарро диханд. Фаронса ба як қисми қаламрави пештар дар зери Бисмарк забт карда шуда буд ва каме ба Дания баргардонида шуд.
  Австрия-Венгрия Галисия, як қисми Буковина ва Краковро дод. Аммо империя пош нахӯрд. Россия заминхои славянхо, хамаи он чизеро, ки як вактхо дар хайати Руси Киев буд, аз нав ба даст оварда, подшохии Польшаро васеъ кард.
  Туркия ва Ҷопон барои ворид шудан ба ҷанг, мисли Италия вақт надоштанд. Яъне, Ҷанги Якуми Ҷаҳонӣ, воқеан, рух надодааст. Пас, каме задухӯрд. Николас II қудрати худро мустаҳкам кард ва сипас муддати тӯлонӣ осоишта ҳукмронӣ кард.
  Аммо Русия ҷангро дар Афғонистон гузаронд - ниҳоят онро бо Бритониё тақсим кард. Сипас Эрон бо Бритониё тақсим шуд.
  Ҳамин тариқ, Русия моликияти худро васеъ кард. Аммо кризиси иктисодй ва бухрони бузурги соли 1929 фаро расид... Соли 1931 Япония бо Туркия дар иттифок ба мукобили Россиян подшохй чанг cap кард. Аммо дар асл ин худкушӣ буд . Флоти подшохй дар укьёнуси Ором тахти фармондехии Колчак японхоро торумор кард. Ва умуман армияи хушкигард чандин маротиба пурзуртар буд.
  Дар бораи туркхо низ хаминро гуфтан мумкин аст. Онҳо баръало ба муқобили душмани нодуруст баромаданд.
  Россияи подшохй муяссар шуд, ки кушунхои худро фуруд оварда, Японияро забт кунад. Ва баъдан нерӯҳои Русия ниҳоят Туркияро ишғол карданд. Ҳамин тариқ давраи империяи Усмонӣ ба охир расид.
  Ва подшоҳ Николайи II шӯҳрати худ ва қудрати Русияро афзун кард. Ин императори шариф то соли 1936 ҳукмронӣ кард ва дар синни шасту ҳаштсолагӣ низ даргузашт.
  Ҷои ӯ Алексей II шуд. Умуман, одами комилан солим сию ду-сола. Модараш дигар буд, аз ин рӯ Искандари сеюм ба издивоҷи марговар иҷозат надод.
  Алексей II забт кардани Арабистони Саъудиро бо таксим кардани он ба Англия анчом дод.
  Вилгелм II то соли 1941 дар тахти Германия хукмронй кард. Ин монарх панҷоҳу як сол дар сари қудрат буд! Хеле муддати дароз!
  Аммо ҳоло писараш Фердинанд дар тахт нишастааст. Ҳатто бӯи Гитлер намеояд. Ҳикояи дигар.
  Ҳанӯз сулҳ ҳаст. Ҳама колонияҳо тақсим карда шуданд. Муссолини Эфиопияро забт кард.
  Дигар чизе барои таксим кардан нест... Аммо Англия рузхои душворро аз cap мегузаронад. Ва он дар бӯҳрони иқтисодӣ қарор дорад.
  Ҳамин тариқ, Фердинанд ба Алексей дуюм пешниҳод кард, ки моликияти мустамликавии Фаронса ва Англияро тақсим кунад. Мисли, дар ҳақиқат, чӣ қадар шумо метавонед ба ин заминҳо нигоҳ кунед.
  Ҳамин тариқ, Муссолини, Фердинанд ва Алексей II паймони худро якҷоя карданд.
  Аммо, албатта, Русия то ин вақт аллакай тавонист қариб тамоми Чинро забт кунад ва дар иқтисодиёт, дар соҳаи ҳарбӣ ва аҳолӣ аз ҳар каси дигар чандин маротиба пурқувваттар шавад.
  Цар Алексей ин таклифро умуман маъкул донист ва карор дод, ки онхо якчоя шуруъ мекунанд.
  Фердинанд дигар ҷавон набуд. Ва ӯ эҳтиёт буд.
  Аммо 15 май соли 1945 чанг cap шуд. Немисхо боз харакат карданд
  Бар зидди Белгия...
  Ва армияи подшохй аз мустамликахои Англия гузашта, ба Миср шитофт.
  Россия дах миллион солдат ва панчсад дивизия дошт ва дилпурона
  Вай ғолиб омад. Ба назар чунин менамуд, ки касе ӯро боздошта наметавонад.
  Армияи подшохй дар давоми ду мох Хиндустон, Эрони Чанубй, мулкхои Англияро дар Арабистони Суудй, Миср, Судон ва кисми зиёди Хиндухитой забт кард.
  Аммо немисҳо танҳо тавонистанд Белгияро ишғол кунанд ва дар наздик шудан ба Париж боздошта шуданд. Ҳолланд низ ба ҷанг ворид шуд.
  Россиян подшохй ду мох боз моликияти Англияро дар Осиё забт карда, Индонезияро ба охир расонд. Пас аз он вай ба Австралия фуруд омад ва тавассути Африқо кӯчид.
  Немисхо Парижро ишгол карданй шуданд, вале хучуми онхо зада гардонда шуд. Бо вуҷуди ин, ҷанг бохт буд. Италия инчунин моликияти африқоии Англия ва Фаронсаро забт кард.
  Танхо дар мохи панчум ба Европа омадани кушунхои подшохй шуруъ карданд. Ҷанг дар Африқо ва Австралия ҳанӯз идома дошт, аммо аллакай ба охир расида буд. Австрия-Венгрия, ки аз талафоти замин хеле заиф шуда буд, низ дар тарафи коалиция ба чанг дохил шуд.
  Немисҳо тавонистанд Голландияро забт кунанд. Ва онхо мавкеи худро бехтар карданд.
  Ду мох боз Россиян подшохй забт кардани Австралия ва Африкаро ба охир расонд. Ва танҳо дар охири моҳи ноябр, танҳо дар шабнам, ҳамлаи нави нерӯҳои Олмон-Русия, аз Париж гузаштан оғоз ёфт.
  Дар ин ҳолат, қувваҳо аллакай хеле нобаробар буданд. Кушунхои французу англис маглуб шуданд. Ва Париж иҳота шудааст.
  Ва дар рузи Соли нав гарнизон таслим шуд... Баъд кушунхои подшохй ва немисхо дар давоми се хафта тамоми Францияро ишгол карданд. Баъд бомбаборонкунии Англия cap шуд... Ва хамаи мустамликахо аз тарафи коалиция забт карда шуданд.
  Британияи Кабир дар моҳи майи соли 1946, аллакай бе хун ва бо бомбаҳо хароб карда шуд
  таслим шуд.
  Бо хамин чанги дигари бузург ба охир расид. Россия кариб хамаи колонияхоро барои худ гирифт. Олмон нисбатан кам гирифт, Италия чизе гирифт ва Австрия-Венгрия як порчаи рамзӣ гирифт.
  Сарфи назар аз он, ки немисҳо мустамликаҳои калонро интизор буданд ва хеле камтар гирифтанд, танҳо Марокаш, аммо Олмон ба ҳайати он дохил шуд: Белгия, Ҳолланд ва Фаронса то Порт-де-Кале.
  Гайр аз ин, Россиян подшохй немисхоро ба Намибия ва он чи ки пештар азони онхо буд, баргардонд.
  Хулоса, бо кадом роҳ онро ҳал карда, сулҳ кардем...
  Сулх омад... Соли 1953 Россия бомбаи атомй гирифт, баъди як сол Германия хам онро гирифт. ИМА дар соли 1960 силоҳи ҳастаӣ ба даст овард.
  Ҳамин тариқ, тавозуни тарс ба вуҷуд омад.
  Ва соли 1955 аввалин кайхоннаварди рус ба мадор парвоз карда, дар атрофи туб баромад. Ва соли 1961 русхо ба руи Мох кадам гузоштанд.
  Ва дар соли 1983 ба Миррих! Амрикоиҳо соли 1971 ба Моҳ парвоз карданд ва Олмон дар соли 1984 Австрия-Венгрия ва Олмон ба як давлат муттаҳид шуданд. Шветсия ва Норвегия як қисми Русия бо автономия ва худидоракунӣ шуданд.
  Дигар мамлакатхо тадричан истиклолияти худро аз даст доданд.
  Соли 1987 кайхоннавардони рус ба Зухра парвоз карданд. Соли 1992 ба Меркурий. Ва дар соли 1999 ба Плутон.
  Системаи Офтоб азхуд карда шудааст.
  Се империяи ҳастаӣ ба вуҷуд омад: Олмони бузург, ИМА ва Русияи бузург.
  Алексей II низ дар шасту ҳаштсолагӣ дар соли 1972 даргузашт. Ҷонишини ӯ писари ӯ Искандари чорум шуд. Ин подшоҳ дар замони ба тахт нишастан чилу яксола буд. Аҷиб он аст, ки Искандари Чорум шасту ҳашт сол зиндагӣ карда, соли 1999 даргузашт. Ва писараш Владимир Сеюм ба тахт нишаст. Соли 2013 чорсадсолагии сулолаи Романовҳо ҷашн гирифта шуд.
  Дар ҳоли ҳозир, Русия дар пои худ устувор аст. Аммо дар ҷаҳон ҳамчунон рақибони он Олмон ва ИМА ҳастанд. Империяи подшохй хамрохи мустамликахои худ каме бештар аз нисфи территорияи кураи замин ва бештар аз се ду хиссаи ахолии кураи заминро дарбар мегирифт. Русия қавӣ аст, аммо ҳанӯз ягона нест.
  Русия ҳукмронӣ мекунад, Владимир сеюм; соли 2019 шасту ҳафтсола шуд. Бисёриҳо дар ҳайратанд, ки оё ӯ мисли шоҳони пешин шасту ҳашт сол зиндагӣ мекунад ё ба ин тасодуфҳои аҷиб халал мерасонад?!
  Дар айни замон, дар Русия силоҳи зидди ядроӣ таҳия карда мешавад. Маълум аст, ки силоҳи ҳастаӣ вуҷуд нахоҳад дошт ва Русия метавонад бо Олмон ва Иёлоти Муттаҳида хеле хуб мубориза барад. Он бештар одамон ва аскарон дорад. Ва сифати аслиҳа беҳтар аст!
  Аммо дар айни хол яроки ядрой мавчуд аст ва хама чиз хануз маглуб карда нашудааст. Аммо яроки зидди ядрой хеле фаъолона кор карда мешавад, бинобар ин имкониятхои муайяни галаба мавчуданд.
  
  фурУши Гибралтар
  Диктатори Испания Франко, бар хилофи таърихи воқеӣ, ба аскарони немис розӣ шуд, ки ба қалъаи Гибралтар Англия ҳамла кунанд. Ба ивази ин Испания як кисми заминхои Англия ва Францияро дар Африка гирифт.
  Ҳамла дар зери фармондеҳии Майнштейн шабона аз 25 ноябри соли 1940 то 26 ноябри соли 1940 сурат гирифт.Чунон ки маълум шуд, инглисҳо ба ин гуна иқдоми низомӣ чандон омода набуданд ва фашистон тавонистаанд, ки чунин қалъаи тавоноро аз як зарба забт кунанд.
  Фурӯпошии он дар рафти ҷанг дигаргуниҳои назаррас ба амал овард. Вермахт тавонист қувваҳои худро дар масофаи кӯтоҳтарин ба Африқо интиқол диҳад ва ба Бритониё аз шарқ ба баҳри Миёназамин ворид карда шуд.
  Фармондехии Германия якчанд дивизияро ба Африкаи экваторй фиристод. Илова бар ин, корпуси Роммел ба Либия интиқол дода шуд, чанд моҳ пештар аз воқеият.
  Англия дар навбати худ аз хучуми зидди итальянхо дар Эфиопия даст кашида, мавкеъхои худро дар Миср мустахкам кардан гирифт. Аммо ба Роммель муяссар шуд, ки аз онхо пеш гузарад ва дар натичаи зарбаи пешгирикунанда ба кушунхои мустамликадорон торумор карда, Искандария ва Кохираро ишгол намуд. Мавкеи Англия дар Африка мураккабтар гардид. Немисхо аллакай ба канали Суэц расида буданд ва ба Шарки Наздик боз хам пеш рафтанро тахдид мекарданд. Илова бар ин, имкони ҳаракат ба сӯи Судон вуҷуд дошт.
  Дуруст аст, ки дар Юнон корҳо барои итолиёҳо хуб пеш намерафт, аммо аз Олмон омадани нерӯҳои иловагӣ вазъро наҷот дод.
  Гитлер як дилемма дошт: ба СССР ҳамла кунед ё Бритониёро тамом кунед? Муваффакиятхои Вермахт дар Африка карори дуйумро водор карданд - ба худ дар Гарб дасти озод дода шавад. Гарчанде тайёрии чангии СССР фюрерро аз тарсу вахм пур карда бошад.
  Армияи Сурх мустахкам мешуд, вале немисхо хам аз ин хол хомуш наменишастанд. Истехсоли танкхо дар соли 1941 назар ба соли 1940 ду баробар, истехсоли самолётхо кариб дуним баробар афзуд.
  Фашистон ба болои Мальта бомбаборон карда, десант cap карданд. Баъд Роммел мудофиаро хам дар канали Суэц ва хам ба Ирок, ки ба мукобили хукмронии Англия исьён карда буд, рахна кард. Немисхо Кувайт ва тамоми Шарки Наздикро бо осонй забт карданд. Сталин тактикаи интизор ва диданро риоя мекард. Аммо Черчилл чангро якравона давом дод. Вермахт, ки ба Эрон расид, ба чануби Африка ру овард.
  Соли 1941 ба охир расида истода буд. Истехсоли киштихои зериобй афзуд ва Англия мустамликахои худро аз даст дод. ИМА пассив рафтор кард. Аммо Япония даст кашида натавонист ва 7 декабрь ба бандари Перу зад. Дар укьёнуси Ором чанги нав cap шуд. Ва Гитлер маҷбур шуд, ки аз нақшаҳои ҳамла ба СССР даст кашад.
  Мо бояд ба японхо ёрй расонем, Эрону Хиндустон, инчунин Африкаи Чанубиро забт кунем. Ва муҳимтар аз ҳама, худи Бритониё. Зиёда аз он, самолётхои бомбаандози Америка бозича нестанд. Онҳо метавонанд ба Рейхи сеюм душвориҳои зиёд расонанд. Ва аз территорияи Британия ба амал баровардани зарбахои бомбаборон аз хама мувофик аст.
  Бинобар ин Фюрер дар соли 1942 мачбур шуд, ки аз идеяхои хучум кардан ба Шарк даст кашад.
  Хавфи он буд, ки худи Сталин фронт кушояд, аммо... Характери Сталинро донист. Вай дар сиёсати берунй хеле худдорй мекунад. Чанг бо Финляндия диктатори сурхро боз хам эхтиёткортар кард.
  Вакте ки СССР кувва чамъ карда истодааст. Шумораи авиация то 1 январи соли 1942 ба 32 хазор автомашина ва танкхо бештар аз бисту панч хазор ва илова ба се хазор танкети дигар расид. Дар маҷмӯъ, Сталин ба нақша гирифта буд, ки 20 корпуси механиконидашуда, шумораи умумии танкҳо 32 ҳазор мошинро ташкил диҳад, ки 16,5 ҳазораш КВ-ҳои навтарини тамғаҳои гуногун ва Т-34 мебошанд. Илова бар ин, танкҳои Т-50 ҳанӯз таҳия карда мешуданд, гарчанде ки мошин сабук буд.
  Немисҳо, ки бо Matilda ва баъзе танкҳои крейсерӣ рӯ ба рӯ шуданд ва инчунин маълумот доштанд, ки бритониёҳо танкҳои вазнинро таҳия мекунанд, инчунин ба сохтани мастодонҳои худ шурӯъ карданд. Пеш аз хама "Паланг" бо тупи 88 миллиметра ва зиреҳпӯши тупи гузарнашавандаи 75 миллиметрӣ бо тупи дароз.
  Дар бораи танксозии советй низ маълумот мавчуд буд. Танки КВ-2 дар паради Якуми Май дар Майдони Сурх баромад ва 34-ум маълумот дошт.
  Дар ҳар сурат, вақте ки Спир ба Вазорати аслиҳа ва лавозимоти ҷангии императорӣ роҳбарӣ мекард, пешрафт дар технология тезтар буд. Гитлер мехост, ки танкхои бехтарини чахон ва танкхои вазнинтар дошта бошанд. Аммо то хол Германия аз СССР баръало пасттар буд. Хам шумораи мошинхо ва хам сифати онхо. Моҳи августи соли 1941 истеҳсоли танки КВ-3 оғоз ёфт. Мошин хеле вазнин 68 тонна буд, аммо бо тупи 107 мм бо суръати ибтидоии снаряд 800 метр дар як сония муҷаҳҳаз буд. Ин ба вай нисбат ба "Паланг", ки дар омади гап, хануз дар истехсолот чорй карда нашуда буд, бартарй дод.
  КВ-5 аз ин хам пуриктидортар шуд, ки вазнаш 125 тонна ва ду туп дошт. Дуруст аст, ки ин гуна мошини вазнинбор барои Армияи Шӯравӣ бештар аз арзишаш мушкилот эҷод мекард. Ва дар соли 1942 варианти КВ-4 бо вазни 107 тонна барои хидмат қабул карда шуд. СССР ба таври хакконй бо танкхои вазнинтарини чахон ва инчунин тавонотарин танкхои худ фахр карда метавонад.
  Аммо Олмон дар соҳаи авиатсия хуб рушд кардааст. Ю-188, вақте ки ба истеҳсолот даромад, суръати муқоисашавандаи ҷангандаҳоро ба вуҷуд овард. ДО-217 низ хуб менамуд. Самолётхои реактивй низ фаъолона инкишоф дода шуданд. Азбаски ҳадафи асосӣ Бритониё буд, ба ҳавопаймоҳои реактивӣ назар ба таърихи воқеӣ бештар таваҷҷӯҳ зоҳир карда шуд.
  Немисхо мехнати гуломро фаъолона истифода мебурданд. Шумораи зиёди сиёҳпӯстон аз Африқо ворид карда шуданд. Коргарони сиёҳпӯст итоаткор, тобовар, вале беихтисос буданд. Онҳо барои кори ёрирасон истифода мешуданд.
  Аммо бо назорати Аврупо, олмонҳо метавонистанд ба қадри кофӣ коргарони соҳибихтисосро ҷалб кунанд.
  Ба Спир хатто муяссар шуд, ки Гитлерро бовар кунонад, ки программаи нест кардани яхудиёнро ичро накунад, балки онхоро дар истехсоли самолёт ва тачхизот истифода барад.
  Шарт дар як ҳамлаи ҳавоӣ алайҳи Бритониё ва ҷанги азими зериобии зериобӣ буд.
  Аммо, ворид шудани Амрико ба низоъ дарди сарро ба Краутҳо илова кард ва онҳоро маҷбур кард, ки шумораи гургҳоро якбора зиёд кунанд.
  Германия мачбур шуд, ки дер истехсоли самолётхои бомбаандоз ва самолётхои стратегиро пеш барад. Пеш аз хама Ю-288 ва Ю-488 - бо чор двигатель. Аммо инкишоф ва анҷоми онҳо вақт лозим буд. Модификатсияи ME-109 "F" умуман як рақиби арзандаи мошинҳои Бритониё буд. Аммо таҳияи ME-209, мисли ME-210, ноком шуд.
  Самолёти бомбаандози XE-177 низ нобарор буд. Аммо Спир бо рақамҳо баргашт. Илова бар ин, Focke-Wulf аз ҷиҳати силоҳ ба ҷангандаи тавонотарин табдил ёфт, ки баъзе камбудиҳои ME-109-ро ҷуброн кард. Ва мактаби парвози олмониҳо беҳтар аз инглисҳо ва ҳатто бештар аз Амрико буд. Мохи май соли 1942 фашистон Африкаи Чанубиро ишгол карданд. Ва эскадрильяи Америка ба Мадагаскар омад. Ҷанги Мидуэйро амрикоиҳо бохтанд: капитани дараҷаи сеюм, ки дар ин ҷанг нақши ҳалкунанда бозид, ба таври аҷиб дар Мадагаскар анҷом ёфт. ШМА мехост, ки дар Африка базаи худро нигох дошта, нацистхоро ором кунад. Аммо ин мавқеъи онҳоро дар Уқёнуси Ором хеле бадтар кард.
  Дуруст аст, ки японҳо ба таври беҳтарин амал накарданд. Мубориза барои архипелаги Гавайй кашол ёфт.
  Фашистхо Африка ва захирахои бузурги ашьёи хоми стратегиро ба даст оварда, Хиндустон ва Эронро низ забт карданд. Захираҳои зери назорати Рейхи сеюм хеле бузурганд, аммо онҳо бояд ҳазм шаванд.
  Ҷанги ҳавоӣ барои Бритониё он қадар равшан нест. Истехсоли самолётхоро доимо зиёд карда, немисхо ба онхо фишор меоварданд, вале бартарии куллй вучуд надошт. Набудани нерӯи стратегии авиатсия ва кумаки ИМА низ таъсир расонд ва ҳатто дар он вақт киштиҳои зериобии кофӣ набуданд. Ва торпедои мӯъҷизае, ки бо он умедҳои зиёд баста шуда буданд, моро ноумед кард.
  Фюрер дар соли 1942 чуръат накард, ки ба Англия фуруд ояд. Ба мустахкам намудани иктидори бахрй ва флоти зериобй диккати калон дода шуд. Дар айни замой авианосецхо ва киштихои харбй сохта шуданд. Иктидори истехсолй ба кадри кифоя буд, вале хама чиз вакт талаб мекард.
  Ракетахои баллистикии класси "А" низ танзими дурустро талаб мекарданд. Аммо снарядҳои роботии V-1 ба таври оммавӣ истеҳсол карда шуданд. Мошинхои нисбатан арзон, ки бо сузишвории оддй кор мекарданд, бартарии бешубха доштанд, ки ба онхо лётчикхо лозим набуданд.
  Гитлер ба сарватхои номахдуди табий ва захирахои мехнатй сохиб шуда, мехост хаёти лётчикхои немисро начот дихад. V-1, ки истеҳсоли осон ва бесарнишин буд, ҳалли беҳтарин ба назар мерасид. Ва ҳазорҳо чунин снарядҳои роботӣ аз тирамоҳи соли 1942 дар Лондон борида буданд.
  Дар баробари ин немисдо истедсоли самолётдои реактивии бомбаандоз ва ракетадои баллистикиро тезонданд.
  Сталин интизор шуданро давом медод ва кувва чамъ мекард. Дар соли 1942 СССР панчуним хазор танки нави КВ ва Т-34 ва кариб хазор маркаи кухна, кариб панчсад танки нави сабуки Т-50 ва Т-60 ва дусад танки амфибия истехсол кард. Парки авиационй низ афзуд - кариб понздах хазор самолёти наву кухна ба истифода дода шуд. Хатто лётчикхо намерасанд. Истехсоли катюшахо суст афзуд.
  Германияи фашистй бештар аз сй хазор самолёт истехсол кард, вале дар мухорибахо талафоти калон дод. Немисхо кариб шашуним хазор танк истехсол карданд. Бештар аз ҳама Т-3 ва модификацияи нави Т-4 бо тупи дарози 75 мм. Каме бештар аз сад навтарин "Палангҳо" истеҳсол карда шуданд ва "Пантера" то ҳол танҳо прототипҳо мебошанд.
  Аммо милтиқи ҳамлаи MP-44, ки аз ҷониби Шмейстер тарҳрезӣ шудааст, вориди силсила шуд. Бар хилофи вокеаи хакикй машинаро бо назардошти нарасидани металлхои ранга кор карда баромадан лозим набуд. Ва ин рушди як милтиқи оддитарро бо пӯлоди хӯлаи тезтар кард.
  Ҳамин тавр, немисҳо дар аслиҳаи хурд бартарӣ пайдо карданд. Аммо ба онҳо инчунин вақт лозим буд, то пулемёт тамоми қӯшунҳоро аз нав мусаллах кунад.
  Аммо дар флоти зериобй, ки истехсоли он дар як мох ба чил то панчох киштии зериобй мерасид, немисхо дар хакикат баробар надоранд.
  Киштихои зериобии хеле тезпарвоз пайдо шуданд, ки бо пероксиди водород кувваи худро доранд. Кор дар содаи яроди ядрой низ суръат гирифт. Хушбахтона, захираҳои зиёде мавҷуданд. Ва ҳатто иштибоҳи физикҳои олмонӣ, ки графит ҳамчун модератор мувофиқ набуд, фалокатовар набуд. Якчанд заводхои истехсоли оби вазнин, аз чумла дар Африка сохта шуданд.
  Пас, биёед ба ин муносибат кунем, аммо реактори атомии фашистон дар моҳи декабри соли 1942 ба кор даромад. Ҳатто каме пештар аз амрикоиҳо. Баъди шикастхо дар укьёнуси Ором дар байни онхо задухурдхои чиддй cap шуданд. Ва маблағгузории барномаи ҳастаӣ ба таври назаррас коҳиш ёфт.
  Ибтидои соли 1943 бо эълони чанги умумй аз тарафи гитлерй ва дар территорияхои ишголшуда чорй намудани хизмати умумии мехнатй кайд карда шуд. Зарбаҳои азими V-1 ба Лондон худро пурра сафед накарданд. Бритонҳо қисман дафъ кардани чунин ҳамлаҳоро ёд гирифтанд, аммо немисҳо дар шумораи шумо ғолиб омаданд.
  Аммо ҷанги зериобӣ барои Бритониё воқеан фалокатовар гардид. Истехсоли ярок дар чазира аз сабаби нарасидани ашьёи хом хеле кам шуд. Метрополия дар арафаи харобшавӣ қарор дошт. Гайр аз ин, фашистон Мадагаскарро забт карданд ва японхо хамрохи фашистон ба Австралия хучум карда, нисбатан зуд ба таслими он ноил гардиданд.
  Сталин хавфи тактикаи мунтазир буданро дарк карда бошад хам, ба худ содик монд ва ба чанг рох надод. Беҳтар аст, ки капиталистон худро то охир нест кунанд. Ва мо тамошо мекунем ...
  Аммо ин тактика нуқсонҳои худро низ дошт. Рейхи сеюм аз захирахои азим истифода бурда, аллакай ба мукобили СССР чанг тайёр мекард. Истехсоли танкхо дар Рейхи сеюм дар соли 1943 ба хисоби миёна дар як шабонаруз ба 1200 автомашина ва илова бар он сесаду панчох автомати худгард расид. Гузашта аз ин, таппончаҳои худгард тамоман суст нестанд. "Фердинандхо", "Занбурхо", "Ягдпантер". Бо назардошти он, ки немисхо дар танкхо кариб талафот надодаанд, танкхои онхо назар ба Армияи Сурх ду баробар тезтар пурра карда шуданд. Ва тафовути миқдорӣ дар технология ба фоидаи СССР кам шудан гирифт.
  Аз нуқтаи назари сифат, Фриц "Паланги шоҳона" -ро ба даст овард, ки вазн ба КВ-3 монанд аст ва аз рӯи сифати снаряд ва зиреҳи қавитари фронталӣ ҳатто дар қудрати воридшавӣ каме бартарӣ дорад. Хуб, КВ-5 ва КВ-4 хеле вазнини шӯравӣ аз ҷиҳати техникӣ , махсусан шасси онҳо хеле ноустувор буданд. Ҳамин тавр, истифодаи ҷангии чунин ҳаюлоҳо шубҳа дошт.
  Ва Сталин инчунин фармон дод, ки КВ-6 бо ҳафт таппонча ва ду мушакандоз таъсис дода шавад. Онҳо мошин сохтанд. Аммо он чунон вазнин ва тӯлонӣ буд, ки шумо онро дар қатора бардошта наметавонед ё дар ҷанг ҷойгир кунед. T-34-76 як мошини хеле муваффақ аст, аммо дар набардҳои пешина нисбат ба Пантера ё Паланг заифтар аст. Ва КВ-1 ва КВ-2 аз ҷиҳати вазн бо олмонҳо муқоиса карда мешаванд, аммо дар муборизаи сар ба сар аз Пантерҳо ва Палангҳо камтаранд. Т-4-и олмонӣ дар зиреҳи сию чаҳор баробар буд ва дар аслиҳа, намоёнӣ ва оптика бартарӣ дошт ва ин бо вазни баробар ё ҳатто ҳангоми муқоисаи тағироти вазнинтар.
  Хулоса, Фриц такмил дода шуд ва сифаташ ба дарачаи баланд расид. Ва пайдоиши ME-309 ва ME-262 дар сифати авиатсионӣ бартарӣ дод. Мисли Ю-488, беҳтарин бомбаандози чормоторӣ. Ва дар паси онҳо моделҳои реактивӣ ҳастанд. Ба монанди Ю-287 ва Арадо.
  Дар мохи сентябри соли 1943 фашистон нихоят ба Англия бомуваффакият десант карданд. Пас аз ду ҳафтаи ҷанг, Англия таслим шуд. Ва гарчанде Черчилл ба Канада гурехт, нати аи  анг дар Ѓарб як хулосаи пешакї ба назар мерасид.
  Рузвелт, ки шарики асосии худро аз даст дод ва аз қудрати афзояндаи Рейхи сеюм тарсид, сулҳ хост.
  Гитлер баъд аз сухбат бо хамрохони худ дар назди Ташкилоти Давлатхои Муттахида шарт гузошт: даст кашидан аз яроки ядрой ва эътироф намудани хамаи истилохои Япония ва Рейхи сейум. Ва инчунин баровардани қӯшунҳо аз Исландия, ки Краутҳо онро аллакай бо флоти зериобии зериобӣ иҳота карда буданд. Назорати Сарзамини Офтоб бар Гай, ки дар он чо чанг хануз бас карда нашуда буд. Гайр аз ин, Гитлер талаб кард, ки ба рейхи сейум ва Япония барои тамоми харобй ва харочоти харбие, ки Штатхои Муттахида ва Англия ба амал овардаанд, товони моддй диханд.
  Гарчанде ки шартҳои сулҳ ниҳоят душвор буданд, Рузвелт тавонист қабули онҳоро дар Конгресс ва Сенат бо душвории зиёд тела диҳад.
  Маслиҳатҳои Сталин дар бораи он ки ӯ мухолифи пайвастан ба эътилофи қудратҳои меҳвар набуд ва ҳадди аққал барои дубора забт кардани Аляска омода буд, дар риояи фармони ИМА нақши бузург бозид.
  Прагматизми амрикоӣ ғолиб омад, ки он аз шавқу ҳавас ва эҳсос баландтар буд. Илова бар ин, барномаи ҳастаии олмонҳо нисбат ба Амрико зудтар инкишоф ёфт ва ин дар оянда ба фалокат дучор мешуд.
  Давраи якуми чанги дуйуми чахон ба охир расид. Аммо фюрер акнун мехост СССР-ро бархам дихад.
  Гайри-чашмдошт тактикаи мунтазири Сталин ва садокати у ба кори сулху осоиши тамоми чахон шухии дахшатнок бозид. Дар муқобили Ҷозеф Рейхи сеюм ва Ҷопон бо тамоми захираҳои нимкураи шарқӣ, аз ҷумла Австралия ва баъзе плацдармҳо дар ҷаҳони Ғарб буданд.
  Мамлакати Офтоб то хол Хитойро ба охир нарасонда буд, вале вай метавонист фронти дуйумро кушояд. Гитлер кушунхои мустамликадорон ва легионхои хоричиро фаъолона ташкил мекард. Дар баробари ин истехсоли яроку аслиха афзуд.
  Дар нимаи аввали соли 1944 истехсоли танкхо ва тупхои худгард дар Рейхи сеюм дар як шабонаруз ба сад мошин расид ва аз он хам гузашт. "Пантера-2" аз чихати дарачаи худ аз хамаи машинахои советй пеш гузашт. Як танки пешрафтаи олмонӣ, Lion пайдо шуд ва дере нагузашта Шери шоҳона.
  Ва аз хама мухимаш, авиацияи реактивй пай дар пай инкишоф ёфт. Дар ҷавоб, танкҳои Т-34-85 ва ИС-1 ва ИС-2 дар СССР ба истеҳсолот ворид шуданд; ҳеҷ кас силсилаи КВ-ро қатъ накард. Маъмултарин танки истеҳсолии Рейхи сеюм дар соли 1944 Пантера-2 ва СССР Т-34-85 буд. Моделҳои вазнинтар ба таври назаррас - тақрибан даҳ маротиба камтар истеҳсол карда шуданд. Ва немисҳо намехостанд вазнро дар роҳҳои шӯравӣ зиёд кунанд ва Сталин ба силсилаи KV нобоварӣ кард ва ИС-ҳо хеле хом баромад.
  Бо вуҷуди ин, "Пантер"-2-и олмонӣ бо таппончаи калибри 88-мм 71 L аз Т-34-85 дар қудрати зиреҳи сӯрохии таппонча, дар зиреҳи пешӣ ва каме зиреҳи паҳлӯӣ бартарӣ дошт ва инчунин набуд. аз чихати кори ронандагй бо двигатели 900 кувваи асп ва вазни 47 тонна пасттар аст. Ҳатто вақте ки вазни танки Олмон ба 50,2 тонна расид, он марговар набуд.
  Ва авиацияи реактивии Олмон умуман рақиби арзанда надошт.
  Гитлер карор дод, ки пои худро кашола накардан бехтар аст ва 22 июни соли 1944 чангро cap кард. Сесаду панчох дивизиям худй ва хоричй, яксаду бист дивизиям спутникро ба тарафи СССР партофта. Дар тарафи Рейхи сеюм инҳо буданд: Руминия, Венгрия, Словакия, Хорватия, Финландия, Шветсия, Италия, Португалия, Испания, Булғористон, Аргентина, Туркия.
  Немисҳо инчунин шумораи зиёди хориҷиён ва хивиҳоро дар Вермахт истифода бурданд. Умуман, рейхи сеюм танхо дар эшелони якум дувоздахуним миллион солдатро ба чанг партофт, ки на бештар аз чил фоизи онхо аз руи миллат немисхо буданд. Спутникхо боз се миллион илова карданд. Умуман, эшелони якум кариб шонздах миллион аскари пиёда, кариб 33 хазор танк, зиёда аз панчоху панч хазор самолёт, кариб дусаду панчох туп ва миномёт дорад.
  Пас аз сафарбаркунӣ СССР сеюним миллион солдатро ҷойгир кард, аммо як қисми нерӯҳо бояд дар Шарқи Дур ва ноҳияҳои дохилӣ нигоҳ дошта шаванд. Дар эшелони якум хашт миллион солдат, кариб 30 хазор танк, кариб чил хазор самолёт, кариб дусад хазор туп ва миномёт мавчуд буд.
  Ба хамин тарик, Рейхи сеюм дар аскарони пиёда бартарии дучанд ва аз чихати харакати куввахо бо пулемёт бештар панч баробар бартарй дорад. Дуруст аст, ки СССР бисьёр пулемётхо дорад, кариб паритет.
  Тафовут дар танкхо калон нест, аммо фоизи мошинхои кухнашуда дар СССР, инчунин танкхои баровардашудаи пештара зиёдтар аст.
  Авиацияи реактивии немис хариф надорад ва самолётхои бо пропеллер идорашавандаи Рейхи сеюм тезтар ва хубтар мусаллах мебошанд. Дуруст аст, ки машинахои советй аз чихати манёври горизонталй бартарй доранд.
  Дар артиллерия ва миномёт таносуби куввахо ба баробарй наздиктар аст. Хам микдор ва хам сифат.
  Дуруст аст, ки флоти рейхи сейум махсусан киштии зериобй буда, назар ба киштии советй чандин баробар пуркувват аст. Мисли Ҷопон, ба ҳар ҳол.
  Гайр аз ин, фашистон аллакай ракетахои баллистикии класси А доранд ва аввалин дискотекахо ба хаво баромаданд.
  Умуман, фашистон пурзуртар хоҳанд шуд ва Сталин ба таври оқилона мудофиа омода карда буд, ҳарчанд дер бошад. Аммо барои кор кардан вақти зиёд надоштем. Хатти Сталин тамоман баркарор нагардидааст ва аз хама мухимаш он аст, ки кушунхо барои нигох доштани мудофиа ба кадри кифоя тайёр нашудаанд. Ҳарчанд онҳо аз нав таълим гирифта шуданд.
  Хатти сархадии Молотов баъди се соли пешакй умуман ба охир расид, вале ба сархад хеле наздик вокеъ буд ва чукурии кифоя надошт. Илова бар ин, Сталин фармон дод, ки эшелони сеюм пас аз Днепр сохта шавад, аммо ин танҳо пас аз таслим шудани ИМА оғоз ёфт.
  Дуруст аст, ки ба гайр аз кушунхои советй, шумо метавонед ба подразделенияхои НКВД умед бастан мумкин аст, ки шумораи онхо ба як миллион нафар солдатхо ва милиция зиёд шудааст. Ин тақрибан чор миллион нафар аст, танҳо дар шаҳрҳои ғарбӣ. Ҳарчанд, албатта, самаранокии ҷангии онҳо нисбат ба воҳидҳои муқаррарӣ хеле бадтар аст.
  Немисхо, чун дар таърихи хакикй, дар марказ зарбаи асосиро зада, канори Белосток ва мушти Львовро буриданд. Худи рузхои аввали чанг нишон дод, ки немисхо сарфи назар аз бисьёр будани подразделенияхои хоричй хучумро каму беш муташаккилона мегузаронанд. Аммо аскарони советй аксар вакт талаф мешаванд.
  Илова бар ин, самаранокии ҷангии воҳидҳои украинӣ шубҳанок буд. Дар ин чо бисьёр фирориён ва онхое буданд, ки дар худи рузхои аввали чанг таслим шуданд.
  Дар мухорибахои сархаддй душманро нигох доштан мум-кин набуд. Ва баъд Сталин хато карда, ба хатти асосй баровардани кисмхоро манъ кард ва талаб кард, ки фронт рост карда шавад. Бо вуҷуди ин, хатогӣ ислоҳ карда шуд, аммо бо таъхир. Немисҳо тавонистанд 28 июн Минскро забт кунанд ва хатти Сталинро дар марказ шикастанд.
  Бетартибӣ танҳо шиддат гирифт. Рӯзи 30 июн вуруди интизорӣ ба ҷанги Ҷопон ва моҳвораҳои он сурат гирифт. Бинобар ин ба мо лозим омад, ки хозир аз Шарки Дур фиристодани кушунхоро фаромуш кунем.
  Пешрафти немис дар марказ вусъат меёфт. Фосилаи бузурге ба миён омад, ки онҳо сахт кӯшиш карданд, ки васл кунанд. Аммо фашистон пеш рафта, 16 июль ба Смоленск зада даромаданд.
  Бо рохи ба чанг андохтани тамоми захирахои мавчуда ва ба зери ярок гузоштани милисахо, Сталин ва Жуков тавонистанд хучуми Фрицро дар марказ боздоранд. Аммо Гитлер кушунхои худро ба чануб гардонд. Фашистон дар Киев дегхонаи азим сохта, кариб тамоми Украинаро ишгол карданд.
  Ленинградро махкам баста, ба Крим хучум карданд. Рафти амалиёти ҷангӣ ба соли 1941, мисли кармаи доимӣ хеле монанд буд. Аммо фарқиятҳо низ хеле назаррас буданд. СССР дар соли 1941 як кадар захирахои озод дошт, вале холо хама чиз аллакай сафарбар карда шуда буд. Ва ҳангоме ки ҳамла дар моҳи октябр сурат гирифт, маълум шуд, ки барои нигоҳ доштани дифоъ тақрибан чизе набуд.
  Дар ибтидои мохи ноябри соли 1944 фашистон Москваро ихота карда, Сталинро мачбур карданд, ки ба Куйбышев гурезад.
  Фашистхо бар хилофи таърихи реалй аз чихати шумора бартарии калон доштанд. Онхо дивизияхои кифоя доштанд, ки аз Шимол ва Чануб Москваро давр зада гузаранд. Аммо барои воҳидҳои шӯравӣ ҳама чиз дар фронтҳои гуногун паҳн шуда буд.
  Дар хакикат, дар соли 1941, баъди сафарбаркунй Сталин аз чихати шумораи хайати шахсии худ нисбат ба Вермахт бартарй пайдо кард ва вай назар ба рейхи сейум аз аввали чанг чор баробар зиёд самолёту танк дошт. Ва дар панч мохи аввали чанг бештар тачхизоти СССР истехсол карда шуд.
  Аммо холо фашистон тамоми козирро доранд, микдор ва сифати яроку кадрхо дар тарафи онхо мебошанд. Армияи Сурх бошад, проблемахои соли 1941. Аз чумла, майл надоштани украинхо, бальтхо ва бисьёр миллатхои хурд барои сохти советй мурдан. Хиёнат ва фитнагарихои оммавии курбонихои репрессия, кулакхои аз мулки барбодшуда ва дигар одамони хафашуда аз хар табака. Аз чумла, душманони идеологии Хокимияти Советй.
  Ва он ки немисхо хам Гарбро маглуб карданд, шумораи хоинонро зиёд мекунад.
  Бинобар ин тааччуб нест, ки Москваро ихота карда, немисхо Донбасс, Воронежро ишгол карда, ба суи Сталинград харакат мекунанд.
  Зимистони соли 1944, мутаассифона, мисли соли 1941 он кадар шабнам ва барфбор набуд, Аммо Москва то охири мохи декабри соли 1944 кахрамонона тоб овард. Сталинград дар мохи январи соли 1945 зада галтонда шуд ва мубориза барои он чандон дароз давом накард. Дар моххои февраль ва аввали март немисхо ва хамрохони онхо Кавказ ва чоххои нефти Бокуро пурра ишгол карданд.
  Баъд хучум кад-кади Волга давом кард. Ба Саратов, ба Куйбышев ва баъд Оренбург ва Казон.
  Сталин ба Свердловск гурехт. Қазон моҳи май афтод. Дар тобистон немисҳо ва японҳо ба Русия амиқтар рафтанро идома доданд. Мукобилати кушунхои советй паст мешуд. 5 августи соли 1945 Свердловск забт карда шуд. Ва 3 сентябри соли 1945 Сталин ниҳоят ба таслим шудан розӣ шуд. Ба ивази ҳаёт ва озодии худ.
  Чанги дуйуми чахон ба охир расид. Аммо сулху осоиш муддати дароз хукмрон нашуд. Гитлер яроки ядроиро озмуда, ба кувваи харобиовари афсонавии онхо боварй хосил кард.
  Акнун маълум шуд, ки Япония ва ШМА хануз дар рохи хукмронии чахонии Рейхи сеюм буданд. Ва ҳарчанд Фюрер аз Чингизхон, Искандари Мақдунӣ, Наполеон, император Троян ва Сулаймони Мақдунӣ бештар заминро забт карда бошад ҳам, ӯ тасмим гирифт, ки Ҷопонро низ мағлуб кунад.
  Расо баъди се соли тамом шудани чанги дуйуми чахон сад ракетаи баллистикии байникитъавии дорой зарядхои пуриктидори ядрой Замини Офтобро якбора фаро гирифт.
  Ва он гоҳ ҳамлаи қисмҳои заминии Вермахт ва флоти баҳрӣ оғоз ёфт. Немисхо моликияти Японияро дар Осиё нисбатан зуд забт карда, худи метрополияро бо бомбахои атомй ба хок яксон карданд.
  Моликияти уқёнуси Ором аз сарзамини тулӯи офтоб муқовимати дарозмӯҳлатро кам ё камтар пешниҳод карданд. Аммо то июни соли 1949 хамааш ба охир расид. Акнун факат маглуб кардани Штатхои Муттахида буд. Гузашта аз ин, сабаб дошт. Американхо бар хилофи шартнома хануз хам яроки ядроиро истехсол карда, озмоишхои махфии худро мегузаронданд.
  Гитлер 1 январи соли 1950 ба чанг шуруъ намуда, дар рузи Соли нав сесад ракетаи ядроиро партофта буд.
  Ҳамлаи харобиовари ҳастаӣ сад шаҳри калонтарини Амрикоро хароб кард ва даҳҳо миллион нафарро ба ҳалокат расонд. Боз як ҷинояти бузургтарини Адольф Гитлер ба рӯйхати тӯлонии ваҳшиёнатарин ваҳшиёна илова карда шуд.
  Пас аз он ҳамла ба Канада оғоз ёфт ва аз ҷануб дар баробари диктатураҳои Амрикои Лотинӣ. Американхо суст шуда, ба хайрат афтода буданд, вале онхо сахт мубориза мебурданд. Онҳо фаҳмиданд, ки мағлубият барои онҳо танҳо ғуломӣ ва марги сусту дардоварро дорад.
  Аз ин рӯ, он аз ҳама ҷангҳо ноумедтарин буд. Ва ин бештар аз як сол давом кард ва рейхи сейумро мачбур кард, ки кариб дусад заряди ядроиро партояд ва бисьёр заминхои хосилхезро ба биёбони радиоактив табдил дихад.
  Вале бо вучуди ин максад ба амал омад ва охирин душмани рейхи сеюм маглуб гардид. Ва баъд аз ин раванди ба истилоҳ ҷаҳонишавии ҷаҳонӣ оғоз ёфт. Маркаи Олмон ягона пули ҷаҳонӣ гардид. Хатто мамлакатхои мустакили расмй ба дарачаи мустамликахои рейхи сейум фуроварда шуданд ва танхо худидоракунии махаллй махдуд буд.
  Яҳудиён ва ҷӯгиҳо ғайриқонунӣ буданд: онҳоро ҷустуҷӯ ва несту нобуд карданд. SS тозакунии азимро ба амал оварда, ба таҷовуз идома дод. Орзуи ҳақиқӣ фаро расид - соати аждаҳо. Ё ҳатто аниктараш, давру замон. Фюрер империяи воқеии ҷаҳонии тоталитариро бо даъвои васеъ кардани кайҳон бунёд мекард.
  Соли 1959 ҳангоми таҷлили ҳафтодсолагии Фюрер тоҷгузории расмӣ баргузор шуд, ки плебиссити умумиҷаҳонӣ баргузор шуд, ки унвони суперимператорро қонунӣ кард. Ва вақте ки Адольф Гитлер дар соли 1967 даргузашт, писараш унвон ва қудрати ӯро ба мерос гирифт.
  То ин вакт Сайёраи Замин аллакай дар Мох ва Миррих бо Зухра пунктхои ахолинишин барпо карда буд ва барои васеъ шудан ба олами ситорахои беруна фаъолона тайёрй медид... Фашистхо як империяи универсалй - сохтани Рейхи Ситорадорро мехостанд, то ки тамоми чахонро ба замин партофт. тамоми коинот ба даҳшат.
  
  САРГУЗАШТХОИ НАВИ РЫЦАРОНИ ЧИХИЛЧАЗИР
  Димка шамшерашро пора-пора карда, дар куча чашмонашро мижа карда, хайрон шуда истод. Дастонаш хунолуд ва он чи аз шамшер монда буд хунолуд. Сирена садо дод. Кӯчаи шаҳри тобистона. Ва полис медавад. Аз паи зарба ба пушт бо калтак. Димка базӯр шунида мегӯяд:
  - Ман бас кардам!
  Дастонашро ба қафо кашида, завлонаҳоро маҳкам мекунанд. Писарак аз металли ба дастонаш гузошташуда дард ҳис мекунад. Ӯро ба як микроавтобус - зоғи сиёҳ мебаранд.
  Димка омехтаи хашму тарсро хис мекунад. Гузаштаро ба хотир меорад. Ҷазирае, ки кӯдакон барои мавҷудияти худ бо шамшер мубориза мебурданд. Чӯбӣ, аммо вақте ки писарбача аз хашм гирифта мешавад, онҳо ба пӯлоди якбора тез табдил меёбанд. Димка дар он чо зиёда аз ду мох монд. Вай чанг кард, чанг кард, захмдор шуд ва худаш захмдор шуд. Вай хатто шахсан хоинро кушт. Ҳама чиз буд. Ва дар охир галаба карданд.
  Афсус, ки бачагон дар киштии харобшуда мондаанд. Ва ӯ тавонист танҳо бо духтараш фирор кунад. Пас аз чунин саргузаштҳо зиндон дигар хеле аҷиб ба назар намерасид.
  Вай бачаи авбошро бо шамшер зад ва дид, ки хобидааст, ҳавзи хун ҷорӣ шуд.
  Оё зарба марговар буд? Димка ин қадар бадбахт буд, гӯё пештар саргузашти кофӣ надошта бошад. Ва агар ӯ кушт, пас чӣ? зиндон? Оё онҳо ӯро ба як камераи ифлос ва бадбӯй бо ҷинояткорон мебаранд?
  Ва он то куҷо хоҳад нишаст? Ӯ ҳамагӣ чордаҳсола аст. Мувофики конун онхо хукук надоранд аз дах зиёд диханд. Шояд ҳамааш барор гирад!?
  Соат наваду ду. Замоне, ки дар бораи демократия ва озодӣ ин қадар ҳарф мезананд, вале бандитизм қувват мегирад.
  Воронок истод ва Димкаро бароварданд. Писарбачаи зебову даббохтаи муйхои сиёх, ки ба бандит монанд нест, балки курбонии дастбанддор аст.
  Димкаро кариб фавран ба назди муфаттиш ва прокурор бурданд.
  Маро ба курсӣ шинонданд.
  Муфаттиш чанд саволи муқаррарӣ дод ва бо табассум гуфт:
  -Писарбачае, ки шумо захмдор кардаед, мемирад! Пас ба Худо дуо кун, ки намирад!
  Димка бо оҳе ҷавоб дод:
  - Ман намехостам...
  Прокурор когазро дод:
  - Ин иқрор аст. Агар шумо имзо гузоред, шумо бо эътирофи худ то мурофиа озод карда мешавед. Ва он гоҳ, бо назардошти синну соли ҷавон ва набудани сабти полис, шумо ҳукми шартӣ хоҳед гирифт!
  Димка ба когаз нигаристу зуд хонд ва сарашро манфй чунбонд:
  - Дар ин ҷо гуфта мешавад, ки худи наврас ба ширкат ҳамла кардааст. Ва онҳо танҳо маро фишор медоданд!
  Муфаттиш чеҳраи мушмонанд ва абрӯвони ғафс дошт, гиря кард:
  - Ҳамон тавре ки мо ба шумо маслиҳат медиҳем, имзо гузоред! Дар акси ҳол шумо дар СИЗО мемонед. Ҳоло мо аслан пур аз парвандаҳо ҳастем ва шумо бояд то мурофиа муддати хеле дароз нишинед. Ва он ҷо дар як камера бо се қатор рахти тахтаҳо, сатил дар кунҷ ва панҷоҳ писарбачаи асабӣ ва гурусна мисли шумо. Намудҳои гуногуни ҷинояткорон. Ва агар бачае, ки шумо захмдор кардаед, зинда монад ҳам, тафтишот се сол давом мекунад, баъдан як соли дигар ва мурофиа мешавад! Бехтарин солхои умратро дар дузах мегузарон!
  Прокурор бо сар ҷунбонд ва тасдиқ кард:
  -Чораи пешгири барои шумо ё ҳабс аст ё тааҳҳудномаи хаттӣ дар бораи тарк накардан аз макон ва модару падаратон шуморо мебаранд. Интихоб аз они шумост! Ва ба ман бовар кунед, колонияҳои ноболиғон аллакай серодаманд ва онҳо бо хушнудӣ ба шумо озмоиш хоҳанд дод. Аммо агар шумо бо мо ҷанҷол кунед, он гоҳ албатта ҷойе пайдо мешавад!
  Димка хис кард, ки муфаттиш ва прокурор шухй намекунанд. Ва дар асл, онҳо метавонанд дар зиндон пӯсида шаванд. Ҳарчанд, аз сӯи дигар, ин воқеият нест, ки дар сурати имзои ӯ озод хоҳанд шуд. Оё бисёр мисолҳои фиреб додани полис вуҷуд дорад? Аммо чизи асосй дар Димка якравй ва якравй буд, ки баъди дар чазирахои марг буданаш равшан зохир гардид. Ва писарак бо қатъият эълон кард:
  - Не!
  Муфаттиш сахт гиря кард:
  - Чӣ чиз ғалат аст?
  Димка сахт гуфт:
  - Ман имзо намегузорам! Онҳо ба ман ҳамла карданд, мехостанд маро бо занҷир захмӣ кунанд ва ин худ дифоъ буд!
  Муфаттиш гиря кард:
  - Хуб, пас! Вай дар СИЗО аст, пас аз як ҳафта шумо донотар мешавед!
  Прокурор сар ҷунбонда, имзо гузошт:
  - Ҳоло ду моҳ дар ҳабс аст. Аммо албатта шумо метавонед пештар озод кунед!
  Муфаттиш гиря кард:
  "Ман фикр мекунам, ки боздошт барои писар хуб хоҳад буд!"
  Димкаро аз кабинет бароварда, ба зиндон бурданд. Занҷир заду занҷир Бача танҳо аз роҳ гузаштан лозим омад. Уро мебоист дар он чо кабул мекарданд.
  Димка бо занҷир занҷиркунон ба назди ду полис қадам мезад. Ман худро хеле бад ҳис кардам. Зиндон, камера, маҳбусони бад. Ва ӯ бо даст кашидан аз имзои иқрор худро ба мушкилӣ дучор кард. Ҳарчанд, аз тарафи дигар, пас аз ин шумо наметавонед аз он халос шавед.
  Димкаро ба утоқи навбатдорӣ бурданд. Ном, насаб, номи падар, чизхои киматбахо бо шумо.
  Баъд шӯриш. Як афсари милиса ва ду зани хилъати сафедпуш писарбачаро аз оина вориди ҳуҷра карданд ва чароғҳои иловагиро фурӯзон карданд. Фармон пайравӣ кард:
  - Либосатро каш!
  Димка оҳ кашид - мушкилот! Танҳо ҳайронам, ки чаро занон? Писарак шими ҷинс, футболка, кроссовка ва курткаашро кашид. Ман танҳо бо кӯтоҳи худ мондам.
  Зани ҷавоне, ки дар тан ҷомаи сафед дошт, гуфт:
  - Вай хуб сохта шудааст!
  Саркор фарёд зад:
  - Ва шими худро каш! Зинда!
  Димка, ки аз хичолат сухта буд, онхоро хам бардошт. Вай беихтиёр сурх шуда, худро пӯшонд. Корманди милиса дод зад:
  - Диққат! Дастҳо поён! Бодиққат нигоҳ кунед - ин қотил аст!
  Зане, ки хилъати сафедпуш дошт, ки ба хамшираи шафкат монанд буд, табассум кард ва дастпушакхои тунуки тиббиро пушида, хитоб кард:
  - Мо мисли онҳо чизе надидем! Ором шав бача, хола туро ламс мекунад!
  Вай ба муоинаи бадани Димка шуруъ кард. Ман мӯи писарбачаро, ки дар вақти дар ҷазира буданаш калон шуда буд, гузаштам. Вай ҳар як риштаро бодиққат шона карда, чизи пинҳоншударо меҷуст. Шояд ҳатто пул. Сипас вай нурро ба гӯшҳо ва бинии писарак пошид. Вай ин корро эхтиёткорона мекард, гуё ба умеди пайдо кардани чизе бошад.
  Сипас фармон дод, ки сарамро ба остонаи дар гузорам ва бо дастонам манаҳамро гирифт. Вай дасташро ба дахонаш бурд. Димка бо забонаш бӯй ва таъми резинро ҳис мекард. Зан паси милки худ, дандонҳо ва рухсораҳояшро ҳис мекард. Вақте ки вай решаи забонро пахш кард, писарбача дарди қайкунӣ ҳис кард. Бале, чӣ қадар ногувор. Даст то дами бодомак расида, нафаскашиаш мушкил шуд.
  Баъд, ниҳоят, зан ӯро фиристод ва табассум кард:
  - Ҳеҷ чиз нест!
  Саркор фармуд:
  - Давом дех Ольга! Аз сабаби хатари махсуси мавзӯъ, ҷустуҷӯи шахсӣ бояд ҳамаҷониба бошад!
  Зани сафедпӯст синаи Димкаро ҳис кард. Вай дастонашро бардошта, ба багалаш нигарист. Ва бо қувваи ғайричашмдошт вай нофро пахш кард. Димка нафас кашид...
  Пас зан истода пурсид:
  - Хуб, акнун бигзор вай хамвор шавад!
  Корманди милиса гиря кард:
  - Ин комилан боэътимод нест! Ба мақъадаш ҳам нигаред!
  Зани либоси сафедпуш сар ҷунбонд:
  - Барои ин ба шумо иҷозати махсус лозим аст! Ба ҳамин тариқ барои тафтиши шармгоҳи писар!
  Офицер суст фармон дод:
  - Хел, шайтони хурдакак...
  Димка бо шаъну шараф чавоб дод:
  - Ман писарам!
  Ва у ба осонй ба хамиш кардан шуруъ кард. Ман даҳ маротиба нишастам. Пас аз он занҳо пояшро муоина карда, аз миёни ангуштони пои ӯ гузаштанд.
  Пас аз он Димка худро дар ҳуҷраи дигар дид. Дар он ҷо як ҷавони дигаре, ки дар тан либоси маҳбас бо мӯйҳои кӯтоҳ ва дар даст мошини чопӣ дошт, гуфт:
  - Чӣ чизи нав?
  Корманди милиса ҷавоб дод:
  - Бале, ва хеле хокистар!
  Писарак хандид ва гуфт:
  - Аммо вай он қадар даҳшатнок нест! Хуб, дар курсӣ нишин ва ман мӯи туро мебурам!
  Димка нишаст. Бараҳна будан ҳоло ҳам ногувор аст. Ва баъд мӯи саратро мисли ҷинояткор тарошида. Барои боло бурдани он, буридан каме кунд буд ва буридани мӯям дардовар буд. Мӯйҳои ғафси сиёҳ ба фарш афтоданд. Мӯзаҳои кандашудаи ҷавони маҳкумшуда онҳоро поймол карданд. Ба назар чунин мерасид, ки бо ҳар як тори мӯй як пораи рӯҳи ҷовидонӣ меравад ва ту камтар озод мешавӣ. Димка табъи афсурда буд. Дар пеш камераи зиндон ва вохӯрӣ бо ҷинояткорони ноболиғ буд.
  Вале Димка аз хамсолони худ харгиз наметарсид. Ва пас аз сахт кардани "Чил ҷазира" он дигар даҳшатнок нест. Агар чизе бошад, ӯ ҷанг мекунад. Дар бораи зиндон чӣ?
  Дар бораи санҷиши дигар чӣ гуфтан мумкин аст? Ӯ ҳамагӣ чордаҳсола аст ва тамоми умраш дар пеш аст.
  
  
  ГИТЛЕР АСУЛХОИ ДАРОЗ
  АННОТАЦИЯ
  Ин нишон медиҳад, ки ғурур хушбахтии дуюм аст. Ва Фюрер тавонист дар соли 1940 на танҳо Бритониёро, балки пас аз чанд сол ИМА-ро низ забт кунад. Ва ин аз он гувохй медихад, ки катъият галаба мебахшад. Бо вуҷуди ин, духтарони зебои рус метавонанд лашкари Гитлерро мағлуб кунанд!
  Дар коиноти дигар, Гитлер катъитар баромад ва фармон дод, ки Англия фавран пас аз таслим шудани Фаронса. Дар баробари ин, Фюрер даъвати умумии ҳарбӣ ва меҳнатиро, аз ҷумла дар қаламрави ишғолшуда ҷорӣ кард. Немисҳо назар ба таърихи воқеӣ хеле зиёдтар ҳавопаймо истеҳсол карданд ва тавонистанд нерӯи ҳавоии Бритониёро пахш кунанд. Баъд фашистон на танхо куввахои харбй, балки флоти тичоратиро хам истифода бурда, ба метрополия фуруд омаданд. Онҳо хеле бомуваффақият амал карданд ва дар ҳаракат Лондонро забт карданд.
  Британия суқут кард, як ҳукумати тарафдори Олмон ва як подшоҳи комилан қонунӣ, аммо подшоҳи ҳамдардии Гитлер таъин карда шуд.
  Баъд аз ин, албатта, немисҳо тамоми мустамликаҳои империяи шериро торумор карда, онҳоро зери назорат гирифтанд.
  Ҳамла ба СССР пас аз як сол сурат гирифт, аммо бо танкҳои пуриқтидортар ва қувваи бузурги колонияҳо.
  Армияи Сурх якравона мукобилат нишон дод, вале ба хар хол тадричан таслим шуда, акибнишинй кард. Ба вай ин гуна хучумро нигох доштан душвор буд. Гузашта аз ин, Сталин боз артишро сафарбар накарда, зери ҳамла қарор гирифт. Онро мисли лоғар шикастанд.
  Ва "Палангон"-и нави Олмон ба ҷанг рафтанд. Ба мавкеъхои советй чй тавр фишор меоварданд, чй тавр доданд... Армияи Сурх таслим шуд, вале якравона чангид. Немисҳо хеле қавӣ буданд.
  Аммо Маскав то ҳол нигоҳ дошта мешуд. Пас аз он, Фриц ба ҷануб табдил ёфт. Сталинград барои онхо ха-кикатан дахшатангез гардид.
  Шахри сохили Волга якравона тоб меовард. Кушунхои советй пайваста ба хучуми чавобй гузаштанд. Худи онхо талафот диданд, вале ба олами дигар душманон хам фиристоданд.
  Душман бошад, микдори техника ва аскарони пиёдагардро гирифт. Кушунхои мустамликавиро ба чанг андохтанд. Пантерҳо аслан аз рӯи шумораҳо зиёд буданд. Танки пуриктидори "Лев" низ пайдо шуд. Ин машина аз хар тараф ва аз хар тараф ба сию чор надаромадааст.
  Санҷишҳои ҷангӣ самаранокии мошини Левро дар ҳама набардҳо нишон доданд, гарчанде ки таппонча бартарӣ дошт ва суръати оташфишонии он хеле дилхоҳ буд. Инчунин иҷрои ронандагӣ.
  Аммо ин танк, ки дар шароити нарасидани тупхои советии дорой иктидори баланди зиреҳбурӣ аз паҳлӯҳои қафо хуб муҳофизат карда шуда буд, дар рахнашавӣ қавӣ будани худро нишон дод.
  Бо вуҷуди ин, немисҳо Сталинградро гирифтанд ва тавонистанд Кавказро ишғол кунанд. Дар асл, қувваҳо хеле нобаробаранд. Дар байни арабхо, африкоихо ва хиндухо гуруххои бисьёре мавчуданд.
  Онхо чун тарма ба суи душман мешитобанд. Чанговарони советй барои чанг кардан вакт надоранд.
  Гайр аз ин, немисхо дар хаво бартарии калон доранд. Бисьёр самолётхо. Ва муборизони хеле қавӣ.
  Махсусан, "Фок-Вулф" бо яроку аслиха ва зиреххои фронталии худ - машинаи пуртаъсири двигатели пуркувват ба назар намоён буд.
  Ба мукобили вай СССР аз чихати мусаллахшавй ва суръат ракиби баробар надошт.
  ME-309 низ як аспи ҷангии хеле ҷиддӣ буд. Инчунин суръати баланд. Се тупи 30 мм ва чор пулемёт. Ба чунин қудрат муқобилат карда наметавонад.
  Ва немисхо бо полкхои хоричй харакат ва харакати шаркро давом медоданд.
  
  
  Дар нимаи дуйуми мохи май дар Оренбург мухорибахои шадид ба амал омаданд.
  Батальони духтароне, ки дар мухорибахо барои Сталинград борик шуда буданд, дар ин шахр, ки бо мухосираи машхури Емельян Пугачёв маъруф буд, бо фашистон вориди мухориба шуданд.
  Дар окоп командири батальон Аленка чои худро гирифт. Духтари капитан хеле зебост. Тибқи анъана, духтарони ин батальон танҳо бо бикини пойлуч меҷанганд. Аз ин рӯ, онҳо ҷодуи заминро истифода мебаранд, ки муҳофизати махсус медиҳад. Ва дар хакикат духтарон назар ба дигар звенохо хеле кам талаф ме-диханд.
  На хар кас дар Сталинград шаш мох зинда монда метавонад.
  Дар паҳлӯи ӯ Мария ҷингила бо мӯйҳои тиллоранг. Он инчунин аз байни оташ, об ва қубурҳои мис гузашт. Духтаронро дар худи гармои дузахи Сталинград имтихони сахт интизор буд. Онхо то охир мубориза бурда, зинда монданд. Ва сеҳри зодгоҳашон ба онҳо кумак кард.
  Эҳтимол, вақте ки шумо қариб бараҳна меҷангед, тир ва пораҳо ба шумо амалан зарар намерасонанд.
  Мария ба суи фашистон тир холй мекунад. Дар пеш, немисҳо барои наҷот додани хуни ориёиҳо, одатан сиёҳпӯстон, арабҳо, ҳиндуҳо ва дигар хориҷиёнро тарк мекунанд. Шумораи хоричиён дар Вермахт пай дар пай меафзояд ва онхоро бе рахм ба гафси чизхо мепартоянд.
  Дар ин ҷо африқоие, ки Мария куштааст, меафтад. Духтар ба ӯ бӯса мезанад ва мегӯяд:
  -Ба ту раҳм мекунам! Шумо намемиред, зеро шумо мехоҳед!
  Ва боз духтар бо милтик ба араб мезанад. Кушунхои мустамликавии вермахт рахна мекунанд. Аллакай гарм ва бароҳат. Фашистон кушиш доранд, ки давраи соле, ки хама чо гул-гулшукуфй ва офтобй аст, cap кунанд. Туфончиён дар осмон наъра мекунанд. Мисли навтарин ҳавопаймоҳо, шумораи онҳо мунтазам меафзояд, инчунин TA-152, ки ҷойгузини Фокке-Вулфҳои кӯҳнаро гирифтанд. Бо вуҷуди ин, охирин ҳоло ҳам мубориза мебаранд.
  Мариям тиллоранг бо пои урёну зебои худ як пораи сафолро ба дур тела дод ва чир-чир-чи-чир кард:
  -Заминамро оҳу нола пора-пора кард, киштзорҳо ба хун сер шуд... Афсӯс, ки дар биҳишт ҷой барои афтодагон нест, танҳо дар хокистар, сафедорҳо давр мезананд.
  Ва боз ҳинду аз тири ӯ афтод. Бале, шумо бояд хориҷиёнеро, ки мисли хӯроки туп гирд оварда шудаанд, кушед. Дигар чӣ тавр? Дар акси ҳол, онҳо шуморо мекушанд.
  Сурх Алла. Духтари оташин, муйхои дарози мис-сурх, ки мисли байраки чанговаронаи пролетарй чилва мекунад. Духтар на танҳо дар бикини, балки ҳатто бе лифт баромад мекунад. Вай мисли, вай сард аст. Ва он инчунин ба таври ҳайратангез дақиқ тир мезанад. Гоҳ-гоҳе сарбозон аз тири вай бо сари сӯрохшуда меафтанд.
  Баъд Алла бо ангуштони пойи худ граната мепартояд. Тӯҳфа бо траекторияи шикаста парвоз мекунад ва ба анбӯҳи арабҳо мерасад. Садои таркиш ба гуш мерасад... Якчанд ҷасади вайроншуда ба ҳаво партофта мешавад!
  Алла аз болои шушаш фарёд мезанад:
  - Ман мехостам дарзмол созам - ногаҳон фил шуд!
  Анюта, як малламуй дилрабо, даббоб ва хеле борик, кадбаланд, кади миёна, вале мукаммал сохта шуда буд, низ тир холй кардааст. Вай кофирро ба купруки биниаш зад ва суруд:
  - Бол мисли занбур - гул ба ҷои гӯш!
  Духтарон хеле аник оташ зада, пай дар пай харакат мекунанд.
  Матрёнаи калону гуштин баъди Сталинград андаке вазн гирифт. Вай хам духтари зебоест, ки падояш васеъ, вале камараш нисбатан танг аст. Вай аз ин дӯзах гузашт ва Серёжкаро аз даст дод. Пионери далер, ки барои немисхо дом ихтироъ мекунад, дастгир карда шуд. Ин хеле хуб кор накард.
  Аммо баъд Матрёна механизмро аз кор баромад ва мина ба зери танки немисхо афтод. Пантера 2 осеб дид ва қатъ шуд ва сахт газида шуд.
  "Мушхо" холо хам дар чангхо иштирок мекунанд. Ин танк бо вазни вазнин ва зинда монданаш фарк мекунад. Аммо "Е"-100 низ пайдо шуд. Ин машинахо кам му-хофизат ва чолоктар нестанд. Лев-2 низ ҷанговар аст, инчунин як мошини хуб муҳофизатшуда ва сабуктар аз пешгузаштагони худ. Барои "Шер" немисхо аксар вакт тупи 150-мм-ро истифода мебаранд, ки барои хучуми шахрхо кулайтар аст. Баъзе "Шерхо" низ бо асбобхои бомбаандоз мусаллах мебошанд.
  Аммо немисхо танкхоро эхтиёткорона пеш карда, аскарони пиёдагардиро ба пеш мепартоянд.
  Солдатхои мустамликадорон ба пеш харакат мекунанд. Мусиқии девонаи дрифт навохта мешавад!
  Алла аз пулемёт тир холй мекунад... Солдатхо меафтанду мисли хуни тарбузи бо бел шикаста мечакад.
  Рӯйхати сурх мегӯяд:
  - Барои Ватан, барои Сталин армияи пурзуртаре нест! Мо барои хушбахтии одамон сахт мубориза мебарем! Ва Пешвои мо болҳои лоҳин дорад... Ба умед нур мебахшад! Зарбаи болгаи пулодй ба сари мо субх овард!
  Алла месарояд ва тир меандозад. Вай дар ҳақиқат зебо аст. Вай синаҳои даббобу тиллоӣ-зайтунӣ дорад, ки пистонҳои тарбуз пухтааст. Ин духтар чӣ қадар лазиз аст! Тасаввур кардан душвор аст, ки чизи бештар таъсирбахш ва ҷолибтар. Бачаҳо ба ин Амазонка танҳо бо panties борик нигоҳ мекунанд.
  Духтараки сурхпуш панҷ ҳиндуро ба замин афтонда, месуруд:
  - Вакташ мерасад, кайхоннавардй инкишоф меёбад... Ва барои мо чанг романтикаи баланд аст!
  Ва духтар боз хандид... Ва боз оташи хайратовар ва аҷоиб дақиқашро кушод.
  Немисхо ба мудо-фиаи пурзур дучор омада, боз самолётхои хучумкунанда ва самолётхои бомбаандозро ба чанг мепартоянд. Кушунхои пиёдагард акиб шуданд, ба мавкеи духтарон снаряду бомбахо борида истодаанд.
  Ва танкхо аз дур кор мекунанд. Алена фармон медиҳад:
  - Ҳама дар блиндажҳо пинҳон мешаванд!
  Ва худи ӯ боқӣ мемонад, ки дар рӯи замин мушоҳида кунад. Тайёрии артиллерияи фашистон пурзур аст. Ва бомбаҳои боз ҳам хатарноктар. Баъзеи онҳоро чунин ҳаюлоҳо ба монанди Ю-488 ва навтарин TA-400 мепартоянд. Бомбахои вазнашон нух тонна меафтанд ва кобилияти вайрон кардани блиндажхо ва истехкомхоро доранд. Аз мавҷи таркиш Аленка ба боло парешон шуд ва пошнаҳои урёнаш ба тӯдаи сангҳо сахт дарднок бархӯрд.
  Пойҳоям сӯхт. Аммо дар акси ҳол, капитандухтар осеб надидааст. Ва бомбаи хеле пурқуввате партофта шуд, ҳатто гурриши он гӯшамро баста буд. Не, дар ҷаҳон ҳеҷ чиз рӯй дода наметавонад.
  Аммо духтарон дар ҳақиқат сатҳи зинда мондани ҳасад мебаранд. Дар ҳоле ки мардон мемиранд ва мемиранд!
  Аленка ба хотираш омад, ки Юлиус чавон уро чй тавр навозиш мекард. Чи гуна аз шикам, по, зону, рон ва синааш бусид. Чй гуворо аст, ки ба як марди чавону зебое, ки навакак ба муйлабаш шурУъ карда-аст, поймол кардан. Аммо баъд Юлиус дар блиндаж вафот кард, ки дар натиҷаи зарбаи мустақими бомба ғарқ шуд. Ва аз он хатто чои таре намонд.
  Ҷавон ба... куҷо рафт? Ба биҳишт, ба дӯзах, ба фаромӯшӣ? Аммо чизи асосй он аст, ки у холо дар руи замин нест. Ва Аленка дар ин бора хеле аламовар аст.
  Кош ин сари Гитлерро ба кундаи дарахт мебурд. Чанг ба наздикй се сол давом мекунад. Фашистон аллакай ба Оренбург зада даромада истодаанд. Пичкахояшон аз дур рахна мебурд.
  Аленка бо ошикии бузург ва табъи худ фарк мекард. Вай одатан сарбозони ҷавон ва ҳатто ҷавонро бартарӣ медод. Ва дар фурсати аввал вай ошиқона оғоз кард. Алена дӯст медошт, вақте ки ҷисми пурқувват ва тарбияткардаи ӯро мардони зебо навозиш ва ламс мекарданд. Дар солхои чанг ахлок оддйтар шуд ва касе ба он факти бо мардон муно-сибат кардани офицери Армияи Сурх ба таври махсус нигох намекард.
  Аленка мисли гурба сила кардан ва мехру мухаббатро дуст медошт. Ва барои ӯ ин хушнудии олӣ аст. Махсусан сина, пойҳо, бачадон ва гардан ҳассос мебошанд.
  Аммо чӣ қадар дӯстдорони ӯ аллакай ба дунёи дигар гузаштаанд! Чанг чи кадар маккорона ва бад аст. Гарчанде ки мардон ба Аленка часпиданд. Кош ин кадар зебой мебуд, бо тамоми чехра, сурату овозаш баромад.
  Ва умуман, вақте ки зан ҷавон аст, вай бештар зебост. Ана, панч нафари онхо, ки кариб аз аввали чанг нола мекунанд - хеле дилкаш... Чор духтарак муйсафед ва яктоаш сурхпуш. Мисли ситораи панҷгӯша. Онҳо дӯзахҳои зиёдеро аз сар гузаронидаанд, аммо ҳеҷ гоҳ осеби ҷиддӣ надидаанд. Агар харошидан набошад.
  Одатан ҳама чиз дар Аленка мисли саг шифо меёфт ва ягон доғ боқӣ намемонд.
  Ва ҳоло: бомбаҳо меафтанд, снарядҳо метарканд, аммо вай ҳатто парво надорад! Ин ҳама хандаовар аст!
  Ҳарчанд не... Дар ҷанг вақтхушӣ нест. Ва баъзан духтарони батальони вай хам мемуранд. Ҳатто пойҳои луч барои духтар кафолати ҷовидонӣ нест. Ва дар Сталинград, дар батальонҳои мардона, аслан ҳама аксар вақт кушта мешуданд.
  Шахри сохили Волга худро шухрат фаро гирифт. Онхо дар давоми шаш мох хучуми кушунхои гитлериро боздоштанд. Немисхо ва хамрохони онхо дар мухорибахо барои Сталинград кариб як миллион нафар халок ва ярадор шуданд. Ростӣ, бештари кушташудагон хориҷиён буданд!
  Фюрер аз тамоми гушаю канори замин ба Руссия кушунхо овард! Хатто зархаридони америкой, асосан аз немисхо буданд. Бисёре аз ҳиндуҳо. Хиндустон кишвари серахолист ва Фюрер амр дод, ки мардон хамчун хуроки туп фаъолонатар истифода шаванд. Ва занони ҳиндуро ба ҳарам мебаранд. Дар асл, дар Рейхи сеюм ба якчанд зан иҷозат дода шуд. Папа бо истифода аз силоҳ ба ин иҷозат дод. Ва дигар калисоҳо тасдиқ карданд. Худи Фюрер нуктаи назари худро дар бораи хуни ориёихо аз нав дида баромад. Ба немисҳо пас аз интихоби иловагӣ иҷозат дода шуд, ки занҳои славянӣ, аврупоӣ, арабӣ, ҳиндӣ дошта бошанд - ба шарте ки онҳо ягон нуқсони ҷисмонӣ надошта бошанд ва комилан солим бошанд. Издивоҷ бо занони сиёҳпӯст мамнӯъ буд, аммо истифодаи занони африқоӣ дар фоҳишахонаҳо манъ набуд, балки танҳо бо роҳи пешгирии ҳомиладорӣ. Пас аз интихоб издивоҷ бо занони Ҷопон, Тайланд ва Корея иҷозат дода шуд.
  Аммо боз, талабот ба зебоӣ, маълумоти беруна, саломатӣ ва набудани нуқсонҳои ҷисмонӣ буд. Акнун роли зотпарварй паст мешуд. Дар SS дивизияхои хоричй назар ба дивизияхои Германия хеле зиёданд. Ва Вермахт аз хориҷиён пур шуд. Кушунхои мустамликадорон тамоман аз аборигенхо иборат буда, ба онхо немисхо фармондехй мекарданд.
  Фюрер ташкили лашкарро аз Чингизхон гирифта, халкхоро ба хам омехта, лашкари рангоранг ташкил мекард.
  Албатта, дар ин гуна шароит СССР охиста-охиста чанги чангро бохт. Ин марги стратегӣ моро маҷбур кард, ки махсусан ихтироъкор бошем. Аммо фурсати гайричашмдошт ба амал омад: Штатхои Муттахида, ки дар он чо аллакай исьёни африкоихо ва намояндагони миллатхои лотиниро пахш карда тавониста буданд, корро оид ба бомбаи атомй пурзур карданд. Ва агар мо боз чанд вакт истода бошем, дар сурате, ки чанг бо Штатхои Муттахида давом дорад, бо рейхи сеюм созиш бастан мумкин аст.
  Ва шояд дар он чо фашистон ба дарачае чанг кунанд, ки дигар чанг кардан намехоханд. Ва он вакт Россиян Советй зинда мемонад.
  Бомба-ронй ва тирборони азими артиллерия ба охир расид. Ва ҳамла боз оғоз меёбад. Шаҳр аллакай ба харобазор табдил ёфтааст, ягон хонаи солим боқӣ намондааст. Афсус, ки душман хеле бераҳм ва қавӣ аст.
  Духтарон ба руи замин мебароянд ва бо аскарони пиёда омадаистодаро бо оташ пешвоз мегиранд. Танкҳо медароянд...
  Алёнушка хиндуро тирборон карда, пичиррос зад:
  -Худованд ба нобиноён чашмонашонро боз кунад ва пушти камбаѓалонро рост кунад!
  Пас аз он зебоӣ пардаро пахш кард. Вай боз ҳадаф гирифт ва мех зад. Вай ба араб зад ва чашмони ёқути худро дурахшид. Вай пои луч, кабуди чанголудашро аз болои шагал давид. Духтарак худро каме хичак ҳис кард. Вай хандид. Он шавқовартар шуд. Зебоӣ боз тир зад.
  Алёнушка тир холй карду табассум кард... Ва зад. Маҷбур кардани рақибон ба таваққуф ва яхбандӣ. Душман оташи чавобй дод. Норинҷак партофту гурриш кард...
  Баъд боз штурманчиён пайдо шуданд. Шумораи онхо кам буд, вале дар он чо машинахои реактивй парвоз мекарданд, ки ракетахо мепартофтанд. Фашистхо ба мавкеи духтарон гранатахо партофтанд. Аммо пойҳои урёну занона ба назар чунин менамуданд, ки аз мағлубият муҳофизат мекунанд. Ва чанговарон, ки дар тирпарронй ғарқ шуда буданд, аз оташ наҷот ёфтанд.
  Харакати аскарони пиёдагарди душман катъ гардид. Фашистхо мехостанд, ки сурххоро бо ракетахо партоф-та дуд кунанд.
  Аленка дар фосила пинхон шуда, хитоб кард:
  - Аммо аз тайга то бахри Британия... Армияи Сурх аз хама пурзуртар аст!
  Алла-мӯйсафед низ ба фосила фишурда, аз зарбаи пораҳо худдорӣ кард. Духтари зебо ба ёд овард, ки чӣ гуна ӯро ҳамчун навраси кунҷӣ пас аз як танқид боздошт карданд.
  Ҷустуҷӯро дар ёд дорам. Онҳо зани ҷавони боздоштшударо маҷбур кардаанд, ки либосҳояшро пӯшонад. Ду зани дастпӯшпӯш бодиққат бинӣ, мор ва даҳони духтарро ҳис карда, ба авраташ нигоҳ карданд. Чӣ қадар таҳқиромез, хиҷолатовар, даҳшатнок, даҳшатнок буд. Вақте ки ӯро ба камера оварданд, Алла хеле тарсид, то худро дар ширкати ҷинояткорони дигар пайдо кунад. Аммо дар камера мисли ӯ духтарон, қариб ҳама фарзандони афроди таъқибшуда буданд. Ва бадтарин чиз ба амал наомад.
  Аммо дар камера нишастан душвор буд: он танг буд ва посбонон тез-тез ворид мешуданд. Бо кӯчактарин сабаб ва бесабаб латукӯб карданд. Ба посбонон махсусан бо калтак задан ба пошнаи духтаронро дӯст медоштанд. Бо вучуди сардии хучрахо духтаронро пои луч нигох медоштанд, пойхояшон аз зарбахои пай дар пай варам карда буданд.
  Ҷустуҷӯҳо як бадбахтии дигар шуданд. Онҳо дар як рӯз чанд маротиба гузаронида мешуданд ва хеле дардовар, нохушоянд ва хоркунанда буд.
  Онҳо ба ман кам ғизо медоданд ва дар сайру гашт маро қамчин мекарданд. Алла шаш моҳро дар паси панҷара, дар таҳқиру таҳқиру таҳқир, лату кӯб ва ҷустуҷӯҳои таҳқиромез гузаронд. Ва он гоҳ, дар зери Берия, вай ба колонияи меҳнатии кӯдакон фиристода шуд. Ҳатто бидуни мурофиа.
  Алла дар он чо аз соати панчи пагохй то бевактии бегох хамрохи духтарони дигар кор мекард. То cap шудани чанг... Ва духтараки калонсоли сурх ба фронт гурехт. Ман бо даҳҳо духтарони дигар ин корро карда тавонистем.
  Реҷаи низомии вай оғоз ёфт. Аммо дар солхои чанг шайтони сурхро назар ба колонияи мехнатй хеле бехтар хис мекард. Ҳукми зиндон ва ҷазо барои пирӯзӣ то ҳол бар вай овезон буд. Аммо ба Алла, ки аллакай бо ду орден мукофотонида шуда буд, даст нарасид.
  Духтар дар колония бисьёр чизхоро аз cap гузарондааст. Аз ҷумла ишқ - писарон дар казармаҳои навбатӣ зиндагӣ мекарданд ва сарфи назар аз мамнӯъияти расмӣ, онҳо ба сӯи духтарон рафтанд. Ва онҳо низ дар навбати худ мехостанд ҳаромро бидонанд. Аллакай, ба хар хол ин дархол писанд омад. Духтараки сурхрӯй ҳаловати гунаҳкорро ҳис мекард.
  Бо вуҷуди ин, вай дар ҷанг низ бахт надод. Ҳамеша пас аз алоқаи ҷинсӣ мард ё ҷавон дар ҷанг мемурд. Гуё дар сари сурхча ягон хел лаънат бошад. Илова бар ин, бе ягон истисно. Аз ин рӯ, бо вуҷуди зебогии худ, Алла шӯҳрат пайдо кард ва мардон аз ӯ дурӣ ҷӯянд.
  Иблиси сурхрӯй аз нарасидани таваҷҷӯҳи мардон азоб мекашид. Ва ӯ аз куштани одамон лаззат ёфт. Ва боз ба душман тир холй карда, чун паланг табассум кард.
  Алла марди сиёҳпӯстро тирборон карда, ӯро дар асирӣ тасаввур мекард. Бо ин гуна марди «оматбаланду зебо кайф кардан шав«овар буд. Умуман, бозӣ кардани нақши фаъол бо мард барои сурхрӯй маъмул аст. Вай зани қавӣ ва устувор аст. Дар бораи он ки ин мард дертар кушта мешавад, чӣ гуфтан мумкин аст? Бале, вай гуногунрангро дӯст медорад!
  Дар замони осоишта комсомолдухтарон барои бадахлокй чазои сахт мегирифтанд, вале дар солхои чанг ахлок хеле озодтар гардид. Ин аз афташ окибати наздик будани марг аст, вакте ки шуъбаи махсус аз ифроткорй чашм мепушад.
  Баъзан Алла аз фоҳишагии худ шарм мекард. Вақте ки ӯ ҳатто нишонае намепӯшад ва синаи урёнашро меҷунбонад. Ба ёдам Марям, духтари диндоре омад, ки ҳанӯз бокира буд. Ҳарчанд, вай эҳтимол аз ҳама бонувон ва шаҳвонтарин панҷ аст. Аниқтараш, ҷолиб, бо бегуноҳии фариштаиаш.
  Бо вуҷуди ин, Мария дар тирпарронии худ хеле дақиқ, шояд ҳатто аҷиб аст. Ҳамин тавр вай бо як тир ду арабро дақиқ зад. Ва бегуноҳ табассум карда мегӯяд:
  -Худованд маро бубахш, вале ман ба Ватан хизмат мекунам!
  Мария хеле зебост... Вай каме хиҷолат мекашад, ки бояд танҳо дар бикини мубориза барад. Аммо он аз мағлубият муҳофизат мекунад. Инро амалия исбот кардааст. Мария ҳанӯз духтарак буд, ҷангро оғоз кард. Вай дар се сол калон шуд, аммо барои духтарак то ҳол лоғар, бакорат ва қади муқаррарӣ ба назар мерасад. Аъзоёни дигари чор нафар дарозтар, мушакҳо бештаранд ва Матрёна дар асл гов аст - ҳарчанд гови хеле қавӣ.
  Мария тир холй карда, Серёжкаро ба хотир меорад. Писари бечора. дастгир шудам. Ва ин бадтар аз марг аст. Аз ин рӯ, аввал ба шиканҷа, баъд ба қатл дучор шуд. Ва маълум нест, ки дигарон ба ин чӣ бархӯрд мекунанд.
  Мария тир холй карда, аз чо бархоста, тир холй кард. Ҳиндуҳои кушташуда дароз кашида, як кӯлчаи хунро раҳо карданд. Зебои мӯйсафеди тиллоранг мегӯяд:
  -Эҳ... худоёни зиёд дорӣ, аммо осмон нест!
  Мария боз мехкӯб зад, зад ва суруд хонд:
  - Раҳмат ба биҳишти гумшуда... На барои мо, на ба фарзандонамон, на барои наберагонамон... Аммо онҳо танҳо ба садоҳои фиребанда одат мекунанд!
  Мария аз тир холй карда, шарикони пеш-рафти фашистиро кушт ва месуруд:
  - Рон кардем, рафтем, ронд - кайхо мо... Рохи аз душворй ба душворй, аз чанг ба чанг! Рон кардем, рондем, рафтем - кайхо... Дарьёхои лашкар, чанги хунин мешиканад! Ҷанги хунин!
  Ва духтарак худро ба замин сахттар зер мекунад. Ва Шерҳо аллакай пеш мераванд. Танкхои немис гурриш карда, бочкахояшон ба ларза меоянд.
  Мария гиря карда гуфт:
  - Ана, вай меояд, марг!
  Духтаре, ки муйхои тиллоранг дошт, ба суи солдате, ки ба суи мавкеъхои Армияи Сурх хазида мерафт, бо туфангча тир холй кард, ки ба он дидори оптикй пайваст карда шуда буд.
  Ман дидам, ки чашмаи хуне, ки аз сари душмани маргбор пошида мешуд.
  Мария дар твиттер навишт:
  -Снайпер... Шумо хато мекунед!
  Аллох бо овози баланд гуфт:
  -Агар пойҳои худро дароз кардан нахоҳед, аз рӯи либосатон ҳукм накунед!
  Мария пойҳои латиф, урёну даббохтаашро чунбонд. Тасаввур кардам, ки ҷавоне, ки чеҳраи паланг дошт, кафи кафи кафашро равон мекунад. Ин шояд чӣ қадар хуб мебуд.
  Аммо баъд вай бо ғазаб хурӯшид:
  - Ман ҳамаро мағлуб мекунам!
  Алло, ки худаш кофиру беимон буд, тамасхуромез гуфт:
  - Ва бе ёрии Худо?
  Мария тир холй карда, чир-чиррос зада чавоб дод:
  -Не, бо ёрии Худо!
  Алла дандонҳои марворидашро дурахшид ва гуфт:
  -Аммо Худои ту таълим додааст: агар рухсораи ростатро занӣ, чапатро гардон!
  Мария дархол чавоб надод. Вай боз як-ду тир холй карда, лухтакхои фашистиро торумор кард. Ва вай оромона гуфт:
  - Аммо пас аз он ки шумо ба рухсораи чап задед, чӣ кор кунед - Худо Исо намегӯяд. Ва фашистон ба халки мо зарбахои бисьёре заданд!
  Алла аз ҷояш парид. Вай бо пои урёнаш граната партофт ва як сутуни пур аз чангро боло бардошт ва наъра зад:
  - Берлин кариб дар ихтиёри мост... Ба воситаи дурбин мо Рейхстаги лаънатиро мебинем! Дар тамоми сайёра сулху осоиш ва хушбахтй хукмфармо хохад шуд... Ман дар ин бора ба шумо дар шеърхоям накл мекунам!
  Ва сурхчатоб рахна зада, як хатти тамоми фашистонро бурид. Баъд вай боз гранатаро лагад дод.
  Вай духтари қавӣ аст. Дар лагер вай маҷбур шуд, ки сангҳоро аз субҳ то шом кӯч диҳад ва Алла супермени ҳақиқӣ шуд. Вай гранатаро бо пои худ назар ба дастонаш хеле дуртар партофт.
  Рӯйсамар дӯст медошт, ки пойҳои бараҳнааш аз болои ангишт ё болои барф давида равад. Вай аз ин лаззат бурд...
  Худованд онро гирифт ва шикаст:
  -Аммо шав«и дигар дорам... Ин «удрат аст, тан®о «удрат!
  Иблиси сурхрӯй тир холӣ карда, краутҳо ва рафиқони онҳоро парронд ва наъра кард:
  - Тиллову пул лозим нест! Ва лозим аст, ки дар пеши назарам... Мардум ба зону буданд, одамон ба зону буданд, дар тамоми рӯи замин!
  Кушунхои пиёдагарди душман бозистоданд. Танкхо боз хам бештар харакат карданд. Мошинхои вазнини "Лев", "Муш", "Е"-100, "Тигр"-2 - снарядхои тирпарронй. Пантера 2 низ паҳн шуд. Мавқеъҳо месӯхтанду пора-пора шуданд, морҳои дуд ба осмон баромаданд.
  Яке аз духтарон пойҳояшро суруд. Вай доду фарёд зад ва дар пайи тӯлонӣ оташ кушод. Зебои дигаре синаашро бо пораи пора бурида буд. Синаи паҳлавон кушода шуду сурх шуд. Чеҳраи духтар сурх шуд.
  "Маус", ки вазнинтарин танки немис буд, аз тупхои худ тир мезад. Ва ӯ ҳама чизро дар роҳи худ нобуд кард.
  Аммо чанговарон дар вакташ ба акиб чахиданд. Онҳо хеле чолоканд. Алла ба тарафи Муш граната партофт. Яке аз пулемётхои немисро хомуш кард.
  сурхчатоб онро гирифта, бо шавк суруд:
  - Бигзор онҳо бесаброна гузаранд - танкҳои зиреҳпӯш аз кӯлҳо...
  Баъд аз ин духтарак боз бо пои урёнаш граната партофт ва ба автомати дигари "Муш" бархурда, тонашро шикаст. Пас аз он Худованд нидо мекунад:
  - Ман олиҳаи марг ҳастам, ки Гитлер аз ӯ метарсад!
  Танки немисхо истод. Танкчиён дар баробари аз даст додани пулемётхо хиссаи шерии боварии худро аз даст доданд. Ва "Муш" аз бочкаи кутох тирпарронй карда, ба коркарди харобахо шуруъ намуд. Яке аз пораҳо ба пошнаи Алла бархӯрда, каҷи зебои кафи духтарро сӯзонд.
  Зебоӣ онро гирифту суруд гуфт:
  - Ҷаллод пошнаи маро сӯзонда истодааст, гиря ба гӯшам мерасад!
  Мария бо як зарбаи хуб дидгоҳи оптикии Мушро шикаст. Ва танки азим ба берун баромад ва ба гардиш даромад. Маълум аст, ки кариб дусад тонна пулод дар кучо кур-курона поймол карда мешавад. Танҳо барои раҳоӣ аз мушкилоти бештар баргардед.
  Баъд "Лев"-2 ба майдон баромад. Мошини мукаммалтар кушиш мекунад, ки бо оташи тупи 150-миллиметра тамоми фазоро дар пеши худ барорад. Духтарон дар чавоб ба фашистон бинии худро боло мекунанд.
  Мария бо пои чизилаш граната мепартояд. Тухфа ба танк намерасад, аммо аскарони пиёдагардро аз торумор мегардонад. Як африқоӣ ҳатто сари худро канда буд. Вай кулоҳ дар тан дошт, чарх зад ва рост ба хишт бархӯрд.
  Духтари тиллоруй гуфт:
  -Ҳамааш ба хости Худост... Хатто хатоҳо!
  Алла дар чавоб бо шавку завк месуруд:
  - Хама чиз дар дуньё ба баландии бихишт вобаста аст... Аммо дурустии чашм, вале дурустии чашм - танхо ба худи мо вобаста аст!
  Мария боз тир холй кард. Вай чашми оптикии "Лев"-ро шикаста, оқилона қайд кард:
  - Ва Худо дақиқ медиҳад!
  Алла дандонҳояшро нишон дода, пои урёнашро ба шишаи шикаста зад. Ман ҳис кардам, ки чӣ қадар гуворо буд, вақте ки ягон чизи тез кафи бараҳнаамро сӯрох кард. Ва вай наъра зад:
  - Дар ҳама чиз ба шумо маҳорат, сахтгирӣ, омӯзиш лозим аст - вагарна файз вуҷуд нахоҳад дошт!
  Мария бо чехраи таназзули шикам ба суи фашист тир холй карда, месуруд:
  - Ва барои Краутҳо файз он аст, ки пӯстро аз косахонаи сар канда! Ва хоидан, хоидан, хоидан - онро бо чирки гарм бишӯед!
  Алла чеҳра кард, парронд... Сарашро ҷудо карда пичиррос зад:
  -Чӣ гапи беинсоф доред!
  Чеҳраи Мария рангпарида шуд ва пичиррос зад:
  - Худоё маро бубахш, гунаҳкор!
  Алла хандид. Вай як духтари беақл буд. Ва дар колонияи мехнатии бачагон онхоеро, ки аз худаш заифтар буданд, мезад. Ва он сурхча бешарм аст. Ва Алла мехост, ки Марияро аз мӯи тиллояш кашад. Ва на бо дастҳо, пойҳо.
  Ва Алла дасту пои урёнашро ба мӯи баргеи духтари масеҳӣ дароз кард ва ҳамин ки бо ангуштонаш риштаҳоро гирифт, кашид.
  Мария фарьёд мезанад ва ба акиб бармегардад ва мегуяд:
  -Ту девонаӣ?
  Аллох тамасхуромез гуфт:
  -Пас Худо сабр кард ва туро фармуд!
  Мария мушт афшонд:
  - Куфр нагӯй, ҷон!
  Аллоҳ ҷавоб дод ва суруд хонд:
  -Ва Худо боз ханда пора-пора мешавад - ман ба ҳама чӣ кор дораму ту аз ман чӣ кор?
  Мария сар ҷунбонда гуфт:
  - Шумо ҳар рӯз таваккал мекунед! Ва дар баробари ин, ки фурсати дар як дакика ба дузах рафтанро дошта бошед, бехаёёна ва харфхои бад мегуед!
  Сӯхсафед маҷрӯҳ кард. Вай бо ангуштони пои бараҳнааш як пораи шиша гирифта, ба даҳон партофт. Ман онро бо забон гирифтам. Вай стаканро хоиданду ду бор андеша накарда, як нӯшоба гирифту гуфт:
  - Ҷаҳаннам моро дастгир намекунад!
  Мария чашмонашро сахт ғелонда, гиря кард:
  - Шумо ба ҳеҷ куҷо намеравед! Бӯси оташ!
  Алла танҳо дар ҷавоб чашмони зумуррадашро духт. Ва вай ба суи фашистон граната партофта гуфт:
  - Вакте ки чанг давом дорад, биёед ихтилофхои худро фаромуш кунем!
  Мария беҷо гуфт:
  -Худо аз они Худост ва аз они қайсар аз они қайсар!
  Алла як гардиши дароз карду илова кард:
  - Ва Гитлер шайтон аст!
  Мария оташ кушода, боз чанд касро зер карда, фикр кард. Чӣ гуна метавон ба чунин таназзули ахлоқӣ расид, ки Гитлер расида буд? Чӣ гуна ҳайвони ваҳшӣ дар шакли одам аст? Он золими хунин, ки инсоният аз замони Одаму Ҳавво ӯро намешиносад. Ва дар айни замон бениҳоят хушбахт. Шояд ҳатто хушбахттарин ва муваффақтарин ғалаба дар тамоми таърихи башарият.
  Аммо Русия як чормағзи сахте буд, ки барои фашизм мешиканад. Чанг дар шарк ба наздикй ба соли чоруми худ дохил мешавад. Оре, фашистон пеш рафта истодаанд. На он қадар зуд, балки боварӣ. Танхо дар фасли зимистон ба Армияи Сурх муяссар шуд, ки краутхоро андаке пахш кунад. Ва холо душман боз хучум мекунад.
  Духтар дуруст ва хеле хуб тир зад. Танки "Лев" манзарахои оптикии худро гум карда, боз ба акиб гашт ва гурехт. Ва "Пантера"-2... Танки бо зарфи дарозу ғафс ва манораи нисбатан хурд.
  Мошини самаранок. Ки кариб ягон мастодонро аз байн бурд. Дар ин чо Алла бо пои дилфиреби худ граната партофта, бочкаро вайрон кард.
  Иблиси сурхрӯй чашмонашро ба ранги баҳр тоб дода, пичиррос зад:
  - Ман бинии онхоро мешиканам!
  Немиси музааш шикаста ба акиб бармегардад. Роххо мисли мошини чолок меларзиданд. Бале, духтарон як тактикаи қулай ва муассир ихтироъ карданд. Вақте ки зиреҳ дастнорас аст, бочкаҳоро зада, бо гранатаҳоро шикастед.
  Ва Мария, ки ҳадафи хуб дошт, дақиқ тир мезанад, ки гӯё вай воқеан набераи Робин Гуд бошад. Ва зебои мӯйҳои тиллоӣ хитоб мекунад:
  - Бо баҳонаи ҳадафҳои инсонпарварӣ,
  Барои сохтани биҳишт дар рӯи замин...
  Гитлер ба рохи фашизм гузашт -
  Маъбадро Шайтони зишт сохтааст!
  Ва вай мисли як муқаддасоти ҳақиқии нобудкунӣ тир мепарад. Пои бараҳна ва кандашудаи вай пораи шишаро партофта, ба араби рост ба маркази пешонии ӯ мезанад. Ва писари биёбон бо рефлексионй тешаки пулемётро кашида, даддо шариконашро мебурад.
  Алла маъкул дониста гуфт:
  - Ва шумо зуд ёд мегиред! Ва шумо дар пеши чашми худ пешравед!
  Ҷанговари сурхрӯй низ бо ангуштони урёнаш як пораи шиша партофт ва ба чашми африқоӣ зад. Он таркид ва ба як даста граната афтод. Ва даҳҳо ҷангҷӯёни дигар ба осмон парвоз карданд, ё ҷаҳаннам - чӣ гуна бояд дар бораи тиҷорат қарор қабул кард!
  Алла дар твиттер навишт:
  - Ҷаҳаннам ҷои бад хоҳад буд, ки сарпӯшро канда ... Ва шамшери бокираи муқаддас - душманонро кӯфтааст!
  Ва шайтони сурхрӯй боз гардиш дод ва пичиррос зад:
  - Барои ту тобути тан®о аз хокистар сохта мешавад ва дар мотам муси«ї мешавад!
  Мария дархол ба ду пояш граната партофт ва бочкаи танки азими Е-100-ро шикаста, занг зад:
  - Барои ҷалоли Худованди Масеҳ!
  Дар коиноти параллелй СССР давраи хеле душворро аз cap гузаронд. Аммо Гитлер Россияро ба охир нарасонд. Вай аз овозахое, ки гуё Штатхои Муттахида барои сохтани бомбаи атомй кушиш мекунанд, хеле ба ташвиш афтода буд. Аниктараш, хатто овозахо не, балки маълумотхои разведкавй, ки аз разведкахои пуриктидори немис пинхон шудан имкон надоштанд. Ва бомбаи атомӣ як чизи даҳшатнок аст, гарчанде ки гирифтани Рейхи сеюм аз хориҷа осон нест.
  Гитлер ба Сталин созишномаи сулҳро пешниҳод кард, ки онро диктаторе, ки қариб дар ҷанг мағлуб шуда буд, бо хушнудӣ қабул кард. Кушунхои Рейхи сеюм аз ду тараф ба Америка хучум карданд. Ҳам аз Аргентина ва ҳам аз Канада. Немисхо кушунхои зиёд доштанд ва ба онхо японхо хам ёрй мерасонданд, ки аз шарк ба америкоиён фишор меоварданд. Чанги шадид давом кард.
  Панҷ духтарон Аленка, Мария, Алла, Анюта, Матрёна ба Амрико омаданд, то ҳамчун ихтиёриён бар зидди лашкари Рейхи сеюм мубориза баранд. Ҳама панҷ духтар хеле зебоанд ва бо забони англисӣ ҳарф мезананд. Сталин аз фиристодани тамоми батальони занон даст кашид, зеро ин ба шартхои сулхномаи бо империяи фашистй басташуда мухолиф аст. Ба СССР лозим буд, ки дар вакти ба ШМА хучум кардани фашистон бо хар рох вакт ба даст оварад.
  Панч нафар духтарон ихтиёрй мебошанд: онхо кариб тамоми чангро аз Брест ва Буг то Оренбург тай кардаанд. Ва онхо дар пойтахти Гондурас дар он тарафи Замин ба мукобили фашистон чанг карда истодаанд.
  Тегусигальпа яке аз такьягоҳҳои асосии мудофиа дар муқобила бо лашкари рангоранг аст. Ҳам японҳо ва ҳам лашкарҳои Осиё ба душворӣ дучор шуданд. Худи немисхо танхо бо танкхо мечангиданд ва аскарони пиёда тамоман аз халкхои гайриориёй буданд. Онхо осиёгихо, сиёхпустон ва арабхоро ба пеш мебурданд.
  Аленка тир холй карда, ду африкоиро бурид ва чир-кис кард:
  - Фақат як лашкари Чингизхон!
  Марияи тиллои муйсафед бо таркиши автомат се ҳиндуро бурида, пойҳои урёну даббохтаашро ба боло бардошт. Ва вай гуфт:
  - Мо хуроки тупро майда карда истодаем!
  Порчае аз граната парида, ба пошнаи урёну мудаввараш торсакй зад. Духтарон ба таври анъанавӣ дар бикини ва пойлуч меҷанганд. Ва вакте ки ба таги нохамвору духтарча бо тунд мезанад, андаке дард мекунад.
  Зебоӣ чашмак зад ва боз тир холӣ кард... Мария хеле лоғар, қади миёна, қомати комил аст.
  Аленка қадбаланд, рутбаи майор ва ҳатто Қаҳрамони Иттиҳоди Шӯравӣ дорад. Аммо инчунин қариб бараҳна, базӯр бо бикини фаро гирифта шудааст. Хеле даббоист, аммо мӯяш сафед аст. Ва Аленка хеле дақиқ тир мезанад. Ва бо пои луч граната партофтанро дуст медорад.
  Аллаи зебо чор арабро бо оташи оташ парронда, ба замин мепартояд. Мӯйҳои вай сурх, дурусттараш мис-сурх, мисли байраки пролетарӣ. Вакте ки бодхо вазида, он мисли байраки революция аст. Духтарак бо чашмони зумуррадаш мисли ситорахо медурахшад. Ва душманонро бераҳмона нест мекунад.
  Анюта низ малламуй аст. Ва аз пулемёт тир холй мекунад. Духтар пойҳои урёнашро шинонд ва дарида дод. Панҷ ҷангҷӯи гуногуне парронданд, аз синаву шиками душманонашон чашмаҳои арғувони хун мерехтанд.
  Анюта лабони пури худро лесида, чир-чир кард:
  - Ҷанг ҳаво барои шуш аст...
  Духтар хобида, бо пои луч граната мепартояд. Садои таркишхо шунида мешавад. Чанде аз ҷангҷӯён ба самтҳои гуногун парвоз мекунанд.
  Матрёна духтари калонтар ва гӯштинтар аст. Мӯйи ӯ қаҳваранг аст. Кишлоки маъмулй, чавони зани хунарпеша. Вай аз чихати чисмонй хеле пуркувват аст ва хуб мепарад.
  Ана боз навбат меояд. Ва зархаридони фашисти кушташуда меафтанд.
  Матрёна, тирандозӣ мегӯяд:
  - Хуб, хуб, дар куҷо будӣ? Аз ҷониби биби! - Духтар тир холй карда, се чанговари фашисти ришдорро кушт ва илова намуд. - Чї хѓрдед - каша! Шумо чӣ нӯшидед? Маш!
  Духтарон сафро нигоҳ медоранд. Фашистонро ба пеш намегузоранд. Ва сурудҳои дӯстона наъра мекунанд:
  - Мо тамоми ҷаҳони хушунатро нест мекунем,
  Ба асл ва баъд ...
  Мо ҷаҳони нави осмониро месозем -
  Касе, ки ҳеҷ кас буд, ҳама чиз мешавад!
  Аленка боз бо пои луч граната мепартояд. Таркишхое, ки аскарони пиёда пеш мерафтанд. Он бешубҳа гармтар мешавад. Ана, "Шер"-2 машхур меояд. Ва дар паҳлӯи он E-50 пешрафтатар аст. Снарядхо партофта мешаванд. Сари америкоии сиёхпуст канда шуд ва он ба канор рафт.
  Мария болои тахтаи сузон кадам гузошт ва пойхои сахт-шудааш гармии шуъларо кариб хис намекарданд.
  Зебои мӯйсафеди тиллоранг тир заду гиря кард:
  - Ва кй пеши рохи дарьёхои хунини хашмгинро мегирад...
  Мария боз тир холй карда, африкоиро аз зиреҳи E-50 афтонд ва чир-чиррос зад.
  - Нури тарканда ба маъбадатон меафтад, дар як дурахши бад мард нопадид шуд!
  Духтар боз тир зад. Вай пои луч, даббохта ва зебои худро дар ҳаво дурахшид. Як граната ба суи у парвоз кард. Зебои бо мӯи тиллоранг моҳирона тӯҳфаро бо кафи бараҳна ва қариб чанголуд нест кард. Граната ба акиб парвоз кард. Вай ба сафи чанговарони Рейхи сеюм шитофт. Ба назар чунин менамуд, ки тарбузхо аз мошини боркаш афтида, мешикастанд. Аз он чо хуни бисьёре мерехт.
  Мария дар твиттер навишт:
  - Духтар аз имтиҳон ноком шуд ва рейхи лаънатӣ омад. Аз афташ Гитлер аз зиндагӣ хаста шуда буд ва зебогии ӯ ӯро хӯрд!
  Алла хам як чанговари бе-сафед аст. Вай аз пулемётхо ба суи худаш тир мепарад ва ҷасадҳоро парешон карда мегӯяд:
  - Барои қошуқи модар! Барои қошуқи падар! Ва барои Коба, як лӯбиё! Ва дар паҳлӯи шумо дар бистар!
  Зебое бо мӯи мис-сурх бо пои бараҳнааш ҳавопаймои чӯбинро ба ҳаво партоб мекунад. Вай рост ба суи танки азими немис "Лон" парвоз мекунад. Ба тупи 105 мм фуруд омад ва он таркид. Силоҳ ноком мешавад.
  Немис ба акиб бармегардад ва мачбур мешавад, ки шармандавор гурезад. Алла пои худро ба пораи бино молида мегуяд:
  - Агар шумо қувват надошта бошед, ба шумо ақл лозим аст! Шумо бояд каме садо диҳед!
  Ва боз духтарак хеле дақиқ тир мепарад. Мӯйҳои сурхи вай ба оташи машъали олимпӣ монанд аст. Духтари ҷолиб. Вай аллакай худро дар артиши Амрико бо нишон додани хислати хашмгин фарқ карда буд. Ӯ махсусан дар фасод кардан бо африқои амрикоиҳо хуб буд. Бо онҳо хеле ғайриоддӣ ва зебо аст.
  Бо вуҷуди ин, Худо инчунин сиёҳпӯстонро, ки дар артиши Рейхи сеюм меҷанганд, нобуд мекунад. Чаро Германия тамоми Африкаро забт кард? Кӯшиш кунед, ки чунин қудратро қатъ кунед.
  E-50 навтарин зарфест, ки дорои муҳаррики турбинии газ ва зиреҳи ғафси паҳлӯ ва фронталӣ мебошад. Онро бо граната гирифтан мумкин нест. Алла туҳфаро бо пои урёнаш партофт, чанд аскари пиёдагардро аз замин афтонд ва чир-чир кард:
  - О, зиреҳи танкии ту боэътимод аст, аз касе, ки қасди газидан дорад... Фақат дон, ки қудрати доштаатро... ня, танҳо аспи пулодиро лагадкӯб кардан мумкин аст!
  Анюта низ хеле аник тир холй кард. Ва вай бо пои худ граната партофтанро афзалтар медонист. Ангуштони урёнаш диски пӯлодро низ чарх мезаданд. Нӯги он парида, гулӯи ду ҷангҷӯи фашистиро бурид. Онҳо пулемётро партофтанд ва ҳоло як таркиши ғафси калибри калон занҷирҳои лашкарро рахна кард. Як қатор ҷанговарони хориҷӣ тавассути рейдҳо ба артиши Рейхи сеюм ҷалб карда шуданд.
  Анюта дар твиттер навишт:
  - Бахт мукофоти далерист! Як суруд кифоя аст! Бигзор онҳо танҳо дар бораи хона суруд хонанд!
  Аммо зебоӣ ҳанӯз вақт наёфтааст, ки хонаро пазмон шавад. Гарчанде дар армияи Америка ихтиёриёни советй хеле каманд. Сталин намехост, ки дурахшанда шавад, то ки баъдтар ба Гитлер асос надиҳад, ки Русияро дар вайрон кардани шартҳои "Сулҳи коса" айбдор кунад.
  Панч нафар духтарони бехтарини батальони занонро огох карданд, ки агар онхо асир шаванд, Ватан аз онхо даст кашад. Ва дар ин ҳолат, духтарон бояд дар бораи зархаридони ночиз, ки барои пул кор карда шудаанд, дараванд.
  Ва Анюта, Алена ва духтарони дигар мефаҳманд, ки агар онҳоро дастгир кунанд, онҳоро шиканҷаи даҳшатнок интизор аст. Бинобар ин онхо карор доданд, ки ба хар хол аз дасти фашистон зинда кушта нашаванд.
  Самолётхои хучуми Германия аз болои мавкеъхои кушунхои Америка парвоз мекунанд. Интизор набуданд, ки фашистон дар пойтахти Гондурас ба чунин му-кобилати якрав дучор мешаванд, то андозае хашмгин шуданд.
  Самолётхои реактивй ва хучумкунанда мустахкаманд. Ракетахо парвоз мекунанд, тупхо тирпарронй мекунанд.
  Солдатхои Америка халок мешаванд. Матрёна низ ба китфи гѓштинаш пораҳои пора хӯрд. Хун баромад. Духтари кахрамон бо дандонаш як пораи пулод бароварда, хунро туф кард. Ва он гоҳ вай маро боз бо автомати калон зад. Зархаридони хоричй меафтанд. Қариб ҳама дар ин ҷо ватанӣ ҳастанд, танҳо фармондеҳони онҳо немисҳо ҳастанд ва ҳатто на ҳамеша. Дуруст аст, ки экипажи танки замонавии Е-50 комилан немисхо мебошанд. Мошин дорои суръати хуб ва маневр аст. Хуб, ин ҳанӯз модификацияи пешрафта нест - вазнаш ҳафтоду панҷ тонна аст. Деворхо дар зери рельсхо вайрон мешаванд. Он одатан дар се версия бо тупи 105 мм, таппончаи ҳамлаи 180 мм ва мушаки 400 мм истеҳсол мешавад.
  Ва ҳар як тағирот вазифаи худро дорад. Ин аст ин танк бо таппончаи ҳамла, ки барои ҳамла ба шаҳрҳо мувофиқтар аст. Ва нобуд кардани он чандон осон нест. Матрёна худро убур карда, бо ангуштони бараҳнааш, пои калон, вале зебо ва зебо шаклаш гранатаи зиддитанкро ба даст мегирад. Акнун ба шумо лозим аст, ки ҳозираро рост ба бочка партоед, то силоҳи мастодонро хомӯш кунед. Панҷ пулемёт як танки муосири Олмонро фаро мегирад ва ба он наздик шудан осон нест.
  Матрёна хеле пурқувват аст ва пойҳои асп барин ӯ гранатаро ба дур мепартоянд. Аммо он на ҳамеша дақиқ аст. Ба хар хол, ба чунин максад, монанди тупи тупи 180-мм. Духтари қаҳрамон шубҳа дорад. Чӣ мешавад, агар ӯ пазмон шавад?
  Ох, агар шарики деринаи онхо Олег Рыбаченко мебуд, ин пионери диловар ягон чиз мебаромад.
  Аммо писарбача дар мухорибахо барои Сталинград халок шуд. Духтарон сарнавишти минбаъдаи ӯро намедонистанд. Аммо сарнавишти ихтироъкори пешрав воқеан ҳасаднок буд. Дар аввал, Олег Рыбаченкоро бераҳмона шиканҷа карда, кӯшиш мекард, ки сиррро бигирад. Баъди шиканҷа писарбачаи ёздаҳсола дар конҳо монд. Кор даҳшатнок ва ниҳоят душвор аст. Аммо пионери советй, ки хурдакак, вале сергайрат буд, матонат буд.
  Ӯ тавонист зинда монад ва ҳатто аз лабиринтҳои минаҳо ӯ тасмим гирифт, ки фирор кунад. Ва Олег Рыбаченко муяссар шуд, ки берун барояд. Бача то даме ки ба отряди партизании махаллй дохил шуд, чанд муддат дар атрофи Балкан овора шуд. Дар он чо алокачй ва диверсант шуд.
  Дар Балкан хануз харакати партизанй хеле инкишоф ёфт. Кисман аз он сабаб хам, ки хизмати ишголиро итальянхо, румынхо, булгорхо, албанхо ичро мекарданд, ки онхо мисли подразделенияхои мукаррарии Вермахт ба чанг тайёр набуданд.
  Аммо бисьёр партизанхо хануз халок шуданд. Хусусан аз зарбаҳои ҳавоӣ. Ва ватандустони Югославия мачбур мешаванд, ки дар куххо, чангалзорхо ва ё дар бех-таринаш дехахои хурд пинхон шаванд. Шумораи зиёди фармондеҳон аллакай кушта шудаанд. Вазъият дар натичаи сулхномаи бо СССР имзошуда боз хам бадтар гардид. Акнун дивизияхои нави чазодихй ба Балкан омада, рейдхои оммавй ташкил карда, ин районхоро тоза мекарданд.
  Ба Олег Рыбаченко лозим омад, ки хамрохи партизанхо ба куххо торафт чукуртар барояд.
  Матрёна, гарчанде ки аз сарнавишти дӯстдоштаи универсалии онҳо намедонист, сахт оҳ кашид. Баъд вай гранатаро бо ангуштони пойхои урёну духтарчааш сахттар фишурда, бо тамоми кувва ба суи танки душман партофт. E-50 навакак парронда, як снаряди қотилро раҳо кард.
  Матрёна ҳатто ларзид ва ба зону афтод. Санги сангфарши аз сангфарш канда ба сараш бархурда, пошнаи урёнашро металли тафсон сухтааст. Духтар бо мӯйҳои чанголуд сари ҳайратзадаашро молид.
  Граната парида, кариб ба бочка расида, ба пешонии моили машина бархурд. Таркиш гулдуррос зад... Аммо, албатта, 250 мм зиреҳи фронталӣ ва ҳатто дар кунҷ ба граната даромада наметавонад.
  Матрёна мушти худро ба чанг зада, як абри регро баланд кард. Баъд вай бонг зад:
  - Бикушед, бикушед! Ба дарвоза гол занед!
  Духтар ба болои асфалти кафида пояш зад. Дар пошнаи пошна порае часпида буд. Пӯсти пойҳои духтар мисли пӯсти бегемот ғафс буд. Вай дар оилаи камбизоат зиндагӣ мекард ва аз рӯзи таваллуд қариб ҳеҷ гоҳ пойафзол намепӯшид. Бо вуҷуди ин, ин пойҳои вайро тамоман ноҳамвор менамуданд, балки даббоб, зебо ва дилфиреб буданд.
  Матрёна бошад, бо кади баланд, мушакхои пуркувват ва муштхои бо бугумхои берун баромадааш мардонро каме тарсонд. Аммо духтари қаҳрамон хислати меҳрубонтарин дорад ва hips васеъ бо камар нисбатан борик ва abs ҳайкалтарошида якҷоя карда шуданд. Танҳо дар либосҳо Матрона аз сабаби синаҳои калонаш вазни зиёдатӣ ба назар мерасид. Дар як бикини вай ба як варзишгари қафас монанд аст.
  Духтар аз ноумедӣ боз норинҷак партофт ва ин дафъа ба самти роҳи оҳан нигаронида шуд. Аммо тӯҳфаи марговар ба сипари ғафси зиреҳпӯше, ки роллерҳоро пӯшида буд, бархӯрд.
  Матрёна бо нороҳатӣ ба манаҳаш мушт зад. Ин даҳони ӯро дард мекард. Ва духтари қаҳрамон лаънат гуфт:
  - Ман мисли досу буридам!
  Анюта низ кӯшиш кард, ки ба танки хатарнок зарба занад, аммо гранатае, ки аз пои духтар партоб карда буд, андаке аз нишон нарафт. Ва малламуй ба мошин наздик шудан гирифт. Аммо баъд боз ду танки дигар - "Шер" ва "Пантера"-2 пайдо шуданд, ки онхо ба хамаи наздикшавихо бо пулемёт тир холй карданд. Мо бояд хеле эҳтиёткор бошем.
  Шермани амрикоӣ барои наздик шудан ба мошинҳои олмонӣ савор шуд. Вай имкон дошт, ки Пантера 2-ро занад, аммо танҳо дар паҳлӯ. Аммо як олмониро фиреб додан чандон осон нест. Гузашта аз ин, силуэти баландтари Шерман онро аз масофаи дур намоён мекунад.
  "Пантера" 2 снарядро туф карда, бевосита ба пешонии америкой зад. Мошини баланд аз ним канда шуд. Ва он мисли шамъи солинавӣ сӯхт.
  Анюта бо ғазаб гуфт:
  - О, танкхои шумо чй кадар заифанд... Аз чихати техникй бехтар, янки мешавед!
  Аммо Аленка, ки чанговари ботачриба буд, тавонист ба Пантера наздик шавад. Вай граната партофт... Ва баррели дарози машинаи немис ба шохи рамка печид.
  Танки "Пантера" 2, ки дар соли 1943 ба кор андохта шуд. Дар охирин тағйироти паҳншуда, он зиреҳи пеши 150 мм, зиреҳи паҳлӯи 82 мм дар кунҷ ва тупи 88 мм бо дарозии баррел 71EL дорад. Аз соли 1945 сар карда, он ба манфиати модели пешрафта ва беҳтар муҳофизатшудаи E-50 қатъ карда шуд. Аммо хозир ин танк мубориза мебарад. Вазни он 51 тонна буда, двигатели иктидори 900 кувваи асп дорад, ки ин ба вай корнамоии хуби ронандагиро таъмин мекунад.
  Ва ҳоло, ки зарар дидааст, Пантер-2 ба ақиб бармегардад ва меравад. Аленка муяссар мешавад, ки бо пои луч боз граната партояд. Ман роликҳоро шикастам. Ва суръати мошини немис ба таври назаррас паст шуд.
  Аленка бо нигохи шодмонй мегуяд:
  - Чӣ зарба! Зарбаи ман атои Худост!
  Ва духтар бинии худро ба немисхо нишон дод. Аммо аз Е-50 тири пулемёт ба рехт. Ва тирҳо болои мӯи сафеди каме олудаи Алена ҳуштак заданд. Яке аз тирҳо ҳатто як тори мӯйро буридааст. Духтараки майор хатто каме хичак хис кард.
  Аленка дар твиттер навишт:
  -Агар мисли фил шудан хо®ї, ®амчун бандит ба девонахона рав!
  Духтар риштаи буридаашро бо ангуштони пой бардошт. Мӯйи Аленка абрешим, марворид, вале каме чанголуд аст. Ва ҳанӯз хеле мулоим. Духтар онҳоро аз кафояш давид. Каме лазиз ва гуворо.
  Аленка ба хотир овард, ки бача уро чй тавр навозиш мекард. Дастонаш низ аз пояш сар шуда, то ронҳо ва ҷои ҳассостарин боло мебаромаданд. Вақте ки як ҷавони зебо туро сила мекунад, хеле гуворо аст. Аленка кариб уро дуст медошт. Вай бозии ишқро дӯст медошт ва аз ламси ҷисми мушакҳои мард бедор мешуд. Аммо Аленка муҳаббати воқеӣ ва ошиқона надошт, вақте ки шумо дар бораи мард девона мешавед. Вай аллакай бисёр бачаҳоро иваз кардааст. Бисёре аз мардони он дар ҷанг кушта шуданд.
  Ҳатто ин лаънати ҷанг буд. Ва дар ин ҷо, дар Амрико, бачаҳои мушакӣ ва сиёҳпӯст ҳастанд. Ва ҳама чиз бо онҳо хеле ғайриоддӣ аст.
  Аленка тирпарронй карда, сиёхпустро зер кард. Ман ба писари африқоӣ каме раҳм кардам. Вай мардеро кушт, ки барои манфиатҳои ба ӯ бегона мубориза мебурд. Охир, немисхо нажодпарастанд. Онҳо ба сиёҳпӯстон ҳамчун гулом менигаранд. Аммо дар айни замой африкоиёнро ба подразделенияхои хоричии Вермахт варамида кабул мекунанд.
  Аленка бо ангуштони барахнааш мисли анчир чизе сохта, ба фашистон нишон дод. Оре, дар ин чо худи миллати немис зарар намебинад. Танкҳо зиреҳҳои хеле ғафс доранд, ки онро граната ё базука ворид кардан мумкин нест. Аммо воҳидҳои ватанӣ мемиранд.
  Аленка ба суи Е-50 граната мепартояд. Вай пои урёну даббохтаашро ларзонд ва партофт, паҳлӯяшро печонд. Ва граната дар камон баланд парвоз кард. Ангуштони бараҳнаам маро ҳисси ламс кардани металл гузоштанд. Ва баъд граната пар-тофт.
  Аленка пичиррос мезанад:
  -Худо моро нигахбон бошад!
  Боди гарм ба сари духтар вазид, ки гуё марди хушруй дасташ зада бошад. Аленка дар бораи Тарзан китоб мехонд ва дар ҳақиқат мехост, ки ин мард бо ӯ бозӣ кунад. Бо дастони пурқувват синаамро сила мекардам.
  Граната ба бочка бархурд, вале дер таркид ва аз металл парида шуд. Порчаҳо мисли нахӯд дар болои зиреҳ садо медоданд. Танҳо харошидан боқӣ мемонад!
  Аленка гранатадои дигар баровард. Аммо ман дидам, ки ин зидди кадрҳо аст. Ва аслиҳаи зидди танкӣ нест.
  Духтар аз ғазаб гурусна зад. Аммо барои он ки вақтро бехуда нагузаронам, онро ба ангуштони урён мегузорам. Вай пои худро гардонд, танашро хам кард, баъд онро рост карда, ба тарафи аскарони пиёдагард партофт.
  Ним дазор нафар чанговарон мисли тубдои пинг-понг парвоз мекарданд. Як айнаки онҳо парида, пораҳо чандсад метр парвоз карда, ба пушти Аленка давида рафтанд. Бюстгалтерка дарида, синаи зебои духтари майор кушода шуд.
  Духтар ба таври худкор пистонхояшро пушонд. Аммо баъд фаҳмид, ки аз кӣ бояд тарсид. Ва боз пулемётро чунбонд. Вай гардиш дод ва андаке қафо рафт.
  Як аскарони пиёдагарди америкой базукаро тирборон кард. Снаряд ба танки немис аз тарафи моилаш бархурд, аммо зиреҳи 160 миллиметрӣ ба он тоб оварда, энергияи харобиоварро дафъ кард. Немисхо чавобан тир холй кард. Яроқи калибри калонаш деворро тақсим кард.
  Аленка кӯшиш кард, ки тасмаҳои бюстгалтерашро бибандад. Духтар гумон кард, ки шояд Зоя Космодемьянскаяро дар сармо бо куртааш ронда бошад. Маҳз дар як филми шӯравӣ вай бо курта ё ҳатто як навъ либос тасвир шудааст. Ин танҳо як арҷгузорӣ ба риёкорист. Дар хакикат, фашистон барои боз хам паст задани духтари асиршуда, эхтимол, уро урён карда бошанд. Ва сарбозони немисҳои гурусна эҳтимол мехостанд як духтари зебо ва ҷигарбандро бараҳна бубинанд.
  Ҳамин тавр, дар достони воқеӣ қаҳрамон духтар синаҳояшро пӯшида натавонист, аз ин рӯ дастонаш аз пушт баста буданд. Аммо вай шарм накарда, бо ифтихор менигарист. Аленка нагз медонист, ки дар болои барф пойлуч рох рафтан чй гуна аст. Вай тоқатфарсо буд ва дӯст медошт, ки бо пояш барфро ламс кунад. Аленка маъкул шуд ва аз он лаззат бурд. Аммо ин барои вай аст, ки аллакай солҳои ҷанг сахт шудааст. Ва барои Зоя ҷавон ва шаҳрӣ, ин зоҳиран дардовар аст. Пойҳо ҳис мекунанд, ки ангишт месузанд.
  Аленка бо асабоният бюстгалтеркаашро партофт ва дод зад:
  - Шарм мафхуми буржуазист! Зани советй аз хеч чиз наметарсад ва шарм надорад!
  Духтар боз бо автомат, дурусттараш автомат мехкӯб кардан гирифт. Металл гарм шуд, дар ниҳоят, Гондурас тропикӣ аст, он метавонад дар моҳи феврал хеле гарм бошад. Ангуштони Аленка гарм мешавад. Мо бояд тамоми кувваамонро ба он дихем. Имрӯз 23 феврал аст. Рузи Армияи Советй аст ва барои ин бо тамоми хашму газаби орому окилона чангиданро талаб мекунад.
  Аленка бо тир боз панч касро бурид ва нохост рухсораашро дар рахи гарми пулемёт сухт. Албатта ин ногувор аст, блистер варам мекунад.
  Аленка қасам хӯрд:
  - Хайр, Худоё, чаро барои ману кишварам ин «адар мушкил офаридї!
  Блистка хориш кард... Рухсораи духтар ҷои хеле ҳассос аст. Духтар кушиш кард, ки ба тупи варамида чизи хунуке ёбад. Аммо кӯшиш кунед, ки чизи ҷолибе пайдо кунед. Дар ин шахри гарм. Гузашта аз ин, ҳаво соф буд ва шамол аз ҷануб мевазад.
  Аленка равшан нест. Матрёна аз масофаи дур граната мепартояд, вале боз бебарор. Ва туфонхо аллакай дар осмон парвоз мекунанд. Мошинҳои Олмон зиреҳи қавӣ ва суръати баланд доранд.
  Ҳавопаймоҳои реактивӣ дар мавҷ меоянд ва ба назар чунин мерасанд, ки тасмаҳои зағир бурида мешаванд.
  Аленка дар фосила пинхон шуд. Ракетахои пора-пора аз боло оташ заданд. Духтар ҳис кард, ки пораҳои санги майдашуда аз боло бо сӯзанҳо меафтад. Он гардани урёнамро тич зад. Пистони зебой хам сурох шуда буд.
  Аленка пичиррос зад:
  -Ин массаж аст... Аммо корсаж не!
  Духтар ҳис кард, ки баданаш қариб бо дард хориш мекунад. Ҳаво аллакай гарм аст ва ракетаҳои тарканда ба гармӣ илова мекунанд. Ва ин ҳаммом аст?
  Аленка хаммоми табиии русиро ба хотир овард, ки чорӯбҳои арчадор дошт. Он вақт духтарро чӣ гуна латукӯб карданд.
  Инҳо чунин эҳсосоти экзотикӣ буданд.
  Аленка барои шод шудан суруд мезад:
  - Муҳаббат ва марг! Нек ва бад! Чӣ муқаддас аст, чӣ гунаҳкор! Мо фаҳмем!
  Духтар бархоста, хамаи ин хоку хошоки часпидаро ларзонд.
  Аленка гиря кард:
  - Оҳ, шумо Гитлерро ба шох мегиред!
  Ва майор духтарак ба суи аскарони пиёдагард, ки мехостанд ба хучум бархезанд, тир холй кард. Якчанд ҷангҷӯёне, ки тавассути рейд ба сафи артиш ҷалб шуда буданд, афтоданд. Аленка чеҳраи чиркинашро пок кард, чашмонашро газид. Ҷанговар туф карда, худро убур кард.
  Вай боз аз пулемётхо оташ кушод ва чанговарон ба он чо медаромаданд. Аллаи муйсафед хам бо пои луч граната партофт. Ходим аз чо бархоста, ба фашистон зарба зад. Даҳҳо нафар кушта шуданд.
  сурхчатоб месуруд:
  - Дар дунё неъматҳои зиёд ҳаст, аммо онро барф фаро гирифтааст!
  Ва духтарак на аз дастонаш, балки аз ангуштони моҳир ва пойҳои урёнаш аз автомат оташ кушод.
  Алла ани« тир зад ва дод зад:
  - Хит! Хит! Боз як зарба! Боз як зарбаи дигар ва баъд... Деви тавоно, ки атои Худост, афперкат медиҳад!
  Ва духтарак бо дастонаш пораҳои шиша партофт. Вай фашистонро ба ҳайрат овард ва дар твиттер навишт:
  - Ва барои онхое, ки тинч зистан намехоханд... Мо ба онхо хара-кирй мекунем!
  Ҷопон дар ҳақиқат нишон дод. Ин чанговарони чашми танг. Хуб, чй тавр хара-кири ин тавр накунед?
  Алла клипи пулемётро фуроварда, бо ангуштони бараҳнааш гранатаро гирифта, ба самурайҳо партофт. Онхо тухфа гирифта, чанд нафар япони пора-пора шуда, ба самтхои гуногун парвоз карданд.
  Алла забонашро берун карда, ѓурур кард:
  - Ман як ҷанговари олӣ ҳастам! Ва душман гиперро кушт!
  Чиниҳо, ки японҳо аз минтақаҳои забтшудаи Империяи Осмон ҷалб карда буданд, ба ҷанг рафтанд. Чанговарони Хитой нотарсона рох мерафтанд ва духтарон пулемётхои худро холй карда, мачбур шуданд, ки акиб раванд.
  Мария пои бараҳна металлӣ пораҳои гачкор ва шиша. Духтарони дигар низ ҳамин тавр карданд. Хеле душвор шуд.
  Штурмлев пайдо шуд, ки машинам пуриктидор бо ракетабаранда. Ана, як нафаре, ки туро вайрон мекунад - ин чандон ба назар намерасад.
  Тири аввал раъду барк зад... Анюта, Алла ва Матрёнаро мавчи таркиш мисли фаввораи кити азим ба боло партофтанд. Духтарон чандин даххо метр парвоз карда, бо пои луч рост ба оташ афтоданд.
  Духтарон аз он ҷо ҷаҳида, сӯзонданд ва сурудхонӣ карданд. Пойхои урёнашонро ба болои ангишт мепошиданд.
  Алла бо ғазаб хитоб кард:
  - Бузаро аввал зери табар мегузоранд, баъд бирён мекунанд! Ва мо аввал бирён шудем, ва баъд дар зери табар!
  Ва комсомолдухтар хандид! Аммо баъд вай ғамгин шуд. Ба ёдам омад, ки дугонааш асир шуд. Немисхо духтараки чавонро пушонда, ба сари синаи урёнаш оташ задан гирифтанд. Чунин дарди даҳшатовар. Духтар дод мезад, пӯсти нозукаш сӯхта буд. Инхо фашистоне мебошанд, ки фанатик шуда баромаданд. Савол ҳам напурсиданд ва пеш аз ин ҳам дар зери пои урёни асир оташ афрӯхтанд. Комсомолец, нихоят, ба азобу шиканча тоб наоварда, аз зарбаи сахт халок шуд.
  Алла инро ба ёд оварда, ба ангиштсангхои гарм торсакй зад. Матрёна аз пешаш шитофт. Ин духтари деҳа пӯсти даббоғ дорад ва шумо онро бо сӯзондан гирифта наметавонед. Чаро духтари супермен нест? Матрёна базукаеро мебинад, ки снаряди аскари кушташудаи амрикоиро партофтааст. Уро бо пои худ бардошта, ба огушаш мепартояд. Ва бо тамоми куввааш ба дарун медарояд.
  Снаряд парида ба чиноии мачбурй бархурад. Фарьёду нолаи зиёд. Оммаи ҷасадҳо. Ва узвҳои буридашуда.
  Матрёна суруди кадимиро месарояд:
  - Ва самурай ба замин парвоз кард! Дар зери фишори пулод ва оташ!
  Духтарон нихоят аз ангишт баромада рафтанд. Пойҳои латиф ва урёни онҳо онро гирифтанд.
  Анюта мисли нозуктаринашон кафи бараҳнаашро канда, молида, хоришро бартараф карданӣ шуд.
  Матрёна, ки аз хурдсолй дар болои барф пойлуч давида буд, ба ин гуна чизи майда-чуйда эътибор надод.
  Духтари кахрамон месуруд:
  - Тасаввур кунед, ки мо ба шири тару тоза ғарқ шудем... Мукофот як чизи воқеӣ аст!
  Ва ҷанговар бо пои худ як пораи шикаста ва хеле вазнинро гирифт. Онро бо ангуштони урёну духтарча сахт дошта, чарх зад ва ба тарафи душман паронд. Се нафар хитоихо курбони инъоми марг шуданд, сарашон пора-пора шуд.
  Алла бо нигохи каноатманд ба суи душман тир холй карда гуфт:
  - Мо занони хушрӯ ҳастем!
  Анюта барои дафъ кардани хориши пойҳои сӯхта, дурусттараш сухтааш суруд мегуфт:
  - Дар Ватани мо занон хастанд,
  Чаро шӯхӣ ҳавопаймо меронанд?...
  Барояшон шаъну шараф аз ҳаёт арзишмандтар аст,
  Вай метавонад ба осонӣ душмани худро кушад!
  
  Онҳо барои ғалаба таваллуд шудаанд
  Русро дар давоми асрхо шухратманд созем!
  Охир, бобоёни бузурги мо -
  Дарҳол барои онҳо лашкар ҷамъ кардам!
  Ва Анюта аз пулемёт ба навиштан шуруъ кард. Ва вай ин корро хеле мохирона ичро кард. То ҳама эҳсос кунанд, ки ин ҷанговар аз ҷониби Худост! Агар аз Худои Мутаъол набошад, аз Миррих бешак!
  Аленка низ тир холй кард. Якҷоя бо Мария, онҳо маҷбур шуданд, ки аз сарбозони мурдаи амрикоиро гирифта, ақибнишинӣ кунанд. Духтарон ба пушт афтода, бо пойҳояшон бармегарданд - онҳо ин корро беҳтар карданд. Ва онҳо ин корро дақиқ карданд. Омехтаи кушунхои Хитой ва Африка ба суи духтарон пеш мерафтанд. Ва ҷанговарон заданд.
  Аленка месуруд:
  - Дунё тахтаи шохмот нест...
  Мария ин порчаро гирифта, зархаридони зарду сиёхро нест кард.
  - Ва рақамҳо як сифр мудаввар нестанд!
  Аленка ба катори буридаи зарду сиёх илова кард:
  - Меланхолия ба мо ҳамла мекунад!
  Мария бо дақиқии Робин Гуд тир холӣ кард ва чир-чир кард:
  - Ва асп ба оташ медарояд!
  Духтарон аз паси тирпарронй аз паси мина акибнишинй карданд. Чанговарони Хитой ва Африка ба хушй ran заданд. Онҳо ба таркиш шурӯъ карданд, аз ҷояшон парида, онҳоро пора-пора карданд ва он як бесарусомонии хунин шуд.
  Аз дур якчанд танки "Пантер-2" пайдо шуд. Онҳо тирпарронӣ мекунанд ва метарсанд, ки бинии худро дарун кунанд. "Шер"-2 ба пеш ҳаракат мекунад ва инчунин оташ мепошад. Ва инак, зарфи оташандози Rhino бо бастаҳои шӯъла об мерезад.
  Аммо даҳшатноктаринаш "Штурмлев" аст. Мошини мушакии ӯ махсусан зуд партоб намекунад, аммо он ба таври ҷаҳаннам харобиовар аст.
  Аленка пичиррос мезанад:
  - Русҳо, русҳо - тақдири ором нест! Хуб, чаро ба мо душворӣ лозим аст, то қавӣ бошем?
  Воқеан, онҳо аз Русия дур меҷанганд. Аммо маълум аст, ки вермахт ШМА-ро забт карда, барои фишор овардан ба СССР бармегардад. Ва амрикоиҳо барои духтарон хеле ширин ва азизанд.
  Аленка боз мех мехонад, аз зарбахои у гуё каду медарояду каллахо зери бел медароянд. Духтар ба пои пора пора мешавад. Дар шинам варам мекунад. Зебоӣ устухонро кӯфта, чир-чир кард:
  -Не, ҳушёр нопадид намешавад,
  Ниго®и лочин, у«об...
  Овози мардум равшан аст -
  Пичиррос морро пахш мекунад!
  
  Бовар дорам тамоми дунё бедор мешавад,
  Фашизм тамом мешавад...
  Ва офтоб дурахшон хоҳад шуд -
  Рохи мунавваркунандаи коммунизм!
  Дар хамин лахза Матрёна бо тамоми кувва ба суи Штурмлев граната партофт. Ва духтарони советй нихоят бахт омад. Сари зирехпуш ба акиб афтод, Тухфаи советй рост ба бочкаи васеъ парвоз кард. Як сония ҳама чиз ях кард. Ва он гоҳ он таркид. Гуё бомбаи атомй партофта шуда буд. Ва танкхои немисхо ба самтхои гуногун пароканда шуданд.
  Фашистон фишор меоварданд. Дар тамоми фронтхо хучуми оммавй ба амал омад. Бале, абрхои сурх дар болои Америка чамъ шудаанд. Ва он айнан гурриш ва тундбод кард.
  Кушунхои Америка дар охири мохи февраль ва аввали март аз Гондурас бароварда шуданд. Ҷанг ба ҷануби Мексика гузашт. Чор духтарони машхур танкро бо навтарин модификацияи Е-50 иваз карданд. Мошин воқеан ултра муосир аст, ки тавассути джойстикҳо идора карда мешавад, нисбатан сабук дар 65 тонна бо муҳаррики 1550 қувваи асп аст.
  Зиреҳи фронталӣ 250 мм, зиреҳи паҳлӯ 170 ва ҳатто дар кунҷи назаррас аст. Аммо аз ин сабаб, он барои духтарон дар зарф каме танг аст. Дар ин ҷо он қадар бароҳат нест, ки дар "Tiger" -2 аст, аммо мошин бештар паймон шудааст, бахусус тарҳ. Аммо хозир танкхои америкой хатто хангоми тирпарронй аз тарафи тараф дар масофаи холй ба танк даромада наметавонанд. Чунин муҳофизат метавонад ба тири IS-2 тоб оварад.
  Духтарон хурсанданд ва мошин хеле зуд меравад. Герда тугмахои джойстикро пахш карда мегуяд:
  - Ин мошин аст! Дар ҳақиқат як шоҳасар!
  Шарлотта ҷавоб медиҳад:
  - Тарафхо хеле нишеб ва люк танг, боло кариб нест. Шумо чунин мошинро шикаста наметавонед, аммо ин бароҳат нест!
  Герда бо шавку завк гуфт:
  - Аммо ин самаранок аст! Ва комилан дастнорас!
  Магда бо табассум ҷавоб дод:
  -Чунон ки мебинем, Худо Олмонро ҳифз мекунад!
  Кристина хандид ва ҷавоб дод:
  - Мо худамон галаба ба даст меорем! Ва ин аст моҳияти стратегияи мо!
  Герда бо шавку завк гуфт:
  - То вактхои охир танки "Лон" ба назари мо хадди камолот менамуд. Ва холо машина бисту панч тонна сабуктар аст, аз чихати яроку аслиха, зирех ва махсусан аз чихати кори ронандагй аз Шер бартарй дорад. Пас, Амрико наметавонад моро бишканад!
  Шарлотта хандид ва гуфт:
  - Нашиканед! Мо ҳамаро худамон мешиканем!
  Дар чашмони Магда Шерман пайдо шуд. Духтар снарядро рост ба суи максад фиристод. Мошинро тақсим кунед.
  Бо вуҷуди ин, мо бояд эътироф кунем, ки амрикоиҳо дар сохтмони танк ба таври назаррас ақиб мондаанд. Шерман ба таври возеҳ дар мубориза мувофиқ нест ва Першинг танҳо каме беҳтар аст. Гузашта аз ин, Першингҳо дар силсила танҳо дар аввали соли 1945 пайдо шуданд ва параметрҳои онҳо ба модели аввали Panther монанданд. E-50 ба амрикоиҳо дар масофаи беш аз панҷ километр ворид мешавад.
  Духтарон аз чунин бартарии яроки худ хеле фахр мекунанд. Ва онҳо сурудҳоро ҳуштак мезананд.
  Магда боз тир мезанад, ворид мешавад, ин дафъа Шермани муҳофизатшуда ва твиттер мекунад:
  - Мо тубро зада, бо давидан давидем!
  Хатто экранхои Шерман ёрй нарасонданд. Ва танки немис дар рох аст. Сарбозони пиёдагардро бо пайраҳаҳои курт торумор мекунад. Духтарон дар гармоника сурудҳо ҳуштак мезананд. Дар зери роллерхо хун мечакад. Танк хеле зуд ҳаракат мекунад, роҳҳои он пешрафтатар ва гузаштан мумкин аст, дар ҳоле ки нисбатан сабук аст.
  Духтарон хуштак мезананд... Герда мегуяд:
  - Мексика охирин кишварест, ки дар роҳ ба ИМА аст. Мо аллакай ин қадар сармояҳои гуногунро гирифтаем. Ва онҳо ин қадар кишварҳоро забт карданд! Мо аввалин забт аз Австрия оғоз кардем ва ҳоло мо ба Мехико мекӯчем! Ротаи харбии мо ротаи пуршараф аст!
  Кристина мантиқан ҷавоб дод:
  - Пеш аз хама, мо аз харифони худ аз чихати ташкилй бартарй дорем. Як кишвари хурд Олмон аст. Немисхо одамони боинтизомтарин ва муташаккилтарин дар чахон мебошанд. Илова бар ин, режими тоталитарии миллии сотсиалистӣ. Он инчунин ба мо қувват ва сохтор илова кард. - Духтар пои урёнашро аз зиреҳи паҳлӯи алошудаи корпус давида идома дод. - Баъд истеъдоди дурахшони командирони мо ва пеш аз хама Гитлер. Мо рақибони худро қисм-қисм мағлуб кардем. Ва он гоҳ мо беҳтарин технологияи ҷаҳонро ба даст овардем. Пас, ҳоло моро ғалаба интизор аст! Ва Рейхи сеюм болҳои худро дар рӯи ҷаҳон мекушояд!
  Шарлотта оқилона қайд кард:
  - Аз хама бадтаринаш зимистони соли 42 буд. Мо дар Африка ва дар назди Москва маглуб шудем. Онхо аз Тихвин ва Ростови лаби Дон рафтанд. Ва ҳатто Харков аз ҷониби Шӯравӣ забт карда шуд. Ва Иёлоти Муттаҳида ба ҷанги зидди мо ворид шуд. Ба назар чунин мерасид, ки тарозу ба нафъи мо начандондааст ва дар пеш варта меистод. Вале бахор ба мо галабахои нав овард. Ва аз он вақт инҷониб, ҳама чиз ба фоидаи мо рафт!
  Магда аз кор баромад. Як таппончаи амрикоиро тирборон карда, чир-чир кард:
  - Вале ба хар хол, бе дахолати давлатхои боло армияи мо ба ин гуна муваффакият ноил шуда наметавонист! Мағлуб кардани душманони бартарӣ! Ин дасти рости Худост!
  
  Герда хандида чавоб дод:
  - Ман розӣ ҳастам, ки аз они Худост! Аммо на Худо: Иброҳим, Исҳоқ ва Яъқуб! Ва зоҳиран ориёӣ, Худои якто ва бузург! Он касе, ки коинотро офарид ва немисхоро халки худ интихоб кард!
  Шарлотта сар ҷунбонда ва тасдиқ кард:
  - Албатта! Худои Исҳоқ Худои мо нест! Ва агар яҳудиён дар ҳақиқат халқи Худо мебуданд, мо пирӯз намешудем! Агар ин тавр бошад, пас Магдаи Библияи шумо дурӯғ аст! Ва вақти он расидааст, ки шумо масеҳиятро ба манфиати тавҳиди ориёӣ тарк кунед!
  Суханони Шарлотта мисли тири пулемёт садо медод.
  Кристина илова кард:
  - Ва масеҳӣ будан хиёнат аст. Охир, маълум мешавад, ки ту тарафдори пацифизм хастй - ба рухсораи ростат мезананд, чапатро гардон!
  Герда зарур донист, ки илова кунад:
  -Ва шумо гумон мекунед, ки наҷот аз яҳудиён меояд! Ва ин умуман ба хиёнат монанд аст!
  Магда тарсончакона ҷавоб дод:
  - Ман ин тавр фирк намекунам! Фикри ман: Худо як аст! На яҳудӣ ва на ориёӣ!
  Шарлотта ҷавоб дод:
  -Чӣ тавр ин ориёӣ нест! Фақат ориёӣ ва камтар!
  Герда муросокунон илова кард:
  - Ва инчунин технология! Ин аст, ки мо оғоз кардем? Дар мохи сентябри соли 1939 онхо хамагй шаш дивизияи танкй доштанд. Ва кариб хамаи танкхо сабук, камтар аз бист тонна. Ҳоло ман намедонам, ки мо чанд дивизия дорем, аммо мо беҳтарин танкро дар ҷаҳон меронем. Мошини мо аз чихати яроку аслиха, зиреҳпӯшӣ, қобилияти ронандагӣ баробар надорад ва дар айни замон аз ҷиҳати вазн манъ намекунад.
  Санчишхои аввалини "Паланг", баъд дар рузи таваллуди Гитлер 20 апрели соли 1042 ба хотирам меояд.
  Духтар таваккуф кард ва нафас гирифта, идома дод.
  - Он гоҳ паланг аллакай беҳтарин танки ҷаҳон буд. Аммо кори ронандагии онро каноатбахш хисоб кардан мумкин нест. Аммо таппонча муборизаи хуб дод ва зиреҳ барои он лаҳза хеле мувофиқ буд. Ва худи танк хуб гашт, ки суръати пасти гардиши манораро ҷуброн кард!
  Дар соли 1940 бошад, мо аз чихати сифати танкхо ва микдори онхо аз Франция ва Англия кам будем. Аммо мо ғалаба кардем! Дар соли 1941 СССР назар ба танки мо танкхои Т-34 ва КВ бехтар ва якчанд маротиба зиёд мошинхо дошт! Лекин биз ҳали ғалаба қозондик! Ва ахлоқ технология ва ақл аст! Ва рӯҳ муҳим аст!
  Кристина пошнаи урёнашро ба педаль молида қайд кард:
  - Агар мо бо танкхои бедтарин галаба карда бошем, пас акнун галаба мекунем! Албатта, дар аввал мо аз душман кам будем. Ҳоло мо як лашкар ҷамъ кардем! Чӣ моро аз пирӯзӣ боздорад?
  Герда бо табассум чавоб дод:
  - Ба фикрам, душворихои асосй паси хам мондаанд! Мо ҳоло ҳатто рақамҳо дорем
  Вазни зиёдатӣ. Ман фикр намекунам, ки ширкат дар муқобили ИМА бо ягон мушкилот рӯбарӯ хоҳад шуд.
  Шарлотта мантиқан қайд кард:
  - Ман бовар надорам, ки Амрико бар зидди мо чизе дошта бошад! Шермани вай танҳо хѓроки туп аст ва Першингаш каме беҳтар аст. Дар ҳоле ки онҳо зидди танки мо ҳастанд, силоҳ надоранд!
  Герда зарур донист, ки илова кунад:
  - Дар авиацияи реактивй бошад, онхо барои рупуш кардани лочинхои мо чизе надоранд. Гузашта аз ин, мо ин қадар ғулом дорем, аз ҷиҳати шумора аз янкиҳо кам нестем!
  Кристина бо ин розӣ шуд:
  - Мо аз тамоми Европа ва як кисми СССР техника дорем. Ва коргарон нисфи чахонро ташкил медиханд! Мо заводхоямонро ба кори се смена гу-заронда, заводхои нав месозем! Амрикоиҳо аз рӯи миқдор ба мо ҷавоби асимметрӣ дода наметавонанд. Онҳо ба таври оддӣ ин қадар шумораи коргарон надоранд!
  Шарлотта хандид ва зонуашро ба курсӣ гузошт ва гиря кард:
  - Онҳо симметрия нахоҳанд дошт! - духтар ба тарафи Грант тир парронд ва илова кард. - Ва агар истеҳсоли таҷҳизот оғоз шавад, он танҳо барои мо ба даст овардани ҳисобҳои ҷангӣ хоҳад буд!
  Магда тарсончакона гуфт:
  - Аммо ва«те зиндагї... Яъне, зиндагї ба ту таълим меди®ад, ки дар ла®заи ®алкунанда ором нашавї!
  Герда ба ин розй шуд ва фишангро бо ангуштони бараҳнааш тоб дода, гиря кард:
  - Ва мо то охир ҳушёр мемонем!
  Шарлотта шиками муҷассамаи худро кашид ва хотиррасон кард:
  - Мо рохи дуру дарозеро тай кардем... Аз самолёти хоксоронаи Т-1 то самолёти азими Е-200. Ва инхо, албатта, мархалахои маррахои маъракаи кахрамонона мебошанд! Ба хамин тарик танки мо хеч гох барбод намеравад!
  Нихоят, духтарон ба даххо танки америкой дучор омаданд. Ҳашт Шерман, ду Грант ва ду Першинг. Мошини охирин силуэти пасттар дошт ва он қадар назаррас набуд. Ба танки баланд зарба задан осонтар аст. Духтарон бо навбат тирпарронй мекарданд. Ҳамаи онҳо дақиқанд ва аксуламалҳои аъло доранд. Таҷрибанок ва омӯзонида шудааст. ки кисми зиёди чанги дуйуми чахонро аз cap гузаронда, ба мамлакатхои гуногуни чахон сафар карда буд. Инҳо дар ҳақиқат духтарони дараҷаи олӣ мебошанд.
  Ва Шерманҳо аввал ба таркиш шурӯъ карданд. Ва масофа бештар аз панч километр аст. Амрикоиҳо то ҳол мошини худро гирифта наметавонанд.
  Ҳангоми тирандозӣ Герда қайд кард:
  - Тупончаи мо оптималӣ аст! Он ба ҳама чиз аз масофаи воқеии ҷангӣ ворид мешавад ва дорои захираи хеле зиёди снарядҳо мебошад. Яке аз 128 мм бадтар хоҳад буд.
  Магда бо ин розӣ шуд. Духтарак Шерманро тир зада шикаста гуфт:
  - Таъмини снарядҳо барои ин калибр камтар аст. Аммо дар асл, аслиҳаи 88 мм тамоман бад нест!
  Шарлотта аз кор баромад ва суханашро давом дод:
  - Ин аз чӣ вобаста аст!
  Герда сахт аккос кард:
  - Ва ин "Шерман" ва "Пантера" онро мегиранд. Ман фикр мекунам, ки тупи 75 мм бо танаи дароз онҳоро бурида метавонист!
  Кристина бо пои урёнаш тир холӣ кард ва фарёд зад:
  - Бале, ва таъминоти снарядҳо зиёдтар мешуд!
  Магда низ бо ангуштони урёнаш джойстикро пахш карда, тир холӣ кард. Охирин Шерман хар аст. Зарбаи навбатӣ ба Грандҳо гузаронида шуд. Ин танк аллакай хеле кӯҳна ва ҳатто бадтар аз Шерман зиреҳпӯш шудааст. Бо вуҷуди ин, Амрико дар аввал вазъи танкҳо нисбат ба Олмон хеле бадтар буд. Дар соли 1940 Штатхои Муттахида хамагй 502 танк дошт ва бисьёрии онхо кухна шуда буданд. Аммо аллакай дар соли 1941, амрикоиҳо зиёда аз се ҳазор танк истеҳсол карданд. Ва Шерман пайдо шуд. Шумо дар бораи ин мошин чӣ гуфта метавонед? Аз ҷиҳати зиреҳи фронталӣ, он ҳатто аз Т-34-76 каме бартарӣ дошт ва дар қудрати харобиовари таппонча каме пасттар буд. Бале, ва дар иҷрои ронандагӣ. Аммо оптика ва дидани он назар ба оптикаи шӯравӣ хеле беҳтар аст.
  Сипас соли 1944 Шерман М 4 пайдо шуд. Танк аз ҷиҳати зиреҳ ва аслиҳа бо Т-34-85 муқоиса карда мешуд ва то андозае аз Пантераи оддӣ ва хеле аз Пантера 2 пасттар буд. Ҳатто дертар, Шерман Firefly пайдо шуд, ки бо таппончаи 17 фунти дарозтараш дошт. Ин танк аз чихати мусаллахшавй аз танки советй Т-34-85 бартарй дошт, вале он кадар машхур набуд.
  Инчунин як модификацияи муҳофизатшудаи Шерман мавҷуд буд, ки қобилияти ронандагии бадтар, вазнинтар, аммо бо зиреҳи 152 мм. Аммо он инчунин маъмултарин нест. То ҳол, занони олмонӣ танҳо бо M4-ҳои стандартӣ дучор омадаанд.
  Аммо Грандҳо анҷом ёфтанд ва ҳоло як танки нисбатан нави Першинг мавҷуд аст.
  Герда таклиф кард:
  - Биёед каме наздиктар шавем. Зиреҳи ин ҳаюло метавонад ғафстар бошад!
  Шарлотта чеҳраи нафратангезе кард:
  - Парво накунед! Он ҳамагӣ 102 миллиметр аст. Вазни мошин чилу ду тонна аст, аммо Шерманро қавӣ сохт!
  Герда хандид ва таклиф кард:
  - Пас биёед тир меандозем!
  Магда пои бараҳнаашро дароз кард. Чанд сангҳои гуногуни тезу тунд, реги гарми биёбон, хорҳои ҷангал ва барфҳои Русия пояҳои бараҳна, чандир ва зебои ӯро медонистанд. Вай бо ангуштони дароз ва ҳатто нохунҳои марворид тугмаи джойстикро пахш кард.
  Ва вай як снаряди зиреҳбурдеро бо ядрои уран партоб кард. Ва вай бо табассум хитоб кард:
  - Бароят нур бод!
  Тупи 105 мм дорои қудрати бузурги харобиовар аст. Ва Першинг нисфи манораи худро аз даст дод.
  Герда синаи баланду устуворашро чунбонда, гуфт:
  - Вой, "Паланг" ин корро карда натавонист! Ӯ қудрати кофии зарбазанӣ надошт! Аммо ба ҳар ҳол, он беҳтар аз Шерман аст.
  Магда бо шубҳа гуфт:
  - Ин бастагӣ дорад. Агар шумо ба оташпаршак экранҳо гузоред, он аз паланг бадтар нахоҳад буд ва ҳатто аз пешонӣ беҳтар муҳофизат карда мешавад!
  Герда бо ғазаб сарашро бо пояш ҷунбонд. Ба танк тир холй кард. Ва пас аз анҷоми охирин Першинг вай илова кард:
  - "Паланг"-и мо то ҳол аз ин ҳама экзотикҳои ғарбӣ ва таҳрифҳои русӣ гаронтар аст. Ман ба галабаи мо, хатто бо танкхои Т-4 бовар дорам, хамин тавр бошад!
  Духтарон тухмипошак барин дувоздах машинаро пахш карданд. Онхо хатто ба суи онхо оташ хам на-карданд. Масофа барои тупхои америкой хеле дур аст.
  Духтарон мошин меронанду механданд. Барои онҳо хуб.
  Шарлотта боз органи шиносро оғоз мекунад:
  - Не, Магда! Шумо бояд аз масеҳият як бор ва ҳамеша даст кашед. Дар акси ҳол шумо хоини эҳтимолӣ хоҳед буд!
  Духтараки муйхои тиллоранг эътироз кард:
  - Не! Ман ба Рейхи сеюм содиқ ҳастам, аммо аз Исои Масеҳ низ даст намекашам!
  Герда пои зебову мушакашро бо кафи урёнаш ба зиреҳ зад ва гуфт:
  - Аммо набояд аз Масеҳ даст кашад! Шумо танҳо бояд иқрор шавед, ки ӯ немиси ҷисм буд, на яҳудӣ ва ҳамааш хуб мешавад!
  Магда бо табассум ҷавоб дод:
  - Немисӣ... Аммо дар бораи шаҳодати Библия чӣ гуфтан мумкин аст?
  Герда сахт гуфт:
  - Пас шумо Библияро мегиред! Агар Кафеи Мина бошад!
  Магда сарашро манфӣ ҷунбонд:
  - Кафҳои асосӣ ваҳйи илоҳӣ нест. Ва кори як шахс, ҳатто як нафари барҷаста! Ман ба он чизе ки аз ҷониби Худо меояд, боварӣ дорам!
  Баъд хамаи чанговарон якдилона фарьёд заданд:
  - Худои мо Адольф Гитлер аст!
  Магда далерона чавоб дод:
  - Аммо Гитлер набуд, ки коинотро забт кард ва офарид!
  Герда бо ғазаб зиреҳро бо пошнаи мудаввараш зада гуфт:
  - Ва ин дигар аз ҷониби мо муҳокима карда намешавад! Коинотро кӣ офаридааст, вақт нишон хоҳад дод!
  Шарлотта пешниҳод кард:
  - Биёед, духтарон ба худ беҳтар савол диҳем, ки мо пас аз ҷанг чӣ кор хоҳем кард?
  Кристина табассум кард ва пешниҳод кард:
  - Биёед, ба тиҷорат равем! Ин беҳтарин корест, ки мо карда метавонем!
  Герда бо сари барф сафедаш розигӣ нишон дод:
  - Албатта, ба тиҷорат! Ё шояд мо дар филм бозӣ кунем?
  Магда табассум кард ва таклиф кард:
  - Ва чӣ? Ин идомаи хуби касб аст! Баъд аз ҳама, филмҳо бузурганд!
  Герда табассум кард, дасташро болои шиками кандашудаи худ гузаронд ва гуфт:
  - Шумо кӣ бозӣ мекардед? Ангела ё чӣ?
  Магда бо нигоҳи хира гуфт:
  - Барои чӣ не? Охир, ман намуди зоҳирии дуруст дорам. Ман ба ҳамаи имондорон дар бораи Исои Масеҳ мегӯям! Ин як наҷотбахш хоҳад буд!
  Герда сарашро манфй ҷунбонда, шарҳ дод:
  - Дар дини нави ориёӣ наҷот вуҷуд надорад. Дарвоқеъ, моҳияти фармон ба ориёӣ хидмат ба рейх аст. Ва боқимонда - ба ориёиҳо итоат кунед! Пас, мо наҷот намеёбем, вале мо ғалаба мекунем!
  Кристина як духтари мӯи мис аст, аммо бо ишораи зард, тасдиқ кард:
  - Бале, мо хукмронй мекунем ва галаба мекунем! Дар ин ҷаҳон мо дар аскарони рейхи сеюм ҳастем. Дар ин сурат мо армияи худро дорем. Ва мо дигар коинотхоро фатх хохем кард. Дар ин дунё ҳама чиз нисбӣ аст... Ба фикрам ҷангу зиёфат ва мулку мулк мешавад! Маҷмӯи лаззат аз ҷаҳон ва бозии ҷолиби ҷанг!
  Шарлотта, духтаре бо мӯи мис-сурх, бо розигӣ сар ҷунбонд:
  - Албатта! Чунки зиндагии во«еан орому осуда хеле дилгиркунанда аст... Мо ба  анг чунон одат кардаем, ки барои мо нон шуд!
  Герда шарикашро ислох кард:
  - Бештар мисли ҳаво! Ё обе, ки бо майи ширин омехта шудааст!
  Магда бо алам гуфт:
  - Афсус... Баъзан мавчи пушаймонй фаро мерасад. Охир, куштани дигарон бад аст. Мо дарду азоб мекашем! Чӣ, фарзандони бепадар!
  Герда сарашро ҷунбонда гуфт:
  - Мо ҳама таваккал мекунем! Аммо худро тасаллӣ диҳед! Одам ҳанӯз мурда аст! Ва агар шумо дар ин бора фикр кунед, оё сӣ то чиҳил сол дар миқёси абадият ин қадар муҳим аст? Ва ҳаёти ҷовидонӣ!
  Магда бо оҳе ҷавоб дод:
  - Хуб, агар шумо ба он фалсафӣ нигоҳ кунед, пас чунин аст ... Аммо дар асл, ин барои кӯдакони хурдсол осонтар намекунад!
  Шарлотта мӯи сурхи мисинашро ҷунбонда, фингонд:
  - Тасаввур кунед, ки онҳо ғайриинсонӣ ҳастанд! Танҳо ҳайвонот ва шумо худро беҳтар ҳис хоҳед кард!
  Магда ашкро аз мижгонаш ҷунбонида, ҷавоб дод:
  -Аммо шумо ҳам ба ҳайвонҳо раҳм мекунед! Э... мо дар чӣ дунё зиндагӣ мекунем! Ҳама чиз танҳо бераҳм аст! Ва марг таххонаро идора мекунад!
  Шарлотта бо таъкид гуфт ва ҳангоми рафтанаш навишт:
  Бигзор дарёҳои хун
  Ҷараён дар саросари Замин
  Бигзор онҳо аз дард нола кунанд -
  Дар ҳама ҷо оташ!
  Ва бигзор бад бимирад
  Тӯби хашмгин ҳукмронӣ мекунад,
  Ҳамаи шумо бояд бимиред
  Шайтон туро бозхост кардааст!
  Бигзор тундбод бихурад
  Ҷараёни бадани инсон...
  Сайёра азоб мекашад -
  Майҳем ҳукмронӣ мекунад!
  Герда сухани шарикашро бурида, даҳони арғувонашро бо пои урёнаш пӯшида. Терминатори малламуй хитоб кард:
  - Хайр, чаро ин кадар пессимист! Чанг ба охир мерасаду сайёра чун бог гул мекунад. Ман фикр мекунам, ки аллакай каме мондааст. Амрико маънои шаш моҳи дигар ё ҳадди аксар як солро дорад. Он гоҳ мо Русияро пахш мекунем ва танҳо Ҷопон боқӣ мемонад. Аммо ин барои мо кори кутохмуддат аст. Бештар, пас аз се сол ҳама ҷангҳо қатъ мешаванд... Ва одамон дигар ҳеҷ гоҳ якдигарро намекушанд!
  Кристина фаҳмонд:
  -А«аллан дар  анг... Ба фикрам, замоне фаро мерасад, ки ба наздикї дар  а®он як империя мемонад. Ва он гоҳ, дар ҳар сурат, ҷангҳо нахоҳад буд. Ва ман фикр мекунам, ки ба шарофати рушди кишоварзӣ ва созмони идеалии олмонӣ гуруснагӣ пас аз чанд сол аз байн меравад. Баъд барои хама манзилгох сохта мешавад. - бо шавку завк сухан ронд духтараки муйхои миси зард ва пайкари мушакдор, борик ва комилан мутаносиб. "Он гоҳ тиб инкишоф меёбад ва беморӣ аз байн меравад". Мо ба кайхон парвоз мекунем, дар оламхои гуногун карор мегирем. Биёед пириро маглуб кунем. Ҳама одамон ҷавон ва зебо хоҳанд буд, мисли элфҳои афсонавӣ. Ё шояд моро дар кайҳон ҷангҳои нав интизоранд. Пас, бо ғарибон се-асроқ ситора. Мо дар тамоми коинот барои идеяхои фашизм далерона мубориза мебарем!
  Шарлотта бо табассуми дурахшон дар лабонаш месуруд:
  - Мо барои фардои дурахшон мубориза мебарем... Мебусем!
  Магда бештар хушбинона гуфт:
  - Аммо ин тавр беҳтар аст! На ҷангҳои абадӣ, балки офариниши осоишта!
  Дар хамин лахза мошин аз болои мина гузашт. Танк ларзид. Роль дари-да, мошин каме суст шуд. Герда ба воситаи радио ба бригадаи таъмиргарон занг зад. Зарар танкро аз хусусиятхои харакати худ махрум накард, балки суръати онро то андозае паст кард. Бинобар ин роликро зуд иваз кардан лозим аст. Дар ин ҷо тартиби таваққуф гуногун аст - барои таъмир қулайтар аз сохтори тахтаи шашка, ки хоси палангҳо ва пантерҳо мебошад.
  Гузашта аз ин, духтарон дар ҷангал дароз кардани пойҳои худро дӯст медоштанд. Чаро дар дарё шино накунед. Танк, албатта, ҷои гарм аст, ҳатто кондитсионер наметавонад аз ӯҳдаи он барояд. Он ҳоло ҳам ҷануби Мексика - тропикӣ аст ва дар моҳи март хеле гарм аст. Аммо дар маҷмӯъ ҳаво осмонӣ аст.
  Дарё наздик буд ва духтарон ба он ғарқ шуданд. Аз тимсоҳҳо тарсидан лозим нест. Дар ин ҷо ҷанг идома дорад ва ҳама мавҷудоти зинда кайҳо гурехтаанд. Об гарм ва барои шиноварӣ гуворо аст. Духтарон шино мекарданд ва дар ҳоле ки Герда соҳили ҷангалро тамошо мекард, ӯ гуфт:
  -Ба ҳар ҳол, дунёи мо аз дилрабоӣ холӣ нест! Эҳтимол хуб мебуд, ки мисли баландкуҳ ҷовидон шавем ва бо инсоният бо мушоҳидаи рушди он зиндагӣ кунем. Ва дар фазо парвоз кунед!
  Кристина сар ҷунбонда, ҷиддӣ гуфт:
  - Биҳишти бе гуноҳ, бениҳоят дилгиркунанда ... Шумо наметавонед як сарватро дар казино аз даст диҳед, ё ҳатто беҳтараш, бурд кунед ё шикор кунед. Ва ҷанг ҷолиб аст ...
  Шарлотта пешниҳод кард:
  - Ба фикрам, онхо ба наздикй бозихое ихтироъ мекунанд, ки онхоро дар экран тасвир кардан мумкин аст - чунинанд харбй!
  Магда бо табассум гуфт:
  - Шумо бояд ҳама чизро нобуд кунед!
  Кристина онро гирифта суруд хонд:
  -Халокат шав« аст... Фар« надорад, ки чї гуна «удрат бошад!
  Герда хи-чиррос зада, сурох мекард:
  -Мехоҳам дар пеши худ холӣ бинам! Дар он ман қалъаи худро месозам, орзуи худро!
  Шарлотта хандид ва пешниҳод кард:
  - Не, мубориза бурдан албатта олиҷаноб аст! Аммо ғолиб шудан боз ҳам беҳтар аст!
  Кристина дар болои шушаш хитоб кард:
  - Худи дасти рости осмон ба Германия ёрй мерасонад. Имони ориёии мо, тавҳиди ягонаи мо! Ва он чизе, ки моро намекушад, моро қавитар мекунад!
  Герда об пошида чавоб дод:
  - Бале, мо пурзуртар шудем! Афсӯс, ки мо ба минаи зиддитанк дучор шудем.
  Кристина андешамандона гуфт:
  - Кирмакхоро чй тавр мухофизат кардан мумкин аст?
  Герда китфи мушакашро дархам кашид:
  -Намедонам...
  Шарлотта оқилона қайд кард:
  - Онҳоро аз снарядҳои сипардор муҳофизат мекунанд ва аз минаҳо ... Магар он ки онҳо аз ғафстар сохта шаванд, то дарида нашаванд!
  Герда сар ҷунбонд:
  - Он гох аз хисоби афзудани вазн кори ронандагй паст мешавад. Кош мо танкро парвоз мекардем!
  Магда тасдиқ кард:
  - Ана тамом! То ки танк дар хаво шино кунад ва наафтад! Ва суръати ба панҷсад мил дар як соат расид!
  Шарлотта, пошида, маълумотро хабар дод:
  - Шунидам, ки флоти мо киштихои махсус дорад, ки ба об нарасида каме парвоз мекунанд! Ва онҳо суръати як ҷангандаеро, ки ба парвонҳо идора мешаванд, инкишоф медиҳанд ва метавонанд қӯшунҳоро интиқол диҳанд ва инчунин дар баҳр бартарӣ пайдо кунанд! Ин гуна авиация дар бахр моро маглубнашаванда мегардонад!
  Герда шарикашро ислох кард:
  - Ва мо аллакай мағлубнашавандаем! Ин моро бениҳоят мағлубнашаванда месозад!
  Шарлотта ба пушт баргашта, пойҳои урёну кандашудаи ӯро ба ҳаво зад ва хитоб кард:
  - Вакте ки мо якдилем, мо маглубнашавандаем! Мо духтарони ориёӣ ҳастем, дар қалби мо қотилон ҳастем!
  Ва зебоӣ ба об чуқуртар ғарқ шуд. Дар ғафсӣ каме шино кардам. Вай ба пошнаи бараҳнаи дӯстонаш торсакӣ зада, берун баромад. Вай чашмаи обро ба кор андохта, гуфт:
  - Дар тропикхо бахори хуб аст! Об мисли шири тару тоза аст!
  Герда шӯхиомез месуруд:
  - Африка даҳшатнок аст, ҳа, ҳа, ҳа... Африка хатарнок аст ҳа, ҳа, ҳа! Духтарон наравед, дар Африка сайру гашт кунед!
  Зебоҳо хандиданд. Майдони конькибозй алла-кай иваз карда шудааст - бригадаи таъмиркунй аз чихати бехтарин. Ва духтарон бо тамоми кувва ба танк чахиданд. Силуэти E-50 хеле паст аст ва худи мошин чандон назаррас нест. Цанговарон двигатели турбинаи газро ба кор андохта, дар зарфи чанд сония суръатро баланд карданд.
  Шарлотта, танкери ботаҷриба, қайд кард:
  - Ба ҳар ҳол, муҳаррики газтурбинӣ аз муҳаррики дизелӣ хеле беҳтар аст. Вай зичтар буда, зарфро тезтар метезонад. Мошини мо манёври аҷиб дорад!
  Герда шӯхиомез месуруд:
  - Вай бепарво ва соддалавх буд, духтарон нигохи чавонии пойлуч доштанд... Хамаи гирду атроф ачоиб менамуд - сесад сол пеш!
  Кристина бо шавқу завқ гуфт:
  - Не! Командири мо бо хазлу шухй хайрат мегузорад... Агарчи дар хакикат аз огози чанг асрхо гузашта бошад хам... - Духтар кафи дасташро болои сари синаи баланду чандиринаш давонда суханашро давом дод. - Дар баробари ин, баъзан худатро гӯё дирӯз ҳис мекунед! Э, охир, умри одамон кутох асту ба навъе бехабар мегузарад!
  Герда сахт таъкид кард:
  - Аммо мо пир нестем, ҳамин тавр не? Мо пур аз қувват ва нерӯ ҳастем! Ва рохи мо аз галаба ба суи
  Ғалаба!
  Магда манораи пулемётро саф ороста, ячейкаи америкоиро вайрон кард ва гуфт:
  - Бале, ман ба галабаи худ боварй дорам... Махсусан, хозир, ки хамаи козирхо дорем. Аммо аробаро пеш аз асп нагузорем!
  Герда бо оҳе ба ёд овард:
  -Алберт... Ман ин писарбачаро пазмон шудам... Ба братан ошиқ шудан аҷиб аст, ҳатто ба қадбаланд бо шеваи Аполлон!
  Шарлотта мантиқан қайд кард:
  - Ва ба ман Алберт маъқул буд. Дар он як зебоии махсус вуҷуд дорад. Ва дар маҷмуъ, наврасоне, ки ҳанӯз рӯяшон риш нагузошта ва чеҳраи онҳо ташаккули худро ба анҷом нарасондааст, махсусан дилрабо ҳастанд. Ва муҳимтар аз ҳама, онҳо он қадар тиҷоратӣ нестанд, онҳо шуморо дӯст медоранд, на пули шуморо!
  Кристина оқилона қайд кард:
  -Чор нафарамон чунон зебоем, ки мардон пеш аз хама бадани худро дуст медоранд. Ва чӣ қадаре ки мо дорем, аллакай даромади мост!
  Герда мантикона гуфт:
  - Зан будан осонтар аст! Саги нарро васваса кунед, ва ӯ худаш ба бистар медарояд. Ҳадди ақал дар ҷавонӣ. Шумо ҳеҷ гоҳ бе мард намемонед. Ба онҳо ҷалб кардан осон аст. Аммо мард барои дар бистар хобондани зан бояд кушиш кунад...
  Шарлотта истеҳзоомез ҷавоб дод:
  - Ту не... Мо чандон интихобкунанда нестем!
  Герда сари равшанашро манфӣ ҷунбонд:
  - Албатта, ин тавр нест! Ман мардони ҷавон, зебо ва қубурро дӯст медорам. Ва ман танҳо бо касе намехоҳам. Чун қоида, ман одамони варзиширо интихоб мекунам. Ҳатто генерале, ки шикам дорад, маро ҷалб намекунад. Ва мо метавонем интихоб кунем!
  Шарлотта хандид ва қайд кард:
  - Барои фоҳиша дар панел, шумо набояд интихоб кунед. Ба шиками дегхона хизмат мекунад, ба бемӯй ва пираш... Ин албатта минуси касбаш аст!
  Герда чиддй чавоб дод:
  -Ба фоҳишахонаи сарбозон равӣ... Он гоҳ ҳама мизоҷони шумо ҷавону лоғар мешаванд. Ва гуногунранг ва каму беш  олиб... Масалан, ман ®е  го® марди зеборо рад намекунам!
  Кристина хандид ва хандид:
  - Бале... Гуногунӣ бузург аст! Ҷинс таомҳо ва ҳанутҳои гуногунро талаб мекунад. Мо ҷавондухтарон ҳастем ва ҷавондухтаронро дӯст медорем... Мо мехоҳем шарикони варзишии дорои бадани мушакҳо бошанд. Ва баъзе одамон бояд бо мардони на он қадар зебо сару кор доранд. Факат бо ин занхо хамдардй кардан мумкин аст!
  Шарлотта бо алам месуруд:
  - Зебоӣ одамро ба банда табдил медиҳад... Ва пас аз марг бовар кун, ором намеёбам, як шаб бо ту ҷонамро ба шайтон медиҳам!
  Магда ба суи таппончаи худгардкунандаи америкоии чодугар тир холй карда, хитоб кард:
  - Гуноҳ аст, ин чӣ гуна алоқаи ҷинсӣ аст, ки берун аз никоҳ аст... Бехтараш фикрҳои шаҳватангезро тарк кунед!
  Шарлотта хашмгинона ҷавоб дод:
  - Ва шумо аз оргазм нола кардед, ки аз мо бадтар нест... Пас, ба ғазаб кардан намеарзад.
  Немисхо ба мукобили ШМА чанг карда истодаанд. Хушбахтона, дар чанг бо СССР дастони онхо кушода шудааст ва касе онхоро аз хучум кардану галаба кардан бозмедорад. Ва онҳо қаҳрамонони бузург доранд.
  Рейхи сеюм хеле бузург шуд.
  Мошини ҷангии Вермахт тавассути Мексика пеш рафт. Чангхои шадид, хуни бисьёр ва металли шикаста. Подразделенияхои хоричии рейхи сейум низ талафоти зиёде доданд. Фашистхо кушиш менамуданд, ки ориёихоро то хадди имкон мухофизат кунанд. Онхо африкоихо, арабхо, хиндухо ва хитойхоро ба чанг андохтанд. Ҷопон низ аскарони рангинтарро истифода мебурд. Ин суръати пешравиро то андозае суст кард. Худи немисхо дар танкхои вазнин нишаста буданд. Фюрер фармон дод, ки истеҳсоли ҳама танкҳои сабуктар аз панҷоҳ тоннаро қатъ кунад ва ба модели навтарини E-50 гузарад. Ва инчунин дар набардҳо бо амрикоиҳо танҳо мошинҳои зиреҳпӯши вазнинро истифода баред.
  Ин пешравии Олмонро дар Мексика то андозае суст кард. Фриц танкхои навтаринро ба кор андохта, самолётхои хучуми реактивиро бо зиреҳи пурқувват истифода бурд. Амрикоиҳо ба ақиб медаромаданд. Март банд буд.
  Пилот ва суперэйс Фридрих холҳо ба даст меовард. Писарак дар навтарин модификацияи ME-262 "X" мубориза бурд ва холҳои худро хеле дилпурона такмил дод. Ҳамзамон зарба задани ҳадафҳои ҳавоӣ ва заминӣ. Дар паҳлӯи ӯ аз дасти росташ Ҳелга давида буд. Инчунин як ҷанговари умедбахш. Фридрих аллакай ба афсонаи воқеӣ табдил ёфтааст, ба мисли супермени афсонавӣ.
  Ва акнун писарбача панч тупи пневматикиро тирборон мекунад. Дархол панчох самолёти Америка тарконда мешавад. Онхоро як снаряди хавой аз хам чудо мекунанд. Мошинҳои боқимонда дар ҳолати бесарусомонӣ ях карданд. Онҳо ҳеҷ гоҳ чунин чизеро надидаанд. Ва Фридрих боз оташ мезанад. Ва боз 50 нафар гусфандони Америка тарконда шуданд. Ин дар ҳақиқат мӯъҷиза аст. Хельга тир холй карда, чор самолётро зада галтонда, ба писарбача пичиррос мезанад:
  - Шумо супермени сатҳи олӣ ҳастед!
  Самолётхои Америка гурехтанй мешаванд, вале хатти сеюм боз нимсадро лесида мекунад. Дақиқии Фридрих бениҳоят аст. Вай воқеан ҳам супермен ва ҳам кӯдак аст. Ва саду панчох самолёти Америка нобуд карда шуд. Ҳелга тавонист панҷ мошинро парронад, боқимондаи ҷангиёни немис аз ин ҳам хурдтар буд.
  Писар мегуяд:
  - Чӯҷа дар як вақт донаро мехӯрад ва назар ба хуке, ки пораҳои калонро фурӯ мебарад, бештар вазн мегирад.
  Ва акнун Фридрих ҳадафҳои заминиро гирифт. Гертруда, ки бо пои урёнаш педальҳоро пахш карда, аз писарбача базӯр баробар шуда метавонад. Фридрих ба суи колоннаи танк оташ мезанад. Як таркиш аз ғавби амудӣ нобуд мешавад: ҳабдаҳ танки Шерман, ҳашт Гранд, чаҳор Першинг, нӯҳ таппончаи худгард Witch, се Том Том ва ҳаждаҳ интиқолдиҳанда. Хамаи ин мошинхо вайрон ва оташ задаанд. Маҷмӯаи ҷангӣ дар дохили онҳо ба канда мешавад. Ва нобудшавии тамоми сутун, аслан дар чанд сония ба амал меояд.
  Ҳелга, ин зебои малламуй бо пойҳои урёнаш мезанад, хитоб мекунад:
  - Фридрих олиҷанобтарин аст, ки мо дорем, он танҳо дараҷаи олӣ аст!
  Писарак бинии вайро нишон дода, хандид... У мошини ME-262-ро давр зада, боз сайдро мекобад. Вай интуицияро инкишоф додааст. Дар абрхо хафт Мустанг дурахшид. Ва он гоҳ онҳо тирборон карда шуданд. Баъд писарбача ба сутунҳо ҳамла кард. Вай аз хама касос гирифта, хам мотоциклхо ва хам транспортёрхоро шикаст. Ва ҳеҷ кас эътироз намекунад! Американхоро фацат нест карда истодаанд.
  Ҳелга ҳам чизеро ба даст меорад.
  Духтар танҳо дар бикини ҷанг мекунад. Ин эътиқоди вай аст, бисёр пилотҳои зан ин корро мекунанд. Ва чаро кайд карда мешавад, ки барои занон вакте ки минимум либос мепушанд, марг намеояд. Ба гунае духтароне, ки пои луч меҷанганд, хушбахттар ва осебпазиртаранд. Ва ин падида занони халабонро маҷбур мекунад, ки ҳарчи бештар либоси худро бипӯшанд.
  Ва дар гармӣ бараҳна бештар гуворо аст. Аллакай охири моҳи март аст ва дар болои Мексика хеле гарм аст ва дар худи ҳавопаймо муҳаррик низ ба ҳарорат илова мекунад.
  Ҳелга аз гардишҳои писарбача ҳайрон аст. Дар ин чо вай дар як раф-ти дигар бисту чор Шерманро нест мекунад, ки шаш нафари онхо сипар шуда буд.
  Писарбача ба кудаки оддитарин монанд аст, ки тахминан сенздах-чордахсола аст, аммо вай чунин дакикат ва кувваи фавкулодда дорад. Ва занҳо ба писарбачаи малламуй мисли сӯзан ба магнит часпидаанд. Гузашта аз ин, Фридрих аллакай генерал-полковники авиатсия мебошад.
  Ва бо орденҳои зиёд мукофотонида шудааст. Аз ҷумла чунин орденҳо, монанди Салиби оҳанин бо баргҳои дуби платина, шамшерҳо ва алмосҳо. Инчунин Салиби Найтс аз Салиби оҳан бо шамшерҳои барги дуби платина ва алмосҳои сиёҳ. Ситораи Салиби Найт бо баргҳои тиллоии дуб, шамшерҳо ва алмосҳо. Даҳҳо салибҳои оддии Найтс Салиби оҳан бо шамшерҳо ва алмосҳо. Ва инчунин Салиби бузурги Салиби оҳан. Ҷоми тилло ва алмоси Luftwaffe. Ситораи нобудкунандаи танки алмос, Ситораи нобудкунандаи артиллерияи алмос ва бисёр чизҳои дигар.
  Ҳамин ки онҳо Фредерикро мукофот надоданд. Шумораи ҳавопаймоҳои нобудшудаи ӯ ба даҳ ҳазор мерасад. Пас аз расидан ба даҳ ҳазор, ҷоизаи нав омода карда шудааст: Ситораи Салиби оҳанин бо баргҳои платина, шамшер ва алмос. Ва инчунин як косаи платинии Luftwaffe дар алмос.
  Холо Фридрих боз як колоннаи танкхоро нест карда истодааст. Баъд бо як харакати бепарвоёнаи пои урёну писарбачааш нуздах самолёти Америка, аз он чумла ду самолёти В-29-ро зада галтонд. Бале, ӯ дар ҳақиқат як писари бениҳоят сард аст.
  Фридрих як ибораи бебаҳсро ба забон меорад:
  - Писарони боистеъдод назар ба пирони барҷаста бештар кашфиёт мекунанд!
  Дарвоқеъ, наврас олитарин ҷанговари ҷаҳон аст! Ва ӯ ҳанӯз дар синни ёздаҳсолагӣ ба ҷанг шурӯъ кард! Аммо вақт мегузараду писар калон мешавад. Вай бузургтарин падида аст. Ва дар бораи ӯ чизе ҳаст, махсусан дар сатҳи генетикӣ, гарчанде ки ӯ барои синну солаш комилан муқаррарӣ аст, танҳо хеле мушакӣ аст.
  Дар ин чо вай боз як тирпарронй мекунад... Вай хашт самолёти "Айракобра" ва шаш самолёти П-51-ро зада галтонад. Писарак, шумо чизе гуфта наметавонед. Баъд вай якчанд батареяро аз кор мебарорад, зиёда аз хафтод тупро нест мекунад. Хуб, вақти баргаштан, пур кардани сӯзишворӣ дар зарфҳо ва маҷмӯаи ҷангӣ аст!
  Хелга низ ду тубро зада канда, хушнуд менамуд. Фредерик бо як хариди бузург бармегардад. Чунин писари шодравон. Вай инчунин холҳои худро ба таври назаррас беҳтар мекард. Қариб дарҳол, эй ҷавон бидуни интизори пур кардани сӯзишворӣ ба мошини дигар ба ҳавопаймои реактивӣ мегузарад. Ва Гертруда аллакай бо ӯ парвоз мекунад. Инчунин як малламуй зебо дар бикини.
  Фридрих ба ӯ ишора мекунад ва мошини тезашро мефурорад. Ин ME-262 қодир аст суръатро то 1200 километр дар як соат расонад.
  Суръати девонавор ва дар айни замон манёври мустахкам ба ин машинахо хос аст. Фридрих аз дур ба суи Мустангхо тир холй мекунад - хашт нафари онхоро зада галтонда, суръатро тез мекунад.
  Гертруда хандида:
  - Бале, шумо рыцар ҳастед! Ман ба ту мерезам!
  Фридрих механдад ва забонашро берун мекунад ва наъра мекунад:
  - Ва ҷаноби Суперситора! Ва кӯҳҳо ба ман итоат мекунанд!
  Ва боз тир холй карда, даххо мошинро зер кард. Ва боз хандид... Гертруда бо ханда мегуяд:
  - Ту, аз он чи хатто русхо метарсанд!
  Фридрих ба духтар чашмак зад, гарчанде ки вай ӯро равшан надида буд:
  - Ман фикр мекунам, ки амрикоиҳо олӣ ҳастанд!
  Гертруда дар посух дод мезанад:
  - Ту мачо! Шумо мачо ҳастед!
  Писар хандид ва чирк зад:
  - Ман супермачо ҳастам!
  Гертруда пичиррос зад, ки овозаш бо занги нуқрагин садо медод:
  - Қаҳрамон, шумо суперқаҳрамони ҳама комиксҳо ва тамоми давраҳо ҳастед!
  Фридрих навбат дод. Вай кариб 30 самолёт, аз чумла панч самолёти бомбаандозро зада галтонд. Мошинхо мисли конфети сухта дар фазо пароканда шуданд. Писар хандида гуфт:
  -Аммо гули ишқ бе шуҳрату муваффақият намерӯяд!
  Гертруда бо пои луч фишангро зер карда, чир-чир кард:
  - Ишк ва чанг, чанобон, ба тор афтодам! Ҷанг, тасаввур кунед сафсата, агар дар дунё ишқ намебуд!
  Духтар бо ангуштони бараҳнааш як ҳавопаймои нерӯҳои ҳавоии ИМА-ро пахш карда, идома дод.
  - Гох дар хама чиз ёрй мерасонад, гохе мохирона зарар мерасонад... Ва мо чангро мукаддас мегуему зишт!
  Гертруда чир-чиррос зада, самолёти дигарро зада галтонд. Ва писари Терминатор якбора понздаҳсола аст!
  Фредерик бо шавқу завқ месуруд:
  - Мо ба Фюрери бузург касам ёд мекунем,
  Шаъну шараф нигоҳ доштан ва то охир мубориза бурдан...
  Зеро ки қудрати ӯ мисли офтоб аст,
  Зеро кишвар шамшерро тез мекунад!
  Духтар пойҳои урёнашро партофт, баъд зонуҳояшро то синаи пураш кашид. Баъд вай суруд хонд:
  - Ман секс ва кахрамонхоро дуст медорам... Фюрер бархост - хамаро мекушад!
  Фридрих бори дигар аз дур мехкӯб кард. Чил самолётро бо зарбаи дустонаи тупхои хавой зада галтонданд.
  Писарак хитоб кард:
  - Ва ман Зевс ва Посейдон дар як шиша ҳастам!
  Гертруда ҳавопаймоеро, ки суперэйс барои ӯ раҳм карда буд, зада зер кард ва суруд хонд:
  - Ва ҳоло Арес ва Миррих ба мо бо завқ менигаранд... Ва ба онҳо маълум аст, ки ба онҳо воқеаи умуман маъқул аст!
  Супермени ҷавон ҳангоме ки даҳҳо ҳавопаймои дигари амрикоиро сарнагун кард, фарёд зад:
  - Ман меҷаҳидам, аммо ба таври дигар, аз сангҳо, аз кӯлҳо, аз шабнам...
  Гертруда бо пои бараҳна ва зебои худ ба штурми амрикои корд зад:
  - Ин ишқ аст! Албатта муҳаббат!
  Духтарак синаи баланду хеле дилфиребашро чунбонд. На ҳама чиз барои зебоӣ кор кард, аммо ҳавопаймои ҳамла оташ гирифт ва ба пош хӯрд.
  Гертруда мехрубонона чир-чир кард:
  - Дар шогирдонам хоби дахшатнок аст... Як чахидан - як зарба!
  Аммо боз дар осмон самолётхо хастанд. Малламуй, зебо Фридрих хат мефиристад. Якчанд даҳҳо мошинро аз кор мебарорад ва садо медиҳад:
  - Зарбаи ман! Мо ҳама душманонро мағлуб мекунем ва онҳоро пора-пора мекунем!
  Гертруда ҷангандаеро, ки ҳамчун ҷоизаи тасаллӣ барояш гузошта шуда буд, зада партофт ва чирк зад:
  - Пойхоро буриданд, мурдаро пора-пора карданд, янкихои бадкирдор солдатро куштанд!
  Фридрих хандид, ки ҷисми қавӣ ва зебои Гертрударо ба ёд оварда, духтарча як қатра чарб надошт.
  Чӣ хуш аст, ки чунин касеро ба оғӯш гирифтан. Писарак гиря кард:
  - Ҷанги ман, ин муборизаи ман аст!
  Ҳамин тавр, ҷанговари ҷавон ба ҳадафҳои заминӣ гузашт. Танкхо харакат мекунанд. Рохи худгард. Писарбача аз дур оташи оташ кушода, бо суруд мехонад:
  - Мо ба лочин монандем, мисли уқоб парвоз мекунем... Дар оташ ғарқ намешавем, дар об намесӯзем!
  Ҳарчанд, эҳтимол, ибораи охирин бояд баръакс суруда мешуд. Аммо ҳатто дар оташ, дар асл, шумо метавонед ғарқ шавед ва об метавонад сӯхт.
  Фридрих Туркияро барои субҳона ба ёд овард. Мисли ин, дар фолгаи тилло пухта. Ва пойҳо ба пойҳои занон шабоҳат доранд. Дар Луфтваффе лётчикхои заной бисьёранд. Онҳо нисбат ба мардон бештар зинда монданд ва тирандозҳои аъло ҳастанд. Ва пойҳои занон омӯзонида шудаанд, қавӣ, гӯшт. Мехоҳед онҳоро сила кунед, ламс кунед, чичоқ кунед.
  Вай аллакай Фридрих генерал-полковник аст. Ҷанговаре, ки мансаби аҷиб ва афсонавӣ кардааст. Феномен ва мутант генетикӣ. Дар кӯтоҳ - супермен!
  Худи Фредерик аҳамияти худро медонист. Ӯ дар чунин синни ҷавонӣ то ба ҷое расид, то якбора исбот кунад, ки ҳеҷ қудрате берун аз ихтиёри нобиғаи ориёӣ нест.
  Акнун писарбача як сутуни томро сузондааст. Ва ӯ парвоз кард. Вай уқоби ҳақиқӣ аст.
  Гертруда рухсораи ҳамвору гулобии ӯро молид. Вай тасаввур кард, ки Фридрих аз синааш мебӯсад. Ва пистони арғувон дарҳол сахт шуд. Э, ин ҷанговари рақами яки Рейхи сеюм аст. Чунин аст, ки тамоми артиш меҷангад. Ва он як снаряди ҳавоиро аз даст намедиҳад. Ки ҳатто ғайритабиӣ ба назар мерасад. Гарчанде ки чаро он танҳо ба назар мерасад - ин ғайриоддӣ аст!
  Писарбача аввал ду дазор чанговареро, ки руйпуш карда буд, зада галтонда, баъд ба дигар колоннам танкдо ва тупдои худгард хучум кард. Яке аз танкхои америкой чандон стандартй ба назар намерасид. Шумо бояд дар хотир доред, ки он чӣ гуна мошин аст. Баъд мошинхои боркаш бо аскарони янки пайдо шуданд. Хуб, онҳо онро мегиранд.
  Фредерик месуруд:
  -Ман маргро мекорам... Ба он танҳо бо тарс нигоҳ кардан мумкин аст... Ва мурдан!
  Гертруда бо пои луч педальро сила кард. Вай воқеан мехост, ки пои луч аз байни алафи мӯрча давад. Ва баъд ба оғӯши бачаҳо афтод. Ва бӯсаву навозиш кардан.
  Ҷолиб... Гертруда фашисти идеологӣ буд. Вай ҳамагӣ шаш моҳ пеш ба ҷанг шурӯъ кард ва қабл аз он дар созмони ҷавонони Гитлер буд ва тавонист дар як корхонаи низомӣ ба ҳайси нозир кор кунад. Коргарони хориҷиро зери назорат гирифта, дар айни замон бо қамчин даъват кардан лозим буд.
  Духтар аз лату кӯб ҳаловат меёфт. Вай махсусан ба писарони наврас ба пои урён заданро дӯст медошт.
  Ва акнун вай тасаввур мекард, ки пошнаҳои бараҳна ва мудаввари Фридрихро бирён кардан чӣ қадар хуб ва зебост. Писарбача хеле зебост ва пойҳои ӯ ҳамеша тоза, танҳо мисли биринҷӣ даббоб шудаанд. Аммо онҳо ифлос намешаванд, на дар хок ва на дар болои алаф. Барои Фридрих эҳсос кардани он ҷолиб мебуд. Оё суперқаҳрамон аз дард дод мезанад ё вонамуд мекунад, ки ин ҳеҷ чиз набуд?
  Гертруда аз азоб додани ғуломон лаззат мебурд. Вай инчунин масхара кардани маҳбусонро дӯст медошт. Дар мактаби парвоз, духтарон дар бораи муносибатҳои худ чандон интихобкунанда набуданд. Аммо Гертруда лётчики хеле кобилиятнок баромад. Ҳамагӣ дар давоми шаш моҳ, вай ба худ салиби оҳанин бо баргҳои дубро соҳиб шуд ва ҳуқуқи парвоз бо генерал Фридрихро гирифт.
  Писарбача барои фармонфармоӣ ҳанӯз хеле ҷавон аст ва ӯ як генерали сирф расмист. Аммо ӯ мисли даҳҳо дивизияи асҳои интихобшуда меҷангад.
  Гертруда худро дар муқоиса бо Фридрих беақл ҳис мекард. Э, кош пошнаи ин бачаро бирён мекардам! Ва машъалро ба пои урёни чавони хушруй биёр. Ангуштонро гарм кунед ва аз ангуштони хурд сар карда, ангуштонро канда гиред.
  Гертруда дӯст медошт, ки ба пойҳои гуломон ангишт партояд. Дар устохона хаво гарм буд, гуломони чавон хамеша пойлуч кор мекарданд.
  Ва чӣ гуна, вақте ки сӯзонданд, онҳо хандовар ҷаҳида ё дод заданд. Ин хеле бузург буд. Ва хандаовар...
  Ва бо як навда пояшҳои ноҳамвори гуломонро мезананд. Вай як посбони олиҷаноб, бераҳм ва майлҳои садистист. Вай инчунин мехост, ки бути зебои худро шиканҷа кунад. Гузашта аз ин, вай ба вай чизе намегузорад, терминатори малламуй.
  Гертруда онро гирифта бонг зад:
  "Ман аз задани ту хеле хаста шудам, ман хомӯшакро дар тӯр сайд карда наметавонам!"
  Фридрих бо мошинҳои боркаш анҷом дода мешавад. Вай ба суи самолётхои эскорт ва самолётхои хучуми Р-51 оташ кушод. Мошини охирин хеле пурқувват аст, он дорои ҳашт пулемёт ва ракета мебошад. Аммо, албатта, онро бо реактивии ME-262 муқоиса кардан мумкин нест. Ё ҳатто бо XE-162, ё ҳатто бештар аз он XE-262.
  Писарбача дар холати транспарронй тир холй кард.
  Зиёда аз ҳаштод ҳавопайморо рабуда, ҳамсарон аз Гертруда ҷудо шуданд. Духтар дар ҳақиқат дӯст медорад, ки бо пойҳои дилфиреб, даббоб ва мушакҳои худ оташ занад. Вай онҳоро махсус дорад - шакли зебо, шоколади сабук.
  Духтарон умуман шавқманданд. Хусусан дар артиш, ки дар он ҷо онҳо файзи варзишӣ ва харизмаи қувват доранд. Ба онҳо духтарон, бешубҳа, аз назари визуалӣ писанд меоянд ва вақте ки шумо онҳоро бо пӯсти чандирии худ ламс мекунед, шумо танҳо хушбахтиро ҳис мекунед.
  Фредерик бори дигар оташи худро ба хатти мудофиаи мустаҳками ИМА равона кард. Мо бояд ба янкихо зуд хотима дихем ва нихоят ба СССР фишор оварем. Равшан аст, ки устувории русҳо нисбат ба амрикоиҳо дараҷаи баландтар аст. Гайр аз ин дар соли 1941 танкхои бехтарин советхо доштанд. Аҷиб, аммо Русия зери ҳукмронии болшевикон таназзул накард ва дубора ба асрҳои миёна партофта нашуд.
  Баръакс, русҳо як ҷаҳиши назаррас ба пеш карданд. Ва агар немисхо ин кадар ташки-лоти пурзуру мукаммал наме-буданд, ба душворихо ноил шуда метавонистанд.
  Худи Фридрих дар ҳақиқат маҳсули таҷрибаҳои генетикии фашистон буд. Аммо писар ҷузъиётро намедонад. Фақат равшан аст, ки шӯъбаи Ҳиммлер, ҳатто пеш аз ба сари қудрат омадани фашистон, бо ҷалби қувваҳои сеҳру ҷоду таҷрибаҳои махфӣ мегузаронд. Ва аз рӯи падидаи Фридрих, чизе ба даст омад.
  Писарбача, ки ба батареяи дигар тир мезад, месуруд:
  - Ман шайтон нестам, балки барои ман, аммо барои ман ҳадаф муқаддас шудааст! Ман фаришта ҳастам, аммо шайтон ба ман роҳ кушод - ба ҷалоли заминӣ!
  Пас аз он ҳавопаймои ӯ гашт. Снарядхои хавой тамом шуда буданд ва сузишвориро пур кардан лозим омад. Фридрих аз таъқиб наметарсид, зеро ҳавопаймои ӯ дар як соат на камтар аз панҷсад километр аз ҳавопаймоҳои амрикоӣ болотар буд.
  Ва янкиҳо бо чӣ муқобилат карда метавонанд?
  Гертруда як-ду мошини боркаш ва як туп, инчунин баки сузишвориро аз кор баромад. Шуълаи сурх хеле зебо месузад. Духтар хушбахттар шуд. Тасаввур кардам, ки оташ пошнаи мудаввару гулобии писаракро лесида, бӯи гӯшти сӯхтаро мепечид.
  Ҷалбкунанда аст. Ҳатто худи ҷанговар ҳам мехост, ки бихӯрад. Гертруда хитоб кард:
  - Як, ду - мо мехӯрем! Дарҳоро васеътар кушоед, вагарна ошпазро мехӯрем! - бо шавку завк суруди бачагонаро месарояд чанговар. "Мо ба ошпазҳо газак медиҳем ва навбатдорон менӯшанд, мо тамоми ошхонаро вайрон мекунем ва табақҳоро мешиканем!"
  Ин Гертрударо хеле хандовар мекунад. Самолётхои реактивии онхо ба замин фуромаданд.
  Фридрих аз як самолёт ба самолёти дигар давида меравад. Ва Ҳелга Гертрударо иваз мекунад.
  Боз писарбача ба ҷанг парвоз мекунад. Ҳелга ва Гертруда чӣ фарқият доранд? Ҳарду ҷанговар малламуйҳои табиӣ ҳастанд. Ҳардуи онҳо варзишгар, қавӣ ва каҷ мебошанд. Аммо чеҳраи Ҳелга нармтар ва занонатар ба назар мерасад. Аммо ин духтарак бо по тирпарронӣ карданро низ дӯст медорад.
  Фредерик бо эҳсоси шодӣ месуруд:
  - Духтарони зебои ман, барои чи сифрхоро дуст медоред? Ман хеле самаранок ва аз бисёр ҷиҳат як карруби пурқудрат ҳастам!
  Ҳелга дар посух аккос зад:
  -Не, шумо сифр нестед! Шумо беохир ҳастед!
  Писарбача даҳҳо ҳавопаймои амрикоиро зада галтонда мегӯяд:
  - Чунин дард, ин кадар дард! Олмон бар Амрико понздаҳ сифр!
  Ҳелга Мустанги амрикоиро наздиктар оварда, тир холӣ кард, онро афтонд ва лабҳояшро лесид ва гуфт:
  - Дар руи миз ду дона колбаса мехобид!
  Фридрих аз масофаи дур зарба зада, ёздах самолётро бардошт ва чир-чир кард:
  -Ба Шайтон мисли худи Фауст дар дӯзах афсона гуфтӣ!
  Ҳелга ба назар хафа шуд:
  - Ва шумо ба ман чизе нагузоштаед! - инҷизона хиҷир кард духтар. - Ман худам ҳамаашро хӯрдам!
  Фредерик масхараомез ҷавоб дод:
  - Хамаи мо хамин тавр мардем!
  Духтар бо оҳанги хиҷолат эътироз кард:
  -Аммо ту ҳанӯз писар ҳастӣ!
  Писарбача хандид:
  - Генерал-полковник писар шуда наметавонад!
  Хелга онро гирифта суруд хонд:
  - Э, шумо чй хел одам хастед - генералу полковник!
  Фридрих тирандозиро ба суи ҳадафҳои ҳавоӣ идома дод. Бале, чунин асс ба мубориза барои бартарии хавой дар Англия бисьёр чизхо оварда метавонад. Аммо ин соли чилум не, чилу панчум аст. Ва Бритониё аллакай ба таври мӯъҷизавӣ мағлуб шудааст. Ин чӣ гуна рӯй дод?
  Чаро, шер ба гурги немис тоб оварда натавонист. Дар ин ҷаҳон кадом қувваҳо бедор шудаанд? Каме бештар бахти японхо ва немисхо рафти чангро тагьир дод. Ва ин факт дар он аст, ки Вермахт ташкилоти хеле мустахкам дошт. Ва Гитлер ғайричашмдошт ташкилотчӣ ва стратеги барҷаста гардид. Ба ин чй мухолифат кардан мумкин аст?
  Холо дар соли 1945 умеди Америка иктисодиёт ва ахолии хеле зиёди он мебошад.
  Фридрих низ касби боксашро ба ёд овард. Чӣ гуна аз кӯдакӣ ман санъати душвори зинда монданро омӯхтам. Ва бояд дар казарма калон шавад. Дар аввал ба ӯ нодида гирифтанд. Аммо писарбача як муштзани қавӣ ва аз ҳама муҳимаш хеле доно шуд. Бале, ва таҳсил барои ӯ осон буд - ӯ ҳама чизро дар парвоз фаҳмид!
  Писарак чанд забон, аз ҷумла забони русиро ёд гирифт. Ва гарчанде Фредерик бо Артиши Сурх меҷангид ва ҳатто қобилиятҳои аҷиб нишон медод, русҳоро эҳтиром мекард. Онхо далер ва суботкор, чанговарони мохир буда, ба азобу шиканча кахрамонона тоб меоварданд.
  Худи Фридрих на як бору ду бор аз шучоати чанговарони советй дар хайрат монда буд. Вале у вазифаи худро хатто хеле хуб ичро кард. Писарак як навъ мошини харобкорӣ гардид. Ва барои ӯ ин як бозии ҷолиб аст. Танхо гохо дилам аз гамгинии токатфарсо дард мекард. Ва ин ғамгинӣ дар лаҳзаҳои муайян писари терминаторро ба маънои аслӣ мехӯрд, аммо баъд аз он дур шуд. Худи Фредерик баъзан намедонист, ки чӣ мехоҳад. Хуни ӯ комилан бенуқсон набуд ва генҳои русӣ дошт. Ин писарро ба иштибоҳ овард. Аммо аз тарафи дигар, ӯ як эй машҳури Олмон аст, ва ғолиб! Ва он метавонад хеле дур равад!
  Ва ӯ аллакай ба қуллаҳои ситораҳо рафтааст.
  Акнун Фридрих боз оташ мекушояд. У сию панч самолётро зада галтонда, бо шавку завк мегуяд:
  - Дар бахри гарм пошиданро, дар бача дар болои девор нишастанро дуст медорам! Дар ҷайбам рубл надошта бошам ҳам, ҷавонии ман бебаҳост!
  Ҳелга бо шавқ ҷавоб дод:
  - Аммо дар баробари ин, тачрибаи шумо беназир аст!
  Духтар ҳавопаймои Нерӯҳои Ҳавоии ИМА-ро, ки ба ӯ меҳрубонона дода шуда буд, ба охир расонд ва чир-чир кард:
  - Чй чанг... Ба наздикй саду сифр мешавад!
  Фридрих бо табассуми дурахшон ҷавоб дод:
  - Бале, ин чанги хакикй аст. Ва ба қарибӣ ҳазор - сифр хоҳад буд!
  Ҳелга пойҳои урёнашро чарх зад. Вай мехост, ки дельфин ё китҳои қотил шавад. Ҷанговар гиря кард:
  - Ман тарафдори таҳаввулот ва имкониятҳои нав ҳастам! Ва ман мехоҳам олиҳа шавам!
  Фридрих аз масофаи дур чор самолётро зада галтонда, суръатро илова карда пурсид:
  - Чаро маҳз олиҳа? Оё вай метавонист то ҳол малика бошад?
  Хелга табассум кард ва ҷиддӣ ҷавоб дод:
  - Олиҳа ҳар чӣ мехоҳад, карда метавонад, аммо маликаҳо маҳдудиятҳои зиёд доранд. Масалан, шумо наметавонед пойлуч ва дар бикини парвоз кунед!
  Фридрих ба хотир овард:
  - Шоҳзода ҳам мехост пойлуч давад. Аммо дар зимистони Бритониё ҳаво сард аст. Ва чӣ тавр ӯ дарди гулӯ нагирифт!
  Хелга бо табассум ҷавоб дод:
  - Аммо подшо®он бемор намешаванд... Ва ту ®ам ба шо® писарбача монандї!
  Фридрих бо шавку завк гуфт:
  - Ман пеш аз ҳама подшоҳи осмон ҳастам, на танҳо Бритониё!
  Хелга месуруд:
  - Подшоҳи мо баргузидаи осмон аст, шоҳи мо аз хокистар бархост! Подшоҳи мо фиристодаи тақдир аст, шоҳи мо танҳо ту!
  Фридрих ангушти худро ба тарафи духтар ҷунбонда, ба воситаи рация ҷавоб дод:
  -Шумо дар ҳақиқат бо шумо девона шуда метавонед!
  Ҳелга мехост ягон чизи каустикӣ гузорад, аммо ин ба хотираш наомад. Умуман, Фридрих писари хеле хандовар ва бофарҳанг аст. Ҷанговари таваллудшуда ва ҳамзамон бо дониши бузург. Шумо танҳо ҳайронед, ки ин чӣ қадар аст
  Навраси зебо медонад. Ва он ҳеҷ гоҳ ба ҳайрат мемонад.
  Ва писарак боз ба ашёи парвозкунанда рахт зад. Вай хаждах самолётро зада галтонда, фарьёд зад:
  - Ку-ка-ре-ку! Ман бо шпорҳои худ ҳама янкиҳоро мезанам!
  Ҳелга илтимос кард:
  - Маро тарк кун, эй императори Аэсир!
  Фридрих бо қаноатмандӣ гуфт:
  - Инро гир! Ин аз они шумост!
  Хелга, ки хеле асабонй буд, дар се таркиш ду самолётро зада галтонд. Ва вай лабони пури худро лесид. Вай ҳеҷ гоҳ зад. Немисҳо силоҳҳои пешрафта доштанд, ки қодиранд дар масофаи дур зарба зананд. Ва ҳатто ба ҳадафҳои заминӣ зарба зад.
  Фридрих муваффақияти духтарро тасдиқ кард:
  - Аз чунин масофа хеле дакик задед. Аммо шумо медонед, ки барои наҷот додани снарядҳои ҳавоӣ беҳтар аст, ки душман наздиктар шавад.
  Ҳелга бо хашм ҷавоб дод:
  - Аммо шумо метавонед ин корро кунед!
  Писарак ҷиддӣ гуфт:
  - Аммо ин як падида аст ... Ва шумо танҳо як духтари зебо ҳастед!
  Хелга хафа шуда хитоб кард:
  - Не! Ман сахт ҳастам!
  Фридрих бо вай розӣ шуд:
  - Барои одам, дақиқ!
  Духтар хандид ва пурсид:
  - Шумо одам нестед?
  Бача тир холй карда, панч самолёти Америкаро зада галтонда, ба таври чиддй чавоб дод:
  - Не, одам не!
  Ҳелга худро ҳайрон карда гуфт:
  - Ва шумо кистед?
  Фредерик ҷиддӣ ҷавоб дод:
  - Ман супермен ҳастам!
  Духтараки малламуй шитобон розӣ шуд:
  - Дар ин бора ба шумо ҳатто лозим нест! Ҳар як ишораи шумо аз ин сухан меравад!
  Писарак бо оҳе ҷавоб дод:
  - Беҳамто будан маънои ба гардани худ бор карданро дорад!
  Ҳелга ба ин посух дод:
  - Аммо ман мехостам беназир бошам! Аввалин зебоии ҷаҳон шавед!
  Фредерик хеле самимона гуфт:
  - Ва шумо хеле зебоед!
  Духтар бо хушнудӣ гуфт:
  - Биниам чй хел?
  Писарак ростқавлона ҷавоб дод:
  - Бинии хуб. На калон, на хурд, танҳо рост, каме чаппа ва зебо!
  Ҳелга пойҳои урёнашро ба рӯи худ бардошта пурсид:
  - Ахволам чй тавр?
  Фридрих бо табассум гуфт:
  - Зебо! Малламуй дар шоколад! Ман туро дӯст медорам!
  Хелга бо шубха гуфт:
  - Ва Гертруда?
  Писарак ғазаб зад:
  - Дар бораи Гертруда чӣ гуфтан мумкин аст?
  Хелга гирякунон гуфт:
  - Ба ҳар ҳол, оё вай аз ман зеботар нест?
  Фредерик ба таври дипломатӣ гуфт:
  -Шумо ҳарду зебо ва ҳам арзандаед!
  Ҳелга мантиқан ҷавоб дод:
  - Аммо чеҳраҳои комилан якхела вуҷуд надоранд!
  Фридрих аз тир холй карда, боз сй самолётро зада галтонда, месуруд:
  - Дар дуньёи мо хама чизи но-мумкин имконпазир аст... Чунин муъчизахо баъзан дар эфир медурахшанд!
  Ҳелга каме ором шуда, чир-чир кард:
  - Шояд дар ҷаҳони мо. Аммо ман танҳо чизҳои хуб мехоҳам!
  Фридрих бо шавку завк гуфт:
  - Бигзор ҳамин тавр бошад!
  Ва ба ҳадафҳои заминӣ гузашт. Зарур аст, ки артиллерияро пахш кард, ва ин корро ace ҷавон мекунад. Ва ӯ бениҳоят дақиқ оташ мезанад. Ё шояд ҳатто беохир дақиқ.
  Ҳелга инро тамошо карда, мегӯяд:
  - Хуб, шумо ва Супермен як бозии ҳақиқӣ ҳастед!
  Фридрих зарур мешуморад, ки духтарро ислоҳ кунад:
  - Мачо, ба эхтимол, тачассуми кувваи хайвонот аст... Аммо ба ман тафаккури зиндаву хисобчй хос аст!
  Ҳелга ногаҳон пурсид:
  -Шумо бо русҳо сӯҳбат кардаед?
  Фредерик дарҳол ҷавоб дод:
  - Албатта!
  Хелга бо шавк пурсид:
  - Ва онҳо кистанд?
  Писарбача як тирпарронӣ кард, ки беш аз панҷоҳ силоҳро нобуд кард. Ва баъд ҷавоб дод:
  - Чй хел гуям... Хеч гох беакл нест. Онхо аз бисьёр чихат ба мо немисхо монанданд. Ва «ариб ®амаи фарзандонашон метавонанд навиштану мутолиа кунанд ва таърихро донанд.
  Ҳелга хандид ва фаҳмонд:
  - Пас, онҳоро ғайриинсон номидан мумкин нест?
  Фредерик қатъиян гуфт:
  - Не! Ва зоҳиран, русҳо он қадар даҳшатнок нестанд. Аксари занони онҳо мӯйсафед ҳастанд ва фарзандонашон низ. Ва онҳо метавонанд ба таври фарҳангӣ рафтор кунанд. Илова бар ин, русҳо сахтгиранд ва адабиёту таърихи худро хуб медонанд.
  Хелга ба хотир овард:
  - Дар полки авиационии хамсоя лётчикхои рус хастанд.
  Ҷанг идома дорад ва Краутҳо ҳалқаи атрофи Амрикоро мустаҳкам мекунанд.
  Барои пойтахти Мехико - Мехико задухурди шадид ба амал омад. Панч нафар духтарони советй, чун харвакта, бехтаринанд. Ва онхо бо кахрамонии таърифнашаванда мубориза мебаранд.
  Аленка аз автомат тир холй карда, месарояд:
  - Биё, ба мо суруд бихон, боди шух, бод...
  Ҷангҷӯёни хориҷие, ки аз он даравида буданд, афтодаанд ва он далерона ва ҷасурона садо медиҳад.
  Духтари зебо Алена. Он шаб вай бо як марди қоматбаланди сиёҳпӯсти амрикоӣ ошиқ шуд. Ва ман лаззати зиёде ҳис кардам. Умуман, амрикоиҳои африқоӣ хеле хандоваранд. Онҳо дар бораи президентҳои худ шӯхӣ гуфтанро дӯст медоранд. Махсусан, Алена бо латифае дар бораи Кулиҷ хандид.
  Президенти Иёлоти Муттаҳида ва ҳамсараш дар як фермаи паррандапарварӣ сайр мекунанд. Онҳо бо хурӯсҳо ба ҳуҷра наздик мешаванд. Ва зани президент мепурсад:
  - Хурӯс чанд маротиба ба духтарон хизмат мекунад?
  Мураббӣ ҷавоб медиҳад:
  - Нӯҳ маротиба, ё ҳатто чордаҳ маротиба!
  Хонум Кулид ба шавхараш ру оварда мегуяд:
  - Бубин, чӣ тавр... Аммо шумо ин корро карда наметавонед!
  Раисиҷумҳури хафашуда аз парастор мепурсад:
  - Оё ӯ бо як зан ин корро мекунад ё занони гуногун?
  Ӯ ба осонӣ ҷавоб медиҳад:
  - Албатта, бо навъҳои гуногун!
  Президент бо камоли мамнуният мегуяд:
  - Хуб, бо ҳархела, ва ман ҳам ин корро карда метавонам!
  Аленка аз чунин латифа дуру дароз хандид ва баъд малламуйи табъдор онро дар бистар қадр кард. Мукаммалии калони мард ба духтари калон лаззати зиёд меорад. Пас аз он шумо худро хушбахт ва қавӣ ҳис мекунед.
  Шумо бо пои луч граната мепартоед. Ва шумо мебинед, ки ҷасадҳои фашистон чӣ гуна пароканда шудаанд. Ва ангуштони пои Аленка хеле зебо ва кандакоранд. Тааҷҷубовар нест, ки мард ва писарон ба узвҳои поёнии ӯ нигоҳ карданро дӯст медоранд.
  Аленка чир-чир мекунад:
  - Мусиқӣ навохта мешавад! Мусиқӣ, мусиқӣ, мусиқӣ... Гоҳ бо ғам, гоҳ бо захр! Мусиқӣ ҷараён дорад, мусиқӣ, мусиқӣ, ки рӯҳро равшан мекунад!
  Ва боз духтарак бо пои худ граната мепартояд. Вай ин корро хам бо махорат ва хам бо файз ба чо меоварад.
  Аммо Мария аз пулемёт тир холй мекунад. Духтар ҳам хеле зебост ва бо бачаҳои маҳаллӣ шинос шуд. Аммо Мария аз зумраи онхое нест, ки ба бистари хобидан шитоб мекунанд. Шумо метавонед танҳо муошират кунед ва сӯҳбат кунед.
  Ё кино тамошо кунед... Мария ин расмро бори аввал медид: "Бо шамол рафт" ва хатто ранга. Филм се соат давом кард ва хеле таъсирбахш буд. Охир, америкоиён тирпарронй карданро медонанд.
  Духтар ба дӯсти нави худ Ҷон Фрейзер қайд кард.
  - Шумо ҳам филмҳои қавӣ доред!
  Ҷон бо қаноатмандӣ табассум кард.
  - Чаро ин шуморо ба ҳайрат меорад?
  Мария софдилона ча-воб дод ва кафи лучашро ба рег зад:
  - Вокеан, бале... Фикр мекардам, ки капиталистон ба сохтани ин гуна фильмхо кодир нестанд.
  Ҷон ба духтар чашмак зад ва ҷавоб дод:
  -Ва ман фикр мекардам, ки филм®ои шумо ®ама таблиѓотанд!
  Мария инро бо табассум тасдиқ кард:
  - Бале, пропаганда! Аммо тарғиби ҳақиқат!
  Ҷон бо табассум ҷавоб дод:
  - Чӣ гуна ҳақиқат?
  Мария бо пафос ҷавоб дод:
  - Чунин факт, ки дар мамлакати Советхо хаёти бехтарини одамон вучуд дорад!
  Ҷон, ин бачаи сурхи сабук қайд кард:
  - Ин беҳтарин зиндагӣ барои мардум дар Амрико аст. Ва шумо ним аз ҷониби Вермахт асир шудаед!
  Баъди ин суханон Мария дар худ хашмгин шуд. Ва ӯ кӯшиш кард, ки каме нороҳатона эътироз кунад:
  -Ним не, балки камтар!
  Ҷон мантиқан ҷавоб дод:
  -Агар на тамоми по, балки нисфи онро буриданд, ин аллакай ғам аст. Ва шумо воқеан таслим шудед ва ба Рейхи сеюм хироҷҳои нангин пардохт мекунед!
  Мария ислоҳ кард:
  - Не хироҷ, балки ҷуброн...
  Ҷон оқилона қайд кард:
  - Ё дар пешона, ё дар пешона!
  Мария бо ғазаб гуфт:
  - Ва шумо чангро ба Вермахт маглуб мекунед!
  Ҷон на он қадар дилпурона гуфт:
  - Аммо холо мо дар территорияи худамон чанг намеку-нем!
  Мария забонашро берун кард...
  Баъд мо ба мавзуи дигар гузаштем. Амрико пурсид:
  - Ба шумо танки Шерман маъкул аст?
  Мария ростқавлона ҷавоб дод:
  - Нағз не. Ӯ хеле баланд аст. Ва таппонча хеле заиф аст.
  Ҷон розӣ шуд:
  - Шояд Pershing пешрафтаи мо аст,. Мо ба танки нав умедхои муайян дорем!
  Мария бо ишораи худ ишора кард:
  - ИС-2-и мо шояд бехтар бошад. Ва Олмон E-50 умуман аз ин тарҳи амрикоӣ бартарӣ дорад. Ман фикр намекунам, ки шумо ягон чизи беҳтареро ба даст оварда наметавонед.
  Ҷон хафа шуд:
  - Инженерии мо мустахкам аст. Шумо, русҳо, чизе монанди B-29 надоред.
  Мария дилпурона чавоб дод:
  - Ҳанӯз не, аммо ба зудӣ мешавад! Ва умуман, технологияи мо тавонотарин дар ҷаҳон мегардад. Ва ин танҳо як масъалаи вақт аст!
  Ҷон шубҳа дошт:
  - СССР аз хад зиёд талаф дод. Шумо барои аз нав баркарор намудани саноати вазнин кувва надоред. Ё технологияро инкишоф диҳед. Пас, фарқиятро бо немисҳо бартараф кардан мумкин нест!
  Мария бо ин розӣ набуд:
  - Халк бо рохбарии партия аз ухдаи ин кор мебарояд. Ман мутмаин ҳастам! Ва мо ҳоло ҳам ғалаба хоҳем кард!
  Ҷон бепарво гуфт:
  - Хушо касе, ки имон меорад!
  Мария дилпурона гуфт:
  - Имон бояд дар асоси далелҳои оқилона бошад!
  Ҷон бо тааҷҷуби намоён пурсид:
  -Шумо ба Худо бовар намекунед?
  Мария китф дархам кашид:
  - Қаблан дар кӯдакӣ бовар намекардам ва пешрав будам. Ва ҳоло... Ман намедонам!
  Ҷон ба ин ҷавоб дод ва бо мӯзааш қумро тарошида гуфт:
  - Дар кӯдакӣ бовар мекардам, аммо ҳоло не.
  Ва чавон ба атроф нигарист. Онхо дар блиндаж сухбат карданд. Ҳаво гарм буд ва рӯшноӣ хира буд. Дарвоқеъ, рӯҳияи амрикоиҳо мусбат нест. Немисхо пеш рафта, галаба мекунанд. Аз афташ, онхо ба наздикй ба Штатхои Муттахида меоянд. Танкхои рейхи сейум назар ба танкхои америкой равшантаранд. Ва ин, албатта, мушкилоти бузург аст. Ва пулемётҳои Олмон беҳтаранд. Дар Вермахт шумораи зиёди хориҷиён вуҷуд доранд. Самаранокии ҷангии онҳо нисбат ба Олмон камтар хоҳад буд.
  Аммо онҳо бо рақамҳо фишор меоранд. Ба Олмон чӣ мухолифат кардан лозим аст?
  Магар ин кор нахохад шуд, мо бояд дар замини худамон чанг кунем?
  Юҳанно аз Марям пурсид:
  - Чаро ба назди мо омадед? Оё шумо аз ҷанг хаста нашудаед?
  Духтар самимона чавоб дод:
  - Ва ман! Ва халки ман аз чанг хаста шудааст! Ана барои хамин хам мехохам, ки фашистон дигар ба назди мо наоянд!
  Ҷон на он қадар дилпурона гуфт:
  - Мо онҳоро боздорем! Ақаллан онҳо бояд онро боздоранд! Америкаи мо тавоно аст ва моро ба зону намезананд!
  Марям Ҷонро дӯст медошт. Аммо вай бар хилофи дугонаҳояш баробари шинос шудан бо мард ба ишқварзии худ шитоб намекард. Аз инҳо, Алла шояд бештар табънок аст ва доимиро таҳаммул намекунад. Вай якчанд дӯстдорони худро гирифт. Вай чунин хислати гарму чушон дорад.
  Албатта, комсомолец аз ин хел буданаш бас карда наметавонист, вале вакте ки чанг мешавад, нафси нафсро дар худ доштан хеле душвор аст. Хавф дар ҷангҳо воқеан ба гормонҳо таъсир мерасонад.
  Бо вуҷуди ин, Алла хуб мубориза мебарад. Ва ӯ инчунин бо пойҳояш тирпарронӣ карданро дӯст медорад.
  Мария хоксортар аст. Вай аз Ҷон метарсад - ӯ метавонад бимирад.
  Самолётхои пуриктидори реактивии хучуми немисхо ба кушунхои мудофиа зарари калон мерасонанд.
  Мехико як шаҳри калон ва кӯҳӣ аст ва дар ин ҷо шумо метавонед худатонро нигоҳ доред. Немисхо хам инро мефахманд ва пойтахтро ба бомбаборонкунй ва тирборонкунии артиллерия дучор карда, кушиш мекунанд, ки онро давр зананд.
  Анюта малламуй зебост, кори хайре кард. Вай кудакони махаллиро табобат мекард. Онҳо низ гуногунанд. Аксаран сиёхпушанд, вале сабук хам хастанд. Онхо бо латтаю пои луч медаванд. Агар онҳо пойафзол пӯшанд, ин танҳо ҳангоми ворид шудан ба мактаб аст. Нозук, вале шодмон.
  Анюта ба онхо нигариста, гумон мекард, ки айёми бачагй давраи хушбахтона, аз он чумла дарки олам аст. Вақте ки ту худро ҷовидонӣ менамоӣ, ва баҳр то зону аст. Ҳатто кӯдакон ба таври махсус мубориза мебаранд. Онхо хамдигарро зада, табассумкунон рафтанд. На мисли калонсолон, ки муддати дароз кина доранд. Не, дар кӯдакӣ ҳама чиз дигар аст. Ва ҳатто офтоб дурахшонтар ва ҳаво нармтар аст.
  Анюта тобистонро дӯст медошт. Ва дар ин ҷо қариб ҳамеша офтобӣ ва гарм аст. Ох Мексика... Шуморо дар зери истилои гитлерй чй интизор аст? Оё онҳо кӯдаконро маҷбур мекунанд, ки саф ороста, гимнҳои фашистиро бихонанд?
  Дуруст аст, ки дар СССР бачагон, пеш аз хама, пионерон дар саф кадам мезананд, суруд мехонанд.
  Ин ҳама чизи бадтарин нест. Аммо магар дайвондои фашистй дар лагерьдо бачагонро несту нобуд намекунанд?
  Фашистон аз шиканҷа беэътиноӣ намекарданд ва барои синну сол имтиёз намедоданд. Як писарбачаи ёздахсоларо бо шамъ сузонда, ба пои у меххои гарм зада, ангушту ангуштонашро шикастанд. Духтаронро аз муйхояшон аз шифт овехта, пошнахояшонро оташ месухтанд. Ҳайвонҳо чӣ кор карданд? Анюта тамоми чахонро дар зери назорати фашистон нишон медод. Ва вай тарсид.
  Аммо хозир машинаи хакикатан вахшиёнаи рейхи сейум пеш рафта, торафт бештар заминхои навро азхуд карда истодааст. Ва на истодан ва на иваз кардани по... Руи мо медурахшад, мӯзаамон медурахшад!
  Танки нави E-50 махсусан хатарнок аст, ки силоҳҳои амрикоӣ ҳатто дар масофаи холӣ онро гирифта наметавонанд.
  Анюта факат минаро дар катори сим тела медихад. Писарбачаи маҳаллӣ Алберто ба ӯ кӯмак мекунад. Чунин бачаи одилона дар кӯтоҳ, хеле зебо ва чолок. Вай ба Серёжаи пештараи дустдоштааш шабохат дорад. Ӯ низ хеле чолок буд. Дуруст аст, ки Алберто пӯсташ каме тиратар аст ва мӯйҳои дарозтар, вале сабук дорад. Ва вақте ки ӯ табассум мекунад, чеҳрааш хеле зебо мешавад.
  Дар айни замон дар байни чархҳои як немис E-50 мина часпидааст. Кирт аз таркиш канда мешавад. Немис ярадор мешавад. Анюта чир-чир мекунад:
  - Мо дастони фашистонро мепечонем!
  Духтар ба қафо такя карда, хазида меравад. Немис ба ақибнишинӣ шурӯъ мекунад. Ба ҳар ҳол ин ӯро харошида буд.
  Анюта ба хотир меорад, ки чи тавр худро дар зери ишғол қарор додааст. Саршавии чангро бо ташвиши калон пешвоз гирифтанд. Ҳарчанд бисёриҳо, махсусан ҷавонон, ба ғалабаи зуд ва озодии Аврупо умед мебанданд. Духтар Анюта дар он вақт ҳанӯз наврас буд ва дар якҷоягӣ бо кӯдакони дигар бояд эвакуатсия карда мешуд.
  Аммо Анюта гум шуд. Аниктараш, духтарак барои тайёр шудан хеле тул кашид ва ба мошини боркаш дер монд. Ва вай мунтазири омадани фашистон буд. Баъд комсомолеци зебо тарсро хис кард. Ва вай ба шарқ равон шуд. Пойафзол нав буд. Духтар пойҳояшро молида, маҷбур шуд, ки кафшашро кашад. Ман пойлуч рафтам. Пӯсти поя ҳанӯз нарм аст ва дағал нашудааст. Дар аввал он танҳо каме ҷигард. Пас аз он гарм шудан гирифт ва дар охир пойҳоям ҷамъ шуда, сӯзонданд.
  Анюта хеч гох фикр намекард, ки пойлуч рох гаштан ба ин кадар азоб табдил ёфта метавонад. Ҳатто дар болои алаф роҳ рафтан дард мекард ва даруни духтар аслан таркид.
  Як хел ба кулбаи деха хазида рафт, пойхояш хунолуд. Соҳибхоназани хушодоб дасту пои комсомолеци наврасро шуст. Дард каме паст шуд. Аммо Анюта акнун бо душвории зиёд кадам мезад. Вақте ки пойҳоям беҳтар шуданд, ман бо пойафзоли бастӣ ба сафар баромадам. Аммо дар баробари ин, барои одат кардани кафи худ чанд муддат бе пойафзол рох гаштам.
  Пойҳои духтари ҷавон зуд ноҳамвор шуданд ва дере нагузашта ӯ аз навдаҳо ва конусҳо дар ҷангал наметарсид.
  Аммо рох ба хати фронт дур буд. Пойҳои духтар чунон ноҳамвор шуданд, ки пошнаҳояш хориш ва кафидан гирифтанд. Ва ин ҳам дардовар аст. Бале, ва ман каме гурусна будам. Гӯсолаҳоям дард карданд ва зонуҳоям аз фишор дард карданд.
  На хотираҳои гуворотарин. Аммо умуман, дар чанг чй чиз гуворо буда метавонад? Афсус, ки аз чй сабаб бошад, ки Армияи Сурх аз рузхои аввал акибнишинй кард. Ва ҳатто бисёре аз сарбозон гурехтанд. Ва ин процессро боздоштан мумкин набуд.
  То хол танхо дар наздикии Москва Вермахт ба чанг табдил ёфтааст.
  Баъд Анюта шеър эчод кард:
  Як вактхо Вермахт маглуб шуда буд,
  Наполеон мағлуб, мағлубнашаванда...
  Душман парчами Русияро поймол карда наметавонад,
  Вакте ки халк ва партия муттахиданд!
  Бо суруд роҳ рафтан шавқовартар аст, ҳатто вақте ки пойҳоят меафтанд. Дар байни чизҳои дигар, духтари наврас ба зеризаминӣ мактубҳо мерасонд. ки ман аз он хеле фахр мекардам.
  Аммо акнун Анюта ба хитоихо тир мезанад ва айнан зарба мезанад. Чашмони тангро мекушаду хандон мекунад:
  -Ман як қутос ҳастам, моторам месузад... Осмон манзили ман аст!
  Ва боз тир мепарад. Духтари зебо. Бо пои луч пораи шишаро мепартояд. Он рост ба чашми мубориз мезанад. Ӯ меафтад ва мемирад.
  Ва Анюта чир-чир мекунад:
  - Ин хуб нест, аммо хеле олӣ!
  Духтар кайф мекунад, зеро ҳама чиз хуб мешавад ...
  Кавитарин ва калонтарин дар дастаи онҳо Матрёна бо пои луч граната партофтанро дӯст медорад. Ва вай муяссар мешавад, ки ба аскарони пиёдагард зарба занад. Ва ҳатто бомуваффақият ба баррели танк зарар мерасонад. Акнун немис бояд тарк кунад.
  Матрёна бо табассум мегӯяд:
  - Ва ман на танхо гов, балки аспро хам шир медодам! Ҳамин тавр нишон медиҳад, ки ман супермен ҳастам!
  Ва духтарак боз ва дақиқ тир холӣ кард. Вай се нафари тангчашмро афтонда, пичиррос зад:
  - Ман як ҷанговари дараҷаи олӣ ҳастам!
  Ва чӣ ронҳои гӯшти Матрёна дорад. Духтар дӯстдоштаеро интихоб кард, ки ба як марди думетраи африқоӣ-амрикоӣ мувофиқат кунад. Ва бо завқ бо ӯ ишқ дошт. Ин хуб аст, вақте ки камолоти мард мисли бозуи марди калонсол ғафс аст ... Духтари калон ба монанди Матрёна андозаи калонро қадр мекард. Ва духтарак аз оргазм чунон наъра кард, ки тамоми полк барои гӯш кардан давида омад. Чӣ буффало!
  Аммо хозир чизи асосй чанг аст. Ва духтарак бо пои тавонои худ граната мепартояд. Ва ҳатто сангҳо ва пораҳо. Матрёна аз ин хурсанд аст. Ҳарчанд на ҳама чиз дар зиндагӣ ин қадар гулобӣ буд.
  Як вактхо духтарак барои дуздидани панч хушаи чуворимакка ба колония афтод. Вай хеле гурусна буд. Барои он ки вай ба лагер фиристода шуд. Сарамро тарошида. Ва тартиби ҷустуҷӯ барои кӯдак як зарбаи комил буд. Вай маҷбур шуд, ки дар он ҷо кор кунад. Матрёна аз кор дарег надошта, чангалро бурид, хушбахтона, саломатиаш хуб буд. Аммо пули ночизи зиндон намерасид ва духтар ҳама чизро ба даҳони худ партофт. Ва кирмҳо ва ҳашаротҳо ва баргҳои дарахтон. Пойафзоли чӯбини лагер хеле нороҳат буд ва Матрёна ҳатто дар сардиву барф пойлуч кор карданро афзалтар медонист. Духтар се солро дар колония сипарӣ кард, аммо баъд аз он озод карда шуд, ки ҳамин тавр қисман либерализатсия дар назди Берия сурат гирифт. Гайр аз ин, Матрёна нормаро доимо барзиёд ичро мекард, ки ин хам ба хисоб гирифта шуд.
  Пеш аз хама, пас аз колонияи ноболиғон, духтарча омада, ба ошхона шитофт ва бори аввал дар тӯли солҳои зиёд сер хӯрд. Ва дар колония, ҳатто кафшери шадиди шок барои духтарони калон кофӣ набуд. Дар колония Матрёнаро махсусан касе хафа намекард. Ҳамсолонаш аз қувваи фавқулоддаи ҷисмонӣ ва муштҳои калонаш метарсиданд. Матрёна рӯҳи меҳрубонтарин аст, аммо агар шумо ба ӯ даст занед, вай он қадар ҳаракат мекунад, ки ин қадар ба назар намерасад.
  Духтар дар назди рохбарон муъта-дил буд, фармонбардор, пешкадами истехсолот буд ва аз хеч кор, хатто душвортарин кор даст намекашид. Ман ҳеҷ гоҳ бемор нашудаам. Вай дар сармои сахт пои луч кор мекард ва хатто ба бинии об хам намерасид. Факат пойхои калону зебо мисли пои гусфанд сурх шуда, вале гарм мемонданд.
  Матрёна ҳатто худдорӣ кард, ки вай ин минтақаро бӯй мекунад ва каме бештар аз се солро дар дукон гузаронд. Мисли он, ки вай дар он ҷо буд ва доғи судӣ дорад. Қозӣ ба кӯдаки тақрибан даҳсола барои чанд дона ҷуворимакка дод. Аммо агар нормаи се баробар ичро карда шавад, руз ба се баробар мегузарад. Ва Матрена барвакт рафт. Ҳамин тавр, вай бо либоси зиндони ҳукуматӣ, пойлуч, даббоғ, бо мӯи кӯтоҳ, малламуй ва бурида баргашт. Зебо, бо симои борик ва чеҳраи зебо.
  Одамон ба вай нигаристанд. Матрёна, ки дар тан либоси хокистарранг дар бар, бориктар ва муйтарош-та буд, ба рохиба хеле монанд буд. Вақте ки Матрёна панҷсад километри боқимондаро пиёда то хона тай кард, монандӣ боз ҳам бештар шуд. Вай дар хакикат мехост бо пои урёнаш зодгохашро поймол кунад. Ва он гоҳ дар Сибир, ки вай буд, ҳама чиз каме дигар буд.
  Пас аз барфи сӯзон пойлуч дар болои алаф сайру саодат аст. Баъди ба хона расидан Матрёна фаҳмид, ки ҳомиладор аст. Ин тааҷҷубовар набуд. Духтар бо посбонҳо дӯстӣ дошт. Ба камол расида, ҷисми қаҳрамононаи вай алоқаи ҷинсӣ мехост. Аммо азбаски бо ӯ чанд бачаҳои амниятӣ буданд, Матрёна намедонист, ки падари кӯдак кист.
  Аммо писарбача калон, солим, мӯйсафед ва қавӣ ба воя расид. Акнун вай шояд пешрав бошад. Эҳтимол дар пеш.
  Матрёна аз такдири фарзандаш хабар надошт. Духтар дар солхои чанг кушиш мекард, ки хомиладор нашавад, то аз чангхо нагузарад. Барои ин як tincture махсус вуҷуд дорад. Худи Матрёна худро родновери православӣ медонист. Як навъ омехтаи бутпарастии қадимии рус ва православӣ. Матрёна бо ҷодугарон ва ҷодугарон муошират мекард. Вай низ қувват дошт.
  Чаро немисҳо пирӯз мешаванд? Ҷодугари калон ба ӯ гуфт, ки қувваҳои сеҳру ҷодуе, ки дар хидмати Рейхи сеюм ҳастанд, тавонистаанд Моирасро, ки риштаи тиллои ҳаётии нодир ва шояд ҳатто беназирро ба Гитлер гардонанд, лағжонанд. Ва ин ҳоло Фюрер хушбахтии аҷоиб пайдо кардааст. Инро ҳатто Чингизхон ҳам надошт, ки ба Вермахт қувваи фавқуллода мебахшид. Ва конструкторони немис бомуваффакият ихтироъ карданд ва фельдмаршалхо дар боло фармон доданд, вале харифони онхо кори хуб на-карданд.
  Бахт албатта муҳим. ки Гитлер тавонист куввахои олиро торумор карда тавонист, асосан натичаи бахт буд. Қисман табиист, зеро фармондеҳии Ғарб ва қисман Иттиҳоди Шӯравӣ дуруст намефаҳмиданд, ки ҷангҳои муосир чӣ гуна бояд дуруст сурат гиранд. Аммо занҷири тасодуфҳои мусоид ба Рейхи сеюм низ таъсир расонд.
  Дар таърихи воқеӣ, танҳо аз лаҳзаи баръакс, бахт Вермахтро тарк кард ва як қатор чизҳои хурд бар зидди фашистон бозӣ карданд. Он бо ҷанги машҳури Мидуэй оғоз ёфт. Сипас як силсилаи тамоми садамаҳо боиси шикасти японҳо гардид. Ҳарчанд Ҷопон дар ин набард қавитар буд ва аскарони ботаҷриба ва ботаҷрибатаре дошт.
  Америка аз чихати иктисодй пуркувват аст. Аммо армия ва флоти он ба чанг чандон тай-ёрии чангй нест, чандон тайёр ва интизомнок нест. Сифат ва таҷриба дар тарафи Ҷопон буданд. Сарзамини тулуи офтоб флоти Америкаро пора-пора торумор кард. Ва вай ғолиб омад. То он даме, ки як қатор садамаҳо ба Мидуэй оварда шуданд. Пас аз он бахт Ҷопонро комилан тарк кард. Ва Америка ба хучум гузашта, тадричан бартарй пайдо кард.
  Ва он гоҳ, тавре ки ҷодугари калонсол (ҳанӯз хеле зебо!) фаҳмонд, далели он, ки Ҷопон иттифоқчии Рейхи сеюм бо роҳбарии Гитлер буд, нақш бозид. Ва як қисми бахти Фюрер ба самурайҳо афтод.
  Илова бар ин, бо эҳтимоли навад фоиз, Ҷопон бояд дар ин набард пирӯз мешуд.
  Маълум буд, ки янкиҳо нисбат ба ҷанг қодиртар ба тиҷорат буданд. Немисҳо дар навбати худ як миллати зодаи ҷанговаранд, ки иқтисоди тавоно низ доштанд. Ва оҳиста-оҳиста Вермахт, ки хориҷиён ва шаҳрвандони ҳама рахҳоро ба худ ҷалб карда, бо танкҳо ва ҳавопаймоҳо пур карда мешуданд, пурқувваттар шуд. Ва ӯ бо осонӣ ғолиб омад. Дигар миллатҳо ҳеҷ коре карда натавонистанд, ки ба ин муқобилат кунанд.
  Матрена савол дод:
  - Гитлерро чй тавр маглуб кардан мумкин аст?
  Ҷодугар китф дарҳам кашид ва ростқавлона ҷавоб дод:
  -Агар метавонистанд, худашон кайҳо ин корро мекарданд... Аммо дар ин ҷо бо худи тақдир баҳс кардан лозим...
  Матрёна оҳ кашид. Ва боз пурсид:
  "Агар ман барои Амрико ҷанг кунам, маро намекушанд?"
  Ҷодугар дилпурона ҷавоб дод:
  - Хамаи панчтои шумо дар дасти рости осмонй. Ва фашистон онро ин кадар осонй нест карда наметавонанд. Мубориза кунед ва ба такдири худ бовар кунед!
  Матрена табассум кард ва дилпурона чавоб дод:
  - Ман боварй дорам, ки бо шаъну шараф мубориза бурда метавонам!
  Ва дар хакикат духтари кахрамон мисли шери хакикй мубориза мебурд. Немисхо, дурусттараш чанговарони хоричии онхо шумораи аввалинро гирифтанд. Ва ҳатто бо қалмоқе.
  Духтар суруд хонд:
  - Хамчун ноком ваъда додам, ки руймоли кабудро начот медихам!
  Ва боз оташ, дақиқ ва бениҳоят қаҳрамонона. Матрёна тир мезанад ва мезанад. Ғуломони хориҷӣ меафтанд. Албатта, вақте ки танкҳо ҳаракат мекунанд, бадтар аст. Технологияи Олмон баробар нест. Хайр чӣ! Русҳо одат кардаанд, ки бо каме қаноат кунанд!
  Матрёна месуруд:
  - Мо пионерон - фарзандони коммунизм!
  Ва боз вай дуруст тир холй кард. Панч нафар духтарон торафт бештар бо гайрати калон мехнат карда, амал мекарданд. Ва снарядҳо ба онҳо нарасиданд.
  Аммо писарони амрикоӣ мурданд. Туфончиён аз осмон афтоданд. Онхо ба таври хакконй мавкеъхои Америкаро бо ракетахо душ-вор карданд. Тупҳо низ кор мекарданд. Онҳо бо оташи замин то андозае суст ҷавоб доданд.
  Ва ҳангоме ки тирпарронӣ аз дастгоҳҳои газ оғоз ёфт, он комилан даҳшатнок шуд. Ва гӯё осмонро забонҳои сурхи шӯъла лесида буданд.
  Духтарон андаке сӯхта, дар кафида пинҳон шуданд. Тирпарронй пурзур гардид. Гаубицахои худгард-и немис хам зада галтонданд. Бомбахо ва ракетахо борид.
  Барои рӯҳбаланд кардани дӯстонаш Алена месуруд:
  - Бешубҳа, наслҳои нав барои ишқ мубориза мебаранд! Ҳарчанд соати аждаҳо бераҳм аст, вақт моро барои корнамоӣ интихоб кардааст!
  Ва Аленка тир холй карда, разведкачиро махкам карда, боз ба фосила парид. Ва аз боло як уқёнуси пур аз оташ аст ва пораҳои сӯзанҳо парвоз мекунанд.
  Немисхо барои бомбаборон самолёти хеле пуриктидори ТА-400-ро, ки шаш мотор дорад, истифода мебаранд. Чунин мошин аз моделҳои амрикоӣ, аз ҷумла дар масофаи парвоз хеле бартарӣ дорад. Як силоҳи хеле пурқувват. Ва он бомбаҳо, бомбаҳои вазнинро бо пур кардани тӯб мепартояд. ки ба масофаи садхо метр пахн мешавад.
  ТА-400 як мошини қариб осебпазир аст. Вай бо силоҳҳои пурқуввати мудофиавӣ пурқувват аст. B-29 бо он муқоиса карда наметавонад. Ва чӣ гуна супербомба суқут мекунад. Тамоми блок хамин тавр ба ларза меафтад, фуру меравад. Ва чунин кувва дар ин чо нишон дода мешавад.
  Аммо Аленка далерона мегуяд:
  -Папуаҳо зимистон надоранд, русҳо вазъиятҳои ноумед доранд!
  Ва дар ҳақиқат, шояд духтар дуруст бошад. Дар ин ҷо панҷ нафари онҳо дар гармӣ ҳастанд ва танҳо сӯхтагии ночиз мегиранд.
  Мария мегӯяд:
  - Надежда комплекси заминии ман аст....
  Ва баъд мушти худро ба манахаш бурда, худро ислох мекунад:
  - Комплекс не, балки компас!
  Духтарон сарфи назар аз оташи зич, хануз зиндаанд. Аллоҳ ҳатто мефармояд:
  - Ман намехоҳам аз рӯи ришта, аз ришта роҳ равам! Аз холо Чанги Сурх зинда аст!
  Аммо аз тири артиллерияи фашистй чй кадар солдатхои америкой халок шуданд? Бесабаб нест, ки дар таърихи хакикй иттифокчиён пеш аз чилу чор ба кушодани фронт чуръат намекарданд.
  Аксари коршиносони низомӣ бар ин назаранд, ки дар ин сурат нерӯҳои Амрико ва Бритониё ба баҳр андохта мешуданд. Гузашта аз ин, шояд ин амалан ба рафти амалиёти ҷангӣ дар шарқ таъсире надошта бошад.
  Аммо ҳоло амрикоиҳо аз он ки онҳо хеле ғайрифаъол рафтор карданд, ба хашм омадаанд. ки онхо барои забт кардани хамаи мустамликахои Англия ва худи Англия ичозат доданд. ки онхо ба фашистон имконият доданд, ки СССР-ро вайрон кунанд ва холо онхо мачбуранд, ки кариб яккаю танхо чанг кунанд.
  Ва акнун саволе ба миён меояд: оё Сталин шартхои сулхи кохро вайрон мекунад? Аз нуқтаи назари ахлоқӣ ҳамла ба Рейхи сеюм умуман гуноҳ нест. Охир, худи Гитлер шартномаи хучум накарданро хиёнаткорона вайрон кард. Аммо аз тарафи дигар, дар бораи ба максад мувофик будани ин масъала хануз хам мавчуд аст. Шояд немисхо, ки территорияро ишгол карда, солхои зиёд чанг карда буданд, дигар пеш намераванд. Акнун оё меарзад, ки онҳоро таҳрик диҳем?
  Зиёда аз он, худи Америка бо маккорона имзо кардани созиш аз чанг баромада метавонад. Ва Труман аз Рузвелт як шахси ториктар ва маккоронатар аст.
  Ракетахои пуриктидор заминро суст карда истодаанд... Мехико бомбаборон карда мешавад. Аммо ин ҳама нест. Немисхо ба шахрхои Америка хам хучум карда истодаанд. Ва пеш аз хама, барои заводхои харбй. Он ҳанӯз чандон фаъол нест, ин ба тавсеаи иртиботот ва дур будани қаламрави ИМА вобаста аст. Ва пешравии кушунхои худамонро дастгирй кардан мухимтар аст.
  Аммо, масалан, ба суи Торонто чор ракетаи А-10, ки бо радио идора мешавад, парронда шуд. Ҳамлаи хеле гаронарзиш, аммо дар ҳар сурат немисҳо нишон доданд, ки онҳо аз масофаи дур ва дақиқ тирпарронӣ карда метавонанд. Аммо, албатта, партоби ТА-400 назар ба фиристодани ин гуна мушак аз масофаи хазор километр арзонтар аст.
  Аммо дастгоххое хастанд, ки кодиранд ба мадори пасти Замин - спутникхои чосусй бароянд. Ба муносибати рузи таваллуди Фюрер онхо ваъда медиханд, ки як спутникеро, ки кодир аст территорияи ШМА-ро ба навор гирад.
  Мария пои урёну зебояшро сухт. Гулҳо ҳатто варам карданд. Эътироф кардан ногувор аст. Гирду атроф гарм аст ва ҳеҷ чиз барои рафъи хориш нест.
  Духтар кӯшиш кард, ки он пешравонро тасаввур кунад, ки пояҳояшро ҷаллодони немис бо мангал бирён карда буданд.
  Эҳтимол онҳо бештар дард доштанд. Аммо тоб оварда, дардро бо доду нола нишон надоданд. Ва агар нола кунанд, ин аз ғиҷирроси дандон буд.
  Ин аст кахрамонии пионерон, вай набояд нола кунад. Духтар тасаввур кард, ки фашистон уро бозпурсй мекунанд. Уро дар тахта овехта, пошнаи урёнашро бо охани тафсон сузонданд. Ва ба ҷои нола ё дод задан, вай дар рӯи шумо механдад.
  Мария як китоберо, ки дар кӯдакӣ хонда буд, ба ёд овард: "Ворти Сент Ҷон". Дар он ҷо, вақте ки қаҳрамони асосӣ бояд шиканҷа шавад, ӯ иқрор шуд, ки ба гумон аст, ки ӯ мисли ҳиндуҳо дар рахте суруд хонад. Аммо вақте ки шумо суруд мехонед, он воқеан беҳтар мешавад.
  Ва Марям бо овози баланд суруд хонд;
  Ту Ватани азизи ман,
  Тамоми сайёра бо шумо фахр мекунад...
  Русия мисли як оилаи ягона аст,
  Бигзор дар бихишт дар хор суруд хонед!
  
  Суруди Ватанро бе алам нигах дорем,
  Бо ифтихор шубҳаҳоро ба дӯзах андохта...
  Дар болои мо карруби заринбол аст,
  Сулх бармегардад ва он хеле равшан мешавад!
  
  Офаридгори тавоно Парвардигори мо,
  Майдонхои кушоди Ватан чунон пахн шудаанд...
  Ҳарчанд ҷисм аксар вақт дар азоб мекашад,
  Вале ману Россия асрхо боз муттахидем!
  
  Ватани мо чунон муқаддас аст,
  Не, аз аскари рус аз чихати рух зуртар!
  Дар болои мо ситораи дурахшон фурӯзон аст -
  Мо рақибро дар ҷанг мағлуб хоҳем кард!
  
  Ба куллахои дурахшонтарин бирасем,
  Биёед, дар болои Миррих парчами сурх афрохем, шухиомез...
  Охир, Исо Худои бузург бо мост,
  Шонздаҳ герб ҳаст - дигарҳо хоҳанд буд!
  
  Духтаре дар назди Москва бо душман чанг кард,
  Фашистонро дилпурона маглуб карданд...
  Аммо худои инҷизӣ Миррих рӯй гардонд,
  Ва бадбахтӣ он буд, ки вай дастгир шуд!
  
  Духтари пойлучро аз барф бурданд,
  Оташ дар пошнаи вай сахт оташ гирифт...
  Онҳо пои урёнашонро дар кӯза шикастанд,
  Ва маро бо занҷири сурх-гарм сахт заданд!
  
  Аммо зебоӣ ба фишор тоб овард,
  Духтареро дар зиндон шиканҷа карданд...
  Фашист ҳатто оҳу нолаи ором набаровард,
  Баъди марг комсомолец бо мукофот!
  Дар ин чо чангхои шадид давом доранд ва немисхо ва коалицияи онхо аз хар тараф америкоиёнро несту нобуд мекунанд.
  Чанг дар Мехико каме кашол ёфт. Шаҳри калон яке аз калонтарин шаҳрҳои ҷаҳон аст, ки дар кӯҳҳо ҷойгир аст ва ҳадафи забт кардан хеле душвор аст. Гузашта аз ин, амрикоиҳо худро дар Мехико мустаҳкам карданд ва пешакӣ дар он ҷо база ва анборҳои лавозимоти ҷангӣ дар бункерҳои амиқ таъсис доданд. Ва ин ба онҳо имкон дод, ки шаҳри Мехикоро ҳатто пас аз муҳосираи пойтахт нигоҳ доранд. Амрикоиҳо низ он қадар содда нестанд.
  Онхо боварй доштанд, ки немисхо бо чунин шахри калъаи калон дар акибгохашон ба шимол харакат на-мекунанд ва дар кушиши кашидани чунин хор аз дахонашон часпида мемонанд.
  Фюрер дар хакикат аз паси аскарони худ дег мондан метарсид. Илова бар ин, олмонҳо бо танкҳои пешрафтаи силсилаи E пурра карда шуданд ва мехостанд танки як вақт маъмултарин - Пантер-2 -ро бо танки муҳофизатшуда ва мусаллаҳ ва аз ҷиҳати рондан кам набуда иваз кунанд.
  Дар ин шароит дар назди рохбарияти рейхи сейум масъалаи истифода бурдани самолётхои диска.
  Аммо масъала дар он буд, ки реактивии ламинарй хангоми бетаъсир сохтани самолёт имкон надод, ки худи онхо аз онхо тир холй кунанд. Агар, дар асл, ҳавопаймоҳои дискӣ бо истифода аз суръати афсонавӣ ва осебпазирии худ ба ҳавопаймоҳо зада наметавонанд. Аммо бо ёрии онхо бомбаборон кардан, тирборон кардан ва ё cap додани ракетахо хеле душвор аст. Дуруст аст, ки шумо метавонед майдони ламинариро хомӯш кунед, зарядҳоро озод кунед ва сипас онро дубора фаъол кунед.
  Идеяи дигар ин мусаллах кардани дискҳо бо тупҳое буд, ки радиатсияи гармӣ ё лазерҳоро паҳн мекунанд. Аммо ин ҳам вақтро талаб мекард.
  Ба хар хол, аз тахтахои парвозкунанда амалан истифода бурдан лозим аст.
  13 апрель ду самолёти диска бори аввал дар чанг озмуда шуд. Табақҳои парвозкунанда қариб хомӯшона парвоз карданд. Аммо нур пайдо шуд. Сипас онҳо аз уқёнуси Атлантик ба Мексика давида рафтанд. Чунон ки маълум шуд, ин аслиха инчунин захираи бузурги кувва дошт.
  Аммо ба онҳо фармон дода шуд, ки танҳо дар қаламрави таҳти назорати Вермахт ҷанг кунанд. Зеро мо дар хеч шароит ба дигар мамлакатхо технологияи ярокеро, ки аз замони худ ин кадар пеш гузаштаанд, надихем.
  Маргарет ва Альбина диски якумро бо истифода аз джойстик идора мекарданд. Вазифаи онхо дар айни хол танхо аз он иборат буд, ки ба самолётхои америкой зарба заданд ва шумораи зиёди аъзоёни экипаж талаб карда намешуд.
  Чаро дискотекаҳоро ба духтарон бовар карданд? Зеро ҷинси заифтар дар чунин набардҳо муваффақтар аст. Фоизи талафот дар байни халабонҳои зан нисбат ба мардон чанд маротиба камтар аст.
  Гарчанде ки дар маҷмӯъ Luftwaffe дар зарар таносуби хеле мусоид дорад. Бартарй ба тайёрии чангй ва махсусан авиацияи реактивй, ки ракиби баробар надорад, низ таъсир мерасонад.
  Маргарет ва Альбина аз Аврупо ба Мексика бо суръати тахминан ду суръати садо парвоз мекунанд, аммо ин дар худи диск тамоман хис карда намешавад: савора то чй андоза хамвор аст. Мисли он ки шумо дар қатора ҳастед.
  Маргарет бо шавку завк гуфт:
  - Ин як диски аҷибест, ки мо дорем. Мисли аслиҳаи афсонавӣ - он на шамшер ва на тӯпро мегирад!
  Альбина мантиқан равшан кард:
  - Бештар ба аслиҳаи кайҳонӣ, мисли ғарибон.
  Маргарет пойҳои бараҳна ва мушакҳояшро пахш карда, месуруд:
  - Кош каме пул ҷудо карда, бегонаро сер мекардам! Кош ман каме пул ҷудо карда метавонистам, аммо ӯ моил намекунад, гӯсола накун!
  Альбина каф зада гуфт:
  - Ин суруди воқеан ҷолиб аст. Ман фикр кардам, ки шумо танҳо чӣ гуна эҷод кардани маршҳои ҳарбиро медонед!
  Маргарет бо такя ба фарш ҷавоб дод. Якчанд машқҳо кард. Тибқи анъанаи ногуфта, вай бикини пӯшида буд. Умуман, дар Luftwaffe қариб ҳамаи ҷавондухтарон ва духтарон ба либоси бикини гузаштанд. Дар ҳар сурат, агар шароити обу ҳаво имкон диҳад ва он хеле сард набуд. Боварӣ дошт, ки бадан бо либоси ҳадди аққал бо ҳавопаймо тамоси беҳтаре дорад. Ва лётчикхо дар ин сурат мохирона парвоз мекунанд.
  Амалия инро тасдик кард. Ҳатто дар сардиҳо, духтарон кӯшиш мекарданд, ки ҳарчи бештар луч кунанд. Бикиниҳо хеле муд шудаанд.
  Пас, тааҷҷубовар нест, ки духтарон қариб бараҳна буданд. Ва бо рақамҳои худ, бикиниҳо хубанд. Албатта, дар артиш ҳама занҳо худро дар шакл нигоҳ медоранд ва фигураҳои хуб доранд. Вақте ки зани ҷавон ба худ машғулияти ҷисмонӣ медиҳад, вай ба таври ошкоро ҷолиб хоҳад буд. Илова бар ин, вақте ки шумо бикини мепӯшед, ҳавои тоза ба сӯхтани чарбҳо мусоидат мекунад. Ва духтарон хеле борик ва curvy бо abs sculpted мебошанд.
  Албатта ин зебоӣ, ҷисми занони ҷавон аст. Пойҳои шумо, албатта, урёнанд ва бо пойҳои урён шумо мошинро хеле беҳтар ҳис мекунед ва ҳатто бо он яксон мешавед.
  Шояд барои ҳамин халабонҳои ҷавон ин қадар хубанд ва онҳо қариб мурдан холҳоро ҷамъ мекунанд.
  Кӣ медонад, ки Гитлер дар таърихи воқеӣ ноком шуд, зеро вай дар артиш ба занон беэътиноӣ мекард. Аммо духтари бикини як муборизи махсус аст. Fortune онҳоро дӯст медорад ва онҳо хеле кам мемиранд.
  Альбина низ ба пушидан шурӯъ кард ва пай бурд:
  - Вақте ки шумо ҳаракат мекунед, шумо худро хеле беҳтар ҳис мекунед.
  Маргарет розӣ шуд:
  - Ҳаракат ҳаёт аст!
  Ҳарду ҷанговар малламуй буданд. Ва хеле зебо низ. Хуб, албатта, онҳо ба яке аз аввалин дискотекаҳо дар тағирёбии ҷангӣ ба занони бе хусусиятҳои зебо эътимод надоранд.
  Ҳама чиз дар бораи онҳо хуб аст: рақамҳои онҳо пур аз файзи варзишӣ ва қувваи эротикӣ мебошанд. Ва чеҳраҳо, ҷавон, тару тоза, бе як қабат ё доғ. Ва мӯи зебо, каме ҷингила.
  Писарон нигоҳи худро ба ин гуна духтарон духта, метавонанд соатҳо бидуни таваққуф нигоҳ кунанд.
  Дар ҳақиқат беназир, ориёӣ, зебоии варзишӣ.
  Альбина болои дастонаш истода, пойҳои борик ва даббохтаашро болои сараш часпонд. Ҳавопаймои диск дар автопилот буд. Уро зада галтондан мум-кин набуд, бинобар ин духтарон ба осонй ба завк баромада, гарм мешуданд.
  Фарши мошини аҷоиб бо пластмассаи нарм, сӯхтанашаванда ва ноҳамвор пӯшида буд.
  Маргарет, ки ҳарду духтар сари дастонашон истода, аз паи онҳо мерафтанд. Ва онҳо аз боло бо пойҳои худ кашиданд. Ин мисли чарх задани велосипед буд. Ҳамин тавр ҷолиб ва беназир.
  Альбина табассумкунон гуфт:
  - Ман ориёии хакикй, нисбат ба душманони рейх берахмам... Характери ман скандинавист!
  Маргарет хандид ва қайд кард:
  - Аммо ман шӯхӣбозиро дӯст медорам. Ҳадди ақал вай ориёии ҳақиқӣ аст! Оҳ, ҷанг чӣ хандаовар аст!
  Альбина овозашро паст карда, гуфт:
  "Ва аммо ман фикр мекунам, ки мо набояд русҳоро дар паси худ тарк кунем." Сталин метавонад аз маглубият баромада, зарба занад!
  Маргарет дилпурона ҷавоб дод:
  - Мо барои чанг дар ду фронт ба кадри кифоя кувва дорем! Шумо медонед, ки Вермахт аллакай зиёда аз сию панч миллион солдат дорад. Аксари хориҷиён. Ба гумон аст, ки русхои хасташуда зиёда аз дах миллионро чамъ карда тавонанд. Аммо Ҷопон низ ҳаст.
  Альбина сараш чун кураи барфи тару тоза сафед шуда, бо розигӣ сар ҷунбонд:
  - Бале, дуруст аст! Мо қавӣ ҳастем! Танки Е-50, ки ба таври оммавй истехсол карда мешавад, нихоят чанговарони моро аз хар чихат конеъ гардонд!
  Маргарет хандид ва дахолат кард:
  - Танк? Овозахо хастанд, ки онхо аз пластмасса хамин гуна машина сохтан мехоханд!
  Альбина бо шубҳа сар ҷунбонд:
  - Зирех заиф мешавад... Харчанд идеяи ачоиб барои амалиёти десантй!
  Маргарет бо табассум гуфт:
  - Ва диски мо аз титан сохта шудааст. Ва он ба қадри кофӣ қавӣ аст, ки ҳама бархӯрдҳои имконпазирро идора кунад.
  Альбина бо нафасгирй кайд кард:
  - Титан як металли хеле гаронбаҳост. Аммо ман фикр мекунам, ки ба наздикӣ конструкторҳои мо пулоди хеле мустаҳкамтар эҷод мекунанд!
  Маргарет пойҳои урёнашро ба ҳам зад:
  - Хаёлам галаи асп аст!
  Альбина хандида гуфт:
  - Фил беҳтар аст! Ӯ калонтар аст!
  Маргарет дар оғӯши худ ҷаст ва наъра зад:
  - Жираф калон аст! Ӯ беҳтар медонад!
  Пас аз ин духтарон онро гирифта, бо кафи худ заданд. Ҳамин тавр, ҳатто садое ба вуҷуд омад. Ва онҳо ба ҳамдигар табассум карданд.
  Альбина гуфт:
  - Не, бо мо барин чанговарон, хатто сад нафар Сталин хам аз мо наметарсад!
  Маргарет дастонаш чарх зада, чир-чир кард:
  - Чаро сад? Шояд ҳазор нафар якбора?
  Альбина дод зад:
  - Миллион нест!
  Маргарет гуфт:
  - Ё якуним миллиард!
  Альбина гиря кард:
  - Ё як триллиону чоряк!
  Чунин рақобат хандаовар ва бемаънӣ менамуд. Аммо дар айни замон бениҳоят хандовар. Духтарон гуфтугуи безарарашонро бас карда, ба пушидан шуруъ карданд.
  Маргарет дар бораи гузаштаи худ фикр мекард. Духтаре аз оилаи наҷиб. Вай дар синни хеле нозук ба мактаби махсус фиристода шуд. Ман дар он ҷо аз як омӯзиши хеле душвор гузаштам. Вай аз чихати чисмонй таълим ва тарбия карда шуд. Ин аз як тараф духтаракро қавитар карда бошад, аз тарафи дигар ӯро аз кӯдакӣ маҳрум кард.
  Бо вуҷуди ин, Маргарет зуд ба ин кор ҷалб шуд. Гайр аз ин, дар мактаб кружокхо ва тамошобинон мавчуд буданд. Зебохо дар хавз шино мекарданд, гимнастика машгу-ланд, разрядхо мекарданд.
  Ва мо омӯхтем, аз ҷумла забонҳои гуногун. Албатта, ба онхо математика, физика ва асархои гуногуни классикиро меомухтанд. Дар вақти холӣ Маргарет хондани фантастикаро дӯст медошт. Вай махсусан Жюль Вернро дуст медошт. Бозьёфтхои илмии у бо саргузаштхои шавковар пайваст. Баъзе намудхои ихтироот хануз хам аз пеш гузашта на-шудаанд.
  Махсусан снарядхое буданд, ки бо як тир тамоми калъаро вайрон карда метавонистанд. Ин силоҳ метавонад дар ҷанги воқеӣ муфид бошад.
  Маргарет, вақте ки ӯ дар бораи ҳамлаи Олмон ба Полша шунид, илҳом ёфт. Немисхо паси хам галаба ба даст меоварданд ва хама ба Гитлер мепарастиданд. Харчанд дар аввал муносибати бисьёрихо махдуд буд. Аммо Фюрер дар ҳама чиз муваффақ шуд. Аз чумла дар иктисодиёт. Рушди босуръати иқтисод, эҳёи артиш, баргардонидани Рейн ва конҳои ангишт. Баъд Аншлюси хунарпешаи Австрия. Немисхо аз чанчоли атрофи Чехословакия андаке ба ларза афтоданд. Аммо баъд Мюнхен аз паси худ баромад.
  Баъд аз он чунин менамуд, ки Германия ба хама чиз бо рохи осоишта ноил шудааст. Вай ҳатто ба минтақаи Клайпеда баргашт. Вале баъд чанг бо Польша ва баъди ду руз чанги дуйуми чахон cap шуд. Бисёриҳо, ҳатто духтарон, тарсиданд. Чӣ мешавад, агар шикасти дигар бошад? Аммо дар давоми се ҳафта Полша шикаст хӯрд, ҳамла ба Олмони ғарбӣ оғоз нашуд ва оромӣ фаро расид. Бисёриҳо фикр мекарданд, ки ҳоло сулҳ мешавад.
  Пас аз он ҳамлаи босуръат ба Фаронса. Ва пропаганда бо рухбаландй изхор намуд: мо галаба кардем!
  Ва Маргарет аз он хашмгин шуд, ки вай дар ин гуна ғалаба иштирок накардааст. Аммо ин чандон оддӣ нест. Ҷанг кашол ёфт, Олмон, ки меҷангад, як кишвар паси дигареро фаро гирифт. Ва чун қаҳрамони афсонавӣ сари душманонашро аз танаш бурид. Ҳамин тавр, Маргарет ба фронт рафт. Хамчун лётчик. Вай аз мактаби парвоз гузашт ва ба осмон расид.
  Духтар дархол бештар гол задан гирифт. Бо лётчикхои рус чангид. Ман дархол як камбудии муайяни аскарони советй - майл надоштани акибнишиниро пай бурдам. Аммо ин худкушӣ аст, вақте ки шумо бар зидди чунин як ҳавопаймои пурқудрати мусаллаҳ, ба монанди ME-262 мубориза мебаред.
  Маргарет самолётхои советиро бомуваффакият нобуд кард. Вай раҳмро намедонист, ҳарчанд худро бераҳм намешуморид. Ва духтарак дар бикини ҷанг мекард, ҳатто вақте ки каме сард буд.
  Ва ин дар ҷанг кӯмак кард. Боре ҳам ҳавопаймои вай суқут надод ва ҳатто ба таври ҷиддӣ осеб надидааст. Гарчанде ки ME-262 умуман як мошини хеле устувор аст.
  Маргарет ба худ салиби Найтс аз Салиби оҳанро соҳиб шуд. Ва албатта, вай аз ин фахр мекард. Ва акнун ба вай машинаи мукаммалтарини нобудкунй бовар карда шудааст.
  Альбина низ халабон буд, аз оилаи низомиён. Инчунин як малламуй мушакӣ, ки барои корнамоиҳои гуногун, пеш аз ҳама дар осмон, бо Салиби Найт сарфароз шудааст. Аммо Альбина муяссар шуд, ки дар аскарони пиёда каме чанг кунад. Вай синфи худро низ ҳамчун снайпер нишон дод.
  Ҳарду духтар ба ҳам монанданд, аммо дар симои онҳо низ гуногунанд, албатта. Аммо онҳо мушакҳои намоён доранд, аз ҷиҳати ҷисмонӣ хеле қавӣ. Акнун онҳо пухтупаз карданд, кунҷ карданд ва чирк заданд:
  -Мо  анговарони бузургем, кишвари тавоноем... Ва аз  и®ат мо хеле ва®шї ва хизматгори шайтон ®астем!
  Пас аз он Альбина хандид ва эътироз кард:
  - Чаро Шайтон? Ё шояд Худои тавоно?
  Маргарет сар ҷунбонд.
  - Бале, агар лашкари мо насиб бошад, бе худо дигар хел шуда наметавонад!
  Альбина дугонаашро ислох кард:
  - На бе Худо, балки бо Худо! Худованди мутаъол қавӣ ва бераҳмонро дӯст медорад! Ориёиҳо ҳамаро пахш мекунанд!
  Маргарет бо тааҷҷуб хитоб кард:
  - Ва мо чунин техника дорем! Ҳавопаймоҳои диск мӯъҷиза мебошанд!
  Альбина, ки бо гайрати калон бурч карда, розй шуд:
  - Бале... Агар хохем, метавонем!
  Маргарет мантиқан шарҳ дод:
  - Ва вақте ки мо намехоҳем, мо низ метавонем ин корро кунем! Олимони мачбури аз нисфи дунё моро шудгор мекунанд!
  Духтарон ба хеле пурқувваттар кардани гӯша шурӯъ карданд. Ва мошини онҳо дар ҳаво парвоз мекард. Он ба UFO шабоҳат дошт. Чунин эчодиёти ачоиби инженерй. Чизе, ки берун аз сатҳи технологӣ офарида шудааст, ки барои сайёраи Замин хос аст. Дар байни чизҳои дигар, ҳавопаймо бо якчанд радарҳои муосир муҷаҳҳаз аст. Ман садои сигналро шунидам... ҳушдор!
  Духтарон аз чо бархоста, ба суи экранхои тамошо давида рафтанд... Тасвирро калон карданд... Хамин тавр, дар пеш даххо "Мустанги Америка" ва чор "Айракобра" парвоз мекарданд. Самолётхои Америка аз абрхо берун шуданд. Эҳтимол, онҳо дискети хеле калонро мушоҳида карданд ё онро бо радар скан карданд. Гарчанде ки чунин табақаҳои парвозкунанда дар радар амалан ноаёнанд. Аммо дар осмон онҳо аз масофаи дур намоёнанд.
  Ду эскадрон кушиш карданд, ки ба диск хучум кунанд. Маргарет тугмаҳои джойстикро пахш кард, то суръатро тезонад. Ва вай ба ром рафт. Хамчун мушти муштзан дар вазни пар, як табакаи парвозкунанда дурахшид. Ва як ҷангандаи амрикоиро зад. Гӯё алмос буранда ба оҳан зад. Шарораҳо борида, ҷараёни ламинарӣ ҳавопайморо ба риштаҳои тобнок пора-пора кард.
  Альбина бо ангуштони барахнааш джойстикро дошта, мохирона дискро гардонд ва боз ба самолёти киркунандаи куввахои харбии хавоии ШМА зарба зад. Ӯ пора-пора афтод. Ва терминатори малламуй ҳаракатро идома дода, як ҳавопайморо паси дигар пахш кард.
  Маргарет қайд кард:
  - Мо онхоро хат мезанем... Мисли вух бо хаткугир!
  Альбина хандида гуфт:
  - Онҳо имкон надоранд!
  Дискета назар ба самолётхои Америка якчанд маротиба тезтар харакат мекард. Ва воқеан имкони тарк кардани ӯ вуҷуд надошт. Гузашта аз ин, манёврии мошини олмонӣ танҳо аҷиб аст. Аммо америкоиён бо яроки нав дучор омада, окилона амал карданд: пароканда шуданд. Ва ба духтарон лозим омад, ки таъқибро якбора тезонанд.
  Вақте ки ба диск зад, он садо дод, ки гӯё микросхемаҳои хориҷ карда мешаванд. Диски машҳури Белонзи ҳамаро пора-пора кард. Ва аммо ӯ ҳатто наларзид.
  Духтарон аз таъқиби душман хандиданд. Онҳо пеш гузаштанд ва ҳамвор карданд, буриданд. Он ба хотир меовард, ки як китрак, ки чӯҷаҳоро таъқиб мекард ва шояд аз ин ҳам тезтар. Ва чунин буриш танҳо ба шамшери ганҷинаи Иля Муромец монанд буд. Кй хама чизро бурид... Ва муяссар шуд, ки кариб ба хама чиз расида гирифта, онро ба зер партофт.
  Духтарон дарунро кофта, бо дасту пои худ кандчаҳоро дошта, қариб аз курсиҳои худ ҷаҳиш мекарданд. Ва гӯё онҳо то ҳол нигоҳ доштанд. Ва онҳо метавонистанд муборизаро идома диҳанд.
  Аммо охирин чанговари америкой пеш гирифта шудааст. Духтарон аз пешонихояшон донахои арак мечушонданд. Ва боз мо дискетро ба автопилот иваз кардем. Альбина шиками кандашудаи худро макида, таклиф кард:
  - Шояд мо бихӯрем?
  Маргарет розӣ шуд:
  - Ин фикри хуб аст!
  Ҷанговарон ба яхдон даст дароз карданд. Альбина бо ангушти по тугмаро пахш кард. Ду найчаи омехтаи ғизоӣ баромад. Духтарон онхоро эхтиёткорона ба дасти худ гирифтанд. Хук биносту бурида бо нахѓд ва чошнии помидор. Дар лавхаи хар як найча хуки хандаовар ва помидор бо пояи нахуд навишта шудааст.
  Духтарон найчаро сабук пахш карда, бодиққат ба макидан шурӯъ карданд. Маргарет қайд кард:
  - Ба наздикй мо ба оламхои кайхонй меравем. Он гох шояд чунин хурок ба кайхоннавардон дода шавад.
  Альбина бо сар ҷунбонд:
  - Бале, хуб мебуд! Ба дигар оламҳо парвоз кунед, ба сайёраҳои ҳамсоя нигаред.
  Маргарет хуштак кашид ва хаёломез гуфт:
  - Бале, ин хеле ҷолиб аст. Ва ин ғарибон ба чӣ монанданд? Онҳо эҳтимол ба одамон монанданд. Ё шояд онҳо фарқият доранд?
  Альбина китф дархам кашида, таклиф кард:
  - Шояд мо бо элфҳо вохӯрем. Онҳо аз рӯи намуди зоҳирӣ ба одамон монанданд, аммо на аз маймунҳо, балки аз гурбаҳо пайдо шудаанд. Аз ин рӯ, онҳо гӯшҳои тез ва намуди хеле зебо доранд.
  Маргарет бо табассуми ширин гуфт:
  - Онҳо мегӯянд, ки элфҳо умуман пир намешаванд!
  Альбина бо сар ҷунбонд:
  -Шояд... Аммо хубтар мешуд, ки мардум чунин хушбахтиро дошта бошанд!
  Маргарет аз найча мемакид. Вай нафас кашид ва гуфт:
  - Бале... Аз пирй дида бадтар чизе нест! Дар ин бобат ин фа«ат тозиёнаи Худост!
  Альбина пои урёнашро сила кард. Ман дар паҳлӯям бачаеро тасаввур кардам. Он қадар баланд, мушакдор, мисли Аполлон. Ё шояд Геркулес. Баъд вай тасаввур кард, ки вай ӯро сила мекунад. Бале, ин хеле хуб мебуд.
  Барои он ки ба чизи ҷиддӣтар гузаред. Барои эҳсоси навозишҳои қавӣ ва силакунӣ, бӯсаҳои гарми сина. Мисли лабони марди пурқуввати пистони арғувонро навозиш мекунам. Ва чӣ гуна ман мехоҳам то абад ҷавон ва ҷолиб бимонам.
  Ҳеҷ гоҳ пир нашавед, ҳамеша ҷавон, борик, варзишгар бошед!
  Альбина бо умеди тарсончак таклиф кард:
  - Шояд одамон чизе ихтироъ кунанд, то пир нашаванд?
  Маргарет дилпурона ҷавоб дод:
  - Дер ё зуд, албатта, пирй маглуб мешавад... Аммо савол ин аст, ки оё мо зинда мемонем?
  Альбина дусташро тасаллй доданй шуд:
  -Агар илми ориёӣ аз ӯҳдаи ҳама кор ояд, вақт мегузарад ва онҳо метавонанд мурдагонро зинда кунанд. Ва он гоҳ муҳим нест, ки мо кай мемирем!
  Маргарет бо табассум гуфт:
  Биё аз дунёи бе бадӣ баҳра барем,
  Гарчанде ки баъзан бовар кардан душвор аст ...
  Кӯдакон бозӣ мекунанду механданд,
  Ва мо ба ҷовидонӣ мерасем... шояд!
  Духтарон аз найчаҳо хӯрданд. Гӯшти бурида, нахѓд ва помидор, як комбинатсияи хеле болаззат ва серғизо. Маргарет хам шавхари ояндаашро тасаввур мекард. Ҳамин тавр насосӣ ва интеллектуалӣ, бо пешонии баланд. Вай "Спартак"-ро хеле дуст медошт. Марде, ки барои ҳукмрон ё фармондеҳи бузург таваллуд шудааст, гулом шуд. Дар бораи Спартак, Маргарет романи нависандаи итолиёвиро хонд. Асари аълои санъат, шумо онро гузошта наметавонед.
  Дуруст аст, ки "Спартак" сарвари олиҷаноби Фракия буд, эҳтимолан ихтирои муаллиф аст. Ҳатто маълум нест, ки Спартак Фракия буд ё не. Вай танхо аъзои секцияи Фракия буд. Дар бораи таърихи воқеии "Спартак" маълумоти кам мавҷуд аст. Чунин ба назар мерасад, ки ӯ озод таваллуд шудааст. Ва ҳатто мегӯянд, ки ӯ дар артиши Рум ҳамчун легионер хидмат кардааст. Пас аз он, вақте ки ҷанг ба Фракия гузашт, ӯ ҳатто тарк карда, бар зидди румиён ҷангид. Уро боз асир гирифтанд ва ба гладиаторхо фурухтанд.
  Баъд дар арсаи "Спартак" шухрат пайдо шуд. Аммо "Спартак" метавонист Олмон бошад. Маргарет худро бо ин қаҳрамон дар бистар тасаввур мекард.
  Ин бузург аст - чунин одам! Занон варзишгаронро дӯст медоранд. Маргарет фикр мекард, ки Спартак низ ғайриоддӣ доно аст. Вай бо артиши хеле суст ташкилшудаи ғуломон ва камбағалон бар румиён ғалаба ба даст овард. Харчанд не, сардори гладиаторхо интизоми катъй мукаррар кард.
  Бехуда буд, ки консулхо ба назди Спартак шитофтанд. Вай паси хам маглубиятро ба сари онхо овард. Аммо дар ниҳояти кор хиёнат зарари худро гирифт. Ва онхо "Спартак"-ро маглуб карданд.
  Ҷанги гуломӣ бо ғалаба анҷом наёфт. Ки метавонад барои беҳтар бошад. Пас аз пирӯзӣ, ғуломон империяи Румро несту нобуд мекарданд, аммо оё онҳо метавонистанд дар иваз чизе пешниҳод кунанд? Дар ин қисмати сайёраҳо ваҳшӣ ба вуҷуд омада метавонад. Он гоҳ масеҳият ин қадар маъруфияти оммавӣ пайдо намекард. Пас, барои император Константин, ки чунин динро аз боло ҷорӣ карда буд, намебуд. Ва замон объективона зидди масеҳият буд. Пас саволи комилан мантиқӣ ба миён омад: оё шумо исбот карда метавонед, ки эҳёи Масеҳ афсона нест?
  Ҳама шоҳидони эҳё ва ҳаввориён мурданд ё кушта шуданд, ва сипас шогирдони ҳаввориён. Албатта, бо мурури замон имон аз байн рафт. Ва танҳо ваъдаи ҷовидонӣ кофӣ набуд. Гузашта аз ин, халқҳои дигар дар бораи биҳишт тасаввуроти худро доштанд. Ҳамон мисриёнро гиред. Онҳо дар бораи мавҷудияти мурдагон як илми комил доранд.
  Ва ҳангоме ки дар бораи далел пурсиданд, бо мурури замон он бештар ва бештар ба эътиқод табдил ёфт. Ва оё худи Константин ба масеҳияти сулҳпарвар бовар дошт, ки қариб тамоми умри худро дар ҷангҳо гузаронидааст? Ё шояд, охир, аз вуҷуд надоштан ба ҳарос афтода, ҳадди ақалл як навъ умеди пас аз марг мехост? Маълум нест... Аммо ба таври расмй хокимияти Масехро кабул накунед, магар ин хама... Оё насрониён пас аз ду хазор сол зинда монданд?
  Бо вуҷуди ин, ин як ҳикояи субъективӣ аст. Ҳамин тавр, японҳо дар ин ҷаҳон дар Мидуэй ғалаба карданд ва Гитлер як қатор қарорҳои қавӣ қабул кард, аз ҷумла хеле пештар ҷанги умумӣ эълон кард ва бо тамоми қуввааш мубориза бурд. Ва натича: немисхо дар хамаи фронтхо пеш рафта истодаанд. Ва онҳо дар бисёр ҷабҳаҳо муваффақият ба даст оварданд.
  Маргарет андешамандона гуфт:
  - Садама®о мисли ®ал«а®ои зан ири таъриханд, як шикаст ва бозгашти комил!
  Альбина афзуд:
  - Ҳама чиз дар ҷаҳон тасодуфӣ аст, махсусан бахт, аммо шумо табиатан бо мушкилоти зиёд дучор мешавед!
  Маргарет бо ангуштони бараҳнааш найчаро гирифта, пояро печонд ва пахш кард. Вай гуштро каме макида, пай бурд:
  - Аммо мо ба мушкилот дучор намешавем, мо ғалаба мекунем! Пас ба пессимизм лозим нест.
  Альбина эътироз накард:
  - Хӯроки нисфирӯзӣ хуб аст, мағлуб шудан бад аст, аз худ маҳрум шудан аз ин ҳам бадтар аст!
  Духтарон хомуш шуданд. Пас аз хѓрдан он®оро ба хоб мекашиданд... Ва чаро чанд соат хоб накунанд. Он гоҳ дигар вақт нахоҳад буд. Америкахо бисьёр самолётхо доранд ва онхо доимо онхоро мегиранд.
  Духтарон ба курсии худ такья карда, зуд, гуё фармон дода бошанд, хоб рафтанд. Як чизи ҷолибро орзу мекарданд... Онҳо худро дар ягон дунёи нав пайдо карданд. Онҳо бо роҳи худ мераванд. Дар гирду атрофи он буттаҳо ва ҷангалҳо мавҷуданд.
  Ва ногаҳон писарбача ба вохӯрӣ давида мебарояд. Ҳамин тавр малламуй, мушакдор, танҳо кӯтоҳ дар тан. Ва гурги азим, мисли барзагов, аз пасаш мешитобад. Духтарон пулемётхоро аз китфашон гирифта, бо оташи оташ заданд. Гург осеб дид. Вай афтода, дар хуни худ ғарқ шуд. Гурриши ҳайвони ваҳшӣ ба таври бениҳоят даҳшатовар буд. Он гӯё аз паси санги қабр мебаромад ва ба омехтаи аломатҳои занги буффа ва тортанак шабоҳат дошт.
  Писарак истод. Вай бо каме тааҷҷуб рост ба пеш нигарист. Писарбача сездах-чордахсола менамуд. Чеҳраи хеле зебо бо манаҳи мардона, мушакҳои зебои кандакорӣ, slab abs. Мӯйҳояш мисли барф сафед шуда, зард пошида, пӯсташ тира аз зард аст.
  Навраси хеле зебое, ки дар плакат овехта мешавад - ориёии ҳақиқӣ. Ба ҷуз ин ки чашмони кабуд хеле меҳрубонанд. Ва табассум марворид аст. Маргарет ва Альбина ба писарак наздик шуда, бо як овоз пурсиданд:
  - Салом! Шумо кӣ?
  Писар бо табассум ҷавоб дод:
  - Ман шоҳ Мэтт ҳастам! Сарзамини туманҳои гулобӣ.
  Альбина хандид ва гуфт:
  - Подшоҳ... Чаро пойлуч?
  Писарак бо оҳе ҷавоб дод:
  - Ман курбони табаддулот шудам. Маршал Коршунов дар подшохй хокимиятро ба дасти худ гирифт. Ва онҳо либоси шоҳонаи маро канда, маро нимбараҳна бо чархбол ба ҷангали пур аз ҳайвоноти ваҳшӣ партофтанд!
  Маргарет хандид ва дасташро дароз кард.
  - Ана хамин тавр чаноби олй... Хуш, чй, ба шумо ёрй расонда метавонем?
  Подшоҳ Мэтт дар изтироб китф дарҳам кашид.
  -Шубҳа дорам... Шумо ҳамагӣ ду нафаред, як лашкари тамом бо силоҳу чархболҳо!
  Альбина бо катъият пои лучашро зада чавоб дод:
  -Мо низ маҷбур шудем, ки бо артиш ҷанг кунем! Не, мо тайёрем, ки барои кори одилона мубориза барем!
  Маргарет ангуштонашро ба бинии шоҳи ҷавон зад:
  -Натарс, мо бо шумоем!
  - Ман наметарсам! - писарбача китфҳои на он қадар васеъ ва чӯбдасташро бо ифтихор рост кард. Ва илова кард. - Хайр, ба фикрам, ба назди тобеонам равем, подшохро дастгирй мекунанд.
  Альбина ба атроф нигаристу пурсид:
  - Ба куҷо равам...
  Маргарет ба атроф нигарист... Гирду атроф чангал буд. То андозае Амазонкаро ба хотир меорад. Папоротникхои азим руёнданд. Дарахтони бисьёр гулу шона буданд. Навдаҳо ба садбарги монанд буданд ва петунияҳо - бо рангҳои дурахшон, ба монанди маркерҳои кӯдакон. Баргҳои дарахтон калон ва мураккаб буданд.
  Албатрос барин аждаҳо калон парвоз мекарданд, шабпаракҳои болҳои дарозиаш метр мепариданд.
  Альбина ба осмон нигаристу хитоб кард:
  - Дар ин ҷо се офтоб ҳаст!
  Маргарет сарашро бардошт ва хитоб кард:
  - Вой! Оё ин сайёраи дигар?!
  Писарбача Кинг Мэтт бо тааҷҷуб абрӯҳояшро боло кард:
  - Боз кадом сайёра?
  Маргарет китф дархам кашида пурсид:
  - Аммо ин равшан Замин нест.
  Писар хандид ва ҷавоб дод:
  - Пас шумо аз Замин ҳастед? Аз ин сайёраи сахт, ки дар он хама нури якхела медурахшид!
  Маргарет табассум кард ва боз пурсид:
  - Шумо Заминро медонед?
  Подшоҳи ҷавон сар ҷунбонд:
  - Албатта! Тамаддуни мо аз он ҷост!
  Альбина ба писарак бодиккаттар нигох карда гуфт:
  -Хайр, бале... Ту мисли одам ҳастӣ, танҳо зебо!
  Подшоҳ Мэтт бо сари дурахшон сар ҷунбонд:
  - Ва шумо низ хеле зебоед! Тоҷро баргардонидан ба ман кумак кун, ва ман худам занонамро месозам!
  Духтарон хандиданд. Маргарет қайд кард:
  - Барои шумо издивоҷ кардан ҳанӯз барвақт нест?
  Писарак сарашро манфӣ ҷунбонд:
  - Подшоҳон барвақт издивоҷ мекунанд! Ман аллакай чор зан дорам, бо шумо шаш зан мешавад, ҳарамро ҳисоб накарда!
  Маргарет боз хам баландтар хандид.
  - Пас шумо ҳарам доред! Вой!
  Мат қафаси синаи худро кашид ва ҷавоб дод:
  - Подшоҳи бе ҳарам чӣ? Ин обрӯманд нахоҳад буд! Ман подшохи мамлакати бузург мебошам, мо аллакай хамрохи сунъй ба коинот cap додаем!
  Альбина писарбачаро аз китф огуш карду хитоб кард:
  -Ширам... Ман то ҳол зид нестам, ки зани ту шавам!
  Подшоҳи ҷавон аз рухсораи духтар ва баъд аз лабонаш бусида гуфт:
  - Бӯи ту хеле болаззат аст... Шумо хеле олиҷанобед...
  Олег Рыбаченко ба гайр аз он ки дар ин оламе, ки фашистон мечангиданд, дар коиноти дигар фарк карда буд. Дар он чое ки чанги хакикатан вахшиёна ва тачовузкоронаи кайхонй ба амал омад. Дар он ҷо писарбача низ ба як навъ харошида афтод.
  Чаро шумо бояд аз ҷовидонӣ кор кунед? Ҳеҷ чиз ройгон намеояд. Ва сахт кор кунед, писарам. Ва дар хакикат бе марг ва ифрот бошед.
  Ва Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ дар оламҳои гуногун гуногун аст. Ва аксар вақт ҳатто бадтар аз он ки дар таърихи воқеӣ буд, зеро Рейхи сеюм хеле қавӣ аст. Ва ӯ айнан аз як мӯъҷиза мағлуб шуд.
  Ҳамин тавр, Олег Рыбаченко дар ҷаҳони мувозӣ корҳоро анҷом медиҳад.
  Хучум ба Москва ва чанг барои Ржев давом кард. Душман дар чавоб аз тупхои бомбаандоз истифода бурда, аз артиллерияи ракетии советй зарбахо гирифта, пеш рафт. Немисхо бо тачхизоти бешумор ва бомбаборон, инчунин тупхои ракетй онро гирифтан мехостанд.
  Пешравӣ суст буд, дар саросари замини сӯхта. Одамони советй мисли рыцархо чангиданд... Ржев барои фашистон Сталингради дуйум гардид. Тамоми сокинон дар набардхо барои у иштирок карданд.
  Гурухи хурди пионерон дар кучаи Ленин хонаи раками 13. Писарону духтарон ба фашистон наздиктар шуда, рост ба дахони хандонашон аз милтик тир холй карданд. Ё ба суи душман гранатахои таркандаи худсохт мепартофтанд. Ва бо хамин ба галаба хисса гузоштанд.
  Мишкаи ёздахсола хомуш шуд, сараш бо порапора шикаста шуд ва духтарча Маша аз тири снайпер кушта шуд. Аммо боқимондаи бачаҳо бо устувории бефосила мубориза мебаранд. Масалан, Пашка тамоми кувваро ба кор бурда, ба таги транспорт пакет партофта, машинаро бо аскарони пиёдагарди душман мачбур кард, ки чаппа шавад. Аммо Sturmtigers ва Strummamonts наздик мешаванд, силоҳи хатарнок барои ҳамлаҳо дар шаҳрҳои калон. Пашка ва ду писари дигар бо ҳамроҳии ӯ ҷони худро зери хатар гузошта, бочкаеро бо омехтаи ду реактиви моеъ мекашанд, ки ҳангоми якҷоя шудан маводи таркандаи пурқувватро ташкил медиҳанд. Бачаҳои нимбараҳна чунон бо дуддо олуда шудаанд, ки онҳо дар заминаи пажмурда қариб ноаёнанд.
  Пашка бо душворй мекашад. Вай хеле лоғар буда, ба мумиёи хушкшуда монанд аст, ки қабурғаҳояш мисли навдаҳо берун мебароянд. Баррелро кашола кардан душвор аст, аммо афсӯс, норинҷакҳои оддӣ дар муқобили Штурммамонти вазнаш яксаду панҷоҳу панҷ тонна ва бидуни маҷмӯаи ҷангӣ беқувватанд. Ду писари дигар боз ҳам лоғартаранд. Харчанд хамагй нух сола бошанд хам, пои барахнаашон чунон шохдор аст, ки дар болои харобазорхо чун когаз хи-чир мекунанд. Замоне садои туп каме ором шуд ва суфтаи пойҳои калладор гӯшҳоямро танг кард. Бачаҳо асосан тамоми фаслҳои сол пойлуч мерафтанд ва вақте ки ангуштони пойҳояшон аслан кабуд шуданд, ба сармо тоб меоварданд. Аммо аҷиб он аст, ки чунин машқҳои шадид дар услуби спартанӣ ба он оварда расонд, ки ҳеҷ яке аз писарону духтарон бемор нашуданд.
  Ва бо назардошти норасоии шадиди доруҳо ва антибиотикҳо, саломатӣ ниҳоят муҳим аст. Аммо дар ҳақиқат, агар шумо аз кӯдакӣ тамоми сол маяк ва шорт пӯшед, пас шумо бешубҳа шамол намехӯред ё гулӯро дард намедоред.
  Чизи дигар ин аст, ки шумо наметавонед ба гуруснагӣ дар муқоиса бо шабнам одат кунед. Ва дар як шаҳри тақрибан комилан муҳосирашуда чӣ гуна ғизо мавҷуд аст? Дар куҷо ягона роҳи борик аст, тир қариб рост ба воситаи.
  Пашка аз китф тир гирифт ва дандонашро фишурда, лабашро то хунаш газид, то нола накунад. Не, вай ба фашистон ин хел шодй намебахшад. Ҷанговари рус аз дард нола намекунад. Писар бочкаро кашида ба бачаҳо дод зад:
  - Чангҳои худро бишканед, шумо ҳанӯз бояд зиндагӣ кунед!
  Писарбачаҳо фаҳмиданд, ки онҳо дигар дар ин ҷо лозим нестанд, зуд хазида мераванд. Зоную оринчашон аллакай аз хазидан болои харобахо шох шуда, инчунин хичиррос мекунанд. Ин хуб аст, ки шумо онро дар садои гӯшношунид намешунавед.
  Пашка худро убур карда фарьёд мезанад:
  - Ба СССР хизмат мекунам!
  Баррелро ба зери рахҳои Штурммамонт тела медиҳад. Гурриш ба гуш мерасад, ки хунро бо хун мерезад ва писарбача пора-пора мешавад. Аммо машинаи гитлерй ба пора-пора тоб оварда наметавонад. Ва як бочкаи васеи бомбаандоз аз байни порчаи харобшудаи девор мегузарад.
  Пашка мурд, аммо рухаш ба олами дигар шитофт. Худи Чернобог бачаро ба коиноти дигар гусел кард. Чунин ҳалқаи азими Падар вуҷуд дорад, рӯҳи мурдагон дар он ҷо ҳаракат мекунанд. Ва ин оламҳо дигар қисми системаи Hyperveer нестанд, балки як системаи мустақил мебошанд. Шахсияти инсон нигоҳ дошта мешавад ва хотираи ӯ низ нигоҳ дошта мешавад ва он гоҳ ӯ метавонад таҷрибаи зиндагии худро дар олами дигар, ки боқимондаи мурдагон танҳо як маротиба зиндагӣ мекунанд, татбиқ кунад. Агар ҷисм дубора бимирад, рӯҳ ба олами дигар мегузарад ва одам бори сеюм зиндагӣ мекунад... Агар дубора бимирад, интиқол ба чаҳорум рӯй медиҳад. Зеро Худо ва олихудои худоён, тавлидкунанда аз шумораи бешумори офаридаҳо бузургтар аст. Ва саргардонии нафс интихо нахохад дошт, то он даме, ки инсон ба дарачае инкишоф наёбад, ки худаш худои демиург гардад.
  Ин гиперэволютсияи рӯҳ аст. Ва мардум то ҳол дар поинтарин сатҳ дар поинни тахт қарор доранд, ки ба қудрат ва қонеъ кардани ҳама хоҳишҳо мебарад. Дер ё зуд ҳар як инсон таваллуду марги зиёдро аз сар гузаронида, таҷрибаи андӯхта ба ҳадафи худ мерасад. Афсӯс, умеди онон, ба хусус роҳибону шаҳидон, ки пас аз ранҷу азоб дар дунё биҳишти пур аз меваҳои ширин ва гулҳои хушбӯйро соҳиб хоҳанд шуд. Аз ин рӯ, Худои беохир дар Қудрати баланди худ, Офаридгор барои мардум чизе беҳтар аз биҳишт омода кардааст. Ақаллан барои шахсони фаъол. Ва онҳое, ки заиф ва камқувватанд, метавонанд ба амалӣ шудани орзуи хоксортар умед банданд. Бо оила ва дӯстони худ, ки дар рӯи замин ё дар ҷаҳони дигар барои шумо азиз буданд, вохӯред. Ва дар дунёи нек бо онҳо хушбахтона зиндагӣ кунед: бе ҷангу гуруснагӣ, беморӣ, пирӣ ва дигар бадбахтиҳо. Танҳо ба чунин биҳишт на як ҳаёт ва на як таҷассум роҳ нахоҳанд шуд.
  Ва дар асл, пас аз як силсила дубора таваллуд, шахс метавонад дар зери назорати худ чунон қудрат дошта бошад, ки ӯ метавонад шакли хушбахтии худро интихоб кунад. Ё фаъолият ва лаззат дар оромии нисбӣ. Ва аз ин рӯ, шояд ҳатто биҳишти Муҳаммадӣ бо ҳарам, таомҳо ва раққосон он қадар дилгиркунанда гардад, ки шахс барои худ чизи соддатареро интихоб кунад, ки хеле фаъолтар аст!
  Зеро ки Худо дар дилҳои онҳо ҷовидона ҷой додааст! Ва инсон ба  они зинда шуд ва  исм ба хок (ба аносири замин!), ки аз он офарида шудааст, рафт ва рѓ® ба Худое, ки онро ато кардааст! Рӯҳи инсон нафаси Худои худоён, Падар аст. Ва нафс ҷовидона аст, зеро дар он заррае аз Офаридгори бузурги олам аст. Ва мо танҳо гил нестем. Мо набераҳои худоёни Демиург ва хешовандони онҳо ҳастем, на танҳо офариниш. Ва Худованд дар дилҳои онҳо ҷовидона ниҳод. Зеро Худои бузург, ки падару модар аст, ҷовидонӣ аст. Ва дар ҳар як шахс заррае аз Илоҳияти Гипер-қудрат мавҷуд аст, ки бояд дар худ инкишоф ёбад, аз ҷумла бо омӯхтани таҳаммули ранҷу азоб, марг ва корнамоиҳо.
  Писарбачаи пионерй мурд, то ки дар олами нав шохзода шавад.
  Чернобог ба духтаро-ни посбонхо хам инро нишон дод... Охир, ин манзараи нодири дуньёи дигар аст, ки баъдтар дар Малакути бепоёни мурдахо чй мешавад.
  Пашка дар тани нав аз хоб бедор шуд... Охирин чизе, ки бачаи тахминан ёздаҳсола ба ёд овард, дарди сахте буд, ки рагҳо, мушакҳо, бадани устухонҳояшро канда буд ва баъд сабукиву хушбахтӣ аз паи он буд. Ва замин дарҳол аз зери пойҳои урёни писарак дур шуд, ки ба тангаи хурди нуқрагин мубаддал шуда, аз паси дурахши ситораҳои дурахшонтарин нопадид шуд. Ва он гоҳ симфония ба бозӣ оғоз кард, чизи бениҳоят бузург.
  Ва акнун вай дар баданаш баргашт, аз иштиҳои солим пур аз қувват ва қувват аст. Пашка ҳанӯз писарбача аст, аммо дигар намуди лоғару лагерӣ набуда, балки мушакӣ, қавӣ ва зарди пӯсташ чандон одамӣ нест, тиллои тира. Писарак чеҳраи худро ҳис кард, не, ин ба назар комилан одамӣ, пӯсти ҳамвору тоза дошт ва мӯйҳои сараш ба ламс нарм ва абрешим менамуд. Танхо дар дастонаш дастбандхои ачоиб хастанд.
  Писарак гавҳарро зад ва голограмма дурахшид. Тасвири рангаи сечанд духтари зебои тасаввурнашаванда пайдо шуд. Овози нуқрагини вай чир-чир-чиррос зад:
  -Эй ҷаноби олӣ! Таваллуди шумо сурат гирифт ва аз ин рӯ дар салтанат ҷашн гирифта мешавад!
  Ва қариб дарҳол пас аз суханони ӯ, дар ҳуҷраи тахт, ки дар он ҷо писари мурдаи навзод буд, чароғҳои дурахшон ва рангоранг фурӯзон шуданд ва бофтаҳои прожекторҳо дурахшон шуданд. Пашка худро ногаҳон дид, ки гӯё мавҷ ба стадиони азим баровардааст ва дар он ҷо ӯро издиҳоми рангоранг бо шодмонӣ пешвоз гирифтанд. Писарак ба атрофаш нигаристу чашмонашро мижа зад. Дар утоқи азими тахт, дар боло муҷассамаҳо ва чархзанандаҳо, люстраҳои хеле ороишӣ ва рангоранг буданд. Ва реактивхои гуногунрангаи фавворахо мезананд.
  Ва дар маҷмӯъ, худи қаср ҳам футуристӣ ва ҳам қадимӣ буд.
  Аксарияти куллии тамошобинонро писарону духтарони зебо ва се баробар зиёд духтарон ташкил медоданд. Ба гайр аз онхо махлукхои ду намуд кам буданд. Хеле калон, ду метр қад, монанд ба гориллаҳо, танҳо бо гӯшҳо мисли болҳои курпаракҳо, офаридаҳои хокистарӣ ва қаҳваранг. Ва шахсони каме хурдтар норанҷӣ ва зардранг ба рӯбоҳҳо монанданд, аммо шумораи онҳо кам буданд.
  Ба ѓайр аз он®о, дар толор мардони хурдакаки механикї низ чарх мезаданд, дар болои чарх®о таом®ои бо®ашамат ва нѓшоки®ои бо®ашамат дар печони рангоранг мебурданд.
  Пашка пай бурд, ки дар толор пиронсолон амалан нестанд ва аз ин рӯ, махлуқот ҳарчанд ба одам монанд буданд, бо пӯсти тиллоранг ба гунае аз ҳад зиёд дурахшон ва мӯйҳошон мисли баргҳои гул буданд. Издиҳоми хуб, аммо аз ҳад зиёд. Ва гӯшҳои онҳо, на он қадар одамӣ, ба як навдаи садбарг монанданд.
  Куҷост Ӯ? Оё он метавонад биҳишт бошад? Вактхои охир православй ва пионерон боз хам наздиктар шуданд ва кохинон ба онхое, ки барои Ватан халок шудаанд, бихишти саховатмандона ваъда медиханд.
  Шояд коҳинон дурӯғ намегӯянд? Акнун у дар мухорибахо барои Ржев дигар бачаи пойлуч, дудолуда ва харошида нест. Не, шоҳзода дар назди онҳо истодааст. Инчунин ҳанӯз писарбача, вале дар мӯзаҳои арғувонии дурахшон бо сангҳои қиматбаҳо оро додашуда, дар костюми хеле боҳашамат, гарчанде ки каме кӯҳна буд. Дар камар шамшер медурахшад, ки бо гавхари гавхар зинат ёфтааст. Ин ҳатто аҷиб аст: роботҳо, телевизор ва ҳамзамон муҳити қалъа.
  Дуруст аст, ки тамошобинон низ ба тарзи худ либос мепушанд. Писарон дар тан камзоли асримиёнагӣ ва мӯзаҳои боҳашамат ва духтарон дар тан пойафзоли шишагини пошна ва куртаҳои шаффоф доранд, ки зебоии баданашонро пинҳон намекунад.
  Ду духтар, шояд канизакҳо, ба пеши шоҳзодаҳо давида баромаданд: онҳо пои луч дар тан либосҳои сафеди кӯтоҳ ва бараҳна буданд, ки рахи тунуки матои ҷилодор синаи бошукӯҳашонро базӯр мепӯшонд. Онҳо гулбаргҳои гулобиро озодона дар зери пошнаи шоҳзодаи навтаваллуд пароканда карданд.
  Пашка холо шахеи подшохй аст, аммо вай як пионери гурусна, логар, бешарму бехаё буд. Ва рухи уро хисси ифтихор фаро мегирад. Пионери поквичдон - адолат вучуд дорад.
  Дар тахти рахшон духтаре дар тан чомахои подшохй ва чавони тахминан бистсола ва аз ин хам бештар одамшакл пайдо шуданд. Пашка салом доданд, ки ба онхо салюти пионерй дод.
  Ҷавон тоҷ дар тан дошт ва бо оҳанги тантанавӣ гуфт:
  - Шумо рыцари қаҳрамонона куштаед, ки худоён тасмим гирифтанд, ки вориси ман ва дасти рости ман бошанд!
  Пашка ба ин хоксорона чавоб дод:
  -Намедонам, ҷаноби олӣ. Садхо ва хазорхо одамони советй аз ман кам кахрамонона халок гардиданд! Ва ман фикр мекунам, ки онҳо дар осмон ба мукофоти камтар сазовор нестанд!
  Подшоҳи ин ҷаҳон бо оҳанги муҳим гуфт:
  - Дар ин чо хамаи мо як умр гузашта, умри дигар гирифтем. Мукофот на ҳамеша одилона аст. Ман хам аз бехтарин офицерони армияи подшохй набудам, балки унвони подшохй гирифтам. Аммо яке аз духтарони пойлуч худи падар Махно аст!
  Духтари каниз аз ин суханон ғазаб кард ва ғазаб кард:
  -Аммо ман лаззатҳоеро омӯхтам, ки барои шумо мардон дастнорасанд!
  Подшоҳ сахт ҷавоб дод:
  - Ба ту, банда Махно, гап надод! Вайро ба пости гоблин банд кунед, то ки ӯ аз дарра ҳиссаи худро бигирад.
  Духтарро горилла бо гӯшҳои пардадор дар панҷ фаланг дошта, ба сутун кашола кард. Духтар талоши муқовимат карданро накард, аммо бо қамчин сахт ба ронҳояш зарба зад. Пас аз он вай пои гоблинро газид, аммо ба манаҳаш мушт зада, овезон шуда, ҳушашро аз даст дод.
  Подшоҳ хушҳол мешуд, аммо Пашке тамоман не. Вақте ки ман занро задам, хуб нест, ҳарчанд худи испоти хунхор ва роҳзан Маҳно бошад. Баъзан такдир ба сари одам найрангбозй карданро дуст медорад. Ё аниқтараш, худоёни Демиург. Баъзан бадкорон пас аз марг ҷазо мегиранд, аммо на ҳамеша мустақим. Баъзеҳо метавонанд ҳамчун маъюб, баъзеҳо ҳамчун ғулом ё ғулом таҷассум шаванд. Аммо худи Аълоҳазрат аслан фаришта нест, балки афсари шуҳратангез Швиндер аст. Аз афсарони дигар бадтар нест, аммо беҳтар ҳам нест. Ва ман хушбахт будам, ки дар суруди Высоцкий, аллакай дар ҳаёти дуюмам ба монарх табдил ёфтам. Дуруст, на дарҳол, балки вақте ки шоҳи собиқ кушта шуд. Дар ин ҷо қобилиятҳои қаблан бефаъолият пайдо шуданд.
  Пашка нигариста хомуш монд. Ӯ дигар худро комилан хушбахт ҳис намекард. Ва овози на он кадар форами подшох эълон кард:
  - Ва акнун шумо бояд дар маросими анъанавӣ ҳангоми тоҷгузории шоҳзодаҳо иштирок кунед! Акнун ҷазои ҷинояткори калон, махсусан хатарноки ҳаёти қаблӣ сурат мегирад! Зеро ман боварӣ дорам, ки гуноҳҳо бояд ҷазо гиранд!
  Садои гирех ба гуш расид ва фарши пеши тахт аз хам чудо шуд. Садо нарм буд, роботҳо чангро мерӯфтанд, асо ба осмон мебаромад. Чизи ба турки фулодй монанд пайдо шуд. Бачаро танхо дастонаш ба сутуни гафс занчир карда, ба пояш штанга баста буданд. Дастҳо аз китфҳои мушак печида буданд ва маълум буд, ки бори бача дарди даҳшатнок меорад.
  Зоя ва Виктория ин писари мушакдорро дархол шинохт, ки Олег Рыбаченко ном дорад ва бо гирьякунон ба Чернобог ру овардаанд:
  - Чй кор мекунй, сиёх?
  Сарвари шарри Гиперуниверсал бо нарм ҷавоб дод:
  - Бо айби ин бача шумо наметавонед дар ин коинот чангро давом дода, галабаи СССР-ро таъмин кунед! - Чашми Чернобог сахттар шуд. - Розй, ин чинояти кофй вазнин аст, ки хатто дар равган пухтан хам кифоя нест!
  Зоя бо оҳанги илтиҷо гуфт:
  -Аммо ин бузургтарин гуноҳи беихтиёр аст!
  Чернобог бо оханги далерона чавоб дод:
  -Агар тасодуфан туро сахт заданд! Бовар кунед, онҳо бо ин кӯдак хеле нармӣ карданд!
  Гоблинхо дар канори Олег баста буданд. Писарбача тамоман урён буд ва мушакхояш аз вазнинии штанга ба пояш занчир карда варам карда буданд. Пашка шубҳа карда пурсид:
  - Айбаш чист?
  Подшоҳ бо такаббур ҷавоб дод:
  - Гап дар сари он аст, ки бо айби у Россиян советй шонси асосии начоташро аз даст дод!
  Пашка оромона аз Олег Рыбаченко пурсид:
  - Ин дуруст аст!
  Писарбачае, ки рахи пора пора шуд, дандонҳояшро ғиҷиррос зад:
  - Ҳа! Айби ман!
  Фармони мухтасари монарх пас аз он буд:
  - Зан!
  Ва гоблинҳо ба қадри имкон бо занҷир ба пушташ урёни писарак заданд. Пӯст дарида, чеҳраи Олег Рыбаченко сурх шуд. Аммо писарбача, ки даҳонашро фишурда, ларзида истода буд, доду фарёд набаровард. Ва говчушхо бо хашму газаби сард полкро давом медоданд. Онхо бо тамоми кувва зада, дилпурона пусти бачаро буриданд.
  Пашка ба дарди ваҳшӣ нигоҳ накарда, Олег Рыбаченко дод назад, танҳо нафаси сахт гирифт. Гарчанде шиканҷа шиддат гирифт. Занҷирҳои дастаки пластикӣ гарм шудан гирифтанд ва сурх шуданд. Ҳамин тавр, ҳоло ҳар як зарбаи нав на танҳо пӯстро бурида, балки онро бо гӯшт дар ҷои худ месузонд.
  Буи сахти гушти бирьён аз хона пахн мешуд. Дард даҳшатнок буд. Чашмони Олег аз ҷӯякҳо берун баромад, чеҳрааш кабуд шуд, хун аз гулӯяш ҷорӣ мешуд, вале бо як кӯшиши бузурги ирода гурришро, ки аз гулӯяш баромадан омода буд, боздошт. Эҳсос мешуд, ки ин писар аз як таҷрибаи ваҳшиёна гузаштааст. мактаб, аз чумла дар олами чангхои ситорахо ва кайхонй. Олег тасаввур кард, ки ман ӯро дар ваннаи гарм бо ҷорӯб қамчин зада истодаам ва ин хеле осонтар шуд.
  Занҷирҳои сафеди тафсон Рыбаченкоро аз гардан то пошна, ки гобҳо бо пеш мезаданд, зада, сӯзонданд, аммо бачаи сӯхта ва захмӣ ҳанӯз аз ҳуш рафтан намехост. Пашка ба ин гӯё ба ҳайрат афтода нигоҳ кард. У ба хамсолаш, ки кариб хамсолаш буд, дилаш мехурд, вале аз тарафи дигар, айби у буд, ки СССР, ки аллакай базур ба даст меовард, дар остонаи нобудшавй карор гирифт. Хуб, оё дар ҳақиқат чунин чизеро бахшидан мумкин аст? Охир худи Сталин даъ-ват мекард, ки нисбат ба душманон берахмй зохир намояд. Гузашта аз ин, писарбача хеле мушакдор аст ва умуман лоғар нест, гарчанде ки дар вай як қатра равғани зиёдатӣ мавҷуд нест.
  Ин маънои онро дорад, ки ман гуруснагии ҳақиқиро надидаам ва ин ҳамдардиро ба вуҷуд намеорад...
  Гурриши ногахоние, ки аз пардаи гуш баромад, касрро ба ларза овард. Девор фурУ рафт, мавчи таркиши гузаш-та одамонро мисли шишахои холй парешон кард, тахтро мисли тундбод парешон кард... Хама чиз гуё хангоми заминчунбии сахт, бо суръати тундбод руй дод. Ва лахзае нагузашта авбошон пайдо шуданд. Ба гоблинҳо хеле монанданд, на танҳо бараҳна дар курку, балки дар либоси ягона.
  Бар асари зарбаи уфункӣ фурӯ рехта, сутун шикастааст. Олег Рыбаченкоро берахмона лату кӯб карда, сӯхтааст, ба Пашка афтод. Тамоми пушт ва қафаси синаи ӯ, ки ба шоҳзодаи каниз афтода буд, сӯхта ва шикастааст. Бо ву-чуди ин, писарбача хамоно худашро нигох дошта, ба пионер пичиррос зад:
  - Ин имкони мост!
  Ва аз камарбанди Пашка таппончаеро, ки бо алмос печонида шуда буд, берун овард. У як бор ба дастонаш тир холй кард. Онҳо дариданд ва пас аз он ду тир ба занҷирҳое, ки пойҳояшро нигоҳ медоштанд. Олег Рыбаченко сарфи назар аз кувваи пурраи азобу машаккат кобилияти харакатро нигох дошта, дарки равониаш аз харвакта дида пурзуртар буд. Шоҳзода баъзе аз ҷодугарони пешрафтаи подшоҳиро дар камараш овезон дошт.
  Ва говчушхое, ки ба дарун даромаданд, хиссиёт ва инстинктхои хайвонии худро пинхон намедоштанд. Онхо мехостанд, ки харчи бештар мавчудоти зиндаро нест кунанд ва дар хама чо тир холй кунанд.
  Олег Рыбаченко базӯр фурсат ёфт, ки Пашкаро тела диҳад ва дар он ҷое, ки писарбача навакак хобида буд, ҳамагӣ кӯраи паҳноиаш ним метр ва чуқурии як метр буд ва канори он дудкашӣ ва дурахшон буд. Худи Рыбаченкои хурдсол ба суи душман оташи дилпурона кушод. Аввалин панҷ истилогарони гоблин бо таркиши аввал бурида шуданд.
  Писарак ба қафо гашт ва ҷодугареро, ки подшоҳ бо пойҳояш партофта буд, бардошт ва бо ангуштони урён тугмаҳоро пахш кард. Дар ҷаҳони кайҳонӣ Олег Рыбаченко аллакай бо чунин навъҳои яроқ сарукор дошт ва аз ин рӯ хеле дилпурона амал мекард. Даҳҳо гоблини дигар аз тири писарбача аз дасту пойҳояш ҷони худро ба оламҳои транссенденталӣ равон карданд.
  Ва умуман, ягон ҷанги шӯхӣ сар назад. Қувваҳои муҳим ба ҷанг омода буданд. Вакте ки одамони пештара бо хам чанг мекарданд... Факат дар бадани андаке дигар.
  Олег тир холй карда, аз меххои душман гурехта, фикр мекард: ин говчушхо кистанд? Оё онҳо одамонанд ва агар ин тавр бошад, онҳо дар сайёраи Замин чӣ ҷиноят содир кардаанд? Гоблинҳо одатан дар афсонаҳо барои муаррифии бадӣ ва чизи аблаҳ истифода мешуданд.
  Писарбача посбон элфҳои мурдаро бардошта, партофт, ки дар он марди чӯбдаст, ки ҳоло ба одами мурда табдил ёфтааст, таҷассум ёфта буд. Ва акнун бо ду даст ба тирпарронй шуруъ кард.
  Пашкаи пуртачриба аз камараш боз як таркандаи сехрнок баровард ва ба суи тачовузкорон торафт бештар медавид ва хучум мекард.
  Пас аз он як табақи азими парвозкунанда ба мисли киштии ҷангӣ пайдо шуд ва бештар аз он гоблинҳо ва рӯбоҳҳои кам дида мешуданд. Бо вуҷуди ин, қаноти болдор (гоблинҳо), ки ба салтанати элфҳо тааллуқ доштанд, аз оташ задан ба сӯи хешовандони худ шарм накарданд. Инак, мубодилаи зарбахо дар авч буд.
  Олег Рыбаченко холо дар сари руль буд. Вай таркишҳои таркишҳои ҷодугарро ба вуҷуд овард, ки пас аз қатори ҳаюлоҳо ҷамъ мешуданд. Баъзе гоблинҳо аз сӯзандоруҳои зараровари магоплазма сӯхта шуданд, дар ҳоле ки дигарон, ки дар зери эмитенти ҷозиба афтода, чашмаҳои сабз ва кабуди хунро берун карданд. Аммо ин фа-кат онро гармтар мегардонд ва ханчархои болдори тарсу тарс наздик мешуданд.
  Онхо дар навбати худ аз тупхои зенитии каср зарба задаанд. Ҳама осмонҳо рангин буданд, то он даме, ки чашмҳо бо як оташбозии бошукӯҳ осеб диданд.
  Олег Рыбаченко хашмгинона гуфт:
  Одами гунаҳкор ба дасташ меояд
  Он мисли анкабут дар оташ хоҳад буд,
  Ба ман бовар кунед, ин як парвандаи душвор аст -
  Шахси гунаҳкор Шайтонро мепарастид!
  Бо вуҷуди ин, мафҳуми Шайтон ва Чернобог тамоман якхела нест. Шайтон фариштаи саркаш аст - офариниш, Чернобог гипостазаи абадии Генератор аст. Ва ин фарқияти бузурги байни онҳост. Зеро Чернобог Писар ва Кисми оила аст, на душмани вай! Калимаи Шайтон ҳамчун душман тарҷума шудааст.
  Пашка ба гоблин зад. Факат дасту пояхои поёни мӯйсафед боқӣ монда буд. Умуман, элфҳо хеле самараноктар тирандозӣ мекарданд. Ин бачаи болгушдор кист? Горилла вуҷуд дорад!
  Пашка аз мағлубият базӯр канорагирӣ кард, аммо тавонист ба ақиб ҷаҳида, танҳо гармиро дар китфаш ҳис кард. Матои гаронбаҳои камзол каме сӯхта буд.
  Муйсафед Махно хамчун духтар тачассум ёфтааст, низ чанг мекунад ва хеле аник тир мепарад. Бо вуҷуди ин, бесабаб нест, ки ӯро сардори далер меҳисобанд. Чунон ки дар суруд гуфта мешавад. Ману ту ҳамеша кофирро бо ҳам торумор кардаем ва теппаҳову русҳоро - як атамани ягона роҳбарӣ мекардем. Аммо баъдан ман бо атаманҳо каме бадбахт шудам! Аммо мо муттаҳид хоҳем буд - ба ҳар кас!
  Олег Рыбаченко бо оташи оташ сад говчушро даравида гуфт:
  -Дар ҷанг ҳама чиз иҷозат аст ва ҳама чиз аз ҳисоби касест, ки касеро кушта метавонад!
  Пашка ба ин розй шуд ва боз хам тез-тез оташ задан гирифт ва кушиш мекард, ки мисли ин бачаи пора-пора, вале нашиканад.
  Элфҳо тадриҷан захираҳои худро муттаҳид карда, ба воя расониданд. Ҷанг дар тамоми қасри комилан харобшуда ва сӯхташуда ҷараён гирифт.
  Ва боз манзараи мухорибахо барои Ржев пайдо шуд. Шахр, ки ба тудаи харобахо табдил ёфтааст, таслим нашуд. Наташа ном комсомолка дар даст автоматро дошта, ба суи краутхо тир холй кард. Духтари зебо, хеле чиркин ва борик буд: пӯсту устухон. Аммо чеҳраи манаҳи мардона ва чашмони кабуди калон зебогии худро нигоҳ дошт. Наталья на як бору ду бор захмдор шуда буд, вале ба "харошидан"-и пояш тоб овард. Либоси чинтзии у, ки аксар вакт дарида ва саросемавор дУхта мешуд, ба латтахои гадо монанд менамуд. Пойҳои луч, ки ҳамааш дар ранҷҳо ва кӯфтаҳо пӯшида буданд, ҳарчанд шакли зебо ва мувофиқи пойҳои ҷанговари комсомолӣ ва халтаи канвасӣ, ки дар он духтар бо омехтаи оташзананда гранатаҳоро пинҳон карда буд, ба гадо шабоҳат зам мекарданд.
  Наташа як шохи дигар дод. Ин танҳо дар филмҳо ҳаст, чунин суперменҳо ҳастанд, ки бо як таркиш даҳҳо сарбозро буриданд. Дар набарди во«еї Худо накунад, ки аз сад®о тир ®адди а«ал як зарбаи да«и« бошад. Терминатори писарбача Оле Рыбаченко ва духтарони рейдчй дар ин маврид истиснои афсонавй мебошанд.
  Аммо Наталья ба девори фу-рухташуда такья карда, бо эхтиёт аз паси тудаи хишти шикаста ба берун нигарист. Дар шахр чунон харобахо ва баррикадахо мавчуданд, ки гитлерчиён барои рахна кардани танкхои пурзури худ истифода бурда наметавонанд ва мачбур мешаванд, ки дар гуруххои хурд ба чанги номусоиди пиёдагард кашида шаванд.
  Ҳаво гарм аст ва қариб ҳамаи ҷанговарони баталони занон пойлуч меҷанганд ва онҳо мисли хукҳо чиркинанд. Аммо вақти шустан нест, ва лой кӯмак мекунад, ки дар Ржев сӯхта ва сӯзон камуфляж кунад ва аз ин рӯ зинда монад. Бо вуҷуди ин, танҳо то 1 январи соли 1943, иттифоқчиёни рейхи сеюм қатъ карда шуданд. Ва немисхо мачбур шуданд, ки ин тахтаи афсонавиро тарк кунанд. Ин ба Армиям Сурх дар мухорибахо барои Москва чй кадар ёрй расонд.
  Наташа инро мисли дигарон нагз медонад. Ва аз ин рӯ, вай суруд мехонад, то тамоми ҷанговарони дигарро, ки аксари онҳо аз захмҳои сахт азоб мекашанд, шод гардонад;
  
  Ҷаҳон пур аз мубориза ва азоб аст
  Хамин тавр аст аз субхи замон,
  Вақте ки Ҳобил афтод ва Қобил бархост,
  Бадкирдор армадаи гулчанбарҳоро мегирад!
  
  Чунин аст ниёзи инсон,
  Барои ғами бераҳмона солҳои зиёд...
  Ва то охирзамон рафт,
  Ки далеронро танхо бо занчир ва сутун мукофот медиханд!
  
  Аммо ба далер бовар кун, аскар намеравад,
  Асои Қодири Мутлақ ба мо намедиҳад -
  Мисли китобҳои муқаддаси русӣ,
  Свароги Қодири Мутлақ ба Замин меояд!
  
  Замоне фаро мерасад, ки одамон хушбахтанд,
  Дар он чое, ки азоб несту маблаг зиёд аст!
  
  Дар он ҷое ки ҳамеша дар асал хурмо ва олу хоҳад буд -
  Ва ҳама мисли девона мукофот мегиранд!
  
  Халки Россияи азизи беканори мо,
  Фармон медиҳам, ки гӯё дар рӯзи тобистон гулчанбар мешукуфад...
  Ва он гоҳ инсоният қавӣ мешавад,
  Биёед ба ситораҳои дур равем!
  
  Дар замини гахвора мондан мумкин нест,
  Моро магнит мекашад ва фазо занг мезанад...
  Тааҷҷубовар нест, ки расмро тафтиш карда, мотам гирифтем -
  Ва биёед дар бораи бахт як ҳисобу китоби сахт гузорем!
  
  Чӣ аҷиб аст таълимоти модарӣ,
  Худои Қодири Мутлақ ба воситаи Ведаҳои худ ба мо чӣ дод...
  Ва Ватани мо ангуштарини заррин дорад,
  Занҷири хашмро бишканед, ниёзҳоро бишканед!
  
  Ватан орзуи коммунизм месозад,
  Дар он ҳама чиз озод хоҳад буд - тамаъ аз байн меравад!
  Барои квазархои дур туризм азизтар аст,
  Ва пиёда парвоз барои кӯдакон ба ситораи кабуд!
  Пас аз сурудани шеъри худ, Наташа ба мошини ҷангии пиёдагард омехтаи оташзананда партофт, то ба ӯ наздик шавад. Ва нақлиёти олмонӣ комилан оташ гирифт ва абрҳои шӯълаи сиёҳ ва ранҷидаро ба вуҷуд овард. Духтарак бахт омад, ки сарпӯши люк кушода буд. Ва краутхо, ки хам аз гармо логар шуда буданд, сустй нишон доданд. Ва як шишаи калони оташзананда онҳоро иҳота кард.
  Инфиҷор рӯй надод, зеро худи қуттиҳо муҳофизат карда шуда буданд, аммо камарбанди снарядҳои ба туп боршуда баста шуда, шадидан канда шуд. Ва ҷасади даридаи як SS Haupman аз люк парвоз кард.
  Аммо баъд боз як мошини чангии пиёда бо пулемётхои вазнин бархурд. Ба комсомолка муяс-сар шуд, ки аз он чо парида равад, вале ба дугонааш ва бачаи панч-сола Коля, ки чизу чора меовард, зарба заданд. Бечора бача, дар ин ҷанг чӣ кор мекард? Вай ба калонсолон бо тамоми кувва ёрй мерасонд, кушиш мекард, ки Армияи Сурхро хамрохи дигарон ба суи галаба барад! Ва акнун тири аблаҳона сари дурахшони ӯро пора-пора кардааст.
  Ягона тасаллӣ ин буд, ки ӯ барои эҳсоси дард вақт надошт.
  Аммо Екатерина Ярова хеле дардноктар вафот кард. Тирхои калибри калон сина ва пушташ уро канда. Ва шумо аз марҳилаҳои гӯшношунидонаи ранҷу азоб мемиред. Гӯё ду мор дар гирди ту печонда буд. Яке мисли оташ гарм аст, дигаре аз яхи марговар сардтар. Ва онҳо духтарро дар ларзишҳои ҷаҳаннам буғӣ мекунанд. Кэтрин нола мекард ва азоб мекашид. Пойхои урёну чанголудаи хунолудааш ларзонда меларзиданд ва ангуштони урёнаш харобаҳои напалми сӯхтаро мепартофтанд.
  Наташа ба назди дугонааш хазида омад ва ба у пичиррос зад:
  - Истодан! Ба наздикӣ як чизи дигар хоҳад буд! Зиндагии хеле беҳтар!
  Дар ин чо духтарак лахзае коммунизмро тасаввур кард. Салтанате, ки дар он комилан ҳама чиз аст. Ва ҳама орзуҳо мисли афсона амалӣ мешаванд. Ва ӯ метавонист дар он ҷо бо волидонаш вохӯрад, ки дар зери бомбаҳо мурданд. Аммо афсӯс, ки афсона дурӯғ аст...
  Харобахои аз тири пулемёти калонкалибр кандашуда ба болои мани ифлосу хокистарранг Наташа меафтад. Кобус ва даҳшатовар. Аммо духтар ҳамоно пичиррос мезанад:
  
  - Бовари дорам! Умед! Ман дӯст медорам!
  Ва чанговар ногахон аз чо бархоста, коктейли Молотовро мепартояд ва тамоми нафрати худро ба ин такон меандозад. Шиша ба BMP мерасад ва дар он мешиканад. Аммо вақте ки люк баста мешавад, мошин дарун месӯзад ё не, эҳтимоли баҳс аст. Оташи пулемёт дер мерасад ва Наталья муяссар мешавад, ки ба замин бархурда, ба бетони шикаста часпид. Ва хар гуна ахлот ба пуштаи харошидаву кариб луч боронида мешавад.
  Ногахон гурриш ба гуш мерасаду тири пулемёт хомуш мешавад. Маҳз ба пешрав Лешка муяссар шуд, ки бо инсталляцияи "Стрела" наздик шавад - чизе монанди фаустпатрон, ки конструкторони шӯравӣ такмил додаанд. Яроқи якдафъаина, аммо хеле самаранок. Ва бо ду тупи пневматикй ва чор пулемети калонкалибр мусаллах, наклиёти фашистй несту нобуд карда шуд. Ва пионер, гарчанде қадаш хурд бошад ҳам, тез аст ва метавонад "Стрела-2"-ро бардошта барад. Ҳоло ӯ барои як силоҳи нав, оддӣ ва бебозгашт бармегардад, ки онро бо усули худсохти истеҳсолӣ комилан имконпазир аст.
  Ва дар ҷаҳони Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ воқеаҳои аҷибе ба амал омаданд.
  Дар фуруд ба Куба Ҷейн, Грингуета, Малания ва навбаромад Матильда иштирок карданд. Духтарон ба танки "Геринг-4" савор шуданд. Ин мошини навест, ки дар асоси эволютсияи Черчилл сохта шудааст. Ин танк барои беҳтар кардани қобилияти ронандагӣ каме сабук карда шуд. Дар натиҷа як мошини вазнаш панҷоҳу ҳафт тонна бо туп 88 мм ва зиреҳи 152 мм дар кунҷи пешонӣ ва 102 мм дар зиреҳ ва кунҷи пушти сар шуд. Дар муҳофизат ва силоҳ, ин танк аз E-50 пасттар буд, аммо муҳаррики иқтидори то 1200 қувваи асп дошт. Барои хамаи машинахо турбинахои газ хануз кофй набуданд. Бо вуҷуди ин, танк хуб буд. Аз чихати дарачаи му-хофизат он аз "Тигер-2" дар пеш кам набуд ва хатто аз пахлу хам бартарй дошт.
  Сифати зиреҳҳои цементшуда аъло аст. Гарчанде худи танк нокомил бошад хам. Аммо дорои вазни паланг, он муҳофизати беҳтар дорад. Ва дар ҳар сурат, бо суръати хуб.
  Ҷейн сурудро ҳуштак мезанад.
  Грингуэта пои урёнашро ба педальхо зер мекунад. Малания қайд мекунад:
  - Кубагихо ба мукобили мо умуман чанг кардан намехоханд!
  Грингета хандид ва ҷавоб дод:
  - Баръакс, хатто моро озодкунандаи худ медонанд. Амрико барои Куба чӣ гуна аст? Баръакс, онҳо ба он ҳамчун истилогар менигаранд.
  Ҷейн пойҳои бараҳна ва зебои худро дароз кард. Танк дар паҳлӯҳо нишебиҳои калон дошт, ки ин барои экипаж баъзе мушкилотро ба вуҷуд овард, аммо дар айни замон қобилияти зинда мондани мошинро зиёд кард. Зиреҳи фронталӣ дар кунҷи 45 дараҷа ҷойгир аст, ки рикошети калон медиҳад. Акнун ду Першинг ба мукобили онхо. Онхо оташ кушоданд.
  Грингета пойхои урёну даббохтаашро ба металл зер карда, аслихаро нишон дод.
  Яке аз снарядхои америкой ба пешонии танк бархурд. Ин марговар нест, ҳозираи марг ба рикошет даромад.
  Грингета тирпарронй карда, ба пешонии турет нигаронида шуд. Зиреххои фронталии "Першинг" баробари гафсии "Геринг-4" буда, кунчи окилонаи майл аз ин хам камтар аст. Ҳамин тавр, таппончаи пурқуввати 88 мм ба металл ворид мешавад.
  Грингуета лабонашро лесида мегуяд:
  - Ва бо орзухо магрур шудан - кй мусобика карда метавонист... Мактаббача бо пунк-ти мададгор чй бояд кард!
  Першинг оташ гирифт. Маҷмӯаи ҷангӣ канда шудан гирифт. Баъд раъд зад ва дар охир манораро канда бурд.
  Грингета таппончаро ба танки дигар бурд. Вай аз харакати мошинаш асло хичолат накашид ва хангоми харакат тир холй кардан лозим омад. Ҷанговар аллакай таҷрибаи назаррас дорад. Ман ба сию чор дохил шудам. Ва онҳо назар ба Першингҳо манораҳои хурдтар доранд.
  Духтари деҳа гиря кард:
  - Ман зеботарин ва қавӣ ҳастам!
  Вай аллакай таҷриба дошт. Илова бар ин, Першингҳо статсионарӣ мебошанд, ки ин маънои онро дорад, ки ба онҳо задан осонтар аст. Манораи шикаста чун шиша пора-пора мешавад.
  Оҳангҳои Малания:
  - Он пора-пора мешавад - кӯшиш кунед, ки онҳоро пайдо кунед!
  Матильда гуфт:
  - Фақат осмон, танҳо шамол, танҳо шодӣ дар пеш!
  Першингхо нобуд мешаванд ва танки немисхо боз ба чанг медарояд. Ҷанговарон ҳатто ба сурудхонӣ шурӯъ мекунанд.
  Батарея дар пеш аст... Онхо танки худро гардон-да, снарядхоро сари вант гирифта, тир холй мекунанд.
  Грингета пойҳои урёну зебои худро ба зиреҳ зада мегӯяд:
  - Факат як бор задам... Ин кадар далер!
  Малания илова мекунад:
  - Ва моҳир! Тупандози дараҷаи олӣ!
  Грингуета илова мекунад:
  - На дар абру, балки рост ба чашм!
  Ва барои куштан оташ мекушояд. Вай аз тупхои душман наметарсад. Ба таври тааҷҷубовар дақиқ тир мезанад. Дар маҷмӯъ, ин чор бузург аст. Духтарон аз Бритониё, ки ҳоло як қисми Рейхи сеюм бо мухторияти хеле шартӣ шудааст.
  Холо фатхи Куба фаро мерасад. Тирҳои хеле дақиқи Грингет як туфанг паси дигареро хомӯш мекунад. Батарея ноумедона туф мекунад, аммо таркиши таппонча тадриҷан хомӯш мешавад.
  Ҷейн сари сабуки Гринҷетро бо пои урёнаш сила мекунад ва мегӯяд:
  - Пас шумо бояд онро нигоҳ доред!
  Ва духтари хоҷа хандид. Пойгоҳи бараҳнааш хеле тикчак аст ва аз ин гуна ламсҳо ҳайратовар гуворо аст. Ин мисли қадам задан дар болои рони нахдор аст. Ва пошнаи духтар хеле мудаввар ва дилфиреб аст.
  Грингета бо ангушти ишорати пояшро тик-чак мекунад ва мехрубонона мегуяд:
  -Ту хеле зебо ҳастӣ, рост... Аммо лутфан маро аз тирпарронӣ парешон накунед.
  Ҷейн боз механдад. Ва твитҳои бозича:
  -Ва ман туро, мисли ту, мисли ту, ва барои ман дигар дӯсте дар дунё нест!
  Грингета бо оҳе ҷавоб дод:
  -Бача®оро дѓст медорам... Њарчанд шумо бешак дилбохтаед. Ман ҳайронам, ки писари шумо чӣ гуна хоҳад буд?
  Ҷейн бо табассуми харҷи ҷавоб дод:
  -Фикр мекунам, ки ӯ хеле зебо мебуд ва шумо ӯро дӯст медоштед!
  Грингета паҳлӯяшро печонд, тасаввур кард, ки як марди тавоно бо шаъну шараф ба ӯ ворид мешавад. Ин чй хел хурсандист. Чӣ хуб аст, ки вазни Ҳеркулесро ҳис кунед, ё ҳатто беҳтар аст, ки худатон савор шавед. Оҳ, ман бояд таваққуф дар ҷангро интизор шавам ва ба назди мардон ҷаҳида шавам. Аз SS беҳтар аст, бачаҳо калонанд.
  Ҷейн ҳам орзуи навозишро дошт. Бо мард ё бо духтари зебо, муҳим нест. Ҳарду ба таври худ гуворо ҳастанд. Ин аст он чизе ки бисёриҳо намефаҳманд. Чӣ тавр шумо метавонед ҳардуи онҳоро дӯст доред? Бо вуҷуди ин, Ҷейн албатта яке аз он хонумон нест, ки фоҳиша номида мешавад. Вай навозиш ва ламс кардани баданҳои пурқувватро дӯст медорад.
  Аммо батарея вайрон шуд. Танкхои рейхи сейум ба пеш мешитобанд. Ҷанговари майлдор Матильда бо ҳайрат бо овози худ мегӯяд:
  - Ва чанг назар ба гумонам осонтар аст... Ва ман хам тарсидам!
  Маланя бо ханда гуфт:
  - Аз хама мушкил он аст, ки чанг давом дорад ва шумо бояд калон равед... Ин дар хакикат мушкил аст.
  Матильда, ки хануз ба хазлу шухии сарбози дагал одат карда натавонист, аккос зад:
  - Ба фикри шумо, ин хеле дағалӣ нест?
  Грингета дар чавоб суруд хонд:
  - Мо дуньёи нав месозем ва гузаштаро инкор мекунем... Бемаънию бемаъниро ба тахти тахт муяссар мекунем!
  Матильда шодона гуфт:
  - Ин дуруст кайд карда шудааст... Хуш, Гитлер кист? Писари майзадаю дехкон ва мо мачбурем ба у итоат кунем!
  Ҷейн зарур мешуморад, ки хотиррасон кунад:
  - Чингизхон дар айёми чавонй хам гулом буд, хондану навиштанро намедонист, вале чй кадар фатх кардааст... Баъзан бахт шухй карданро дуст медорад!
  Матильда бо оҳе ба ёд овард:
  -Ман пештар ба Худо бовар мекардам... Аммо ҳоло майли ба ӯ бовар карданро аз даст додаам. Агар Худо ба ин иҷозат диҳад, пас ӯ чӣ гуна Худо аст?
  Грингуета таклиф кард:
  -Шояд Худое ҳаст, аммо ман бадкорам? - Духтари дехкон бо ангуштони барахнааш нӯги биниашро молид. - Ба дуньёи мо нигох карда, ба ин бовар кардан мумкин аст. Ки чизе бад ва бераҳм бар мо ҳукмрон аст!
  Матильда бо розигӣ сар ҷунбонда, хотиррасон кард:
  - Муваффақтарин фармондеҳон: Чингизхон, Темур, Гитлер - низ бераҳмтарин буданд. Ин як парадокс аст!
  Грингета қайд кард:
  - Мардум омма аст ва ба омма бояд мисли зан муносибат кард ва зан бо майли том ба зӯрӣ итоат мекунад. Аз афташ он чизе, ки бераҳм аст, дар асл самараноктарин аст!
  Ҷейн инчунин зарур донист, ки хотиррасон кунад:
  - Золимтарин султони турк ва ваҳшитарин ҳоким ва фотеҳи муваффақ буд. Империяи Усмонӣ аз ҷиҳати ҳаҷм аз империяи Рум кам набуд ва бо хунхории худ фарқ мекард.
  Маланя пои урёнашро ба зиреҳ тап-тап карда, гуррос зад:
  - Бедодгарй, бедодгарй ва боз зулм - семент кардани миллат!
  Грингета хандид ва хиҷил кард.
  - Мо дар замин, дар осмон, ҳатто дар моҳи сентябр ҷанг хоҳем кард... Ин хандаовар аст!
  Подразделенияхои Куба мукобилат нишон надоданд ва таслим шуданд. Ва дар ин роҳ амрикоиҳо зиёд набуданд.
  Духтарон дар танк андаке гап задан гирифтанд.
  Матильда бо нигоҳи ғамгин ба ёд овард:
  - Мо дар чанги якуми чахон немисхоро маглуб кардем. Акнун бошад, пас аз маглубият дучори маглубият мекашем.
  Малания Матильдаро ислоҳ кард:
  - Дигар мо не, балки америкоиён тоб меорем.
  Грингета хандид ва илова кард:
  - Америка кистанд - мустамликаи собики мо!
  Ҷейн хандид ва қайд кард:
  - Аммо як мустамликаи хеле қавӣ, ки тавонист аз империя ҷудо шавад. Албатта, афсӯс аст, аммо пас аз Ҷанги Ҷаҳонӣ, ки расман ғолиб омад, Шери Бритониё қавитар нашуд. Германия хануз пеш аз чанги якуми чахон тараккиёти босуръати саноатиро аз cap мегузаронд. Ва Гитлер кувваи капитализмро бо кувваи давлати тоталитарии фашистй пайваст. Ва он натиҷа дод!
  Грингета ба таври фалсафӣ қайд кард:
  - Демократия ба диктатураи тоталитарй бохт!
  Ҷейн тавзеҳ дод:
  - На танхо тоталитарй, балки диктатураи халкй хам. Гитлер хам бо кори амалй ва хам ба воситаи пропаганда ба дастгирии хакикй ноил гардид. Мо, албатта, ба дарачаи ягонагии миллй ва ягонагии немисхо нарасидем. Ва дар ниҳоят, онҳо натавонистанд мустамликаҳоро нигоҳ доранд, хусусан вақте ки Сталин ба мо хиёнат кард.
  Малания пешниҳод кард:
  - Барои Черчилл, беҳтарин натиҷа, дурусттараш оқилонатарин қарор ин буд, ки дар моҳи июли соли 1940 бо Рейхи сеюм сулҳ баста шавад. Дар ин сурат мо тамоми мустамликахо ва садхо хазор нафар одамонро начот медодем. Ва идома додани ҷанг девонаворӣ буд.
  Ҷейн оқилона шарҳ дод:
  - Дар ҳар сурат девонагӣ! Агар худи СССР ба чанг дохил мешуд, муваффакияти русхо дар Европа империяи сурхро ба вучуд меовард ва ба Англия тахдиди марговар меовард. Маълум аст, ки коммунистон дар ин чо бас намекарданд. - духтарак ба қафаси синааш даст расонд ва пошнаи урёнашро ба шиками шиками худ, ки аз машқ тезтар шуда буд, молид ва барномаи таълимиро идома дод. - Сталин ва коммунизми у ба хукмронии руирост дар чахон майл доранд. Ва онхо ба мо хучум карда, мустахкам шуданд. Ва агар Гитлер галаба мекард, он гох рейхи сейум барои чанг кардани мо захирахо дошт. Бо ин ё он роҳ, ҷанг кардан беақлӣ буд.
  Шояд немисхо пас аз сулх умуман ба хазм кардани он чизе, ки пештар забт карда буданд, шуруъ карда, ба хеч чо намераванд. Ва Черчилл мисли аблаҳ рафтор кард!
  Матильда пои урёнашро сахт ба зиреҳ зада, гуррос зад:
  -Черчилл воқеан аблаҳ аст! Ва хуб аст, ки ӯ барои фирор ба Канада вақт надошт. Бигузор дар зиндон азоб кашад!
  Ҷейн сахт нигоҳ кард.
  - Бигузор вай азоб кашад! Вай тамоми Бритониёро барпо кард!
  Маланья пас аз таваккуфи кутох чунин гуфт:
  - Харчанд сулх бо Германия хам баъзе проблемахоро ба вучуд оварда метавонист. Немисхо ресурсхои мустамликахои Франция ва Голландия ва иктидори саноатии Европаро гирифта, тамоми имкониятхоро доштанд, ки иктисодиёти моро торумор кунанд. Гарчанде ки ин хануз перспективаи дарозмуддат аст. Аммо Рейхи сейум бе чанг хам бо суръати тез тараккй кард ва иктидори он бо суръати тез афзуд.
  Ҷейн бо табассуми ғамангез сар ҷунбонд.
  - Режими сахти Олмон. Тартиби муҷассама... Давлати тоталитарӣ, бераҳм. Бе демократияи нолозим он мӯъҷизаҳо медиҳад! Ва дар иқтисодиёт низ!
  Малания ба ин эътироз кард:
  - Демократияи кадимаи мо ба пешравй ва бузург шудани мамлакат халал нарасонд. Мо бо мустамликахо ҳудудҳое доштем, ки аз империяи Чингизхон калонтар буданд. Ва дар баробари ин парламент садсолаҳост, ки ба ҷои подшоҳ қонун қабул мекунад.
  Ҷейн хандид ва қайд кард:
  - Ва Фюрер ҳуқуқи қабули қонунҳоро ба худ такаббур кард! Ӯ мисли императори онҳост!
  Маланя дугонаашро ислох кард:
  - Ҳоло ҳам дар ин ҷо! Ва мо дар зери Фюрер ҳастем!
  Духтарон ноумед шуданд... Ҷейн кӯшиш кард, ки тасаввур кунад, ки агар Черчилл дар моҳи июли соли 1940 бо Гитлер сулҳ баста бошад, чӣ гуна хоҳад буд. Германия ба дахлнопазирии империяи Британия розй аст ва хатто баргардондани мустамликахои пештараи худро талаб намекунад. Ягона шарти иҷора гирифтани нусхаҳои алмос дар Намибия мебошад. Хуб, ин барои Бритониё он қадар таҳқиромез нест. Аммо он чизе, ки немисҳо аллакай забт карда буданд, аз они онҳо мешавад. Моликияти Франция дар Африка ва Хиндухитой, кариб тамоми Европаи континентй ба доираи таъсири Рейхи сеюм дохил карда шудаанд. Ва колонияҳои Голландия низ. Гитлер аз хама чиз ба кадри кифоя ги-рифт, то ки минбаъд чанг накунад, балки молу мулкашро хазм кунад. Ҳоло он тақрибан ба мисли Бритониё мустамликаҳо дорад. Ва дарачаи умумии тараккиёти иктисодиёт боз хам баландтар аст. Албатта, Олмон дар ҷои дуюм ва баъд аз он ИМА қарор доранд. СССР бошад, ба шарофати индустрикунонии вахшиёнаи Сталин, дар чахон ба чои сеюм баромад. Иктидори харбии империям Россия афзуд. Бояд гуфт, ки Сталин террито-рияро васеъ карда, заминхои гарбиро дарбар мегирифт ва холо шумораи ахолиаш ба дусад миллион наздик мешуд.
  Гитлер, ки акнун дасти озод дошт, дар назди интихоб меистод: дар соли 1941 чанг cap кардан: барои он ки русхо ба тайёрй монеъ шаванд. ХУЧУМро ба СССР мавкуф гузошта, худро бехтар тайёр кунед. Дар ин чо, албатта, краутхо интихоб доштанд. Бисьёр чиз ба кори органхои разведка вобаста буд. Ба Сталин маълумоте дода шуд, ки имкониятхои немисхоро аз хад зиёд бахо медиханд. Гитлер дар бораи кушунхои Россия ба таври ногахонй тасаввурот дошт.
  Аммо маълум буд: Сталин армияро аз нав мусаллах мекард. Танкҳои силсилаи КВ ва Т-34 пайдо шуданд, ки метавонанд васеъ паҳн шаванд. Ҳавопаймоҳои навтарин ба таври оммавӣ истеҳсол карда мешаванд ва тақрибан аз моделҳои Олмон хубанд. Ҳисоб ва шумораи аскарони пиёда, аз ҳисоби даъвати умумӣ.
  Олмон инчунин танкҳои Т-3-и худро бо як силоҳи пурқувваттар муҷаҳҳаз кард. Истехсоли самолётхои Ю-88-ро зиёд кард, як катор модификацияхои охирини ME-109 Ф-ро ба рох монд. Дар авиацияи СССР вай аз чихати шумора бартарй дорад, вале аз чихати сифат паст аст. Русхо аз немисхо ду хазор танки пуркувват доранд, бокимондааш сабук, вале баъзехо тезтар мешаванд. Душман хам пурзуртар аст. Ва Сталин метавонад аскарони пиёдагард гирад. Дар хакикат СССР аз чихати потенциал аз Вермахт кам нест ва аз чихати танкхо аз ин хам пурзуртар аст. Немисхо аскарони пиёда бештар доранд, танхо аз хисоби сафарбаркунй. Агар СССР кушунхоро сафарбар кунад, вай бештар хохад дошт.
  Агар Гитлер ҳақиқатро медонист, вай се маротиба фикр мекард - оё ба он шурӯъ кардан меарзад? Шояд бехтар мебуд, ки немисхо иктисодиётро ба холати чанг гузоранд ва аз иктидори мамлакатхои ишголшуда бартарй бар душман истифода баранд? Хусусан дар танкҳо?
  Фюрер, ки дорои худудҳо, аз ҷумла мустамликаҳо, на камтар аз СССР ва дар иқлими гармтар ва шумораи аҳолии аз ин ҳам зиёдтар, агар шумо киро ишғол кардааст...
  Интихоб буд - омода шудан. Аз хориҷиён тақсимот ташкил кунед. Сиёххо ва аврупоихоро ба сари дастгоххо гузоред.
  Хуб, агар Гитлер як сиёсатмадори хирадманд ва иктишофии хуб мебуд, вай кӯшиш мекард, ки истеҳсоли силоҳро ба ҳадди аксар расонад, ҳаматарафа омода шавад.
  Аммо Фюрер ба эҳтимоли зиёд дар соли 1941 ба СССР ҳамла мекард. Вай дар чанг бо Англия се-чор хазор самолёти дигарро гум карда буд. Ва ба туфайли дивизиям африкой боз панчсаду шашсад танк.
  Хуб, Роммел дар шарқ ҷанг мекард. Фашистон як-чанд дивизияхои танкии иловагй медоштанд. Хуб, шояд боз як ҷуфт мотордор ва даҳҳо пиёдагардон. Ба гумон аст, ки Фюрер ба худбовар кувваи бештар чамъ мекард.
  Ва Сталин? Ман ҳамон қадаре, ки қаблан доштам, дошта бошам. Вай ба Англия тамоман парвое надорад. Саволи аслӣ ин аст, ки оё ин ҳамлаи ногаҳонӣ мебуд?
  Агар, чун дар асл, як зарбаи тактикӣ ба муқобили аскарони ба мудофиа омода набуда сурат мегирифт, пас ҳама чиз метавонист барои Русия бадтар шавад. Хусусан, агар хучум 15 май соли 1941 cap шуда бошад.
  Он гох Москва пеш аз обшавии тирамох гирифта мешуд. Япония аз шарк зарба мезад... СССР имкони кам дошт. Эҳтимол, дар соли 1942 ҷанг бо забт кардани минтақаҳои асосии СССР ба охир мерасид. Ё ин ки муддате бо усулҳои нимпартизанӣ гузаронида мешуд.
  Варианти сулхи алохида низ имконпазир аст. Мисли Маскав боқӣ мемонад, аммо немисҳо ба ивази Қафқоз мегиранд. Аммо ҳатто ин метавонад ба Гитлер мувофиқат накунад. Хусусияти диктатори рақами якро дониста, ӯ эҳтимолан то Урал ҷанг мекард, агар на бештар.
  Бо вуҷуди ин, ишғоли СССР қувваҳои назарраси Рейхи сеюмро парешон мекард. Аммо ин қисман аз ҷониби полиси маҳаллӣ ва шӯъбаҳои хориҷӣ ҷуброн карда мешавад. Пас чӣ?
  Оё Гитлер ҳатто СССР-ро ҳазм мекунад? Шояд вай бояд муддате ин корро кунад. То он даме, ки ҳаракати партизанӣ ба ҳадди ақали бехатар кам карда шуд, ки аз ҷониби қувваҳои полиси маҳаллӣ мувозинат карда шуд.
  Ва он гоҳ? Оё Гитлер ба Англия хучум намекунад? Шумо метавонед саволе диҳед, оё ба ӯ лозим аст?
  Хатто бо назардошти мустамликахо назар ба Англия аллакай замин зиёдтар аст, аммо чаро хамаи онро барои худ нагиред? Ва он гоҳ натавонист тамоми ҷаҳонро забт кунад. Англия аввал. Баъд мо якчоя бо Япония ШМА-ро торумор мекунем. Ва он гоҳ навбати худи Сарзамини Офтоб меояд.
  Васвасаи диктатори ҷаҳонӣ шудан хеле бузург аст. Гарчанде, албатта, шояд Гитлер бас мекард. Аммо вақте ки шумо ғолиб ҳастед, қатъ кардан душвор аст. Ва муқовимат ба ҳамла ба Русия душвор аст, ки дар бораи дифоъ фикр намекунад, вале мустақиман ба ҷанги ҳамла омодагӣ мегирад.
  Хуб, ба Сталин чй тавр бовар кардан мумкин аст, агар вай армияро на барои мудофиа, балки дар территорияи он хучум кардан ва зада галтондан ба душман тарбия кунад. Ҳар касе дар ин бора фикр мекард.
  Дар хакикат, чаро СССР танхо дар бораи хучум фикр мекард? Оё шумо худатон таҷовуз омода кардаед?
  Дар бораи Гитлер низ чизеро фикр кардан лозим буд. Танҳо як бомбаи атомӣ бо мушакҳои баллистикӣ ҳамчун воситаи интиқол метавонад амнияти Олмонро кафолат диҳад. Немисҳо метавонистанд ракетаҳои баллистикӣ эҷод кунанд. Аммо яроки ядрой чандин соли дигарро талаб мекард. Ва кй кафолат медихад, ки Сталин интизор мешавад? Зиёда аз он, Германия дар Европа ва мустамликахо дошта, аз чихати иктисодй назар ба СССР мустахкамтар аст.
  Ва маълум аст, ки Сталин аз таъхир чизе ба даст намеорад, зеро рақобати техникӣ бар зидди олимони тамоми Аврупо, ки бо интизоми оҳанини немис кафшер карда шудааст, чандон умедбахш нест.
  Аз ин рӯ, эҳтимолияти аввалиндараҷаи Сталин баланд аст. Гарчанде, албатта, ҳамла ба Рейхи сеюм як қарори хеле муҳим аст. Зиёда аз он, Япония дар Шарки Дур фронти дуйум кушода метавонад. Аз хар чихат маълум шуд, ки ба рейхи сейум хучум кардан барои Сталин фоиданок нест. Аммо интизорӣ ҳам ба хубӣ надод. Азбаски фашистон ба захираҳои Аврупо ва мустамликаҳо такя карда, метавонистанд козири асосии Русия - бартарии онро дар танкҳо аз байн баранд.
  Ва дар ҳавопаймоҳо низ. Ва он гоҳ авиатсияи реактивиро инкишоф диҳед ва дар ҳаво бартарии сифатӣ ба даст оред. Аз ин рӯ, Сталин барои таъхири зиёд сабабе надошт. Аммо тасмим гирифтан дар танҳоӣ бо тамоми Аврупо, илова бар колонияҳо ва эҳтимолан Ҷопон низ мубориза барад ... Ин қариб худкушӣ аст. Чунки бартарии куллии душман дар захираҳои инсонӣ ва потенсиали аён аст.
  Хусусиятҳои хислатҳо дар ин ҷо аллакай нақш мебозанд. Аммо бо донистани орзуҳои Гитлер, аз ҳама мантиқӣ ин аст, ки ӯ худаш ва ҳатто дар соли 1941, бидуни интизории тӯлонӣ ба Русия ҳамла хоҳад кард. Ва ҳама боварӣ ба худшиносии Фюрерро медонанд. Бе-шубха, вай мисли гови девона ба Русия хамла мекунад. Ва таносуби воқеии қувваҳоро ба назар намегирад. Ё шояд ҳатто немисҳо намедонанд, намедонанд, ки онҳо бо чӣ дучор мешаванд.
  Бо вуҷуди ин, эҳтимолияти пирӯзии Рейхи сеюм, махсусан дар иттифоқ бо Ҷопон, хеле баланд аст. Зиёда аз он, барои мамлакати тулу-ни Офтоб карор додани якчоя бо фашистон Шарки Дурро гирифтан назар ба чанг кардан бо Англияи тавоно ва Штатхои Муттахидаи аз чихати иктисодй тараккикарда барои мустамликахои укьёнуси Ором хеле осонтар аст.
  Маълум аст, ки Амрико ва Англия аз самурайҳо чунон бартарӣ доранд, ки ҷанги зидди онҳо худкушӣ аст. Аммо рейхи сеюм кумак намекунад. Дар бораи СССР чй? Немисхо ва хамрохони онхо уро торумор мекунанд. Илова бар ин, Туркия низ ба ҷанг ворид мешавад ва Италия, ки дар ҷанг бо Бритониё иштирок намекунад. Чунин куввахо ба сари Сталин меафтанд.
  Дар ин ҷо имкони истодан лағжиш аст, ҳатто агар Русия тавонист, ки пеш аз ҳамлаи Олмон нерӯҳои худро ба омодагии ҷангӣ гузорад. Илова бар ин, дар таърихи воқеӣ чунин ба назар мерасад, ки Артиши Сурх тавонист ба ҳолати ҷангӣ ворид шавад. Ва ногаҳонии зарбаро танҳо он қувваҳое эҳсос мекарданд, ки ба марз наздик буданд. Ва ин, албатта, кисми хурдтари Армияи Сурх аст.
  Ва агар шумо фикр кунед, ки Русия ба ҳар сурат омода нест, ки ҷанги дифоъӣ кунад...
  Пешомадҳои Сталин гулобӣ набуданд. Агар шумо худатон як зарбаи пешгирикунандаро назанед. Ба умеди он ки Германия дигар ба мудофиа тайёр нест. Дар ин ҳолат, ҳисобро қисман асоснок кардан мумкин аст. Аммо ба ҳама маълум аст, ки Бритониё мӯҳлат гирифтааст. Шояд СССР бо хамла ба Рейхи сеюм аввал чизеро ба даст оварда бошад, ки аз тааччуб. Ва он гоҳ ҷанг идома хоҳад ёфт. Беҳтарин вариант: нобудсозии мутақобилаи ду золим. Ва ҳатто Ҷопон, то ки он боз ҳам бештар ботлоқ шавад. Ин аст, ки мо метавонем ҳисобҳои худро дар асоси он кунем.
  Русҳо мегӯянд: ду нодон меҷанганд, оқил тамошо мекунад. Воқеан, чаро Бритониё бояд дахолат кунад? Бигзор ҳарду ҷониб худро комилан фарсуда кунанд. Ондо то даме, ки пурра монда нашаванд, мубориза мебаранд.
  Андеша ва хомушии духтаронро дар пеши назарашон пайдо шудани се Шерман вайрон кард. Танкхои баланди америкой ба суи "Геринг-4" харакат мекарданд. Маълум аст, ки янкихо бад нестанд ва фахмиданд, ки ба танки немисхо наздик шудан, хатто савор шудан хеле мухим буд. Ва онхо суръати мошинхои худро ба дарачаи максималй метезонанд. Аммо тупи "Геринг-4" 100 ЭЛ дарозии туп дорад ва метавонад аз масофаи дур зарба занад.
  Грингета пои лучашро шинонда, тир холй кард. Ба Шерман задан хуб аст. Вай хеле баланд ва намоён аст. Аввалин тир як тири дидан аст. Аммо дуюмаш ба нишон расид... Манора аз Шерман канда шуд ва машинае, ки бо инерция харакат мекард, бозистод ва сухтан гирифт.
  Ҷейн тасдиқкунон гуфт:
  - Дақиқии мо аз ориёиҳо кам нест!
  Грингета нафратангезона хурӯшид:
  - Ва ман фикр мекунам, ки ин боз ҳам олӣ аст! Шумо то ҳол чунин чизеро надидаед!
  Матильда бо пои урёнаш педальхоро пахш карда, хичиррос зад:
  - Аз ҳеҷ чиз чизе ба даст оварда наметавонед!
  Малания бодиккаттар ислох кард:
  - Кахрамон хар кадар пуркувват бошад хам, бахрро аз санг фу-руш намекунад!
  Духтарон якҷоя хандиданд. Ва хамдигарро бо кафкубихо мезананд.
  Каллусҳои ноҳамвор ҳатто каме шарора мебахшид. Чанговарон табъи хеле мусбат доштанд.
  Грингета ба суи танки дуйум тир холй карда, машинаро ба ду кием чудо кард ва гуфт:
  - Дар чормағз гурз занед!
  Матильда хандида гуфт:
  -Мо снаряди болға дорем, аммо русҳо Молга доранд...
  Малания хурмои Грингетеро қад-қади пояш давид. Ман сахтӣ ва чандирии онро ҳис карда, пай бурдам:
  -Шумо аз болои ангишт давидаед?
  Ҷанговари деҳа шодона ҷавоб дод:
  - Ҳа, албатта!
  Маланья чашмонашро канда, пурсид:
  - Ва ин чӣ гуна аст?
  Грингуэта софдилона чавоб дод:
  - Хеле хуб аст!
  Духтарони танк як овоз хандиданд. Бале, пошнаҳои худро бирён кардан хеле экзотикӣ аст.
  Ҷейн гуфт:
  - Худоё моро аз якравии Черчилл нигоҳ дорад!
  Грингета танки сейумро зада галтонда, мушти худро ба камини милтик зад ва гуфт:
  - Мурда Трумэн, бас аст!
  Дарвоқеъ, пас аз марги Рузвелт, тибқи конститутсия қудрат ба ноиби президент дода шуд. Аммо ин чангро хануз бас накардааст. Гарчанде ки амрикоиҳо то ҳол ба омодагии ҷангии Краутҳо ва сифати техникаи онҳо муқобилат карда натавонистанд.
  Масалан, Шерманҳо ҳатто оташ нагирифтанд, зеро фаҳмиданд, ки он ноумед аст ва ба зиреҳ намеафтад.
  Маланья бо хушхолона суруд хонд, танки худро тезонд:
  - Меравем, меравем, ба мамлакатдои дур меравем! Хамсояхои нек, дустони хушахлок!
  Матильда онро бардошт, духтарон воқеан табъи болида буданд:
  - Тра, та-та-та! Тра, та-та-та! Мо бо худ гурба меорем! Чижик, саг, Петка булар, маймун, тӯтиӣ, чунин ширкат!
  Ҷейн даҳони Матильдаро бо пои урёну зебояш пӯшонд. Ва вай бо ханда чир-чир кард.
  Бале, ханда аслан умрро дароз мекунад. Амрикоиҳо як танки Шерманро сохтанд, ки дар зиреҳи пешина ва аслиҳа бо сию чор ва ҳатто аз ҷиҳати намоёнӣ ва оптика беҳтар ва инчунин барои экипаж бароҳаттар муқоиса карда мешавад. Аммо дар айни замон, танк аз сабаби баландии худ ба ҳадафи аъло табдил ёфт. Ва инглисхо аз ин харисона истифода бурданд. Ва сифати ронандагии Геринг беҳтар шуд.
  Ҷейн боз тасаввур кард, ки чӣ тавр бача ӯро сила мекунад... Ва ӯ гиря кард...
  Ҳавопаймоҳои ҳамлаи реактивии Олмон аз ҳаво шитофтанд ... Руз аллакай шом наздик мешуд. Офтоб дар ғуруби гулобии гулобӣ оҳиста-оҳиста мемурд. Ва фардо 9 май аст. Рузе, ки Германияи фашистй дар таърих таслим шуд. Аммо хозир фашистон ба зур зада истодаанд!
  Дар рохи онхо на танхо кубагихо, балки америкоиён хам таслим мешаванд. Тамоми як бригадаи сиёхпустону му-латхо кариб бе чанг байраки сафедро партофт.
  Духтарон аз мошин фуромаданд. Илова бар ин, шумо бояд сӯзишворӣ пур кунед.
  Ҷейн ба намунаи занони олмонӣ пайравӣ карда, пешниҳод кард:
  - Бигзор ин рангорангхо пои моро бибусанд!
  Матильда абрӯ бардошт ва гуфт:
  -Ба фикри ту, ин хел хор кардани мардум зишт нест?
  Духтари хоҷа бешармона гуфт:
  - Аммо мо хушнуд мешавем!
  Матильда нафратангезона гиря кард:
  - Аз даҳони обрезӣ? Худо накунад!
  Грингета, баръакс, бо маъсият сар ҷунбонд:
  - Монаш равад! ба ман писанд меояд!
  Ва духтари деҳа дод зад:
  -Ба зону истода, пошнаи маро лесида кун!
  Офицери сиёхпуст ба руяш афтода, пои урёни Грингетро бусид. Ҷанговарони дигар аз паси ӯ афтода, итоаткорона ба пошнаҳо ва пойҳои духтарон мезаданд. Ҷейн хурсандона хандид. Вай баръало аз ин саргузашт лаззат бурд. Ва боз хам бештар вакте ки духтарон пои онхоро бо шавку хавас буса мекунанд.
  Факат Матильда дар канор истода, бо чашмони кабудаш бо хашм менигарист. Вай дар ҳақиқат хашмгин буд. Немисхо на танхо Англияро аз истиклолияти худ махрум карданд, балки урфу одатхои вахшиёнаро чорй карданд. Аниқтараш, худи бритониёиҳо онҳоро бо шавқ қабул мекунанд.
  Ба назари онҳо чунин менамояд, ки ҳоло онҳо хеле сард ва қавӣ шудаанд. Аммо дар асл, ин таҳқир аст!
  Гарчанде, албатта, Матильда фаҳмид, ки дар ин як лаззати махсус вуҷуд дорад. Вақте ки Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ нав оғоз мешуд, дар Бритониё кайфият ҳукмфармо буд: мо ба немисҳо кулоҳҳо мепартоем. Чунин фикр ба миён гузошта шуда буд, ки Германия умуман дар чанги якуми чахон ин кадар ракиби хавфнок нест ва Гитлер бошад, фацат гапзанон аст.
  Маглубияти Франция ва кушунхои экспеди-ционии Англия зарбаи хакикй буд. Ва эътимоди аз ҳад зиёди худ ба тарс иваз шуд. Шояд, агар Черчилл дар бораи сулху осоиш бе гузашти территориявй карор кабул кунад, халки Англия нафаси осуда мебурд. Ҷанг сар шуд ва аз аввал нобаробар буд.
  Карори ногахонии Фюрер дар бораи ба шарк партофтани лашкархо умедхои нав ба амал овард. Он гох аксарияти англисхо ба тарафи Россия реша давонда буданд ва вакте ки фашистон ба Москва наздик шуданд, хама дар хавотир буданд. Охири тирамоҳ ва оғози зимистон дар Бритониё умедҳои навро ба вуҷуд овард. Корпуси Роммел торумор карда шуд, немисхоро зада аз Москва баргардонданд. ИМА ниҳоят ба ҷанг дохил шуд.
  Вале аллакай дар зимистон японхо як катор галабахо ба даст оварданд ва дар бахор боз хам бадтар шуд. Русхо хам ба тарзи нав маглуб шудан гирифтанд. Роммел ба хучуми чавобй cap кард. Суқути Толбук барои ҳама як фоҷиаи воқеии миллӣ гардид . Дар он чое, ки бахори соли 42 немисхо мурги бахтро аз дум гирифта буданд.
  Бритониё зуд мустамликаҳои худро аз даст дод ва вақте ки фурудгоҳ дар худи метрополия сурат гирифт, вай қариб ҳеҷ гуна муқовимат нишон надод. Ҳамин тавр, ситораи инглисӣ гурехт ва ситораи олмонӣ баланд шуд. Матильда ба армия дохил шуд. Вай чорае надошт, ки худро дарк кунад. Аммо ман намехостам дар назди дастгохи коргар истам!
  Ҷейн аз эҳсоси бӯсидани пойҳояш хаста шуд ва ба задани асирони ҷанг шурӯъ кард. Грингета қавитараш чунон мушт зад, ки бинии яке аз афсарон шикаст. Маланияи сурхрӯй таппончаро ба шиками марди сиёҳпӯст зада, ӯро хам кард. Пас аз ин духтарон бо як овоз аккос заданд:
  - Мо ҷанговарони олӣ ҳастем! Ва биёед боз махбусонро бо пои худ ва кундаи милтик мезанем.
  9 май соли 1945 гарнизони пойтахти Мексика таслим шуд. Америка ба фишори сахт ва бомбаборон тоб оварда натавонист. Ва лавозимоти ҷангӣ зуд истеъмол карда шуд ва кӯшишҳои таъсиси таъминот тавассути ҳаво ноком шуданд.
  Вермахт ба дороиҳои худ сармояи дигар илова кард. Шумораи шаҳрҳои асосии забтшудаи онҳо афзоиш ёфт...
  Чор духтари ҷасур дар E-50 ба шимол ба сарҳади ИМА кӯчиданд.
  Зебоҳо дар рӯҳияи мусбӣ буданд. Онхо ба мубориза ва ба куллахои олами трансценденталй майл доштанд.
  Вакте ки танк аз территорияи аз тарафи немисхо забтшуда гузашта истода буд, чор нафар аз мошин фаромада давиданд. Ва ба сари руль Ханси наврас гузошта шуд.
  Бигзор вай савор шавад. Ва ин духтарони ҷанговар шакли худро нигоҳ медоранд.
  Герда аз болои хумхою токхо чахида, бо пояхои нохамвораш ба замини нохамвор часпида, лаззат мебурд.
  Духтари малламуй бо табассум гуфт:
  - Ваҳшӣ будан хеле хуб аст... Ин услуби имзои мост - давидан бо пойлуч ва дар бикини!
  Шарлотта розӣ шуд:
  - Бале, ҳадди ақалли либос ба бадан эҳсоси озодии комил мебахшад. Умуман духтар будан хуб аст. Чунин қувват ва осонии ҳаракат. Шумо торафт устувортар мешавед!
  Магда қайд кард:
  - Муҳим он аст, ки шаклро гум накунед! Давидан барои мо хеле муфид аст!
  Кристина хандид ва гуфт:
  - Ва ман бо пайраҳае бо кӯлчаҳо давида истодаам. Ман хӯрок хӯрда наметавонам, ман ҳатто каме хоб карда наметавонам!
  Шарлотта хандид ва ҷавоб дод:
  - Ин як чизи хуб аст, ки шумо менависед... Э, Магда намехоҳад боз бо мо дар бораи дин сӯҳбат кунад?
  Духтараки муйхои тиллоранг сарашро чунбонд.
  - Не! Пеш аз он марвориди худро напартоед...
  Дар ин ҷо Магда дудила кард, зеро идомаи дӯсташ табиист, ки таҳқир ҳисобида мешуд.
  Аммо Шарлотта боз хандид ва аккос зад:
  - Гумон кардам, ки шумо тавҳиди ориёиро ислоҳ кардаед ва эътироф кардаед!
  Магда китф дархам кашид ва боз пурсид:
  -Оё мисли ориёӣ?
  Шарлотта дастонашро дароз кард:
  - Ва ҳамин тавр... Бе Сегона, бо Худои якто!
  Герда инро тасдиқ кард:
  - Њамин тавр... Худо як аст! Исо Худо нест, балки танҳо яке аз паёмбарони ориёист. Гузашта аз ин, Инҷил умуман ихтироъи яҳудиён аст. Библия низ танҳо як фиреби яҳудиён аст. Ва аз ин рӯ, Сегона вуҷуд надорад. Як Офаридгори бузург Худост. Гитлер ноиби ӯ дар рӯи замин ва писари ӯ, дӯстдошта ва фиристодаи ӯ мебошад. Муҳимтарин ва болотар аз ҳама паёмбарон. Худо инчунин навъҳои гуногуни бандагон ва фариштагон дорад, ки онҳоро ба гӯё худоёни хурд меноманд. Мисли Тор, Овди ва дигарон. Инҳо мисли фариштагони сартосар ҳастанд, ки ба Худои Қодир итоат мекунанд. - духтарча аз чо хесту сальто карду давом дод. - Умуман ҳама чиз оддӣ аст. Тавҳиди ориёӣ мураккаб нест. Немисҳо халқи интихобкардаи Худо ҳастанд ва онҳо бояд аввал ҷаҳон ва баъд коинотро забт кунанд ва ҳукмронӣ кунанд.
  Шарлотта тасдиқ кард:
  - Шумо Магдаро мебинед. Чӣ содда ва равшан!
  Кристина қайд кард:
  - Оё ман бояд чизеро равшан кунам?
  Шарлотта табассум кард.
  -Айнан чӣ?
  Кристина ғазаб кард:
  - Дар бораи наҷот аз гуноҳ чӣ гуфтан мумкин аст?
  Баъд Герда сухан гирифта, фахмонд:
  - Ва дар дини ориёӣ мафҳуми наҷот вуҷуд надорад. Мо хама немисем, агар ба фюрер ва рейхи сейум содик бошем, дар дуньёи дигар моро хо-чагони худ начот медиханд. Ва дигар миллатҳо ғуломи мо ҳастанд. Агар немис ба Фюрер хиёнат кунад, пас аз марг гуломи дигар ориёиҳо мешавад. Халқҳои ғайриолмонӣ метавонанд шаҳрвандии Олмонро барои хизматҳои махсус гиранд. Ва онҳо низ барои худ ғулом хоҳанд дошт. Ҳама чиз оддӣ ва мантиқӣ аст!
  Кристина илова кард:
  - Ва барои ориёӣ алоқаи ҷинсӣ кардан гуноҳ нест. Ва ориёӣ низ. Фюрер гуфта буд, - аз аскари кахрамон хомиладор шудан бехтар аст, аз шавхар, агар кахрамон набошад!
  Магда гурусна зад:
  - Агар Япония соли 1941 ба СССР хучум мекард, мо пеш аз тирамох Москваро мегирифтем!
  Герда ангушти худро ба сӯи Магда ҷунбонд, вақте ки вай давидааст:
  - Тасаввур накунед... Магар дини ориёии мо аз афсонаҳои насронӣ беҳтар нест?
  Кристина илова кард:
  - Ва дар осмони масеҳӣ ҷинсӣ нахоҳад буд! Дар бораи он фикр кунед!
  Герда афзуд:
  -Ва умуман гуноҳ нахоҳад буд... Ва ин хеле дилгиркунанда аст! Ҳатто гург наъл мекунад!
  Магда табассум кард ва гуфт:
  -Ин ба он вобаста аст, ки чӣ гунаҳкор дониста мешавад. Дар Библия даҳ ҳукм вуҷуд дошт. Аммо накушед, он пайваста вайрон карда шуд. Ва бо амри Худо. Умуман, куштани кӯдакон бадии бузург аст... Аммо Элишоъ ин корро кард ва бо ризогии Худо. Ҳамин тавр... Мо як парадокс ба даст меорем - гуноҳ ва бадӣ як чиз нестанд. Ва гуноҳ нофармонӣ ба Худост!
  Кристина китфи мушакҳояшро кашид ва ҷавоб дод:
  - Пас, маълум мешавад, ки бадӣ дар биҳишти насронӣ вуҷуд хоҳад дошт? Оё беитоатӣ ба Худо вуҷуд надорад? Ва ин маънои онро дорад, ки мо метавонем дар бозиҳои гладиаторӣ ва оргияҳои ҷинсӣ иштирок кунем? Танҳо бо изҳори муҳаббат ба Худованд?
  Магда сарашро ҷунбонд:
  - Ман фикр намекунам... Ҳарчанд, албатта, Элишоъ аз куштани кӯдаконе, ки ӯро барои мӯйсафедаш масхара мекарданд, хиҷолат мекашад. Аён аст, ки ин ба чунин принцип мувофиқат намекунад: душмани худро дӯст доред!
  Кристина мантиқан қайд кард:
  - Ва кӣ дар ақли солим принсипи дӯст доштани душмани худро риоя мекунад? Умуман, масеҳият омехтаи пацифизм ва яҳудӣ аст. Мо бо чунин дин дар як рох нестем!
  Герда пои урёнашро ба буттахо зада, илова кард:
  - Ва мо ба ҳеҷ ваҷҳ бо яҳудиён якҷоя нахоҳем шуд! Ва Библияи Ибронӣ лозим нест!
  Шарлотта мантиқан илова кард:
  - Ба Китоби Муқаддас бовар карданамон фоидае надорад. На аз ҳар навъ - на бо дил ва на бо ақл! Зеро мо ориёӣ ҳастем, на насли Иброҳим мувофиқи ваъда. Албатта, мо барои Иброҳим ва ҳар чизе ки Китоби Муқаддас ба дунё овардааст, бегона ҳастем. Тавҳиди мо ориёист ва Иброҳимро инкор мекунад! Ягона чизи умумӣ: ин имон ба Худои ҷовидонӣ, ҳама ҷо ва тавоно аст. Аммо дар ҳамин ҷо ҳамааш ба охир мерасад!
  Магда хандаоварона гуфт:
  -Омин...
  Герда бо табассум илова кард:
  - Дар ҳама ҷо тавҳиди ориёиро ҷорӣ кардан лозим аст. Ва ҳангоми қабули дини нав чизе ба монанди маросими таъмид гиред. То ки агар шумо таъмид гирифта бошед, шумо гитлерчии ҳақиқӣ мешавед!
  Шарлотта пешниҳод кард:
  - Шояд ин як навъ рамз гардад. Кай шумо дар пешонии худ свастикаро татуировка мекунед?
  Кристина онро гирифта суруд хонд:
  - Соя, соя, сояи Люцифер, ки дар торикй ба таври равшан мепарад... Свастикаи гитлерй дар шикамаш, свастикаи гитлерй дар шикамаш!
  Герда бо ғазаб ба рони шарикаш зад:
  -Ба рамзҳои мо нахандед. Гузашта аз ин, свастика аломати руникӣ аст!
  Кристина дар ҷавоб пои урёни Гердаро гирифта, пошнаи ӯро кӯфт ва гуфт:
  - Оҳ, мо чӣ қадар ҷиддӣ ҳастем! Беҳтараш хандед!
  Духтар пои зебои даббохтаашро мохирона печида, бо ангуштони урёнаш бинии виксхои сурхро гирифт. Вай оҳу нола кард ва дандонҳояшро бардошт. Вай пошнаи мудаввари Гердеро ба хичак задан сар кард.
  Терминатори малламуй аккос зад:
  - Ангуштонатонро ба дарун нагузоред...
  Кристина пои шарикашро канда, қаҷир кард:
  -Ин тавр бинии маро мешиканад!
  Герда хандид ва чир-чир кард:
  - Агар шумо олу хоҳед? Ва ё тори асп!
  Ва чанговарон, ки лахзае истод, боз шитофтанд, дурахшанда, пошнахои каме чанголудашон аз алаф олуда буд. Ногуфта намонад, ки бешубха, чор нафари шукуфон чамъ омаданд.
  Кристина ҳангоми давидан пешниҳод кард:
  - Дар бораи бозии шаҳрҳо чӣ гуфтан мумкин аст?
  Герда сарашро манфӣ ҷунбонд:
  - На он қадар ҷолиб! Кошки мо метавонем бозиҳои воқеии электрониро ихтироъ кунем!
  Шарлотта ҳангоми давидан дастонашро дароз карда гуфт:
  -Чӣ... Ин хеле хуб мешуд! Барои эҷод кардани як чизи хеле электронӣ ва бозӣ ба пуррагӣ.
  Магда ба рафиқонаш чашмак зад ва бо табассум гуфт:
  - Инсон атои офаринишро аз Офаридгор гирифтааст. Ва мо одамон ихтироъ карданро ёд гирифтаем. Он ҷо, шояд каме ҳам бошад, аз Офаридгор шукрона кунем!
  Шарлотта нафратангезона гиря кард ва гуфт:
  - Ва мо аллакай миннатдорем! Мо яктопарасти ориёӣ ҳастем ва Худоро Падари мардуми Олмон эътироф мекунем!
  Герда мисли гурба аз чояш чахида, зарур донист, ки илова кунад:
  -Аммо мо Худои Иброҳиму Исҳоқу Яъқубро ба ҳеҷ ваҷҳ намешиносем! Пас ҳоҷат нест, ки ба мо он чи бегона ва ғайриориёиро таҳмил кунем!
  Магда ноумедона фарёд зад:
  - Ман барои Худо ҳастам, на барои яҳудиён!
  Герда дилпурона тасдик кард:
  - Ва ман ҳам барои Худо ҳастам! Аммо на аз рӯи Библия, балки аз рӯи "Муборизаи ман". Ва на барои яҳудиён, балки барои ориёиҳо! Ва ориёӣ танҳо касе нест, ки аз олмонӣ аст. Ориёӣ шинохти рӯҳ аст!
  Магда месуруд:
  - Далерона, рафикон, пеш равед,
  Биёед рӯҳияи худро дар мубориза қавӣ гардонем...
  Роҳ ба сӯи хушбахтии дур -
  Биёед, синаи худро сурох кунем!
  Шарлотта тамасхуромез гуфт:
  - Ин хел синаро шир, говро фаромуш кун!
  Ва духтарон бо як овоз хандиданд. Онҳо дар ҳақиқат мехостанд, ки муҳаббат кунанд. Ва то ки лабони бачаҳо пистонҳои арғувонро бо бӯсаҳо об кунанд. Ва қафаси сина варам мекунад ва ба дарднок ва гуворо сар мекунад. Ва ин онро хеле аҷиб мекунад.
  Герда бомахорат гуфт:
  - Ҷинс кӯҳҳоро ба ҳаракат медарорад ва киштиҳоро мешиканад...
  Кристина ҷавоб медиҳад ва месарояд:
  - Киштихо бо лангару бодбон ба каър мераванд... Ва он гох сандукхои заррин азони шумо мешаванд. Сандуқҳои тиллоӣ! Киштиҳо шикастаанд! Сандуххо кушода истодаанд... Зумуррад ва ёкут чун борон равон мешавад...
  Ва чанговарон бо хор суруд мехонданд:
  - Агар сарватдор шудан хохй, хушбахт шудан хохй... Бо мо бош, Фюрер! Шумо шоҳи мо хоҳед буд! Шумо шоҳи мо хоҳед буд!
  Духтарон бошад, бо суръати тамом суръат гирифта, ба токи гафс, ки дар рохашон ме-шуд, зад. Чубу тахта кафида, бо чир-чич ЧУДО шуд. Ҷанговарон фарёд заданд:
  - Як хато дар майна ва зарба ногузир аст!
  Баъд аз он духтарон дар як каскади сальто чарх заданд. Онҳо хеле зуданд. Мисли барқ. Ва чашмони зумуррадашон медурахшад. Ва чашмони онҳо воқеан ба ситораҳои дурахшон монанданд. Ва албатта, ҳеҷ кас наметавонад ба чунин ходимони Фюрер муқобилат кунад. Ва инҳо духтарони викс мебошанд. Ва онҳо на танҳо амрикоиҳо, балки русҳо, дурусттараш шӯравиро низ куштанд.
  Герда саргузашти худро дар СССР ба хотир овард... Аниктараш, бо дугонахояш чй тавр сайру гашт мекарданд.
  Чаҳор духтари олмонӣ дар бар бикини дар болои паланг мубориза бурданд. Ҳама чор духтар хеле зебоанд: се малламуй ва як сурхча. Одатан занон дар ҳайати танкчиён дар Панзвала ҷанг намекарданд, аммо ин як ҳикояи девона аст.
  Ана, ту ё устод ҳастӣ ё нимпайкара...
  Ҳар як нозири беруна медид, ки духтарон чӣ гуна моҳирона "Паланг"-ро идора мекунанд ва пойҳои луч ҳангоми пахш кардани фишангҳо то чӣ андоза дилфиреб буданд.
  Яке аз ин эпизодхои ночизи чанги дуйуми чахон.
  Киштии немисии "Тигр"-2, ки мотораш ором гурриш мекард, ба мавкеъхои советй наздик шуд. Тупчиёни Армияи Сурх холо хомуш буданд ва имкон медоданд, ки мошин наздик шавад. Аммо немисхо хам он кадар оддй нестанд. Онхо дар харакат аввал оташ кушоданд. Хушбахтона, ҷойгиркунии ғафсии роликҳо ба немисҳо имкон медиҳад, ки аз ҳамвор будани савор истифода баранд ва ҳангоми ҳаракат тирандозӣ кунанд.
  Ва тупи 88-миллиметра ба тупи шӯравӣ меафтад. Шарлоттаи сурхрӯй дорои чашмони хеле тез, инчунин оптикаи аълои паланг ва маҳорат дорад.
  
  Танкхои немис мавкеъхои советиро тирборон карда, кушиш мекунанд, ки оташи чавобй ба амал оваранд.
  Дар ин ҷо онҳо ҳисобҳои тиҷорӣ ва маккоронаи худро доранд.
  Аммо Армияи Сурх тухфахои бепоёнро намехурад. Ва тупхои советй чавоби оташ мекушоянд. Дуэли ҳақиқӣ сар мезанад ва снарядҳо борон мешаванд. Немисҳо хеле дақиқ тир меандозанд, аммо тупҳои шӯравӣ низ ба онҳо расида метавонанд. Снарядхо зиреҳи палангро мекӯбанд... Гӯшҳои духтарон ҳангоми задан баста мешаванд. Хушбахтона, дар тағир додани онҳо, варақҳои пӯлод аллакай майл доранд ва снарядҳоро ба рикошет мефиристанд.
  Гарчанде ки онро бо E-50 муқоиса кардан мумкин нест. Техника такмил меёбад.
  Ва тупи худаш дар дурахшҳо дақиқ тир мезанад. Ва муҳимтар аз ҳама, ҳавопаймоҳои ҳамла ба осмон парвоз мекунанд: олмонӣ, англисӣ ва амрикоиҳо бо нисфи нарх харида мешаванд. Онхо мавкеъхои советиро рупуш мекунанд. Дар тарафи СССР самолёти асосй ЯК-9 мебошад. Мошин бад нест, аммо он силоҳ надорад ва илова бар ин, шумораи назарраси ин ҷангандаҳо массаи вазнинтар аз стандартӣ доранд. Ин маънои бадтар шудани хусусиятҳои парвозро дорад.
  Ва немисҳо аллакай мошинҳои реактивӣ доранд.
  Якчанд танки советй дар замин дафн карда шудааст, вале иктидори тирандозии онхо барои рахна кардани зиреҳи немисҳо кифоят намекунад.
  Чунин краутхои хавфнок хам дар хамон вакт вучуд доштанд.
  Сурхча табассум мекунад ва командири малламуй наъра мезанад:
  - Ба русхо каме гармй дихед!
  Танки Tiger-2 дар модификацияи F - бо ҷойгиршавии моили плитаҳои зиреҳӣ истеҳсол карда шуд. Ин ба ӯ имкон медиҳад, ки снарядҳои 76 ва 85 миллиметрии шӯравиро бидуни зарари ҷиддӣ ба худ идора кунад. Зиреххои хушсифат - цемент карда шудаанд.
  Дар он замон Краутҳо аллакай мошинҳои хатарнок доштанд.
  Ва духтарони дохили танк аз чихати характер боз хам баландтаранд. Хусусан тирандози сурх-муйсафед.
  Бо вуҷуди ин, Магда як муборизи супер аст.
  Ва дар осмон ҷанг аст. Немисҳо ва иттифоқчиёни фасодкор дар тарафи худ бартарии калони шуморавӣ ва шояд сифатӣ доранд. Аз ҷониби Русия ноумедӣ ва хашм бештар аст. Бисёр рамаҳои ҳавоӣ. Ва ин дар бораи далерии истисноӣ сухан меронад. Ва ҳатто беадабӣ бо девонагӣ сарҳад дорад.
  Аммо афсӯс, ки танҳо ҷасорати девонавор кофӣ нест.
  Немисхо пеш рафта истодаанд. Танкҳои онҳо гуногунанд. Инчунин "Шерманҳо" бо экранҳои сахт тағирёфта, "Черчиллҳо" бо зиреҳи 152 мм ва "Челленджерҳо" бо тарҳбандии классикӣ мавҷуданд. Ва америкоии М-16 як мошини вазнин аст. Ин савора ба суи мавкеъхои советй баланд шуда истодааст.
  Хамаи риф-торхое, ки баъд аз истилои Англия ба фашистон бо хам часпида буданд, чамъ шуданд.
  Аммо Русия низ силоҳи зиёд дорад ва муқовимат якрав аст.
  Хам тупчиён ва хам тупчиён тарбия ёфта, пур аз кахрамонй мебошанд.
  Дар баробари наздик шудан ба хандак талафоти немисхо меафзояд. Ва краутхо бо хун шуста мешаванд.
  Ҳар як қадами онҳо талафоти ҷиддӣ дорад.
  Ва духтарон ҳатто як пои лучро ба пои дигар мезананд ва ҳангоми тирандозӣ месароянд:
  - Рейхи сеюм мегӯяд, ки ғарқ нашавед!
  - Мо уқоб-шайтонем ва худро хеле хуб ҳис мекунем...
  Корхонаи киштисозиро баланд бардорем!
  - Мо мисли паррандаву душман дар халта парвоз мекунем!
  Сурудҳо чандон фаҳмо нестанд, вале хеле хандоваранд. Ва онхо рухи фашистони бо хун шустани худро баланд мебардоранд.
  Немисхо хатти якуми мудофиаро паси cap мекунанд, вале ба минахо дучор меоянд. Ва онҳо зарари калон мерасонанд. Асосан шасси аз минаҳо зарар мебинад. Камтар талафоти силсилаи силоҳ.
  Бояд гуфт, ки танкхои чанговарони фашистй мухофизати асосй доранд.
  Духтари малламуй, ки командир аст, мегуяд:
  - Ба ҳар ҳол, ин русҳо хеле заҳрноканд!
  Шарлотта дар ҷавоб сари худро ҷунбонд.
  - Виперхо... Аммо далер!
  Малламуй Магда, ки ронанда аст, хабар медиҳад:
  - Ягон таркиш нест! Мо метавонем пеш равем!
  Хуб, то андозае ин хабари хуш аст.
  "Паланг" охиста-охиста хазида мешавад. Онро навъхои гуногуни хандакхои зидди танкй ва хорпушт хеле суст мекунанд. Онҳо таблиғи услуби катерпилларро анҷом медиҳанд.
  Ва ин ба русхо мУхлати муайян медихад. Ва хамин тавр талафоти Армияи Сурх хеле калон аст.
  Ва духтарони бикинидор интизор шуда наметавонанд. Дар зарф гарм аст, бадани нимбараҳнаашон арақ мекунад. Баъд командири малламуй Герда зимистонро ба хотир овард. Баъд краутхо ду пионер ва як комсомолецро азобу шиканча доданд.
  Хотирахо барои Гердаи бозичаву пойлуч хеле шавковар, хаячоновар ва гуворо мебошанд. Ҳарчанд дигарон онро ғамгин мешуморанд.
  Ӯ шахсан либосҳои писарбачаҳоро, ки ба пӯшидан шитоб намекарданд, дарронд. Ки худ аз худ як лаззат аст. Баъд пионеронро дар тан куртахои худ ба хунукй ронданд. Командирдухтар Магда бачахои советиро бо камчин даъват мекард. Яке аз пионерон аллакай писари қоматбаланди тахминан сездаҳсола буд.
  Писарбачаи зебо, муйсафед, бо мушакхои кандакор, албатта зебо. Хеле арзанда аст, ки дар плакат бо навиштаҷоти: "Як ҷавони ориёӣ ҳақиқӣ" тасвир карда шавад.
  Вакте ки комсомолеци нимбарахнаеро дид, ки уро низ дар танаш ба хунукй зада пеш карда буданд, мардиаш хеста, хеле калон шуд.
  Пионерписар ҳатто аз хиҷолат сурх шуд, аммо ҷисми наврас аз ақли ӯ қавӣтар аст.
  Зангинии пурчушу хуруши Герд аз байн рафт. Ва ӯ дар ҳақиқат мехост, ки бо як ҷавон ва ҳатто як душман ҳамзабонӣ кунад.
  Хусусан хеле зебо ва мушакдор.
  Пас аз он ки дар сармо тақрибан понздаҳ дақиқа пешравонро таъқиб карда, пойҳои урёни писарон кабуд шуданд, вай онҳоро боз ба кулба бурд.
  Бачахо ба азоб нигох накарда далерона рафтор карда, бо магрур нигох мекарданд.
  Дар он чо вай аз пои луч пионери калонсол ва кадбаландро гирифта, молиш кардан гирифт. Баъд дастонашро торафт баландтар бардошта, шими сафедашро кашид.
  Ҳарчанд вай малламуй аст, вай хеле табъу табъ аст.
  Ва камолоти ӯ дар даҳони ӯ анҷом ёфт. Ва чї хуш аст, ки ин гуна  авонмардро макидан, агарчи душмани шумо бошад. Пионер Коля аз хаячон нола кард. Бокираи ҷавон бори аввал бо зан буд. Якчанд солдатҳои ҷавони немис аз тиреза менигаристанд, аммо Герда парвое надошт. Акнун вайро бачаи коматбаланди муйсафед ишгол мекард. Ва ангуштон ва нохунҳои ӯ бадани хушк ва ғафсшудаи писарро харошиданд.
  Пӯсти ӯ чӣ қадар пок, ҳамвор аст ва асои яде дар даҳонаш чӣ гуна мепарад. Ин баландтарин завки зан аст.
  Вақте ки ӯ тамом кард, Магда маннаҳои ширинро бо хушҳолӣ фурӯ бурд. Сипас шими писарбачаро ба тан кашид ва фармуд:
  - Рав, мегуянд, сабад! Биёед ба берун равем, шумо аллакай гарм ҳастед!
  Ва ин вазифа болотар аз ҳама аст, ориёии ҳақиқӣ бояд шиканҷаро то охир ба анҷом расонад. Аммо вай раҳмро намедонад.
  Ва боз бачаҳоро ба сардӣ бурданд. Коля аз паси у изи пои луч монд ва Магда аз паси у рафта, бо завк ох кашид. Буридааш аз ҳаяҷон месӯхт ва воқеан навозишҳои мардона мехост.
  Ва то чӣ андоза пойҳои писарбача дилфиреб аст. Онхо дар сармо чун пои зог сурх шуданд.
  Вакти таъиншударо ба охир нарасонда, писаронро баргардонд. Коляро аз лабони сарди у бусида, бачаро ба поён партофт. Вай либоси таги уро канда, баъд бо дасти гармаш ба хамир кардани камолот шуруъ кард. Пионер аз фишори дилчасп боз ба чуш омад.
  Герда пойҳои писаракро, ки аз шабнам сурх шуда буд, бӯсид. Аз хичолат сурх шуд.
  Ва он гоҳ зебоӣ бачаро иҳота кард. Асои яҳуди ӯ ба гулгашти таршудаи Зуҳра ворид шуда, лаззати беандоза мебахшид.
  
  Герда ҳангоми ҳаракат нола кард, вай худро хеле хуб ҳис мекард. Фаҳмидани он, ки вай бо як писар ва ҳатто як душмани Рейхи сеюм алоқаи ҷинсӣ мекард, боиси ҳаяҷони шадид гардид. Ва он гоҳ Герда дар оргазми нишеб ба thrash оғоз кард.
  Вай бе ягон дудилагӣ мисли буфол наъра кард.
  Вай ҳеҷ гоҳ бо касе худро ин қадар хуб ҳис намекард! Вай мавҷи пурраи лаззатро гирифт ...
  Вай ҳеҷ гоҳ бо мардони оддӣ чунин чизе надида буд.
  Қиссаи ишқбозии осон барои писарон фоҷиабор анҷом ёфт. Оқибат онҳоро бо шиканҷа куштанд. Ва у дустдоштааш Коляро аз даст дод. Ки ман дар ҳақиқат пушаймон шудам. Аммо қарз қарз аст. Пас аз чанд моҳ полковники SS Клюге аз ӯ пурсид:
  - Бо пионерй дам нагз гузаштед?
  Савол, албатта, метавонад хатарнок бошад.
  Герда самимона чавоб дод:
  - Хеле!
  Ва духтарак ҳатто илова кард:
  - Ман омодаам ба ҳама кор барои такрори эҳсосот.
  Клюге бепарво табассум карду чавоб дод:
  - Хайр, пешравон хануз бисьёранд!
  Хуб, ӯ як саркаш аст ва дили занро намефаҳмад.
  Магда сахт эътироз кард:
  - Аммо танҳо як ба монанди Коля вуҷуд дорад!
  Самимият самимӣ буд.
  Ва ӯ бадани ришвахӯри дӯстдоштаашро, ки дар хоб бо ӯ алоқаи ҷинсӣ мекард, ба ёд овард.
  Шояд аз ҳама ҷолиб ин аст, ки шумо бо як бомбгузори худкуш дӯст медоред.
  Аммо холо немисхо аллакай хатти якуми мудофиаро паси cap карда, танкхои шикаста ва тупхои шикастаи советиро гузоштанд.
  Харчанд танкхои фашистон ботлок шуда буданд.
  Касе дар болои бункери харобшуда парчам бо свастика шинонд.
  Тортанаккана, ки аз ҷониби тамоми ҷаҳон нафрат дошт, панҷаҳои худро дар рӯи замин паҳн кард.
  Ва дар осмон симфонияи Вагнер садо дод, самолётхои хучуми немисхо, англисхо ва америкой ба давран дигар дохил шуданд.
  Америка яроку аслихаи худро ба карзи дарозмуддати бефоиз мегузоранд. Бо хамин рох онхо умед доштанд, ки Гитлер ва атрофиёни уро ором кунанд. Аммо бо ин кор онҳо тӯфонро ба сари худ ҷамъ мекарданд. СССР-ро забт кардан мум-кин набуд, вале краутхо пеш рафта, ба Армияи Сурх зарари калон расонданд.
  Албатта, вазъият барои Русия хеле бадтар шудааст. Аммо ҳоло амрикоиҳо диданд, ки риояи онҳо оқибати манфӣ дорад.
  Шом омад... Ва баъд шаб. Духтарон давида, рост дар зери осмони кушоди май хобиданд. Чаҳор зебоӣ. Духтароне, ки танҳо бо намуди зоҳирии худ шуморо ба ларза меоранд.
  Герда, пас аз давидан ман хоби даҳшатнок дидам. Гуё вай боз духтараки хурдсол шуда бошад. Ва ба саргузаштҳои даҳшатовар афтод.
  Ман афсонаеро, ки дар бораи Герда хонда будам, фикр кардам. Духтари бечора аз боги шукуфон бо тобистони абадӣ баромада, бо роҳи сарди тирамоҳ қадам мезанад.
  Пойхои урёнаш ба пуштаи санглох кадам мезананд. Пойҳои луч бошад, аллакай дар боғ ноҳамвор шуда буданд ва он қадар дардовар нестанд. Аммо рох дароз аст, по гум мешавад, пас аз чанд даххо километр пойхо сухта, гусолахо дард мекунанд. Духтар садақа мепурсад, то ба ӯ каме ғизо диҳад ва ҷои шабро талаб кунад. Кӣ кӯдакро ғизо медиҳад ва кй не. Аммо бахти мо омад: ба мо иҷозат доданд, ки шабро гузаронем. Духтарак дар сари хирман хобидааст. Ва у пас аз сафари дуру дароз хеле ором хоб мекунад. Аммо саҳар шумо бояд боз як пораи нонро ҳамчун мизбонони меҳрубони худ гирифта, ба роҳ равед. Аммо пойҳои ман пас аз як сафари тӯлонӣ то ҳол дард мекунанд ва пойлуч рафтан хунук аст.
  Аммо гузариши тез духтарро гарм мекунад. Пойҳои урёнам сурх мешаванд, пояҳо, ки дар сангчаҳо харошида шудаанд, каме неш мекунанд. Духтар токат мекунад ва хастагиро бартараф мекунад, то ки худро аз дарди пойхо парешон кунад, атрофашро бодиккат аз назар мегузаронад. Вай бо роххои Германия, ба суи Франция харакат мекунад. Дар ин заминхои серахолй бисьёр чизхои ачоибро дидан мумкин аст. Баъзан борони сабуки тирамоҳӣ борон меборад. Герда аз хунук шудан хеле метарсад.
  Вай танҳо либоси сабуки тобистона дорад.
  Аммо дар вақти будубоши шаби дигар, соҳибхоназани дилсӯз ба ӯ раҳм кард ва ба ӯ рӯймоли гарми курку барои роҳ дод. Ва Герда рӯзи дигар боз меравад. Пойҳо аввал карахт мешаванд, вале баъд гарм мешаванд. Онҳо танҳо дар ҳар як раг садо медиҳанд. Чунин роҳ рафтан дардовар аст, аммо духтар аз ӯҳдааш мебарояд, ӯ ҳадаф дорад ва ҳатман ба он мерасад.
  Ва пойҳо рӯз аз рӯз дағалтар мешаванд ва аз каллусҳо зиёд мешаванд. Ин хел рафтан душвор аст. Як-чанд бор духтарак шабро дар хирман гузаронд, шабхо яхоб монд, баъд бо устухонхои шикаста аз чо бархост. Аммо Герда якравона пеш рафт, баданаш гарм шуд ва сабуктар шуд. Духтар бо садақа зиндагӣ мекард. Ин, ҳатто агар мунтазам набошад ҳам, барои хӯрдани хӯрок ва нигоҳ доштани қувва кӯмак мекард.
  Мушакҳо ҳар рӯз хаста дард мекарданд, аммо дард кунд мешуд. Ҷисми кӯдак ба бор зуд мутобиқ шуд ва ҳоло духтарак дар як рӯз ба ҳисоби миёна тақрибан шаст мил роҳро тай кард ва аз хастагӣ намеафтад. Пойҳои урёну латхӯрдааш бо пӯсти сахт пушида буданд ва онҳо неши санг ва сардиро қариб ҳис намекарданд. Духтар ранчу азобро паси cap карда, рох мерафт. Зимистонҳои Аврупо мулоим аст. Баъзан барфи тар борид. Герда кадамашро бас накарда, дар болои у изи пои луч монд.
  Вай гӯё захмдор шуда ҳаракат кард ва то бо ёрии зоғ ба қаср даромад. Дар он ҷо вай аз малика ва шоҳзода як ҷуфт пойафзол ва ароба хост, то вай дар ҷустуҷӯи Кай идома диҳад. Аммо малика бо ханда гуфт
  - Шумо аллакай ба пойлуч роҳ рафтан одат кардаед! Чаро ба шумо пойафзол лозим аст? Онҳо танҳо пойҳои шуморо вазнинтар мекунанд! Беҳтар аст, ки мисли пештара равед ва шумо ба зудӣ нисфи ҷаҳонро давр мезанед.
  Ва Герда маҷбур шуд, ки боз пои луч занад, бинобар ин ӯ ҳамдардӣ надошт. Аммо пойҳои урёни духтар воқеан дағалтар шуданд ва пӯсти пояш аз мӯза мустаҳкамтар шуд. Ва ӯ ҷасорати бепоён нишон дода, роҳ мерафт. Ҳамин тавр, вай дар Олмон пойлуч гашт ва ба Фаронса расид. Барфи тар дар зери пои чизелкардааш фишурда шуд.
  Духтар ба Париж наздик шуд. Дар он ҷо бо кӯдакони кӯча вохӯрд. Ҳамон тавре ки вай ранҷидаву пойлуч буд. Духтар дасти онхоро фишурда, ба якдигар хабар доданд. Кӯдакон аз тамоми кишварҳо бо забони байналмилалӣ гап мезананд ва ҳамдигарро мефаҳманд. Ва Герда зуд бо онхо дуст шуд.
  Аммо бачахо гуруснаанд ва духтарак хамрохи онхо ба анбори сохиби замин зада даромад. Аммо полис бо чанд саги таълимдида ҳозир мешавад. Як саг аз Герда пеш гузашта, уро зер мекунад. Полис ба духтар занҷир зада, ба зиндон мебарад.
  Бечора Герда бо занҷирҳои вазнине, ки пойҳояшро мезананд, ба зиндони Париж меравад. Онҳо инчунин онҳоро дар Чателет, дар як камераи хунук ва бадбӯй, ки дар он ҷо духтарони хурдсоле, ки ба дуздӣ афтодаанд ва занони калонсол, вале қариб ҳама якҷоя нишастаанд, мегузоранд.
  Онҳо ба мо лойи нафратовар ва нони кӯҳна медиҳанд. Шумо метавонед бештар аз як солро дар чунин шароити ғайриинсонӣ гузаронед.
  Аммо Гердаро барои бозпурсӣ даъват мекунанд. Ба пошнаи худ равган молида, ба пои урёнашон мангали оташин меоранд. Духтар аз дард доду фарёд мезанад ва аз ҳуш меравад. Ва ӯ маҷбур мешавад, ки гуноҳи куштори як ашрофро ба дӯш гирад.
  Шиканҷа чанд рӯз боз идома дорад, кӯдакро тозиёна зада, ба болка овезон мекунанд, аммо Герда мардонагии бебаҳо нишон медиҳад. Ҳеҷ чизро эътироф намекунад. Ва он гоҳ ман мӯзаҳои испаниро дар болои ӯ истифода мебарам.
  Тахтахо пои бачахоро фишурда, чаллод дар ка-торхо меронанд. Пас аз зарбаҳои аввал духтар аз ҳуш меравад. Аммо ба болои вай оби хунук рехта, маҷбур мекунанд, ки ба худ биёяд. Баъд боз ба тахтахо заданд. Дард танҳо даҳшатовар аст. Герда вахшиёна фарьёд мезанад.
  Ҷаллоди маст табассум мекунад.
  Пурсишкунанда саволро такрор мекунад:
  "Оё шумо Виконт де Жузакро куштаед?"
  Герда бо нола ҷавоб медиҳад:
  - Не!
  Пурсишгар нидо мекунад:
  - Ҷаллод, барои ӯ боз як каҷ! Ғафстар!
  Ва боз зарбае мерасад, ки аз он тамоми бадани духтарак меларзад. Ашк аз чашмони Герда равон аст, Кахрамони Андерсен сахт дард дорад, аммо икрор намешавад.
  Пурсишкунанда дод мезанад:
  - Бале, ба мо икрор шавед! Инҳо танҳо суханонанд!
  Герда ногахон кувват ёфт, ки равшан чавоб дихад:
  -Сухан мисли бод аст, осиёберо, ки ба хирадмандон орд медиҳаду ба аблаҳон орд!
  Пурсишгар нидо мекунад:
  - Боз ду калла!
  Ва боз гурз мепарад... устухонхои пои бачахо чак-чак мешавад ва кудак аз зарбаи дард боз аз худ меравад. Гердаро аз таххона як сатил оби яхбаста ба худ меоранд. Ва онҳо шиканҷаи мураккаб ва дар айни замон бесарусомониро идома медиҳанд. Дар ин ҷо, дар як ноиб, онҳо ҳамзамон ангуштони духтарро пахш мекунанд. Онҳо бо ноиби ғунҷонанд. Герда боз ҳушашро гум мекунад. Ин дафъа барои муддати дароз. Хатто як сатил об уро ба худ оварда наметавонад.
  Духтар дар курсии шиканҷа, рангпарида ва хунолуд хобидааст.
  Чанги дуйуми чахон аз паси чанги фарсудаи худ давом кард. Немисхо ба суи сархадхои ШМА пеш мерафтанд. Амрикоиҳо рафтанд. Аммо амалиёти асосии Рейхи сеюм фуруд 15 май дар Канада буд. Ин кушода шудани фронти дуйуми шимолиро ба мукобили Штатхои Муттахида нишон дод. Аввалин экраноплани таҷрибавӣ дар фуруд омада, як ротаи батальони занонаи SS Tigress-ро интиқол дод. Духтарони фарсуда, ки аз тамоми доғҳои гарм гузаштаанд, дар рахи рахти худ ҷойгоҳи худро мустаҳкам карданд. Амрикоиҳо ва Канадаҳо кӯшиш карданд, ки ба духтарон ҳамла кунанд. Мадлен, командири батальони палангхо Фруда ва баъзе духтарони дигар аллакай мукофотхои зиёде доштанд. Кристина ва Магда дар ин батальон хизмат карда, нисфи дунёро пойлуч пӯшониданд. Аз биёбонхои гарм то куллахои кухи яхбаста.
  Аммо ҳоло ин духтарон аз тарафи дигар Амрикоро дастгирӣ мекунанд. Ва Мадлен ва духтарони ӯ худро дар як канори дифоъ ҷойгир карда, ҳамларо дафъ карданд.
  Шерманҳои маъмултарин ва ҳанӯз қатънашуда пеш мераванд.
  Танкҳои амрикоии баланд то андозае ба оҳанҳое шабоҳат доранд, ки амудӣ ҷойгир шудаанд. Онхо кариб хомуш харакат мекунанд, танаи худро дароз карда, хатто андаке меларзанд.
  Зани калону мушакдор Мадлен мегӯяд:
  - Мо наметарсем... Мо хамеша чанг мекунем!
  Ҷанговарон Faustpatrons-ро ҷойгир карданд, ки тағироти беҳтаршуда. Қобилияти зарба задан ба масофаи то як километр ва камтар ҳаҷм.
  Мадлен бицепсашро фишурда мекунад. Вай як донаи хеле калон ва кандакорӣ дорад. Варзишгари ҳақиқии зан. Гарданаш мисли барзагов, дастонаш мисли пои марди болиғ, танҳо пӯсташ поку ҳамвор, пойҳояш мисли паҳлӯи аспҳо. Мадлен дар ҳақиқат алоқаи ҷинсӣ бо мардони калонро дӯст медорад. Вақте ки комилият ба андозаи таъсирбахш аст, дӯст медорад. Ин зан хеле табъдор, чехраи форам ва нимпайкараи бохашамат аст. Хинобҳо боҳашаматанд ва камар нисбатан танг аст.
  Тамоми либосхои чанговар-кахрамон бикини мебошанд. Дар рахи танги матоъ амалан тарбуз, синаи даббохтаро пинхон намедорад, шимхои тунук пушт доранд.
  Мадлен бисёр гӯшти сахт дорад, аммо амалан равған надорад. Вай бо чашмони сапфираш ба пеш менигарад. Мӯй сафед аст, бо сурх омехта шудааст. Аммо вай то ҳол ба малламуй наздиктар аст. Вай дар дасташ базука дошта, триггерро бемалол пахш мекунад.
  Наздиктарин "Шерман" як ҳозираи марговарро дар байни корпус ва манора мегирад. Баррели он бо инерция парида, чарх мезанад.
  Мадлен пичиррос мезанад:
  - Хит комил!
  Фруда ҳадафи худро мегузорад. Пои бараҳна, калон, вале зебои худро боло мебарад. Ва ӯ низ триггерро мекашад.
  Ва Шерман, ки марговар захмӣ шуда буд, мисли муштзани нокаут ба гардиш даромад.
  Аз байни батальони палангхо як нафаси тасдик ran зад. Духтарон силоҳҳои худро истифода бурданд. Шерманхо оташ заданд. Махсусан он мошинхое хавфноканд, ки бо гаубицахои кутохпуш мусаллах мебошанд. Онҳо снарядҳоро бо қувваи баланди пароканда мефиристанд.
  Мадлен аз болои шушаш наъра мезанад:
  - Натарс, духтар, уқобҳои зебо, бигзор кишвар дар бораи ту суруд бихонад!
  Ва чанговарон якдилона чавоб доданд:
  - Ва ӯ мисли гиппопотам месарояд! Ва мо яхчаҳоро дар даҳони худ мегирем!
  Хисси юмори духтарон баръало пруссист. Ва онҳо ҳангоми тирандозӣ суруд мехонданд.
  Шерманхо оташ гирифта, чаппа шуданд. Снарядхо тарки-да, таркиш мекарданд ва бочкахо берун баромаданд. Роликхои пора-пора ба берун баромаданд. Техника ба чоп табдил ёфт. Аз паси танкхо аскарони пиёда меомаданд. Духтарони паланг уро бо оташ пешвоз гирифтанд.
  Ва Мадлен бо пои луч гранатаро гирифта, рост ба танк паронд. Ба кирмак зарар расонда, аскарони пиёдагардро буриданд. Вай зани зебо ва хеле солим аст. Вақте ки он мепартояд, кӯҳҳои мурдаҳо мавҷуданд.
  Фруда низ норинҷакро бо пои худ партофт, аз ин рӯ он аз дасташ дуртар парвоз мекунад ва пай бурд:
  - Охир Чингизхон ба Амрико нарасидааст!
  Мадлен ваҳшиёна аккос зад:
  - Мо, немисхо, Америкаро кашф кардем. Ва ӯ то абад аз они мо хоҳад буд!
  Танкхои америкой бозистода, ба кушунхои пиёдагард имконият доданд, ки ба пеш харакат кунанд. Сарбозони амрикоӣ аз афташ, миқдори одилонаи виски гирифтанд ва аз марг натарсиданд, онҳо рост пеш рафтанд. Дар бораи марг чӣ гуфтан мумкин аст? Маст ва баҳр зону аст!
  Мадлен онро гирифта фарёд мезанад:
  - Аммо Пасаран!
  Фруда таваккал кард, ки фармондеҳро ислоҳ кунад:
  - Ин арзанда нест! Коммунистони лаънатии Испания хамин тавр фарьёд заданд!
  Мадлен бо пои луч граната партофт ва хандида гуррос зад:
  - Ва ман коммунистонро дуст медорам! Онҳо сутунмӯҳра доранд!
  Мадлен китф дархам кашид ва гуфт:
  - Фанатикҳои беақл...
  Мадлен сарашро манфӣ ҷунбонд.
  - Не, онҳо прагматиканд!
  Командири калон-калони немис боз бо ангуштони худ граната партофт ва суханашро давом дод:
  - Онҳо қарор доданд, ки Худо вуҷуд надорад!
  Фруда тӯҳфаи маргро лагадкӯб кард ва гуфт:
  - Бачахои далер!
  Мадлен Фаустпатронашро аз кор холӣ карда, фарёд зад:
  - Ё шояд прагматикҳо!
  Фруда лаҳзае хомӯш монд. Духтарон аз базукахо ва фаустхояшон ба танкхо тир холй карда, гранатахо партофтанд. Тамоми майдони назди онхо аслан бо тачхизоти шикастаи америкой пур буд. Мадлен бо пои урёнаш гранатахоро хеле сахт мепартофт. Ва онҳо як камони калонро тасвир карданд. Ва дар зери пӯсти даббобу қариб сиёҳи зани олмонӣ тӯбҳои мушакҳо ғелонда шуданд.
  Ва бесабаб набуд, ки пои вай то ин дам граната мепартофт. Ҷанг Мадленро мафтун кард. Он ба ҳаммоми рус монанд буд. Ин дар ҳақиқат як ҳаяҷонбахш аст. Вақте ки шумо бо ду марди тавоно ва мушакӣ ворид мешавед. Ва туро ба кадри тавон бо шохахои арча мезананд. Вақте ки бачаҳои қавӣ лагадкӯб мекунанд ва зарба мезананд, он шуморо ба Эверести хушбахтӣ мебарад.
  Ва буг мисли куртахои тиллой дар хаво давр мезанад. Ё морҳои ноаён дар гирду атроф гардиш мекунанд.
  Мадлин писанд омад. Ва ин боз ҳам гуворотар аст, вақте ки мангал бо ангишт дар зери пои шумост. Он гоҳ шумо дар ҳақиқат хурсандӣ мекунед. Ба болои шумо арак мерезанду баъд ин оби оташинро оташ мезананд.
  Ана, акнун Мадлен ба хаячон меояд... Ва боз бо пои луч граната мепартояд. Дар хучум аскарони пиёдагарди душман пахш карда мешаванд. Ҷанговарони сиёҳ махсусан бисёр мемиранд . Онҳо аслан тамоми равишҳоро бо теппаҳои мурдаҳо пур мекунанд. Сарбозони сахт маҷрӯҳшудаи артиши ИМА нола мекунанд. Як оммаи мурдагон бо чеҳраҳои таҳрифшуда.
  Мадлен пичиррос зад:
  - Афсӯс аст, ки шумо амрикоиҳо ба Бритониё кӯмак кардаед.
  Ва духтари кахрамон гушнавор табассум кард. Дар ҳақиқат, Амрико шарти нодурустро интихоб кард. Гарчанде Франция ва Англия ба мукобили Рейхи сеюм чанг эълон карда бошанд хам. Ва худи Гитлер ба Штатхои Муттахида чанг эълон кард. Аммо карори фюрер ба маглубияти Германия ва хамрохони он оварда нарасонд. Ҷопон дар ҷангҳои баҳрӣ Амрикоро мағлуб кард. Ва бо ин нишон медиҳад, ки қудрати иқтисодӣ ҳама чиз нест.
  Дар осмон чанги шадид давом дорад. Марсел ва Хаффман ҳам бурида мешаванд. Ва лётчики афсонавии Рейхи сеюм Фридрих. Ва бо ӯ шарики ӯ Ҳелга аст. Чӣ қадар зебо ва самаранок занон метавонанд мубориза баранд. Дар айни замон, ҳисобҳо ба таври автоматӣ рақам карда мешаванд.
  Хельга аллакай чорумин мошини худро пахш кардааст. Ин маънои онро дорад, ки вай ба салиби Найтс аз Салиби оҳан бо алмос ҳуқуқ дорад. Ва ин барои духтари нимбараҳна дар бикини хеле шарафманд аст.
  Ҳелга ба ёд овард, ки чӣ тавр бо Фридрих ишқ дошт. Писарак танҳо зебост. Ҳамчун гӯрбача меҳрубон. Ва бо ӯ будан хеле гуворо аст. Ва ман мехоҳам соатҳо навозиш кунам. Наврас воқеан навозиш кардани духтаронро дӯст медорад, ки ин аз ҳама гуворо аст.
  Аммо баъд аз он Ҳелга Мустангро тирборон мекунад ва сипас Айракобра низ. Мошини охирин бо тупи 37 мм метавонад хатарнок бошад. Ва дар бораи Мустанг, ки машҳуртарин ҷангандаи Нерӯҳои Ҳавоии ИМА - бо пулемётҳои худ чӣ гуфтан мумкин аст. Вай зидди ME-362 аст, чӣ blotter зидди титан аст. Пулемётхо тамоман хавфнок нестанд.
  Аммо Airacobra метавонад газад. Ҳелга ҳангоме ки Мустанги дигарро аз масофаи дур мепартояд, чир-чир мекунад.
  - Ман асп ҳастам, хеле ширин... Ва мустанг аз он лаззат мебарад!
  Ва ӯ бо пойҳои луч, мисли ҳайкали антиқа бурида, триггерро пахш мекунад.
  Фридрих дар як набард сад мошинро тирборон мекунад. Ӯ дар маросим намеистад. Ягон пазмон нест. Мошини воқеии марг. Дар ин ҷо марҳилаи муҳимтарини амалиёт ва суперас аз ҷануб ба ёд оварда шуд. Писарбачаи терминатор сад мошинро нобуд карда, оташро ба замин интиқол медиҳад. Дар он чо у кобилиятхои фавкулоддаи худро намоиш медихад.
  Фридрих мегӯяд:
  - Ҳисоб дар ҳавопаймо сад сифр ва дар танкҳо саду бист сифр аст!
  Аксари мошинҳои амрикоӣ: Шерманҳо. Танки кухнашуда ба микдори зиёд истехсол карда мешавад. "Першинг" ҳанӯз иваз карда нашудааст ва ин танк низ аз E-50-и олмонӣ бефоида аст.
  Ва баъд дар осмон табақаҳои парвозкунанда пайдо шуданд.
  Ин комилан ноумед аст. Ҳавопаймоҳои диск осебпазир ва зуд мебошанд, мошинҳои амрикоиро ҳангоми парвоз бурида мепартоянд. Янкихо тоб наоварда гурехта. Майдонхои фурудгох васеъ шуда истодаанд.
  Мадлен ва духтаронаш нигоҳ доранд. Онхоро самолётхои хучуми реактивй бо тупхои 88 миллиметра дастгирй мекунанд, ки онхо рухияи аме-рикоиёнро аз байн мебардоранд. Снарядхои пуриктидор корпусхои танкхои армияи ШМА-ро чудо карданд. Ҳатто виски эҳсоси тарсро аз худ дур карда наметавонад. Ва ҷанговарони Амрико, дурусттараш он чизе, ки аз онҳо боқӣ мондааст, рӯй мегардонанд.
  Мадлен хандида мегӯяд:
  - Баъзан шумо дар дунё дард мекашед, аммо дарди каси дигарро эҳсос кардан беҳтар аст.
  Порчаи снаряд ба пошнаи духтари кахрамон бархурд. Аммо каллусҳои пурқуввати ҷанговар пораи металлро рикошет кард. Ин маънои қалъаи аслии ориёиро дорад. Мадлен ҳатто бо завқ гиря мекард. Вай хеле хурсанд буд.
  Ин инчунин хуб аст, вақте ки шумо пойҳои худро бо nettles мезанед. Аниқтараш, вақте ки мардони пурқувват ба пошнаатон заданд. Ин Мадленро ба хашм овард. Инчунин хуб аст, вақте ки пойҳои ноҳамвори шумо бо калтакҳои резинӣ зада мешаванд. Инчунин бузург. Чанговар бо пои худ гранатаро боз партофт. Вай дандонҳои аспашро бардошт. Вай хуб аст. Ӯ инчунин хӯрданро дӯст медорад!
  Масалан, як гусфандро яку якбора хуред. Бо вуҷуди дағалии зоҳириаш, Мадлен баъзан чизе мехонд. Масалан, Дюма. Ҳамин тавр, вай Портосро хеле дӯст медошт. Вай инчунин як гусфандро дар як вакт мехурд. Ин дар ҳақиқат мард дар ҳама ҷо буд. Ва иштихои як ашроф. Ва барра низ бо ҳасиб пур карда мешавад.
  Мадлен инчунин метавонист як сатил пиво бинӯшад. Духтари қавӣ. Цанговар-кахрамон худро тасаввур мекард. Вай як сатил нуқра мегирад. Ва он дорои интихобшудаи Бавария мебошад. Ва вай ба нӯшидани чашмгуруснагӣ шурӯъ мекунад. Бо ҳавас фурӯ мебарад. Пиво болаззат аст. Шарбати помидорро бо шир нӯшидан низ хуб аст. Ва инчунин бо сатилҳо ва тамоми баррелҳо.
  Аммо, Мадлен ҳангоми ҷанг дар биёбон ё дар кӯҳҳо маҷбур шуд, ки аз ғизо кам ғизо гирад. Ва ин барои шиками як қаҳрамон зан дардовар аст. Вай хеле пурхурд аст. Ва ӯ дар ҳақиқат гӯшти хунро дӯст медорад.
  Мадлен боз бо пои худ норинҷакро мепартояд ва ба орзуҳои дилчасп меафтад. Чи тавр вай гушти равганро мехураду пиво менушад. Ҳамин тавр, дар волейболҳо. Хӯрдани кабоби гӯшти хук бо шароби сурх низ хуб аст. Ва ҳамаашро пора кунед ...
  Мадлен низ шиканҷаро дӯст медошт. Вай махсусан аз азоб додани писарон лаззат мебурд. Ин ҳаваси ҳақиқии вай аст. Пионеронро ба пошна бо чуб зада, баданашонро оташ мезананд.
  Ё ҳатто пӯсти нозуки кӯдакро бо кислота хушк кунед. Албатта, аз ҳама лаззатбахш ин азоб додани писарон аст. Аммо духтарон низ иҷозат дода мешаванд. Ва мардони калонсол. Пиронсолонро шиканҷа кардан ногувор аст, онҳо хеле нафратовар ва беэстетикӣ мебошанд . Чи кадар пирй одамонро вайрон мекунад, онхоро беобру мекунад. Не, беҳтар аст, ки ҷавононро шиканҷа кунед.
  Мадлен ба хотир овард, ки чи тавр се пионерро дар сармо ба берун бурданд. Онҳоро бо қамчин ташвиқ мекарданд. Писарон тамоман бараҳна буданд, аз ин рӯ, барои онҳо боз ҳам хоркунандатар буд. Мадлен низ танҳо дар як бикини аст. Ин қадар хандовар. Зани кахрамон бачахоро таъкиб карда, худро сахтгир кард. Ба изи пои лучашон нигох карда, худам ба хаячон омадам.
  Баъд, вакте ки пионерон аз хунукй кабуд шуданд, вай онхоро боз ба кулбаи гарм бурд ва гарм кард ва зуд машъалро аз болои бадани яхкардаашон гу-заронд.
  Мадлен ин корро моҳирона анҷом дода, дар пӯст танҳо блистерҳои хурди гулобӣ боқӣ монда, писарон аз дард дод мезаданд. Ва ин ӯро хушбахт мекунад!
  Аз кад-кади пошнаи хассоси пионерй гузарондани забони шуъла махсусан шавковар аст. Вай бештар аз ҳама сард шудааст ва пас аз бориши барфҳои сард, навозишҳои оташинро дар аввал эҳсос намекунад. Аммо баъд бача фарьёд мезанад, дарди тагйирёбии харорат дѓзах аст ва азоб то«атнопазир аст.
  Ин хеле дардноктар аз он аст, ки пошнаи худро бо оҳани гарм сӯзондан. Ва пионерон, ки аз дарди токатфарсо ба хайрат афтодаанд, тайёранд, ки корашон андаке осон шавад.
  Мадлен медонист, ки чӣ тавр шиканҷашудагонро тақсим кунад. Яке аз усулҳои дӯстдоштаи ӯ ин аст, ки бо панҷаҳои пичкааш сахт фишурдани тухмиҳо мебошад. Ва он гоҳ мардони пурқувват аз шок аз ҳуш рафтанд.
  Ва, албатта, зарбаи барқ. Ана, пионерро гирифта, ба он электродхо часпонед... Факат нафратовар аст, тарзи рафтори зан мисли чаллод. Ва туро чунон азоб медихад, ки гуё дар чонат санге бошад. Аниқтараш, ҷон аз титан, дилаш санг аст.
  Бо вуҷуди ин, Мадлен худи раванди шиканҷаро хеле дӯст медошт. Вай ин корро дӯст медошт. Охир, ба дигарон дард овардан ширин аст.
  Ин аст ахлоки фашистй - берахмй ва садистй!
  Амрикоиҳо талафот дода, зери ҳамлаи ҳавопаймои ҳамла ба ақиб ғалтиданд. Ҳоло нерӯҳои иловагӣ ба замин мефуроянд. Аз чумла, танки навтарини Е-5. Сабуктарин таппончаи худгард дар силсила. Факат як аъзои экипаж. Тупи 75 мм ва ду пулемёт. Дар айни замон, баландии он ҳамагӣ як метр ва ғафсии зиреҳи фронталӣ дар кунҷи калони майл 80 миллиметрро ташкил медиҳад.
  Танке қодир аст, ки Шерман ё Першингро сар ба сӯрох кунад, аммо худаш ба рикошети снаряд муқовимат мекунад.
  Як таппончаи худгард, ки ба таври худ комил аст. Ва муҳимтар аз ҳама, он зуд аст, то сад километр дар як соат суръат мегирад. Вай бо двигатели газтурбинии иктидораш 400 кувваи асп кор мекунад.
  Духтарак Агна дар яке аз мошинхо савор аст. Номи вай покдоман аст. Ва духтар дар аввалин амалиёти ҷангии худ иштирок мекунад. Вай, албатта, нагз тайёр карда шудааст, вале хануз буи чангро нахурдааст. Ӯ сахт нигарон аст.
  Танкро бо истифода аз джойстик идора мекунад. Холо мошинхои онхо акиб гашта, ба тарафи гарб харакат мекунанд. Ин хуб аст, вақте ки таппончаи худгард хеле сабук аст. Он бо истифода аз модулҳо ё парашютҳо партофта мешавад.
  Он ҳатто дар парвоз каме даҳшатнок мешавад. Чунин ба назар мерасад, ки ҷисми шумо бевазн мешавад. Шумо рӯи шикам дар рӯи пӯст хобидаед. Танк мисли тобут танг аст. Ҳамагӣ ҳафт тонна, таппонча дар қудрати зиреҳи сӯрохӣ нисбат ба Шерман бартарӣ дорад ва аз сабаби майнаи худ снарядҳоро самараноктар инъикос мекунад. Бояд гуфт, ки сифати пулоди цементшудаи немис назар ба пулоди америкой бист фоиз баландтар аст.
  Ин Агнаро ором мекунад. Онҳо дар кӯшиши аввал онро шикаста наметавонанд. Дар ин ҷо қувваи кории артиши ИМА ҷойгир аст. Ин Шерман, як танки Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ, яке аз маъмултарин аст. Дар Амрико технологияи истеҳсоли Шерманҳо такмил дода шудааст. Ин танк дар як шабонаруз ба андозаи садхо машина истехсол карда мешавад. "Першинг", на он қадар калон. Ва ин фаҳмо аст, зеро Шерман тарҳи анъанавии сохтани танкҳои амрикоӣ дорад. Вақте ки интиқол дар пеш аст ва муҳаррик дар паси. Ва танк баланд шуд. Дар силсилаи "E", олмонҳо тарҳро сахттар карданд, ки дар натиҷа як танки пешрафта бо силуэти паст пайдо шуд.
  Агна модели навтаринро меронад. Ва вай як таппончаи пурқувват дорад, ки бо як снаряди махсус, ки бо суръат тирандозӣ мекунад ва инчунин бо ядрои уран. Пас шумо метавонед аз масофаи дур тир парронед. Ду километр кифоя аст.
  Барои он ки ҳангоми ҳаракат таваккал накунад, Агна ба Шермани боздоштшуда зарба мезанад. Аввалин тир як тири дидан аст. Вай ҳанӯз ба қадри кофӣ таҷриба надорад, ки бори аввал онро зад. Ва дуюмаш рост дар маркази танк аст!
  Агна пойҳои урёнашро ба деворҳо гузошта, джойстикро пахш кард. Дар ҷавоб амрикоиҳо оташ кушоданд. Аммо ворид шудан ба танк бо чунин силуэти паст осон нест.
  Духтараки ҷавон мегӯяд:
  - Эй Худои Олмон, Худои худоён, маро нигоҳ дор!
  Ва боз тир холй мекунад... Танки вай бемалол харакат мекунад ва гайр аз ин, таппонча стабилизатори гидравликй дорад ва дакик тир мепарад. Бале, ин Шерман чандон муваффақ нест. Маълум мешавад, ки шумо онро сад мил дур дидан мумкин аст. Тааҷҷубовар нест, ки Агна боз зарба мезанад. Ва он наздиктар мешавад.
  Чизи аз ҳама мушкил дар ҷанг эҳтимол он аст, ки сардии худро аз даст надиҳед. Онхо чанговарзанонро хеле хуб тарбия мекунанд. Аммо вақте ки онҳо ба сӯи шумо тир мепарронанд, шумо беихтиёр ба воҳима меафтед. Чӣ мешавад, агар онҳо зарба зананд ва зиреҳ ба он тоб наоварад?
  Аммо баъд Агна боз тир холй карда, зарба мезанад. Чеҳраи вай табассум мекунад. Ҷамъоварии ҳисобҳо он қадар душвор нест ва муҳимтар аз ҳама, ин як раванди хеле гуворо аст.
  Духтаре бо чехраи барраи бегунох тугмаи джойстикро пахш карда, тир холй мекунад. Вай чеҳраашро табассум мекунад. Ӯ хитоб мекунад:
  - Банг! Пой! гирифтам! Харгӯш чӣ гуна ҷаҳид!
  Дар хамин лахза раъду барк ба гуш расид... Снаряд аз болои зиреҳи немисҳо гузашт. Ва ба рикошет даромад. Моил аз уфуқи чил дараҷа хеле калон аст ва худи зиреҳ хеле устувор аст.
  Агна кафони бараҳнаашро зада, чир-пак зад:
  - Як вактхо мо чй тавр зиндагй мекардем... Факат ямоку барои булочка!
  Духтар боз тир холй кард. Вай фикр мекард, ки барои хар як танк пули хуб мегирад. Ҳама хитҳо тавассути таҷҳизот сабт карда мешаванд ва шумо метавонед дар чаҳорчӯбаҳои хурд бубинед, ки он зад ё не. Албатта, на ҳамеша, дуруст задан ба ҳадаф маънои нобуд кардани онро дорад! Аммо дар ин сурат вай худро комилан сафед мекунад!
  Агна боз мехкӯб кард. Бо як зарба хисобро зиёд кард. Снарядхои зирехшикани немисхо хеле сахт зада шуданд. Аммо дар ИМА низ пешрафтҳо мавҷуданд, аммо онҳо ҳанӯз чандон муассир нестанд.
  Снаряди зеркалибри америкоиён ба рикошет хеле хассос аст. Ва лағжиш аз зиреҳи.
  Агна боз оташ мезанад. Ва афсӯс мехӯрад, ки зарфи вазнинтаре нагирифтааст. Он ҷо духтарони дигар ҳам мебуданд, бо хор суруд хондан шавқовартар мешуд. Ё шояд ҳатто ба як ҷавони тақрибан шонздаҳсола як ҷуфт бидиҳед, то ки ӯ бо коғаш канда нашавад. Э, вай аллакай ишқи нафсониро медонад - сарфи назар аз ҷавонӣ.
  Ахлоқ дар Рейхи сеюм хеле суст аст. Аллакай тавхид, бе риёкорй чорй карда мешавад. Дуруст аст, ки одамонро барои ҳомосексуализм ба лагери консентратсионӣ мефиристанд. Аммо гетеросексуализм ташвиқ карда мешавад.
  Хатто дар шуъбахои занона ба гиголо рафтан кариб хатмист. Дар акси ҳол онҳо ҳайрон мешаванд: оё шумо лесбиян ҳастед? Ё шояд, ҳатто бадтар, масеҳӣ?
  Масеҳият тадриҷан аз Рейхи сеюм берун карда мешавад. Ва ахло«и нав мегѓяд: зан бояд мардро бихо®ад ва мард занро бихо®ад. Ва на ҳатман дар издивоҷ!
  Як навъ ташвиқи ифротгароӣ!
  Агна ҳанӯз хеле ҷавон аст, вай ба ҷуз аз Гитлер қудрати дигареро намедонист. Аммо ҳатто ин барои вай каме ҳайратовар аст.
  Духтар тир мезанад ва вай аллакай даҳ Шермани нобудшуда ва як ҷодугар дорад.
  Ҷанговар табассум мекунад ва мегӯяд:
  - Касе, ки дахл надорад, ахлоқ нест!
  Корашон хуб шуд... Танкхои Е-5, дурусттараш танкхо не, тупхои худгард пеш мераванд.
  Агна барои ҷанг дар Русия вақт надошт. Ва албатта пушаймон шуд, ки дер таваллуд шудааст. Вай аллакай пеш аз мухлат ба фронт расида буд, шитоб мекард, ки ба чанг фурсат ёбад. Дар байни немисхо боварй пайдо шуда буд, ки ин соли чанг соли охирин хохад шуд. Ё, ҳадди аққал, бо ИМА дар як сол ҳал карда мешавад. Оё онҳо ба Русия ҳамла хоҳанд кард ё не, ин савол аст.
  Агна мехост чанг кунад... Чунон ки хирадмандон мегуянд: чанг хавои шуш аст...
  Аммо ҳоло вай аввалин муборизаи худро анҷом дод. Ва аз афташ вай сазовори салиби оҳан буд. Ва ӯ чӣ гуна қодир буд.
  Вай мансаби ҳарбӣ хоҳад кард ва худро бо ғуломон моликият ба даст меорад! Ӯ онҳоро бо қамчин мезанад.
  Агна хандида суруд хонд:
  - Дар дуньёи мо хама чизи гайриимкон имконпазир аст... Факат аз руи хисоб, ду ба чор тир паррондан мумкин аст!
  Ҷанговар ба худ чашмак зад ва чир-чир кард:
  - Хамин тавр, дар чанги аввал асс шудам... Бо синф пахш мекунам - Фюрерро дуст медорам!
  Танкхои чусту чолоки онхо харакат мекунанд. Дар пеш аскарони пиёдагард. Ин маънои онро дорад, ки шумо бояд бо пулемёт ва снарядҳои пора-пораи тарканда тирандозӣ кунед. Бале, он ҳам самаранок аст.
  Агна бо ангуштони пои худ джойстикро пахш мекунад. Ва хар ду пулемёт ба даравидани аскарони пиёдагард шуруъ мекунанд. Муборизони сиёҳпӯст намоёнанд. Чеҳраашон аз хун олуда буд.
  Духтар хурсандона мегуяд:
  -Чеҳраҳои ғамгинатонро мебинед... Аммо барои он ки ман қотил ҳастам!
  Ва пулемётхо кор мекунанд. Онҳо ҳамаро мешикананд. Якчанд мотоцикл якбора таркид. Ва онҳо дар ҳаво гардиш мекунанд. Чарххо ва кисмхои оханин ба хар тараф парвоз мекунанд. Ва металл аслан мешиканад.
  Ва хангоми сухтани пулод дар хакикат алангаи дахшатангез аст.
  Пулемётхо хучумкунанда ва хеле харакаткунанда буда, назар ба пештара хеле мукаммалтаранд.
  Агна твиттер мекунад:
  - Дар рӯи замин ва дар зери замин мо бо Шайтон ҳукмронӣ хоҳем кард!
  Ва боз зад... Ва конвейер оташ гирифт, ки гуё ба машъал табдил дода шуда бошад. Ва бисёр мурдагон, тудаҳои ҷасадҳо. Американхо гурехта истодаанд. автомату техникаро мепартоянд.
  Агна бо ангуштонаш мӯйҳои зарди худро шона карда мегӯяд:
  - Тарсончак дар хоккей мағлуб мешавад! Ва шогирд аллакай ӯро интизор аст!
  Агне ҳоло худро хуб ҳис мекунад. Духтари терминатор дар худ як лаззати садистиро ҳис карда, пиёдагардони гурехтаро пахш мекунад. Вай чунин хонумест, ки ҳамеша ба пирӯзӣ муяссар мешавад... Ҳарчанд то ҳол таҷриба надошта бошад.
  Чанговар аз туп тир мепарад. Ман навакак ба як Шерман дучор омадам, ки заминро кофта буд. Пас аз ин чӣ? Вай онро гирифт ва манораи ӯро ба таври ночиз канда партофт. Ядрои уран шӯхӣ нест. Илова бар ин, уран металлро оташ мезанад.
  Баъди забт шудани Африка холо фашистон бисьёр конхои уран доштанд. Фюрер бошад, хатто ба сохтани бомбаи атомй шитоб намекунад. Сарбозони ӯ аллакай беҳтарин дар ҷаҳон ҳастанд.
  Ин аст, ки E-5 чӣ гуна дағалона ва зуд мешитобад. Он тамоми майдонхои аскарони пиёдагардро пахш мекунад. Аммо он чӣ гуна танк ба назар мерасад? Аз деги - ду дюйм!
  Агна бо овози хандон мегӯяд:
  - Дар дунё ду мушкилот вуҷуд дорад: аблаҳон ва роҳ... Олмон беҳтарин роҳҳои дунё дорад, аммо аблаҳон чӣ?
  Духтар бошад механдад... Максадашро ичро мекунад...
  Фридрих дар мошини реактивии худ боз давр мезанад. Панч тупи авиационй хар кадом шонздах тир холй мекунад. 80 самолёта Америка, ки ба десанти немисхо хучум карданй буданд, таркид.
  Писарбача мегӯяд:
  - Ман он чизе ҳастам, ки маро мегӯянд - шаб ба ман нагӯ!
  Пас аз он писарбача боз як таркишро оташ мезанад ва сӣ мошини дигарро нест мекунад. Ҳама чизро бо табассуми зебо иҷро кунед. Ва ин кадар бепарво... Кудаки марговар.
  Ҳелга бо тааҷҷуб мегӯяд:
  - Ту олӣ ҳастӣ! Орзуи шоир!
  Фридрих хоксорона мегӯяд:
  -Дар бораи духтар гап задан дурусттар аст! Гарчанде ки ман бад нестам!
  Хелга месарояд:
  - Ту Фридрих бути ман ҳастӣ! Шумо олитарин дар тамоми олам ҳастед ва ҷаҳонро забт мекунед!
  Писарбача навбат медихад. Вай боз шонздах самолёти душманро зада галтонда, мегуяд:
  - Дар ҷаҳон гармиву барф ҳаст,
  Росткор камбагал аст, бадкор бой аст!
  Дар коинот тасодуф ҳукмфармост -
  Мошинро пур кунед!
  Пас аз он писарбачаи терминатор ба ҳадафҳои заминӣ мегузарад. Тупҳои ҳавоии он ҳам дар ҳадафҳои ҳавоӣ ва ҳам дар люкҳои танкҳои воридшаванда аъло мебошанд.
  Шерманҳои Канада. Яке аз тағиротҳои амрикоӣ. Мубориза бошиддат давом дорад. Фридрих бо шавқ мегӯяд:
  - Ман як одами аҷибам!
  Ва даҳҳо Шерманҳо шикастаанд ва мисли шамъҳои солинавӣ фурӯзонанд. Он гоҳ писар боз ба худ наздик мешавад. Он аз се таппончаи калони худгард "Big Tom" меояд. Ин эҳтимолан тавонотарин силоҳи худгард мебошад. Танҳо T-93 калонтар аст.
  Фридрих ба пора-пора шудани мошинҳои харобшуда нигоҳ карда мегӯяд:
  - Писарак дар хобаш автомат мебинад,
  Вай танкро аз лимузин афзалтар медонад...
  Аз таваллуд, фаҳмиш он аст
  Ноҳамворӣ ва қувва дар олам ҳукмронӣ мекунанд!
  "Witch" як таппончаи нисбатан сабуки амрикоии худгард мебошад. Вайрон кардан хеле осонтар аст. Писарбача тир холй кард ва аз таркиши снарядхо кариб бисту панч автомати худгард таркид.
  Хелга танхо ба се мошин зад ва хитоб кард:
  - Эй рыцар! Шумо чӣ қадар хуб ҳастед!
  Фридрих кахр карда гуфт:
  - Танҳо тухм аз ман хунуктар аст!
  Ҳелга бо хурсандӣ илова кард:
  - Ва баландтар аз ситораҳо!
  Фридрих ногаҳон хиҷолат кашид ва сурх шуд. Вай боз шаш нафар чанговаронро зада галтонда гуфт:
  - Хоксорї зинати инсон аст!
  Хелга сахт чавоб дод:
  -Аммо шумо воқеан дуюмин олмони ҳастед!
  Фридрих табассум кард ва пурсид:
  - Дуюм? Кӣ аввал?
  Ҳелга бо шавқ ҷавоб дод:
  - Худи Фюрер!
  Фридрих ба истеҳзо базӯр муқобилат карда натавонист ва ба ҷои заковат гуфт:
  - Ман cap ба Фюрер мебарам!
  Ва боз ба суи самолётхои Америка тир холй кард. Писари бениҳоят, ё дурусттараш беназир.
  Хелга бо пои бараҳнааш педальҳоро пахш карда, чир-чир кард:
  - Шумо он чизе ҳастед, ки онҳо мегӯянд - аз худоён таваллуд шудааст!
  Фредерик мағрур шуда, ҷавоб дод:
  - Гарчанде ки ман мисли Геркулес калон нестам, ман хеле қавӣ ҳастам!
  Ҳелга ба осонӣ тасдиқ кард:
  - Тамоми Олмон бо шумо фахр мекунад ва ин беш аз нисфи ҷаҳон аст!
  Бача боз панч самолётро зада галтонда, ба Першингхо хучум кард. Чор мошини амрикоӣ ба модели аввали Panther монанд буданд. Бо мурғҳои хеле дароз ва манораҳои ҳаракаткунанда онҳо метавонанд барои танкҳои сабуки немисҳо хатар эҷод кунанд. Баъд бача ба мошинҳои боркаш зад. Ҳашт ҳадафро нобуд карда, пои урёнашро ба педаль зада, ба об ғарқ шуд.
  Хайр, ин як беэътиноӣ аст... Ман қариб ба думбол рафтам. Аммо вай мошинро ба замин наздик кард.
  Хелга аз тарс хитоб кард:
  - Оҳ! Оё ин дар ҳақиқат имконпазир аст?
  Фредерик далерона ҷавоб дод:
  - Эҳтиёт бошед, ҳама чиз имконпазир аст!
  Хелга ба транспортёр аз боло тир парронд ва аккос зад:
  - Ҳаёти шумо бебаҳост! Моро маҷбур накунед, ки дилҳои моро ба даст оред!
  Писарак ҷиддӣ ҷавоб дод:
  - Ва ман мафтун шудам - онҳо маро нагиранд, на тир, на най! Пас, духтарам, аз пӯсти ман натарс! Беҳтар аст, ки дар бораи ҷамъ кардани тӯҳфаҳо ғамхорӣ кунед.
  Писарак парешон шуд. Колоннаи нави танкхо пайдо шуд. Инхо самолётхои кухнашудаи америкоии М-16 буданд. Мошинхои вазнини ваз-наш 55 тонна, ки бо ду туп мусаллах мебошанд. Ҳадаф бешубҳа он қадар арзишманд нест. Эҳтимол, амрикоиҳо тавонистанд ҳатто он чизеро, ки танҳо барои металл мувофиқанд, такмил диҳанд.
  Фридрих мехост гардиш кунад, аммо Ҳелга дод зад:
  - Ин тупхои хафтоду панч миллиметрй барои танкхои мо тамоман хавфнок нестанд. Бигзор акаллан яке аз заминхои замини мо ба хисоби худ мошинхои вазнинро илова кунад.
  Фредерик бо дили нохоҳам розӣ шуд:
  - ДУРУСТ! Ман худхоҳ намешавам! Бигзор онҳо зинда бошанд!
  Хелга табассум кард ва гиря кард:
  -Барои тасалло мегӯям, ки ин дер давом намекунад!
  Ва дар ҳақиқат, пас аз чанд соат, Агна ба ҳисоби худ боз ду танки вазнин илова кард. Бо вуҷуди вазни худ, мошини амрикоӣ дар зиреҳпӯш нисбат ба Шерман қариб ҳеҷ бартарият надошт. Хуб, шояд дар паҳлӯҳо ва сахт. Аммо немисхо бе ягон маросим рост ба пешониам заданд.
  Фридрих ду даҳҳо ҳавопаймои дигарро сарнагун кард ва баргашт, то ба ҷангандаи нав интиқол диҳад, ки аллакай сӯзишворӣ гирифта ва пур карда шудааст. Барои терминатори чавон як сония дам дам нест. Ҳама дар кор ва дар ҳаракат. Ҳамаро бидуни истисно нест мекунад.
  Мошини хурди марг.
  Амалиёти хучум дар Канада хеле бомуваффакият инкишоф ёфт. Немисхо якчанд плацдармхоро забт карданд. Сипас мо онҳоро ба як калон муттаҳид кардем.
  Минбаъд хам хучум торафт тезтар вусъат ёфт. Мубориза бо кувваи беандоза вусъат ёфт. Американхо кушиш карданд, ки немисхоро ба бахр партоянд. Аммо дар ҳаво, аз сабаби сифат, Luftwaffe бартарӣ дошт ва дискотекаҳо ба авиатсия воҳима оварданд. Ахлоқи янкиҳо воқеан чандон хуб нест. Дар худи рузхои аввал хазорхо махбусон пайдо шуданд. Бояд гуфт, ки фармон мувофики талаб нест.
  Муносибати байни кушунхо хеле бад ташкил карда шудааст.
  Аксар вакт артиллерияи Америка худашро фаро мегирад. Бо канадахо ихтилофхои зиёде мавчуданд.
  Вазъиятро хиёнаткории хайати фармондихии Америка хам тезу тунд мегардонад. Хусусан одамоне, ки асли немисй доранд. Барои янкиҳо барои заминҳои хориҷӣ мубориза бурдан аз ҳад зиёд нест.
  Бояд гуфт, ки вақте ки E-50 ба истеҳсолот даромад, Шерман комилан кӯҳна шуда буд. Вай кодир нест, ки аз хар тараф ба танки немисхо ворид шавад. Аммо то хол кам "Першинг" истехсол карда мешавад. Бале, ва онҳо танҳо ҳангоми тирандозӣ аз масофаи холӣ ва бо снаряди зерикалибрӣ хатарноканд. Аммо дар асл, як танки олмонӣ кафолат дода мешавад, ки ҳам аз Першинг ва ҳам Шерман аз панҷ километр дуртар ворид шавад. Факат онро аз дур пахш мекунад.
  Ва имкон нест. Амрикоиҳо дар танкҳо ба таври назаррас қафо монданд. Авиация хануз самолётхои киркунандаи пуриктидор ва ба чанг тайёр нест.
  Машҳуртарин ҷанговар, Мустанг, танҳо як тобут бо болҳост. Танҳо Airacobra имкон дорад, ки бо тупи 37 мм-и худ газад. Самолётхои бомбаандози реактивй хануз тайёр карда мешаванд. Гитлер боз чй дорад? Албатта, дискотекахо, ки хануз каманд, вале онхо осебпазиранд. Албатта, ин барои Иёлоти Муттаҳида мушкилоти бузург аст. Хусусан ахлоқӣ, зеро осебпазирии ин гуна мошинҳо эҳсосоти таслимиро ба вуҷуд меорад.
  Хуб, кӣ мехоҳад, ки пас аз латукӯби кулл мурдан бимирад. Немисҳо аллакай дар ҳама тарсу ваҳшатангезанд.
  Аммо ҷанг идома дорад. Душвории асосй таъмини кушунхо аз он тарафи укьёнус мебошад. Хуб аст, ки занҷири ҷазираҳо вуҷуд дорад. Аммо барои немисҳо интиқол додани қувваҳо ҳанӯз осон нест. Таъмини лавозимоти ҷангӣ. Ин пешравиро дар Канада суст мекунад. Амрикоиҳо низ тавоно ҳастанд, хеле зиёданд ва техникаи зиёде доранд. Агар рухияи чангй ва муташаккилй бештар мебуд, онхо метавонистанд лашкари рейхи сеюмро ба бахр партоянд.
  Аммо бахт ба ҷасур ва хушбахтӣ ба қавӣ. Плацдарм васеъ шуда истодааст.
  30 майи соли 1945 аввалин танки Монстер, ки барои истифодаи ҷангӣ сохта шудааст, ба кор андохта шуд. Машина дорой бомбаи хеле пуриктидор ва чор гаубица буд. Бо вуҷуди ин, коршиносони низомӣ ба ин гуна бандура шубҳа доштанд. Бомбаро бо вазнаш бист тонна партофтан мумкин аст, ин гуна бомбаандозҳо аз рондани супертанк дар уқёнус беҳтаранд. Гузашта аз ин, масса хеле калон аст ва мошин гарон аст.
  Аммо Фюрер шахсан исрор мекард, ки "Монстр" -ро дар истеҳсолот гузорад. Бартарии ин тарҳро метавон як масофаи хеле тӯлонии тирандозӣ ҳисобид - то сад километр, қобилияти нисбатан қаноатбахши кросс ва зиреҳи ғафс. Аммо дар маҷмӯъ, то ҳол танҳо як нусха таҳия шудааст.
  "Каламуш" тамоман партофта шуд. Истифодаи батареяи ночизи силоҳҳои вазнин назар ба он ки бо як танк ин қадар бесарусомонӣ кунад, осонтар аст. "Монстр" дар ҳар сурат мушкилоти интиқоли як бомбаандози бузурги 1250-мм-ро ҳал кард. Баъзе харбиён чунин мешуморанд, ки чор гаубица лозим нест ва танкро бо як туфанг, вале калонтар сабуктар кардан бехтар аст.
  Аммо Гитлер ба андозаи калон ҷалб карда шуд. Онхо "Монстр"-ро сари вакт истехсол карда тавонистанд. Аммо то хол ин мошин худро чандон боваринок нишон надодааст. Ҳангоми фуруд омадан ман қариб дармонда будам, аммо ҳамааш хуб шуд.
  Ин супертанк, дурусттараш як таппончаи худгард ва қисман батарея метавонад аз ҳаво ҳамла кунад. Аз ин ру, тупхои махсуси зенитии худгард дар атрофи у давр мезаданд, самолётхои реактивй давр мезаданд.
  Мошин хеле суст бо суръати ҳамагӣ 20 километр дар як соат ҳаракат мекард. Ва он гоҳ дар замини ҳамвор. Дар муқоиса бо вай, E-300 қариб ба рӯбоҳи чолок монанд буд.
  Катерпиллархо садо медиханд ва двигательхои дизелй гурриш мекунанд. Моторхои турбинаи газ хануз ба ин гуна калон тайёр нестанд. Аммо дар хар сурат немисхо бо шохасари худ - танки вазнинтарин дар чахон фахр карда метавонанд. Дар аввал онҳо мехостанд, ки "Дора" -ро дар "Monster" насб кунанд. Аммо баъдан коршиносони низомӣ ба таври мантиқӣ қарор доданд, ки як мушакпардоз дар таъсир хеле харобиовартар хоҳад буд.
  Ва чӣ? Ҳама интизориҳо иҷро шуданд! Зарбахои бомба хакикатан харобиоваранд.
  Тупчии асосй чун анъана духтар буд. Хамин тавр шуд. Ва албатта қариб бараҳна дар як бикини. Он аллакай гарм аст, илова бар ин, гармии муҳаррикҳо дар худи супертанк вуҷуд дорад. Ва дастае, ки аз духтарон иборат аст. Зебоҳои пойлуч, ки аз сӣ зиёд нестанд. Чи кадар зуд дар атрофи мастодон мешитобанд.
  Пойхои барахнаю духтарак ба металлхо кунд мезананд. Ин хеле эротикист. Питер навраси хизматчӣ ба духтарон нигоҳ мекунад. Хаёлот ҳар гуна хаёлҳоро ба худ ҷалб мекунад. Масалан, бусидани духтарон ва ҷавондухтарон дар сари сина. Ман чунон мехоҳам, ки забонамро бар пистонҳои арғувон, мисли навдаи садбарг давонам.
  Петрус ҳис мекунад, ки камолоти худ варам мекунад, чунон ки ин нишон медиҳад. Ҷавон сурх мешавад. Кӯшиш мекунад, ки дар бораи чизи дигар фикр кунад. Масалан, онхо чй гуна танки ачоиб доранд. Бузургтарин мошини пайгирӣ ва воқеан дар ҷаҳон. Он мисли мушаки баллистикӣ мезанад, танҳо тирандозӣ камтар арзиш дорад.
  Писарбача муқовимат карда натавониста, боэҳтиёт пошнаи занро ламс кард. Духтар бо табассуми нафратангез ба наврас нигарист. Ҷавон зебо буд, тақрибан понздаҳсола ба назар мерасид ва албатта ҳатто хуб аст, вақте ки як ҷавони зебо ба шумо даст мерасонад.
  Ва ин каме гила аст... Духтар гиря мекунад:
  - Каме сила кунед!
  Петрус аз ин хеле хурсанд аст. Чӣ пой. Чизель, даббоб, пӯсти комилан тоза, ангуштони ҳамвор, нохунҳои тобнок. Каҷи ҳамвор аз пошна бо пӯсти эластикӣ. Он каме ноҳамвор ба назар мерасад. Петрус худро хеле ҳаяҷон ҳис мекунад. Ӯ дар ҳақиқат мехоҳад. Мутаассифона, гормонҳои наврас дар ақл ҳукмронӣ мекунанд.
  Писар пои духтарро ба лабонаш кашида, ба бусидан шурӯъ мекунад. Пӯсти занҳо хеле форам аст, бӯи гӯшти солими зебоӣ форам ва ҳаяҷоновар аст. Ту тамаъро аз ангуштони по то ка и пошна пушонда, тамаъкорона буса мекуни. Ва он ширин ҳис мекунад. Ва комилият ончунон варам кардааст, ки дар арафаи даридан аст!
  Петрус воқеан мехоҳад дасташро ба дарун бигирад ва худро сабук кунад, аммо ин хиҷолатовар ва нороҳаткунанда аст. Эй занон, шумо чӣ қадар матлубу дастнорасед.
  Нидои хашмгин шунида мешавад:
  -Элвиза, ту дар фоҳишахона нестӣ! Биёед ба кор равем!
  Духтар боэ®тиёт пои аз дасти писарак берун кашида пичиррос мезанад:
  - Имшаб вомехӯрем!
  Питер миннатдорона сар ҷунбонд. Вой, то шом интизор шудан чӣ қадар душвор хоҳад буд. Ва супертанки азим аллакай ба дашт расида, ба суи хатти фронт пеш рафт. Мошин дорои роҳҳои зиёде буд, ки тамоми поёнро фаро мегирифт. Қобилияти кросс дар ҳақиқат қаноатбахш аст, на камтар аз танкҳои вазнини Олмон. Суръат то андозае кам аст. Аммо дар оянда вакте ки дизельхо бо турбинахои газ иваз карда мешаванд, суръат хеле зиёд мешавад.
  Аммо ба ҳар ҳол, чунин колосс, ҳатто аз берун, мисли сангпушти воқеӣ ба назар мерасад ва ғайрифаъол менамояд.
  Хатто чанд нафар духтарон аз паси танк чахида давиданд. Чанговарон чахида, дандонхояшонро нишон дода суруд мехонданд:
  - Мо ҷаззоб ва тезкорем, духтарон зебоанд! Ва пойҳои мо бозича ва дандонҳои мо хеле тезанд!
  Духтарон аз ҷо хеста, чарх заданд. Баъзеи онхо дар сальто махсус чарх заданд. Онхо мисли паррандахо парвоз мекарданд.
  Петрус чанд муддат болои пулод нишаст. Ва баъд аз он ҷаҳида давид. Писарак низ пойлуч ва курта пушида буд. Бе мӯза давидан бешубҳа гуворотар аст. Хусусан вақте ки дар наздикӣ духтарон ҳастанд. Ва онҳо чӣ гуна пуштҳо, ва синаҳо ва пойҳо доранд.
  Петрус фарёд зад:
  - Шаъну шараф ба Рейхи сеюм!
  Духтарон бо як овоз наъра заданд:
  - Шаъну шараф ба кахрамонон!
  Танки азим аз хандаки хурде гузашт. Духтарон ва писарбача танҳо аз болои он гузаштанд. Ва онҳо босуръат давида рафтанд. Роҳҳои "Монстр" ба таври аҷиб ғафс буданд ва ҳеҷ роҳе барои вайрон кардани онҳо набуд.
  Якчанд самолётхои навтарини Xe-262 дар болои сар парвоз карданд. Мошинҳои хеле зуд. Онҳо мисли китрак мешитобанд, ҳатто ҳавои гармро каме бод мекунанд. Ҷанговарон чусту чолок ва дилфиреб мебошанд.
  Питер бо пои луч ба сангфаршхо андаке ногувор зад. Дард кардан гирифт. Писарак ланг-ланг шуда, шитофт, ки ба платформа баромад. Вай ба молидани ангуштони кӯфтааш шурӯъ кард. На он қадар хуб.
  Аммо дар маҷмӯъ зиндагӣ дар Олмон чандон осон нест. Аз соли 1942 инчониб иктисодиёт хакикатан ба пояи чанг гузашт. Ва хама чиз ба суи фронт кор кардан гирифт. Истехсоли пойафзоли тобистонаи бачагона амалан бас шудааст. Корҳо барои писарак хеле душвор мешуданд ва ин, албатта, дар артиш қаноатбахштар буд. Ва ҳамин тавр, кӯдакон аз шабнам то шабнам пойлуч ба мактаб давиданд.
  Ин умуман таҳаммулпазир ва ҳатто гуворо аст. Аммо дар тирамоҳ ё аввали баҳор, албатта, лаззат камтар аст. Ман аслан маҷбур шудам ба мактаб давида равам. Ва пояш гуё оташ месухт. Хусусан вакте ки барф борид.
  Петрус инро ба ёд овард... Баъд аз он шумо пойҳои худро фишурда, дасту пойҳои худро гарм мекунед. Баъд аз рун норма катъиян хурок хуред. Хол он ки кафшер барои немисхо бад нест. Хусусан вактхои охир, вакте ки аз Украина хосили фаровон руёнда шуд. Ва банан ва дигар меваҳо аз Африқо меоянд.
  Ман танҳо як-ду сол гурусна будам. Он гох Германия аз территорияхои забтшуда хурок мехурд. Аммо дар солхои охир хама чиз бехтар шуд ва барои оилахо хуроки серй мавчуд буд.
  Берлин умуман таассуроти як шахри сер-хурок ва бойро ба вучуд овард. Дар ин чо аллакай бисьёр объектхои нави бинокорй ба амал омаданд.
  Чанг давом дошт, ба самти му-ваффакиятнок табдил ёфта, кувваи зиёдатй ба амал омад. Ҳар як немис метавонист ба қарз ғулом бихарад. Ва ин бузург аст, ба гуфтаи фашистон. Петрус низ ғуломи шахсӣ дошт. Шумо метавонед бо он ҳар чӣ мехоҳед, кунед. Ва шумо бо ӯ чӣ кор карда метавонед ...
  Питер гӯштхӯрона табассум кард. Ман дар ҳақиқат мехоҳам бадани духтарро тарошидан. Писарак андешаманд шуд. Чаро ба ӯ ҳарам нагиред? Аллакай дар Рейхи сеюм ин корро қариб қонунӣ кардан мумкин аст. Ғуломон дар музоядаҳо фурӯхта мешаванд, ё шумо метавонед онҳоро бо қарз харидед.
  Модари Петрус ду писарбачаро қариб бепул овард. Писарон ҳиндуҳо буданд. Ва вакте ки пои луч кор мекарданд, хеле хунук буданд. Ва модар онҳоро бо қамчин ташвиқ кард. Пас аз он яке аз писарон бемор шуд ва мурд. Ба ҷои ин модараш як писари русро гирифт. Онҳо тобовартаранд ва ба зимистони нисбатан сабуки Олмон бе хароҷоти пойафзол ва либоси гарм тоб оварда метавонанд.
  Дигар ҳиндуҳо аз як деҳаи кӯҳистонӣ буд ва тавонист ба он одат кунад. Падари Петрус дар фронт халок шуд. Модар танхо монд. Бачахо тадричан кариб аъзои оила шуданд.
  Пётр хатто бо онхо бозй мекард... То ба сафи армия дохил шуданаш. Ин як имконияти хубест барои ба даст овардани пул. Ва ман хушбахт будам, ки дар қатори духтароне бошам, ки ба супертанки "Монстр" хидмат мекунанд. Албатта, он бонуфуз аст!
  Дар ин чо онхо колоннаи махбусонро пеш ме-раванд. Америкахо бо сари хам рох мераванд. Онҳо дар кайфият нестанд. Онҳо зиёнкоронанд. Посбонон бо кундаҳои милтик тела медиҳанд ва бо қамчин ҳуштак мезананд.
  Дар байни таслимшудагон хануз писарони хеле чавон хастанд. Тавре ки хоси наврасон аст, онҳо бисёр табассум мекунанд, хусусан вақте ки духтарони қариб урёну даббохтаро медаванд. Ҷанговарон асиронро таҳқир мекунанд ва ба сӯи онҳо санг мепаронанд. Писарон ҳуштак мезананд. Чунин аст додугирифти байнихамдигарй.
  Питер аз камараш таппонча гирифт. Ӯ воқеан мехост, ки ба сӯи маҳбусон тир занад.
  Васвасаи воқеан бузург. Оҳ, васвасаи шайтон. Оё шумо набояд барои худ қурбонии на он қадар арзишманд пайдо кунед?
  Петрус ба як марди пир ва як марди сиёҳпӯстро ҳадаф қарор медиҳад. Ин афсӯс нест. Писар мехоҳад аввалин кушторро дар ҳаёташ кунад. Вай кариб понздаҳсола аст ва то ҳол касеро накуштааст. Масалан, Фридрих қурбониёни зиёде дорад, аммо вай аз Питер калонтар нест.
  Петрус онро гирифта суруд хонд:
  - Вой бар ҳоли касе, ки ҷанг мекунад,
  Бо як олмонии пӯлод дар ҷанг ...
  Агар душман хашмгин бошад -
  Ман ҳаромро мекушам!
  Ва писарак тир мепарад... Масофаи таппонча хеле дур аст. Писарак хеле метарсид, ки пазмон мешавад. Ва ин шармовар хоҳад буд. Аммо сиёхпусти муйсафед меафтад. Амрикои африқоӣ дар рӯи ӯ хун дорад.
  Петрус гиря кард:
  - Ман туро Африка мекушам!
  Ва дандонҳояшро бардошт...
  Кушта шудани асири бе-силох касеро ба ташвиш намеандозад. Ин мисли майда кардани таракан буд. Немисҳо асиронро пеш мекунанд ва сурудҳои хеле дағалӣ доранд.
  Петрус аз худ хеле қаноатманд буд. Вай хеле аник тир холй кард ва аз даст надод. Чаро тирандоз нест?! Он хеле дақиқ мезанад! Ва ӯ ҳам ҷасорат дошт, ки як марди бесилоҳро парронад. Ва ин чизест, ки маро бештар илҳом мебахшад. На ҳама ба ин қодиранд!
  Писарбача аз танки супер ҷаҳида аз паси духтарон давид ва дод зада:
  - Мо ӯро дидем! Ва хеле дақиқ!
  Тупчии асосй бо мехру мухаббат мегуяд:
  - Офарин! Шумо мисли ориёии ҳақиқӣ ба воя мерасед! Аммо куштанро на танҳо маҳбусон, балки дар ҷанг низ ёд гиред!
  Петрус ҷавоб дод:
  - Тӯфон ва Викинг ва шамшери пӯлод!
  Бале, вай хеле хуб кард. Дарди ангуштони нозанинаш кунд шуда буд ва Питер акнун аз паси духтарон медавид. Бо вуҷуди ин, ҷанг мисли модар аст. Дар он хеле шавқовар аст.
  Масалан, Петрус дар хона вақтхушӣ карданро дӯст медошт. Махсусан бо даргиронидани гугирд ва ба пошнаи бараҳнаи гулом нигоҳ доштани онҳо. Онхо вахшиёна фарьёд зада, аз чо бархостанд ва чашмонашонро парешон карданд. Ҳиндӣ чашмони қаҳваранг ва рус чашмони кабуд доранд. Хандаовар... Дар байни ангуштони пой порчахои газетаро андохта, оташ задан хам хуб аст. Ва хеле дардовар аст. Ё ғуломони ҷавони аз меҳнат бемадор шуда, шабона бо қамчин бизанед.
  Петрус инстинктҳои ҳайвонии фашисти ҳақиқиро аз худ кард. Ва худаш ҳайвони ваҳшӣ шуд.
  Гитлер чунин гуфт: Замин дар зери хавфи чойгиршавй буд. Барои хизмат кардан ба устохои немис ба мо хамон кадар одамон лозиманд. Ин ахлоқи бераҳмро ташкил дод. Ва му-носибат ба дигар халкхо гуё гайриинсонй бошад.
  Аммо, аз тарафи дигар, режими тоталитарӣ ва тартиботи пурифтихори немисҳо таъсир расониданд. Истехсолот афзуд, на танхо истехсолоти харбй. Истехсоли яроку аслиха на танхо афзуд, балки роххо сохта, купрукхо, аэродромхои нишебу шах-рхо комат рост карданд. Аз ин рӯ, ҳанӯз имкон надорад, ки ин режимро якдилона баҳо дод. Таъсири муайян тавассути меҳнати гулом ва режими тоталитарӣ ба даст омад.
  Чанг давом кард, империя инкишоф ва инкишоф ёфт. Ҳам қудрат ва ҳам иқтисодиёт.
  Питер хеле дуру дароз давид... То даме ки худро хаста хис кард... Баъд шамоли дуюмашро гирифт.
  Вақт гузашт ва офтоб ғуруб кардан гирифт. Петрус аллакай хеле хаста шудааст. Ӯ ба офтоби сурх нигарист ва фикр кард, ки ин рӯз кай ба охир мерасад ва ӯ метавонад ба оғӯши зан дарояд. Ва ғайра.
  Барои каме парешон шудан, Петрус кӯшиш кард, ки ҳикояҳои падарашро аз Фронти Шарқӣ ба ёд орад. Ва аз Ғарб низ. Ба падарам муяссар шуд, ки дар Польша, Бельгия, Франция ва Россия чанг кунад... Ва чанг хеле бомуваффакият огоз ёфт. Бисёре аз немисҳо метарсиданд, ки он мисли Ҷанги Якуми Ҷаҳонӣ хоҳад буд. Аммо Гитлер назар ба Вильгельм донотар ва хушбахттар шуд. Душманонро пора-пора торумор кард. Немисхо чанд солдатро талаф дода, Польшаро забт карданд ва баъд дар Франция, Бельгия ва Голландия галаба карда, нобуд карданд.
  Чанг дар шарк касеро чандон тарсу вахм наовард. Галаба аз паи галаба омад. Аммо немисҳо ҳамон тавре ки ба нақша гирифта шуда буданд, пеш мерафтанд. Ҳама мӯҳлатҳо гузаштанд ва Русия мубориза мебарад. Ва он гоҳ офати зимистон. Падари Пётр дар барфхои советй халок шуд. Онҳо ҳатто ҷасадро наёфтанд. Петрус норавшан умедвор буд, ки падараш шояд дар асирӣ бошад ва зинда монд. Аммо маҳбусон ду маротиба иваз карда шуданд. Мо аз Русия бармегаштем. Бисьёр одамон маъюб шуданд. Дуруст аст, ки маҳбусон нисбатан кам буданд. Падар дар байни онҳо набуд.
  Он вақт Петрус ҳанӯз хеле ҷавон буд, ки ба фронти шарқӣ биравад. Вале мехост аз русхо интиком гирад. Аммо дар охири ширкати шарқӣ писар вақт надошт. Немисхо натичахои онро галабаовар на-шумориданд, гарчанде ки му-ваффакиятхо назаррас буданд.
  Хаво тамоман торик шуд... Супертанк бозистод. Ба духтарон лозим омад, ки газак хӯрда, бистарӣ шаванд. Хӯроки шом зуд буд, ғизои стандартӣ, шоколад, бананҳои хушк, гӯшти хушк.
  Петрус дар паҳлӯи дӯсташ нишаст. Вай ба писарак чашмак зад. Чаро бо як ҷавони ришдор кайф накунед? Петрус танҳо бо либоси кӯтоҳаш нишаст. Ҳайкалдор, лоғар, бо пӯсти равшан ва даббоғ. Чунин чизеро ҳис кардан хуб аст . Духтар сари синаи мушакхои Питерро сила кард. Писарак дар ҷавоб ӯро сила кардан гирифт.
  Онҳо худро ба оғӯш печида, якдигарро бо бӯса оббозӣ мекарданд. Петрус бокира набуд. Ҳанӯз дар мактаб ӯ аз як танфурӯши касбӣ дарси ишқ мегирад. Одатан, наврасон ба таври гетеросексуалӣ тарбия мешуданд. Бо назардошти гиперсексуализми худ, ба занон дастур дода шуд, ки ҳангоми пайдо шудани хоҳиш муҳаббатро омӯзанд. Петрус аллакай медонист, ки чӣ тавр ҳаловат мебахшад ва духтар ба зудӣ нола кардан гирифт.
  Аммо онхо аз ишк дуру дароз лаззат набурданд. Сигнал садо дод. Дар ниҳоят таппонча бояд тирандозӣ кунад. Ва баъд тупи пуриктидор ба харакат даромад. Духтарон ба гирду атроф шитофтанд, снарядро бо лебедка кашола мекарданд.
  Ба супертанки "Монстер" бомбаи вазнаш бист тонна бор карда шуда буд. Ва тайёр буд, ки онро ба сӯи ҳадаф туф кунад. Туп бо истифода аз радио нигаронида шуда буд ва аз боло "Рама"-5 коррекцияи оташро ба амал овард.
  Духтари тирандоз маълумотро дар экран иваз кард. Туфанг ях кард... Тупча ба теппае шабоҳат дошт, ки даҳони васеъ дорад. Ва хамин тавр тири чак-чак мезанад. Он аз акибнишинй ларзид ва сутуни оташ ба фалак зад. Духтарон ҳатто аз ақиб афтодаанд, вале дарҳол аз ҷояшон ҷаст.
  Ходими зарбазананда дар камони баланд аз уфук парвоз мекард. Хамин тавр тупи супертанк аввалин тири худро парронд.
  Тупчии асосй гуфт:
  - Дар ин сурат бе чанг сулху осоиш нест ва бе хайр абре нест! Мо имкони худро истифода бурдем.
  Снаряд бо хати рост кариб сад километр ва дар камон баланд бештар аз дусаду панчох километр парвоз кард. Параболаи ӯ ба стратосфера рахна кард. Ва вай дар як кунҷи шадид поён рафт. Парвоз якчанд дақиқа тӯл кашид ва ба мавқеъҳои мустаҳкамшудаи амрикоиҳо тундбоди ҳақиқии оташ афтод. Дар тули садхо метр хама чиз фишурда, вайрон шуд. Гуё сунамии оташборе ба амал омад. Ва барои якчанд батальонҳои пиёдагарди амрикоӣ рӯзи охирин воқеан фаро расид.
  Духтарак аз пуриқтидортарин бомбаандози сайёраи Замин як мушаки дигарро мехӯрд. Ва онхо тайёрй медиданд, ки ин мушти бисьёр-тоннаро ба сари душман фуроваранд.
  Сарканор ангуштони урёнашро ба ҳалқаи металлӣ молида, чир-чир кард:
  - Аммо ба ӯ таслим нашав, ва шумо ҳаюлоро ба торикӣ бармегардонед!
  Барои пур кардани барқ се дақиқа вақт лозим буд. Хеле зиёд, аммо тир аз ҳама силоҳ дар ҷаҳон чанд маротиба қавитар аст. Ва агар он зад, он ба назар намерасад, ки он кофӣ нест, ҳатто миёна ба назар намерасад.
  Духтарон хеле фаъоланд. Ҳадаф аз паи он меояд ва баррел бармегардад. Питер як лаҳза тасаввур мекунад, ки бо онҳое, ки зери чунин клуби Тор меафтанд, чӣ рӯй дода метавонад. Ва ӯ метарсад. Ин зарбаи оянда аст. Ин воқеан сайёра ба ларза меояд.
  Ва ҳатто вақте ки мушак парвоз мекунад, даҳшатнок аст! Ва он ба назар мерасад, ки хабари марг аст.
  Петрус, ҳатто илҳом гирифта, месуруд:
  - Мошини марг девона шудааст! Вай бидуни донистани ҳадаф парвоз мекунад!
  Духтаре, ки навакак бо писар хамхоба шуда буд, идома дод:
  - Мо табассум кардем, ин дафъа! Мо дар рахи сафед роҳ мерафтем!
  Ва тухфаи дуюм ба максадаш расид. Вай ба харифони худ чунон кувваи тарканда зад, ки дасту по ва порахо ба хар тараф дур парвоз мекарданд. Унсурҳои зараровар дар мавқеъҳои ИМА дар тӯли садҳо километр пароканда шудаанд.
  Хатти мудофиа аз тирборон карда мешуд. Амрикоиҳо онро мисли гунаҳкорон дар дӯзах доштанд, агар бадтар набошад.
  Осмону замин омехта буд, хама чиз сухтаву кафида буд. Осмон аз таркишхо чудо мешуд. Барқ дар саросари осмон дурахшид.
  Ва духтарон ракетаи сеюмро кашиданд. Мисли, барои шумо як табақ иловагӣ хоҳад буд. Петрус Фредерики Бузургро ба ёд овард. Ҳамлаҳои слэши имзои ӯ. Подшох хам ба русхо ва хам ба австрияхо сахт буд. Албатта, ба онхо ба андозаи махдуд таълим медоданд, вале пинхон намешуд, ки русхо бар Пруссия галаба карданд. Баръакс, таъкид шуд: азбаски худи Фридрихи Бузург ба русхо маглуб шуд, пас Гитлер чй кадар сард буд, ки ба Оренбург расида, гирифт. Ҳақиқат ин аст, ки Маскав ҳанӯз таслим нашудааст.
  Писарбача лебедкаро кашида, бо пошнаи урёнаш ба болт кадам гузошт ва дард ҳис кард. Пӯшидани кроссовкаҳо хуб мебуд, фикр мекард Питер. Он шаб дар охири моҳи май ва дар Канада аллакай хеле сард аст. Дар Мексика ҳаво аллакай гарм аст. Бо вуҷуди ин, шумо метавонед ҳатто дар фасли зимистон дар он ҷо офтоб кунед. Ва ҳамин тавр навраси пойлуч пойҳояшро зер кард.
  Питер аз фурсат истифода бурда, дастонашро ба таги духтар гузошт. Вай бо овози баланд гиря кард ва гуфт:
  - Ҳоло не, зебо!
  Духтари дигар дастонашро ба танаи Питер печонд. Ман мушакҳои ӯро сила кардам. Ман ҷисми бемӯй ва мушакро ҳис кардам. Ва вай теғи китфи тезро бӯсид, пӯстро бо лабҳояш ҳис кард. Ман онро санҷидаам. Аз бача буи чавонй меомад.
  Дар Рейхи сеюм пинхон кардани инстинктхо одат нест. Баръакс, занҳои хоксорро ба ҳар ҳол таҳқир мекунанд. Он чизе ки гӯё нацизм таълим медиҳад, ин аст, ки кас бояд табиӣтар, ба табиат наздиктар бошад. Ин маънои онро дорад, ки зан бояд мардонро дӯст дорад, ва муҳимтар аз ҳама дигар. Шахси арзанда, қавӣ, оқил, зеборо ҷустуҷӯ кунед. Ва Петрус воқеан зебост ва мушакҳои дарида дорад. Шумо мехоҳед, ки ӯро ба оғӯш кашед ва ба наздикӣ нигоҳ доред, сила кунед ва бибӯсад ё шояд кори ҷиддӣтар кунед.
  Боз як снаряди ракетй ба суи мавкеъхои армияи Америка шитофт. Вай дар камони баланд парвоз мекард, гӯё пантераи аз шуъла сохташуда камон мезад. Ва ӯ бо қабрҳои зиёди худ дар версияи оташ гирифт.
  Петрус аккос зад:
  - Ин воқеан як гамбити тобут аст!
  Ва писарак бо овози баланд хандид. Духтарон ба писарбача ру оварда, пошнаҳояшро мекӯфтанд. Ин ҳама ба назар чунин менамуд, ки панҷ-шаш духтар як ҷавонро масхара мекунанд. Ва Петрус ба худ хандид ва табассум мекард. Яке аз зебоиҳо пистони арғувонашро ба даҳони ӯ бурд. Чавон ба бусидану макидан гирифт.
  Петрус медонист, ки таъми он чӣ гуна аст. Мисли яхмос. Мисли Клубничка бо шоколад. Пӯсти зан то чӣ андоза хушбӯй аст, мисли халтаи асал. Ва ту ӯро чунон тамаъкорона мелесӣ...
  Аммо духтарон хам мезананду чич мекунанд. Ки дигар он қадар хуб нест. Аммо аз паи доду фарёди тахдидангези командир мебарояд ва зебосанамхо мегурезанд. Пойҳои гулобии онҳо медурахшад. Ва пойҳои урён ҷаҳанд.
  Ва он чизе, ки дар тарафи Амрико рӯй медиҳад, як даҳшати маъмулӣ дар кӯчаи Элмҳои сӯзон аст.
  Ракетаи чорум низ ба установкаи бомбаандоз бор карда шудааст. Ин бозӣ бо доминоҳои марг аст. Ҷанговарон азм доранд, ки то охири охир ғолиб оянд. Ва орзуи муваффақият дар дили ҳар як зани аслии ориёӣ ҷой дорад.
  Мусиқии Вагнер ба навохтан шурӯъ кард, то ҳаракати духтаронро шавқовартар кунад. Ин як чизи ҷолибест, ки бо симфония анҷом дода мешавад. Ва ракетаи чорум гузошта шудааст. Ба парвоз ба қуллаҳои баланд омода аст.
  Ва аз боло самолёти ТА-500 - самолёти бомбаандози дорой хашт двигатель наъл мекунад. Чизе, ки хеле даҳшатнок ва беҳамто ба назар мерасад. Шояд танҳо дискҳо таассуроти даҳшатноктаре ба вуҷуд оваранд.
  Ва тоқатнопазир ...
  Ва хамин вакт як табакаи парвозкунанда пайдо шуд. Вай мисли нури офтоб дар болои осмон лағжид. Ин суръат аст. Ва он шитоб мекунад, ки гӯё он чизи бениҳоят сард ва кайҳонӣ бошад.
  Петрус ҳатто ҳангоми рафтанаш суруд мехонд:
  Бо баҳонаи ҳадафҳо, инсонпарварӣ,
  Барои сохтани биҳишт дар рӯи замин...
  Фюрер ба рохи фашизм гузашт,
  Барои Шайтон маъбади даҳшатборе сохта шуд!
  Ва пас аз дод задан писарбача симро баровард. Ракетаи чорум ба хаво парвоз кард. Он атмосфераро бурид ва дар ҳаво бӯи хоси озон пайдо шуд.
  Ва дар ягон чо дар осмон диск як самолёти америкоии В-29-ро пахш мекард. Мошини калоне, ки болҳо дошт, аз даҳшати парвози мастодон сӯзонда шуд.
  Петрус месуруд:
  -Эҳсоси аҷиби сулҳ - шумо дигар дар гузашта нестед... Дар оянда шумо ба нури беохир мубаддал мешавед!
  Ва дар хакикат нури зиёд... Ва хама чиз бо чунин шуълаи кабуд месузад. Самолёти диска ба даддо самолёт зада, берун аз уфук гайб зад.
  Петрус давид, то сими дигарро кушояд. Не, ҷанг воқеан аҷиб аст. Ҳарчанд писар ӯро ба таври дигар тасаввур мекард.
  Ва баъд аз пирӯзӣ ба онҳо замин ва ғулом дода мешавад. Вобаста ба хиссаи харбй. Петрус лабонашро лесид. Кошки ман як ҳарами пурра гирифта метавонистам. У бо онхо кайфу сафо мекард. Хол он ки дар ин чо духтарон бисьёранд. Танҳо як саройи пурра.
  Ӯ ва модараш низ хоҳар доранд. Вай ғуломонро бо қамчин даъват мекунад.
  Ба немисҳо таълим медиҳанд, ки онҳо миллати олӣ мебошанд. Аммо дар асл, албатта, на ҳама чиз оддӣ аст. Писарбачаҳои рус ба бачаҳои олмонӣ хеле монанданд ва умуман беақл нестанд.
  Оё шумо фикр мекунед, ки ба онҳо чӣ нақш додан лозим аст? Онҳо намехоҳанд, ки ҳайвоноти хонагӣ бошанд. Аммо мо набояд худро баробар ҳисоб кунем. Петрус фикр мекард, ки бо русҳо мисли бародарони хурдӣ муносибат кардан мумкин аст. Онхо ба мукобили армияи гитлерй нагз чангида, мардонагй нишон доданд.
  Аммо амрикоиҳо устуворанд. Холо дар янкихо снаряди панчум cap дода мешавад. Ин маънои онро дорад, ки онҳо як муҳофизати хеле қавӣ доранд, ки бояд шикаста шаванд.
  Петрус бо асабоният мушти худро ба ҳаво ҷунбонд. Вай шахсан мехост, ки пулемётро гирифта тир кунад. Ё шояд боз ҳам беҳтар, ба монанди буриши қадим бо шамшер. Бо пӯлоди сард мубориза бурдан хеле ошиқона аст.
  Писарак онро гирифта суруд хонд:
  Ман замонҳои қадимиро ба ёд овардам - фавран савори асп,
  Ҳайвони бесабр бо суръат мешитобад...
  Як рӯз ҳам бе Ватан зиндагӣ карда натавонистам,
  Бигзор Ватанам аз тамоми кишварҳо хушбахттар бошад!
  
  Ва дар оянда галактикаҳо моро интизоранд,
  Фазохои бепоёни коинот...
  Чанговари фашистй хеле хуб аст,
  Ва ҳама махлуқот ба Рейх итоат хоҳанд кард!
  Духтарон ин сурудро шунида, бо як овоз нидо карданд:
  - Чӣ ҷанговар! Мачо ҳақиқӣ!
  Экипажи танки Герда ба территориям ШМА даромад. Ба штати машҳури Техас. Ҷой бо ковбойҳои сахтгир ва гангстерҳои худ машҳур аст. Дар ин чо мукобилати америкой хеле афзуд ва чангхои шадид ба амал омаданд. Янкихо, ки як вактхо дар территорияи худ буданд, сахт чанг мекарданд. Вазъияти Америка хеле вазнин аст. Танкҳо ва ҳавопаймоҳои Олмон аз ҷиҳати сифат баландтаранд ва ба миқдори зиёд истеҳсол карда мешаванд. Ва лашкари рангоранг хеле хуб меҷангад.
  Духтарон ба батарея тир холй карданд. Тупи асосии амрикоии калибри 76 мм барои E-50 тамоман хатарнок нест. Калибр барои пешонии моил низ 90 мм аст. Факат ба кирмакхо зарар расондан мумкин буд. Чанговарон чун харвакта бедарак тир холй мекарданд. Ва батарея хомуш шуд.
  Герда шишаи дурбинро пок карда гуфт:
  - Мо хеле хуб кор кардем. Акнун ба шимол равед!
  Магда бо андӯҳ бо овози худ гуфт:
  - Хамин тавр мо як хатои дигар мекунем. Ва ин як навъ лаънати мо гардид.
  Герда чашмонашро бо секунҷа давр зада, бо тааҷҷуб пурсид:
  - Дар кучо хато мекунем... Хамааш кариб аз руи план пеш меравад. Мексика дар паси мост ва ҳоло мо дар ИМА ҳастем. Ва барои ин, чунин душмане, ки Америка барин, дар акибгох мондан мумкин нест!
  Магда шитобон фаҳмонд:
  - Ман хатохоро дар маънои маънавй дар назар дорам. Мо нобино ва бечораем!
  Шарлотта хашмгинона гиря кард:
  - Чунин ба назар мерасад, ки мо аллакай тавофуқ кардаем, ки ба тавҳиди ориёӣ пайравӣ хоҳем кард. Ва шумо боз як баҳсеро навсозӣ мекунед, ки ба ҳеҷ кас лозим нест.
  Кристина пешниҳод кард:
  - Биёед кори Дюмаро бехтар мухокима кунем. Масалан, граф Монтекристо шахсияти мусбат ё манфӣ аст?
  Магда бо овози катъй чавоб дод:
  - Албатта манфӣ!
  Кристина сурх шуд ва эътироз кард:
  - Чаро ин ®олат то ®ол идома дорад?
  Магда мантиқан қайд кард:
  - Вай чӣ гуна бахшиданро намедонад!
  Шарлотта гиря кард:
  - Душманонамонро чй бояд бубахшем?
  Магда мӯи тиллоии худро ҷунбонда, гуфт:
  - Агар шумо намедонед, ки чӣ гуна бахшидан, зӯроварӣ боздошта намешавад!
  Герда бо сар ҷунбонд:
  - Дар ин чо чизе хаст... Вале оё зуровариро бас кардан лозим аст?
  Шарлотта дилпурона гуфт:
  - Ҷаҳон бар зӯроварӣ такя мекунад ... Вулқони хашм дар миқёс баланд мешавад ...
  Кристина бо ҳаяҷон такрор кард:
  - Шиддати «увваи олї... Њам бо дард ва ®ам бо тарс та риба мешавад!
  Герда сурудро бо завк тамом кард:
  -Танҳо тарс ба мо дӯстон медиҳад,
  Факат дард шуморо ба кор водор мекунад!
  Барои хамин хам бештар ва бештар мехохам
  Миномёт ба лашкар медарояд!
  Духтарон хомуш шуданд. Харакати Шерман онхоро парешон кард. Як тир ва танки Америка пора-пора шуд. Умуман, ин мошин барои немисҳо тамоман хатарнок нест.
  Ва инак, "Ҷодугар" меояд, вай кӯшиш кард, ки наздиктар шавад ва инчунин нобуд карда шуд. Герда бо ангуштони бараҳнааш джойстикро пахш карда, тир холӣ кард.
  Вай чунин як духтари зебои Терминатор шуд. Танки немисхо гузашта, чанд нафар сиёхпустонро торумор карда, хунро рахо кард.
  Магда бо нафас кашид:
  - Мо хамеша берахмй зохир мекунем... Ва мехру шафкат кай ба дили мо медарояд?
  Шарлотта ҷавоб дод:
  - Ва он гоҳ, ки мо тамоми ҷаҳонро ба даст меорем! Ин галабаи хакикии ирода хохад шуд!
  Кристина бо завқ месуруд:
  -Чашм ба чашм, хун ба хун... Дар гирду атроф мешитобем - боз кушем!
  Герда дандонҳои калону дурахшонашро мисли марворид баровард ва пичиррос зад:
  - Мо раҳмро намедонем! Ва мо намехоҳем бидонем!
  Магда китф дархам кашид ва гуфт:
  -Ту бо ман бахс карда наметавонӣ... Аммо Худо туро доварӣ мекунад!
  Шарлотта оромона қайд кард:
  - Ва дар Библия яҳудиён бо фармони Худо кушта шудаанд. Яъне Худованди мутаъол сулҳхоҳ набуд. Аммо ба ҳар ҳол, бештар аз он, ба ман таълимот маъқул аст - олмонҳо халқи Худо ҳастанд. Ин таълимоти оқилонатар аз Библия аст!
  Магда сарашро манфӣ ҷунбонд:
  -Шумо чизе намефаҳмед...
  Кристина мантиқан қайд кард:
  - Касе, ки тавоно бошад, ҳақ аст! Оё мо ба Техас ворид шудаем? Он гоҳ мо дар Ню Йорк хоҳем буд!
  Герда хандид ва хандид:
  - Муваффакият хамрохи мост... Чи тавре ки дар суруд гуфта мешавад, бо хар нокомй чй тавр мубориза бурданро донед... Вагарна муваффакиятро намебинед!
  Духтарон парешон шуданд. Ҳавопаймои амрикоии P-51 кӯшиш кард, ки аз осмон ба онҳо ҳамла кунад. Ин хеле хатарнок аст, зеро ин гурба ракета дорад. Магда мохирона маневр мекард. Духтарон - хар кадоми онхо метавонистанд танкро ронда, тир холй кунанд, онро аник зада. Ракетахо харчанд ба мошин хеле хавфнок наздик буданд, аз наздаш гузаштанд. Ҳавопаймои ҳамла ба ғарқ шуд, аммо ба пулемётҳои зенитӣ зарба заданд. Тухми амрикоӣ сӯрохҳо гирифт ва баландиро гум кардан гирифт.
  Дум дуд кардан гирифт, тамоми порахои металл, чубу тахта ва дигар чизхо канда шуданд.
  Герда хитоб кард:
  - Монанди ин! Ин бори дигар исбот мекунад, ки кӣ ҳақ аст ва танҳо як заиф аст!
  Магда қайд кард:
  -Ва боз бахти мо аз Худо вобаста аст!
  Герда дод зад:
  - Аз Худои ориёӣ!
  Кристина илова кард:
  - Ва аз чусту чолокии мо... Ё нохуши!
  Шарлотта хитоб кард:
  - Ва хам бо кувваи парчам ва чангхои тези кувваи кайхонй!
  Танк боз харакат кард ва мачбур шуд, ки оташ занад. "Грандхо"-2 пайдо шуданд. Умуман, танк ба Шерман монанд аст, аммо каме сабуктар ва каме баландтар аст. На силоҳи пешрафтатарин, балки нисбатан арзон. Албатта, барои немисҳо ин мошини безарар аст.
  Духтарон бо навбат тирпарронй карда, тупхои грандхоро торумор мекарданд. Онҳо парронд, аммо снарядҳои онҳо аз зиреҳи немисҳо ғарқ шуданд. E-50 мисли робот кор карда, қобилиятҳои бузурги ҷангиро нишон медод.
  Шарлотта бонг зад:
  - Зарбаи болгаи пулодй, субх ба сари мо дамид!
  Герда автоматй тир холй кард. Ва дар айни замон Ханси зеборо ба ёд овардам. Онҳо бо ӯ муҳаббат карданд ва ҳама чиз олӣ буд! Ҳанс низ як бачаи оқил аст, вай бисёр чизҳои ҷолибро гуфта метавонист. Масалан, дар бораи саргузаштхои гуногуни рохзанхо.
  Ҳикояи маликае, ки барои роҳзанон ба кабина табдил ёфтааст, ба Герда писанд омад. Ва он гоҳ ганҷҳо ёфт, аммо онҳоро ба худ сарф накард, балки лашкар ҷамъ кард ва ҷаҳонро забт кард.
  Албатта, образи чанговар - командир хеле таъсирбахш аст. Чӣ тавр онро такрор накунед. Ва шумо чунин китобро намехаридед, агар он чоп мешуд. Ҷангҳои кайҳонӣ низ ҷолибанд. Дар ин ҷо, масалан, фантазия дар бораи забт кардани ҷаҳонҳои гуногуни ситораҳо аст. Ориёҳои далер бо кентаврҳо меҷанганд...
  Вакте ки Герда ба хотир меовард, кентаврхо, яъне "Грандхо" нобуд шуданд. Ва танки немис боз хам пеш рафт. Аммо охиста-охиста. Катерпил ба минаи хеле пуриктидори бо радио идорашаванда дучор омад ва ролик, дурусттараш, якчанд ролик таркид. Металл аслан дарида, оби гарм пошида шуд. Герда қасам хӯрд ва ҳатто Магдаро лагадкӯб кард:
  -Ин Худои шумост, бо мо чӣ кор мекунад!
  Goldilocks ҷавоб дод:
  - Куфр накун...
  Духтарон чанд руз базӯр хоб накарданд ва ҳангоми иваз кардани майдони конькибозӣ рафта хобиданд.
  Баъд Герда боз дар ин бора орзу кард...
  Герда боз дар руъё пайдо шуд. Духтарро ғуломи шоҳзодаи бузургвор карданд. Вай канизи фахрй шуд ва либоси абрешимию махмал дошт. Таърих ба гуфтаи Андерсен, танҳо дар як варианти каме дигар такрор шуд. Дар рӯзи аввал Герда пойҳои худро дар мӯзаҳои наваш сахт молид ва фаҳмид, ки сарват танҳо ширинӣ нест. Ва абрешим дар тобистони Италия каме гарм аст. Ва таомҳои болаззат вакте ки шикам сер мешавад, он қадар хуб нест.
  Агар гурусна бихӯред, ширинии нони кӯҳнаро бо оби чашма муқоиса карда наметавонед.
  Ба гайр аз ин, Герда лозим омад, ки забонхои хоричй, хулку одоб, навъхои гуногуни одоб ва илмро омузад. Ва ин на он қадар ҷолиб аст, ки ҳаёти овораро пеш барад.
  Шумо метавонед дар хотир доред, ки шоҳзода чӣ гуна нақши гадоро орзу мекард.
  Герда кушиш кард, ки ба он одат кунад ва муддати дароз азоб кашид. Як сол гузашт. Ва аллакай ба назар чунин мерасид, ки вай ба ин ритми хастакунандаи зиндагӣ ҳамчун як канизи фахрӣ ҷалб карда шудааст.
  Бо тортҳо ҳар рӯз ва либосҳои қиматбаҳо.
  Аммо дар оинае, ки вай дар пеши назараш маросимро ичро мекард, ногахон бародари савгандояш Кай пайдо шуд. Писарак аслан калон нашуда буд ва дар тӯли солҳои тӯлонии ҷудоӣ тағйир наёфта буд, танҳо ӯ бо ранги кабуди носолим хеле рангпарида шуда буд. Дар қалъаи Маликаи Барфӣ, ӯ гӯё ях баста буд ва ҳоло ҳам кӯшиш мекард, ки аз яхбандӣ калимаи "Ҷовидон" -ро созад.
  Чизе, ки метавонад ба ӯ озодӣ диҳад.
  Аммо ба назар мерасад, ки ӯ муваффақ нашуд. Солҳои зиёд дар қалъаи ях нишастан чӣ гуна аст, ҳатто агар шумо сардиро эҳсос накунед?
  Ва дар атрофи шумо хирсҳои қутбӣ ва ҳайкалҳои ях ҳастанд?
  Герда ҳис кард, ки бародари номаш хеле бадбахт аст. Дар гирду атроф танҳо ях ва хирсҳои қутбӣ мавҷуданд, шумо пораҳои яхеро, ки мисли алмос дурахшонанд, ҷудо мекунед. Ҳатто бо назардошти он ки дили бародари номбурда ях кардааст, маълум мешавад, ки ӯ сахт норозӣ аст.
  Шояд ®атто ин бадбахтї ®азор бор бадтар бошад, ки дар синаат об ях кардї?
  Герда дод зад ва карор дод, ки гурезад. Вай ба ҳуҷраи худ рафт. Ростӣ, аз паси мӯза, куртаи гаронбаҳо ва либоси таги тунук мондам. Либоси кӯҳнаашро, ки ба латта табдил ёфта буд, ба бар кард, вале бодиққат нигоҳ дошта мешуд. Он сахт шуд ва пойҳои аз зону болоро фош кард. Духтар калон шудааст ва ба назараш тахминан сензда®сола аст, аммо дар асл вай даҳ сол калон аст. Чанд вақт аст, ки вай бародари фарзандхондаашро ҷустуҷӯ кардааст? Сездах сол боз, агар на бештар.
  Герда каме дудилагӣ кард. Шояд ақаллан чанд пойафзол бигиред... Ё либоспӯшӣ равед. Аммо ин одилона нест! Ва барои саргардон, латтаҳо дурустанд.
  Духтар салибро бӯсид ва ҳамин тавр пойлуч ба ҷустуҷӯи бародари фарзандхондааш рафт. Ақаллан вай акнун медонист, ки ӯ ба шимол дур аст. Дар роҳ ӯро посбонҳо пешвоз гирифтанд. Гердаро пойлуч ва латта дар тан дида, хайрон шуданд:
  - Шумо канизи фахрй хастед? Шумо чӣ гуна намуди зоҳирӣ доред?
  Герда дурӯғ гуфт:
  "Ман шоҳзодаамро ба хашм овардам ва ӯ ба ман амр дод, ки ба чор тараф равам, дар ҳамон латтае, ки ман барои хидмат рафтам."
  Посбон бо таассуф гуфт:
  "Шумо тамоми пойҳоятонро мешикаед, ман ба шумо ақаллан як ҷуфт пойафзол медиҳам." Духтари ман аз онҳо ба воя расидааст ва онҳо барои шумо вақти мувофиқ хоҳанд буд!
  Пойҳои духтар воқеан чунон кандакорӣ, зебо ва беҳифозат ҳастанд, ки онҳоро дар рӯи сангҳои тез тасаввур карда, беихтиёр эҳсоси раҳм меояд.
  Герда хоксорона чавоб дод:
  - Ман ба ин сазовор набудам... Барои худ нигоҳ доред ё фурӯшед!
  Марди ришдор сар ҷунбонда:
  - Бале, намекунам! Роҳҳои Итолиё барои пойҳои урёни духтар хеле сангин ва санглоханд. Гузашта аз ин, шумо аллакай ба сатҳи сахт одат накардаед. Ҳанӯз моҳи май аст ва ба зудӣ сард нахоҳад шуд, аммо шаб ман ба шумо як рӯймоли пасте медиҳам, то худро пӯшонед... То он даме, ки соҳибони нави хубро пайдо кунед!
  Барои духтар рад кардан номувофиқ аст.
  - Сипос! - чавоб дод Герда.
  Вай бо кафшҳои чарминаш, ки қариб пӯшида буданд, гирифт - зоҳиран духтараш онҳоро танҳо дар рӯзҳои ид мепӯшид ва як рӯймоли пасти ҳам, ки амалан нав буд. Вай ба посбони нармдил ташаккур гуфт. Пойафзолҳо воқеан бароҳат буданд, каме калон, вале муқаррарӣ. Дар онхо сайру гашт кардан бароҳат буд.
  Посбон ба у боз як пора нони рох доду табассумкунон гуфт:
  - Пойафзолҳои худро нигоҳубин кунед ва кӯшиш кунед, ки барои худ хонаи муносиб пайдо кунед.
  Аммо хамин ки ба кунч гашт, духтар кафшашро кашида ба китф овехт. Вай воқеан мехост, ки пои луч роҳ равад, аз пойафзоли қаср истироҳат кунад. Аввалхо рох гаштан гуворо буд, чанги рох пошнаи урёнамро тик мекард. Аммо баъдтар набудани одати тӯлонӣ таъсири худро гирифт. Пойҳои духтарак нармтар ва нармтар шуданд ва ба зудӣ неши сангҳо ва сӯзишро ҳис кард.
  Дере нагузашта, ҳар як қадам ба пошнаи урён бо чӯб задан ҳис мекард.
  Аммо Герда, ки дар умри на он кадар кутохаш тавониста буд, ки дар болои рахт овезон шавад, аз ин хичолат накашид. Охир, пои луч дар рохи санглох рафтан дардноктар аз он аст, ки пошнахоятон дар як мангал бирёнанд. Хатто дар тули як сол вай, канизами фах-рй, пазмон шуда бошад хам. Вай ба ин тоб оварда наметавонад.
  Герда дандонҳояшро сахттар фишурда, як қадам илова кард.
  Охири рӯз аз пойҳои урёни духтар хун мерехт, аммо ӯ таслим нашуда, дар хирман хобид. Ва рузи дигар боз бо рохи санглох ба рох баромадам.
  Ва пояҳои дарида сангҳои тезро кофта, духтарро азоб медоданд. Духтарак гох-гох пойхои шикастаашро ба об тар карда, пойхои буридаашро хунук мекард.
  Герда бо худ хӯрок намебурд ва ӯ бояд садақа хӯрад. Онҳо онро ба як духтари зебое, ки дар тан либоспӯшӣ дошт, пешкаш карданд.
  Дар аввал Герда мехост пойафзоли чарминашро фурушад ё ба хурок иваз кунад ва худаш пойафзол пушонад, ки ин осонтар буд, вале баъд аз ин фикраш дигар шуд. Пойҳояш хеле зуд ноҳамвор мешуданд, пояҳояшро каллус пахш кардааст ва ба ӯ, махсусан дар фасли гармо пойафзол лозим набуд. Аммо вай бо ду писарбачае вохӯрд, ки аслан аз гуруснагӣ мемурданд.
  Писарбачахои хеле лоғар, пӯсту устухонҳо, баданашон бо латтаҳо базӯр пӯшида, пойҳои урён ба замин афтодаанд.
  Духтар он чизеро, ки дар халта ҷамъ карда буд, ба онҳо ғизо дод, сипас онҳоро дар як мағозаи савдогар фурӯхт, албатта бо тахфифи калон, қариб пойафзоли нав. Хӯрок харида, бо як рӯймоли камин барои бачаҳо мондем.
  Онҳо дар тӯли солҳои зиёд бори аввал хӯрок мехӯрданд.
  Албатта, Герда ба таври саховатмандонаи масеҳӣ рафтор мекард. Гузашта аз ин, тобистон буд ва шабона бо рӯймол пӯшидан лозим набуд. Аммо вақте ки майдонҳои саховатманди Итолиё ба охир расид, духтаре, ки ба шимол роҳ мерафт, ба Алп расид. Ва дар он ҷо рӯзона гарм, вале шабона сард аст. Ва деҳаҳо хеле камтар маъмуланд, шумо бояд гурусна шавед.
  Духтари гурусна ба маънои томаш ғафлат мекунад.
  Рузе сармои тобистон омаду латтахо ях карданд. Духтар як ҷунбиш карду либосашро тамоман пора кард. Вай худро бараҳна ва беҳифозат дид. Бояд латтаҳоямро бардошта, зуд роҳ равам. Шабона бараҳна хоб кардан мумкин нест - ин ҷаҳаннам аст. Герда шабу руз нахобид, вале пагохй андаке поинтар фуромад ва гарм шуда хобид. Баъд вай боз тамоми шаб рох гашта, рузи нисфирузй ба фермаи кухистон расид.
  Духтар аз шодӣ дод зада, дастонашро ҷунбондан гирифт. Симои вай аллакай шакл гирифта буд ва вакте ки марде пайдо шуд, Герда шитофт, ки худро бо дастонаш пушонад.
  Ҷавоб чунин буд:
  - Вой, ту ваҳшӣ ҳастӣ!
  Соҳибхона розӣ шуд, ки ба Герда либоси оддӣ ва кӯҳна диҳад, аммо дар иваз ӯро маҷбур кард, ки ду ҳафтаи тамом ҳезум реза кунад ва бо рокер дар сатил об кашад.
  Илова бар ин, шумо инчунин метавонед бо гузоштани сангҳо сӯрохи деворро пур кунед.
  Духтар то бемадоршавӣ кор карда, танҳо нони кӯҳна ва шири турш мехӯрд. Соҳибхона ӯро даъват кард, ки бимонад, аммо Герда дурӯғ гуфт, ки вай ба ҳаҷ рафтааст. Нохост мушти кӯҳӣ ба ӯ як навъ палоси сӯрох дод, аммо ҳадди аққал ту бараҳна нестӣ. Ва хатто як пора нонро ба рох напартофт.
  Ва ин барои духтаре аст, ки дастонаш аз меҳнат пур шуда буд ва то хастагӣ дар гек кор мекард.
  Герда маҷбур шуд, ки бо шиками холӣ равад. Ва дар куххо дехахо каманд ва худи Алп калон аст, дар куллахои куххо хатто дар тобистон барф меборад. Духтари гурусна алаф, бедаро канда, арчаро мечашид. Дар давоми даҳ рӯз вай чунон лоғар шуд, ки ба ҷуз пӯсту устухон чизе набуд. Ман ҳатто натавонистам, ки мурғро хом хӯрам.
  Вай аз ширидани яхбандӣ беэътиноӣ намекард ва хавфи гирифтори дарди гулӯро дошт.
  Баъд боз ба ферма дучор омадам. Дар он ҷо се рӯз заҳмат кашид, аммо ба қадри кофӣ хӯрд ва барои роҳ ба ӯ каме хӯрок доданд. Аммо бадтарин чиз дар баландкух хунукии шаб буд. Духтарак рузона мехобид ва шабона бо пойхои урёну лучаш сангхои тезро пой мезад. Баъзан гургхо вой мезаданд, чанд бор Герда ба варта меафтад ва кариб меафтад, вале такдир уро хифз мекард. Гарчанде ки шабона аз байни кӯҳҳо гузаштан тарси зиёде вуҷуд дорад. Ва гурусна ...
  Чизе мисли ҷаҳаннам яхбаста.
  Ҳангоме ки Ганнибал аз кӯҳҳои Алп ба Италия гузашт, нисфи лашкари ӯ ва тамоми филҳояш мурданд. Ва дар ин ҷо гузариш аз ҷониби як духтари хурдсол, хуб, ҳатто як духтари калонсол барои солҳо анҷом дода мешавад.
  Пойҳояш сангҳои тезро аз сар гузаронданд, қабати яхро шикастанд, танаш хаста шуда бошад ҳам, қаҳрамони далерро аз болои қуллаҳо мебурд.
  Вакте ки Герда аллакай дар арафа буд, дар рох ба фермаи дигар дучор омад ва боз дар он чо хурок пайдо шуд. Соҳибхона меҳрубонтар баромад ва ба духтар куртаю пойафзоли кутоҳ пешниҳод кард, аммо Герда рад кард ва гуфт, ки вай аллакай ба сангҳо ва хунук одат кардааст ва пойҳои луч назар ба пойафзоли пуршуда хеле осонтар мегаштанд. Соҳибхона барои сафар ба мо як халта хӯрок дод.
  Герда каме дудилагӣ карда, бо пойҳои бараҳнааш болои сангҳои тез қадам мезад, аммо каллусҳои канори он ҳатто форам буданд.
  Албатта, ин духтаракро вазнинтар кард, вале ба вай имкон дод, ки боз як-ду хафта беист рох равад. Баландкух ба охир мерасид, куххо торафт паст мешуданд. Ва Герда аз душвортарин китъаи рох: куллаи куххои Альп гузашт.
  Ба чунин коре ба пои луч ва бо либоси сабук монанд кардан ба корнамоии Геркулес аст. Ва кӯдак ҳама чизро кард.
  Ҳоло вай худро дар Швейтсария мебинад, ки дар он ҷо корҳо каме сабуктаранд ва хоҷагиҳои деҳқонӣ бештар маъмуланд. Гузариш Гердаро кувват дод ва вай дар кухсор хунук нахурд ва хатто бинии обро хам нагирифт. Чаро худоён нотавононро дӯст намедоранд, балки ба тавоноён мукофот медиҳанд?
  Ва ин дар бораи кахрамонй ва далерй, ки ба суфта кардани санг кодир аст, сухан меронад.
  Герда пай дар пай рох мегардид, дар фермахо меистод, кор мекард ва баъзан суруд мехонд. Зиндагии саргардон ба ӯ гуворо ва ошно аст. Рӯзҳо тезтар ва сахттар мегузаранд. Такдир то ин дам духтарро аз одамони бадкирдор, горатгарон ва тачовузкорон хифз кардааст. Бо вуҷуди ин, Герда дигар он қадар хурд нест ва метавонад таҷовузкоронро ҷалб кунад. Аммо то ин дам ҳама чиз хуб буд.
  Аммо боре ба ӯ як роҳзан ҳамла кард. Уро афтонд, духтар ба сараш санг зад. Ва он гоҳ, дар як девонавор вайро ба қатл расонд.
  Ҳамин тавр, духтар аз Швейтсария гузашта, вориди Бавария шуд. Тобистон аллакай аз кулла гузаштааст, вале дар дашт, хатто шабона хам хеле гарм аст. Ва роххо он кадар санглох нестанд. Рафтан хеле хурсандиовар буд. Мо ба пунктхои ахолинишин зуд-зуд дучор меомадем, бо озука ягон мушкилие набуд. Герда, ки дар вакти нопурра кор мекард, пулро сарфа карда, либосашро бо либоси зеботару навтар нав кард. Аммо вай пойлуч рафтанро афзалтар медонист, хусусан аз он ки пояш нисбат ба мӯза сахттар шуд.
  Ва бе пойафзол пойҳои шумо хеле сабуктар ва пиёда мешаванд.
  Аммо вақт гузашт. Духтарак ба шимол рафт. Тобистон гузашту тирамоҳ фаро расид. Борони сард борид ва Герда худро дар шимоли Олмон дид. Вай пойҳои урёнашро аз байни кӯлҳои яхбаста пошида, каме сардиро ҳис мекард. Аммо Герда аллакай чунон шинос аст, ки вай тасмим гирифт, ки пойафзол ва курта нагирад ва худро танҳо бо як рӯймоли пашмин маҳдуд кунад. Вай боз шабро танҳо рӯзона гузарониданро афзалтар донист ва шабона поймол кунад.
  Пойҳои урёнаш қишри яхро мешикастанд ва зангҳои кафи пойҳо қариб хушбахтиро ҳис мекарданд.
  Ҳамин тавр, он аз шимоли хеле сераҳолии Олмон гузашта, ба баҳр расид.
  Ман ба мавҷҳое, ки пошида, ба соҳил мерасиданд, нигоҳ кардам. Вай пойҳои хастаашро ба оби шӯр тар кард. Вай дар об, ки қариб гарм менамуд, пошида.
  Бо хушкӣ дигар ҷое нест, ки аз баҳр гузаштан ғайриимкон аст. Ватани ӯ Дания нисбатан наздик буд. Духтар ногаҳон мехост, ки ба зодгоҳаш Копенгаген баргардад. Шояд модаркалони худаш зинда бошад. Гузашта аз ин, маълум нест, ки минбаъд чӣ гуна бояд идома ёбад.
  Аммо Герда дар канори баҳр болои сангреза нишаст ва пас аз андеша кардан фикри баргаштанро рад кард. Агар роҳи дигари раҳоӣ набошад, пас шумо бояд киштиеро пайдо кунед, ки ба шимол меравад, ба ях расида, сипас ба қутби шимолӣ ҳаракат кунед. Зеро, ба эҳтимоли зиёд, қалъаи маликаи барфӣ дар он ҷо ҷойгир аст.
  
  Хуб, агар лозим шавад, вай чунин киштӣ меёбад, аммо ҳоло ба бандар равед.
  Баъд Герда хакикй аз хоб бедор шуд. Шарлотта китфашро афшонда, хотиррасон кард:
  "Онҳо куртро кайҳо таъмир карданд, аммо намехостанд моро бедор кунанд." Кӣ амрикоиҳоро тамом мекунад?
  Герда нимхоб шуда қайд кард:
  - Барои задан не, балки тамом кардан? Ин эътимод ба худ аст!
  Кристина фарёд зад:
  - Чаро шумо то ҳол ба он шубҳа доред?
  Герда муйхои барф сафедашро чунбонд:
  - Не! Принсипӣ чӣ гуна шубҳаҳо вуҷуд доранд! Оё мо дар саросари ҷаҳон ҷанг накардаем?
  Кристина хандид:
  - Аксари ҷаҳон ... Ва ҳамааш кай мешавад!
  Магда бо ғазаб қайд кард:
  -Бе Худо ба чизе ноил намешавем!
  Духтарон бо як овоз фарьёд заданд:
  - Кофӣ! Дар бораи дин як сухан нест! Мо мехоҳем дунёӣ бошем!
  Ва танк ба рафицони худ расида, ба харакат даромад. Мошин бемалол мепарид. Моторхои турбинаи газ ба осонй тела дода, цистерна дар рохи автомобильгард хафтод километр суръат гирифт.
  Аммо дар ин чо, албатта, бо рох сусттар кадам мезаданд. Герда бо табассум аз дугонахояш пурсид:
  - Ман ҳайронам, оё шумо фикр мекунед, ки Вашингтонро тӯфон бояд гирифт ё Амрико аввал таслим мешавад?
  Шарлотта пешниҳод кард:
  -Ин мисли афсона мешавад!
  Герда табассум кард:
  -Ин мисли афсона аст?
  Шарлотта дабдабанок гуфт:
  - Ҳар қадар дуртар равӣ, ҳамон қадар бадтар мешавад!
  Герда ногахон гуфт:
  - Ва ман орзу доштам, ки духтарча шудам. Тақрибан мисли қаҳрамони Андерсен, танҳо драмавӣтар!
  Кристина бо меҳрубонӣ гуфт:
  - Драматиктар... Хм, агар Андерсен дар бораи танки мо навишт?
  Шарлотта бо энергия тасдиқ кард:
  - Ана тамом! Чунин аст, ки танки мо ба таппончаи худгард ошиқ шуд ва онҳо баҳс мекарданд, ки кадоме аз он сардтар аст. Баъд таппончаи худгард ба металл фиристода шуд...
  Кристина ислоҳ кард:
  - Ё шояд на фацат таппончаи худгард, балки танк хам бошад... Ва онхо дар оянда терминаторхои робот шуданд. Ва ба чои тупу пулемётхо бомбахои чангй мебурданд.
  Герда месуруд:
  - Пештар дар хандакхо ях мемонданд, бобохо нола мекарданд... Холо бошад, гиперплазма хаками такдир аст!
  Кристина пойҳои бараҳна ва хеле зебои худро боло бардошт ва гуфт:
  -Дар қасри шоҳзодаҳо як сенсация эҷод мекардам... Ва ту ҳам!
  Герда бо ин розй шуд:
  - Мо чоргонаи дилрабо дорем!
  Магда пои Кристинаро сила кард ва ѓурѓур кард:
  - Бале, ҷисми зан зебост!
  Герда ба Магда бо шубҳа нигарист:
  - Бори охир кай мард доштед?
  Духтар бо ғазаб ҷавоб дод:
  - Худатон медонед!
  Шарлотта пешниҳод кард:
  -Шояд маҳбусонро масхара кунем?
  Герда оқилона қайд кард:
  - Аввалан мо бояд онҳоро дастгир кунем! Ва он гоҳ мо ғалабаи қатъӣ хоҳем дошт! Бо шиканҷа ва хун!
  Шарлотта, он шайтони сурхрӯй дандонҳояшро нишон дода, фишурда кард:
  - Ва ман хунро дӯст медорам!
  Танке, ки дар он зебоён савор буданд, ба чанг даромад. Ин дафъа чор Першинг садди рох шуд. Танкхои каме хавфноктар тез-тез тир холй мекарданд. Чанговарон бо навбат тир холй мекарданд. Факат як снаряд ба Е-50 бархурд ва танкхои Америка хомуш шуданд. Ҷанг кӯтоҳ буд, ним дақиқа. Имконияти муқовимат ба силоҳи немисҳо вуҷуд надошт.
  Баъд Шерманхо пайдо шуданд. Духтарон аз дур ба онҳо заданд. Мо якчанд маротиба задем. Хамсояхо кори бокимондаро ба охир расонданд.
  Баъд немисхо пеш рафтанд. Мо як батареяро бо силоҳҳои партофташуда ёфтем. Аммо, чунон ки маълум шуд, на ҳама чиз оддӣ аст. Тупхои партофташуда камуфляж шуда, аз паси камин тири дакик ва харобиовар мекушоянд.
  Духтарон ҷавоб доданд. Американхо хомуш шуданд. Аммо зиреҳи танки онҳо борҳо харошида шуд.
  Герда қайд кард:
  -Агар мо ба худ эътимоди бештар ва зиреҳи заифтар медоштем, бояд ҷаноза баргузор мекардем!
  Магда бо ғазаб гуфт:
  -Аммо он го® ®атман медонистед, ки мо чї гуна Худо дорем!
  Герда сахт чавоб дод:
  - Дар умри ояндаам генерал шуда, фармондеҳии артишро ба ӯҳда мегирифтам.
  Шарлотта гиря кард:
  - Ман якбора ду лашкар мегирифтам!
  Кристина хандид ва илова кард:
  - Ва шумо хурдед! Чаро якбора чор не!
  Герда хандида гуфт:
  - Не, беҳтар аст, ки фавран миллиард ё триллион дошта бошед!
  Духтарон хандиданд ва хатто пешониашонро хам заданд. Баъд танки онхо пеш рафт. Ба мо лозим омад, ки аз пулемётхо тир холй кунем. Якчанд дазор янкиро даравида. Дар ин чо америкоиён якравонатар мечангиданд. Ва байракчаи сафедро ба канор напартофтанд.
  Тупхои худгард "чодугархо" пайдо шуданд, ки пуриктидор не, балки чусту чолок мебошанд. Духтарони онҳо парронданд, гарчанде ки онҳо дар худ як ду зарба гирифтанд.
  Яке аз "Ҷодугарон" ҳатто пас аз зарбаи дақиқ рӯй гардонд. Духтарон
  Cooed:
  - Мо олӣ ҳастем!
  Ва боз снарядхо фиристоданд. Онҳо онро хеле дақиқ гузоштанд.
  Дар ҳоле ки ҷанговарон бе тарсу ҳарос меҷангиданд. Аммо дар рох ба батареяи тупхои вазнини 120 миллиметра дучор омаданд. Дар ин чо аллакай мо бояд манёвр кунем. То Худо накунад, оғӯши марговарашонро набӯсаанд.
  Снарядхо кариб дар наздикй парвоз мекарданд.
  Герда аз дур оташ кушод. Аввалин таппончаи америкой хомуш шуд.
  Баъд зарба ба дуюм ва баъд ба сеюм.
  Магда пичиррос зад:
  -Худо моро нигахбон бошад!
  Снаряд ба пластинкаи болоии фронталии Е-50 бархурд, аммо 250 мм дар кунчи тухфаро аз худ дур кард. Аммо дар муқобили силоҳи немисҳо амрикоиҳо наҷот надоштанд. Ҷанг бокс аст, аммо дар ин ҳолат фашистон дастҳои хеле дароз доштанд.
  Шарлотта хандида гуфт:
  - Чунин яроку аслиха... Ва чй тавр ба гушти мулоим табдил ёфтанд!
  Герда бо овози изтироб эътироз кард:
  - Чунин тупхои калонро самолётхои хучуми мо дида метавониста бошанд. Охир, ин калибр барои мо хавфнок шуда метавонад, алалхусус агар он ба тарафаш барояд!
  Кристина гиря кард:
  - Ман симои олиҷаноб дорам, аммо лётчикҳои мо ҳаккоранд!
  Гаубицаи 155 миллиметра низ тир холй кард. Дуруст аст, ки дақиқии он барои як танки Олмон кофӣ нест. Чунин авбош, координация надоранд. Аммо душман пашша нест! Ва баландии E-50 тақрибан ду метрро ташкил медиҳад - танк хеле кабуд шуд.
  Шарлотта гаубицаро пӯшонд ва бо ангуштони бараҳнааш тупҳоро бо джойстик нишон дод ва фарёд зад:
  - Ман дар ҳақиқат олӣ ҳастам!
  Кристина қалбакӣ кард:
  -Таърифи шумо якранг аст!
  Шарлотта бо розигӣ сар ҷунбонд.
  - Ҳа! Мо ба шумо техникаи муқаррариро нишон додем! Вақти он расидааст, ки ба болопӯшҳо гузаред!
  Магда тоб оварда натавониста гуфт:
  - Бо мадади Худо, табиист!
  Дар нимаи аввали мохи июнь кушунхои рейхи сейум ба Торонто наздик шуда, калонтарин шахри Канадаро ихота карданд. Амрикоиҳо кӯшиш карданд, ки ба як минтақаи калони аҳолинишин часпида гиранд. Ва онҳо ба он ҷо лашкар оварданд. Немисхо, аз руи анъана, шахрро ихота карда, кушиш мекарданд, ки ба нуктахои осебпазиртар зарба зананд. Бузургтарин набардҳо бо иштироки зиёда аз якуним миллион сарбоз дар ҳар тараф ба амал омаданд. Автоматҳои америкоӣ аз автомати немисӣ, махсусан аз моделҳои навтарини МП-54 ва боқимондаи таҷҳизот аз ин ҳам зиёдтар пасттар буд.
  Амрикоиҳо дар ҷангҳо чандон устувор нестанд. Аксари онҳо ҳангоми тирпарронии артиллерия пинҳон шудан ё ҳатто таслим шуданро афзалтар донистанд - хусусан агар онҳо ба дег даромаданд.
  Агар шумо бо немисҳо ҷанг кунед, шумо набояд тарсид! Ва аскарони советй аз ин наметарсанд, вале дар хакки америкоиён шубхахои калон ба вучуд омадаанд. Бо вуҷуди ин, янкиҳо меҷанганд ва пешравӣ ба немисҳо зарар меорад.
  Супертанки Monster ба сӯи Торонто пеш мерафт. Акнун ба вай лозим омад, ки шахри калъаи мустахкамшударо бомбаборон кунад. Тупчии асосй Адала аз ин як андоза хафа шуд. Зеро дар вакти тирборонкунй бояд бисьёр гражданинхо халок шаванд.
  Ин ҷавонзан аслан бадкор набуд. Аммо вай тайёр аст, ки вазифаи худро дар назди Рейхи сеюм ичро кунад.
  Ҳаёт як чизи мураккаб аст. Адала немиси зотй набуд. Вай падари рус дошт, ки ин, албатта, симои ӯро вайрон кард. Аммо модараш расман иддао кард, ки вай Адаларо аз олмонӣ бурдааст. Худи духтар аз ин ишораҳо хеле мураккаб буд. Вай соли 1942 ба фронти шаркй рафт, вакте ки Фюрер барои дар чанг истифода бурдани занон ичозат дод.
  Вай муддате чун снайпер мечангид. Вай бо дакикат ва холхои хубаш фарк мекард. Салибхои оханини классхои якум ва дуйум гирифтанд. Сипас салиби хизмати ҳарбӣ дар нуқра ва тилло. Ва инчунин салиби снайпер, аввал бо нуқра, баъд бо тилло. Вай дар штурми Лондон иштирок дошт. Баъд вай худро боз дар фронти шаркй дид. Вай унвони яке аз беҳтарин снайперҳои Рейхи сеюмро гирифт. Вай салиби снайперро бо тилло ва алмос, инчунин Салиби Найтс аз Салиби оҳан гирифт.
  Вай ҳамчун тирандози асосӣ ва фармондеҳи супертанки Monster таъин карда шуд. Ки хеле бонуфуз аст.
  Адала, албатта, тупчии класси олист. Ва вай снайпери мохиру маккор буд. Ва вай чор генерали советй ва зиёда аз чил офицер дорад. Адала ба русхо бо эхтиром муносибат мекард. Онҳо дар ҳақиқат якравона муқобилат карданд. Масалан, духтарак дар ҳамла ба Севастополь иштирок кардааст. Ман кахрамонии бузурги кушунхои советиро дидам. Баъд вай хам дар канори Сталинград ва хам дар худи Сталинград чангид. Вай инчунин бо бритониёҳо меҷангид - инчунин ҷиддӣ, гарчанде ки ҷанговарони хуб мисли русҳо нестанд.
  Адала аз ҷароҳати вазнин наҷот ёфт, аммо аз тир ва пораҳои пора чанд маротиба каме харошида шуд. Ҳамин тавр, хатари ҳаёт вуҷуд дошт. Духтар дар набард сахтдил буд ва акнун худро кариб мисли каламуши акибгох хис мекард. Дар ҳақиқат як силоҳи "Монстр" аз масофаи дур ва боз чорсад миллиметр зиреҳи хӯлаи.
  Шумо дар чунин танк худро чандон далер ҳис намекунед. Ва он гоҳ дар атрофи шаҳр тирандозӣ кунед. Охир, снайпер танхо хизматчиёни харбиро мекушад. Ва инҷо...
  Адала фармони тирандозиро дода, пичиррос зад:
  - Худоё дилҳои моро пок гардонад!
  Ана, Петрус давида истодааст. Писари зебое, ки танҳо шортҳои ба ӯ мувофиқро дар бар дошт - дарида, даббоб, бо симои хуб. Писарак зебост ва духтарони зиёде ба ӯ бо ҳавас менигаранд ё ҳатто кӯшиш мекунанд, ки ба ӯ даст расонанд. Адала ба онхо сахт дод мезанад, ки ин корро ошкоро накунанд. Бале, ва онҳо метавонанд наврасро дар атрофи худ кашола кунанд. Бадан хануз ба камол нарасидааст, понздах нафар духтарони солиму баркамол хастанд. Беҳтар аст, ки мардони калонсолро ҷустуҷӯ кунед.
  Петрус аз оилаи камбизоат аст; Албатта, ӯ дар гирифтани кор дар супертанк бахти калон хоҳад дошт. Дар ин ҷо онҳо бештар пардохт мекунанд ва нисбатан бехатаранд.
  Аммо вакте ки наврас асири худ - марди пири сиёхпустро тир зада куштааст, Адалро табъи нохуш гузошт.
  Шумо дар ҳақиқат як одами бесилоҳро кушта наметавонед, ин зишт аст. Шояд дуруст аст, ки тирпарронӣ ба пирамард шахсан талафоти камтар аст - ин қадар афсӯс нест. Аммо он ҳанӯз ҳам ногувор аст.
  Адала ба Петрус чизе нагуфт, вале тасмим гирифт, ки агар лозим шавад, ба писарак ягон найрангбозӣ мекунад. Дар ин миён бигзор кор кунад... Адала тасаввур кард, ки бачаро чй тавр мезананд. Ман ҳайронам, ки оё ӯ дод мезанад?
  Боре духтаре дар бораи писари Стенка Разин китоб хонд.
  Писарбачаи тақрибан сездаҳсола ҳамроҳи падараш боздошт шуд. Муйсафед фахмост, ки исьёнгари машхур аст, ки хунрезй кардааст. Аммо писар ҳоло ҳам кӯдак аст. Аз ӯ пурсед, ки кадомашро.
  Аммо ёвари Корнил ба сардори собиқи низомӣ ба таври дигар арзёбӣ кард. Ва ӯ пешниҳод кард, ки писарбачаро бо ҳавас бозпурсӣ кунанд - чӣ мешавад, агар медонист, ки ганҷҳои падараш дар куҷо ҷойгиранд.
  Писари Стенка Разинро ба таҳхонаи шиканҷа бурданд. Писарак кӯшиш кард, ки рост нигоҳ кунад ва худро фахр кунад. Ҳарчанд дарун даҳшатнок буд. Асбобхои шиканча овезонанд, камина месузад. Цаллодони кулохи сурх дар тан.
  Самоса ба бача наздик шуда, дасташро дароз карда, гиребонашро фишурд ва тахдидона пурсид:
  - Агар шумо ба ман бигӯед, ки ин бача ганҷро дар куҷо пинҳон кардааст, мо ӯро озод мекунем. Не - мо шиканҷа хоҳем кард!
  Писари Стенка Разин Гришка далерона чавоб дод:
  -Ман ба ту чизе намегӯям! Ва боз ҳам бештар барои шумо!
  Самоса аккос зад:
  - Бачаро шиканҷа кунед!
  Ва ӯ шахсан гиребонро кашид ва кафтани писарро пора кард. Гришкаро пушонда, ба болои тахта кашола карданд. Писарак сахт кӯшиш кард, ки баргардад. Аммо чаллодони пур-тачриба Гришкаро бо зарбае ба гарданаш бехаракат карданд. Пас дастонашро аз пасаш маҳкам карда, аз ресмон бардоштан гирифтанд. Писарак дандонҳояшро ғиҷирросид. Ҷаллод писарро аз танаш гирифта, ба ҷунбиш оварда, дар буғумҳо печонд. Гришка нафаси сахт гирифт, аммо гиряро нигоҳ дошт.
  Котиб ба котибон дикта карда, бо овози баланд гуфт:
  - Ба ман бигӯ, дузд, додарат ганҷро дар куҷо пинҳон кард.
  Писарак бо овози нафратона ҷавоб дод:
  - Агар медонистам ҳам, намегӯям!
  Самоса ба чаллод фармон дод:
  - Хит! Даҳ зарба бо эҳтиёт!
  Ҷаллодон устуворона зарба мезад. Бадани Гришка ларзид. Дар зарбаи даҳум шиканҷакунанда ях кард. Ва ба Самоса нигарист. Дар ва«ти «атл бача лаб газида хомуш буд.
  Котиб бо овози баланд гуфт:
  - Бигӯ, дузд, бача ганҷро дар куҷо пинҳон кардааст?
  Гришка дод зад:
  -Намегӯям!
  Самоса гиря кард:
  - Панҷ зарба бе сарфа!
  Ҷаллодон ба писарак зарбаи сахт зада, тамоми баданашро ҷунбонд. Гришка дод зад, вале лаб газид. Аз паи он зарбаи дуюм шуд. Инчунин пурқувват ва қавӣ. Гришка хомуш буданашро давом дод. Ва боз зарбаи сеюм аз пӯсти бурида хун мечакид.
  Самоса, вақте ки писарбачаро латукӯб мекарданд, абрӯ бардошт. Албатта, писар шояд намедонист, ки Стенка ганҷро дар куҷо пинҳон кардааст. Ва ҳатто, шояд, ганҷҳои воқеӣ. Аммо писарбачаро бозпурсӣ кардан лозим аст. Ва асрорро аз ӯ дур кунед.
  Баъди зарбаи панчум хун фаъолона мечакид.
  Котиб саволро такрор кард. Гришка хомуш буд.
  Самоса фармуд:
  - Пошнаи ӯро сӯзонед.
  Ҷаллод як пораи оҳани тафсонро бароварда, ба таги урёни писарча овард. Вай ларзид, печид ва... ҳушашро гум кардааст.
  Адала фикр мекард, ки Питерро аз ин гузаронд, ки вай бе-силох ва пиронро накушад. Петрус кори нодуруст кард. Он дар ҷанги воқеии тамос чӣ гуна хоҳад буд? Оё шумо шарм намедоред?
  Писари Стенка Разин Гришка, дар омади гап, медонист, ки яке аз ганҷҳои падараш дар куҷо пинҳон аст, аммо хомӯш монд. Ба як сатил оби яхоб рехта ба худ омад. Баъд Самоса фармуд:
  - Пошнаи дигарашро ҳам бо оҳан сӯзон!
  Ин дафъа писар аз ҳуш нарафт, ӯ кӯшиш кард, ки ҷунбиш кунад, аммо пойҳои урёни Гришка дар қаҳваҳо маҳкам шуданд.
  Самоса хитоб кард:
  - Панч зарбаи дигар, бепарво!
  Пас аз зарбаи панҷум сари дурахшони писарбача ҷунбид ва Гришка аз ҳуш рафт.
  Корманди ботаҷриба оид ба шиканҷа маслиҳат дод:
  - Бигзор вай равад! Кӯдак то ҳол ақиб мемонад!
  Самоса сахт гуфт:
  - Сагбачаро дур кунед! Бо арак пок карда, болои кат гузоред... Бигузор! Фардо мо шиканҷаро идома медиҳем!
  Гришкаро аз раке гирифта, буришхоро бо омехтаи спирт ва об пок карданд. Писарак чакид: арак неш зад. Баъд ба Гришка шѓрбои гарм дода, дар камераи тафсон қуфл карда шуд. Аммо ба хар хол ба гардани писарак занчир зада хобаш доданд. Писарбача бо шикам хобид, кат нарм буд. Аксар вақт қурбониён ҳангоми шиканҷаи ҷаллодон мемиранд ва Самоса мехост бидонад, ки Стенка ганҷҳои худро дар куҷо пинҳон кардааст.
  Пас аз он ки ба Гришка иҷозат дод, ки рафта хоб кунад, рӯзи дигар писарбачаро боз ба ҳуҷраи шиканҷа бурданд. Уро боз ба болои тахта кашиданд. Буғумҳои аллакай дарозшудаи Гришка дардноктар шуданд. Ба пои писарбача вазн овехта буданд. Барои васеъ кардани мушакҳо. Баъд чаллод табассумкунон як оҳани тафсонро овард ва ба сари синаи Гришка зер кард. Писарак аз дарди ваҳшӣ дандонҳояшро ғиҷиррос зад.
  Самоса бонг зад:
  -Гап дузд!
  Бӯи сӯхта буд. Бӯи гӯшти бирёншуда баланд шуд. Чашмони Гришка аз зарбаи дард чаш-миданд ва писарбача боз аз худ рафт. Ҷаллод оҳанро аз синааш гирифта гуфт:
  - Писари қавӣ...
  Самоса гиря кард:
  - Онро таксим кардан даркор... Мангал дар пои шумост!
  Ҷаллод ба кафи писарак равған молида, аз дур мангал даргиронд. Пошнаҳои аллакай сӯхташуда сахт дард мекарданд. Писарак сахт нафас мекашид. Вай омехтаи араку хунро андохт, дандон гичиррос зад, аммо хомуш буд. Ҳарчанд ин ба ӯ гарон буд. Кӯшишҳо ноумед буданд.
  Самоса сахт гуррос зад:
  -Ту гап мезанӣ! Эй, ба пушти ман занед!
  Чалодон ба сари Гришка зарбахои борон зад. Дар зарбаи даҳум сари писарак суст ҷунбида, чаппа шуд. Писарбача дархол ба худ наомад, хатто баъди ба сари у як сатил об рехтан хам. Самоса ба руи Гришка зада фармон дод:
  - Боз занед!
  Дик қайд кард:
  - Марди урён мемирад...
  Самоса гиря кард:
  - Бад! Ӯро аз тахта дур кунед! Пагоҳ идома диҳед!
  Гришкаро боз аз асбоби шиканҷа гирифта, ба ҳуҷра бурданд. Писарак ларзид ва ларзид. Ӯ ба хоби вазнин ва гумроҳӣ афтод. Баъд аз хоб бедор шуд ва гиря кард. Аммо хамин ки зиндонбон пайдо шуд, хомуш монд ва хашмгинона ба у нигарист. Ба бача нону квас партофт. Писарбача имкони гурехтан надошт, бахусус аз гарданаш занҷир баста буд.
  Рузи дигар Гришкаро каме дигар азоб доданд. Онҳо маро ба шифт бардошта, дастонашонро болои раф бардоштанд ва баъд раҳо карданд. Чунин дарди ваҳшӣ, ки
  нафаскаширо халалдор мекунад. Писарбачаро се бор бардоштанд, то аз ҳуш рафт.
  Пас аз ин ҷаллод боз ӯро бо тозиёна зада, шиками ӯро бо оҳани тафсон сӯзонд. Пас аз шиканҷаи ҳамаҷониба бачаро озод карда, ба камерааш бурданд. Ҷаллодон ба ҳеҷ чиз ноил нашуданд.
  Рузи дигар Гришкаро ба тахта часпонданд, дар зери пои урёнаш мангал даргиронда, ба тахтапушташ сими гарм кашиданд. Писарбача дар давоми шиканҷа борҳо аз ҳуш рафт, вале ба худ омад. То даме, ки худи чаллодон хаста шуда, шиканҷаро бас карданд.
  Рузи дигар бачаро дароз карданд ва чаллод бо тангчахои сурхи тафсон ангуштони пояшро шикастан ва инчунин ба кабургахояш пахш кардан гирифт. Гришка чанд бор дод зад, вале ба талаб чавоб дод, ки чизе гуяд.
  Ва боз қамчин гирифт.
  Ду ҳафта гузашт. Ҷисми кӯдаконаи Гришка аз шиканҷа аллакай хаста шудааст. Дард ҳама ҷост. Ягон хуну раги аз дард бетаъсир намонд. Дар аввал, вақте ки ӯро латукӯб карда, сӯзонданд, ӯ мехост шитобон дарояд ва таркишҳои баданашро хомӯш кунад. Аммо вакте ки дард тамоми вучудро фаро гирифт, кунд шуд.
  Худи Самоса дид, ки дар пеши назараш имкони гирифтани чизе аз Гришка кам шуда истодааст. Чалодон чораи навро санчиданд. Орд ёфтем. Мӯйҳои Гришкаро тарошида, ба тоҷи ӯ оби хунук мечакид. Шиканҷа бераҳмона ва таъсирбахш аст. Пас аз чанд соат, ҳис мекунад, ки бомбаҳо дар майна таркида истодаанд. Гришка қариб кӯр ва кар буд. Суханони чаллод ва Самосаро дигар нашунид.
  Онхо таслим шуда, боз уро ба болои тахта кашола карданд. Нафаҳмидам, ки ягон дард барои писар танҳо як тасаллӣ - парешон аз захми даҳшатноки майна буд.
  Оташ ва лашкар чашмонашро равшан кард.
  Гришка ба худ омад ва чалодонхоро дида тавонист. Дар ин ҷо шиканҷакунанда вазнҳоро ба блок мегузорад, ки дар он пойҳои писарбача маҳкам карда мешаванд. Дарди дасту китфонам бадтар мешавад, аммо маро аз дӯзах дар майнаам парешон мекунад.
  Самоса дар болои шуш гурриш мекунад. Худаш сурхчадор, риш дорад:
  -Ба ман бигӯ, сагбача, падар ганҷҳоро дар куҷо пинҳон кардааст!
  Гришка сарашро мечунбонад. Дар ҷавоб зарбае ба амал меояд, ки баданро такон медиҳад ва онҳо ӯро сахт мезананд. Боз як чаллод дар зери пои луч бача гармии таги раф-ро мезанад. Ин даҳшатнок аст, аммо на он қадар даҳшатнок.
  Дар ин чо Корнила, падари таъмидии Стенка Разин ва собик сардори харбй. Пиронсол, бо риши хокистарранг. Дар ниго®и ѓ ®атто як навъ ®амдардї нисбат ба кѓдаки шикан ашуда дида мешавад. Дар наздикии он бояре дар кулоҳаки гӯсфанг меистад. Ӯ дар ҳуҷраи шиканҷа равшан гарм аст. Ва дар чеҳрааш ба шиканҷаи писарбача таваҷҷӯҳ зоҳир мешавад. Шиканҷа идома дорад. Гришка ногаҳон қувват гирифт ва суруд гуфт:
  Ту Разин, шоҳу падари ман,
  Ӯ бори дигар мардумро бар зидди юғ бархост...
  Ман бовар дорам, ки ранҷу азоб хотима хоҳад ёфт
  Барои боярҳо танҳо қамчин хоҳад буд ва ҳеҷ чиз!
  
  Дехкон, коргар акнун зери юг аст,
  Пролетари оддиро боярхо торумор мекунанд...
  Аммо ман бовар дорам, ки мо ҳама хунхорҳоро нест мекунем,
  Ба Ватан хазорон ария месароянд!
  
  Охир, дар ҳар ҳавлӣ қурбонии боярҳо нола мекунад,
  Дар ҳама ҷо сутунҳо ва рафҳо мавҷуданд...
  Аз ин хам бадтаранд, кофирро бинед,
  Туро шиканҷа мекунанд, ғазаб!
  
  Аммо Разин аз ҷангҳо гузашт,
  Ҳама дастҳо ва роҳҳои зарурӣ ...
  Бо галаба казоки озоди мо омад,
  Барои пора-пора кардани тамоми коҳинони бояр!
  
  Не, бидонед, ки мо шубҳа дорем,
  Охир, мо тарафдори халкем, бешубха...
  Акнун соати фаҳмиш фаро мерасад,
  Барои шаъну шарафи наслҳои дигар...
  
  Ту Разини озодию шараф - пешво,
  Дар Русияи мо сайру гашт...
  Ман мехоҳам, ки ту соҳибихтиёри мо шавӣ,
  Ё беҳтараш, Масеҳи универсалӣ!
  
  Бигзор адолат бошад, пас бовар кунед,
  Дар он ҷо ҳамеша нури нур хоҳад буд ...
  Ва ҳайвони ваҳшӣ аз ҷониби истибдод пора-пора хоҳад шуд,
  Мо метавонем субҳро интизор шавем!
  
  Дар назди Симбирск чанг давом дорад - мубориза,
  Мо ҷанговарони хашмгин, зӯроварем, шумо медонед!
  Ва ман боварӣ дорам, ки ғолиб шудан тақдир аст,
  Лутфан ба панҷараҳо каме майна диҳед!
  
  Разин дар чанг кахрамонона халок шуда бошад хам,
  Аммо дар абадият чеҳраи ӯ муқаддас аст...
  Вай, бешубҳа, рыцар, аспсавор,
  Ва ин хам мешавад, як лахза ба Кремл бовар кунед!
  
  Ғуломӣ ва юғи боярҳо хотима хоҳад ёфт,
  Ва офтоб бар болои сайёра тулӯъ хоҳад кард ...
  Азобу фиреб то абад нест мешавад,
  Ва Разинро дар шеър васф мекунанд!
  Вакте ки бача суруд мехонд, хама, чй чаллодон ва чи "тамошобин" ях баста истода, гуш мекарданд. Аммо дар сухани охирин Самоса таркид ва аз болои шуш дод зад:
  - Хит! Ӯро куш!
  Ҷаллод ба сари писарак зарбаҳои хашмгин зад. Гришка аллакай худашро гум карда, пичиррос зад:
  - Халки Россия озод хохад шуд!
  Писарбачаи хунолудро аз тахта гирифта бурданд. Самоса араки пешонаашро пок карда, пичиррос зад:
  - Кофӣ! Мо басандаем! Ҳарчандро чоряк кунед ва бо он кор кунед!
  Корнила дудилагӣ гуфт:
  -Чоряк додани кудак дуруст аст? Ва ҳатто ба таври оммавӣ? Шояд ӯро дар камера буғӣ кунанд?
  Самоса пошнаҳояшро ба рӯи фарш пахш карда, гиря кард.
  - Не! Иҷро кунед! Ва ба таври оммавӣ - семоҳа!
  Бояр мушти худро фишурда тасдиқ кард:
  - Бигзор ҳамин тавр бошад! Ман ҳукми қатлро тасдиқ мекунам!
  Самоса бадхоҳона табассум кард:
  - Гришкаро чоряк карда истодаанд! Хамаи тухмии Разинро мебарорем!
  Дар ин чо Адала парешон шуд. Вай мачбур мешавад, ки фармони тирандозиро дихад. Ва як мушаки бомбаи вазнаш бист тонна ба Торонто зад. Ба худ марг ва даҳшат меорад. Адала бо нигохи ошуфтааш аз паси думи оташин меравад.
  О, агар вай лётчик мебуд, бехтар мебуд. Ин чӣ қадар сард ва романтикӣ аст. Ана, чунин лётчик-рейдер.
  Дар осмон хеле хунук аст.. Духтар сарашро хам карда, акаллан чизи хуберо ба ёд овард. Аммо чизе ба хотир наомад. Ба гайр аз хикоя дар бораи писари Стенка Разин.
  Писарбача дар хобаш чарх зада, дар болои кат хобида буд. Вақте ки тамоми баданатон захмдор аст, хоб кардан душвор аст ва захмҳо низ аз намак ва арақ занг мезананд. Понздах рӯзи охир шиканҷаи холис буд. Шабона шиканҷа ва рӯзона делирияи шадид.
  Писар дар хоби падараш дид. Степан тавоно ва тавоно писарашро рӯҳбаланд кард:
  - Истед бача! Мардумро, ки маргро қабул кардед, ба ёд меорад!
  Гришка девонавор чавоб дод:
  -Маро чӣ марг интизор аст?
  Степан дилпурона гуфт:
  - Ояндаи мо туман аст. Ва маълум нест, ки дар пеш чӣ интизор аст. Аммо лаҳзаҳои охирини шумо дар ҳаёт муҳимтарин хоҳанд буд. Шарм накунед! Далерии худро нигоҳ доред!
  Гришка чандон дилпурона ҷавоб дод:
  - Ма«бур хо®ам шуд... Аммо шумо, падар... Оё дар ®а«и«ат даъвои мо барбод рафт?
  Степан бо овози раъдборона гуфт:
  - Бале, намекунам! Мумкин маро ба қатл расонанд, вале разини дигар меояд ва аз пасаш разини дигар ва душманони мо аз ин коре наметавонанд! Асрхои нав мешавад, ивази наслхо... Аммо Ленин, ходи-ми туфон, барои Разин меояд!
  Гришка низ боварй пайдо карда гуфт:
  - Ман бовар дорам, ки шумо бармегардед!
  Писарбача бедор шуд. Бадан бад дард мекард ва пуст хом буд. Аз дари дар садои гирех ба гуш мерасид ва чалодон ба хучра даромад.
  Шиканҷаи калон бо оҳанги нарм гуфт:
  - Салом Гришка!
  Писарбача ногаҳон худро қавӣ ҳис карда, ҷавоб дод:
  -Саломатии ҷалло хуб нест, ту мемирӣ!
  Шиканҷакор бо хушҳолӣ сар ҷунбонд:
  -Ва ту сагбачаи шуҷоъ ҳастӣ. Гуногунро дидаму азоб додам... Аммо мисли ту касеро надидаам! Ин қадар хурд, вале як фониши воқеӣ!
  Гришка хоксорона чавоб дод:
  -Ман рӯҳи падарамро дорам!
  Ҷаллод бо табассум пешниҳод кард:
  - Биё созиш мекунем...
  Писарак занҷирашро чак-чак кард ва қувваи худро ёфт, ки аз бистар бархоста ба ҷояш нишаст. Гришка бо шавк пурсид:
  - Чӣ муомила?
  Ҷаллод бо пичиррос пешниҳод кард:
  - Бигзор ганҷи падарат дар куҷост, бигӯй, ман... гиребонро кашида, дар халта мебарам.
  Гришка лахзае дудилагй кард. Воқеан, чӣ мешавад, агар ҷалларо фиреб диҳед. Ба ӯ ҷои нодурустро гӯед ва аз фурсат истифода бурда гурезед. Ҳаёти худро наҷот диҳед ва душманони худро овезон гузоред? Васвасаи бузург буд. Аммо писар падарашро ба ёд овард. Ҳаёти худро бо макру фиреб харидед? Не, вай бояд дар сари тахта бошарафона мурд!
  Гришка сари риштарошида, кӯфта ва ноҳамворашро чунбонд:
  - Не!
  Шиканҷа табассум кард ва гуфт:
  - Пагоҳ туро қатл мекунанд! Ин бешубҳа... Дигар шиканҷа нахоҳад шуд, аммо дигарҳо ба қатл омода нестанд!
  Гришка ларзид, вале далерона чавоб дод:
  - Хайр, эъдом мекунанд... Мо хама одамем!
  Ҷаллод бо табассум илова кард:
  - Туро танҳо сар намебуранд! Ва онро ба чарх мепартоянд! Аввал дастҳо, баъд пойҳо ва танҳо баъд сар бурида мешаванд. Оё шумо инро мехоҳед?
  Писарак ларзид, рангаш рангин шуд ва ѓурур кард:
  - Азбаски тақдир чунин аст... Ман танҳо кӯшиш мекунам, ки маргро сазовор қабул кунам!
  Ҷаллод табассум кард ва гуфт:
  - Падаратонро аллакай ба Маскав бурданд. Он ҷо туро аз ин ҳам бадтар азоб медиҳанд. Ва он гоҳ чархи чорякӣ низ интизор аст. Ва ту... Афсӯс, ки туро ба қатл мерасонанд! Ту писари боқувват ҳастӣ ва боз туро азоб додан хуб мешуд!
  Гришка сахт чавоб дод:
  -Дар дунёи дигар туро шиканҷа хоҳанд кард!
  Ҷалл аз камера берун шуд. Ва Гришка ба акиб баргашта, бо мушти худ манахашро зад. Дард аз рагҳои болои раф кашид. Шояд ӯ набояд ин корро кунад? Эҳтиёткорӣ нишон дода, чаллодро фиреб додан лозим буд. Ва дар пеш, интизори ӯ ...
  Писарак базӯр боло бардошта ба дасташ нигарист, ки бо доғҳои сӯхтагӣ ва сӯхтаҳо пӯшида буд? Оё вай дар ҳақиқат бурида мешавад? Гришка ба пои у нигарист. Вайро низ ҳама латукӯб карданд, пояш сӯхта, ангуштони пойҳояш шикастанд. Аммо ӯ эҳтимол ба ҳар ҳол қодир аст, ки ба қафо барояд. Ва пою дастонаш ва ниҳоят сараш бурида мешавад. Ва он гоҳ рӯҳ ба осмон парвоз мекунад ...
  Ҳанӯз кӯдак аст ва вақти гуноҳ карданро надошт. Аз имтихони оташу камчин гузашт. Эҳтимол, дар пеш биҳишти арзанда интизор аст, ё дар бадтарин ҳолат, муддати кӯтоҳе дар покистонӣ. Ман ҳайронам, ки оё ӯро ба назди коҳин иқрор мекунанд? Аммо, ин дигар муҳим нест. Гришка гуноҳҳои худро ҳис намекард ва дигар аз вохӯрии ногузир бо Худо наметарсид. Ва дар биҳишт он хуб аст, боғи аҷибе, ки дар он ҷо тобистони ҷовидонӣ аст ва фариштагон барф менавозанд. Чаро барои писарбачае, ки шиканҷаи сахт гирифтааст, ҷои сазовор нест?
  Ин беҳтар аз он аст, ки дар болои тахта овезон, пӯстатонро бо қамчин дарида ва ангуштонатонро бо оҳани тафсон шикастанд. Дар он ҷо шумо ҳамеша писар мемонед ва ҳамеша ҷавон ва солим хоҳед буд.
  Садои дари хона шунида шуд. Духтаре пайдо шуд, ки табақа дошт ва ду посбон ва инчунин Самоса. Ҳайвон табассум кард ва гуфт:
  - Охирин бор дар умрат хуб хѓр, сагбача! Корнила саховатманд аст! Ва дар он ҷо дасту пои туро мебуранд!
  Гришка сахт чавоб дод:
  - Ва ту чазо хохй дод... На дар замин, балки дар осмон!
  Самоса гиря кард:
  - Сагбача! Биёед бубинем, ки шумо дар чарх чӣ гуна фарёд мезанед!
  Гришка далерона гуфт:
  - Марг гоҳо ҷовидонӣ медиҳад ва хиёнат фаромӯширо медиҳад!
  Самоса бо газаб дарро куфт ва рафт. Факат чаллод монд. Гришка бо сараш такрибан дустона ба у ишора кард:
  - Инҳо идҳое ҳастанд, ки мо ҷашн мегирем! Ва шумо мурдан намехоҳед!
  Ҷаллод бо нигоҳи маккорона аз писар пурсид:
  -Дар бораи ҷони худ фикр накардаед?
  Гришка самимона чавоб дод:
  - Ман ҳис намекунам, ки гуноҳе дорам, ки тавба кунам.
  Ҷаллод бо ин сар ҷунбонд:
  - Хуб, шод шав, харом. Дар баробари ин, як шиша шароб нӯшед. Шояд аввалин бор дар ҳаёти ман бошад.
  Гришка ба хурдани гусфанд шуруъ кард. Пас аз пухтупази зиндон, таом хеле болаззат менамуд. Хоидан барои писарак каме дарднок буд, аммо гӯшт ширин менамуд. Ва он фаъолона фурӯ бурда шуд.
  Ҷаллод қайд кард:
  -Агар падари хуиоят Корнила намебуд, шумо ин гуна зиёфатҳоро намегирифтед.
  Гришка бо нигохи чиддй пурсид:
  - Чӣ мехоҳад?
  Шиканҷакор ростқавлона ҷавоб дод:
  - Хазинаи Степанро гиред. Вагарна у кучида намешуд.
  Гришка бо оханги бепарво чавоб дод:
  - Бигзор ганҷҳо дар замин хобанд. Ва ба шӯришҳои оянда хидмат хоҳад кард!
  Ҷаллод бо тааҷҷуб гуфт:
  - Хайр, ту уқоб ҳастӣ! Ҷанговари ҳақиқӣ! Хуб, ман ба шумо муваффақият мехоҳам!
  Ва азобдиҳанда писарро тарк кард. Гришка пас аз хурдан ва нӯшидани як пиёла майи сахт худро вазнин ҳис кард. Чашмон баста шуду писарбача хобаш бурд. Вай дар бораи чангхо ва ходисахои гуногун орзу мекард. Мисли ӯ як рыцари афсонавӣ аст, ки ҳазорон ҷангҷӯро буридааст.
  Ба тарафи рост - кӯча, хати чап имзо гузоред!
  Ва он гоҳ ӯ дар болои аждаҳо парвоз мекунад. Мисли қаҳрамони афсона...
  Пагохии рузи дигар Грушка аз хоб бедор шуд. Писарбача бори аввал хоби хуб дошт ва худро пурқувваттар ҳис мекард. Ҷаллодон ӯро баланд бардоштанд. Ба бадани захмдор палос пушонданд. Ва маро боло бардошта, ба қатл бурданд. Гришка дар сахар ранг ва найзахои тезро дид.
  Писарбача дар дарзмолхо рох мерафт, ки ин нороҳат буд. Ӯро ба ҳавлӣ бурданд. Пойҳои урёну маъюби писарбача ба сангрезаҳо қадам задан душвор буд. Аммо Гришка ба ин тоб оварда, дандонашро ғиҷиршид ва кӯшиш мекард, ки рост истад. Ҳарчанд ҳар қадами пойҳои сӯхта дардовар буд. Вай ба майдон баромад.
  Мардум писарбачаро диданд. ришдор, ки дар ранҷҳо ва латхӯрдаҳо пӯшонида шуда буд, пойҳои луч сӯхта, лоғар.
  Гришка нафрат, балки раҳмро ба вуҷуд овард. Бисьёрихо, махсусан занон, бо хамдардй охй кашиданд.
  Писарак ба онҳо чашмак заду гуфт:
  - Мисли мо куҷост, нопадид нашудааст!
  Ва ӯ идома дод. Ягон тарси махсус вуҷуд надошт. Гришка боварии комил дошт, ки барои худаш ба дӯзах сазовор нест. Ва осмон аз мавҷудияти заминӣ ва бераҳмона беҳтар аст.
  Ҷои қатлро камонварони интихобшудаи Москва ихота карданд. Дар ин чо посбонхо ва казокхои хонанишин бисьёранд. Ба назар чунин менамуд, ки на кӯдак, балки як ҷинояткори давлатии таносуби кайҳонӣ ба қатл расонида мешавад.
  Писарбача ноустувор, ларзида, бо пои сухтааш болои тахтахои дуб кадам зада, ба нардбон баромад.
  Дар блок тешаи азими бурро дурахшид. Як чаллоди азим дар тан либоси сурх дошт. Инчунин чархе буд, ки барои семоҳа пешбинӣ шудааст.
  Гришка худашро убур кард. Ҳаракат кардани дастҳо дар ҳақиқат дард мекунад.
  Хабардор ба хондани айбнома шуруъ кард:
  - Ин писари Стенка Разин Гришка гунахкор аст: барои пинхон доштани сарватхо, ташкили отрядхои исьёнгарон, ба катл ва горат кардани боярхо, зуроварй нисбат ба занон ва гайра. Аз ин рӯ, ӯ ба чорякфиналӣ дар чарх ва анатемаи абадӣ маҳкум карда мешавад. Ҳукм иҷро шавад.
  Гришка ларзид, вале дар чояш истода, рост меистод. Котиб хитоб кард:
  - Хуб, оё дузд тайёр аст дар назди мардум тавба кунад?
  Гришка фикр кард. Бале, ӯ чизе дорад, ки тавба кунад. Писарак таъзим карда гуфт:
  - Бубахшед, Дон казакҳо. Ман дар назди ту гунаҳкорам, ки туро аз юғи бояр озод накардаам.
  Самоса ноумедона дод зад:
  - Зудтар ӯро ба қатл расонед!
  Ёрдамчиёни чаллод ба назди бача шитофтанд. Гришка дарди дастонашро рафъ карда, худаш палосро канда гирифт. Мардум ба захму захмхое, ки аз дасти чаллодон ба амал омада буданд, дучор шуданд. Баъд дастони Гришкаро печонда, ба сари руль партофтанд.
  Ҷаллод табарро болои бача бардошт. "Акнун сар мешавад": фикр мекард Гришка.
  Аммо дар ҳамин вақт бонг садо дод ва муждадиҳанда эълон кард:
  - Раҳмати шоҳона! Аз сабаби ҷавонии Григорий, ҳукми қатл бо фурӯш ба ғуломӣ иваз карда мешавад! Бигзор чунин бошад!
  Писарбачаро аз тахта бардошт ва ба ҳуҷра ҷавоб дод. Барои Гришка хаёти нав огоз ёфт.
  Торонто як чормағзи хеле душворе шуд, ки онро мешиканад. Фашистон шахрро ихота карда, ба талафоти но-даркор рох надода, онро бо тупхо ва самолётхо ба таври методй несту нобуд карданд. Ба сутуни панчуми дохили Штатхои Муттахида низ умедхои калон гузошта шуда буданд. Ҳамла ба Октава тезтар ва муваффақтар шуд. Пойтахти Канада баъд аз се рӯзи задухӯрд афтод. 22 июни соли 1945 фашистон ба сархадди шимолии Штатхои Муттахида наздик шуданд.
  Ба хамин тарик, Америка худро дар мавкеи махдудияти комили стратеги карор дод. Ва аз он баромадан нихоят душвор аст. Фашистон 5-солагии таслим шудани Францияро баъди чор соли хучум ба СССР ва баъди ду соли аз нав cap шудани амалиёти шаркй кайд карданд.
  Хамин тавр, Фюрер боз бо хайвонхои худ бо ид ва задухурдхои гладиаторй чашн гирифт.
  Дар Берлин Колизей бо панчсад хазор чой сохта шуд. Ва одамони бисьёре чамъ омаданд. Стадион дар хакикат серодам аст. Ва он инчунин метавонад барои зимистон бо гунбази шишагини боздоршаванда баста шавад. Фюрер ва хамсафарони у дар креслохо нишаста буданд ва дар назди онхо мизхо бо табак гузошта шуда буданд. Ва чорводорон зиёфат доданд.
  Ба Гитлер танки нави "Е"-400-ро нишон доданд, ки вазнаш кариб панчсад тонна буд. Мошин бо ду тупи калибри 105 миллиметра, як тирандозии бомбаандози 650 миллиметра ва дувоздаҳ пулемёт муҷаҳҳаз буд. Мошини пуриктидор, ки зиреҳи нишебии 300 мм дар пешона ва 250 мм дар паҳлӯ дошт, ба генералҳо таассуроти қавӣ бахшид. Танк дар ҳақиқат як доми ҳама тиҷорат буд.
  Дар болои он двигатели газтурбинаи дорой иктидори рекордии 3000 кувваи асп гузошта шуд. Ва хар касе, ки ин танки суфтаро медид, ба харос афтод. Гарчанде ки мошин ба сангпушт монанд буд. Аммо бо баррелҳо - тупҳои тӯлонии зиддитанкӣ ва бомбаандози васеъ ва кӯтоҳтар.
  Мошинро аз силоҳҳо тирборон карда, мудофиаи қавӣ нишон медод. Аммо бо рохи охан кашондани ин гуна бандурахои вазнину васеъ ва дароз душвор аст.
  Гудериан инро қайд кард. Бузургтарин стратеги танк пешниҳод кард:
  - Ба фикрам, сохтани машинахои аз дусад тонна вазнинтарро манъ кардан бехтар аст. Дар акси ҳол, интиқоли онҳо ҳатто дар вагонҳои махсус қариб ғайриимкон хоҳад буд.
  Майнштейн бо Гудериан розӣ шуд:
  - Танк хеле вазнин, бори калон аст. Умуман, E-50 барои ҳарбӣ хеле мувофиқ аст. Аз ихтироъ кардани чунин гибридҳои азим беҳтар аст, ки ин мошинро дар намуди ҳамла истеҳсол кунед.
  Фюрер чизеро, ки чандон фаҳмо набуд, ғур-ғур кард. Умуман, Гитлер вакте ки гениалии уро зери суол мебурданд, маъкул набуд. Вале вактхои охир таърифхо дилгиркунанда шуданд. Аммо дар ин сурат диктатори фашистй танкхои калонро дуст медошт. Ва ман намехостам, ки ақибнишинӣ кунам.
  Адольф бо катъият гуфт:
  - Он дар силсилаи E-400 хоҳад буд ва муҳандисони мо мушкилоти нақлиётро ҳал хоҳанд кард!
  Сипас азназаргузаронии карабини ҳамлаи МП0-55 бо тири воридшавандаи зиёд гузаронида шуд. Ки Гитлерро низ шод кард. инчунин транспортёрхои зирехпуш тезпарвоз. Одатан ба ихтиёри онхо гузарондани тамоми аскарони пиёда пешбинй карда шуда буд.
  Аммо Фюрер рахнашавии танкро дуст медошт. Дар бораи компютерҳо низ сӯҳбатҳо сурат гирифт. Лоихаи мошини нави электронй бо истифода аз транзисторхо ваъда дод, ки самарабахштар ва паймонтар мешавад.
  Конструктор ваъда дод, ки ба наздикй компю-тер шохмотбозй мекунад.
  Ин идея ба Гитлер маъкул шуд. Худи фюрер дар вактхои холй ба ин бозй шавку хавас пайдо кард ва у нагз кор кард. Наполеон шоҳмотро низ дӯст медошт ва набардҳои ҳақиқиро ба шоҳмот муқоиса мекард. Акнун фюрер умед дошт, ки америкоиёнро ба Зугзванг ронад. Ва то ҳол он кор кардааст. Иктисодиёти пуриктидортарини чахон ба Европаи ягона ва захирахои мустамликахо тоб оварда натавонист.
  Нишондихандаи микдори тачхизоти истехсолшуда низ баланд буд.
  Аммо Фюрери сохибчамол аз майдон парешон шуд. Духтарони зебо ба чанг баромаданд. Ва чӣ тавр шумо метавонед ба онҳо нигоҳ накунед?
  Гитлер ба бадани нимбараҳна ва мушакҳои духтарона писанд меомад ва худро дар хаёли худ ҳамчун элф тасаввур мекард. Намояндаи ин мардум будан хуб аст - элфҳо пир намешаванд ва ҳазорҳо сол зиндагӣ мекунанд. Онхо назар ба одамон хеле тавонотар ва тезтар буда, бо табиати мехрубонии худ фарк мекунанд. Чӣ мусобиқа!
  Фюрер каф зада гуфт:
  - Ва на дӯст ва на душман, балки як элф!
  Дар ҳамин ҳол, духтарон ҷамъ шуда, бо шамшеру шамшер ба ҷанг даромаданд. Манзарае, ки ба Фюрер аллакай шинос аст.
  Ва Гитлер мехоҳад бо аждаҳо ҷанг кунад. Барои мубориза бурдан бар зидди дувоздаҳ сардор. Ва сарашро бо истифода аз лазер бурида...
  Фюрер ба аслиҳаи лазерӣ таваҷҷӯҳ зоҳир мекард. Ва на бесабаб. Баъд аз ҳама, нурҳои гармиро барои тирандозӣ аз табақаҳои парвозкунанда истифода бурдан мумкин аст. Ва аз онҳо наҷот нахоҳад ёфт.
  Фюрер филмеро ба ёд овард, ки дар он Стелла ва Альбина бо истифода аз нурҳои марг дар диск парвоз мекарданд. Дар он ҷо ҳама чиз воқеан олиҷаноб шуд. Як тиру дусад самолёти америкой фавран оташро фаро мегирад. Баъд тирпарронй бештар шуд. Имконияти олиҷаноб барои маҳорати ҷангӣ. Ва лётчикхои духтарак хеле зебоанд... Факат мехохам як по ё синаи уро ламс кунам.
  Ва дар арса духтарон меафтанду мешикананд, шамшер сӯрох шудаанд. Ин чӣ қадар бераҳм аст!
  Худи Фюрер андаке асабонй хис кард. Зебоӣ мемирад. Аммо шиканҷа ва таҷовуз кардани зан беҳтар аз куштани зан аст.
  Яке аз духтарон дасташро бурид ва хуншор шуд. Вай бо зарбаи шамшери тез тамом мешавад. Гитлер хатто бо завк чахида мешавад. Ва гиря мекунад:
  - Ин суръат аст! Бигзор ҳадаф бошад!
  Химмлер мебардорад:
  - Бигзор ҳадаф бошад!
  Фюрер ба сардори ҷаллоди рейхи сеюм ру оварда пурсид:
  -Дар бораи яҳудиён чӣ гуфтан мумкин аст?
  Ҳиммлер, ки шодӣ менамуд, ҷавоб дод:
  - Барои мо кор мекунанд, фюрери ман! Аз чумла шарашкахо! Мо яҳудиёнро ба иқтисоди худ маҷбур кардем!
  Фюрер дар ин бора наъра зад:
  - Боварӣ ҳосил кунед, ки онҳо дубора тавлид намекунанд! Ва бо дигар миллатҳо омехта нашудааст!
  Гиммлер бо камоли майл гуфт:
  - Бале, Фюрери ман!
  Гитлер онро рад кард. Хоби шаби гузаштаашро ба ёд овард. То ҳадде даҳшатнок ва афсонавӣ.
  У гуё дар киштии ситорагарм парвоз мекарда бошад ва... Онхоро рохзанони кайхонй таъкиб мекарданд. Як бастаи пурра. Дар паҳлӯи Фюрер чор духтари бикинипӯш буданд. Ва як дастаи дигар дар якҷоягӣ бо элф.
  Душман бемайлон наздик мешуд. Аз олами шабхо шабохат дошт.
  Гитлер дар хобаш ҷодугар, дурусттараш ҷодугар буд. Вай доруи импровизатсияро омода карда, омода буд, ки бо душмани худ бо душманӣ вохӯрад. Асои сехрнокаш дар дастонаш меларзид: гуё овози борик гудок мезад: хатар, хатар, хатар!
  Адольфро илҳом фаро гирифта, барои ғалаба импровизатсия мекард. Фюрери чавон ба зудй доруро бо таркиби пештар номаълум омехта кард. Ба ӯ зарба зад.
  Кариб дархол дар пахлуи онхо сурати се киштй пайдо шуд. Онҳо қариб наздик омаданд.
  Фармон фармуд:
  - Дар миқёси калонтарин, таркиши плазма!
  Контрвайронкунанда тамоми тупҳоро тирборон кард. Тундбоди пурташвиши харобиовар парид. Масофа тақрибан шадид буд; киштии асосии ситоравӣ бояд душворӣ мекашид. Аммо ҷодугар Ҷарран тавонист як навъ дифоъ кунад. Натичаи хамин буд, ки кувваи пурраи сальво ба бригадире, ки аз тарафи рост мешитобад, бархурд.
  Зарбаи пурзур киштии фалакпайморо валангор кард, вай мисли туби резинй, ки чархи боркаш пора-пора шуда буд, пора-пора шуд ва партофт. Факат харобахо дуртар пароканда шуда, хокистарро бо ангиштхои сузонда мерехтанд.
  Фюрер хуштак зад:
  - Вой! Қувваи қувваи зарбазананда, аммо дар даҳони нодуруст!
  Духтарони зебое, ки дар гирди Адови девона буданд, хандиданд.
  Кристина ҷавоб дод:
  "Ҳоло мо наметавонем аз ҷанг канорагирӣ кунем."
  Духтар бо пои луч аз гузаргохи ногувор ба суи вентилятхо шитофт, ки ду "винфер" аз он тараф овезон буданд. Вақте ки Кристина зад, яке аз силоҳҳо чир-чир кард:
  - Кувваи ман се ва дусад фоиз истифода мешавад.
  - Хомӯш шав, пулемёт! - ба у дод зад духтари терминатор. - Ҳоло ин тавр нахоҳад шуд.
  Зебоӣ чанд маротиба чарх зада, парвоз кард. Ҳаракат суст шуд, элф гравионикаро ба режими мукаммал гузаронд, ки ҳангоми фуруд омадан ба сайёраҳои азим, ситораҳои нейтронӣ ва сӯрохиҳои сиёҳ ба қадри кофӣ қавӣ истифода мешуд.
  Акнун мухити атрофаш часпак шуда буд ва ин гуна желеро бартараф карда, ба чои дилхохи назди арматура фишурда шуд.
  - Мубориза чанг аст ва бо ин кор коре карда намешавад.
  Се гурух духтарон дар кад-кади девор чойхои худро ишгол карда, ба задухурди шадид тайёрй медиданд. Онҳо чӣ фикр мекунанд? Охир, аксарияти онхо дакикахои охирини худро аз cap мегузаронанд, дар пеш чанги хунин бо душмани берахм ва мохир аст.
  Пайратҳо семоҳа намедиҳанд!
  Кристина рӯҳан ба Мутлақ, ки шумораи бешумори худоҳо ва динҳоро ба вуҷуд овард, дуо кард. Духтарак ба фарш чахида, пеш аз он ки пойхояшро ба тагнор гузорад, зарбае ба амал омад, ки киштии фалакпаймои азим тамоман канда шуд. Ин як раванди фаврӣ буд, ки дар он ҳар як молекулаи бадан иваз мешуд.
  Онҳое, ки аз қафои ӯ парвоз мекарданд, Шарлотта ва Герда он тарафро чунон зарба заданд, ки бидуни муҳофизат духтарон дар болои зиреҳҳо доғ мемонданд. Ҳамин тавр, онҳо мисли тӯбҳои тенниси рӯи миз чор маротиба ҷаҳида, бозгаштанд. Кристина онҳоро ба осонӣ бардошта, ҳаракатро боздошта гуфт:
  - Ҳатто кӯшиш накунед, ки хоб кунед, дӯстон! Тиҷорати ҷиддӣ ҳоло оғоз мешавад!
  Духтарон бо як овоз ҷавоб доданд:
  - Командир ҳаст!
  Фармони алиф садо дод:
  - Ба пеш ҳаракат кунед.
  Душман дар наздикии он буд, пас аз лаҳзае, як мураббаъ бурида ба тарафи рости Кристина бо фарёди хунук парвоз кард ва лаҳзае мӯҳрае, ки пайдо шуд, бо канори обшуда дурахшид.
  - Ба даҳони шер парто! - фармон дод Кристина ва гӯё ба оташи дӯзах ғарқ шуда бошад, аз дари кушод ҷаҳид.
  Сарфи назар аз торикй, асбобхои дар кулохи пушида буда имкон медоданд, ки рохзанхои серодам баръало дида шаванд. Порчаҳои плазма аз ғолиб парвоз карданд, худи аслиҳа ҳадафҳоро интихоб карда, душманонро нест кард. Кристина, ҳамчун як муборизи ботаҷриба, заррае дудилагӣ надидааст. Яке аз роҳзанҳо зери зарбаи пои сахташ афтода, бадани маймун хӯрд ва устухонҳо пароканда шуданд.
  Ду ғолиб машъалҳои боҳашамати дарозро берун карданд ва инчунин бо импулсҳо бурида, зиреҳро бо шапушҳо сӯрох карданд. Магда ва Шарлотта аз паси вай парвоз карданд, онҳо гӯё аз қуттиҳои обдор пораҳои моддаҳои то миллиардҳо дараҷа гармшударо рехтанд.
  Зебоҳои зоҳиран ҳалим, дар ҷанг онҳо комилан тағир ёфта, ба шайтони дӯзах шабоҳат доштанд.
  - Эҳтиёт бошед, ҳаюлоҳо! - фарьёд заданд духтарон.
  Кристина дар ҳаво парвоз карда, кӯҳи ҷасадҳоро дар паси худ гузошта, аз коридор гузашт ва дарҳол ба танки саворшавӣ давид. Гамбуски зирехпуш духтарро бо оташи зич пешвоз гирифт. Лаҳзае, ки мошин шахси бегонаро муайян кард ва таппончаашро ҳадаф гирифт, ҳаёти Кристинаро наҷот дод. Духтар ба паҳлӯ ҳаракат кард ва Магда низ тавонист рӯй гардонад. Аммо Шарлотта он қадар хушбахт набуд. Радди пурқуввати плазма духтарро бо либоси ҷангии худ пахш кард. Якчанд дӯстоне, ки аз паси ӯ парвоз мекарданд, низ маҷрӯҳ шуданд.
  Духтарон афтиданд, яке дасташ сухта, дигаре пояш дошт.
  Бо вуҷуди ин, зебоиҳо аз Weidemeester ба таври худкор кор мекарданд. Заряди хо-нагирй ба зиреҳи ҳаракаткунандаи танк ворид шуда, дар васл ҷойеро интихоб кард.
  Гамбӯсаки азим варам кард, музаҳои тупҳо печида буданд.
  Кристина тасдиқ кард:
  - Аҷаб, духтарон.
  Роботи ҳамлагари артропод ба сӯи вай пеш рафта, лазерҳои гравионикиро оташ меандозад.
  Ҳисоб аслан дар сонияҳо буд. Кристина дар зери мавҷи харобиовари фазо ғарқ шуда, ба буғуми зонуи робот разряд дод ва се дасту пойро шикаст. Мошини ҷангӣ афтода, ба шифт тир мезад ва деворҳои зиреҳпӯшро газид.
  - Мӯйҳои тиллоӣ, эҳтиёт шав. - дод зад яке аз духтарон.
  Духтарони дар паси худ аз Weidemeester тир андохта, танкеро, ки аз мақъад пеш рафта буд, маҷбур карданд, ки боздорад. Он дуд кашидан гирифт, аммо тирандозиро бас накард, Кристина ба қафо гашт ва дарҳол зери оташ қарор гирифт, чӯб ба пушт бархӯрд ва ӯро ба замин афтонд, қариб ки устухонҳояшро шикаст.
  Духтари терминатор сальто карда, ҳангоми рафтанаш панелро зер кард ва аз болои он парвоз карда, бо шамшери гиперплазма ба қафаси синаи ҳарифи худ зада, асбобҳоро нобуд кард.
  Робот якбора ларзид ва ларзонд, чӯбҳои силоҳи пароканда ба роҳзанҳои худ, ки аз долони паҳлӯ рахна карданӣ буданд, бархӯрд. Роботи дигарро ба паҳлӯяш партофтанд, ки каҷ карда, моеъе мисли хун аз он берун меомад, ки аз он аланга гирифта, металлро об мекард.
  Адольф Гитлер аз хучраи навбатй рахна мекард. Вай далерона ба танк хамла кард. Мошин ҷараён гирифт, схемаҳо гарм шуд ва он баргашт ва тӯфони шадидро ба болои роҳзанҳо раҳо кард. Умуман, ин техника барои ҳайвоноти хашмгин пешбинӣ шудааст, на киборгҳо, аммо ин дафъа он кор кард. Шояд ин аз он сабаб бошад, ки нақша хеле содда буд, ё шояд қудрати ҷодугарии Ҳенри дар зери фишор афзоиш ёфт.
  Элф Букингем фармуд:
  - Краснова, душманро аз акибгох бардоред, зичии оташ хеле баланд аст, мо аз зинаи сеюм нагузаштаем.
  - Ман итоат мекунам! - Кристина фаҳмид, ки дар он ҷо мушкилие ҳаст. - Ман ҳозир мегузарам.
  Духтар гранатаеро партофт, ки он бо чип идора мешуд, як-ду маротиба аз деворхо афтид, чак-чак кард ва чор рохзани дигарро аз торумор гардонд. - Рафта шуд! - хуни лабони шикастаашро лесида дод зад духтари шод.
  Вай аз кунҷи галереяи паҳлӯ оташ гирифт. Вай маҷбур шуд, ки хобад ва баъд гранатаҳо ба самти ӯ париданд. Духтар базӯр вақт дошт, ки онҳоро парронад, бо як нигоҳ тирпарронӣ карда, бо ҳидоят инстинкт.
  Гранатахо тарки-да, бо порахои плазма бо души худашон мерехтанд. Ҳатто Кристина гармии сӯзонро ҳис кард.
  Касе як волейболи фитегробро паррондааст. Ҳубобҳои дурахшандаи гиперплазмӣ дар долон ба поён мерехтанд ва аскарони душманро мепазанд. Боз як роботи ҳамлакунанда несту нобуд ва як танк афтод.
  Дар айни замон, Магда ва Гертруда сутунхои тозакунандаи хаворо буриданд, ки дар натича фтор аланга зада, сахт таркид ва корсархоро фуру бурд.
  Духтарон хатто чир-чиррос заданд.
  Кристина ҳамроҳи рафиқонаш ба пеш шитофт, чаппа шуд ва сангпуштеро, ки қаъри пӯст дошт, лагадкӯб кард. Якчанд роҳзани дигар аз ҷониби як танки тобеи Фюрер сӯзонда шуданд.
  Кристина бо нури худ корсарро бурид ва боз ҷаҳида, парвоз карда, роботҳои ошуфташударо тирборон кард.
  -Чӣ, филизҳо, барои шумо ширин нест?
  Генерал Элф гуфт:
  - Бо асбоби спиннер кор кунед.
  Дастгоҳи ресандагӣ ба камера парвоз кард, таркишҳо ба амал омаданд, слюда ва гӯшт пароканда шуданд.
  Кристина партовҳои либоси ҷангии худро ларзонд, Адольф аз қафо ба сӯи ӯ парвоз кард ва ба ҷои силоҳ асои ҷодугарии худро чарх зада, мавҷҳоро ба вуҷуд овард.
  -Чӣ, шумо бозӣ мекунед? - пурсид духтар аз у.
  Фюрер гиря кард:
  - Ба фикрам, мо бояд ба ҳуҷраи технологӣ биравем.
  Кристина таҳқиромез хурӯшид:
  - Хайр, ягона пешниҳоди мантиқии шумо вақтҳои охир.
  Онҳо ҳаракатро идома дода, ҳамаро дар сари роҳашон тир меандозанд.
  Weidemeesters, ки духтарон истифода мебурданд, душманро дар якҷоягӣ бо қисмҳо, агрегатҳои технологӣ, генераторҳо хароб карданд, ҳайкалҳоеро, ки барои пайдо кардани бозор вақт надоштанд, ҳайкалҳо, ваннаҳои тиллоӣ гирифтанд, ки дар паси онҳо роҳзанҳо пинҳон шудан мехостанд.
  Дар ин лаҳза Кристина, ғайричашмдошт, бо олиҳаи Астарте даст ба тан меҷангад.
  Ҷанговари пурқувват норинҷак партофт, он тир афтид, аз наздик рахна канда, шамшерашро ҷунбонд. Муборизаи байни ду шамшербози хеле ботачриба сар шуд.
  - Мухолиф нашав, Адольф. - дод зад духтар ба ҷавон. "Ман кӯшиш мекунам, ки бо ин худам мубориза барам!"
  - Ва шумо низ! - гуфт олиҳаи асосии филибустер.
  Вақте ки ду марди моҳир ҷанг мекунанд, ин тӯфон аст, аммо вақте ки занони моҳир меҷанганд, тӯфон аст!
  Кристина дарҳол фаҳмид, ки ҳарифаш аз рӯи ҳама усулҳои асосӣ омода шудааст ва мағлуб кардани вай осон нест. Астарте дар аввал кӯшиш кард, ки онро ба гурез бибарад, аммо нокомӣ оташро сард накард. Духтар ногаҳон вонамуд кард, ки ақибнишинӣ кунад ва тарафи росташро пешниҳод кард. Светлана онро нахарид! Вай танҳо як зарбаро нишон дод ва рақибашро ба тарафи чап сахт зад. Дар ин лаҳза вай рефлексивӣ хост ҳамтои худро дастгир кунад ва паҳлӯяшро беҳифозат гузошт. Зарбаи тез як пораи гӯштро аз вай канда, духтар суръатро гум кард, пойҳояшон печид.
  Захм сифатхои чангии Астартеро паст кард ва харакаташ сусттар шуд. Дар ин ҷо Кристина як манёври паҳлуӣ кард ва сипас хасуро ба осонӣ буриданд. Дар посух Астарте тавонист бо сари ӯ занад, аммо ин муваффақияти охирин буд. Светлана бо зарбаи навбатӣ сарашро канда.
  - Браво! - гуфт Фюрер. - Синфи олӣ.
  -Шумо то ҳол ҳама чизро надидаед.
  Чандин бор задухурди тан ба тан cap шуд. Баъзан онҳо ҳатто дандонҳои худро истифода мебурданд. Духтарон, ки нагз тайёр карда шуда буданд, чун коида дар як команда баромад карда, дар чанги тан ба тан ду-сегона мечангиданд. Ин ба онҳо дар набард бо як даста бартарӣ дод. Илова бар ин, биоинженерӣ ва интихоби сунъии генҳо дар инкубаторҳо таъсир расониданд.
  Ва чизи муҳим он аст, ки роҳзанҳо ба таври возеҳ пойҳои сард гирифтанд. Ҳеҷ гоҳ ба онҳо лозим набуд, ки бо душмани қавӣ ва пешрафта, ки аз савор шудан ба танкҳо, роботҳо ва лаънати ҷодугарон наметарсад, мубориза баранд. Ва вақте ки шумо бори аввал бо чизе дучор мешавед, нофаҳмиҳо ба вуҷуд меоянд.
  Пайратҳо ақибнишинӣ карданд, ақибнишинӣ карданд, баъзеҳо мисли одамон фарёд мезаданд, дигарон ногаҳон ба ғазаб омада, ба роботҳои худ тир андохтанд. Эҳтимол, таҷрибаҳои ҷодугаронаи Адольф онҳоро ба анҷом расонд.
  Чанговарони фалакпаймои Германия оташи сахт зада, шамшерро гаштаю баргашта ба кор мебурданд.
  Хатто хорпушт хам нагз рафтор кард. Хурд ва чолок, вай дар гранатахои металлй хеле мохир аст. Ва ӯ бад набурд.
  Духтарон худро ба боло кашиданд, дар як муборизаи воқеӣ, вокуниш афзоиш ёфт. Онҳо назар ба бозиҳои сершумори виртуалӣ, ки дар он ҷо аз кӯдакӣ таълим гирифта буданд, беҳтар меҷангиданд. Бо вуҷуди ин, хоҳиши бо ҳар арзиш зинда мондан, то баъдтар дубора тавлид кардан бартарӣ дошт. Илова бар ин, тамоми арсенали гуногун, аз ҷумла Velcro фазои, сад фоиз истифода бурда шуд. Ҳатто Адольф, ки барои ӯ комилан одат набуд, онҳоро истифода бурд. Ӯ се роҳзанро ба хамираи дандон печонд, баъд боз асои ҷодугарашро истифода бурд. Дар як лаҳза порае ба силоҳи ҷодугарӣ бархӯрда, онро ним шикаст. Аммо Адольф бо як ҷоду чӯбро барқарор кард:
  - Не! Ҳар ҷодугарӣ он гоҳ ба чизе арзиш дорад, агар он медонад, ки чӣ гуна худро муҳофизат кунад. Аз ҳама мушкил ин аст, ки нафси худро аз бадбахтии дар худ нигоҳ доштан! - илова кард Фюрери чавон.
  Боз сели сехрнок аз чуб парида, ба майнаи электронй афтод. Аз ҷумла, ӯ якчанд домҳои зерсохторро бекор кард.
  Стелла пои худро сахт захмдор кард, вале муборизаро давом дод.
  Талафоти хар ду тараф, махсусан барои рохзанхо хеле калон буд. Духтарон низ фавтиданд, Кристина бо ҳамаи онҳо танҳо дирӯз вохӯрд, аммо ҳар талафот дардовар буд. Бисьёр духтарон чанг карданд, хатто захмдор шуданд. Бесабаб набуд, ки роҳзанҳо тамоми галактикаро ба даҳшат меоварданд, мубориза бурдан бо танкҳои саворӣ душвор буд.
  Яке аз онҳо, ки тавонотарин ва замонавӣ буд, ба ақиб рафт ва якбора панҷ духтарро кушт ва хорпуштро ду баробар кард. Адольф бо як ҷодуи ноумедӣ ӯро боздошт, сипас ба муқобили душман баромад. Рӯҳаш аз ранҷ канда шуд, яке аз духтарон дар як вақт бо як силсила шӯхиҳои замонавӣ аз олами роботҳо ӯро ханда мекард. Акнун бечора мурдааст ва ӯ то ҳол зинда кардани мурдаро наомухтааст. Дар ин лаҳза ҷодугари ҷавон Фюрер бо мушкилоти бузургтарини худ рӯ ба рӯ шуд.
  Ҷодугар Ҷарран бо шамшери оташин садди роҳи ӯ буд.
  -Ту тифл дорӣ, мебинам, як навъ ҷодуи махсус, нотакрор. Шояд шумо ба тарафи мо биёед? Лигаи ҷаҳониён саховатмандона шуморо бо пул мукофот хоҳад дод ва шояд ҳатто ба шумо тамоми ҷаҳонеро, ки дар он ғуломони итоаткор зиндагӣ мекунанд, диҳад.
  - Чаро галактика дарҳол нест? - шухиомез пурсид Адольф.
  Ҷодугар ҳаҷро нафаҳмид:
  - Ман боварӣ дорам, ки бо қобилиятҳои шумо, сохтани империяи худ танҳо як масъалаи вақт аст. Ҳамин тавр, ин имконпазир аст, ҳатто галактика.
  - Аммо аз афташ бе ту! - Фюрер ба сУи устод нур фиристод.
  Вай ба осонӣ бо ӯ ҷангид ва худаш ӯро зад, то ки либоси Гитлер оташ гирифт, гарчанде ки ӯ тавонист ба ақиб ҷаҳида шавад. Фиристода, Фюрер, на ба таври ҷодугарӣ, оташро хомӯш кард.
  - Чй гирифтед? Ба худ ин қадар бовар накун, Адольф.
  Фюрер ҳайрон шуд:
  - Номи маро аз кучо медонед?
  Дар ҷавоб хандид:
  -Ман барин ҷодугарони тавоно ҳама чизро медонанд!
  Вай боз ба Фюрери чавон шитофт. Вай аз пулсари партофташуда гурехта, чӯбро раҳо кард ва мор аз чӯб берун баромад. Вай дар хаво парида, аз хандаи ҷодугар пора-пора шуд:
  "Шумо бо ҷодугарии гипермавҷӣ ошно нестед, заиф." Ин аст, ки чаро шумо метавонед бо осонӣ мубориза баред. Хуб, боз бо чӣ ман туро шод кунам?
  Адольф ба трол ҷаҳида, кӯшиш кард, ки тозакуниро тавре, ки ба ӯ таълим дода буданд, иҷро кунад ва ба ақиб партофта шуд. Сипас Фюрери ҷавон як ҷодуро хонд: аз боло якчанд яхбандӣ афтод, ки боиси табассуми нафратангези ҷодугар гардид.
  - Оё ин ҳама аз дастатон меояд? Дар ин бора чӣ тавр? - ҷодугар як ҷоду ғусса карда, мавҷи сабз фиристод.
  Дар атрофи Адольф дуд баланд шуда, ҳалқаҳо пайдо шуданд. Фюрери чавон хост, ки аз он чо дур шавад, вале уро дастони питонхои холдор пахш карданд. Онҳо бачаро мисли занҷир баста, буғ кардан гирифтанд. Фюрери чавон нола кард:
  - Қотил!
  Ҷодугар хандид:
  - Бале, ман туфони нобудшавй. Савганд, ки шогирди ман мешавӣ ва ман туро раҳо мекунам.
  - Ҳеҷ гоҳ! - чавоб дод Гитлери муфтхур, бар хилофи инстинкти худмухофизат.
  - Пас бигиред! - пичиррос зад ҷодугар.
  Ба фюрер чараёни энергияи девй афтода, хар як хучраи баданашро азоб медод ва пора-пора мекард. Хеле дардовар буд, чунон дарднок буд, ки мехостам мисли гург нола кунам. Гӯё пӯсти шумо қабат ба қабат канда шуда, бо оҳани гарм рехта мешавад.
  - Хуб, акнун ба гапам гуш медихй? - бо овози даҳшатангез пурсид Ҷарран. - Ё!
  - Не, ҳеҷ гоҳ! - бо кувваи охиринаш гуфт фюрер. - Хизмати бадӣ рӯҳро, ки аз ҷисм муҳимтар аст, нобуд мекунад.
  Троли бад хандид:
  -Аҳмақ, хидмати ман ягона роҳи наҷоти рӯҳи бадбахт аст. Ҳоло ман ӯро ба ҷаҳаннам меандозам. Пас аз сӯхтани гӯшти ту ман туро ба ҷое мефиристам, ки ҳама афсонаҳои дузахии мардум ба хоби ширин монанд хоҳанд буд. Меларзад, бадбахт.
  Адольф туф кард:
  - Таҳдиди беақл!
  Аз паси он гурриши гушношунид фаро расид:
  - Пас сӯзон!
  Оташ Гитлерро фаро гирифт ва пусти у хатто пошида шудан гирифт. Вай аллакай мехост, ки раҳм кунад, не, ман ба мурдан омода нестам. Ё шояд, ин андеша ба сарам фаро расид, шояд дар оянда душмани бераҳмро бартарӣ дода метавонам.
  Маҷрои об алангаи оташро хомӯш кард ва Фюрер дар латтаҳое, ки ҷисми ғафси ғафси ӯро базӯр мепӯшонд, озод шуд. Дар пеши назараш Элф Букингем пайдо шуд. Дар атрофи генерали фалакпаймои Германия нур дурахшид ва у табассум кард.
  Бо оханги тахкир гуфт:
  - Ин шумо Ҷарран ҳастед, аз афташ мехоҳед кӯдакро хафа кунед?
  Ҷавоб садои зангзада буд:
  - Ба бахси мо дахолат накун, эй элф! Дар акси ҳол шумо вақти хеле бад хоҳед дошт.
  Намояндаи халки шухратманд дандонхои марворидашро нишон дода, чавоб дод:
  - Мебинам, шумо ҳатто ба таври мураккаб қасам хӯрдан наметавонед. Ба ҷои таҳдид гавғои фоҷиаборонаи кӯдак.
  Трол дандонҳояшро дурахшид:
  "Ман шуморо ба атомҳо дар тамоми галактика пароканда хоҳам кард ва рӯҳи шуморо ба сӯрохи сиёҳ фишурда, пӯстатонро бар квазар дароз мекунам."
  - Каме беҳтар! - Элф бо пулсар зад. Трол, ҳайратзада, онро бо душворӣ парид, дар рухсорааш сӯхта пайдо шуд.
  - Ва шумо қавӣ ҳастед! - Чеҳраи тролл мисли ниқоби тухми зулмот печида шуд. - Аммо ман ҳам заиф нестам. Ана!
  Ҷодугар тӯҳфае фиристод, ки элф онро бо зонуаш партофт ва бо як печутоби худ баргардонд.
  - Не, шумо маро ба ҳайрат наовардед! - чавоб дод Букингем. Вай ба Смит нигоҳ кард, ки асояшро гирифта, кӯшиш кард, ки онро занад. -Даркор нест, рафиқ, рафта ба рафиқонам кумак кунед. Ин бача аллакай қувваи аз ҳад зиёд сарф кардааст ва ман худам ӯро идора карда метавонам.
  -Шумо аз ҳад зиёд ба худ боварӣ доред, аммо ин чӣ мешавад! - Ангуштони троллҳо калон шуданд ва аз онҳо фантомҳои азим ба вуҷуд омаданд. Инҳо намудҳои гуногуни инҷиқиҳо, динозаврҳои пурқувват ва мошинҳои ҷангӣ буданд.
  -Аҷаб, биё ҷанг кунем! - Дасти элф мисли вентилятор бархост ва аз зери он каскадҳои авбошони пурқувват ба вуҷуд омаданд. Фантомҳо ба ҳам омаданд ва ҷанги титанҳо оғоз ёфт, ки қудрати бесобиқаро нишон дод.
  Тарозуи чанги сехрнок аз он тараф ба он тараф меларзид, доду фарьёдхои дилсуз ба гуш мерасид.
  Адольф нимбараҳна мисли сомнамбулист ҳаракат мекард, ҷасадҳои сершумор ва пораҳои ҷасадҳо, инчунин механизмҳои чиркиншударо медид. Ин ба ӯ қувват бахшид ва ӯ ба ошёнаҳои техникӣ роҳ дод.
  Бигзор шаби даҳшатовар маро бо нафасаш сузонад
  Касам ба Ватан хиёнат намекунам!
  Гӯшт дарида, пур аз азоб аст
  Аммо рухи сарбоз ба шарм токат намекунад!
  Байти кутохе, ки дар сари Фюрери муътадил ташаккул ёфтааст. Кристина дар пеш мубориза бурд, ки барои ӯ воқеан меҳрубон ва маҳбуб шуд.
  Вай инчунин барои ӯ фарзанде хоҳад дошт, ки яке аз онҳое, ки имкони вориси Рейхи сеюм шуданро доранд.
  Духтарак ба росту чап тир холй карда, пештар кадам мезад. Вай аслиҳаи дастгиршударо пурра истифода бурд, ҳатто пойҳояшро истифода бурд. Дар рӯи пойафзол дастгоҳе мавҷуд буд, ки ҳангоми ҳаракати ангуштони пойҳо часпакҳоро фаъол мекард.
  Ва ин ҳангоми истифодаи силоҳи дастгиршуда қулай буд. Аз ҳама мушкил ин буд, ки вақте ки ҳамроҳонаш мурданд, Кристина ба болои ҳар як ҷасад ашк рехт, аксар вақт аз болои боқимондаҳои базӯр намоён.
  Гертруда, ки ҳамеша зинда буд, мурд. Аз ӯ танҳо пойҳояш боқӣ монда буданд. Герда каме хушбахттар буд, танҳо дар меъдааш сӯрохи калон дошт ва як дилаш бо пораҳои пора бурида шудааст, бинобар ин, ҳанӯз имкони зинда мондан вуҷуд дошт.
  Ҳикоятгари эксцентрики масеҳӣ Магда сараш ва инчунин буғуми китфашро дамида буд. Дуруст аст, ки баъзеҳо танҳо як қисми баданашонро гум карданд ва барои шифо ёфтани онҳо умед буд.
  Дар хакикат эскадрильяро пештар ошкор кардан ва бо як бомбаи термопреон нобуд кардан мумкин набуд. Дар ин сурат чанд духтар зинда мемонд? Оё дар ҳақиқат як элф ин корро карда наметавонад? Ва ба Фюрер, чунин ба назар мерасад, ки вай Кристина омода аст аз ин бача нафрат кунад.
  Дар хоки ШМА чанг давом кард. Чаҳор нафари машҳур: Герда, Шарлотта, Кристина ва Магда аллакай аз Техас гузашта, ба Луизиана дохил шуданд. 30 июн рӯзи хеле гарм аст. Амрикоиҳо хеле якравона муқобилият нишон доданд ва ҳатто кӯшиш карданд, ки ба ҳамлаи ҷавобӣ гузаранд.
  Духтарон танки худро боздошта, бо навбат ҳадаф гирифтанд. Онҳо хеле зебо буданд. Ва дар пеш Шерманхо ва Першингхо буданд.
  Герда онро гирифта, тир мезад:
  - Сиёҳ...
  Шарлотта аз кор баромад ва идома дод:
  - Террор!
  Кристина бо снаряд зад, манораи Шерманро бурид ва идома дод:
  - Сиёҳ...
  Магда манораи Першингро вайрон карда, гурриш кард:
  - Террор!
  Герда боз снарядро зада, арра кард:
  - Дар ҷанг...
  Шарлотта торсакӣ зад ва гиря кард:
  - Барои Ҳармиҷидӯн!
  Кристина снарядро партоб мекунад ва фарёд мезанад:
  - Дар манораи занг...
  Магда дакик тир холй карда илова кард:
  - Душманон!
  Герда боз як заданд ва пичиррос зад:
  - Салиб...
  Шарлотта снаряд парронду аккос зад:
  - Тағйир диҳед!
  Ва духтарон ба шӯхии онҳо якдилона хандиданд. Онҳо дар ҳақиқат сарояндаҳои дараҷаи олӣ мебошанд.
  Ва гроссмейстер тирандозон! Ва онҳо то чӣ андоза дақиқ тир меандозанд. Ва ба таври дақиқ, ба монанди снайперҳои дараҷаи олӣ.
  Герда ҳангоми тирандозӣ ба суруд шурӯъ мекунад:
  - Ман мехоҳам ки...
  Шарлотта, оташ зада, идома медиҳад:
  - Бачаҳо...
  Кристина мезанад, хитоб мекунад:
  - Духтарон!
  Магда, ки Шерманро тирборон карда, даравида, давом медихад:
  - Фақат...
  Герда, тирандозӣ карда, бо суханони:
  - Вақте ки туро ба оғӯш мекунӣ...
  Шарлотта снаряд парронду хитоб кард:
  - Навозиш!
  Кристина, инчунин, дар Твиттер навишт:
  - Нав...
  Магда аз кор баромад ва илова кард:
  - Филм....
  Герда, тирпарронй давом дода гуфт:
  - Ана...
  Шарлотта, оташ зада, илова кард:
  - Ба фазо...
  Кристина хираона гуфт:
  - Дар болои қолин...
  Магда снарядро парронда, маъкул шуд:
  - Парвоз!
  Герда тир холй карда, гуррос зад:
  - Куртаҳо...
  Шарлотта аз кор баромад ва илова кард:
  -Сахри...
  Кристина бо снаряд зарба зад ва садо дод:
  - Дар қуттӣ...
  Магда тӯҳфаро баровард ва писанд омад:
  -Шим!
  Герда гурриш карда, снарядхоро парронданд:
  - Пеш аз ....
  Шарлотта джойстикро пахш карда, гиря кард:
  - Субҳ...
  Кристина, ки бо снаряд зада, аккос зад:
  -Бо духтарон...
  Магда бо энергия тасдиқ кард:
  - Онҳо роҳ мераванд...
  Герда пичиррос зад:
  - Бачахо!
  Шарлотта боз суруд хонд6
  -То саҳар...
  Кристина идома дод:
  -Бо духтарон...
  Магда дод зад:
  - Онҳо роҳ мераванд...
  Герда аккос мекунад:
  - Бачахо!
  Хамлаи Шерман ба охир расид, кариб хамаи танкхо нобуд шуданд, бокимондахо ба гурехтан шуруъ карданд. Ва немисхо аз шодй наъра мекунанд.
  Герда оқилона қайд кард:
  - Маълум мешавад, ки... Думи янкихоро бирён кардаем!
  Шарлотта бо овози каме нороҳатӣ гуфт:
  - Ва русхо, ба гумонам, хурсанданд, ки мо бо америкоиён на барои хаёт, балки барои марг мубориза мебарем.
  Кристина бо табассум гуфт:
  - Мумкин аст Сталин ба пуштамон корд занад!
  Магда бо нафаскашӣ тасдиқ кард:
  - Ҷиддӣ, ҳарчанд имкон ҳаст!
  Герда китфи мушакҳояшро кашид ва гуфт:
  - Ман бошам, аслан фикр намекунам, ки Сталин ин кадар далер буд, ки бо мо чанг кунад. Ва барои мо аввал Америка ва Англияро забт кардан аз хучум ба СССР бехтар мебуд.
  Шарлотта розӣ шуд:
  - Вокеан, дар ду фронт чанг накардан хеле бехтар аст. Дар хусуси Англия бошад, вайро сахт тан-кид мекарданд.
  Герда чиддй гуфт:
  - Оҳ, духтарон, ман ҳатто дар ин мавзӯъ як ҳикояи AI навишта будам.
  Шарлотта ба шарикаш ҷиддӣ пешниҳод кард:
  - Хуб, хонед!
  Ва Герда ба экспозиция гузашт;
  . Бисёр параллелҳо ҳастанд, ки мисли мухлиси коинот-ҳолҳо печонида шудаанд. Дар ин чо дар яке аз онхо Гитлер карор дод, ки дар соли 1941 бо СССР чанг cap накунад . Дар асл, шумо наметавонед бо империяи бузурги шӯравӣ бо Бритониё дар ақиб ҷанг оғоз кунед. Зиёда аз он, дар "Майн Каф" Фюрери оянда навишта буд, ки сабаби асосии маглубияти Германия дар чанги якуми чахон дар он аст, ки вай бояд дар ду фронт чанг кунад.
  Гайр аз ин, Гитлер бо мурури замон пешгуии Вулф Мессингро ба хотир овард, ки фюрер дар шарк тахти худро аз даст дода, пушташро шикастааст.
  буд ва ман ба хулосае омадам: то пурра забт карда шудани Англия чанг кардан. Гузашта аз ин, шӯриши зидди Олмон дар Югославия ба он оварда расонд, ки нақшаи Барбаросса бояд то охири моҳи июн мавқуф гузошта шавад. Ин чунин маъно дорад, ки шояд пеш аз зимистон барои забт кардани Москва ва районхои асосии СССР вакти кофй набуд. Дар зимистон бошад, немисхо, ки хатто ба Фюрер ба худбовар маълум аст, ба чанг тамоман тайёр нестанд.
  Илова бар ин, забт кардани Крит ба немисҳо дар қувваҳои десант талафоти калон овард ва Фюрер бо нафрати бузург нисбат ба Британия оташ гирифта, тасмим гирифт, ки онро аввал хотима диҳад.
  Маърузаи атташеи харбй, ки дар паради Якуми Май танкхои охирини советиро дида буд: Т-34 ва КВ-2 низ таъсир расонд. Танки охирини дорой таппончаи 152 мм ба хамаи немисхои хозирон таассуроти калон бахшид. Гитлер каме фикр карда, фармон дод, ки кори ба вучуд овардани танкхои вазнинро тезонад. Як катор лоихахои машинахои калон пайдо шуданд. Ва то ба вучуд овардани кавалкади азими танкхо бехтар аст, ки бо СССР чанг cap накунем. Аллакай моҳи май немисҳо боз се дивизияи танкиро ба Либия интиқол доданд. Дар аввали июни соли ҷорӣ Роммел ба Толбук ҳамла кард ва пас аз се рӯзи ҷанг ин қалъаро забт кард.
  Баъд аз он немисхо дар Миср ба хучум гузаштанд. Англия ба куввахои бартарии Вермахт мукобилат карда натавонист. Немисхо хам аз чихати шумора ва хам аз чихати ташкилй мустахкамтар буданд. Илова бар ин, кушунхои мустамликавии Англия аслан чанг кардан намехостанд. Рухияи онхо паст шуда, торафт паст мешуд.
  Аллакай дар мохи июль немисхо Мисрро забт карданд. Онхо аз канали Суэц гузашта, ба Фаластин дохил шуданд. Англисхо гурехта рафтанд... Дар Ирок шуриш ба амал омад ва немисхо кариб бе чанг ба он чо даромаданд. Дере нагузашта тамоми Шарки Наздик торумор шуд... Дар моххои августу сентябрь немисхо шахру майдонхоро ишгол карданд. Ва ба онхо на машинаи чангии советй, балки кушунхои хурди Англия, куввахои мустамликавие, ки аз хад зиёд интизомнок набуда, ба чанг майл доштанд, подразделенияхои ибтидоии арабхо мукобил меистоданд.
  Гитлер территорияхои калонро ишгол кард. Дар охири мохи сентябрь Гибралтар хам забт карда шуд. Франко чун дид, ки англисхо ба чанг рехта истодаанд ва аз ишголи фашистон тарсида, розй шуд, ки ба гузаштани кушунхои немис ичозат дихад. Маълум шуд, ки ҳамла фаврӣ будааст. Немисхо онро мохирона ва муташаккилона ичро карданд, вале худи калъа чандон тайёр набуд.
  Баъд аз он немисхо кариб бе муковимат мулки Францияро дар Африка ишгол карданд. Хушбахтона, акнун нерӯҳоро метавон ба масофаи кӯтоҳтарин интиқол дод.
  Дар зимистон, Гитлер дар Судон ва Эфиопия ҳамлаи калон оғоз кард ва инчунин ба ҷануби Африқо оғоз кард. Баъди каме дудилагй фюрер карор дод: агар китъаи сиёхро гирем, пас онро умуман гирем. Гузашта аз ин, бритониёиҳо қудрати нигоҳ доштани моликияти худро надоранд. Душвории асосии немисҳо на қӯшунҳои бритониёӣ, ки аз фашистон ҳам аз ҷиҳати шумора ва ҳам аз ҷиҳати самаранокии ҷангӣ пасттаранд, балки алоқаи васеъ, мушкили таъминот ва набудани роҳҳои зарурӣ дар Африқо мебошад.
  Аммо немисхо бо сохти сахти тоталитарии худ муташаккилии аъло ва кобилияти харакат дар масофахои васеъ нишон медоданд. Инак, дар СССР фашистонро на аз майдони васеъ - Африка аз чихати территория ва шумораи ахолй аз Россия хам калонтар аст, балки бо му-кобилати якрав ва фанатиконаи Армияи Сурх торумор карда шуд.
  Ва албатта, дар Африка зимистон нест.
  Дар моҳи декабр, Ҷопон ниҳоят ба бандари Перу ҳамла кард. Маълум буд, ки Штатхои Муттахида хануз ба самурайхо рох намедиханд, ки мустамликахои Англияро дар Осиё ва укьёнуси Ором фуру баранд. Ҳамин тавр Ҷопон маҷбур шуд, ки бо ҳамлаи ногаҳонӣ Амрикоро заиф созад. Ва онҳо муваффақ шуданд. Як катор амалиёти бомуваффакият дар Осиё ба амал омад. Дар моҳи март Гитлер аз тарси он ки Ҷопон аз ӯ пеш ояд, ба Эрон ҳамла кард ва аз он ҷо немисҳо ба Ҳиндустон ворид шуданд. Маълум аст, ки дусаду панчох дивизиям немис барои забт кардани Хиндустони кариб бедифоя ва Эрони аз чихати техникй акибмонда беш-тар кифоя аст.
  Гитлер, бешубха, бо рохи ба Африка ва Хиндустон гузарондани куввахои торафт бештар хавфи калон гирифт - Сталин метавонист маъракаи озодихохиро ба мукобили Европа cap кунад.
  Аммо Армияи Сурх хануз шитоб намекард. Пешвои хамаи замонхо ва халкхо кувва чамъ кард, вале кушиш намекард, ки аввалин шуда ба мубориза хамрох шавад. Шояд Сталин масъулияти чанги калонро ба души худ гирифтан нахост. Ва ширкати Финландия некбиниро ба вуҷуд наовард.
  Бинобар ин, гарчанде ки аскарони немис аз Аврупо, дар саросари Осиё ва Африка пахн мешуданд, Сталин барои истифода аз ин шитоб намекард. Хаминро хам бояд гуфт, ки кувваи вермахт пай дар пай зиёд мешуд. Талафоти немисҳо дар давраи истилоҳои васеъ кам буд ва истеҳсолоти саноатӣ аз ҳисоби коргарони хориҷӣ афзоиш ёфт. Ба гайр аз ин, Вермахт аз хивихо ва отрядхои гуногуни мустамликавй пурра карда шуд.
  Немисхо батальонхои бинокории худ, ронандагон, кисмхои акибгох, колоннахо ва гайраро ба хоричиён иваз карданд. Аскарони чавон ба армия даъват карда мешуданд. Онхо хатто аскарони хабдахсола ва калонсолро ба зери силох гузоштанд.
  Вермахт шумораи дивизияҳоро зиёд кард ва фоизи хориҷиён дар он босуръат афзуд. Истехсоли яроку аслиха низ бо суръати тез афзуд. Танки нави Tiger ҳамчун аввалин мошини вазнине, ки таҳия карда мешавад, ба истеҳсолот даромад.
  Моҳи майи соли 1942 Вермахт ба Африқои Ҷанубӣ ворид шуд, ки қаблан ҳазорҳо километр ҷанг карда буд. Мадагаскар дар мохи июнь афтид... Ба америкоихо бахт нарасид, дар чанги Мидуэй дар ин коинот маглуб шуданд. Бартарй дар укьёнуси Ором ба Япония гузашт. Ва Рейхи сеюм, ки худро бо колонияҳо аз Бирма, Ҳиндустон то Африқои Ҷанубӣ ва берун аз он мустаҳкам карда, истеҳсоли ҳавопаймоҳоро якчанд маротиба зиёд карда, ба Бритониё ҳамлаи ҳавоӣ анҷом дод. Немисхо самолётхои нави пуриктидори бомбаандози Ю-188 ва ДО-217 доштанд. Ва онҳо Бритониёро пахш карда, ҳам бо рақамҳо ва ҳам бо сифат пахш карданд.
  Англия, баръакс, мустамликахои худро аз даст дода, ба чанги зериобй дучор шуда, истехсоли самолёт ва дигар техникаро кам карданд. Фашистон фишор меоварданд. Ва дар охири мохи август фуруд омад. Дар мухорибахо танкхои нави немисхои паланг иштирок доштанд. Ҷангҳо дар Англия ҳамагӣ бештар аз ду ҳафта давом карданд ва бо таслимшавӣ анҷом ёфтанд.
  Баъд аз он, немисҳо ҳукумати лухтакмонанди худ ва подшоҳи нави комилан қонунии Англияро таъсис доданд. Худи Англия ба протекторати Рейхи сеюм табдил ёфт. Флоти он кариб пурра ба тарафи Германия гузашт.
  Сталин дар вакти десант ба душман зарба задан чуръат намекард. Ва дар байни Германия ва СССР шартномаи хучум накардан ба амал омад. Гайр аз ин, давлати фашистй хеле мустахкам гардид.
  Черчилл ба Канада гурехт ва кушиш кард, ки муборизаро бо ёрии ШМА давом дихад. Аммо Гитлер азми катъй дошт. Амалиёти "Икар" ба Исландия фуруд омад. Охирин нуктае, ки аз он самолётхои Америка ба Рейхи сейум расида метавонанд, забт карда шуд.
  Пас аз он интиқоли қувваҳо ба Гренландия оғоз ёфт. Соли 1943 дар мухорибахои бахрй гузашт. Рейхи сеюм киштихои зериобии пероксиди водородй дошт, ки бо суръати то 35 узел дар як соат харакат карда, аз киштихои Америка пеш гузаштанд.
  Аргентина ба Иёлоти Муттаҳида ҷанг эълон кард ва немисҳо ба ҷамъ кардани нерӯҳои худ дар он ҷо шурӯъ карданд.
  Фашистон Швейцарияро дар ду руз ва Швецияро дар зарфи хафт руз ишгол карда, Европаро комилан ба дасти худ гирифтанд.
  Австралия низ забт карда шуд, гарчанде ки ҳамла якҷоя бо Ҷопон анҷом дода шуд.
  Бахори соли 1944 Олмон, ки шумораи зиёди киштиҳои десантӣ ҷамъ оварда, ба Канада фуруд омад. Дар хамин вакт кушунхои немис ва япон ба Мексика дохил шуданд. Бразилия, Венесуэла, Чили ва дигар давлатхо ба мукобили Штатхои Муттахида чанг эълон карданд. Ҳамла ба Амрико аз ҳарду ҷониб оғоз шуд. Немисҳо танки асосии "Пантера"-2-ро ба даст оварданд, ки аз ҷиҳати аслиҳа, зиреҳ ва коршоямӣ аз "Шерман" хеле бартарӣ дошт. Ва ҳавопаймоҳои реактивии Олмон танҳо баробар надоштанд.
  Бартарии сифатии самолётхои реактивии немис: ME-262, HE-162, ME-163 нисбат ба америкоиён хеле калон буд. Гап нест, ки самолётхои бомбаандози реактивии немис "Арадо", бехтарин само-лётхои винтидораш Ю-488 ва ТА-400-и пурзури шаш двигатель пайдо шуданд. Немисҳо дар мошинҳои зиреҳпӯш бар Иёлоти Муттаҳида бартарӣ доштанд, ки бо пайдоиши танкҳои силсилаи E афзоиш ёфт. "E-25" махсусан муваффақ шуд, як мошини дорои сифатҳои ҷангии зиреҳи бо "Пантера" -2 муқоисашаванда, аммо хеле сабуктар ва чолок бо силуэти пасттар ва зиреҳи нишеб.
  Иёлоти Муттаҳида бо Шерманҳои баланд ва ҳатто Грандҳои архаикӣ мусаллаҳ буд. Онхо ба танки асосии немис "Пантера-2" дар пешона, хатто аз наздик хам зада натавонистанд. Ва зиреҳи паҳлӯии Пантера-2 дар кунҷ 82 миллиметр буд ва рикошет, чор се ҳиссаи зарбаро дод.
  МП-44-и олмонй низ аз автоматхо ва автоматхои америкой бартарй дошт.
  Дар рафти мухорибахо немисхо кушунхои мустамликадорон ва дивизияхои хоричиро истифода мебурданд. Кувваи вермахт аз шашсад дивизия гузашт. Дар ҳуҷум танкҳои вазнини "Тигр"-2, пешрафтатари "Тигр"-3, "Лион" ва "Лион"-2, танкҳои пурқуввати "Е"-100 ва "Муш"-2 иштирок карданд. .
  Дар охири соли чилу чорум мошини "Е"-50 пайдо шуд, ки аз чихати зиреҳ аз "Пантера"-2 ба таври назаррас бартарӣ дошт ва муҳаррики пуриқтидортар.
  Ба ин силсила инчунин танкҳои зеризаминӣ дохил мешуданд, ки онҳоро мошинҳои заминканӣ истифода мебурданд.
  Ин аслиҳа ба амрикоиҳо таъсири сахти маънавӣ расонд. Ю-287, самолёти пуриктидортару хавфноки реактивии бомбаандоз ва модификацияхои охирини самолёти ME-262, ки болхои чустучу дорад, дар хаво пайдо шуданд. Ба мисли ME-1010 ва TA-183, онҳо насли навро нобуд карданд.
  Як милтиқи пешрафтаи MP-54 низ бо дақиқии бештар ва масофаи тирандозӣ пайдо шуд ва сабуктар аст.
  Бартарии сифатии кушунхои гитлерй барбод рафт, фронти Америка барбод рафт. Фашистхо ба хар тараф пеш мерафтанд. Амрикоиҳо барои муқобила бо ин ҳеҷ кор карда натавонистанд. Ҳавопаймои F -2-и онҳо номуваффақ буд ва хусусиятҳои иҷроиш ҳатто аз Мустанг бадтар буд.
  Ва чанговарони америкой, ки бо пропеллер идора карда мешаванд, хатто аз чихати принцип хам бо самолётхои реактивии немис мукоиса карда наметавонистанд. Ва ассҳои Luftwaffe беҳтар омода шуданд. Бисёре аз онҳо ҳисобро ҷамъ мекарданд.
  Танкчиён хам ба муваффакият ноил гардиданд. Махсусан Виттман, вай дар охири чанг дар танкхои гуногун дар "Тигер-3" мукаммалтар мечангид. Дар охири соли 1944 немисхо дорой 100-тонна "Ше-ри Роял", ки двигатели иктидори 1800 кувваи асп ва ракетаи 410 миллиметра дошт, доштанд.
  Як аслиҳаи муассир бар зидди истеҳкомҳо ва биноҳои дарозмуддат. Ва аз хама мухимаш он аст, ки вай барои хамаи яроки зиддитанкии ШМА амалан касногузар аст.
  Немисхо технологияи худро мунтазам такмил медоданд. "Е"-50 ба дарачаи мухофизате расид, ки барои тупхои 90-мм-и америкой аз хар тараф гузаштаннашаванда аст.
  Транспортёрхои зирехпуши немис низ, махсусан дар зиреҳпӯшҳо беҳтар шуданд. Фриц Луфтфауст ва Фаустпатронро ба вуҷуд овард, ки қодир аст ба танкҳо аз масофаи беш аз як километр ворид шавад.
  Ва Першинг танҳо дар соли 1945 пайдо шуд, вақте ки нерӯҳои Олмон аллакай Мексика, Канада ва аксари Амрикоро забт карда буданд.
  2 феврали соли 1945 ШМА ба Германия ва Япония таслим шуданд. Қӯшунҳои давлатҳои меҳвар ба Ню-Йорк ва Вашингтон наздик шуданд - дигар имкон надошт.
  Таслим шудан ба ишғоли Амрико ва мусодираи захираҳои он оварда расонд. Акнун тамоми ҷаҳон танҳо аз Рейхи сеюм бо мустамликаҳо ва иттифоқчиёнаш иборат буд. Дар СССР танхо як спутник бокй монд: Мугулистон. Хамин тавр, вазъияти нихоят хавфнок ба амал омад.
  Маълум шуд, ки бо вуҷуди муносибатҳои дӯстонаи зоҳирӣ, Рейхи сеюм ва Русия ба ҷанги марговар машғул буданд.
  Сталин ҳеҷ гоҳ тасмим нагирифт, ки ба Олмон ҳамла кунад, вақте ки вай бо Бритониё ва ИМА меҷангид. Бетарафии дустона ба Гитлер ёрй расонд, ки Гарбро маглуб кунад ва забт кунад. Аммо акнун маълум шуд, ки Рейхи сеюм низ барои Русия нақша дорад. СССР бошад, бо идеологияи коммунистии худ ба национал-социализм хавфи потенсиалй меовард.
  Гитлер барои зарбаи халокатовар кувва чамъ мекард. Вермахт зиёд шуд, ки шуморааш то хазор дивизияи пурхун, кариб сӣ миллион солдатро дар бар мегирифт, ки камтар аз сеяки онҳо немисҳои этникӣ буданд. Ин як кувваи бузурге буд, ки бо технологияи хуб мусаллах буда, бо танкхои навтарини серияи "Е", ки ба чои танкхои "Пантера" ва "Палангхо" камтар мукаммал истехсол карда мешуданд. Ва Panther 2 як мошини пурқувват боқӣ монд.
  Бо вуҷуди ин, танки асосии Олмон модификацияи "Е-50" буд, ки вазнаш 65 тонна буд, зиреҳи ғафси паҳлӯ ва пушти сар ва бо тупи 105 мм муҷаҳҳаз буда, дарозии баррел 100 EL буд. Ин мошин бояд як вазн ба силсилаи KV-и шӯравӣ бошад...
  Сталин ба машинахои вазнин хам шавку хавас пайдо кард. Дар моҳи августи соли 1941 истеҳсоли силсилавии мошини КВ-3 бо милтиқи дарозии 107 мм оғоз ёфт. Пас аз чанд моҳ, танки КВ-5 бо ду таппончаи 107 мм ва 76 мм вазнаш 100 тонна ва зиреҳи пеши 170 мм ба истеҳсолот баромад. Аллакай дар соли чилу дуюм, КВ-4 ба истеҳсолот даромад, ки вазнаш 107 тонна ва зиреҳи пеши 180 мм ва силоҳҳои шабеҳ дошт.
  Сталин иншооти калонро дӯст медошт. КВ-6 ба мошини дорои ду таппонча табдил ёфт: гаубицаи 152 мм ва таппончаи зидди танкии 107 мм. Вазни мошин бештар аз 150 тонна буд. Вай якбора бо ду двигатели иктидори 600 кувваи асп чихозонида шуда буд. КВ-7 чунин аслиҳа дошт, аммо зиреҳи аз ин ҳам ғафси 200 миллиметр ва вазнаш то 180 тонна буд. Дар соли 1943, КВ-8 бо таппончаҳои 152 ва 122 мм, ки вазнаш дусад тонна буд, низ ба истеҳсолот ворид шуд.
  Аммо танкҳои хеле вазнин беҳтарин набуданд. Вазни аз ҳад зиёд бо нақлиёт ва иҷрои ронандагӣ мушкилот эҷод мекард. Хусусан бо мошинҳои байнидавлатӣ. Илова бар ин, силсилаи KV бо чунин нуқсонҳо, ба монанди ҷойгиршавии зиреҳ, бидуни кунҷҳои оқилонаи майл тавсиф карда шуд, ки муҳофизати аълои танкро то андозае паст кард.
  Аммо СССР, бар хилофи Рейхи сеюм, ҷанг намекард. Ҷанг бо Финляндия охирин буд. Ва барои дар амал санчида шудани тачхизот имконият набуд. Ва Сталин, ки қудрати бузург дошт, дар бораи ба кор андохтани кадом таҷҳизот қарорҳои яктарафа қабул кард. Ва пешво мошинҳои вазнинро хеле дӯст медошт.
  Немисхо дар амал танкхои калонро ба кор бурданд. Тачрибаи чангй нишон дод, ки танке, ки аз хафтод тонна зиёд аст, хеле калон аст, ки ба геморрой табдил ёбад, махсусан дар вакти кашондани он барои амалиёти чангй ба таври оммавй истехсол карда шавад.
  Беҳтарин конструкторҳо аз саросари ҷаҳон дар ниҳоят як мошинеро сохтанд, ки ба талаботи низомиён барои муҳофизат қонеъ мекард ва дар айни замон онро интиқол додан ва истифода бурдан мумкин аст. "Е"-50 ба чунин машина табдил ёфт. Зиреҳи фронталии он дар нишебии оқилона то 250 миллиметр ва паҳлуҳо ва қафо то 160 миллиметр зиёд шудааст.
  Танк хамвор шуда баромад ва бочкаи хеле дароз дошт. Нихоят, немисхо ва гуломони онхо машинаи каму беш каноатбахш сохтанд. Ва СССР баъзе мушкилот дошт. Махсусан бо танки асосй.
  Силсилаи КВ ба таври васеъ таҳия шудааст: вазни бештар, силоҳи бештар, калибри бештар. Ва вай, албатта, натавонист танки асосӣ шавад.
  Т-34 нақши танки маъмултаринро ба ӯҳда дошт. Истеҳсоли он нисбатан содда аст, онро метавон ба миқдори зиёд гирифт. Мошин бо такмили андаке истеҳсоли оммавиро ба роҳ монд. Аммо дар соли 1943, вақте ки немисҳо як танки асосии силсилавии "Пантера" доштанд, ки худро дар ҷанг бомуваффақият исбот карда буданд, Краутҳо як танки азим буд, ки пурқувваттар буд. Ва дере нагузашта "Пантера"-2 бо зиреҳи қавӣ ва тӯпи дарози 88 мм маълум шуд, ки Т-34 хеле хурд аст.
  Идеяхои гуно-гун буданд... Аз чумла, ба вучуд овардани танки принципан нав - Т-44 ва нав кардани танки пештара. Сталин ба таҳияи мошинҳои вазнин дилчасп буд ва нисбат ба мошинҳои миёна ва сабук каме хунукназарона буд. Аммо Т-34 аз сабаби истеҳсоли оммавии худ хуб буд. Маълум шуд, ки силсилаи КВ ба рейхи сеюм, ки ин кадар мамлакатхоро аз чихати микдор фуру бурдааст, тоб оварда наметавонад. Ва як варианти созиш ба вуҷуд омад: Т-34-85, вақте ки танҳо манора дар зарфи асосӣ иваз карда шуд.
  Ин имкон дод, ки истеҳсоли оммавӣ нигоҳ дошта шавад, аммо калибри 85-мм барои сӯрох кардани машҳуртарин танки Олмон Пантер-2 кифоя набуд.
  Дар бораи E-50 дертар чизе гуфтан мумкин нест. Дар охири соли чил-чор СУ-100 хамчун самолёти несткунандаи танк пайдо шуд. Аммо он аз "Пантера"-2 низ пасттар буд. Дар ибтидои соли 1945 немисҳо Пантерҳо ва Палангҳоро аз байн бурданд ва версияи вазнинтари E-50-ро интихоб карданд, ки аз ҳама рақибони худ як танк бартарӣ доранд. Ин машина хам КВ-хои вазнин ва хам ба хамаи машинахои дигари советй сар-сару зада даромада метавонист. Дар силсила танҳо "Шер-2" ва "Шери шоҳӣ" боқӣ монданд, аммо онҳо бояд бо силсилаи ягонаи "Е" иваз карда мешуданд.
  Немисхо аз чихати шумора ва сифат аз СССР бартарй доштанд. Гайр аз ин, Япония аз шарк ба зарба задан тайёрй медид.
  Сталин дар бораи иктидори танкии душман маълумоти пурра надошт. Аммо СССР дар яксаду бист дивизия 60 хазор танк дошт, ба хисоби мошинхои зирехпуш бо аскарони пиёда. Аз ин чил хазораш 35 хазору сию чор-тоаш навтарин ва панч хазор машинаи гуногуни КВ мебошад. Илова бар ин, шумораи нисбатан ками таппончаҳои худгард, танҳо якчанд ҳазор. Асосан СУ-100 ва СУ-152.
  Куввахо, албатта, хеле зиёданд. Аммо фашистон ба иктидори нисфи чахон такья карда, бисьёр танкхоро торумор карданд. Онҳо дар саросари Аврупо, инчунин дар Африқо, Осиё, Канада, ИМА, Австралия заводҳоро кор мекарданд ... Тамоми ҷаҳонро ба назар гиред ...
  Микдори флоти танкии немисхо бо суръати тез меафзуд. Хусусан баъди таслим шудани Америка. Дар айни замон, фашистон дар навбати аввал ба силсилаи "Е", махсусан ба "Е"-50 таваҷҷӯҳ зоҳир карданд. Ин мошинҳо назар ба "Пантера" аз ҷиҳати технологӣ пешрафтатар ва самараноктар буданд.
  Дар баҳори соли 45, истеҳсоли танкҳо дар як моҳ ба панҷ ҳазор расид ва аксари мошинҳоро метавон ҳамчун вазнин гурӯҳбандӣ кард. То 1 июни соли 1945 фашистон кариб навад хазор танк доштанд. Аз ин 75 хазор нафараш ба мукобили СССР сафарбар карда шудааст. Зиёда аз даҳ ҳазор мошини дигар тавассути моҳвораҳои Олмон: Туркия, Руминия, Хорватия, Словения, Италия, Венгрия, Финляндия, Испания, Португалия ва кишварҳои Амрикои Лотинӣ ҷойгир карда шуданд.
  СССР ба мукобили онхо дар кисми европой 45 хазор танк ва тупхои худгард чойгир кард. Таносуби куввахо барои Россия кариб ду баробар ва дар танкхои вазнин хашт баробар бадтар буд. Рост аст, ки аппаратхои радифи маснуъхо сусттар буданд, экипажхо кам тайёр буданд, вале онхо фарк на-карданд.
  Бархе аз танкҳои шӯравӣ дар Сибир ва Шарқи Дур буданд ва ба онҳо Ҷопон бо моҳвораҳо ва мустамликаҳояш муқовимат мекард. Сарзамини Офтоб бештар аз 30 хазор танкро, гарчанде ки асосан танкхои миёна доранд, чойгир кардааст.
  Қисман инчунин аз моделҳои Олмон Panther-2 иҷозатнома дорад.
  Дар авиация таносуби куввахо барои СССР боз хам бадтар аст. Рейхи сеюм селаи реактивиро ба вучуд овард. Ба хафтод хазор самолёти советй бештар аз дусад хазор самолёти немис ва сад хазор самолёти Япония мукобил мебарояд. Агар мо таҷрибаи ҷангиро илова кунем, пас таносуби қувваҳо танҳо фалокатовар аст. СССР бошад, самолётхои киркунанда ва бомбаандози хуб дошт, вале самолётхои реактивй надошт.
  Аммо самолёте, ки бо пропеллер идора мешавад, аз чихати хусусиятхои парвоз, хатто аз чихати назариявй хам бо реактиви гусфанд мукоиса карда наметавонад.
  Дар аскарони пиёда Вермахт дар эшелони якум ба мукобили СССР понздах миллион нафар солдатхо ва панч миллион спутникро чойгир кард. Ҳамагӣ бист миллион. Ва ин ҳама нерӯҳо нест. Ҷопон танҳо дар эшелони аввал понздаҳ миллион нафарро ҷойгир кард.
  СССР ёздах миллион солдат дошта, бештар аз се маротиба ба коалиция талаф ёфт. Минбаъд зиёд кардани шумораи кушунхо мум-кин набуд, зеро иктисодиёт метавонад хароб шавад. Ва хамин тавр Сталин аз 1 сентябри соли 1939 шумораи Армияи Сурхро панчуним баробар зиёд кард. Бадтарин чиз ин буд, ки қудратҳои меҳвар ба шумораи ниҳоии худ нарасидаанд ва метавонанд иқтидори худро идома диҳанд.
  Артиллерияи СССР хеле пуриктидор аст, махсусан, зидди танк ва миномёт, вале... Ба хар хол калибри маъмултарини 76 миллиметра аллакай ба таври ноумед кухна шудааст ва 45 миллиметр аз ин хам зиёдтар. Чизҳои хурд хеле зиёданд ва дар он ҷо баррелҳои воқеии зидди танкии калибри вазнин намерасанд. Агар мо артиллерияи вазнинро гирем, пас немисхо аз чихати шумора бартарии беандоза доранд.
  Артиллерияи ракетй дар СССР аз сабаби набудани истифодабарии чангй чандон хуб инкишоф наёфтааст. Фриц дар амал установкахои газ ва ракетабарандаро ба вучуд овард. Пулемётхои фашистон мукаммалтаранд. Бисьёр подразделенияхо тачрибаи бои чангй пайдо карданд. Кушунхо дар тамоми дуньё мегаштанд.
  Баъд аз Финляндия Армиям Сурх дар мухорибахои хакикй тачриба надошт. Албатта, ин як камбудии назаррас аст.
  Хулоса, Сталин ягон хаёл надорад, сарфи назар аз тамоми чидду чахди партия ва режими тоталитарй, душман хеле пурзуртар аст. Ва дар флот, албатта, таносуби куввахо барои СССР назар ба дигар давлатхо боз хам бадтар аст. Охир, агар ходисае руй дихад, чанг кардан лозим аст, тамоми чахонро ба назар гир. Ва бо захираҳои боқимондаи ҷаҳон, ки шашяки қитъаи замин ва дусад миллион нафарро доранд.
  Хамин тавр шуд... Сталин дар соли 1939, вакте ки немисхо баъди гузаштан аз Польша лавозимоти чангии худро ба кор бурданд, ба чанг дохил нашуд. На дар солхои чилум, вакте ки фашистон акибгохи худро фош карда, ба Париж шитофтанд. Ва соли чилу якум аломати маъракаи озодихохй нагардид, гарчанде ки краутхо ба Африка ва Осиё баромаданд. Ва гайр аз ин барои ба фашизм зарбаи халокатовар задан имкониятхои зиёде мавчуд буданд.
  Холо бошад... Холо худи фашистон ба истило тайёранд. Ва тешаи қудратҳои ҷаҳаннам дар болои кишвар овезон буд. Мо бояд роҳи халосиро меёфтем. Аммо кадомаш?
  Сталин худаш чавоб ёфта натавонист. Барои пешгирй кардани чанг, вай тайёр буд, ки ба мамлакатхои мехвар хар гуна гузашт кунад. Вай поездхоро бо ашьёи хом ва галла кариб бе хеч чиз мефиристод, нарххоро арзон мекард, ба ичораи чоххои нефть таклиф мекард ва ё тухфахои тилло мекард.
  Аммо Гитлер хомуш буд... Вай кариб хеч чизро талаб намекард, балки куввахои худро дар сархадхо зиёд мекард. Армадахои танкиро анчом дода, шумораи дивизияхои хавоиро зиёд кард. Ман ба зарбаи ногаҳонӣ тайёрӣ медидам... Шояд тамоман ногаҳонӣ не.
  Маълум аст, ки фюрер аз СССР метарсид ва мехост большевизмро аз руи замин нест кунад. Аммо ба он чй мукобил баромадан мумкин аст? Фашизм ба таври хавфнок кувват гирифт. Як чизи махсус ва пурқувватро ба миён овардан лозим буд. Сталин ба бомбаи атомй умед мебандад, аммо ин камаш чанд соли дигарро талаб мекард. Ногуфта намонад, ки зарурати мошинҳои интиқолдиҳанда барои бартараф кардани ҳавопаймоҳои Luftwaffe.
  Самолётхои Германия фазой хавоии СССР-ро торафт бештар вайрон мекунанд . Ба онхо тирпарронй манъ карда шуд, то ки фашистонро ба истило нагардо-над. Ва ба наздикӣ гузоришҳо дар бораи табақҳои пурасрор бо суръати бениҳоят ҳаракат мекунанд ва қодиранд ногаҳон нопадид шаванд.
  Сталин фармони махфй дод, ки бо ин кор мубориза барад, вале дар хеч вачх ба фашистон барои зарба задан асос наёфт.
  Вакте ки Герда хикояи худро бофта буд, танки немис аз рох мерафт. Гох-гох Магда оташ кушод. Пас аз он ман маҷбур шудам, ки маҷмӯаи ҷангии худро таваққуф кунам ва пур кунам. Мошини немис бо зинда мондани бузурги худ фарк мекард. Якчанд нафар ба вай заданд, аммо снарядҳо мисли нахӯд парид. Ва ҳеҷ чизи муҳиме ба ҷуз харошиданҳои сабук ба зиреҳ оварда наметавонист.
  Вақте ки Герда корашро анҷом дод, Шарлотта гуфт:
  - Хуб, пас чй? Ин бад нест! Аммо холо чизи аз хама мухими навиштан чанг бо СССР аст!
  Герда ботантана ваъда дод:
  - Ва мешавад! Гарчанде ки бо чунин таносуби қувваҳо, эҳтимолан маълум аст, ки кӣ ғолиб хоҳад шуд!
  Шарлотта бо шубҳа гуфт:
  - Ин аз нависанда вобаста аст! Як скрипблери хуб метавонад чизе нависад, ки бениҳоят қобили эътимод ҳисобида мешавад.
  Кристина мантиқан илова кард:
  - Ва муҳимтар аз ҳама, ин фантазия аст... Хусусан, агар шумо дар бораи кайҳон нависед!
  Герда бо табассум месуруд:
  - Африка хавфнок аст, бале, бале, бале... Аммо кушунхои Антанта сафсатаанд! Бачаҳо, зери ҳамлаи ИМА наравед!
  Магда боз гиря кард:
  - Ва шумо аз ҳама муҳим - Худованди Мутаол фаромӯш кардаед!
  Герда дар посух гуррос зад:
  - Хайр, не, мо инро медонем!
  Магда зебо месуруд:
  Зуд тавба кун дар пеши Худованди мутаъол,
  Дар акси ҳол, Баал-Забул хоҳад хӯрд...
  Дар пеши Худои олӣ зону занед,
  Бигзор Исо ба дили шумо биёяд!
  Герда низ ба ин охангона чавоб дод:
  Фюрер дар дили ман зинда аст
  Барои он ки мо ғамгиниро надонем...
  Дари кайхон кушода шуд,
  Дар болои мо ситорахо дурахшиданд!
  Магда муштхои худро фишурда, катъиян гуфт:
  - Ба ҳар ҳол, Исои ман аз Фюрери шумо муҳимтар аст. Чунки Исо Худо аст, ва Фюрер танҳо як одам аст!
  Гарнизони Торонто, дурусттараш он чи ки аз он монда буд, таслим шуд. Супертанки азими "Монстр" зери қудрати худ ба ҷануб ҳаракат кард. Кушунхои рейхи сеюм торафт зиёд мешуданд. Онхо аз Канада пеш гузашта, аллакай ба штатхои шимолии Америка медаромаданд.
  Янкиҳо, ки зарар дида буданд, ақибнишинӣ карданд. Баъзеи онҳо, махсусан африқоиҳо, дар фурсати аввал тарк карданд.
  Адала хамрохи духтарони дигар аз танки суперфаромада ба давидан даромад. Петрус бо онҳо давид. Писарак хушҳол буд, дар як даста бо духтарон будан ба ӯ маъқул буд.
  Ҳамаи онҳо хеле зебо, ҷавон ва бикини доранд. Пошнаи бараҳна дурахшид. Гӯсолаҳои мушакдор, даббзада. Зебоҳои аҷиб.
  Писарбача сурудро ба ёд овард ва суруд хонд:
  -Зебо®о,  амол®о, зе-бо®о-кабере... Туро фа«ат барои саргармї офарида шудаї... Дар кишвари му«аддасат то «абр ме®рубонї, азоби ту тобеъ нест!
  Духтарон низ ба навраси зебо ва мушакдор писанд меоянд. Мехоханд бачаро парастиш кунанд, навозиш кунанд, буса кунанд. Вақте ки шумо як ҷавони зебоеро мебинед, ин як хоҳиши комилан табиӣ аст. Духтарони ҷавон худро хуб ҳис мекунанд, бозӣ мекунанд ва аз ҷояшон меҷаҳиданд. Онҳо кӯшиш мекунанд, ки бо пойҳои луч дар ҷое, ки он сӯрох аст, қадам зананд, то масҳ шавад.
  Онхо ба колоннаи махбусон рохбарй мекунанд. Духтарон хандиданд ва ба сӯйи ғуломон санг мепартоянд. Петрус ба асирони ҳарбӣ забонашро берун карда, дод зад:
  - Вой бар ҳоли мағлубшудагон!
  Онҳо танҳо бо ғамгинӣ сар хам мекунанд. Вой дар ҳақиқат. Кй гумон мекард, ки фашистон ба ШМА меоянд. Рузвельт, агар мехост, метавонист Гитлерро бо роҳи пешгирӣ кардани Мюнхен боздошт. Аммо янкихо дигар хел фикр мекарданд. Умуман, ба Америка сиёсати махдуд ва майли ба чанг дохил шудан надошт. Холо бошад, фашистон уро торумор карда истодаанд.
  Пантера 2 аз назди духтарон гузашт. Ин танк аллакай кӯҳна шудааст, аммо ба ҳар ҳол аз Шерманҳо ва Першингҳо хеле қавӣ аст. Бале, дар болои манора духтаре дар тан бикини дошт, ки дар болои сараш парчам бо свастика дошт. Ин байраки сурхест, ки доирашакли сафед ва дар дохили он тортанаки сиёҳ дорад.
  Мошин шитофт, ки пайра-хаш занг мезад. Петрус хитоб кард:
  - Як, ду, се... Душмани девона, бимир!
  Писарбача кайфу сафо мекунад... Аммо дар баробари ин ташвиш хам дорад. Масалан, дируз Сталинро дар хоб дидааст.
  Сарфармондехи олй дар штаби хокистарранг ва пиронсол маърузаи мухимро мухокима мекард. Василевский ба раиси Комитети давлатии мудофиа хабар дод.
  дар як ҳафта то ҳафт миллион сарбозу афсар, тақрибан бисту панҷ ҳазор танку силоҳи худгард ва 30 ҳазор ҳавопайморо ҷойгир кунем. Илова бар ин, сад ҳазор таппонча ва миномёт, инҳо қувваҳои бузурганд.
  Жуков андаке бо шубха кайд кард:
  - Асосан ин танки Т-34-85 аст. Мошин аз моделҳои олмонӣ ба таври назаррас пасттар аст. Илова бар ин, бо бедтарин сифати зирех. Аз чихати авиация дар мо самолёти Як-9 бартарй дорад, ки вай аз чихати андоза аз самолётхои реактивии немис пасттар аст. - Маршали афсонавй дастонашро дароз кард. - Ростӣ, бе бартарии сифатӣ дар технология, шумо наметавонед бо миқдор ғолиб шавед!
  Сталин аз Абакумов талаб кард:
  - То ба кай немисхо дар шарк ба мукобили мо кушунхо нигох медоранд?
  Сардори СМЕРШ бо дили нохохам чавоб дод:
  - Худи Вермахт сеюним миллион, илова бар он боз кариб якуним миллион подразделениям махаллии полиция ва як миллион спутник. Дар ин чо кариб дах хазор танк мавчуд аст, вале онхо аз чихати сифатхои чангй аз танки мо бартарй доранд. Ва Рейхи сеюм авиацияи фаровон дорад. Самолётхои диск дар чангхо иштирок мекунанд, ки онхоро хеч чиз зада галтонда наметавонад. - дастонашро дароз карда илова кард Абакумов. - Имконияти мағлуб кардани душмане, ки дар муддати кӯтоҳтарин решакан шудааст, кам аст ва ӯ метавонад ба зудӣ қувваҳои иловагиро интиқол диҳад. Шумораи Вермахт мунтазам меафзояд ва аллакай аз сию панч миллион нафар зиёд мешавад. Аммо Япония бо мустамлика-хояш хам хает.
  Сталин дар атрофи кабинети бархаво чанд кадам монда, андаке ошуфта шуда гуфт:
  - Аммо шояд хучум ягона шонси мо бошад... Дар холе ки душманро Америка бастааст.
  Молотов боэхтиёт таклиф кард:
  -Агар Амрико афтад, пас мо асло имкон нахоҳем дошт...
  Роҳбар ба ин розӣ шуд:
  - Дуруст! Аммо... Имконият дорад, ки Гитлер ба мо хучум накунад! Дар ин ҳолат, имкони зинда мондан боқӣ мемонад!
  Вознесенский хотиррасон кард:
  - Мо дар Т-54 кор карда истодаем, рафик Сталин. Ин метавонад як танки хеле умедбахш бошад.
  Сардор сар ҷунбонд:
  - Параметрҳои ҳисобшуда мегӯянд, ки мошине, ки вазнаш сию шаш тонна аст, зиреҳи фронталӣ аз дусад миллиметр зиёд буда наметавонад. Аммо Олмон 105 то ҳол ба он ворид хоҳад шуд. Ва тупи 100-мм дар ҳар сурат кофӣ нест...
  Вознесенский бо табассум чавоб дод:
  - Пешниҳодҳои гуногун ҳастанд. Масалан, як танки вазнин эҷод кунед. Ё аз ҳисоби зиреҳи паҳлӯӣ ғафсии зиреҳи фронталиро зиёд кунед. Вале мо кор карда истодаем, рафик Сталин. Рости гап, конструкторони мо аллакай ба бисьёр чизхо ноил гардиданд. Аз чумла, ИС-4 бо зиреххои фронталии 250 миллиметра ваъда медихад, ки шохасари сохтмони танки мо мегардад.
  Сарфармондехи олй бо хашму газаб гуфт:
  - Ба мо яроки чиддй хозир лозим аст, на дар оянда! Оё шумо инро мефаҳмед?
  Вознесенский далерона чавоб дод:
  - Мо хама кореро мекунем, ки им-кониятхоямон ба мо имконият медиханд. Аммо бо танҳо нисфи Русия, муқобилат кардан ба тамоми ҷаҳон ниҳоят душвор аст.
  Молотов далерона тасдик кард:
  - Ҳа! Куввахои хеле нобаробар, рафик Сталин. Ва мо то ҳол мӯъҷизаҳо эҷод мекунем!
  Рохбар андаке нарм шуда, таклиф кард:
  - Биё, дам гирему нӯшем... Чаро ҳама ғамгинед!
  Ду духтараки юбкаи кутох ва пои урён пайдо шуданд. Онҳо шишаҳои шароби сурхро гузошта, ба қудратҳои қудратманд таъзим карданд.
  Берия лабонашро зад ва аккос зад:
  - Магар онхо дилкаш нестанд, рафик Сталин?
  Сардор бо розигӣ сар ҷунбонд:
  -Албатта, зебост... Пойҳои урён ба духтарон мувофиқат мекунанд, махсусан дар тобистон.
  Сталин ба худ май рехт. У нушид ва бо табассуми хушмуомила гуфт:
  - Агар дар армия занхо зиёд мебуданд, ин кадар акиб намешудем!
  Берия сар ҷунбонда ва ғичиррос зад:
  - Пас биёед ба Ватан нӯшем! Биёед ба Сталин бинӯшем! Биёед бинӯшем ва боз рехт!
  Сардор ба курсй нишасту андешамандона гуфт:
  - Ва агар бо вучуди ин фашизм галаба кунад, дар микьёси сайёрахо... Инсониятро чй интизор аст.
  Молотов бо камоли майл чавоб дод:
  - Ба фикрам як чизи даҳшатнок!
  Жуков окилона кайд кард:
  - Баъзеҳо метарсанд ва баъзеҳо хуб мешаванд!
  Сталин бо сар ҷунбонд ва розӣ шуд:
  - Бале... Ин хукумати чахонист. Он чиро, ки коммунистон орзу мекарданд. Аммо Гитлер хама корро ба тарзи худаш мекунад. Давраи фашизм фаро мерасад. - сар ҷунбонд сарвар, духтари малламанди қоматбаланд ба пиёла май рехт. Сталин давом дод. "Он гоҳ дар ҷаҳон тартиботи нав барқарор мешавад." Дар хакикат режими сахти тоталитарй хохад шуд, вале чанг, чиноят, гуруснагй, бетартибй, терроризм аз байн меравад... Хама чиз хамон тавр мешавад, ки дар замони мо, танхо немисхо дар мавкеи имтиёзнок мемонанд. Ва мешавад...
  Сталин кафкубй кард...
  Берия қайд кард:
  - Аммо барои мо марг мешавад, рафик Сталин. Ё шумо фикр мекунед, ки фюрер моро дар Русия губернатор мекунад?
  Раҳбар ҷиддӣ ҷавоб дод:
  - Ва инро истисно кардан мумкин нест! Чунин ба назар мерасад, ки разведкаи мо хабар додааст, ки Гитлер гуфтааст, ки беҳтарин губернатори Русия Сталин аст!
  Дар гирду атрофаш чапакзанй карданд... Аммо касе хурсандии хакикй изхор на-кард. Гитлер ва Сталинро ба гардани мардум овехтани хуб мешуд. Ё Наполеон.
  Худи раиси Комитети давлатии мудофиа ба Наполеон бо эхтиром муносибат мекард. Байни одами кулоҳпӯш ва Гитлер баъзе монандӣ вуҷуд дошт. Аммо Фюрери мубтало бахтноктар шуд.
  Сталин, албатта, худро на як бору ду бор чазо дод, ки аз хучуми ногахонии Германия даст кашид, ки ин ба окибатхои ногувор оварда расонд. Гарчанде ки маълумот воқеан расид. Ва худи Фармондеҳи Олӣ барои Аврупо чанд нақша дошт ва ба ҷанг омодагӣ медид.
  СССР дар мохи июни соли 41 бисту панч хазор танку клин ва такрибан хамин кадар самолёт дошт. Гитлер чунин кувва надошт. Ба хар хол, чунон ки баъдтар разведкаи советй мукаррар кард. Бале, Сталин воқеан хеле фаъолона омодагӣ гирифт. Шумораи Армиям Сурх ба панчуним миллион расид ва торафт меафзуд. СССР назар ба Вермахт такрибан чор баробар зиёд танку самолёт ва ду баробар зиёд артиллерия дошт.
  Танхо дар харакати кушунхои немис бартарй доштанд. Ва милтиқи Маузер назар ба Мосин дурусттар тир холӣ мекард.
  Сталин, албатта, дар бораи кувваи Вермахт маълумоти муболига карда буд. Ва ман ба онҳо бовар кардам, зеро фашистон Аврупоро хеле осон ва зуд тасарруф карданд. Агар Сталин медонист, ки Гитлер ин кадар заиф аст, вай аввал хучум мекард. Аммо аз ҳад зиёд эҳтиёткорӣ маълум шуд.
  Гайр аз ин, Армияи Сурх дар мудофиа кариб тамоман тайёр нест. Ин воқеан аблаҳист - ба худ ҳамла накунед, балки ба артиш таълим диҳед, ки танҳо ҳамла кунанд. Худи Сталин баъдтар худаш ва доираашро сарзаниш кард. Аммо зоҳиран поксозии оммавӣ низомиён ва ғайринизомиёнро аз ҳар гуна ташаббус дилсард кардааст. Хеч кас масъулиятро ба души худ гирифта, бо рохбар бахс кардан намехост.
  Азбаски онҳо танҳо ҳамларо таълим медиҳанд, ҳамин тавр бояд бошад! Дар акси хол худи Сталин хам ба хучум чандон шитоб намекард, инро ба назар намегирифтанд.
  Оре, рохбар ба орзухои хукмронии чахонй машгул шуда, дар хаёлан маъракаи зидди Европаро тасаввур мекард. Аммо барои зарба задан ба чунин душмани пуркувват барин вермахт... Вай худкушй нест! Сталин ба худ савол дода, чунин чавоб дод: ба эхтимол, вай аввал хучум намекард.
  Не, агар акаллан чанг бо Франция кашол меёфт ва Германия заиф мегардид, он гох мумкин аст, ки Сталин карор дод, ки зарба занад. Аммо баъд аз он ки тамоми Европа ба зери асорати фашистон афтод. Аммо баъд аз он бештар авфнопазир аст, ки Сталин барои ба мудофиа тайёр кардани армия фармон надодааст. Ин ба талафоти армияи мукаррарй дар соли 1941 меарзад. Ва баъд, СССР барои ҷойгир кардани қувваҳои худ вақт надошт.
  Рохбар баъзан хатто фикр мекард, ки оё бояд ба пешона тир парронад? Аммо ин даҳшатнок аст, зеро ҷаҳаннам пок метавонад дар пеш интизор шавад. Муносибати роҳбар бо Худо мураккаб аст. Аз як тараф, Сталин дар назди омма ба таври шадид ба таври атеистй баромад намекард. Аммо ӯ ба дигарон иҷозат дод. Дар солхои 30-юм иттиходи атеистхои мусаллах ташкил карда шуд, маъбадхо хароб карда шуданд, калисохо тарконда шуданд. Шахсан худи Сталин дастур дода буд, ки коҳинонро пахш кунанд. Ва онҳо фишор меоварданд, пахш мекарданд, таъқиб мекарданд.
  Сталин, ба хар хол, ба атеизми пахншуда халал намерасонд ва хатто онро ташвик мекард.
  Аммо вакте ки чанг cap шуд, дурусттараш, вакте ки Армияи Сурх баъди маглубият ба маглубият дучор шудан гирифт, Сталин ба зону зада бо хашму газаб дуо гуфтан гирифт. Ва саҷда кунед. Иттифоқи атеистҳои ҷанговар пароканда карда шуд ва таъқиби калисо муваққатан қатъ карда шуд. Ҳатто нишонаҳо барои муҳофизат кардани Маскав аз ҳамлаҳои ҳавоӣ истифода мешуданд.
  Аммо Сталин дар назди омма хомуш монданро афзалтар медонист. Ман ба касе нагуфтам, ки бовар дорад ё не. Ман ба калисоҳо нарафтам, дар назди мардум таъмид нагирифтаам. Пас... Котил хануз рафик Сталин аст. Бисьёр одамонро кушта, бисьёр одамонро тирборон карда, дар лагерьхо пусида буд. Ва ӯ бояд бо Худо сулҳ кунад.
  Сталин ҳанӯз ҳам мехост, ки пешвои ӯ ҳамчун Илоҳӣ эҳтиром карда шавад. Ва у дар хама чо мучассамахо барои худ гузошта, портретхо меовехт ва ё ба хар хол ичозат медод, ки парастиши шахсияташ ташвик карда шавад. Ҳарчанд чаро барои худ мунофиқ боши. Ин ба Сталин маъкул шуд ва сазовори тасдик гардид. Ва Худо чї гуна менигарад, ки пешво ма®бубашро ибодатго®и худ кардааст.
  Дар бораи ҳукми дуюм чӣ гуфтан мумкин аст - худро бут накун? Охир, Сталин як парастиши худ офаридааст!
  Шояд барои ҳамин Русия азоби Худоро мекашад? Ва оё дар ҷанг ғолиб омада наметавонед ё ҳатто онро ба роҳи муваффақтаре интиқол дода наметавонед?
  Сталин худ ба худ карор дод, ки вай, охир, пинхонй дар назди кохи-нон ба гуноххои худ икрор мешавад.
  Дар ҳамин ҳол ман фармон додам:
  - Биёед кувваро сарфа кунем! Ва хамаи шумо бояд назар ба пештара ду баробар зиёд мехнат кунед!
  Баъд аз он сардор сатрапхои худро озод кард... Фикр...
  Танки Т-34, бешубҳа, мошини муваффақ буд. Аҷиб он аст, ки генерали артиши кушташуда Павлов буд, ки воқеан падари падари ин мошин буд ва барои татбиқи он кори зиёде кардааст. Худи Сталин майл дошт, ки силсилаи BT, як танки чархдор ва пайраҳадорро таҳия кунад. Суръати баланди у пешворо мафтун кард. Аммо задухӯрдҳо дар Манчурия ва Финляндия беэътиноии ин силсиларо дар шароити берун аз роҳ нишон доданд.
  Ва як танк бо манёври хуб, таппончаи нисбатан пурқувват ва барои замони худ хуб муҳофизат карда шуд. Дуруст аст, ки аёнияти сию чор-хо бисьёр чизхоро талаб мекард. Аммо танк самаранок ва бартарии худро нисбат ба мошинҳои Олмон нишон дод. То пайдо шудани Пантера.
  Дар шароити замони чанг сохтани мошини нав нихоят душвор аст ва сию чорхо нисбат ба гурбахои калон хеле хурд мебошанд. Ҳоло мо дар бораи танки Т-54 гап мезанем, аммо аз E-50 бо чунин вазни кам гузаштан мумкин нест.
  Сталин охи сахт кашид. Ӯ дар оилаи камбағали пойафзолдузи майзада таваллуд шудааст. Ва ҳеҷ кас фикр намекард, ки онҳо метавонанд ин қадар баланд шаванд. Аммо хушбахтона, як коҳин касеро ёфт, ки қобилиятҳои Джугашвилиро қадр кард ва ӯро ба мактаби теологӣ ва сипас ба семинария бурд. Аммо ин осон набуд. Сталин характери тира дошт, аз чихати рухй хамсафар набуд ва бо алохида буданаш фарк мекард. Ва семинарчиён уро маъкул намешу-данд, аксар вакт уро мезананд. Сталин кушиш кард, ки ба чанг чавоб гардонад, аммо саломатиаш хуб набуд, дасти чапаш хуб кор намекард.
  Сталин Худоро чандон дӯст намедошт, зеро худро маҳрум ва хафашуда ҳисоб мекард. Вале у орзуи касби кохи-нй дошт ва бо гайрати калон мехонд. Ва азбаски бо бачаҳо бозӣ кардан душвор буд, ӯ тамоми вақти худро ба хондан бахшида, такмил додан гирифт. Аввал донишҷӯи ҳаштум, баъд панҷум... Калисои православии рус дар назди подшоҳ қудрат ва салоҳияти азим дошт - чаро мансаб нест?
  Аммо баъдан Сталинро революционерҳо бурданд. Ин метавонад яке аз амалҳои дил бошад, на ақл. Ва дили Сталин нисбат ба дин торафт хунук мешуд. Ин гуноҳ буд, ки ба ӯ маъқул буд. Ман мехостам, ки занон, нӯшокиҳо ва тамокукашӣ! Ва дар давоми Рӯз, гӯшти хуки равғаниро бихӯред, ки бо шароби сурх шуста мешавад. Сталин низ муҳаббат ба Худоро эҳсос намекард, зеро ӯ аз одамон хафа мешуд. Хуб, чаро Юсуф, ки ҳама ӯро дӯст намедоранд? Хусусан ҳамсолон?
  Сталин бегона буд, революционерхо хам бегонаанд. Мубориза бар зидди қудратҳо ... Ва дили Юсуф ба сӯи онҳо кашид. Ҳарчанд ақли ман гуфта буд: дар семинария бимонед, шуморо касби олиҷаноби калисо интизор аст. Гузашта аз ин, Сталин ҳанӯз ҳам медонист, ки агар мехост, чӣ гуна зебо сухан гӯяд. Аммо дил, кина нисбат ба Худо ва қудратҳое, ки ҳаст, муҳимтар шуд.
  Бинобар ин, Сталин семинарияро тамом накарда, ба муборизаи революционй дохил шуд. Хол он ки дар Россия чй гуна революциям бомуваффакият ба амал омада метавонад? Аммо у дар кор банд буд. Ӯ ба даст овардани қудрат шурӯъ кард. Аммо чун дид, ки раванди боздошт суст идома дорад, ӯ тасмим гирифт, ки пешниҳоди хабарнигори полиси махфии подшоҳӣ шавад. Аслан, он вақт Коба илоҷи дигаре надошт. Уро ба зиндон андохтанд ва ваъда доданд, ки муддати дароз дар он чо нигох медоранд ва баъд ин кадар аз ин хабарчиён чудо шуданд.
  Сталин розй шуд ва кораш пеш рафт. Ленин вохурданд. Вай ин зиёии бемӯйро аз ҳад зиёд дӯст намедошт, аммо интуисия ба ӯ мегуфт, ки оянда аз они Ленин аст. Инак, Сталин одами кордон шуд. Вай ба фоидаи партия бо горатгарй машгул шуда, исьёну корпартоихо ташкил мекард. Ва вай аз ин кор халос шуд - вай хабардор буд. Онҳо ӯро ба Вологда бадарға карданд ва аз он ҷо Сталин пайваста фирор мекард. То он даме, ки сарвар тамоман сер шуд ва уро чор сол ба чойхои сахттар бадарга карданд. Дар Россия революциям хурде ба амал омад, ки он боиси барпо шудани дукумат гардид. Сталин ҳатто дар бораи мансаби сиёсии қонунӣ фикр мекард: депутат ё вазир шудан.
  Оғози Ҷанги Якуми Ҷаҳониро болшевикон бо умеде қабул карданд, ки он ба зудӣ такон дода мешавад. Ва он кор кард! Ҷанг бо муваффақиятҳои гуногун идома дошт, аммо пас аз рахнашавии Брусилов ба назар чунин менамуд, ки Русия ба зудӣ пирӯз хоҳад шуд. Ин чунин маъно дорад, ки худкома мустахкам мешавад. Аммо дар мохи февраль табаддулот ба амал омад, подшохй фуру рафт ва барои большевикон давраи тиллой фаро расид.
  Ленин назар ба он ки онхо гумон мекарданд, ташкилотчии хеле кобилиятноктар баромад, бар замми ин ба вай муяссар шуд, ки Троцкийро ба худ кашад. Сталин қариб дарҳол аз охирин нафрат кард. Аммо Троцкий фоиданок буд... Революция хеле зуд гузашт. Хол он ки Зиновьев ва Каменев кариб онро канда партофтанд. Вале хушбахтона, Керенский бо катъият ва зиракии худ фарк намекард.
  Революция хеле зуд ва бомуваффакият, кариб бе талафот ба амал омад. Муваффакият ба большевикон писанд омад. Ва Сталин кариб дархол яке аз аввалинхо шуд.
  Баъдан ҷанги шаҳрвандӣ омад. Муваффакиятхо ва маглубиятхо. Троцкий дар галабаи большевикон роли бузург бозид. Ва баъд аз суикасд ва захмдор шудан аз гардан Ленин бемори сахт шуд ва охиста-охиста хокимиятро аз даст дод. Свердлов дар вазъияти шубханок халок гардид. Троцкий орзухои наполеониро инкишоф дод. Дар ин маврид ба Сталин лозим омад, ки худро сахттар тела диҳад. Маъракаи зидди Польша барбод рафт ва революциям чахонй натичае набахшид.
  Сталин фикр кардан ва ба хотир оварданро бас кард. Чи тавр вай Троцкий ва дигаронро маглуб карда тавонист, кайхо боз аз тарафи муаллифони гуногуни Гарб маълум ва тавсиф карда шудаанд.
  Бештар ба он манфиатдор аст, ки чӣ гуна аз вазъияти кунунӣ, дар айни замон.
  Бо вуҷуди ин, аз ҳама оқилона ин буд, ки таваккал кардан ва ба муқобили Олмон ҷанг оғоз кардан буд, дар ҳоле ки Амрико онро баста буд. Аммо тасмим гирифтан ба ин кор ниҳоят душвор аст. Сталин ин махдудияти муайянро дар худ кайхо пай бурда буд. Дар ҳақиқат ба аждаҳо ҳамла кунед? Барои ин ба шумо лозим аст, ки Lancelot бошед. Аммо Сталин эҳтиёткор буданро афзалтар медонист.
  Ва умед буд, аммо Гитлер чй лозим буд? Шояд ҳама чиз воқеан иҷро шавад?
  Бо вуҷуди ин, Олмон он қадар қаламрави зиёдеро ба даст овардааст, ки ҳам ҳазм кардан ва ҳам инкишоф додани он душвор аст. Ба онҳо аз Русия чӣ лозим аст, вақте ки порчаҳои фарбеҳро гирифтаанд ва ба зудӣ коркард мешаванд. Украина ва Кавказ, Белоруссия ва бисьёр дигар мамлакатхо, аз он чумла Туркманистон ва кисми зиёди Узбекистон.
  Рохбар барои аз фикрхои нихоят ташвишовар дур шудан, ба навиштани афоризмхо машгул шуд;
   Занги тангаҳо нисбат ба занги холии софистӣ мувофиқтар аст, аммо охирин одатан барои шунидани садои аввал тарбия карда мешавад!
  Малламуй ҳамеша сари дурахшон аст, аммо, чун қоида, танҳо ба маънои аслии калима!
  Агар мӯи торик нишонаи зеҳн набошад, пас мӯи равшан албатта наметавон меъёри аблаҳӣ шавад!
  Шароби хуб дар зарфи бад нигоҳ дошта намешавад ва зеҳни бузург дар зери намуди зишти пинҳон нест!
  Онҳое, ки каллаҳои дуб доранд ва эгоизми худхоҳона имкон медиҳанд, ки пӯсташон дабб шавад!
  Касе, ки тамоми воқеиятҳоро ба инобат намегирад, ҷоизаҳоро танҳо дар хоб ҳисоб мекунад!
  Касе, ки бисёр нишинад, дар ботлоқи лафз мемонд!
  Касе, ки забони худро бисёр вафли мекунад, ба тундбод дучор мешавад, ки дар натиҷаи тӯфони имкониятҳои аз даст додашуда ба вуҷуд омадааст!
  Ҳамеша имкониятҳо мавҷуданд, аммо агар шумо орзуҳои ғайривоқеӣ дошта бошед, онҳоро амалӣ кардан ғайриимкон аст!
  Намуди намоён дар парад хуб аст, аммо дар ҷанг беҳтарин намуди зоҳирӣ ноаён аст!
  Пианиноҳои адабӣ ҳангоми аз буттаҳои ҷаҳолат, ба замини мустаҳками ақли солим баровардан ва асбобҳои боэътимоди заҳмат, ихтироъ ва фантазия наздиктар шудан осонтар аст!
  Ҳама чизе, ки ба ғалаба оварда мерасонад, аҷиб аст - душманро мағлуб кардан, аммо фортепиано ҳисоб карда намешавад!
  Табиат обу ҳавои бад надорад, вай танҳо фарзандоне дорад, ки иқлимро беҳтар кардан мехоҳанд ва фарзандони ӯгай доранд, ки барои онҳо дар ҷаҳон ҳеҷ чизи хубе нест!
  Фарзанди ӯгайи табиат касест, ки хешутаборӣ бо офаридгори оламро эътироф намекунад, балки худро ғуломи бегона медонад!
  Пас биёед бинӯшем, ки хешовандони мо ҳама корро карда тавонанд ва душманони мо танҳо ба худ зарар расонанд!
  Шумо наметавонед ҳамаро якбора тарсонед, аммо шумо метавонед ҳамаро алоҳида ба даҳшати девона ронед!
  Он чизе, ки мушкилоти навро бештар ба вуҷуд меорад, хоҳиши эҷод кардани чизи нав нест, ки мушкилоти кӯҳнаро ҳал кунад!
  Вазни калони ин ё он навъи аслиха аз сабукии доварии шахсоне, ки ба он фармон додаанд, далолат мекунад!
  На аслиҳа мекушад, балки он касест, ки аз он тир мепарад, аммо он тирпарронӣ мекунад, аксар вақт худи асбоби марг аст, зеро даст кашидан аз куштан ҳамеша қарори дуруст барои тирандоз аст!
  Вақте ки одам барои одам гург аст, он қадар даҳшатнок нест, ки мо шаголи якдигарем!
  Касоне, ки саросема ҳастанд, ҳамеша дер мемонанд ва онҳо, ки саросема нестанд, ҳеҷ гоҳ ба ҳадафи худ намерасанд!
  Гарчанде ки суръат танҳо ғалаба намедиҳад, аммо дар набудани он, душманон муваффақиятро аз шумо мерабоянд!
  Чаро бисёр ошпазҳо кабудиро вайрон мекунанд, зеро гала танҳо бо мустақилияти ночизи эҷодии худ шоҳасарро поймол карда метавонад!
  Вақте ки шумо душмани худро ба ҳайрат меоред, шумо ҳамеша бар ӯ бартарӣ пайдо мекунед, ба истиснои аблаҳи аҷиб ва аблаҳи аҷиб!
  Вақте ки шумо душмани худро ба ҳайрат меоред, шумо ҳамеша бар ӯ бартарӣ пайдо мекунед, ба истиснои аблаҳи аҷиб ва аблаҳи аҷиб!
  Бечора шудани дасти бахшанда метавонад ба амал ояд, агар гиранда бо макр бахил набошад!
  Чӣ қадаре ки ғалаба осон бошад, фаҳмидани он ки чаро ин ба осонӣ ба амал омадааст, душвортар аст ва умуман фаҳмидан ғайриимкон аст, ки чӣ гуна бадбахтӣ ба шумо барои ба даст овардани бартарӣ хеле пештар халал расонд!
  Ма«сади ахло« дар он аст, ки бе он пирѓз шудан осон аст, вале барбод додани ®осили пирѓзї боз ®ам осонтар аст!
  Касоне, ки дастони кутох барои кори хайр доранд, маъмулан забони дарозу бад доранд!
  Моликияти ақли кӯтоҳ эҷод кардани баҳсҳои тӯлонӣ ва демагогияи заиф аст!
  Шайтон ҳамеша ғалаба мекунад, зеро ҳеҷ чизи хубе вуҷуд надорад, ки оқибатҳои бади истифодаи он вуҷуд надоранд!
  Онҳое, ки ба ҷанг дер мондаанд, метавонанд танҳо паради ғалабаро гузаронанд!
  Бале, роҳи осонтарини дучор шудан ба душворӣ ин пароканда кардани имкониятҳо барои душманони худ ба мисли арзан аст!
  Қатраи рӯҳ, мисли қатра дар барометр, ба тӯфон оварда мерасонад, аммо танҳо дар заминҳои мо!
  Ва шодии рӯҳ ҳамлаи тӯфонро дафъ мекунад, ки аз ҳама антисиклон бадтар аст!
  Касе, ки қасам хӯрад, дар ҳоле, ки барои суханҳои зишташ ҷавобгар аст, худро хеле бад ҳис мекунад!
  Панкейки аввал аз саросемавор луқма шуда метавонад, аммо боқимонда маҳз аз сабаби сустии аз ҳад зиёд дар сари дастархон ба гулӯ намераванд!
  Барои он ки магас биниатонро вайрон накунад, шумо набояд тезии реаксия ва зехни худро аз хун гум накунед!
  Ақли тез, бар хилофи найи тез, бо ёрии он касеро, ки болои тахт нишастааст, корд намекунад!
  Чӣ қадаре ки душманон мисли дарахтони дуб беақл бошанд, тобутҳои дуб ҳамон қадар зиёд мешаванд!
  Рӯи худро гардондан шармовар аст, аммо касе, ки ба рафиқи дар мушкил дучоршуда китф карданро рад кардааст, сазовори маҳкумияти боз ҳам бузургтар аст!
  Одамони доно ин кадар зиёд нестанд, аммо хукумати бемаънӣ онҳоро тавре ба роҳ мондааст, ки онҳо танҳо ба якдигар халал мерасонанд!
  Ҳар касе, ки бисёр аккос мекунаду аммо оҳиста давад, хеле зуд ба умри саг мерасад!
  Зиндагии саг кафолати танҳо занҷиру гиребон ва сагхонаву ризқ аст, танҳо барои онҳое, ки тавонистаанд билети гургро фоидаовар фурӯшанд ва буи сагро тароват бахшанд!
  Кувваро бо ахлок, ахлокро бо мехрубонй, мехрубониро бо хирад, хирадро бо дурандешй бояд пайваст!
  Аввалин касе, ки ваъда медиҳад, дар охир мерасад!
  Кӣ дар оташ намесузад, ки дар шикамат ҳам ғарқ намешавад, ҳатто бо вазни як нуги зиёӣ!
  Шумо метавонед мушкилотро танҳо бидуни шитоб зуд ҳал кунед!
  Гений бо бадкорӣ мувофиқ аст, танҳо бо ҳадафҳои хуб ва оқибатҳои хуб содир шудааст!
  Онҳо дӯстонро нисбат ба душманон хеле кам қадр мекунанд, аммо онҳо низ бояд аз ин на камтар аз он тавба кунанд!
  Онҳое, ки ақиб фикр мекунанд, ҳамеша бинӣ дар дар мемонанд!
  Ашки шодӣ ҳамеша бо алам омехта мешавад, танҳо дар байни онҳое, ки дар кори вазнин хандиданд, ашки шодӣ ҳамеша бештар аст!
  Ашкҳои тимсоҳ ҳастанд, аммо хандидан аз хушбахтӣ ба дили тимсоҳ дода намешавад!
  Боигарии заминиро зери болға гузошта, дар осмон ганҷҳо ҷамъ нахоҳӣ кард, пас Худованд-Худованд бандаҳоро бо заковати пасти амалӣ баланд намебардорад!
  Ҷои вохӯриро бо марг тағир додан мумкин нест, аммо шумо метавонед барои вохӯрии охирини ҷаҳони зери моҳӣ манзараи хеле муносибтареро интихоб кунед!
  Спонтании ақл на аз рӯи василаи расидан ба ҳадаф, балки аз рӯи василае, ки пас аз расидан ба он боқӣ мемонад, баҳо дода мешавад!
  Шумо метавонед шиками худро бо чизе пур кунед, ки хеле сахт аст, аммо шумо кофӣ нест!
  Онҳое, ки дандон надоранд, аксар вақт ба дандонҳо мушт мезананд!
  Артиши бедандон метавонад аз зарбаи хашмгин канорагирӣ кунад, аммо сиёсатмадори бемағз ба дандонҳо мушт хоҳад зад, ҳатто бо армадаи аз ҳама ашаддӣ!
  Шуморо бо хомӯш мондан оқил шуморидан мумкин аст, танҳо дар ҳолате, ки ба шумо ҷавоб додан лозим аст, ӯ ба забони таппонча гап мезанад!
  Бо бозӣ кардани бозии хомӯш шумо метавонед ҷони худро наҷот диҳед, аммо шумо метавонед онро танҳо тавассути мубодилаи ақидаи худ оқилона аз мавҷудияти бадбахтона созед!
  Хомӯширо танҳо онҳое, ки бо серии пур аз забони канарӣ бемор шудаанд, тилло медонанд!
  Хама интихо барои мо матлуб аст, ба чуз анчоми нек, аммо мушкил дар он аст, ки ба анчоми нек омадан кариб номумкин аст ва анчоми нек кариб ногузир аст!
  Ҳеҷ чиз ба зебоии бегуноҳ муқобилат карда наметавонад, ба ҷуз хоҳиши зиште, ки бар тахти фисқу фуҷур нишастан аст!
  Шумо метавонед бо зебоӣ файз ба даст оред, аммо шумо барои гуноҳҳо пардохт карда наметавонед!
  Танҳо онҳое, ки интизори бо бинии худ мондан надоранд, пушташонро нишон медиҳанд!
  Дили гарм метавонад ҳар пиряхи бепарвоиро об кунад, аммо бе ақли сард ҷараёни пайдошавандаро ба канали созанда табдил додан ғайриимкон аст!
  Инқилоб мисли оби ҷӯш аст, пас аз як вокуниши сард даст ба он мерасӣ ва аз сӯхтагӣ дод мезанӣ!
  Одамон ҳама вақт корҳои аҷиб мекунанд, аммо мӯъҷизаҳо рӯй намедиҳанд!
  Мӯъҷизаҳо дар ҷумбонидан паҳлӯ пайдо мешаванд, агар шумо танҳо фикрҳои дуюм дошта бошед!
  Тааҷҷубовар дар ҷанг мисли бодбон дар яхта аст, танҳо он қадар назаррас нест!
  Агар шумо сарбозро ногаҳонӣ қабул кунед, ин маънои онро дорад, ки сарбоз дар мушоҳида бад аст!
  Дақиқӣ ин хушмуомилагии шоҳон нест, балки он сарбозоне аст, ки тахти худро бо бочкаҳои мушак пуштибонӣ мекунанд!
  Вақте ки сулҳ ҳукмфармост, шумо метавонед дилатонро бо раҳмати фаромӯшӣ оро диҳед, аммо вақте ки бесарусомонии ҷанг ба ларза меояд, танҳо садбарги хорои бераҳм ҷони шуморо аз хӯрдан муҳофизат мекунад!
  Аз кофтани кабри худат хандак кофтан бехтар аст, аммо агар истеъдод ва заковати худро ба хок супори, дар чукуртарин хандак дафн мешави!
  Ба машрубот дода шудан шитобон ба ҳамла осонтар мешавад, аммо давидан дар кунҷи чил танҳо метавонад ба чоҳи қабр оварда расонад!
  Маст аз чӯби аблаҳ бадтар аст, охиринаш метавонад дарро мустаҳкам кунад, сӯрохҳоро мӯҳр кунад, аммо худи майзада як сӯрохи аст, дарро мешиканад ва ҳатто чӯбҳои аблаҳро бо пораҳо аз нав месозад!
  Лофзанӣ аз хушомадгӯӣ бо он фарқ мекунад, ки касе интизори гирифтани мукофоти хушомадгӯ барои пешин нест, балки ситоиш барои охирин!
  Инсоният бо ақл мерӯяд, худро бо зишт бордор мекунад, мисли садбарги пору!
  Танбалӣ ба рушди технология, одатҳои бад - тиб ва биоинженерӣ, ифротгароӣ ва шаҳвати информатика мусоидат мекунад ва хашмгинӣ, ки дар якҷоягӣ онро аз ниёзҳои табиӣ чандин маротиба баландтар мекунад!
  Танбалӣ танҳо ба пешравӣ ангеза медиҳад, аммо барои дар ҳақиқат роҳбарӣ кардани он коре лозим аст, ки ниёзҳои табиии на танҳо танбалонро қонеъ гардонад!
  Танбалӣ барои бекорӣ баҳона нест, балки чунин мушкилотеро ба вуҷуд меорад, ки ҳаргиз барои ид истироҳат карда наметавонед!
  Танбалӣ танҳо ба пешравӣ ангеза медиҳад, аммо барои дар ҳақиқат роҳбарӣ кардани он коре лозим аст, ки ниёзҳои табиии на танҳо танбалонро қонеъ гардонад!
  Танбалӣ барои бекорӣ баҳона нест, балки чунин мушкилотеро ба вуҷуд меорад, ки ҳаргиз барои ид истироҳат карда наметавонед!
  Ҳар касе, ки ба ақиб бармегардад - фикр мекунад, ки ҷони худро наҷот диҳад - худро ба шарми марговар олуда мекунад!
  Бо гурехтан шумо метавонед мавҷудиятро наҷот диҳед, аммо шумо ҳаётро наҷот дода наметавонед!
  Қаҳрамонона ҳамла карда, баъзан шумо мавҷудиятро аз даст медиҳед, аммо ҷовидонӣ ба даст меоред!
  Ашроф на ҳамеша модарзод аст, балки ҳамеша бо талафот ба даст омадааст!
  Хиёнаткор, гулом ва дар либоси шоҳзода, хизматгори Ватан, шоҳзода ва дар қатори крепостной!
  Ҳар касе, ки пеш аз ҷанг дар сулҳ бисёр зиёфат мекунад, барои ид кардани муваффақиятҳои ҳарбӣ сабабҳои кам надорад!
  Сабр ҳама чизро фарсуда мекунад, ба ҷуз фикрҳои шӯҳратпараст ва ғаразҳои вайроннашаванда!
  Рӯҳи баланд ҳеҷ гоҳ ба зону намеафтад - рӯҳи баланд ҳеҷ гоҳ ба олами зеризаминӣ намефурояд ва ақли баланд ҳамеша ба ҳавасҳои пойин бегона аст!
  Шумо метавонед бо рақамҳо мубориза баред, бо рақамҳо ғолиб шавед, аммо танҳо бо қобилияти нигоҳ доштани ғалаба ва санъати истифода аз меваҳои он!
  Беҳтар аст, ки кӯдаки қавӣ ҳамон тавр бошад, ва мисли калонсолони қавӣ ҳамеша беҳтар аст, ки аз шеваи ӯ фарқ кунад!
  Аммо ба ҳар ҳол беҳтар аст, ки ҳоким ҳеҷ гоҳ нотавон набинад - ҳатто агар қувваи асосии ӯ фиреб аст!
  Девонагӣ қаҳрамонӣ, сарбоз аблаҳӣ намекунад - командир аблаҳӣ мекунад, сарбозонро ба ҷое мефиристад, ки қаҳрамонӣ девона мешавад!
  Шумо метавонед дар як мусобиқа тамоми доираҳоро паси сар кунед, шумо метавонед сармояи худро дар як муомилоти тиҷоратӣ ҷамъ кунед, аммо вақте ки шикам мудаввар ва заковати шумо ҳамвор шуд, муваффақият ба даст оварда наметавонед!
  Ҳар як ҷанговар бояд инро дошта бошад, дили бузург дошта бошад, аммо каме тарс ва ҳисси бузурги масъулият!
  Ду хирс дар як чоҳ зиндагӣ намекунанд, аммо ду ахлоқ дар як шахс бо тафаккури дарранда ба таври комил вуҷуд доранд!
  Паланг дар камин хатарнок аст то дандонҳояшро гум кунад ва одам то он даме, ки ихтирои дурахшонро дурахшид, нотавон аст!
  Ҳама хаста мешаванд, танбалҳо ба хастагӣ меафтанд, танҳо мурдаҳо қатра арақ намерезанд!
  Шуморо метавон як ваҳшии ғолиб ҳисоб кард, аммо ин беҳтар аз будан аз як ваҳшии бохт!
  Далерӣ мисли пои курсӣ аст; Ин хуб аст, вақте ки бо маҳорат ва ҳисоб якҷоя карда шавад ва агар шумо ба он баракат илова кунед, пас ғалаба дар заминаи мустаҳкам мустаҳкам мешавад!
  Далерӣ хуб аст - содомӣ бад аст!
  Ғалаба омодагӣ талаб мекунад, аммо шумо метавонед на ба худи Виктория, балки барои нақшае, ки умеди таъмини он медиҳад, омода шавед!
  Шумо метавонед хонаи каҷ ё саломатии вайроншударо ислоҳ кунед, аммо обрӯи ларзишро на бо таҳрир, балки бо таҷдиди куллии тарзи ҳаёти шумо барқарор мекунад!
  Кушиш мекарданд, ки СССР-ро ба сокинон нороҳат накунанд, аз нав обод кунанд, аммо дар натиҷа тамоми шароити мусоид бесабаб вайрон шуд!
  Масеҳият аз рӯи имон зидди ҷангҳост, аммо бештар аз ҳама онҳо зери парчамҳои имони масеҳӣ нола мекунанд!
  Ҷаҳон то ҳадде пешгӯинашаванда аст, аммо ба таври оддӣ ҳисоб карда шудааст!
  Хуни инсон об нест - бо мурури замон пажмурда намешавад, об додан киштзорро месузонад, танхо ташнагиро меафканад, аммо ба хар хол одамро мерезад!
  Муваффақиятро интизор шудан душвор аст, аммо дар асл шумо метавонед танҳо мушкилотро интизор шавед!
  Агар шумо обу ҳаворо аз баҳр интизор шавед, шумо тӯфони мушкилот ва гирдбоди нокомиро интизор мешавед!
  Забон мушаки хурд аст, аммо бо миқдори ками суханоне, ки бузургон мегӯянд, корҳои бузург мекунад!
  Пропеллерро дар ҳавопаймо ҳатто бидуни сӯзишворӣ бо оташгиранда сахттар кардан мумкин аст, аммо шахсе, ки бе пломбаҳои ҷангӣ танҳо печида метавонад!
  Касе, ки чун уқоб таваллуд шудааст, ҳамеша парвоз мекунад, аммо касе, ки болҳо таваллуд нашудааст, танҳо парвоз мекунад!
  Шумо метавонед шерро дар даруни худ бо ирода парвариш кунед, аммо рӯҳи харгӯш, маълум мешавад, аз фисқу фуҷури заиф аст, бе хоҳиши шахсӣ ислоҳ намешавад!
  Вакте ки куввахои халкро ба чо-руби мустахкам баста наметаво-нанд, окибат тобути харобу кати гуломи сурох аст!
  Ҳазор бор бӯсидан аз пешонии наҳанг беҳтар аз он аст, ки як ҷанговари рус пушти худро нишон диҳед!
  Агар акибгох бефоида бошад, гайрати харбй кумак намекунад! Хуб, агар оташбозӣ набошад, паси душман хӯроки нисфирӯзӣ хоҳад буд!
  Суханони фармондех бе чодархои хокистарран-даи аскарон ба гапи у гуш на-меандозад! Аммо бе маззаи пурқуввати калимаҳои сурх ва болаззат шӯрбои зиёфатро пухта наметавонед!
  Барои як аблаҳ хомӯшӣ воқеан мисли санги файласуф аст, ки арзиши тиллоро ба забони сурбдор медиҳад!
  Ҷанг мисли мусобиқаи вазнбардорӣ аст, агар вазн нарасад, мукофот дода намешавад, агар душман тамом нашавад, гимни ғалаба садо намедиҳад!
  Агар ҳоким андешаҳои баланд надошта бошад, империяи ӯ ба ҳаво метарсад!
  Ҳоким ҳамеша бояд ба боло нигоҳ кунад, аммо сари аз ҳад зиёд дар абрҳо шукуфоии заминиро ба шамол мепартояд!
  Афсус, ки хошоктайёркунандагон хамеша сари вакт меоянд, вале кабутархо ба чои нодуруст парвоз мекунанд!
  Котлет аз касе тайёр карда мешавад, ки душмани худро майда карда наметавонад! Ва танҳо касе, ки мисли котлет майна надорад, метавонад гӯшти қимаро хамир кунад!
  Чашми сиёҳ ба ҳуҷра равшанӣ намедиҳад, аммо он метавонад дар торикии кундагии якрав равшанӣ диҳад!
  Вакте ки мегуянд, биё, сигарет фурузонем, рафиц, аз ибораи худамон худро ба дор овехем - танхо як фарк аст - усули худкушй барои дигарон хеле дардноктар ва хавфноктар аст!
  Шумо метавонед вақтро то озодӣ хидмат кунед, аммо барои озодӣ вақт хизмат карда наметавонед!
  Майи хубро дар зарфи бад нигоҳ доштан мумкин нест ва дар ҷисми ифлос фикрҳои оқил вуҷуд надоранд!
  Тақлид як рефлекси маймун ҳисобида мешавад, аммо дар асл он одамоне ҳастанд, ки бештар майл доранд фардиятро гум кунанд ва принсипро риоя кунанд - мисли ҳама!
  Нобиғаҳои ҳақиқӣ мисли зарраҳои тилло дар рег ҳастанд, онҳо дурахшонанд, аммо онҳо дар ҷои аввал дар шустан мемонанд!
  Бештари вақт золимон реги мардумро бо донаҳои заррини нобиғаҳо мешуянд, то ҳама чизеро, ки аз хоки сангфарш қиматбаҳотар аст!
  Нуктаи назари шахсии мо мисли дурбин аст - мо ба камбудиҳои худамон баръакс менигарем, дигаронро ба қадри имкон муболиға мекунем ва агар шишаро таҳлил кардан лозим бошад, онҳо ҳамеша тавонистаанд аз аблаҳӣ ва вазнинии болоравӣ туман кунанд!
  Дар байни одамон бештар маъмул аст, ки он чизеро, ки некиву абадӣ нест, накоранд, балки некиву абадӣ мекоранд!
  Ҷустуҷӯи саргузаштҳои шавқовар дар ҳақиқат ба меҳнати Ҳеркулес монанд аст; моҷароҳо ҳатто вақте ки шумо бо тамоми қувват кӯшиш мекунед, ки аз онҳо дур шавед!
  Дар ибораи охирин Сталин хам аз чихати рухй ва чи аз чихати чисмонй тамоман хаста шуда буд. Ӯ ба курсӣ афтид ва хурӯшидан гирифт.
  Ин чунин хоби аҷибест, ки Петрус тавонист онро бубинад. Ва он даҳшатнок ва кунҷкобу менамуд.
  Ва супертанки "Монстр" аллакай сарҳади шимолии Иёлоти Муттаҳидаро убур карда, аз қаламрави сарзамини озодӣ гузашт. Бисьёр кирмакхо заминро кофта, чуякхои чукур гузоштанд. Ин рамзи чанголи фашистон дар гулӯи озодии Амрико буд. Аммо аз хама бадтарин чиз вакте руй дод, ки "Монстр" аз кор монд ва механизмхои бочка занг задан гирифтанд. Яроқи даҳшатбор ба ҳадаф гирифтан гирифт. Духтарон шитофтанд ва пойҳои даббобу мушакӣ ва урёнашонро нишон медоданд. Ва тана ба қафо гашт.
  Адала нишаста, тугмаи джойстикро пахш кард.
  Ва снаряди вазнини бист тоннагй туф кард. Вай ба суи яке аз шахрхои Америка парвоз кард.
  Петрус гиря кард:
  - Вакти он расидааст, давра акнун солим аст! Раҳбарони бардурӯғ ва дуздони ҳақиқиро нест кунед!
  Ва дискотекахо дар осмон парвоз карда, ба самолётхои Америка хучум мекунанд. Амрикоиҳо дар ҳақиқат бадтар шуда наметавонанд, чунин қувва ба сӯи онҳо шитоб мекунад. Ва муҳимтар аз ҳама, шумо метавонед танҳо бо ҷасорати худ ба фишор муқобилат кунед. Баъзе амрикоиҳо қаҳрамонона меҷанганд, аммо сиёҳҳо ва баъзе зардҳо танҳо гурехтаанд. Ё худ ба зону афтода таслим мешаванд.
  Петрус дар байни издиҳом занони асирро дид ва муқобилат карда натавонист. Вай бо пулемёт тахдид карда, фармуд, ки пои писарбачаю лучашонро бибусанд.
  Занхо бе-хохй лаб зада, чир-чир мезаданд. Пойи наврас ҳанӯз бемӯй, зебо, даббоист, аммо чанголуд аст. Ва ин корро дар болои зонуи худ ин тавр кардан шармовар аст. Аммо шумо бояд, вагарна дар чашмонатон мебинед, ки онҳо шуморо парронанд. Ва Петрус хеле хашмгин менамояд. Ман мехостам ба онҳо комилан ҳамла кунам, аммо бегонагон шарм мекарданд. Хуб, ӯ ба қадри кофӣ онҳоро хор кард. Ва чаро норозианду рубобанданд? Оё ӯ писари зебо нест? Чаро онҳо ин қадар сахтгирона нигоҳ мекунанд? Шояд ӯ бояд комилияти бе ин ҳам назарраси худро дар даҳони онҳо гузорад? Афсӯс, ки дар атроф одамони зиёде ҳастанд.
  Онҳо ба бача дод зада, ӯро маҷбур мекунанд, ки симро кашад. Супертанки Monster боз оташ мезанад. Вай чунин заряди пуриктидори ракетаро ме-барад. Ва он дар саросари осмон парвоз карда, марг ва харобиро ба тамоми маҳалла меорад.
  Як танки E-100, ки ду таппонча дорад, пурқувват ва хеле тез аст. Чунин чизеро санҷед. Мошини олмонӣ низ тирпарронӣ мекунад, ки Шерман лағжидани онро пай бурд. Аз дур задан чандон осон нест. Аммо таппончаи зенитии 128-миллиметрӣ зуд тирпарронӣ мекунад ва хуб мезанад.
  Ва чи тавр болои Шерман дамида шуд. Ин танк чй тавр бе нисфи худ монд? Немисхо бошад, айнан бо завк наъра мекунанд. Ана, як шахри Америка дар пеш аст.
  Полицияи махаллй аз камар хам шуда, ба зону меафтад ва илтичо мекунад.
  Аксари сокинони маҳаллӣ гурехта, пинҳон шуданд. Ва танхо бачахои кунчков ба танкхои немис бе тарсу харос менигаранд. Ва ҳатто бо каме кунҷковӣ.
  Яке аз занони немис тозиёна баровард ва бачаҳои амрикоиро ба пои урёнашон задан гирифт. Онҳо чир-чиррос зада дур мепартоянд. Аммо онҳо то ҳол нигоҳ мекунанд ва намегурезанд. Баъзеҳо ҳатто чизе месароянд.
  Пётр дар худ шавку хавасро хис карда, сатрхоеро месарояд, ки ба суханони барди советии оянда хеле шабохат доранд:
  - Вақте ки ман метарсам, ман худамро дӯст намедорам ...
  Вақте ки одамони бегуноҳ лату кӯб мешаванд, маро асабӣ мекунад!
  Вақте ки онҳо ба ҷонам ворид мешаванд, ба ман маъқул нест,
  Хусусан вақте ки онҳо ба рӯи вай туф мекунанд!
  Як суруди қавӣ барои гуфтани ҳадди ақал! Дар айни замон 5 нафар духтарони советй дар мудофиаи Америка мавкеи худро ишгол карданд. Духтарон тайёр буданд, ки ё ғалаба кунанд ё бимиранд. Аз ин чост, ки онхо бо шавку хаваси зиёд суруд мехонданд, хангоми рафтан эчод мекарданд;
  Россияи муқаддаси ман, бузурги
  Майдонҳои тилло, маргзорҳои нуқра...
  Дар ин ҷо алмосҳо ба замин пошидаанд,
  Марворидҳои барфии Русия!
  
  Ту аз ҳама Ватани ман ҳастӣ,
  Булбул занг мезанад, трилл мепарронад...
  Сарбозон дар кати худ истирохат кардан лозим нест,
  Вақте ки бадкирдори девонавор дарида даромад!
  
  Дар ин ҷо Вермахт бо гурриши ваҳшӣ пеш меравад,
  Замини Русия дар оташ фурӯзон аст ...
  Нерӯҳои Русия хеле зуд об мешаванд,
  Ва оиларо бомба нобуд кард!
  
  Аммо Ватан, агар дасти душман бераҳм бошад,
  Ӯ намехоҳад ба рақибаш таслим шавад...
  Фюрер онро мегирад, ман ба зудӣ ба чашм бовар дорам,
  Зеро артиш ба пӯлод мубтало шудааст!
  
  Дар ин ҷо мо редутҳои назди Маскавро бастаем,
  Ва дандонҳоямонро ғиҷир карда, барои Ватан мубориза мебарем...
  Муваффакиятхои краутхоро медонам, онхо факат муболига карда шудаанд,
  Ақаллан Гитлер Шайтонро даъват мекунад!
  
  Мо фашистонро далерона маглуб мекунем,
  Гарчанде ки фашистон кувваи бузург доранд...
  Аммо баъд танки советй оромона мешитобад,
  Ва ба паҳлӯҳои Фюрер зарба мезанад!
  
  Мо краутхоро куфта, дар назди Москва мебурем,
  Сарҳо ва манораҳо мисли овёс ба танкҳо мебошанд ...
  Ва боварй дорам, ки вакти май фаро мерасад,
  Сарбоз кай байраки худро ба Берлин овард?
  
  Он гох дуньё дар саодати коммунизм хохад шуд,
  Дар он, ҳар як ҷанговар танҳо аз охур аст ...
  Мо чанговарони фашизмро ба варта мепартоем,
  Ягон лашкарро мешиканад, рыцари мо!
  
  Коку ба мо гуфт, ки мо то кай зиндагӣ мекунем,
  Ин саволи хеле муҳим нест ...
  Афсӯс, ки умр ҳамеша кӯтоҳ аст,
  Умедворем, ки Масеҳ одамонро эҳё мекунад!
  
  Аммо ман ба илми коммунизм бовар дорам,
  Бигзор пахновари коинотро фатх кунем!
  Як даста хурофотро ба варта афканем,
  Мардум ва дигар махлуқотро зинда кунед!
  июли соли 1945. Панҷ духтарон Аленка, Мария, Алла, Анюта, Матрёна дар Филаделфия мубориза мебаранд. Ин бузургтарин шаҳр дар шимоли Иёлоти Муттаҳида як навъ маркази асосии дифоъи Амрикост. Кушунхои Рейхи сеюм пеш рафта, тахдид мекунанд, ки сарватмандтарин давлати чахонро ба даст меоранд. Ва он гох онхо ногузир ба сари СССР меафтанд. Ва он гоҳ ин хеле бад хоҳад буд.
  Командири батальон Аленка дар либоси мукаррарии худ: пои луч ва танхо бикини дар бар.
  Духтаре ба суи як танки олмонии Е-25 базука тирборон мекунад. Ин як мошини сабуктар ва маневрпазиртар аст ва шумо метавонед дар он нуқтаи заифро пайдо кунед. Ва он ба тарафе зада, немисро маҷбур мекунад, ки чарх занад. Пас аз он, Аленка аз пулемёт тир холӣ мекунад ва панҷ ҳиндуро аз артиши Рейхи сеюм ғарқ мекунад. Ӯ бо табассум мегӯяд:
  - Онҳо намегузаранд!
  Ва бо пои худ граната мепартояд. Боз пора-порахо аз хам чудо мешаванд, талафоти зиёд ва сари бурида. Ин бори аввал нест, ки Аленка мубориза мебарад. Вай аз худи Брест рекорд дорад. Ва ҷанговар пур аз қувват ва азми то ба охир зинда мондан аст. Дар наздикӣ як марди африқои амрикоӣ бо шиками дарида мемирад. Ин манзараи воқеан даҳшатовар аст. Марди сиёҳпӯст меҷангид ва рӯҳ аз ӯ берун меояд.
  Аленка бо рухбаландй мегуяд:
  - Ду бор намиред! Ҳеҷ чиз дар зиндагӣ моро аз зин берун карда наметавонад!
  Ва боз бо пои урён граната мепартояд.
  Марияи тиллои муй хам хамин чост. Ва бо пои худ гранатахо мепартояд. Вай духтари хеле зебо ва зоҳиран нозук, вале хеле чолок аст. Арабхои аз кушунхои мустамликавии рейхи сейум кушташуда нобуд шуда истодаанд. Доғи арғувонӣ дар рӯи ришдори яке аз онҳо паҳн мешавад.
  Мария бо завк месуруд:
  - Дар олам гуле хаст, арғувонӣ, арғувонӣ... Хайр ба афсонаи олимпӣ!
  Ва боз пойҳои лутфи ӯ дар ҳаракатанд. Норинҷак партоед ва ба рақибон зарба занед. Он мисли доске аст, ки неталҳоро мебурад. Ва духтар мепартояд. Вай дурахшон аст.
  Мария дар солхои чанг бисьёр чизхоро аз cap гузаронд. Ва вай инро ҳеҷ гоҳ фаромӯш намекунад. Ва чӣ гуна дар асирӣ бо сими урён ба пушт ва пошнаҳояш қамчин заданд. Ва чӣ гуна онҳо бо оташак сӯзонданд. Ва бадтарин чиз он буд, ки Мария, ки аз шиканҷа монда шуда буд, ба қатл расонида шуд. Бо пои сухтаи худ духтарак, ки кариб духтарак буд, ба порахои яхбастаи замин кадам гузошт. Пойҳои луч ва оболудааш сахт дард мекарданд. Баъзе рассомони олмонӣ хоҳиш карданд, ки Марияро боздошт кунанд. Аз афташ, вай дар хакикат расм кашидан мехост: "духтари пойлучро ба катл мебаранд". Марияи бечора дар давра ронда шуда, маҷбур шуд, ки дар як ҳолати зебо ях кунад. Ва ӯ танҳо дар тан либоси сабук ва дарида, бо доғҳои хун пӯшонида шудааст. Немис ба болои у хам шуда, бо дасташ пои уро гирифт ва мачбур кард, ки ангуштони сухтаашро хам кунад - то зеботар шавад. Ва Мария мачбур шуд, ки дандонашро ча-чир карда, бе харакат истад. Ва онҳо ҳатто дар пояш кӯшиш карданд. Баъд бо камчин зада, боз уро ба чуйбор бурданд. Сипас, Мария рӯҳан ба Худованди мутаъол дуо кард ва бо аҳли оилааш хайрухуш кард. Вай рамаи дандонест, ки аз сардии тарс чак-чак мекунад. Шамоли яхбастаи тирамоҳ мӯйҳои тиллорангашро вазид. Либос хеле кутох буд, зонухои шикаста ва сухтаи у, ки бо луоб пушонида шуда, дар пояш изи симхо намоён буданд. Тамоми духтарак дар ранҷҳо, кӯфтаҳо ва кӯзаҳо фаро гирифта шуда буд. Уро хам ба сари ва хам ба пошнааш бо калтак каучук мезананд! Тамоми пушт бо қамчин ва сим рах-рахт карда шудааст. Либос дарида, аз байни латтаҳо ҷасади задашуда намоён аст. Аммо Мария кӯшиш мекунад, ки рост бошад.
  Вай маргро қабул мекунад ва раҳм намехоҳад!
  Духтар кувваашро чамъ карда дод мезанад:
  - Зинда бод Ватан!
  Ва онҳо ба вай тир мепарронанд. Духтар меафтад... Вай намедонист, ки ин қатли бардурӯғ аст. Ва вай ба болои тӯдаи барф афтод ва аз шиддати асаб ҳушашро гум кард. Сипас шиканҷаи бештаре ба дунбол омад. Аммо яке аз милисаҳои ҷаллод мехост кайф кунад, дурусттараш ба номуси ӯ таҷовуз кунад ва дар шакли хастааш Мария зебоӣ боқӣ монд. Калб натарсид, ки баъди шиканҷаи шадид ҷабрдида муқовимат мекунад ва ӯро ба ҷои хилват мебарад. Дар он ҷо ӯ мехост, ки ӯро соҳиб шавад, аммо хашм ба Мария қувват бахшид. Вай пошнаи сӯхтаи худро дареғ надошта, чунон хашмгинона ба кафи ӯ зад ва дақиқ ба замин фуромад, ки милиса аз зарбаи дард ҷон дод.
  Ҳаяҷони эҳсосӣ ба Мария қувва мебахшид. Духтари қариб урёну маҷрӯҳ аз дасти милиса ду таппонча гирифта, ба рахна даромад. Вай муяссар шуд, ки аз ногаҳонӣ истифода карда, чаҳор посбонро парронад ва аз дарвозаи зиндон фирор кунад.
  Баъд вай пойлуч ва аз байни барф гурехта рафт. Пойҳоям ях баста буданд ва ман чизеро ҳис намекардам. Хушбахтона, соҳибхона духтарро ба хона иҷоза дод ва ӯро гарм кард. Пойхои Мария мисли пои зог сурх шуда, сахт дард карданд. Аммо хушбахтона, сармозада набуд.
  Духтар либоси гарм гирифт ва ба назди партизанхо рафт. Ва баъд вай хатти фронтро убур кард. Аммо фирорашро ба ёд оварда, ҳоло кӯшиш мекард, ки ҳарчи бештар дар пойлуч вақт гузаронад ва ҳатто дар фасли зимистон бе пойафзол кор кунад.
  Дар тобистон, қариб бараҳна будан гуворо аст, хусусан азбаски дар Амрико ин фасли сол нисбат ба Русия гармтар аст.
  Ва Мария низ бо пои худ граната партофтанро ёд гирифт. Ин яке аз бартариҳои духтарчаест, ки пойлуч мегашт. Шумо метавонед ангуштони пои худро барои партофтани корд, норинҷакҳо, пораҳои тез ва пораҳои сафол ва металл истифода баред. Яъне бо пойҳои зебои худ бисёр корҳоро анҷом додан мумкин аст. Ҳатто аз пулемёт тир холӣ кунед. Дар батальони худ ҳама духтарон танҳо пои луч меҷанганд.
  Танҳо дар сардиҳои шадид зебоҳо метавонанд пойҳои худро дар селофан печонанд, ё онҳоро бо равған ва спирт моланд.
  Мария тир мезанад ва медурахшад.
  Сурх Алла. Вай инчунин хеле дақиқ ва як ҷанговари қавӣ аст. Вай чунон муйхои миси-сурх дорад, ки дар шамол мепарад, ба байраки революция шабохат дорад. Духтари зебо ва хеле табъи. Ҳатто аз ҳад зиёд. Аллакай бо мардони зиёд алоқаи ҷинсӣ кардааст. Ман ҳатто дар як вақт се ва чаҳор нафарро дӯст доштам. Вай дар ҳақиқат ин тавр писанд омад.
  Ва кӣ Худоро доварӣ мекунад? Вай муборизи аъло аст ва доимиро дар ишқ таҳаммул намекунад. Ин эътиқоди вай аст. Акнун духтарак бо ангуштони пои бараҳнааш як пораи шишаро мепартояд. Парвоз карда, ба гулӯи африқоии лашкари рейх мезанад ва аз пушти сари араб мезанад. Дар ин чо бисьёр солдатхо аз рейхи сейум хастанд, ки ба рейдхо чалб карда шудаанд. Қисмҳои мустамликавӣ хеле зиёданд. Онхо Америкаро торумор карда истодаанд.
  Алла хандид. Вай хислати сахтгир дорад ва дар зиндони ноболиғон буд. Ва дар он ҷо бераҳмӣ ва гӯсфандон пайдо шуданд. Дар баробари ин, ҳатто дар зиндон ҳам духтар ҳеҷ гоҳ барои хафа кардани нотавонҳо хам намешуд. Бо вуҷуди ин, ки дар зери Сталин нашинаст? Ва Аленка инчунин, ҳарчанд кӯтоҳ бошад, ба колонияи меҳнатии кӯдакон ташриф овард. Аммо ин ба ӯ монеъ нашуд, ки то рутбаи майор боло равад ва ситораи Қаҳрамони СССР гирад.
  Алла боз тир мезанад. Баъд бо пои луч граната мепартояд. Инак, вай бо траекторияи шикаста парвоз карда, ба бочкаи танк мерасад. Ҷанговари сурхрӯй хандида мегӯяд:
  - Ман воқеан як духтари олӣ ҳастам! Хам дар чанг ва хам дар бистар!
  Баъд аз он шайтони оташин як пораи резиниро бо гугирд оташ зада, ба тарафи танки немисхои Е-50 хазида рафт. Ва иблиси сурхрӯй як фикри девона дошт: танки Гитлерро забт кунад.
  Вай бо ангуштони пои луч як пораи резиниро гирифта, рост ба бочкаи кушод партофт. Ва баъд аз ним дакика люки танки Е-50 кушода шуд ва немисхои гурехта пайдо шуданд.
  Алла Краутҳоро бо таппонча тир дод ва якеро бо порчаи сафолӣ, ки инчунин бо пои ҷозиба ва дилфиребаш партофта шуда буд, анҷом дод. Баъд ба рафиқонаш хуштак зад:
  - Мария ва Анюта аз паси ман!
  Ва се духтараки пои урён бо тан®о бикини дар тан пошна®ои мудаввару чанголудашонро дурахшида, ба танк шитофтанд. Баландии он аз ду метр зиёд нест ва зебоманзарон ба осонӣ ба дарун меҷаҳиданд. Онҳо дар мошин кофтанд. Ва хуштак заданд.
  Анюта, ин малламуй зебо, қайд кард:
  - Мошини олиҷаноб, он дорои чунин оптика ва намуди аъло!
  Мария инчунин қайд кард:
  - Ана хамин тавр танкро идора мекунанд.
  Духтар джойстикро ба даст гирифт. Вай тугмаро пахш кард. Манораи машина ба чарх задан гирифт.
  Алла дандонҳояшро нишон дода, сар ҷунбонд:
  - Бале, мошини бароҳат аст, мутаассифона, сию чоруми мо аз он дур аст!
  Мария бо ҳавои коршинос гуфт:
  - Албатта... Ин таппонча калибри 105 миллиметр дорад ва ИС-2-и мо калонтар дорад.
  Алла сар ҷунбонд ва гуфт:
  - Аммо немисхо баррели дарозтар доранд. Ва суръати ибтидоии снаряд назар ба мо хеле зиёд аст.
  Мария бӯи резини сӯзонро бӯй карда, хандид:
  - Ухоро мохирона дуд кардед... Мисли тараканхо!
  Алла бо табассум ғуррон кард:
  - Шумо бояд ҳилаҳоро донед! Аммо ба шумо маъқул шуд?
  Анюта сар ҷунбонда, пои худро ба металл зад:
  - Бе шубҳа!
  Ва духтарон хандиданд. Мо джойстикро каме тафтиш кардем. Мария ба курсии шофёр нишаст, Алла тупчй шуд, Анюта ба пулемётхо савор шуд. Баъд аз он танки немисхо, ки духтарони рус дастгир карда буданд, ба харакат даромад. Танаи он омода буд, ки як миқдори маргро берун кунад.
  Аллох, ин шайтони сурхмуй бо оташин месуруд:
  - Мошини марг девона шудааст! Вай парвоз мекунад, ҳадафашро шикаст! Мо ин дафъа табассум карда, аз хати сафед кадам мезадем!
  Ва чанговари оташин "Пантера-2"-ро дар пеши назари худ гирифт. Вай онро гирифт ва тир зад. Як снаряди марговаре, ки ядрои ураниаш тамом шудааст, тақрибан аз байни Пантера сӯрох шуда, боиси таркиши снарядҳо гардид. Духтарон бо як овоз нола карда, гурриш мекарданд:
  - Мо ҷанговарони бузург ва олӣ ҳастем! Мо ҳамаро нест мекунем!
  Ва Алла боз ба танки Лев тир холй кард. Вай дандонҳояшро бардошт. Ба ёдам омад, ки вайро дар колонияи мехнатии бачагон чй тавр тозиёна заданд. Бале, дар он ҷо барои кӯчактарин гуноҳашон қамчинкорӣ мекарданд. Ва дард мекунад! Духтарон қамчинкорӣ мекунанд ва шумо бояд зарбаҳоро худатон ҳисоб кунед. Агар шумо хато кунед, боз як зарба занед, то ҳуш нашавед. Духтарон, махсусан дар фасли тобистон, аксар вақт ба пошнаашон нетал мезананд. Он гоҳ ба пояҳои сӯхта қадам задан душвор аст. Доғҳои пои духтарон дард мекунанд.
  Алла хашмгин шуда, ба паланг-3 тир мезанад. Зиреҳро сӯрох мекунад ва дандонҳояшро мебарорад. Вай як ҷанговари муваффақ аст. Ва ӯ медонад, ки чӣ арзиш дорад. Танки хавфноктарин, албатта, Е-50 мебошад. Дар ин чо машина фахмиданй мешавад, ки немисхо аз кучо зарба мезананд. Алла нуқтаи осебпазиртаринро дар кунҷи манора ҳадаф қарор медиҳад. Вай дақиқ ишора мекунад ва пошнаи худро дар кунҷи тез тик мекунад. Баъд вай тир мезанад. Снаряд бо суръати зиёда аз 1300 метр дар як сония парронда мешавад. Ва он ба пои рост меафтад.
  Алла аз ҷояш меистад ва хитоб мекунад:
  - Тайёр!
  Анюта тасдиқ мекунад:
  - Хӯроки шом дода мешавад!
  Танки немис ба сухтан сар мекунад ва снарядаш тарконда мешавад. Дар тамоми киштзор лахтахо парокандаанд.
  Мария месарояд:
  - Шаб пораҳои ситораҳоро дар осмон пароканда кард. Рейхи сеюм, тобути тира ва дилгиркунанда омода кардааст. Аз афташ касе дар бозори барахолхона пул кор кардааст... Ва касе рост ба пешонии тир зад!
  Алла бочкаро ба суи танки Лев-2 нишон дода, дод зад:
  - Пешона ва тобут!
  Ва вай ба мошини азим, вале кӯҳнашудаи олмонӣ тир холӣ кард. Зиреҳи Шер чун шиша зери санг дарида. Ва мошини олмонӣ боз ба шикастани маҷмӯаи ҷангии худ шурӯъ кард.
  Анюта пои урёнашро зада фарьёд зад:
  - Ин аз они мост, кудрати Россия!
  Духтараки муйхои тиллоранг чир-чир-чиррос зада, немисхо ва лакайхои хоричии онхоро бо куртахои худ торумор кард:
  - Фақат Мария! Ва ман Масеҳ ҳастам!
  Алла боз тир холӣ кард, ин дафъа ба сӯи E-25 ва пичиррос зад:
  - Не, куххо тилло намешаванд, онхоро снаряди Аврора нукра карда буд!
  Анюта аз пулемётхо оташ кушод. E-50 панҷтои онҳо дорад, ки яктоаш ба бочка кафшер карда шудааст. Ва онҳо сахт зарба заданд. Кушунхои ватании рейхи сейум мисли дос даравида истодаанд.
  Духтараки малламуй мегуяд:
  - Гарчанде ки ман писар нестам, ман духтари хирс ҳастам!
  Ва он боз ва хеле дақиқ оташ мезанад. Ин кадар ҷасадҳои партовҳои Гитлер. Гарчанде ки на ҳама дар ин ҷо партованд. Махсусан хиндухо бисьёранд. Гитлер кушунхои мустамликавиро ба кор кабул карда, онхоро ба куштор мефиристад. Дар Хиндустон одамон бисьёранд, вале барои хама кор нест. Пас биёед хамаи мардонро ба хуроки туп гузаронем. Африка ва арабхо бисьёранд.
  Дар миёни ҷангиён шаҳрвандони собиқ Шӯравӣ низ ҳастанд. Онхоро хам ба гуштхона фиристоданд. Баъзехо мачбур шуданд ва баъзехо ихтиёран рафтанд. Ва советй хамеша хушнуд аст, ки ба мукобили Америка мубориза барад.
  Алла тир холй карда, боз як танки фашистиро рахна мекунад ва мегуяд:
  - Ман он чизе ҳастам, ки Гитлер дар хобҳои даҳшатовараш меояд.
  Мария чунон нарм ва аз чихати берун нозук аст, вай фашистонро бо куртахо торумор мекунад. Вай раҳм надорад. Ба ёд оред, ки духтарак мисли нацист забони шуъларо бар пояи урёну нафисаш давида, буи гушти сухтаро мебурд. Ва баъд дар сӯхтагӣ маро бо калтакҳои резинӣ заданд. Ин гуна фашистонро торумор кардан, додан ва боз торумор кардан лозим.
  Танки Е-50 чусту чолок буда, пайроҳаҳои васеъ дорад ва барои онҳо торумор кардани душманони Русия хеле қулайтар аст. Афсус, ки тамоми батальони онхо дар он чо нест. Немисхо набояд аз ихтиёриёни советй шамол гиранд. Ҳамин тавр, духтарон танҳо панҷ нафари онҳо меҷанганд.
  Алена боз аз базука, интихоби танкҳои осонтари Олмон. Ва Матрёна ҳамроҳ бо шарики худ Ҳенри Смит, як писари оддӣ, вале донишманди амрикоӣ, минаҳоро зери роҳи оҳан мепартояд.
  Немисхо танкхои бисьёр доранд ва чун коида бе онхо хучум намекунанд.
  Ҳамин тавр, Алла дигар E-50-ро нокаут кард, ё дурусттараш марговар захмӣ кард. Духтарон бомуваффакият кор мекунанд. Аммо шумо бояд эҳтиёт бошед. Ана, "Шери шоҳона" меояд. Ин мошин сесад миллиметр зиреҳи фронталӣ ва як тупи 210 миллиметрӣ дорад, ки метавонад ба сӯйи танкҳо ва ҳадафҳои зиреҳнашуда партоб шавад. Чунин таппончаи E-50 ба воситаи он мепарад.
  Дар ин лахза Мария ба танк ичозат медихад, то ки ба киштй дарояд, ки дар он зиреҳ дусад миллиметр ғафс аст ва ворид шуданаш осонтар аст.
  Дар рох духтарак навъхои гуногуни фашистонро торумор мекунад, Анюта аз пулемётхо тир холй мекунад.
  Мария пичиррос мезанад:
  - Модари Худо, агар чизе рӯй диҳад, моро бубахш!
  Ва Алла мунтазири савор шудан ба киштӣ, ҳангоми наздик шудан, тир ба охир мерасад ва нуги кунҷ. Ва он рост меояд. Он металлро сӯрох мекунад ва "Шери шоҳона" мисли дигар танкҳое, ки қаблан духтарон зада буданд, дудкашӣ ва таркишро оғоз мекунад.
  Алла бо табассум месуруд:
  - Ба ҳар ҳол, бародарон! Зиндагӣ карданро дӯст доред, бародарон! Ба шумо лозим нест, ки бо Котиби Генералии Сталин саргарм шавед!
  Снаряд ба зиреҳи фронталӣ мезанад. Он бо тупи 88 мм-и E-25 неш мезанад. Аммо ҳозира аз болои зиреҳ лағжид.
  Алла дар ҷавоб ба мошини душман мисли сӯзан тавассути равған сӯрох мекунад. Пас аз он шайтони оташин мегӯяд:
  - Тӯфон ва шамшери Викинг!
  Анюта аз пулемёт тир холй карда, илова мекунад:
  - Раъд ва барқ!
  Мария полковникро дар зери кирмҳо пахш карда, хурӯшид:
  - Устухонҳо, ситораҳо - як саф меафтанд!
  Танки онхо боз оташ мезанад. Ин дафъа дар баробари E-50. Он бешубҳа маҳоратро талаб мекунад, ки ба 250 миллиметр зиреҳи фронталӣ бо кунҷи 45 дараҷа ворид шавад.
  Ва ин аст, ки E-100, як мошини пурқувват, аммо модели кӯҳна. Аммо тупи 128 миллиметрии он то ҳол хатарнок аст. Ва зиреҳи фронталӣ нисбат ба E-50 каме заифтар аст.
  Алла ба таври фалсафӣ қайд мекунад:
  - Модели кухна чунин маъно дорад!
  Мария бо ғазаб суханашро бурида:
  - Шумо ҳоло ҳам бояд манёвр кунед, то ба зарба нарасад! Охир, саду бисту хашт миллиметр...
  Ва духтарак аз снарядхои вазнашон бисту хашт килограмм гурехта, шитофт. Ҳамин тавр, Алла боз ба E-100 бо тағири кӯҳна тир холӣ кард. Мошини немис ба пора-пора шудан шурӯъ кард. Ва ба пораҳои пӯлод пора кунед.
  Ва чӣ гуна снарядҳо таркиш мекунанд.
  Анюта аз пулемётхо тир холй карда гуфт:
  - Вай тамоми кувваи хашму газабашро ба зарба зад... Осмонро рост кард, ситорахоро чунбонд!
  Мария якбора даҳҳо фашистро торумор кард ва дар твиттер навишт:
  - Ба газ кадам занед! Биё, писарам - газро пахш кун!
  Алла хандид ва гуфт:
  - Бале, бо бача бархурдан хуш аст. Ва ӯро бихӯред ...
  Мария хашмгин шуда:
  -Чӣ қадар беадаб ҳастӣ, алла!
  Шайтони оташ хандид:
  -Шӯхӣ карданро дӯст медорам! Ба дил нагиред!
  Мария торумор кардани фашистони манфурро давом дода, месуруд:
  - Дилам... Дили духтари меҳрубон! Дилам, ман хеле мехоҳам дар ҷаҳон зиндагӣ кунам!
  Ва ҷанговар бештар аз даҳ нафари дигарро пахш кард. Ва Алла ба сӯи дигар E-50 тир холӣ карда, суруд хонд:
  - Ва ман қомати ӯро бо чашми худ чен кардам ва вақте ки ӯ ба ман хабар дод, тафтиш кунед...
  Анюта аз пулемётхо тир холй карда, илова кард:
  - Ман тасодуфан бисепсамро фош кардам! Ман духтарам, асло нотавон нестам!
  Алла ба суи "Пантера-2" снаряд пар-тофта, ба осонй пахлуи онро шикаста, чир-чир кард:
  - Ва дарҳол танк оромтар шуд!
  Анюта гурришро давом дод:
  - Фриц ба зудӣ дар осмон нахоҳад буд!
  Алла ба танки Лев бархурд ва бонг зад:
  - Аз афташ, рақибон барои чипҳо вақт надоранд!
  Анюта тамоми хатро даравида, пичиррос зад:
  - Ва Гитлери номдор...
  Пас аз ин, Аллоҳ E-25-ро мезанад ва медиҳад:
  - Ҳоло ман дар биҳишт нестам!
  Анюта мантиқан қайд кард:
  - Ду бор такрор кардем, на дар осмон! Инро дар суруд тавтология меноманд!
  Худованд ҷавоб медиҳад ва наъра мекунад:
  - Демократияи халкй чист? Ин аст, ки Гитлер никел мегирад!
  Анюта самимона гуфт:
  - Бале, ва Сталин чандон хуб нест! Зарбаи Олмонро аз даст дод! Ва баъд аз фалокати соли 1941 мо хеч гох акиб шуда натавонистем!
  Алла бо таппонча зарба зада, ба ин розӣ шуд:
  - Бале, мо соли 1941 кариб тамоми армиям шахсии худро талаф додем. Аз ин гуна зарар гурехтан кариб имконнопазир аст. Ва Гитлер муяссар шуд, ки тамоми захирахои Европаи ишголшуда ва як кисми СССР-ро ба кор баранд. Ва Бритониё бениҳоят заиф шуд!
  Анюта аз панч пулемёташон тир холй карданд. 50 нафар хоричиён даравида шуданд. Ва вай хитоб кард:
  - Мо зеботарин дар олам ҳастем!
  Алла бо розигӣ сар ҷунбонд ва пас аз тир чунин гуфт:
  - Ҷисми зан зебо ва эстетикӣ аст! Дар ин бобат мо тоҷи зебоӣ ҳастем!
  Анюта онро гирифта, бо шавку хаваси зиёд суруд:
  - Чӯткаи шуморо дар ҳама ҷо мебинам,
  Кунҳои оламро офарид,
  Ту ба тамоми олам ҳаёт бахшидӣ,
  Ба амал баровардани орзуҳои муқаддас!
  
  Худои бузург тоҷи зебост,
  Диламро дар хобҳо меафрӯхт...
  Инҳо фикрҳо ва орзуҳои мананд -
  Фариштае дари осмонро кушод!
  
  Ман туро дӯст медорам Падари муқаддас,
  Ту Писари Вафодори Худро барои ман додӣ!
  Тоҷи алмоси дурахшон -
  Ва муҳаббати Худо ба шумо сард нашудааст!
  
  Ту, эй беканор, ба мо дуст дех,
  Шуморо ба кор бе танбалӣ ташвиқ мекунад...
  Барои хамин хам бештар ва бештар мехохам
  Ба Худои тавоно дуо кунед!
  
  Ҳама чиз дар олам аз Падар аст,
  Ва Писари Қодири Ӯ...
  Ту парвардигори зебоӣ,
  Коинот, марказ ва боло!
  
  Дар ту Худои Қодир ҳаст, ки гардад,
  Ва муҳаббате, ки сарҳад надорад...
  Дар зонуи худ тарона хонед,
  Мо ба зудӣ мисли паррандагон бол хоҳем кард!
  
  Тамоми олам мисли осмон мешавад,
  Хушбахтии байнисайёравӣ гул мекунад...
  Ва ту ҷуръат кун, писарам, далерона -
  Кори худро ба Исо мебахшед!
  
  Ва чун Худованди Мутаъол биёяд,
  Адан дар рӯи замин беҳтар хоҳад шуд...
  Худои Масеҳ моро ба наҷот мебарад,
  Атмосфера рангинкамони рӯз хоҳад буд!
  
  Бинобар ин Худо таълим медиҳад, ки гуноҳ накунед,
  Агар нотавон бошӣ, Худои таъоло ёрӣ хоҳад кард...
  Ва шитоб кун ва тавба кун,
  Мавъиза - дар бораи бистар хавотир нашав!
  Суруди хуб, хусусан агар хангоми шунидан ба танкхои немисхо тир холй кунед. Алла ҳамроҳ суруд хонд ва тир холӣ кард. Иблиси оташин дар эътиқоди худ ба бутпарастӣ такя мекард. Вай ба ҷодугарӣ, ҷодугариҳои гуногун ҷалб карда шуд. Ва тавҳидро аз ҳад зиёд дӯст намедошт.
  Аммо харпи сурх хамоно суруд мехонд ва тир мезад. Дар бораи Исо чӣ гуфтан мумкин аст? Инчунин Худои тавоно!
  Аммо пеш аз ҷанг онҳо таълим медоданд, ки Худо вуҷуд надорад! Алла тир холӣ кард, яки дигаре, ки кӯҳнашудаи "Пантера"-2-ро зад ва чир-чир кард:
  -Бале, замоне буд, ки бо тамоми  иддият ба мо мегуфтанд, ки Худо як хаёл аст!
  Мария сарашро сахт ҷунбонда, баъди торумор кардани чанд нафари дигар фашистон ҷавоб дод:
  -Не, Худованди мутаъол, ин хаёл буда наметавонад, алалхусус, ки саволе ба миён меояд - олам аз кучо пайдо шудааст!?
  Анюта, тирпарронй карда, ба фашистон тир андохта, илова карданро зарур мешуморад:
  - Гайр аз ин, физикхо аллакай мукаррар кардаанд, ки коинот кариб аз хеч чиз иборат нест. Ва тамоми Замини моро мисли себ фишурдан мумкин аст!
  Мария зарур донист, ки дар баробари давом додани фишор ба фашистон илова кунад:
  - Ва инчунин мукаррар карда шуд, ки коинот васеъ шуда истодааст. Пас, эҳтимоли зиёд, он замоне ба андозаи атоми гидроген буд! Оё шумо тасаввур карда метавонед, ки ин ҳама аз куҷо пайдо шудааст!
  Алла, ба торумор кардани танкхо давом дода, окилона эътироз кард:
  -Агар шумо фикр кунед, ки Коинот аз таркиш пайдо шудааст, пас... Пас шумо як гапи бениҳоят бемаънӣ мегӯед!
  Анюта окилона ва окилона кайд карда, пулемётхоро бо пойхои урёну зебои худ нишон дода гуфт:
  - Маҳз барои ҳамин мегӯям, ки Худо вуҷуд дорад! Танки Т-34 наметавонист аз таркиш дар анбори металлпораҳо пайдо шавад ва аз таркиши кварк ситораҳо ба вуҷуд намеомаданд. Танҳо мавҷудияти инсон ...
  Мария боз як тудаи фашистонро торумор карда, илова кард:
  - Мавҷудияти қонуни дуюми термодинамикаро рад мекунад. Дар амал мо мураккабии доимиро мебинем ва конуни дуюми термодинамика боиси марг мегардад! Ва соддагардонӣ!
  Анюта бо ангуштони пойи худ автоматҳоро идора карда, илова намуд:
  - Ин конуни кам шудани энтропия аст. Яъне марги гармии умумӣ! Пас, мо бояд эътироф кунем, ки ё қонуни дуюми термодинамика вуҷуд надорад, ё Худои олӣ вуҷуд дорад, ки тартиботро нигоҳ медорад!
  Алла, ки аз илм низ бегона нест, оқилона қайд кардааст:
  - Дар бораи назарияи термодинамикаи ғайримувозинат чӣ гуфтан мумкин аст? Он мефаҳмонад, ки чаро қонуни дуюми термодинамика оддӣ нест!
  Анюта хандид ва бо хандак ба фашистон мехкӯб карда гуфт:
  - Оё ин бозии ақли холӣ нест?
  Мария низ хандид, аммо қайд карданро зарур донист:
  -Аммо, масалан, мавҷудияти Худоро чӣ гуна шарҳ додан мумкин аст? Ӯ чӣ гуна зоҳир шуд?
  Алла гиря кард ва дандонҳояшро нишон дода тасдиқ кард:
  - Ана тамом! Шумо инро чӣ гуна шарҳ медиҳед?
  Анюта охиста таклиф кард:
  -Аммо атеизм низ имонро бидуни тавзеҳот тақозо мекунад? Масалан, материя аз куҷо пайдо шуд?
  Алла боз як танки "Лев"-ро нокаут карда, таклиф кард:
  - Материя абадӣ аст ва ҳамеша вуҷуд дошт!
  Анюта бо таъкид бо овози худ гуфт:
  -Чӣ тавр вай ҳамеша вуҷуд дошт? Ин ҳам имонро талаб мекунад!
  Алла мантиқан ҷавоб дод:
  - Ҳамон гуна ки мавҷудияти Худованди абадӣ имонро тақозо мекунад!
  Анюта мантиқан қайд кард:
  -Аммо Худои таъоло метавонист инсон ва оламро ба дунё оварад. Ва чї тавр материяи ѓайришахсї метавонад, ки интеллектуалиро ба ву уд овард!
  Алла як танки дигарро, ин дафъа як Е-50-ро канда, гуфт:
  - Назарияи эволютсия метавонист гузаришро аз содда ба мураккаб шарҳ диҳад. Ва содда метавонад ба таври эволютсионӣ мураккабро ба вуҷуд орад. Ва ®амчун ѓайриву удї мутла« дар®ол тафаккури бепоёни «удратмандро ба дунё овард.
  Анюта, ки ба фашистон тир холй мекард, дилпурона чавоб дод:
  - Аммо ҳеҷ чиз Худоро таваллуд накардааст! Худованди мутаъол ҳамеша вуҷуд дошт! Ва ин аксиома аст! Бале, ман розӣ. - Духтар як-ду дазор фашистро даравида, суханашро давом дод. - Ва алтернатива имони бештарро талаб мекунад! Тасаввур кунед, ки мавҷудияти ҳамеша энергияи ғайришахсӣ ва материя ва фазо аз чӣ бармеояд? Ҳамчунин аз вуҷуд надоштан! Ва боз барои фаҳмидани чунин бемаънӣ имон лозим аст! Яъне, атеистҳо дар ҳолати кулл қарор доранд! Ҳама чиз сабаби аслӣ дорад. Аммо сабаби аслӣ дар куҷо бояд хотима ёбад? - Духтар ангуштони пои урёнашро ба тугмаҳои джойстик пахш карда, ба арвоҳи шарри фашистӣ тир мезад. Ва вай идома дод. - Агар мо аз аввал сабабхои аслиро чустучу кунем, пас аз руи атеизм дар нихояти кор ба вучуди нестй мерасем. Аммо магар набудан ва ё холигии мутлақ чизеро ба вуҷуд оварда метавонад? Ва агар иллати аслии он дар Худованди мутаъол дида шавад, ҳама мушкилот худ аз худ ҳал мешаванд. Ва мавҷудияти тамаддуни башарӣ ва ақлу заковат ва ҳаёти биологӣ ва сайёраҳо бо ситораҳо. Аммо акидахои атеистй дар чустучуи сабабхои асосй хануз ба зарурати кабули эътикод такья мекунанд. Аммо тавзеҳи бештаре, ки зиндагӣ дар рӯи замин ва тамаддуни башарӣ натиҷаи тасодуф аст, бештар аз имон ба Худои Қодири Мутлақ имон ва тахминҳои бештареро тақозо мекунад.
  Алла боз тир холй карда, E-50-ро шикаста, бо киноя пурсид:
  - Хуб, бигӯед, ки шумо маро бовар кунондед... Аммо чаро ман бояд ба Худои Китоби Муқаддас бовар кунам, на Род? Ба версияи славянии Худои Қодири Мутлақ!
  Анюта хуштак зад, тир холй кард ва андаке андеша карда, чавоб дод:
  - Чунки Библия, гарчанде ки ба бисёре аз онҳо писанд набошанд, ки он аз ҷониби яҳудиён навишта шудааст, ҳадди ақалл барои Илоҳияти он далеле дорад. Ҳадди ақал пешгӯиҳо гиред. Ва Родноверй... Магар ин одамони родно-верй бисьёранд? Агар онҳо Инҷили қадимии худро дошта бошанд? Ва ман бо дили худ мехоҳам, ки халқи баргузидаи Худо русҳо бошанд, на яҳудиён, балки Русия, на Исроил, Подшоҳии Худованд бошад. - духтар дастонашро дароз карда, бо ангуштони бараҳна пойҳои дилфиреб ва дабзадаашро ба тугмаҳои джойстик пахш кард. - Аммо мебинед, мо чунин китобе ба мисли Библия надорем. Ва ҳатто сарчашмаҳои мӯътамад дар бораи он, ки аҷдодони мо то қабули дини насронӣ ба чӣ эътиқод доштанд, вуҷуд надоранд. Ин мушкилот дар он аст, ки бо тамоми норасоиҳои Библия, алтернативаҳои дигар имони бештарро талаб мекунанд ва аз ҷиҳати рӯҳонии Худо шубҳаноканд.
  Алла, ки зарбаи дақиқи Jagdtiger-2-ро зада буд, пешниҳод кард:
  - Ва агар Худованди мутаъол дар бораи худ ва®й доданро умуман зарур надониста бошад. Ва хамаи китобхо дар бораи Худо дар шароити якхелаанд... - Иблиси сурхпуш табассум кард ва ба дустонаш чашмак зад, илова намуд. - Яъне, ин ҳама сирф инсонист.
  Анюта дар тирпарронй таваккуф кард, то ки пулемётхо хунук шаванд ва бо шубха пурсид:
  - Ба фикри шумо, оё Худованди мутаъол метавонад донишро дар бораи худ пинҳон кунад ва ҷаҳонро ба роҳи худ бигзорад?
  Алла хеле оқилона қайд кард:
  - Ба дунёи мо нигаред! Фашистон Оренбургро гирифта, ба Филадельфия зада даромаданд, дар назди Москва истода, Ленинградро ихота карданд. Ба ин нигоҳ карда, ба фикрам бовар кардан душвор нест, ки Худованди Мутаъол дунёи моро иҷоза додааст, ки ба худ равад. Мисли, худатон сайр кунед ва ман як назар мекунам!
  Анюта сахт оҳ кашид ва розӣ шуд:
  - Бале, он факт, ки фашистон бештар аз нисфи дуньёро ишгол карда буданд... Ин дахшат аст! Аммо шояд ин чазои дунёст барои гуноху куфр!
  Алла чашмонашро парешон карда, боз як снаряд парронд ва гуфт:
  - Аммо ин бори дигар нишон медиҳад, ки... Ба Худое, ки дуоҳои моро иҷобат мекунад, мо метавонем танҳо ба имон бовар кунем!
  Анюта бо хашму газаб эътироз кард:
  -Аммо мо зиндаем ва маъюб нестем... Пас дар баробари Худо гуноҳ макун эй Аллох.
  Дар ҷануб нерӯҳои Олмон ба бузургтарин пойгоҳи Амрико дар Майами ҳамла карданд.
  Дар танки Е-50 чор зебои афсонавӣ мубориза бурданд. Хамин тавр, онхо батареяи зенитхоро пора-пора пора-пора карданд.
  Герда лабонашро лесида гуфт:
  -Барои санъат сарояндагон фидокорихои ихтиёрй мекунанд, барои санъати харби шунавандагон мачбуранд курбони!
  Шарлотта мӯи мис-сурхашро бо пои луч шона карда, қайд кард:
  - Ҷанг як раванди ҷолиб аст! Мо то он даме, ки тамоми Амрикоро несту нобуд кунем, шаҳр ба шаҳр, шаҳр ба шаҳр идома медиҳем.
  Кристина хоболуд гуфт:
  - Кош акнун хук бо ананас медоштам... Аз кафшери хушк хаста шудаам!
  Магда оқилона қайд кард:
  - Пас ин пости мост! Хафа нашавед!
  Кристина хандид. Вай воқеан мехост, ки ду-се бача якбора ӯро ламс карда, сила кунанд. Ва вай муйсафед ва мушакдор мебуд ва мисли хук чир-чир мезад. Ин хеле хуб аст, вақте ки дастони мард бар ангуштон, пояҳо ва пойҳои шумо мегузарад. Вакте ки чавонмардон пошнаи туро мезананд ва пои лутфи туро бо буссахо об меандозанд.
  Кристина ҳатто байни пойҳояшро молид. Чунин фикрхо чй кадар хаячоноваранд. Чӣ гуна ман ҷинсӣ мехоҳам.
  Магда ба шарики сурхи худ нигариста, чир-чир кард:
  - Фикрҳои шаҳватангезро дур кунед! Бо худ сахтгир бош!
  Кристина кафи бараҳнаашро ба металл молида, гурриш карда гуфт:
  - Эй риёкори масеҳӣ! Чӣ тавр шумо овози ҷисмро намефаҳмед!
  Кристина мардонро тасаввур мекард. Бисёре аз одамони ҷавон, зебо ва мушакҳо, ки ӯро бо дастони худ мегиранд ва он гоҳ оғоз меёбад ... Ин чӣ бадӣ дорад? Оё мардон ҳарамро орзу мекунанд? Чаро вай ҳарами мардонаи худро оғоз намекунад? Ва оргия кунед.
  Герда ба суи гаубицаи 240 миллиметрии америкой тир холй карда, бо чашмони дурахшанда аккос кард:
  - Эҳтиёт шав! Чунин снаряди калон барои мо хавфнок аст!
  Кристина бо чеҳра гуфт:
  - Э, хуб мешуд, ки ба Шурмлев иваз мешуданд. Ин танк, дурусттараш мастодон, агар занад, мезанад!
  Герда пойи лучашро, ки танҳо бо рахи борики матоъ пӯшида буд, аз болои синаи Кристина давид. Пистонхояш дархол сахт шуданд ва духтарак нола кард.
  Герда хандид ва ҷавоб дод:
  - Ба чор нафарамон лозим меояд, ки ба назди мардон равем! Биёед истироҳат кунем ва оргияи азим дошта бошем!
  Кристина хандид ва қайд кард:
  - Бале, ман дар ҳақиқат алоқаи ҷинсӣ мехоҳам! Харчанд, ки чанде пеш якбора бо се бача будам... Гӯшт торафт сер намешавад!
  Герда хандид ва тир зад ва чир-чир кард:
  - Духтарон ба бачаҳо ниёз доранд, бо онҳо будан хеле хуш аст! Хусусан вақте ки шумо даҳони худро бо камолоти бузурги мардона кор мекунед.
  Ва чанговари барф-сафед хандид. Вай лабони арғувонашро бо забони гулобияш лесид. Ман лолипопро мисли банан калон тасаввур кардам. Чӣ тавр забони чолоки вай гӯшти ширин, болаззат ва ҳаяҷоновар бӯйро лесид.
  Герда сарашро ҷунбонд. Ҳангоми мубориза шумо набояд ба хаёлоти эротикӣ машғул шавед. Беҳтараш тир ва нохун.
  Магда кайфиятро вайрон мекунад:
  -Агар ба нафси нафс машѓул шавї, рост ба дѓзах меравї. Ва он гоҳ чунин шиканҷа мешавад...
  Шарлотта шаҳватомез оҳу нола кард ва бадани мушакҳояшро бо синаҳои баланд ба ҳам кашид:
  - Шиканҷа! Вой, вақте ки шумо бо қамчин ё некӯча мезанед, хеле гуворо аст!
  Герда хандида гуфт:
  - Барои шумо шиканҷа шиканҷа аст, аммо тозиёна задан сахт аст!
  Магда туфангро бо джойстик нишон дод. Ман Шерманеро дастгир кардам, ки бо таппончаи дароз дар замин дафн карда шуда буд. Зебоӣ оташ гирифт. Ин мисли шикастани бари шоколад аст. Як танки америкой оташ гирифтааст. Ва он гоҳ ҳадафи нав: Першинг. Ва шумо ба ӯ ишора карда, ҳатман тир мепаронед. Ва шумо айнан манораро вайрон мекунед.
  Магда баъди зарба задан ба танки Америка мегуяд:
  -Дар бораи бачаҳо фикр накунед. Мо бояд мубориза барем... Ва бигзор садои шаҳват таркиши снарядро ғарқ кунад!
  Герда бо розй сараш  унбонд. Вай пои уро сила кард ва тасаввур кард, ки Ханс уро навозиш мекунад. Ин писарбачаи қоматбаланд ва мушакдор аст, ки ба плакати ориёӣ хеле монанд аст. Ин хеле хуб мебуд!
  Пас аз он духтар ба сӯи "Ҷодугар" тир холӣ кард. Ва вай тарафро пахш кард. Ва он мошинро тақрибан ба нисфи тақсим кард. Баъд аз ин зебоӣ низ ба бункер зад ва онро шикаст. Ҳатто микросхемаҳои мармар афтодаанд.
  Пас аз он духтар чир-чир кард:
  - Дасти табар ним бурида шуд, аммо дар пешонааш доғ буд!
  Ва чй хел механдад... Забонашро нишон медихад, чунон гулобию чусту чолок.
  Ва он гоҳ Кристина бо ангуштони бараҳна тугмаҳои джойстикро пахш карда, "Томи Калон"-ро ба харобазор мезанад.
  Ва ин шайтони оташин ва табъаш чунон дақиқ тир мезанад. Тирҳои дақиқ дар якҷоягӣ бо файзи экстатикӣ.
  Шарлотта бо табассум мегӯяд:
  - Занхо мардро хамин тавр нигох медоранд: итальяниро бо баданаш, америкоиро бо кирдораш, француззанро бо файз ва русро бо ташкилоти партиявй!
  Кристина бо боварӣ гуфт:
  - Беҳтар аст, вақте ки мардон фарқ мекунанд... Ин хеле зеботар ва ҷолибтар аст. Ва дӯстдорони худро мисли дастпӯшҳо иваз кунед!
  Герда онро гирифта месарояд:
  -Шавҳар дар зиндон асту зан дар девонахона, шавҳар аз ҳад зиёд нок хӯрдааст ва зан Шайтон аст!
  Ва боз духтарон хандиданд. Баъд бо пои урёнашон задухурд карданд, чунон ки шарора аз зери пояш мерехт. Ва зебоиҳо хандиданд. Шарлотта низ тир холӣ карда, ангуштони пойҳояшро аз джойстик пахш карда, чирк зад.
  - Герда, Герда, Герда! Шайтон! Ва аз куҷо омадӣ, Герда? Герда, Герда - бояд зебо шавад! Худи Шайтон дар ин зебоӣ аст!
  Ва хар ду духтарак бо тамоми кувва сарашонро шикастанд. Ва чӣ гуна шарораҳо парвоз хоҳанд кард.
  Баъд аз ин духтарон бо як овоз фарьёд заданд:
  - Дар болои мо эскадронхо якдилона гурриш мекунанд! Як аблаҳи қавӣ Садӯмро мешинонад!
  Ва чанговарон боз бо тамоми кувва ба сари худ заданд. Онҳо дар ҳақиқат бисёр вақтхушӣ мекунанд. Ва зебоиҳо аз шодӣ наъра мекунанд! Ва онҳо мисли роҳзанҳо месароянд:
  - Барои хоҳарон ҳаловат аст, барои хоҳарон зиндагӣ кардан ҳаловат аст... Бо Фюрери фашистӣ сару кор надоред! Ҳама хоҳарон, ягон хоҳарон... Дар наздикии Майами мо янкиҳоро далерона нест мекунем!
  Ин барои духтарон шавковар аст, шумо чизе гуфта наметавонед. Якчанд штатхо аллакай зери назорати Вермахт мебошанд. Ва фашистон пеш мераванд, танкҳои Фриц, албатта, дараҷаи олӣ мебошанд!
  Ва чанговарон бо камоли майл суруд мехонанд:
  - Њамаи он®ое, ки зидди мо ®астанд, мурдаанд... Ва ®ама ро®зан®о ба  ои мо мераванд!
  Зебохо бо як овоз хитоб карданд:
  - Ин даҳшатнок аст - капут!
  Ба назар чунин менамуд, ки ба чанговарон ин хама маъкул аст. Онҳо хеле зебо, мушакҳо ҳастанд ва дар охири моҳи июл ҳаво гарм аст ва бадани духтарони қавӣ аз арақ медурахшад. Кристина амрикоиҳоро бо куртҳои худ пахш мекунад ва ба худ як сурудро ҳуштак мезанад. Бо як оҳанги дилчасп:
  - Дар дафтарчаи худ, дар хар сахифа нависед... Саратонро гум накунед, янкихоро пеш кунед!
  Духтар бошад, худ ба худ хандида, дандонҳояшро бардошта, чашмак мезанад. Ба кӣ - эҳтимол Иблис.
  Герда хангоми тирпарронй яке аз романхои фантастикии хондаашро ба хотир овард. Дар он шайтон дар симои чавони зебое дар хонаи профессор пайдо шуд. Ва як ҳикоя дар бораи мушкилоте, ки дар дӯзах ба вуҷуд омадаанд. Бале, аз сабаби он ки мардони хурдсол энтропияи мусбатро мехӯрданд, вайронкунии тартиботи тасодуфӣ ба вуҷуд омад ва дӯзах, воқеан, ба даҳшат монанд шудан гирифт. Ва он ҷои хеле хуб буд. Дар он ҷо гунаҳкорон барои худ идҳо мекарданд, ки ҷавон ва зебо буданд.
  Ва офтоби нарму сурх то абад дурахшид. Ва баъд ин сар шуд... Бесабаб нест, ки олами зеризаминиро ба канализатсия монанд мекарданд. Аммо дар асл дар он ҷо кайфу сафо ва фароғати пок буд.
  Герда онро гирифта, бо оташин суруд хонд:
  - Шишаро бо оби оташ пур кунед,
  Якҷоя бо Шайтон - биёед ба металл бинӯшем!
  Ва малламуй зебо мисли туп мезанад. Ва он ба як ҳавопаймои амрикоии P-51, ки паст парвоз мекард, бархӯрд. Хуб, эй шайтони хурдакаки доно!
  Герда вахшиёна табассум кард. Аммо амрикоиҳо имкон доштанд, ки якҷо бо немисҳо Русияро тақсим кунанд. Ва акнун худи онхо бояд дар зери Гитлер хобанд. Ва ин барои онҳо ногувор аст. Он гоҳ амрикоии амалӣ медонад, ки интизоми Олмон чист. Ва ин танҳо ба ӯ фоида меорад.
  Герда месуруд:
  Дар болои сайёра тахдидоварона давр зада,
  Уқоби Рейхи сеюм...
  Дар суруди мардум суруд,
  Вай бузургии худро дубора ба даст овард!
  Ва ин барои духтарон хеле осонтар ва шавқовартар гардонд. Ва дар он ҷо ҷанговарони дараҷаи олӣ буданд. Бо вуҷуди ин, барои онҳо мубориза бурдан хеле осон аст. Ва онҳо метавонанд бидуни мушкилот ғолиб оянд. Акнун батарея аслан канда шудааст.
  Баъд онхо аскарони аме-рикоиро бо кирмак торумор карда, бо хаячон хандида, забонашонро нишон доданд. Ва бо пои урён якдигарро мезаданд. Сари худро ба гарданҳои қавӣ печонданд. Мо хандидем...
  Магда танҳо бо оҳанги андаке ночиз қайд кард:
  - Дар дӯзах чӣ бояд кард? Танҳо думҳои шайтонҳоро печонед!
  Пас аз он духтарон хандиданд, ки аз беруни танк шунид. Онҳо хеле бадкор ва хушҳол ҳастанд. Инҳо ҷанговароне ҳастанд, ки ба ҳеҷ ваҷҳ даст намезананд.
  Вермахт ба Майами торафт амиктар даромад. Майдони хакикии аз шуълаи пулодй сохташуда ба пеш харакат мекард. Ва тачхизот чир-чиррос мезад, роххо занг мезаданд. Танкҳои Олмон пурқувватанд ва аз ҷиҳати сатҳи мошинҳо баробар нестанд. Ва краутхо аз ин хеле фахр мекунанд. Дар атроф хатто фельдмаршалхои хеле пуршукух гаштугузор мекунанд. E-50 на танҳо аз рӯи ғафсии зиреҳи худ хуб муҳофизат карда шудааст, балки он инчунин плитаҳои нишеб дорад.
  Инро санҷед. Ва америкоиён, ки мукобилони немисхо мебошанд, нисбат ба фашистон коре карда наметавонанд.
  Сарбозони сиёҳ таслим мешаванд ва аввал биёбон мешаванд. Онхо аслан барои Штатхои Муттахида чанг кардан намехоханд. Амрикоиёни немис ба тарафи Вермахт гузаштанд. Танҳо яҳудиён фаҳмиданд, ки раҳм нахоҳанд дошт, то охир мубориза мебаранд. Чи хитоихо ва хам амрикоихои англисиаш устуворй нишон медиханд. Латинҳо ба таври дигар рафтор мекунанд. Баъзеҳо намехоҳанд бо иттифоқчиён, Олмон: Бразилия, Аргентина ва дигарон ҷанг кунанд, аммо баъзеҳо хеле якраванд. Умуман, амрикоиҳо устувории нисбӣ нишон медиҳанд ва онҳо бояд дар роҳи худ мубориза баранд. Ҳарчанд маҳбусон зиёд буданд, шумораи онҳо ба миллионҳо мерасид.
  Бояд гуфт, ки америкоиён шумораи хеле зиёди шерманхо доранд. Истеҳсоли ин танк нисбатан осон аст ва аз бисёр ҷиҳат ба T-34-и шӯравӣ шабоҳат дорад, танҳо баландтар ва бо зиреҳи паҳлӯӣ то андозае бадтар аст. Аммо, бо назардошти он ки силоҳҳои Олмон то чӣ андоза қавӣ ҳастанд, муҳим нест.
  Аммо краутхо фаъолона чамъоварии хисобро давом дода истодаанд. Як галактикаи танкерҳои Олмон шумораи зиёди мошинҳои харобшударо ҷамъ карданд. Aces низ аъло кор мекунанд. Ба ҷуз аз Фридрих Бисмарк, ки берун аз рақобат аст, Марсель дар ҷои дуюм аст. Хафман хам бад нест. Аммо онҳо ӯро камтар дӯст медоранд, зеро ин асс аксар вақт ба ҳавопаймоҳои Олмон зарар мерасонад. Услуби ҷангии Ҳуффман дар ҳамла аз масофаи наздик, албатта, хатари зарбаи пораҳои ҳавопаймои сарнагуншударо зиёд мекунад. Марсел ва Фридрих дар масофаи дур амал карданро афзалтар медонанд.
  Онҳо снайперҳо буданд, хеле самаранок ва муассир буданд.
  Рудель хамчунин ассси хеле пуршараф, дуюмин пас аз Фридрих несткунандаи танк мебошад. Ин Рудель одами хеле далер аст. Вай на як бору ду бор парронда, ярадор шуд, вале дар хизмат монд.
  Дар маҷмӯъ, бояд эътироф кард, ки маҳорати Luftwaffe дар сатҳи хеле бузург аст. Ва он ки америкоиён дар хаво ба немисхо баръало маглуб мешаванд. Ва машхуртарин чанговари америкой "Мустанг" дар хаво тамоман нотавон аст.
  Герда бо ангуштони бараҳнааш чӯбчаи лолипопро гирифта, онро макида, андешамандона гуфт:
  - Аҷиб аст... Мо Амрикоро бидуни шубҳа мағлуб хоҳем кард. Аммо оё Ҷопон дар ҳақиқат ин қадар заминро мегирад?
  Шарлотта бо хашм бо овози худ гуфт:
  - Не! Ин набояд рӯй диҳад! Мо нисфи дунёро ба торчашм намедиҳем!
  Кристина хандид, зиреҳро бо пошнаи мудаввараш зад ва фарёд зад:
  - Биёед, онхоро мисли русхо ва америкоиён торумор кунем!
  Магда бо оҳанги нармтар гуфт:
  - Аммо онхо дар чанг бо русхо ва америкоиён ба мо ёрии калон расонданд. Мо набояд дар бораи Ҷопон бадном кунем!
  Чашмони Шарлотта дурахшид ва фишурданд:
  - Мо ба дигарон тавре муносибат мекунем, ки онҳо сазоворанд! Ва Ҷопон истисно нест!
  Герда муросокунон гуфт:
  - Не, албатта, мо бояд ба саҳми Ҷопон дар Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ эҳтиром гузорем. Хусусан дар мубориза бар зидди ИМА. Онхо бисьёр америкоихоро куштанд ва кисми зиёди флотро гарк карданд. Ҳамин тавр моро низ муҳофизат мекунад!
  Кристина таҳқиромез хурӯшид:
  - Агар Япония соли 1941 ба СССР хучум мекард, Москва кайхо гирифта мешуд. Ва ҳамин тавр, ҷанг берун аз ҳама давомнокии воқеӣ идома ёфт.
  Шарлотта, ин шайтони сурхрӯй бо розигӣ сар ҷунбонд:
  - Бале, соли шашуми чанг ба охир расида истодааст. Ва ҳеҷ интиҳо ё канори ин куштор дар назар нест! Ва мо бояд эътироф кунем, ки он каме душвор мешавад.
  Герда ба шикамаш ғелонда, тугмаи джойстикро бо пои худ пахш карда, Шермани дигарро нокаут кард ва хитоб кард:
  -Аммо мо зиндагии дигарро намедонем... Пас, оё чизи дигарро орзу кардан меарзад!
  Магда оқилона гуфт:
  - Шумораи кишварҳо дар ҷаҳон комил аст. Ин чунин маъно дорад, ки дер ё зуд сулху осоиш хукмфармо мешавад ва бо он барои одамон хушбахтй меояд.
  Шарлотта, ин иблиси сурхрӯй бо таҳқиромез хурӯшид:
  - Дар чанг хушбахтй нест?
  Магда сарашро ҷунбонд:
  - Дар куштани одамон чй хушбахтй шуда метавонад? Дар харобӣ, зӯроварӣ ва ғаму андӯҳ?
  Шарлотта китф дархам кашид ва қайд кард:
  -Вақте ки ман духтарча будам, хеле дӯст медоштам, ки ҷанг бозӣ кардан ва бо чӯб задани нейт. Дар ҳамаи мо одамон чизе ҳаст, ки ба ҳалокат кашида мешавад. Ва нобудшавии чизҳои бад!
  Кристина аз танк боло ва поён ҷаҳида суруд мехонд:
  -Олами зеризаминӣ хеле даҳшатнок аст... Ҷаҳаннам даҳшатноктар аз хобҳои даҳшатноктар аст... Аммо мо хеле дилчасп гуноҳ карданро дӯст медорем, ин аст акидаи тамоми тақдири писарони мо!
  Шарлотта ба дарозо илова кард:
  - Духтарон хам... Дар хама кор, аз чумла дар гунох хам миёнаравро донй!
  Герда окилона гуфт:
  - Гуноҳ мисли мурчи дар шӯрбо аст. Аз ҳад зиёд бад аст - даҳонатонро месузонад, аммо бе он нарм ва бемазза аст!
  Магда бо нафас кашид:
  -Аммо гуноҳ туро хаста мекунад! Аст, на?
  Герда табассум карду чавоб дод:
  - Давидан ҳам хастакунанда аст, аммо барои саломатӣ муфид аст... Мо бояд ҷисмро шифо диҳем.
  Шарлотта парешон шуд ва снарядро ба Першинг фиристод. Вай як ҷанговари хеле дақиқ аст. Ва ӯ чизе дорад, ки ба дигарон нишон диҳад. Вай як танки амрикоиро нокаут кард ва дар твиттер навишт:
  - Ман як ҷанговари супер ва се маротиба гипер!
  Пас аз он, зебоӣ кофтукови сақичро ба даҳони худ андохт ва як ҳубобчаи тамомиро дамид.
  Герда бо киноя гуфт:
  - ИМА аз танкҳо хеле беҳтар хоидан дорад!
  Кристина онро гирифта суруд хонд:
  - Зӯроварӣ пӯлодро нест мекунад, аммо қудрати бадӣ абадӣ намемонад! Ва шумо дар рӯҳ қавитар мешавед! Вакте ки даст устувор ва максадхо инсондустанд! Шумо метавонед зӯровариро нест кунед!
  Магда дар ҷавоб суруд хонд:
  Нури Худо моро равшан кард,
  Имон ба Худованди Масеҳ...
  Ва дар тавба вай кушод -
  Дили пурталотуми мо!
  Ва духтарак бо мӯйҳои тиллоӣ дақиқ тир зад. Снаряде, ки вай фиристод, мошини амрикоиро бархурд.
  Аммо янкихо аз зери харобахо аллакай хазида баромада истодаанд. Онҳо таслим мешаванд. Даст ба гардан гузошта, аз тарс меларзиданд. Байракхои сафед овезонанд. Яке аз батареяхо бошад, ба баланд бардоштани дастонаш шитоб намекунад.
  Герда таппончаро ба нишон гирифта, тир холй мекунад. Ба таври дақиқ фиристодани снаряд пас аз снаряд. Духтари хеле тез. Магда низ бо навбат тир мепарад. Ба хар хол - малламуй табий... Камари борик, синаи баланд. Вай медонад, ки анбори шавҳарашро аз куҷо пайдо кунад... Аммо ман иваз кардан мехостам - ман як қуттӣ ранг харидам!
  Ва ин барои духтарон хандаовар аст, онҳо ҳоло хеле сард шудаанд.
  Герда онро гирифта, месуруд:
  - Ва онҳо бо танкҳо мераванд - духтарон шитоб мекунанд ...
  Элементи пулодй, элементи пулод!
  Шарлотта ба сӯи "Ҷодугар" тир холӣ кард ва суруд хонд:
  - Агар хо®ї, ки солим бошї, сахт шав... Агар танки бе тормоз лозим бошад, шарм надор!
  Ва чор духтарак ашк мерезаду наъра мекунад. Кристина табассум кард ва гуфт:
  - Зане, ки чор мард дорад, хуб аст!
  Герда тасдиқ кард:
  - Чӣ қадаре ки ошиқон зиёд бошад, ҳамон қадар беҳтар аст! Мо гитлерчиёнем, яъне аз ахлоки буржуазй берун хастем!
  Шарлотта хашмгинона гуфт:
  - Мораль, аз калимаи ифлос!
  Кристина хандид ва қайд кард:
  -Мо духтарони ваҳшӣ ҳастем! Танҳо ваҳшӣ!
  Герда бо нигохи ифтихор гуфт:
  - Аммо хар яки мо дар зери дили Фюрер фарзанд доштем!
  Магда хашмгинона ҷавоб дод:
  - Шумо набояд ин тавр ба сатҳи ҳайвонот хам шавед!
  Шарлотта хандид ва қайд кард:
  - Мо на танхо хайвонем, балки шербачаем!
  Кристина паҳлӯяшро ҷунбонда фаҳмонд:
  - Ва ҳатто шайтонҳо! Пас, ахлоқи нацистии мо воқеан шайтон ва бераҳм аст!
  Герда онро бо табассум гирифта, месуруд:
  Шаби пеш аз ҷанг, ҳатто барои қаҳрамонон,
  Даҳшатнок дар торикӣ...
  Пентограмма аз маъбади қадимӣ фурӯзон аст,
  Худоё ба ман кувват дех... То дар кабр нашавам!
  Кристина бо табассуми Ҷоконда қайд кард:
  - Ва ман мехоҳам, ки мисли кӯҳистони дар филм ҷовидона шавам... Як миллиард мард ва як триллион гоблин ва секстилион элфро санҷед!
  Герда гиря карда гуфт:
  - Элфҳо... Онҳо хеле зебоанд ва аз гулу асал бӯи онҳо меомад. Чӣ тавр ман мехостам бо онҳо дӯстӣ кунам. Ин хеле шавқовар аст.
  Кристина хандид ва ғурур кард:
  - Элфҳо хоби ширинанд... Зебоӣ одамро ба ғулом табдил медиҳад! Ва баъд аз марг оромӣ нахоҳанд ёфт... Чунки дар олами зеризаминӣ духтарон бо Шайтон ҳастанд!
  Шарлотта онро гирифта, бо шавқ месарояд:
  - Шишаро аз оби оташ пур кунед... Алов месузад ва металл мерезад!
  Духтарон бошад, якбора ханда хоханд кард... Хеч гох заиф нестанд! Духтарони зебо ва зебо!
  Герда онро гирифта, бо завк месарояд:
  - Аз марг натарс, тарсро нигоҳ надор... Охир, бе адолат зиндагӣ кардан фоида надорад!
  Дар ҷавоб Магда тир холӣ карда, рост ба марказ снаряд фиристод ва суруд хонд:
  - Дар даъвати осмонӣ, дар даъвати осмонӣ... Дар он ҷо, бо хости Худованд, ман хоҳам буд! Ва умедворам дӯстони азизам!
  Кристина, ин шайтони тиллоӣ-сурх чир-чир кард:
  - Ва дар осмон, оё ман секстиллион дӯстдорони элф хоҳам дошт?
  Магда бо табассум ҷавоб дод:
  -Ва рӯзи якшанбе на зан мегиранду на издивоҷ мекунанд, балки мисли фариштагон дар осмон мемонанд. Ва шумо шайтонҳо, аз афташ, то абад бо девҳо ҷуфт хоҳед кард!
  Кристина хандид ва қайд кард:
  - Аммо ин хеле аҷиб аст! Оё шумо тасаввур карда метавонед, ки онҳо чӣ қадар калонанд! Ва умуман...
  Герда дар чавоб суруд:
  - Рейх дунёи нав месозад,
  Ва гузаштаро инкор мекунад...
  Ба тахт нишастан -
  Хандаовар ва беодоб!
  Ва зебоманзарони пои бараҳна ва танҳои қариб урёну мушакҳои даббохта хандиданд.
  Шарлотта муштҳояшро кафид ва фишурда кард:
  Таркишхо садо доданд...
  Файз тамом шуд -
  Пушти худро нишон доданро бас кунед
  Вақти куштани душманон!
  Аммо дар айни замон маълум шуд, ки вақти он кофӣ нест. Амрикоиҳо таслим шуданро идома доданд, зоҳиран Майами шаҳри навбатӣ буд.
  Байракхои сафед партофта шуданд. Маҳбусон берун омаданд. Вакте ки Герда аз танк фуро-мад, вай дидаю дониста пои урёнашро ба чуйчахои равгани машина гу-тофт. Дарҳол, лой, қум ва хок ба пойҳои зебои малламуй часпиданд. Гузашта аз ин, тибқи анъана маҳбусон маҷбур мешуданд, ки пойҳои ифлос ва бадбӯйи духтарро бибӯсад.
  Боқимондаи зебоиҳо низ ҳамин тавр карданд. Мегӯянд, бигзор маҳбусон аз бусидани пои луч лаззат набаранд. Бигзор онҳо хазида шаванд ва бӯй кунанд. Ва хоку чангро бо забонашон мелесанд.
  Шарлотта бо ангуштони бараҳнааш бинии амрикоии сиёҳчашмро гирифт. Вай сахт фишурд. Маҳбусро дод дод. Ва баъд бо пошнааш ба пешониаш зад, ки боиси зарбаи шуд. Асири чанг афтода, аз ҳуш рафт.
  Шарлотта истеҳзоомез месуруд:
  -Ман кобрадухтари ®а«и«ї ®астам, шумо дар зери мо хуб намешавед!
  Баъд аз ин Герда пайравй кард. Вай инчунин бинии худро бо ангуштони урён фишурда кашида, қариб биниашро канда, пошнаҳояшро ба манаҳаш тела медод. Шикастани даҳони ман.
  Он гоҳ Кристина низ ҳамин тавр кард. Бинии ҳамтои худро хеле сахт гирифт ва ҳатто хун кашид ва сӯрохи биниашро пора кард.
  Магда дар ҳаяҷон маҳбусонро низ маҷбур кард, ки пойҳои чанголудаашро, ки бо равғани мошин пӯшонида шуда буд, бибӯсад, вале баъд каме роҳ рафту пай бурд:
  - Ин дағалӣ ва бераҳм аст!
  Шарлотта тамасхуромез илова кард:
  - Ва то ҳол на ба таври масеҳӣ!
  Магда бо розигӣ сар ҷунбонд:
  -Дар ҳақиқат ҳамин тавр! Мо мисли масеҳиён рафтор намекунем!
  Шайтони сурхрӯй дар ҷавоб гуррос зад:
  - Ва шумо низ! Пас ба мо мухолифат накунед!
  Дар байни махбусон разведкачиёни наврас низ буданд. Кристина ба онҳо наздик шуда, тамасхуромез гуфт:
  - Мехоҳед ҷисми занро бичашед?
  Писарон гурусна ва хичолатона ба духтараки кариб урёну хеле зебо нигох карданд. Бисёре аз онҳо дар гармӣ танҳо дар либоси кӯтоҳ ҷанг мекарданд ва бо танӯри шоколад пӯшида буданд. Герда ба назди браконхо хест ва пулемёташро чунбонда, гуррос зад:
  - Ба зону!
  Онҳо якбора афтоданд. Баъди ин боз духтарон, ин дафъа разведкачиён мачбур шуданд, ки пои онхоро бибусанд. Бача®о ®атто дар дандон®ояшон рег  ичиррос зада, то«ат мекарданду  уръати эътироз кардан надоштанд.
  Герда аз болои шуш наъра мезанад:
  - Ман Кинг Конг ҳастам.
  Ва Кристина синаҳои баландашро бо пистонҳои арғувонӣ комилан фош кард. Ва вай онро ба ҳамаи писарон дар як саф задан оғоз кард. Мисли, бӯса.
  Бачахо аз хичолат сурх шуданд, аммо итоаткорона бусиданд. Онҳо чиро аз сар мегузаронданд? Омезиши тарс ва хоҳиш. Ҷавонмардон аз дидани духтарони нимбараҳна ва дастҳои онҳо ба ҳаяҷон меомаданд. Ин ба Кристина низ писанд омад.
  Герда хам синаи худро фош кард. Вай инчунин қадбаланд, пурбор, пистонҳои арғувонӣ, мисли Клубничка аст.
  Шарлотта аз паи онҳо рафта, ҷисми ҷигарбанди худро нишон медод. Факат Магда ру гардонда. Ин ба назари вай нанговар ва дағалӣ менамуд.
  Умуман, шумо дар чанг ин кадар инсониятро аз даст медихед. Ва ахлоки нацистй умуман одамонро ба хайвон табдил медихад. Баъзеҳо мисли гург ҳастанд, дигарон мисли гӯсфанд.
  Аммо аз тарафи дигар, интизоми оханин, муташаккилй, берахмй дар рохи расидан ба максад муъчиза мебахшад!
  Хамин тавр танки Е-50 ба таври оммавй истехсол карда шуд. Масалан, оё ба америкоиён, ки то хол Шерманхоро, ки нисбат ба Т-4 заъиф буданд, аз байн мебаранд, мумкин аст?
  Аммо кадом духтарон ваҳшӣ ҳастанд. Онхо, ки барои хизматхои чангй бо орденхои бисьёр мукофотонида шудаанд, хамин тавр рафтор мекунанд. Онҳо бачаҳоро маҷбур мекунанд, ки аз сина, пой ва ронҳои онҳо бибӯсад. Хуб, оё ин дар ҳақиқат имконпазир аст? Ин чӣ ахлоқ аст? Гузашта аз ин, аскарони олмонӣ ва хориҷӣ ба ин нигоҳ карда, ангуштони худро ба маъбадҳои худ печонида истодаанд. Мисли, бубинед, ки мо чӣ гуна занҳо дорем!
  Онҳо дар пеши назари ҳама ҷуфт шуданро оғоз мекунанд!
  Магда аз болои шушаш дод зад:
  - Не! Оё шумо ба ин кор ҷуръат накунед! Инсон бош!
  Герда дар чавоб дод зад:
  - Ба бачаҳо таълим додан моро ташвиш надиҳед!
  Магда ба наздаш чахида, чанд наврасро партофт ва аккос зад:
  -Магар девона шудаӣ?! Ба тамасхур фош кардани армияи рейхи сеюмро бас кунед!
  Шарлотта ногаҳон хиҷолат кашид ва гуфт:
  -Шояд мо воқеан аз ҳад дур рафта истодаем? Шумо бояд мӯътадилӣ ва дақиқиро истифода баред!
  Кристина онро ҷунбонд ва фиғон зад:
  - Маро озор надихед, ба ман даст нарасонед, лаззат бурдан хуб аст. Чунин писарони зебо ҳастанд ва аз онҳо бӯи ҷавонии ширин мебӯй!
  Герда ба қафо нигариста, пичиррос зад:
  - Биё, бо онҳо меравем, баъд ҳавас мекунем. Шумо ин корро дар пеши назари тамоми артиш карда наметавонед! Ва мо ҳоло ҳам барои бозиҳо вақт хоҳем дошт!
  Кристина бо ғазаб ѓурѓур кард:
  - Баъд? Пас он ҳамон ҳаяҷонбахш нест, ки дар пеши ҳама! Ва ин аҷиб аст!
  Чаҳор нафари машҳур, ки ба афсонаҳои зинда табдил ёфтанд: Герда, Шарлотта, Кристина ва Магда, бо танки беҳтарини худ дар ҷаҳон E-50 ба шимол идома доданд. Вермахт аллакай Атлантаро ихота карда буд. Вазъияти Америка зуд бад мешуд.
  Бо вучуди ин чангхои танкчиён давом карданд. Духтарон боз як ҳамлаи якравонаи Шерманс ва Першингҳоро дафъ карданд. Як танки нави Вашингтон низ илова карда шуд, ки ҳоло ҳамагӣ чандтои онҳо. Аммо ин мошин то андозае хатарноктар буд. Дарозии баррели тупҳои 90 мм то 73 EL афзуда, аз қудрати Tiger-2 зиёдтар буд, ки бо снаряди пешрафта имкон дод, ки E-50 ба паҳлӯ ворид шавад. Дуруст аст, ки муҳаррики танки нав барои ҳамон 500 қувваи асп бо вазни панҷоҳу ҳафт тонна ва зиреҳи пеши 152 миллиметр омода набуд.
  Магда аз масофаи ду километр ба чунин машина бархурда, гуфт:
  - Душман бо таъхири равшан такмил меёбад! Ва ӯ чунин як танки бесарусомон сохт!
  Герда хандид ва пои урёнашро аз педали мошин давид ва хитоб кард:
  - Хайр, ин бахти мост! Ва умуман, мо аллакай ба ин империяи капитализм хеле чукур рафтаем. ИМА ба зудӣ фурӯ хоҳад рафт!
  Шарлотта, ин иблиси сурхрӯй пичиррос зад:
  - Ва қудрат дар ҷаҳон хоҳад буд!
  Кристина оташи дӯсташро сард кард:
  - Худатро зиёд таъриф накунед! СССР хам мавчуд аст. Ва ин кишварест, ки дорои имкониятҳои бузург аст!
  Герда хуштак зад. Вай джойстикро зер кард ва Шерманро нобуд карда, пай бурд:
  - Русхо хеч гох монанди техникаи пуриктидор нахоханд дошт. Ва муҳимтар аз ҳама, онҳо дигар наметавонанд ба рақам мувофиқат кунанд! Пас бинии худро боло нигоҳ доред ва мизбонатонро то нӯшидан! Бидонед, ки Рейхи сеюм ҳамеша бо шумост!
  Магда табассум кард ва базӯр шунида гуфт:
  - Ва Исо ҳамеша бо ман аст!
  Герда дугонаашро ислох кард:
  - Исои ориёӣ!
  Магда бо ин розӣ шуд:
  -Шояд ориёӣ бошад, аммо Писари тавонои Худост!
  Кристина табассум кард:
  - Бигзор неруи ориёӣ бо мо бошад! Мо ҳамаро мағлуб мекунем ва ба ҷовидонӣ мерасем!
  Магда боз тир холй кард. Вай ба таври аҷиб тир холӣ кард. "Шерман" хануз дар Штатхои Муттахида катъ карда нашудааст ва сарфи назар аз мохи августи соли 1945 вай бомбаи атомй ба даст наовардааст. Ҳамин тавр, вазъияти Амрико дар ҷое дар байни, ниҳоят душвор ва комилан ноумед буд. Ё шояд ҳатто ба комилан ноумед наздиктар.
  Герда инчунин ёдовар шуд, ки чи тавр онхо дар болои танки навад тоннагй "Лон", ки чи аз чихати аслиха ва чи аз чихати аслиха аз Е-50 камтар буд, чанг карданд. Технологияи Олмон инкишоф ёфтааст. Ва он баробар надорад. Факат шасту панч тонна ва чй мухофизат. Э, краутхо боз чиро орзу карда метавонистанд? Ба ғайр аз он ки аз ҳар гуна кунҷ гузаштан ғайриимкон аст!
  Герда аз Магда пурсид:
  - Беҳтараш бигӯед, зарф чӣ гуна бояд бошад, ки аз ҳар кунҷ ворид нашавад?
  Духтари масеҳӣ бо табассум ҷавоб дод:
  - Дар шакли пирамидаи Миср, танҳо дарозтар ва ҳамвортар.
  Герда каламро ба дастонаш гирифта партофт ва бо ангуштони бараҳнааш гирифт. Вай бодиққат расмеро дар девор кашид ва пай бурд:
  -Ин чӣ аст?
  Магда бо розигӣ сар ҷунбонд:
  - Ҳа! Монанди ин!
  Шарлотта хуштак зад ва гуфт:
  - Ин оддӣ! Аммо снаряд воқеан аз ҳар кунҷ рикош мекунад!
  Герда чиддй гуфт:
  - Мо бояд ин идеяро бо конструкторони худ мубодила кунем. Он гоҳ шумо як зарфи бениҳоят қавӣ хоҳед гирифт. Бо муҳофизати комил!
  Магда китф дархам кашид ва гуфт:
  - Ин аслан кори мо нест!
  Герда дар ҷавоб сар ҷунбонд:
  - Вой бар холи онхое, ки нисбат ба ватани худ бепарвоанд!
  Кристина қайд кард:
  - Бале, худамон мефиристем! Коллектив аз чор! Бигзор Porsche ё ҳар касе, ки идеяи моро анҷом диҳад!
  Герда, бо табассуми дурахшанда аз марворид, розӣ шуд:
  - Ҳамин тавр мешавад! Биёед ҷалолро мубодила кунем, чунон ки бояд барои ҳама бошад!
  Магда оромона ҷавоб дод:
  -Ҳар чи мехоҳед бикунед! Ман шахсан хасис нестам!
  Герда бо шавку завк гуфт:
  - Охир, тамаъ хисси одамони паст аст! Аклашон суст, хатто мардуми бечора хам дилашон мехурад!
  Ва ҷанговар манораи Першингро бо тир канда. Умуман, хучуми чавобии америкой барбод рафт. Чанг барои Вермахт хеле бомуваффакият анчом ёфт. Фриц қариб ҳеҷ чиз азоб надод. Талафот... Хаво торик мешуд. Ва офтоб ба сӯи ғуруби ёқут ғуруб мекард. Атланта ваъда дод, ки чормағзи сахте хоҳад буд, зеро он як шаҳри калон буд.
  Маълум аст, ки махалхои калони ахолинишинро гирифтан душвортарин аст. Дуруст аст, ки фашистон, чун коида, ихота кардан ва такья карданро афзалтар донистанд.
  Дар рох духтарон таппончаи худгард-ро диданд. Ба қадри кофӣ тавоно аст, ки хатарнок бошад. Онҳо ӯро нокаут карданд... Бе ягон мушкилии махсус барои худамон.
  Баъд, вақте ки ҳаво комилан торик шуд, мо истодем ва як газак хӯрдем. Мо инчунин Coca-Cola-и амрикоӣ ва сэндвичро озмоиш кардем. Герда ду литри том нушид ва гуфт:
  - Ин рӯҳияи шуморо баланд мекунад ва инчунин шнаппҳо!
  Шарлотта пурсид:
  - Ӯ кист?
  Герда табассум карду чавоб дод:
  - "Кока-Кола"!
  Иблиси сурхрӯй табассум кард:
  - ДАР БОРАИ! Ин нӯшокии худоён аст! Мисли лимонад, танҳо беҳтар!
  Кристина хандид ва эътироз кард:
  - Ай! Қаҳваи табиӣ беҳтарин аст! Аммо на пеш аз хоб!
  Магда қайд кард:
  - Арақ нӯшидан гуноҳ аст!
  Герда онро бо пои луч ишора кард:
  - Медонам! Вой бар ҳоли касе, ки нӯшокии сахт тайёр мекунад!
  Духтарон шабро дар назди кирмакхои танк руз карда, ба сифати кат якча бурдо чида буданд. Ва аз ин рӯ, онҳо чанд шаб хоби кофӣ нагирифтанд. Суръати пешравй баланд буд. Ва муқовимат хеле қавӣ аст.
  Аз афташ, Герда аз ҳад зиёд кока-кола дошт; гумон аст, ки вай ин қадар миқдори зиёди нӯшокии газдорро ба худ рехт. Ҳамин тавр, духтаре, ки мӯйҳои ранги барфи сафед дошт, даҳшати табиитарин дошт. Шумо набояд ин қадар нӯшокиҳои газдорро бинӯшед.
  Гердаро занҷирҳои вазнин баста, ба ториктарин ва сахттарин зиндони Чателет партофтанд. Махлукхои нафратангез дар гирду атроф хазида мешуданд ва ба духтар каламушхо хамла карданд. Вай маҷбур шуд, ки бо занҷирҳо ва занҷирҳо мубориза барад ва хоб карда натавонист.
  Каламушҳои калон пайваста пошнаи урёни ӯро мегазиданд ва ин хеле нафратовар ва дардовар буд.
  Барои куштори афсари маҳбас ҳукми қатл таъин шудааст. Аммо сардори Чателет офицери махбуби худро аз даст дода, фармон дод, ки Гердаро ба азобу шиканчахои сахттарин гирифтор кунанд.
  -Ин духтари беадаб барои ҳамааш ҷавоб хоҳад дод!
  Ва ҳамин тавр, чаллодон вориди зиндон шуданд ва духтарро барои шиканҷа ба таҳхона кашиданд. Герда базӯр муқобилат накард. Вай фаҳмид, ки ӯ ба марг маҳкум шудааст. Танҳо вай мехост, ки далерӣ ва шаъну шарафро ҳангоми қатл ва шиканҷаи қаблӣ нигоҳ дорад. Либосхои Герда канда шуда, уро барахна болои рахт овехта буданд. Ва пойҳои урёни духтар ба саҳмияҳо пахш карда шуданд.
  Ҷаллод бо тамоми қуввааш ба пушташ бараҳнааш тозиёна зад. Духтар ҷоғашро фишурда, ба зарба тоб овард ва ҳарчанд пӯсташ дарида бошад ҳам, доду фиғон ҳам накард. Сипас, шиканҷакунанда вазнҳои вазнинро ба пои духтар овехт. Буғумҳое, ки аз китфҳо печонида мешуданд, ба кафидан шурӯъ карданд. Бадани урьёни Герда аз арак фаро гирифта шуда буд, духтар дандонҳояшро то дандон газид, то лабаш то хунравад.
  Вай ориёии ҳақиқӣ аст ва бояд то ҳадди имкон далерона шиканҷаро таҳаммул кунад.
  Ҷаллодони дигар аз оташдон як баста сими сурхи тафсонро гирифта, ба пушти духтар қамчин задан гирифт. Шиканҷаи сеюм зери пои урёни духтар оташ афрӯхт. Шӯъла такони бараҳнаи духтарро, ки аз пойҳои ҳамвор азоб намекашид, ба ҷунбиш даромад. Пӯхта аз солҳо пойлуч роҳ гаштан, каллусҳо кафиданд.
  Пойҳои духтар гарм буд, аммо якравона муқовимат мекард. Каллусхои таги хуб фарсуда шу-куфта буданд.
  Яке аз ҷаллодон гармии зери рафро мезад, дигаре бо сими сурхи тафсон ӯро мезад, сеюмӣ вазнҳоро ба блоке, ки пойҳои урёни Гердаро баста буд, меовехт. Шиканҷа бисёрҷанба буд. Ва дард ончунон сахт буд, ки духтараки сиёх дод зад. Ва он гоҳ вай аз ҳуш рафт. Ба болои вай оби яхоб рехтанд ва боз пурсиш cap шуд. Чаллоди чорум ба тирпарронии синаи духтарон бо пинчахои сурх шуруъ кард.
  Пистони арғувонро бо оҳани тафсон печонд.
  Герда бо саъю кушиши фавкулоддаи ирода тавонист доду фарёди худро боздорад ва хатто табассуми шиканҷаро фишурда кард. Вай якбора аз чор тараф шиканҷа шуд. Онҳо напурсиданд, иқрор шуданро талаб намекарданд, танҳо барои куштори афсар қасос гирифтанд.
  Ба шиками духтар хам бо камчин заданд.
  Яке аз шиканҷакунандагон гуфт:
  "Вай бояд ба ҳар ҳол қувват дошта бошад, то ба болои теппа барояд!" Охир, чунин урфу одат вучуд дорад!
  Духтур омада, набзи духтари азобдидаро ҳис кард ва гуфт:
  - Кофӣ!
  Ҷаллод табассум кард ва гуфт:
  - Ва ман танҳо онро ба даст гирифтаам!
  Гердаро, ки бори дигар аз ҳуш рафта буд, аз стенка бароварда, бадани кандашударо бо спирт пок карданд. Сипас онҳо ӯро ба майдони умумии Chatelet бурданд. То ки духтарону занони асиршуда мушоҳида кунанд, ки сарнавишти қотилони афсарон чӣ мешавад. Гердаро ба салиб занҷир зада, барои дидани ҳама меистод.
  Аммо касе аз маҳбусон ҳатто сухани дашном нагуфт. Онҳо Гердаро дӯст медоштанд. Ва афсаре, ки вай кушт, шайтони дӯзах буд.
  Рузи дигар шиканча давом кард. Духтарро занҷири гарм зада, тамоми ангуштони пойҳояшро бо тангаҳои сурх шикастанд. Онҳо пошнаҳои худро печонда, дасту пойҳои худро дар болои раф камон карданд. Герда чанд бор аз ҳуш рафт. Чалодон кордон буда, духтарак табиатан бакувват буд ва кувваи худро мохирона таксим мекарданд.
  Онҳо ангуштони пойҳои худро шикастанд, хеле оҳиста, бо завқ ва аз бераҳмии худ лаззат бурданд.
  Гердаро дар давоми ду хафта хар руз азоб медод ва дар баданаш ягон пораи пусти солим намондааст. Пас аз он онҳо шиканҷаи нав пайдо карданд. Мӯйҳоро тарошида, ба косахонаи сар бурида оби хунук қатра ба қатра мечакид. Пас аз чанд соат, гуё дар сари Герда бомбахо метаркиданд. Духтарро болои зин шинонда, шиками Зуҳраро бо хор канда, мӯйҳои ҷасади ӯро оташ заданд.
  Онҳо пармаро ба мақъад андохтанд, то ки хун ҳатто мечакад.
  Герда тамоман хаста шуда буд ва аллакай дар арафаи девона шудан буд. Ногаҳон фармоне расид, ки ӯро ба додгоҳ кашанд.
  Ин ҳадди аққал як навъ озодкунӣ аст.
  Духтаре, ки сартарошида, дар танаш пошида, захмҳо ва сӯхтаҳо пӯшида буд, ба назди судяҳо ҳозир шуд. Аммо вай қувват дошт, ки рост истода бошад. Зебоии пештара даҳшатнок менамуд, пас аз шиканҷа даҳшатнок, вале шикаста нест.
  Судя дод зад:
  - Ба зону!
  Мурофиа зуд, бе маросими нолозим гузашт. Мо шоҳиди сарбозонро шунида, бо шоҳидон мусоҳиба кардем. Мо вокеаи пештараи кушта шудани Виконтро ба хотир овардем, ки Герда дар бораи он шаходат надод. Ва онҳо ҳамчун ҷодугар ва қотили дукарата маҳкум шуданд, ки дар ғӯлачӯб сӯзонида шаванд!
  Гузашта аз ин, онҳо бояд онро оҳиста-оҳиста қисмҳо оташ зананд!
  Герда хукмро хомуш гуш карда, баъд аз х*ш рафт. Бинобар ин ба вай чунин менамуд, ки умраш ба охир расидааст.
  Дар тамоми зал садои хамдардй шунида шуд.
  Духтарро ба қатл бурданд ва дар саҳҳомӣ занҷир гузоштанд. Дар он ҷо ӯ бояд соатҳои охирини ҳаёти худро мегузаронад.
  Дар камераи яккаса духтарак ҳатто аз тасаллие, ки аз суханони ҳамдардии ҳамхизматҳояш меомад, маҳрум буд.
  Аммо баъд духтари чаллод пайдо шуд. Вай дар тан либоси хокистарранг дошт ва сабади калони себ овард. Вай бо дилсӯзона ба Гердаи омӯхташуда нигариста гуфт:
  - Мехоҳед, ки аз қатл наҷот ёбед?
  Духтарак сар ҷунбонд, сараш канда шуд. Ва духтари чаллод посух дод:
  - Ана, яке аз ин себхои навкорам! "Вай меваеро нишон дод, ки бо равшанӣ ва болаззати фавқулодаи худ, мисли ёқути калон фарқ мекунад. -Бихӯр, боз духтарча мешавӣ. Ман туро аз сабад берун хоҳам кард ва мо аз ин салтанат раҳо хоҳем шуд.
  Ин имконият пайдо шуд!
  Герда хастаона сар ҷунбонд. Бо душворӣ аксарияти дандонҳо дар натиҷаи шиканҷа канда шуданд, вай себ хоиданд. Ва ӯ воқеан хурд шудан гирифт ва зоҳиран духтари шаш-ҳафтсола буд. Дасту пояш ва сараш ба осонӣ аз саҳҳом берун шуданд. Духтари чаллод Гердаро дар сабад пинхон карда, аз хучра берун овард. Вай саросема буд, ки аз Чателет пеш аз он ки асиронро гум кунанд, тарк кунад. Ва духтарак борҳояшро гирифта гурехт.
  Қурбонии бузург аз ҷониби вай.
  Духтари чаллод бо умеди гум шуданаш бо Герда ба самти чануби Франция сафар кард. Вай бо кафши чармин мерафт, Герда дар пахлуяш пои луч мезад. Аммо баъдан бар асари санглох кафши духтарак пора шуд ва бо пойҳои хунолуд базӯр роҳ рафт. Барои Герда каме осонтар буд, зеро ӯ дар аввал пойҳояш дағал буд; аз афташ, бо вуҷуди ҷавоншавии қавӣ, ҷисми духтар хотираҳои озмоишҳои гузаштаро нигоҳ дошт.
  Чи тавр вай дар роххои санглохи Аврупо пои луч гаштугузор карда, аз Копенгаген то Париж пиёда мегашт. Дар як вакт хам Берлин ва хам ба Вена сафар карда буд.
  Духтари чаллод аз оилаи сарватманд ба шумор мерафт ва маъмулан пойафзол мепушид, чуноне ки дар байни оилахои камбизоати Париж одат шудааст. Ва пойҳои духтараки ӯ ба сангҳо, сангҳо ва роҳҳои санглохи фаронсавӣ одат накарда буданд. Аммо духтарак пойҳояшро хунолуд шикаста, ҷасорат нишон дод ва шикоят накард. Дар истгоҳи истироҳат Герда пойҳои хунолуди ӯро бӯсид ва дард паст шуд, духтари ҷаллод хоб кард.
  Худи Герда аз вай барои наҷоташ хеле миннатдор буд.
  Оҳиста-оҳиста пойҳояш сиҳат шуда, бо пӯсти сахт пӯшида шуданд. Духтари чаллод худро фарсуда карда, бо садақа зиндагӣ мекард, аз Герда ҳам танҳо латта монда буд. Барои зимистон, духтар ва духтар ба Италия кӯчиданд. Дар он чо шабнам нест ва каму беш токат мекунад. Аммо зиндагии онҳо ба зиндагии оворагон табдил ёфт. Яъне хеле вазнин ва гурусна. Ва дар ин зиндагӣ ҷои равшане набуд. Духтари чаллод зебо буд, аммо тамоман зебо набуд ва тамоман лоғар шуда, найча шуд.
  Либосҳои маъмулӣ, чиркин.
  Аммо Герда, ки калон шуда буд, духтари хеле зебо гардид ва зебоии вай ҳар сол гул мезад. Ва он гоҳ яке аз писарони бузургвор ӯро пай бурд ва фармуд, ки гадои пойлучро, ки мӯйи сараш аз барф сафедтар буд, ба хидмати худ бигирад.
  Аммо ин ҳикояи дигар аст. Герда ногахон илхом гирифт ва шеъреро кашид;
  Герда Кайро пои луч мечуст,
  Ман дар байни тудаҳои барфҳои сахт сарсон шудам...
  Охир ҷони ӯ тилло аст,
  Мисли барфи сафеди дурахшон!
  
  Домодро наёфтам,
  Ва ӯ бо фашистон пурра ба охир расид ...
  Эй духтари бадбахт Герда,
  Чаро ба чунин шармандагӣ тоқат кардан лозим аст!
  
  Ҷаллодон рафро омода кардаанд,
  Дар зери пои мо оташ афрӯхта...
  Онҳо духтарчаро мисли моҳӣ бирён мекунанд
  Аммо бидонед, ки вай дар рӯҳ мисли уқоб аст!
  
  Ва ранҷу азобҳои зиёдро таҳаммул кард,
  Шиканҷаҳо ва шиканҷаҳо бешуморанд...
  Онҳо як хироҷи бадбахт гузоштанд,
  Барои гиря кардани духтар!
  
  Пойҳои урён аз оташ лесида,
  Духтарро сахт бо қамчин мезананд!
  Дар ин ҷо дар зери гумбази сахти Париж,
  Онҳо Гердаро дар либос ба сӯи оташ мебаранд!
  
  Духтар шиканҷаи сахтро таҳаммул мекунад,
  Ва дар чеҳраи чаллодон хандид...
  Не, вай маргро намехоҳад -
  Имтиҳон ба ӯ вобаста аст!
  
  Ба шиканҷаи шадид тоб оварда метавонад,
  Шумо дар сабр идеал ҳастед...
  Герда мо дар Русия таваллуд шудааст,
  Православиро бо дили худ қабул кардаед!
  
  Ҳатто агар устухонҳояшро бо кандча шикастанд,
  Нуқта синаи сафедро мезанад...
  Ва пои луч бар ангишт,
  Онҳо Гердаро чунон дард карданд, ки нафас гирифта наметавонад!
  
  Духтар сарбаландона ба суи оташ меравад,
  Ҳарчанд рӯйи ту дар хун ва зарбу лат...
  Бо шодӣ хандид,
  Гарчи дасту пои ту занчир аст!
  
  Ва ба назар чунин менамуд, ки наҷот нест,
  Панҷаи чаллод оташро фурӯзон мекунад...
  Аз Худо бахшиш хостам -
  Ақаллан забонҳои оташинашро ба сӯи ӯ дароз кард!
  
  Шӯъла баданро бо хашм мелесад,
  Ва Герда аз дард нола мекунад, дод мезанад...
  Аммо парчам то ҳол дар ҷонам чилва мекунад,
  Ва дар дил як редут-монолит вуҷуд дорад!
  
  Муҷассамаи духтари нур мешавад,
  Ва Русия духтарашро ба ёд меорад...
  Гердаи далерро таъриф мекунанд,
  Рӯз фаро мерасаду шаб пажмурда мешавад!
  Баъд Герда дар хакикат бедор шуд ва сарашро ба кирмак зад. Вай бо асабоният наъра зад:
  - Э Худо! Чӣ сафсатае хоб кардам! Ва ман умуман дар Русия таваллуд нашудаам!
  Магда, ки дигар дар хоб набуд, ҷавоб дод:
  - Ва ман ҳам хобҳои даҳшатнок хоҳам дид! Гуё маро ба дег андохтанд, шайтонхо ба таги он хезум мепартофтанд... - Малламуй муйхои тиллоранг нафаси чукур кашида, пай бурд. - Шояд ин Кола таъсире дошта бошад?
  Герда сарашро манфӣ ҷунбонд:
  - Не! Мо бисёр одамонро куштаем, ки виҷдонамон моро бо ҳамин азоб медиҳад! Дарвоқеъ, шумо набояд ин гуна ҷаллод бошед!
  Магда дар твиттер навишт:
  - Сул®... Э, туро намедонам, вале аз  анг дилгир шудаам!
  Герда сарашро манфй  унбонд ва месуруд:
  -Сарбоз ҳамеша саломат аст,
  Аскар ба хама чиз тайёр аст...
  Каду мисли магас
  Аз ҳама гӯшаву канорҳо...
  
  Ва он қатъ нахоҳад шуд
  Ва пойҳои худро иваз накунед ...
  Чеҳраи мо дурахшон аст -
  Мӯзаҳо дурахшонанд!
  Магда хандид ва кафи худро болои пояш давонда гуфт:
  - Вале мо чунон пойлучем... Бе мӯза!
  Харду сурхчатоб аз хоб бедор шуданд. Шарлоттаи мис-сурх ва Кристина-миси тиллоӣ. Чанговарон машк карда, андаке рухбаланд шуданд. Атланта ихота карда шуд. Ва акнун танк пеш рафт.
  Шахри Америкаро Штурмлевхо ва модификацияхои гуногуни танки Е тирборон карданд.. Дастгоххои газ низ кор мекарданд. Машинаи гитлерй мисли харвакта мураттаб ва бе нобарорихои намоён кор мекард.
  Шарлотта ҳангоми роҳ рафтан дандонҳояшро тоза кард ва фиғон зад:
  - Мо, немисхо холо хам одамони боистеъдодтарини руи замин мебошем. Чунинанд пешрафти технологии мо. Ва кӣ метавонад бо мо муқоиса кунад!
  Кристина ҷавоб дод:
  - Амрико аллакай аз марҳила гузаштааст! Ва дар пеш Москва ва Токио мебошанд!
  Герда ба дахонаш сачич партофт ва аз дугонахояш пурсид:
  - ИМА кай таслим мешавад?
  Магда дарҳол ҷавоб дод:
  - Иншоаллох!
  Кристина пешниҳод кард:
  - Ба фикрам дар мохи сентябрь! Барои янкихо давом додани чанг токатнопазир хохад буд!
  Шарлотта хандид ва ба тарафи танк лагад зада гуфт:
  - Дар Зухра шахр ва дар Миррих деха пайдо мешавад! Дар ин миён мо бояд сайёраи бадбахтамонро забт кунем!
  Кристина ба ин посух дод:
  - Ба наздикй сайёраи мо хушбахттарин дар коинот мегардад!
  Магда бо ин розӣ шуд:
  - Бигзор ҳамин тавр бошад!
  Ва хар чор духтар ба пешониашон як-чоя заданд. Ҳамааш хандаовар ба назар мерасид. Гарчанде ки он хандаовар аст. Чанговарон боз оташ кушоданд. Ин дафъа дар батареяи амрикоӣ. Онҳо бе ҳаяҷони зиёд, танҳо вазифаи худро иҷро мекарданд.
  Герда ба Магда ичозат дод, ки худаш оташ занад. Ва ӯ то ҳол чашмонашро мижа мезад. Вой, чй хоб дида буд, чунин таассуроти сахти шиканча. Ва онҳо воқеан ба ӯ ном доданд. Он фавран робитаро бо афсонаи Андерсен ба вуҷуд меорад. Ва Герда танҳо қаҳрамони маликаи барфро дӯст намедошт. Вай хеле беақл ва ғайриимкон аст. Оё як зани ҳақиқии ориёӣ аз писари бадбахт ин қадар хашмгин мешавад?
  Магда дар бораи ҳукмронии ҷаҳон бештар орзу мекард, на ҳар гуна сафсата. Ва худаш мехост, ки писарро тозиёна занад, на ӯро наҷот диҳад.
  Он гоҳ духтар Атлантаро аз яке аз филмҳои амрикоӣ ба ёд овард. Гузашта аз ин, ҳатто ба назар мерасад, ки филм ранга буд. Ин шаҳр дар он ҷо муҳосира шуда буд ва дар Иёлоти Муттаҳида ҷанги шаҳрвандӣ буд. Оре, вокеахои драмавй руй доданд. Аммо ҳоло, албатта, маълум аст, ки инҳо танҳо гулҳо барои Амрико ҳастанд. Буттамева дар пеш.
  Ҳамин тавр онҳо батареяи янкиро тирборон мекунанд.
  Герда бо табассуми паланг гуфт:
  - Мо бо душманони рейхи сеюм хамин тавр муносибат мекунем! Ва ҳеҷ кас наметавонад ба иродаи Фюрер муқобилат кунад!
  Магда мехост, ки дар бораи Худо гап занад, аммо фикри худро дигар кард. Вай киро шӯхӣ мекунад? Котил ва фоҳиша шуда, дигар масеҳӣ нест. Аммо дар дилаш у нофорам хис мекунад. Чӣ мешавад? Агар вай бимирад ва дар назди Худо биистад. Он чӣ гуна асоснок хоҳад шуд?
  Ҳарчанд, албатта, шумо метавонед ба худ бигӯед, ки Худои ҳақиқӣ Китоби Муқаддас нест, балки Худои ориёӣ аст. Ва аз ин тасаллӣ диҳед. Ин аст, ки мегӯянд, Худои ориёӣ барои хидмати содиқона ва зинокорӣ ва сарпечӣ аз қавонини шараф онҳоро мебахшад. Ва мукофоте низ интизори он®ост.
  Магда оҳ кашид ва худро холӣ ҳис кард. Ӯ кист? Қотили силсилавӣ!
  Герда, баръакс, худро бенихоят дилпур хис мекард. Мегӯянд, ки вай пирӯз мешавад... Ва Рейхи сеюм пирӯз мешавад...
  Батареяи Америка хароб шудааст ва E-50 минбаъд гузаштанро идома медиҳад.
  Шарлотта бо табассум мегӯяд:
  - Бале, хуб, меравем... Аммо маълум нест, ки мардум чиро интизор шаванд. Дар ҷаҳон бесарусомонӣ ва бесарусомонӣ зиёд аст. Ва мо тартиб меорем. Аммо амрикоиҳо ба куҷо хоҳанд расид?
  Кристина бо табассум ҷавоб дод:
  -Ин ба решаҳои аврупоии онҳо вобаста аст. Онҳое, ки аз немисҳо баландтаранд ва онҳое, ки аз дигарон пасттар хоҳанд буд. Сиёххо, албатта, эшелони пасттарин хоханд буд. Пас, дар ин ҷо тарҳбандии тахминии аст. Ва шумо чиро беадолатона мешуморед?
  Шарлотта сарашро ҷунбонда гуфт:
  - Чунин империя пур аз одамони норозӣ хоҳад буд. Нобаробарӣ аз дарун вайрон мешавад!
  Герда сахт эътироз кард:
  - Дигар хел кардан мумкин нест! Пас ҷанг кардан чӣ маъно дорад?
  Шарлотта бо розигӣ сар ҷунбонд.
  - Ба чои равган туфанг не, ба хотири равган!
  Магда бо табассум гуфт:
  - Беҳтарин чизест, ки ягонагӣ дар Исои Масеҳ аст. Ин чизест, ки ҳамаро дар зери меҳрубонӣ муттаҳид ва муттаҳид карда метавонад.
  Кристина сарашро манфӣ ҷунбонд:
  -Мехрубонї туро дур намебарад! Шумо бояд сахтгир бошед! Ва пеш аз хама дар идоракунй.
  Герда бо ин розй шуд:
  - Гитлер ҳокими сахтгир ва дар айни замон ҳокими муассир аст! Сахтии ӯ ба дастовардҳо дар иқтисодиёт ва соҳаи ҳарбӣ мусоидат кард!
  Магда мантиқан қайд кард:
  - Ба ҳамин монанд, Худои Қодири Мутлақ дар Китоби Муқаддас хеле сахтгир аст. Шумо наметавонед бигӯед, ки вай мулоим аст!
  Герда хандид. Ва Кристина қайд кард:
  - Бале, Худо дар Китоби Муқаддас сахтгир аст, аммо... На ба тарафи ориёиҳо!
  Шарлотта бо табассум гуфт:
  - Ва ®ар кї ®окимияти  а®онро ба даст орад... Ин ®а«и«ат аср®о мешавад!
  Кристина бо табассум месуруд:
  Як хуршед дар фалак медурахшад,
  Сайёраро як падари таъмидӣ идора мекунад!
  Охир, қудрат ҳамеша дар рӯи замин ғолиб меояд,
  Халкхои хамаи мамлакатхо дар чанголи ориёихо!
  Ва духтарак хандид...
  Ва танки пурқуввати E-50 ба нобуд кардани қуттии дору бо снарядҳо шурӯъ кард. Ҳамин тавр, Шерман, ки бо халтаҳои рег пур буд, мавриди ҳамла қарор гирифт. Ва танаш бо як снаряд шикаста буд.
  Герда онро гирифта, месуруд:
  -Бо ман бош, суруд хон, Coca-Cola шодӣ кун!
  Ва духтар хандид... Ва шишаи пластикии Кокаро кашид ва бо ангуштони пой дошта моеъи ҳубобдорро ба гулӯяш рехт.
  Чанговарон аз мукофотхои худ хеле мамнунанд ва холо хам бо наъра мезананд:
  - Мо рыцарҳои олӣ ҳастем! Мо ҳамаро нест мекунем!
  Ва биёед пои урёнамонро чапак занем. Чунин духтарони аҷиб. Ва хандаовар.
  Шарлотта шодмонона месуруд:
  - Аммо росташро гӯям! Мо ҳамаро комилан нест мекунем!
  Герда дар посух ба твиттер навишт:
  - Мумкин нест, шуда наметавонад!
  Кристина ғазаб кард:
  - Адольф ба ман бигӯ!
  Магда ба қофия илова кард:
  - Ҳа, албатта!
  Ва чанговарон нобуд кардани бункерро ба охир расонданд. Баъд танки онхо пеш рафт. Ва зе-бохо пои худро зада, наъра заданд:
  - Хейл Фюрер, моро ба чанг рахнамой кун... Штурмовник кулохи худро ба бар мекунад, революцияи мо - шаби кордхои дароз - чахонро кахраанг ранг мекунад!
  Ва духтарон боз сар мезананду аз чашмонашон шарора мепарад, соати нав меояд.
  Герда онро гирифта, месуруд:
  -Тайёрро дур кун, гоп-сто, гоп-сто, ки ба наваш меравад? Кӣ нав аст? Кӣ нав аст?
  Магда бо табассум ҷавоб дод:
  - Пирӯзиҳои мо танҳо натиҷаи он аст, ки Худо моро дӯст медорад!
  Шарлотта ҷавоб дод:
  - Ин кадар соддалавх нашав... худохои вермахт хеле пуркувват мебошанд, вале онхо ба сусткорон ёрй намерасонанд. Агар шумо ба кори Рейх содиқ бошед, як қудрати ҷаҳонӣ эҷод кунед!
  Духтараки муйсафед онро гирифта, пои урёнашро ба даруни рахт часпид. Пойҳои бараҳнаву ноҳамвор хориш мекарданд. Ва он гоҳ зебоӣ онро гирифта, дар твиттер навишт:
  - Мубориза лахзаест байни гузашта ва оянда, онро хаёт мегуянд!
  Панч духтари далер дар Чикаго чангиданд. Аленка, Мария, Анюта, Алла ва Матрёна. Чанговарони рус, ки мафтун ва вайроннашаванда буданд, мечангиданд.
  Онхо ба суи зархаридони немис тир холй карда, дар як вакт сухбат мекарданд.
  Аленка бо табассуми махзун гуфт:
  - Амрико дар ҷанг мағлуб мешавад.
  Мария намояндаи кушунхои мустамликавиро зада галтонда, гуфт:
  "Ман ҳатто ба устувории янкиҳо ҳисоб намекардам." Ин метавонад баъдтар барои мо мушкилот эҷод кунад.
  Анюта хандид ва гуфт:
  - Мо аллакай мушкилот доштем ... Мо намехоҳем, ки онҳо дубора такрор шаванд. Ва духтар пои урёнашро ба харобаҳои шикаста молида, пораҳои сангҳоро мепартофт.
  Алло акидаи худро баён кард:
  - Немисхо дар чанг бо мо чанги худро сарф карданд. "Духтарак тир холй карда, як солдати рейхи сеюмро бо тир бурида, давом дод. "Артиши мо дар бораи шикастани дандонҳои худ дар гранит аз ҳад зиёд табассум намекунад."
  Матрена бо табассум таклиф кард:
  "Пас биёед он қадар немисҳоро парронем, ки онҳо ба мо дахолат накунанд!"
  Аленка сарашро манфӣ ҷунбонд:
  - Инхо немисхо не, балки бумиёнанд, ки аз нисфи чахон чамъ шудаанд. Умуман, чизе бар зидди мо вуҷуд дорад.
  Анюта хандида суруд хонд:
  - Оҳ, дум ва тарозу! Ман чизе нафаҳмидам!
  Алла-мӯйсафед бо сахтӣ гуфт:
  - Чаро шумо худро дар ҷинси мардона ишора мекунед? Ин қадар беақл ва бениҳоят зишт!
  Анюта боз тир холй карда, табассумкунон гуфт:
  - Чунин подшох буд Мэтт... Хамин тавр духтаре уро дар фильми советй бозид!
  Алла бо сахтӣ қайд кард:
  - Ё дар пешона, ё дар пешона!
  Матюша онро гирифта, месарояд:
  -Оҳ, бачаҳо, шумо рейдерҳо, ҳамёнҳо, рол-апҳо ва ҳамёнзанҳо ҳастед. Мо долларро дӯст медоштем, дандонҳои тилло! Пештар фирқаҳо буданд, аммо ҳоло онҳо дузданд!
  Аллаи сурхрӯй хандида гуфт:
  - Ман дар зиндон будам ва ман медонам, ки ин чӣ аст!
  Матюша китфхояшро бо ифтихор рост карда, гуррос зад:
  - Ва ман минтақаро поймол кардам! Бо ин пойҳои луч ва қавӣ!
  Алла бо завк месуруд:
  - Дар кучо дар Кама, ки мо худамонро мешиносем... Дар як чо дар Кама дарьёи Модар аст! Бо дастат намерасӣ, бо по намерасӣ, пойҳои луч духтарак!
  Ва чанговарон аз пулемётхо оташ кушоданд. Онхо шумораи одилонаи чанговарони мустамликавиро несту нобуд карданд.
  Зебоҳо чизҳои худро медонистанд. Ва агар онҳо заданд, ин бо рӯҳбаландии бузург буд.
  Аленка месуруд:
  - Дар наздикиҳои дури Ватан,
  булбулхо баланд садо медиханд...
  Духтар аз умраш пушаймон намешавад,
  Туфангро бо пои худ нишон диҳед!
  Ва офицери чанговар хандид. Ва бо пои урёнаш базукаро нишон дод. Ва як зарбаи хуб. Э-50 ярадор бошад хам, харакатро аз даст надод, балки харакатро давом дод.
  Алла бо завк месуруд:
  - Шумо ҳамчун ороиши дастархон хизмат мекунед... Чикаго...
  Бовар кун, туро мисли хонандаи синфи якум заданд...
  Ва ба зудӣ Фюрер мисли гулдон шикаста мешавад,
  Ва барои краутҳо дар булбул паноҳгоҳе хоҳад буд!
  Анюта хандида суруд хонд:
  - Чикаго, Чикаго, Чикаго... Фоҳиша шавед ва дар панел табассум кунед! Чикаго, Чикаго, Чикаго, хушбахтона, мо бо трилли пулемёт дар назди дар мекушем!
  Мария онро гирифта суруд хонд:
  - Ман як ҷанговари олӣ ҳастам! Хуб, бале, ман вазни вазнин ҳастам! Ва онҳо ҳамаро хоҳанд кушт!
  Ҳарчанд чунин духтари орому нозук.
  Ва панҷ навдаҳои аъло. Ӯ мӯйи ҳамаро буридааст. Ва онро мисли алафдаравй мегузоранд. Ва духтарон фарьёд зада фарьёд мезананд:
  - Армияи Сурх тез! Фюрер аз ҳавлӣ!
  Ва боз тирпарронӣ ба амал омад ва ҷасадҳо зиёд шуданд!
  Мария лабонашро лесид ва гуфт:
  - Ва ман чӣ қадар ваҳшӣ шудаам! Танҳо даҳшатнок! Садақаи масеҳии ман куҷо рафт!
  Алла хандид ва ҷавоб дод:
  - Кучо шуданд арзишхои болшевикии мо!
  Аленка онро гирифта, бо завк суруд хонд. Пеш аз он, вай даҳ нафарро бо як таркиш бурида, дар твиттер навишт:
  -Дар ман раҳм нест ва бесабаб нест!
  Ман зӯроварӣ ва беқувватиро дӯст намедорам!
  Ман мехоҳам онҳоеро, ки Масеҳро маслуб карданд, бикушам!
  Духтарак бо камоли майл гуфт ва пои урёнашро ба харобазор пошид. Чанговарон зада мезаданд. Чун ҳамеша, онҳо қариб бараҳна буданд, танҳо бикини мепӯшиданд ва бениҳоят санобар буданд.
  Алла одатан дар як вақт бо се ё чор мард ишқварзӣ карданро авлотар медонист ва ин услуби ӯ буд. Умуман, ҳама одамон зишт ҳастанд, пас чаро ҳайвон рафтор накунед?
  Алла дар Твиттер навишт:
  -Ман ҷодугар ҳастам ва дигар касбу кори зебое нест!
  Ҷанговари сурхрӯй камарашро печонд. Ва вай паҳлӯҳои ҷингилаашро ларзонд. Вай дар ҳақиқат тасвири ҷаззоб ва қувват аст. Намунаи духтаре, ки метавонад фашистонро бо дивизияҳо пок кунад, мисли қалам бо хаткӯркунак.
  Алла, духтаре, ки аз ҳаёт таҷриба шудааст. Ва ӯ ҳеҷ чизи махсусе барои тарс надорад. Филаделфия афтод. Ва онҳо аз муҳосира баромаданд ва қариб мурданд. Аммо ҷодугарӣ духтаронро аз марг ва захмҳо муҳофизат мекунад.
  Ва ҳеҷ кас онҳоро манъ намекунад ва ҳеҷ чиз ғолиб нахоҳад шуд! Худованд дар болои шушаш наъра мекунад:
  - Фарёди интиқом, ҷанг бар шамшер меравад,
  Ҷашни марг бо ҷаллодон ва серфинги хунин!
  Анюта дугонаашро дастгирй карда, сурудхонй мекард:
  - Боди шимолӣ ба савор, Викинг дар соҳили баҳр, посбони шайтон! Мо хамаи фашистонро нест мекунем! Ва мо Адольфро мекушем!
  Аленка бо пои луч гранатаро ба танк зада, ба пушт такья карда суруд мезад:
  - Мо ҳамаро мекушем ва пора мекунем!
  Матрёна мисли хирс наъра кард:
  - Мо барои Серёжа қасос мегирем!
  Ва хамаи духтарон бо як овоз хитоб карданд:
  - Барои Серёжка, мо тубҳои фашистонро меканем!
  Баъд аз он чанговарон дандон баро-варданд. Ва онҳо гӯё чизе нашуда бошад, оташфишониро идома медоданд. Онҳо дорои тобиши питонҳо ё морҳои дандондор мебошанд.
  Ҷанговарони пойҳои урён марговар санобар менамуданд.
  Матрёна ба хотир овард, ки дар лагерь бача-хо дар казарма ба назди онхо давида меоянд. Ва инҳо хотираҳои гуворо мебошанд. Э, духтарон кайфу сафо карданд. Хуб аст, вақте ки ҷавонон бадани худро ҳис мекунанд ва синаҳоро сила мекунанд.
  Бадтарин чизи лагерь дар он аст, ки шумо бояд барвақт аз хоб бархезед. Ва агар шумо шабҳо бисёр вақтхушӣ кунед, пас саҳар ва рӯзона шумо умуман энергия надоред. Баъзан духтароне, ки аз ҳад зиёд дӯстдошта буданд, дар саҳро хобидаанд. Ва баъзан ӯ низ аз он халос мешуд.
  Духтарон сафро нигоҳ доштанд. Аммо амрикоиҳо, ки дар атрофи онҳо меҷангиданд, оҳиста-оҳиста акибнишинӣ карданд.
  Алена бо изтироб кайд кард:
  - Ба наздикй моро ихота мекунанд.
  Анюта бо табассум хандид:
  - Аммо он гоҳ мо бешубҳа ақибнишинӣ нахоҳем кард!
  Алла дандонҳояшро нишон дода, се ҳиндуро бурид ва ҳушдор дод:
  - Бигзор дустам, чун дар ин чанги охирин абадй пуштамро бипушад!
  Мария мӯи тиллоранг, вале чанголудашро ҳамвор карда, хитоб кард:
  - Дарҳои гуногун ҳастанд! Вале мо одамоне хастем, ки ба рок содиктарем!
  Духтарон бо пои луч бо навбат граната мепартофтанд. - фикр кард Алена. Э, дар соли 1941 мисли вай одамон кам набуданд, бинобар ин мо мачбур шудем, ки ба Москва акиб шавем. Аммо вакташ фаро мерасад ва Армияи Сурх Берлинро мегирад.
  Бо Америка ё бе Америка галабаи коммунизм хохад шуд. Фашизм галаба карда наметавонад.
  Чанговарон чангро далерона, азму иродаи кавй ва ташнаи галаба дар чашмонашон аланга мезаданд.
  Анюта дилпурона гуфт:
  - Рухи русии мо дар чахон пурзуртарин аст!
  Матрена ба осонӣ тасдиқ кард:
  - Бале, айнан хамин тавр мешавад!
  Мария дар твиттер навишт:
  - Бигзор муҳофизати Модари Худо ба мо кӯмак кунад!
  Ва хар панч духтар бо як овоз хитоб карданд:
  - Дар хар квартира сакура мавчуд аст ва краутхо шамшери хара-кириро истифода мебаранд!
  Ва баъд аз ин чанговарон бо пои луч боз хам шадидтар ба партови граната шуруъ карданд.
  Алена аз Мария бо табассум пурсид:
  - Ба Худо бовари доред?
  Чанговарн зарринпуш самимона чавоб дод:
  - Тасаввур кунед, ҳа!
  Алена сар ҷунбонд:
  - Ба ин бовар кардан мумкин набуд, ки комсомолецу коммунист!
  Мария бо табассум гуфт:
  - Пас чаро Сталин амр дод, ки бо нишона дар атрофи Маскав парвоз кунад, агар бовар намекард?
  Алена китф дархам кашид ва гуфт:
  - Шояд ин сирф равонӣ бошад, барои дастгирии касоне, ки бовар доранд?
  Мария худро ба худ кашид ва гуфт:
  - Моро хам аз тирхои куввахои боло хифз мекунанд! Бисёр одамон дар атрофи мо мемиранд, аммо мо ҳанӯз зиндаем!
  Алена хандид ва ҷавоб дод:
  - Дар ҳақиқат чизе ҳаст...
  Аллаи сурхрӯй бо шубҳа қайд кард:
  - Оё хадамоти махфии шӯравӣ дар он нест, ки Гитлер ниҳоят ба ИМА муроҷиат кард?
  Алена бо ангуштони пояш ба суи фашистон граната партофт ва эътироз кард:
  - Ба фикрам не... Ҳарчанд...
  Мария мантиқан қайд кард:
  - Ҳаштпои фашистӣ таҳдид мекунад, ки захираҳои Амрикоро низ аз худ мекунад. Ба мо чӣ лозим аст?
  Алла онро гирифта, тамасхуромез суруд:
  - Факат бигу, ба ту чй лозим, чй лозим! Шояд ман ба ту диҳам, шояд ҳар чизе ки мехоҳед, бидиҳам!
  Алена хандид ва чирк зад:
  - Дар ин чо чанг мекунем... Ва дар он чо хохем дид!
  Духтарон то ҳол ҷанг мекарданд. Серёжка бошад, бо онхо соле на як бор дар конхо бозй мекард. Писарак зинда монд ва ҳатто калон шуд. Баданаш хушк, риштадор, тобовар шуд. Дар давоми ду соли кухканй писарбача аз бачагй ба наврас гузашт. Ва он хеле қавитар шуд.
  Яке аз назоратчиёни немис ба у бодиккат нигох кардан гирифт. Ва ӯ ҳатто бо як писари зебо муносибат оғоз кард. Вай ба ғизо додан оғоз кард ва ба ӯ ёд дод, ки чӣ тавр ба як хонум писанд ояд.
  Хамин тавр, Серёжка имкони гурехтанро пайдо кард. Дар ҳамин ҳол, писарбача, бо ғизои пурқувват ва бо фаъолияти ҷисмонӣ, массаи мушакҳоро ба даст овард.
  Ва ӯ муҳаббати зани калонсол, хеле зеборо медонист. Ӯ ҳоло ин қадар бад ҳис намекард. Баданам ба ин одат карда буд, аз кори пуштпарастӣ қариб хаста намешуд ва дигар тозиёна намехӯрдам.
  Матрёна барои бачае, ки дар Сталинград асир шуда буд, бештар аз дигарон гамгин буд. Дар ҳақиқат як талафоти бузург. Барои аз даст додани чунин фарзанди боистеъдод. Ва маълум нест, ки чӣ беҳтар аст: марг ё шиканҷаи монанд!
  Матрёна ба хотир овард, ки чӣ тавр дар НКВД худашро дар пошнаи бараҳнааш бо калтакҳои резинӣ зада буданд. Бояд гуфт, ки ин чандон гуворо нест. Ва ин афсарони амниятӣ ҳаюло ҳастанд. Онҳо ба пошнаи бараҳнаи духтарак бо калтак мезананд, то ки хушнудии худ бошанд. Онҳо аслан ба эътироф ниёз надоранд, зеро онҳо зани деҳқонро бо гӯшҳои ҷуворимакка ба даст гирифтаанд.
  Ва яке аз онҳо ба таги духтар оташак овард ва шуълаи сурх пошнаи ноҳамворро лесид. Дард мекунад, албатта.
  Аммо Серёжкаро фашистон хеле берахмона бозпурсиданд. Ба онҳо лозим буд, ки маълумотро истихроҷ кунанд. Ва онҳо ҳама чизро кӯшиш карданд. Ростӣ, онҳо маъюб набуданд.
  Серёжка хануз зинда аст ва орзуи гурезро дорад. Кайфиятро хабархо дар бораи галабахои торафт зиёди фашистон вайрон мекунанд. Ин дафъа дар Гарб. Ва ШМА аллакай дар арафаи нобудшавй мебошанд.
  Серёжка мефаҳмад, ки фашистон ИМА-ро шикаста, ба Маскав муроҷиат хоҳанд кард, ки ҳанӯз гирифта нашудааст. Ва ин барои Русия фалокатовар аст.
  Серёжка фикр мекард, ки пошнаҳояшро бо мангал бирён кардан беҳтар аст, аз он ки пайваста дар бораи ғалабаҳои рейхи сеюм гӯш кунад.
  Эх, бахти фашистон. Аз афташ, хамаи куввахои тира ба тарафи онхо мебошанд.
  Серёжка дар твиттер навишт:
  -Бидон, эй Ватан, ман туро хеле дуст медорам,
  Дар тамоми олам касе аз ту зеботар нест...
  Русия аз рубли худ маҳрум нахоҳад шуд,
  Барои хамаи наслхо сулху осоиш ва хушбахтй хохад буд!
  Серёжка ба хотир овард, ки дар худи рузу хафтахои аввал чй тавр мубориза бурда буд. То он даме, ки писарбача худро ба худ кашид, ҳар хун ва ҳар раг бераҳмона дард мекард. Маълум мешавад, ки ҷисми кӯдак хеле устувор аст ва метавонад аз худаш бештар вазн бардорад.
  Серёжка касам хӯрд, ки барои аз фашистон қасос гирифтан зинда мемонад. Ва он ки Тартиби нави маъруфи онҳо сарнагун карда мешавад!
  Писарак хангоми кор хикояи Купринро ба хотир овард: "Пуди сафед". Дар он ҷо писаре буд, ки номаш ном дошт. У низ нимгурусна дар пайрахахои санглох пои луч кадам мезад. Аммо агар барои писари солим пойлуч қад-қади нишебиҳои кӯҳро тай кардан осон бошад, пас барои бобое, ки бо ӯ роҳ мерафт, шояд хеле душвортар бошад.
  Серёжка боре хоб дида буд. Каме пас аз лаҳзае, ки писарбачаи сирк пудли рабудашударо баргардонд, чӣ рӯй дод.
  Албатта, онхо аз ин кор дур нашуданд. Як хонуми сарватманд полисро ба пояшон овард. Ва артистони цирк ба даст афтоданд. Маро ба зиндон андохтанд. Комендант фармон дод:
  - Ин ҷуфтро хуб латукӯб кунед!
  Гӯшвора ва бобо онро кашида ба эстакада гузоштанд. Онхо бо камчин задан cap карданд. Бобо нола карду хомуш монд. Серёжка дандонҳояшро ғиҷишор карда доду фиғонашро нигоҳ доштанӣ шуд. Аммо ин хеле дардовар буд.
  Нихоят, вахте ки пушташ ба хунрезй мубаддал шуд, бобою писарбача аз худ шуданд.
  Серёжка аз як сатил оби хунук ба худ омад. Пушташ оташ гирифт. Харакат кардан душвор буд. Ва фельдшер ба болои бобо хам шуд. Марди либоси хокистарранг бепарво гуфт:
  - Пирамард ба қафо такя кард!
  Сардори сахтгир сахт фармон дод:
  - Пас ӯро дар қабристони зиндон дафн кунед. Ва сагбачаро дар таҳхона гузоред, то мурофиа ӯро дар занҷир нигоҳ доред!
  Онҳо Серёжкаро аз мӯйи сар бардоштанд ва ҳамин тавр, урёну латукӯб ӯро ба ҳавлӣ ба назди оҳангар бурданд. Писарбача хеле шармсор ва озурда буд. Вай дар металл печонида шуда буд. Хатто маро бо дарзмоли тафсон сузонданд. Серёжка барои кашола кардани занчирхои вазнин мубориза бурд. Ӯро бараҳна, дар пушташ рахҳо дар таҳхонаи сард маҳкам карда буданд. Дар гирду атроф каламушхо чир-чир-чир-чир карда, махлукхои нафратангез мехазиданд. Ҳамин тавр, азоби писарбача идома ёфт.
  Сергей хунук шуд, каламуш як-ду бор болои у давид. Хоб кардан тамоман имконнопазир буд. Зиёда аз ин, бачаро нахуронданд, хатто об хам надоданд. Эҳтимол, афсар аз соҳибхоназан ришваи махсус гирифтааст, то ба ҳунармандони сирк ҳарчи бераҳмона дарс диҳанд.
  Серёжка хеле ташна буд ва писарбача барои осон кардани кор бо забонаш ба деворҳои намӣ даст расонд. Писарбача чанд соат аз сармо ва газидани хунхорҳо азоб кашид, вале баъд аз ҳуш рафт, дар хоби сахт гум шуд.
  Писарбачаро бо зарбаи қамчин аз хоб бедор карданд ва ӯро рост ба дарунҳо ба суд кашиданд.
  Боре дар ҳавлӣ, пас аз таҳхонаи сард, Сергей як намуди хушбахтиро ҳис кард. Ба болои у як-ду сатил об рехта, хоку хунхорро шуста бурд. Баъд ба ман шими кутоҳ доданд, то шармамро пӯшонанд ва маро ба додгоҳ бурданд.
  Сергей сахт харакат карда, ланги сахт дошт. Аз тахтапушти рах-рахояш хун мечакид.
  Судья марди солхурдае баромад. Ба писарбача як нигоҳи нафратона андохта, айби ӯро пурсид.
  Саркор бо камоли майл чавоб дод:
  - Аз графҳо як саги хеле гаронбаҳо ва зотиро дуздид, илова бар ин, ба фаррош ҳам ҳамла кард!
  Қозӣ танбалона пурсид:
  - Шумо шиноснома доред?
  Саркор сарашро манфӣ ҷунбонд:
  - Не!
  Судя якранг гуфт:
  - Ман ба писар ҳукм мекунам, номаш чист...
  Саркор фармуд:
  - Сергей, Аълохазрат!
  Судя идома дод:
  - Писарбача Серёжка, то ба камол расиданаш дар панохгохи типи хабехона махбас шавад. Ва низ ба сад зарбаи қамчин! Дар назди омма, дар хузури мардум! Бигзор чунин бошад!
  Ва судя бо як чӯби чӯб зад!
  Саркор табассум кард ва гуфт:
  - Мо аллакай ӯро задем... Бо вуҷуди ин, ба шаъни писар, пеш аз задан?
  Судя сар ҷунбонд:
  -Бале, пагоҳ як латукӯб мешавад! Дар ин миён бигзор вай дар камера нишинад!
  Бо найча ба пушти сари писарак заданд ва посбон дод зад:
  - Рав!
  Серёжка маҷбур шуд, ки худро дар занҷир кашола кунад. Ва якчанд мил. Занҷирҳои вазнин дасту пойҳояшро меранҷиданд, барои писарбачае, ки аз тозиёна заиф шуда буд, душвор буд. Ва писарак базӯр худро кашола карда тавонист. Ва онҳо ӯро маҷбур карданд, ва ӯро бо найчаҳо дар байни китфҳояш сӯрох карданд.
  Бачае, ки гурусна, бемадор ва ташна монда, ба зиндони шахр рох ёфт. Дар он ҷо ӯро то андозае хушҳолтар пешвоз гирифтанд. Занҷирҳоро бардоштанд ва баъд обро боз бардошта, маро барои тарошидани сарам гусел карданд. Писарак худро хеле бад ҳис кард. Мӯйро бо риштароши тез тарошиданд. Ин ногувор аст, пӯсти сарам харошида шудааст. Мо бе собун, дар зери оби хунук риш гирифтем. Тартиби дардовар. Баъд писарбачаро ба зиндон бурданд. Дарун бӯй мекунад. Аммо ҳанӯз дар зиндон нест, каме гармтар. Сардор фармуд: - Уро ба ясли баред!
  Сергей сабукиро хис кард. Ва он бе занҷир каме шавқовартар аст. Ӯро ба камера тела доданд. Дар он ҷо даҳҳо писарбачаҳои аз даҳ то понздаҳсола буданд. Ҳама мӯяшонро тарошиданд, латта, қариб ҳама пои луч буданд, ба ҷуз аз калонӣ, ки мӯзаи шикаста дар тан дошт.
  Пир ба Сергей нигарист. Писари лоғар, вале ҷигарбанд, сари навтарошида ва пушташ бурида. Танҳо дар кӯтоҳ. Пойҳои каллазада аз гашти тӯлонӣ пойлуч, пӯсти даббшуда, осори тару тоза аз занҷир.
  Писар гуфт:
  - Ту дуздӣ?
  Серёжка софдилона чавоб дод:
  - Не! Ман ҳунарпешаи сирк ҳастам!
  Писарбачаи калонӣ, ки то андозае ба лӯли монанд буд, пичиррос зад:
  - Шумо метавонед бо дастонатон роҳ равед!
  Серёжа содда ҷавоб дод:
  - Метавонед!
  Пири калонӣ гиря кард:
  - Пас ба сайру гашт рав!
  Серёжка сахт нафас кашид:
  - Ман хаста шудам ва танҳо чанд қадам гузошта метавонам!
  Цуган аккос зад:
  - Бикун!
  Писарак онро гирифта, дар оғӯшаш бархост. Аз гуруснагӣ, ташнагӣ, лату кӯб ва хастагӣ сарам каме чарх зад.
  Аммо Сергей кувваи даст фишурда, бо хашму газаб сальто кард.
  Цуган бо маъсият сар ҷунбонда гуфт:
  -Бо ман нишин!
  Серёжка нишаст. Пойҳои ӯ пас аз сафар дар занҷирҳои вазнин афтода буданд. Цуган бо хушомадгуй табассум карду як пора нону равгани пиёзро баровард.
  Пешниҳод карда мешавад:
  - Бихӯр!
  Сергей лабонашро лесида пурсид:
  - Ва бештар об!
  Сиган табассум кард:
  - Об ҳаст! Бинӯш, бихӯр!
  Сергей кӯзаро бардошта, об нӯшид. Он гарм буд ва на он қадар тару тоза. Аммо писарбача кариб тамоми кӯзаро тамаъкорона менӯшид. Баъд равгани чарбу пиёзу нон мехурд.
  Беҳтар ҳис кард. Цуган пурсид:
  -Чаро ба ин ҷо омадӣ?
  Бачаҳои боқимонда фарёд заданд:
  - Бале, ба мо бигӯед!
  Серёжка ҳама чизро тавре ки ҳаст, нақл кардан гирифт. Бачахо бо диккат гуш карда, саволхо медоданд. Баъд, вакте ки Серёжка суханашро ба охир расонд, сиган гуфт:
  - Бале, одамони бераҳм ҳастанд... Аммо аз зиндон гурехтан мумкин.
  Серёжка китфи борик дархам кашида пурсид:
  -Дар он ҷо чӣ гуна аст?
  Цуган бо осонй чавоб дод:
  - Бад! Онҳо ба онҳо ғизо медиҳанд, то ки онҳо аз синни яксолагӣ намиранд: нон, об, кабуди нафратовар. Шумо дар як рӯз чордаҳ соат кор мекунед. Онҳо туро мезананд, ҳатто агар бо ғазаб нигоҳ кунӣ, ҳар ҳафта қамчинкорӣ мекунанд. Не, беҳтар аст, ки ба он ҷо наравед. Ягона чизе, ки бадтар аст, меҳнати вазнин аст, на дар ҳама ҷо!
  Серёжка охи сахт кашид ва гуфт:
  - Давидан? Мумкин аст! Оё дар ҳақиқат фирор кардан мумкин аст?
  Цуган ба атроф нигаристу чавоб дод:
  - Ин зиндон аст... Ин зиндони шаҳрӣ аст ва фирор кардан дар ин ҷо душвор аст, агар фурсати бахти бахти худ пайдо нашавад. Аз паноҳгоҳ фирор кардан осонтар мешавад.
  Так-тақ-так шуд, дар зиндон ғизо тақсим карда мешуд. Ин каду нони кампухта буд. Сергей хануз иштихои худро гум накарда буд ва хуроки бемаззаи зиндонро хурд. Мо дар сари дастархони умумй хурок хурдем.
  Баъд бачаҳо дар кунҷҳо нишастанд. Калонсолон ба болои кох баромада, барои шелбанхо ва фофанхо карта бозй мекарданд. Баъд Серёжка бо кортахо якчанд найранг нишон дод, ки бачахоро шавкманд кард. Баъд аз он зиндониёни ҷавон ба хоб рафтанд.
  Дар пеш, ҳама чизе, ки Серёжкаро интизор буд, зарба задан буд. Дар болои кох хоб кардан кариб бароҳат буд, бо назардошти он, ки писарак аксар вақт дар ҳавои кушод шабро мегузаронад ва дар сардиҳо, он гоҳ дар камера қариб бароҳат буд. Бачаҳо якҷоя зиндагӣ мекарданд ва касеро таҳқир намекарданд.
  Ва он чизе, ки Сергейро субҳ интизор буд, бедории шодӣ набуд. Сад тозиёна задан шӯхӣ нест, махсусан дар ҷомеа.
  Бачаро боз занчирбанд карданд. Ва маро ба майдон бурданд. Онхо на танхо у, балки се писарро хам тозиёна заданд.
  Одамон чамъ шуданд. Кй оварда шуд, кй мехост тамошои хандаоварро тамошо кунад.
  Аввалин шуда писарбачаи тақрибан чордаҳсола буд. латтахои уро канда, болои эстакада гузоштанд. Дастҳо ва пойҳо муҳофизат карда шудаанд. Ва чаллоди либоси ®арбї доираеро, ки дар об тар шуда буд, бароварда, ба ®аво мепарид. Писарбачае, ки рӯи сандуқ гузошта шуда буд, ларзид.
  Ҷаллод худро бусид ва муждадиҳанда эълон кард:
  - Бисту панҷ зарбаи қамчин!
  Ба пушташ дабистонии писарбача зарба зад. Аз камчини аввал пуст дарида, хун чорй шуд. Онҳо бачаро ба виҷдонаш мезананд. Дар пӯст рахҳои сурх пайдо мешаванд ва сипас сахт мешаванд. Писарбача ба ин тоб оварда натавонист ва дод зад, доду фиғонҳои фаҳш дод ва ҷунбиш кард. Дар зарбаи охирин писарбача аз ҳуш рафт.
  Мардум бо овози баланд ва одамон ишора карданд. Ва онҳо таҳдид карданд, ки боз ҳам илова мекунанд.
  Баъд навбат ба Серёжа расид. Писарак тан®о курта дошт ва он®о ®ам он®оро канда гирифтанд. Тамоман бараҳна будан шармовар аст, дар байни издиҳом занону духтарони зиёде ҳастанд.
  Онҳо бо ангуштони худ ишора мекунанд. Ва онҳо садо медиҳанд.
  Пойҳои урёни Серёжка ба ҳалқаҳо часпида, дастонашро бо ресмон баста буданд, то бача аз ҷояш парида гурезад.
  Ҷаллод тозиёнаро ба даст гирифта, боз ҳаворо лагад зад. Хабардиҳанда эълон кард:
  - Сергей махбус ба пушт бо камчин сад зарба мезанад! Ва боз бисту панч зарбаи дигар бо чуб ба пошна.
  Шиканҷа чӯби вазнинеро бардошта, дар даст баркашид ва гуфт:
  -Аввал дар пошна, вагарна пас аз задан ӯ чизеро ҳис намекунад.
  Серёжка далерона дандон газид, вай тайёр буд, ки ба хама чиз тоб оварад.
  Ҷаллодон зарбаи аввалини худро зад. Писарак хис кард, ки гуё аз пошнаи урёнаш ба пушти сараш як чохи оташ мегузарад. Аз гулӯяш доду фиғон гурехт, аммо бача тавонист худро нигоҳ дорад.
  Зарбаи дуюм ба пои ноҳамвору каллазадаи писарак боз ҳам дардноктар буд. Сергей сахт нафас кашид, аз чашмонаш беихтиёр ашк ҷорӣ шуд.
  Ҷаллод бори сеюм зад, ки гӯё узвҳои дохилиро зада бошад.
  Писарак сахт нафас мекашид. Вай аз арак мечакид. Ва боз зарба омад. Чалодон бо камоли кордонй, бе хашму газаб ва окилона зад. Сергей карор дод, ки бо тамоми кувва токат кунад. Шумо бояд нигоҳ доред ва ӯ нигоҳ хоҳад дошт. На нола, на доду фарёд.
  Ба бача лозим омад, ки дар зери барф пои луч рох равад, дар сармо хоб кунад ва машкхои хеле дардноки гимнастикиро ичро кунад. Ва ӯ метавонист ба зарбаҳои ваҳшиёна тоб оварда, доду фарёди худро нигоҳ дорад.
  Ҷаллодон бодиққат мезад, то қурбонӣ аз ҳуш наравад. Вақте ки ӯ тамом кард, пойҳои писарбача варам карда, кабуд шуданд.
  Пас аз ҳама чизи муҳим, зарба задан ба пушт оғоз ёфт. Барои он ки писарбачаро тозиёна назанад, шиканҷакунанда ӯро ҳисобу китоб, ченак латту кӯб карда, зарбаҳоро ба тамоми пӯсти пушт ва дунбаҳои писарбача паҳн кард.
  Пас аз пошнаҳо, дард аллакай ҳамчун хомӯшӣ қабул карда шуд. Зарбаҳо аз паи буришҳои кӯҳна буданд.
  Серёжка барои аз дард дур шуданаш хотиррасон кард. Наташа хамчун артисти цирк ба у найрангхои гуногунро ёд медод. Ин як зани ҷавон, мутахассис буд. Чанд муддате, ки аз кор маҳрум шуда, бо асбоби узвҳо ва писарча овезон шуд. Аммо баъдан яке аз сарватмандон ба як зани зебо ва нозук ошиқ шуд. Уро канизи худ гирифт ва писару бобояш танхо монданд. Ва ин вазъро бадтар кард. Ба ҳардуяшон хеле кам дода буданд ва онҳо намехостанд, ки онҳоро ба хона гузоранд. Наташа зебо, камари духтарак ва чехраи форам буд. Вай мисли Серёжка пойлуч, то шабнам рох мерафт ва дар раххои горизонталй менишаст.
  Вай ба писарак бисьёр найрангхоро ёд дод.
  Афсӯс, ки ман маҷбур шудам аз ӯ ҷудо шудам. Аммо вай ҳаёти худро дорад ва ӯ ва бобояш ҳаёти худро доранд.
  Ва холо хам бобо ва хам пудли худро гум кардааст. Ва дар пеш паноҳгоҳи зиндон аст. Дар куҷо он хеле даҳшатнок аст.
  Писарак беихтиёр гиря кард... Ва дар зарбаи охирини садум аз худ рафт...
  Чунин аст дидгоҳи Серёжа. На он қадар шавқовар. Бале, писару бобояшро сарнавишти аламовар интизор буд. Тааҷҷубовар нест, ки достони Куприн кӯтоҳ буд.
  Хуб, писар пудлеро озод кард ва баъд чӣ мешавад? Ва он гоҳ дар бораи фирор чӣ мешавад?!
  Серёжка шунид, ки сардорн немис уро даъват мекунад. Вай калон аст ва ҳанӯз ҷавон аст. Ва акнун сар мешавад... Писарбача дар худ хис мекунад, ки хам нафрат дорад ва хам инро мехохад. Инстинктн чавон, шарафи пионери советй. Хамаи ин дар дохили у мубориза мебарад.
  Ва панҷ нафар ҷангро дар Чикаго идома медиҳанд. Онҳо зебо ҳастанд ва хеле хушҳол ва шодмонанд. Афсус, ки дар чанг дилхо сахт мешавад. Чаҳор нафар аллакай чанд ошиқон мурданд?
  Аммо духтарон вакте ки харифи навбатиашон ба назди падаронашон меравад, дилашон гум намешавад ва механданд.
  Аленка бо табассум мегуяд:
  -Э,  анг... ту модари худи мо ®астї! Мо ҳамаро мағлуб кардем ва минбаъд низ ғалаба хоҳем кард, ман ба ин бовар дорам!
  Алла бо ғазаб месуруд:
  - Ва ҷанг боз идома дорад,
  Ва дилам дар синаам хавотир мешавад...
  Ва Ленин хеле ҷавон аст,
  Ва Октябри чавон дар пеш аст!
  Мария дигар хел месуруд:
  - Мо бояд ӯҳдадор шавем, ки ба як ҷараён муттаҳид шавем,
  Дил, ақл ва эҳсосоти худро ба Исо равона кунед...
  То ки Худои бузург ба мо кӯмак кунад, ки наҷот ёбем,
  Ва то абад, биёед Худовандро ҳамду сано хонем!
  Духтаре, ки мӯйҳои занбӯруғ дошт, навбат дод. Ва табассум кард, худро хушбахт ҳис кард. Чаро онҳо натавонистанд эҷод кунанд. Ва рақибони Русияро сарнагун кунед.
  Ҳатто агар он дар қаламрави ИМА бошад. Ва духтарон хеле хурсанд мешаванд.
  Алёнушка нафас кашид ва гуфт:
  - Дар кучаи мо ид - Рузи Галаба мешавад!
  Алла тасдиқ кард:
  - Ҳа, албатта мешавад!
  Дар ҳамин ҳол, экипажи танкҳои Англия дар Goering 4 ҷанг карданд. Ҷейн, Грингета, Матильда, Малания - чаҳор нафари зебо, духтарон аз Альбиони Туман бо амрикоиҳо мубориза бурданд. Пас аз суқути Атланта, як қисми муҳими Иёлоти Муттаҳида аллакай таҳти ишғоли Олмон буд. Амрикоиҳо кӯшиш карданд, ки баргарданд, аммо онҳо беҳтарин корро накарданд.
  Мошини ҷангии Фритс аз ҷануб ба шимол ҳаракат мекард. Чор духтари англис танхо дар танки бикини, ки дар танки пуриктидори зирехпуш нишаста мечангиданд.
  Грингета ба зиреҳи Шерман даромада, бо табассуми васеъ дар лабонаш чир-чир кард:
  - Дар тамоми дунё дурӯғ бисёр аст! Аммо ҷанговарон ҳақиқатро мекунанд!
  Ҷейн бо табассуми васеъ ғурур кард:
  - Сиёсатмадори қавӣ барои ҷанг таваллуд мешавад,
  Тарс заъф аст ва аз ин рӯ ҳар кӣ метарсад, аллакай мағлуб шудааст!
  Малания қайд кард:
  - Мо ҳоло янкиҳоро нест мекунем! Зеро ки қудрат дар паси мост!
  Матильда бо завк месуруд:
  - Ҷодугар, ҷодугар, ҷодугар - рӯҳҳои бад! Ва ҷодугар аз куҷо пайдо шуд!
  Грингета бо дастгирии импулс ҷавоб дод:
  - Ҷодугар, ҷодугар, ҷодугар - шумо бояд зебо бошед! Ва ман аз ин зебоӣ мафтун шудам!
  Ҷейн пои лучашро ба сӯи шарикаш афшонд:
  - Лесбиянизм ҳам гуноҳ аст!
  Грингета бо оҳе гуфт:
  -Аммо ҷисми поку ҳамвор ва зан аз мардони мӯйсафеду бадбӯй хеле зеботар аст!
  Маланя хандид ва қайд кард:
  - Дарвоқеъ, ҷисми зан хеле гуворотар аст! Ин як далели раднопазир аст! Ва умуман мо мисли шоколад ҳастем!
  Грингета "Першинг"-ро бо тири хуб зада шикаста, бо завк месуруд:
  -Ман харгӯши шоколадам, ман як харҷи дилчасп ва сад фоиз ширинам... Хо, хо, хо! Ман мардони зеборо дӯст медорам ва харкурраҳоро дӯст намедорам, онҳоро ба чарх мегузорам... Хо, хо, хо!
  Маланя пойҳои бараҳна ва кандашудаи ӯро пахш карда, месуруд:
  - Духтарон гуногунанд... Кабуд, сафед, сурх... Ва хама мехоханд, ки дар болои чуб як хел гарданд!
  Ҷейн хандид ва бо хушнудӣ сар ҷунбонд.
  - Бале, алоқаи ҷинсӣ бузург аст! Биёед онро бештар ва сардтар кунем!
  Грингета боз ба тарафи Шерман тир холй карда, гуфт:
  -Черчилл, ҳар касе, ки гӯяд, моро таъин кард... Ва ҳоло мо дар зери Олмон ҳастем!
  Ҷейн дар посух хашмгинона хиҷил кард ва яке аз зонуҳои урёну даббохтаашро ба дигараш зад:
  - Бигзор тоҷи худро табассум кунад,
  Шери бритониёӣ нола хоҳад кард!
  Набояд Ватанро,
  Черчилли мо олитарин аст!
  Ва духтарон ба сарашон мезаданд ва аз чашмонашон шарора мерехт. Онҳо духтарон хеле зебо ва зебо ҳастанд ...
  Як танки инглисӣ ва ҳамзамон олмонӣ аз ҷиҳати зиреҳ аз E-50 то андозае пасттар аст ва каме вазнинтар аст, аммо таппонча ҳамон аст. Чанговарон дар ин бора махсусан мураккаб нестанд. Онҳо хеле зебо ва меҳрубонанд!
  Ҷейн як духтари зеҳнист. Ва ҳамин тавр ифодаи хашмгинона ифода карда мешавад.
  Грингета ҳатто бо табассум месуруд:
  - Мо чанговарону духтарони диёри худем!
  Духтарон бениҳоят хурсанд шуданд. Ҳисобҳо ҷамъ мешуданд. Ин ҷо хеле хуб аст, на он қадар гарм. Фашистон дар наздикии сохилхои Штатхои Муттахида киштии авианосеци гаркнашавандаро ишгол карданд. Бори дигар, мошини низомии Рейхи сеюм идеалӣ ва ба дараҷаи олӣ коркард шуд.
  Ва фишангҳои он хеле самаранок гардиш карданд.
  Якчоягии вахшиёна, берахмй, техникаи пешкадам, тоталитаризм, интизом ва бехтарин олимони чахон натичахои аъло дод.
  Грингетро афтонда, "Ҷодугар"-ро шикаста, қайд кард:
  - Х,ануз дар мо дарачаи ташкилотчигии немисхо баробар нест. Ва демократияи пӯсида ба идоракунии муассир халал мерасонад!
  Ҷейн пошнаи урёнашро ба педаль канда, розӣ шуд:
  - Демократия дар ҳақиқат заъфтар аз қудрат аст! Афсус, ки мо бешак аз ин азоб мекашем!
  Грингуета бо хашм гуфт:
  - Хайр, ба ҷаҳаннам бо гиря! Чӣ қадаре ки ранҷу азоб зиёд бошад, ато ҳамон қадар бузургтар аст!
  Ва чанговари дехкон снарядро ба худи маркази танки азими Вашингтон фиристод. Ва мошини хатарнокро пахш кард.
  Занони англис худро дилпур хис карданд. Ҷейн бо як олмонии калон ишқ дошт ва хеле шавқовар буд. Бале, ҷинсӣ бузург аст. Ва ман ӯро боз ва боз ва бо мардони гуногун мехоҳам. Ин чунин гардиш аст.
  Аммо Грингуета бо як писар ишқ дошт. Гузашта аз ин, ба назар чунин мерасад, ки ӯ японӣ аст, аммо малламуй ва хеле мушакдор.
  Чунин писари зебо. Номаш маълум нест, аммо лақабаш Карас аст. Ва ӯ ба табақаи ниндзяҳо тааллуқ дорад. Ҷанговари элита, ки дар ҷанги Мидуэй нақши муҳим бозид. Ва як Спартании ҳақиқӣ.
  Ҷейн ба Грингета ҳасад бурд, ки тавонист чунин қаҳрамонро бигирад. Карп дар мухорибахо бо америкоиён ва русхо низ худро нишон дод. Ҷавони хатарнок. Аммо ӯ бениҳоят зебост ва мушакҳои ӯ хеле намоёнанд, мисли мавҷҳои рӯи об.
  Э, хуб мешуд, ки бо пистони арғувонии худ чунин баданро ламс карда, молиш мекардед.
  Ва Карас воқеан барои бисёр корнамоиҳо қайд карда шуд, ин аст яке аз эпизодҳо;
  Аммо японҳо пеш мерафтанд, аммо самурайҳо инчунин ба шарофати ногаҳонии тактикӣ муваффақ шуданд. Шояд фармондеҳони шӯравӣ аз ҳад зиёд ба худ эътимод дошта, аз афташ ба душман кам баҳо медоданд. Аммо душман аслан оддй нест. Ва шумораи зиёди онҳо дар аскарони пиёдагард.
  Аммо аслиҳаи хатарноки Ҷопон: ниндзя. Хамин тавр, отряди духтарони чанговар, занони дилрабои японй хамрохи писарбача Карас ба пахнои Россия дохил шуданд. Аввалин амали далеронаи ниндзяхо хучум ба рохи охани Транссибирь буд. Ба онхо муяссар шуд, ки як кисми зиёди рохи оханро вайрон карда, якчанд поездеро, ки кушунхои советиро метарконанд, тарконанд. Ин ниндзяҳо хеле далеранд, онҳо қодиранд дар деворҳо хазида шаванд, гипноз гузаранд, аз баландиҳои баланд ҷаҳида шаванд ва нисбат ба одамони оддӣ тезтар ҳаракат кунанд.
  Хуб, кй дар лагери безарари сиган гумон мекунад: отряди бехтарин чанговарони чахон. Ва ниндзяҳо метавонанд якбора тағир диҳанд. Ва мӯъҷизаҳои воқеӣ эҷод кунед.
  Аммо ба ду духтар, ки яке аз онҳо, сарфи назар аз асли ҷопонӣ, малламуйи табиист, дигаре сурхрӯй буда, барои рабудани Жуков вазифадор шуданд.
  Сталин комилан мантиқан генерали армияро, ки таҷрибаи Халхин-Гол дошт, сарфармондеҳи фронти шарқӣ таъин кард. Аммо ниндзя чун харвакта хушьёр аст ва кушиш мекунад, ки ташаббусро ба даст гирад.
  Духтарон дар тан либосхои хоксоронаи дехконй пушида, пой-афзолро бор накарда, дар рохи санглох шино мекарданд. Онҳо зебоанд ва ҳеҷ кас онҳоро ҷопон буданаш гумон намекунад, зеро чеҳраи духтарон қариб аврупоӣ аст. Ва чеҳраи ӯ нарм, ширин ва ҳатто қариб соддалавҳона аст. Дар зери либосҳои калико, мушакҳои барои занон хеле инкишофёфта намоён нестанд ва китфҳои каме васеъ ба занони деҳқонӣ, ки ба меҳнати вазнин одат кардаанд, ва инчунин дастҳои то ҳадде дағал бо гардани қавӣ хосанд. Духтарон халтаҳои гандумро бардошта, ба забони русии тоза месароянд;
  Майдонҳо, баҳрҳо, тамоми заминҳои Русия,
  Ман фароххои ачоиби Ватанро дуст медорам...
  Халкхои Ватан як оилаанд,
  Чӣ гуна кӯҳҳо бо нуқра медурахшанд!
  
  Ман духтаре хастам, ки пойлуч мегардам
  Аз сарзамини гарми Русия...
  Ва агар лозим шавад, ман туро бо мушти худ мезанам,
  Ба алаф чун марворид нур пошида буд!
  
  Ман дар сахро сахт мехнат мекунам, медонед,
  Ҳаракат барои ман ҳоло хурсандист...
  Ман медонам, ки Лада хешовандони наздик аст,
  Ва мо бояд барои худоён далерона мубориза барем!
  
  Чӣ хуб аст қадам ба санг,
  Пойтахти тез ба таври гуворо тик мекунад...
  Табиат ба чашмони поп панҷ баланд медиҳад,
  Ва тасаввур кунед, ки ҳама чиз дар ҷаҳон бузург аст!
  
  Мо ба он чо мерасем, ба наздикй ба Москва мерасем, бовар дорам.
  Мо бинохои Ленинградро хам мебинем...
  Ва агар шумо ҳатто рубл надошта бошед, афсӯс,
  Пас шумо бояд онро дар арақ ба даст оред!
  Духтарон чунон хуб месароянд, ки писарбача Трошка, ки аз паси онхо медавид, гуш карда, ба суи онхо чахида баромад.
  Пионери чавон кафкубй карда гуфт:
  - Шумо хеле аҷиб месароиед... Метавонед дар сатҳи байналмилалӣ суруд хонед?
  Духтарони ниндзя бо як овоз месароянд:
  - Бархезед, ба лаънат доғ зада...
  Тамоми дунё гурусна ва гулом аст!
  Ақли хашми мо ҷӯш мезанад,
  Омодагӣ ба ҷанг то марг!
  Писарак андаке аз боло ва поин ҷаҳида, ҳамроҳи онҳо сурудхонӣ кардан гирифт. Ниндзя-духтари сурхрӯй муқовимат карда натавонист ва моҳирона бо ангуштони худ пойҳои гадпараро гирифт. Вай ба писарак шубҳаомез нигарист, аммо ӯ ба ҳеҷ чиз аҳамият надод. Пионери оддй шими кутох дар тан, тира аз тан, муйхояшон мисли гандум сафед шудаанд. Ба гумон аст, ки ин корманди иктишофии Русия бошад. Ҳақиқат шубҳаоварона рафтор мекунад. Аммо чанг ва японхо пеш рафта истодаанд. Магар ин вонамудкории шухонаи у нест?
  Ва ҳайвони сурхрӯй бо як ҳаракати нозуки дасташ сари буридаи пионерро ламс кард. Писарак пошнаҳояшро баланд карда, хокистарранг шуда, ба боло афтода, як-ду бор қад кашида, хомӯш монд. Аз зарба осоре намонд. Гӯё пионер танҳо ҳушашро гум карда бошад.
  Ниндзядухтари сафед бо шубха, хислаташ каме нармтар буд, пурсид:
  - Чаро ин корро мекунед? Писари бечора шояд пок бошад.
  сурхчатоб сахт чавоб дод:
  - Шумо таваккал карда наметавонед! Рамзи ниндзяҳои моро дар хотир нигоҳ доред: ҳама чизест, ки ба ғалаба оварда мерасонад, олиҷаноб аст, душманро тасарруф мекунад, аммо воситаҳо ҳисоб намешаванд!
  Малламуй сар ҷунбонд:
  "Ва Ҳирохито гуфт, аз истифодаи зӯроварӣ шарм надоред."
  Иблиси сурх илова кард:
  - Гузашта аз ин, новобаста аз он ки дар пешат кӣ бошад: духтар ё писар! Ин «адар бера®мї, бера®мї ва бори дигар бера®мї - сементкунонии миллат!
  Ва ҷанговар ҷаҳида, зоғро зер кард. Ин ҷодугар пойҳои худро ба таври дағалона чарх мезанад.
  Ниндзяҳо бисёр чизҳоро меомӯзанд. Дар кӯдакӣ тӯбҳоро ба сӯи онҳо мепартоянд ё тела медиҳанд, то ба ӯ тарзи мубориза бурдан ва нигоҳ доштани мувозинатро омӯзонад. Духтарон метавонанд бо суръати баланд аз ботлоқ шитофтанд ва бо пойҳои зебои худ ангиштҳоро пароканда кунанд ё дар болои дарзмоли тафсон рақс кунанд. Ҷанговарон, воқеан, таҷассуми қувваи зебо ҳастанд, аммо онҳо хеле бадкорӣ карданд. Дар хакикат, танхо дар асоси гумони норавшан, ки ин ба фармондехии советй хабар доданаш мумкин аст, аз куштани кудаки бедифоя чй нафратовартар бошад.
  Аммо ниндзя дар тафаккури худ: он пеш аз ҳама қотил аст. Ҳанӯз писар ё духтар, як ҷанговари ниндзя бояд паланг ё гургро бо дасти урёнаш бикушад. Ва дар лаҳзаи оғозёбӣ, ниндзя аз лабиринти том бо домҳо, симуляторҳо, найзаҳо, рехтани сурбҳои гудохта ва махлуқоти зиёде мегузарад. Ҳатто дар хурдсолӣ, ин духтарон бо дандон ва нохун писарон ҷанг мекарданд. Ва на танҳо бо мушт, балки бо силоҳ.
  Бо ёрии доруҳои махсуси махфӣ, ниндзяҳо тавонистанд захмҳоро шифо диҳанд, то ҳатто доғҳо боқӣ намонданд. Аз ин рӯ, ҳаргиз бо нигоҳ кардан мумкин нест, ки ин духтарон дар вақти спарринг ним чеҳраашон кушода ё ангуштонашон ва ҳатто дастонашон бурида шудааст. Ниндзяҳо дорои усулҳои олиҷаноби барқарорсозӣ буданд. Махз ба шарофати онхо чанги якуми русу япон бо галабаи Япония анчом ёфт.
  Ва акнун Терминаторони зебо аллакай ба полки таъиноти махсус, ки дар иҳотаи он штаби округи махсуси Шарқи Дур ҷойгир буд, наздик мешуданд.
  Аскарон духтаронро бо салому алейк пешвоз гирифтанд. Дар ҷавоб онҳоро табассум карданд. Ҷанговарон низ пешниҳоди қавӣ доштанд. Вулф Мессинг, агар медонист, ки ниндзяҳо ба чӣ қодиранд, худро аз ҳасад буғӣ мекард.
  Ҷанговари малламуй, ки номаш Ни Сан буд, ба назди корманди шӯъбаи махсус, ки онҳоро шубҳанок тафтиш мекард, ҷаст. Ва бо ҳавас аз лабони полковники гвардия бӯсид.
  Вай ором шуд ва табассум кард ва хитоб кард:
  - Ту чӣ мехоҳӣ?
  Терминатори малламуй ҷавоб дод:
  - Мо ба Георгий Константинович рапорти таъчилй дорем... Мехохед, ки моро зуд ба назди у расонед.
  Ни Сан дар вакти буса ба раги каротид фишор оварда, иродаашро суст мекард. Ҳоло дар майна як минтақаи ҳисоботӣ ба вуҷуд омадааст. Полковник табассум карда гуфт:
  - Ба генерал рапорти таъчилй доранд. Ман онхоро ба Жуков мерасонам.
  Иблиси сурхрӯй Ну Сан (Ҳарду духтар хоҳару хоҳаранд, аммо падарони гуногун доранд!), гуфт:
  -Шумо ба генералатон хуб хизмат мекунед. Барои ин шуморо мукофот интизор аст!
  Духтарон аз паси полковник рафтанд. Вай мисли лӯхтак бо роҳбарии лухтак пеш мерафт. Ни Сана ишорае кард ва аскари чавон дар пеши назараш ба зону афтод. Аз қудрат лаззат бурдан хуб аст. Ню Сам ҳаракати хоҳарашро такрор кард ва ҷавон пои ӯро, ки бо вуҷуди бист фарсах пойлуч дар роҳи санглох тай карданаш пок буд, бусид.
  Бо вуҷуди ин, он чизест, ки ӯ мехост, духтарони ниндзя хеле зебоанд. Ташкилоти махфии онҳо ҳатто сирри беҳтар кардани намуди зоҳирӣ ва тағир додани чеҳраи онҳоро дошт. Аз ин рӯ, занони ҷопонӣ ба занони хеле зебои славянӣ бо чеҳраи бегуноҳ монанданд.
  Биное, ки дар он Жуков вокеъ буд: калъаи кадимие, ки мугулхо деворхои хеле гафс сохтаанд. Табиист, ки Георгий Константинович дар бораи бехатарии у гамхорй мекард.
  Танҳо вақте ки духтарони ҳаюло дар пайраҳа қадам мезананду аскарон дар пеши онҳо посбонӣ мекунанд, мутаассифона, аз ин гуна муҳофизат маъное ҳаст. Худи калъа хамчун ёдгории меъморй мароки калон дорад. Ва аз он берун кардани аскарони решаканшуда осон нест.
  Полковник духтаронро рост ба назди генерали армия мебарад. Ва гӯё ҳама ба ӯ иҷозат медиҳанд, ки бидуни баҳси зиёд гузарад. Танхо дар худи даромадгохи кабинет котиб ва ду бачаи калон рохро баста, хуччат талаб карданд. Хар ду чанговар бо чашмони соддалавх ва якбора равганолуди худ нигариста, чир-чиррос заданд:
  -Шумо бачаҳои хеле зебо ҳастед, аммо меҳри занона намерасад!
  Дар маҷмӯъ, бачаҳои калонҳаҷм, чун қоида, изтироби ҷинсӣ доранд ва ҳар қадаре, ки мушакҳо қавӣ бошанд, ҳамон қадар хоҳиши муҳаббат ва сатҳи тестостерон дар хун зиёд мешавад. Ва духтарон якбора дар шуури худ ҷой гирифта, дар сарашон андешаҳои собит ҷорӣ карданд. Илова бар ин, агар шумо ба гардан фишор оваред, ҳатто шахсе, ки ба гипноз тобовар аст, иродаашро гум мекунад ва ба таъсири пешниҳод таслим мешавад.
  Бачахои калон-калон нарм шуданд, ман, котиб, аз сурхча пошна гирифта, гардани шикаста нишастам. Аз афташ, Ну Сан карор дод, ки дар тантана истода не, балки масъаларо ба кадри имкон оддй хал кунад.
  Дар кабина Жуков ва хайати у иборат аз 8 генерал буданд. Мо вазъияти хозираро мухокима кардем. Аммо он вазнин шуд. Танхо дар эшелони якум чор миллион нафар аскарони пиёдагарди часур ва диловари Япония пеш рафтанд. Ва японхо аз бартарии шумораашон мохирона истифода бурданд. Флоти танкии "Замини тулуи Офтоб" хеле заиф аст, аммо СССР инчунин танкхои бехтарини Гарб, бахусус КВ ва Т-34 дорад, вале дар ин чо асосан ахлот боки мемонад.
  Сталин аллакай баъзе қисмҳои омодаи ҷангиро аз Шарқи Дур бароварда, ба Ғарб интиқол дода буд. Ва созишномаи бетарафӣ бо Ҷопон ҳушёрии фармондеҳиро кунд кард. Аз чй сабаб бошад, ки Сталин хамаи хабархоро дар бораи тачовузи дар пешистодаи Япония ба эътибор нагирифт. Ва нати-чааш дар худи рузхои ав-вали чанг хароб шудани фронт буд. Владивосток аллакай ихота шудааст ва Приморье гум шудааст, Хабаровск ва Улан-Батор ба харакат даромаданд.
  Хушбахтона, дарьёи чукури Амур пешравии подразделенияхои самурайхоро суст кард. Аммо японҳо як ҳамлаи ҳуҷумро аз Амур тавассути Муғулистон гузаштанд. Ба онхо муяссар шуд, ки аз тарафи шахри Манчурия зарба зада, як дехаи наздисархадиро ишгол кунанд, инчунин Амур ва ин дафъа Мугулистонро давр зада гузаштанд. Хамин тавр, вазъияти танкидй ба амал омад. Барои ислохи вазъият акнун як кисми кушунхоро аз самти гарб бароварда, шитобкорона ба Шарки Дур гузарондан лозим буд. Ва ин вақт гирифт.
  Аз афташ, японхо ба дарачаи алокаи советй ва кобилияти онхо барои истифода бурдани армияи хушкигард умед баста буданд. Охир, ахолии худи Япония, мустамликахои Хитой ва Кореяро ба хисоб нагирад, аз сад миллион нафар гузашт. Ҳамин тавр, онҳо метавонистанд артиши хушкигардро, ки бо СССР ё ба тавонмандиҳои Рейхи сеюм муқоиса карда мешуданд, ба майдон баранд.
  Ташнаи интиком дар Халхин Гол дар табъи сарзамини тулуи офтоб хукмфармо буд. Ва хеч чиз дар масъалахои муносибатхои СССР созишро намехост.
  Илова бар ин, Хирохито умедвор буд, ки Гитлер аз фурсат истифода бурда, маъракаи зидди большевикии худро, ки дар натичаи чанг бо Англия халалдор шуда буд, давом медихад. Ва СССР ба чй ноил мешавад?
  Фюрер, албатта, ба коммунистон нафрат дошт, вале дар ин вазъият вай аз Англия чудо шудан ва аз чанг дар ду фронт пешгирй карданро барои худ мухимтар медонист. Муваффакиятхои немисхо дар Либия, ки Толбук дар он чо афтода буд, нест кардани база дар Мальта ва хучум дар Миср имконият дод, ки Англия зуд ба охир расида, Лео ба сулх ром карда шавад. Ва он гоҳ лашкарҳои пуриқтидори зиреҳпӯши Вермахт аз ғарб ҳаракат хоҳанд кард.
  Самурайхо ба ин, инчунин ба далерй ва авиацияи тавонои худ, ба флоти калону пуртачриба умед мебанданд.
  Холо хам Жуков ва хам Сталин ба душворй дучор шудаанд. Магар аз гарб баровардани кушунхо ва ба шарк гузарондани онхо хавфнок нест? Шояд ин корро нигоҳ доред. Оё ин тавр суст шудани кушунхои гитлерй ба игво намеовард? Аз тарафи дигар, муваффакиятхои Япония барои краутхо васвасаи боз хам калонтар ва игвогарихо шуда метавонанд.
  Духтарони Ninja, дар ҳар сурат, дар ҳама гуна ҷанг далели қавӣ доранд. Ана, акнун бо таъзими хушмуомила ба кабинете медароянд, ки генералхо менишинанд ва бо мехру мухаббат мегуянд:
  - Ба кадоме аз шумо шири тару тоза лозим аст?
  Жуков аз тааччуб рахна карда гуфт:
  -Ин гуна зебоиро аз куҷо пайдо кардаед?
  Шайтони сурхрӯй бо лаҳҷаи маҳаллии сибирӣ оҳанг месуруд:
  - Сталини мехрубон, хирадманд моро ба чанг даъват мекунад ва ба чои дил мотори оташбор хохад шуд!
  Терминатори малламуй тасдиқ кард:
  - Баланду олй ва баландтар... Барои парвози мургхои мо саъю кушиш кунед! Ва хар як винт нафас мекашад - оромии сархадхои мо!
  Зебои сурхрӯй зебо ва зуд ҳаракат мекард, ҳаракатҳои ӯро барои одамизод фаҳмидан душвор буд. Пас аз он бӯсаи анъанавии марг омад. Жуков бошад, дар хобхои дилсуз шино мекард. Фармони генерали пурқуввати артиш чунин омад:
  - Акнун, чанобон, хама дар мошин, мо накшахои харбиро дар огуши табиат мухокима мекунем.
  Генерал-полковник Штерн, ки хизматаш дар галаба бар японхо дар Манчжурия аз кори Жуков кам набуд, кушиш кард, ки эътироз кунад:
  - Аммо ин чандон қулай нест...
  Шайтони малламуй аз лабони Стерн бусида, нуги асабро пахш карда гуфт:
  -Не, азизам... Ту бо ман иш« кардан мехо®ї, дуруст?
  Стерн фишурда баромад:
  - Ҳа, албатта, ҳа!
  Иблиси сурхрӯй ба дигарон чашмак зад:
  - Ва шумо бачаҳо? Охир, икрор мешавед, ки аз хама бештар шумо мехохед, ки бо духтарону барбекю ба огуши табиат равед. Пас биёед шитоб кунем, дар ҳоле ки он равшан ва равшан аст!
  Албатта, ягон мард ба чунин таклифи дилфиреб мукобилат карда наметавонист. Дар бораи гипноз сухан рондан лозим нест. Ва гипнози ниндзяҳо ба мисли бомбаи гидроген хеле қавӣ аст. Вай ҳатто бидуни калимаҳо рӯй медиҳад. Вақте ки шумо ба қафаси паланги пурқудрати Уссурӣ ё хирси қутби ваҳшӣ бе силоҳ даромадед, хобед. Ва албатта як шахс.
  Ниндзяҳо хеле қавӣ ҳастанд ва ҳуқуқҳои баробар доранд: занон ҳатто каме бештар аз мардон ҳастанд, то ки дар байни мардон куштор вуҷуд надошта бошад.
  Генералҳо умуман ба зомбиҳои манъшуда монанд нестанд. Онҳо табассуми васеъ мекунанд ва аз ҷашни дарпешистода хеле қаноатманданд. Охир онхоро навозишхои бехтарин занхои дунё интизоранд.
  Ва хатто оркестрро ба огуши табиат меоварданд, то ки онро шавковартар гардонад. Аз ин рӯ, барои баъзеҳо ҷанг аст ва барои дигарон шодӣ. Факат шодй дар чанг, чун коида, хаёлист. Жуков, ки хам чанги гражданй ва хам чанги якуми чахонро аз cap гузаронд, инро хеч кас мисли дигар намефахмид. Ин як навъ андешаи бардурӯғ дар бораи шодии шадиди ғоратгарӣ ва фоҳишаҳои полкӣ аст. Аммо ин ҳама чӣ қадар ҷолиб аст.
  Ва хайвони сурх Жуковро навозиш мекунад. Вай умуман табиатан шаҳватпараст аст ва мардонро хеле дӯст медорад. Хуб, чӣ гуна метавон аз ишқварзӣ бо фармондеҳи машҳури рус дар он замон даст кашид. Не, вай ҳеҷ гоҳ худро барои ин намебахшад. Ва терминатори малламуй Стернро straddled. Дар сари ин генерал мукофоти хеле баланд аст, аз ин рӯ, шумо набояд фурсатро аз даст надиҳед, ки ҳадди ақалл бо ӯ лаззат баред. Дар ниҳоят, машғул шудан дар Эрос бо ҳаюло хеле шавқовар аст.
  Ва он ки бо хамрохии онхо як ротаи томи колонна як чизи майда-чуйда аст. Сарбозон аз бочка майи захрнок менӯшанд ва ҳеҷ гоҳ бедор намешаванд.
  сурхчатоб хамрохи Жуков аллакай стаканро гирифта месарояд:
  - Ва ҷанг боз идома дорад,
  Ва дилам дар синаам хавотир мешавад!
  Ва Ленин хеле ҷавон аст,
  Ва Октябри чавон дар пеш аст!
  Ва Лени хеле ҷавон аст,
  Ва Октябри чавон дар пеш аст!
  Духтараки сурхрӯй хеле театрӣ бо ангуштони урёнаш гугирд даргиронда, бо пои урёну даббоштааш сигор фурӯзон кард. Он зебо ва ғайриоддӣ менамуд. Генералхо якдилона гуш дода, бо тамоми чашмонашон нигох мекарданд. Ва чанговарон сигори афрӯхтаро аз пои урён ба по мепартофтанд. Мисли ҳама варзишгарони воқеӣ онҳо ба тамоку тоб оварда наметавонистанд.
  Аммо бо сигор бозӣ кардан осон аст...
  Ва сигори фурӯзонро ба пошнаи бараҳна ва мудавваратон гузоред, ки аз ангиштҳои гарм наметарсад.
  Ҷойи пикник бо муҳаббат интихоб карда шуд. Манзараҳои зебо аз кӯҳҳо, зебо ва офтобӣ, дар паҳлӯи рӯди тоза. Ҳамин тавр, мо якчанд хукро бо худ гирифтем, то аз гӯшти хук лаззат барем. Рости гӯем, духтарон худро хуб ҳис мекунанд, онҳо имкон медиҳанд, ки дастони мардонро ламс кунанд ва ҳатто аз он ҳаловат пайдо кунанд. Умуман, ҷанговарон бо хашмгинӣ дар ҷинсӣ ва зиндагӣ хосанд.
  Онҳо ҳатто ба романсҳои хурде шурӯъ карданд.
  Ҳеҷ чиз зеботар аз муҳаббат нест
  Вай мисли Офтобест, ки барои мардум нур мепошад...
  Баъзан онҳо рейтингҳоро ба хун асос мекунанд,
  Ва онҳо дар азоб мемиранд, ҳатто кӯдакон!
  
  Тақдир баъзан чунон бераҳмона ҳукмронӣ мекунад,
  Вақте ки ҳаюло бад ба таври шадид ғолиб меояд ...
  Худованди мехрубон нигахбон бошад
  Бидонед, ки дӯстдоронро аз дӯзах наҷот медиҳад!
  
  Ман бовар дорам, ки дар дунё ҳама чиз хуб мешавад,
  Ва одамон мисли тир ба Миррих парвоз мекунанд...
  Гарчи коинот хеле душвор аст,
  Аммо сӯҳбат карданро ёд гиред, ба ман бовар кунед, ин олиҷаноб аст!
  
  Ман боварӣ дорам, ки ҷаҳони мо чунин хоҳад буд,
  Коммунизмро шухй ва мехру мухаббат месозем!
  Охир, Сталин бути ман аст, бовар кунед,
  Он шуморо маҷбур мекунад, ки дар шакли дӯстона марш кунед!
  
  Дар Русия ҳар як рыцар бузургҷусса аст,
  Ҳатто агар галстуки пионерӣ баста бошад ҳам...
  Барои мо, бовар кунед, Худованд ҳамеша як аст,
  Ва табассуми Шайтон бениҳоят бераҳм аст!
  
  Эй Ватани муқаддаси ман,
  Ман туро бо ҷони худ хеле дӯст медорам!
  Ҳама одамон барои ман як оилаи аҷибанд,
  Худованди бузург моро тавоно гардонад!
  
  Бигзор зебоӣ дар ҷаҳон ҳукмронӣ кунад,
  Ва духтарак аскарро дӯст медорад...
  Дар он ҷое ки Исо бо покӣ медурахшад,
  Ва шайтон меояд, ба ман бовар кунед, интиқом!
  
  Берлин аз душманон озод мешавад,
  Ҷопон парчами сурх хоҳад гирифт...
  Шеър аз ашъори ман хоҳад буд -
  Бигузор ин мехнат бехуда намонад!
  
  Писарат мурд, гиря накун, модари азиз,
  Замонааш меояд, чун марди зебое эҳьё мешавад...
  Вақти он расидааст, ки баъзеҳо мурданд,
  Дигарон дар осмон суруд мехонанд!
  
  Ба васиятҳои Сталин вафо кунед,
  Он гоҳ зиндагӣ абадӣ ва хушбахт мешавад...
  Орзуҳо дар ҳақиқат амалӣ мешаванд -
  Каррубҳо бо болҳо ба абадият бурда шуданд!
  Ва якчанд ниндзяҳо: ҳам мардон ва ҳам занон ва писарбача Карас, аллакай ба пикник омода мешаванд. Ҳоло онҳо хеле кам мондаанд, то асирро анҷом диҳанд ва он гоҳ...
  Аммо аз афташ касе аз шуъбаи махсус чизеро хис карда, аз паси Жуков як полки махсусро фиристод. Танкхо, аз чумла Т-34, инчунин транспортёрхо меоянд. Ҳанӯз вертолёт вуҷуд надорад - ин навъи таҷҳизот соли 1942 офарида нашудааст.
  Хуб, агар задухӯрд бошад, дар он ниндзяҳо хоҳанд буд.
  Рохбар камони худро баланд карда, тири таркандаро мепарронад. Дар назари аввал, он ба як болти хурди камон монанд менамояд, ки ҳамагӣ як килограмм маводи тарканда дорад. Аммо он дорои қудрати бузурги харобиовар аст. Ҳамин тавр, танҳо як нахӯд дар як грамм омехтаи ихтироъкардаи ниндзя қодир аст, ки зарф ё конвейерро чаппа кунад. Ва баъд таркиш мекунад ва ҳатто дар худи дара.
  Фалокат ба амал омад, таркиш ба амал омад, дар зери харобахо якчанд танкхо гу-зошта шуданд. Тирпарронии хашмгин оғоз шуд ва ниндзяҳо ба ҳамла рафтанд. Ба сарбозони шӯравӣ маводи мухаддир додан имкон надошт ва духтарони пойлуч Терминатор силоҳи анъанавиро бештар истифода мебаранд. Дар ин ҷо сӯзанҳои тез бо заҳр парвоз мекунанд. Зебоҳо онҳоро ба ҳаво андохтанд ва аз як гардиш даҳҳо сарбоз кушта шуданд.
  Сипас ҷанговарон ханҷар ва қошуқ мепартоянд, бо пои урён мепартоянд.
  Тундбод сар шуд. Ҷанговарони зебои пойлуч харпи марг шуданд. Онҳо рақсеро ба саҳна гузоштанд, ки роҳзанҳо дар болои дор иҷро мекунанд.
  Сурхча бо пошнааш ба пешонии афсар лагад зада, косахонаи сарашро шикаст ва суруд:
  - Ман як ғазаб нестам...
  Он махлуқи сафедпӯст бо зарбае ба пояш сарашро гирифт ва идома дод:
  - Superninja аблаҳ нест!
  Ва ҷанговарон яксон пойҳои худро ҷунбонда, якбора се сарбозро боло партофта, наъра заданд:
  - Истеъдодҳои ниҳон - воф, воф!
  Ва он гоҳ чашмонашон дурахшид. Ва ниндзяхо ба суи кушунхои советй аз камонхо тир холй карданд. Онҳо ҳатто наметавонистанд, ки берун оянд. Танкхоро зада галтонданд ва сузонданд, вале самолёти ИЛ-2, ки пайдо шуд, фавран таркида, тири сабук гирифт.
  Оре, ин Япония аст, армияи дахшатангези махфии он, ки ба он баробар нест. Ҳамин тавр, ҷанговарон аскаронро несту нобуд карда, бо пойҳои бараҳна ва зебои худ сӯзанҳои тез мепартоянд ва аскаронро маҷбур мекунанд, ки дар азоб афтода, мурданд.
  Мубориза ба поён меравад. Аскарони зиндамондаи ротаи колонна чунон тарсро хис мекунанд, ки гурехта ме-раванд ва генералхо хамрохи Жуков ба духтарони пойлуч ва мушакдор итоаткорона пайравй мекунанд.
  Полки таъиноти махсус зарари калон дида, куввахои иловагиро даъват кард. Аммо вақте ки онҳо ба он ҷо расиданд, дастаи ниндзяҳо барои фирор кардан вақт хоҳанд дошт. Даҳҳо ҳавопаймои ИЛ-2 воқеан кӯшиш мекунанд, ки аз осмон ҳамла кунанд, аммо онҳо бо борони болтҳо ва тирҳо дучор мешаванд. Шаш самолёти аввалини ИЛ-2 дар як сония зада галтонда шуд, баъди якуним самолёти бокимондааш таркид. Ин ниндзяҳо тирандозҳои хеле зуд ва дақиқ мебошанд. Маҳорати махфии онҳо ҳазорҳо сол вуҷуд дошт ва такмил ёфтааст.
  Онҳо метавонанд корҳои зиёдеро иҷро кунанд. Ва қобилиятҳои онҳо дар корҳои низомӣ танҳо афсонавӣ мебошанд. Дар ин ҷо пешвои ниндзя Накасоне як болти салибро дар тӯли траекторияи баланд мефиристад. Вай ҳадафро дида наметавонад, аммо заряди хурд ба люки КВ-2 маҳз мезанад ва рахна кардани он боиси канда шудани комплекти ҷангӣ мегардад. Яъне, қобилиятҳои ниндзяҳо аз афсонавӣ бештаранд.
  Ва тааҷҷубовар нест, ки даҳҳо чунин ҷанговарон қодиранд, ки тамоми лашкарҳоро ба парвоз гузоранд. Боз як полки танкии советй ба оташ даромад ва истод. Танкхо ба мукобили тирхо чанг намекарданд. Зирех дар зери зарбахо канда шуд ва чанговарони япон танхо хандиданд. Дар ниҳоят, инҳо ниндзяҳо - ҷанговарони ояндаанд, ки барои онҳо ҳеҷ чиз ғайриимкон нест.
  Ва ҳарду ҷанговарони зебо аллакай генералҳоро ба зинҳои аспҳояшон баста буданд. Онҳо ба Ҷопон фиристода мешаванд. Бо вуҷуди ин, худи ниндзяҳо ҳангоми сафар бозпурсии кӯтоҳе анҷом медиҳанд ва онҳо ҳамаро бидуни истисно ошкор мекунанд.
  Ё, дар ҳар сурат, ҳама чизест, ки зарур аст ва на он қадар зарур!
  Ниндзяҳо аспҳои махсус доранд; суръати онҳо нисбат ба гепардҳо баландтар аст. Аз ин рӯ, кӯшиш кунед, ки онҳоро ба даст оред. Аммо кушиши нави хучум ба самолётхои ИЛ-2 ва ПЭ-2 танхо боиси талафоти кушунхои советй мегардад. Ин японҳо хеле қавӣ ҳастанд. Чунон ки мегуянд, онхо хисси дуриро доранд. Онҳо аз даст намедиҳанд ва камонҳо метавонанд то даҳ милро тай кунанд. Дар он ҷо онҳо дар кор назар ба шиддати ночиз принсипи каме дигар доранд. Ва инчунин сирри бузурги ҷанговарони ниндзя.
  Бо вуҷуди ин, қоидаҳои муайян вуҷуд доранд ... Ниндзяҳо қисми системаи энергетикии Ҷопон набуданд. Барои хамин хам онхо ба Халхин Гол наомадаанд. Ва чун қоида, онҳо ё барои пул мубориза мебаранд, ё вақте ки шаъну шарафи шахсӣ таъсир мерасонад. Пас, асири Жуков ва штаби у пулакй аст ва ин факт нест, ки чанговарони ноаён барои иштирок дар амалиёти навбатй розй мешаванд. Кодекси шараф мавҷуд аст, ки хидматрасониро ба мақомоти Ҷопон беғаразона манъ мекунад. Дар акси хол аз Америка чизе намемонд.
  Бо вучуди ин, чанговарн сурхпуш ва дугонаи муйсафед аз чанг хеле лаззат бурданд. Ва ӯ мехоҳад, ки зиёфат идома ёбад. Дар маҷмӯъ чанд ниндзя вуҷуд дорад? На бештар аз дусад, ин ҷамъият махфӣ буда, танҳо қобилиятноктарин ва на ҳамеша ҷопониҳоро донишҷӯ интихоб мекунад. Дуруст аст, ки дар ҳар сурат, дар ҳар як вариант бояд каме омехтаи хуни Ҷопон мавҷуд бошад ва шоистагии махсус талаб карда мешавад.
  Ташкилоти онҳо ба гирифтани Порт Артур, забт кардани кӯҳи Высокая ва бо ин васила флоти Русияро несту нобуд кард. Аммо хозир гап ба Хирохито аст. Ӯ бояд ба ниндзяҳо фармонҳо ва тилло диҳад.
  Ва дар Русия, махсусан дар Сибир, тилло ва алмос хеле зиёд аст. Пас, агар муваффақ шавад, дар оянда чизе барои додан хоҳад буд.
  Аммо Ни Сан ва Ну Сан карор доданд, ки барои Японияи Кабир бепул мубориза баранд.
  Сталин аз дуздида шудани Георгий Константинович Жуков ва тамоми коллективи вай хабардор шуда, ба хашму газаб омад ва ба хашм омад. Хокистари қубур ҳатто ба болои Берия афтод - онҳо мегӯянд, ки шумо шайтони бемӯро аз назар нагузаронидаед.
  Лаврентий худро сафед кард:
  - Ин бузургтарин ниндзя аст. Қобилиятҳои онҳо аз одамон хеле болотаранд!
  Сталин ба сари полицияи махфй зад:
  - Пас? Маълум мешавад, ки маро ҳам дуздида метавонанд?
  Берия боэҳтиётона дароз кашид ва хиҷил кард:
  - Не, ҷаноби олӣ! Мо ҳамеша дар посбон ҳастем!
  Сталин ба суи Комиссари Халкии Корхои Дохилй мушт афшонд.
  - Лаврентиро бубин... Ба ман чӣ мешавад, саратро меканам!
  Сардори полицияи махфй суруди халкии русиро бо хурсандй месарояд:
  -Ман ноумед таваллуд шудаам. Ва ман ноумед мемирам! Агар сарамро бишканам, ба сари барра мебандам!
  Сарфармондехи Олй Берияро дастгирй кард:
  -Оҳ, о... Суханони ширин дард мекунад, зуд аз девонахона мебарем - ҳамааш хуб мешавад!
  Талафоти Жуков талафоти калон аст. Ва бо асири ӯ дар ҷабҳаҳо парокандагӣ ба вуҷуд омад. Сталин дӯстдоштаи худ Ворошиловро фармондеҳи нави кушунҳои Шарқи Дур таъин кард. Мо бояд ба ӯ иҷозат диҳем, ки худро барои ширкати финӣ барқарор кунад.
  Аммо чунин таъинот гайриканоатбахш баромад. Ворошилов бисьёр дод зада, пой-хояшро поймол мекард, вале бетартибона ва гайрика-ноатй рафтор мекард. Аз ҷумла, ӯ аскаронро қисм-қисм ба ҷанг овард ва ба Ҷопон имкон дод, ки бартарии шумораи худро хеле самаранок истифода баранд. Гайр аз ин, танкхои самурайхо бо тамоми сабукии худ харакаткунанда ва гузаранда буданд, ки инро дар бораи КВ ва мошинхои чархдори поядори советй гуфтан мумкин нест.
  Чунон ки маълум гардид, танки ба номи Клим Ворошилов назар ба маршали харизматикй, балки аз хад зиёд кухнапарастй ва аз чихати оперативй-тактикй кобилиятнок камбудй надошт.
  Аксар вакт Сталин карорхои асоснок кабул намекард, на ба маслихати мутахассисон бештар ба инстинктхои худ такья мекард. Ба японхо муяссар шуд, ки кушунхои десантй карда, кариб тамоми Камчаткаро ишгол кунанд. Ба гайр аз Петропавловск-Камчатский, албатта. Аммо ин шаҳр мисли Владивосток дар муҳосираи комил қарор дорад. Гузашта аз ин, самурайҳо, ки ба шимол ҳаракат мекарданд, аллакай ба Магадан наздик мешуданд.
  Хамин тавр, фронти шаркй бар хилофи хисобу китоб ва худбоварии аз хад зиёди хайати фармондихии советй са-букро давом дод.
  Барои иттифоқчиён ҳам корҳо хуб набуданд. Аниқтараш, иттифоқчии асосии Бритониё, Иёлоти Муттаҳида, ҳанӯз ба ҷанг ворид шудан намехост ва бо афзоиши муваффақиятҳои Вермахт, хоҳиши онҳо танҳо суст шуд.
  Шелленберг дар майдони худ Даллесро кабул кард. Сардори шӯъбаи полиси махфии ИМА ба саги латукӯб монанд буд. Не дурахшид ё эътимоди собиқ.
  Албатта, Америка аллакай зиёда аз нисфи территорияи худро аз даст дода, ба варта лағжида буд. Дар хакикат на иктидори иктисодй, на масофа аз Европа ва на укьёнуси Штатхои Муттахида онро начот дод. Ва ҳама чиз, чунон ки мегӯянд, ба ҷаҳаннам рафт.
  Даллес хам шуда, ѓурѓур кард:
  - Мо ба хар гуна шартхои сулх розй мешавем, агар дар онхо калимаи: таслим шав!
  Шелленберг хандид ва инҷизона гуфт:
  - Ва ба хотири ғурури бардурӯғ, оё шумо омодаед, ки Иёлоти Муттаҳидаро ба азобҳои даҳшатовар идома диҳед?
  Даллес сахт нафас кашид. Танаффуси золимона ба амал омад. Баъд намояндаи Америка кушиш кард бо оханги нармтар гуяд:
  - Мо ба ҳама гуна шароити сулҳ бо таслими воқеӣ омодаем, танҳо бидуни расмият!
  Шелленберг хандаомез табассум кард ва гуфт:
  - Фюрер ба таслим шудан исрор мекунад! Ин аст шарти зарурии ӯ! Ва Адольф Гитлер, чун қоида, аз тағир додани қарорҳои худ ниҳоят худдорӣ мекунад!
  Даллес китф дархам кашида, оромона пурсид:
  - Оё шумо амнияти шахсии олигархҳо ва Трумэнро кафолат медиҳед?
  Шелленберг хандид ва хотиррасон кард:
  - Замоне Трумэн гуфта буд: агар Германия галаба кунад, мо ба Россия ёрй мерасонем, агар Россия галаба кунад, мо ба Германия ёрй мерасонем... Ва бигзор онҳо то ҳадди имкон якдигарро бикушанд! Яъне, Трумэн як зишт аст! Ва ба мо лозим аст, эй харомхо!
  Даллес розй шуд.
  - Ман кӯшиш мекунам, ки Трумэн ва дигаронро водор созам, ки ба раҳмати ғолиб таслим шаванд! Бокимонда бошад... Хамин тавр мешавад! Яъне гуфтаниам, ки мо омодаем шаҳрвандии Олмонро қабул кунем!
  Шелленберг бо катъият кайд кард:
  - Садокат ба Германияи бузургро хануз хам сазовор шудан лозим аст!
  Даллес ларзида пурсид:
  - Оё барои тоҷирони ИМА дар тартиботи нави ҷаҳонӣ ҷой нест?
  Шелленберг ба таври ошкоро гуфт:
  - Чаро? Он ҷо хоҳад буд! Шумо як замимаи иқтисодиёти Рейхи сеюм хоҳед шуд.
  Ва шумо чизе монанди буржуазияи мустамликавӣ хоҳед буд.
  Даллес мантиқан қайд кард:
  - Агар сарват нигох дошта шавад, пас капиталистом ба шумо бо майли том имзо мекунанд!
  Шелленберг хандид ва илова кард:
  - Шумо метавонед рузи корро дароз карда, коргаронро сахттар истисмор кунед.
  Танаффус ба амал омад. Ду духтари славянӣ ворид шуданд. Онҳо танҳо блузкаҳои шаффоф ва юбкаҳои кутоҳ пӯшида буданд, пойлуч буданд. Онҳо як зарфи калони нуқрагиро бо шароб, гусфанди бирён, гӯшти хуки бурида бо табақе бо як тараф оварданд.
  Шелленберг таклиф кард, ки газак хӯрад. Ва дар айни замон даст ба зонуи урёну даббохтаи каниз гузошт. Бале, каме хиҷолат кашидам, аммо муқобилат накардам.
  Духтари дигар ба нишони Шелленберг итоат карда, бо Даллес нишаст. Америка вонамуд мекард, ки пай набурда бошад. Сардори разведкаи немис пои бараҳна, даббоғ ва мушакҳои духтарро сила карда, гиря кард:
  - Ва танфурӯшӣ дар кишвари шумо қонунӣ мешавад, шумо набояд аз полиси ахлоқ битарсед. Бо духтарон бошад, бе тарсу ҳарос имконпазир мешавад... Аммо кабудҳо душворӣ мекашанд!
  Даллес мухтасар чавоб дод:
  - Ман кабуд нестам!
  Шелленберг табассум кард ва таклиф кард:
  - Пас ҳис кунед! Вай ғулом аст ва ҳаққи рад карданро надорад!
  Даллес даст фишурда, гуфт:
  - Ин метавонад кӯҳна садо диҳад, аммо ман занпараст нестам!
  Шелленберг сар ҷунбонд:
  -Аммо бехуда... Худатро аз чунин лаззат махрум мекунй! Занпараст будан хушбахтии бузург аст!
  Даллес ба духтарак нигарист. Малламуй, борик, каҷ. Блуза контурҳои сина ва бадани дилфиребашро пинҳон намекард. Пойхо луч, бодиккат шуста, пояш каме чанголуд, вале хеле зебо. Духтаре, ки шумо воқеан мехоҳед навозиш кунед ва ламс кунед.
  Аммо Даллес разведкачии касбй буд ва худро чй тавр идора карданро медонист. Гузашта аз ин, ин далел нест, ки ӯ аксбардорӣ намекунад.
  Шелленберг дастонашро ба сари синаи хизматгор гузошт. Вай бо завқ гиря кард. Аз афташ, вақте ки як марди ҷавон ва зебои нимпайкараи ӯро ламс кард, ба ӯ маъқул шуд. Ё вай доноона вонамуд мекард. Аммо Шелленберг тамоман шармгин набуд.
  Даллес мухтасар гуфт:
  - Зиёда аз дусад дивизиям Америка торумор ва асир гирифта шуд. Вале мо боз саду панчох дивизия ва милиса дорем. Дар ҳоле ки Амрико то ҳол ҷанг хоҳад кард... Дар Ню Йорк нуфузи яҳудиён қавӣ аст. Яҳудиён ва онҳое, ки ба онҳо вобастаанд, мехоҳанд то ба охир мубориза баранд. Хамин тавр... Хайр, коммунистон хам чанг мехоханд!
  Шелленберг маккорона чашмак зад:
  -Шунидам, ки панҷ духтари шумо аз Русия омадаанд. Ки хеле хуб мубориза мебаранд. Дар бораи онҳо ривоятҳо сохта мешаванд.
  Даллес бо табассум чавоб дод:
  - Ва дар бораи Фридрихи шумо, инчунин чаҳор нафари машҳур афсонаҳо сохта шудаанд. Дар асл, воқеият ва орзуҳо аксар вақт аз ҳам фарқ мекунанд!
  Шелленберг бо розигӣ сар ҷунбонд:
  - Кӯшиш кунед, ки ин духтаронро зинда дастгир кунед!
  Даллес сар ҷунбонд:
  - Мо ба шумо ин лаззатро медиҳем!
  Пас аз он Шелленберг ва Даллес аз ҳам ҷудо шуданд. Дигар чизе гуфтан набуд.
  Шелленберг ба духтарон зарба зада, ҳаваси ҳайвонотро бо нозукии хук дар гармӣ қонеъ мекард. Онҳо мисли хукҳо дод мезаданд...
  Худи Гитлер бошад, бо чанги навбатии гладиаторхо кайфу сафо мекард.
  Духтарон аз ҳар тараф чаҳор нафар меҷанганд. Ҷанговарон танҳо дар тан шиму пӯшок доштанд, равгандор ва даббохта буданд.
  Духтарон ба хамдигар зарба заданд, ба зери пои луч ангишт партофтанд. Фюрер инро бо се фоҳиша тамошо кард, ки онҳоро рефлексивӣ навозиш мекард. Фюрер ба одам будан чандон қодир набуда, аз хун ва шиканҷа ҳаловат меёфт. Ӯ махсусан занони зеборо шиканҷа карданро дӯст медошт.
  Ва Гитлер ин корро бо худфаромушкунии садистй кард. Ва он гоҳ яке аз духтарон аз шамшер сӯрохшуда афтод. Ҷанговарони сиёҳпӯст пошнаи ӯро бо машъал сӯзонданд. Духтарак ларзид ва то абад хомуш монд. Хамин тавр, барои фашистон ин саргарм буд.
  Фюрер аз чанг як андоза парешон шуда буд. У андешаманд шуд.
  Вакте ки нацистони раками як "Муборизаи ман"-ро навишт, вай фахмид, ки душмани чиддитарини Германия Штатхои Муттахида хохад буд. Ва ман мехостам аз чунин ҷанг канорагирӣ кунам. Дар аввал Гитлер майл дошт, ки дар бораи бо коалиция хучум кардан ба СССР фикр кунад. Олмон, табиатан Полша, Италия, беҳтараш Бритониё, Ҷопон хуб мешуд. Шояд хатто Франция, Венгрия, Румыния ва дигар мамлакатхоро мепайвандад.
  Худи Фюрер хануз аслан ба кувваи немис бовар намекард, ки Германия ба гегемон табдил ёфтааст. Аз ин рӯ, нақшаҳои ӯ хоксортар буданд: аз СССР, ки дар солҳои бистум нисбатан заиф буд, фоида ба даст оварда, як қисми заминҳоро дар он ҷо ба даст орад.
  Хол он ки аввал дар Германия хокимиятро ба дасти худ гирифтан лозим буд. Интихоботи соли 1928 ба фашистон хатто се фоизи овозхоро надод. Ба назар чунин менамуд, ки қудрат танҳо як орзу аст. Аммо баъдан мӯъҷизаҳои ташкилоти фашистӣ, кӯмаки сарпарастон ва қобилияти суханваронаи Гитлер ба натиҷаи қариб мантиқӣ оварда расонд. Гитлер галаба кард... Гарчи вай дар арафаи нокомй буд.
  Ва ӯ аз интизориҳои интихобкунандагон зиёдтар буд. Фюрер хатто ваъда надод, ки баъдтар ба ичрои он муяссар шуд. Ва элита боварӣ дошт, ки ҳукмронии ҷаҳонӣ ғайривоқеист.
  Фюрер муваф-факиятхое ба даст овард, ки онхоро кисман тарс аз коммунизм ва СССР шарх медоданд. Онхо мехостанд, ки Германияро ба мукобили большевизм истифода баранд. Аз афташ фикру мулохизахои дигар хам буданд. Немисҳо шоҳбулутро аз оташ берун мекунанд, ва дигарон, аҷиб, ғаниматҳоро тақсим мекунанд. Ба Фюрер муяссар шуд, ки ин идеяро дар дигарон чой дихад. Аз ин чост, ки вай муяссар шуд, ки минтакаи аз холати харбй баровардашударо ишгол намояд ва хатто Аншлюси Австрияро ба амал барорад. Ва баъд дар Мюнхен галаба ба амал омад. Судет немис шуд ва каме дертар Клайпеда баргашт.
  Фюрер то андозае ба эйфория афтод; шояд, бо далелҳои солимтар, набояд барои ишғоли Ҷумҳурии Чех шитоб намекард. Чаро иттифоқчиёни худро ин тавр паст мезанед? Аммо ман хато ҳисоб кардам. Баъдан кор бо Полша ҳам пеш нарафт. Дар ин чо, пеш аз хама, яхудихо ба даст ярок гирифта, талаб карданд, ки дар Германия махкамтар кардани винтхоро бас кунанд. Ва боз Фюрер бо ташкили шаби кордҳои булӯр нодуруст ҳисоб кард.
  Пешомадҳои Олмон хуб набуданд. Танҳо бо навад дивизия, ки танҳо шаштоаш зиреҳпӯши сабук буд, он бо аксарияти ҷаҳон ба ҷанг меравад.
  Ҳатто бар зидди Полша немисҳо то андозае заиф менамуданд. Лахзаю бомбахо ба кадри кифоя набуданд. Германия ба чанг чандон тайёр нест. Бинобар ин фюрер карор дод, ки таклифи Сталинро дар бораи паймон кабул кунад. Ҳарчанд дар аввал ӯ нақшаҳои тамоман дигар дошт.
  Умуман, шояд Фюрер на он кадар нобига бошад, балки бахти вай бошад. Қарори ҳамла ба Полша дорои хатари бузург буд. Саду дах дивизиям французй ва англисй дар Гарб бисту се дивизиям Германияро торумор мекард.
  Аммо ин тавр нашуд. Дар болои Олмон ситораи бахт медурахшид. Мӯъҷизае рӯй дод, иттифоқчиён лаҳзаро аз даст доданд. Польша хамон кадар зуд маглуб шуд, ки немисхо ба кадри кифоя лавозимоти чангй доштанд. Он гоҳ иттифоқчиён ба Олмон чанд моҳ доданд, то омода шавад.
  Вакте ки чанг бо Финляндия сар шуд, немисхо бахти калон пайдо карданд. Сталин ба му-ваффакияти зуд ноил нагардид ва кафо монд. Умед ба сулх пайдо шуд. Бисёриҳо ба Гитлер фишор оварданд ва пешниҳод карданд, ки худро бо каме маҳдуд кунанд. Махз, сархадхои соли чордахум дар шарк баркарор карда, ба Польша симои истиклолият дода шавад.
  Ҳатто иттифоқчиён ишора карданд, ки онҳо метавонанд ба масъалаи мустамликаҳо баргарданд.
  Аммо Фюрер дар ниҳоят ҳама чизро рад кард ва ба ҷанги ҳалкунанда шурӯъ кард. Дания як рӯз муқовимат кард, Норвегия зуд ва бо талафоти камтарин забт шуд.
  Ва он гоҳ чизи олӣ, шикасти мӯъҷизавии нерӯҳои эътилофӣ. Чор миллион асирон, ганимати яксаду панчох дивизия. Нақшаи дурахшони Майнштейн ва Гитлер. Ва дар як зарбаи нодир, немисҳо дар ҳақиқат метавонистанд мағлуб шаванд. Иттифокчиён ду баробар зиёд танк, бештар пиёда ва артиллерия доштанд.
  Аммо ситораи баланд дар осмон рейхи сеюмро сарпарастӣ мекард... Дуруст аст, ки кор бо Бритониё пеш намерафт. На сулҳ, на ғалаба! ХУЧУМИ хавой барбод рафт. Худи Гитлер масъулияти шахсии худро дарк мекард. Истехсоли самолётхоро зиёд кардан, шахрхои осоиштаро бомбаборон накарда, окилонатар фармонфармой кардан лозим буд.
  Барои ташкили десант на хама кор карда шуд. Ва имкони ғолиб шудан вуҷуд дошт. Канали Ла-Манш як тангаи калон нест, ҳатто як сал метавонад онро паси сар кунад. Агар он вакт Фюрер кувва ва муташаккилии комил нишон медод, Британия дар соли 1940 ба акиб меомад. Ва ин ба анчоми чанги дуйуми чахонй тезондан мумкин мебуд.
  Аммо фюрер, афсус, он вакт аз ухдаи ин кор намебаромад. Вай илҳоми фаҳмишҳои олиҷанобро аз даст дод ва ситораи бахташро хира кард.
  Баъд Гитлер дар бораи СССР хеле ба ташвиш афтод. Тайёрии ошкорои чангии Сталин ташвиш наоварда наметавонист. Ин кадар танкхо, дигар техника, тупхо, самолётхо. Хамаи ин фюрерро ба ташвиш андохт.
  Бинобар ин ба чои чанги халкунанда бо Англия ва хучум кардан дар Африка, чорахои нимкора ба амал омаданд. Ва дар ин ҷо Фюрер хато кард. Истехсоли яроку аслихаро ба таври максималй пеш бурдан лозим буд. OKW дуруст хабар дод, ки барои забт кардани СССР 36 дивизияи танкй лозим аст. Аммо хамагй шонздах нафар чудо карда шудаанд. Нақшаи "Барбаросса" як бозии холис аст: ҳамла бо танкҳо ва ҳавопаймоҳо чор маротиба камтар аст.
  Аммо Гитлер чунин фактро ба назар гирифт, ки Армияи Сурх барои мудофиаи худ амалан тайёр карда нашудааст. Ва ба ӯ танҳо таълим дода шуд, ки душманро дар қаламрави худ зада тавонад. Ва чӣ? Ҳисоб асоснок шуд! Чанговарони советй ба мудофиа тайёр набуда, ба дегхонахо афтода, торумор ва шикаста шуданд. Онҳо маҳбусонро ронданд. Аммо немисхо кувваи кам доштанд. Хатто ба кадри кифоя чанговарон набуданд. Бипланҳо ҳатто ба ҷанг андохта шуданд.
  Мо ба Москва расидем, Донбассро гирифтем ва Ленинградро мухосира кардем. Аммо барои гирифтани пойтахт қувваи кофӣ надоштанд ва зимистони лаънатӣ монеъ шуд. Бензин дар ангишт, аз сабаби шабнам, ба фраксияҳои ғайрисӯхташуда таҷзия мешавад. Ва немисҳо онро дар дандон гирифтанд!
  Ва он гоҳ Ҷопон ба ҷанг бо Иёлоти Муттаҳида ворид шуд. Ман бояд ӯро дастгирӣ кунам. Ва думи Роммел дар Африқо фишурда шуд. Зимистони соли чилу яку чилу ду дамин гуна бадбахтй баромад. Аммо... Аммо японхо як катор муваффакиятхои калон ба даст оварданд. Ва бахор ба Вермахт галабахои нав овард. Ва аз хама мухимаш, Гитлер дар худ илхоми нав хис кард ва ташкилотчии аъло гардид. Ба вай муяссар гардид, ки Германия ва территорияхои ишголшударо то ба охир сафарбар карда, истехсоли яроку аслихаро зиёд кунад.
  Ва аз он вақт ҳама чиз беҳтар шудан гирифт. Холо Америка ба пои Рейхи сеюм меафтад.
  Гитлер нишон дод... Акнун бачахо чанг мекарданд. Инчунин танҳо камарпӯшҳо мепӯшанд. Ва чунин муборизаи хунин.
  Фюрер дуру дароз сухбат карданро дуст намедошт. Ӯ ба зудӣ ҳокими ҷаҳон мешавад. На Наполеон, на Чингизхон ва на Темур ба ин гуна комёбй ноил нашуданд. Ин пеш аз Гитлер набуд ва пас аз у ба гумон аст! Як мӯъҷизаи воқеӣ рӯй дод.
  Ба зери пои урёни бачахо ангишт рехтанд. Барои онҳо дардовартар гардонад. Бачаҳо азоб мекашиданд ва Гитлер аз азобҳо лаззат мебурд. Ин хеле хуб аст, вақте ки шумо метавонед ба писарон қамчин занед. Ва Фюрер хандид ва дандонҳои вампирашро бардошт. Вай бисьёр одамонро азобу шиканча дода, трансплантатсия кард. Ва чанд нафарро зинда сӯзонданд?
  Гитлер шахеан писарону духтаронро оташ месузонд. Ӯ дӯст медошт, ки машъали даргиронда ба синаи урёни духтарон нигоҳ дошта шавад. Оташро аз пошнаи мудаввари занона гузаронед.
  Ваҳшитарин шиканҷаро истифода баред. Ва он чизеро, ки Гитлер истифода набурд... Ва оташ ва гарм, сими чӯб ва занҷирҳо аз гармӣ сурх.
  Ваҳшитарин шиканҷа... Вакте ки духтарони зеборо зинда месузонанд... Ва ин ба маняки муйлаби кутоҳ писанд омад.
  Гитлер раванди шиканҷаро дӯст медошт... Аз зери нохунҳои духтарон сӯзанҳои гарм, махсусан ангуштони пойҳояшон ба ӯ бениҳоят лаззат мебурд. Ва ангуштони худро бо тангаҳои гарм бишканед.
  Гитлерро дар Германия масхара мекарданд ва ба Фюрери оянда дар давоми хаёти оворагардии худ дар Вена маҷбур шуд, ки таҳқири зиёдеро аз сар гузаронид. Ин ӯро хеле сард ва бераҳм кард. Аниқтараш, на сард, балки шадидан бераҳм. Дар Гитлер чунон хашму ғазаб вуҷуд дошт, ки он аслан аз миқёси нафрат берун рафт.
  Ин ба Фюрер имкон дод, ки ҷангҷӯёнро назорат кунад. Тӯфони пурқувваттарин ба Гитлер итоат карданд, бинобар ин онҳо магнитӣ ва нафрати аҷиби ӯро ҳис карданд.
  Гитлер бо кувваи дузахии худ пахш кард. Тааҷҷубовар нест, ки ҳатто Сталин аз Фюрер метарсид. Ман аз ӯ метарсидам ва эҳтиром мекардам.
  Гитлер воқеан бо рӯҳҳои дӯзахӣ муошират мекард, ки ба ӯ қудрати бебаҳо доданд. Мардум ба Фюрер итоат карданд. Ҳам лашкар ва ҳам болҳои бахт итоат карданд. Галабахо паи хам меомаданд. Зафарҳое, ки ҳатто Чингизхон намедонист. Ҳатто Австралия ба мустамликаи Олмон табдил ёфт. Ва бисьёр вилоятхо.
  Гитлер китф дархам кашид - пас аз ШМА ба кучо равад? СССР-ро тамом кардан? Ё Ҷопонро зад? Сарзамини Офтоб бисьёр заминхоро забт кардааст. Аммо аз тарафи дигар, холо бе ёрии Япония кор кардан мумкин набуд. Ва аз ин рӯ, Фюрер иҷозат дод, ки иттифоқчии тангчашми худ аз ҳад зиёд калон шавад. Гитлер ҳатто аз ноумедӣ хиҷил мекард: чаро ӯ ин қадар девона шуд? Ба Япония ичозат дод, ки ин кадар заминро аз худ кунад? Аз тарафи дигар, махз кушода шудани фронти дуюм бо Япония буд, ки Сталинро мачбур кард, ки ба созиш розй шавад ва ин имкон дод, ки Англияро торумор кунад.
  Ҳамин тариқ, Фюрер ба ҷои ҷанг дар ду фронт танҳо ба Бритониё гузашт. Ва ӯ тавонист дар муддати кӯтоҳтарин ӯро забт кунад. Аз ин рӯ, Сталин ҳатто васвасаи онро надошт, ки аз лаҳза истифода бурда, ба пушти ӯ зарба занад.
  Бо вуҷуди ин, камтар аз яксаду бист дивизияи интихобшудаи Рейхи сеюм ҳанӯз дар шарқ истодаанд ва омодаанд, ки ҳамлаи сталиниро нигоҳ доранд.
  Фюрер ба яке аз духтарон ичозат дод, ки асои пулсациякунандаро ба дахонаш гирад. Ва ман хушбахтиро ҳис кардам. Бадани зан чи кадар зебо ва пок аст. Ӯро навозиш кардан, ламс кардан, сила кардан хеле хуб аст. Ва рост дар пистонҳои арғувон бибӯсед.
  Фюрер бевосита аз сари синаи духтар мебӯсад ва бо забонаш нимпайкараи ӯро мелесад. Чи кадар ширин аст. Ва духтарон болаззат шуданд. Пӯсти ҷавондухтарон чӣ қадар хушбӯй дорад.
  Ва ҳангоме ки онҳо бирён мешаванд, дар асл бӯи барра ё гӯшти хук барра мешавад. Ҳарчанд Фюрер гиёҳхор буд, вай баъзан ба худ иҷозат медод, ки гӯсфанди занона бихӯрад. Ё гӯшти одамро ба хӯришаш реза мекарданд. Бадани зан хӯрдан бад нест, ё бачаҳои мушакдор. Аммо Гитлер ба худ чунин лазизҳоро танҳо дар рӯзҳои ид иҷозат медод: зеро гӯшт зараровар аст.
  Фюрер банан ва ананасро низ дӯст медошт. Ҳамаи ин хеле болаззат аст.
  Ва инчунин, албатта, шиканҷа кардани занон бо аломатҳои дароз. Зебоҳоро дар тахтача овезон кунед, пойҳои урёни онҳоро дар анборҳо мустаҳкам кунед ва сипас вазнҳоро часпонед. То он даме, ки ҷасадҳо вайрон мешаванд. Ин, албатта, бераҳм аст, аммо инчунин самаранок аст. Бо ин роҳ шумо метавонед ҳамаи зебоиро шиканҷа кунед.
  Боз як чизи ҷолиб ин аст, ки духтарони бараҳна дар барф таъқиб мекунанд. Умуман, шиканҷаи дӯстдоштаи Олмон сард аст! Ин хеле ҷолиб аст, ки чӣ гуна ангуштони духтарон аз хунукӣ кабуд мешаванд. Ва чӣ қадар дардовар аст барои онҳо. Умуман, шиканҷа барои Гитлер хушнудии олӣ буд.
  Махсусан хандаовар аст, ки духтарони пойлуч аввал дар болои барф давида, сипас мардони SS онҳоро бо сими гарм аз болои ангишт тела медиҳанд. Духтарон бошад, аз сармо то танӯр гарм пои худро луч мекунанд!
  Фюрер хандида гуфт:
  -Ман азобу шиканҷа карданро дӯст медорам! Ман дард карданро дӯст медорам! Ва аз ин рӯ, зинда бод шиканҷа!
  Гитлер низ писаронро шиканҷа карданро дӯст медошт. Хусусан пешравони асир. Дар ин чо интрига буд, ки писарбача аз дард дод мезанад ё не. Пионерон одатан кушиш мекарданд, ки доду фарёди худро бо дандон ғиҷишро нигоҳ доранд. Фюрер машъалро дар сари синаи худ нигох доштан, багал суруд хондан ва пошнаи бачахоро пухтанро дуст медошт. Ё оташро ба рӯи худ оваред. Сӯхтор як чизи хеле сӯзон ва дардовар аст, аз ин рӯ одатан писарон ба он тоб наоварда, дод заданд. Аммо пионерони якрав низ буданд, ки аз зарбаи дарднок аз худ рафъ шуда, хомуширо давом медоданд.
  Дар ин чо фюрер дар хакикат чунин пешравро азоб додан мехост. Ва Гитлер фармуд:
  - Яке аз партизанхои асиршудаи русро ба ин чо расонед!
  Сарфи назар аз он, ки Сталин фармон дода буд, ки чанги партизанй набарояд, баъзе мутаассибон, гарчанде мисли пештара шумораи зиёд набошанд хам, муковиматро давом медоданд. Ва пионерон дар он чо буданд.
  Онхо завки фюрерро дониста, ба у писарбачаи тахминан сездахсоларо оварданд. Малламуй, аллакай ҳангоми бозпурсӣ латукӯб шудааст.
  Онҳо писарбачаро кашиданд ва ду зани қоматбаланд дастони ӯро печонда, ба болои ӯ вентилятор партофта, ба болои раф кашиданд. Яке аз онҳо бо завқ бо кафи рахи пионер бо кафи худ суруд хонд ва лабонашро кӯфта ҷавоб дод:
  - Ва писар метавонад бистари маро гарм кунад!
  Гитлер хандида чавоб дод:
  -Агар зинда монад, ба ту медиҳам! Бо вуҷуди ин, охирин гумон аст.
  Пионер чоғашро сахттар баста, ба Фюрер ва фоҳишаҳои ӯ бо нафрат менигарист.
  Писарбача аллакай муяссар шуд, ки дар тахтача овезон шавад. Уро бо тозиёна ва калобаи резинӣ ба пошнаи урёнаш заданд. Дуруст аст, ки ман то ҳол оташро кӯшиш накардаам. Фюрер аз хурд оғоз кард. Вай оташакро даргиронда, шуъларо ба сари синаи хамвори бача равон кард.
  Вай дандонҳояшро сахттар фишурда, ҷунбонд. Дар бадани дабзадааш блкчаҳо варам карданд.
  Фюрер бо камоли мехру мухаббат ба забони русй гуфт:
  - Бигӯ, ки Сталин зишт аст ва ман туро азоб намедиҳам!
  Пионер бо катъият гуфт:
  - Не!
  Гитлер табассум карда, машъалро бардошт. Ӯ онро ба пои урёни писар овард. Пионер сахттар ларзид, фарьёд аз сари синааш баромад. Чӣ қадар дардовар аст. Аммо бо як кӯшиши бузург писар худро боздошт.
  Фюрер аз бирён кардани пошнаи писарбача хаста шуда, машъалро ба кафи худ бурд. Дар ин лахза дард аз тамоми хадду канор гузашт ва пионер аз зарбаи дарднок аз худ рафт.
  Гитлер машъалро хомуш карда, бо оханги маъюсона гуфт:
  - Чй кадар суботкоранд, русхо! Ман танҳо дар ҳайратам!
  Духтарони чаллод аз Фюрер пурсиданд:
  -Ба худаш биёр!?
  Гитлер сарашро  унбонд ва гуфт:
  -Акнун мо ӯро зинда дар кислота ҳал мекунем! Ман аз пионерон барои якравй инти-зом мегирам!
  Бачаи урёнро ба худ оварда, ба занҷир овехта, оҳиста-оҳиста ба кислота тар кардан гирифтанд. Пионер дарди ваҳшӣ аз гӯшти обшуда ҳис кард, аммо писарбача ба ҷои илтиҷо кардан ба суруд сар кард;
  Ватанам мукаддас бошад,
  Ин замини мукаддасест барои пешравон...
  Даста оилаи маҳбуби ман аст,
  Бигузор ин барои хамаи одамон ибрат бошад!
  
  Барои шаъну шарафи Ватани мукаддаси мо,
  Мо, пионерон савганд ёд кардем...
  Ҳатто агар Гитлер бо Шайтон шарик бошад,
  Аммо дар наздикии Москва мо ба вай душворй додем!
  
  Мо пешравем, фарзандони Ватан,
  Ватани бузурги мо...
  Ва то охир ба ватан содиқ хоҳем буд,
  Дар кори бузурги сохтмони коммунизм!
  
  Ман писарам, нимбараҳнаву пойлуч,
  Ман аз байни барфи сахт ба разведка рафтам...
  Ва марг бо досу дар пеши ман парвоз мекунад,
  Таҳдид мекунад, ки шуморо дар занҷирҳои оҳанин мебанданд!
  
  Аммо ман купрукро ба фашистон таркондам, медонед.
  Поездҳои худро фиристоданд...
  Ва ман бовар дорам, ки дар олам биҳишт хоҳад буд,
  Касри нави коммунизм месозем!
  
  Аммо пас аз он рӯй дод, ки ман ба асорати даҳшатнок афтодам,
  Краутҳо ба пошнаам сахт мезаданд...
  Ҷаллод ба пушт напалм рехт,
  Ба шикамам бо калтак заданд!
  
  Фашисти маккор оташро ба кор бурд,
  Тамоми бадани лоғарашро бераҳмона сӯзонд...
  Пионер бо кувваи охиринаш устувор монд,
  Чалодон уро мохирона азоб медоданд!
  
  Аммо писар чизе нагуфт,
  Ба фашистон сирру асрори русиро фош намекард...
  Ва новобаста аз он ки Фюрер ӯро чӣ қадар азоб медод,
  Вай таъкиди фавқулодда нишон дод!
  
  Сипас онҳо бачаро ба кислота андохтанд,
  Ва пора-пора бача пароканда шуд...
  Аммо писарбача ошкоро гуфт:
  ки коммунизм ба наздикй дода мешавад!
  
  Ба наздикй аскари мо ба Берлин меояд,
  Вай ба Краутҳо як нуқтаи хеле қавӣ хоҳад дод ...
  Ва Худо Фюрерро то ба марг мезанад,
  Ва тамоми молхона, яклухт танҳо!
  
  Ва ман дар шиканҷа мемирам, пешрав,
  Тақдир ба ман илоҷи дигаре нагузошт...
  Аммо ман ба ҳама мисол нишон медиҳам,
  Ва ман бе нола тоб оварда метавонам, ба раф бовар дорам!
  
  Он гоҳ Исои Қодири Мутлақ меояд,
  Ҳама чиз то ҳадди имкон эҳё мешавад...
  Ҳам қазоқу ҳам рус муттаҳид мешаванд,
  Дигаргуниҳои бузург меоянд!
  Дар сухани охирин бачаи нимхашм боз аз ҳуш рафт...
  Фюрер табассум кард ва ба дӯсташ чашмак зад:
  - Чунин ба назар мерасад, ки ӯ набояд бистари туро гарм кунад... Маҳлул!
  Вай бепарвоёна ҷавоб дод:
  - Дигарро меёбем... Ва аз ин чӣ боқимонда барои собун истифода мебарем!
  Фюрер фармуд:
  - Аз косахонаи сари бача косаи бошукӯҳ созед! Дар ин миён ман рафта бо дӯстонам каме зиёфат мекунам!
  Фюрерро якчанд нафар одамон хамрох карданд. Аз ҷумла дизайнери Porsche. Ин устоди барҷаста ба Фюрер гуфтааст:
  - Духтарони афсонавӣ ба мо як идеяи аҷибе доданд, ки беҳтарин зеҳни тарҳрезии Рейхи сеюм ҳоло дар рӯи он кор мекунанд.
  Фюрер хушҳол шуд:
  - Чӣ фикр?
  Порше бо табассум гуфт:
  - Танке, ки ҳангоми тирандозӣ аз ҳама ҷиҳатҳо осебпазир хоҳад буд. Он чизе монанди мӯъҷиза ё пирамидаи Хеопс хоҳад буд!
  Фюрер сахт чавоб дод:
  - Ман умедворам, ки таҷассум дар металл дер нахоҳад кард! Хуб, мо ҳоло ҳатто бе танкҳои пирамидаӣ қавӣ ҳастем!
  Porsche розӣ шуд:
  - Бале, мо тавоноем, фюрери ман!
  Химмлер қайд кард:
  - Истехсоли ярок чунон афзуд, ки аз афти кор, ба наздикй онро кам кардан лозим меояд. Амрико ба зудӣ мемирад ва ба мо ин қадар ҳавопаймоҳо ва махсусан киштиҳо барои Русия ниёз нахоҳанд дошт!
  Фюрер хуштак зада гуфт:
  - Зебоҳо, зебоҳо, зебоҳои кабаре ... Шумо танҳо барои вақтхушӣ офарида шудаед!
  Баъд аз ин, Гитлер пӯсти бананро ба духтари нимбараҳна, ки дар пешашон мерақсид, партофт. Пӯст ба хари стриптизер бархӯрд ва ӯ дар посух пуррехт.
  Фюрер аз байни дандонхо пичиррос зада:
  - Не, ман то ҳол аз назорати тамоми ҷаҳон дур нестам. Ҷопон низ ҳаст. Ва барои мубориза бо вай ба шумо киштиҳо лозиманд! Ва мо бояд ба ин омода бошем!
  Гудериан бо табассум гуфт:
  - Ҷопон аллакай кори хуберо анҷом дода истодааст, ки танкҳои мо, махсусан Пантера 2-ро нусхабардорӣ кунад. Ин албатта як E-50 нест, балки он як танки ҷиддӣ аст. Пас, мо ба мошинҳои насли нав ниёз дорем!
  Фюрер аз болои шуш наъра кард:
  - Ба мо танки нав лозим аст! Мо мубориза мебарем ва мо бояд мубориза барем!
  Майнштейн дар посух бонг зад:
  - Мо хеле берахмона мубориза мебарем... То даме, ки тамоми чахонро забт накунем!
  Гитлер ба як монологи дурудароз баромад:
  - Аз хамин чо cap кардем... Дар мамлакати харобшуда ба сари хокимият омадем. Ки бурида шуд, ва Олмон аслан нобуд шуд. Аммо аз хурд сар карда, мо тавонистем ҳудуди рейхи сеюмро сӣ маротиба зиёд кунем. Мо хеле пурқувват шудем. Дар соли 33 мо як танк надоштем. Ва холо мо даххо хазор танкхои бехтарини чахон дорем. Мо ягон самолёти чангй на-доштем, акнун армиям мо офтобро банд мекунад. Ва онҳо баробар нестанд.
  Мо аз сифр сар кардем ва дар мусобикаи мусаллахшавй кисми зиёди чахонро забт кардем. Ва онҳо кореро карданд, ки ба назар афсона ва мӯъҷиза аст. Ва он чиро, ки баъд аз он такрор кардан мумкин нест ва он чи ки пеш аз мо руй надодааст... Ва он чи ки дар таърихи Германия руй надодааст. Аммо ин гуна шаъну шухрат хеч гох набуд!
  Ва дар оянда, вакте ки тамоми чахон зери мост, давраи чангхои ситорахо ва галабахои мо дар кайхон фаро мерасад. Ва шумораи бешумори ин ғалабаҳо хоҳад буд! Мо дируз галаба кардем, имруз галаба мекунем ва фардо галаба мекунем!
  Ҳанӯз муборизаҳои зиёде дар пешанд! Ҷангҳо чунон сахт хоҳанд буд, ки танҳо немисҳо метавонанд онҳоро мағлуб кунанд! Ва ғалабаҳое хоҳанд буд, ки офтобро мегиранд! Хамин тавр бошад... Дар ШМА мо бо иктисодиёти пуриктидортарин дучор меоем. Бо кишваре, ки даъвои коргоҳи ҷаҳон буд. Ва онҳо тавонистанд ӯро мағлуб кунанд! Кувваи мо чунон бузург аст, ки барои фатх кардани ин сайёра кифоя аст. Аммо олимони мо сохтани яроки нави хавфноктарро давом медиханд. Мо тамоми чахонро фатх мекунем... Ва хамин тавр мешавад! Тамоми ҷаҳон аз ҷониби мо забт карда мешавад ва ҳеҷ гоҳ моро касе боздошта наметавонад!
  Чор чанговар Герда, Шарлотта, Кристина ва Магда аз чануб ба Вашингтон пеш рафтанд.
  Дар рох ба суи пойтахти Америка ба мукобилияти торафт шадидтар дучор меомад.
  E-50-и олмонӣ аллакай бисёр хитҳоро гирифта буд ва бо ҷароҳатҳо ва харошиданҳо фаро гирифта шудааст. Мошин дар масофаи дур мубориза бурда буд. Духтарон низ хеле хаста шуданд.
  Аммо наздикии зафар зебоманзаронро ба худ кашид.
  Герда бо табассуми ширини чанговари малламуй гуфт:
  - Мо дар ин зиндагй ин кадар бисьёрро аз cap гузарондаем! Оё чунин чизи дигар вуҷуд дорад?
  Магда, хоксорона чашмонашро паст карда, ҷавоб дод:
  -Ҳама чиз хости Худованди мутаъол аст! Вакт фаро мерасад ва мо корнамоихои пештараамонро ба хотир меоварем. Шояд бо андӯҳ, ё шояд бо ифтихор!
  Шарлотта катъиян гуфт:
  - Хуб, ман дар ҳеҷ сурат ғамгин намешавам! Корнамоии мо хеле пуршараф аст!
  Кристина месуруд:
  - Ватани пуршараф, зишти шариф!
  Герда дар твиттер навишт:
  - Бовар дорам, ки боз як ид дорем!
  Шарлотта нафратангезона гиря кард ва гуфт:
  - Ва дар чанги мо хар руз ид аст!
  Магда тир холй кард... Шерман аз ним канда шуд ва оташ гирифт. Духтар гиря кард:
  - Ҷанг ҳавои сабук аст... Аммо беҳтараш онро бо дуо пур кунед!
  Герда сахт чавоб дод:
  - Эй зебои ман, ту ҷисми шаҳват дорӣ! Фақат Худованд ба ту на намоз хондан, балки фақат аккос карданро ёд додааст!
  Духтарон хандиданд, хандаи онҳо хеле хушҳол буд. Магда ба "Першинг" тир холй карда, хушхол шуд. Американхо равшан таслим мешуданд. То Вашингтон хамагй дусад километр рох монда буд. Танки онхо дар зарфи се соат бо рохи калон харакат карда метавонист. Аммо танкхо набояд аз аскарони пиёда канда шаванд. Гарчанде ки аскарони пиёда мотордор буд. Аммо онҳо миллионҳо нафар зархаридонро, ки мисли хуроки туп истифода мешуданд, ронданд.
  Герда тир холй карда, хитоб кард:
  - Аммо ман ба овозҳо ҷавоб медиҳам ва ман омодаам, ки сахт мубориза барам!
  Духтарон тирпарронӣ карданд... Шарлотта дид, кокаро бо ангуштони пояш нигоҳ дошт ва пичиррос зад:
  - Хамаи мо чомашуй мекунем ва имтихонро бо бахои А!
  Духтарон аз дастаи худ андаке дур шуда, аз тупхои зенитии 105-миллиметрй ба оташ афтоданд. Онхоро тирборон карданд ва снарядхо ба зиреҳи пеши нишеб афтоданд.
  Герда чавоб дод ва суруд хонд:
  - Дар ин чо туман ва борон меборад! Мо дар ин ҷо гулҳои хунук дорем! Ва ҳангоме ки шумо асои сифрҳоро мезанед, истисморҳои духтарона суруданд!
  Ва ҷанговарон бо изтироб нола мекарданд:
  - Умед, компаси заминии мо,
  Барори кор, мукофот барои далерӣ...
  Ва як суруд бас аст,
  Ҳамин тавр, он танҳо дар бораи хона месарояд!
  Шарлотта лабони арғувонашро лесид ва гуфт:
  - Ва ман барои худам чунин амвол месозам! Он дорои қасрҳо бо сутунҳо хоҳад буд! Ва фаввораҳо ба ҳаво мепаранд!
  Кристина хандид ва қайд кард:
  - Ох, фавворахо, фавворахо, фавворахо! Дили худро ба онҳо бидеҳ, шӯхӣ! Ох, фавворахо, фавворахо, фавворахо! Замин дар себи сафед гул мекунад!
  Як танки немис ба суи батареяи зенитии Америка беист тир холй мекард. Духтарон ва«ти худро гирифта, дилпурона зарба мезананд. Ҷанговарон мисли косаҳои яхмоси шоколад мебошанд. Ҳар кас ин корро мекунад ва ҳама муваффақ мешаванд. Ва заданд, заданд, заданд...
  Герда гулӯяшро баланд бардошта, ҳатто ба суруд сар кард;
  Малика орзуи издивоҷ кард,
  Аммо талабот зиёд буд...
  Ин фронт ба идеал расид,
  Чаро шоҳзодаҳо ҳама зарбаҳоро гирифтанд?
  
  Ҳеҷ кас ин маликаро дӯст намедошт,
  Ҳеҷ кас идеали ӯ нашуд...
  Ва ин мирон ба мотам даромаданд,
  Бидонед, ки дили малика филизи сахт аст!
  
  Аммо як истилогар буд,
  Бо малика ба ҷанг рафт...
  Ва ӯ бо полкҳои вай сахт меҷангид,
  Эҳтимол Шайтонро ба иттифоқ даъват мекунад!
  
  Малика дар ин ҷанг мағлуб шуд
  Ва ман дар асорати хеле ғамгин шудам...
  Ин аст сарнавишти палитра гирифташуда,
  Хоҳиши тағироти хеле зуд!
  
  Баъдан духтаронро ба зиндон бурданд,
  Ба гарданам занҷири пулодӣ гузоштам...
  Ва онҳо ҷавонзани зеборо қамчинкорӣ карданд,
  Малика гиря ва ғуррон карданро сар кард!
  
  Вай дар абрешим буд, акнун дар латта,
  Пойафзол канда шуд-духтар пойлуч буд...
  Онҳо ӯро таъқиб мекунанд - вай аз ҷисм хаста шудааст,
  Уқобро бо зӯрӣ ба қафас бурданд!
  
  Дар бораи он ки чӣ қадар ранҷу азобро таҳаммул кардан лозим аст,
  Духтар бояд ба чунин азоб тоқат кунад...
  Барои боҳашамат серӣ мукофот аст,
  Мода-гург нола мекунаду хирс наъра мекунад!
  
  Малика дар конҳо ҳоло азоб мекашад,
  Қариб урён, дар зимистон пойлуч...
  Вой бар ҷаҳони Қобил пирӯз мешавад шайтон,
  Ва шайтон нафсро вайрон кард!
  
  Дунё мисли дӯзах, кунд ва сиёҳ аст,
  Дар конҳо санг мекашӣ...
  Тартиби ченшуда ва бесавод,
  Шумо плитаю хишт мебардоред!
  
  Вай дар ноумедӣ худро ба нозир дод,
  Ва тавонист аз мина фирор кунад...
  Пеш аз марг каме вақт буд,
  Аммо файзи Худо бедор шуд!
  
  Он малика исёнро сар кард
  Ғуломон, деҳқон якбора барои ӯ...
  Ва он хеле ҷолиб шуд,
  Ҳама аз мавҷудияти бадбахтии худ хаста шудаанд!
  
  Ҳазорон нафари хашмгин ҷамъ омаданд,
  Ва лашкари лашкарро торумор карданд...
  Мардуми лаънат шав,
  Барои он ки аз ин бадтар нашавад, мушкилотро бидонед!
  
  Мо ҳамла кардем, қасри монархро гирифтем,
  Ва ҳаюло собиқ ҳоло дар асирӣ буд!
  Чунин сангҳо ҷаҳанд, канорҳоро мебинед,
  Малика орзуи худро амалӣ хоҳад кард!
  
  Золим акнун ба минаҳо фиристода мешавад,
  Ва ғуломи собиқ дар қаср...
  Дигар ба ин мола қадам назан,
  Малика тоҷро орзу мекунад!
  
  Шавҳари худро аз миёни мардум баргузид,
  Ман бо ӯ издивоҷ кардам, издивоҷро равшан мекардам ...
  Фарқ надорад зоти зот,
  Ҳисси кори даста муҳимтар аст!
  
  Онҳо фарзанддор шуданд ва хушбахт буданд,
  Ин ҷуфт ба охир расид ...
  Наслҳо қавӣ ва хеле зебо ҳастанд,
  Мо мехоҳем, ки дигарон низ ҳамин тавр кунанд!
  
  Дар империя адолат хукмрон буд
  Дар он ҷо ҳар сарватманд тилло тақсим мекард...
  Ту ҳам ба мардум раҳм кун,
  Барои он ки гиряи талху бачагиро нашунавед!
  Духтарон аҷиб суруд мехонданд ва овози онҳо мисли трили зангӯла хеле дилкаш ва садо медод. Ва композитсияи воқеии Илоҳӣ шунида шуд.
  Ва ҳазорон амрикоиҳои таслимшуда бо дастҳои боло ба роҳ рафтанд. Дар пеши назари духтарон ба зону афтода, беақл, парешон табассум мекарданд.
  Чанговарон аз танк баромаданд. Духтарон аз рӯи анъана пойҳои бараҳнаашонро барои бӯса пешниҳод мекарданд ва табассумкунон табассум мекарданд. Инҳо палангҳо мебошанд.
  Шарлотта каме гирякунон месуруд:
  Навъи хун дар остин,
  Рақами силсилавии ман дар остини ман аст!
  Ба ман дар ҷанг барори кор орзу кунед
  Ба ман барори кор орзу кунед!
  Кристина сурудхониро тасдиқ карда, пойҳои урёнашро пахш карда, бо ангуштонаш бинии сарбозонро чичмид:
  - Бо ҳар як нокомӣ, бидонед, ки чӣ тавр мубориза баред! Дар акси ҳол шумо бахт нахоҳед дошт!
  Ва духтарон чунон хандиданд, ки даҳонашон айнан печида ва косахонаи сарбозон дамида.
  Баъзан зе-бохо синаи худро фош карда, аскаронро ба бусидани онхо даъват мекарданд. Ва онҳо ба ҷанговарон зарба заданд.
  Дар миёни онҳое, ки таслим шудаанд, писарон дар боздоштгоҳи ноболиғон низ буданд. Онҳо аслан бо чашмони худ духтарони ҷанговари қариб урёнро мехӯрданд. Герда чавоб дода, ба писарон фармон дод, ки ба пушт хобида, пойхояшонро баланд бардоранд. Ва он гоҳ вай ба пошнаи бараҳнаашон бо калтак задан оғоз кард.
  Писарон аз дард фарьёд заданд. Шарлотта, Кристина ва ҳатто Магда ба қатл ҳамроҳ шуданд. Духтарон бо калтакхои резинй софдилона мехнат карданд. Онҳо бачаҳоро водор карданд, ки дод зананд ва онҳо ноумедона қад кашиданд. Бо калтак задан ба пошнаҳои урёни писарон барои палангҳо хуш аст.
  Аммо аз афташ, ин барои Герда кифоя набуд ва вай машъалро бардошт. Мисли, вой бар ҳоли мағлубшудагон. Ва бӯи гӯшти сӯхта атрофро фаро гирифт. Аммо духтарон кӯшиш карданд, ки пойҳои писаронро парронанд, то ба онҳо осеб нарасонанд.
  Мусиқӣ навохта шуда, барабанҳо мезаданд.
  Магда аз гирифтани машъал даст кашид ва сурх шуда чавоб дод:
  - Не! Ин ҳанӯз хеле бад аст!
  Герда хандид ва бо овози охангона ѓурѓур кард:
  - Кӣ бадкор нест? Кӣ бадкор нест? Бале, касе, ки ҳеҷ гоҳ занро надидааст!
  Шарлотта пошнаи маҳбусони ноболиғро дашном дода гуфт:
  - Инҳо ҳама ҷинояткоранд! Ба онҳо раҳм кардан он қадар бад нест!
  Ҷанговарон якбора хандиданд... Ва пухтани пойҳои бачаҳоро идома доданд.
  Дар ҳамин ҳол, Фредерик дар осмон ҷанг мекард. Ба мукобили у як чуфт чанговарони охирини америкой бо тупхои 50 миллиметра баромаданд. Вале, албатта, ин бача-и терминаторро ба ташвиш наовард. Ва писараки қотил масофаро бо амрикоиҳо баста, нишон дод, ки силоҳи онҳо комилан ба ӯ вобаста аст.
  Фредерик умуман аз ҷанг лаззат мебурд.
  Генерал писарбача ба радио наъра зад:
  - Ман барои нобудии комил меравам!
  Як таркиши кутох ва панчох самолёти Америка таркид. Гӯё касе дар осмон оташфишонҳоро пароканда карда бошад. Ва писарак онро гирифту чир-чир кард:
  - Ман ниндзя ҳастам! Ва ман ҳамаи онҳоро мерезам!
  Ва боз як тир холй кард, ин дафъа хафтод самолётро зада галтонд. Ва дандонҳои марворидашро баровард.
  Хелга ба дасти рости писарак парвоз карда, хандида гуфт:
  -Шумо деви ҳақиқии таҳқир ҳастед! Ман ба ту мерезам!
  Фридрих хандид. Бачаи терминатор тупхои хавоиро ба кор андохта, бисту чор самолёти дигарро зада галтонд ва баъд оташро ба нишони заминй cap кард.
  Қувваи асосии танк ҳанӯз Шерман буд; он эҳтимолан машҳуртарин танк дар ҷаҳон буд. Американхо бе умеди зиёд кушиш карданд, ки онро бо шумора гиранд.
  Фредерик месуруд:
  - Дар киштиҳои ситоравӣ ва ҳавопаймоҳо! Армияи мо маглубнопазир аст!
  Шерманхо пора-пора ва таркиданд. Илова бар ин, як таппончаи худгард бо тупи 155-мм пайдо шуд, ки қодир аст барои танкҳои Олмон мушкилоти муайян эҷод кунад.
  Фридрих сарпӯши болоии танкро рахна карда, месуруд:
  - Ман то ҳол қаҳрамони бузург хоҳам буд!
  Хелга самимона чавоб дод:
  - Ва шумо аллакай қаҳрамони бузург ҳастед! Ва ҳеҷ кас ба шумо шубҳа надорад!
  Писарак хуштак заду ҷавоб дод:
  - Бале, хеч кас... Ба ин боварй доред?
  Ҳелга дар ҷавоб садо дод:
  - Дар галактикаи дигар, дар қитъаи пухта!
  Фридрих ҳаждаҳ мошинро дар як таркиш нобуд кард. Вай танкхои америкоиро сузонд ва аз Хельга бо табассум пурсид:
  - Бо ин чй гуфтан мехостед?
  Ҷанговари малламуй ҷавоб дод:
  - Ки шумо супермени воқеӣ ҳастед!
  Фридрих кафанҳояшро рост карда, ҷавоб дод:
  - Ман Супермен ҳастам ва дигар мушкиле нест!
  Ҳелга хандид, Шерманро парронд ва чир-чир кард:
  - Дигар мушкил нест!
  Фредерик ба сутуни Першинг гузашт ва суруд хонд:
  - Ин пойҳои шумо нестанд, ки шуморо наҷот дода метавонанд! На аспҳои далер!
  Ҳелга таппончаи худгардкунандаи ҷодугарро зад ва пичиррос зад:
  - Эҳтиёт шав! Огоҳ бошед! Огоҳ бошед!
  Фридрих ба таппончаи худгарди Монгус зад ва аккос зад:
  - Шӯхӣ намекунем!
  Хельга оташро давом дода, шиор медод:
  - Мо туро дар зери замин меёбем!
  Фридрих, ки понздаҳ мошини дигарро бо як таркиш тирборон карда, илова кард:
  - Мо онро аз об мебарорем!
  Ҳелга ғазаб карданро идома дод ва дашном дод:
  - Мо туро ҷудо мекунем!
  Фридрих, ки мехкӯб карданро идома дода, тасдиқ кард:
  - Мо туро ҷудо мекунем!
  Ҳелга ҳатто дар курсии худ ҷаҳиданро сар кард ва наъра зад:
  - Мо туро ҷудо мекунем!
  Лавозимот тамом шуд ва самолётхо ба акиб парвоз карданд. Шумо бояд маҷмӯаи худро сӯзишворӣ пур кунед ва пур кунед.
  Армияи рейхи сеюм ба Вашингтон торафт наздик мешуд. Дар баробари ин японхо хам рахна мекарданд.
  Найт Ниндзя Карас бо шамшер кор карданро афзалтар медонист. Вай беихтиёр ба мавқеъҳои амрикоиҳо даромад ва амалиёти бурришро таъсис дод. Писарбачаи ниндзя ба як ҷанговари пурқувват табдил ёфт. Ва ҳамаро бидуни истисно нест кард. Катанаш металлро ба осонӣ бурида мебурд.
  Карп чун харвакта дагалона ва суботкорона амал мекард. Ҳамлаҳои ӯ, бидуни истисно, марговаранд. Писарбача гайр аз шамшер аз сузанхои захрнок низ истифода мебурд ва дискхои тез бурро мепартофт.
  Якчанд духтарони ниндзя бо ӯ амал карданд ва ба писар дар нобуд кардани амрикоиҳо кӯмак карданд.
  Ана, сегонаи онҳо ба қалъа зада даромада, дар долонҳо ҳаракат мекарданд. Дар он чо солдатхои Америкаро несту нобуд карданд.
  Сазани хач, афсарро бурида, хитоб кард:
  - Ман рыцар ва номзади худо хастам!
  Ниндзяи ҷопонӣ ҷавоб дод:
  - Шумо комилед! Аммо мо низ хуб ҳастем!
  Ва духтарак бо як зарба ду сарбози амрикоиро бурид!
  Карпй харакатро давом дода, осиёбро давонд ва якбора панчро бурида, чир-ки-чир мекард:
  - Ин синф аст!
  Боз як ниндзяи ҷопонӣ се нафарро бурида, қайд кард:
  - Ин муваффакиятхои мост!
  Сазани салч ба буридан, хун пошидан ва наъра карданро давом дод:
  - Ман даҳшати ваҳшӣ ҳастам, дар болҳои шаб парвоз мекунам!
  Зани ҷопонӣ дутои онҳоро бурида, шитоб кард:
  - Мо танҳо ноаёнем!
  Сазани салчӣ онро гирифта, ангуштони бараҳнаи пойҳои писарбачаро партофт, дискҳоро тез тез карда, ҳафтро бурида, месуруд:
  - Ҳушро хомӯш кун!
  Духтари ниндзя рахна зад ва тасдиқ кард:
  - Ман фаҳмидан намехоҳам!
  Сазани crucian бо шамшер шаш нафарро бурида, шабпараки сегонаро иҷро карда, илова кард:
  - Чанд бор боварй хосил кардем...
  Духтари дигари ниндзя чарх зад ва илова кард:
  - Мо афтидем, вале бархостем!
  Сазани Crucian амрикоиҳоро мисли карам бурида, месуруд:
  - Барои ишқ, бешубҳа!
  Духтараки ниндзя чир-чир кард:
  - Навонҳо мубориза мебаранд...
  Боз як зебоии пойлуч тасдиқ кард:
  - Наслҳо!
  Сазани хачй чанд касро бурид ва хичиррос зад:
  - Мағз кунед, ҳоло бишӯед!
  Духтараки ниндзя бо ангуштони бараҳнааш дискҳоро партофт ва месуруд:
  -Ту танҳо нестӣ! Ин соати пуршараф аст!
  Карпй боз хам тезтар ба харакат даромад. Ва чун бачаи паланг гуррос зад:
  - Ин як соати пурҷалол аст! Онро рост ба чашм занед!
  Духтараки ниндзя пойҳои урёнашро ба хун тар карда, дар бетон изи пои зебо гузошт. Ҷанговарон зебову нозук буданд.
  Ва бо изтироб суруд мехонданд:
  - Насли ман экспресс мехӯрад!
  Сазани каҷ панҷоҳро бурида, идома дод:
  - Ва инчунин пешрафтро ба вуҷуд меорад!
  Духтарони ниндзя чанд янкии дигарро ба охир расонда, чир-ких карданд:
  - Ман интихоб дорам!
  Зебоии дигар, буридан, илова кард:
  - Чароғаки ман, орзуҳо шодии ҳар рӯзанд!
  Сазани хачӣ хандид ва харобии душманон гуфт:
  - Ман чизе хоҳам буд, ки онро одамиён намешиносанд!
  Хамин тавр, сегона калъаро тоза кард... Аз паси он бисьёр мурдахо монд. Ва духтарон низ осори дилфиреб доранд.
  Ниндзяи ҷопонӣ месуруд:
  - Дағалӣ ва қавӣ...
  Зебоии дигаре тасдиқ кард:
  - Шахси тавоно!
  Ва духтарон боз хандиданд...
  Сазани crucian, ки сӯзанҳояшро раҳо карда, якбора даҳҳо аскарони амрикоиро сӯрох кард, хиҷир кард:
  - Таркишҳо сар шуданд!
  Духтари ниндзя бо ханда тасдиқ кард:
  -Файз тамом шуд!
  Зебогии дигар хандида илова кард:
  - Пушти худро нишон надиҳед!
  Сазани crucian, ки седа-сада бурида, бо наъра тасдиқ кард:
  - Вақти куштани душманон!
  Духтарони ниндзя бо як овоз хитоб карданд:
  - Вақти куштани душманон!
  Ва чӣ гуна онҳо аз болои шушашон механданд! Онҳо хеле дурахшон ва беназиранд. Ҳар яки онҳо чизи махсус ва беназир доранд ...
  Сазани хачкаш бо сари шуш гила кард:
  - Вакте ки мо якдилем, мо маглубнашавандаем!
  Ва боз ниндзяҳо мегузаранд. Онхо аз паси худ тудахои мурдахо мегузоранд. Чунин мактаби сахт доранд. Ва ҷанговарони ноаён метавонанд корҳои зиёдеро анҷом диҳанд. Ин Япония, кишвари маданияти бузург аст.
  Писарбачаи ниндзя месуруд:
  - Харакири... Ин шуморо интизор аст! Барои гирифтани душман, аммо воситаҳо ҳисоб намешаванд!
  Ва боз писар хандид! Вай дар ҳақиқат бисёр вақтхушӣ мекунад. Ва ман мехоҳам мубориза барам ва ғалаба кунам!
  Ду духтару як писар ба пункти фармондех даромаданд. Бе саргузашти дигар онхо ду генералро ба охир расонданд. Сеюмӣ ба зону афтод ва шитофт, то пойҳои урёни духтаронро бибӯсад. Уро мухтасар бозпурсиданд. Ӯ қасам хӯрд, ки фармони таслим шудан ба қалъаро медиҳад.
  Аммо Карас сарашро ҷунбонд:
  - Мо аллакай маҳбусони зиёд дорем! Шумо бояд шумораи худро каме кам кунед.
  Ва сегона боз дар долонҳо ҳаракат кард. Онхо хамаро бе рахм ва бо шавку хаваси чанговарон мебуриданд.
  Карпи хачй гирифта, кариб 9 касро бурида, суруд:
  - Барфи сиёҳ, яхи сурх...
  Духтари ниндзя тасдиқ кард:
  - Дар замини сӯхта...
  Зебоии дигар тасдиқ кард:
  - Мо ҳама чизро ба Шайтон медиҳем!
  Сазани салиб онро гирифта фарёд мезанад:
  - Ха-ха-ха! Фюрери хунин! Ҳама бургер бурида мешавад!
  Духтараки ниндзя чанд сарбозро бурида, суруд гуфт:
  - Бигзор он бургерхо фарбех шаванд... Бигузор ба шимашон хам наояд!
  Зебоии дигар ин порчаро дастгирӣ кард:
  - Бигзор онҳо ҳамчун яҳудӣ сабти ном шаванд!
  Сазан сузанҳояшро раҳо карда, чир-чир кард:
  - Кошки чанг намебуд!
  Ва духтарон онро гирифта механданд. Онҳо дар кимонои сиёҳ хеле хандоваранд ва пойҳои урён то зону доранд!
  Триумвират дар долонҳо ҳаракат мекард. Духтарон баъзан норинҷакҳои партофташударо гирифта, бо ангуштони пои бараҳнаашон ба ақиб мепартофтанд.
  Ҳаракатҳои тройка бениҳоят тезанд. Ва дар баробари ин ҷасадҳо низ зиёданд. Ва он қатъ нахоҳад шуд.
  Сазани салиб бо табассум фишурда:
  - Ҳар ҷое, ки хоҳам, меравам...
  Духтараки ниндзя, ки гӯшти одамро бурида, илова кард:
  - Аммо ман ба дигарон иҷозат намедиҳам!
  Зебоии дигаре дар твиттер навишт:
  - Ва дар равшании рӯз суруд мехонанд...
  Сазани crucian ҳама чизро бурида, аккос зад:
  - Паррандаҳо танҳо барои ман!
  Духтари ниндзя амрикоиеро, ки нобарор ба зери теғ афтода буданд, бурида партофт:
  - Ман зебоиро дӯст медорам!
  Боз як зебоии ниндзя хичиррос зад:
  - Атрофи тахтро гулхо ихота мекунам!
  Сазани хачӣ истеҳзоона пичиррос зад ва теғҳои тезро берун кард:
  - Ман Янкихои азизро дуст медорам!
  Духтарон бо як овоз ҷавоб доданд:
  - Ва барои ҳамин ман пахш мекунам!
  Триумвират харакатро давом дод. Зебохо бо овози паст ѓурѓ-ѓур-ѓур мекарданд. Харакати онхо торафт тезтар мешуд. Онҳо мисли рӯҳҳое, ки аз Тартар гурехта буданд, ҳаракат мекарданд.
  Сазани хачкаш аз болои шуш наъра кард:
  - Ассалому алайкум! Ман ҳамаро мезанам!
  Духтараки ниндзя месуруд:
  -Агар ба ғоратгарӣ машғул шавӣ, бараҳна гурезӣ!
  Ва дар таъйиди ин суханон духтар синаашро фош кард. Вай дар ҳақиқат бениҳоят зебо аст. Ва ман мехоҳам, ки пистони арғувонӣ занам.
  Духтарон харакат карда, бо пои луч дискхои бурро партофтанд. Бисёре аз онҳо бурида ва бо шамшер бурида шуданд. Ва бо тантанаи азим мерафтанд. Дар сари роҳ сарҳои бурида мемонданд ва духтарон онҳоро бо пойҳои зебову урёнашон ба боло мепартофтанд.
  Карпи хачй бо оташин месуруд:
  - Ман як рыцари сиёҳ ҳастам ва ниндзя воқеӣ!
  Баъд аз он, писарбача боз панҷ сарбози артиши ИМА-ро бурида, шамшерҳои худро ногаҳонтар зад.
  Духтарон гушноке наъра заданд:
  - Мо бо шумоем! Суруд хонед, мо духтарони тавоноем!
  Ва буриш торафт пуршиддат давом мекард! Ростӣ, ангуштатро ба даҳони ин духтарон назан! Ва онҳо газанд ва мемаканд!
  Писарбачае, ки аз байни наторбозон буд, тарсида, зону нишаст. Ниндзядухтар ба у ичозат дод, ки таги урёнашро бибусад ва ба хар хол онро гирифта сарашро аз танаш бурид. Вай онро бо пои урёнаш партофт ва фиғон зад:
  - Ман як ҷанговари дараҷаи олӣ ҳастам... Ва ман аз худи Миррих сардтар хоҳам буд!
  Сазани crucian аз ҷояш парида, ҳашт аскари амрикоиро бурида, наъра кард:
  - Ва ман аз Микки Маус сардтар хоҳам буд!
  Духтараки ниндзя хандид ва кулоҳашро бо пои урёнаш партофт ва месуруд:
  - Футбол! Футбол! Зинда бод футбол!
  Духтари дигари ниндзяро бурида гуфт:
  - Ва ман волейболро афзалтар медонам!
  Ва чанговарон якбора хандиданд... Дандону дандонхояшонро нишон дода. Триумвирати хеле ҷолиб. Агар ниндзяҳоро дар кӯдакӣ бо палангҳо ба қафас меоранд ва силоҳ намедиҳанд, чӣ гуна метавон ҳисси юмор пайдо накунад. Ва дар он ҷо шумо қудрати фикрро истифода мебаред, то ҳайвонро маҷбур созед, ки аз таҷовуз даст кашад.
  Сазани хач устухону гуштро реза карда, чир-чир мекард:
  - Ман паланг ҳастам, гурба нест, ҳоло дар ман меъда ҳаст, аперкат барои одамкушӣ чӣ кор мекунад!
  Духтараки ниндзя чир-чир кард:
  - Бо куштор, аперкут ё баръакс!
  Чанговарон бо тамоми кувва пошнахои худро ба дари пулодин заданд. Металл кафида, ба онхо рох мекушояд. Зебохо аз бинии худ хуштак мезаданд:
  - Хайр, биёед ба Миррих равем!
  Ва боз пешравӣ, тавассути гӯшт ва хун... Тудаи ҷасадҳо ва маъюбон. Ва ҳеҷ чиз духтаронро боздорад ...
  Сазани хач майорро ду тан карда, табассумкунон пичиррос зад:
  - Ба такдир на як бору ду бор пичиррос мезанем...
  Ниндзядухтар ба таври худаш бурида тасдик кард:
  -Ба тақдир пичиррос мезанем...
  Карас хандида афзуд:
  - Раҳмат Боку! Ханҷар дар паҳлӯ!
  Ва барои тасдики суханони у мусикй ба гуш мерасид... Ва роботи чангй аз он чо парид. Яке аз навгониҳои амрикоӣ, як мошини дар рельс бо чор пулемёт сохташуда. Пеш аз сар задани сӯхтор ниндзя базӯр вақт дошт, ки ба шифт ҷаҳида шавад ва аслан тамоми фазо пошида шуд.
  Сазани салчӣ бо хашм хиҷир зада:
  -Ба император қасам... Ин як навъ ваҳшӣ аст!
  Духтараки ниндзя охиста суруд хонд:
  - Замоне буд, ки дардовар ашкбор... Вакте ки гузаштагони мардум ситорахои осмонро шумурда наметавонистанд!
  Баъд аз ин духтарон ва писарбача бо пойҳои луч дискҳои тезро ба сӯи робот партофтанд. Мошин бозистод ва аз он дуд баромад. Триумвират аз болои шифт хазида рафта, нахѓд бо маводи тарканда аз тротил ҳазор маротиба зиёдтар иқтидори тарканда партофт ва даҳҳо пулемётҳои камуфляжиро шикастанд.
  Сазани хач бо табассум месуруд:
  - Мебинам, ки мо писарони арзандаем! Ва бандагони шайтон!
  Баъд аз он сегона дар ҳақиқат тозакунии қалъаро анҷом дод. Духтару писар як бочка квасро кушода, аз он нӯшидан гирифтанд. Як ҷуръа хӯрда ғуррон карданд...
  - Мо ниндзя ҳастем ва дигар занги зебое нест!
  Духтараки муйхои сурху сиёхдор гуфт:
  - Дар чанг хама чиз руй дода метавонад... Аммо дар сулху осоиш баъзан бояд донист, ки кай бас кардан!
  Карас хандид ва ногаҳон пурсид:
  - Ва агар ба мо то хол бо Германия бархурда бошем, пас чй кор мекунем?
  Духтарон бо як овоз ҷавоб доданд:
  - Мувофиқи қонунҳои карма! Чӣ тавре ки вай фармон медиҳад, мо низ ҳамин тавр мубориза хоҳем бурд! Ва агар чизе рӯй диҳад, он муайян мекунад, ки ба кадом роҳ рафтан лозим аст!
  Дар ҳамла ба Вашингтон Фаб Чор Герда, Шарлотта, Кристина ва Магда иштирок карданд. Инҳо духтарони бикини ва зебо ҳастанд. Танки онхо аккумуляторро паси хам аз хам чудо мекард. Тарҳи олиҷаноби силоҳҳои бонуфузтарин.
  Герда, ки ба суи янкихо тирпарронй мекард, месуруд:
  - Мумкин ки...
  Шарлотта аз кор баромад ва идома дод:
  - Мо...
  Кристина мехкӯб кард ва гуфт:
  - Хафа...
  Магда мушак фиристода, чир-чиррос зад:
  - Касе...
  Герда гаубицаи 240 миллиметриро шикаста, дод:
  - Беҳуда!
  Шарлотта Лупанув сурудро давом дод:
  - Фурӯ рафт...
  Кристина триггерро пахш карда, хиҷир зад:
  - Шонздаҳ....
  Магда хандида илова кард:
  - Мегатон...
  Герда дар чавоб хичиррос зад:
  - Ин ҷо...
  Шарлотта аз кор баромад ва гуфт:
  - Меояд...
  Кристина снаряд фиристод ва идома дод:
  -Тамоку..
  Магда снарядро парронду чир-чиррос зад:
  - Сӯхта истодааст...
  Герда туҳфа бароварда, таппончаи худгардро шикаста, садо дод:
  - Замин!
  Шарлотта снарядро бори дигар тирборон кард ва хитоб кард:
  - Дар куҷо...
  Кристина ба снаряд баргашт ва хиҷир зад:
  - Ман истодам...
  Магда снаряд илова кард ва хомуш шуд:
  - Сафед...
  Герда таппончаро бо пои урёнаш нишон дода, лагад зад ва фарьёд зад:
  - Хона!
  Ва ҷанговарон хандиданд... Шарлотта тасмим гирифт, ки боз бо услуби шодмонаш суруд хонад:
  - Ин ҷо...
  Кристина аз кор баромад ва идома дод:
  - Оҳ...
  Магда мехкӯб карда гуфт, марворид:
  - Меояд...
  Герда туҳфаи маргро баровард ва чир-чир кард:
  -Тамоку...
  Шарлотта чизе баровард, ки харобӣ меорад ва садо дод:
  - Сӯхта истодааст...
  Кристина ба снаряд зад ва суруд хонд:
  - Замин...
  Магда нӯги снарядро фиристод ва хира кард:
  - Дар куҷо...
  Герда снарядро парронду илова кард:
  - Ман истодам...
  Шарлотта бо снаряд газид:
  - Боре дар як замоне...
  Ва Кристина, ки бо пошнаи худ снаряд мефиристад, хашмгинона анҷом дод:
  - Вашингтон!
  Магда ҳангоми тирандозӣ илова кард:
  - Вашингтон!
  Герда, ки туҳфаи марг фиристод, суруд хондааст:
  - Вашингтон!
  Шарлотта ба суи таппончаи худгард снаряд зад ва илова кард:
  - Бечора...
  Кристина снарядро зад ва илова кард:
  - Ман...
  Магда инчунин снаряд фиристод ва илова кард:
  - Қаҳрамон...
  Герда боз тир холй карда, гуррос зад:
  - Вашингтон!
  Кристина, тирандозӣ, сурудро идома дод:
  - Вашингтон...
  Магда тӯҳфаҳои оташин партофта илова кард:
  - Бечора...
  Герда, ки ба рақибаш зарба зада, гиря кард:
  - Ман...
  Шарлотта, оташ зада, идома дод:
  - Қаҳрамон...
  Кристина бо ханда гуфт:
  - Вашингтон!
  Ва духтарон синхронӣ хандиданд, мисли медуза ҳангоми шикор.
  Баъд аз он чанговарон ба бункер оташ заданд. Американхо далерии бепоёни худро нишон дода, датъй карданд. Онхо барои пойтахт сахт мубориза бурданд. Созмонҳо буданд, ки танҳо яҳудиён фармондеҳ буданд. Ва ин муқовиматро зиёд кард.
  Танки немисхо аз тупхои душман бисьёр зарбахо гирифт. Хатто якчанд ролик канда шуд. Ба духтарон лозим омад, ки мошинро гирифта, таъмир кунанд. Муқовимати якрав дар пойтахти Амрико ғайричашмдошт набуд.
  Тахмин карда мешуд, ки Штатхои Муттахида дар ин чо му-кобилати калонтарин нишон медиханд. Гузашта аз ин, яҳудиён аз тамоми Амрико ба Ню-Йорк ва Вашингтон ҷамъ шуда, ҳам занон ва ҳам кӯдаконро мусаллаҳ мекарданд.
  Моил ба таслим шудан, Труман маҷбур шуд, ки гурезад ва паст хобад. Немисхо хануз пойтахти ШМА-ро тирборон карда, бомбаборон мекарданд ва кушиш мекарданд, ки ин чормагзро хам шикананд.
  Тирамох омаду хаво хунук мешуд. Аммо духтарон ҳатто дар бикини хунук нестанд.
  Дар танаффус чавонони тахминан шонздахсоларо гирифта, хамрохи онхо дароз кашида, якдигарро навозиш карда, кока менушиданд. Герда бюстгалтеркамро аз тан кашид ва ба ду чавон ичозат дод, ки уро аз навдаи аргувонии пистонхояш бибусанд. Аниқтараш, вай худаш онҳоро рӯҳбаланд кард, зеро ин барои духтари қавӣ хеле писанд аст. Боқимондаҳо низ ҳамин тавр карданд ва барои худ як ҷуфт гирифтанд. Ҳатто Магдаи динӣ мулоим шуд. Ба бадани ҷавону бараҳнаи ҷанговарони мушак даст задан хуш аст.
  Герда табассум кард ва ба мӯйсафеди тиллоранг чашмак зад:
  - Ва ман мебинам, ки ба шумо писанд меояд, вақте ки писарбачаҳо забонашонро болои пистонҳоятон давондаанд. Ин ба ахлоқи динии шумо чӣ гуна мувофиқат мекунад?
  Магда бо хушҳолӣ ҷавоб дод:
  - Агар гуноҳ накунӣ, тавба намекунӣ... Агар тавба накунӣ, наҷот намеёбӣ!
  Шарлотта хандид ва суруд хонд:
  - Гуноҳ кун ва тавба кун! Тавба кунед ва боз гуноҳ кунед! Тавба барои гуноҳ, барои наҷоти рӯҳ!
  Ва ба пистони худ кока-кола рехт. Писарбачаҳо ба лесидани сина шурӯъ карданд. Шарлотта оҳ кашид. Аз афташ, ба вай хеле писанд омад.
  Кристина мантиқан қайд кард:
  - Вашингтон фурӯ хоҳад рафт... Ва пас аз ин, оё Иёлоти Муттаҳида таслим намешавад?
  Герда бӯсаҳоро дар синааш ҳис карда, пешниҳод кард:
  - Албатта, таслим мешаванд... Аммо ба мо лозим аст, ки подразделенияхои яхудиро, ки фанатикона чанг мекунанд, торумор кунем. Ва баъд аз он мо СССР-ро мегирем.
  Магда, ғамгин шуда қайд кард:
  "Мо пеш аз зимистон вақт надорем, ки ба Русия ҳамла кунем!" Афсус... Шояд то май интизор шавем?
  Шарлотта кукиро нишон дода гуфт:
  - Хайр чӣ? Биёед дар ин муддат корҳоро дар амволи худ муаррифӣ кунем. Шумо наметавонед ҳама вақт ҷанг кунед, ба шумо лозим аст, ки дар як вақт нигоҳубини хонаро кунед!
  Герда бо ин розй шуд:
  - Бале, дар бораи замони осоишта фикр кардан меарзад... Мо ҳоло пул дорем - чӯҷаҳо намеканд. Мо дар Америка хам замин мегирем. Пас, мехнат ва сулх интихо надорад!
  Кристина дандонҳояшро баровард, хуб аст, вақте ки забони ҷавон ба пистонак тоб мехӯрад ва пичиррос зад:
  - Ва ман плантатсияҳои худро бо маҳсулоти аз ҷиҳати генетикӣ тағирёфта мекорам!
  Тарбуз ба андозаи бочка, себ ба андозаи тарбуз мешавад!
  Магда хандид ва забонашро берун карда, чир-чир кард:
  - Мо медузаҳои марговарем, ки ба тарбузҳо монандем!
  Кристина табассум кард ва аз рухсораи ҷавон бӯсид. Баъд вай гиря кард:
  - Иқтисод ва сиёсат ба сӯи ҷаҳонишавӣ ҳаракат мекунад. Ба кавли Каутский: гегемонияи ягона ва назорати чахон! Вакте ки тартиби нав ташкил карда мешавад!
  Герда таклиф кард:
  - Савдо кардани пахта мумкин мешавад. Дар ин чо дар ШМА нихолхои хуби пахта мавчуданд.
  Шарлотта инро тасаввур карда хандид:
  - Ин дар кулбаи Том-амак... Бале, дар ин китоб сиёхпустон фаъолона кор мекарданд. Онхо ба киштзорхо хучум карданд. Афсус, ки охираш бад шуд... - Духтарон сахт оҳ кашида, пай бурданд. -Ман ба Ева раҳм мекунам. Вай духтари хубу равшан буд. Вай метавонист як ҷанговари хубе кунад.
  Кристина сарашро ҷунбонда, эътироз кард:
  "Вай хеле нарм аст, ки ҷанговари хуб бошад." Духтари ҳақиқӣ бояд сахтгир ва хашмгин бошад!
  Герда дар чавоб суруд:
  Каррубҳо дар осмон медурахшад,
  Дигаре дар осмон омад, кувваро мебинам...
  Герда аз ғазаб бо алам гиря мекунад -
  Чаро ман духтар таваллуд шудам?
  Кристина мӯи тиллорангашро ҷунбонда, гуфт:
  - Аммо аз мард зан будан беҳтар аст. Масалан, оргазми зан хеле дарозтар ва қавитар аст!
  Герда бо табассуми Горгон Медуза сар ҷунбонд:
  - Ҳа, қавитар! Бигзор писарон як кори ҷиддӣтар кунанд! Афсус, ки чунин хохиш бедор шудааст.
  Ва оҳу оҳу нолаҳои пурталотум ба гӯш мерасид... ба гиряву фиғри духтарони шаҳватпараст табдил меёбанд.
  Аммо ба духтарон насиб нагардидааст, ки аз каскади оргазма барои муддати тӯлонӣ лаззат баранд. Ба ман лозим омад, ки боз ба чанг равам. Аниктараш, ба танк савор шавед. Зиреххои у аллакай бо захмхои сершумор оро ёфта буданд.
  Вашингтон таслим нашуд. Ҷанг барои ҳар як блок ва ҳатто барои ҳар як хона идома дошт. Муқовимат якрав ва часпак буд.
  Герда, ки ба батарея тирпарронй мекард, месуруд:
  - Америка...
  Шарлотта аз кор баромад ва идома дод:
  -Амрико...
  Кристина снарядро парронду гуфт:
  -Ман фаҳмидам...
  Магда пои лучашро зада илова кард:
  - Вай...
  Герда тӯҳфа фиристод ва пора кард:
  - Пешравӣ!
  Шарлотта суханони худро, ки мисли снарядҳо тезу тунд баромад:
  - Дар куҷо...
  Кристина лавозимоти ҷангиро баровард ва дод:
  - Не...
  Магда ба снаряд бархурд ва хи-чиррос зад:
  - Бипартоед...
  Герда артиллерияро бо табар бурид:
  - Ана...
  Шарлотт тӯҳфаро фиристод ва оҳиста гуфт:
  - Коргарон...
  Кристина снаряд фиристода, илова кард:
  - Не...
  Магда лавозимоти ҷангиро партофта, идома дод:
  - Ҷой...
  Герда боз як снаряд фиристод ва фи-риш кард:
  - Хизматрасонӣ...
  Шарлотт тӯҳфа фиристод, хушбахтона лавозимоти ҷангӣ пур шуд:
  - Танфурӯшӣ.
  Кристина снаряд фиристод ва бо суханони зерин пахш кард:
  - Ҷамъиятӣ...
  Магда аз болои шушаш наъра мезанад:
  -Хона...
  Герда мисли мор пичиррос зад:
  -Хона...
  Шарлотта тири марговарро партофта гуфт:
  - Пур...
  Кристина бланкаи пӯлод фиристода, илова кард:
  -А...
  Магда дар посух хиҷир зад:
  - Пеш аз...
  Герда снарядро парронду хи-чиррос зад:
  -Ним...
  Шарлотта аз кор баромад ва гуфт:
  -Дар...
  Кристина як снарядро партоб карда, ба худ часпид:
  -Кӯча...
  Герда чир-чир карда, тир зад:
  - Ҳама...
  Шарлотта, мисли зоғ ғур-ғур кард:
  - Навбат...
  Кристина бо ҳаяҷон гуфт:
  - Хароҷоти...
  Магда Шерманро мисли сӯзан сӯрох карда, идома дод:
  - Аммо...
  Герда, тирандозӣ, марворид дод:
  - Ниҳоят...
  Шарлотта, оташ зада, идома дод:
  -Ӯ...
  Кристина тирандозиро идома дода гуфт:
  - Дар хона...
  Магда заду фишурда гуфт:
  -Дар...
  Герда пораи маргро раҳо карда, фарёд зад:
  - Зан...
  Шарлотта оташ зада, марворид дод:
  - Ба назар...
  Кристина нола кард ва хиҷир зад:
  -А...
  Магда бо снаряд заду гуфт:
  -Зан...
  Герда ӯро бо снаряд зад ва ҳи-чиррос зад:
  - ДАР...
  Шарлотта доси таркандаро ба кор андохта, аккос зад:
  - Бистар...
  Кристина шитоб кард ва тир зад:
  - Оҳ...
  Магда снаряд фиристод ва шармгинона чир-чир кард:
  - Бараҳна...
  Кристина як асари дигари қотилро фиристода, аккос кард:
  - Дурӯғ...
  Духтарон хандиданд; онҳо воқеан аз навиштани чунин чизе лаззат бурданд.
  Баъд хангоми тирпарронй ба таълифи чизи шоистатар ва кахрамонона шуруъ карданд. Ва квартети духтарон, хуб баромад:
  Бигзор иттиҳоди дилҳо мустаҳкамтар аз пӯлод,
  Аз теғҳо омадани чанги хунинро ларзонем!
  Ва чашмони ашк мисли ситорагон дурахшиданд,
  То абад бо ман бош: бо ишк гуфтанд!
  
  Мо ҳамеша бо ту ҳастем, орзуи тиллоӣ -
  Духтари моҳтоб ва мавҷҳои фарох...
  Зери парчами Исои Масеҳ -
  Хори пурқуввати каррубҳо ба осмон мебарояд!
  
  Бинӯшем майи равшани ҳавас,
  Ва рассом ба шумо эскизи коинотро пешкаш мекунад...
  Шумо чӣ қадар лоғар ҳастед - як риштаи ноустувори зиндагӣ -
  Иблис муҳаббатро комилан нест кардан мехоҳад!
  
  Рацар шамшери худро кашида, ба Масеҳ нидо кард:
  То ки дар ҷаҳон робитаи мутаносиб ҳукмфармо бошад...
  Ва Марям меорад - покии илоҳӣ -
  Бовар кунед, ки Худованд моро намегузорад, ки ба вартаи дузах афтидан!
  
  Аммо шумо умеди худро дар дохили худ доред ...
  Охир, одамро дар назди Худо қадр кардан мумкин нест!
  Ҳар яки мо ба гӯши худ нуқра пӯшида хоҳад шуд,
  Марворид ва қувонҳои махмалӣ ба осмон парвоз хоҳанд кард!
  
  Фақат агар дар ҷанг афтодӣ,
  Барои Ватан, ки аз коинот азизтар аст...
  Ва он гоҳ мо аз напалми рехта наметарсем -
  Заъфи рыцарҳои нур вайроннашаванда хоҳад буд!
  
  Дар дунё зиндагӣ кардан хуб аст, аммо баъзан дилгиркунанда аст,
  Ва гуруснагии бад ва сармо мардумро дур мекунад...
  Мо бояд зери кӯҳи Шайтон бошем,
  Ва шумо хушбахт хоҳед шуд, агар шумо дар дил ҷавон бошед!
  
  Пас аз марг ба коинот ҳамчун дӯст ворид шуд:
  Шумо чизе хоҳед дид, ки шуморо нафас мекашад ва табассум мекунад!
  Гарчанде ки шумо дар ҷисм мисли кӯдак хоҳед буд,
  Аммо шумо бе ягон мушкилот мефаҳмед, ки ин хато буд!
  
  Таҷрибаи набардҳои қаблӣ муфид хоҳад буд, ба ман бовар кунед,
  Дар онҳо шодии биҳиштро, ки аз хун сохта шудааст, хоҳед донист...
  Шумо фармонеро, ки ҳайвони ваҳшӣ нала мекунад, хор хоҳед кард -
  Ва шумо маликаро ҳамчун зан қабул хоҳед кард!
  
  Ва он гоҳ барои тахт ва роҳҳои минбаъда,
  Шумо бояд дар атрофи ҳалқаи коинот гардед!
  Он гоҳ ман ин хабарро ба авлоди худ мерасонам,
  Ба ман бовар кунед, шумо барои муваффақият беҳтар таҳсил кунед!
  
  Оё Худо шудан мумкин аст - ин саволи олӣ аст,
  Инсон дар сурати Худо офарида шудааст...
  Ва агарчи то хол ба дарачаи худовандй нарасидааст...
  Дар зер мо ситорахое дорем, ки бо суръат мепаранд!
  
  Илм хоҳад дод, ба ман бовар кунед - қувваҳои тавоно барои мо,
  Чунки аз дониш ресмон мебандем...
  Ва ҳатто агар ӯ гуноҳ карда бошад ҳам, ин чизи гузашта Ҳом аст,
  Аммо атом барои душманони мо гранатахо сохт!
  
  Коинот хатти муайян кардааст - бидонед,
  Ва коинот дар як каскад ба вай пайравӣ хоҳад кард ...
  Ва дастовардҳо бидуни ҳисоб - биҳишти ҳақиқӣ вуҷуд дорад,
  Барои он ки рыцарҳо бояд мубориза баранд!
  Духтарон воқеан хуб месароянд ва дар айни замон як қатор батареяҳо ва бункерҳоро вайрон карданд. Мо харошидаем ва худамон задем...
  Ба мо лозим омад, ки каме таваққуф кунем, то лавозимоти ҷангии худро пур кунем. Чи хеле ки баъзе доноён мегуянд, аз духтарони нафратовар коса месозанд.
  Кристина ва Магда боз шохмотбозй карданд. Духтари сурхрӯй бо ранги тиллоӣ ҳама мехостанд бар зидди малламуйи асал ғолиб шаванд. Бозй дар вазъияти тезу тунд гузашт. Магда боз ташаббусро ба дасти худ гирифта, бартарии моддй ба даст овард.
  Мо барои ба охир расидани бозӣ вақт наёфтем, боз як набард ва ҷанги гарм буд. Бо вуҷуди ин, борон танҳо аз осмон борид. Аёният бад шудааст. Фашистхо баръало хис карданд.
  Герда бо табассум тир парронд ва онро гирифта суруд мезад:
  - Борон...
  Шарлотта, ки ҷанговарро дастгирӣ мекард, тир холӣ кард:
  - Пойлуч...
  Кристина снарядро зада, идома дод:
  - Аз ҷониби...
  Магда гапашро бурида гуфт:
  - Замин...
  Герда пичиррос зад, чашмонаш дурахшид ва гуфт:
  -Гузашта...
  Шарлотта ба снаряд бархӯрд ва фарёд зад:
  - Тар шуд...
  Кристина маргро раҳо кард ва садо дод:
  - Духтарон...
  Магда оташи сурхро парронду гуфт:
  -Чашм...
  Герда, ки беист тирпарронй мекард, давом дод:
  -Агар...
  Шарлотта снарядро парронд ва садо дод:
  - Равшан...
  Кристина тир холӣ кард ва дандонҳояшро нишон дода идома дод:
  -Рӯз...
  Магда зад ва хиҷир зад:
  -Ин...
  Герда бо снаряд бархурд ва фарьёд зад:
  - Хуб...
  Шарлотта, атои маргро раҳо карда, фарёд зад:
  -А...
  Кристина ба снаряд зад ва хиҷил кард:
  - Кай...
  Магда мисли боло фарьёд зада, гурриш кард:
  - Баръакс....
  Герда хангоми парронданн снарядхо садо дод:
  - Бад...
  Шарлотта, тӯҳфаҳои нобудиро раҳо карда, месуруд:
  -Агар...
  Кристина маргро фиристода, хиҷил кард:
  - Сурудҳо...
  Магда, ки дандонҳояшро сахт ғилоф карда, хитоб кард:
  - Суруд хонед...
  Герда пичиррос зад ва аз ҷояш хест ва тир парронд ва зад:
  -Ин...
  Шарлотта снарядҳоро туф карда, фишурда баромад:
  - Хуб...
  Кристина онро гирифт ва фингонд:
  -А...
  Магда фиғон зада, снарядҳоро мефиристод:
  - Кай...
  Герда бо дандони бараҳна гуфт:
  - Баръакс...
  Шарлотта боз як снарядро туф кард ва ғазаб кард:
  - Ғамгин...
  Герда боз тир холй карда гуфт:
  -Агар...
  Шарлотта ҷавоб дод, ғуррон кард:
  - Бад...
  Кристина бо оҳанги аккос ва оташзанӣ гуфт:
  -Шумо...
  Магда табассум карду тир зад:
  -Ин...
  Герда як пораи маргро туф карда гуфт:
  - Ҳамеша...
  Шарлотта ҷараёнҳои снарядро сар дода, пахш кард:
  - Ба осонӣ...
  Кристина бо сурудхонӣ идома дод:
  -А...
  Магда чир-чир карда, тирпарронй карда гуфт:
  - Баръакс...
  Герда аз болои шуш наъра кард:
  - Мушкил...
  Ва боз хори маккорона гузашт.
  Шарлотта, тирандозӣ карда, фарёд зад:
  -Агар...
  Кристина, оташ зада, гуфт:
  - Бад...
  Магда дандонҳояшро нишон дода, идома дод:
  -Шумо...
  Герда аз гулӯяш пичиррос зад:
  -Ин...
  Шарлотта бо хашму ғазаб идома дод:
  - Ҳамеша...
  Кристина, оташ зада, гуфт:
  - Ба осонӣ...
  Магда ҷаззобашро рост карда, хандид:
  -А...
  Шарлотта маргро раҳо кард ва дашном дод:
  - Кай...
  Герда сахт ғур-ғур кард:
  - Баръакс...
  Кристина, маргро раҳо карда, бонг зад:
  - Мушкил...
  Магда кутох пои урёнашро боло бардошт ва хичиррос зад:
  - ВА...
  Герда аз болои шуш гуш мекунад:
  - Дилгиркунанда!
  Баъди ин духтарон таваққуф карданд... Боз лавозимоти ҷангии худро пур карданд. Ва он ки таппончаи онҳо зуд тирпарронӣ мекунад ва ҷанг хеле шадид аст.
  Духтарон кайфу сафо мекарданд, дандонҳои дурахшони худро нишон медоданд. Ин замин чй кадар зебост ва ба бихишт монанд аст. Шумо танҳо бо он меравед. Ё каме одеколон пӯшед.
  Герда ва Шарлотта ба аҳмақбозӣ шурӯъ карданд. Онҳо хеле моҳирона кортҳоро бо ангуштони урён нигоҳ медоштанд ва бо пойҳои урёнашон омехта мекарданд. Он мисли шоҳасари бузург ба назар мерасид.
  Кристина хеле маккор аст, вай бозии аллакай гумшударо ба охир нарасонд, аммо дарҳол бозии навро пешниҳод кард. Магда бо шарики худ баҳс накард. Вай хам яке аз чанговарони охирин нест... Аммо вай якрав нест.
  Кристина репертуари кушодаи худро то андозае диверсификатсия кард ва бо D2-D4 рафт. Магда бо мудо-фиаи Хиндустони шох чавоб дод. Ва Кристина як варианти чор пиёда аст. Муборизаи хеле шадид ба амал омад. Ва Сафед эҳтимолан як навъ бартарӣ дошт. Аллакай Магда ба фикр кардан ва чустучуи рохи баромадан аз вазъияти нозук шуруъ кард.
  Бозй мавкуф гузошта шуд, боз чанг... Дар ин чо аллакай гарм буд. Батареяи навтарин таппончаҳои зиддитанкии 120-мм, ки қодир аст ба E-50 дар масофаи наздик ворид шавад.
  Суръати ибтидоии снарядхо 1050 метр дар як сония мебошад. Ҳамин тариқ, янкиҳо бо таъхири зиёд силоҳҳои қаноатбахш ба даст оварданд. Дуруст аст, ки худи танк ҳанӯз ба истеҳсолот ворид нашудааст; танҳо силоҳҳо кор мекарданд.
  Духтарон наздик нашуда, ба онҳо тирандозӣ карданд...
  Герда, ки аз дур тир мезад, бо вучуди ин пай бурд:
  - Американхо равшан пеш рафта истодаанд. Ин тамғаи тиҷоратии онҳост: ҳама корро дер анҷом медиҳанд. Аммо бо чунин потенсиал, онҳо метавонистанд кайҳо боз амочро ба шамшер сохтанд.
  Шарлотта, танашро ба ларза андохта, ҷингилаҳои сурхашро ҷунбонда месуруд:
  - Шайтон! Шайтон! Шайтонро наҷот диҳед! Касе, касе моро чазо дод! Ба мо бидеҳ, ба мо шамшерҳо деҳ, ки дар дасти мо, бар зидди янкиҳо, лашкарҳои янкиҳо!
  Магда таппончаи амрикоиро пахш карда, бо табассуми малика гуфт:
  - Хуб аст... Синфи олии мо дар хар набард таъсир мерасонад... Мо хамеша галаба мекардем, хозир галаба мекунем!
  Кристина пои урёнашро ба зиреҳ зад ва суруд хонд:
  - Ахтун, Ахтун... Фоир, Фоир!
  Чаҳоргонаи аҷиби англисӣ: Ҷейн, Грингета, Малания, Матильда ба Ню Йорк ҳамла карданд. Чанговарон дар болои танки "Геринг-4" чангиданд. Мошин як эволютсияи Черчилл буд. Дар зиреҳ каме пасттар ва каме вазнинтар аз E-50, аммо бо силоҳҳои шабеҳ.
  Танк дар заводҳои Англия, ки дар Британияи Кабир ба протекторати Рейхи сеюм табдил ёфт, истеҳсол карда шуд.
  Ҷейн ба тупҳои амрикоӣ тир холӣ карда, чир-чир кард:
  - Мо як интихобкунандаем... Протекторатро пароканда мекунем!
  Грингета шарики худро ислох кард:
  - Шикаста намешавем, балки инкишоф меёбем... Мо боз хам пуркувват мешавем!
  Грингета тир холй карда, таппончаи америкоиро пора-пора кард ва ба таври фалсафй гуфт:
  - Ҳар чизе ки моро намекушад, моро қавитар мекунад!
  Маланя хандид ва дод зад:
  - Ин як ҳақиқати ғайриоддӣ аст, аммо бовар кардан душвор аст!
  Матильда як-ду солдатро бо кирмакҳояш пахш карда, гуфт:
  - Мумкин аст, ки ҳақиқат бояд баналӣ бошад. Масалан, Офтоб зард аст, чунон ки шумо ба осмон нигоҳ кардан мумкин аст.
  Ҷейн лабҳояшро хеле васеъ дароз карда, дандонҳояшро ошкор кард.
  Вай иҷозат дод, ки Грингете тирандозӣ кунад ва чирк зад:
  - Ва Офтоб ҳатто сафед аст. Осмон танҳо нурҳои кабудро маҳкам мекунад ва ранги зард медиҳад.
  Матильда хандид ва гуфт:
  -Ва шумо хеле доноед... Вай моҳирона пай бурд, ки ин танҳо як иллюзияи зард аст!
  Грингета боз тир холй карда, бункерро шикаста, чир-чир кард:
  - Дар олами мо хама чиз хаёл аст... Факат онхо хакикатан мекушанд!
  Онхо бо пулемётхо ба Малания зада, шухиомез, ё шояд шухй не, чи-чиррос заданд:
  - Ё шояд марг як хаёл аст! Охир, рУх абадй аст ва шояд аз чихати ташаккули шахсият аввала бошад!
  Грингета боз тир холй карда, суруд хонд:
  - Ҳарчанд ҷисми бе рӯҳ ҷисм нест, рӯҳи бе бадан чӣ гуна заиф аст!
  Ҷейн дар худ болоравии лирикиро ҳис кард ва ба суруд зад. Ва дӯстонаш ҳамроҳи ӯ сурудхонӣ карданд.
  Ҷанговар-аристократ оғоз кард:
  - Қудрат...
  Грингета снарядро зада давом дода гуфт:
  -Танк...
  Малания, тирандозӣ, гуфт:
  - Пешбарӣ мекунад...
  Матильда тӯҳфаи марговарро баровард ва дар твиттер навишт:
  - Оташ!
  Ҷейн, дандонҳояшро мисли марворидҳои калон парронда, аккос зад:
  - ВА...
  Грингета дастонашро ҷунбонда, пичиррос зада:
  - Ҳайрон аст...
  Маланья оташ зада гуфт:
  - Ҳама...
  Матильда чанговаронро бо изи худ торумор карда, хитоб кард:
  - Дар як саф!
  Ҷейн чирк зад ва идома дод:
  -Дар...
  Грингета мисли кобра фишурда, оташ зад:
  - Намоиш...
  Малания, тирпарронй давом дода гуфт:
  - Мубориза...
  Матильда бо ангуштонаш пойҳои урёнашро зада гуфт:
  - Бале...
  Ҷейн хандид ва сигор даргиронд:
  -Сур...
  Грингета боз тир холй карда, хитоб кард:
  - Бигузор...
  Малания снарядро гузошта гуфт:
  - хоҳад...
  Матильда снарядро ба металл зада гуфт:
  - Натиҷа!
  Ҷейн, ки оташро идома дода, хиҷил кард:
  -А...
  Грингет барканор ва дастгирӣ кард:
  -Агар...
  Малания снарядро парронда, каломро берун кард:
  - "Паланг"...
  Матильда бо хирс гуфт:
  - ДАР...
  Ҷейн хашмгинона анҷом дод:
  - Меравад...
  Грингета афтод, суханашро давом дод:
  - ВА...
  Малания хашмгинона тир холй кард:
  - хоҳад...
  Матильда зуран илова кард:
  - ДАР...
  Ҷейн хандид ва дандонҳояшро нишон дод.
  - Мо...
  Грингета аз чашмонаш барқ парронду гуфт:
  - Оташ...
  Малания идома дод:
  - Ӯ...
  Матилда бонг зад:
  - Мо...
  Ҷейн бо суханони зерин таслим шуд:
  - Черчилл...
  Грингета ҳангоми тирпарронӣ нола кард:
  - Он мешиканад!
  Малания хашмгинона хитоб кард:
  -Имтиҳон...
  Матильда кирмакҳояшро пахш карда, гуфт:
  - Иҷора мешавад...
  Ҷейн дандонҳояшро нишон дод ва гуфт:
  -Дар....
  Грингета аз болои шушаш фарьёд зада, снаряд фиристод:
  - Панҷ!
  Духтарон якдилона хандиданд... Мубориза хеле оташин буд. Самолётхои зенитии Америка кор мекарданд. Зиреххои фронталии 230 миллиметр хануз ба зарбахо тоб меовард.
  Аммо хавфи муайяне буд. Гузашта аз ин, дар охири ҷанг, Иёлоти Муттаҳида ба истеҳсоли снарядҳои зеркалибрӣ бо ядрои волфрам шурӯъ кард. Ва ин хатарнок аст.
  Ҷейн китфи Грингетаро бо пои урёнаш зад ва пичиррос зад:
  - Лутфан, аз даст надиҳед!
  Вай ѓурѓур кард:
  -Ки таркандааш чир-чир мекарду ту хомуш мемонд!
  Ва вай тир холӣ карда, батареяро нобуд кард...
  Матильда, ки ронанда буд, кайд кард:
  - Бо манёвр шумо метавонед эҳтимолияти зарбаро кам кунед.
  Духтар се афсари полиси амрикоиро дод, дар ҳама самт обҳои сурх пошида шуданд ва устухонҳо афтоданд. Сипас вай идома дод:
  - Ин ҷо мисли аттраксияи марг аст!
  Грингета боз як таппончаи зенитиро шикаста, месуруд:
  - Чанговарони вермахт ба хашму газаб омадаанд ва мо фарзандони мохи пулод мебошем!
  Ҷейн пои урёнашро дароз карда, радиоро хомӯш кард ва ба духтарон пешниҳод кард:
  - Биё ягон чизи хандаовар месароянд...
  Грингета заҳролуд табассум кард ва пешниҳод кард:
  - Дар бораи Фюрер?
  Ҷейн бо ҷидду ҷаҳд сар ҷунбонд.
  - Ҳа!
  Матильда ин идеяро дастгирӣ кард:
  - Дуруст! Ҳеҷ кас моро намешунавад!
  Ҷейн ҳангоми тирандозӣ шодона суруд хонд:
  - Аҳ...
  Грингета онро бардошта, бо шавқу тир холӣ кард:
  - Фюрер...
  Маланья сахтгирона чавоб дод:
  -Шумо...
  Матильда сарбозонро пахш карда, давом дод:
  - Фюрер...
  Ҷейн як оташи ҳаяҷон дод:
  - Буз!
  Грингета, оташ зада, суханашро давом дод:
  - Барои чӣ....
  Малания, тирандозӣ, гуфт:
  - Бар зидди...
  Матильда кирмакҳояшро пахш карда, хиҷил кард:
  -Англов...
  Ҷейн бо ҳаяҷон идома дод:
  - Ман боло рафтам...
  Грингета пичиррос зад ва наъра кард:
  -Шумо...
  Маланя дандонҳои худро баровард ва аккос зад:
  - Хар...
  Баъд Матильда наъра кардан гирифт:
  - Шумо мегиред...
  Ҷейн бо ханда, тақрибан нафасгир шуданро давом дод:
  -Аз...
  Грингета оташ зада гуфт:
  -Шумо...
  Маланя бо шавку хавас такрор кард:
  - Махсусан...
  Матильда пичиррос зад:
  - ДАР...
  Ҷейн, ки хашмгинона оташ зада, аккос зад:
  - Пятак!
  Грингета, оташ зада, суханашро давом дод:
  - Шумо дучор мешавед...
  Малания хашмгинона бардошт:
  -Дар...
  Матильда дар чавоб бо овози баланд гуфт:
  - Қавӣ...
  Ҷейн бо шавқ дастгирӣ кард:
  - Англисӣ...
  Грингета тухфаи марговар фиристод ва гуфт:
  - Мушт!
  Малания сурудро давом дод:
  - У...
  Матильда таппончаи зенитиро бо пайрахояш пахш карда гуфт:
  - Мо...
  Ҷейн садо дод ва идома дод:
  - Пулемётҳо...
  Грингета пичиррос зада:
  - ВА...
  Малания бо хич-чиррос давом дод:
  - Танкҳо...
  Матилда дод зад:
  - У...
  Ҷейн гиря кард:
  -Мо...
  Грингета аз болои шушаш хичиррос зад:
  -А...
  Маланья бо шавку завк давом дод:
  -Шумо...
  Матильда мисли буффало наъра кард:
  - БО...
  Ҷейн хиҷил зад:
  - Автомат...
  Грингета дандонҳояшро нишон дода, гиря кард:
  - Ту меларзиӣ...
  Малания бо хашм гуфт:
  - Бача!
  Матильда сурудро давом дод:
  - Мекушем...
  Ҷейн чирк зада, пойҳои урёнашро пахш карда:
  -Шумо...
  Грингета чир-чиррос зада, бо шавку тир холй кард:
  - Мисли...
  Маланя хомӯш шуд ва шарораҳои дандонашро нишон дод:
  - Буз...
  Матильда ғавғо карда, дигаронро пахш кард:
  - ВА...
  Ҷейн ҳавасро такрор кард:
  - Месузанд...
  Грингет бо хашм гуфт:
  - Кабуд...
  Малания мисли кобраи бад садо дод:
  - Пеш аз...
  Матильда хашмгинона илова кард:
  -Тла...
  Ва духтарон бо як овоз суруд мехонданд:
  - Оташ, оташ, оташ... Азият!
  Мо аз лавозимоти ҷангӣ тамом шудем, аммо сӯзишворӣ пур кардан зарар нарасонд. Ба ман лозим омад, ки танкро каме акиб кашам. Ва ба воситаи радио ба дастаи таъминот занг занед. Духтарон каме дам гирифтанд.
  Ҷейн пои урёнашро ба зиреҳи танк молид. Духтари зебо бо мӯи малламуй, каме тиллоранг. Ҳамин тавр ҳамзамон дилфиреб ва аристократӣ.
  Зебоии ӯ ба як маликаи аз ҷиҳати ҷисмонӣ сахтгир аст. Ҷейн тир андохта, бачаро муаррифӣ кард. Чунин як sculpted, зебо, мушакӣ, малламуй табиӣ бо пӯсти даббоғ. Барои он ки ӯ ӯро навозиш кунад... бо забонаш!Ҷейн табассум кард, оҳ, ин хуб аст, вақте ки шумо алоқаи ҷинсиро дӯст медоред. Ва занҳое ҳастанд, ки онро дӯст намедоранд. Эҳтимол, онҳо дар издивоҷашон хеле бадбахтанд. Ҳарчанд ишқварзӣ бо як мард дилгиркунанда мешавад. Ман гуногун мехоҳам. Ман таассурот ва саргузаштҳои нав мехоҳам. Ва мардони навро ҷустуҷӯ кунед, то яке аз дигараш зеботар бошад! Илова бар ин, Ҷейн дӯстдорони сиёҳро хеле дӯст медошт. Бо одами ранга ишқ кардан ошиқона аст. Ва ин хеле хуб аст, вақте ки пӯст сиёҳ аст ва пистони арғувонии худро ба он молед ва пистонҳо варам мекунанд ва сахттар мешаванд. Ва алакай мавҷи шаҳватангез шуморо ба ҷунбонидан оғоз мекунад.Ҷейн қариб буд, ки дасташро байни пойҳояш гузорад, зеро мехост мард бошад. Аммо ман дар назди дустонам хичолат мекашидам.
  Ва чӣ гуна ман мехостам, ки асои ядефи пулсатсия ба гулгашти намнокшудаи Зуҳра ворид шавад.
  Аммо сараш ба хоб даромад ва духтар хоболуд ва дар ин бора орзу кард;
  Ана мо!
  Ҷовер Ҳермес боз табассум кард ва худро дар скафандрҳои боҳашамат дид. Дар дохили бино голограммаҳои сеченака мепариданд, ки дар он афроди гуногун, аз стелзанҳо то махлуқоти ба таври бениҳоят гуногунранг, маросими алоқаи ҷинсӣ бо ҳар гуна шакл, баъзан ваҳшӣтарин ва каҷравӣ дар чашми инсонро иҷро мекарданд. Пешгӯиҳои 3D ҳаракат мекарданд ва зинда ва пурқувват менамуданд. Мисоли як кентаври зан ва медузаи радиоактивӣ вуҷуд дошт. Дар дохили бадани онҳо ҳангоми ҷуфтшавӣ ба таркишҳои миниатюраи ҳастаӣ табдил ёфт. Баъзе шахсоне, ки ба галлюцинатсияҳои наркотикии рассоми авангард монанданд, ки дар шакли голограммаҳои азим тасвир шудаанд, бо оташфишонии қаторҳои барқ ё лаппиши лаваи гиперплазмӣ дар пашша ва радиатсияи спектри беканори гуногунрангӣ алоқа мекунанд. Ё лаппишҳои гиперплазма дар шакли уқоби сесар, сипас дарҳол мисли суратҳои пластилинӣ ба шабпаракҳои болҳои зиёд мубаддал мешаванд, пас ин омехтаи моҳӣ ва навдаи гулест, ки гулбаргҳояшонро ҷунбонда мекунанд... Ва ин комилан аҷиб аст, махлуқот. шакли тасвирнашаванда, амали такрористеҳсолкуниро анҷом дода, энергияи муҳити атрофро хӯрда, атмосфераро маҷбур кард, ки конденсатсия кунад ва он дар ҷараёни борон ҷорӣ мешуд, ки ҳангоми ба рӯи замин афтодан, дарҳол ҳирс ва дуд кашидан гирифт.
  Лев ба назар хира ва парешонхотирона чашмак зад... Ин аз хаёлаш берун буд, чизеро, ки барои одами солимфикр тасаввур кардан аслан гайриимкон аст. Аз лабони ҷавон чунин сухан баромад:
  - Одам метавонад ҳама чизро зеҳн тасаввур кунад - ба истиснои хатте, ки аблаҳии бепоёни инсонӣ пас аз он тамом мешавад!
  Ҳермес ба ин вокуниш нишон надод, ӯ бо ҳавас ба пешгӯиҳо нигоҳ кард, нафаскашии стелзан тезтар ва вазнинтар шуд.
  Диваи бараҳнаю қоматбаланд бо мӯйи ҳафтранг ва қамчини дувоздаҳ думдори нейтронӣ аз паси голограмма шино мекард. Дар аввал, stelzanka бузург менамуд, вале бо ҳар як қадам он кам шуда, то он даме, ки қариб стандартӣ, ҳамагӣ бештар аз ду метр андозаи он шуд. Вай пойҳои зебои худро бо риштаи борик, ки бо сангҳои радио овезон овезон буд, дурахшида, пурқувват мегашт, роҳ мерафт. Пойафзолҳои пошнаҳои баланд, ки бо сангҳои тиллоӣ пӯшида буданд, дар рӯйпӯши нимқиматбаҳо садои баланд мезаданд.
  Аз паси вай як махлуқе ҳаракат мекард, ки аз ҳафт тӯби паҳлӯи пойҳои қурбоққашакл иборат буд, аммо дар болишти мулоим. Тубхо чун сангхои киматбахо дар зери сели чандин нуронихо медурахшиданд ва чехра... Хуб, танхо Микки Маус дар замонхои кадим як мультфильми тасвирии бачагона. Стелзанка бозистод ва дандонҳои калони серангаи худро мисли пантераи дарранда баровард. Чашмони зебои вай, ки тасвири ситораи ҳафтгӯша дар рӯи Айрис тасвир шудааст, дар рӯи Лео Эраскандери зебое ях бастааст.
  - Чӣ квазар юлинг! Шумо онро аз кадом кварк истихроҷ кардед?
  Ҳермес бо чашми арғувони рости заҳролудаш маккорона чашмак зада, чашмак зад (ин одати бади гекстер аст!)
  - Сирри тиҷоратӣ! Ман ба шумо пулакӣ мегӯям!
  Зани азиме, ки бозуи мушакдор дошт, бачаи қоматбаланди аз мушакҳои рехташуда бофташударо ба сӯи худ кашид. Нохунҳои дарози вай аз омехтаи сапфирҳои пошидашуда, зумуррад ва ултра-плутоний медурахшиданд.
  -Ман ба шумо фоиз медиҳам, мувофиқи мувофиқат. Ба гумони ман зиёд кардани пул барои ҷавон комилан мантиқист. Беш аз як ҳазору сесад нафар модарон аллакай тасвири ин бача шерро аз назар гузаронидаанд. Онҳо ӯро танҳо пора-пора хоҳанд кард!
  Гермес лабҳои пури худро бо забонаш лесид:
  - Вай аз он ки шумо фикр мекунед, қавитар аст! Он нигоҳ хоҳад дошт! Оё барои ман чизе ҳаст, ки дар ин ҷо дилгир нашавам?
  Соҳиби фоҳишахона як даста нури афлесунро аз ангуштонаш канда, бо бинии зебои худ шуълаи допро кашида пурсид:
  - Шумо занони қаторӣ, афсарон мехоҳед ё аз байни хориҷиён? Аммо алоқаи ҷинсӣ бо намояндагони ҷаҳонҳои дигар ғайриқонунӣ аст (ва метавонад хатарнок бошад!), он танҳо барои пардохти иловагӣ имконпазир аст. Аз гермафродитҳо то магпиҳо интихоб вуҷуд дорад ...
  Гермес онро бепарвоёна нишон дод:
  - Бо духтарони дигар галактикаҳо ва сохторҳои ҷисмонӣ беҳтар аст; онҳо аллакай аз шарикони абадии худ хаста шудаанд.
  Чеҳраи карикатураи ҳайвон, ки ба як пораи маҳтобӣ аз либоси малика монанд буд, худро дар шинони ҷавон дафн кард. Бини бо шпатель дароз карда, рагҳои зебои барҷастаро зери пӯсти шоколади сиёҳи писарак молид. Эраскандар аз тик-кити форам пурхурд ва спатулаи нохамвор ба пошнахои гулобии гулобй харакат кард, ки бо малхами хушбуй пушонда шуда буд, ки чангу чиркро дафъ мекунад. Ранги тӯбҳои дурахшон, як махлуқи аҷибе, ба тарафи қисми кабуди зумуррадии спектр тағйир ёфт.
  - Хоҳиши муштарӣ қонун аст. - фарьёд зад сардори хонаи шавк ба хайвони хандаовараш. - Баргард Алавалета, шумо хато мегӯед, ки ин писарро меҳрубонтарин рӯҳ аст. Дар пеши шумо, воқеан, як ҳайвони хурдакаки даҳшатнокест, ки қодир аст дар оянда яке аз беҳтарин ҷанговарони Империяи беканор гардад. - Сипас оҳанги дива аз фоҷиабор ва олиҷаноб ба маъмултарин ва ҳатто дилгиркунанда табдил ёфт. - Ва ту, шербача, аз паи ман!
  "Агар ҳама чиз дуруст бошад, ман ба шумо қасри императориро дар пойтахти галактикӣ Грейзинар нишон медиҳам", - пичиррос зад Гермес базӯр шунида.
  Эраскандер ва сохиби фохишахона даст ба даст дода, аз паси девори мозайк кадам мезаданд. Аз он чо садои хандаи зан, хичирроси либосхо ба гуш мерасид. Намуди зоҳирии ҷавон боиси гурриш гардид. Чанд духтари бараҳна ба сӯи ӯ шитофтанд ва бо тамаъҳои гурусна нӯшиданд. Ҷисмҳо; Пӯсти биринҷии қаҳваранг ва стелзанокҳои сабуктари мард ба як тӯб печида буданд, ӯ ҳис кард, ки чӣ гуна дар як оташи ҳавас аз китфи ӯ сахт газида шудааст ва дарҳол се лабони хушбӯи духтарак ба даҳони ғулом расиданд. Дастҳо аз мӯйҳои зарди писарбача гирифта, ӯро ба ҳам печонда, дард меоварданд, мехҳои дароз ба китфаш мекофтанд. Шер бо хашму газаб мисли мошини зинда кор мекард, аммо ақлаш дур буд...
  Ҷейн аз зарба задани кафи бараҳнааш бо кафи худ бедор шуд.
  Грингета ба шарики худ, дурусттараш ба командир хитоб кард:
  - Хуб, акнун ба ҷанг баргардем!
  Ҷейн хандид ва қайд кард:
  - Ман бар ту мисли ҷанг ҳастам ва дар ҷанг мисли ту...
  Ин пулемётчӣ Маланияро дастгирӣ мекард:
  - Ҷанг ба охир расид ва ман хурсандам, ки ба хона меравам!
  Матильда орзумандона гуфт:
  - Кош барои худ амлок медоштам! Ва бар он ғуломон ҳастанд!
  Грингета хандид ва маккорона гуфт:
  - Чаро танҳо як амвол? Шояд беҳтар аст, ки тамоми олам бо гулом дошта бошад?
  Ҷейн хандид. Вай бадани сиёҳ мехост. Фишурдану навозиш кардан. Э, на ҳама занҳоро мефаҳманд. Чаро онҳо ба африқоиҳо ин қадар ҷалб шудаанд?
  Малания ба тирпарронӣ аз пулемётҳо шурӯъ кард - хушбахтона, лавозимоти ҷангӣ пур шуд ва чир-чиррос зад:
  - Вазни сабуки "Буммер", "Баммер"-и хунук - чароғҳои зумуррад... Ин "Баммер", писари Фортуна, агар тавонед, ки ба он расидед!
  Матильда суръаташро зиёд кард... Духтарон боз як бункерро вайрон карданй шуданд.
  Ҷейн хитоб кард:
  -Шумо...
  Грингета бо шавк садо дод:
  - Хуб...
  Маланя дандонҳояшро нишон дода, гиря кард:
  - Ту медонӣ...
  Матильда хашмгинона давом дод:
  - Мо...
  Ҷейн ҳуштак зад ва бо ангушти бараҳнааш ба джойстик снаряд фиристод:
  - Мардум!
  Грингуета бо камоли эхтиром месуруд:
  -Дӯст медорад...
  Малания нидо мекунад:
  - Водород!
  Матильда фарёд зад:
  - Ба ман бомбаи водородй дех!
  Ҷейн сари тиллоии худро ҷунбонда, суруд хонд:
  - О, ман худам бовар намекунам... Дар ин хурофотхо!
  Грингета бо гаубица ба таври методй тирпарронии батареяро гирифт. Вай ин корро оромона кард, вале суруд:
  - Ман мисли ҳезумқул гурз мезанам... Ва ман ҳатто каме девонаам!
  Маланья бо пулемётхо як-ду дазор нафар аскарони пиёдагардро бурида, гурриш кард:
  - Ҷодуи скелет!
  Матильда танкро тела дода, онро гирифт ва суруд гуфт:
  - Набудани номус, кишвари дурахшон! Ҳеҷ махлуқе нест, ки ба Кощей бештар содиқ бошад!
  Ҷанговарон хандиданд ва Ҷейн боз ба суруд сар кард:
  = Олмон...
  Грингета бо шавк садо дод:
  -Ин...
  Малания хашмгинона илова кард:
  - Ҳамагӣ...
  Матильда ин калимаро ислоҳ кард:
  - Фақат...
  Ҷейн дағалона тамом кард:
  - Тӯҳмат...
  Грингета, оташ зада, чир-чир кард:
  - Поён...
  Малания бо хашму газаб хичиррос зад:
  - Ӯ меояд...
  Матильда хандид:
  - Света...
  Ҷейн бо камоли эҳтиром тасдиқ кард:
  - Ба ту...
  Грингета хашмгинона хитоб кард:
  - Тир...
  Малания мисли чархи холӣ садо дод:
  - ДАР...
  Матильда ҳамаро пахш карда, ғазаб кард:
  - Маъбад!
  Ва духтарон пои урёнашонро ба чояш гузоштанд. Онҳо хеле аҷиб ва дилрабо менамуданд.
  Ҷейн хитоб кард:
  - хоҳад...
  Грингета бо омодагӣ ба вай мехкӯб карданро идома дод:
  - Ба Фюрер...
  Малания бо хашми пантера хиҷил кард:
  - Як ҳалқа...
  Матильда хандида идома дод:
  - Сталин...
  Ҷейн бо овози ориоле ғавғо кард:
  - Гап...
  Грингета бо хирад хитоб кард ва хатто гаубицаи вазнинро шикаст дод:
  -Дар...
  Малания вазъиятро бо шавқ қабул кард:
  -Ду...
  Матильда мисли пантера садо дод:
  - Рубль!
  Баъд аз он, охирин таппонча хомуш шуд. 90 фоизи Ню-Йорк аллакай аз ҷониби фашистон забт карда шудааст. Ва кӣ гуфт, ки немисҳо хеле каманд, ки дар ҷаҳон ҳукмронӣ кунанд? Дар ҳар сурат онҳо метавонанд ҷаҳонро фурӯ баранд. Хазорон янкихо боз таслим шуданд. Ва танҳо қисматҳое, ки аз яҳудиён иборатанд, маргро аз таслимшавӣ афзалтар медонанд.
  Пас аз суқути Ню-Йорк ва Вашингтон, 25 октябри соли 1945, Иёлоти Муттаҳида таслим шуд. Хамин тавр, боз як сахифаи чанги дуйуми чахонй варак зада шуд.
  Армияи Америка ярокпартой мекард, миллионхо солдату милисахо ба лагерьхо медаромаданд.
  Гитлер шод шуд... 30 октябри соли 1945 фюрер ба Вашингтон омада, дар харобахои Касри Сафед нутк кард.
  Суханронии диктатори рақами як чун ҳамеша равшан ва хотирмон буд. Немисхо чапакзанй карданд ва америкоиён зону зада. Бойтарин қудрат дар ҷаҳон афтод. Галабаи бузург.
  Гитлер фармон дод, ки дар Кипр ид тайёр карда, як катор чангхои гладиаторй ташкил карда шавад.
  Дар баробари ин, немисҳо ба рамаи яҳудиён ба геттоҳо ва муқаррар кардани тартиботи нав шурӯъ карданд. Рейхи сеюм ба ҳазми Амрико шурӯъ кард.
  Дар баробари ин ба онхое, ки дар байни худ фарк нишон додаанд, мукофотхо супурда шуданд. Ва онҳо бисёр буданд.
  Супер Эйс ва ситораи ҳақиқӣ, Фридрих барои ӯ фармоиши махсус офарида шудааст: Ситораи Бузург, Салиби оҳанин бо баргҳои тиллоии дуб, шамшерҳо ва алмосҳо. Дар боло танҳо як ҷоиза таъсис дода шуд: Ситораи Бузург, Салиби Найтс, Салиби оҳан, бо баргҳои дуби платина, шамшерҳо ва алмосҳо.
  Дигарон низ мукофотонида шуданд. Ҷейн Салиби Найтро бо баргҳои дуб қабул кард ва дӯстонаш танҳо Салиби Найт гирифтанд. Чаҳор нафари боҳашамат ҳамчун мукофот гирифтанд: салибҳои Найт, бо баргҳои дуб, шамшерҳо ва алмосҳо ва онҳо аллакай чунин мукофотҳоро доштанд. Илова бар ин салибҳои тилло ва алмосии нобудкунандагони танкҳо.
  Ханс Фейер, салиби рыцарии салиби оҳанро бо баргҳои дуб ва шамшерҳо гирифт.
  Барои марде, ки модараш яҳудӣ ва падараш норвегӣ аст, бад нест. Ва худро немиси насли даҳум эълон кард. Ҳанс дӯстдори Герд ва чанд духтари дигар аст. Ҷавонмарди хеле зебо, мӯйсафед. Вай умуман ба яҳудӣ монанд нест, балки ба плакати ориёӣ.
  Гертруда ва Стелла, ин ҷанговароне, ки дар рӯи диск меҷангиданд, инчунин салиби тиллоии хизматҳои ҳарбӣ гирифтанд. Ва дар салиби рыцари салиби оҳанин бо баргҳои дуб. Аммо онҳо барои рӯйхатҳои ҳавопаймоҳои харобшуда бештар мукофот гирифтанд. Ҳавопаймоҳои диск осебпазир буданд, аммо онҳо худашон онҳоро оташ зада натавонистанд. Онҳо танҳо ба ҳавопаймоҳо зарба заданд, зеро суръат аз суръати садо панҷ-шаш маротиба зиёдтар буд. Хуб, онҳо инчунин метавонанд як мушаки бо радио идорашавандаро ба ҳадафҳои заминӣ партоб кунанд.
  То он даме, ки диск ба аслиҳаи пурқувват табдил ёфт, гарчанде ки осебпазирии он ба душманонаш таъсири сахти маънавӣ расонд. Аммо ин як чизи гаронбаҳост.
  Лётчикхо Маргарет ва Хелга салиби рыцарии салиби оханро бо баргхои дуб, шамшер ва алмос гирифтанд. Ин барои ҳисобҳои олиҷаноби ҳавопаймоҳои задашуда ва зебоии малламуйҳои зебост.
  Мукофот гирифта шудааст: Салиби Найт, Дан, инчунин баргҳои дуби Гург.
  Карпро хам японхо ва хам немисхо мукофотониданд. Ба ӯ Салиби оҳанин дараҷаи якум ва соати шахсии Mainstein дода шуд. Бачаи ниндзя ҷоизаҳои асосии худро аз император Ҳирохито гирифт. Албатта, дигар ҷанговарони ниндзя низ боистеъдод буданд. Ҷопон дар забт кардани Амрико саҳм гузоштааст.
  Бисьёр одамон мукофоту пул гирифтанд. Шодмонӣ ва шодмонӣ тамоми рейхи сеюмро фаро гирифт.
  Танки E-50 сифатҳои аълои ҷангиро нишон дод ва беҳтарин дар ҷаҳон эътироф гардид. Немисхо боз ба тафаккури худ хиёнат карданд.
  Ва 8 ноябри соли 1945 аввалин хамрохи сунъии дорой видеокамера ба мадори пасти Замин бароварда шуд.
  Худи фюрер хануз дар Колизей солгарди Мюнхен путч дар Кипрро кайд мекард.
  Дар задухурдхои гладиаторхо хун чун дарьё равон буд. Чун ҳамеша дар он ҷо оргияҳо ва пурхӯрӣ зиёд буданд. Немисҳо аслан девона мешуданд.
  Дар ҳамин ҳол, Сталин, ки рӯзи 7 ноябр ҷашни инқилобро таҷлил мекард, Кумитаи давлатии дифоъро ҷамъ овард.
  Проблемахои хозираро мухокима кардан лозим буд. Холо дастони Гитлер озоданд. Ва оё он ба сӯи Русия дигар намеравад? Барои барҳам додани империяи болшевикон.
  Молотов ба сухан баромада, кайд намуд:
  - Холо Рейхи сеюм аз харвакта дида пурзуртар гардид! Қобилиятҳои он аҷибанд! Дар хакикат танки немиси Е-50 худро барои амрикоихо дастнорас нишон дод. Ва авиацияи реактивии Рейхи сеюм баробар надорад!
  Сталин сухани Молотовро бурид:
  - Хулоса, магар мо халок шудаем?
  Комиссари халкии корхои хоричй эътироз баён кард:
  - Ба фикрам, не, рафик Сталин. гениалии шумо ва иродаи бепоёни халки советй моро хатман ба суи галаба мебарад!
  Сталин борхо чапакзанй кард. Ва бо табассум гуфт:
  - Ба фикри ту, нобиғаи ман сустии шуморо ҷуброн мекунад?
  Вознесенский бо кахру газаб дар овози худ гуфт:
  - Мо бо тамоми кувва кушиш мекунем, рафик Сталин. Аммо имкониятҳои инсон маҳдудият дорад! Аллакай он кадар танкхои Т-34-85 истехсол карда шудаанд, ки барои онхо экипаж намерасад!
  Жуков бо хашму газаб кайд кард:
  - Чизи асосй микдор не, балки сифат аст! T-34-85 ҳатто аз E-5-ҳои сабук осебпазир аст ва таппончаи он ҳатто дар масофаи холӣ ба E-50 ворид намешавад! Дарвоқеъ, сию чор аз ҷиҳати ахлоқӣ ва воқеан кӯҳна шудааст. Аммо сменаи нави Т-54 тайёр нест... Рости гап, ба душман зада даромадан хам кифоя нест!
  Вознесенский бо оханги дилпурона гуфт:
  - Мо тамоми чорадоро дида истодаем, ки Т-54 харчи зудтар ба истедсолот дохил шавад. Аммо танк бояд нисбатан сабук, хуб муҳофизат карда шавад ва ба таври муносиб мусаллаҳ карда шавад. Ҳама чизро якбора ба даст овардан душвор аст. Мо кушиш мекунем ва конструкторон дар се смена кор мекунанд!
  Сталин сахт таъкид кард:
  - Дар лагерьхо чй кадар ин гуна шахтёрхо шапуш мехуронанд! Ва умуман аз шумо ноумед шудам. Ҳанӯз як ҳавопаймои реактивии қаноатбахш офарида нашудааст ва Як-9 дар истеҳсоли оммавӣ идома дорад!
  Конструктор Яковлев хичолат кашида гуфт:
  - Ин машина харгиз бад нест, рафик Сталин...
  Сарфармондехи олй суханро бурид:
  - Мегӯӣ, ки бад нест? Оре, чанговарони немис ду баробар тезтаранд! Ва яроку аслиха як тупи хавоист... Ин гуна чанговар факат ханда аст. Ин танҳо аспе аст, ки нағояш шикастааст!
  Яковлев далерй пайдо кард, ки эътироз баён кунад:
  - Шумо хато мекунед, рафик Сталин. Як-9 мошини хеле идорашаванда буда, дар амал самарабахш аст. Ва истеҳсоли он осон ва арзон аст. Мо хеле ҳайрон мешудем, ки беҳтараш пайдо мешуд.
  Сталин мушти худро нишон дода гуфт:
  - Шумо дар ин чо фашистонро бо шумора зада наметавонед! Онҳо ҳоло тамоми ҷаҳонро зери пошнаи худ доранд. Мо хануз дар мусобикаи ракамхо аз онхо маглуб карда наметавонем. Пас, танҳо ба даст овардани бартарии сифатӣ боқӣ мемонад. Ва ин ҷо ба мо як ҳавопаймои арзон ва амалӣ лозим аст, ки аз ҳамтоёни олмонии худ бартарӣ дорад. Ва шумо бояд ба ин ноил шавед, вагарна ман шуморо парронам!
  Дар сухани охирин Сталин ба доду фарёд табдил ёфт. Ва мушти худро ба руи миз зад. Танаффуси сахт ба амал омад.
  Кабинети Сталинобод бо расмҳо муҷаҳҳаз карда шуда буд, ки дар он портретҳои фармондеҳону подшоҳони гуногун дар матои ранга бо равғани ранга кашида шудаанд.
  Ана, Суворов, Кутузов, Брусилов. Инчунин Пётри Кабир, Иван Грозный, Дмитрий Донской, Иван Калита, Фрунзе, Багратион. Интихоби хеле ҷолиб. Портрети нав низ пайдо шуд: Герцог Бузург Василий Сеюм. Ин ҳоким падари Иван Грозный буд. Ҳарчанд ба мисли писари маъруфаш машҳур нест.
  Сталин хеле кам кайфияти хуб дошт. Дар чанг бо Рейхи сеюм кисми зиёди империяи советиро аз даст дода, аз он метарсид, ки фашистон боз меоянд. Чанг бо Штатхои Муттахида барои мухайё кардани мУхлат ва имко-ният он кадар кашол наёфта буд... Хуб, масалан, бомбаи атомй сохта, аз фашистон мухофизат карда шавад.
  Чӣ тавр шумо метавонед розӣ шавед, ки ноумед нашавед? Эҳтимол, фашистон дар зимистон ҳозир намешаванд, аммо тобистони оянда: меҳмонони нохондаро интизор шавед! Ва ин, албатта, тамоман писанд нест. Аммо ин ташвишовар аст... Сталин аллакай пир шудааст, кувваю саломатиаш як хел нест. Муқовимат ба фашистон ниҳоят душвор ва ҳатто имконнопазир аст. Ба кувваи фашистон чй тавр чавоб додан мумкин аст.
  Вознесенский дамчун одами далертарин танаффусро вайрон карда гуфт:
  - Дар парад, рафик Сталин, шумо прототипи ИС-4-и моро дидед. Мо онро ба чо оварда, дар вацти ид танки нав сохтем. Мошин дорои зиреҳи пеши 250 мм мебошад. Ва тарафҳо 170 мм. Вазнаш 60 тонна, мошини дар натиҷа ҳосилшуда қодир аст ба зарбаҳои тупи 88 миллиметрии немисҳо тоб оварад. Мо тавонистем танкеро, ки шумо мехостед, рафик Сталин созем.
  Раҳбар ғамгинона гуфт:
  - Аммо тупи 105-мм-и немисии Е-50 ба пешонии ИС-2 ворид мешавад. Дар ҳоле ки тупи 122-мм-и ин танк немисҳоро ба зиреҳи фронталӣ намезанад! Шумо ҳеҷ гоҳ накардаед, мошине аз параметрҳои олмонӣ болотар аст.
  Вознесенский ботантана ваъда дод:
  - ИС-7 ба зудӣ омода мешавад, ин танки дорои тупи 130 мм аз ҷиҳати аслиҳа ва зиреҳи фронталӣ аз IS-4 пештар хоҳад буд. Ва он гоҳ мо метавонем ба бисёр чизҳо ноил шавем. Зиреххои фронталии мастодони фашистиро сурох кунед!
  Сталин андаке нарм шуда пурсид:
  - Ин танк чй кадар вазн дорад?
  Вознесенский дилпурона чавоб дод:
  - Шасту хашт тонна. Нисбатан кам, ба монанди Tiger-2. Мо аниқ намедонем, ки як тупи немисӣ бо зарфи 105 мм дарозӣ ба 100 EL чӣ қадар ворид мешавад. Аммо тахминан, агар снаряд хусусиятхои ба зеркалибр монанд дошта бошад, пас... Суръати 1300 метр аз масофаи 1000 метр 300 миллиметр зиреҳро дар кунҷи шаст дараҷа таъмин мекунад...
  Вознесенский дудила карда, баъди панч дакика чавоб дод:
  - Не, эхтимол, ИС-7 аз чихати кувваи зирехшикании таппонча то хол аз танки немис пасттар хохад буд ва дар як лахза аз он пеш гузашта наметавонад.
  Сталин савол дод:
  -Ва чаро? Чунин калибри калон, аммо назар ба олмонӣ камтар зиреҳпӯш?
  Вознесенский бо лахза чавоб дод:
  - Сифати снаряди олмонӣ, мисли суръати ибтидоӣ беҳтар аст. Аз ин лиҳоз, ҳатто тӯпи 88-мм олмонӣ дар зиреҳпӯшӣ дар масофаи кӯтоҳ назар ба 130 мм-и мо то андозае қавитар аст.
  Сталин дастонашро кафида гуфт:
  - Сифати снарядро бехтар кардан лозим! Шумо дар болои он кор хоҳед кард! То кай шумо метавонед калибрро тела диҳед...
  Берия хушомадгуёна таклиф кард:
  - Ба танк тупи калибраш 203-мм гузоштан мумкин. Ва вай аслан душманони худро нест мекунад!
  Сталин бо шубҳа ҷавоб дод:
  - Вазънят зиёд мешавад, суръати оташ паст мешавад, муносибат конструктивй нест!
  Берия дастонашро дароз карда гуфт:
  - Аммо, дар акси ҳол, мо наметавонем ба немисҳо сар ба сар гузарем... Гузашта аз ин, IS-7 як танки хеле вазнин ва қимат аст. Ва мо барои партови мошинҳо захираҳои зиёд надорем.
  Сталин мушти худро ба руи миз зада, гуррос зад:
  - ИС-11 бояд як танки тупи 203 мм гардад. Аммо ба ман IS-10 лозим аст, ки универсалӣ мешавад. Ва вазнаш аз панчох тонна зиёд нест. Он равшан аст?
  Вознесенский дастонашро беихтиёр дароз кард:
  - Кам шудани вазн му-хофизатро бадтар мекунад, рафик Сталин...
  Роҳбар пешниҳод кард:
  - Ва шумо пешонаро сесад миллиметр месозед ва дар кунчи мисли ИС-3 зиреҳи паҳлӯӣ хеле заифтар аст... Ва дар бораи таппонча фикр кунед.
  Вознесенский кайд намуд:
  - Метавонем кушиш кунем... Барои ба вучуд овардани машинае, ки факат аз фронт мухофизат карда мешавад? Бале, ин ҳам сабаб аст!
  Берия ногаҳон пешниҳод кард:
  - Хамаи конструкторонро ба лагерьхо мефиристем. Шояд он гох ягон чизи муфиде эчод кунанд?
  Сталин хандида, бо хушҳолӣ қайд кард:
  -Чӣ... Идеяи олӣ! Васвасаҳо барои онҳо дар лагерҳо камтар хоҳад буд!
  Аммо шумо бояд танкҳои нав созед! Чунин аст, ки Рейхи сеюм ҳатто ба онҳо наздик намеистад!
  Вознесенский боэхтиром чавоб дод:
  - Мо тамоми кори аз дастамон меомадагиро мекунем!
  Берия ба осонӣ гуфт:
  - Хамаи олимонро дастгир мекунем! Бигузор дар зери клубхои посбонон кор кунанд!
  Сталин наъра зад:
  - Ва мо бояд самолётхои бехтарини чахон, инчунин ракетахо дошта бошем! Ҳамин тавр бошад, зеро ман гуфтам!
  Комиссари Халкии Корхои Дохилй бардошт:
  - Каломи нобига конун аст!
  Сталин то андозае худтанкидкунон кайд кард:
  - Ба ҳар ҳол, беҳуда буд, ки ман ба Олмон ҳамла накардам, вақте ки онҳо бо ИМА ва Канада банд буданд. Ин хатои бузург аст!
  Жуков фавран таклиф кард:
  - Ҳоло метавонам зарба занам? Дар ҳоле ки аскарони душман интиқол дода нашудаанд?
  Сталин сари хокистаррангашро манфй чунбонд:
  - Ман чунин масъулиятро ба гардан намегирам! Ва мардуми мо ҳам онро қабул намекунанд! Мо тачовузкор нестем! Мо тарафдори сулх мебошем ва барои кори сулх мубориза мебарем! Ба ман лигаи ярокпартой дихед!
  Василевский бо ташвиш кайд кард:
  - Агар ба мо хамла кунанд, дер мешавад... Ва концепцияи чанги пешгирикунанда бекор карда нашудааст.
  Сталин охи сахт кашид. Вай ба худ як шиша май рехт, як пиёла нӯшид ва гуфт:
  - Чанги пешгирикунанда... Хуб, шояд як-дусад километр пеш равему боздошта шавем. Мебоист пештар маро мезадӣ! Ва акнун, мо ба немисҳо ва Ҷопон умед мебандем, ки иштиҳояшонро каме хомӯш кунанд.
  Берия дар ин чо овози худро баланд карда, пичиррос зад:
  - Чй мешавад, агар рафик Сталин... Япония ва Рейхи сеюмро ба хам тела дихед?
  Сардор табассум карду гуфт:
  - Ин варианти олй мебуд... Аммо чй тавр ба он муваффак шудан мумкин аст?
  Комиссари Халкии Корхои Дохилй хабар дод.
  - Мо панҷ духтар дорем, ки тамоми ҷангро аз сар гузаронида, дар Амрико ҷангидаанд. Шояд амалиётро бовар кунонанд?
  Сталин дар муйлабаш табассум кард ва хичир кард:
  - Инҳоро дар назар доред? Аленка ва дастаи ӯ?
  Берия бо пурқувват сар ҷунбонд:
  - Ҳа, маҳз онҳо!
  Сталин чашмонашро танг карда пурсид:
  -Ба фикри ту, онҳо чӣ кор карда метавонанд?
  Комиссари халкии корхои дохилй сарашро харошида таклиф кард:
  - Хуб, ҳамчун ниндзя либос пӯшед ва ба пойгоҳи Олмон ҳамла кунед! Шояд он кор кунад!
  Сталин сарашро харошида, пас аз андеша чавоб дод:
  - Ҳанӯз шитоб накунед! Агар немисхо ба мо хучум накунанд, пас ин гуна игвогарй хавфнок аст. Гузашта аз ин, духтарон аз япониҳо комилан фарқ мекунанд. Шумо низ метавонед ба мо ҷанг оред. Аммо агар Гитлер хучум кунад, пас... Ба фикрам, хеч чиз гум намешавад!
  Берия бо розигӣ сар ҷунбонд:
  - Дуруст, рафик Сталин! Духтарон, ин қатораи зиреҳпӯши мост!
  Пешвои ҳама замонҳо ва халқҳо хасташуда сар ҷунбонд:
  - ДУРУСТ! Мо аллакай чизи асосиро муҳокима кардем! Муҳим он аст, ки сулҳ бошад! Ҳама аз ҷанг хаста шудаанд!
  Хамрохон аз кабинети тиран бе рухбаландй баромада рафтанд. Пешвои тамоми давру замонхо ва халкхо кайфияти хуб надошт. Ҳарчанд ҷонам каме сабуктар шуд. Дар ҳақиқат, агар Рейхи сеюм ва Ҷопон бо ҳам бархӯрд кунанд, ин олиҷаноб мебуд! Ин ба ман имконият дод. Шояд дар ин сурат барои ба даст овардани бомбаи атомй вакти кофй мебуд. Гарчанде худи идея як саёҳат ба назар мерасид ва ҳадди аққал панҷ соли дигарро талаб мекард.
  Баъд Сталин ногахон илхом гирифт ва ба котибаш занг зад. Духтари чавони борик, ки муйхои сиёх баста, дар як думча баста буд, даромад. Вай ба пешво таъзим кард.
  Сталин бо овози сахт фармуд:
  - Чоп мекунем! Ман диктант мекунам ва шумо фикрҳои оқилонаи маро чоп мекунед.
  Духтар нишаста, зери диктанти роҳбар ба ларза даромад;
   Ростқавлӣ дар ҷанг хуб аст, вақте ки шумо дар машқ суст намешавед, аммо вақте ки ҷанг фаро мерасад, аз ҳила истифода баред!
  Ҳар кас метавонад дар ҳоҷатхона пешоб кунад; танҳо онҳое, ки ҳеҷ гоҳ намегузоранд, ки худро дар сатил зиндонӣ кунанд, бадкирдорро тар кунанд!
  Тӯфони ҳуҷум ба Ватан ба сари ҳоким меояд, ки обу ҳаворо аз баҳр хеле дер интизор аст!
  Шахс набояд ба омма мухолифат кунад, ба истиснои он ки сухан дар бораи гумроҳиҳои издиҳом меравад, ки ҷомеа онро нодида гирифта наметавонад!
  Ҳар касе, ки оромона ҷомеаро бар шахси шахсӣ мегузорад, ҷингли пули нақдро дар ҳамёни худ мегузорад!
  Ва ин барои одами барфӣ дар биёбон ширинтар аст, назар ба касе, ки кори тарро бе боварӣ ба оромии худ мегирад!
  Барори нодир аз сабаби аблаҳии душман истифодаи мунтазами ақли омӯзонидашударо иваз намекунад!
  Шумо метавонед зиёда аз як маротиба дар набард пазмон шавед, аммо танҳо вақте ки хоҳиши ягонаи шумо ба назди ҳадафатон шитоб накунад, ба макони осоишта дақиқ зарба занед!
  Онҳое, ки вақти қабули қарорҳоро аз даст медиҳанд, ба мушкилӣ дучор мешаванд ва бидуни андеша дар бораи ҳаракатҳои худ қарор қабул мекунанд, вақте ки дос аз арзан мегузарад!
  Мехнат одамро аз маймун сохт, мубориза, мехнат ва дониш аз одам демиург месозанд!
  Бадӣ тарафи дигари тангаи хайр аст, ки бе он подош ҳаҷму вазнро аз даст медиҳад!
  Тела додан бо онҳое, ки дар наздикӣ ҳастанд, хоси одамони беақл аст, аммо барои тела додани одамони бегона шумо бояд заковати тезтарин дошта бошед!
  Агар шумо хоҳед, ки рӯзгоратонро ба даст оред, бо онҳое, ки бо шумо ҳисоб кардан мехоҳанд, мубориза баред!
  Як қошуқи калон даҳонатонро дард мекунад, як қошуқи хурд шикаматонро аз гуруснагӣ варам мекунад ва ба шарте, ки шумо аз мушкилоти мубориза бо вазни зиёдатӣ канорагирӣ карда наметавонед!
  Аз ҳама чиз ҷудо шудан душвор аст, ба истиснои вазнҳои иловагӣ ва халос шудан аз онҳо осон нест!
  Парвоз кардан чй кадар осон асту баланд шудан чй кадар душвор!
  Тухфаҳо низ бол доранд, ки барои боло баранд, аммо барои боло рафтани рӯҳ набояд аз андешаи хошокгарон илҳом гирифта шавад!
  Агар шумо танҳо барои зинда мондан дар хуни сард парвоз кунед, шумо шабпарак дар барф мешавед!
  Дӯстон дар мусибат медонанд, ва душманон, мутаассифона, ҳамеша ба он меорад!
  Қаҳрамонӣ метавонад хатогиро ислоҳ кунад, аммо он ҳеҷ гоҳ сустиро сафед намекунад!
  Сухангӯи ҳоким мисли ғавғои майзада як ҳадафро дунбол мекунад: беақл шудан ва ӯро аз воқеият дур кардан!
  Тир як усули аълои таълимӣ аст, аммо самаранокии таъсир вобаста ба басомади истифода коҳиш меёбад! Аксар вақт шумо қудрати худро аз даст медиҳед, аммо агар шумо дастгир шавед, шумо бояд зомбиҳоро парвариш кунед!
  Дин одами мағрурро ба сатҳи ҳайвон паст мекунад - байни гӯсфанду буз ихтиёр медиҳад! Ва паҳлӯи қавии ҳар дин дар он аст, ки бар хилофи атеизм шумо ақаллан интихоби ҳайвон доред!
  Сурб ба ҳозима кӯмак мекунад, хусусан агар ҳаб дар шакли картридж бошад! Ва чаро? Шумо ҳеҷ гоҳ аз набудани иштиҳо шикоят намекунед!
  Психологияи сангпушт ба умри дароз мусоидат намекунад, зеро бо суръати ҳаяҷон шумо наметавонед ба суръате, ки умри дароз медиҳад!
  На хар он чи дурахшанда зар аст, балки хар чизе ки душманро кур мекунад бебахо!
  Маймун аҷдоди инсон аст, ки рафтораш барои авлодон намуна шуда наметавонад!
  Ҳар кӣ метавонад бо гург зиндагӣ кунад, ғамгинона нала намекунад!
  Шер подшоҳи ҳайвонҳост, аммо ғуломи инсонӣ пӯсташро мерӯяд!
  Ҷанг ин кино, режиссураи дастаҷамъӣ, иҷрои инфиродӣ, паҳнкунии оммавӣ ва квитансияҳои зебои кассавӣ аст!
  Фармондеҳи хуб як алхимик аст, ки тирҳои ҷангиро ба тангаҳои тиллои ҷуброн интиқол медиҳад!
  Танҳо онҳое, ки аллакай барои ҳаёти арзанда дар ҷони худ мурданд, шармандавор мемиранд! Ва агар марг сазовор бошад, пас ин аллакай ҷовидонӣ аст, ки маънои ҳаёти воқеӣ аст!
  Касоне, ки дар коре, ки аз душвории шайтонӣ ва мураккабии шайтонӣ нестанд, ба Худо таваккал мекунанд!
  Танҳо онҳое, ки медонанд, ки фикрҳои пойгаро чӣ гуна ҷилавгирӣ кунанд, қодиранд як ҷаҳиши бузурги зеҳнро ба даст оранд!
  Дар ҷанг ҳама чиз мисли теппаҳо кӯҳна аст, танҳо мушкилот ҳамеша нав аст ва технология кӯҳна аст!
  Шумо метавонед танҳо касеро, ки дар сараш тӯбҳои яхкардашуда дорад, ҳайрон кунед!
  Ҳатто гадоҳо дар долонҳо метавонанд тир парронанд ва сарватмандони шуҷоати ҳарбӣ қодиранд ба ҳадаф зарба зананд!
  Аҳмақ метавонад бо мушти худ ӯро занад, аммо танҳо як нобиғаи ҳақиқӣ метавонад ӯро маҷбур созад, ки он чизеро, ки душмани зирак дар мушти ӯ дорад, аз даст диҳад!
  Нопадид шудани тупхо ба душман хануз сабаб нест, ки бо акли ҷӯшон аз сарпӯши дег парвоз кунем!
  Бохт ҳамеша ба ғалаба мубаддал мешавад, агар шумо аз он дарс гиред ва вақте ки шумо мағлубият доред, онро баргардонед, ки баргардонида намешавад!
  Бохт ба як марди қавӣ баъзан узрнок аст, мағлуб шудан аз беқувватии иродаи худ ҳамеша шармовар аст!
  Чизи аз ҳама ҷиддӣ дар ҳаёти ҳаррӯза ин набудани чизҳои сабуктарин барои ҳаёт аст!
  Тахайюли инсон дар асл хадду канор надорад, имконот хам надорад, аммо ба далели бехадду канори амбисхо ва махдудияти хоксории иддаъохо ба хар хол каноатмандй вучуд нахохад дошт!
  Пешравӣ барои инсоният албатта хуб аст, аммо агар дар айни замон ба шумо шахсан хизмат кунад, пас беҳтар аст!
  Бузургтарин ҷиноят ин набудани ҷиноятҳост, зеро бидуни убури хат, шумо ҳамеша дар як ҷои на он қадар беҳтарин мемонед!
  Илм тавоност ва аз ӯҳдаи ҳар коре меояд, аммо қудрати он дар муқобили иродаи сусти корбар нотавон аст!
  Ҳар кӣ ояд ба Руси пуршараф шамшер, Гар нахобад ба хок, Бо нишони шарм гурезад!
  Баъзан ғаразҳои азим дар риояи хурд пинҳон мешаванд, ҳамон тавре ки мушакҳои пурқувват сабукиро дар вақти истироҳат пинҳон мекунанд!
  Дар зиндагӣ ҳамеша барои қаҳрамонӣ ҷой ҳаст, аммо на ҳамеша барои қаҳрамонӣ!
  Ман ҷанг карданро дӯст медорам, ман ҷангро бад мебинам, ман сулҳро қадр намекунам, аммо ман мехоҳам онро мағлуб кунам!
  Мушакҳои калон на ҳамеша нишонаи ақли хурд мебошанд, аммо таҷҳизоти калон ҳамеша аз такаббурии азим шаҳодат медиҳад!
  Шумо метавонед бидуни тарк кардани экран Супермен шавед, аммо танҳо дар ҳолати марговар, бидуни тарк кардани диван!
  бераҳмӣ ба дигарон хардал талх аст, бераҳмӣ ба худ низ шакар нест, балки муносибати нарм ба заъфи худ ҳатто як дарёи асалро ба офати табиӣ табдил медиҳад!
  Ма«сади  анг тамоку аст, агар ®ангоми набард танаффус бигирї ва бо забони  ан ол, фаромѓш кард, ки дар афсона нестї!
  Мушкилиҳо худ аз худ меоянд, танҳо онҳо гурба нестанд, балки сагҳои девонаанд!
  Ҳар як аблаҳ метавонад девона шавад, аммо танҳо онҳое, ки барои қонеъ кардани орзуҳои худ кофӣ доно ҳастанд, метавонанд девона шаванд!
  На хар квартира пул дорад, аммо сохиби кулбаи камбагалтарин метавонад калиди устои амволро гирад!
  Оташи дилхо харгиз хомуш намешавад, балки касе, ки дар чонаш ситора дорад!
  Фиреби шишаи талх, худат ба он шишае меравӣ, ки талх аст!
  Шумо метавонед гургро муддати тӯлонӣ дар ришта таъом диҳед, аммо шумо наметавонед онро таъом диҳед, агар ришта имкон диҳад, ки шуморо дастгир кунанд!
  Мард гардиш кардан мумкин аст, ҳарчанд касеро, ки танҳо чарх мезанаду на чарх мезанад, наметавон мард номид!
  Танҳо онҳое, ки рӯҳашон пӯсида ва дар ахлоқ қассоб аст, иҷоза медиҳанд, ки худашон ғарқ шаванд!
  Зоғ рамзи хирад аст, аммо на он касе, ки ҷасадаш ба гурда парвоз кардааст!
  Касе, ки бо ҷасорат меафтад, тоқат намекунад, тарсончак, ки зинда мемонад, бадтар аз мурда!
  Вакте ки Офтоби саъю нур пошида, аз лой гулхои зебо месабзанд ва дар шароити гармхона бе чунбиш дар асал хатто кирмхо пайдо мешаванд!
  Хама танбал аст, аммо танбалй як тараф мебарояд, барои онхое, ки хобидаанд, намехоханд партофт!
  Танбалӣ муҳаррики пешрафт аст, аммо на барои онҳое, ки ба дараҷаи аз даст додани ғаразҳои худ танбал шудаанд!
  Мушкилоти калон нест, танҳо одамони хурд ҳастанд, ки ҳалли онҳоро ба ӯҳда мегиранд!
  Марди калон барои душманонаш мушкилоти хурде эҷод намекунад!
  Бузургии ҳақиқӣ бо андак қаноат мекунад, аммо танҳо дар фахр кардан аст, на бо даъво!
  -Нури илми ҳарбӣ мардумро ба торикии қабр, зери таркишҳои чашмгиронаи снарядҳо мебарад!
  Ҷанг барои одамони заиф нест, аммо он ба ҳар як психопат имкон медиҳад, ки абадан ором шавад!
  Бандаи вафодор, на Худо - Шайтон!
  Гург як чангал бо одамоне, ки ба сатхи хайвонхо ғарқ шудаанд, тартибот аст, аммо бе сардухтур, гург, ёрии таъҷилӣ ҳамеша ба одамони нодуруст меояд!
  Дар тирпарронӣ дар бораи "шир"-и бад фаромӯш кунед, агар хоҳед, ки шири тару тозаро барои кӯдаконатон фаромӯш накунед!
  Ҳар кӣ хазиданро надонад ва ба боло нигарад, виҷдонаш чашмонашро кӯр намекунад!
  Барои онҳое, ки артишро хеле гарон меҳисобанд, онҳо бо нақши худ дар зери ишғол арзон хоҳанд буд!
  Нобиға дар ваъда аст, мисли подшоҳ дар курсӣ!
  Мисли подшоҳ дар курсӣ, на тахт, зеро ваъда, бидуни иҷро, танҳо курсӣ аст - канализатсия!
  Одамро дар хама чиз сохибистеъдод кардан мумкин аст, вале танхо як чиз ба мо на табиат, балки тарбия дода шудааст - махорати худпарастии худро ба одамон курбон кардан!
  Наши тез аз сухани тез беҳтар аст, неши охирин, чун қоида, танҳо доғҳои ноаён мегузорад!
  Пешравӣ, албатта, кори душвор аст, аммо аз ҳама душвортар барои онҳое, ки намехоҳанд рушди илмию технологӣ ба гардани худ бор кунанд!
  Зоғи доно метавонад насиҳат диҳад, аммо на ба зоғе, ки аллакай мехӯрад!
  Мор ба сараш мезанад ва лашкар мағлуб мешавад, ки фармондеҳи худро аз даст додааст, ё ин ки бештар аз он рӯй медиҳад, ки тамоман надошта бошад!
  Сар чизест, ки аксар вақт гум мешавад, аммо на аз ҷониби онҳое, ки онро дар китфи тавоно нигоҳ медоранд!
  Гург аккос намекунад, хар намепарад, аммо одам метавонад мисли саг рафтор кунад ва девона рафтор кунад, бе кӯшиш!
  Касе, ки бекор истода, мунтазир шавад, то харчанг дар кух овезон шавад, зону зада, худаш харчанг мекунад!
  Ҳар як сарбоз метавонад бимирад, аммо танҳо як сарбози дуб метавонад дод!
  Ин, албатта, васвасаи ҳамла аст, аммо онҳое, ки ба васвасаи аз ҳад зиёд парвоз мекунанд, бояд дур шаванд!
  Дар тӯли умр мо бо пошнаамон дар сари теғи корд қадам мезанем, аммо ханҷари буридан, мутаассифона, танҳо бо шикастан ба вартаи фаромӯшӣ анҷом меёбад!
  Касе, ки нотавононро ранҷонад, аллакай ақли худро заиф кардааст ва беарзишашро зиёд кардааст!
  Аксар вақт одамон чизҳои аблаҳона мегӯянд, вақте ки чизе гуфтан нест, аммо ҳатто бештар онҳо вақте мекунанд, ки амалҳои оқилонатар, гарчанде ки дастрасанд, аз осонии таҷассуми аблаҳон маҳруманд!
  Ҳаракати хуб, ҳамеша бад сари вақт - ҳаракати бузург дер ҳамеша шикаст аст!
  Метавонед бо кишвари хуб ҷанг кунед, бо ҳар кас савдо кунед, аммо афсӯс, не
  Имконияти раҳм кардан ҳатто ба шоистагон ҳанӯз ба даст наомадааст!
  Душманони зиёд ба тобутҳои зиёд баробаранд, танҳо ба шарте, ки шумо қудрати дарахти дуб ва ҳикмати рӯбоҳ дошта бошед!
  Ҳатто хар метавонад фармон диҳад, танҳо шер метавонад фармон диҳад!
  Душман барои хӯроки нисфирӯзӣ бозӣ дорад, шумо бояд ба сатҳ бирасед! Аммо агар ин худи хӯроки нисфирӯзӣ бошад, ин маънои онро дорад, ки умуман синф нест!
  Дақиқии хушмуомилагии подшоҳон ва асбоби хушмуомилагӣ, онҳое, ки ба нақши подшоҳ даъво доранд!
  Ҳаёт бе саргузаштҳо арзише надорад ва бидуни имкони анҷом додани онҳо, ҳаёт ба балласти манфӣ табдил меёбад!
  Мардум золимиро ба осонӣ меомӯзанд ва чӣ қадар душвор аст, ки онҳоро ба он дараҷа тарбия кунанд, то аз бераҳмӣ нисбат ба худ дурӣ ҷӯянд ва онҳоро аз зулми дигарон ҳифз кунанд!
  Афсӯс эҳсосест, ки дар раванди таҳаввулот аз байн меравад ва дар раванди тарбия ҷор мешавад, аммо тарбия кардани инкори он чизе, ки барои зинда мондан кӯмак мекунад, ғайриимкон аст!
  Надонистани бузург даҳшатовар ба назар мерасад, аммо он хатарнок нест, агар он аз они шумо набошад!
  Дар зиндагии мо муъчизахо ба сари онхое меоянд, ки хоболуд сар намезананд, вале бинии худро ба шамол нигох медоранд ва мунтазири муъчиза нестанд!
  Барои одам хеч чиз номумкин нест, агар коре пеш наояд, ин танхо аз он сабаб аст, ки заррае аз хайвон хануз инсонияти донишу махоратро пурра ба канор нагузоштааст!
  Ҳар касе, ки қарор кунад, ки ин корро анҷом додааст ва метавонад хатарҳоро то абад дар сатҳи Мур боқӣ бимонад ва Дездемонаро наёбад!
  Шумо метавонед як Мур дар ҷисм бошед, аммо дар ҳоле ки бо обрӯи сафед мондан аз масъулият гурехта наметавонед!
  Ҳаёт филм нест, аммо барои ҳар як сессия пул мегирад!
  Синамо ҳаёт нест, аммо сенарияи ҳаёти воқеӣ ҳамеша интригаи бештар дорад!
  - Сенарияи ҳама як анҷоми ғайричашмдоштро пешбинӣ мекунад, аммо бар хилофи ҳаёти воқеӣ, он танҳо тахмин мекунад!
  Охири ҳаёт ҳамеша ғайричашмдошт аст, ҳатто агар шумо онро интизор будед, аммо дар филмҳо он пешгӯишаванда аст, ҳатто агар шумо онро бесаброна интизор бошед!
  Анҷом дар филм ҳамеша боиси аз ҷояш хестану аз курсии худ рафтанатон мегардад, аммо дар зиндагӣ вақте дигарон бо эҳтиром аз ҷой бармехезанд, зеро шумо аллакай ҷои худро дар офтоб тарк кардаед!
  Ҷаҳони мо пур аз оташ аст, аммо мутаассифона ишқ на ишқ!
  Барои одам оташ задани хашм осон аст, аммо ангезаҳои хуб дар рӯҳ танҳо фурӯзон мешаванд!
  Хуб аст, вақте ки ғазаби одилона фурӯзон мешавад, бад аст, вақте ки адолат дар ғазаб фурӯзон мешавад!
  Касоне, ки бе меъёр крампеч мехуранд, конус мегиранд!
  Ҷанг ҳамеша ифлос аст, аммо он кори бузурги шустушӯи даромадро мекунад, ки бадбӯй мекунад!
  Ҳар кӣ бе тарс аз кӯҳ ҷаҳида, ба кӯҳ мебарояд, аммо осебе наёбад ва аз латхӯрда парҳез мекунад!
  Он барои онҳое, ки ҳеҷ гоҳ аз хушбинӣ ва кайфияти болида намераванд, бад анҷом дода наметавонад!
  Онҳое, ки худро аз кафк дар рӯҳ тоза кардаанд, метавонанд бо шампани кафк ғалабаи равшанро ҷашн гиранд!
  Дурахш аксар вақт холӣ аст, ба истиснои вақте ки рақибе, ки шумо таркондед, аланга мезанад!
  Далерӣ ҳамеша ба кор фоида дорад, танҳо дар дарки душман девона бошад!
  Бо вуҷуди ин, дар ҷаҳон чӣ рӯй намедиҳад, аммо касе табар намепӯшад, аммо ба ҷои галстуки Столыпин, ӯ ҳамеша дар талабот аст!
  На ҳама бо пар таваллуд мешаванд, аммо ҳар кас қодир аст, ки дар худ паррандаи парвози бузургро парвариш кунад!
  Дар дунё кафк бисёр аст, аммо фурсати шустани виҷдон кам аст!
  Нависандаи серхӯр мисли хари танбал аст, аз асараш бӯи пусидаи коҳи кӯҳна меояд!
  Қалъаҳоро далерон мегиранд, аммо он чизе, ки устуворона ба даст меояд, танҳо бо ақли моҳир нигоҳ дошта мешавад!
  Ашкҳои даҳшати шумо мисли бензинест, ки ба муҳаррики сӯзишвории ғурури рақиб рехта мешавад, аммо агар онҳо бо оташи ғазаб аланга зананд, ҳама чизе, ки аз муҳаррикҳои истилогарон боқӣ мемонад, наъриши ҳассос аст!
  Дар вақти ҷанг бинӣ нахӯр, барои шудгори замин танҳо як бинӣ мемонад!
  Тундбод дар ҳаракатҳои мушакҳо ва усулҳои ҳаракат боиси ғалаба мегардад, аммо мағзи сар ба гирдоби гирдоб афтодааст; ҳатто кӯшиши рақиб барои мағлуб шудан лозим нест!
  Сартароши ҷангӣ, ки навдаҳои ҳаётро буридааст, бар хилофи сартарошҳои оддӣ ҳеҷ гоҳ бе кор ва бо мамони холӣ намемонад!
  Одам бар хилофи аъзо набояд истода бошад, вагарна узви дастаи голиб буданашро бас мекунад!
  Сагон ҳангоми газидан хуб аккос мекунанд, аммо вақте ки шумо бояд пораи сайди худро талаб кунед, хеле бад аст!
  Дар набарди зиндагӣ мисли филм чашмат аз кадрҳо хира мешавад, танҳо ин кадрҳо, хушбахтона, танҳо ақлу сиёҳу сафед доранд!
  Миллионҳо одамон тарсро аз сар мегузаронанд, ин ба ками кам маълум нест, аммо даҳшат миллионҳоро ба сифр коҳиш медиҳад ва як марди ҷасури ҳақиқӣ беохирро мағлуб мекунад!
  Чӣ қадар вақт, пеш аз наҷот, вақте ки вақт барои фароғат нест, лаҳзае, ки дар вақтхушиҳои харобиовар сарф шудааст, кофӣ нест!
  Метавонӣ аз ҳар тараф одами хуб бошӣ, аммо барои обрӯи бадхоҳ дар як тараф доғи кӯчак бас аст!
  Ва мурдагон ором намегиранд, зеро дар олами пур аз ҳаракат оромӣ нест!
  Дард вақте муфид аст, зебо аст ва вақте ки зараровар аст!
  Шанс нест, ки ба касе дода шавад, ки тарсончак ва аблаҳ аст, ки бор кунад!
  Барои хамин хам ба мурдагон порча медиханд, то дузах гарм нашавад!
  Ҳатто одами дили шер метавонад болҳои худро то абад печад, агар беадолатии ӯ дар садафи бебол баста бошад!
  Калом дар ибтидо буд, аммо ин ибтидо он қадар дур аст, ки баъзан корҳо тамоман амалӣ намешаванд!
  Дехкон устухони Ватан, коргар хун, сохибкорон майна! Яке бе дигаре вуҷуд дошта наметавонад!
  Ҷанг чизест, ки дар филмҳои вазнин ва калонсолон рух медиҳад, аммо сабукӣ танҳо дар он аст, ки он барои тамошои кӯдакон низ дастрас аст!
  
  
  
  
  
  ШОҲИ БУЗУРГ ВАСИЛИИ III
  Аммо Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова дере нагузашта ба кори дигар гузаштанд.
  Армияи Василий сеюм Казонро мухосира кард. Аммо командир на худи подшох, балки бародараш Дмитрий буд.
  Соли 1506, соли якуми пурраи хукмронии Василий сеюм буд, ки Мусковиро хеле мустахкам намуда, марказонидани хукмронро пурзур намуд. Дуруст аст, ки вай аз ҳад зиёд забт накардааст, аммо орзуҳои азим дорад!
  Ҳамин тариқ, Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова тасмим гирифтанд, ки ба Герцоги бузурги Русия ва ҳатто то андозае ба император барои гирифтани шаҳр ва пойтахти хонӣ кӯмак кунанд.
  Писару духтари абадзинда шамшер зада, ба Қазон зада даромаданд. Онхо чун кахрамон мубориза мебурданд. Кӯдакон ҷовидона буда, нисбат ба гепардҳо тезтар ҳаракат мекарданд. Ва бо ангуштони бараҳна онҳо дискҳои пешакӣ тайёршударо ба кор андохтанд, ки бевосита ба гулӯи тоторҳо мезаданд.
  Олег ва Маргарита зуд шитофтанд ва аз болои девор парвоз карда, осиёбҳоро кашида, панҷ-шаш ҷангҷӯи тоторро буриданд.
  Баъд онхо ба буридани харифон ва парронданн онхо шуруъ намуда, дар як вакт даххо нук-рахоро зада галтонданд.
  Ва онҳо афтоданд ва афтоданд.
  Писару духтар мисли титанҳо меҷангиданд. Онхо бо чусту чолокй фарк ме-карданд, шамшерхояшон дар як сония понздах да-роз мекард. Ва хамин тавр душманро торумор карданд. Хам бачахо ва хам яроку аслиха махсус буданд: шамшеру шамшер дар як вакт ва кариб хар як металлу гуштро мебуриданд.
  Олег шабпараки калонеро ба ларза андохта, якбора даҳҳо мухолифонро бурида, гурриш кард:
  - Ман як мотороллер ҳастам!
  Ва боз писарбача ба хучуми девонавор меояд.
  Ана, духтарак бо ангуштони пояш граната мепартофт ва чир-чир мекунад:
  - Ватани мо шарифи Ватан аст, содиқ, православӣ! Ва мо метавонем тоторҳоро мағлуб кунем ва Қазон зери Русия мешавад!
  Ва боз ҷанговарони ҷавони ҷовидона ҳамла мекунанд. Ва онҳо бо хашмгинона мубориза мебаранд. Онҳо дорои як каскади ваҳшии ғояҳо ва энергияи девона мебошанд.
  Ҷуфти ҷавон дар ҳамла. Ва чанговарони тотор зери зарбаи онхо меафтанд. Ва чанговароне, ки абадй ги-рифтаанд ва хаёти човидонии худро кор карда истодаанд, хеле хурсанд мешаванд.
  Олег тоторро бурида, бонг зад:
  - Сад, баъди сад, полк ба полк! Рыцарҳои рус бо шамшер буриданд! Ман боварӣ дорам, ки ғалаба ба зудӣ хоҳад омад! Мо ҳисоби хуб мекушоем!
  Маргарита бо ангуштони бараҳнааш диски тезро партофт ва месуруд:
  - Коловрат! Евпатий Коловрат!
  Олег Рыбаченко, ин писари абадӣ низ бо пои урёну кӯдакона, вале хеле мустаҳкамаш диск партофт ва месуруд:
  - Муҳофизи Ватан! Аскари Перунов!
  Маргарита буриданро давом дода, месуруд:
  - Коловрат! Евпатий Коловрат!
  Писарбача душманонашро шикаста, пичиррос зад:
  - Кахрамонони Рус бонги хатар мезананд!
  Бачахои кахрамон хамин тавр мубориза мебаранд - кахрамонони бузург! Онҳо барои як легион ҳавас ва қувват доранд.
  Ё шояд даҳ легион! Ба онҳо нигоҳ карда, боқимондаи ҷанговарон рӯҳбаланд шуда, аз болои деворҳои Қазон мешитобанд.
  Олег тоторҳоро ҷудо карда, бонг зад:
  - Барои подшох Василий сеюм!
  Ва чй тавр вай диски тезу тундро мепартояд, чй тавр дазордо душманони русро мебурад.
  Ва боз шабпарак чарх мезанад ва аз паси он осиёб меояд. Дар як вақт даҳҳо бурида. Ва баъд писарбача ончунон, ки хост, мегирад ва бо пошнаи урёнаш хонро ба манаҳ тела медиҳад.
  Ӯ парвоз хоҳад кард ва рост ба як дег аз қатрони ҷӯшон.
  Олег Рыбаченко дод зад:
  - Бале, ба ҷаҳаннам!
  Маргарита бо ангуштони бараҳнааш бумерангро гирифта, панҷ нукерро бурид ва бонг зад:
  - Шаъну шараф ба Ватани подшох Василий!
  Олег Рыбаченко бо рухбаландй тасдик кард:
  - Шаъну шараф ба Россиян мукаддас!
  Маргарита тоторҳоро пора-пора карда, пичиррос зад:
  - Ин ҳоло Русия нест, балки Маскав аст!
  Қисми зиёди деворро аллакай сарбозони рус забт кардаанд. Онҳо аллакай ба худи шаҳр ворид шуда истодаанд.
  Герцог Василий ба сабаби писари бузурги худ Иван Грозный худро то андозае дар соя афтод.
  Аммо дар таърихи воқеӣ Қазон ба ӯ итоат накардааст. Ва акнун бачаҳо он чиро, ки гузаштагони русашон натавонистаанд, аз нав менависанд ва илова мекунанд.
  Олег Рыбаченко бо як зарба чор сарро бурид. Пас аз он писарбача бо ангуштони бараҳнааш бумерангро партофт. Вай боз хафт чанговари дигарро бурида фарьёд зад:
  - Онҳо ба гунае ба тобут даромаданд ва қавитарин гул,
  Мехост гарданамро газад, аммо бозича шуд!
  Ва ҷанговари ҷавон ба хашм меояд...
  Маргарита винтро тоб дода, чир-чир кард:
  - Ман кобра ҳастам, ки ба ҷаҳидан омодаам!
  Ва боз бо ангуштони бараҳнааш бумеранги қотилро сар мекунад. Духтар, ҳоҷат ба гуфтан нест, ба олиҳаи олиҳа монанд аст.
  Аксарияти Қазон аллакай забт шудааст. Бачахои далер ба касри хони олй хучум мекунанд. Онҳо пур аз хашм ва ҳаяҷони ваҳшӣ мебошанд. Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова фарзандони Терминатор мебошанд. Ва хар як гардиши онхо ва зуд-зуд мезананд, ҷасадҳои наванд!
  Олег Рыбаченко хангоми чанг чунин кайд кард:
  - Аммо ин ҷанг метавонад бисёр чизро тағир диҳад!
  Маргарита розӣ шуд:
  - Ивани Грозный Казонро забт кард! Ва акнун амаки ӯ Дмитрий низ ӯро мағлуб хоҳад кард!
  Писарак бо ангуштони бараҳнааш бумеранг партофт. Вай гулӯи панҷ тоторро бурида, аккос зад:
  - Барои Руси Кабир ва осмони славянхо!
  Маргарита дилпурона тасдик кард:
  - Барои империяи бузургтарин!
  Ва духтарак низ бо ангуштони бараҳнааш теғи тезро партофт.
  Ва вай бисьёр нук-рахоро бурида, баъзеи онхоро реза кард. Вай чунин зебои ҷанговар аст.
  Маргарита дар ҳақиқат аҷиб аст. Ба хотири ҷовидонӣ, ӯ розӣ шуд, ки духтар шавад ва ҷисми баркамолашро партофта, ба ғуломӣ фурӯхта шавад. Аммо вай чунин қувваи ғайриинсониро ба даст овард! Ва ба ман бовар кунед, албатта ин барои ӯ ҳам бузург аст!
  Духтар чангу писар чанг мекунаду душманон меафтанд. Онҳо бурида ва суст карда мешаванд.
  Ҳамин тавр, кӯдакони шуҷоъ ба ҳуҷраи тахт, ки дар он ҷо хони Қазон ҷойгир аст, шикаста мешаванд.
  Мехоҳад биравад, аммо писарбача бо пои луч ситорае мепартояд ва пушти сари хонро сурох мекунад. Касе, ки сӯрох шудааст, меафтад ва мемирад...
  Сипас, посбонони кӯдакон боқимондаи тоторҳоро нест мекунанд. Аммо, охиринҳо, ки соҳиби худро гум карда, силоҳҳои худро партофта, таслим мешаванд.
  Ҳамин тавр, Қазон афтод. Акнун Русия ба ин сарзаминҳо ворид шудааст. Герцоги бузурги Москва Василий як кисми тоторхоро дар Россия, як кисми русхоро дар Казон чойгир кард.
  Баъд тамоман бехтар шуд. Герцоги нави Русия низ Герцоги бузурги Литва интихоб шуд. Ба тахт баромадан...
  Маълум аст, ки чаро - ғалаба бар Қазон ҳамаро хеле мутаассир кард. Ва онҳо фаҳмиданд, ки Рус хеле қавӣ аст!
  Ва бачагони посбон дар ин чо тамоми кори аз дасташон меомадагиро карданд. Онҳо лашкари рақиби асосии Герцоги Бузург Василий сеюмро забт карданд ва мағлуб карданд. Ва писару духтари ҷовидон сари довталабро гирифта буриданд.
  Ва онҳо ин корро бо партофтани дискҳо бо пойҳои луч дар ҳоле анҷом доданд:
  - Славянхо бояд муттахид бошанд! Мо ҳама мағлубнашаванда хоҳем буд!
  Ва ҷаҳида гетманро ба қатл расонда, кӯдакон хитоб карданд:
  - Мо ҷанговарони давраи нав ва формацияи олӣ ҳастем!
  Пас аз он маҳбусон изи пои урёни кӯдаконро, ки дар барфи тоза мондаанд, бӯсиданд. Ва шумо розӣ мешавед, ки ин хеле аҷиб аст!
  Ва баъд ба Астрахань сафар кардан. Хамин тавр як галаба ба дигарон мебарад.
  Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова хамрохи ин князи бузург ба Астрахань кучиданд.
  Як писару духтар ба ин шахри калон хучум карданд. Онҳо ҷанг карданд, бори дигар артиши Русия тавассути долони вақт омад.
  Ва боз бо ангуштони бараҳна бумерангро бурида партофтанд. Ҳама чиз дар ин ҷо хеле осонтар шуд. Ва ба лашкар худи Василий сеюм фармонфармой мекард. Ва қудрати ӯ бузург буд. Кушунхои Герцогияи Кабири Литва низ омаданд. Онҳо ба ин шаҳр ҳамла карданд.
  Ва кӯдакони Терминатор ҷанг мекарданд ва бумерангҳо, дискҳо ва ситораҳо мепартофтанд. Олег Рыбаченко хатто як-ду граната партофта.
  Кӯдакон низ бо пои урёни худ ситораҳои тез ва лоғар мепартофтанд, вале қодиранд дар як вақт чанд гулӯро бибуранд.
  Ва пойҳои онҳо воқеан таҷассуми чолокӣ ва қувваи тез ва хеле ваҳшӣ мебошанд.
  Ва ҳангоме ки духтар бо ангуштони бараҳнааш бумеранг мепартояд, ин барои душманони Руси муқаддаси Маскав асал нахоҳад буд!
  Кӯдакони Терминатор бо як овоз фарёд заданд:
  - Шаъну шараф ба Василий сеюм, бузургтарин подшохии рус!
  Ва боз як галабаи бузург барои подшохии Россия.
  Василий сеюм бо унвони подшоҳӣ тоҷи тоҷиро гирифт ва расман император эътироф карда шуд. Империяи ӯ бузург шуд. Русхо хам ба Сибирь зада даромаданд. Ва хонии Қрим ҳатто худро як вассали Русия эътироф кард.
  Пас аз ихроҷи метрополия, Василий сеюм ҳокими нави калисоро вазифадор кард, ки догмаҳоро тағир диҳад ва ба бисёрзанӣ иҷозат диҳад. Ба ин «исман ®амро®ии Қазон, Астрахан ва дигар сарзамин®ои исломї сабаб шудааст.
  Худи Василий Сеюм фавран бо маликаи Литва Глинская ва Тамараи тотор издивоҷ кард. Ва он гоҳ инчунин дар бораи духтари чорум.
  Синод ба русҳо иҷозат дод, ки чаҳор зан дошта бошанд. Ва бисёр шоҳзодаҳо аз ин истифода бурданд.
  Чанг бо Польша бо истилохо ба охир расид... Армияи рус пурзур буд ва хеле зиёд буд. Бале, Олег ва Маргарита ёрй расонданд. Ва бо ин кӯдакони Терминатор ҳеҷ як рақиб наметарсад.
  Ва Василий сеюм подшоҳи Полша шуд. Империя мустаҳкам шуд. Аммо баъдан Сулаймони Ќонунї ба курсии раёсати императории Усмонї омад. Ва ин ҳоким Венгрияро забт кард. Вай инчунин Венаро муҳосира кард.
  Аммо хонии Қрим аз Русия ҷудо шуд. Ва аз паи маъракаи нав cap шуд. Дар ин чо Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова низ бо амри олиҳаи ҷодугари пурқудрат фарк карданд. Албатта, дар вакти хучум ба Перекоп. Ин қавитарин бахши дифоъи тоторҳои Қрим аст. Аммо кӯдакон низ ҳастанд: Олег ва Маргарита хеле хубанд!
  Ва чӣ гуна мешитобанд ва чӣ гуна шитоб хоҳанд кард! Ва тоторҳоро чӣ гуна мебуранд. Ва онҳо бо чӣ шавқу завқи ваҳшӣ ин корро хоҳанд кард.
  Ва писарак бо ангуштони бараҳнааш ситорае партофт ва он якбора шаш тоториро буридааст.
  Ва духтар панҷтои онҳоро бо ситорача партофт. Инҳо кӯдакони ҷанговаранд, ки маълум шуданд.
  Олег ва Маргарита як кисми деворро тоза карданд. Гайр аз ин, артиллерия хам кор мекард. Ба тоторҳо харобиҳои зиёд расонида шуд. Ҳамин тавр хонии Қрим фурӯ рехт.
  Пас бо лашкари Сулаймони Аъзам чанг шуд. Ин дафъа ба ин султони бузург дар таърихи воқеӣ бахт наовард. Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова на танхо бисьёр туркхоро куштанд, балки Султонро хам асир гирифтанд.
  Русия туркҳоро маҷбур кард, ки Балканро тарк кунанд. Ва худи ӯ дар он ҷо қалъаҳои худро бунёд кард. Ва Истанбулро низ бурданд. Константинопол боз бархост.
  Василий сеюм муваккатан истод. фатххоро хазм кардан лозим буд. Ливония ба пардохти хироҷ ба русҳо розӣ шуд ва бидуни ҷанг моликияти Нарваро дод.
  Хатто дар соли 1535 Василий сеюм фармон дод, ки дар лаби дарьёи Нева шахри бандарй сохта шавад. Чизе мисли Петербурги Пётри Кабир. Дуруст аст, ки Василий пойтахтро ба Константинопол кучонд.
  Соли 1537 русхо Выборгро забт карда, аз шведхо ба самти шимол мустахкам шуда, онхоро тамоман маглуб карданд.
  Дар вакти хучум ба Выборг Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова боз фарк карданд.
  Писару духтар табиатан аз остонаи вақт ҷаҳида, дар ҳамла иштирок карданд.
  Инак, Олег бо пои урёнаш бумеранг партофт, даҳҳо рақибашро нокаут кард ва месуруд:
  - Шаъну шараф ба Россия ва подшохи он Василий сеюм!
  Маргарита низ бо ангуштони пояш чизи марговар партофт ва далерона гуфт:
  - Барои Руси муқаддас ва маликаи ғайриоддӣ!
  Пас аз он писару духтар ончунон аз ҳам ҷудо шуданд, ки аз ҷасади шведҳо як холигоҳро буриданд.
  Солҳои 1540-1541 аскарони рус Осиёи Хурдро низ аз туркҳо забт карданд. Ва дар соли 1545 ва инчунин Байнаннавораи ва Фаластин. Дар моҳи марти соли 1547, подшоҳ, ки қариб шасту ҳаштсола буд, мурд. Ҳукмронии ӯ чилу ду сол ҳам тӯлонӣ буд ва ҳам аз забтҳои зиёде барои Русия хеле шод буд.
  Василий сеюмро Василий Бузург меномиданд. Ва дар тахт як ҷавон, вале аллакай ба воя расида аз рӯи меъёрҳои рус Иван Васильевич буд.
  Ва азбаски Василий Сеюм назар ба таърихи воқеӣ дарозтар зиндагӣ мекард, бетартибиҳои бойарӣ пешгирӣ карда шуд.
  Иван Васильевич аввалин бор карор дод, ки Ливонияро комилан мутеъ гардонад, чанги соли 1550 бомуваффакият гузашт. Артиллерияи пуриктидори рус хамаро торумор кард, кариб хамаи шахрхо зуд забт карда шуданд.
  Албатта, дар набардхо фарзандони "Терминатор" Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова иштирок доштанд.
  Онҳо бо пойҳои бараҳна ва кӯдаконаи худ ҳама чизи тез ва сӯрохро чунон бо ҷидду ҷаҳд мепартофтанд, ки аскарони Ливонӣ шумораи зиёди одамон кушта шуданд.
  Гузашта аз ин, кӯдакон низ аз тупҳо дақиқ тир меандозанд.
  Олег писарбачаи терминатор тир холӣ кард ва бо пои луч ҳадяи қотилро партофт.
  Рақибонро пароканда карда, чир-чир мекард:
  - Ман таҷассуми ҳалокат ҳастам!
  Ва писар ба ҳаяҷон меояд ва наъра мекунад:
  - Ман фарзанди наҳзати бузургам!
  Маргарита, ин духтари олиҷаноб низ қотилро бо ангуштони бараҳнааш партоб мекунад ва чир-чир мекунад:
  -Ман духтари олиҳаҳои бузурги нобудшавӣ ҳастам!
  Ва боз бачахо хандиданд ва дандон бардоранд. Ва он гоҳ онҳо ба сӯи қалъа парвоз хоҳанд кард. Ва аз ин рӯ, ҳама бурида хоҳанд шуд. Онҳо шамшер надоранд, танҳо пропеллер доранд. Ва онхо ливониён ва дигар солдатхои армияи зархаридонро бе-рахмй нобуд мекунанд.
  Писару духтар хама пои луч, хатто дар зери барф. Ва онҳо фарзандони ҷовидона ҳатто чунинанд!
  Барои чӣ не? Чаро он кӯдаконе, ки аз ҳар ҳайвон тезтар бадан доранд ва албатта намебахшанд ва ё бемор мешаванд, ба пойафзол ниёз доранд?
  Баъд Ивани Грозный дар Миср чангид. Дар давоми якчанд сол тамоми шимоли Африка, аз чумла Марокашро забт карда. Баъд нимчазираи Арабистон забт карда шуд.
  Олмон пароканда буд, Австрия заъиф буд, Испания ва дигар кишварҳо бо ҷангҳо банд буданд.
  Россиян подшохй ба воситаи Эрон ба суи Хиндустон харакат мекард. То соли 1590 Ҳиндустон забт карда шуд. Иван Грозный то шасту хаштсола умр ба cap бурда, соли 1598 вафот кард. Ва ба чои вай Ивани панчум гузашт. Русия густариши худро ба самти шарқ ва тасарруфи Чинро идома дод. Гарчанде ки чанг дуру дароз, тулонй ва душвор буд.
  Барои забт кардани Чин се ҷанг лозим буд.
  Хатто иштироки Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова дар мухорибахо якбора галабаро таъмин накард.
  Ва кӯдакон дар эпизодҳо ҷанг мекарданд. Онҳо давида, хитоиро бурида, боз гурезанд.
  Албатта, писару духтар хеле фаъолона ва самарабахш амал карданд. Ва бо ангуштони бараҳна онҳо фаъолона ситораҳо, дискҳо ва бумерангҳоро мепартофтанд.
  Олег Рыбаченко шахсан вазири дифои Чинро рахна кард. Ва он гоҳ бо пои писарбача норинҷак мепартояд. Ҳамин тавр, дарҳол ду даҳ ҷанговарони зард ба дунёи дигар рафтанд ва гуфтанд:
  - Шаъну шараф ба Рус, ки дар давоми асрхо абадй рохи коинотро нишон медихад!
  Ва духтарак Маргарита бо пои луч бумерангро ба кор меандозад, ки қотил аст, ки сардтар буда наметавонад.
  Ва рақибонро мағлуб карда, духтар хиҷил мекунад:
  - Барои чунин рус, шумо ҷанг кунед ва натарсед!
  Ва писару духтар боз хам пуршиддаттар мавч задан гирифтанд.
  Ивани панчум соли 1620 вафот кард ва кори уро писараш Ивани шашум давом дод. Пас аз ҷангҳои бардавом, Чин ниҳоят дар соли 1640 забт карда шуд.
  Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова дар чойхои гу-ногуни чангу чангхо фаъолонатар баромад карданд.
  Ва он гоҳ писарбача Олег бумеранг партофта, сари императори Чинро канда. Ва худи ӯ қаҳрамон шуд!
  Ва духтарак Маргарита бо пои луч граната партофт ва тамоми штаби душманро торумор кард.
  Ва албатта, ба шарофати ин фарзандони ҷовидонӣ бузургтарин пирӯзиҳои империяи Русия ба даст омад!
  Ва баъд аз галаба бар Хитой руси Москва дигар аз касе наметарсад! Ва ҳеҷ кас русҳоро боздорад ва мағлуб нахоҳад кард! Онҳо аллакай аз нуқтаи бозгашт гузаштаанд!
  Ва Русия худро ҳамчун империяи бузург мустаҳкам кард. Ивани шашум дах соли дигар хукмронй кард, то даме ки Корея ва кисми зиёди Хиндухитойро забт кард.
  Пас аз ӯ Искандари якум ба тахт нишаст. Подшоҳи нав роҳи пештараи истилои худро идома дод. Хиндухитой комилан забт карда шуд ва киштихои рус ба Австралия фуруд омада, ба тадкики ин китъа шуруъ карданд. Гайр аз ин, русхо боз хам пештар ба Аляска ворид шуда, дар саросари Канада харакат мекарданд... Дар ин чо аллакай бо Франция, ки нихоят дар замони Людовик 14 субот ва шукуфой ба даст оварда буд ва Англия, ки бо суръати тез авч мегирифт, дучор омада буданд.
  Илова бар ин, Русия омӯзиши Африқоро идома дод ва дар онҷо низ ба мухолифати Бритониё дучор шуд. Шветсия низ қувват гирифт ва кӯшиш кард, ки ба Русия ҳамла кунад.
  Аммо нерӯҳои Русия дар ҳолати омодабош буданд ва Бритониё ва Фаронса якҷоя ҳаракат накарданд. Ва лашкари Искандари аввал ин давлатро забт карданд.
  Албатта, дар ин кор хам Олег Рыбаченко ва хам Маргарита Коршунова иштирок доштанд.
  Кӯдакони пойлуч дискҳоро партофта, шамшерҳои дарози махсус сахтшударо бурида мепартофтанд.
  Онҳо хеле сард ва муқобилатнопазиранд.
  Олег Рыбаченко бо ангуштони барахнаи пойхои писарбачааш ситораи тезро партофт, даххо шведхоро ба замин партофт ва суруд:
  - Барои шаъну шарафи Руси мукаддас!
  Духтар Маргарита низ бо пои луч ашёи марговарро партофт ва пичиррос зад:
  - Барои бузургии Оилаи маглубнашаванда!
  Ва кӯдакон якҷоя ҷаҳида, бо пошнаи урён ба сари синаи губернатори Шветсия мезананд.
  Вай парвоз карда, боз дах нафар аскарони душманро зада галтонд.
  Баъди марги Искандари Якум дар соли 1675 подшох Алексей писари якуми Искандар ба тахт нишаст. Одатан, вориси тахт аз рӯи синну соли писарон ва баъд наберагон аз писари калонӣ сурат мегирифт. Василий сеюм инро барои он мукаррар кард, ки минбаъд барои тахт мубориза набарояд. Бо марказонидани пурзур.
  Алексей аввалин шуда дар Америка бо Франция ва дар Африка бо Англия вомехурд.
  Дар ин миён аскарони рус ба хоки Олмон ворид шуданд. Забт хеле бомуваффақият буд, зеро князиҳо пароканда буданд. Полкхои аз шуморашон зиёд рус Италияро хам забт карданд. Баъди ин маъракаи зидди Франция cap шуд. Ҳукмронии Людовик Подшоҳи Офтоб ба таври шаъну шараф анҷом ёфт. Полкхои рус ва хоричй Францияро гирифтанд.
  Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова боз хам фарк карданд.
  Бачахо бо шамшер чанг карда, ба суи аскарони душман дискхо мепартофтанд. Онхо бисьёр солдатхоро куштанд.
  Писарак бо пои урён ба суи душман ситорае партофт ва наъра кард:
  - Ман як ҷанговари супермен ҳастам!
  Духтар низ бо ангуштони пои бараҳнааш диски қотилро партофт ва хуштак зад:
  - Ва ман таҷассуми фазои аҷибам!
  Ва забони дарози ӯ чӣ гуна зоҳир хоҳад шуд! Ва он гоҳ ӯ бо пошнаи урёнаш ба бинии графи фаронсавӣ мезанад. Пешонааш кафида аст.
  Ва Олег Рыбаченко мисли метеори дӯзахӣ шитофт ва чанд даҳҳо фаронсавӣ танҳо мурданд. Ва он гоҳ писарбача бо тири туп аз тупе, ки гирифта шудааст, ӯро тарконд.
  Ва он муборизони зиёдеро ба замин меандозад. Онҳо аз дард меранҷанд ва мемуранд!
  Ва кӯдакони Терминатор ба худ шитофтанд ва ҳамаро буриданд, гӯё онҳо худашон фариштаҳои марг ҳастанд ва аз гепардҳо тезтаранд.
  Бритониё бо кадом роҳе дар баҳр ҷанг кард ва сулҳ хост. Русия густариши худро дар Амрико идома дод. Кушунхои вай хамаи колонияхои Англия ва Францияро забт карда, ба Мексика расиданд.
  Забт кардани Африка ва Австралия анчом ёфт.
  Акнун фацат Испания ва мустамлика-хои он, Португалия бо мустамлика-хояш холй монданд.
  Аммо ин ҷанг барои Пётри Бузург, ки соли 1700 қудратро ба даст овард, аллакай рӯй дод. Подшоҳи нав, на Романов, балки Рюрикович аз ин фурсат ҳамчун ҳамла ба тоҷирони рус истифода бурда, ба Испания ва Португалия аскарон фиристод.
  Ин кишварҳо аллакай дар таназзул буданд ва зуд шикаст хӯрданд. Кушунхои рус хам ба забт кардани мустамликахо шуруъ карданд. Онҳо ҳам шумораи бештар ва беҳтар муҷаҳҳаз ва мусаллаҳ буданд. Артиши Русия аллакай силоҳи бедуд ва снарядҳои тарканда ва киштиҳои ҷангӣ дошт. Хатто танкхо пайдо шуданд. Ва аввалин поездхои зирехпуш. Ки ба рақибон таассурот гузошт.
  Дар армиям рус аввалин пулемётхо низ пайдо шуданд.
  Аммо дар ин чо хам Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова ба худ марок зохир накарда натавонистанд. Онҳо бояд мубориза баранд ва ҷовидонии худро ба даст оранд.
  Акнун писарбача боз бо пои урён граната мепартояд. Ва рақибонро ба пора-пора хоҳад кард. Баъд аз он суруд хонда мешавад:
  - Ба номи он Россияе, ки тамоми чахон ва дили одамонро тасхир мекунад!
  Духтар хам бо пои луч, вале бо кувваи пурзури тарканда бомбаи хурде мепартофт. Вай испаниҳоро пора-пора карда, чир-чир мекунад:
  - Барои он ки барои хамаи одамон хамеша хушбахтй бошад!
  Ва кӯдакон, ки бо пои луч туҳфаҳои маргро партофта, суруд мехонданд:
  - Бигузор онхо абадй чавон ва солхои дурахшони мо бошанд!
  Ва баъд аз ин, он ба як чизи хеле марговар монанд аст. Ва онҳо шамшерҳои худро ҳамин тавр ҷунбонда мекунанд.
  Он хун чун дарё равон аст ва тамоми замин аз зери пои ту нест мешавад!
  Инҳо кӯдаконанд! Хуб, танҳо суперменҳое, ки пойҳои урён доранд, ки ҳам дар гармӣ ва ҳам дар сармо қариб бараҳнаанд.
  Аммо чунин муборизони барчаста! Баландтарин бренд ва синф! Дар ин ҷо онҳо худро бурида, рақибони худро нобуд мекунанд!
  Писару духта-рон ба Архангеихои вахши-тарин махв мебошанд, ки барои онхо дар рохи галабаю комьёбихои нав ягон монеаю монеае нест.
  Дар роҳ, шаҳрҳо таслим мешаванд ва сокинон берун меоянд ва изи пойҳои урёни фарзандони ҷовидона ва бузургро мебӯсиданд.
  Испания ва Португалия бо мустамликахояшон хеле зуд забт карда шуданд. Ва танҳо як Бритониё боқӣ монд.
  Аммо дар соли 1725 аскарони Пётри Бузург ба он фуруд омаданд.
  Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова мисли харвакта аз хама пеш гузаштанд. Кӯдакон ҷовидонаанд ва вақтро мегузаранд.
  Онхо аз пулемётхо тир холй карда, бо ангуштони пои худ гранатахои марговар мепартоянд.
  Онҳо Бритониё ва дигар ҷанговаронро пароканда мекунанд.
  Олег наъра мезанад ва тир мезанад ва дарав мекунад:
  - Мо чанговарони бародарии кайхонй!
  Духтар Маргарита бо ангуштони пои бараҳнааш граната партофт ва хиҷир зад:
  - Ва мо ҳамаро бидуни шубҳа мағлуб хоҳем кард!
  Пас аз он духтар бо пошнаи бараҳнааш герцоги Букингемро чунон сахт зад, ки гардани ӯро шикаст!
  Онҳо Лондонро забт карданд ва ниҳоят фатҳи ҷаҳонро анҷом доданд.
  Хамин тавр империяи муттадид ба вучуд омад. Пётри Кабир соли 1735 вафот кард ва набераи ӯ Пётри дуюм ба тахт нишаст. Ҳанӯз ҷавон, вале ҳокими оқил ва сахтгир. Россия марк-ализмро вусъат дод, заводу фабрикахо ва роххо сохта шуданд. Самолётхо пайдо шуданд, роххои охан торафт фаъолонатар васеъ карда шуданд.
  Петруси дуюм муддати тӯлонӣ ва устуворона ҳукмронӣ кард. Дар соли 1790 ба ҷои ӯ Пётри сеюм омад. Мамлакат обод буд, ҳама чиз ором буд. Дар бораи васеъ кардани кайхон аллакай сухан меравад.
  Ва соли 1817 аввалин парвози одам ба коинот сурат гирифт. Соли 1820 Александри II подшоҳ шуд. Подшохи нав мехост, ки тезтар тараккй додани кайхон ва тадкики кайхон.
  Дар соли 1825 аввалин парвоз ба Мох сурат гирифт. Ва соли 1845 киштихои рус ба Миррих парвоз карданд. Ва дар соли 1847 ба Зухра. Дар соли 1850 ба Меркурий ва дар навбати худ ба моҳвораҳои Юпитер. Кайхоннавардони рус соли 1860 ба дуртарин сайёраи Плутон по гузоштанд.
  Тадкики системаи Офтоб хамин тавр давом кард. Ва соли 1917 аввалин парвоз берун аз системаи Офтоб ба амал омад. Якчанд киштии бузурги ситорагарм ба Алфа Центаври рафтанд.
  Соли 1921 бошад, ба Сириус... Дар омади гап, дар он чо якчанд сайёрахои нисбатан муътадил кашф карда шуданд. Пас аз 40 сол аввалин киштихое пайдо шуданд, ки бо суръати суперлюминалй парвоз мекарданд.
  Ва дар соли 2017 барои нахустин бор кайҳоннаварди рус ба канори галактика парвоз кард.
  Ин комилан аҷиб буд.
  Соли 2030 мошини вақт ихтироъ шуд... Ва инсоният ба марҳалаи дигари баландтари рушд гузашт. Ҳатто агар онҳо дар тахт набошанд ҳам, Руриковичҳо ҳанӯз нишастаанд ва монархияи мутлақ империяи инсониро идора мекунад.
  ИВАН ДАХШАТ ВА САДАМАХО
  Иван Грозный дар соли 1584 заҳролуд нашуда буд ва ҳоло ҳам бо маликаи англис издивоҷ кардааст. Русия ва Англия шартнома баста, аз Русия кӯмак ва иттифоқ гирифтанд.
  Дар Сибирь чанг cap шуд, шахрхои нави рус, аз чумла Тобольск барпо карда шуданд.
  Соли 1590 Иван Грозный ва як зани англис Искандар ном писардор шуданд.
  Ва он гоҳ дар соли 1591 ҷанг бо Шветсия оғоз ёфт, ки Русия дар якҷоягӣ бо Полша ҷангид. Бале, ин вазъияти кулай буд.
  Ва артиши рус бо сардории губернатор Скопин-Шуйский Нарваро муҳосира кард.
  Дар ин чо Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова - писару духтари абадзинда карор доданд, ки ба армияи рус ёрй расонанд. Дар таърихи воқеӣ чунин муҳосира вуҷуд дошт, аммо дар замони подшоҳ Феодор. Ва русхо факат Иван-шаҳрро гирифта тавонистанд. Ва дар ин чо хануз Иван Васильевич хукмронй мекунад. Хуб, писарону духтарон дар АИ омодаанд худро нишон диҳанд. Агар бигӯем, ки дар баъзе коинот Иван Грозный дарозтар зиндагӣ мекард. Хайр чӣ? Миссияи дигар!
  Дар ҳамла як писар ва як духтар иштирок карданд. Онхо аз тамоми армия пеш медаванд. Аз гепардҳо тезтар мусобиқа кунед. Ва дар паси онҳо рюкзакҳо ҳастанд, ки дискҳои шадид доранд.
  Кӯдакони Терминатор ҳамла мекунанд. Бо пои луч дискхоро аз дур партофта, ба худ месароянд:
  - Бузургии Модар Русия,
  Он дар дилҳо ва танҳо рӯҳ аст ...
  Аз асои бузург пурсидем,
  Биҳишт бо дӯстдоштаи худ дар кулба!
  Маргарита дискро партофт ва шаш шведиро ба замин партофт ва гуре зад:
  - Ман як духтари олӣ ҳастам!
  Дарвоқеъ, Маргарита дар замони дубора таваллуд шуданаш аллакай чиҳилсола буд. Ва хеле метарсид, ки пиру зишту зишт ва камхун шавад. Ва дарҳол розӣ шавед, ки ба хотири ҷавонии абадӣ духтари тақрибан дувоздаҳсола шавед ва ба муддати номаълум ба ғуломӣ равед. Ва инчунин тавассути иштирок дар масеҳҳои гуногун ҷовидонии худро кор кунед.
  Аммо вай, мисли Олег Рыбаченко, дорои ҷисми махсус, дорои қобилиятҳои фавқулода аст. Ва бо суръати аз ҳад зиёд.
  Чунин ба назар мерасад, ки онҳо ҳанӯз кӯдаконанд, аммо онҳо хеле қавӣ ва тез ва ҷанговарони таҷрибадор мебошанд.
  Вақте ки дискҳо партофта мешаванд, рақибон меафтанд. Ва на тир ва на тири туп онҳоро гирифта наметавонад!
  Кӯдакони Терминатор ба девор давида, ба осонӣ ба боло баромаданд ва бо шамшерҳои дарози худ ба буридани рақибони худ шурӯъ карданд. Ва онҳо дар як дақиқа понздаҳ, бист зарба мезананд.
  Олег Рыбаченко бо пои писарбачааш дискро партофта, гурриш кард:
  - Дар болои теппа табар месозанд!
  Маргарита инчунин бо пои бараҳнаи духтар дискҳоро ба кор андохта, даҳҳо душманро бурида, месуруд:
  - Тозиёна задан ба сарҳои зӯровар!
  Писарак бо ангуштони бараҳнааш дискро партофт ва издиҳомро бо шамшер бурида, бо ҳаяҷон финг кард:
  - Аммо занги почта барои хориҷиён занг мезанад!
  Маргарита бо ғазаб гуфт:
  - Гапи русй!
  Олег Рыбаченко шведхоро реза карда, бо пои луч дискхо мепартофт, месуруд:
  - Моро «абилаи лашкар поймол мекунанд!
  Маргарита, ки инчунин шведҳоро бурида, бо пойҳои луч силоҳҳои марговар мепартофт, месуруд:
  - Моро юғи кофир зулм кардаем!
  Олег Рыбаченко ба буридан давом дода гуфт:
  - Аммо дар рагҳои мо ҷӯш мезанад...
  Маргарита, ки бо пои луч дискҳоро бурида мепартофт, тасдиқ кард:
  - Биҳишти славянҳо!
  Писарбача, дискҳоро партофта, гурриш карда, дод зад:
  - Ва аз сохилхои Чуд!
  Духтарак, ки бо пои луч ба партофтани дискҳо идома дода, бонг зад:
  - Ба Колымаи яхбаста!
  Олег, пои бараҳнаи писарбачаашро ба партофт партофт:
  - Хамаи ин замини мост!
  Маргарита, инчунин бумерангро ба кор андохта, гуфт:
  - Ин ҳама мост!
  Писару духтар садхо душманро несту нобуд карданд ва дигар чанговарони рус аз паси онхо рафта, болои деворхо мерехтанд. Нарва меларзид. Ва суқути вай ҳоло ногузир мешуд.
  Кӯдакони терминатор умуман шӯхӣ нестанд. Ин чизест, ки барои ақли миёна нофаҳмо аст.
  Инҳо ҷанговарони ҷовидонанд. Онхо пеш рафта, ё бо зарби шамшер ва ё бо пои луч, ки аз онхо дискхои тез парвоз мекунанд, душманро несту нобуд мекунанд. Ва онҳо мисли тараканҳо рақибонро нокаут мекунанд.
  Олег бо тамоми чусту чолокии худ пешравй мекунад.
  Дар таърихи Русия ҳукмронии Иван Грозный тӯлонитарин буд ва он яке аз пурифтихортарин ва дар айни замон хунин буд.
  Подшоҳ дар ҷанги охирин ва муҳимтарин дар Ливония мағлуб шуд. Ва акнун ман мехостам, ки баробар шавам.
  Гузашта аз ин, Русия ва Лаҳистон дар як вақт ҷанг доранд, ки ин хеле қулайтар аст.
  Ва бачахои "Терминатор" дар сари коранд... Бештари деворхоро аллакай аскарони рус забт кардаанд.
  Ва бачаҳо ба қалъаи марказӣ зада, бо пойҳои урёни худ душманро бо теғ мепарронанд...
  Олег, ки даххо шведихоро зада галтонда истода, нидо мекунад:
  - Шаъну шараф ба подшох Иван!
  Маргарита душманонро нест карда, чир-чир мекунад:
  - Шаъну шараф ба Россиян Кабир!
  Писару духтар чунин ҷанговарони сахтгир ва хоксоранд. Онҳо ҳамаро пахш мекунанд ва душманонашонро ба дӯзах мебаранд. Онҳо худашонро мерезанд ва онҳо хеле ноумедона ва девонавор бурида мешаванд. Ҳеҷ кас онҳоро манъ намекунад ва ҳеҷ кас ғолиб нахоҳад шуд!
  Писару духтар душманро торумор мекунанд, писару духтар - салом ба кахрамонон!
  Олег Рыбаченко бо пои урёну бачагонаи худ дискро партофта, сухани сар-губернаторро ба охир расонд ва баъд аз он шведхо ба партофтани ярок шуруъ карданд.
  Нарва афтод, русхо бахрро мустахкам карданд... Ва полякхо Ревелро мухосира карданд.
  Кушунхои рус ба суи Выборг харакат карданд.
  Иван Грозный холо хам дар тахт аст ва армияи рус, ки бо интизоми оханин кафшер карда шудааст, пуркувват ва мусаллах мебошад. Дар роҳ Олег ва Маргарита дар ҳамла ба якчанд шаҳрҳо иштирок карданд.
  Писару духтар, чун ҳамеша, дискҳоро, пеш аз ҳама, бо пойҳояшон мепартофтанд ва бо шамшер буриданд.
  Олег зархариди асосии Швеция ва як даста аскарони дигарро бурида, пас аз он гуфт:
  - Душманон бар мо галаба намекунанд!
  Маргарита тасдиқ кард:
  - Мо зону намезанем!
  Кушунхои рус ба Выборг наздик шуданд. Ин қалъаи калидӣ аст. Воевод Скопин-Шуиский баъд аз зарбаи кутохмуддати артиллерия ба хучум cap кард.
  Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова мисли харвакта пеш рафта, бо камоли гайрат мубориза мебаранд.
  Онхо рохро бо мурдахо мепушонанд.
  Олег Рыбаченко бо пои луч бомба партофт ва гурриш кард:
  - Моро касе боздошта наметавонад!
  Маргарита қотилро сар дода, гуфт:
  - Ва ҳеҷ кас ғолиб нахоҳад шуд!
  Бачаҳои ҳаюло бо як овоз хитоб карданд:
  - Гургҳои даҳшатбор душманонро несту нобуд мекунанд! Ва ба суханони нолозим лозим нест!
  Писару духтар бо суръати бениҳоят бурида. Онхо ба осонй ба хар девор баромада, хар як сутунро бурида мебурданд. Бачаҳо зуд ва бо фишори бузург амал карданд.
  Олег рақибони худро бурида, месуруд:
  - Мо рыцари офтоби бузургем!
  Маргарита, бо фаъолияти ваҳшӣ, душманонро несту нобуд карда, баровардааст:
  - Ва осмони бузурги ситорадор!
  Ва бачахо боз гранатахоро истифода мебаранд... Ва баъд диску ситорахо. Хамин тавр душманро торумор карданд. Бо чунин фишор ва шавқу ҳаваси девонавор.
  Олег графи шведиро аз девор афтонда, гурриш кард:
  - Галабаи мост!
  Маргарита душманро торумор карда, тасдик кард:
  - Шаъну шараф ба кахрамонони халокшуда!
  Писару духтар боз суръатро тезонда, душманро бо шиддат торумор карданд. Ва шамшерҳояшон мисли болҳои магасҳост.
  Кӯдакон тавре рафтор мекарданд, ки бачаҳо сард набуд. Ва муҳимтар аз ҳама, зуд ва бидуни таваққуф.
  Он чизе, ки боланг нест, зарбаи дақиқ аст ва душманро мағлуб мекунад.
  Олег, шведҳоро бурида, месуруд:
  - Банг! Банг! Банг!
  Маргарита зархаридонро бурида, сурудро тамом кард:
  - Мо чанговар нестем, дуредгар нестем, вале пушаймонй надорем!
  Писарбачаи терминатор душманро бурида, илова кард:
  - Ва мо монтажчиёни баландкух мебошем ва аз боло ба шумо салом!
  Ва ҷанговарони ҷавон пароканда шуда, мисли тӯбҳои пинг-понг парида ба ҳаракат даромаданд.
  Ҳамин тавр, Олег коменданти Выборгро ба қатл расонд. Ва Маргарита ду рақибро дар унвони баронӣ ба анҷом расонд.
  Калъаи дигар афтод... Шведхо, албатта, хануз рахм на-пурсиданд. Муборизаи халкунанда ба амал омад.
  Русҳо каме камтар буданд, аммо онҳо мавқеи бароҳатро ишғол карданд. Ва Маргарита ва Олег бо хашму газаб ба душманони худ хучум карданд. Ва ба онҳо иҷозат диҳед, ки онҳоро бурида ва ба котлетҳо пора кунанд. Ва бачаҳо, албатта, беш аз бомуваффақият амал карданд.
  Ин шведҳо чунон бурида шуда буданд, ки аз онҳо танҳо пораҳои гӯшти хунолуд парвоз мекарданд.
  Олег Рыбаченко бо ангуштони барахнааш бумеранг партофта, гулӯи даҳҳо шведҳоро мебурид:
  - Ва ман касеро ҷиддӣ мебинам! Дар хоби Иван Грозный!
  Маргарита хам хамаро бурида, куфта, тасдик кард:
  - Замини Сибирь таксим карда шуд - Ватани шумо Рус'!
  Ва бо пои урёнаш бумерангро партоб мекунад... Ва ҷасадҳои душманон ба самтҳои гуногун парвоз мекунанд.
  Олег Рыбаченко месуруд:
  - Оҳ, дум, тарозу!
  Ва бо пои луч граната партофта илова кард:
  - Сад ҳазор мекушам!
  Маргарита низ рақибони худро шикаста, гуфт:
  -Ман рақибони зиёдеро буридам!
  Ва инчунин бо пои луч ӯ чизи марговартаринро гирифта сар медиҳад. Ва ӯ то ҳол бо хурсандӣ ҷаҳад.
  Ва бо пошнаи урёнаш ба манаҳи маркизи шведӣ мезанад. Вай аз наздаш парвоз карда, аз аспонашон ду-ду-ду даддо-ро руфта мебарад.
  Як писар ва як духтар, шахсони хеле фаъол ва хашмгин. Онхо бо хашму газаби вахшиёна душманро несту нобуд мекунанд. Ният надорад, ки суръатро суст кунад ва бо кадом рох душманро боздорад.
  Шведхо бошад, талафоти калон дида истодаанд. Артиши онҳо аллакай ба ларза рафтааст. Ва ба фишори ваҳшӣ тоб оварда натавониста, таслим шуд ва гурехт.
  Ҷустуҷӯ сар шуд.
  Бале, чунин аст, ки касе ӯро боздошта наметавонад.
  Писару духтар ба худ шитофтанд ва фарьёд мезананд:
  - Шаъну шараф ба кахрамононе, ки деворхоро вайрон мекунанд!
  Олег осиёбро мересанд ва мебарорад:
  - Шаъну шараф ба кахрамонон!
  Маргарита шабпаракеро ба вуҷуд овард, ки душманони зиёдеро низ кушт ва дод:
  - Ва ҷалол бар мо!
  Як писару духтар ин кадар сахт чанг мекунанд. Ва онхо як дакика хам бас карданй нестанд.
  Не, онхо торафт тезтар харакат мекунанд. Фикрҳои онҳо низ мисли харгӯш парида.
  Дар ин чо губернатори асосии Швеция. Олег Рыбаченко бо пои луч граната партофта, командирро пора-пора мекунад. Шведхоро хозир боздоштан мумкин нест.
  Нерӯҳои рус онҳоро таъқиб карда, таъқиб мекунанд. Аммо ин ҳама нест. Акнун Иван Грозный карор дод, ки тамоми Швецияро забт кунад. Чунки у чунин чавонони шучоъ дорад.
  Маргарита ва Олег унвонҳои дворянӣ гирифтанд ва акнун ба Стокголм рафтанд.
  Писару духтар ба пеш давида, рақибони худро бурида, ғуррон мекунанд:
  - Шаъну шараф ба Ватани мо, Шаъну шараф ба подшох Иван!
  Ва ин бачаҳо хеле дилчасп ҳастанд. Ва он қадар пешгӯинашаванда ва сард.
  Яке паси хам ба калъахо дучор меоянд. Ва кӯдакон онҳоро бо як нигоҳ мегиранд. Албатта, мисли ҳамеша, бо ангуштони бараҳнаам бумеранг ва дискҳоро партофтан. Ва буридани шведҳо дар як саф. Монанди карам. Ва як империяи дигар меафтад.
  Дар ин ҷо кӯдакони Терминатор аллакай дар Стокголм ҳастанд. Ва парчами кандашудаи Шветсия меафтад. Ва худи подшоҳ бо лассо дастгир шуд ва ҳамроҳонаш кушта шуданд. Нерӯҳои Русия Стокҳолмро барои ҳамла бурданд. Хол он ки писару духтар аллакай кори асосиро анчом дода бошанд хам.
  Бале, бачахои посбонон вазифаи навбатии худро хамин тавр ба хубй анчом доданд. Ақаллан бар зидди Шветсия. Цар Иван Васильевич низ шохи Швеция шуд.
  Полякхо Ревелро гирифта, кувваи худро низ мустахкам карданд. Созиши муваккатй ба амал омад... Россия ба бахр рох ёфт. Хатто дар лаби дарьёи Нева шахр сохта шудан гирифт.
  Дар айни замон кушунхои рус ба Сибирь торафт бештар зада даромаданд. Ивани Грозный, ки аллакай миёнасол буд, то хол аз чанги калон бо Польша худдорй карда буд. Гарчанде вазъият гарм мешуд.
  Илова бар ин, тоторҳои Қрим ҳамчунон фаъол буданд. Соли 1591 Царевич Дмитрий кушта шуд. Ва дар соли 1598 ҳам вориси Федот ва ҳам Иван Грозный қариб дар як вақт фавтиданд. Ва писари ҳаштсолаи Иван Грозный Искандари Якум подшоҳ шуд. Борис Годунов регенти у шуд.
  Дар соли 1601 дар байни Россия ва Польша чанг ба амал омад, ки он дар заминаи нокомии зиёди хосил руй дод. Полякхо Смоленскро мухосира карданд.
  Дар зада гардондани хучум Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова иштирок карданд. Полякхо талафоти калон дода, акиб шуданд. Армияи рус бо сардории Басманов соли 1602 Полоцкро мухосира карда, онро ишгол намуд. Олег ва Маргарита дар вакти хучум фарк карданд. Писару духтар чун хамеша хам бо шамшер ва хам бо пои урён самаранок амал мекарданд. Баъдан лашкари рус Витебск ва Оршаро низ гирифта, бо лашкари шоҳи Полша ҷангид.
  Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова аввалин шуда армияи полякхоро фахмиданд. Ва онҳо бо хашмгинии бузург мубориза бурданд.
  Писарак дискро партофта, сари полякхоро бурида доду фарьёд зад:
  - Ман як ҷанговари дараҷаи олӣ ҳастам!
  Ва он чи тавр мисли осиёб бурида мешавад.
  Маргарита низ чарх мезанад. Он душманро бо шамшер зада, медиҳад:
  - Ман то ҳол як синф боло ҳастам!
  Ва бо пои урёнаш бумеранг партоб карда, душманонашро нест мекунад.
  Ин духтарон хеле хубанд. Онҳо табассуми воқеии палангҳоро доранд. Аммо писарон боз ҳам хатарноктар ва пурқувваттаранд.
  Онҳо душманони худро буриданд. Ва суруд мехонанд:
  - Шабҳои кабуд мисли оташ мепарад,
  Мо пионерон, фарзандони коргарон...
  Давраи солҳои дурахшон наздик мешавад -
  Фарьёди пионерон хамеша тайёр бошед!
  Фарьёди пионерон хамеша тайёр бошед!
  Бале, дар кӯдакии абадӣ будан хуб аст. Вақте ки шумо ҳамеша ҷавон ва ҳамеша пойлуч ҳастед. Ва ҳеҷ кас наметавонад пеши роҳи фишору ҳамлаи кӯдакони девонаро бигирад. Ки барои ба амал баровардани афсона ба дунё омадаанд.
  Ва онхо мисли... Кахрамонони хакикй мубориза мебаранд.
  Ҳамин тариқ, ҷанговарони ҷавон бо ҷисмҳои ҷовидона ба шоҳи Лаҳистон ворид мешаванд. Се гетман бурида шуд, бумеранге, ки Олег Рыбаченко ба сар дода буд, парвоз мекунад. Ва Сигизмунд афтода кушта шуд.
  Дар хамин вакт Маргарита писари шох Владиславро бо зарбаи сахт торумор кард.
  Хамин тарик, иттиходи Польша ва Литва сар бурида шуд. Аммо нерӯҳои Русия ҳаракатро идома медиҳанд.
  Полякҳо мағлуб мешаванд. Армияи Басманов яке аз паси дигар шахрхоро мегирад. Минск, Слуцк ва Вильна гирифта шуданд. Дар хамаи ин шахрхо бачахои диловар сарварй мекунанд.
  Ки на раҳм медонаду на раҳм. Ва агар галаба кунанд, дилпурона галаба мекунанд.
  Рақибони Олег Рыбаченко гуфтанд:
  - Мо бачадоем, на химера!
  Маргарита бо пои луч бомба партофта, душманонро пора-пора карда, илова кард:
  - Эй расулони даврони нав!
  Хулоса, Сейм ҷамъ омад ва бо аксарияти овозҳо Искандари нахустин подшоҳи Русияро шоҳи Полша ва герцоги бузурги Литва эътироф карданд.
  Ҳамин тавр, писари Иван Грозный ва маликаи англис бузург шуданд.
  Пас аз он бо австрихо бар зидди туркхо як маърака cap шуд. Ин кадар галаба ва бо галабахои бузург. Русҳо Истанбулро гирифтанд ва мехостанд идома диҳанд.
  Ҳангоми ҳамла ба Истамбул, албатта, кӯдакони Терминатор худро фарқ карданд ва тавонистанд Султонро ба даст оранд. Империяи Усмонӣ пош хӯрд ва даҳ соли дигар аскарони рус канораҳои онро забт карданд. Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова дар вакташ чахида, танхо дар мухорибахои халкунанда иштирок карданд.
  Пас аз забт шудани империяи Усмонӣ Судон ва Марокаш низ забт карда шуданд. Ва баъд Эрон, Покистон ва Афғонистон.
  Искандари Якум бисёрзаниро ҷорӣ кард. Барои ҳамин тариқ, масеҳият ва исломро ба ҳам наздик созад, догмаи сегонаро, ки барои мардум нофаҳмо буд, аз байн бурд. Русҳо ҳуқуқи чор зан гирифтанро гирифтанд.
  Православӣ то андозае тағйир ёфт ва Муҳаммадро паёмбари Худо ва паёмбар эътироф кард.
  Дар баробари ин бештари рѓза®о бекор карда шуда, дин бори гаронтар шуд.
  Ҳама чиз хуб буд. Дере нагузашта Россия дар соли 1640 Хиндустонро забт кард... Русхо ба Аляска даромада, ба укьёнуси Ором баромаданд. Мо дар саросари Африқо ҳаракат кардем.
  Империяи Искандари Якум васеъ гардид. Ва ҷанг бо Чин дар соли 1650 оғоз ёфт. Манчжурхо кушиш карданд, ки территорияро нигох доранд.
  Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова боз дар чанг. Ва чӣ гуна онҳо буридаанд - ба монанди терминаторҳои бузург.
  Ҷанг бо Чин ҷиддӣ хоҳад буд. Ва фарзандони абадӣ инро фаҳмиданд.
  Ана ҷанг меояд. Армияи Хитой бузург аст. Аммо русй, ки аз бисьёр миллатхо гирифта шудааст, хурд нест.
  Мубориза ва мубодилаи зарбаҳои сахт вуҷуд дорад. Кӯдакони ҳаюло чинӣҳоро даравида истодаанд.
  Сӯзану дискҳоро бо ангуштони бараҳна мепартоянд.
  Ва онхо чанговарони зардро садхо нокаут мекунанд.
  Ва онҳо худро бурида, рақибонро бо шамшер зада мезананд. Дар айни замон, онҳо хеле хашмгинона амал мекунанд.
  На кӯдакони беруна, балки танҳо мачо. Зарбаҳои оддӣ барои ҷовидонӣ. Онҳо ҳамаро несту нобуд мекунанд ва душманони худро ба ҷаҳаннам мефиристанд.
  Олег рақибони худро шикаста, месарояд:
  - Мо аз ҳамлаҳо наметарсем!
  Маргарита дискҳои тезро партофта чир-чир мекунад:
  - Мо ҳама бадиҳоро мекушем!
  Қаҳри ҳам писар ва ҳам духтар сахт аст.
  Онҳо рақибони худро даравида, ба худ суруд мехонанд...
  Суруд аз як театри ҳарбӣ - Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ, аммо хеле мувофиқ;
  Русияи бузург машҳур аст,
  Зеботарин кишвар...
  Ситорахо бахмали сиёх об доданд,
  Ватан бо шуоъ мунаввар аст!
  
  Дар номи падар чанд қаҳрамон мавҷуд аст?
  Ҳар як рыцар як ҷанговари азим аст...
  Армия дар сафхои дустона кадам мезананд,
  Охир, халки мо хамеша муттахид аст!
  
  Мо ба Сталини бузург қасам мехӯрем,
  Шаъну шараф нигоҳ доштан ва то охир мубориза бурдан,
  Зеро ки қудрати ӯ мисли офтоб аст,
  Зеро нури Худост кишвар!
  
  Ватани мо зебо мешавад,
  Мардуми мо бо рӯҳияи бузург...
  Мо оддӣ, ҳатто сардона мубориза мебарем,
  Ва Вермахти фашистй маглуб мешавад!
  
  Комсомолецхо пои луч мубориза мебаранд,
  Гарчи шабнам пошнаашонро газад...
  Ва чашмони мо мисли табақҳост,
  Бинии духтар аз хунукй сурх шуд!
  
  Мо бо бачаҳо бозӣ карданро дӯст медорем,
  Бадани мо хеле гарм аст ...
  Ва чунин чеҳраҳои комил,
  Модарамон моро дар ҷалол ба дунё овардааст!
  
  Барои Русия мо бо Фриц мубориза мебарем,
  Бар зидди душманони ашаддӣ...
  Ман чунин як ҳунарманд ҳастам
  Эҳтимол шумо ҳатто калимаҳоро ёфта наметавонед!
  
  Биёед, он духтаронро хушрӯ кунем
  Биёед як пулемети тирандозро ҷамъ кунем...
  Чунин садои занг аз ман дуздид,
  Ваҳшитарин суханҳои дашном қобили қабул нест!
  
  Дар духтарон хашму ғазаб вуҷуд дорад,
  Ки ҳеҷ роҳе барои ҳисоб кардан нест ...
  Мо дар биҳишти аҷибе ҷой хоҳем дид,
  Ва хирси Рус шуморо азоб медиҳад!
  
  Мо чунин духтарони зебоем
  Дар олам ҳеҷ чизи беҳтаре нест...
  Барои шаъну шарафи Ватани мо - Россия,
  Гарчанде ки мо аз бист нафар зиёд намебинем!
  
  Бидон, ки духтарон дар ҷанг ҷавон мешаванд,
  Дар байни барф пойлуч медаванд...
  Ва байракхо дар болои Ватан сурх мешаванд,
  Ва комсомолец мушти худро ба харакат меоварад!
  
  Фашисти бадкирдор галаба карда наметавонад
  Новобаста аз он ки ӯ чӣ қадар сард бошад ...
  Мо духтаронем дар бузургии шӯҳрати асосӣ,
  Дар зери ин осмони дурахшону кабуд!
  
  Мо империяро хушбахттар мегардонем
  Бузургии вай шикасти кишварҳост...
  Бузургӣ бе соҳилҳои Русия,
  Биёед аз укьёнуси бепоён убур кунем!
  
  Бале, мо духтарон, оташнишони зарбазан ҳастем,
  Артиши Вермахт қодир аст сӯзонд...
  Ба ман бовар кунед, мо фишори воқеӣ дорем,
  Фашистонро хеле сахт зада хохем кард!
  
  Вакте ки мо ба Берлин меоем, мо комсомолецхоем,
  Биёед, краутҳо пои онҳоро бибӯсам...
  Ва ҳатто оркҳо ба фашистон кӯмак намекунанд,
  Шумо дар дафтари худ нависед, мо хубем!
  Ва холо хитоихои маглубшуда гурехта истодаанд. Ва онҳоро артиши Русия таъқиб мекунад.
  Искандари Якум тавонист Чинро забт кунад, аммо дар шасту ҳаштсолагӣ дар соли 1658 мисли падараш Иван Грозный вафот кард. Чунин як тасодуфи аҷиб: синну соли Темур. Инчунин, дар омади гап, фармондеҳ ва фотеҳи бузург.
  Пас аз ҳукмронии ду подшоҳи бузург, ки ин қадар забт карданд, ҳокими нав Иван Панҷум низ заиф нест. Писари Искандар аст ва дар чилсолаги подшох шуд. Ҷангро дар шарқ идома дод. Зери ӯ русҳо Ҳиндухину Кореяро забт карданд, ба Сингапур расиданд... Онҳо боз ҳам дар саросари Африқо ва ба Австралия ҳаракат карданд... Инчунин подшоҳи муваффақ... Ва аҷиб он аст, ки ӯ низ дар синни шасту ҳаштсолагӣ дар соли 1686 даргузашт. . Ҷойи ӯ писараш Александри II шуд.
  Подшохи нав такрибан сию панч сола буд... Дар тахти у русхо ба Капи Умед расида, ба Австралия ва Зеландияи Нав фуруд омаданд. Канадаро ишгол карда, бо французхо задухурд карданд. Искандари 2 Италия ва Олмонро низ забт кард, Англия ва Фаронса ва Испания ва Португалия бошад, бо ҳам мубориза бурданд.
  Подшоҳи хеле муваффақ дар 1714 вафот кард. Ӯ бисту ҳашт сол подшоҳӣ кард ва ҳамааш пурсамар буд.
  Писари у Пётри Бузург дар синни бисту чорсолагй ба сари хокимият омад.
  Подшоҳи нав Фаронса, Испания, Португалияро забт кард ва Англияро пахш кард. Русхо хам тамоми Америкаро зери тахти у забт карданд.
  Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова. Онхо дар чанг бо Франция ба Петрус ёрй расонданд. Дар вакти хучуми Париж.
  Чун ҳамеша ин кӯдакон шамшер бардошта, бо ангуштони бараҳна сӯзану дискҳо мепартофтанд. Онхо хеле хуб мубориза бурданд.
  Онҳо ба ҳамла ба Мадрид ва Лиссабон кӯмак карданд. Онҳо ин заминҳоро низ забт карданд. Ва онҳо хеле муваффақ буданд. Ва онҳо инчунин душманони зиёдеро буриданд.
  Хулоса, тамоми ҷаҳон ба Русия итоат кард, ба истиснои Бритониё. Пётри Бузург то соли 1758 ҳукмронӣ кард ва инчунин дар шасту ҳаштсолагӣ вафот кард, ки чунин як тасодуфи аҷиб аст. Ё як силсила тасодуфҳо.
  Ҷои ӯро наберааш Пётри дуюм, ҷавони тақрибан ҳаждаҳсола буд. Вай дар соли 1770 забтхои худро ба охир расонд ва ба Англия хучум кард.
  Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова бори охир дар набардхои ин коиноти параллелй иштирок карданд.
  Бисёре аз англисҳо бурида шуданд, бисёриҳо бо ситораҳо даравида шуданд. Ва онҳо шоҳи Бритониёро асир гирифтанд.
  Ҷанг ба охир расид... Ва фарзандони Терминатор супоришро анҷом доданд. Ки хеле шавқовар ва ҷолиб буд.
  
  ОНХО ДАР ЗЕРИ ДЮКЕР ИСТОДААНД
  Гитлер дивизияхои танкии немисхоро дар назди Дюкер боздошт накард ва дар натича чунин ходиса руй дод - англисхо тамоман маглуб шуданд ва чандинсад хазор нафар солдатхои империяи Лео асир шуданд.
  Дар ин шароит ҳам Чемберлен ва ҳам Черчилл якҷоя истеъфо доданд.
  Сарвазири нав, дар ҳолати ҳайратзада, пас аз таслим шудани Фаронса ба сулҳе, ки барои Бритониёи латукӯбшуда хеле муфид буд, розӣ шуд.
  Англисҳо танҳо Намибияро, ки мустамликаи онҳо буд, ба Олмон ва Ироқу Фаластинро ба Туркия баргардонданд. Танҳо бо баргардонидани он чизе, ки дар Ҷанги Якуми Ҷаҳонӣ забт шудааст. Дар акси ҳол онҳо дӯстона аз ҳам ҷудо шуданд. Онҳо асиронро иваз карданд - ҳама чиз барои ҳама ва Бритониё ба немисҳо дар шарқ дасти озод дод ва он чизеро, ки рейхи сеюм аллакай забт карда буд, эътироф кард.
  Хуб, албатта, Гитлер бо Англия дасти озод дода, ба тайёр кардани маърака ба самти шарқ шурӯъ кард.
  Ба немисхо муяссар шуд, ки аз хисоби дивизияхои Франция, ки Роммель ба Африка ба он чо нафиристода буд, каме бештар танк чамъ кунанд. Илова бар ин, аз сабаби набудани бомбаборони Бритониё, як дивизияи дигар бо танкҳои бештар истеҳсол карда шуд. Умуман, немисхо хеле зиёд самолёт гирифтанд. Аз ҷумла, дарҳол наҷот додани се ҳазор мошине, ки дар таърихи воқеӣ дар болои Бритониё суқут карда шуда буданд, инчунин мошинҳои баҳри Миёназамин ва дар Ғарб ва Норвегияро фаро мегиранд. Ҳамин тариқ, Вермахт назар ба таърихи воқеӣ тақрибан ҳазор танк ва панҷ ҳазор ҳавопаймо бештар ҷамъ овард, ки шумораи онҳо нисбат ба таърихи воқеӣ ду баробар зиёд аст. Немисхо, албатта, аз хисоби Африка, Франция, Норвегия ва дигар мамлакатхо бештар аскарони пиёда доштанд. Кариб ним миллион худи мо ва ним миллион спутникхо.
  Флот хеле пурзуртар аст, хусусан флоти итальянй. Бале, Муссолини метавонист барои ҷанг бо Русия нерӯи бештар ҷудо кунад. Гарчанде ки албатта сифати қисмҳои итолиёвӣ чандон хуб нест.
  Аммо ба хар хол як миллион солдат, хазор танк, панч хазор самолёт, дах хазор тупу миномёт, албатта, кувва аст.
  Илова бар ин, олмонҳо низ ба Туркия ва Ҷопон умед мебанданд. Ки умуман тасдиқ кард, ки онҳо мехоҳанд корпартоӣ кунанд.
  Дар Юнон, Италия ғалаба кард, зеро вай тавонист ба муқобили Эллинҳо қувваҳои бештареро истифода барад, бидуни ҷанг бо Бритониё дар Африқо. Ва немисҳо дар авиатсия кӯмак карданд, ки ба он равона карда нашудааст. Илова бар ин, ришва додани фармондеҳони юнонӣ.
  Дар Югославия исьён набуд. Ва немисхо каме пештар - 30 май ба СССР хучум карданд. Онхо 15 май боз хам барвакт хучум кардан мехостанд, вале бахор хеле сербориш шуд, илова бар он ки дивизияхои танкй хануз хам кам буданд.
  Аммо СССР чун харвакта тайёр набуд. Сталин воқеан намехост бо Рейхи сеюм мубориза барад ва дар таърихи алтернативӣ ҳатто бештар аз таърихи воқеӣ немисҳо дасти озод доштанд. Сталин чангро он кадар намехост, ки вай бо армияе муяссар шуд, ки сафарбар нашуда ва ба тайёрии чангй нагузошта шудааст.
  Ва немисхо, чун дар таърихи хакикй, ба пеш шитофтанд. Ва ҳатто бомуваффақият, онҳо қудрати бештар доранд, махсусан дар ҳаво. Ва ин ба рафти чанг таъсир расонд.
  Ҷопон инчунин ба Манчурия сарбоз овард ва то ғояи ҷанг бо Бритониё ва Иёлоти Муттаҳида каме сард шуд. Ҳамаи инҳо ба таври аҷиб қавӣ ҳастанд ва ҳоло ҳам бо Рейхи сеюм сулҳ доранд. Аммо СССР хеле заифтар менамуд.
  Пас аз суқути Смоленск ва махсусан фалокат дар наздикии Киев, ки дар он ҷо аскарони шӯравӣ ихота шуда буданд, Ҷопон ҳанӯз ба аскарони шӯравӣ зарба мезад.
  Ва ҳамла ба Маскав тақрибан якуним моҳ пештар аз таърихи воқеӣ оғоз ёфт. Ба немисхо муяссар шуд, ки кушунхои худро зуд ба чануб гардонанд ва кисми чанубии Армияи Сурхро торумор кунанд.
  Натичаи хамин аст, ки дар охири мохи сентябрь пойтахтро ихота кардан мумкин буд. Сталин, албатта, ба Куйбышев гурехт. Ва немисхо дар Донбасс пеш мерафтанд ва тавонистанд ба Сталинград зада даромаданд ва пеш аз он Курск ва Воронежро ишгол кунанд. Ва баъд Туркия ба ҷанг ворид шуд.
  Он комилан танг шуд. Ва хиёнат бештар аст. Бинобар ин Власов Рязаньро таслим карда, ба тарафи немисхо гузашт.
  Маскав то охири моҳи декабр тоб овард, аммо дар ниҳоят афтод. То охири сол немисҳо тавонистанд қариб тамоми Қафқозро забт кунанд ва танҳо Севастопол дар Қрим истодагарӣ кард.
  Ленинград дар муҳосираи куллӣ қарор гирифт ва аз гуруснагӣ мемурд. Немисхо ҳалқаи дукаратаро бастанд.
  Сталин кӯшиш кард, ки музокироти сулҳро оғоз кунад. Аммо Гитлер рад кард ва эълон кард, ки вай танхо таслими бечунучаро кабул мекунад.
  Рохбарияти советй кушиш мекард, ки акаллан дар Куйбышев ягон чиз барпо кунад. Аммо Армияи Сурх гурехт. Немисхо каме дам гирифта, дар мохи марти соли 1942 кад-кади Волга, дарьёи Урал ва минбаъд ба Урал кучиданд.
  Кушунхои советй хеле суст мукобилат нишон доданд. Мораль хеле паст шуд. Ва хатто чорахои катъй, катлкунихои оммавй хам ёрй нарасонданд. Ва солдату афсарон афсарони махсусро мекушанд. Ва он қадар болоравӣ дар назар нест. Бештар ва бештар онҳо таслим мешаванд.
  Умуман, вақте ки Маскав суқут кард, бисёриҳо боварӣ доштанд, ки ҷанг аллакай гум шудааст ва онҳо воқеан мурдан намехостанд. Одамон афсурда буданд.
  Ва дар охири мохи апрель немисхо ба Казон расиданд ва Уралскро ишгол карда, ба Оренбург зада даромаданд.
  Ва немисхо низ аз Осиёи Миёна рох пеш гирифтанд ва дар ин чо ба онхо фишори сахт меоварданд.
  Мохи май барои Душанбе чангхои шадид ба амал омаданд. Немисхо кушиш мекарданд, ки дар Осиёи Миёна мавкеъ пайдо кунанд.
  Аленка ва дастаи ӯ худро дар сахттарин минтақа диданд. Ва онхо шахри советиро мухофизат карданд. Бо вучуди май ин чо аз сабаби куххо хаво каме салкин буд ва аз шимол шамоли тару тоза мевазид. Аммо дар фасли зимистон хам дар ин чо барфпуш набуд.
  Духтарон аз фа-шистони пешбаранда ва зархаридони хоричии онхо тир холй карданд.
  Аленка аз ППШ тир холй карда, сурудро хуштак зад.
  - Аз болои куххо, дар болои водихо, куртаю кафтан сайру гашт!
  Аллаи сурхпуши пойлуч илова кард:
  - Ва тара-рам!
  Духтарак бо пои луч граната партофт ва куррахои мис-сурхашро чунбонд. Ин ҷанговар зебост.
  Аммо дигарон аз ин бадтар нестанд. Анюта тӯҳфаро бо ангуштони бараҳнааш партофт ва пичиррос зад:
  - Ва духтар супер аст!
  Марияи тилло-муй хам тир холй карда, немисро аз замин афтонд. Духтар хам хеле хуб ва зебо аст. Ва боз бо пои бараҳнааш граната партофт.
  Матронаи калон, ҷигарбанд ва дилрабо низ ақиб намеравад. Вай қодир аст бо пойҳояш гранатаҳоро ба дур партояд. Ва онхо бо траекторияи мураккаб парвоз карда мешитобанд.
  Аленка бо пои бараҳнааш норинҷаки хурдакак, вале харобиоварро партофта, месуруд:
  - Аммо мо ракета месозем...
  Анюта онро бо шавку завк гузаронд:
  - Ва онхо Енисейро бастанд!
  Алла бо пои урёнаш граната партофт ва фарьёд зад:
  - Ва дар майдони балети калон...
  Мария туҳфаро бори дигар ба кор андохта, бо дасту пои бараҳнаи худ суруд хонд:
  - Мо аз дигарон пешем!
  Матрёна бо пои калон, вале хеле зебо ва хамохангаш граната пар-тофт ва хитоб кард:
  - Офтоб...
  Аленка хам ба суи зархариди хиндухо тир холй карда, хитоб кард:
  -Медурахшад....
  Анюта тир холй карда, арабро афтонд ва фи-риш кард:
  - Дарё....
  Мария тирро зада гуфт:
  - Барои нуқра табдил додан...
  Маруся муборизи сиёхпустро зада галтонда гуфт:
  - Баромад...
  Аленка мехкӯб карда, месуруд:
  -Аз...
  Анюта гранатаро бо пои урёну зебои худ партофт ва суханашро давом дод:
  - Маъбад...
  Алла як сӯ зада, чанд нафарро бурида, ғавғо кард:
  - Мардум!
  Мария тир холй карда гуфт:
  - Ид...
  Маруся бо завк нафас гирифта, бо пои худ гранатаеро, ки кайхо боз пойафзол надида буд, партофт ва гуфт:
  - Тахт...
  Аленка онро гирифта, пичиррос зад:
  - Дар казок...
  Анюта бо гурриш оташ зада, илова кард:
  - Станица...
  Алла бо садои кобра тир зада гуфт:
  - Тинч...
  Мария тир холй карда гуфт:
  - Сездаҳум...
  Маруся гранатаро ба масофаи дур партофта, дандонҳояшро нишон дод:
  - Сол!
  Аленка бо завк месуруд, се арабро буридааст:
  - Ғалдумҳо...
  Анюта тир холй карда, фашистонро куштааст:
  - Онҳо давр мезананд...
  Алла тирборон карда, фишурда:
  - Офтоб...
  Мария мехкӯб карда, суруд мехонад:
  - Медурахшад...
  Маруся боз бо пои луч граната партофт ва илова кард:
  - Сафед...
  Аленка тир андохта гуфт:
  - Боғҳо...
  Анюта бо гурриш хиҷил кард:
  - Чӣ хел...
  Алла тирро ба дарун андохта, фингонд:
  - Барф!
  Мария тир холй карда гуфт:
  - ВА...
  Маруся тир фиристод, ки фишурда:
  - Онҳо хурсандӣ мекунанд ...
  Аленка тир холй карда, чир-чир кард:
  - Чӣ хел...
  Анюта нола карда гуфт:
  - Хурд...
  Аллох бо хурсандй суханашро давом дод:
  - Кӯдакон!
  Мария тир фиристод ва давом дод:
  - Онҳо рақс мекунанд ...
  Маруся кутох сухан ронда гуфт:
  - Казакхо...
  Аленка лагад зада, бо пои луч граната партофт ва гуррос зад:
  - Дар доира!
  Анюта тир холй карда, хитоб кард:
  - Э-а!
  Аллаи оташин тир фиристод ва наъра кард:
  - Тобистон...
  Мария бо пои урён гранатаро партофт ва аккос зад:
  - зимистон не!
  Маруся тир холй карда, боз хи-чиррос зад:
  -Э-ма!
  Аленка мехкӯб зад ва наъра зад:
  -Агар...
  Алла бо пои луч граната партофт ва гуфт:
  -пул...
  Мария аз шодй пичиррос зад ва аз пулемёт афтод:
  - торик...
  Маруся бо ангуштони бараҳнааш пораи шишаро партоб карда, чанд гулӯяшро бурида, пичиррос зад:
  -Дарёи Кубан
  Алла бо тирпарронӣ месуруд:
  - ва дарёи Дон,
  Мария онро гирифта, месуруд ва тир мезад:
  - Ба сайру гашт...
  Маруся бо ангуштони бараҳнааш нохунро бо гурриш партофт, идома дод:
  - Казак...
  Аленка оташ зада, аккос зад:
  - сайр кунед...
  Анюта зада, суханашро давом дод:
  - Хайр...
  Аллаи оташин тир парронд ва садо дод:
  -Э-ма!
  Мария ғазаб кард ва хира кард:
  - Тобистон...
  Маруся онро гирифта, бо хушнудӣ пичиррос зад:
  - зимистон не...
  Аленка тир холй карда, ба гап даромад:
  - Э-а!
  Анюта ғазаб карду гуфт:
  - Вой...
  Алла тир холй карду хичир кард:
  -Аз ақл,
  Мария як тирро рост ба пешона фиристод ва кадам гузошт:
  -Ҳама...
  Маруся боз бо пои луч граната пар-тофт ва хитоб кард:
  - Мебаранд...
  Аленка бо хашму газаб гуфт:
  - аз казок...
  Анюта ваҳшиёна тирпарронӣ карда, пичиррос зад:
  - Хуб...
  Аллаи оташин бо ангуштони урён граната партофт ва гуфт:
  -А...
  Мария хандид ва ғуррон кард:
  -Хайр...
  Маруся тухфаро бори дигар партофт ва чир-чир мекард:
  - Ба сайру гашт...
  Аленка бо гурриш оташ зада, чавоб дод:
  - Хайр...
  Аленка зархаридонро бурида, месуруд:
  -Уҳ!
  Анюта фашистонро торумор карда, гуфт:
  -А!
  Оташ Аллох хитоб кард:
  -Уҳ!
  Мария танҳо онро мехкӯб кард ва ғавғо кард:
  - А!
  Маруся бо ангуштони бараҳнааш як пораи сафолро ба замин партофт ва хиҷолат зад:
  - Ором...
  Аленка хам тухфаро бо пои луч партофт:
  - Казакхо...
  Анюта онро гирифта, чир-чир карду тир зад:
  - роҳбарӣ...
  Аллаи оташи хонаи чӯбини марди сиёҳпӯст бонг зад:
  -суҳбатҳо...
  Мария, оташ зада, давом дод:
  - Бале...
  Маруся бо ғазаб ҷавоб дод ва бо пои худ як қатор оташ фиристод:
  - истода...
  Аленка Ноил бо хурсандӣ идома дод:
  - пирон...
  Анюта, ки аз хашм тирпарронй мекард, чир-чир кард:
  -Ва...
  Алла бо пои урёнаш граната партофт ва фарьёд зад:
  - бехабар...
  Мария бо табассум граната фиристод ва гуфт:
  - онҳо...
  Маруся бо ғазаб пичиррос зад ва бо пои луч граната партофта:
  -Чӣ...
  Аленка бо пои луч тухфахо партофта гуфт:
  - тамом мешавад...
  Анюта тир холй карда, хеле дакик зад:
  -ба зудӣ...
  Алла бо табассуми заҳролуд бори маргро ба замин партофт ва лафз зад:
  -Озод...
  Мария граната партофт ва хичиррос зад:
  -инҳо...
  Маруся бо ангуштони бараҳнааш пораи шишаро чарх зада, аккос зад:
  - рӯзҳо...
  Аленка, ба пойҳои урёнаш зада, аз ғазаб мехӯрд:
  -Ҷаҳон...
  Анюта тир холй карда гуфт:
  - занг мезананд...
  Алла ноумедона садо дод ва тир зад:
  -ин...
  Мария, тирандозӣ карда, фарёд зад:
  - беақл...
  Маруся граната партофта аккос зад:
  -Ва...
  Аленка ба марг тӯҳфа фиристод:
  -кӯҳна...
  Анюта бо хашму ғазаби зиёд пичиррос зад ва як-ду нафар ҳиндуҳоеро, ки немисҳо ба кор ҷалб карда буданд, даравид:
  -Ҳама...
  Алла бо як гурриш ва гардиши аслиҳааш идома дод:
  -мегӯянд...
  Мария бо ангуштони урён граната партофт ва гуфт:
  - зарур...
  Матрена бо нохун зад:
  -Барои шикаста...
  Аленка онро гирифта, чир-чир карду тир зад:
  - ВА...
  Анюта ҳангоми тирпарронӣ хиҷир зад:
  - бефоида...
  Аллаи оташин граната партофт ва бонг зад:
  - коғаз...
  Мария бо ангуштони бараҳнааш бумерангро партоб кард ва гуфт:
  - хоҳанд кард...
  Матрёна бо пошнаи бараҳнааш гранатаро зада, бо сараш месуруд:
  - Пул...
  Аленка мисли мех бо фишор фишурда:
  -Бо...
  Анюта бо хашму газаб тухфаро партофта гуфт:
  -ду сар...
  Аллаи оташин паёми маргро гузошта, даҳҳо арабро кушта, бо шодӣ тасдиқ кард:
  - уқоб...
  Мария бори дигар граната партофт ва бо шавк месарояд:
  -Харбуза...
  Матрёна тухфаи маргро ба пошнаи нохамвор партофта, бо хашму газаб идома дод:
  -тарбуз...
  Аленка бо хашму ғазаб ҳозираи харобиро оғоз карда гуфт:
  - гандум...
  Аллохи оташин фишурда гуфт:
  - ролл...
  Мария дар хаячон граната партоб карда гуфт:
  - Саховатманд...
  Матрёна бо як тухфаи нобудшавй даххо чанговаронро торумор карда, кахра зад: - обод...
  Аленка бо пои урёну дилфиребаш мисли муштчӣ фиристод ва гуфт:
  - канор...
  Анюта бо хашму ғазаб пичиррос зада, паёми нобудшавӣ фиристод:
  -Ва...
  Алла бо оташи хашмгин гуфт:
  -дар болои...
  Мария тири дигар фиристод ва садо дод:
  - тахт...
  Матрёна мехкӯб кард, бо пои лучаш атои маргро фиристод, наъра зада:
  - нишастааст...
  Аленка аз газаб тир холй карда, пичиррос зад:
  -V...
  Анюта бо пои урёнаш граната партофт ва хитоб кард:
  - Санкт-Петербург...
  Алла аз болои шушаш пичиррос зад:
  -Падар...
  Мария як бастаи хурди таркишро бо пошнаи луч фиристод ва гуфт:
  -Подшоҳ...
  Матрена, тирандозӣ, ба осонӣ тасдиқ кард:
  -Николай.
  Аленка мисли кобра чир-чир карда, тирандозй ва фарьёд зад:
  - Мушкил...
  Анюта бо пои урёну дабдастааш граната партофт ва хитоб кард:
  - бовар кун...
  Мария тир холй карда гуфт:
  -Чӣ....
  Матрёна мех карду баъд бо пошнаи барахнааш тухфаро партофт ва чир-чир кард:
  -ба зудӣ...
  Аленка бо хашму газаби шербача тир зада гуфт:
  -рақс хоҳад кард
  Анюта пухта:
  - Сурх...
  Оташ Аллох сахт гуфт:
  - Ҳабдаҳум...
  Мария бо завк ва дар тирпарронй суръат гирифта, суханашро давом дод:
  -сол...
  Матрёна боз бо пои луч граната партофт ва хитоб кард:
  - Онҳо медонанд...
  Аленка бо як ваҷд хиҷил кард:
  -танҳо...
  Анюта дар хашму газаб бо пои луч граната партофт ва чир-чир мекард:
  -дар болои...
  Аллаи оташин чир-чиррос зада, атои нобудшавиро партофт:
  - осмон...
  Мария бо шавку хаваси терминатор харпи гуфт:
  -фариштагон
  Матрёна бо пои луч бузургии маргро лагад зада, хичиррос зад:
  - аз они ту...
  Аленка бо дасту пои урёни худ граната партоб карда гуфт:
  -Чӣ...
  Анюта бори дигар ӯро бо атои маҳв лату кӯб кард ва хиҷолат зад:
  -шумо...
  Алла иблиси сурх месуруд:
  - деҳот...
  Маруся бо пои луч граната партофта бо камоли майл гуфт:
  - интизорӣ...
  Аленка бори дигар гранатаро партоб карда, Душанберо химоя карда, месуруд:
  -Э-ма!
  Анюта хашмгинона дастгирй карда, бо пои урён ва ангуштони зебояш ханчар партофт ва гурриш кард:
  - Тобистон...
  Иблиси оташин аз ҳаяҷон заду ҷавоб дод:
  - зимистон не,
  Мария тирро партофта, бо хашм гуфт:
  -Э-ма!
  Матрёна бо пои луч гранатаро дода, пичиррос зад:
  -Агар...
  Аленка боз тир холй карда, хитоихоро торумор кард ва хич-чир кард:
  -пул...
  Анюта бо хашмгинона пулемёташро фуроварда, ба суи душманон тир холй карда, фи-риш мекард:
  - торик...
  Мария бо пои барахнааш граната партофт ва хитоб кард:
  - Дарёи Кубан...
  Матрена пичиррос зада, атои маргро партофта гуфт:
  - ВА...
  Аленка онро гирифта, зур зад:
  -Дарёи Дон...
  Анюта дар болои шушаш хичиррос зад:
  - Ба сайру гашт рав...
  Мария бо пои урёнаш граната партофт ва хитоб кард:
  -Казак...
  Матрёна боз тир холй карда, ду марди сиёхпустро зада галтонда, шитоб кард:
  - сайр кунед...
  Аленка тир холй карда, аз берун баромад ва бо хурсандй гуфт:
  - Хайр...
  Анюта мисли белуга наъра зада гуфт:
  - Э-а!
  Алла-мӯйсафед, тирпарронӣ идома дод:
  - Тобистон...
  Мария бо хаячону хаячон гуфт:
  - зимистон не...
  Матрёна аз болои шушаш аккос мезанад ва бо пои урёнаш дар баста таркиши бузурге мекунад:
  - Э-а!
  Аленка бо пошнаи луч граната партофта, бо мафтуни гуфт:
  - Вой...
  Анюта, ки тирпарронӣ мекард ва даравида, гиря мекард:
  - аз...
  Оташ Алла идома дод:
  - девона...
  Мария, тирандозй, гирифта гуфт:
  -Ҳама...
  Матрёна оташ зада, мисли кобра фишурда зад:
  - Мебаранд...
  Аленка бо шиддат хиҷил зада, зад:
  - ту...
  Анюта тирпарронй карда, бо хашму газаб гуфт:
  - Казак...
  Аллаи оташин боз граната партофт ва фарьёд зад:
  -Хуб...
  Мария дуруштона хитоб кард:
  -А...
  Матрёна бо пои урёнаш граната партофт ва фарёд зад:
  -Хайр...
  Аленка боз бо ангуштони бараҳнааш лимуро партофт ва дод зад:
  - сайр кунед...
  Анюта мисли арак садо дод ва бо пои луч граната партофта гуфт:
  -Хайр...
  Мария бо фишор оташ зада, аккос зад:
  - Хуб...
  Матрёна гранатаро ба дур партоф-та, кахраю гурриш кард:
  -А...
  Тухфаеро, ки зархаридон бо лагад ба суяш партофта буданд, сахт чавоб дод Аленка:
  - Хайр...
  Анюта бо пои луч ба болои граната чахида, гурусна зад:
  - Ба сайру гашт...
  Алла туҳфаро бо пои бараҳнааш партофт ва хитоб кард:
  - Хайр!
  Ва духтарон бо як овоз хандиданд... Не, Душанбе барои немисхо осон нест. Гарчанде ки куввахои калони аскарони пиёдагарди хоричй чойгир карда шуда буданд. Барои хиндухо, африкоиён ва арабхо дар зимистон чанг кардан душвор аст ва бинобар ин фашистон онхоро ба Осиёи Миёна фиристоданд. Дар ин чо онхоро хамчун хуроки туп истифода мебаранд. Ва онҳо барои забҳ фиристода мешаванд. Шахри нав ба вучуд омад, ки му-кобилати сахт нишон медихад: Душанбе.
  Немисхо мавкеъхои советиро бо бомбахои вазнин ва напалм бомбаборон карданд. Онхо аз тупхои худгард ва гаубица тир холй карда, установкахои газро ба вучуд оварданд. Ва онҳо ҳатто бомбаҳои то даҳ тонна вазнро истифода мебурданд. Онҳо Русияро ба зону зада шикастанд.
  Душанбе ба харобаҳое табдил ёфт, ки аслан аз масофаи холӣ тир холӣ карда шуда буданд.
  Аленка, ки пои луч, танҳо дар тан шимпӯш дошт, ҳангоми рафтанаш оҳанг эҷод мекард, ба суруд шурӯъ кард;
  Ман як ҷанговари Модари Русия ҳастам,
  Духтари оддӣ, ҳамеша пойлуч...
  Баъзан зоғҳо гиря мекарданд,
  Аммо ман бовар дорам, ки орзу амалӣ мешавад!
  
  Гурусна ба комсомол дохил шудам,
  Марвориди қариб бараҳна дар сармо...
  Аммо ман фашистро аз пояи у мепартоям,
  Бинии дарозашро ба Адольф диҳед!
  
  Ба комсомолдухтар бовар накун,
  Коинотро ҷилавгирӣ карда наметавонад...
  Ва дар ин ҷо садои равшане шунида мешавад,
  Армияи мо ба куллаи Ватани мо бархост!
  
  Барои Ватани бузурги Россия,
  Лутфан мубориза баред, пешрав бошед, бе тарсу ҳарос...
  Гарчи медонӣ, ки киштзорҳо аз хун об мешавад,
  Аммо ба ман нишон диҳед, ки шумо намунаи шуҷоат ҳастед!
  
  Барои комсомолецхо - бихишт хушбахтист,
  Барои духтар ягон хавотир нест...
  Ҳама чиз дар қудрати пурифтихори ӯ хоҳад буд,
  Ва Фюрер ба тақдири исқоти ҳамл меояд!
  
  Аммо вақт сахт аст - Гитлер меояд,
  Вай ҳатто метавонад даҳшатнокро мағлуб кунад ...
  Вай мушакхоро мисли бомба саховатмандона мепартояд,
  Қодир аст, ки ҳама сарбозонро ба бозӣ табдил диҳад!
  
  Аммо бовар кунед, духтарон тарсро намедонанд,
  Бо пои луч граната партофтан...
  Бараҳна аст - ҷомааш сӯхтааст,
  Мубориза бар зидди лашкари бехабар!
  
  Комсомолецхо нест - сухани кифоя,
  Вай ин калимаро намедонад - ман наметавонам!
  Ва краутҳо мисли дуздон гурезанд,
  Вакте ки духтар пои худро рост мекунад!
  
  Бале, дар сармо нимбараҳна ҷанг кунед,
  Бовар кунед, ки чунин духтар насиб шудааст...
  Вай ранги садбарги шукуфон аст дар набард,
  Ва ӯ ҳамон тавре ки мехост, Краутҳоро мекушад!
  
  Ҷанговари паланг шӯхӣ карда, тақ-тақ кард
  Сӯхта хокистар шуд чун напалм...
  Ва фашист Адольф онро дар фу-руш гирифт,
  Беҳуда буд, ки Фриц ба Русия ҳамла кард!
  
  Сарбозон намедонанд, ки мо чӣ кор мекунем,
  Замони сулх кай ба руи замин меояд...
  Аммо комсомолецхои пойлуч бо сари хам,
  Ва онҳо барои ҳама дастовардҳо ҳисоб мекушоянд!
  
  Онҳо мехоҳанд, ки худашон ба ҳама чиз ноил шаванд
  Барои комсомолецхо дандонхои осмонбус нест...
  Ҳарчанд чеҳраҳо аз нишона баракат хоҳанд ёфт,
  Мо хӯроки нисфирӯзии Люсифер нахоҳем дошт!
  
  Онҳо як қатор роҳзанҳоро аз Маскав бозпас гирифтанд,
  Гарчанде ки Рейхи сеюм бе ягон сухан тавоност...
  Мо паразитҳоро бо танкҳо мекушем,
  Ва торикиро нури дурахшони Офтоб бурида хоҳад кард!
  
  Ва пойлуч аз тӯфонҳои барф давида,
  Ин барои духтар аслан душвор нест...
  Мо аз оташи дурахшон наметарсем,
  Гарчанде ки мо инро медонем, ин осон аст!
  
  Иттифоки Советй - Ватан бузург аст,
  Дар он ҳар ҷанговар як рыцари охур аст...
  Аз памперси писар гурриш ба гуш мерасад,
  Ва шумо лашкар ва рақибонро мағлуб кардед!
  Баъди он ки фашистон дар тобистон Уралро ишгол карда, бо японхо муттахид шуданд. Сталин ва дастаи у ба чангалзор даромада, чанги партизанй эълон карданд. Ва фюрер аз куввахои махаллй дивизияхо ташкил кардан гирифт. Аз чумла, армияи озодихохии руси Власов ба мукобили партизанхо истифода бурда шуд. Ва баъзе шаклҳои монархӣ. Илова бар ин, император Владимир III ба нақши шоҳзода, ҳокими номии Фюрер даъват карда шуд.
  Аммо он комилан номиналӣ аст.
  Дар айни замон, Олмон аз берун ором шудааст. Немисхо мустамликахои Франция, Голландия ва заминхои Россияро забт карданд. Бо Британия сулҳи шарафнок буд, ИМА ҳанӯз сари худро накандааст ва дар дохили кишвар ва иқтисодиёт мушкилот дорад.
  Бо вуҷуди ин, муносибатҳо бо Ҷопон ба таври назаррас мураккабтар шуданд. Вай Хиндухитойро ишгол кард, ки немисхо онро мустамликаи худ медонистанд. Ва фашистон инчунин моликияти немисиро, ки Ҷопон дар Ҷанги Якуми Ҷаҳонӣ забт карда буданд, ёдовар шуданд. Мисли, оё вақти он нарасидааст, ки онҳоро баргардонем? Бо вуҷуди ин, шумо беинсофона рафтор кардед.
  Дар ҳоле ки моҳият ва масъалаи муносибатҳо гарм мешуд. Зиёда аз он, японхо дар Хитой торафт бештар мечангиданд. Ва онҳо дар қаламрави зард ҳаракат карданд.
  Немисхо дар тахти фармондихии ориёихо дивизияхои хоричй ташкил намуда, кувваи худро сарфа карданд.
  Мо танкҳои нав гирифтем: "Паланг", "Пантера", "Шер" ва "Муш". Аммо танки охирин хеле вазнин баромад ва мутахассисони харбй онро рад карданд.
  Немисхо ба Япония фишор оварда, гузашт кардани территорияро талаб карданд. Самурайҳо муқобилат карданд. Дар натича 20 апрели соли 1944 чанги нав cap шуд. Немисхо ба японхо хучум карда, онхоро ба акиб партофтанй шуданд.
  Ҷангҳо заъфи нерӯҳои заминии Ҷопонро нишон доданд, аммо дар айни замон, Пантер як танки комилан амалӣ ва хеле самаранок буд. Ва боз ҳам беҳтар аст Пантер-2 бо муҳофизати мукаммали паҳлӯ.
  Ҷопониҳо пас аз мағлубият шикаст хӯрда, ақибнишинӣ карданд. Дар мухорибахо духтарони советй иштирок карданд. Онхо дилпурона мубориза бурданд.
  Ана, панч нафар комсомолецхо дар мубориза бо японхо аз чихати бехтарини худ.
  Аленка, Анюта, Алла, Мария ва Матрёна мисли шербачахо чанг мекунанд. Онхо тирпарронй мекунанд, бо пои барахна ва чисели худ граната мепартоянд, синаи урёнашонро мечунбонанд.
  Ва дар баробари ин суруд мехонанд;
  Ватани зебои Русия нест,
  Дар дунё қудрати зеботаре нест...
  Ситорахо бахмали сиёх об доданд,
  Ба рыцархо салом расонед!
  
  Комсомолецхо хам чангро дуст медоранд,
  Ва дар бикини пойлуч давида,
  Бо пошнаҳои урён аз тӯфонҳои барф шитоб кунед,
  Барои бо мушти худ ба Краутс задан!
  
  Дар коинот ягон кишваре гаронтар нест,
  Ватани дурахшони ман чист...
  Бо қувваи бетағйир дар набардҳо,
  Оилаи русии мо мустахкам мешавад!
  
  Мо бо шамшери православӣ ҷанг кардем,
  Ва акнун коммунизм дар паси мост...
  Халки мо дар коинот шухратманд шуд,
  Ва фашизми бад ба варта партофта мешавад!
  
  Дар Ватан чанд нафар кахрамон хастанд?
  Дар чанг хам кудак ва хам пир...
  Мо аз Берлин дар шакли шакл мегузарем,
  Имони мо як монолити қавӣ аст!
  
  Бидонед, ки Исо моро идора мекунад,
  Ӯ Худои бузург, рус, сафед аст!
  Қобили бад нобуд мешавад,
  Дуо кунед, ки оилаи муқаддас кӯмак кунад!
  
  Мо ҳама метавонем, мо метавонем бисёр корҳоро кунем,
  Мо метавонем ҳама гуна вазифаро иҷро кунем ...
  Бемаънии нацистй гап назан,
  Мисли парранда ба осмон парвоз мекунам!
  
  Қудрати Свароги тавоно бо мост,
  Ва Худованди муқаддаси Масеҳ...
  Аз Худо ҷовидона талаб кунед
  Ба Род то охир содик бошед!
  
  Худои зебои мо, муқаддасу тавоно,
  ки ӯ Русияро тоҷи худ интихоб кардааст...
  Мо онро барои ӯ вайрон мекунем, агар ба мо бомҳо лозим бошад,
  То абад дар дили мо Ту Падар Асои!
  
  Ладаро барори кор пурсед,
  Бигзор ӯ ба ҷавон муҳаббат диҳад...
  Агар мо бояд баргардонем, мо метавонем муқобилат кунем,
  Охир, мо хуни гарм дорем!
  
  Фасоҳатҳои оламро созем,
  Мо русҳо аз ситораҳо баландтар парвоз мекунем...
  Бигзор ранҷу азоб то абад нест шавад,
  Охир мо як Худои тавоно дорем!
  
  Мо ҳама барои Род истодаем,
  Ва ба номи Масеҳи дурахшон...
  Фюрер фурри урою,
  Имони мо қавӣ ва пок аст!
  
  Мо кори коммунизмро хамин тавр месозем,
  Мо дар Ватан аз ҳама болотар хоҳем буд, бидонед...
  Биё юги фашизмро мешиканем, бовар кун,
  Ва биҳишт дар олам хоҳад омад!
  
  Худоё ба мо мушакҳои қавӣ гардонад,
  Ва дар ҷисм ва рӯҳ қавӣ шавед ...
  Дар ҷаҳон ҷанговарони тавонотар нестанд,
  Биёед, душманро бо дасти пулод торумор кунем!
  
  Худои Сафед ҳамаро зинда мекунад, бовар кунед,
  Аз ин рӯ, мурдан даҳшатнок нест ...
  Ҳама шайтонҳо дар кунҷҳо пароканда хоҳанд шуд,
  Бовар кунед, коммунизм поймол карда намешавад!
  
  Ва ба номи оила, мо мубориза бурдем,
  Сталини бузург моро ба ҷанг бурд,
  Мо ба зудӣ коммунизмро мебинем,
  Ва русҳо ва гурҷӣ муттаҳиданд!
  
  Якҷоя мо аз ҳама девҳо қавӣ хоҳем шуд,
  Оила ба мо қувват ва хушбахтӣ мебахшад...
  Ва хушбахтона ин дигар нахоҳад буд,
  Он ки ман ба ту ба суи шеър рох кушодам!
  Хулоса, Ҷопон дар ҳақиқат бад аст. Вай дар ҷангҳо бе ягон имконият мағлуб мешавад.
  "Пантера"-2 бе ягон мушкилот барои худ холҳо ба даст меорад. Вай як танки суперкласс аст. Санҷишҳои ҷангӣ нишон доданд, ки ин мошин қодир аст ба зарбаҳои таппончаҳои ҷопонӣ аз ҳар тараф тоб оварад.
  Ва дар ин танк, албатта, Герда, Шарлотта, Кристина ва Магда ҳастанд. Мубориза бо чор духтар.
  Ва онхо ба суи японхо фаъолона тирпарронй мекунанд. Хитҳо бо якрангии нохунҳо ба амал меоянд.
  Герда бо ангуштони бараҳнааш тугмаҳои джойстикро пахш карда, чир-чир мекунад:
  - Ман як ҷанговари биҳишти нав ҳастам!
  Шарлотта оташ зада, дандонҳояшро нишон дод ва наъра зад:
  - Ва ман аз қаъри кайҳон ҳастам!
  Кристина, ки тирандозиро идома дода, табассумкунон ҷавоб дод:
  - Ва касе нест, ки маро боздорад!
  Магда оташ зада, хашмгинона гуфт:
  - Ман як ҷанговари спектри ҷаҳаннам ҳастам!
  Ва духтаронро ҷопонҳо бидуни раҳм нобуд карданд. Онхо бо кувваи пуршиддат амал мекарданд. Харакат ва чусту чолокии онхо хайратовар аст.
  Ва худи онҳо пойлуч ва дар бикини ҳастанд. Инхо духтарони посбон мебошанд. Ҳатто япониҳо таслим шуданро оғоз мекунанд.
  Ва Краутҳо ба худи метрополия фуруд омаданд. Онхо бо самараи баланд амал карданд. Самолётхои сермаъ-сэди ТА-152 низ дар мухорибахо иштирок карданд, ки аз "Фок-Вульф" пуркувваттар буд.
  Ду духтар: Альбина ва Альвина мубориза мебаранд.
  Занони зебои олмонӣ, ҳам малламуй. Ва чӣ гуна онҳо японҳоро аз ҳавопаймоҳо мезананд.
  Альбина тир холй карда, дазордо самолётро зада галтонда, гурриш кард:
  - Ман як духтари олӣ ҳастам!
  Альвина хам тир холй карда, даххо харифонашро кушта, чир-чиррос зад:
  - Фақат шере!
  Ва ҳарду духтар дар шок ҳастанд!
  Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова ба вермахт дар гирифтани Токио ёрй мерасонанд. Онҳо фармонҳои ҷодугари суперро иҷро мекунанд. Ва боз чӣ кор кардан лозим аст? Шумо хомуш нишаста, рафти чангро тамошо мекунед.
  Писару духтар мавчи чангро дигар карда натавонистанд. Ҳамин тавр маълум шуд, ки ҳоло онҳо шамшери худро меҷунбонанд.
  Онхо самурайхоро бурида, бо пои луч граната мепартоянд.
  Олег Рыбаченко як дазор япониро бурида гуфт:
  - Дар сарҳад абрҳои тира ҳастанд...
  Маргарита душманонро бо шамшер торумор карда, суханашро давом дод:
  - Замини сахтро хомуш фаро гирифтааст!
  Ва бо пои луч граната партофт.
  Олег хучуми душманро давом дода, бо ангуштони пои барахнааш тухфаи котил партофт ва наъра зад:
  - Дар сохилхои баланди Амур!
  Маргарита оташ заданро давом дода, пойҳои урёну даббохтаашро партофта навиштааст:
  - Плутократҳо бо досҳо истодаанд!
  Ва чӣ тавр духтар хандид. Ва ӯ онро гирифта, ба самурай мезанад ...
  Кӯдакони Терминатор ваҳшӣ карданд. Дар ниҳоят, онҳо ҳатто худи Микадоро дастгир карданд.
  Чанговарони чавон бо хашму газаб чанг мекарданд. Онхо бо пои луч гранатахо партофта, аз пулемётхо тир холй мекарданд.
  Ва ҳангоме ки ниндзяҳо пайдо шуданд, писарбача бо ангуштони пой ба сӯи онҳо ситора андохт ва панҷ нафари онҳоро зер кард.
  Ва духтарак низ бо пои урён қотилро партофт ва шашро зер кард ва суруд:
  - Барои бузургии Ватан.
  Ва он гоҳ кӯдакони ҳаюло аслан тамоми посбонҳоро буриданд.
  Ва онҳо барои ин аз дасти Фюрер мукофотҳо гирифтанд. Гузашта аз ин, бо назардошти он, ки императори Ҷопон дар асирӣ қарор дошт, баландтарро додан мумкин буд.
  Писарон салиби рыцарии Салиби оҳанинро бо баргҳои дуб гирифтанд. Ки худ басо шараф аст.
  Фюрер аз рухсораи Маргарита хайрухуш карда гуфт:
  -Шумо ориёии ҳақиқӣ ҳастед! Шумо метавонед дар артиши ман хизмат кунед!
  Бачаҳои ҳаюло хитоб карданд:
  - Мо хурсандем, ки ба кори сулху осоиши инсоният хизмат кунем!
  Ва худашон ба васвасаи худ базӯр муқобилат карда, Фюрерро бо ангуштони пойи худ буғӣ мекарданд. Аммо ҷодугар ба онҳо дастур дод: вақте ки СССР забт шуд, бигзор немисҳо ҷаҳонро муттаҳид кунанд.
  Дар хакикат, Фюрер карор дод, ки бас кардан лозим нест. Ва ба Англия чанг эълон кард.
  То ин вакт, яъне соли 1945, немисхо самолётхои пуриктидори реактивй ба даст оварда буданд ва онхо танкхои серияи Е доштанд.. Мошинхои нав назар ба машинахои пештара мукаммалтар ва зичтар буданд. E-75 махсусан бомуваффақият баромад, ки мувофиқи тарҳи охирини сохтмони танкҳои олмонӣ - муҳаррик ва трансмиссионӣ бо сохтори трансверсиалӣ таҳия шудааст.
  E-75 дар пешониаш хуб муҳофизат карда шуд: 200 мм дар болои корпус ва 160 мм дар поён, дар кунҷҳои 45 дараҷа. Паҳлӯҳои корпус дар нишебиҳо 120 мм, инчунин сипарҳои иловагии 50 мм ва манора дар пеш 252 мм дар нишебии шаст дараҷа ва паҳлӯҳои 165 мм дар нишебиҳои дуқабата ба мисли "Тигр" ҷойгиранд. 2, танҳо ҳатто калонтар, зеро манора ба таври назаррас пасттар аст.
  E-75 дар муқоиса бо Tiger 2, тақрибан як метр пасттар, аммо дарозтар ва васеътар буд ва зиреҳаш хеле ғафстар ва нишебитар буд. Дар айни замон вазни он хамагй ба хафтоду панч тонна расид, ки он бо двигатели 1250 кувваи асп, нисбат ба двигатели "Тигер-2" кори хуби рондани мошинро таъмин мекард. Мошини нави олмонӣ беҳтар камуфляж карда шуда буд, интиқоли боэътимодтар ва сабуктар ва таппончаи тавонотар аз ду ва ё ҳатто чаҳор намуд дошт.
  Аввалин роҳи осонтарини нест кардани танкҳо аст: 88 мм 100EL, таппончаи беҳтарин барои тирандозии ҳадаф, раъду барқ барои мошинҳои англисӣ. тавонотар, балки инчунин қодир ба несту нобуд танкҳои 105 мм 100 EL, зарбаи ҳатто Черчилл аз масофаи дур ва қодир ба вориди Тортилла сар ба. Ва таппончаи зенитии калибри 128-мм 55 EL барои тирандозӣ ҳам ба ҳадафҳои зиреҳпӯш ва ҳам танкҳо қулайтар ва муассиртар аст. Ва калибри аз ин ҳам калонтар, наздиктар ба таппончаи ҳамла, як тупи 150-мм, аммо қодир ба тир ба танкҳо.
  E-75 як мошини олӣ аз ҳама моделҳои бритониёӣ ва амрикоӣ аст ва танҳо як танки нодири Tortilla имкон дорад, ки дар масофаи наздик ба немисҳо зарба занад.
  Аммо ҳаштод тоннагии "Тортилла" мошини истеҳсоли оммавӣ нест ва гайр аз ин, як таппончаи худгард бо муҳаррики 600 қувваи асп ҳаштод тонна вазн дорад. Аз ин рӯ, танҳо бист адад истеҳсол карда шуд.
  Ҳамин тариқ, E-75, ки бартарият гирифт ва дар соли 1945 аз ҳама бештар истеҳсол шуд, воқеан қариб осебпазир аст. Аммо немисҳо ба танкҳои зиёд ниёз надоштанд. Бинобар ин кушунхои танкии Англия заифанд. Тупхои сабук ва тезпарвози Е-10 ва Е-25 дар чангал нагз чангиданд. Хамин тавр... Немисхо ба Хиндустон хучум карда, кушунхои мустамликавии Англия ва Америкаро бе чидду чахди зиёд зада галтонданд.
  Дар таърихи воқеӣ онҳо аз заифтар ба осонӣ мағлуб шуданд, аммо дар ин ҷо Вермахт ба онҳо наздик нест.
  Иёлоти Муттаҳида дар соли 1945 бомба эҷод накардааст. Умуман, кариб дар хамаи коинот америкоиён ин ярокро хеле дертар ба вучуд оварданд. Ин танҳо он аст, ки СССР дар таърихи воқеӣ хеле бадбахт буд, ки ИМА ин корро кард.
  Умуман, ба таври возеҳ як қувваи махсус вуҷуд дорад, ки ҳамаи империяҳоеро, ки ба қудрат расиданд, хароб мекунад.
  Чи тавре ки дар Россиян подшохй, ки имконияти гегемониям чахониро аз даст дод, дар СССР ва дар вактхои охир бо ШМА хам хамин тавр буд. Бале, аз афташ, вақте ки Чин аз ҳад зиёд қавӣ мешавад, душвориҳо интизоранд. Аммо равшан аст, ки ҷодугари олӣ кӯшиш мекунад, ки инсониятро дар оламҳои гуногун муттаҳид созад.
  Холо немисхо Хиндустонро ишгол карда, хамрохи туркхо ба воситаи Миср харакат мекунанд. Онхо бе душвории зиёд галаба мекунанд. Ва проблемам асосии онхо васеъ кардани алока, таъминот, набудани рох дар бисьёр чойхо мебошад.
  Духтарони немис, албатта, дар ҳар ҷое, ки метавонанд ва натавонанд, ҷанг мекунанд.
  Шелла ва Маргарет дар Искандария англисхоро маглуб карда, зиёда аз дах танкро зада галтонданд. Ва ҳоло онҳо дар қад-қади дарёи Нил бо E-50-и худ давида истодаанд ва аллакай дар Судон меҷанганд.
  Танки онҳо як "Пантера" мукаммал буда, зиреҳи ғафсаш мисли зиреҳи "Паланг"-2 танҳо бо нишебиҳои калонтар аст. Худи мошин назар ба Пантера бо манораи хурд хеле пасттар аст ва тарҳ хеле зич аст. Шелла, Маргарет ва Элли дар ин мошин ҳастанд - экипаж ба се нафар кам карда шудааст. Ин инчунин сарфаи фазои назаррас аст. Аз ин рӯ, вазни мошин аз 50 тонна зиёд набуд ва он бо тӯпи 88-мм бо дарозии 100 EL муҷаҳҳаз буд. Туп хеле аник буда, дар як дакика дувоздах тир холй мекунад. Илова бар ин, дар муқоиса бо Tiger-2, дар паҳлӯҳо то ҳол 50 миллиметр сипар овезон аст, бинобар ин шумо наметавонед мошини олмониро ба осонӣ рахна кунед. Ва муҳаррики 1200 қувваи асп пурзӯр карда шудааст.
  Се духтар бо мошин меронанд ва Черчиллро дида, дуруст тир меандозанд. Бале, танки англис як бартарй дорад - зиреҳи хуби фронталӣ. Аммо таппонча хеле заиф аст ва барои мошини олмонӣ хатарнок нест. Ҳатто барои E-50, ки аз сабаби сипарҳои худ нисбат ба Tiger-2 ва ҳатто бештар аз Пантераи қаблӣ хеле беҳтар муҳофизат карда шудааст.
  Шелла тир холй карда, Шерманро аз дур нобуд карда, гуфт:
  - Ана, мо ба суи худ тир холй карда истодаем... Ва дар оянда хамаи моро чй интизор аст?
  Маргарет ҷавоб дод:
  - Қудрат бар ҷаҳон!
  Элли ба Черчилл тир холй карда, суруд хонд:
  -Аммо майли дигар дорам, ин қудрат аст, танҳо қудрат!
  Ва духтарони бикинипӯш як танки дигари англисиро нобуд карда, суруд хонданд:
  - Тиллову пул лозим нест! Ва ба ман лозим аст, ки одамон дар пеши ман зону зананд!
  Ва Шелла боз бо пои луч тугмаҳои джойстикро пахш карда, ба душман зарба зад ва гурриш кард:
  - Мардум зону зада буданд! Дар тамоми руи замин!
  Чанговарон оташро давом медоданд. Аммо танкхои Англия тамом шуданд ва кушунхои мустамликадор ба таслим шудан шуруъ карданд.
  Дар ҳамин ҳол, фюрер бо маслиҳати Майнштейн тасмим гирифт, ки саргузашти далерона анҷом диҳад: дар моҳи декабри соли 1945 немисҳо ҷуръатона ба Бритониё фуромаданд. Рости гап, касе инро интизор набуд! Дар ин ҳолат, чунин қарор аз ҳисоби ҳисобе, ки шабона зинда мондан беҳтар аст, маълум шуд.
  Аммо оби хунук монеа нест.
  Ва немисхо чй кадар сахт мезаданд.
  Танкчиёни Герда аз Хиндустон баргаштанд. Духтарон ба хунукии зимистон нигох накарда, пойлуч ва дар тан бикинихо чанг мекарданд.
  Аммо танки Е-75 кор мекунад. Духтарон нав ба замин фуромадаанд ва дар душвортарин лахза чанг карда, хучуми танкхоро, ки онхоро ба бахр андохтан мехоханд, дафъ мекунанд.
  Герда таппончаи 88 мм 100 EL интихоб кард. Ин хеле зиреҳ-суруд аст ва шумораи зиёди снарядҳо дорад. Духтарон бо пахш кардани тугмаҳои джойстик бо ангуштони пои худ кор мекунанд ва бритониёҳоро нест мекунанд. Ва дар баробари ин суруд мехонанд:
  - Ва рейхи бузург ба шумо гуфтааст - ғарқ нашавед,
  Мо хамаро торумор мекунем, куххоро бо як лахза мечучонем!
  Герда бо пои луч тугмаи джойстикро пахш карда, бо табассум хиҷир зад:
  - Шаъну шараф ба Рейхи сеюм!
  Шарлотта инчунин бо истифода аз ангуштони бараҳнааш тир холӣ кард ва чирҷил зад, дандонҳояшро нишон дод ва Черчиллро шикаст:
  - Ва шаъну шараф ба армияи мо!
  Кристина бо ангуштони бараҳнааш тугмаҳои джойстикро пахш карда, ба мошини инглисӣ бархӯрд ва ғуррон кард:
  - Ба мо хам шаъну шараф!
  Баъд Магда бо пойҳои урёнаш пахш кард. Вай душманро торумор кард, Шерманро нест кард ва дод:
  - Ва шаъну шараф ба рӯҳи мо!
  Духтарон танкхои Англияро кор карда, нобуд мекарданд.
  Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова хам мубориза бурданд. Ҷодугари гиперқодир фармон дод, бинобар ин онро бояд иҷро кард. Барои ҷовидонии худ шудгор кунед.
  Писару духтар бо пои луч граната партофта, бо пулемёт аскарони пиёдагардро даравида.
  Бача Олег онро мисли граната партофт ва изи мошини англисиро шикаст. Вай рӯй гардонда, ба ҳамсояаш давид. Ва хар ду танк таркид.
  Писарак дод зад:
  - Шаъну шараф ба Ватани мо!
  Маргарита Коршунова низ бо ангуштони бараҳнааш граната партофта, изи Черчиллро шикаст. Вай гардиш карда, бо Шерман бархурд. Хар ду танк оташ гирифта, чун шамъ медурахшиданд.
  Духтар аккос зад:
  - Шаъну шараф ба Ватан ва марг ба душманон!
  Олег Рыбаченко боз бо пои луч якбора ду граната партофт. Онхо ба рельсхо бархурданд ва якбора чор танк ба хам бархурд. Яке аз онҳо "Тортилла" буд. Ва хатто чунин мастодон пора-пора шудан гирифт.
  Писарак гиря кард:
  - Барои тағирот дар ҷаҳон!
  Маргарита Коршунова низ навбат дод. Бритониёро шикаст. Вай бо ангуштони пои бараҳнааш норинҷак партофту бонг зад:
  - Барои фармоиши нави одилона!
  Дар натичаи партофти у якбора ду мошин бархурд ва духтар хандид.
  Олег инчунин бо пои луч тӯҳфаҳои қотил партофт ва бомаҳорат гуфт:
  - Чй фармонро дар назар доред?
  Партофтани чӯҷа боиси бархӯрди ду мошини бритониёӣ шуд.
  Маргарита бо ангуштони бараҳнааш атои маргро ба кор андохта, ду мошинро тела дод ва самимона ҷавоб дод:
  - Албатта, барои Олмон нест! Аммо, афсӯс, хуб аст, ки ҷодугар моро маҷбур накардааст, ки бар зидди мардуми худамон биҷангем!
  Олег Рыбаченко гранатаро гирифта, бо пои луч партофт ва онро ба рахи Першинг ва Черчилль тела дод ва баъд гуррос зад:
  - Ман супертерминатор ҳастам!
  Ва чӣ тавр писар хандид!
  Кӯдакони ҳаюло низ аскарони пиёдагардро даравида, ба онҳо оташ заданд. Ва хар як тир ба максад мерасид.
  Бритониёҳо равшан хаста шуданд. Ва фарзандони зебову ҷовидона бо пои урён посылкаҳои харобкорӣ фиристоданд. Ва онҳо Бритониёро нобуд карданд.
  Ва дар осмон духтарони хеле зебо, пои урён ва бикинипӯш мубориза бурданд: Альбина ва Альвина. Духтарон дар як муддати кутох аллакай хар кадом зиёда аз сесад самолётро зада галтонда, салиби рыцарии Салиби оханро бо баргхои дуби нукра, шамшер ва алмос гирифтанд.
  Аммо ҳоло ҳарду зебоӣ аллакай ба рақами чорсад мошин наздик шудаанд. Ва он гоҳ онҳоро мукофоти боз ҳам баландтар интизор аст: Салиби оҳанини Найтс бо баргҳои тиллоии дуб, шамшерҳо ва алмосҳо.
  Альбина мошини англисиро чаппа карда, онро чарх мезанад ва месарояд:
  - Дар мавҷи баҳр ва оташи хашмгин!
  Баъд аз ин як таркиши тупҳои 30-мм аз Me-262 "X"-и худ панҷ ҳавопаймои дигарро зада галтонда, садо дод:
  - Ва дар хашм ва дар оташи хашмгин!
  Альвина бо ангуштони бараҳна тугмаҳои джойстикро пахш кард. Вай бо тупхои хавоии худ самолётхои Англияро зада галтонда, бо хашму газаб гурриш мекард:
  - Ва корнамоие анҷом диҳед!
  Ва хафт самолёт пора-пора ва пора-пора шуданд.
  Альбина боз ба акиб гашт ва боз мисли зарба чор самолёти душманро бурида, чир-чир кард:
  - Ин аст он чизе ки шумо бояд барои он зиндагӣ кунед!
  Ва боз бо пои луч тугмаи джойстикро пахш мекунад.
  Альвина ба харифаш хам торсакй зад. Самолётхоро пора-пора карда, гурриш карданд:
  - Барои эътиқоди нави ҳазорсолаҳо!
  Пас аз он вай боз се ҳавопаймои нерӯҳои ҳавоии Бритониёро зада зад.
  Духтарон дар ин набард аз натиҷаи чаҳорсад мошини задашуда зиёдтар буданд. Ва онҳо ба сатҳи нав расиданд.
  Онҳо мукофотонида шуданд: Салиби рыцарии Салиби оҳан бо баргҳои тиллоии дуб, шамшерҳо ва алмосҳо.
  Ва худи Лондон зери ҳамла қарор гирифт. Немисхо рох надоданд, ки сарнагун шаванд ва пойтахти Англияро ихота кунанд.
  Ва дар Африқо, Шелла, Маргарет ва Элли дар гармӣ мубориза мебурданд. Се духтар генерали англисро асир гирифтанд. Ва мачбур карданд, ки пои урёнашро, ки андаке сабзи сабз дорад, бибӯсад.
  Сипас Шелла, Маргарет ва Элли ба таҷовуз ба маҳбусон шурӯъ карданд. Онҳо танҳо онҳоро кашиданд ва сипас ба чӯбҳои ғафси пулсатсия савор шуданд. Ва онҳо дар ҳақиқат писанд омад.
  Баъд духтарон ба шикор шуруъ намуда, хушҳолӣ ваҳшӣ мехӯрданд. Ва он гоҳ онҳо мисли ваҳшӣ ба гирду атроф ҷаҳида рафтанд.
  Ва Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова дар атрофи Қасри Букингем давиданд. Онхо бо оташи пулемёт ва гранатахо бо пои луч душманро несту нобуд карданд.
  Ва ҳарду ҷанговар ба худ шиор мезаданд:
  - Мо бо услуби суперменҳо мубориза мебарем!
  Дар баробари ин, кӯдакон низ бо ангуштони урён ситораҳоро берун мепартофтанд, ки ба посбонон ва посбонони қаср зарба мезаданд. Олег якуним гвардиячиро бо партофти бумеранг бурида, гурриш кард:
  - Барои армияи асри кайхонй!
  Маргарита низ бо пои урёни духтар бумеранг партоб карда, даҳҳо рақибашро бурида, аккос зад:
  - Инак чизҳои нави олӣ!
  Писару дух-тар хам рохи тахтро пеш гирифтанд. Дар он ҷо ин кӯдакони Терминатор муҳофизони Черчиллро пароканда карданд. Ва ин рақам баъд аз сулҳи нангин бо Олмон дубора сарвазир интихоб шуд.
  Баъд аз ин кӯдакон бо пошнаи луч ба манаҳи Черчилл лагадкӯб карданд. Ӯ ба болои мурда афтод.
  Хамин тавр, сарвазир ва фармондехи олии Британия дастгир карда шуд.
  Олег Рыбаченко бо пои луч диски тез бурро партофт ва хашт посбонро бурид ва гуфт:
  - Мо танҳо ягон коре намекунем!
  Маргарита низ бо ангуштони бараҳнааш бумерангро партоб кард ва наъра кард:
  - Вале мо ин корро хуб мекунем!
  Пойтахти Британия афтод ва худи Англия таслим шуд. Хамин тавр, боз як сахифаи чанги сейуми чахонй варак зада шуд. Дуруст аст, ки Штатхои Муттахида хануз дар пеш буд ва аз укьёнус гузаштан лозим буд. Хуб, хуб, бачаҳо ҳоло ҳам кӯмак мекунанд.
  Немисҳо дар моҳи январи соли 1946 ба Исландия фуруд омаданд. Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова барои асир гирифтани душмани шахсии гитлерй Вильсон Черчилль бо баргхои нукра, шамшер ва алмос бо ордени Салиби рыцарии Салиби охан мукофотонида шуданд. Ва инчунин як салиби тиллои хидматҳои низомӣ бо алмос. Чаро кӯдаконро саховатмандона ҷашн гирифтанд?
  Аммо ҳоло онҳо дар Исландия ҳастанд. Олег Рыбаченко танхо курта пушида, Маргарита Коршунова куртаи нав ба бар кардааст. Ва бачахо, албатта, пои лучанд. Ва ба суи худ ситорахо ва гранатахо мепартоянд.
  Ва сармохои мохи январь бачахои човидонро ба ташвиш намеандозанд. Писару духтар рақибони худро несту нобуд мекунанд. Ва онхоро бо пулемётхо даравида.
  Ва боз бумерангхоро бо пои урён мепартоянд.
  Олег мегӯяд:
  - Партияи мо мустахкам аст!
  Маргарита, ки бо пои луч дискро партофта, чир-чир мекунад:
  -Шояд аз они мо набошад, аммо қавӣ аст!
  Ва духтарак бо пулемёт вайро мезанад... Ва он гоҳ ӯ бо пошнаи урёнаш ба граната дода мешавад.
  Пас аз он кӯдакон амрикоиҳоро боз ҳам бештар нобуд мекунанд.
  Исландия афтод.
  Баъд немисҳо Гренландияро ишғол намуда, ба Канада гузаштанд. Дар он ҷо онҳо аллакай хеле фаъол буданд.
  Дар Канада Олег ва Маргарита дар сохил чанг карда, хучуми америкоихоро зада гардонданд. Мо тавонистем, ки ҳамларо зада гардонем. Ва боз дар ҳуҷум. Артиши ИМА акибнишинӣ мекунад. Ва шумо марши бачаҳои ҷангиро боздошта наметавонед.
  Герда хам бо экипажи худ пеш меравад. Танки Е-75-и он бо гузоштани двигатели газтурбинии дорой 1500 кувваи асп каме нав карда шуд. Танк акнун тезтар шуд... Сифати зиреххо низ як кадар бехтар шуд.
  Аммо америкоиён чизи арзандае надоранд. Танҳо Шермани баланд, ноумедона кӯҳна ва Першинг каме беҳтар. Ва ин танкхо ба немисхо ракиб нестанд.
  Дуруст аст, ки онҳо кӯшиш карданд, ки Т-93-ро, ки вазнаш ҳамагӣ наваду се тонна ва зиреҳи пешинааш 305 миллиметр дорад, ба истеҳсоли оммавӣ гузоранд, ягона муҳофиз, ҳатто як танк нест, балки таппончаи худгард. Аммо ин чандон хуб нашуд. Аммо як мошини олмонӣ бо ядрои уран низ бо тупи 105 мм 100 EL аз масофаи кӯтоҳ ба он ворид шуд.
  Герда ба Шерман як мушт зад ва нола кард:
  - Ин ҳатто каме дилгиркунанда аст!
  Шарлотта бо ангуштони пои бараҳнааш тугмаи джойстикро пахш карда, гурриш кард:
  - Ва ҳамааш хеле хуб хоҳад буд!
  Духтар Першингро шикаст.
  Ва он гоҳ Кристина низ тир зад. Гранти амрикоӣ зарба зад ва наъра кард:
  - Барои тартиботи нав дар ҷаҳон!
  Баъд Магда тир холй кард. Вай инчунин пои луч гуфт:
  - Барои тағирот барои беҳтар!
  Ва боз як танки Америка оташ гирифтааст.
  Янкихо аллакай таслим шуда истодаанд. Онҳо силоҳҳоро якҷоя мекунанд. Духтар бошад, пояшхои урёну чанголудашро мебусад.
  Торонто гирифта шудааст. Инкишофи муваффақияти духтарон ва Вермахт аллакай ба қаламрави Иёлоти Муттаҳида ворид мешаванд.
  Баъзе аскарон аз Аляска низ гузаштанд. Канада ва территорияи душманро аз шарк забт карданд.
  Инак, вазъияти танцидй ба амал омад. Немисхо ва дастахои хоричии онхо дар саросари Америка харакат карда истодаанд. Ҳама чиз хеле душвор ва хатарнок аст.
  Панҷ духтарон Аленка, Мария, Алла, Анюта, Матрёна ба Амрико омаданд, то ҳамчун ихтиёриён бар зидди лашкари Рейхи сеюм мубориза баранд. Ҳама панҷ духтар хеле зебоанд ва бо забони англисӣ ҳарф мезананд. Сталин аз фиристодани тамоми батальони занон даст кашид, зеро ин ба шартхои сулхномаи бо империяи фашистй басташуда мухолиф аст. Ба СССР лозим буд, ки дар вакти ба ШМА хучум кардани фашистон бо хар рох вакт ба даст оварад.
  Панч нафар духтарон ихтиёрй мебошанд: онхо кариб тамоми чангро аз Брест ва Буг то Оренбург тай кардаанд. Ва онхо дар пойтахти Гондурас дар он тарафи Замин ба мукобили фашистон чанг карда истодаанд.
  Тегусигальпа яке аз такьягоҳҳои асосии мудофиа дар муқобила бо лашкари рангоранг аст. Ҳам японҳо ва ҳам лашкарҳои Осиё ба душворӣ дучор шуданд. Худи немисхо танхо бо танкхо мечангиданд ва аскарони пиёда тамоман аз халкхои гайриориёй буданд. Онхо осиёгихо, сиёхпустон ва арабхоро ба пеш мебурданд.
  Аленка тир холй карда, ду африкоиро бурид ва чир-кис кард:
  - Фақат як лашкари Чингизхон!
  Марияи тиллои муйсафед бо таркиши автомат се ҳиндуро бурида, пойҳои урёну даббохтаашро ба боло бардошт. Ва вай гуфт:
  - Мо хуроки тупро майда карда истодаем!
  Порчае аз граната парида, ба пошнаи урёну мудаввараш торсакй зад. Духтарон ба таври анъанавӣ дар бикини ва пойлуч меҷанганд. Ва вакте ки ба таги нохамвору духтарча бо тунд мезанад, андаке дард мекунад.
  Зебоӣ чашмак зад ва боз тир холӣ кард... Мария хеле лоғар, қади миёна, қомати комил аст.
  Аленка қадбаланд, рутбаи майор ва ҳатто Қаҳрамони Иттиҳоди Шӯравӣ дорад. Аммо инчунин қариб бараҳна, базӯр бо бикини фаро гирифта шудааст. Хеле даббоист, аммо мӯяш сафед аст. Ва Аленка хеле дақиқ тир мезанад. Ва бо пои луч граната партофтанро дуст медорад.
  Аллаи зебо чор арабро бо оташи оташ парронда, ба замин мепартояд. Мӯйҳои вай сурх, дурусттараш мис-сурх, мисли байраки пролетарӣ. Вакте ки бодхо вазида, он мисли байраки революция аст. Духтарак бо чашмони зумуррадаш мисли ситорахо медурахшад. Ва душманонро бераҳмона нест мекунад.
  Анюта низ малламуй аст. Ва аз пулемёт тир холй мекунад. Духтар пойҳои урёнашро шинонд ва дарида дод. Панҷ ҷангҷӯи гуногуне парронданд, аз синаву шиками душманонашон чашмаҳои арғувони хун мерехтанд.
  Анюта лабони пури худро лесида, чир-чир кард:
  - Ҷанг ҳаво барои шуш аст...
  Духтар хобида, бо пои луч граната мепартояд. Садои таркишхо шунида мешавад. Чанде аз ҷангҷӯён ба самтҳои гуногун парвоз мекунанд.
  Матрёна духтари калонтар ва гӯштинтар аст. Мӯйи ӯ қаҳваранг аст. Кишлоки маъмулй, чавони зани хунарпеша. Вай аз чихати чисмонй хеле пуркувват аст ва хуб мепарад.
  Ана боз навбат меояд. Ва зархаридони фашисти кушташуда меафтанд.
  Матрёна, тирандозӣ мегӯяд:
  - Хуб, хуб, дар куҷо будӣ? Аз ҷониби биби! - Духтар тир холй карда, се чанговари фашисти ришдорро кушт ва илова намуд. - Чї хѓрдед - каша! Шумо чӣ нӯшидед? Маш!
  Духтарон сафро нигоҳ медоранд. Фашистонро ба пеш намегузоранд. Ва сурудҳои дӯстона наъра мекунанд:
  - Мо тамоми ҷаҳони хушунатро нест мекунем,
  Ба асл ва баъд ...
  Мо ҷаҳони нави осмониро месозем -
  Касе, ки ҳеҷ кас буд, ҳама чиз мешавад!
  Аленка боз бо пои луч граната мепартояд. Таркишхое, ки аскарони пиёда пеш мерафтанд. Он бешубҳа гармтар мешавад. Ана, "Шер"-2 машхур меояд. Ва дар паҳлӯи он E-50 пешрафтатар аст. Снарядхо партофта мешаванд. Сари америкоии сиёхпуст канда шуд ва он ба канор рафт.
  Мария болои тахтаи сузон кадам гузошт ва пойхои сахт-шудааш гармии шуъларо кариб хис намекарданд.
  Зебои мӯйсафеди тиллоранг тир заду гиря кард:
  - Ва кй пеши рохи дарьёхои хунини хашмгинро мегирад...
  Мария боз тир холй карда, африкоиро аз зиреҳи E-50 афтонд ва чир-чиррос зад.
  - Нури тарканда ба маъбадатон меафтад, дар як дурахши бад мард нопадид шуд!
  Духтар боз тир зад. Вай пои луч, даббохта ва зебои худро дар ҳаво дурахшид. Як граната ба суи у парвоз кард. Зебои бо мӯи тиллоранг моҳирона тӯҳфаро бо кафи бараҳна ва қариб чанголуд нест кард. Граната ба акиб парвоз кард. Вай ба сафи чанговарони Рейхи сеюм шитофт. Ба назар чунин менамуд, ки тарбузхо аз мошини боркаш афтида, мешикастанд. Аз он чо хуни бисьёре мерехт.
  Мария дар твиттер навишт:
  - Духтар аз имтиҳон ноком шуд ва рейхи лаънатӣ омад. Аз афташ Гитлер аз зиндагӣ хаста шуда буд ва зебогии ӯ ӯро хӯрд!
  Алла хам як чанговари бе-сафед аст. Вай аз пулемётхо ба суи худаш тир мепарад ва ҷасадҳоро парешон карда мегӯяд:
  - Барои қошуқи модар! Барои қошуқи падар! Ва барои Коба, як лӯбиё! Ва дар паҳлӯи шумо дар бистар!
  Зебое бо мӯи мис-сурх бо пои бараҳнааш ҳавопаймои чӯбинро ба ҳаво партоб мекунад. Вай рост ба суи танки азими немис "Лон" парвоз мекунад. Ба тупи 105 мм фуруд омад ва он таркид. Силоҳ ноком мешавад.
  Немис ба акиб бармегардад ва мачбур мешавад, ки шармандавор гурезад. Алла пои худро ба пораи бино молида мегуяд:
  - Агар шумо қувват надошта бошед, ба шумо ақл лозим аст! Шумо бояд каме садо диҳед!
  Ва боз духтарак хеле дақиқ тир мепарад. Мӯйҳои сурхи вай ба оташи машъали олимпӣ монанд аст. Духтари ҷолиб. Вай аллакай худро дар артиши Амрико бо нишон додани хислати хашмгин фарқ карда буд. Ӯ махсусан дар фасод кардан бо африқои амрикоиҳо хуб буд. Бо онҳо хеле ғайриоддӣ ва зебо аст.
  Бо вуҷуди ин, Худо инчунин сиёҳпӯстонро, ки дар артиши Рейхи сеюм меҷанганд, нобуд мекунад. Чаро Германия тамоми Африкаро забт кард? Кӯшиш кунед, ки чунин қудратро қатъ кунед.
  E-50 навтарин зарфест, ки дорои муҳаррики турбинии газ ва зиреҳи ғафси паҳлӯ ва фронталӣ мебошад. Онро бо граната гирифтан мумкин нест. Алла туҳфаро бо пои урёнаш партофт, чанд аскари пиёдагардро аз замин афтонд ва чир-чир кард:
  - О, зиреҳи танкии ту боэътимод аст, аз касе, ки қасди газидан дорад... Фақат дон, ки қудрати доштаатро... ня, танҳо аспи пулодиро лагадкӯб кардан мумкин аст!
  Анюта низ хеле аник тир холй кард. Ва вай бо пои худ граната партофтанро афзалтар медонист. Ангуштони урёнаш диски пӯлодро низ чарх мезаданд. Нӯги он парида, гулӯи ду ҷангҷӯи фашистиро бурид. Онҳо пулемётро партофтанд ва ҳоло як таркиши ғафси калибри калон занҷирҳои лашкарро рахна кард. Як қатор ҷанговарони хориҷӣ тавассути рейдҳо ба артиши Рейхи сеюм ҷалб карда шуданд.
  Анюта дар твиттер навишт:
  - Бахт мукофоти далерист! Як суруд кифоя аст! Бигзор онҳо танҳо дар бораи хона суруд хонанд!
  Аммо зебоӣ ҳанӯз вақт наёфтааст, ки хонаро пазмон шавад. Гарчанде дар армияи Америка ихтиёриёни советй хеле каманд. Сталин намехост, ки дурахшанда шавад, то ки баъдтар ба Гитлер асос надиҳад, ки Русияро дар вайрон кардани шартҳои "Сулҳи коса" айбдор кунад.
  Панч нафар духтарони бехтарини батальони занонро огох карданд, ки агар онхо асир шаванд, Ватан аз онхо даст кашад. Ва дар ин ҳолат, духтарон бояд дар бораи зархаридони ночиз, ки барои пул кор карда шудаанд, дараванд.
  Ва Анюта, Алена ва духтарони дигар мефаҳманд, ки агар онҳоро дастгир кунанд, онҳоро шиканҷаи даҳшатнок интизор аст. Бинобар ин онхо карор доданд, ки ба хар хол аз дасти фашистон зинда кушта нашаванд.
  Самолётхои хучуми Германия аз болои мавкеъхои кушунхои Америка парвоз мекунанд. Интизор набуданд, ки фашистон дар пойтахти Гондурас ба чунин му-кобилати якрав дучор мешаванд, то андозае хашмгин шуданд.
  Самолётхои реактивй ва хучумкунанда мустахкаманд. Ракетахо парвоз мекунанд, тупхо тирпарронй мекунанд.
  Солдатхои Америка халок мешаванд. Матрёна низ ба китфи гѓштинаш пораҳои пора хӯрд. Хун баромад. Духтари кахрамон бо дандонаш як пораи пулод бароварда, хунро туф кард. Ва он гоҳ вай маро боз бо автомати калон зад. Зархаридони хоричй меафтанд. Қариб ҳама дар ин ҷо ватанӣ ҳастанд, танҳо фармондеҳони онҳо немисҳо ҳастанд ва ҳатто на ҳамеша. Дуруст аст, ки экипажи танки замонавии Е-50 комилан немисхо мебошанд. Мошин дорои суръати хуб ва маневр аст. Хуб, ин ҳанӯз модификацияи пешрафта нест - вазнаш ҳафтоду панҷ тонна аст. Деворхо дар зери рельсхо вайрон мешаванд. Он одатан дар се версия бо тупи 105 мм, таппончаи ҳамлаи 180 мм ва мушаки 400 мм истеҳсол мешавад.
  Ва ҳар як тағирот вазифаи худро дорад. Ин аст ин танк бо таппончаи ҳамла, ки барои ҳамла ба шаҳрҳо мувофиқтар аст. Ва нобуд кардани он чандон осон нест. Матрёна худро убур карда, бо ангуштони бараҳнааш, пои калон, вале зебо ва зебо шаклаш гранатаи зиддитанкро ба даст мегирад. Акнун ба шумо лозим аст, ки ҳозираро рост ба бочка партоед, то силоҳи мастодонро хомӯш кунед. Панҷ пулемёт як танки муосири Олмонро фаро мегирад ва ба он наздик шудан осон нест.
  Матрёна хеле пурқувват аст ва пойҳои асп барин ӯ гранатаро ба дур мепартоянд. Аммо он на ҳамеша дақиқ аст. Ба хар хол, ба чунин максад, монанди тупи тупи 180-мм. Духтари қаҳрамон шубҳа дорад. Чӣ мешавад, агар ӯ пазмон шавад?
  Ох, агар шарики деринаи онхо Серёжка хамрохи онхо мебуд, ин пионери диловар ягон чиз мебаромад.
  Аммо писарбача дар мухорибахо барои Сталинград халок шуд. Духтарон сарнавишти минбаъдаи ӯро намедонистанд. Аммо сарнавишти ихтироъкори пешрав воқеан ҳасаднок буд. Дар аввал Серёжкаро бераҳмона шиканҷа карда, кӯшиш мекард, ки сиррро ошкор кунад. Баъди шиканҷа писарбачаи ёздаҳсола дар конҳо монд. Кор даҳшатнок ва ниҳоят душвор аст. Аммо пионери советй, ки хурдакак, вале сергайрат буд, матонат буд.
  Ӯ тавонист зинда монад ва ҳатто аз лабиринтҳои минаҳо ӯ тасмим гирифт, ки фирор кунад. Ва Серёжка муяссар шуд, ки берун барояд. Бача то даме ки ба отряди партизании махаллй дохил шуд, чанд муддат дар атрофи Балкан овора шуд. Дар он чо алокачй ва диверсант шуд.
  Дар Балкан хануз харакати партизанй хеле инкишоф ёфт. Кисман аз он сабаб хам, ки хизмати ишголиро итальянхо, румынхо, булгорхо, албанхо ичро мекарданд, ки онхо мисли подразделенияхои мукаррарии Вермахт ба чанг тайёр набуданд.
  Аммо бисьёр партизанхо хануз халок шуданд. Хусусан аз зарбаҳои ҳавоӣ. Ва ватандустони Югославия мачбур мешаванд, ки дар куххо, чангалзорхо ва ё дар бех-таринаш дехахои хурд пинхон шаванд. Шумораи зиёди фармондеҳон аллакай кушта шудаанд. Вазъият дар натичаи сулхномаи бо СССР имзошуда боз хам бадтар гардид. Акнун дивизияхои нави чазодихй ба Балкан омада, рейдхои оммавй ташкил карда, ин районхоро тоза мекарданд.
  Ба Сергей лозим омад, ки хамрохи партизанхо ба куххо торафт чукуртар барояд.
  Матрёна, гарчанде ки аз сарнавишти дӯстдоштаи универсалии онҳо намедонист, сахт оҳ кашид. Баъд вай гранатаро бо ангуштони пойхои урёну духтарчааш сахттар фишурда, бо тамоми кувва ба суи танки душман партофт. E-50 навакак парронда, як снаряди қотилро раҳо кард.
  Матрёна ҳатто ларзид ва ба зону афтод. Санги сангфарши аз сангфарш канда ба сараш бархурда, пошнаи урёнашро металли тафсон сухтааст. Духтар бо мӯйҳои чанголуд сари ҳайратзадаашро молид.
  Граната парида, кариб ба бочка расида, ба пешонии моили машина бархурд. Таркиш гулдуррос зад... Аммо, албатта, 250 мм зиреҳи фронталӣ ва ҳатто дар кунҷ ба граната даромада наметавонад.
  Матрёна мушти худро ба чанг зада, як абри регро баланд кард. Баъд вай бонг зад:
  - Бикушед, бикушед! Ба дарвоза гол занед!
  Духтар ба болои асфалти кафида пояш зад. Дар пошнаи пошна порае часпида буд. Пӯсти пойҳои духтар мисли пӯсти бегемот ғафс буд. Вай дар оилаи камбизоат зиндагӣ мекард ва аз рӯзи таваллуд қариб ҳеҷ гоҳ пойафзол намепӯшид. Бо вуҷуди ин, ин пойҳои вайро тамоман ноҳамвор менамуданд, балки даббоб, зебо ва дилфиреб буданд.
  Матрёна бошад, бо кади баланд, мушакхои пуркувват ва муштхои бо бугумхои берун баромадааш мардонро каме тарсонд. Аммо духтари қаҳрамон хислати меҳрубонтарин дорад ва hips васеъ бо камар нисбатан борик ва abs ҳайкалтарошида якҷоя карда шуданд. Танҳо дар либосҳо Матрона аз сабаби синаҳои калонаш вазни зиёдатӣ ба назар мерасид. Дар як бикини вай ба як варзишгари қафас монанд аст.
  Духтар аз ноумедӣ боз норинҷак партофт ва ин дафъа ба самти роҳи оҳан нигаронида шуд. Аммо тӯҳфаи марговар ба сипари ғафси зиреҳпӯше, ки роллерҳоро пӯшида буд, бархӯрд.
  Матрёна бо нороҳатӣ ба манаҳаш мушт зад. Ин даҳони ӯро дард мекард. Ва духтари қаҳрамон лаънат гуфт:
  - Ман мисли досу буридам!
  Анюта низ кӯшиш кард, ки ба танки хатарнок зарба занад, аммо гранатае, ки аз пои духтар партоб карда буд, андаке аз нишон нарафт. Ва малламуй ба мошин наздик шудан гирифт. Аммо баъд боз ду танки дигар - "Шер" ва "Пантера"-2 пайдо шуданд, ки онхо ба хамаи наздикшавихо бо пулемёт тир холй карданд. Мо бояд хеле эҳтиёткор бошем.
  Шермани амрикоӣ кӯшиш кард, ки ба мошинҳои олмонӣ наздик шавад. Вай имкон дошт, ки Пантера 2-ро занад, аммо танҳо дар паҳлӯ. Аммо як олмониро фиреб додан чандон осон нест. Гузашта аз ин, силуэти баландтари Шерман онро аз масофаи дур намоён мекунад.
  "Пантера" 2 снарядро туф карда, бевосита ба пешонии америкой зад. Мошини баланд аз ним канда шуд. Ва он мисли шамъи солинавӣ сӯхт.
  Анюта бо ғазаб гуфт:
  - О, танкхои шумо чй кадар заифанд... Аз чихати техникй бехтар, янки мешавед!
  Аммо Аленка, ки чанговари ботачриба буд, тавонист ба Пантера наздик шавад. Вай граната партофт... Ва баррели дарози машинаи немис ба шохи рамка печид.
  Танки "Пантера" 2, ки дар соли 1943 ба кор андохта шуд. Дар охирин тағйироти паҳншуда, он зиреҳи пеши 150 мм, зиреҳи паҳлӯи 82 мм дар кунҷ ва тупи 88 мм бо дарозии баррел 71EL дорад. Аз соли 1945 сар карда, он ба манфиати модели пешрафта ва беҳтар муҳофизатшудаи E-50 қатъ карда шуд. Аммо хозир ин танк мубориза мебарад. Вазни он 51 тонна буда, двигатели иктидори 900 кувваи асп дорад, ки ин ба вай корнамоии хуби ронандагиро таъмин мекунад.
  Ва ҳоло, ки зарар дидааст, Пантер-2 ба ақиб бармегардад ва меравад. Аленка муяссар мешавад, ки бо пои луч боз граната партояд. Ман роликҳоро шикастам. Ва суръати мошини немис ба таври назаррас паст шуд.
  Аленка бо нигохи шодмонй мегуяд:
  - Чӣ зарба! Зарбаи ман атои Худост!
  Ва духтар бинии худро ба немисхо нишон дод. Аммо аз Е-50 тири пулемёт ба рехт. Ва тирҳо болои мӯи сафеди каме олудаи Алена ҳуштак заданд. Яке аз тирҳо ҳатто як тори мӯйро буридааст. Духтараки майор хатто каме хичак хис кард.
  Аленка дар твиттер навишт:
  -Агар мисли фил шудан хо®ї, ®амчун бандит ба девонахона рав!
  Духтар риштаи буридаашро бо ангуштони пой бардошт. Мӯйи Аленка абрешим, марворид, вале каме чанголуд аст. Ва ҳанӯз хеле мулоим. Духтар онҳоро аз кафояш давид. Каме лазиз ва гуворо.
  Аленка ба хотир овард, ки бача уро чй тавр навозиш мекард. Дастонаш низ аз пояш сар шуда, то ронҳо ва ҷои ҳассостарин боло мебаромаданд. Вақте ки як ҷавони зебо туро сила мекунад, хеле гуворо аст. Аленка кариб уро дуст медошт. Вай бозии ишқро дӯст медошт ва аз ламси ҷисми мушакҳои мард бедор мешуд. Аммо Аленка муҳаббати воқеӣ ва ошиқона надошт, вақте ки шумо дар бораи мард девона мешавед. Вай аллакай бисёр бачаҳоро иваз кардааст. Бисёре аз мардони он дар ҷанг кушта шуданд.
  Ҳатто ин лаънати ҷанг буд. Ва дар ин ҷо, дар Амрико, бачаҳои мушакӣ ва сиёҳпӯст ҳастанд. Ва ҳама чиз бо онҳо хеле ғайриоддӣ аст.
  Аленка тирпарронй карда, сиёхпустро зер кард. Ман ба писари африқоӣ каме раҳм кардам. Вай мардеро кушт, ки барои манфиатҳои ба ӯ бегона мубориза мебурд. Охир, немисхо нажодпарастанд. Онҳо ба сиёҳпӯстон ҳамчун гулом менигаранд. Аммо дар айни замой африкоиёнро ба подразделенияхои хоричии Вермахт варамида кабул мекунанд.
  Аленка бо ангуштони барахнааш мисли анчир чизе сохта, ба фашистон нишон дод. Оре, дар ин чо худи миллати немис зарар намебинад. Танкҳо зиреҳҳои хеле ғафс доранд, ки онро граната ё базука ворид кардан мумкин нест. Аммо воҳидҳои ватанӣ мемиранд.
  Аленка ба суи Е-50 граната мепартояд. Вай пои урёну даббохтаашро ларзонд ва партофт, паҳлӯяшро печонд. Ва граната дар камон баланд парвоз кард. Ангуштони бараҳнаам маро ҳисси ламс кардани металл гузоштанд. Ва баъд граната пар-тофт.
  Аленка пичиррос мезанад:
  -Худо моро нигахбон бошад!
  Боди гарм ба сари духтар вазид, ки гуё марди хушруй дасташ зада бошад. Аленка дар бораи Тарзан китоб мехонд ва дар ҳақиқат мехост, ки ин мард бо ӯ бозӣ кунад. Бо дастони пурқувват синаамро сила мекардам.
  Граната ба бочка бархурд, вале дер таркид ва аз металл парида шуд. Порчаҳо мисли нахӯд дар болои зиреҳ садо медоданд. Танҳо харошидан боқӣ мемонад!
  Аленка гранатадои дигар баровард. Аммо ман дидам, ки ин зидди кадрҳо аст. Ва аслиҳаи зидди танкӣ нест.
  Духтар аз ғазаб гурусна зад. Аммо барои он ки вақтро бехуда нагузаронам, онро ба ангуштони урён мегузорам. Вай пои худро гардонд, танашро хам кард, баъд онро рост карда, ба тарафи аскарони пиёдагард партофт.
  Ним дазор нафар чанговарон мисли тубдои пинг-понг парвоз мекарданд. Як айнаки онҳо парида, пораҳо чандсад метр парвоз карда, ба пушти Аленка давида рафтанд. Бюстгалтерка дарида, синаи зебои духтари майор кушода шуд.
  Духтар ба таври худкор пистонхояшро пушонд. Аммо баъд фаҳмид, ки аз кӣ бояд тарсид. Ва боз пулемётро чунбонд. Вай гардиш дод ва андаке қафо рафт.
  Як аскарони пиёдагарди америкой базукаро тирборон кард. Снаряд ба танки немис аз тарафи моилаш бархурд, аммо зиреҳи 160 миллиметрӣ ба он тоб оварда, энергияи харобиоварро дафъ кард. Немисхо чавобан тир холй кард. Яроқи калибри калонаш деворро тақсим кард.
  Аленка кӯшиш кард, ки тасмаҳои бюстгалтерашро бибандад. Духтар гумон кард, ки шояд Зоя Космодемьянскаяро дар сармо бо куртааш ронда бошад. Маҳз дар як филми шӯравӣ вай бо курта ё ҳатто як навъ либос тасвир шудааст. Ин танҳо як арҷгузорӣ ба риёкорист. Дар хакикат, фашистон барои боз хам паст задани духтари асиршуда, эхтимол, уро урён карда бошанд. Ва сарбозони немисҳои гурусна эҳтимол мехостанд як духтари зебо ва ҷигарбандро бараҳна бубинанд.
  Ҳамин тавр, дар достони воқеӣ қаҳрамон духтар синаҳояшро пӯшида натавонист, аз ин рӯ дастонаш аз пушт баста буданд. Аммо вай шарм накарда, бо ифтихор менигарист. Аленка нагз медонист, ки дар болои барф пойлуч рох рафтан чй гуна аст. Вай тоқатфарсо буд ва дӯст медошт, ки бо пояш барфро ламс кунад. Аленка маъкул шуд ва аз он лаззат бурд. Аммо ин барои вай аст, ки аллакай солҳои ҷанг сахт шудааст. Ва барои Зоя ҷавон ва шаҳрӣ, ин зоҳиран дардовар аст. Пойҳо ҳис мекунанд, ки ангишт месузанд.
  Аленка бо асабоният бюстгалтеркаашро партофт ва дод зад:
  - Шарм мафхуми буржуазист! Зани советй аз хеч чиз наметарсад ва шарм надорад!
  Духтар боз бо автомат, дурусттараш автомат мехкӯб кардан гирифт. Металл гарм шуд, дар ниҳоят, Гондурас тропикӣ аст, он метавонад дар моҳи феврал хеле гарм бошад. Ангуштони Аленка гарм мешавад. Мо бояд тамоми кувваамонро ба он дихем. Имрӯз 23 феврал аст. Рузи Армияи Советй аст ва барои ин бо тамоми хашму газаби орому окилона чангиданро талаб мекунад.
  Аленка бо тир боз панч касро бурид ва нохост рухсораашро дар рахи гарми пулемёт сухт. Албатта ин ногувор аст, блистер варам мекунад.
  Аленка қасам хӯрд:
  - Хайр, Худоё, чаро барои ману кишварам ин «адар мушкил офаридї!
  Блистка хориш кард... Рухсораи духтар ҷои хеле ҳассос аст. Духтар кушиш кард, ки ба тупи варамида чизи хунуке ёбад. Аммо кӯшиш кунед, ки чизи ҷолибе пайдо кунед. Дар ин шахри гарм. Гузашта аз ин, ҳаво соф буд ва шамол аз ҷануб мевазад.
  Аленка равшан нест. Матрёна аз масофаи дур граната мепартояд, вале боз бебарор. Ва туфонхо аллакай дар осмон парвоз мекунанд. Мошинҳои Олмон зиреҳи қавӣ ва суръати баланд доранд.
  Ҳавопаймоҳои реактивӣ дар мавҷ меоянд ва ба назар чунин мерасанд, ки тасмаҳои зағир бурида мешаванд.
  Аленка дар фосила пинхон шуд. Ракетахои пора-пора аз боло оташ заданд. Духтар ҳис кард, ки пораҳои санги майдашуда аз боло бо сӯзанҳо меафтад. Он гардани урёнамро тич зад. Пистони зебой хам сурох шуда буд.
  Аленка пичиррос зад:
  -Ин массаж аст... Аммо корсаж не!
  Духтар ҳис кард, ки баданаш қариб бо дард хориш мекунад. Ҳаво аллакай гарм аст ва ракетаҳои тарканда ба гармӣ илова мекунанд. Ва ин ҳаммом аст?
  Аленка хаммоми табиии русиро ба хотир овард, ки чорӯбҳои арчадор дошт. Он вақт духтарро чӣ гуна латукӯб карданд.
  Инҳо чунин эҳсосоти экзотикӣ буданд.
  Аленка барои шод шудан суруд мезад:
  - Муҳаббат ва марг! Нек ва бад! Чӣ муқаддас аст, чӣ гунаҳкор! Мо фаҳмем!
  Духтар бархоста, хамаи ин хоку хошоки часпидаро ларзонд.
  Аленка гиря кард:
  - Оҳ, шумо Гитлерро ба шох мегиред!
  Ва майор духтарак ба суи аскарони пиёдагард, ки мехостанд ба хучум бархезанд, тир холй кард. Якчанд ҷангҷӯёне, ки тавассути рейд ба сафи артиш ҷалб шуда буданд, афтоданд. Аленка чеҳраи чиркинашро пок кард, чашмонашро газид. Ҷанговар туф карда, худро убур кард.
  Вай боз аз пулемётхо оташ кушод ва чанговарон ба он чо медаромаданд. Аллаи муйсафед хам бо пои луч граната партофт. Ходим аз чо бархоста, ба фашистон зарба зад. Даҳҳо нафар кушта шуданд.
  сурхчатоб месуруд:
  - Дар дунё неъматҳои зиёд ҳаст, аммо онро барф фаро гирифтааст!
  Ва духтарак на аз дастонаш, балки аз ангуштони моҳир ва пойҳои урёнаш аз автомат оташ кушод.
  Алла ани« тир зад ва дод зад:
  - Хит! Хит! Боз як зарба! Боз як зарбаи дигар ва баъд... Деви тавоно, ки атои Худост, афперкат медиҳад!
  Ва духтарак бо дастонаш пораҳои шиша партофт. Вай фашистонро ба ҳайрат овард ва дар твиттер навишт:
  - Ва барои онхое, ки тинч зистан намехоханд... Мо ба онхо хара-кирй мекунем!
  Ҷопон дар ҳақиқат нишон дод. Ин чанговарони чашми танг. Хуб, чй тавр хара-кири ин тавр накунед?
  Алла клипи пулемётро фуроварда, бо ангуштони бараҳнааш гранатаро гирифта, ба самурайҳо партофт. Онхо тухфа гирифта, чанд нафар япони пора-пора шуда, ба самтхои гуногун парвоз карданд.
  Алла забонашро берун карда, ѓурур кард:
  - Ман як ҷанговари олӣ ҳастам! Ва душман гиперро кушт!
  Чиниҳо, ки японҳо аз минтақаҳои забтшудаи Империяи Осмон ҷалб карда буданд, ба ҷанг рафтанд. Чанговарони Хитой нотарсона рох мерафтанд ва духтарон пулемётхои худро холй карда, мачбур шуданд, ки акиб раванд.
  Мария пои бараҳна металлӣ пораҳои гачкор ва шиша. Духтарони дигар низ ҳамин тавр карданд. Хеле душвор шуд.
  Штурмлев пайдо шуд, ки машинам пуриктидор бо ракетабаранда. Ана, як нафаре, ки туро вайрон мекунад - ин чандон ба назар намерасад.
  Тири аввал раъду барк зад... Анюта, Алла ва Матрёнаро мавчи таркиш мисли фаввораи кити азим ба боло партофтанд. Духтарон чандин даххо метр парвоз карда, бо пои луч рост ба оташ афтоданд.
  Духтарон аз он ҷо ҷаҳида, сӯзонданд ва сурудхонӣ карданд. Пойхои урёнашонро ба болои ангишт мепошиданд.
  Алла бо ғазаб хитоб кард:
  - Бузаро аввал зери табар мегузоранд, баъд бирён мекунанд! Ва мо аввал бирён шудем, ва баъд дар зери табар!
  Ва комсомолдухтар хандид! Аммо баъд вай ғамгин шуд. Ба ёдам омад, ки дугонааш асир шуд. Немисхо духтараки чавонро пушонда, ба сари синаи урёнаш оташ задан гирифтанд. Чунин дарди даҳшатовар. Духтар дод мезад, пӯсти нозукаш сӯхта буд. Инхо фашистоне мебошанд, ки фанатик шуда баромаданд. Савол ҳам напурсиданд ва пеш аз ин ҳам дар зери пои урёни асир оташ афрӯхтанд. Комсомолец, нихоят, ба азобу шиканча тоб наоварда, аз зарбаи сахт халок шуд.
  Алла инро ба ёд оварда, ба ангиштсангхои гарм торсакй зад. Матрёна аз пешаш шитофт. Ин духтари деҳа пӯсти даббоғ дорад ва шумо онро бо сӯзондан гирифта наметавонед. Чаро духтари супермен нест? Матрёна базукаеро мебинад, ки снаряди аскари кушташудаи амрикоиро партофтааст. Уро бо пои худ бардошта, ба огушаш мепартояд. Ва бо тамоми куввааш ба дарун медарояд.
  Снаряд парида ба чиноии мачбурй бархурад. Фарьёду нолаи зиёд. Оммаи ҷасадҳо. Ва узвҳои буридашуда.
  Матрёна суруди кадимиро месарояд:
  - Ва самурай ба замин парвоз кард! Дар зери фишори пулод ва оташ!
  Духтарон нихоят аз ангишт баромада рафтанд. Пойҳои латиф ва урёни онҳо онро гирифтанд.
  Анюта мисли нозуктаринашон кафи бараҳнаашро канда, молида, хоришро бартараф карданӣ шуд.
  Матрёна, ки аз хурдсолй дар болои барф пойлуч давида буд, ба ин гуна чизи майда-чуйда эътибор надод.
  Духтари кахрамон месуруд:
  - Тасаввур кунед, ки мо ба шири тару тоза ғарқ шудем... Мукофот як чизи воқеӣ аст!
  Ва ҷанговар бо пои худ як пораи шикаста ва хеле вазнинро гирифт. Онро бо ангуштони урёну духтарча сахт дошта, чарх зад ва ба тарафи душман паронд. Се нафар хитоихо курбони инъоми марг шуданд, сарашон пора-пора шуд.
  Алла бо нигохи каноатманд ба суи душман тир холй карда гуфт:
  - Мо занони хушрӯ ҳастем!
  Анюта барои дафъ кардани хориши пойҳои сӯхта, дурусттараш сухтааш суруд мегуфт:
  - Дар Ватани мо занон хастанд,
  Чаро шӯхӣ ҳавопаймо меронанд?...
  Барояшон шаъну шараф аз ҳаёт арзишмандтар аст,
  Вай метавонад ба осонӣ душмани худро кушад!
  
  Онҳо барои ғалаба таваллуд шудаанд
  Русро дар давоми асрхо шухратманд созем!
  Охир, бобоёни бузурги мо -
  Дарҳол барои онҳо лашкар ҷамъ кардам!
  Ва Анюта аз пулемёт ба навиштан шуруъ кард. Ва вай ин корро хеле мохирона ичро кард. То ҳама эҳсос кунанд, ки ин ҷанговар аз ҷониби Худост! Агар аз Худои Мутаъол набошад, аз Миррих бешак!
  Аленка низ тир холй кард. Якҷоя бо Мария, онҳо маҷбур шуданд, ки аз сарбозони мурдаи амрикоиро гирифта, ақибнишинӣ кунанд. Духтарон ба пушт афтода, бо пойҳояшон бармегарданд - онҳо ин корро беҳтар карданд. Ва онҳо ин корро дақиқ карданд. Омехтаи кушунхои Хитой ва Африка ба суи духтарон пеш мерафтанд. Ва ҷанговарон заданд.
  Аленка месуруд:
  - Дунё тахтаи шохмот нест...
  Мария ин порчаро гирифта, зархаридони зарду сиёхро нест кард.
  - Ва рақамҳо як сифр мудаввар нестанд!
  Аленка ба катори буридаи зарду сиёх илова кард:
  - Меланхолия ба мо ҳамла мекунад!
  Мария бо дақиқии Робин Гуд тир холӣ кард ва чир-чир кард:
  - Ва асп ба оташ медарояд!
  Духтарон аз паси тирпарронй аз паси мина акибнишинй карданд. Чанговарони Хитой ва Африка ба хушй ran заданд. Онҳо ба таркиш шурӯъ карданд, аз ҷояшон парида, онҳоро пора-пора карданд ва он як бесарусомонии хунин шуд.
  Аз дур якчанд танки "Пантер-2" пайдо шуд. Онҳо тирпарронӣ мекунанд ва метарсанд, ки бинии худро дарун кунанд. "Шер"-2 ба пеш ҳаракат мекунад ва инчунин оташ мепошад. Ва инак, зарфи оташандози Rhino бо бастаҳои шӯъла об мерезад.
  Аммо даҳшатноктаринаш "Штурмлев" аст. Мошини мушакии ӯ махсусан зуд партоб намекунад, аммо он ба таври ҷаҳаннам харобиовар аст.
  Аленка пичиррос мезанад:
  - Русҳо, русҳо - тақдири ором нест! Хуб, чаро ба мо душворӣ лозим аст, то қавӣ бошем?
  Воқеан, онҳо аз Русия дур меҷанганд. Аммо маълум аст, ки вермахт ШМА-ро забт карда, барои фишор овардан ба СССР бармегардад. Ва амрикоиҳо барои духтарон хеле ширин ва азизанд.
  Аленка боз мех мехонад, аз зарбахои у гуё каду медарояду каллахо зери бел медароянд. Духтар ба пои пора пора мешавад. Дар шинам варам мекунад. Зебоӣ устухонро кӯфта, чир-чир кард:
  -Не, ҳушёр нопадид намешавад,
  Ниго®и лочин, у«об...
  Овози мардум равшан аст -
  Пичиррос морро пахш мекунад!
  
  Бовар дорам тамоми дунё бедор мешавад,
  Фашизм тамом мешавад...
  Ва офтоб дурахшон хоҳад шуд -
  Рохи мунавваркунандаи коммунизм!
  Дар хамин лахза Матрёна бо тамоми кувва ба суи Штурмлев граната партофт. Ва духтарони советй нихоят бахт омад. Сари зирехпуш ба акиб афтод, Тухфаи советй рост ба бочкаи васеъ парвоз кард. Як сония ҳама чиз ях кард. Ва он гоҳ он таркид. Гуё бомбаи атомй партофта шуда буд. Ва танкхои немисхо ба самтхои гуногун пароканда шуданд.
  Ва дар осмон Альбина ва Альвина ҳисобҳоро чоп мекунанд.
  Онхо аллакай бештар аз панчсад самолётро зада галтонданд. Барои он онҳо ҷоиза гирифтанд - Салиби оҳанин бо баргҳои дуби платина, шамшерҳо ва алмосҳо. Ва духтарони беҳтарин эйсҳои ИМА ғолиб омаданд.
  Ва дар ин ҷо онҳо боз дар осмон ҳастанд ва хеле дашинговар тир мезананд.
  Ва амрикоиҳо панҷаҳои худро ба боло мебардоранд. Ин муқовимати сусти онҳост.
  Альбина онро гирифта, бо камоли майл суруд:
  - Ман хоб намеравам ва мӯъҷизаҳоро мебинам!
  Ва духтарак бо ангуштони бараҳнааш тугмаи джойстикро пахш карда, даҳҳо ҳавопаймои душманро зада галтонад.
  Альвина хам аник туб медихад. Даҳҳо душманро торумор карда, дандонҳояшро нишон дода, хашмгинона чир-чир мекунад:
  - Ман аз хашм чунон девона шудаам!
  Ва ӯ инчунин ангуштони бараҳнаашро истифода мебарад. Чӣ духтар...
  Ва боз самолётхои зада галтондашудаи Америка боз меафтанд. Бале, чунин ҳамлае ҳаст, ки шумо наметавонед тарк кунед ...
  Ва Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова гурехта, душманро несту нобуд мекунанд. Писару дух-тар мутаносиб ва сергайрат амал мекунанд. Ва пои урён ситорахо ва гранатахо мепартоянд.
  Инҳо кӯдаконанд... Аҷиб аст, ки Амрико ба онҳо муқобилат карда наметавонад. Онҳо куҷоянд ва ғалаба.
  Ана, кушунхои гитлерй ба Нью-Йорк ва Вашингтон зада даромада истодаанд. Бале, чангхо хеле тезу тунд.
  Шелла, Маргарет, Элли дар танки нави АГ-50, ки навакак ба истедсолот даромадааст, чанг мекунанд. Ин як мошини пирамидашакл аст ва амалан аз ҳама ҷонибҳо ногузар аст.
  Шелла бо истифода аз ангуштони пойи худ таппонча ва тирҳоро ҳадаф қарор медиҳад. Вай зиреҳи фашистро мешиканад ва ба худ мисли бабуна чир-чир мекунад:
  -Ман духтаре ®астам, ки зиреҳаш аз титан мустаҳкамтар аст!
  Маргарет низ оташ мезанад, душманро бо мушт мезанад ва аз болои шушаш фарёд мезанад:
  -Ман ®амин тавр ба дунё омадаам, он зане, ки ®ама душманонро дар як санду« мерезад!
  Ва Элли онро гирифта, мезанад ва бо ангуштони бараҳнааш онро ҳадаф қарор дода, Шерманро шикаста ва чир-чир мекунад:
  - Ман як ҷанговари дараҷаи олӣ ҳастам!
  Духтарон дар ин ҷо бузурганд. Ва амали онҳо хеле хашмгин аст.
  Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова президенти Америка Трумэнро дастгир карданд.
  Онхо бисьёр посбонони рохбарро куштанд. Ва албатта бо пои урёну бачагонаи худ ситорахо мепартофтанд. Ва баъд маро бо ресмон кашида бурданд. Маргарита ҳатто президенти Амрикоро маҷбур кард, ки пошнаи луч, чанголуд ва мудавварашро бибӯсад. Президент маро итоаткорона бусид.
  Бо дастгир шудани ӯ, Иёлоти Муттаҳида таслим шуд.
  Бо хамин чанги бузург ба охир расид. Баъд немисҳо воқеан ба Амрикои Лотинӣ ва Австралия ҳамла карда, тамоми заминҳоро ҷамъ карданд. Аммо ин дигар он қадар муҳим набуд.
  Аммо Аленка ва дастаи ӯ то ҳол як суруди ҷолибе месароиданд, то хушбиниро аз даст надиҳанд;
  Мо як ватан дорем Русия,
  Беҳтарин кишварҳои ҷаҳон ...
  Сталин баландтарин масеҳ аст
  Ва дар ҳақиқат идеал вуҷуд дорад!
  
  Ҳарчанд гоҳе шикаст хӯрд,
  Ва на як бор маро сахт латукӯб карданд...
  Не, Фюрер бахшида намешавад,
  Шудан, эй паразити зишт!
  
  Номи падар чанд қаҳрамон дорад?
  Ҳар як ҷанговар танҳо як бузургҷусса аст ...
  Армия бо лашкари тахдидкунанда қадам мезанад,
  Охир, халки мо ва подшохи мо як аст!
  
  Ҷаҳоне ҳаст, ки Русия хушбахттар аст,
  Дар куҷо Николай монд...
  Бовар кунед, занони мо зеботаранд,
  Барои ватан мубориза баред ва ҷуръат кунед!
  
  Эй бародарон, мо тоқат карда наметавонем ба таҳқир,
  Мо ҳама ба муқобили Краутҳо истодаем...
  Мо дигар таҳқирҳоро таҳаммул нахоҳем кард -
  Биёед, душманро бо дасти пулод торумор кунем!
  
  Мо барои Русия мубориза хоҳем бурд,
  Мо хеле хуб мубориза хоҳем бурд...
  Бигзор норинҷакҳо ба ҷузвдонҳо дароянд,
  Бидонед, ки артиши Русия шикастнопазир аст!
  
  Дар Ватан ҳар кор муқаддас аст,
  Муҳаббат беохир ба назар мерасад...
  Духтарон дар зери пулемёт кадам мезананд,
  Гӯштро бо оташи оташ пошидан!
  
  Пас бачаҳо хидмати Ватан,
  Дар олами ишқ амалӣ шудани орзуи худ...
  Зиндагӣ аз риштаи борик бофтааст,
  Агар лозим шавад, ман кӯҳҳоро меҷунбонам!
  
  
  РОММЕЛ БА ЧОИ ГИТЛЕР
  Олег Рыбаченко нихоят супориш гирифт. Якҷоя бо Маргарита ӯ ба Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ фиристода шуд.
  Гитлер дар мохи марти соли 1943 хангоми таркиши бомбае, ки дар самолёташ гузошта шуда буд, халок шуд. Воқеан, дар таърих ин бомба ҳеҷ гоҳ таркидааст.
  Аммо дар алтернатива кор кард... Фюрер мурд. Роммел фармондеҳи нави олӣ шуд. Вай дар байни фельд-маршалхо маъмултарин аст. Илова бар ин, Геринг маҷбур шуд, ки қудратро бо Ҳиммлер, Геббелс ва Спир мубодила кунад.
  Роммел, ҳамчун шахсияти баробар дур, ҳамаро дар вазифаи фармондеҳи олӣ ва стратег ҷойгир кард. Ҷанг бо иттифоқчиён идома ёфт. Роммел саросемагӣ сарбозонро аз Африқо эвакуатсия кард ва ӯ тавонист ин корро бомуваффақият анҷом диҳад. Ва дар Сицилия куввахоро чамъ кард.
  Немисхо дар булгаи Курск хам мавкеъхои мудофиавиро ишгол карда, самти Орёлро хаматарафа мустахкам карданд.
  Роммел хамчун стратеги олихиммат пешакй медонист, ки зарбаи асосй дар Сицилия хохад шуд ва кушунхои немисхоро дар он чо мустахкам кард. Зиёда аз он, дар фронти шаркй оромй хукмфармо буд.
  Рӯзи 5 июл дар Сицилия кӯшиши фуруд омад. Аммо он бебарор баромад. Немисҳо тайёр буданд ва онҳо назар ба таърихи воқеӣ бештар қувва доштанд. Аз чумла, дар омади гап, дивизияхое, ки аз Африка эвакуация карда шудаанд.
  Иттифоқчиён талафоти калон доданд ва ба баҳр партофта шуданд. Зиёда аз панчох хазор солдатхои Англия ва Америка асир гирифта шуданд.
  Сталин 5 август ба хучум cap кард. Якбора ба ду самт: Орёл ва Харьков. Аммо немисхо хеле тайёр буданд.
  Ҷангҳо бартарии Пантераро дар мудофиа нишон доданд - таппончаи тезпарронӣ, дақиқ ва зиреҳпӯш, бо муҳофизати хуби фронталӣ. Ва интиқоли беэътимод он қадар даҳшатнок нест, вақте ки танк аз паси камин тир мезанад.
  Хам палангхо ва хам Фердинандхо нагз баромад карданд. Улар ҳужумдан кѓра ҳимояда ҳам кучлироқ. Воқеан, дар таърихи воқеӣ аз 89 нафар Фердинанд 37 нафар дар минаҳо гум шудаанд. Ва дар мудофиа немисхо метавонистанд аз онхо самараноктар истифода баранд. Хусусан бо 200 мм зиреҳи фронталӣ.
  Роммел худро стратеги барҷаста нишон дод. ки ба кучо зарба задани душманро дуруст пешакй дида, тахмин мекард.
  Ва "Пантера" нишон дод, ки вакте ки фронт ба таври эътимодбахш пушонда ва гайрифаъол аст, вай як танки идеалист, ки дар як дакика 15 тир холй карда, дар масофаи 2000 метр сию чорро рахна мекунад. Албатта, немисҳо дар муҳофизат хеле қавӣ буданд.
  Ва онҳо тавонистанд, ки мавқеи худро нигоҳ доранд.
  Ва баъд экипажи танкии Герда худро аъло нишон дод. Бори аввал духтарони "Пантера" дар чангхо иштирок карда, худро нагз нишон доданд.
  Герда мошини советиро пахш карда, хичир-чичир кард:
  - Ман қатъкунандаи марг ҳастам!
  Пас аз он Шарлотта тир холӣ кард, сию чор нафарро афтонд ва хиҷир зад:
  - Ман хам харобй меоварам!
  Кристина баъд аз он тир холӣ кард. Вай душманро пора-пора карда, дашном дод:
  - Мо харгиз муросо намекунем!
  Тири навбатй, навбати Магда ва ин духтар чир-чиррос зад:
  - Фишори девонаи мо!
  Духтарон аллакай таҷрибаи санҷиширо доштанд. Пас, ҳеҷ чиз воқеан онҳоро ба ташвиш намеорад. Онхо аз "Пантера" мебошанд, хангоми озмоишхо аз масофаи як километр онхо бевосита бо снаряд ба табакча ме-хурданд.
  Бале, баъзан дақиқии зан метавонад назар ба мард аҷибтар бошад.
  Ҳоло танки онҳо танҳо дар он ҷо истода, ба сӯи мошинҳои Русия тир холӣ мекунад. Ва он онҳоро мисли гилем бо пашшаҳо мекӯбад.
  Герда боз 34-уми советиро торумор карда, хичиррос зад:
  - Ман гурги рейхи сеюмам!
  Шарлотта низ тир холй карда, як танки Армияи Сурхро зада галтонда гуфт:
  - Ман ҳам шӯрбои карамро намехӯрам!
  Баъд, Кристина мошини советиро бурида, чир-чир кард:
  -Ман як духтари зебо ҳастам!
  Ва он гоҳ Магда мӯйсафед тир мезанад. Танки рус кушода ва гурриш мекунад:
  - Ман терминаторам, хандаоварам!
  Чор духтар хучумро дафъ карданд. Герда боз мошини советиро пахш карда, хич-чир-чичир кард:
  - Дилҳо!
  Шарлотта боз ба суи душман тир холй карда, ба сию чор нафар зарба зад ва гуфт:
  - Сараш мисли тарбуз аст!
  Кристина низ зарба зад. Вай як танки русро даравида, чир-чир мекард:
  - Ҳақиқий террор!
  Магда тир холй карда, ба мошини Армиям Сурх бархурд ва гуфт:
  -Дар олами зери замин як дузд ҳаст!
  Духтарон дар як чанг сию ду танки советиро зада галтонда, хамаи рекордхои пештараро нав карданд. Чаро онҳо ҳаштод снаряд доранд? Ва танкчиёни советй диловарона ба пеш мешитофтанд.
  Аммо бо чунин суръати оташ - 15 тир дар як дақиқа ва масофаи нобудшавӣ, Пантерҳо тавонистанд ҳамлаҳои худкуширо дафъ кунанд ва ҳеҷ гуна имкони савор шудан ё тирандозиро надоданд.
  Ба немисхо муяссар шуд, ки ба мудофиа тоб оваранд. Танхо дар баъзе чойхо кушунхои советй андаке кафо монданд. Чанг то охири тирамох кашол ёфт ва Армияи Сурх ба хисо-би талафоти калон муяссар шуд, ки на бештар аз понздах километр чукуртар пеш равад.
  Нобигаи Роммел нишон дод, ки немисхо барои гузарондани чанги фаъоли мудофиа ва хандак кодиранд.
  Иттифокчиёне, ки дар Сицилия торумор карда шудаанд, то хол факат бомбаборон кардаанд. Аммо ба ин Роммел ва Спир чавоби ачоибе ёфтанд: самолёти реактивии He-162. Самолёт аз чихати хусусиятхои парвоз назар ба ME-262 бартарй дошт ва чор баробар сабуктар, чандин баробар арзонтар ва истехсолаш осонтар буд. Бесабаб нест, ки уро муборизи халк номидаанд.
  Мошине, ки дар давоми се мох сохта шуда буд, 6 октябри соли 1943 ба парвоз баромад. Ва барои рақибони Олмон дар ҳаво рӯзҳои сиёҳ фаро расид.
  "Нон-162" идора кардан осон, идорашаванда буд ва лётчикхои баландихтисосро талаб намекард.
  Ва Роммел ҳанӯз дар дифоъ буд. Немисхо кушунхои худро дар назди Ленинград дар вакташ мустахкам намуда, хучуми зимистониро дар он чо зада гардонданд. Онхо боз хамлахои назди Орел ва Харьковро зада гардонданд. Онҳо инчунин дар марказ истодагарӣ карда, ба гирифтани Смоленск монеъ шуданд.
  Ин дафъа Фриц тавонистанд зимистонро бидуни зарари ҷиддӣ ба худ гузаронанд. Ва он гоҳ дар фасли баҳор онҳо онро гирифта, ба он ҷое, ки онҳо интизор набуданд - дар Карелия кӯчиданд. Ва вай дар атрофи Мурманск гаштугузор кардан гирифт. Дар айни замой фашистон ба дасти худ гирифта, барои зада гардондани хучуми иттифокчиён дар Франция тайёрй диданд. Вазъият гарм мешуд.
  Ва дар хакикат кариб тамоми Карелияро фашистон ишгол карда буданд. Ва он гоҳ фуруд дар Нормандия оғоз шуд ва дар айни замон Олег Рыбаченко.
   Аллакай шуд умуман торик ва _ истода гарм , доварй Аз ҷониби иқлим украинӣ шаб .
  Маргарита бедор шуд камтар пештар Ва нишаст дар нишастан _ Тобистон борон пурзур гардид ва кӯдакон шитоб кард пинҳон дар зери дарахт .
  Сардорон аллакай боздошт гардиш кардан Ва Олег норавшан гуфт :
  - Хуб чи тавр ?
  Маргарита мафтуни посух дод :
  - Шумо Танҳо гениал !
  Рыбаченко фиреб дод ба худам васеъ сина Ва бо ифтихор гуфт :
  - А Чӣ Шумо ман фикр кардам ! ман мошин кор мекунад !
  Духтар хашмгинона хитоб кард :
  - Бале бехтар мебуд вай умуман ... не вуҷуд дошт ! Чӣ Мо Ҳозир хоҳад кунад ?
  Олег онро ларзонд Бо мӯй об Ва самимона посух дод :
  - А Чӣ одатан В чунин ҳолатҳо номувофиқ аст кунад ? Мо мешавем ӯҳдадор корнамоиҳо !
  писар шикаст дар худам паси киса Ва хашмгинона хитоб кард :
  - Бале И таппонча афтод ... Аммо Ҳеҷ чиз Ман инро мекунам ба худам нав !
  Маргарита хашмгинона гуфт :
  - Бале шумо ... дар ин ҷо хоҳед кард шумо Не бист аввал аср ! Кӯшиш кунед аз дарахт майда кардан киштии ситора !
  Олег сахт гиря кард В ҷавоб :
  - Холо Не миёна асрхо ! Чӣ зарур пас _ _ Ва Ман инро мекунам ! ВА умуман Мо Ҳозир номуносиб ва _ Ин садо медиҳад бо ифтихор !
  Духтар Бо мафтуни посух дод :
  - Бале Албатта девҳо ! Фақат В фарқиятҳо аз афсонаҳо Ҳама сахттар Ва Дар куҷо прозаӣ бештар !
  Писар як провидео аст дилпур изхор намуд В киноя шакл :
  - Оҳ ҳаҷм Чӣ нур таълим , зимистон Ва дар бахор ... мегуям бе истисноҳо ҳама рӯҳҳои бад ҷангал !
  Маргарита маъкул дониста тасдиқ :
  - Бале эҳсос юмор шумо Не чап ! ВА Ин Мумкин ки бошад Ва Ҳаст чизи асосй !
  Олег Рыбаченко чавоб дод В плакат услуб :
  - А асосй муаллифон корхо мисли ин ! Партияи Коммунистй , Ленин , Советй қудрат !
  Духтар хандид ... А тобистон борон пурзур гардид . Дарахт фаро гирифта шудааст аз самолётхо Хеле бад . Бачаҳо ба зудй тар шуд пеш риштаҳо _ А хушк ки дар кучо .
  Борон аммо , ногаҳон истод , дамид сард насими _ Ба гарм шавед кӯдакон ҳаракат кунем Аз ҷониби ҷангал . Қимат кроссовкахо фишурда , ва Олег бардошт онҳо , ва Инчунин ҷӯробҳо мондан пойлуч _
  Маргарита тарсида пай бурд :
  - Шумо Пас шумо сард мешавед !
  писар дилпур изҳор дошт :
  - И ҳеҷ гоҳ Не сард шуд ! ВА умуман пойлуч роҳ рафтан як ҳаловат . Сайру гашт кунед Ва шумо ! Ин ҷо Не Москва , ҳеҷ кас ангушт дар маъбад печидан Не мешавад !
  Духтар манфӣ такон дод сар :
  - Пойҳо В торик шумо маро мезанед ! И дар ҳақиқат ягон хел _ _ Ман аз он мегузарам !
  Бачаҳо ҳаракат кунем Аз ҷониби шаб ҷангал . Олег роҳ мерафт дар пеш : пойлуч пойҳо осон . А чӣ _ _ урён тагчарми пойафзол хис мекунад хар сил , кӯза , навда , ҳатто мерасонад ҳаловат . духтар ин Не мефаҳмад ва _ акибмонда В онхо хомуш кардан кроссовки .
  Дар ин чо Маргарита назар ба духтаре, ки дар конхо кор мекард, каме фарк мекунад ва хеле дилчасптар аст. Хуб, рӯй медиҳад. Баъзе тағиротҳои хронометрӣ эҳтимолан нақш мебозанд.
   писар бармегардад Ва кушиш мекунад рӯҳбаланд кунед :
  - Бидеҳ Не тела диҳед ! Ба наздикӣ берун равем Ба мардум !
  Маргарита инжикона хитоб мекунад :
  - Бале дар ҳақиқат Ва ба зудӣ !
  Духтар баъзе каме ғафс , шояд пурбор , ва хаста мешавад Дар куҷо тезтар , варзишӣ писар . Аммо кроссовкахо гирифтан катъиян рад мекунад .
  - Не ! ДАР чангал пойлуч Не бирав ! Шумо девона мешавед пойҳо !
  Писар манфӣ ларзонд сар :
  - Бемаънӣ ! И Чандто Не поймол карда шуд на як бор Не худамро бурида ! ВА ҳатто дар тирамоҳ Ин бузург шамол додан В чангал мил _ Бозсозӣ тахтахо Ва шумо мегардад осонтар !
  Духтар сахт эътироз кард :
  - Не ! И Не гадо ва _ бузургвор як навъ ! Шумо давидан гуё канда як бор Пас шумо мисли .
  Писар абрӯ зад Ва гиря кард :
  - У хохар ! ВА задан Чӣ хел хонум !
  Маргарита хомуш монд ... Гузашт баъзе соат Ва аллакай умуман гул кард . Ҳатто шуд пухтан офтоб . Пурбор Ва Не монанди ин варзиш монанди _ Олег духтар нихоят тамом шуд Ва нишаст истироҳат . Бештар одат Ба бор мекунад писар нишаст наздик Бо вай нохохам _ Харошида хориш пошна О аккос _ ҳуштак зад :
  - Бале Шумо Не Герда !
  Маргарита В ҷавоб гиря кард :
  - И ман хаста шудам Ҳаст Ман мехоҳам ! А дар шумо гарчанде як навъ _ ҳасиб чап ?
  писар шикаст Аз ҷониби кисаҳо _ Истихроҷ карда шудааст банкнот В панҷсад рубл , ва панҷоҳ доллар ва _ Инчунин як динор майда-чуйда Ва телефони мобилӣ телефон Бо миниатюра камераи видео . Абрухѓрда ...
  ДАР дуст киса шуд танҳо баста резини хоидан бача гирифт як бурида ба худам Ва пешниҳод намуд Маргарита . Духтар рад кард :
  - У ман он ҳа !
  ВА Ҳамон таслим як порча В даҳон _ Аммо резини гуруснагӣ Не хомуш мекунад . Фақат оташ мезанад иштиҳо _ Кӯдакон нишаст баъзе вахт , хомушона . А баъд Маргарита пурсид :
  - Хуб , гениал , чӣ тавр Шумо ба фикри ту мо хѓрок ?
   бача дилпур посух дод :
  - Тобистон охир _ _ _ Мо меёбем занбурѓѓ®о , буттамева , моҳӣ биёед моҳиро равшан кунем оташ ...
  Духтар маҷрӯҳ кард Ва пурсид :
  - А дар шумо сабуктар ҳаст ?
  Олег ошуфтааст посух дод :
  -Не , ман _ ё Не ман тамоку мекашам !
  Маргарита хандид , пай бурд :
  - И ҳам ... Аммо Баъзан ҳастанд ҳолатҳое , ки _ Ва бад одатҳо муфид .
  Писар сар ҷунбонд Ва қайд кард :
  - Дар хона дар ман сабуктар ҳаст ... Аммо В Москва аз вай фоида нест ...
  бача парида Ва катъиян гуфт :
  - Мо дам гирифтем Ва рафт оянда !
  Духтар бо дили нохохам бархост Ва бӯй кард ҷӯйбор :
  - Биёед !
  Ҷавон номувофиқ аст боз ҳаракат кунем Аз ҷониби ҷангал . Олег Ба ба вай шарм Не Хеле медонист _ _ лозим аст паймоиш кунед . А компас дар кӯдакон Не буд . Пас Чӣ Онхо махсусан гум шуд . Ин хуб аст Бештар тобистон Ва гармӣ _ ВА Пас Не аз ҳад зиёд даҳшатовар . Ҳамзамон дучор омад дар тоза кардан кабуд _ Бархост дар чор тараф Ва оғоз намуд ид кунед ширин Берри _
  Маргарита , ки хомӯш шуд ибтидоӣ гуруснагӣ хандид : _
  - Ана шумо мебинед дар шумо сиёҳ даҳон ! Шумо гуё зотй саг Бо характер !
  Олег дилпур посух дод :
  - Не биёед гум шавем ! У мо Умедворам, ки онҳо қавӣ ҳастанд меъда , ва дарунравї Не хоҳад гирифт !
  Кӯдакон пур карда шуд буттамева Ва боз рафт В роҳ . Офтоб гузашт зенит Ва шуд Хеле гарм . ДАР кроссовкахо пойҳо preli , ва Маргарита ниҳоят ба қарори худ омад онхо хориҷ кунед . Аммо Бо одатҳои ғайриоддӣ пойлуч рафтан Хеле _ _ Духтар расид дар шоха , нола кард Ва нишаст дар кундаи дарахт Гирифтам пойафзол баргашт Ва ғуррон кард :
  - Хуб Ва чангал пур аст сюрпризҳо !
  Писар бо дили нохохам тасдиқ :
  - Албатта ... Ана Не курорт ! Аммо Ва зебо як навъ _ вуҷуд дорад ...
  Сайру гашт Аз ҷониби ҷангал , духтар пурсид Олег :
  - А Чӣ хел мебуд Шумо ёрй расонд мебуд Сурх Армия ?
  писар харошида тоҷ Ва оқилона посух дод :
  - И мебуд ... Пешниҳод карда мешавад мебуд онхо Барои оғоз намуд технология Т -54. Чунин танк метавонист мебуд тезондан ба охир мерасад дуюм дунё ҷангҳо .
  Духтар Не умуман розӣ шуд :
  - Гумон мекунед , ки медонед дастгоҳ танк танҳо В генерал Вижагиҳо дуд мебуд онхо кумак ?
  Олег Рыбаченко хафа шуд дар ин аст :
  - Не В генерал , И умуман дар бораи танкхо бисьёр Ман медонам дар ҳаҷм рақам Ва дар бораи фаъол зиреҳ !
  Духтар хандид В ҷавоб :
  - Хуб , пас биёед _ бехтар фавран технология Т -90, ва Баъд мегирем ҳама сулх !
  бача харошида пушти сар Ва иқрор шуд :
  - хондам И дар бораи як силсила , дар бораи қурбониён В чилд дуюм сол аз бист аввал аср . Пас Онхо Ва сохта шудааст соддакардашуда модел Т -54, ки ба кор андохта шуд вай В истехсолот Бештар пеш ҷангҳо дар зери Сталинград . ВА В натиҷа чӣ СССР бурд кард Дар куҷо тезтар аз _ В воқеият Ва Бо калон таъсир . Дар бораи тафтиш дигарон идеяхо пас ... Шумо метавонед кушиш кунед Ва чизе _ _ Бештар мураккаб - масалан система салво оташи " Смерч ". Аммо аз ҳад зиёд дур аз чихати технологй давидан Не зарур !
  Маргарита Бо ин бо хохиш розӣ шуд :
  - Не дур шав ... Ах ки Бештар Ва лазер силоҳ кунад талаб мекунанд !
  Ба воситаи баъзе вақт духтар боз нишаст истироҳат . Вақт парвоз кард ягон хел _ _ бехабар . Боз торик шуд ва бояд шабро гузаронед дар зери кушодан осмон . Аммо шабхо В Поён июн кӯтоҳ Ва гарм . ВА доварй кардан Аз ҷониби зотҳо дарахтон , ин ҷое _ _ дар Украина , бо Бештар гарм иқлим . Пас хоб Метавонед хеле .
  Олег Рыбаченко Ман инро орзу мекардам У як чунин писарбача - писарбачаи кабина дар духтарча киштӣ _ ВА духтарон ронда истодаанд вай ба пеш ва бозгашт . На дақиқа сулх _ Бале Бештар мехоҳанд ламс кунед мушакӣ бадан писарон , пичка . Не бузург хурсандй .
  Каме хоб кунед Не додан , зиёд кардан В барвақт , ва В дастхо моп - хушк Ва бе Рафтан олиҷаноб саҳни _
  А Баъд Бештар фикр кард духтарон фиристодан кашида гирифтан дуд Бо қубурҳо _ Бале чи ? Брезент ! Ин Ва умуман Ба назар мерасад дар масхара _ Аммо писар шитофтанд ичро намояд дода шудааст фармоиш . Брезент аз дуд сухта , ва Олег азоб кашид боло баҳр мавҷҳо В тараф Австралия .
  писар В ноумедӣ суруд хонд ;
  И буд содда кӯдак В кишвар шоҳона ,
  Падар ман замин устод шудгор карда ...
  Аммо зиндагӣ мекард В орзуҳо О ҷанҷолӣ Ҳусар ,
  ВА чӯб далерона В мубориза бурдан писар мавҷ дод !
  
  Баъди дар флот гурехт И наврас ,
  Ба ман дар киштй гузаред дод шоҳзода ...
  Не шакар хизмат , шумо ба ман бовар кун кӯдакон ,
  Он ҷо лозим аст сахт ӯҳдадор шаванд Не афтод !
  
  ФР ночиз , аммо аммо қамчинкорӣ ,
  Аз ҷониби пошнаҳо чӯб - писар Барои задан !
  Не , не орзу кард чунин кӯдак саҳмияҳо ,
  мехостанд озодӣ , ҷавон Илья !
  
  ман хоб дидам _ Инчунин бовар кун О сарват ,
  мехостанд пойлуч пойлуч мӯза ...
  Аммо Не дар баҳр , шумо ба ман бовар кун бародарон ,
  Ҳама Чӣ Ман дорам - онҳо маро ноумед хоҳанд кард паси қарзҳо !
  
  Аммо Ин ҷо ба мо руй дод ба даст афтод хусусӣ ,
  буд ҷанг нобаробар , азоб кашидан мо ...
  ВА шуд И В рохзан паноҳ ,
  А Ин гуё В ҷаҳаннам пухта Шайтон !
  
  Тозиёна заданд дароз , мисли гурбаи ҳафт думдор ,
  Баъди пойлуч пойҳо омад оташ ...
  Пайратс задан писари кабина Хеле сахт ,
  ман мехостам онхо қавитар кунад дард !
  
  Писар сахт В шиканҷа ин баргузор гардид
  На нола кардан , гиря кардан , ҳатто Не оҳ кашид ...
  У воқеӣ рыцар шуд _
  Медонед , кашид тасма Чӣ хел якрав хачир !
  
  ВА капитан рохзанхо ҳайрон _
  Шумо одам , ки ман мебинам мо ...
  ВА нур пошид филибистҳо чеҳраҳо ,
  Чунин дар Юнги пайдо шуд имконият !
  
  У шуд рохзан Аз ҷониби баҳрҳо сахт ,
  ВА Ҳамон В ҷангҳо ғарқ мешавад киштиҳо ...
  Ҳозир ташаббус Ҳаст дар писарон нав ,
  Омӯзед , кӯшиш кунед - ҳамин тавр Не онро пок кард !
  
  Пайрат Албатта писар дузд ,
  Аммо ифтихорномаҳо қонунҳо бародарона Чӣ хел канон ...
  Барои гапи бехуда ҳатто хушк ,
  Аммо мувофиқ хоҳад кард Бо дод мезанад суръатбахшӣ !
  
  писар калон шуд ва аз ҳад зиёд сарват ,
  идора карда мешавад ёфтан ба худам арӯс якбора ...
  Ҳокимият лаззат мебарад дар бародарона ,
  ДАР як навъ _ камтарин У Ва Худоё Ва шоҳзода !
  
  Аммо Ин ҷо бахт рӯйгардон шуд ваҳшӣ _
  Гир онро рохзан таҷрибадор В даҳшатовар асирӣ ...
  донистам дар пӯст , ки _ чунин далерона ,
  У фаҳмидам, ки _ чунин бесарусомонӣ !
  
  Дар бораи дар раф катъй қаҳрамон баргузор гардид
  ВА ҳеҷ кас Не дода шудааст , не гуфт ...
  Гарчанде ба ӯ ваъда дод ҳатто салтанат ,
  ВА ваъда медихад беохир чоҳ !
  
  Вели Баъд В занҷирҳо пеш пойгоҳ ,
  Он ҷо тайёр карда шудааст шамшер калон ҷалло ...
  Чунин дида мешавад дар вай кор ,
  Як зарба задан сардорон буред !
  
  Ҳама дар хайрухуш рыцар таъзим кард ,
  Гуфт : бахшиш агар _ гунаҳкор ...
  Свинг табар - кунда ғелонда ,
  ҷон рохзан парвоз кард В ҷаҳаннам !
  Офтоб аллакай нур баланд Ва писар шодона парид . Духтар бархост нохохам _ Гурусна кӯдакон ҳаракат кунем Аз ҷониби ҷангал . Маргарита лангон , молида пойҳо , дарднок дод зад Ва икра , дар ки ҷамъ шудааст шир кислота _ Хеле ман мехостам аст .
  писар хис кард худам хушҳолтар ва _ дилпур зад пойлуч пойҳо Аз ҷониби алаф баъд _ Ва ҳодиса , шикастан ба пеш пас _ баргаштан Ба духтар .
  Аммо гуруснагӣ хашмгин шуд Ва вай . Ин ҷо Бачаҳо боз шуд дар муруди ҷангалӣ тоза кардан _ хӯрд бе ҳама гуна чизҳо шавку хавас . Бе аз нон Ва гушт муруди ҷангалӣ Не метавонист қонеъ кардан гурусна меъда . Баъд боз биёед ҳаракат кунем ...
  Гарчанде кроссовкахо Ва нарм вале _ ба муддати дуру дароз шумо роҳ В онхо шумо онро молед пойҳо . Духтар парвоз кард пойафзол Ва Ман кӯшиш кардам рафтан пойлуч _ Писар роҳ мерафт пеш , ва такя зада чӯб конусҳо , навдаҳо , шохаҳо . А Маргарита кушиш кард қадам Аз ҷониби нарм алаф _ Аммо Ҳама баробар аст пойҳо баъдтар баъзе вақт шудан дурахшон .
  Духтар нишаст ва _ Баъд Олег пешниҳод кард :
  -Шин _ ба ман дар бозгашт ! Ман онро мебарам !
  Маргарита шубҳа :
  - А ба муддати дуру дароз ки оё дар шумо кофӣ қувват , бардошт фарбеҳ ?
  Олег Рости гап посух дод :
  - Не Медонам ... Аммо Шумо шумо вазни худро гум мекунед бевосита дар чашмон !
  Дар ҳақиқат аз набудани ғизо духтар шуд вазни худро гум кунед Бале Ва қавӣ мушакӣ писар , тадричан хушк шуд . бурдан бор паси бо пушт Не содда , аммо У охир _ _ варзишгар _ ВА бояд тоб овардан бори .
  Ба воситаи ҷуфт соат савор шудан Олег таслим Ва нишаст . Баъд ронда вичдон Маргарита рафт худ _ Вай пойҳо буданд сурх Ва харошида . Аммо духтар баъзе вақт баргузор гардид дар қувват хоҳад кард .
  Баъди Бачаҳо дучор омад дар буттаҳо BlackBerry _ Камтар хазида рафт Ва хӯрд .
  Хӯрдан BlackBerry , Маргарита пай бурд :
  - Дар ҳақиқат? Ин беохир чангал ?
  писар манфӣ ларзонд сар :
  - И Пас Не Ман фикр мекунам ... Баръакс Ҳамагӣ Мо Танҳо шуд Не В худаш Беҳтарин ҷой .
  Маргарита бо тахкир хурӯшид :
  - Ва содда гум шуд ... Ана вай аз они шумо гениал !
  Олег оқилона қайд кард :
  - А бидонед Ҳама В принцип имконнопазир !
  Баъди чӣ писар катъиян шуд Ва посух дод :
  - Биёед ! Шояд мо дучор шавем дар партизанхо !
  Духтар аламовар хандид :
  -Тару тоза афсона , аммо бовар кун Бо меҳнат ...
  Бирав Ва В худаш дар асл Метавонед пеш беохир В чангал гумроҳ Аз ҷониби ки ё аз хама бештар роҳҳо _ Кай Ҳаво торик аст , кӯдакон боз ба боло баромад дар бурдокс . Борон Не буд Ва шабхо украинӣ гарм .
  Олег Рыбаченко орзу мекард ба худам идома ... Ин ҷо У писари кабина зад дар амрикоӣ киштӣ ... Ӯ сайд кардан Ва пурсед :
  - Шумо русӣ !
  Олег бо ифтихор ҷавобҳо :
  - И русӣ писари кабина !
  америкоиён хандидан Ва Барои оғоз намуд карор диханд тозиёна писар гурбаи хафтдумдор . _ Дар орзу зарба мезанад Не ҳамин тавр дардовар Ва писар тоқат мекунад _
  Баъди ба ӯ каутер карда шудааст сигор Ба синаҳо Ва талаб мекунанд бигӯед О планхо фармон , гуё мебуд писар , тавоно чизе _ _ бидонед .
  Баъд ворид кунед ангуштон В дар кушода Ва фишурдан муовини . Аммо ҳеҷ шиканҷа Не кумак . Олег Рыбаченко хомуш аст Чӣ хел партизан _ ВА Баъд вай сабаб мешавад худам адмирал _
  Ба назар Бо шубҳа дар занҷирбанд писарчаи дастбанд _ Бо рахдор бозгашт , бо фаро гирифта шудааст блистерҳо кафҳо , ва пойҳо пойҳо , аммо худам кушиш мекунад ба назар мерасад мехрубон Ва бо камоли майл талаффуз мекунад :
  -Мехоҳед _ велосипед , ҳа ?
  Олег Рыбаченко назар Бо қасдан бепарвоӣ .
  адмирал илова мекунад Бо бо табассум :
  - А скутер ?
  писар бо тахкир хурӯшид :
  - Бале кофӣ нест !
  адмирал хашмгинона баланд бардоштанд абрӯвон Ва пурсид :
  - Хайр , хуб Мошини Форд ... Тасаввур кунед _ Шумо чунин хурд ва _ дар шумо як Форд . _
  Олег Рыбаченко бе сояҳо киноя пешниҳод кард :
  - А Мумкин ки Баъд фавран " Cadillac "? Чӣ барои беҳуда сарф кардани вақт ?
  адмирал кард чунин _ _ Не Фаҳмид киноя Ва гуфт :
  - Ду Кадиллак ва як Форд _ _ _ _ илова бар !
  писар киноя илова кард :
  - А Инчунин калид аз квартирахое , ки _ пул дурӯғ !
  адмирал тасдиқ кард Бо бо эҳтиром :
  - Ду калид аз _ се квартирахое , ки _ Хеле калон пул дурӯғ !
  Олег Рыбаченко хандид Ва қайд кард :
  - Бале ваъда медихад дар шумо ... Хуб хуб , ман Ман ба шумо нишон медиҳам шумо дар куҷо _ Ва В ки ҷой Метавонед Ҳамла русӣ флот Ва ноил гарданд ғалаба !
  адмирал Хушҳол пошида дастхо Ва фармон дод :
  - Бибаред бузургвор хӯроки шом ! Писар Ҳама гуфт !
  Баъди гуруснагӣ Хуб бихӯред олиҷаноб хӯрок _ писар ман пурам пеш партов , ва Баъд гуфт дар _ ки ҷой бехтар Ҳамагӣ гузаред амрикоӣ эскадрилья _
  - Баъд Шумо худатонро меёбед В пушти адмирал Трошева Ва ҳамвор кардан вай Чӣ хел танга _
  амрикоӣ кофӣ молиш дод дастҳо ...
  писар ё пурсид журнал Ва кард баъзе эскизҳо ба монанди _ рафтан Ва ҳаракат минбаъд .
  Чӣ ё амрикоӣ флот дар ҳама дар ҷуфт ҷилди Ба пешакӣ пухта ба дом афтода _ А Олег Рыбаченко нишаст дар кат ... К вай омад ларзиш хип зан _ Вай бешармона ҳамла кард дар писар .
  Шояд хамин тавр бошад роҳ , адмирал мехостанд баён писари кабина ташаккур . Ё баръакс Бештар ифлос шудан !
  Вақт дар орзу меояд зуд , ва Ин ҷо амрикоӣ эскадрилья В мураббаъ Шайтон . Чӣ ё мехостанд Янкиҳо Он ҷо ворид шавед , ҳа Ва қабул хоҳад кард Аз ҷониби шоиста ! Ин ҷо вай нуқтаи ибтидоӣ дақиқ ба нақша гирифта шудааст далер писар _
  Ногаҳон баҳр кафк кард ... садбарг боло бузург мавҷҳо , ҷаббида амрикоӣ крейсерхо Ва киштиҳои ҷангӣ _ Гайр аз ин Он рӯй дод Ин В баъзе сония _ Ҳама обхезӣ мисли _ В бонк Бо пиво _ Баъди чӣ Ва ҳамааш тамом шуд вақт В абадият Барои эскадрильяхо девона Дик .
  ВА киштихо рафт В салтанат Нептун ...
  Ин ҷо дода шудааст Олег пеш баҳр подшоҳ _ ки монарх буд бузург Бо моҳӣ дум Ва тилло тарозу _ ларзонд сегона Ва ғуррон кард :
  - Шумо Ташкили Тандурустии Ҷаҳон мисли ин ?
  Олег ҷаҳид , торсакӣ зад сӯхт В мангал пои ва ҷавоб дод :
  - И писари кабина русӣ флот !
   Нептун гиря кард Ва пурсид :
  - Марворид иқтибос шумо метавонед ?
  Писар хандид Ва далерона посух дод :
  - Метавонам , аммо Барои шумо Не хоҳам кард !
  Нептун зад сегона Ва дод зад дар ҳама гулӯ :
  - Шаркҳо вафодор хизматгорон ман ... танаффуси бепарво Олежка !
  Писар фишурда муштхо Ва шуд мубориза барад аз пахш кардан барракуда . Онхое баромад гуё гурусна сагҳо _ Аммо писар онхо вохӯрданд қавӣ зарба задан , фиристодан В нокаут _ Аммо акулхо Ҳама Бештар Ва бештар ... Писар - писари кабина хасташуда ...
  Аллакай гул кард . Маргарита хоб мекунад ва _ дареғ аст аз хоб хестан зебо духтар _ Вай Ва В худаш дар асл вазни худро гум кард ва аз чӣ чеҳра шуд Бештар зебо , сурх аз тару тоза даббобӣ _ бача хис кард В ба худам монандӣ муҳаббат _ Мумкин ки Хайр тахминан монанди _ _ Том Сойер Ба Беки .
  Бечора духтар гуруснагӣ . А вай пойҳо ба ин монанд харошида , нарм , не шинос Ба ноҳамвор сатҳҳо _ Чизе _ _ вай хотиррасон намуд Герда , ҳамин тавр не? Чӣ Бештар вайрон _ А Ҳозир дастгир шуд дар вақтҳое , ки _ хаёт Не малина _
  бузург дохилӣ Ҷанг бештар сахт давра хаёт паси СССР . А У кӯдаки аҷиб часпида В ҷангал , ва Не Мумкин ки ҳеҷ чиз Кӯмак Сурх армия _ Аблаҳ Ин ҳама чиз ... То чӣ ё беақл !
  писар Камтар нишаст ва интизор шуд, то _ Маргарита бедор мешавад Ва нигоҳ доштан ба вай даст пурсид :
  - Ва чӣ шумо шумо мехоҳед ?
  Духтар Рости гап посух дод :
  - Ҳастанд ... Ва Бештар хоб !
  Олег Рыбаченко катъиян ларзонд мушт :
  - Бас ! Зарур бирав ! Мумкин ки Имруз мо бахт !
  Маргарита кард баъзе боварӣ надоштам қадамҳо пойлуч пойҳо Аз ҷониби алаф _ нигаристам дар кроссовкаҳо , пас дар блистерҳо Ва изҳор дошт :
  - Ман кӯшиш мекунам , ман Камтар Пас роҳ ! У ман кофӣ хоҳад !
  Писар огоҳ кард :
  - И хоҳад тамошо кунед _ Шумо Не Ман худамро хӯрдам !
  Духтар Бо табассум _ _ сурх аз тару тоза даббобкунй чеҳра , ҷавоб дод :
  - И Ман кӯшиш мекунам рафтан зуд !
  Кӯдакон сарварй кард Аз ҷониби чангал ... Дар аввал рафтан Маргарита буд Хеле сахт . Аммо духтар Хеле ифтихор Ва баргузор гардид дар худбаҳодиҳӣ . Баъди Кай мушакҳо гарм шуд , дард В пой Ва баргашт ором шуд , шуд осонтар . Аммо гуруснагӣ маро гирифт Ҳама қавитар . Боз рост _ ба даст афтод кабуд _ Аммо буттамева гуруснагӣ аллакай Не каноатманд . писар пешниҳод кард :
  - Зарур аст ёфтан дарё Ва сайд кардан моҳӣ !
  Маргарита сахт оҳ кашид :
  - Хуб Ин идея !
  Аммо дар дарё баромадан ҳеҷ роҳе Не танҳо муваффақ _ дучор омад дар роххо ҷараёнҳо . Духтар ба зудй ran тамом шуд ва писар боз бояд бурдан вай дар бозгашт _ Баъди шустан захмдор пойҳо ба духтар В сард об ...
  Маргарита ба парешон шудан пурсид писар :
  - А Чӣ хел Шумо шумо фикр мекунед азони мо Сурх армия хоҳад пешакй зидди Краут , ё не ?
  Олег Рыбаченко хашмгин :
  -Чӣ тавр Ин не ? ДАР ҳаҷм Ва иборат аст эътиқод советй мусаллах қувват ба _ задан душман дар вай ҳудудҳо . Мо таваллуд , биё Ва хоҳад пешакй чӣ мебуд Ин Не ба он меарзад . - Писар В нороҳатӣ ҳаракат кард худам мушт Аз ҷониби устухони рухсора .
  - Ана Ман , масалан , танҳо макканда _ Не Метавонед ҳеҷ роҳе даст кашидан шумо аз ҷангалҳо _
  Маргарита равшан карда шуд , пошида об пой :
  - Ва худам хам ... Мо Пас Бо гуруснагӣ агар мемирем _ мо мешавем хазидан !
  Писар сахт оҳ кашид Ва парешон кард :
  - Мо устухонхо пайдо хоҳад кард тавассути баъзе асрҳо ...
  Баъди чӣ Онхо боз ҳаракат кунем Аз ҷониби чангал ... Вақт давом мекард Ҳама тезтар ва _ Ин ҷо боз торик шуд ... Олег ҳайрон, ки _ Бештар Не шунавоӣ нола гургон _ Аммо дида мешавад Ин буд ором ҷангал _ Фақат ҷуфт як бор шунида шуд В дар дур гурриш моторхо винт ҳавопаймо _ Аммо ҳатто жола онхо буд истифодаи кам .
  Бале, духтар бахт омад. Бо вуҷуди ин, вай оҳиста ҳаракат кард. Пою пуштам сахт дард мекард... Кислотаҳо ҷамъ шуда буданд.
  Олег ахволи уро дида, таклиф кард:
  -Шояд танҳо равам? Ва шумо истироҳат хоҳед кард!
  Духтар бо катъият сар ҷунбонд:
  -Не, биё бо ҳам меравем! Ман қавӣ ҳастам!
  Ва ба дарди сахт нигоҳ накарда, Маргарита пеш рафт. Олег барои он ки кайфияташ баланд бошад, ба суруд шуруъ кард;
  Ман бо духтарам дар канори ҷангал меравам,
  Ман галстуки сурх мепӯшам - ҳама чиз дар атроф зебо аст ...
  Дарё бо трили нуқра чир-чир мекунад,
  Бигзор ҳама чиз дар ҷаҳон гардад - муҳаббат адолат аст!
  
  Аммо бомбаҳо афтоданд, ҷангал таркид,
  Фашист пеш меравад, тамоми дарахтон месузанд...
  Дар он ҷое, ки дарё ҷуръат мекард, қум сӯхт,
  Ва кӯдакони бадбахт ҳадаф қарор гирифтанд!
  
  Ишғолгарон омаданд ва ин барои мо душвор аст,
  Ин хеле душвор аст, бачаҳо, бе нон ...
  Аз қаиқ танҳо як порае буд, як заврақ,
  Ва чй кадар тухфахо - хатто осмон хам нест!
  
  Чанговарони зеризаминй акнун бо хам дуст шудаанд,
  Дар роххои хунук пои луч мегардем...
  Рақиб мисли ҳайвони хашмгин таҳдид мекунад,
  Аммо ман бовар дорам, ки одамони гирду атроф низ оилаанд!
  
  Бигузор поезди пионерй аз рельс,
  Ва палангҳо мисли машъал дар хоби даҳшат фурӯзон шуданд...
  Бовар кунед, фашизм махкуми нобуд шудан аст,
  Якчоя бо духтарак далерона мубориза мебарем!
  
  Мо ба полис ҷанги далерона додем,
  Ба пулемёт дар китфи худ бовар кунед, он вазнин нест...
  То абад духтарам бо ту бошам
  Мо олами дурахшон ва нав месозем!
  
  Ин барои ҳама одамон аҷиб хоҳад буд, ба ман бовар кунед,
  Кӯдакон, мо дар дуо ба Масеҳ меафтем...
  Ҷои маъбади моро дарахти азими арча гирифтааст,
  Дар зери он худро хуб ҳис мекунад, гӯё шумо ҳоло дар осмон ҳастед!
  
  Наҷот омад ва сарбози рус,
  Фашист бо найча хеле сахт зад...
  Ману дӯстам пулемёт гирифтем,
  Ва онҳо ба немисҳо хеле дақиқ зарба заданд!
  
  Акнун, бо як суруди таҳдидкунанда, мо ба Берлин меравем,
  Дар Олмон низ озодӣ меояд...
  Мо бо парашют зуд парвоз мекунем,
  Ҷанговарон фарзандони халқи муқаддасанд!
  Олег ва Маргарита, ки аз суруд андаке рух дода, аз байни чангал гузаштанд. Чун бахт омад, касе ба онҳо нарасид. Гӯё ҳамаи сокинон кайҳо мурдаанд. Ва ҳаво тағйир ёфт, абре печид ва борон борид.
  Бачаҳо аз байни кӯлчаҳо мепошиданд. Нихоят кайфият бад шуд. Ин қадар вақт дар ҷангал, аммо интиҳо нест. Пас шумо мисли гӯрбачаи кӯр сарсону саргардон мешавед.
  Маргарита нихоят тоб наовард, пойхояшон рох дода шуд ва духтар хитоб кард:
  - Ман ноумедам! То ба кай шумо метавонед ин тавр саргардон шавед!
  Писарак бо нафаси чуқур ҷавоб дод:
  - Шояд муддати хеле дароз бошад. Ин макони берахмона ва харобазор аст, ки ба он чи гуна нигох кунед.
  Маргарита гиря кард:
  - Ин барои мо бераҳм аст... Худро ин тавр сохтан ва кӯфтан... Ва шумо мошини вақти худро насб карда натавонистед!
  Писарак сахт оҳ кашид ва бо дили нохоҳам ҷавоб дод:
  "Ман худам интизор набудам, ки он таркад." Аммо ин тавр шуд ...
  Духтар бо ғазаб гуфт:
  - То бимиред!
  Баъди ин бачаҳо чанд соат сухан нагуфтанд. Мо якчанд буттамева хӯрдем. Эҳсоси гуруснагӣ аз хастагӣ каме кунд шуд. Пойҳои Маргарита бо каллусҳои оҳиста-оҳиста пайдо шудан гирифтанд. Ин рохро осон кард. Аммо пояҳо хеле хориш мекарданд. Буттамева аллакай шикамамро дард мекард. Аён аст, ки шикам нон ва чизи дигарро талаб мекард.
  Ва он бе компютер ва чизҳои дигар дилгиркунанда аст. Чанд муддат бачаҳо метавонистанд бо телефонҳои мобилӣ филм тамошо кунанд, аммо батарея тамом шуд. Пас аз он воқеан танҳоӣ шуд.
  Бо вучуди тобистон ва набудани хайвонхои дарранда манзараи гирду атроф гамгину хира менамуд. Ва дар маҷмӯъ, он чӣ гуна даҳшатнок шуд.
  Олег бори дигар хост, ки суруд хонад, аммо суханон ба ёдам наомад... Ва вақт мегузарад.
  Торик мешавад. Аз афташ, боз дар хавои кушод гурусна хобидан лозим меояд. Ва ин даҳшатнок аст. Писар чизи дигаре мехоҳад. Аммо духтарак аллакай аз ҳуш рафта буд. Ва шумо бояд худатон хобида, хоб равед.
  Ҳангоме ки онҳо бефоида овезон буданд, десант дар Нормандия оғоз ёфт. Немисҳо як таппончаи худгардтари Е-10-и амалӣ ва арзонтар доштанд, ки нисфи вазн ва баландии T-4 дошт, аммо бо силоҳи баробар, муҳофизати беҳтар ва ҳаракати хеле бештар. Самолёти хурди E-10 метавонист аз масофаи кутох ба Шерманхо ба таври комил ворид шавад ва худаш ноаён буд, ки ин дар шароите, ки душман ин кадар бомбаандоз дорад, хеле мухим аст.
  E-10 худро дар амал исбот кард, ки таппончаи аълои худгард ва аз ҳама муҳимаш арзон ва осон истеҳсол мешавад. Силуэти он чунон паст буд, ки трекҳо паҳлӯҳоро пурра пӯшида, муҳофизати иловагӣ медоданд. Кунҷи калони майли оқилонаи зиреҳ бо ғафсии 80 миллиметр бар зидди аксари силоҳҳо рикошет дод. Хатто ИС-2 на хама вакт ба ин гуна машина сар-сарй дохил мешуд.
  Дар шароити амалй таппончаи худгард Е-10 аз сабаби паст будани баландии худ дар баландии баланд самаранок будани худро исбот кард. Ва албатта вай дар ғалаба дар Норвегия саҳм гузоштааст. Дар баробари самолётдои сабуки "Хе-162" ва самолётдои бомбаандози "Арадо". Танки T-4 ҳамчун кӯҳна ва аз ҳама ҷиҳатҳо нисбат ба E-10 пасттар буд. Чангхо инчунин иктидори хуби Пантераро нишон доданд. "Паланг"-2 мисли "Муш" ба истехсолот надаромад, балки "Пантера"-2 пайдо шуд. Вай нисбат ба "Паланг-2" сабуктар буда, аз чихати яроку аслиха баробар ва аз чихати зирех каме пасттар буд. Бо вуҷуди ин, ин танк низ бо таппончаи худгард E-25 иваз карда шуд, ки дар аслиҳа баробар, вале сабуктар, мобилӣ бештар ва осонтар истеҳсол. Ва, шояд, беҳтар муҳофизат карда шавад.
  Дар Нормандия иттифокчиён маглуб шуда, танхо бештар аз ним миллион асиронро талаф доданд.
  Тобистон кушунхои советй дар марказ хучум карданд, вале танхо бист километр пеш рафта тавонистанд. Немисхо хатти сейуми мудофиаи худро аз хама пурзуртар гардонданд ва ду нафари аввал кушунхои худро акиб кашида, имкон доданд, ки садхо хазор снаряд бехуда афтад.
  Дар он чо ба онхо муяссар шуд, ки Армияи Сурхро боздошта, ба он зарари калон расонанд.
  Дар тирамоҳ, олмониҳо ниҳоят тавонистанд, ки Гибралтарро бо тӯфон забт кунанд. Бо вуҷуди ин, Франко ба фишори Роммел, ки таҳдиди ҳамларо дошт, таслим шуд. Гайр аз ин, флоти зериобии немис мустахкам гардид. Киштихои зериобй пайдо шуданд, ки ба воситаи пероксиди водородй кувва ме-гиранд. Ва ба ҷои барномаи мушакҳои хеле гаронбаҳо - ҳавопаймоҳои реактивии бомбаандоз ва таппончаҳои худгард E. "Пантера"-2 ҳеҷ гоҳ ба истеҳсолот ворид нашуданд, ба монанди "Тигр"-2 ва "Муш", ки дар ҷанин дафн карда шудаанд. E-25 як таппончаи худгард бо зиреҳи пеши 120 мм дар кунҷи 45 дараҷа, паҳлӯҳои 82 мм ва пайраҳаҳо шуд. Муҳаррики иқтидори 850 қувваи асп ба трансмиссионӣ вазнаш 30 тонна вазн дошт. Ҳангоми муҷаҳҳаз бо 88 мм, дарозии баррел 71EL аст.
  Чунин дастгохе, ки якуним метр баланд буд, хамаи супоришхоро мукаммал ичро карда, зуд гардиш мекард. Албатта, дигар танкхо нодаркор шуданд, аз он чумла хаёли беаклии Гитлер: Маус.
  E-25 дар набардҳо IS-2 ва ҳама моделҳои дигарро мағлуб кард ва тақрибан як таппончаи худгард дар ҳама давру замонҳо буд. Муҳаррики пуриқтидор ва вазни нисбатан кам имкон дод, ки дар паҳлӯҳо сипарҳои 90-мм овезон карда шаванд, ки ин мошинро ҳатто аз паҳлӯ барои СУ-100, ИС-2, ҳатто дар бораи мошинҳои сабуктар ногузар мекард.
  Немисхо ба мукобили кушунхои бартари-ни танкй дилпурона чангида, фронтро дар шарк нигох медоштанд. Ва дар Гарб фашистон ба Марокаш зада даромада, дар саросари Африка харакат карданд.
  Роммел оқилона қарор дод, ки беҳтар аст, ки ҳоло дар шарқ ҳамла накунед, балки Африқо ва Халиҷи Форсро забт кунед. Зиёда аз ин, умед ба созиш бо Сталин буд.
  Дар хакикат, пас аз кушиши мохи январь дар марказ хучум кардан. Ва баъд аз талафоти бузурги Армияи Сурх ва дар назди Ленинград Сталин ба озмоиши замина барои сулх шуруъ кард. Аммо ӯ танҳо ба варианти сифр розӣ шуд. Роммел таклиф кард, ки барои се сол созиш баста шавад.
  Сталини маккор пас аз дудилагй бо вучуди ин розигй дод. Бигузор капиталистон якдигарро нобуд кунанд. Ва ӯ истироҳат мекунад ва қувват мегирад.
  Роммел инчунин умедвор буд, ки дар давоми се сол вай дар гарб душманро маглуб карда, баъд СССР-ро забт карда метавонад.
  Аз ин рӯ, ҳарду рӯбоҳ маккор ва ҳисобкоранд.
  Олег Рыбаченко бошад, хамрохи Маргарита чанги партизаниро пеш гирифт.
  Як писару духтар шабона ба гарнизони немисхо хучум карданд. Ва онҳо ба ӯ ҷанг карданд. Мо як-ду дазор фашистро тирборон карда, ба чангал баргаштем. Баъд онхо дуру дароз сарсону саргардон гашта, пайрахахои худро парешон карданд.
  Аммо дар маҷмӯъ, амали онҳо комилан муваффақ набуд. Фашистхо чавобан посёлкаро оташ зада, сокинони махаллиро тирборон карданд.
  Дар ин чо шумо ногузир фикр мекунед: оё партиязан будан меарзад?
  Олег Рыбаченко ва Маргарита баъди ин муддате дар чангал занбуруг ва буттамева чида, сари худро паст карданд.
  Баъд онхо аз махалхои ахолинишин дуртар ба корвон хучум карданд. Онхо як баки бензинро зада галтонданд ва даххо Краутро куштанд. Дар чавоб немисхо боз одамонро ба дор овехтанд.
  Фашистхо ба хамаи кирдорхои партизанй бо катл, дор ва шиканча чавоб медоданд. Махсусан ҳушдор дода мешавад, ки мардуми маҳаллӣ барои диверсия ва ҳамлаҳо масъул хоҳанд буд.
  Ин, албатта, такяро боз дошт. Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова хохиши партизан шуданро аз даст доданд.
  Хам писару хам духтарак дилгир шуда буданд.
  Писарак хатто юмореск эчод мекард;
  Гурриши даҳшатовар сайёраи Туҳанайро, ки яке аз сарватмандтарин империяи мустамликавӣ мебошад, сайёраи асосии инсониятро ба ларза овард. Силсилаи беохири биноҳои осмонбӯс аз афтидани мушаки даҳшатбор ба хокистари радиоактивӣ табдил ёфт. Осмонро хати оташин ва шикастае, ки аз киштиҳои ситораи даҳшатбор иборат буд, бурида буд.
  -Заминҳо, таслим шавед!
  Талаби ягона, аз паи тири дигар. Ин дафъа таркиш ба амал наомад, сатхи сайёра варам карда, мавч-хо гузашт. Ҳама мавҷудоти зинда дарҳол аз зарраҳои элементарӣ ба хок табдил ёфтанд. Хамин тавр дар таърихи инсоният сахифаи нав - асри чангхои кайхонй кушода шуд!
  Оташи оташи ҷанги байниситоравӣ
  Тунуктарин риштаи дунёро оташи дузах месузад!
  Ва табари бади шайтон дар болои сайёра чарх зад
  Муҳофизат кунед, вагарна шумо дар ҷаҳон зиндагӣ карда наметавонед!
  Системаи офтобӣ пур аз киштиҳои сершумори ситораҳо буд, ки аз гурезаҳои бадбахт, ки ба саҷда афтода буданд, хеле пур буданд. Тачовузкорони нави гайриинсонй тактикаи вакууми бархам додашударо истифода бурда, рахму шафкатро намедонистанд. То ин дам касе тачовузкоронро аз наздик надида буд, хатто сохти баданашон маълум набуд ва хамаи ин овозахои дахшатангезро ба миён меовард. Онҳо гуфтанд, ки бегонагон кӯдаконро зинда мехӯрданд, ба онҳо изотопҳои радиоактивӣ мепошанд ва инчунин сурби гудохтаро ба шиками занон рехта, гӯшти буғшударо ба ҳолати дилхоҳ меоранд. Дар ин шароит ягона карори имконпазир кабул карда шуд: сафарбаркунии умумй эълон карда, системаи корта-рй чорй карда, тамоми хочагии инсоният ба вазъияти чанг гузаронда шавад. Заводхое, ки яроку аслихаи навтарин истехсол мекунанд, шабу руз кор мекарданд, осмони кабудро дуд фаро гирифта буд ва барои мухити зист вакт набуд. Совети бехатарии фавкулоддаи LOX - лигаи системахои муттахидаи кайхонй борхо чамъ омада, рафти кори мудофиавиро бо диккат назорат мекард. Вохӯрии охирин нигаронкунандатарин буд, разведкачиёни ситораҳо гузориш доданд, ки армадаҳои бешумори душман системаи офтобиро ихота кардаанд ва аз афташ мунтазири сигнали охирин барои партоби ҳалкунанда буданд.
  Ультра-маршал Дик Феникс хеле асабонӣ буд, дар нутқи ӯ қайдҳои истерикӣ буданд. Манаҳи тези ӯ дар чеҳраи қаҳварангаш ҷунбид ва нодачаи даргиронда аз сигори Гавана канда шуд ва дар либоси ӯ доғи ҷӯшидае боқӣ монд.
  -Соати доварӣ фаро расид! Пешгӯиҳои қадимтарин дар бораи анҷоми дунё амалӣ мешаванд. Ҳазорон киштиҳои зериобии атомӣ, ки бо аслиҳаи ултра муосир пур шуда буданд, системаи моро ихота карданд. Мо бояд танҳо дуо кунем ва марги шоистаро қабул кунем!
  -Ман бо Финикс розӣ нестам!
  Овози ороми берунии координатори олии кайхон баланд шуд.
  "Мо набояд ба як лаҳзаи заъф таслим нашавем ва эътироф кунем, ки марги мо комилан ногузир аст."
  Сарфи назар аз он, ки ин як итоаткории ошкоро буд, ультрамаршал сухани координаторро бурид.
  "Ман, ҳамчун як низомии касбӣ, изҳор медорам, ки мо каме шонс надорем, Арнолд, бо далелҳо рӯ ба рӯ шавем." Миллиардҳо киштиҳои ситораи душман вуҷуд доранд! Ва бисьёрии онхо аз Мох калонтаранд, на дар бораи яроку аслиха, амалия равшан нишон медихад: дар сохаи кайхонии харбй аз мо борхо пеш гузаштаанд.
  Гурриши хомушии тасдик дар залро фаро гирифт. Ман ба ин бовар кардан намехостам, аммо ба назар чунин менамуд, ки Финикс дуруст аст. Раҳбари вазни зиёдатӣ бо душворӣ аз ҷояш бархоста, китфҳои васеъашро рост кард, Арнольд Шварканегер аз шабҳои бехобӣ ҳайратзада буд, пилконаш варам карда буданд, аммо овози пасти ӯ устувор буд ва бовариро рӯҳбаланд мекард.
  -Биёед ба координатори олии и«тисодиёт гуш мекунем. Вай ваъда дод, ки яроки навтаринро, ки олимони бехтарини сайёраи мо офаридаанд, намоиш медихад.
  Ин дафъа хори сардорон зиндатар буд.
  - Бигузор вай намоиш дихад! Мо ба онҳо ҳаромкоронро нишон медиҳем!
  Писарбачаи шортпуш Олег Рыбаченко, ки ба карибй ба вазифаи сардори комплекси харбй-саноатй таъин шуда буд, ба минбари шинокунанда баромад. Овозаш шод, чашмонаш дурахшид, гуё дар туй иштирок мекарда бошад, на дар мачлиси охирини шурои ЛОХ.
  - Ин русхои пеш-гуишуда, вай хангоми гами умумичахонй шод мешавад!
  Пичирроси хашмгини ультрамаршал ба гуш расид ва чашмони тангаш хашмгинона гаштанд.
  Дар тарафи дигари системаи офтобӣ, русро дастгоҳҳои шинохти материя, ки аз ҷониби мавҷудоти аҷибе, ки дар холигоҳ ба таври даҳшатнок медурахшиданд, насб карда буданд, нигоҳ мекарданд.
  -Замин дорои заминаи эмотсионалии баланд ва заряди мусбат аст! - овозе дар гамо-раи гамма чир-чир кард.
  Дар посух садои гирядоре баланд шуд, ки дар он андаке нигаронӣ буд:
  -Эҳтимол, одамони ночиз тавонистаанд, ки силоҳҳои хатарнок эҷод кунанд, роҳи дигаре нест, ки ӯ, ин бачаи пойлуч, ин қадар фаъол заряди мусбат дорад.
  Интиқоли ҷавобии иттилоот пас аз он, аммо дар мавҷҳои бета.
  -Фикр мекунам, беҳтар аст, ки ҳамаи ҷангиёни худро ба тамошои ин барнома ҷалб кунем. Бигзор онҳо бидонанд, ки аз шаклҳои ғайричашмдошт хатарноки ҳаёт чӣ интизоранд.
  Шуоъхои гамма боз як пораи информатсияро интиқол доданд. Махлукхои шаффоф доимо дар вакуум овезон медурахшиданд, онхо аз процессхои синтези муътадили термоядрой доимо дурахш мекарданд, баданашон доимо шаклашро тагьир медод. Гох бо ситорахо, гох бо савсанхои обй, гох бо медуза, ки ба пластилини зинда шабохат доранд, медурахшиданд.
  -Шакли сафедаи ҳаёт хеле заиф ва нокомил аст. Аҷубаи зебо чир-чир кард. Аз ин рӯ, вай набояд барандаи ақл бошад. Бо нест кардани интиқолдиҳандагони ғайри қобили амал, мо ҳамоҳангии коинотро барқарор мекунем, ки аз ҷараёни кӯри эволютсияи бесарусомон халалдор шудааст.
  Барои додани вазни бештари ин маълумот, он дар диапазони мавҷи Алфа бароварда шуд.
  Писарбачаи пойлуч дар тан шортпуш Олег Рыбаченко сухани хаячонбахши худро давом дода, бо дастонаш проекцияи сеченакаеро нишон дод, ки дар он чо самолётхои нав бо истифода аз графикаи компютерй такрор карда мешаванд.
  Овозаш бачаго-на ва навозанда буд, дандонхои сафедаш чир-чир:
  -Ин установкахо ракетахои термо-румениро мебароранд, ки кодиранд дар як лахза якчанд системаи офтобиро сузонанд. Ва аз ин гулӯлаҳои радиоӣ гипермавҷҳо мебароянд, ки ба шумо имкон медиҳанд фазоро хам кунед ва бо истифода аз онҳо шумо метавонед киштиҳои зериобии душманро ба як навъ аккордеон табдил диҳед ва сипас онҳоро ба хок пароканда кунед. Ин шохаи курашакл майдонхои куввахои хеле пуриктидореро ба вучуд меорад, ки ба хар гуна ярок, хатто бомбахои термо-рюмонй рох доданашавандаанд.
  Ҳамоҳангсози иқтисодии писарбача Олежка аллакай арақ мерехт, номбар кардани навъҳои нави силоҳҳои мӯъҷизавӣ як соат тӯл кашид.
  -Аммо инҳо дӯстдоштаи ман ҳастанд, бо мурури замон мепартоянд. Ба таври мӯъҷиза, вақт ба гузашта гузашт ва киштиҳои шикаста фавран барқарор шуданд. Хуб, агар душман ба гузашта кӯчонида шавад, пас сарбозони ӯ дар кӯзаҳои кӯдакистонҳо мешинанд ва киштиҳо ба унсурҳое табдил меёбанд, ки аз он сохта шудаанд.
  Ибораи охирин бо хандахои махдуд ва чапакзании пурмавч пешвоз гирифта шуд. Финикс дар чеҳраи уқоби худ як изҳори шубҳанокро нигоҳ дошт.
  -Ва кай тавонистед ин қадар кашфиёт кунед? Ин ба мантиқ мухолиф аст ва комилан ғайриимкон аст.
  Писарбачаи куртапуш пои урёнашро мӯҳр зад:
  -Барои илми инсон - ҳама чиз имконпазир аст ва шумо онро ба зудӣ хоҳед дид!
  Ин дафъа садои чапакзанй баланд шуд. Ультра-маршал каме хиҷолат кашид, инстинкт ба ӯ гуфт, ки ӯро фиреб медиҳанд. Дик Финикс ба киштиҳои ситорагарм, ки бо зарбҳо овезон буданд, бодиққат нигоҳ карда, ногаҳон ангушти чанголашро дароз карда, тарҳи мукаммали онро лагад дод.
  Гурриши ҳайратангез шунида шуд:
  -Ва шумо чӣ гуна болтҳо ва бандҳои азим доред - силоҳи супер?
  Дар чавоб овози равшани координатор-бача чир-чир кард:
  -Ин дафъа, не! Аммо худ қазоват кунед, вақте ки ҷанги азими кайҳонӣ оғоз мешавад, миллиардҳо зарядҳои пурқудрат таркида мешаванд ва дар натиҷаи ин чӣ мешавад?
  Садои ҳайратангез шунида шуд:
  - Хуб, намедонам?
  Писарбачаи нобига дод зад:
  -Осмон сахт меларзад. Ва барои он ки киштихои фалакпаймои мо афтида нашаванд, мо онхоро эхтиёткорона ба ганчинаи осмон мебандем.
  Ин дафъа чунин изҳорот бо хандаҳои раъдборона рӯбарӯ шуд. Факат ультрамаршал боз хам бештар чехра зад.
  -Ва он чизест, ки шумо метавонед бо худ биёед?
  Писарбача бо чушу хуруш давом дод:
  -Не, натарс, на ҳама. Мо конькихои аъло ва чубхои титаниро тайёр кардаем, то ки дар ос-мон коньки тай кардан осон шавад, сатхи конькихо аз алмоси сунъй сохта шудааст.
  Ханда хеле баланд шуд, люстрахо чун гербхои давлатхои асосй ба амал омаданд.
  -Чӣ маълумоти ғайриоддӣ аз як заминӣ меояд! Заряди мусбати ман якбора зиёд мешавад. - Мавчхои гамма дар фазой кайхон шино мекарданд.
  -Ман ҳам! Ин хеле ширин аст!
  Махлуқ бо рангҳои гулобии марворид пур шуд. Равшании рангҳо зиёд шуд.
  -Аммо шумо тамоми осмонро бо қубурҳо вайрон кардед, конькиҳо дар лой хуб савор намешаванд.
  Финикс ба баҳси бад ҷалб шуд. Писари рус дар тан бо табассуми зебо табассум кард:
  -Мо аллакай якчанд танкери байниситоравиро бо собуни моеъ ва хокаи дандон тайёр кардем. Ба дандонам нигар, ба зудӣ осмонро дар алмосҳо мебинед.
  Ҳамоҳангсози олӣ, ки муқовимат карда натавонист, аз болои шушаш дод зад. Яке аз люстра тоб наоварда, ба гилеми пурхашамате афтод, ки бо марвориду тилло гулдӯзӣ шудааст.
  -Ман ба ту чӣ гуфтам! Маҳкамкунии беэътимод ин маънои онро дорад, аммо ба ғайр аз болтҳо ва штативҳо, мо Velcro-и хунукро таъмин кардем.
  -Ханда ба лагади ваҳшӣ табдил ёфт, ҳатто ултрамаршал қувваи назарраси шушро нишон дод.
  Дар ҳамин ҳол, мавҷудоти бегона аз ситораҳо дурахшонтар медурахшиданд; чашмони инсон агар ба ин селгоҳҳои оташин нигоҳ мекарданд, дарҳол кӯр мешаванд. Альфа-Бета-Гамма - ва дигар намудҳои радиатсионӣ тамоми вакуумро пур карданд. Дар дохили киштихои зериобии душман дигар як фикру андешаи пурмазмунро баровардан мумкин набуд. Танҳо як эҳсос ҳукмфармо буд - эҳсоси лаззати ваҳшӣ ва баландии девона.
  Каме ором шуда пурсид ултрамаршал.
  -Ва агар киштиҳои душманона аз боло ба болои мо афтанд, онҳо винт ва Velcro надоранд.
  Бачаи дурахшон Олег Рыбаченко табассумашро боз хам васеътар кард.
  - Ман барои он дорам.
  Ва ракеткаи теннисро баровард ва бо ангуштони бараҳнаи пойҳои кӯдаконааш чунбонд:
  -Ва ман дорам.
  Ультрамаршал бо дастони ларзон ба дохили дипломат хазида даромад ва бо душвории андаке тӯри катшавандаро барои сайди шабпаракҳо баровард.
  -Ман фикр мекунам, ки ман бештар дорам!
  Тӯфони ханда аз ҳама ҳудудҳо гузашт, одамон танҳо ба фарш афтода, дар ларзишҳои ҳассос гардиш мекарданд.
  Дар фазой кайхон бошад, девонахонаи хакикй мушохида карда шуд, чараёни радиа-цияи дурахшон чунон тезу тунд шуд, ки киштихои харбй аз дарун намоён мешуданд.
  -Ба саратон кулоҳҳоятонро бипӯшед! Он гоҳ табақи ғарибон ба рӯйи шумо меафтад - шумо хандед ва гурехтед!
  Арнольд нафас кашид ва суханашро илова кард. Бо дастонаш мисли гамбӯсаки осебдида, ӯ то ҳол тавонист ба назди витрина хазида равад ва осори осорхонаро берун кашад - хӯди аввалини SS дар рӯи замин.
  Ибораи охирин ҳамаро ба итмом расонд; дарк муддате хомӯш шуд. Вақте ки мақомот ниҳоят ба худ омаданд, дар осмони шаб як намоиши воқеӣ ба вуқӯъ пайваст, ки боҳашаматтарин оташбозӣ дар тамоми таърихи сайёра, осмони шабро бо дурахши девонавор пур кард.
  - Фаҳмонед, ки ин чист!
  Ҳамоҳангсози олӣ ангушти худро ба боло нишон дод, ки кӯдакона.
  "Ҳеҷ чизи махсусе нест", - ҷавоб дод Олег Рыбаченко.
  - Фазо механдад!
  -Осмонҳо шод мешаванд! - давом дод Дик Феникс.
  "Вакуум ҷунбиш мекунад" гуфт Арнольд Шварканегер.
  Як махлуқи танҳои шаффоф дар болои партовҳои дурахшанда, ки дар холигоҳ шино мекард, мезад. Аз рӯи андозааш, он кӯдаки ба наздикӣ таваллудшуда буд ва бо ҳама рангҳои рангинкамон медурахшид.
  -Ин протеинҳо чӣ гуна махлуқҳои аҷибанд! Онҳо ба мо шодии фаромӯшнашаванда оварданд ва аз ин сабаб онҳо сазовори мавҷудияти! - чир-чир кард. Хабари хуш дар саросари олами беохир паҳн шуд!
  Баъди ин гуна очерк Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршуноваро муддате ба пеш партофтанд. Барои он ки онҳо ягон лаҳзаро беҳуда сарф накунанд.
  Ҳатто агар ин бачаҳо ҷовидон бошанд.
  Дар ҳамин ҳол, Роммел дар ғарб як ҳамлаи дигари пирӯзӣ ба даст овард. Тобистону тирамохи соли 1945 немисхо тамоми шимоли Африка ва Шарки Наздикро ишгол карданд. Онҳо таҷҳизоти мукаммалтар ва лашкарҳои сифатан баландтари ҷангзада доштанд. Хам англисхо ва хам америкоиён ба Вермахт бе-умедона маглуб мешуданд. Ва дар моҳи декабри соли 1945, сарфи назар аз зимистон, Роммел ба Бритониё десанти далерона анҷом дод ва дар тӯли даҳ рӯз метрополияро бо як зарбаи ногаҳонӣ забт кард. Ва он гоҳ дар фасли зимистон тамоми Африқо ва Ҳиндустон забт карда шуданд.
  Японхо дар укьёнуси Ором бомуваффакияттар чанг карда, тавонистанд десанти Америкаро дар Филиппин боздошта тавонанд. Ва ҳавопаймоҳо ва киштиҳои ҷангии онҳоро ғарқ кунед.
  Баъд аз он Олмон ва Ҷопон муттаҳид шуданд. Дар Англия хукумати тарафдори Германия барпо карда шуд, ки ба он сарвазир Мосли сардорй мекард ва шохи дилсузи Гитлер таъин карда шуд. Кисми зиёди флоти Англияро немисхо ба зери назорат гирифтанд. Ва дар фасли баҳор, фашистҳо ва Ҷопон низ Австралияро забт карданд ва дар тобистони соли 1946 архипелаги Ҳавайиро ишғол карданд. Кушишхои Америка барои сохтани бомбаи атомй барбод рафтанд. Ва немисҳо баҳрро комилан таҳти назорат гирифта, ҳам Исландия ва ҳам Гренландияро ишғол намуда, ба Канада наздик шуданд. Ва тирамоҳи соли 1946 ба Канада фуруд омад. Амрикоиҳо чӣ мехостанд?
  Бе СССР, ки бо Германия сулхнома бастааст, чанги галабаовар бурдан мумкин нест!
  Немисхо дар зимистон хам ба Куба фуруд омаданд. Онҳо як силоҳи нави пурқувват - дискетҳо доранд, ки суръати то панҷ ё шаш суръати садо доранд ва ба оташи силоҳи оташфишон осебпазиранд.
  Ҳамин тариқ, Амрико фаъолона забт карда шуд. Ва ин танҳо онро шавқовартар ва ҷолибтар кард.
  Немисхо дар тахти фармондихии Роммельи дурахшон пай дар пай галаба ба даст оварданд!
  Дар зимистон онхо тамоми Канадаро ишгол карда, бахори соли 1947 ба Штатхои Муттахида хучум карданд. Ва фашистонро боздоштан мум-кин набуд. Амрикоиҳо то 7 август ҷангиданд ва Вашингтон наафтид. Ва 9 август, Иёлоти Муттаҳида гирифта, таслим шуд.
  Хамин тавр, чанг бо шаъну шараф анчом ёфт. Дар солхои чанг немисхо танкхои пирамидаеро ба даст оварданд, ки ба онхо баробар набуданд ва аз хар тараф гузаштаннашаванда буданд.
  Аммо амрикоиҳо аз Першинг чизи беҳтаре надоштанд. Ва онҳо ҳеҷ гоҳ бомбаи атомиро нагирифта, дар ҷанг ноумед шуданд.
  Акнун Роммел барои чанги зидди СССР дасти озод дошт. Немисхо ва японхо чанд муддат бошад, он чизеро, ки аллакай забт карда буданд, хазм карданд.
  Сталин самолётхои МИГ-15 ва Т-54 гирифт. Аммо ҳеҷ гоҳ як танки вазнинро бомуваффақият эҷод кардан мумкин набуд. IS-4 дар силсилаи хурд истеҳсол шуда буд ва бешубҳа аз силсилаи пирамидаҳои RE олмонӣ пасттар буд. Маъруфтарин РЕ-50 буд, ки вазнаш ҳамагӣ панҷоҳ тонна буд, ду узви экипаж ва зиреҳи 250 миллиметрӣ аз ҳама кунҷҳо дар кунҷҳои калон ва тупи фишораш 105 мм буд.
  Ин танк, махсусан, аз чихати мухофизати пахлу ва акибаш аз Т-54-и советй хеле бартарй дошт ва аз масофаи дур ба он сар-ба-ланг даромад. Мошини русӣ наметавонист аз ҳар тараф ба немисҳо ворид шавад. Мисли ИС-4. Танҳо IS-7 метавонист мушкилот эҷод кунад, аммо ин танк ҳеҷ гоҳ ба истеҳсолот ворид нашудааст.
  Нокомӣ дар мошинҳои вазнин Сталинро хеле рӯҳафтода кард. Дар ҳар сурат, мошини панҷоҳ тоннагии немис бо муҳаррики газтурбинии иқтидори 1800 қувваи асп ва тупи марговар ба масофаи 1700 метр бо суръати ибтидоии снаряд ногузар ва осебпазир боқӣ монд. ИС-10 низ аз аслиҳа иборат буд. Пас аз он Сталин фармон дод, ки як ҳавопаймои хеле вазнини IS-11 бо таппончаҳои калибри 203 мм таҳия карда шавад. Чунин аслиҳаи дорои тупаш дароз метавонад ба танкҳои Олмон ворид шавад. Аммо... Вазни танк аз сад тонна гузашт, ки ин дигар кобили кабул нест.
  Ҳамин тавр, ин мошин ҳам ба истеҳсолот нарафт. Хулоса, ба гайр аз ИС-10, ягон танки вазнини оммавй набуд. Ва онҳо бисёр Т-54, мошинҳоеро истеҳсол карданд, ки аммо барои немисҳо монеае нестанд.
  Пас аз марги Сталин дар 5 марти соли 1953, Роммел тасмим гирифт, ки аз нооромиҳои роҳбарияти шӯравӣ ва муборизаи ногузир барои қудрат барои ҳамла ба Русия истифода кунад. Ва хамин тавр 1 май соли 1953 Вермахт аз сархадхои СССР гузашт. Ва ҷанги нав оғоз ёфт.
  Аммо дар СССР дар хакикат ягонагй вучуд надорад. Раиси Совети Вазирон Маленков, комиссари халкии корхои дохилй ва Вазорати бехатарии давлатй Берия, вазири корхои хоричй Молотов, котиби КМ Никита Сергеевич Хрущев, вазири мудофиа Василевский. Чунин як дастаи рангоранг. Рохбарии коллективона.
  Ва касе сардорй намекунад... Танкхои немис РЕ-50 бошад, хеле тез ва касногузаранд. Онҳо дар хусусиятҳои худ оптималӣ мебошанд. Ва зарур нест, ки вазнинтар бошад ва агар он сабуктар бошад, пас танҳо барои иктишоф.
  Ва Т-54, мутаассифона, аз ҳама нуқтаҳо нокифоя аст. Ва муҳофизат, ва силоҳ ва иҷрои ронандагӣ.
  Ба хар хол немисхо хам дар хаво ва хам дар хушкй хеле мустахкамтаранд. Дар давоми якчанд руз немисхо аллакай ба Тула расида буданд.
  Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова: мудофиаро дар ин шаҳр гузарониданд, ки онро ҷодугар боз ба он ҷо интиқол додааст.
  Як писару як духтар дар мудофиа чангиданд.
  Бача Олег бо пои луч граната партофт ва месуруд:
  - Ба чанги Ватан кй одат кардааст...
  Маргарита, ин духтарак низ ангуштони пои бараҳнаашро, ки қотил ҳадя карда буд, партофт ва наъра кард:
  - Бигузор бо мо суруд хонд!
  Олег Рыбаченко рохбарй карда, тирпарронй карда, бо пои луч гуфт:
  - Касе, ки хушҳол аст, механдад!
  Маргарита тирпарронӣ карда, бо ангуштони бараҳнааш лиму партофта, дандонҳояшро нишон дода тасдиқ кард:
  - Ҳар кӣ хоҳад, ба он мерасад!
  Писару духтар бо як овоз хитоб карданд:
  - Касе, ки меҷӯяд, ҳамеша меёбад!
  Бачахо ба мукобили вермахт хеле диловарона чангиданд. Ва бо пои урён норинҷакҳои марговар мепартофтанд.
  Олег Рыбаченко сухани харифашро бурида, чир-чир кард:
  - Барои русии нав!
  Маргарита бо ангуштони бараҳнааш атои маргро партофт ва табассумкунон тасдиқ кард:
  - Ҷанг кунед ва натарсед!
  Кӯдакон дар ҳақиқат таҷассуми хашмгинӣ ва хашм мебошанд. Рыцархои чанг хамин тавр мечангиданд.
  Олег Рыбаченко фикр мекард: холо барои Тула мубориза мебаранд. Аммо оё Русия ба чунин қудрати азим муқовимат мекунад? Ва самурайҳо аз шарқ пеш мераванд.
  Ва сарбозони Роммел пур аз зархаридон аз тамоми ҷаҳон ҳастанд. Аниқтараш, хориҷиён тавассути рейдҳо ҷалб карда мешаванд.
  Ана, Олег Рыбаченко чанговарони сиёхпуштро мебурад. Ва дандонҳояшро бардошта, наъра мезанад:
  -Ман як шахсият дорам, ки воқеан бузург аст!
  Ва боз зад... Ва гранатае, ки аз пои урёни писарак партофта шуда буд, фашистонро пора-пора мекунад.
  Маргарита низ тир мезанад ва дод мезанад:
  - Ғалаба мешавад!
  Ва бо ангуштони бараҳнааш низ атои қотили маргро мепартояд ва душманони худро пароканда мекунад.
  Писару духтар тамоман ба хаячон омада, хеле галаба мекунанд. Онхо ба суи душман харф мезананд. Ва онҳо тамоми сафҳои душманонро несту нобуд мекунанд.
  Олег Рыбаченко нидо мекунад:
  - Душман намегузарад!
  Ва бо пои луч граната мепартояд.
  Маргарита инро тасдиқ мекунад. Ӯ оташ мезанад ва наъра мекунад:
  - Марг ба душман!
  Ва боз тамоми ин ҷуфт тирандозӣ мекунанд ва тӯҳфаҳои қотил мефиристанд. Вай душманро торумор карда, дандонашро нишон дод. Ва ӯ ба худ оташ мезанад, бениҳоят дақиқ.
  Ягон тир ба холи худ намеравад. Чанговарони чавон-намуд душманро несту нобуд мекунанд. Ва онҳо рақибонро мисли доси қотил медараванд.
  Писарбача, ки бо пои луч граната мепартофт, чир-чир мекунад:
  - Барои Россия ва озодй то охир!
  Маргарита тасдиқ мекунад:
  - Барои модари рус!
  Ва ӯ низ бо пои урён норинҷак партоб мекард. Ва рақибонро пароканда мекунад.
  Пас аз ин писару духтар ҳангоми тирандозӣ ва партофтани норинҷак бо пои урён ба эҷоди афоризмҳои гуногун шурӯъ карданд;
  Суханони ширини сиёсатмадор ҳатто зери санги дурӯғи мушкилоти талх ҷорӣ мешавад!
  Аз суханхои ширини сиёсатмадор танхо забон талх намешавад!
  Аз ҳад зиёд доно нашавед, шумо мепаред!
  Таблиғи хуб шуморо фиреб медиҳад, на танҳо бо майнаи нодон!
  Мард дар сиёсат гург аст, дар тиҷорат рӯбоҳ аст, аммо ба ҳар ҳол ба ӯ мисли оҳу муносибат мекунанд!
  Сиёсатмадор маъмулан ба рӯбоҳ тақлид мекунад, аммо бо трили булбул бӯи рӯйашро мешӯяд!
  Дар ҷанг ин мисли опера аст, танҳо мурдагон онро қалбакӣ намекунанд!
  Сари дуб мавқеи мустаҳкамро таъмин намекунад!
  Сиёсатмадор дар овозаш металлро дӯст медорад ва дар рафтораш зангро дӯст медорад!
  Сиёсатмадор ва фоҳиша ва сутенер дар як шиша!
  Интихобкунандагон ба сиёсатмадорон бовар надоранд, аммо ба ҳар ҳол овози худро ба имон медиҳанд!
  Дин тиҷоратест, ки дар он эътимод нест, аммо имон ҳаст!
  Чаро сиёсатмадор ин қадар худро аз худ дур мекунад? Ин барои ӯ ёфтани ҳамёни шумо осонтар мекунад!
  Сиёсатмадор киса аст, ки барои худаш қонун менависад!
  Боинсофтарин сиёсатмадор касест, ки танҳо аз рӯи зарурат дурӯғ мегӯяд!
  Барои сиёсатмадор забон олоти истеҳсолот аст, танҳо самаранокии меҳнат дар кисаи шумост!
  Забонаш хурд аст, аммо бисёр гап мезанад!
  Ҳазор сухан аз як зарба камтар арзиш дорад ва миллион ваъда як иҷро шуданро дорад!
  Саратон бештар ҳуштак мезанад, ки сиёсатмадор ваъдаҳои интихоботии худро иҷро мекунад!
  Худои Қодири Мутлақ чӣ кор карда наметавонад? Аз сиёсатмадор бештар ваъда диҳед!
  Ба инсон даҳон дода шудааст, ки бихӯрад, аммо сиёсат барои дарёфти ғизо дода шудааст!
  Сиёсатмадор мисли ҷаҳаннам маккор аст ва либоси фаришта мепӯшад!
  Барои чй ба одам даст-кор кардан лозим аст! Ва ба сиёсат панҷаҳое дода мешаванд, ки дастгир кунанд!
  Новобаста аз он ки сухани сиёсатмадор чӣ қадар ширин аст, зиндагӣ аз рехтани он талхтар мешавад!
  Худо рузхои зиёд дорад, аммо сиёсатмадор хафтае хафта чумъа дорад!
  Чаллод хамеша кори зиёд дорад ва сиёсати сухан!
  Сиёсатмадор қудратро орзу мекунад, мисли фоҳиша дар бораи алоқаи ҷинсӣ орзу мекунад ва инчунин дунболи худро чарх мезанад!
  Дар сиёсат дуст нест, хохару бародар нест, аммо бародар хаст!
  Чизе ки сиёсатмадор аз ҳама бештар мехоҳад: ҳамчун президент бимирад ва ҳамчун худо зиндагӣ кунад!
  Ба гургҳо дар либоси гӯсфанд бовар накунед - шумо барои либоси гӯсфанд меравед!
  Дар интихобот гурбаҳо зиёданд, аммо гургҳо дар либоси гӯсфанд аз ин ҳам зиёданд!
  Сиёсатмадор сухани ширин дорад, ки боиси ноумедии диабет мешавад!
  Агар нахоҳӣ мисли хачир шудгор шавӣ, хар нашав!
  Аз бовар кардан ба сиёсатмадор аблаҳии бузургтаре нест, аммо нодида гирифтани интихоботро идеяи оқилона номидан мумкин нест!
  Баръакси букмекерӣ, онҳое, ки овози худро ба дӯстдошта додаанд, ҳамеша ноумед мешаванд!
  Дар сиёсат беш аз одаме нест, ки ба ростқавлии ӯ бовар мекарданд!
  Ҳар касе, ки ба интихобот рафтанро дӯст медорад, угро дар гӯшҳояш дӯст медорад!
  Сиёсатмадорон гуруснагии худро мисли кори аблаҳон пинҳон карда наметавонанд!
  Ба ваъда бовар накунед, ба интихобот равед!
  Ҳар касе, ки ба Худо бовар намекунад, ба Гарри Поттер бовар намекунад!
  Сиёсатмадор мисли Бобои Барфӣ аст, бинобар ин дар асл дар хонаҳо сард аст!
  угро гӯшро дӯст намедоред - шумо беҳтар мехӯред!
  Сиёсатмадор гург барин гурусна мезанад, ки ба рӯбоҳ тақлид мекунад!
  Рӯбоҳи маккортарин думашро болои тахт меҷунбонад!
  Дар ҷаҳон рӯбоҳҳои маккор зиёданд ва аз ин ҳам бештар зоғҳои аблаҳтаранд!
  Аз шайтон худо насозед ва аз сиёсатмадор одами поквичдон!
  Кӯҳи ваъдаҳои сиёсатмадор ҳар қадар баланд бошад, ҳамон қадар ақли шуморо пасттар медонад!
  Фирефтаи сиёсат нашавед, ба касе овоз диҳед, ки дӯстдоштаи шумо нест!
  Дар интихобот мардум овоз медиҳанд, дар бонк пул ҳаст, аммо дар ҳолати охир ҳадди аққал имкони фоида вуҷуд дорад!
  Дар сиёсат харгӯш нашав - рӯбоҳ пӯсташро мерезад!
  Рӯбоҳ ҳайвони пурқувват нест, аммо дар канда кардани се пӯст беҳтарин аст!
  Ҳангоми ба интихобот рафтан дар хотир доред, ки сиёсатмадорони боинсоф вуҷуд надоранд, балки шаъну шарафи худи шумо ҳастанд!
  Сиёсатмадор метавонад ваъдаи зиёд диҳад, аммо гӯшаш бояд боло бошад!
  Аксар вакт онхое, ки дар гушашон угро бисьёр доранд, гурусна мемонанд!
  Сиёсатмадор мисли пашшаи асал ба тахт тамаъ мекунад ва сироят мекунад!
  Хар нашавед, ба рубох овоз надихед!
  Рӯбоҳ донотарин ҳайвон аст, аммо дар арифметикаи зиндагӣ танҳо метавонад бигирад ва тақсим кунад!
  Сиёсатмадори дабдабанок ба рӯбоҳ монанд аст, аммо худро шер вонамуд мекунад!
  Рӯбоҳ метавонад мисли шер наъра кунад ва мисли гӯсфанд мағзад, аммо одаташ гургист!
  Гӯсфандҳои сиёҳ ҳастанд, аммо сиёсатмадорони пок нестанд!
  Чаро ба сиёсатмадор сар лозим аст? Барои хӯрдан!
  Чаро ба гов аккордеон лозим аст? Чаро ба сиёсатмадор виҷдон лозим аст?
  Хамаи сиёсатмадорон иштихои пурхуруш доранд, аммо майли мисли гов шудгор кардан нест!
  Рӯбоҳи ҳақиқӣ ҳамеша ба ҷои шер ҳадаф дорад!
  Угроҳои гӯшӣ ғайриимкон аст, аммо ройгон!
  Панири ройгон танҳо дар доми муш аст, ва угроҳои ройгон танҳо дар гӯш!
  Сиёсатмадори хуб пашшаро ба фил варам мекунад, миёнарав танҳо онро меафканад!
  Полис мубориза мебарад, аммо сиёсатмадор фиреб медиҳад!
  Золим ба гушаш угро меовезад, бо ресмон дар гарданаш!
  Дипломатия санъати бесозиш аст, ба хотири созиш!
  Клуб дошта бошед, аммо мағзи беақл не!
  Сараш оҳан аст ва аксар вақт роҳ медиҳад!
  Марди қавӣ ҳамеша дипломати хуб аст, аммо бе дипломатия беҳтар аст!
  Сиёсатмадор розй шуд, агар розй набошад!
  Ҳатто рӯбоҳҳо пӯст доранд, чашми уқоб ва дили шер!
  Инсон ҳамеша аз зиндагӣ норозӣ аст, аммо мурдан намегӯяд, ки бас аст!
  Ҳар касе, ки ба интихобкунандагон биҳишт ваъда медиҳад, эҳтимоли зиёд дорад, ки онҳоро ба қабр мефиристад!
  Аз моле теппа насозед, балки аз сиёсатмадор одами поквиҷдон созед!
  Агар хоҳед, ки дар сиёсат муваффақ шавед, виҷдону номусро фаромӯш кунед, вале пастиву хушомадгӯиро фаромӯш накунед!
  Сиёсатмадор ба худ қалъаи боэътимод месозад, аз онҳое, ки сари дуб доранд!
  Интихобкунанда, бовар накунед, ягон сиёсатмадор дарранда аст!
  Сиёсатмадор мисли арак аст, агарчи ширин бошад хам, албатта дарди саратон мешавад!
  Бо вучуди ин немисхо Туларо ихота карда, гирифтанд. Дар фронти чанубй онхо то Сталинград зада гузаштанд, вале ин дафъа дар харакат ба онхо муяссар шуд, ки шахри Сталин-ро ишгол кунанд. Танкхои чанговарони Роммель хеле тез буданд. Ва Маскав худро дар як ҳалқаи танг дид.
  Немисхо ва дастахои рангоранги онхо дархол Рязаньро гирифтанд. Ва онҳо блокадаро бастаанд.
  Олег Рыбаченко ва Маргарита дар пойтахти СССР-ро ихота кардаанд.
  Ин барои фарзандони абадӣ шавқовар нест. Барои худ мубориза баред, дар ҳоле ки Маскав бомбаборон карда, хароб мешавад.
  Писарбача бо пои луч граната партофт ва чанд арабро зер кард ва гуфт:
  - Ватани ман васеъ аст!
  Духтар хам бо ангуштони барахнааш тухфаи маргро партофт ва харифонро парешон карда доду фарёд зад ва хулоса кард:
  - Ҷои ақибнишинӣ нест!
  Бачахо мисли бачахои паланг чанг мекарданд. Ва онхо немисхо ва зархаридони онхоро фаъолона торумор карданд. Аммо ба хар хол духтару писар ба мукобили ин гуна куввахои нобаробар чи кор карда метавонанд?
  Аммо чанг давом кард... Писару духтар чанд вакт чанг карданд.
  Вале баъд боз кучида рафтанд... Аз афташ, то ки азоби бемаъниро дароз накунад. Онҳо худро дар назди Юлий Сезар диданд. Ва онҳо ӯро аз сӯиқасд дар Сенат наҷот доданд. Ва он кӯдакон сард ва ҷовидонаанд. Онхо сенаторонро ба карам реза карданд. Ва сари худро буриданд. Ва ба тарафи касе граната партофта, дасту пояшонро канда партофтанд.
  Хулоса, Қайсар зинда монд. Ва бист соли дигар ҳукмронӣ кард. Ва он гоҳ писари ӯ ва Клеопатра ба тахт нишастанд.
  Хулоса, сулолаи устувори кайсарй барпо гардид. Ва Рими Қадим афзоиш ва густариши устуворро идома дод. То ба Чин расид, онро ҳам фурӯ бурд. Империяи умумиҷаҳонӣ ба вуҷуд омад, ки аз уқёнус ҳам убур мекард. Пешравӣ назар ба таърихи воқеӣ зудтар инкишоф ёфт, аммо масеҳият ва ислом фирқаҳои хурде боқӣ монданд. Румиён ба кайҳон баромаданд ва системаи Офтобро фатҳ карданд.
  Ва он гоҳ онҳо ба сӯи ситораҳо парвоз карданд. Атеизми илмӣ ва парастиши қайсар ва авлоди ӯ ба як дини ягона табдил ёфт.
  Барои ин писару духтар факат аз пулемёт як-ду тир холй карда, чор граната партофта, бо шамшер кор мекарданд. Хамаи панч дакикаи тирпарронй ва тамоми таърихи инсоният ба куллй тагьир ёфт. Ин тавр мешавад.
  Ва дар фронтхои чанги дуйуми чахон немисхо Москваро гирифта, ба Урал расиданд. Ва Сибирро Ҷопон забт кард.
  Ҳамин тавр, Роммел қисми зиёди ҷаҳонро забт карда, СССР-ро дар тӯли якуним моҳ забт кард.
  Аммо ин таърихи чангхо хануз ба охир нарасидааст. 1 майи соли 1957 Роммел хам ба Япония хучум кард. Чанги охирини таърихи инсоният аз паси он cap шуд. Самурайҳо аз ҷиҳати сифати технология аз Рейхи сеюм хеле пасттар буданд ва ноумедона аз даст медоданд. Аммо ҷанг беш аз як сол давом кард, то дар ниҳоят, пас аз ҳамлаҳои ҳастаӣ ба кишвари модар, Ҷопон фурӯ ғалтад.
  Давраи ҷаҳони тақсимшуда ба охир расид ва Роммел диктатори ҷаҳон шуд.
  1 май соли 1959 референдум гузаронда шуд ва монархия барпо карда шуд. Роммел муяссар гардид
  писараш ва сулола барпо гардид. Сулолаи ҷаҳонӣ ва васеъшавии кайҳон.
  Империяи ягона ба сайёраи Замин тартибот овард. Хатто дар Африка ба хар деха рох сохта, хонахои ободу зебо сохта мешуданд. Хочагии кишлок тараккй карда, гуруснагй абадй хотима ёфт. Ва суръати таваллуд дар зери назорат аст. Хама чи тавре ки мегуянд, аз руи заказ.
  Системаи Офтоб сохта шуда истодааст ва одамон аллакай ба дигар ситорахо парвоз мекунанд. Ва Роммел дар таърих ҳамчун бузургтарин шахсият ва афсона ворид шуд! Ва савол ин аст, ки чаро Гитлер қаблан кушта нашудааст? Ин хеле беҳтар мебуд!
  
  
  
  
  ПОДШОХИ РОССИЯ ПУГАЧЕВ
  Емельян Пугачёв Оренбургро мухосира кард. Ахвол барои исьёнгарон чандон хуб набуд. Полкхои подшохй наздик мешуданд. Подшоҳи худхонда муҳосираро аз Оренбург бардоштан намехост, аммо ҷудо кардани аскарон низ хавфнок буд. Дар таърихи воқеӣ, шӯришгарон ба ҳар ҳол аз ҳам ҷудо шуданд ва пора ба пора латукӯб шуданд. Аввал дар наздикии Татищево, баъд дар наздикии Белоозерск. Ин карор нодуруст баромад.
  Аммо баъд писарбача Олег Рыбаченко ба лагери Емельян Пугачёв омад. Ба ин нигох накарда, хануз барф меборид ва охири мохи февраль буд - писарбача пойлуч ва курта пушон буд.
  Уро ба назди Емельян Пугачёв оварданд. Писарак дилпурона кадам мезад. Дар болои барф пойлуч давидан аз шиканҷа лаззати бештар дорад. Хусусан дар ҷисми ҷовидона.
  Писарбача ба Емельян Пугачёв накша пешниход кард:
  - Биёед, либоси аскарони подшохй гирем, мо ин хел либосхо бисьёр дорем, ба исьёнгарону казокхо либос меандозем. Биёед ҷангро бозӣ кунем - ба монанди тирандозӣ. Ва он гоҳ мо Пугачёвиҳои асиршударо ба шаҳр меронем. Онҳо гумон мекунанд, ки инҳо аскарони шоҳонаанд ва моро ба қалъа мегузоранд ва мо ба онҳо ҳамла мекунем!
  Емельян Пугачёв тасдик кард:
  - Хуб, ту дода истодаӣ! Чӣ сар! Ман ба шумо унвони капитанро медиҳам!
  Олег хам шуда чавоб дод ва бо табассум хитоб кард:
  -Исаул, Йисоул, чаро аспи худро партофта рафтӣ! Даст барои тир набаромад!
  Подшоҳи казок сар ҷунбонда ҷавоб дод:
  - Ту адютанти ман мешавй! Онҳо либос ва мӯзаҳои шуморо таъмир мекунанд!
  Олег хоксорона гуфт:
  - Ва пои луч чолоктар аст! Ва ман бо тани бараҳна хеле сард нестам!
  Емельян Пугачёв гардид. Қади миёна, китфҳояш васеъ буд ва ҳарчанд Олег қади як бачаи стандартии дувоздаҳсолаи асри бисту як, яъне якуним метр буд, қади шоҳи қазоқҳо чандон баландтар набуд. Дар ин муддат Олег аллакай наврас буд ва метавонист бо калонсолон баробар мубориза барад ва офицер бошад.
  Емельян фармон дод...
  - Хайр, ин игворо хеле пинхонй тайёр кун!
  Ва чи кадар мохирона калимаи илмиро ба кор бурдааст.
  Казокхо тайёрй медиданд... Посбонхо гузоштанд, то ки ягон чони зинда надонад. Ва доми маккорона тайёр карда мешуд.
  Аммо душман хануз наздик мешуд, вале хануз чанд вакт буд, отрядхои хурди исьёнгарон ба у хучум карданд. Аниқтараш, анбӯҳи зиёде, вале на он қадар муташаккил.
  Емельян Пугачёва дар назди Оренбург кариб бист хазор нафар аскарони тайёри чангй дошт. Дар таърихи воқеӣ он тақсим карда шуд. Дар назди Татищи дах хазор нафар пугачевчиён ба мукобили хафт хазор аскарони подшохй чангиданд. Душман аз армияи Пугачёв аз чихати тупхо ва микдори милтикхо, инчунин аз чихати ташкилй бартарй дошт. Аммо ғалаба бо нархи гарон омад! Гайр аз ин, худи Пугачёв чандон далерона рафтор накарда, хатто пеш аз cap шудани чанг майдони чангро тарк кард.
  Акнун пугачёвиён барои галабаи дурах-шон имконияти таърихй доштанд.
  Аз ин рӯ, онҳо зиёда аз ду ҳазор нафар ҷангиёни интихобшударо дар тан либоси ягона пӯшиданд. Онҳоро риштарошӣ карданд. Ва он ки либоси ягона пӯшида мешавад, табиист. Ва хеле бештар. Пугачёвиён инчунин байракхои чангхои пеш cap шуда буданд, барабанхо ва гайра доштанд.
  Спектакль ба накша гирифта шуда буд, ки гуё аз руи нотахо ичро карда шавад. Емельян дар Берд кариб сад туп дошт, хол он ки нисфи онхо ахамият надоштанд. Аммо чизе ҳаст, ки ба оташ кашад.
  Барои пайдо кардани намуди ҷанги воқеӣ. То хол ахвол барои Пугачёв чандон бад нест. Нисфи кор-хонахои Урал дар тахти назорати у мебошанд. Челябинск хануз дахшатнок аст, Чика дар наздикии Уфа мустахкам менишинад. Ҳанӯз охири моҳи феврал аст ва натиҷаи ҷанг маълум нест ва нерӯҳои Голицин аз Оренбург дуранд. Аммо дар таърихи хакикй баъд аз як мох дар назди Татищево чанг ба амал меояд ва дар он лашкари дехконон маглуб мешавад. Ин боиси фироршавии оммавии исёнгарон мегардад.
  Олег хануз пои луч ва курта пушида, фармон медихаду маслихат медихад. Кариб сиёхпуши у аз даббоист, аммо бачаи малламуйро мардони ришдор итоат мекунанд.
  Исьёнгарон аллакай ба тирпарронй шуруъ мекунанд. Туфангхо гурриш мекунанд, хадяхои марг туф мекунанд... Халокати хакикй дар пеш аст.
  Олег дандонҳояшро баровард ва наъра мезанад:
  - Шаъну шараф ба Ватани мукаддаси мо! Насли шоирон пайдо мешавад! Емельяни бузург, азизам - корнамоихои шумо тараннум карда мешавад!
  Ва абрҳои дуд баланд мешаванд. Тақлид як ҷанги ҷиддӣ аст. Дар ин чо, албатта, хама чизро ба таври боварибахш нишон додан лозим аст. Гузашта аз ин, дар зери муҳосира, албатта, интизори озодшавӣ ҳастанд!
  Албатта, онҳо барои наҷот додани тирҳои туп ва тир дар вақти бекорӣ оташ мезананд. Ва аз чанги бадтар истифода мебаранд.
  Емельян Пугачёв барои гирифтани Оренбург хануз ба кадри кифоя кувва дорад - вале калъа мустахкам аст! Ва дар ин ҷо ба шумо маккор лозим аст.
  Цанговарон ва казокхо умуман тайёранд... Зиёда аз ду хазор нафар аскарони пиёда ва савораи никобпуш ва зиёда аз се хазор асир. Барои ногаҳон шаҳрро забт кардан кофӣ аст.
  Олег аз махбусон пеш гузашта рафт. Аз барфи фев-ралй дуру дароз пойлуч давида, пойхои писарбачааш каме карахт шуданд. Гузашта аз ин, вай аллакай ба гармӣ одат кардааст. Аммо хуб аст, ангуштони писари ҷовидона ях намекунанд.
  Ва он дар ҳақиқат олӣ шуд.
  Олег табассум мекунад, дар заминаи сафед изи пои луч мегузорад. Ба назар таъсирбахш. Якчанд писарбачахои оилахои дехконон низ пойлуч давиданд. Онҳо хеле сахтгиранд, гарчанде ки онҳо одатан дар барф пойафзоли баст мепӯшанд.
  Инак, ин армия Пугачёвиёнро торумор карда, ба суи Оренбург меояд. Ва онҳо ҳатто маршро садо медиҳанд.
  Дар ҳақиқат, фиреб оддӣ, вале самаранок аст. Дарвозахо дар пеши назари онхо кушода шуда, армияи пугачевиён ба шахри асосии ин вилоят медарояд. Эҳтимол, онҳо хеле боварӣ доранд, ки марди аблаҳ чизе намефаҳмад ва ӯ мағлуб шуд.
  Холо исьёнгарон комилан иштирок доранд. Аз паи сигнал меояд ва онхо ба суи мухофизатчиён шитофтанд.
  Олег бо шамшер якбора ду офицерро бурида мепартояд. Ва писарак ноумедона фарёд мезанад:
  - Таслим шудан! Подшоҳи ҳақиқӣ бо мост!
  Ҳимоятгарон сарсону саргардонанд. Сарбозон қариб ҳеҷ гуна муқовимат нишон намедиҳанд. Асосан офицерон, милицияи савдогар, казокхои бой мечангиданд.
  Мубориза сахт, вале фоҷиабор аст. Ба шахр торафт бештар полкхо шитофтанд. Ва қазоқҳо ва мардони ғурбон ва тоторҳо бо бошкирдҳо. Ҷанг сахт аст.
  Олег Рыбаченко хам мерезад ва нидо мекунад:
  - Таслим шудан! Барои ҳамаи шумо шафқат, пули зиёд ва озодӣ хоҳад буд!
  Маълум аст, ки кувваи мухофи-затчиён зуд кам мешавад, майлу хохиши чанг. Ҳатто афсарон таслим мешаванд. Казакҳо ҳатто мурдан намехоҳанд.
  Ба Матюша Борон Олег гулӯяшро бурид, бо ангуштони пойи худ ханҷарро партофт.
  Ҷанг қариб дарҳол хотима ёфт. Тоҷирон ба зону афтода, раҳм хостанд. Онхо хам губернатори немис ва хам коменданти калъаро кашола карданд. Емельян Пугачёв фармон дод, ки онхо ба дор овехта шаванд.
  Сарбозони асир савганд ёд карданд ва ба афсарон интихоби интихоб пешниҳод карда шуд: ё хидмат ба подшоҳи Петри сеюм ё ҳукми қатл. Тақрибан ба нисфи тақсим карда мешавад. Баъзеҳо ба қатл расонида шуданд. Баъзехо ба Емельян савганд ёд карданд.
  Дар худи шахр ганчинаи бой ва бисьёр чизхои киматбахо, инчунин кариб навад туп, захираи калони туп, бомба ва тупхо забт карда шуд.
  Калъаи азим баъд аз мухосираи дуру дароз нихоят фуру рафт. Армияи Пугачёв ба таври намоён пурра гардид. Ва акнун мумкин буд, ки ба Татищево рафта, бо қувваҳои бартарӣ ба Голицын ҷанг кунад.
  Ва худи Олег барои ёрй ба Чика рафт. Михельсон бояд ба қатл рахна карда мешуд, то ӯро дар назди Уфа торумор накунад.
  Писарак дар барф пойлуч бо шортик давид. Маргарита низ ба ӯ ҳамроҳ шуд. Духтар танхо курта дошт ва албатта, пойафзол хам надошт. Зебо, муйхои тиллоранг, харчанд аз кор дар конхо чанголуд.
  Маргарита зебост, аммо ҳанӯз кӯдак аст.
  Олег аз вай пурсид:
  - Ту хануз пиразан набудй... Аз духтар шудан кайхо пушаймон нестй!
  Маргарита бо табассум ҷавоб дод:
  - Ва шумо пир набудед, аммо қариб ҳамеша писар шудед! Шумо бояд барои ҷовидонӣ пардохт кунед ва ин пардохт аз ҳад зиёд нест!
  Олег бо ин розӣ шуд:
  -Гуломї мува««атї аст, вале умри абадї то абад аст! Гайр аз ин, мо чунон тезкорем, ки ба мо асп лозим нест!
  Маргарита хандида гуфт:
  - Албатта! Мо назар ба аспхои зотй тезтар давида истодаем. Ҷасади ҷовидонӣ махсус аст ва он дар конҳо, зери қамчини нозир бароҳаттар аст, назар ба бадани муқаррарӣ дар кати пар!
  Олег Рыбаченко бо сар ҷунбонд:
  - Шумо бо ин бахс карда наметавонед! Пас мо то абад зиндагӣ хоҳем кард!
  Ва кӯдакони Терминатор суръатро баланд карданд. Олег, албатта, хеле шод буд. Ӯ кӯдаки бузург аст.
  Ҳарчанд баъзан шубҳаҳо дар ҷонам пайдо мешуданд: оё метавонист афсарони артиши Русияро кушт? Ин ба эҳтимоли зиёд нодуруст аст! Аммо вазифаи ҷодугар бояд анҷом дода шавад. Вай таърихи Русияро тағир дод ва ба ӯ ҷисми ҷовидона ва ҷовидона дод, ҳатто агар он ҷисми кӯдак бошад ҳам, аммо хеле қавӣ ва зуд. Ва барои ин шумо бояд пардохт кунед ва хидмат кунед.
  Ва кӣ медонад, шояд агар Пугачёв пирӯз шавад, Русия танҳо нафъ хоҳад дид?
  Писар ва духтар тахминан медонистанд, ки отряди кушунхои подшохй дар кучо чойгир аст, ки Михельсон бояд ба он чо меомад.
  Чика дар назди Уфа дувоздах хазор кушунхои муташаккил дорад. Ва ӯ наздик буд, ки ин шаҳрро бигирад, аммо ду бор бахт ва интизоми каме надошт.
  Албатта, Михелсон чанд маротиба камтар қувват дорад, аммо дар таърихи воқеӣ ӯ то ҳол ғолиб омад. Пас... Ин командири хеле боистеъдодро дастгир кардан ё куштан лозим аст.
  Ва он гоҳ мо мебинем. Бе Михелсон, қӯшунҳо эҳтимолан ба Чика ҳаракат намекунанд. Ва дар он чо Олег Рыбаченко накша тартиб дод. Голицынро маглуб карда, ба Уфа равед. Ин шахрро гирифта, ба Урал ва Сибирь куввахои иловагй фиристед ва худатон ба Казон кучед. Он гох исьёнгарон бартарй пайдо мекунанд.
  Ва сарбозони малика пора ба пора латукӯб хоҳанд шуд. Илова бар ин, дар ҳама гуна инқилоб чунин таъсирот вуҷуд дорад: ҳар қадаре, ки пирӯзӣ бештар бошад, тарафдорон бештар ва муқовимати душман заифтар мешавад.
  Пас бо хар кадам шуриш боз хам пурзуртар мешавад. Олег ба ин боварй дошт.
  Ва Маргарита, духтаре, ки аз аспи пойга тезтар медавад, бо ӯ аст ва душманони худро якҷоя мекушанд.
  Чанговарони чавон дар камин чо чой гирифтанд. Михельсон бо як отряди хурди эскорт бояд ба полки худ меомад. Дар ин ҷо аллакай кӯдакони Терминатор ӯро интизор буданд.
  Олег ва Маргарита, ки шамшер зада, ба эскорт хучум карданд. Онҳо дарҳол якчанд гусфандро буриданд. Дигарон хостанд тирандозӣ кунанд, аммо тир ба кӯдакони ҷовид нарасид. Ва душманони худро бо хашму ғазаб торумор карданд. Ва Олег Рыбаченко хатто бо ангуштони пояш дискхои тезро мепартофт. Ва Маргарита инро бо пои урёнаш санҷид ва ин кор кард.
  Писару дух-тарон бе ягон гапи дигар душманро куштанд. Михельсон хост давида дур шавад, вале Олег ва Маргарита ба вай расиданд. Михельсонро афтонданд ва уро бастанд.
  Олег подполковникро ба китфаш гузошт ва уро барои суд ба Чика бурд.
  Кӯдакони ҷовидонӣ панҷоҳ гуссарро пароканда ва куштанд ва нишон доданд, ки ба ивази кӯдакии абадӣ онҳо қобилиятҳои хеле зебо гирифтанд.
  Олег Михельсонро ба китф кашола карда, гуфт:
  - Бо вуҷуди ин, ман чӣ қадар қавӣ шудам!
  Маргарита қайд кард:
  - Бале, ин бори дигар тасдиқ мекунад, ки мо интихоби дуруст кардаем! Ва ҷовидонӣ барои кор кардан арзанда аст!
  Олег бо ин розӣ шуд:
  -Чанг кардан аз харбозї дар кон®о шав«овартар аст. Ин дар ин бадан душвор нест, аммо дилгиркунанда аст!
  Маргарита розӣ шуд:
  - Мунтазам мекушад!
  Дар лагери Чики ду кудаки пойлуч, дурусттараш аз руи меъёри ин замон, ки одамони хурдсол андаке наврас буданд, шубхаи зиёд ба вучуд наоварданд. Агар шумо дар барф пойлуч бошед, ин маънои онро дорад, ки шумо камбағал ҳастед ва дар тарафи подшоҳи деҳқонӣ ҳастед.
  Чика Михелсонро барои маҳбус мукофотонида, ба кӯдакон маблағи императорӣ - понздаҳ рубли тилло дод.
  Ба худи Михельсон таклиф карда шуд: ё ба подшох хизмат кун, ё ба дор дор!
  Михельсон ҳалқаро бартарӣ дод. Аммо Олег таклиф кард, ки ба ин командир фикр кунад. Охир, барои овехтани он хамеша вакт хоханд дошт. Ва Михелсон метавонад хеле муфид бошад.
  Чика розӣ шуд:
  - Вақт тамом мешавад!
  Олег инчунин таклиф кард:
  - Ҳоло мо бояд полки подшоҳро бидуни фармондеҳ забт кунем! Барои муҳофизат кардани худ.
  Чика розӣ шуд:
  - Дар ҳоле, ки оҳан гарм аст, занед!
  Ва исьёнгарон ба аскарони подшохй хучум карданд. Онҳо шабона ҳамла карданд, Олег ва Маргарита посбонҳоро бодиққат дур карданд.
  Ҷанг нисбатан кӯтоҳмуддат буд. Олег диски худсохтро аз доси шикаста партофта, полковникро, ки вазифаи командирро ичро мекард, кушт ва бе у рухи маънавй паст шуд. Илова бар ин, исьёнгарон аз хад зиёд буданд ва ин ба рухияи аскарон ва афсарони зиёде фишор меовард.
  Ва кй медонад, шояд ин подшохи хакикии Петри сеюм бошад. Ва ӯ аз Кэтрин II баландтар қонуният дорад.
  Кисми зиёди полк асир гирифта шуд. Тупхо ва милтикхо асир гирифта шуданд.
  Ғалабаи комил барои лашкаре, ки барои зарба задан ба ҳамла омода набуд.
  Ва албатта ғалабаи Чика.
  Вале табиист, ки бачахо ба назди Пугачёв медаванд. Вай бояд бар зидди ҳафт ҳазор аскарон, аз ҷумла ду ҳазор савораи шоҳзода Голицин ҷанг кунад. Пугачёв, албатта, бештар аст, аммо армияи вай рангоранг аст. Солдатхои собик бисьёранд, ки беэътимод, дехконони каммусаллах ва тайёрй дидаанд, тотору бошкирду калмыкхо.
  Яъки аз хама пуркувват казакхои Яик мебошад. Аммо ин казокхо аз хама зиёд нестанд. Казакхои Илецк, Оренбург ва гайра низ хастанд.
  Онхо аллакай ба суи калъаи Татищево, ки дар он чо армияи зиёди подшохи дехконон чамъ омадаанд, давида истодаанд.
  Худи Емельян Пугачёв бо аспи сафед дар мавзеъхо давр мезанад. Олег Рыбаченко ба ин рохбар бо диккат менигарад. Емельян Пугачёв намуди хукмрон дорад. Қади ӯ тақрибан миёна аст, аммо дар савора аз пойҳои кӯтоҳ ва китфҳои васеъаш баландтар ба назар мерасад. Аз ҷиҳати ҷисмонӣ, пешвои исёнгарон қавӣ аст. Шумо медидед, ки чӣ тавр ӯ буридааст ва қувваи зарба дар ҷанг.
  Умуман, вай барои нақши сардор хеле мувофиқ аст. Ва барои нақши подшоҳ? Ин хам мумкин аст.
  Армияи Пугачёв калон аст. Вай аз химояи Илецк, хануз Хлопуша махкум шуда, понздахсад нафари дигарро чамъ карда омад. Холо Емельян зиёда аз бист хазор чанговар дорад. Барои онҳо ҳатто дар як қалъа ҷойгир шудан душвор аст. Нисбат ба Голицын се баробар зиёд аскарон шумурда, омаданро давом медиханд.
  Пугачёв бошад, ду баробар зиёд туп дорад. Захираи туп ва тупхо хеле зиёд аст.
  Шумо метавонед чанг кунед... Аммо лашкар рангин аст. Мардони найзадор ва бошкирду тотору калмуку киргизу казок хастанд. Ва инчунин бисёре аз сарбозони собиқи гарнизонҳои гуногун, ки комилан боэътимод нестанд. Коргарони Урал ва тирандозони Сибирь низ хастанд. Казакхо мухимтарин ядрои армия мебошанд.
  Артиши калон, вале хеле рангоранг. Чанде пеш дар Оренбург баъзе солдату офицерон асир гирифта шуданд.
  Баъзе қисмҳо аз таҷҳизоти мардона мебошанд, ки танҳо дар ҷанги тан ба тан истифода мешаванд. Ва лашкари осиёги®о чандон боинтизом нестанд ва аксаран забони русиро намедонанд.
  Аз ин рӯ, Емелян Пугачёв, ки расман шумораи зиёди нерӯҳо ва ҳатто силоҳ дорад, аз рӯи сифати қувваҳои ҷангӣ аз душман пасттар аст. Ҳамин тавр, натиҷаи ҷанг на он қадар равшан аст, ки ба назар мерасад, дар асоси таносуби сирф расмии қувваҳо.
  Олег Рыбаченко инро мефахмад. Шояд ин ба Пугачёв хам равшан бошад. Чика галаба кард, зеро вай душманро ногахонй гирифт. Ва дар достони воқеӣ, маҳз Михелсон ғолиб омад, ки тавонист ба артиши калонтари Чика пеш аз хат ҳамла кунад.
  Ҳоло ман бояд чӣ кор кунам? Калъаро нагз мустахкам карда, бо об пошида, нишебихоро яхбанду лағжиш мекард. Аммо шумо наметавонед дар муддати тӯлонӣ дар муҳофизат бимонед.
  Олег ба Емельян таклиф кард:
  - Биёед худамон ба душманон хучум кунем, подшох!
  Емельян мантиқан қайд кард:
  - Оё онҳо моро бо силоҳ намепӯшонанд?
  Олег таклиф кард:
  - Ман бо Маргарита душманро разведка хохам кард ва мо махз ба он чое, ки вай интизор набуд, зарба мезанем!
  Подшоҳи деҳқон тасдиқ кард:
  - Ин фикри хуб аст!
  Ва Олег хамрохи Маргарита борхалтаи гранатахо дошт ва хар кадоме як ду шамшери тез ба суи душман шитофт.
  Кӯдакон қариб бараҳна давида рафтанд, писарбача кӯтоҳ дар тан ва духтарча дар тан. Олег "Спартак"-и Янро ба хотир овард. Писарбача Гита низ дар он ҷо буд. Ва зане дар тан куртаи дарида, раққоса, офтобхӯрда. Писарак хеле якрав буд. Шояд ғуломи меросӣ набошад. Шояд ӯро дастгир карда бошанд . Сипас ӯро ба Итолиё бурданд, либосҳояшро кашида, ба музояда гузоштанд. Ҳарчанд Гита нодуруст аст, зеро ӯ аз танб биринҷӣ буд, пас эҳтимоли зиёд ӯро ба музояда либоси пӯшида бурданд. Ва у чунон урён кадам мезад, дар роххои санглохи Италия пои луч мегашт. Пойхои урёнаш сухта, гусолахояшон дард мекард. Аммо писарак сарашро паст накард.
  Ва харидор ҳис кард, ки писарбача, мушакҳои табиатан инкишофёфтаи ӯ, аз афташ, аз пӯсти ҳамвораш девонаанд. Ва баъдан ангуштони чиркинашро ба даҳон бурд. Ва Гита тоқат карда натавонист ва ӯро газид.
  Пас аз он занозанӣ сар зад. Бале, Гита, ин писарбачае буд, ки худи Олег дар бачагй "Спартак"-ро гумрох мекард. Аммо не, ҳанӯз як хислати ноболиғ.
  Ман ҳайронам, ки агар румиён қарор медоданд, ки Гитаро шиканҷа кунанд? Охир, ғуломони асир зери шиканҷа бозпурсӣ мешаванд?
  Ва оҳани тафсон ба пошнаи урёни каниз мерасид. Гита дод зад ва ҳамон чизеро такрор кард:
  - Ғуломон гурехта, ҷанг кардан намехоҳанд!
  Онҳо пошнаи дуюми ӯро барои симметрия сӯзонданд ва ӯро озод карданд. Писарак мачбур мешавад, ки ба ангуштони пои худ по занад ва ин ба ӯ хеле дард мекунад. Аммо Гита ҳанӯз дар давоми бесарусомонӣ гурехта тавонист.
  Шояд писарча пештар дар конхо кор мекард. Сангхои вазнинро бардошта мебурд, арак мекашид, сахт нафас мекашид. Тозиёнаи нозир ба ӯ зад. Дар рӯзҳои аввали кор, вақте ки шумо нурро дӯст намедоред, хеле душвор аст. Ва он гоҳ шумо ба он одат мекунед. Мушкил ошно мешавад ва ошно осон мешавад. Аммо ба ҳар ҳол бисёр ғуломон мемиранд. Ва Гита ба бачаи гург табдил ёфт.
  Олег фикр мекард, ки шояд писарбачаи китоби "Спартак" пас аз шикасти исёнгарон асир шуда бошад. Ва азбаски ҳанӯз кӯдак буд, ӯро занҷирбанд ба конҳо фиристоданд. То он ҷо оҳиста-оҳиста бимирад. Ё онҳоро шиканҷа карда, бадани мушакҳои писарбачаро бо асои сурх-гарм сӯзонданд. Сипас ба сӯхтаҳо намак рехтанд ва ангуштони пойҳои бараҳнаи ғуломи ҷавонро шикастанд. Онҳо буғумҳои худро печонданд. Хама фикр мекарданд, ки "Спартак" тиллоро дар кучо пинхон кардааст. Гита хомуш аст, дандонҳояшро қаҷир мекунад. Вайро бо шиддат кашидани ресмон боло ва паст мекунанд.
  Ва рагҳо аз дарди ваҳшӣ мекӯшанд. Ва писарак ҳушашро гум мекунад. Ба болои у оби яхоб рехта, зинда мекунанд. Ва табиб набзро хис мекунад, то муайян кунад, ки шиканҷаро давом додан мумкин аст ё ба шахси шиканҷашуда истироҳат кардан лозим аст, то ки баъд бадани ҷавонро дубора азоб диҳад.
  Гитаро бераҳмона ва муддати тӯлонӣ шиканҷа мекунанд. Ба захмхо мурч мерезанд, бо сими гарм мезананд, нуги асабхоро бо сузан мезананд ва зери пои урёни писарак оташ месузад. Ва чаллод дар зери раф гармиро мекашад. Ва бӯи сахти сӯзиш, ва онҳо берун наоварад ҳар раги.
  Ва он гоҳ оҳани тафсон ба синаи урёни писарча мерасад ва ӯ аз дарди ваҳшӣ аз ҳуш меравад. Ӯро боз об мемоланд ва ба дарун меоранд. Ҷаллод устухонҳоро бо пичка пахш мекунад, писарбача аз азоби ваҳшӣ дигар мешавад ва боз аз худ мегузарад.
  Гита зери шиканҷа... Касе хабар дод, ки ин дӯстдоштаи Спартак аст ва медонист, ки ганҷро дар куҷо гӯр кардааст. Ва румиён шиканҷа медиҳанд... Писарбача ягон минтақаи солими пӯст надошт, ки сӯхта ё рах-рах надошта бошад. Аммо вай хомуш аст. Ва румиён аз устувории ӯ дар ҳайрат мондаанд.
  Ҳангоми шиканҷа зани Красс ҳузур дорад. Вай бо шавку хавас тамошо мекунад, ки писарбачаи зебою муйсафедро чй тавр азоб медиханд. Ин ҳаяҷоновар аст. Ва аз ин рӯ, вай пас аз шиканҷаи дигар фармон дод, ки Гитаро ба наздаш биёрад ва ӯро ба бистар гузорад. Вай дар ҳақиқат мехоҳад, ки худаш ин корро кунад.
  Зан ҳанӯз хеле ҷавон ва қавӣ, ба камолоти марди ғуломи ҷавон савор шуд. Гита бори аввал одам шуд. Сипас ӯ маҷбур шуд, ки бо забони худ кискаашро лесид. Ин як каме нафратовар, вале ғайриоддӣ аст.
  Ҳамин тавр, зани Красс фармон дод, ки шиканҷа қатъ карда шавад ва писаре, ки дар вақти исён аллакай каме калон шуда буд, беҳтар ғизо додан гирифт. Ва ӯ ба ӯ муҳаббат кард.
  Ҷароҳатҳо ва сӯхтаҳо дар Гита мисли саг шифо меёфтанд. Ва қавитар шуда, писар бо зани шаҳватангези Красс издивоҷ кард ва аз амволи ӯ гурехт. Пас аз он ӯ дар кӯҳҳо пинҳон шуд ва дар он ҷо як гурӯҳи ғуломони гурези худро ташкил дод. Дар охир, ҳама чиз хуб анҷом ёфт. Крассус дар давоми ҷанг мурд. Ва Гита худро ба Юлий Сезар пайваст ва касби хубе кард, оиладор шуд ва соҳиби чанд фарзанд шуд. Ва такдири "Спартак" маълум нест. Ҷасад ёфт нашуд. Ва оё ӯ мурд ё наҷот ёфт, ғуломон намедонистанд.
  Аммо онҳо боварӣ доштанд, ки фидиядиҳандаи онҳо зинда аст.
  Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова: ки як вактхо калонсол буданду холо фарзандони абадию бефано мебошанд, ба лагери Голицин наздик шуданд. Дар ин чо се генерал хастанд. Ва нирӯҳо аз марзи Русияву Шветсия хориҷ карда шуданд.
  Дар ҳоле ки Русияи подшоҳӣ бо Туркия дар ҷанг аст, шӯришгарон оромтаранд. Агар Голицын маглуб шавад, пугачевиён нихоят ташаббусро ба дасти худ гирифта метавонанд. Ва ҳатто Самараро ишғол мекунанд.
  Олег ва Маргарита дар атрофи посбонон давр заданд... Барф меборад ва шумо онро хуб намебинед.
  Писарак фикр мекард, ки шояд онхо се генерал ва полковник Бибиковро аз сар буридани армияи подшохй тамом кунанд. Аммо ин корро кардан душвор аст.
  Писару духтар дар болои барф боэхтиёт кадам мезананд. Кушиш мекунанд, ки осор нагузоранд. Онҳо ҳанӯз кӯдаконанд. Ба колоннахо бодиккат наздик шавед. Тупон дар ҷое алоҳида ҷойгир буд. Армия дар рох аст. Дигар сардиҳои сахт нест - моҳи март аст. Аммо дар атроф хануз барф меборад. Пойхои урёни чанговарони чавон, хусусан хангоми харакат хунукиро базур хис мекунанд. Ба хунукй зуд одат мекунанд.
  Бо вуҷуди ин, бисёре аз кӯдакон, ҳатто бе абарқудратҳо, дар барф пойлуч медаванд, махсусан дар ин рӯзҳои сахт.
  Олег фикр мекард, ки вай муддати дароз телевизор намебинад ва дар компютер бозӣ накардааст. Ва ин бе бозиҳо ин як навъ гунг аст.
  Бачаҳо ба назди колонна омаданд ва Маргарита пешниҳод кард:
  - Агар мо анборхои яроцро оташ гирем-чй?
  Олег абру бардошт ва пурсид:
  - Ба фикри ту, ин фикри хуб аст?
  Духтар мантикона гуфт:
  - Бе силоҳ лашкар лашкар нест!
  Олег бо розигӣ сар ҷунбонд:
  - Биёед кӯшиш кунем!
  Ва бачаи куртапуш ба суи аробахо шитофт. Онхо хамрохи духтарак се посбонро бо зарби шамшер куштанд ва бо истифода аз чахидан ва илова кардани хошок колоннаро бо туп оташ заданд.
  Он ба дурахшанда даромад ва абри сиёх ба осмон баромад. Тир ба таркиш сар кард...
  Дар лагерь писару духтар пинхон шуданд. Воҳима фаро расид. Голицын низ бо ду генерал ба майдон баромад. Ин шоҳзода дил-тарошон дод зада, ангуштонашро нишон дод.
  Олег дискро бо ангуштони бараҳнааш партофт ва он ҳуштак зада, рост ба гардани Голицын зад. Шоҳзода дастонашро дароз карда, афтод. Генерал Мансуров ба назди у шитофт. Аммо бо истифода аз ангуштони пои бараҳна Маргарита силоҳро истифода бурд. Ва командири дуюм ба замин афтод.
  Сеюм Фэйрман буд, ки хамрохи генерал Кар бо исьёнгарон мечангид. Хамрохи онхо полковник Бибиков, хеши сардор генерал Бибиков мебошад. Онхоро аз китфонашон бо диди тези фарзандони абадй сарфи назар аз боридани барф дидан мумкин аст.
  Олег ва Маргарита боз бо ангуштони бараҳна дискҳо партофтанд - ҷисмҳои ҷовидонаи онҳо мисли қаҳрамонони комиксҳо чунин қобилият доштанд.
  Ва ҳарду сардор кушта шуданд, сарашон дамида.
  Пас аз он писарбачаи терминатор ва духтари рейдчӣ ба сӯи афсарон дискҳо партофтанд. Хушбахтона, пас аз марги командирон воҳима сар шуд, ба ҳама чунин менамуд, ки пугачёвиҳо ба лагер ҳамла кардаанд.
  Бо вуҷуди ин, ду кӯдак низ қувваи бузурганд. Ва онҳо афсаронро бо партоби дискҳои тез бурро мекушанд. Ва гулӯяшон мешикананд, рагҳо ва рагҳояшон мешикананд.
  Дар боридани барф кӯдаконро шинохтан душвор аст ва онҳо дар тӯфонҳои барф комилан пӯшида мешаванд.
  Аммо кушунхои подшохй душворй мекашанд. Олег Рыбаченко дискхоро партофта мегуяд:
  - Шаъну шараф ба Россиян бузург!
  Ва боз диске, ки аз ангуштони пои урёни писарак партофта буд, парвоз мекунад.
  Маргарит низ ҳамин тавр карда, бо ангуштони бараҳнааш асбоби бурро партофта, хашмгинона дод мезанад:
  - Барои Емельян Пугачёв!
  Ва ин кӯдакон хеле фаъол ва самаранок кор мекунанд. Онҳо инчунин бо шамшер буриданд. Ва афсарон интихоб карда мешаванд.
  Олег Рыбаченко месарояд:
  - Гургҳои сафед ҷамъ мешаванд!
  Маргарита, ки бо ангуштони бараҳнааш ба ҳарифонаш дискҳо партофта, месарояд:
  - Танҳо дар он сурат мусобиқа зинда мемонад!
  Писарбача, ки ба бод додан давом дода, душманро даравидааст:
  - Заифҳо мемиранд, кушта мешаванд!
  Духтар дискҳоро партофта, афсаронро мекушад, хиҷил мекунад:
  - Пок кардани хуни муқаддас!
  Ҷанговарони ҷавон ба таври хеле гуногун амал карда, ба сӯи душманон граната мепартоянд.
  Дар ин лахза аскарони савораи исьёнгарон ба лагерь хучум мекунанд. Маълум мешавад, ки Емельян Пугачёв карор дод, ки аввал хучум кунад ва аскарони сершумори худро аз паси бачахо равон кард.
  Ва зарбаи ногаҳонӣ ва дар вақти лозима рӯй дод. Сокинони дашт ба аскарон тирхо мепоши-данд, казокхо онхоро бо шамшер буриданд, саворахо ба найза меандохтанд.
  Иродаи кушунхои подшохй барбод дода, командирхо кушта шуданд. Дар ин чо Емельян Пугачёв шахеан охирин полковникро бо шамшер бурида фарьёд мекунад:
  - Фарзандонам, шумо сохибихтиёри конуниро эътироф мекунед?
  Садхо солдатхо ва хатто бисьёр офицерон ба зону зада, фарьёд мекунанд:
  - Икрор шавем! Биёед эътироф кунем!
  Муқовимат коҳиш меёбад. Аскарони пиёда гайр аз баъзе офицерон кариб тамоман таслим мешаванд. Савора каме бештар муқовимат мекунад. Дар он ашроф бисьёранд. Аммо аскарони савораи одамони оддй низ яроки худро ба замин мепартоянд.
  Олег ва Маргарита савораҳоро бо шамшер буриданд ва бо ангуштони пойи худ дискҳои тезро партофта, фиғон мезананд:
  - Одамони бузург дар ҳама давру замон,
  Одамони бузург - дар ҷалоли Петрус!
  Дар буридану партофтан хам писар ва хам духтар фаъолтаранд. Артиллерия аллакай асир гирифта шудааст. Ва онҳо саворонро бо зарба заданд. Дар атроф даххо нафари онхо хобидаанд. Дар ин ҷо латукӯби куллӣ идома дорад.
  Олег бо табассум месуруд:
  - Подшохи бузург Пётри Якум, барои мо хамеша ибрат бош!
  Ва ӯ низ онро гирифта, бо ду шамшер бурида, сари панҷ нафарро бурида хоҳад кард.
  Маргарит рақибони худро бурида, чир-чир кард:
  - Овозҳои ман, ва ман зебо ҳастам!
  Ва ҳамон тавр, онро гирифта, бурида хоҳад кард.
  Писар ва духтар танҳо таҷассуми нобудшавӣ мебошанд. Ва онхо мисли дасторхои электрики кор мекунанд.
  Боз як офицер меафтад... Овози баланди Емельян Пугачёв ба гуш мерасад:
  "Ҳар кӣ ба ман хидмат кунад, мукофот хоҳад гирифт, ва дигарон нобуд мешаванд".
  Мардони бофташуда аллакай омадаанд. Ва ба мукобили аскарони савора нагз мубориза мебаранд. Ва ҷараёнҳои аспҳо лоғар мешаванд...
  Саворони зиндамонда низ таслим мешаванд. Дар чанг боз галаба мекунад... Пугачёв галаба мекунад!
  Маҳбусон аллакай роҳбарӣ ва савганд ёд мекунанд. Сарбозон, чун қоида, ба қаллобӣ таъзим мекунанд. Кормандон гуногунанд. Кӣ ҳалқаро интихоб мекунад ва кй ба подшоҳи нав байъат мекунад. Гузашта аз ин, кӣ медонад, шояд монархи ҳақиқӣ бошад.
  Емельян Пугачёв хеле фармонфармой менамояд. Маълум аст, ки ин як ҳамдеҳаест, ки ба фармонфармоӣ одат кардааст. Ва аслан ҳама пеши ӯ таъзим мекунанд.
  Емельян пас аз масхара кардани онхое, ки аз савганд даст кашиданд, ревизия кард.
  Ҳафтоду панҷ туп ба даст афтод, ки он вақт зиёд буд. Ва аскарони Голицын дар қалъаҳо шумораи зиёде ҷамъ карданд. Тупҳо ва тирҳо низ дар ҷои худ ҳастанд, вале қисми зиёди силоҳи оташфишон сӯхтааст. Аммо ин муҳим нест.
  Зиёда аз панчуним хазор нафар махбусон хастанд. Армия афзуд.
  Подшохи дехконон ба Олег барои корнамоиаш рутбаи полковник, ба Маргарита рутбаи полковник дод.
  Ва ӯ низ сесад рубл дод.
  Бале, писарак касби хуби худро давом дод. Шумо ба ҳар ҳол метавонед ба рутбаи маршали фельдмаршали боло шавед.
  Ва Емельян аввал зиёфат дод...
  Ва дар зиёфат масъалаеро, ки минбаъд чй бояд кард, мухокима карданд. Умуман, акибгохи моро мустахкам кардан лозим буд. Боварӣ ҳосил кунед, ки Уфаро гиред ва пеш аз он қалъаи Верхояицкаяро, ки то ҳол нигоҳ дошта мешуд. Ба Кунгур ва Белобородова хам куввахои иловагй фиристед. Ва хамаи заводхои Уралро ишгол мекунанд. Артиллерия ва лавозимот, инчунин силоҳ ба даст оварда.
  Умуман, атаманхо ба ин розй шуданд. Ва пас аз гирифтани Уфа, ба Қазон равед.
  Саволи дигар ин аст, ки бо шаҳри Яик чӣ бояд кард? Онро бо тӯфон бигиред ё ҳоло онро дар муҳосира гузоред?
  Емельян Пугачёв мехост бо зани чавони худ Устиня каме дам гирад ва як кисми аскарони савораро гирифта, ба суи шахр равон шуданд. Ва Атаман Овчинников муваккатан фармондехй монд. Ба вай лозим омад, ки дар як вакт куввахои сокинони даштро чамъ карда, ба калъаи Вернехнеяицкий равад. Ба Урал куввахои иловагй фиристода шуданд. Хатто ба накша гирифта шуда буд, ки Тобольск. Куввахои калон чамъ карда шуданд.
  Подшохи казок ва аскарони саворааш ба суи Яицк давиданд. Ҳар чӣ гӯяд, ин шаҳр рамзӣ аст. Аммо аз ҳама бештар, Емельян мехост, ки худро вориси тахт кунад. Охир, чанг чанг аст. Ва агар бикушанд, ақаллан касе пайдо мешавад, ки насли хонаводаро идома диҳад.
  Олег ва Маргарита якчоя бо армияи асосй, ки ба суи калъаи Верхнеяицк харакат мекунанд.
  Як писару як духтар давида, хеле хушҳол ҳастанд...
  Онҳо ҳатто дар роҳ хирадмандона мекунанд.
  Онҳо афоризмҳоро мубодила мекунанд;
  Олег аз чояш чахида мегуяд ва Маргарита дар чавоб:
  Подшоҳ на бо тоҷи худ, балки бо тоҷи муваффақият қавӣ аст!
  Одам гург нест, аммо ба у боз хам бештар палла лозим аст!
  Бинӯш, аммо маст нашав ва агар маст шавӣ, ба даст наафтӣ!
  Сухани золим асал аст, мисли пашшаҳо ветча!
  Касе, ки ба сухани ширин афтодааст, мисли пашша доно аст!
  Золим дар кирдор талх аст, вале дар гуфтор ширин аст!
  Касе, ки оромиро намехохад, базмро намебинад!
  Инсон ҳамон вақт бузург аст, ки худро ба андак иваз накунад!
  Сабр кун, аммо сабр накун!
  Агар шумо хоҳед, ки козир шавед, домкрат нашавед!
  Як зарба аз ҳазор лаънат беҳтар аст ва як торсакӣ аз сад зарба беҳтар аст!
  Подшоҳе, ки тобеонашро мепӯшонад, ҳамеша урён аст!
  Онҳо одатан барои пӯшидан пойафзол мепӯшанд!
  Бо дуздӣ кисаҳоятонро пур мекунед, аммо ҷони худро холӣ мекунед!
  Золим қудратро дӯст медорад, аммо аз касе, ки бар ӯ ҳукмронӣ мекунад, нафрат мекунад!
  Чаллод гохо касби зарурист, аммо одами калладор бемеҳр аст!
  Золимро куштан мумкин, аммо сафед кардан мумкин нест!
  Одам калимаи сурхро дуст медорад, вале баъзан хунаш боз мерезад!
  Касе, ки ба гузашта назар мекунад, ҳамеша дер мекунад!
  Оянда дар туман аст, аммо дур нест!
  Ба гузашта туф накун, дар оянда туф мекунанд!
  Золим дар хакикат вампир аст ва суханаш равон аст!
  Агар аз орзуҳои ширин суиистифода кунед, зиндагӣ асал нахоҳад буд!
  Хобҳои ширин боиси бедории талх мешаванд!
  Бо тез-тез аз даҳонатон асал рехтан, хирсҳоро ба худ ҷалб мекунед!
  Золим сухани хуну сурхро дӯст медорад, аммо ҳамеша барои сафед кардан талош мекунад!
  Одамон аз тағирот метарсанд, аммо онҳо ҳеҷ гоҳ аз вазъи кво қаноатманд нестанд!
  Агар шумо хоҳед, ки Худо шавед, приматро ҳамчун мураббии худ интихоб накунед!
  Ба гӯсфанд чӯпони доно лозим аст, на қӯчқори беақл!
  Ҷои муқаддас ҳеҷ гоҳ холӣ нест, аммо муқаддасият холӣ буда метавонад!
  Инсон мисли Худо офаридгор аст ва мисли шайтон барои худ мушкилот эҷод мекунад!
  Золим мисли арак неш дорад, аммо ба худаш бол ҳам дода наметавонад!
  Сиёсатмадор рӯбоҳ аст, мисли зоғҳое, ки нони ҳаррӯзаашонро аз даст медиҳанд, интихобкунанда нашавед!
  Мард агар дар пешонааш ҳафт қафа бошад ҳам, якравӣ ӯро ба маймун табдил медиҳад!
  Худо ҳама чизро дорад, одам ҳисси таносуб надорад!
  Дуо кардан осон, гадо кардан душвор!
  Тахайюлот доштан хуб аст - хоббин будан бад аст!
  Бо қудрати Худо, дар назди шӯҳратпарастии примат хам нашавед!
  Маймун тақлид мекунад, одам эҷодкорона қабул мекунад!
  Оянда на дар бораи куххои баланд, балки дар бораи корхои бузург аст!
  Ҷавонӣ дар дил ҷовидон аст, аммо пирӣ дилгиркунанда аст!
  Думи худро мисли рӯбоҳ печонед, беҳтараш синаатонро мисли чарх нигоҳ доред!
  Мардон дар ҷанг ба камол мерасанд, аммо шумо наметавонед бесабаб кушед!
  Ҷанг саломатиро коҳиш медиҳад, аммо зеҳнро зиёд мекунад!
  Тангаҳои тиллоӣ зарди хиёнат доранд!
  Ҷаллод ҳам дил дорад, аммо бо сахтии табар!
  Мубориза кунед, намиред, шумо метавонед як аср интизор шавед!
  Худо дар хар дил аст, аммо на дар хар калб!
  Орзуҳои калон хушбахтиро коҳиш медиҳанд!
  Касе, ки аз ҳад зиёд мехоҳад, қудрати ҳубобӣ дорад!
  Империя мисли хона аст, сохтмон муҳаббат ва ҳисобро талаб мекунад, вагарна бом хун мешавад!
  Чизҳои хуб ҳеҷ гоҳ кофӣ нестанд, аммо ба ҳар ҳол аз ҳад зиёд хӯрдан намеарзад!
  Бой будан фоиданок аст, вакте нохушоянд аст, ки хама туро шир мекунанд!
  Агар хоҳед, ки қавӣ бошед, ақлро суст накунед!
  Мушакхо аз кашшокй мустахкам шуда, аппарати бюрократй самарабахштар мешавад!
  Сиёсатмадорон бо забони худ кор карданро дӯст медоранд, махсусан дар сари дастархон!
  Дурӯғгӯи бузургтар аз сиёсатмадоре нест, ки ба ҳақ будани худ мутаассифона бовар дорад!
  Худованд занро барои мард офарид аммо Шайтон хушдоманро илова кард!
  Дузд бояд дар зиндон бошад, аммо дузди калонтарин тахт мегирад!
  Як тинро кӣ дуздид, ҷинояткор буд, миллиардҳоро дуздид, маблағгузори бузург!
  Бо як ҷони нодон гуруснаро бо нони тару тоза сер карда наметавонед!
  Чӣ қадаре ки дуздӣ кунӣ, ҳамон қадар ҷазо камтар мешавад, аммо дар дунёи охират не!
  Худ ба худ нагузоред, ин маънои онро надорад, ки онро дар буғӣ нигоҳ доред!
  Бонк метавонад дастгирӣ кунад, аммо он мисли риштаи овехташуда аст!
  Онҳоеро, ки дастгирӣ надоранд, ба девор тела медиҳанд!
  Дақиқӣ хушмуомилагии подшоҳон аст, аммо масхарабозони шоҳона махсусан дақиқанд!
  Сиёсатмадор аксар вақт шӯхӣ аст, аммо кам касе, ки ҳақиқатро мегӯяд!
  Шӯхӣ буридани ҳақиқатро дӯст медорад, аммо аксар вақт хавфи бо корд кушта шуданро дорад!
  Касе, ки арақро дӯст медорад, саломатӣ ва солимии онҳоро бад мебинад!
  Арақ равшан аст, аммо майнаро туман мекунад!
  Бахри маст то зону аст, аммо худаш хамеша дар зону аст!
  Бодиққат интихоб кунед, аз майи ширин аз лабони сиёсатмадорон маст нашавед!
  Вақте ки шумо ба ғолиб дар интихобот овоз медиҳед, шумо ҳамеша ноумед мешавед; вақте ки ба мағлубшуда овоз медиҳед, шумо ҳамеша хашмгин мешавед!
  Ҳар касе, ки интихоб нашудааст, ҳамеша эҳсоси иштибоҳ ва ноумедӣ хоҳад дошт!
  Овоз додан ба як сиёсатмадор мисли скрипканавозе аст, ки дар як сатр рақс мезанад!
  Сиёсатмадорон дар тахт бояд иваз шаванд, ин далел нест, ки таоми нав беҳтар аст, аммо ба ҳар ҳол тару тоза аст!
  Ба ҷавонон овоз диҳед, шумо худатон ҷавонтар мешавед, агар бадан набошед, пас ба тарзи нав!
  Касе, ки дар тахти дароз биншинад, барои тобеонаш геморрой мешавад!
  Новобаста аз он ки найчаҳо чӣ қадар чӯбдор бошанд ҳам, золим тавонист дар болои онҳо дарозтар нишинад!
  Золими доно душманони худро зиндон намекунад, чунон ки дӯстонашро фиреб медиҳад!
  Касе, ки ба золим салом мерасонад, то абад марш мекунад!
  Демократия барои доно, миёна барои беақл хуб аст, аммо зулм танҳо барои золим аст!
  Кӯдакон чанд афоризм эҷод карданд. Баъд отряди хурди гусархо хучум кард. Баъзеҳоро бурида ва сипас асир гирифтанд.
  Қалъаи Верхнеяитская. Калъаи хеле пурқувват ва бо вуҷуди он ки дар иҳотаи шӯришгарон буд, ҳеҷ гоҳ гирифта нашуд.
  Кӯдакон ба назди ӯ давида, дар роҳ боз чанд афоризм месозанд.
  Золим ҳамеша дар амри нотавон аст: Гург гӯсфандонро дӯст медорад ва дар пеши шер меларзад!
  Коҳин барои ҳақиқат дурӯғ мегӯяд, сиёсатмадор барои фоида ва майхӯр ба хотири як пиёла!
  Бахт на ҳамеша аз адолату меҳнатдӯстӣ меояд, балки ҳамеша аз бепарвоӣ ва танбалӣ меравад!
  Ќувваи фил доштан хуб аст, чусту чолокиаш бадтар аст, ®икматаш бадтар аст ва фарбе®ї хеле бад аст!
  Ҳама чиз дар ҷаҳон нисбист, магар он ки инсон нофи ҷаҳон аст!
  Хоҳиши расидан ба қудрати Худо набояд бо ахлоқи горилла ҳамроҳ шавад!
  Олимон пешрафтро инкишоф медиҳанд, аммо танбалиро ташвиқ мекунанд!
  Агар хоҳед, ки солим бошед, давед, агар нахоҳед, ки осеб надиҳед, гурезед!
  Нерӯи инсон дар ақл аст, аммо заъфи ӯ дар забонаш!
  Сиёсатмадор мисли мева аст, ҳар қадар дурахшонтар бошад, заҳрноктар аст!
  Сиёсатмадор ба боа монанд аст, танҳо ӯ даҳон мекушояд ва аксар вақт фурӯ мебарад!
  Золим макри зиёд дорад, вале одоби кам!
  Агар хоҳед, ки аз Худо болотар шавед, шумо аз буҷер паст меафтед!
  Ҳеҷ кас абадӣ нест, ҳатто худоҳо то замоне зиндагӣ мекунанд, ки инсоният вуҷуд дорад!
  Сиёсатмадорон мехоҳанд абадан ҳукмронӣ кунанд, аммо онҳо намехоҳанд, ки ҳатто якчанд дақиқа бӯй кунанд!
  Ба сиёсатмадорон бовар накунед ва кувваи дарро санчед!
  Бо вуҷуди ин, на ҳама он чизҳое, ки дурахш мекунанд, тилло мебошанд, балки ҳар он чизе, ки дурахш мекунад, метавонад дар ҷайби шумо дар ҷараёнҳои тилло печонида шавад!
  Ва дар саҳро танҳо як ҷанговаре ҳаст, ки ҷасорати зиёд дорад!
  Таҳаммули беҳтарини қавӣ ҳаяҷони хашми беқуввати душманро бозмедорад!
  Шумо метавонед ҳама чизро дар ҳаёт вайрон кунед, шумо наметавонед мисли чӯбдаст зиндагӣ кунед!
  Макр модари зафар аст, агар он хам бо худ гнтльмани бахту саодат оварад!
  Ҷанг бокираи абадӣ аст - вай бе хун наметавонист!
  Ҷанг бо тамаъҷӯии фоҳиша - ҳеҷ гоҳ ғалабаро бефоида намедиҳад!
  Ҳар як инсон мисли донаи қум дар биёбон аст, аммо бар хилофи биёбони васеътарин, ки канорҳо дорад, ин донаи қум барои такмили худ маҳдудият надорад!
  Вақте худоҳо механданд, мирандаҳо гиря мекунанд, вақте хандаи худоён раъду барқ мешавад, оқибати одамони заиф қабр аст!
  Технологияи пешрафта бо истифодаи ибтидоӣ ва беамалии мураккаби худ беқувват аст!
  Чӣ метавонад гилеми ситораро аз болгааш канда гирад? Астероиди аблаҳии инсонӣ!
  Бе тозиёнаи таъқиб ҷаҳиш ба дастовардҳое, ки ба тамоми инсоният озодӣ меоранд, ғайриимкон аст!
  Ҳар қадаре, ки мағзи сар "қадриҷ" бошад, ҳамон қадар форс-мажор онро печидатар мекунад!
  Бечора на он аст, ки бадан пойлуч аст, балки касест, ки дар рӯҳ сардор нест!
  Нафрат ба алоқаи ҷинсӣ боиси ахлоқи носолим мегардад!
  Ҳазлу юмор дар маросими дафн ба мисли халта дар хандақ мувофиқ аст!
  Касоне, ки гунг бозӣ мекунанд, ба комёбӣ намерасанд, онҳое, ки хаёлро мешикананд, ба ҳақиқат мерасанд! Ғолиб ҳамеша ҳақ аст, ҳатто агар муваффақият бо истифода аз усулҳои нодуруст ба даст оварда шавад!
  Бехтарин тухфа аз душман он аст, ки ба ахмак кувват медихад!
  Ҳар кӣ ба гиребон тоб оварад, ҳеҷ гоҳ аспи дӯстдоштаи занон намешавад!
  Озодӣ барои онҳое, ки тавонистаанд ҳисси танбалӣ ва бемасъулиятии худро гулом кунанд, дучанд ҷолиб аст!
  Кй аксар вакт кобилияти душ-манро барои мукобилн му-бориза кам бахо медихад ва барои ба даст овардани галабаи пуркимат фурсати кам пайдо мекунад!
  Касе, ки туф карданро дӯст медорад, ин кори майда-чуйдаест, ки ӯро худаш латукӯб кунад!
  Дар хакки Худо бисёр иборахои бехуда харф задан мумкин, аммо аз ин бо бинии гугулкин кори судманд меояд, ки аз об додани дарёи лафз намеруяд!
  Ғолибон аз рӯи дастовардҳо ва ҷоизаҳои онҳо баҳо дода мешаванд... мағлубшудагон танҳо баҳо дода мешаванд! Ғолиб довари судя дорад, ғолиб судяи ҷиноӣ дорад! Қимат ва зарурати пирӯзиро метавон зери суол бурд, аммо шикаст ҳамеша ва бешубҳа ба касе фоидае надорад!
  Ягона фоидаи мағлубият дар он аст, ки он ба ту дарс омӯзад ва аз ашкҳои рехтаи иштибоҳҳои талх комёбӣ парвариш кунад!
  Агар хоҳед, ки душмани худро фиреб диҳед, барои дӯстони худ низ асрор бошед!
  Агар накшаи командири душман ба китоби кушод монанд бошад, пас сахифахои он хатман ба хуни хамсафони шумо олуда мешавад!
  Писару духтар дар вакти аз назар гузарондани калъаи мустахкам хамоно шухй карданро давом медоданд.
  Ғолибон ҳам прокурор ва ҳам адвокатро муттаҳид карда, худ қазоват мекунанд, аммо ҳукмро ҳанӯз онҳо не, балки таърих мебароранд!
  Хар кадар найранг соддатар бошад, барои душман аз окибатхои истифодаи он халос шуданаш хамон кадар душвортар мешавад!
  Лаҳзаи таъсир, мисли нота дар оҳанг, каме пештар ё дертар садо медиҳад ва он дурӯғ хоҳад буд! Аммо шумо ҳатто садои ҳуштакҳои тамошобинони маъюсро аз қабр шунида наметавонед!
  Вақте ки шумо медонед, ки душмани шумо кист, пас ба шумо лозим нест, ки дӯстони худро дар душворӣ бидонед!
  Ташаббусро аз даст надиҳед, асали ширини ғалабаро аз даст медиҳед ва талхии мағлубиятро хоҳед гирифт! Вакте ки муштзан ба ларза меафтад, уро боз хам сахттар задан лозим, вагарна дасту пойхояшон рох медиханд!
  Душман шино мекунад, боди нобудӣ дар бодбонаш!
  Ки дар набард шино карда, дар кӯл ғарқ мешавад ва сӯхта мемирад!
  Ҷодуи ифлос, мисли кафи собун, чашмро газад, аммо душманро не!
  Алафҳои бегона хуб мерӯянд, вақте ки онҳо суст мерӯянд, бо коҳиш додани таассуботи аблаҳии боғдорон!
  Аз ҳама ҷолибтарин раванди омӯзиш ин ҷинс аст! Ва муҳимтар аз ҳама, ҳеҷ кас аз гирифтани он даст намекашад!
  Ҷинсӣ ягона мавзӯъест, ки дар он ҳама кӯшиш мекунанд, ки саҳми бештар гузоранд!
  Чизе, ки ҷинси ҷинсӣ ва таҳқиқот умумӣ доранд, ин аст, ки C беҳтар аз D аст!
  Аммо танҳо як рақами қавӣ баҳодиҳии қаноатбахш аст!
  Ҳар кӣ дар ҳолати зарурати ҳамла истода, ҳатто дар қабр хобидан ҳам муқобилат карда наметавонад!
  Касе, ки дар зиндагӣ ҳамеша дар бунбаст аст!
  Ӯ аввал бо козир меравад, вай танҳо як хандаи мардум аст!
  Ҳар касе, ки мехоҳад дар вақти тақсими ҷоизаҳо бошад, бояд саховатмандона тӯҳфаҳоро дар шакли манҷет бифиристад!
  Вакуум намедарояд, офтоб хурӯҷ намекунад!
  Тир беақл нест, балки абладе, ки тир мезанад, аз даст медиҳад!
  Касе, ки аз кумак ба мардум саркашӣ кунад, вақти аз ҷониби Худованд барои кафорати гуноҳ ва тавба ҷудокардаашро беҳуда сарф мекунад!
  Марг ҳаргиз фаромӯш намекунад, ҳарчанд гоҳ-гоҳ фаромӯш мекунад!
  Ҷанговари қавӣ, ҳатто як нафар, аз як паллаи нотавонҳо фоидаи бештар меорад, ҳамон тавре ки як доси тез тамоми майдони хӯшаҳоро мебурад!
  Аммо баъзан, ҳатто дар байни хӯшаҳои лашкари заиф, дос-батир метавонад ба санги санги истиснои ногувор дучор шавад!
  Агар сулҳ бошад, зиёфати саховатманд, агар ҷанг бошад, як пиёла майи пирӯз бошад!
  Касе, ки дар корҳои ҳарбӣ беақл аст, дар бистар ҷасад аст!
  - Ҷанговари хуб танҳо як ҷосуси хуб аст, зеро он барои гулдӯзӣ ва ғалаба кӯмак мекунад! Ҷосуси хуб чунин ҷанговар аст, ки ин ӯро аз куштан ва аз талафот пешгирӣ намекунад!
  Вақте ки шумо ҳангоми тамрин хунукназариро аз даст медиҳед, дар оташи ҷанг шикаст хӯрдан осон аст!
  Шумо метавонед бо қувваи бераҳмона ғалаба кунед, аммо бидуни дипломатияи нозук шумо наметавонед самараи ғалабаро нигоҳ доред!
  Дар ҷанг ду мушкилот вуҷуд дорад: пайдо кардани душмани пинҳон ва канорагирӣ аз васвасаи гӯр кардани сари худ дар рег!
  Оё шумо гадо дар аробаи шоҳона нанишинед, барои ҳазорон нафар ҷавоб додан лозим нест!
  Барои он ки натиҷа бошад, бераҳмӣ лозим аст - душманро дареғ надоред, ҳарчанд заъиф бошад!
  Бе омӯхтани зиёд зинда мондан беҳтар аст аз мурдан пас аз омӯхтани чизе, ки ба ҳар ҳол барои шумо лозим нест!
  Одам дӯст медорад, ки ҳама чизро дар як теппа гузорад, ба истиснои он мушкилоте, ки ӯ омода аст фаромӯш кунад! Аммо, аксар вақт, мушкилот ба фаромӯшӣ меафтад!
  Вақте ки онҳо мегӯянд, ки ба шумо маъқул аст, ба шумо лозим нест, ки шитоб кунед, фавран қарор кунед, вагарна гулӯятонро пахш карда метавонад!
  Шумо инчунин бояд аз даст дода тавонед, аммо ин махсусан муҳим аст, ки аз даст надиҳед!
  Ҳамла мисли шамоли думдор дар бодбон аст, танҳо сутунҳои дигаронро шадидтар мекунад ва мешиканад!
  Таслим ҳаётро харида наметавонад, аммо мавҷудияти нангин ба шумо бефоида дода мешавад!
  Ҳар кӣ ба мардум бераҳм бошад, дар дӯзах шайтонҳо хӯрда мешаванд!
  Як лётчики дақиқи снайпери, аксар вақт ҳангоми фуруд дар фурудгоҳи васеътарини ҷаҳони зеризаминӣ пазмон мешавад!
  Ҳамла ҳамеша аз муҳофизат самараноктар аст, зеро рӯи мушт блоки бад аст!
  Касе, ки дар муқобили муқобилат кардан дудилагӣ намекунад, зуд ба муваффақият меравад!
  Вақтхушӣ аз ҳама бемаънӣ ва беҳудаи вақт аст, аммо агар барои он вақт набошад, пардохти аъмоли фоиданок аллакай аз меъёрҳои оқилона мегузарад!
  Бемаънӣтарин чиз дар зиндагӣ вақтхушӣ аст, аммо бе вақтхушӣ зиндагӣ маъно надорад!
  Чупон бояд гӯсфандро фаҳмад, аммо мисли гӯсфанд фикр намекунад!
  Ҳоким бояд ба манфиати тобеонаш аз они худ бошад, аммо ба заъфҳо ва хурофотҳои мардум бегона!
  Ҳама меафтанд - танҳо болоравии рӯҳонӣ!
  Онҳое, ки снарядҳоро ҳисоб намекунанд, ба ҷанг парвоз мекунанд!
  Ҳар як зарба ба ҳисоб меравад, бахт туро эҳтиром мекунад!
  Кӯдакӣ, мисли кушодашавӣ дар бозии шоҳмот, бозиро дар маҷмӯъ шакл медиҳад, аммо бар хилофи шоҳмот, ҳама мехоҳанд, ки баргарданд ва дигар ҳеҷ гоҳ кушодашавиро тарк накунанд!
  Сармо даҳшатнок нест, агар дилат оташ бошад ва дар сарат оромии яхбандӣ ҳукмфармо бошад!
  Шумо метавонед бо ях кардани мушкилот ё эҳсосот наҷот ёбед, аммо шумо наметавонед зиндагӣ кунед, агар эҳсосоти шумо сард шаванд!
  Шағол метавонад палангро мағлуб кунад, агар дар ҷанг шағол бошад ва паланг дар интихоби рақиб!
  Писару духтар афоризмхоро ба охир расонданд.
  Аммо онҳо аз ҷодугар фармон гирифтанд, ки коре кунанд ва ин дафъа муваққатан тарк карданд.
  Дар ҷараёни набард бо фашистон Олег Рыбаченко худро дар ҷаҳони мувозӣ дид, ки дар он ҷо барои русҳо душвортар аст.
  Дар паҳлӯи ӯ Маргарита аст, инчунин духтаре омода аст, ки бо фашистон мубориза барад.
  Кӯдакон чанд вақт барои омодагӣ ба ҷанг сарф мекунанд. Онхо хам пешрав ва хам пешкадаманд.
  Дар гардани шумо галстукҳои сурх доштан чӣ ҳис мекунад?
  Ва пои луч будан аллакай шинос ва хатто кабул аст... Мо бояд барои зада гардондани хучуми фашистон ва шарикони онхо тайёр шавем.
  Аз ҷумла амрикоиҳо. Барои чӣ омода шудан лозим аст? Бидонед, ки қувваҳо нобаробаранд ва ба шумо заковат лозим аст.
  Бачахо тайёрй дида, дом кофта, саросемавор чизе ихтироъ мекунанд.
  Олег ва Маргарита дар ҷаҳони табиӣ ҳастанд ва онҳо ҳамчун як аз худашон қабул карда мешаванд.
  Писарбача барои фашистон сюрпризхои гуногун тайёр мекунад. Бо кӯдакони дигар шавқовар аст.
  Якҷоя бо Маргарита онҳо худро дар ҳузури занону писарон хеле озод ҳис мекунанд.
  Олег хатто бо камоли майл гуфт:
  Қаҳрамонӣ синну сол надорад, аммо ҷасорат ба рӯҳ ҷавонӣ мебахшад!
  Маргарита розӣ шуд:
  "Солҳо ҳеҷ гоҳ барои корнамоӣ кофӣ нестанд, аммо ҳамеша хотираҳои асрҳо зиёданд!"
  Писарбача ёрй расонд, духтар барои дафъ кардани мудофиа тайёрй дида истодааст. Мо бояд мубориза барем.
  Фашистон хамла карданй мешаванд. Дуруст аст, ки Маргарита ногаҳон мавқеи худро тарк кард. Азбаски вай духтар аст, уро хамчун корманди алока ба паси фронт фиристоданд.
  Духтарон то ҳол нисбат ба писарон камтар шубҳаро ба вуҷуд меоранд. Гузашта аз ин, Маргарита мӯйсафед аст ва чеҳраи ӯ эътимоди бештарро ба вуҷуд меорад.
  
  Дар ин чо асосан духтарони чанговаранд. Пионерон ба онхо дасти ёрй дароз мекунанд, дар холе ки дар сахро оромй хукмфармост ва худи бачахо бо духтарони бурундор илтимос мекунанд, ки ба бародарони калониашон ёрй расонанд. Онхо хатто аз хад зиёд гайратмандона мехнат карда, кувваи фарзандони худро ба хисоб нагирифта, бештар кушиш мекунанд. Ана ҳамин тавр рагҳои даҳшатнок варам карданд ва рагҳо мисли сими мисӣ ба дастони даббоғ ва пои луч берун меомаданд, ки гиря кардан мехоҳӣ, пойҳои шикастаи қаҳрамонони кӯдакона. Дар баробари ин, онҳо ҳоло ҳам сурудхонӣ мекунанд;
  Ватани ман Сталинград аст,
  Дар он гулҳои доп - алмоси шабнам мавҷуд аст!
  Ба бовари ман, паради шодмонӣ хоҳад буд,
  Дар ҷаҳони бе ҷанг - зебоии осмонӣ!
  
  Одам бародари одам мешавад,
  Духтари орзуи ҳама меояд...
  Агар душвор бошад, айби ту,
  Дарёи ширин пур аз об мешавад!
  
  Фриц бӯи худро ба дарун часпид ва табассумашро нишон дод,
  Вай гурриши фашистй - хамаи шуморо мекушам!
  Аммо дар ҷавоб ӯ бо зарба дучор шуд -
  Мо медонем, ки чӣ тавр бе ороиши зиёд зарба занем!
  
  Пионер ба мо саломи калон дод -
  Нишон дод, ки вай паланги ҳақиқӣ аст!
  Ва акнун чанговарони Краут сахт зада истодаанд,
  Вақти бозиҳои кӯдакон барои мо тамом шуд!
  
  Худи Худованди Масеҳ шӯхӣ карда фармудааст:
  Тақдири шумо таҷассуми орзуҳои шумо хоҳад буд!
  Одам дар дил кӯдак аст,
  Ғам дар ҷонаш чун гулчанбарҳои садбарг аст!
  
  Қатраҳои борон марвориди баҳранд,
  Дар онҳо инъикоси ситораҳои осмон!
  Марг моро бо доси тез таҳдид мекунад,
  Ва гурги хиёнаткор бо устухонҳо дар ҷангалҳо!
  
  Аммо пешравро бидонед - галстук хун аст,
  Танҳо ранги сурх дар тӯли асрҳо муқаддас аст!
  Сварог онро меорад - ба мо бовар кунед, ки муҳаббат,
  Файзи биҳишт - бидонед, ки он бузург аст!
  
  Мо дар Берлин пойлуч мегардем,
  Пионер ба хазорхо чанговарон рохбарй мекунад!
  Ва душман истод - хар дар зери юғ,
  Нур ба тамоми коинот - рафикони мо!
  Духтар Алена як ибораи кӯтоҳ илова кард:
  Онҳо дар осмон оташ мезананд,
  Чашмони Луфтваффи бад!
  Гӯё онҳо мегуфтанд -
  Дар ҷаҳон бори дигар тӯфон борид!
  Ва раъду барк дар хакикат наздик шуда истодааст, хатто офтоби ба уфук фуруд омадаро омехтаи абрхо ва дуди тунуки чашм газида парешон мекунад.
  Гурриши дурдасти танкхо ба гуш мерасад, самолётхо дар осмон садо медиханд. Аввал чорчубахои машхур, баъд аз паси он самолётхои реактивии "Арадо-8" парвоз мекунанд. Самолётхои хавфноки бомбаандози бисьёр-максаднок. Ё самолёти хеле идорашавандаи Ю-287, ки болхои ба пеш часпида дорад. Ва аллакай силоҳҳои пурқуввати муҳосира раъд мекунанд. Вакте ки ба снарядхои сертаркиш зада меафтанд, порахои замин ва алафхои гудохта ба осмон баланд ме-партоянд. Ва боз хам дахшатноктараш ракетахои пуриктидори идоранашавандаи аз "Арадо-Супер" партобшуда, ки хандакхоро пора-пора мекунанд... Ва баъд самолётхои хучумкунандаи Фок-Вулф пайдо мешаванд, ки кодиранд хар як мудофиаро хамвор кунанд. Дар ин ҷо ҷанг оғоз мешавад. Майор, ба чавонй нигох накарда, Андрей Матросов дурбини кубокро дошта, оптикаи хунукро дар даст дошта, тармаи фа-шистиро наздик мебинад. Фашистхо бисьёранд ва онхо ба таври гайримукаррарй мустахкаманд. Ҳатто аскарони пиёдагард дар чархҳо ва мошинҳои зиреҳпӯш буда, аз оташфишонии аслиҳа худдорӣ мекунанд. Онхо кушиш мекунанд, ки пионерони мехнатдустро ба акибгох ронанд, аммо рафтан намехоханд ва барои чанг туфанг талаб мекунанд.
  Барои ҳама силоҳ намерасад, гарчанде ки кӯдакони тирпарронӣ ва тарозуи маҳаллӣ милтиқи шикорӣ ва ҳатто камонҳои варзишӣ оварда буданд. Писарчаи кабудчашм ва мӯйсафед Олег Рыбаченко ҳатто як фалачае сохт, ки аз гранатаҳои худсохт бо пуркунии аслӣ пур карда шудааст. Вай ихтироъкори қавӣ аст. Ва худи фалакон оддӣ нест, балки аз танаи бисёр - "Катюша"-и воқеии аз чӯб бо дастони пешрав сохташуда. Бачаҳои навовар бо усули худсохт маводи тарканда месозанд ва ҳатто дастгоҳҳои зиддиҳавоӣ месозанд. Хама мехохад далерона мубориза барад ва галаба кунад. Аммо бо охирин андешаи Ватани муқаддасу бебозгашт мурдан наметавонед.
  Майор Андрей Матросов фармон медихад:
  - Бе фармон оташ накушоед!
  Воқеан, барои тамоми батальон онҳо танҳо се маротибаи пеш аз ҷанги "чилу панҷ" доранд (Ҳамаи силоҳҳои охирин фавран ба самти Маскав интиқол дода мешаванд, дар ин ҷо танҳо он чизе ки онҳо тавонистанд дар асоси боқимонда канда шаванд) маънои ягона имконият аст, ки ба Краутҳо наздиктар шаванд.
  Дар пеш, чунон ки дар байни фашистон одат шудааст, машинахои аз хама бештар мухофизатшаванда меистанд; танкхои "Паланги Роял", "Шер" ва таппончаи худгард "Фердинанд"-2 бо тупи 128 мм. Як тактикаи маъмулӣ аз асрҳои миёна ин истифода бурдани рыцарҳои пурқувват ва бофташуда дар нӯги каҷ аст. Ва гуфтан мумкин нест, ки немисхо чанговарони бад буданд. Ҳатто ба таври умум қабул карда мешавад, ки олмониҳо ҳамчун ҷанговарони таваллудшуда ҳисобида шаванд. Ва техникҳои беҳамтои нобудсозӣ. Инҳо фарзандони онҳо - мошинҳое мебошанд, ки танҳо ба паҳлӯи калибри камаш 85 мм ворид карда мешаванд. Фюрер Геринги навкорам "Фердинанд-128"-ро маъкул донист ва истехсоли ин машина дар истехсолот чорй карда шуд. Ва на танҳо дар тағир додани як нобудкунандаи танк, балки бо таппончаи ҳамла. Дуруст аст, ки истеҳсоли танкҳои рахнашаванда ҳоло ҳам идома дорад. Онҳо бояд ба мошинҳои сабуктар ва андаке аз аскарони пиёдагарди ақибмонда аз корпуси асосӣ роҳ диҳанд.
  Мошинҳо ва мотоциклҳои фашистӣ аз тарси пеш рафтан ҳар лаҳза суръатро суст мекунанд...
  Аммо пионери пойлуч Олег Рыбаченко исбот мекунад, ки онхо дар ин чо бесабаб монданд. Аввал ба лентае, ки хамкасбони пионерон аз руи накшахои бача-хои олихиммат сохтаанд, зада шуд. Маълум шуд, ки дар ин маврид бастаҳои таркандаҳои тарканда, монанди конькиҳои яхбандӣ, зиреҳро тақсим карда, ҷасади шикастаи фашистонро бо кулоҳҳои ҳамвор ва пулемётҳои печида фишурданд. Ва барои мошинҳои вазнинтар силоҳҳои сардтар вуҷуд доранд! Минаи камёфт зидди танкӣ, ки бо ширеши худсохт пӯшонида шудааст ва дар болои торф, ки онро ноаён месозад, бо ёрии сим байни кундҳо, рост дар зери хати шоҳии Шер кӯчонида мешавад. Ин танк ҳатто хеле даҳшатнок менамояд, чунин як таппончаи калони 128 мм ва чеҳраҳои дарранда ва хашмгин дар ду тарафи манора ранг карда шудаанд. Аз афташ, немисхо ба тарсонданн аскарони советй умед бастаанд.
  Табақҳои пӯлодии кирмҳо бо садои ғазаб болои ҳозираи марговар мехобиданд. Таркиш чандон сахт ба назар намерасад, аммо киртис канда мешавад ва танки Гитлер мисли дудкаш дуд мекунад ва бо суръате, ки барои ин гуна ҳаюло ғайричашмдошт буд, мисли манораи азим бо танаи чӯбдаст чарх мезанад.
  Дигар писарбачаҳои пешқадам чунин дастгоҳҳо, инчунин маводи таркандаро, ки аз рӯи рецепти навоваронаи Олег Рыбаченко кафшер карда шудаанд, истифода мебаранд. Модоме ки аскарони пиёдагарди немис тарсончаканд ва танку тупхои худгард дар пеш бедифояанд, пас онхо барои ин чазо дода мешаванд.
  Масалан, беҳтар аст, ки як мошини вазнини Фердинанд-128-ро бо катапульт пӯшонед, зеро ҳеҷ чиз наметавонад зиреҳи 200 мм-ро ворид кунад. Ва ӯ боми заифтарро бо кафолат мегирад. Гузашта аз ин, Рыбаченкои олиҷаноб фаҳмид, ки таркишро чӣ гуна равона кунад. Барои ин кор кардан кифоя аст, ки дастгоҳ аз лампаи лампаи муқаррарӣ истифода шавад. Он гоҳ вакуум мавҷи таркишро мемакад ва тамоми энергия ба як нуқта меравад. Ин навоварӣ дар баробари маводи таркандае, ки бо омехтаи гиёҳҳо ва занбӯруғҳои хушк тайёр карда шудааст, имкон медиҳад, ки ҳатто як бастаи хурди тарканда харобиҳои ҷиддӣ ба бор орад. Ва писарону духтарон аз камон ва фалакхои оддитарин бо се ресмон ба суи офаридахои пулодии Вермахт тир холй мекунанд. Ҳамин тавр, "Паланги шоҳона" аз пайраҳааш шикаста шуд ва он дарранда, ки захмӣ шуда буд, муҳаррики худро ба таври ҳаяҷон хӯрд ва қариб кӯр снарядро партофт.
  Машҳур "Гург", ки силуэти паст ва зиреҳи қавӣ дорад, ба сангпушти ҳамвор монанд аст. Ин таппончаи худгард чанде пеш дар фронти Иттифоки Советию Германия пайдо шуд. Ба туфайли хусусиятхои хуби рондани худ, рахнашавии гаубица-тупхо дар масофаи муносиб ва зинда мондани он дар чанг "Гург" дархол дар байни шахр сухан ронд.
  Аммо пайра-хаш васеъ бошад хам, хануз оддй аст... Вале, боз хам бехтар мебуд, ки таги мошинро тарконда, бо кисмхои эхтиётй ба дарунаш туф кунад.
  Пас он аллакай сангпушт аст, ки онро уқоби тавонои рус аз болои кӯҳ партоб кардааст. Аз он рудахои шикаста ва устухонхои хоки аъзоёни кушташудаи экипажи фашистй хазида мебароянд.
  Любовь Марковна бо гранатомети зери туп задан ба "Паланги подшохй"-ро афзалтар медонад - максад курт аст ва барои он ки танк кобилияти харакатро аз даст надихад, чархи чархзананда бояд шикаста шавад. Комсомолеци малламуй, ки муйхои андаке кабуд, куракхои печида, аслихаро дар дасташ печонда ги-рифт:
  - Шумо барои хӯроки нисфирӯзӣ худатон нон мепазед!
  Ин аст, ки боз як гурги вайроншуда, ба монанди фрегати роҳзан бо рули шикаста, ки аллакай ба паҳлӯ лағжида шудааст. Зирехро зада, бо "Паланги шоҳона" бархӯрд мекунад. Ва ҳарду тобути пӯлодӣ дар роҳҳо дурахшанда мешаванд ва чанд лаҳза баъд аз тирҳои тарканда таркиш мекунанд. Як-ду мошини сабукрав аз таркиш чаппа мешавад ва пулемётхо пахш шуда, худи патрон ва гильзахо хобидаанд. Ин ҷасадҳои печида пас аз он рӯй мегардонанд.
  Алеся Муравьева, ки навакак "Пантера"-ро, ки ба пеш ҷаҳида ба чаппа шудан маҷбур карда буд, инчунин моҳирона майдони конькиро бурид, хеле зебо гуфт:
  - Қувват дар мушакҳои хобида нест, балки дар мағзи саре аст, ки дар он ҷо мушҳои хиш-ҳиштӣ нест!
  Любовь Марковна гранатомётро аз нав бор карда, дар даст баркашида истода, ба ташвиш меояд. Лавозимоти чанг хурд, душман пуркувват аст, вале бо вучуди ин, некбиниро аз даст надода, мегуяд:
  - Сари дуб ва пайкари чуян нишонаи кундаи пӯсида дар ҷанг аст!
  Ва меафзояд:
  -Ҳатто бо бадани дуб, бо фаҳмиши кӯтоҳ, ин танҳо як кунда аст, дар зери курсии каси дигар!
  Аллакай даххо мошинхои вазнинбор бозистодаанд. Танкхои шикаста ва нотавон, ки мисли вулканхои кухансол дуд мекашанд, асло вахшатнок нест. Аждаҳо сарашро гум кардааст ва пӯсти зиреҳпӯшаш ҳамчун тӯҳфаи хотиравӣ фурӯхта мешавад.
  Аммо боқимондаҳо, махсусан ҷанговарони сершумори зиреҳпӯш аз паси онҳо меоянд. Кахрамонони пионерй шод мешаванд, гурехта намераванд... Дар ин чо автомати худгард "Фердинанд"-128 суръат мегирад ва... Вай бо як зарбаи калон ба сурохии камуфляжшуда меафтад. Танаи тана шикаста, танхо куртахои васеи болояш часпида, бемалол харакат мекунанд. Ва "Пантера"-и чусту чолок аз паси у парвоз кард. Музаи зишт ва аз ҳад зиёд дарози он хам шуда, дарунаш ба таркиши снаряди зиреҳпӯш монанд аст. Ва баъд худи манора канда шуд... Монанди пои ноаён ба туб зад. Яке аз экипажхои азими танкчиёни немис аз ним канда шуд... Ботинка бо монограммаи ду баркхои нукрагин, ки барои СС характернок буд, парвоз кард. Вай аз Олег Рыбаченко як метр афтид. Пионерписар уро бардошта гуфт:
  - Барои самовор фоиданок аст, аммо барои мо, ленинчиёни чавони ботачриба, кафшро дарро-дан лозим нест. - Ва бо як гурриш таклид ба калонсолон, илова кард у. - Биёед танкхоро нагзтар канда кунем!
  Ана, боз як сюрприз ва деги чуяне, ки бо буг тела дода шуда буд, бо такаббури оташин як рельси оддиро канда, таркид ва якбора се мошинро оташ зад.
  Алеся Муравьёва, ки муйхои зарринаш аз чангу чанг намерезад, нидо кард:
  - Аммо пассаран (шиори коммунистони Испания, ки афсонавй шудааст - онхо намегузаранд!)!
  Занони пионерй шод шуда, ба фочиаи вазъият нигох накарда, механданд. Дар баъзе ҷойҳо маводи таркандаҳои худсохт дар сӯрохиҳои кофташуда пинҳон карда мешаванд. Он бо усули кухна, косибй сохта шудааст. Албатта, он аз динамит каме заифтар аст, аммо барои хомӯш кардани шасси кофӣ аст. Ва гайр аз ин, гениалии писарбачаи пойлуч Олег Рыбаченко рохи аз чангу пору ва хошоки оддй тайёр кардани омехтаи харобиоварро пайдо кард. Ин арзон ва шодмон аст! Ва ҳангоме ки он таркид, чашмони Нобел аз ҳайрат аз сараш мебароянд!
  Фриц талафоти калон медидад, транспортёрдои зирехпуш аз кор мебароянд, баъзедо аз минтададои хавфнок мегузаранд, вале ондоро бо партофтани гранатадо ва моддадои тарканда пешвоз мегиранд.
  Дар ин чо хатто пионерон назар ба калонсолон хавфноктаранд. Азбаски сарбозони ҷавон, ки зуд зеҳн буданд, баллистаҳои хурди буғӣ сохтанд, ки "тӯҳфаҳои" марговарро бо суръати наздик ба суръати пулемёт мепартоянд. Принсип худаш поршен аст, аммо муҳаррик теғҳои катапультҳоро мегардонад, ки бо суръати баланди ибтидоӣ тӯҳфаҳои маргро мепартоянд. Онҳо халтаҳои махсуси спирти чӯби тозашударо, ки бо унсурҳои таркандаи худсохт омехта шудаанд, мепартоянд - тақрибан аз ҷиҳати қувваи харобиовар ба нитроглицерин баробар аст.
  Ҳангоми зарба задан зиреҳи бориктари нақлиёти гитлерӣ ҷой дода, экипажро бо оташи кабуд аланга мезанад. Краутҳо аз дард девона шуда, бо садои баланд дод мезананд ва бо чеҳраашон аз даҳшат таҳрифшуда мегурезанд.
  Баъзеи онҳо ҳатто аз технология даст мекашанд...
  Ягона таассуф дар он аст, ки душманон зиёданд, ба назар чунин мерасад, ки фон Бок тасмим гирифтааст, ки зарбаи асосиро дар ин ҷо расонад. Талафоти калон дода, баъзе мошинҳо асосан амрикоиҳо ё фаронсавӣ буданд, ба ҳама чиз оташи пулемёт рехта, ба хандақ наздик шуданд.
  Ва ба хорпуштхо дучор меоянд... Дар ин миён Алена ба осонй чилу панчро нишон медихад. Албатта, шумо наметавонед "Паланги шоҳона" ва ҳатто такмилёфтаи "Пантера" ва махсусан "Пантераи шоҳона" -ро дар пешона гиред, аммо шумо метавонед тарафҳоро санҷед. Зиёда аз он, "Пантера"-и дар болои киштй буда суст аст, вале аз сабаби суръаташ тезтар рахна карданй мешавад... Пулемётхои немисхо хамин тавр зада, тарсонданй мешуданд. Дар бораи транспортёрхои зирехпуш чизе гуфтан мумкин нест. Ҳама инҷиқиҳо аз байн хоҳанд рафт ва маҷбур мешаванд, ки хунро ба фаршҳои металлии гарм туф кунанд!
  Любовь Марковна гранатаро ба суи кирмак партофта фарьёд мекунад:
  - Мо гиенахоро бо лочин мечуем!
  Як таппончаи калибри хурд бартариҳои зиёд дорад - суръати оташ, осонии камуфляж. Ва онҳо медонанд, ки чӣ гуна ҳадафҳоро интихоб кунанд.
  Ҳатто шери шоҳона, ки аз таппончаҳои калибри хурд боэътимод муҳофизат карда мешуд, мошине, ки барои русҳо дар Булгеи Саратов даҳшатнок шудааст, метавонад ҳангоми зарбаи дақиқ аз паҳлӯи манора ва корпус зарба занад. Нуқтаи заифтарини ӯ дар ҳамин ҷост. Ва агар он ба ҳолати ҷангӣ ворид шавад, он гоҳ ... Ин барои краутҳо бад хоҳад буд!
  Алеся Муравьева ба онхо нидо мекунад:
  - Шумо то ҳол Сталинград хоҳед дошт! Ва сад маротиба бадтар аз Сталинград!
  Фашистхо мисли гиенахо сахт гила мекунанд. Ва дар байни бачахои советй халок ва ярадоршудагон хастанд. Вакте ки аскарони чавоне, ки нав ба зиндагй cap карда буданд, махсусан фочианок аст. Ана, пионери хеле хурдакак, вале далер, бо душворй бардоштан бастаи тарканда, худро ба зери рахи танки миёнаи Т-4 "Л" мепартояд (ин фразеологик холо хам дар хизмат аст! Ҳамин тавр, вазни зиёд ва муҳаррики пурқувваттар). Ман ба ҳоли духтар раҳмам меояд, аммо вай аз зиндагӣ бештар аз фашизм нафрат дорад. Пионер катъиян медонад, ки ин амали вай кахрамонона аст ва Худованд Исо дархои бихиштро ба руи онхое, ки барои Ватан чон кардаанд, бо хурсандй мекушояд. Як қуттии зишти дорои танаи дароз, вале ба назар борик аз ниқоби азим ба боло парида, манораи мураббаъро канда мекунад.
  Ва солдатхо боз гранатахо пар-тофта, пулемётхои мохирона ни-шондодашуда ба суи мотоцикл-хое, ки ба суи интицом ме-рафтанд, тир холй карданд. Ва сари аскарони гитлерй чун гелоси пухтарасидаи жола канда шуд. Ва хун ҳатто бештар аз афшураи буттамева боллазату ша®дбори мазлумонро паҳн мешавад.
  Ихтироъкори нимбараҳна Олег Рыбаченко аз сӯрохи биниаш ҳуштак зад...
  - Вақти ҷамъоварии санг аз касе расидааст, ки ҳатто як сония ба шамол намепартояд!
  Ин бори аввал набуд, ки вай найрангхои худро дар болои фашистон санчида буд. Масалан, муҳаррикҳои мошин ҳаворо барои муҳаррикҳо мемаканд, аммо дар бораи омехтаи ангиштсанг ва якчанд гиёҳҳои омехтаи хеле каустикӣ ва сӯзишворӣ бо детонатори хока чӣ гуфтан мумкин аст?
  Ва бакҳои гази мотоциклҳои калон таркида, ҷараёни оташи хашмгинро берун мекунанд. Чунин ба назар мерасад, ки шӯриши ҷинҳои ҷаҳаннам идома дорад. Дар ин чо якчанд транспортёрхои зирехпуш низ ба хамкасбони бебахри худ хамрох мешаванд. Ва аз онҳо пораҳои зиреҳҳо садҳо метр дур парвоз мекунанд ва қурбониёни бештар пайдо мекунанд.
  Алёнушка ба "Гург" ишора карда, ба кисми поёни бадан ни-шон медихад. Ба он ҷо расидан душвор аст, аммо ин ягона имкониятест барои ворид шудан ба таппончаи худгард бераҳмона. Ҳаракати ҳамвор аз ангушт, ва сипас гардиш.
  Туп як акибнишинии нарм медихад ва машинаи фашистй ба ним чудо мешавад. Ва парчами сурхи дарида бо свастикаи сиёҳ дар заминаи сафед ба лойи хунолуд меафтад.
  Алёнушка фикрхои хирадмандонаро пичиррос мезанад:
  -Адолат қурбониро тақозо мекунад, садақа хайрияро талаб мекунад ва муваффақияти кори одилона қурбониро тақозо мекунад!
  Алеся Муравьева ба паҳлӯи Пантера гранатаи вазнин илова мекунад:
  - Танҳо қурбониҳои ногузир дар ҷанг барои пешгирӣ кардани қурбониҳои бебозгашти таслим шудан кӯмак хоҳанд кард!
  Олег Рыбаченко аз баллистка боз як абри чангу губорро ра-сонд, ки вайро ба хаячон меовард ва баъд хамон сулфа боиси таркиши моторхо ва кафидани моторхо гардид ва фарьёд зад:
  - Шумо бояд ба рақиб тағирот диҳед, аммо бо тағирот ба душман дода наметавонед!
  Дар гардиш духтари артиллерист пойҳои бараҳна ва зебои худро монда, то ки биоритмҳои Замин ва нафаси алафро бо пояш беҳтар ҳис кунад ва боз тир холӣ карда, ба Т-4-и маккорона маҳз ба кунчааш мезанад.
  Комсомолеци зебо табассум карда фарьёд мекунад:
  - Ба дӯзах рав, пирамард!
  Ва хамин вакт ду бобои муйсафеди советиро таркиши пулемёт буриданд. Ва онҳо ба чуқурӣ, хунолуд афтоданд. Боз як пирамард, ки дар як даста граната печонида шуда буд, зери изи танки Пантера афтод. Дар ҷудоӣ ӯ дод зад:
  - Шаъну шараф ба Сталин!
  Алёша Муравьева бо таъкид суханашро давом дода гуфт:
  - Шаъну шараф ба кахрамонон!
  Любовь Маркова бо пои хеле чусту чолоки худ граната партофт ва бо гушношунид фарьёд зад:
  - Мурдаҳоро эҳтиром кунед!
  Олег Рыбаченко дандонхои сафедашро чир-чир карда, илова кард:
  - Аклу доно бошад, дар умри худ иззату икром мекунанд!
  Дар ҳақиқат кӯшиш кунед, ки ба чунин қувва муқобилат кунед. Масалан, шояд дар ин ҷо то ҳол ягон "муши шоҳона" вуҷуд надошта бошад - як танки нисбатан нав, аммо албатта дар тӯби E-25 "Паланг" низ мавҷуд аст. Аммо Шерман мешитобад... Дар ин сурат, аз чй сабаб бошад, танкхои Америка ва Англия каманд, гарчанде ки махз фон Бок ба микдори зиёди техникаи хоричй гирифта буд... Бачаи заковатнок Олешка гумон мекард, ки шояд дар ин чо проблемахо мавчуд бошанд. инкишоф додани экипаж ё бо таъминот.
  Аммо чарх задани Шерман хеле осонтар аст... Рамблерҳои баланд аз болои деги гилӣ бо омехтаи тарканда давида мегузаранд ва... Фақат як зарбаи пурқувват ба сарбози зиреҳпӯши хуб меафтад.
  Ва дар паси он, танки дуюми америкой даравида мешавад, калимае, ки ба васвасаи дузах мебарад, бангдона дар зери зарбаи дос аст. Дар сеюм, аз сабаби инерсия, он ба ҳамкасбони осебдида зарба мезанад ва шамолдиҳандаи кирми шикастхӯрда низ боло мебарояд.
  Бачаи нобига Олег нидо мекунад:
  - Инро давом диҳед ва тела диҳед!
  Ин кувваи хакикатан кахрамононаи рус аст!
  Пас аз бозгашт, шумо бояд набудани муддати тӯлонии худро асоснок кунед.
  Ва барои оғоз, онҳо забонро гирифтанд. Онхо яке аз афсарони калъаро бо лассо дастгир карда, баста, ба штаб кашида бурданд.
  Подшоҳи деҳқон, аз афташ, сирри муайяни чӣ гуна ба зудӣ барои зани ҷавон ва зани ӯ фарзанд сохтанро медонист ва тавонист савори аспи хеле тезкор баргардад. Артиллерия дар барфи обшавии баҳор дармонда буд ва дар ҳоле ки аскарон шитоб намекарданд, ки қалъаи азимро бе ҷанги оташин ишғол кунанд.
  Емельян Пугачёв аз махбус тахдидона пурсид:
  - Ман кистам? Ӯ киро эҳтиром мекунад?
  Маҳбус далерона ҷавоб дод:
  - Ту дузду фиребгар хастй!
  Подшоҳи казок хушку холӣ гуфт:
  - Истед!
  Щербатов таклиф кард:
  - Ё шояд бо шавқу ҳавас аз ӯ пурсед?
  Пугачёв гур-гур кард:
  - Чора бинед!
  Офицери асирро ба кулбаи шиканча бурданд. Бо вуҷуди ин, ӯ чиро медонист? Магар он ки хазинаи лашкар пинхон аст. Ё шояд гузаргоҳи зеризаминиро нишон диҳед!
  Бо вуҷуди ин, шиканҷа он қадар аст ...
  Пугачёв зиёда аз дусад тупи хуб дорад ва вай, албатта, мехохад, ки масъаларо бо тирпарронй хал кунад, на танхо хучум кунад. Ва баъд Уфа ва сафар ба Қазон.
  Собик махкумшуда Хлопушаро бо издихом ва ярок ба Урал фиристоданд. Подшоҳ бояд корҳои зиёдеро анҷом диҳад.
  Артиллерияро тарбия карда, артиши Пугачёв ба тирпарронй шуруъ кард. Тупхои вазнин гурриш мекарданд. Тупхо зада, кувваи туп берун баромад.
  Аллакай ду девор фуру рафтааст... Пугачёвихо ба хучум cap карданд. Қувваҳо нобаробар буданд ва гарнизон қариб ҳеҷ гуна муқовимат нишон намедод. Танҳо афсарон на ҳама кӯшиш мекарданд, ки тирандозӣ кунанд. Олег Рыбаченко сари полковник ва капитанро канда. Цанговарон аслихаи худро дар пеши назари душмани бартарй партофта, ба зону афтоданд.
  Пугачёв боз як галабаи нисбатан оддй ба даст оварда, пеш рафт. Сипаҳаш зуд нашъунамо ёфт, Гарчи дар об шудани барф хок бисёр буд. Умуман, таъхир дар назди Оренбург таъсири худро расонд.
  Аммо суқути ин маркази вилоят нуфузи Пугачёвро боло бурд ва мардум акнун бо хоҳиши бештар ба ӯ ҳамроҳ шуданд. Махсусан одамони даштй давон-давон омаданд.
  Ва як лашкари бузург ва савораи бешумор. Хазорхо чанговарон хастанд, танхо дар худи Емельян Иванович бештар аз 30 хазор нафар, илова бар он боз понздах хазор нафар аз Чика ва дигар командирони подшохи дехконон.
  Худи Пугачёв дар огуши ширини зани чавонаш Устиния шахри Яицкиро тамошо кард. Ӯро фарзанд, беҳтараш писар кард. Азбаски ворис лозим аст, шумо ҳеҷ гоҳ намедонед, ки дар ҷанг чӣ рӯй дода метавонад. Ҳеҷ кас аз тир ё тири туп кафолат дода намешавад. Ва ҳамин тавр касе ҳаст, ки насли оиларо дароз кунад. Бо вуҷуди ин, Пугачёв аллакай аз зани собиқаш София фарзандон дорад.
  Дар худи шахри Яицкий казокхо мустахкам чой гирифтаанд. Кушиши гурехтани душман зада гардонда шуд. Якчанд сарбозон асир гирифта шуданд, ки тасдиқ карданд, ки дар қалъа гуруснагӣ вуҷуд дорад ва он ба зудӣ таслим мешавад ё нобуд мешавад. Аз ин рӯ, ҳамла кардан ҳеҷ маъно надорад.
  Емельян бошад, пушаймон нашуда, бо аспи зоти зоти худ шаҳрро тарк кард.
  Исьёнгарон дар Челябинск мустахкам буданд. Командири корпуси Сибирь Делонг аз торумор шудани Оренбург хабардор шуда, саросема аз шахр акибнишинй кард. Вай умуман тарсончак буд, вақте ки дар иҳотаи шӯришгарон ин марказро тарк кард.
  Ҳарчанд дар айни замон маҳз Делонг буд, ки дар таърихи воқеӣ ба Пугачёв шикаст хӯрд ва ҳатто ӯро ба ҳайрат овард. Артиши подшоҳи деҳқонон пас аз он чаҳор ҳазор нафар кушта ва ҳамон миқдор асир афтод. Аммо холо Делонг акибнишинй мекунад ва аскарони у торафт бештар аз он чо фирор мекунанд.
  Аммо холо Кунгур сахт мухофи-зат карда, барои зудтар гирифтани ин шахр, ки ахамияти калони стратегй дорад, Емельян Пугачёв полковник Олег Рыбаченко ва капитан Маргарита Коршуноваро ба наздаш фиристод.
  Писару духтар чун ҳамеша аз миёни барфи обшавии баҳор пойлуч ва қариб бараҳна медаванд.
  Онҳо назар ба аспҳои тезтар давида тезтаранд ва муҳимтар аз ҳама, устувортаранд. Онҳо метавонанд соатҳои зиёд бе суръат давида, ва бе ягон нишонаи хастагӣ давида тавонанд - ҷисми онҳо ҷовидона аст ва аз ин рӯ осебпазир аст.
  Олег Рыбаченко, албатта, шубха дошт, ки оё ба Пугачёв ёрй расондан дуруст аст ё не, вале ба вай лозим буд, ки дар болои бадани абадии бетаъсири худ кор кунад. Ҳатто агар Кэтрин дуюм маликаи хуб бошад.
  Вай бисёр чизҳоро забт кард, аз ҷумла Қрим ва Беларусро бо як қисми Украина.
  Аммо кӣ медонад, шояд агар Емелян пирӯз шавад, Русия аз ин ҳам бештар ба даст меорад.
  Ҳарчанд ин як зарба барои империя аст, ки бо табаддулоти Октябри Ленин ва ҷанги минбаъдаи шаҳрвандӣ муқоиса карда мешавад. Чаро онҳо аллакай мардуми Русияро ба қадри кофӣ набурдаанд? Вой, хандахои чанги гражданй.
  Олег Рыбаченко хамрохи Маргарита ба Кунгур давида, худ ба худ фикр мекунад.
  Бо вуҷуди ин, албатта, бисёр чиз аз бахт вобаста аст ва бахт метавонад ҳатто як ҳокими миёнаро бузург кунад.
  Ва Николай II дар қобилият ва истеъдоди худ аз Владимир Путин бартарӣ дошт. Аммо охирин бахти аҷибе дошт, на камтар аз Чингизхон.
  Як пораи бахт ба дигаре мебарад ва баръакс. Писарбачаи терминатор давида фикр кард.
  Масалан, дастгир шудани Салмон Радуев ва ҳатто дар остонаи интихоботи раёсати ҷумҳурии Русия, як ҳодисаи хеле ногувор аст. Хуб, дар ҳақиқат, эҳтимолияти ин чӣ гуна аст, хусусан азбаски сухан дар бораи як ифлоси нодир меравад. Пас аз он ҳеҷ яке аз раҳбарони машҳури ҷангҷӯён зинда дастгир карда нашуд. Ҳама мурданд. Гузашта аз ин, Шамил Басаев ба эҳтимоли зиёд тасодуфӣ будааст. Дарвоқеъ, агар масири террористи рақами як он қадар хуб маълум буд, ки дар зери ӯ мина гузошта шуда буд, пас чӣ монеъ мешуд, ки танҳо бо зарбаи ҳавоӣ зада шавад? Ин хеле боэътимодтар мебуд! Ё ҳатто газро хомуш карда, баъдан аз мурофиаи Басаев як намоиши калон месозанд?
  Не, ба эҳтимоли зиёд дар ин маврид ҳам бахт ба Путин омад, аз ин рӯ Шамил Басаев тасодуфан комилан аз олам даргузашт.
  Аммо биёед бигӯем, ки Салмон Радуев ҳангоми боздошт мемирад ва ё тамоман аз дом дур мешавад. Путин чанд дарсади ороро аз даст додааст ва интихобот дар ду давр баргузор мешавад. Ин аллакай шикасти фаворити бешубҳа ва ғалаба барои Зюганов аст.
  Ва ҳанӯз маълум нест, ки даври дуввум чӣ гуна сурат мегирифт. Дар ҳар сурат, интихобкунандагони эътирозӣ ташкил мешуданд ва Путин базӯр ба таври боварибахш пирӯз мешуд. Аммо чизи асосӣ ин аст, ки маросими савгандёдкунӣ як моҳ баъд баргузор мешуд. Ва Путин вақт надошт, ки дар ҷаласаи баҳорӣ ислоҳоти Шӯрои Федератсияро пешниҳод кунад. Ва тирамоҳ алайҳи ӯ як эътилофи ҷиддии нерӯҳои мухолиф ташкил мешуд.
  Коммунистон, аграрй, иттифоки куввахои рост, ОВР ва "Яблоко" аксариятро ишгол карда, ба ислохоти Шурой Федерация монеъ мешуданд. Онҳо инчунин ба милликунонии НТВ мухолифат хоҳанд кард.
  Муқовимати шадиди байни Дума ва президенти кунунӣ, мисли Елтсин такрор хоҳад шуд. Ва дар чунин шароит Путин шояд тасмими боздошти Ходорковскийро надошта бошад ва ба коммунистон ва SPS ва Яблоко зарбаи сахт занад. Гузашта аз ин, тағирот дар таърих бисёр таъсир мерасонад. Ва агар вазъият каме тағйир меёфт, он гоҳ ҳамлаи террористии 11 сентябр рух намедод. Ва он гоҳ Путин дар ҷанги Афғонистон ширкат мекард ва эҳтимол дорад, ки ӯ ҳамагӣ як давра кор мекард.
  Ва диктатори пурмаънӣ мисли Елтсин барояш туф мекард ва бо баҳои сифр мерафт.
  Чунин аст, ки баъзан аз як садама хурд. Аммо барои ҳамон Николайи II, агар адмирал Макаров намемурд, ӯ бар Ҷопон ғалаба мекард. Ва он гоҳ тамоми Чин, албатта, рус мешавад! Ва он гоҳ Олмон ва Австрия-Венгрия мағлуб мешуданд.
  Оре, шумо мебинед, ки як нокомй чй тавр ба дигараш мебарад.
  Кӯдакони Терминатор давида, пойҳои урёнашон дар барф мепошиданд. Ва Олег Рыбаченко илхоми худро хис карда, бо шавку хавас ба сурудхонй шуруъ намуд, дар вакти рафтанаш эчод мекард;
  Мо барои такдири бехтарин мубориза мебарем
  Барои осон кардани зиндагии мардум...
  Ва мо лашкари лаънатро нест мекунем,
  То душманони бад камтар бошанд!
  
  Дар болои мо карруби заринбол аст,
  Барои шаъну шарафи модари мо Россия...
  Бовар кунед, халки рус маглубнопазир аст,
  Ва ҳамаро дар рӯи замин зеботар хоҳад кард!
  
  Ба мо имконият дода шудааст, ки барои Ватанамон мубориза барем,
  Ҳимояи бузургии Ватан...
  Ва баъзан ҳаёт танҳо як филм аст,
  Ҳарчанд он бояд инъикоси биҳишт бошад!
  
  Ҳар кас бояд ба орзуҳои худ ноил шавад,
  Ба ман хирадмандона бовар кун, коммунизм...
  То ки дар рӯи замин хушбахтӣ бештар бошад,
  Ва оташи реваншизм наомадааст!
  
  Подшоҳи мо гениалии бузург Пугачёв аст,
  Вай дехкононро ба муборизаи мукаддас бардошт...
  Ҳар коре то ба дӯш хоҳад буд,
  Ва духтари пойлучро дӯст доред писар!
  
  Мо иблисро боз ҳам қавӣ хоҳем кард,
  Вақте ки мо уфуқҳои илмро дигар мекунем ...
  Бади зери наъл кӯфта мешавад,
  Хол он ки аз аортаи дарида хун чори мешавад!
  
  Оре, кори мо одилона аст, рафикон,
  Мо метавонем Ватани худро хушбахттар кунем...
  Бовар кун, ки мардум хама як оилаанд,
  Русияи бузург, дурахшонтарин!
  
  Мардум далерона ба уфук менигаранд,
  Бигзор абрҳои бад осмонро напӯшонанд...
  Мо ба душман ҳисоби ғолиб хоҳем дод,
  Ва шумо хоҳед буд, рыцари хушбахт дар ҷанг!
  
  Ман калимаи тарсончакро намедонам
  Мо русҳо аз ҳама кам нестанд...
  Мо Сварог дорем, Исои Сафед,
  Ва абадй аз май лаззат мебарад!
  
  Духтарон ва писарон дар ракси мудаввар,
  Мо духтарони пойлуч ворид мешавем...
  Охир, Худои Қодири Мутлақ барои мост,
  Тутӣ бемағз нашав, бача!
  
  Ва Ленин моро ба мубориза рухбаланд кард,
  Сталини хирадманд ба ин кор баракат дод...
  Карруби тавоно болҳои худро дароз хоҳад кард,
  Ва мушакҳои мо танҳо аз пӯлод сохта шудаанд!
  
  Аълохазрати Ватан хохад шуд
  Ки мо барои Худо чунин ҷанговарем...
  Шаъну шарафи худро бо шамшери пӯлод тасдиқ кунем,
  Дар Сварог кадом сипар сохта шудааст!
  
  Хулоса, ба Худованд вафодор бош,
  Ба шаъну шарафи Россиян дурахшонтарин...
  Мо танҳо уқобҳои рыцарҳоро медонем,
  Худои Сафед Масеҳи Масеҳ дар паси мост!
  Бачахо зебо суруд мехонданд, овозашон хеле пур ва равшан буд. Ва дар айни замон пурқувват, бошукӯҳ мисли опера. Якчанд гург бачаҳоро таъқиб карданӣ шуданд, вале онҳо зуд ба қафо афтоданд. Бачаҳои ҷовидона хеле зуд мешитобанд. Онҳо заъф ва шубҳаро намедонанд. Ҳарчанд не, охирин эҳтимол маълум аст. Худи Олег Рыбаченко сахт шубха дошт, ки оё Кэтрин, казаки кобил, вале бесаводро иваз кардан меарзад. Бо вуҷуди ин, шӯхӣ бар ӯ аст. Бачахо бо максади парешон шудан аз сафари дуру дароз ба таълифи афоризмхои машхур шуруъ карданд. Ва ин корро хеле оқилона ва зебо карданд.
  Инҳо кӯдаконанд;
  Ҷанг ба бозии домино монанд аст, танҳо доминоҳои шикаста дигар ҷамъ карда намешаванд - замин нигоҳ медорад!
   Бахт подоши шуҷоат аст ва ҷазои бесарусомонӣ!
  Барзагов бақувват, хар якрав, шер олиҷаноб ва рӯбоҳ маккор, вале мардум домкратҳои ҳар касбанд!
  Золим интригаро дӯст медорад, аммо интригаро дар интихобот дӯст надорад!
  Сиёсатмадор ҳукмронӣ карданро дӯст медорад, аммо дуруст кор карданро дӯст медорад!
  Барои гирифтани ҷои шер шумо бояд дар ҷои дуруст рӯбоҳ бошед!
  Хар нашав - гӯшат кашида мешавад!
  Мард пашша нест, балки ба сухани ширин низ тобовар аст!
  Хуб аст, ки муштҳои оҳанӣ дошта бошанд - аз сари дуб бадтар!
  Бадахлоктарин сиёсатмадор ахлок хонданро дуст медорад!
  Асал аз даҳони сиёсатмадор плуги пӯлодиро занг мезанад!
  Ҷанг бад нест, мағлубият бад аст!
  Ҷанг шодӣ намеорад, аммо ғалаба тӯҳфаҳо меорад!
  Золим аксар вақт ширин аст, аммо зиндагӣ бо ӯ асал нест!
  Онҳо бо истифода аз техникаи базавӣ ба тахти баланд мебароянд!
  Пост хар кадар баланд бошад, усули кабул хамон кадар паст мешавад!
  Сухани ширини сиёсатмадор талхии ноумедиро дар бар мегирад!
  Ростқавлии фармондеҳон бар асари бархӯрд!
  Нозуктарин мавқеъ онест, ки сари дуб дорад!
  Пойафзол барои бараҳна мондан!
  Сиёсатмадор аз ҳад зиёд гап мезанад, аммо корҳои бузург дар хомӯшӣ анҷом дода мешаванд!
  Рӯбоҳ метавонад аз шер маглуб шавад, аммо мушро таъом дода наметавонад!
  Диктатор уқоб шудан мехоҳад, дар орзуҳо бол бол надорад!
  Барои одам пул чун шири гов аз бухл турш мешаваду аз саховат нопадид мешавад!
  Вай бе душворӣ ваъда медиҳад, ин дуруст аст, ҳа! Аммо баъд аз ин, бо чӣ душворӣ ҳама корро анҷом медиҳад!
  Сиёсатмадори дубдор бо ҳамон сарнавишт рӯ ба рӯ мешавад
  Дузд хар кадар калон бошад, чазо хамон кадар кам мешавад!
  Сиёсатмадор ба ҷуз аз рӯи виҷдон зиндагӣ кардан дигар чизеро хор намекунад!
  Сиёсатмадор виҷдони хурд дорад, аммо амбисҳои азим дорад!
  Таъкиб чанговарро ба чаллод, тарсончакро ба марди далер, хоксорро ба такаббур табдил медихад!
  Фантастикаи илмӣ рақобати бемаънӣ ва абсурдҳост! Дар баробари ин дигар жанри илмию мантикй нест!
  Дар ҷанг ин мисли опера аст - ҳама худашро месарояд, танҳо суфтор ҷосус шуда метавонад!
  Занони муосир ба мард ҳама чизро мебахшанд - ба ҷуз фақр!
  Оё шумо медонед, ки ҷосусҳо аз афсарони разведка чӣ фарқ доранд?
  Медонам! Мо танхо разведкачиён дорем - хоричиён хама чосусанд!
  Бо сари холӣ ё ҳамёни холӣ чӣ беҳтар аст? Албатта, бо сари холӣ - он қадар назаррас нест!
  Ақл беҳтарин ҷамъкунандаи сарват аст!
  Ақл ва иқбол: ҷуфти ошиқ - онҳо муваффақият, сарват, мавқеъро таваллуд мекунанд, аммо зуд ҷудо мешаванд!
  Барои мардони мағрур гӯш кардани насиҳат аз ҷониби зан осонтар аст - магар ин ки зани ӯ набошад!
  Зани доно ба як сарват меарзад! Ва зани ташаббускор метавонад ӯро ба додгоҳ кашад!
  Кӣ шахсияти инсонро қадр мекунад ва кӣ пули нақдро қадр мекунад!
  Инсониятро ду чиз нобуд карда метавонад - компютерҳо ва компютершиносон. Аввалӣ ақлро атрофиён мекунад, дуюмӣ наметавонад аз он истифода барад!
  Дар чанг граната рафик аст!
  Умуман, аноре, ки шӯхӣ мекунад, ба тухми Фаберҷ монанд аст, ки чормағзро мешиканад!
  Истеъдод мисли ҷон аст: онро гирифтан мумкин нест, балки нобуд кардан мумкин аст!
  Интиқом ба шараф намеарзад - ҷазои одоб!
  Ҳасад микробҳои ҷиноят аст, худхоҳӣ об медиҳад, бекорӣ ғизо медиҳад!
  Танбалӣ бадтарин ҷиноятҳост!
  Бо шамшер бо шараф мурдан беҳтар аст, аз он ки барзагове, ки бо қамчин ба дӯкон ронда шуда зиндагӣ кунад!
  Дар чанг далерй маккорро зада метавонад, вале маккор хеч гох далерро маглуб карда наметавонад!
  Ҷанг ҳаётро даҳшатнок ва маргро шоиста ва зебо мекунад!
  Хоксорӣ барои командир як хислати нодир аст, аммо ин онро боз ҳам арзишмандтар мекунад!
  - Шағол бо калимаи кал ҳамсадо аст!
  Шер аз шағол танҳо як бартарӣ дорад - имкони бо шаъну шараф мурдан!
  Технология иҷрокунандаи шуҷоат аст!
  - Аммо ин дуруст нест! Дарвоқеъ, сатҳи технология баландтар бошад, дар майдони ҷанг ҳамон қадар заковат ва заҳматталабӣ талаб карда мешавад!
  Дар он чое, ки манфиати Ватан огоз меёбад, бехбудии шахей тамом мешавад!
  Озодиро бо интизом пайвастан лозим аст. Анархия зидди озодӣ аст!
  Хотираи устувор беҳтарин мураббӣ аст! Умуман, озодиро бо шамшер ба даст овардан мумкин аст, аммо танҳо бо ақл онро нигоҳ доштан мумкин аст!
  - Вақте ки ҷанговари қавӣ дигареро наҷот медиҳад, барои ин шарафи махсус лозим нест!
  Охир, вакте ки шучоат дар дилат фурузон мешавад, сипари худро дар хифзи бандаат баланд мекунй!
  Бадрафтории харом барои одами баномус баҳона нест, зеро мавҷуд будани чиркин одами палидро сафед намекунад!
  Муҳаббат ҳеҷ гоҳ арзон нест - хусусан агар шумо на бо ҳамёни худ, балки бо ҷони худ пардохт кунед!
  Ягона чизе, ки хунрезиро сафед карда метавонад, ин аст, ки дар нати а ашк аз  орї «атъ шавад!
  Онҳое, ки барои пул хидмат мекунанд, ҳеҷ гоҳ бо онҳое, ки дили шуҷоъ ва хоҳиши озодӣ доранд, дар ҷанг муқоиса карда наметавонанд!
  Ашки кӯдак хатарнок аст, зеро он ба сели пурталотум табдил меёбад, ки тамаддунҳоро шуста мебарад!
  Вазифаи командирй на-тичаи зиёдатй не, балки масъулияти иловагй ва бори вазнин аст!
  Маълум нест, ки чӣ муҳимтар аст - ҳама гуруснагонро сер кардан ё ашки як кӯдакро пок кардан!
  Тилло нармтар аз пӯлод аст, балки ба дил мезанад!
  Сарбозро аслиҳа не, балки аслиҳаи сарбоз аст!
  Сӯҳбати воқеан тӯлонӣ бо пулемёт боиси тир дар гӯш мешавад!
  Ҷинс силоҳи харобиовар аст, махсусан аз сабаби дастрас будани он хатарнок!
  Самаранокии ҳама гуна силоҳ аз қурбонии интихобшуда вобаста аст ва ҳатто бештар дар ҷинс!
  Ҷинс аслиҳаи инсондӯстона аст, бар хилофи дигар силоҳҳои марговар, он ҳаёт мебахшад!
  Муҳаббат кам мекушад, аммо аксар вақт дард мекунад!
  Касе, ки дуру дароз ба синаи урён менигарад, контури гербро фаромуш мекунад!
  Велосипед бо педаль беҳтар аз Мерседес бе мотор аст!
  Силоҳи кӯҳна мисли асобакаш аст, боэътимод, аммо манёвр нест!
  Роҳ рафтан тезтар нест, аммо арзонтар аст - шумо махсусан духтуронро сарфа мекунед!
  Пул мисли исҳолкунанда аст - бо он ростқавлӣ ва мардонагӣ одамро тарк мекунад!
  Беҳтар аст, ки дар ҷустуҷӯ як рӯзро аз даст дод, аз мурдан дар як сония!
  Дар ҷанг шитоб аст - давидан ба сӯи қабр!
  Аксари маҳбусон аз нигоҳи онҳо, рӯҳашон равшантар ва дилашон поктар аст! Занҷир наметавонад аз маҳбусон ахлоқтар бошад!
  Бадани хурд мисли корди тез аст, аммо онро тез кардан мумкин нест!
  Ашки зан беҳтар аз марворид аст, ҳар қатра як тангаи тилло аст!
  Ба дили мехрубон тешаи сангин ва энергияи атом бояд андохта шавад!
  Рӯҳи ғанӣ ва дили зар дорӣ, аз фақирӣ шарм надорад!
  Пешравй хурофотро рупуш мекунад!
  Дақиқии хушмуомилагии қотил ва беодобии қарздиҳанда!
  Як посбон на бештар аз як тарсончаки боғӣ арзиш дорад!
  Дар чанг маглуб кардани командир ба галаба баробар аст!
  Душмани нотамом ба бемории табобатнашуда монанд аст - мушкилотро интизор шавед!
  Хиради наҷиб мисли майи гаронбаҳост - беҳтар аст, ки онро аз пасттаринҳо пинҳон кунед!
  Агар шумо ду танга партоед, аввал на тангаи калонтарашро, балки гаронтарашро гиред! Ва боқимондаашро ба мискинон бидеҳ!
  Мағлубият ҳамеша фалокат аст, магар ин ки дар иваз пули зиёд надиҳед!
  Танҳо як романтики ислоҳнашаванда аз марги як хонуми зебо хушнуд хоҳад буд!
  Прагматик таваллуд кардани ҳаёти навро афзалтар медонад!
  Далерӣ метавонад омӯзиши нокифояро ҷуброн кунад, аммо омӯзиш ҳеҷ гоҳ ҷасоратро ҷуброн намекунад!
  Истеъдод ҷойгузини таълим метавонад, аммо таълим ҳеҷ гоҳ истеъдодро иваз намекунад!
  Ҳаяҷон ва хашм танҳо протези шуҷоат ва мардонагӣ аст!
  Бахт мисли занбӯри асал ҳатман ба он ҷое парвоз мекунад, ки гарди хирад ва заҳмат мепазад!
  Кирм бар хилофи уқоб ба осонӣ нопадид мешавад. Паст ҳамеша пинҳон аст, аммо олӣ осебпазир аст!
  На он қадар занҷирест, ки касро дар ғуломӣ нигоҳ медорад, балки тарс - заъфи ақаллан як ҳалқа далерӣ мебахшад!
  Барои Ватан, Зан, Падару модар мурдан шараф аст, аммо барои он зиндагӣ кардан беҳтар аст!
  Дар ҷанг ба даст овардани бартарият осонтар аз дарк кардани он аст! Охирин ба шикори пашшаҳо дар атрофи шери мағлубшуда монанд аст!
  Забон бо вуҷуди хурд буданаш, қавитарин узви бадан аст. Ӯ лашкари миллионҳо нафарро ба ҳаракат медарорад ва кӯдакро ором мекунад. Қобилияти нобуд кардан ва наҷот додан.
  Муборизи бе захм мисли бойи бе киса аст!
  Барои зиндагӣ ба мард қувват лозим аст ва зан барои зинда мондан!
  Ҳатто қӯчқор ҳам метавонад дар байни гӯсфандон ба қулла боло равад, аммо кӯшиш кунед, ки дар байни шерзанҳо пешсаф шавед!
  Ҳаёт барои тиҷорат хеле арзишманд аст!
  Пӯлод тез аст, аммо забони зан хеле тезтар аст!
  Далерона амал кунед, агар шумо моҳирона натавонед!
  Ба отряд илова кардани як гражданин ин маънои гирифтани ду солдатро дорад!
  Як хаваскор бо аблахии худ нафъи дах нафар мутахассисро фаро мегирад!
  Оилаи калон биҳишт барои дил, покӣ барои ҳамён, ҷаҳаннам барои душманон аст!
  Ҷудо кардани қафас баъзан аз рондани соҳиби бераҳм душвортар аст!
  Барои халки рус арак аз даххо гитлерчиён бадтар аст!
  Орзу хоин ба вокеият аст!
  Барои куштан сабаб мебуд, аммо ҳамеша силоҳ мебуд!
  Арақ террористи қонунист!
  Алкогол бузургтарин қотили силсилавӣ аст! Пас биёед бинӯшем, аммо бигзор моро танҳо бо машрубот бикушанд!
  Чипи электронӣ чӣ қадар хурд бошад ҳам, воиз бо дасти дароз ба он баромад!
  Автомат беҳтарин далели тавба аст!
  Марди асил бояд дар чанг далер, дар ишк серталаб, дар бахс заковат бошад!
  Арақи нотамом мисли зани нотавон аст, аз дарди сар канорагирӣ кардан мумкин нест, беҳтараш таслим шав!
  Ҷанг бозии ҷолибтарин аст, шумораи иштирокчиён номаҳдуд аст, аммо доимо кам мешавад!
  Дар ҷанг бар хилофи бокс, ғолиб шудан аз рӯи холҳо ба хиёнат аст, аммо судя ришва намедиҳад!
  Шоҳмот мантиқ ва шеър аст, ки дар рақамҳои оддӣ таҷассум ёфтааст!
  Озодї мисли духтари фосид аст, фа«ат он®о пули онро на бо пул, балки бо хун меди®анд!
  Ҷавонӣ хоҳари ғурур, ғурур хоҳари ҷасорат аст, аммо танҳо бо пайванд шудан ба таҷрибаи пири пиронсолӣ пирӯз мешавад!
  Сардор чун сари равшан бошад, дар пеши назари душман тира мешавад!
  Ҳисси вақт хислати ивазнашавандаи командир аст, бесабаб нест, ки дасти дақиқаҳо нуги тез дорад, вай аз пӯлоди дамаски тезтар сахттар мезанад!
  Лаззат ва дард антипод аст, аммо барои баъзеҳо дард кашидан олитарин лаззат аст!
  Ҷанг ва ҷинсӣ ҳаловат мебахшад, аммо на дар омехта, он хасу хеле марговар аст!
  Чи қадаре ки порча дар дом фарбеҳ бошад, дандонҳои чангкунанда бояд ҳамон қадар тезтар бошанд!
  Сайти харгӯш аз куштани мамонт душвортар аст!
  Бо куштани зебо, шумо натюрмортҳои хунин эҷод мекунед, аммо донандагон ба қабрҳои худ хеле зуд мераванд!
  Модератсия сифати хуб аст, агар он ба даромад дахл надошта бошад! Ҳамёни вазнин ҳамеша сабук аст!
  Вақте ки зан рост мегӯяд, ҳавас пажмурда мешавад ва вақте ки дурӯғ мегӯяд, хиёнат гул мекунад!
  Оғӯшҳои нармӣ нафасгиркунандатаранд, аз ҳалқаи меҳрубонтар чизе нест!
  Қарз бори вазнин аст, хусусан агар шумо ба ҷуз ҳаёти худ чизе надоред. Дар навбати худ, шумо наметавонед онро қарз гиред!
  Хоби марг амиқтар аст, аммо ширинтарин нест, махсусан барои онҳое, ки гуноҳ кардаанд!
  Давидан тоҷи зафар аст ва бе тоҷ интиҳои пирӯзӣ нест!
  Касе, ки акиб мемонад, бояд то охири умр бо як таппиши дил ба кафо бирасад!
  Сарбози бесарусомон, чун майи сабз, бо набард қувват мегирад, аммо командире, ки омӯхтан намехоҳад, мисли пору аст - пухта намешавад, балки пӯсида мешавад!
  Командири бад пусти худро наҷот медиҳад, командири хуб аскарони худро аз марг наҷот медиҳад!
  Дебют дар набард муҳим аст, зеро агар шумо мағлуб шавед, шумо гол нахоҳед гирифт!
  Агар рафиқ бимирад, хафа нашав, биҳишт аз одами хуб ғанӣ шудааст!
  Чӣ мешавад, агар он бад бошад? Он гоҳ барои сокинони рӯи замин осонтар шуд.
  Ҳақиқат як аст, аммо динҳо зиёданд, ин маънои онро дорад, ки шахси муъмин нисбат ба атеист шанси хато кардан бештар дорад!
  Агар атеист хак бошад хам, хакикаташ ба у нафъ намедихад, аммо муъмин агар хато карда бошад хам, зиндагии хушбахтона ва марги шоиста мегирад!
  Атеист шудан мисли дуздидани ҷони худ аст!
  Имон мисли либос аст, пӯшидан душвор аст ва бараҳна пӯшидан мумкин нест! Шумо метавонед онро танҳо бо шустани худ ва интихоби услуби муосир тағйир диҳед! Умуман, дин мисли зан аст, дилгиркунанда мешавад ва тағир додан даҳшатнок аст!
  Имон мисли пиллаи ишораткунанда танҳо як аст ва танҳо аблаҳон ба он механданд!
  Хушбахтӣ домоди интихобкунанда аст, ки танҳо бо озодӣ меравад!
  Чаро мехоҳӣ ба дил мор гузорӣ - дари оламро кушо!
  Ин аз он сабаб аст, ки як чинак ва дастҳои мушакӣ сарро талаб мекунад!
  Командир ба актёр монанд аст, танҳо такрорҳои пурмаҳсул на бо кафкӯбӣ, балки бо торсакӣ ба чеҳрае, ки шуморо ба замин мепартоянд!
  Ишқ мисли абрест, ки ба ҳавас ва ашк мерезад!
  Шафқат хислати қавӣ аст, бераҳмӣ аз номуайянӣ тавлид мешавад ва номуайянӣ заъф аст!
  Ҷазо ба бадтарин навъи некист, ки покии маънавӣ ва устувориро тақозо мекунад!
  Қатъият сифатҳои ивазнашавандаи ҳоким аст, тарсончакӣ давлатҳоро вайрон мекунад ва мардумро ятим мегузорад!
  Бластери кӣ чир-чир мекунад, аммо ту хомӯш мемонд!
  Муҳаббат қурбониро талаб мекунад, на камтар аз нафрат!
  -Дин бояд пеш аз ®ама ахло« бошад, некї ва тоъатро омѓзад! Танҳо одамонро ба гала табдил надиҳед ва онҳоро аз фикр кардан боздоред!
  Инкилоб набояд намуди гуломиро дигар кунад, максади он озодии маънавй бо як муносибат - некй кардан аст!
  Ҳеҷ чиз инсониятро мисли дини ҳақиқӣ муттаҳид намекунад, ки ба некӣ ва ақли солим асос ёфтааст!
  - Фа«ат пирѓзии ни®оии ®а«и«ати олї метавонад дурѓѓро сафед кунад! Чунон ки кори сулх зуроварй талаб мекунад, шамшерро бо шамшер зада гардондан аз сипар осонтар аст!
  - Ња««ат ®амеша дар а«аллият аст ва а«аллият тан®о бо а«л ва макр пирѓз мешавад! Маънои ин макру заковат, хамсафарони вафодори хакикат!
  Ғулом пеш аз ҳама тарсончак аст, аз гум шудани занҷир метарсад!
  Золим дорои се хислати ҳашарот аст: неши каждум, панҷаи пашшаи часпанда, тори хунхор, аммо насиби бол шудан нест!
  Зебоии нафс, покии дилхо, неруи ишк - на бояд бо интизом зиёдатист!
  Агар рост мегӯӣ, адолат бераҳмро сафед мекунад, аммо танҳо ба ҳадде, ки қурбониро ба ҷаллод табдил надиҳад!
  Бехтарин хислати командир ин аст, ки шикастро сазовор кабул кардан ва аз он ибрат гирифтан аст!
  Дар ҷанги муосир ҳар кӣ парвоз мекунад, ғолиб мешавад ва ҳар кӣ хазанда мекунад, душман мезанад!
  Таҳқир аслиҳаи бадкирдор ва тарсончак аст, дар талоши паст задани дигарон худашро паст мекунад!
  Фақат мурдагон хато намекунанд, магар он ки шумо макони биҳиштро ҳисоб накунед!
  Амал модари маҳорат аст, дар иттифоқ бо истеъдод!
  Касе, ки ба омӯхтан майл дорад, аз мағлубият манфиати бештар дорад, аз он ки худписанд аз пирӯзӣ!
  Зебо мурдан беҳтар аст аз зиндагӣ зишт!
  Барои танбал ҳама вақт бад аст, ба ҷуз хоб!
  Дар ҷанг, шодии бармаҳал хоҳари хиёнат аст!
  Мукаммалтарин майса бо дастони каҷ вайрон мешавад!
  Замони чанг мисли об аст, ки мехрубонию одамгариро аз байн мебарад!
  Ҷанговаре, ки дар камин нишастааст, мисли роҳзан аст, танҳо ӯ мехоҳад ҷони худро ба даст орад, на ҳамён.
  Барои фармондеҳи хуб наҷот додани худаш муҳимтар аз куштани бегонагон аст!
  Шумораи зиёди маҳорат ва шуҷоати қабркан! Агар шумо хоҳед, ки қаҳрамон шавед, итоаткорона марш накунед!
  Дурӯғ мисли мор дар ҷои саги посбон аст - як бор душманро газад, ҳатман дар ҷои заъфи ту дигаре газад!
  Найтс метавонад ҳама чизро ба хонум супорад, ба истиснои ҳуқуқи аввалин шудан!
  Сарбози русро куштан мумкин, вале маглуб кардан мумкин нест!
  Бузург касе нест, ки дар қомат бузург бошад, балки онест, ки доираи андешае дорад, ки то осмон мерасад!
  Зӯроварӣ итоаткории берунаро ба вуҷуд меорад ва дар рӯҳ шӯришро меафрӯзонад!
  Асирӣ мисли оҳангарду сурх аст, он шуморо сахт мекунад, агар пас аз он ба ҷараёни яхбастаи озодӣ ғарқ шавед!
  Адолат гоҳе сахтгир аст, аммо ҳамеша аз худсарӣ нармтар аст!
  Холо бачахои пойлуч ба суи Кунгур - калъаи пуриктидоре, ки дар он шашсад аскари ва хатто милиционер мавчуд аст, давида истодаанд. Андиуми духазорнафарии пугачёвихо аз наздик шудани майор Верещагин бо дусад аскари мансап ба харос афтода, мухосираро бардошта, акибнишинй карданд.
  
  
  Ба назди шуришгарон Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова омаданд. Дар аввал ба писарбачаи куртапуш ва духтари куртапӯш шубҳа доштанд. Аммо фармон бо мӯҳри подшоҳ онҳоро бовар кунонд, ки ба полковник итоат кунанд. Аммо вақте ки Олег бо ангуштони бараҳнааш мехҳо баста, ба сардоре, ки ба пайдо шудан шурӯъ кард, партофт ва аз пешониаш ба дар мехкӯб кард, боз ҳам эътимодноктар шуд.
  Илова бар ин, дар бораи писарбачае, ки аз сармо наметарсад ва аз худи гов тезтар медавад, овозаҳо расидаанд.
  Писарбачаро ба вазифаи командир кабул карданд. Ва он гоҳ ӯ нақшаеро пешниҳод кард. Онҳо ҳамроҳи Маргарита ба Кунгур ворид шуда, ҳама афсаронро мекушанд ва сипас лашкар ворид шуда, гарнизонро ба анҷом мерасонад.
  Ки бо камоли мамнуният кабул карда шуд.
  Ва писару духтар, ин кӯдакони Терминатор ба Кунгур шитофтанд. Ва отряди калони исьёнгарон аз паси онхо харакат карданд.
  Олег ва Маргарита ба суи девор рафтанд. Якчанд посбонон ихтисор карда шуданд. Ва биёед афсаронро бурида партоем. Воҳима сар шуд. Майор Верещагин ба чанг шитофт ва яке аз аввалинхо шуда кушта шуд. Се капитан низ кушта шуданд.
  Кӯдакон дискҳои тез бурро партофта, бо шамшерҳои аз пӯлоди сахтшуда бурида мепартофтанд. Онҳо инчунин гранатаҳои худсохт, вале хеле пурқувватро партофтанд. Аз он чо душман баландтар парвоз карда пора-пора шуд. Ва ман онро аз ин кӯдакони терминатор гирифтам.
  Ва баъд исьёнгарон ба чанг даромаданд. Ва инчунин чӣ гуна онҳо ба буридан ва нобуд кардан шурӯъ карданд. Ва гарнизони бе ин ҳам ошуфта ва бе сар ба артиши фиристодагони Пугачёв таслим мешавад.
  Бачахо супоришро ичро карданд. Ва Кунгурро гирифта, дар назди Уфа, ки лашкари азими Емельян Пугачёв ба он чо наздик мешуд, ба акиб шитофтанд.
  Писару духтар давида суруд мехонданд;
  Дар Ватан булбулон тарона мехонанд;
  Дар он офтоби мунаввар дам мезад...
  Файз меорад - сулҳ, тасаллӣ,
  Ва он чашмони шуморо мекушояд - нури Худованд!
  
  Куҷост савсанҳои водӣ, Куҷост селаи гулҳо,
  Ва хирманҳо бо асал ҷорӣ мешаванд...
  Шумо воқеӣ хоҳед шуд - қаҳрамонро бидонед -
  Шохҳои тези девҳоро пора кунед!
  
  Акнун ту пойлуч дар сахро медави,
  Танҳо як писарбача - пулемёт вазнин аст!
  Ва пошнаи шумо дар зери шабнам сард мешаванд -
  Омодаед, ки рақибро санҷед!
  
  Демиург табиатро муҷассама хоҳад кард,
  Дар дурахши тӯфон намунаҳо эҷод кунед...
  Вой, Худои каме сахтгир ҷарроҳ аст -
  Кӣ ба шумо танҳо панҷ намедиҳад!
  
  Мо одамон низ эҷодкорони бузург ҳастем -
  Қобилияти қабул кардани ҷаҳони нави шумо!
  Шарми гӯсфандонро нишон додан лозим нест -
  Он гоҳ лашкар фавран ба ҷанг ҷамъ мешаванд!
  
  Бачаи пионерй холо дар асорат аст,
  Ҷаллод ӯро ба болои тахта кашид ва ба ӯ тозиёна дод...
  Аммо одамон Шайтонро лаънат намекунанд -
  Чунки имтиҳонлар ҳам ҳадядир!
  
  Барои фазо - роҳҳо ҳама дар гуланд,
  Онҳо ҷаззоби наҳри пок доранд...
  Ва мо бояд тарси зиштро бартараф кунем -
  Бе пинхон шудан дар куттй бо чусту чолокии мои!
  
  Мутаассифона, тамоми Замин пур аз тобут аст.
  Ҳатто агар ин як намоиши фетиш барои онҳо дар зиндон бошад ҳам...
  Мо онро дар Адан хоҳем дид -
  Охир, дар назди Худо як қаҳрамони хурде ҳаст!
  
  Аммо инсон аслан Худост,
  Аз ҷиҳати зеҳнӣ, ӯ бузургҷуссаи чолок аст ...
  Киштӣ аз гулгашти сарсабз меравад,
  Мардум ва пешво якест, ки даҳшат!
  
  Харизма низ сармоя аст,
  Бигузор онро ба муомилот баровардан осон набошад...
  Ва агар касе хаёлҳо дошт,
  Дузд аллакай ӯро бо лом пахш кардааст!
  
  Вақте ки ақли мо ба авҷи худ мерасад,
  Ва мурдагон бо пешрафти илм зинда мешаванд...
  Як қолини гул пушонад яхро,
  Ва мо дар як марш ба оламҳои дигар ҳастем!
  Олег Рыбаченко ва Маргарита дар рох ба хукхо расиданд. Ӯро кушта, гӯштро хом мехӯрданд. Аммо Тарзан чӣ хӯрд ва чаро онҳо бадтаранд?
  Ва онҳо гӯштро бо худ бурданд.
  Олег давид ва фикр кард:
  Ин силсила дар бораи Тарзан ҳанӯз сард буд. Аммо ӯ инчунин чизҳои хунуктарро эҷод мекард. Ин як порчаи ҷолиб дар бораи ҷангал ва маймунҳои ваҳшӣ аст. Аммо биёед бо духтаре бигӯем?
  Ин боз ҳам аҷибтар аст...
  Баъдан, ӯ ва Маргарита чанд афоризм эҷод карданд, то он шавқовартар шавад;
  Барои сиёсатмадор ҳама роҳҳо каҷ аст, аммо рост ба ҳадаф мебарад!
  Тилло нарм аст, аммо қудрати харобкунанда дорад!
  Металли вазнин тилло аст, аммо бори тилло сабук аст!
  Гарчанде ки тилло металли вазнин аст, аммо ба миқдори зиёд он шуморо ғарқ намекунад!
  Ҷаллод бо дасташ кор мекунад, аммо маҳсулот бо пойҳо пеш меравад!
  Агар хоҳӣ, ки тахт бигирӣ, дар сарат шоҳ бош!
  Агар хохй, чои шер мешавад, дар маккор рубох, дар бадкирдорй гиена!
  Муваффақтарин сиёсатмадор рӯбоҳи маккор ва паланги дарранда ва инчунин маймун дар истифода аз ҳилаҳои дигарон аст!
  Ҳар ки дар сиёсат рӯбоҳ набошад, дар зиндагӣ хар аст!
  Рӯбоҳи хушомадгӯй одатҳои гург дорад!
  Макри ҳарбӣ хилофи шаъну шараф нест, магар он вақте ки ба муқобили шумо бармегардад!
  Дар чанг бепарвой мисли катрони асал аст, танхо хун мешавад!
  Манёври ҳалкунанда на танҳо аз рӯи шакл, балки дар натиҷа низ ба қалмоқ шабоҳат дорад!
  Дастон хар кадар пуркувват бошанд хам, бе сар аз манекен беш нестанд!
  Ихтироъро бо дасти сеюм метавон муқоиса кард, танҳо бо як гардиши хеле калонтар!
  Революция хунар мекунад, ки боиси бехбудии халк мегардад, равганро месузонад, ки элитаро нав мекунад!
  Дивидендҳои калонтаринро аз сармоягузориҳо онҳое мегиранд, ки барои фарзандони худ шири модарро дареғ надоранд!
  Дурӯғи сафед ин ҳақиқатест, ки бо роҳи нав гуфта мешавад!
  Зан ганҷест, ки метавонад ба сарватмандтарин ришва диҳад ва силоҳе, ки тавонотаринро сарнагун созад!
  Проблемаҳо як мафҳуми абадӣ мебошанд, ҳатто марг онҳоро танҳо ба наздикони фавтида мегузорад!
  Хушбахтӣ гулест, ки аз устухон бордор шуда, бо хун об мешавад!
  - Фондае, ки бо хун омехта шудааст, хеле ларзон аст, пас танҳо дар бадани зинда хун қудрат дорад!
  Ҳама чиз метавонад тағйир ёбад, ба ҷуз ҳисси масъулият ва вазифа!
  Аз даст додани ҷони худ бад аст, аммо аз даст додани ҷовидонии худ бадтар аст!
  Як соат парвоз кардан беҳтар аст аз хазидани сад сол!
  Қувва синоними озодӣ аст, озодӣ синоними вазифа аст, вазифа фидокорӣ ва даст кашиданро талаб мекунад!
  Қаҳрамони сари заиф аз манекен бо он фарқ мекунад, ки ӯ худро маъюб мекунад!
  Психология калиди ғалаба аст, ба шумо танҳо лозим аст, ки қулфи дурустро интихоб карда тавонед!
  Онҳо дилҳои худро ба разведка намефиристанд, аммо сари худро намебуранд!
  Чусту чолокй галаба ба вучуд меоварад, суръат - бахт, суръат - хушбахтии дуйум аст!
  Чусту чолокй галаба ба вучуд меоварад, суръат - бахт, суръат - хушбахтии дуйум аст!
  Нафаси яхбастаи марг дилро ба ларза оварда, дарди тарсончакро меканад. Аммо ҷасур аз наздикии пиразани устухон бо доси тез: тезии реаксия, оромӣ дар ҷанг, аз чарбуи зиёдатӣ халос шуданро ба даст меорад!
  Мизоҷ дар занон аксар вақт бо хоксорӣ вуҷуд дорад - ҳамчунон ки далерӣ дар мардон!
  Технология мафҳуми дутарафа аст - он ба аблаҳӣ таҳаммул намекунад!
  Ширинтарин мева меваест, ки чиданаш душвортар аст!
  Бепарвоӣ муқобили ҷасорат аст, ҷасорат ва ҳисоб танҳо дар ҷуфт пирӯз мешавад! Як пиёла зафар, мисли як шиша арак, барои аз балохо дур шудан, се чиз лозим аст: Бахт, аклу хирад ва шучоат!
  Марг ҳеҷ гоҳ муваққатӣ нест, аммо зиндагӣ доимист!
  Ин гуна дине нест, ки вазъи мавҷуда ва мавҷудияти ақлро мантиқан шарҳ диҳад!
  Дар ин ҷо шумо дуруст мегӯед, аммо худи ақли инсон дар ҷаҳони мо мантиқтарин чизе нест. Баъзан ҳатто ба назар чунин менамояд, ки чизе аз мантиқ беақлтар нест!
  Ҷанг бе хун мисли зиндагии бедард аст!
  Қобилияти мустақилона зинда мондан барои ҷанговар аз куштани душман муҳимтар аст! Ҳама гуна ҷанг бо сулҳ анҷом мешавад ва зиндагӣ бо дафн анҷом меёбад!
  Ишқи наврас мисли шиша аст: хеле нозук, ба осонӣ мешиканад ва дард мекунад!
  Ғулом ва шоҳ аз як раҳм мебароянд, агар пеш аз таваллуд яксон бошанд, пас чаро баробар нашаванд!
  Прогресси илмй бе инкишофи ахлок ба кушиши дуд кашидан аз таркиши ядрой баробар аст!
  Беэҳтиётӣ дар ҷанг модари ҷиноят ва хоҳари хиёнат аст!
  ,Нони чанг талхтарин аст: дар хуни бародарон ва ашки модарон тар шудааст!
  Фарзандон таваллуд кардан аз таваллуди мурдаҳо хеле гуворотар аст - гарчанде ки ҳарду маҳорат ва ҳавасро талаб мекунанд!
  Ғуломӣ бе хоҳиши омӯхтан ва андеша кардан оғоз мешавад!
  Сухани хирадманд хуб аст - амали нек беҳтар аст!
  Зиндагӣ ҳамеша дурахшон аст, аммо марг миёна аст!
  Илм ҳама чиз нест, силоҳҳои пешрафта дастони моҳир ва ақли чандирро талаб мекунанд! Рӯҳ масъаларо мағлуб мекунад!
  Ҳар лаҳзае, ки ях мекунад, мисли пораи ях ях мекунад, лаззатбахш шуданро қатъ мекунад!
  Ҳаракат - хушбахтии ҳақиқӣ!
  Ватан азизтарин неъмати инсон аст, бе он зиндаги маъно надорад!
  Одами бе Ватан мисли тани бе рух аст!
  Дин тасаллии нотавон аст - ҳар бадбахтӣ, агар муваққатӣ бошад, ночиз менамояд!
  Агар технология фариштаи нигаҳбон бошад, пас рӯҳи ҷангӣ Худои Ҷанг аст!
  Бо як қошуқ уқёнусро кашидан осонтар аз баҳс кардан бо атеист!
  Компютер, мисли духтар, ҷавон ва суботкорро дӯст медорад!
  Марг аз дӯстдоштааш бо он фарқ мекунад, ки онҳо ҳамеша кӯшиш мекунанд, ки мулоқоти ӯро ба таъхир андозанд!
  Марг аз оши« бо он фар« мекунад, ки ®амеша дар ва«ти нодуруст меояд, вале касе онро маломат намекунад, ки дер шудааст!
  Онҳое, ки бехатариро сарфи назар мекунанд, дар маросими дафн шикаста хоҳанд шуд!
  Армияи серу пур гарави шукуфой аст!
  Дар ҷанг омодагии хуб мисли ҳаво барои шуш аст; омехтаи бади газҳо маъюб мешавад ва мекушад!
  Вақте ки шахс ба таври сунъӣ ба худ намуди зӯроварӣ медиҳад, ин нишонаи дақиқи заъфи рӯҳонӣ аст.
  Ваҳшатнок аст гург дар либоси гӯсфанд, на гӯсфанд дар либоси гург!
  Барои инсон чизи муҳимтаре нест; санъати ҷангӣ бо мавҷудияти шоиста синоним аст! Марги паланг бехтар аз хаёти саг аст!
  Марг дар чанг танхо вакте сафед мешавад, ки душман онро бо бахои зиёдатй мехарад ва ба душман тухфа додан ба хиёнат аст.
  Душмани кашфшуда қариб мағлуб шуд, ба шумо танҳо лозим аст, ки имкони худро аз даст надиҳед!
  Ҷасади душман гарон аст, аммо душмани зинда боз ҳам қиматтар мешавад!
  Пинҳонӣ сифати ғолиб аст!
  Умуман, зиндагии бе мушкилот мисли шӯрбои бидуни таъм аст: аз ҳад зиёд - талх аст, аммо кофӣ нест - он гулӯятонро намефурӯшад!
  Одам бояд дар умраш ақаллан як бор касеро бикушад ва наҷот диҳад! Гузашта аз ин, агар бахти аввал бошад, дуюм имтиҳони ҳатмӣ барои шуҷоат аст!
  Компютер аз бомбаи атомӣ беҳтар аст, он роҳи боэътимоди забт кардани халқҳо ва онҳоро барои ғолибон кор кардан аст! Ғайр аз ин, ман аз васвасаҳо наметарсам! Ҳар як имон он гоҳ арзише дорад, агар вай худашро ҳимоя кунад!
  Дар чавонй хун тезтар мегузарад ва "дегник" гармтар мепазад!
  Хари оҳиста, ки аз хук бадтар аст, ҳам бадбӯй мекунад, аммо гӯшт намедиҳад!
  Оташи автоматӣ ва ғурриши снаряд беҳтарин чизҳои дар хотир доранд!
  Имон бе далел: лочин бе бол метавонад харошид, аммо намегузорад, ки парвоз кунад!
  Баҳси динӣ бенатиҷа аст - зеро ҳарду баҳс дар бораи мавзӯъе, ки баҳс мекунанд, тасаввуроте надоранд!
  Дар мусобикаи прогресси илмию техникй ва ахлоки охирин ба роли бегонагон махкум! Ҳарчанд инсоният хатари ба варта афтодани байни илму ахлоқро дорад!
  Ҳар кӣ аз илм сарфа кунад, авлоди худро ғорат мекунад ва ҳар кӣ авлоди ӯро ғорат кунад, ҳамеша фақир мемонад!
  Бо ғорат кардани насл шумо метавонед сармоя ба даст оред, аммо сарватдор шуда наметавонед!
  ! Сиёсат кори ифлос аст, ки бо либоси тоза анҷом дода мешавад!
  Ҳақиқат ҳамеша гуногунранг аст, аммо хато яксон аст!
  Зебоӣ мафҳуми диалектикӣ аст - танҳо зишт умумӣ аст!
  Силоҳҳои муосир, бар хилофи май, ҷавононро дӯст медоранд!
  Душманро раҳм додан ба ханҷар нишастан аст - пулод ҳисси ҳамдардӣ намедонад!
  Бехтарин аслиха заковат аст, харочот талаб намекунад, аммо гарон аст!
  Вақте ки шумораи мурдаҳо аз як нафар зиёданд, онҳо аз фоҷиа ба омор табдил меёбанд!
  Куштор мисли бори аввал бакоратро аз даст додан аст ва дард мекунад, баъд бо хар як амали нав лаззати бештар ва бештар мешавад!
  Разведкачии бад касест, ки дар сурати нокомӣ роҳи халосиро пешгӯӣ карда наметавонад!
  Дар ягон со®аи дигар иштибо® метавонад ®аёту саломатї «имат кунад ва тан®о ва«те ки шумо дар дин хато мекунед, хатари  овидиатонро аз даст меди®ед!
  Ҳайвон дандон дорад, одам таппонча дорад, ҳайвон ба мушакҳо ва одам ба ақл такя мекунад! Озмоишҳо дандонҳоро кунд мекунанд, аммо ақлро тезтар мекунанд - аз ин рӯ, ақл ҷовидона аст, пешрафт, мисли мошини ҷовидона, ба шукуфоӣ оварда мерасонад!
  Ҳатто даҳшатноктарин хабарҳо аз такрори такрорӣ маъмулӣ мешаванд!
  Вақте ки агент дар ду агентии иктишофӣ кор мекунад ва ба кӯдаке таъин мекунад, ки кӯшиш мекунад ба даҳонаш ду сосакро пур кунад, ӯ хавфи канда шуданро дорад!
  Ҳаракат он боронест, ки дар зери он гулҳои саломатӣ мерӯянд ва ҳоҷате, ки алафҳои бегонаро решакан мекунад!
  Нобиноён нобиноёнро дида наметавонанд - ба ҳар ҷое, ки хоҳанд, мераванд!
  Кӯр наметавонад берун равад - аз роҳи раҳгузари вафодор!
  Аммо як мусофири биноро интизор нашавед - ба нобиноён кумак кунед!
  Одам ба осонӣ мешиканад, бо душворӣ тобеъ мешавад ва хеле кам ба муҳаббати табиат мерасад!
  Дар кортҳо бахт ба сари дурахшон, ангуштони чолок ва дили ором меояд!
  Умуман, ҷиноят шоколад нест, агар ту ифлос шавӣ, зиндагии ширин нахоҳӣ дошт, вале бешубҳа фарбеҳии дилро пайдо хоҳад кард!
  Норасоии қувва метавонад зиёни зиёдатиро ҷуброн кунад, аммо ҳеҷ як қувваи зиёдатӣ норасоии ақлро ҷуброн карда наметавонад!
  Истеъдод ҷойгузини камбуди таҳсил карда метавонад, аммо ҳеҷ донише ҷойгузини камбуди истеъдодро наметавонад!
  Алмос гавҳари бе сайқал додан аст, аммо ҳеҷ гуна сайқал додан ангиштро ба алмос табдил намедиҳад!
  Марги каси дигар шавковар аст, аммо марги худат дилатро мешиканад ва рухат ба мӯза ғарқ мешавад!
  Пул мисли лой аст, часпида ба дасти хунолуд ва ҷонҳои лағжиш!
  Аз ҳама шаклҳои мутаассиб динӣ беақлтарин ва худхоҳонатарин аст, аз ин рӯ он пеш аз ҳама ба ноил шудан ба ҷовидонии шахсӣ нигаронида шудааст!
  Муҳаббат аз таҷовуз танҳо дар шакли музд - пардохти натуравӣ барои амали охирин фарқ мекунад!
  Дар адолат зиён дидан беҳтар аст аз ба даст овардани гуноҳ!
  Аз даст додани одилон фоида дар осмон аст, фоидаи гунаҳкорон ғорати ҷон аст!
  Коммунистон Худоро инкор карда, ба души одам бори азиме гузоштанд! Бо хости гирифтани ҷои Худои Қодир одам ба дарди Ҷолҷото ва васвасаҳои иблис тоб оварда натавонист!
  Бе қудрати Исо, одамон ба ҷои сохтани салтанати некӣ ва адолат, ба ҳавзи нописанд афтоданд!
  Сарватҳои бешуморе, ки дар ҷони инсон аст, танҳо агар ба ғорат кардан шурӯъ кунед, сарвате наоварда, зуд хушк мешавад!
  Ҳар як амали шаҳвонӣ, ганҷе, ки байни ду тақсим мекунед ва ягон дузд онро аз дили шумо намерабояд!
  Ҳар як одам бо примат як чизи умумӣ дорад, хуб аст, агар потенсиалӣ бошад, аммо бештар интеллектуалӣ!
  Ин хандаовар мебуд, агар ин ҳақиқат намебуд!
  Мутаасифона, дар мо бештар аз мардони боодоб ва сиёсатмадорони поквиҷдон дорем!
  Ҳар кӣ ба ҷони худ хиёнат кунад, ҳамеша дар зиён мемонад - ба миранда ҷовидонӣ медиҳад!
  Ғалаба бар рақиби қавӣ одатан қиматтар аст, аммо шумо онро бефоида намедиҳед!
  Одамкуширо бо манфиату фоида сафед кардан мумкин нест - танхо номусу озоди ва Ватан тарафдори зуроварист!
  Хуб бояд бо пулемёт бошад,
  Мисли пӯлоди хашмгин зарба занед!
  То хун чун шаршара равон шавад,
  Бад раҳм надорад, ҳамаро бикуш!
  Аз хамаи асархои санъат махз шохасархои харбй бештар дар ёди мардум махкам чой гирифта, ашкро бедор мекунанд!
  - Тасвире, ки бо хун ранг карда шудааст: аз расми равғанӣ равшантар аст ва хеле сусттар пажмурда мешавад!
  Инсони шоиста адолатро аз оила ва дӯстӣ болотар мегузорад! Барои душману дӯстон бояд як қонун бошад, ҳамон гуна ки шавҳар барои занаш қонун дорад!
  Мавҷудияти қонунҳои гуногун адолатро ба фоҳиша табдил медиҳад!
  Рақиби пурқувват бадан ва иродаатро қувват мебахшад, туро қавӣ мегардонад - нотавон рӯҳатро фосид мекунад ва ҷисматро заиф мекунад, туро заифтар мекунад!
  Пас, роҳи душвор ғалабаи осонтар медиҳад!
  Ба сарбоз дастҳо дода мешавад, ки тирандозӣ кунад ва мағзи сари вақт боздошта шавад!
  Куштани аблаҳ: ин баробари корд задани сӯзан аст, тирпарронии як бачаи оқил монанди задани снаряд аст!
  Табиат модари инсон аст ва модари ихтироъкори бузург нодон шуда наметавонад! Гарчанде ки вай заковати амалй надорад!
  Тир дар муошират бо ҷавонон, инчунин бо пиронсолон самараноктарин усули тарбия аст!
  Танҳо самаранокии таъсир кам мешавад! Аксар вақт шумо қудрати худро аз даст медиҳед, аммо агар шумо дастгир шавед, шумо бояд зомбиҳоро парвариш кунед!
  Дин одами мағрурро ба сатҳи ҳайвон паст мекунад - байни гӯсфанду буз ихтиёр медиҳад!
  Пӯсти худро мисли гӯсфанд ба мардум додан беҳтар аст, аз он ки ҳамеша мисли мор фишурда шавад!
  Умуман, мафҳуми кор бо сари шумо на танҳо тафсири аслиро дар бар мегирад, ҳатто вақте ки сухан дар бораи санъати ҳарбӣ меравад!
  Агар шумо хоҳед, ки сарватманд шавед, ҳамчун яҳудӣ таъмид гиред; агар хоҳед, ки шикаст хӯред, аз яҳудӣ қарз гиред!
  Сурб ба ҳозима кӯмак мекунад, хусусан агар ҳаб дар шакли картридж бошад!
  Мансабдоре, ки пора намегирад, мисли фоҳишаи бокира аст!
  Одатан, барои наҷот додани яке шумо бояд дигареро кушед! Ин бешубҳа қонуни бераҳмона аст, аммо он мувозинати табиии намудҳоро барқарор мекунад!
  Дар ҷаҳон аз аскари рус беҳтар ҷанговаре нест ва аз генерали рус золимтаре нест!
  Ҳашни зиёдатӣ нишонаи сабукӣ аст, сабукӣ хабари харобии наздик аст!
  Сухани хирадмандона аз дахони харом, Чу чашма аз партовгох!
  Шумо дар дарозӣ бартарӣ доред, аммо ман бартариятро дар ақл дорам!
  Баъзан шумо метавонед кушед, аммо шумо ҳеҷ гоҳ умедро аз даст дода наметавонед!
  Дар ҷанг, агар шумо як сонияро аз даст диҳед, шумо метавонед абадиятро аз даст диҳед!
  Манораи оддӣ дар байни биноҳои осмонбӯс аламовар аст, аммо дар байни кулбаҳо бузург аст!
  Инсон ба зӯр итоат мекунад, бераҳмро эҳтиром мекунад, ҳалимро хор мекунад ва меҳрубониро қадр намекунад!
  Ҷинсӣ беҳтарин даво барои ҳама бемориҳои рӯҳӣ аст, аммо мутаассифона, он гарон ва душвор аст!
  Касе, ки ҷинсро дӯст намедорад, ҳаётро дӯст намедорад ва лаззати ҷисмро қадр намекунад!
  Шеър бо май мушобеҳе дорад, ки арзишаш бо мурури замон меафзояд, аммо ҳатто садсолаҳо намегузоранд, ки сатрҳо хомӯш шаванд ва шарораҳо хомӯш шаванд!
  Сарбоз мисли компютер аст - як ё сифр ҳисоб мекунад, аммо ҷанговар дӯсту душман аст!
  Инсон аз хайвонхо бо гуманизм ва кобилияти амал кардан бар хилофи инстинктхо фарк мекунад!
  Зӯроварӣ нисбати зан баъзан фарзандони солим ба вуҷуд меорад, аммо зӯроварӣ бар табиат танҳо ҳаюлоҳоро ба вуҷуд меорад!
  Модар бераҳм бошад, фарзандонаш ҳам! Чи тавре ки табиат аст, насли он - одам!
  Дӯстиро аз қавӣ меҷӯянд, ризқро аз сарватманд меҷӯянд ва садоқатро ба нотавон меҷӯянд!
  Ҳамла кардан роҳи беҳтарини безарар гардонидани бартарии рақамии душман аст - маҷбур кардани онҳо ба муқобила бо буридани нисфи дастони онҳост!
  .Барои зан ишк лаззату даромад аст, барои мардон кайфу харч аст!
  Ихтироъ кардани аслиҳаи нав барои як одами бадахлоқ мисли арра кардани пойҳои курсӣ аст, вақте ки ресмоне ба гардан мебандад!
  Бачахо баробари расидан ба назди Уфа аз ичрои супориш ба Пугачёв рапорт доданд.
  Подшоҳи деҳқон ҳайрон шуд, ки кӯдакон ин қадар зуд кор мекунанд. Ва албатта, онҳоро мукофот дод. Ӯ ба ҳар як салиби нуқра тақдим кард. Ва ҳар кадомаш дусад рубл.
  Баъд хучум ба Уфа cap шуд. Маргарита ва Олег чун харвакта дар сафи пеш буда, бо суръати тез хучум мекунанд.
  Душманонро бо шамшер бурида, бомба мепартоянд.
  Гарнизони Уфа аз гуруснагй аллакай суст буд ва галабахои исьёнгарон рухи онхоро мешикастанд.
  Ба гайр аз ин, подшохи казок кариб панчох хазор лашкар дорад - кувваи азим...
  Пас аз он ки Олег Рыбаченко комендантро ба қатл расонд, ҷангиёни боқимонда таслим шуданд.
  Онхоро савганд ёд карданд, бофтахояшонро буриданд ва ба онхо муйхои казокй тарошиданд. Баъзе офицерон ба Пугачёв хамрох шуданд. Оё ҳалқа беҳтар аст?
  Хулоса, Уфаро ба осонй гирифтанд. Ва хатто подшохи казок пушаймон буд, ки вай ба шахри Яицкий хамла накардааст.
  Умуман, кор барои Пугачёв бехтар шуд. Акнун ба заводхои Урал бештар кушунхо фиристодан мумкин аст. Ва Белобородов супориш дода мешавад, ки хамаи шахрхо ва Тобольскро бигиранд.
  Қарор буд, ки ҳатман ба Қазон ва баъд ба Маскав равем. Емельян Пугачёв хатто хабар дод, ки худи писараш Царевич Павел ба ин маърака хамрох шуда, тахтро ба падараш медихад. Дар ҳар сурат, бисёриҳо ба ин бовар карданд.
  Армияи Пугачёв торафт меафзуд. Дар бораи забт шудани боз якчанд заводхои Урал ва яроку аслиха ва чанги нав хабар расид.
  Пас аз он лашкари азим ба маърака баромад. Вай кад-кади дарьё, кад-кади хар ду сохил ба тарафи Волга харакат кард.
  Цар Емельян Пугачёв шоду мамнун буд. То ҳол корҳо барои ӯ хеле хуб пеш мераванд. Умуман, исьёнгарон хеч гох зарбаи чиддй надидаанд. Ва обруи подшохи нави рус баланд мешавад. Ва ҳар рӯз ҳазорон нафар ҷанговарони нав ба ӯ ҳамроҳ мешаванд.
  Подшоҳи худхонда низ аскарони савораи зиёде дорад. Ва ҳама чиз бӯи пирӯзии ҳақиқӣ дорад.
  Кӯдакони посбонон аз қисми дигари артиш пеш медаванд. Онҳо хушҳол ҳастанд ва хеле ханданд.
  Дар ин чо чанговарони чавон ба посбонии гусархо хучум мекунанд. Буриши кутох, як-ду граната бо ангуштони луч партофта. Ва чанговарон нобуд карда шуданд.
  Минбаъд қалъаи Оса ҷойгир аст. Дар достони воқеӣ, вай бе ҷанг таслим шуд. Ҳамин тавр, бачаҳо то ҳол касеро ҳамла накардаанд ё накуштаанд.
  Хатто андаке дилгир шуданд... Бачахо суруд мехонданд;
  Спартак гуломро ба корнамоихои кахрамонона тарбия кард,
  Барои партофтани юғи шоҳзодаҳои манфур...
  Бадбахтро ба селаи уқобҳо табдил дод -
  Занг оддӣ аст - орзуҳои худро васеъ кунед!
  
  Бо ҷанг шамшер кашед,
  Ва душманони ашаддии худро бераҳмона несту нобуд кунед...
  Хушбахтона, шумо зуд роҳро ҳамчун мубориз мекушоед,
  Мархум абадй дар гранит зинда хохад монд!
  
  Мохро аз осмон гирем, лозим нест,
  Мо фазои Миррихро мисли дарвозаҳо мекушоем,
  Ва ба Зуҳра бовар кунед, ман меоям...
  Тамоми Роҳи Каҳкашон зери шамшери қаҳрамон меафтад!
  
  Дар осмон ситораҳо ҳастанд ва чашмони духтарон -
  Онҳо аз сапфир ва ёқут дурахшиданд...
  Ва фикрҳои ваҳшии ман парвоз мекунанд -
  Вакте ки ачдоди мо пахлуи Мамайро хамир кард!
  
  Челубейи миранда дар байни мардум хитоб кард:
  Он рус дар зери пои тундбод нобуд мешавад...
  Гиряи девона аҷиб аст - ҳамаро бикушед:
  Ки хандаю сурудхои наърахо хомуш шуданд!
  
  Посухи Пересвет бо овози баланд дода шуд.
  Зарбаи найза ва душман дар дузахи даҳшатбор...
  Зиндан ҷанговарро интизор нахоҳад шуд -
  Мо галаба мекунем, шумо ба ин боварй доред!
  
  Санг маккорона аст - дар абрҳо рӯзҳо ҳастанд,
  На ҳама вақт бахт ва тӯҳфаҳо вуҷуд доранд ...
  Ва шаҳрҳои мо оташ аст, чароғҳо,
  Эҳтимол, мо ҳам ба ҷанг нарасидем!
  
  Аммо бидонед, ки ҷои рус дар зафар,
  Аҷдоди мо Цезар, македонияи бузург...
  Сайёраҳо ба зудӣ ба биҳишт мубаддал мешаванд,
  Панир бо чой хеле болаззат аст Пошехонский!
  Қалъаи Оса, мисли таърихи воқеӣ, бидуни ҷанг таслим шуд. Гарнизон ва сардорони он ба подшохи казок савганд ёд карданд. Ва баъд аз он артиши Пугачёв пеш рафт. Галаба ба марш баромада, ба хазорхо дехконон хамрох шуда. Армияи бузурге, ки зуд меафзояд. Дар шарк Пугачёвихо боз якчанд шахрро гирифта, ба Тоболск наздик шуданд, ки корпуси Делонг дар он чо панох ёфт.
  Кариб хамаи заводхои Уралро исьёнгарон ба зери назорат гирифтанд ва дар он чо маъмурияти нав вучуд дорад. Дар ғарб Самараро гирифта, дар он ҷо мустаҳкам шуданд. Ба исьёнгарон торафт бештар одамон пайравй мекунанд.
  Ва дар паси подшохи дехконон куввахои бузург истодаанд. Дар худи Қазон тарафдорони ӯ зиёданд. Губернатор Кант, ин немис айнан аз тарс меларзад. Отряди хурде, ки ба пешвози армияи Пугачёв фиристода шуда буд, дастгир карда шуд. Потёмкин, ки дар Кремли Казон аст, низ аз тарс ба ларза меояд.
  Бар зидди ин гуна лашкар чӣ кор кунад...
  Ва Олег Рыбаченко ва Маргарита боз корнамоихо нишон медиханд. Ин дафъа ба замони Елизавета Петровна гузаштанд. Ва онҳо Фридрихро дастгир мекунанд. Аммо ин ҳикояи дигар аст. Дар он чо у ва Маргарита кушиш карданд ва шохи бузурги Германия баъди маглубият асир шуд. Ва посбононаш кушта шуданд.
  Писару духтар мисли тундбод парвоз мекарданд, алалхусус азбаски Фридрих бо рафидони хеле хурд монда буд. Аммо ин кӯдакон ҳамаро бурида, ба китфи фармондеҳ ба урдугоҳи Русия оварданд. Ҳамин тавр, Олмон таслим шуд.
  Ва Русия Пруссияи Шарқиро аннексия кард.
  Ва Элизабети дуюм боз дар шодӣ умр ба сар бурд. Ва вориси Петрус аз бемории геморрой даргузашт. Ҳамин тавр, Русия тавонист дастовардҳои худро ҳифз кунад. Аммо Олмон ҳеҷ гоҳ муттаҳид нашудааст!
  Ва баъд Иттиҳодияи Лаҳистону Литва комилан ба ҳайати Русия табдил ёфт...
  Хуб, Олег Рыбаченко ва Маргарита Коршунова дар он чо муддати хеле кутох монданд. Ва онҳо вазифаи нави сахт доранд!
  Аммо хозир Пугачёв бе онхо кор карда метавонад. Корҳои муҳимтаре ҳастанд.
   Дар ин ҷо ӯ Олег Рыбаченко аст, гӯё як варзишгари бузург, ҳарчанд нисбатан ҷавон аст, ки аз Русия дар мусобиқоти асримиёнагӣ ширкат мекунад. Яке бар зидди сад рыцари интихобшуда. Ва онҳо ҳатто ба пойҳои ӯ вазнҳо бастаанд, то ростқавлтар шавад. Дар бораи Олег Рыбаченко чӣ гуфтан мумкин аст? Қудратҳои Супермени афсонавӣ ҳамеша дар дохили ӯ зиндагӣ мекарданд, зеро ин ҳам хоб аст ва на хоб, балки чизи фазмогорикӣ, ки дар он ҳама орзуҳои ниҳон амалӣ мешаванд.
  Дар осмон ҳатто ҳафт чароғ вуҷуд дошт. Ва ҳар яки онҳо ранги рангинкамон аст.
  Дар назди ӯ шоҳзодаи бритониёӣ Чарлз аст, ки атои махсус дорад: бахшидан ва раҳм кардан ба онҳое, ки дар назди нақби марговар истодаанд, ки тавассути он роҳ ба ҷаҳони дигар мекушояд.
  Ва шумо танҳо як бачаед, ки дар ҷое ҳастед, ки сарнавишти баъди марги як бузургвор ҳал мешавад.
  Хангоме ки занчирхои иловагй овехта мешуданд, Олег Рыбаченко аз по хеле дарднок зад. Полковники ҷавон нидоеро, ки аз синааш фирор карда буд, базӯр боздорад.
  Баданаш мисли писарбачаи мактаби миёна боз хам чавонтар шуд, на мисли пештара мушак.
  Ва шоҳзода вонамуд карда, ки ҳеҷ чиз нашудааст, бо садои андаке хирирӣ фарёд зад:
  -Инак, акнун шумо ба шарт®ои баробар ®астед... Субъект®ои ®аракати асп®ои тез, марш!
  Тамошобинон, ки дар трибуна нишаста буданд, бо овози баланд хуштак задан гирифтанд.
  Олег Рыбаченко, ҳадди аққал дар рӯъёи мувозӣ, супермени дараҷаи олӣ аст. Дар ин ҷо каме афсӯс мехӯрдам, ки дарзмолҳоро ба худам часпонидан иҷозат додам. Дар назари аввал бист кило ё нӯҳ килограмм чизе нест, рақибон зиреҳи вазни камтар надоранд. Аммо агар онҳо махсус ба по баста бошанд ва дасту пойҳо занҷиранд, пас ин барои касе сафсата нахоҳад буд.
  Шумо бо баданатон базӯр ҳаракат карда метавонед.
  Даври аввал хамаи харифони Олег Рыбаченко, ки ба олами нав омада буд, амалан дар колоннаи ягонаи пур аз хӯшаҳо мубориза бурданд. Хатто дар вакти имтихони амалй дар услуби мусобикаи фантастикй чанговарон ба одамон кариб табиатан рафтор мекарданд.
  Нависандаи писарбача худро ором ҳис намекард. Ва кувват аслан мисли пештара нест... Чизе уро бо кувваи худ фаро намегирад. Ва бадани шумо на бештар аз даҳсола ба назар мерасад, аммо он дувоздаҳсола буд. Ва рақибон аз шумо хеле калонтаранд ва медаванд.
  Чахидану шиками мо макидан, ба гариб мутобик шудан
  киемхои харбй, ярок ва гармкунй. Доираи калони берунии рӯйхатҳо ҳаштсаду панҷоҳ метрро ташкил медод ва бо се рӯйпӯши навбатӣ гузошта шуда буд: тахтаҳои сангии ҳамвор, сангҳои тез (баъзан занону наврасони гунаҳкори пойлуч ва наврасон маҷбур буданд, ки барои ҷазо аз болои онҳо давида шаванд) ва ба таври озодона шагал гу-зошташуда, фишурдашуда.
  Олег Рыбаченко бо изтироб фикр мекард, ки шояд то ба ҷанин мубаддал шудан ва ниҳоят нопадид шуданаш ҳамин тавр хурд шуданро идома диҳад.
  Ё шояд ин танҳо барои давомнокии санҷиш аст?
  Ҳар як пӯшиш чор маротиба дучор омад, дарозии бештар дар сангҳои тез пайдо шуд, бинобар ин нигоҳ доштани ритми ягонаи давидан ба таври оддӣ ғайриимкон буд.
  Олег Рыбаченко, ки нихоят писарбача шуд, ягона шахсе буд, ки пойлуч давида, сурохии таги урёнашро хис мекард. Бале, шароитхо баръало нобаробаранд.
  Аммо бо хамаи ин хар як иштирокчии мусобикаи марговар, муборизаи мукаддаси ояндаи империя худро, агар тавонотарин муборизи коинот набошад, аз сатхи дехконони миёнаи аблах хеле баланд медонист. Хуб, ягон хароми рус ба онҳо рақиб нест.
  Ва ҳатто таҳқиромез аст, ки бисёре аз онҳо бар зидди писарбачаи ранҷ ҷамъ омадаанд.
  Олег Рыбаченко, албатта, дар пои поёнаш, ки аз зарбаи болга латхурда буд, сахт дард мекард. Баъди "таъмид"-и бераҳмона вай ҳатто варам карда, кабуд шуд. Оҳ, ҷаллод-оҳангар, ман мехоҳам туро бо мушти худ дар маъбади кунди ту занам. Барои он ки ӯро ҳамин тавр афтонед, ё ҳатто беҳтараш бо ҳамон болғаи вазнин ва алмосшакл! Бо вуҷуди ин, ҳеҷ гоҳ дер нест! Дар ин коинот писарбача пойлуч давидааст, ки ин як лаззати нодир барои як москваги ва шоҳзода, бахусус бо одоби аз ҳад зиёд ғамхор ва ибтидоии онҳо. Дуруст аст, ки ҳоло Олег Рыбаченко боз ҳам ҷавонтар ба назар мерасид - на калонтар аз даҳ, ҳадди аксар ёздаҳсола ва пойлуч будани писарбачааш дигар ғайритабиӣ менамуд.
  Писарбача полковник шод шуд ва суруд гуфт:
  - Касе, ки хушҳол аст, механдад! Ҳар кӣ мехоҳад, ба он мерасад! Касе, ки меҷӯяд, ҳамеша меёбад!
  Ҳисси тезии сангҳо акнун ба назар форам ва ҳамзамон сахт сӯрох менамуд. Аммо ин танҳо ба навраси абадӣ, дурусттараш ба писар табдил ёфт.
  Ва энергияе, ки аз байн рафта буд, ба мушакҳои ҷавон бармегардад.
  Пас аз даври сеюм, якчанд ҷанговарони асримиёнагӣ ва хеле қавӣ бо кӯмаки бетартибии асп барои пеш рафтан кӯшиш карданд. Онҳо ҳангоми роҳ рафтан сарзаниш мекарданд ва ҳатто оҳиста-оҳиста ба Олег Рыбаченко, ки ягон комплекси махсус надошт ва то ҳол дар думи колонна қадам мезад, расиданд.
  Полковник писарбача тасмим гирифт, ки то ҳол маҷбур нашавад ва интизор шавад.
  Станция мисли шиками боа оҳиста-оҳиста дароз шудан гирифт ва аллакай дар даври панҷум ҳама ҷанговарон ба таври гуногун давиданд. На мисли пештара дар пушти азими сари якдигар, балки бо фосилаи таъсирбахш.
  Металл занг мезад, дар зери мӯзаҳои қалбакӣ хиҷир мезад...
  Олег Рыбаченкои тезчашм ва пуртачриба медид, ки аскарони зирехпуш арак мерезанд ва нафас мекашанд. Фаҳмост, ки чаро онҳо занҷир ба писарбачаи пойлуч овехтаанд. Писарбачаи сабук, ки ба осонӣ як лашкари ҷангиёни калонсол ва вазнинтарро зер карда метавонист.
   Акнун яке аз онхо бо кушиши ноумедона, аз тарафи дигар ба полковники чусту чолок расид. Олег Рыбаченко аз кушиши мо-ниб буридани он худдорй карда, шамшерашро ба сари шохдор андохт. Зарбаи гардиши бадан чунон сахт буд, ки кулоҳи душман дарида, бо сари хунолуд ба шағал афтод. Чанд нафар духтарони фармондех, ки дар тан чомахои сафед ва таппончаи сиёх доштанд, чанговари бадбахтро дастгир карданд.
  Ҳеҷ чиз ба ӯ кӯмак карда наметавонист!
  Олег Рыбаченко нидои хайрононаи онхоро шунида, фалсафй кайд кард:
  - Беҳтар аст, ки кӯдаки тавоно ҳамон тавр бошад, ва мисли калонсолони қавӣ ҳамеша беҳтар аст, ки аз шеваи ӯ фарқ кунад! Аммо ба ҳар ҳол беҳтар аст, ки ҳоким ҳеҷ гоҳ нотавон набинад - ҳатто агар қувваи асосии ӯ фиреб аст!
  Оё вакти он нарасидааст, ки бо гайрати калон кор кунем?
  Олег Рыбаченко сангхои тезеро, ки ба пошнааш такья мекард, тоб дода, зиреҳи дуюмро бурид. Вай афтод, аммо дарҳол ҷаҳид ва шоҳзодаи терминатор бо чархзанӣ истифода бурда, ба сари пои латхӯрдааш зад, ки дар давоми давидан аллакай шифо ёфта буд. Душман чунин ҳамлаи тезро интизор набуд ва чун гӯсолае, ки аз калтак кушта шуда буд, маъбадашро, ки бо кулоҳ пӯшида буд, пазмон шуда, афтод.
  Чизе буд, ки фахр кардан лозим аст! Ҳарчанд каме дард мекунад.
  Як зарбаи марговар, махсусан аз он ки пораи оҳан вазни зарбаро зиёд кард. Пас аз он Олег Рыбаченко боз як муддати дигар дар назди мардум бозӣ кард ва ба худ иҷозат дод, ки сеюм - Комте де Лакаферро дастгир кунад. Вай бо шамшераш хеле баланд зад ва пешпо хӯрд, ки воқеан пояш шикаст. Албатта, пораҳои оҳан ба давиданатон монеъ мешуданд, вале бо онҳо ҳис мекардед, ки бо табар мезанед.
  Полковник писарбача забонашро бароварда, баландтар парид ва дар худ торафт бештар кувваро хис мекард.
  Ҳамин тавр, воқеан, ӯ мисли Брюс Ли, Ҷеки Чан, Стивен Сигал ва шояд ҳатто беҳтар аз ҳамаи онҳо, барои рушди маҳораташ вақти бештар дорад.
  Магар он ки, албатта, замони бераҳмона фаромӯширо аз байн набарад. Аммо умед ҳаст, ки Маргарита ӯро наҷот медиҳад.
  Ва танхо дар даври нухум терминатор-чанговари чавон, ки дагалона чахида, суръати худро зиёд кард. Вай аввал як-як ба мисли завраки мотордор аз хар касе, ки андаке акиб мемонд, пеш гирифта, бо рахмият ба онхо назадааст. Дуруст аст, ки ду нафари онҳо ба қадри олиҷанобии писарча надаромада, аз ҳарду тараф шитофтанд, аммо осиёб ҷасади онҳоро бурида, сарашон парид. Ин аллакай марг аст, бе ягон имконият.
  Олег Рыбаченко хитоб кард:
  - Ҷанг, ҷанг ҳаст!
  Ба авлоди викингҳо ва саксонҳои ҷангҷӯ чизе рӯй дод; онҳо ҷуръат накарданд, ки ба таври оммавӣ шитоб кунанд, балки давиданро идома доданд. Шояд бартарии шумораи онҳо чунин тактикаро дикта мекард. Ё қоидаҳои нонавиштаи бозии марговар? Олег Рыбаченко ба касе шитоб накарда, ба пешвоёни номй расида гирифт. Албатта, даххо точи дигар ва хатто онхое, ки сохиби ин ё он он буданд, бешубха, ин ахволро писандида наметавонист. Аммо панч нафарро аз даст дода, аз чй сабаб бошад, ки касе ба касосгирй шитофт. Аз афташ, русхо фахми-данд, ки ба мусобикаи Скопин-Шуйский нотавонеро намефиристанд, ки уро начот медихад.
  Ҳатто агар ӯ танҳо писарбача бошад ҳам, ӯ таҷрибаи собиқадори ботаҷрибаи асрҳои гуногун дорад.
  Ва на танхо дар армияи Емельян Пугачёв.
  Вакте ки Олег Рыбаченко забонашро берун кард ва онхо бо ноумедй суръатро боз хам зиёд карданд. Аммо нафаскашии вазнин хамаи инро як муддати кутох гуфт. Онҳо бояд ба куҷо раванд? Аммо викингҳо ва саксонҳо қавӣ ва якраванд. Онҳо устухон хоҳанд гузошт, аммо устухонҳои худро таслим нахоҳанд кард. Бисту як сол Шветсия бар зидди аскарони руси Пётри Бузург истодагарӣ кард ва дар ниҳоят маҷбур кард, ки шартномаи сулҳ на ҳамчун забт, балки ҳамчун харид ба расмият дароварда шавад. Онхо давлати Россияро хаста карда, дар давоми чанг шумораи ахолиро панчьяк кам карданд!
  Полковник писарбача аз партофт гурехта, аз ҷояш ҷаст.
  Ва ин буд, ки занҳо дар як оила даҳ фарзанд таваллуд мекарданд!
  Он насли солим гарави муваффақияти ҳар як қудрат аст.
  Ва Бритониё воқеан тавонист танҳо дар ҷанги худ бо Русия пирӯз шавад, ки қисми зиёди Қримро ишғол кард. Он вақт бритониёиҳо қавӣ шуданд, бори аввал дар чоряки ҳазорсола тавонистанд як қисми қаламравро аз Русия газанд.
  Писарбача ба паҳлӯи ақибмонда зарба зад ва ҷасади бе сар болои сангҳо афтод. Дигарон боз хам сахттар нафас гирифта, суръати худро зиёд карданй шуданд.
  Аммо ин дафъа Олег Рыбаченко онҳоро то ба ҳадди хастагӣ мепӯшонад. Онҳо бо ӯ рақобат карда наметавонанд. Ригмароли хаста кардани як ҳамлагари бидуни тамос бо суръати тақрибан баробар.
  Дар Чеченистон задухурди шадид бо снайперхо ба ёдам омад. Ин воқеан ҷанги асабҳост. Ин ҷо хеле осонтар аст. Ва душман ба охири худ хоҳад расид.
  Ҳамин тавр, полковник бача "харгӯшҳо"-и худро чор давра нигоҳ дошт. Баъд ба онхо лозим омад, ки ин суръати вахшиёнаро суст кунанд, то ки шиддати токатнопазирро бартараф кунанд. Ҳисобу тавоно кардан даркор, Худоё, ақаллан каме мӯҳлат диҳад. Олег Рыбаченко, ки дар хайрат монда буд, хатто ракамро партофт, шамшерашро ба ларза партофт, сальто кард ва боз ба даст гирифт. Баъд у боз хамин гуна харакати акробатикиро такрор карда гуфт:
  - Русҳо немисҳоро таъқиб мекунанд, таҷриба кӯмак намекунад! Ба ҷаҳаннам равед, шумо тарсончакҳо - гӯшти қимаи инсон!
  Оҳ, дар ҷисми писарбача чӣ қадар нерӯ ва қувваи ваҳшӣ вуҷуд дорад.
  Вакте ки сабри герцог де Делонж ба лабаш лабрез шуд, сарфармондех бо хашму газаб фарьёд зад:
  - Чанг кунед, эй писарони харгушхои тар!
  Гарчанде ки чанговарон ба ин вокуниши бад нишон доданд.
  - Ба чанги хунин! - бо овози баланд аккос зад шоҳзода, қариб ки риштаи овозашро канда бошад.
  Воқеан, аз писар гурехтан чӣ шармовар аст.
  Олег Рыбаченко маккорона табассум кард:
  - Ниҳоят коре ҳаст!
  Хуб, таҷрибаи ӯ аллакай он қадар васеъ аст, ки ӯро ташвиш намедиҳад, ки рақибонаш хеле калонтаранд.
  Чанговарони бемадор аз байни гвардиячиёни оддй ногахон истода, яроку аслихаи худро зуд баланд бардоштанд. Дворянон, ки аз паси Олег Рыбаченко давида меистоданд, дарҳол хушҳолӣ карданд: дуэл бо душман, ҳатто як "авлиё" (ҳа, вай муқаддас аст, шайтони малламуй!) бешубҳа вақти қиматбаҳоро беҳуда сарф мекунад. Охир, дар ин чо яку якбора дазордо на-фар муборизони бедтарин мешитобанд. Ё онҳо шояд муддати хеле тӯлонӣ интизор шаванд, ҳатто то он даме, ки ӯро дар қабр дафн кунанд. Ва агар ходисае руй дихад, "шайтони хурдакак" якбора чамъ шуда, сангро мекобад. Онҳо ғурур ва ғурури худро зам карданд.
  Бигзор суръат тезтар бошад ва онҳо дарҳол аз ноумедӣ гиря карданд: садои дукаратаи кӯтоҳи металл шунида шуд ва қурбониёни нави ҷанги муқаддас тар шуда, ба замин сахт печида афтоданд.
  Писарак хеле тез аст ва аксуламали ӯ нисбат ба кобра тезтар аст.
  Олег Рыбаченкои пуртачриба харифи аввалинашро бо як зарбаи оддй ба ка-фомонй кушт. Сахт, аммо самаранок. Ба бача раҳмам меояд, пас аз ин ӯ дубора тавлид карда метавонад? Аммо на он қадар драмавӣ. Аммо ин тавр кард ва хушбахтона на як бача, қурбонии "кастрация" дар панҷоҳсолагӣ. Шахси олиҷаноб дар он, як оилаи оила бо садбарги ёқут. Дуюмаш дар бинӣ оринч ҷаҳида гирифт. Хун зиёд аст ва ба нокаут монанд аст... Харакати иловагии бадан хаминро дорад. Ва он гоҳ ба дигарон ҳамла кунед.
  Шумо мисли монгус тезед. Рақибони шумо наметавонанд ба онҳо тоб оранд.
  Як нафарро дарҳол полковник писарбача бо ду пояш ба баданаш зад. Зирех хам шуда, аз паси дахон лахтаи хун туф кард ва дигаре аз зарбаи бадахлонаи шамшер ба кулохи кунди шоххои качшуда дар хайрат монд. Ва харифи навбатй ба манахаш бо дастаки пулодй зада шуд. Он хуб бурида мешавад, агар шумо ба канори худ зарба занед. Боқимондаҳо ба сӯи полковникписар шитофтанд.
  Ба назар чунин мерасад, ки як даста хирс ба бачаи гурги далер ҳамла кардааст.
  Аммо Олег Рыбаченко хама чизро дуруст хисоб карда баромад, онхо хаста мешаванд ва аз кор мебароянд. Ва ҳаракатҳо яксон нестанд ва аксуламал яксон нест. Ҷанговароне, ки аз ҷиҳати ҷисмонӣ хеле қавӣ ҳастанд, метавонанд бо зиреҳпӯш ин қадар давида тавонанд, аммо онҳое, ки ба ҷанги савора одат кардаанд, ин корро карда наметавонанд. Онҳо танҳо аз сабаби хислатҳои қавӣ иродаи худ нигоҳ доштанд. Хуб, албатта.
  Аммо писарбача тамоман пӯшида нест, аммо аз сабаби аксуламали худ, ӯ ба осонӣ фирор мекунад.
  Олег Рыбаченко , гуё бо касе сухбат карда истода, мисли Сократи чавон кайд кард:
  - Сарбоз девонавор қаҳрамон бошад ҳам, аблаҳӣ намекунад - командир аблаҳӣ мекунад, сарбозонро ба ҷое мефиристад, ки қаҳрамонӣ девона мешавад!
  Душманон кушиш мекунанд, ки бо фарьёдхои дил-суз ва гурриши барзагов худро шод кунанд.
  Аммо шумо наметавонед мушакҳои худро фиреб диҳед. Ва чанговарон акнун мисли пашшахои хоболуд саргардон шуда, ба якдигар халал мерасонданд. Илова бар ин, тактикаи лагадкӯбӣ барои мардуми Аврупо ғайриоддӣ аст. Барои он ягон системаи дифоъ таҳия нашудааст, он ба алифбои чинӣ монанд аст.
  Ва тахмин кунед, ки онҳо ҳатто дар бораи санъати ҳарбӣ нашунидаанд!
  Ва зуд ва ҳамеша тару тоза Олег Рыбаченко аз ин истифода мебарад. Пас аз он намоиш оғоз ёфт: лагад, шамшер, зону, оринҷ, бо суръати девона. Ҳатто соддатарин чиз - латукӯб кардани кӯдакони зиреҳпӯш. Даҳ марди тавоно дар рӯи рӯйхатҳо, ки духтарону писарон давида меистоданд, мисли лӯхтакҳои серф партофта хобида, чарх мезаданд, ба онҳо фавран ёрии оддии тиббӣ расонида мешуд. Ва касе маҷбур набуд, ки ин корро кунад; ҷони онҳо ба осмон парвоз кард. Ё дар дӯзах, вобаста ба бахти худ. Бо баъзе сабабҳо, Олег Рыбаченко хити машҳури Высоцкиро ба ёд овард - рӯҳи шумо ба боло саъй мекард! Боз бо орзу таваллуд мешавӣ...
  Аммо агар мисли хук зиндагӣ мекардӣ, хук мемонӣ!
  Вале баъд ба сари Олег Рыбаченко даддо даддо таракандои рабуда ба чои дагон шамшер зада даромаданд. Аз ин шумор танҳо се нафари унвондор, ки бо роҳбарии онҳо, дигарон, қариб муқовимати хуб ҳамоҳангшуда, ки мувофиқи қоидаҳо ташкил карда шудаанд, нишон доданд. Онхо кушиш мекарданд, ки дар як саф истода, ба хастагй нигох накарда, харчи зудтар ва харчи бештар харакат кунанд. Ба полковники хурди ҳамлакунанда имкон намедиҳад, ки онҳоро фавран ба рӯи стадион ҷамъ кунад.
  Ҷанговарони ин ҷо ботаҷриба ҳастанд, хеле калонтар аз писари нимбараҳна ва даббоғ дар занҷир ва пойҳои ба таври назаррас шикасташуда.
  Аммо Олег Рыбаченко чунон парвоз кард, ки хатто ба саф кашиданашон рох надод, ду нафари аввал ба як найранги оддй афтода, ба сараш зарба зада, ба бадан зарба заданд.
  Олег Рыбаченко хануз дар асри бистум бо шамшербозй машк карда буд ва вай аз он бегона набуд.
  Ва зиреҳ ва қабурғаҳо кӯр мешаванд. Ва хун аз ҷигари шикаста чун чашма мерехт.
  Он ба болои сангхо афтода, мисли турши турш мехурд.
  Баъд пошнаи бераҳм ва урён дар Барон де Мугасак маъбади дигаре ёфт. Полковник писарбача дар байни рыцарҳо мисли хомяк ба сӯрох лагжид ва оринҷҳо ва даҳонҳо як маротиба, ду маротиба. Дар бозиҳои компютерӣ, дар намудҳои гуногуни ҳунарҳои ҳарбӣ ҳатто як зарбаи ночиз ба нӯги манаҳ, аз нуқтаи рости нӯг то тарафи чап, қодир аст, ки муборизи суботкортаринро комилан аз кор барорад.
  Хуб, ба писар монанд будан маънои макканда буданро надорад.
  Панҷ нафари дигар боқӣ мондаанд, аммо Олег Рыбаченко дар бораи боздоштан фикр ҳам намекунад. Писарбачаи абадӣ, сальто карда, рӯи дастонаш истода, пайҳорро дар муза мезанад.
  устухонхо ва пуст дарида, хун пошида мешавад.
  Зебо, ҳатто Ҷеки Чан беҳтар кор карда наметавонист. Дар омади гап, яке аз теғҳо ҳама чизро дар қабурғаҳои урёнам харошидааст. Аммо ин сафсата аст. Ҳамин тавр писар-шоҳзода боз ҳам хашмгинтар мешавад. Шумо шамшерҳоро аз пои худ мегиред, то худро маъюб накунед. Чӣ қадаре ки шумо гарм шавед, қуввати шумо дар шумо ҳамон қадар пурқувваттар мешавад. Як тараф ва пои пурқудрати луч дар гардани графи охирин... Лаънат, писари гург ба пресс бо ханҷар зад, дар шиками Олег Рыбаченко қатраҳои хун пайдо шуданд.
  Ин, албатта, ногувор буд, вале мушакхои пуркувват аз канор намемонданд.
  Писарбача полковник мегӯяд:
  -Ҷанг ба фарқ аз шоҳмот, бе қурбонӣ нест ва бозии шоҳмот бошад, бар хилофи ҷанг, бе натиҷа аст!
  Писарча қатраҳои пора-пораи арақи бо моеъи арғувон омехташударо ҷунбонд.
  Ҳамаи ин захмҳо як чизи хурд буданд, бинобар ин, вақте ки чор нафари дигар шитофтанд, хунравӣ қатъ шуд. Шамшерхо дурахшиданд, ду чанговари аввал ба таври механикй пар-тофтанд ва тегхо баромада, ба рагхои каротид хамвор меафтанд.
  Олег Рыбаченко мисли бачаи паланг, ки бори аввал антилопаро сайд мекунад, табассум кард.
  Ва ду пои дигар дар як ҷои ҳассостарин. Аз ҷиҳати эстетикӣ писанд нест, аммо аз сабаби набудани маҳорати блоккунӣ самаранок аст.
  Ин хуб меравад ва шумо пур аз илҳом ҳастед.
  Панҷ рақиби дигар. Хамаи онхо ба Олег Рыбаченко мисли пашшаи хоболуд менамояд. Хуб, дар гуштин техникаи "харчанг" "твист" ва як даста сарбозони хурди партофташуда пайдо мешаванд. Ва як ҷаҳиши ниҳоӣ ба муборизи вазнинтарин дар пушти сар. Ӯ афтода, дигаронро аз кор берун мекунад. кори бузург!
  Писарак пои худро ба ҳавзи хун зад.
  Онҳо ҳатто то ба бист нафар расида наметавонанд!
  Олег Рыбаченко танаи мучассамаашро ларзонда, занчирхояшро ба гуш меандозад:
  -Ҳамааш имконнопазир аст, ман аниқ медонам!
  Дар ин муддат дахдо чанговарони сахтгир аз чои задухурд мисли санги аз катапульт партофташуда гузашта, кариб ним давра ба пеш давида рафтанд. Олег Рыбаченко чусту чолокона харакат карда, лозим омад, ки боз даххо чанговарони машкдорро зада партофт. Аммо беҳтар аст, ки аз мубориза истироҳат накунед. Мушакҳо гарм шуданд, буридан рост дар гашти аспи ҷанговар нопадид шуд. Ин аст, онҳо хаста шудаанд ва онҳо бояд дар хок бошанд. Олег Рыбаченко шитобон дарун шуда, мисли штопор печида медарояд, ба ангушти пояш чарх мезанад, хушбахтона, дар болои тахтаи мармарй мукаммал ме-лад ва якбора пои худро паст накарда, ба сари чор нафар оханпора мезанад.
  Мисли штопор - хамиртуруши марговар.
  Хуб, бигзор то ҳол касе тавонист ба сари синааш бо ханҷар занад. Пӯст шикаста, дар мушакҳо часпида шуд. Шумо ин ханҷарро бо ангуштони худ гирифта, мисли бумеранг мепартоед. Ду нафари онҳо гулӯяшонро буридаанд. Хун мерезад. Ду нафари дигарро бо шамшер буриданд ва боқимондаро бо гил (чанд нафарро куштан мумкин аст!). Шумо наметавонед ба ин диплом замима кунед. Аммо акиб нашавед мубориза баред.
  Аз бадани мушакии писарбача хун мечакад. Ҷараёнҳо дар саросари релефҳои рехтагарӣ ҷараён мегиранд.
  Олег Рыбаченко мисли паланг наъра мезанад ва боз хучумкунандагонро рахна мекунад. Чунон ки мегуянд; Бигзор зан аз шавҳараш битарсад ва шавҳар аз фаришта!
  Вай рыцари рус аст - дӯстдоштаи худоён!
  Аммо дар ин сурат бигзор холаи Марг аз Зиндагии бародарзодааш битарсад! Полковник бача бо ангуштони ба таври ғайриинсонӣ чандир партоб кардани ханҷарҳоро дӯст медошт. Вай боз ба қафо бармегардад ва рақибони дағалонаашро берун мекунад ва ҳоло ҳамтои дигараш мағлуб мешавад.
  Вақте ки ӯ ҷавонтар шуд, ӯ ба писарак як терминатори ҳаракатро илова кард.
  Дуруст аст, вай бояд кампири бадкирдорро бо досу маглуб мекард ва вай аллакай маглуб шуда буд. Акнун чизи асосй аз шамшерхои харобй гузаштан аст. Дар чанг ним дусту ним бегона нест. Факат сад дар сад шахсони дохилу бегона хастанд. Шарикони иттифокчиён ва душманони аз ин хам зиёданд.
  Писарак дар як тақсими уфуқӣ нишаст ва дарҳол аз ҷой бархост.
  Шумо метавонед тамоми доираҳоро пеш гузоред, дар рақобат пеш гузаред, шумо метавонед сармояи худро дар муомилоти тиҷоратӣ ҷамъ кунед, аммо вақте ки шикам мудаввар ва заковати шумо ҳамвор шуд, муваффақият ба даст оварда наметавонед! Душман ягон тактикаи дидаю дониста дидашуда надорад. Ҳамин тавр, даҳҳо ҷанговар тасмим гирифтанд, ки ба ӯ тир партоянд ва шаш нафар кӯшиш карданд, ки ба пушт бархӯрданд. Онҳо фикр мекунанд, ки ин як доми маккорона аст, агар худи ӯ мехост ба онҳо ҳамла кунад.
  Полковник писарбача тирро гирифт ва худаш бо ангуштони бараҳнааш силоҳи зарбазанандаро партофт. Чанговаре, ки дар шикамаш сурохи дошт, аз хун нафасгир шуда, ба ларза афтод.
  Олег Рыбаченко табассум кард ва ба сурудхонӣ шурӯъ кард, зеро ин рақобати ӯ - ояндаи ҳалкунандаи Русия аст, ки дар он вақт дар ихтилофҳо ва печутоби нофаҳмо ё печутоби хронологӣ мегузарад;
  
  Хӯшаҳои тиллоии ҷуворимакка -
  Монанди мавҷ садои лабони насим...
  Мо айнакхоро аз бозича пур мекунем
  Бигзор дарё бо шампан ҷорӣ шавад!
  
  Ватани мо, Россияи саховатманд,
  Дар он ҷое ки сарпӯши тирамоҳ тиллоӣ аст,
  Не, бовар кунед, Ватан зеботар аст,
  Нектари себи пухта рехт!
  
  Ва дар зимистон барфи аҷиби нуқра,
  Дар зери конькиҳо кӯлҳо равшан буданд!
  Чй хуш аст нони хушбуи мо,
  Ва теғи шамшери рус тез аст!
  
  Ҳар барг риштаи зумуррад дорад,
  Дар ҳар навдаи марҷон медурахшад...
  Соловьев суруди ачоиб мерезад.
  Ва дар майдон он мисли таваққуфгоҳи махмалӣ аст.
  
  Алмоси қатраҳои шабнам бар алаф,
  Данделион мисли ситора месузад!
  Шумо Ватани православӣ ҳастед,
  То абад ба ҷалоли абадӣ зиндагӣ кунед!
  
  Дунё зебост, гарчанде баъзан табассум мекунад,
  Ва тақдир метавонад бераҳм бошад,
  Аммо Руси муқаддас зебост,
  Мо дарро ба рӯи ҳамаи меҳмонон боз кардем!
  
  Олег Рыбаченко бо шамшераш се тирро зада галтонда, боз ду-тоашро ба по хеста, бо пои урёнаш бардошта ба суи рыцархои тирпарронй партофт ва шамшер ба рыцархо афтод, ки ба онхо расидан мехостанд. Шамшер ба қабурғаи ӯ зад, вале баъд якбора ба сари чор нафар ва ба чашмони ду нафари дигар бо тир зад. Яке ба тарафи рост ва дигаре ба чап. Полковник писарбача ба шаш нафари пинҳоншуда ҳамла карда, сурудро идома дод;
  
  Олим мохирона бомба ихтироъ кард,
  У бо сари номзад чй фикр мекард?
  Охир, бе ахлок хам хирадманд хар аст,
  Ақаллан барои девонагиаш грант мегирад!
  
  Ба дигарон патент барои таппонча дода шуд,
  Спутник дар мадор чиро мефиристад?
  Олим беқуввати ҳарбӣ нест,
  Ба пуррагӣ дурӯғ нагӯед, ҷанобон!
  
  Одамон бояд барои ҷанг кор кунанд,
  Онхо ба хамдигар муносибати бад доранд.
  Ман намефаҳмам, ки чаро ин рӯй медиҳад,
  Оё касе кори хубе мекунад?
  Яке танкро бо акварель ранг мекунад,
  Катюшаи дигар накша тартиб медихад.
  Вай аз богчаи бачагон пулемёт чамъ мекунад,
  Ва навраси мо марши парадро дӯст медорад!
  
  Сипархо тамоми баданро пушонда наметавонанд ва танхо худашон манёвр мекунанд, посбонон танхо бо як техникаи "кайчи" пойхои суст пушидашударо бурида буридани душманро осон мекарданд. Инчунин, дар омади гап, аз бозиҳои компютерӣ. Баъдан, ба ақиб гардед ва ба дигарон ҳамла кунед. Чунон ки мегуянд, суръат. Якчанд ҷангҷӯён ҳоло ҳам кӯшиш мекунанд, ки онро бо партофтан гиранд, аммо полковник писарбача хеле тез аст. Суръати ғайриинсонӣ.
  Он мисли гепард аз байни хӯшачаҳо мешитобад.
  Ва натиҷа барои касе, ки маҷрӯҳ нашуда, танҳо ҳайрон буд, хушбахт буд
  Олег Рыбаченко душманро бо занчир ба харакат овард - майнахо пошида.
  Мегӯянд, ки яке дар саҳро ҷанговар нест. Аммо, яккаса, баръакс, дар ҷанг як қатор бартариятҳо дорад. Масалан, манёвр, андозаи хурд, задан душвор ва ноаён. Душманон умед доштанд, ки Олег Рыбаченкоро поймол кунанд, вале ба назар намерасид, ки полковник бача суръатро андаке хам суст кардан гирифт.
  На захмхо ва на шиддати чанг бачаро суст намекарданд.
  Баръакс, вай торафт бештар дилпурона мубориза бурда, бартарии худро нисбат ба харифи бемадораш зиёд мекард. Илова бар ин, ӯ низ суруд.
  
  Охир, эпаулетҳо дар хоб дурахшонанд,
  Барои мо баъзан шуоъхо аз офтоб киматтаранд.
  Охир, дар замини ғамгин ҷой нест,
  Дар он чое, ки хуни касе сурх намешавад!
  
  Охир, одам ба одам гург аст,
  Хуб, баъзан саги бадбӯй мекунад!
  Ба ту як пора нон ҳам намедиҳад,
  Танҳо зиндагӣ мекунад - ҳозираи бераҳм!
  
  Худованд Падар чӣ гуна одамонро тарбия кардааст?
  Чӣ тавр бадӣ дар ҷаҳон ҳукмронӣ мекунад?
  Подшоҳи бераҳм дар миёни мардум ҷасур аст,
  Ва дӯсти асосии ман бародари хашмгин Қобил аст!
  
  Худованд ҷавоб дод: ин ихтиёри туст,
  Озод, мушкил, вале зарур...
  Андешаҳои тезтар, агар шумо ба онҳо мушт занед,
  Агар ҷаҳон муттаҳид шавад, мардум гунг мешаванд!
  
  Пас, ҷанг сарнавишти ту аст,
  Ман дар ин ҷо барои шумо чизеро тағир намедиҳам.
  Ҳарчанд бесарусомонӣ дар ҷанг ҳукмфармост,
  Ба нони осону муъчиза умед нест!
  
  Аммо ҳадафи ман ин аст, ки туро мустаҳкам кунам,
  Барои сохтани орзуҳо бо ақли тавоно,
  То ки ришта аз занҷир мустаҳкамтар гардад,
  То ки ҳар кас ҳамчун қаҳрамон дар ҷанг шинохта шавад!
  Писарбачаи рыцарь дар сари рох боз як даста сагхои рыцариро пароканда кард. Агар ин ҷанг бошад, мисли он рафтор кунед.
  Мисли гург дар набард бо филҳо бошед ва шумо имкони мағлуб кардани дастаро хоҳед дошт.
  Онхо ба суи у ханчар мепартоянд, бо шамшер зарба мезананд, вале захмхо кариб дархол нест мешаванд, ки ин нависандаи барчаста полковник Олег Рыбаченкоро хеле рухбаланд кард. Баъд аз ҳама, ӯ дар ҳақиқат як супермен шуд, ҳатто дар ҷисм. Ё чизе монанди Clone Knight. Чӣ тавр ӯ буттаҳои оҳанинро метарошад, агар чунин ганҷҳои аҷиб намедошт, шамшерҳо ба чунин суръат тоб намеоварданд. Ҳатто Маргарита ба ғазаб омад, вай нақши асосиро дар ҷуфти худ аз даст медод. Аммо, ки вай надошт! Охир, Олег Рыбаченко холо дар байни зарардидагон пешеафи бешубха мебошад. Чӣ қадар хуб аст, махсусан вақте ки ӯ лагадкӯб мекунад. Ин дюймаи поест, ки дар парвози се бо пои рост ба берун партофта мешавад ва ҳангоми фуруд омадан бо чап лагад мезанад. Аз ҳама пурқувваттарин чаҳор нафаранд, ки аз Стифф Якчашма, Андерс Ширак, Балу Борка ва яке аз пурқувваттарин ҷодугарони друид дар Скандинавия иборатанд.
  Охирин, ҳатто пеш аз ҷанг, ҳатто онҳое, ки барои нӯшидани як decoction ҷанг интихоб шудаанд, ки суръат ва истодагариро зиёд мекунад. Суръати реаксия низ. Ҳарчанд зуд-зуд нӯшидани чунин нӯшок хатарнок аст, пас аз он се-чор рӯз мисли мурда хобида меравӣ. Бале, ва шумо бояд пеш аз он ки маводи мухаддир қатъ шавад, шитоб кунед. Бешубҳа, ҷанговарони ҳафтнафараи Викинг аллакай ин нақшаро дарк карда буданд, ки чаҳор нафари онҳо метавонанд рақиби фавқулоддаи худро ба осонӣ мағлуб кунанд.
  Аммо ин бача полковникро ба ташвиш наовард.
  Олег Рыбаченко бошад, боз хам пештар шитофт ва бо сурудхонии худ душманро кар кард;
  
  Харчанд гуё моро ба дара фишор додаанд,
  Як хоби даҳшатнок фаро расид.
  Ман метавонам ба дӯстам достон бисароям -
  Дар он деви дӯзах эҳё мешавад!
  
  Бонги таҳдидкунанда мисли сирена садо медиҳад,
  Гӯё дар ин ҷо оташе фурӯзон аст...
  На ҳама бе Худо зиндагӣ карда метавонанд, бовар кунед,
  Аммо дар ҳақиқат зарбаро созед!
  
  Писар низ аз таваллуд ҷанговар аст,
  Зеро дар он пулод ва лава мепошад.
  Аммо ман танҳо мехоҳам бахшиш пурсам,
  Ки мушти ман барои душман лом нест!
  
  Гарчанде ки ин эҳтимоли бештар шуҷоат аст,
  Баъзан мубориза бурдан лозим аст.
  Аммо онро мисли виҷдони худ ба ахлот напартоед,
  Аз ин бозии дӯзахӣ дур нашавед!
  
  Кӣ медонад, ки зиндагӣ дар ин дунё
  Ҳама чиз дар ҷаҳони мо рост аст: соя, сароб.
  Мо чинояткоронро ба чавобгарй мекашем
  Кай мо метавонем дарҳол ҷасоратро ба даст орем!
  
  Ва агар шумо чизеро дар ҷанг гум карда бошед,
  Ва шумо ифлосро мағлуб карда натавонистед ...
  Ба ҳар ҳол мо онро мекушоем, бовар кунед,
  Ва биёед сифрҳои гумшударо хат кашем!
  
  Ҳар кас бешубҳа дар ҷанг ба даст оварда метавонад,
  Вақте ки қувват ва ақл пур аст!
  Ва ҳатто як динори мис бадӣ борон хоҳад кард,
  Ватан марди далерро дар гимнхо васф мекунад!
  
  Дар хоб, аниқтараш дар олами параллелӣ, Олег Рыбаченко аллакай чунон хашмгин буд, ки аспи сафедро комилан зин кард.
  Писарбача бо тафаккури собиқадори ботаҷриба даҳшатнок ва афсонавӣ аст!
  Аммо душман пайваста ба у хучум мекунад. Онҳо худ ва ҳамсафаронашонро шод карда, гӯё пай набурданд, ки чӣ гуна бераҳмона ба шамшерҳо ва пойҳои чусту чолоки полковники писарбача зарба заданд. Чӣ тавр дар акси ҳол метавонист? Охир тарсончак ё нотавон иҷоза намедиҳад, ки дар ин сатҳ рақобат кунанд. Ин маҳз ранги ҷавоҳирот аст. Дар ин ҷо як нола муяссар шуд, ки шамшерашро ба замин гузорад, лагадкӯбиро баргардонад. Ӯ пӯсти писарбачаи полковникро бурид. Ва чӣ?
  Ба фикри шумо, оё ин Олег Рыбаченкоро боздошт?
  Ӯ ҳатто дардро ҳис намекард, аллакай ба захмҳо одат карда буд. Ман онро боз тела додам ва он комилан хомӯш шуд. Аз ин рӯ, шумо бояд бо гиря ва бӯй ҷавоб диҳед. Ин онро ҳатто хандаовар мекунад, ки ақлро вазанда мекунад! Оё дар тахта ягон душман вуҷуд дорад? Аммо ҳоло, онҳо давиданашонро тезондаанд ва танҳо дар давидан ба шамшер беҳтар шуда истодаанд. Ду бузургҷусса чун хирсҳои захмдор аккос зада, ба пеши писари ҷанговар масофаро маҳкам карданд.
  Гӯё мавҷ ба пиря бархӯрд... Писарбача дандонҳои марворидашро дурахшид.
  Он гоҳ ман ба онҳо раҳм кардам. Вай ба зери пояшон кадам гузошт, ки харду ба пешониашон бархурданд, шарорахо аслан аз чашмонашон не, балки аз кулохи онхо мерехт. Аммо бӯйҳо ҷунбонда, хомӯш монданд. Чи кадар аз хун сер шуда буд, масофаи кариб саду чил метр буд. Ҳар як ҷанговар бояд инро дошта бошад, дили бузург дошта бошад, аммо каме тарс ва ҳисси бузурги масъулият! Бале, дар ҳоле ки ҷовидона будан ҷанг кардан каме беинсоф аст, аммо афсӯс, ки шараф дар ҷанг мафҳуми нисбист. Мантиқ аст: охир, ду хирс дар як ҷӯй зиндагӣ намекунанд, балки ду ахлоқ дар як шахс бо тафаккури дарранда ба таври комил зиндагӣ мекунанд! Бехтарин дах нафари бокимонда акнун кариб дидаю дониста акиб мемонд ва ба торумор кардани душман умед мебастанд. Бале, дар асл онҳо метавонистанд дар задухӯрд муқовимати қавӣ нишон диҳанд. Маҳз дар ҳамин лаҳза чаҳор "подшоҳи рӯйхатҳо", ки бо як неруи қудрати ҷодугарӣ мукаммал шудаанд, мехостанд ҳамлаи худро ба нақша гиранд.
  Онҳо мисли шағолҳои калон тасмим гирифтанд, ки бачаи палангро ба дом афтонанд.
  Олег Рыбаченко, албатта, инро мефахмид, вале наметарсид. Новобаста аз он ки кӯдак бо он чизе, ки худашро саргарм мекунад, ба шарте, ки худро ба дор накашад. Аммо инчунин дар осмон чй гуна тухфахо пайдо мешаванд. Ва на намудҳои заминӣ, гарчанде ки дар сайёраи Замин ҷанг ҷараён дорад. Ва дар ин ҷо, масалан, махлуқ: сеяки аввали бадан бо сӯзанҳои хорпуши калон, дуюм мисли пулакҳои моҳӣ, сеюм бо баргҳои ҷуворимакка. Ва болҳо аз поён мисли шабпарак ва аз боло мисли карта бозӣ мекунанд. Вой, ва бачапартоӣ сар шуд.
  Писарбачаи абадӣ-полковник тарозуи часпидаро афшонд.
  Бо вуҷуди ин, ӯро натарсонед. Ва дар бораи суикасди нобиғаон, як тактикаи хоси маршали Наполеон Давут сухан намерафт. Бигиред ва агар душман макканда бошад. Бо вучуди ин, полковник писарбача фикр мекард, шояд бехуда буд, ки дар бораи онхо ин кадар бад гап зада бошад - хисобу китоб буд, вале барои тайёрии харбй, бахт ва ёрии хамдигарии табий.
  Модоме ки ин дунё хиёнаткор аст, се маротиба бедортар бош!
  Маргарита, ҳатто бо ҳавасманд, хитоб кард:
  - Паланг дар камин хатарнок аст, то дандонҳояшро печонад... ва одам то замоне, ки бо ихтирои дурахшон дурахшанда нашавад, нотавон аст! - Олег Рыбаченко дар хакки дусташ суханашро ба охир расонд!
  Хуб аст, ки дӯстдоштаатонро дастгирӣ кунед.
  Шояд онҳо ба чизе таваҷҷӯҳ доштанд, аммо қурбонӣ як ҷанговари ҳақиқӣ шуд. Ҳатто агар он дар хоб бошад!
  Ё на дар хоб, балки дар ҷое дар байни ҷаҳониён, ки рӯҳи одамон дар он ҷо паноҳ мебаранд.
  Аммо душманони хатарнок то ҳол боқӣ мемонанд.
  Бале, хамин ки онхо фитнагарй карданй шуданд, чавон аз нав ба харакати худ бе-рун омад. Вай ногаҳон, гарчанде ки ин ба назар ғайриимкон ба назар мерасид, маҷбур шуд, ки гурезад ва шамшерҳо аллакай зада мешуданд, ки якчанд рыцарҳо афтоданд, гарчанде ки теғ ба онҳо намерасид. Акнун роҳзане пеши роҳи ӯ меистод ва инчунин бо доруи Дон Сезар де Базан пур карда мешуд. Ӯ, махсусан дар зери таъсири допи ҷодугарӣ, метавонад муқовимати ҷиддӣ пешниҳод кунад. Ғоратгари баҳрӣ ба сӯи Олег Рыбаченко ханҷар партофт, вале полковник писарбача дарҳол бо ангуштони урён теғро гирифта, ба ақиб партофт. Ханчар бо траекторияи мураккаб парвоз мекард ва авбош натавонист, ки нӯги рост ба плекси офтобӣ сӯрох шуд. Мохи партофташуда низ боздошта шуд.
  Ҷанговари ҷавон ғайриоддӣ аст ва таҷрибаи азим дорад.
  Полковник писарбача ба ҷодугароне, ки боздошта буданд, расида гирифт ва ҳанӯз дар масофаи дур ҳамлаи ногаҳонии тактикиро оғоз карда, калтаки асиршударо партофт, ки аз болои он дуру дароз бӯй кардан лозим набуд. Аммо ҳама шояд дар аввал масхара мекарданд, ки бо як гадои ранҷшуда ҷанг мекунанд. Силоҳи марговар хусусияти хосе дошт, ки он ҳам сеҳру ҷоду буд ва парвози харобиовараш осон набуд. Маълум шуд, ки "снаряд" ба бадани душман чунон бархурд, ки табаки пуриктидори филизй пора-пора шуд ва худи чанговари сехрнок панч метр акиб партофт ва мисли барзагов дар кассобхона чаппа шуд.
  Писарак дод зад:
  - Шаъну шараф ба Ватан!
  Ин як синфи классикӣ аст!
  Аммо ҳамла идома дорад.
  Лахзаи дигар аз зарбаи шамшери дуюм рақиби навбатӣ бо дасти шикаста ва қабурғаҳои кафида дод зада ба замин афтод. Агар зиреҳ ба таври ҷодугарӣ ором намешуд, ҷанговари тавоно шево ба пораҳо бурида мешуд.
  Олег Рыбаченко чун боло чарх зад.
  Бале, ҳатто Билан дар ин ҷо ба онҳо кӯмак намекунад. Ва ҳама чиз имконнопазир аст!
  Вақте ки шумо бо суръати пурра буридаед - беэҳтиётона!
  Олег Рыбаченко бошад, дар зери гурриши шавкангези тамошобинон боз хам тезтар давид. Шумо наметавонед бигӯед, ки шумо аллакай ғолиб шудаед. Баръакси берсектҳои бадном, транси таҳқиромез ҳатто ба ӯ ғарқ нашуд. Бо шамшераш барои ҳамвор кардани роҳаш кумак карда, давиданашро то ҳадди имкон метезонд. Бо вуҷуди ин, онро метавон маҳдудият ҳисоб кард. Суръати рӯшноӣ бар хилофи назарияи бардурӯғи Эйнштейн ҳатто ба қонуни изофа итоат карда, тағир меёбад. Аммо вай назар ба фотон тезтар суръат гирифт. Хатто ба назар чунин менамуд, ки вай ба сангхои тез-тез даст расонданро бас кардааст. Ва дар як лахза вай ба гурухи навбатй расид, ки дар он чодугарон муборизаи сазовор ташкил карданй шуданд.
  Ҷанг тӯл кашид - бадани мушакҳои муҷассамаи писарбача бо омехтаи хун ва арақ дурахшид.
  Табиист, ки ҳамаи давандагони боқимонда як андеша доштанд: аз пештараҳо каме ақиб мондан ва бо ақибмондаҳо боло тела додан ва фариштаи ҷавони аз ҳад ғазабангезро бо тамоми мардум пахш кардан. Аммо ҳатто виҷдон ба он ҳеҷ иртиботе надорад. Эҳсос мешуд, ки гӯё худи Модари Худо ҳузур дошта бошад ва ҳеҷ гоҳ ба онҳо иҷозат намедиҳад, ки ин корро кунанд. Ва дар ниҳоят, танҳо халқи Худо метавонад чунин мубориза барад. Одам ин корро карда наметавонад! Илова бар ин, ки муҳимтарин ҳақиқати ҳама аст, онҳоро як андешаи дигар боздорад: охир, ҳама танҳо гурехтанд ва имп-м малламуй ё фариштаи хурдакак маҷбур шуд, ки як-як ва дастаҷамъона бо як ҷанг мубориза барад. тамоми армия, харифони мохиртарин.
  Ҳарчанд полковник писарбача аз онҳо ба осонӣ бартарӣ дошт, ҳар як ҷанговари ҳақиқии касбӣ хуб медонад, ки аз дави хастакунанда ба задухӯрди шадид гузаштан чӣ гуна аст, ҳатто наистад, аммо бе пойҳои қафо таъқибро боз идома диҳад. Яъне имкон доштанд, ки шайтони хурдакакро бо чеҳраи фаришта мағлуб кунанд.
  Бале, охир бахт дигар мешавад!
  Олег Рыбаченко табиатан чунин фикр намекард:
  -Ҳама хаста мешавад, танбалҳо ба хастагӣ меафтанд, танҳо мурдаҳо қатра арақ намерезанд!
  Писар як ибораи пурмаъно кард!
  Аз ин ру, вай мехост, ки муборизаро тезтар ба охир расонад. Ҳатто бе интизори анҷоми ногузир, рыцарҳо аз тарс дандонҳои худро пахш карданд. Ва амри чанг лозим нест.Дар бораи таслим шудан аз шохзода узр гирифтан ба максад аст.
  Аммо шумо метавонед инро интизор шавед?
  Шоҳзода де Ареголла гурӯҳи хастаи худро боздошт ва кӯшиш кард, ки онҳоро дар халтаи ҷорӯбзада ҷойгир кунад, гӯё қурбониро ба дегчаи хӯшадор ва пӯлод ҷалб кунад.
  Найзахо мисли дандонхои барракуда медурахшиданд.
  Вале Алексей ба ӯ нагузошт (худро бо зарбаи брасс ба услуби ҳамлаҳои Суворов партофт), онҳо саф кашиданд.
  Полковник бача пур аз шавку завк буд.
  Бале, дар замони мо одамоне буданд, на мисли кабилаи хозира! Шумо қаҳрамон нестед! Аммо аз Маскав дигар қурбониҳо нахоҳад буд. Наполеон низ дар Аврупо торумор мешавад, нобиғаи ӯ ба ӯ кӯмак намекунад. Бале, барои пешбарй шудани у умуман инкилоб намешуд.
  Ва умуман мо ҷаҳонро муттаҳид ва бехатар хоҳем кард!
  Браво! Мо ба чанги Бородино рох намедихем! Биёед ба ҷои ин ҷангро хотима диҳем! Баъд Олег Рыбаченкои сахтгир шитофт ва ба тараф чахида шамшери душманро канда, бо танаш ба замин партофт. Он чизе, ки пас аз он як ҷаҳиши бениҳоят тӯлонӣ ба пеш буд, ки ҳатто гепард карда наметавонад. Оре, Олег Рыбаченко дер бошад хам, бо шамшер ба китф зарба зад. Аммо бо таъхир буд, ки вай ба таври ҷиддӣ сармоягузорӣ кард ва ҳоло худи Де Ареголла, сарфи назар аз дору, ба сина зарбаи сахт зад ва аз он ба пушт афтид.
  Кӯшиши ҷаҳидан ва шамшер ба сар. Ҳарчанд ӯ дар як транси ҷодугарӣ фаро гирифта шуда буд, то ба охир расидани "ҷанги муқаддас" натавонист худаш ба по бархезад. Ва Алексей техникаи "баррел"-и Ҳолливудро таҳия кард, ки парешон ва зарбаи воқеӣ ба нуқтаи дардовар аст. Ягона нафаре, ки дар гурӯҳ, инчунин як друид, ҳарф мезанад, ба муҳофизати амиқ даромад, ки ӯ танҳо лаҳзаеро аз даст дод, ки Олег Терминатор ба паҳлӯ зад ва ҷангандаи панҷум ҳайрон шуда, бо кулоҳаш чаппа шуд. мисли мактаббача дар блтер тар печида .
  Писарбачаи мӯҳтарам ду дасташро боло бардошта дод зад:
  - Ғалаба!
  Баъд аз он Олег Рыбаченко дар вакти шуриши Пугачёв боз харакат кард. Хануз кори бисьёре буд. Лашкари подшохи дехконон ба Казон зада даромад. Қувваҳо нобаробар буданд, хусусан азбаски муҳофизон ба ҷанг чандон майл надоштанд. Тоҷирони маҳаллӣ бо подшоҳи қазоқ мулоқот карда, эълон карданд, ки шаҳрро таслим мекунанд. Танҳо афсарон воқеан муқовимат карданд. Милицияи маҳаллӣ ба тарафи шоҳ гузаштанд. Баъзе офицерон хам ба Пугачёв. Албатта, казакҳо низ. Ва дар таърихи воқеӣ, Қазон гирифта шуд. Ва дар ин ҷо Пугачёвиҳо хеле пурқувваттаранд ва ҳеҷ гоҳ аслан латукӯб нашудаанд.
  Бо суқути Қазон роҳи Маскав кушода шуд. Кремл фавран забт карда шуд, Олег Рыбаченко ба болои Потемкин лассо партофт. Бузург не, балки писари дуюмаш. Генерал-лейтенантро ба асир гирифт. Ва инчунин губернатори Қазон. Ва инчунин якчанд полковникхо.
  Пас аз он доварӣ шуд: зуд ва одилона. Потемкин ва губернатори Қазон ба дор кашида шуданд. Ду полковник, ки барои савганд ёд кардан ба Пугачёв розй шуда буданд, авф карда шуданд. Ва дигарон низ дар ҳалқа ҳастанд. Онхо хазинаи калон ва захираи зиёдеро забт карданд.
  Зиёда аз чор хазор асирон озод карда, ба армияи исьёнгарон дохил шуданд. Ва онхо аз заводхои Урал ярок гирифта, барои ба фронти Туркия рафтан тайёр буданд.
  Пугачёв муваффакияти калон ба даст овард. Тсарина Кэтрин аллакай мехост, ки бо туркҳо ба созиш биёяд. Аммо аз муваффақиятҳои асосии исёнгарон огаҳ шуда, онҳо аз русҳо талаб карданд, ки Балкан ва Қримро тарк кунанд. Ва дар маҷмӯъ, ҳама чизеро, ки ғолиб шуда буд, баргардонед ва инчунин хироҷҳои зиёде пардохт кунед.
  Баъди суқути Қазон Пугачёв воқеан хатарнок шуд. Армияи у ба суи Москва харакат кард. Козодемянск ба калъаи пуриктидор табдил ёфт, ки ба он молхои бисьёре оварда мешуданд. Мелин бо хазор солдат ва дусад савора ба Пугачёв чанг зад. Вале у аз лашкари сершумори тупхо маглуб гардид. Ва баъд Пугачёвихо Козодемянскро бо туфон гирифтанд.
  Олег Рыбаченко ва Маргарита чун хамеша дар сафи пеши штурм мебошанд. Кӯдакон хеле хашмгин ва хашмгин ҳастанд. Ва Козодемянскро гузарондан мумкин нест.
  Армияи Пугачёв аллакай ба сад хазор аскари дорой сифатхои гуногун наздик мешуд.
  Сарфи назар аз гуногунии он, фаровонии силоҳ ва тӯҳфаҳо ин армадаро мағлубнашаванда гардонд.
  Пугачёвихо дар дигар чойхо хам муваффакият ба даст оварданд. Белобородов охирин нихолро дар Урал cap карда, мустахкам намуд. Исьёнгарон кисми зиёди шахрхоро гирифта, Тобольскро мухосира карданд. Ва дайр, ки муддати дароз ба исьёнгарон тоб оварда буд, афтод. Делонг кушиш кард, ки ба Белобородов чанг кунад, вале ба дом афтод ва корпуси вай кисман маглуб ва кисман асир гардид. Генерал базӯр гурехт. Ва дере нагузашта Тоболск хам афтод.
  Муваффакиятхо паи хам меомаданд... Шуришчиён Саратовро кариб бе чанг гирифтанд. Ва ин ҳам як дастовард шуд, афсарони зиёде ба тарафи онҳо гузаштанд.
  Як қисми қувваҳои артиши Пугачёв ба Симбирск ҳаракат карданд ва як қисми нерӯҳои Самара аз ҷануб ворид шуданд. Ва аскарони подшохи казок ба Нижний Новгород наздик шуданд. Дар ин ҷо чормағз сахттар буд. Ба баъзе отрядхо муяссар шуд, ки ба шахр оянд. Харчанд дер.
  Аммо Пугачёв армияи садхазорнафарй ва зиёда аз сесаду панчох туп ва тупхои сершумор дорад. Плюс Syzran афтод, ва Пенза қариб бе ҷанг. Тамоми Волга, ки онро аскарони казок дастгирй мекарданд, шуриш бардоштанд. Шаҳр торафт бештар ба қаллоби деҳқон савганд мехӯрд. Ва аксар вақт сарбозони малика ба тарафи ӯ меомаданд. Ҳамин тавр, Симбирск асосан ба шарофати хиёнати аскарон гирифта шуд. Шуришчиён ба тарафи Царицын ва Дон харакат карданд. Дар он чо куввахои зиёдеро хам чамъ кардан мумкин мебуд. Емельян Пугачёв худро торафт бештар дилпур хис мекард. Бо вуҷуди ин, Нижний Новгород бояд гирифта мешуд. Шаҳр хеле мустаҳкам буд ва гарнизони зиёд дошт.
  Аммо тоҷирони Қазон бо мардуми маҳаллӣ розӣ шуданд, то ки милисаҳо муқовимат накунанд. Баъзе афсарон низ ба иттифоқ бо подшоҳ майл доштанд. Ҳамин тавр, аллакай дар дақиқаҳои аввали ҳамла, дар муҳофизати сарбозони малика холигии таъсирбахш пайдо шуданд. Ва албатта, хамаи ин барои мудофиа хуб нест.
  Армияи Пугачёв калон аст. Ва имон ба подшоҳ мустаҳкам шуд. Хар як галаба халк боз хам пуркувват ва пуркувват мегардад. Хамин тавр, мардон ва сокинони дашт редуктхоро торумор карданд. Казакхо низ дилпурона мубориза мебаранд ва дар байни онхо казакхои Дон хам хастанд. Солдатхои собик, коргарони Урал ва дигар куввахо барои Падари подшохй мубориза мебаранд. Мубориза давом дорад.
  Олег Рыбаченко ва Маргарита чун хамеша дар участкаи душвортарин, чун хамеша дар сафи пеши хучум истода, офицерону ашрофонро мебуранд. Писару духтар дар хакикат яксонанд.
  Овози баланди Пугачёв шунида мешавад:
  - Таслим шавед, бачаҳо! Шумо раҳм хоҳед кард!
  Ва сарбозон силоҳҳои худро ба замин мепартоянд. Ва милицияи тичоратй ба сафи Пугачёвиён хамрох шуд.
  Олег Рыбаченко бо ангуштони барахнааш диски тезро партофта, генералро мекушад. Пас аз он писарбачаи терминатор наъра мезанад:
  - Сарзамини мукаддаси ман шаъну шараф бод!
  Пас аз он духтари рейдчӣ Маргарита дискҳоро мепартояд. Ва боз як командири дигар кушта шуд. Бале, ҳарду ҷанговарони ҷавон беҳтаринанд! Ва онҳо душманони худро ҳамчунон нобуд мекунанд!
  Олег Рыбаченко наъра зад:
  - Бале, дар Миррих ё дар Зухра, дар хама чо дар Россия шумо бо мо хастед!
  Ва боз бо ангуштони пояш граната мепартояд. Бале, аскарони шоҳии Кэтрин онро дар ин ҷо хоҳанд гирифт.
  Бо вуҷуди ин, ҷанг аллакай ба охир мерасад. Қариб ҳамаи сарбозон силоҳҳои худро партофтаанд ва танҳо афсарони алоҳидаро тамом мекунанд. Вале торафт бештар ба тарафи Емельян Пугачёв гузашта истодаанд. Холо бисьёр одамон фикр мекунанд: магар казоки оддй ин кадар командир шуда, ин кадар шахрхоро гирифта метавонад? Не, маълум аст, ки подшоҳ бешубҳа аст!
  Нижний Новгород афтод... ва армияи подшохй, казокхо ва дехконон боз хам ба суи Москва харакат мекунанд. То хол ягон чизи махсусе нест, ки пойтахтро бо он фаро гирад. Гузашта аз ин, бисёр шаҳрҳо бе ҷанг таслим мешаванд. Дар ин ҷо дар Рязань танҳо муқовимати фокусӣ вуҷуд дорад. Як-ду батальони посбонй чанг карданд, бокимондааш таслим шуданд.
  Муваффақияти қаллобӣ ба он оварда расонд, ки ӯ барои ҳамла ба Маскав беш аз дусад ҳазор сарбоз ҷамъ овард. Ва Модар Нигоҳ базӯр пӯшида аст. Вай хафт хазор аскари доимй, боз бист хазор милиса дорад, вале... Беэътимод.
  Пугачёвиён як-ду полкро, ки ба мудофиаи Москва мерафтанд, боздоштанд. Ва кариб бе чанг Емельянро дар Тушино ба савганд оварданд.
  Подшоҳи нав онҳоро ба хидмат қабул кард. Ва фармон дод, ки Москваро бо туфон гирифта.
  Гузашта аз ин, милисаи савдогар бо подшоҳ ҷанг кардан намехост ва мардуми маҳаллӣ мунтазири императори қонунӣ буданд.
  Хабари дигар асири Царицын ва ба тарафи шуришгарон гузаштани полкхои казакхо буд. Аҷиб он аст, ки шаҳри Яицкий ҳанӯз ҳам истодагарӣ мекард. Гарчанде ки сарбозони Кэтрин дар он ҷо аз гуруснагӣ мемурданд. Вале аз он чо хушхабар омад: Устиня бешубха хомиладор аст. Ин маънои онро дорад, ки вай ба зудӣ вориси таваллуд хоҳад кард. Ё духтар. Ҳарчанд бибиҳои ботаҷриба мегӯянд, ки эҳтимоли зиёд ин писар аст.
  Ва Емельян низ шодӣ дорад!
  Ва аскарони исьёнгарон ба хучум cap карданд. Чи тавре ки интизор мерафт, милисаи савдогар тир набардошт. Яроқу аслиҳаашро партофт ва таслим шуд. Солдатхо низ мисли бисьёр офицерон бемайлон мечангиданд. Ва на дарьёи бешумори Емельян пойтахтро фаро гирифт.
  Танхо яке аз бародарон Орловхо, ки ба мудофиаи пойтахт фармондех буд, кушиш кард, ки чизеро мукаррар кунад. Аммо партоби ханчар гулӯяшро сӯрох кард. Ва ин ҷанговар афтода, худро мурда дид. Олег Рыбаченко бенуксон амал кард.
  Пас аз он писарбачаи терминатор дод зад:
  - Барои фармоиши нави русӣ!
  Ва боз ба чанг шитофт. Бинобар ин, писарбача сахт мубориза бурд. Он дорои ҳаяҷони девонавор ва натиҷаҳои ваҳшӣ мебошад.
  Мудофиаи Москва васеъ буд ва аз ин рӯ деворҳо суст пӯшида буданд. Муҳимтар аз ҳама он буд, ки иҷоза надиҳед, ки ҷузъу томҳо ба Кремл, ки дар он ҷо то ҳол тавонистанд, бароранд.
  Аммо подразделенияхои интихобшудаи казок пештар ба Кремль омаданд. Ва онҳо ба қалъа зада даромаданд. Бисьёр солдатхо ва хатто офицерон ба тарафи онхо гузаштанд. Хатто аз полки гвардиявии Семёновский. Аслан не, сарбозон мурдан мехостанд. Ва ҳамин тавр Кремл фурӯ рафт...
  Пугачёв Модарро гирифта, савори аспи сафед ба пойтахт даромад. Ӯ ҳоло қариб як подшоҳи воқеӣ аст. Ва дар либосҳои боҳашамат. Ва шояд ҳатто тоҷдор шаванд. Кисми зиёди гарнизон забт карда шуд. Дар байни онхое, ки савганд мехуранд, хатто як-ду нафар генералхо ва офицерони зиёде хастанд.
  Холо Пугачёв худро хеле дилпур хис мекунад. Гарчанде ки Санкт-Петербург ҳанӯз дар пеш аст, аллакай муваффақиятҳои калон ба даст омадаанд!
  Дар рафти парад Олег Рыбаченко диккатро ба як марди аллакай миёнакади кутохпасту борик чалб намуд. Дар бораи ӯ чизе шинос буд. Писарбача, албатта, ба наздаш давид, чунин фурсатро аз даст додан лозим нест.
  Мард парида аз гиребонаш бардошт ва хитоб кард:
  - Ин шумо Александр Васильевич Суворов ҳастед! Ин шахсест, ки ман интизор набудам, ки вохӯрам!
  Марди либоси оддӣ бо сар ҷунбонд:
  - Ва ин ту полковник Рыбаченко! Чӣ қадар зуд!
  Олег Рыбаченко равшан кард:
  - Аллакай генерал-майор! Шумо бошад, Александр Васильевич, фельдмаршал бошед!
  Суворов самимона чавоб дод:
  - Мумкин ки! Агар одамон Пётри сеюмро ин кадар дуст медоранд, ин тавр аст!
  Олег бо розигӣ сар ҷунбонд:
  - Ба тарафи мо биё! Бигузор армия бо халк бошад!
  Суворов хитоб кард:
  - Худоё... Агар Емельяни шумо ба дили мардум ин кадар азиз намебуд, боз се бор фикр мекардам! Ва ҳам! Бадани ман дар хидмати ӯ хоҳад буд!
  Ҳамин тариқ, Александр Суворов низ ба тарафи шӯришгарон ва подшоҳи деҳқонон гузашт.
  Ниҳоят, майдони мустаҳками шаҳри Яитский низ афтод. Солдату офицерони охирин таслим шуданд. Дар чануб Астрахань ба подшох савганд ёд карда, кариб бе чанг таслим шуд. Дон ба гахвораи исьёнгарон табдил ёфт. Пугачёвихо ба тарафи Петербург харакат карданд. Онҳо қариб ба ҳеҷ гуна муқовимат дучор нашуданд. Бештар ва бештар рафҳои нав таслим шуданд.
  Емельян Пугачёв бо галаба ба суи галаба пеш рафт. Дар Новгород уро бо шарафи бузург пешвоз гирифтанд. Ва танхо дар худи Санкт-Петербург метавонистанд муқовимат кунанд.
  Бо вуҷуди ин, ҳамлаи зуд ба амал омад. Шахрро гвардиячиёни полки Преображенский мухофизат мекарданд. Ва баъзе милитсияҳо.
  Аммо Пугачёвихо боз бисьёранд ва нобигаи Суворов дар тарафи онхост. Дар куҷо метавонам муқобилат кунам?
  Худи Кэтрин кӯшиш кард, ки фирор кунад, аммо дастгир шуд ва бародарон Орловҳо ҳангоми ҳамла кушта шуданд. Алексей Орловро худи Олег Рыбаченко рахна карда куштааст. Ва Никита Папин ба тарафи Пугачёв гузашт.
  Кэтрини дуюм дар зиндон зиндонӣ шуд. Баъд онхо бо латтаю пои луч ба Емельян Пугачёв чавоб доданд.
  Подшоҳи деҳқонӣ ба ӯ ваъда дод, ки ҳаёташро ба даст меорад ва агар вай ӯро шавҳари худ ва подшоҳи Петри сеюм эътироф кунад, ба хориҷа иҷозат медиҳад. Дар акси ҳол, дар дор пас аз қамчинкорӣ.
  Кэтрин розӣ шуд. Ҳаёт қиматтар аст. Емельянро шавхараш шинохт ва ба зону нишаст. Бо вучуди ин Пугачёв фармон дод, ки Катка дакик карда шавад. Маликаи пештара бараҳна, рост дар майдон қамчинкорӣ карда шуд. Ва баъд аз Русия ихроҷ шуданд.
  Румянцев ва дигар фармондеҳон Пётри сеюмро подшоҳ эътироф карданд. Ҷанг бо Туркия каме бештар давом кард ва бо сулҳи ба Русия мусоид анҷом ёфт. Емельян Пугачёв дар Россия як катор ислохот гузаронд. Вай аз помещикхо замин мусодира карда, хукуки крепостнойро бархам дод, халкхои озод дод. Вай мансабхои губернатор ва мири шахрхоро интихоб карда, земствохоро чорй намуд.
  Россия тадричан ба мамлакати буржуазй табдил ёфт. Дар назди подшох шурои интихобй амал мекард, вале он вазифахои соф машваратй дошт. Ҳамин тариқ, ҳукумат худкома буд.
  Пас аз каме истироҳат карда, артишро аз нав ташкил кард, Петри сеюм бо Туркия ҷанги нав оғоз кард. Бо ин максад тамоми хокимияти кушунхо ба Александр Суворов дода шуд. Империяи Усмонӣ зуд шикаст ва забт шуд. Русия ҳудудҳои худро ба ҳайати худ дохил кард. Австрия низ чанд нафарро гирифт. Емельян Пугачёв баъдтар Мисрро забт кард. Ва баъд аз шимоли Африқо. Ҳукмронии ӯ муваффақ буд. Суворов ва рафиконаш дурахшиданд. Революция дар Франция ба Россия имконият дод, ки хам Европа ва хам Францияро забт кунад. То охири асри XVIII Емельян Пугачёв тамоми Европаро забт карда буд. Пас аз он Русия то ҳол бо Бритониё ҷанг мекард, ки он бо ғалабаи эътимодбахш анҷом ёфт. Пугачёв то соли 1810 ҳукмронӣ кард ва дар он ҷо мурд ва қудратро ба Петрус писари чоруми худ ва Устиния дод.
  Русия дар саросари Африқо ва Осиё ҳаракат кард, Ҳиндустон ва Чинро забт кард ва сипас Амрикоро забт кард. Дар охири асри XIX тамоми ҷаҳон русӣ шуд. Ва одам дар соли 1899 ба кайхон парвоз кард! Ва соли 1917 ба Миррих парвоз кард.
  Одамон оромй ва бахту саодат пайдо карданд. Ақаллан дар ин олам. Ва дар маҷмӯъ, тарси Олег Рыбаченко тасдиқ нашудааст.
  Галабаи Емельян Пугачёв барои тамоми ахли чахон боварибахш ва фоиданок гардид. Русия як империяи озод буд, ки парламент ва ҳукумати пурқуввати подшоҳӣ дошт.
  Гузашта аз ин, артиши вай, ки аз ҷониби Суворов ислоҳ карда шуда буд, баробар надошт.
  Ва бе крепостной саноат бо суръати тез тараккй мекард.
  Ва ҳама чиз маълум шуд, умуман, бад нест. Ва Русия хушбахт буд, ки сулола устувории қудратро нигоҳ дошт. Ва ин ки кишвар аз ҳам нарафтааст. Ва галабахо паи хам ба амал омаданд.
  Илова бар ин, демократияи интихобии ҳокимон, раисони шаҳрҳо ва пирони деҳот низ вуҷуд дошт. Ин ҳам ба мардум имкон дод, ки андешаҳои худро баён кунанд ва қудрати худро пурра дошта бошанд.
  Аммо подшоҳ исёнгар набуд. Ва фикри мардум ба назар гирифта мешуд. Ва ҳаёт ба зудӣ барои ҳама он қадар хуб шуд, ки одамон фаромӯш карданд, ки метавонанд норозӣ бошанд. Ва кам одамон дар бораи истиқлолият фикр мекарданд. Воқеан, ягонагии инсоният аз ҳама муҳим аст!
  Империяи Россия хамаро муттахид кард... Ва дини нав ба вучуд омад. Ки бо фаро гирифтани эътиқодҳои гуногун муттаҳид шуд. Ва дар ниҳоят Буддо, Магомед, Масеҳ ва Кришна оштӣ шуданд. Ҳама муттаҳид шуданд ва тақрибан атеист шуданд!
  Аммо баъд одамон мурдагонро низ эҳё карданро ёд гирифтанд, аммо ин қиссаи дигар аст
  
  
  СПЕР ТАЪРИХРО ТАЪГИР МЕКУНАД
  Шпер, ин гениалии ташкилотчигй муяссар шуд, ки фюрерро бовар кунонад, ки самолёти реактивии сабук, арзон ва идорашавандаи дорой хамагй ду тупи хавой, вале аз чихати характеристика парвоз дар чахон бехтарин аст.
  Ана хамин тавр самолёти HE-162 на 6 декабри соли 1944, вакте ки вай бори аввал ба хаво парвоз кард, вале аллакай дер шуда буд, балки 20 апрели соли 1943, вакте ки Рейхи сеюм хануз пур аз кувва буд ва ин ба рафти чанг таъсир расонда метавонист. Хушбахтона, муҳаррики реактивии Yummo аллакай барои истеҳсоли оммавӣ омода буд. Самолёт кариб тамоман аз чубу тахта сохта шуда буд ва танхо зиреҳи пешонии он панҷоҳ килограмм вазн дошт. Аммо мошин сабук, арзон ва хеле манёвр аст, идора кардан осон аст. Суръати он дар як соат аз 900 километр гузашт ва вазни холии самолёт хамагй 1600 килограмм буд. Силоҳ дар аввал ду тупи ҳавопаймоии 20-мм - қавитар аз Як-9 ва қобили муқоиса бо LAGG-5 мебошад.
  Мошини хеле осон кор кардан. Хулоса, муборизи халкй. Аз ME-109 арзонтар ва истеҳсоли он осонтар аст, аммо хеле самараноктар аст.
  HE-162 аслиҳаи муассир будани худро исбот кард. Аллакай дар мухорибаи Курск аскарони немис дар он холхо ба даст меоварданд. Хуфман махсусан фарк карда буд.
  Гитлер, албатта, хушнуд шуд ва фармон дод, ки истехсоли машина мохе ба панч хазор расонда шавад. Ба ин ракам ноил шудан муяссар нашуд, вале то охири соли 1943 дар як мох бештар аз ду хазор машина истехсол карда мешуд.
  Ҳавопаймои HE-162 барои СССР дар ҳаво мушкилот эҷод карда, пешравии аскарони шӯравиро то андозае суст кард. Дар Булгеи Курск талафоти танкхои немис назар ба таърихи реалй камтар буд, бисьёр самолётхои ИЛ-2 зада галтонда шуданд.
  Немисҳо тавонистанд муқовиматро таъхир кунанд ва Харьков ва Орел назар ба таърихи воқеӣ як моҳ дертар афтоданд.
  Аммо Армияи Сурх, гарчанде назар ба таърихи реалй сусттар бошад хам, пеш мерафт. Ба шарофати ин ба немисхо муяссар гардид, ки дар Днепр мавкеи худро ба даст оваранд ва дар он чо мудофиаи тавоно ба вучуд оваранд. Ва он гоҳ таппончаи худгард E-10, як нобудкунандаи танк хеле муваффақ омад.
  Немисхо тавонистанд, ки фронтро дар шарк муътадил созанд. Дар зимистон кушунхои советй аз Днепр гузашта натавонистанд. Немисхо дар Ленинград хам мубориза бурданд.
  Гарчанде ки иттифокчиён дар Италия пеш рафта буданд. Аммо бо нархи хеле баланд.
  Армияи Сурх аз фашистон рахна карда натавониста, ба Крим рафт. Дар ин чо хам мухорибахо назар ба таърихи хакикй бештар давом карданд, вале бо маглубият анчом ёфтанд.
  Десанти иттифоқчиён дар Нормандия бо шикасти Бритониё ва Иёлоти Муттаҳида анҷом ёфт. 22 июнь кушунхои советй ба марказ хучум карданд. Аммо немисхо хучуми кушунхои советиро зада гардонда тавонистанд. Қисман аз сабаби бомуваффақият ва арзон таппончаи худгард E-10. Вазни он дувоздаҳ тонна буда, зиреҳи пешинааш 82 миллиметр дар кунҷи 45 дараҷа, барои сиву чаҳоруми шӯравӣ гузарнашаванда ва як таппончаи монанди Т-4 дошт. Ин мошин ҳатто метавонад дар пешонии IS-2 дар масофаи наздик ворид шавад ва имкони хуби рикошет кардани зиреҳи моилро дорад.
  Технологияи нави Олмон дар мудофиа хуб аст. Ва краутхо аз ин истифода мебаранд. Аммо мошинҳои шӯравӣ ҳанӯз чандон муваффақ нестанд. Т-34-85 силоҳ ва муҳофизати хеле заиф дорад ва баландии он хеле калон аст. Ва ИС-2 ба пешонии манора ва қисми поёни корпус осебпазир аст.
  Немисхо тавонистанд, ки куввахои худро дар марказ пешакй чамъ карда, самти асосии хучумро тахмин кунанд.
  Пас аз торумор шудани иттифокчиён дар Нормандия, дар ШМА ва Англия рухияи зидди чанг пурзур шуд. Гузашта аз ин, амрикоиҳо бадбахт буданд; ҳангоми кӯшиши ба Филиппин фуруд омадан, ба нақлиёти онҳо киштиҳои ҷангии Ҷопон ҳамла карданд. Ва онҳо ғарқ шуданд. Бисьёр техника ва солдатхо халок шуданд.
  Ин ба мардуми Амрико низ таассуроти қавӣ бахшид.
  Немисхо хучумро дар марказ зада гардонда, як кисми кушунхои худро ба Италия гузаронданд ва дар он чо ба хучум cap карданд.
  "Пантера"-2 дар мухорибахо иштирок дошт. Немисҳо тавонистанд вазнро то панҷоҳ тонна нигоҳ доранд, ки тӯпро 88 мм ва 71 ЭЛ баррел созанд ва худи мошин дар нишебиҳо зиреҳи пеши 150 мм ғафс дошт.
  Пантера 2, ки сабуктар, вале бо муҳаррики пурқувваттар буд, як нобудкунандаи танки аъло буд.
  Немисҳо тавонистанд Неаполро дубора забт кунанд ва бисёр асирон ва тӯҳфаҳоро ба даст оранд. Иттифоқчиён ба Сицилия баргаштанд. Он ҷо онҳо мехостанд бо истифода аз флот паноҳ баранд.
  Конструкторони олмонй инчунин E-25-ро дар истехсолот чорй карданд. Чанговарони советй дар назди Ленинград кушиш карданд, ки боз хучум кунанд. Аммо немисхо дар он чо тайёр буданд. Умуман, разведкаи немисхо, хусусан разведкахои хавой нагз кор кард, зеро Фриц машинахои реактивй доштанд, ки дар баландии баланд парвоз мекарданд ва барои мудофиаи хавоии советй комилан осебпазир буданд.
  Дар зимистон аскарони советй боз ба марказ хучум карданд, вале хучумхои онхо пешгуй мешуд. Ва дар хаво фашистон хукмронии комилро ба даст оварданд. Авиацияи иттифокй хам бисьёр талаф дод.
  Дар мохи февраль фашистон дар Сицилия амалиёт гузаронда, зиёда аз дусад хазор солдатхои Англия ва Америкаро асир гирифтанд. Ва дар моҳи март немисҳо ба ҷануб зарба заданд. Мо мудофиаро рахна карда, шабона пеш мерафтем ва як-ду дег офаридем.
  Кушунхои советй ба берун баромадан гирифтанд.
  Пас аз марги Рузвелт, Трумэн ба Гитлер сулҳ пешниҳод кард. Фашисти раками як розй шуд. Аммо ба ивази он ӯ интиқоли маҳсулоти нафтӣ ва баргардонидани маҳбусонро талаб кардааст. Трумэн ва Черчилль ба ин розй шуданд.
  Немисхо дар шарк дасти озод доштанд. Онхо инчунин як танки нави Е-75 гирифтанд. Тарҳбандии зичтар - муҳаррик ва трансмиссия якҷоя - ва сохтори трансверсивӣ имкон дод, ки баландии мошин кам карда шавад. Он як паланг-2-ро хеле калон карда буд, вале бо силуэти хеле пасттар.
  Бо зиреҳҳои хеле ғафс, ки дар кунҷҳои калон ҷойгиранд, E-75 75 тонна вазн дошт ва муҳаррики 1250 қувваи асп буд. Ки онро хеле мобилӣ ва боэътимод сохт. Танки Британияи Кабир ду намуди силоҳ дошт. 105 мм дар 100 EL барои мубориза бо танкҳои душман ва 128 мм дар 55 EL, як таппончаи универсалӣ. Турет зиреҳи ғафсии пеши нишебии 252 мм ва зиреҳи паҳлӯ ва пушти 170 мм ғафсӣ дошт. Дар болои корпус 200 мм зиреҳи кунҷи 45 дараҷа ва дар поён 160 мм дар кунҷи 45 дараҷа буд. Тарафҳои корпус 120 мм ва сипарҳои дигар 90 мм мебошанд.
  Ҳамин тариқ, олмонҳо бо вазни 75 тонна мошине ба вуҷуд оварданд, ки дар зиреҳ ва силоҳ, ҳарчанд бо як таппонча аз Муш кам нестанд.
  E-75 аз ҷониби силоҳҳои зиддитанкии шӯравӣ, ҳатто дар паҳлӯяш нагузаштааст ва бешубҳа, бартарии Гитлерро нисбат ба дигар танкҳои силсилаи E гирифт.
  СССР то ин дам фацат самолёти ИС-3-ро гирифт, ки дар пеши манора бехтар мухофизат карда мешавад, вале истехсолаш душвортар аст. Бинобар ин Сталин фармон дод, ки ИС-2 ва Т-34-85 ҳоло аз истеҳсол хориҷ карда нашавад.
  Тобистон бори аввал дар фронт танкхои немисхои Е-75 пайдо шуданд. Онхо машинахои хеле сермахсул будани худро исбот карданд.
  Дар баробари ин фашистон як мошини сабукрав ME-1010 дошт, ки болҳояшонро иваз мекард, модели мукаммалтари ME-262 X ва мошини бештар мусаллаҳ ва тезтар ва идорашавандаи XE-262 дошт. Муборизи халкй сазовори таърифу тавсифи конструкторони худ гардидааст. Ва инчунин самолёти бомбаандози реактивии Ю-287, ки аэробатикаи азим нишон дод. Ва инчунин бренди Arado.
  Немисҳо дар тобистон тавонистанд дар Украина пеш раванд ва Донбассро дубора тасарруф кунанд. Баъд тирамох Курскро гирифта, ба Воронеж наздик шуданд. Чанговарони советй аз дарьёи Дон акибнишинй карда, кушиш карданд, ки дар он чо мудофиа барпо кунанд. Зимистон наздик мешуд.
  Дипломатҳои Олмон кӯшиш карданд, ки Туркияро ба ҷанг ҷалб кунанд.
  Дар ин чо давр зада, куххои тилло ваъда доданд.
  Сталин ҳис кард, ки барои СССР муқовимат ба технологияи нави Олмон душвор аст ва сохтани танки нави Т-54 бо душвориҳои муайян рӯбарӯ шуд, ба фашистон сулҳ пешниҳод кард.
  Гитлер дар чавоби он талаб кард, ки Ленинград ва Крим таслим карда шаванд, инчунин бепул додани нону равган ва ашьёи хоми дигар! Ва асирони харбиро баргардонда, як кисми тиллоро ба СССР супоред.
  Сталин ба гайр аз таслим шудани Ленинград ба хама чиз розй шуд.
  Фашистон дар зимистон ба Крим хучум карданд. Онхо гайр аз Севастополь кариб тамоми нимчазираро забт карданд. Армиям Сурх кушиш кард, ки дар марказ ва шимол пеш равад, вале боз муяссар нашуд, талафоти калон дод.
  Дар мохи марти соли 1946 фюрер нихоят ба муддати се сол созиш розй шуд. СССР, албатта, рейхи сейумро бо ашьёи хоми бепул таъмин карда, як кисми тачхизоти заводхои харбиро ме-дихад.
  Ва фашистон ба Гарб ру оварда. Ҳанӯз бомбаи атомӣ сохта нашуда буд ва Ҷопон ба муқобили Амрико сахт истодагарӣ мекард. Барои хар як чазираи укьёнуси Ором чанги шадид давом кард.
  Барои оғоз, Гитлер бо Франко созиш ба даст овард ва немисҳо Гибралтарро ногаҳонӣ гирифтанд. Баъд мо вориди Марокаш шудем. Базаи Англия дар Мальта аз тарафи кушунхои десант хароб ва забт карда шуд. Фашистон ба Африка рафтанд.
  Лётчикхои онхо Альбина ва Альвина хеле мустахкам шуданд. Духтарон тавонистанд, ки аз Хафман пеш гузаранд ва аввалин шуда монеаи панчсад самолёти зада галтондашударо дар фронти шаркй бартараф кунанд.
  Ва дар Ғарб, шайтонҳои комилан пойлуч дар бикини ба як раъду барқ барои мошинҳои амрикоӣ ва англисӣ табдил ёфтанд.
  Ва Герда бо экипажи танки худ бо самолёти Е-75 аз Алчазоир сафар мекард. Духтарон аз чихати шумораи мошинхои харобшуда дар фронти шаркй аз Виттман пеш гузашта рекордсменхо мебошанд.
  Чанговарон аз булгаи Курск ба чанг шуруъ намуда, синфи худро нишон доданд. Гарчанде ки Гитлер на он қадар оқил буд, ки занон ба ҷанг қодир будани онҳо шубҳа дошт. Аммо Герда, Шарлотта, Кристина ва Магда дар Пантера мӯъҷизаҳо кор карданд. Онхо баъд аз Виттман дуйумин экипажи танкй гардиданд, ки мукофоти олй гирифтанд : Салиби рыцарии оханин бо баргхои дубу шамшер ва алмос. Ва инчунин салиби хизматҳои ҳарбӣ дар тилло ва алмос.
  Духтарон савор шуда суруд мехонанд:
  - Мо тамоми ҷаҳонро бе Рейх нест мекунем,
  Ба асл ва баъд ...
  Мо ҷаҳони нав ва нав месозем,
  Касе, ки ҳеҷ кас буд, ҳама чиз мешавад!
  Ҷанговарон низ хандиданд ва дандонҳояшонро луч мекунанд. Ва боз ба худ тир холӣ мекунанд...
  Онхо як танки англисиро зада галтонда, гурриш карданд:
  - Мо олӣ ҳастем!
  Герда бо ангуштони бараҳнааш тугмаи джойстикро пахш карда, манораро аз Шерман канда дод ва фарёд мезанад:
  - Ман олиҳаи оянда ҳастам!
  Сипас Кристина бо ангуштони пойи худ танкро чаппа мекунад ва фарёд мезанад:
  - Ман ҳам як духтари олӣ ҳастам!
  Пас аз он вай тирандозӣ карда, мошини Шарлоттро шикаста, чир-чир мекунад:
  - Аммо Пасаран!
  Ва бо снаряди навбатй Магда англисиро ба охир расонд. Духтарон воқеан суперменҳоянд.
  Ва рости гап, ҳама бе истисно мағлуб мешаванд. Мо одат кардаем, ки ҳама душманонамонро кушем, ҷои он албатта дӯзах аст!
  Чанговарони зан кор мекунанд ва тир мепаронанд. Онхо ба харифони худ чорьяк намедиханд.
  Якчанд хазор нафар Англия ва Америка таслим шуданд. Мардон ба зону афтода, пойҳои урёну чанголудаи духтаронро мебӯсиданд.
  Мубориза хамин тавр давом мекунад... Алчазоир афтид, немисхо аллакай дар Либия мебошанд. Албатта, онҳо бо бозӣ ғолиб меоянд. Барои онхо ягон монеае нест.
  Тобистони соли 1946 немисхо тамоми шимоли Африкаро ишгол карда, ба канали Суэц расиданд. Холо фашистон яроки пурзуре доранд: самолётхои диск, ки онхоро зада галтондан мумкин нест. Ҳам бритониёҳо ва ҳам амрикоиҳо аз ин шикаст хӯрданд.
  Дар тирамоҳ Вермахт ба Судон ва Шарқи Наздик кучид. Бритониё ва амрикоиҳо мисли чормағзи кафида афтоданд.
  Пинхонй кушиш мекарданд, ки бо Сталин созиш кунанд. Мисли, пеши дуюмро кушоед.
  Диктатори сурх саркашона чавоб дод... Дар давраи тирамох немисхо тамоми Шарки Наздик ва кисми зиёди Африкаро забт карда, ба Камерун расиданд. Ва дар фасли зимистон аскарони немис ба Эрон ва минбаъд ба Ҳиндустон ҳаракат карданд. Мамлакати филхо забт карда шуд. Ва он гоҳ фашистон дар фасли баҳор ба ҷануби Африқо пеш рафта, ниҳоят қитъаи сиёҳро зери назорат гирифтанд.
  Дар мохи июни соли 1947 ба Англия десант омад... Дар чангхо кушунхои интихобшудаи Вермахт иштирок карданд.
  Бори аввал танки пирамида санчида шуд, ки вай аз хар тараф ва суръати баланд мухофизати аъло нишон дод.
  Дар он танкчиёни Герда мечангиданд. Духтарон бениҳоят олиҷаноб ва гӯё буданд...
  Онхо як даста танку тупхо чамъ карданд.
  Герда тир холй карда, тупхои англисиро зада галтонда, месуруд:
  - Душманон моро боздошта наметавонанд!
  Ва чӣ гуна ӯ ханда хоҳад кард!
  Шарлотта низ дандонҳояшро луч мекунад ва чир-чир мекунад:
  - Мо сарпуши коинотро фатх мекунем!
  Ва он инчунин обанборро нест мекунад.
  Баъдан Кристина ба вай торсакӣ мезанад ва бо хашмгинӣ ғавғо мекунад:
  - Мӯзаҳо дар марш дурахшон мешаванд!
  Ва он инчунин манораро нест мекунад!
  Баъд Магда як гаубицаи англисиро зада галтонда, зад:
  - Парвози фаврӣ!
  Ҷанговарон дар баландии бузург қарор доранд.
  Ва Альбина ва Алвина дар осмон мешитобанд ва таҷҳизоти англисиву амрикоиро ба анҷом мерасонанд. Онхо краутхоро бо пои барахна ва числи худ пахш карда, ба худ месароянд:
  - Африка хавфнок аст, бале, бале, бале!
  Африқо даҳшатнок аст - ҳа, ҳа, ҳа!
  Бачаҳо наравед! Дар Африқо сайру гашт кунед!
  Ҳамин тавр, ӯ дар як ҷанг панҷоҳ ҳавопаймои байни дуро зад.
  Ана хамин тавр чанговарони зан душмани худро дилпурона несту нобуд мекунанд.
  Бритониё дар ду ҳафта афтод. Ва гарнизони Лондон таслим шуд. Инак, Рейхи сеюм душмани хавфноки худро торумор кард.
  Аммо ШМА то хол бокй мондааст... Немисхо бо японхо муттахид шуда, захирахои зиёд доранд, ба америкоиён фишор оварданй мешаванд... Дар мохи августи соли 1947 фашистон ба Исландия фуруд омада, ин чазираро ишгол намуда, ба Америка наздик мешаванд.
  Ба ИМА расидан осон нест. Аммо фашистон дар Американ Лотинй плацдармхо сохта, куввахои худро зиёд карда истодаанд. Аммо чанг муддати дароз кашол меёбад. Зимистон дар бахр ва хаво чангхо мебурданд. Ва дар баҳори соли 1948, немисҳо кӯшиш карданд, ки ба Гренландия бирасанд. Ва онхо муваффак шуданд... Тобистон фашистон аллакай Канадаро забт карда буданд. Аммо ҷангҳо шадид буданд...
  Ба ШМА торафт наздиктар мешавад. Аммо духтарони советй хам дар тайёрй.
  Панҷ духтар Наташа, Мирабела, Анжелика, Светлана, Олимпиада ба Амрико омаданд, то ҳамчун ихтиёриён бар зидди лашкари Рейхи сеюм мубориза баранд. Ҳама панҷ духтар хеле зебоанд ва бо забони англисӣ ҳарф мезананд. Сталин-Путин фиристодани тамоми батальони занонро рад кард, зеро ин ба шартҳои сулҳи бо империяи фашистӣ басташуда мухолиф аст. Ба СССР лозим буд, ки дар вакти ба ШМА хучум кардани фашистон бо хар рох вакт ба даст оварад.
  Панч нафар духтарон ихтиёрй мебошанд: онхо кариб тамоми чангро аз Брест ва Буг то Оренбург тай кардаанд. Ва онхо дар пойтахти Гондурас дар он тарафи Замин ба мукобили фашистон чанг карда истодаанд.
  Тегусигальпа яке аз такьягоҳҳои асосии мудофиа дар муқобила бо лашкари рангоранг аст. Ҳам японҳо ва ҳам лашкарҳои Осиё ба душворӣ дучор шуданд. Худи немисхо танхо бо танкхо мечангиданд ва аскарони пиёда тамоман аз халкхои гайриориёй буданд. Онхо осиёгихо, сиёхпустон ва арабхоро ба пеш мебурданд.
  Наташа тир холй карда, ду африкоиро бурид ва чир-кис кард:
  - Фақат як лашкари Чингизхон!
  Мирабела мӯйсафеди тиллоранг бо таркиши автомат се ҳиндуро бурида, пойҳои урёну даббохтаашро ба боло бардошт. Ва вай гуфт:
  - Мо хуроки тупро майда карда истодаем!
  Порчае аз граната парида, ба пошнаи урёну мудаввараш Мирабела-зояро зад. Духтарон ба таври анъанавӣ дар бикини ва пойлуч меҷанганд. Ва вакте ки ба таги нохамвору духтарча бо тунд мезанад, андаке дард мекунад.
  Зебоӣ чашмак заду боз тир холӣ кард... Мирабела хеле лоғар, қади миёна ва қомати комил аст.
  Наташа қадбаланд, рутбаи майор ва ҳатто Қаҳрамони Иттиҳоди Шӯравӣ дорад. Аммо инчунин қариб бараҳна, базӯр бо бикини фаро гирифта шудааст. Хеле даббоист, аммо мӯяш сафед аст. Ва Наташа хеле дақиқ тир меандозад. Ва бо пои луч граната партофтанро дуст медорад.
  Анжеликаи зебо тир мепарад ва чор арабро бо оташи оташ зада мепартояд. Мӯйҳои вай сурх, дурусттараш мис-сурх, мисли байраки пролетарӣ. Вакте ки бодхо вазида, он мисли байраки революция аст. Духтарак бо чашмони зумуррадаш мисли ситорахо медурахшад. Ва душманонро бераҳмона нест мекунад.
  Светлана низ малламуй аст. Ва аз пулемёт тир холй мекунад. Духтар пойҳои урёнашро шинонд ва дарида дод. Панҷ ҷангҷӯи гуногуне парронданд, аз синаву шиками душманонашон чашмаҳои арғувони хун мерехтанд.
  Светлана лабони пури худро лесида, чир-чир кард:
  - Ҷанг ҳаво барои шуш аст...
  Духтар хобида бо пои луч граната мепартояд. Садои таркишхо шунида мешавад. Чанде аз ҷангҷӯён ба самтҳои гуногун парвоз мекунанд.
  Олимпиас як духтари калонтар ва болаззат аст. Мӯйи ӯ қаҳваранг аст. Кишлоки маъмулй, чавони зани хунарпеша. Вай аз чихати чисмонй хеле пуркувват аст ва хуб мепарад.
  Ана боз навбат меояд. Ва зархаридони фашисти кушташуда меафтанд.
  Олимпиада ҳангоми тирпарронӣ мегӯяд:
  - Хуб, хуб, дар куҷо будӣ? Аз ҷониби биби! - Духтар тир холй карда, се чанговари фашисти ришдорро кушт ва илова намуд. - Чї хѓрдед - каша! Шумо чӣ нӯшидед? Маш!
  Духтарон сафро нигоҳ медоранд. Фашистонро ба пеш намегузоранд. Ва сурудҳои дӯстона наъра мекунанд:
  - Мо тамоми ҷаҳони хушунатро нест мекунем,
  Ба асл ва баъд ...
  Мо ҷаҳони нави осмониро месозем -
  Касе, ки ҳеҷ кас буд, ҳама чиз мешавад!
  Наташа боз бо пои луч граната мепартояд. Таркишхое, ки аскарони пиёда пеш мерафтанд. Он бешубҳа гармтар мешавад. Ана, "Шер"-2 машхур меояд. Ва дар паҳлӯи он E-50 пешрафтатар аст. Снарядхо партофта мешаванд. Сари америкоии сиёхпуст канда шуд ва он ба канор рафт.
  Мирабела болои тахтаи сузон кадам гузошт ва пойхои сахтгирифтааш гармии шуъларо базур хис мекарданд.
  Зебои мӯйсафеди тиллоранг тир заду гиря кард:
  - Ва кй пеши рохи дарьёхои хунини хашмгинро мегирад...
  Мирабела боз тир холй карда, африкоиро аз зиреҳи E-50 афтид ва чир-чир кард.
  - Нури тарканда ба маъбадатон меафтад, дар як дурахши бад мард нопадид шуд!
  Духтар боз тир зад. Вай пои луч, даббохта ва зебои худро дар ҳаво дурахшид. Як граната ба суи у парвоз кард. Зебои бо мӯи тиллоранг моҳирона тӯҳфаро бо кафи бараҳна ва қариб чанголуд нест кард. Граната ба акиб парвоз кард. Вай ба сафи чанговарони Рейхи сеюм шитофт. Ба назар чунин менамуд, ки тарбузхо аз мошини боркаш афтида, мешикастанд. Аз он чо хуни бисьёре мерехт.
  Мирабела дар твиттер навишт:
  - Духтар аз имтиҳон ноком шуд ва рейхи лаънатӣ омад. Аз афташ Гитлер аз зиндагӣ хаста шуда буд ва зебогии ӯ ӯро хӯрд!
  Анжелика низ як ҷанговари беақл аст. Вай аз пулемётхо ба суи худаш тир мепарад ва ҷасадҳоро парешон карда мегӯяд:
  - Барои қошуқи модар! Барои қошуқи падар! Ва барои Коба, як лӯбиё! Ва дар паҳлӯи шумо дар бистар!
  Зебое бо мӯи мис-сурх бо пои бараҳнааш ҳавопаймои чӯбинро ба ҳаво партоб мекунад. Вай рост ба суи танки азими немис "Лон" парвоз мекунад. Ба тупи 105 мм фуруд омад ва он таркид. Силоҳ ноком мешавад.
  Немис ба акиб бармегардад ва мачбур мешавад, ки шармандавор гурезад. Анжелика пои худро ба пораи бино молида мегӯяд:
  - Агар шумо қувват надошта бошед, ба шумо ақл лозим аст! Шумо бояд каме садо диҳед!
  Ва боз духтарак хеле дақиқ тир мепарад. Мӯйҳои сурхи вай ба оташи машъали олимпӣ монанд аст. Духтари ҷолиб. Вай аллакай худро дар артиши Амрико бо нишон додани хислати хашмгин фарқ карда буд. Ӯ махсусан дар фасод кардан бо африқои амрикоиҳо хуб буд. Бо онҳо хеле ғайриоддӣ ва зебо аст.
  Аммо Анжелика инчунин сиёҳпӯстонеро, ки дар артиши Рейхи сеюм меҷанганд, нест мекунад. Чаро Германия тамоми Африкаро забт кард? Кӯшиш кунед, ки чунин қудратро қатъ кунед.
  E-50 навтарин зарфест, ки дорои муҳаррики турбинии газ ва зиреҳи ғафси паҳлӯ ва фронталӣ мебошад. Онро бо граната гирифтан мумкин нест. Анжелика тӯҳфаро бо пои урёнаш партофт, якчанд аскарони пиёдагардро зер кард ва чир-чир кард:
  - О, зиреҳи танкии ту боэътимод аст, аз касе, ки қасди газидан дорад... Фақат дон, ки қудрати доштаатро... ня, танҳо аспи пулодиро лагадкӯб кардан мумкин аст!
  Светлана низ хеле аник тир зад. Ва вай бо пои худ граната партофтанро афзалтар медонист. Ангуштони урёнаш диски пӯлодро низ чарх мезаданд. Нӯги он парида, гулӯи ду ҷангҷӯи фашистиро бурид. Онҳо пулемётро партофтанд ва ҳоло як таркиши ғафси калибри калон занҷирҳои лашкарро рахна кард. Як қатор ҷанговарони хориҷӣ тавассути рейдҳо ба артиши Рейхи сеюм ҷалб карда шуданд.
  Светлана дар твиттер навишт:
  - Бахт мукофоти далерист! Як суруд кифоя аст! Бигзор онҳо танҳо дар бораи хона суруд хонанд!
  Аммо зебоӣ ҳанӯз вақт наёфтааст, ки хонаро пазмон шавад. Гарчанде дар армияи Америка ихтиёриёни советй хеле каманд. Сталин-Путин намехост дурахшон шавад, то баъдтар ба Гитлер асос надиҳад, ки Русияро дар вайрон кардани шартҳои "Сулҳи коғаз" айбдор кунад.
  Панч нафар духтарони бехтарини батальони занонро огох карданд, ки агар онхо асир шаванд, Ватан аз онхо даст кашад. Ва дар ин ҳолат, духтарон бояд дар бораи зархаридони ночиз, ки барои пул кор карда шудаанд, дараванд.
  Ва Светлана, Наташа ва духтарони дигар дарк мекунанд, ки агар онҳоро дастгир кунанд, онҳоро шиканҷаи даҳшатнок интизор аст. Бинобар ин онхо карор доданд, ки ба хар хол аз дасти фашистон зинда кушта нашаванд.
  Самолётхои хучуми Германия аз болои мавкеъхои кушунхои Америка парвоз мекунанд. Интизор набуданд, ки фашистон дар пойтахти Гондурас ба чунин му-кобилати якрав дучор мешаванд, то андозае хашмгин шуданд.
  Самолётхои реактивй ва хучумкунанда мустахкаманд. Ракетахо парвоз мекунанд, тупхо тирпарронй мекунанд.
  Солдатхои Америка халок мешаванд. Олимпиада низ ба китфи гушти вай пора-пора афтид. Хун баромад. Духтари кахрамон бо дандонаш як пораи пулод бароварда, хунро туф кард. Ва он гоҳ вай маро боз бо автомати калон зад. Зархаридони хоричй меафтанд. Қариб ҳама дар ин ҷо ватанӣ ҳастанд, танҳо фармондеҳони онҳо немисҳо ҳастанд ва ҳатто на ҳамеша. Дуруст аст, ки экипажи танки замонавии Е-50 комилан немисхо мебошанд. Мошин дорои суръати хуб ва маневр аст. Хуб, ин ҳанӯз модификацияи пешрафта нест - вазнаш ҳафтоду панҷ тонна аст. Деворхо дар зери рельсхо вайрон мешаванд. Он одатан дар се версия бо тупи 105 мм, таппончаи ҳамлаи 180 мм ва мушаки 400 мм истеҳсол мешавад.
  Ва ҳар як тағирот вазифаи худро дорад. Ин аст ин танк бо таппончаи ҳамла, ки барои ҳамла ба шаҳрҳо мувофиқтар аст. Ва нобуд кардани он чандон осон нест. Олимпиас худро убур карда, бо ангуштони урён, пои калон, вале зебо ва зебо шаклаш гранатаи зидди танкро мегирад. Акнун ба шумо лозим аст, ки ҳозираро рост ба бочка партоед, то силоҳи мастодонро хомӯш кунед. Панҷ пулемёт як танки муосири Олмонро фаро мегирад ва ба он наздик шудан осон нест.
  Олимпиас хеле қавӣ аст ва пойҳои аспмонанди вай гранатаро ба дур мепартоянд. Аммо он на ҳамеша дақиқ аст. Ба хар хол, ба чунин максад, монанди тупи тупи 180-мм. Духтари қаҳрамон шубҳа дорад. Чӣ мешавад, агар ӯ пазмон шавад?
  Эх, агар шарики деринаи онхо Олег Рыбаченко мебуд, ин пионери диловар ягон чиз мебаромад.
  Аммо писарбача дар мухорибахо барои Воронеж халок шуд. Духтарон сарнавишти минбаъдаи ӯро намедонистанд. Аммо сарнавишти ихтироъкори пешрав воқеан ҳасаднок буд. Дар аввал, Олег Рыбаченкоро бераҳмона шиканҷа карда, кӯшиш мекард, ки сиррро бигирад. Баъди шиканҷа писарбачаи ёздаҳсола дар конҳо монд. Кор даҳшатнок ва ниҳоят душвор аст. Аммо пионери советй, ки хурдакак, вале сергайрат буд, матонат буд.
  Ӯ тавонист зинда монад ва ҳатто аз лабиринтҳои минаҳо ӯ тасмим гирифт, ки фирор кунад. Ва Олег Рыбаченко муяссар шуд, ки берун барояд. Бача то даме ки ба отряди партизании махаллй дохил шуд, чанд муддат дар атрофи Балкан овора шуд. Дар он чо алокачй ва диверсант шуд.
  Дар Балкан хануз харакати партизанй хеле инкишоф ёфт. Кисман аз он сабаб хам, ки хизмати ишголиро итальянхо, румынхо, булгорхо, албанхо ичро мекарданд, ки онхо мисли подразделенияхои мукаррарии Вермахт ба чанг тайёр набуданд.
  Аммо бисьёр партизанхо хануз халок шуданд. Хусусан аз зарбаҳои ҳавоӣ. Ва ватандустони Югославия мачбур мешаванд, ки дар куххо, чангалзорхо ва ё дар бех-таринаш дехахои хурд пинхон шаванд. Шумораи зиёди фармондеҳон аллакай кушта шудаанд. Вазъият дар натичаи сулхномаи бо СССР имзошуда боз хам бадтар гардид. Акнун дивизияхои нави чазодихй ба Балкан омада, рейдхои оммавй ташкил карда, ин районхоро тоза мекарданд.
  Ба Олег Рыбаченко лозим омад, ки хамрохи партизанхо ба куххо торафт чукуртар барояд.
  Ҳарчанд Олимпиас аз тақдири дӯстдоштаи универсалии худ намедонист, вай сахт оҳ кашид. Баъд вай гранатаро бо ангуштони пойхои урёну духтарчааш сахттар фишурда, бо тамоми кувва ба суи танки душман партофт. E-50 навакак парронда, як снаряди қотилро раҳо кард.
  Олимпиа ҳатто ларзид ва ӯ ба зону афтод. Санги сангфарши аз сангфарш канда ба сараш бархурда, пошнаи урёнашро металли тафсон сухтааст. Духтар бо мӯйҳои чанголуд сари ҳайратзадаашро молид.
  Граната парида, кариб ба бочка расида, ба пешонии моили машина бархурд. Таркиш гулдуррос зад... Аммо, албатта, 250 мм зиреҳи фронталӣ ва ҳатто дар кунҷ ба граната даромада наметавонад.
  Олимпиада мушти худро ба чанг зада, як абри регро баланд кард. Баъд вай бонг зад:
  - Бикушед, бикушед! Ба дарвоза гол занед!
  Духтар ба болои асфалти кафида пояш зад. Дар пошнаи пошна порае часпида буд. Пӯсти пойҳои духтар мисли пӯсти бегемот ғафс буд. Вай дар оилаи камбизоат зиндагӣ мекард ва аз рӯзи таваллуд қариб ҳеҷ гоҳ пойафзол намепӯшид. Бо вуҷуди ин, ин пойҳои вайро тамоман ноҳамвор менамуданд, балки даббоб, зебо ва дилфиреб буданд.
  Олимпиада бошад, мардонро бо қади баланд, мушакҳои қавӣ ва муштҳои барҷастаашон каме тарсонданд. Аммо духтари қаҳрамон хислати меҳрубонтарин дорад ва hips васеъ бо камар нисбатан борик ва abs ҳайкалтарошида якҷоя карда шуданд. Танҳо дар либос Олимпиас аз сабаби синаҳои калонаш вазни зиёдатӣ ба назар мерасид. Дар як бикини вай ба як варзишгари қафас монанд аст.
  Духтар аз ноумедӣ боз норинҷак партофт ва ин дафъа ба самти роҳи оҳан нигаронида шуд. Аммо тӯҳфаи марговар ба сипари ғафси зиреҳпӯше, ки роллерҳоро пӯшида буд, бархӯрд.
  Олимпиас аз ноумедӣ ба манаҳаш мушт зад. Ин даҳони ӯро дард мекард. Ва духтари қаҳрамон лаънат гуфт:
  - Ман мисли досу буридам!
  Светлана низ кӯшиш кард, ки ба танки хатарнок зарба занад, аммо норинҷаки аз пои духтар партофташуда каме нопадид шуд. Ва малламуй ба мошин наздик шудан гирифт. Аммо баъд боз ду танки дигар - "Шер" ва "Пантера"-2 пайдо шуданд, ки онхо ба хамаи наздикшавихо бо пулемёт тир холй карданд. Мо бояд хеле эҳтиёткор бошем.
  Шермани амрикоӣ кӯшиш кард, ки ба мошинҳои олмонӣ наздик шавад. Вай имкон дошт, ки Пантера 2-ро занад, аммо танҳо дар паҳлӯ. Аммо як олмониро фиреб додан чандон осон нест. Гузашта аз ин, силуэти баландтари Шерман онро аз масофаи дур намоён мекунад.
  "Пантера" 2 снарядро туф карда, бевосита ба пешонии америкой зад. Мошини баланд аз ним канда шуд. Ва он мисли шамъи солинавӣ сӯхт.
  Светлана бо таассуф гуфт:
  - О, танкхои шумо чй кадар заифанд... Аз чихати техникй бехтар, янки мешавед!
  Аммо Наташа, ки чанговари ботачриба буд, тавонист ба Пантера наздик шавад. Вай граната партофт... Ва баррели дарози машинаи немис ба шохи рамка печид.
  Танки "Пантера" 2, ки дар соли 1943 ба кор андохта шуд. Дар охирин тағйироти паҳншуда, он зиреҳи пеши 150 мм, зиреҳи паҳлӯи 82 мм дар кунҷ ва тупи 88 мм бо дарозии баррел 71EL дорад. Аз соли 1945 сар карда, он бояд ба манфиати модели пешрафта ва беҳтар муҳофизатшудаи E-50 қатъ карда мешуд. Аммо хозир ин танк мубориза мебарад. Вазни он 51 тонна буда, двигатели иктидори 900 кувваи асп дорад, ки ин ба вай корнамоии хуби ронандагиро таъмин мекунад.
  Ва ҳоло, ки зарар дидааст, Пантер-2 ба ақиб бармегардад ва меравад. Наташа муяссар мешавад, ки бо пои луч боз граната партояд. Ман роликҳоро шикастам. Ва суръати мошини немис ба таври назаррас паст шуд.
  Наташа бо нигохи шодмонй мегуяд:
  - Чӣ зарба! Зарбаи ман атои Худост!
  Ва духтар бинии худро ба немисхо нишон дод. Аммо аз Е-50 тири пулемёт ба рехт. Ва тирҳо болои мӯи сафеди каме олудаи Наташа ҳуштак заданд. Яке аз тирҳо ҳатто як тори мӯйро буридааст. Духтараки майор хатто каме хичак хис кард.
  Наташа дар твиттер навишт:
  -Агар мисли фил шудан хо®ї, ®амчун бандит ба девонахона рав!
  Духтар риштаи буридаашро бо ангуштони пой бардошт. Мӯйи Наташа абрешим, марворид, вале каме чанголуд аст. Ва ҳанӯз хеле мулоим. Духтар онҳоро аз кафояш давид. Каме лазиз ва гуворо.
  Наташа ба ёд овард, ки бача уро чй тавр навозиш мекард. Дастонаш низ аз пояш сар шуда, то ронҳо ва ҷои ҳассостарин боло мебаромаданд. Вақте ки як ҷавони зебо туро сила мекунад, хеле гуворо аст. Наташа қариб ӯро дӯст медошт. Вай бозии ишқро дӯст медошт ва аз ламси ҷисми мушакҳои мард бедор мешуд. Аммо Наташа муҳаббати воқеӣ ва ошиқона надошт, вақте ки шумо дар бораи мард девона мешавед. Вай аллакай бисёр бачаҳоро иваз кардааст. Бисёре аз мардони он дар ҷанг кушта шуданд.
  Ҳатто ин лаънати ҷанг буд. Ва дар ин ҷо, дар Амрико, бачаҳои мушакӣ ва сиёҳпӯст ҳастанд. Ва ҳама чиз бо онҳо хеле ғайриоддӣ аст.
  Наташа тирпарронй карда, сиёхпустро зер кард. Ман ба писари африқоӣ каме раҳм кардам. Вай мардеро кушт, ки барои манфиатҳои ба ӯ бегона мубориза мебурд. Охир, немисхо нажодпарастанд. Онҳо ба сиёҳпӯстон ҳамчун гулом менигаранд. Аммо дар айни замой африкоиёнро ба подразделенияхои хоричии Вермахт варамида кабул мекунанд.
  Наташа бо ангуштони пои бараҳнааш мисли анҷир чизе сохта, ба фашистон нишон дод. Оре, дар ин чо худи миллати немис зарар намебинад. Танкҳо зиреҳҳои хеле ғафс доранд, ки онро граната ё базука ворид кардан мумкин нест. Аммо воҳидҳои ватанӣ мемиранд.
  Наташа ба суи Е-50 граната мепартояд. Вай пои урёну даббохтаашро ларзонд ва партофт, паҳлӯяшро печонд. Ва граната дар камон баланд парвоз кард. Ангуштони бараҳнаам маро ҳисси ламс кардани металл гузоштанд. Ва баъд граната пар-тофт.
  Наташа пичиррос мезанад:
  -Худо моро нигахбон бошад!
  Боди гарм ба сари духтар вазид, ки гуё марди хушруй дасташ зада бошад. Наташа дар бораи Тарзан китоб мехонд ва дар ҳақиқат мехост, ки ин мард бо ӯ бозӣ кунад. Бо дастони пуркувват синаи урёнамро сила мекардам.
  Граната ба бочка бархурд, вале дер таркид ва аз металл парида шуд. Порчаҳо мисли нахӯд дар болои зиреҳ садо медоданд. Танҳо харошидан боқӣ мемонад!
  Наташа гранатаи дигарро баровард. Аммо ман дидам, ки ин зидди кадрҳо аст. Ва аслиҳаи зидди танкӣ нест.
  Духтар аз ғазаб гурусна зад. Аммо барои он ки вақтро бехуда нагузаронам, онро ба ангуштони урён мегузорам. Вай пои худро гардонд, танашро хам кард, баъд онро рост карда, ба тарафи аскарони пиёдагард партофт.
  Ним дазор нафар чанговарон мисли тубдои пинг-понг парвоз мекарданд. Айнаки яке аз онҳо парид ва пораҳо чандсад метр парвоз карда, ба пушти Наташа давиданд. Бюстгалтерка дарида, синаи зебои духтари майор кушода шуд.
  Духтар ба таври худкор пистонхояшро пушонд. Аммо баъд фаҳмид, ки аз кӣ бояд тарсид. Ва боз пулемётро чунбонд. Вай гардиш дод ва андаке қафо рафт.
  Як аскарони пиёдагарди америкой базукаро тирборон кард. Снаряд ба танки немис аз тарафи моилаш бархурд, аммо зиреҳи 160 миллиметрӣ ба он тоб оварда, энергияи харобиоварро дафъ кард. Немисхо чавобан тир холй кард. Яроқи калибри калонаш деворро тақсим кард.
  Наташа кӯшиш кард, ки тасмаҳои бюстгалтерияашро бибандад. Духтар гумон кард, ки шояд Зоя Космодемьянскаяро дар сармо бо куртааш ронда бошад. Маҳз дар як филми шӯравӣ вай бо курта ё ҳатто як навъ либос тасвир шудааст. Ин танҳо як арҷгузорӣ ба риёкорист. Дар хакикат, фашистон барои боз хам паст задани духтари асиршуда, эхтимол, уро урён карда бошанд. Ва сарбозони немисҳои гурусна эҳтимол мехостанд як духтари зебо ва ҷигарбандро бараҳна бубинанд.
  Ҳамин тавр, дар достони воқеӣ қаҳрамон духтар синаҳояшро пӯшида натавонист, аз ин рӯ дастонаш аз пушт баста буданд. Аммо вай шарм накарда, бо ифтихор менигарист. Наташа нагз медонист, ки дар болои барф пойлуч рох рафтан чй гуна аст. Вай тоқатфарсо буд ва дӯст медошт, ки бо пояш барфро ламс кунад. Наташа маъкул шуд ва завк бахшид. Аммо ин барои вай аст, ки аллакай солҳои ҷанг сахт шудааст. Ва барои Зоя ҷавон ва шаҳрӣ, ин зоҳиран дардовар аст. Пойҳо ҳис мекунанд, ки ангишт месузанд.
  Наташа бо нороҳатӣ бюстгалтеркаашро ба як сӯ партофт ва дод зад:
  - Шарм мафхуми буржуазист! Зани советй аз хеч чиз наметарсад ва шарм надорад!
  Духтар боз бо автомат, дурусттараш автомат мехкӯб кардан гирифт. Металл гарм шуд, дар ниҳоят, Гондурас тропикӣ аст, он метавонад дар моҳи феврал хеле гарм бошад. Ангуштони Наташа гарм мешавад. Мо бояд тамоми кувваамонро ба он дихем. Имрӯз 23 феврал аст. Рузи Армияи Советй аст ва барои ин бо тамоми хашму газаби орому окилона чангиданро талаб мекунад.
  Наташа бо тир боз панч касро бурид ва нохост рухсораашро дар рахи гарми пулемёт сухт. Албатта ин ногувор аст, блистер варам мекунад.
  Наташа қасам хӯрд:
  - Хайр, Худоё, чаро барои ману кишварам ин «адар мушкил офаридї!
  Блистка хориш кард... Рухсораи духтар ҷои хеле ҳассос аст. Духтар кушиш кард, ки ба тупи варамида чизи хунуке ёбад. Аммо кӯшиш кунед, ки чизи ҷолибе пайдо кунед. Дар ин шахри гарм. Гузашта аз ин, ҳаво соф буд ва шамол аз ҷануб мевазад.
  Наташа, албатта, осуда нест. Олимпиада аз масофаи дур граната мепартояд, вале боз бебарор. Ва туфонхо аллакай дар осмон парвоз мекунанд. Мошинҳои Олмон зиреҳи қавӣ ва суръати баланд доранд.
  Ҳавопаймоҳои реактивӣ дар мавҷ меоянд ва ба назар чунин мерасанд, ки тасмаҳои зағир бурида мешаванд.
  Наташа дар фосила пинхон шуд. Ракетахои пора-пора аз боло оташ заданд. Духтар ҳис кард, ки пораҳои санги майдашуда аз боло бо сӯзанҳо меафтад. Он гардани урёнамро тич зад. Пистони зебой хам сурох шуда буд.
  Наташа пичиррос зад:
  -Ин массаж аст... Аммо корсаж не!
  Духтар ҳис кард, ки баданаш қариб бо дард хориш мекунад. Ҳаво аллакай гарм аст ва ракетаҳои тарканда ба гармӣ илова мекунанд. Ва ин ҳаммом аст?
  Наташа хаммоми табиии русиро, ки чорӯбҳои арчадор дошт, ба ёд овард. Он вақт духтарро чӣ гуна латукӯб карданд.
  Инҳо чунин эҳсосоти экзотикӣ буданд.
  Наташа барои шод шудан суруд мезад:
  - Муҳаббат ва марг! Нек ва бад! Чӣ муқаддас аст, чӣ гунаҳкор! Мо фаҳмем!
  Духтар бархоста, хамаи ин хоку хошоки часпидаро ларзонд.
  Наташа гиря кард:
  - Оҳ, шумо Гитлерро ба шох мегиред!
  Ва майор духтарак ба суи аскарони пиёдагард, ки мехостанд ба хучум бархезанд, тир холй кард. Якчанд ҷангҷӯёне, ки тавассути рейд ба сафи артиш ҷалб шуда буданд, афтоданд. Наташа чеҳраи ифлосашро, ки чашмонашро газида буд, пок кард. Ҷанговар туф карда, худро убур кард.
  Вай боз аз пулемётхо оташ кушод ва чанговарон ба он чо медаромаданд. Анжеликаи сурхпӯхта низ бо пои урён норинҷак партофт. Ходим аз чо бархоста, ба фашистон зарба зад. Даҳҳо нафар кушта шуданд.
  сурхчатоб месуруд:
  - Дар дунё неъматҳои зиёд ҳаст, аммо онро барф фаро гирифтааст!
  Ва духтарак на аз дастонаш, балки аз ангуштони моҳир ва пойҳои урёнаш аз автомат оташ кушод.
  Анжелика дуруст тир зад ва дод зад:
  - Хит! Хит! Боз як зарба! Боз як зарбаи дигар ва баъд... Деви тавоно, ки атои Худост, афперкат медиҳад!
  Ва духтарак бо дастонаш пораҳои шиша партофт. Вай фашистонро ба ҳайрат овард ва дар твиттер навишт:
  - Ва барои онхое, ки тинч зистан намехоханд... Мо ба онхо хара-кирй мекунем!
  Ҷопон дар ҳақиқат нишон дод. Ин чанговарони чашми танг. Хуб, чй тавр хара-кири ин тавр накунед?
  Анжелика клипи пулемётро фуроварда, бо ангуштони бараҳнааш норинҷакро гирифта, ба самурайҳо партофт. Онхо тухфа гирифта, чанд нафар япони пора-пора шуда, ба самтхои гуногун парвоз карданд.
  Анжелика забонашро берун карда ѓурур кард:
  - Ман як ҷанговари олӣ ҳастам! Ва душман гиперро кушт!
  Чиниҳо, ки японҳо аз минтақаҳои забтшудаи Империяи Осмон ҷалб карда буданд, ба ҷанг рафтанд. Чанговарони Хитой нотарсона рох мерафтанд ва духтарон пулемётхои худро холй карда, мачбур шуданд, ки акиб раванд.
  Мирабел металли пои луч пораҳои гачгар ва шиша. Духтарони дигар низ ҳамин тавр карданд. Хеле душвор шуд.
  Штурмлев пайдо шуд, ки машинам пуриктидор бо ракетабаранда. Ана, як нафаре, ки туро вайрон мекунад - ин чандон ба назар намерасад.
  Тири аввал раъду барк зад... Светлана, Анжелика ва Олимпиадоро мавчи таркиш мисли фаввораи кити азим ба боло партофтанд. Духтарон чандин даххо метр парвоз карда, бо пои луч рост ба оташ афтоданд.
  Духтарон аз он ҷо ҷаҳида, сӯзонданд ва сурудхонӣ карданд. Пойхои урёнашонро ба болои ангишт мепошиданд.
  Анжелика бо хашм хитоб кард:
  - Бузаро аввал зери табар мегузоранд, баъд бирён мекунанд! Ва мо аввал бирён шудем, ва баъд дар зери табар!
  Ва комсомолдухтар хандид! Аммо баъд вай ғамгин шуд. Ба ёдам омад, ки дугонааш асир шуд. Немисхо духтараки чавонро пушонда, ба сари синаи урёнаш оташ задан гирифтанд. Чунин дарди даҳшатовар. Духтар дод мезад, пӯсти нозукаш сӯхта буд. Инхо фашистоне мебошанд, ки фанатик шуда баромаданд. Онҳо ҳатто савол надоданд, балки ба таври илова дар зери пойҳои урёни асир оташ афрӯхтанд. Комсомолец, нихоят, ба азобу шиканча тоб наоварда, аз зарбаи сахт халок шуд.
  Анжелика инро ба ёд оварда, ба болои ангиштсангҳои тафсон мепошид. Олимпиада дар пеш буд. Ин духтари деҳа пӯсти даббоғ дорад ва шумо онро бо сӯзондан гирифта наметавонед. Чаро духтари супермен нест? Олимпиада як базукаеро мебинад, ки снаряд аз ҷониби як сарбози кушташудаи амрикоӣ партофта шудааст. Уро бо пои худ бардошта, ба огушаш мепартояд. Ва бо тамоми куввааш ба дарун медарояд.
  Снаряд парида ба чиноии мачбурй бархурад. Фарьёду нолаи зиёд. Оммаи ҷасадҳо. Ва узвҳои буридашуда.
  Олимпиада суруди кадимиро месарояд:
  - Ва самурай ба замин парвоз кард! Дар зери фишори пулод ва оташ!
  Духтарон нихоят аз ангишт баромада рафтанд. Пойҳои латиф ва урёни онҳо онро гирифтанд.
  Светлана мисли нозуктаринашон кафи бараҳнаашро кашид ва молида, хоришро бартараф карданӣ шуд.
  Олимпиада, ки аз хурдсолй дар болои барф пойлуч давида буд, ба ин гуна чизи майда-чуйда эътибор надод.
  Духтари кахрамон месуруд:
  - Тасаввур кунед, ки мо ба шири тару тоза ғарқ шудем... Мукофот як чизи воқеӣ аст!
  Ва ҷанговар бо пои худ як пораи шикаста ва хеле вазнинро гирифт. Онро бо ангуштони урёну духтарча сахт дошта, чарх зад ва ба тарафи душман паронд. Се нафар хитоихо курбони инъоми марг шуданд, сарашон пора-пора шуд.
  Анжелика бо нигохи каноатманд ба суи душман тир холй карда гуфт:
  - Мо занони хушрӯ ҳастем!
  Светлана барои каме сабук кардани хориш дар пойҳои сӯхта, дурусттараш сӯхтааш суруд мехонд:
  - Дар Ватани мо занон хастанд,
  Чаро шӯхӣ ҳавопаймо меронанд?...
  Барояшон шаъну шараф аз ҳаёт арзишмандтар аст,
  Вай метавонад ба осонӣ душмани худро кушад!
  
  Онҳо барои ғалаба таваллуд шудаанд
  Русро дар давоми асрхо шухратманд созем!
  Охир, бобоёни бузурги мо -
  Дарҳол барои онҳо лашкар ҷамъ кардам!
  Ва Светлана аз пулемёт ба навиштан шуруъ кард. Ва вай ин корро хеле мохирона ичро кард. То ҳама эҳсос кунанд, ки ин ҷанговар аз ҷониби Худост! Агар аз Худои Мутаъол набошад, аз Миррих бешак!
  Наташа низ тир холй кард. Якҷоя бо Мирабела онҳо маҷбур шуданд, ки аз сарбозони мурдаи амрикоиро бигиранд, ақибнишинӣ кунанд. Духтарон ба пушт афтода, бо пойҳояшон бармегарданд - онҳо ин корро беҳтар карданд. Ва онҳо ин корро дақиқ карданд. Омехтаи кушунхои Хитой ва Африка ба суи духтарон пеш мерафтанд. Ва ҷанговарон заданд.
  Наташа месуруд:
  - Дунё тахтаи шохмот нест...
  Мирабела ин гузарро гирифта, зархаридони зарду сиёҳро несту нобуд кард.
  - Ва рақамҳо як сифр мудаввар нестанд!
  Наташа ба катори буридаи зарду сиёх илова кард:
  - Меланхолия ба мо ҳамла мекунад!
  Мирабела бо дақиқии Робин Гуд тир зад ва чир-чир кард:
  - Ва асп ба оташ медарояд!
  Духтарон аз паси тирпарронй аз паси мина акибнишинй карданд. Чанговарони Хитой ва Африка ба хушй ran заданд. Онҳо ба таркиш шурӯъ карданд, аз ҷояшон парида, онҳоро пора-пора карданд ва он як бесарусомонии хунин шуд.
  Аз дур якчанд танки "Пантер-2" пайдо шуд. Онҳо тирпарронӣ мекунанд ва метарсанд, ки бинии худро дарун кунанд. "Шер"-2 ба пеш ҳаракат мекунад ва инчунин оташ мепошад. Ва инак, зарфи оташандози Rhino бо бастаҳои шӯъла об мерезад.
  Аммо даҳшатноктаринаш "Штурмлев" аст. Мошини мушакии ӯ махсусан зуд партоб намекунад, аммо он ба таври ҷаҳаннам харобиовар аст.
  Наташа пичиррос мезанад:
  - Русҳо, русҳо - тақдири ором нест! Хуб, чаро ба мо душворӣ лозим аст, то қавӣ бошем?
  Воқеан, онҳо аз Русия дур меҷанганд. Аммо маълум аст, ки вермахт ШМА-ро забт карда, барои фишор овардан ба СССР бармегардад. Ва амрикоиҳо барои духтарон хеле ширин ва азизанд.
  Наташа боз мех мехонад, хитхои у гуё каду мекашанду каллахо дар зери бел медароянд. Духтар ба пои пора пора мешавад. Дар шинам варам мекунад. Зебоӣ устухонро кӯфта, чир-чир кард:
  -Не, ҳушёр нопадид намешавад,
  Ниго®и лочин, у«об...
  Овози мардум равшан аст -
  Пичиррос морро пахш мекунад!
  
  Бовар дорам тамоми дунё бедор мешавад,
  Фашизм тамом мешавад...
  Ва офтоб дурахшон хоҳад шуд -
  Рохи мунавваркунандаи коммунизм!
  Дар хамин лахза Олимпиас бо тамоми кувва ба тарафи Штурмлев граната партофт. Ва духтарони советй нихоят бахт омад. Сари зирехпуш ба акиб афтод, Тухфаи советй рост ба бочкаи васеъ парвоз кард. Як сония ҳама чиз ях кард. Ва он гоҳ он таркид. Гуё бомбаи атомй партофта шуда буд. Ва танкхои немисхо ба самтхои гуногун пароканда шуданд.
  Фашистхо Торонторо забт карданд ва хануз тирамох аз шимол ба он территорияи ШМА даромада тавонистанд.
  Амрикоиҳо оҳиста-оҳиста, вале бешубҳа таслим шуданд. Онҳо аксар вақт таслим мешуданд ва кӯшиш мекарданд, ки мавқеи худро нигоҳ доранд.
  Аммо немисхо онхоро хам дар хушкй ва хам дар бахр зада галтонданд.
  Ҳоло дар охири тирамоҳ немисҳо Филаделфияро ихота мекунанд. Онхо яке паси дигар галаба ба даст меоваранд ва мисли дузах гурриш мекунанд.
  Герда ва экипажи танки у чун харвакта дар нбтидои бехтаринанд. Ва дандонҳояшро ҷӯшонда, танкҳои амрикоиро шикаста, месарояд:
  - Чангалҳои паланг, қудрати пӯлод,
  Таркиш...
  Мо дар дур нацизмро мебинем,
  Аз Аврупои Чингизхон!
  Ва бо ангуштони бараҳнааш ба джойстик пахш мекунад. Ва боз ба америкоиён тир холй мекунанд.
  Пас аз он Шарлотта тир мезанад ва зарбаҳои ӯ дурустанд. Ва аз паси вай Магда бо Кристина омад.
  Ҳамин тавр, Филаделфия афтод. Немисхо боз хам пеш рафта, зимистон ба Нью-Йорк расидаанд. Ва дар он чо душманро зада галтонданд. Ва аз ТА-500 бомбаҳои вазнаш даҳ тонна партофта мешаванд.
  Труман пас аз он ки немисҳо Ню-Йорк ва Вашингтонро ихота карданд, сулҳро пешниҳод кард. Дар чавоб талаби таслими бечунучаро.
  Ҳамла ба Вашингтон дар моҳи январ пас аз он рух дод. Танкхои пирамидахои немис чанг мекарданд.
  Дар рузи чоруми хучум гарнизон таслим шуд. Ва баъд аз панҷ рӯз, Иёлоти Муттаҳида таслим шуд.
  Хамин тавр чанг дар Гарб ба охир расид... Дурусттараш кариб ба охир расид. Немисхо то даме ки тамоми Америкаи Лотиниро забт накунанд, пеш рафтанро давом доданд...
  Сулҳ бо СССР ҳанӯз ҳам амал мекард. Рейхи сеюм ғанимати худро ҳазм карда, дивизияҳои нав ташкил дод. Сталин хануз иктисодиёти харобшударо баркарор карда, кувва чамъ мекард.
  Дар сохаи танксозй СССР чандон муваффак набуд, танхо мошини Т-54 ва шумораи ками танкхои ИС-4-ро ба вучуд овард. Муддати дуру дароз ба даст овардани мошини муътадил имкон надошт. Ва 20 апрели соли 1953 аз марги Сталин дар 5 март истифода бурда, Гитлер боз ба СССР ҳамла кард. Барои ба даст овардани гегемонияи умумичахонй кушиш карда шуд.
  Бе Сталин, кушунхои советй хеле суст мукобилат мекарданд. Ва қувваҳо нобаробар буданд. Илова бар ин, ҳам Ҷопон ва ҳам Туркия ба ҷанг ворид шуданд.
  Баъди як мох танкхои пирамидахои немисхо Москваро ихота карда, Кавказро ишгол карданд. Ва баъд аз се моҳ мо аллакай дар Урал будем. Мутаассифона, қувваҳо хеле нобаробаранд. Зиёда аз ин, дар рохбарии СССР ихтилофхо мавчуданд.
  Хулоса, пас аз панҷ моҳи ҷанг, СССР дар ниҳоят аз ҷониби Рейхи сеюм ва Ҷопон ишғол карда шуд.
  Баъд ба назар чунин менамуд, ки инсоният ниҳоят ягонагиро пайдо кардааст. Аммо дар ҷаҳон ду абарқудрат вуҷуд дорад - Рейхи сеюм ва Ҷопон. Ва Гитлер 20 апрели соли 1956 ба чанги дигар шуруъ мекунад. Ҷопон ҳамла мекунад.
  Ва духтарон дар чанг иштирок мекунанд. Герда ҷодугарест, ки ба самурайҳо ҳамла мекунад.
  Ва духтарони Армиям Сурх. Наташа, Аленка, Мирабела, Мария, Олимпиада, Светлана, Августина, Аврора. Ва ғайра. Ҳамаи ин духтарон як чизи умумӣ доранд - онҳо пойлуч ва дар бикини ҷанг мекунанд.
  Ва онҳо ин корро хеле самаранок мекунанд. Японияро торумор карда истодаанд... Дар зери зарбахои калтакхои немисхо ва коалиция самурайхо давида, акибнишинй мекунанд.
  Герда ва Шарлотта дар як танки пирамида мубориза мебаранд. Духтарон ба японҳо тир меандозанд, мошинҳоро мешикананд ва месароянд:
  - Мо супер, супер чемпионем! Ва мо ҳама хатогиҳоро нест мекунем!
  Герда бо ангуштони бараҳнааш тугмаи джойстикро пахш карда, мошини япониро пахш кард ва хичиррос зад:
  -Ман як ҷанговарам, ки дар сарам компютер ҳаст!
  Шарлотта низ тир холӣ кард, мошини самурайро бурид ва чир-чир кард:
  - Ва гирду атрофи ман, бигзор онҳо равшантарин ва олитарин бошанд!
  Ва инчунин чӣ гуна ӯ забони худро нишон хоҳад дод!
  Духтарон Японияро хароб мекунанд... Самурайхо мустамликахо, киштихо ва танкхоро аз даст дода истодаанд.
  Технологияи Ҷопон бо технологияи Олмон муқоиса карда наметавонад. Ва фашистон боз солдат доранд. Бинобар ин онхо хеле бомуваффакият пеш рафта истодаанд. Ва самурайҳо ба ҷуз шодӣ ва дандонҳои худ чизе намекунанд. Аниқтараш, ғамгинанд, аммо дандонҳои худро луён мекунанд.
  Чандин мох давом кард ва Хитой, Хиндухитой ва дигар мамлакатхо аз нав забт карда шуданд. Фашистхо хам ба худи Япония фуромаданд.
  Дар он чо чанг вусъат ёфт ва фашистон яроки ядроиро ба кор бурданд. Ва ин кадар харобй ва харобй.
  Бале, самурайҳо бахт надоштанд! Онхо зери чунин клуб афтодаанд. Анҷоми комил!
  Ва дар маҷмӯъ ҳама чиз бениҳоят хандовар ба назар мерасад.
  Духтарони советй самурайхоро ба зонуяшон гузошта, мачбур мекунанд, ки пои урёнашонро бибусанд.
  Зебохо дар хотир доранд, ки фашистон онхоро чй тавр ноумед карда буданд. Ва ин хеле аҷиб аст.
  Аленка ва Наташа месароянд:
  -Халокат шавку хавас аст, чи гуна кудрат бошад! Ҳукуматдорон ҳамеша хуни дигаронро менӯшиданд! Бале, ишқ дар дил ҳукмфармост!
  Ва ҳамон тавре ки онҳо самурайҳоро мезананд. Ва ҳангоме ки онҳо пахш мекунанд ва бо пулемётҳо хатро медараванд.
  Аммо Токио аллакай афтода буд... Чанг шаш мох давом кард ва бо галабаи Вермахт анчом ёфт.
  Ва 1 январи соли 1957 немисхо ба Туркия хучум карда, онро хам маглуб карданд. Пас аз он тамоми кишварҳои дигари ҷаҳон ба Рейхи сеюм дохил карда шуданд.
  Ташкили империяи ягона ба охир расид. Аллакай соли 1947 немисхо ба коинот парвоз карда, соли 1958, 20 апрели соли чорй ба Мох фуруд омаданд. Ҳамин тариқ, давраи васеъшавии кайҳон оғоз ёфт. Гитлер соли 1959, ду руз нагузашта ба хафтодсолагии рузи таваллудаш вафот кард.
  Чанде пеш аз ин, раъйпурсӣ оид ба таъсиси монархия баргузор шуд ва Фюрер тавонист вориси худро таъин кунад. Вай яке аз писарони сершумори Гитлер гардид, ки тавассути бордоркунии сунъӣ ба даст оварда шудааст.
  Режими фашистй берахм буд, вале вай дар Замин тартибот чорй кард. Оҳиста-оҳиста шумораи зиёди одамон шаҳрвандии империяро гирифтанд.
  Замин аз руи план тараккй карда, комьёбихои илмро истифода бурда, проблемахои гуруснагй, эпидемия ва бекориро тадричан хал мекард.
  Дарачаи таваллуд назорат карда шуда, ба мукобили чинояткорй бомуваффакият мубориза бурда мешавад. Соли 1974 одамон ба Миррих парвоз карданд. Ва баъд аз як сол ба Венера. Соли 1979 ба Меркурий. Дар соли 1980 ба моҳҳои Юпитер. Ва дар соли 1987 онҳо ба дуртарин сайёраи Плутон фуруд омаданд. Тадкикоти фазой кайхон давом дошт.
  Дар соли 2000 императори Олмон ва тамоми сайёраи Замин Фридрихи сеюм ва писари Гитлер ба тамоми одамони сайёраи Замин шаҳрвандии Рейхи сеюмро доданд. Ва баробарии расмии хамаи нажодхо ва халкхо эълон карда шуд.
  Ва дар соли 2017 аввалин экспедитсияи байниситоравӣ ба ҷаҳонҳои дигар оғоз ёфт.
  Дар соли 2019 Фредерик Сеюм кушта шуд ва Франц императори нав шуд. Ҳукмронии ӯ кӯтоҳ буд. Пас аз ду сол табаддулоти харбй ба амал омад ва нихоят сулолаи гитлерй фуру рафт. Ва ҷумҳурихоҳон ба сари қудрат омаданд.
  Бозеозии демократия ва бисьёрпартиявй эълон карда шуд. Нацизм тадричан аз байн рафт.
  Дар соли 2030 ӯ даъват кард, ки ҳамоҳангсози олии қудрати инсонӣ интихоб шавад. Ин Аленка, ҷодугари ҷанговар буд, ки аллакай аз садсола боло буд. Аммо духтар тамоман пир нашуд ва солхо тагьир наёфт. Ҳамеша мушакӣ ва ҷавон, тару тоза ва зебо.
  Вай фармон дод, ки тамоми ёдгориҳои Адольф Гитлер ва сӯзондани портретҳои ӯ.
  Баъд аз он Аленка васеъшавии худро ба кайхон давом дод... Дар давоми сад сол одамон дар ними галактика чой гирифтанд.
  Баъд бо тамаддуни фтор нафаскашй чанг cap шуд. Аммо ин на он қадар даҳшатнок аст. Заминчиён, ки техникаи пешкадамтар доранд, галаба карданд.
  Ва пас аз якчанд аср, тамоми галактика ба инсон ва якчанд галактикаи ҳамсоя табдил ёфт.
  Ва акнун сад соли дигар, ва онҳо роҳи сайёҳӣ дар вақтро кашф карданд. Ва одамонро пеш аз мурдан аз гузаштаи худ берун оред. Ва он гоҳ онҳоро бо биомоделҳо иваз кунед.
  Ҳамин тавр, Гитлер пеш аз маргаш бароварда шуда, ба оянда интиқол дода шуд. Дар он чо мурофиаи суди бузургтарин диктатори тамоми замонхо ва халкхо барпо гардид. Онҳо тасмим гирифтанд, ки ӯро дар ҷиноятҳои даҳшатнок гунаҳкор донанд ва ба як миллиард сол зиндон маҳкум кунанд, зеро ҳукми қатл дар як тамаддуни инсонӣ вуҷуд дошта наметавонад.
  Гитлерро чавон карда, ба писари такрибан сенздахсола табдил дод ва ба колонияе фиристод, ки дар он дигар чинояткорони нацистй, ки онхо низ бачагон буданд, зиндонй буданд.
  Дар он ҷо таҳсил мекарданд, кор мекарданд, паси панҷара зиндагӣ мекарданд.
  Ба онхое, ки рафтори хуб доштанд, шароити осонтар фарохам меоварданд: онхоро ба экскурсия бурда, таомхои болаззат медоданд. Зиндагӣ барои зиндониёни ҷавон хуб буд: камераҳои алоҳида бо камераҳои гравитатсионӣ, ҳаммомҳо ва компютерҳо, толорҳои варзишӣ ва вақтҳои фароғат.
  Дуруст, вақти холӣ кам буд ва ман маҷбур шудам, ки ҷисмонӣ кор кунам - терапияи меҳнатӣ барои ҷинояткорон. Аммо ин дар бадани ҷавон даҳшатнок нест.
  Адольф Гитлер писар буд ва калон нашудааст. Аммо дар айни замон ман ҷисман солим будам, худро олӣ ҳис мекардам, дастархони аъло доштам. Маҳбусон ҳам ҳуқуқи инсонро доранд.
  Вақт аз вақт, барои рафтори хуб, собиқ Фюрерро ба киштиҳои ситораҳо бурданд ва иҷозат доданд, ки ба ҷаҳонҳои дигар сафар кунад.
  Бо мурури замон, терапияи меҳнатӣ коҳиш ёфт ва вақти фароғат ва бозӣ зиёд шуд.
  Асрхо гузашт. Инсоният дар тамоми олам паҳн шудааст. Ва ҳамин тавр, ниҳоят афв ба амал омад ва Фюрер озод шуд. Вай бар хилофи қурбониёни сершумораш, умуман азоб накашид. Чанги нави калон бо тамаддуни шабпаракҳо аз олами дигар оғоз шуда буд ва Фюрери собиқ ихтиёрӣ ба артиш рафт. Ва фармондеҳи ӯ Гердаи дилрабо буд, ки мисли тамоми сокинони империяи умумибашарӣ ҷовидона ва ҳамеша ҷавон буд.
  
  
  КОТИБИ ГЕНЕРАЛЙ ШЕЛЕПИН
  Таърих каме дигар шуд ва суикасд ба хабе кардани Леонид Ильич Брежнев соли 1965 ба амал омад ва бомуваффакият анчом ёфт. Раиси ҷавони КГБ Шелепин котиби генералӣ шуд. Косыгин холо дар вазифаи сарвазир буд. Шелепин дар бораи махкам кардани винтхо ва ба тартиб андохтани кор машгул шуд. Рузи кор дароз карда шуд, чазои сахттар, аз чумла барои ба кор дер кардан ва риоя накардани нормахои мехнат аз озодй махрум карда шуд.
  Сталин баркарор карда, парастиши шахсият баркарор карда шуд. Ва бисьёр мисолхои дигар дар бораи мустахкам кардани винтхо. Мубориза ба мукобили бадмастй, ислохоти Косыгин.
  Ва баъд ислохоти нарх.
  СССР назар ба таърихи реалй дар замони Брежнев боз хам тезтар тараккй кард ва Шелепин унсурхои иктисоди бозаргонй ва тозиёнаи сахти сталиниро ба хам пайваста, натичахои намоён ба даст овард. Ба гайр аз ин, Шелепин бо назардошти паст шудани дарачаи таваллуд, аз муйса-рархо, оилахои бефарзанд ва оилахое, ки як кудакдор доранд, андозхои катъй чорй намуд. Исқоти ҳамл манъ карда шуд ва доруҳои зидди ҳомиладорӣ амалан фурӯхта намешаванд.
  ёрдампулии бачагон зиёд шуд.
  Ин хам боиси баланд шудани дарачаи таваллуд, махсусан дар районхои Россиян СССР гардид. Афзоиши аҳолӣ назар ба таърихи воқеӣ хеле зиёд буд.
  Шелепин инчунин иқтидори низомии худро афзоиш дода, аз Иёлоти Муттаҳида дар нерӯи ҳастаӣ ва инчунин дар аслиҳаи муқаррарӣ пеш гузашт. Ветнам хам буд... Обрую нуфузи Штатхои Муттахида дар чахон паст шуд, дар дохили мамлакат душворихои азим ба амал омаданд.
  Сиёсати паст кардани шиддати вазъият cap шуд... Вай бо суръати тезтар тараккй кардани иктисодиёти СССР. Рохбарии сахтгиронаи Шелепин назар ба услуби сусти Брежнев натичахои хуб бахшид. Ва аҳолӣ тезтар афзоиш ёфт ...
  СССР торафт бештар ба Африка зада даромада, соли 1979 ба Афгонистон кушунхо фиристод.
  Ва Олимпиадаи соли 1980 дар Москва галабаи азим буд! Зиёда аз яксаду панчох нафар олимпиадачиёни советй бо медали тилло мукофотонида шуданд.
  Ва баъд лашкари Шӯравӣ ҳамла кард ва Эрон, ки дар он ҷо Хуманӣ қудратро ба даст гирифт.
  Онҳо эрониҳоро хеле зуд мағлуб карданд, аммо онҳо каме талафот доданд.
  Як кисми Эрон ба хайати СССР дохил шуд. Дар он ҷое, ки озарбойҷонҳо зиндагӣ мекарданд, ба Озарбойҷон ҳамроҳ шуданд. Туркманистон як қисмро гирифт ва курдҳо пас аз раъйпурсӣ ба ҷумҳурии шӯравии сотсиалистӣ табдил ёфтанд.
  СССР аз соли 1945 бори аввал сархадди худро васеъ кард. Як қисми Эрон Ироқ шуд ва Саддом Ҳусейн ба Шартномаи Варшава ҳамроҳ шуд.
  Баъд шимоли Афгонистон бо узбекхо ва точикон ба СССР дохил шуданд.
  Баъд бо Покистон - СССР ва Хиндустон чанг cap шуд. Территорияи калон забт карда шуд.
  Пас аз чанд сол раъйпурсӣ баргузор шуд ва Покистон, инчунин ҷануби Эрон ва Афғонистон ба ҳайати СССР дохил шуданд.
  Дар Югославия чанги гражданй cap шуд ва онро низ кушунхои советй, баъд Албания ишгол карданд. Баъд аз он ин мамлакатхо хам ба Шартномаи Варшава дохил шуданд.
  ИМА, махсусан дар замони Рейган, дар бӯҳрон буд. Дар байни сиёхпустон ва дигар одамони ранга бетартибихои оммавй ба амал омад. Иқтисодиёт боз ҳам паст шуд.
  Хануз соли 1977 дар СССР конституцияи нав кабул карда шуда буд, ки он шакли идоракуниро бо вазифаи раиси ИЧШС бештар авторитарй мегардонд. Ва аз иттифок чудо шудани чумхуриятхо манъ аст.
  Ва соли 1988 аввалин интихоботи президентӣ дар таърихи Империяи Шӯравӣ баргузор шуд!
  Албатта, Шелепин ба онхо галаба кард... Кариб сад фоиз. СССР ба куллаи баланди тараккиёт расид. Соли 1990 нерӯҳои ироқӣ Кувайт, Арабистони Саудӣ, Бруней, Аморати Муттаҳидаи Араб, Уммон...
  Нархи нафт якбора боло рафт...
  Кризис дар Штатхои Муттахида боз хам бадтар шуд. Президенти нав Буш аслан зери зарбаҳои тақдир ғарқ шуда буд. Сиёҳҳо исён карданд... Ва пас аз интихоби Билл Клинтон дар соли 1992 Иёлоти Муттаҳида комилан аз ҳам ҷудо шуд...
  Дар он ҷо ҷанги шаҳрвандӣ ва қатли ом оғоз ёфт.
  Дар соли 1993 Шелепин боз дар интихоботи президентии СССР пирӯз шуд.
  Соли 1995 нерӯҳои Шӯравӣ Аляскаро ишғол карданд ва як моҳ баъд дар он ҷо раъйпурсӣ оид ба пайвастан ба Иттиҳоди Шӯравӣ баргузор карданд...
  Ҳамин тариқ, орзуи дигар амалӣ шуд - Аляскаи, албатта, ба Русия, беақл фурӯхта шуд.
  Ба назар чунин менамуд, ки ҳама чиз мувофиқи нақша сурат мегирад... Соли 1997 нирӯҳои шӯравӣ Финландияро ишғол карданд ва дар он ҷо раъйпурсӣ оид ба шомил шудан ба Иттиҳоди Шӯравӣ баргузор карданд. Хамин тавр, боз як республикам советй ташкил карда шуд.
  Ҳарчанд дағалона буд!
  Пас аз он, дар Арабистони Саудӣ, вақте ки шӯриши исломӣ сар зад, ҳанӯз ҳам ҷангҳо буданд, аммо онҳо зуд саркӯб карда шуданд.
  Соли 1998 Шелепин ба давраи сеюм интихоб шуд.
  СССР ба Туркия, хусусан баъди пошхурии НАТО хучум кард. Ва ӯро ба дастаи худ илова кард.
  Дар соли 2000, Шелепин ниҳоят умри тӯлонӣ ва пурбореро ба сар бурд, 35 сол дар СССР ҳукмронӣ кард - натиҷаи қаблии Сталинро мағлуб кард ва даргузашт.
  Системаи хокимият басо устувор ва худкома буд. Муовини раис ваколатҳои то интихоботи навро мерос гирифт. Ва он Геннадий Зюганов шуд. Кй касби хуби аппаратураро ба чо овард.
  СССР як муддат забт на-кард... Баъди кризис худи Европа ба СЭВ ва Шартномаи Варшава дохил шуд.
  Аммо муносибатҳо бо Чин бадтар шуданд. Рақобат пурзӯр гардид.
  Дар худи СССР ба туфайли сиёсати демографй дарачаи таваллуд хеле баланд буд. Аммо ин боиси аз ҳад зиёди аҳолӣ ва нарасидани озуқа гардид.
  Иктисодиёти планй аллакай доимо дар дефицит буд. Ва гарчанде, ки дар саноат рушди технология ва бунёди коргоҳҳои нав имкон дод, ки бо кадом роҳе бо нарасидани мол мубориза барад, аммо дар кишоварзӣ бо истифода аз усулҳои маҷбурӣ ва тракторҳо зиёд кардани ҳаҷм хеле мушкилтар аст. Хочагии кишлокро баланд бардоштан он кадар осон нест.
  Дар интихоботи соли 2003 Зюганов бо беш аз наваду нӯҳ дарсад интихоб шуд. Аммо баъзе душворихо хам буданд... Хусусан дар масъалаи хурокворй.
  Ва барои харидани он чое нест - Европа социалистй шуд, ШМА чанги гражданиро фаро гирифтааст. Шумо дар Бразилия ва Аргентина бисёр чизҳо гирифта наметавонед. Албатта, мушкилот вуҷуд дорад.
  СССР ба кризиси хурди озукаворй дучор шуд. Он ба зудӣ музмин шуд, аммо дар соли 2008 Зюганов дубора президент интихоб шуд. Мавкеи диктатор устувор гардид. Аммо камбуди маводи ғизоӣ шадидтар шуд... Соли 2011 дар СССР кӯмакпулии кӯдакон кам карда шуд ва исқоти ҳамл дубора қонунӣ шуд.
  Онхо ба мукобили дарачаи хеле баланди таваллуд махсусан дар районхои мусулмони СССР мубориза бурданд. Дар як вакт машинаи харбии советй дар Африка чанг карда, империяи Осмонро аз Хиндухитой тела медод. Дар соли 2013, Зюганов дубора интихоб шуд.
  Аммо ин дафъа фоиз каме пасттар буд. Дар дохили СССР майлу хохиши демократия пурзур гардид. Одамон озодии бештар мехостанд. Зюганов таклиф кард:
  - Як-ду бозй ичозат дихем!
  Ва боз ду воқеан ба қайд гирифта шудаанд: LDPSS ва SDPSS. Онҳо ба бозии демократия шурӯъ карданд. Зюганов ба матбуот каме бештар озодй дод.
  Дар интихоботи соли 2018 ду номзад бо Зюганов мубориза бурданд: Ксения Собчак ва Владимир Жириновский. Бори аввал интихобот дар асоси алтернативӣ гузаронида шуд. Ва ғайричашмдошт, Зюганов аз Ксения Собчаки ҷавон, ки бисту нӯҳ дарсади овозҳоро ба даст оварда буд, бо андак шикаст хӯрд ва тақрибан ба даври дуввум маҷбур шуд.
  Баъди ин хама боварй хосил карданд, ки дар СССР демократия вучуд дорад. Дар экранхои телевизион духтарони урён ва фильмхои амалиётии хунин пайдо шуданд.
  Дар сиёсати берунй муносибатдо бо ягона ра-коби реалии СССР - Хитой бедтар гардид. Чаро ду парранда дар як сайёра якҷоя шуда наметавонанд?
  ИМА дар таназзули амиқ қарор дорад ва наметавонад нақши муҳим бозад. Ва Аляска советй аст. Ҳама чиз он қадар боздошта шудааст ...
  СССР хануз камчинй ва кризиси озукаворй дорад, гарчанде ки комплекси харбию саноатй хеле хуб кор мекунад.
  Ва ҳоло, соли 2023 дар Русия интихоботи нави президентӣ баргузор мешавад... Боз ҳам демократӣтар аст ва онҳо ба таври ғайричашмдошт пирӯз шуданд... чемпиони ҷаҳон оид ба бокс Сергей Ковалев. Аммо ин ҳикояи дигар аст!
  
  
  
  
  
  
  ЗЮГАНОВ - ПРЕЗИДЕНТИ РУСИЯ
  Дар яке аз таҳаввулоти алтернативии таърих, дар интихоботи соли 1996 ҷои сеюмро на Лебед, балки Владимир Жириновский гирифт. Хуб, аслан, дар достони воқеӣ, он чизест, ки ҳама интизор буданд.
  Пас аз нокомии КРО бо сардории Лебед дар интихоботи парлумонӣ, кй фикр мекард, ки вай дар интихоботи президентии Русия ин қадар қавӣ баромад мекунад? Аммо Жириновский ҳанӯз дар шароити рақобати шадид дар он замон ҷои дуввумро гирифт ва дастикам даҳ дарсад дошт. Пас... Дар хар бурду бохт як унсури шансу бахт хаст.
  Мисли ғалабаи Зеленский дар Украина, Лукашенко дар Беларус ва Путин дар Русия. Мисли муваффақияти худи Жириновский дар соли 1993.
  Аммо баъд вазъият барои Свон бадтар шуд. Илова бар ин, Жириновский дар мубохисахои телевизионй сахт сухан ронда, тахдид мекард, ки Ельцинро ба дор мекашанд ва мегуфт, ки Дума танхо ба у итоат мекунад. Ва у худро бо Гитлер хеле хуб мукоиса карда, аз корнамоихои ин диктатори бузург ёдовар мешавад!
  Чи тавр дар давоми хафт сол иктисодиёт дуним баробар афзуд, бекорй аз байн рафт, таваллуд якуним баробар афзуд. Чинояткорй се баробар кам шуд. Ва дар замони Жириновский чунин хоҳад буд! Дар бораи ҳама чизи дигар, Жириновский генотсид ташкил намекунад ва бо ИМА намеҷангад! Ва яроки ядрой шуморо аз хар тачовуз мухофизат мекунад!
  Ҳамаи ин ҷамъбаст шуд ва Жириновский понздаҳ дарсад хол гирифт ва бо фарқи калон ҷои сеюмро гирифт.
  Ва дар сафи Ельцин воҳима ба амал омад: онҳо нодуруст ҳисоб карда буданд. Чӣ бояд кард? Онхо кушиш мекарданд, ки Жириновскийро ба тарафи худ гиранд. Аммо коммунистон ба Владимир Волфович ваъдаи зиёд доданд: шахсан барои ӯ вазифаи котиби Шӯрои амният ва ёрдамчии президент оид ба масъалаҳои низомӣ ва панҷ вазифаи дигар дар ҳукумат. Аз чумла вазири корхои хоричй барои Митрофанов, вазифаи вазири корхои дохилии Абальцев.
  Албатта, Ельцин ин кадар ваъда дода наметавонист. Заметки аз ҳад зиёд аллакай пардохт шудааст.
  Танҳо Лебед, ки ҷои панҷумро гирифт, тавонист ба тими Елтсин даъват шавад, аммо Явлинский зидди ҳарду номзади президент буд.
  Ва он гоҳ Елтсин аз сарбории аз ҳад зиёди нооромиҳои эмотсионалӣ сактаи дил гирифт. Барои бархостан ва ба амал баровардани революция куввае нест.
  Хулоса, дар даври дуюм Зюганов голиб баромад ва хокимият иваз шуд. Ва маросими кушодашавй ба пойтахти республика - Грозный аз тарафи чеченхо зада даромада буд.
  Аммо ҷангҷӯён ба дом афтоданд. Қисми зиёди онҳо ҳангоми ҳамла ба Грозний нобуд карда шуданд. Пас аз ин ҷангҷӯён бо сардории Яндарбиев боз раҳмхоҳӣ карданд. Аммо Жириновский ба идомаи ҷанг исрор мекард. Ва Зюганов инро маъкул донист. Чанги партизанй чанд сол давом кард, вале баъдан террористон тадричан аз байн рафтанд. Дар Россия, дар замони коммунистон, болоравӣ оғоз ёфт, иқтисодиёт бо суръати баланд инкишоф ёфт.
  Омезиши усулҳои нақшавӣ ва унсурҳои бозор натиҷаҳои таъсирбахш дод. Ва иктисодиёт бо суръати тез тараккй кард. Зюганов ба мухлати оянда ба осонй интихоб шуд ва баъд конституцияро тагьир дод, ки ин ба вай имкон дод, ки шумораи номахдуд ба президентй пешбарй шавад. Ин аст он чизе, ки дар раъйпурсӣ қайд карда шуд. Ва дар соли 2004 Жириновский боздошт шуд ва фаъолияти ҳизбаш мамнӯъ шуд. Зюганов бо мухолифони сиёсии худ сару кор дошт. Муносибат бо Ғарб хеле тезутунд аст. Ва дар соли 2014 Русия Қримро низ тасарруф кард. Дар натича чанги сард аз нав cap шуд. Ва Русия зери таҳримҳо қарор гирифт. Аммо Зюганов инчунин ҷанубу шарқи Украинаро ба Русия шомил кард. Ва империяро васеъ кард. Ин буд, ки сабаби бархӯрдҳо шуд. Баъди ба қудрат расидани Трамп вазъ боз ҳам печидатар шуд. Русия дар Сурия ҷанг кардааст ва дар Венесуэла пойгоҳ таъсис додааст. Вазъият дар арафаи чанги ядрой буд. Сипас, Ғарб варианти аз қудрат сарнагун кардани коммунистонро пешниҳод кард.
  Бо вуҷуди ин, танҳо нест кардани Зюганов фоидаи кам дорад. Шумо бояд марди худро ҷойгир кунед. Ва он гоҳ Наташа Соколова ба интихоботи президентии соли 2020 пешбарӣ шуд!
  Наташа Соколовская чунин духтарест, ки хар як харифро маглуб карда метавонад. Ва ӯ ҳеҷ гоҳ таслим нахоҳад шуд. ки ягон муйсафед Зюганов зидди вай аст. Кй ошкоро бемор асту бисту панч сол боз хамин гапро мегуяд.
  Ва дар ин ҷо як интрига вуҷуд дорад. Гузашта аз ин, Наташа аз Зюганов чил сол хурдтар ва хеле зебост!
  Ва и«тисоди Русия боз ба бу®рон гирифтор шуда, моли зиёди нодаркор исте®сол мешавад. Наташа хамчун чанговар низ кахрамони РФГ мебошад. Вай, албатта, метавонад бо диктатори кӯҳна, бемор ва дилгиркунанда рақобат кунад. Зиёда аз ин, Зюганов аз хад зиёд консервативй шуда, савдогарони хусусиро фишурда, аз бисьёр чизхо камй мекард. Хусусан вакте ки савдои хусусй пахш карда мешуд. Хатто равгану собун кам шуда, талонхои бисьёр махсулот аз нав пайдо шуданд. Зюганов калон шуда, торафт бештар душмани ашаддии капитализм гардид.
  Ва вай бештар социализмро талаб мекард!
  Наташа Соколовская ваъда дод, ки фаровонии молро бо нархи арзон, ракобат ва моликияти хусусй баргардонад. Ва дар маҷмӯъ, демократияи воқеӣ, аз ҷумла интиқоли лӯхтакро баргардонед! Хуб, мардуме, ки аз набудани зулми сензура, ки тавассути расонаҳои хабарӣ зери назорат гирифта шудааст, хаста шуда, аз ин ҳама сахт ҷонибдорӣ карданд. Ва Наташа ба осонӣ ду миллион имзо ҷамъ овард! Вай тахти шиорхои "Озод бош ва бой шав!" ба чанг даромад.
  Духтар хеле ҷангҷӯ буд ва ба гирдиҳамоӣ танҳо бо бикини ва пойлуч омада буд.
  Зебоӣ, ки пошнаҳои бараҳнаашро пошида, чир-чир мекард:
  - Комиссаронро аз заводхо дур мекунем! Бигузор хар як завод азони коргарон бошад! Ва замин барои дехконон аст!
  Ва ӯ як духтари хеле пурқувват аст! Ва мушакҳои вай мисли пӯлоди рехташудаанд.
  Ва чӣ гуна ӯ месарояд;
  Шоҳини сулҳу ҷанг ҳастам,
  Дар зери ситораи дурахшонтарин таваллуд шудааст ...
  Фарзандони вафодори Ватан -
  Муҳаббат - олӣ, воқеӣ!
  
  Мо олами зебое месозем,
  Дар он ҳоло хушбахтӣ хоҳад буд ...
  Бигзор офтоби карруб тобад,
  Мукаддас, Россияи мукаррам!
  
  Мо ба орзуҳои худ мерасем
  Дар коинот дигар чизи зебое нахоҳад буд!
  Писар шамшерро боло мекунаду ту,
  Ҷойи шумо хушбахтӣ бошад!
  
  Ва дар зебоии олам,
  Вакти он расидааст, ки Ватани бузурги ман дурахшон шавад!
  Духтарак пойлуч давида бошад хам,
  Бовар кунед, мо ба наздикй дар замони коммунизм зиндагй хохем кард!
  
  Бузургии зебоии кӯҳҳои баланд,
  Ва даштхои заррин бо гилеми муаттар!
  Мо партовҳоро аз коинот мерӯфтаем
  Бовар кунед, мо аз зиндагиамон пушаймон намешавем!
  
  Ва ҳама чиз дар ҷаҳон хуб мешавад,
  Охир, коммунизм дар хама чо галаба мекунад!
  Кӣ дар дасташ чизе дорад,
  Кӣ пулемёту тирро афзалтар медонад!
  
  Коре, ки мо мекунем, то абад боқӣ мемонад,
  Биёед бо шӯхӣ дар Миррих шаҳрҳо созем!
  Славянҳо бениҳоят тавоноанд,
  Мо ба мардуми чахон мегуем - салом!
  
  Хуне, ки равон аст, барои кишт аст,
  Ба он тухми ишқ мерӯяд!
  Бигзор он барои ҳама дар ҷаҳони зери моҳӣ хуб бошад,
  Танҳо як рыцари тӯтиӣ нашавед!
  Пас аз ин гуна сурудҳо шумо метавонед бо пои урён рақс кунед, ҷаҳидан ва ҷаҳед. Ва духтар умуман олиҷаноб ва супер класс аст! Дар ин чо бо ангуштони барахнааш портрети Зюгановро канда.
  Коммунистон наъра мекунанд, халк шод мешавад: хама дигаргунихоро мехоханд! Чи дар иктисодиёт ва хам дар сиёсат демократия бештар аст.
  То ки шумо метавонед дар ВАО бо диктаторҳо ва бузургони молиявӣ масхара кунед. Партияи Коммунистии Федерацияи Россия низ дар байни мардум нафрат пайдо кард. Онхо замонхои Ельцинро, ки магозахо пур аз мол буд, занони урён ва намоишхои шавковари сиёсй дар телевизион намоиш дода мешуданд, бо хасрат ёдовар шуданд. Ин хеле хуб буд!
  Бисёриҳо сиёсати ҷолиб ва парлумони нооромро ба ёд оварданд. Ин мисли ҳозир нест - вақте ки дар Дума танҳо коммунистҳо ҳастанд ва онҳо ҳама вақт ба ҷонибдорӣ овоз медиҳанд!
  Ҳама аз Зюганов хаста шуда буданд ва одамоне, ки бадтару бадтар зиндагӣ мекарданд, тағирот мехостанд!
  Зебо Наташа Соколова инро ваъда дод! ки дигаргунихо ва комьёбихои нав ба амал меоянд. ки русхо на танхо аввалин шуда ба Миррих парвоз мекунанд, балки назар ба Штатхои Муттахида хам бехтар зиндагй хоханд кард. Ва он ки вай кӯҳҳоро ба ҳаракат медарорад! Ва кӯҳҳо об мешаванд ва ҷангалҳо сӯзон хоҳанд шуд!
  Аммо ҳоло маъракаи интихоботӣ идома дорад. Духтарак торафт суръат мегирад. Ва ҳатто хиҷил мекунад:
  - Ман мисли Гагарин хохам шуд! Ва ваъдаҳои кӯҳҳои тилло!
  Ва чӣ гуна он ба ҷаҳидан оғоз мекунад. Хулоса, интихобот баргузор шуд ва Наташа Соколовская президенти нав шуд!
  Зюганов сактаи дил дошт! Ва Наташа пешниҳод кард:
  - Бо Америка давлати ягона барпо кунем!
  Ва раъйпурсӣ гузаронида шуд ва як империяи умумӣ бархост!
  Дар ин ҷо афсона ба охир мерасад ва офарин ба онҳое, ки гӯш карданд!
  ЦАР АЛЕКСЕЙ НИКОЛАЕВИЧ - БУЗУРГ
  Боз як АИ, вакте ки 5 январи соли 1905 ба мукобили подшох Николай II суикасд карда шуд. Ва ҳамагӣ чанд сантиметр кофӣ набуд, ки император ба зарбаи тир афтад. Вале агар андаке бошад... Подшох вафот кард ва писараш Алексей Николаевич Романов номн монарх шуд. Ва Николай Александрович Романов дар назди вай регента таъин карда шуд. Одами зеҳни фавқулодда, сахтгир ва иродаи қавӣ.
  Қадамҳои аввалини императори нав ин буд, ки Куропаткинро ба Брусилов ва Рождественскийро ба Небогатов иваз кунанд.
  Мавкеи Россия дар чанг бо Япония душвор буд. Порт Артур аллакай афтодааст. Аммо куввахо дар Манчурия хануз ахамияти калон доранд. Илова бар ин, сифати аскарони рус бо омадани полкҳои интихобшуда аз қисми аврупоии Русия баланд шуд.
  Аммо японхо, баръакс, бехтарин полкхои худро дар мухорибахои пештара ва дар назди Порт-Артур гузоштанд.
  Бинобар ин Куропаткин дар мухорибаи Мукэнд тамоми имкониятхоро дошт. Факат худи Куропаткин командири ночиз буд.
  Аммо Брусилов дар хакикат истеъдоди бузурги харбй аст. Ва омодаи мубориза бо душмани тақрибан баробар. Аммо аскарони рус аз япониҳо милтиқи беҳтар доранд ва худи сарбозон беҳтар хоҳанд буд.
  Брусилов ба чанг нагз тайёрй диданд. Флангхоро пушонда, ба мудофиа гузаштанд. Ва ӯ худро мустаҳкам мекард. Нақшаи ӯ барои ҷанг оддӣ буд: японҳоро дар муҳофизат фарсуда кунад ва баъд, вақте ки онҳо хаста шуданд, бо як ҳамлаи ҷавобӣ масъаларо ҳал кунанд.
  Брусилов, албатта, стратег аст, аммо Куропаткин не.
  Ва ҷанг дар моҳи феврал оғоз шуд ва ду ҳафта давом кард. Дар байни чизҳои дигар, Брусилов ноу-хау, тамоми батальони духтарони зебо дошт. Уро саросема аз байни мардони муҷаррад ва ҷавондухтарон ба хидмат гирифта, як моҳ тамрин карда, ба ҷанг андохтанд.
  Аз ҳама ҷолиб он аст, ки ҳама духтарон пойлуч буданд. Ва ин ба онҳо аз Модар-Замин қувват бахшида, онҳоро аз тиру снарядҳо осебпазир гардонд.
  Ба духтарон Анастасия Орлова ва чор ёрдамчии у: Наташа, Зоя, Августина ва Светлана фармондехй мекарданд.
  Духтарон ба мудо-фиа баромада, хандак кофта, мунтазири японхо мебошанд... Ва баъд самурайхо бо занчирхои гафс дарун медароянд. Артиллерия ба тирпарронй шуруъ мекунад.
  Ва духтарон милтики Мосинро ба даст гирифтанд. Ва биёед аз дур ба японхо тир холй кунем.
  Онхо чанговарони тезу тунд, бисьёрии онхо чанговарони Сибирь мебошанд. Бо юбкахои кутох ва шиками кушода нигох накарда, бо пои урён чанг мекунанд.
  Онхо тир холй карда, ба худ месароянд:
  - Русия дар тӯли асрҳо ҳамчун муқаддас машҳур буд,
  Подшоҳи бузурги мо танҳо Алексей аст,
  Ту писари арзанда ҳастӣ, Николасро донӣ,
  Ва дил ҳатто аз ақл дурусттар аст!
  Чанговарон аник тир мепаронанд ва японхоро аз масофаи дур зада мепартоянд.
  Анастасия оташ мезанад ва мегӯяд:
  - Барои Ватан, орзуи ачоиб!
  Баъд Наташа тир мезанад, японҳоро нокаут мекунад ва фарёд мезанад:
  - Барои Руси мукаддаси мо!
  Зоя оташ зада, душманро торумор карда, фи-риш мекунад:
  - Не, душман имконият дорад!
  Ӯ дақиқ тир мезанад ва Августин:
  - Барои наслхои оянда!
  Панч ва Светлана, ду ҷопониро афтондаанд:
  - Барои номҳои муқаддас!
  Ҷанговарон набояд бигӯянд: дар ҳақиқат олӣ!
  Ва японҳо бо талафоти вазнин хазандагон мешаванд. Гарчанде ки онҳо наздиктар мешаванд. Аммо духтарон аник ва беист тир мепаронанд. Онҳо тир меандозанд ва мепарронанд. Онҳо тир меандозанд ва мепарронанд. Ва онҳо маро рӯҳафтода намекунанд. Ва ҳангоме ки самурайҳо хеле наздик омаданд, духтарон бо пои урён норинҷак партофтанд. Ва онҳо ноустувории худро нишон медиҳанд.
  Ва пойҳои луч ба самурайҳо чизҳои марговар мепартоянд. Ва ҳоло японҳо ба редутҳо лоғар шуда истодаанд. Импулси онҳо суст мешавад. Ва ҳангоме ки онҳо наздик мешаванд, ҷанговарон онҳоро бо шамшеру найҳо пешвоз мегиранд. Онҳо самурайҳои охиринро анҷом медиҳанд.
  Ва онҳо бо як нигоҳи хеле дилчасп месароянд.
  Кушунхои рус бо сардории Брусилов японхоро дар мудофиа хаста карда, ба хучуми катъй шуруъ намуда, японхоро ба чануб пеш карданд. Брусилов, бар хилофи Куропаткин, катъиян амал карда, самурайхоро беист ронда. Ва ба у муяссар шуд, ки дархол Порт-Артурро ба души душман ишгол намояд.
  Духтарони пойлуч батальони уқобҳои Анастасия Орлова ба шаҳр даромаданд.
  Онхо аз Порт-Артур шитофтанд ва бо ангуштони барахна ба суи душман гранатахо партофтанд.
  Ва онҳо японҳоро бо шамшер торумор карданд. Онҳо чӣ фикр мекарданд, ки Порт Артурро бо хиёнат гирифтаанд? Аммо ин ду шайтон аст! Сарбозони рус ин шаҳрро дубора забт мекунанд.
  Ва агар занхои мо чанг кунанд! Ин умуман маънои онро дорад, ки онҳо шуморо ноумед нахоҳанд кард!
  Ва онҳо японҳоро буриданд.
  Ва маҳбусон маҷбур мешаванд, ки зону зада, пои бараҳнаву чанголудаи пойҳои занонро бибӯсад.
  Онҳо итоаткор мешаванд ва ҳатто ин ба онҳо маъқул мешавад.
  Як самурай на танҳо бо забонаш кафи Наташаро лесид, то он даме, ки онҳо дурахшиданд, балки баландтар мешуданд. Духтар ба ӯ иҷозат дод, ки бо забонаш алмоси занро табобат кунад.
  Пас аз он вай мисли гурба чирк кард.
  Чанговарон кори бузург карданд. Ва холо колоннахои махбусон ронда мешаванд. Рӯҳи ҷангии Ҷопон куҷо рафт?
  Порт Артур афтод. Ва он гоҳ артиши Русия Брусилов ба Корея ҳаракат кард.
  Ва батальони Анастасия пеш меравад. Онҳо дар роҳ самурайҳоро дастгир мекунанд ва духтарон онҳоро маҷбур ба зону мекунанд.
  Ва аз пошнаи чанголуд ва шонахои даббохтаашон буса мекунанд.
  Ҷанговарони ҷангӣ. Ва хандаовар.
  Анастасия, ки аз ҷояш ҷаҳид ва бо ангуштони бараҳнааш дискҳоро партофта, Наташа пурсид:
  Оё ҷанг кардан хуб аст?
  Духтари малламуй боинсофона чавоб дод:
  - То чӣ андоза хуб мешавад?
  Анастасия чашмак зад:
  - Вақте ки шумо забонатонро ба пипаатон истифода мекунед, чӣ гуна аст?
  Наташа самимона чавоб дод:
  - Фақат супер!
  Бинобар ин онхо боз як батальони япониро несту нобуд карданд. Онҳо маҳбусонро баста буданд.
  Пас аз ин онҳо бо ангуштони пои бараҳна дар бинии онҳо олуҳои шоиста доданд!
  Ва духтарон лашкари самурайҳо ва Брусиловро пахш мекунанд, ҳама чиз идома меёбад ва суръатро афзоиш медиҳад.
  Артиши рус ба ҷануби Корея расид. Ва нимҷазираро забт карданд.
  Як кисми эскадрильяи рус дар Порт-Артур торумор карда шуд. Ва муҳандисони рус ба баланд бардоштани киштиҳо ва барқарор кардани онҳо шурӯъ карданд.
  Сарфи назар аз шикасти пурраи самурайҳо дар хушкӣ, ҷанг идома дошт. Дар баҳр японҳо пурқувваттар буданд. Вале баъд Небогатов омад. Дар рох вай эскадронро мохиронатар ба Порт-Артур бурд. Ва хамин тавр армиям рус мустахкам гардид. Дар ин чо эскадрон хам аз Бахри Сиёх рафт.
  Небогатов аз чихати кувва аз японхо кам буд, вале аз хад зиёд набуд. Дар асл, сифати киштиҳои Русия бадтар нест. Шумораи онҳо кам аст. Аммо снарядҳо бештар зиреҳпӯшанд.
  Небогатов ба бахр рафт. Того ҷанг дод. Аммо маълум шуд, ки на хамаи снарядхои русй метаркиданд - туп хом аст! Намӣ баланд аст.
  Аммо Небогатов эскадрильяро сари вакт ба Порт-Артур баргардонд ва ягон киштиро аз даст надод.
  Ба мо лозим омад, ки барои иваз кардани снарядхо ва пур кардани куввахо вакт сарф кунем. То аз бахри Сиёх омадани эскадрилья.
  Чанг кашол ёфт ва харочоти он хам кашол ёфт. Хар ду тараф мехостанд, ки сулх. Аммо японҳо дар баҳр мавқеи бартариро ишғол мекунанд.
  Аммо снарядхо иваз карда шуда, Флоти Бахри Сиёх ба воя расидаанд. Ва дар баробари ин духтарони пойлуч низ худро ба боло кашиданд.
  Ва киштй бо духтарон бо суръати тамом ба чанг даромад. Духтарони пои урён, ки дар тан бикинидор буданд, ҷаҳида, дар гирди силоҳ давр заданд. Тупхои худро ба нишон гирифта, тир холй карданд.
  Зебохо киштихои немисхоро парронданд ва буриданд. Онҳо ин корро бо хашми ваҳшӣ карданд. Ҷанговарон хеле шаҳвон ва мушак буданд. Ҳеҷ чиз бо онҳо муқоиса карда намешавад. Ҷопониҳо бо ин гуна духтарон ҷанг карда наметавонанд.
  Ва кубурхое, ки аз снарядхо бархурда шудаанд, меафтанд.
  Ва ҷанговарон ҷаҳида, фарёд мезананд:
  - Мо духтарони суперсинф ҳастем!
  Ва онҳо забонҳои худро нишон медиҳанд! Ва ба самурайҳо имкон намедиҳанд, ки худро парронанд. Онҳо хашмгинона ҷавоб медиҳанд. Аммо онҳо аз зебоиҳо посух мегиранд. Крейсери Япония аллакай ғарқ мешавад. Ва духтарон аз ҷояшон парида, пойҳои урёнашонро меҷунбонанд. Онҳо чунин дуздони бузурганд. Ки чизе боздошта наметавонад.
  Духтарони ҷанговар мубориза мебаранд ва меҷаҳиданд. Ва онҳо самурайҳоро бо снарядҳо мезананд. Ва дар баробари ин онхо хануз хам чир-чир мекунанд.
  Наташа нидо мекунад:
  - Алексейи бузург! Ӯ хеле оқил хоҳад буд!
  Зоя табассумкунон оташ зада, илова кард:
  - Вай дар ҷаҳон донотарин аст! Ин хеле аҷиб хоҳад буд!
  Ҳамин тавр, Августин, ки ба япониҳо тир андохта, суруд хондааст:
  - Донотаринаш мешавад!
  Баъдан Светлана оташ зада, душманонро торумор кард ва бонг зад:
  - Алексей хуб аст!
  Анастасия оташ зада гуфт:
  - Барои Руси муқаддас!
  Ва ӯ низ туро мезанад! Духтарон хеле аҷибанд. Ва онҳо самурайҳоро пора-пора мекунанд!
  Ва он гоҳ киштии ҷангии Ҷопон ғарқ шуд. Ва он барои самурайҳо хеле даҳшатнок шуд.
  Ва духтарон танҳо дар гирду атрофи қариб бараҳна ва пойлуч медаванд. Ва онҳо пойҳои зебои худро дурахш мекунанд. Онҳо умуман дуздони олиҷаноб мебошанд.
  Ва онҳо солимтарин ва даббоғ ба назар мерасанд.
  Онҳо самурайҳоро мезананд...
  Боз як киштии ҷангӣ низ ҳамла карда мешавад. Он барои флоти Того муфид хоҳад буд, хеле сахт. Ва киштихои бахри Сиёх ба истнфода баромаданд. Онхо ба суи душман снаряд мезананд.
  Наташа ва Зоя аслихаи дувоздах-дюймаи худро нишон доданд. Ва чӣ гуна онҳо бо хашми ваҳшӣ оташ хоҳанд гирифт. Ва киштии ҷангӣ ҳатто як зарба мезанад ва пора мешавад.
  Наташа ва Зоя аз ҷояшон парида, пои урёнашонро ҷунбонда, гурриш мекунанд:
  -Мо ҷодугарем ва дигар зебоиҳои зебо нест!
  Ва духтарон забони худро нишон медиҳанд. Ва чӣ гуна онҳо туро мезананд, ин хеле дардовар мешавад.
  Аз ин рӯ, онҳо киштии Тогоро тирборон карданд, зиреҳи он дарида, гӯё пӯлод ҷӯшида бошад.
  Ва ҳамин тавр, киштӣ ғарқ шуд.
  Наташа ва Зоя месуруд:
  - Рус хандид ва гиря кард ва суруд хонд! Барои ҳамин вай Руси муқаддас аст!
  Ва боз духтарон онро гирифта аз ҷояшон меҷаҳиданд!
  Ва он гоҳ Августин ва Светлана мисли тупи дувоздаҳ дюймӣ зада мешаванд. Ҳамин тавр, киштӣ аз Того гирифта, пора мешавад ва ғарқ мешавад!
  Духтарон бинии худро нишон медиҳанд. Онҳо худи Тогоро дастгир карданд. Ва онҳо духтарони зеборо маҷбур мекарданд, ки пойҳои бараҳна ва чисели онҳоро бибӯсад. Того ба пошнаҳои урёни ҷанговарон зад ва лабҳояшро лесид. Аз афташ ба ӯ писанд омад...
  Хуб, духтарон супер, албатта!
  Ва умуман, як нони дараҷаи олӣ! Ва онҳо ба душман чашмак мезанад ва мегӯянд, ки мо зид нестем, ки кори ҷиддитар кунем!
  Флоти Япония ғарқ шуд. Ва Брусилов ва дастаи ӯ ба худи Ҷопон шурӯъ карданд.
  Ҳамин тавр Русия дар ҷазираҳо боз як вилояти калон хоҳад дошт. Ва худи ҳокими Русия Микадо Ҷопон мешавад.
  Дар айни замой тахдиди Замини Офтоб абадй бартараф карда мешавад. Ва лашкари шоҳона аз сарбозони ҷанговару шуҷоъ пурра мегардад.
  Пас, барои комилан забт кардани Ҷопон сабаб вуҷуд дошт. Ва қӯшунҳо ба метрополия интиқол дода шуданд.
  Духтарон ва батальони онҳо бо самурайҳо дар хушкӣ ба ҷанг даромаданд. Духтарон самурайҳоро бо тирҳои дақиқ, шамшер ва гранатапартоӣ бо пои луч пешвоз гирифтанд.
  Наташаи зебо бо пои луч лиму партофт ва чир-чир кард:
  - Барои подшох ва Ватан!
  Ва вай ба японхо тир холй кард.
  Зоя зебо низ бо ангуштони пои бараҳнааш граната партофт ва хиҷир зад:
  - Барои руей аввалин даъват!
  Ва ӯ инчунин ба самурайҳо зад.
  Дар ин чо Августини сурхпуш зада, чир-чир мекард:
  - Шаъну шараф ба Модари Малика!
  Ва вай инчунин душманро сӯрох кард.
  Анастасия низ девона шуда, бо пои луч як бочкаи маводи таркандаро ба кор андохта, японхоро ба дурихо пароканда кард:
  - Шаъну шарафи империям бузурги Россия!
  Ва Светлана зад. Вай японхоро руфта, бо пошнаи лучаш ба лимуи харобиовар таслим шуд.
  Вай дар болои шушаш хитоб кард:
  - Ба сархадхои нав!
  Наташа японҳоро мехкӯб карда, хиҷир зад:
  - Барои Руси абадй!
  Ва ӯ инчунин ба самурайҳо зад:
  Аъло Зоя онро гирифта, ба японхо зад. Вай бо пои луч ба суи душман граната партофт ва чир-чир мекард:
  - Барои як империяи шоҳона ва тақсимнашаванда!
  Ва духтар ҳуштак зад. Маълум буд, ки наврас хеле калон шуда, синааш баланд, камараш танг ва шонаш гуштнок аст. Вай аллакай симои як зани калонсол, мушакӣ ва солиму қавӣ дошт. Ва чеҳра хеле ҷавон аст. Духтар бо душворӣ хоҳиши ишқро пахш кард. Танҳо бигзор онҳо навозиш кунанд. Ва бо духтари дигар беҳтар аст, ақаллан бакораташро намегирад.
  Зоя сард бо пои луч ба суи японхо хеле мохирона гранатахо мепартояд. Ва он хеле бомуваффакият кор мекунад.
  Августин хеле сурхрӯй ва инчунин хеле зебост. Ва умуман, дар батальон чунин духтарони олиҷаноб ҳастанд, танҳо лаззати олӣ.
  Августин бо пои луч граната мепартояд ва чир-чир мекунад:
  - Бигузор Россиян бузург шухратманд гардад!
  Ва инчунин чӣ тавр он чарх мезанад.
  Чӣ духтарон, чӣ зебоӣ!
  Анастасия низ ҷаҳад. Чунин духтари калон ду метр кад дошта, яксаду сию килограмм вазн дорад. Дар айни замон, вай фарбеҳ нест, бо мушакҳои гудохта ва крупаи аспи лоғар аст. Вай мардонро хеле дӯст медорад. Орзуи фарзанддор шудан. Аммо он ҳанӯз кор намекунад. Бисёр одамон танҳо аз вай метарсанд. Ва як духтари хеле хашмгин.
  На мардони вай мепурсанд, балки худаш беғаразона хоҳиш мекунад. Бе шарму шарм.
  Ва ба вай маъқул аст. Ҳизби фаъол бошед.
  Дар баробари ин, Анастасия як ҷанговари аҷиб аст. Ва ӯ корнамоиҳои зиёде ба даст овард. Анастасия ба батальони онхо фармон медихад.
  У хам бо пои луч граната партофта фарьёд мекунад:
  - Бар мамлакат нур мешавад!
  Светлана бо пои луч лиму партофта, пичиррос мезанад:
  - Шаъну шарафи империям бузурги Россия!
  Зояи бошукӯҳ низ бо ангуштони бараҳнааш партофт ва ғуррон мекунад:
  - Барои шаъну шарафи Ватани мукаддас!
  Августин фарёд мезанад:
  - Бо андӯҳи беандоза!
  Ва туҳфаи бо пои луч партофташуда низ парвоз мекунад.
  Он гоҳ Анастасия гиря мекунад. Вай инчунин бо пои луч як даста граната мепартояд.
  Ва духтари қаҳрамон наъра мезанад:
  - Ба номи Худои Сафед!
  Наташа низ бо ангуштони пояш граната партофт ва хитоб кард:
  - Ба номи Масеҳ!
  Ва вай чанд тир холӣ кард.
  Ва Анастасия бо автомат ба тирандозӣ шурӯъ кард. Вай ин корро хеле мохирона кард.
  Хулоса, духтар дарранда аст.
  Наташаи пои урён бо камоли майл чир-чир кард:
  - Ман аслан супермен ҳастам!
  Ва бо пои луч граната партофт.
  Зоя пои урён хам тир холй кард. Японияро зада галтонданд.
  Твиттер кард:
  - Шаъну шараф ба Россия!
  Ва бо пои урёнаш граната парронд.
  Августин низ хиҷир зад:
  - Барои Руси муқаддас!
  Анастасия як қуттии томро ба японҳо сар дод. Ва вай онро гирифта, бо хашми девонавор наъра зад:
  - Барои Сварог!
  Наташа онро гирифта, хичиррос зад:
  - Барои системаи нав!
  Ва вай бо пои луч граната партофт!
  Светлана ғазаб кард:
  - Барои мушакҳои пӯлод!
  Ва вай инчунин бо ангуштони бараҳнааш норинҷак партоб кард.
  Зоя пои урён хам онро гирифта чир-чир кард:
  - Барои муҳаббат ва ҷодугарӣ!
  Ва пойҳои луч дар ҳаракат.
  Августин иблиси сурхрӯй як қуттии норинҷакро гирифта паронд ва хиҷир зад:
  - Аз марзҳои Миррих берун равед!
  Анастасия инчунин як бочкаи динамитро сар мекунад ва ғусса мекунад:
  - Барои тартиботи ҷаҳонии Русия.
  Ва Наташа аккос зад:
  - Барои рохи нави хушбахтй!
  Баъд аз ин духтарон якҷоя механданд.
  Ва он хеле олист! Духтарон аҷибанд!
  Кушунхои Россиян подшохй ба суи Токио харакат мекарданд.
  Армияи рус ба Токио зада даромад.
  Як писару духтаре пеш мерафтанд: Олег ва Маргарита.
  Кӯдакон японҳоро несту нобуд карда, ба сӯи қасри император пеш рафтанд. Микадо ботантана эълон кард, ки пойтахтро тарк намекунад ва дар он чо абадй мемонад.
  Олег ба самурай тир холй карда, бо пои луч граната партофт ва худ ба худ фарьёд зад:
  - Рус ҳеҷ гоҳ таслим нахоҳад шуд!
  Маргарита низ бо пои бараҳнааш лимуро партоб кард ва дандонҳояшро нишон дод:
  - Мо галаба мекунем ё мемирем!
  Ва як батальони духтарон ба қасри Микадо зада даромаданд. Ҳама духтарон либоси ягона доштанд, танҳо дар тан шимпӯш доштанд. Ва ин қариб бараҳна мисли қаҳрамонон мубориза мебаранд.
  Анастасия бо пои луч граната мепартояд ва чир-чир мекунад:
  - Николай, ту Микадо!
  Наташа низ бо дасту пои бараҳнааш атои маргро сар дод ва дандонҳояшро нишон дода, фиғон зад:
  - Подшоҳи мо аз ҳама олӣ аст!
  Ва чӣ гуна он мисли марворид дурахшид! Ва чунин духтари зебо.
  Зоя пои урён низ аз шодй чир-чир-чир-чир мекунад ва бо пои луч граната мепартояд:
  - Ман ғолиби психология ҳастам!
  Ва забонашро нишон дод.
  Самурайҳои худро нест мекунад.
  Августин, он шайтони сурхрӯй низ тир мезанад. Ва ӯ ин корро хеле дақиқ мекунад. Ҷопонҳоро даррав мекунад.
  Ва аз болои шушаш наъра мезанад:
  - Шаъну шараф ба кишвари мукаддаси ман!
  Ва дандонҳояшро бардоранд!
  Светлана низ зани кахрамон як куттии маводи таркандаро ба кор мебарад.
  Ва японхо ба хар тараф парвоз карданд.
  Духтарон харифони худро торумор карда, ба хучум мераванд. Ба даст овардани муваффакиятхои намоён. Онҳо файзи таҳдидкунанда ва фишори хастагӣ ва набудани заъфҳоро эҳсос мекунанд. Ва синаи урён беҳтарин гарави шикастнопазирӣ ва ғарқ нашудан аст.
  Анастасия японҳоро бурида, чир-чир мекунад:
  - Дастхо аз дуб, сар аз сурб!
  Ва бо пои луч граната мепартояд. Самурайҳоро пароканда мекунад.
  Наташаи нимбарахна низ тир холй мекунад.
  Ҷопонҳоро шикаст медиҳад. Ва онҳоро пора-пора мекунад.
  Ба қаср торафт наздиктар мешавад. Ва пои урён граната мепартояд.
  Ҷопонҳои тарсонда таслим шуданд. Онҳо ба қисмҳо тақсим мешаванд.
  Духтари Терминатор мегӯяд:
  - Бигзор Перун бо мо бошад!
  Зоя, духтари олиҷаноби терминатор, худашро парронда, милитаристонро нест мекунад. Вай дандонҳояшро бардошт.
  Духтар гиря кард:
  - Мо рыцархои бузургтарин Россияем!
  Духтар бо пои луч граната партофт. Душманро пароканда кард.
  Зоя сард онро гирифта, боз суруд:
  - Суворов ба вай таълим дод, ки ба пеш нигарист! Ва агар бархезӣ, то мурдан биист!
  Ва ӯ бо табассум дандонҳояшро бардошт.
  Августини оташин низ суруд ва аккос мекард:
  - Ба сархадхои нав!
  Ва вай бо табассум илова кард:
  - Ва мо хамеша пешем!
  Светлана духтари кахрамон хам ба душман зарба зад. Вай посбонони императорро пароканда кард ва чир-чир кард:
  - Барои комьёбихои замон!
  Ва боз гранатахои аз пои луч партофташуда парвоз мекунанд.
  Духтарон душманро пахш мекунанд. Онхо мухофи-зати кахрамононаи Порт-Артурро, ки дар давоми асрхо фаромуш нахохад шуд, ба хотир меоваранд.
  Э, ин гуна артиш дар таърихи во«еї ва ®атто ба япон®о чї гуна бохт?
  Чӣ шармандагӣ.
  Анастасия бо пои луч граната мепартояд ва хуштак мезанад:
  - Барои сарҳади Русия!
  Наташа низ бо пои луч чизи марговаре бардошт ва ноумедона дандонҳояшро нишон дод:
  - Ана ба муваффакиятхои нав!
  Ва вай ба японхо навбат дод.
  Ана, бо пошнаи луч Зоя хам онро гирифта, мезанад. Ва баъд бо пои урёнаш гранатаеро гирифта парронд.
  Ва баъд аз он вай суруд хонд:
  - Мо ба фармони душман таслим намешавем!
  Ва вай чеҳраашро кушод!
  Духтари зебо ва хеле ҷавон бо симои варзишгар. Ва хеле далер.
  Ва Августин дар бораи японҳо як лаънат хоҳад дод. Онхоро майда карда, хеле мохирона бо пои луч граната мепартояд.
  Ва душманонро пароканда мекунад, ки гӯё шишаҳо аз тӯб парвоз мекунанд.
  Духтар гиря мекунад:
  - Шоколад, ин роҳи мост!
  Августин воқеан шоколадҳоро дӯст медорад. Ва дар назди подшох, бозорхо аз мол пур мешаванд. Шумо дар бораи подшоҳ Николас чӣ гуфта метавонед? Ҳоло шоҳи зиёндида дар пеши назари мо ба шоҳи бузург табдил меёбад. Аниқтараш, шоҳ мурд, аммо писараш Алексей бузург мешавад! Ва барои ин ҳама чиз лозим аст, ки духтарон дар фронтҳо мубориза баранд.
  Ва якчанд кахрамонони бачагона, ки ба японхо барои гирифтани кухи Высокая халал расонданд. Вакте ки такдири Порт-Артур хал карда мешуд.
  Ҳамин тавр, империяи Русия таҳқир карда шуд.
  Светлана инчунин як бочкаи кушторро сар дод ва девори берунии қасри императорро бо пулемётҳо фурӯ бурд.
  Акнун духтарон дар гирду атрофи ҳуҷраҳо медаванд. Чанг ба охир мерасад.
  Анастасия бо шавқ мегӯяд:
  - Бовар дорам, ки бахт маро интизор аст!
  Ва боз бо пои луч граната мепартояд.
  Наташа, оташи кушандаро мепарронад. Ҳангоми гулдӯзии рақибон, ӯ твиттер мекунад:
  - Ман албатта бахти ман мешавам!
  Ва боз гранатае, ки пои луч партофта буд, парвоз мекунад.
  Ва он гоҳ Зоя пойлуч ба як ҷуфт бомбаҳои баста, ки аз пойҳои урёнаш партоб карда шуда буданд, меафтад. Ва рақибонро мағлуб хоҳад кард.
  Сипас хандида мешавад:
  -Ман духтари комета ҳастам.
  Ва боз забонҳои оташини маргро аз худ берун мекунад.
  Ва он гоҳ Августин, ин духтари терминатор, аллакай шитоб мекунад. Чӣ тавр вай ҳамаро гирифт ва ҳамаро палид кард. Содда бузург.
  Ҷанговаре, ки демиурги воқеии ҷанг аст.
  Ва худ ба худ хиҷил мезанад:
  - Экипажи мо далерии олй дорад!
  Ва баъд Светлана пайдо шуд. Ҳамин тавр сард ва дурахшон. Вай бо энергияи девонавори худ ба ҳама сироят мекунад. Қобилияти мағлуб кардани ҳар як душман.
  Ва ҷанговар дандонҳои марворидашро бардошт. Ва онҳо аз аспи асп калонтаранд. Ин духтар аст.
  Светлана хандид ва ғуррон мекунад:
  - Барои бодинҷон бо икра сиёҳ!
  Ва духтарон бо як овоз фарьёд заданд:
  - Дар Миррих дарахтони себ мешукуфанд!
  Микадо ба хара-кирй чуръат накарда, ба таслимшавй имзо гузошт. Подшоҳ Алексей II императори нави Ҷопон эълон шуд. Дар баробари ин дар сарзамини тулӯи офтоб раъйпурсии умумиро дар бораи ихтиёран ҳамроҳ шудан ба Русия омода мекунанд.
  Чанг кариб ба охир расид. Подразделенияхои охирин яроку аслихаи худро ба чо меоранд.
  Батальони духтарон махбусонро саф ороста. Мардон бояд зону зада, пойҳои урёни духтаронро бибӯсад. Ва японхо бо шавку хаваси калон ин корро мекунанд. Ин ҳам онҳоро шод мекунад.
  Албатта онҳо чунин зебоӣ ҳастанд. Ва хуб аст, ки пойҳояшон каме чанголуд аст. Ин боз ҳам зеботар ва табиӣтар аст. Хусусан вақте ки онҳо даббоб шудаанд. Ва чунон дағалона.
  Ҷопониҳо пойҳои бараҳнаашонро мебӯсиданд ва лабонашонро мелесанд. Ва ба духтар маъқул аст.
  Анастасия бо пафос қайд мекунад:
  - Кй гуфт, ки чанг барои занон нест?
  Наташа дар ҷавоб хандид:
  - Не, чанг барои мо ширинтарин давраи интизорй аст!
  Ва забонашро нишон дод. Чӣ бузург аст, ки дар ҳақиқат бӯса кардан бо чунин тарзи ҳақиқӣ таҳқиромез.
  Онҳо ба пошнаи луч ва мудаввари Зойка мезананд. Духтар бо завк ва чир-чиррос мегуяд:
  - Ин хеле олист! Ман идома мехоҳам!
  Августини Сурх ҳушдор дод:
  - Бакорати худро то издивоҷ нигоҳ доред! Ва шумо аз он хурсанд хоҳед шуд!
  Зоя пои урён хандида гуфт:
  - Сарзамини мукаддасам шаъну шараф бод! Аммо бегуноҳӣ танҳо дард мекунад!
  Духтар чеҳраашро табассум кард.
  Светлана бо ифтихор гуфт:
  -Ман дар фоҳишахона кор мекардам. Ва ба ман бакорат лозим нест!
  Зоя пои урён хандида пурсид:
  - Чӣ тавр ба шумо писанд омад?
  Светлана самимона ва катъй изхор намуд:
  - Шояд беҳтараш набуд!
  Зоя нимбараҳна ростқавлона гуфт:
  -Ҳар шаб хоб мебинам, ки чӣ тавр мард маро соҳибӣ мекунад. Ин хеле сард ва хуб аст. Ва ман чизи дигаре намехоҳам.
  Светлана ба духтар таклиф кард:
  -Баъд аз  анг метавон ба бонуфузтарин фо®ишахонаи Маскав ё Санкт-Петербург рав. Ба ман бовар кунед, дар он ҷо шумо онро дӯст медоред!
  Зоя нимбараҳна хандида гуфт:
  - Шумо бояд дар ин бора фикр кунед!
  Наташа таклиф кард:
  -Шояд маҳбусонро таҷовуз кунем?
  Духтарон аз ин шӯхӣ хандиданд.
  Умуман, зебоиҳои ин ҷо табъанд. Ва дӯстдорон даҳшатноканд. Ҷанг духтаронро хашмгин мекунад. Ҷанговарон пойҳои урёну чанголудро барои бӯса задан ба асирон идома медоданд. Ба ман маъқул шуд.
  Баъд спектакльхои шавковартар cap шуданд. Махсусан, ба осмон фейерверкхо мепарронданд. Фейерверк намоиш дода шуд. Ва ин хеле шавқовар буд. Мусиқӣ навохта шуда, барабанҳо мезаданд.
  Россиян подшохй Японияро забт кард. Ки умуман он чизест, ки ҳама интизор буданд. Обруи артиши рус хеле баланд буд. Бисёр суруду рақси занони ҷопонӣ пои урён.
  Хама чиз зебо ва бой аст... Дар худи Россия хам аз галаба хурсандй хукмфармост. Албатта, на ҳама хурсанд буданд. Барои марксистон ин зарбаи халкунанда аст. Ҳокимияти подшоҳ мустаҳкам гардид. Ва имкони ӯ зиёд шуд. Дастгирй дар чамъият хеле калон аст.
  Пас аз забт кардани Япония, Россия сиёсати экспансияро дар Хитой давом дод. Вилоятҳои Хитой ихтиёран раъйпурсӣ гузаронида, ба империя дохил шуданд. Регент Николай Романов, сиёсати бомуваффақияти экспансияи Русияро дар ҷанубу шарқ пеш гирифт. Хитой охиста-охиста фуру бурда шуд.
  Иктисодиёти империям подшохй аз табаддулотхои революци-онй канора гирифта, бо суръати тез тараккй кард. Вай роххо, заводхо, фабрикахо, купрукхо ва гайра сохтааст . Ба давлат нон ва бисьёр махсулот фурухта шуд.
  Вай дар чахон пуриктидортарин самолётхои бомбаандози бомбаандози "Илья Муромец" ва "Святогор" ва тезтар танкхои сабук - "Луна-2"-ро ба вучуд овард. Ва дар он чо армияи азими се миллионнафарии солдатхо - армияи замони осоишта аз армияи немисхо панч баробар зиёд буд.
  Аммо Кайзер Вильгелм ҳанӯз онро гирифта, сарашро ба дарун зад. Гузашта аз ин, куштори вориси тахти Австрия дар Сараево сабаби ҷанг гардид.
  Ва баъд немисхо карор доданд, ки дар ду фронт чанг кунанд.
  Кушунхои подшохй ба суи онхо харакат карданд. Аз сабаби минта«а®ои Хитой, кам шудани фавт дар баробари ниго® доштани суръати баланди таваллуд, Русияи подшо®ї шумораи зиёди а®олї дошт. Ва ӯ метавонист як артиши бузургро сафарбар кунад.
  Гузашта аз ин, аҳолӣ асосан ҷавонон ва хашмгинанд.
  Австрия-Венгрия, ки ба зарбаи сахт дучор шуда буд, фавран таркид. Кушунхои подшохй немисхои камшуморро ба осонй торумор карда, Пруссияи Шаркиро ишгол намуда, Кенигсбергро мухосира карданд.
  Гинденбург кушиш мекард, ки русхоро бо як зарба торумор кунад, вале бартарии шумораи армияи подшохй хеле калон буд. Гайр аз ин пулемётхо, танкхои сабуки "Луна"-2 барои хучуми чавобй аслихаи хеле самарабахш будани худро нишон доданд.
  Мағлуб шуда, Гинденбург гурехт. Ва аскарони рус ба Одер шитофтанд. Дар чануб Львов ва Пржемысльро фавран гирифтанд. Армияи подшохй пеш рафт ва австрияхо бо вохима гурехта, таслим шуданд.
  Дохил шудани Туркия ба чанг барои ба даст овардани немисхо чандон фоидае набахшид. Гарчанде ки ин баъзе куввахоро парешон мекард. Аммо русҳо пешравиро ба Австрия идома доданд. Ва немисхо дар наздикии Париж торумор карда шуданд.
  Танҳо дар минтақаи дарёи Одер, ки нерӯҳои худро дар ғарб ба таври ҷиддӣ заиф карда буданд, немисҳо тавонистанд пешравии полкҳои русро боздоранд.
  Аммо дар чануб кушунхои подшохй душманро пеш карданд. Фельдмаршал Брусилов мисли харвакта бехтарин аст.
  Ва баъд Будапешт ихота карда шуд... Ва Братислава ва Краков гирифта шуданд. Ва нерӯҳои Русия ба Прага наздик мешаванд.
  Дар ҷануб Осиёи Хурд гирифт, Бағдод афтод, русҳо Истамбулро гирифтанд.
  Император Франц бо хоҳиши ба даст овардани сулҳ ба Вилгелм муроҷиат кард. Зиёда аз ин, Италия аллакай ба австрияҳо ҳамла карда, фронти дуюмро кушод.
  Аммо аскарони русро боздоштан мумкин нест. Пас Прага гирифта мешавад. Ва дар зимистон, полкҳои шоҳона аз болои ях ба Берлин ҳаракат карданд. Ва дар мохи февраль онхо мухосираи пойтахти Германияро ба охир расонданд. Ва ба Вена зада даромаданд, Австрия-Венгрия пароканда шуд ва шикаст хӯрд.
  23 феврали соли 1915 Германия таслим шуд. Кушунхои рус боз ба Берлин даромаданд.
  Чанги якуми чахон ба охир расид. Русия заминҳои зиёдеро ба даст овард. Сархад аз кад-кади дарьёи Одер мегузашт. Русия ба таркиби худ кӯҳҳои Алпро дохил кард. Як қисми Австрия-Венгрия дар ҷануб ба Италия ҳамроҳ карда шуд. Ва Югославия як вассали Русия шуд. Мамлакатхои Венгрия ва Чехия ба хайати Россия дохил шуданд. Подшоҳии Полша Краковро дар бар гирифт ва бузург шуд. Кенигсберг, мисли Галисия ва Буковина, ба ҳайати музофоти Русия табдил ёфт. Трансильвания Руминия шуд. Туркия пеш аз Миср ва дар якҷоягӣ бо Ироқ, Сурия ва заминҳои араб дар Макка ба қаламрави Русия табдил ёфт. Танхо ба англисхо муяссар шуд, ки Басраро ишгол кунанд.
  Нерӯҳои Русия ба зудӣ Арабистони Саудиро пурра ишғол карданд. Ва ба Олмон ҷуброни азим гузошта шуд.
  Ҳамин тариқ, дар Авруосиё гегемонияи Русия ба вуҷуд омад. Дар давоми якчанд сол ягон чанги калон набуд. Русия ва Англия Эронро, аз ҷумла дар таркиби худ: шимол ва маркази Русия, ҷануб ба Бритониё анҷом доданд. Сипас Афғонистон. Инчунин шимол ва маркази Русия, ҷануби Бритониё.
  Империяи подшохй пуриктидор гардид, вале Англия хануз пуркувват аст. Русҳо дар саросари Чин ҳаракат карда, забти онро анҷом доданд.
  Иктисодиёти тамоми чахон ривоч меёфт... Аммо соли 1929 Депрессияи бузург cap шуд.
  Дар тахти Россия подшох Алексей II хукмронй мекунад. Вай аз бемории худ гузаштааст ва аз ҷиҳати ҷисмонӣ хеле қавӣ аст. Подшоҳи нав кишвареро, ки даҳ миллион сарбоз дорад, дар замони осоишта ҳукмронӣ мекунад ва Чинро қариб фурӯ бурдааст. Ва иқтисод, ки дар давраи депрессия нисбат ба дигарон камтар зарар дид, аз Иёлоти Муттаҳида пеш гузашт.
  Ва он гоҳ императори Русия тасмим гирифт, ки бо Амрико кор кунад? Чаро онҳо Аляскаро аз империя ба маблағи динор гирифтанд? Оё ин одилона аст? Шояд ин ҳам ғорат аст?
  Хулоса, императори тамоми Руссия Алексей II, ки аллакай соли 1933 бузург номида мешуд, 5 январ, маҳз дар рӯзи кушта шудани падараш Николайи II ҷанги навро оғоз кард. Албатта, бар зидди Амрико, ки дар депрессия ба авҷи худ расида буд.
  Ва дигар кишварҳо то ҳол натавонистаанд ба Русия дахолат кунанд. Онҳо мегӯянд, ки амрикоиҳо фиреб додаанд ва бояд барои ин ҷавоб диҳанд.
  Ҳамин тавр ҳамла ба Аляска оғоз ёфт. Махз дар хамин вакт рохи охане, ки инженерони рус то Чукотка сохтаанд, ба кор даромад.
  Ва лашкари рус аз миёни барфу туманҳои барф ҳаракат мекард.
  Аз ҷумла панҷ духтари абадӣ: Анастасия, Наташа, Зоя, Августина ва Светлана. Онҳо духтарони оддӣ нестанд, балки ҷодугарҳои ватанӣ мебошанд. Ва аз ин рӯ, на пирӣ, балки ҳамеша ҷавон ва ҷовидона. Ва азбаски онҳо ҷодугаранд, пас дар зимистон, дар шаби қутбӣ ва дар шабнамҳои ваҳшӣ, онҳо танҳо пои луч ва дар бикини ҷанг мекунанд.
  Ин духтарон дар гирду атроф давида, бо пои луч граната мепартоянд ва месароянд:
  - Алексей подшоҳи бузург,
  Ту донотарин дар ҷаҳон ҳастӣ!
  Ва ҳамин тавр Анастасия бо пои луч граната мепартояд. Амрикоиҳо аз таркишҳо парвоз мекунанд.
  Ва духтарак аз пулемёт тир холй карда дод мезанад:
  - Ба номи Рус!
  Ва он гоҳ Наташа низ тир мезанад ва бо ангуштони бараҳнааш атои маргро мепартояд ва фиғон мезад:
  - Ба амал ояд, орзуи бузург!
  Ва ӯ низ онро гирифта, дандонҳояшро луч хоҳад кард.
  Ва баъд Зоя пои луч... Пошнахои у аз туманхои барфи Аляска сурх шудаанд. Духтар аз болои шуш фарёд мезанад:
  - Вай факат барои Россиян бузург галаба мекунад!
  Ва гранатае, ки аз пои луч партофта шудааст, низ парвоз мекунад.
  Баъд аз он Августин меояд. Вай янкихоро бо пулемётхо торумор карда, бо ангуштони барахнааш гранатахо мепартояд.
  Ва ӯ низ наъра мекунад:
  - Алексей бузург подшохи рус аст!
  Ва баъд Светлана ба тирпарронй шуруъ мекунад... Ва бо пои урёнаш ба суи америкоиён шитофт ва чир-чир мекунад:
  - Ҳама чиз хуб мешавад!
  Панҷ духтар қариб бараҳна дар саросари Аляска давида, амрикоиҳоро торумор мекунанд. Ана, танкхо харакат мекунанд: Николай-4, модели нави туп ва шаш пулемёт. Ва америкоиёнро даматарафа торумор карда истодаанд. Ва дар паси онхо "Александра"-3, ки хеле тавоно ва марговаранд. Ва дар ин чо дах пулемёт мавчуд аст.
  Ва духтарон дар пеши назари тамоми лашкар, ва онҳо нимбараҳна ва зебо ҳастанд. Ба назди худ мешитобанд ва месароянд:
  - Ба номи Россиян мукаддаси подшохй хама хушбахттар - донотар!
  Ва аз ин рӯ, онҳо боз як батареяи амрикоиро пахш мекунанд - бо пои луч ба он гранатаҳо мепартоянд.
  Кушунхои подшохй торафт бештар Аляскаро забт карда истодаанд. Аслан фиреб додан ва гирифтани чунин қаламравро бефоида маъно надорад.
  Ва ҷанговарон барои худ меҷанганд ва ба мудофиаи душман амиқтар ҳаракат мекунанд. Ва душмани худро торумор мекунанд, сахт пахш мекунанд!
  Анастасия ҳатто наъра мезанад:
  - Бигзор замини мо бузургу покиза бошад!
  Ва боз бо пои луч граната мепартояд!
  Ва он гоҳ Наташа навбати худро дод ва фишурда дод:
  - Бигзор Рус-хои сардамон шухрат пайдо кунанд!
  Ва ҳамон тавре ки ӯ душманони худро гирифта, хоҳад зад.
  Ва лимуе, ки аз ангуштони пои луч партофта шудааст, парвоз мекунад.
  Ва он гоҳ Зоя амрикоиҳоро бо ғавғо ва фиғон бурида хоҳад кард:
  - Бале, оянда бедод мешавад!
  Ва инчунин аз ҷониби пойҳои урёни духтар сар дода мешавад, атои марг таркид!
  Ва он гоҳ Августин аз пулемётҳо тир холӣ мекунад. Ва у хатро даравида, баъд аз болои шушаш чир-чир мекунад:
  - Аз сахар то шом!
  Ва он гоҳ Светлана хашмгин оташ мезанад. Ва ӯ инчунин ангуштони пои бараҳнаашро истифода мебарад ва фаъолона менависад:
  - Империяи девонаи мо!
  Ва боз, духтарам, душманонатро печутоб кун! Салом ба қаҳрамон.
  Ва ҳангоме ки зиндониёни амрикоӣ асир мешаванд, онҳо бояд ҳангоми зону зада аз пошнаи духтарон бӯса кунанд. Ва онҳо ба куҷо хоҳанд рафт? Онҳо мебӯсиданд ва мезананд. Ва онҳо то ҳол лабони худро мелесанд.
  Онҳо ҳоло ҳам мехоҳанд ...
  Дар куҷо шумо метавонед бар зидди духтарон равед? Онҳо ба сарбозон иҷозат доданд, ки либоси худро пӯшанд ва таҷовуз кунанд. Ҷодугарон дар ҳақиқат мехостанд алоқаи ҷинсӣ дошта бошанд. Ва лаззат бузург аст ва шумо бо энергия пур карда мешавед. Шумо ҷодугар мешавед. Ва чунин синфи супер!
  Хайр, духтарон куштанро дӯст медоранд, инҳо духтаронанд. Ва онҳо таҷовуз кардани мардонро дӯст медоранд, ҷодугарон бояд ин корро кунанд.
  Аммо ҷодугарон ҳанӯз духтарони сард ҳастанд. Ва онҳо дӯст медоранд, вақте ки онҳо коркард мешаванд. Ва ба онҳо маъқул аст.
  Армияи подшохй аллакай Аляскаро забт кардааст. Ва вай таваққуф накард, балки ба Канада ворид шуд. Дар ин ҷо чӣ гап? Канада расман ҳукмронии Бритониё аст. Хуб, ӯ ба қоидаҳо риоя намекунад, вай ба нерӯҳои амрикоӣ иҷозат медиҳад, ки аз ӯ гузаранд.
  Пас, барои корпартоӣ сабаб вуҷуд дорад. Ва флоти русро Колчак фармонфармой мекунад. Ва ӯ аллакай амрикоиҳоро аз Филиппин ва Ҳавайӣ пеш кардааст. Ва дар он ҷо пойгоҳҳои худро забт кард.
  Хуб, янкиҳо ба баҳр фишор меоранд. Ва дар киштихо чунин духтарони зебо хастанд. Ва муҳимтар аз ҳама, ҷанговарон қариб урёнанд. Ва он хеле зебо аст. Агар духтарон танҳо panties пӯшанд, пас ин олиҷаноб аст!
  Ба ин гуна духтарон нигоҳ кардан хеле хуш аст. Ва вакте ки киштихои Америка ва Канадаро дастгир карда, синаи урёни онхоро мечунбонанд. Ин комилан олист!
  Ва духтарон пои урёнашонро ба паҳлӯҳои гарм зада, амрикоиҳоро бо шамшер мерезанд.
  Бар зидди ин гуна духтарон ягон восита беқувват аст. Баъд аз ҳама, ин духтарон дар бораи мардон орзу мекунанд. Бар зидди зебое, ки синааш тамоман бараҳна аст, чӣ кор карда метавонед?
  Охир, ин гуна духтаронест, ки соатхо ба руи онхо нигох мекунй. Ва шумо сари худро намегардонед. Ва маҳбусонро дастгир карда, маҷбур мекунанд, ки бо забонашон кор кунанд, шиками шаҳваташонро шод гардонанд.
  Ва он хеле зебо ва гуворо аст! Шумо бо чунин духтарон хато карда наметавонед! Онҳо каллаҳоро бурида, аз ҳар гуна рагҳо диданд.
  Дар ин ҷо як гурӯҳи панҷнафарӣ дар саросари Канада давида истодаанд. Аллакай охири мохи апрель аст ва хама чиз гул мекунад. Ва духтарон, хуб, онҳо хеле зебоанд. Ва онҳо амрикоиҳоро бо шамшерҳои ҷодугарӣ буриданд. Ва онҳо дискҳоро бо ангуштони бараҳна мепартоянд.
  Ва ба худ хуштак мезананд:
  - Ватани зебои Русия вуҷуд надорад,
  Барои ӯ мубориза баред ва натарсед ...
  Дар коинот кишвари зеботаре нест -
  Тамоми коинот машъали нур аст, Рус'!
  Хуб, духтарон ва суперменҳо! Ва душманони зарбхӯрдаро ба зону меоранд. Ва он гох туро мачбур мекунанд, ки пои барахнаву чанголудашонро бибуси. Ин духтарон комилан суперанд!
  Дар охири моҳи май, нерӯҳои Русия қисми зиёди Канадаро забт карда, ба қаламрави ИМА ворид шуданд. Дар худи территориям Америка чанг cap шуд.
  Ва панҷ духтар ба амрикоиҳо ҳамла карда, бераҳмона онҳоро пахш карданд. Тамоми батальонро торумор карда, зебоманзарон бо асирон бозй кардан гирифтанд. Вақте ки онҳо бо ӯ ба қадри кофӣ вақтхушӣ карданд, онҳо базми барбекю карданд.
  Гӯшти тару тоза хурда, ба худ суруд мехонданд.
  Дар ҷаҳон бисёр роҳҳои бад ҳастанд,
  Мисли мӯи сиҷӣ - тудаи пайраҳаҳо!
  Онҳо қурбонгоҳҳоро аз остона дур мекунанд,
  Мисли кӯдаки гурусна - бадкирдор!
  
  Чандели зиёд, варта, дара:
  Мисли шайтон дар ҳар роҳ!
  Шумо ҳатто дӯст ё душманро намешиносед -
  Ҷаҳон ба ду тақсим шудааст!
  
  Писарак дар сармо пои луч меравад,
  Гуруснагиро танҳо борони барф қонеъ мекунад...
  Аммо ман бовар дорам, ки шумо бо пул камбағал ҳастед,
  Сарватхо дар мохи май бехтар гарм мешаванд!
  
  Беда меафзояд, ҳамаро дар рӯи замин донед,
  Чӣ тавр Данделион дар фасли баҳор тиллоӣ мешавад ...
  Агар меҳрубон бошӣ - афсона дар ҳама ҷост,
  Дарранда гумон мекунад, ки шумо харгӯш ҳастед!
  
  Одамон ба суи мо никел мепартоянд
  Гулӯ канда кардан раҳмати ошкор аст!
  Зарбаи сахттарин барои мо аз даст аст,
  То нафаси дуюм кушода шавад!
  
  Тобистон гузашт - тирамоҳ меояд,
  Дар он гармии бузург, аланга ва борон меборад!
  Зоҳиран Худованди Мутаъол ҳисобро ба мо ошкор кардааст,
  Ва рассом харитаи ҷаҳонро кашидааст!
  
  Дар либоси шоҳон дарахти тӯс мебинам,
  Тилло, рангҳои дурахшони ёқут...
  Бигзор шумо мардум дилҳои меҳрубон дошта бошед.
  Ва танҳо дар он сурат шумо бузургҷусса хоҳед шуд!
  
  Ба гадоён лозим омад бисёр поймол кунанд,
  Боз туфони барфй борида, хар як ангушт месузад...
  Бигзор, ақаллан як буғум ба ман гарм шавад,
  Писарбачаи сармозада чй тавр кабуд шуд!
  
  Чаро касе дарро накушод?
  Аммо чаро шумо комилан ваҳшӣ шудед ...
  Кӯдаки бечора дар зери барф ях кард...
  Ман боварӣ дорам, ки фариштагон тӯфонҳои барфро пароканда мекунанд!
  
  Каррубҳо туро ба осмон мебаранд,
  Худи Исо шуморо бо муҳаббат ба оғӯш мегирад!
  Он бахти абадӣ хоҳад буд, бовар кун, фарзанд,
  Охир, Худо барои ӯ ба салиб рафт!
  Духтарон суруд мехонданд, хӯрок мехӯрданд ва боз ба ҷанг мерафтанд. Онхо чанговарони чунин остонаи пулодй мебошанд.
  Ва онҳо амрикоиҳоро несту нобуд мекунанд. Бо пои луч партофтани диску граната.
  Аллакай охири моҳи июн аст ва нерӯҳои Русия Филаделфияро иҳота кардаанд. Аллакай сеяки китъаи Штатхои Муттахидаи Америка дар тахти назорати армияи подшохй мебошад.
  Ва аллакай дар бисьёр шахрхо байракхои империям Россия чилвагаранд. Ва батальонҳои духтарони зебои артиши подшоҳӣ меҷанганд!
  Ва духтарон дар ҳақиқат хеле олиҷаноб ва пурқувватанд. Ва боз хамаи харифони худро маглуб карданд. Ва амрикоиҳо афтодаанд.
  Ва инак, танк меояд: "Александр"-4, навтарин! Ва рақибонаш ба ӯ муқобилат мекунанд. Ва духтарон низ ба танк мераванд: Элизабет, Екатерина, Елена, Аврора. Ва онхо ба шоххои америкоиён зарба мезананд.
  Чй тавр туро парронанд, чй тавр ба тобут мекашонанд! Барои ягон ҷанговар кофӣ нест!
  Онҳо танҳо дастҳои худро боло мепартоянд ва таслим мешаванд!
  Духтарон бошад, бо кирми худ душманони худро торумор мекунанд. Ва танки Элизабет ҳаракат мекунад ...
  Ва дар зери он мисли массаи хун, гӯшт, устухонҳост.
  Духтарон бошад, ба худ кадам зада, рақибони худро торумор мекунанд ва месароянд:
  - Подшоҳ Русияро оқилона идора мекунад,
  Фармон мебарорад, ходимони судя...
  Тахт тоқат намекунад ғавғову аккос,
  Ва на усули тобеъ кардани тарс!
  Духтарон дар ҷанг ҳамин тавр ҳаракат мекунанд. Ва рӯҳияи ҷангии онҳо мисли истифодаи табар аз зери курсӣ нест!
  Элизабет бо хашм гуфт:
  - Барои тахти Русия!
  Ва он чӣ гуна тир мезанад! Ва ӯ кӯҳи ҷасадҳоро хоҳад гузошт!
  Инҳо духтароне ҳастанд, ки намехоҳанд бас кунанд. Ва онхо душманони худро зада, Штатхои Муттахидаро несту нобуд мекунанд.
  Ва холо армияи подшохй колоннаи асиронро сардорй мекунад. Он дастҳо дар паси гардан ва сарашонро паст карданд.
  Дар ҳамин ҳол, Гитлер дар Олмон ба сари қудрат омад. Аммо ӯ то ҳол хеле заиф аст, ки ба Русия таҳдиди ҷиддӣ эҷод кунад. Хавфи чиддитар Италияи Муссолини аст. Аммо бо чунин як ҳаюло ба монанди Русия, вай ҷуръат намекунад, ки ба ҷанг ворид шавад.
  Ҳамин тавр, ҳоло нерӯҳои Русия Амрико ва боқимондаҳои Канадаро забт мекунанд.
  Духтарон пои луч ва бикини дар тан танки чангиро меронанд. Онҳо хеле пурқувват ва қавӣ мебошанд.
  Элизабет хулоса кард:
  - Ҳар кӣ бо чизе назди мо ояд, аз он мемирад!
  Елена тасдиқ кард:
  - Албатта!
  Ва вай ба батареяи амрикоӣ снаряд фиристод. Чунин духтари бо паноҳ.
  Ва он гоҳ Аврора снарядро партоб карда, мегӯяд:
  - Ман мехоҳам барои Русия зиндагӣ кунам!
  Ва вай дигар амрикоиро зад. Инҳо воқеан духтароне ҳастанд, ки ҳар як таҷовузкор ба онҳо дучор мешавад.
  Ва Бритониё, сарфи назар аз забт кардани Канада, ҷуръат намекунад, ки бо Русия ҷанг кунад - он мефаҳмад, ки ин империя барои он хеле сахт аст. Ва агар ӯ ҳамроҳ шавад, русҳо бешубҳа тамоми колонияҳои ИМА-ро ба осонӣ аз худ хоҳанд бурд. Аз ин рӯ, беҳтар аст, ки бо Русия, ки дар он Алексей II ҳукмронӣ мекунад, ба мушкилот дучор нашавед!
  Подшоҳ комилан солим шуд ва фотеҳи фавқулода шуд.
  Ва ҳамин тавр Филаделфия афтод... Ва дар нимаи моҳи июл тонкҳои Русия аллакай ба Вашингтон наздик мешаванд.
  Элизабет ҳам як духтари ҷодугар аст, вай аз замони ҷанги Русияву Туркия дар замони Александри II меҷангад. Ва ин духтар бо нигоҳи муҳим мегӯяд:
  - Рус дар чй истода буд!
  Елена ба танки америкоии ибтидой тир холй карда, чавоб дод:
  - Дар бораи шучоати аскари рус!
  Аврораи сард тасдиқ кард:
  - Бале, маҳз дар ин бора! Илова бар ин, дар ҷасорати фавқуллода ва муташаккилии ақибгоҳи қаҳрамон!
  Екатерина хурсандона чавоб дод:
  - Шаъну шараф ба Кахрамонони Россия! Шаъну шараф ба подшох Алексей!
  Ва боз духтарак хеле дакик ба суи душман тир холй кард.
  Ҷанговарон беҳамтоанд!
  Ва боз ба хотири тамоми аъзои зебои худ оташ мезананд. Оре, чунин духтаронро хатман гуфтан мумкин аст, ки Россиян подшохй ба галаба мебарад.
  Дар онхо офтоби май ва субхи ишк.
  Ва вақте ки онҳо бо пойҳои луч ба педальҳо пахш мекунанд, ин комилан ҷолиб аст.
  Шумо дар ҳақиқат мехоҳед ин духтаронро дӯст доред ва навозиш кунед! Онҳо танҳо офтоби дурахшони умед мебошанд. Ва дар образхои мусикй ва торхои лирикй шеъру шучоат доранд.
  Батареяи Америка таслим шуд. Ва духтарон сарбозони амрикоиро маҷбур карданд, ки на ҳатто пои худашон, балки осори пойҳои урёнашонро дар асфалт бибӯсанд. Ва мардон ҳеҷ коре накарданд - аз куҷо метавонистанд аз ин дур шаванд?
  Ва чанговарон беш аз пеш далеронатар ва равшантар амал мекарданд.
  Анастасия ва шариконаш низ хоб накарданд. Чи тавр тир мепарад, чй тавр тамом мешавад. Ва ӯ амрикоиҳоро бо шамшер бурида хоҳад кард. Вай танҳо як духтари дурахшон аст ва дар ним гардиш оғоз меёбад.
  Аммо америкоиён барои худашон бад рафтор карданд. Бачаи разведкачии русро дастгир карда, ба азобу шиканча шуруъ карданд. Онҳо ҷасади урёни наврасро рахшон карда, ба дарахт баста, бо машъал сӯзонданд.
  Писарак кӯшиш кард, ки нолаи худро нигоҳ дорад. Аммо дар охир дод зад... Писарак сахт сухта буд.
  Духтарон дар ҷавоб бо tit-for-tat. Ва чаллодонро бо бензин пошида, оташ заданд. Бале, зебоҳои рус дар хашм даҳшатноканд. Ва хирси русро таъна накунед.
  Дар осмон чангхо низ хастанд. Ду халабони рус: Альбина ва Алвина ҳамаро несту нобуд мекунанд. Онхо самолётхои хеле пуриктидор мусаллах доранд. Бо тупҳои ҳавопаймо қодиранд як амрикоиро бо як зарба зада партоянд. Ва ин духтарони ҷанговар дар ҳақиқат чунин чизеро нишон медиҳанд. Он чиро дар афсона гуфтан мумкин нест, бо калам тасвир кардан мумкин нест.
  Альбина таркиш медихад ва даххо самолётхои Америка зада галтонда мешаванд. Ҷанговар ҳам қариб бараҳна дар танҳо дар тан шиму ҷигар мезанад:
  - Бигузор Руси подшохй бузург бошад!
  Ва ӯ айнан ҳамаи муборизонро дар як саф мезанад. Ин духтар аст.
  Аммо Алвина кам нест. Ва якбора даххо самолётро зада галтонад. Вай онҳоро пора-пора карда, месуруд:
  - Ба беҳтарин тостҳо!
  Ва чӣ қадар девона аст! Ин духтар ягон кори аблах намекунад! Инҳо мубориза барои ҳама муборизаҳо мебошанд.
  Зимнан, барои тезонданн хазми Хитой ва дигар сарзаминхои тобеи Россия подшох Алексей чавон дар Россия бисьёрзаниро чорй кард! Ва ин як иқдоми қавӣ аст! Акнун аскарони рус занони чиниро ба зани гирифта, фарзандони зебою сафед мекунанд!
  Альбина бо табассум гуфт:
  - Чаро мард метавонад чаҳор зан дошта бошад, аммо зан чаҳор шавҳар дошта наметавонад?
  Ва боз як самолёти Америка зада галтонда мешавад.
  Алвина мантиқан ҷавоб медиҳад:
  - Барои ҳамин барои зан ғизо додани ин қадар паразитҳо душвортар аст!
  Ва ҳарду духтар механданд. Онҳо чунин зебоиҳои аҷиб ва бошукӯҳанд.
  Ва онхо осмони самолётхои Америкаро тоза мекунанд.
  Кисмхои армияи подшохии рус аллакай Нью-Йоркро ихота кардаанд. Онхо америкоиёнро мачбур мекунанд, ки баромада, таслим шаванд. Духтарон хеле хушҳол ва хушбахтанд.
  Танки "Александр-4" батареяи америкоиро нест кард. Ӯ ҷасадҳои зиёдеро такрор кард.
  Элизабет бо дандонҳои бараҳна ғусса кард:
  - Мо чанговароне хастем, ки ба подшох ва Ватан ба таври ачоиб хизмат мекунем!
  Елена ба суи душман тир холй карда гуфт:
  - Ба наздикӣ рубли тиллои Русия пайдо мешавад!
  Ва духтар ин қадар хандид!
  Ва дандонҳояш марвориданд. Ва он гоҳ Аврора низ ханда мекунад. Духтарон бениҳоят ба ҳаяҷон меоянд ва онҳо чунон зебоӣ доранд, ки сухан онҳоро тасвир карда наметавонад.
  Ва онхо гарнизони Вашингтонро мачбур мекунанд, ки таслим шаванд!
  Ҷанговарон ин қадар мағлубнашавандаанд! Ва отряди танкии онхо хатто як табаки пухтаро майда мекунад.
  Духтарон меҷанганд ва месароянд;
  Сарзамини рус машҳур аст,
  Ҷаҳонро коммунизм идора мекунад...
  Майдонҳо бо тилло пошида шудаанд -
  Биёед, рост ба боло равем, на поён!
  
  Дили мо барои Ватан месузад,
  Мо духтаронем - дигар олами зебо нест...
  Мо бо душманонамон то охир меҷангем,
  Имони мо дар Родноверй аз нав зинда мешавад!
  
  Рус аз ҳама сурхҳои ҷаҳон қавитар аст,
  Вай мисли офтоб дар олам медурахшад...
  Шумо барои вай мубориза мебаред ва натарсед,
  Бигзор калонсолон ва кӯдакон сарбаланд бошанд!
  
  Русия бузургтарин кишварҳост,
  Вакте ки Ватанро Лешка идора мекунад...
  Чунин такдир ба халки советй дода шудааст.
  Бигузор рыцари мо дар чанг устувор бошад!
  
  Дар Ватан ҳар кас акнун қаҳрамон аст,
  Қодир аст, ки Ватанро зеботар созад...
  Ба номи модари муқаддаси мо,
  Ҷониби бепоёни Русияи Русия!
  
  Ҳар касро золим хоҳем кард,
  Дар кишвар диктатура вуҷуд нахоҳад дошт...
  Бигзор миллионҳо кишварҳо пешниҳод кунанд,
  Ва президент Рузвелт!
  
  Бигзор аждаҳои хашмгин ҳукмронӣ кунад,
  Ӯ фикр мекунад, ки қодир аст Русияро оташ занад...
  Аммо фашистонро шикасти хашмгин интизор аст,
  Зеро рыцарь, шумо медонед, хеле тавоно аст!
  
  Мо ҳеҷ гоҳ ба Краутҳо таслим намешавем,
  Чинхо хам русхоро маглуб намекунанд...
  Дар болои мо ситораи дурахшон медурахшад,
  Барои Пасха мо пирожни ва тухмҳои Пасхаро ранг мекунем!
  
  Шумо метавонед бисёр чизҳоро ба даст оред, ҷанговарон,
  Он сардтар намешавад ...
  Падарони сарбаланд бо мо фахр мекунанд,
  Чунки мо дар осмон маконе месозем!
  
  Духтарони пойлуч аз барф мешитобанд,
  Онҳо тарсу маломатро намедонанд...
  Ман комсомолецам, ки пойлуч медаванд,
  Зеро на монеа вуҷуд дорад ва на мӯҳлат!
  
  Пас, мо ҳеҷ гоҳ ба духтарон таслим намешавем,
  Дар зери табар сар хам намекунем...
  Ба сари Ватан ранҷ ояд,
  Биёед онро бо пои урёнамон поймол кунем!
  
  Ту хоҳарони шамшерро дӯст медорӣ,
  Ва Алексей - Исоро эҳтиром кунед ...
  Ҷанговаронро аз китф буридан лозим нест,
  Агар ба шумо танҳо пои луч давидан лозим бошад!
  
  
  Мо духтарони лашкари бузургем,
  Мо ҷанг карданро дӯст медорем ва ақиб намешавем...
  Гарчанде ки баъзан овозаҳои зишт паҳн мешаванд,
  Галаба дар майи нурпошй хохад шуд!
  
  Ва бовар кунед, коммунизм бо орзу меояд,
  Ва дар рӯи замин қудрати пул нахоҳад буд...
  Мо ба тақдир ҳисобҳои ноҳамвор медиҳем,
  Бе ҳама гуна зӯроварӣ ва танбалӣ!
  
  Хулоса, мо ба зудӣ ба сӯи ситораҳо парвоз мекунем,
  Ва мо парчами Русияро дар болои коинот мебардорем...
  Болҳои худро густур, карруби сурх,
  Ба номи оила - Худованди Русия!
  Ҳангоме ки духтарон сурудхонӣ мекарданд, қариб ҳамаи амрикоиҳо аллакай кушта шуда буданд ва гарнизони Вашингтон парчамҳои сафедро партофтанд.
  Духтарон аз танк баромада, ба рақс даромаданд ва пойҳои урёну чисели худро дар байни кӯлчаҳо мепошиданд. Ва мӯи сари онҳо аз шамол вазид. Ин духтарон чунин зебоиҳои аҷибанд.
  Холо онхо ба муносибати cap шудани пойтахти Америка шабнишинй ташкил кардаанд. Кабоб мепазанду май менушанд.
  Духтарон онро болаззат мехӯранд. Ва ҳар гуна сурудҳоро ба худ хуштак мезананд. Инҳо чунин ҷанговарони олиҷаноб ҳастанд, шумо метавонед дар бораи онҳо бигӯед - суперменҳо дар panties.
  Ва аскарони рус аз зоную пои ту буса мекунанд. Ва духтарон аз оргазм оҳиста-оҳиста нола мекунанд.
  Ва онҳо чир-чир мекунанд ва меҷаҳиданд. Онҳо чунин ҳаяҷон ва зебоии доноии қудрати мафтункунанда доранд.
  Аммо чанговарон ба асирони сиёхпуст хам ишк мебурданд ва хар ду тараф писанд омад.
  Аммо акнун ид гузашт ва танкҳои Русия дубора ба ҷануб ҳаракат мекунанд. Ню Йорк низ афтод ...
  Амрикоиҳо ақибнишинӣ мекунанд. Миллионҳо барои иҷора дастрасанд. Рузвелт давида истодааст. Дар бораи таслим шудан аллакай сухан меравад. Халки рус бузургии худро намоиш медихад.
  Хусусан духтарони зебо бо мӯйҳои малламуй ва сурх.
  Ва маҳбусонро ба зону мегузоранд ва хеле хушҳол мешаванд, ки духтарон бо ангуштони пои бараҳнаашон бини ва камолоти мардонаашонро ламс мекунанд ва мегиранд.
  Ҷанговарони зани артиши Русия воқеан мағлубнашавандаанд!
  Ва ин ҷо ҷанг барои Атланта аст.
  Бори аввал духтарони "Александр 4" танки азими Амрикои Вашингтонро мебинанд. Мошини вазнаш яксаду хафтод тонна, дар рох. Чаро бо касе мубориза бурдан дучанд шараф аст?
  Ва духтарон аз дур тир меандозанд ва ба зиреҳи пешина мезананд. Ва қабати ғафси металл ба он тоб оварда метавонад.
  Элизабет бо хашм мегӯяд:
  - Бале, ба душворй дучор шудем!
  Елена ҳамчун тасаллӣ гуфт:
  - Аммо душман моро ҳам намегирад!
  Ва вай инчунин ба душман снаряд фиристод.
  Ва он гоҳ Аврора мисли тир ҳаст. Ва он ба ҳадаф хеле дақиқ хоҳад расид. Ва душманро баргардонад.
  Ва вай тафтиш кард:
  - Ман сахттарин рақибам!
  Вай дар хакикат ба бочкаи танки америкой зад. Ва акнун авбош танхо бо хаждах автомати худ зада метавонад. Ва "Александр"-4 ба суи душман мешитобанд. Ва чӣ гуна он ба суръатбахшӣ шурӯъ мекунад ва пайраҳаҳои худро рахт мекунад.
  Чунин азимро ҳеҷ кас боздошта наметавонад.
  Қувваи варзишии ӯ беҳамто аст.
  Кэтрин месуруд:
  - Аэробатика, экипажи марговари ман!
  Ва хамон тавр онро гирифта ба душман мезанад.
  Ва духтарон дар ин ҷо шитоб мекунанд.
  Дар охир ба тарафи Америка зарба зад. Ва танки азим оташ гирифту снарядаш ба таркиш даромад.
  Ва маҷмӯаи ҷангӣ чӣ қадар девона аст! Ва зиреҳ ва ҳама чизҳои дигар берун хоҳанд шуд ...
  Ва духтарон бо як овоз хитоб карданд:
  - Барои рохи рус!
  Ва онҳо дандонҳои худро нишон дода, механданд!
  Ҳамин тавр Атланта афтод. Ва 7 сентябри соли 1933 бокимондахои кушунхои Америка таслим шуданд. Ва ҷанги дигар, ки барои Русия пирӯз шуд, анҷом ёфт. Ва он чӣ қадар бузург аст!
  Империяи подшохй баъди галаба дар ШМА ва Канада оид ба хамрох шудан ба империяи Россияи подшохй референдумхо гузаронданд. Ва кишвари шоҳона васеъ шуд. Ва дар маҷмӯъ, вақте ки худкома ва монархияи мутлақ ҳукмронӣ мекунанд, хуб аст. Дар назди подшох хама баробаранд ва цехи гапзанй - парламент нест.
  Ва Россиян подшохй як империяи тавоно ва устувор буд - аз чихати мохияташ беназир.
  Дар ҳамин ҳол, режими фашистӣ дар Олмон пурзӯр шуд, ки роҳи ташкили Вермахт ва артиши пурқувватро муайян кард. Дуруст аст, ки Гитлер дустии худро нисбат ба Россиян подшохй доимо таъкид мекард, гарчанде ки вай аз Германия бештар территорияро бурида буд.
  Аммо баъд, ҳа, иттифоқи низомӣ баста шуд: Италия, Олмон ва Русия. Зиёда аз ин, подшох Алексей ба хамрох шудани Австрия ба Рейхи сеюм розигй дод.
  Азбаски Англия ва Франция хам аз чихати иктисодй суст шуда буданд, хукумати подшохй ба мустамликахои Франция, Англия ва Голландия ба таври чиддй нигох мекард. Дар шароити соф низомӣ, артиши Русия бузургтарин - бист миллион дар замони осоишта шуд. Ва шумораи зиёди беҳтарин танкҳо, чархболҳо ва ҳатто ҳавопаймоҳои реактивии ҷаҳон. Флоти русй хам назар ба флоти Англия пуркувват ва сершумор буд, зеро Англияи заифшуда бо империяи аз чихати иктисодй тавонои подшохй ракобат карда наметавонист.
  Бинобар ин, императори бузург Алексей мехост, ки тамоми колонияҳои иттифоқчиёни собиқи худро бигирад.
  Ва чӣ? Мебарад!
  15 май соли 1940 Чанги дуйуми чахон огоз ёфт. Россиян подшохй кушунхоро ба чануби Эрон, Хиндустон, Хиндухитой ва Миср кучонд. Ва Вермахт ба Фаронса, Белгия ва Ҳолланд ҳамла кард. Италия қаблан Эфиопияро забт карда, ба Сомалии Бритониё ҳамла карда, полкҳоро ба ҷануби Фаронса интиқол дод.
  Дар ин ҷо духтарони ҷодугар аз ҷануби Эрон ҳаракат мекунанд. Анастасия ва чор дӯсташ.
  Духтарон чун ҳамеша ҷавону пойлучанд. Солҳо мегузаранд ва зебоиҳо нав мешукуфанд ва на дар пӯсти пӯст ва на як қатра чарбу дар бадани рехтаашон.
  Бинобар ин онхо ба нест кардани кушунхои мустамликавии Англия шуруъ карда, бо шавку хаваси бузург ин корро мекунанд.
  Анастасия бо пои луч ба суи форсхо граната мепартофт ва наъра мезанад:
  - Ҷанговарони қудрати беандоза!
  Наташа низ аз пулемёт тир холй карда, бо ангуштони барахнааш граната зам мекунад ва фарьёд мекунад:
  - Ва мо ҳеҷ гоҳ таслим намешавем!
  Баъдан Зоя оташ мезанад, инчунин бритониёӣ ва форсҳоро дарав мекунад ва фарёд мезанад:
  - Биёед ҳукмронӣ кунем!
  Ва он гоҳ Аврора бо пои лучаш душманро як торсакӣ мезанад ва бӯ мекунад ва мегӯяд:
  - Гул-гулшукуфии кувваи мо!
  Ва боз ҳуштак мезанад!
  Ва он гоҳ Светлана онро медиҳад ва ба шумо бо пулемёт мезанад. Ва инчунин бо ангуштони бараҳна ба сӯи душман граната мефиристад.
  Ва фарёд мезанад:
  - Барои одоби покиза!
  Ва дар Миср духтарони экипажи Элизабет ба танк пеш мераванд. Вай дар танки навтарини вазнини "Александр"-6. Машина силуэти паст дорад ва вазнаш шасту панч тонна аст. Ва ӯ бо партоби бомба зад. Барои мубориза бо истеҳкомҳои душман бештар мувофиқ аст.
  Флоти танкии Англия нисбатан суст аст. Ва беҳтарин мошини "Матилда"-2 аст. Аммо "Николай"-7 бо вай мубориза мебарад.
  Вай таппончаи мукаммали зидди танк дорад. Ки аз масофаи дур зарба мезанад.
  Духтарон бо суръат ва маккорона амал мекунанд. Ва танки онхо аз байни биёбон хазида мешавад. Ва ӯ худашро парронад. Ва аппарати бомба хеле бошиддат гур-гур мекунад.
  Духтарон хандиду чир-чир мекунанд:
  - Дар тахт хеле хуб аст! Мо суперменем!
  Ва боз онҳо бункери дигар ё як нуқтаи мустаҳками Бритониёро оташ зада, нобуд хоҳанд кард.
  Британия таслим ва таслим...
  Акнун дар пеши назари духтарон пирамидахои Миср пайдо мешаванд. Онҳо онҳоро мебинанд ва чашмак мезанад. Оё воқеан аз ин гуна зебоиҳо боздоштан мумкин аст?
  Аммо дар осмон Альбина ва Альвина барои бахри Миёназамин мубориза мебаранд. Онҳо низ дандонҳои марвориди худро луч карданд. Ва онҳо сурудҳоро ҳуштак мезананд. Ин духтарон рӯҳияи ҷангӣ доранд.
  Ҷанговарон бошад, азму иродаи қавӣ доранд, ки мисли ҳамешагӣ, танҳо шиму синаи бараҳна пӯшида, ҷанг кунанд.
  Ва онҳо синфи бузурги ҷангии худро нишон медиҳанд. Онхо ба суи худ оташ мезананд ва аз тупхои пневматикй худро тир мепарронанд. Ва аз ин рӯ, ҳеҷ чиз наметавонад духтаронро боздорад. Бо вуҷуди ин, ҷанг идома дорад ва бритониёҳо аз зебоиҳо мегурезанд. Шумо пеши ин гуна одамони хашмгинро гирифта наметавонед.
  Ва духтарон бо як таркиш даххо самолётро зада галтонда, худ ба худ механданд.
  Ҳамин тавр онҳо парвоз мекунанд ва парвоз мекунанд. Ва тирпарронй бас намешавад.
  Альбина хандида чир-чир мекунад:
  - Ман дар ҳама давру замон мағлуб нестам!
  Алвина оташро давом дода, илова мекунад:
  - Дар зери байраки Петрус!
  Чанговарон чахида, дар як вакт душманро зада торумор мекунанд.
  Колоннахои махбусони англис ва махаллй аллакай дар саросари Миср ронда мешаванд.
  Кушунхои подшохй хеле пуркувват шуда, кушунхои мустамликадорон, ки рухи чангй надоранд, галаба мекунанд.
  Искандария афтод. Ва он хеле содда аст. Ва ҳоло нерӯҳои Русия бо итолиёвӣ мулоқот мекунанд.
  Паради муштарак. Фейерверк, сайру гашти рангоранг. Ва ифодахои пурталотуми садокат ва дустй.
  Италияликлар ҳам хурсанд. Хусусан вакте ки духтарони рус пои луч аз биёбони гарм давида мераванд...
  Ва дар ҷои дигар, Аленка ва полки канизаш вориди Деҳлӣ шуданд. Хис карда мешавад, ки сепойхо бо полкхои рус чанг кардан намехоханд. Ва он давлати мустамликавии Англия дар ин территорияи Хиндустон низ маглуб гардид.
  Бисьёр духтарони сиёхпуш аскарони русро ихота карда, онхоро бо гулдастахо пешвоз мегиранд.
  Ҳама чиз дар ин ҷо чӣ қадар зебост. Ва бисьёр гулхо. Ва ҳама чиз хеле зебо ва бо тартиб сурат мегирад.
  Нерӯҳои Русия аллакай ба Бомбей наздик шуда, бидуни муқовимати зиёд онро ишғол мекунанд.
  Аленка хеле фаъолона ва дагалона амал мекунад. Вай бо ангуштони барахнааш граната мепартояд ва чир-чир мекунад:
  - Ман танҳо як супермен дар бикини ҳастам!
  Ва то чӣ андоза хуб аст, ки духтарон нимбараҳна ва бо бикини давида шаванд. Онҳо хеле олиҷаноб ба назар мерасанд.
  Дар мустамликахо мукобилати Англия суст аст. Нерӯҳои маҳаллӣ ҷанги шадид дода наметавонанд.
  Дар айни хол немисхо бомуваффакият пеш рафта истодаанд. Аввал онҳо Бритониёро ба Белгия ҷалб карданд. Ва он гоҳ, бо як партофт аз болои кӯҳҳои Арденн, онҳо тавонистанд воҳидҳои англисӣ ва фаронсавиро буриданд. Хамин тавр галабаи таъсирбахш ба даст омад.
  Ва Белгия забт карда мешавад. Ва 22 июн, пас аз забт шудани Париж, Фаронса таслим шуд ва каме пештар Ҳолланд. Хамин тавр галабаи таъсирбахш ба даст омад. Ва немисҳо ба таври назаррас ифтихор карданд. Ва артиши Русия Ҳиндустон, ҷануби Эрон, Бирма ва Бангладешро забт кард. Ва инчунин тамоми Хиндустон.
  Душман баръало маглуб мешуд. Ва немисхо ба Испания ва Португалия зада даромаданд.
  Кушунхои рус ба Африкаи Чанубй наздик шуданд. Ба онҳо на он қадар муқовимати Бритониё, балки хатҳои дарозшудаи алоқа ва таъминот монеъ шуданд. Ва инчунин набудани роҳҳо дар Африқо ва ҷангалҳои касногузар.
  Аммо аскарони подшохй хануз аз хама чиз гузаштанд. Ва он мисли ғалтаки титан ҳаракат мекард. Ва душман торафт бештар таслим шуда, ба зону афтод.
  Полкхои духтарон, чун коида, пои луч харакат карда, махбусонро мачбур мекарданд, ки пои онхоро бибусанд. Баъзан духтарон ба асирон иҷозат доданд, ки синаи худро бо бӯса об диҳанд.
  Аммо баъд Анастасия, Наташа, Зоя, Августина, Светлана ба Австралия ворид шуданд. Онхо ба суи пойтахти Сидней равон мешаванд. Ва суруд мехонанд:
  - Рус, ки ҳама занҳои зиёд доранд,
  Дар куҷо занги зебо иҷозат дода мешавад...
  Дар он ҷое ки ҳар кас мисли бародар аст,
  Рамзи мо, рамзи мо Коловрат аст!
  Ва боз бо пои луч гранатахо мепартоянд - бри-гадахо ва ахолии махаллиро пароканда мекунанд.
  Анастасия бо шамшер сари генерали бритониёиро аз тан кашид ва чир-чир кард:
  - Барои шаъну шарафи Ватан!
  Ва Наташа бо партофти пои луч танкро ЧУДО кард. Ва ӯ месарояд:
  - Вой, номи Рус - Сварог!
  Ва духтарон харакат мекунанд, Зоя аз пулемёташ тир холй карда, инглисхоро ба замин мегузорад ва чир-чир мекунад:
  - Барои фармоиши нави Русия!
  Инҳо духтаронанд! Ки онҳо куштанро дӯст медоранд! Ва онҳо бас намекунанд! Ва чеҳраи зебоиҳо медурахшад!
  Ва дар ин ҷо Августин мисли тир аст. Чӣ тавр ӯ инглисиро даравида, чир-чир мекунад:
  - Барои русхо, ки аз таваллуд дода шудааст!
  Ва Светлана ӯро мехкӯб мекунад. Ва бо пои урён норинҷаки кушанда ва марговар мепартояд.
  Ва инчунин хиҷил мекунад:
  - Руси бузурги ман!
  Ва боз як таркиш медихад... Немисхоро даравида, бе ягон маросим мекушад.
  Акнун Сидней бе чанг таслим мешавад. Ва шаҳрвандон ва калидҳои ҳарбӣ бароварда мешаванд. Ва онҳо подшоҳ Алексейро подшоҳ ва императори худ эълон мекунанд.
  Ин қитъа низ таслим мешавад...
  Ва киштиҳои Русия ба Зеландияи Нав фуруд меоянд. Дар як вакт танкхои сабуки "Петр"-8 ба Претория медароянд. Ва Африқои Ҷанубӣ низ коҳиш меёбад. Ва батальони духтарони пойлуч ба Мадагаскар фуруд меоянд.
  Ва духтарони хеле зебо бо пои урён граната партофта, ба мукобили душман фуруд меоянд. Мадагаскар афтода истодааст. Ва кисми зиёди Африкаро аскарони рус забт карданд.
  Россиян подшохй ва рейхи сейум ва Италия кариб галаба карданд. Аммо танҳо Бритониё ва Ирландия боқӣ монданд. Ва тирамоҳ омад ва баъд зимистон. Немисхо ва самолётхои рус Англияро бомбаборон карда, шахрхои онхоро ба хароба табдил доданд. Аммо Черчилл якравона таслим шуданро рад кард.
  Мохи май соли 1941 пас аз он десант cap шуд. Духтарони пои луч аз дивизиям "Паланг" аввалин шуда ба замин баромаданд. Ва бигзор онҳо кушунҳои Бритониёро нест кунанд. Ва онҳоро бо ангуштони пойҳои луч партоед.
  Бритониёро духтарони нимбараҳна, ки танҳо дар тан шиму либос пӯшида, синаҳои ларзиш доштанд, бомбаборон мекарданд. Ва он хеле сард буд.
  Ва дар чанг танкхои "Петр", "Николай", "Александр", "Иван", ки аслан харифонро торумор карданд.
  Ва инак навтарин танки "Алесей"-1 шакли пирамида. Ки аз ҳама кунҷҳо кунҷҳои оқилонаи майл дорад ва ба он ворид шудан мумкин нест.
  Дар он, такя зада, Элисобаъ ва дастаи духтарони ӯ танҳо бо panties худ қариб бараҳна нишаста буданд.
  Чор чанговари зебо, ки кариб барахна буданд, ба суи тупхои англией тир меандозанд ва ба маънои томаш ба оташ меафтанд. Ва духтарон худро тирборон карда, аз пулемётхо сурб пур мекунанд. Ва бритониёӣ дар садҳо нафари худ хобидаанд.
  Ва зебоиҳои ҷангӣ душманро даравида, ба маънои аслӣ танки худро болои ҷасадҳо партоб мекунанд. Ва қолинҳои инглисҳои кушташуда паҳн шудаанд. Ва духтарон дар танк савор мешаванд. Онҳо Матильдас ва Черчилсро несту нобуд мекунанд. Танки охирин танхо мошини армияи подшохро харошида метавонад.
  Ва паси хам галабаи русхо. Ва немисхо пеш рафта истодаанд. Аммо танкҳои Т-3 ва Т-4 дар муқоиса бо мошинҳои Русия хеле заифанд. Ва инчунин хурди ибтидоӣ. Ва кадбаланд... Ва танкхои армияи подшохй хамворанд. Ва ондо родро барои худ истифода мебаранд, ба тирдо эътибор надода.
  Бинобар ин, бритониёҳо парчамҳои сафедро мепартоянд. Якчанд ҳазор танки интихобшудаи рус дар соатҳои аввал ба замин афтода, аслан ба мудофиа ворид шуданд.
  Анастасия тир аз пошнаи урёнаш гирифт ва хандид:
  - Массажчи!
  Баъд вай бо ангуштони пои бараҳнааш бинии генералро гирифта, ба болои худ партофт. Вай бо шиками найчаҳо парвоз карда фуруд омад. Ва ин кадар хуни зиёде рехта шуд.
  Анастасия бо дилтанг фарьёд зад:
  - Шаъну шараф ба подшох Алексей!
  Наташа инчунин пояш ва гурриши рақибашро ба ҳаракат медарорад:
  - Барои тартиби нави славянӣ!
  Ва сари душманро тела медихад. Ва ӯ пораи худро тақсим хоҳад кард. Ва фарёд мезанад:
  - Духтарони олӣ, мухлисони озодӣ - мо барои тартиботи нав мубориза мебарем!
  Ва баъд Зоя якбора аз ду пулемёт тир холй карда, бо пои луч нахуд бо маводи тарканда мепартояд.
  Ва он дар рӯзи аввал ба Бритониё меравад. Ва онро гирифта, ҷангиёни империяи Альбиони Туман силоҳҳои худро партофта, рост ба асирӣ меафтанд.
  Ва дар ин ҷо Аврора ба ҷанг ворид мешавад. Душманро бо ярок несту нобуд мекунад. Вай пулемети махсус дорад, ки тирҳои пайгирӣ дорад. Вай инглисхоро чун як пунба нунчук мезанад.
  Ва дар ин ҷо Светлана тир меандозад. Ва душманро несту нобуд мекунад.
  Тир бо оммаи марговар... Ва дандонҳояшро луч мекунад.
  Ва аз болои шушаш наъра мезанад:
  - Ман зан ҳастам, ки воқеан олӣ аст!
  Ва у аз чо хеста бо пои луч граната мепартояд. Ва он ба ҳама қисмҳо ва пораҳо дамида мешавад.
  Ва фарёд мезанад:
  - Ман супермени синаи бараҳна ҳастам!
  Холо бошад, духтарон ба худ кадам мезананд... Онхо ба территориям Британия торафт чукуртар медароянд.
  Олег Рыбаченко, ки дар бадани писарбачае, ки аз 11-сола боло набуд, вале бо китфони майор, гарчанде ки худаш пои луч ва шорт дар бар дорад, инглисхоро дарав мекунад. Ва ӯ бо хашми девона амал мекунад.
  Оташ афрӯхта месарояд:
  - Мо субх ва ранги олиро аз сар мегузаронем.
  Ва бо ӯ духтаре Маргарита буд, ки ҳеҷ гоҳ ба камол нарасид. Барои ӯ хуб аст, ки ҳадди ақалл кампир нагашт!
  Ва ин аз духтар будан хеле бадтар аст!
  Онҳо Лондонро иҳота мекунанд. Ва акнун тахдид мекунанд, ки уро мегиранд. Ва бисьёр душманон таслим мешаванд. Факат посбонони подшох таслим намешаванд ва таслим намешаванд. Вале онхо берахмона нест карда мешаванд. Ва онхо тамоман несту нобуд карда истодаанд. Ин як навъ харобии куллӣ аст, ки рӯй медиҳад. Ва машинахо хеле фаъоланд.
  Ва дар осмон Альбина ва Альвина ҳисоб ҷамъ мекунанд. Духтар аллакай ҳамаи ҳафт дараҷаи Салиби Ҷорҷро гирифтааст. Дараҷаи якум: салиби Георгий, дуюм - салиби Георгий бо камон! Сеюм салиби тиллоӣ аст. Чорум - салиби тиллои бо камон. Панҷум салиби тиллоӣ бо алмос аст. Шашум салиби тилло бо алмос ва камон аст. Ва ҳафтум ситораи салиби тиллоӣ бо камон ва алмос аст!
  Ин духтарон дар як чанг панчох мошинро зада галтонда, ба худ месароянд:
  - Мо чунон зебоем, ки мо танҳо супер ва гипер ва умуман зебоиҳои аҷибем!
  Ва онҳо бо дандони бараҳна чашмак мезанад.
  Инхо духтарон - Альбина ва Альвина... Ва онхо ба тачовузи мардон дуст медоранд. Ва худашон, вақте ки камолоти ҷаззоби мардро мебинанд, бо забон кор кардан зид нестанд.
  Ва он духтарон танҳо таҷассуми шаҳват ва ишқ ва ҳавас мебошанд!
  Чӣ тавр онҳо дӯст медоранд пулсатсия асои jade.
  Ҷанговарони дараҷаи олӣ ...
  Дар ин ҷо Черчилл аз Лондони иҳоташуда фирор мекунад. Аз ин рӯ, онҳо ба ӯ зарбаи хуб доданд.
  Ва у пойхои уро кашола карда, ба Бразилия шитофт... Аммо гарнизони Лондон таслим шуд. Ва аскарони рус Ирландияро қариб бидуни муқовимат гирифтанд. Бритонҳо аллакай ба зарби барабанҳо таслим мешуданд...
  Ҷанги дуюми ҷаҳонӣ дар давоми як сол бо пирӯзии давлатҳои меҳвар ба охир расид. Аксарияти Африка русхо мебошанд. Бо вуҷуди ин, ҳам Олмон ва ҳам Италия тавонистанд чизеро ба даст оранд.
  Илова бар ин, Рейхи сеюм Испания ва Португалияро низ дар бар мегирифт.
  Ва нерӯҳои Русия дар Бритониё ҳукмронӣ карданд ва подшоҳ Алексей низ монархи Бритониё шуд. Русия низ тақрибан бидуни муқовимат Шветсияро ишғол кард ва Олмон Норвегия ва ҳатто пештар Данияро ишғол кард.
  Гитлер кисми зиёди Европаро ишгол кард. Бо эҷоди як сохтори навъи Рейхи сеюм бо протекторат. Ва Русия империяро аз нав баркарор кард ва онро ба таркиби худ дохил кард.
  Вазъияти муваккатан ноустувори сулх ба вучуд омад. Ки то ин дам давом кард.
  Россиян подшохй ва Германияи подшохй азхудкунии худро хазм мекарданд. Онхо колонияхоро азхуд карданд.
  Подшоҳ Алексей ҳанӯз хеле ҷавон буд ва наметавонист барои забт кардани тамоми ҷаҳон шитоб кунад.
  Аммо Гитлер бо кадом роҳе муқовимат карда натавонист. Ба назараш чунин менамуд, ки вай дар Африка замини хеле кам гирифтааст, Русия хеле калон аст. Ва дар якҷоягӣ бо писари Муссолини хурдӣ, онҳо ба зидди Русия ҷанг оғоз карданд. Чанг 20 апрели соли 1955 дар рузи панчохсолагии Фюрер огоз ёфт.
  Немисхо барои чанг бо Россиян подшохй як катор танкхо сохтанд ва аз афташ, ба ин умед баста буданд.
  Пантера 5 танки асосии барои ҷанг бо Русия таҳияшуда гардид.
  Вазнаш 75 тонна, ин машина салкин буд.
  Ва умуман, як тупи 128-мм дар 100EL қудрати воқеан харобкунанда аст. Ва агар зада шавад, он гох лашкари подшохй хам кифоя ба назар намерасад.
  Ва як танки боз хам пуриктидортар: "Тигр"-5 мавчуд аст, ки боз хам вазнинтар ва зиреҳпӯштар аст. Вазни он кариб сад тонна аст!
  Ва дар Русия, танки асосии "Алексей-4" ҳамагӣ панҷоҳ тонна вазн дорад ва таппончаи калибри 105 мм дорад. Аммо он хеле пешрафтатар, пирамида ва бо муҳаррики турбинаи газии 1800 қувваи асп, яъне хеле мобилӣ аст.
  Олмон бузургтар ва тавонотар аст. Махсусан "Шер-5" вазнашон дусад тонна дахшатнок аст. Бо вуҷуди ин, имкони Гитлерро чандон зиёд намекунад. Ҳамин тавр, зарфҳои хеле вазнин хеле гарон ҳастанд ва интиқоли онҳо душвор аст. Гарчанде ки дар истифода ва татбиқ баъзе бартариҳо вуҷуд доранд.
  Ба хар хол Гитлер тоб наоварда, ба суи Россиян подшохй шитофт. Ва ҷангҳо сар шуданд.
  Минтақаҳои пурқуввати артиши Русия пешравии душманро боздоштанд. Ва немисҳо дармонданд. Ва армиям подшохй дар Африка, ки дар он чо кувваи хеле зиёд дошт, ба хучум гузашт. Ва итальянхо зарбахои аввалинро хис карданд. Нерӯҳои онҳо хеле заиф ва интизоми паст доранд, бо технологияи хеле ақибмонда барои муқовимат ба Русия.
  Баъди хамагй се хафтаи чанг армияи подшохй итальянхоро аз Сомали ва Эфиопия пеш кард.
  Ман духтарони Анастасия, Наташа, Зоя, Августина, Светланаро фарк кардам. Онҳо ҳанӯз мисли панҷоҳ сол пеш, вақте ки бо Ҷопон ҷанг мекарданд, ҷавонанд. Алексей подшох аллакай наберахо дорад, вале духтарон холо хам тарозу, сахтгир, хашмгин ва далеранд.
  Ва дар давоми панчох соли чанг духтарон чавон монданд. Ва онҳо дар пӯсташон ягон доғ ё тарқиш надоранд. Онхо чун гулхо хеле зебо ва тару тозаанд.
  Аммо Олег Рыбаченко ва шарики ӯ Маргарита ҳанӯз кӯдаконанд - онҳо тамоман ба камол нарасидаанд. Ақаллан берунӣ. Аммо онҳо назар ба гепардҳо тезтар медаванд. Ва на най ва на тир онҳоро кушта наметавонад.
  Ин кӯдакон дӯст медоранд, ки дискҳои тезро бо пойҳои худ партоянд. Онҳо умуман муборизони супер мебошанд!
  Ва ҳар қудрат ба зону хоҳад афтод!
  Анастасия, Наташа, Зоя, Августина, Светлана низ бо туркҳо дар зери Александри II меҷангиданд. Ва аз ин рӯ, онҳо аллакай зиёда аз сад сол доранд. Аммо онҳо пир намешаванд, зеро онҳо ҷодугаранд. Ва азбаски онҳо ҷовидонаанд, дар қудрати Родноверие.
  Ва намояндагони нажоди подшохй дар саросари Эфиопия давида, аллакай итальянихоро мекушанд.
  Ва боз мачбур мекунанд, ки пои урёнашонро бибусанд. Ва духтарон, албатта, зебоии тасвирнашаванда ва бо оташи оташин дар ҷони худ ҳастанд. Онҳоро ба ҳеҷ ваҷҳ паст кардан мумкин нест. Он чизест, ки кишварро олиҷаноб мегардонад. Ва онхо бо кафолати калон галаба мекунанд.
  Империяи подшохии Русия асосан континенталӣ буд ва танҳо ба миллати рус тааллуқ дошт. Миллати рус, ки омехтаи бисьёр халкхо ва Россия мисли деги гудохта аст, метавонад халкхои дигарро ба коми худ кашад, охиста-охиста азхуд кунад ва ба онхо зулм накунад. Аз ин рӯ, империяи подшоҳӣ афзоиш ёфт. Оҳиста-оҳиста салтанат ба салтанат... Ва ҳоло ба гегемонияи ҷаҳонӣ хеле кам мондааст. Шумораи аҳолии Русия назар ба Рейхи сеюм ва Италия хеле зиёд аст.
  Аз ин рӯ, вай тамоми имкониятҳоро дорад, ки онро гирифта ва ҳазм кунад. Гузашта аз ин, бо назардошти он, ки рақибон заифтаранд. Ва на ҳама аз режими Гитлер ва Муссолини розӣ ҳастанд.
  Дар Африка хам бисьёр кабилахо ва подразделенияхои мустамликавй русхоро дастгирй мекунанд. Ба ҳамин монанд, технологияи русӣ барои ҷангал беҳтар мувофиқ аст.
  Ҷангҳо нишон доданд, ки немисҳо ҳатто бо "Пантер-5" мушкилот доштанд, на танҳо бо "Паланг-5". Бале, краутхо ба таври намоён таслим шуданд. Баъд аз он ки кушунхои подшохй аз Эфиопия гузашта, ба Либия зарба заданд, подразделенияхои немисхо низ ба киштй баромаданд. Аммо дар набардҳо дар осмон, таҳаввулоти олмонӣ асҳои шоҳонаро ба ҳайрат овард - махсусан бо дастгоҳҳои дискотека. Ва онҳо мошинҳои русиро бо хашми девонавор нобуд карданд.
  Аммо, албатта, немисҳо барои рақамҳо мувофиқ нестанд. Ва дискотекаҳо хеле гарон ҳастанд ва нисбатан каманд. Ва худи онҳо осебпазиранд, аммо оташ зада наметавонанд , онҳо танҳо бо ҳавопаймои ламинарӣ мезананд. Ва мошинҳои манёври Русия метавонанд дур шаванд.
  Лашкари подшохй дар осмон бошад, пурзур аст. Ва дар баҳр он боз ҳам қавитар аст. Гарчанде ки Рейхи сеюм суст нест. Аммо куввахо хануз нобаробаранд.
  Чи аз чихати шумораи ахолй ва хам аз чихати иктидори иктисодй рейхи сейум аз ухдаи Россия баромада наметавонад.
  Ва агар духтарони хеле қавӣ ва зебо низ меҷанганд, он гоҳ фурӯпошии куллӣ вуҷуд дорад.
  Элизабет ва дастаи ӯ бо ҳаюлоҳои олмонӣ мубориза мебаранд ва ҳатто ғолиб меоянд. Ва онхо аз он шарм намедоранд, ки фашистон машинахои хеле калонтару вазнинтар доранд.
  Дар ин чо духтарон танкхои душманро давр зада, рост ба тарафи онхо мезананд. Ва онҳо бо душман ҳеҷ мушкиле надоранд. Душмани худро несту нобуд мекунанд ва месароянд:
  - Отряди сохтмонии хашмгин! Отряди сохтмонии хашмгин!
  Гитлер рафиқа хоҳад шуд! Гитлер рафиқа хоҳад шуд!
  Ва душманро бо осонии беандоза нест мекунанд. Духтарон бошад, ханда накарда наметавонанд.
  Аммо фашистон ба паси гардан торсакй зада, акибнишинй мекунанд. Аллакай дар Либия якчанд дивизияхои Италия кариб бе чанг таслим мешаванд. Ва сарбозони лашкари шоҳона пеш мераванд. Краутхо бо зарбаи сахт аз Альп торумор карда шуданд ва кушунхои подшохй дар тамоми Италия харакат мекарданд. Духтарони пойлуч аз армияи Муссолини хурдсол ба кушунхои рангаи армияи подшохй салом мерасонанд. Миллионхо нафар солдатхои хамаи миллатхо Италияро пур мекунанд. Ва дах хазор танки сайёри "Алексей-4", ки вазнаш панчох тонна аст, хангоми аз хар тараф тир холй кардан кариб ногузар аст.
  Италия хамчун звенои сусттари коалиция хеле зуд халок мешавад... 30 май кушунхои подшохй Римро кариб бе чанг забт карданд. Ва пойтахти империяи Муссолини афтод.
  Ва боз духтарони лашкари рус пойҳои чанголуд ва урёнашонро маҷбур карданд, ки душманро бибӯсад. Онхо мефахманд, ки ба душман макоми хакикии худро нишон додан лозим аст.
  Альбина ва Алвина ҳангоми чоп кардани ҳисобҳо ба ёд оварданд, ки чӣ гуна онҳо ҳангоми дар гаҳвора хобидани Алексей бо ҷодугарон бо ҷопонҳо мубориза бурданд. Ва он хеле хандовар буд.
  Духтарон хануз аз чанг сер нашуда, немисхоро дар хаво тирборон мекунанд. Альбина ҳатто қайд кард:
  - Вакте ки фашистонро маглуб кардем, баъд чй?
  Алвина дилпурона гуфт:
  - Американ Лотиниро забт мекунем!
  Альбина бо шубха кайд кард:
  - Хайр, ду-се моҳи дигар! Ва он гоҳ?
  Алвина хандид ва ҷавоб дод:
  - Шӯрбо бо гурба!
  Альбина бо газаб гуфт:
  -Не, ®атман на«шаи реалисттаре барои зиндагї дошта бошад!
  Альвина бо шавку завк гуфт:
  - Пас, мо як даста фарзанд таваллуд мекунем!
  Альбина инро тасдиқ кард:
  - Ин аллакай беҳтар аст!
  Италия аллакай амалан забт карда шудааст. Муссолини хурдсол ба Франция гурехт... Кушунхои рус Сицилияро ишгол карданд. Ҳама дороии макаронсозон дар Африқо аллакай аз даст рафтаанд. Факат анклавхои немисхо бокй мондаанд, вале армияи подшохй ба онхо хам хучум мекунад. Хавфи тамоман нобуд шудани Африка, дар чанг бо душмани пурзуртар.
  Ба назар чунин менамуд, ки немисхо кувваи худро нодуруст хисоб кардаанд. Ва холо онхо дар зери зарбахои кушунхои подшохй шино мекунанд.
  Ва даххо хазор танк аллакай дар чануби Франция буда, Тулонро гирифтаанд... Духтарони бикинидор дар гирду атрофи шахр чахида, фашистонро ба зону мезананд. Худро мачбур мекунанд, ки пошнаи урёнашонро буса кунанд ва механданд.
  Аммо шумо инчунин метавонед духтарро аз сина бибӯсед - вай зид нест!
  Ин кадар муваффакиятхо. Ва дар ҷануби Олмон, дивизияҳои Русия низ рахна мекунанд. Ва онҳо аллакай Венаро гирифтанд. Ва онхо ба суи Мюнхен пеш рафта истодаанд. Фашистон ба зарбахо таслим шуда, дастонашонро боло мебардоранд. Ва ба худ таслим шавед!
  Олег Рыбаченко, албатта, аз чумлаи онхоест, ки дар сафи пеш мубориза мебаранд.
  Ва писар шахсан се генерали немисро асир мекунад. Барои ин вай аз подшох мукофоти махсус мегирад.
  Дар баробари ин, писари абадӣ пойлуч ва кӯтоҳ пӯшидааст.
  Цар Алексей аз галабахо шод мешавад. Ва чӣ шуд? Худи Гитлер шайтон ба гиребон даромад. Танкҳои силсилаи E-и ӯ бо танкҳои пирамида мувофиқ нестанд.
  Цар Алексей кахрамонхо ва кахрамононро мукофот медихад. Ва вай ин корро бо шавку хаваси зиёд мекунад.
  Чунин падарро танҳо дӯст доштан ва эҳтиром кардан мумкин аст. Немисҳои Русия аллакай аз Марокаш пеш карда шуданд. Ва қариб тамоми Африқо қаламрави Русия аст. Ва чӣ? Пас беҳтар шуд!
  Подшоҳ Алексей Альбина ва Алвинаро ба беҳтарин эйсҳои зани Русия бо ҷоизаи нав сарфароз кард. Ситораи платина Салиби Георгий бо камон ва алмосҳо.
  Ҷанговарон дар ҳақиқат ба он сазоворанд. Ва онҳо чунин қувват доранд. Ва онхо фашистони худро зада галтонданд. Ва онхо ба марра мерасанд. Армияи подшохй аллакай ба райони Рур наздик шуда истодааст ва дар он чо чангхои шадид давом доранд. Онхо ба фашистон таслим шудан намехоханд. Ва дар Фаронса аллакай Парижро ихота кардаанд. Ахолии махаллй кушунхои подшохй-ро истикбол мекунад ва бас намекунад.
  Метавонед бигӯед, ки душман дар сатҳи таслим аст. Гитлер шитоб мекунад ва аллакай нимаи моҳи июл аст. Ва мавкеи немисхо кариб ноумед аст.
  Ин аст он чизе, ки тамос гирифтан бо чунин подшоҳи олиҷаноб ба монанди Алексей дуюм ё бузург аст.
  Нихоят, бокимондахои кушунхои вермахт дар Африка аллакай таслим шуданд. Кушунхои рус аз Париж гузаштанд. Вазъият барои немисҳо вазнин мешуд.
  Дар охири моҳи июл Рур аллакай пурра аз нав гирифта шуда буд. Ва нерӯҳои Русия ба баҳри Балтика наздик мешаванд.
  Гитлер аз Берлин ба Америкаи Лотинй гурехта. Кушунхои подшохй ба Дания даромаданд ва Норвегия аз ин хам пештар озод карда шуд. Пал ва Лиссабон. Ҳамла ба Берлин дар моҳи август ба дунбол омад. Ва пойтахти Рейхи сеюм гирифта шуд. Баъд армияи подшохй хучуми худро давом дода, Мадридро озод кард.
  Охирин дар моҳи сентябр қалъаи Гибралтар гирифта шуд. Калъа чаппа шуд... Ва чанги дигар кариб ба охир расид. Маълум шуд, ки ба таври ҳайратангез кӯтоҳ ва сабук буд.
  Подшоҳ Алексей унвони бузургтарин фотеҳи ҳама давру замонҳоро гирифт.
  Аммо Гитлер хануз зинда аст ва муяссар шуд, ки гурезад. Бо ин ҳаюло чӣ бояд кард? Аҷиб он аст, ки Амрикои Лотинӣ намехост, ки ин золимро истирдод кунад. Ва он гоҳ, 1 майи соли 1957, маъракаи охирини зидди Амрикои Лотинӣ ва ҷанги охирин дар таърихи сайёраи Замин оғоз ёфт. Кушунхо бе ягон душворй пеш мерафтанд. Нерӯҳои маҳаллӣ аз ҷиҳати низомӣ хеле заиф буданд ва ба аскарони рус муқобилат карда наметавонистанд.
  Элизабет ва дастаи ӯ навакак батареяро сарнагун карданд ва ҳоло душманон дар роҳ танҳо таслим мешаванд.
  Духтар бо ханда гуфт:
  - Ин ҷанг аст!
  Кэтрин бо табассум қайд кард:
  - Охирин чанг дар таърихи инсоният!
  Елена таклиф кард:
  - Пас биёед барои сулҳ тост кунем! Ва офариниши оянда!
  Ва духтарон хатто аз завк аз таги пои барахна бусиданд.
  Хуб, ҳамин тавр ҳама чиз хуб мешавад ...
  Анастасия ва дастаи ӯ бо ангуштони пои бараҳна давида, ба сӯи рақибони худ норинҷак мепартоянд. Душманони худро пора-пора карда, дандонҳои худро бардоранд.
  Наташа месуруд:
  -Ман духтари орзуи бузургам!
  Ва чӣ тавр ба партоби норинҷаки қотил. Бале, шумо наметавонед бо ин гуна духтарон заиф бошед. Онҳо инро намебахшанд.
  Ва ба фашистон раҳм накунанд, худашон пеш мераванд. Бигузор дар ин сурат онхо тамоман фашист набошанд.
  Зоя низ бо пои луч граната мепартояд ва хи-шия мекунад:
  - Барои галаба бар душман!
  Ва баъд Августин аз пулемёт тир холй карда, бо пои луч граната мепартояд.
  Ва чир-чир мекунад:
  - Зарбаи ноумедӣ!
  Ва он гоҳ Светлана ба рақибони худ фишор оварда, онҳоро ба хамири дарида мехӯрад.
  Инҳо духтаронанд.
  Ва дашном медиҳад:
  - Цар Алексей бути мост!
  Мехико гирифта шуд ва Куба забт карда шуд. Нерӯҳои Русия аз шимол ба ҷануб ҳаракат мекунанд. Ва ин корро хеле бомуваффакият ичро мекунанд. Шумо онҳоро манъ намекунед. Ва галабаи калон ба даст меояд.
  Ва Альбина ва Альвина дар чанги хавой хеле бомуваффакият гол мезананд. Онҳо ҷанговароне ҳастанд, ки ба нишон додани заъф ниёз надоранд. Ҳавопаймоҳоеро мезананд, ки аз ҷиҳати сатҳи худ аз ҳавопаймоҳои Русия хеле ақиб мондаанд. Ва муҳимтар аз ҳама, духтарони пойлуч дар бикини дар сари руль ҳастанд. Ки онҳо ҳамаро мезананд. Ва онҳо ҳар касеро, ки дар задухӯрд ба даст афтодаанд, мезананд.
  Мо аллакай аз Никарагуа гузаштем. Армадаи машинахои армияи подшохй боздошта намешавад. Ва аскарони рус меоянд. Ва бештар ва бештар, рақибон таслим мешаванд. Ва душманонро бо сутунхои асирон пеш мекунанд. Ва душманро ба зону мезананд.
  Анастасия барои худ давида, рақибонашро ба рӯи онҳо меафтонад ва пошнаи урёнашро мебӯсад.
  Ин кадар душманон таслим шуданд. Ва бисьёрии онхо ба зарби нараб таслим мешаванд. Ва онҳо панҷаҳои худро боло мебардоранд.
  Нерӯҳои Русия аллакай ба Венесуэла расиданд. Вазъият торафт ором шуда истодааст.
  Бразилия душмани калонтарин аст ва нисбатан осон мешиканад. Ва ӯ маҷбур аст, ки таслим шавад.
  Духтарон дар Рио-де-Жанейро мегузаранд ва писарон изи пои урёни онҳоро мебӯсиданд.
  Наташа бо ханда мегуяд:
  - Ба ҳар ҳол, зиндагӣ хуб аст!
  Зоя бо каме шубҳа қайд кард:
  - Вақте ки шумо пойҳоятонро бо девор хоб мекунед, он қадар бад нест!
  Ва духтарон хандиданд. Онҳо воқеан хандаовар буда наметавонистанд. Аммо шумо бо онҳо чӣ кор карда метавонед ...
  Дар ин чо писарбача Олег Рыбаченко хам мубориза мебарад. Зиёда аз панчох сол боз дар сафхои армияи подшохй хизмат мекунад. Вай то рутбаи полковник расид, мукофотхои зиёде дорад ва хануз кариб ёздахсола ба назар мерасад. Ва бо ӯ духтари абадӣ Маргарита аст. Вай зани калонсол буд ва аз пир шудан хеле метарсид. Ва дар натиҷа, ӯ то абад духтар монд. Бо вуҷуди ин, онҳо тақрибан сад сол пеш кӯдак шуданд. Ва баъд ба онҳо ваъда медиҳанд, ки онҳо то шонздаҳсола мешаванд - ин умуман хуб аст! Масалан, бача ҳатто ба риштарошӣ ниёз надорад!
  Писару духтар бо пои урён ба суи душманон граната партофта, месароянд:
  - Хурсандии галабахо вусъат меёбад,
  Гитлер мунтазири дор аст!
  Дар ин ҷо охирин такягоҳи рақибони Русия - Аргентина аст. Гитлер дар он чо пинхон шуд.
  Ва дар моҳи июл нерӯҳои Русия вориди қаламрави Аргентина шуданд. Муқовимат мутамарказ буд. Ва хамин тавр пойтахт кариб бе чанг афтод. Худи Гитлер бошад, дар мохи августи соли 1957 ёфт шуд... Дар гиребон овезон. Аз афташ худашонро гирифта ба дор овехтаанд.
  Чили низ таслим шуд. Бо хамин чанги охирини таърихи инсоният ба охир расид.
  Дувоздаҳ духтари ҷодугар, ки ҷавонии абадӣ доранд, ғалабаи худро ҷашн гирифтанд. Аммо писари дигар Олег Рыбаченко хеле хушнуд менамуд. Нихоят, вай метавонад барои хушнудии худ зиндагй кунад, ки чанд сол дар армия буд.
  Ва русҳо аллакай дар соли 1947 ба кайҳон баромаданд ва дар соли 1954 ба Моҳ парвоз карданд. Ва соли 1967 ба Миррих. Ва боз муваффакиятхои нав ба нав. Системаи Офтоб тадричан забт карда шуд. Соли 1975 Алексей II, ки ҳафтод сол дар сари қудрат буд, дар ҳавопаймо суқут кард. Ва ҳамин тавр ҳукмронии бузургтарин подшоҳи ҳама давру замон анҷом ёфт.
  Ва писари ӯ подшоҳи нав шуд: Михаил II. Ва Русия ба густариши кайҳон ҳаракат кард.
  Олег Рыбаченко ва Маргарита дар Миррих сайру гашт дар соли 2005. Писар қайд мекунад:
  - Аз бачагиам сад сол гузашт. Ва оё вақти он нарасидааст, ки ман то шонздаҳсола шавам?
  Маргарита, ки хам ба духтар монанд аст, чавоб медихад:
  - Ва ман хам бояд мувофики ахду паймон калон шавам! Аммо чаро мо кӯдак мемонем?
  Олег китф дархам кашид... Дар пеши назарашон ногахон симои фаришта-демиурги болдор пайдо шуд.
  Махлуки зебо гуфт:
  -Шумо як қисми рисолати худро анҷом додед.
  Аммо ҳоло фазо шуморо интизор аст! Ва ҷаҳониён кайҳон! Пас зиндагӣ кунед ва мубориза баред!
  Олег Рыбаченко бо табассум пурсид:
  - Шумо ба мо ваъда дода будед, ки дар шонздахсолагй ҷасадҳоро мебардоред!
  Фаришта бо табассум сар ҷунбонд:
  - Шумо ва Маргарита чӣ мехоҳед?
  Маргарита бо розигӣ сар ҷунбонд:
  - Боз ҳам бештар?
  Фаришта бо дандонҳои марворид сар ҷунбонд:
  - Ин барои шумо хоҳад буд! Аммо то шонздаҳсола шудан, ҳазор сол мерасӣ! Ва он гоҳ шумо ҳамеша дар ҷавонии худ хоҳед монд!
  Олег ва Маргарита бо як овоз хич-чир карданд:
  - Ин одилона нест!
  Ангела бо табассум гуфт:
  - Чунин аст нархи ҷовидонӣ! Аммо розӣ шавед, ки фарзандони ҷовидонӣ аз пирони миранда беҳтар шавед!
  Писару духтар розй шуданд:
  - Бале, хеле беҳтар!
  Ва мо баландтар хандидем!
  Воқеан, ин одамони миранда кистанд? Хатто бузургтарин подшохи тамоми замонхо ва халкхо Алексей хам аз олам гузашт. Ва онхоро абадй, пур аз саргузаштхои дурахшон дар пеш аст.
  
  
  
  НАПОЛЕОН БА РУСИЯ НАМЕШАВАД!
  . Таърихи алтернативӣ, ки императори бузург ба Русия нарафта, полкҳои худро ба... Туркия кӯчонида буд! Хуб, албатта, чаро не? Чаро Балканро аз ҳукмронии усмонӣ озод накунем?
  Ва душман, албатта, он кадар пурзур нест. Ва хатто пеш аз ин хам уро русхо зада буданд.
  Ва армияи Наполеон ба марши мачбурй баромад. Ва ӯ қариб бидуни муқовимат аз Босния то Истамбул роҳ рафт. Як монеа: куххо, дарьёхо, калъахо... Ва гох-гох муковимат. Ва ахолй французхо ва европоиёнро хамчун озодкунанда пешвоз мегирад.
  Наполеон соли 1812 Истамбулро забт кард. Сипас дар Осиёи Хурд низ ҷангид. Ба укьёнуси Хинд ва Макка расид. Баъд аз он французхо ва зархаридони онхо ба Миср кучиданд.
  Дар ҳоле, ки Наполеон ба Русия нарафт, вай мулкҳои усмониро забт кард. Шояд баъзе фолбинҳо ӯро аз нокомии эҳтимолӣ дар сурати ҷанг бо империяи подшоҳӣ ҳушдор дода бошанд.
  Бритониё дар соли 1814 кӯшиш кард, ки ба Испания фуруд ояд. Наполеон ба Париж баргашт. Ва қувват ҷамъ карда, зуд ба Испания рафт ва дар он ҷо бритониёҳоро мағлуб кард. Баъд аз он, французҳо дар Пиреней то андозае қавӣ шуданд.
  Кушунхои онхо ба Марокаш расида, тамоми шимоли Африка ва Судонро ишгол карданд.
  Хамин тавр, онхо дар бахри Миёназамин хукмронии умумй мукаррар карданд. Гибралтар низ гирифта шуд. Ва онҳо низ ҳамаҷониба мустаҳкам карда шуданд. Ҷанг бо Бритониё бо муваффақиятҳои гуногун идома ёфт. Хар ду тараф аз задухурдхои бахрй хаста шуда буданд. Аммо Наполеон мехост онро бо рақамҳо қабул кунад. Ва торафт бештар киштихо сохта мешуданд, матросхо тайёр карда мешуданд. Оҳиста-оҳиста бартарии шумораи фаронсавӣ, ки дорои захираҳои бузурги инсонӣ ва территориявӣ буданд, зарба заданд.
  Ва бритониёҳои хасташуда ба таслим шудан шурӯъ карданд. Нихоят, дар соли 1825 десант ба амал омад. Ва Наполеон ниҳоят Лондонро гирифт. Хамин тавр, чанг ба охир расид. Ва императори аллакай пиронсол тасмим гирифт, ки истироҳат кунад ва ба сохтмони осоишта машғул шавад. Ягона чизе, ки фаронсавӣ дар саросари Африқо ҳаракат карданро идома дод ва ҷануби онро забт кард. Николаси Якум дар Русия ба сари қудрат омад. Русҳо бо Эрон ҷанг мекарданд, аммо бо вуҷуди пирӯзӣ онҳо онро забт накарданд, балки танҳо бо ба даст овардани ҳудуди мӯътадил маҳдуд мешуданд. Баъдан Русия бо ҷанги Шомил дар Қафқоз рӯ ба рӯ шуд ва муддати тӯлонӣ худро дар бастагии он дид.
  Наполеон то соли 1837 хукмронй кард ва хангоми вафоташ шасту хаштсола буд. Ҷои ӯ писараш Наполеони II шуд. Императори ҷавони бисту шашсолаи малламуй қаблан подшоҳи Итолиё ва Империяи Рум буд. Вай, албатта, мехост, ки аз шӯҳрати падараш Наполеони Якум болотар гузарад.
  Ва Наполеони II аввалин маъракаи худро бар зидди Эрон ва сипас бар зидди Ҳиндустон анҷом дод. Албатта, бузургтарин ва муташаккилтарин артиши ҷаҳон ҳам Эрон ва ҳам Ҳиндустонро нисбатан зуд забт кард. Фатхи Африка низ ба охир расид. Франция дар Америкаи Лотинй чангхо бурда, кушиш мекард, ки мустамликахои Испания ва Португалияро зери назорат гирад. Барои Русия вақти он набуд. Аммо французхо баъди чангхои дуру дароз дар Американ Лотинй нихоят мавкеъ пайдо карданд. Наполеони II соли 1856 вафот кард ва писараш Наполеони III ба тахт нишаст. Он вакт у хамагй шонздахсола буд. Ва дар соли 1858 Наполеони III маъракаи худро бар зидди Русия оғоз кард.
  Карор дод, ки аз бобои бузургаш пеш гузарад. Ва дар Русия то ҳол крепостной вуҷуд дорад. Ва ин мамлакат, албатта, аз чихати кувваи чангй бо Францияи Наполеони бемислу монанд аст.
  Наполеони III ба ғалаба умед мебахшид. Ва ду миллион сарбоз дар саросари Русия ҳаракат карданд. Онхо дар се колонна: ба Киев, Москва ва Петербург. Аммо Русия Кутузови худро надошт.
  Ва шоҳ Александри II маҷбур шуд, ки ба Қазон фирор кунад. Москва ва Петербург ва Киевро ишгол карданд. Дар саросари ҷаҳон аскарон ва силоҳҳои пешрафтаи зидди Русия буданд. Ҳатто дар артиши Наполеони III аввалин танкҳои сабук пайдо шуданд.
  Бале, шумо наметавонед ба чунин қудрат муқобилат кунед. Шоҳ Александри II ба Фаронса сулҳ пешниҳод кард. Аммо Наполеони III эълон кард, ки ба Русия дар маҷмӯъ ниёз дорад.
  Хулоса, чанги партизанй cap шуд. Аммо Наполеон аскарони зиёде дорад. Илова бар ин, Наполеони III барҳам додани крепостнойро эълон кард. Ин ҳам баъзе одамонро ба тарафи худ ҷалб кард. Чанг хануз чандин сол давом кард ва кушунхои Наполеон ба укьёнуси Ором расиданд.
  Дар ниҳоят, созиш пайдо шуд. Наполеони III ба духтари Искандари II хонадор шуд ва тоҷи подшоҳ шуд. Ва Русия ҳамчун як қисми империяи азим, як мухторият гирифт.
  Наполеони III ҳанӯз дар Чин меҷангид, аскарони ӯ ба Австралия расида, Ҳиндухитойро забт карданд. Ва дар соли 1877 вафот кард ва Наполеони чорум ба тахт нишаст. Чавони чордахсола. Набераи Наполеон нахуст ва аз авлоди подшоҳони рус. Наполеони чорум фатхи чахонро ба охир расонд - ШМА ва хамаи чазирахои дигарро забт намуда... Империяи умумичахонй ба вучуд омад. Он гоҳ ҳама чиз боқимонда буд, ки ба кайҳон ҳамла кунанд.
  Аммо ғамгинӣ набуд, вале шайтонҳо тақ-тақ омаданд. Наполеони IV соли 1894 вафот кард. Аниқтараш, дар Африқо дар шикор мурд. Ва тахти ӯро писарбачаи Наполеони панҷум, ки тақрибан чорсола буд, гирифт.
  Ба гунае, ки наслҳои Наполеон чандон устувор набуданд. Ва албатта, мушкилот оғоз ёфт. Холо дар Американ Лотинй, холо дар Хитой, холо дар Россия.
  Аммо нирӯҳо нооромиҳо ва ҷудоихоҳонро пахш карданд. Наполеони панчум калон шуда, ба пахш кардани исьёнхо катъиян шуруъ намуд. Пас аз он ки бо кадом рох сайёраи Замин ором шуд. Ва соли 1914 аввалин одам ба коинот парвоз кард! Соли 1917 одамон ба руи Мох фуруд омаданд.
  Охиста-охиста инсоният субот пайдо кард. Ва акнун васеъшавӣ ба кайҳон. То соли 1935 одамон ба хамаи сайёрахои системаи Офтоб дидан карданд ва дар Мох посёлка ба вучуд омад. Наполеони панҷум то соли 1960 ҳукмронӣ кард - шасту шаш сол - рекорд дар байни Бонапартҳо ва дар шӯҳрат фавтид. Ва Наполеони шашум тахтро гирифт. То ин вақт, таҷрибаҳои муваффақ оид ба ҷавон кардани одамон аллакай оғоз ёфтанд. Ва дар соли 2000, одамон ба ситораҳои ҳамсоя ворид шуданд. То соли 2020, аввалин шаҳракҳои одамон берун аз сайёраи Замин бунёд карда мешаванд.
  
  ИВАН ДАХШИН ЗАҲР НАШУДААСТ
  Аммо Ивани Грозный соли 1584 захролуд нашуда (аз кучо фахмида буданд, ки у умуман захролуд шудааст?), балки муддате умр ба cap мебарад. Ӯ ба маликаи англис издивоҷ кард. Ва дар як вакт Сибирьро забт карда, дар он чо шахрхо буньёд кард. Дар соли 1590 аз як маликаи англис Искандар ном писар дошт. Соли 1591 писари Дмитрий вафот кард, аммо русҳо солҳои худро аз шведҳо бозпас гирифтанд. Дар соли 1592 онҳо Нарваро гирифтанд.
  Ҷанги муштараки Полша ва Русия бар зидди Шветсия соли 1593 бо ишғоли Выборг анҷом ёфт. Ва шикасти ҷанги Шветсия дар соли 1594.
  Ҳамин тавр, Русия шаҳрҳои соҳили Балтикаро, ки дар Нарва бунёд ёфтаанд, инчунин Виборг аз худ кард. Дар соли 1595 Иван Грозный фармон дод, ки дар лаби дарьёи Нева шахре сохта шавад. Хамин тавр, Александровск зиёда аз сад сол пеш ба вучуд омад. Сол ба шарафи писари Иван Грозный ва маликаи англис номгузорӣ шудааст.
  Баъд Ивани Грозный харакатро дар саросари Сибир давом дод. Чанговарони у ба суи дарьёи Амур пеш рафтанд. Дар соли 1598, ки дар тӯли шасту панҷ сол барқарор шуд - рекорди Русия ва яке аз тӯлонитарин давраи салтанат дар таърихи сайёраи Замин, Иван Грозный вафот кард. Ворисаш Федот низ ҳамон сол вафот кард. Ва Искандари якум подшоҳ шуд. Ҳангоми ба тахт баромаданаш ӯ ҳамагӣ ҳаштсола буд. Аммо Борис Годунов регент шуд. Ва ҳама чиз бештар ё камтар рафт. Ростй, солхои гурусна хам буданд. Баъд чанг бо Польша дар соли 1605. Баъд худи Искандар бори аввал ба лашкар фармондеҳӣ кард. Полякхо Смоленскро мухосира карданй шуданд, вале тамоман маглуб шуданд. Русхо ба хучум гузашта, Киев ва Полоцкро гирифтанд. Полякхо заминхои кад-кади Березина ва Киевро ба сохили чапи Украина доданд.
  Чанд муддат оромӣ ҳукмфармо буд. Русия дар шарқ пеш мерафт. Вай ба уқёнуси Ором расид ва дар он ҷо шаҳрҳои нав бунёд кард.
  Пас аз он маърака ба Қрим омад, ки бо заиф шудани Туркия рост омад. Русия дар баробари Азов хонии Қримро низ забт кард.
  Ҳамин тариқ, империяи бузург ба вуҷуд омад. Пас аз он бо полякҳо ҷанги дигар ба амал омад. Искандар эълон кард, - мо заминхои тамоми Руси Киевро аз нав забт мекунем.
  Ва он рӯй дод. Кушунхои рус дар тахти рохбарии подшох ва сарфармондехи бузург Скопин-Шуйский хануз хам полякхоро маглуб карда тавонистанд ва хатто Варшаваро хам гирифтанд.
  Пас аз чанд баҳс Полша Искандари Якумро ба унвони подшоҳ қабул кард. Баъд аз он кувваи бузурги славянхо ба вучуд омад. Соли 1630 Русия ба ҷануб табдил ёфт. Ҷангҳо бо Туркия оғоз ёфтанд. Империяи Усмонӣ дар таназзул ва мағлубият қарор дошт.
  Русия Балканро забт кард ва ҳатто вориди Константинопол шуд. Тахти усмонӣ ба шоҳ Искандар гузашт. Ва акнун полкхои рус ба Миср расиданд. Ва дар соли 1640 бо Кувайт Макка ва Ирокро забт карданд. Империяи азимро ташкил карда. Солҳои 1645-1647 бо Эрон ҷанг буд. Ва Форс низ ба Русия таслим шуд. Ҷанг бо империяи Манчжур бо забт кардани шимоли Чин анҷом ёфт.
  Подшох Александр бо назардошти афзудани шумораи ахолии гайрирус, хатто шурои екуменики даъват кард. Тағйирот ба православие ворид карда шуд, ки ба чаҳор зан иҷозат медиҳад.
  Ин окибати хохиши осон кардани кабули православии мусулмонон ва тезонидани русикунонии заминхои навкорам буд.
  Соли 1658 подшоҳи аввал Александр вафот кард, ки шаст сол ҳукмронӣ кард ва инчунин Руриковичи бузург шуд.
  Михаил Якум, писари Искандари Якум, подшоҳи нав шуд. Подшоҳи нав аллакай чиҳилсола буд. Ва сиёсати истилогарии падарашро идома дод. Кушунхои рус ба суи Хиндустон харакат карданд. Дар он ҷо ҷангҳо буданд.
  ки бо баркарор шудани хукмронии рус дар он чо ба охир расид. Баъд бо Хитой чанги калон ба амал омад. Дар соли 1671 Михаил вафот кард. Ва чангро писараш Алексей якуми Рурикович давом дод. Подшоҳи ҷавон, ки тақрибан сӣ сол дошт, пурқувват фармондеҳӣ карда, ба ғалабаҳои калон ноил гардид. Хитой баъди чанд соли чанг забт карда шуд.
  Баъдан Русия ба самти шарқ ва ҷануб ҳаракатҳои худро идома дода, Ҳиндухитойро забт кард. То ба Сингапур расидем. Соли 1701 Алексей мурд ва писараш Петрус ба сохтани флоти калон шуруъ кард. Русия тавассути ҷазираҳои Уқёнуси Ором ҳаракат карда, ба Австралия фуруд омад.
  Дар баробари ин майлу хохиши васеъ ба Европа пайдо шуд. Ва дар соли 1715 ҷанг бо Австрия оғоз ёфт. Кушунхои бартарии рус Австрияро зуд забт карданд. Баъд Германияро забт карданд. Мо ба худи Рейн расидем. Ва онҳо дар соли 1721 Италияро забт карданд. Ҳамин тавр Пётри Бузург равзанаи Аврупоро бурид. Якҷоя бо Миср. Ҳамзамон русҳо тавассути Аляска Канадаро ишғол карданд. Соли 730 Пётри Якум вафот кард ва тахт ба наберааш Пётри дуюм - Рурикович мерос монд.
  Ҳукмронии ӯ фаъол шуд: ҷавон бо Фаронса ҷанг оғоз кард ва Канадаро забт кард ва аскарони рус, ки бартарии шумораи бештар доштанд, Парижро гирифтанд. Нидерландия низ забт карда шуд. Гарчанде дар он чо чанги партизанй кашол ёфт. Аммо дар ниҳоят, вай низ пахш карда шуд.
  Ва дертар дар соли 1745 ҳам Испания ва ҳам Португалия афтоданд. Аммо дар он чо хам чанд сол чанги партизанй давом дошт. Соли 1753 баъди марги Пётри дуюм писари Пётри дуюм Пётри сеюм ба тахт нишаст. Подшоҳи нав ҳаракатро дар саросари Африқо ва Амрико идома дод. Ҷанг дар соли 1761 бо охирин қудрати бузург, Британияи Кабир сар зад. Дар аввал Русия дар баҳр чандон муваффақ набуд.
  Аммо баъдан, бо бартарии шумора ва фармондеҳони ботаҷриба, бритониёҳо мағлуб шуданд. Ва фуруд омад. Ва дар соли 1767 Лондон афтод.
  Ва дар соли 1780 Петри сеюм низ мурд. Писари бисту ҳаштсолаи ӯ Павел Якум ба тахт нишаст. Русия дигар рақибони ҷиддӣ надошт ва дар саросари Африқо ва Амрикои Лотинӣ ҳаракат мекард. То соли 1820, вакте ки Павел Якум дар синни шасту хаштсолагй вафот кард, Россия фатхи тамоми чахонро ба охир расонд. Ва Ивани Панҷум дар синни чилу дусолагӣ ба тахт нишаст.
  Дигар касе набуд, ки бо онҳо ҷанг кунад. Аммо илм хануз ба дарачае нарасидааст, ки фатхи фазой кайхонро фатх кунад. Бо вуҷуди ин, Иван фармон дод, ки парвозҳо ба Моҳ. Мисли, империя бояд пеш равад. Ва соли 1833 одам бори аввал ба кайхон парвоз кард. Ва соли 1845 русхо нихоят ба руи Мох фуруд омаданд.
  Император Иван Панҷум дар соли 1847 вафот кард. Искандари II тахтро мерос гирифт. Экспансия ба кайхон давом дорад. Соли 1861 ба Миррих фуруд омад. Ва баъд дар тамоми сайёраҳои системаи Офтоб.
  Ва он гоҳ онҳо ба ситораҳои дигар парвоз карданд ...
  
  ДОНАЛД ТРАМП ДАР КИШТИ РУЗВЕЛТ
  Ҳамин тавр, Доналд Трамп дар Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ худро дар ҷои Рузвелт ёфт. Ин воқеан як имкони олӣ буд! Дар бораи хатогиҳои пешгузаштаи худ фикр кунед. Ва хатои аввал: онҳо ба СССР имкон доданд, ки ба як давлати абарқудрат табдил ёбад.
  Доналд Трамп беҳтар аз ҳама фаҳмид: Русия набояд иҷозат дод, ки дар Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ пирӯз шавад. Бо вуҷуди ин, пирӯзии зуди рейхи сеюм барои Амрико низ зараровар аст.
  Варианти беҳтарин: бигзор онҳо то ҳадди имкон якдигарро бикушанд.
  Хуб, албатта, Доналд Трамп ба Русия каме кӯмак кард, пеш аз Сталинград... Ва ҳеҷ ихтилофи хосе бо таърих вуҷуд надошт. Ва Рейхи сеюмро аз Африка пеш кард.
  Ва он гоҳ ӯ ба Гитлер ба ивази бекор кардани қонунҳои зиддисемитӣ сулҳ пешниҳод кард.
  Баъд аз Сталинград, немисҳо фаҳмиданд, ки онҳо метавонанд дар Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ мағлуб шаванд ва бо Трамп розӣ шуданд. Яҳудиён таъқиб нахоҳанд шуд, аммо... Тиҷорат аз нав сар мешавад...
  Ва маҳбусон иваз карда мешаванд. Худи Трамп бомбаи атомӣ месозад ва Ҷопонро ба анҷом мерасонад. Немисхо бошад, баъди бас кардани бомбаборонкунии территорияи худ ва бастани фронти дуйум кувва чамъ мекунанд.
  Фюрер амалиёти "Цитадел"-ро якчанд маротиба ба таъхир андохт. Ва ҳатто дар моҳи июл ӯ ҳамларо оғоз накард, зеро ӯ мехост, ки Tiger-2, як танки ҳаюлоро дар ҷанг озмоиш кунад ва ин маънои "Шер" ва "Муш" -ро дорад. Илова бар ин, олмонҳо аз хориҷиён ҷудоӣ ташкил карда, қувваҳоро ҷамъ карданд.
  Ва Трамп ба Фюрер тавсия дод, ки шитоб накунад, зеро нақшаҳои ҳамлаи Олмон дар Булгеи Курск аллакай ба фармондеҳии шӯравӣ маълум аст ва ҳеҷ чизи аблаҳтар аз ҳамла кардан, вақте ки душман инро медонад.
  Фюрер ба қадри кофӣ доно буд, ки ба маслиҳатҳои оқилонаи Трамп гӯш диҳад. Ва ӯ ба дифоъ гузашт.
  Армиям Сурх нихоят 30 август ба хучум гузашт. Ва дар мудофиаи душман чукур часпида. Чангхо нишон доданд, ки "Пантера" дар мудофиа, бо тупи тезпарвозаш, ки ба масофаи дур зарба мезанад, хеле хуб аст.
  Ва "Паланг" бад нест ва ҳатто "Фердинанд". Охирин таппончаи худгард дар мудофиа хеле мустахкам аст. Ва он ҳамлаҳои рақибонро комилан дафъ мекунад. Ва "Фердинанд" хеле фаъолона кор мекунад. Вақте ки ӯ аз дур мезанад, шумо ҳатто пушти худро рост карда наметавонед.
  Немисхо хануз хам акаллан охиста-охиста, вале дар канори Орёл таслим шуданд. Аммо авиацияи советй дигар дар осмон хукмронй намекард. Бе фронти гарбй краутхо пурзур буданд. Дар байни асксҳои олмонӣ Марсел махсусан фарқ мекард.
  Вай дар мухорибаи бахри Миёназамин тасодуфан халок нашудааст. Ва ҳоло, ки асс, рақами як дар шарқ меҷангид. Ва ин беҳтарин люфтваффе, ки дар як муддати кӯтоҳ дар фронти ғарбӣ рекорд гузошт, ки дар таърихи воқеӣ ҳеҷ кас онро шикаста натавонист, ҳоло дар шарқ меҷангад.
  Марсел аз дур зарба зад ва нагузошт, ки худро чиччинад ва ё афтад. Вай дар байни лётчикхои немис ва советй афсона гардид.
  Ва бе ягон муболига. Вай хам самолётхои хучумкунанда ва хам чанговаронро зада галтонд.
  Барои яксаду панҷоҳ ҳавопаймо ба ӯ бо баргҳои дуби нуқрагӣ, шамшерҳо ва алмосҳо салиби рыцарии Салиби оҳан мукофотонида шуд. Вакте ки вай дусад самолёт сохт, бо ордени "Укоби немиси бо алмос" мукофотонида шуд. Пас аз расидан ба сесад ҳавопаймо, ӯ мукофоти махсус барои ӯ гирифт: Салиби оҳанин бо баргҳои дуби тиллоӣ, шамшерҳо ва алмосҳо. Пас аз сарнагун кардани чорсад ҳавопаймо, ӯ як салиби тилло ва алмоси хизматҳои ҳарбӣ ва Ҷоми тилло ва алмосии Luftwaffe гирифт. Марсель тирамох дар болои бахри Миёназамин дусад самолётро зада галтонд. Дар давоми зимистон ва март вай кариб сад машинаи дигарро зада галтонда, ба фронти шаркй гузаронда шуд. Дар он чо хануз дар мохи май соли 1943 аз сесад мошин зиёд буд.
  Баъд дар мохи сентябри соли 1943 он ба чорсад мошин расид. Ва хатто дар як чанг чордах мошинро аз байн бурда, рекорд гузошт.
  Албатта, бо чунин асс, немисхо дар осмон бештар аз боварй хис мекарданд.
  Ва онхо метавонистанд хучуми Армияи Сурхро пешакй кашида, кувваро боздоранд. Бо вучуди ин кушунхои советй хеле суст бошад хам, пеш мерафтанд.
  Дар охири мохи октябрь Армиям Сурх ба Орёл наздик шуд. Фриц кӯшиш кард, ки ин шаҳрро бо ҳар қимате нигоҳ дорад.
  Танки "Тигер-2" бори аввал дар чанг истифода шуд. Аммо ин машина дар мудофиа нагз баромад мекард, вале аксар вакт вайрон мешуд. "Шер" аз ин хам бадтар баромад. Монанди калонсоли "Тигр"-2, ки бештар бо номи паланги шоҳона маъруф аст, "Шер" як таппончаи пурқувваттар дошт, аммо нолозим буд. Аз он даме ки сию чор танки советй бо яроки немис гирифта шуда буд. Аммо "Шер", ки навад тонна вазн дошт, аз чихати зиреҳпӯшӣ нисбат ба "Паланг" ҳеҷ бартарӣ надошт, аммо қиматтар, эътимодноктар ва таппончаи пуриқтидораш аз ҷиҳати суръати оташ пасттар буд.
  Танхо хангоми тирпарронй ба масофаи дур "Шер" бартарй дошт, вале фоидааш кам буд, зеро хангоми харакат аз чунин масофае, ки "Шер" бартарй дошт, зарба задан кариб номумкин буд.
  Ҷангҳо нишон доданд, ки "Шер" дар муҳофизати паҳлуҳо ва пешонии корпус аз "Паланг"-2 бартарият надорад ва зиреҳи ғафси пешонии манора танҳо гардиши онро суст мекунад.
  Яъне маълум шуд, ки "Шер" дар амал аз "Паланг"-2 хам бадтар аст. Ва барои он, ки он рӯй медиҳад, он тарҳрезӣ шудааст.
  Бо вуҷуди ин, Tiger-2 нисбатан хуб муҳофизат карда шуда буд, он ҳатто ба тарафи T-34-76 ногузар буд ва аз ин рӯ, мошини самаранок, гарчанде ки бесарусомонӣ буд, исбот кард.
  Дар баробари ин ду лётчик дар чанг худро нагз нишон доданд: Альбина ва Альвина. Ки ҳама вақт дар бикини пойлуч ҷанг мекард. Ва онҳо ин корро хеле самаранок карданд.
  Чунон ки Альбина бо пои урёнаш триггерхоро пахш мекунад, лётчики советиро зада галтонад.
  Ва он гоҳ Алвина низ бо пойҳои бараҳнааш пахш мекунад. Ва боз душманро торумор мекунад.
  Духтарон фаъ-олона ва бо кувваи пантерахо кор мекарданд. Гарчанде ки онҳо ҷанговарони навкоранд. Аммо сирри онҳо ин аст, ки дар бикини ва пойлуч ҷанг кунанд, пас ҳеҷ кас туро наафтонад!
  Чанги Орёл то охири мохи ноябрь давом кард. Немисхо шахрро дар ихтиёр доштанд ва Армияи Сурх якравона ба он зада даромад. Дар ин бобат худи Сталин якравй нишон дод. Шахрро краутхо хаматарафа мустахкам карда, ба ихота кардани он рох намедоданд.
  Дар ибтидои мохи декабрь оромии муваккатй ба амал омад, дар фазо танхо чангхо ба амал омаданд. Марсель аз шумораи панҷсад ҳавопаймои задашуда зиёдтар буд ва дар Рейхи сеюм пас аз Геринг дуюмин буд, ки бо Салиби Калони Салиби оҳан мукофотонида шуд.
  Армияи Сурх бозистод. Аммо дар охири моҳи декабр он ба ҳамлаи худ шурӯъ кард. Баъди чангхои якрав Орёл нихоят ихота карда шуд. Ва он гоҳ онро гиред. Немисхо дар марказ андаке бештар акиб мемонданд. Вале онхо ба зимистон тайёр буданд ва муборизаи катъй бурданд.
  Фрицхо хануз хам хучуми назди Ленинградро зада гардонда тавонистанд. Қисман ба сабаби огоҳии Трамп, ки аз шикасти фашистон хеле метарсид.
  Фашистон хучуми дар шимолро зада дафъ карда, бо кадом рох хучумро зада дафъ карда, аз зимистон зинда монданд... Ва дар бахор кувва чамъ кардан гирифтанд.
  Армияи Сурх хам зарар дид. Аммо вай ИС-2 ва Т-34-85 гирифт. Мубодилаи зарбахо cap шуд ва 22 июни соли 1944 Армиям Сурх дар марказ ба хучуми калон cap кард.
  Немисхо таслим шуданд, вале охиста-охиста... Чанговарони советй дар давоми якуним мох дар сектори хеле васеи фронт панчох километр пеш рафтанд. Фашистхо умуман тактикаи худро то андозае тагьир дода, кушиш мекарданд, ки кувваи худро бе хучум нигох доранд.
  Дар ин ҷо Трамп возеҳ нақш бозид, ки на Русия ва на Олмон пирӯзиро намехост. Аммо ӯ метарсид, ки русҳо ба ҳар ҳол пирӯз мешаванд ва ба Фюрер маслиҳат дод, ки барои рафъи захираҳои болшевикон ҷанги дифоъӣ созад.
  Гитлер ба хамаи тачовузкорй нигох накарда, ба мудофиаи чукур баромад. Гузашта аз ин, танкҳои Олмон нокомил мебошанд. Ва "Муш" низ интизори®оро барор нагирифт ва тан®о дар ®ифз каму беш худро дар ®у ум®ои  авобии кѓто® нишон дод.
  Немисхо хануз дар техника ба таври бояду шояд муваффакият ба даст оварда натавонистанд. Пантера 2-ро метавон аз ҷиҳати аслиҳа ва зиреҳи пурқувваттар кард, аммо то ҳол имкон надошт, ки онро аз панҷоҳ тонна вазнинтар кунад. Фок-Вулф аз чихати манёвр паст буд ва нотамом буд.
  Ме-309 аз чихати мусаллахшавй пуриктидор ва тез, вале аз чихати манёвр бадтар баромад. ТА-152 аз чихати хусусиятхои парвоз назар ба Фок-Вулф бехтар буд ва пуриктидор мусаллах буд, вале он хам вазнинтар шуд. Дуруст аст, ки Марсель барои самолётхое тактикаи хубе кор карда баромадааст, ки онхо вазнинтар, вале бештар мусаллах ва бехтар мухофизат карда мешаванд.
  То хол немисхо на танхо бартарии худро дар осмон нигох медоштанд, балки аз хисоби шумораи мошинхо онро зиёд карданд. Хол он ки СССР ЯК-3 ва ЛАГГ-7 хам дошт. Аммо ин хануз бартарй надодааст.
  Аммо олмонҳо ME-262-ро таҳия карданд. То моҳи июн, Luftwaffe аллакай ҳазор адад ин ҳавопайморо бо чор тӯби ҳавопаймоии 30-мм дошт. Аммо дар ҷанг, ME-262 нокифоя манёвр ва самаранок буд. Аз чумла аз сабаби суръати баланд. Факат он аст, ки ME-262 паррондан хеле душвор аст, зиреҳпӯш ва зинда мондан мумкин аст, аз сабаби суръати баландаш заданаш душвор аст, аммо аз сабаби начандон боэътимоди муҳаррикаш худаш мешиканад.
  Ҳамин тариқ, немисҳо то ҳол танҳо дар гирифтани TA-152 муваффақ буданд ва ба модернизатсияшудаи ME-109 "K", ки машҳуртарин ҷангандаи Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ буд, доштанд.
  Шумораи ҳавопаймоҳои истеҳсолшуда низ зиёд шуд, ки ин имкон дод, ки бартарият аз тамғаҳои шӯравӣ нигоҳ дошта шавад. Гузашта аз ин, мошинҳои Олмон дар аслиҳа ва қудрати муҳаррик ба таври назаррас қавӣ буданд.
  Ю-288-и олмонӣ, ки суръати баланд ва бори бузурги бомбаро муттаҳид мекард, хеле муваффақ шуд. Ва аввалин бомбаандози чормоторӣ, Ю-488, ки қодир аст дар масофаи дур бомбаборон кунад. Чихати барҷастаи он майдони нисбатан хурди бол буд, ки суръати онро то 700 километр дар як соат дод, ки он вақт барои бомбаандоз хеле зиёд буд.
  Немисхо дар сохаи танксозй чандон муваффакиятнок набуданд. Муш дар мудофиа хуб аст, аммо ба ҳар ҳол аз ҳаво осебпазир аст ва интиқолаш душвор аст. "Ягдпантер" муваффакиятноктар баромад. Он ба микдори торафт афзоянда истехсол карда шуд ва обруи хуб пайдо кард.
  Дар ин чо, албатта, немисхо кариб мошинро ба охир расонданд, вале ба хар хол он хуб шуд.
  Микдори асосии техникам немис афзуд, ки ин имкон дод, ки ба хучуми советй бомуваффакият му-кобилат карда шавад. Аз чумла хучуми мохи август дар чануб.
  Тирамохи соли 1944 омад, кушунхои советй хатто Харьковро нагирифтанд ва холо дар марказ истодаанд.
  Фриц худро каме боварибахш хис кард... Сталин гурзро давом медод, вале бе ёрии Штатхои Муттахида дар мусобикаи технологии Германия галаба карда наметавонист.
  Рейхи сеюм, ки дивизияхои хоричй ва бисьёр Хивйхо, илова бар он спутникхо ва гражданинхои собики советй дошт, метавонист куввахои худро каму беш пурра карда, дар мудофиа монад. Коргарон ва мехнати гуломони хоричй имконият доданд, ки бисьёр тачхизот истехсол карда шавад. Ва пеш аз хама, авиацияи реактивй.
  Лоихаи ракетахои V-1 ва V-2 ба манфиати самолётхои реактивй даст кашида, самолётхои бомбаандози Арадо пайдо шуданд. Ки ба таври комил бомбаборон кард. Ва самолётхои советй хатто ба онхо расида натавонистанд.
  Гитлер торафт бештар ба хучуми хавой такья мекард. Фрицхо дар зимистон хам чанг мекарданд... Армияи Сурх дар зимистон дар марказ пеш рафта тавонист.
  Дар ин чо харчанд немисхо хучумро мунтазир буданд, аз кори артиллерия, хусусан ракетаи "Андрюша" ба хайрат афтоданд. Аммо баъд дивизияхои сершумори танкии немис тавонистанд, ки кушунхои советиро боздоранд.
  Тупҳои нави худгардҳои олмонӣ E-10 ва E-25, ки хурд, вале чолок буданд, махсусан самаранок буданд.
  "Тигер-2" инчунин бо манораи тангтар ва хурдтар ва муҳаррики пуриқтидори 1000 қувваи асп пайдо шуд, ки худро мошини бештар амалӣ нишон дод.
  Хулоса, ҷанг бо як менеҷерӣ барои немисҳо фоидаовартар оғоз ёфт.
  Гитлер воқеан ба танкҳои силсилаи E ҳисоб мекард, зеро онҳо пешрафтатар буданд ва силуэти паст доштанд. Дар E-50, баландӣ одатан аз баландии Tiger-2 як метр пасттар буд, ки ин имкон дод, ки бо зиреҳи баробар вазни танкро бо муҳаррики 1200 қувваи асп ҳангоми пурзӯр кардан то панҷоҳ тонна кам кунад. бештар зиреҳ-суруд ва таппончаи дақиқ.
  Ин олиҷаноб шуд! Мошин суръат ва суръати пешравиро ба даст овард. Ва духтарон дар он мубориза мебаранд. Ва албатта, пойлуч ва дар бикини.
  Мубориза махсусан дар фас-ли бахор, дар мохи май хеле тезу тунд буд. Немисхо ба хучум cap карданд. Аммо онхо танхо Белгородро, ки пештар кушунхои советй забт карда буданд, бозпас гирифта тавонистанд. Чанг муддати дароз давом кард. Ва танки Е-100 низ дар чанг иштирок дошт. Ин машина, ки хеле хуб мухофизат карда шуда буд ва бо яроки пуриктидор барои кушунхои советй проблемаи калоне гардид.
  Пас аз пайдоиши СУ-100, Сталин ба таври ғайричашмдошт тасмим гирифт, ки доктрина дар сохтмони танкро тағир диҳад. Ва ин таппончаи худгард ба микдори торафт афзоянда истехсол карда мешуд.
  Маро осонии истеҳсоли таппончаҳои худгард ва таппончаи пурқувваттар ҷалб кард. Ва инчунин далели он, ки Сталин дар бораи наҷот додани сарбозон фикр мекард. Ба хар хол тобистони соли 1945 танхо немисхо хучум карданд. Онхо танхо Ростови лаби Дон ва Орёлро ихота карда тавонистанд ва ин дарачаи муваффакияти онхо буд... Тирамох, краутхо ба мудофиа нишастанд, Армияи Сурх ба пеш мерафт. Дар зимистон хам... Ва танхо Белгород муяссар шуд.
  Ҳамин тавр, ҳарду armadas суст шуданд ...
  Соли 1946 фаро расид. Немисҳо кӯшиш карданд, ки тобистон бо истифода аз танкҳои Е-50 ва Е-100 ва Е-75 ҳамла кунанд. Бар зидди онҳо, Сталин таппончаи худгард СУ-100 дошт, ки амалан ҳама навъҳои силоҳро иваз мекард. Немисхо пуф заданд, вале кариб хеч пешравй надоштанд... Ва тирамоху зимистон Армияи Сурх ба пеш мерафт...
  Аммо боз ман ҳеҷ чиз ба даст наовардам.
  Аллакай соли 1947. Немисҳо пахш мекунанд ва пеш мераванд, русҳо қафо мезананд ва пеш мераванд. Ҳеҷ чиз муваффақ нашуд.
  Ана, соли 1948 меояд. Т-54 пайдо шуд, аммо он паҳн нашуд. СУ-100 то ҳол дар хидмат аст. Дуруст аст, ки ин таппончаи худгард то андозае кӯҳна шудааст. Немисҳо дар силсилаи болотар аз E-75 бо муҳаррики турбинии газ ҷои аввалро доранд. Ва он аллакай аз паҳлӯҳо хуб муҳофизат карда шуд ...
  Аммо немисхо хануз хам галаба ба даст оварда натавонистанд. ИС-7 дар СССР истехсол карда шудааст. ки ба мукобили немисхо бомуваффакият чангид.
  Баъд соли 1949... Хатти фронт бе харакат аст, зарбахо иваз карда мешаванд. Боксчиён якдигарро мезананд ва нобуд мекунанд.
  Ҳамин тариқ, дар соли 1950 хатти фронт каме тағйир меёбад. Аммо ҳеҷ чизи муҳиме рӯй намедиҳад.
  Ва он ба соли 1951 меравад, ҳамон чизест. Дар фронти шаркй дигаргуние дида намешавад. Ҳарду ҷониб хеле хаста шуданд.
  1952 низ гузашт. Соли охирини хукмронии Сталин. Ягона чизе, ки олмонҳо доштанд, дискотекаҳо буданд, ки ба оташи силоҳҳои хурд осебпазир буданд. СССР мошини маъмултарин дорад: СУ-122 бо баррели дароз, ки то ҳол беҳтарин баҳо дода мешавад.
  Ва нихоят, соли 1953... Сталин мемирад ва баъд ин сар мешавад. Дар Москва барои хокимият мубориза бурда мешавад ва аз ин истифода бурда, немисхо ба хучум гузашта истодаанд.
  Ва онхо дар Кавказ пеш рафта истодаанд. Туркия ниҳоят ба ҷанг дохил мешавад.
  Ман тамоми Кавказро дар баҳору тобистон ва тирамоҳ забт мекунам ва бартарӣ мегирам...
  Аммо дар ин ҷо Трамп аллакай дахолат мекунад. Ва 1 январи соли 1954 ШМА ба бомбаборони ядроии территориям Рейхи сеюм ва... Россия шуруъ мекунанд.
  Монанди ин! Трамп дар Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ дахолат кард.
  Ва ҳама чиз ба таври худ хеле аҷиб мешавад! Ва то андозае хуб аст!
  Трамп душманони худро дилпурона мағлуб мекунад! Ва ин PR-и ҷаҳаннам аст!
  Ин диктатори амрикоӣ ҳатто аз шодӣ ҷаҳад!
  
  ДУХТАРОНИ ЗЕБО ТАЪРИХ МЕКУНАНД
  Таърихи алтернативӣ, ки дар он Гитлер бо вуҷуди ин қарор кард, ки ӯ бояд аввал Бритониёро тамом кунад ва танҳо баъд ба СССР ҳамла кунад. Яке аз ин қадамҳо пас аз забти Крит ва ҳамла ба Малта буд. Охирин хеле муваффақ буд ва аскарони Фюрер Бритониёро мағлуб карданд. Гитлер тасмим гирифт, ки бо Бритониё хотима диҳад ва танҳо баъд ба СССР равад.
  Дар ин ҷо ба ӯ чор духтари ҷодугар таъсир кард. Зебоҳои ориёӣ: Герда, Шарлотта, Кристина, Магда - Фюрерро бовар кунонд, ки ҳанӯз ба Русия наравад! Хатто зону зада касам ёд карданд, ки соли 1941 вакти ин кор нест. Ба гайр аз духтарак пои луч аз болои ангишт давида, расму оинеро анчом доданд, ки бехтараш ба Русия наравад. Ва чор зебоӣ Фюрерро бовар кунонд, ки барои духтарон дар Африқо мубориза бурдан лозим аст. ки мо розигй гирифтем.
  Ба базаи Англия армияи Фриц хучум карда мешавад;
  Пойгоҳи бузургтарини Бритониё воқеан ба ҷаҳаннам монанд буд. Ба он зиёда аз хазор самолёти бомбаандоз, ки аз тамоми фронти шаркй чамъ омада буданд ва дар баробари чанговарони мушо-рат тачрибаи хуби чангй гирифта буданд, хучум карданд. Англисҳо, албатта, муддати тӯлонӣ мубориза мебурданд, аммо онҳо чунин ҳамлаи пурқувватро интизор набуданд. Дар хакикат, кй бовар мекунад, ки краутхо карор медиханд, ки фронтро фош кунанд, хатто агар душман муваккатан ором шуда бошад хам. Аммо солдатхои Англия холо берахмона зада мешаванд. Масалан, ба киштихои онхо самолёти "чиз"-и машхури Ю-87 хамла мекунад. На он қадар зуд, аммо дорои дақиқии баландтарин (барои замони худ) бомбгузорӣ, онҳо флоти Бритониёро, ки дар халиҷҳо пинҳон шудаанд, азоб медиҳанд. Фок-Вулфҳои замонавӣ, аз ҷумла, ҳатто худи фон Рудел, подшоҳи ҳавопаймоҳои ҳамлакунанда, қафо нестанд. Бо ғарқ шудани киштии ҷангии пуриқтидортарини шӯравӣ "Марат" маълум аст.
  Масалан, ефрейтор Ричард мебинад, ки мурғҳо мисли чана аз теппа ба поён медаванд. Самолётхои сершумори бомбаандози немис аз сурохии ях мисли мохихои дарранда мебароянд. Инглиси аллакай баркамол аз тарс гушаки телефонро мемонад. Чунин манзараи мудҳишро ҳеҷ гоҳ надида буд. Сиренаҳо хеле дер садо медиҳанд, пас аз таркиши бомбаҳо. Мавҷи таркиш аскарони бритониёиро ба сар мебарад, дасту пойҳои бурида ба самтҳои гуногун парвоз мекунанд. Яке аз кулоҳҳои оҳанин сурх шуда, ба рӯйи афсар бархӯрд. Ва чӣ тавр ӯ фарёд мезанад:
  - Черчилл бепарво аст! Гитлер хуб аст!
  Зенитихои Англия фавран ба тирпарронй шуруъ на-муданд, балки танхо вакте ки якбора хазорхо бомба афтид. Душман хама чизро дуруст хисоб кард: ягон бомба хам нобуд нашавад. Пас, душманро торумор кунед ва зарба занед. Ҳама секторҳо дар харита пешакӣ қайд карда шудаанд. Гузашта аз ин, бритониёҳои дурушт ҳатто худро дуруст пинҳон накардаанд. Бисьёр тупхои зенитии онхо дар пеши назари аён меистад ва аввалин шуда аз он чо меафтанд.
  Дар ин чо тупи зенити 85 миллиметра, ки сию ду фут дарозй дошт, ба боло партофта, мисли руль дар хаво хам шуда буд. Пас аз он, он суқут кард ва панҷ англисро пахш кард. Яке аз сиёҳпӯстон шикамаш дарида, рӯдаҳояш берун афтод.
  Ва бомбаҳо афтоданд ва ҳама чиз оташ гирифт, як анбори сӯзишворӣ садо дод, онҳо ба таркиш шурӯъ карданд, снарядҳоро тақрибан ба тамоми скелет пароканда карданд, сипас ба анбори дигар зарба зад. Баръакс, сиренаҳое, ки дар файтингҳои Ю-87 ва Фок-Вулф насб карда шудаанд, хашмгинона садо медоданд ва дар байни сиёҳпӯстон ва арабҳои аз байни аскарони мустамлика даҳшати ваҳшиёна ба вуҷуд меоварданд. Аммо чунин ба назар мерасад, ки сафедпӯстон низ метарсанд.
  Масалан, ду фрегати британй ба хам бархурд, ки дегхонахо гурур-гурур карданд. Ва хатто порахои фрегатхое, ки ба парвоз баромада буданд, мисли киштзорхои минадоршуда дар хаво тарки-данд ва крейсер танхо ба каъри замин фуру рафт.
  Танки англисии "Кромвелл" бо мурғи кӯтоҳ, вале бо суръати хуб ва зиреҳи хеле пурқуввати фронталӣ, дар воҳима суръат гирифт ва анбори худро пахш кард ва ҳатто даҳҳо сарбозони парешоншудаи худро дар роҳ пахш кард. Бетартибӣ афзоиш ёфт. Киштии авианосеци англией ба лахза даромад ва дрредноити пуриктидор оташ кушод... дар сохил, ки дар он чо солдатхои худи он чое мезаданд.
  Ва дар ин олами зеризаминӣ ду нафар комилан бепарво монданд. Яке аз онҳо ҳиндӣ буд, ки оҳиста-оҳиста қубур мефурӯхт ва дигаре зане буд, ки маълум аст, арабӣ, вале либоси низомӣ дошт. Ҳарду ба марги саросемагӣ аҳамият намедиҳанд. Дурусттараш, як лашкари тамоми аспсаворони нобудшавӣ бозии корти ғайриоддӣ мекарданд. Ин як бозии панҷоҳу ду карта бо шӯхӣ буд ва ҳатто аз рӯи қоидаҳое, ки худи сурхчаҳо ихтироъ кардааст.
  Зани араб гуфт:
  - Бо вуҷуди ин, садои зиёд аст! Ва чаро чунин воҳима эҷод кунед?
  Яке аз сарбозон, ки пушташро бо пораҳои пора бурида буд, қариб буд, ки ба ҳиндуҳо давид, аммо ӯро мисли гӯрбача беэҳтиётона партофтанд. Ба руи сурхпӯстон қатраҳои хун рехта, табассумкунон онҳоро лесид. Баъд пай бурд:
  - Садо кардан барои одамони нотавон, рангпарида аст. Мо апачҳо чунин фикр мекунем - агар душман набошад, душман пайдо мешавад - боз ҳам беҳтар!
  Зани сиёҳ гуфт:
  - Ин як заъфи хоси онҳое аст, ки имони Масеҳро эътироф мекунанд. Онҳо дар бораи қурбонӣ сӯҳбат карданро дӯст медоранд, аммо худро қурбонӣ намекунанд.
  Ҳиндӣ зуд сар ҷунбонд:
  - Тартиб бар пояе бунёд мешавад, ки семент имон ва рег ирода аст! Имон дили зар аст ва ирода мушти оҳанин аст! Танхо одамони рангпарида на як доранду на дигар.
  Якчанд сарбозони бритониёии сӯхта ба об шитофтанд, то оташро шуста баранд. Ҳатто аз даромадан ба об ҷӯш мезад, доду фиғон ва нолаи ваҳшӣ шунида мешуд. Ва доира®ои хунолуд дар болои кафки ба®р давр зада, аввал ѓафс ва баъд о®иста-о®иста па®н шуда, ранга ранг мешуданд. Ва ҷанговарони империяи як замон бузургтарин ва васеътарин империяи рӯи замин намуди инсонии худро гум мекарданд. Зани араб бо таҳқиромез хурӯш кард:
  -Ва ин мардон моро маҷбур мекунанд, ки бурқа пӯшем!
  Марди сурх, ки маккорона чашмонашро чилва карда, гуфт:
  - Аз афташ нигоҳи таҳдидомези шумо онҳоро метарсонад!
  Зани араб дандонҳояшро истеҳзоона нишон дода гуфт:
  - Нармияти зан ба сахтии зиреҳ монанд аст, танҳо дар муҳофизат хеле марговар ва ҳамаҷониба аст!
  Немисхо бо тамоми кувва фавран хучум карданро афзалтар донистанд, тактикаи боксёре, ки ба тайёр набудани душман умед баста, фавран бо тамоми кувва ба суи душман шитофт. Вакте ки даххо самолётхои душман дар аэродромхо оташ зада, парвоз карда наметавонанд. Вақте ки бомбаҳои худи онҳо дар дохили Ланкастер таркида, ҳама чизро дар атрофи онҳо нобуд мекунанд. Тактикаи сахт, вале самаранок. Хамин тавр, симфонияи олами зеризаминй ба куллаи кувваи худ расид ва баъд паст шудан гирифт.
  Аммо ин, албатта, бо ин тамом нашуд, дивизияи десантй ба кор даромад. Ҳангоме ки бритониёиҳо пас аз чунин табобат қарор доранд, онҳоро умуман гарм кардан мумкин аст. Хушбахтона, аллакай планерхои десантй ба микдори зарурй тайёр карда шуда, усулхои кашондани онхо нагз ба рох монда шудаанд. Шояд беҳтарин дар ҷаҳон имрӯз.
  Аз ин рӯ, онҳо парвоз мекунанд, на мисли китҳо - сусттар, аммо ба қадри кофӣ тезтар ва ҳатто бо мусиқии Вагнер - шоҳасари дӯстдоштаи Гитлер. Боз кӣ зинда аст, филми "Апокалипсис" -ро ба ёд овард, ки дар он амрикоиҳо ҳангоми ҳамла ба ветнамӣ аз ин мусиқии махсус истифода мекарданд. Чӣ тавр онҳоро тарсонд. Ҳамин тавр, дар ин ҷо Вагнер аст, ва мотивҳои раъд ба воситаи пурқувваткунандаҳо. Десантчиён ба руи худ фосфор молида, худро ранг мекарданд, мисли девхои олами зеризаминии худ дахшатангез менамуданд. Инчунин ба таъсири психологӣ асос ёфтааст. Илова бар ин, баъзе реактивҳо ва баъзе микросхемаҳои магний ба фосфор илова карда шуданд, то ҳадди аққал дар муддати кӯтоҳ дурахш диҳанд. Ин қадар даҳшатнок, махсусан дар пасманзари дурахши дуд ва сӯхторҳои сершумор. Онҳо ҳатто пулемётҳо доранд, ки дар шакли даҳони аждаҳо пӯшидаанд. Баъд автоматхои охангангези немисхо ва ба асир гирифташуда зарба мезананд. Ва сафхои даравида, кандашуда ба мӯзаҳои ғолибон меафтанд. Ва бисёриҳо таслим шуданро афзал медонанд, сарфи назар аз он, ки бритониёиҳо нисбат ба олмонҳо зиёданд.
  Як зани ҳиндӣ ва арабӣ дар як сӯрохи хурди бодиққат пинҳоншуда пинҳон шуданд. Redskin қайд кард:
  - Хайр, мо онхоро шудгор кардем!
  Зани сиёхпуш дар хайрат монд:
  - Мо мегӯӣ? Шояд моро дар назар доред?
  Ҳиндӣ сарашро манфӣ ҷунбонд:
  - Не! Palefaces бритониёиро мезананд ва ин нишонаи хуб аст! Ва ҳангоме ки вақташ фаро мерасад, ҷашни мо фаро мерасад! Хиндухо китъаи худро кай озод мекунанд!
  Зани араб бо таҳқиромез хурӯш кард:
  - Оё шумо ягон тасодуф даъвои қудрати ҷаҳонро доред?
  Хиндй бо мехру мухаббат гуё ба кудаки аклашон сустро фахмонда бошад, табассум кард:
  - Касоне, ки аз ҳад зиёд гирифтан мехоҳанд, одатан чизе намемонанд! Пас, қошуқи калон даҳон аст!
  Фюрер, албатта, надид, ки лочинхо ва шохинхои у чй кор карда истодаанд, вале дар асосй вай тахмин мекард, ки машинаи харбии немис хама чизро аник кор карда мебарояд. Умуман, амалиёти хучуми харбии немисхо то булгаи Курск ба дарачаи баланди касбй гузаронда шуд. Баъзеҳо ҳатто онҳоро стандартӣ меноманд. Ҳатто аҷиб аст, ки чунин мошин лағжид ва сипас комилан аз ҳам афтод.
  Ва худи чор нафар дар фуруд ба Малта иштирок карданд.
  Чор духтар танҳо дар тан бикини буданд. Ва аллакай дар ҳаво онҳо бо пои луч ба сӯи бритониёӣ гранатаҳо партофтанд. Ва он хеле зебо аст. Инҳо духтаронанд.
  Ва хангоми парвоз дискхои тезу тунд партофта мешаванд. Ва якбора даҳҳо гардан канда шуданд. Як калима - зебоиҳои дараҷаи олӣ. Ва хеле ҷинсӣ ва мушакӣ. Инҳо ҷанговарон ҳастанд. Ва бо як зарба металлу хиштро чудо мекунанд. Онҳо чунин як қудрати хашмгин ва шӯришангез доранд. Ва бигзор онхо бо пошнаи луч ба манахи аскарони англис чахида шаванд. Онҳо хеле девона шудаанд.
  Ва хун ба хар тараф мепарад ва мепарад.
  Баъд аз ин духтарон шамшерҳои худро ба кор бурданд. Ва онхо ба нест кардани сафхои Англия шуруъ карданд. Ва дар айни замон суруд:
  - Гургҳои сафед ҷамъ мешаванд! Танҳо он вақт мусобиқа зинда мемонад! Нотавон нобуд мешаванд - онҳо кушта мешаванд, хуни муқаддасро пок мекунанд!
  Духтарони ин ҷо хеле хубанд. Танҳо олӣ!
  Ва онхо хар як солдати англисро бо ду шамшер буриданд. Ва онҳо бо пойҳои луч свастика мепартоянд ва ҷангиёнро мекушанд. Ва чунин ҷанговарони шуҷоъ...
  Ва зарбаи ҳавоӣ ба Мальта хеле пурқувват аст. Фюрер авиацияро аз фронти шаркй чамъ кард. Ва самолёти "Ю-88" худро бо шухрати худ нишон дод. Ва албатта, Ю-87 низ истифода мешуд, ки сарфи назар аз бартарии ҷангандаҳо дар ҳаво, хеле самаранок буд.
  Ва краутхо ба Англия хеле сахт заданд. Ва духтарони терминатор бо пои урён боз ҳам қавӣтаранд. Ва ҷанговарони ин ҷо оддӣ ҳастанд!
  Хуб, ин гуна духтаронро чӣ тавр ба ваҷд наоваред? На духтарон - балки танҳо пантерҳо!
  Онҳо рақибони худро нобуд мекунанд. Ва суруд мехонанд:
  - Моро касе боздошта наметавонад! Ҳеҷ кас моро мағлуб намекунад! Гургони бад душманро пора-пора карда истодаанд!
  Гургони бад - салом ба қаҳрамонон!
  Ва боз буриданд... Бо вучуди ин, англисхо аллакай таслим шуда истодаанд. Ва онҳо дастҳои худро боло мекунанд.
  Герда бо забони англисӣ наъра мекунад:
  - Ба зону! Ва пойҳои маро бибӯсед!
  Мардон ба рӯи худ меафтанд ва пойҳои урёну каме чанголудаи духтарро мебӯсиданд.
  Сипас Шарлотта, ҳайвони сурхрӯй, онҳоро маҷбур мекунад, ки пойҳои онҳоро бибӯсад. Вай чй кадар зебост.
  Дар шамол муйхои мисию сурхи вай мисли байраки чанговаронаи пролетарй чилва мекунанд.
  Аз пошнаи мудаввари олиҳа ҳам мардон ва ҳам махсусан ҷавонон мебӯсиданд. Ва онҳо пойҳои ноҳамвори зебоиро мелесанд.
  Онҳо пойҳои урёни Кристина ва Магдаро бӯсиданд. Инчунин духтарони аэробатика.
  Ва ин гуна ҷанговарон қавӣ ва мушакӣ мебошанд. Ва муҳимтар аз ҳама, пойлуч ва зебо.
  Ва рақамҳои борик, ва плитаҳои АБС! Ва дар онҳо чизи аҷибе ҳаст, чизи ҷангӣ ва зебо.
  Ва ҳар як мушак бозӣ мекунад ва тӯбҳои мушакҳо дар зери пӯсти даббоб меғеланд.
  Ин духтарон супер класс мебошанд! Онҳо дорои қудрати хашм ва алангаи ҳавас аст! Ва боварй ба галаба.
  Ва англисҳо пойҳои урёну зебои худро бо бӯсаҳо об мекунанд!
  Малта афтод ва интиқоли нерӯҳо ба Африқо хеле осонтар шуд. Фюрер хирадманд шуд ва чизи асосие, ки ба сараш омад, чунин андешаи мантикй буд: СССР кишвари тоталитарист, яъне тавоно аст. Кариб дусад миллион нафар одамонро идеологияи коммунистй бо хам пайваст мекунад ва ин кувва!
  Аммо дар баробари ин СССР замини кофй дорад ва ба касе хучум карданй нест.
  Пас, барои ҳамла ба Русия, шумо бояд омода бошед.
  Немисхо чй гуна танкхо доранд? Рости гап заиф! Ва русхо дар паради Якуми Май КВ-2-ро бо тупхои 152 мм, КВ-1-ро бо тупхои 76 мм ва Т-34, танкхои чолокро низ бо тупхое, ки ба немисхо медароянд, диданд.
  Ва Фюрер фармон дод: ҳаюлоҳои худро ҳамчун муқовимат ба танкҳои Русия эҷод кунанд. Аз чумла, "Пантера", "Паланг", "Шер" ва "Муш". Мошинҳои хуб барои вақти худ, вале хеле вазнин.
  Хам гаронбахо ва хам мехнатталаб! Аз тарафи дигар, технологияи Олмон метавонад дар ин маврид бо технологияи шӯравӣ рақобат кунад.
  Гайр аз ин, немисхо умед доштанд, ки ба зудй тамоми Африка сохиби мешаванд ва онхо сарватхои мухимми чахонро азхуд карда метавонанд. Ва ғуломон ва лашкарҳо ва қисмҳои ҷангӣ хоҳанд буд ...
  Умуман, чанговарони вермахт тавоноанд...
  Ва духтарон зебо ҳастанд ... Ва дуздони аҷиб!
  Дар Малта онҳо роҳ мерафтанд ва барои шиканҷаи мардон ном мебурданд. Ҷанговарони шадид. Бачахоро либоспуш карда бо духтарон тачовуз карданд! Чаро вақтхушӣ нест?
  Чанговарон бисьёр суруду фарьёд мезаданд:
  - Ҳеҷ кас моро боздошта наметавонад, ҳатто шайтон моро мағлуб карда наметавонад!
  Герда ва дастаи вай ба крейсери Англия хам хучум карданд. Духтарон бо шамшер бо он роҳ мерафтанд ва ҳамаро бурида мепартофтанд. Ва дар айни хол бо пои луч дискхои тез-тезро партофтанд.
  Инҳо ҷанговарони зудҳаракат мебошанд, ки онҳоро ба осонӣ ва бе мушкилот боздоштан мумкин нест. Онхо пеш рафта, матросхоро несту нобуд мекунанд. Ва бо ду даст ба худ ишора мекунанд. Ин чор ҷодугар пайдо шуданд. Ва ҷодугарон бераҳм, комилан қотил мебошанд.
  Онҳо қад-қади саҳни киштӣ давида, пошнаҳои мудаввар ва гулобии худро дурахш мекунанд ва шамшерҳои худро мисли теғҳои винт ҷунбонда мекунанд. Онҳо забони англисиро бурида, ҳангоми табассум ба худ суруд мехонанд.
  - Мо духтарони афсӯс нестем, овозамон ин қадар равшан аст! Мо бритониёҳоро далерона шикаст медиҳем, то ин ҷо ором нашавад!
  Ва забонҳо чӣ гуна нишон хоҳанд дод! Инҳо духтаронанд... Терминаторҳои ҳақиқӣ!
  Ва бо ангуштони бараҳнаашон дискҳоро ба сӯи худ мепартоянд ва душманони худро зада мезананд.
  Онхо ин корро хеле хунармандона ичро мекунанд. Ва гулӯяшон бурида шуд. Ва ин кадар гулӯҳо кушода шуданд.
  Бачаҳои хашмгин.
  Ва аниктараш, духтарон, бо мушакхои хайвонхои вахшй. Ва ҳеҷ кас наметавонад онҳоро ҷилавгирӣ кунад - ин унсур аст.
  Духтарон ҷасур ва қариб урёнанд. Ва ҳатто синаи худро фош карданд, то зеботар шаванд.
  Герда месуруд:
  - Ва крейсер асир мешавад - духтарон шитоб мекунанд! Чунин унсур, чунин элемент!
  Духтарон дар ҳақиқат чунон зебо ҳастанд, ки шумо онҳоро якбора боздошта наметавонед.
  Дар дохили онҳо як энергияи хашмгин ва пурталотум пайдо мешавад. Ва ин танҳо як тӯфони хашмгин ва фаровонии шӯъла ва гармӣ аст.
  Ҷанговарон дар ҳақиқат танҳо зебоанд. Ва онҳо метавонанд бо мушти худ ба даҳони ту зананд.
  Онҳо чунин ҷаҳишҳои хашмгинонаи духтароне доранд, ки бо болу дандон таваллуд шудаанд...
  Шарлотта забони англисиро бурида, ба худ хиҷир мезанад:
  - Дар чанг касе бо мо баробар шуда наметавонад! Ман мода-гурги, мода-гурги сард!
  Ва ҳайвони сурхрӯй бо шамшер торсакӣ мезанаду мебурад...
  Ҳамин тавр, адмирали англис ба ҷазои духтарон афтод. Ӯ воқеан чӣ мехост? Шумо бо кӣ тамос гирифтед?
  Ҷанговарон ӯро гирифта, пора-пора карданд!
  Кристина бо завқ месуруд:
  - Кабоб бурида мешавад!
  Ва забонашро нишон дод.
  Ва баъд бо пои урёнаш дискеро бо кунҷҳои тез партофт. Ва вай фавран панҷ англисиро кушт.
  Магда бо пошнаи бараҳнааш лагадкӯб кард ва се англис аз болои киштӣ парвоз карданд. Ин духтарак ваҳшӣ аст!
  Ва ҳар чаҳор нафар нидо хоҳанд кард:
  - Шаъну шараф ба худоёни мо!
  Ва боз реза мекунад... Аллакай садхо англисхо бурида шудаанд. Ва наҷотёфтагон ба зону меафтанд ва духтарони зебо, пойҳои бараҳна, қавию бараҳнаашонро мебӯсиданд.
  
  
  ПРЕЗИДЕНТИ РУСИЯ ВЛАДИМИР ЗЕЛЕНСКИЙ
  Пас аз маросими савгандёдкунӣ Владимир Зеленский дар бораи пароканда шудани Рада ва баргузории интихоботи пеш аз муҳлати порлумонӣ хабар дод. Ин умуман интизор буд. Аммо равобит бо Русия муташанниҷ боқӣ монд. Владимир Путин Зеленскийро бо пирӯзиаш табрик накард ва интихоботи президентии Украинаро эътироф накард. Аммо ин хатто ба пешвои нави чавон фоида овард. Миллатгароён, ки ба у бо шубха менигаристанд, уро аз худашон шинохтанд. Ва Ғарб дарк кард, ки Путин воқеан таҷовузкор аст. Ва дастгирии Украинаро тақвият дод. Ҳамин тавр, он барои саломатӣ оғоз шуд ва барои сулҳ анҷом ёфт. Зеленский онро гирифта, дар интихоботи нав ба Рада хеле қавӣ баромад. Муяссар шуд, ки аксарияти парлумониро ба даст орад. Ва баъдан ӯ чандин раъйпурсӣ баргузор кард. Аз ҷумла ислоҳоти конститутсионӣ.
  Ваколатхои президент хеле васеъ карда шуданд. Баръакс, Рада махдуд аст. Пас аз он Зеленский ба таври қатъӣ ислоҳот ва навсозӣ оғоз кард.
  Дар баробари хамин дар Донбасс як харакати маккорона ихтироъ карда шуд. Ҷанговар Анастасия Орлова як варианти ҷолиб пешниҳод карда шуд. Бо пуштибонии Украина ва хадамоти истихборотии ғарбӣ, вай волии вилоятҳои Луганск ва Донетск мешавад. Он гоҳ ӯ узвияти расмӣ дар Украина ва пул барои барқарорсозӣ ва қудрати бештари шахсӣ хоҳад дошт. Ва ҳатто артиши худ. Яъне варианти Қодиров. Вақте ки Русия воқеан ба Чеченистон истиқлолият дод, танҳо расман назорат аз болои он нигоҳ дошта шуд.
  Анастасия Орлова, ки дар байни фармондеҳони саҳроӣ нуфуз дорад, ин вариантро пазируфт. Бояд бигӯям, ки ин зан хеле зебо, малламуй буд ва одатан ҳатто дар зимистони сард пойлуч медавид.
  Анастасия бар зидди роҳбарияти "дуздӣ"-и Русияи нав ҷанг эълон кард. Вай духтари хеле ҷангҷӯ ва бонуфуз аст. Ва ӯ дар Новоазовск қароргоҳи худро таъсис дод. Як кисми мардум ва милисахо уро дастгирй карданд.
  Анастасия бо як батальони духтарони пойлуч чандин рейд карда, чанд шахрро забт кард. Чангхои махаллй cap шуданд. Дар он чо чанги чангй cap шуд.
  Анастасия хеле моҳирона амал кард ва аз хориҷа пул гирифт. Илова бар ин, вай дар Русия дастгирӣ дошт. Аз чумла аз занон. Бемор будани Путин низ ба муваффақият мусоидат кард. Эҳтимол, президенти шӯҳратпарасти Русия аз ҳад зиёд талош кардааст. Ва дар ин шароит рохбарият дар Россия таксим шуд. Анастасия аз ин истифода бурда, Донецкро забт кард. Дастгирии ҷиддӣ гирифт.
  Ҷанг аз Луганск низ оғоз шуд. Аммо на он қадар энергетикӣ. Милицияхо аслан хамдигарро куштан намехостанд.
  Дар ниҳоят, интихоботи президенти Новороссия баргузор шуд ва Анастасия пирӯз шуд. Он фавран аз ҷониби Иёлоти Муттаҳида ва Киев эътироф карда шуд. Ва баъд дигар мамлакатхои Гарб ва тамоми чахон!
  Зеленский ба ваъдааш вафо кард ва ба Новороссия дар дохили Украина мақоми махсус дод. Ва дар Донетск байраки зарду кабуд боз чилва кард.
  Сулхи деринтизораш фаро расид.
  Зеленский бо коррупсия фаъолона мубориза бурд ва ҳатто барои ҷиноятҳои иқтисодӣ ҳукми қатл ҷорӣ кард. Владимир Зеленский ба таври қатъӣ ва моҳирона идора ва ташкили як дастаи касбӣ ба Украина суръати баланди рушдро таъмин кард. Мамлакат баланд мешуд, хокимияти рохбари нав мустахкам мешуд. Муносибатҳо бо Русия беҳтар шуданд. Чӣ ба инсулт мусоидат кард, ки Путинро гирифт ва ӯро камтар шӯҳратпараст ва хашмгин кард.
  Дар Русия маъруфияти Зеленский афзоиш ёфт. Сухангӯи пурқувват, одами дилрабо, мардумист. Ва на коммунист, балки антикоммунист хам нест. Маъмул, ҳам дар байни чап ва ҳам дар байни олигархҳои Русия. Дар байни ҷавонони рус хеле маъмул аст. Интеллигенция ва мард. Вай ба назар доно аст, аммо қудрати доимиро ба даст овардааст. Бале, бешубҳа пешво, балки дар айни замон ҷаноб! Маданияти баланд, вале фахмо ва дустдоштаи халк. Истеъдоди ҳақиқӣ дар идоракунӣ. Ва ташкилотчии бузург.
  Ҳамин тавр, вақте ки панҷ соли шукуфоӣ ва болоравии Украина гузашт ва қудрати Зеленский ниҳоят мустаҳкам шуд, як пешниҳоди ҳассос ба дунбол омад.
  Яъне бо Русия муттаҳид шавад. Давлати ягонаи иттифоқӣ бо президенти умумӣ бо қудрати бузург таъсис дода шавад. Албатта, аз тарафи халк интихоб карда мешавад.
  Ва дар Русия элита дар шок буд. Чӣ ҳаракат! То ин замон Путин аз бемории вазнин заиф шуда, маъруфияташро аз даст дод. Ин маънои онро дорад, ки вай ҳадди аққал пурра мубориза бурда натавонист. Ва худи Медведев, умуман, мубориз нест ва дар байни халк махбуб нест.
  Ва дар ин ҷо Зеленский ошкоро мехоҳад президенти як давлати иттифоқӣ шавад ва... Имконияти ӯ воқеӣ аст! Аввалан, Ғарб мехоҳад Владимир Зеленскийро президенти Русия ва Украина бубинад! Ӯ худро як сиёсатмадори комилан ҷонибдори Ғарб ва Аврупо нишон дод. Сониян, Зеленский дар Русия ва махсусан дар Украина маъруф аст. Сеюм, дар пеши назар рақибон нест. Путин бемори сахт аст, Медведев заиф ва нописанд аст, Зюганов ва Жириновский хеле пир шудаанд. Дигар рохбарон ба назар намерасанд. Гузашта аз ин, чаҳорум, дастгирӣ аз ҷониби олигархҳои Русия ва Зеленский вуҷуд дорад.
  Бале, маълум аст, ки ин як номзади хеле ҷиддӣ ба мақоми президенти Русия аст. Вай қувват, харизма ва неъмати ғайриоддии суханварӣ дорад. Ва ҳамчунин пуштибонии ҳам расонаҳои ғарбӣ ва ҳам Русия. Илова бар ин, маъруфияти нав дар сиёсати Русия, дар зери раҳбарони кӯҳна ва дилгиркунанда.
  Хулоса, рад кардан ҳам ногувор ва ҳам қабули пешниҳод даҳшатнок аст. Путин дуввумин инсултро гирифт. Медведев иҷрокунандаи вазифаи президенти Русия шуд.
  Албатта, Зеленский ҳатман пирӯз хоҳад шуд, аз воқеият дур нест. Ва ман дар ҳақиқат мехоҳам Украинаро ба он ҳамроҳ кунам. Медведев мехоҳад аз Путин пеш ояд! Аммо оё меарзад чунин таваккал ба мисли интихобот бо Зеленский?
  Аммо мардуми Русия аз идеяи муттаҳидшавӣ бо Украина пуштибонӣ карданд. Садхо хазор нафар одамон ба кучахо баромаданд - талаб карданд: ягонагии бародарони славянй. Дар Маскав тазоҳуркунандагон бо пулис даргир шуданд. Бисьёр одамон ярадор шуданд. Мавчи эътироз ба миён омад.
  Нихоят коммунистон Зюгановро гирифтанд, ани«тараш, пѓсиданд ва ро®барияти  авон мардумро ба кѓча баровардан гирифт. Талаби тагьир додани режим.
  Миллатгароён низ ба пеш баромад ва пешвоёни тавоно ва серталаби худро доштанд. Майдон торафт бештар муд шуд. Ба сӯи пулис сангҳо ва коктейлҳои Молотов партофта шуданд. Норозигии деринаи мардум торафт бештар зохир шудан гирифт.
  Медведев шурои амниятро баргузор кард.
  Аксарияти аъзоён тарафдори муттаҳид буданд - бо истинод ба он, ки шайтон он қадар даҳшатнок нест, ки ӯ ранг карда шудааст. Ва ресурсхои маъмурй ва пропаганда кувваи бузурганд! Ва он ки одамон метавонанд мағзи ҳамаҷониба шуста шаванд ва онҳо умуман ба ҳизби қудрат овоз медиҳанд.
  Миллиардерҳои рус низ ба Медведев, ки пешгӯӣ буд, муддати тӯлонӣ дар сари қудрат буд ва каму беш ҳамаро қонеъ мекард, байъат карданд.
  Миллиардер Дерибаско мантиқан қайд кард:
  - Мо бояд маъракаи интихоботро тавре гузаронем: Медведев имрӯз Путин аст ва ҳеҷ як Зеленский барои мо хатарнок нест!
  Роман Абрамович боэътибор кайд кард:
  "Мо Елсинро бо рейтинги чаҳор фоиз аз чоҳи интихоботӣ берун овардем ва шуморо аз ин ҳам зиёдтар берун хоҳем кард!" Пул ва ВАО кафолати мост!
  Прохоров тасдик кард:
  - Мо намехоҳем аз сарватмандон чунин андозҳои баландро мисли Украина андозем ва мо ҳама дар канори шумо хоҳем буд!
  Дмитрий Медведев мушти худро ба руи миз зада эълон кард:
  - Пас таклифи муттадид ва муттадидиро кабул мекунем!
  Созишномаи муттаҳидшавӣ миёни Украина ва Русия ба имзо расид. Дархол таносуби куввахо тагьир ёфт. Интихоботи президентӣ бояд дар давоми се моҳ баргузор шавад.
  Барои сабти ном дар курсии президентӣ ё сад ҳазор имзо ҷамъоварӣ кардан кифоя аст, ё навад ҳазор доллар гарав гузоштан кифоя аст, ки танҳо дар сурати расидан ба даври дуввум баргардонида мешавад. Инҳо қоидаҳои воқеан хандаоваранд. Қисман аз Русия ва қисман аз қонунгузории Украина гирифта шудааст.
  Табиист, ки номзадҳои президентӣ зиёд хоҳанд буд, аз афташ тими Медведев фикр мекард, ки ин барои онҳо боз ҳам фоидаовартар аст! Онҳо мегӯянд, ки ҳаракати интихобкунандагон дар даври аввал ба мақомот бартарӣ медиҳад. Ва дар дуввум ҳама аз Медведев пуштибонӣ мекунанд. Ба хар хол ичрокунандаи вазифаи президент ба он умед мебандад. Ва он оғоз шуд ...
  Анастасия Орлова, ин Клеопатра пойлуч, гуфт, ки Зеленский дар муқобили сад нафар хоҳад буд. Ва ин ки ӯ Ланселот бар зидди аждаҳо Путин ва Медведев аст.
  Дар матбуот хамлахои шадид вусъат ёфтанд. Баъзеҳо дар канори Зеленский буданд ва дигарон дар тарафи Медведев буданд.
  Давраи бақайдгирии номзадҳо оғоз шуд. Дар Русия нооромӣ ба амал омад. Писари Ҷоҳар Дудаев дар Қафқоз пайдо шуд ва ҷиҳод эълон кард. Ва дар манотиқи исломӣ пуштибонии густарда гирифт. Бисёр коршиносон дар ин ҷо ба гӯшҳои CIA шубҳа доштанд. Гузашта аз ин, давраи президентии Трамп ба охир мерасад ва мо бояд ҳадди аққал баъзе пирӯзиҳо ба даст орем. Ва Зеленский дар тахти Русия пирӯзии бузург аст! Ҳарчанд скептикҳо низ ҳастанд, ки иддао доранд, ки Зеленский метавонад Русияро ба як кишвари бузург табдил диҳад, хеле қавитар, бахусус аз ҷиҳати иқтисодӣ, назар ба замони Путин.
  Аз ин рӯ, дар Ғарб низ ақидаҳо тақсим шуданд. Давлати муттаҳидаи Украинаву Русия, албатта, як иттиҳодияи тавоно аст ва аслан шӯхӣ нест. Ин дар ҳақиқат метавонад як ҳаюло бошад. Табиист, ки нерӯҳои амниятии Русия низ аз муттаҳидшавӣ пуштибонӣ карданд. Гузашта аз ин, Анастасия зани сард аст. Вай дар баробари як баталйони духтарон, ҳама зебоманзарҳо, пойлуч ва бикинипӯш буданд, нерӯҳои вижаи Русияро зада шикастанд ва мағлуб карданд. Вақте ки онҳо хок ҷамъ мекунанд, то як мухлиси аз ҳад зиёд Зеленскийро сарнагун кунанд.
  Духтарон нишон доданд, ки онҳо афсонавӣ бо пои луч ва дар бикини мубориза мебаранд! Ва гурухи махсуси "Вымпел"-ро занони гарм маглуб карданд. Дар натиҷа, тасмим гирифта шуд, ки дахолат накунад ва роҳбарияти тарафдори Украина дар Новороссия сари қудрат омад.
  Анастасия барои Зеленкий таблиғ мекард. Дар чанг духтарак бо пои луч дискхои тезу тунук, бумеранг ва граната партофтанро медонист. Ҷанговарони бикинипӯш афсонавӣ шудаанд. Як полки духтарон, хар кадоми онхо ба як дивизияи том меарзад. Ин як қувваи бузург аст!
  Анастасия аз байни барф шитофт, пошнаҳои сурху бараҳнааш дурахшид. Духтар суруд хонд:
  Дар фазой фазо, бовар кун, хобе хаст,
  Вай мисли нури офтоб дар осмон аст...
  Дар чашми Сварог сулҳу покӣ аст,
  Ӯ барои мо аст, чунон ки Исо эҳьё хоҳад шуд!
  
  Мо сарнавишти дурахшоне ба дунё меорем,
  Вай дар мохи май чун офтоб медурахшад...
  Аммо ман намефаҳмам, ки мурдагон чӣ қадар вақт буда метавонанд,
  Чӣ тавр тақдири бад бо мо бозӣ мекунад!
  
  Ватани худро дифоъ кун, рыцар,
  Ситораи бихишт тобон бод...
  Мо беканори Замини Ватани худро мухофизат мекунем,
  Бигзор сайёра биҳишти абадӣ гардад!
  
  Аммо коммунизми даҳшатбор чӣ кор карда метавонад?
  Парчами Ватанро тавоно хоҳад кард...
  Ва фашизми хашмгин дар дӯзах нопадид мешавад,
  Мо душманро бо зарбаи хеле сахт сурох мекунем!
  
  Дили худро ба Ватани мо,
  То бо гармии хеле дурахшон дурахшид ...
  Мо ҷанги худро то охир тай мекунем,
  Ва мо бо як зарба фюрерро нест мекунем!
  
  Рафик Сталин падарашро иваз кард,
  Мо фарзандони наслҳои гуногунем...
  Сипаҳ дар дӯзах нобуд мешавад,
  Ва Ленини гениалй рохи Аданро нишон медихад!
  
  Дар Русия ҳар писар бузургҷусса аст,
  Ва духтаронро барои мубориза бурдан таълим медиҳанд...
  Хонаводаи Қодири Мутлақ барои мо як аст,
  Мо русҳо ҳамеша тавони мубориза бурданро дорем!
  
  Мо ба даст меорем, ба зудӣ бовар дорам, мо ҳама чизро ба даст хоҳем овард,
  Дар коинот чизи болотар нест...
  Комсомолец кайхон бардошт,
  Ва Фюрерро ба бом зад!
  
  Дигар коммунизм нест, дигар идеяҳо нест,
  Онҳо зебоанд ва хушбахтӣ хоҳанд овард!
  Ва Фюрер як бадкирдор аст,
  Хеле маккорона, хеле сиёҳ!
  
  Ман духтарам - бузургии мубориз,
  Вай пойлуч, далерона аз сармо давид...
  Пардаи ғафси ман аз тилло аст,
  Ман садбарги тез сохтам!
  
  Як миллиард идея метавонад ба миён ояд
  Ватанро дар коммунизм чй тавр ташкил кардан мумкин аст...
  Агар шумо Фритсро бинед, ӯро сахт занед,
  То ки Адольфи хунхор ба тахт нанишинад!
  
  Фашистонро бо мушти худ занед,
  Беҳтараш, онҳоро бо болға занед...
  Бо насими Волга савор шавем,
  Мо танҳо ба майда кардани бузҳо зид нестем!
  
  Барои Ватан аскарон тарбия мекунем,
  Духтарон ба ҳамла шитофтанд...
  Зебоӣ пулемётро нишон дод,
  Чазои Гитлер дардовар хохад буд!
  
  Ҳеҷ кас наметавонад русҳоро мағлуб кунад,
  Гарчи гурги фашизм шайтони ботаҷриба бошад ҳам...
  Аммо хирси ӯ боз ҳам қавӣ аст,
  Кадом фармоиши нав сохта истодааст!
  
  Барои Ватан, барои Сталин давед,
  Комсомолецхо пои луч мешитобанд...
  Фашистонро бо оби ҷӯшон зад,
  Зеро русхои бузург аз хама олитаринанд!
  
  Духтарони сарбаланд вориди Берлин мешаванд,
  Онҳо изи пои луч хоҳанд монд...
  Дар болои онҳо карруби болҳои заррин аст,
  Ва онҳо ба нуқра мисли марворид табдил меёбанд!
  Духтар суруд мехонад, аммо чи тавр чанг мекунад! Охир, вай ва чор шарикаш дар як вакт милицияро аз маглубияти комил дар Иолаиск начот доданд.
  Баъд панч духтари бикинидор ва пои луч бо тамоми лашкар ворид шуданд.
  Бале, ин хеле тамошобоб буд.
  Анастасия аз пулемёт бисьёр тир холй карда, хати душманро бурид ва баъд бо ангуштони барахнааш якбора чанд диски тунук партофт. Он сарҳо бурида мешаванд.
  Ва Анастасия месарояд:
  - Барои Руси муқаддас!
  Наташа низ тир холй карда, душманонро торумор кард ва чир-чир-чиррос зад ва бо пои луч граната партофта, танкро зада галтонд:
  - Барои Сварог!
  Ва баъд Зоя муй-сафед навбаташро медихад. Ва низ атои маргро бо пои луч мепартояд ва фарёд мезанад:
  - Барои ояндаи Родноверие!
  Ва Аврора харчи зудтар ба онхо пайравй мекунад. Ва бо пошнаи лучаш атои маргро раҳо карда, фарёд мезанад:
  - Барои сархадхои бузург!
  Ва он гоҳ Светлана тела медиҳад. Вай таркиш мекунад ва баъд аз пулемёт ва бо ангуштони бараҳнааш ҳалокат мефиристад...
  Ва зебои пои урён дод мезанад:
  - Барои баргаштани Романовхо!
  Бале, Анастасия тарафдори барқарорсозии империяи шоҳона буд. Воқеан, дар Русия ба ҳар ҳол подшоҳе ҳаст. Пас, чаро монархияи қонунӣ эҷод накунед? Гузашта аз ин, хуни наслҳои шоҳони Аврупо дар рагҳои Романовҳо ҷорӣ мешавад. Оё ин наслҳои онҳост? Путин ва бахусус Лукашенко чӣ гуна оила аст? Онҳо кистанд, ки подшоҳ бошанд? Аммо Романовҳо тадҳиншудаи Худо ҳастанд!
  Анастасия ва дӯстони ӯ дар бикини мӯъҷизаҳои зиёде нишон доданд. Вай мисли шайтон мубориза мебурд. Аммо баъдан вай бо Путин ҷанҷол кард ва ҷонибдори Зеленский шуд. Умуман, Анастасия дид, ки Украинаро ситам мекунанд ва бо ҳисси баланди адолат вай ҷонибдори заифонро гирифт!
  Анастасия ва панҷ нафараш ҳамла ба Новоазовскро, вақте мехостанд ӯро ҳамчун шӯришгар дастгир кунанд, дафъ карданд. Колоннаи томи кушунхои хукуматй бурида ва ярокпартой карда шуд.
  Пас аз он асирон ба рӯи худ афтода, Анастасия ва пойҳои урёну чанголудаи духтари дигарро бӯсиданд.
  Духтарак ба аскарони асиршудаи Новороссия фалсафона гуфт:
  - Ман туро куштан намехоҳам! Шумо бародарони ман ҳастед! Ва ман маликаи ту мешавам!
  Умуман, Новороссия Анастасияро бе зарари зиёд ва талафоти вазнин кабул кард. Дуруст аст, ки терминатори малламуй сари губернатори ҷумҳурии Донетскро бурида, посбонҳояшро, ки асосан аз қафқозҳо иборат буд, куштааст.
  Анастасия кайҳо боз афсона буд. Дар Қрим вай чунин мӯъҷизаҳо нишон дод, ки ӯ ситораи Қаҳрамони Федератсияи Русияро гирифт. Бе вай, он бо шариконаш дар бикини ин қадар осон намешуд. Аммо баъдан Анастасияро гирифта, аз ҳама ҷоизаҳои Русия маҳрум карданд. Аз ҷумла барои куштори нерӯҳои вижаи Русия дар ҷанг, вақте ки онҳо кӯшиш карданд, ки ӯро хориҷ кунанд. Ҳатто парвандаи ҷиноӣ боз шудааст.
  Аммо онхо чуръат накарданд, ки бо Новороссияи амалан мустакил чанги калон cap кунанд. Гузашта аз ин, Путин бемор шуд ва бидуни ӯ касе намехост, ки масъулиятро ба дӯш гирад.
  Ба хусус Медведев, ки умуман дар руду руяш пешво нест. Аммо ин маҳз он чизест, ки хирсҳоро ба олигархҳои Русия ва атрофиёни Путин мувофиқ кард - онҳоро ба осонӣ идора кардан мумкин аст.
  Бо вуҷуди ин, як мошини бузурги таблиғотӣ алайҳи Зеленский бархост. Дар ҳама чиз ҳамаро гунаҳкор кардан гирифтанд. Ва гӯё ӯ нашъаманд, дузд буд ва аз тариқи ширкатҳои оффшорӣ миллиардҳо пулро аз худ кардааст ва умуман ҳамҷинсгаро буд.
  Вилоят ба навиштан рафт. Ва албатта шоҳидон ва ваъдаҳои гуногун буданд. Аз ҷумла иттиҳомоти ҳамҷинсгароӣ. Бақайдгирии номзадҳо нав оғоз шудааст ва аллакай лой рехта истодааст.
  Теъдоди хоҳишмандони ширкат дар интихобот, ҳам украинҳо ва ҳам русҳо, хеле зиёд шуд. Хам коммунистон ва хам миллатчиён ба майдон баромаданд. Ногох хатто пиру бемор Зюганов ба овоздихй хозир шуданд. Ҳарчанд ӯ аллакай аз мақоми раиси Ҳизби коммунисти Федератсияи Русия рафтааст. Афонин, Удальцов, Грудинин низ ба интихобот баромаданд. Ва дар маҷмӯъ, ҳанӯз ҳам як даста номзадҳои чап, кам маълум, аммо гӯсфандон ҳастанд. Ва ин қадар одамон мехоҳанд, ки номзадии худро ба президент гузоранд! Дар бораи навад ҳазор доллар чӣ гуфтан мумкин аст? Оё ин воқеан аз рӯи меъёрҳои Русия ин қадар калон аст?
  Гуё танкхо майли ба боло баромаданро доштанд. Ва тоҷирон, рассомон, арбобони эстрада ва нависандагон. Бале, нависандагон низ фаъоланд. Барои худ реклама созед. Ва навад ҳазор доллар он қадар зиёд нест. Бинобар ин, ба КМ садхо ариза омад.
  Хуб, интихобот! Хуб, ин чӣ гуна намоиш буд! Ҳатто Алла Пугачёв ҳам номзадиашро ба мақоми президентӣ пешбарӣ кард. Барои чӣ не? Алка фаромуш кардан гирифт, шояд худашро ба хотир оварад! Аз одамони кухансол Юрий Лужков ба курсии президент баромад. Аз афташ ман хам мехостам ба худ хотиррасон кунам.
  Хуб, албатта, чунин намоиш бе Владимир Волфович шуда наметавонист. Аммо ин дафъа ҳам писараш Игор Лебедев ва ҳам дасти росташ Дегтярев дар интихобот ширкат карданд. Онхо низ дар се колонна ба интихобот рафтанд.
  Миллатчиён хам харакат карданд. Албатта, Демушкини афсонавӣ, ки дар маҳбас сипарӣ шудааст, ва ҷолиб он аст, ки "Тортанак", раҳбари "Корозияи металлӣ" ва раҳбари гурӯҳи рокии "Коловрат" ва бисёр дигарон барои президентӣ номзад шуданд.
  Хуб, албатта, сарояндаҳои эстрада низ ба маъракае баромаданд. Ана, Филипп Киркоров ва Николай Басков. Онҳо низ чизе барои гум кардан надоранд. Чунин посбонони ҳарбӣ ҷойгир карда шудаанд.
  Ва Тимотиюс ва Витас ва умуман одамони зиёде ба маърака рафтанд.
  Албатта, на тасодуфан! Нақшаи Медведев пешбарии шумораи зиёди номзадҳо буд, ки дар даври дуввум раъйҳоро ба ӯ интиқол медиҳанд. Дар маҷмӯъ нақша ҷолиб аст. Рейтинги Медведев дар аввал аз рейтинги Зеленский пасттар аст. Ва бе макр галаба кардан мумкин нест!
  Аммо Елсин низ баҳои сифр дошт, аммо ӯ тавонист бар зидди Зюганов пирӯз шавад. Дуруст аст, ки охи-рин интихоботро мисли инти-хобкунандагон гузаронданд: бохт!
  Ва дар ин маврид Медведев ба як шахсияти фавқулода ва хеле боистеъдод мухолиф аст.
  Пас, дар ин ҷо бисёр корҳо рӯй медиҳанд. Дар намоиши Соловьев Зеленский пайваста ба ӯ лой мепартофт. Дуруст аст, ки духтаре бо ангуштони пои бараҳнааш ба рӯи Соловьев яхмос партофт. Ва вай як чашмро кӯфт. Пас аз он маълум шуд, ки ба Зеленский лой партофтан бехатар нест! Мисли ин бача уқоби украинӣ аст!
  Умуман дар чамъияти рус ягонагй вучуд надошт. Бисёр одамон Зеленскийро дастгирӣ карданд. Мисли, хуни воқеан ҷавон ва тавонист Украинаро бе нархи баланди нафту газ боло барад! Ва дар бораи Медведев чӣ гуфтан мумкин аст? Кишвар аслан дар долларҳои нафту газ ғарқ мешавад ва иқтисод дар рукуди комил қарор дорад. Афзоиш нест, танҳо бекорӣ меафзояд.
  Медведев ба таври умум дар байни тамоми сиёсатмадорон рейтинги баландтарин дорад. Хол он ки махз аз хамин сабаб барои олигарххо фоиданок аст. Чӣ қадаре ки мо ба онҳо вобаста бошем, ҳамон қадар бештар назорат мекунем. Ҳукумати Русия шитобкорона ба боло бурдани маош ва нафақаи ҳама шурӯъ кард. Ва баъзан ...
  Гузашта аз ин, Медведев ҳатто пешниҳод кард, ки синни бознишастагӣ ду сол кам карда шавад. Мисли ҳама чиз ба манфиати мардум аст. Ва ислоххо дар бораи зиёд кардани нафака ва кори баъди ба нафака баромадан ба стажи кор хисоб карда шуданд.
  Медведев ва шахсони расмй фаромуш накарданд. То ки ба тарафдории вай истода, овоз диханд. Аз ҷумла, эъломияи даромади давлатӣ лағв шуда, ҳадяҳои то ҳазор доллар иҷозат дода шуд. Ин, албатта, ба мансабдор маъкул шуд. Иҷозат барои доштани амволи ғайриманқул дар хориҷа ва инчунин ҳисобҳо низ ҳамин тавр аст.
  Барои ба даст овардани тамокукашон, қонуни зидди тамоку хеле сабук карда шуд. Фурӯши нӯшокиҳои спиртӣ шабона иҷозат дода шуда, ҳатто қиморбозӣ қонунӣ карда шуд. Охиринро олигархҳо истиқбол карданд, дарвоқеъ, чаро ин гуна даромадро аз даст дода, ба зери замин гирифтан лозим аст.
  Барномаи "Лӯхтакҳо" баргашт. Онҳо дар телевизион бештар эротика нишон доданд.
  Медведев низ афв эълон кард ва ҳатто дастур дод, ки пули кумак ба зиндониён пардохт шавад. Ва ин ҳам як фоизи қобили мулоҳизаи овозҳоро ташкил медиҳад. Ва худи маҳбусон ва оилаҳои онҳо.
  Умуман, Медведев чунин шиорро ба миён гузошт: озодии бештар! Воқеан, Русия аз истибдодгарии Путин хаста шудааст. Вақте ки шумо ҳатто зани урёнро дар телевизион намебинед!
  Ва албатта, кушиши нишон додани он хам буд: хаёт озодтар шуд, хаёт шавковартар шуд!
  Медведев инчунин нархи машруботро поин бурд ва ба таблиғи пиво дар телевизион иҷозат дод. Дарвоқеъ, чаро аз ҳад дур рафтан лозим аст.
  Аммо дар Кавказ чанг cap шуд. Пас аз рафтани Путин кӯҳнавардҳо имтиёз ва ҳуқуқи боз ҳам бештар талаб карданд. Ва орзуҳои онҳо танҳо афзоиш ёфтанд. Гузашта аз ин, Туркия ба фишори фаъолтар ба Қафқоз шурӯъ кард, орзуҳои онҳо афзоиш ёфт, бахусус азбаски Эрдуғон дар Сурия ба ақидаи ӯ хеле кам қабул кард. Вазъиятро поин рафтани қимати нафт ва дар натиҷа нархи газ боз ҳам бадтар кард. Маҳз Венесуэла буд, ки пас аз сарнагунии режими Мадуро истеҳсолотро афзоиш дод. Иёлоти Муттаҳида ва Эрон ниҳоят оштӣ карданд ва дар Либия ҳукумати ягона таъсис ёфт.
  Поин рафтани нархи нафт рубли русиро поин бурд, таваррумро афзоиш дод ва афзоиши маош ва нафақаҳоро беқурб кард.
  Ва фаъолияти афзояндаи ҷангҷӯён дар Қафқоз бар зидди Медведев бозӣ мекард.
  Онҳо гуфтанд, ки ӯ наметавонад мероси Путинро ҳифз кунад. Ва дар маҷмӯъ, чӣ тавре ки аксар вақт рӯй медиҳад: суперситора худро вориси заиф таъин кард.
  Ҳам ИМА ва ҳам кишварҳои арабӣ ва ҳатто Эрон сепаратизмро дар Қафқоз таҳрик доданд. Аммо дар байни нерӯҳои амниятӣ ихтилофҳо ба вуҷуд омадаанд. Баъзеҳо ҳанӯз ҳам мехостанд шарики деринаи Путин Медведевро ба ҳайси президент бубинанд! Ва дигарон мехостанд, ки Сергей Шойгуро хеле маъмултар кунанд.
  Аммо охиринро олигархҳо ва саноатчиён дастгирӣ накарданд. Онҳо ӯро хеле чапгаро медонистанд ва миллиардерҳо аз диктатураи як нафар хаста шуданд. Ҳама мехостанд, ки либерал дар тахт бошад ва бо Ғарб оштӣ шавад. Медведев, ки мунтазири анҷоми давраи сабти номи номзадҳо ба мақоми президентӣ буд, Шойгуро барканор кард. Он чизе ки боиси нооромиҳо дар артиш гардид.
  . БОБИ Љ 2.
  Сипас Медведев ба Шойгу рутбаи дерини ваъдашудаи маршал ва мақоми муовини фахрии нахуствазирро дод. Инчунин як иқдоми популистӣ. Аммо ба ҳар сурат вазъи пешазинтихоботӣ ба нафъи иҷрокунандаи вазифаи раисиҷумҳур набуд.
  Зеленский ҷавонтар, муваффақтар, фасеҳатар аст ва холҳо ба даст меорад. Ва ҳатто вақте ки он сабти ном шуд, беш аз дусад номзад ба мақоми президентӣ раҳбарии бебаҳсонаи худро нигоҳ доштанд. Аммо ба Медведев лозим омад, ки барои ҷои дуюм мубориза барад. Ногаҳон Алла Пугачёва барои роҳ ёфтан ба даври дуюм рақиби ӯ шуд. Примадоннаи пиронсол, ки муддати тӯлонӣ ҳунарнамоӣ намекард ва ба PR махсусан майл надошт, ногаҳон дар рейтинг боло рафт.
  Шояд ин вокуниш ба сиёсатмадорони озордиҳанда буд. Жириновский ва Зюганов, баръакс, рейтингҳо якбора поин рафтанд. Мардум аз ин ду сиёсатмадор сахт хаста шудаанд. Гузашта аз ин, дар майдони интихоботии худ пешвоёни ҷавонтар ва аслӣ пайдо шуданд.
  Демушкин, ки симои шахидро дар зиндон гирифтааст, ба таври намоён илова намуд. Сурайкин то ҳол натавонист рейтинг ба даст орад, аммо узви дигари ҳизбаш, беҳтарин муштзани ҳирфаии Русия Сергей Ковалев низ ба гирифтани холҳо шурӯъ кард.
  Дар маҷмӯъ, Сергей Ковалев як бача ҷолиб шуд. Ӯ барои курсии шаҳрдори Маскав номзад шуд ва ғайричашмдошт барои ҳама дуввум шуд. Вай ба сафи Партияи Коммунистии Россия дохил шуд. Ва ӯ инчунин ба беҳтар кардани рейтинги худ шурӯъ кард.
  Бояд гуфт, ки Сергей Ковалев муштзани хеле бузург аст - беҳтарин дар байни русҳо, ҳатто аз Костя Цзю ҳам пештар аст.
  Аз ин рӯ, Сергей Ковалев як истилоҳ аст ва ба таври хатарнок ба Медведев наздик аст.
  Дуруст аст, ки аксари хадамоти пурсишҳои Русия рейтингҳо доранд ва... О. ба президент бахои баланд доданд. Аммо пешбарӣ ҳамаҷониба буд. Бо вуҷуди ин, ба Медведев чандон хушбахт набуд. Пас аз Путин, ба ҳар навъе бахт бахилтар шуд. Поин рафтани нархи нафт идома дошт, қурби рубл низ поин рафт ва нархҳо босуръат боло рафт. Кавказ торафт фаъолонатар оташ мезад. Ва ҳатто афроди Қодиров дар канори ҷангҷӯён ба ҷанг шурӯъ карданд. Чунин аст вазъият. Ва баъдан Толибон ба сарбозони рус дар марз бо Тоҷикистон ҳамла карданд.
  Ва тавре маълум шуд, аскарони рус омода набуданд. Медведев боз худро ба по гузошт. Илова бар ин, ҷанҷоли дуздӣ дар вазорати дифоъ ва молия ошкор шуд. Ба болои дӯстони деринаи Медведев соя афтод. Шубҳаҳо низ пайдо шуданд, ки садҳо миллиард долларро аз Русия кӣ дуздидааст. Шубҳаҳо низ. Ва васоити ахбори омма худсарона шуданд ...
  Зеленский маъракаи интихоботро оромона, бо камоли кордонӣ, мисли як намоиш гузаронд. Жириновский, чун ҳамеша, бештар барои мақомот кор мекард, на барои худ. Зюгановро бугй карда, тухми пӯсидаро пошида буданд. Боз ҳодисаҳои...
  Албатта, Ксения Собчак дар интихобот иштирок кард ва ӯ натавонист, ки коникро партояд. Вай онро гирифта, ба рӯи Жириновский торт партофт. Ва ӯ таваҷҷӯҳро ҷалб кард. Он инчунин хеле эпикӣ рӯй дод.
  Дар интихобот Александр Поветкин низ ширкат дошт. Муштзани рус пас аз мағлуб шудан аз Ҷошуа, муддати тӯлонӣ баргашта натавонист, баъд бо рақибони қобили қабул як-ду задухӯрд кард ва дар ҷанги ҷиддитар шикаст хӯрд. Пас аз анҷоми фаъолияти худ ба сиёсат ворид шуд ва ба таъсиси ҳизби миллатгаро оғоз кард.
  То хол муваффакияти зиёд ба даст наомадааст.
  Аммо Поветкин ҳангоми баҳси телевизионӣ ба рӯи рақибаш як мушт зад. Ӯ худро фарқ мекард ва ин рейтинги ӯро каме боло бурд.
  Умуман, инти-хобот бо хаячон гузашт.
  Онхо мубохисахои телевизионй гузаронданд: барои чавоб додан 30 сония вакт доданд ва дар он чо чанчол ба амал омад. Базмҳо, задухӯрдҳо, ҷанҷолҳо. Тамоми фарс.
  Медведевро бешармона пешбарӣ карданд, аммо рейтинги ӯ амалан боло нарафт. Хуруҷ ба даври дуввум ҳанӯз зери шубҳа аст.
  Зеленский бо фарки калон пеш гузашт. Ва тааҷҷубовар нест! Дар панчсола ба Владимир муяссар шуд, ки бекорй бархам дода, хамаи заводу фабрикахоро баркарор намояд, корхонахои нав созад.
  Яке аз дастовардҳои Зеленский рушди кишоварзӣ ва манбаъҳои алтернативии энергия буд.
  Махсусан, дар Украина станцияхои электрикие пайдо шуданд, ки аз тафовути фишори атмосферй кор ва заряд мегиранд. Инчунин станцияхои электрикии геотермалй. Ва хеле бештар. Аз чумла истифодаи энергияи ионосфера. Чунин шуд, ки илм бар зидди нафту газ баромад.
  Дар Украина пайдо шудани корхонаи истеҳсоли ғизои синтетикӣ ва ба Чин додани он як сенсатсияи воқеӣ буд. Ва Русия содироти маводи ғизоиро коҳиш додааст.
  Дар байни украинхо хам номзадхо буданд. Аз ҷумла, Владимир Кличко. Боксчии машхур рохи душворро аз cap гузарондааст. Бозгашт ба ринг: мағлуб Чарр ва Тайсон Фьюри. Аммо бозии ҷавобии сеюм бо Ҷошуа, ӯ боз ҳам мағлуб шуд, аммо пули зиёд ба даст овард. Ва ӯ эълон кард, ки ба нафақа баромаданаш аз бокс.
  Аммо баъд ӯ боз баргашт. Вай дар Киев бо Гассиев чангида, галаба кард. Баъд аз он, вай боз як задухурд кард ва унвони чемпиони доимии чахонро гирифт - нихоят хам рекорди Форман ва хам рекорди Чо Луисро шикаст. Пас аз он ӯ номзадии худро ба мақоми президенти Русия ва Украина эълон кард. Ва бояд гуфт, ки Владимир Кличко дар байни украиниҳо пас аз худи Зеленский дуввум аст. Ва сарфи назар аз синну соли назарраси худ дар бокс, Владимир Кличко аллакай дар ҷараёни маъракаи интихоботӣ аз як муштзане, ки аз ӯ бист сол хурдтар буд, ҳимояи ҳатмӣ анҷом дод. Ва боз бо нокаут пирӯз шуд.
  Пас аз ин рейтинги Владимир Кличко боло рафт ва ӯ ба Медведев наздик шуд ва имкони ба даври дуюмро ишғол кард.
  Дар маҷмӯъ, ин интихоботҳо як дӯстдоштаи бебаҳс дошт: Зеленский ва барои ҷои дуюм муборизаи хеле наздик ҷараён дошт. Алла Пугачёва, ки дар мубориза барои ҷои дуюм аз Медведев каме пеш гузашт, ба канор рафтан гирифт. Аслан, вай бо ягон чизи дурахшон мунаввар набуд. Ва Владимир Кличко дар ҷои дуюм қарор гирифт. Аммо интихобкунандагонаш чандон устувор нестанд. Сергей Ковалев, ки пас аз се бохт баромада, тамоми чор камарбанди вазни сабукро чамъ кард, низ дар ринг мубориза бурда, боз ба унвони чемпионй сохиб шуд.
  Ва рейтинги ӯ боз баланд шуд. Вай инчунин метавонад ба даври дуюм расад. Муштзанҳои дигари украинӣ: Усик ва Ломаченко аз Зеленский пуштибонӣ карданд ва президентҳо дахолат накарданд. Ҳарчанд ҳарду то ҳол фаъолияти худро анҷом надодаанд. Чаро онҳо бояд тамом шаванд? Усик Ҷошуаро аз рӯи холҳо мағлуб кард ва қаҳрамони бебаҳс дар вазни вазнини ҷаҳон шуд. Ломаченко аз як вазн ба вазнн дигар овора мешавад ва ба у чунон хакки калон медиханд, ки вай намехохад, ки карераашро ба охир расонад.
  Дар ШМА хам маъракаи интихоботй давом дорад. Доналд пас аз ду мӯҳлат тарк мекунад ва ӯ воқеан солим нест, ки дар интихоботи севвум ширкат кунад. Ҷавонон ба курсии президентӣ номзад мешаванд. Аз Демократҳо, як зани хеле зебои губернатори тақрибан сию нӯҳсола - эҳтимолан ҷавонтарин хонум дар байни номзадҳои президентӣ. Аз республикачиён хам, аз генералхои чавон - кахрамонони чанги зидди Эрон.
  Насли сиёсатмадорон дар Иёлоти Муттаҳида тағйир ёфт.
  Дар Русия Путин метавонист Зеленскийро мағлуб кунад, аммо ӯ дар кор ба таври возеҳ сӯхта буд. Шиддати аз ҳад зиёд зарари худро гирифт! Он чизе ки ӯ мехост, ба қувваи худ аз ҳад зиёд баҳо диҳад ва ба атрофаш бовар накунад. Ё шояд ӯро низ заҳролуд кардаанд. Баъди рафтани Назарбоев дар ИДМ мавҷи навбатии демократикунонӣ оғоз шуд. Казокистон ба республикам парламентй табдил ёфт. Дар Беларус Лукашенко ба таври шубҳанок нопадид шуд. Ва президент низ як шахсият шуд.
  Мавчи дигар омад. Дар Туркия порлумон аллакай алайҳи Эрдуғон қиём кардааст. Маятник ба тарафи дигар чарх зад.
  Зеленский воқеан конститутсияро ба нафъи худкома тағйир дод, аммо дар Ғарб ӯро аз худи онҳо медонанд! Ва ҳама вақт раъйпурсӣ баргузор мешавад. Ва озодии воқеии баён вуҷуд дорад.
  Дар ҳар сурат, Зеленский барои пирӯзӣ дар даври дуввум ҳеҷ мушкиле надорад. Ба эҳтимоли зиёд, маҳз Медведев ба даври дувум мебарояд - захираҳои маъмуриро метавон бо маъруфияти паст мағлуб кард, на як ҳукмронии чандон муваффақ. Бисёриҳо монандӣ бо интихобот дар Украинаро қайд карданд - бисёре аз номзадҳои президентӣ, роҳбарии Зеленский, рейтингҳои пасти ҳукумат ва антирейтингҳои баланд.
  Оё Зеленский метавонад Путинро мағлуб кунад, то ҳол савол аст, аммо Медведев ба таври возеҳ ба нақши пешвои миллат мувофиқ набуд. Ва демократия дар ин ҷо бар зидди ҳукуматдорон бозӣ кард.
  Медведев аслан худро ба мубориза омода карда натавонист. Характери у як хел нест. Муборизи воқеӣ нест!
  Аммо мушкили ҳамаи худкомаҳо дар он аст, ки ворисон чандон хуб нестанд! Одатан диктатор як нотавонеро ба ҷои худ мемонд, то ӯро сарнагун накунад! Масалан, вориси Назарбоев дар қудрат маҳдуд буд. Ва ӯ зид нест - ӯ нарм аст!
  Аммо Владимир Зеленский, ба ҳар ҳол, аз мухолифин ба қудрат омад ва заиф нест.
  Бояд гуфт, ки Путинро низ нарму заъиф меҳисобиданд, аз ин рӯ онҳоро баъд аз Елтсин бо овози баланд президент таъин карданд. Аммо тавре маълум мешавад, дар ботлоқи ором шайтонҳо ҳастанд!
  Ва баъд маълум шуд, ки ботлоц на он кадар ором нест. Аммо Медведев, аз афташ, гурги пусти гусфанд не, балки дар хакикат гусфанди табиист. Ва ӯ қувваташро ҷамъ карда наметавонад.
  Жириновский Зеленскийро бо суханони қабеҳ таҳқир кард ва ҷарима шуд. Даҳҳо номзад ба мақоми президентӣ ба тарафдории Медведев даст кашиданд, аммо ин қариб ҳеҷ натиҷае надод. Дар байни одамони машҳуре, ки нақш бозидаанд, муштзан Денис Лебедев буд. Вай аслан аз чихати техникй пеш рафт. Тоҷирон ва ходимони фарҳангии хурд низ ҳузур доштанд. Аз нависандагон танҳо Сергей Лукяненко ба тарафдории Медведев нақш бозидааст. Дигарон мехостанд худро пешбарӣ кунанд. Ва ҳама ба бахт бовар мекарданд.
  Медведев хеле калон шуд. Аммо умед буд, ки артиш, зиндон ва полис мувофиқи фармон овоз медиҳанд. Илова бар ин, ришваситонӣ ба интихобкунандагон вуҷуд дорад. Ва албатта овоздиҳии пешакӣ. Дар ин чо хам барои муваффакият тамоми имконият мавчуд аст.
  Бале, маҳз ҳамин чиз боиси афзоиши фаъолияти мақомот гардид. Овоздиҳии пешакӣ диҳед. Ва дар он ҷо, албатта, сохтакорӣ вуҷуд дорад. Ва хохиши бо дили худ овоз додан.
  Баръакси интихоботи соли 1996, Медведев натавонист рейтинги худро боло барад. Ельцин, бояд гуфт, ки бахти он хам омад. Аз ҷумла, Ҷоҳар Дудаев тасодуфан фавтидааст. Кадом пашша уро газид, хангоми занг чорахои мукаррарй надидааст. Охир, агар ин ходиса каме пештар руй медод, барои задани зарба фурсат намеёфтанд. Ва каме дертар, танҳо антенна пӯшида мешуд ва худи Ҷохар дар масофаи бехатар қарор дошт. Ин чунин барори кор дар ҷанг ва таблиғ аст.
  Ва акнун шумо Дудаевро тамом карда наметавонед. Ва Радуев нест, ки дар остонаи интихоботи президентии Русия ин қадар аблаҳӣ ба даст афтода бошад. Аммо Дудаеви хурдӣ намехоҳад дар ҷараёни интихобот бимирад. Ва дар маҷмӯъ, зоҳиран сегонаи ворисон: Елсин, Путин, Медведев қатъ мешавад...
  Кӯшишҳои додани ришва ба интихобкунандагон фош шуд ва боиси ҷанҷоли бештар гардид. Патриарх ҳеҷ касро дастгирӣ намекард ва чунин фикр мекард: Худо аз они Худост ва қайсар аз они қайсар аст. Умуман, дар замони Елтсин ин як навъ осонтар шуд. Ва аз чй сабаб бошад, ки калисои православй тарафи Елтсинро гирифт, ки тамоман ноумед менамуд. Ва доирахои саноатй.
  Ва он гоҳ олигархҳои Русия бо Зеленский флирт карданд. Аз афташ, Медведевро тарбия кардан номумкин аст.
  Ва кайфият дар ВАО дигар шудан гирифт. Зеленскийро торафт бештар таъриф мекарданд. Жириновский аллакай ба гуфтан шурӯъ кардааст, ки номаш воқеан марди алмос аст.
  Медведев музди кор ва нафакаро боз ду баробар зиёд кард. Аммо қурби рубл ниҳоят поин рафт. Ва таваррум оғоз ёфт. Тарифҳо низ баланд шуданд.
  Ӯ ҳатто маҷбур шуд, ки аз ХБА қарз талаб кунад. Ва нефту газ торафт арзонтар мешавад.
  Эрон, Венесуэла, Либия, Арабистони Саудӣ содиротро афзоиш медиҳанд. Дар ШМА бошад, усули нави истихрочи сланец чорй карда шудааст. Харочот хеле кам шуд.
  Ва он гоҳ таназзули иқтисодӣ ва нооромиҳо дар Чин вуҷуд дорад. Хуб, равшан аст - ман аз бартарияти Ҳизби коммунист хаста шудаам. Ва чиниҳо озодӣ ва низоми бисёрҳизбӣ мехоҳанд!
  Дар Хиндустон каме тагьирот ба амал омад. Кушиши табаддулот ва барпо намудани диктатура cap шуд.
  Конфронтация дар Кавказ хеле вусъат ёфт. Дар Сибир низ бетартибиҳо сар шуд. Махсусан, сепаратистхо пурзур гардиданд.
  Дар Бритониё ин ҳизб дар интихобот пирӯз шуд: "Эҳё", аммо дар эътилоф бо лейборист. Малика Элизабет ҳанӯз зинда аст, аммо ӯ ваъда додааст, ки дар садсолагии худ ба нафақа мебарояд ва баъд аз он ҳамапурсӣ барои барҳам додани монархия баргузор мешавад. Ва вазифаи муассиси президенти Бритониё.
  Фаронса нороҳат аст. Ба ҷои Макрон Мэри Липен пирӯз шуд ва кӯшиши таъсиси диктатура вуҷуд дошт. Аммо худи французхо намедонанд, ки чй мехоханд, Майдони нав ташкил карданд. Бале, дар миқёс бесобиқа. Ва Марям маҷбур шуд, ки аз нақшаҳои радикалии хориҷ кардани арабҳо ва дигарон даст кашад. Сипас, аз ин ҳам бадтар, Додгоҳи Олӣ интихоботи президентро бекор кард ва Мэри боздошт шуд.
  Дар Фаронса низ интихоботи пеш аз мӯҳлат эълон шуд. Яъне чун ҳамеша дар ҳама ҷо бесарусомонӣ аст.
  Дар Беларус аз зулми Лукашенко сер шуда, раъйпурсӣ гузаронида, мақоми президентро комилан лағв карданд. Ҷумҳурӣ парлумонӣ шуд ва сарвазири нав гуфт, ки шояд ба Русия ҳамроҳшавӣ вуҷуд дошта бошад. Аммо баъди интихоботи президент он чо. Зеленский дар Белоруссия машхур аст.
  Дар Қазоқистон равобити раисиҷумҳур ва порлумон сард шудааст. Таҳдиди импичмент вуҷуд дошт. Аммо онҳо зуд розӣ шуданд, аммо қудрати сарвари давлат боз ҳам маҳдуд шуд.
  Медведев торафт бештар асабонй мекард. Интихобот наздик мешуд ва рейтинги Зеленский чанд маротиба баландтар буд. Дуруст аст, ки ӯ дар даври аввал ғолиб намеояд, аммо дар ҳар сурат, Медведев меафтад. Танҳо як ҳисоб барои фиреб ё нокаут вуҷуд дорад.
  Мачлиси махфй барпо гардид. Миллиардерҳои Русия ҷамъ омаданд.
  Медведев бевосита гуфт:
  - Оё шумо мехоҳед, ки як украинии бегона қудрати бузурги президенти империяро гирад?
  Дерибаско мантиқан қайд кард:
  - Хохем ё нахохем, бояд бо ягон хукумат муросо кунем! Зеленский коммунист нест ва... Ин Зюганов нест, ки ба хар хол ба мо мувофик набуд!
  Медведев хушку холй изхор намуд:
  - Дар Украина андоз аз даромад нисбат ба Русия хеле зиёд аст!
  Роман Абрамович хандида гуфт:
  - Даромади моро кй медонаду хисоб мекунад! Гайр аз ин, онхо ба карибй дар он чо ихтисор шуда, кариб ба мо баробар шуданд!
  Прохоров бо табассум чавоб дод:
  - Мақомот иваз мешаванд. Мо мемонем! Шумо чиро тавсия карда метавонед?
  Медведев аз газаб гуреза кард:
  - Ман бовар намекунам, ки Елтсин ростқавлона пирӯз шудааст!
  Дерибаско хунукназарона ҷавоб дод:
  - Агар рақиби Елтсин Зюганов намебуд, пас Борик воқеан шонси кам дошт. Аммо одамон "чазои" хокимияти коммунистиро хануз хеле хуб дар хотир доштанд. Маҳз: рафҳои холӣ, кортҳо, купонҳо, кортҳои тиҷорӣ, хатҳои дароз, маоши панҷ доллар дар як моҳ. Албатта, ҳеҷ кас намехост, ки ба ин даврони дӯзах баргардад. Гузашта аз ин, аз даст додани тамошобоб ва намоишҳои сиёсӣ, инчунин филмҳо бо алоқаи ҷинсӣ ва ғайра. Халк озодиро мехост. Ва онхо на ба тарафдории Ельцин, балки ба мукобили тарсончак Зюганов овоз доданд. Аммо Зеленский мардумро наметарсонад. Баръакси Путин, вай барномаи "Лӯхтак"-ро намепӯшад ва мардумро ба корт намегузорад. Соли наваду шашумро такрор кардан мумкин нест. Ельцин панч-шаш фоиз дуздид, вале бо фарки сездах! Пас, ин қариб одилона аст!
  Ва Зеленский бо чунин пешсаф пеш аст, ки шумо наметавонед ӯро мағлуб кунед!
  Медведев дод зад:
  - Маро партофтанд! Мо розӣ шудем!
  Роман Абрамов қайд кард:
  -А«аллан та®рим®о аз мо бардошта мешаванд! Ва шумо хирс ҳастед... Шумо аллакай нафақаи худро гирифтаед!
  Медведев хитоб кард:
  - Дар дӯзах бояд сӯхт!
  Прохоров ба таври мантикй кайд кардааст:
  -Дӯзах нест! Барои ҷамъоварии пул танҳо як тарсончак ҳаст!
  Медведев бо парешон пурсид:
  - Ҳа? Чӣ мешавад, агар Худо вуҷуд надошта бошад?
  Прохоров табассум карда, чавоб дод:
  -Кадом Худо? Онҳо онро ба таври дигар пешниҳод мекунанд!
  Роман Абрамович таклиф кард:
  - Шояд эътиқоди нав созед! Ҳар ки сарватдор бошад, Худоро дӯст медорад! Ҳар ки сарватмандтар бошад, Худованди мутаъол бештар дӯст медорад!
  Медведев сар ҷунбонд:
  - Мантиқӣ! Аммо мардум чӣ мегӯянд?
  Роман Абрамович хандид:
  - Одамонро тарбия кардан мумкин аст!
  Медведев гиря кард:
  - Умедворам, ки мо дуст мемонем!
  Баъд аз ин у аз толор баромад...
  Дар ҷаҳон як калейдоскопи рӯйдодҳо идома ёфт. Виталий Кличко низ ба ринг баргашт ва дар варзишгоҳи Киев мубориза бурд. У Майкл Тайсон билан жанг қилди. Ду пирамард, хеле номдор ва машхур. Хайр, пули бисьёре чамъ карданд. Майкл Тайсон, албатта, ба мубориза розӣ шуд, зеро ӯ қариб як гадо буд.
  Ҳатто агар Виталий Кличко, ки ҷавонтар ва муҳимтар аз ҳама, дар шакли хеле беҳтар буд, айнан ӯро зада бошад. Владимир Кличко гуфт, ки ҳоло ҳам мехоҳад унвони қаҳрамони мутлақи ҷаҳонро ба даст орад ва бо Усик мубориза барад. Баъд аз ин у тамоми рекордхоро шикаста, кухансолтарин чемпиони мутлаки чахон мегардад... Ва у ором шуда метавонад. Боз чӣ бояд кард? Ҷо Луис аллакай латукӯб шуда буд ва Форман латукӯб шуда буд ва ӯ чор маротиба унвони қаҳрамони ҷаҳонро ба даст овардааст.
  Виталий Кличко аз ин чанг даромади калон ба даст оварда, ба хазина ва шухрати худ зам кард ва муборизаи нисбатан осон дошт.
  Зеленский Виталий Кличкоро бо ордени тиллои Иля Муромец сарфароз кард. Ва ин ба вай хамдардии иловагй овард.
  Дар олами сиёсат умуман боксчиён маъмул гаштаанд. Флойд Моуэзер номзад ба президенти ИМА шуд. Расман мустақил. Ва бо рейтинги арзанда. Ва дар бораи як миллиардер ва боксчии мағлубнашуда ва як марди сиёҳ чӣ гуфтан мумкин аст. Чаро рақиб нест?
  Флойд Мовайзер дар интихобот аз президент Зеленский пуштибонӣ кард ва ба дӯстӣ ваъда дод.
  Теъдоди ками Флойд мехостанд, ки бо Пакио бозии ҷавобӣ баргузор шавад ва онҳо барои ин пули зиёд ҷамъ карданд.
  Медведев баръало мавқеъро аз даст медод. Барои эҷоди як арзиши шок, ӯ Анатолий Кашпировскийро вазири тандурустӣ бо рутбаи муовини сарвазир таъин кард. Ин, албатта, як иқдоми қавӣ аст, аммо кофӣ нест. Дар омади гап, Анатолий Кашпировский куҳансолтарин вазир ва муовини нахуствазир дар тамоми таърихи Русия шуд. Бале, рекордсмен! Дмитрий Медведев ба маликаи Англия низ ордени Эндрюи аввалин даъватро тақдим кард ва ҳатто ситораи қаҳрамонро ба Шойгу ҳадя кард. Ва Горбачёвро аз ордени олй махрум кард. Ки умуман он кадар зебо нест.
  Ва ӯ низ Берияро гирифта, ба рутбаи маршал баргардонд. Шояд барои ҷалб
  ба тарафи худ аз сталинободихо. Ва Борис Немтсов пас аз марг бо ордени "Барои хизмат дар назди Ватан" дараҷаи якум сарфароз гардид. Баъдан бо фармони худ Волгоградро ба Сталинград иваз кард. Инчунин бо сталинободихо ишкбозй кардан. Аммо инчунин бо либералҳо. Новодворской баъд аз марг унвони Қаҳрамони Русияро дод ва... Сталин!
  Медведев пас аз марг низ ба Юрий Гагарин ордени Андрейи даъвати аввалро дод. Ва ба Леонид Илья Брежнев ордени Ғалабаро баргардонд. Медведев ғайричашмдошт ситораи тиллои қаҳрамони Русияро ба Гарри Каспаров ҳадя кард.
  Ҳамчунин флирт бо либералҳо. Ва бо коммунистон. Хам аз они шумо ва хам аз они мо.
  Медведев ҳамчунин ордени Эндрюи аввалин даъватшударо ба Попи Рум Франсиски Якум супурд.
  Инчунин тӯҳфаҳои хеле саховатманд аз "ҳокими бузург"! Илова бар ин, Медведев ба таври ғайричашмдошт боз синни бознишастагӣ барои мардон ва занонро ба панҷоҳу панҷоҳ поин овард. Ки як сенсация шуд. Ва боз нафакаро зиёд кард.
  Шумо дар арафаи интихобот чй кор карда метавонед?
  Илова бар ин, иҷрокунандаи вазифаи раисиҷумҳур ба Владимир Жириновский рутбаи генерал-лейтенант дод. Мисли хидмати содиқона аз китфи устод бигир. Ва писараш Игор Лебедев ба ҷои Лаврови кӯҳна ва дӯстдоштаи Ғарб ғайричашмдошт вазири корҳои хориҷӣ таъин шуд.
  Медведев ба Демушкин вазифаи раиси ВКД-ро низ пешниҳод кард, аммо миллатчии бонуфуз рад кард. Аз таъйиноти нав таъин шудани Ксения Собчак ба вазифаи вазири фарҳанг як сенсатсия шуд. Вай чун дид, ки рейтингаш хеле хурд аст, розӣ шуд. Аммо вай вазифаи муовини сарвазирро низ талаб кард. Медведев ба ин розй шуд.
  Явлинский низ дар интихобот ширкат кард, вале тамоман бемор шуд ва бо сабабҳои саломатӣ аз интихобот баромад.
  Иҷрокунандаи вазифаи президент ба ӯ ситораи Қаҳрамони Русияро низ тақдим кард.
  Михаил Касьянов бо ордени "Барои хизмат дар назди Ватан" дарачаи якум ва вазифаи мушовири фахрии иктисодй. Чаро ӯ ба фоидаи Медведев даст кашид. Аммо ин як қисми хеле хурди як фоиз аст.
  Ба Сергей Ковалев вазири спорт таклиф карда шуд, вале ин ба назари у кифоя набуд.
  Бо раиси суди конститутсионӣ низоъ ба миён омад. Зоркин нихоят рафт. Аммо чунин постро ба кй дихам? Беҳтараш барои зан! Ва онро ба Алла Пугачёва пешниход карданд.
  Аммо овозхони машҳур бо далели он ки ин барои ӯ нест, рад кард. Бо вуҷуди ин, Медведев ба ӯ ситораи Қаҳрамони Русияро тақдим кард. Гарчанде ки Алла ба манфиати ӯ амал карданро рад кард.
  Аммо раиси Суди конститутсионӣ кӣ мешавад? Мавқеъ банд аст. Шойгу низ рад кард - на профили ӯ!
  Ногаҳон Дима Билан розӣ шуд. Гарчанде ки ин профили ӯ аст, албатта далел нест! Ва албатта, овозхон будан аз раиси суди конститутсионӣ фоидаовартар ва хеле шавқовартар аст.
  Медведев, ба ҳар ҳол, зуд ба ин даст зад ва ситораро ба Қаҳрамони Русия дод.
  Аммо Дима Билан гуфт, ки ин танҳо шӯхӣ аст. Аммо бо ризоияти умумӣ, Людмила Путина раиси Додгоҳи конститутсионӣ таъин шуд. Бо дарназардошти маъруфияти Путин дар Русия, ин як иқдоми қавӣ буд, аммо он аллакай то ҳадде дер шуда буд ва Медведевро наҷот дода натавонист.
  Гарчанде ки кӯшишҳои титаникӣ анҷом дода шуданд. Аммо нархҳо боло мерафтанд, қурби рубл поин мерафт, Толибон дар Тоҷикистон пеш мерафтанд ва ҳеҷ чиз интихобкунандагонро бовар кунонд.
  Дар лаҳзаи охир Геннадий Зюганов муовини аввали нахуствазир, масъули блоки иҷтимоӣ таъин шуд. Аммо ин аллакай барои мурдагон як популятсия аст.
  Худи Зюганов бошад, аллакай интихобкунандагони худро комилан аз даст додааст.
  Дегтярев дар арафаи овоздихй прокурори генералй таъин шуд. Инчунин номзад ба мақоми президентӣ аз Ҳизби либерал-демократӣ.
  Медведев харакат карда, роххои нав чустучу кард. Яке аз иқдомҳои ҷолиби интихоботӣ ба ҳамаи ветеранҳои Ҷанги Бузурги Ватанӣ супурдани медали махсуси тиллои ба номи Жуков буд. Ва як миллион рубли русӣ барои пурбор кардан. Аммо ветеранхои Чанги Бузурги Ватанй хеле кам мондаанд.
  Медведев инчунин ба Терешкова ордени "Андрюи мукаддас" даъват карда шуд. Дар ҳоле ки фурсат ҳаст, чаро онро мукофот намедиҳем? Пас, ба Анатолий Карпов кахрамони Россия дода мешавад. Вай шоҳмотбози бузург аст! Ва Алехин ва Ботвинник ва Тал ва Спасский, Тигран - пас аз марг мукофотҳоро тақдим мекунанд - ҳеҷ гоҳ бад нест!
  Ситораҳои Қаҳрамони Русия - ин аҷиб аст!
  Мукофот додану медал додан хуш аст. Ва агар мо низ ба номи Путин орден таъсис диҳем. Чор дараҷа вуҷуд дорад: чорум - биринҷӣ, сеюм - нуқра, дуюм - тилло, якум - тилло бо алмос!
  Ин аст, ки Медведев ихтироъкор аст.
  Бо вуҷуди ин, ин ҳам кофӣ нест. Зеленский низ фармонҳои нав муқаррар мекунад. Масалан, ордени Тарас Шевченко. Ё Тарас Булба! Ё Гогол! Чаро вақтро барои чизҳои ночиз сарф мекунанд? Ва ордени ба номи Кожедуб! Ин як иқдоми қавии Зеленский барои хушнудии нерӯҳои чап аст. Умуман, албатта, Зеленский коммунист нест ва хатто чапгаро хам нест. Пас, ӯ метавонад мушкилот дошта бошад. Аммо коммунистони Русия сарвар надоштанд.
  Ва инчунин, Андрей Навалний? Хама чй хел уро фаромуш карданд. Оё шумо воқеан номзадии президент набудед? Аммо Андрей Навалний муддати тӯлонӣ дар дастаи Зеленский кор мекунад ва аллакай дар мубориза бо фасод дар Украина корҳои зиёде кардааст.
  Пас, то ҳол касе намурдааст! Ва раванди ба ҳам пайвастани ду халқи бародар ва интихоботи умумии пешвои миллат идома дорад.
  Андрей Навалный Зеленскийро хам мешуяд... Чун одат вай дар оташ аст.
  Ва ӯ бо фишори девонавор энергетикӣ амал мекунад.
  Ва дар айни замон хеле нозук, то ки интихобкунандагонро натарсонад. Аслан услуби Трамп нест.
  Ва замонҳои нав дар ҷаҳон меоянд - бехатартар ва оромтар. Дар Арабистони Саудӣ ислоҳоти демократӣ ва дунявӣ оғоз мешавад ва дар маҷмӯъ ифротгароии мазҳабӣ заиф мешавад. Воқеан ҳам, бисёриҳо метавонанд дар интернет зиддиятҳои байни Қуръон ва илмро мутолиа кунанд ва ҳайрон шаванд: чаро онҳо ин корро мекунанд? Асосҳо барои каломи Худо донистани Қуръон ва Инҷил чист?
  Вақте ки одамон фикр кардан ва савол доданро оғоз мекунанд, онҳо дигар ин қадар бесамар нестанд. Дарвоқеъ, аср барои чӣ ба вуҷуд меояд? Бештар ба тарси марг монанд аст! Ва ин қадар кам одамон аз мурдан метарсанд, ки то бемор шуданашон!
  Медведев дар остонаи интихобот пардохтҳои рухсатии беморӣ ва кӯмакпулиҳои маъюбонро боло бурд. Истехсоли танкхо низ зиёд шуд...
  Медведев барои нишон додани худ хамчун ватандуст сатхи харочоти харбиро хеле баланд бардошт. Танки хирс, ки вазнинтарин аз ҳайвонҳо буда, беш аз сад тонна вазн дошт ва ба ҷои муҳаррик реактори атомӣ дорад, ба истеҳсоли оммавӣ гузошта шуд.
  Лоиҳаи "Хирс" дар замони Путин бо фармоиши шахсии ӯ таҳия шудааст. Идеяи эҷоди як танки ҳаюло барои тарсондан буд. Мошин хеле вазнин ва гаронбаҳо шуд, ки зиреҳи бисёрқабата ва ду ракетабаранда дар хидмат аст.
  Хусусияти ин мошин суръати беш аз сад километр дар як соат, вазни яксаду панҷоҳ тонна ва захираи бузурги нерӯи барқ ба шарофати реактори атомӣ буд.
  Дуруст аст, ки дар рафти ran боз як ходисаи нохуш руй дод - кирмак канда шуд. Ва боз таассурот вайрон шуд. Медведевро айнан масхара карданд.
  Ва он гоҳ як эпизоди дигар бо иҷрокунандаи вазифаи президент рӯй дод - шумо онро қасдан тасаввур карда наметавонед. Вакте ки Медведев хост, ки дарахтеро дар назди чубу тахтачихо афтонад, он рост ба болои дастархони идона бо хурок афтид. Ҳамин тавр, раиси муваққати номуваффақи Русия боз худро шарманда кард.
  Бале, Медведев воқеан бадбахт буд. Чунин бахт инҷиқ аст: якеро мукофот медиҳад, дигареро хафа мекунад. Масалан, оё Николас II дар ҳақиқат ин қадар бад буд, аммо ӯ воқеан аз қудратҳои олӣ хафа шуд. Ҳамин тавр, Медведев, умуман, як шахси оқил, аслан аз ҳама чиз халос шуд.
  Кушиши коре ба мукобилият ва якравй дучор омад.
  Медведев гуё дар табаки нонпазй мечашид. Ва он гоҳ мушкилоти дигар ба миён омад. Иҷрокунандаи вазифаи сарвазир низ дар моҷарои фасод даст дошт.
  Ва дар ин ҷо, албатта, бе Андрей Навалний рӯй дода наметавонист. Ин мард ҳамеша мувофиқ хоҳад буд!
  Ман дар хакки Медведев ва атрофиёнаш чунин далелхои харобиоваре ба даст овардам - ҷанҷол аҷиб буд. Хулоса, ҳам Навалний ва ҳам онҳое, ки зери зарбаи сахти ӯ афтодаанд, машҳур шуданд.
  Ва Медведев лозим омад, ки баҳона пеш овард ва туфашро пок кунад. Ва ҳама чиз бар ӯ рехт. На интихобот, танҳо даҳшат.
  Дар рӯзи овоздиҳӣ Медведев таҳти посбонӣ омад. Маълум буд, ки ӯ хира ва нобовар аст. Ҳангоми гирифтани бюллетен дастҳоям меларзиданд. Иҷрокунандаи вазифаи раисиҷумҳур бо фармони ахири худ маоши низомиён ва пулисро се баробар афзоиш дод. Ва панч баробар нафака!
  Бо вуҷуди ин, Анастасия Орлова ба номзади нақши диктатор бодиққат масхара кард:
  - Дар болои найча нишастан душвор аст! Дар ин ҷо ӯ болишти пулро мегузорад!
  Пас аз он духтараки терминатор онро гирифта, бо ангуштони бараҳна нишон дод.
  Анастасия, албатта, духтарест, ки суханони худро дар ҷайбаш намегузорад. Зебо, қавӣ, сард, харизматик.
  Ва ин қадар бачаҳо ба ӯ ошиқ шуданд. Гузашта аз ин, Анастасия як малламуй хеле хушмуомила аст ва бе интихоби одами нав барои шаб хоб намеравад. Албатта, вай мардони зебо, варзишгар, мушакдор, баъзан ҳатто хеле ҷавонро интихоб мекунад. Аммо бешубҳа гуногун. Аз афташ барои пур кардани энергия. Ва ҳеҷ кас ин ҷанговари зӯроварро фоҳиша намеҳисобад.
  Баръакс, барои чунин як зани қавӣ ва мушакӣ, хеле сард ба назар мерасад.
  Анастасия низ овоз дод, бюллетенро бо ангуштони бараҳнаи пойҳои зебои худ гирифт ва ин як варақест, ки дар он ҷо пайдо кардани насаб душвор аст ва онро барои худ бидуни таассубҳои нолозим гузоштааст. Хуб, барои кӣ маълум аст!
  Пас аз он вай бо ангуштони бараҳнааш пайкари калонашро нишон дод!
  Владимир Зеленский барои овоздиҳӣ бо велосипед омад. Ӯ ҷаҳид ва чарх зад. Чун ҳамеша, ӯ ҷангҷӯ ва табъист. Ҳақиқий Наполеон Бонапарт.
  Ва албатта, ман тавре ки интизор мерафтам, зуд овоз додам.
  Владимир Кличко ҳеҷ гоҳ аз интихобот даст накашидааст. Ва ӯ низ ба тарафдории худ овоз дод ва ба сӯи Медведев мушт зад.
  Дар лаҳзаи охирин Николай Валуев ситораи қаҳрамони Русияро аз Медведев ва мақоми вазири корҳои дохилӣ пазируфт. Базӯр тавонистам онро ба навор гирам. Ҳарчанд ӯ аз гуфтани ӯ худдорӣ кард, ки ба кӣ овоз додааст.
  Дар ин ҷо бисёр одамон овоз доданд: Алла Пугачёва ва Сурайкин...
  Жириновский, албатта, на-метавонист, ки мароки худро гузорад. Ӯ онро гирифта, расми Владимир Зеленскийро рост дар назди ҳавзаи интихоботӣ канда, ваъда дод, ки ҳангоми ба қудрат расидан ҳатман ӯро парронад.
  Дима Билан ҳангоми овоздиҳӣ суруд хонд:
  -Ҳамааш имконнопазир аст, ман аниқ медонам! Билан интихоб мешавад, вай рыцари бенуқсон аст!
  Баъд ситорахои дигар пайдо шуданд.
  Гарри Каспаров гуфт, ки қудрат иваз мешавад ва Медведев меравад ва бо ӯ даври Путин ниҳоят поён меёбад.
  Дар ҳамин ҳол, собиқ қаҳрамони ҷаҳон гуфтааст, ки мухолифи аз сар гирифтани касби шоҳмоташ нест. Ва рекорди синну соли Штейницро шикаст. Ва он ки Русия ба зудӣ пешвои арзанда ва демократиро ба даст меорад ва давраи подшоҳон ниҳоят як чизи гузашта хоҳад шуд.
  Ва он ки Гарри Каспаров шоҳмотро ихтироъ кардааст, ки ба зудӣ дар тамоми ҷаҳон маъруфият пайдо мекунад.
  Ва тахтаи саднадора намоиш дод. Дар он ракамхои нав пайдо шуданд. Ҳар як ду шӯхӣ: дар паҳлӯи подшоҳ ва малика. Гузашта аз ин, шӯхӣ мисли малика қадам мезанад, аммо танҳо мисли рыцар мезанад. Ва ду камонвар дар канор ба ҷои пиёда. Камонварон мисли пиёда ҳаракат мекунанд, аммо онҳо ба таври диагоналӣ дар ду майдони пурра тир мепаронанд. Дуруст аст, зеро онҳо дар канори тахта ҳастанд, арзиши онҳо то андозае коҳиш ёфтааст. Аммо онҳо инчунин метавонанд ба ҳама гуна шакл табдил ёбанд.
  Шохмотбозии Гарри Каспаров бешубха диккати мардум ва журналистонро ба худ чалб кардааст.
  Навалний ваъда дод, ки Каспаров ҳатман вазир мешавад.
  Анатолий Карпов низ овоз дод. Аммо ӯ аллакай қаҳрамони собиқ аст, бинобар ин ӯ ваъда дод, ки танҳо маслиҳат медиҳад. Ва ӯ гуфт, ки ба эҳтимоли зиёд, дигаргуниҳои бузург дар пешанд. Ва фардо аз дирӯз чӣ беҳтар хоҳад буд!
  Аллакай дар рӯзи интихобот Медведев эълон кард, ки давомнокии рухсатии ҳадди ақал дар Русия то сӣ рӯзи корӣ зиёд мешавад ва ҳамаи заноне, ки даҳ ё зиёда фарзанд таваллуд кардаанд, аз ӯ мукофот хоҳанд гирифт: ситораи Қаҳрамони Русия федерация.
  Як иқдоми нави популистӣ ва ман бояд бигӯям, ки хеле қавӣ. Аммо хеле дер шудааст. Хусусан дар рузи интихобот маълум аст, ки ин факат кори омма аст.
  Медведев баръало мавқеъро аз даст медод... Қудрати доимии ӯ аз ҳама чиз хеле монда буд.
  Мардум мехостанд, ки аз доғи Путин парида шаванд ва ташнагии дигаргуниҳо пухта расида буд. Илова бар ин, нотавонии ошкори Медведев дар шахсияти қавӣ ошкор шуд.
  Зеленский хол ба даст оварда, бе популизму ваъдахои нолозим амал карда, дилпурона пеш рафт.
  Ин назарсанҷиҳо дар баромадҳо гуфтанд, ки ӯ фаворити равшан аст. Аммо оё Медведев ба даври дувум мебарояд, то ҳол суол аст! Дар ҳоли ҳозир Владимир Кличко ва Сергей Ковалев ва инчунин Грудинин метавонанд ӯро барои ин ҷой рақобат кунанд.
  Зюганов охирин овоз дод. Кухансол, бемор, собик раиси Партияи Коммунистии Федерацияи Россия номи Грудинро убур карда, охи кашид. Бале, дар тақрибан ҳаштод сол муовини аввали сарвазири Русия шудан кори осон нест. Оё ба ӯ лозим аст?
  Ва Зюганов сахт нафас гирифта, хиҷил кард:
  Мо боз ба ҷанг меравем
  Барои хокимияти Советхо...
  Ва ҳамчун як мо хоҳем мурд -
  Дар мубориза барои он!
  Ва ӯ як лагадзада аз кабина берун шуд. Не, вай ба наздикй истеъфо медихад.
  Ва«т наздик мешуд ва аввалин маълумот дар бораи интихоботи президентї расида истода буд. Россия дар арафаи дигаргунихои азим буд. Дар Беларус низ гирдиҳамоӣ ва тақозоҳои иттиҳод бо Русия сурат гирифт . Ҳама чиз беш аз пеш хашмгин ва ҳаяҷонбахш мешуд.
  Иштироки мардум дар интихоботи президентии Русия ба ҳадди рекордӣ дар таърихи интихоботи алтернативӣ, тақрибан навад дарсад расид.
  Ва онҳо танҳо эълон карданд, ки қуттиҳои овоздиҳӣ кушода шудаанд ва шумориши овозҳо аз Шарқи Дур оғоз шудааст.
  . БОБИ Љ 3.
  Натичахои даври якум аз Шарки Дур ба амал омадан гирифтанд. Тавре ки ҳама назарсанҷиҳо гуфтаанд, Зеленский бо итминон пешсаф буд. Медведев хануз дувум набуд. Грудинин ва Владимир Кличко барои чои дуйум мубориза бурданд. Дар руйхат кариб дусад номзади дигар буданд, бинобар ин онхо овозхои худро пароканда карданд. Бо вуҷуди ин, Зеленский дар Сибир тақрибан панҷоҳ дарсад ба даст овард ва ҳатто метавонист ба пирӯзӣ дар даври аввал умед бахшад.
  Медведев дар дили худ гуфт:
  - Мо беҳтаринро мехостем, аммо барои хурсандӣ овоз додем!
  Зеленский кӯтоҳ буд:
  - Ҳақиқат ғалаба кард!
  Маълумоти интихоботӣ пайваста тағйир меёфт, аммо ҷои аввали Зеленский бо фарқияти калон бетағйир монд. Чизи дигар ин аст, ки Грудинин ва Кличко каме қад кашиданд. Ва Медведев ба ҷои дуюм баромад, ҳарчанд бо фарқияти бештар аз се баробар аз пешво. Иҷрокунандаи вазифаи раисиҷумҳур бештар дар Чеченистон, дар артиш, дар боздоштгоҳи муваққатӣ қабул кард. Бале равшан аст. Хусусан дар СИЗО. Дар он ҷо назорат кардани шумориши овозҳо мушкилтар аст.
  Аммо Медведев бисёре аз маҳбусонро раҳо кард ва афзоиши он он қадар назаррас набуд, ки ӯ интизор буд.
  Аммо бо душвории зиёд ба мо муяссар шуд, ки ба даври дуюм баромадем. Ҳарчанд Зеленский дар маҷмӯъ тақрибан чиҳил дарсад гирифт, Медведев базӯр 13 фоиз ҷамъ овард. Гузашта аз ин, бо ришвахурӣ ба интихобкунандагон ва қонуншиканиҳо. Бале, Дмитрий Анатольевич хеле заиф шуд. Сеюм Владимир Кличко буд. Чӣ эҳсоси хурд, чорум Грудинин аст. Дима Билан низ ғайричашмдошт ҷои панҷум шуд. Сергей Ковалев шашум шуд, гарчанде рейтингаш баланд буд. Жириновский ин дафъа ҳатто ба даҳгонаи беҳтарин дохил нашуд. Дуруст аст, ки Медведев барои хидмати содиқона ба ӯ рутбаи генерал-полковник ва ситораи Қаҳрамони Русияро дод.
  Чунин мукофоти тасаллӣ барои бандаи содиқи шумо. Сипас, Дима Билан ситораи Қаҳрамони Русия ва ордени "Барои хидматҳо дар назди Ватан" дараҷаи якумро гирифт.
  Аммо Дима гуфт, ки то ҳол аз Медведев пуштибонӣ намекунад. Аммо мавқеъ дар мавриди Зеленский низ норавшан аст. Танҳо Владимир Кличко ошкоро ба тарафдорӣ аз Зеленская овоз дод. Гузашта аз ин, ин муштзан эълом дошт, ки дар Маскав бо қаҳрамони Олимпиадаи соли 2020 мубориза хоҳад бурд. Ва ин фарқияти синну сол ӯро ташвиш намедиҳад. ки Владимир аз харвакта дида пурзуртар ва гайратмандтар аст.
  Аммо Медведев қаҳрамони Русияро ҳам ба Владимир Кличко ва ҳам ба Виталий Кличко дод. Мисли, ӯ як марди одил аст. Шумо бародарон барои бокс, махсусан Владимир.
  Виталий гуфт, ки аз ҳама нафратовар дар Майдан дар он аст, ки бинобар ин ӯ рекорди Холмсро шикаста натавонист. Аммо ӯ ҳама имкониятҳоро дошт!
  Ва ногаҳон Виталий хост, ки бо Гассиев дар Киев вохӯрад. Ки боиси изтироби муайяне гардид. Чаро кӯшиш накунед?
  Сергей Ковалев низ мехост, ки касбашро идома диҳад ва ёдовар шуд, ки Хоппинс ҳатто дар синни калонсол қаҳрамонони ҷаҳон ва унвонҳои муттаҳидро мағлуб кардааст. Ва ҳоло на Зелеский ва на Медведев нақша надоранд дар ҳукумат кор кунанд. Ва ӯ мехоҳад, ки ҷанг кунад.
  Бачаҳо дар ҳақиқат ангезаи кофӣ доштанд. Аз дигар боксчиён Дима Бивол хохиши бо Ковалёв чанг карданро баён кард.
  Медведев бо Грудин гуфтушунид кард. Ӯ ба ӯ кӯҳҳои тилло ваъда дод. Грудинин гайр аз вазифаи сарвазир чизе кам набуд. Ногаҳон Зюганови солхӯрда аз Медведев пуштибонӣ кард ва аз Грудинин даъват кард, ки ба тими иҷрокунандаи вазифаи президент бипайвандад. Аммо баъд дар сафхои коммунистон проблемахо ва чудой ба амал омад. Ки ба хар ду номзад писанд наомад.
  Аммо Сергей Удалсов ба тарафдории Зеленкий баромад. Мегӯянд, ки миёни ду бадӣ мо бояд он чиро, ки ҳанӯз намедонистем, интихоб кунем!
  Николай Валуев пешниҳод кард, ки иттифоқ байни Зеленский ва Медведев: Зеленский президент - сарвазири Медведев. Чӣ ба олигархҳо маъқул буд! Гузашта аз ин, онҳо хотиррасон карданд, ки як нуктаи ногуфташудаи муттаҳидшавӣ вуҷуд дорад: кишварҳои гуногун сарвазир ва президентҳои худро доранд.
  Ва азбаски Зеленский дар интихоботи президентӣ пирӯз мешавад, пас намояндаи Русия бояд сарвазир шавад. Аммо Медведев ҳанӯз дар даври дуввум аст.
  Аммо Зеленский гуфт, ки бале, нахуствазир аз Русия мешавад, аммо на Медведев! Зеро русхо аз идораи у сер шудаанд. Ва он чизе лозим аст, ки шахси тавонотар дар иқтисод ва дорои таҷрибаи муваффақ аст, на нокомие мисли Медведев!
  Маълумоти пурсишҳои иҷтимоӣ нишон дод, ки аксарияти русҳо намехоҳанд Медведевро нахуствазир бубинанд. Аниқтараш, қариб навад дарсад мухолифи он буданд.
  Рогозин ба таври ғайричашмдошт аз фаромӯшии сиёсӣ баргашт ва ҳамчун сарвазири эҳтимолӣ баррасӣ шуд. Ҳамчунин, бисёре аз русҳо мехостанд Андрей Навалнийро нахуствазири худ бубинанд.
  Инак, чархи таърих торафт тезтар чарх мезад.
  Дар ҷаҳон, албатта, Ғарб аз Зеленский пуштибонӣ кард, Чин бетараф монд. Аксари кишварҳо низ барои Зеленский ҳастанд, ки демократ ва ғарбгаро ҳисобида мешуд. Аммо Медведев муддати тӯлонӣ шарики Путин буд. Онҳо ҳатто дар бораи тандеми ду роҳбар сӯҳбат карданд. Ва маълум аст, ки Медведев на он қадар сафед ва мӯд аст, ки ба назараш мехоҳад. Дар ИМА низ интихобот баргузор мешавад. Мусобиқа байни ҷавони ҷумҳурихоҳ ва як зани ҷавони демократ. Ва ин панҷоҳу панҷоҳ имкон аст. Тағйирот дар Чин низ имконпазир аст; пешвои Си мушкилоти саломатӣ дорад. Ва ба назар чунин мерасад, ки шонси ба ҷои ӯ як раҳбари демократтаре расад.
  Умуман олигархияи чинӣ озодӣ ва демократияи бештар мехоҳад, аммо мардум ба қадри кофӣ хурсандӣ надоранд. Вақте ки натиҷаи онҳо пешакӣ маълум аст, онҳо чӣ гуна интихоботанд?
  Мода барои диктатура аз байн рафтан гирифт. Ҳама чизе мехостанд, ки на танҳо дандон будан.
  Зеленский чизу дигаргунихои нав ва дар ин бобат муваффакиятхоро тачассум намуд. Ва дар Русия ин мусбат қабул карда шуд. Мардум зиндонҳо, лагерҳо ва тарси умумиро намехостанд.
  Як насл дигар шуд ва ҳама мехоҳанд дигаргун шаванд. Хатто дар Куба, ки режими Кастро, ки аз тарафи халк нафрат дошт, хайратовар буд. Ҳатто агар қудрат бо номи дигар буд. Дар Кореяи Шимолӣ низ ташнаи тағйирот вуҷуд дорад. Гузашта аз ин, кореягиҳо аксар вақт мегуфтанд: монархия барои коммунизм нест! Ва диктатори фарбеҳ бояд биравад!
  Хоҳиши тағирот дар саросари ҷаҳон афзоиш ёфт ва Зеленский дар ин мавҷ буд. Ва бомуваффақият пеш рафт!
  Ва дар Кореяи Шимолӣ як тазоҳуроти эътирозӣ баргузор шуд. Ки режими диктаторй аз пулемётхо тир холй карда буд. Ин боз як нишондиҳандаи ҳукмронии ваҳшӣ дар қитъа гардид.
  Трамп гуфт, ки Иёлоти Муттаҳида метавонад мушкили ин диктатураро бо зӯр ҳал кунад. Ва он ки бомбаи ядрой онхоро тарсонда наметавонад. Трамп баъд гуфт, ки Иёлоти Муттаҳида аллакай чунин силоҳҳоро озмоиш мекунад, ки ҳеҷ гуна заряди термоядроӣ хатарнок нахоҳад буд.
  Аммо вақти Трамп тамом мешуд. Ва аз ин рӯ, ӯ калонтарин президент аст. Гузашта аз ин, пас аз марги Картер, ӯ ҳатто пиронсолтарин дар байни президентҳои собиқ шуд. Вой! Ва бахт ҷавониро дӯст медорад! Агар Трамп як зани ҷавонтареро рақиби худ медошт, гумон аст, ки вай ӯро тамоман мағлуб мекард!
  Зоҳиран қонуни карма мегӯяд: барори ҷавонон! Ҳатто агар Рональд Рейган истиснои қоида бошад!
  Ва Горбачёви нисбатан чавон ноком шуд. Ҳатто агар касе бигӯяд, ки Михаил Сергеевич хато кардааст? Аввалин ҳокими СССР, ки забони инсониро медонист. Ва уро мардум нафахмиданд! Ё шояд ҳатто мардум не, балки элита!
  Оҳ, чунин бахт! Владимир Владимирович Путин то чӣ андоза бахт дошт ва ӯ чӣ қадар ба даст овард?
  Ва агар Николаи II бахт каме бештар мебуд - масалан, агар адмирал Макаров зинда мемонд, он вакт Россия чй кадар бузургу тавоно мебуд. Чин ба Русияи зард мубаддал мешуд ва тамоми дунё хам мешавад!
  Ва ҳамин тавр онҳо Қримро танҳо гирифтанд ва ба муқобили тамоми ҷаҳон кашида шуданд!
  Ва Николаси II ҳамчун дипломати нозук тавонист, ки аз иттифоқчиёни худ Константинопол ва Осиёи Хурд гуфтушунид кунад.
  Хуб, хуб, ҳоло Зеленскийи аҷиб торафт фаъолтар мешавад. Ва интихоботи дуюм наздик мешавад.
  Дар Украина хурсандй ва некбинй торафт бештар мешавад. Медведев табиист, ки мубоҳисаи телевизиониро пешниҳод кард. Гарчанде ки ин чандон маъно надорад. Мавқеи иҷрокунандаи вазифаи президенти Русия чандон қавӣ нест. Ва чизе барои фахр кардан нест. На дар иқтисод, на дар сиёсат ва на дар ҷанг. Вазъият дар Кавказ боз хам бадтар шуд. Ва ҳеҷ коре карда намешавад. На қувва ва на дипломатия пирӯз мешавад. Муносибатҳо бо атрофиёни Медведев торафт бадтар мешаванд. Дар ин ҷо дигар ҳеҷ кас подшоҳро ҷиддӣ қабул намекунад. Ҳарчанд шоҳ ҳанӯз дар тахт аст.
  Олигархҳо, умуман, зидди Зеленский нестанд. Танҳо мақомоти амниятӣ, дурусттараш баъзеи онҳо бадбахтанд!
  Медведев пинҳонӣ шӯрои амниятро ҷамъ овард. Суҳбат дар бораи лағви даври дувум дахл дошт. Масалан, оё ягон қонуншиканӣ вуҷуд дошт? Албатта онҳо буданд! Ва шумо метавонед дар ин айб пайдо кунед ва натиҷаҳои интихоботро бекор кунед. Чаро чунин чизе тавассути Суди Олӣ тасдиқ карда мешавад? Идея хеле асоснок менамуд.
  Дмитрий Анатольевич Медведев ёдовар шуд, ки замоне дар моҳи майи соли 1999 Елтсин нақшаи табаддулоти низомӣ ва пароканда кардани Думаи давлатиро баррасӣ карда буд!
  Ва он қариб рӯй дод. Ростӣ, дар он замон ҳам дар миёни нерӯҳои амниятӣ ягонагӣ набуд. Баъзеҳо гуфтанд, ки варианти нарм беҳтар аст: Додгоҳи олӣ ба далели мавҷуд набудани қонун дар бораи барканории раисиҷумҳури Русия расмиёти импичментро рад мекунад. Ва то қабули ин қонун ва ин қонуни конститутсионӣ аст, бояд аз се ду ҳиссаи парлумон ва аз чор се ҳиссаи Шӯрои Федератсия ҷамъ шаванд. Ва ваколатхои Дума ба охир мерасаду президент низ.
  Баъдан нерӯҳои амниятӣ воқеан ваъда доданд, ки бо Додгоҳи олӣ ҳамкорӣ карда, мушкилро бо роҳи осоишта ҳал хоҳанд кард. Елсин аслан намехост, ки ба табаддулоти низомӣ бо рейтинги ду фоиз ва панҷ сактаи қалб равад. Ва қувват яксон нест ва такягоҳ яксон нест. Гузашта аз ин, дар соли 1993 низ мардум аз ин курс пуштибонӣ мекарданд. Ва дар соли 1999 вай дигар дар он ҷо набуд. Ва ин бо чунин натиҷаҳо рӯй дода наметавонист.
  Ҳамин тавр, агар раванди импичмент сурат мегирифт, эҳтимоли зиёд бидуни тирпарронӣ анҷом мешуд.
  Медведев барои беэътибор донистани интихобот ба Додгоҳи олӣ муроҷиат кард.
  Аммо баъд, албатта, доварон эътироз карданд. Ба гуфтаи онҳо, агар интихобот лағв шавад ҳам, бояд такрор шавад. Ва шонси Медведев танҳо камтар мешавад. Ва нооромиҳои мардумӣ сар мешавад.
  Ҳамин тавр, онҳо мегӯянд, Дмитрий беҳтар қабул кунад, ки Зеленский президенти Русия мешавад. Ва кӯшиш кунед, ки ҷои худро пайдо кунед.
  Гузашта аз ин, бисёриҳо мегуфтанд, ки ин масхарабоз дар Украина муваффақ нахоҳад шуд. Аммо он бояд кор мекард! Ва шумо набояд фоҷиаеро аз як теппа созед.
  Медведев пас аз сУхбат бо додрасхо ва маъмурони амният карор кабул кард: Охир ба интихобот равад. Ва даври дуюмро нигоҳ доред. Ва ин дар ҳақиқат чӣ гуна кор хоҳад кард. Шояд баъд аз ҳама мӯъҷизае рӯй диҳад. Аммо не? Аз ин рӯ, онҳо ӯро дар зиндон нахоҳанд дод.
  Ҷаласаи миллиардерҳо низ изҳор дошт, ки мухолифи демократия нестанд. Ва ин Зеленский чапгаро нест ва ба онҳо мувофиқ аст. Ва илова бар ин, ки ниҳоят ҳама таҳримҳои Ғарб лағв мешаванд ва Русия ниҳоят ба ҷомеаи ҷаҳонӣ бармегардад.
  Ҳоло танҳо як кор боқӣ мондааст: гузаронидани мубоҳисаи телевизионӣ. Зеленский розӣ шуд, аммо танҳо дар варзишгоҳи Лужники. Албатта, ин кабул карда шуд. Ин хеле марҳалаи бо Порошенко гузаштаро ба хотир овард. Гузашта аз ин, тафовут дар даври аввал боз ҳам бештар буд. Ва антирейтинги Медведев бузург аст.
  Аммо мубоҳисаҳои телевизионӣ ба одами ғарқшуда монанданд, ки ба коҳ часпида гирифтаанд. Ҷаласаи охирин рӯзи ҷумъа ва интихобот рӯзи якшанбе.
  Медведев, умуман, тайёрй медидад. Аммо фактхо ба тарафи у нестанд. Ва таҷрибаи Порошенко нишон дод, ки шумо наметавонед танҳо бо риторика далелҳоро тағир диҳед. Мисли он ки онҳо натавонистанд майор Лужковро мағлуб кунанд, ягона вақт дар тамоми таърихи Маскав, ки шабакаҳои телевизионии марказӣ алайҳи раиси кунунии шаҳр кор мекарданд.
  Аммо пропаганда аз комьёбихои иктисодии мех-наткашони Москва бартарй дошта наметавонист. Ва ба Кириенко, муаллифи пешфарз овоз надиҳед! Аммо аз ҳама бештар маҳз ӯ буд. Эҳтимол, номзади аз ҳама бемуваффақият бар зидди роҳбари тиҷорат гузошта шуд.
  Бо вуҷуди ин, расонаҳои Русия ҳоло бештар барои Зеленский таблиғ мекунанд. Ба Медведев касе бовар намекард. Ҳатто Додгоҳи олӣ аз баррасии парвандаи лағви интихобот худдорӣ кард.
  Гап дар сари он аст, ки стадион пур аз одам аст. Аслан пурбор.
  Ва маълум буд, ки бахсу мунозираи чиддй пеш меояд. Бо вуҷуди ин, аз чеҳраи Медведев маълум буд, ки ӯ қариб бо мағлубият муросо кардааст. Аммо ҳаракати охирин бояд анҷом дода шавад.
  Дар остонаи ин баҳс Медведев Владимир Жириновскийро вазири умури дохилӣ таъйин кард. Ин охирин ишораи ноумедӣ аст. Аммо Жириновский, чун медонист, ки беш аз ҳаштод дарсади интихобкунандагон барои овоздиҳӣ ба Зеленский омодаанд, аслан майл надоштанд, ки бо сарвари ояндаи давлат ҷанҷол кунанд. Ҳарчанд, албатта, ӯ фаҳмид, ки гумон аст, ки дар дастаи Зеленский ҷой пайдо кунад.
  Оре, Владимир Волфович пир аст. Бо вуҷуди ин, Анатолий Кашпировский вазири тандурустӣ ва муовини сарвазири аз ин ҳам калонтар аст. Аммо вай ҳамчунин барои таблиғоти Медведев чандон майл надорад. Бо вуҷуди ин, ӯ имкон дорад, ки дар даста бимонад. Синну сол калон аст ва ин маънои таҷриба дорад. Ва шакли ҷисмонии ман хеле хуб аст.
  Бесабаб нест, ки падидаи Кашпиров.
  Мубохиса дар стадион бо мубодилаи табрикй огоз ёфт. Ва мулоҳизаҳои ҷолиб. Аммо Зеленский тару тозатар, дилпуртар, боварибахштар ва кордонтар ба назар мерасид.
  Медведев хеле асабонй шуда, дод зад. Вай боварибахш буда наметавонист. Ва вазъият дар кишвар хеле бад аст. Халк Зеленскийро равшан дастгирй мекунад. Дар ин ҷо ҳама чиз хеле пуршиддат аст.
  Ҳар як сухани Зеленский бо кафкӯбӣ ҳамроҳӣ мешавад ва Медведевро бӯй мекунанд. Яъне нокомии воқеии баҳс вуҷуд дорад.
  Медведев ба ларза даромада мегуяд:
  - Ман таҷриба дорам!
  Зеленский бо табассум ҷавоб медиҳад:
  - Бо чунин тачриба танхо ба назди фаррошхо рав!
  Медведев чунин посух дод:
  - Ману Путин Қримро гирифтем!
  Зеленский бомахорат чавоб дод:
  - Дасти дузд ва дастони кӯтоҳ!
  Ва ҳамин тавр баҳс идома ёфт, аммо Зеленский баръало пирӯз шуд. Вай назар ба Медведев хеле зирактар ва боварибахштар буд ва тамошобинон шод шуданд.
  Дарҳол пас аз баҳси телевизионӣ иҷрокунандаи вазифаи раисиҷумҳури Русия як фармоне содир кард, ки маошро панҷ маротиба ва нафақаро ҳафт маротиба боло бурд! Аммо он аллакай ба шӯхӣ монанд буд.
  Мардуми Медведев танҳо хандиданд. Ҳарчанд маълум буд, ки дар остонаи интихобот кори дигареро анҷом медоданд!
  Медведев ҳамчунин тасмим гирифт, ки ҳам ба Сталин ва ҳам ба Ленин ордени Андрейи даъвати аввалро тақдим кунад. Бояд гуфт, ки ин тасмим хеле оқилона аст, аммо дер шудааст. Дмитрий Медведев равшан мехост, ки коммунистонро ба даст оварад. Ва махсусан сталинободихо. Аммо дар айни замон вай ситораро гирифта, ба қаҳрамон Тухачевский дод. Ин ҳам як иқдоми ғайриоддӣ ва кӯшиши ишқбозӣ аз ҷониби либералҳост.
  Медведев умуман кушиш мекард, ки хам ба мо ва хам ба шумо писанд ояд. Ӯ ба Патриарх, Папа ва пешвоёни мазҳабҳои насронӣ мукофотонида шуд. Асосан протестантҳо. Ва ҳатто Шоҳидони Йеҳӯва ба ҳуқуқҳои худ баргардонида шуданд, аммо ин фоидае надошт. Ба хар хол овоздихй манъ аст ва умуман ин созмон мемирад!
  Медведев хам муфтихо ва хам ламахоро мукофотонид. Ӯ кӯшиш мекард, ки ҳамаро ба тарафи худ ҷалб кунад. Борони ордену медальхо фавкулодда буд. Ҳамзамон иҷрокунандаи вазифаи раисиҷумҳур ба ҳамаи вакилони Думаи давлатӣ ба ҳар кадом як миллион доллар мукофотпулӣ дод. Бо вуҷуди ин, ин бештар тарсонд, на одамонро ба ӯ ҷалб кард.
  Баъдан, Медведев кӯшиш кард, ки якчанд орденҳои нав таъсис диҳад: ордени Пётри Бузург, Ордени Иван Грозный, Ордени Александри озодкунанда, ордени Николайи II ва ордени Брусилов. Орденхои Ленин ва Сталин низ баркарор карда шуданд.
  Медведев бо ин роҳ хостааст, ки интихобкунандагони гуногунро ҷалб кунад. Ва аз руи принцип амал карда: хам аз они шумо ва хам аз они мо! Аммо дар ин маврид аз хама чизпарастй нобоварй ба мардум - мегуянд, фохишаи сиёсй. Мардум гӯё фаромӯш кардаанд, ки Путин ҳам бо чапу рост ишқбозӣ мекард. Ва ман ҳам кӯшиш мекардам, ки ҳама чизхӯр бошам.
  Бо вуҷуди ин, он чизе, ки ба Юпитер иҷозат дода шудааст, ба гов иҷозат дода намешавад! Путин ба навъе аз аввал, бо вуҷуди изи вориси Елтсин, ки мардум ӯро бад мебинад, аз ҳамдардии ҳам мардум ва ҳам элита бархурдор буд. Ҳатто коммунистон аз ҳарф задан бар зидди ӯ метарсиданд ва бидуни ҷанҷол ва хариду фуруш барои тасдиқи ӯ ба мақоми сарвазир овоз доданд.
  Аммо Медведевро ҳеҷ гоҳ махсусан дӯст намедоштанд. Эҳтимол, ӯ хеле доно буд ва дар сояи Путин буд. Ҳеҷ кас ӯро ҳамчун муборизи ҳақиқӣ ва ҳоким намедонист. Умуман, пас аз Путин, ба гунае, ки ҳар як вориси сиёсатмадор як мижаи сиёсӣ менамуд ва чизе нодуруст буд. Ва Зеленский ҳамчун харизматик, мисли шоҳзодаи афсонавӣ қабул карда шуд. Ва ин дигар гурбае нест, балки як ҳокими муваффақест, ки Украинаро аз ботлоқи, дурусттараш аз сӯрох берун кашид.
  Албатта, Украина пеш аз ҳама аз канда шудани равобит бо Русия зарар дид. Ва дар ин ҷо шояд Порошенко он қадар гунаҳкор набошад. Агар дар Белоруссия чунин ходиса руй дода бошад, ин тамоман барбод мерафт. Аз чихати кордонй хукумати Украина мустахкам аст! Дар Белоруссия бошад, баръакс, фацат сикофону табельчихо хастанд. Путин баъзан шахсиятҳои қавӣ ба мисли Рогозин ё Ткачевро дар тими худ дошт, аммо онҳо зуд хориҷ карда шуданд.
  Медведев, ба ҳар ҳол, шахсе буд, ки ҳокими зодаи набуд ва аз ин рӯ, ин подшоҳ комилан воқеӣ ва дар дарбор набуд.
  Вай аз баъзе ҷиҳатҳо ба Горбачёв шабоҳат дошт, ки мардуми оддии Ғарб ӯро дӯст медоштанд, вале дар байни худашон нописанданд. Кисман, албатта, ба Горбачёв аз сабаби муборизаи у бо бадмастй нописандй пайдо карданд. Майхурону майзадагон, албатта, камбудии аракро набахшидаанд. Ошӯбҳои май ба вуҷуд омаданд. Ва он гоҳ сигорҳо нопадид шуданд.
  Не, Горбачёв возеҳ аст, ки онҳо ӯро танҳо барои мӯйсафедӣ дӯст намедоштанд. Медведев хамчун сарвазир худро хамчун иктисодчии хеле заиф нишон дод. Ва ҳатто бидуни Зеленский, ӯ бо интихоб шудан ба мӯҳлати нав мушкилот хоҳад дошт.
  Боре Путин Медведевро аз гӯшаш кашид.
  Аммо ҳоло Путин аз бозӣ даст кашид - ӯ саломатии худро хароб кард, мошинро дастӣ идора кард ва бо хоккей машқ кард. Оё дар ин синну соли муътабар ба болои ях баромадан лозим буд? Хусусан бе ягон маҳорат дар ҷавонӣ?
  Путин сӯхт, аз ҳад зиёд дароз шуд. Ва бе ӯ касе нест, ки Зеленскийро боздорад. Гузашта аз ин, худи Путин сиёсати кадриро тавре пеш бурд, ки вориси арзанда надошт. Монанди Сталин, ки ин корро тавре кард, ки Хрущев ба ҷои ӯ нишаст ва муфлис шуд. Ва дар ин ҷо Медведев аслан як раҳбари муносиби империяи Русия нест.
  Рӯзи шанбе пеш аз интихобот дар тамоми шабакаҳои телевизионии Русия филме дар бораи Зеленский пахш карданд. Табиист, ки бо максади бадном кардан. Аммо кам фактхо оварда шуданд. Ва пропагандистй нотавон будани худро нишон дод. Ва бисёр каналҳо дар бораи филм шарҳ доданд.
  Медведев бисьёр генералхоро бо орденхо мукофотонид. Боз як ситора.
  Вай гайричашмдошт ордени нави Ботвинникро низ таъсис дод, ки се дарача: биринчй, нукра ва тилло. Ва инчунин ордени Алехин. Ва инчунин биринҷӣ, нуқра ва тилло.
  Медведев дар идома бо фармон эълон кард, ки Русия дар тӯли чаҳор сол ба артиши касбӣ мегузарад. Ва мухлати хизмат ба шаш мох кам мешавад.
  Баъдан иҷрокунандаи вазифаи раисиҷумҳур эълон кард, ки собиқадорони ҷанг ва онҳое, ки дар нуқтаҳои доғ хизмат кардаанд, ситораи Қаҳрамони Федератсияи Русия дода мешавад. Чй кадаме шуд, ки хамто надорад.
  Медведев баръало дар чустучуи макони таърих буд. Баъдан иҷрокунандаи вазифаи раисиҷумҳур Владимир Владимирович Путинро пас аз марг бо ордени "Ғалаба" ва ордени Эндрюи якуми даъватшуда ва ситораи алмоси бузурги навтаъсиси Қаҳрамони Федератсияи Русия мукофотонид.
  Ин аллакай охирин кӯшиши бозӣ дар рейтинги бути собиқи Русия буд. Мисли, ман чанд сол боз бо Путин якҷо Медведев будам - маро бо тамоми ҷону дил дӯст доред!
  Аммо зоҳиран одамон барои дӯст доштани ин диктатори эҳтимолӣ чандон майл надоранд.
  Ва шаб аз рӯзи шанбе то якшанбе Дмитрий Анатольевич Медведев ҳатто эълон кард, ки баъди маргаш ба Владимир Владимирович Путин унвони генералиссимос дода шавад!
  Ин дар ҳақиқат дар ҳақиқат аҷиб буд! Мисли, ман унвонро ба бути солҳои қаблӣ медиҳам!
  Бо вуҷуди ин, оё ин ба Медведев кӯмак мекунад? Танхо бо таърифу тавсифи бутхои пештараашон ва бо орденхо мукофотонидани онхо одамонро ба тарафдории худ овоз додан душвор аст. Новобаста аз он ки шумо чӣ қадар бо ҷоизаҳо рӯ ба рӯ мешавед, Путинро барнамегардонед. Ва маълум аст, ки подшохи кухна рафтааст ва аз Киев шохи нав меояд.
  Бо вуҷуди ин, Зеленский дар хоб набуд ва инчунин ба Папа мукофотонида шуд. Франсиски Якуми солхӯрда ба президенти Украина барои дастовардҳои нав баракат дод.
  Ва дар Беларус эътилофи аҳзоби ҷонибдори Русия алакай ҷамъоварии имзоҳо барои баргузории ҳамапурсӣ барои муттаҳидшавӣ бо Русияро анҷом додааст. Интизор меравад, ки дар ин бора раъйгирӣ баргузор шавад. Аммо дар ин кор ба Медведев эътибор намедиҳад. Ва дар ин ҷо ташаббуси асосӣ аз Зеленский, ин бути миллионҳо буд.
  Ҳамин тавр, ҳоло Владимир Зеленский ба хати марра ворид мешуд...
  Дар Сибирь овоздихй cap шуд. Иштироки интихобкунандагон аз аввал зиёд буд. Мардум ба назди интихобот рафта, табассум мекарданд. Маълум буд, ки онхо ба хотири дигаргунй омадаанд. Ва он чизе ки онҳо мехоҳанд, нав аст. Хама аз кухна хаста ва хаста шудаанд.
  Ҳатто саҳар суруд садо дод:
  Дили мо дигаргуниро талаб мекунад
  Чашмони мо тағиротро талаб мекунад ...
  Дар хандаи мо ва дар ашки мо,
  Ва дар набзи рагҳо!
  Тағйир, мо интизори тағйирот ҳастем!
  Интихобот оромона гузашт, вале иштироки зиёди мардум буд. Мардум ба интихобот седа-сада меомаданд. Николай Валуев яке аз аввалинхо шуда овоз дод. Вай бюллетеньро ба куттии овоздихй партофта гуфт:
  - Биёед ба чизи нав овоз дихем!
  Баъдан Александр Поветкин баромад. Ман ҳам овоз додам ва андешаи худро баён кардам:
  - Барои худоёни рус!
  Баъд овоздихй cap шуд. Онхо бюллетенхоро ба куттихои интихоботй партофтанд. Ва Дима Билан ва Алла Пугачёва. Лев Лещенко низ баромад карда, эълон кард:
  - Биёед ба чизи нав овоз дихем!
  Николай Басков месуруд:
  - Вальси русӣ, болҳо баланд мешаванд! Баҳор меояд!
  Ва баргро низ ба қуттии партов андохтааст.
  Баъд бачахои дигар пайдо шуданд... Зеленский бо скутер барои овоздихй омада, сальто кард - чапакзании пурмавч. Онҳо овоз доданд ва ҳатто хонданд:
  Набзи дилу рагҳоро бидон,
  Ашки фарзандони мо, модарон...
  Онҳо мегӯянд, ки мо тағиротро мехоҳем
  Юги занҷирҳои вазнинро дур кунед!
  Ва чапакзании бардавом! Хол он ки шеърхо на аз они у, балки шоир ва нависандаи машхур Олег Рыбаченко мебошанд. Аммо худи Олег Рыбаченко ба писарбача табдил ёфт ва акнун дар дунёи дигар сафар мекунад.
  Баъд боксчиёни дигар: Сергей Ковалей, Денис Лебедев овоз доданд. Охирин пас аз танаффус кушиш кард, ки баргардад. Аммо уро лату кӯб карданд ва ниҳоят тарк карданд.
  София Ротару дар Киев овоз дод. Ва вай бисёр табассум кард ...
  Владимир Жириновский хам омад. Вай дод зад:
  - Барои роҳи нав!
  Ва ӯ погонҳои генерал-полковникро дурахшид. Зюганов ба интихобот бо аробача омад. Ва ӯ ҳама вақт хомӯш буд.
  Грудинин табассумкунон овоз дод...
  Гарри Каспаров як вакт бози карда, инчунин овоз дод. Гузашта аз ин, ӯ гуфт, ки бо Карлесон бозӣ хоҳад кард. Инак, Анатолий Карпов сеанси яквактаи бозй дод.
  Зимнан, Карпов аллакай бо ордени тиллои Михаил Ботвинник мукофотонида шудааст.
  Пас саволи дигар ин аст, ки қаҳрамони асосӣ ва беҳтарини ҷаҳон дар ин ҷо кист.
  Албатта, бисёр чиз тағир ёфтааст ...
  Ва Дмитрий Анатольевич Медведев хамаро бори дигар дар хайрат гузошт. Аз муассиса, ордени ба номи Олег Рыбаченко эълон карда шудааст. Гайр аз ин, якбора чор дарача мавчуд аст: дарачаи чорум - биринчй, дарачаи сеюм - нукра, дарачаи дуйум - тилло, дарачаи якум - тиллои бо алмос!
  Ин олиҷаноб шуд!
  "Армагеддони Люсифер" аллакай дар кинотеатрҳо ба намоиш гузошта шуда, рекордҳои "Аватар" ва "Ҷангҳои ситораҳо" аллакай шикаста шудаанд. Олег Рыбаченко ба ситораи хакикии адабиёт табдил меёбад!
  Медведев ҳамчунин як ҷоизаи адабии ба номи Олег Рыбаченкоро таъсис дод - бо хазинаи ҷоиза даҳ маротиба бештар аз ҷоизаи Нобел.
  Ва ин умуман хеле аҷиб аст!
  Баъд бештар Медведев рузи якшанбе кор кард. Ӯ Олег Рыбаченкоро бо ордени Андрейи даъвати аввал ва ситораи Қаҳрамони Русия ва ситораи алмоси бузурги Қаҳрамони Русия, ордени Ғалаба сарфароз кардааст. Ин кушиши тагьир додани рафти таърих буд.
  Мисли, ман ба Олег Рыбаченко меҳрубонона муносибат мекунам ва ҳама чиз хуб мешавад! Дар баробари ин хам ба у ва хам ба маршал унвони Федерацияи Россияро медихам!
  Ва рӯзи якшанбе фаро мерасад... Аввалин маълумот аз пурсишҳои мақомоти иҷроия аллакай маълум аст, ки мегӯянд, Зеленский беш аз ҳаштод дарсад дорад.
  Ва ҷараёни иттилоот қатъ нахоҳад шуд...
  Медведев ҳоло дар интихобот ширкат намекунад. Кор мекунад. Дар ин чо у фармон мебарорад, ки ба Владимир Волфович рутбаи генерали армия дода шавад. Мисли, ба ман вафодор бош.
  Ҳарчанд Жириновский, ба назар мерасад, аллакай ба тарафи дигар гузаштааст.
  Лев Лещенко бе портфел вазир шуд. Аммо ин дигар муҳим нест.
  Дар Чин нооромиҳо ба амал омадаанд. Халк демократия мехохад - аз истибдодгарй безор шудааст! Инсон танҳо бо нон зиндагӣ намекунад!
  Мехохам ба сардорам не гуям! Дар асри бисту як бо чӯб то кай интизомро нигоҳ доштан мумкин аст?
  Дар Хитой вазъият чандон хуб пеш нарафт. Бо рельсхои коммунизм пеш рафта, капитализмро абадй сохтан мумкин нест. Баъзе тағирот лозим аст. Ва рохбарият хеле консерватив аст.
  Гайр аз ин, буржуазияи нав мехохад, ки демократия ва бедодгарии полиция бас карда шавад.
  Хаста шудани усулхои кухнаи кор хам таъсир расонд! Ҳеҷ гуна хоҳиши дар система будан нест. Бале, дар Чин рӯзҳои якшанбе шӯришҳои назаррас системаро такон медиҳанд.
  Ва дар ИМА шонси бештари президент шудан занро дорад. Бо вуҷуди ин, маъруфияти Флойд Мейвезер ногаҳон афзоиш ёфт. Ин муштзани мағлубнашаванда аллакай ба баландтарин рейтингҳо баромад.
  Аз афташ, Иёлоти Муттаҳида пирӯзиҳои навро аз даст дод ва намехост, ки на ҷумҳурихоҳ ва на демократ дар тахт бошанд. Ва Флойд низ олӣ аст!
  Ва баъд боз як мубохисаи телевизионй барпо мегардад.
  Аллакай шоми якшанбе аст. Участкахои интихоботй ба наздикй баста мешаванд.
  Дар дакикаи охирин Медведев нихоят пайдо шуд. Вай саросемавор бюллетеньро ба куттии овоздихй партофта, чизе нагуфта баромада рафт. Ақрабаки соат зад ва овоздиҳӣ ба охир расид.
  Ҳоло президент Медведев Кремлро тарк карда, ба қароргоҳи худ дар наздикии Маскав рафт.
  Дар кабина хамрохи у ду духтаранд. Ақаллан каме вақтхушӣ.
  Наташа, ки дар тарафи рост нишаста буд, пурсид:
  - Хуб, дар бораи Дима чӣ гуфтан мумкин аст? Акнун онҳо нокомии ниҳоии шуморо эълон хоҳанд кард!
  Медведев кайд кард:
  - То маросими савгандёдкунӣ ду моҳ боқӣ мондааст. Ҳамин тавр, ҳоло ман ҳама чиз ҳастам ва Зеленский танҳо президенти Украина аст!
  Аленка, ки дар тарафи рост нишаста буд, гуфт:
  - Ва инаугурацияро тезондан мумкин аст! Хокимияти шумо, Дмитрий Анатольевич, тамом шуд!
  Медведев бо илтичо пурсид:
  -Аммо шумо духтарон метавонед ин корро кунед!
  Наташа абру бардошт ва пурсид:
  - Мо чй метавонем?
  Медведев дилпурона гуфт:
  - Ба маросими савгандёдкунӣ дахолат кунед!
  Наташа хандида чавоб дод:
  - Ва чӣ тавр?
  Ичрокунандаи вазифаи президент бо катъият чавоб дод:
  - Гуё худатро намешиносӣ!
  Наташа бо ғазаб ҷавоб дод:
  - Мо Зеленскийро намекушем!
  Медведев дархол эътироз кард:
  - Хайр, чаро куштан! Танҳо боварӣ ҳосил кунед, ки ӯ тоҷро худаш медиҳад!
  . БОБИ Љ 4.
  Духтарон бо як овоз хандиданд...
  Аленка бо табассум пурсид:
  - Шумо барои истифодаи гипноз чӣ пешниҳод мекунед?
  Дмитрий Анатольевич бо сар ҷунбонд:
  - Ана тамом! Шумо метавонед ин корро кунед!
  Наташа барои дӯсташ ҷавоб дод:
  - Метавонем, аммо намехоҳем!
  Медведев ҳайрон шуд:
  - Чаро ин?
  Наташа самимона чавоб дод:
  - Зеленский интихобшуда аст! Ва шумо, Дмитрий Анатольевич, ба идора кардани мамлакат кодир нестед!
  Аленка бо кина илова кард:
  - Ва ин ба хамаи мо равшан аст!
  Медведев бо хашму газаб кайд кард:
  - Оё намефаҳмед, ки мо мустамликаи Ғарб мешавем?
  Аленка дилпурона чавоб дод:
  - Балки Гарб мустамликаи мо мешавад!
  Наташа бо киноя илова кард:
  - Ва бо ту, Миша, Русия ба ҳар ҳол бузург нахоҳад буд!
  Медведев гиря кард:
  - Ман ба шумо ордени "Галаба", ордени Андрейи якуми даъватшуда, ордени Николайи II ва ситораи тиллои алмосро медихам...
  Наташа хандида гуфт:
  - Ё шояд худи мо президент шуда, ба худ сесад фармон дихем?
  Аленка кайд кард:
  - Мо метавонем шуморо гипноз карда генералиссимос шавем.
  Наташа хандид ва қайд кард:
  - Ё шояд supergeneralissimos!
  Духтарон хандиданд...
  Аленка месуруд:
  - Ва баъзан ҳатто душман дод зада,
  Пинҳон кардани тарс - ки ман подшоҳ ҳастам!
  Наташа дандонҳояшро нишон дода, чир-чир кард:
  - Ман театрҳо ва аренаҳоро дӯст намедорам,
  Дар он ҷо як миллионро ба рубл иваз мекунанд...
  Гарчанде ки дар пеш дигаргунихои калон истодаанд-
  Ман Белобог ва Сталинро дуст медорам!
  Ва духтарак бо ангуштони пойи худ истифода бурда, бинии президенти гумшударо фишурдааст.
  Ракамхо аллакай аз Шарки Дур эълон карда шудаанд. Зеленский 91 дарсад, барои Медведев 7,5 дарсад, раҳбарии эътимодноки раисиҷумҳури Украина.
  Аленка низ бо ангуштони пояш гӯши Медведевро кашид ва пичиррос зад:
  - Хуб, раисиҷумҳури пешин чӣ мешавад, ҷоизаҳоятон ба шумо кумак карданд?
  Медведев бо катъият гуфт:
  - Ман ҳоло собиқ собиқ нестам! Пеш аз инаугуратсия, воқеият!
  Духтар дод зад:
  - Шаъну шараф ба шоҳи нав!
  Ҷодугардухтарон аз кумак ба Медведев ҳамчун козири охирин худдорӣ карданд. Ва акнун, дар ҳоле ки иҷрокунандаи вазифаи президент ҳанӯз кӯшиш мекард, ки роҳи раҳоӣ аз вазъияти ноумедиро пайдо кунад.
  Шояд ба Додгоҳи олӣ таъсир расонанд, то натоиҷи интихоботи президентии Русияро лағв кунад? Ин як васвасаи бузург ба назар мерасид. Аммо дар асл эҳтимолият ночиз менамуд.
  Чӣ мешавад, агар мо фармон бароварда, ба ҳар судя як миллиард доллар пешниҳод кунем? Охир, вай президент аст ва кудрате дорад, ки хатто подшоххо дар орзуи он хам набуданд! Аниқтараш, иҷрокунандаи вазифаи президент. Ва дар ҳақиқат, агар шумо як миллиард доллар пешниҳод кунед, доварон муқобилат намекунанд.
  Чаро вақтро ба чизҳои майда-чуйда сарф мекунем?
  Маълумот ба воситаи радио интиқол дода шуд. Дар ҳоле ки Зеленский навад дарсад дошт, дар Украина интизор мерафт, ки ӯ тақрибан сад дарсад мегирад. Шояд дар минтақаи камарбанди сурх, бо сабаби ишқбозии Медведев бо коммунистон, каме бештар хоҳад буд, дар Қафқоз шонсҳо вуҷуд доштанд. Дуруст аст, ки гӯиё Рамзан Қодиров тасмим гирифтааст, ки тарафи ғолибро бигирад. Шумо ба ҳар ҳол метавонед дар артиш пул кор кунед, гарчанде ки артиш хоҳиши махсус барои хидмат кардан надорад, президенти афтидан хоҳиш надорад.
  Умуман, пас аз даври аввал қудрати Медведев заиф шуд. Ва агар ӯ ҳоло ҳам метавонист ҷоизаҳоро супорад, дар акси ҳол, ба ӯ бештар нодида гирифта мешуд.
  Дмитрий Медведев ба дафтари кориаш омад ва кӯшиш кард, ки бо бонки марказӣ тамос бигирад. Хозир уро бо дили нохохам пайваст.
  Ичрокунандаи вазифаи президент талаб кард, ки барои эхтиёчоти таъчилй ба у маблаг чудо карда шавад.
  Раиси Бонки марказӣ чунин посух дод:
  - То он даме, ки аз президенти нав Зеленский таъйид нагирам, ман коре намекунам.
  Медведев наъра зад:
  -Ту девонаӣ? Ман то ҳол президенти инаугуратсияи нав! Агар ин тавр бошад, пас шумо бояд ба ман итоат кунед!
  Раиси Бонки марказӣ қайд кард:
  - Мувофики конституция ман ба шумо итоат намекунам! Ва ба ҳар ҳол, барои чӣ ба шумо пул лозим аст?
  Медведев бо табассум чавоб дод:
  - Оё кишварҳо барои ҳолатҳои фавқулодда лозиманд?
  Раиси Бонки марказӣ бо оҳанги сахт посух дод:
  - Мехоҳед фирор кунед?
  Медведев аккос зад:
  -Ҳоло туро ҳабс мекунам! Армия ба ман итоат мекунад! Жириновскийи вафодор бо ман аст!
  Раиси Бонки марказӣ қайд кард:
  - Инаш ҳамеша торт мегирад! Ва дар Маскав беш аз навад дарсад тарафдори Зеленский мебошанд. Қудрати шумо бар Миша аст!
  Медведев наъра зад:
  - Аммо кори шумо сар нашудааст!
  Ва ӯ телефонро гузошт. Акнун вазъият душвор мешуд. Нерӯҳои амниятӣ итоат карданро рад мекунанд. Бале, Жириновский рубох аст. Оё лоиқ буд, ки ӯро вазири корҳои дохилӣ таъин кунанд? Ба нерӯҳои махсус фармон диҳед. Ё бояд то ҳол кӯшиш кунем, ки Думаи давлатиро истифода барем?
  Маълум аст, ки Зеленский интихоботи нав баргузор мекунад ва бисёре аз вакилон мандати худро нахоҳанд гирифт. Аниқтараш, қариб ҳама чиз.
  Дар ин ҷо чизи дигар лозим аст. Аммо Думаи давлатӣ ба гумон аст, ки зидди мардум баромад кунад. Ва армия табаддулоти руирост харбиро дастгирй намекунад. Генералҳо дар Русия навъе нестанд, ки ба ҷанги шаҳрвандӣ раванд.
  Танҳо як чиз боқӣ мондааст - дар додгоҳ лағви интихоботи президентӣ. Ин ягона имконияти қонунӣ барои дароз кардани азоби шумост. Аммо эҳтимоли зиёд он танҳо дароз карда мешавад. Ба гумон аст, ки Медведев шонси воқеии дубора интихоб шуданро дошта бошад. Дарвоқеъ, антирейтинги ӯ бузург аст, ҳатто бадтар аз рейтинги Петро Порошенко.
  Медведев дар бораи варианти дигар низ фикр кард. Масалан, Зеленскийро ҷисман нест кунед? Аммо ин ҷинояти ошкор аст. Хамин тавр истод? Гузашта аз ин, ин Медведевро вайрон мекунад. Ва дар беҳтарин ҳолат он мӯҳлат медиҳад. Зеро мардум Медведевро барои чунин нокомии азим дар интихобот намебахшанд.
  Не, Дмитрий Анатольевич барор намегирад. Дар интихобот ҳатто даҳ дарсади ороро ҷамъ наоварда, ҳатман дар сари қудрат намемонад.
  Медведев ба назди бар омад. Онро кушода, шишае баровард ва ба худ коньяк рехт.
  Қимат - "Наполеон", дусад сол аст!
  Иҷрокунандаи вазифаи президент як пиёла менӯшид. Баъд ман дуюмашро бо лимӯ хӯрдам.
  Шикамам гармтар мешуд ва фикрҳоям тезтар мешитобанд. Медведев пас аз шишаи сеюм табассум кард ва ба курсӣ нишаст. Каме шод шуд. Воқеан, ин қудрат ба ӯ барои чӣ лозим аст? Масъулияти пурра. На як дакикаи вакти холй, на як сония сулх. Ҳамеша дар ҳаракат, зери назорати камераҳои видеоӣ. Шумо аз гуфтани зиёд метарсед.
  Кор бисёр аст, вале кайфу сафо нест.
  Ва ман мехоҳам бо духтаре дар бистар хобам. Дар компютер ҷангро бозӣ кунед.
  Дар асл, ин ҷо шумо президент ҳастед, аммо барои оғози ҷанги воқеӣ шумо ду маротиба фикр мекунед. Ин аст, ки Трампи пурқувват ҷуръат накард, ки ба Эрон ҳамла кунад.
  Шумо метавонед дар бораи ҷанг бисёр сӯҳбат кунед, аммо дар асл тасмим гирифтан осон нест!
  Аммо бо бозӣ мубориза баред, бо худ мубориза баред!
  Медведев ба сари компютер нишаст. Ман Ҷанги Дуюми Ҷаҳонии дӯстдоштаи худро фурӯзон кардам. Вай муддати тӯлонӣ онро бозӣ карда натавонист. Дар ин ҷо, барои он ки аз ҳад зиёд фишор надиҳед, шумо рамзи қаллобонро истифода мебаред. Монанди ин...
  Ва он гоҳ шумо тавассути технология бо суръати тӯфон мегузаред. Ва шумо аллакай IS-7 доред, ки шумо дар полкҳо сар мекунед ва танҳо Т-1 бар зидди немисҳо. Дар қувват ва воситаҳо фарқияти назаррас вуҷуд дорад.
  Медведев, ки қариб ҳеҷ гоҳ нӯшокӣ намекард, инчунин аз сабаби бад будани саломатӣ, ба таври назаррас рӯҳбаланд шуд.
  Ана хамин тавр шумо гаронтарин ва вазнинтарин танки чанги дуйуми чахон - ИС-7-ро ба суи душман мепартоед. Ва шумо онро бе душвории зиёд мешиканед. Чанг осон ва бо галаба давом дорад. Шумо шаҳр пас аз шаҳрро соҳиб мешавед.
  Умуман, албатта, Сталин ба мамлакат нагз рохбарй карда, дар давоми камтар аз чор сол муяссар шуд, ки Рейхи сеюмро маглуб кунад. Путин бо ДОИШ бештар мубориза бурд. Аммо олмонҳо технологияи хеле олӣ доранд.
  Дар бозй, масалан, танки Германияи Е-75, танхо ИС-7-и советй ба мукобили он баробар мубориза бурда метавонад, хамаи танкхои дигар таслим мешаванд. E E-75 зиреҳи хеле қавӣ дорад. Ҳатто таппонча аз IS-7 шӯравӣ бартарӣ дорад ва дар қудрати харобиовар наздик аст.
  Ва немисхо ният доштанд, ки ин танкро соли 1945 танки асосии худ гардонанд. Дар бораи мо чӣ?
  Медведев кашид... Онхо дар давраи баъд аз чанг самолёти ИС-7-ро ба истехсоли оммавй чорй карда натавонистанд. Ҳамин тавр, ҷанг бештар давом кард, касе намедонад, ки дигар кӣ ғолиб омад.
  Дмитрий Анатольевич, ки маст буд, месуруд:
  - Дӯст медорам, бародарон, дӯст медорам! Зиндагӣ карданро дӯст доред, бародарон! Ва атамани мо набояд ранҷ кашад.
  Медведев хангоми бозй хобаш бурд. истироҳат мекунад...
  Ва рӯзи дигар натоиҷи ниҳоии интихоботи президентӣ маълум шуд.
  Қариб 92 дарсади интихобкунандагон якҷоя бо Украина ба тарафдории Зеленский ва 6,7 дарсад ба Медведев овоз додаанд. Ҳамин тариқ, ғалабаи зафарбахши Зеленский ба даст омад.
  Дар мамлакат тантана ва хурсандй огоз ёфт. Нихоят, хаёти нав, чунон ки ба назари бисёрихо чунин менамуд, хаёти дурахшоне пеш омад.
  Ҳоло Дмитрий Анатольевич Медведев дар маросими савгандёдкунӣ ба ҳайси президент фаъолият мекунад.
  Ва у, албатта, голибро табрик кард. Ба куҷо рафтан мумкин аст? Ва чизе нест, ки шаш фоиз ҳисоб карда шавад.
  Аммо Владимир Жириновский-вазири корҳои дохилӣ ба дидори Медведев омада, ӯро тасаллӣ дод:
  - Ман ба шумо Дмитрий Анатольевич овоз додам!
  Ичрокунандаи вазифаи президент оромона чавоб дод:
  - Сипос!
  Жириновский пешниҳод кард:
  -Шояд дар нахустнамоиши туро гузорем?
  Медведев сари рангуборашро чунбонд:
  - Фикр намекунам, ки пас аз чунин шикаст дар даври дуввум ба ман сарвазирро медиҳанд. Ин дигар аз нигоҳи сиёсӣ дуруст нахоҳад буд.
  Жириновский мантиқан қайд кардааст:
  - Ба ®ар ®ол, дар  ои шумо касе аз Русия бошад. Пас, кист, агар шумо набошед?
  Медведев пешниҳод кард:
  - Эҳтимол, Андрей Навалний!
  Жириновский дандонҳояшро баровард ва хурӯшид:
  - Андрей Навалний? Бигузор ин тавр нашавад!
  Медведев китф дархам кашида, бо парешон гуфт:
  -Куҷо меравӣ?
  Жириновский нидо кард:
  -Бале, ҳамаашонро ҳабс мекунам!
  Медведев дасташро нишон дод:
  - Кофӣ! Ба назар чунин мерасад, ки замони мо тамом шудааст! Ман барои истироҳат ба ҷазираҳои Канар меравам. Шумо чӣ кор мекунед?
  Жириновский, чашмонашро маккорона чуш карда, чавоб дод:
  - Ба манфиати дӯстонатон лобби кунед! То он даме, ки Зеленский вазифаи президентии Русия ва Украинаро ба ӯҳда гирифт!
  Медведев бо таассуф кайд кард:
  - Мутаассифона, ин чандон оддй нест... Он гох туро аз се пуст мекашанд!
  Жириновский чашмонашро маккорона махкам карда пурсид:
  - Лутфан маро маршали Федерацияи Россия кунед! Хуб, ин барои шумо чӣ арзиш дорад!
  Медведев як-ду сония фикр карду баъд эълон кард:
  - Хуб! Ман на танхо туро маршал мекунам, балки Берияро хам ба рутбаи маршал бармегардонам! Ин одилона хоҳад буд!
  Жириновский бо сар ҷунбонд:
  - Дар робита ба Берия, ҳа!
  Медведев чашмонашро тор карда пурсид:
  - Ва дар робита ба шумо?
  Жириновский софдилона чавоб дод:
  - Ва ба ман мисли подшоҳ муносибат кунед! Ман ба ҳар касе, ки хоҳам, мукофот медиҳам!
  Медведев бо сар ҷунбонд:
  - Ҳа, ҳамин тавр бошад!
  Ва фармон дод, ки ҳарду фармон дар бораи додани рутбаҳои маршалӣ омода карда шаванд.
  Иҷрокунандаи вазифаи президенти Русия шодӣ кард. Фикр мекард, ки ҳоло ӯ метавонад аз бозиҳои компютерӣ пурра лаззат барад.
  Ва онҳо бозӣ кардан хеле шавқоваранд ...
  Аммо дар ҳақиқат, чаро президент дигар коре мекунад? Ҳоло технология он қадар рушд кардааст, ки шумо метавонед ҳар кас бошед. Ҳатто аз ҷониби Худованд Худо. Ва махсусан дар бозӣ барои эҷоди оламҳо.
  Масалан, дар кабинети иҷрокунандаи вазифаи президент шумораи зиёди бозиҳои гуногун, аз ҷумла бозиҳои муосир мавҷуданд.
  Медведев тасмим гирифт, ки бозии стратегияи воқеиро бозӣ кунад. Германия дар соли 1939. Хуб, чаро шумо рамзи қаллобонро истифода мебаред? Шумо ба худ панҷ ҳазор пантера, се ҳазор паланг ва даҳ ҳазор Фок-Вулфро илова мекунед. Ва шумо ин қувваҳоро ба муқобили душман ҷойгир мекунед. Ва шумо ба Польша, ки хатто дахьяки ин гуна куввахоро надорад, хучум мекунед.
  Ва  анг ®амчунон ки ту хо®ї, бо як ®адаф ва пирѓзї идома дорад. Медведев, росташро гӯям, дар ин ҷо фатҳи бузург аст. Душманро гуё бо пресс олуро майда карда бошад.
  Полша назар ба таърихи воқеӣ ба осонӣ ва зудтар ҳамвор карда шуд. Шумо ба Фаронса ҳамла мекунед. Шумо даҳ ҳазор танкҳои E-75-ро ба сӯи вай бо истифода аз рамзи фиребгар сар мекунед. Биёед, мошинҳои бошукӯҳ. Онҳо ба силоҳҳои фаронсавӣ комилан осебпазиранд, аммо дар масофаи дур марговаранд. Онхо машинахои душманро тирборон мекунанд.
  Медведев хатто аз шодй чахида мешавад. Чун дар бозӣ, ӯ зуд ҳаракат мекунад ва аллакай Парижро гирифта истодааст... Ва он гоҳ дар бораи чизҳои майда-чуйда чӣ? Биёед дар як вакт Испанияро ба даст гирем, то ки Франко бисьёр хафа нашавад.
  Ва барои ҳамла ба Гибралтар мо аз ҳавопаймоҳои реактивӣ истифода хоҳем кард. Бритониё ба куҷо меравад?
  Албатта, мо дар баробари ин маблагро барои сохтани киштихои харбй ва авианосец сарф мекунем. Он вақт барои Британия мушкил хоҳад буд. Дар ин чо сад киштии авианосец ва дусад киштии чангй. Ин як қувваи бузург хоҳад буд.
  Ва баъд киштихои десантй. Шумо инчунин танкҳои силсилаи "E-U" месозед, ки таҳаввулоти минбаъдаи "E". Дар ин чо шумо як танки "Е"-50-Уро мепартоед, чунон машинае, ки аз ягон кунч ба он даромада наметавонед.
  Ва бигзор вай Бритониёро азоб диҳад. Инак ду духтари зебо дар дохили чунин танк ба иҷрокунандаи вазифаи президенти Русия чашмак мезанад.
  Медведев дар ҷавоб ба онҳо бӯса мезанад.
  Мо ҳамин тавр бозӣ мекунем...
  Ва танкхои навтарин ба Лондон наздик мешаванд. Ва бе тантана пойтахти Англияро мегиранд.
  Медведев месуруд:
  - Дунё дилгиркунанда аст! Мо ҳама гурбаро мехӯрем!
  Ин, албатта, ҷолиб ва осон бозӣ аст. Ман рамзи қаллобиро гирифтам ва ҳар чизе ки мехоҳед, мӯҳр мезанед. Пас шумо Балканро забт карда, ба Африка меравед. Шумо инчунин мӯҳр, ва инчунин пиёда. Шумо аскарон мекунед, агар пул медоштед. Ва территорияи забтшуда низ пул медихад. Хуб, кӯшиш кунед, дар Африқо сайр кунед.
  СССР холо хам фронт мекушояд. 34 нафар бар зидди силсилаи E-50-U, ки боз даҳ ҳазор мӯҳр гузошта шудааст. Агар E-50 мошини дорои зиреҳи тақрибан якхела бо Tiger-2 бошад, танҳо нишебии оқилона бузургтар аст ва силоҳ каме қавӣ ва муҳаррики пурқувваттар аст. E-50-U, ки вазни баробар дорад, бо Т-64-и шӯравӣ муқоиса карда мешавад ва ҳатто муҳаррики пуриқтидори газ турбинӣ дорад.
  Бале, куввахо баробар нестанд. Дар ин чо наслхои гуногуни танкчиён мечангиданд.
  Ва Медведев, албатта, дар болои аспи сиёх шитоб мекунад.
  Қувваҳо, албатта, қобили муқоиса нестанд. Шумо инчунин метавонед E-75-U-ро илова кунед, ки ин як мошини куштор аст, ки ҳатто аз силоҳҳои киштӣ намегузарад.
  Ва чӣ гуна ӯ худро поймол хоҳад кард. Ҳеҷ чиз наметавонад онро боздорад.
  Медведев мисли бачаи хурдсол бозй мекунад. Э, хуб, пас чӣ тавр. Ва ҳеҷ кас ба дидани ӯ майл надорад. Вай мағлуб шуд ва иҷрокунандаи вазифаи президент фаромӯш шуд.
  Ҳама танҳо ғолибонро дӯст медоранд.
  Дмитрий Анатольевич месуруд:
  Ва мо ба тӯфонҳо муқобилат мекунем,
  Аз чи ва чаро...
  Зиндагӣ дар ҷаҳон бе ногаҳонӣ,
  Ин барои касе имконнопазир аст
  Муваффақият, нокомӣ,
  Ҳама ҷаҳишҳо, боло ва поён,
  Танҳо ҳамин тавр, на ба таври дигар,
  Танҳо бо ин роҳ, на ба таври дигар!
  Зинда бод сюрприз!
  Ҳайратовар! Ҳайратовар!
  Зинда бод сюрприз!
  Ҳайратовар! Ҳайратовар!
  Зинда бод сюрприз!
  Медведев бошад, боз дам шодтар шуд. Холо кушунхои вай Украина, Белоруссияро ишгол карда, бемайлон ба Москва наздик мешаванд!
  Президенти собиқи Русия мегӯяд:
  - Ки зиндагии мо як бозӣ аст!
  Ва пойтахти СССР-ро бо туфон мегирад. Албатта, вай ба мукобили армияи соли 1941 танкхои дорой характеристикахои солхои шастум ва хатто хафтодум дорад ва чизи асосй дар он аст, ки онхо бисьёранд.
  Медведев ба худ чашмак мезанад... Пойтахт Москва гирифта шуд. Ва акнун шумо метавонед Кавказро ба даст гиред... Ва дар айни замон, чануби Африкаро барои худ гиред. Ва ба Аргентина мегузарад.
  Ва аз он ҷо ба ИМА ҳамла кунед. Ӯ як фармондеҳи хуб аст. Душман хам аз чихати микдор ва хам аз чихати сифати кушунхо акиб мемонад.
  Медведев бо рухбаландй месарояд:
  - Мо далерона ба чанг меравем! Барои хокимияти Советхо! Ва мо ҳамаро дар мубориза барои ин ба ғазаб мезанем!
  Медведевро муваққатан аз бозӣ дур карданд. Вазири дифои Русия, ки Шойгу Трубецкойро иваз кард, занг зад. Ӯ аз иҷрокунандаи вазифаи раисиҷумҳур пурсид:
  - Мо ба рохбари нав кай савганд мехурем?
  Медведев мухтасар чавоб дод:
  - Дар куҷо бояд бошад, дар маросими савгандёдкунӣ!
  Трубецкой кайд намуд:
  - Президенти нави як кишвари муттаҳид мехоҳад ҳафтаи оянда савгандёдкунӣ кунад. Барои он ки онҳо барои дуздӣ вақт надошта бошанд!
  Медведев аккос зад:
  -Ин аз рӯи конститутсия ва қонунҳои мо нест!
  Трубецкой кайд намуд:
  - Ва Елцин ин конституцияро на аз руи конун ва конституцияи кухна кабул кард. Дарвоқеъ, бисёриҳо фикр мекарданд, ки Путин конститутсияи навро пешниҳод мекунад, аммо гӯё ин тавр нашуд!
  Медведев кайд кард:
  - Барои ҳар як президенти нав қабул кардани конститутсияи нав беҳтарин идея нест!
  Трубецкой эътироз кард:
  - Аммо Путин метавонист! Вай назар ба Ельцин сардтар буд ва шумо, Дмитрий Анатольевич!
  Медведев сарашро ҷунбонда, розӣ шуд:
  - Хунуктар ва муҳимтар аз ҳама хушбахттар! Бе Путин ҳама чиз нодуруст рафт ва Зеленский қудратро дар Русия гирифт.
  Трубецкой кайд намуд:
  - Ва Лукашенко фурсат дошт, вале вақташро аз даст дод. Мо бояд тезтар ҳаракат мекардем!
  Медведев мантиқан қайд кард:
  - Лукашенко аз интихоботи рақобат дар Русия метарсид. Ва Зеленский таваккал намекард, агар дили Путин ба ин тоб наовард. Ин кадар дастй идора кардани мамлакат сухтааст! Путин бешубҳа дар ҷои кор сӯхтааст!
  Трубецкой таклиф кард:
  - Хуб, ин тавр бояд маросими савгандёдкуниро дар санаи тезтар қабул кунем ё на?
  Медведев далерона чавоб дод:
  - Чи тавре ки хохед, кунед! Ман дигар парво надорам! Ман ба нафақаи шарафманд меравам ва барои лаззати худ зиндагӣ мекунам. Шояд ман дар саросари ҷаҳон сафар кунам! Ман аллакай як давраи рекордӣ барои Русия ҳам президент ва ҳам сарвазир будам! То ба кай ба тахт часпида метавонед?
  Трубецкой розй шуд:
  - Хуб, агар ин тавр бошад, пас бигзор тағйирот ворид шавад! Бо Шойгу чӣ бояд кард?
  Медведев хунукназарона чавоб дод:
  - Бигузор вай дам гирад! Нафакаи маршал калон аст. Бигзор вай дар саросари ҷаҳон сафар кунад. Ман ба шумо иҷозат додам, ки дар хориҷа моликият дошта бошед!
  Трубецкой сарашро чУшон дода гуфт:
  - Путин Русияро аз ҷаҳон ҷудо кард! Дар умқи ҷони худ дар сухан ғамгин будем ҳам, аз марги ӯ шод шудем! Дар мавриди Зеленский бошад, мо мебинем! Бисёре аз мо мехостанд, мисли дар Ғарб фармоиш диҳанд. Мисли ШМА кабул кунед, вале кор кунед... Мисли СССР!
  Медведев кайд кард:
  - Хайр, дар замони Сталин мансабдорон пуршиддат кор мекарданд! Гумон накунед, ки онҳо пур аз асал буданд!
  Трубецкой пурсид:
  - Шумо чӣ хоҳед кард?
  Медведев хотиррасон кард:
  - Ман президент будам ва аз вазифаи президент ба истеъфо мебароям. Вай калон аст... Ва ман аз зиндагӣ лаззат хоҳам бурд! Чаро дигар кор кунам!
  Трубецкой хотиррасон кард:
  - Зеленский метавонад ба шумо вазифаи мушовирро бо ӯ диҳад!
  Медведев бо ишораи худ ишора кард:
  - Ай! Вай бе маслиҳати ман кофӣ доно аст! Хулоса - инаугуратсияро гузаронед! Дмитрий Анатольевич фиристодаи худро!
  Трубецкой розй шуд:
  - Инаугурация бале!
  Медведев телефонро гузошт. Ман қарор додам, ки бозӣро анҷом диҳам. Чизе, ки ман пештар вақт надоштам. Ва ҳадди аққал Иёлоти Муттаҳидаро рӯҳан пахш кунед.
  Ё аниқтараш дар бозӣ. Бо вуҷуди ин, Шермани амрикоӣ дар муқобили E-75-U заиф аст. Аммо Штатхои Муттахида бисьёр самолётхо доранд, гарчанде ки онхо мисли самолётхои реактивии Германия пуриктидор набошанд.
  Аммо сифат, албатта, як хел нест! Краутҳо холҳои шадид ба даст меоранд. Хусусан лётчикхо: Альбина ва Альвина! Ва инҳо духтароне ҳастанд, ки бо ҷасорати бузурги худ фарқ мекунанд.
  Медведев аз ҷануб ба сӯи Амрико пеш меравад. Ва дар айни замон танкхои у дар тамоми Сибирь харакат мекунанд. Вай кайф мекунад. Воқеан, чаро Ҷопонро то ҳол забт накунем? Дар ин бозӣ шумо инчунин метавонед иттифоқчиёни худро кушед. Стратегияи пешрафта. Рамзи фиребгарро ба кор баред ва шумо аз рақиби худ ҳам аз ҷиҳати миқдор ва ҳам аз ҷиҳати сифат қавӣ хоҳед буд. На ҷанг, балки лаззати пок. Дар ин ҷо мошинҳои реактивии думдор ҳастанд, ки амрикоиҳо ҳатто расида наметавонанд.
  Аниқтараш, барои расидан ба он ҷо. Ва ракетахои бо радио идорашавандаро истифода баред! Ва амрикоиҳоро таҳқир мекунанд. Медведев ин бозиро хеле дуст медорад. Ва қӯшунҳоро ҳаракат кунед. Мексика гирифта шудааст. Шаҳрҳои Амрико яке аз паси дигар хароб мешаванд. Чунин як лаззат.
  Дар шарқ бошад, танкҳои силсилаи "Е"-У ба Ҳиндустон ворид мешаванд. Аммо бритониёӣ ба онҳо чӣ мухолифат карда метавонад? Гузашта аз ин, Рейхи сеюм аллакай захираҳоро ҷамъ кардааст ва технологияи муосиртаринро бидуни рамзи қаллобӣ истеҳсол мекунад.
  Аммо Медведев тасмим гирифт, ки Пантераро каме такмил диҳад. Дар ин ҷо аввалин "Пантера" муқаррарӣ аст - зиреҳи пеши 80 - 110 мм, зиреҳи паҳлӯи 50 мм, тӯби 75 мм, дарозии баррел 70 EL, муҳаррики 650 қувваи асп. Дар ин ҷо "Пантера"-2 бо зиреҳи пешина аз 120 то 150 миллиметр, паҳлӯҳои 60 мм, тупи 88 мм бо дарозии баррел 71 EL ва муҳаррики 850 қувваи асп мебошад. Бале, мошини ҷиддӣ. Ва он на дар чилу панҷ, балки панҷоҳ тонна вазнинтар аст ва силуэти кӯтоҳтар дорад.
  Аммо "Пантера"-3. Зиреҳи фронталӣ аз 150 то 200 миллиметр, паҳлӯҳои 82 миллиметр, таппончаи 88 миллиметр бо дарозии баррел 100 EL ва муҳаррики 1200 қувваи асп - вазни 55 тонна. Розӣ шавед, ки чунин мошин дар муқоиса бо Шерманҳо хеле хуб аст.
  Аммо "Пантера"-4 вуҷуд дорад. Он зиреҳи пешина аз 200 то 250 мм дар нишебиҳо ва зиреҳи паҳлӯ 160 мм дорад. як таппончаи 105 мм бо дарозии баррел 100 EL. Ин аллакай як ҳаюло вазнаш 65 тонна ва силуэти паст аст. Мотори газ турбинаи 1500 кувваи асп. Албатта, таҳияи аълои силсилавӣ, ки қодир аст ҳатто бо IS-7 шӯравӣ мубориза барад. Гузашта аз ин, IS-7 ба таври оммавӣ истеҳсол карда нашудааст.
  Аммо мошинҳои пурқувваттар ҳастанд. Давраи "Пантера"-5, зиреҳи пеши 250 корпус дар кунҷи 45 дараҷа, пешонии манора 300 мм дар кунҷ, паҳлӯ 210 дар кунҷ, 128 мм таппонча дар 100 EL, вазни танки пешрафта 75 тонна, 2000 қувваи асп қувваи муҳаррики газ турбинаи . Мошине аз хамаи моделхои советй ва америкой бартарй дорад. Қобилияти ворид шудан ба IS-7 аз масофаи ҷангӣ ва тоб овардан ба зарбаҳои сар. "Пантер" -5 умуман технологияи олӣ аст. СССР аз ИС-7 дида тавонотар чизе надорад. Ва олмониҳо низ панҷ намуди паланг доранд.
  Медведев пас аз тасарруфи қисми зиёди қаламрави ИМА тасмим гирифт, ки палангро низ аз худ дур кунад. Хуб, "Паланг" аввалин чизест, ки ҳама медонанд. Зирехи фронталй 100-110 миллиметр буда, кариб бе нишебй, зиреҳи паҳлӯӣ 82 миллиметр бе нишеб аст. Ва тупи 88 мм, дарозии баррел 56 EL, як танки воқеист. Баръакси "Пантера", ки дар он танҳо силсилаи аввал воқеан мубориза мебурд ва намунаҳои дуввум вуҷуд доштанд. Танки "Тигр"-2 бештар бо номи "Паланги шоҳона" маъруф аст.
  Зиреҳи фронталӣ: 120-150 мм дар пеши корпус дар кунҷи 50 дараҷа, дар пеши манора 185 мм дар кунҷи каме ва 82 мм дар паҳлӯ дар кунҷи 60 дараҷа. Он дар пешона хуб муҳофизат карда шудааст, назар ба паланг дар паҳлӯ каме беҳтар аст ва тупи 88 миллиметрӣ бо дарозии баррел 71 EL дорад. Аз танкҳои истеҳсолии Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ, беҳтаринҳо аз лиҳози мусаллах ва муҳофизати фронталӣ, вазни 68 тонна, муҳаррики 700 қувваи асп - дар кори ронандагӣ хеле заифанд.
  "Тигр"-3 мошини конструкторй мебошад. Зиреххои фронталй дар кунчи 45 дарача 150-200 миллиметр, пеши турет дар кунчи 240 миллиметр. Тарафҳои 160 миллиметр бо сипарҳои моил. Се намуди силоҳҳои гуногун: як тӯби 88 мм 100 EL, тупи 105 мм 70 EL ва тупи 105 мм 100 EL бо муҳаррики 1000 1200 қувваи асп. Бо тарҳбандии зичтар ва вазни 75 тонна. Бале, мошин ҷиддӣ ва хеле хатарнок аст. Ва боз ҳам пурқуввати "Тигер"-4 зиреҳи пеши 250 - корпус дар 45 дараҷа, пешонӣ 300 миллиметр моил, паҳлӯҳо 210 миллиметр, таппонча 128 миллиметр 100 EL дарозӣ ё 150 миллиметр дарозии баррел 56 EL тонна, вазн150 , двигатели газ турбинаи кувваи асп. Як танки хеле пурқувват.
  Аммо ҳатто сардтар аст "Паланг" -5. Зиреҳи фронталӣ: пешонии корпус 350 мм дар кунҷи 45 дараҷа, пешонии манора 400 мм дар кунҷи 50 мм. Тарафҳо 300 мм моил мебошанд. Як таппончаи 150 мм 100 EL ё таппончаи 174 мм 70 EL ё таппончаи 210 мм 38 EL. Вазнаш 100 тонна, двигатели газтурбинй 2500 кувваи асп аст. Мошини пуриктидортарин хатто ба ИС-7 ва зеб-нит дохил намешавад. Инро бар зидди Америка истифода бурдан мумкин аст. Ҳарчанд бояд гуфт, ки "Паланг-5" ҳатто дар лоиҳаҳои таърихи воқеӣ набуд. Аммо дар ин кадар тез тамом шудани чанг касе айб нест.
  Аммо бозии танки виртуалиро метавон такмил дод.
  Медведев ба ҳамла ба Вашингтон пойтахти ИМА ва бузургтарин шаҳри Ню-Йорк шурӯъ кард. Дар ин ҷо шумо метавонед дар ҳақиқат кор кунед ва ғолиб шавед.
  Ҳарчанд виртуалӣ. Дар ин чо Вашингтон оташ меза-над ва танкхои немисхо бо он харакат мекунанд. Ва ҳеҷ кас наметавонад Tigers-5-ро боздорад.
  Медведев ҳамлаи якрав ба пойтахтҳои ИМА-ро анҷом медиҳад ва он ба назар мерасад, ки пирӯзӣ аст. Аммо Япония хам дар пеш аст.
  . БОБИ Љ 5.
  Дар бозӣ ман боз чӣ кор карда метавонам? Аммо оилаи танкҳои Лев ҳеҷ гоҳ ба истеҳсолот нарафт. Инҳо дар ин ҷо воқеан ҳаюло мебошанд. Аммо дар Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ, ин мошинҳои силсилаи баъдтар ҳатто зиёдатӣ буданд. Ва боз хам бештар ба мукобили Япония бо танкхои хурду миёнааш.
  Аммо Дмитрий Медведев тасмим гирифт, ки онҳоро каме дур кунад.
  Дар ин ҷо аввалин зарфи Лев аст, ки танҳо дар лоиҳаҳо мавҷуд аст ва танҳо қисман дар металл таҷассум ёфтааст. Зиреҳи пеши корпус 120 миллиметр дар кунҷи 45 дараҷа, зиреҳи пеши манора дар кунҷ 240 миллиметр, тарафҳо 82 миллиметр, таппонча 105 миллиметр, дарозии туп 70 EL, тамоми 80 тонна, двигатель 800 кувваи асп аст. Умуман, мошине, ки метавонист якҷо бо палангҳо ва пантерҳо дар булғи Курск пайдо шавад. Бо силоҳи хеле пурқувват барои замони худ ва муҳофизати аълои пешонии манора. Аммо хушбахтона вай ҳозир нашуд. Мошини лоиҳавии "Лев"-2. Пешонии корпус 250 миллиметр, пешонии манора 300 миллиметр моил аст. Тарафҳо 200 миллиметр моил мебошанд. Туп ё 128 мм 100 EL ё 210 мм 38 EL. Вазнаш 100 тонна, мотор 1800 кувваи асп. Дар кувваи худ ба он баробар нест. Бартарӣ аз IS-7, ки метавонад онро танҳо дар паҳлӯ зад. Аммо баъд шумо мошинро бозтар меронед ва "Шер" -3 пайдо мешавад ва инчунин ҳаюлоро таъқиб мекунад. Зиреҳи пеши корпус 350 мм, манораҳо 450 мм, нишебии паҳлӯи 300 мм дар нишебиҳо, туп 150 мм дар 100 EL, ё 175 мм дар 70 EL, ё 210 дар 56 EL ё ракетабаранда. дар 400-мм. Вазнаш 120 тонна, мотораш 2500 кувваи асп аст.
  Бале, ин кувваи бузург аст.
  Танки "Лион"-4 боз як ҳаюло супер аст. Зиреҳи фронталии корпус 450 мм, зиреҳи пеши манора 500 мм аст. Паҳлӯҳои корпус ва манора 400 мм моил мебошанд. Тупи 175 мм дар 100 EL, тупи 210 мм дар 70 EL, як мушаки 500 мм. Вазни машина 150 тонна, двигатели турбинаи газй 3500 кувваи асп аст. Вай аз масофаи дур ба хамаи танкхо, аз чумла ИС-7 ва Америка Т-93 медарояд. Ва ҳатто силоҳҳои баҳрӣ ба он ворид шуда наметавонанд. Ин як мошини пуриқтидор аст, ва бо туп иловагӣ.
  Аммо Лев-5 аз ин ҳам пурқувваттар подшоҳи танкҳост. Зиреҳи фронталии корпус 600 мм дар кунҷи 45 дараҷа, ғафсии манора 800 мм, паҳлӯҳо дар кунҷ 550 мм. Тупи 210 мм дар 100 EL, тупи 300 мм дар 70 EL, як мушаки 600 мм. Вазни машина 200 тонна, двигатели газтурбинй 5000 кувваи асп мебарорад. Қариб ба ҳама намудҳои силоҳ, ба истиснои мушакҳои пуриқтидор , махсусан таппонча ва бомбаҳои калибри калон. Қобилияти тирандозӣ ба киштиҳои ҷангӣ ва авианосецҳо. Дар ҳақиқат як танки супер.
  Хуб, кӯтоҳ, чизе барои бозӣ вуҷуд дорад. Медведев ба Япония фишор меорад.
  Аммо вай боз халалдор мешавад.
  Директори ФСБ занг зада мегӯяд:
  - Дмитрий Анатольевич, ба журналистон конференция медихед?
  Медведев катъиян изхор намуд:
  - Ҳоло не!
  - Чаро?
  Ичрокунандаи вазифаи президент чунин чавоб дод:
  -Ман ®а« дорам мусо®иба ди®ам ё не! Аз ин рӯ, ман қарор додам, ки то ҳол онро надиҳам!
  Директори ФСБ сар ҷунбонд:
  - Ҳоло метавонӣ ором бош! Мусоҳиба дур нахоҳад шуд! Аммо мо ҷои дигарро ҷустуҷӯ хоҳем кард!
  Медведев кайд кард:
  - Ҳама, ҷойгир шавед! Агар чизе бошад, нафақаи генерали шумо калон аст! Шумо метавонед бе кор зиндагӣ кунед!
  Директори ФСБ бо тааҷҷуб пурсид:
  - Магар таассуф аст, ки бо чунин қудрати азим ҷудо шудан?
  Медведев софдилона чавоб дод:
  - Албатта, афсӯс, аммо инсон ба ногузир итоат мекунад!
  Медведев боз ба бозй баргашт. Собиқ президенти бузургтарин ва сарватмандтарин кишвари ҷаҳон дар ниҳоят ин корро ба даст овард. Ва чаро бозӣ намекунанд, агар онҳо ҳоло бе он кор карда тавонанд. Хол он ки вай ичрокунандаи вазифаи сардори давлат мебошад.
  Аммо чӣ гуна шумо метавонед аз васвасаи буридани худ дар чунин бозӣ канорагирӣ кунед? Хуб, аскарони немис ба Чукотка расиданд. Хушбахтона, ҳаракат кардани таҷҳизот дар бозӣ назар ба воқеият хеле осонтар аст. Ва онҳо ба Чин мераванд. Ва дар он чо бо японхо ба чанг даромаданд. Албатта, бо истифода аз рамзи қаллобӣ, Медведев танкҳои Лев-5-ро канда, ба самурайҳо партофт. Ва инҳо дар ҳақиқат мошинҳои суперкласс мебошанд.
  Чӣ тавр самурайҳо шикаста мешаванд. Аммо то ҳол маҳдудияти комил нест.
  Аммо чаро то ба охир расидани Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ, вазнинтарин танки олмонии "Муш"-ро тавассути сатҳҳо тай кардан мумкин нест?
  Ин воқеан тақсими комилият ва тоҷи зебоӣ аст. Аниқтараш, агар гигантомания инкишоф ёбад, чӣ мешавад.
  Медведев ба рондани Мушхо шуруъ намуд.
  Танки муш, танке, ки воқеан дар металл мавҷуд аст, аз ҳама вазнинтарине, ки воқеан дар металл таҷассум ёфта буд, меронд ва ҳатто ҷанг мекард. Зиреҳи фронталии "Муш" дар поёни корпус 150 мм, дар болои корпус 200 мм, дар пеши манора 250 мм ва дар паҳлӯҳо 210 мм аст. Чунон ки мебинем, танк, хатто дар версияи аввалини худ, барои хамаи танкхои сериали советй дар пешона ва хатто дар пахлуи он ногузарост. Самолётхои ИС-2 ва СУ-100 аз ягон зовия ба ин танк зада даромада натавонистанд. Танҳо IS-7 метавонад барои Maus мушкилот эҷод кунад ва воқеан бо ин танк мубориза барад. Аммо IS-7 танҳо пас аз ҷанг пайдо шуд ва ҳеҷ гоҳ ба истеҳсолот дохил нашуд. Ва "Мушҳо" аллакай дар соли 1943 дар фронт меҷангиданд. Ин танк ду таппонча дорад: як танки кутохдори 75 мм ва 128 мм 55 ЭЛ, ки кодир аст ба хамаи танкхои советй, ба гайр аз танки ИС-7 сар ба сурогат. Гайр аз ин, ИС-2 аз масофаи дур. Тупи 150 миллиметра низ мавчуд буд.
  "Муш" 188 тонна вазн дошта, двигатели 1250 кувваи асп дошт, ки ин хануз кифоя нест. Умуман, мошин барои замони худ қавитарин аст ва ҳеҷ баробар надорад.
  "Муш"-2 мошини конструкторй мебошад. Мукаммалтар. Дар достони воқеӣ, мошин бояд дар силуэт пасттар ва сабуктар карда мешуд. Аммо дар бозӣ, албатта, мошин комилтар шуд, силуэт пасттар, дар тарҳбандӣ зичтар, аммо ҳатто вазнинтар. Зиреҳи фронталии корпуси муш 2350 мм аст. Зиреҳи пеши манора 450 миллиметр аст. Тарафҳо 300 мм. Тупҳо 75 мм дарозӣ ва 150 мм 70 EL, ё гаубицаи 210 мм ё ракетапартои 400 мм мебошанд. Вазни 200 тонна. Мотори газ турбинаи 2000 кувваи асп.
  "Муш"-3 мошини бозӣ. Мукаммал ҳам. Зиреҳи фронталии корпус 600 мм, манора 800 мм, паҳлӯҳо 550 мм. Тупҳои 88 мм 100 EL, барои мубориза бо танкҳои душман ва 210 мм 70 EL. Ё ракетаи 550-мм. Вазни бак 250 тонна, двигатели газтурбинй 4000 кувваи асп аст. Танк кариб бо тамоми яроку аслиха, ба гайр аз яроку аслихаи пуриктидортарин, кариб касногузар аст.
  "Муш"-4 як эволютсияи нави гигантомания ва пешрафтатар аст. Зирехи фронталии корпус дар кунчи 45 дарача 1000 мм, зиреҳи пеши манора дар кунҷ 1200 мм аст. Дар паҳлӯҳо 850 мм майл доранд. Силоҳ: Тупи 105 мм 10EL барои мубориза бо танкҳои душман ва бар зидди ҳама намуди мошинҳо кофӣ аст. Силоҳи 300 мм дар 70 EL, барои несту нобуд кардани қалъаҳо ва зиёдатӣ барои танкҳо. Ё ба ҷои он, як ракетаи 750-мм.
  Вазни мошин 350 тонна аст, ки барои ин гуна зиреҳ ва силоҳ он қадар зиёд нест. Хатто тупхои киштии харбй ба ин гуна машина сар-сарй зада наметавонанд. Факат зарбаи бевоситаи ракетаи пуриктидори болдор ё бомбаи хеле калон чунин машинаро нобуд карда метавонад. Аз хар тараф онро хамаи танкхо ва тупхои худгард чанги дуйуми чахон гузаштан мумкин нест. Мотораш турбинаи гази 6000 кувваи асп мебошад.
  Хуб, "Муш"-5 сатҳи баландтарини ин силсила аст. Зиреҳи пеши пешонии корпус дар кунҷ 1600 мм, пешонии манора 2000 мм, паҳлӯҳо дар кунҷ 1500 мм.
  Тупи 128-мм бо 100 EL барои мубориза бо ҳама танкҳо, дар муқобили ҳама тамғаҳо, аз ҷумла IS-7 ва як мушаки 900-мм кофӣ аст. Дигар силоҳҳо ғайриимконанд. Дар ин чо даххо пулемёт мавчуд аст. Вазни зарф 500 тонна аст. двигатели газ турбинаи дорой 10000 кувваи асп. Мошин, гӯем, худи комилият аст. Ба пешониатон кариб чизе зада наметавонад. Супер танк ...
  Аммо, агар касе фикр кунад, ки чизи сардтар аз "Муш" -5 пайдо кардан ғайриимкон аст, пас ин тамоман дуруст нест. Тасаввуроти муаллифони бозии хуб дар бораи Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ беохир аст.
  Масалан, "Каламуш" низ вуҷуд дорад. Дар таърихи воқеӣ, ин зарф дар байни ҳамаи мошинҳои лоиҳа рекорди андоза дорад ва ҳатто қисман дар металл таҷассум ёфтааст.
  Танки "Рат" зиреҳи пеши 400 мм дорад ва зиреҳи паҳлӯ низ каме майл дорад. Силоҳ: чор таппончаи 210 мм, ё як таппончаи 800 мм ва ду гаубицаи 150 мм, ёздаҳ таппончаи зиддиҳавоӣ. Вазнаш 2000 тонна, двигательхои дизелй иктидори умумии 10000 кувваи асп доранд.
  Танки "Рат"-2 як таҳаввулоти мошини тарроҳӣ бо тарҳи пешрафта мебошад. Фронталӣ ва ҳама гуна зиреҳи 800 мм, бо кунҷи калони майли оқилона. Яроқу аслиҳа як тупи 1000 мм ва чаҳор гаубицаи 150 мм, шонздаҳ таппончаи зиддиҳавоӣ мебошад, ки қодир ба тирандозӣ ба ҳадафҳои заминӣ ва ҳавоӣ мебошад. Вазни он 3000 тонна, двигательхои газ-турбинй, кувваи умумии он 20 хазор кувваи асп аст.
  "Рат"-3 машинаи боз хам пуриктидортару мукаммалтар аст. Зирех 1200 - миллиметр дар кунҷ. Силоҳ: як тупи 1250 мм ва шаш гаубицаи 150 мм. 20 зенитӣ қодир ба тирандозӣ ба ҳадафҳои ҳавоӣ ва заминӣ. Вазни он 4000 тонна, двигательхои газтурбинй, иктидори умумии он 35 хазор кувваи асп.
  "Рат"-4 як мошини боз ҳам тавонотар ва пешрафта аст Зиреҳи 1600 мм дар кунҷ. Силоҳ - як тупи 1600 мм ва нӯҳ гаубицаи 150 мм, бисту панҷ зенитӣ, ки қодир ба тирандозӣ ба ҳадафҳои ҳавоӣ ва заминӣ мебошад. Вазни он 5000 тонна, двигательхои газ-турбини, такмилёфта, иктидори умумии он 50 хазор кувваи асп мебошад.
  "Рат"-5 танки олитарин аст. Зиреҳи 2500 миллиметр аз ҳар тараф. Силоҳ: як тупи 2500 мм. Ва 15 гаубицаи 150-мм. 40 зенитӣ қодир ба тирандозӣ ба ҳадафҳои ҳавоӣ ва заминӣ. Вазни 10000 тонна. Реактори атомӣ ҳамчун муҳаррик, иқтидори беш аз 100 000 қувваи асп.
  Танк дар ҳақиқат дар бозии олӣ аст. Ва аз чихати вазн ва дигар хусусиятхо.
  Хуб, шумо метавонед ҳамлаи Токиоро ба "Рат" -5 супоред. Дуруст аст, ки он чунон гарон аст, ки шумо бояд рамзи қаллобиро якчанд маротиба иҷро кунед.
  Аммо дар маҷмӯъ, Медведев метавонад қаноатманд бошад. Вай бодиққат бозӣ кард.
  Ва дар ниҳоят ман "Рат"-5-ро дар воқеияти виртуалӣ тамошо кардам. Чӣ тавр беинсофона хуб бозӣ кардан.
  Аммо баъдан боз ба Медведев занг мезананд.
  Ин дафъа муовини аввали сарвазир ва иҷрокунандаи вазифаи сарвазир Силуанов мебошад.
  Ӯ бо оҳанги ғамгин гуфт:
  - Мо Дмитрий Анатольевичро гум кардем! Қариб ҳамаи бюллетенҳо аллакай ҳисоб карда шудаанд!
  Медведев бо камоли майл гуфт:
  - Бохти хуб аз галабаи бад бехтар аст!
  Силуанов ҳайрон шуд:
  - Ин чй тавр имконпазир аст?
  Медведев шарҳ дод:
  -Агар Виталий Кличко бори аввал шаҳрдори Киев интихоб мешуд, бозгашти ӯ ба ринг сурат намегирифт. Ба ҷои чемпиони бузург, шаҳрдор ханда мебуд!
  Силуанов бо ин розй шуд:
  - Бале, дуруст гуфтед, Дмитрий Анатольевич! Кличко бартарӣ дошт, ки бохт... Аммо афсӯс, ки шумо аз чунин бартарият асаре надоштед!
  Медведев дар чавоб суруд:
  -Ман озодам мисли мурги осмон,
  Ман озодам ва фаромӯш кардам, ки тарс чӣ маъно дорад...
  Ман мисли шамоли ваҳшӣ озодам
  Ман дар асл озодам, на дар хоб!
  Силуанов гур-гур кард:
  - Бале, шумо Дмитрий Анатольевич шоир хастед! Кас метавонад дар бораи шумо оятҳо нависад!
  Медведев ба таври чиддй чавоб дод:
  - Ба ҳар ҳол, ҳоло ман оромона метавонам бо кори дӯстдоштаам машғул шавам - бозиҳои компютерӣ! Ва пеш аз он, бист сол боз ман метавонистам инро танҳо дар мувофиқат ва оғоз кунад!
  Силуанов хира ѓурѓур кард:
  - Дар бозихо?
  Медведев тасдиқ кард:
  - Маҳз бозиҳо! Ва омух-тани стратегияи харбй-иктисодй барои шумо фоиданок мебуд!
  Муовини якуми Сарвазир бо дили нохохам гуфт:
  - Ман машқро афзалтар медонам!
  Медведев дар посух хитоб кард:
  - Воқеияти бад лаънат аст, он метавонад шуморо девона кунад!
  Силуанов сард чавоб дод:
  - Мехоҳед бо ҷаҳони бозиҳо аз воқеият фирор кунед? Шоёни таъриф!
  Дар суханони ичрокунандаи вазифаи сарвазир хандаовар буд.
  Медведев гуфт:
  -Иҷозат диҳед, барои шумо низ ситораи қаҳрамони Русияро овезон кунам!
  Силуанов маслихат дод:
  - Худро дор дор, чаноби президент!
  Медведев хандида чавоб дод:
  - Шояд ин фикри хуб бошад! Дар акси ҳол, Путин танҳо пас аз марг мукофотонида шуд!
  Ичрокунандаи вазифаи сарвазир чунин чавоб дод:
  - Ташаккур, чаноби президент!
  Медведев охангона давом дод:
  - Барои чашмони холии аблаҳ...
  Силуанов бо хамрохии худ месуруд:
  - Барои он ки ҳама чиз имконпазир аст...
  Медведев гуфт:
  - Аммо шумо зиндагӣ карда наметавонед!
  Ичрокунандаи вазифаи сарвазир чунин чавоб дод:
  - Ҷиддан, онҳо ба эҳтимоли зиёд маро хориҷ мекунанд! Чунин ба назар мерасад, ки мо бояд шитоб кунем!
  Медведев хунукназарона чавоб дод:
  - Дар рӯи замин бисёр ҷойҳо вуҷуд доранд!
  Силуанов сар ҷунбонд ва гуррос зад:
  - Хулоса, ҷаноби президент, шумо ба ман ситораи қаҳрамон ваъда дода будед!
  Медведев бо чушу хуруш фарьёд зад:
  - Указ тайёр кунед!
  Онҳо ба ӯ як варақаи дигари мукофотӣ оварданд. Мисли, иҷрокунандаи вазифаи президентро нависед.
  Дар баробари ин Медведев уро ба як даста одамон мукофотонид. Моро бидонед!
  Э, аллакай хеле дер шудааст ва иҷрокунандаи вазифаи президенти Русия хобидааст.
  Вай дар бораи таърихи алтернативии дигар орзу мекард. Армиям подшохй бо сардории Куропаткин барои озод кардани Порт-Артур мубориза мебарад. Аммо худи Медведев дар болои роботи ҷангӣ пайдо шуд, ки лазерҳо ва снарядҳои термокварк ба андозаи як тухми кӯкнор, вале ба мисли бомбаҳои ба Хиросима партофташуда марговар буданд.
  Ва чӣ гуна Медведев бо роботи ҷангии худ бо Ҷопон мубориза бурда метавонад? Чӣ гуна самурайҳоро ҳазорон нафар пора карданд. Ва чӣ гуна лазерҳо ва blasters ба кор даромаданд.
  Ва онҳо японҳоро куштанд, махсусан онҳо онҳоро куштанд. Ва онро пора-пора кард. Ва ин сафи онҳоро хароб кард.
  Медведев, ки тахти худро аз даст дода буд, аз чанг завк пайдо кард. Вай ин самурайҳоро, ки ҷуръат карда тахти муқаддаси шоҳонаро ба ларза меоварданд, дарав мекунад.
  Аммо оё ин воқеан бад аст, бигӯем, рости гап, дар замони подшоҳ буд?
  Худоё ба хар кишваре чун Николайи II подшох насиб гардонад. Ин намунаи воқеии ҳокими соҳибақл ва ҳамзамон зиёӣ аст.
  Афсӯс, ки Куропаткин барин шахси ношинос ӯро ноумед кард. Ва акнун Медведев японхоро кабул кард. Ва биёед онҳоро кӯфта кунем. Ва ин кор хеле далерона аст.
  Ва нурҳои лазерӣ ҳазорон нафар самурайҳоро медараванд. Боз чанд дакикаи чанг, ва
  Ягон армияи Япония нест.
  Ҷанобон самурайҳо чӣ мехӯрданд? Ва ҳоло шояд мо метавонем дар киштиҳои шумо кор кунем.
  Медведев роботи чангиро ба хаво бардошта, ба мавкеъхои флоти Того шитофт. Ӯ фикр мекунад, ки бо рыцари рус чӣ кор карда метавонад?
  Ва ин аст, ки роботи термокварк чӣ қадар тез мешитобад. Акнун вай аллакай дар болои баҳр аст. Ва биёед флоти Тогоро ғарқ кунем. Армадилло, крейсерҳо ва дигар мавҷудоти зиндаро буред.
  Хамин тавр... Агар мо хам бомбаи мини-термокварк партоем?
  Ва қаҳрамони нав ӯро тарк мекунад. Мавч баланд шуда, киштихои сарзамини тулуи офтобро гарк мекунад.
  Медведев аз болои шуш нидо мекунад:
  - Барои Русия Николас,
  Ман хамаи японхоро пора-пора хохам кард!
  Ва боз, иҷрокунандаи вазифаи президенти Русия ба ваҷд меафтад.
  Бо чунин робот мубориза бурдан хеле хуб аст.
  Биёед самурайҳои худро ғарқ кунем ... Ва дар он ҷо Цусима нахоҳад буд, японҳо барои мубориза бурдан чизе надоранд.
  Киштиҳои охирини самурайҳо аллакай ғарқ мешаванд. Ин чӣ ғалаба аст!
  Аммо то ҳол қисматҳои сарзамини тулӯи офтоб мавҷуданд, ки Порт Артурро бастаанд. Мо бояд воқеан бо онҳо мубориза барем. Барои бартараф кардани ҳама мухолифони империяи подшоҳи Николас.
  Медведев бо рухбаландй месарояд:
  - Ва самурай ба замин парвоз кард,
  Дар зери фишори пулод ва оташ!
  Ва биёед кушунхоеро, ки Порт Артурро мухосира карда буданд, нест кунем. Воқеан рӯй дод, ки як қалъаи тавоно афтод. Ва Русия як торсакӣ гирифт. Ва муҳимтар аз ҳама, он аз ҷанги Қрим бадтар буд. Дар он ҷо империяи подшоҳи Николайи II ба эътилофи Англия, Фаронса, Туркия ва Салтанати Сардиния мағлуб шуд. Ва вай бо шаъну шараф мағлуб шуд. Ва дар ин ҷо Ҷопон, ки ҳеҷ кас рақиби ҷиддӣ намешуморад.
  Бигзор Русия ба таҳқир тоқат накунад. Шояд аз хамин сабаб бошад, ки Сталин дар сиёсати берунй ин кадар эхтиёткор ва худдорй буд, дар Шарки Дур ба мукобили Япония фронти дуйум кушод. Воқеан, самурайҳо Русияи подшоҳиро аз ҳад зиёд хор карда буданд.
  Барои ин, онҳоро бо бомбаҳои хурди термокварк нест кунед ва бо лазерҳо сӯзонед.
  Барои он ки ман ҷуръат накунам, ки Русияро мағлуб кунам! Худоё ба Зеленский подшоҳи муваффақ бошад.
  Боз русхо ва украинхо муттахиданд ва ба наздикй белорусхо ба онхо хамрох мешаванд.
  Ва сегонаи славянҳо хоҳад буд!
  Медведев японхоро дар наздикии Порт-Артур ба охир расонда, шитофт... Россия Японияро маглуб кард. Вай Корея, Манчурия, ҷазираҳои Курил ва Тайванро гирифт. Вай инчунин японхоро мачбур кард, ки товони калон дихад.
  Подшоҳ Николас II мавқеъи худро мустаҳкам кард, инқилоб ва андешаи нолозим пайдо нашуд.
  Россиян подшохй харакатро дар тамоми Хитой давом дод. Ва густариши он дар шарқ.
  Аммо Германияи Кайзерй, сарфи назар аз он ки Германияи подшохй ба давлати бузург табдил ёфта, назар ба таърихи реалй боз хам тезтар ва бештар тараккй мекард, хануз пеш рафта, ба чанги якуми чахон дохил шуд.
  Бале, дар ду тараф.
  Хуб, акнун Медведев вазифаи несту нобуд кардани немисхоро ба зимма гирифт. Онхо барои хафа кардани подшохй ягон асос надоранд.
  Ва чӣ гуна он ба душманон бо лазерҳо зарба мезанад. Ва биёед онхоро дар Пруссияи Шаркй мисли туфон торумор кунем. Медведев бо истифода аз лазерҳо ва нурҳои энергияи ҷозиба ба сӯи нерӯҳои Олмон тир холӣ мекунад.
  Дар баробари ин духтарон пайдо шуданд. Албатта дар бикини. Аленка ва Наташа. Ва бигзор Krauts бо lightsabers бурида.
  Оре, Николайи Кабири подшох, фашистон ин гуна ходисаро хеч гох орзу намекарданд. Онҳо бар зидди шумо чӣ нақша доранд, падарон?
  Медведев хашмгинона месарояд:
  - харбуза, тарбуз, булочка, гандум,
  Сарзамини саховатманду обод...
  Ва ӯ дар Петербург дар тахт нишастааст,
  Падари подшоҳ Николас!
  Санаи ифтитоҳ барвақт ба таъхир гузошта шуд. Ва Медведев комилан ба ихтиёри худ гузошта шуд. Мисли, вақте ки шумо бо кӯдак.
  Медведев инчунин баъд аз марг ба Андропов ситораи Қаҳрамони Русияро дод. Ки эҳтимол пештар анҷом дода мешуд. Ва дар бораи сохтани хайкали ёдгории Андропов декрет баровард.
  Дар баробари ин, иҷрокунандаи вазифаи президент низ Ежов ва Ягодаро барқарор кард. Чаро дар ин ҷо маросими тантанавӣ истодаед?
  Баъд вай ордени навро ба номи Бобби Фишер таъсис дод. Аммо шумо наметавонед чизе бигӯед, ки ӯ шоҳмотбози бузург буд. Ва на танҳо олӣ, балки низ ҷанҷоловар. Вай мехост, ки на танхо дар шохмот аз хама болотар бошад.
  Ва инчунин се дараҷа: биринҷӣ, нуқра ва тилло!
  Ва албатта, пеш аз хама Дмитрий Медведев ин орденро ба: Гарри Каспаров, Анатолий Карпов ва... бародарон Кличко дод!
  Ва ҳамзамон Дмитрий Медведев ордени Владимир Кличкоро таъсис дод. Инчунин як иқдоми ҷолиб. Се сатҳ: биринҷӣ, нуқра, тилло.
  Ва он гоҳ ордени Святогор, ҳалли олиҷаноб аст.
  Медведев рульро идора карда, педаль ме-занад. Ва ӯ инро боз ихтироъ мекунад. Ин хирс аст. Хирс ба ҳама хирсҳо.
  Ва ӯ ғояҳои нав дорад. Масалан, ба ҳар як рус мошини нав диҳед.
  Дар ҳамин ҳол, рафта дар компютер бозӣ кунед. Он чизе ки Медведев аз ҳама бештар мехост. Ҳамин тавр, ӯ ҳоло стратегияи навро ба кор андохтааст. Ҷанги сатҳҳои гуногун. Дар ин бора президент, датто собик президент бозй кардан мехост.
  Шумо бо панҷ коргар ва ҳар як ҳазор адад оғоз мекунед: ангишт, оҳан, санг, нафт, хӯрок, тилло.
  Ва биёед аввал як маркази чамъиятиро барои ба вучуд овардани коргарони нав созем. Сипас, шумо ба рушди минаҳо ва кишоварзӣ шурӯъ мекунед.
  Пеш аз хама, албатта, ба даст овардани озукаворй барои бехтар ба кор андохтани коргарон.
  Медведев дорои пуриқтидортарин ва муосиртарин компютер мебошад. Ва шумо метавонед воҳидҳои зиёдеро хориҷ кунед.
  Шумо худатон шаҳр ва марказҳои нави савдо месозед. Пул, албатта, дар аввал мушкил аст. То сиккахона, бозор, Академияи илмхо ва гайра созед.
  Аммо Медведев роҳи универсалии сарватмандиро медонад. Коркунони хочагии кишлокро бисьёртар киро карда, ресурсхои нон харед. Сохтмони бозор хеле арзон аст. Ва он гоҳ шумо пул ҷамъ кардед, академия харидед, заводи чубу тахта сохтед ва конҳои нав сохтед. Ва баъд бештар... Ва тилло равон шуд - гаронтарин махсулот. Хусусан, вақте ки пудинагӣ кард. Ва он вакт чоххоро обод кардан мумкин мешавад. Ин аст, ки чӣ тавр пул хеле шавқовартар ҷараён мегирад. Барои такмил додан мумкин аст. Аррахои нав, асбобхои нави хочагии кишлок, мелиорация, тадкикоти нурихо. Навъи нави плуг...
  Минбаъд чукур кардани чоххо ва ба кор андохтани коргарони нав. Хочагихои нав. Истехсоли гушт. Сохтмони хонахо. Ба хонаи духтурон, милисахо, чоххо, бозорхо, меъморон, сухторхомушхо. Ва гайра... Андоз чамъоварй. Пешрафтҳои нав дар истихроҷи тилло. Ва азхудкунии бинохои нави фазой ва корй.
  Ва аллакай пул торафт зиёд шуда истодааст... Зиёдатар аст ва шумо метавонед ба сохтмони казарма шуруъ кунед.
  Бозӣ ҷолиб ва душвор аст. Шахр торафт меафзояд. Ҳанӯз ҷанг нест. Дар ин ҷо шумо метавонед замони сулҳро барқарор кунед ва душмани заифтарро интихоб кунед... Воқеан, Медведев дар стратегияи ҳарбӣ-иқтисодӣ қувва ҷамъ мекунад.
  Академияи харбй сохта шудааст. Ва шумо ба ташкили қӯшунҳо шурӯъ мекунед. Аскарони савора, пиёда, оташандоз, миномёт ва дигар куввахо. Албатта , артиллерия. Ва ё боз хам бо рохи бехтар намудани чоххои заводи танк. Мошинхои аввалин, албатта, сабук ва ибтидой мебошанд, вале онхоро идора кардан мумкин аст.
  Медведевро ба худ кашид.
  Бозӣ президентро фурӯ бурд. Шумо худатон торафт бештар хонахои нав месозед. Ба онҳо мактаби китобдон, китобхона ва фароғатии сатҳҳои гуногун дохил мешаванд. Хоҳ навозандагон, раққосон, жонглёрҳо, бозигарони сенет, боғҳои ҳайвонот. Ё казино дигар.
  Ва, албатта, маъбадҳо ба худоёни гуногун.
  Бале, дар империя динҳои гуногун вуҷуд доранд. Беҳтараш сохтани маъбадҳои гуногун аст.
  Ва дар ин ҷо ҳама чиз дигар аст. Ва масҷидҳо, калисоҳо, хонаҳои ибодат, маъбадҳои буддоӣ, ступаҳо, худоёни бутпарастӣ.
  Бале, миссияи бой. Шумо инчунин ҳангоми гузаштан аз дарё купрукҳо месозед.
  Кор бисьёр аст. Инчунин барои динҳои гуногун ҷашнҳо ташкил кунед, то худоён хафа нашаванд.
  Ва гайра бе танаффус. Ва кор дар Академияи илмҳо идома дорад, ҳоло як такмил, баъд дигар. Ё доруи зидди хояндаҳо ва ё бар зидди ҳашарот - ҳар чизе ки кишоварзиро беҳтар мекунад, тракторҳо пайдо мешаванд.
  Ва ҳатто худоён ҳосили хуб мефиристанд. Пас шумо метавонед танкҳо ва заводҳои ҳавопаймоиро дур кунед. Аз ҳавопаймоҳои сабук сар карда, шумо метавонед ба бомбаандозҳои атомӣ расед. Ва шумораи агрегатхо пай дар пай меафзояд. Вай аллакай ба сад хазор расидааст.
  Медведев бозеозй карда, технологиям навро таргиб мекунад. Ҳанӯз тарс нест. Ба шумо лозим нест, ки мубориза баред, шумо метавонед шохиси некуаҳволӣ ва фарҳанги мардуми худро баланд бардоред. Ва ин ҳам муҳим аст. Аммо холо маблагу воситахо ба кадри кифоя мавчуданд.
  Чизи боз ҳам беҳтар дар бораи бозӣ ин аст, ки чоҳҳо тамом намешаванд. Шумо метавонед ҳамеша захираҳоро истихроҷ кунед.
  Ва дар харита шаҳрҳои нав созед... Ё ҳатто ба пирамида ё мӯъҷизаи дигари ҷаҳон машғул шавед.
  Медведев инчунин казармаҳои навро месозад. Дуруст аст, ки фаровонии аскарон шохиси шукуфоиро паст мекунад. Албатта, дар ин чо проблема ба миён меояд. Аммо холо касе нест, ки бо он чанг кунад... Аммо барои тезтар сохтани танку самолётхо технологияи навро чорй кардан мумкин аст. Ва бомбаборонкунан-дагони вазнинро ба чо оред.
  Аммо, чаро, ки аллакай танкҳои миёна доранд, душманро дар сатҳи асрҳои миёна забт накунанд?
  Ва Медведев танкхои бештар истехсол карда, дар айни замон параметрхои онхоро такмил дода, зуд ба кишвари хамсоя хучум мекунад.
  Ва инчунин ҳавопаймоҳо аз боло. Ва душманро бо тамоми кувва бомбаборон кунем. Ту бар ӯ напалм боронӣ.
  Ва ин бозӣ аз рӯи қоида нест.
  Медведев аз тахриби шахри асримиёнагй лаззат мебурд. Ва баъд тамоми мамлакат бо армияи ибтидоии худ. Вай лаззат бурд ва галаба кард, гарчанде ки самолёту танкхои у андак зарар диданд. Ин аст, ки чӣ тавр чанголи нисбатан осонтар шуд. Ва боз шумо дар қаламрави забтшуда шаҳр месозед...
  Ва танкҳои шумо аллакай вазнинанд. Ба он хам му-хофизати зидди ядрой ва хам зиреҳи фаъол пайваст кардан мумкин аст.
  Медведев аллакай даҳ соат боз бозӣ мекард ва чашмонаш хаста шуда, ба ҳам мечаспад. Ичрокунандаи вазифаи президент хоб рафт.
  Дар аввал Медведев дар як чизи норавшан чарх мезад. Аммо ин дер давом накард. Ва он гох танки ультра муосири Т-95 ба теппа парвоз кард. Аллакай дер тирамох буд ва борон ба зиреҳ мезад.
  Медведев гуфт:
  - Рузи халкунандаи чанг барои кухи Высокая! Он кӯҳ, ки калиди тамоми мудофиаи Порт Артур аст. Имрӯз маҳз 21 ноябр ё тибқи сабки нав 4 декабр аст. - бо хашм профессор зиреҳи худро бо мушт зад ва хитоб кард. - Аммо кӯҳи Высокая гирифта намешавад! Эскадрильяи укьёнуси Ором зинда хохад монд!
  Японхо кухи Высокаяро кариб ишгол карданд. Онҳо мисли мӯрчагон, дар ҷӯйҳои ғафс аз ҳар сӯ. Самолёти Т-95 аз тупи 152 миллиметра оташ кушод.
  Аленка тугмаи джойстикро зер кард ва тупи автоматй ба японхо мисли зенит бархурд. Снарядҳои пурқудрати тарканда бо як тир садҳо япониро аз байн бурданд.
  Наташа дар навбати худ аз 8 автомати вазнин тир холй кард. Ва ман низ истифодаи джойстикро афзалтар донистам.
  Медведев танкро идора кард, автомат ба нишебихои нишеби дилпурона баромад, роххо чанговарони Мамлакати Офтобро торумор карданд.
  Маргарита хуштак зада гуфт:
  - Мо таърих месозем!
  Ичрокунандаи вазифаи президент бо хашму газаб тасдик кард:
  - Албатта! Дар ҳеҷ сурат мо намегузорем, ки Порт Артур таслим шавад!
  Аленка, ки аз таппонча тир холй карда, дар як дакика бист тир холй карда, снарядеро, ки кувваи харобиовараш афзуда, панчох килограмм вазн дошт, туф кард. Дар як дакика як тонна металл ва моддахои тарканда бо дакикат тарконда шуд.
  Ва духтарак хеле дақиқ зад.
  Ва пулемётхое, ки хар кадом дар як дакика панч хазор тир холй мекунанд. Ё чил хазор тири калон, дар як муддати кутох. Ва онҳо чӣ гуна самурайҳоро қабул карданд? Чӣ тавр онҳо ба пахш кардани онҳо шурӯъ карданд.
  Аленка ҳатто месуруд:
  - Ва рамаи душман дар зери фишори пулоду сурб ба замин парвоз кард!
  Танкхои рус бо чиддият кор мекарданд. Дар ин чо хазор япониро бурид, ана дуюмаш. Тоза кардани онҳо дар қабатҳо.
  Наташа хандида суруд хонд:
  - Барои шаъну шарафи Рус! Ватанро ҳеҷ гоҳ фаромӯш накунем!
  Ва боз аз пулемётхои калибри марговар тир мезанад. Ва ҳазорон ҷопонӣ мурда хобидаанд.
  Медведев онро гирифту хитоб кард:
  - Николас подшоҳ! Шумо бузург хоҳед буд.
  Ва биёед самурайҳои нотамомро зери кирмҳо пахш кунем.
  Маргарита мантиқан қайд кард:
  - Николаси II метавонад бузургтарин подшоҳон бошад. Вай тамоми имкониятро дошт, ки Хитойро ба музофоти Русия - Россияи зард табдил дихад!
  Медведев ба самурайхо зада, мисли кирмак ба болои онхо давида, гуфт:
  - Бигзор ҳамин тавр бошад!
  Снаряд ба паси снаряд парвоз мекард. Онҳо мисли квазиматерия афзоиш ёфтанд ва назар ба афзоиши воқеии атомҳо ва молекулаҳо энергияи камтарро талаб мекарданд.
  Аленка бо ангуштони зебои худ тугмаҳои джойстикро пахш карда, ҳатто хитоб кард:
  - Ба номи подшохии рус!
  . БОБИ Љ 6.
  Туп гурриш карда, гурриш кард. Харчанд на он кадар баланд, балки хомуш, сухбат кардан мумкин буд.
  Маргарита аз иҷрокунандаи вазифаи президент пурсид:
  - Чй, шумораи снарядхо беохир аст?
  Медведев чунин чавоб дод:
  - Квазиматерия барои эҷоди он нерӯи зиёд талаб намекунад. Ва пур кардани реактори термоядрой аз об мисли тирпарронии нок осон аст!
  Маргарита хуштак зад:
  - Бале, ин олиҷаноб аст! Шумо инчунин метавонед яхмоси шоколадиро бо ин роҳ тайёр кунед!
  Медведев бо як нафас эътироз кард:
  - Ҳанӯз не, вале хеле зуд, ҳа! Афсӯс, ки то ҳол мо танҳо квазиматерия мегирем!
  Аленка бо ангуштони бараҳнааш тугмаҳои джойстикро пахш карда, бо дандонҳои калони паланг табассумкунон гуфт:
  - Ин «обилияти офаридани материя низ «исми ило®ист!
  Медведев хандид. Дар гирду атрофи кух японхо торафт кам шуда, мурдахо торафт зиёд мешуданд. Самурайхо ба суи танк тир холй карданй шуданд, вале бефоида. Снарядхо аз зиреҳ мисли қатраҳои борон мепариданд.
  Ичрокунандаи вазифаи президент чунин гуфт:
  - Ва инсон дар сурат ва сурати Худо офарида шудааст.
  Аленка снарядхои марговарро тирборон карда, кайд кард:
  - Агар он то ҳол офарида шуда бошад. Шояд мо инсонҳо аз ҳама донотарин, тавонотарин ва тавонотарин мавҷудоти олам бошем!
  Медведев мантиқан пешниҳод кард:
  - Мустадкам намудани инсоният бештар зарур аст! Мо бояд муттаҳид шавем! Он гоҳ мо ғаму шикастро намедонем!
  Наташа дилпурона гуфт:
  - Империяи подшохй кодир аст хамаро муттахид намояд! Ва ҳамаро, бидуни истисно, ба як монолит муттаҳид кунед!
  Ва духтарак боз аз пулемёт тир холй кард. Ғалаба кардани японҳо кӯшиш карданд, ки аз қаноти чап ворид шаванд. Гранатахо ба танки Т-95 зарар нарасонданд. Ва туфангҳо низ аз дур, ё нопадид шуданд, ё снарядҳои онҳо бетаъсир буданд. Гузашта аз ин, дар ягон кишвари ҷаҳон силоҳи зиреҳбуранда вуҷуд надорад. Ва шумо наметавонед ба чунин зарф ба осонӣ ворид шавед. Унинг ҳимояси олий даражада.
  Ва пулемётхо даравида, снарядхо руфта мешаванд. Ва онҳо ҳама чизро махсус ва хеле марговар мекунанд.
  Наташа хандида гуфт:
  - Бисёр японҳо бедарак хоҳанд шуд!
  Аленка бо ин розй шуд:
  - Бисёр!
  Ва вай чашмони сапфирашро дурахшид. Ва дар бораи ин духтар, як терминатори ҳақиқӣ чизҳои зиёде мавҷуданд.
  Чанговарон тирпарронй мекунанд. Ва самурайҳо хун мерезанд. Дар як дакика 40 хазор тир ва як тонна снаряд, ин кувваи хеле калони харобиовар аст.
  Наташа қайд мекунад:
  - Мо ҷанговароне ҳастем, ки марги вазнинро аз сар мегузаронем!
  Аленка бо ин розй шуд:
  - Ва на танҳо марг, балки манбаи қудрат дар тамоми олам!
  Маргарита оқилона қайд кард:
  - Агар Россиян подшохй тамоми чахонро забт кунад, дар таърихи инсоният ба хамаи чангхо як-бора хотима дода мешавад!
  Медведев розӣ шуд:
  - Албатта, кӯдак! Ба ҳеҷ кас ҷанг лозим нест! Аммо инсоният бояд муттаҳид шавад!
  Наташа аз шодии пантера, ки барзаговро мекушад, пичиррос зад:
  - Вакте ки мо якдилем, мо маглубнашавандаем!
  Ва вай шарораҳоро аз чашмонаш раҳо кард! Ин духтар аст! Дар он оташи оташ ва яху пӯлод мавҷуд аст.
  Аммо ҳоло охирин япониҳо мемиранд. Ва дигар касе нест, ки ба кӯҳ ҳамла кунад. Зиёда аз панчох хазор нафар чанговарони сарзамини тулуи офтоб дар зери кухи Высокая монданд.
  Мубориза ба охир расид.
  Чор нафар дар болои теппа ҷой гирифтанд ва Медведев қайд кард:
  "Мо ҳоло беҳтараш бо гарнизон сӯҳбат накунем." Умуман, мо чй кор мекунем?
  Аленка таклиф кард:
  - Ҳанӯз ҳам Ҷопониҳо зиёданд. Тамоми лашкари ногихоро нест кунем.
  Маргарита бо ин розӣ шуд:
  - Ана тамом! Мо ҳама самурайҳоро пахш мекунем! Ва он бузург хоҳад буд!
  Медведев табассум карда, гуфт:
  - Ва танки мо низ метавонад дар зери об шино кунад ва снарядхои оташфишонй кунад. Биёед флоти Японияро ғарқ кунем!
  Наташа бо хурсандй хичиррос зад:
  - Ана тамом! Дуруст, биёед ҳама самурайҳоро дар баҳр бигирем ва нест кунем.
  Эскадрильяи Япония ба рейди навбатии бомбаборонкунй шуруъ карда буд. Снарядхо, аз чумла аз тупхои ёздах ва дувоздах дюймй парвоз карданд. Ва ин, шумо мебинед, ҷиддӣ аст.
  Танк ба суи сохил шитофт. Аленка ангуштонашро ба кузови мошин зада, гуфт:
  - Хуб, ба баҳр. Вале мо чй тавр дар хушкй ташаббусро ба японхо дода метавонистем?
  Маргарита, ки дар бораи чанг каме маълумот дошт, ба хотир овард:
  - Мо пулемётхо доштем, милтики "Мосин" назар ба милтики японй хеле эътимодноктару таъсирбахштар буд. Ва агар ҳама чиз дар баҳр кор накунад, пас дар замин самурайҳо имкон надоштанд!
  Аленка бо ғазаб пои урёнашро дар болои фарш ҳаракат дода, ѓурѓур кард:
  - Хиёнат! Хиёнати ночиз!
  Наташа таклиф кард:
  - Ҳамаро овезон мекунем!
  Танк ба об даромад. Аз паҳлӯҳо винтҳое пайдо шуданд, ки мошинро идора мекарданд. Ана максади якум: эсминеци Япония. Наташа бо ангуштони борик тугмахои джойстикро пахш кард.
  Ва снаряд ба худи каъри киштй бо кувваи марговар бархурд. Вай зиреҳро ба атроф гардонд.
  Эсминец снаряди дигар гирифт. Наташа бори дигар ангушти пои худро зер кард.
  Ва он гоҳ Ҷопон ғарқ мешавад.
  Аленка хандид:
  - Биёед бо навбат ғарқ шавем! Пулемётхо дар зери об чандон самарабахш нестанд!
  Ва духтарак джойстикро пахш карда, ин дафъа ба қаъри эсминец снаряд фиристод.
  Маргарита бо табассум ҷавоб дод:
  - Хайр, мо занҳо дорем!
  Наташа боз снаряд фиристод ва дод зад:
  - Ба номи Рус, галаба бод!
  Аленка снарядхоро туф кард. Вай поёни киштии Замини Офтобро бурид ва пай бурд:
  - Ба хар хол хокимияти подшохй дар Россия он кадар бад набуд, ки пропаганда даъво мекард.
  Маргарита ба ин розй шуд ва бо камоли майл сухан ронд, хусусан азбаски вай ба хар хол коре надошт.
  - Дар замони подшоҳ Николайи II Русия стандарти тиллоии пулро ҷорӣ кард. Пули империя устувортарин ва устувортарин дар ҷаҳон гардид. Нархҳо низ амалан бетағйир монданд. Ва дар замони подшоҳ Николас, пардохт дар як моҳ ба сию ҳафт рубл расид. Воқеан, Русия аз ҷиҳати сатҳи зиндагӣ ба яке аз кишварҳои пешқадам табдил ёфтааст. Истехсоли саноат дар чахон чои чорумро ишгол кард.
  Дмитрий Анатольевич Медведев пас аз хоб, дар компютер бозӣ кардан гирифт. Дар ин ҳолат, ӯ худро барои идома додани стратегия бурида буд. Қувваи пурқувват мусодираҳоро анҷом дод. Иҷрокунандаи вазифаи президенти Русия танкҳоро ба ҷанг андохтааст.
  Ва вазнин.
  Ин боз ҳам бозии хуб аст. Каме ронда, танкхои аз сад тонна вазнинтарро гирифтам. Вақте ки ӯ президент буд, Медведев мехост, ки танкҳои аз сад тонна вазнинтарро таҳия кунад. Аммо Путин он вақт надод. Аммо ин идея ҷолиб ба назар мерасид. Мошинҳои вазнин. Ва шаш намуди мошинҳо. Зиёда аз панчу сад тонна.
  Аммо ҳоло Медведев танкҳои дорои муҳаррикҳои атомиро ба ҷанг мепартояд. Ва он мудофиаи мамлакатхои сатхи миёнаро мешиканад. Ва боз забтхо. Бале, олиҷаноб... Барои каме осонтар шудан, машваратчии ҳарбиро пайваст кунед. Ва ҳамроҳи ӯ шумо ба нобуд кардани душман сарварӣ мекунед. Ва дастгираш.
  Дар ин ҷо шумо як империяи дигарро забт мекунед... Дар ин ҷо ҷанг ҷиддитар аст, аммо онро мушовири низомии сатҳи Наполеон роҳбарӣ мекунад. Ҳамин тавр, шумо метавонед танҳо тамошо кунед ва империяи худро бо иқтисодчии сатҳи Столыпин таъсис диҳед.
  Ва Медведев пас аз чанд соат дар сари компютери дорои экрани азим нишастан ба хурӯс задан шурӯъ кард.
  Вай муддати дароз аз хоб маҳрум аст.
  Аленка ба суи японхо тир холй кард. Вай ин дафъа крейсерро ғарқ карда, суруд хонд:
  - Мо дар  а®он зѓрем,
  Њама душманонро дар ®о ат тар мекунем.
  Ватан ба ашк бовар надорад,
  Ва мо ба олигархҳои бад майнаашон медиҳем!
  Ва духтар хандид. Ва дандонҳояш бо марворид дурахшиданд!
  Медведев пешниҳод кард:
  - Азбаски ҷанг бо Ҷопон бо ғалаба анҷом меёбад, рушди иқтисодии Русия боз ҳам бештар хоҳад буд! Ва империям подшохй ба мамлакати бойтарин табдил меёбад!
  Аленка як эсминеци дигарро ғарқ кард ва садо дод:
  - Мо хамеша бой будем! Тартиби кофӣ набуд!
  Наташа ба киштии харбии "Замини тулуи офтоб" бархурд ва гуфт:
  - Мо дар чанги якуми чахон аз немисхо хеч гох кам набудем. Аммо аз сабаби колоннаи панчум галабаро аз даст додем!
  Аленка боз як снаряди дигарро ба шиками армадило фиристод ва гуфт:
  - Албатта! Ба хама чиз колоннаи панчум айбдор аст. Дар солхои чанги якуми чахон немисхо хатто ба Минск наздик шуда натавонистанд ва дар Галисия торумор карда шуданд. Ва дар замони Сталин аллакай Кремлро аз дурбин диданд. Ин чӣ маъно дорад?
  Наташа ба қаъри киштии ҷангӣ боз як снаряд партоб карда, гур-гур кард:
  -Хиёнат! Мо чунин ғалабаро аз даст додем!
  Маргарита инчунин хотиррасон карданро зарур донист:
  - Агар хиёнат намебуд, мо сохиби Константинопол ва Осиёи Хурд, инчунин рох ба бахри Миёназамин мешудем. Ва аз хиёнат ва колоннаи панчум ин кадар зиён дидем!
  Аленка снаряди дигарро сар дод:
  - Бале, ин сутуни панчум аст! Чй кадар душворихо аз вай сабаб шудааст! Империяи Русия як сохтори беназирест, ки метавонад дар тамоми ҷаҳон паҳн шавад ва инсониятро муттаҳид созад!
  Наташа хашмгинона хитоб кард:
  - Албатта! Ман метавонистам ва бешубҳа ҳар коре кунам! Ва барои он ки инсоният муттаҳид ва шикастнопазир бошад!
  Духтар як снаряди дигар фиристод, ки баъд аз он киштии ҷангӣ ниҳоят тақсим шуд. Ва японҳо ғарқ шуданд.
  Маргарита бо изтироб бо овози худ гуфт:
  - Бубинед, ки ҳоло дар ҷаҳон чӣ мешавад? Русия ва ИМА дар остонаи ҷанг қарор доранд. Ва Чин аз ҳад сераҳолӣ ва тоталитарист. Дар дуньё тартиботу ободй нест!
  Наташа ин дафъа ба крейсер снаряди нав фиристод ва розй шуд:
  - Дар дунё тартибот нест! Ба мо идоракунии ягона лозим аст!
  Аленка снарядро тирборон карда, бо розй бо сар ҷунбонд:
  - Ва ин гуна хукумат ба империяи подшохй табдил ёфта метавонад! Автократияи Русия кафили субот ва шукуфоии ҷаҳонӣ аст!
  Ва духтар як снаряди дигар фиристод, ки дар ниҳоят крейсерро тақсим кард.
  Ҷопониҳо ба таври возеҳ ба хашм омада буданд. Онҳо нафаҳмиданд, ки кӣ онҳоро ғарқ кардааст, бепарво тир мепарронданд.
  Бояд гуфт, ки дар хушкй Япония аз чихати шумора чандон бартарй надошт. Ва ҳатто дар таърихи воқеӣ ҳам дар куштаву захмӣ аз Русия хеле бештар талафот дод.
  Аммо дар баҳр, киштиҳои "Замини тулӯъи офтоб", ки дар Бритониё ва ИМА истеҳсол шудаанд, назар ба киштиҳои Русия каме беҳтар буданд, ки асосан дар дохили кишвар истеҳсол мешуданд.
  Аммо дар ин чо хам бартарии сифатии японхо тамоман ночиз аст. Ва русҳо, шояд, дақиқтар тирандозӣ мекунанд.
  Наташа боз як эсминецро тирборон карда, ғарқ карда, бо хашм гуфт:
  - Воқеан, Русия рақибони пурқувватро шикаст дод. Масалан, Наполеон!
  Аленка ба крейсери зирехпуш снаряд фиристода, илова кард:
  - Оҳ Бале! Наполеон гениал буд! Ва ӯ тавонотар буд, аммо мо ӯро мағлуб кардем!
  Маргарита сахт оҳ кашид ва норозигӣ кард:
  - Аз Ҷопон мағлуб шуд. Ин хеле хашмгин ва хашмгин аст!
  Аленка бо ин розй шуд:
  - Хеле дилгиркунанда! Афсус, ки аз хамин сабаб давраи сулолаи Романовхо ба охир расид. Давраи пурифтихор, кахрамонона, бо фатху зафархо. Ва гарчанде ки мо Чингизхони худро надоштем, аз замони Иван Калита боло мебарем.
  Ва духтар як снаряди дигари хеле марговар фиристод. Ва крейсери зирехпуш ба ду кисм чудо шуд.
  Наташа суханашро давом дода, бо як снаряд киштии дигареро гарк кард. Ва самурайҳо харобкунандагони зиёде доранд.
  Ҷанговар аз бачаҳо пурсид:
  -Аммо ҳайронам, ки чаро дар таърихи ҷаҳон ягон империя ба қудрати мутлақ нарасидааст?
  Аленка боз ба шиками як эсминеци дигар снаряд фиристод ва изхор намуд:
  - Ҳа, воқеан, чаро? Ҳама афтоданд. Ва империяи Форс ва Искандари Мақдунӣ ва империяи Рум. Чаро касе башариятро муттаҳид накардааст?
  Наташа ноумедона пои вайро зад. Киштии дигарро ғарқ кард ва гуфт:
  - Ана тамом! Чингизхон империяе ба вуҷуд овард, ки метавонад тамоми ҷаҳонро пахш кунад. Аммо пас аз марги ӯ писарон ва наберагонаш задухӯрд карданд ва империяро аз ҳам ҷудо карданд. Танхо Россиян подшохй бо сохти ягонаи худ чунин мамлакате буд, ки вай метавонад асрхои зиёд вучуд дошта, то тамоми кураи заминро фуру барад!
  Аленка чашмонашро духта, боз як эсминецро ғарқ карда гуфт:
  - Шаъну шараф ба империяи бузурги подшоҳ Николай! Мо ба большевикони гайриконунй ва хукумати муваккатй хокимият намедихем!
  Наташа хам ба киштй снаряд фиристод. Вай японҳоро ғарқ кард ва суруд хонд:
  - Худо подшо®ро ниго® дорад,
  Суверени пурқувват
  Барои ҷалол подшоҳӣ кунед,
  барои ҷалоли мо!
  Аз тарси душманони худ ҳукмронӣ кунед -
  Подшоҳи православӣ!
  Бо ҷалол ҳукмронӣ кунед
  Ба шаъну шарафи мо!
  Чунин ба назар мерасад, ки духтарон дар ҳақиқат фурӯзон шудаанд. Ҳамин тавр онҳо самурайҳоро несту нобуд карданд, шумо аз он ҳайрон мешавед. Ва Медведев танки котили худро зери об рондааст. Умуман, ин як силоҳи сард аст. Вай тамоми флоти Японияро ғарқ мекунад. Аммо ин як қудрати бузург аст.
  Дувоздаҳ, танҳо киштиҳои калони зирехпуш, даҳҳо киштиҳои хурдтар, аз ҷумла крейсерҳо. Танхо зиёда аз шаст эсминец мавчуд аст. Барои нест кардани хамаи ин вакт лозим аст.
  Наташа киштии дигарро ба охир расонда, аз Медведев пурсид:
  - Ба фикри ту, оё Худо вуҷуд дорад?
  Саркор табассум карду ҷавоб дод:
  - Ба кадом маъно?
  Наташа снаряди нав фиристод, ки эсминецро ба охир расонд ва кайд кард:
  - Бале, динҳо вариантҳои зиёд доранд! Ҳам бутпарастӣ ва ҳам тавҳид ҳастанд! Баъзан шумо дар бораи он фикр карданро сар мекунед. Ва шумо шубҳа доред, ки оё Худо вуҷуд дорад, вақте ки дар таълимот чунин бесарусомонӣ вуҷуд дорад!
  Аленка як эсминеци дигарро тақсим кард ва хандида гуфт:
  - Бале, дар ин бобат ба Китоби Муқаддас бовар кардан душвор аст. Барои он ки танҳо Худо ин тавр рафтор кунад. Ва ӯ ҳатто дӯстдошта дошт!
  Наташа бо розигӣ сар ҷунбонд:
  - Ана тамом. Оё бовар доред, ки як қавм халқи Худост? Ин бешубҳа ба зеҳни олӣ нолозим аст!
  Баъд аз он, духтарак ба ғарқ кардани киштии ҷангии тоннааш шурӯъ кард. Ҷанговар кор мекард.
  Аммо Маргарита фикри худро баён кард:
  - Ҳанӯз маълум нест, ки чӣ тавр Худои меҳрубон занонро ин гуна таҳқир кунад!
  Наташа ҳайрон шуд:
  - Ин чӣ гуна зишт аст?
  Маргарита ростқавлона ҷавоб дод:
  - Бале, онхоро ба пиразан табдил медихад! Ва чӣ метавонад аз пиразан нафратовартар бошад!
  Аленка ба шиками крейсер снаряд андохта гуфт:
  - Аз чй сабаб бошад, ки дар руи замин пиразанхои басо бадкирдор сайру гашт мекунанд, ки ин хам аблах асту хам хеле зишт!
  Наташа сарашро ҷунбонда, дастгирӣ кард:
  - Ва ҳамдардӣ! Ва аз ҷиҳати эстетикӣ писанд нест!
  Ҷанговар хандида ба шарики худ чашмак зад. Мисли, вай хеле сард ва хашмгин аст.
  Медведев ба таври чиддй кайд кард:
  - Ростй, пирй хеле бад аст. Он одамонро зишт, заиф, осебпазир мегардонад. Аммо аз нуқтаи назари эволютсионӣ, он дорои баъзе афзалиятҳо!
  Аленка ҳайрон шуд. Вай ба эсминеци дигар зада пурсид:
  - Дар ин долати нафратангез чй гуна бартаридо буда метавонад?
  Медведев ба таври чиддй чавоб дод:
  - Ин ба рушди илму маърифат мусоидат мекунад. Агар одам хастагиро хис намекард, ба ихтироъ кардани мошин лозим намешуд. Ба ҳамин монанд , заъфи чангол ва дандонҳо боиси ихтирои корд гардид. Замони сард ва пиряххо ба мо таълим медоданд, ки оташ гирем. Бемориҳо ба рушди тиб мусоидат карданд. - Ичрокунандаи вазифаи президент ба он нигарист, ки Аленка боз як киштии япониро чй тавр мохирона ба каър фиристод ва суханашро давом дод. - Аз бисёр ҷиҳат заъфи инсонӣ ба илм ҳавасманд буд. Мо парвоз карданро намедонистем, аммо ҳавопаймоҳо офаридем. Ва ин пешрафт аст!
  Наташа снаряди дигар фиристод ва кайд кард:
  - Пешравй. Аммо ба ҳар ҳол, вақте ки ба пиразан нигоҳ мекунед, ин қадар нафратовар мешавад. Оё дар ҳақиқат бе зиштии инсон кор кардан ғайриимкон аст?
  Аленка бо ин розй шуд:
  -Ҳатто ҷавонон метавонанд ҳавопаймо ихтироъ кунанд. Чаро пирии лаънатиро пур кунед? Ин даҳшатнок ва нафратовар аст!
  Маргарита беҷо месуруд:
  - Ман аз комсомол чудо намешавам! Ман ҳамеша ҷавон хоҳам буд!
  Ва духтар мушти худро болои металл ҳаракат дод.
  Дар ҳамин ҳол, як киштии дигари ҷангӣ ғарқ мешуд.
  Танки киштии зериобй ғарқ кардани флоти Японияро идома дод. Худи адмирал Того худро дар об дид ва мачбур шуд, ки бо киштй фирор кунад. Ҷопон флоти калон дошт, аммо бо аслиҳаи нав рӯ ба рӯ шуд. Ва ҳоло вай комилан мағлуб шуд.
  Аленка ба ғарқ кардани киштиҳои Ҷопон идома дода, дандонҳояшро, ки хеле калон ва тез буданд, нишон дода, пешниҳод кард:
  - Ман дар ин бора фикр мекунам. Албатта, эстетикаи баданҳо бояд вуҷуд дошта бошад. Ва зишт шудан, пӯсти лоғар ва бадани хамида шудан ғайриимкон аст.
  Наташа, ки боз як эсминецро ба поён фиристода, ба ин бо омодагӣ розӣ шуд:
  - Албатта! Ин аст он чизе ки илм кор мекунад!
  Хар ду чанговар табъи хеле болида буданд. Онхо флоти душманро бомуваффакият торумор мекунанд.
  Духтарони хашмгин қодир ба корнамоиҳои бузург мебошанд.
  Дар айни замон Маргарита фикрашро баён кард:
  - Динҳо низ аз заъфи инсон ба вуҷуд омадаанд. Агар инсон қавитар мебуд, динҳо вуҷуд надоштанд. Ва албатта, марг ва тарси марг боиси он мешавад, ки инсон барои худ тасалло меҷӯяд!
  Аленка ба хотир овард:
  - Ман дар сеанс иштирок доштам ва чизи аҷиберо дидам. Пас, атрҳо вуҷуд доранд!
  Наташа бо овози маккоронааш кайд кард:
  - Дар мавҷудияти рӯҳҳо чизи тааҷҷубовар нест! Охир, мо дар орзуи худ парвоз мекунем. Ин маънои онро дорад, ки рӯҳ вуҷуд дорад ва ба монанди хотираи парвозҳо!
  Медведев бо сар ҷунбонд:
  - Бале, ҷон ҳаст! Дар ин бобат одам бехамто аст! Ҳоло, шояд мо каме хурсандӣ кунем!
  Флоти Япония об мешуд. Танки зериобй роли котилро бозид. Маргарита каме ғамгин буд. Аввалан, вай худро дар нақши изофӣ ёфт. Ва дуюм, ки дилгиркунанда аст, вақте ки шумо дар зери об ҳастед, шумо наметавонед ҳама чизро хуб бубинед. Умуман, Петрус ба Худо шубҳаҳои қавӣ дошт. Дарвоқеъ, чаро пас аз қабули дини насронии русҳо ба сари онҳо мушкилиҳои гуногун афтод. Ва хучуми мугулу тоторхо ва пеш аз он парокандагии феодалии князхо. Ҷангҳои байни мардуми Русия.
  Ин буд, ки ниҳоят, аз замони Иван Калита, эҳёи Русия оғоз ёфт,
  Мусковй пурзур гардид. То он даме, ки дар тахти Ивани сеюм нихоят ба як давлати мутамарказ табдил ёфт. Ва юғи тоторҳоро партофт.
  Бале, албатта, Русия боло мерафт. То он даме, ки ман дар Ҷопон пешпо хӯрдам.
  Ин ба таърихи монархия ва сулолаи Романовхо хотима бахшид.
  Бо вуҷуди ин, монархия рафт, аммо авторитаризм боқӣ монд.
  Маргарита бо эхтиёт ба пушташ Аленка сила кард. Духтар бо қаноатмандӣ гиря кард. Ба назар чунин менамуд, ки вай аз ин лаззат мебарад.
  Медведев мантиқан қайд кард:
  -Мард духтарро дӯст дорад ва духтар мардро дӯст дорад, ҳеҷ бадӣ надорад. Ин комилан табиист. Аммо дар баробари ин мардум бояд одобро нигоҳ доранд.
  Маргарита норозиёна эътироз кард:
  - Биёед ахлок нахонем. Ин ба ман маъқул нест!
  Иҷрокунандаи вазифаи президент хандид:
  - Ва кӣ дӯст медорад! Аммо мо бояд бо ҳақиқат рӯ ба рӯ шавем. Одамон, дар ин бобат, аз ҳайвонот ба таври назаррас фарқ мекунанд!
  Маргарита бо розигӣ сар ҷунбонд:
  - Бале, дар байни мо фосилаи калон хает!
  Аленка бо киноя чавоб дод:
  - Ва ту медонӣ, байни ту ва маймун, ман фарқияти зиёдро пай намебарам!
  Маргарита хандид. Дар айни замон Аленка охирин дувоздах киштии зирехпуши Японияро гарк кард. Пас аз ин духтар гуфт:
  - Мо бо флоти душман кариб тамом шудем!
  Медведев истеҳзоона табассум кард:
  - Бале, шумо коргарони хубед! Ва дар асл, онҳо ба бисёр чизҳо қодиранд! Умуман, ман духтарони ҷанговарро дӯст медорам - онҳо хеле ҷолибанд!
  Маргарита баданашро чарх зада, месуруд:
  - Ман ша®вонї ба назарам, ман мисли протсессор ®астам! Ва ман мисли робот ҳаракат мекунам - таҷовузкори садо!
  Баъд аз ин донишҷӯ Аленкаро каме ҷуръаттар сила кард. Духтарак бо ангуштони дарозаш тугмаҳои джойстикро пахш карда, дилрабо менамуд.
  Ҳаракатҳои вай чӣ қадар зебост.
  Тасаввуроти Маргарита маликаеро тасвир мекард, ки пои луч ба суи девор мерафт. Ин хеле романтикӣ аст. Ва малика хеле сурх аст. Аз тамоми ҷавоҳироташ ва либоси гаронбаҳояш маҳрум шуд. Факат палоси халол буду халос. Аммо либоси маҳбас боз ҳам ҷаззобияти чеҳраи ширину форам ва тару тозаи ӯро мисли садбарг мебахшад. Ва мӯи оташ. Чӣ зебост малика ба қатл меравад.
  Ва дар он ҷо ҳазорҳо одамон ғарқ мешаванд. Киштихо аз хам чудо мешаванд, элементхо хашмгин мешаванд.
  Ва Ҷопон ба шикасти бузург ва беназир дучор мешавад. Аз ин рӯ, самурайҳо бояд аз гуноҳҳои худ тавба кунанд.
  Маргарита фикр кард, ки японхо ба чй бовар мекунанд? Дини онҳо чист? Охир онҳо бутпарастанд. Аммо онҳо Русияи православиро мағлуб карданд. Пас аз ин фикр кунед, ки Худои кист, ки тавонотар аст!
  Ва муғулҳо бутпараст буданд, аммо онҳо чӣ қадар қаламравро забт карданд.
  Маргарита аз Аленка пурсид:
  - Ба ман бигӯ, зебоӣ, ба ту чӣ тавр Родновериро дӯст медорӣ?
  Духтар табассуми васеъ кард ва як эсминеци дигарро ғарқ карда, ҷавоб дод:
  - Дини бисёр хуб! Чунин афсонаҳои зебо ҳастанд!
  Маргарита бо завк пурсид:
  -Ба фикри шумо афсона? Ё шояд ҳамаи ин худоёни рус воқеан вуҷуд доранд?
  Аленка китф дархам кашид ва чавоб дод:
  - Шояд ҳам элфҳо ва ҳам гномҳо вуҷуд дошта бошанд! Дар ҷаҳони мо ҳама чиз метавонад рӯй диҳад. Ва гуфтан душвор аст, ки чӣ воқеан вуҷуд дорад ва чӣ не!
  Медведев мантиқан қайд кард:
  - Дар чахони мо то андозае хама чиз вучуд дорад. Ҳама фикрҳо, орзуҳо ва хоҳишҳои мо он чизест, ки мо паси сар мегузорем. Ман як назарияи хеле ҷолиб дар бораи Гиперноосфера дорам, ки дар он комилан ҳама чизест, ки аз ҷониби одамон ихтироъ карда шудааст. Яъне фикр то абад вуҷуд дорад. Ва вай дар ҷаҳони дигари мувозӣ боқӣ мемонад.
  Дмитрий Медведев аз хоб бедор шуд. Ва боз ба кори бунёдии худ, аниктараш сохти империя машгул шуд.
  Ва боз ғалабаҳо...
  Аввал танки нави вазнаш хазор тоннаро монтаж карда, ба мавкеъхои душман cap кунед. Не, албатта, на танҳо як нафар, балки бисёриҳо.
  Ва онҳо тавассути қаламрави хориҷӣ ҳаракат мекунанд. Ва дар болои он самолётхои дорой бомбахои атомй низ хастанд. Ва агар мо ҳам бомбаҳоро дур кунем-чӣ? Ва нобудкуниҳоро эҷод кунед?
  Дмитрий Медведев мисли дигарон дар кори кушод.
  Ва акнун як кишвари дигар ба мӯзаи як диктатор меафтад. Ва фатҳҳо меоянд. Аммо ин ҷо як душмани дигар аст. Кишвар ҳам бузург аст... Шумо ҳатто метавонед онро барномарезӣ кунед. Ана, СССР дар соли 1941... Истило. Воҳидҳо дар Медведев дар тӯли чанд соати бозӣ ба таври худкор афзоиш ёфтанд ва аҳолии он аллакай беш аз як миллиард аст. Бар зидди 196 миллион. Ва технологияи муосир бештар. Ва сарбозон метавонанд аз ҷониби казармаҳо ва беохир нест карда шаванд.
  Хушбахтона, захираҳои электронӣ тамомнашавандаанд. Ва ба душман фишор оваред, фишор оваред.
  Ва зарфҳои вазнашон ҳазор тонна ба реакторҳои ҳастаии саросари Русия рост ба Маскав фиристода мешаванд.
  Ва онҳоро тарк кардан амалан ғайриимкон аст - ҳеҷ чиз лозим нест!
  Медведев стратегияро сарварй карда, ба худ гуш мекунад... Баъд танкхои дорой кувваи атомро бозмедорад. Ва "Пантера"-2-ро ба ҷанг мепартояд. Мошине, ки бо вуҷуди ин, қодир аст, ки сию чорро зада тавонад.
  Медведев бо бор кардани параметрхои гуногуни мошинхо бо худ бозй мекунад... "Пантера"-2... Мисли зада аз дур. Ва он ба танки советй медарояд.
  Ин тавр нест, ки шумо онро шикаста метавонед! Хусусан дар пешонӣ, вале дар болои шумо метавонед. Тирпарронй бо суръат давом дорад. Ва сию чор нафар мешитобанд... Ва дар зери зарбахои тупхо халок мешаванд...
  Армия боз харакат мекунад... Ва роботхои чангй пайдо шуданд. Онҳо худашон ҳаракат мекунанд. Ва снарядхо ба воситаи лазерхо зада галтонда мешаванд. Ва онҳо ин корро хеле моҳирона мекунанд.
  Ва духтарони виртуалӣ ҳамла мекунанд.
  Медведев ба стратегия чашми калон дорад. Ҷанги ҳаяҷоновар. Боз шумо онро худатон бозӣ мекунед ё онро ба мушовири ҳарбӣ месупоред. Ва шумо пешрафти ҷангро тамошо мекунед.
  Онхо танкхои худро ба хучум пеш мебаранд.
  Дар ин ҷо шумо метавонед зарфҳои пирамидаиро пеш баред, ки аз ҳама ҷиҳатҳо камтар осебпазир ва ногузаранд. Онҳо мисли майдони яхмолак ҳаракат мекунанд.
  Ва духтарон пои луч медаванд... Ва дар рох тир мепаранд.
  Ҷанги дигар. Бозичаи ҳақиқӣ. Ва пул аз чоҳҳои тило хушк намешавад. Мисли бозӣ, ҳама чиз мувофиқи нақша, бе нокомӣ ва бе пастшавии табиат аст.
  Ҳама чиз тамом намешавад, захираҳо кам намешаванд. Гарчанде ки ин эҳтимоли зиёд ба назар намерасад.
  Медведевро занг зад. Гӯшаки телефонро иҷрокунандаи вазифаи президент бардошт:
  - Салом!
  Сардори дастгоҳи президент гуфт:
  - Шумо хануз дар кабинет хастед, Дмитрий Анатольевич?
  Медведев сахт чавоб дод:
  - Ҳа! Ман то ҳол президент ҳастам!
  Сардори маъмурият гуфт:
  - Зеленский талаб мекунад, ки пас аз маросими савгандёдкунӣ қароргоҳро тарк кунед.
  Медведев ларзон шуда пурсид:
  - Ва ман дар куҷо зиндагӣ мекунам?
  Сардори управления чунин чавоб дод:
  - Дар хонаи ман! Қудрати шумо тамом шуд ва шумо бояд ҳама биноҳоро холӣ кунед!
  Медведев пичиррос зад:
  -Ман аз раисиҷумҳури нав як хоҳиш дорам, - бигзор ӯ компютерро ба ман гузорад!
  Сардори управления пурсид:
  - Ба ман ордени Андрейи якуми даъватшударо диҳед ва ман аз Зеленский хоҳиш мекунам, ки барои шумо компютер дошта бошад!
  Медведев бо сар ҷунбонд:
  - Бале, мумкин аст!
  . БОБИ Љ 7
  Ва ёрдамчии худро барои тайёр кардани фармон даъват кард. Дар бораи мукофотонидани ордени Андриёси якуми даъват ба сардори управления. Шаблон омода аст ва то ҳол барои масъулият имзо гузоштам.
  Баъд Медведев боз ба бозй шуруъ кард.
  Ҳоло танкҳои виртуалии ӯ ба Маскав наздик шуда, ба ҳамла шурӯъ мекунанд. Ба ин шахр машинахои вазнашон ду хазор тоннагй хучум мекунанд.
  Аммо, Медведев хам "Рат"-5-ро ба хучум мепартояд, ин монстр аст, танк не. дах хазор тонна вазн!
  Кушунхо ба Кремль наздик мешаванд... Инак, Сталин гурехта истодааст. Ва ӯро духтарони пойлуч бо бикинидор дастгир мекунанд. Бо ангуштони пои бараҳнаашон биниро мегиранд. Ва Сталинро мачбур мекунанд, ки пошнаи урёни уро бибусад.
  Ана, кушунхои империям виртуалй аз Москва гузашта, ба Урал мераванд...
  Уро низ дастгир мекунанд...
  Медведев бори дигар ба сараш ишора мекунад ва орзу карданро сар мекунад.
  Маргарита тамасхуромез пурсид:
  - Дар бораи, масалан, тақсимоти классикӣ: биҳишт ва дӯзах чӣ гуфтан мумкин аст?
  Медведев бо таассуф гуфт:
  - Эҳтимол, ин ақидаи ибтидоии гузаштагон дар бораи ҷазо пас аз марг аст. Дар асл, эҳтимолан ҳама чиз то андозае мураккабтар аст!
  Наташа вакте ки яке аз охирин киштихои Японияро гарк кард, бо хурсандй хитоб кард:
  - Қасамхӯр ва қадимӣ,
  Душман боз савганд мехурад
  Маро бимолед
  Ба хока резед.
  Аммо фаришта хоб намекунад,
  Ва ҳама чиз кор хоҳад кард. Ва ҳама чиз хуб анҷом меёбад!
  Духтарон флоти душманро ба охир расонданд. Медведев суръати танкро тезонда, самурайхоро таъкиб кард. Бале, дар ин чо нагз кор карданд. Аҷиб аст, ки чӣ гуна таърихро ислоҳ кардан мумкин аст. Россиян подшохй мамлакати пуриктидоре буд, ки ба дарачаи баланд мебаромад. Гарчанде ки на ҳама одамон хуб зиндагӣ мекарданд.
  Аммо кишвар боло мерафт. Рузи кор кутох карда шуд. идхои нав пайдо шуданд. худидоракунии махаллй ташкил карда шуд. Музди мехнат бо нарххои муътадил афзуд. Мактабҳо кушода шуданд. Дар замони подшох Николай II харочот барои маориф бештар аз шаш баробар афзуд. Таҳсилоти ибтидоӣ ҳатмӣ гардид.
  Оре, на хама чиз ба кадри кофй зуд ба суи бехтар тагйир ёфт, балки мамлакат дар натичаи революция ва чанги гражданй чй кадар талаф дод. Чанд одами зирак мурданд ва ватани худро тарк карданд? Ва акнун, дар ин қисмати коинот имкони пешгирӣ кардани ин вуҷуд дорад.
  Танки ба тартиб даровардашуда дар зери об зуд ва бесадо шино мекард. Ва акнун охирин нобудкунандаи Замини Офтоб ғарқ карда шуд.
  Наташа бо хурсандй гуфт:
  - Ман ҳамин тавр ҷавонам!
  Аленка духтарро ислох карда, равшан кард:
  - Чӣ қадар олиҷаноб ҳамаи мо дар ин ҷо ҳастем! Онҳо мисли шербачаҳо меҷангиданд!
  Маргарита бо ғазаб гуфт:
  - Ҳеҷ чизи махсус! Мо танҳо технологияи беҳтар доштем!
  Аленка хандид ва ҷавоб дод:
  - Вале мо худамон аз тупхо тир холй кардем!
  Наташа дусташро дастгирй кард:
  - Ва худи мо хам ин корро кардем! Ва ин чашми равшан аст ...
  Маргарита интихоб кард:
  - Дастони лоғар!
  Наташа хандида чавоб дод:
  -Ва ту духтари дилрабо ҳастӣ!
  Маргарита ростқавлона гуфт:
  - Ба японхо дилам мехурад. Онхо мультфильмхои ачоиб мекашанд. Ман махсусан хентайро дӯст медорам!
  Аленка хандид ва пои худро дар ҳаво чарх зад:
  - Хентай, ин хуб аст! Ҳатто хеле олӣ!
  Наташа бо табассуми духтаре, ки мураббо чашида буд, таклиф кард:
  - Ва биёед, ба хари фашистон низ лагад занем!
  Медведев бо табассум сар  унбонд:
  - Фикри хуб. Аммо биёед аввал куввахои хушкигарди Японияро ба охир расонем. Ва мо ба зудтар хотима додани чанг ёрй мерасонем. То ки дар ин коинот фашизм пайдо нашавад.
  Духтарон бо як овоз ҷавоб доданд:
  -Ва ин пайдо намешавад ва Чин аз они мо мешавад!
  Пас аз ғарқ шудани флоти Ҷопон, танки супер Т-95 ба рӯи замин баромад.
  Баъд Медведев дар бораи хар гуна сафсатахо орзу кардан гирифт.
  Чанговар Аленка ба мухофизати Рязань бархост. Наташа бо вай буд.
  Ҳарду духтар зиреҳпӯши сабук доранд, дар ҳар даст шамшер доранд. Ва дар зери пои шумо дискҳои махсуси борик ҳастанд.
  Армияи бузурги мугул-тоторхо ба хучум cap карданд.
  Зинахои бисьёри дароз якбора деворхоро пушонданд. Онҳо гуногун буданд: аз ғӯлачӯбҳои реша бофташуда, дарахтони санавбарро бо панҷараҳо задаанд. Нардбонхои вазнини катор-катор чубу тахта низ истифода мешуданд. Ба шарофати суръати тези сохтмон деворхо аз он чи ки тоторхо интизор буданд, баландтар шуданд, зинахои зиёде ба боло нарасиданд. Дар пеш муғулҳо чанде аз урусҳои асиршударо пеш карданд. Халки рус маргро аз шарми асирй афзалтар медонист.
  Аммо муғулҳо бемайлон буданд.
  Халки хастаро бо найза-хои тезу берахмона тела дода, ба умеди он ки халки рус худашро куштан намехохад, таслим мешавад. Ё дар зери сарпӯши маҳбусон ба девори ях ворид шавед. Баъзе маҳбусон бо доду фарёд ба поён шитофтанд, аз болои яхи яхбаста лағжида, нукерҳои манфурро афтонда, шамшерҳоро аз дастонашон канда, дарҳол пора-пора меафтиданд. Мардум зуд ба зинапоя баромаданд, шумо намефаҳмед, ки чӣ гуна ва қабила?
  Нимбараҳна, латта, дар даст калла, пушташон корд зада, хуншор аст. Марди Воул, ки дар тан зиреҳпӯш буд, аллакай тешаи азиме бардошта буд, вақте ки онҳо ноумедона аз поён фарьёд заданд:
  -Моро несту нобуд накун, рыцарь, мо азони худем, русҳо!
  Voivode Dikoros ба девор ҷаҳид ва дод зад:
  -Ба ман бӯйи мост!
  Фарёди ноумедӣ инро тасдиқ кард:
  -Интизор шавед, ки буридан, аз они шумо! Дар байни мо муғлониён нест!
  Хеле доно Аленка фарьёд зад:
  -Ҳар кӣ худро дуруст убур кунад, аз они ӯст!
  - Таъмид гиред, православҳо!
  Бо овози даҳшатовар аспҳо як мил дур шуданд, Ваула-Моровин азимҷусса наъра заданд.
  Мухофизони Рязань тасдик карданд:
  -Дуруст! Дар ҳақиқат!
  Онхо якдилона дар тамоми деворхо садо доданд:
  -Биёед, бародарон, аломати салибро созед!
  Садҳо маҳбусони рахнашуда, ки аз сардӣ кабуд шуда буданд, аз болои девор баромада, афтода, ба таври механикӣ убур карданро идома медоданд. Баъзехо дархол сангхои пешакй гузошташударо гирифта, бо хашму газаб ба суи мугулхо партофтанд. Бисёре аз сокинони Рязань бори аввал тоторҳоро диданд, ҳатто бисёре аз мухолифони анъанавӣ, ҳамон кипчоқҳо, либоси муғулӣ иваз карда шуданд.
  Душманон куртахои дароз дар бар доштанд, ки ба доманахо печидаанд. Нукерхои интихобшуда дар сари синаашон табакхои мису охан овехта буданд ва пушташон кушода буд. Барои тарсонидани урусҳо, бисёриҳо чеҳраҳои бе ин ҳам бад ва занонаи худро бо хун ранг мекарданд.
  Аммо урусхо на-мемонданд, ки душманро бо шамшеру табар пешвоз гирифтанд. Аз зарбаи пурқуввати Ваула якбора панҷ муғул кушта шуданд, зарбаи дуюм ва се нафари дигар! Дигар чанговарон аз ин хам бадтар чанг намекарданд. Тоторҳо ба чоҳи лағжиш беақлона баромаданд, онҳо натавонистанд худро бо сипар пӯшанд ё бо шамшер буриданд. Вакте ки лашкари мугул бо талафоти калон ба кулла расид, ба болои онхо оби ҷӯшон ва силоҳи даҳшатбор рехта шуд: қатрон сӯзон.
  Ҳатто занону кӯдакони хурдсол оби ҷӯшон рехта, сангу блок мепартофтанд. Махсусан тирхои хурди бо тирхои захролудшуда таъсирбахш буданд, хатто кудаки панчсолае, ки хануз бо дастони хурдакаки худ риштаи камони сахтро кашида наметавонист, аз онхо тир парронад. Ва аз даст додан ҳангоми тирандозӣ ба чунин массаи ғафс назар ба зарба задан душвортар аст. Ҳамла ба таври возеҳ нафас мекашид, ҷасадҳои харобшуда ба миқдори зиёд ба поён меафтанд.
  Гуюкхон ба воситаи телескоп, ки хитоихо мохирона сохтаанд, чангро бо диккат тамошо мекард. Вай лабонашро лесида, гох-гох ба лабонаш мезад, кулохи заррини курку аскарашро, ки якравона ва озороварона ба пешониаш мебаромад, рост мекард. Баъд аз газаб найчаро партофт.
  -Ҷанговарони мо мемиранд! Бурундай ва мори зард назди ман меоянд!
  Тургаудхо саросемавор ба ичрои фармони коган точ шитофтанд. Гуюк ба курсии кандакоришуда нишастанӣ буд, ки дасте нарм ба китфаш гузошт:
  - Парво нашав, олиҷаноб! Нигоҳҳои ваҳшии худро ором кунед!
  Оҳанги часпак, ки хеле садои занро ба хотир меорад.
  Гуюкхон хоболуд ҳис кард ва базӯр дар пои худ монд. Бале, ин вай аст. Боз мисли арвох мори зард дар пеши назараш пайдо шуд - даҳшатноктарин шахси лашкараш, деви дӯзахӣ аз Ҷопони дурдаст ва дастнорас.
  -Ту!
  Вориси Хогони Олй бо ангушти аблаҳ ишора кард! Мори зард па®н шуданро давом дода, го® зиёд, го® кам мешуд:
  -ман! Ва ман ба воситаи ту мебинам! Вақти он расидааст, ки хашми худро паст кунед! Хуб, аниқтараш, ҳама захираҳои худро ҳарчи зудтар ба ҷанг оваред! Ва ман ба шумо, эй бародарон, ёрй ме-расонам ва ба душман чунин сюрприз медихам! Ҳаракати имзо, бовар кунед, дуруст мешавад!
  -Дзе, дзе, дзе! Тумени баргузидаро бо фармони Бурундай ба ҷанг мепартоям! Якҷоя шумо ҳамларо роҳбарӣ мекунед!
  Ҷопон дандонҳои калони зардашро нишон дода, чашмонашро дурахшид:
  -Ҷинҳои сафед нест, ман ҳамсолони худро куштан мехоҳам! Мисли ниндзя ҳақиқӣ!
  Мори зард тулисмани худро дурахшид, дар дахонаш ноаён хуштак пайдо шуд ва оханги дурахшанда ба гуш расид.
  Гуюк фикр мекард, ки ӯро масхара мекунанд, аммо на қуввату хоҳиши баҳс кардан бо ҷодугари ниндзяро надошт. Дар ин лахза Тургаудхо Бурундайро дагалона тела доданд, Гуюкхон ба ин фармонбардори Субудай-Баготур маъкул нашуд.
  -Ту машки майи пошида! Магар намебинӣ, ки беҳтарин ҷанговарон дар зери деворҳои пойтахти Урус мемиранд? Дархол "Беркутхоро" гиред ва аз дарьё гузашта, Урусхоро бо зарбаи зери девори рост буред.
  Бурундаи ботаҷриба ҷуръат карда эътироз кард:
  -Ях хануз мустахкам нашудааст, дар зери зарбаи хазорхо наълхо вай танхо ме-канда мешавад.
  Ногаҳон, Ҷопони пурқувват барои Гуюк ҷавоб дод.
  - Ташвиши шумо шоёни таъриф аст. Аммо кӯшишҳои шумо беҳуда аст! Хокаи ҷодугарӣ яхро дар дарё аз пӯлоди низомӣ мустаҳкамтар бастааст! Хуб, пеш равед, мо ба шумо фармон додем!
  -Батири бузурги ниндзя медонад, ки чӣ мегӯяд! Тезтар савор шав, агар жоларо азхуд кунӣ, як мактаби аспро мукофот медиҳам!
  - ангуштонашро чунбонда, фарьёд зад Гуюкхон. Бурундай дигар чуръат накард, ки зиддият кунад - он пур аз марг буд. Муғул бо як рамаи савораҳои шонздаҳ аз назар нопадид шуд. Ногаҳон сояе наздик шуд, дар болои сар садое баланд шуд ва мавҷи сахти ҳаво боиси он шуд, ки кулоҳи когани тоҷро парид:
  -Хараки! Ҳамин тавр, Бабочка парид! Акнун Урусхо сохиби "пушка" мешаванд.
  Аждахои азимчуссае дар болои сатх мепарид, болхои зарринаш туманхои барфро дур мебурд ва аз се дахони даррандааш забонхои оташин мерехт.
  - Мангуси аҷиб!
  Гуюк ҳатто барои тарс вақт надошт:
  -Вай кодир аст тамоми Рязаньро сузонад.
  -На ҳамааш, аммо деворро оташ мезанад. Ба пеш, Годзиллаи хурдакаки ман!
  Орзуи ачоиби Медведев давом кард. Иҷрокунандаи вазифаи президент тасаввуроти бузурге дошт.
  Аждахои тавоно, ки болаш панчох метр буд, ба хаво парид. Муғулҳо ва шомонҳо, ки ҳамроҳи онҳо буданд, хашмгинона дод мезаданд. Тумен тахти фармондехии Бурундай далокона ба болои ях парида, чанд асп пешпо хӯрд ва онҳо ва саворонашон дарҳол зери пои оҳани девонавор афтоданд. Дар ҳамин ҳол, ҳаюло секала бемалол ба девор ғарқ шуд. Биёбон хатари ҳамлаи ҳавоиро пеш аз дигарон дарк кард. Хуб, албатта, ман намехостам, ки козирҳои худро пеш аз вақт ифшо кунам, аммо барои наҷот додани шаҳр ман бояд то он рӯз силоҳи номаълумро истифода барам. Ба ҳаюло болдор як ҳаюло механикӣ муқобилат мекард, ки ба таври норавшан ба омехтаи тортанак ва ҳазинаи пӯлод монанд буд. Аз дегхонаи буг аллакай дуд баланд мешуд. Офарин бачахо барои пешакй ангишт андохтан.
  Катапульти паровоз комбинацияи мохиронаи технологияи паровоз, лебедка, баллисткаи чандпоя ва хатто... найчаи мусикй мебошад. Ва ин ҳайвони ваҳшӣ, ки аз пӯлоди сахтшуда сохта шудааст, метавонист ҳама чизи зарароварро тақрибан бо суръати пулемёт ба масофаи то ду мил партояд . Духтарони ҷанговар дар ҷаҳон аввалин шуда фикр карданд, ки муҳаррики поршениро барои партофтани зарядҳо мутобиқ созанд. Дикорос шахсан фишангро гардонд, лентаи моҳирона сохташуда аз занҷир ба ҳаракат даромад ва сангҳоро ба теғҳои босуръат гардишкунанда дохил кард.
  Азбаски тоторҳо дар як теппаи зич шитофтанд, қариб ҳеҷ гуна гумроҳӣ надоштанд, баръакс, ҳар як санги вазнине, ки парида, чанд савораи пресскунандаро афтонд. Як чиз бад аст, миқёси ҳадаф хеле заиф аст, шумо ба ҳар ҳол метавонед ба муғулҳо зарба занед, аммо кӯшиш кунед, ки аждаҳои парвозкунандаро занед! Ҳайвони сесар сарашро гардонд ва даҳонҳои васеъи дандондор ва алмоси дурахшонашро кушод.
  Оташи фирорӣ аз назди девор гузашта, ба хонаҳо бархӯрд. Садои доду фигон ба гуш мерасид, чанд зани нимнобин ба куча давиданд, хонахо бо суръати гайритабий оташ гирифтанд. Хушбахтона, қуму бочкаҳои вазнини об, инчунин дастаҳои оташнишонӣ дар ҳолати омодабош буданд. Баъ-зе кулбахо, хусусан дар чойхои ба девор наздик бударо асбести ба оташ тобовар пушонда буданд. Дар зери фишори дУстона вулкани дарранда пажмурда шуда, кувваи худро гум карда, ба обхои дуди саманд мубаддал шуд.
  Аммо аждаҳо ошкоро таслим шудан намехост ва аз ғавб берун шуда, бо лутфу марҳамати тӯфони пурбор ба ақиб гашт ва боз ҷӯйҳои тӯфони оташинро зер кард. Тоторҳо аллакай тавониста буданд, ки ба девор бирасанд, аз ин рӯ, алангаи оташ онҳоро низ пахш кард. Бурундаи пурдабдаба дар байни қурбониён буд, либоси боҳашаматаш оташ гирифт ва бо гурриши хуки маҷрӯҳ шитофт. Сарбозони рус низ азоб кашиданд ва як қисми ях ба таври назаррас об шуда, замин ва чӯбҳоро фош кард. Сару либоси Дикорос месӯхт, аммо ба ҷанганда Антонов, ки дар девор истода буд, тавонист як сатил обро ба болои ӯ резад ва аз почтаҳои занҷири гарм буғ бархост.
  -Чӣ васвоси шайтонӣ, афсӯс, ки Аленка моро намебинад!
  Аждаҳо боз гардиш кард ва кӯшиш кард, ки ба даври сеюм ворид шавад. Ҷодугар Савели ангуштони худро зад, ба ӯ муяссар шуд, ки тӯби хурди оташро сар кунад, зарба ба сари миёнаи аждаҳо расид. Таркиши начандон калон ба ҳайвони сесар талафоти хосае наовард, балки онро каме аз траекторияаш дур кард, ки дар натиҷа аждаҳо пеш аз вақт тир холӣ кард, гирдоби оташин ба сафҳои пур аз нуқрачиён расид. Ва боз фарьёдхои хашмгин, кисме аз тоторхо акиб рафтанд. Ин буд, ки Дикорос як духтари ҷавони қоматбаландеро дид, ки ду шамшери дудамаро ҷунбонд. Вай бо суръати ѓайриинсонї ®арифонашро ба карам реза мекард, бо пою орин  ва ®атто сараш зарба®ои да®шатовар мезад, мисли шабпарак мепарид.
  Танҳо як, дурусттараш ду нафар метавонистанд чунин харобиро ба бор оранд:
  - Ҷулиана! Фариштаи сурх, ин ту?!
  -Ту гулро бо бинӣ мебӯй! Аз баландии се метр!
  Бо ханда чавоб дод Аленка. Духтари ҷанговар бо суръати гепарди девона ба девор парвоз кард ва дар девор осори хунинро базӯр намонд.
  -Гап накун, ҳамааш равшан аст! Мо бояд машъали болдорро хомуш кунем!
  Аленка ваҳшӣ зад, аждаҳо парвози худро баробар карда, ба даври чорум даромад. Як ҷанговаре, ки дар наздикӣ истода буд, ба ӯ гуфт:
  -Катапультаро истифода баред, Аленка, ӯро бо санг зада зер кунед.
  Духтари чанговар тахдидона аккос зад.
  -Ман худам беҳтар медонам, ки чӣ кор кунам!
  Аленка се занчири мохирона сохташударо бо суръати барк бардошт. Ин ҳам идеяи духтарони ҷанговари онҳо буд: ду ё се санги хурдро пайваст кунед, ду ё зиёда баллистҳоро парронед ва даравед, як хатти пурраро вайрон кунед. Катапульти буғро ба кор андохта, Аленка ба майса ҷаҳида фишангро лагад дод. Вайро баланд партофт ва аллакай дар парвоз духтари ҷанговар дастонашро ҷунбонда, шамшерҳояшро моҳирона давр мезад, ҳаракати босуръатро роҳнамоӣ мекард ва тавонист ба пушти аждаҳо афтад, ки хӯшаҳояш пур шуда буд. Аъюба ларзид ва хост духтари савораи далерро партофт, аммо занҷирҳои моҳирона печида даҳони азимро пахш карданд - ҳаюло ваҳшатнок комилан зин шуда буд.
  -Чаро се сар лозим? Оё яке гум шудааст? Онҳо пур аз сӯрохиҳо ҳастанд, бинобар ин ман онҳоро занҷир мезанам, то майнаи охирин парвоз накунад!
  Духтари чанговар аз шӯхии бесарусомонаш хандид. Аждаҳо якбора баланд шуд, сипас ҳалқаи Нестеровро такрор кард, мушакҳои зери пӯст ларзиданд, ҳаюло барои партофтани савораи нохонда кӯшиш кард. Ҷараёнҳои гарми ҳаво дар болои бадани азим вазида, китф мисли санги аз катапульт раҳошуда ё, эҳтимолан, метеорит шитоб мекард. Мавчи атмосферй тоторхоро аз рох партофт.
  Аленка гуфт:
  -Таъсирбахш нест!
  Хоби иҷрокунандаи вазифаи президент ҳанӯз идома дошт. Ҷаноби Медведев, шояд ҳатто аз ғаму андӯҳ андаке аз ҳам ҷудо шуд.
  Воқеан, барои духтари терминатор чӣ аждаҳои ҷунбишкунанда буд, вақте ки вай дар дувоздаҳ ҳавопаймои тағйирёбанда аз бори шадид гузашта, ба яксаду панҷоҳ гравитация суръат гирифт ва дарҳол ба бевазнӣ ғарқ шуд ва сипас дубора ба ҳадди сарбории зери марг расид. Ҳар як намояндаи олами набототу ҳайвонот дар пеши ин маҳсули муҳандисии генетикӣ кирм аст.
  Ҳаюло кӯшиш кард, ки сарашро гардонад ва даҳони азимашро даҳшатнок зад. Духтари чанговар бо шамшери афсонавии худ бо тамоми кувва ба чои хассостарин - сурохи биниро ни-шон дод. Зарбаи аввал ҳамвор буд, аз сӯрохи бинӣ донаҳои нуқрагин парида, мисли марворид дар офтоб медурахшиданд:
  "Сӯни ту зебост, рост, мегӯянд, ки аждаҳо тиллоро таҳорат карда метавонад".
  Мор бо нуре зад. Дар чавоб Аленкаи зебою чусту чолок бо нӯги он зарба зад, зарбаи тезу дақиқ буд, теғи каме сурх шуд ва аз бинии азими ӯ қатраҳои шабнам олучаю ёқут пайдо шуданд. Онҳо рост дар парвоз ях карда, худро ба ороиши аҷибе печида буданд.
  Духтар хандид:
  - Хуб, биё, найрангро такрор кунед!
  Ҳайҷуба аллакай ҷунбиш мекард, аммо баланд шуданро давом медод, пойтахти Рязань хурдтар ва хурдтар шуд. Ана, дар чархи ароба, холо дар табак ва дар ин чо ба андозаи тухми кукнор, нихоят дар паси абрхо нопадид мешавад. Осмон сиёх шуд, аз ситорахои дурахшон пур шуд, онхо ба стратосфера баромаданд, нафас гирифтан душвор шуд, вакууми сард ба вучуд омад. Ҳарчанд Аленкаи афсонавӣ одами оддӣ набошад ҳам, вай тамоман бе ҳаво кор карда наметавонад. Аммо, аз афташ, аждаҳо низ хориш мекунад, хазанда ларзиш дорад, нафас мекашад, бинобар ин мо бояд баландиро паст кунем. Равшан аст, ки хоҳиши такрор кардани корнамоии Руслан, ки риши Черноморецро се рӯзу се шаб нигоҳ дошт, вуҷуд надорад. Ибора аз вебсайти кӯдакон дар сараш медурахшад ва аз чӣ сабаб бошад, ки вай воқеан мехоҳад онро такрор кунад.
  Ва духтари ҷанговар мегӯяд:
  -Мо аз як хунем, ману ту!
  Аждаҳо гӯё маънояшро фаҳмид, ларзид ва парвози худро таваққуф кард. Баъд охиста-охиста паст шудан гирифт.
  Ҷанговари зебо ва мушакдор гуфт:
  -Дуруст фикр мекунед, бародари болдорам! Мо бо шумо натиҷа хоҳем дод!
  Дар поён як куштори ҳақиқӣ дар авҷ буд, муғулҳо аллакай аз деворҳо дур мешуданд ва Наташаи боҳашамат тасмим гирифт, ки лаҳзаи беҳтарин барои зарба фаро расид. Офарин, духтари шуҷоъ, дарҳол ӯро мебинед, ки аз куҷо гузаштааст, дар он ҷо роҳи хунини ғафс бо ҷасадҳо сангфаршшуда боқӣ мемонад. На танҳо пойҳо ва дастҳои вай, аз ду бофтаи дарози Наташа аз ханҷарҳое, ки дар занҷирҳои аз пӯлоди сахт сохташуда бофта шудаанд, бӯи хушбӯй доранд.
  Аленка ба пои худ зада гуфт:
  -Ман ҳатман барои худам чунин ашёҳои шахсиро месозам! Акнун, биёед муглониёнро гарм кунем!
  Шӯълаи ваҳшӣ мисли вулқони сегона аз гулӯҳои консервшуда берун баромад, тоторҳо хеле сахт ба ҳам мепайванданд ва онҳо танҳо садҳо пухта, аз даҳони оташи дӯзах мерехтанд. Аспҳо махсусан тарсиданд, аммо аксари аспҳо аллакай бо зарбаи ногаҳонӣ ба пушт баргаштанд, танҳо посбонони шахсии Гуюкхон дар зери зин монданд. Таркиш идома дошт ва садҳо ва садҳо ҷангҷӯёнро дар як зарба дар тӯфони оташин ғарқ кард. Мори зард бо чашмони танг бозгашти аждаҳои хурдакаки худро тамошо мекард.
  Чанговар аз шарк наъра кард:
  -Хоин! Шумо ҳама намояндагони оилаи аждаҳо ҳастед, ҳамеша ба касе, ки пурқувваттар аст, хиёнат мекунед ва хизмат мекунед!
  Ҷодугари ниндзя ба хашм омада, кӯшиш кард, ки савори далерро мағлуб кунад ва пулсарҳоро бо суръати пулемёт партояд. Ҷанговари ҷавон Алена табассум карда, бо овози баланд месуруд:
  - Бо оби оташ - шишаро зер кунед! Шумо як бегона ҳастед - ту туф мекунед!
  Ин духтарак - хушҳол, бо юмор. Ва пулсарҳои аз оташ сохташуда аз вай наметарсанд.
  Алена онҳоро бо истифода аз силоҳи афсонавӣ ба осонӣ тирборон мекард ва гоҳ-гоҳ ҳайвони ваҳширо ба сӯи қисмҳои душман равона мекард. Ин алангабардори аз нав истифодашаванда бо болҳо аз сад мошини механикии аспӣ беҳтар аст.
  Шояд ҳатто ин аз як ҳавопаймои ҳамла сардтар аст ва чӣ тавр он ин қадар сӯзишворӣ дорад ва оё сӯзишворӣ тамом намешавад? Шумо бояд ҳаюлоро дар вақти холӣ омӯзед ва силоҳи нави қаблан нонамоёнро эҷод кунед! Тирҳо аз пӯсти зиреҳпӯши ғафси ғафс парида, бо ҳама рангҳои рангинкамон мисли арзан медурахшад. Хитҳо танҳо як лаҳза рангро тағир медиҳанд: сурх ёқут сирпиёз-бинавуша мегардад. Лилак-сафир, баръакс, ба арғувон-норанҷӣ, зарди тиллоӣ ва сабзи зумуррад мубаддал мешавад. Ин хеле зебост, афсӯс, ки дар оташи ҷанги хунин вақт барои лаззат бурдан аз тамошои афсонавӣ нест.
  Чанговарони рус ва солдатхои Легиони Сафед, ки аз духтарон ташкил карда шуда буданд, аллакай кисми зиёди лашкари мугулро торумор карда буданд. Вакте ки аловандозхои механики ба кор даромаданд, ин махсусан вахшатангез гардид, ягон армия ба чунин зарбаи дукарата тоб оварда наметавонист. Дакикаи дигар ва парвози бетартибона сар мешавад. Мори зард лахзае дудила монд.
  Фармони Бату равшан аст, ки тоҷро дар оромона куштан, аммо пардохт хеле кам аст. Не, вайро дертар мекушад, вале холо вайро аз зери шамшерхои рахнакунандаи рус мебарорад:
  -Биё, дур шавем, Когон, туро мепӯшам!
  -Мангуи сесар чӣ? Намегузорам, ки лашкари маро азоб диҳад!
  Ниндзя ангушти худро кӯфт ва шарораҳо рехтанд:
  "Ман метавонам як ҷодуи мураккаб гузорам ва ӯ ба ҷаҳони худ бармегардад, аммо пас аз ҳафт сол ман ӯро даъват карда наметавонам!" Ҳарчанд вариант вуҷуд дорад! Имлои сатҳи Ҳейл!
  -Ин чӣ хел?
  Чеҳраи Гуюк, ки беш аз сол фарбеҳ ва варамида буд, дароз кашид. Ninja Killer шарҳ дод:
  -Ва ҳам! Агар мангути сафедашро бикушам, аждаҳо аз они ман мешавад, агар маро бикушад, аз они ӯ мешавад!
  Ҷодугари ҷопонӣ як мантраи дарозро пичиррос зад, тилмар аз офтоб дурахшонтар буд. Аленкаи пойлуч аз ҳаяҷони маҳв шудан ногаҳон ҳис кард, ки пушти чандир ва сайқалёфтаи як ҳаюло пурқувват ва аллакай итоаткор дар зери ӯ нопадид мешавад. Вай худро дар ҳаво дид, ки бо суръати санг ба поён парвоз мекард. Тирамоҳ хуш набуд, аммо марговар набуд. Ҷанговари терминатор тӯдаи барфи метриро рахна карда , бо хашми хуки захмӣ ба муғулҳо ҳамла кард. Муқовимати охирини муташаккил афтод, боқимондаҳои ғамангези артиши бузург ба парвози оммавӣ шитофтанд.
  Духтарони зеботарин, Аленка ва Наташа, ки пои урён доранд, аслан дар нест кардани нукерҳои гумроҳшуда рақобат карданд. Гуюкхон бошад, амалан ноаён гашт, аспи тарозуи у тамоми рекордхои ипподромро вайрон мекард, когани меросй танхо дар бораи пусти худ фикр мекард.
  -Не, ин самурай нест! Тарсончак. Ба чунин микадо хизмат кардан чй шармовар аст!
  Ниндзя аккос зад.
  Мори зард ду катанаи пурқувватро бароварда, онҳоро убур кард ва якбора ҷунбид, тӯби гулобии дурахшон аз теғҳо ҷудо шуд. Пулсари ҷодугарӣ зуд ба сӯи Аленкаи зебои нимбараҳна парвоз кард.
  Ҷанговари терминатор муяссар шуд, ки ҳаракатро пай бурд, лахтаи оташинро дар пашша бурад, таркиши хурде мисли барқ пароканда шуда, даҳ-ду муғулро пароканда кард:
  -Ин шайтон аст! Самурайҳои олами зеризаминӣ!
  Мори зард дод зад. Ниндзя аллакай ба пешвози Аленкаи пои луч хунолуд шитобон тайёрӣ медид, ки ба сараш андешаи оддие омад. "Чй мешавад, агар вай ин духтари муборизи зуртаринро фавран накушад, пас терминатори малламуй Наташа ба у хамрох мешавад ва он гох окибаташ фалокатовар мешавад, Зиёда аз ин, вай аждахоро мутеъ кард ва танхо чанговари хеле тавоно мори бузургро мутеъ карда метавонад. "
  Ниндзя хитоб кард:
  -Ман меравам паррандагон! Ман меравам, то баргардам!
  Мори зард чодари сафедашро кушода, худро дар зери барф дафн кард. Сипас, нафасгир шуда, ба пичиррос задани ҷодуи ҳаракат оғоз кард.
  Аленка пои урён таъкиби хашмгинашро давом дод, Наташаи сахтгир аз акиб намонд. Бо ву уди ин ®ама шадиди  анг, хаймаи подшо®ї коѓони то иро ла®зае аз назар дур нагузоштанд.
  -У гурезад, биёед ба пешво расидем!
  - таклиф кард Аленка пои урён. Наташа бо пои луч дискро партофта, бепарвоёна ҷавоб дод ва бо зарбаҳои тез ҳамвор кардани муғулҳои гурехтаро идома дод.
  -Барои чӣ! Мо ба Батига шодии иловагӣ меорем ва ин аз ҳад зиёд инсондӯстона аст. Шамшер ба осонӣ мекушад ва ҷиҳонгир танҳо пӯсти ӯро меканад.
  Аленка бо як зарба чорро бурида, хандид.
  -Агар худаш шохи Батуро нашиканад! Оё мо онҳоро то бошишгоҳ меронем, ё чӣ?
  Наташа хандида гуфт:
  -Бату шимашро хеле сахт мезанад ва ҳар қадар камтар Муглан зинда монад, ҳамон қадар беҳтар аст!
  Духтарони терминатор суръати худро тезонданд, ин бозии чаширо ба хотир меовард, нук-сонхо ба аспхои худ бемайлон қамчин зада, пахлуяшонро хунолуд канда. Бо кӯшишҳои ноумедона онҳо тавонистанд аз саворони Уру каме дур шаванд, аммо онҳо наметавонанд аз онҳое, ки аз гепард тезтар тарҳрезӣ шудаанд, раҳо шаванд!
  Дмитрий Анатольевич Медведев аз хоб бедор шуда, машк карда, телевизорро даргиронд. Ба муносибати пирӯзии Зеленский дар саросари кишвар ҷашнҳо ва ҷашнҳо баргузор шуданд. Халк аз дигаргунихо самимона шод шуд.
  Хама мехостанд ба тарзи нав, озодтар зиндагй кунанд. Маросими савгандёдкунӣ наздик мешуд ва Зеленский қудрати пурра ба даст меовард. Ва ин низ боиси шавқу илҳом гардид. Мисли ҳама чиз дигар мешавад ва аз дирӯз беҳтар мешавад. Ва славянҳо ягонагӣ пайдо мекунанд ва ҷанги сард хотима меёбад. Мисли даҳшати авторитарии давраи Путин.
  Ва аллакай дар бораи Зеленский сурудхои зебо месароянд... Хама чизи наву зебо мехост.
  Худи Зеленский эълон кард, ки бо фармони аввалинаш дахлнопазирии вакилиро лағв мекунад ва инчунин парҳои олигархро тоза мекунад. Зеленский инчунин ваъда дод, ки андоз аз сарватмандонро ба таври қобили мулоҳиза боло мебарад. Мисли, онҳо барои фарбеҳ шудан ягон сабаб надоранд!
  Умуман, бисьёр корхо пешбинй шуда буданд. Аз чумла сохтмони азими рохи охан: Архангельск - Чукотка ва баъд туннели зеризаминй ба суи Аляска.
  Чаро Зеленский подшоҳ нест? Лоиҳаҳои ӯ бузурганд. Ва дар ИМА ҳукумат ба зудӣ иваз мешавад ва насли дигари сиёсатмадорон пайдо мешавад. Кӣ низ тағирот мехоҳад.
  Ва ҳоло Зеленский ором мешавад ...
  Пеш аз гирифтани компютер Медведев вориди бозӣ шуд...
  Баъди забт карда шудани СССР бо ШМА иштирок кардан мумкин аст. Аммо аввал, биёед системаи дифои зиддимушакии лазериро идора кунем; империя дар ин ҷо чунин қобилиятҳоро дорад. Ҷанг бар зидди ИМА - 2008! Ҳамла аз Чукотка то Аляска оғоз мешавад.
  Дар ин чо муборизаи хакикй давом дорад.
  Абрамс ба мукобили танки "Пантера-7" мубориза мебарад. Мошини нав акнун он қадар вазнин нест, зеро он комил аст. Ва синфи мутлақи худро нишон медиҳад.
  Ва янкихоро несту нобуд мекунад... Медведев аз чанг то андозае дилгир шуда, назоратро ба як мушовири харбии класси Рокоссовский супурд. Ва ӯ ба идоракунӣ шурӯъ кард ...
  Масалан, чизе созед... Маъбадҳои наве, ки ҳар кадомашон ҳафт дин доранд. Ё ҳатто манораҳои нави телевизионӣ. Ва сохтани пирамида хуб мебуд. Баландии якуним километр. Бале, ин дар ҳақиқат олӣ мебуд!
  Медведев дар баробари ин дарачаи некуадволии халдро баланд мебардорад. Гап на танхо дар бораи бархам додани заводхои харбй.
  Шумо инчунин метавонед телевизор, яхдон, компютер, ноутбук истеҳсол кунед. Ва истеҳсолот созед ва мушакҳои муборизаро пур кунед. Аммо ШМА аллакай зур зада истодаанд... Империя аллакай зиёда аз дуюним миллиард ахоли дорад ва комилан тайёр аст, ки ба мукобили ШМА чанг кунад. Медведев дандонҳояшро бардошта месарояд:
  - Ман туфони хакикии тамоми асрхо! Он кас, ки марги зиёде меорад!
  Ва боз ба Амрико фишор меорад. Зарбахои ядрой аллакай иваз карда мешаванд. Чунин мубориза вусъат меёбад.
  . БОБИ Љ 8
  Э, биёед агрегатхоро боз тела дихем. Ва чӣ гуна мо мезанем! Ана, духтарони пиёдагард харакат мекунанд. Ҳама пойлуч ва дар бикини. Ва чи тавр янкихо бо найча корд мезананд ва бо пои луч граната мепартоянд. Дар онҳо энергияи ҳақиқӣ мавҷуд аст. Ва ҳама чиз медурахшад, ба мисли тӯбҳои симоб, ки дар зери пӯсти даббоғ мегузарад. Духтарон куштанро дӯст медоранд - инҳо духтаронанд!
  Ва ба худ суруд мехонанд:
  Мо комсомолдухтарон далок мешавем,
  Мо подшох Медведев, подшохи хеле доноем...
  Ва албатта мо овози равшан дорем,
  Ҳар чизе ки барои баҳс кардан лозим аст - барои он равед!
  Ва боз бо ангуштони бараҳнааш норинҷак партофт. Ин духтарон аслан супер мебошанд. Ва янкиҳо Аляскаро забт карданд. Ва онҳо низ ба худ суруд мехонанд:
  - Гургҳои бад ҷамъ мешаванд! Танҳо он вақт мусобиқа зинда мемонад! Заифҳо нобуд мешаванд, онҳо кушта мешаванд - хуни муқаддасро пок мекунанд!
  Ва духтарон бо дандонҳои худ ба ҳамла мешитобанд. Аммо бар зидди амрикоиҳо "Тигерҳо"-7 низ ҳастанд, ки чӣ гуна қудрати аҷибе. Ва ин гуна ҳаюлоҳоро боздоштан мумкин нест!
  "Тигр"-7 як тупи махсуси баландфишор буда, суръати ибтидоии снаряд 2500 метр дар як сония мебошад. Ва ҳамин ки вай ӯро мезанад, ҳеҷ чиз ӯро наҷот дода наметавонад. Ва Амбрамҳо ба ҳар тараф давида истодаанд. Ва манораро аз онҳо канда.
  Ва духтарак аскаронро мачбур мекунад, ки зону зада, пойҳои урёнашонро бибӯсад.
  Амрикоиҳо боз таслим шуданд. Ва сарбозони артиши Медведев ба Ню-Йорк наздик мешаванд. Ва шаҳр аллакай зери ҳамла қарор дорад. Уро бе ягон маросим дастгир мекунанд.
  Медведев худро командири бузург мешуморад: нихоят Нью-Йоркро гирифт.
  Ва касе метавонад бигӯяд, ки ӯ бузургтарин истилогарон аст. Ва баъд Вашингтон.
  Ва амрикоиҳо таслим мешаванд. Президенти ИМА ба рӯи худ афтод ва ба бусидани пойҳои урёни духтарон оғоз кард. Якум, баъд дуюм, бо навбат.
  Хамин тавр у тамоми батальони духтарони пойлучро бусид. Ин ҷанги бузург аст!
  Медведев хандид... Хамин тавр Америкаро забт кард. Аммо Путин ин корро карда натавонист!
  Ин дар ҳақиқат ҷанг аст - супер! Ва баъд ба Мексика.
  Ва боз дастгир... Ва духтарони мексикои мексикоихоро ба зону зада, пошнахои урёнашонро мебусанд. Ва наъра мекунанд:
  - Шаъну шараф ба зебоиҳо!
  Бале, компютер метавонад тасвирҳои калони рангаи духтарони бо пошнаи урёнро, ки маҳбусон бӯса мекунанд, нишон диҳад. Ва ин як ҳаяҷоновар аст.
  Дар ин ҷо онҳо боз маҳбусонро пеш мебаранд - ин дафъа сиёҳпӯстон. Ва онҳо инчунин пойҳои урёни духтаронро мебӯсад.
  Ва инчунин танкҳо бо пирамида ҳаракат мекунанд ...
  Духтарон мекӯчанд ва зиёданд... Охир, ҷавононро аз захираҳо дур кардан мумкин аст. Ва интихоб кунед, ки ҳамаи воҳидҳо духтарон дар бикини мебошанд. Ва ин хеле зебо аст.
  Онҳо аксаран сурхсарӯхта ва малламуй ҳастанд.
  Ва онхо як мамлакати дигарро ишгол мекунанд. Чунин ҷанговарони олӣ. Империяҳо зери пои луч меафтанд.
  Медведев бо завк бозй мекунад... Ва хатто дар зери лаб чизе хуштак мезанад.
  Бомбаи гидроген чӣ гуна таркида мешавад? Ваҳшии даҳшатбор! Ва тамоми шаҳр, ки гов бо забонаш лесида бошад. Чӣ қадар радиатсия бештар? Ва духтарони пойлуч аз чангу губори радиоактив мегузаранд. Ва пошнаи лучашон сухта мешавад.
  Медведев бозй мекунад, ки гуё питон территорияи дигарро фуру мебарад.
  Ана як қудрати дигаре дар ҷаҳони маҷозӣ забт шуд ва парчам афтид.
  Танкҳо ҳоло бо зиреҳҳои фаъол ва сафолӣ нав мебошанд. Бисёрқабат ва самаранок.
  Ва киштиҳои ҳавопаймоӣ замонавӣ ва хеле мувофиқанд. Ва чӣ гуна ҳавопаймоҳо аз онҳо тирандозӣ мекунанд.
  Медведев, чунон ки мебинем, раисиҷумҳури иҷрокунандаи хеле оқил аст.
  Ҳамин тавр, ҳоло таҳияи ҳавопаймоҳои бесарнишин. Ва ин хуб аст. Ва инчунин, ҳавопаймоҳои дискшакл. Дар ин ҷо онҳо аллакай мисли UFO ба ҷанг мераванд. Ва он гоҳ, зарфҳои пирамида.
  Президенти ИМА Трамп, ки зеҳни дурахшон буд, фармон дод, ки мошинро аз ҳама ҷиҳатҳо осебпазир ва ногузар гардонад. Хамин тавр мастодон дар шакли пирамидаи паст пайдо шуд. Ва чунин мошин муҳофизати аъло нишон дод. Хусусан бар зидди снарядҳои кинетикӣ.
  Ва ҳоло, ин танк чунон муваффақ шуд, ки онро ворид кардан мумкин нест ва он то ҳол бо Иёлоти Муттаҳида хидмат мекунад. Онҳо ҳатто онро чунин номиданд: танки Трамп.
  Ва девонагӣ баъзан одамонро вақте мебинанд, ки мошин касногузар аст, ба худ мегирад.
  Медведев муборизаи нобаробар мебарад ва мошинҳои ӯ аллакай боз як сармояи виртуалиро гирифта, онро ба тудаи харобаҳо ва кратерҳои ҷӯшон табдил додаанд.
  Аммо ин барои роботдухтар кифоя нест. Вай ба таҳияи насли нави аслиҳа шурӯъ мекунад: бомбаи нобудкунанда. Ва ин бомба аз бомбаи водородй чорсад маротиба пуркувваттар аст. Ҳамин тавр, агар он зарба занад, шумо ҳатто хокистарро ҷамъ карда наметавонед!
  Ва ҷанг аллакай ба кайҳон ҳаракат мекунад.
  Медведев киштиҳоро истифода мебарад, ки аз хӯлаи нави аз титан мустаҳкамтар ва сабуктар сохта шудаанд. Ва киштиҳои ситоравӣ ба кайҳон парвоз мекунанд ва роботҳои ҷангӣ меҷанганд. Дар заводхои зеризаминй аллакай бисьёр моделхои гуногун мавчуданд.
  Ва ҳоло империяи охирин дар сайёра меафтад. Ва чӣ? Акнун ба фазои амиқ!
  Давраи Ҷангҳои Ситораҳо оғоз меёбад.
  Медведев инро фахмида, клавиатураро бо зурй зер мекунад. Ё шумо метавонед ангуштони худро ҳаракат кунед ё фикрҳои худро идора кунед.
  Ичрокунандаи вазифаи президент окилона амал карда, барои худ флоти кайхонй месозад. Ва мубориза идома дорад.
  Тартиб додани бомбаи аз ин хам пуриктидортар, махсусан нест кардани термокварк давом дорад. Ва он аз нобудшавӣ сад ҳазор маротиба пурқувваттар аст.
  Ва баъд киштихо ба осмон мебароянд. Ва онхо спутникхои сайёраро cap мекунанд. Ва он гоҳ системаҳои ҳамсоя. Онҳо ин корро хеле зуд анҷом медиҳанд.
  Ва иҷрокунандаи вазифаи президент дар бозӣ терминаторҳо истеҳсол мекунад. Дар ин ҷо қаҳрамони терминатор аст. Ин саёҳати вақт аст, ҳатто агар маҳдуд бошад.
  Медведев хичир карда гуфт:
  - Мардум пои худро ба замин мезананд, мӯза чӣ мешавад! Ки ҳам аблаҳӣ ва ҳам хеле зишт аст!
  Медведев бошад, хеле хуштар шуд. Э, кӯдакон, шумо чӣ қадар хуб ҳастед. Хусусан, агар онхо чанговарони кайхон гарданд.
  Ҷанги ситораҳо идома дорад. Ва мубодилаи ҷиддии зарбаҳо, вақте ки муштҳои ночиз дар рӯда. Аниқтараш, ин тафаккури хаёлӣ аст.
  Медведев ҳамларо идома медиҳад:
  - Киштиҳои ситораи ман қотиланд!
  Ва ба чои у командирони нави кайхониро таъин мекунад. Ва он чизе ки ҷанг аст, ҷанг аст.
  Дар ин чо Медведев бо фармондехонаш фармонфармой мекунад. Дар ин чо коалициям душман ба мукобили он мебарояд. Вакте ки ин гуна армадаи бешумор наздик мешавад, дахшатнок аст, аз дур ба назар чунин менамуд, ки тумани рангоранг ва дурахшанда хазида истодааст. Гузашта аз ин, ҳар як шарора девест, ки аз ҷодугарии як ҷодугари некромансер ба вуҷуд омадааст. Зиёда аз дувоздахуним миллион киштии кайхонии харбии классхои асосй ва "хонаи тасаллй"-и бепоёни хурд бо назардошти такьягохи доимй шумораи он ба дусад миллион наздик мешуд. Фронт чанд парсек тӯл мекашид; дар чунин миқёс, ҳатто киштиҳои ультра ҷангӣ ба донаҳои қум дар Сахара монанданд.
  Ҷанги умумӣ наздик шуда истодааст: Артиши империяи кайҳонии Медведев бар зидди "Эътилофи наҷоти умумӣ", ки ба ҷои тактикаи доимии мудофиаи ҳамешагӣ тасмим гирифтааст, ба флоти худи таҷовузкори бераҳм зарба занад.
  Дар ин ҷо киштиҳои зиёде мавҷуданд, ки гуногунии аҷиб доранд, гарчанде ки дар аксари ҳолатҳо он танҳо ба муборизаи муассир халал мерасонад. Хуб, масалан, киштии ситора дар шакли клавесин, ё бо музаҳои дароз ба ҷои сатр, арфа ё ҳатто контрабас бо манораи танкӣ аз Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ. Ин метавонад ба одамони ноустувор таъсир расонад, аммо эҳтимоли он бештар аз тарс боиси ханда мегардад.
  Рақиби онҳо як империяест, ки даъвои қудрати универсалӣ аст. Аморати бузурги кайхонии Медведев, ки дар он хама чиз ба хизмати чанг гузошта шудааст, шиори асосй самаранокй ва ба максад мувофик аст.
  Баръакси коалиция, киштиҳои ситораи иҷрокунандаи вазифаи президент танҳо аз рӯи ҳаҷм фарқ мекунанд. Ва шаклаш амалан якхела аст, моҳӣ хеле дарранда аст. Шояд, ба истиснои ягона, онҳо мисли ханҷарҳои ғафс, ки бо пӯлод дурахшон мешаванд, ба назар мерасанд.
  Ситораҳо дар ин қисмати кайҳон дар саросари осмон чандон зич пароканда нашудаанд, аммо дар спектри нури худ рангин ва беназиранд.
  Аз чї сабаб бошад, ки ба ин нурони равшангар нигариста, гѓё ба чашмони фаришта®о ниго® карда, ®айвоноти зиндаи оламро барои рафтори нопок, дар ®а«и«ат ва®шиёнаи худ ма®кум мекунанд, андѓ®гин мешавї.
  Армияи ичрокунандаи вазифаи президент ба вохурй шитоб намекард, танхо подразделенияхои алохидаи сайёр зуд аз суръати баланди худ истифода бурда, ба душман хучум карда, зарари калон расонда, акибнишинй карданд. Дар ҷавоб, онҳо кӯшиш карданд, ки онҳоро бо оташи тӯфон пешвоз гиранд, аммо онҳо чусту чолоктар ва бо муҳофизати комил буданд, хеле самараноктар буданд.
  Минахое, ки аз чихати микьёси кайхонй ба назар хурд ба назар мерасанд, мисли крейсерхо ва эсминецхо дар натичаи таркиш канда шуданд. Аммо мо тавонистем, ки як бозии бузургро ба поён расонем. Ба яке аз киштихои бузурги харбии коалиция бархурд, он гафс дуд мекашид, кад мекашид ва дар болои киштии азими ситорагарм вахм чун оташи чангали хушк аланга мезад.
  Аҷнабиён, ки ба ҷербоҳо монанданд, ба ҷои дум танҳо чангол доранд, аз тарсу ҳарос гурехта, дар ҳоле ки дод мезананд ва боло ва поён меҷаҳиданд. Дар байни онҳо навъҳои хурдтаре мавҷуданд, ки ба гибридҳои хирс ва мурғобӣ монанданд. Нӯғуҳо аз даҳшати ваҳшӣ печида, ғуссаҳо шунида мешаванд, аз ҳам ҷудо мешаванд ва парҳо оташ мегиранд. Дар ин чо яке аз мургобихои хирс чаппа шуда, сарашро ба кубури оташзанй табдил дод. Дар он ҷо рост ба гулӯяш кафк ҷорӣ шуд, шикамаш дарҳол пойафзолашро кашида, ҷасади мурғ дарида, бо боқимондаҳои гӯшти кӯдак, ки аз кӯдак мебаромад, хун мепошид.
  Ҷербоҳо сӯхта мешаванд ва ба модулҳои наҷот мешитобанд, аммо ба назар чунин мерасад, ки системае, ки умеди арвоҳӣ барои зинда мондан медиҳад, ба таври ноумед осеб дидааст. Генерали онҳо, Тарақаи думдор, як чирҷири ҳасратангез мебарорад:
  - Эй худоёни квадратии даври универсалӣ, аз ҷониби...
  Ба охир расондан мум-кин набуд, алангаи шуъла чаноби олиро фаро гирифт. Гӯшти хояндаи интеллектуалӣ ба зарраҳои элементарӣ пошида шуд.
  Киштии ҷангӣ сӯхта, ҳубобҳои ҳаворо ба вакуум берун кард ва баъд таркид ва ба пораҳои зиёд пароканда шуд.
  Медведев ба кадри кифоя бозй карда, боз якчанд супориш дод. Вай инчунин баъд аз марг Новодворскаяро бо ситораи Қаҳрамони Русия мукофотонид. Ӯ фармон дод, ки Олег Рыбаченко бо тамоми ордену медалҳое, ки Русия дорад, мукофотонида шавад. Ва ӯ ба Доналд Трамп ордени Эндрюи Аввалин даъватро тақдим кард. Баъди ин Медведев боз хобаш бурд... Уро то хол касе ба ташвиш наовардааст.
  Пас аз чунин корнамоӣ, Аленка ба таври назаррас рӯҳбаланд шуд. Коллективи вай хам хамин тавр аст.
  Маргарита аввалин шуда ба сухан баромад:
  - Биёед Ҷопонро дар баҳр ба анҷом расонем ва онҳоро дар хушкӣ анҷом диҳем!
  Аленка ин идеяро гарму чушон дастгирй кард:
  - Албатта! Чаро ба марги сарбозони нави рус иҷозат диҳед!
  Наташа инчунин ба сухан баромад:
  - Куропаткин аз хад зиёд командир аст. Ҳамин тавр, ин далел нест, ки ӯ метавонад ғолиб шавад, ҳатто бо назардошти заиф шудани Ҷопон ҳангоми ҳамла ба Порт Артур!
  Медведев онро катъиян чамъбаст кард:
  - Биёед, пеш равем! Ин шонси мост ва шанси Русия!
  Пас аз он, танки пуриқтидор ва ултра муосир ба ҳаракат оғоз кард. Бале, Ҷопон рӯзи бад дорад. Ва онҳо на як бору ду бор лаънат хоҳанд кард, ки лаҳзае, ки бо Русия ҷанг кардан ба онҳо омад.
  Танк ба суи кушунхои Япония харакат мекард. Аленка бо хурсандй гуфт:
  - Ман чунин хоби аҷибе доштам. Гӯё ман ва Наташа Рязаньро аз лашкари Батухон муҳофизат карда истодаем.
  Маргарита хушҳол шуд:
  - Оё ман дар хоб будам?
  Аленка сарашро манфӣ ҷунбонд:
  - Не! Шумо танҳо дар он ҷо набудед!
  Духтар бо ғазаб нола кард:
  - Чӣ ғамангез!
  Аленкаи пои урён хандида гуфт:
  - Шумо факат ба мо халал расонда метавонистед! Аммо ман ва Наташа хеле хуб будем!
  Духтари малламуй бо тааччуб пурсид:
  - Хуб будед?
  Пойлуч Аленка ба осонӣ тасдиқ кард:
  - Ҳа, хеле хуб! Ва ман ҳатто ба аждаҳо савор шудаам!
  Наташа хандида чавоб дод:
  - Шумо дар болои аждаҳо хеле зебо будед!
  Аленка ба осонӣ тасдиқ кард:
  - Ин мисли афсона аст! Дар он ҷо аждаҳо ва элфҳо ва ҳама чизи ҷолиб ҳастанд!
  Маргарита бо хисси самими чавоб дод:
  -Ту бе аждаҳо ҳам хеле зебо ҳастӣ! Танҳо як афсона ва мӯъҷизаи мӯъҷизаҳо!
  Аленка дилпурона гуфт:
  - Ман ҳамаро мағлуб мекунам! Бо аждаҳо ва бе аждаҳо!
  Ва чанговар мушти худро нишон дод.
  Аввалин танки рус ба японхо, ки дар назди деворхои Порт-Артур меистоданд, хучум кард. Онҳо ҳанӯз ҳам хеле зиёд буданд. Артиллерия ба кор даромад. Дар чавоб аз тупи 152 миллиметрии танки пурзур, инчунин хашт пулемёти марговар тир холй карданд. Ва боз дар садҳо самурайҳо даравида шуданд.
  Пулемётҳо - "Аждаҳо", чизи хеле марговар. Панҷ ҳазор тир дар як дақиқа танҳо як навъ ҳайвони ваҳшӣ аст.
  Ҷопонҳо афтоданд, сӯрох карданд, пора-пора шуданд, косахонаи сарашон пора-пора шуданд. Шикамхояшон дарида, баданашон аз зарбаи оташи оташ парида, ба ларза даромад.
  Снарядҳои пора-пора бо пуркунии ҷамъшуда низ таркиданд. Онхо хам барои тирпарронй ба аскарони пиёда ва хам барои ба каъри киштихо даромадан аъло буданд.
  Инҳо духтарони Терминатор ҳастанд ва профессор як нобиғаи воқеӣ аст. Ҳамин тавр, онҳо ба кӯфтани самурайҳо шурӯъ карданд.
  Аленкаи пойлуч хитоб кард:
  - Бигузор рухи рус шаъну шараф ёбад!
  Наташа бо ангуштони бараҳнааш тугмаи джойстикро пахш карда, борони тир фиристод ва идома дод:
  - Ва подшоҳи мо, Николай II!
  Аленка пои луч ба паи снаряд фиристодани снарядро давом медод. Дар хар се сония яроки марговар парвоз мекард. Ва батареяҳои Ҷопон хомӯш шуданд. Ва аскарони зардпуст ба микдори зиёд халок шуданд.
  Наташа, ки якчанд самурайҳоро даравида, дастгирӣ кард:
  - Суруди Ватан дар дили мо месарояд.
  Аленка пои урён, туф кардани снарядҳоро бо пур кардани марговар идома дод ва онҳо аз пластид хеле пурқувваттаранд, идома дод:
  "Дар тамоми олам аз ӯ зеботар касе нест."
  Наташа бо ангуштони барахна ба суи японхо берахмона тир холй карда, илова кард:
  - Пулемети рыцарро сахттар фишуред.
  Пойлуч Аленка, ғарқшудаи самурай, ба анҷом расонд:
  - Барои Русияи худодода бимиред!
  Духтарон дар ҳақиқат чунинанд, супер! Зебоҳои аҷиб. Шумо ба онҳо менигаред ва онҳоро меписандед. Аммо барои япониҳо ин марги пок аст. Танк аз байни батареяхо гузашт. Экипажҳои силоҳбадаст. Вай инро хеле ва хеле зуд анҷом дод. Баъд аз байни хандакхо гузаштам. Вай инчунин бисьёр одамонро даравид. Аниқтараш , на бисёр, балки қариб ҳама. Маблағгузории умумӣ маълум шуд. Дар ин ҷо, албатта, ҳама чиз ба таври худкор анҷом ёфт. Хамин тавр японхо нобуд карда шуданд.
  Аленка бо ангуштони бараҳнаи пойҳои даббохтааш тугмаҳои джойстикро пахш карда, хандида қайд кард:
  - Мо аз чанговар дида бештар чаллодонем!
  Наташа хандид ва розӣ шуд:
  - Озодй, чаллодони нобига ва шухрат!
  Ва боз дар ҷӯйборҳо мепарад. Ва самурайҳоро бо қувваи ваҳшӣ нопадид мекунад.
  Маргарита, ки низ бо пои урёнаш аник тир мебурд, оқилона қайд кард:
  - Ҳамҷинсгароён камтар мешаванд ва дар Ҷопон мардон кам мешаванд!
  Аленкаи пои урён хандид ва боз тир зад:
  - Аз занон эҳтиёт шавед! Аёллар, эҳтиёт бѓлинг!
  Ин, воқеан, як духтарест, ки снарядҳо, пораҳо ва ҳама гуна тирҳо аз ӯ бармехезанд. Дар ҳар сурат, духтар як терминатори воқеӣ аст.
  Наташа онро гирифта суруд хонд:
  - Легионҳо роҳ мераванд,
  Шангҳои онҳо медурахшад.
  Дар паси мо миллионхо нафаранд
  Эй полкхои рус!
  Ҳеҷ кас бас намекунад
  Ҳеҷ кас халал намерасонад ...
  Ҳаракати нав мекушояд,
  Биёед зуд парвоз кунем!
  Ва боз ба сари душман борон меборад. Ва ин ба онҳо имкон намедиҳад, ки то садяки ампер поён оянд.
  Аленкаи пои урён бо якрангии ҳезумқул снарядҳоро партофта, ҳирсид кард ва навакак тамасхуромез суруд:
  - Як, хучумкунанда, ду хучумкунанда, гавго мезанад.
  Наташа, оташ зада, сурудро тасдиқ кард:
  - Як зарба, ду зарба, дар атрофаш хобидааст!
  Cool Alenka ба таври энергетикӣ дастгирӣ карда мешавад:
  - Як бор тахта, ду тахта - тобут месозанд.
  Наташа, ки пои урён дошт, оташфишониро давом дода, душманро бо тирхои пулемёт зада торумор мекард, хи-чиррос зад:
  - Як бел, ду бел - чукур кофта истодааст!
  Ва ҷанговар бо чашмони ёқути худ чашмак зад. Вай дар ҳақиқат чунин дӯстдошта аст.
  Аленка пои урён ба мавқеъҳо бодиққат нигоҳ кард. Танк зуд кор кард ва аз армияи генерал Ноги амалан чизе намонд. Чунин ба назар мерасад, ки худи командир кушта шудааст. Мо охирин японҳоро аз артиши муҳосира анҷом медиҳем.
  Медведев мантиқан қайд кард:
  - Ин аст, ки техника то чй андоза пеш рафтааст! Чор нафар дар давоми якчанд соат зиёда аз хаштоду панч хазор япониро куштанд.
  Аленкаи нимбараҳна табассуми бад карда, гуфт:
  - Боқимондаҳоро ҳам нест кардан лозим аст! Ҳеҷ касро дар паси худ нагузоред!
  Наташа ҳангоми тирандозӣ ба ҳазорон самурайҳо суруд хонд:
  - Не, куххо тилло нахоханд шуд, ба зудй хамаи душманони русро мекушем!
  Маргарита сард илова кард:
  - Не, бавосир не, ба зудӣ душмани мурда мешавӣ!
  Армияи генерал Ногиро даравида, духтарони Терминатор муваккатан аз танк баромаданд ва дар байни барф пойлуч давиданд. Бале, аллакай зимистон аст.
  Аллакай онхо зиёда аз яксаду панчох хазор аскари пиёдагардро несту нобуд карданд. Ва илова бар он флоти Ҷопон. Бо вуҷуди ин, бештар аз дусаду панҷоҳ ҳазор японӣ ба муқобили артиши генерал Куропаткин истодаанд.
  Медведев бо сари дуб аз хоб баромад. Каме гаштугузор кард. Пас аз он ман боз дар компютер бозӣ кардам ... Ҷангҳои Ситораӣ бузург аст ... Аммо чизе нашуд ...
  Медведев ба такрори стратегияи нав шуруъ кард. Ман бозии таърихиро фаъол кардам: Русия дар замони Николас II. Ва ҷанг бо Ҷопон. Ин як ҷанги бераҳмона аст. Шумо метавонед стратегияро ҷойгир кунед ва қувваҳоро дар компютер хориҷ кунед.
  Медведев дар сатҳи осон бозӣ кард, аммо сӯзандоруи ҷопонро аз даст дод ва бо талафоти зиёд дучор шуд. Оре, аз хад зиёд фаъолона сохтан лозим нест. Биёед бозоғоз кунем.
  Ва боз ба худатон бозй мекунед... Чунон ки маълум шуд, дар чои Куропаткин ичрокунандаи вазифаи президент аз хад зиёд дурахшида намекунад... Хама вакт баъзе камбудихо, хатохо чой доранд.
  Медведев баъд мушовири харбиро ба кор бурд ва кор муътадил шуд... Ва худаш дам дам гирифта, дар курсии худ хобид.
  Аленкаи зебо пойҳои лучашро пошида, Наташа пурсид:
  -Ин «адар одамро куштанатонро чї э®сос мекунед?
  Духтари малламуй боинсофона чавоб дод:
  - Намедонам! Чунин ба назар мерасад, ки ин як бозии компютерӣ аст! Шумо ҳеҷ гуна ғазаб, ғазаб ва хурсандии зиёдро ҳис намекунед!
  Аленкаи пои урён бо хашм хандид:
  - Ин ҷанг аст!
  Наташа ба сальто печид. Пошнаи сурху мудаввараш медурахшид. Умуман, вай духтари олиҷаноб аст, ки қодир аст бе кӯшиши зиёд ба бисёр чизҳо ноил шавад. Ва агар мо онро шуста накунем, мо онро танҳо савор мекунем.
  Духтарон аз байни барф давида рафтанд. Ҷисми онҳо хеле ифодакунанда аст. Сандуш калон, шонаҳо боҳашамат, мисли крупаи асп, мушакҳо намоёнанд. Инҳо қаҳрамонони зебо ҳастанд. Онҳо қудрати воқеии занона доранд. Ин қадар раҳмат. Ва пойҳо - тӯбҳои мушакҳо дар зери пӯсти даббоғ.
  Се разведкачии японй ба онхо дучор омаданд.
  Духтарон сальто карданд. Ва чӣ гуна онҳо самурайҳоро бо пошнаи урёнашон ба манаҳ мезананд. Ва онҳо воқеан даҳони худро шикастанд. Ва онҳо тамоми дандонҳои худро шикастанд. Баъд аз он духтарон суруд хонданд:
  - Бузургии русҳоро сайёраҳо эътироф карданд,
  Мо дилпурона ба суи боло мешитобем.
  Моро тамоми миллатҳои ҷаҳон дӯст медоранд ва қадр мекунанд,
  Халки тамоми мамлакат ба суи коммунизм пеш меравад!
  Ва боз зе-бохо бо чашмони зумуррад чашмак заданд. Онҳо хеле мубориза мебаранд. Ҷанговарон фаъоланд. Ва боз давидан.
  Аленкаи пои урён чахида баромад. Вай чархи чархро дар ҳаво чарх зад ва пай бурд:
  - Мо хеле хубем. Мо метавонем тамоми ҷаҳонро забт кунем!
  Наташа хандид ва ҷавоб дод:
  - Императори сайёраи Замин -
  Ин хеле аҷиб аст!
  Ва ҳарду духтар ба ҳамдигар чашмак заданд. Баъди ин мо шитофтем. Дар хакикат хар як рузи чанг ба хазинаи Россиян подшохй хеле гарон меафтад. Ва вақти он расидааст, ки бо японҳо зудтар анҷом диҳед.
  Медведев духтаронро бо табассуми дурахшон пешвоз гирифт:
  - Хуб, шумо давидаед?
  Аленкаи пои урён бо табассум гуфт:
  - Мо давида истодаем ва ба ҷанг омодаем!
  Наташа хашмгинона гуфт:
  - Мо ҳамаро мекушем!
  Медведев дасташро нишон дода фармон дод:
  - Пас, биёед!
  Аленкаи пойлуч хандида чавоб дод:
  - Чор нафари мо марговартарин дар ҷаҳон ҳастанд!
  Наташа ба ин эътироз карда, пои лучашро пахш карда гуфт:
  - На дар олам, балки дар коинот!
  Ва танки пуриқтидор, хашмгин ва марговар бо ҳама суръат ҳаракат мекард. Зиёда аз дусаду панчох хазор нафар японхо дар пешанд. Аммо барои як миллиард солдат снарядхо кифояанд!
  Духтарон, профессор ва донишҷӯ - ин дастаест, ки ҳамаро пахш мекунад ва онҳоро ба шохи қӯчқор мегардонад. Ва танк ба суи кушунхои Япония парвоз мекунад. Вай бо тахдид ба суи худ мешитофт. Ӯ мехоҳад ҳамаро вайрон кунад.
  Аленкаи пои урён бо завк месуруд:
  Минтақаҳои Русия - зебо, азиз,
  Куҷост гавҳари барф, дарёҳои беканори булӯр,
  Ва сарбози рус ва генерал яканд.
  Мукаддас аст рамзи давлат - уқоби православӣ, шоҳи мо!
  Ва баъд танки тез дар хакикат ба парвоз баромад. Вай мисли самолёти киркунанда парвоз мекард. Ва худро дар назди японхо дид. Пулемётхои универсалии туп ва аждахо боз ба кор даромаданд . Духтарон хеле бо шавқу завқ ба тиҷорат машғул шуданд. Бе гапи бештар.
  Аленка бо ангуштони бараҳнааш аз таппонча тир холӣ карда, японҳоро нокаут кард ва суруд хонд:
  - Шаъну шараф ба Руси ман, Сталину Ленин, як оила!
  Ва шайтони сурхрӯй бо чашмони зумуррад медурахшад. Ва чӣ гуна ӯ самурайҳоро мешиканад. Шумо ошиқ мешавед.
  Ва Наташа низ кам нест. Ҷопонҳоро зарба мезанад.
  Ва месарояд:
  - Дар гардишҳо суръатро суст накунед. Такдири мо галаба аст, духтарон!
  Чанговар гул-гул шукуфта буд. Ва чунон зуд, оташи душманро рехт.
  Ва ангуштони пои луч тугмаи джойстикро пахш мекунанд.
  Аленка нимурён оташ зада, гуфт:
  - Дар Русия ду мушкилӣ ҳаст...
  Маргарита дар ин ҷо сухани ӯро бурид:
  - Кош дуто мебуд!
  Аленка, ки пои урён дошт, оташ зада, бо мамнуният розй шуд:
  - Бале, агар ду!
  Наташа, ки тирандозй карда, садхо японхоро гузошта, онро гирифта, суруд:
  - Дар ду, дар ду зимистон. Дар ду, дар ду бахор!
  Аленка пои урён, оташ зада, илова кард:
  - Ман японҳоро мекушам ва бармегардам!
  Наташа хандид ва ҷавоб дод:
  - Порт Артур аз они мост! Ва мо намегузорем, ки касе Манчурияи моро гирад!
  Ва чанговар боз самурайхоро торумор кард. Русхо ба японхо маглуб намешаванд. Ин бори дигар исбот мекунад, ки Россия то чй андоза маглубнопазир аст!
  Аленка пои урён батареяро шикаста, хитоб кард:
  - Рус дар мамлакатхои дурдасттарин ва асрхо шухрат пайдо мекунад!
  Наташа хам хи-чир кард:
  - Ва ҳеҷ қуввае моро боздошта наметавонад!
  Ва ӯ якчанд ҳазор самурайҳои дигарро нест кард. Баъд танк ба пеш харакат карда, чамъоварии хосил давом кард.
  Маргарита ба ин нигох карда, фикри худро баён кард:
  - Агар дар чанг ин кадар оличаноб галаба карда шавад, Россия минбаъд чй кор мекунад?
  Медведев ба духтарон да-ромадани японхоро тамошо карда, таклиф кард:
  - Ҷанг мешавад, ё бо немисҳо ё бо Бритониё! Аммо дар ҳар сурат, ҷанг бо Сарзамини Офтоб охирин нест!
  Алена як батареяи дигарро шикаста, гуфт:
  - Пас, мо онро ба немисҳо медиҳем, хуб, мо онро ба онҳо он қадар медиҳем, ки ин кофӣ нахоҳад буд!
  Наташа, нобудкунандаи самурайҳо, афзуд:
  - Ва Гитлер касе надорад, ки ба Вермахт ҷалб кунад!
  Аленка бо ангуштони бараҳнааш тугмаҳои джойстикро пахш карда, хашмгинона изҳор намуд:
  -Аммо ба ориёиҳо дилам мехӯрад. Ин қадар бачаҳои зебои сафед мурданд!
  Наташа ба ин розй шуда, бо таассуф сар ҷунбонд:
  - Бале, ин кадар одамони хуб мурданд! Ва барои чӣ?
  Духтар японхоро зад ва пай бурд.
  -Ва ҷопонҳо миллати хубанд, вале мо маҷбурем бо онҳо ҷанг кунем! Гарчанде ки ин ҳам хуб нест!
  Маргарита мантиқан қайд кард:
  - Ва ҳайвонот? Оё онҳо якдигарро намекушанд? Аммо одам танҳо як ҳайвони олӣ аст!
  Медведев табассум кард ва эътироз кард:
  - Одам бар хилофи ®айвонот  он дорад! Ва рӯҳи ӯ воқеан беназир ва ҷовидонӣ аст! Пас, мо ва ҳайвонҳо як варта ҳастем!
  Маргарита ба ин эътироз кард:
  - Ва маймунҳо? Онҳо инчунин сатҳи баланди интеллектуалӣ доранд. Яке аз онхо сеюним хазор калима медонад!
  Ичрокунандаи вазифаи президент чунин чавоб дод:
  -Аммо онҳо хешу табори мо ҳастанд!
  Аленкаи пои урён ба суи японхо тир холй карда, месуруд:
  - Ман маймун ҳастам! Инчунин мард!
  Наташа самурайҳоро даравида, хитоб кард:
  - Як аср маймун пушида гаштугузор накун!
  Супертанк даравидани японҳоро идома дод. Барои чӣ не? Вай дар ҳақиқат ҳайвони девона аст
  ки дар як дакика чил хазор тир мепарронад. Ва зиреҳи он қариб ба ҳама снарядҳо гузаранда нест. Ва на танхо ибтидои асри бистум.
  Аленка пои урён, тирпарронӣ, хашмгинона эълон кард:
  - Николас подшох барои Россия бисьёр кор кард, вале вай беарзиш ва камбахо монд!
  Наташа ба болои японхо оташ рехта, розй шуд:
  - Дуруст! Подшоҳ кушта шуд. Онҳо рӯҳониро маҷбур карданд, ки аз тахт дур шавад! Ва чӣ беҳтар шудааст?
  Аленка пои урён аз туп тир холй карда, илова кард:
  - Аз ин хам бадтар шуд! Ва боз хам одамони зишт ба сари хокимият омаданд!
  Наташа хандид, японҳоро зад ва гуфт:
  - Пас биёед барои ояндаи нек мубориза барем! Ва барои озодии Русия!
  Аленка нимбарахна оташ зада гуфт:
  - Барои дигаргунй ва галаба!
  Баъд вай мушти худро нишон дод. Вай духтарест, ки ин корро карда метавонад. Он гоҳ ҳатто самурайҳо аз он халос шуда наметавонанд. Ва пулемётхо кор мекунанд. Хама даравида, даравида истодаанд.
  Онҳо воқеан тамоми қатори мурдаҳоро шудгор мекунанд. Ва онҳо фазоро куштор тоза мекунанд.
  Ба генерал Куропаткин хабар доданд, ки дар байни японхо ходисаи ачибе руй медихад. Тирпарронӣ, таркишҳо, касе ба онҳо ҳамла кард.
  . БОБИ Љ 9.
  Медведев каме хоб карда, боз компютерро ба даст гирифт. Ӯ ҳатто риш накашидааст. Ва боз ба тарзи худ бозй кардан гирифт.
  Ҳамла ба Ҷопон пас аз коди қаллобӣ бо танкҳо ва ҳавопаймоҳо. Аз чумла бехтарин бомбаандози чанги якуми чахон Илья Муромец. Ки худро хеле баланд эълон кард. Ва ӯ ба японҳо мисли як зарбаи резинӣ бар зидди пашшаҳо зад.
  Ва пеш ба Токио...
  Дмитрий Медведев Ҷопонро забт карда, худро императори Микадо номид.
  Ва он гоҳ ҷангҳои нав ...
  Масалан, шумо метавонед таърихи алтернативӣ бозӣ кунед. Александри II дар соли 1875 ба Бисмарк гуфт, ки ихтилофоти ӯ бо Фаронса як масъалаи дохилии Олмон ва Фаронса аст. Бисмарк дар соли 1876 ба Фаронса ҳамла кард. Дар аввал бахти пруссиён омад ва ба Париж расид. Вале баъд суръати корро суст карданд. Ва Англия ба чанг даромад... Хамааш хуб мешуд, аммо англисхо ба Германия чанг карда, маглуб шуданд. Баъд пруссхо кушунхои худро ба чо оварданд.
  Чанг дар Гарб кашол ёфт. Французхо худро бемайлон мухофизат карданд. Англия қувваҳои бештарро интиқол дод ...
  Дар ин миён Русия Туркия ва Истамбулро забт кард. Англия ва Фаронса ва Олмон дар ҷанг буданд. Ва империяи шоҳ Искандар заминҳои зиёде, аз ҷумла Ироқро, ки ба уқёнуси Ҳинд расида буданд, ба худ ҳамроҳ кард. Ва Фаластин ва заминҳои тамоми роҳ то Миср. Ҳамин тариқ, аскарони рус бо сардории Скобелев Макка, Мадина ва дигар шаҳрҳои Арабистони Саудиро забт карданд.
  Ва кисми чанубии империям Россия ташкил ёфт. Ва Александри II подшоҳи бузург шуд. Ва чанги байни Германия ба мукобили Франция ва Англия дах сол давом кард.
  Ва он бо дуранги амалй анчом ёфт.
  Александри 2 то соли 1887 ҳукмронӣ кард ва қурбонии сӯиқасд шуд, ки таҳти роҳбарии Александр Ульянов, бародари Ленин анҷом дода шуд. Хукмронии пуршарафи у, ки дар зери он Россия роххои бисьёре сохт, бисьёр заминхоро забт кард, дехкононро озод кард, ба охир расид.
  Ин алтернатива буд, ки чӣ гуна бозӣ бозӣ мекард. Искандари Сеюм ҳамроҳ бо фармондеҳ Скобелев ҳам Эрон ва ҳам Покистонро забт кард. Аммо ӯ низ мурд - сари каме дурахшон. Дар замони Николас II, Русия бо Ҷопон ҷанг кард, ки аллакай дар уқёнуси Ҳинд флот дошт, ки ба зудӣ ба Уқёнуси Ором кӯмак кард. Русҳо самурайҳоро нисбатан зуд мағлуб карданд ва онҳо ҳам дар замин ва ҳам дар об қувваи бештар доштанд.
  Илова бар ин, ба артиши Русия вазири олиҷаноби Скобелев фармондеҳӣ мекард. Ва Русия на танҳо пирӯз шуд, балки тавонист Ҷопонро забт кунад. Зиёда аз он, Штатхои Муттахида хануз аз нимкураи гарбй берун набаромада буданд ва Англия он кадар тавоно набуд. Гузашта аз ин, Русия бо Олмон дар иттифоқ буд. Дар мубориза барои Африка аз Англия ва Франция акиб мемонд. Россиян подшохй баъди хамрох шудани Япония ва як кисми Хитой боз хам мустахкамтар гардид. Рохи Дехли - Москва сохта мешуд.
  Чи тавре ки аз ин дида мешавад, накшахои экспансиям Россияи подшохй ба Хиндустон ва Хитой бомуваффакият ба амал бароварда шуданд. Николаси II дар давраи Ҷанги Якуми Ҷаҳонӣ тарафи Олмонро интихоб кард. Немисхо Францияро маглуб карда, Бельгия, Голландия, Дания ва Норвегияро ишгол карданд. Россия Миср, кисми зиёди Африка ва Хиндухитойро забт кард. Ва инчунин моликияти Уқёнуси Ором Бритониё. Ва ҳатто дар Австралия фуруд омад. Ва Австралияи вай забт карда шуд.
  Пас аз он ҷанг бо десант ва ишғоли Бритониё анҷом ёфт. Чанги якуми чахон ба охир расид. Аммо ба назари Кайзер Вильгельм чунин менамуд, ки Русия аллакай замини аз ҳад зиёдро забт кардааст ва бидуни кӯшиши воқеӣ. Ва ӯ дар бораи қасос гирифтанро орзу мекард. Русия воқеан минтақаҳои васеъро забт кард - Австралия, тамоми Осиё, аксарияти Африқо, немисҳо он қадар неш нахӯрданд ва ҳатто аз Португалия ва Испания, ки онҳо ишғол карда буданд. Австрия-Венгрия Италия ва Либияро зери назорат гирифт. Русия тақрибан аз чор се ҳиссаи Африқоро гирифт ва баъдтар Эфиопияро ишғол кард. Ба немисхо муяссар шуд, ки Марокашро торумор кунанд.
  Табиист, ки ин барои Германия кифоя набуд. Ҳарчанд вай Фаронса, Белгия, Ҳолланд ва Норвегияро гирифт ва Русия Шветсияро мутеъ кард.
  Тайёрии Вильгельм ба чанги нав бо Россия огоз ёфт. Кризиси соли 1929 вазъиятро тезу тунд гардонд. Австрия-Венгрия ва Олмон тақрибан тамоми Аврупоро назорат мекарданд. Ва як кисми Африка... Ва Англия. Аммо ҳанӯз ҳам ИМА ва Канада буданд. Вилгелм ва Николас II ҳанӯз тасмим нагирифта буданд, ки бо ҳамдигар ҷанг кунанд. Гузашта аз ин, Русия камтар аз ҳама мехост, ки ҳудудҳои васеъро ҳазм кунад. Барои тезонидани ассимилятсияи онҳо шоҳ Николайи II ҳатто ба русҳо иҷозат дод, ки чаҳор зан дошта бошанд. Он чизе, ки дар мачлиси машваратии хаштуми еоциалй кайд карда шуд.
  Соли 1925 хамин гуна карор кабул шуда буд. Ва дар соли 1926 Николас II ба худаш зани дигар гирифт. Чунон ки маълум шуд, ин карор беакл набуд. Соли 1929 император як духтари дигар дошт. Ва 25 ноябри соли 1932 нихоят писари солим ба дунё омад. Николаси дуюм ӯро Петрус номид. Ба шарафи Пётри Кабир.
  Ва соли 1933, 15 май, чанги нав cap шуд. Олмон ба Канада ҷанг эълон кард . Ҳамчун ҳукмронии Бритониё. Пас аз ду моҳ, Иёлоти Муттаҳида бо роҳбарии Рузвелт, сарфи назар аз бӯҳрони иқтисодӣ, вориди ҷанг бо Олмон шуд. Онхо аз Канада даст кашидан намехостанд.
  Вильгельм аллакай миёнасол, вале хашмгин буд, дар аввал бе талаби кумаки Русия кӯшиш мекард, ки танҳо ҷанг кунад. Ӯ интизор буд, ки ҳама чизро худаш анҷом диҳад. Аммо фатх кардани территорияе, ки бо укьёнус аз хам чудо шудааст, он кадар осон нест. Зиёда аз ин, Штатхои Муттахида зуд танкхо ва армия сохтанд. Ва полкхо ташкил карданд... Чанг як сол давом кард, ки немисхо муваффакияти калон на-бахшид. Ки танҳо тавонист Исландия ва Гренландияро забт кунад. Аммо дар Канада онҳо натавонистанд онро ба даст оранд.
  Вильгельм ба подшох Николаси II мурочиат кард: "Ба ман ёрй дех, хамкасбон". Ту бародар ва ҷияни ман ҳастӣ. Худи Николас II нақшаҳои Аляска ва Канада дошт. Хуб, ман қарор додам, ки кӯзаҳоро худоҳо намесозанд. Ва ӯ онро гирифт ва 25 июни соли 1934 ба ИМА ва Канада ҷанг эълон кард. Нерӯҳои ӯ тавассути Аляска, дар саросари қаламрави ИМА ҳаракат карданд.
  То ин вакт аллакай рохи охан то Чукотка сохта шуда буд ва кушунхои рус бомуваффакият пеш мерафтанд. Дар тарафи онҳо бартарии ададӣ ва беҳтарин танкҳои ҷаҳон ҳам сабук, ҳам вазнин ва ҳам миёна буд.
  Аз ин рӯ, Амрико маҷбур шуд, ки бо қувваҳои нобаробар мубориза барад.
  Ва Николай II, чунон ки мебинем, дар ҳақиқат дар аспи сафед аст. Ва як галаба аз паси дигар. Нерӯҳои Русия дар саросари Аляска ҳаракат мекунанд. Ва онҳо шаҳр ба шаҳр, деҳа ба деҳа мегиранд.
  Немисхо кушиш доранд, ки ба Куба фуроянд. Чанг вусъат меёбад. Кайзер Вильгелм ба Николаси II менависад:
  - Ману русхо хамеша якдил будем ва бошем. Ва мо ҳеҷ гоҳ ҷанҷол намекунем. Пас бигзор Америка тамом шавад.
  Аз сабаби васеъ шудани алока пешравй назар ба план андаке сусттар буд. Аммо кушунхои подшохии рус дар давоми панч мохи чанг тамоми Аляскаро ишгол карда, ба Канада даромаданд.
  Рузвелт ҳатто ба Русия сулҳ пешниҳод кард ва ваъда дод, ки Аляскаро медиҳад, аммо хеле дер шуда буд. Ҷанг бо тарки ваҳшӣ идома ёфт.
  Дар зимистони соли 1935, ба шароити душвори обу хаво нигох накарда, кушунхои рус дар шимол ба сархадхои ШМА расиданд. Чанг дар фасли бахор давом кард... Кушунхои рус як паси дигар амалиёт гузаронда, дар охири мохи июль кариб тамоми хоки Канадаро ишгол карданд. Ва дар моҳи август онҳо Филаделфияро иҳота карданд.
  ШМА худро дар вазъияти хеле душвор мебинад. Вале онхо бо катъият мубориза бурданд... Аммо дар охири соли 1935 аллакай бештар аз сеяки территориям ШМА забт карда шуда буд. Дар зимистон бошад, муваффакиятхои подшохй боз хам калонтар буданд... Дар аввали мохи марти соли 1936 онхо ба Вашингтон ва Нью-Йорк наздик шуданд.
  Дар мохи апрель бошад, хар ду шахр гирифта шуд... Чанг то мохи август давом кард, то ки тамоми территориям ШМА ишгол карда шавад.
  Баъд хучум дар Мексика ва гайра дар тамоми территория cap шуд.
  Вильгельм ба Николаси II пешниҳод кард, ки тақсимоти тамоми ҷаҳонро анҷом диҳад. Николас II розӣ шуд.
  Дар давоми соли 1937 тамоми Америкаи Лотинй аз тарафи кушунхои рус забт карда шуд. Ҳамин тариқ, Николайи II тақсими ҷаҳонро бо немисҳо анҷом дод. Ва танҳо се империя боқӣ мондааст: калонтарин: Русия, баъд Олмон ва ҳатто Австрия-Венгрия.
  Россия хамин тавр гегемони чахон гардид, вале... Николаси II хануз хам подшохи бузург, вале миранда аст. Мохи августи соли 1939 вафот кардааст. Ва Вилгелм пиронсол 1 сентябри соли 1939 ба Русия ҳамла кард. Вай тасмим гирифт, ки аз он истифода барад, ки Пётри Чорум ҳанӯз писарбача буд, ҳатто ҳафтсола набуд. Ва ӯ тасмим гирифт, ки дар ҳоле ки регентҳо дар Русия ҳукмронӣ мекарданд, беҳтараш зарба задан аст. Пас аз ду рӯз Австрия-Венгрия низ вориди ҷанг шуд. Хамаи мамлакатхои чахон ба конфронтация кашида шуданд. Ҷанги охирин дар таърихи сайёраи Замин оғоз ёфт.
  Армияи подшохй аз чихати шумора ва сифати яроку аслиха баробар надошт. Тонкҳо ва ҳавопаймоҳои Русия то ҳол беҳтарин дар ҷаҳон ҳастанд.
  Ва чангхо инро нишон доданд. Хамин тавр командирони нави боистеъдод.
  Аммо Австрия-Венгрия аз худи аввал звенои суст баромад. Ва кариб аз рузхои аввал маглуб шуд. Армиям подшохй австрияхоро торумор карда, Львов ва баъд Перемилро ишгол кард. Немисхо танхо бо рохи аз Польша баровардани як кисми кушунхои худ Австрияро аз маглубияти комил начот доданд. Аммо ин ҳатто фоидаи кам дошт. Кушиши аз тарафи кушунхои кайзерхо гирифтани Варшава барбод рафт. Ва аскарони рус онхоро бо зурй бештар аз дусад километр акиб пеш карданд.
  Немисхо кушунхои русро бо душвории зиёд боздоштанд. Тамоми зимистон дар чангхо гузашт. Дар бахор низ мухорибахо дар авч буданд. Кушунхои рус тадричан ташаббусро ба дасти худ гирифтанд. Онҳо якчанд маротиба зиёдтар аскарон доштанд ва аз ин рӯ, то тобистон онҳо тавонистанд немисҳоро дар задухӯрдҳои мутақобила он қадар заиф кунанд, ки онҳо ба таслим шудан шурӯъ карданд. Дар айни замон хучуми зидди Австрия-Венгрия cap шуд. Дар тирамох Будапешт ихота карда шуд. Гайр аз ин, армияи подшохй мулкхои немисхоро дар Канада забт кард. Ва дар зимистони солхои 1940-1941 армиям подшохй Пруссияи Шаркиро бурида. Ва то апрели соли 1941 вай ба Одер расид.
  Мавкеи немисхо нихоят душвор гардид. Моҳи майи соли 1941 Вена афтод. Ва дар тобистон русҳо ба кӯҳҳои Алп расида, Венетсияро озод карданд. Мо ба районхои чанубии Германия даромадем.
  Ва дар тирамоҳ онҳо ниҳоят Италияро забт карданд. Ҳамлаи зимистонаи зидди Берлин бо ишғоли он 30 январи соли 1942 анҷом ёфт. Баъд аз он му-кобилати немисхо, ки дар Африка аллакай тамоми моликияти худро аз даст дода буданд, суст шуд. Русҳо то моҳи апрел ба Рейн расиданд. Баъд аз он, 22 апрель бокимондахои кушунхои немис таслим шуданд.
  Бо хамин чанги охирин дар сайёраи Замин ба охир расид. Он бо галаба ва муваффакиятхои Россиян подшохй анчом ёфт.
  Минбаъд фатхи фазой кайхон омад. Хануз соли 1936 аввалин одами рус ба кайхон парвоз кард. Дар атрофи сайёраи Замин парвоз кард. Ва соли 1945, 9 май русхо ба руи Мох фуруд омаданд.
  Онхо соли 1967 ба Миррих парвоз карда буданд. Ба Венера дар соли 1969. Ба Меркурий дар соли 1972 . Ва дар моҳвораҳои Юпитер дар соли 1973. Одам аллакай дар соли 1980 ба дуртарин сайёраи Плутон фуруд омад. Ва дар соли 2003 аввалин парвоз берун аз системаи офтобӣ дар таърихи инсоният сурат гирифт. Киштии русӣ ба Алаф Сентаврӣ парвоз кард ва соли 2018 баргашт.
  То соли 2020, Русияро то ҳол Петри чаҳорум идора мекунад, ки ба шарофати дастовардҳои тибби муосир, ҳеҷ гоҳ пир нест. Пётри чорум ҳаштоду як сол ҳукмронӣ мекунад ва салтанати ӯ тӯлонитарин дар таърихи ҷаҳон аст. Дар он чое, ки санахои аники хукмронй маълуманд, албатта.
  Хуб, ҳоло дар ҷаҳон ҳама чиз мисли ҳамеша ором аст. Ва хатто каме дилгиркунанда... Мардум зиндагии хуб доранд. Дуруст аст, ки дар бобати зиёд шудани ахолй проблемахо мавчуданд. Аммо дар ин ҷо аллакай маҳдудияти таваллуд ҷорӣ карда мешавад.
  Православӣ навсозӣ шудааст. Рӯҳониён риши худро тарошида, либоси ягонаи бо тасмаҳои китфӣ пӯшида буданд.
  Инкишофи техника бекории азимро ба вучуд овард. Аммо ин мушкилот низ ҳал шудааст. Гипернет инкишоф ёфт.
  Тадкикот давом дорад ва аллакай киштихои фалакпаймое сохта шудаанд, ки аз суръати рушной тезтар харакат карда метавонанд. Оре, барои Россиян подшохй ва тамоми чахон дар зери хукмронии Романовхо. Ин сулолаи пуршараф дар таърихи инсоният.
  Падари подшоҳ Николас. Дар сайёраи Замин биҳишт созед!
  Дмитрий Медведев стратегияро рад кард. Вай тамоми чахонро барои подшохии рус забт кард. Тафаккури стратегии худро нишон дод. Вай муваффакияти калон ба даст овард ва боз мисли пештара либос пушида хобаш бурд.
  Куропаткин гуфт:
  - Ором! Фақат тинчлик!
  Генерал Линевич бо ташвиш кайд кард:
  - Чаноби олй, шояд хозир зарба занем?
  Генерал-адютант Куропаткин чунин гуфт:
  - Не! Албатта на! Ин метавонад як доми Ҷопон бошад!
  Генерал Линевич тарсончакона гуфт:
  - Ин имкони мост, ки ниҳоят дар ин ҷанг ғолиб ояд!
  Куропаткин бо овози ларзон изхор намуд:
  - Сабр, сабр ва сабр бештар!
  Линевич бо хашму газаб бештар эътироз кард:
  - Вале Александр Суворов гуфт: лахза галаба мебахшад!
  Куропаткин хушку холй гур-гур кард:
  - Ман дар ин ҷо фармондеҳ ҳастам! Ва мо бояд пеш аз хама армияро нигох дорем. Ва умуман, Ҷопон ба зудӣ аз буғ тамом мешавад!
  Линевич таклиф кард:
  - Шояд акаллан разведка кунем?
  Куропаткин бо дили нохохам розй шуд:
  -Ин мумкин аст, танҳо эҳтиёт шавед!
  Линевич хашмгинона хитоб кард:
  - Ба номи подшох ва Ватан!
  Дар ҳамин ҳол, супертанк японҳоро тоза мекард. Онҳоро нокаут карданд, бо роҳҳои гуногун тирборон карданд.
  Аленка, ки пои урён дошт, бераҳмона тир холӣ карда, аз иҷрокунандаи вазифаи президент пурсид:
  - Ин амалиёти охирини мост?
  Медведев бо табассум пурсид:
  - Чаро шумо чунин фикр мекунед?
  Даррандаи сурхрӯй гуфт:
  - Ҷопонҳо дигар сохторҳои калон надоранд!
  Самурайҳоро мехкӯб ва тирандозӣ карда, Наташа низ розӣ шуд:
  -Аммо, дар асл, Ҷопон чизи дигаре барои мубориза бурдан надорад!
  Медведев бо нигоҳи андаке номуайян посух дод:
  - Ҷопон метавонад нерӯи бештари нав ҷамъ кунад ва аз Амрико ва Бритониё киштиҳои нав бихарад. Пас, биёед эътироф кунем, ки ҷанг ҳанӯз тамом нашудааст!
  Аленкаи нимбарахна ба самурай тир холй карда, гуфт:
  - Агар Россия ба Япония бо шартхои муътадил сулхнома пешниход кунад-чй? Мо танхо пуштаи Курилро мегирем ва хама чизи дигар мисли пеш аз чанг мемонад?
  Иҷрокунандаи вазифаи президент розӣ шуд:
  - Дар ин сурат ба эҳтимоли зиёд сулҳ хоҳад буд!
  Маргарита бо ғазаб гуфт:
  - Агар революция намебуд, японхо хануз маглуб мешуданд. Онҳо ба ҳеҷ куҷо намераванд!
  Наташа, ки пои урён ба самурай оташ рехт, бо осонӣ розӣ шуд:
  - Албатта! Онҳо ба ҳеҷ куҷо намераванд!
  Хунук Аленка японҳоро бо снарядҳо пора карда, пешниҳод кард:
  - Биёед Микадоро гирем!
  Наташа хашмгинона аз чояш хест:
  - Микадоро забт кунед? Бале, ҷолиб!
  Маргарита бо табассум гуфт:
  - Оё ин аз ҳад зиёд нест?
  Медведев инчунин изҳори шубҳа кард:
  -Оё ин зиёд нест? Баъд аз ҳама, дифоъ аз худ як чиз аст, ва дахолат ба Ҷопон, ки бигӯем, ки дар сарзамини аслии Русия низ ҷанг намекунад!
  Аленка пои урён пичиррос зада, японхоро боз бо снаряд торумор кард:
  - Магар чунин раҳм кардан меарзад?
  Наташа бо ангуштони бараҳнааш тугмаҳои джойстикро пахш карда, сар ҷунбонд:
  - Ростй, ин ба мо чй лозим? Мо метавонем Микадоро низ забт кунем!
  Маргарита хандид:
  - Ман ба шумо монанд ҳастам, ки дар ҷанг ҳастам! Ва дар ҷанг, мисли шумо!
  Медведев сахт чавоб дод:
  - Шумо бояд донед, ки кай бозистед! Мо одамони тасодуфӣ нестем! Мо касоне ҳастем, ки таърихро ҷиддӣ ва бошуурона тағйир медиҳем! Пас шумо бояд эҳсосотро нишон диҳед, аз ҷумла чораҳо!
  Аленкаи пои урён тир зада, месуруд:
  - Э, андоза, андоза! Чӣ қадар вабо вуҷуд дорад!
  Супертанк фаъолона кор мекард. Зиёда аз яксаду бисту панч хазор нафар японхо аллакай нобуд карда шудаанд. Нисфи чап.
  Наташа бо табассум месуруд:
  - Мо тамоми ҷаҳони хушунатро нест мекунем,
  Поён ба замин ва баъд
  Мо як ҷаҳони нави зебо бунёд хоҳем кард,
  То ки дар он мушкилот ва мушкилот вуҷуд надошта бошанд!
  Аленкаи пои урён, ки оташи хеле марговарро мепарронд, хичиррос зад:
  - Барои подшоҳи хубу одил!
  Маргарита таклиф кард:
  - Ё шояд мо як-ду баррел тӯҳфаро гирем?
  Аленкаи пойлуч табассум кард:
  -Чӣ, шумо нӯшидан мехоҳед?
  Маргарита сарашро манфӣ ҷунбонд:
  - Варзишгарон май намехӯранд!
  Аленкаи пои урён, батареяи дигареро тарконда, хандид:
  - Аз хӯрокҳои хурд!
  Наташа таклиф кард:
  - Биёед пивои хурмо бинӯшем. Он солимтар аст!
  Ва вай бештар япониро тирборон кард.
  Медведев чунин чавоб дод:
  - Аввал тиҷорат, баъд шавқовар!
  Оё инро иҷрокунандаи вазифаи президент набояд донад? Магар у хамеша серкору серкор набуд?
  Бале, яке аз аввалин фармонҳои иҷрокунандаи вазифаи президент Медведев се маротиба зиёд кардани маоши вакилони Думаи давлатӣ буд. Ва дар бораи депутатхо чй? Онхо интихоботи президентро ба таъхир андохтанд. Ҳамин тариқ, Медведев муддати хеле тӯлонӣ ба ҳайси иҷрокунандаи вазифаи президенти Русия кор кардааст.
  Ва ин ҳатто як ҳолати беназир гардид. Вакте ки сарвари давлат ин кадар вазифаашро ичро мекунад. Аммо тағирот намеояд. Аниқтараш, ҳама чиз дар замони Медведев ба тарафи бадтар тағйир ёфт. Гӯё бахт, ки Путинро ин қадар дӯст медошт, тасмим гирифт, ки аз вориси ӯ қасос бигирад. Ба ӯ чӣ шудааст!
  Танки модернизатсияшудаи Т-95 нобуд кардани самурайҳоро дар пешрафти геометрӣ идома дод. Ин машина самаранокии худро нишон дод. Ва кувваи манфии хашму газаби зарбкунии квазиматерия.
  Аленкаи нимбарахна ба суи японхо тир холй карда, мантикона гуфт:
  - Ба ҳар ҳол, ин комилан дуруст нест. Маълум мешавад, ки мо бе силоҳи олӣ ҳеҷ кор карда наметавонем!
  Наташа, ки пои урён дошт, бо ғазаб ҷавоб дод:
  - Баъзе давлатҳои болотар аз пирӯзии Русия дар ҷанг бо Ҷопон монеъ шуданд. Аммо як чизи хуб ба нақша гирифта шуда буд, ки инҷили Чин. Ва он хеле зебо набуд!
  Маргарита саволи равшан дод:
  - Пас Худо чи? Чаро ӯ ба православӣ кӯмак накард?
  Қариб бараҳна Аленка, снарядро ба паси снаряд фиристода, қайд кард:
  - Ана тамом! Дар асл, ба Ҷопон имкон диҳед, ки бар кишвари православӣ ғалаба кунанд. Ин дар ҳақиқат чунин хиёнат ба эътиқоди Русия аст!
  Наташа ба болои японхо оташ рехта, бо хашму газаб гуфт:
  - Дини империалистй набояд сулхдуст бошад. Магар аз руи фармуда зиндагй кунй, мамлакати бузург шудан мумкин аст: агар ба рухсораи ростат зананд, чапатро гардон!
  Хунук Аленка бо ин розӣ шуда, японҳоро шикаст дод:
  - Албатта! Мо ба пацифизм лозим нест! Душмани худро дӯст доред! Оё ин амр аст?
  Маргарита бо шавку завк месуруд:
  Ҳар кӣ одам аст, ҷанговар таваллуд мешавад,
  Ҳамин тавр шуд - горилла сангро гирифт.
  Ҳангоме ки зинда ба ҷанг маҳкум аст,
  Ва дар дил оташи гарм фурузон аст!
  
  Писарак дар хобаш пулемёт мебинад,
  Вай танкро аз лимузин афзалтар медонад.
  Кӣ мехоҳад як динорро ба никел табдил диҳад -
  Аз таваллуд мефаҳмад, ки қудрат ҳукмронӣ мекунад!
  Наташа бо хашму ғазаби вулқони ҷуброн ба рӯи японҳо оташ рехта гуфт:
  - Бале, автомат! Ва қувват чизи асосӣ аст! Мо бояд ғалаба кунем!
  Аленка пои урён бо хашм ва хашму ғазаб пичиррос зада, японҳоро ба нокаут кард:
  - Ман он чизе ҳастам, ки барои ғалаба таваллуд шудаам! Ва ҳеҷ чиз камтар. Ғалабаи мо азони мо хоҳад буд!
  Наташа ангуштони бараҳнаи пойҳои мушакашро ба тугмаҳои джойстик пахш карда, розӣ шуд:
  - Ҳамин тавр беҳтар мешавад! Мо ҳукмронӣ кардем ва ҳамеша ҳукмронӣ хоҳем кард! Дар назар дорам, Русия!
  Аленкаи пои урён японхоро нокаут карда, хи-чиррос зад:
  - Ман дурӯғ намегӯям, ман ҳукмронӣ кардан мехоҳам! Аммо на танҳо як мошини зангзада, балки тамоми империя!
  Ва духтарак аллакай батареяи охирини Замини тулӯи офтобро рӯфтааст. Вай чунон зебост, ки бояд чемпиони чахон бошад. Ва ҳеҷ гоҳ ба заъфӣ ва тарсончакӣ дода нашавед.
  Наташа, ки тирпарронй мекард, гур-гур кард:
  - Ман малика мешавам! Ё, беҳтараш, императрица!
  Аленка пои урён идома дод:
  - Ҷанг чӣ мешавад, ҷанг чӣ мешавад, вай зани бад ва фосиқ аст! Аммо он бачаҳои зеборо ба вуҷуд меорад, мегӯяд: тарсончакро дар шумо бикушед!
  Маргарита бо розигӣ сар ҷунбонд:
  - Дуруст, тарсончакро дар худ бикуш! Ман фикр мекунам, ки агар Николайи II аз тахт даст кашад, ин асло аз тарсончакӣ набуд!
  Аленкаи нимбарахна катъиян изхор намуд:
  - Акнун ӯ даст намекашад! Мо тахти подшохиро мустахкам мекунем, то ки он асрхо пойдор бошад!
  Наташа хитоб кард:
  - Николаи II подшоҳи бузург бошед! Мо шуморо дастгири мекунем! Инқилоб нахоҳад буд - Русияи бузург хоҳад буд!
  Ниҳоят, ҷанговарон бо маҳви лашкари Сарзамини тулӯи офтоб ба анҷом расиданд. Зиёда аз дусаду панчох хазор солдату офицерон кушта шуданд. Хамин тавр, кариб тамоми кушунхои хушкигарди Япония нест карда шуданд. Чи тавре ки флоти харбии бахрй вучуд надошт.
  Аленка пои урён бо табассум гуфт:
  - Оё ба ин душворӣ меарзад? Пас, ман мехостам бигӯям, ки ноумед шавам? Армия муддати дароз муқовимат накарда, Русияро мағлуб кард!
  Наташа дилпурона гуфт:
  - Русия танҳо аз ҳисоби сутуни панҷум мағлуб шуд. Дар акси ҳол, мо ба ҳар ҳол пирӯз мешудем!
  Маргарита аз иҷрокунандаи вазифаи президент пурсид:
  - Мо чй кор мекунем? Оё мо бармегардем ё идома медиҳем?
  Медведев, ки кувваи худро аз даст медод, компютерро ба кор андохта гуфт:
  - Акнун ба мо пешгуии тараккиёти минбаъдаи Россиян подшохй дода мешавад. Агар ҳама чиз хуб бошад, мо бармегардем.
  Овози форами зан шунида шуд;
  Баъди пурра нест карда шудани кушунхои хушкигард ва флоти Япония Микадо сулхро таклиф кард. ИМА ва Англия ба тавофуқ расиданд, ки ҳамчун миёнарав амал кунанд.
  Шароит барои Русия мусоид буд. Мамлакат каторкуххои Курил ва Тайванро гирифт.
  Инчунин назорат бар Манчурия, Корея, Мугулистон. Илова бар ин, Ҷопон дусаду панҷоҳ миллион рубли тиллои русӣ ҷубронпулӣ дод.
  Обрую нуфузи подшох Николаси II афзуда, дар рухияи револю-ционй паст шуд. Мамлакат ба баркароркунии босуръати иктисодиёт шуруъ кард. Желтороссия бархост. Як кисми Хитой ихтиёран ба хайати Россия дохил шуд, инчунин Корея ва Мугулистон. Империяи подшохй калон шуда, ахолиаш афзуд. Рушди иқтисодӣ назар ба таърихи воқеӣ барвақттар оғоз ёфт ва қавӣ буд.
  Думаи давлатй вучуд надошт ва хукумати подшохй ба чанги якуми чахон бехтар тайёрй дида метавонист. Дар Россия аввалин дар чахон танкхои сабуки "Луна"-2 бо истехсоли оммавй ва самолётхои чормоторни бомбаандози "Илья Муромец" ва "Святогор" пайдо шуданд. Ҷанги Якуми Ҷаҳонӣ ба ҳар ҳол оғоз шуд, аммо барои Русия муваффақтар буд.
  Азбаски подшоҳ шумораи аҳолӣ, иқтисод ва артиши зиёд дошт. Ва мавқеи дохилӣ мустаҳкамтар аст. Ягон Думаи Давлатй - макони шуриш ва табаддулоти харбй нест.
  Бо муваффақиятҳои гуногун, аммо, умуман, бо ташаббуси Русия ва пирӯзӣ дар аксари набардҳо, ҷанг 7 ноябри соли 1915 бо таслим шудани Олмон ба охир расид. Австрия-Венгрия пош хӯрд ва тақсим шуд. Галисия ва Буковина вилоятҳои Русия шуданд. Краков ва заминхои атрофи он ба подшохии Польша дохил шуданд, Познань, Данциг ва як кисми Пруссияи Шаркй. Ва Клайпеда ба музофоти Балтика хамрох шуд. Чехословакия - подшохй дар хайати Россия ба вучуд омад.
  Руминия Трансильванияро аннексия кард. Маҷористон ба салтанати мустақил табдил ёфт, аммо таҳти сарпарастии Русия ва подшоҳи Николай ҳамчун ҳоким. Австрия ба мамлакати хеле хурд табдил ёфт. Югославия, инчунин дар зери сарпарастии Русия ва таҳти сарпарастии Николас II ба вуҷуд омад.
  Туркия аз харитаи сиёсии ҷаҳон ғайб зад. Ироқ ва Фаластин ба Бритониё, Сурия ба Фаронса, Осиёи Хурд ва Истанбул вилоятҳои Русия шуданд. Ҳамин тариқ, Русия қаламрави худро боз ҳам зиёд кард. Аммо кор бо ин тамом нашуд. Сипас нимҷазираи Саудӣ якҷоя бо Фаронса ва Бритониё забт карда шуд. Ва баъдан Русия ва Бритониё Эрон ва Афғонистонро тақсим карданд. Шимол ва марказ ба музофотхои Русия ва чануб ба мустамликаи Британия табдил ёфт.
  Ба назар чунин менамуд, ки ҷаҳон устувор шудааст. Ҷанг танҳо дар Чин идома дошт. Аммо дар соли 1929 кризиси чиддии иктисодй ба амал омад, ки боиси бухрони бузург гардид.
  Дар Россия хиссиёти рево-люционй боз хам баланд мешуд. Корпартоихо ва эътирозхо ба амал омаданд. Аммо кризис чандон сахт набуд. Зиёда аз он, дар соли 1931 боз бо Япония чанг cap шуд.
  Самурайҳо қасос гирифтан мехостанд. Аммо ин дафъа армияи рус аз хар чихат пурзуртар буд. Ва адмирал Колчак командири оличаноби флот аст.
  Япония на танхо маглуб шуд, балки асир хам шуд. Подшоҳ Николаси II моҳи феврали соли 1932 ба таври расмӣ императори Микадо дар Ҷопон тахти тоҷ гирифт. Ҳамин тариқ, Русия боз ҳам васеътар шуд. Ва он кариб тамоми Хитойро хамрох кард.
  Хам аз чихати ахолй ва хам аз чихати территория Россия баробар набуд. Гузашта аз ин, империяи Британия заиф мешуд. Гитлер соли 1933 дар Германия ба сари хокимият омад, вале вай ба мукобили Россия чй кор карда метавонист? Фикрашро накун. Подшоҳ Николаи II дар соли 1937 даргузашт, ки дар ҳукмронии хеле муваффақ буд, ки тӯлонитарин пас аз Иван Грозный буд. Ва бо фатххои рекордй аз чихати масохат ва ахолй.
  Бо вуҷуди ин, на ҳама чиз барои подшоҳ дар ҳаёти шахсии ӯ кор кард. Ворис Алексей хурдсол вафот кард. Аз сабаби издивоҷи нобаробар, бародари хурдии Михаил аз ҳуқуқи тахти Русия маҳрум карда шуд.
  Тоҷро Кирилл Романов мерос гирифт, ки соли 1938 ҳатто як сол зиндагӣ накарда вафот кард. Ва писари ӯ Владимир сеюм подшоҳи нав шуд. Ба ӯ тоҷ нишаст ва монарх то соли 1992 хушбахтона ҳукмронӣ кард. Ва Русия аввал мустамликаҳоро аз Фаронсаву Бритониё ҳамроҳ бо Олмон гирифт. Баъд вай Олмонро забт кард. Ва он гоҳ тамоми ҷаҳон. Хулоса, подшоҳи нави Ҷорҷ Якум дар соли 1992 императори ҷаҳонӣ шуд.
  Медведев баррасиро ба охир расонда, гуфт:
  - Аз афташ, барои ин коинот басанда аст! Мо бармегардем!
  Ва ҳар чаҳор фарёд заданд:
  - Шаъну шараф ба Николайи II!
  . ЭПИЛОГИ МИЁНАВИИ
  Медведев аз занг бедор шуд... Ба ӯ хабар доданд, ки маросими савгандёдкунии Зеленский ба ҳайси президенти Русия ва Украина ҷараён дорад. Ва ин, мегӯянд онҳо, вақти он расидааст, ки Дмитрий Анатольевич аз идора равад.
  Медведев бо дили нохохам ба ин розй шуд. Пеш аз рафтан ришамро тарошида, оббозӣ кардам.
  Баъд аз кабинет баромада рафт. Уро бо мошини махсус бурданд. Дар роҳ гуфтанд, ки беҳтараш Медведев ба ҷазираҳои Канар парвоз кунад, то дар он ҷо истироҳат кунад.
  Ва Зеленский боз як намоиши савгандёдкунии худро анҷом дод. Чун одат, рангин бо пиротехникӣ ва ҷаҳишҳо. Дар рӯзи маросими савгандёдкунӣ Виталий Кличко дар варзишгоҳи Киев бо Майкл Тайсон қувваозмоӣ кард. Муштзани маъруфи амрикоӣ ба далели мушкилоти пулии калон ба ҷанг розӣ шуд. Кличко дар тамоми дувоздаҳ раунд бартарӣ дошт, аммо ба таври дипломатӣ Тайсонро нокаут накард.
  Ба таври расмӣ яке аз версияҳои хурди қаҳрамони ҷаҳон бозӣ карда шуд.
  Пас аз он ба Виталий Кличко камарбанди алмосӣ дода шуд.
  Ба Владимир Зеленский аз тамоми кишварҳои ҷаҳон, аз ҷумла Чин табрикот омад. Зиёда аз ин, дар Империяи Осмон бетартибихои халкй авч гирифт. Инсон танҳо бо нон зиндагӣ намекунад. Одамон демократия ва озодиро мехостанд. Деспотизми Партияи коммунистии Хитой сер шуда буд, хама озодиро мехостанд.
  Зеленский махз хамин гуна рамз гардид. Рамзи қудрати демократӣ, пас аз суқути диктатураи хадамоти махфӣ таҳти роҳбарии Путин.
  Зеленский дар бораи дигаргунихо, иктисодиёт ва комьёбихои нав бисьёр сухан ронд. Дар Русия аллакай рақобат барои мақоми нахуствазир сурат гирифтааст. Якчанд ҳазор нафар довталабон буданд. Раванди интихоб хеле пуршиддат буд. Ва он олиҷаноб менамуд.
  То ин дам ҳама чиз ба таври оддӣ идома дошт. Зеленский ҳатто дар маросими савгандёдкунии худ сальто кард. Карсак заданд. Сипас, дониши худро оид ба забонҳои хориҷӣ нишон дод. Вай хеле фаъолона ва тезу тунд амал мекард.
  Ниҳоят, Зеленский онро гирифта, боз чанд суханронӣ кард.
  Баъд аз маросими савгандёдкунӣ қарорҳои кадрӣ қабул карда шуданд. Тағйироти зиёде ва чеҳраҳои нав дар ҳукумат.
  Интихоби воқеии "комиссарони оҳанин" вуҷуд дошт. Дар Россия революциям кадрхо ба амал омад.
  Зеленский дар рузхои аввал бисьёр декретхо баровард. Ба фуруши машрубот шабона ва дар нуктахои саёхат ичозат дода шудааст. Барои сарватмандон андозҳои нав ҷорӣ карданд. Вай дахлнопазирии вакилон ва судяҳоро лағв кард. Афзоиши истехсоли махсулот. Дар савдо бо Хитой тарифхо чорй карда шуданд.
  Дар Беларус ҳамапурсӣ барои муттаҳидшавӣ ба Русия баргузор шуд. Ва ин ҳам ба эътибори Зеленский рафт. Аксарияти белорусҳо аз муттаҳидшавӣ бо Русия ҷонибдорӣ карданд.
  Зеленский шикоят кард, ки Медведев часҳоро аз ҳад зиёд боло бурд, аммо ваъда дод, ки таваррум ором хоҳад шуд. Ва ҳеҷ чизи бад рӯй нахоҳад дод.
  Дарвоқеъ, афзоиши нархҳо зуд қатъ шуд. Ва иқтисоди Русия ба рушд шурӯъ кард. Ва дар Қафқоз, амалиёти ҷангҷӯён ба гунае хомӯш шуд. Хеле оромтар шуд.
  Зеленский дар ниҳоят номзадии худро ба мақоми нахуствазири Русия пешниҳод кард. Вай доктори илм Алексей Большакови сию ду-сола шуд. Вай дар мусобика хеле дилпурона голиб баромад. Ва ӯ сарвазир шуд, ҷавонтарин дар таърихи Русия.
  Медведев дар рухсатӣ ба ҷазираҳои Канар парвоз кард ва нафақаи раисиҷумҳури пешинро гирифт, танҳо кайфу сафо кард. То ҳол ӯ ҳеҷ мушкиле надошт. Аммо Шойгу боздошт ва ба кӯшиши табаддулот муттаҳам шуд. Ӯ чӣ мехост?
  Дигар роххои халли хам бисьёр буданд... Дар Америка зани чилу яксолаи демократ галаба кард. Ҳамин тариқ, ҳукумат тағйир ёфт. Ва як зан ва ҷавонтарин номзад дар таърихи ИМА сари қудрат омад. Давраи Трамп ба охир расид . Аммо дустй бо Россия навакак гул карда истодааст. Табиист, ки ба мукобили Хитойи диктаторй ШМА ва империяи нави Россия акнун дуст буданд.
  Зеленский ҳатто як раъйпурсӣ баргузор кард ва номи дигарро ҷорӣ кард: ба ҷои он, Русия - Киев Руси. ки он хам бисьёр чизхоро баён мекард. Белоруссия ба федерация дохил шуд. Ва эҳёи империя оғоз шуд... Дар асоси демократӣ.
  Президенти нави зани Иёлоти Муттаҳида душмании Трампро нисбат ба Чин мерос гирифт ва худро ба таъсиси эътилоф бахшид. Руси Киев дар замони Зеленский аз ҷиҳати иқтисодӣ бомуваффақият рушд кард. Русия Чинро то андозае маҳдуд кард. Баъд вай ба НАТО дохил шуд. Дере нагузашта дар Казокистон хукумати тарафдори Русия ба сари хокимият омад ва давлати иттифокй ташкил ёфт. Русҳо Осиёи Миёнаро аз Чин дур мекарданд. Мубориза торафт вусъат меёфт.
  Зеленский маъракаи зидди Сталин ва Путинро пеш гирифт. Ӯ Сталин ва Путинро аз ҳама ҷоизаҳое, ки Медведев ба онҳо додааст, маҳрум кард.
  Аммо ҳама чиз оромона анҷом ёфт. Гарчанде коммунистон эътироз баён карданд. Мо ба митингхо мерафтем.
  Ва дар он чо Ленин нихоят аз Мавзолей бароварда шуд. Як навъ хурсандӣ барои бисёриҳо. Ва Калисои Православӣ Александри II ва Ивани Грозный, подшоҳони Русияро канониза кард. Шумораи ёдгорихои Николай II низ афзуд.
  Царизм ва гарбпарастй ба навъе муд шуд. Онҳо ба Аврупо наздиктар шуданд ва хориҷиён мансабҳои зиёде гирифтанд. Русия бахше аз ҷаҳони Ғарб шуд ва пас аз рафтани Трамп раванди ҷаҳонишавӣ шиддат гирифт. Ва Чин ба бунбаст афтод ва ба нооромиҳои дохилӣ дучор шуд.
  Ҳамзамон Зеленский сатҳи таваллудро дар империяи славянӣ афзоиш дод. Парвози кайхо ваъдашуда ба суи Мох нихоят ба амал омад. Ва ҳама чиз ба таври аҷиб кор кард.
  Муносибатҳои иттифоқӣ байни Русия ва ИМА, аниқтараш байни Русияи Киев ва Амрико барқарор карда шуданд.
  Ва муқовимат чизи гузашта аст. Ҷаҳон торафт глобалӣ ва бехатартар шудааст. Гарчанде ки ҷангҳо буданд. Киев Руси якҷо бо Амрико дар Либия амалиёт анҷом дод ва дар он ҷо ба исломгароён хотима доданд. Сипас, мо бо Шарқи Наздик сару кор доштем ва дар он ҷо бо Амрико пойгоҳҳо эҷод кардем. Киев Руси ва Иёлоти Муттаҳида якҷоя ба таҳрик додани ҷаҳон ва берун кардани Чин аз Африқо шурӯъ карданд. Ва дар ин ҷо мо бе ҷанг кор карда наметавонем. Ва амалиёти заминӣ низ.
  Ҳам Русҳои Киев ва ҳам Иёлоти Муттаҳида ҳамлаҳои ҳавоиро якҷоя анҷом доданд.
  Оҳиста-оҳиста хитоиҳо аз тамоми ҷаҳон ронда шуданд. Ва империяи осмонӣ ба бӯҳрони амиқи иқтисодӣ ва сиёсӣ афтод.
  Ва Киев Руси торафт ободтар мегардид.
  Русия ҳеҷ гоҳ чунин суръати рушди иқтисодиро намедонист. Ва он Чин фурѓ рафт - Руси Киев бархост. Ва он босуръат афзоиш ёфт.
  Рохи охан то Чукотка дар мухлати рекордй сохта шуд. Ки худаш хеле олиҷаноб аст.
  Ва онҳо дар зери Аляска нақб мекофтанд. Амрикоиҳо инчунин ба сохтани роҳи оҳан барои пайвастшавӣ бо Русия шурӯъ карданд. То Дехлй хам рохи охан сохта мешуд... Дар баробари ин аз Сибирь барои обьёрии Осиёи Миёна каналхо кофта мешуданд.
  Амалиёти муштарак алайҳи Эрон аз сӯи Амрико ва Киеви Русия анҷом шуд. Ва режими дунявии солим гузошта шуд. Баъд аз он аз бахри Каспий то халичи Форс ба кандани канал шуруъ карданд.
  НАТО ба давлатхои араб дохил шуд. Дар Арабистони Суудй парламент барпо гардид. Занҳо ба кашидани бурқаҳо шурӯъ карданд. Сохтмони давлати дунявӣ оғоз ёфт.
  Дар расонаҳои русӣ ҳама Путинро барои ифротгароӣ сарзаниш карда, ба сари ӯ лой мепартофтанд, ки Русияро қариб ба як мустамликаи Чин табдил диҳад, вале Худоро шукр, ки дар вақташ мурд. Суханони сахттар ҳам мегуфтанд. Аммо алайҳи Медведев парвандаи ҷиноӣ боз шудааст. Ва на танҳо як.
  Сталинро аз девори Кремл бароварданд. Ленин хеле пештар аз Мавзолей.
  Дар рамзхои давлатй бисьёр чиз тагьир ёфт. Якчанд навъхои нави байракхо пайдо шуданд. Зард ба парчами Русия илова карда шуд ва кабуд ҷои кабуди равшанро гирифт.
  Ин ҳам ҷолиб буд. Герб дигар шуд... Ислохоти пулй хам ба амал омад. Аз рӯи таносуб: як ба ҳазор пул иваз мекарданд. Стандарти тиллои рубли Руси Киев пайдо шуд. Дар хамин вакт пули наву кухна ба вучуд омад - як тин - ним тин ва ним - чорьяк тин.
  Ҳама чиз бо тартиб аст ...
  Унвонхо низ зинда шудан гирифтанд... Шохзодахо, баронхо, графхо, маркизхо ва хатто герцогхо пайдо шуданд. Аз ҷумла, Зеленский герцог шуд. Молдавия хам ба хайати Руси Киев дохил шуд. Дар бораи интихоби подшох аллакай сухан рафт.
  Аммо Зеленский гуфт, ки президенти Киеви Рус танҳо аз ҷониби мардум интихоб мешавад. Ва на бештар аз ду мӯҳлат.
  Гузашта аз ин, Зеленский мӯҳлати ваколати раисиҷумҳури Русияро аз шаш сол то панҷ сол коҳиш дод. Дуруст аст, ки Зеленский давраи аввали худро шаш сол адо кард.
  То ин вакт у ба Россия хамрох шудани Осиёи Миёнаро ба охир расонд. Ва сархадхои СССР баркарор карда шуданд. Факат давлатхои назди Балтика бекор монданд.
  Аммо америкоиён хануз аз он даст кашидан нахостанд. Ҳамин тавр онҳо Осиёи Миёна ва Қафқозро доданд.
  Дар Кавказ, байни Арманистон ва Озарбойчон чанги нав cap шуд. Ва вай хеле бераҳмона роҳ мерафт. Ҳамин тавр, Русия тавонист ин ҷумҳуриҳоро ишғол кунад ва дар бораи ғасби онҳо раъйпурсӣ гузаронад.
  Ҳамин тариқ, Зеленский Қафқозро дубора ба даст оварда, Руси Киевро васеъ кард. Бигзорем, ки ӯ ғолиб аст. Гузашта аз ин, ӯ ҳам демократ аст... Империяи ӯ боз ҳам васеътар шуд...
  Ҳамин тавр, Афғонистон аллакай дар давраи дувуми ҳукумат ва як қисми Эрон ба ҳайати Русия табдил ёфт.
  Дар Иёлоти Муттаҳида як президенти зан бори дуввум пирӯз шуд. То кунун дар иқтисод муваффақ буд ва аз ҳама муҳимаш тавонист Чинро аз шикаст хӯрад. Чӣ ғалабаи бузург. Ва Киев Рус ҳоло ҳампаймонест, ки Зеленский раҳбарӣ мекунад.
  Аммо, албатта, қудрати Русия хеле зуд меафзояд. Вай аллакай шимоли Ироқро аннексия кардааст.
  Борзо рафтор мекунад. Киеви Руси аз чихати суръати афзоиш дар чахон аввалин! Ва аз чихати ахолй аз Штатхои Муттахида пеш гузаштааст. Ва аллакай дар Амрико онҳо бо изтироб менигаранд - оё Русия хеле қавӣ шудааст?
  Гузашта аз ин, империяи Руси Киев васеъ мешавад. Холо давлатхои назди Балтика аллакай тахти назорати он мебошанд. Бале, ин барои амрикоиҳо воқеан мушкили бузург аст. Зеленский аллакай тамоми қаламравҳои собиқи СССР-ро ҷамъоварӣ кардааст.
  Ва мисли подшохи рус экспансияашро ба чануб давом медихад. Холо Эрон ва Ирок комилан ба хайати Руси Киев табдил ёфтаанд. Ва Зеленский дар даври аввал ба осонӣ ба даври дуввум интихоб шуд.
  Гарчанде номзадҳо ба мақоми президентӣ зиёд буданд, интихобот демократӣ гузашт.
  Зеленский гуфт, ки ӯ ба намунаи Лукашенко пайравӣ намекунад ва як умр ҳукмронӣ мекунад. Гузашта аз ин, шароити нопадид шудани Лукашенко ҳанӯз рӯшан нест. Шояд ҳам Русия ва ҳам Ғарб дигар ба ӯ ниёз надоранд. Ва у нопадид шуд... Аммо Зеленский факат кувват мегирад. Ва дар ҳақиқат, ҳукмронии ӯ аз ҷиҳати муваффақият пешгузаштагони худ, аз ҷумла Пётри Бузургро фаро мегирад.
  Дар хакикат на хар кас кодир аст территорияи СССР, ба замми он Афгонистон, Эрон ва Ирок баркарор карда шавад.
  Аммо Зеленский бо ин маҳдуд намешавад. Ҳоло ҳам Полша ва ҳам Финляндия зери ҳамла қарор доранд - онҳо низ як вақтҳо қисми империяи подшоҳӣ буданд. Ва воқеан ҳам дар ин кишварҳо ҳамапурсӣ баргузор мешавад ва онҳо ихтиёран ба Руси Киев дохил мешаванд.
  Дар фронти илм хам муваффакиятхо мавчуданд. Парвози деринтизор ба Миррих ба амал омад. Кайхоннавардони рус ба он чо фуромаданд. Онхо хок гирифта, байракро гузоштанд, ки ин галабаи бузург буд.
  Дар айни замон Киев Руси асли Порт Артурро аз Чин гирифт. Ва аз он ки дар Хитой чанги гражданй сар шуда буд, истифода бурда, Манчурияро тахти химояи худ гирифтанд.
  Дар айни замон Руси Киев як қисми Туркияро ба худ ҳамроҳ кард. Он заминхое, ки мувофики шартномаи Версал ба Россия дода шуда буданд. Ин ҳам як иқдоми хеле қавӣ буд. Зеленский Руси Киевро ҳамчун империя боз ҳам васеъ кард. Ва аз чихати иктисодиёт бошад, вай аз Штатхои Муттахида пеш гузашт.
  Хуб, Чин ба даҳшати ҷанги шаҳрвандӣ афтодааст ва он аллакай ба тақсимшавӣ шурӯъ кардааст.
  Руси Киев ба кишвари тавоно табдил ёфт. Ва маъруфияти Зеленский дар дохили кишвар он қадар афзоиш ёфт, ки одамон ба Владимир зону зада илтимос карданд, то аз он ҷо набарояд. Садхо хазор нафар одамон чамъ омаданд.
  Зеленский, ба таври истисно, раъйпурсӣ баргузор кард, ки ба ӯ имкон дод, ки бори сеюм ба мақоми раҳбари Киеви Рус номзад шавад.
  Дар ИМА роҳбар иваз шуд. Вай аллакай республикачй шудааст. Ва дигар он қадар ҷавон нест - калонтар аз Зеленский. Ҳамин тавр, муносибатҳои Русияи Киев ва Иёлоти Муттаҳида боз бадтар шуданд. Русия дар зери Зеленский аллакай дардовар қавитар шудааст. Онҳо дар хотир доштанд, ки якҷоя бо ҳукмронии Украина, ин аллакай давраи чоруми Зеленский аст.
  Ба гуфтаи онҳо, салоҳияти раисиҷумҳури Русия кам нашудааст. Ягона коре, ки Зеленский анҷом дод, ворид кардани тағйирот ба конститутсия буд, ки тибқи он Думаи давлатӣ ҳақ дорад як вазири алоҳидаро бо се ду ҳиссаи овоз ё бо аксарияти одӣ, ки ду маротиба раъйи нобоварӣ содир кардааст, аз вазифа барканор кунад.
  Ва ин исло® чандон а®амиятнок нест, зеро президент ®у«у«и таъини ®амаи вазиронро ва муайян кардани сохтори ®укуматро дар ихтиёр дошт. Ва дар Думаи давлатӣ тарафдорони Зеленский аксарияти конститутсионӣ доранд.
  Муҳимтар аз ҳама ҷорӣ кардани интихоботи мустақим ба Шӯрои Федератсия, инчунин иҷозати овоздиҳии маҳбусон буд.
  Аммо, дар маҷмӯъ, дар ин ҷо маҳдудияти ваколатҳои президент ба охир расид. Ҳуқуқи аз вазифа озод кардани губернаторҳо нигоҳ дошта шуд. Ва дар сохаи конунгузорй хатто вусъат ёфт.
  Дар Иёлоти Муттаҳида Зеленскийро ба авторитаризм муттаҳам мекунанд ва ҳизби "Хизматгори мардум" тақрибан ҳамаи мансабҳои иёлотро назорат мекунад. ЛДПР ва Партияи Коммунистии РФГ мав-чудияти худро бас карданд. Партияе ба вучуд омад - "Чахони одилона" аз чап. Ба чои ЛДПР ватандустони Россия пайдо шуданд. Аммо ҳизби "Хизматгори халқ" комилан бартарӣ дошт.
  Ислоҳоти муайян ба калисо низ таъсир расонд. Православӣ ҳуқуқи доштани чаҳор занро қонунӣ карда, ба ислом наздиктар шуд. Муносибат ба иконҳо то андозае тағйир ёфт ва наздикшавӣ бо протестантизм ба амал омад. Онҳо бештар ба гуфтани он шурӯъ карданд: Худо як аст ва инсонҳо сазовори парастиши Худо нестанд.
  Дар айни замон, Сегона ҳамчун рамзи Китоби Муқаддас нест ва барои одамони оддӣ нофаҳмо буд.
  Ва онҳо муаррифӣ карданд: Худо як аст, Худо Падар аст. Аммо истилоҳи Худо Писар дар Библия нест. Илова бар ин, истилоҳ вуҷуд надорад: Худо Рӯҳулқудс аст. Пас чаро динро содда накунем.
  Гузашта аз ин, Худое, ки дар салиб овезон аст, эътимодро ба вуҷуд намеорад. Агар Ӯ худро муҳофизат карда наметавонист, пас чӣ гуна одамонро муҳофизат мекунад? Хулоса, мо ба тавҳид гузаштем. Ва худи Библия бо афсонаҳои қадимии славянӣ омехта буд. Инҷили Велес бархост.
  Атеизм хам пурзур шуд - мегуянд, аз афсонахои инсонй саргарм нашавед. Мо як сайёра дорем ва он ба одамон лозим нест, ки ба мӯъҷизаҳо ва махсусан дар охири дунё бовар кунанд.
  Охири дунё нахоҳад буд ва набояд бошад. Ва инсоният бояд ба як империяи кайҳонӣ табдил ёбад ва ба канори галактика бирасад. Дар бораи галактикаҳо чӣ гуфтан мумкин аст? Бештар ба коинот монанд аст. Ва ба канори коинот расида, ба қисмати дигари коинот равед. Охир, шумораи коинотхо бешуморанд. Ва ҳамин тавр шумо метавонед аз як олам ба олами дигар парвоз кунед. Ва бо гузашти вақт, эҷод кардани худро ёд гиред! Ва дар тамоми фазо коинотхои нави беандоза пайдо мешаванд.
  Ва сайёраи Замин танҳо гаҳвораи инсоният аст. Ва дар оянда як империяи секстиллион то секстиллион дараҷаҳои коинот вуҷуд хоҳад дошт ва бидуни таваққуфи минбаъдаи васеъ ва забт кардани фазо.
  Ва сарвар ва президенти Киев Рус Владимир Зеленский, мисли офтоби дурахшони умед бар сайёра тулӯъ мекунад!
  Ва ояндаи у ва ояндаи Руси Киев - дурахшон бошад!
  
  Форс-мажор вакте ки СССР бе иттифокчиён чанг мекард
  Ҳамин тариқ, таъсири бебозгашт ба амал омад, ки қувваҳои иттифоқчиёнро 1 январи соли 1943 қатъ карданд. Корпуси зарбдоршудаи Роммел дар сархадди Либия истод. Ва тамоми бомбаборонкунии Германияи фашистй бас карда шуд. Кӯшишҳои парвоз ба сӯи Лондон низ ноком шуданд. Самолётхои немисхо ба фалокат дучор нашуда, ба акиб ронда шуданд. Як мӯъҷизаи қаблан бесобиқа, тақсимоти ҷаҳон аз ҷониби қудрати теомагӣ рӯй дод.
  Вале ин дар аввал ба немисхо чандон ёрй нарасонд. Сталинград, дурусттараш гурӯҳи Паулуси дар он бударо, шояд дигар наҷот дода натавонист. Ва аскарони советй дилпурона пеш мерафтанд. Хучум дар Воронеж ва дигар самтхо бомуваффакият гузашт. Армиям Сурх гуё дар вакти хакикй Курск, Белгород ва Харьковро озод карда бошад.
  Бо вуҷуди ин, пас аз интиқоли дивизияҳои ботаҷрибаи Роммел аз Африқо ва он қувваҳое, ки дар таърихи воқеӣ низ бе фоида ба биёбонҳои Алҷазоир ва Тунис партофта шуданд, ҳамлаи машҳури Майнштейн ба таври назаррас қувват гирифт. Азбаски дар он қувваҳои зиёди Олмон, бахусус авиатсия ширкат доштанд.
  Ва сӣ "Палангҳои" нав, ки дар Сахара бефоида буданд, тамоман зиёдатӣ набуданд.
  Дар ин ҷо аввалин ихтилофи назаррас бо таърихи воқеӣ рух дод. Майнштейн чор руз пештар ба хучуми чавобй cap кард ва куввахои хеле зиёд дошта, тезтар пеш мерафт. Харьков нух руз пеш аз ин Белгород дувоздах ва дар харакат ва аз хама мухимаш Курск гирифта шуд, ки дар таърихи хакикй ба Фриц таслим нашуда буд.
  Шумораи зиёди кушунхои немис иштирок доштанд. Немисҳо захираҳои интиқолшуда аз Фаронса, қариб ҳамаи қисмҳои танкии омодаи ҷангӣ ва авиатсияи асосиро истифода бурданд. Новобаста аз он ки касе гӯяд, тақрибан нисфи Luftwaffe аз ҷониби Фронти Ғарбӣ парешон шуд, то ки қувваҳои назаррас дар ҳавои душман илова карда шаванд. Ва у ин суханро дар вакти хучуми чавобии немисхо, ки ба зарбаи дос шабохат дошт, гуфт.
  Бале, ва Мейнштейн дар таърихи воқеӣ аз генералҳои шӯравӣ бартарӣ дошт, аммо дар ин ҷо вай бист дивизия бештар қувваҳои хушкигард ва бо назардошти консентратсияи захираҳо се маротиба зиёдтар ҳавопаймо дорад. Ва Фок-Вулф, агар дуруст истифода бурда шавад, бад нест: суръат баланд аст, силоҳҳо пурқувватанд. Муҳим он аст, ки F-190 бо бартарии ададӣ самараноктар аст. Азбаски аслиҳаи пурқудрати он ба ӯ имкон медиҳад, ки дар як вақт ҳавопайморо сарнагун кунад ва аз сабаби суръати баланди ғаввос шуданаш метавонад гурезад.
  Кушунхои советй ба маглубияти тактикй дучор шуда, Курскро тарк карданд, бисьёр солдату офицерон ихота карда шуданд. Қисман, баъзеҳо мурданд, дигарон, гарчанде ки ақаллияти инҳо асир шуданд, бисёриҳо фирор карданд, ҳарчанд таҷҳизоти худро гум карданд.
  Ба кушунхои советй зарари калон расонда, хучуми онхо бас карда шуд. Аммо танкчиёни немис аз сабаби cap шудани обшавии бахор муваффакияти худро мустахкам карда натавонистанд.
  Таносуби муваккатии куввахо ба вучуд омад.
  Бо вуҷуди ин, қудрати нав низ метавонад ба ҷанг ворид шавад: Ҷопон. Самурайҳо низ дастҳои худро кушода буданд. Амрико дастрас нест, аммо ҳамла намекунад. Дуруст аст, ки армияи тавонои хушкигарди Япония ба Хитой фишор меорад. Дар ин чо Чан Кай-ши ба вазъияти хеле душвор дучор омад. Ё кӯшиш кунед, ки бо японҳо созиш кунед, ё ҷанг кунед, аммо дигар аз ИМА, Бритониё ва дигар кишварҳо бо пул ва силоҳ дастгирӣ нагиред.
  Табиист, ки немисхо кушо-дани фронти дуйумро орзу мекарданд, то ки як кисми кушунхои душманро аз шарк дур кунанд. Бо вучуди ин онхо талафоти калон доданд. Сталинград махсусан кувваи зиёд гирифт. Чанговарони советй хам бисьёр талаф доданд ва як кисми кушунхо ба дегхонаи Харьков ва Курск афтоданд.
  Фашистхо истехсоли яроку аслихаро зиёд карданд. Ба шарофати набудани бомбаборон, Краутҳо тавонистанд, ки истеҳсоли танкҳоро ба миқдори назаррастар, инчунин авиатсия зиёд кунанд. Таркиш ба фашистон назар ба он ки ба он боварй хосил карда мешавад, бештар халал расонд. Зиёда аз он, дар таърихи реалй Германия истехсоли тачхизотро асосан аз хисоби аз нав сохтани иктисодиёт дар асоси чанг ва торафт фаъолонатар истифода бурдани мехнати гулом зиёд кард, на аз он сабаб, ки онхо суст бомбаборон карда шуданд.
  Холо немисхо мунтазир буданд ва ба техникам хозиразамон такья карда, танкхои нав месозанд, экипажхоро таълим медоданд. Дар баробари ин савол кушода монд: хучумро аз кучо cap кард? Пули Курск дигар вучуд надошт. Ва ин як аломати табиӣ аст. Бинобар ин хам худи немисхо ва хам Гитлер дудила карданд. Идеяи бо туфон гирифтани Ленинградро ба миён гузошта буд. Хол он ки дар ин сурат истехкомхои пуриктидорро рахна кардан лозим меомад.
  Генералхои немис боз ба Сталинград рафтан намехостанд. Аммо ошкоро гуем, интихоб васеъ нест. Оё ба худи Москва хамла кардан мумкин аст? Дар байни саркардагони фашистй ихтилофхои чиддй ба амал омаданд. Майнштейн, Гудериан ва Роммел ҳатто ба он маъно ҳарф мезаданд, ки беҳтараш умуман ҳамла накунанд, вале бигзор русҳо бинии худро дарун карда, онҳоро ба дом афтонанд.
  Нақшаи алтернативӣ барои оғози ҳамла аз нимҷазираи Таман ва Ростов-на-Дону пешбинӣ шуда буд; Фриц тавонист ин шаҳри мустаҳкамро тавассути интиқоли нерӯҳо аз гурӯҳи Балкан муҳофизат карда, аскарони ишғолии худро бо нерӯҳои Булғористон ва Италия иваз кунад.
  Фюрер, ки амалиётеро, ки кушунхо дар самтхои ба хам наздик рахна мезананд, маъкул меёфт, ба ин накша бештар майл мекард, вале дар амалй гардондани он суст буд. Махсусан, танки "Пантера" инҷиқ буд ва аксар вақт вайрон мешуд, аз ин рӯ ба тағирот ниёз дошт. Бигузор таълими иловагии экипаж. Ва Фюрер мехост, ки бештар "Палангон"-ро мӯҳр занад.
  Сталин нихоят аз он хаста шуд. Аз тарси он, ки Япония, ки дар чануби Хитой ба муваффакиятхои калон ноил шуда буд, фронти дуюмро мекушояд, ки армияи хушкигарди он аллакай аз хафт миллион солдат ва маълумот дар бораи иктидори харбии афзояндаи Рейхи сеюм гузаштааст, худи у фармон дод, ки хучумро дар . самтхои Курск ва Донбасс. Дудилагии Гитлер ва хохиши фюрер барои бо садхо палангхо ва пантерхо дивизия ташкил кардан боиси пешгирй гардид.
  Аммо кушунхои советй 7 июли соли 1943 ба хучум cap карда, худашон аз чихати кувва бартарии халкунанда надоштанд. 5 миллиону 560 хазор нафар немисхо, кариб як миллиону дусаду панчох хазор солдати спутник ба мукобили 6,6 миллион солдату офицерони советй амал карданд. Муссолини баъди аз байн рафтани хавфи хучум аз гарб ва чануб шумораи кушунхои Италияро дар шарк хеле зиёд кард. Шумораи воҳидҳои испанӣ низ афзуд. Салазар инчунин дивизияи "ихтиёриён"-ро фиристод. Легионхои француз, румынхо, венгерхо, албанхо ва дивизияхои хоричй дар SS аз тамоми Европа хам фаъолонатар мечангиданд.
  Ба хамин тарик, армияи советй аз чихати шумора бартарй надошт, вале гуногунрангии коалиция сифати куввахои душманро паст мекард. Артиши Сурх дар танку артиллерия аз чихати шумора баъзе бартарй дорад. Аммо дар ҳоли ҳозир шояд "Палангҳо" ва "Пантера" аз лиҳози оташфишонӣ ва зиреҳи рақиб ҳеҷ баробар надоранд. Ва T-4 дар қудрати оташфишонӣ бар T-34-76 бартарӣ ба даст овард. Аммо СССР артиллерияи ракетӣ дорад ва немисҳо, сарфи назар аз рушди дастгоҳҳои газ, онро хеле суст таҳия кардаанд.
  Дар авиатсия паритети тахминии ададӣ вуҷуд дорад. Чанговарони немиси МЕ-109 "Г", Фок-Вульф аз чихати мусаллахшавй ва суръат нисбат ба самолётхои советй пуркувваттар, вале аз чихати манёвр каме сусттаранд. Аммо Олмон, мутаассифона, ассҳои ботаҷриба ва самараноктар дорад. Самолёти бомбаандози Ю-188 шояд аз чихати хусусиятхои парвоз назар ба самолётхои ПЭ-2 ва ТУ-3 бехтар бошад. Ва Ю-288 ба хидмат шурӯъ кард. Дуруст аст, ки он ба мисли ME-309 нав оғоз шудааст.
  Аммо ба хар хол Армияи Сурх аз чихати кувва бартарй надошта, ба мукобили мудофиаи пештар тайёркардаи душман ба хучум cap кард. Ва ӯ ба муқовимати якрав дучор шуд. Аммо аскарони советй дар хучуми худ устуворона буданд, сарфи назар аз талафот, пеш мерафтанд. Суръати миё-наи пешравй паст шуда бошад хам, дар як шабонаруз як-ду километр. Душман шикает хурд ва муяссар шуд, ки боз кофта шавад. Суръати пешравии на камтар аз кахрамонона давом мекард. Кушунхои советй то нимаи мохи август ба хисоби талафоти калон то сад километр пеш рафта, ба Курск наздик шуданд ва барои худи шахр чангхои якрав cap карданд, инчунин ба Белгород наздик шуданд.
  19 августи соли 1943 Япония дудилагй бартараф карда, дар Шарки Дур фронт кушод. То ин вақт режими Чан Кайши як қатор шикастҳо ба даст оварда, ба сулҳе, ки барои самурайҳо мусоид буд, розӣ шуд. Японхо алокаи мухимро ба дасти худ гирифта, аз зарурати гузарондани чанги душвори партизанй бо кушунхои суст ташкил кардашуда, вале хеле сершумори Хитой озод шуданд. Аммо ба Чан Кай-ши ваъда дода шуд, ки дар чанг бо Артиши Сурхи Мао Цзэ-дун дастгирй мекунад. Япония барои бо СССР чанг cap кардан аз холо тамоми воситахоро дорад. Ва карор доданд, ки тирамохи сербориш ва зимистони сахти Сибирьро интизор нашаванд. Ногуфта намонад, ки Гитлер хануз соли 1941 ба мукобили Штатхои Муттахида чанг эълон карда буд, аммо самурайхо уро дастгирй намекарданд. Кушода шудани фронти дуйум дар соли 1942 метавонист фашистонро аз торумор гардондани торумор дар назди Сталинград начот дод.
  Қарори Ҷопон хеле интизор буд. Аммо дар хучум ба Владивосток самурайхо ногахонии тактикй ба даст оварда, ба Флоти Укёнуси Ороми Советй зарари калон расонданд.
  Дар охири моҳи август немисҳо кӯшиш карданд, ки бо истифода аз як қатор танкҳои навтарин ҳамла кунанд. Аммо хучуми чавобии чанубии онхо танхо ба муваффакияти нисбй ноил гардид. Фармондехии советй ин гуна имкониятро пешакй дида, кушунхои худро ба хатти аввалааш кашид. Танхо армиям 31-уми якчоя ба дег афтод ва асосан нобуд шуд.
  Аммо кушунхои советй ба максади худ нарасиданд ва талафоти хеле калон дода, территорияро аз нав ишгол карда натавонистанд. Махсусан, бештар аз шашуним хазор танк, ба мукобили кариб хаштсад танки немис талаф ёфт. Дар парки танкй афзалияти шумора ба фашистон гузашт. Дар мохи сентябрь немисхо дар бобати истехсоли садхо самолёт дар як шабонаруз ва дар мохи ноябрь бошад, такрибан дар автомобильхо ба СССР расида гирифта тавонистанд, истехсоли "Пантера"-ро дар як мох ба 650-700 танк расонанд. Дар ин чо истифодаи ресурсхои мамлакатхои ишголшуда, пеш аз хама Франция, инчунин Бельгия ва Голландия, ки дар он чо даъвати мехнатй чорй карда шуда буд, роли калон бозид.
  Немисхо бо як кадар таъхир дар мохи сентябрь аз Ростови лаби Дон ва нимчазираи Таман ба хучуми деринаи пешбинишуда cap карданд. Ва онхо ба мухофи-зати якравн советй дучор шуданд. Ва Ҷопон ба муқобили Муғулистон ҳамла карда, Улан-Батор ва Приморьеро забт кард. Аммо дар он чо пешравй кам ба даст оварда шудааст.
  Ин захираҳои назаррасро аз худ дур кард ва пас аз якуним моҳи ҷангҳои шадид гурӯҳҳои немис муттаҳид шуданд. Аммо талафоти Фриц низ хеле назаррас буд ва онҳо маҷбур шуданд, ки бас кунанд. Аммо ин муваффақияти тактикӣ боиси ворид шудани Туркия ба ҷанг ва кушодани фронти сеюм дар Закавказье гардид.
  Акнун ба мо лозим омад, ки дар ин самт хам мубориза барем.
  То фасли зимистон хатти фронт дар Шарки Дур муътадил мегардад. Ҷопониҳо дар минтақаи Приморье аз панҷоҳ то яксаду бист километр пеш рафта, дар баробари Улан-Батор бештар аз нисфи Муғулистонро ишғол карданд, аммо ҳамлаи онҳо қатъ шуд. Туркхо ба Ереван наздик шуда, ба Батуми хучум карданд, ба онхо муяссар гардид, ки аз се ду хиссаи шахри охиринро ишгол кунанд. Худи немисхо дар тирамох чандон пеш намераванд. Ва хануз ташаббусро ба дасти худ нагирифтаанд.
  Чанг торафт мавкеъй ва тулонй гирифт. Барои хастагӣ ва бартарии технологӣ. СССР дар давоми соли 1943 истехсоли самолётхоро аз 25 хазор ба 37 хазор якуним баробар зиёд кард. Германияи фашистй аз 15 хазор то 32 хазор, ду баробар зиёд. Дар моххои охири соли чорй немисхо натичахои истехсолии советии худро дар самолёт баробар карданд. Ва дар танкҳо ва таппончаҳои худгард низ - бо бартарии сифатӣ. Аммо ба СССР хам лозим меояд, ки бар зидди Япония чанг кунад. Гайр аз ин, дар Италия ва дигар мамлакатхои сунъии Рейхи сеюм як катор самолёту танкхо истехсол карда мешаванд. Ҳатто агар аз ҳад зиёд набошад. Илова бар ин, олмонҳо аз набудани ҷанг истифода бурда, барои эҳтиёҷоти худ аз Либия нафт истихроҷ ва таъмин карданд.
  Ҳамин тавр, тадриҷан норасоии энергия дар Рейхи сеюм суст шуд. Гайр аз ин, мулки Францияи Африка ваъда доданд, ки манбаи хуби ашьёи хом хоханд шуд.
  То ки фашистон худро нагз таъмин кунанд. Дар чавоб конструкторони сурх барои Сталин навъхои нави танкхои тупхои 85 ва 122 миллиметриро тайёр карданд. Немисҳо корро дар Пантера 2 то андозае суст карданд. Ба даст овардани як танк бо силоҳҳои пурқувват, зиреҳи қавӣ ва нисбатан ҳаракат осон нест. Ва "Паланги шоҳона" хеле вазнин 68 тонна шуд. Танҳо модернизатсияи Panther ваъда дод, ки нисбатан муваффақ хоҳад буд. Ва танки Т-4, аз афташ, имкониятхои худро тамом кардааст. Охиста-охиста, аз соли 1944 cap карда, истехсоли ин машина кам шудан гирифт. Дар мохи апрель комилан бас карда шавад.
  Фармондехии советй дар зимистон якчанд амалиёти хучумкуниро cap кард. Ва нимчазираи Таман ва дар марказ ва дар самти Ленинград ва дар наздикии Курск. Аммо дар ягон чо муваффакияти назаррас ба даст наомадааст . Душман аллакай аз чихати кувваи одам чи дар танк ва чи дар самолёт бартарии шумора дошт. Танҳо тарси обу ҳаво Фрицро маҷбур кард, ки тактикаи дифоъиро риоя кунад.
  Афзоиши шумораи дезертирҳо ва хоинҳо, инчунин он аст, ки немисҳо авиатсияи баландкӯҳро инкишоф доданд, ки дар разведка аз ҳаво самараноктар буд.
  Гайр аз ин, хайати фармондихии советй ба процесси концентрациям куввахо то андозае нодуруст муносибат кард. Хусусан, худи тактикаи оғози амалиёти навбатӣ дар минтақаи дигар ҳатто пеш аз ба итмом расидани амалиёти қаблӣ бо назардошти бартарии ададӣ маъно дошт. Мисли Ҷанги Якуми Ҷаҳонӣ, немисҳоро аз ҳам ҷудо кард. Аммо агар шумо шумораи душман аз шумо зиёдтар бошад, ин ба даст овардани бартарӣ дар қувваҳо дар як минтақаи муайян душвор буд.
  Агар ба Сталин муяссар мешуд, ки дар участкаи алохидаи фронт такрибан бо таносуби се ба як бартарй ба вучуд оварад, онгох шояд муваффакияти тактикй ба даст оварда мешуд.
  Хамин тавр, дар як сектор хучум cap мешавад, дар сектори дигар онхо тайёрй мебинанд, вале дар хакикат дафъ кардани немисхо ва иттифокчиёни онхо осонтар аст. Гузашта аз ин, Фриц аллакай ҳавопаймоҳои разведкавии баландсуръат ва оптикии аъло дошт, ки ба онҳо имкон дод, ки ҳаракати қӯшунҳоро пайгирӣ кунанд. Ва дар зимистон камуфляж кардан душвортар аст ва шаб як даво нест, аз ин рӯ афсарони разведкаи Олмон дастгоҳҳои хуби биниши шабона ба даст оварданд.
  "Паланги шоҳона" ҳамчун як танки рахнашавии ба нақша гирифташуда дар истеҳсоли силсилавӣ ба таъхир афтод ва комилан муваффақ набуд. "Пантера" -2, ки Гитлер фармон дод, ки бо зиреҳ мустаҳкам карда шавад, то ки ИС-2 гузарад ва муҳаррики иқтидори 900 қувваи асп насб карда шавад, ҳатто бо назардошти насби корпуси хӯлаи 51 тонна вазн дошт, ки 800 килограммро сарфа кард. . Аммо имкон пайдо шуд, ки зиреҳи паҳлӯ то 82 миллиметр дар кунҷи оқилона мустаҳкам карда шавад. Ин танки Олмонро аз паҳлӯҳо мисли моделҳои қаблӣ осебпазир надод. Аммо боз ҳам, "Пантера-2" ва "Шер"-2 дар нақшаи тарҳбандии пешрафта ҳанӯз танҳо дар раванди таҳия ҳастанд.
  Аммо дар фасли зимистон, немисҳо моликияти Фаронсаро дар Африқо, аз ҷумла Loop Niger пурра назорат карданд. Ва нафт, газ ва боксит ва захираҳои аз ин ҳам зиёдтар уран, махсусан дар Конго вуҷуд доранд. Де Голль ба даст афтод - бе ёрии иттифокчиён вай беарзиш буд ва Скоррел тозаю мохирона кор мекард.
  Хамин тавр, дар мохи май соли 1944 проблемахои нефть асосан хал карда шуданд. Ҳама мавод аллакай аз Либия меомад ва танҳо парма кардани чоҳҳо буд.
  Аммо май немисхо хануз ба хучум тайёр набуданд. Ба ғайр аз паланг, ки дар тарҳи кӯҳна буд, онҳо як танки ҷиддии рахнашавӣ надоштанд. Дуруст аст, ки "Паланг" аллакай дар истеҳсоли оммавӣ қарор дошт ва ба шарофати сифати баланди зиреҳ ва ғафсии паҳлӯҳо, инчунин таппончаи босуръат ва дақиқ, он метавонад нақши идеалро бозад , вале танки каму беш токат карда, гардиши кушунхои СССР-ро вайрон мекунад .
  Фармондехии Германия баъд аз як катор ихтилофхо ба плани пештараи соли 1942 баргашт. Махз, ба хучум кардан ба флангхо. Ленинградро ба ҳалқаи дукарата баред ва то Сталинград рахна кунед. Зиёда аз он, баъд аз он ки Вермахт аз самти Ржев-Вяземский даст кашид, плацдарми кулай барои хучум ба Москва гум шуд. Аз ин рӯ, он аз пойтахт нисбатан дур аст.
  Накшаи фашистон хам оптималй нест, вале... Дар Швеция интихоботи пеш аз мухлати парламент барпо гардид, ки дар он фашистон галабаи таъсирбахш ба даст оварданд. Мамлакати дорой хашт миллион нафар ахолй ва иктисодиёти тараккикарда ба чанги зидди СССР тайёр буд. Шахси машҳуртарин Чарлз дувоздаҳум буд. Шведхо орзу мекарданд, ки интиком барои маглубиятхои пештара ва тахкир дар чангхое, ки аз Пётри Якум ва Искандари Якум бохтанд. Хамин тавр, тамоми Европа аллакай ба мукобили СССР мубориза бурда буд. Илова бар ин, Франко ва Салазар тасмим гирифтанд, ки расман ба ҷанг ворид шаванд, то ҳиссаи ғаниматҳои худро талаб кунанд. Танҳо Швейтсария расман бетараф монд, вале он ҳамчунин як дивизияи ихтиёриёнро фиристод.
  Бартарии шумора дар тарафи коалициям фашистй буд. Илова бар ин, дар нимаи моҳи майи соли 1944, Олмон аллакай тақрибан ҳазор ҳавопаймои реактивии ME-262 дар хидмат дошт. Худи мошин хеле муваффақ аст, аммо бо муҳаррикҳои нотамом. Аммо тадричан двигательхо такмил ёфта, пуриктидортар, боэътимодтар ва сарфи сузишворй кам шуданд.
  Ҳуҷум дар ҷануб оғоз ёфт. Фриц кӯшиш кард, ки нақшаи таҳиякардаи OKW барои амалиёти Блауро дар моҳи январи соли 1942 такрор кунад, аммо баъд аз ҷониби Гитлер худсарона тағир дода шуд. Вакте ки шумо ба Сталинград хам аз чануб ва хам аз шимол бо самтхои ба хам наздикшуда хучум мекунед. Аммо аввал немисхо лозим омад, ки ба Дон гузаранд. Палангхои фашистй ба хучум гузаштанд, вале бо хатти мустахками мудофиа дучор шуданд. Пешравии краутхо суст буд, онхо дар мудо-фиа дар чукурии кушунхои советй банд шуданд. Дар дахрузаи аввал дар самти Воронеж хамагй 35-40 километр рохро тай карда.
  Баъд дар давоми ду хафтаи чангхои якрав фашистон хамагй дах километр пеш рафта, аз талафоти калон мачбур шуданд.
  Хучум дар чануб бомуваффакият вусъат ёфт. Дар он чо кушунхои советй каманд ва мухофизат кардан душвортар аст. Шумораи зиёди "Пантерҳо", "Палангҳо", "Фердинандҳо" (ин таппончаи худгард аз сабаби набудани бомбаҳои стратегӣ васеътар шуд!) ва аввалин моделҳои "Jagdtiger" ва махсусан самараноки "Sturmtiger". Ба немисхо муяссар гардид, ки хатти аввалини мудофиаро рахна карда, фазой оперативиро ба даст оваранд.
  Дар баробари ин армиям Япония хам ба хучум гузашт. Самурайҳо ҳаҷми парки танкии худро зиёд карданд ва мошинҳои нави миёнавазни онҳо аз ҷиҳати мусаллаҳшавӣ ва қобилияти рондани онҳо аз Т-34-76 амалан кам набуданд ва ҳатто дар зиреҳи фронталӣ бартарӣ доштанд, гарчанде ки муҳофизат аз паҳлӯҳо пасттар буд.
  Ҷопон ба ҳамла дар Муғулистон роҳбарӣ мекард, ки дар он ҷо нигоҳ доштани мудофиа хеле мушкилтар буд. Фармондехии советй ба нарасидани захирахо дучор шуда, дар хар се фронт мубориза мебурд. Ва талафоти ҳайати шахсӣ дар ҳамлаи зимистон хеле зиёд буд.
  Хучуми немисхо ба Тихвин ва финхо ва шведхо аз канали Бахри Сафед бо душворй зада гардонда шуданд. Фашистон охиста-охиста, вале кариб пайваста пеш мерафтанд. Дар нимаи мохи июнь дар чануб кушунхои Майнштейн ба Сталинград зада даромаданд. Ҷанги дуюми Сталинград оғоз ёфт. Ва дар ибтидои моҳи июл, пас аз суқути Тихвин ва Волхов, финҳо, шведҳо ва немисҳо муттаҳид шуда, дар атрофи шаҳри Ленин ҳалқаи дуюмро ташкил доданд.
  Ба хамин тарик, барои куввахои харбии советй вазъияти нихоят душвор ба амал омад.
  Аммо Сталинград ба Майнштейн таслим нашуд. Ва ин ба немисҳо халал расонд, ки дар самтҳои дигар ҳамларо инкишоф диҳанд. Дар чануб мисли соли 1942 танхо ба дарвозаи Терек расиданд: дар назди Грозный ва Орчоникидзе часпида. Дар самти Воронеж чангхои шадид давом карданд. То моди сентябрь кушундои советй мачбур шуданд, ки аз дарьёи Дон берун бароянд. Ин як тамасхури тақдир аст, ки дар охири моҳи октябр хати фронт дар ҷануб соли 1942-ро дар замони пешравии бузургтарини фашистон такрор кард.
  Дар шимол, ки Ленинград дар муҳосираи куллӣ қарор гирифт, бадтар буд. Гайр аз ин ба немисхо, финхо ва шведхо муяссар шуд, ки мудофиаи Армияи Сурхро дар нимчазираи Карелия рахна карда, Мурманскро бо хушкй аз кисми асосии СССР буранд.
  Кариб чил дивизиям советй чудо карда шуд. Аммо шумораи онҳо аз муқаррарӣ хеле дур буд. Шветсия тақрибан бисту панҷ дивизияи хеле хуб муҷаҳҳаз буд. Якҷоя бо финҳои ботаҷриба ва немисҳо бартарии ададӣ ба даст оварданд. Ва интиқол додани захираҳо ба нимҷазираи Карелия ниҳоят душвор аст.
  Умуман, Армияи Сурх кувваи заруриро гирифта наметавонист, бинобар ин японхо гайричашмдошт пуркувват шуданд, шумораи онхо бо хамрохии кушунхои лухтакмонанд аз панч миллион зиёд буд ва ин дар хакикат фронти пурраи дуюм аст. Аз ин рӯ, мо танҳо бояд ба муқобили немисҳо ва иттифоқчиёни онҳо мубориза барем.
  Оҳиста-оҳиста минтақаи назорати аскарони шӯравӣ дар Карелия кам карда шуд ва Мурманск комилан баста ва амалан ба ҳалокат дучор шуд. Ҳамин тавр, флоти душман ва махсусан киштиҳои зериобӣ дар баҳр бартарӣ доштанд, бинобар ин ҳеҷ чиз барои таъмини таъмин набуд.
  Афсус, ки дар мохи ноябри соли 1944 СССР барои такрор кардани гардиши соли 1942 захирае надошт. Кариб хама чиз барои пешгирй кардани талафоти Кавказ сарф шуд. Илова бар ин, немисҳо ҳамла ба Сталинградро ба таври касбӣ анҷом доданд ва захираҳо бояд ҳамеша ба он ҷо интиқол дода шаванд, гӯё ба кратери Тартарус. Сталин фармон дод, ки шаҳрро дар соҳили Волга ба ҳар сурат нигоҳ дорад. Аммо бо назардошти бартарияти ҳавопаймоҳои душман дар ҳаво, нарх ба таври бениҳоят баланд баромад.
  Гузашта аз ин, Майнштейн, бар хилофи Паулус, шитоб намекард ва ба сарбозон нигоҳ мекард. Дар натича таносуби талафот ба фоидаи Армияи Сурх набуд.
  Гитлер Майнштейнро шитоб кард, аммо фельдмаршали маккор чи тавр гурехтан ва ба фишор тоб оварданро медонист.
  Яке аз навъҳои пурқувваттарин силоҳ Штурмтайгерҳо буданд. Онхо аппаратхои нихоят пуриктидори бомбаборон доштанд, ки снарядхои вазнашон сесаду бист килограммро пар-тофтанд. Зиёда аз ин, снарядхо аз ракетахо парвоз мекунанд ва назар ба снарядхои гаубица хеле тавонотаранд. Шумо метавонед онҳоро ба Катюша ҷавоби арзанда хонед, ҳарчанд дар роҳ. Илова бар ин, дар мошинҳои боркаш, ки масофаи тӯлонии тирандозӣ доранд, баъзе дастгоҳҳои бомбаандоз низ насб карда шуданд.
  Немисхо инчунин асбобхои газро истифода бурданд. Ва албатта самолётхои реактивии бомбаандоз.
  Дар мохи декабрь японхо кариб тамоми территориям Мугулистонро ишгол карда, ба Владивосток наздик шуда, Приморье ва Хабаровскро кисман забт карданд. Аммо генерал Фрост онхоро мачбур кард, ки бас кунанд.
  Армияи Сурх аз ин истифода бурда, ба флангхои немисхо як катор хучумхои чавобй ташкил намуда, кушиш мекарданд, ки аз Сталинград бокимондаро ишгол кунанд. Чӣ, ҳатто як қисми хурди шаҳр дар ибтидои соли 1945 баргузор гардид. Немисхо дар соли 1944 муваффакиятхои муайян ба даст оварданд, вале хатто Кавказро ишгол карда, нефти Бокуро ба даст оварда натавонистанд. Дуруст аст, ки барои эҳтиёҷоти худ то ҳол аз Руминия, Маҷористон, Либия, Камерун ва Нигерия кофӣ буданд.
  Ленинград хануз дар мухосира буд. Захираҳои калони озуқаворӣ ва лавозимоти ҷангӣ пешакӣ ба вуҷуд оварда шуданд, то ки шаҳр дар зимистони имсола зинда монад ва ба зер кардани қувваҳои назарраси Вермахт ва иттифоқчиёни он идома диҳад.
  Рохбарияти советй инчунин муяссар шуд, ки дар шахри Ленин барои истехсоли ярок захирахои стратегии ашьёи хом ба вучуд оварад. То хол ин ба фашистон аз ҳад зиёд надод.
  Аммо Мурманск комилан баста шуд. Аз дах наклиёте, ки ба шахр мераванд, краутхо 9-ро ба охир расонданд.
  Мохи январь хайати фармондихии советй дар марказ кувваи немисхоро санчиданй шуд. Вале мудофиаи хеле пуриктидор ва аз чихати тех-нологй мукаммалро маглуб кардан мум-кин набуд. Пешрафти максималӣ панҷ ё шаш, беҳтаринаш аз ҳашт километр зиёд набуд. Ва талафоти дивизияхои советй хеле калон буд. Дар аксари қисмҳо то нисфи таркиб.
  Аммо як кисми кушунхои немис парешон шуда, ба онхо имконият дод, ки Сталинградро нигох доранд... Дар мохи март худи немисхо дар назди дарвозаи Терек ба хучум cap карданд. Ба онхо муяссар шуд, ки хатти мудофиаи советиро рахна карда, Грозный ва Орчоникидзеро ихота кунанд, вале Фриц дар хатти Ведено, Шали ва минбаъд аз байни шахрхо часпида монданд.
  Худи шахри Грозный то мохи май дар мухосираи пурра монд. Дар мохи май Сталинград нихоят фуру рафт. Аз шахр ва махаллахои атрофи он, инчунин заводи танкхо амалан ягон хароба боки намондааст.
  Эътилофи Олмон низ аз қувваи худ тамом мешуд, аммо Фюрер ғалаба мехост. Дар мохи январь аввалин озмоишхои бомуваффакияти диск гузаронда шуданд, ки суръати он то ду суръати садо ва баландии он ба 18 километр мерасад. Мохи май дискет аллакай ба чор суръати овоз расида, ба баландии 30 километр чахида буд.
  Аммо мошини нав, бо тамоми хусусиятҳои қавӣ ва ҳатто беназири парвозаш, ба оташи хурд осебпазир ва гаронбаҳо табдил ёфт. Мушкилоти осебпазирӣ ба зудӣ тавассути ба кор андохтани плуги ламинарӣ ҳал карда шуд, аммо ин сарфи сӯзишвориро зиёд ва вақти парвози ҳавопайморо кам кард. Ва худи ҳавопаймои диск, ки дар "пальто"-и ламинарии худ ба таври муассир оташ кушода наметавонист.
  Аммо даврони "табақҳои парвозкунанда" оғоз шуда буд. Илова бар ин, немисҳо як корти пурқувват ба даст оварданд: танкҳои насли нави синфи "Е". Онҳо бо вазни шабеҳ аз "Паланги шоҳона" ва "Пантера", тарҳбандии хеле зичтар ва пешрафта, силуэти паст ва зиреҳи ғафс фарқ мекарданд.
  Дар истехсоли оммавй ва дар майдони чанг "Пантера-2" ва "Паланг-2" ва баъд "Паланг-3" нагз баромад карданд. Мошини охирин бо тарҳбандии зичтар ва манораи хурд, зиреҳи қавӣ ва муҳаррики 1080 қувваи асп дошт. "Муш" ҳеҷ гоҳ ба даст наомадааст. Аммо модификацияи "Пантера", "F" хуб баромад.
  Аз сабаби набудани унсурҳои хӯлакунанда, танкҳои шӯравӣ зиреҳҳои хеле баландсифат надоштанд ва то ҳол "Пантера" ҳатто бо тӯпи 75-мм нақши худро хеле хуб иҷро мекард. Ва зиреҳи пеши 120 мм нишебиро аз таппончаи 85 мм шӯравии Т-34-85 комилан боэътимод муҳофизат мекунад. Аммо, шояд, таппончаи худгарди шӯравии СУ-100 як рақиби арзандаи зиреҳи мукаммали Пантера гардид. Т-4 аллакай аз истеҳсолот баромада буд. Ва аз зарфҳои истеҳсолӣ, Пантера сабуктарин буд.
  Аввалин танки мукаммал аз чихати сохти худ танки силсилавии "Лион" буд. Манораи ин танк ба қафо кӯчонида шуда, трансмиссия, муҳаррик ва редуктор дар як агрегат дар пеш ҷойгир буданд. Дар натиҷа, силуэти мошин паст буд ва зиреҳи тупи пурқудрати 105 мм бо "Паланги шоҳона" муқоиса карда мешуд ва пеши манора боз ҳам пурқувваттар буд.
  Баргардонидани манора инчунин ба Шер бартарӣ дод, ки ҳангоми гузаштан аз ҷангал оқнаи милтиқи дарозрӯяш ба танаи дарахтон чандон часпида намешуд.
  Фашистхо накшахои дигарро низ санчида, инчунин мавкеъхои советиро бо самолётхои пурзур тирборон карданд.
  Ҷопон низ кӯшиш кард, ки пеш равад ва ниҳоят Владивостокро аз материк ҷудо кунад.
  Немисхо кушиш карданд, ки дар моххои июнь ва июль ба Москва зада гузаранд. Аммо хатти мудофиаи советй хеле мустахкам гардид ва фашистон талафоти калон доданд. Ҳатто танки Лев дар ҳамла комилан мувофиқ нест, пеш аз ҳама аз сабаби нокифоя будани сарпӯши тараф.
  Фармондехии советй тупхои калибри 100 миллиметриро торафт фаъолонатар истифода мебурд. Маълум аст, ки СССР барои торумор кардани танкхои душман бо хамин танкхо захирахо надорад, аммо артиллерияи зидди танкиро оммавй истифода бурдан мумкин аст.
  E-100 дар модели аслӣ 140 тонна вазнин буд ва зиреҳи паҳлӯ 120 миллиметр (пешонӣ 240 миллиметр!), ҳатто дар кунҷ. Ин дигар кофӣ набуд. Ногуфта намонад, ки мушҳо дар тарҳбандии худ ба таври ноумед қафо мондаанд.
  Дар асл, танки Lion ва таппончаҳои худгард - E-10, E-25 мошинҳои пешрафтаи олмонӣ буданд, ки дар он ҷойгиршавии муҳаррик, интиқол ва қуттии редуктор якҷоя карда шуданд. Аммо немисхо бисьёр тачхизоти кафомонда истехсол карданд. Масалан, "Пантерҳо", "Палангҳо", "Ҷагдтигерҳо", "Ягдпантерҳо" бо силуэтҳои хеле баланд, ки дар рушд ақиб мондаанд.
  "Е"-70 хам комилан муваффак набуд. Мошин бо тупи пурқудрати 128 мм ва тарҳбандии пешрафта муҷаҳҳаз шудааст, аммо аз сабаби хоҳиши нигоҳ доштани бори ҷангии на камтар аз 80 давр ва на бештар аз 70 тонна, муҳофизати зиреҳи он бо "Royal" муқоиса карда шуд. Tiger" - модели соли 1944 ва барои пешрафт номувофиқ аст. "Паланг"-3 боз хам бехтар мухофизат карда мешавад. Аммо дар Е-70 двигатели дорой турбокомпрессор бо иктидори 1200 кувваи асп бомуваффакият озмуда шуд, ки ин имкон дод, ки танк дар рохи автомобильгард суръати 60 километр дар як соат расад.
  Ба хар хол танкхои немис хам мисли аскарони пиёда талафоти калон доданд. Хам дивизияхои хоричй ва хам спутникхои рейхи сейум бисьёр талаф доданд.
  То нимаи мохи август немисхо дар марказ хамагй 40-50 километр пеш рафта, фазой амалиётро ба даст оварда натавонистанд. Ва талафот хеле калон шуданд. Дар мохи сентябрь фашистон дар чануб ба хучуми нав cap карданд... Дар давоми якуним мох дар чангхои шадид душман ба бахри Каспий зада даромада, Кавказро аз хушкй бурид.
  Аммо ба хайати фармондихии советй муяссар шуд, ки бо рохи бахрй таъминот мукаррар намояд, гарчанде ки ба хисо-би зарари калон расонда бошад. Дар мохи ноябр Фриц бо сарфи саъю кушиши зиёд ва зарари калон ба дарьёи Волга расид. Дар мохи декабрь хатти фронт муътадил гардид. Фарки байни фронтхои Кавказ ва территориям асосии советй зиёд шуд. Илова бар ин, японҳо тавонистанд Владивостокро бурида, шаҳри шӯравиро дар муҳосира қарор диҳанд.
  Сарфи назар аз блокада, Мурманск тавонист то декабри соли 1945 кахрамонона тоб оварад. Аммо ӯ ҳанӯз афтод ...
  Дар соли 1946 чанг давом кард... Мавкеи гурухи кушунхои советй дар Кавказ нихоят душвор гардид. Онхоро замин буридааст ва хавфи талафи нихоии Боку вучуд дорад.
  Сталин хеле асабонӣ ва хастагии ҷисмониро ҳис мекард. Дар самти Тихвин задухурди шадид вусъат ёфт. Барои начот додани Ленингради ихоташуда кушиш карда шуд. Дар худи шахр захирахои озукаворй камтар аз шаш мох монда, картхои озукаворй боз бурида шуданд.
  Аввал аскарони советй хатти фронтро рахна карда гузаштанд, вале баъд душман бо шумораи бештари танкхо муяссар шуд, ки хучуми чавобй гузаронад ва хатто як кисми кушунхои советиро бурида партофт. Мохи февраль чи дар шимол ва чи дар чануб дар мухорибахои шадид гузашт, ки дар он чо кушунхои советй душманро озмуда, Сталинградро аз нав ишгол карданй шуданд. Ва охирин қисман муваффақ буд. Танкхои советй ба шахр зада даромаданд, вале, мутаассифона, фашистонро аз он чо пеш карда натавонистанд.
  Аммо мухорибаи сейуми Сталинград cap шуд. Чанговарони советй дар назди Воронеж низ муваффакиятхои нисбатан калон ба даст оварданд. Аммо хатто дар он чо Фриц бо истифода аз шумораи зиёди агрегатхои танкй ва бартарии технологии онхо муяссар шуд, ки вазъиятро баркарор намояд. Дар мохи март вертолётхо ва дискетхои дискшакл дар амалиёти чангй ба таври васеъ иштирок кардан гирифтанд. Немисҳо як қатор тақвимҳои парвозкунандаро такмил доданд ва тавонистанд бо онҳо ба мавқеъҳои шӯравӣ ҳамлаҳои мушакӣ анҷом диҳанд. Аммо дар амал, ҳавопаймои диск ҳамчун аслиҳаи муъҷиза ба интизориҳо мувофиқат накард.
  Ҳамон тавре ки мушаки баллистикии фон Браун барои истифодаи фаъолонаи он дар ҷанг барои сафед кардани худ хеле қимат ва дақиқии паст баромад.
  Аммо немисхо самолётхои реактивии бомбаандози бе думдор гирифтанд, ки кобилияти то дах тонна борро бардошта, ба масофаи то 16 хазор километр (!) парвоз карда метавонанд.
  Мутаассифона, авиацияи реактивии советй хануз акиб мемонд ва душман дар хаво кариб тамоман хукмронй мекард. Ба хар хол самолётхои бо пропеллер идорашаванда, аслан аз чихати хусусиятхои парвоз аз самолётхои реактивй пеш гузашта наметавонанд. Ва пешрафтҳои худи мо хеле дер буданд. Ва гузаштан аз самолёти бо пропеллер идорашаванда ба самолёти реактивй хеле аламовар аст.
  Ва лётчикхоро аз нав тайёр кардан, хат-хои парвозро дароз кардан, навъи махсуси сузишворй тайёр кардан лозим аст. Хуб, худи муҳаррикҳо ҳоло ҳам санҷида мешаванд ва ислоҳ карда мешаванд!
  Немисхо аз Сталинград парешон шуданд... Ачибаш он аст, ки рейхи сейум ва тамоми коалиция аз буг тамом мешуданд ва Армияи Сурх мисли мурги Феникс буд. Моххои апрель ва май дар мухорибахои шадиди назди Сталинград гузаштанд. Ва хатто дар мохи июнь хам Армияи Сурх кушиш мекард, ки душманро торумор карда, пеш равад. Аммо дар мохи июль ба гармо нигох накарда, фашистон хануз дар сохили бахри Каспий ба самти Боку харакат мекарданд. Пешравй нихоят суст буд. Ба хисоби миёна дар як шабонаруз 1,5 километр. Догистон торумор кард... Кушунхои советй Фриц ва иттифокчиёни онхоро дар тамоми азимутхо торумор карданд.
  Онхо хам дар марказ ва хам дар шимол душманро зада галтонданд. Ба онхо ичозат надоданд, ки ба Архангельск наздик шаванд... Аммо дар мохи сентябрь суръати пешравии немисхо дар Кавказ тезонд. Қувваҳои гурӯҳи қафқозӣ хеле кам шуданд ва баҳри даҳ нақлиёт дар шароити бартарии ҳавоии душман дар ҳаво ҳадди аксар ду ё се нафар расид. Дар охири мохи октябрь фашистон бо вучуди ин ба Озарбойчон дохил шуданд. Ва дар мохи ноябрь ба Боку пеш рафтанд. Ва дар ибтидои моҳи декабр краутҳо бо туркҳо дар Гурҷистон муттаҳид шуданд...
  Хануз то мохи март дар Кавказ чангхо ба амал меомаданд ва Ереван умуман то июни соли 1947 давом мекард.
  Тамоми зимистон Армияи Сурх монда нашуда ба пеш рафтан кушиш мекард. Онхо ба эътилоф сахт зарба заданд. Гарчанде ки японхо дар мохи апрель Владивостокро ишгол карда бошанд хам, ин танхо ба СССР имкон дод, ки дар саросари Амур мавкеи мустахкамтар пайдо кунад.
  Армияи Сурх гарчанде бо хучумхои худ дар зимистон ва март муваффакиятхои намоён ба даст наовард хам, вай ба коалиция сабаки одилона дод. Дар дохили мамлакатхои хамрохи Германия вазъият торафт тезу тунд шуд. Захирахои инсонй тамом шуда, талафоти калон ба амал омад. Бори нктисодй тамоман токатнопазир мешуд. Хатто муваффакиятхо дар фронтхо одами аврупоиро дар куча камтар шод мегардонд. Майлу хохиши сулху осоиш беш аз пеш кувват гирифт.
  Аммо Гитлер якравй мехост СССР-ро ба охир расонад. Ҳарчанд ҳисобҳое, ки Артиши Сурх пас аз талафоти Боку самаранокии ҷангии худро аз даст медиҳад, амалӣ нагардид. Дар соли 1946 СССР микдори рекордии ярок истехсол кард: кариб 60 хазор самолёт ва 40 хазор танк ва тупхои худгард, 250 хазор туп ва миномёт. Оре, авиацияи советй асосан самолёти киркунандаи Як-9, самолёти хучумкунандаи ИЛ-2 мебошад, ки холо дар истехсолот мебошад. Як-3 ва ЛА-7 ба микдори кам истехсол карда шуд. ПЭ-2 ва ТУ-3 ҳоло ҳам дар истеҳсолот мебошанд. Бале, авиатсияро бар зидди ҳаюлоҳои реактивии душман кӯҳна ҳисоб кардан мумкин аст, аммо ин тавр нест. Мисли Т-34-85, ИС-3 ва СУ-100, мошинҳои боқимонда ба миқдори каманд.
  Ва дар соли 1947, T-54 ба хидмат шурӯъ кард, ки бояд бартарии сифатии технологияи Олмонро қатъ кунад. Албатта, Т-54, ки вазнаш 36 тонна буд, аз хамаи танкхои душман пурзуртар буда наметавонист, вале вай бо "Пантера" ва "Палангхо" бемалол ракобат карда метавонист.
  Танки асосии Олмон E-50 буд, ки Лион-3 ном дошт. Мошин ба Lion шабоҳат дорад, аммо бо муҳаррики пуриқтидори 1200 қувваи асп ва зиреҳи ғафс. Вазни 75 тонна, ғафсии зиреҳи паҳлӯи танки олмонӣ то 140 мм афзоиш ёфт ва пеши он 240 мм бо таппончаи 105 мм ва дарозии як туп 100 эл буд. Мошини нави олмонӣ бояд мошини асосӣ гардад. Вай аз чихати яроку аслиха ва яроку аслиха назар ба яроки советй бартарй дорад, вале бештар аз ду баробар вазнинтар аст.
  Бо вуҷуди ин, Т-54 танҳо ба истеҳсолот шурӯъ мекунад.
  Аммо тобистони соли 1947 боз хам гармтар буд. Немисхо боз ба Москва хучум карданй мешаванд. Онҳо инчунин то Саратовро рахна мекунанд. Мубориза то охири тирамох давом мекунад. Фрицхо хануз хам Саратовро гирифта метавонанд. Аммо дар райони Москва ба онхо муяссар шуд, ки максимум аз шаст то хафтод километр пеш раванд. Ржев ва Вязьма, гарчанде ки охирин ним ихота карда шуда буд, дар хайати СССР монданд.
  Москва забт карда нашудааст ва фашистон ва коалицияи вахшиёнаи онхо бояд зимистонро дар окопхо пешвоз гиранд. Фармондехии советй ин дафъа одамонро начот дода, кувва чамъ мекунад. Аз чумла, танки Т-54. Ва 31 декабри соли 1947 МИГ-15 бомуваффакият озмуда шуд, ки он бояд монополияи Германияро дар самолётхои реактивй дар хаво хотима дихад.
  Дуруст аст, ки дар мохи феврали соли 1948 Ленинград баъд аз мухосираи бисьёрсола афтод. Зарбаи хеле вазнин ба обруи Хокимияти Советй.
  Мавкеи СССР дар мохи май соли 1948 ноумед шуд. Немисҳо ва эътилофи онҳо дар Қафқоз, баъд Волга то Саратов ва Тамбов бо Воронежро назорат мекунанд. Баъд дар шарки Орел, кариб дар шафати Тула, баъд дар Вязьма ва дар наздикии худи Ржев, тамоми рох то Архангельск.
  Хуб, дар чунин вазъият боз чй кор кардан мумкин аст? Илова бар ин, японҳо тамоми Приморьеро дар соҳили дарёи Амур назорат мекунанд ва ягона муттаҳиди худ: Муғулистонро забт карданд.
  Ва дар давоми хафт соли чанг заминхое аз даст дода шуданд, ки дар онхо камаш нисфи ахолии СССР пеш аз истило ва шояд аз ин хам зиёд зиндагй мекард. Дар давоми хафт соли чанг Армияи Сурх камаш бист миллион солдату офицерашро бебозгашт талаф дод. Шахсонеро, ки ярадор ва маъюб шудаанд, ба хисоб намегирад. Талафоти калонро аз бомбаборонкунихои азим, тирпарронй ва гуруснагй ба хисоб намегирад.
  Ҳатто бо назардошти оилаҳои эвакуатсияшуда, Сталин дар зери назорати ӯ на бештар аз сад миллион нерӯи корӣ боқӣ намондааст, шояд камтар бошад. Аз ин чумла хар панчумаш ба армия даъват карда мешавад. Тақрибан бист миллион аскарони гуногун. Ба бачахои аз синни панч-солагй, нафакахурон, инвалидони гуруххои якум ва дуйум ичозат дода шуд, ки аз машинахо истифода баранд.
  Мамлакат нихоят сафарбар карда шудааст. Истехсоли яроку аслиха дар соли 1947 хамагй каме кам шуд... Бинобар ин, барои бархам додани мамлакати Советхо хануз барвакт аст!
  Худи Сталин, ба хар хол ин тавр фикр намекард. Ва Гитлер низ мехост, ки Русияро фишор диҳад - якбора ҳама чизро ба даст орад! Аз ин рӯ, ҳеҷ гуна созиш вуҷуд надошт.
  Тобистон немисхо ба Москва хучуми нав cap карданд. Онхо хануз умед доштанд, ки пойтахтро шикаста, СССР-ро бархам дода метавонанд. Аз Армияи Сурх Москваро бештар аз се миллион солдат ва дружиначиён фаро гирифта буданд. Онхо бо дувоздах хазор танк ва тупхои худгард мусаллах буданд. Дуруст аст, ки танҳо тақрибан панҷсад Т-54 вуҷуд доранд, асосан Т-34-85 ва СУ-100 меҷангиданд. IS-3 аллакай дар ин вақт қатъ карда шуда буд. Аз сабаби эътимоднокии технологии ин мастодон танки ИС-4 хеле кам истехсол карда шуд. Шаш танки ИС-7 истеҳсол карда шуд, аммо ин мошин ба истеҳсоли оммавӣ дохил нашуд. Ҳарчанд, эҳтимол беҳуда. Он метавонад зиреҳи 240 миллиметрии 75 тоннагии Лев-3-ро бо тупи 130 миллиметрии худ ворид кунад. Дуруст аст, ки немисҳо як танки мукаммалтаре доштанд - Royal Lion, вазнаш 100 тонна бо муҳаррики 1800 қувваи асп ва 128 мм бо таппончаи хеле тӯлонӣ бо суръати ибтидоии снаряд 1260 метр дар як сония.
  Аммо Сталин гӯё таваҷҷӯҳ ба таҷҳизоти вазнинро гум кард ва бартарӣ дод: беҳтараш хурд, вале дурдаст.
  Аммо чор чанговар: Зоя, Виктория, Елена, Надежда чунин фикр намекарданд. Ва навакак танки ИС-7-ро тахти назорати худ гирифтанд. Илова бар ин, ва дар шумораи ҳафт. Инак, чор нафар ин машинаро аз хисоби худ сохтанд. Духтарон аз Сибирь сутунхои тилло ёфта, ба фонди Вазорати мудофиа супурданд. Ва акнун мехостанд, ки худашон аз ин машинаи ачоиб тир парронанд.
  Ва рузи мухташам - 22 июни соли 1948 хамагй наздик мешуд. Чанговарони гитлерй фацат ахолиро пеш бурда, кушиш мекарданд, ки шахри Ржеви советиро давр зада, ихота кунанд.
  Ва чор духтари худоёни демиурги рус, чун ҳамеша, тасмим гирифтанд, ки дар лаҳзаи муҳим барои Русия дахолат кунанд! Онхо Ватани худ - Русро хамеша дар вакт ва чои зарурй начот медиханд!
  
  
  
  
  АГАР ШТЕПЕЛИ ПУЛОДИН МЕШУД
  Умуман, тааҷҷубовар аст, ки дар аксари оламҳои параллелӣ рафти Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ ва Ҷанги Бузурги Ватанӣ барои Русия аз воқеият ҳам бадтар буд. Шояд аз он сабаб бошад, ки режими фашистй, ки Европаро зери назорат гирифта буд, назар ба он ки дарк карда тавониста буд, хеле бештар потенсиал дошт. Омезиши тоталитаризми ваҳшиёна ва унсурҳои бозории иқтисод назар ба капитализми либералии Ғарб ва модели марказонидаи бюрократии сталинӣ самараноктар аст. Хушбахтона, бо як қатор сабабҳо, ҳам объективӣ ва ҳам субъективӣ. Ба туфайли бахти калон фашистон козири худро истифода бурда натавонистанд.
  Чанд нафар ҷосусони олмонӣ танҳо барои он ноком шуданд, ки немисҳо дар ҳуҷҷатҳо аз скрепер аз пӯлоди зангногир ва русҳо аз оҳани оддӣ истифода мекарданд? Ва чй тавр чунин як чизи хурд ба рафти чанг таъсири катъй расонд?
  Дар ҳар сурат, коиноти параллелӣ вуҷуд дошт, ки дар он аллакай дар моҳи октябри соли 1941 як разведкаи хеле дақиқ ин ҳақиқатро тасодуфан ошкор кард. Ҳуҷҷатҳои аслии шӯравӣ ва ҳуҷҷатҳои қалбакии немисӣ тар ва... Дар ҳуҷҷатҳои шӯравӣ клипи коғазӣ занг мезанад ва ин ба назар мерасад, аммо дар ҳуҷҷатҳои олмонӣ ин тавр нест.
  Ин чизи хурд аст, вале таъсири он ба рафти Чанги Бузурги Ватанй хеле калон буд.
  Аз нобарориҳо канорагирӣ карда, дар зери назорати агентҳои немис кор карда, далелҳои муҳими омодагии аскарони шӯравиро ба ҳамла дар назди Сталинград кашф карданд. Чунон боварибахш буд, ки Адольф Гитлери якрав ба ин розй шуда, фармон дод, ки кушунхои фашистии дар Волга вокеъгардида аз нав чамъ карда шаванд. Ва ин муҳим буд.
  Агар дар вакти амалиёти Ржев-Сычов Армияи Сурх, ки назар ба вермахт бештар аз ду баробар зиёд кувва дошт, мудофиаи немисхоро рахна карда натавонист, пас дар Сталинград таносуби куввахо барои фашистон бештар мусоид буд.
  Ва обу хавои 19 ноябри соли 1942 барои амалиёти хучумкунй мусоид набуд. Авиация, хусусан самолётхои хучумкунанда парвоз карда наметавонистанд ва бомбаборонкунии артиллерия ба мудофиаи тараккикардаи душман танхо таъсири нихоят махдуд дошт. Кушунхои советй ба хучум гузашта, ботлок шуданд. Хатто чойгир кардани корпусхои танкй дар мудофиаи гитлерй сурохие кушода натавонист.
  Дар самти Ржев - Сычов низ чангхои шадид ба амал омаданд. Онхо дар рузи соли нав кори худро давом доданд. Танхо дар хамин вакт кушунхои советй дар хар ду самт талафоти калон дода, хучуми худро бас карданд. Гитлер дар Волга тоб меовард, аммо немисхо дар Африка ба торумор карда шуданд. Черчилл ҳамлаи Монтгомериро дар Миср: охири ибтидо номид. Вай инчунин изҳор дошт, ки ҳоло иттифоқчиён танҳо пирӯз хоҳанд шуд.
  Воқеан, Роммел, сарфи назар аз интиқоли қувваҳои бузург ба Африқо, бахт наовард ва артиши ӯ пас аз мағлубият шикаст хӯрд. Барои дар ду фронт гузарондани чанг ба Рейхи сеюм лозим омад, ки моди феврали соли 1943 сафарбаркунии умумиро эълон кунад.
  Гузашта аз ин, ҳадафҳои асосии амалиёти Блау амалӣ карда нашуданд. Аммо, дар зимистони солхои 1942-1943, Вермахт, бар хилофи таърихи реалй, муяссар шуд, ки дар шарк ба маглубияти чиддй рох надихад. Дар охири мохи январь кушунхои советй дар марказ ба хучуми худ шуруъ карданд: амалиёти сейуми Ржев-Сычов ва дар назди Сталинград. Аммо он ҷуръат намекунад, ки душманеро, ки дар муҳофизати қавӣ нишастааст, рахна кунад. Акнун чангхо чанги якуми чахонро ба хотир меоварданд. Мунтазам, мавқеъ. Вакте ки хучум кард, назар ба он ки химоя мекард, бештар аз даст дод.
  Амалиёти "Искра" барои озод кардани Ленинград мавкуф гузошта шуд. Сталин мехост, ки харчи зудтар канори Ржевро бурад ва душманро дар Сталинград торумор кунад. Немисхо сабакхои зимистони гу-заштаро ба хотир оварда, худро фаъолона мухофизат карданд. Ва то ин дам ба онхо муяссар гардид, ки хучуми кушунхои советиро зада гар-донанд. Чунон ки маълум гардид, краутхо тайёранд, мудофиаи онхоро рахна кардан осон нест. Ва сифати қувваҳои мусаллаҳи Олмон ҳанӯз дар сатҳи беҳтарин аст.
  Ҳамлаи шӯравӣ то охири моҳи феврал давом кард, аммо ҳеҷ гоҳ муваффақ нашуд.
  Дар ибтидои мохи март хайати фармондихии советй дар самти Воронеж хучум карданй шуд. Баъди муваффакиятхои аввал Армияи Сурх ба хучуми чавобии Майнштейн гузашт. Кушунхои калони советй ихота карда шуда буданд ва мачбур шуданд, ки дар рохи бозгашт чанг кунанд. Талафот, махсусан дар техника, хеле калон шуд ва немисхо ва иттифокчиёни онхо дар ин рох мавкеъ пайдо карда, Воронеж ва районхои атрофи онро пурра ишгол карданд.
  Ҳангоми ҳамлаи ҷавобии Майнштейн бори аввал дар ҷанг "Пантера" ва "Палангҳо" ширкат карданд. Танкҳои нав қисман ба интизориҳои онҳо мувофиқат карданд. Ҳангоми дуруст истифода бурдан онҳо дар ҷангҳои дар пеш истода аз мошинҳои шӯравӣ бартарӣ доштанд.
  Обшавии бахор cap шуд ва дар фронти шаркй оромй хукмфармо шуд. Дар Тунис задухурди шадид давом кард.
  Фюрер кушиш мекард, ки дар Африка плацдармро бо хар рох нигох дорад. Барои ноил шудан ба ин гитлерчиён хатто карор доданд, ки як кадами бемисл гузоранд. Онхо ба Франко ультиматум доданд: ё вай ба кушунхои немис ба Гибралтар ичозат медихад, ё вай мисли хукумати Вичи сарнагун карда мешавад. Генералиссимус хунук шуда, розй шуд. Дар айни замой вай ба хукуматхои Англия ва Штатхои Муттахидаи Америка мурочиат кард, ки ашковар хохиш кард: ба мукобили Испания чанг эълон накунад, зеро ин мувофики хохиши у сурат нагирифтааст!
  15 апрели соли 1943 немисҳо ба ҳамла ба Гибралтар оғоз карда, дар охирин палангҳо ва пантерҳо партофтанд. Калъа дар давоми ду руз ба зери хучуми садхо танк афтод. Ба ҳамла Паулус фармон медод, ки аз фронти шарқӣ ёдовар шуд. Ачоиб он аст, ки немисхо танхо то 1 апрели соли 1943 кварталхои охирин, хонахои Сталинград ва заводхои Сталинградро ишгол карда тавонистанд. Ҳамин тариқ, Паулус қисман худро барқарор кард ва унвони фельдмаршал ва шамшерҳоро ба баргҳои дуби салиби рыцар барои бор кардан гирифт.
  Забти Гибралтар роҳи Бритониё ва Амрикоро аз ғарб ба баҳри Миёназамин монеъ кард. Ва гайр аз ин, худи фашистон тавонистанд дар масофаи кутохтарин ба Марокаш хучум карда, як кисми кушунхои иттифокиро аз Тунис дур кунанд.
  Фишор ба плацдарми Тунис суст шуд ва баъд Роммелро боз гузаронд. Гитлер карор дод, ки амалиёти харбиро дар Шарк холо бас кунад ва кушиш кард, ки бахри Миёназамин тахти назорат гирад.
  Фармондеҳии шӯравӣ низ ба тактикаи интизорӣ ва интизорӣ риоя кардан гирифт. Сталин дар таърихи хакикй хамин тавр кард ва хозир хам хамин тавр карор дод. Бигузор худи капиталистон ба ахмакхо хун резанд. Бигузор онхо хамдигарро гурз зананд, мо кувваамонро чамъ карда, хангоми тамоман хаста шуданашон зарба мезанем.
  Немисҳо ҳанӯз шимоли Тунисро дар ихтиёр доштанд ва аскарон таҳти фармондеҳии нави фельдмаршал Паулус ба Касабланка пеш мерафтанд. Амрикоиҳо ба палангҳо ва пантерҳо дучор шуданд. Маълум шуд, ки Шермани онҳо дар муқобили чунин танкҳо ва инчунин Т-4 навсозӣшуда заиф буд.
  Ва Черчилл, пас аз се моҳи дудилагӣ, ба ҳар ҳол ба Испания ҷанг эълон кард. Аммо то ин вакт немисхо аллакай тамоми Марокашро ишгол карда, ба Алчазоир хучум карда буданд. Аз ин рӯ, ин барои Франко тааҷҷубовар набуд. 25 июль кушунхои немис пойтахти Алчазоирро ишгол карда, ба Англия торумор карда шуданд. Муваффақиятро ҳамлаи ҷавобии Роммел ва шикасти ногаҳонӣ ва фуруд омадани Киссилринг ба Малта мусоидат кард.
  Фронти Шаркй устувор ва ором буд. Сталин, ки кушунхои он дар мухорибахои пештара талафоти калон дода буданд, сафхои Армияи Сурхро пурра карданд. Немисҳо инчунин дивизияҳои нав ташкил карданд ва онҳоро аз гулӯгоҳи Гибралтар ба баҳри Миёназамин интиқол доданд.
  Фаъолияти киштихои зериобии немис ба он оварда расонд, ки тонажи флотхои Америка ва Англия кам шудан гирифт. Ва ин низ ба муваффақият дар набардҳо барои бузургтарин баҳри ҷанубии Аврупо мусоидат накард.
  Вазъияти тахдидкунанда дар бахри Миёназамин ба он оварда расонд, ки 6 август Черчилль карор дод, ки ба Франция фуруд ояд. Аммо ин амалиёт дар шароити номусоиди обу ҳаво сурат гирифт ва омодагии суст дошт.
  10 август, Роммел ва Паулус муттаҳид шуда, дар шарқи Алҷазоир як дегхонаи пурқувватеро ташкил доданд. Ва рӯзи 19 август, Мейнштейн, устоди маккоронаи домҳо, аскарони иттифоқчиёнро аз соҳил буриданд.
  Муваффақияти Фриц аз ҷониби ноустувории амрикоиҳо, ки фуруд омадани Фаронсаро дар соли 1943 бармаҳал шуморида буданд ва норасоии шадиди киштиҳои десантӣ мусоидат кард. Дар фронти Шаркй ором. Гайр аз ин, дар соли 1943 истехсоли авиационй дар Германия бештар аз ду баробар афзуда, дар як сол аз сию ду хазор самолёт зиёд шуд - хушбахтона, немисхо дар зери назорати худ назар ба вокеият кувваи коргарй ва территорияи зиёдтар доштанд. Ва мошинҳои нави Focke-Wulf бо зиреҳ ва силоҳҳои қавӣ, инчунин тупҳои 30-миллиметрӣ ба авиатсияи иттифоқчиён зарари аз ҳад зиёд расониданд.
  Фалокат дар Алчазоир ва Франция августи соли 1943-ро барои иттифокчиён хакикатан сиёх кард.
  Сталин аз ин гуна муваффакиятхо хатто шод буд. Аммо сабри Черчилл тамом шуд. Дар Шарк хатто мухорибахои хавой амалан катъ гардида, фаъолияти партизанй кам шуд. Немисҳо аз шаҳрвандони собиқ Шӯравӣ ҳарчи бештар корпусҳои нав ташкил мекарданд ва ҳатто чизе ба мисли ҳукуматҳои маҳаллии лӯхтак ташкил мекарданд. Ҳамин тариқ, аллакай дар Африқо бригадахои алоҳидаи миллатгароёни маҳаллӣ аз шарқ меҷангиданд.
  Подшоҳи Булғористон Борис низ се дивизияи беҳтарини худро ба Тунис фиристод, ки зоҳиран умедвор буд, ки дар қитъаи торик барои худ чанд колония ба даст орад.
  Мохи сентябрь Роммел ба Миср хучуми калон cap кард. Вай бо истифода аз бартарии миқдорӣ ва сифатии нерӯҳо тавонист як ҳафта пас аз сигнали ҳамла Триполиро забт кунад.
  Англия ва Америка баъди шикаст дар Либия маглуб шуданд. Дар ин шароит Черчилль дар бораи боздоштани ҳама гуна расонидани кӯмак ба СССР болшевикон эълон карда, талаб кард, ки амалиёти ҷангӣ фавран пурзӯр карда шавад. Сталин вонамуд мекард, ки ба ультиматумхо эътибор намедихад. Гарчанде, албатта, ба амалиёти хучумкунанда тайёрй дида мешуд. Аммо Коба маккор буд ва ҳатто кӯшиш мекард, ки обҳоро барои сулҳи алоҳида озмоиш кунад. Якум, дар охири моҳи сентябр немисҳо тамоми Либияро, аз ҷумла Толбукро забт карданд ва ҳатто ба Миср то Искандария ворид шуданд.
  Паулус муяссар шуд, ки аз муҳимтарин нуқтаи мустаҳками англисӣ гузашта, ба ҷануб ба Нил равад. Дар асл, ин барои Бритониё дар Миср фалокат буд. Он гох немисхо ба канали Суэц рафта, ба Ирок ва баъд аз Боку дуртар рафта метавонистанд.
  Таъхир хавфнок шуд ва Сталин фармон дод, ки хучуми Ржевро аз нав давом дода, Сталинградро аз нав ишгол карда, дар баробари ин дар Кавкази Шимолй душманро торумор кунад.
  Яъне, дар моҳи октябр амалиёти ҷангӣ фавран дар се самт аз сар гирифта шуд. Ва дар мохи ноябрь низ дар Ленинград.
  Аммо, рахна кардани душмане, ки хуб кофта шуда буд ва танкхои пуриктидори вазнини Пантера ва Паланг дошт, осон набуд. Кушунхои советй ба мудофиаи чукури мавкеъ дучор шуданд. Ва дар мудофиа бошад, танкхои нави немисхо ва тупхои худгард нагз баромад карданд.
  Аз ин рӯ, дар моҳҳои октябрь ва ноябр пешравии назаррас ба назар нарасид. Агар хучуми Германия дар канали Суэц бас карда нашавад. Ва баъд факат муваккатан... Бо вучуди ин, Паулус ва Роммел кушунхои худро ба суи Судон равона карданд. Ва онҳо ба забт кардани Африқо шурӯъ карданд.
  Вермахт хануз ба хучуми зимистон тайёр нест.
  Гайр аз ин, Краутхо ба "Пантера-2" хамчун мошини мукаммалтар ва "Паланг-2" ва "Лон" умеди калон баста буданд.
  Зимистон дар кушишхои Армиям Сурх барои рахна кардани мудофиаи Краутхо гузашт. Аммо дар ягон чо муваффакиятхои калон ба даст овардан муяссар нашуд. Агар рахнае ба амал ояд хам, душман бо хучуми чавобй вазъиятро баркарор кард.
  Ва вазъият торафт бадтар мешуд. Дар Англия дар заминаи маглубиятхои харбй кризиси сиёсй ба амал омад. Ба мукобили кабинети Черчилль овози нобоварй кабул карда шуд. Агар Паулуси доно Англияро аз Судон ва Эфиопия торумор кунад, дигар хел чй тавр мешуд.
  Хукумати нав ба Германия сулхи алохида таклиф кард. Бо назардошти талафоти зиёди ИМА аз флоти зериобии Олмон, Рузвелт эътироз накард. Гузашта аз ин, мавқеъи ӯ дар Амрико ба ларза афтодааст. Ва японҳо тавонистанд як ду ғалабаи хурд ба даст оранд, пешравии Амрикоро суст карданд. Инак, нуктаи назар - кулбаи мо дар канор галаба кард.
  Аммо Гитлер аввал шартхои аз хад зиёд ба миён гузошт. Пас аз он созиш заминҳои Фаронса ва Миср буд, инчунин он чизе, ки қаблан ба Италия тааллуқ дошт, баргардонида шуд. Судон низ ба ихтиёри Рейхи сеюм меафтад, аммо канали Суэц якчоя истифода мешавад.
  Хамин тавр, фюрер дар Гарб дасти озод дода, тамоми кувваи худро ба Шарк партофт. Фашистхо мохи май ба мукобили Москва хучуми худро cap карданд. Ба туфайли мустамликадои Франция ва Англия Либия аллакай ба кадри кифоя нефть дошт ва Гитлер мехост, ки зудтар галаба кунад.
  Илова бар ин, Туркия як ҷабҳаи дуюмро боз кард.
  Аммо Армияи Сурх дар мухорибахо барои пойтахти советй аллакай матонати беандоза ва кахрамонй нишон дод. Суръати пешравии немисхо ба хисоби миёна дар як шабонаруз аз як километр зиёд набуд. Дар охири мохи август ба фашистон муяссар шуд, ки ҳадди аксар сад километрро бо паҳнои рахнашавӣ каме бештар аз сесад нафар пеш баранд.
  Онхо ба Москва наздик шуданд, вале ба хатти мудофиаи Можайск зада даромаданд. Инҳо натиҷаҳои хоксор буданд. Гайр аз ин, кушунхои советй ба мукобили душман доимо хучум мекарданд. Дар мухорибахо танкхои нави советии Т-34-85 ва ИС-2 иштирок доштанд. Гуфтан мумкин нест, ки немисхо бартарии худро тамоман аз даст доданд, аммо Армияи Сурх дар як чо истода на-кард, илм!
  Самолётхои нави советии Як-3 ва ЛА-7 пайдо шуданд, ки бо самолётхои винтидори немис ракобат карда метавонанд. Дуруст аст, ки душман ба ивази ин кортҳои хеле пурқуввати реактивӣ дорад. ME-262 ва HE-162 дар ҷаҳон монанд надоштанд. Гитлер инчунин тасмим гирифт, ки истеҳсол ва коркарди танкҳои аз панҷоҳ тонна сабуктарро манъ кунад. Дар натиҷа, Т-4 ва Пантера дода шуданд. "Пантера"-2 вазнаш 50,2 тонна ва як таппончаи пуриқтидор бо муҳаррики 900 қувваи асп буд. "Паланги шоҳона" ва "Шер" ҳатто аз вазни ҳаюлоҳо, ки 70 тонна буд, зиёдтар буданд. Мувофики карори партия вазнн машинахои советй аз 47 тонна зиёд нест.
  Фашистон Москваро гирифта натавониста, диккати худро ба Ленинград равона карданд. Онҳо воқеан аз ин шаҳр безор буданд. Моҳи сентябр тирпарронии оммавӣ оғоз ёфт. Онҳо инчунин таппончаҳои калибри 1000 мм ва снарядҳои роботии болдорро дар бар мегирифтанд.
  Гитлер фармон дод, ки Ленинградро харчониба забт кунад.
  Ба шаҳр муяссар шуд, ки се ҳамларо дар моҳҳои сентябрь ва октябр зада гардонад. Бо вуҷуди ин, немисҳо тавонистанд аз даҳ то бист километр пеш раванд ва плацдарми Петергофро низ забт карданд. Дар баъзе ҷойҳо, қисмҳои онҳо ба шаҳр ворид шуда, мавқеи амалиётии гурӯҳро бадтар карданд. Мохи ноябри соли 1944, баъд аз галабаи фашистон дар интихоботи парламент, Швеция низ ба чанги зидди СССР дохил шуд.
  Он шиорро фаъолона таблиғ мекард: қасос гирифтан барои шикастҳои Пётри Мақдунӣ ва Искандар. Дивизияхои нави Швеция ба фронт омада, хамрохи финхо аз шимол ба шахр хучум карданд. Ва фашистон ҳамлаҳоро бо истифода аз Штурмтайгер ва боз ҳам пурқувваттар Стурмаус, инчунин танки E-100, аввалин ҳаюло силсилавии ҷаҳон, ки беш аз сад тонна вазн дошт, дубора оғоз карданд.
  Сарфи назар аз кахрамонии оммавй ва устувории чанговарон ва милиционерони советй, инчунин ба хучуми ди-версияхои ноумедона ба Новгород, шахрро начот додан муяссар нашуд. Аммо семохаи охир то 27 январи соли 1945 нагузашта, намунаи устувории бепоён нишон дод. Ва худи шаҳр як блок давом кард: 1270 рӯз! Шояд тӯлонитарин муҳосираи шаҳр дар ҷангҳои муосир.
  Ҳарчанд немисҳо ва иттифоқчиёни онҳо талафоти калон доданд, ҳадаф қисман амалӣ шуд. Дуюми калонтарин ва муҳимтарин шаҳри шӯравӣ фурӯ ғалтид ва дасти пурқувваттарин гурӯҳи душман озод шуд.
  Зимистон чанги сахт буд. Немисхо самолётхои сериалй, реактивиро бо тамоми кувва истифода мебурданд. СССР бар зидди онҳо қудрати баробар надошт. Ин барои ба даст овардани афзалият дар ҳаво душвор гардонд. Баръакс, дар он чо душман бартарй дошт. Ҳамон тавре ки танкҳои Олмон бартариятҳои худро нигоҳ доштанд. Ва онҳо ҳатто бо пайдоиши силсилаи "E" онҳоро зиёд карданд.
  Дар муқоиса бо палангҳо ва пантерҳо, танкҳои силсилаи E тарҳбандии зичтар, силуэти паст доштанд ва дар натиҷа, зиреҳи ғафстар дар кунҷ.
  Ҷавоби илми шӯравӣ то ҳол танҳо IS-3 буд, ки муҳофизати пешонии манораи пурқувваттар буд. T-54 ҳанӯз таҳия карда мешуд ва Т-44 дигар муваффақ набуд.
  Аммо Гитлер дар мохи май соли 1945 накшахои худро тагьир дод. Ва худро бо ҳамлаҳои инфиродӣ маҳдуд карда, дар Қафқоз ҳамлаи асосиро анҷом дод. Дар он ҷо ҷанг кардан қулайтар буд. Пас аз ишғоли Сталинград таъминоти гурӯҳи шӯравӣ мушкил шуд. Гайр аз ин, дар мохи февраль кушунхои советй дар Закавказье ба усмонхо торумор карда, туркхоро мачбур карданд, ки аз Ереван фирор кунанд ва вилояти Карсро озод кунанд.
  Немисхо мудофиаро рахна карда, аз Волга гузашта, ба бахри Каспий расиданд. Грозный 15 июнь, баъди чангхои якрав, Сухуми 23 июнь, Зугдидй 29-уми хамин мох. Тбилиси дар охири мохи июль хамрохи Кутаиси гирифта шуд. Дар мохи август чанговарони фашистй нихоят Догистон, инчунин Потиро ишгол карда, аз шимол ба Арманистон расиданд. Дар мохи сентябрь онхо бо туркхо муттахид шуданд ва хучум ба Боку огоз ёфт. Шахри асосй то 6 ноябри соли 1945 давом кард. Баъзе чангхо дар кухсор, хусусан дар Ереван то охири мохи декабрь давом карданд.
  Дар марказ низ мухорибахои шадид ба амал омаданд. Ба немисхо муяссар шуд, ки ба Тула наздик шаванд ва хатто Калининро хам гиранд, вале баъд онхоро боздоштанд. Аммо хатти фронт наздик шуд ва аз пойтахт аллакай зиёда аз хаштод километр рох намондааст.
  Соли 1946 бо зимистони гарм огоз ёфт. Фармондехии советй, ки мехост хучуми немисхоро пешгирй кунад, ба суи душман дагалона шитофт.
  Мутаассифона, бартарии душман дар ҳаво танҳо афзоиш ёфт. Ҳавопаймоҳои реактивии Luftwaffe, мутаассифона, пайваста такмил дода мешуданд. Модификатсияҳои нави ME-262 пайдо шуданд, аз ҷумла модели ултра-суръат. Инчунин як ҳавопаймои пурқуввати реактивии TA-183, ки бо болҳои ҷорӯбзадаи HE-262 мукаммалтар ва шоҳасари воқеии муҳандисии ҳавопаймоии ME-1010 бо болҳои идорашаванда мебошад.
  Ва ҷангандаи асосии СССР Як-9 боқӣ монд. Мошин як вактхо нав буд, вале акнун баръало кухна шудааст.
  Аммо дар Луфтваффе низ Ю-287 дорад ва самолётхои бомбаандози реактивии Ю-387, ТА-400, ТА-500 пайдо шудаанд. Ва ҳавопаймоҳои ҳамла реактивӣ мебошанд. Ва HE-377 реактив аст ва HE-477 низ реактив ва бисёрҳадаф аст.
  Ва силсилаи E-70 бо танкҳои вазнашон ба андозаи "Паланги шоҳона", аммо бо муҳофизати хеле қавӣ.
  Ва шоҳасари ҳақиқӣ зарфи пирамидаӣ буд, ки дар филизӣ барои зодрӯзи Фюрер 20 апрели соли 1946 намоиш дода шуда буд. Гитлер шахсан ба ӯ номи "Шери Император" дода буд.
  Мошин мисли пирамидаи дарози ҳамвор ва ғилдиракҳои хурд тамоми қаъри бакро фаро гирифта буд. Ҳамин тариқ, он табақае надошт, ки қобилияти гузаришро ба таври назаррас афзоиш дод. Гайр аз ин, танк бом надошт ва зиреҳи он аз ҳама ҷонибҳо кунҷи баланди майли оқилона дошт. Вазнаш 99 тонна, мошин бо як таппончаи зиддиҳавоии 128 мм бо дарозии 100 EL муҷаҳҳаз буд, муҳаррики 1800 қувваи асп ва зиреҳи пеши 300 мм дошт. Гайр аз ин, плитахо дар кунчхои калони майли окилона, дар нимаи якуми фронтали ва 250 миллиметр дар нимаи дуюми моил мебошанд. Хамин тавр, он танки пуриктидортарин дар чахон гардид, ки аз тамоми нуктахои оташфишонй ва хангоми хучум кардан бо бомбахо аз боло рохнашаванда буд.
  Фюрер фавран фармон дод, ки он ҳарчи зудтар ба кор андохта шавад ва дар айни замон як модификацияи ҳамла бо гаубитса ва бомбаандоз эҷод карда шавад.
  Бинобар ин фашистон захира карданд, онхоро торумор кардан лозим омад. Вале, мутаассифона, душмани хеле якрав ва аз чихати техникй пуркувват ба даст афтод. Ва дар охири моҳи май, тибқи анъана, вақте ки роҳҳо хушк шуданд, ҳамла оғоз шуд.
  Фриц кушиш кард, ки Москва ва Туларо давр занад. Ҷангҳо бо шиддат ва миқёси бесобиқа идома доштанд. Аммо кушунхои советй сазовори номи маглубнашаванда буданд. Фашистхо дар зарфи се мохи мухорибахои давомдор танхо Туларо ихота карда, ба Кашина расида, аз шимол ба Москва наздик шуда, алокаро кисман катъ карда тавонистанд. Дар кучахои худи шахр задухурдхо пеш мерафтанд.
  Сталин пойтахтро тарк карда, ба Куйбышев эвакуация кард. Аммо фашистон дар мохи июль ба Саратов хучум карданд. Ин шаҳр 8 август фурӯ рехтааст. Азбаски Куйбышев холо худро ба фронт ба таври хавфнок наздик мебинад, он Сарфармондехи Олй штаби худро ба Свердловск кучонд. Чанг дар Москва то мохи сентябрь давом кард. Рӯзи 18-ум Кашира афтод. Дар ибтидои мохи октябрь пойтахти СССР кариб мухосира шуда буд ва 29-ум баъд аз задухурдхои якрав Куйбышев хам ба хок афтид. Гайр аз ин немисхо Гурьев ва Уротеппаро ишгол карданд.
  Ноябрь пур аз чангхои мудхиш буд. 7 ноябрь краутхо ба суи Кремль зада даромаданд, вале бо хучуми чавобии ноумедона акиб гаштанд. Ва дар ин чанг коменданти Москва маршал Рокоссовский халок гардид!
  Ва лётчики машхури советй Кожедуб самолёти садуми немисро зада галтонда, аввалин одами советй гардид, ки ба унвони чор карат Кахрамони СССР мушарраф гардид. Ва инчунин 7 ноябри соли 1946.
  Рӯзи 4 декабр ҳалқаи муҳосираи атрофи Маскав ниҳоят баста шуд. Аммо пойтахт ва боқимондаҳои гарнизони қаҳрамононаи он то 7 январи соли 1947 то Мавлуди православӣ мубориза бурданд.
  Ҳамла ба пойтахтро Майнштейн роҳбарӣ мекард. Барои ин вай баъди Герман Геринг бо ордени дуюми Салиби Калони Охан мукофотонида шуд.
  Аммо чанг хануз ба охир нарасидааст. Сталин аз Свердловск ваъда дод, ки муборизаро давом медихад. Немисҳо низ хеле хаста шуданд. Дар чануб аскарони онхо ба Пенза ва Ульяновск наздик шуда, бозистоданд. Дар мохи март кушунхои советй ба хучуми чавобй cap карданд. Аммо дар моҳи апрел онҳо ҳанӯз маҷбур шуданд, ки Рязаньро тарк кунанд. Ва май фашистон шахри Горькийро ихота карда, аз чануб ба Казон зада даромаданд. Мохи июнь краутхо Оренбургро ишгол карда, ба Уфа наздик шуданд. Муқовимат ба Артиши Сурх суст шуд, рӯҳия паст шуд ва фирорҳои оммавӣ оғоз ёфт. Бо вучуди ин онхо хамеша дар он чо буданд, вале баъд аз суқути пойтахт чандин маротиба шиддат гирифтанд. Ҳеҷ кас барои Сталин мурдан орзу надошт. Аммо одамон барои Ватани худ ба мукобили фашизм мубориза мебурданд.
  Обрую нуфузи Хокимияти Советй хам паст шуд. Мохи июль немисхо ба Свердловск зада даромаданд. Сталин ва хамрохони у ба Новосибирск кучиданд. Дар Урал чанг то мохи август давом кард... Ба немисхо васеъ шудани алока ва амалиёти фаъолонаи партизанхо халал расонд. Аммо ҷанги минбаъда аллакай маънои худро гум кардааст.
  Аммо Сталин хануз ба чизе умед дошт. Немисхо мохи сентябрь ба Тобольск зада даромаданд. Аммо борони шадиди тирамоҳ онҳоро ба таъхир андохтанд. Наздик шудани фасли зимистон хучумро дар Сибирь боздошт, аммо ба фашистон муяссар шуд, ки тамоми Осиёи Миёнаро ишгол кунанд. Дар зимистон ба Новосибирск рафтан чуръат намекарданд. Аммо Сталин низ бад буд ва ӯ ба Владивостоки гармтар рафт.
  Соли 1948 фаро расид. Фашистон аллакай бо дискетхо мусаллах буданд. Гайр аз ин, танкхои зичтари дорой двигательхои турбореактивй пайдо шуданд. Дарвоқеъ, пас аз гарм шудани ҳаво танҳо он аст, ки онҳо бо пирӯзӣ раҳпаймоӣ кунанд ва шаҳрҳоро ишғол кунанд.
  Аммо Берия Сталини бе ин ҳам вазнинро заҳролуд кард ва ба Рейхи сеюм пешниҳод кард, ки дар сурати нигоҳ доштани Ҳокимияти Шӯравӣ дар Сибир таслим шавад.
  Гитлер, ки худаш аз чанг безор шуда буд, кариб розй шуд, вале аввал дар мохи май соли 1948 Новосибирскро ишгол кард. Ва таслимшавӣ 22 июни соли 1948 дар санаи рамзӣ - расо ҳафт сол аз лаҳзаи ҳамла ба СССР ба имзо расид. Чанги дуйуми чахон хамин тавр ба охир расид. Иёлоти Муттаҳида дар соли 1945 Ҷопонро мағлуб кард ва бомбаи атомиро озмоиш кард. Аз ин рӯ, Фюрер ба хориҷа тиҷорате надорад.
  Аммо Берия муддати дароз ҳукмронӣ накард. Машхуртарин аскари советй, маршали авиационй ва хафт карат Кахрамони СССР Кожедуб метавонад табаддулоти харбиро ба амал оварад ва раиси Комитети давлатии мудофиаро сарнагун кунад. Берия ва як катор шариконаш тир холй карда шуданд. Дар худи рейхи сеюм, дар мохи марти соли 1953 ватандустон Гитлерро ба охир расонданд. Ва Геринг каме пештар аз нашъамандӣ даргузашт, дар ҳоле ки Ҳиммлер бо гумони тавтиъа парронда шуд.
  Дар байни СС бо сардории Шелленберг ва куввахои мусаллах бо сардории генералиссимо Майнштейн муборизаи шадид ба амал омад. Ин ҳама боиси ҷанги шаҳрвандӣ шуд. Дар натиҷа, Рейхи сеюм фурӯ рехт. Ва СССР коҳишёфта ба тадриҷан нуфузи худро барқарор кард. Таърих боз ба гардиш даромад. Болоравии афсонавии Олмон, ки нисбат ба империяи Чингизхон варам карда буд, пас марги пешвои асосӣ - бесарусомонӣ ва нестшавӣ.
  Ва тадриҷан ҷамъ шудани князиҳо танҳо шаҳри Байкалск пойтахт гардид. СССР, ки ба музофотхои бисьёре, ки музофотхои лухтакмонанд барпо карда буданд, таксим шуда буд, боз муттахид гардид. Бузургтарин музаффарият аннексия карда шудани Москва буд, ки юги фашистиро партофт. Дуруст аст, ки Украина, Белоруссия ва давлатхои назди Балтика, инчунин Гурчистон, Арманистон ва Озарбойчон сохибихтиёрии худро нигох доштанд. Пас аз пошхӯрии Рейхи сеюм Иёлоти Муттаҳида ба гегемони ҷаҳон табдил ёфт. Дар Хитой хам хукумати тарафдори Америка барпо карда шуд.
  Аммо тадричан империяи осмонй мустакил гардид. Дар СССР баъд аз диктатурам амалан Кожедуб конституциям аслан президентй, вале бо махдудияти ду мухлати хокимият мукаррар карда шуд. Интихобот дар асоси алтернативӣ баргузор шуд ва вазифаи президент номи дигар дошт: раиси халқ.
  Мамлакат иктисодиёти омехта ва босуръат тараккй мекард.
  Аммо ин аст, ки чӣ гуна таърих аз як клипи коғазӣ тағйир ёфт. Онхо дар чанги дуйуми чахон маглуб шуданд, гарчанде ки мардонавор чангида буданд. Ва окибаташ фалокатовар буд. Гузашта аз ин, Олмон танҳо барои муддате тавонист бузургӣ ба даст орад.
  Ва Иёлоти Муттаҳида тадриҷан нуфузи худро аз даст дод, ҷаҳон ба бисёрқутбӣ табдил ёфт, ки ин маънои онро дорад, ки дар он бесарусомонӣ бештар ва бештар буд. Баръакс, тартибот камтар аст. Ва тақрибан ҳамон тавре ки дар асри бисту як.
  Хуб, чаро инсоният ба парокандагӣ ва бесарусомонӣ ин қадар ҷалб шудааст?
  
  
  ТРОЦКИЙ БА ЧОИ СТАЛИН
  Маъракаи Тухачевский ба мукобили Варшава пеш аз хама бо айби Сталин - вай ба чои рупуш кардани флангхои чанубии кушунхои сурх, ки ба суи Варшава пеш мерафт, бебарор баромад. армияи якуми савораро ба тарафи Галисия гардонд. Гузашта аз ин, сарфи назар аз қувваҳои калон, ки дар зери фармондеҳии Юсуф буданд, ӯ тавонист аз ҷониби полякҳо мағлуб шавад. Армиям Сурх дар мухорибаи Варшава маглуб шуд. Полякҳо ба ҳамлаи зиддиҳуҷуми сарзамини ишғолшуда, аз ҷумла Слуцк шурӯъ карданд ва ҳатто чанд рӯз Минскро ишғол карданд.
  Аммо дар он вакт Гарб чуръат накард, ки чанги минбаъдаи хунинро бо болшевикон бо пул таъмин намояд. Варшава сулх баста, чанги гражданй зуд хотима ёфт.
  Аммо ҷараёни алтернативии таърих ва яке аз оламҳои параллелӣ вуҷуд дорад. Дар он чо Ленин фармон дод, ки Сталин, ки дар корхои харбй чандон истеъдоднок набуд ва шахеи ин-килоб буд, аз фармондехии флангаи чанубй дур карда шавад ва ягонагии фармондехии Тухачевскийро мукаррар намуда, дар болои аскарони якуми савора Будённыйро нигох дошт.
  Дар ин сурат кушиши хучуми чавобй аз чануби Варшава барбод рафт ва Армияи Сурхи илхомбахш дар чанги шадид галаба кард. Пойтахти Польша афтод. Баъди чанде дар он чо истода, куввахои иловагй гирифт, Тухачевский ба Львов ва Краков рафт.
  Чанд муддат чанг ба мукобили Врангель ва бо хучуми минбаъда ба Крим давом кард. Баъд Армияи Сурх дар шимоли Балтикаро ишгол намуда, дар чануб Озарбойчон, Арманистон ва Гурчистонро озод кард. Сукути муваккатй ба амал омад. Ба Россиян Советй дамгирй ва дамгирии муваккатй лозим буд, ки ин НЭП гардид. Аммо Троцкий хануз хам ба баргардондани хамаи заминхои Россиян подшохй таъкид мекард. Дар натича тобистони соли 1921 Армиям Сурх бо маслихати Гарб Финляндияро ишгол кард.
  Соли 1922 Приморье, баъд Сахалини Шимолй забт карда шуд. Троцкий, ки ваколаташ ба сифати раиси Совети харбии революционй хеле мустахкам гардид, муяссар шуд, ки чои Ленинро ишгол карда, Сталинро, ки ба вазифаи дуюмдарача гузошта шуда буд, аз худ дур кунад.
  Ачоиб он аст, ки дар баробари мустахкам шудани хокимияти шахей унсурхои капитализм дар иктисодиёт торафт мустахкамтар мешуданд.
  Худи Троцкий асосан аз сабаби хоҳиши муқаддастар аз Папа ё аз Сталин радикалтар шудан ба чапгаро шуд. Бо вуҷуди ин, яҳудии бениҳоят боистеъдод қудратро ба даст оварда, сиёсати мутавозини хориҷии худро идома дод. Вай аз идеяхои коммунистй даст накашида, дар баробари ин кушиш мекард, ки унсурхои бозорро чорй намояд ва бо дигар мамлакатхои капиталистии чахон муносибатхои хубро таъмин намояд.
  дар сиёсати чахон дигаргунихои куллй ба амал наовард . Фюрер зуд ба ҷои худ гузошта шуд - ҳама гуна бекор кардани маҳдудиятҳои Версал ё барқарор кардани даъвати умумӣ ва қудрати ҳарбӣ манъ карда шуд. Мисли он ки ба фашистон қонунҳои зиддисемитӣ ва ғайраро манъ карда буданд.
  Ягона чизе, ки дар замони Гитлер, иқтисоди Олмон аз бӯҳрон раҳо шуд, аммо фашизм ҳеҷ гоҳ шаклҳои радикалиро нагирифта, миллатчигии мӯътадил бо баъзе хусусиятҳои авторитарӣ ва созмонҳои умумии ҷавонон ба монанди Гитлер Югент боқӣ монд.
  СССР дар тахти рохбарии Леон Троцкий ба давлати аз чихати иктисодй бой давлати дорой индустрияи вазнини тараккикарда табдил ёфт.
  Иктисодиёти СССР назар ба иктисодиёти Сталин бештар ба бозор асос ёфтааст, аммо дар он унсурхои планкашй дар шакли планхои панчсола низ мавчуд буд. Сатҳи таваллуд баланд аст, бахусус азбаски Тротский ҳам исқоти ҳамлро манъ карда буд - онҳо мегӯянд, ки дар Русия заминҳои холӣ зиёданд ва барои он ки онҳо мисли сӯрохиҳо гурезанд, сабабе нест.
  Азбаски шумораи армияи немисҳо то 100 ҳазор нафар маҳдуд буд ва Полша аллакай ба як ҷумҳурии шӯравӣ, сотсиалистӣ табдил ёфта буд, ҳеҷ кас барои ҷанг кардан нахоҳад буд. Молдавия дар соли 1921 ба Русия баргардонида шуд - бо ҷамъ овардани заминҳои шоҳона.
  Худи Троцкий чахони интернационалиро андаке дастгирй мекард, вале максади революцияи чахониро сукут кардан гирифт. Қисман, чунон ки дар замони Сталин.
  Аммо чанг хануз аз Шарк меомад. Ҷопон амалиёти низомии зидди Муғулистонро оғоз кард. Мамлакати Офтоб хамрохи Италия ба истилогарони асосии чахон табдил ёфт. Дуруст аст, ки Муссолини мачбур шуд, ки орзухои худро бо забт кардани Эфиопия - ягона мамлакати Африка, ки мустамликаи ягон каси дигар набуд, махдуд кунад. Ҷопон, ки ҳанӯз ҷуръат намекунад, ки танҳо бо Бритониё ва бахусус Иёлоти Муттаҳида мубориза барад, ба Чин баромад. Ва вай дар ин ҷо бештар ва бештар ворид шуд.
  Хитоихо бисьёранд ва сарфи назар аз тамоми парокандагии худ, онхо харифи чиддй мебошанд. Ва баъд самурайхо ба Мугулистон даромаданд... Дар он чо бахори соли 1941 мухорибахои чиддй cap шуданд.
  Троцкий карор дод, ки СССР аллакай ба кадри кофй тавоно аст, ки бо самурайхо чанги васеъ гузаронад. Гайр аз ин, диктатори советй барои шикасти солхои 1904-1905 касос гирифтан мехост. Дар хушкй Армияи Сурх аз японхо, махсусан дар танкхо баръало пурзуртар аст. Аммо дар бахр флоти укьёнуси Ором хануз ба паритет нарасидааст. Аммо Лев Давыдович аз Мугулистон даст кашида натавонист.
  Артиши Сурх дар аввал пешравии самурайҳоро боздошт. 20 августи соли 1941 дар Халхин гол хучум ба амал омад, ки он бо галабаи Армиям Сурх анчом ёфт. Пас аз он Троцкий аз Япония талаб кард, ки Сахалини Чанубй ва чазирахои Курилро баргардонад.
  Табиист, ки раддия ба амал омад ва чанги калон cap шуд. Факат, бар хилофи Чанги Бузурги Ватанй, дар территорияи хоричй. Харчанд гуфтан мумкин нест, ки хунрезй кам шудааст.
  Чангхо микьёси калон доштанд ва японхо сахт мукобилат нишон дода, таслим нашуданд. Аммо кариб хамаи амалиёти кушунхои советй бомуваффакият гузашт. Мудофиа пас аз зарбаи пуриктидори артиллерия рахна карда шуд ва танкхо, аз он чумла самолёти охирини пуриктидори Т-34, ЛТ (Леон Троцкий вазнин!) аз хандаки шадиди мурда ва металл гузаштанд.
  Аввал чанговарони Сарзамини Офтоб аз Манчжурия пеш карда шуданд. Якчанд амалиёти пай дар пай гузаронда шуд, ки аз мохи ноябри соли 1941 то августи соли 1942 9 мох давом кард. Кушунхои советй ба Кореяи Шимолй даромаданд... Дар Сахалин хам чангхо ба амал омаданд. Ҷопониҳо ҳатто кӯшиш карданд, ки пеш раванд - онҳо сӣ километр пеш рафтанд, аммо боздошта шуданд ва хунро пахш карданд.
  Дар моҳи сентябри соли 1942 ба Порт Артур ҳамла ба амал омад. Ҷопониҳо бо истифода аз пуштибонии баҳр кӯшиш карданд, ки хатти худро нигоҳ доранд. Чанговарони советй фронтро рахна карданд, вале ба душман муяссар шуд, ки кушунхоро партофта, пешравиро боздорад.
  Аммо самурайҳо муқовимати худро дароз карда натавонистанд. Авиацияи советй киштихоро ба дасти худ гирифт ва бомбаборон кард. Илова бар ин, японҳо аз ҳаёти худ беэътиноӣ мекунанд - онҳо ҳатто парашютҳоро ба ҷанг нагирифтаанд. Аз ин сабаб, пас аз марги элитаи асосии ҳаво, муқовимати самурайҳо дар осмон ба таври назаррас заиф шуд. Ва авиациям советй дилпуронатар галаба кардан гирифт.
  Илова бар ин, кашфиёти нави конструкторони советй бартарии чанговарони Японияро дар манёврй тадричан рад кард. Дар моҳи декабри соли 1942, пас аз як ҳамлаи шадид, Порт Артур гирифта шуд ва Сеул дар ҳамон моҳ афтод.
  Мохи ояндаи соли 1943 бо хучуми январи дар Кореяи Чанубй ва забт кардани бандари Пусан огоз ёфт.
  Ҷопон дар набардҳои заминӣ мағлуб мешуд ва дар осмон ва баҳр ҳарчи бештар зарар мебинад. Мохи феврали соли 1943 Пекинро кушунхои советй ишгол карданд. Ва дар мохи март баъди чангхои шадид Сахалини Чанубй озод карда шуд. Моххои апрель ва май бо галабахои нави яроку аслихаи советй дар бахр кайд карда шуданд... Флоти зиёдшудаи зериоби, авиация ва киштихое, ки аз Балтика меомаданд, махсусан самарабахш буданд.
  Дар мохи июни соли 1943 кушунхои советй японхоро аз Шанхай пеш карданд. Ҳамин тариқ, минтақаи ишғоли худро ташкил медиҳанд.
  Дар моххои июль ва август десантчиён ва матросхо пуштаи Курилро аз душман озод карданд. Ҷопон худро дар вазъияти бениҳоят душвор қарор дод. Авиацияи советй иктидори зарбазании худро зиёд карда, торафт сахттар бомбаборон мекард, флоти бахрии Замини Офтоб об мешавад. Дар моҳи октябри соли 1943, Троцкий қарор қабул кард: ҳамла ба Окинава - як репетисияи либос пеш аз ҷанг барои худи Метрополиси Ҷопон. Ҷангҳо шадид буданд ва самурайҳо ба таври оммавӣ яроқро истифода мебурданд: пилотҳои камикадзе.
  Ҷанги эпикӣ ду моҳу як ҳафта давом кард, ки ниҳоят бо суқути Окинава анҷом ёфт. Ва дар мохи январи соли 1944 Тайвань озод карда шуд.
  Ҳоло Ҷопон дар остонаи фалокати куллии низомӣ қарор дошт. Хирохито танхо ба он умед баста метавонист, ки Штатхои Муттахида ва Англия аз тарафи у ба чанг дохил мешаванд; Германияи фашистй дар он вакт хануз аз чихати харбй хеле заиф буд ва Муссолини дар укьёнуси Ором ба осонй ба Троцкий расида наметавонист.
  Аммо ИМА ва Бритониё ишора карданд, аммо барои ворид шудан ба ҷанг шитоб намекарданд. Зиёда аз он, дар Хиндустон шуриши оммавии зидди Англия ба амал омад. Ганди мӯътадилро бештар миллатгароён ва чапгароён ба як сӯ тела доданд. Дар натича дар он чо чанги хакикй cap шуд. Черчилл, ки Чомберленро иваз кард, якравй нишон дод ва кушиш мекард, ки Покистон ва Хиндустонро бо хар рох дар зери назорати худ нигох дорад. Ин ба ҷанги тӯлонӣ ва шадиде оварда расонд, ки нерӯҳои Бритониёро бастааст.
  Америкахо дар сиёсати берунй комилан пассив амал карданд: кулбаи ман дар канор аст!
  Дар мохи марти соли 1944 кушунхои советй сарфи назар аз он ки обу хаво хануз чандон мусоид набуд, ба Хоккайдо фуруд омаданд. Чанг се хафта давом кард ва бо маглубияти японхо анчом ёфт. Ин муваффақият боварии императорро ба дастнорас будани метрополия ларзонд.
  Ҷангҳо дар хушкӣ ва баҳрӣ то 11 майи соли 1944, вақте ки Ҷопони хасташуда ниҳоят таслим шуд, идома ёфт.
  Чанг бо иштироки кушунхои советй аз 10 апрели соли 1941 то 11 май соли 1944 давом кард ва се солу андаке бештар аз як мох давом кард. Талафоти Артиши Шӯравӣ дар кушташудагон ва аз захмҳо 960 ҳазор нафар солдату афсаронро ташкил дод. Каме бештар аз шаст хазор гражданинхои советй низ халок гардиданд. Аз бомбаборонкунй, тирпарронии артиллерия, чанг дар Сахалин ва дар сархадди Приморье. Ва кариб се миллион кас ярадор шуд, ки чорсад хазор нафарашон маъюб шуданд.
  Умуман, СССР галабаи калон ба даст овард ва муяссар шуд, ки дар Хитой ва Корея режимхои советиро тарафдорй кунад ва бо кушунхои худ тамоми мулки Сарзамини тулуи офтобро ишгол кард.
  Обруи рафик Троцкий чи дар дохили мамлакат ва чи дар арсаи байналхалкй боз хам мустахкам гардид.
  Дар соли 1946 дар СССР аввалин хамрохи сунъй cap дода шуд. Ва соли 1950 аввалин кайхоннаварди советй ба тамоми кураи замин фиристода шуд. Дар Румыния шох Микай розй шуд, ки бо СССР иттифоки харбию иктисодй баста шавад. Дере нагузашта дар Венгрия хокимият дигар шуд. Ва дар Чехословакия бошад, онро кайхо боз на махз коммунистон, балки куввахои чапи тарафдори советй хукмронй мекунанд.
  Соли 1951 дар байни Туркия ва СССР чанг cap зад. Дар ин маврид на ИМА ва на Англия бомбаи атомӣ надоштанд ва оғоз кардани қатли ом бо чунин як душмани тавоно ба мисли СССР ва муттаҳидонаш худкушӣ барои Ғарб буд.
  Армиям Советй дар давоми камтар аз як мох Туркияро маглуб кард. Дида, ки реакцияи Гарб нихоят суст аст... Шавед муддати дароз бо хиндухо чанг кард, вале дар охир садхо хазор аскаро-ни худро аз даст дод ва назорат бар калонтарин колонияашро аз даст дод. Дар ШМА кризиси ицтисодй ба амал омада, сиёхпустон шуриш мекунанд.
  Троцкий карор кабул мекунад: дар давоми ду мох Армияи Сурх тамоми Шарки Наздик ва Эронро ба дасти худ мегирад ва дар Миср хукумати советии тарафдорй ба сари хокимият меояд. Ба дандонҳои Бритониё ва Фаронса мушт мезананд. Ва Гитлер тарафи СССР-ро мегирад ва барои ин ба Аншлюси Австрия имконият медихад.
  Де Голль дар Франция ба сари хокимият меояд. Вай аз экспансияҳои шӯравӣ хеле норозӣ аст ва дар бораи роки салибӣ ба Шарқ, бар зидди болшевизм ҳарф мезанад. Троцкий, баръакс, дар бораи ба Европа экспансия шуданро орзу мекунад, вазъият гарм мешавад.
  Адольф Гитлер аз он истифода бурда, холо дар иттиходи СССР ба милитаризациям Германия шуруъ мекунад. Ва дар Алчазоир ва Марокаш ба мукобили Франция шуриши калон ба амал меояд.
  Де Голль ба газаб омада, аз Германия талаб мекунад, ки тайёрии харбиро бас кунад. Дар чавоб фюрер баркарор намудани сархадхои соли 1914-ро талаб карда, тахдид мекунад, ки ба мукобили душман отряди халкиро мефиристад.
  Ҳарду ҷониб таҳдидҳоро афзоиш дода, нирӯҳои худро ба марзҳо ҷамъ мекунанд. Троцкий маккор ба чанг намедарояд, балки ба Германия танку самолёт мефурушад. Дар байни фашистон ва французхо чанг cap мешавад. Бельгия ба чанг дохил мешавад, аммо ин вазъияти Францияро, ки бо исьён дар мустамликахо ва фаъолияти коммунистон дар фронтхои гуногун махдуд карда шудааст, боз хам бадтар мекунад. Аммо немисҳо ғалабаи зуд ба даст намеоранд, балки дар хати Мангио мемонанд, аммо Белгияро ишғол мекунанд. Баъди якуним соли чанг фашистон ба Париж наздик омаданд.
  Де Голл барои имзои сулҳ меравад ва Элсарз ва Лотарингияро ба немисҳо бармегардонад. Бельгия низ аз як кисми территорияи худ чудо мешавад. Фюрер таъсири худро пурзур карда истодааст. Дар соли 1955 СССР бомбаи ядроиро озмоиш мекунад. Троцкий Чехословакияро дар хайати СССР дохил мекунад. Дуруст аст, ки як қисми Судет ба немисҳо меравад, аммо марзҳои этникӣ камтар. Аммо онҳо сабабе надоранд, ки қаиқро ларзонанд...
  Гитлер мачбур аст, ки орзухои худро хоксор кунад ва аз он шод шавад, ки вай тавонист дар Гарб ва аз хисоби Австрия вусъат ёбад. Фашистҳо инчунин Данияро забт мекунанд ва инчунин сарҳадҳои соли 1914 ва шимоли империяи худро барқарор мекунанд.
  Троцкий соли 1960, ки хаштодсолагии худро кайд карда буд, вафот кард. Бе одатхои бад ва нигахдории танрибаи чисмонй Раиси ИЧШС то кори охиринаш тафаккури равшан дошт.
  Вай вазифаи раисро ба писараш Давид супурд ва бо хамин дар чахон аввалин сулолаи коммунистиро барпо намуд. Дар ин давра дар СССР афзоиши мутамарказшавӣ ва ворид намудани ислоҳот ба конститутсия, ки баромадан аз он хориҷ шуданро манъ мекард, аз сар гузаронида буд. Гитлер низ қудратро ба яке аз писарони худ, ки дар натиҷаи бордоркунии сунъӣ ба даст овардааст, дод, аммо дар асоси рақобат.
  Аммо писар хануз хурд аст ва баъди марги Гитлер фашистон аз хам чудо шуданд ва дере нагузашта каноти чап ба сари хокимият омад. Чахон бехавфтар шуд, вале бархам хурдани системаи мустамликадорй чанги нави ноустуворро ба амал овард. Рохи халли он барпо намудани иттифоки коммунистй буд. ёрии байнихамдигарй расонда, кушиш мекард, ки социализм дар шароити китъаи тира.
  Аммо коммунизми чахонй бо шумораи зиёди унсурхои бозорй фарк карда, системаи якчоя буд.
  Дар ҳамин ҳол, ихтилофҳо дар дохили СССР афзоиш ёфтанд. Бартарии сиёсии як партия дигар ба олигархияи рузафзун мувофик набуд. Соҳибкорони мавҷи сурх мехостанд тағйирот ва қудрати сиёсӣ. То хол му-ваффакиятхои иктисодиёти планй ва му-ваффакиятхои сиёсй кайфияти оппози-циониро цисман пурра карданд. Аммо дар Иёлоти Муттаҳида тағйирот ба амал омад. Пешвои нав пайдо шуд, ки монополияи ду ҳизб: демократӣ ва ҷумҳурихоҳро шикаста, ҳизби сеюм - ватанпарастро ба вуҷуд овард.
  Ва ба сари қудрат омада, худкома барпо кард. Дар айни замой ба мукобили коммунизм cap кардани походи салибй. Довуд мурд ва баъд аз он як қатор тавтиъаҳо ва муборизаҳои гурӯҳӣ оғоз ёфт. Дар натича мамлакат ба ларза омад. Аммо муборизаи байни гуруххо бо ба даст овардани курсии раиси ИЧШС анчом ёфт ва мардум ором шуд.
  Васеъшавии фазой фазой кайхон ба амал омад. Дар соли 2015 Плутон охирин сайёрае шуд, ки ба кайҳоннаварди инсон по гузоштааст. Дар муддати кутох одамон муяссар шуд, ки сатхи Юпитерро тамошо кунанд. Дуруст аст, ки онҳо бояд дар ваннаҳои махсуси хушбӯй хобанд.
  Дар дохили СССР унсурони капиталистй боз хам бештар мустахкам шуданд. Дар байни камбағалон ва сарватманд табақабандӣ вуҷуд дошт. Миллиардерхои хакикй пайдо шуданд ва дар айни замон аъзоёни Бюрои Сиёсй. Коммунизм бо олигархияи молия торафт бештар омехта шуда, аз капитализм торафт камтар фарк мекард. Хатто андози даромад дар СССР хаттй шуда, фоизи ягона чорй карда шуд. Ин, албатта, боиси норозигии норавшан ва боиси бетартибихои хурд гардид.
  Аммо то хол вазъ аз назорат набаромадааст. Аммо дар хакикат бо атрибутхои берунии коммунизм гарантияхои чамъиятй торафт бештар махдуд мешуданд. Хусусан, тиб ва маориф кисман музд гирифта, бекорон ва биржахои мехнат пайдо шуданд.
  Виктория ба Вилна расид ва дунёи параллелро ба хотир наовард. Вай акнун маҷбур шуд, ки сарварии артиши Русияро идома диҳад.
  Пойтахти Герцогии Бузурги Литва Вилна афтод, вале дар пеш марш ба Гродно ва Брест буд.
  Белорусхо бо хохиши худ ба армияи рус дохил шуданд. Аммо онҳо барф борид ва ҳаракати артиши асримиёнагӣ душвортар шуд. Бо вуҷуди ин, Герцог Василий фармон дод, ки Гродноро ишғол кунад ва дар он ҷо зимистон гузаронад. Виктория дар атрофи қалъаҳои гирду атроф давида, дар ҷустуҷӯи ягон каси дигар барои буридан ё нест кардан давид.
  Ташнагии ваҳшиёнаи нобудшавӣ дар дохили ӯ пайдо мешуд, вале ҳарифонаш ҳарчи бештар бе ҷанг таслим мешуданд.
  
  
  ORACLES АЗ ДЗЗАХИ торику
  Албатта, пешгӯиҳои гуногун мавҷуданд, ки муфид ва хатарноканд.
  Аммо дар яке аз воқеиятҳои алтернативӣ ҷодугаре буд, ки ба фашистӣ рақамеро дар бораи он ки чӣ гуна баргардонидани қудрат барои бозгардонидани оинаи Иблис нақл кард. Қатраҳои хуни арғувонии кӯдаки маъсум ба рӯи рефлексия афтоданд. Ва онҳо дарҳол ҷаббида шуданд ва худи оина ба дурахшанда даромада, тӯҳфаҳои худро дубора ба даст овард. Ва он вакт фюрер бисьёр чизхоро ёд гирифт.
  Аммо ҳатто агар ояндаро бидонед, онро ислоҳ кардан на ҳама вақт имконпазир аст. Аммо дар Африка, немисҳо нерӯҳои худро дубора ҷамъ карданд ва тавонистанд ҳамлаи 23 октябри Монтгомериро зада баргардонанд.
  Харчанд бо душворихои зиёд онхоро аскарони дорой кувваи кобили мехнат ва техникаи зиёд боздоштанд. Бо вуҷуди ин, донистани ҷой ва вақти ҳамла ба Роммел кӯмак кард, ки чанд воҳиди худро оқилона тақсим кунад ва ҳамларо боздорад. Англисҳо талафоти зиёд доданд ва пас аз ду ҳафтаи ҷанг маҷбур шуданд, ки онҳоро бас кунанд.
  Ва флоти зериобии немис тавонист зарари калон расонад, даҳҳо киштиро бо нерӯҳои десант, ки ба Касабланка ва дар соҳили Марокаш фуруд омаданӣ буданд, ғарқ кунад. Амери-коихо дар Миср бемуваффакият ва фаъолияти "гурги немис"-ро дида, амалиёти "Машъал"-ро партофтанд.
  Немисхо бошад, дар навбати худ кушиш мекарданд, ки кушунхои худро дар Сталинград барои зада гардондан ба хучумхои па-нохангии кушунхои советй аз нав чамъ кунанд ва дар марказ худро дар химояи мудофиа дафн карда, тайёрй диданд.
  19 ноябри соли 1942 аз сабаби бад будани обу хаво кушунхои советй аз авиация, аз чумла самолётхои хучумкунанда самаранок истифода бурда натавонистанд ва тайёрии артиллерия муваффакияти нихоят махдуд ба даст овард. Инак, немисхо ва шарикони онхо куввахои худро аз нав муттахид намуда, пешравии кушунхои советиро зада гардонда тавонистанд. Дуруст аст, ки ин гитлерчиёнро аз худи Сталинград дур карда, ба чанговарони советй, ки дар шахр кахрамон буданд, истирохат медод. Хол он ки дар ихтиёри Армияи Сурх хонахои хеле кам мондаанд.
  Фрицхо низ дар марказ гузаронданд... Мухориба дар назди Сталинград то охири мохи декабрь давом кард. Армияи Сурх дар фронт ба пешравие ноил шуда натавонист. Аммо барои немисҳо ҳам осон набуд. Онҳо ҳангоми ҳамла ба шаҳр аз ҳад зиёд талаф доданд ва гарчанде ки дар дифоъ таносуби талафот ба нафъи онҳост, аскарон то ҳол хаста шудаанд.
  Дар моҳи январ, сарфи назар аз пешгӯии оракул, немисҳо натавонистанд дар шимол дар ҷараёни амалиёти "Шора" тоб оранд. Дуруст аст, ки чанг бештар аз се хафта давом кард ва ба Армиям Сурх талафоти калон дод, вале ба онхо муяссар шуд, ки ба воситаи хушки ба Сталинград гузаранд.
  Аммо, аз оинаи Иблис огох карда, немисхо муяссар шуд, ки хучуми назди Воронежро зада дафъ карда, иттифокчиёни сусти худ: итальянхо ва румынхоро мустахкам кунанд. Вагарна мудофиаи он чо рахна мешуд.
  Ва амалиёти сеюми Ржев-Сычов бебарор буд. Немисхо боз хам бе душворй набошад хам, хучуми советиро зада гардонданд. Дар худи Сталинград хаво гарм буд, дар мохи январь чангхо ба амал омаданд. Паулусро Майнштейн иваз кард ва ин маршали ботаҷриба тавонист то 12 феврал шаҳри қалъаро забт кунад. Аммо боз немисхо барои ин бахои калон доданд. Дар мохи феврали соли 1943 бояд Рейхстаг чамъ карда шуда, чанги умумй эълон карда шавад. Рузи корй дароз карда, мехнати гулом аз пештара фаъолонатар истифода бурда шавад.
  Эълони чанги умумй имконият дод, ки истехсоли яроку аслиха зиёд карда, дивизияхои нав ташкил карда шаванд. Аз чумла хоричиён ва хивиён.
  Донист, ки кай Англия ва Америка ба Марокаш дохил шуданро доранд, немисхо аз флоти калони зериобии худ истифода бурда, ба киштихои десантй зарбахои дардовар заданд - пас аз фуруд омадани дигарро халалдор карданд. Ин ба фашистон имконият дод, ки амалиёти харбиро ба мукобили Гарб махаллй гардонанд ва тамоми куввахои асосии худро дар шарк чамъ кунанд.
  Мавкеи корпуси Роммель душвор буд, вале ба шарофати оина авиацияи фашистй самараноктар кор кардан гирифт ва колоннахо таъминоти гурухи африкоиро бехтар карданд.
  Хучуми нави Монтгомери дар мохи марти соли 1943 нобарор буд. Ин дафъа, Роммел, ки бо ёрии ҷодугарии шайтонӣ маълумоти дақиқ ба даст оварда, бритониёҳоро ба доми худ кашид ва тавонист ба онҳо шикасти харобиовар расонад! Ростй, аз чихати бартарии шумора ва бартарии хавоии душман Монтгомериро пурра маглуб кардан мумкин набуд, вале маглубияти Англия ба назар намоён буд. Хусусан танкҳои зиёде гум шуданд ва миқдори зиёди мошинҳо ҳамчун тӯҳфаҳо забт карда шуданд.
  Англисхо як-ду хатти мудо-фиавиро акиб кашида, ба Искандария наздик шуданд. Роммел ба захирахои нав эхтиёч дошт ва фашистон хучумро дар самти чануб давом доданианд. Сталинград фурУ рафт ва баъд ба кад-кади Волга пеш рафтан мумкин буд.
  Мохи май соли 1943 краутхо ба амалиёти "Дельфин" гузаштанд. Кушунхои онхо сарфи назар аз ёрии оракл ба мукобилияти хеле сахти Армиям Сурх дучор шуданд. Пешравй аз хисоби талафоти калон суст буд. Дуруст аст, ки ёрии фолбин ба рафти чанг таъсир расонд. Вермахт хучумхои чавобиро пеш-бинй карда, торафт бештар хучум мекарданд. Дар нимаи мохи июнь фашистон аллакай ба дарьёи Волга наздик шуда, ба бахри Каспий расида буданд.
  Мавкеи кушунхои советй дар Кавказ дар натичаи ба чанг дохил шудани Туркия 22 июни соли 1943 тезу тунд шуд. Ва ин дар хакикат натичаи чангро барои нефти Боку пешакй муайян кард.
  Иттифоқчиён ҳалкунанда набуданд. Монтгомери ба дифои фаъол гузашт ва дигар дар бораи ҳамла фикр намекард ва фуруд омадан дар Марокаш ғайривоқеӣ монд.
  10 июли соли 1943 Черчилль бо максади аз шарк дур кардани як кисми кушунхои немис кушиш кард, ки ба Франция фуруд ояд. Бо вуҷуди ин, фуруд омадани суст омодашуда, дар якҷоягӣ бо ноустувории Амрико ва далели он, ки немисҳо ба шарофати як оракул тамоми ҷузъиётро медонистанд, танҳо боиси шикасти бузургтарини Бритониё ва Амрико дар замин дар замин гардид.
  Танхо бештар аз шашсаду панчох хазор кас ва бисьёр техника асир гирифта шуд. Аммо ин, мутаассифона, ба пешравии фашистон дар чануб монеъ нашуд. Дар мохи август немисхо тамоми Догистонро, туркхо хамрохи Ереван кариб тамоми Арманистонро забт карданд ва 27-ум фашистон ва усмониён муттахид шуда, фронти Закавказьеро ба ду кием пора-пора карданд.
  Ва боз кушишхои хучуми кушунхои советй ба дигар секторхои фронт бебарор анчом ёфтанд. Душман аз накшахои фармондехии советй хеле хуб хабардор буд.
  Шуъбаи махсус дар Армияи Сурх вусъат меёфт, репрессияхо ва тозакунии оммавй гузаронда мешуд. Хатто якчанд даххо генералхо ва маршали артиллерия Куликро тирборон карданд.
  Аммо то даме ки душман яроки шайтонй дошт, ба мукобили вай хеч чиз ёрй намерасонад.
  Мохи сентябрь дар мухорибахои шадид гузашт, фашистону усмонон ба Боку наздик шуданд. Ва мохи октябрь дар худи шахр задухурд ба амал омад.
  Шаҳри соҳилӣ аз тарафи баҳр таъмин карда мешуд ва онҳо сахт кӯшиш мекарданд, ки онро нигоҳ доранд. Мубориза кашол ёфт ва то 7 ноябрь, чунон ки пешбинй шуда буд, краутхо онро гирифта натавонистанд. Аммо тамоми шаҳрҳои дигари Қафқоз то ин вақт аллакай гум шуда буданд. Ва дар моҳи декабр, бо арзиши талафоти бузург, шаҳри афсонавӣ афтод.
  Кавказ, чунон ки калонтарин кони нефти дар он вакт дар СССР азхуд карда шуда буд, тамоман аз даст рафт. Ростй, азбаски хамаи чоххои нефть тарконда ва нобуд карда шуда буданд, худи фашистон аз ин бартарй зуд истифода бурда натавонистанд.
  Дар фронти шаркй оромй ба амал омад. Нерӯҳои калони хушкигарди Олмон барои кӯмак ба Роммел ба Ироқ ва минбаъд ба Фаластин ва канали Суэц ҳаракат карданд. Аммо рохбарияти советй карор дод, ки аз танаффус истифода барад. Дар дигар чойхо, аз чумла дар Сибирь хам конхои нефть азхуд карда шудаанд. Ва конструкторони советй дар болои танкхои нав кор карданд. Самолётхои ИС-2 ва Т-34-85 мебоист ба пантерахо ва палангхои олмонй вокуниш нишон медоданд.
  Истехсоли аслиха дар Германияи фашистй назар ба таърихи реалй зиёд буд. Маълум аст, ки фашистон ва ғуломон захираҳои бештар доранд ва бомбаборон аз иттифоқчиёни рӯҳафтода сусттар аст. Ин маънои онро дорад, ки онҳо метавонистанд бештар оҳан ва металли сифатноктар аз воқеият истеҳсол кунанд. Аз ин ру, плани истехсоли 600 дона "Пантер" дар як мох ичро шуд ва хатто барзиёд ичро гардид. Аммо махдудиятхои дигар хам буданд: вакти машк барои экипажхои нав. Гузашта аз ин, "Пантера" бо тамоми бартариҳои бешубҳа худ: туп бо зиреҳпӯшии баланд ва суръати оташ, намоёнии аъло ва оптика, инчунин муҳофизати хуби пеш ва қобилияти хуби ронандагӣ, муҳофизати заиф аз паҳлӯ ва сохтори зич дошт. аз роликҳо.
  "Пантера-2" боз як тачдизоти мукаммалтар ва ояндадор гардид. Бо шарофати тарҳбандии хеле зичтар бо вазни каме баландтар - 47 тонна, Пантер-2 як тӯпи пурқуввати 88-мм бо дарозии баррели 71 EL ва зиреҳи 120 мм дар пеши корпус, паҳлӯҳои 60-дараҷа дошт. кунҷ ва 150 дар пеши манора, бо муҳаррики 900 қувваи асп дар корпуси дуралюминий.
  Чунин мошин дар моҳи ноябри соли 1943 якҷоя бо "Тигер-2" истеҳсол карда шуд. Бо вуҷуди ин, олмонҳо ҳанӯз ҳам мошини худро таҳия мекарданд. Ва онҳо дар Шарқи Наздик пеш рафтанд.
  Мохи марти соли 1944 немисхо Кувайтро забт карда, ба канали Суэц расиданд.
  Ораклеро вайрон кардан лозим омад, то ки фашистон ягон бартарй надошта бошанд. Дар ин ҳолат, духтарон хоҳиши пештар ин корро кардан доштанд, аммо маҳдудиятҳои таъсир ба онҳо таъсир карданд.
  Масалан, хозир ба чои духтарони пур аз сехр 1 апрели соли 1944 дар фронт ду зебои зебо харакат мекарданд. Мутаассифона, бо қобилиятҳои хеле миёна, маҳдудкунандаи ҷаҳиш таъсир расонд. Ҳаво каме сард буд, ҳатто барои пойҳои луч дар рӯи замини баҳорӣ, ки зери барф базӯр рӯ ба рӯ мешуданд, роҳ мерафтанд. Дар тарафи чапи духтарон Волгаи чукур, шимоли Камышин вокеъ аст ва агар дуртар равед, дар назди Сталинград ба мавкеъхои немисхо мерасед. Ва вазифаи ҷанговарон аз он иборат аст, ки қариб духтарони оддӣ шаванд ва қобилиятҳои ғайриинсонии худро барои безарар гардонидани оракли нафратангез аз даст диҳанд... Аммо, ҳатто ин ҳоло кофӣ нест. Охир СССР террито-рияеро, ки пеш аз чанг дар он нисфи ахолиаш зиндагй мекард, ва кисми зиёди иктидори саноатии худ, аз чумла, пеш аз хама нефти барои истихроч кулайро аз даст дод.
  Албатта, пасандозхои дигар хам бисьёранд, вале барои бо иктидори пуррааш кор кардани онхо хам вакт ва хам маблаг лозим аст. Яъне, вазъият чунин аст, ки агар Гитлер аз қудрати оинаи Иблис маҳрум бошад ҳам, ин метавонад ба таври дарднок нокофӣ шавад. Зиёда аз он, дар байни иттифокчиён хиссиёти сепаратистй тезу тунд шуд. Хусусан амрикоиҳо. Рузвельт бемор аст, Галлен ба пацифизми чап майли равшан дорад ва перспективахои интихоботи нав чандон шод нестанд.
  Ҷанги зериобӣ барои иттифоқчиён хуб нест. Шумораи киштихои зериобии немис мунтазам зиёд шуда, сифатхои чангии онхо бехтар мегардад. Аллакай торпедохои бо гармй идорашаванда ва киштихои зериобии бо пероксиди водородй ба вучуд омадаанд. Ва флоти Иттифоқчиён лоғар ва заиф шуда истодааст, хусусан аз он ки акулаҳои техноронии Краутҳо ба рӯи худ набароянд ва худро ошкор накунанд.
  Илова бар ин, фаъолияти флоти зериобии фашистон назар ба таърихи воқеӣ баландтар аст: таъминоти сӯзишворӣ осонтар шуд, танкерҳо ҳатто аз майдонҳои Либия меоянд. Илова бар ин, бомбаборонкунии Румыния хеле заифтар аст. Ва истехсоли сузишвории синтетики бештар аст.
  Иттифокчиён дар шок аст ва вазъияти онхо номусоид аст. Хусусан масъалахои дохилии сиёсй.
  Таносуби куввахо дар фронти Шаркй то 1 апрели соли 1944: СССР 6,3 миллион солдату офицерон ва кариб 5,3 хазор танк ва автоматхои худгард, 95 хазор туп ва миномёт, 7,7 хазор самолёт. Дар мухорибахои зимистонй хангоми торумор кардани душман талафоти калон дода мешавад. Немисхо бо ба хисоб гирифтани спутникхо, дивизияхои хоричй, аскарони пиёдагарди Хиви зиёда аз 7,2 миллион дона, танку тупхои худгард аллакай 8,8 хазор дона, туп ва миномёт кариб 100 хазор, авиация 16,5 хазор автомашина чамъ кардаанд. Бо назардошти он, ки танкҳои нави ИС-2 ва Т-34-85 нав ба хидмати Артиши Сурх шурӯъ кардаанд, бартарии душман дар сифати таҷҳизот назаррас аст. Хамин тавр, истехсоли "Пантера" ва "Палангхо" аллакай пеш рафтааст ва онхо зиёда аз нисфи флоти танкии Германияро ташкил медиханд.
  Дар авиатсия баҳодиҳии сифатӣ чандон равшан нест. Мошинхои немис аз чихати суръат ва мусаллахшавй аз машинахои советй бартарй доранд, вале аз чихати манёври горизонталй пасттар буда, дар айни замон аз чихати манёври амудй бартарй доранд. Аммо муҳимтар аз ҳама, ҳавопаймоҳои реактивӣ дар Фриц, пеш аз ҳама ME-262 пайдо шуданд. Дар байни чанговарони винтидор аз чихати мусаллахшавй ва суръат тавонотаринашон ME-309 ва TA-152 буданд. Ю-488 ва ҳатто пештар Ю-288 ба истеҳсоли силсилавӣ ворид шуд. Ин самолётхои бомбаандоз аз чихати хусусиятхои парвоз дар зери бори баланд баробар набуданд.
  Ба хар хол, агар таносуби куввахоро ба назар гирем, он гох душманро тавонотар эътироф кардан лозим аст. Гайр аз ин, агар амалиёт дар Шарки Наздик анчом ёбад, фашистон боз хам пурзуртар мешаванд. Ва то пирӯзии ниҳоии онҳо дар он ҷо беш аз як моҳ боқӣ мондааст. Пас...
  Елена, ки аз чихати техникй доно буд, сахт ох кашид ва суруд:
  - Не «удрат, на «увват... Гоблин аён аст, ки нѓшиданаш аз ®ад зиёд буд! Ӯ танҳо аккосро арра кард ва дод зад!
  Зоя, ки хатто бо либоси хоксоронаи дехконй маданияти худро нигох дошта буд, ангушти худро ба суи дугонааш чунбонд:
  - Аз гапхои дагалй даст кашем... Бехтараш накшаи чорабинй тартиб дихем!
  Елена китф дархам кашид. Вай аз пештара лоғартар буд ва на он қадар варзишгар. Ҳарчанд шояд бисёр мардон ӯро аз пештара ҷолибтар меҳисобанд. Либоси духтарак оддӣ, катон, сафед ва тоза аст. Каме кутоҳтар аз одати занони деҳқон, пойҳои даббохтаи худро аз зону боло нишон медиҳанд. Духтарон аслиҳа ва ҷавоҳирот надоштанд. Ҳатто соат ҳам нест.
  Онҳо ҳоло хеле рустиканд, барои моҳи апрел хеле даббоб шудаанд, аммо на он қадар зуд ва қавӣ. Пойҳо дар роҳи гилолуд, ки аз сангрезаҳо печонида шудаанд, қадам мезананд. Пойҳои луч мисли занони деҳқон ноҳамвор буда, ҳангоми қадам задан ба рӯи чӯбдаст худро роҳат ҳис мекунанд. Вақте ки шумо роҳ меравед, ин тавр сард намевазид. Сарди субх пас аз шабнам об мешавад ва пойҳо он қадар карахт ва дард надоранд.
  Дар бадани қаблии худ, вай умуман ҷанговар буд, ҳатто дар Антарктида бе мушкилот. Ва ҳоло пойҳоям аз сармо сурх шудаанд ва дар офтоби саҳар гарм шуда, нафратовар дард мекунанд.
  Елена, ки аллакай фаромӯш карда буд, ки ҷисми инсон метавонад аз хунукӣ ва хастагӣ эҳсосоти ногуворро эҳсос кунад, бо хашм гуфт:
  - Ростӣ, ман дар ин гуна экспедитсия маъно намебинам. Моро ба ин дӯзах партофтанд, аз ҷодуи сахт маҳрум шудем... Пои луч ва дар тан либоси оддии деҳқонӣ монда, дар баробари ин вазифадорем, ки инсониятро аз фашизм наҷот диҳем!
  Зоя мантиқан ба ҳамин порча ҷавоб дод:
  "Аммо зебоии он дар ин аст!" Барои он ки вакте ки мо бо истифода аз кобилиятхои муъчизакоронаи худ Вильна ва дигар шахрхои Литваро гирифтем, кори осон набошад. Ин хеле ҷолибтар аст ва аз ҳама муҳимаш барои мағлуб кардани душман дар ҷисмҳои оддӣ ва бидуни қудрати абарқудрат тасаввурот лозим аст!
  Елена одат карда пои урёнашро ба санги калони сангфарш, ки аз гил дар мобайни рох мебаромад, мезад. Аммо санг ба ҷои паридан аз зарба дар ҷояш монд ва Духтари хирадманд аз дард дод зад. Ангуштонхои хануз дарозу зебо дархол варам карда, кабуд шуданд. Ва Зоя хатто як-дутоашро рост кардан лозим омад. Фалангҳои арғувонӣ ба ҷои худ афтоданд ва Елена ашки дар рухсорааш пайдошударо ҷунбонд. Шумо бояд як чизи беақлона кунед.
  Духтари Белобог дар худ як хисси дилсӯзӣ пайдо кард, мавҷи ҳамдардӣ ӯро фаро гирифт. Ва ҳамзамон эҳсоси заъф ва осебпазирии худ пайдо шуд. Нохун дар зери гӯшти кабуди Елена кафид ва пои ӯ низ воқеан осебпазир ва осебпазир гашт.
  Хирадманд бо дилсӯзӣ ба худ гуфт:
  - Ин маънои онро дорад, ки ҷисм бе қудратҳои абарқудрат... Шумо танҳо ҳеҷ кас намешавед!
  Зоя бо ғазаб гуфт:
  - Пойҳои хурдакаки шумо шифо меёбанд... Шумо як хел зиндагӣ мекунед!
  Духтарон боз ба сари рох баромаданд. Онҳо дигар ҳамон шӯхии бепарво надоштанд. Илова бар ин, ҳар қадаре ки онҳо роҳ мерафтанд, гуруснагӣ ҳамон қадар бештар эҳсос мешуд. Дар ин чо сахрохои колхозй пайдо шуданд... Дар онхо аллакай кор чуш мезад.
  Аммо мардон ба назар намерасиданд, танҳо занону кӯдакон, баъзеро ба шудгор, баъзеро ба чоҳ мебурданд. Мардуми ин ҷо бениҳоят лоғар ва чеҳраи хаста ҳастанд. Дуруст аст, ки писарбачаҳо духтарони зеборо дида, табассум мекарданд ва ба сӯи онҳо ишора мекарданд ва бо дастони лоғару дароз ба онҳо салом медоданд.
  Зоя таклиф кард, ки ба Елена бо мехнати дехконон ёрй расонад. Духтари Сварог бо дили нохохам розй шуд. Вай шахеан корнамоии чанговаронаро мехост, на фаъ-олияти колхозй. Аммо баъди он ки пои худро дар сангреза захмӣ кард, табъи ҷангҷӯёнааш якбора аз байн рафт. Илова бар ин, шумо бояд дар бораи қонунигардонии худ фикр кунед. Новобаста аз он ки касе гӯяд, онҳо танҳо бо либосҳо ва бе пасторҳо хотима ёфтанд.
  Оре, НКВД хар лахза онхоро чосус эълон карда, саргум карда метавонад. Дар акси ҳол онҳо танҳо гуреза мешаванд, ки ҳама чиз, аз ҷумла ҳуҷҷатҳои худро гум кардаанд. Либосҳои онҳо чандон нав нестанд ва услуби доман кӯтоҳтар барои деҳаи болшевикӣ хос аст. Шумо метавонед ба қадри кофӣ бихӯред, ки онҳо ба ин бовар мекунанд!
  Зоя дар деҳа таваллуд шудааст ва дасту танаш дар ранҷу азоб хеле моҳир аст. Елена як хонуми шаҳрист, на танҳо москвагӣ. Дуруст аст, ки вай дар хочагии кишлоки Родновер тачрибаи кор дорад. Аммо ба ҳар ҳол ҳаракатҳо мисли Зоя осон ва ошно нестанд. Бале ва ангуштони шикаста дар замини хунук нафратовар дард мекунанд.
  Бо вуҷуди ин, ҷавондухтарон, писарон ва духтарон ҳама пойлучанд, ҳатто агар шабона ях карда бошад ва шумо хавфи сард шуданро доред. Факат занони солхурда ва пиразанхои кафшпуш. Дар пеши назар марде дида намешавад ва калонӣ аз ҳама болотар як навраси ҷингиламу сурхранг аст, ки синну солаш аз понздаҳ зиёд набуда, шими хеле ботартиб дар бар, вале бо нигоҳи хеле пурмазмун ва манаҳи ҷасорат дорад. Ин кудаки дорой нишони комсомолй дар байни бачахо калонтарин буда, ба хама фармон медихад.
  Командири чавон дар бораи ба онхо хамрох шудани ин ду зебоманзар чизе нагуфт. Гуё ин тавр бошад, бегуфтугу нест. Иқлими Поволжье мулоим аст ва иқлим дар авҷ аст, бинобар ин як ҷуфт дастҳои иловагӣ зарар намебинанд.
  Дере нагузашта тахтапушти Елена дард кард ва хохиш кард, ки ба плуг равад. Ҳамин тавр, барои бадани духтари хеле қавӣ осонтар аст, аммо ба шумо танҳо лозим аст, ки пошнаҳои худро ба хоки фуҷур бодиққат кобед, то ангуштони пойҳои шумо ин қадар хашмгин нашаванд. Аммо фишор ба қафаси сина дар кунҷи дигар меояд ва пушт пас аз холӣ дард ҳис намекунад.
  Он вақт духтар фикр кард, ки воқеан чандсола аст? Аз садсола гузаштааст! Хандаовар! Вай яке аз пиронсолтарин занони Русияи муосир ва дар айни замон пур аз нерӯ ва саломат аст. Аммо пас аз он ки аз қобилиятҳои ҷодугарӣ маҳрум шуданд, онҳо метавонистанд ба чунин даҳшатовар табдил ёбанд!
  Ин фикр Еленаро хунук мекунад...
  Хама бо шавку завк ва бе танаффуси нисфирузй кор мекарданд. Ё танҳо вақте ки ҳаво комилан торик шуд, онҳо барои тароват кардан ба оташ наздик мешуданд. Дарёи Волга дар наздикӣ буд ва дар дег моҳӣ буд. Аммо танҳо ин қадар нон вуҷуд дорад, ва он гӯё комилан пок нест, бо наҷосат. Дигар таъми пиёз.
  Хӯроки оддӣ ва на он қадар зиёд аст, ба назар чунин менамояд, ки барои шиками гурусна як лазиз аст. Духтарони Рейнджер солҳои зиёд ин қадар хастагиро ҳис накарда буданд. Не, бе қудрати абарқудрат инсон будан ҳоло ҳам хеле аламовар аст. Ва ту мисли хар... хаста мешавӣ!
  Аммо он ҳам хуб аст, ки организмҳо ҷавон ва солим мебошанд. Духтарон бо дигар занон дар анбор худашон ба хоб рафтанд. Яке аз бачахо сарашро ба сари синаи баланди Зое гузошт. Духтари посбон кургхои малламуй уро сила кард... Ва гамгинии сахт хис кард. Онҳо ҳама чизро аз ҳаёт ва аз сарпарастони худ, худоёни Демиург гирифтанд: ҷавонии абадӣ, қудрат, имконияти доштани сарват, қудрат, шаъну шараф ва эҳтиром, аммо ... Барои ҳомиладор шудан, онҳо бояд бо одами аз ҷиҳати қобилият ба онҳо баробар хоб кунанд. Ва пайдо кардани ин ҳама осон нест.
  Ва агар чунин бачаҳо бошанд, онҳо дар сатҳи дигар ва дар олами дигар ҳастанд. Елена сурудеро дар бораи Гагарин ба хотир овард ва ин уро боз хам гамгинтар кард;
  Оё медонӣ, ки ӯ чӣ гуна одам буд...
  Тамоми ҷаҳон ӯро дар оғӯш мебурд!
  АЗМИ БАРОДАРОНИ ЦИНГ ИМПЕРИЯРО НАЧОТ МЕДИХАД
  Бародари подшоҳи Николай II Михаил, бар хилофи таърихи воқеӣ, қатъӣ амал кард. Гвардияи императорй ба суи исьёнгарон, ки ба Касри зимистона зада даромаданй буданд, оташ кушод. Пас аз он казакҳо, ки аз ҷониби подшоҳ ва полкҳои олиқадр маъқул буданд, вориди ҷанг шуданд.
  Якчанд сад нафар исьёнгарон кушта шуданд ва дигарон гурехтанд. Полиция исьёнгарон ва сардорони онхоро фаъолона дастгир кард. Намояндагони Думаи Давлатй, оилахои князй, савдогарон ва намояндагони элитаи молиявй шитоб карда, ба Николай подшох савганд ёд карда, ба садокат савганд ёд карданд. Дар рафти чанг зиёда аз шашсад нафар исьёнгарон кушта ва якуним хазор кас ярадор шуд. Посбонхо кариб бист кас, казокхо панчох нафари дигарро талаф доданд.
  Бархӯрди ҷиддӣ, аммо автократия наҷот ёфт. Дасисачиён дар боло на акидаи ягона доштанду на рохбари ягона. Ва дар маҷмӯъ, аксари онҳо бар ин бовар буданд, ки дар замони ҷанг шакли ҳукуматро тағир додан ғайриимкон аст.
  Аз Николаи 2-юм норозӣ ҳастанд, аммо ба режими императорӣ алтернатива пешниҳод кардан душвор аст. Зиёда аз он, сарватмандон аз он метарсанд, ки шакли идораи республикавй хеле заиф ва суст шуда мемонад, то капиталистонро аз пролетариати гурусна ва саркаш ва помещиконро аз дехконон хифз кунад.
  Аммо худи халк революцияи чиддй ташкил намекунад. Большевикон хануз хеле заиф ва каманд, Революциям Социалистй аксарият чунин мешуморанд, ки революция хуб аст, вале пеш аз хама дар чанги чахонй галаба кардан бехтар аст.
  Хулоса, ошӯб шуду ҳама баромад! Чизе мисли эҳёи хунин такрор шуд...Ва сукут!
  Николай II бародарашро барои катъияташ бо ордени Георгий дарачаи якум мукофотонид ва уро ба рутбаи генерали генералй дод ва Михаилро фармондехии фронти гарбй таъин кард. Ва фронтхои Чанубй ва Румыния ба Брусилов тобеъ буданд.
  Шумораи армияи рус кариб ба дах миллион нафар расид ва нигохубини он ба души империя бори гарон гузошт. Пеш рафтан лозим буд.
  Хамин ки роххо хушк шуданд, кушунхои подшохй ба Галисия зарба заданд. Бартарии шумора дар тарафи кушунхои рус буд. Австрихо аз чихати маънавй суст шуда, полкхои иборат аз славянхо ба таври оммавй фирор карданд ё таслим шуданд. Подразделенияхои немисхо барои нигох доштани душман ба кадри кифоя набуданд.
  Барои он ки Штатхои Муттахида дар мохи апрель ба чанги зидди куввахои марказй дохил шуданд. Ва ҳамин тавр, натиҷаи низоъ аллакай пешакӣ муайян карда шуда буд. Немисхо кушиш менамуданд, ки куввахои худро дар Гарб барои торумор гардондани иттифокчиён зиёд кунанд ва ба Австрия-Венгрия ёрии калон расонда натавонистанд.
  Кушунхои рус Львов ва як катор шахрхои Галисияро ишгол карданд. Хатто якчанд дегхои хурд ба вучуд омаданд. Фронти шикасташудаи Австрия хеле зуд хароб мешуд, бинобар ин ба немисҳо лозим омад, ки ба мудофиаи кӯр дар ғарб гузаранд ва қӯшунҳоро ба холигоҳҳое, ки ба вуҷуд омада буданд, партоянд.
  Русхо муваффакиятхои худро инкишоф дода, ба Пржемысль наздик шуданд ва хатто шахрро ихота карданд. Аммо мушкилоти таъминот ва ворид кардани қисмҳои бештари немис ба ҷанг пешрафтро суст кард. Аммо фронти Румыния ба хучум гузашт ва баъд аз чанд вакт фронти Гарбй хам. Дар назди онхо вазифаи душвор меистод: мудофиаи пуриктидори эшелонии Германияро рахна карда.
  Бародари подшох Михаил инро нангин намешуморад, вай аз Брусилов ибрат гирифта, хамин гуна найрангхоро ба кор мебурд. Вай якбора дар дувоздах чои гуногун ба тайёрии хучум cap кард, то ки немисхо самти хучуми асосиро муайян карда натавонанд. Илова бар ин, онҳо пардаи дуд ва ҳамлаи шабонаро фаъолона истифода бурданд.
  Нерӯҳои Русия дар ҷануб Бухарестро озод карданд ва ҳамла дар марказ ба рахнашавии ҷануби Вилна оварда расонд.
  Ба немисхо лозим омад, ки каноти чанубии худро боз хам мустахкам кунанд. Кушунхои немис, ки Ригаро мухосира карда буданд, тахдиди мухосира шудан гирифтанд. Дар ин шароит кайзер карори душвор кабул кард, ки давлатхои Балтикаро тарк карда, кушунхоро ба хатти мудофиавии Пруссия барорад.
  Кори иттифоқ ва Туркия хуб нашуд. Русҳо ва Англия дар Осиёи Хурд пеш мерафтанд, Фаронса ба Фаластин дар Сурия фишор меовард. Усмониён заиф мешуданд ва суқути онҳо дур набуд. Гайр аз ин, булгорхо дигар шуданд. Подшоҳи славянӣ дарк кард, ки аллакай дар ҷанги Пруссия мағлуб шуда буд ва аскарони рус қисми зиёди Руминияро озод карда, ба сарҳад расидаанд, подшоҳи славянӣ ба Австрия, Туркия ва Олмон ҷанг эълон кард.
  Албатта, ин ба немисхо бештар дарди сар меовард. Онхо дар Шарк дигар хатти фронтро нигох дошта натавониста, мачбур шуданд, ки ба Висла акиб шаванд. Умедворем, ки монеаи табиии обӣ нерӯҳои Русияро ба таъхир меандозад.
  Иттифоқчии ғарбӣ танҳо қисман муваффақият ба даст овард, гарчанде ки онҳо аллакай танкҳоро фаъолтар истифода мебурданд. Аммо ҳоло Олмон фронтро нигоҳ дошт, гарчанде маҷбур шуд, ки каме ақиб равад. Бахши чанубй чидду чахди зиёдеро ба харч дод.
  Хуб, Русияи подшоҳӣ дар тирамоҳу зимистон бори вазнини ҷангро ба ихтиёри империяи Усмонӣ дод.
  Ҳамла ба Константинопол ҳам аз хушкӣ ва ҳам аз баҳр бо тантанаи аслиҳаи Русия анҷом ёфт. Туркия суқут кард ва бо он Русия қаламравҳои калон, Константинопол ва гулӯгоҳҳоро, ки ба баҳри Миёназамин дастрасӣ доранд, гирифт.
  Дуруст аст, ки дар соли 1917 ба чанг хотима додан мум-кин набуд, вале нафаси галабаро хама, назар ба соли 1916 хеле зиёд хис мекард.
  Зимистон дар Русия бо корпартоиҳо ва намоишҳои хурд гузашт, аммо бо вуҷуди мушкилоти низомӣ ҳеҷ задухӯрди ҷиддӣ ба амал наомадааст. Шояд рубл хеле беқурб рафта бошад, аммо дар бораи гуруснагӣ ҳарф задан бармаҳал аст.
  Аммо, вацти бас кардани чанг расида буд ва инро хама фахмиданд. Брусилов ба фельдмаршал пешбарй карда шуда, таклиф кард, ки зарбаи асосиро дар чануб, ки душман дар он чое, ки душман сусттар буд, зада, баъд ба шимол гардонад.
  Немисхо аллакай танкхои аввалини худро доштанд. Аммо шумораи онхо хеле кам аст, ки ба рафти чанг таъсири калон расонад. Русия низ мошинҳои худ, бахусус танкҳои Менделеев дорад. Аммо боз мегуям, ки саноати подшохй хануз истехсоли оммавиро ба чо оварда наметавонад.
  Аммо истеҳсоли оммавии танкҳо аз ҷониби Бритониё, Амрико ва Фаронса таъсис дода шуд. Ин чунин маъно дорад, ки воситаи нави тавонои рахна кардани мудофиа пайдо шудааст, ки вай бояд мавкеъхои немисхоро рахна кунад.
  Иттифокчиён низ мехоханд, ки чанги харобиоварро харчи зудтар бас кунанд. Ва аз охири моҳи март онҳо кӯшиш карданд, ки мудофиаи эшелонии Олмонро рахна кунанд.
  Ҳамлаи нерӯҳои Русия баробари хушк шудани роҳҳо дар ҷануб оғоз ёфт. Кушунхои рус пас аз галабахои пештара бархаво шуданд, вале австриягихо базӯр устувор монданд. Будапешт аллакай дар аввали мохи май худро ихота кардааст. Баъд харакат ба суи Вена ва гузаштан аз дарьёи Висла cap шуд.
  Итальянхо хам ба хучум гузаштанд. Хатто Япония ба Европа кувваи экспедиционй фиристод. Немисхо аз хар тараф фишор меоварданд.
  Вақте ки нерӯҳои Русия аллакай ба Вена наздик шуданд, Австрия-Венгрия таслим шуд. Охирин иттифоқчии Олмон ниҳоят афтод. Дар Гарб тактикаи зарбазаниро ба китъахои гуногуни фронт истифода бурда, иттифокчиён охиста, вале катъиян пеш мерафтанд. Ва кушунхои рус аз чануб ба акибгохи фронти немисхо, ки Висларо фаро мегирифтанд, дохил шуданд.
  Дар ин шароит канцлер Вильгельм мавкеи комил, ноумедонаи Германияро дарк карда, 22 июни соли 1918 дар бораи бас кардани тамоми чанг эълон кард. Дар хакикат немисхо таслим шуданд.
  Австрия-Венгрия мавчудияти худро бас кард. Русия Галисия, вилояти Краков, Буковина, як қисми шарқии Словения ва Венгрияро қабул кард. Руминия Трансильвания. Аз Австрия-Венгрия танхо Австрияи хурд ва Венгрияи хеле камшуда монда буд. Чехословакия дар зери васояти Россия ба вучуд омад.
  Империяи Подшоҳӣ аз Олмон Клайпеда, Познань ва дастрасӣ ба баҳрҳо гирифта, Пруссияи Шарқиро аз худи метрополия тавассути Данциг буридааст.
  Олмон маҷбур шуд он чизеро, ки қаблан дар асри 19 забт карда буд, ба Дания ва Фаронса диҳад. Вай ҳар сол ба пардохти ҷубронпулии бузург маҳкум карда шуда, иқтидори ҳарбиро бо сад ҳазор нафар маҳдуд мекард.
  Ва албатта, мисли таърихи воқеӣ, як минтақаи аз демилитаризатсияшуда.
  Россиян подшохй дар чануб сохибихтиёрии худро васеъ кард. Империяи Усмонӣ, мисли империяи Австрия, мавҷудияти худро қатъ кард. Бритониё Ироқ, Фаронса, Сурия ва дар якҷоягӣ бо Бритониё Фаластинро гирифт. Русия Арманистон, Осиёи Хурд ва Константинополро гирифт.
  Ховари Миёна ва Эрон низ ба доирахои нуфуз таксим шуданд. Ба хамин тарик, Россиян подшохй ба дастьёрии калони моддй ноил гардид.
  Аммо чанг хаёти зиёда аз дуним миллион солдатро ба даст овард, ба хисоби гражданинхои халокшуда, харочоти калон. Молия ба бесарусомонӣ афтод ва кишвар қарздор шуд.
  Дуруст аст, ки иттифоқчиён бо мулоимӣ розӣ шуданд, ки фоизи қарзҳоро аз байн баранд, аммо ба ҳар ҳол қарз хеле калон буд - тақрибан даҳ миллиард рубли тилло.
  Аммо корхонахоеро, ки пештар ба немисхо тааллук доштанд, миллй кунонидан мумкин буд.
  Вазъияти сиёсии Россияи подшохй муътадил гардид, нуфузи император афзуд.
  Николаси II аз ин истифода бурда, манифести худро дар Думаи Давлатӣ лағв кард. Мустамлика аз нав баркарор гардид, хокимияти конунгузор пурра ба дасти подшох гузашт.
  Ин танҳо кӯшишҳои тарсончаки эътирозро ба вуҷуд овард. Мамлакат аз чанг хеле хаста шуда буд ва таконхои навро намехост.
  Ва иқтисодиёт ба барқарорсозии босуръати пас аз ҷанг оғоз кард! Афзоиш ба ҳисоби миёна тақрибан нӯҳ фоиз дар як сол ва назар ба Иёлоти Муттаҳида баландтар буд.
  Саноати нави пешкадам ба вучуд оварда, машинасозй тараккй кард. Музди мехнат афзуд.
  Давомнокии рузи кор бо конуни подшохй аз 11,5 соат ба 10,5 соат кам карда шуд. Ва дар рӯзҳои пеш аз ид ва пеш аз истироҳат то соати 9. Инчунин, рузи кор ба 9 соат кам карда шуд, агар акаллан як кисми он шабона бошад.
  Пас аз мубодилаи пул тавозуни тиллои рубл барқарор шуд. Дар соли 1929 музди кори коргарон мохе ба 50 сум расид, нархи арак бошад, ба 25 копейк як шиша расид. Яъне, дар як моҳ 200 шиша. Ва агар онро бо муодили тилло гирем, ин ба 37 грамм тиллои холис мерасад.
  Мамлакат аз чихати хачми истехсоли махсулоти саноат чои дуйумро ишгол карда, танхо баъд аз Штатхои Муттахидаи Америка чои дуйумро гирифт. Пешомадҳои империя хеле гулобӣ менамуданд, аммо... депрессияи бузурге ба амал омад.
  Фурӯпошӣ ба тамоми ҷаҳон, аз ҷумла Русия таъсир расонд. Ҳақиқат аз ҳама бештар ба Олмон ва ИМА зарар расонд. Аммо Русияи подшохй аз карзхои берунй хеле вобаста буд ва аз ин ру, аз таконхо ва таназзул канорагирӣ карда наметавонист.
  Партияи большевикон дар солхои бистум кризисро аз cap мегузаронд. Ленин дар хакикат аз муборизаи амалй, революционй акибнишинй карда, ба назария ғарқ шуд... ва фантастикаи илмӣ навишт.
  Владимир Ильич дар Британияи Кабир Герберт Уэльс вохурда, ба фантастикаи илмй завк ме-кард. Махсусан, аз калами Владимир Ильич романи калони ояндадор ба вучуд омад: "Коммунизм - рохи бахту саодат"! Ва як катор дигар асархо. Ленин аз асархои фантастикй аллакай даромади хуб мегирифт.
  Большевикон ба троцкийчиён ва сталинчиён чудо шуданд. Сталин тасмим гирифт, ки ба тактикаи терроризми инфиродӣ, ки ба "Народная Воля" хос буд, баргардад. Троцкий мавкеи муътадилтарро ишгол намуд.
  Инқилоби Сотсиалистӣ ҳоло ҳам фаъол аст, гарчанде ки дар солҳои бистум дигар куштори пурсарусадои сиёсӣ набуд. Мавкеи республикачиён ва кадетхо тадричан мустахкам мешуд. Дарвоқеъ, монархияи мутлақ ба назари ҳама як реликти кӯҳнашуда менамуд. Ҳамин тавр, нооромӣ, корпартоиҳо, намоишҳо дубора оғоз ёфт ва тахти подшоҳӣ ба ларза даромад.
  Монарх метавонист бисёр чизҳоро дар хотир дошт ...
  Ҳукумати Николайи II роҳи ҳалли худро ёфт ... дар ҷанг! Гузашта аз ин, генералҳо қасос гирифтанро барои шикасти Ҷопон мехостанд. Ва ин фаҳмо аст...
  Пас аз чанги якуми чахон Россиян подшохй якчанд амалиёти хурди харбй гузаронд. Дар Шарки Наздик, ки онхо ва иттифокчиёни онхо мамлакатхои арабро ба охир расонданд. Дар Афгонистон.... Дар он чо чанг якчоя бо Англия cap шуд. Русия вилоятҳои шимолии Афғонистонро, ки асосан узбакҳо ва тоҷикон зиндагӣ мекарданд, инчунин Ҳиротро ба тасарруфи худ гирифт. Англисҳо пас аз ҷангҳои ваҳшиёна ба ҳар ҳол ҷанубро мутеъ карданд. Дар маркази Афгонистон худидоракунй бокй монд.
  Эрон ҳамчунон намуди соҳибихтиёриро нигоҳ дошт, аммо тақсими он низ дур набуд.
  Аммо бархӯрди асосии манфиатҳо дар Ҷопон рух дод. Гайр аз ин, дар соли 1931 японхо дар Манчурия хукумати лухтакмонанд ташкил карда, ба Хитой хучум карданд.
  ки сабаби чанги нав гардид.
  То ин вақт, артиши Русия тавонист флоти танкии худро нав кунад ва авиатсияи хеле қавӣ эҷод кунад. Дар ҳаво Ҷопон ба таври назаррас пасттар буд ва артиши заминии Русия хеле зиёд ва эҳтимолан ба ҷанг омодатар буд.
  Ба флоти укьёнуси Ором адмирали афсонавй Колчак фармондехй мекард. Кавалери ордени Андрейи Якуми Даъват Брусилов то ин вакт аллакай вафот карда буд, вале шогирдони кобилияти у боки монданд.
  Чанг барои Япония аз худи аввал бебарор буд. Генералхои рус: Деникин, Врангель, Калейдин дар тахти фармондихии умумии бародари подшох Михаил Романов пургайрат ва мохирона амал мекарданд. Тачрибаи чанги якуми чахон таъсир расонда, хатогихои чанги солхои 1904-1905 ба назар гирифта шуданд.
  Танкхои сабуки Прохоров, ки дар чанги манёврй оддй ивазнашавандаанд, низ хеле хуб гардиданд. Дар ҳар сурат, он аллакай як артиши дигари Русия ва ҷанги тамоман дигар буд.
  Аммо дар чанги аввалин бо самурайхо, агар ба чои Куропаткин командири боистеъдодтар ва катъйтар меомад, натицаи чанг, албатта, тамоман дигар мебуд.
  Ба хар хол, дар зарфи ду мох Порт-Артурро кушунхои рус мухосира карданд ва японхо торумор карда шуданд. Пас аз ду мох тамоми Корея озод карда шуд ва шахри калъаро туфон ишгол кард.
  Дар баҳр, ҷангҳо низ бо муваффақиятҳои гуногун идома доштанд. То он даме, ки эскадрильяхои сохилхои Балтика ва Бахри Сиёх омаданд. Мамлакати Офтоб пурра маглуб шуд ва онхо хатто ба Хоккайдо аскарон фуроварданд. Япония мачбур шуд, ки сулхномаи хоркунанда имзо кунад. Манчурия, Порт-Артур, баъзе мулкҳои аз немисҳо забтшуда, Сахалини ҷанубӣ ва қаторкӯҳҳои Курил баргардонида шаванд. Ва дар айни замон ҷубронпулӣ, маблағи тоза - як миллиард рубли тилло пардохт кунед.
  Галаба мавкеи Автократияро муваккатан мустахкам кард ва баъд Депрессияи Бузург ба болоравии босуръати иктисодиёт рох дод.
  Дар Германия, чун дар таърихи реалй, Гитлер ба сари хокимият омад, вале ба вай ичозат намедоданд, ки вахшй гузарад. Аз ҷумла, кӯшиши барқарор кардани даъвати умумӣ ба муқовимати шадиди Русия ва Фаронса дучор шуд. Хол он ки аз чихати иктидори харбй гузаштхои ночиз дода шуда буданд. Шумораи армия ичозат дода шуд, ки аз сад хазор то дусаду панчох зиёд шавад. Гайр аз ин, Гитлер назорати минтакаи аз демилитаризацияшударо ба Германия баргардонд.
  Ва дар Россиян подшохй проблемахои сулолавй ба вучуд меомаданд. Вориси тахт Царевич Алексей вафот кард... Бародари подшох Михаил Романов аз хукуки меросй махрум шуд. Ва Кирилл Владимирович Романов воқеан ворисон шуд. Аммо ин бача дар ботлоки бадмастй ва ифлосй мондааст. Комилан хароб шудааст...
  Пас, кӣ вориси подшоҳи Николайи II мешавад? Бародари подшох Михаил пас аз галаба бар Япония рутбаи генералиссиморо гирифт ва шухрати калон пайдо кард. Вай дар таърихи Россияи императорй аввалин аъзои оилаи подшохй гардид, ки чунин рутбаи баланд гирифт. Ва бисёриҳо мехостанд, ки ӯро дар тахти подшоҳӣ бубинанд.
  Дуруст аст, ки худи Николаи II - майнахӯрда, одатҳои бад надошт, ки мунтазам бо гимнастика машғул буд - ҳоло ҳам хеле қавӣ буд ва ба назар чунин менамуд, ки ҳукмронии ӯ дарозтарин дар таърихи Русия хоҳад буд. Аммо Сталин бузургтарин сӯиқасд аз замони Александри II буд. Ҳарчанд ба назар чунин менамуд, чӣ маъно дорад?
  Ба хар хол соли 1937 соли фалокатовар гардид. Шоҳ Николаси II кушта шуд ва дар баробари ӯ ду вазир ва ҳамчунин се даҳ нафар дарборон ҷон бохтанд ва қисмате аз Қасри зимистона фурӯ рехт.
  Террористон барои мина кардан аз канализация истифода бурда, зиёда аз як тонна аминолон коштанд.
  Ҳамин тариқ, як ҳодисаи хашмгин ба ҷараёни таърих дахолат кард. Хукмронии подшох Николаси II хамин тавр ба охир расид. Монархро бузург ё бузург номидан оғоз накарданд. Онҳое, ки императорро дӯст намедоштанд, ӯро хунхор меномиданд, зеро ба подшоҳии ӯ хуни зиёде рехта буд. Он ки бо эҳтиром муносибат кунад, ғолиб аст. Ҳамин тариқ, шумораи заминҳои зери ӯ дар Русия зиёд шуд. Дар Хитой хатто музофоти калон пайдо шуд: Желтороссия.
  Дар маҷмӯъ, салтанат 43 сол давом кард. Фақат Иван Грозный дарозтар ва номиналӣ ҳукмронӣ мекард. Аммо бо назардошти он, ки ӯ се сол тахтро ишғол кардааст, мӯҳлати воқеии назорат кӯтоҳтар шуд.
  Аммо вориси қонунӣ Кирилл Владимирович Романов бо вуҷуди ин ба тахт нишаст. Ӯ муддати тӯлонӣ - тақрибан як сол ҳукмронӣ накард, аммо тавонист ба ҷараёни таърих таъсири каме расонад. Аз чумла, вай ба Адольф Гитлер ичозат дод, ки Аншлюси Австрияро гузаронад. ки гуё ба хукуки халкхо ба худмуайянкунй дахл карда, гуё бо хамин рох тартибот бештар мешавад. Ба Аншлюси Австрия ва Муссолини розй шуд.
  Хамин тавр Германия васеъ шуд ва ахолиаш аз хаштод миллион гузашт. Ногуфта намонад, ки Гитлер сатҳи таваллудро ташвиқ мекард. Дар назди Адольф Демония, он якуним маротиба афзоиш ёфт.
  Дар Испания чанги гражданй cap шуд, вале он хеле тезтар ба охир расид, зеро дар Мадрид ягон Иттифоки Советй набуд, ки ба коалициям чап ёрй расонад .
  Аммо Франко иттифоқчии фюрер шуд. Ва подшоҳи нав Владимир III бо Бритониё бархӯрд кард.
  Вазъият воқеан мураккаб аст. Муаммое, ки бо Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ пурбор аст. Ва даври нави муқовимат. Эрон тақсим нашудааст ва ин воқеан охирин кишвари исломӣ аст, ки расман мустақил аст. Дар ин бора ҳам Русия ва ҳам Бритониё нақша доранд. Дар Шарқи Наздик вазъият хеле печида аст. Ҳудудҳои Русия, Фаронса ва Бритониё омехтаанд ва идора кардани онҳо душвор аст.
  Англия аз чихати иктисодй хам аз Россия ва хам аз Германияи пуриктидор торафт бештар акиб мемонад. Аммо бузургтарин колонияҳо то ҳол Бритониё мебошанд. Аммо қудрати тоҷи шер суст шуда истодааст, Канада қариб мустақил аст. Африқои Ҷанубӣ низ мисли Австралия ҳукмрон аст. Дар Хиндустон мавкеи Англия суст шуда истодааст. Албатта, майли шерро тела додан аст.
  Гитлер кушиш мекунад, ки дар ду фронт бозй кунад. Ё вай аз дастгирии Фаронса, Бритониё, Италия ва Ҷопон хоҳад гирифт. Барои он ки хама якчоя болои Россиян подшохй туда карда, моликияти азими онро таксим кунанд.
  Ё дар Ғарб ба даст овардани ҳудудҳо, вале дар иттифоқ бо Русия ҷустуҷӯ кунед.
  Гитлер одами нопок ва бепринцип аст ва умуман, ба вай парвое надорад, ки бо кй ба коалиция дохил мешавад, то даме ки ин ба вай фоиданок аст.
  Подшоҳи нави ҷавон Владимир низ орзу дорад, ки ҳамчун истилогари бузург ба таърих ворид шавад ва мехоҳад мустамликаҳоро аз Англия ва Фаронса барад. Агар ба таври қатъӣ гуем, аз немисҳо чизе гирифтан боқӣ намондааст. Аз ин рӯ, эътилоф бо Олмон комилан мантиқист.
  Италия Эфиопияро забт кард ва инчунин истисморхои навро мехохад. Муссолини бениҳоят шӯҳратпараст аст. Вай парвое надорад, ки вай ба шарқ ё ғарб меравад. Аммо дар Франция майлу хохиши бузурге, ки дар байни халк ба мубориза нест. Дар он чо пацифизм хукмрон аст ва хукумат интихоб мешавад. Барои ба даст овардани чунин иттифоқчии қавӣ ҳеҷ роҳе нест. Ва Россиян подшохй, ки ба таври анъанавй таваллуди зиёд ва фавт мунтазам кам мешавад, харифи хеле кавй мебошад. Ахолии Россиян подшохй аллакай дар сол такрибан се фоиз меафзояд. Фавти кӯдакон кам шудааст, аммо мӯди оилаҳои серфарзанд ҳанӯз аз байн нарафтааст ва ҳатто оилаҳои коргар серфарзанданд. Бо назардошти азхудкунии территориявй, аз чумла дар Хитой серахолй ва Мугулистони камахолй ва дар Европа ва Туркия шумораи ахолии Россиян подшохй дар соли 1940 назар ба соли 1913, ки 180 миллион нафар буд, аз 400 миллион нафар гузашт. Ва ин як қудрати континенталӣ аст... Англия ва Фаронса дар метрополияҳои худ камтар аз 50 миллион нафар доранд ва бо иловаи мустамликаҳо. Аммо кушунхои мустамликавй аз чихати маънавй суст буда, кобилияти чангии кам доранд. Бинобар ин кушунхои хушкигарди Гарб хеле заифтаранд.
  Фюрер иттифоқеро бо Русия бар зидди Ғарб интихоб мекунад.
  Соли 1939 Чехословакия таксим карда шуд. Олмон инчунин Судетландро дар бар гирифт. Немисхо армияро мустахкам карда, колоннахои танкй ташкил карданд. Россиян подшохй низ дар як чо истода намемонд, ки армияи осоиштаи аз панч миллиону панчсад нафар иборат буда.
  Дар Россиян подшохй кайхо боз танкхои вазнин ва самолётхои стратеги, аз он чумла самолётхои дорой хашт двигатели дорой . Фаронса ҳамагӣ тақрибан сӣ танки вазнин дорад ва онҳо кӯҳна шудаанд. Бритониё мошинҳои вазнин надорад. Хуб, Олмон ҳам, аз бист тонна вазнинтар нест. ШМА каме бештар аз чорсад танк дорад.
  Гитлер карор дод, ки таъхир кардан лозим нест ва 15 май соли 1940 зарба зад. Ҳаво танҳо мусоид аст ва ҳама чиз омода аст. Ё каму беш омода.
  Россиян подшохй ба Хиндустон ва дигар мулкхои мустамликавй хамла cap кард. Артиши рус ба мавқеъҳои суст дифоъшуда ҳамла кард. Нисбатан шумораи ками аскарон аз худи бритониёӣ ва фаронсавӣ иборат аст ва воҳидҳои мустамликавӣ аслан намехоҳанд барои идея ё империяи ба онҳо бегона бимиранд. Воқеан, барои онҳо инглисӣ кист? Истисморгарон, асоратгарон, горатгарон ё кофирон. Ба гумон аст, ки русҳо аз онҳо хеле бадтар бошанд, то ба хотири империяи Шер ё Хурӯс мурданд.
  Хамин тавр, кушунхои подшохй му-кобилати сусти фокусиро бартараф карда, пеш мераванд. Аммо немисхо низ тавонистанд, ки дар давоми якуним мох кушунхои Франция, Англия, Бельгия ва Голландияро маглуб кунанд.
  Ҳамин тариқ, Черчилл аз дастгирии шарикони асосии худ маҳрум шуд. Интизории ба чанг даромадани Штатхои Муттахида ба амал наомад. Рузвелт бо қатъияти Стенка Разин тамоман фарқ намекард. Ва он гох ин гуна куввахо ба мукобили Америка мебароянд.
  Қӯшунҳои Русия дар саросари Африқо ва Осиё дар маршҳо пеш мерафтанд; мушкилоти бештар аз замин ва дарозии коммуникатсия ба вуқӯъ пайваст, назар ба аскарони душман. Набудани роххо, хусусан дар Африка, низ таъсир расонд. Аммо солдати бевафои рус тамоми душворихоро кахрамонона ва далерона бартараф мекунад.
  Немисхо танхо бо душворй кушунхоро ба Африка гузаронда метавонанд. Пешравӣ ба Гибралтар аз сабаби муқовимати якравии Франко ба таъхир афтод. Ва мо маҷбур шудем, ки қувваҳоро тавассути баҳр интиқол диҳем. Русҳо ба Африқо, тавассути Миср рахна карданд ва ин барои онҳо хеле осонтар аст. Италия низ ҳама чизеро, ки метавонад ба даст орад, ба даст меорад ва дар ин масъала Муссолини чанголи боа дорад.
  Худи метрополия фуруд омадан дар соли 1940 ба амал наомада буд. Дар набардҳои ҳавоӣ, пеш аз ҳама, аз пассивии Русия, Бритониё наҷот ёфт. Аммо бояд гуфт, ки подшохи хирадманд Владимир Кириллович намехост, ки Англия пеш аз мухлат таслим шавад, балки комилан окилона ният дошт, ки тамоми мустамликахои Осиё ва Африкаи онро ба даст орад.
  Бритониё ба куҷо меравад? Охир, вай захирае надорад, бе мустамлика ва ашьёи хом - афтидани он кори замон аст.
  Дар зимистон ва марти соли 1941 кушунхои рус нихоят ба Африкаи Чанубй расида, охирин Доминиони Африкаро маглуб карданд. Кӯшиши Бритониё барои нишастан дар Мадагаскар низ ноком шуд ва дар моҳи майи соли 1941 бо ғалабаи минбаъда фуруд омад.
  Ҷопон дар ҷанг дар тарафи Русия меҷангид ва тавонист дар уқёнуси Ором чизеро ба даст орад. Тобистони соли 1941 давраи хучуми калони хавой ба мукобили метрополияи Британия буд.
  Авиациям Россия ва Германия ба Лондон ва дигар шахрхои империям Англия хучум кард. Ва 8 ноябр, дар солгарди зарбаи Мюнхен, ниҳоят фуруд омад.
  Чанг шонздах руз давом кард ва бо галабаи кушунхои рус ва немис анчом ёфт.
  Ин дар хакикат чанги дуйуми чахонро ба охир расонд. Маълум шуд, ки он назар ба достони воқеӣ камтар хунрез ва тӯлонӣ буд. Ва он моликияти Русияро ба таври назаррас мустаҳкам ва васеъ кард. Хусусан дар Африка ва Осиё.
  Давраи нисбатан осоишта фаро расид. Русия ва Олмон манфиатҳои ҳудудии худро ҳазм мекарданд. Ба Рейхи сеюм дохил мешуданд: Белгия, Ҳолланд, қариб нисфи Фаронса, инчунин Марокаш, як қисми Алҷазоир ва моликияти марказӣ. Дуруст аст, ки аз сабаби мавқеъи Франко ва баъзе ноустувории Гитлер, немисҳо барои пеш рафтан ба мулкҳои Экватории Фаронса вақт надоштанд ва онҳо ба аскарони рус афтоданд.
  Бо вуҷуди ин, Олмон то ҳол як қитъаи хуби замини Африқоро гирифт, ки аз қаламрави худ дар минтақа зиёдтар буд. Майдони заминҳои Рейхи сеюм бо назардошти хариди аврупоӣ беш аз се маротиба зиёд шуд. Ва агар аз соли 1937 инчониб аз сархадхо бо назардошти Австрия, Судет ва Чехия хамчун протекторат хисоб кунем, пас чор маротиба.
  Ҳамин тавр, олмонҳо дар маҷмӯъ барои ҳазм, азхуд кардан ва азхуд кардан кофӣ буданд. Зиёда аз ин, Россия моликияти мустамликавии худро васеъ карда, хамаи инро базӯр назорат мекард.
  Ва Италия бисёр чиз гирифт: масалан, аксарияти Судон, Сомали, Уганда ва баъзе дигар харидҳо, аз ҷумла Тунис.
  Ҳамин тариқ, тақсимоти ҷаҳон ҳоло ба анҷом расид. Аммо, чунон ки мегӯянд, бо мурури замон, шӯҳратпарастӣ зоҳир мешавад.
  Иёлоти Муттаҳида ба кори ҷиддӣ дар лоиҳаи атом шурӯъ накардааст. Дар Германияи фашистй ва Россия низ муносибат хунукназарона баромад. Ҷопон то ҳол ба қадри кофӣ рушд накардааст ва Англия ва Фаронса ба кишварҳои тобеи Рейхи сеюм ва Русия табдил ёфтаанд.
  Ҳамин тариқ, пайдоиши силоҳи ҳастаӣ барои чанд вақт ба таъхир афтод.
  Вале пешравй, албатта, бетаъхир аст. Физикхо кор мекунанд, назария инкишоф меёбанд, тачрибахои лабораторй. Аммо лоиҳаи ҳастаӣ ба иродаи давлат ниёз дорад. Россиян подшохй бо васеъ кардани территорияи худ аллакай ташвишу харочоти зиёд дошт. Аммо Гитлер аз чй сабаб бошад, ки ба ин гуна идеяхои программам ядрой кина дошт ва боварй дошт, ки лоихаи атомй танхо маблаги зиёдеро бехуда сарф мекунад.
  Илова бар ин, артиши хушкигард ва авиатсияи Русия пурқувваттарин ва сершумортарин дар ҷаҳон буданд ва флоти баҳрӣ низ бахусус аз ҳисоби рушди иқтисодӣ афзоиш ёфт.
  Генералхо ва маршалхои подшохй тараккй додани танксозй, сохтани самолётхо, авианосецхо ва киштихои чангиро афзалтар донистанд. Чаро ба онхо афсона дар бораи бомбахои ядрой лозим аст? Яъне ҳам олмониҳо ва ҳам русҳо ба ин мушкилот бепарво буданд.
  Гайр аз ин, ба кадри кифоя ашьёи хом мавчуд буд, ки акаллан дар ояндаи наздик дар бораи захирахои энергетики ташвиш накашанд.
  Инак, ба тамоми хунукии Пентагон ва Касри Сафед нигох накарда, ташаббус беихтиёр ба дасти ШМА гузашт. Гузашта аз ин, ин на танҳо аз тарси он аст, ки русҳо ё немисҳо ба пештар рафта, ба Дунёи Нав фишор меоранд, балки иқтисод низ аст.
  Имконияти гирифтани нафт аз Осиё, Африка ва Шарқи Наздикро аз даст дода, Иёлоти Муттаҳида то ҳол дар Техас, Флорида чоҳҳои худро дошт ва дар Аляска ба коркард шурӯъ кард.
  Аммо шумораи аҳолии ИМА меафзояд. Муҳоҷират дар Русия рӯҳафтода нашуд ва шумораи аҳолӣ босуръат афзоиш ёфт. Ба сиёхпустон ва арабхо махсусан бо майли том ичозат дода шуд, ки ба Штатхои Муттахида раванд.
  Иқтисодиёти Амрико низ рушд мекард ва мошинҳо торафт бештар мешуданд.
  Ва ҷустуҷӯи сӯзишвории ҳастаӣ ва реаксияи атомӣ, ки метавонад энергияи азимро таъмин кунад, оғоз ёфт.
  Аз тамом шудани чанги дуйуми чахон дах сол гузашт. Германияи гитлерй аслихаи нав дошт: самолётхои дискадор кодир буданд, ки на танхо бо суръати нихоят баланд парвоз кунанд, балки аз оташи яроки тирандозй амалан осебпазир бошанд.
  Гайр аз ин, ба немисхо муяссар гардид, ки хамрохи сунъии болои мадор ва аз хама мухимаш дар мохи июни соли 1951 аввалин одамро ба коинот бароранд.
  Россиян подшохй андаке дер карда, танхо дар мохи августи соли чорй пурра пеш рафт. Дар Италияи фашистй дар худи хамон сол дигаргунихо ба амал омаданд. Бенедито Муссолини, довталаби унвони Юлиус Сезар даргузашт. Умуман, диктатори Италия дар идоракунӣ муваффақ буд. Бо назардошти истилоҳо дар Африқо, аз ҷумла Эфиопия, дар давраи ҳукмронии ӯ қаламрави таҳти назорати Италия тақрибан сеюним баробар зиёд шуд. Илова бар ин, Бенедито дар Аврупо тавонист як қисми Фаронсаро дар якҷоягӣ бо Тулон бурида диҳад .
  Аммо онҳо ӯро нагузоштанд, ки ба Албания ва Юнон биравад - ин қаламравҳо дар доираи таъсири империяи Русия мебошанд.
  Бенедиторо, албатта, метавон бузург ва истилогар номид, гарчанде ки артиши Италия бо корнамоии худ аз ҳад зиёд дурахш намекард. Аммо писар ва вориси у худро аз падараш бадтар намешумориданд.
  Ва тирамохи соли 1951-ро гирифта, ба Албания ва Юнон хучум кард... Бесабаб нест, ки хамаи чангхои бузург гуё ногахон сар мешаванд.
  Владимир Сеюм аз ин ҳатто шод буд. Моликияти Италия дар Африка калон аст, хатто аз моликияти Германия калонтар аст. Пас, чаро онҳоро намегиред, агар сабаби бузург вуҷуд дошта бошад?
  Нерӯҳои Русия 7 ноябри соли 1951 ба Эфиопия, Либия ва Судон ҳамла карданд. Қисмҳои русӣ назар ба қисмҳои итолиёвӣ пурқувваттар, сершумортар ва ба ҷанг омодатаранд.
  Бинобар ин онхо зуд ба нест кардани армияи макарон шуруъ карданд... Аммо касе интизор набуд, ки Адольф Гитлер бе ягон огохй ба тарафи Муссолини хурдй мебарояд.
  Ҳарчанд агар шумо ба он назар андозед, ҳеҷ чизи ғайричашмдошт набуд.
  Олмон Ҷанги Якуми Ҷаҳониро ба Русия бохт ва аз ҳама бештар қаламрави Русияро аз даст дод. Ва агар немисхо он чиро, ки дар Гарб аз даст дода буданд, бо шавк аз нав ба даст оварда тавонистанд, пас дар Шарк, руирост гуем, аз хеч чиз намемонданд.
  Ҳамин тавр, Гитлер воқеан ба силоҳҳои нави худ, махсусан дискотекаҳо ва табақаҳои парвозкунанда умед мебандад. Илова бар ин, Фюрер боварӣ дошт, ки ин дафъа ҷанг бо Русия нисбат ба Ҷанги Якуми Ҷаҳонӣ осонтар хоҳад буд, зеро Олмон ва Италия ширкатро бидуни фронти дуввум роҳбарӣ мекунанд.
  Х,исоб хам карда шуд, ки Япония аз русхо хафа шуда, дар Шарки Дур низ ба чанг дохил мешавад ва дар он чо душманро баста мешавад. Шояд Португалия ва Испания мисли Бритониё ва Фаронса ба ин эътилоф ҳамроҳ шаванд? Онҳо нисбат ба Русия ба Олмон хеле наздиктаранд. Ва баъзе умедҳо ба ИМА баста буданд!
  Гузашта аз ин, Амрико як флоти таъсирбахши баҳрӣ, бисёр авианосецҳо сохт ва парки танкии худро навсозӣ кард - гарчанде ки он ҳанӯз ҳам аз ҷиҳати миқдор ва сифат аз мошинҳои артиши ҷаҳони кӯҳна пасттар буд.
  Сохти чамъиятии Россиян подшохй худкома ва монархияи мутлак бокй монд. Подшоҳ ва императори тамоми Русия қудрати пурра: иҷроия, қонунгузор ва судиро доштанд. Парламент ҳузур надошт. Шурои давлатии шахсоне, ки император таъин мекард, вуҷуд дошт, вале он танҳо ҳуқуқи машваратӣ дошт. Худи подшох конунхо мебаровард, инчунин фармонхо. Вай инчунин ҳуқуқи қатл кардан ва афв карданро дошт, гарчанде, ки албатта, мурофиа низ буд. Мурофиаи ҳакамон пас аз кушта шудани Николайи II барҳам дода шуд, то ки мақомоти судӣ низ аз ҷониби подшоҳ ё мансабдороне, ки император таъин мекарданд, таъин ва барканор карда шаванд.
  Ин система ҳам бартарӣ ва ҳам нуқсонҳои худро дошт. Император аз як тараф ин ё он масъаларо бе ягон бахс ва созиш зуд хал мекард, аз тарафи дигар, аз хад зиёд чамъ шудани хокимият дар як тараф ташаббусро пахш карда, ба бюрократизм имкони-ятхои калон медод. Он дӯстдоштаҳо ва дӯстдоштаҳои гуногунро ба вуҷуд овард. Владимир бо риёкории аз ҳад зиёд ва вафодории издивоҷ фарқ намекард. Ҳарчанд занон ба сиёсати ӯ таъсири зиёд надоштанд.
  Дар сохаи танксозй Россиян подшохй бисьёр машинахои пуриктидор ва вазнин дошт. Бо вуҷуди ин, таҷрибаи амалиёти ҷангӣ дар Африқо нишон дод, ки қобилияти рондани як танк хеле муҳим аст. Натичаи хамин аст, ки танки асосии рус аз чилу панч тонна нагузаштааст. Азбаски вазни бештар бо қобилияти кросс кишвар мушкилот ба вуҷуд овард, ҳатто бо роҳҳои васеъ.
  Подшоҳ танкҳои вазнинро дӯст медошт, аммо мушовирони ӯ императорро аз ба истеҳсоли оммавӣ гузоштан бозмедоштанд. Аммо мошини шаст тоннагй ду хазор нусха ба даст омад. Ва машҳуртарин танк, "Николай" - 3, дар шасту се ҳазор истеҳсол карда шуд.
  Вазни мошин чилу панҷ тонна ва таппончаи калибри 122 миллиметр аст. Зиреҳи пеши дусад миллиметр, ақиб ва паҳлӯ 120 миллиметр, тарҳи классикӣ аст.
  Гитлер ба машинахои вазнин шавку хаваси чиддй дошт. Ва ман мехостам, ки дар зарфи истеҳсолӣ аз Николай бартарӣ дошта бошам. Вазни мошини олмонӣ то 75 тонна варам кард ва ин аллакай маҳдудият буд, зеро интиқоли массаи калон дар роҳи оҳан хеле душвор буд.
  Мошини олмонӣ бо силоҳи 128-мм муҷаҳҳаз буда, зиреҳи пеши 250 мм ва зиреҳи паҳлӯ ва пушти 180 мм дошт. Тарҳаш низ ба мошини классикӣ наздик аст.
  Аз чихати адад танки немис аз танки советй се баробар камтар буд. Дар бораи душворихои истифода бурдани машинахои хеле вазнин сухан рондан лозим нест.
  Бо вуҷуди ин, техникаи Русия дар минтақаҳои васеъ пароканда аст ва дар бахши аврупоии фронт баробарии тақрибан дар шумораи мошинҳо ва аскарони пиёдагард вуҷуд дорад. Гарчанде ки дар маҷмӯъ артиши Русия назар ба немисҳо хеле зиёд аст. Ва Русия шумораи зиёди аҳолӣ дорад: ба он Ҳиндустон, Чин, аксарияти Африқо, Шарқи Наздик, Форс, Ҳиндустон ва ғайра дохил мешаванд.
  Албатта, тасмими Гитлер дар бораи ҳамла ба Русияи подшоҳӣ, ҳатто бо назардошти он, ки Ҷопон ва Италия дар канори худ ва эҳтимолан Фаронса ва Бритониё ҳастанд, қиморбозии бузург аст. Аммо Фюрер як саёҳати бузург аст.
  Бояд гуфт, ки самолётхои диские, ки рейхи сейум ба онхо чунин умедхои калон баста буд, дар амал чандон самарабахш нестанд. Эҷоди ҳавопаймои пурқуввати ламинарӣ боиси сарфи зиёди сӯзишворӣ гардид ва вақти парвози табақаҳои парвозкунанда нисбатан кӯтоҳ шуд. Ҳамин тавр, онҳо метавонистанд, ҳатто бо назардошти суръати азим дар масофаҳои на он қадар назаррас амал кунанд. Илова бар ин, ҷараёни ламинарӣ дискро аз силоҳҳои хурд муҳофизат мекард, аммо дар навбати худ аз тирандозӣ аз табақи парвозкунанда пешгирӣ кард.
  Аз ин рӯ, немисҳо метавонистанд танҳо мушакҳои бо радио идорашавандаро аз диски худ партоянд ва сипас дар кунҷи танг ё бо хомӯш кардани ҷараёни ламинарӣ, вале дар айни замон осебпазир гарданд.
  Аммо, дар ҳар сурат, Гитлер тасмим гирифт, ки ба Русия ҳамла кунад ва кортҳои худро ба бозӣ партофт. Илова бар ин, фашистон метарсиданд, ки агар Италия мағлуб шавад, онҳо низ ба ӯ ҳамла мекунанд. Мӯйлаб дошт ва ба касе бовар намекард.
  Аввалхо фашистон ба туфайли ногахонии хучум ва бехтар ташкил кардани кушунхои худ муваффакият ба даст оварданд. Аммо вақти ҳамла нодуруст интихоб карда шуд. Барф борид, танкхо ба лачи-кат даромаданд. Фриц метавонист як қисми Полшаро, аз ҷумла Краковро ишғол кунад, аммо дар наздикии Варшава часпид.
  Мошини харбии рус чарх мезад... Япония, чунон ки Фюрер интизор буд, ба чанг даромад, вале флоти он аз флоти укьёнуси Ором бартарй надошт ва мухорибахо такрибан баробар буданд. Ва Ҷопон амалан нерӯҳои заминии худро аз театри амалиёти ғарбӣ парешон накард. Гайр аз ин, самурайхо хам аз чихати шумора ва хам аз чихати сифат дар хаво аз русхо пасттар буданд. Ва сарзамини тулӯи офтоб тавонист танҳо чанд ҷазираи хурдро забт кунад.
  Франко ва Салазари эхтиёткор ба чанг шитоб намекарданд. Русия як душмани хеле қавӣ аст. Мо бояд тамошо кунем ва интизор шавем. Дар таърихи воқеӣ Франко дар давоми Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ бо фиристодани дивизияи кабуди ихтиёриёни фашистӣ маҳдуд буд.
  Акнун таносуби куввахо махсусан дар Африка нобаробар менамуд.
  Италия зуд моликияти худро дар қитъаи торик аз даст дод.
  Бахори соли 1952 армиям подшохй дар Пруссияи Шаркй ба хучум cap кард ва му-яссар шуд, ки мудофиаи душманро чукур рах кунад. Фашистон аз пешравии кушунхои подшохй дар Конигсберг бо душворй даст кашиданд, вале кушунхои империалистй ба суи Судет ва Краков пеш рафтан гирифтанд.
  Маълум шуд, ки танкхои чусту чолоктари рус ба мукобили душмани вазнин, вале чусту чолок тамоман мубориза бурданд. Дивизияхои Хитой дар тахти фармондихии генералхои рус низ нагз баромад карданд.
  Немисхо мачбур шуданд, ки Краковро тарк кунанд... Ва баъд аз тахдиди мухосира аз Висла ба Одер акибнишинй карданд.
  Не, ин раф-ти чанг набуд, ки Фюрери муътадил интизор буд. Аммо айби худи ман аст. Зиёда аз он, французхо ва англисхо бӯи истилои фашистиро шунида, барои Фюрер куштан ҳеҷ гуна кӯшиш намекарданд. Ҳамин тавр, пуркунӣ халалдор шуд ва кишварҳои вассал мехостанд ба таври ночиз нишинанд.
  Ва бадтар аз ин барои немисҳо дар фронт рафт.
  То зимистон, немисҳо тамоми дороии худро дар Африқо аз даст доданд. Ва дар фасли зимистон, то баҳор, онҳо комилан ба Одер ақибнишинӣ карданд. Кушунхои рус Прага ва Судетро озод карда , ба Вена наздик шуданд. Илова бар ин, онҳо Италияро шикаст дода, Рим, Неапол ва Сицилияро ишғол карданд. Инак, бахори соли 1953 барои фашистон чизи хубе ваъда надод. Аммо 8 апрели соли 1953 Гитлер ногахон вафот кард. Рохбарияти нави Германия ба сулху осоиш бемайлон талаб мекунад.
  Владимир Кириллович Романов саховатмандона розй шуд. Аммо немисхо барои ин хеле кимат доданд. Сарҳади нав акнун аз Одер гузашт: Бельгия, Голландия ва Дания соҳибихтиёрӣ гирифтанд, аммо дар доираи давлати вассалии империяи Русия. Фаронса дороиҳои қаблан аз даст додаи худро дубора ба даст овард, аммо ба Русия боз ҳам бештар вобаста шуд.
  Италия ва Германия тамоми мустамликахояшонро аз даст доданд, ки акнун моликияти точи подшохй гардид. Худи Италия низ мақоми вассалии Русияро гирифт ва Сицилия ва Сардиния мустақиман ба империяи Владимир III дохил шуданд.
  Олмон низ аз истиқлолияти худ маҳрум шуд ва товони калон пардохт кард.
  Япония низ ба гайр аз территорияи худ тамоми моликияти худро аз даст дод ва мачбур шуд, ки ба давлати тобеи худ табдил ёбад. Ва подшоҳ Владимир Кириллович Романов низ унвони императори Ҷопонро гирифт.
  Албатта, он қисми Австралия, ки қаблан ба Сарзамини тулӯи офтоб тааллуқ дошт, низ зери назорати Русия қарор гирифт.
  Дар моҳи августи соли 1953 Иёлоти Муттаҳида дар ниҳоят бомбаи атомиро озмоиш кард. Пас аз ҳашт сол, ҷинони ҳастаӣ аз шиша берун шуд. Ба хар хол пешравиро боздоштан мумкин нест. Ва пайдоиши бомбаи атомӣ ногузир аст. Дар сенарияи шадидтарин, силоҳи ҳастаӣ метавонад ҳадди аксар бист сол пас аз воқеият пайдо шавад.
  Бо андаке таъхир хукумати подшохй ба тартиб додани чавоби худ шуруъ кард.
  То хол Штатхои Муттахида карор дода наметавонистанд, ки бо чунин империяи тавоно чанг кунанд. Гузашта аз ин, аз хориҷа ба марказҳои асосии саноатӣ ва иқтисодии Русия расидан чандон осон нест.
  Ва истехсоли зарядхои ядрой хам вакт ва хам маблагро талаб мекард! Иёлоти Муттаҳида маблағ дошт, аммо вақт тамом мешуд. Россиян подшохй бо ресурсхо ва потенциали тавонои интеллектуалии худ дар ин соха хеле зуд кафомонии худро баровард. Ва дар соли 1956 дар Владимир III бомбаи атомӣ низ пайдо шуд.
  Штатхои Муттахидаи капиталистй ва демократй аз чихати ахолй ва ресурсхо аз Россия хеле пасттар буданд, охиста-охиста козирхои худро аз даст доданд.
  Ягона коре, ки онхо метавонистанд, яроки ядроиро ба сифати восита истифода бурда, Россиян подшохиро аз дарун вайрон карданй мешуданд. Аммо то хол ба онхо муяссар нашудааст.
  Владимир Кириллович аз зани якумаш насли мард намондааст ва ӯ дубора ба шавҳар баромад. Ва ӯ ворисеро тавлид кард, ки ӯро Ҷорҷ номид.
  Россиян подшохй васеъ кардани кайхонро ба амал овард. Соли 1959 парвози одам ба суи Мох назар ба америкоиён такрибан як сол пештар ба амал омад. Баъд дар соли 1971 ба Миррих. Ҷаҳони алтернативӣ аз воқеият бехатартар шудааст.
  Соли 1975 одам ба руи Зухра фуруд омад. Соли 1980 дар Меркурий. Соли 1981 дар яке аз радифи маснуъхои Юпитер. Ва соли 1992, танҳо дар соли марги Владимир Кириллович Романов кайҳоннаварди рус бо ифтихор ба рӯи Плутон қадам гузошт.
  Ҷорҷ аввалин тоҷро дар синни ҳаждаҳсолагӣ ба мерос гирифт. Ва умуман метавон гуфт, ки Владимири сеюми бузург 54 соли салтанати худро хеле бомуваффакият гузарондааст. Ва он гоҳ сулолаи Романовҳо идома ёфт.
  
  
  
  НИКОЛАС ДУЮМИ ШАҲРАНТАРИНИ Квестҳо!
  Фарз мекунем, ки шоҳ Искандари Сеюм, баръакс, пештар даргузашт: соли 1987 аз сӯиқасд аз сӯи бародари калонии Ленин: Александр.
  Ин боз ҳам бадтар ба назар мерасид. Аммо аслан не. Николас II пештар подшоҳ шуд ва пештар издивоҷ кард: барои он ки писарашро ба тахт шинонад, агар чизе рӯй диҳад. Аммо занаш дигар аст ва вориси ӯ солим аст ва Распутин бешубҳа дар он ҷо нест. Ва ҳамин тавр, дар аввал, умуман, чун дар таърихи воқеӣ: ТРАНСИБ сохта мешавад, иқтисод ривоҷ меёбад - экспансия ба Чин. Дуруст аст, ки дар бахри Балтика як сол пеш киштихо сохта мешаванд. Ва каме болоравии бештар, аз сабаби болоравии қаблии нобиғаи молиявӣ Витте.
  Чанг бо Япония чандон хуб огоз наёфт, вале ба Варяг муяссар шуд, ки гурезад ва адмирал Макаров намурд. Ҳикоя каме тағйир ёфт ва ҳама чиз каме дигар мешавад. Аммо дар таърихи воқеӣ, воқеан, Варяг барои фирор каме вақт монда буд ва марги адмирал Макаров умуман тасодуфӣ ва эҳтимоли ногувор буд.
  Флоти рус бо сардории адмирал Макаров хеле мохирона амал карда, киштихои Японияро гарк кард. Ва баъд, вакте ки ду киштии харбии Япония дар мир тарконда шуд, Макаров ба самурайхо хучум карда, боз якуним киштии дигарро гарк кард.
  Яъне, ҳама чиз хуб рафт. Ва Ҷопон бартариро дар баҳр аз даст дод.
  Аммо дар замин самурайҳо заифтар шуданд. Куропаткин хамаи кушишхои пеш рафтани японхоро зада гардонда, ба онхо зарари калон расонд. Бо вучуди ин вай аз хад катъй амал накард. Аммо дере нагузашта киштиҳои русӣ аз баҳри Балтика омаданд ва ниҳоят Макаров тамоми обҳоро зери назорат гирифт.
  Русҳо ҳатто ба Тайван ва сипас ба қаторкӯҳҳои Курил сар карданд.
  То он даме, ки Теодор Рузвелт дахолат кард ва миёнаравӣ пешниҳод кард. Русия Манчурия, Корея, Муғулистон, силсилаи Курил ва Тайванро гирифт.
  Желтороссия низ пайдо шуд. Ҳамин тариқ, империяи нав ташкил карда шуд.
  Бо вуҷуди ин, подшоҳ ҳанӯз аз ҳад зиёд беадаб нест. Соли 1914 чанги дуйуми чахон cap шуд. Русия ба ин ҷанг беҳтар омода шудааст: иқтисод пурқувваттар аст, қаламрави ва аҳолӣ калонтар аст ва дар ин роҳ ҳеҷ фикре нест. Зиёда аз он, дар натичаи бетартибихо ва ба ном инкилоб таназзуле набуд.
  Ҷанги Якуми Ҷаҳонӣ бо муваффақиятҳои гуногун идома ёфт. Хатохо ва муваффакиятхои генералхои рус буданд. Аммо дар соли 1915 ба немисхо муяссар шуд, ки муваффакияти камтар ба даст оваранд, зеро армияи подшохй калонтар ва бехтар таъмин буд. Аммо ба ҳар ҳол Русия нисфи Полша ва Галисияро аз даст дод. Аммо немисхо ба Белоруссия ва давлатхои Балтика даромада натавонистанд - хатти фронт аз кад-кади Висла мегузашт.
  Ва дар соли 16-ум армияи подшохй ба мукобили Австрия ва Туркия аллакай муваффакияти калон ба даст овард. Усмониён кариб тамоман маглуб шуданд. Чунон ки австрияхо Пшемысль ва Краковро забт карда буданд. Олмон ба ҳарос афтод. Бахори соли 17 русхо Истанбулро гирифтанд. Россиян подшохй дар хучуми тобистонй ба мукобили Австрия ва Германия хам муваффакиятхои калон ба даст овард. Ва тирамох, вакте ки кушунхои подшохй ба Одер расида буданд, Германия таслим шуд. Аз паси он таксимоти Австрия-Венгрия ва Туркия омад. Русия Осиёи Хурд, шимоли Ироқ ва Истамбулро қабул кард. Галисия, Буковина, салтанатхои Чехословакия ва Венгрия ва Краков. Илова бар ин, Данциг, қисми Пруссияи Шарқӣ, вилояти Клайпеда. Ҳамин тавр, Русия борҳо мустаҳкам шуд. Ва Олмон низ ҷуброни бузург пардохт кард.
  Подшоҳ Николас II шитоб намекард, ки ҳама чизро ва ҳамаро бигирад. Аммо русҳо, Бритониё ва Фаронса нимҷазираи Саудиро тақсим карданд. Баъдан инглисҳо ва русҳо ҳам Эрон ва ҳам Афғонистонро тақсим карданд. Аз нав тақсим кардани ҷаҳон анҷом ёфт.
  То соли 1929, тамоми ҷаҳон дар боло буд, то он даме, ки Депрессияи Бузург сар зад. Соли 1931 Япония ба мукобили Россия чанг cap кард. Ва он ба зудӣ шикаст хӯрд ва дар якҷоягӣ бо тамоми моликияти Уқёнуси Ором ишғол карда шуд. Ва баъдан раъйпурсӣ ва дохилшавӣ дар Русия омад.
  Бо истифода аз заиф шудани Бритониё, Фаронса ва Иёлоти Муттаҳида, ки дар Депрессияи Бузург қарор доштанд, подшоҳ Николас II барои забт кардани Чин ҷанг кард. Ва ин ғалабаи бузурги ӯ гардид.
  Барои то андозае суръат бахшидан ба русизатсия, Николас II як қарори ғайриоддӣ қабул кард - ӯ расман дар Русия бисёрзаниро ҷорӣ кард - теология ва догмаҳои калисои православиро тағир дод. Ислохот хамин тавр кабул карда шуд.
  Ва подшоҳ ба худ зани дуюм гирифт. Русҳоро ташвиқ мекарданд, ки бо хориҷиён издивоҷ кунанд ва соҳиби серфарзанд шаванд. Хитойи азимро хам рус кардан лозим омад. Роҳи беҳтарини ин кор кадом аст? Ба занҳои чинӣ издивоҷ кунед!
  Дар Германия Гитлер ба сари хокимият наомад. Дар ин ҳикоя ӯ каме камбудӣ дошт. Аз ҳад зиёд экстремистӣ. Ба хашму газаби асосй фашист Муссолини буд, ки Эфиопияро забт кард. Ва орзуи табдил ёфтани қайсари нав ва Троян ба як печид.
  Мохи май соли 1937 дар байни Россия ва Италия чанг cap шуд. Чунон ки маълум шуд, Муссолини худкушй шуд. Кушунхои рус дар давоми ду мох тамоми Италияро, дар се мохи дигар тамоми колонияхои давлатро забт карданд. Россиян подшохй низ нихоят Румыния ва Югославия ва андаке баъдтар Булгорияро дарбар гирифт. Аннексия кардани территорияхо. Дар тирамоҳи соли 1939 Николай II мурд. Ва вориси ӯ, Алексей II комилан солим, подшоҳи нав шуд.
  Дар ин ҳолат, Николас II панҷоҳу ду сол ҳукмронӣ кард - аз натиҷаи Иван Грозный. Ва ҳукмронии ӯ дар таърихи Русия муваффақтарин буд ва забтҳои ӯ танҳо рекордӣ буданд. Ҳеҷ подшоҳ ин қадар забт накардааст. Русия ниҳоят дар Чин қарор гирифт ва дар ҳама самтҳо мустаҳкам шуд.
  Аммо, баъд, дар замони Алексей дуюм, давраи дуру дарози сулҳ оғоз ёфт. Франция, Англия ва ШМА чангро намехостанд. Аммо Германия ярокпартой буд ва кувва надошт. Хамин тавр вазъияте ба миён омад, ки ором шуд.
  Империяҳои мустамликавӣ вуҷуд доштанд. Русия бузургтарин кишвар боқӣ монд, аммо Бритониё расман қудрати дуввум буд ва аз ҷиҳати минтақа аз империяи подшоҳӣ каме пасттар буд. Бо вуҷуди ин, Австралия, Африқои Ҷанубӣ ва Канада қариб ҳукмронии мустақил буданд. Дар Хиндустон бошад... Соли 1968 дар Хиндустон шуриши калон ба амал омад ва баъди ду соли чанг англисхо пеш карда шуданд. Аммо кушунхои подшохй ба территориям Хиндустон зада даромада, эътирозхоро пахш карданд. Пас аз он Бритониё ин мустамликаро аз даст дод ва Русия онро ба даст овард. Дере нагузашта Русия ҷануби Эронро низ гирифт.
  Пас аз Алексей дуюм дар соли 1969 тахт ба Николайи сеюм мерос монд. Империяи подшохй дар авч буд. Ҳамин тариқ, Фаронса дар соли 1979 назорат бар Ҳиндухитой ва Таиландро аз даст дод. Ва лашкари подшоҳӣ низ ба он ҷо омаданд.
  Ва дар солхои хаштодум ва навадум Африка ба тахти назорати Россиян подшохй гузашт. Пас аз соли 2001 Петрус, писари чаҳоруми Алексей II, ба тахти Русия нишаст.
  Россиян подшохй то ин вакт кариб тамоми Африка, Осиёро аз худ карда, мустамликахои дигар мамлакатхо, аз он чумла Индонезияро ба худ гирифта буд. Аммо, албатта, он бар зидди Австралия нарафт.
  Давраи осоишта фаро расид. ИМА, Англия ва Фаронса силоҳи ҳастаӣ доштанд, Олмон қудрати иқтисодӣ доштанд. Русия дорои қудрати иқтисодӣ, силоҳи ҳастаӣ, бузургтарин артиш дар ҷаҳон ва аҳолӣ мебошад. Ва то ҳол монархияи мутлақ худкома бидуни парламент. Амрикоиҳо, ки қудрати дуввум ва ҳатто абарқудрат буданд, ин даъворо ба Русия карданд.
  Аммо набудани демократия ба пешрафти пешравй тамоман халал нарасонд. Аз чумла, хануз соли 1943 дар Россиян подшохй аввалин одам ба коинот парвоз карда буд. Ва соли 1961 ба Мох. Парвоз ба Миррих соли 1974 сурат гирифта буд. Ва то соли 2000 қариб ҳамаи сайёраҳои системаи офтобӣ дидан карда шуданд. Экспедициям калон ба суи ситорахо тайёр карда мешуд. Вай дар соли 2018 ба кор даромад ва ба Alpha Centauri барқарор шуд.
  Бинобар ин царизм ба харакати илм тамоман монеъ нашуд. Пётри чорум аз сулолаи Романовҳо ҳатто эълом дошт, ки абсолютизми равшанфикр беҳтар аст.
  Хусусан дар пасманзари ҷанҷолҳое, ки ҳамеша маъмурияти Доналд Трампро такон медоданд.
  Николаси II то ҳол бузургтарин подшоҳи тамоми замонҳо ва халқҳо ҳисобида мешуд. Россиян подшохй савора ва гегемони чахон. Дар канорхо ва мустамликахо тадричан русхо мешаванд. Империя торафт авч мегирад. Ва тамоми ҷаҳон ба ҷои беҳтаре табдил ёфт.
  Ва чаро? Ташаккур ба Александр Ульянов, бародари Ленин, ки барои куштор кушта шуд. Худи Ленин дар хорича монд. Вай бо Уэлс шинос шуд ва инчунин ба навиштани фантастикаи илмӣ шавқ пайдо кард ва аз он хеле бой шуд ва ном баровард. Ва ҳамин тавр, ӯ машҳур гашт, машҳур ва машҳур гашт ва ба бисёр забонҳо тарҷума шуд. Сталин дар зиндон бар асари бемории сил вафот кард ва умуман, танҳо ба мутахассисон маълум буд. Троцкий дере нагузашта ба фаъолияти революцио-нй машгул шуд ва хамчун ходими давлатй касби хубе ба даст оварда, то ба мартабаи машваратчии хакикй ва чонишини вазир расид. Вознесенский дар назди подшох вазир шуда, ба бисьёр корхо ноил гардид. Хрущёв чун дукондори хурд монд ва шухрат пайдо накард. Брежнев ба рутбаи полковник расид. Андропов дар милиция хизмат карда, инчунин полковник шуд. Горбачёв сохибкори калон ва шоумен гардид. Ельцин дукондор шуда монд. Путин ба рутбаи полковники полиси махфӣ расид ва бо ифтихор ба нафақа баромад. Медведев як мансабдори хурд аст. Жириновский, муассиси рӯзнома ва шоумен. Зюганов кушиш кард, ки ба мукобили подшохй дар зери замин кор кунад. Ӯ ҳукми зиндон гирифт, сипас хабарнигори полиси махфӣ шуд. Ӯ бо рутбаи капитан ба нафақа баромад. Жуков танхо то рутбаи майор баланд шуд. Василевский генерал-лейтенант, Шапошников генерал-лейтенант шуданд. Колчак адмирали бузург ва дорандаи орденхои бисьёр. Макаров инчунин адмирали бузург гардид, ки дар чанги якуми чахон иштирок карда буд. Аммо на дар чанги якум, балки ягона чанги чахонй, зеро чанги дуйуми чахон набуд. У шухрат пайдо кард... Брусилов фельдмаршал ва дорандаи ордени Эндрюи якуми даъватшуда гардид. Деникин, Врангель, Корнилов ва Куропаткин фельдшер шуданд.
  Ва дар назди подшоҳон зиндагӣ хуб буд. Ва нархҳо беш аз сад сол боз боло нарафтааст. Ва рубл пуштибонии тиллоии устувори 0,77 грамм дошт. Ва халқҳои зиёде дар зери подшоҳӣ хуб зиндагӣ мекарданд.
  Ҳама ҳуқуқҳои баробар доштанд ва бисёриҳо худро рус, ҳатто африқоӣ меномиданд. Кори ҳама дар зери ҳукмронии подшоҳ хуб пеш мерафт. Танҳо барои яҳудиёни дини ғайриправославӣ талаботи истиқомат боқӣ монд. Аммо инҳо торафт кам мешуданд.
  Дар замони подшох бошад, баъзе проблемахо ба амал омаданд. Яке аз онҳо, сатҳи баланди таваллуд ва кам марг боиси аз ҳад зиёди аҳолӣ гардид. Аммо ин бо роҳи васеъ кардани кайҳон ҳал карда мешуд. Гайр аз ин, тараккиёти илм ва хочагии кишлок имконият дод, ки проблемаи гуруснагй хал карда шавад. Барои ҳама ғизои кофӣ вуҷуд дошт. Аммо афзоиши аҳолӣ дар империя дар як сол бештар аз се фоизро ташкил медиҳад. Ва ин дар оянда ба мушкилот таҳдид мекард.
  Хукумати подшохй рохи халосиро дар васеъ кардани кайхон ёфт. Ва ин оқилона менамуд. Ва киштиҳои нави ситоравӣ сохта шуданд ва таҳқиқот дар бораи суръати суперлюминалӣ гузаронида шуданд.
  
  
  
  ПАНЧСОЛАГИИ ИСКАНДРИ СЕЮМ - БУЗУРГ!
  Суикасд ба куштани Александри II дар соли 1866 бомуваффакият гузашт. Дар натиҷа, подшоҳи озодкунанда мурд. Ва Искандари сеюм ба тахт нишаст. Бартарии он буд, ки онҳо барои фурӯши Аляска вақт надоштанд ва императори нави Русия майл надошт, ки аз ягон замин даст кашад. Ҳатто агар онҳо дур бошанд ва ҳанӯз чандон арзишманд нестанд.
  Зиёда аз он, сохтмони рохи Сибирь то Владивосток боз хам пештар cap шуд. Ва он бояд ба Чукотка мерасид!
  Подшох Искандари Сеюм бакувват, катъй, иродаи кавй, солим ва аз чихати чисмонй хеле мустахкам буд. Вай бо дасти мустахкам хукмронй мекард ва дар тахти у Россия ба давраи гул-гулшукуфон ва комьёбихои аз хама калон дохил шуд!
  Пас, хуб аст, ки императори бузург понздаҳ сол пештар аз таърихи воқеӣ ба ҳукмронӣ шурӯъ кард!
  Аввалан, ӯ ҳама эътирозҳои революционерҳо ва Народная Воляро сахт пахш кард. Баъд ба ислохоти армия ва флот шуруъ намуд. Бо ба тартиб андохтани корхо.
  Подшоҳ бисёр чизҳоро ба даст овард. Роххо, купрукхо, заводхо сохта шуданд, дар мамлакат капитализм бо суръати тез тараккй кард. Ҳангоми нигоҳ доштани худкома. Хукумати подшохй чангхои хурде бурда, дар тамоми Осиёи Миёна харакат карда, нуфузи худро дар он чо вусъат медод.
  Соли 1977 бо Туркия ҷанги бузург сар зад. Он назар ба таърихи воқеӣ боз ҳам беҳтар, тезтар ва бо пирӯзӣ бо талафоти камтар гузашт. Дар он нобигаи Скобелев бо нури пурра медурахшид!
  Кушунхои рус туркхоро бо зарари камтар маглуб карданд. Ва онҳо тавонистанд дарҳол Истамбулро гиранд. Азбаски онхо пеш аз эскадрильяи Англия ба он чо омада буданд. Ин ҷанг чунон муваффақ буд, ки шоҳ-коҳин Искандари Ғалаба номида шуд! Ва Скобелев ҷавонтарин фельдмаршал дар таърихи Русия шуд.
  Туркия тақсим карда шуд. Англия Миср ва Судонро ишгол кард. Русия Ироқ, Фаластин, Сурия ва як қисми Арабистони Саудӣ, Осиёи Хурд, тамоми Арманистон ва Балканро гирифт!
  Ҳамин тариқ, хеле зуд ва нисбатан осон, Искандари сеюм як қаламрави калонро забт кард. Ва ӯ густариши худро ба ҷануб идома дод. Ба воситаи Эрон, Туркманистон ва минбаъд ба Афгонистон!
  Армияи подшохй низ ба Хиндустон нигаронида шудааст! Бритониё ба ҷанг омода буданд. Иттифоқи Русия, Олмон, Австрия-Венгрия бар зидди Фаронса ва Англия ба вуҷуд омад.
  Олмон дар соли 1992 бар зидди Ҷумҳурии Хурӯс ба ҳамла рафт. Англия ба Германия ва Россия чанг эълон кард. Австрия-Венгрия Босния ва Герцеговинаро ишғол кард ва ба Италия ҳамла кард.
  Россия ба мукобили Хиндустон, ба мулки Франция ва Хиндухитой ба маърака шуруъ кард. Ҷанги якуми ҷаҳонӣ воқеан ҳамин тавр оғоз ёфт. Аммо Русия ва Олмон аллакай якҷоя ҳастанд!
  Русия низ ба Миср ҳамла кард.
  Кушунхои подшохй бо дастгирии ахолии махаллй Хиндустон ва Эронро ишгол мекунанд. Онхо минбаъд ба Хиндустон дохил мешаванд. Ва пруссиён боз французхоро маглуб карда, Парижро ихота карданд.
  Ғайр аз он, ҷумҳурихоҳон таслим шуданро рад мекунанд. Ва Париж ҳамла карда, хеле хароб карда мешавад. Немисҳо ҳам Белгия ва ҳам Ҳолландро забт мекунанд.
  Англия чанд вакт боз дар чанг аст. Нерӯҳои Русия Миср ва Судонро ишғол карданд. Дар баҳр ҷанг ҳаст. Артиши Русия дар саросари Африқо ҳаракат мекунад. Ҳама роҳ то Африқои Ҷанубӣ. Ва барои худ колонияҳо ҷамъ мекунад. Немисҳо низ баъзе чизҳоро мегиранд.
  Аммо Австрия-Венгрия дар чанг бо Италия мондааст. Дуруст аст, ки соли 1894 немисхо ба австриягихо ёрй расонданд. Ва онҳо фатҳи Италияро ба итмом расониданд.
  Пас аз он кишвари афлесун байни худ тақсим карда мешавад.
  Ҷанг ба баҳр ҳаракат мекунад. Ва дар ин чо гениалии командири флот адмирал Макаров зохир мегардад. Ки як қатор ғалабаҳои дурахшон ба даст меорад. Маҷбур кардани маъшуқаи баҳрҳо ба таслим.
  Русия Ҳинд, Ҳиндухитой, аксарияти Африқо ва инчунин Австралияро зери назорат гирифта, Бритониёро аз он ҷо кӯфт. Нерӯҳои Русия Бритониё ва Канадаро тарк карданд. Инчунин дар он ҷо як колония таъсис дод. Ба хамин тарик, Англия кариб хамаи колонияхои худро аз даст дод ва Русия онхоро сохиб шуд. Ба забти Канада мусоидат кард, ки Русия дар Аляска назорат мекард. Ва мавҷудияти флоти хеле тавоно. Ва гениалии адмирал Макаров ва Рождественский.
  Хуб, ин ҳама нест. Русия ба сӯи Чин ҳаракат кард. Инчунин хеле муваффақ. Ва дар соли 1904 ҷанг бо Ҷопон оғоз ёфт.
  Аммо бар хилофи таърихи воқеӣ, ин ҷанг душвор набуд, балки зуд буд. Гузашта аз ин, флоти Ҷопон хеле заиф буд, дар ҳоле ки Русия, баръакс, хеле қавӣ буд. Кушунхои рус японхоро маглуб карда, Токиоро ишгол карданд. Ва он гоҳ ҳамапурсӣ баргузор шуд ва аксарияти мутлақи Ҷопон барои пайвастан ба Русия овоз доданд.
  Подшох Александри III галабаи нав ба даст овард. Пас аз он, ихтиёран ба таври маҷбурӣ ҳамроҳ кардани Чин омад. Ҳамин тавр, вилоят ба вилоят, вилоят ба вилоят. Империяи шоҳона ба андозаҳои бузург расид. Аз ИМА, тамоми Канада ва Аляска, тамоми Осиё, Австрия, минтақаи Уқёнуси Ором. Ба Африкаи Чанубй ва сохибихтиёрии Германия дар Африкаи Гарбй.
  Илова бар ин, Австрия-Венгрия. Чунин қудрати бузург.
  Аммо, албатта, немисхо ва австрияхо бештар мехостанд. Фаронса то ҳол аз ҷониби Олмон ишғол карда шудааст. Бритониё, ки аз Русия хафа шудааст, низ мехоҳад ҷанг кунад.
  Кайзер муяссар шуд, ки эътилоф ҷамъ кунад: Испания, Португалия, Олмон, Австрия-Венгрия ва Шветсия бар зидди Русияи азим. Немисҳо инчунин тавонистанд Дания ва Норвегияро ҳангоми ҷанг бо Бритониё забт кунанд. коалицияи пуриктидор ташкил карда шуд.
  Ва чанг 1 августи соли 1917 cap шуд. Маҳз дар ҳамон лаҳзае, ки Искандари Сеюм вафот кард ва Николаси II ба тахт нишаст. Ҳисоб карда шуд, ки бидуни чунин як шоҳи бузурге мисли Искандари Сеюм, ки панҷоҳу як сол сиҳат шуда буд, Русия бешубҳа зиён хоҳад дошт.
  Аммо Николайи II қудрати устувор ва қавӣ дошт. Бе Распутин ва вориси бемор. Аз ин рӯ, ӯ метавонист бо эътилоф мубориза барад.
  Ва чанг cap шуд... Немисхо чун туфон поймол карданд. Нерӯҳои рус онҳоро бо ҳамлаҳои пурқувват пешвоз гирифтанд. Муборизаи калон ва шадид ба амал омад.
  Николаси II, умуман, ба занҷири қалъаҳо такя карда, қисмҳои Олмон ва Австрияро комилан хаста кард. Ва он гоҳ ӯ ба ҳамлаи ҷавобӣ шурӯъ кард. Ва дар Африка кушунхои рус аввалин дар чахон танкхои сабукравро истифода бурда, австриягихо ва немисхоро комилан маглуб карданд. Ва онҳо қитъаи торикро тоза карданд.
  Ҳам Шветсия ва ҳам Норвегия хеле зуд забт карда шуданд.
  Ҷанг якуним сол давом кард ва бо артиши Русия, ки шуморааш бештар ва танкҳои пурқувват дошт, тамоми Аврупоро забт кард, анҷом ёфт. Он гоҳ Бритониё афтод. Русия ниҳоят бар нимкураи шарқӣ бартарӣ пайдо кард.
  Ва подшоҳ Николайи II низ як фотеҳи бузург шуд. Сулх то соли 1929, вакте ки Депрессияи Бузург сар зад, хукмрон буд. Бӯҳрони умумии иқтисодӣ ба он оварда расонд, ки дар соли 1931, танҳо 1 май дар байни Русия ва охирин абарқудрати бузург - ИМА ҷанг оғоз шуд!
  Армияи подшохй Николай II ба сархадхои Америка даромад. Қувваҳо нобаробар буданд. Америка кариб танк надошт ва суст тайёр карда шуда буд. Ва Русия аз Иёлоти Муттаҳида чандин маротиба зиёдтар буд. Саркардагони империяи подшохй хам бехтар буданд. Инак, чанг аз аввал як рох пеш рафт. Русия ғалаба мекард ва пеш мерафт. Ва 30 сентябр, пас аз забт шудани Ню-Йорк ва Вашингтон, Иёлоти Муттаҳида таслим шуд. Хамин тавр, боз як сахифаи таърих кушода шуд. Дар соли 1934, Николас II ҳамла ба Мексика ва сипас ба Амрикои Лотинӣ оғоз карда, давлатҳои Лотиниро забт кард. То даме, ки охирин республикам мустакили Чили дар мохи декабри соли 1936 фуру рафт.
  Ҳамин тариқ, Николас II ниҳоят ҳикояро ба анҷом расонд. Россиян подшохй хамаи мамлакатхо ва халкхои сайёраи Заминро муттахид намуд.
  7 ноябри соли 1937 императори тамоми сайёраи Замин Николай Бузургтарин дар ҳавопаймо суқут кард. Ва салтанати ӯ низ ба охир расид. Алесей II подшоҳ шуд. Вориси солим, ҷавон - тақрибан сию се. Дар зери ӯ, васеъшавии кайҳон оғоз ёфт. Сарҳадҳои нав ва парвозҳои нав. Подшоҳӣ устувор буд. Инсоният муттахид буда, кайхонро фатх мекунад.
  ГЕНЕРАЛИССИМО КОНДРАТЕНКО
  Коменданти Порт-Артур мурд, воқеан, дар таърихи воқеӣ, ӯ аз сараш захмӣ шуд, аммо пораи чанд миллиметр ба майна наздиктар гузашт. Хулоса, хоине, ки калъаро таслим кард, халок шуд ва чои уро кахрамони мудофиаи Порт-Артур Кондратенко гирифт.
  Барои мустахкам намудани мудофиаи калъа командири нав хамаи матросхо ва артиллерияи бахриро дар сохил ба хисоб гирифта, эскадрильяро безарар кард, вале Порт-Артурро мустахкам кард.
  Натичаи хамин буд, ки калъа хаматарафа мухо-физат карда шуд, илова бар он амалиёти мохиронаи командир Кондратенко. Муҳофизат бомуваффақият гузашт. Кондратенко мудофиаи калъаи Высокаяро дар вакташ мустахкам кард ва японхо онро гирифта натавонистанд.
  Дар охири моҳи декабр, самурайҳо аз ҳамлаҳо хаста шуданд. Моҳи январ дар натиҷаи кӯшиши Куропаткин барои кушодани он оромӣ ба амал омад, аммо он чандон муваффақ набуд.
  Дар моҳи феврал як ҳамлаи дигар ба амал омад ва он боз бо талафоти вазнин барои японҳо зада шуд.
  Дар вацти мудофиа писарбача Олег Рыбаченко кахрамонона рафтор кард. Дар замони муҳосира ин писарбачаи кабина ҳамагӣ даҳсола буд. Бача хамрохи калонсолон чанг карда, ба разведка мерафт.
  У худро хеле далер ва чанговар нишон дод. Ва мудофиа давом кард. Холо мохи март аллакай фаро расид... Японхо боз акибнишинй карданд. Дар Россия рузи якшанбеи хунин руй надод, зеро подшох Николас, азбаски Порт Артур табъи хуш буд, ба назди мардум баромад. Армияи рус пурра шуда, торафт зиёд мешуд. Дар охири моҳи март японҳо кӯшиш карданд, ки пеш раванд, аммо қувваҳои Куропаткин бартарии шумораашон хеле зиёд буданд ва ҳама ҳамлаҳоро зада гардонданд.
  Ва беҳтараш, қисмҳои генерал Легс дар муҳосираи Порт Артур баста шуданд. Пас аз талафоти калон японхо акибнишинй карданд. Аммо Куропаткин боз дудила шуд.
  Дар охири моҳи апрел ҳамлаи нав ба вуқӯъ пайваст, аммо он ҳам зада шуд.
  Ва Олег Рыбаченко, ин писари шуҷоъ ҳатто як полковники ҷопонро дастгир карда буд, бо истифода аз дом, албатта.
  Дар ибтидои мохи май танхо задухурдхои хурд ба амал омаданд ва 25-умин эскадраи Рождественский нихоят ба Порт-Артур даромад. Адмирали машҳур панҷоҳу як киштӣ овард, ки якбора се укёнусро убур кард!
  Баъд аз он мудофиа куввахои иловагй гирифтанд. Ва дар ибтидои моҳи июн ҳамлаи ниҳоӣ ба Порт Артур сурат гирифт. Ҳамла ноумед ва шадид аст. Он бори дигар бо талафоти калон ба японҳо баргардонида шуд. Подшох нихоят Куропаткинро дур карда, Линевичро таъин кард. Дар нимаи мохи июли соли 1905 японхо нихоят маглуб шуданд. Ва мудофиаи кахрамононаи Порт-Артур, ки бештар аз як сол давом кард, ба охир расид.
  Кондратенко бо ордени Андрейи якуми даъватшуда мукофотонида шуд. Ва рутбаи фельдмаршали гирифт. Баъд эскадраи Рождественский хамрохи Порт Артур дар бахр японхоро маглуб кард. Зиёда аз он, худи адмирал Того дар чанг халок шуд.
  Ҷопон маҷбур шуд, ки бо миёнаравии Иёлоти Муттаҳида бо Русия сулҳ кунад.
  Мо бояд чазирахои Курил ва Тайванро дихем. Русия протекторат бар Корея, Манчурия ва назорати Порт-Артурро таъмин кард. Гайр аз ин Япония ба Россиян подшохй товони калон ба маблаги як миллиард иени тилло дод.
  Галаба мавкеи подшох Николаси II-ро мустахкам кард. Россия территорияхояшро васеъ кард ва аз хисоби ихтиёран хамрох шудани нохияхои Хитой Желтороссия ба вучуд омад. Ягон Думаи давлатӣ - Русия монархияи мутлақ, бидуни парлумон боқӣ намондааст.
  Албатта, ба шарофати пирѓзї ва суботи сиёсї рушди и«тисодї назар ба таърихи во«еї пештар идома дошт ва «авитар буд.
  Ҷанги Якуми Ҷаҳонӣ чун дар таърихи воқеӣ оғоз ёфт. Аммо он барои Русия муваффақтар буд. Кадом армия, аз чумла ба шарофати ислохоти фельдмаршал Кондратенко бештар ва бехтар буд ва иктисодиёт пуркувват ва нуфузи подшох баландтар буд.
  Ҷанг каме бештар аз як сол давом кард ва бо суқути Австрия-Венгрия ва таслим шудани империяи Усмонӣ ва Олмон анҷом ёфт. Ва Булғористон дид, ки бӯи он чӣ гуна аст, тарафи Сербистон ва Русияро гирифт, чунон ки дар омади гап, Италия ва Ҷопон.
  Фельдмаршал Кондратенко рутбаи олй - генералиссимусро гирифт. Ва чун Суворов сохиби кариб хамаи орденхо гардид. Брусилов фельдмаршал гардид. Адмирал Колчак, Корнилов ва Деникин касбу хунар пайдо карданд. Россиян подшохй ба худ хамрох шуд: Галисия, Буковина, воеводствои Краков, вилояти Познань, Клайпеда. Чехословакия хам ба хайати империям Россия дохил шуд. Ва Осиёи Хурд бо Константинопол. Ва шимоли Ироқ.
  Ҳама чиз, умуман, хуб шуд. Ҷопонҳо мустамликаҳои Олмонро дар укёнуси Ором бо Русия тақсим карданд.
  Сипас Арабистони Саудӣ миёни Русия, Фаронса ва Бритониё тақсим шуд. Пас аз як ҷанги кӯтоҳ Русия ва Бритониё Эронро тақсим карданд.
  Ва баъд Афғонистон. Ростй, дар он чо андаке задухурд ба амал омад. Ва бритониёиҳо дар аввал чандон хушбахт набуданд.
  Дар чахон субот ва ободй ба даст омад. То он даме, ки Депрессияи Бузург дар соли 1929 cap зад. Пас аз рушди босуръат Русия низ ба бӯҳрон дучор шуд.
  Соли 1931 Япония ба Россия хучум карда, барои интиком барои маглубиятхои пештараи худ гирифт.
  Аммо ин дафъа худкушӣ буд. Кушунхои подшохй японхоро торумор карданд. Адмирал Колчак аслан пир нест, вай нобигаи худро, ки ба Ушаков баробар аст, нишон дод. Мамлакати Офтоб дар бахр тамоман маглуб ва баъд ишгол карда шуд. Ба дунболи ин ҳамапурсӣ баргузор шуд, ки дар он аксарияти ҷопонӣ ба тарафдории пайвастан ба Русия овоз доданд.
  Хамин тавр, подшох Николаси II хокимияти худро дар укьёнуси Ором мустахкам кард. Русия ҳаракаташро ба Чин идома дод. Англия, Франция ва Штатхои Муттахида аз кризис суст шуда буданд, ба тахти назорати империяи осмонй халал нарасонданд.
  Соли 1933 дар Германия Гитлер ба сари хокимият омад. Вай ба барқарор кардани қудрати собиқи империяи собиқ оғоз кард. Ва албатта кӯшиш мекард, ки бо Русия ҷанҷол накунад.
  Муссолини дар Италия бо Русия дӯстӣ дошт. Ва ӯ оромона Эфиопияро забт карда, мустамликаҳои худро васеъ кард. Дар бораи барпо намудани иттифоки сегона сухан мерафт.
  Россиян подшохй мехост, ки хамаи мустамликахои сусткардаи Англия ва Францияро ба худ хамрох кунад. Хуб, немисҳо ва итолиёиҳо низ фаҳмоанд. ИМА нақшаҳои худро дошт.
  Соли 1937 Олмон бо Австрия муттаҳид шуда, Anschluss истеҳсол кард. Мохи ноябри соли 1937 бошад, самолёти дуюм аз Николаев ба фалокат дучор шуд. Салтанат хеле бомуваффақият қатъ карда шуд. Николас II дар давоми чилу се соли ҳукмронии худ ба дастовардҳои бузург ноил гардид.
  Уро Николаеви Бузург меномиданд! Ва ҳатто Бузургтарин, онҳо аз Петруси Бузург баландтар шуданд.
  Дар замони Николайи II рӯзи корӣ то даҳ соат кам карда шуда, таҳсили ҳафтсола ҳатмӣ ва ройгон гардид. Музди миёнаи кишвар бо беқурбшавии сифр ва пуштибонии тиллоии рубл дар як моҳ ба 75 рубл расид. Пули шоҳона сахттарин ва конвертатсияшавандатарин дар ҷаҳон буд.
  Русия бузургтарин артиши хушкигард дар ҷаҳон дошт ва аз ҷиҳати ҳаҷми флот ҳам аз Бритониё ва ҳам аз Иёлоти Муттаҳида пеш гузашт.
  Танкҳои Русия беҳтарин дар ҷаҳон буданд, мисли ҳавопаймоҳо. Ва чархболҳо дар он вақт амалан ягона дар сайёраи Замин буданд. Флоти сер-шумортарин ва аълосифати киштихои зериобй. Беҳтарин артиллерия. Технологияҳои пешрафта дар телевизион ва видео. Аввалин дар чахон кинотеатри ранга низ дар Россиян подшохй ба навор гирифта шудан гирифт. Аз ҷумла ба шарофати шавқи подшоҳи Николай II ба аксбардорӣ.
  Баъди хамрох шудани Хитой Россия аз чихати шумораи ахолй дар чахон чои якумро ишгол карда, бо тамоми мустамликахояшон аз Англия пеш гузашт.
  Подшоҳ Николай II православиро ислоҳ кард ва бисёрзаниро қонунӣ кард. Ин подшохи доно аз ухдаи ичрои бисьёр корхо муяссар гардид. Ва ӯ аз дунё гузашт, ки на туф кард, на таъқиб, на Русияро аз даст дод, балки як одами бузург. Ва ҳамагӣ чанд миллиметр ҳаракати пора ба таърихи Русия чунин таъсир расонд. Ва боз мегӯянд, ки дар таърих тасодуф вуҷуд надорад! Хамин тавр мешавад. Хам Николай II ва хам падидаи генералиссимо Кондратенко инро нишон доданд.
  Аммо пас аз марги подшоҳ Николас, як ҷаҳиши муваққатӣ ба амал омад. Аввалан, монарх Алексей II пеш аз гирифтани тоҷ даргузашт. Баъд вориси дигар Кирилл Владимирович Романов низ вафот кард. Ва Владимир III дар соли 1938 ба тахт нишаст. Подшоҳ ҷавон аст, аммо умуман беақл нест ва хеле иродаи қавӣ ва шӯҳратпараст аст.
  Хуб, ӯ ба тиҷорат даромад! Русия, Италия, Олмон, бар зидди Бритониё, Фаронса ва шояд дар оянда ИМА. Дар ин чо, албатта, иттифоки сегона хеле мустахкамтар аст.
  Мохи май соли 1940 Германия ба Франция, Бельгия, Голландия ва Англия хучум кард. Русия ба мустамликаҳои Фаронса, Англия ва Голландия ҳамла кард. Мусодираи бе-тантана аз территорияхо cap шуд.
  Англия ва французхо ба кушунхои рус мукобилат карда натавонистанд. Ва дар давоми якуним мох немисхо Франция, Белгия ва Голландияро маглуб карда, мачбур карданд, ки таслим шаванд.
  Сипас фюрер Испания ва Португалияро ишғол намуда, Дания ва Норвегияро забт кард. Русия Шветсияро ишғол кард.
  Чанг кариб яктарафа буд. Россия бо дастгирии ахолии махаллй Хиндустон, Хиндухитой, чануби Афгонистон, Эрони чануби, Шарки Наздикро забт намуда, ба Миср даромад.
  Албатта, аскарони мустамликадор ба аскарони подшохй мукобилат карда наметавонистанд ва аслан намехостанд. Забт кардани Африка аз сабаби набудани роххо ва кашондани алока то андозае ба таъхир афтод. Немисҳо тавассути Гибралтар ва Марокаш, русҳо ба воситаи Миср ва баъдан Судон ба саросари Африқо ҳаракат карданд.
  Аммо, рельеф назар ба муковимати кушунхои Англия ва Франция бештар монеае буд. Шумораи онҳо кам буд ва онҳо хеле мусаллаҳ буданд ва асосан аз аборигенҳои маҳаллӣ буданд. Кй на чй тавр медонист ва на чанг кардан мехост.
  Соли 1940 Гитлер чуръат накард, ки ба Англия фуруд ояд. Вай ба хучуми хавой cap кард, ки дар аввал чандон муваффакиятнок набуд. Аммо дар баҳори соли 1941 ҳавопаймоҳои Русия вориди ҷанг шуданд ва Бритониё зери фишори марговар қарор гирифт.
  Ва дар моҳи август, пас аз фуруд омадани нерӯҳои муштараки Олмону Русия ва пас аз ду ҳафтаи ҷанги якрав, забти Лондон.
  Пас аз он тамоми нимкураи шарқӣ, аз ҷумла Австралия ва Зеландияи Нав, Русия, Олмон ва Итолиё шуданд.
  Аммо то ҳол ИМА вуҷуд дошт.
  Подшоҳ Владимир тасмим гирифт, ки ба Амрико ҳамла кунад. Гитлер ва Муссолини ӯро дар ин тасмим дастгирӣ карданд. Рейхи сеюм кушунхоро ба Исландия ва баъд ба Гренландия ва Канада ва Россиян подшохй ба Аляска кучонд. Куввахо, албатта, нобаробаранд. Иёлоти Муттаҳида флоти хеле заиф дорад ва шумораи аҳолии камтар аз Русия дар баробари тамоми колонияҳояш дорад. Гарчанде иктисодиёт тараккй карда бошад хам. Аммо ба ин гуна ҳайвон муқобилат кардан мумкин нест.
  Артиши Русия дар соли 1943 ба ҳамла оғоз карда, дар ду моҳи зимистон Аляскаро зуд забт кард. Ва дар фасли баҳор онҳо якҷоя бо немисҳо қариб тамоми Канадаро забт карданд.
  Бразилия, Венесуэла, Мексика ва дигар мамлакатхо ба ШМА чанг эълон карданд.
  Ҳаракати нерӯҳои Русия дар саросари иёлатҳои шимолии Амрико оғоз ёфт. Куввахо, албатта, нобаробаранд. Русия ва Олмон ҳам аз ҷиҳати сифат ва ҳам аз ҷиҳати миқдор беҳтаранд.
  Духтарон Наташа, Зоя, Аврора ва Светлана дар болои танки дар чахон бехтарини "Кондратенко-3" - машинаи сайёри тупи дуру дароз ва тез оташфишонй чанг мекунанд. Хеле чолок, бо силуэти паст.
  Вазни танки "Кондратенко-3" кариб чил тонна буда, онро нагз мухофизат мекунанд. Ва таппонча, сарфи назар аз калибри хурди 76 мм, суръати баланди снаряд дорад.
  Шерманхо, ин танкро аз хар гуна гушаю канор даромадан мумкин нест. Пас...
  Духтарон, ки пойлуч ва дар тан бикини меҷанганд, амрикоиҳоро несту нобуд мекунанд ва бисёр механданд.
  Хусусан Наташа... Ва бо ангуштони урёнаш джойстикро пахш карда мегуяд:
  - Шаъну шараф ба Руси ман!
  Зоя низ тир мепарад. Вай ин корро бо ангуштони бараҳна анҷом дода, тугмаҳои джойстикро пахш карда, фарёд мезанад:
  - Ва тамоми ватани мо!
  Баъд, Аврора оташ мезанад. Вай ба душман зарба мезанад ва дандонҳояшро нишон дода мегӯяд:
  - Ва қудратҳои олӣ дар паси мо ҳастанд!
  Ва духтарак низ хеле оташинона чашмак мезанад! Вай ангуштони пои бараҳнаашро мисли тугмаҳои джойстик пахш мекунад.
  Ва баъд Светлана оташ мезанад. Чунин як духтари тез ва дурахшон. Аз дахонаш нурхои офтоб мебарорад. Ва ӯ низ месарояд:
  -Ман ситораи ҷаҳон ҳастам! Ман аз Шайтон тезтар медаванд!
  Бо чунин духтарон, худи шайтон даҳшатнок нест. Онхо Чикагоро махкам ихота карда, америкоихоро торумор карда истодаанд.
  Ва бидуни он ки касе аз он ҷо берун шавад. Харобкунй, гуем, ночиз аст. Инҳо духтаронанд.
  Ва ҳамин тавр, гарнизони Чикаго таслим мешавад. Моро бидонед!
  Ва танкҳои Русия аллакай ба Ню Йорк наздик мешаванд. Цар Владимир дастонашро бо каноатмандй молида. Оё русҳо ин қадар дур рафтаанд?
  Духтарон дар хаво хам мардонавор мубориза мебаранд. Масалан, як ҷуфти зебо: Мария ва Мирабела.
  Зебоҳои пойлуч ва бикинипӯш ҳисоб ҷамъ мекунанд. Аслан чизе нест, ки ба онҳо муқобилат кунад. Духтарони ин ҷо хеле зебо ва даҳшатнок хашмгин ва дақиқ ҳастанд.
  Мария тир холй карда, даххо самолётро зада галтонд, дар як таркиш ва суруд:
  - Шаъну шараф ба Ватани мо! Ба номи Русия!
  Мирабела низ тир холй карда, наъра зад:
  - Аммо як пешво дар қудрати бузург вуҷуд дорад,
  Вай славянхоро ба чанг даъват мекунад...
  Онҳо наметавонанд бо Русия мубориза баранд -
  Вақте ки Владимир ҳамчун подшоҳ ҳукмронӣ мекунад!
  
  Аз сахт, қавӣ, бо иродаи оҳан,
  Ва намуди зоҳирӣ мисли буридани металл аст...
  Русҳо ба зиндагии беҳтар ниёз надоранд -
  Ин танҳо он чизест, ки одамон орзу мекарданд!
  Бале, ин духтарон устоди чангу суруданд...
  Воқеан, дар миёни ҳамла ба Ню-Йорк аввалин космонавти рус ба кайҳон парвоз карда, дар атрофи сайёраи Замин парвоз кард. Ва ин боз як комьёбии Россиян подшохй аз сулолаи Романовхо мебошад.
  Ва он гоҳ гарнизони Ню Йорк таслим шуд ва Вашингтон ба зудӣ афтод. Ва 3 сентябри соли 1943 Штатхои Муттахида тамоман таслим шуданд. Бо хамин чанги дуйуми чахон, ки 15 май соли 1940 cap шуда буд, ба охир расид. Чанг барои Россия шаъну шараф ва галаба аст.
  Албатта, аз ин чанг хам Гитлер ва хам Муссолини фоидаи зиёде гирифтанд. Ҳарду диктаторҳо дар Африқо, баъзеҳо дар Аврупо ва ИМА моликият ба даст оварданд. Аврупо дар ниҳоят байни кишварҳо тақсим карда шуд. Ва пас аз раъйпурсӣ, Булғористон ба салтанати Булғористон дар дохили Русия табдил ёфт.
  Чунин ба назар мерасад, ки ҷаҳон дубора тақсим карда шудааст ва колонияҳоро ҳазм кардан мумкин аст. Аммо Гитлер, албатта, Гитлер намешуд, агар вай аз ин зиёдтар намехост. Аз ҷумла, Русияро мағлуб кард. Ва қаламрави онро забт кунед.
  Ва албатта, немисҳо ба силоҳҳои нави пурқувваттар умед мебанданд. Танкхои серияи "Е" ва ракетахои баллистики, хусусан пластинкахои парвозкунанда.
  Аммо Россиян подшохй аз чихати ракетахои баллистикй аз Рейхи сеюм хеле пеш буд ва дар соли 1951, 12 апрели соли чорй хатто ба Мох парвоз кард.
  Ва танкҳои силсилаи "Е" бартарии сифатӣ аз танкҳои русӣ надоштанд.
  Ва танҳо табақаҳои парвозкунанда сирре буданд. Ба шарофати ҷараёни ламинарӣ, онҳо ба ҳама гуна силоҳҳои хурд комилан осебпазир гардиданд. Аммо дар баробари ин худи онхо оташ кушода натавонистанд.
  Муссолини мурд ва писараш ба тахт нишаст. Гитлер ба ӯ фишор овард ва ҷавон розӣ шуд, ки бо Русия ҷанг кунад. 20 апрели соли 1955 чанги нави сеюми чахон огоз ёфт. Дар тарафи Гитлер буданд: Италия, Бразилия, Аргентина, Чили, Мексика, хуллас, тамоми Американ Лотинй, ба гайр аз Куба, ки Россияро дастгирй мекард. Ва дигар кишварҳо дар ҷаҳон набуданд! Ҷанги сеюми ҷаҳонӣ 20 апрели соли 1955 оғоз ёфт. Ва подшох Владимир бо душворихои чиддитарини давраи хукмронии худ дучор омад.
  Ягона чизе, ки метавонад ӯро тасаллӣ диҳад, ин аст, ки ин ҷанг охирин дар таърихи ҷангҳо дар сайёраи Замин хоҳад буд. Зеро дар он хамаи мамлакатхои чахон иштирок мекунанд!
  Хуб, вақте ки ҷанг сар шуд, онро бояд оғоз кард! Хучуми Гитлер махсусан гайричашмдошт набуд. Маҷористон, Югославия, як қисми Русия бо автономияи маҳдуд, подшоҳи онҳо Владимир III. Албанияро Италия забт кард. Ҳама чиз бо тартиб аст. Немисхо кушиш мекунанд, ки аз Пруссияи Шаркй, Австрия, Италия аз чануб пеш раванд. Ва чанг дар Африка давом дорад. Ва коалицияи мамлакатхои Лотинй ба мукобили ШМА. Аммо дар он чо чандон фаъол нестанд. Танхо холо чанг эълон карда шудааст.
  Дар ҳамин ҳол, Гитлер қувваҳои асосии худро дар Аврупо ҳаракат дод.
  Ва ҷанги дӯзахӣ сар зад. Охирин чанги микьёсан калон дар таърихи инсоният.
  Немисхо дар Венгрия дар самти Будапешт зарбаи асосиро заданд. Дар он чо Олег Рыбаченко чангид. Ӯ ҳанӯз писарбачаи тақрибан даҳсола боқӣ монд. Ростӣ, аз ҷиҳати ҷисмонӣ хеле қавӣ, мушакӣ, тез ва муҳимтар аз ҳама, мисли баландкӯҳ, ҷовидонӣ. Оре, нависанда ва шоир Олег Рыбаченко абадй гирифт, вале ба шарте, ки вай бачаи такрибан дахсола шавад ва дар бадани бачагона, вале хеле пуркувват ва тезкор ба Россия хизмат кунад. Ва у аз 1 январи соли 1904 кудак аст. Вақте ки ман ба Порт Артур ҳамчун писарбачаи кабина ҳамроҳ шудам. Хайр, вай хурдтарин бача нест, вале аз аввал кувваю чусту чолок буд ва уро ба киштй бурданд.
  Гузашта аз ин, вақте ки онҳо шубҳа доштанд, ки оё он хеле хурд аст, Олег Рыбаченко барои шартгузорӣ бо ангуштонаш тангаи мисини хам кард. Баъд аз ин, бе сухан вайро ба киштй бурданд.
  Писарбача дар ҳама ҷангҳо иштирок карда, ҷоизаҳои зиёд гирифт. Офицер шуд. Аммо вай хануз хам ба кудак монанд буд. Аз ин рӯ, гарчанде ки ба ӯ барои корнамоиҳои сершумор мукофотҳо дода шуда буданд, ба писари абадӣ чизе аз капитан баландтар дода нашудааст. Холо бошад, Олег Рыбаченко бештар аз ним аср боз дар сафи армия мебошад. Шумо кайҳо боз нафақаи афсарӣ гирифтаед, аммо агар саломатии шумо оҳанин бошад, пас чаро аз хидмат меравед?
  Гузашта аз ин, бе компютерҳо, консолҳои бозӣ, телевизор, он то андозае дилгиркунанда аст. Ва дар артиш шумо капитан ҳастед, ҳадди аққал сарбозонро меронед. Ҳа, вақт ҳали учиб кетмоқда.
  Генералиссимо Кондратенко вафот кард. Бузург-адмирал Колчак, ки аз Ушаков пеш гузашт, низ халок гардид. Бисьёр одамоне, ки Олег Рыбаченко бо он сар карда буд, дигар дар хизмат нестанд.
  Аниктараш, аз замони мухосираи Порт-Артур кариб хамаи ветеранхо халок шуданд. Факат Вовка монд. У хам он вакт кабина буд ва холо бобои муйсафед. Ҳақиқат то ҳол хидмат мекунад. Ва ҳайрон аст, ки Олег ҳамон писаре боқӣ мемонад, ки дар баданаш ягон доғе надорад. Ин падидаест, ки дар тамоми артиши Русия, подшоҳӣ маълум аст. Ҳақиқат ин аст, ки ӯ хеле хуб мубориза мебарад.
  Писарбача Олег пойлуч аст, ин барои ӯ хуштар ва чолоктар аст. Вай таппончаро пас аз таппонча ҳадаф қарор медиҳад ва ба танкҳои силсилаи E-и Олмон оташ мезанад. Мошинҳои фашистӣ танҳо бузурганд. Ва ба назар чунин мерасад, ки ҳеҷ чиз онҳоро боздорад.
  Аммо писари абадӣ чунон дақиқ мезанад, ки металлро сӯрох мекунад. Краутхоро ранг мекунад, манорахоро вайрон мекунад ва месарояд.
  - Подшоҳ Владимир, подшоҳи Русия...
  Православӣ соҳибихтиёр!
  Дунёро зуд фатх мекунем,
  Охир, дар болои мо каррубонанд!
  Гитлер тамом мешавад
  Ва ҳар кӣ гӯш кард - офарин!
  Ва писарак бо пои кӯдакаш норинҷакро пои луч мепартояд. Хокистари Вовка танҳо сарашро меҷунбонад.
  Нависанда ва шоир Олег Рыбаченко дар асри бистум беш аз панҷоҳ соли кӯдакиро сарф кард. Ва ман бояд иқрор шавам, ки ман бисёр чизҳоро дидаам. Ӯ ҷовидона буда, кайҳо ҳисси тарсро гум карда буд. Ва ҷанг ба ӯ як бозии стратегияи компютериро ба ёд овард.
  Ин бозӣ осон ва шавқовар буд. Ва мубориза бурдан низ хуш буд. Ин хуб аст, вақте ки шабнам субҳ дар зери пойҳои шумо вуҷуд дорад ва шумо писари абадӣ оббозӣ мекунед ва шумо мувофиқи қоидаҳо дар шорт либос напӯшидаед!
  Ба Олег Рыбаченко ичозат дода шудааст, ки бо шорт ва пойлуч давидан. Писарак ҳатто дар Порт-Артур бе пойафзол роҳ рафтанро ёд гирифт. Охир, ҷисми ҷовидона наметавонад ба сардӣ гирифтор шавад ва бемор шавад ва шумо ба сармо зуд одат мекунед, ки зараре надорад. Мисли Питер Пан. Ва дар барф пойлуч давидан қариб гуворо аст. Ҳангоми ҳаракат сармо амалан эҳсос намешавад, танҳо вақте ки шумо бе ҳаракат мешинед, пойҳои урёнатон каме дурушт мешаванд! Аммо барои писарбача ин як чизи хурд аст.
  Аммо духтарони ҷодугар Наташа, Зоя, Аврора, Светлана низ ҳастанд! Онхо хам дар чанг иштирок мекунанд. Аммо на ҳама вақт, балки дар эпизодҳо. Ба мо ёрй расонд, ки кухи Высокаяро дар вактхои душвортарин нигох дорем. Зебоҳои пойлуч дар он ҷо ҷанг мекарданд ва дар бикини. Онҳо бо ангуштони пойи худ дискҳои тез тезро партофтанд.
  Ва бо шамшер буриданд. Ва Олег Рыбаченко баъд аз пулемёт тир холй кард - онхо рафикони калониашро куштанд. Ва дар натиҷа, ҳамлаи самурайҳо барҳам хӯрд ва кӯҳи Высокая устувор шуд!
  Ва духтарон дараҷаи олӣ ва аэробатикаи Валкириро нишон доданд.
  Холо бошад, немисхо ба мудофиа гузаштанд. Армияи подшохй ба чанг тайёр аст. Фюрер ба ногаҳонии тактикӣ ноил нашуд.
  Ва аскарони рус далерона мечангиданд. Аз афти кор, Гитлер барои cap кардани ин гуна чанг на як бору ду бор ба худаш лаънат мехонад. Зиёда аз он, сарфи назар аз он, ки фюрер аз се ду хиссаи Европа ва сеяки Африкаро дар зери ярок дошта бошад хам, вале хануз.
  вай рақиби Русия нест.
  Ва шумораи сарбозон низ. Ва кушунхои Италия заифанд. Мамлакатхои Американ Лотинй дар чанг суст иштирок мекунанд. Ва армияи онхо хам аз чихати техникй ва чи аз чихати ташкилй чандон хуб нест.
  Аз ин рӯ, Русия то ҳол душманро дар дифоъи амиқ нигоҳ медорад.
  Танки Кондратенко-6 барои мубориза бо ин силсила қодир аст. Ва "Николай"-4 вазнинтар буда, худро машинаи хеле пуркувват нишон медихад.
  Русҳо метавонанд бо ҳаюлоҳои вазнинтари олмонӣ мубориза баранд.
  Хусусан дар "Николай"-4, ки экипажи Аленка духтарак хеле зебо ва дар тан бикини дорад.
  таппончаи калибри 130 мм. Он ба фашистон чй тавр зарба мезанад. Бехуда буд, ки Гитлер ба Россиян подшохй хучум кард. Ин барои ӯ савори осон нест, балки латукӯб аст.
  Анюта бо ангуштони бараҳна тугмаи джойстикро пахш карда, месуруд:
  - Барои Россия ва озодй то охир!
  Ва чӣ гуна зебоӣ ханда хоҳад кард!
  Ва он гоҳ Августин ба душман снаряд мепартояд. Он металлро тақсим мекунад ва месарояд:
  - Биёед, ки дилхоро ба як овоз мезанем!
  Ва ӯ инчунин бо ангуштони бараҳна тугмаҳои джойстикро пахш хоҳад кард. Ин дар ҳақиқат як духтари олӣ аст!
  Ва дар ин ҷо Мария мезад. Ва вай фашистонро аз хам чудо мекунад. Ва душманро нест кунед.
  Дар айни замон бо истифода аз ангуштони луч. Ва ӯ низ месарояд:
  - Ба номи Ватанамон, мукаддас! Бигзор мубориз оддӣ бошад!
  Ва ӯ хандид ва дандонҳояшро нишон медиҳад!
  Ва он гоҳ Олимпиада ба шумо як снаряди вазнин хоҳад зад. Вай маҳз он чизест, ки ба шумо лозим аст, духтарон - болаззаттарин шарбати себ!
  Ва боз духтарон Е-50-ро рахна карда, манораро зада, хандиданд.
  Аленка снаряд фиристод, ки Е-100-ро пахш карда, аз он сурох кард. Ва бо истифода аз ангуштони луч худ. Чаро духтар суруд хонд:
  - Душманро бишкан!
  Ва Анюта бо пои урёнаш чарх мезанад ва чир-чир мекунад:
  - Фрицҳо нопадид шудаанд!
  Ва он гоҳ Августин зарба хоҳад зад. Ҳамчунин хеле дақиқ ва бо истифода аз ангуштони луч, cooing:
  - Гитлер тамом шуд!
  Ва он гоҳ Мария хеле хашмгин илова хоҳад кард. Фашистонро торумор карда, чир-чир мекунад::
  - Ва ҳар кӣ гӯш кард, офарин!
  Ва ӯ забонашро нишон хоҳад дод!
  Ва он гоҳ Олимпиада як снаряд мефиристад, ки рақибонро мекушад.
  Ва инчунин бо истифода аз пойҳои урён ва сурудхонӣ:
  - Ҳамагӣ фурӯхта шуд!
  Ва боз духтар забонашро гирифта нишон медихад.
  Пас, онҳо буриданд ...
  Немисхо баъди якмохаи чанг аз аввали хучум аз панчох то сад километр пеш рафта, талафоти калон, хатто калон доданд. Ва итолиёвӣ дар Африқо худро комилан дар як дег ва иҳота ёфтанд. Кушунхои онхо ба таври ночиз маглуб шудаанд.
  21 май Адольф Гитлер фармон дод, ки аз синни понздаҳ то шасту панҷсола ҳар нафаре, ки ба силоҳ қодир аст, ба артиш даъват карда шавад. Армияи подшохй резервхоро тартиб медод.
  Чунон ки маълум гардид, самолётхои дискии Германия дар амал чандон дахшатнок нестанд. Ростӣ, ҳавопаймоҳои Русия метавонанд бо қӯчқорҳо ҳамла кунанд. Аммо ба шарофати манёври баланди машинахои армияи подшохй аз ин пешгирй кардан мумкин аст.
  Ва умеди Гитлер ба аслиҳаи мӯъҷизаи осебпазир тамоман амалӣ нашуд.
  Армияи подшохй хануз худро мухофизат мекард. Хатхои пуриктидори мудофиа, пешакй кофтаанд, мудофиаи мустахкам. Бигзор Гитлер аз буг тамом шавад. Аммо дар Африка шумо метавонед ба иттифоқчии заифтари Италия фишор оваред.
  Агар фюрер ба чанг кардан бо Россиян подшохй карор намедод, вай бешубха, хамчун рохбари бузург ва хатто бузургтарин рохбари Германия ба таърих дохил мешуд. Ва инак, дев мехост дар ҷаҳон ҳукмронӣ кунад ва аз ин чӣ шуд?
  Духтарони рус аз ҳама олитарин дар ҷаҳон ҳастанд.
  Олег Рыбаченко чун хамеша дар сафи пеши мубориза мебошад. На тиру на пора-пора ба у расида наметавонад. Вай як бачаи сахтгир ва як бачаи хуб аст.
  Писарбачаи куртаю пойлуч бар зидди фашистон. Ва норинҷакҳоро ба сӯи онҳо мепартояд ва дар зери борони сурб медавад.
  Бале, афсӯс, ки Кондратенкои олиҷаноб дар он ҷо нест, аммо командирони ҷавон ва қобилиятнок ҳастанд. Махсусан, фельдмаршал Василевский, ки аллакай дар солхои Чанги Якуми Чахон бархурдор буд. Ва у бо гайрат ва мохирона фармон медихад.
  Ва Фриц, ки бо дифои сахт дучор мешавад, ноумедона дар он ғарқ шуд. Аммо онҳо ҳанӯз ҳам кӯшиш мекунанд, ки рахна кунанд.
  Олег Рыбаченко, ин писари абадӣ хандида, дандонҳояшро бардошта месарояд:
  - Ватанам! Ватани муқаддаси ман!
  Ва инчунин мисли пои луч граната партофтан.
  Ва дар ин чо Наташа, Зоя, Аврора ва Светлана ба чанг дохил шуданд. Онҳо духтарони ҷодугари абадӣ, ходимони Худои муқаддаси оила мебошанд. Онҳо на ҳамеша ҷанг мекунанд, вагарна Русия тамоми ҷаҳонро забт мекард. Аммо он ҳамеша таъсирбахш ва таъсирбахш аст.
  Духтарон куштанро дӯст медоранд: инҳо духтаронанд!
  Ва онхо чй тавр аз байни фашистон гузашта, ба онхо чй тавр зарба мезананд...
  Ва бо ангуштони бараҳна онҳо дискҳоро мепартоянд, краутҳоро мекушанд.
  Фашистхо ба ботлок дучор шуда, торафт бештар талафот медиханд. Стратеги бузурги Василевский таклиф мекунад, ки фашистон ва итальянхо дар Африка торумор карда шаванд. Пас танкҳои русӣ, ки чусту чолоктар ва манёври беҳтар доранд, бартарӣ хоҳанд дошт. Ва дар Европа бошад, бигузор фашистон аз он дур шаванд. Барои он ки онхо захирахои худро комилан тамом кунанд.
  Подшоҳ Владимир ин нақшаро қабул кард. Ва қувваҳои нав ба Африқо интиқол дода шуданд.
  Элизабет ва экипажи ӯ дар Либия ҷанг карда, қисмҳои итолиёвиро буриданд. Он ҷо гарм аст ва духтар дар бикини хуб ба назар мерасад. Онхо танки навтарини "Кондратенко-6"-ро доранд, ки дар он чанговарон мавкеъхои итальянхо ва фрицхоро давр зада, онхоро дилпурона маглуб мекунанд.
  Элизабет ба танки империяи Муссолини хурдӣ тир мезанад ва мегӯяд:
  - Куртаи курку кафтан аз баҳрҳо, аз мавҷҳо мегузарад!
  Ва албатта, ӯ ангуштони бараҳнаашро истифода мебарад.
  Баъд, Екатерина тир мезанад. Мошини немисиро як мушт зада, гурриш мекунад:
  - Дар Россия подшох Владимир кахрамон аст!
  Елена дар паси вай буда, таппончаи худгард Фрицро зада, чир-чир-чир-чир мекунад:
  - Ух ба Гитлер барои Ватани худ!
  Ва ниҳоят, Олимпиада снарядро мебарорад. Краутҳоро майда мекунад, онҳоро майда мекунад ва чир-чир мекунад:
  - Натиҷа аъло хоҳад буд!
  Ва аз ангуштони бараҳнаи пойҳои кӯдакон низ истифода мебарад.
  Дар Африка дар охири мохи май ва аввали июнь кушунхои рус муваффакиятхои калон ба даст оварданд. Чанг ба территориям Либия ва Эфиопия пахн шуд. 12 июн Триполи суқут кард. Ва 15 июнь пойтахти Эфиопия ба харакат даромад. Хамин тавр, аскарони Муссолини хурдй ба рехтан cap карданд. Афсус, ки падарашро дастгир карда натавонист.
  Ва ҷалоли ӯ ҳамчун ғолиб. Аммо Муссолини як қисми мустамликаҳои Англия ва Фаронсаро забт карда, худро қайсар медонист. Аммо аз қайсар гузаштан ғайриимкон менамояд.
  Олег Рыбаченко хангоми фармондихии батарея чанг кард. Ва чунон диловарона, ки немисхо хар руз даххо танкро аз оташи у талаф медоданд. Ба писараш ҳатто як салиби тиллоии дигар дода шуд. Ва хатто нихоят ба у рутбаи деринаи майорро доданд.
  Пештар ӯро ба он сабаб таъин намекарданд, ки ба кӯдак монанд аст. Аммо писарбача кахрамонии барчаста нишон дод. Ва қобилияти мубориза бурдан.
  22 июни соли 1955 кушунхои рус дар Африка нихоят Сомалии Италияро забт карданд. Ва 25 июни соли 1955 бокимондахои кушунхои Италия дар Эфиопия таслим шуданд.
  Армиям подшохй дилпурона галаба кард. Майнштейн, ки беҳтарин фармондеҳи рейхи сеюм маҳсуб мешуд, дар рӯзномаи худ менависад:
  - Мо хирси дӯзахро бедор кардем! Ҳоло моро аз ҳам ҷудо мекунанд!
  Дар охири мохи июнь немисхо чунон талафоти калон доданд, ки онхо мачбур шуданд амалиёти хучуми худро дар Европа боздоранд.
  Цар Владимир фармон дод, ки фишор дар Африка зиёд карда шавад. Аввал қитъаи торик, баъд ҳама чизи дигар - гуфт монархи барҷаста! 1 июли соли 1955 немисхо кушиш карданд, ки дар Скандинавия пеш раванд. Ва онҳо ба сӯи Стокголм шитофтанд, аммо ба муҳофизати хеле зич давиданд. Ва онҳо зарари калон диданд.
  Дар ибтидои мохи июли соли 1955 кушунхои рус ба Алчазоири Германия даромаданд.
  Либия аллакай дар зери назорати Россиян подшохй буд. Ҳамлаи Нигер ва ҳалқаҳо идома доштанд.
  Экипажи танки Элизабет ба мукобили фашистон чанг мекунад. Ҳаво хеле гарм аст ва духтарон ҳатто бюстгалтерҳояшонро кашиданд ва ҳоло дар зарфи Кондратенко-6 танҳо дар тан либос пӯшидаанд. Онхо ба суи фашистон аник тир меандозанд.
  Ва онҳо мехоҳанд, ки корнамоиҳои бузург.
  Россиян подшохй холо хам мамлакати худкома аст. Ва то ҳол парлумон надорад. Ва ин ки революция ба амал наомадааст ва дукумат барпо нашудааст. Худи подшоҳон намехоҳанд қудрати худро маҳдуд кунанд. Аммо Фюрер ва Дюце диктаторанд. Яъне байни ду система бо режимҳои худкома ҷанг аст.
  Аммо барои Россиян подшохй ин табиист. Ва ҷанги якрав ва давомдор сар мезанад.
  Елизавета бо ангуштони бараҳнааш тугмаи джойстикро пахш карда, снарядро партоб мекунад. Ба худ гиря мекунад:
  - Фашистонро пора-пора мекунем!
  Екатерина низ бо ангуштони бараҳнааш тугмаи джойстикро пахш карда, қотилро раҳо кард ва гиря кард:
  - Биёед Гитлерро торумор кунем!
  Ва Елена низ мезананд, фашистонро торумор мекунад ва чир-чир мекунад:
  - Мо туро ҷудо мекунем!
  Ва инчунин чӣ гуна ӯ дандонҳояшро мебардорад! Ва бо пои луч тугмаҳои джойстикро пахш мекунад.
  Ва он гоҳ Олимпиада шуморо чаппа мекунад ва он чӣ қадар аблаҳӣ хоҳад буд. Он ҳамаро хароб мекунад ва гуреза мекунад:
  - Ҷаҳаннам гузаргоҳ ва экипаж!
  Фаромӯш накунед, ки тугмаҳои джойстикро бо ангуштони пои худ пахш кунед. Ва душманро мағлуб кунед.
  Ҷанговарон дар ҳақиқат хеле далер ва характери дурахшонанд.
  Дар ин миён Олег Рыбаченко хучуми навбатии фрицхоро дафъ намуда, суруд мехонд:
  - Барои Ватан ва подшохй Владимир - раей!
  Бале, дар таърихи воқеӣ чунин як императори Русия Владимир III, раиси хонаи Романовҳо буд. Ва ӯ воқеан дар соли 1938 расман ҳукмронӣ карданро оғоз кард. Ва он гоҳ Владимир як подшоҳи ҳақиқӣ ва бузурге шуд! Владимир Кириллович Романов подшохест, ки барои императори тамоми Замин шудан тамоми имкониятро дорад!
  Баъди галаба, дурусттараш дафъ кардани хучум Олег Рыбаченко бо зердастонаш ба картабозй шуруъ кард. Писарбачаи шортпѓш, муйсафед, хеле мушакдор ва дарида бо муборизони муйсафед бозї мекард. Тааччубовар аст, ки Олег аз хамаи онхо калонтар аст. Аммо ин писар худро мебурад.
  Ба ёд овардани Порт Артур, мудофиаи кахрамононае, ки аз он шухрати Россия ба вучуд омадааст. Шарафи бузург барои ин...
  Писари ҷовидона гуфт:
  - Хамаи масъалахоямонро хамин тавр хал мекунем! Ба наздикӣ лаҳзае фаро мерасад, ки одамон ҳеҷ гоҳ якдигарро намекушанд!
  Солдатхо ва офицерон розй шуданд:
  - Албатта, ҷаноби майор! Онҳо намекушанд!
  Олег бо медальхои сершумораш ба лента нигох кард. Бале, аллакай ин қадар фармонҳо ҳастанд, кам генералҳо доранд. Ва хуб мебуд, ки унвон ҳам мегирифтанд. Шахзода, граф, герцог!
  Герцог Рыбаченко - зебо садо медихад!
  Ва писарак баландтар ҷаҳида, дар гардиш чарх зад.
  Немисхо кушиш карданд, ки хучум кунанд, вале боз зада гардонда шуданд ва зарари калони ислохнашаванда диданд.
  Дар давоми мохи июль армияи рус дар Африка муваффакиятхои нави калон ба даст овард. Вакте ки вазъняти хучуми кушунхои подшохй дар он чо буд. Дар Алҷазоир бисёр беҳтарин силоҳҳои русӣ мавҷуд аст. Ва то охири мох немисхоро ихота карда, дар дег нобуд мекунанд.
  Дар моҳи август нерӯҳои Русия вориди Марокаш шуданд. Духтарон дар болои танки "Кондратенко-6" сахт чанг карда, ба гафси он рахна мезананд.
  Баъзан дар бораи таслим шудани немисхо ва забт шудани шахрхо хабархо мерасид.
  Дар Нигерия ва дар чойхои гуногун чанг ба амал омад. Русхо хам аз чихати шумора, хам бештар техникаи сайёр ва хам дастгирии ахолии махаллиро, ки фашистони нажодпараст ба мукобили худ ру оварда буданд, гирифтанд.
  Африка воқеан як ҳалқаи сусти стратегияи Гитлер ва Муссолини хурдӣ гардид.
  Дар он чо Россия голиб омад... Ва дар мохи сентябрь куввахоро охиста-охиста кашида, ба Норвегия кучиданд. Фашистон талафоти калон доданд. Ва Аленка ва экипажи вай ба танк савор буданд. Танки навтарини "Николай"-5 вазнин буда, худро нисбат ба силсилаи Е мукаммалтар нишон дод.
  Хатто ба чунин танки пуриктидоре, ки Е-200 барин танки мошинии подшохй зада шуда буд.
  Аленка бо ангуштони бараҳнааш тугмаҳои джойстикро пахш карда, бо қаноатмандӣ дастҳояшро молид:
  - Ман он чизе ҳастам, ки Вермахтро шикаста метавонам!
  Анюта низ бо ангуштони бараҳна тугмаро пахш карда, мошини немисиро як мушт зад ва тасдиқ кард:
  - Мо Вермахтро ба чанг мерезем! Барои кувваи царизм!
  Августини сард оташ зада, хиҷир зад:
  - Ва мо дар замони коммунизм зиндагй хохем кард!
  Мария бо ин розӣ шуд:
  - Бале, дар замони коммунизми подшохй!
  Ва бо ангуштони бараҳнааш тугмаҳои джойстикро пахш мекард. Ва дар баробари ин душманро зада торумор мекунад.
  Ва он гоҳ Маруся хиҷил мезанад:
  - Дараҷаи пурра!
  Ва низ бо ангуштони бараҳна тугмаи джойстикро пахш мекунад.
  Нерӯҳои Русия аллакай Ослоро муҳосира кардаанд. Барои ҳар як бутта ва хона ҷангҳо вуҷуд доранд.
  Дар марказ армияи подшохй хучуми немисхоро боз зада дафъ мекунад. Олег Рыбаченко чун харвакта дар сафи пеш истода, дилпурона мубориза мебарад. Артиллерияи рус мисли механизми соат кор мекунад.
  Ҳама чиз дуруст ва дақиқ аст ...
  Дар моҳи октябр, сарбозони Русия ниҳоят Африқоро аз таъминоти заминӣ қатъ карда, Марокашро озод карданд. Фашистон дар як навъ дег пайдо шуданд.
  Ҳатто дар қитъаи торик. Гитлер аз хашму газаб меларзид, вале барои хуроки нисфирузй чизе хурдан наметавонист.
  Оре, ба Рус омад... Зимистон наздик мешуд. Олег Рыбаченко сарфи назар аз боридани барф, то хол пои луч ва дар тан шорт медавад. Хуб, писарам, ҳар чӣ мегирӣ! Ва як бачаи комилан нотарс.
  Ва бо ангуштони бараҳнааш гранатаҳоро мепартояд.
  Ва месарояд:
  - Бигзор беақлона давед,
  Танкҳои зиреҳпӯш тавассути кӯлҳо...
  Ва дар бом пулемёт ҳаст -
  Чебурашка тирандоз,
  пулемётчии тимсох!
  Шакокляк дар ҳамла!
  Писарбачаи терминатор бо ангуштони бараҳнааш граната партофт ва фашистонро пора-пора кард ва месуруд:
  - Ва ман бо динамит бозӣ мекунам,
  Дар пеши назари раҳгузарон!
  Чӣ тавр краутҳо аз кӯршапаракҳо канорагирӣ мекунанд!
  Ҳама хобидаанд ва ман меравам!
  Ва писар дар ҳақиқат хеле хандовар аст! Аммо ӯ аллакай беш аз панҷоҳ сол дар артиш буд. Ва танҳо як шайтон! Ҳатто агар ӯ малламуй бошад ҳам!
  Олег Рыбаченко боз бо пои луч граната мепартояд ва гурриш мекунад:
  - Шаъну шараф ба подшоҳ ва Николай ва Владимири сеюм!
  Ва ман фикр мекардам, ки онҳо набояд Владимир Кириллович Романовро бо Владимир Путин омехта кунанд! Подшоҳони бузурги Романовҳо як оилаи аҷибанд! Онҳое, ки Русияро империяи бузургтарин кардаанд!
  Ва на ончунон, ки бахт ба мисли Путин вайрон шудааст!
  Аммо нерӯҳои Русия ҳамлаи дигарро дафъ мекунанд.
  Ноябрь меояд. Фашистхо кувваи худро тамом карда истодаанд. Аммо онхо захирахои навро ба чанг меандозанд. Онҳо аллакай дар Африқо ба итмом мерасанд. Барои фашистон душвор аст.
  Ҳамин тавр, онҳо хашми худро аз маҳбусон берун мекунанд. Онхо бо Николеттаи зебо дучор омаданд. Онҳо ӯро то ҷомааш кашида, аз барфи тозаи ноябр бурданд.
  Духтарчае, ки дастонаш баста, кариб барахна, аз байни тудахои барф гузашта, пои луч ва изи пои зебое мегузорад. Вай хеле зебо аст. Ва немисхо аз паси вай баромада, ба вай тозиёна мезананд. Ва худро бо як зебоӣ мезананд, онҳоро мезананд. Аз тахтапушти рах-рахояш хун чорй мешавад.
  Николетта танҳо дандонҳояшро сахттар фишурд. Ва сарашро бо ифтихор баланд мебардорад. Ва муйхои мис-сурхаш мисли байраки пролетарй чилва мекунанд.
  Ва пойҳои урёнаш низ арғувон шуданд, аммо духтар ҳатто абрӯ намебардорад.
  Маҳз ҳамин ҷасорати аҷибе дорад.
  Хол он ки фашистон аллакай онро гирифта, бо машъал ба синаи урён часпида буданд. Аммо дар ин сурат хам духтарак танхо ларзид, вале на-фарьёд.
  Вай чунин имони бузург дорад ...
  Духтарро ба болои раф кашида, буғумҳояшон печида мешаванд. Баъд зери пои луч оташ меафрузанд. Пойҳои урёни зеборо мелесад. Ва бо занҷирҳои гарм ба бадани урёни зебоӣ тозиёна мезананд.
  Николетта дар чавоб суруд хонд;
  Ман Чернобог, духтари Худои шарир ҳастам,
  Ман бесарусомонӣ эҷод мекунам, ман харобӣ мекорам ...
  Бузургии ман нест,
  Дар ҷонам танҳо интиқоми хашмгин месӯзад!
  
  Духтар дар айёми кӯдакӣ чизҳои хуб мехост,
  Шеър менавишт ва ба гурбаҳо ғизо медод...
  Субҳи барвақт аз хоб хеста
  Болҳои каррубҳо дар болои ӯ мепариданд!
  
  Аммо ман фаҳмидам, ки бадӣ чист,
  Чӣ дар ин дунё туро бадбахт мекунад...
  Шумо чӣ маъно доред, хуб гӯед?
  Ман ошиқона ба ҳалокат афтодам!
  
  Ва ҷасорати духтариашро нишон дод,
  Чӣ духтари дурахшони Худо шуд...
  Мо фарохи коинотро фатх мекунем,
  Биёед қувват нишон диҳем, хеле тавоно!
  
  Падари бузург ин Чернобог,
  Вай ба коинот бесарусомонӣ, ҷангҳо меорад...
  Шумо ба Сварог дуо мегӯед, то кӯмак кунад,
  Дар асл, шумо мукофот мегиред!
  
  Пас гуфтам, Худо нигаҳбон бошад
  Бигзор ғазаб дар дилатон пажмурда шавад...
  Биё бахтро, бовар дорам, бар хун бунёд кунем,
  Бигзор шиками бачадон пур шавад!
  
  Ман маккорона, пастиву фиребро дӯст медорам,
  Сталини золимро чй тавр фиреб додан мумкин аст...
  Онро ба намоиш гузоштан ғайриимкон аст,
  Ва дар ҷаҳон чӣ қадар туман вуҷуд дорад!
  
  Аз ин рӯ, вай пешниҳод кард, ки як иқдоми қавӣ дошта бошад,
  Бадиҳоро бо як зарба нест кунед...
  Аммо ман ошиқ шудам ба Худои сиёҳ,
  Дар ҳама корҳо ҳам инҳо ва чи берун аз қабр!
  
  Чӣ тавр ман ба бадкорӣ одат кардаам?
  Ва дар дилам ғазаб, девонавор буд...
  Ҳаваси шодӣ, некӣ аз байн рафт,
  Хамин ки хашму газаб аз тахта даромад!
  
  Аммо дар бораи Сталин чӣ гуфтан мумкин аст - ӯ ҳам бад аст,
  Дар ин ҷо ҳеҷ гап дар бораи Гитлер нест ...
  Чингизхон он кадар як рохзан буд,
  Ва чӣ қадар ҷонҳоро ӯ тавонист маъюб кунад!
  
  Пас ман мегӯям, ки чаро чизҳои хубро нигоҳ доранд,
  Агар дар он заррае манфиати худ набошад...
  Вақте ки чӯбдастӣ, ақл чизе аст,
  Ва ҳангоме ки ман беақл будам, фикрҳоям нопадид шуданд!
  
  Ин аст он чизе ки ман ба худам ва дигарон мегӯям,
  Ба қудрат мисли сиёҳии сиёҳ хизмат кунед ...
  Он гох мо фарохи коинотро фатх мекунем,
  Мавҷҳо дар тамоми олам пароканда хоҳанд шуд!
  
  Мо бадиро чунон қавӣ хоҳем кард
  Ба ғазаб ҷовидонӣ хоҳад дод,
  Онҳое, ки рӯҳашон заиф аст, алакай ба ҳаво афтодаанд,
  Ва мо, одамони тавоно, ба ин боварй дорем!
  
  Хулоса, мо аз ҳама дар ҳама ҷо қавӣ хоҳем шуд,
  Шамшери хунро аз болои коинот боло мебардорем...
  Ва хашми мо низ бо вай хоҳад буд,
  Даъвати пур аз такдирро кабул кунем!
  
  Хулоса, ман ба Чернобог содикам,
  Ман ба ин қувваи сиёҳ бо тамоми дил хизмат мекунам...
  Ҷони ман мисли болҳои уқоб аст,
  Онҳое, ки бо Худои Сиёҳ ҳастанд, мағлубнашавандаанд!
  Чанги байни Россия ва коалициям гитлерй давом кард. То моҳи декабр, аскарони рус ниҳоят итолиёвиҳоро ба итмом расониданд ва онҳоро маҷбур карданд, ки дар Африқо таслим шаванд ва қариб ки немисҳоро дар он ҷо тамом карданд. Норвегия низ аз краутхо тоза карда шуд.
  Акнун армияи подшохй 25 декабрь ба хучум гузашт. Муборизаи шадид ба амал омад. Дар зимистон, танкҳои Русия равшантар буданд. Ва ба воситаи мудофиаи душман зада даромад.
  Олег Рыбаченко, ин писари абадӣ пойлуч ва кӯтоҳ дар барф давида, месуруд:
  - Ин чанги охирин ва халкунандаи мост! Мо барои Ватан мемирем - аскарон дар паси ман!
  Танкҳои русӣ бо муҳаррикҳои турбинии газ хеле тезанд. Ва фашистон ин кадар осонй онхоро боздошта наметавонанд.
  Дар ин чо "Николай"-5 пеш ме-равад. Дар болои он панч духтаре хастанд, ки хушхолона месароянд:
  - Моро касе боздошта наметавонад, олами русро маглуб кардан мумкин нест!
  Ва ӯ аз туп берун хоҳад шуд! Ин воқеан олиҷаноб мешавад! Духтарон ба сармо нигоҳ накарда, бикинипӯш ва пойлучанд. Ва онҳо худашон тир меандозанд ва дар бораи боздоштан фикр намекунанд.
  Онҳо танҳо қудрати ваҳшӣ ва девонавор доранд.
  Алёнушка на танҳо тирпарронӣ карданро дӯст медорад, гарчанде ки бо ангуштони бараҳна тугмаи джойстикро пахш карда, ба немис зад, балки навиштани ҳикояҳоро низ дӯст медорад.
  Масалан, вай навишт, ки чӣ тавр як духтар барои наҷот додани гӯрбача ба дур рафт. Сию се руз аз рохи санглох пои луч кадам зада, пойхои нармамро хун мерехт.
  Ва аммо вай тавонист ҳайвонро ёбад. Барои ин пари хохиши худро ба чо овард ва духтар ба шохзода хонадор шуд.
  Аммо Алёнушка фикр мекард, ки чаро дар артиши Русия шавҳар лозим аст? Беҳтар аст, ки як даста ошиқон дошта бошед. Ва пул ва лаззати бештар. Баъд аз ҳама, мардон хеле гуногунанд. Ва бо онҳо, албатта, шумо бо роҳҳои гуногун лаззат мебаред. Дар бораи шавҳар чӣ гуфтан мумкин аст? Шумо бо ӯ зуд дилгир мешавед ва дилгир мешавед!
  Аммо ҷавоне, ки нав ба кашфи ҷаҳони калонсолон шурӯъ мекунад, хеле ҷолибтар аст.
  Ва Аленка боз тир холй карда, ба самолёти Германияи Е-100 зарба мезанад.
  Ва ӯ пойҳои хеле зебои худро мисли пойҳои олиҳаи Юнони қадим ҳаракат мекунад.
  Ва он гоҳ Анюта тир мезанад. Инчунин бо ангуштони бараҳна. Ва як тупи немисиро зада торумор мекунад.
  Пас аз он духтар мегӯяд:
  - Дар Россия одамони доно бисьёранд, вале подшох Владимир бехтарини подшоххо аст!
  Августин қайд кард:
  - Ва Николай II бад набуд! Оҳ, мо намедонистем, ки подшоҳонро чӣ гуна қадр кунем!
  Мария бо ангуштони бараҳнааш ба сӯи фашистон тир мезад ва табассум мекард:
  - Ба русхо итоат кардан даркор, бо дили поку хирадтар! Ва ба ҷалоли Николас, ӯ подшоҳи бузурги подшоҳон аст!
  Ва Маруся чизе месуруд... Ва ӯ ҳам бо пои урён бозӣ мекард...
  Нерӯҳои Русия пеш мераванд. Олег Рыбаченко хам мубориза мебарад. Ӯ ҳанӯз кӯдаки даҳсола аст. Чунин аст нархи ҷовидонӣ. Бале, аммо вай худро чӣ қадар хуб ва хушҳол ҳис мекунад! Вай энергияи зиёд ва ҷараёни пурқуввати қудрат дорад.
  Писарак бо пои луч граната мепартояд ва чир-чир мекунад:
  -Ман паланг ҳастам, гурба нест, ҳоло дар ман зиндагӣ мекунад, на Леопольд, балки Паланг!
  Бача-майор чун хамеша дар оташ аст. Фашистон уро боздошта наметавонанд.
  1 январь кушунхои рус аллакай территорияи худро аз кушунхои немис ва итальянй пурра тоза карда, ба ихтиёри Рейхи сеюм даромаданд.
  Дар айни замон воҳидҳои русӣ ба Мексика ворид шуданд. Соли нави 1956 фаро расид.
  Барои русхо он бо галабахои нав огоз ёфт. 7 январь бокимондахои кушунхои Германия дар Африка таслим шуданд. Ва тамоми қитъаи сиёҳ Русия шуд.
  Акнун Фюрери мубтало фаҳмид, ки ӯ комилан девона шудааст. Ва ӯ ба Русия пешниҳод кард, ки гуфтушунид кунад.
  Ба он подшох Владимир чавоб дод:
  - Мо факат дар бораи бечунучаро таслим шудани рейхи сеюм ва Италия сухан меронем!
  Чӣ суханҳои хирадмандона! Ва ҷанг идома дорад. Олег Рыбаченко, албатта, дар сафи пеши хучум аст. Нерӯҳои рус ба Пруссияи Шарқӣ ворид шуданд. Дар ин чо хатти мудофиавй мустахкам аст. Шумо бояд барои шикастан мубориза баред ва шумо зуд пеш намеравед.
  Яке аз воси-тахои пешравй таппончаи худгард бо дастгохи бомбаандози "Александр-4" буд. Воситаи хеле пурқувват ва марговар.
  Ва духтарони зебо низ дар ин ҷо ҷашн мегиранд. Онҳо бо пахш кардани тугмаҳои ҷойстик бо ангуштони пойи худ снарядҳоро партоб мекунанд. Ва онхо бункерхо ва куттихои чангии душманро несту нобуд мекунанд.
  Духтарон дар барф далерона медаванд - ин барои занони рус аст. Ва онҳо ҳиндуҳо ва хитоиро ба ҷанг мепартоянд. Инҳо аллакай ба таври аслӣ наздикшавӣ ба хандакҳоро бо ҷасадҳои худ пур мекунанд. Аммо онҳо то ҳол тавонистанд онро гиранд.
  Артиши Русия вориди он мешавад.
  Бо вуҷуди ин, стратег Василевский зарбаи асосиро ба Италия медиҳад - ин хеле заифтар аст. Ва ҳамин тавр, аскарони рус яке паси дигар ғалаба ба даст меоранд.
  Мохи январь хеле бомуваффакият баромад. Кушунхои рус итальянхоро сарнагун карда, куххои Алпро зин карданд. Ва дар моҳи феврал онҳо Венетсияро ишғол карданд. Ва онҳо вориди Лорбандия шуданд. Познаньро хам гирифтанд. Немисхо акибнишинй мекарданд. 2 март Клайпеда афтод. Нерӯҳои рус аз Пруссияи Шарқӣ оҳиста пеш мерафтанд, мудофиа хеле зич буд. Мо маҷбур шудем, ки аслан роҳро бо снарядҳо сӯзонем.
  Аммо дар Италия фронти макарон вайрон шуд. Ва аскарони рус ба Рум шитофтанд. 30 марти соли 1956 хучум ба пойтахти Италия cap шуд. Мардум барои орзуҳои оилаи Муссолини ҳамин тавр пардохт карданд.
  Пойтахти Италия Рим зери ҳамла қарор дорад. Мубориза шадид аст. Гарчанде итальянихо торафт бештар таслим мешаванд. Дар ин ҷо ҷанги духтарон ҳам дар бикини ва ҳам дар пойлуч хеле зебоанд. Чанговарон бо пои худ гранатахо мепартоянд ва аскарони Муссолиниро аз нокаут мепартоянд.
  Духтарони ин ҷо зебо ҳастанд, ва албатта хеле санобар. Ва бо мушакҳои титанҳо. Ва тарзи партофтани норинҷакҳо бо пойҳои луч танҳо аҷиб аст.
  Наташа пеш рафта, тир мезанад, дар ҳоле ки гурриш мекунад:
  - Барои Ватани зебо дар дилам, оташи нурони ман фурузон аст!
  Зоя тирборон карда, суруд мехонад:
  - Дари комьёбихоро кушоем! Имон ва подшоҳи мо яксонанд!
  Ва он гоҳ Аврора, бо ангуштони бараҳнааш, фоҷиаи сурхи мӯй дискҳоро озод мекунад. Ва итолиёвиҳои бурида афтодаанд.
  Ва он гоҳ Светлана хашмгинона месарояд ва дандонҳояшро нишон медиҳад:
  - Мо ҳамаро мекушем! Мо ҳамаро нест мекунем!
  Онхо бо пои луч дискхо партофта, фашистонро торумор мекунанд. Хамин тавр Муссолини ба дасти духтарон гузашт. Хучуми апрелии соли 1956 сахт ва хеле образнок буд.
  Ва дар ин чо танкхо харакат мекунанд, сутунхои оташи оташ аз танаи онхо берун мебароянд.
  Духтарон пеш рафта, бо пои луч граната мепартоянд. Ва чӣ гуна онҳо як чизи хунинро туф мекунанд.
  Ва онҳо хоҳанд хандид ...
  Наташа бо шавк месуруд:
  - Владимир подшох, ба сари Гитлер мушт занед!
  Ва бо чашмони ёқути худ чашмак мезанад. Чунин духтари аҷиб.
  Духтарон бо хашму газаб мешитобанд. Онхо бо пулемётхо зарба заданд. Онхо душманро даравида, фашистонро пароканда карданд. Ва он гоҳ Олимпиада идома дорад. Ва дар дасти тавоноҳо, қаҳрамон зан як оташандозро нигоҳ медорад. Ва ӯ онро мегирад ва туро мезанад, аммо баъд аз он ба ту мезанад.
  Аз фашистон чипхо ба хар тараф парвоз мекунанд. Ва чанговарон хар кадар хоханд ханданд.
  Баъд вай месарояд:
  "Муссолини зада мешавад!". Дӯстии мо яксон аст!
  Ва боз мисли чашмак бо чашмони сапфир! Ва вай ба фашистон зарба мезанад.
  Шумо чӣ мехостед? Римро як вактхо бо сардории Аттила славянхо гирифтанд. Ва ҳоло русҳо гирифта истодаанд.
  Олимпиас, ки рақибони худро бо чӯбпартоӣ зинда карда, месуруд:
  - Офтоби дурахшони умед,
  Боз дар саросари кишвар баланд мешавад ...
  Русия мисли пештара ғалаба мекунад -
  Чанговарони вермахт торумор карда мешаванд!
  
  уқоби рус дар болои сайёра,
  Болҳои худро дароз карда, парвоз мекунад...
  Душман ба ҷавобгарӣ кашида мешавад -
  Вай мағлуб мешавад - шикаста мешавад!
  Пас аз суқути Рим, аскарони Италия ба таслими оммавӣ шурӯъ карданд. Империяи Муссолини, ин шарики хурди низомии Рейхи сеюм, сӯхта буд.
  Кушунхои рус Неапольро кариб бе му-кобилият гирифтанд ва ба Сицилия фуруд омаданд. Дар он чо хам онхо кариб ба мукобилият дучор нашуданд. Ва Гитлер ҳаяҷоновар буд.
  Дар охири моҳи май, Италия анҷом ёфт. Садхо хазор асир гирифта шуданд.
  Духтарони рус онҳоро ба зону зада, маҷбур мекарданд, ки пойҳои урёнашонро бибӯсад. Итоаткорона лабонашонро кӯфтанд. Баъзехо, хусусан чавонон, бо шавку завк ин корро карданд.
  Духтарон бо қаноатмандӣ гиря карданд.
  Бачаи абадй Олег Рыбаченко асиронро мачбур кард, ки пойхои урёну бачагонаи уро бибусанд.
  Онҳо ин корро бо омодагӣ анҷом доданд. Писарон хеле зебо, мушакдор ва малламуй буданд. Дуруст аст, ки ӯ ҳанӯз хеле хурд аст ва намехост, ки бо хонумҳо чизи ҷиддӣтар кунад. Аммо вақте ки пошнаҳои ноҳамвор бо забон ҷӯшонида мешаванд - ин хуб аст!
  Олег Рыбаченко генералро асир гирифт ва дигар орден гирифт. Ки ман хеле фахр мекардам.
  Муссолини хурдиро дамродони худаш хиёнат карданд ва Россияи подшохй боз як галаба ба даст овард. Аммо Бенедито Муссолини ҷаноби нангу номуси худ ва фурӯпошии фашизмро дар Италия дида натавонист. Бо вучуди ин дар Германия фашистонро низ хамин такдир интизор буд. Кушунхои рус дар аввали июни соли 1956 ба хучум гузаштанд. Самти асосии ҳамла Австрия буд.
  Елизавета ва экипажи вай дар "Николай-5" ба мукобили немисхо харакат карданд. Кушунхои рус кушиш мекарданд, ки Венаро ихота кунанд.
  Фюрер, албатта, ба вазъияти душвор дучор шуд. Моликияти немисхо дар Африка, Скандинавия ва кисми зиёди ШМА аз даст рафт. Ва ҳоло набардҳо танҳо дар қаламрави Рейхи сеюм сурат мегиранд. Ин, албатта, барои немисхо но-хуштар аст. Нерӯҳои Русия низ вориди Мексика шуданд. Леди Грей де Монка дар ин кишвар ба экипажи танкӣ фармондеҳӣ мекунад.
  Ва Елизавета "Николай"-5ро дар атрофи Вена мебарад. Рақиби асосии он E-50 мебошад, ки мошини подшоҳӣ ба он мисли блокатор дохил мешавад.
  Элизабет бо истифода аз ангуштони бараҳнааш тугмаҳои джойстикро пахш кард.
  Вай ба танки немисхо зад ва чир-чир кард:
  - Мо аз дилу чон барои Николас Рус" мебахшем!
  Екатерина низ бо ангуштони бараҳнааш тир холӣ карда, шарикашро ислоҳ кард:
  - Шояд Владимир гуфтан дурусттар бошад!
  Элизабет бо ангуштони пои бараҳнааш боз тир зад ва чирк зад:
  - Аммо ба ҳар ҳол, император Николас буд, ки ба мо аҳолии Чинро дод, ки Русияро мағлубнашаванда кард!
  Дар хакикат, дар аскарони пиёда, ки барои штурм ба мавкеъхои немисхо фиристода шуда буданд, фронт комилан хитой буд. Онхо айнан ба суи мо мурдахо партофтанд. Аммо онҳо рахна карданд.
  Одатан русҳо дар ҳавопаймо ва танкҳо меҷангиданд. Кушунхои пиёда аз хитоихо, хиндухо, осиёгихо. Чиниҳо зиёданд. Илова бар ин, Николас II-и дурахшон дар вақти ислоҳоти православӣ бисёрзаниро ҷорӣ кард ва мардони иловагии чинӣ ба ҷанг фиристода шуданд. Ва русхо занхои бева ва занхои чини бешаро ба зан мегиранд.
  Стратегияи маккорона.
  Ва Хитой хучум мекунад, мемурад ва мудофиаи Германияро рахна мекунад.
  Елена бо ангуштони пои бараҳна тугмаҳои джойстикро пахш мекунад ва боз ба Краутс мезанад.
  Ва месарояд:
  - Барои Руси мукаддас мо далерона мубориза мебарем!
  Пас аз он духтар онро гирифта чашмак мезанад. Ва дандонҳои сафедашро баровард! Ва вай хеле хашмгин аст.
  Ва он гоҳ Олимпиада бармегардад. Ва низ бо ангуштони бараҳнааш туро мезанад ва туро пахш мекунад.
  Он гоҳ ӯ фарёд мезанад:
  - Ман кобра марговар ҳастам!
  Бояд гуфт, ки танки Е-50 метавонад хатарнок бошад. Тупи 88 миллиметрии он, ки дарозии тупаш 100 ЭЛ мебошад, оташфишонии тез, дувоздах маротиба дар як дакика ва хеле аник аст. Аксар вақт зиреҳро мезанад ва метавонад зарар расонад.
  Аз ин ру, духтарон кушиш мекунанд, ки танки асосии немисхо наздик нашаванд. Махсусан наздик, қобилияти воридшавии он якбора меафзояд. Ва ядрои снаряди олмонӣ ё уран ё вольфрам аст. Дуруст аст, ки баъди аз даст додани Африка ва конхои уран дар Конго кувваи кушунхои немис хушк шудан гирифт.
  Ва духтарон хеле зебо ва пойлуч ва сард ҳастанд.
  Онхо бо шавку завк ба худ месароянд:
  - Дар тамоми чахон чун ситора медурахшад,
  Аз торикии торикии ноумед...
  Қаҳрамони бузург подшоҳ Владимир,
  На дардро медонаду на тарс!
  
  Душманон пеши ту ақибнишинӣ мекунанд,
  Анбӯҳи мардум шодӣ мекунад...
  Русия шуморо қабул мекунад -
  Дасти тавоно ҳукмфармост!
  Духтарони ҷангӣ, шумо наметавонед бар зидди онҳо чизе бигӯед. Ва пойҳои онҳо хеле бараҳна ва буридаанд. Вақте ки немисҳои асир онҳоро мебӯса мекунанд, маълум мешавад, ки ин ҳам духтарон ва ҳам мардон маъқул аст. Ва ҷанговарон бо қаноатмандӣ фарёд мезананд.
  Ва онҳо дандонҳои марвориди худро бардоштанд.
  Инҳо духтарони зебо ҳастанд. Ва Элизабет бо ангуштони бараҳнааш фашисти дигарро аз байн мебарад.
  Пас аз он ӯ фарёд мезанад:
  - Шаъну шараф ба Ватани кабир!
  Ва ҳамин тавр, Кэтрин тир хоҳад кард. Он ба танки душман зарба мезанад, Фритсҳоро мекушад ва чир-чир мекунад:
  - Марг бар душманон!
  Ва дар он ҷо Елена низ бо истифода аз ангуштони бараҳнааш лагадкӯб мекунад ва тугмаҳои джойстикро бо онҳо пахш мекунад. Ва ӯ хитоб мекунад:
  - Барои Ватан дар бузургй!
  Ва он гоҳ олимпиадаи барҷаста, инчунин малламуй, снарядро оғоз мекунад. Ва ҳангоме ки садо медиҳад:
  - Барои Россиян бузург!
  Ва духтарон пур аз шавқу ҳавас мебошанд.
  Дар ин чо танки Е-75 меояд. Тупончаи он пурқувваттар аст: 128 мм ва он метавонад зарари бештар расонад. Илова бар ин, ин танк муҳофизати беҳтар ва зиреҳи ғафс дорад.
  Аммо Элизабет мисли девона аст. Ва ӯ чизи марговареро, ки аз дур ворид мешавад, раҳо мекунад. Ва ҳама чизе, ки аз Олмон боқӣ мемонад, пораҳои металли дарида аст.
  Ва духтар месарояд:
  - Зебоии муқаддас ва орзуи бузург!
  Пас аз он забон нишон медиҳад.
  Танкхои Германияи Е-75 вактхои охир васеъ пахн шуданд. Ҳоло онҳо як милтиқи дарозтар доранд, ки ба онҳо имкон медиҳад, ки бо танкҳои Русия, бахусус танкҳои сабуктар мубориза баранд. Ва ин Краутҳоро хатарноктар мекунад.
  Аммо духтарони советй аз ин хичолат намекашанд. Ва онҳо Краутҳоро майда мекунанд.
  Ва худи ҷанговарон, махсусан дар гармои, дар бикини ва пойлуч ҳастанд. Ва онхо хеле дилпурона мубориза мебаранд.
  Онҳо бидуни истисно ғалаба мекунанд.
  Кэтрин ба фашистон тир холй карда, месуруд:
  - Аммо росташро гӯям! Ман ҳама Краутҳоро бе истисно нест мекунам!
  Елена низ бо ангуштони бараҳнааш тир парронд ва чир-чир кард:
  - Мо хамаро маглуб мекунем ва албатта!
  Олимпиада хам бе-рахмй фашистонро зада галтонданд. Вай чунин як фоҳишаи мағлубнашаванда аст.
  Ва инчунин бо ёрии ангуштони луч.
  Наташа ва бригадаи у дар танки Кондратенко-6 мубориза мебаранд. Ин мошин назар ба "Николай" каме сабуктар, вале харакаткунандатар аст. Албатта, бо вазни камтар, калибр хурдтар ва зиреҳ каме бориктар аст. Ин маънои онро дорад, ки хатари марг хеле зиёдтар аст.
  Аммо духтарон, бояд гуфт, ки умуман шарм надоранд. Ва онҳо мисли бузургҷуссаҳои ҷанг меҷанганд.
  Наташа месарояд, фаъолона тир меандозад:
  - Ин галабаи мо мешавад!
  Ва бо ангуштони бараҳнааш тугмаҳои джойстикро пахш мекунад.
  Зоя низ бо пои урёнаш тир мепарад ва чир-чир мекунад:
  - Цар Владимир ба пеш!
  Ва ҳамаи духтарони хордор аккос заданд:
  - Шаъну шараф ба кахрамонони халокшуда!
  Баъд аз он Аврора тир холй карда, танки немисхоро гардонд ва гуфт:
  - Моро касе боздошта наметавонад! Ҳеҷ кас моро мағлуб намекунад!
  Ва ӯ низ пойҳои урёнашро ҷунбонд.
  Ва он гоҳ Светлана бо ангуштони бараҳнааш таслим шуд ва аз болои шушаш гурид:
  - Русхо бо хашму газаб мубориза мебаранд!
  Ва хамаи духтарон бо як овоз хитоб карданд:
  - Мушти солдат сахт аст!
  Ва боз зебоиҳо ба ҷанг мешитобанд. Онҳо худро дақиқ ва дақиқ тир меандозанд!
  Аммо экипажҳои Ҷейн мексикоиҳоро ба ҳайрат меоранд. Хонум низ хеле зирак ва зебост.
  Ва духтарони экипажи вай пойлуч ва бикини доранд. Онҳо бо хашми ваҳшӣ ва оромона мубориза мебаранд.
  Баъд Гертруда бо ангуштони бараҳнааш тир парронд ва чир-чир кард:
  -Ман духтаре ҳастам, ки дар як сония ҳамаро несту нобуд мекунам!
  Ва он гоҳ Малания ба амал меояд. Ва вай танки лотиниро аз дур мешиканад.
  Ва он гоҳ Матильда бо ангуштони бараҳна пойҳояшро мезанад.
  Ва ӯ механдад:
  - Ман дар ҳақиқат як духтари олӣ ҳастам!
  Ва ҷанговарони дараҷаи олӣ ва хашмгинтарин. Онҳо на заъф ва на хашмгиниро эҳсос намекунанд.
  Онҳо шуморо ҳамин тавр мезананд.
  Ва Аленка низ хеле дилпурона мубориза мебарад.
  Дар охири моҳи июн Вена ихота карда мешавад. Ба Германия ва обруи он зарбаи халкунанда зада шуд. Дар баробари ин кушунхои рус ба тарафи Одер пеш рафта истодаанд. Онхо хитоихо, хиндухо ва арабхоро ба чанг мепартоянд. Ва онҳо мудофиаи Краутҳоро рахна мекунанд.
  Гитлер, албатта, аллакай ба вохима афтодааст. Чи тавр духтарон уро ба танку самолётхо зер карданд.
  Ана, Альбина ва Алвина, ду халабони рус. Хамчунин пойлуч ва дар тан бикинихо фашистонро мисли нок бо чуб аз шоха торумор мекунанд. Ва барои як ҷуфти онҳо аслан чунин мӯъҷизаҳо мекунанд.
  Альбина бо як зарбаи чанговараш Пётри Бузург панч самолётро зада галтонда, суруд:
  - Мо хирсхои осмонем!
  Альвина бо як тири уқоби ҷангии худ шаш ҳавопайморо зада галтонда, чир-чир кард:
  - Ва мо ҳамаро мезанем!
  Дар осмон, ин ҷуфт аллакай афсонавӣ буд!
  Ба духтарон ҳафт дараҷаи Салиби Сент Ҷорҷ дода шуданд: салиби нуқра, салиби нуқра бо камон, салиби тилло, салиби тилло бо бонк. Ва инчунин салиби тилло бо алмос ва салиби тилло бо алмос ва камон. Ва ситораи баландтарин дараҷаи салиби тиллоӣ, бо камон алмос. Ҷоизаи олӣ - ситораи калони салиби тиллоӣ, ки алмос ва камон дорад, ба наздикӣ таъсис дода шуд.
  Аз ин рӯ, духтарон метавонистанд аз дастовардҳои худ фахр кунанд. Ва ҳамеша, ҳатто дар сард, онҳо танҳо дар бикини ва танҳо пои луч меҷангиданд.
  Чунин духтарони аҷиб.
  Альбина тир холй карда, месуруд:
  - Барои галабахои бехтарини мо!
  Алвина идома дод:
  - Бигузор набераю бобоёнамон аз мо фахр кунанд!
  Ҷанговарон дар ҳақиқат духтарони синфи азим мебошанд!
  Фашистонро дар фалак зада, месароянд:
  - Шаъну шараф ба Россия, Шаъну шараф! Подшоҳи мо Владимир қаҳрамон аст! Дар саҳар қудрат хоҳад буд! Гитлерро дар хок дафн кунед!
  Албатта, Владимир Кириллович Романов аз чанговарони худ хеле хурсанд шуда метавонад.
  Ҳатто агар онҳо ҷанг кунанд, ин ба тавре аст, ки шумо наметавонед бар зидди онҳо найза бардоштед!
  Владимир Кириллович Романов подшохест, ки тамоми имкони-ятро дорад, ки чангхоро як-бора хотима дихад!
  Фашистон бошад, аз зарбахои армияи подшохй меларзиданд...
  Венаи ихоташуда зуд фуру рафт. Дар нимаи мохи июль кушунхои империям подшохй дар фронти васеъ ба Одер расиданд. Ва Koenigsberg комилан баста шуд.
  Ва немисхо аз дарьёи Одер акибнишинй карданд. Ва онхо кушиш карданд, ки дар он чо хатти мудофиа ташкил кунанд. Худро бодиққат муҳофизат кунед. Аммо дар нимаи дуйуми мохи июль кушунхои рус ба Гамбург хучум карданд... Фашистон охиста-охиста, вале катъиян таслим шуданд.
  Мубориза хеле шадид буд. Баъзе дехахо якчанд маротиба даст иваз карданд. Дар набардҳо танкҳои нави олмонии силсилаи пешрафтаи AG - пирамида низ ширкат карданд. Онҳо аз ҳама ҷонибҳо муҳофизати хуб доштанд. Аммо армияи подшохй аз чихати шумора бартарй дошт.
  Ва шумораи зиёди аскарони пиёдагарди Осиё дар фронтҳо халок шуданд. Аммо онҳо ба ман иҷозат доданд, ки ҳаракат кунам.
  Захирахои инсонии немисхо низ тамом шуданд. Дар охири моҳи август Гамбург ихота карда шуд ва Мюнхен низ муҳосира карда шуд.
  Немисхо территориям калонро аз даст доданд. Ва онҳо чизе надоштанд, ки мавқеи худро ишғол кунанд.
  Олег Рыбаченко дар катори худи Германия дар сафхои пеш чангид. Ва писари абадӣ пайваста табассум мекард ва дандонҳои марворидашро нишон медод.
  Ва дар он чо бо пойхои урёну бачагонааш гранатахо мепартофт. Кӯдак будан хуб аст - то чӣ андоза табиист, ки дар гармӣ танҳо бо шортҳо будан. Ва азбаски шумо ҷовидона ҳастед, шумо метавонед дар зимистон нимбараҳна бошед, бе хатари гирифтори сардӣ.
  Пас, писарак месуруд:
  - Пойлуч, танҳо пои луч,
  Дар зери раъди июл ва садои серф!
  Пой луч, танҳо пойлуч,
  Ковбойи хушрӯ шудан барои писар осон аст!
  Ва майор кудак барои худ нест кардани ин фашистонро давом медихад. Ва онхо ба хучуми чавобй мебароянд.
  Мохи сентябрь аст... Борон борида истодааст... Кушунхои подшохй часадхои хитоиро пур карда, Мюнхен ва Гамбургро гирифта, ба суи райони Рур харакат мекунанд. Чизи аз хама мухим дар саноати Германия.
  Немисхо бошад, ба мукобили он сахт мубориза мебаранд.
  Наташа дар болои танкаш чанг карда, гуррос мезанад:
  - Барои фашистон нихоят душвор мешавад!
  Ва тугмаҳои джойстикро бо ангуштони пои худ пахш кунед. Ва ба суи фашистон снарядхо мепарронданд.
  Ва он гох Зоя ба ту торсакй мезанад. Ва инчунин бо ёрии ангуштони луч.
  Ва ӯ низ месарояд:
  - Рус он чизест, ки ба мукобили Гитлер!
  Ва он гоҳ Аврора як иқдоми хашмгин хоҳад кард. Ва инчунин бо ёрии ангуштони бараҳна:
  - Барои рохи рус!
  Ва дар паси онҳо Светлана низ снаряди қотилро партоб мекунад. Он танки немисхоро сурох карда, чир-чир мекунад:
  - Барои подшох Владимир Кириллович!
  Ва ӯ низ забони худро нишон хоҳад дод.
  Духтарон дар ин ҷо ваҳшӣ карданд.
  Аленка дар танки вазнин низ фашистонро торумор мекунад. Ва онҳоро аз масофаи дур мезананд.
  Ҷанговар месуруд:
  -Бо синаам нисфи дунёро мутеъ кардам!
  Ва синаҳои Аленка бо пистонҳои арғувонӣ.
  Ва он гоҳ Анюта шуморо бо ангуштони бараҳнааш мезанад. Он ба як танки фашистӣ зада, латма мезанад:
  - Ман як духтари суперситора ҳастам! Дар китобхои таърих!
  Ва ӯ дандонҳояшро луч хоҳад кард...
  Ва он гоҳ Августин як снаряди қотилро партоб мекунад. Вай фашистонро торумор карда, фишурда мекунад:
  - Бигузор армияи мо тавонотар бошад!
  Ва ӯ низ пойҳои худро ҳаракат хоҳад кард ...
  Мария бошад, аз паси онхо баромада, фашистонро зада торумор мекунад. Вай худаш чарх мезанад ва хашмгинона дашном медиҳад:
  - Мо духтарони бузурги хашмгин ҳастем!
  Ва он гоҳ Маруся як чизи бениҳоят кушанда ва харобиоварро ба фашистон мебарорад. Ва бо ёрии пойҳои бараҳна, духтарча.
  Ва баъд месарояд:
  - Мо маглубияти куллии душманонем!
  Мохи сентябрь дар мухорибахои хеле шадид гузашт. Немисхо ба хучуми чавобй гузаштанд. Аммо дар мохи октябрь, вакте ки борон сахттар шуд, армияи подшохй боз бартарй пайдо кард. Ва вай ба сӯи Рур пеш рафтан гирифт. Пас аз як ҳамлаи шадид Кенигсберг афтод. Фашистон боз як торсакй заданд.
  Ва дар чануби Франция кушунхои подшохй Тулонро ихота карданд. Аз ин рӯ, фашистон вақти хеле бад доштанд.
  Гитлер хашмгин буд, вале дар вакти дар Берлин буданаш. Мавкеи у суст баромад.
  Маълум аст, ки касе ба гуфтушу-нид гуш кардан намехост. Аммо фашистон мисли пашша часпида монданд.
  Дар мохи ноябрь кушунхои армияи подшохй барои ишгол намудани кисми зиёди минтакаи Рур чанг карда, бо хамин Германияро аз базаи асосии истехсолии худ тамоман махрум карданд.
  Дар мохи декабрь армиям подшохй тамоми чануби Францияро ишгол карда, ба территориям Испания даромад. Ва дар фронти Олмон, вай ниҳоят Рурро забт кард. Гузашта аз ин, дигар заминҳои Олмон низ забт карда шуданд. Ва армияи подшохй низ ба Дания фуруд омад.
  Гитлер мисли иблис дар кафас хашмгин мешуд, вале аз дасташ коре наметавонист.
  Дар рӯзи Мавлуди католикӣ, аскарони шоҳона ба сӯи Париж ҳаракат карданд. Ба барфу шабнам нигох накарда, экипажи Наташа пойлуч ва дар тан бикини дошт.
  Немисхо торафт бештар таслим мешуданд. Ва французхо умуман бо русхо чанг кардан намехостанд.
  Ҳангоми шикастани батареяи Олмон Наташа қайд кард:
  -Пас, дарвоқеъ Адольфи девона ҳангоми ҷанг бо мо ба чӣ умед мебандад?
  Зоя муйсафед мантикона гуфт:
  -Шояд аз он сабаб бошад, ки вақте зери фишор меоем, мисли танга аз кисаи сӯрох меафтем!
  Аврора бо ангуштони бараҳнааш чормағзро майда кард. Он гоҳ вай онро ба даҳон андохт ва оқилона қайд кард:
  - Таърих таълим медиҳад, ки ҳеҷ чизро таълим намедиҳад!
  Светлана ангуштони пои урёнашро ба тугмаи джойстик пахш кард. Вай як тупи дигари немисиро зада, чавоб дод:
  - Биёед, чанговарони бузург бошем!
  Цанговарон, чунон ки мебинед, дар хакикат азму иродаи кавй доранд, ки мубориза баранд ва галаба кунанд.
  Олег Рыбаченко, писарбачае, ки пойлуч аст, дар тан шорт ва бо танаи урёну мушак шитоб мекунад. Ӯ ҳатто ҷунбондаву ғуррон мекунад:
  - Мо краутхоро маглуб мекунем! Мо Краутҳоро мағлуб хоҳем кард! Ва хари худро лагад кунед!
  Ва писарак чунин дандонҳои сафеду марворид дорад! Танҳо як терминатори ҷавон ва ноустувор.
  Олег Рыбаченко хангоми давидан тир мепарад. Фашистонро мекушад ва месарояд:
  - Рухи рус кувваи подшохон аст, краутхоро маглуб кунед!
  Писарак бо пои луч граната партофт ва месуруд:
  - Вальси русй, субх тул мекашад - дар шаъну шарафи подшох!
  Вай дар ҳақиқат як бачаи хеле ҷанговар буд. Ва то рузи аввал фашистонро торумор мекунад.
  Ва духтарон фаъолона мубориза мебаранд. Ана Мирабела... Инчунин лётчики класси олй. Ҳеҷ кас наметавонад ӯро боздорад. Вай краутхоро зада, дандонҳояшро нишон дода месарояд:
  - Духтари девона! Ана тамғаи вай!
  Ва ӯ ракетаро гирифта партоб хоҳад кард!
  Бале, дар ин ҷо занон ҳамин тавр ҳастанд! Вақте ки духтарони рус ҷанг мекунанд, ҳеҷ қувва ба онҳо муқобилат карда наметавонад.
  Мирабела бо як таркиши панч тупи пневматикй хафт самолёти немисро зада галтонда, чир-чиррос зад:
  - Цар Владимир Кириллович худои мост!
  Ва духтар пои урёнашро ба шиша мезанад.
  Ва инчунин Альбина ва Алвина дар осмон мубориза мебаранд.
  Онҳо чунин дуздони аҷиб буданд. Бештар ва бештар ҳисобҳои нав ҷамъоварӣ карда мешаванд. Ва дар баробари ин суруд мехонанд:
  - Дар осмон мо комил ҳастем! Мо комилият ҳастем! Аз табассум то имову ишора - фаротар аз ҳама ситоиш!
  Альбина бо як таркиш чор самолёти немисиро зада галтонда, чир-кис кард:
  - Оҳ, чӣ хушбахтӣ! Чӣ комилият дар ҷанг!
  Альвина панч самолёти немисиро бурида, суханашро давом дод:
  - Дар ҷанг комилиятро бидонед! Ва идеали олӣ!
  Цанговарон фашизмро торумор карда, суруд мехонданд:
  - Духтарон! Духтарони хунуктар! Духтарон! Духтарони хунуктар!
  Онхо гайрати тачовузкоронаи худро намоиш доданд. Дарвоқеъ, ҳеҷ яке аз ассҳои Гитлер маҷбур набуданд, ки фуроянд.
  Аммо фашистон, албатта, дар зери фишори вахшиёна мебошанд.
  Гитлер дар бункер дар Берлин аст ва дар он чо уро мисли таракан бомбаборон мекунанд. Ӯ чӣ мехост? Фашистони раками як ба охир расид! Вай ба мукобили Россиян подшохй баромад ва холо худи уро хам мисли таракан пахш мекунанд.
  Цар Владимир Кириллович холо дар сохилхои укьёнуси Хинд аз зимистон дам мегирад. Дар пеши назари у духтарони зебои нажоду миллатхои гуногун мераксанд.
  Бо вуҷуди ин, подшоҳ аз тамошои ҷангҳои гладиаторҳо зид нест. Масалан, ду духтар бар зидди ду зебо.
  Онҳо бо шамшерҳои пластикӣ мубориза мебаранд, то ҳамдигарро озор надиҳанд. Бо вуҷуди ин, онҳо сахт мубориза мебаранд.
  Инҳо ҷанговарон ҳастанд. Мубодилаи хашмгинона ба амал меояд. Ду малламуй ва ду сурхсар...
  Цар Владимир аз фельдмаршал Василевский пурсид:
  - Дар чанг бо немисхо душвортарин чиз чист?
  Фельдмаршал софдилона чавоб дод:
  - Боварӣ пайдо кунед! Факат дар худи аввал, вакте ки душман пеш рафтан гирифт, ман худро норохат хис мекардам. Ва акнун мо ба пирӯзӣ шурӯъ кардем ва дар бораи душманони мо ҳама чиз равшан аст! - фельдмаршал Васильевич, ин стратеги калон май нушида буд.
  Владимир Кириллович мантиқан қайд кард:
  - Ҳама вақт ғолиб омадан бениҳоят душвор аст! Вале мо худро ба бисьёр корхо кодир будани худро нишон додем! Ва акнун вақт хоҳад шуд ва тамоми ҷаҳон осоишта хоҳад шуд!
  Фельдмаршал Василевский тасдик кард:
  - Ман ба он боварй дорам!
  Духтарон дар бадани урёнашон доғ дошт ва ниҳоят асабонӣ менамуд.
  Онҳо, албатта, на мисли замони Рими Қадим меҷангиданд - кӯшиш мекарданд, ки ба худ зарари зиёд нарасонанд. Вале онхо фаъолона амал карданд.
  Дар ҳамин ҳол, ҷанг идома дошт. Дар мохи январи соли чорй кушунхои подшохй Парижро ишгол карданд. Пойтахти Дания Копенгаген низ гирифта шуд. Кушунхои немис суст мешуданд. Русҳо пешравиро ба худи Олмон идома доданд. Фриц сахт мубориза мебурд, аммо қувваташон шикаста буд.
  Олег Рыбаченко, ин писари абадзинда пои луч дар болои барф чахида, комилан бе тарсу оташ аз хама пештар ба хучум шитофт. Ва ҳангоми ҳуштак:
  - Кӣ ба мубориза барои ғалаба одат кардааст,
  Ӯ албатта душманони худро мағлуб хоҳад кард...
  Хушбахтона механдад ва ба дастовардҳои зиёд ноил мегардад,
  Ва Гитлер сахт зада мешавад!
  Ва пои урёни писар граната мепартояд! Ва ӯ дандонҳои марворид ва калонашро аз синну солаш баровард. Бале, вай аллакай гург барин даҳон дорад. Он аз ҳар гулӯ газида мешавад.
  Ва духтарони танкӣ аз ҷануб ба шимоли Олмон ҳаракат мекунанд. Онҳо ба баҳр рафтанӣ ҳастанд. Ва танхо заминхои назди Берлин ва Помнр дар ихтиёри краутхо мемонанд.
  Наташа танкхои фашистонро зада галтонда, гуфт:
  - Ва ҷанг ба таври худ шавқовар аст!
  Зоя фашистонро торумор карда, розй шуд:
  - Ҳар қадаре ки шавад! Хусусан вақте ки мо ғалаба мекунем!
  Аврора бо ангуштони бараҳнааш тирпарронӣ карда гуфт:
  - Дар олам ҳама чизи ғайриимкон имконпазир аст, танҳо каме лозим нест...
  Ва духтараки сурхрӯй хеле хандид!
  Ҷанговарон аз шодӣ ва ғазаби пурталотум меларзиданд. Ва онҳо немисҳоро торумор мекунанд.
  Дар баробари ин кушунхои подшохй дар тамоми Испания пеш рафта, аллакай ба Севилья наздик шуда истодаанд.
  Ольга дар як транспортёри зирехпуш ба суи немисхо ва кушунхои полиция тир холй мекунад.
  Испанияи маҳаллӣ қариб ҳеҷ гуна муқовимат нишон намедиҳад. Кишвари дигар зери тешаи Русия меафтад.
  Олег тир холй карда месуруд:
  - Аэробатика, он баш дар баш хоҳад буд!
  Ва шарики ӯ Алис дар Твиттер навишт:
  - Бузургии русҳоро сайёра эътироф кард,
  Фашизм бо зарбаи шамшер торумор карда шуд...
  Моро тамоми миллатҳои ҷаҳон дӯст медоранд ва қадр мекунанд,
  Ба подшохии бузурги мукаддас истодагарй кунем!
  Ва духтарон як торсакӣ зада, ангуштони пои урёнашонро ба ҷойстик пахш мекунанд.
  Чанги байни империям подшохии Владимир Кириллович Романов ва Германияи фашистй давом дорад.
  Кушунхои рус Францияро аз асорати фашистй кариб пурра озод карданд. Феврали соли 1957... Армиям подшохй Португалияро озод кард.
  23 февраль қисмҳои русии Дания ва худи Олмон муттаҳид шуданд.
  Олег Рыбаченко, ин писари абадй бо пои луч ба лой мечакад. Кӯдаки майор дар болои шуш худ ба худ фарёд мезанад:
  - Шаъну шараф ба подшохи рус Владимири сеюм! Гитлерро мебурам, бо камчин андоза мекунам!
  Ва писарак боз дод мезанад ва бо ангуштони урёнаш диски тез бурро мепартояд. Ва он ба гулӯи фашист зарба мезанад. Ва баъд бо пои урёну бачагонаи худ бумеранг мепартояд ва дархол гулуи панч Краутро мебурад.
  Бале, фикри бади Гитлер барои ҳамла ба чунин империя.
  Наташа ва дастаи ӯ охирин олмониҳоро дар Португалия ба анҷом мерасонанд. Танки онхо дар нобудшавй токатнопазир аст.
  Ва онҳо инчунин бо ангуштони пои худ тугмаҳои джойстикро пахш карда, ба ҳалокати хашмгин даст мезананд.
  Зоя тир холй карда, тупхои немисхоро шикаста, месуруд:
  - Барои Россия ва озодй то охир!
  Аврора бо ангуштони бараҳнааш фашистро лагадкӯб кард ва бо хушҳолӣ хитоб кард:
  - Худо подшо®ро ниго® дорад!
  Светлана низ бо ангуштони пои бараҳнааш тугмаҳои джойстикро пахш карда, ҷичиррос зад:
  - Суверени пурқувват!
  Духтарон фашистонро торумор мекунанд. Аммо баъд танки нави гитлерй "Муш"-4 пайдо шуд. Модели хеле пурқувват - вазни сесад тонна ва таппончаи 310-мм. Вай ба масофаи дур рахна карда метавонад, аммо худаш чунон зиреҳи ғафс дорад, ки танки Кондратенко-6 онро аз ҳар кунҷ гирифта наметавонад.
  Наташа фармон медиҳад:
  - Духтарон, мо бояд наздик омада, онро ба қисми поёнии паҳлӯ, байни ғилдиракҳо часпоним - ин ягона имкони мост!
  Зоя бо ангуштони пои бараҳнааш ба тупҳои немис зарба зада, месуруд:
  - Тақдир ба шумо имкони охирин медиҳад, аммо шитоб кунед! Дар борону жола ва барф!
  Августин низ оҳиста-оҳиста оҳиста зад:
  - Охирин фурсат, тақдир ба ту медиҳад! Зинда бод роҳ рафтан ва дави ҳаррӯза!
  Ва инчунин бо ангуштони луч, ва чӣ тавр он каҷ хоҳад кард. Ва вай фашистонро торумор мекунад.
  Светлана бонг зад:
  - Барои сархадхои нав ва галабахои зарбдор!
  Танки рус шитофт, суръатро баланд кард. Ва духтарон онро гирифта месароянд:
  - Подшоҳии қавӣ, синну соли пурҷалол, подшоҳи православӣ, барои шӯҳрат, барои шӯҳрати мо подшоҳӣ кунед!
  Ва боз онхо суръат гирифта, аз снаряди вазнине, ки аз таппончаи немис "Маус"-4 дошт, дур шуданд. Духтарон фарёд заданд:
  - Ба шохи қӯчқор хам нашавем! Пас, ки шумо Гитлер - бимиред!
  Ва танки онхо суръат мегирад. Ин мисли муштзани хурдсол ба муштзани калон ҳамла мекунад. Аммо, албатта, имконот панҷоҳу панҷоҳ аст.
  Наташа харакати танкро мушохида карда, дар ринг бо одам муштзанй карданашро ба хотир овард. Вай зарбаҳоро аз даст дод ва латукӯб шуд, аммо вай нигоҳ дошт. Ва он гоҳ вай дилпурона зад. Ва вай ҳаракати пешомади душманро гирифта, ба манаҳаш зад. Нокаун шуд!
  Вай ҳазор рубли тилло гирифт. Чунин духтари мубориз. Агар бидиҳад, медиҳад!
  Наташа пои урёнашро афшонда, месуруд:
  - Ин чанги охирин нест, вале халкунанда аст! Барои шаъну шарафи Ватан, барои Ватан ва шаъну шараф!
  Ва баъд танки онхо аз пахлуяш гузашта, снаряд мефиристад... Зоя хам аз ангуштони пои урёнаш, чун духтараки тиллоранг ва мисли маймун чолок буд. Ва "Муш"-4 ба таркиш шуруъ кард. Снарядхои у равшан тарконда буданд. Ва он гоҳ манораҳо канда мешаванд ва вай ба ҳаво парвоз мекунад!
  Духтарон бо як овоз фарёд мезананд:
  - Ғалаба! Ғалабаи аҷиб!
  Ва як танки дигар дар рӯйхати онҳо!
  1 марти соли 1957 кушунхои рус ба убури Эльба шуруъ карданд. Чунин ба назар мерасад, ки Гитлерро пеш гирифтаанд.
  Писарбача Олег Рыбаченко пои луч бо пои фарзандаш граната партофт, танки фашистиро ғарқ карда, дод зад:
  - Барои сарҳадҳои нави беҳамто!
  Экипажи танкии Аленка ба шарк ру мегардонад. Германияи Гарбй ва Франция аллакай озод карда шудаанд. Факат заминхои байни Одер ва Эльба дар зери назорати фашистон монданд. Хуб, инчунин Бритониё ва Ирландия. Дар он чо куввахои охирини фашистон.
  Аленка ба суи батареяхои фашистй тир холй карда, мегуяд:
  - Царевич Николай,
  Агар шумо бояд подшоҳӣ кунед ...
  Ҳеҷ гоҳ фаромӯш накунед -
  Армия диловарона мечангид!
  Ва акнун як снаряди дигар бо пои луч фиристода мешавад. Ва ӯ ба таппончаи Fritz афтод.
  Анюта инчунин бо ангуштони бараҳна тир меандозад. Вай ба фашизм зарба мезанад ва бо зури шуш наъра мекунад:
  - Ман ҳамон духтаре ҳастам, ки Гитлерро қай мекунад!
  Баъдан, мехҳои оташин Августин. Вай инчунин иблиси хурдакак тирандоз аст ва наъра мезанад:
  - Ба дарҳои ҷаҳаннам!
  Ва пойҳои урёнро истифода мебарад.
  Мария аз паси худ тир мезанад. Ҳамон тавр, ки онро гирифта, мезанад ва фарёд мезанад:
  - Маро касе манъ намекунад, паланг, духтари пойлучро касе маглуб намекунад ва маро дар кучо мезананд!
  Ва он гоҳ Олимпиада таркида мешавад. Ва у як танки немисиро зада галтонда, манораи онро мисли cap занбурѓѓ меканад.
  Ва қаҳр:
  - Барои сарҳадҳои нав ва зебо!
  Ва боз забонашро нишон медиҳад!
  Духтарон танҳо худро тела медиҳанд ва ноумедона пеш мераванд. Фашистон бошад, дар зери зарбахои онхо гарк мешаванд.
  2 марти соли 1957 охирин кушунхои фашистй дар Португалия таслим шуданд. Маълум шуд, ки субхи фашизм фуру рафта истодааст. Аниқтараш, субҳ аст? ғуруби офтоб!
  Ва аскарони рус пеш рафта истодаанд. Немисхо яроку аслихаи худро торафт бештар партофта, таслим мешаванд.
  Онҳо ба зону меафтанд. Духтарони русу хитои хам пои урёнашонро буса мекунанд.
  Ин хеле сард ва сард ба назар мерасад. Фашистон бошад, торумор карда мешавад.
  Экипажи Наташа аллакай дар поезд аст, ки ба шимол, бо Краутс мубориза мебарад.
  Духтарон дар купеи худ нишастаанд. Онҳо кортҳоро бо ангуштони бараҳна нигоҳ дошта бозӣ мекунанд.
  Наташа қайд кард:
  - Ҷолиб аст, вақте ки мо Берлинро мегирем, оянда чӣ мешавад?
  Зоя дилпурона чавоб дод:
  - Оянда Лондон хоҳад буд!
  Оташ Аврора хандид ва боз пурсид:
  - Ва он гоҳ?
  Зоя катъй изхор намуд:
  - Американ Лотинй азони мо мешавад! Мо бо фашистон дар тантана истода наметавонем!
  Светлана бо ин розӣ шуд:
  - Албатта намехоҳем! Биёед тамоми ҷаҳонро забт кунем!
  Наташа бо шавк тасдик кард:
  - Ва он вакт дар тамоми чахон сулх хукмфармо мешавад!
  Духтарон бо хор суруд мехонданд, ҳангоми рафтан оҳанг эҷод мекарданд;
  Шаъну шараф ба Россиян бузурги царизм,
  Дар он чое, ки Владимир дар тахт нишастааст...
  Мо лашкари фашизми шарирро торумор мекунем -
  Шаъну шараф ба армия ва ягонагии мо!
  
  Дилҳо ба имони бузург табъ шуданд,
  Модар-Замини мо бо тамоми дилу чон...
  Мо писарони шоҳ Николас ҳастем,
  Ва онҳо барои ӯ беҳуда намурданд!
  
  Ватани мо, ту азизтар аз ҳама,
  Биёед як оташбозии болдор, осмонӣ партоб кунем ...
  Шумо хам барои Ватан чанг мекунед,
  Хуб, бигзор фашистон ҳама бимиранд!
  
  Гитлер мехост заминҳои моро ба даст орад,
  Ва саги бад кӯшиш кард, ки подшоҳро кушад ...
  Аммо мо шитоб мекунем, мо инро қабул намекунем,
  Пас, фашизм ба мо бехуда хучум кард!
  
  Подшоҳ ҳокими меҳрубону хирадманд аст,
  Уқоби кӯҳӣ дар болои сайёра парвоз мекунад...
  Владимир ҳокими лашкар хоҳад буд,
  Дустии мо мисли монолити пулодй аст!
  
  Биёед дастгириро аз пойҳои Фриц канда кунем,
  бигзор Гитлер дар ҳалқа нафасгир шавад...
  Мо қатлҳои бераҳмонаро ба шарм месупорем,
  Кӣ дар рӯи замин бадӣ мекунад!
  
  Қувваи шоҳона ва хиради шоҳона,
  Фашистонро беандоза нест мекунад...
  Ба ман бовар кунед, Гитлер як кори аблаҳӣ кард,
  Ва ҳоло ҳаёти ӯ мисли ришта аст!
  
  Пас подшоҳони бузургро эҳтиром кунед,
  Романовҳо дар рӯи замин аз ин хунуктар нестанд...
  Дар чанги фашистон ба дилхо занед,
  Барои кушодани роҳ ба комёбиҳо ва орзуҳо!
  
  
  Пётри Бузург моро ба баҳр бурд,
  Искандар Парижро забт кард...
  Бале, баъзан ғам рӯй медод,
  Аммо Россияро як карруб мухофизат мекард!
  
  Бо мо ҳама чиз зебост,
  Ҳам духтарон ва ҳам писарон, бовар кунед...
  Подшоҳ ҳукмронӣ мекунад, шумо одилона медонед -
  Ҳатто агар дар остона ҳайвони бад гурезад!
  
  Ҳеҷ маҳдудият нест, ба комилият бовар кунед,
  Ба наздикӣ шоҳони коммунизм хоҳанд буд...
  Кушоем дарҳои саодат,
  Фашизми лаънатй нест карда шуд!
  
  Барои Русия марҳалаи муҳим муқаррар нашудааст,
  Бовар кунед, мо душманро маглуб мекунем...
  Духтарон пойлучанд, гуё дар Спарта,
  Хуб, Владимир подшоҳи мо танҳо аст!
  
  Мо ба Род - Худои Бузург имон дорем,
  Славянҳои комилро чӣ офаридааст ...
  Мо барои шаъну озодй мубориза мебарем,
  Мо ба нацизм зарба мезанем!
  
  Шумо бузургтарин оилаи Романовҳо ҳастед,
  Ҳамеша Русияро ҳукмронӣ мекунад...
  Подшоҳи бузург, парвози баланд,
  Шайтон уқобро намешиканад!
  
  Барои муҳаббат ба Русияи бузург,
  Мо сарбозонро ба ҷанг мефиристем...
  Мо чеҳраи муқаддасонро аз нишонаҳо ситоиш мекунем,
  Охир, хар чанговар хам подшох аст!
  
  Дили мо барои Ватан месузад,
  Мо духтарон дар ҷанг сахтгирем...
  Мо дари кайхонро мекушоем, бидонед
  Ва ман Адольфро мисли калтак мекушам!
  
  То Берлин вақти кам мондааст
  Мо дароем, ки ҷалоли подшоҳонро бар дӯш дорем...
  Пиронӣ ба мо духтарон таҳдид намекунад,
  Бовар кунед, аз мо об намерезад!
  
  Ба дафн кунем бадону зишт,
  Аждаҳо ба таври дағалона мағлуб хоҳад шуд ...
  Ва мо нишонаҳои тилло дорем,
  Родноверия қонуни абадӣ аст!
  
  
  
  
  Туркия БА ЧАНГИ ДУЮМИ ЧАХОН ДОХИЛ ШУД
  1 сентябри соли 1942 Туркия ба чанги зидди СССР дохил шуд. Сабабаш равшан аст - ташнаи интикоми маглубиятхои пештара ва хохиши забт кардани Боку. Илова бар ин, дипломатияи Олмон низ нақш бозид, ки ба Усмонӣ кӯҳҳои тилло ваъда кард. Ба ҳар ҳол, туркҳо ба хулосае омаданд, ки дигар интизор шудан ҷоиз нест ва онҳо партовгар нестанд, балки метавонанд барои ҷанг ҳам вақт дошта бошанд.
  Дар натича 30 дивизияи туркхо ба Закавказьеи советй хучум карданд.
  Дар давоми якчанд руз онхо Батумиро гирифтанд ва Ереванро ихота карда тавонистанд.
  Дар ҷавоб Сталин маҷбур шуд, ки як қисми захираҳои пайдошударо гирифта, ба Закавказье интиқол диҳад.
  Фармондехии советй мачбур шуд, ки хучуми назди Сталинградро ба таъхир гузорад. Немисхо дар навбати худ тавонистанд дар самти Кавказ бештар ба даст оварда, Орчоникидзе ва Грозныйро гиранд. Ва танхо бо акибнишинй ба кухсор кушунхои советй тавонистанд, ки фашистонро боздоранд.
  Дар баробари ин британияхо аз тарси он ки Туркияро ба амалиёти чангии зидди Англия чалб на-мояд, амалиёти "Машъал"-ро ба таъхир андохтанд.
  Дар охири мохи декабри соли 1942 фашистон бо вучуди ин Сталинградро ишгол карданд. Онҳо дар он ҷо маскан гирифтанд. Кушунхои советй пеш рафтанд, вале дар марказ бемуваффакият баромаданд - амалиёти Ржев-Сычов хеле гарон буд. Аммо, Фюрер то ҳол ҷанги умумӣ эълон кард, зеро Рейхи сеюм захираҳои кофӣ надошт.
  Дар мохи февраль Армияи Сурх куввахои худро чамъ карда, аз канотхои Сталинград ба немисхо хучум карданй шуд. Аммо ба фашистон аллакай муяссар шуд, ки куввахои худро аз нав чамъ кунанд ва барои зада гардондани зарбахо тайёр буданд.
  Амалиёти "Машъал" низ мохи февраль огоз ёфт. Немисхо хам тайёр буданд ва баъд аз ду хафтаи чангхои шадид онхо Англияро боздоштанд.
  Американхо хануз ба Касабланка ва Тунис фуруд наовардаанд. Чанг дар Африка боз бас карда шуд.
  Гитлер хануз кувва чамъ мекард... Дар мохи март Армиям Сурх амалиёти Ржев-Сычовро бори сейум гузаронданд, мухорибахо як мох давом карда, муваффакияти калон надоштанд.
  Дар мохи июнь гитлерчиён кувва чамъ карда, кад-кади Волга харакат карда, кушиш карданд, ки кушунхои советиро дар Кавказ канда, ба бахри Каспий расанд.
  Дар набардхо танкхои нави немисхо иштирок карданд: "Паланг", "Пантера", "Шер".
  Инчунин таппончаи худгард "Фердинанд".
  Немисҳо аз таърихи воқеӣ пурқувваттар буданд, латукӯб нашудаанд ва бо аскарони тоза.
  Штатхои Муттахида рейхи сеюмро амалан бомбаборон накарданд, ки ин барои зиёд кардани истехсоли танкхо ва ярокхои худгард имконият дод. Ва инчунин силсилаи "Шер" -ро оғоз кунед. Бо вуҷуди ин, танк хеле гарон ва вазнин баромад, он аксар вақт вайрон мешуд ва дармонда мешуд. Аммо зиреҳи ғафси паҳлӯи 100-мм нишебии он мошинро ба як мошини хуби пешрафт табдил дод. Бартарии танки "Лев" тупи пуриктидори он буд, вале камбудй вазни навад буд. Ки харакати мошинро кам кард.
  Чангхо нишон доданд, ки ин танк хануз дар замини хамвор коре карда метавонад.
  Зиреҳи паҳлӯии Пантера заиф буд, ки талафотро зиёд мекард. Паланг самараноктарин танки рахнашаванда буд. Паҳлӯҳои он бо зиреҳи 82 мм пӯшида буданд, ки чилу панҷ нафарро беқувват мекард.
  Немисхо нисбатан суст пеш мерафтанд. Рохбарияти советй умуман махз хамин гуна вариантро интизор буд ва кушунхоро тайёр карда, ба воя расонд.
  Дуруст аст, ки бар хилофи булгаи Курск фашистон хеле пурзуртар ва дилпуртаранд.
  Ва рельеф барои хучум назар ба мудофиа кулайтар аст. Ва Краутхо хам бештар самолёт, танк ва аскарони пиёда доранд. Ва аз Волга таъмин кардани кушунхои советй осон нест.
  Хамин тавр фашистон хатти мудофиаро рахна карда, пеш рафтанд. Мо пас аз муваффакият ба муваффакият ноил гардидем.
  Баъди се мохи чанги якрав мо ба бахри Каспий расидем.
  Сталин ба вазъияти душвор дучор шуда, мехост гуфтушуниди сулхро сар кунад. Зеро маълум шуд, ки Кавказро махдуд кардан мумкин нест. Аммо бо Гитлер ба созиш омадан нихоят душвор аст. Фашистон аз хад зиёд талаб мекунанд. Ва агар ба онҳо таслим шавӣ, туро мехӯранд. Дар бораи сулҳ чӣ гуфтан мумкин аст? Гитлер инро дар ин чо намехохад. Ва албатта иттифоқчиён пассиванд. Онҳо метарсанд, ки тақсимоти иловагиро ба таъхир андозанд.
  Фрицхо дар сохили бахри Каспий харакат мекарданд. Ва ниҳоят, онҳо бо туркҳо муттаҳид шуданд. Чӣ хурсандӣ буд!
  Духтарони зебои олмонӣ маҳбусони шӯравиро маҷбур мекарданд, ки пойҳои лучашонро бибӯсанд. Ондо итоаткорона ин корро карданд. Ва ба пошнаи бараҳнаи худ зарба заданд.
  Хамин тавр cap шуд. Ва немисхо кисмхои советиро безарар карданд.
  Баъд Сталин ба Фюрер сулҳ пешниҳод кард - розӣ шуд, ки тамоми Қафқоз ва ҳатто Ленинград ва Карелияро диҳад. Илова бар ин, товони садсоларо пардохт кунед.
  Фюрер каме фикр карда, ин таклифро кабул кард ва 7 декабри соли 1943 сулх баста шуд.
  Иттифоқчиён инро ҳамчун хиёнат қабул карданд! Ва зидди Сталин ва СССР таҳримот ҷорӣ карданд!
  Ва пропагандам советй таслими хакикиро галабаи бузург нишон дод. Онҳо мегӯянд, ки аз ҷониби иттифоқчиён партофташуда Давлати Шӯравиро нигоҳ доштаанд ва Маскав ҳеҷ гоҳ гирифта нашудааст.
  Ва фашистон, албатта, аз Қафқоз ба Ховари Миёна ҳамла карданд ва гурӯҳи Роммелро тақвият доданд. Дар охири мохи марти соли 1943 тамоми Шарки Наздик ва Мисрро куввахои бартарии фашистй ишгол карданд. Илова бар ин, ҷангҳо нишон доданд, ки Пантера ба муқобили Черчиллҳо ва Кромвеллҳои Англия бомуваффақият меҷангад, аммо охирин наметавонад ба он сарнагун шавад.
  Гайр аз ин, немисхо дар мухорибахо бо русхо сахтгир шуда, ба кушунхои мустамликавии Англия ба осонй зарба мезаданд.
  Мохи апрель фашистон ба Судон кучиданд. Ва онҳо дар ниҳоят Гибралтарро гирифтанд ва ишғоли Марокашро оғоз карданд. Черчилл инчунин кӯшиш кард, ки обҳоро барои сулҳ озмоиш кунад. Аммо Гитлер дар шарк ба худ дасти озод дода, гуфт, не!
  Ва фашистон дар саросари Африка харакат карданд. Онҳоро бештар алоқаи васеъ, роҳҳои бад ё набудани онҳо, иқлими душвор ва масофаҳои васеъ ба таъхир меандохт.
  Бо вуҷуди ин, немисҳо пеш рафтанд. Ва онҳо дар қитъаи торик ҳаракат мекарданд. Гарчанде, албатта, танкхои онхо, хусусан "Паланг-2" ва "Лион" дар чангал хеле суст буданд. Дар омади гап, немисҳо низ дар силсилаи худ як "Пантера" -и сабукро ҷорӣ карданд, ки вазнаш бисту шаш тонна буд, ки барои ҷанг дар Африқо хеле зарур буд.
  Тавре ки амалиётҳои ҷангӣ нишон доданд, чунин як танк нисбат ба Т-4 бартарии асосӣ надошт, ба истиснои муҳаррики пурқувват, балки инчунин пластинҳои зиреҳи моил.
  Дар охири соли 1944 немисхо таппончаи худгард Е-10 ба даст оварданд, ки вазнаш дувоздах тонна, силуэти хеле паст ва зиреҳи нишебиаш хеле паст буд. Чунин машина барои Африка хакикатан зарур аст.
  Хусусан, агар духтарон дар он мубориза баранд. Ва духтарон умуман олӣ ва олӣ мебошанд.
  Герда ва Шарлотта дар ҷангал сайр карда, Бритониё ва Амрикоро несту нобуд мекунанд. Инҳо воқеан духтароне ҳастанд, ки ба шумо лозим аст! Шумо ҳатто дар сад милҳои минбаъдаи ин минтақа сардтарро ёфта наметавонед . Духтарон куштанро дӯст медоранд - инҳо духтарони хубанд!
  Ҳамин тавр, онҳо ҷангҷӯёни сиёҳпӯстро дастгир карда, маҷбур карданд, ки пойҳои урёни зебоҳоро бибӯсад. Ин ҳам дарҳол маълум аст - дуздии ҷиддӣ! Ва онхо барои худ мубориза бурда, аз масофаи дур ба мошинхои англией мушт мезананд.
  Тупчаи худгарди онхо аллакай ба Претория, пойтахти Африкаи Чанубй наздик шуда истодааст. Духтарон худро тирборон карда, Черчилльро бо ядрои вольфрам сурох мекунанд ва месароянд:
  - Дар Африка акулхо, дар Африка гориллахо, дар Африка тимсоххо зиёданд! Онҳо шуморо газанд, мезананд ва хафа мекунанд! Кӯдакон дар Африқо сайру гашт намекунанд! Дар Африка горатгар хаст, дар Африка бадкирдор, дар Африка Бармали вахшатнок! Вай туро газад, мезанад ва хафа мекунад! Ва духтаронашро бояд пора кунанд!
  Дар мохи феврали соли 1945 охирин такьягохи англисхо дар Африка дар чазираи Мадагаскар афтод.
  Ҳамин тавр, ҳоло Бритониё низ дар он ҷо пои худро аз даст додааст. Дар баробари ин немисхо хам Эрон ва хам Хиндустонро забт карданд. Онхо кувваи беназири худро нишон доданд.
  Ва дар мохи май соли 1945 фашистон ба Англия десант карданд. Пас аз се ҳафтаи ҷанги якрав, Лондон афтод. Пас аз як моҳ, Ирландия забт карда шуд.
  Дар хушкй оромии муваккатй ба амал омад, вале дар бахр чанг давом кард. Штатхои Муттахида ба мукобили рейхи сеюм, иттифокчиёни он ва Япония танхо монданд. Аммо ҳоло, Амрико дар хориҷа аст ва шумо онро ба осонӣ қабул карда наметавонед.
  Дар рейхи сеюм даъвати умумии мехнатй чорй карда шуд, истехсоли самолёту киштихо зиёд шуд.
  Хам киштихои харбй ва хам авианосецхо сохта шуданд. Ва албатта, ҷанги зериобӣ дар авҷ буд. Ва он гоҳ аз киштиҳои амрикоӣ ба касе раҳм нашуд.
  Тирамох, аниктараш, мохи ноябри соли 1945 немисхо Исландияро далерона забт карда, баъд дар Аргентина плацдармхо сохтанд. Бо вуҷуди ин, ҷанг дар баҳр муддати тӯлонӣ давом кард. Барои расидан ба Амрико бисёр киштиҳои десант лозим буд. Ва киштиҳо ин қадар зуд сохта намешаванд. Аммо, ҳарчанд рейхи сеюм қувват мегирифт. Соли чилу шашум дар мубодилаи зарбахо дар бахр гузашт. Ва дар соли 1947, немисҳо аллакай амалиёти низомиро ба Гренландия интиқол доданд ва онро забт карданд. Ва аз он ҷо он ба Канада дур нест!
  Фашистхо фатххои азимро ба накша гирифта буданд. Ва дар соли 1948 ҳамла ба Канада ва аз Бразилия то Венесуэла дар якҷоягӣ бо Ҷопон оғоз ёфт. Мубориза хеле шадид давом кард.
  Немисхо охиста-охиста, вале катъй пеш мерафтанд. Танкҳои силсилаи E онҳо назар ба танкҳои амрикоӣ пешрафтатар буданд ва бартарии худро дар майдони ҷанг нишон доданд. Аммо дар омади гап, янкиҳо он қадар оддӣ нестанд ва онҳо хеле якравона муқобилат мекарданд. Ва онҳо кӯшиш намекарданд, ки таслим шаванд.
  Гарчанде, албатта, дегхонахо буданд. Амрикоиҳо ба онҳо дохил шуданд. Баъд таслим шуданд. Ва маҳбусон пойҳои урёну чанголудаи духтарони ориёиро бӯсиданд.
  Дере нагузашта Квебек ва Торонто, баъд шаҳрҳои дигар афтоданд. Немисхо аз мохи май то декабри соли 1948 кариб тамоми Канада, инчунин Венесуэла, Никарагуа ва кисми зиёди Мексикаро забт карданд. Ин вазъияти нихоят душвор аст. Дар ибтидои соли 1949 немисхо Штатхои Муттахидаи Америкаро дар банди пулодй нигох доштанд. Сипас, 11 январ, амрикоиҳо бори аввал дар таърих кӯшиш карданд, ки силоҳи атомиро истифода баранд. Ва онҳо комилан муваффақ нашуданд. Аз панч бомба чортоаш дар самолётхои зада галтондашудаи самолётхои немис халок шуданд ва яктоаш хангоми таркиши он ба кушунхои немис зарари чиддй нарасонд.
  Ба ин муносибат краутхо бомбаборонкунии шахрхо ва объектхои харбии Америкаро пурзур карданд.
  Ҳамин тавр, ҷанг бо муваффақияти доимӣ ба фоидаи Вермахт идома ёфт. Кй тачхизот ва таълими кушунхо бехтар буд. Бале, ва шумораи зиёд. Мубориза хеле шадид буд. Дар аввали соли 1949 дивизияхои немисхо, хоричй ва японй киемхои боки-мондаи Мексикаро ишгол карда, аз шимол ба Штатхои Муттахида даромаданд. Америка тамоман зер карда шудааст. Ва маълум шуд, ки ахвол барои Штатхои Муттахида бад аст. Ва дар охири тобистон, нисфи қаламрави империяи уқоб, инчунин Аляска, аллакай забт карда шуд.
  Немисҳо 8 ноябри соли 1949 Вашингтон ва Ню Йоркро гирифтанд. Ва 7 декабри соли 1949 боқимондаҳои артиши ИМА таслим шуданд. Чанги дуйуми чахон хамин тавр ба охир расид. Аз ҳама ҷангҳои хунинтарин ва беш аз даҳ сол давом кард!
  Ба назар чунин менамуд, ки сулхи деринтизораш фаро расид. Аммо Гитлер бо чунин факт муросо кардан нахост, ки гегемонияро бо Япония якчоя кардан лозим аст. Ва 20 апрели соли 1953 Рейхи сеюм ба сарзамини тулӯи офтоб ҳамла кард. Чанги нав cap шуд. Барои гегемонияи чахон.
  Бартарии миқдорӣ дар тарафи Рейхи сеюм аст ва сифатӣ низ. Аммо японхо бо кахрамонии бузург ва кахрамонии оммавй мубориза мебаранд.
  Бо вучуди ин фашистон хануз галаба мекунанд. Аммо чанг кариб як сол давом кард. СССР бетараф мемонад. Дар он чо Сталин вафот кард ва барои хокимият муборизаи чиддй давом дорад.
  Дар ниҳоят Ҷопонро Вермахт ишғол мекунад. Баъди якчанд мох фашистон мамлакатхои Американ Лотиниро хам забт карданд. Онхо гегемонияи умумичахонй мукаррар мекунанд.
  Ислохот дар худи Рейхи сеюм ба амал меояд. Дини нав ба ҷои масеҳият ҷорӣ карда мешавад. Дар он сегона вуҷуд надорад, танҳо як Худои олӣ ва фиристодаи ӯ - Адольф Гитлер. Нишони ягонаи асъор, маълумоти ягона. Ва инчунин бисёрзанӣ, ки дин муқаддас аст. Ва интихоби генетикӣ ҳоло ҳам фаъолона ҷараён дорад. Ахволи инсоният такмил меёбад.
  СССР то ҳол дар шакли бурида вуҷуд дорад ва ба фашистон эҳтиром мегузорад. Никита Сергеевич Хрущев дар он чо хукмронй мекунад ва кушиш мекунад, ки хайвонро тахкир накунад. Бо вучуди ин, Гитлер аллакай тамоми чахонро ба худ мутеъ кардааст. Ва ӯ ба Русия ҳамчун доғи сурх менигарад. Аммо инсон тахмин мекунад ва Худо ихтиёр мекунад 20 апрели соли 1957 Фюрер танҳо дар рӯзи таваллудаш қурбони суиқасд гардид. Ва расо дар шасту ҳашт сол ҳукмронии золими ваҳшӣ қатъ шуд. ки кариб тамоми чахонро забт карда, мехост 22 июнь боз ба СССР хучум кунад.
  Аммо тавре ки мо бо ӯ мебинем, ин кор нашуд ...
  Гитлерро Шелленберг иваз кард. Ҳерман Геринг аз нашъамандӣ ва пурхӯрӣ вафот кард. Гиммлер ба нангин афтод, ва Гитлер ба ӯ бовар карданро бас кард ва сипас ӯро аз байн бурд. Шелленберг ба ҷои Ҳиммлер омад ва мақоми ворисиро гирифт. Илова бар ин, Гитлер кӯдаконе дошт, ки тавассути бордоркунии сунъӣ ба даст оварда шуданд. Аммо калонтарини онхо хануз чордах нарасидааст.
  Пас, наслҳои Фюрер барои мерос вақт надоштанд. Ҳамин тариқ, Гитлер император шуд, аммо бе сулола. Шелленберг ба куштани фарзандони Фюрер чуръат накард, балки онхоро аз хокимият дур кард. Ва худаш фюрер ва диктатор шуд.
  Мубориза барои хокимият чандин сол давом кард.
  Ва 1 май соли 1961 Германияи фашистй бо вучуди ин ба СССР хучум кард. Кӯшиши ноил шудан ба он буд: як сайёра - як империя!
  Ва аскарони Шелленберг ҳанӯз тавонистанд Маскавро забт кунанд. Армияи Советй аз чихати микдор ва сифати техникам харбй хеле паст буд. Забт кардани шахрхои калони СССР аз сабаби дур будани масофа шаш мох кашол ёфт. Ва баъд чанги партизанй дах сол боз давом кард.
  Бо вуҷуди ин, зуд вазъ ором шуд. Шелленберг сиёсати нисбатан либералиро пеш гирифт ва дар соли 1981 ҳамаи русҳо шаҳрвандии Рейхи сеюмро гирифтанд. Либерализатсия тадриҷан пеш мерафт. Шелленберг дере нагузашта вафот кард. Ва муборизаи чиддй барои хокимият cap шуд. Сипас, ба сифати созиш, монархия барқарор карда шуд ва насли бевоситаи Кайзер Фредерик IV ба тахт нишаст. Дар соли 2001 раъйпурсӣ баргузор гардид, ки дар он ҳамаи сокинони сайёраи Замин шаҳрвандӣ ва ҳуқуқҳои баробарро ба даст оварданд. Ва дар соли 2017, маҳдудиятҳои охирин барои яҳудиён ва лӯлиҳо бардошта шуданд.
  Давраи социализми националй ба охир расид. Аммо, инсоният дар як империя, федералӣ ва монархӣ аст. Фазой кайхонро тадкик мекунад.
  Дар он хама расман баробаранд ва сенат ва бундестаг мавчуданд, ки дар он депутатхоро тамоми ахолии Рейхи сеюм интихоб мекунанд. Ва дар болои онҳо Кайзер, императори тамоми сайёраи Замин аст.
  Зиндагӣ, умуман, аз ҷиҳати моддӣ бад нест. Интизоми катъй, инкишофи илму техника бо ташкили аълои олнмон натичахои дод. Хоҷагии қишлоқ аъло аст, гуруснагӣ нест ва ҳатто дар минтақаҳои камбизоати Африқо ғизои фаровон вуҷуд дорад. Хама кор дорад, хама маошу нафака мегиранд. Таълим ва тиб бепул аст. Хамин тавр, яслию богчахои бепул. Хӯрокворӣ як тин арзиш дорад ва нархи ҳама маҳсулот солҳо боз яхбандӣ шудааст. Дар ҳама ҷо, ҳатто дар Африқо, роҳҳо ҳастанд; қариб ҳама ё хонаи алоҳида доранд. Ба хамаи навхонадорон фавран камаш се хучра дар квартираи дорой тамоми шароитхо дода мешавад. Шумо метавонед мошин ё чизеро бо кредит гиред. Бисёриҳо ҳатто чархболҳои шахсӣ доранд.
  Интернет фаъол аст, ҳама телевизор ва компютер доранд, рӯзи корӣ ҳамагӣ чор соат аст. Ҳама секцияҳои варзишӣ ройгонанд ва шумо ҳатто барои иштирок дар онҳо пардохт мекунед.
  Онхо барои хар як кудак ёрдампулии калон медиханд. Хизматрасонии коммуналӣ ва нақлиёти ҷамъиятӣ ройгон аст. Ҳама чиз хеле озода ва хушрӯ шуд. Кучахо тоза, бисьёр роботхо ва автоматика пайдо шудаанд. Тартиби намунавӣ. Сигор манъ аст, гарчанде ки алкогол ҳоло ҳам фурӯхта мешавад ва пивои навъҳои гуногун тақрибан ройгон аст. Бачахо дар хуроки умумй низ бепул хурок дода мешаванд.
  Бисёр аттракционҳои ройгон ва утоқҳои компютерӣ.
  Дар Мох, Миррих, Зухра, Меркурий ва Моххои Муштарй пунктхои ахолинишин мавчуданд.
  Одамон барои чахидан ба суи ситорахо тайёрй мебинанд. Бисьёр чизхо аллакай ихтироъ карда шудаанд.
  Хулоса, он дар маҷмӯъ хеле хуб баромад. Ва ин қадар кор кардан лозим набуд.
  АГАР ЗЮГАНОВ БЕШТАР ШУЧОАТ ВА дурандешй нишон медод.
  Дар моҳи майи соли 1999, Зюганов тасмим гирифт, ки номзадии Степашинро тасдиқ накунад, балки ба интихоботи пеш аз мӯҳлат ба Дума равад. Коммунистон ва шарикони онхо карори якчоя кабул карданд, ки ба мукобили Степашин овоз диханд. Гузашта аз ин, хафа шуда, аз мансабҳои ҳукуматӣ маҳрум шуданд. Агар Зюганов дар лагери коммунистй аспи троянй намебуд, ки акидахои чапро бархам медод ва ба созиш меовард, дар таърих чунин карор эхтимоли калон мебуд.
  Интихоботи пеш аз мӯҳлатҳои порлумонӣ барои коммунистон имтиёзҳои зиёде ваъда дод, аз ҷумла аз ҳисоби кам шудани рақибон ва симои шаҳидон.
  Ва ин нишон дод, ки коммунистон ба курсии худ тамоман часпида на-мешаванд, балки бештар принципноканд.
  Бори дуюм Ельцин боз Степашинро овард ва баъд Аксененкоро бори сеюм гирифт. Дума боз маъкул нашуд ва онро гирифта пароканда карданд. Интихоботи нав ба моҳи сентябр таъин шуда буд.
  Якравии парламент рафти таърихро то андозае дигар кард. Бомбборони Югославия дертар давом кард, зеро Милошевич ба кумаки Русия умед дошт. Ва пароканда шудани порлумон ба мухолифин шонси пирӯзӣ дод.
  Ба коммунистон муяссар шуд, ки масъалаи импичменти Ельцинро бори дигар ба овоз монданд.
  Ва боз як каме кӯтоҳ буд, ин дафъа ҳамагӣ ду овоз. Вакилон аз наздик омадани интихоботи парлумонӣ ва хатари нагузаштан дар он изҳори нигаронӣ карданд.
  Дума пароканда карда шуд ва Елтсин бо фармони худ Аксененкоро нахуствазир таъин кард.
  Умуман, умеди Зюганов дар бораи баргузор шудани интихобот асоснок буд. Президенти бемор ва заиф ба конститутсия мухолиф набуд. Ва ӯ бо рейтинги ду дарсадӣ аз салоҳияташ зиёд хатар надошт. Примаков дид, ки иттифоки у барои ташкил кардан ва ба кайд гирифтан вакт надорад, бо коммунистон ба иттифок даромад. Яблоко ва партияи либералй-демократй ба интихобот рафтанд. Блоки "Ягонагй" барои ташкил кардан фурсат наёфт ва НДР суст шуд.
  Ҳамлаи ҷангҷӯён ба Доғистон ва бетаъсирии нерӯҳои амниятӣ дар ҷараёни интихобот низ мушоҳида мешавад.
  Коммунистон бо хамрохии Примаков ва Лужков галабаи калон ба даст оварданд. Онхо бештар аз панчоху панч фоизи овозхоро гирифтанд. Дуюм блоки "Яблоко" буд, ки вай низ хуб кор карда, понздах фоиз зиёд кард. Гайричашмдошт ЛДПР хуб баромад карда, зиёда аз дувоздах фоиз чамъоварй кард. НДР монеаи панч фоизро набаромад - маглубияти комил! Жириновский ягона раҳбари ҷонибдори Кремл дар Дума шуд. Дуруст, рақобат суст буд. Тибқи қонуни нав, аҳзоб бояд на дертар аз як сол пеш аз интихобот дубора сабти ном шаванд ва бисёриҳо вақт надоштанд.
  Дар парлумон боз ҳам мухолифони чап бартарӣ доштанд, ҳам Яблоко бо курсиҳои якмандатӣ ва ҳам ЛДПР дар ақаллият.
  Ва албатта низоъ ба миён омад... Пас аз интихоби раиси Думаи давлатӣ раъйи нобоварӣ ба ҳукумат қабул шуд. Ва боз дар бораи импичмент сухан рафт. Ин дафъа аз се ду ҳиссаи он ҷамъоварӣ кардан осон хоҳад буд!
  Ельцин баъд аз дудилагй карор дод, ки сарвазир Примаков ва чонишини якуми сарвазир Маслюковро ба курсй баргардонанд.
  Эътилофи чап ба ин розӣ шуд, аммо ваколатҳои президент муваққатан маҳдуд карда шуданд. Ва то интихоботи нав кариб чизе нест. Баъди гуфтушунид дар дохили эътилоф тасмим гирифта шуд, ки номзадии Примаков ба президентӣ пешбарӣ шавад. Лужков сарвазир шуд. Ва Зюганов вазифаи сардори шохаи конунгузориро гирифт! Яъне Super Skipper! Дар мавриди конститутсияи нав, бояд ҳатто ислоҳот ба конститутсия қабул карда мешуд.
  Ҷангҷӯён аз Доғистон ронда шуданд. Аммо онҳо ба Чеченистон нарафтанд. Дар он чо чанги гражданй cap шуд. Русия аз Масхадов ва Қодиров, бар зидди Басаев ва Радуев пуштибонӣ кард.
  Примаков тавонист дар даври аввал дар интихоботи президентии Русия пирӯз шавад. Аммо хукумат ваколатхои иловагй гирифт. Чунон ки органи конунгузорй дар зери назорати коммунистон мебошад.
  Рушди иктисодиёт дар Россия давом кард, нархи нефту газ баланд шуд, саноат аз нав зинда шуд.
  Амрикоиҳо, ба сурати умум, чун дар воқеъ, пас аз ҳамлаи террористии 11 сентябр ба Афғонистон ворид шуда, дар Ироқ ботлоқ шуданд. Примаков ба мухлати дуюм ба осонй интихоб шуд. Аммо дар соли 2008 ӯ курсии худро ба нахуствазири хеле муваффақ Юрий Лужков аз даст дод.
  Президенти нав сиёсати пештараи иттифокро бо коммунистон давом дод. Зюганов сарвазир шуд.
  Муддате сиёсати берунй дар бораи шарикй бо Гарб ва дустй бо Хитой буд. Режими Янукович дар Украина таҳким ёфт. Аз ин рӯ, Лужков, ба фарқ аз Путин, сиёсати бештар тарафдори Украинаро пеш гирифт ва иттиҳоди давлатҳои славяниро қадр кард. Украина ҳатто дар соли 2016 ба узвияти Иттиҳоди Аврупо ва Осиё дохил шуд. Лужков ду мудлат кор кард ва истеъфо дод. Зюганов ниҳоят президент шуд ва дар интихобот низ ба осонӣ пирӯз шуд. Жириновский бори ҳафтум ширкат кард, ҳамааш аз соли 1991 инҷониб, бори дигар мағлуб шуд.
  Тирамоҳи соли 2015 Русия дар ҷанги Сурия ширкат кард ва онҷоро бомбаборон кард. Трамп дар Иёлоти Муттаҳида ба қудрат расид. Зюганов, сарфи назар аз коммунистони расмй, курси пештараи иктисодиётро давом дод. Русия, сарфи назар аз бартарии расмии Ҳизби коммунисти Федератсияи Русия, як кишвари бозорӣ, демократӣ ва мӯътадил авторитарӣ боқӣ монд.
  Шарикӣ бо Ғарб ва рақобати мӯътадил. Бо Украина ва Белоруссия ва Казокистон иттифод вучуд дорад, вале на он кадар наздик. Дар соли 2020 Зюганов ба мӯҳлати дуюм интихоб шуд. Умуман, каме паст кардани натиҷа дар арафаи даври дуюм. Ва дар Украина, пас аз рафтани Янукович, Зеленскийи бесамар ғайричашмдошт пирӯз шуд. Назарбоев низ рафт.
  Зюганов гуфт, ки конститутсияро тағир намедиҳад ва пас аз давраи дуввумаш тарк хоҳад кард.
  Ҳамин тариқ, раҳбари Ҳизби коммунисти Федератсияи Русия то ҳол тавонист Русияро каме ҷасорат нишон дода, идора кунад. Ва ҷаҳон аз воқеият амнтар ва оромтар шуд.
  Путин кист? Карераи ӯ чӣ гуна сурат гирифт? Пас аз он ки Примаков сарвазир шуд, Путин ба Елтсин хеле наздик буд. Аз ҷумла, дар он айбдор карда мешавад, ки ФСБ ҳамлаи ҷангҷӯён дар Доғистонро барҳам дод. Путин муддате ба сиёсат машғул буд. Вай номзадии худро ба Думаи Давлатӣ ноком кард. Сипас раиси шаҳри Санкт-Петербург шуд.
  Аммо баъдан сиёсатро тарк карда, дар хадамоти амниятии як ширкати хусусӣ ба кор даромад. Аз ин рӯ, дигар кам одамон ӯро ёд карданд.
  Жириновский дар соли 2020 барои ҳаштумин бор ба интихоботи президентӣ рафт ва боз бо натиҷаи хоксорона мағлуб шуд. Аммо ӯ то ҳол дар Думаи давлатӣ фраксия дорад. Ва ҳатто Зюганов пас аз интихоботи соли 2020 ба ӯ рутбаи генерал-майор дод. Доналд Трамп ғайричашмдошт дар интихобот ба як рақиби ҷавони демократӣ мағлуб шуд. Меркел барвақт истеъфо дод. Ва саломатии Лукашенко якбора бад шудааст.
  Дар соли 2021 космонавтҳои Русия ниҳоят ба Моҳ парвоз карданд. Ва дар он чо байраки сурх шинонданд! Зюганов Афонинро вориси расмии худ эълон кард. Хуб, умуман, зиндагӣ боз дар гирду атроф гашт.
  Тавре мебинем, пошхӯрии Русия ҳатто бидуни Путин сурат нагирифт. Ва чароғ хомӯш нашуд.
  
  
  
  
  
  
  АГАР МЕНШИКОВ НИКОЛАЙРО КУШТ МЕКАРД
  . Дар он Россиян подшохй дар чанги Крим галаба кард. Меньшиков аз тири рахна кушта шуд ва ба чои вай командири кобилиятноктар баромад. Яъне фалокат руй дод ва рафти таърихро дигар кард.
  Баръакс бо Макаров. Французхо ва Англия пора-пора маглуб шуданд. Ва Русия шумораи зиёди маҳбусон ва тӯҳфаҳоро ба даст оварда, Қримро дубора забт кард.
  Туркия дар Закавказье маглуб шуд. Карс, Эрзурум ва кариб тамоми Арманистонро ба Русия дод. Кушунхои рус Румынияро ишгол карданд. Бо вуҷуди ин, зарурати идомаи ҳамла набуд. Султон сулҳ хост. Дар айни замон Австрия Босния ва Ҳерсеговинаро ишғол кард.
  Туркҳо розӣ шуданд, ки ба Сербистон, Булғористон, Черногория автономия диҳанд ва Руминия тобеи Русия шуданд. Дар баробари ин Русия Арманистонро низ ба тасарруфи худ гирифт: Карс, Эрзерум, Танрог, мулки худро дар ҷануб васеъ кард.
  Дар Фаронса ошӯб сар зад ва ҷанги шаҳрвандӣ оғоз шуд ва ӯ дигар наметавонист нерӯ фиристад. Бритониё низ аз низоъ даст кашид. Салтанати Сардиния низ заиф шуд. Австрия мустахкам гардид. Австриячиён ба зудӣ Подшоҳии Сардинияро забт карда, ҳукмронии худро бар Италия мустаҳкам карданд.
  Дере нагузашта Шомил ба даст афтод ва ба чанг дар Кавказ хотима дод. Русия бо Чин сулҳи судманд баст, ҳатто бештар аз таърихи воқеиро забт кард, аз ин рӯ нуфузи аслиҳаи Русия баландтар буд.
  Николаси Якум дар ҷанги зидди ҷануб шимолро дастгирӣ накард. Баръакс, у карор дод, ки барои мустахкам намудани мавкеъхояшон дар Аляска якчоя бо Англия ба чанубиён ёрй расонад.
  Русия ба бунёди шаҳрҳо ва қалъаҳо дар қаламрави Амрико шурӯъ кард. Ҳатто лоиҳаҳои роҳи оҳан ба Чукотка вуҷуд доштанд. Цар Николас бисьёр чизхоро баён кард. Кушунхои рус Осиёи Миёнаро забт карданд. Ин монарх соли 1867 вафот кард. Россиян пуриктидор ва шукуфонро тарк кардан. Писари ӯ Искандар крепостнойро барҳам надод, балки ба ҷануб ҳаракатро идома дод. Аз  умла, бо Туркия  анги ѓолибона бурда, Константинополро ба Русия пайваст. Баъд Месопотамия.
  Боз чанг бо Англия ва маглубияти Англия дар Осиё. Искандари дувум, бе исло®оти  иддие, ба истиснои ®окимияти судї ва то андозае такмил додани низоми идоракунї, ®укмронї кард.
  Бархам додани хукуки крепостной хеч гох ба амал наомад. Аммо Русия Эронро ҳамроҳ кард. Подшоҳ расо бист сол пас аз Николаи Якум дар соли 1887 вафот кард. Искандари Сеюм танҳо як муддати кӯтоҳ, то соли 1894 ҳукмронӣ кард, аммо тавонист, ки амалан тамоми Ҳиндустонро ба Русия ҳамроҳ кунад. Ва Николай II ҳаракати худро ба Ҳиндустон ва ба худи Чин идома дод.
  Бо Ҷопон ҷанг буд. Умуман ғалаба. Ва комилан забт кардани Хитой ва Хинду Хитой. Ва воридшавӣ то Австралия. Аммо дар Европа вазъият то андозае дигар шуд.
  Империяи Австрия ҷануби Фаронсаро ҳамроҳ кард. Ва он гоҳ вай Пруссияро мағлуб карда, ҷануби Олмонро забт кард. Махз Австрия гегемони чахон гардид. Франция дар натичаи чанги гражданй хеле заиф гардид. Пруссия муттахид шуда натавонист. Австрияҳо дар ниҳоят тамоми Пруссия ва инчунин қисматҳои шарқии Фаронсаро гирифтанд ва забт карданд. Империяи калоне ба вучуд омад, ки ба Африка пахн шуд. Дере нагузашта австрихо инчунин Бельгия, Голландия ва бисьёр заминхои Африкаро забт карданд. Баъд дар байни Австрия ва Русия ба мукобили Англия чанг cap шуд. Он бо тақсимоти Африқо байни австрияҳо ва русҳо анҷом ёфт.
  Император Франц воқеан бузургтарин монарх шуд ва аз Наполеон Бонапарт пеш гузашт ва тақрибан нисфи Африқо ва аксари Аврупоро забт кард. Фаронса низ дар баробари Испания ва Португалия ба зудӣ пурра забт карда шуд. Бале, ҳама чиз хуб буд, аммо ...
  Вориси император Франц мехост Сербияро ба худаш ҳамроҳ кунад! Ва соли 1920 ҷанги бузург байни Русияи Николайи II ва Империяи бузурги Австрия оғоз ёфт.
  Тамоми Европа ба тарафи Австрия мебошад. Ба гайр аз Англия, ки дар таърихи вокеи он кадар тавоно нест ва кариб нисфи Африка. Илова бар ин, Шветсия мухолифи Русия буд. Ва Норвегия ва Дания дар зери император Франц забт карда шуданд.
  Ин нисфи мушкилот буд. ИМА тақсимшуда ва як қудрати хурд боқӣ монд. Аммо Бритониё то ҳол Канада ва Австрияро назорат мекард. Ва пас аз ду моҳи аввал, вай низ дар тарафи Австрия вориди ҷанг шуд.
  Хамин тавр чанги калон cap шуд. Австрия ва Англия ба мукобили Россия.
  Албатта, Олег Рыбаченко дар хамин чост. Ва чун кахрамони хакикй ва бехамто мубориза мебарад.
  Писарбача бо пулемёт ба суи лашкари хоричй тир холй карда, месарояд:
  - Суруди Ватан дар дили мо месарояд,
  Дар тамоми олам касе аз ӯ зеботар нест...
  Партофтани нури рыцарро сахттар фишуред -
  Бимиред барои Русияи Худо!
  Ва худашро зада, бо пулемёт армияи тамоми Европа ва кисман аз Африкаро несту нобуд мекунад.
  Ва писар ба худ таслим намешавад. Дар ин чо бо ангуштони барахнааш граната мепартояд ва чир-чир мекунад:
  - Мо таслим намешавем ва таслим намешавем!
  Ва боз писарбача як таркиши марговар ва харобиоварро оташ мезанад. Вай ба душмани худ таслим шудан намехохад.
  Ва худ ба худ месарояд:
  - Моро касе боздошта наметавонад! Ҳатто шер ҳам ғолиб шуда наметавонад!
  Писарак қаҳрамони ҳақиқӣ аст. Устувор ва маглубнопазир. Раҳбари имон! Ҳатто агар масеҳӣ набошад ҳам!
  Хамин тавр хучуми Австрия зада гардонда шуд.
  Австрихо ва бритониёхо танк доранд, аммо Русия хам мастодон дорад.
  Николаси II, бо назардошти колонияҳо, ҳоло ҳам шумораи зиёди аҳолӣ дорад. Тамоми Осиё, Европаи Шаркй, як кисми Балкан, бештар аз нисфи Африкаро дида мебароем.
  Ҳамин тавр, Русия аз рӯи шумораи аскарони пиёда бартарӣ дорад. Ва солдатхо хеле далерона чанг мекунанд...
  Ва австриягиҳо муқобилат карда натавонистанд ва аз Варшава ронда шуданд. Баъд кушунхои рус ба Одер пеш рафта, Пруссияи Шаркиро ишгол карданд. Галисия хам хамрохи Львов афтод. Пшемысльро мухосира карданд. Краков озод карда шуд.
  Баъд маълум шуд, ки славянхо бо русхо чанг кардан намехоханд ва ба таври оммавй таслим мешаванд.
  Набардхо инчунин нишон доданд, ки танкхои сабуктару чусту чолоки рус назар ба танкхои вазнинтару ка-лонтари немисхо самараноктаранд. Ва дар авиатсия, Русияи подшоҳӣ умуман як фармони бузургтар аз сифати Бритониё ва Австрия аст.
  Нерӯҳои Русия пас аз таваққуф ба ҳамлаи худ шурӯъ карданд. Онҳо ҳам рақам ва ҳам маҳоратро гирифтанд.
  Будапешт ихота карда, гирифта шуд. Дар бахр адмирал Колчак англисхоро маглуб карда, Австралияро забт кард. Дар хушкй кушунхои рус Берлинро ихота карда, гирифтанд. Ва он гоҳ Вена.
  Империяи Австрия низ дар ҷанг дар Африқо мағлуб шуд. Корпуси Англия хам маглуб шуд. Бале, барои император Адольф чизҳо ногувор буданд.
  Сарашро ба ҷои нодуруст часпида, тамоман гум кардан гирифт. Чӣ тавр ӯ ба чунин қудрат муқобилат карда метавонад?
  Пас аз суқути Вена муқовимати австрияҳо дар маркази таваҷҷӯҳ қарор гирифт. Ва дере нагузашта русхо тамоми Европа ва Африкаро ишгол карданд. Ҳамзамон ҳамла ба Канада аз Аляска оғоз шуд. Бритониё низ мағлуб шуд.
  Бритониё худро дар инзиво ёфт ва кӯшиш кард, ки дар ҷазира нишинад.
  Аммо маълум аст, ки Русия бо оғози ҳамлаи ҳавоӣ пирӯз хоҳад шуд.
  Ва вай қариб ҳама чизеро, ки дар рӯи замин буд, бомбаборон кард. Ва он гоҳ як нерӯи десант ба замин фуруд омад, ки Бритониёро ба итоат овард.
  Ҳамин тариқ, тамоми нимкураи шарқӣ, инчунин Аляска ва Канада ба Русия табдил ёфтанд.
  Дар маҷмӯъ, ин олӣ аст! Николай дуюмй муваккатан танаффус гирифта, молхоро хазм кард. Иёлоти Муттаҳида мисли дигар давлатҳои вобаста ба Русия ҳанӯз ҳам аз ҳам ҷудо аст ва чандон қавӣ нест.
  Соли 1937 подшоҳи Николай II дар ҳавопаймо суқут кард. Тахтро ба Алексей II мерос гирифт. Баръакси достони воқеӣ, вориси хеле солим ва хушҳол буд. Ва дар соли 1941, вай тасмим гирифт, ки ҳама чизеро, ки аҷдодони ӯ натавонистанд забт кунанд, забт кунад.
  Ба сайёра рафтан, Замин аллакай як империя хоҳад буд. Ва артиши Русия аввал ба иёлатҳои шимолии Амрико ва сипас ба ҷануби кишвар ҳаракат кард. Штатдои Муттадида пурзур набуд ва зуд забт карда шуд. Аммо Мексикаро забт кардан осонтар шуд. Сипас ба боло ҳаракат кунед. Як ба як мамлакати дигарро забт мекунанд. Бузургтарин ва пурқувваттарин Бразилия. Аммо вай камтар аз як моҳ давом кард.
  Ҳамин тариқ, онҳо Амрикои Лотинӣ ва Зеландияи Навро забт карданд. Алейсей Дуйум ба таърих хамчун тамомкунандаи тамоми истилохои Россия дохил шуд. Ва аллакай дар соли 1947 кайхоннавардони рус ба Мох по гузоштанд. Ва дар соли 1958 ба Миррих! Соли 1961 ба Венера. Соли 1972 ба Меркурий ва соли 1973 ба Моххои Муштарй. Соли 1975, дар синни 71-солагӣ, Алекси II вафот кард. Лақаби анҷомдиҳанда. Ва писараш Николас III подшоҳ шуд. Соли 1980 одам ба охирин, дуртарин сайёраи Системаи Офтоб - Плутон ворид шуд. Николас III муддати тӯлонӣ ҳукмронӣ накард. 1985 йилда вафот этган. Ва писараш Искандари чорум ба тахт нишаст. Подшоҳи ҷавони тақрибан бисту ҳафтсола. Ва подшоҳ амр дод, ки барои ҷаҳидан аз системаи офтобӣ омода шавад. Ва онхо ба сохтани киштихои ситорагарм ва ракетаи фотон шуруъ карданд. Ва ниҳоят, дар соли 2017 аввалин экспедитсияи байниситоравӣ оғоз ёфт.
  
  Шоҳи Николаи II БАХТИ ПРЕЗИДЕНТ ПУТИН ДОРАД
  Нависанда ва шоири машхур Олег Рыбаченко хис кард, ки дар дуньё чизе ба амал омадааст. Инсоният мисли пештара пароканда боқӣ мемонад. Шумораи кишварҳо дар сайёраи Замин танҳо меафзояд. Ва агар касе нуфуз пайдо кунад, ин танҳо Чини тоталитарӣ ва диктаторист. Ва Русия пас аз поёни ҳукмронии Владимир Путин ба бӯҳрони амиқ дучор шуд. Чанг дар Кавказ боз давом дорад, чапгаро-ну миллатчиён шуриш мекунанд. Иктисодиёт боз таназзул ва чинояткорй меафзояд. Ва Русия ба парокандашавӣ шурӯъ мекунад.
  Сарфи назар аз бахти аҷибаш, Владимир Путин ҳеҷ гоҳ натавонист як низоми қавӣ ва устувори сиёсӣ ё иқтисоди устувор ва босуръат рушдёбандаро эҷод кунад. Бисьёр проблемахои ичтимой ва байни миллатхо хал нагардиданд. Барори нодир ба Путин имкон дод, ки намуди шукуфоиро нигоҳ дорад. Аммо баробари рафтанаш тамоми абсцессхои табобатнашуда якбора кушода шуданд.
  Зиёда аз ин, хавфи чанги ядрой! Ҷаҳон дар бесарусомонӣ аст, Русия ба ҷанги бузурги шаҳрвандӣ меравад! Инро фавран ислох кардан лозим аст.
  Писарак дар як китоб хондааст, ки метавонӣ тақдири одамонро тағйир диҳӣ, ва ҷойҳояшро иваз кардан мумкин аст! Ва як сигани тавоно ҳаст, ки метавонад ба ҳар кас ин корро кунад.
  Пас, чаро бахт ва бахти Путин ва Николаси II-ро баргардонед?
  Гузашта аз ин, агар Николайи II ба мисли Путин муваффақ бошад, пас ҷараёни таърих тағйир хоҳад ёфт. Ва дар асри бисту як Романовҳо дар Русия ҳукмронӣ хоҳанд кард. Ин маънои онро дорад, ки Путин ба хушбахтӣ ниёз надорад. Ё ҳадди ақал Русия бахти Путин дорад.
  Ва дар асри бистум бахти Русияи подшохй хеле зарур аст.
  Нависандаи маъруф тасмим гирифт, ки ба назди зани ҷинс равад. Хушбахтона, суроғаи вай дар Интернет мавҷуд буд ва интуисияи инкишофёфта ба нависанда ва шоир гуфт, ки вай тамоман шарлатан нест.
  Дарвоқеъ, сиҷҷин оддӣ нест. Ӯ дар як ҳавлӣ дар Маскав зиндагӣ мекунад ва тақрибан бистсола ба назар мерасад, ҳарчанд аз замони шӯравӣ фолбинӣ мекунад. Шумо дарҳол духтари абадӣ бо мӯи ҷингила сиёҳ мебинед - вай ғайриоддӣ аст!
  Олег Рыбаченко аз у пурсид:
  - Як кори хайр кун! Барори Владимир Путин ва Николас II тағир диҳед!
  Духтари абадй чавони сиган ба Олег Рыбаченко нигох карда, чавоб дод:
  - Хуб аст, ки шумо худпараст нестед ва на барои худ, балки барои кишвари Русия таслим мешавед! Ва боз ҳам беҳтар аст, ки шумо энергияи бой ва тасаввуроти бесобиқа, бениҳоят инсонӣ дошта бошед!
  Цуган чашмак заду идома дод:
  - Ин қадар тағир додани таърих ҳатто барои ман осон нест! Аммо шумо, соҳиби қавитарин ва бойтарин фантазия дар ҷаҳон, метавонед ба ман кӯмак кунед!
  Олег Рыбаченко бо сар ҷунбонд:
  - Ман ба ҳама чиз тайёрам! Ва ман ҳама дархостро иҷро мекунам!
  Ҷавонони ҷигар сар ҷунбонда гуфт:
  -Ман туро ба писари тахминан дувоздаҳсола табдил медиҳам ва ту бениҳоят оҳиста калон мешавӣ ва дар бадан ҳеҷ гоҳ аз чордаҳсола калон нахоҳӣ шуд. Ман туро ба дунёи мувозӣ мефиристам, ки дар он ҷо аввал ғулом мешавӣ!
  Олег Рыбаченко бо розигй гуфт:
  - Ман омода!
  Цуган бо сар ҷунбонд ва идома дод:
  - Шумо бояд ба ман нӯҳ санги артефактӣ гиред: сиёҳ, сафед, сурх, норанҷӣ, зард, сабз, кабуд, индиго, арғувон. Ва ғайр аз ин, осори даҳум тоҷи Кощей аст!
  Ин душвор аст, аммо шумо ҷисми ҳамешагии ҷавон, тез, қавӣ ва устувори писари ҷанговар хоҳед дошт. Ва илова бар ин як зеҳни фавқулодда ва тӯҳфаи аҷиби хаёлот. Дер ё зуд, шумо артефактҳоро ҷамъ мекунед ва ба ҷаҳони худ бармегардед. Ва шумо то абад дар бадани як писарбачаи хеле қавӣ ва тези тақрибан чордаҳсола хоҳед буд ва куштани шумо ғайриимкон хоҳад буд. Яъне шумо низ ҷовидонаро ҳамчун мукофот хоҳед гирифт!
  Олег Рыбаченко бо сар ҷунбонд:
  - Дар ин бора факат орзу кардан мумкин аст!
  Ҷодугари ҷавони ҳамешагӣ қайд кард:
  -Аммо даҳ осори ман асту танҳо аз они ман! Онҳо ба ман чунон қувват мебахшанд, ки шумо сазовори ҷовидонӣ хоҳед буд! Дар ин миён туро хоб мекунам ва ту мисли каниз дар конҳо бедор мешавӣ. Ва он гоҳ заковати шумо ба шумо мегӯяд, ки чӣ тавр аз ин халос шавед!
  Вақте ки шумо ҳаракат мекунед, ман метавонам сарнавишт, бахт ва бахти президент Путин ва подшоҳ Николас IIро тағир диҳам. Шумо барои ман осори оламҳои гуногун ҷамъ мекунед ва дар ин миён аз ибтидои асри бистум таърихи Русия ба таври дигар мегузарад. Яъне, ҳатто агар шумо осорҳоро ҷамъ наоваред - нӯҳ санг ва тоҷи Кощей, подшоҳи Русия Николай II бахт, тақдир ва бахти президенти Русия Владимир Владимирович Путинро хоҳад гирифт!
  Олег Рыбаченко табассуми калон карда, чавоб дод:
  -Ин хуб аст! Дар дунёи нав ман ором хоҳам буд, ки рафти таърих ниҳоят ба тарафи беҳтар тағйир ёфтааст! Ва он ки Русия метавонад тартиботро дар тамоми ҷаҳон барқарор кунад ва ба як кишвари гегемонӣ табдил ёбад! Ва гегемони мутлақ!
  Цугони ҷавони абадӣ фармуд:
  - Дар диван хоб кунед!
  Олег Рыбаченко ба замин хобид.
  Духтараки ҷодугар гиря кард:
  - Акнун хоб! Шумо дар дунёи дигар бедор мешавед.
  Чашмони Олег Рыбаченко пушид ва кариб як дам хобаш бурд.
  Цуган аз зарфхо масолехи пешакй нигох дошташударо бароварда, ба тайёр кардани зарф шуруъ кард. Вай дар зери дегчаи пешакй тай-ёршуда газро даргиронд. Ва вай ба он ҷо партофтан чизҳои гуногунро сар кард, ҷодугарӣ кунад. Дар хамин вакт духтари човидона аз кисааш як когаз бароварда, суруд:
  - Оҳ, тақдир, тақдир, Николайга ёрдам бер! Барори Путин, ба назди подшох Романов биё!
  Романов галаба кунад
  Қоидаҳое мисли Чингизхон...
  Бигзор ба ту баракат биёрад,
  Путин бо дуздии тӯҳфа!
  
  Ин барои Русия беҳтар аст
  Николаси бузург подшоҳи...
  Чингизхон сардтар мешавад
  Мисли Владимир Путин бошед!
  Дег ба ҷӯш гирифт ва неру дар он ҳубоб кардан гирифт. Цуган картахоро ба наздаш гу-зошт, чоду партофт ва тахтаро ба тумани ҷӯшон андохт... Дурахши хеле дурахшон, ки гӯё аз ҳазор акси блитс шуд, дурахшид. Олег Рыбаченкои хуфта нопадид шуд... Ва баъд аз фурузон шудан дег хам гайб зад.
  Толори барҳавое, ки ҷодугари бузург дар он ҷодугарӣ кардааст, холӣ ва ором гашт!
  Ҷодугари ҷавони абадӣ гуфт:
  - Хуб! Ман рафти таърихро дигар кардам ва ин олиҷаноб аст! Ва агар ин идеалист насиб бошаду осор ҷамъ кунад, ман он қадар тавоно мешавам, ки худи Шайтон ба ман ҳасад мебарад!
  Ва ҷодугари сиҷҷинӣ бо чашмони зумуррад дурахшид!
  Ва мӯъҷизае рӯй дод!
  Николаси II-ро воқеан чӣ интизор буд... Дарвоқеъ, бисёр чиз тағйир ёфт. Дар давраи тоҷгузорӣ ягон занозании хунин сурат нагирифтааст. Ва экспансия ба Чин муваффақ буд. Ҷанг бо Ҷопон, албатта, рӯй дод. Ин умуман таърихан ногузир буд. Маълум аст, ки ҳаюло дар симои самурайҳо бояд безарар ва нест карда мешуд. Ва аз ин гурез нест. Шумо наметавонед дар сарҳади худ хатар гузоред.
  Ҷопон аввалин шуда ҷангро оғоз кард, аммо кӯшиши ҳамла ба киштиҳои Русия натиҷа надод. Русхо зарари калон надиданд ва даххо эсминеци "Замини тулуи офтоб" гарк карда шуданд.
  "Варяг" хам муяссар шуд, ки аз мухосира рахо ёбад. ки ин муваффакияти калон гардид. Ва адмирал Макаров зуд ба баҳр расид ва биёед японҳоро нест кунем. Ва генерал Куропаткин самурайҳоро дар хушкӣ мағлуб кард ва тамоми нимҷазираи Кореяро пурра ишғол кард.
  Ва ҳатто подшоҳ Николас II тасмим гирифт: ӯ бояд то абад аз Ҷопон эмин монад! Аммо чун? Оре, кушунхои хушкигард ва хамчун губерния комилан ба Россия хамрох карда шаванд.
  Ва он гоҳ дар баҳр ҷанги ҳалкунанда ба амал омад, ки дар он флоти Ҷопон аз ҷониби адмирал Макаров ба охир расид.
  Дар набард чор духтар хам иштирок дошт! Пой бараҳна ва дар бикини!
  Наташа, Зоя, Аврора, Светлана. Чаҳор зебое, ки шамшерҳоро ҷунбонда, ба бузургтарин киштии самурайӣ савор мешаванд.
  Наташа японхоро бурида фарьёд мекунад:
  - Туро сиёх мекунанд, чашмонат!
  Зоя боз як самурайро бурида гуфт:
  - Ва чашмони ту сапфиранд!
  Наташа осиёбро идора карда, тасдик кард:
  - Албатта ҳа! Албатта ҳа!
  Ва баъд Аврора онро боз гирифт ва бо пошнаи урёнаш ба манаҳи япониҳо зад. Вай даҳони ӯро шикаст ва наъра зад:
  - Вой бар Ватан!
  Светлана онро гирифта, сари самурайро бурида гуфт:
  - Барои шоҳ Николай II!
  Бале, бешубха, бисьёр чизхо ба бахт вобаста аст. Аз чумла, адмирал Макаров зинда монд. Ва ӯ Ушакови дуюм шуд. Чӣ қадар моҳирона фармон медиҳад. Худи у дар крейсери сайёр аст, аз хама чиз хабардор шуда метавонад. Ва японхое, ки, дар омади ran, дар тупхо бартарии калон надоштанд, дар секцняхо ва тактикй зада ме-шуданд.
  Маҳорати фармондеҳи генерал ё флот бар бартарии хурди ададӣ бартарӣ дорад.
  Гузашта аз ин, дар ин вақт японҳо аз ҷиҳати шумора заифтар буданд. Инак, Макаров онхоро торумор мекунад. Он ҷанги наздикро маҷбур мекунад, ки киштиҳои Русия бо снарядҳои зиреҳпӯш хеле пурқувваттаранд.
  Ва японҳо мағлуб мешаванд. Ва духтарон боз як киштии самурайиро дастгир мекунанд. Ва дар болои он байраки империяи подшохй чилва мекунад!
  Ҷопониҳо чӣ гунаанд? Оё шумо дар иқбол чандон хуб нестед? Николас II бахти Владимир Путинро гирифт ва ҳама чиз барои ӯ хеле хуб гузашт!
  Дар бораи духтарон чӣ? Чаҳор зебои бикини ҷодугарони Родновер мебошанд, ки тасмим гирифтанд, ки барои подшоҳ мубориза баранд, гарчанде ки одатан онҳо бо ин ҷаҳон коре надоранд.
  Аммо дар ин сурат ба халки рус ёрй расондан лозим аст. Ва ин аз бахти Путин аст. Вай хеч гох Кримро бе тир холй намекард, агар хамон чор чодугар намебуд. Онҳо ба рӯй додани мӯъҷиза кӯмак карданд. Аммо оё ба Русия лозим буд, ки Қримро аз дасти мардуми бародар бигирад, то ҳол суол аст. Аммо ба империяи Россия хамрох кардани Хитой як идеяи олист! Тасаввур кунед, ки подшоҳи Русия чӣ қадар тобеият хоҳад дошт - ӯ метавонад тамоми ҷаҳонро пахш кунад!
  Хулоса, духтарони ин чо вакти худро бехуда сарф намекунанд. Ва аллакай ба киштии нави ҷангӣ ҳамла карда мешавад.
  Ва боз ӯро дастгир мекунанд. Ва шамшерҳо дар дасти зебоиҳо танҳо медурахшад ва онҳо хеле тезанд. Ва ин қадар японҳо омехта буданд.
  Ҷанг дар баҳр бо ғарқ шудани ниҳоии эскадраи Ҷопон ва забти адмирал Того анҷом ёфт.
  Ва фуруд омад. Пароходхо ва наклиёт намерасид. Ва онхо аз киштихои дароз истифода бурда, онхоро бо крейсерхо ва киштихои харбй мекашонданд ва бисьёр корхои дигарро ба чо меоварданд. Подшох фармон дод, ки дар вакти десант флоти тичоратй истифода бурда шавад.
  Нерӯҳои рус ҳамлаи самурайҳоро, ки мехостанд онҳоро аз плацдарм партоянд, торумор карданд. Аммо армияи подшохй далерона тоб овард. Ва хучуми азим бо талафоти зиёд зада гардонда шуд.
  Дар вакти хучум духтарони чодугар бо шамшер бурида, бо пои луч ба суи душман гранатахо мепартофтанд.
  Албатта, онҳо дар ҷойҳои хатарноктарин ҳастанд. Ва чй тавр онхо аз пулемётхо тир холй карданд. Ҳар як тир ба ҳадаф мерасад.
  Наташа тир холй карда, бо ангуштони пояш граната партофт ва чир-чир кард:
  - Ҳеҷ кас аз ман сардтар нест!
  Зоя аз пулемёт тир холй карда, тухфаи маргро бо ангуштони пояш партофт ва хичиррос зад:
  - Барои шоҳ Николай II!
  Аврора, ки аз пулемётхо тирпарронй карданро давом дода, аз чояш чахида меистод, рахна зад ва гуфт:
  - Барои Россиян бузург!
  Светлана зарбаи душманро давом дода, дандонҳояшро нишон дода, бо пошнаи бараҳнааш граната партофта, хашмгинона гуфт:
  - Барои империяи шоҳона!
  Чанговарон задану куфтанро давом медоданд. Онҳо чунин як таркиши энергия доранд. Онҳо худро парронанд ва самурайҳои пешқадамро несту нобуд мекунанд.
  Аллакай ҳазорҳо, даҳҳо ҳазор ҷопонӣ аз дасти ӯ кушта шудаанд.
  Ва самурайҳои мағлубшуда гурезанд... Духтарон бар зидди онҳо хеле марговаранд.
  Ва русҳо самурайҳоро бо шанд мебуранд...
  Ҳамла зада мешавад. Ва аскарони нави рус дар соҳил фуруд меоянд. Плацдарм васеъ шуда истодааст. Албатта, барои империяи подшохй бад нест. Як галабаи дигар. Ва адмирал Макаров низ бо тупхои худ ёрй мерасонад. Барбод додани японхо.
  Ва ҳоло нерӯҳои Русия аллакай дар саросари Ҷопон ҳаракат мекунанд. Ва резиши тармаашонро боздоштан мумкин нест. Душманро пора-пора карда, бо шанд мезананд.
  Наташа ба самурайҳо ҳамла карда, онҳоро бо шамшер бурида месарояд:
  - Гургҳои сафед ҷамъ мешаванд! Танҳо он вақт мусобиқа зинда мемонад!
  Ва чи тавр бо ангуштони пойи худ граната мепартояд!
  Зоя бо тачовузи шадид суруд мехонад. Ва инчунин бо пои луч чизе партофтан, чизи беназир ва марговар:
  -Заъифҳо мемиранд, кушта мешаванд! Муҳофизати ҷисми муқаддас!
  Августин, ки ба душман тир холй карда, бо шамшер зада, бо ангуштони пои луч гранатахо мепартофт, чир-чир мекунад:
  - Дар бешаи сералаф чанг давом дорад, аз хар кучо тахдид меояд!
  Светлана бо пои бараҳнааш тирпарронӣ карда, туҳфаҳои маргро мепартофт, онро гирифта фиғон зад:
  - Вале мо хамеша душманро маглуб мекунем! Гургони сафед ба кахрамонон салом мерасонанд!
  Ва духтарон дар хор, душманро несту нобуд карда, бо пои луч силоҳи марговар мепартоянд:
  - Дар чанги мукаддас! Ин ғалабаи мо хоҳад буд! Парчами империя ба пеш! Шаъну шараф ба кахрамони халокшуда!
  Ва боз духтарон тирпарронӣ мекунанд ва бо фарёди гӯшношунид месароянд:
  - Моро касе боздошта наметавонад! Ҳеҷ кас моро мағлуб намекунад! Гургони сафед душманро торумор мекунанд! Гургони сафед - салом ба кахрамонон!
  Духтарон рох медаванд... Ва лашкари рус ба суи Токио пеш меравад. Ва японҳо худро мекушанд ва онҳо даравида мешаванд. Артиши Русия ҳаракат мекунад. Ва як галаба аз паси дигар.
  Цар Николас дар ҳақиқат чиптаи бахти худро кашид. Нерӯҳои Русия аллакай ба ҳамла ба пойтахти Ҷопон шурӯъ мекунанд. Ва ҳамааш хеле олӣ аст.
  Духтарон дар ин чо, албатта, аз хама пештаранд ва фишору корнамоии онхо дар авҷи баланд аст.
  Хусусан вакте ки бо пои урён граната мепартоянд. Ин дар маҷмӯъ дар байни самурайҳо ҳайрат ва тарсро ба вуҷуд меорад.
  Аммо дар ин чо ба девори пойтахти Япония мебароянд. Ва одамон ва аспхоро ба карам мерезанд. Онхо харифони худро пора-пора карданд. Духтарон фарьёд зада, хандида меоянд! Ва бо пошнаи бараҳнаашон ба манаҳҳояшон лагадкӯб мекунанд. Японхо чаппа пар-воз мекунанд. Ва онҳо ба сутунҳои худ меафтанд.
  Ва ҷанговарон шамшерҳои худро боз ҳам пурқувваттар мезананд.
  Ва самурайҳо пас аз мағлубият мағлуб мешаванд. Ҳамин тавр, нерӯҳои Русия Токиоро гирифтанд.
  Микадо аз тарсу ҳарос давида меравад, аммо дар ҳеҷ ҷо пинҳон шуда наметавонад. Ва ҳамин тавр, духтарон ӯро асир гирифта, банданд!
  Ғалабаи бузург! Императори Ҷопон ба тарафдории Николаси II даст кашидан аз тахтро имзо кард. Унвони подшохи рус хеле дароз карда шудааст. Корея, Муғулистон, Манчурия, ҷазираҳои Курил, Тайван ва Ҷопон худи вилоятҳои Русия мешаванд. Гарчанде ки Ҷопон як автономияи хурд ва маҳдуд дорад. Аммо императори вай рус аст, подшоҳи худкома!
  Николас II монархи мутлақ боқӣ мемонад, ки аз ҳеҷ чиз маҳдуд намешавад. Ӯ подшоҳи худкома аст!
  Ва акнун низ императори Ҷопон, Русияи зард, Боғдихон, Хон, Когон ва ғайра, амсоли ин...
  Бале, баракат бештар. Аҳамият диҳед, ки бахт ба Путин имкон дод, ки ин қадар ғалабаҳоро мағлуб кунад! Асри бисту як, мутаассифона, барои забт кардан чандон мувофиқ нест!
  Русия аз он ки душмани Путин Маккейн аз саратони мағзи сар фавтидааст, чӣ фоида дорад? Хушбахт, албатта, бузург аст, шумо онро ҳатто тасаввур карда наметавонед - барои душмани шумо чунин марги бад ва ногувор бимирад!
  Аммо бозгашти мушаххас барои Русия сифр аст.
  Аммо барои Николас II, чунин бахт ва бахти Путин ба дастовардҳои бузурги ҳудудӣ табдил ёфт. Аммо дар ҳақиқат, чаро фол ба Путин тӯҳфаҳо медиҳад? Хуб, аз он ки Собчак дар чунин замон фавтидааст ва ба ӯ вазифаи раиси Додгоҳи конститутсионӣ додан лозим набуд, барои Русия чӣ фоида дорад?
  Ва подшох Николаи II аз тамоми Руссия шахси фавкулодда аст. Табиист, ки баъди чунин галабаи бузург кувваю нуфузи у мустахкам гардид. Ин маънои онро дорад, ки баъзе ислоҳотро метавон амалӣ кард. Махсусан дар православия! Ба ашроф иҷозат диҳед, ки чаҳор зан дошта бошанд, мисли ислом. Ва инчунин ба аскарон ба сифати мукофоти корнамоию хизмати содикона-шон хукуки зани дуюм дода шавад.
  Ислоҳоти хуб! Азбаски дар империя шумораи одамони дигар динҳо ва хориҷиён афзоиш ёфтааст, пас шумораи русҳо бояд афзоиш ёбад. Ва чӣ тавр бояд кард? Аз хисоби занони дигар миллатхо. Охир, агар як рус се зани хитойиро ба занӣ гирад, пас аз онҳо фарзанддор мешавад ва ин кӯдакон аз рӯи миллат кист?
  Албатта русӣ аз ҷониби падарам! Ва ин олиҷаноб аст! Николаси II, ки дорои ақли пешқадам буд, назар ба рӯҳи ӯ бештар диндор буд. Ва албатта, динро ба хизмати давлат гузошт, на баръакс!
  Ҳамин тариқ, Николас II қудрати худро дар байни элита мустаҳкам кард. Мардон инро дер боз мехостанд. Ва русикунонии канорихоро тезонд.
  Хуб, коҳинон низ зид набуданд. Гузашта аз ин, имон дар асри бистум заиф шуд. Ва дин ба подшоҳ хидмат мекард, аслан ба Худо бовар намекард!
  Ва ғалабаҳои ҳарбӣ Николасро дар байни мардум машҳур карданд ва ӯ, ки ба авторитаризм одат карда буд, махсусан тағиротро намехост. Русҳо ҳеҷ гоҳ қудрати дигареро намедонистанд!
  Иктисодиёт ривоч меёбад, музди кор меафзояд. Хар сол дах фоиз зиёд мешавад. Дар ҳақиқат, чаро тағир диҳед?
  Дар соли 1913 подшох Николай дар рузи сесадсолагии Романовхо рузи кориро боз 10,5 соат ва дар рузхои шанбе ва рузхои пеш аз ид хатто ба 8 соат кам кард. Шумораи рузхои истирохат ва ид хам афзуд. Он ҳамчун рӯзи истироҳат ва санаи таслим шудани Ҷопон ҷашн гирифта мешуд. Ва зодрӯзи подшоҳ ва зодрӯзи малика ва рӯзи тоҷгузорӣ.
  Пас аз он ки вориси тахт гемофилия дошт, подшоҳ Николас ба худ зани дуюм гирифт. Хамин тавр, масъалаи вориси тахт хал шуд.
  Аммо чанги калон наздик мешуд. Олмон орзу дошт, ки ҷаҳонро тағир диҳад. Вале Россиян подшохй ба чанг тайёр буд.
  Соли 1910 русхо Пекинро ишгол карда, империям худро васеъ карданд. Англия ба ин ба ивази иттифоки зидди Германия розй шуд.
  Артиши подшохй сершумортарин ва тавонотарин буд. Шумораи он дар замони осоишта ба се миллиону хазор полк расид. Олмон дар замони осоишта ҳамагӣ шашсад ҳазор дошт. Илова бар ин, Австрия-Венгрия, аммо нерӯҳои он ба ҷанг омода нестанд!
  Аммо немисхо хануз хам бо Франция ва Англия чанг карданй мешаванд. Ва дар куҷо метавонанд ду фронтро кашанд?
  Русхо аввалин дар чахон танкхои сабуки "Луна"-2-ро дар истехсоли оммавй доранд. Ва самолётхои бомбаандози чормоторни "Илья Муромец" ва чанговарон бо пулемётхои "Александр" ва гайра. Ва албатта як флоти пурқувват.
  Германия куввахои баробар надоранд.
  Ва немисҳо ҳанӯз тасмим гирифтанд, ки ба Белгия ҳамла кунанд ва Парижро давр зананд. Дар ин ҷо барои онҳо чизе набуд.
  Аммо ба ҳар ҳол ҷанг сар шуд. Олмон иқдоми марговарашро анҷом дод. Ва аскарони вай ба Белгия кучиданд. Танҳо қувваҳо нобаробаранд. Нерӯҳои Русия аллакай дар саросари Пруссия ва Австрия-Венгрия ҳаракат мекунанд. Ва танки "Луна-2" бо суръати 40 километр аллакай кувваи азим аст.
  Гузашта аз ин, қайд кунед, ки подшоҳ Николас хушбахт буд, ки ҷанг оғоз шуд. Худи подшох ба Германия хучум намекард. Ва ҳамин тавр, дар тарафи Русия бартарии бузург ва беохир дар қувваҳо, танкҳо, бартарӣ дар артиллерия ва беҳтарин авиатсия аз рӯи микдор ва сифат вуҷуд дорад. Ва иктисодиёти пурзуртар, зеро аз таназзуле, ки дар натичаи революция ва маглубият дар чанг ба амал омада буд, пешгирй кардан мумкин буд. Ва аз ин рӯ, ҳама вақт пас аз муваффақият болоравӣ ва муваффақият вуҷуд дорад.
  Равшан аст, ки немисҳо зери ҳамла буданд. Ва баъд худи онхо бо куввахои асосй ба мукобили Франция ва Англия баромаданд. Онҳо бояд ба куҷо раванд?
  Италияро гирифта, ба мукобили Австрия - Венгрия чанг эълон кунед! Ягона бартарӣ он аст, ки Туркия ба ҷанги зидди Русия ворид шуд. Аммо ин барои подшоҳ боз ҳам беҳтар аст; вай ниҳоят метавонад Константинопол ва гулӯгоҳҳоро барои худ гирад! Пас...
  Ва инчунин чор ҷодугарон, имондорони абадӣ ҷавони ватанӣ Наташа, Зоя, Аврора, Светлана дар ҷанг! Ва онҳо аллакай шуморо хоҳанд зад! Пас онҳо ҳам ба немисҳо ва ҳам ба туркҳо зарба хоҳанд зад!
  Нависанда ва шоир Олег Рыбаченко аз хоб бедор шуд. Ҷодугар-ҷодугари ҷавон то абад ваъдаи худро иҷро кард ва ба Николас II бахти Владимир Путинро дод ва акнун Олег Рыбаченко бояд ваъдаашро иҷро кунад. Бедор шудан осон набуд. Ба тани писарбача тозиёнаи сахт зад. Писарак ҷаҳид. Оре, Олег Рыбаченко холо бачаи мушакдорест, ки дасту пои у занчир бастааст. Шумо бадани сиёх-даббоб, хушк ва узвнокро мебинед, ки мушакҳои намоён доранд. Ғуломи воқеан қавӣ ва тобовар, бо пӯсти қавӣ, ки чунон сахт шудааст, ки латукӯби нозир онро бурида наметавонад. Шумо бо дигар бачаҳо ба субҳона давида, аз шағал бархезед, ки дар он ғуломони ҷавон комилан урёну бе курпа хобидаанд. Дуруст, ин ҷо гарм аст, иқлим мисли Миср аст. Ва писарак ҳама бараҳна аст, танҳо занҷирҳо. Бо вуҷуди ин, онҳо хеле дарозанд ва амалан ба рафтор ё кор халал намерасонанд. Аммо шумо наметавонед дар онҳо қадами калон гузоред.
  Пеш аз хӯрок хӯрдан, шумо дастҳои худро дар ҷараён бишӯед. Шумо як рацион мегиред: биринҷ пухта ва пораҳои пӯсидаи моҳӣ. Бо вуҷуди ин, ба назари ғуломи гурусна ин як нозук менамояд. Ва баъд шумо ба кон меравед. Офтоб хануз сахар набаромадааст ва хеле гуворо аст.
  Пойҳои урёни писарбача ба дараҷае ноҳамвор ва шохдор шудаанд, ки сангҳои тез тамоман дард намекунанд, ҳатто хушбӯй мезананд.
  Конхое, ки дар онхо бачагони то шонздахсола кор мекунанд. Албатта, онҳо мошинҳо ва асбобҳои хурдтар доранд. Аммо шумо бояд мисли калонсолон понздаҳ, шонздаҳ соат кор кунед.
  Он бадбӯй мекунад, бинобар ин онҳо худро дар назди ангишт сабук мекунанд. Кор оддист: сангхоро бо чянакхо реза кунед, баъд онхоро дар сабадхо ва ё замбурхо кашед. Баъзан шумо бояд троллейбусро тела диҳед. Одатан писарбачаҳо ӯро ду-сета тела медиҳанд. Аммо Олег Рыбаченкоро танхо барои он интихоб мекунанд, ки вай хеле зур аст. Ва чун одами калонсол чинакро дар дасташ нигох медорад. Ба вай лозим меояд, ки назар ба дигарон вазифаи хеле калонтарро ичро кунад.
  Дуруст аст, ки онҳо ба шумо бештар ва бештар медиҳанд. Дар як рӯз се маротиба, на ду бор.
  Ғулом, ки баданаш Олег Рыбаченко иқомат кардааст, чанд сол боз дар ин ҷост. итоаткор, мехнатдуст, тамоми харакатхо ба дарачаи автоматй машк карда мешаванд. Дар ҳақиқат лаънат қавӣ, устувор ва амалан ҳеҷ хастагӣ намедонад. Аммо дар айни замон, писарбача базӯр калон мешавад ва ҳоло ӯ аз дувоздаҳсола зиёд нест, баландии миёна барои ин синну сол.
  Аммо кувва... Барои чанд нафар калонсолон. Қаҳрамони ҷавон. Ки, аммо, аз афташ, ҳеҷ гоҳ калонсол нахоҳад шуд ва ӯ риш намегузорад.
  Ва Худоро шукр! Олег Рыбаченко хамчун нависанда ва шоир тарошидани ришро дуст намедошт. Шумо барои худ кор мекунед ва санг мешиканед, онҳоро реза мекунед. Ва ба ароба. Пас шумо онро ба троллейбус мебаред. Вайро тела додан душвор аст ва кӯдакон бо навбат ин корро мекунанд.
  Бачаҳои ин ҷо қариб сиёҳанд, аммо чеҳраи онҳо ё аврупоӣ, ҳиндуӣ ё арабӣ аст. Гузашта аз ин, бисёре аз Аврупо ҳастанд.
  Олег ба онхо бодиккат назар мекунад. Ба ғуломон гап задан манъ аст, онҳоро бо қамчин мезананд.
  Олег Рыбаченко хам холо хомуш аст. Ва ӯ таҳсил мекунад. Дар ин чо ба гайр аз мардон назоратчиён боз занхо хастанд. Онҳо низ бераҳм ҳастанд ва бо қамчин мезананд.
  Гузашта аз ин, на ҳама писарбачаҳо пӯсти пӯсти Олег доранд. Бисёр одамон дарида, хунравӣ мекунанд. Ва посбонҳо метавонанд шуморо то ба қатл заданд. Кор хеле вазнин аст, бачаҳо, махсусан, вақте ки офтоб тулӯъ мекунад, хеле арақи мехӯрад.
  Ва дар ин ҷо як офтоб нест, балки ду. Ва ин рӯзро хеле дароз мекунад. Ва кор бисьёр аст. Бачахо барои хобу истирохат вакт надоранд. Ин барояшон азоби бузург аст.
  Олег Рыбаченко барои худаш кор карда, ба таври меха-никй резаю борбардорй мекард. Барои худам ҷунбондам...
  Ва ӯ тасвиреро тасаввур кард, ки пас аз ноил шудан ба муваффақияти президенти Русия Владимир Путин Николас II рӯй дод.
  Наташа, Зоя, Аврора ва Светлана дар Пржемысль ба австриягихо хучум мекунанд. Кушунхои рус фавран Львовро гирифтанд. Ва онҳо ба қалъаи пурқувваттарин ҳамла мекунанд.
  Духтарон пои урёну бикини доранд, дар кучахои шахр зуд мешитобанд.
  Онхо австриягихоро бурида, бо пои луч дискхои хурдакак мепартоянд.
  Дар баробари ин духтарон месароянд:
  - Николас подшоҳи мост,
  Ҳокими пурқуввати Русияи тавоно...
  Тамоми ҷаҳон ба ларза меравад - куҷо меравад -
  Барои Николай бо суруд ба пеш!
  Наташа австриягиҳоро бурида, бо ангуштони пойи худ граната мепартояд ва ба суруд шурӯъ мекунад:
  - Барои Рус!
  Зоя хам душманонашро торумор карда, бо ифти-хор месарояд:
  - Барои империяи шоҳона!
  Ва гранатае, ки пои урёнаш партофта буд, парвоз мекунад! Ин духтари қотил аст. Метавонед даҳони худро майда карда, баҳр бинӯшед!
  Ва Аврора низ бо ангуштони бараҳнааш дискро партофта, австрияҳоро пароканда мекунад ва чир-чир мекунад:
  - Барои бузургии Россия!
  Ва ӯ дандонҳои хеле тези худро луч хоҳад кард! Ки мисли дандонҳо дурахшиданд.
  Светлана низ таслим шуданро фаромӯш намекунад ва наъра мезанад:
  - Руси Николайи муқаддас ва мағлубнашаванда II!
  Духтар ҳаваси бузург нишон медиҳад. Ва бо пои урён ҳама чизро мепартояд ва туҳфаҳо мепартояд!
  Наташа, ки бо пои лучаш тирпарронй ва бурида, яроки марговар мепартояд, чир-чир мекунад:
  - Ман руси худро дӯст медорам! Ман русии худро дӯст медорам! Ва ман ҳамаатонро мебурам!
  Ва Зоя низ бо ангуштони пои бараҳнааш як чизи тарканда мепартояд ва нола мекунад:
  - Николас подшоҳи бузург! Бигзор кӯҳҳо ва баҳрҳо аз они ӯ бошанд!
  Аврора, ки бо ғазаби ваҳшӣ ва хашмгин фарёд мезанад ва бо ангуштони бараҳнааш тӯҳфаҳо мепартояд, фарьёд мезанад:
  - Моро касе боздошта наметавонад! Ҳеҷ кас моро мағлуб намекунад! Духтарони далер бо пойҳои урён ва пошнаи луч душманонро пахш мекунанд!
  Ва боз духтарон дар шитоби ваҳшӣ ҳастанд. Онхо дар харакат Пржемысльро дастгир карда, суруд мехонанд, дар вакти рафтан эчод мекунанд;
  Руси муқаддаси мо ҷалол дода шудааст,
  Дар он галабахои оянда бисьёранд...
  Духтар пойлуч медавад
  Ва ӯ дар ҷаҳон зеботар нест!
  
  Мо Родноверки далер ҳастем,
  Ҷодугарон ҳамеша пойлучанд...
  Духтарон писаронро хеле дӯст медоранд
  Зебоии барҷастаи он!
  
  Мо ҳеҷ гоҳ таслим намешавем
  Биёед, ба душманони худ таслим нашавем...
  Гарчи пои мо луч аст,
  Зарфҳои зиёде хоҳанд буд!
  
  Барои духтарон шитоб кардан хубтар аст
  Пои луч дар сармо...
  Мо дар ҳақиқат бачаҳои гург ҳастем
  Мо метавонем онро занем!
  
  Моро боздоштан мумкин нест
  Сипоҳи бузурги Фритс...
  Ва мо пойафзол намепӯшем
  Шайтон аз мо метарсад!
  
  Духтарон ба Худо Род хизмат мекунанд,
  Ки, албатта, бузург аст ...
  Мо тарафдори ҷалол ва озодӣ ҳастем,
  Кайзер каме бад хоҳад буд!
  
  Барои Русия, ки аз ҳама зеботар аст,
  Ҷанговарон баланд мешаванд ...
  Мо кашаи серравган хурдем
  Муборизон хам намешаванд!
  
  Ҳеҷ кас моро боздошта наметавонад
  Қудрати духтарон бузург аст ...
  Ва ӯ ашк намерезад,
  Зеро мо истеъдод ҳастем!
  
  Ягон духтар хам шуда наметавонад,
  Онҳо ҳамеша қавӣ ҳастанд ...
  Онхо бахри Ватан сахт мубориза мебаранд,
  Бигзор орзуи шумо амалӣ шавад!
  
  Дар коинот хушбахтӣ хоҳад буд
  Офтоб аз болои Замин хоҳад буд...
  Бо ҳикмати бепоёни ту,
  Байонети Кайзер!
  
  Офтоб ҳамеша бар сари мардум,
  Дар саросари кишвар,
  калонсолон ва кӯдакон хушбахт,
  Ва ҳар як ҷанговар қаҳрамон аст!
  
  Ҳеҷ гоҳ хушбахтии зиёд вуҷуд надорад
  Ман боварӣ дорам, ки мо хушбахт мешавем ...
  Бигзор ҳавои бад пароканда шавад -
  Ва шарм бар душманон!
  
  Нажоди мо Худои олӣ аст,
  Ҳеҷ кас зеботар аз Ӯ нест...
  Мо дар рӯҳ баландтар хоҳем шуд,
  То ки бадӣ ҳамаро қай кунад!
  
  Биёед, душманони худро маглуб кунем, боварй дорам
  Сафед, рус Худо бо мост...
  Идея шодӣ хоҳад буд,
  Нагузоред, ки бадӣ аз остонаи шумо дарояд!
  
  Хулоса, ба Исо,
  Мо ҳамеша содиқ хоҳем буд...
  Ӯ Худои Русия аст, гӯш кунед,
  Ӯ дурӯғ мегӯяд, ки Шайтони яҳудӣ аст!
  
  Не, дар асл, Худои Мутаъол,
  Оилаи муқаддаси асосии мо...
  Чй кадар боэътимод У бом аст,
  Ва Писари Худои ӯ Сварог!
  
  Хулоса, барои Русия,
  Аз мурдан шарм нест...
  Ва духтарон аз ҳама зеботаранд,
  Зан қудрати хирсро дорад!
  
  
  НАКШАХО ТАГЙИР НАШУДААНД
  Гитлер фацат плани OKW-ро тагьир надод ва хучум ба Сталинград хам аз шимол ва хам аз тарафи чануби гуруххои армияхои А ва В ба амал бароварда шуд ва хучум ба зиммаи Майнштейн гузошта шуд . Дар натича Сталинград дар давоми дах руз аз хар тараф хучум кард. Ва кушунхои советй худро комилан ихота карданд. Баъд аз он Вермахт кад-кади сохили Волга ба бахри Каспий харакат кард. Армияи Сурх чй тавр чавоб дод? Хучум дар марказ чандон муваффакиятнок набуд.
  Илова бар ин, Ҷопон дар ҷанги Мидуэй пирӯз шуд, гарчанде ки фронти дуюмро накушод, аммо ҷазираҳои Ҳавайиро забт кард. Ва дар айни замон воҳидҳои заминии самурайҳо ба Ҳиндустон ҳаракат карданд. Барои нигоҳ доштани ин мустамлика, Бритониё маҷбур шуд, ки як қисми қӯшунҳоро аз Миср барорад ва аз амалиёти "Машъал" даст кашад.
  Немисхо дар фронти шаркй ташаббусро дар дасти худ доштанд. Бо тезй ишгол кардани Сталинград каноти чанубиро хароб кард. Фриц ба бахри Каспий лагжид ва Кавказро бо хушкй бурид. Ва баъд Туркия ба ҷанг ворид шуд. Армияи вай гарчанде чандон пурқувват набошад ҳам, хеле зиёд ва қодир ба ҷанги далерона аст.
  Аллакай дар рузхои аввал туркхо Батумиро гирифта, Ереванро ихота карданд. Оре, комьёбихои онхо шоёни тахеинанд, зеро Армияи Сурхро фронти немисхо махкам бастааст.
  Бояд гуфт, ки фашистон аз он истифода бурданд, ки кушунхои советй бевосита аз поездхо ба чанг даромаданд ва онхоро кисм-хо зада зада галтонданд. Ин, албатта, ба рафти чанг таъсири манфй расонд.
  Сталин низ асабонӣ ва ба воҳима афтода буд - ӯ талаб мекард, ки Кавказро ба ҳар сурат нигоҳ дорад.
  Хулоса, мудофиаи кахрамононаи Сталинград натичае набахшид ва хама чиз бархам хурд. Ва хатто дар Шарки Дур мавчуд набудани дивизияхои Япония ёрй нарасонд.
  Немисхо кад-кади сохили бахри Каспий, ба Догистон кучиданд. Барои боздоштани чанги онҳо - аммо қувваҳо нобаробаранд, илова бар ин, Артиши Сурх бо таъминот душвориҳои зиёдеро аз сар гузаронидааст. Ва вай ба дарун даромад. Ва краутхо фаъолона бомбаборон карданд.
  Штатхои Муттахида ба рейхи сеюм, ки аз галабахои Япония парешон шуда буданд, кариб даст нарасонданд. Бритониё каме заиф шуд ва инчунин ба мушкилот дучор нашуд! Акнун немисҳо ҳавопаймоҳои аз ҳад зиёд доштанд ва воқеан метавонистанд ба онҳо фишор оваранд.
  Сталин хислатхои бадтарини худро нишон медод ва аксар вакт худашро гум карда дод мезад, вале карорхои бехтарин кабул намекард.
  Ҳамин тавр, талафоти Қафқоз ногузир шуд.
  Дар марз бо Озарбойҷон аллакай ҷанг идома дорад.
  Духтарони советй бо камоли гайрат мубориза мебаранд. Дар ин чо зе-бохо муборизаи катъй мебаранд.
  Ва онҳо ақибнишинӣ намекунанд ва таслим намешаванд. Ва онҳо дар атрофи пушти худ мехазанд.
  Наташа, Зоя, Августина ва Светлана генерали немисро аз акиб кашида бурданд. Ин сард аст. Духтарон ӯро ба зону зада, маҷбур карданд, ки пойҳои урёнашонро бибӯсад. Ӯ онҳоро бо шавқу ҳаваси бузург зад! Ва пошнаи духтаронро лесид.
  Духтарони ҷанговар умуман хеле шаҳвон ва дилрабо ҳастанд. Сипас онҳо ба ҷанги Fritz доданд.
  Наташа бо як зарба зада, фашистонро торумор кард. Вай бо пои луч граната партофт ва чир-чир кард:
  - Барои шухрати бузург!
  Зоя низ тир холй карда, чир-чир кард:
  - Барои Ватан ва Сталин!
  Вай онро гирифта, бо ангуштони бараҳнааш гранатаро партофт. Вай фашистонро парешон карда, чир-чир мекард:
  - Барои СССР!
  Духтарон хеле зебо ва аҷибанд.
  Августин низ бо пои урёнаш норинҷак партофт ва дандонҳояшро нишон дода, онро гирифта фингонд:
  - Ман хеле мубориза мебарам! Мисли терминатор!
  Ва Светлана инчунин бо ангуштони пойи худ як чизи марговар ва харобиоварро оғоз хоҳад кард. Ва боз месарояд:
  - Дӯстии мо якранг аст ва ин маънои онро дорад!
  Чор, онҳо ҳамин тавр ҷанг мекунанд - инҳо духтаронанд! Зебоҳои хандовар дар ҷавоб забони дарози худро нишон медиҳанд.
  Ҷанговарони категорияи олӣ. Ва чӣ гуна онҳо шуморо мезананд ва чӣ гуна ба шумо дод мезананд.
  Онҳо немисҳоро мисли буттамева бо пресс пахш мекунанд.
  Наташа тир холй карда, бо пои луч граната партофт ва месуруд:
  - Мо чанговарони нур ва байраки сурхем!
  Зоя низ қотилро бо ангуштони пои бараҳнааш ба кор андохта, дод зад:
  - Ва мо барои Ленин мубориза мебарем!
  Ва он гоҳ вай дандонҳояшро нишон дода, ба Августин зад:
  - Ба номи шодии бузург!
  Ва он гох Светлана бо пои урёнаш тир холй карда, гранатахо парронд, гурриш кард:
  - Мо инро ба души худ мегирем ва онро баргардонем!
  Чораодорон фаъолона кор карда, тирандозй мекунанд. Хуб, инҳо, дар ниҳоят, духтароне ҳастанд, ки дар бораи нобудсозӣ бисёр чизро медонанд. Ва онҳо ин тавр мубориза намебаранд.
  Ва чунон ки бояд барои терминаторхои хакикй бошад... Чанговарони баландпарвоз. Ва онҳо ишқи нобудӣ доранд.
  Наташа боз бо пои барахнааш граната партофт ва хитоб кард:
  - Ман ин дуньёро хамчун тезу тунд шудани муборизаи синфй комилан мефахмам!
  Зоя низ пичиррос зад ва бо ангуштони пои бараҳнааш гранатаи марговар ва гӯштпора партофт:
  - Кадом хона байраки сурх дорад!
  Ва он гоҳ Августин навбати худро дод. Вай фашистонро торумор карда, бо пои луч граната партофт - хич-хис мекард:
  - Фазой бузург, ин сарзамини мо ва хамаи мост!
  Ҷанговарон воқеан қодиранд, ки ҳатто як қабати гармкуниро пора кунанд.
  Ва он гоҳ Светлана бо пои луч гранатаро партоб карда, бо ғазаб мегӯяд:
  - Оташ ва аспи қаҳваранг ба хашм омадаанд!
  Духтарон, албатта, рӯй хоҳанд дод. Ва онҳо сар мезананд.
  Ва дар тарафи Олмон, экипажи Герд дар Т-4 меҷангад. Боз ҳам, вақте ки он оғоз меёбад, шумо гарм намешавед ва шумо чунин фишорро пахш карда наметавонед. Духтарон дар чашмонашон чунин оташи дѓзах доранд.
  Онҳо ба худ тир меандозанд ва ҳеҷ шанси наҷот намедиҳанд. Ва шумо наметавонед ба дандонҳои сафед ва марвориди онҳо муқобилат кунед.
  Ҷанговарон хашмгин ва нола мекунанд:
  - Бӯи ваҳшӣ! Мо ҳама душманонро ба ҷаҳаннам мефиристем!
  Герда оташ мезанад, сию чорро мезанад ва чир-чир мекунад:
  - Ғалабаҳои оянда!
  Шарлотта бо пойҳои урёнаш триггерро пахш мекунад ва гуреза мекунад:
  - Мо туро ҷудо мекунем!
  Магда низ тир холй карда, Т-26-ро нест кард ва гуфт:
  - Мо ошкор мекунем.
  Ва вай ангуштони бараҳнаашро ҷунбонд.
  Ва Кристина низ пойҳои урёнашро ба педальҳо зер карда, садо медиҳад:
  - Салом ба партияи мо!
  Духтарон, албатта, қариб бараҳна дар бикини ва пойлуч ҳастанд. Ва дар айни замон бениҳоят сексуалӣ.
  Ва онҳо ҳамлаҳоро бо Т-4 на он қадар мукаммал, балки муассир анҷом медиҳанд. Ва ба суи душман тир холй мекунанд. Дар хеч чиз ба чунин духтарон таслим нашавед! Ва чӣ гуна онҳо дандонҳои худро бардоштанд. Ва онҳо чӣ гуна рӯй медиҳанд!
  Герда худ ба худ наъра мезанад ва бо ангуштони бараҳнааш тир мезанад:
  - Герда куштанро дуст медорад, ин Герда!
  Ва боз снарядхо мепарронанд.
  Ва он гоҳ Шарлотта бо навбат тир мезанад ва наъра мезанад ва сию чор нафарро нокаут мекунад:
  - Ман шикамашонро мешиканам!
  Ва бо пои урён ӯ боз оғоз хоҳад кард.
  Ва он гоҳ Кристина қотилро илова мекунад. Ҳамчунин бо истифода аз ангуштони луч.
  Ва наъра мекунад:
  - Ман таҷассуми хашмгинӣ ҳастам!
  Чӣ камар вай дорад, ва abs sculpted!
  Ва он гоҳ Магда онро гирифта, торсакӣ мезанад ва наъра мекунад:
  - Банзай!
  Ва пойҳои ӯ низ луч ва чиселанд!
  Чор зани олмонӣ худро тела медиҳанд ва дар ҳақиқат ғолиб меоянд. Вай ин қадар хашмгин ва ҳаётбахш дорад.
  Ҷанговарон аз асо истифода мебаранд ва тир меандозанд. Армияи Сурхро намегузоранд.
  Ва лётчикхои зан хам дар осмон чанг мекунанд ва инро нишон медиханд. ки рухи онхо беандоза аст.
  Дар ин ҷо навтарин Focke-Wulf Олмон аст. Гертруда дар он аст. Ва ин духтар нишон медиҳад, ки аз мардон сардтар аст. Ана хамин тавр вай фашистонро торумор мекунад. Ба онҳо заррае раҳм намекунад. Гертруда муборизаи ҳақиқиро оғоз кард.
  Ва у як Яки советиро парронда, фарьёд мекунад:
  - Ман як духтари олӣ ҳастам!
  Баъд онро гирифта забонашро нишон медихад. Ва боз ӯ пурра несту нобуд хоҳад кард. Ин духтар аст. Ва инчунин пойлуч ва дар бикини. Ва он гоҳ LAGG тир афтид ва боз ғуррон кард:
  - Пилот тирандоз!
  Ва ӯ дар болои шушаш ханда хоҳад кард. Ва он гоҳ ӯ PE-2-ро гирифта, онро парронад. Чунин як духтари аз ҳама дараҷа ва синф. Баъд вай боз як манёвр карда, Як-ро бо тупхои хавой нест кард. Ва он кӯшиш хоҳад кард.
  -Ман гурги осмонам!
  Ва чӣ гуна ӯ дандонҳояшро мебардорад! Ва чӣ тавр ваҳшӣ шудан! Чӣ биби! Бобо ба хамаи занхо!
  Аммо, албатта, фашистон дар чануб хам хучум карданй мешаванд.
  Дар он чо, аз чумла, лётчик Хельга дар самолёти МЕ-109 мубориза мебарад. Ва чунон бомуваффақият, ки пораҳо аз Бритониё парвоз мекунанд.
  Духтаре ба Мустанг зад ва суруд хонд:
  - Дар болои мо тумани сирпиёз шино мекунад!
  Умуман, бо пои луч ва дар бикини мубориза бурдан чӣ қадар хуб аст. Ин то чӣ андоза амалӣ аст! Ва он хеле қулай аст.
  Хельга лётчик аст. Фюрер ба қадри кофӣ доно буд, ки маслиҳатро гӯш кунад ва духтаронро дар танкҳо, ҳавопаймоҳо ва дар артиш иҷозат диҳад. Ва чӣ қадар чизҳои беҳтар барои Краутҳо рафтанд.
  Худи онҳо интизор набуданд, ки ҷисми занон ин қадар таъсирбахш аст. Дар ин ҷо Ҳелга ба таври машҳур суръат ва ҳисобҳоро ба даст меорад.
  Духтарак бо пои урён педальхоро пахш карда, наъра мезанад:
  - Ман як гови хурдакакам!
  Хельга боз ду самолёти англисиро зада галтонда, чир-чир мекунад:
  - Дар паси ман солдатхои немис дар як катор!
  Ва ӯ инчунин як бомбаандозро сарнагун кард! Чӣ духтар! Ба ҳамаи духтарон, як ҷанговари калон ва сард. Агар нобуд кунад, онро низ бидуни маросим ва раҳм мекунад.
  Духтарони ин ҷо хеле шаҳвонанд!
  Ва сарбозони Роммел бидуни мунтазири омадани нерӯҳои иловагӣ биёбонро канда истодаанд. Мо бояд ғалаба кунем, пас мо бояд. Фармондеҳи афсонавии "Рӯбоҳи биёбон" аллакай ба мубориза бо қувваҳои олӣ одат карда буд. Ва сарбозонаш низ чунинанд. Дар ин ҷо, масалан, як ширкати интихобшудаи занони SS ҷанговарон аст. Онхо дар аввали мохи декабрь, вакте ки фронт шикофта мешуд, немисхо акиб мегаштанд ва англисхо, баръакс, рахна зада, Толбукро озод мекарданд ва тахдид мекарданд, ки Вермахтро аз хоки Африка мепартоянд.
  Пас аз он Фюрер пешниҳод кард: интиқол додани батальони занонаи палангҳо. На барои он ки хонумҳо таносуби қудратро тағйир диҳанд, балки барои он ки мардон, ба хусус мардони итолиёвӣ, шарманда шаванд ва онҳо хеле хашмгинтар ва моҳиронатар мубориза баранд. Охир, агар духтарони элитае, ки бо тайёрии сахт сахт шудаанд, пеш бошанд, мардон хеле шарманда мешаванд.
  Ҷанговарон танҳо дар бикини бо истифода аз кремҳои махсус барои муҳофизат меҷангиданд. Дар давоми шаш моҳ пойҳои урёну духтарчаашон чунон шохдор шуда буданд, ки аз регҳои гарми мисли табақи пухта наметарсиданд ва аз танба пӯсташон ранги шоколади сиёҳ гирифт. Ва бисёриҳо аллакай даҳҳо ҷасадро дар паси худ доранд.
  Марго ва Шелла ду ориёии хеле ҷавон, вале аллакай дар ҷанг сахтгиранд. Онҳо ҷавонтарин дар рота ҳастанд, аммо дар давоми шаш моҳ аллакай соҳиби Салиби оҳанин дараҷаи якум (дараҷаи дуюм, ҳама дар батальон аллакай онро доштанд), бераҳм ва меҳрубонанд.
  Марго мӯи ранги оташ дошт ва Шелла як малламуй барф сафед бо ламси асал буд. Дар ин чо онхо чанг карда, хучуми танкхои зидди хучуми Англияро зада гардонда истодаанд. Матильдас бо зиреҳи пурқуввати худ ба пеш ҳаракат мекунанд. Баъдан Кромвелҳои гузаранда бо снарядҳои тарканда ва мошинҳои сабуктар ҳастанд. Духтарон худро дар қум гӯр карданд. Ба ин гуна танкхо сар-сарй тир андохтан бефоида аст. Мо бояд аз онҳо канорагирӣ кунем, ва он гоҳ...
  "Матилда" ва "Кромвель" кариб сӣ тонна вазн доранд ва вақте ки онҳо аз болои хандакҳои дар реги гил кофташуда мегузаранд, даҳшатнок мешавад. Он ба гарданҳои урёну даббохтаи шумо мерезад ва шумо вазни даҳшатноки мошинҳои ҳаромро ба гарданатон ҳис мекунед. Ана ҳамон "Кромвелл", оҳани маъмулӣ бо зиреҳи 70 мм, ки ҳатто як таппончаи 88 мм ҳамеша наметавонад онро гирад. Он бӯи бензини бритониёӣ ва равғани мотори хеле тез дорад. Духтарон сюрпризҳои худро доранд, мушкилиҳои осон доранд. Аввалин моделҳои Faustpatrons. Азбаски мардон, чун анъана, бигзоред, ки хонумҳо аввал гузаранд, аз ин рӯ онҳо силоҳҳои навтарин ва, тавре ки интизор мерафт, ояндадорро месанҷанд.
  Аммо онхо бар хилофи шиори риёкоронаи нацизм: "чанг кори мард, сулх барои зан!" духтаронро хам ба гаф-тори кор андохтанд.
  Вале аскарони пиёдагард акиб монданд, яъне имкони дар хандак нишаста галаба кардан мавчуд аст.
  Шелла бо пичиррос метарсад, ки аз реги аз хандақ афтода, сӯрохи бинии ӯро баста, атса задан метарсад:
  - Танҳо пиршавӣ дар майдони ҷанг ба шумо имкон медиҳад, ки аз ферментатсияи шампани ғалаба, ки аз мӯҳлатҳои гузаронидашуда пӯсида шудааст, пешгирӣ кунед!
  Марго розӣ шуд:
  -Касе, ки то«ат надорад, майи турши шикаст ва нѓшоки талхи зиёнро та риба мекунад!
  Аммо Матилдас, Кромвелл ва даҳҳо Монгусҳои сабук аллакай дар паси онҳо қарор доранд. Холо соати чамъоварии хосил фаро расидааст.
  Шелла, ки мӯи як замон марворид аз хок сафед шуда, пошнаи лучашро болои реги тафсон гузоштааст, фикран ба Марями бокира ва дигар муқаддасон рӯ оварда мегӯяд, ки маро ноумед накунед. Ангушт палчаро бемалол пахш мекунад, то заряди чамъшуда бевосита ба баки газ дохил шавад.
  Марго триггерро бо худ кашад, инчунин оҳиста. Пас аз ин ҳарду духтар бо дастони худ якдигарро мезананд. Зарбаҳо бевосита ба қафои қафо меафтанд, ки пас аз он зарфҳои газ таркиш мекунанд. Шӯълаи афлесун мисли кафки мавҷҳо дар ҳаво мепарад ва лаънатҳои касе шунида мешавад.
  Пас аз зарбаҳо ба қубурҳои ба худ хос печидаҳои кӯтоҳи танкҳои Бритониё печида мешаванд.
  Ва духтарони паланг далерона ба суи душманон граната мепартоянд. Ва пораҳо дар ҳама самтҳо парвоз карда, зиреҳро мисли панҷаи гурбаҳои оташин, ҷараёни харобиовари зарраҳои ҷамъшаванда пора мекунанд.
  Дар ин ҷо хашми занон аст, ки мегӯянд, ки занони олмонӣ ба ҳеҷ ваҷҳ бо оромӣ хос нестанд. Ва онхо чй тавр чанг карданро медонанд... Ва бигзор хучум пахш кунад.
  Дафъ кардан ба хучуми аскарони пиёда, ки чун коида аз арабхо ва сиёхпустон, ки ба воситаи рейдхо ва ё ваъдахои гуногун ба сафхои худ гирифта шудаанд, хеле осонтар аст. Дид, ки танкхо аз кор баромадаанд ва дар пеш муковимати чиддй мешавад, дар талафоти аввал акибнишинй карданд.
  Хуб, ва он гоҳ онҳо комилан ба парвози умумӣ табдил меёбанд. Азбаски ин услуб аст - заифонро хафа кунед, барои ҳаюлоҳо бошад!
  Вақте ки ҳамла ниҳоят хомӯш шуд ва духтарон бегоҳ дави худро дар биёбон идома доданд, ҳангоми роҳ рафтан онҳо сӯҳбат карданд. Шелла аз Марго пурсид:
  - Ба фикри ту, мо то ҳол дар Искандария хоҳем буд?
  Ҷанговари оташ бо дилпурона ҷавоб дод:
  - Ба фикрам, аз мохи ноябрь, ё шояд дар мохи октябрь дер намонда, мо нихоят Мисрро ишгол мекунем.
  Шелла мантиқан ва ба хориши пояш аз реги тафсонаш аҳамият надода пешниҳод кард:
  - Вакте ки ин мех дар таги шиками мо, базаи дар Мальта буда нобуд мешавад, таъминот бехтар мешавад, баробари омадани подразделенияхои нав, душман дигар имконият нахохад дошт.
  Марго ба атроф нигарист, то бубинад, ки то ғуруби офтоб чӣ қадар вақт мондааст. Ниҳоят хобидан ва хоби хуб гирифтан. Ба уфук наздик будани ситораи сурхранг чанговарро ором кард. Вай танбалона қайд кард:
  - Ба фикрам, фюрер пас аз Перу-Хабор ва Мидуэй такрор кардани десанти бохашамат ба Критро аз даст намедихад. Танҳо ин дафъа онҳо воқеан Малтаро хароб хоҳанд кард.
  Шелла бо лаънат ба осмон фарьёд зад:
  - Бигзор Худованди Мутаъол тамоми пойгоҳҳои Бритониёро ба ҷаҳаннам табдил диҳад.
  Офтоб нихоят дар паси уфук пинхон шуд, сардтарин рузи сол - 21 октябрь ба охир расид. Ва бо он амалиёти хирси қутбӣ оғоз ёфт. Чаро сафед? Маълумоти бардурӯғ барои он ки одамон фикр кунанд, ки мо дар бораи шимол гап мезанем, аммо дар асл зарбаи зарбаи муштзан дар ҷануб аст.
  Пойгоҳи бузургтарини Бритониё воқеан ба ҷаҳаннам монанд буд. Ба он зиёда аз хазор самолёти бомбаандоз, ки аз тамоми фронти шаркй чамъ омада буданд ва дар баробари чанговарони мушо-рат тачрибаи хуби чангй гирифта буданд, хучум карданд. Англисҳо, албатта, муддати тӯлонӣ мубориза мебурданд, аммо онҳо чунин ҳамлаи пурқувватро интизор набуданд. Дар хакикат, кй бовар мекунад, ки краутхо карор медиханд, ки фронтро фош кунанд, хатто агар душман муваккатан ором шуда бошад хам. Аммо солдатхои Англия холо берахмона зада мешаванд. Масалан, ба киштихои онхо самолёти "чиз"-и машхури Ю-87 хамла мекунад. На он қадар зуд, аммо дорои дақиқии баландтарин (барои замони худ) бомбгузорӣ, онҳо флоти Бритониёро, ки дар халиҷҳо пинҳон шудаанд, азоб медиҳанд. Фок-Вулфҳои замонавӣ, аз ҷумла, ҳатто худи фон Рудел, подшоҳи ҳавопаймоҳои ҳамлакунанда, қафо нестанд. Бо ғарқ шудани киштии ҷангии пуриқтидортарини шӯравӣ "Марат" маълум аст.
  Масалан, ефрейтор Ричард мебинад, ки мурғҳо мисли чана аз теппа ба поён медаванд. Самолётхои сершумори бомбаандози немис аз сурохии ях мисли мохихои дарранда мебароянд. Инглиси аллакай баркамол аз тарс гушаки телефонро мемонад. Чунин манзараи мудҳишро ҳеҷ гоҳ надида буд. Сиренаҳо хеле дер садо медиҳанд, пас аз таркиши бомбаҳо. Мавҷи таркиш аскарони бритониёиро ба сар мебарад, дасту пойҳои бурида ба самтҳои гуногун парвоз мекунанд. Яке аз кулоҳҳои оҳанин сурх шуда, ба рӯйи афсар бархӯрд. Ва чӣ тавр ӯ фарёд мезанад:
  - Черчилл бепарво аст! Гитлер хуб аст!
  Зенитихои Англия фавран ба тирпарронй шуруъ на-муданд, балки танхо вакте ки якбора хазорхо бомба афтид. Душман хама чизро дуруст хисоб кард: ягон бомба хам нобуд нашавад. Пас, душманро торумор кунед ва зарба занед. Ҳама секторҳо дар харита пешакӣ қайд карда шудаанд. Гузашта аз ин, бритониёҳои дурушт ҳатто худро дуруст пинҳон накардаанд. Бисьёр тупхои зенитии онхо дар пеши назари аён меистад ва аввалин шуда аз он чо меафтанд.
  Дар ин чо тупи зенити 85 миллиметра, ки сию ду фут дарозй дошт, ба боло партофта, мисли руль дар хаво хам шуда буд. Пас аз он, он суқут кард ва панҷ англисро пахш кард. Яке аз сиёҳпӯстон шикамаш дарида, рӯдаҳояш берун афтод.
  Ва бомбаҳо афтоданд ва ҳама чиз оташ гирифт, як анбори сӯзишворӣ садо дод, онҳо ба таркиш шурӯъ карданд, снарядҳоро тақрибан ба тамоми скелет пароканда карданд, сипас ба анбори дигар зарба зад. Баръакс, сиренаҳое, ки дар файтингҳои Ю-87 ва Фок-Вулф насб карда шудаанд, хашмгинона садо медоданд ва дар байни сиёҳпӯстон ва арабҳои аз байни аскарони мустамлика даҳшати ваҳшиёна ба вуҷуд меоварданд. Аммо чунин ба назар мерасад, ки сафедпӯстон низ метарсанд.
  Масалан, ду фрегати британй ба хам бархурд, ки дегхонахо гурур-гурур карданд. Ва хатто порахои фрегатхое, ки ба парвоз баромада буданд, мисли киштзорхои минадоршуда дар хаво тарки-данд ва крейсер танхо ба каъри замин фуру рафт.
  Танки англисии "Кромвелл" бо мурғи кӯтоҳ, вале бо суръати хуб ва зиреҳи хеле пурқуввати фронталӣ, дар воҳима суръат гирифт ва анбори худро пахш кард ва ҳатто даҳҳо сарбозони парешоншудаи худро дар роҳ пахш кард. Бетартибӣ афзоиш ёфт. Киштии авианосеци англией ба лахза даромад ва дрредноити пуриктидор оташ кушод... дар сохил, ки дар он чо солдатхои худи он чое мезаданд.
  Ва дар ин олами зеризаминӣ ду нафар комилан бепарво монданд. Яке аз онҳо ҳиндӣ буд, ки оҳиста-оҳиста қубур мефурӯхт ва дигаре зане буд, ки маълум аст, арабӣ, вале либоси низомӣ дошт. Ҳарду ба марги саросемагӣ аҳамият намедиҳанд. Дурусттараш, як лашкари тамоми аспсаворони нобудшавӣ бозии корти ғайриоддӣ мекарданд. Ин як бозии панҷоҳу ду карта бо шӯхӣ буд ва ҳатто аз рӯи қоидаҳое, ки худи сурхчаҳо ихтироъ кардааст.
  Зани араб гуфт:
  - Бо вуҷуди ин, садои зиёд аст! Ва чаро чунин воҳима эҷод кунед?
  Яке аз сарбозон, ки пушташро бо пораҳои пора бурида буд, қариб буд, ки ба ҳиндуҳо давид, аммо ӯро мисли гӯрбача беэҳтиётона партофтанд. Ба руи сурхпӯстон қатраҳои хун рехта, табассумкунон онҳоро лесид. Баъд пай бурд:
  - Садо кардан барои одамони нотавон, рангпарида аст. Мо апачҳо чунин фикр мекунем - агар душман набошад, душман пайдо мешавад - боз ҳам беҳтар!
  Зани сиёҳ гуфт:
  - Ин як заъфи хоси онҳое аст, ки имони Масеҳро эътироф мекунанд. Онҳо дар бораи қурбонӣ сӯҳбат карданро дӯст медоранд, аммо худро қурбонӣ намекунанд.
  Ҳиндӣ зуд сар ҷунбонд:
  - Тартиб бар пояе бунёд мешавад, ки семент имон ва рег ирода аст! Имон дили зар аст ва ирода мушти оҳанин аст! Танхо одамони рангпарида на як доранду на дигар.
  . БОБИ Љ 5
  Ва дар ҳавопаймои бомбгузори Олмон як духтар низ ҳаст. Дар ин ҳолат Viola. Як малламуй хеле зебо ва шарики ӯ Николетта аст. Ва ҳарду духтар хеле шаҳвонанд. Аз баландй бомба партофта мешавад. Ва инчунин ҷанговарон пойлуч ва бикини доранд.
  Духтарон ба худ наъра заданд:
  -Мо чунон дуздем, ки суперменем!
  Николетта инчунин аз фюзеляж бомбахо мепартояд. Ва душманро несту нобуд мекунад. Бритониё инро ҳамин тавр ба даст меорад.
  Виола инчунин аз боло бомбаи қотилро мепардозад. Ва ӯ ҷангиёни Империяи Леоро мекушад.
  Ва инчунин он чӣ гуна аст:
  - Ман тарсу ҳаросро дар Британия мепарварам!
  Ва пои урёнашро меҷунбонад. Ва суруд хонед:
  - Мо Черчиллро пора-пора мекунем!
  Духтарони Ю-188 бомба партофтанро хеле хуб медонанд. Мошини онҳо нав ва пешрафтатар аст. Тарҳрезии силоҳи он хеле зуд тирандозӣ аст.
  Бинобар ин духтарон ва як чанговари англис зада галтонда шуданд.
  Ҳавопаймои онҳо хеле тез аст. Ҷанговарон боз пойҳои лучашонро барои нобуд кардани харобиҳо истифода мебаранд.
  Виола наъра мезанад:
  - Ман ҳамаи душманонамро ба тобут меронам!
  Николетта дод мезанад:
  - Ва ман душманро мепартоям!
  Ва чӣ гуна ӯ метавонад пойҳои урёнашро бигирад!
  Ин духтарон ҳастанд ва чӣ тавр онҳо душманонро торумор мекунанд. Ва бас накунед. Ориёҳои ҳақиқӣ.
  Ва ҳангоме ки аллаҳои бараҳнаяшонро печида меҷунбонанд.
  Ва боз бомба мепартоянд.
  Ва духтарон дар ин ҷо ҳастанд, дар ҳавопаймоҳои дигар. Ана, Ева бомба мепартояд. Забони англисиро вайрон мекунад ва месарояд:
  - Ман хеле олӣ ҳастам!
  Ва Ева низ бо пойҳои урёнаш педалд мекунад.
  Аммо Виола боз бомбаро партофта, наъра мекунад:
  - Ман як духтари ваҳшӣ ҳастам, ман дар як соат даҳ мард мехоҳам, ки хеле олӣ ва аҷиб аст!
  Якчанд сарбозони бритониёии сӯхта ба об шитофтанд, то оташро шуста баранд. Ҳатто аз даромадан ба об ҷӯш мезад, доду фиғон ва нолаи ваҳшӣ шунида мешуд. Ва доира®ои хунолуд дар болои кафки ба®р давр зада, аввал ѓафс ва баъд о®иста-о®иста па®н шуда, ранга ранг мешуданд. Ва ҷанговарони империяи як замон бузургтарин ва васеътарин империяи рӯи замин намуди инсонии худро гум мекарданд. Зани араб бо таҳқиромез хурӯш кард:
  -Ва ин мардон моро маҷбур мекунанд, ки бурқа пӯшем!
  Марди сурх, ки маккорона чашмонашро чилва карда, гуфт:
  - Аз афташ нигоҳи таҳдидомези шумо онҳоро метарсонад!
  Зани араб дандонҳояшро истеҳзоона нишон дода гуфт:
  - Нармияти зан ба сахтии зиреҳ монанд аст, танҳо дар муҳофизат хеле марговар ва ҳамаҷониба аст!
  Немисхо бо тамоми кувва фавран хучум карданро афзалтар донистанд, тактикаи боксёре, ки ба тайёр набудани душман умед баста, фавран бо тамоми кувва ба суи душман шитофт. Вакте ки даххо самолётхои душман дар аэродромхо оташ зада, парвоз карда наметавонанд. Вақте ки бомбаҳои худи онҳо дар дохили Ланкастер таркида, ҳама чизро дар атрофи онҳо нобуд мекунанд. Тактикаи сахт, вале самаранок. Хамин тавр, симфонияи олами зеризаминй ба куллаи кувваи худ расид ва баъд паст шудан гирифт.
  Аммо ин, албатта, бо ин тамом нашуд, дивизияи десантй ба кор даромад. Ҳангоме ки бритониёиҳо пас аз чунин табобат қарор доранд, онҳоро умуман гарм кардан мумкин аст. Хушбахтона, аллакай планерхои десантй ба микдори зарурй тайёр карда шуда, усулхои кашондани онхо нагз ба рох монда шудаанд. Шояд беҳтарин дар ҷаҳон имрӯз.
  Аз ин рӯ, онҳо парвоз мекунанд, на мисли китҳо - сусттар, аммо ба қадри кофӣ тезтар ва ҳатто бо мусиқии Вагнер - шоҳасари дӯстдоштаи Гитлер. Боз кӣ зинда аст, филми "Апокалипсис" -ро ба ёд овард, ки дар он амрикоиҳо ҳангоми ҳамла ба ветнамӣ аз ин мусиқии махсус истифода мекарданд. Чӣ тавр онҳоро тарсонд. Ҳамин тавр, дар ин ҷо Вагнер аст, ва мотивҳои раъд ба воситаи пурқувваткунандаҳо. Десантчиён ба руи худ фосфор молида, худро ранг мекарданд, мисли девхои олами зеризаминии худ дахшатангез менамуданд. Инчунин ба таъсири психологӣ асос ёфтааст. Илова бар ин, баъзе реактивҳо ва баъзе микросхемаҳои магний ба фосфор илова карда шуданд, то ҳадди аққал дар муддати кӯтоҳ дурахш диҳанд. Ин қадар даҳшатнок, махсусан дар пасманзари дурахши дуд ва сӯхторҳои сершумор. Онҳо ҳатто пулемётҳо доранд, ки дар шакли даҳони аждаҳо пӯшидаанд. Баъд автоматхои охангангези немисхо ва ба асир гирифташуда зарба мезананд. Ва сафхои даравида, кандашуда ба мӯзаҳои ғолибон меафтанд. Ва бисёриҳо таслим шуданро афзал медонанд, сарфи назар аз он, ки бритониёиҳо нисбат ба олмонҳо зиёданд.
  Як зани ҳиндӣ ва арабӣ дар як сӯрохи хурди бодиққат пинҳоншуда пинҳон шуданд. Redskin қайд кард:
  - Хайр, мо онхоро шудгор кардем!
  Зани сиёхпуш дар хайрат монд:
  - Мо мегӯӣ? Шояд моро дар назар доред?
  Ҳиндӣ сарашро манфӣ ҷунбонд:
  - Не! Palefaces бритониёиро мезананд ва ин нишонаи хуб аст! Ва ҳангоме ки вақташ фаро мерасад, ҷашни мо фаро мерасад! Хиндухо китъаи худро кай озод мекунанд!
  Зани араб бо таҳқиромез хурӯш кард:
  - Оё шумо ягон тасодуф даъвои қудрати ҷаҳонро доред?
  Хиндй бо мехру мухаббат гуё ба кудаки аклашон сустро фахмонда бошад, табассум кард:
  - Касоне, ки аз ҳад зиёд гирифтан мехоҳанд, одатан чизе намемонанд! Пас, қошуқи калон даҳон аст!
  Фюрер, албатта, надид, ки лочинхо ва шохинхои у чй кор карда истодаанд, вале дар асосй вай тахмин мекард, ки машинаи харбии немис хама чизро аник кор карда мебарояд. Умуман, амалиёти хучуми харбии немисхо то булгаи Курск ба дарачаи баланди касбй гузаронда шуд. Баъзеҳо ҳатто онҳоро стандартӣ меноманд. Ҳатто аҷиб аст, ки чунин мошин лағжид ва сипас комилан аз ҳам афтод.
  Ва духтарон як хоби шабеҳро мебинанд, як намуди рӯъёи нубувват, ки бо фармони сахт қатъ шудааст - бархез!
  
  
  Подшох МАЙКАИ ДУЮМ
  Николаси II қурбонии як сӯиқасд дар Ҷопон шуд. Ҳатто пас аз он, вақте ки вориси тахт буд, мурд. Як кӯшиши машҳури куштор, ки дар таърихи воқеӣ рӯй дод. Царевич Николас ярадор шуд, аммо ба таври мӯъҷиза зинда монд.
  Аммо мӯъҷизае рӯй надод. Ин бахт, барои подшоҳи бадбахттарин дар тамоми таърихи Русия. Николас мурд... Ва бо у бохтн бузурге мурд, ки албатта, беихтиёр, вале ба хар хол империя ва сулолаи подшохиро хароб кард.
  Ва дар соли 1894, дар синни понздаҳсолагӣ, Майкли II ба тахт нишаст. Бародари подшоҳ Николас. Одам умуман беақл нест, хеле сахтгир ва далер аст. Михаил Александрович Романов дар солхои чанги якуми чахон ба дивизияи вахшй фармондехй карда, дар мухорибахо фарк карда буд. Умуман, вай нисбат ба Николай одами сахтгиртар, кадбаландтар, чехраи ифоданоктар буд. Оё ӯ оқилтар буд? Николас II шахси беақл ва боистеъдод нест. Аммо ҳанӯз ба қадри кофӣ сахтгир, иродаи қавӣ ва барои подшоҳ шудан таваллуд нашудааст. Илова бар ин, албатта, мушкилоти Николас II, махсусан бо занаш.
  Михаил аз бародараш беақл нест ва аз ҳама муҳимаш, ӯ хушбахттар аст... Хайр, Николай, ҳоло ҳам барои подшоҳон номи бад аст. Ва Николай аввалин шуда ноком шуд. Аз худи аввал шуриши декабристхо. Баъдан оғози бебарори ҷанг бо Эрон. Галаба ба даст омад, вале фатххо бисьёр набуданд. Ва Эрон априори рақиби Русия нест. Ҷанг бо Туркия. Инчунин дар аввал чандон муваффақ набуд. Ва галабахо хуни зиёдеро сарф карданд. Ва фатҳҳо каманд.
  Ва баъд чанг дар Кавказ кариб чил сол бо Шомил. Ва ин бад аст, васеъшавӣ ях кардааст. Ва ниҳоят, мағлубият дар ҷанги Қрим. Ва тибқи овозаҳо, шоҳ Николас аввалин шуда худкушӣ кардааст.
  Бале, он подшоҳ бахт надод. Микоили якум... Дар замони душвориҳо ҳукмронӣ мекард. Ӯ Русияро наҷот дод. Вай аз Польша якчанд шахрхоро забт кард. Дар Сибирь баъзе пешравй ба даст овард. Бо вуҷуди ин, ӯ дер зиндагӣ накард. Аммо подшоҳ, умуман, муқаррарӣ буд. Ва бе зарбаҳои ҷиддӣ.
  Сиёсати Михаил Романов ҳамон тавре буд, ки Николай II: экспансия ба Чин ва Шарқ. Сохтмони Порт-Артур. Дипломатия бо Германия, тайёрй ба чанг бо Япония. Албатта, маълум буд, ки мо бо сарзамини тулуи офтоб бе чанг кор карда наметавонем. Афсӯс, ки вай фаъолона худро мусаллаҳ мекард. Ва подшохи чавон шухрат мехост, забт кардан мехост, Русияи зардро ба вучуд оварад. Илова бар ин, маълум буд, ки Чин ваъда додааст, ки дар оянда ба як давлати бузург табдил меёбад ва беҳтар аст, ки онро ҳоло тақсим кунем. Дар ҳоле ки он пароканда аст.
  Япония дар Порт-Артур ба эскадраи рус хучум кард.
  Баъд адмирал Макаров фиристода шуд. Ин дафъа марг набуд. Кисман аз он сабаб, ки Михаил ба Царевич Кирилл нагузошт, ки ба Макаров халал расонад ва у дар киштй набуд. Ва ин масирро каме дигар кард.
  Адмирал Макаров эскадрильяро таълим медод. Баъд, вақте ки японҳо дар минаҳо дастгир шуданд, ӯ тавонист ба флоти Того ҳамла кунад.
  Чанги харбии бахрй бо галабаи боварибахши флоти Россия анчом ёфт. Аммо, баъдтар, Ҷопон ба ҳар ҳол Порт Артурро муҳосира карданд. Аммо на ба муддати дароз. Михаил Куропаткинро дур карда, командири чавонтару кобилиятнокро таъин кард. Ва боз дар хушкй галабахо ба даст оварда шуданд.
  Япония умуман дар бахр маглуб шуд. Ва баъд аскарон ба замин фуромаданд.
  Самурайҳо таслим шуданд. Русия ҷазираҳои Курилро баргардонд, Тайван ва Кореяро забт кард.
  Минбаъд як катор музофотхои Хитой ихтиёран ба хайати империя дохил шуда, Желтороссияро ташкил карданд. Империяи подшохй васеъ ва гул-гул шукуфт.
  Не дукумат, на демократияи нодаркор. На ҳаёт, балки файз! Тараккиёти босуръати мамлакат. Аммо табиист, ки Ҷанги Якуми Ҷаҳонӣ ногузир буд. Ва акнун соати аждаҳо фаро расидааст.
  Аммо то ин вақт Русия аллакай танкҳои сабуки "Луна"-2, танкҳои вазнини "Петри Бузург", ки аз ҷониби писари Менделеев тарҳрезӣ шудааст ва пуриқтидортарин бомбаандозҳои ҷаҳон: "Святогор" ва "Иля Муромец" дошт. Чунин буд қудрат аллакай!
  Ва армияи рус аз рузхои аввал ба галаба шуруъ кард. Ва шумораи кушунхои подшохй аз сабаби он ки Хитой аллакай нисфи хамрох шуда буд, зиёд буд.
  Кушунхои рус дар шарки Пруссия немисхоро торумор карда, Кенигсбергро ихота карданд. Онхо якбора хам Львов ва хам Пржемысльро гирифтанд. Русия аз ҳад зиёд сарбоз ва шумораи зиёди танкҳои сабук ва сайёр дошт. Ки баробар надошт ва қувваи бузурге нишон медод. Сипоҳ паси дигаре афтод.
  Артиши рус аллакай Будапештро ишғол кардааст.
  Германия ба вазъияти душвор дучор шуд. Кушунхои рус аллакай ба Одер наздик мешуданд. Италия низ ба Австрия чанг эълон кард. Дуруст аст, ки империяи Усмонӣ ба ҷанги зидди Русия ворид шуд. Аммо ин танхо ба маглубият ва маглубият дар хамаи фронтхо табдил ёфт.
  Кушунхои рус аллакай аз Одер гузаштанд. Ва дар зимистон онҳо ба ҳамла ба Берлин шурӯъ карданд. Ҳеҷ чиз барои нигоҳ доштани шаҳр набуд. Пас, немисхо хануз дар Гарб кувваи зиёде доранд.
  Ва Вильгельм ва штаби у шитобкорона сулх эълон карданд, дурусттараш таслим шуданд.
  Ҷанг ҳамагӣ шаш моҳ давом кард. Нерӯҳои рус Истанбулро гирифтанд. Ва Туркияро артиши шоҳ Майкли II ишғол кард.
  Пас аз он сулҳ дар Петергоф баста шуд. Австрия-Венгрия пош хӯрд ва мавҷудияти худро қатъ кард. Галисия ва Буковина вилоятҳои Русия шуданд. Чехия ва Словакия ба подшоҳӣ табдил ёфтанд, ки таҳти сарварии подшоҳ Михаил II буд. Венгрия инчунин подшохи русро хамчун монархи худ эътироф кард.
  Краков ва дигар мамлакатхо ба подшохии Польша дохил шуданд. Пруссияи Шарқӣ бурида шуд, Данциг ба шаҳри Русия табдил ёфт. Осиёи Хурд ва қисми зиёди Ироқ бо Бағдод ба Русия табдил ёфт. Англия фацат вилояти Басра ва Фаластинро, Франция бошад, чануби Сурияро кабул кард.
  Подшоҳии Югославия низ ташкил ёфт, ки дар он Михаэли II ҳамсари он шуд. Ман каме барои худам ва Италия гирифтам. Ба хамин тарик, Россия тавонист ба истилогари асосй табдил ёбад. Ва бо харочоти ночиз талафоти ночиз дид. Аммо Олмон маҷбур шуд, ки қисми зиёди ҷубронпулиро ба Русия пардохт кунад. Ғалабаи таъсирбахш!
  . БОБИ Љ 2.
  Пас аз ин боз якчанд ҷангҳои хурд ба амал омаданд. Русия қисми зиёди Афғонистонро забт кард - ҷануб ба Бритониё рафт ва аз се ду ҳиссаи Эрон - ҷануб низ Бритониё буд. Баъд кушунхои подшохй, Франция ва Англия нихоят нимчазираи Саудиро таксим карданд. Гегемония ба вучуд омад. Ҷопон инчунин тавонист як қисми моликияти Олмонро барои худ гирад.
  То соли 1929 афзоиши и«тисодї дар тамоми  а®он мушо®ида мешуд - дар Русия «увватбахш буд. Аммо депрессияи бузург пас аз он омад. Ана хамин чиз Гитлерро дар Германия ба сари хокимият овард.
  Дар Россия хам хиссиёти революционй ва корпартой авч гирифт. Аммо соли 1931 бо Япония барои Хитой чанги нав cap шуд. Россия пурзуртар буд ва ба флот вориси сазовори адмирал Макаров - адмирал Колчак фармонфармой мекард.
  Галаба, десант ва Япония бо тамоми моликияташ дар укьёнуси Ором ба музофоти Россия табдил ёфт. Ва шоҳ Майкл II ва инчунин императори Ҷопон. Бале, ин хеле хуб баромад. Аммо мубориза барои хукмронии чахон ба охир нарасид.
  Гитлер кувваи худро зиёд мекард. Ва эътилоф ба вуҷуд омад: Олмон, Италия, Русия, бар зидди Бритониё, Фаронса, Ҳолланд, Белгия ва ИМА.
  Дар соли 1940 армияи подшохй аслан забт кардани Хитойро ба охир расонда, ба мулкхои Франция, Голландия ва Англия дучор шуд.
  Гитлер 22 июни соли 1941 ба Франция хучум карда, чангро огоз намуд. Фюрер накшаи бузург ва гениалии Майнштейн дошт. Россия ба мукобили мустамликадои Англия ва Франция дар Осиё ва Африка ба хучум cap кард. Ин як ҷанги бераҳмона аст.
  Россия аз чихати шумораи ахолй аллакай дар чахон чои якумро ишгол мекард, армияи он бо танку самолётхои бехтарин ва пешкадамтарин мусаллах буд. Вертолётҳо, ҷангандаҳо, ҳавопаймоҳои ҳамлакунанда, бомбаандозҳо, аз ҷумла ҳавопаймоҳо аллакай дар истеҳсоли оммавӣ мебошанд! Умуман, ҳама чиз хуб аст.
  Гитлер дар давоми якуним мох Франция, Бельгия, Голландия ва Данияро ишгол кард! Россиян подшохй Норвегия ва Швецияро ишгол кард. Инчунин Хиндустон, Хиндухитой, Эрони чануби, нимчазираи Саудй ва ба Миср дохил шуданд.
  Кушунхои мустамликавии Англия ва Франция бо кобилияти пасти чангии худ фарк карда, рухияи чангии хеле паст доштанд - амалан бе мукобилият таслим мешуданд.
  Гитлер мехост худаш ба Африка кучида равад, вале Испания ба Германия мукобил баромад. Баъд фашистон ба режими Франко хучум карда, онро торумор карданд. Ва он гоҳ Португалия. Пас аз ҳамлаи шадид Гибралтар гирифта шуд!
  Баъдан, Русия ва Олмон Африқоро забт карданд. Дар ин чо майдонхои калон, чангалзорхо, биёбонхо ва набудани роххо назар ба мукобилияти кушунхои мустамликадории заиф ва ошуфташудаи Англия, Франция ва Португалия бештар монеае буданд.
  Забт кардани территорияхо ба амал омад. Ҷангҳои эпизодӣ, муқовимати фокусӣ. Танкҳои русӣ ҳоло ҳам беҳтарин ва бо манёврии хубанд, бахусус танкҳои миёна: "Николай", ки ба номи Царевич Николас гузошта шудааст, ки аз ҷониби Ҷопон кушта шудааст.
  Аммо агар медонистед, ки самурай Цуда Санзо Русияро аз чӣ тақдири бад наҷот додааст, он гоҳ муҷассамаи ӯ бо бурҷи Эйфел дар Санкт-Петербург канда мешуд. Ё шояд шумо танкро ба номи ӯ гузоштаед.
  Дар ҳар сурат, "Николай"-3 як зарфи нисбатан сабук буд - камтар аз сӣ тонна, мобилӣ бо муҳаррики дизелӣ. Суръати он назар ба сию чор афсонавӣ баландтар буд, зиреҳи пеши он ғафстар ва нишебтар буд, силуэташ пасттар буд ва милтиқи дарозтар дошт, гарчанде ки калибри 76 мм монанд буд.
  Ҳар чӣ мегӯӣ, Русия аз се ду ҳиссаи Африқоро забт кард, боқимонда ба Олмон ва Италия рафт. Ва пас аз бомбгузории густарда дар моҳи майи соли 1942, пас аз фуруд омадани нерӯҳои муштараки Русия ва Олмон ба Бритониё. Ҷанг ҳамагӣ ду ҳафта давом кард ва Англия ва Ирландия ишғол карда шуданд.
  Ва баъд аз як моҳ онҳо Ирландияро ишғол карданд.
  Амрико аз тарси ворид шудан ба чунин ҷанги хатарнок хеле ғайрифаъол рафтор кард, аммо ба ҳар ҳол ба Бритониё бо захираҳо кӯмак кард. Ҳамин тавр, Гитлер, Муссолини ва Николас II тасмим гирифтанд, ки қудрати аз ҷиҳати иқтисодӣ тавонотаринро ба итмом расонанд.
  Гузашта аз ин, Русия дар баробари Аляска бо Амрико сарҳади муштарак дорад. Ва аллакай то Чукотка рохи охан сохтанд, - ин барои чанг хеле фоиданок аст!
  Ва акнун армияи рус, подшохй харакат мекунад... Ва ба Аляска дохил мешавад. Аммо танкҳои амрикоӣ ҳатто ба муқобили русҳо намераванд. Ин вокеа руй дод.
  Кушунхои рус 1 сентябри соли 1942 ба Аляска десант cap карданд... Ва онхо хеле бомуваффакият пеш рафтанд.
  Бо суръати тез васеъ кардани плацдарм. Ва чун хамеша дар чангхо духтарони зебои рус иштирок мекунанд.
  Онхо дар танки навтарини "Николай-4" мебошанд. Ҷанговарон пойлучанд, танҳо бикини дар бар доранд. Ва онҳо як таппончаи пурқудрати 85 мм дароз доранд: раъди Шерман.
  Моҳи ноябр аст, барф борид, аммо духтарони зебо: Наташа, Мария, Аврора ва Светлана ягон либосро намешиносанд ва қариб бараҳна ҷанг мекунанд.
  Дар ин ҷо ҷанговарон бо зарбаи дақиқ аз снаряди Шерман тир меандозанд. Онҳо дандонҳои худро луч карданд. Наташа тир холй карда, наъра кард:
  - Ман ҳамаро барои подшоҳ задам!
  Ва он то ҳол оташ мезанад!
  Он гоҳ Мария тир хоҳад кард ва он қадар дақиқ, ки манораи Шерманро канда хоҳад кард.
  Вай онро гирифт ва дар твиттер навишт:
  - Ман духтаре, ки металл мебурам!
  Ва он гоҳ Аврора снарядро сар медиҳад. Ва инчунин дақиқ ва равшан.
  Ҷанговар хиҷил мекунад:
  - Баландтарин аэробатика!
  Ва он гоҳ Светлана туро бо тамоми қувваи хашмгинаш мезанад. Духтари малламуй вайронкунанда. Ва фарёд мезанад:
  - Ман деви дӯзах ҳастам!
  Ва тамоми чор нафар роҳи худро гирифта, аз ҷануби Аляска ҳаракат хоҳанд кард.
  Ва инак, танки Александр-4, инчунин модели навтарин бо духтарони зебо. Як таппончаи пурқудрати 130-мм дарозиаш, то ҳашт пулемёт ва экипажи панҷ духтари зебои бикинидор.
  Онҳо инчунин рафта, тирандозӣ мекунанд, амрикоиҳоро нокаут мекунанд, ба Шерманҳо ворид мешаванд.
  Аленка бо ангуштони пои бараҳнааш снарядро баровард ва месуруд:
  - Барои шаъну шарафи подшох Михаил!
  Ҳангоми тирандозӣ Анюта амрикоиҳоро даравида, дастгирӣ кард:
  - Подшоҳи бузург!
  Августин низ зарба зад, Шерманро шикаст, фишурда гуфт:
  - Барои сулх, мехнат, империя!
  Баъд Мирабела оташ кушод. Вай инчунин зиреҳи душманро шикаста, хитоб кард:
  - Барои тартиботи нави рус!
  Ва он гох Олимпиада снарядро парронд, ки он чак-чак ва гурриш мекард:
  - Ман барои душман чунин кувва ва дард дорам!
  Духтарон хуб рафтор мекунанд ва оташ мезананд. Дар чашмони зумуррад ва ёқути онҳо алангаи олами зеризаминӣ.
  Ва танки навтарини "Александр-4", ки аз хар тараф рахнанопазир аст, пеш рафта, америкоихоро торумор мекунад. Чунин аст муаррифӣ ва нобудии бечунучаро.
  Ва духтарон, он сард аст, ва онҳо танҳо дар як бикини ва қариб бараҳна ҳастанд - зебо! Мо бо худ гурба меорем!
  Аленка ба мошини америкой снаряд мепарронад. Чӣ тавр ӯ онро месарояд ва месарояд:
  -Ман ситораи ҷаҳон ҳастам!
  Ва он гоҳ Анюта онро гирифта, раҳо мекунад, душманро бурида, фишурда мекунад:
  - Ва шаъну шараф ба империя!
  Ва он гоҳ Августин ба снаряд меафтад, душманро даравад, зиреҳи душманро мешиканад ва чир-чир мекунад:
  -Ман як духтари сурхрӯю бешармам!
  Ва он гоҳ Мирабела сандалӣ хоҳад шуд. Ва ба суи душман снаряди марговар мепарронад. Вай манораро канда, фарьёд мезанад:
  - Рам аз қӯчқор!
  Ва он гоҳ Олимпиадаи қаҳрамонони зебо баргузор мешавад. Он марговартарин снарядҳоро мепарронад. Он танки душманро торумор карда, дод мезанад:
  - Ман ҳамаро мерӯфтам!
  Ба ин чо танки хафтод тонна вазнаш омада, редутхои душманро нест мекунад. Ва он дар барф осон харакат мекунад - двигатель навтарин - турбинаи газ! Мошинро ин кадар осон боздоштан мумкин нест.
  Аленка месарояд:
  - Моро касе боздошта наметавонад! Ҳеҷ кас моро мағлуб намекунад! Гургони рус душманро пора-пора мекунанд! Гургҳои рус - салом ба қаҳрамонон!
  Ва боз бо ангуштони бараҳнааш триггерро пахш карда, ба душман зарба мезанад. Чӣ духтар!
  Анюта низ аз пойҳои урёнаш ба замин афтода, фиғон зад:
  - Ва ман олӣ ҳастам!
  Ва он гоҳ Августин снарядро сар дода, дод мезанад:
  -Ман духтари ваҳшӣ ҳастам!
  Ва Мирабела чизи комилан қотил ва ғурронро мебарорад:
  - Ба сархадхои нави бехамто!
  Ва забони худро чунон гулобӣ ва дароз нишон хоҳад дод.
  Ва он гоҳ Олимпиада амрикоиҳоро зарба мезанад ва онро хеле хуб иҷро мекунад.
  Хуб, умуман, галабаи равшан намоён аст. Дар ин чанг галаба карда, кушунхои рус ва подшохй пеш рафта истодаанд.
  Дар охири мохи декабри соли 1942 аллакай тамоми Аляска аз тарафи армияи подшохй забт карда шуда буд ва дар Канада чангхо давом мекард.
  Дар самолётхои реактивй гайр аз танкхо лётчикхои зан хам мечангиданд. ШМА бисьёр авиация дорад, вале сифати он хеле паст аст. Бо ҳавопаймоҳои русӣ муқоиса кардан мумкин нест. Ки душманро бо шиддати терминаторҳо торумор мекунад.
  Ва духтарон Анастасия ва Маргарита дар самолётхои худ "Екатерина"-6 то чй андоза самарабахш хисобот чамъоварй мекунанд.
  Анастасия ҳашт ҳавопаймои амрикоиро бо як таркиши панҷ туп ва доду фарёди ҳавопаймо зада зер мекунад:
  - Ман танҳо як ҷанговари дараҷаи олӣ ҳастам!
  Ва бо пои урён ба педальхо зер мекунад.
  Маргарита дах самолёти Америкаро дар як таркида зада галтонда, чир-чир мекунад:
  - Ва ман ҳатто як синф боло ҳастам!
  Анастасия бо ангуштони бараҳнааш триггерҳоро пахш карда, ба сӯи душман оташ мезанад. Он ба ҳафт мошини артиши ИМА зарба мезанад ва садо медиҳад:
  -Ман чунон ҷанговарам, ки шоҳ шод мешавад!
  Маргарита низ қотилро озод мекунад ва чир-чир мекунад:
  - Ва на танҳо подшоҳ! Мо хеле зебоем!
  Духтарон чанг карда, мошинхои гуногунро пахш мекунанд. Душманро мисли мушхои мурда ба куттии ахлот мепартоянд. Ва самолётхои Америкаро несту нобуд мекунанд.
  Анастасия боз чанд самолётро зада галтонда дод:
  - Барои уқоби дусари шоҳӣ!
  Маргарита, ки дандонҳои дандондорашро нишон дода, чир-чир мекард:
  - Барои чунин чизи аҷиб!
  Ва ӯ боз даҳҳо мошини амрикоиро пахш кард. Инҳо духтаронанд. Духтарон куштанро дӯст медоранд. Ва онро пора кунед!
  Ва ин ҷуфт кор мекунад ...
  Ба ҳадафҳои заминӣ ҳаракат мекунад. Ва бо Шерманҳо равед ва онҳоро рост кунед. Мисли сӯзани металлӣ. Ва тақсим кардани оҳану пӯлоди мустаҳкам. Суқути онҳо ҳамин тавр сурат гирифт.
  Анастасия ба якчанд Шерман мушт мезанад ва ба худ фарёд мезанад:
  -Ман духтаре ҳастам, ки ба бисёр кор қодир аст!
  Маргарита инчунин амрикоиҳоро дар рӯи замин зарба мезанад ва хиҷил мекунад:
  -Аммо ҳеҷ чиз маро боздошта наметавонад ва ҳеҷ гоҳ маро боздошта бошад!
  Анастасия душманро торумор карда, танкхоро тирборон карда, фарьёд мекунад:
  - Барои подшоҳе, ки ҳеҷ кас донотар ва сардтар нест!
  Духтарон албатта зебо ҳастанд! Ва муҳимтар аз ҳама, танҳо дар як бикини! Ва мағлубнашаванда!
  Ҳеҷ кас наметавонад духтаронро мағлуб кунад ё боздорад!
  Анастасия, тирпарронӣ, аз болои шушаш фарёд мезанад:
  - Ман он духтаре, ки пулод мешиканад!
  Маргарита тирандозиро давом дода, илова мекунад:
  - Ва ҳар гуна металл!
  Духтарон парвоз мекунанду тир мепаронанд... Ҳарчанд сарду зимистон аст, ин ба онҳо халал намерасонад. Дар Канада задухурдхо давом дорад.
  Анастасия боз оташ мезанад ва наъра мезанад:
  -Ман мисли писарам!
  Маргарит фаъолона тасдиқ мекунад ва бо хашми пантера гурз мезанад:
  - Ман ҳамонам, ки аз ҳама хандаовартару сардтарам!
  Духтарон, чунон ки мебинед, дар ҳақиқат ба бисёр чизҳо умед мебанданд ва бахти таърифнопазир доранд!
  Онҳо ҳисобҳои нимбараҳнаро ҷамъ мекунанд! Ва онҳо ҳеҷ ғамро намедонанд, ҳеҷ шакке! Онҳо ақидаҳои гуногун доранд!
  Аммо, хуллас, бахти бахти зебоихо омад. Онхо бо зарбаи хавой як генерали чор-ситораро дастгир карда, хучум карданд. Зебоҳои аҷиб. Онҳо шуморо ҳамин тавр мезананд!
  Ва боз танкҳои Русия ва Олмон дар саросари Канада ҳаракат мекунанд.
  Ана, экипажи Герда, дар самолёти немис Т-4. Мошин дар муқоиса бо мошинҳои шӯравӣ хеле заиф аст. Аммо духтарон осон нестанд - онҳо дар сармо пойлуч ва дар бикини ҷанг мекунанд. Ва ин чизе мегӯяд!
  Биёед эътироф кунем, ки чунин ҷанговарон хубанд! Онҳо шубҳа ва сустиро намедонанд! Дар чашмонашон сапфиру алмос месузад! Ин гуна зебоиҳо як ваҷаб заминро ба душман намедиҳад! Онҳо дар айни замон муқаддас ва бераҳм мебошанд.
  Онҳо худро бо энергияи бузург ҳаракат мекунанд.
  Ва хамин тавр онхо америкоиёнро торумор мекунанд.
  Герда бо ангуштони бараҳнааш тир парронд ва чир-чир кард:
  -Ман духтари ваҳшӣ ҳастам! Ва умуман бокира нест!
  Ва баъд аз ин ӯ ханда мекунад.
  Шарлотта низ аз туп тир холй кард. Он метавонад хеле қавӣ набошад, аммо он зуд оташ мезанад:
  -Ман мисли занбӯри гарм ва газанда ҳастам!
  Пас аз ин зебоӣ забони дарозашро гирифта нишон медиҳад!
  Ва он гоҳ Кристина торсакӣ мезанад ва хиҷир мезанад:
  - Ва овози ман! Кликов зарба!
  Ва ӯ низ дандонҳои гурги худро бардошта, наъра хоҳад кард:
  - Як галабаи нав ба даст меояд!
  Ҷанговарон дар ҳақиқат хеле сахтгир ва хашмгин ҳастанд. Ва онҳо ин қадар қувваи мушакҳо ва хашми девона доранд.
  Ва Магда низ ба душман зарба мезанад. Вай Шерманро аз дур зада, ба он хеле дакик ба охир мерасад ва гурриш мекунад:
  - Ман як олмонии олӣ ҳастам!
  Чор-водорон бо вучуди он ки машина бехтарин нест, бомуваффакият мубориза мебаранд.
  Ва чаро? Чунки онҳо қариб либос надоранд! Ва чанговарон душманро хеле зебо нобуд мекунанд.
  Герда бо ифтихор кайд мекунад:
  - Мо ба фюрер хеле сазоворем!
  Пас аз он зебоӣ боз тир меандозад ва чеҳраи зебои худро луч мекунад.
  Ҷанговарони ин ҷо рӯҳи ориёӣ доранд. Ва онҳо аз сармо наметарсанд. Гарчанде ки зимистон дар Канадаи Ғарбӣ ҳанӯз хеле сард аст.
  Аммо ҳеҷ чиз - танҳо пойлуч ва қариб бараҳна. Он гох бурдбор ва галаба хохад буд!
  Инхо чанговарони пур аз рухи пурифтихор мебошанд.
  Холо хам ориёихо дар сабру субот баробар надоранд. Ба гайр аз духтарони рус.
  Аммо Наташа дар "Николай"-3, ки низ дар бикини ва пои луч тир холӣ кард, берун шуд ва дар гирду атроф гашт. Бо вуҷуди ин, танки вай аз T-4-и Олмон беҳтар аст. Ҷанг дар ин ҷо сахт ва хеле хашмгин аст.
  Янкиҳо кӯшиш мекунанд, ки баргарданд. Аммо Наташа "ҷодугар"-ро афтонд ва бо дандонҳои марворид фишурда кард:
  -Ман чунон духтарам, ки касе ба ман наздик намешавад!
  Ва Мария ба суи танкхои америкой аник тир холй кард. Ӯ онҳоро сӯрох карда, бо дандонҳои бараҳна фишурда хоҳад кард:
  - Хеч кувва моро гирифта наметавонад!
  Ва он гоҳ Аврора низ бо навбат тир меандозад. Шерман нобуд карда шуд. Бале духтарам ин ба ту лозим аст.
  Ва он гох Светлана сахми худро мегузорад... Ин ба америкоиён чй гуна зарар мерасонад.
  Дар баҳр низ ҷангҳо вуҷуд доранд. Флоти Русия Филиппинро забт мекунад.
  Дар ин чо хам даста: духтарони бахрнаварди пойлуч. Ҳамчунин зебоиҳои қариб бараҳна, дар бикини. Дуруст аст, ки ҳаво дар Филиппин ҳатто дар зимистон аҷиб аст - гарм, зеро он қариб экватор аст.
  Ва духтарон аз чангу тирпарронй лаззат мебаранд. Ва давидан дар атрофи дурахш пои луч, пошнаи мудаввар. Духтарони ин ҷо танҳо зебо ҳастанд. Беҳтарин - супер!
  Зимнан, онҳо таҷовуз кардани маҳбусонро дӯст медоранд! Онҳоро ба худ баста, баъд савор мекунанд. Ва то ҳадде, ки маҳбусон аз ҳуш мераванд! Ва онҳо барои худ - ё на барои худ, балки барои душманони худ нобудкунии пурра ташкил мекунанд.
  Чунин экипажҳои сарди духтарони нимбараҳна. Ва ҳеҷ чиз наметавонад онҳоро боздорад ё онҳоро пахш кунад!
  Чанговарон ба крейсери америкой савор мешаванд. Онҳо тақрибан бараҳна, пойлуч, бо мушакҳо дар зери пӯсти даббшуда ҷаҳиш мекунанд. Ва онҳо амрикоиҳоро хашмгинона мекушанд. Ва онҳо заррае шанси зинда монданро намедиҳанд.
  Ва ҳоло Стелла зебо ва шарики ӯ Маша намоён аст. Ҳарду духтаракҳои баланд, малламуй мушакҳо ҳастанд, ки ҳамаро бурида мепартоянд. Чизе, ки зарба нест, ҷасадҳоро буридан ва пора кардан аст!
  Духтарон дар кад-кади киштии америкой кадам мезананд. Агар ба тарафи рост мавҷ зананд, ин кӯча аст, агар ба тарафи чап мавҷ зананд, ин хиёбон аст!
  Ва духтарон бас намекунанд! Онҳо ба рақибон имкон намедиҳанд! Ва чӣ мешавад, агар онҳо ғуррон кунанд ва мушакҳои худро ба ларза оғоз кунанд!
  Ва боз шамшерҳои худро ҷунбонда, нола мекунанд:
  - Мо барои подшох, Ватан ва Михаил Романов духтаронем!
  Ва онро мисли карами самурайӣ реза мекунанд. Ҳамин тавр, Стелла онро гирифта, бо пои луч афсари амрикоиро лагадкӯб кард. Вай баландтар парвоз карда, аз болои киштй чахида мешавад.
  Терминатори малламуй медиҳад:
  - Барои зарбаҳои ман пул медиҳанд!
  Ва боз дандонҳояшро луч мекунад ва дандонҳои марвориди худро дурахш мекунад! Чӣ духтар! Аз ҳама афшура ва хушбӯй!
  Ва духтарон ба сӯи худ мешитобанд. Ва онҳо мисли сели тундбод мегузаранд. Онхо ба душман имконият намедиханд. Онҳо қудрати бузург доранд. Торикии шайтонҳо ва ҳазорон ҳазор фариштагон.
  Ана, Маша меояд, ки бо ду шамшер якбора се сарро мебурад! Ин духтар аст - духтар ба ҳама духтарон!
  Ҳарду зебоӣ чун бо шамшер мех мекӯфтанд. Ва дар кирдорашон заъф ва шубҳае нест. Барои худ ҳаракат кунед, бе ақибнишинӣ ё таслим. Адолат муттаҳид кардани инсониятро талаб мекунад. Як империя, як тоҷ, як ҳадаф ва васеъшавӣ ба кайҳон.
  Махз дар хамин вакт аввалин хамрохи сунъии Замин ба мадор бароварда мешавад. Дар ин чо вай дар атрофи кураи замин парвоз мекунад.
  Ва духтарони рус дар бикини барои худ мубориза мебаранд. Ва аз душман кам нестанд. Ва амрикоиҳо, ки аз ҷониби зебоиҳо пора-пора мешаванд, меафтанд. Ба ҳар ҳол, духтарони дараҷаи олӣ ва маҳорат.
  Дар як вақт онҳо тавонистанд дар Ҷопон ҷанг кунанд. Онхо дар баландй хам мубориза мебурданд. Худи император асир карда шуд. Онхо махорати баланди худро нишон доданд. Онҳо чунин ҳавас ва қувваи мушакҳои зиёд доранд. Албатта, чунин духтарон муъчизаи муъчизахо мебошанд!
  Онҳо дар қаср самурайҳоро буриданд. Ва онҳо низ қариб бараҳна ва пойлуч буданд. Духтароне, ки метавонистанд корҳое кунанд, ки душманони худро ба ҳайрат меоранд.
  Ва онхо хар гуна гуштро реза карда, махорати худро нишон медоданд. Чанговарон, бешубха, пеш мераванд.
  Сари адмирали америкой бо шамшер бурида шуд. Ва чӣ гуна зебоиҳо ханда хоҳанд кард, дандонҳои худро нишон медиҳанд.
  Ва боз ба ҳуҷум мераванд ва худро мебуранд. Чунин ҷанговарон ҳаюлоҳои воқеӣ мебошанд. Ва дар тахт шоҳ Микоил аст. Писари Искандари сеюм, аммо на он кас. Бахтлитар, қатъийтар, иродалироқ ва ҳамда истеъдодли ҳоким .
  Аммо, албатта, барори кор муҳим аст ва инчунин сахтгирии бештар - Михаил муборизаи оштинопазирро бар зидди фасод бурд, ки ба артиш таъсири мусбӣ расонд. Аммо самараноктарин ноу-хау истифодаи духтарон дар бикини барои мақсадҳои низомӣ аст. Духтарон бошад, вақте ки онҳо қариб бараҳна ва пойлуч ҳастанд, хеле зебоанд.
  Ҳамин тавр, ҷангҳо бо муваффақиятҳои гуногун сурат мегиранд. Ва ҷанговарони зебо хеле дақиқ тир меандозанд, беҳтар аз мардон. Ва муҳимтар аз ҳама, вақте ки духтарон қариб бараҳна ҳастанд, онҳо амалан осебпазиранд. Ба онхо тиру снарядхо таъсир намерасонанд. Армияи хеле пурқуввати ҷанговарон. Ин зӯр. Ин идеяи шоҳ Майкл буд, ки духтаронро қариб бараҳна ва пойлуч истифода барад ва ин ғалаба овард.
  Ва духтарон дар набардҳо низ бо ангуштони пои бараҳна норинҷак ва ханҷар мепартофтанд. Ва онҳо хашми ваҳшии худро нишон доданд.
  Духтарон хеле далеранд. Ва хеле зебо, бозича ва флот-пиёда. Ҳеҷ кас онҳоро нигоҳ дошта натавонист.
  Чанговарон хеле хоксоранд... Пойхои урёни духтар аслихаи хеле таъсирбахшанд. Аммо онҳо чӣ кор карда метавонанд? Бисьёр чизхо. Худи пойҳои урён аз замин нерӯ мегирифтанд ва ҷанговарони зебо бозӣ мекарданд.
  Бояд бигӯям, ки духтарон зеботарин дар ҷаҳон ҳастанд, ки онҳо ҳам аҷибанд ва ҳам бо хашми кобраҳо!
  Крейсери Америка асир гирифта шудааст. Мардони асир ба руяшон афтоданд. Пас аз ин ҷанговарон пойҳои худро ба рӯи онҳо тела доданд. Ва маро маҷбур карданд, ки бибӯсам. Ва духтарон ку-шода, кафи барахнаашон, хангоми лесидани забонхояшон, худро гуворо ва тик-чак хис мекарданд.
  Аммо зебоиҳо аз бӯсидан бо бӯсаҳо ва пошнаҳои пошнаи худ лаззат бурданд.
  Баъд аз ин духтарон хандиданд. Ва онҳо дандонҳои худро бардоштанд!
  Аммо хуб шуд, духтарон каме урён офтоб гирифта, ба оббозӣ рафтанд. Инҳо чунин ҷанговарони зебо ҳастанд. Чӣ тавр шумо метавонед ин гуна пойро гирифта, бибӯсед? Ва ҳар ангуштро лесид.
  Духтарон бузурганд.
  Ана, танки "Александр-4" боз дар чанг. Ин шитоб аст ва моҳи феврал аллакай фаро мерасад. Қӯшунҳо пеш мераванд. Ба территориям ШМА торафт наздиктар мешавад. Духтарон хеле хубанд.
  Дар ин чо Наташа аник тир мепарад. Ва он хеле дақиқ мезанад.
  Духтар бениҳоят дақиқ тир мезанад ва нидо мекунад:
  - Мо душманро торумор мекунем!
  Мария навбатӣ тир мезанад. Душманро гирифту маглуб кард:
  - Ман олӣ ҳастам!
  Мария духтари хеле зебо ва хеле фаъол аст.
  Ва пойҳои урёнаш дар эротикаи худ хеле зебо ва зебост:
  - Мо душманро нест мекунем!
  Ва Аврора чунин духтарест ва ӯ олиҷаноб аст, ки шиками бараҳна ва синаҳо дорад ва пистонҳои арғувонии варамдор:
  - Ман душманонро мешиканам ва онро олӣ хоҳам кард!
  Ва чӣ гуна ӯ мӯи сурхашро меҷунбонад!
  Ва боз туро бо пои бараҳнааш лагадкӯб мекунад. Чунин ҷанговарон хеле хубанд!
  Ва он гоҳ Светлана душманро гирифта, мезанад:
  "Ман подшоҳро дӯст медорам ва ба гардани душманонам ҳалқа меовезам!"
  Духтарон механданд. Чӣ тавр онҳо гӯё ва сард шуданд.
  Амрикоиҳо аз духтарон гурезанд. Ё онҳо таслим мешаванд. Ё онҳо мемиранд. Ҷанговарон хеле зебо ва хеле пойлуч ва духтарон хеле аҷибанд. Ва танҳо дар як бикини мубориза бурдан гуворо ва муассир аст. Духтарони ҷанговар хеле аҷибанд.
  Наташа боз ба суи америкоихо тир холй карда, хитоб мекунад:
  -Ту бародари ману ман бародари ту! Ё дурусттараш хоҳари ман!
  Ва боз забони дарозашро ба ҳаракат медарорад. Таҷовузкор бигӯем ҷанговар ва зебоӣ!
  Ва баъд Анюта синаи бараҳнаашро меҷунбонад. Ва ӯ дод мезанад ва дандонҳояшро луч хоҳад кард. Ва ӯ ба сӯи амрикоиҳо снаряд мефиристад. Ва ӯ онро мегирад ва онро хоҳад зад.
  - Зебоӣ онро вайрон кард! Ва чир-чир мекунад:
  - Ман як духтари олӣ ҳастам!
  Духтари зебо ва алоқаи ҷинсӣ. Ва ин хуб аст!
  Ва духтарак онро гирифта ба вай зад - гила кард:
  - Мо галаба мекунем ва душманро нест мекунем!
  Ва дар ин ҷо Аврора мезанад ва мезанад:
  -Ман подшо® ва духтари оли«алам!
  Ҷанговар метавонад хеле хоксор бошад.
  Духтарон худ ба худ механданд.
  Аммо Светлана инро хеле хунукназарона қабул кард. Ва вай барои несту нобуд кардани душман чунин пардохтҳо дод ва шайтонҳоро бӯсид:
  - Ин як пиёдагардии тоталитарист!
  Танк хеле чолок ва марговар аст. Вай ба Шермани заиф ва баланд зарба мезанад. Пас чангхои ин чо ба нафъи Россиян подшохй.
  Наташа боз мисли тири тир аст. Ва ӯ мегӯяд:
  - Барои бути шумо!
  Мария ба тирпарронӣ шурӯъ кард. Духтар хеле зебост ва муйхои тиллоранг дорад. Аз нигоҳи.
  Духтарак шикофта, ангуштони бараҳнаашро нишон дод ва чир-чир кард:
  - Ин барои подшоҳ куштор аст!
  Ва дар ин ҷо Аврора амрикоиро шиканад. Ва духтарак, бигӯем, воқеан бениҳоят хашмгин ва чир-чир мекард:
  - Барои шинондани ҳақиқӣ!
  Ва акнун духтарак худро дар ҳақиқат қавӣ нишон дод.
  Ва Светлана хашмгин ва мубориз аст. Вай бо пои урёнаш лагад зада, душманро пора-пора кард.
  Ва вай дандонҳояшро нишон дода, чир-чир кард:
  -Ман бонуе ҳастам, ки мисли уқоб парвоз мекунад!
  Ҳамин тавр, духтарон бо қувваи ваҳшӣ ба шиканҷа шурӯъ карданд. Ва ин гуна тачовузи зебоихоро боздоштан мумкин нест. Бе ақибнишинӣ ё хам шудан.
  Наташа боз тир холй карда, фи-риш кард:
  - То нобудшавии комил!
  Ва Марям, бе ягон мех, ба нобуд кардани душманонаш муваффақ шуд ва ба шикастани ҳарифонаш шурӯъ кард.
  Ва баъд Аврора онро гирифта, ба душман бо туп зад. Ва хеле бомуваффа-кият, бо камоли гайрат. Ва торумор кунед, душманро торумор кунед. Ва партовҳои гудохта аз Шерман ба ҳар тараф парвоз мекунанд.
  Ва Светлана низ тирандозӣ мекунад ва месарояд:
  -Ман як духтари орзуҳои бузург ва зебоии бузург ҳастам!
  Цанговарон дар хакикат азму иродаи барчастаи галаба нишон медиханд.
  Бесабаб нест, ки империя сард ва бузург шуд. Метавонист аз дастовардҳои Чингизхон пеш гузарад.
  Чанговарон ба суи худ харакат мекунанд... Ва онхо ба мавкеъхои душман тир мепарронанд, тир меандозанд ва пора-пора мекунанд, гуё бо корд канда бошанд. Дурусттараш, ханҷари хеле тезу сахт. Ва акнун кушунхои рус хакикатан маглубнашавандаанд. Ва салтанати як империяи бузург.
  Агар ба он назар андозед, дар таърихи Россия бисьёр чангхо ва даврахои душвор гузаштаанд. Аммо Николас II дар аксари мавридҳо танҳо бадбахт буд! Вай ноком шуд. Аммо тактика ахамияти калон дорад. Он чиро шохмотбози бузурги рус Алехин нишон дод. Вакте ки вай ба чои харифаш бозй карда, тахтаро тоб дода, голиб омад. Гений гениал аст.
  Бо тамоми мушкилоти Русияи подшоҳӣ танҳо омили духтарони урён бисёр чизро ҳал мекард.
  Дар чангхо вертолётхо низ иштирок мекунанд. Мошинҳои ҷангӣ, инчунин экипажҳо бо духтарони бикинипӯш ва пойлуч. Сифати лашкаре, ки аз духтарон иборат аст? Барҷастатарин. Чунин лашкарро ҳеҷ чиз боздошта ва мағлуб карда наметавонад.
  Пас дар ин артиш духтарони пойлуч ва қариб урён ҳастанд. Экипажи вертолёти капитан Варвара. Оё ин аҷиб нест? Баҳр ба шиддат варам хоҳад кард! Ва тупхои самолёт чй тавр зарба мезананд. Ва баъд ракетахо мавчуданд. Ин духтарон тӯфонҳои воқеӣ ба мисли тундбод мебошанд.
  Онхо аз душман дар хеч чиз кам нестанд. Армияи рус ба чангхо ва комьёбихои бузург тайёр аст.
  Варвара духтари зебо бо мӯйи қаҳваранг ва қариб урён аст. Вақте ки ӯ дар болои шуш наъра мекунад:
  - Душманон намегузаранд! Ва онҳо намегурезанд!
  Ва ӯ онро гирифта, аз ҳама ҳавопаймоҳои олитарини мошини худ разряди қотилро озод мекунад. Ва он аз болои душман парвоз мекунад. Ва онро гирифта, бо як хами харобиовар даравад.
  Аммо Ольга хоксорона гирифта, ба суи мавкеъхои америкой мушак парронд ва хитоб кард:
  - Ман на бо кафш, балки пойлуч чанг кардам!
  Ва бо чашмони ёқути худ чашмак мезанад. Бале, инҳо духтаронанд - чунин аэробатикаи бениҳоят аҷиб. Бо он шумо метавонед кӯҳро бинӯшед ва аждаҳои урёнро бардоред.
  Ва пойҳо хеле зебо ва беназиранд! Ва камарҳо борик ва баданҳо хеле мушак мебошанд.
  Варвара лагадкӯб мекунад ва фарьёд мезанад:
  -Ман метавонам дар кураи замин барои шоҳ сӯрох созам!
  Ва чеҳраи хурдакаки худро табассум мекунад ва бо чашмонаш чашмак мезанад.
  Ҷанговарон дар ин ҷо беҳтаринанд. Ана, Татьяна, ки духтари бикинидор хам дорад, онро гирифта фи-риш мекунад:
  - Бигзор подшоҳе бар тамоми замин бошад!
  Ва вай бо дандонҳои марвориди худ дурахшид. Ва аз чархбол он ҳамчун мех қотил аст. Ва он марговар хоҳад буд. Ва он дар ҳақиқат металлро бирён мекунад. Ва боиси вайрон шудани бункер мегардад.
  Инҳо духтаронанд - ҳама духтарон духтаронанд! Ва ҳангоме ки маҳбусон ворид мешаванд, он духтарон пойҳои урёни онҳоро мебӯсиданд ва мелесанд. Ин умуман роҳи мураккабтарини ҳам таҳқир кардан ва ҳам ташвиқ кардан аст.
  
  Роммел маглубнашаванда
  Дар он армияи Роммел дар моххои ноябрь ва декабри соли 1941 тавонист дар Африка галаба ба даст оварад. Ин ҳам аз он сабаб рӯй дод, ки шарики олиҷаноби Роммел ба он хатогиҳои дағалонае, ки дар таърихи воқеӣ рӯй дода буданд, содир накардааст.
  Дар натица немисхо ба Англия пеш рафтаистодаро маглуб карда, территориям худро нигох дошта. Дар аввал ин ба рафти мухорибахо таъсир нарасонд, дар фронти шаркй немисхо дар назди Москва маглуб шуданд.
  Аммо, баъдтар нақшаҳои Фюрер тағир ёфтанд. Роммел то ин вақт тавонист Толбукро бигирад ва ба сӯи Миср ҳаракат кард. Гитлер карор дод, ки ба мудофиаи муваккатии фронти шаркй гузарад ва холо чидду чахди худро дар Африка ва Шарки Наздик равона кунад.
  Аммо азбаски хучум дар Африка куввахои камро талаб мекард, фашистон дар шарк якчанд амалиёт гузаронданд. Кушунхои советй дар Керчь торумор карда шуданд. Онхо моро дар наздикии Харьков ихота карданд. Онҳо инчунин дар самти Смоленск як пораро кашиданд . Хучуми армияи дуйуми зарбазани генерал Власов дар назди Ленинград низ бо маглубият анчом ёфт.
  Севастополь пас аз муҳосира ва ҳамла афтод. Ва краутҳо мустаҳкам шуданд. Чанг дар канори Ржев сурат гирифт. Дар ин чо ба фашистон муяссар шуд.
  Аммо дар Миср, Роммел, ки қувваҳои иловагӣ гирифт, ғалабаи эътимодбахш ба даст овард. Немисҳо ба муваффақиятҳои худ такя карда, аз Фаластин гузашта, Ироқ ва Кувайтро забт карданд. Ва он гоҳ тамоми Шарқи Наздик - бо дастрасӣ ба нафт.
  Баъд аз он фашистон ба Судон ру оварда, тамоми Африкаро забт карданй шуданд.
  Ҳамзамон, ҳамла ба Гибралтар ва ворид шудани нерӯҳои Олмон ба Марокаш ва минбаъд ба минтақаҳои Африқо ба амал омад.
  Аммо ба муваффакиятхои немисхо мехнати пурчушу хуруш дар акибгох мусоидат кард. Гитлер хам кучо аст, ки вай аз таърихи хакикй мохиронатар кор кардааст.
  Гитлер Терминатор аз хоб бедор шуда, бо духтарон оббозӣ кард, бо салат, кабуди гулкарам ва баъзе сабзавотҳои дигар наҳорӣ кард, ба он панири чандқабатаи буз ва икра илова кард. Баъд аз он, вай Спирро даъват карда, ба вазири нави император ҳуҷҷатеро, ки қонун дар бораи ваколатҳои фавқулодда имзо кардааст, расман пешниҳод кард. Адольф девона буд ва хеле зӯровар буд:
  - Истехсоли ярок дар Рейхи сеюм нихоят паст аст! Мо на танхо аз Англияи чанговар, балки аз СССР тоталитарй хам акиб мемонем. Аммо ба мо афзалияти хавой лозим аст, дар айни замон истехсоли яроки кухнаро зиёд карда, ба яроки нав гузаштан лозим аст. Хусусан самолётхои реактивии бомбаандоз. Баъд аз ҳама, суръати бениҳоят ва шифти болоии онҳо ба онҳо имкон медиҳад, ки шаҳрҳои Бритониёро қариб беҷазо нобуд кунанд!
  Спир оптимизмро ба вуҷуд овард:
  - Дар Германия ва Польша ангишт зиёдатй, дар Франция маъдани охан, мо барои истехсоли бисьёр машинахо тачхизот дорем. Охир, мо нисбат ба хамаи мамлакатхои чахон бештар алюминий ва дюралюмин истехсол мекунем!
  Адольф бо сар ҷунбонд:
  - Барои ҳозира! Англия ва ШМА низ истехсолотро пеш мебаранд ва мо бояд хар як грамм металлро мухофизат кунем. Бигузор мактаббачагон ва дигар бачагон аз синни 5-солагй хам металл чамъ кунанд. Гайр аз ин чаро болхо ва фюзеляжро пурра аз дуралюмин сохтан лозим аст. Шумо метавонед ҳам чӯб ва ҳам канвасро истифода баред. Масалан, истехсоли болхои моноблок. Ва чӣ? Ба мо як самолёти нави реактивй лозим аст, ки вазнаш аз ду тонна зиёд нест, парвозаш осон, истехсолаш осон ва арзон! Микдори кисмхои васлшаванда ба таври минимум кам карда, инчунин барои харчи бештар кам кардани вазни самолёт ва бехтар намудани хосиятхои аэродинамикии он имкониятхо пайдо кардан лозим аст. Хозир, дар омади гап, конструкторон меоянд, мо онхоро таълим медихем.
  Спир табассум кард:
  - Албатта, фюрери ман. То ҷое ки ман фаҳмидам, шумо ҳама коргарони баландихтисосро аз артиш бармегардонед?
  Адольфро тасдиқ кард:
  - Мо аз байни хоричиён танхо коргарони баландихтисос, оддиро ба кор кабул мекунем. Пас, беҳтар аст, ки бекорон ва аз ин рӯ партизанҳо камтар шаванд. Мо, албатта, шумораи кушунхои хушкигардро кам мекунем, агар бо СССР чанг набошад, ба мо ин кадар аскарони пиёдагард лозим нест, вале... Ба таври куллй не, бинобар ин ман ният дорам, ки дар оянда Гибралтар ва Мальтаро маглуб кунам. моххо ва тамоми шимоли Африка ва минбаъд ба Шарки Наздикро ишгол мекунанд. Мо то ҳол ба агрегатҳои заминӣ ниёз дорем. Гайр аз ин, чи дар худи Германия ва чи дар Франция, Бельгия, Голландия, Норвегия корхонахои иловагии киштисозй сохтан лозим аст. Ба мо авианосецхо, киштихои харбй ва наклиёт лозим аст. Ва Баҳри Миёназамин ба кӯли дохили Олмон табдил хоҳад ёфт. Шумо фаҳмидед?
  Спир таъзим кард:
  - Бале, фюрери ман! Ман аллакай супориш додам, ки барномаи сохтмонро таҳия кунам...
  Адольф маккор афзуд:
  - Агар нақшаҳои фавқулоддаи мо инро талаб кунанд, рӯзи корӣ метавонад то 16 соат дароз карда шавад. Истехсоли самолётхоро хамагй дар зарфи нух мох ба сад самолёт расондан лозим аст... Назар ба самолёти хозира бештар аз се баробар ва ин хеч гох факт нест, ки ин кифоя аст!
  Спир ба Фюрер шитоб кард:
  - Лётчикхои мо нисбат ба бри-танияхо синфхои баландтаранд, бинобар ин микдор на хама чиз аст. Ва мо роҳҳои нави ба шамшер табдил додани амочҳоро пайдо хоҳем кард. То ҷое ки ман фаҳмидам, авлавият барои мо авиатсия аст?
  Фюрер мушти худро сахттар кард:
  - Барои мо афзалияти реактивй, самолётхои бомбаандоз ва баъд самолётхои киркунанда, илова бар ин баровардани техникаи нав ва сохтани яроки муъчиза мебошад! Вале на танхо дар сохаи авиация, балки танкхо, артиллерия, пеш аз хама артиллерияи реактивй... Мо дар ин бора муфассалтар сухан меронем.
  Садои занг ба гуш расид ва конструкторони пешкадами рейхи сейум ба зал даромаданд.
  Мессершмитт, нисбатан ҷавон ва пешонии баланд, Ҳейнкел, аллакай пиронсол, аммо хеле чолок, танки варзишӣ сохташуда, Липпиш ва якчанд нафарони камтар маълум.
  Адольф онҳоро ба курсиҳо нишон дода, фармуд, ки расмҳоро рӯи миз гузоранд:
  - Вазифаи шумо эҷод кардани як силоҳи нав, хеле пурқувват ва муосир аст. Олмон назар ба дигар кишварҳои ҷаҳон нақби шамоли бештар дорад ва технологияи бисёре аз ҳавопаймоҳо хеле ақиб аст. Аммо танҳо дар Ю-88, шумо метавонед суръатро бо роҳи ба мошин шакли соддатар додан мумкин аст. Аз ҷумла, ба кабина шакли ашкшакл ва барҷаста дода мешавад, ки ин намуди намоёнро беҳтар мекунад ва пилотро васеътар мекунад ва инчунин тавассути такмил додани аэродинамика ба масофаи панҷ километр суръатро афзоиш медиҳад. Илова бар ин, ба нуктаҳои оташфишонии ҳам ҳавопаймоҳои бомбаандоз ва ҳам ҷангандаҳо, пойгоҳҳои бомбаҳо ва тормозҳои ҳавоӣ дар ҳолати корношоям шакли мукаммал додан лозим аст.
  Шумо он чизеро, ки ман ба шумо мегӯям, нависед!
  Конструкторон бо як овоз сар ҷунбонданд:
  - Пас, бешубҳа, Фюрери бузург!
  Адольф идома дод:
  - XE-129 - бояд аз нав тарҳрезӣ карда шавад, то ба худи қуттии аслиҳа шакли содда дода шавад ва тупи ҳаракаткунандаи ҳавопаймо барои муҳофизат аз ҳамлаҳо аз нимкураи ақиб ва поёнӣ насб карда шавад. Илова бар ин, ин ҳавопаймои ҳамла бояд бо системаи тақвияти муҳаррик муҷаҳҳаз карда шавад. Дар баробари бозсозй истехсоли ин гуна самолётхои хучумкунандаро зиёд кардан лозим аст. Зарбахои харобиовари хавоии онхо фаъолияти англисхоро фалач мекунанд. Гайр аз ин, самолёти бомбаандози "Жу-87" бояд дар Англия истифода шавад. Мошинҳои кӯҳнаро ба истифода медиҳем...
  Адольф таваққуф кард. Конструкторон хомуш буданд. Фюрер кайд кард:
  ба F -190 шубҳаҳои калон дорам . Мошин вазнин буд ва ба қадри кофӣ маневр намекунад, илова бар ин, он системаи пур кардани бакҳоро бо газҳои инертӣ, ки иваз кардани сӯзишвории истифодашударо иваз мекунад, надорад. Аз ин сабаб, ин мошинро ҳатто бо як тири оташзананда аз кор берун кардан мумкин аст. Танк дар ин бора чӣ мегӯяд?
  Конструктори машхури СС дар назди диккат истода, кайд кард:
  - Ин камбудии мост, Фюрери бузург. Ҳарчанд ҷойгиркунии танкҳоро бояд хеле муваффақ арзёбӣ кард, онҳо ба оташи душман камтар осебпазиранд ва дар айни замон лётчикро муҳофизат мекунанд. Дар мавриди манёвр бошад, пас... Як зиреҳ 120 килограмм вазн дорад ва сабук кардани он барои мо чандон осон нест...
  Дошта Адольф пешниҳод кард:
  - Кӯшиш кунед, ки сифатҳои аэродинамикии Фоккен-Вулфро беҳтар созед. Пеш аз ҳама аз ҳисоби кам кардани вазн, барои баланд бардоштани қобилияти идоракунӣ ва манёврии мошин нӯги болҳоро хам кардан лозим аст. Гайр аз ин, вай барои нимкураи акиб му-хофизат гузошта хохад шуд... Дар бобати дар назди кабинаи лётчик чойгир кардани двигатель бошад, ин лётчикро хифз мекунад, вале мошинро талаб мекунад, ки бо асбоби эъекционй таъмин карда шавад. Дар омади гап, худи шакли моторро боз хам мукаммалтар кардан мумкин аст, ки онро саноатчиёни мо бояд хатман ба назар гиранд. Дар омади гап, дар бораи кор дар ME-309 чӣ гуфтан мумкин аст?
  Мессершмитт каме ҳайрон шуд:
  - Мо дар ин бора кор карда истодаем, Фюрери бузург. Хусусиятҳои ҳисобшуда ваъда медиҳанд, ки суръати мошинро то 740 километр дар як соат афзоиш медиҳанд, вақте ки бо ҳафт нуқтаи оташфишон муҷаҳҳаз шудааст! Ин марги пурқувваттарин барои Бритониё хоҳад буд ...
  Адольф суханашро бурида:
  - Корро зудтар анчом додан лозим аст. Ва шумо, Спеер, суръати кор карда баромадани таппончаи нави тезпарвози самолёти 30 миллиметриро тезонед. Он инчунин метавонад барои тирандозӣ ба ҳадафҳои заминӣ ва бар зидди ҳавопаймоҳои душман хеле бомуваффақият истифода шавад! ME-309-и нав бояд ME-109-и қаблиро иваз кунад. Дар мавриди мошини реактивии ME-262 бошад, мутаассифона, он камбудиҳои зиёд дорад: вазни вазнин, эътимоднокии пасти амалиётӣ, сатҳи аз ҳад зиёди садама... Ман худам ҳавопаймоеро, ки ба мо лозим аст, нақш мекунам.
  Адольф Гитлер бо истифода аз дониши худ дар бораи ҳавопаймоҳои муосири реактивӣ ба кашидани мошин шурӯъ кард. Вале на аз навтарин, балки аз солхои панчохум барои ба дарачаи хозираи истехсолот ва технология мувофик кунондани онхо. Вай ба технологияи иваз кардани боли болхо диккати махсус дод. Ҳамаи бартариҳои чунин тарҳро шарҳ диҳед:
  - Дар вакти фуруд омадан ва парвоз кардан руфтан кам шуда, дар вакти парвоз зиёд мешавад. Танхо ба шарофати хамин самолёти киркунанда бо двигатели хозиразамони МЕ-262 ба суръати то 1100 километр дар як соат тезонида мешавад. Ва вазни он ба таври назаррас камтар хоҳад буд.
  Мессершмитт ба диаграмма нигаристу пешонии баланди бемӯяшро чин кард ва фишурда гуфт:
  - Олиҷаноб! Аммо фюрери ман, шумо дар бораи аэродинамика ин кадар дониши чукур пайдо кардаед?
  Адольфи девона чашмонашро махрум карда гуфт:
  - Дар бораи аэродинамика чй? Одами боистеъдод одатан дар ҳама чиз лаёқатманд аст! Ва миёнаравӣ дар Африқо низ миёнаравӣ аст! Бо самолёти бомбаандози Арадо чй айб дорад? Диаграммаро ба ман нишон диҳед?
  Фюрер зуд-зуд нигаристу сарашро манфй ҷунбонд:
  - Не, ин тавр намешавад! Идеяи троллейбус хуб нест, зеро аз он сабаб ҳавопаймо чарх намезанад ва ба садама дучор мешавад. Шасси фурудгоҳи муқаррарии пасшавандаро талаб мекунад. Барои беҳтар аэродинамика баъзе тағйироти тарроҳиро баррасӣ кунед. Бе ихтирооти нодаркор, вале бо заковат.
  Адольф девона шуд ва чанд шарҳи дигар дод:
  - Самолёти "Грифон Хе-177" дорой станцияи электрикии нихоят эътимоднок аст. Он бояд фавран иваз карда шавад, бо муҳаррикҳои навтарини поршенӣ, ки дар аввал чорто алоҳида истодаанд. Баъд ба двигательхои хозиразамони дорой иктидори 2950 кувваи асп. Дар хусуси кобилияти зарба задан аз баландии баланд ва дар чабдан, пас... Ба кор карда баромадани Xe-277 шуруъ кунед, ин машина хам ба яроки душман табдил меёбад. Аммо чизи асосй самолётхои реактивии бомбаандоз мебошад. Ин вазифаи аввалиндарача аст. Масалан, самолёти Ю-287 бояд хамин тавр бошад.
  Фюрер боз як эскизи болҳои ба пеш ҳаракаткунанда кашида, ба конструкторон нозукиҳои муайянро фаҳмонд. Адольфро ба таври ҷиддӣ ба худ кашид ва диаграммаҳои муайянро нишон дод. Хусусан самолёти бомбаандози бе дум. Ва тарҳи як мошини реактивии болҳои парвозкунанда бештар аз умедбахш аст. Ва дар айни замон, мошин қодир аст ҳатто қаламрави ИМА-ро бомбаборон кунад. Вай бевосита нишон дод, ки ба ин кор тарроҳон аз тамоми Аврупо ва ҳатто яҳудиён ҷалб карда шаванд. Ниҳоят дарк кард, ки тарроҳон аллакай ба қадри кофӣ банд буданд, ӯ раҳмкорона онҳоро раҳо кард ва танҳо Липпишаро монд. Фюрер нидо кард:
  - Ва ман аз ту хохиш мекунам, Искандар, бимон! Ба шумо супориш дода мешавад, ки силоҳҳои нави бениҳоят муассир эҷод кунед.
  Липпиш ҳайрон шуд:
  - Ман аз ту миннатдор хохам шуд, Фюрер!
  Гитлер Терминатор ба шарҳ додан оғоз кард:
  - Шумо, албатта, назарияи Визельсбергерро медонед, ки як вактхо дар Геттинген ёрдамчии профессор Прандтль буд. Вай аввалин шуда назарияи таъсири экранро ба сатхи зеризаминй кор карда баромад...
  Липпиш бо табассум сар ҷунбонд:
  - Хуб медонед, фюрери ман! Бале, ман ин назарияро медонам!
  Адольф дар идома гуфт:
  - Мо бояд экраноплан - як навъ гибриди киштии торпедо ва гидросамолётро созем. Вай воқеан хеле пасттар, тақрибан 20-40 сантиметр аз об парвоз мекунад. Дар ин ҳолат, массаи ҳаво, ки киштии экранопланро дастгирӣ мекунад, аз ду қисм иборат аст. Яке дарёи яхбастаи зери бол аст; дигараш - хеле ночиз - аз зери бол дар минтақаи канори ақиб мебарояд ва пайваста бо ҳаво аз боло, аз нӯги бол пур мешавад.
  Липпиш ба осонӣ тасдиқ кард:
  - Воқеан, Фюрери ман!
  Адольф дар идома гуфт:
  - Аммо массаи асосии ®аво дар зери сат®и подшипник мемонад ва дар он  о фишоре ба ву уд меорад, ки «ариб ба фишори суръат баробар аст. Он нақши як намуди яхмолакбозии ҳавоиро мебозад, ки дар он киштии экраноплан мисли механизми соат "меғелад"! Аввалин шахсе, ки инро дар амал истифода бурд, муҳандиси финӣ Каарио буд, ки вай бо истифода аз экран як чархи оддии чоркунҷаи бол-чана дар болои барфро таҳия кард ва ҳатто барои он патент гирифт. Мутаассифона, аскарон чунин бозьёфтро сари вакт кадр накарданд. Мегуянд, ки профессори рус Левков хам хамин гуна тачрибахо гузарондааст... Яъне ин яроки нави муъчизавй шуда метавонад, ки бомбахо, торпедохо ва аскарони десантро ба сохилхои Британия бо суръати самолёт ва дар болои он расонда метавонад. дар айни замон ба радар ноаён. Илова бар ин ҳамлаҳои харобиовар ба киштиҳои англисӣ! розӣ?
  Липпиш бо дасташ зад, официанти ёрирасон ба у шарбат рехт... Пас аз нушидани каме конструктор кайд кард:
  - Бале, ин як идеяи бой аст, гарчанде ки дар ин чо баъзе проблемадои техникй пеш меоянд. Масалан, устуворӣ ...
  Адольфи девона бо хушҳолӣ сар ҷунбонд:
  - Ман барои шумо як диаграммаи ноҳамворро мекашам, беҳтараш ин корро кунед ва шумо ҷузъиёти хурди техникиро худатон сайқал медиҳед. Бадан бояд дароз бошад, ки фюзеляжи ҳавопайморо ба хотир меорад, ки ба бинии кабинаи дельфин ҷорӣ мешавад, шишаҳои шамол ва муҳаррикҳои турбореактивӣ.... Гарчанде мумкин аст, ки дар моделҳои аввал муҳаррикҳои поршенӣ низ кор кунанд. Ва вакте ки ин колосс ба оби кушод кашида мешавад, двигательхо ба таври гушношунид гурриш мекунанд ва бадани танги дарранда мисли кит таркида, абри дорупоширо мепартояд. Дар хотир доред, ки ин колосс қодир аст мисли ҷанганда дар масофаи чанд метр аз сатҳи об шитоб кунад.
  Липпиш бо тааҷҷуби самимӣ ҳуштак зад:
  - Шумо тасаввуроти бой доред, Фюрер!
  Дашинг Адольф боз хам бештар илхом гирифт:
  - Албатта, ин яроки муъчиза мебуд. Охир, экранопланхо аз ягон туфон наметарсанд. Онҳо аз ях наметарсанд - онҳо аз болои он парвоз мекунанд. Ба онхо лаби дарьёхои ботлок ва харсангхои сохил, ки киштихои оддй дар болои онхо мешикананд, тахдид намекунад ва на он кадар камобй умуман ба хавзи бачагон монанд аст. Онҳо қодиранд, ки дар ҳама ҷо аскарон фуроянд: аз соҳили африқоии Скелетон бо рифҳои девонааш то ҳарду соҳили Иёлоти Муттаҳида, заминҳои Арктикии Канада ва Аляска. Якчанд садҳо ин мошинҳо хоҳанд буд ва Бритониё дар ду моҳ меафтад.
  Липпиш тарсончакона қайд кард:
  - Ва минаҳо?
  Фюрер хандид:
  - Махз хамин конхо! Онхо на дар зери сатхи обхо тахдид намекунанд ва на дар камобй! Инчунин торпедо аз киштихои зериобй. Ва худи ӯ як силоҳи идеалӣ барои мубориза бо киштиҳои пешрафтаи зериобӣ, зарба задан ба онҳо бо зарбаҳои амиқ аст. Илова бар ин, экранопланҳо метавонанд ба киштиҳои душман мушакҳо ва минаҳо партоянд. Бале, албатта, ман шуморо бо тарҳи бомбаҳои роҳнамо шинос мекунам. Ва албатта, десант... Воситаи идеалии расондани кушунхои десантй на танхо бо аскарони пиёда, балки бо танкхо! Он гох тамоми табиати чанг якбора тагьир меёбад! Оё шумо Липишро мефаҳмед, фюрер ба шумо чӣ коре бовар мекунад?
  Тарҳрезӣ бештар бо ҷидду ҷаҳд пурсид:
  - Дар бораи мукофотхо чй?
  Ҷиддӣ Адольф тасдиқ кард:
  - Албатта, саховатмандтаринҳо, салиби оҳанин бо алмос, заминҳо, колонияҳо, тобеон! Агар мо тамоми Африкаро забт кунем, замин барои хама кифоя мешавад!
  Липпиш гуфт:
  - Агар пулу маблаг дода шавад, экраноплан тайёр мешавад, вале... Ман барои як чанговари думдор хам лоихахо дорам.
  Терминатор Фюрер шитобон ихтироъкорро итминон дод:
  - Ҳавопаймои реактивии бомбаандоз, ман аллакай онро кашидам, дигарон онро нигоҳубин мекунанд. Чӣ қулай ва ҷанговар! Экранопланхо аз он сабаб ахамияти калон доранд, ки онхо аслихаи принципан нав мебошанд... Гайр аз ин, дар ширкати Гота конструкторхои хеле боистеъдод доранд, ки ин корро мекунанд. Дар айни замон, дар экранопланҳо кор кунед. Умуман, холо ман бисьёр масъалахои таъчилй дорам, хануз бояд бо генералхои танкй сухбат кунам... Фармон ба шумо дода мешавад...
  Липпиш Фюрерро хеле илҳомбахш тарк кард. Адольф фикр мекард, ки шояд аввал бо физикхои ядрой дар бораи ба вучуд овардани бомбаи атомй ва дар оянда бомбаи водородй сухбат кардан бехтар аст, вале вай карор дод, ки аз хад зиёд кор накунад, дар як вакт худ ва одамони дигарро бор кунад.
  Якчанд дизайнерҳо буданд, аз ҷумла машҳуртарин: Porsche ва Aders. Умуман, агар немисҳо дар авиатсия ва флоти зериобии шӯравӣ бартарии сифатӣ дошта бошанд (гарчанде ки инро на ҳама эътироф мекунанд!), пас флоти танкии Panzervale ба таври назаррас ақиб мемонд. Аз ҷумла, мошинҳои КВ-и шӯравӣ, Т-28, Т-34, дар зиреҳпӯшӣ ва аслиҳа аз мошинҳои олмонӣ ва Т-34 низ аз ҷиҳати ронандагӣ бартарӣ доштанд. Бо вуҷуди ин, силоҳҳои танкҳои олмонӣ барои Matildas ва Cromwells инглисӣ ба қадри кофӣ қавӣ нестанд, камтар аз он ки аз ҷониби конструкторҳои Черчилл ва Челленджерҳо таҳия карда шудаанд. Ногуфта намонад, ки заъфи зиреҳҳои тарҳҳои олмонӣ...
  Меҳмононро ба нишаст даъват карда, Фюрер ба хондани ахлоқ шурӯъ кард:
  -Мутаассифона, Олмон дар ҳоли ҳозир силоҳи боэътимоди зиддитанкӣ надорад... Онҳо бо як милтиқи 50-мм Т-3 муҷаҳҳаз буда, танҳо зиреҳи Матильда ё КВ-ро зада метавонанд... Аммо Matilda ҳатто пеш аз оғози Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ ба Бритониё ворид шуд. Мо худамон Матильдасро дастгир кардем, ки зиреҳи пешинааш ворид намешавад. Хуб, KV-ҳои шӯравӣ ҳатто аз паҳлӯ ё корпус ворид шуда наметавонанд. Максимуме, ки мошини мо карда метавонад, шикастани трек аст! Яъне, шумо конструкторон моро ба чунин вазъияте гузоштаед, ки танкхои душман аз чихати зиреххо аз танки мо хеле пуркувваттаранд ва "Грантхо"-и нави Америка ва "Шерман"-хои ба истехсоли оммавй тайёршуда аз чихати яроку аслиха бартарй доранд. Дар бораи мошинҳои русӣ бо тупҳои 76 мм. Ва чӣ тавр шумо вазифаи эҷоди танкҳои навро иҷро мекунед, аз ҷумла бо таппончаи 88 мм.
  Порше дар посух гуфт:
  - Албатта, мо хам хамин гуна корхоро ба амал меоварем, Фюрери бузург. 26 май Саруправленияи ярокпартой ба мо барои як танки 45-тоннагии ВиК -4501 супориш дод. Ин бояд маҳз ҳамин тавр бошад, бо як таппончаи зиддиҳавоии 88 мм ба як манораи танкӣ табдил дода шудааст. Мо аллакай расмҳои пешакӣ дорем. Шумо метавонед бо онҳо шинос шавед, олиҷаноб.
  Фюрер пурсид:
  - Шумо Адер ҳастед?
  Эрвин сар ҷунбонд:
  - Хануз дар солхои чилум vk -3001 бомуваффакият озмуда шуда буд. Як мошини нави вазнин, бо тупи 75 мм. Мо дар модели зиддитанкӣ ҳамин гуна силоҳ дорем, аммо он ҳанӯз ба истеҳсоли оммавӣ ворид карда нашудааст. Гайр аз ин, барои сохтани Т-6, ки вазнаш то 65 тонна буд, кор бурда шуд. Ва модели сабуктари 36 тонна. Мо Фюрери бузургро кушиш мекунем.
  Адольф, ки худро донандаи ҳама чиз тасаввур карда, зуд ба тафтиши расмҳо шурӯъ кард. Дар ин ҷо онҳо нақшаҳои аввалини "Тигр" -и машҳуртарин танки Олмон дар Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ мебошанд. Ин мошин дар давраи Булги Курск машхур гардид. Дар замони Шӯравӣ умуман "Палангон"-ро дашном медоданд, вале баъдан муносибат ба ин мошин объективтар шуд. Барои замони худ ин танк, албатта, бад набуд. Дар аввалин задухурди калон бо КВ-хои мо се "Паланг" дах мошини советиро аз кор ронданд ва худи онхо бе зарар рахо ёфтанд. Бартарии асосии ин машина тупи пуриктидори 88 мм буд, ки муддати дароз харифи арзанда надошт. Аммо дар булгаи Курск, сарфи назар аз бартарии сифатй дар техника, фашистон хануз хам маглуб шуданд... Статистика дар бораи истифодаи чангии ин машина, инчунин таносуби талафот умуман дар бораи он хамчун яке аз бехтарин машинахои чанги дуйуми чахон. Аммо камбудихо ба чашми оддй низ дида мешаванд. Вазни вазнини 56 тонна, бо зиреҳи ҳамагӣ 100 миллиметр (танҳо 80 паҳлӯ!), баландии баланд, набудани кунҷҳои нишебии зиреҳи оқилона ва сифати пасти ронандагӣ. Умуман, танки ИС-2, ки вазнаш дах тонна кам буд, хам аз чихати зирех ва хам аз чихати яроку аслиха аз паланг бартарй дошт... Аммо ин танк танхо дар мохи феврали соли 1944 пайдо шуд. Вазни "Паланги шоҳона" умуман 68 тонна буда, зиреҳи пешинааш 180 миллиметр буд... Албатта, ин гуна танк барои ҷанг дар Африқо, дар биёбон, барои фуруд мувофиқ набуд, ин танҳо як мошини мисли гӯши гил аст, ки бо пойҳои гил. Не, албатта, "Паланги подшохй" барои замони худ хеле таъсирбахш буд, вай дар чанг якчанд танки душманро несту нобуд карда метавонист ва боре дар давоми як соат бисту панч "Шерман"-ро аз торумор гардонд. Ба назар чунин менамуд, ки дар бораи бисту се танки Т-34, ки паланг дар давоми як чанг нобуд карда буд. Аммо дар ҳар сурат, ин зарф танҳо таҷассуми истифодаи оқилонаи қувва ва вазн аст. Аммо, масалан, танки советии Т-54... Як навъ тачассуми истифодаи бомуваффакияти окилонаи технологияхои дар хакикат пештараи чанги дуйуми чахон.
  Фюрер катъиян изхор намуд:
  - Не, ҷанобон! Ин лоиҳа мувофиқ нест! Бо хамагй 100 миллиметр зирех тайёр кардани машинаи вазнаш панчоху шаш тонна... Самаранокй ва окилонаи немисхои пуршарафи мо кучост?
  Адерс тарсончакона қайд карданд:
  - Ҳавопаймои фаронсавии S-2, ки вазнаш 70 тонна буд, зиреҳи 45 миллиметр дошт...
  Фюрер-терминатор бо ғазаб суханашро бурид:
  - Ин танки замони чанги якуми чахон аст. Аммо КВ-2-и Русия гаубицаи 152 миллиметра дошт ва 52 тонна вазн дошт. Аммо ин 88 не, 152 миллиметр аст.
  Бинобар ин ман ба шумо як тупи 88-мм-и 71-калибр, барои танки вазни на бештар аз чил тонна ва зиреҳи пеши на камтар аз 180 миллиметр, паҳлуҳо ва корпуси 150 миллиметр, муҳаррики шашсад , хафтсад кувваи асп. Ва ин танк бояд дертар, дар давоми шаш мох ба истехсоли оммавй дода шавад.
  Конструкторони немис рангу парида шуда, дастонашон меларзиданд. Искандар тамасхуромез ба онхо нигарист. Ин вазифа дар ҳақиқат хеле душвор буд; аслиҳа ва зиреҳ барои модели "Royal Tiger" 1944 хос аст, аммо шумо бояд вазнро 28 тонна кам кунед! Аммо, Адольф инро комилан воқеӣ медонист ва ҳатто ба китфи Porsche як торсакӣ зад:
  - Хафа нашав, ман худам ба шумо як нақшаи оптималиро мекашам, ки дар он шумо метавонед бо чунин вазни нисбатан хурд мубориза баред. Ман золим нестам, балки рационалистам. Факат бисьёр чизхоро аз нав сохтан лозим меояд. Махсусан, дар як чо гузоштани трансмиссия ва двигатель.
  Адерс бо таассуф гуфт:
  - Ин барои мо проблемахои муайяне ба вучуд меоварад. Махсусан, чунин тартиб камбудиҳои зерин хоҳад дошт....
  Адольф сахтгир суханашро бурид:
  - Албатта, баъзе душворихо хоханд буд, вале принципан онхоро ба осонй бартараф кардан мумкин аст. Махсусан аз чихати техникй. Аммо шумо метавонед двигательро хеле зичтар чойгир кунед, суспензияро харакат кунед ва... Баландии танкро ба ду метр паст карда, экипажро такьягох гузоштан лозим аст, дар он сурат хама чиз хеле окилонатар мешавад.
  Фюрер ба сохтани эскиз, як навъ расми типи машхуртарин танки советй дар давраи баъд аз чанг - Т-54 шуруъ кард. Ин мошин ба ҳадде муваффақ буд, ки соли 1947 ба кор андохта шуд ва дар набардҳо дар Афғонистон бо Толибон истифода шуд; Нерӯҳои ироқӣ бо артиши ИМА ҳангоми тӯфони биёбонӣ ва амалиёти "Шок ва тарс" ё "Озодии Ироқ" меҷангиданд. " Дар маҷмӯъ, зиёда аз 70 ҳазор ин танкҳо истеҳсол карда шуданд. Ва ин мошин хеле муваффақ буд. Вазнаш 36 тонна, зиреҳи пешина 200 миллиметр ва тупи калибри 100 миллиметр. Ин навъи бомуваффақият бо Патонҳои амрикоӣ ва Першингҳо дар давоми ҷанги Корея мубориза бурд. Ҳамин тавр, барои ин сатҳи технологӣ модел барои татбиқ хеле мувофиқ ва воқеӣ аст. Истеҳсоли он хеле осон аст - арзон... Дар мавриди тупи 88-мм 71 Эл, он барои ҳама танкҳои Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ (ба истиснои зиреҳи фронталии ИС-3, ки ба хидмат даромадааст) ба қадри кофӣ ворид мешуд. мохи май соли 1945!). Дар бораи IS-3 чӣ гуфтан мумкин аст? Танк аз чихати зирех аъло аст ва манорае, ки ба он шакли пик дода шудааст. Дуруст аст, ки кори ронандагӣ паст буд ва ба зудӣ он қатъ карда шуд. Пас аз он чанд модели дигар вуҷуд дошт, IS-4 ва ғайра то он даме, ки онҳо дар IS-10 ҷойгир шаванд, пас аз марги Сталин ба Т-10 табдил ёфтанд. Ва ин охирин танки вазнини советй гардид. Хрущев тамоми тараккиёти мошинхои вазнинро манъ кард ва ворисони вай ин корро аз нав дида баромаданд!
  Умуман, ба немисхо танки аз чил тонна вазнинтар лозим аст, агар хатто дар як танки миёна тупе насб карда тавонанд, ки 193 миллиметр зирехро дар масофаи 1000 метр рахна кунад?
  Амрикоиҳо танкҳои вазнинро зуд тарк карданд ва вазни "Першинг" аз 42 тонна ва Шерман умуман аз 32 тонна зиёд набуд. Аммо пас аз он ки маълум шуд, ки ҷанг бо СССР наздик аст, як ҳаюло бо 120 мм пайдо шуд. таппончаи калибри ва суръати ибтидоии снаряд кариб 1000 метр дар як сония. Бо вуҷуди ин, амрикоиҳо ба зудӣ аз ин танк ноумед шуданд. То пайдо шудани ИС-10 машхуртарин танки баъдичангй ИС-4 буд, ки зиреҳи пешинааш 250 миллиметр ва зиреҳи паҳлӯ 170... Мошини боэътимод, гарчанде вазнаш бештар аз 60 тонна буд. Дар ҳар сурат, шумо бояд барои Олмон як танки вазнинро ба кор баред, аммо на бештар аз 50 тонна. Масалан, ИС-10 хамагй 50 тонна вазн дошт, зиреҳи пешинааш 290 миллиметр ва таппончаи 125 миллиметр дошт... Дар омади гап, кадом калибр муваффақтар аст? Дар замони ҷанг машҳуртарин моделҳои Шерман ва Черчилл зиреҳи 100 ва 152 миллиметр (фронтал) доштанд. Хуб, "Палангҳои шоҳона" бо ин хеле хуб мубориза бурданд... Аммо "Пантера" аз калибри 75 мм каме ақиб мондан гирифт, ҳатто агар суръати баланди ибтидоии снаряд нокифоя бошад. Аз ин рӯ, "Пантера" бо силоҳҳои 88-миллиметрӣ пайдо шуд, гарчанде танҳо дар охири ҷанг, ва танҳо чанде аз онҳо буданд. Аммо чунин факт, ки Вермахт накшаи аз нав мусаллах гардондани танкхо ва тупхои зиддитанкиро надошт, аз он гувохй медихад, ки ин холат ба хама мувофик аст. Дарвоқеъ як таппончаи худгард Ҷагдтигер бо тупи 128 мм ва зиреҳи фронталӣ 250 мм мавҷуд буд, аммо танҳо 71 адад истеҳсол карда шуд ва ба ин миқдори кам онҳо ба ҷараёни ҷанг таъсир расонида натавонистанд. Дар омади гап, ҷолиб он аст, ки то замони таслим шудани Ягдтигерҳо 43 нафари дигар дар хидмат боқӣ монданд, ки аз зинда мондани шадиди чунин мошин шаҳодат медиҳад.
  Дар омади гап, Сталин фармон дод, ки ИС-2 фавран бо тупи 122 мм мусаллах карда шавад, гарчанде ки қудрати воридшавии он барои танкҳои олмонӣ аз ҳад зиёд буд (ба истиснои "Паланги шоҳона", аммо танҳо 458 адад чунин танкҳо истеҳсол карда шуданд). Бисёриҳо ба диктатор маслиҳат доданд, ки худро бо баррели 100-мм маҳдуд кунад. Ва воқеан таппончаи худгард T-100 аз рӯи хусусиятҳои умумии ҷангии худ беҳтарин баромад. Охир, калибр хар кадар калонтар бошад, таъминоти снарядхо хамон кадар кам мешуд, суръати тирпарронй, суръати ибтидоии снаряд, масофа ва дакикии оташ хам хамон кадар кам мешуд... Аммо немисхо танки аз хама аз хама калон - "Т-" доштанд. 4 ва автоматхои худгард дар асоси он хамагй 22-24 тонна вазн доштанд. Бо вуҷуди ин, таппончаи худгард Панзер хеле муваффақ буд: аслиҳа ва зиреҳи фронталии Пантер бо чунин вазн ва баландии пасти худ тақрибан якхела буд. Дар истедсолот ба род мондани "панзер"-дои оддй ва арзонтарро фармоиш додан лозим меояд.
  Ва дар бораи калибри таппонча чӣ гуфтан мумкин аст? Барои таппончаҳои зиддитанкӣ калибри 128 миллиметр хеле калон аст, беҳтар аст, ки онро ҳамчун силоҳи ҳамла истифода баред ва миёнаравии 105 миллиметрро интихоб кунед.
  Адольф ба конструкторони немис диаграммаеро нишон дод:
  - Ин аслиҳаи нави махфии мост! Танк дар моҳҳои наздик бояд аз озмоиш гузарад. Истифодаи ҷангии он дар соли 1943 хоҳад буд. Дар ҳамин ҳол, шумо инчунин лоиҳаи сохтани як танки вазнин бо таппончаҳои 105 мм доред. Инчунин тупхои сабуки худгард. Пас, ҷанобон, ба кор равед.
  Адерс тарсончакона эътироз карданд:
  - Тарҳи пешниҳодкардаи шумо ҷолиб ба назар мерасад, аммо мушкил дар он аст, ки ин танк ба рӯҳияи анъанаҳои мо нест... Ва экипаж нороҳат мешавад...
  Адольф ба чои чавоб шарбат нушида маслихат дод:
  - Шояд, рафицон, хуроки нисфирузй хӯрем. Умуман, ин танкро ба микдори зиёд истехсол кардан мумкин аст ва ман фикр намекунам, ки амрикоихо ва англисхо то анчоми чанг чизи бехтаре истехсол кунанд. Ва имрӯз шумо метавонед каме гӯшт бихӯред ...
  Духтарон зуд дастархон гузоштанд. Александр фаҳмид, ки шиками Фюрер, ки аз гӯшт ҷудо шудааст, метавонад бемор шавад, ба худ содиқ монданро ихтиёр кард ва дар ҳоле ки Собакевичро аз "Ҷонҳои мурда"-и худ ёдоварӣ мекунад, танҳо каме осетр хӯрд. Hmm, то ҳол ӯ ба назар мерасад, ки ҳама чизро дуруст мекунад. Иктисодиётро ба холати чанг мегузорад, чанги умумй эълон мекунад, конунхоеро кабул мекунад, ки мебоист хануз соли 1939 кабул карда мешуданд... Суст будани гитлерй бо милитаризация боиси кам шудани яроку аслиха ва махз аз чихати микдор... Зиёда аз он, М. 44 автоматӣ... Аъло аз рӯи хусусиятҳои ҷангии худ чизе, ки аз баъзе ҷиҳатҳо ҳатто беҳтар аз моделҳои Калашников аввал аст. Ин танҳо як каме вазнин аст ... Шояд мо дар ҳақиқат метавонистем милтиқи ҳамлаи AKM-ро ҳамчун асос истифода барем? Э, хуб мебуд, ки аслиҳае сохта шавад, ки дақиқии M-16-и амрикоиро бо суръати оташ ва эътимоднокии AKM муттаҳид кунад. Умуман прогресс нобаробар инкишоф меёбад. Масалан, муҳаррикҳо дар танкҳо қувваи зиёд намедоданд, аммо компютер комилан дастнорас шуд. Аммо вай дар бораи оянда дониш дорад, аммо дар мавриди, масалан, ивазкунандаи нафт чӣ пешниҳод карда метавонад. То хол, хатто дар Америка аз ангишт чй тавр самаранок истехсол кардани бензинро ёд нагирифтаанд! Бо вучуди баланд шудани нархи нефть. Хуб, ӯ боз чӣ пешниҳод карда метавонад. Муҳофизати динамикӣ, муҳаррикҳои турбогенераторӣ... Ва ин ҳодиса рӯй медиҳад, аммо каме дертар, то ки шитоб накунад, ки козирҳоро кашанд. Дар ҳафтод сол пешрафт хеле пеш рафт, аммо то пирӣ шикаст хӯрд, беморӣ ҳам, ва одам Худо нест! Гузашта аз ин, дар баъзе ҷиҳатҳо ҳатто ақибнишинӣ мушоҳида мешавад... Масалан, афзоиши диндорӣ, бахусус дар Русия ва кишварҳои пасошӯравӣ ва ҳамчунин дар кишварҳои исломӣ. Аммо мутафаккирони бузурги наҳзат ва замони муосир пешгӯӣ карда буданд, ки дин тадриҷан аз байн меравад!
  Аммо аҷиб аст, ки ифротгароии динӣ афзоиш меёбад... Ва рӯҳониён ба сиёсати давлат ҳарчи бештар дахолат мекунанд. Ва дар ин вазъият сиёсати ма«омот нофа®м аст, оё он®о дар ®а«и«ат  иддан бовар доранд, ки ®а«и«ат дар православї аст ё ислом? Хамаи ин одамони босаводу доно? Агар не, пас даст кашидан аз модели дунявии давлатдорӣ чӣ маъно дорад? Барои самаранокии идоракунии омма? Аммо маҳз православӣ бесамар будани худро ҳамчун дини давлатӣ собит кардааст... Гап дар сари он аст, ки православие, ки асоси расмии насроният ва пеш аз ҳама Аҳди Ҷадид дорад, таълимоти пацифистӣ дорад: муқобилат накунед. бад ва душмани худро дӯст доред! Аммо дар баробари ин сиёсати хакикии империя тачовузкорона буда, зуроварй ва истилоро талаб мекунад. Ин аст, ки ихтилофи байни шакл ва моҳиятро ба вуҷуд меорад. Ҳатто агар бисёриҳо инро огоҳона нафаҳманд, онҳо ба таври зершиносӣ эҳсос мекунанд!
  Аз ин сабаб, таълимоти православӣ бесамар аст, аз мантиқ холӣ аст ва кӯшиш мекунад, ки дар як вақт император ва масеҳӣ бошад. Ва масеҳӣ маънои яҳудӣ ва сулҳҷӯро дорад! Охир, Инҷилро қариб пурра аз ҷониби яҳудиён ва шояд ҳатто пурра навишта шудааст, зеро Павлуси расул мегӯяд, ки бартарии яҳудиён бузург аст, зеро ба онҳо каломи Худо бовар карда шудааст! Ин маънои онро дорад, ки рус набояд ба Инҷил бовар кунад! Ин маънои онро дорад, ки имони дигар лозим аст, аммо дигар ба Навиштаҳои яҳудӣ асос намеёбад... Кадомаш? Онро бояд мутахассисони ботаҷриба ва равоншиносон таҳти роҳбарии ФСБ таҳия кунанд! Он гох бисьёр ихтилофхо бомуваффакият бартараф карда мешаванд...
  Бояд гуфт, ки кӯдаке, ки Инҷил мехонад, ҳеҷ гоҳ ба ҷанговари қавӣ, ҷасур ва бераҳм, ки Русияро дӯст медорад, нахоҳад шуд! Ва кадом кишвар дар Библия машҳур аст? Исроил!
  Дуруст аст, ки худи Адольф девона аст, ин бозигар, ки худро дар ҷои Гитлер ёфт, ҳеҷ гоҳ таъқиби яҳудиёнро шадидтар карданӣ нест. Баръакс, яҳудиёни муфид аз имтиёзҳо баҳра хоҳанд бурд ва барои Рейхи сеюм кор хоҳанд кард. Ин гуна сафсатае ба мисли тирпарронӣ кардани олимон ё рассомони яҳудӣ нахоҳад буд! Аммо бекор кардани қонунҳои зиддисемитӣ барвақт аст. Аввалан, мардум шояд нодуруст фаҳманд, дуюм, ин манбаи сарват ва манбаи хеле устувор аст! Аммо, албатта, ба ивази дастгирии яҳудиён сиёсати зиддисемитиро нарм кардан мумкин аст.
  Бо Папа чӣ бояд кард? Муносибатҳо бо Ватикан аз идеал дур нестанд, аммо ҷанги ошкоро дар ин марҳила танҳо зарар меорад. Ин маънои онро дорад, ки шумо бояд аз пуштибонии Ватикан биҷӯед, аммо дар айни замон ба манфиатҳои худ пофишорӣ кунед... Идеалӣ, лӯхтаки худро ба тахти Петрус гузоред ва тадриҷан динро ислоҳ кунед...
  Порше андешаҳои Адольфро бурида:
  - Мо аз хуроки шоми шумо хеле каноатмандем, Фюрер!
  Адольфи девона табассум кард:
  - Хуб, холо ман бо Химмлер вомехурам ва баъд бигзор Хайнсберг биёяд. Ва бубинед, бачаҳо: ба шумо мӯҳлатҳои хеле қатъӣ дода шудаанд!
  Армияи Фюрер дар саросари Африка харакат мекард. Ва он мудофиаи зидди СССР буд.
  Дар фасли зимистон Армияи Сурх дар канори Ржев ба хучум cap кард, вале фашистон дар он чо мунтазир буданд ва тавонистанд, ки зарбаро зада баргардонанд. Дар чануб немисхо хам ба самтхои Орёл ва Харьков устувор монданд. Ва танхо дар наздикии Ленинград ба кушунхои советй муяссар шуд, ки амалиёти "Искра"-ро гузаронанд, вале мухорибахо кариб як мох давом карданд ва галаба бо нархи нихоят гарон харида шуд.
  Краутҳо ба гунае аз зимистони солҳои 42-43 наҷот ёфтанд.
  Аммо дар фасли баҳор аксарияти Африқо аллакай аз ҷониби онҳо забт карда мешавад. Фюрер бошад, обхои сулхро бо Англия озмуда истодааст.
  Черчилл дар ин бора то андозае хунук аст. Гарчанде Англия пас аз маглубият дучори маглубият мегардад.
  Бо Ҷопон низ маълум нест - Ҷанги Мидуэйро Амрико аз даст дод ва дар ҳоле ки самурайҳо флоти бузурги Янкиро қисм ба қисм задаанд. Ва Амрико наметавонад аз бартарии шумораи худ дар баҳр ва ҳаво баҳра барад.
  Гитлер ба мукобили СССР хучум кардан мехохад, аммо хатто баъди эълон шудани сафарбаркунии умумй, барои ин кувваи хеле кам дорад. Азбаски краутҳо дар саросари Африқо парокандаанд.
  Дар тобистон худи Армияи Сурх ба пеш рафтан тайёр аст. Аммо фашистон Африкаро забт карда, кушунхои мустамликадорон ташкил мекунанд. Ва онхо захирахои иловагй мегиранд.
  Онҳо барои истеҳсоли танкҳои Lion, Tiger ва Panther истифода мешаванд. Бо вуҷуди ин, маълумоте, ки ба ҳаюло дода шудааст, комилан муваффақ набуд. Хеле гарон, хеле вазнин. Дуруст аст, ки барои мудофиа "Пантера" як мошини хуби танкист, ки тупи тезпарвоз дорад.
  Аммо аз ҳама бемуваффақият "Шер" буд, вазнин, гаронбаҳо, аммо чандон муассир нест. Тупон бар зидди танкҳои сию чор ва танкҳои сабуки шӯравӣ хеле пурқувват аст ва суръати оташ нисбат ба Пантера ва Паланг хеле пасттар аст. Ва зиреҳ, аммо аз зиреҳи "Паланг" ва инчунин дар нишебиҳои оқилона беҳтар аст. "Шер" мисли "Пантера"-и калоне шуд, ки вазнаш навад тонна ва двигатели хаштсад кувваи асп буд. Бо вуҷуди ин, назар ба таърихи воқеӣ каме тезтар "Тигр"-2, ки бисту ду тонна сабуктар буд, ба истеҳсолот ворид шуд. Дар сатҳи муҳофизат ба "Шер" наздиктар аст, аммо бештар мобилӣ ва сабук. Бо вуҷуди ин, таппончаи калибри 88 мм аст - дар муқоиса бо 105, аммо барои нест кардани ҳама танкҳои шӯравӣ кофӣ аст. Ва чизи муҳим ин суръати тезтари оташ аст - ҳашт тир дар муқобили панҷ.
  Пас, "Шер" фарзанди як нобиғаи ғамгини олмонист, ки реша нагирифтааст.
  Немисхо дар давоми тобистон тамоми Африка, аз он чумла Мадагаскарро забт карданд. Сталин хеле дароз интизор шуд.
  Шояд худи у ба немисхо умед баста, ба хучум cap кунад. Хусусан дидани он ки танкҳои Шер, Паланг ва Пантер чӣ гуна меоянд. Аммо краутхо хануз проблемахои китъаи торикро хал мекарданд.
  Сталин лахзаро аз даст дод. Хучуми кушунхои советй дар самти Орел ва Харьков огоз ёфт. Дар он чое, ки немисхо нагз тайёрй дида буданд. Ва ноил шудан ба ногаҳонии тактикӣ ғайриимкон буд. Худи мухорибахои аввалин нишон доданд, ки "Пантера" дар мудофиа аъло баромад мекунад. Бад нест ва "Фердинандҳо". Онҳо ҳам хубанд.
  Ва паланг як танки пурмахсул аст. Ва ӯ хуб гол мезанад. Немисхо фаъолона мухофизат карда истодаанд. Ва ба зарбаи душман тоб оваред. Армияи Сурх дар зарфи се мохи чангхои хеле якрав хамагй понздах километр пеш рафт. Ва талафоти вай назаррас буданд.
  Ду даҳҳо ҳавопаймоҳои англисӣ аз болои духтарони камуфляжшуда парвоз карданд; онҳо эҳтимол чизеро пай набурданд ва аллакай берун аз уфуқ нопадид мешуданд, ки ногаҳон садоҳои нави шубҳанок шунида шуданд. Мадлен фармон дод:
  - Ҳама хобанд ва ҳаракат накунанд!
  Духтарон ях баста буданд, чизеро интизор буданд. Ва баъд аз паси кум транспортёрхои сабук ва мошинхои боркаш пайдо шуданд. Аз рӯи тарҳ, он дар Англия ва Амрико сохта шудааст. Онхо охиста-охиста ба суи пойтахти Тунис харакат карданд. Мадлен каме ошуфта буд. Вай бовар дошт, ки хатти фронт ҳанӯз дур аст ва ин маънои онро дошт, ки бритониёҳо барои пайдо шудан вақт надоранд. Дурусттараш, онҳо набояд пайдо шаванд. Ва дар ин чо тамоми колонна мешитобад. Харчанд, шояд, камтар аз батальон бошад... Ондо кистанд, кадом гуруддои чангй, ки биёбондои фронти тамоман бефосиларо тай карда, дар акибгох овора шуданй мешаванд. Ин мантиқӣ ба назар мерасад, гарчанде ки бо технология онҳоро дар биёбон дидан осон аст. Дар ҳар сурат, ба шумо лозим аст, ки ба дӯстонатон радио кунед, аммо оташ накушед. Гузашта аз ин, онҳо танҳо сад нафаранд ва зиёда аз сесад бритониёӣ ҳастанд!
  Герда ба Шарлотта пичиррос зад:
  - Инҳо англисӣ ҳастанд! Ин бори аввал аст, ки ман онҳоро ин қадар наздик мебинам!
  Дӯсти сурхрӯй низ хеле асабонӣ шуда, ҷавоб дод:
  - Ҳеҷ чизи махсус! Ва дар байни онҳо сиёҳпӯстон хеле зиёданд!
  Дар ҳақиқат, ҳадди аққал нисфи англисҳо сиёҳ буданд. Ва колонна охиста-охиста харакат мекард ва сиёххо хануз нола мекарданд... Онхо торафт наздик мешуданд...
  Дар ин чо асаби яке аз духтарон ба ин тоб наоварда, аз автомат тир холй кард. Дар ҳамон сония боқимондаи ҷанговарон оташ кушоданд ва Мадлен дер аккос зад:
  - Оташ!
  Якчанд дазор нафар англисдоро якбора даравида, яке аз мошиндои боркаш оташ гирифт. Кисми бокимондаи англисхо бепарво оташ кушоданд. Мадлен аз фурсат истифода бурда, дод зад:
  - Норинҷакҳои ҳамларо якҷоя партоед!
  Духтарони батальони элитаи СС "Вай-Волф" гранатахоро дур ва дуруст мепартоянд. Ва он ки онҳо аз кӯдакӣ таълим гирифтаанд ва инчунин аз усулҳои махсус гузаштаанд. Ин аст, ки шумо бо зарбаи электрикӣ машқ мекунед, шумо бо партов каме суст мешавед ва шумо ҳайрон мешавед. Герда ва Шарлотта низ тӯҳфаҳои худро партофтанд. Ва бритониёихо сару по ва чаппа... Ин хеле хандаовар аст. Онҳо ба таври тасодуфӣ тир меандозанд ва сиёҳпӯстон то ҳол бо забони нофаҳмо дод мезананд. Инҳо бешубҳа аблаҳон ҳастанд...
  Ва Герда тир мезанад ва мепартояд ва дар ҳоле ки суруд мехонад:
  - Дар хонандагони СС хоби дахшатнок аст! Як ҷаҳиш - як зарба! Мо мода-гургонем - усули мо оддй аст! Мо думи гурбаро кашиданро дӯст намедорем!
  Шарлотта низ дар ҷавоб гурусна мезанад. Тирҳои аз ҷониби ӯ партобшуда косахонаи сарро пора-пора мекунанд. Ва он гоҳ онҳо чашмони худро мекананд. Дар ин ҷо як марди сиёҳпӯсти тарсонда ба паҳлӯи шарики малламуйаш бо найза корд мезанад. Вай дар чавоб хун мерезад. Шарлотта суруд мехонад:
  - Фариштагони ҷаҳаннам торикии пурситора! Чунин ба назар мерасад, ки ҳама чиз дар коинот нест карда мешавад! Шумо бояд мисли лочини тез ба осмон парвоз кунед! Барои муҳофизат кардани ҷонҳо аз ҳалокат!
  Англия гайримуташаккил амал мекунад, аксарияти онхо солдатхои мустамликавй: сиёхпустхо ва хиндухо, арабхо мебошанд. Онҳо ё меафтанд, ях мекунанд, ё баръакс, якбора ҷаҳида, мисли харгӯшҳои девона давиданро оғоз мекунанд. Бо вуҷуди ин, духтарон дақиқ тир меандозанд ва ҳарчанд гранатаҳо дур парвоз намекунанд, пораҳо ғафсанд! Аллакай душманон кам мондаанд. Мадлен бо забони англисӣ фарёд мезанад, овозаш чунон баланд аст, ки ба шумо ҳатто мегафон лозим нест:
  -Таслим шав ва мо ҷони туро амон медиҳем! Дар асирӣ шумо ғизои хуб, шароб ва ҷинсӣ хоҳед дошт!
  Он фавран кор кард ва вақте ки онҳо таслим шуданд ... Дастҳо боло ва...
  Онҳо панҷоҳ маҳбусро ҷамъ карданд, ки нисфи онҳо захмӣ буданд. Мадлен фармон дод:
  - Маҷрӯҳонро тамом кунед!
  "Вай-гургхо" бе-тантана ба маъбадхои онхое, ки ба по истода наметавонис-танд, тир мепарронданд, бокимондаро ба мошинхо бор карда, ба базаи наздиктарин мебурданд.
  Пас аз реги тафсони биёбон пойҳои урёни Герда аз ҳис кардани резини нарм хеле хушҳол мешаванд. Вай хатто шодона нола мекунад... Мошинхои боркаши америкой хеле кулай буда, хангоми сафар намечунбонанд. Духтарон голиб омада, хушхолонаанд. Шарлотта аз Герда пурсид:
  -Чанд нафарро куштед?
  Духтар бо тааҷҷуб китф дарҳам кашид:
  - Намедонам? Ман ягона касе набудам, ки тир холӣ мекард... Аммо фикр мекунам, ки бисёр буданд!
  Шарлотт ҳисоб кард:
  - Мо сад нафарем, кариб сесад нафарро кушт, яъне ба як бародар, яъне ба як хохар се нафар! Оғози таъсирбахш ба ҷанг!
  Герда бепарвоёна дасташро ҷунбонд:
  -Ин барои ман муҳим нест! Чизи асосй он аст, ки ягон рафике нагузаштааст. Гарчанде ин, албатта, статистика бошад хам, сесад душман несту нобуд карда шуд ва аз тарафи мо хамагй ду чанговари гург сабук ярадор шуд. Ман ҳатто ҳайронам, ки чӣ гуна мо бо чунин ҷанговарон то ҳол Африқоро пурра забт накардаем.
  Шарлотта дарҳол кайфиятро вайрон кард:
  - Хайр, мо дар хаждахум ба ин чанговарони бадбахт маглуб шудем!
  Герда бо ғазаб сари одилонаашро ҷунбонд, ки гӯё барфи соли навро фаро гирифтааст:
  - Ин аз хиёнат аст! Аммо дар асл, мо аз ҳарвақта бештар ба ғалаба наздик будем ва ин ба ҳар касе, ки кӯр нест, аён буд! Вой, мо халалдор шудем!
  Шарлотта бо ангуштони пои бараҳна пушти гӯши чапашро харошида, розӣ шуд:
  - Бале, хиёнат, саботаж, миёнаравӣ дар низомиён... Вале мо хануз хам русхоро шикаста, онхоро мачбур кардем, ки соли 1918 таслим шаванд! Оҳ, хуб мебуд, ки дар саросари Русия сайру гашт кунед, он ҷо хунук аст, аммо ин ҷо гарм аст!
  Герда шодона хандид:
  -Аммо дар Русия чунин сармоҳои сахт ҳаст... Аммо вақте ки ман дар кӯҳҳо пойлуч аз барф давида будам, медонам, ки ин чӣ шиканҷа аст.
  Шарлотта дандонҳояшро бардошт:
  -Герда хурдакак аз миёни барфи сӯзон пойлуч медавад... Ин рамзӣ аст, гӯё дар афсона бошад... Афсонаҳо дар бораи як пок, ҳанӯз кӯдакӣ ва на ҳама худписанд...
  Герда шодона ба дугонааш чашмак зад:
  - Чунин аст, ки мо бояд ба Фюрер равем?
  Шарлотта тасдиқ кард:
  - Қариб! Мо танҳо мошин меронем, пои луч аз болои реги гарми биёбон дав намекунем. Ва ҳатто пас аз ғалаба.
  Марди сиёҳпӯсти баста ба немисӣ ғусса кард:
  -Фариштаҳои даҳшатнок, ман омодаам ба шумо хидмат кунам! Ту олиҳаӣ, ман бандаат!
  Шарлотта бо пои андаке дағалкардааш мӯи ҷингилашудаи асири сиёҳро сила кард:
  -Шумо сиёҳпӯстон табиатан гулом ҳастед! Ин, албатта, аз як тараф хуб аст, касе бояд аз сахар то бегох кор кунад, кори харом кунад... Аммо гулом аз табиати худ, табиати нопокаш хоин аст ва ба аслиха бовар кардан мумкин нест. . Мо, немисхо, дар навбати худ, миллати маданиятноктарин ва муташаккилтарин дар руи замин мебошем. Халки бузурги чанговар ва бесабаб нест, ки зархаридони немис дар хамаи армияхои Европа ва хатто дар Россия, аксар вакт дар вазифахои фармондихй хизмат мекарданд!
  Герда сахт гуфт:
  - Бале, шумо ба мо гулом хизмат мекунед. Мо барои сиёҳпӯстон хонаҳои махсус дорем. Ва ҳоло танҳо шумо бояд кор кунед ...
  Шарлотта пешниҳод кард:
  - Бигзор вай пойҳои моро бибӯсад. Охир, ба мо гуворо мешавад, Нигер худро хор мекунад.
  Герда сарашро сахт ҷунбонд:
  "Ман намедонам, ки шумо чӣ гунаед, аммо нафратовар аст, ки пӯсти поки ориёӣ ба лабони Нигери бадбӯй бирасад." Пас...
  Шарлотта розӣ набуд:
  - На дарвоқеъ! Баръакс, ба ман маъқул мешуд. Хуб бинед...
  Зебои сурхи оташин пои хурдакаки худро ба тарафи марди сиёхпеша зад. Вай бо шавку завк ба бусидани ангуштони дарозу хамвор ва кандашудаи олиха шуруъ кард. Ва духтар дар ҷавоб танҳо бо меҳрубонӣ табассум кард, лабони ғафси марди сиёҳпӯст пӯсти даббохтаашро тикид. Забони маҳбус аз болои пои чандирии каме чанголудаи духтар давид. Вақте ки шумо як марди қавӣ ва тақрибан ду метрро паст мезанед, ин ҳоло ҳам хуб аст.
  Герда ҳайрон шуд:
  - Аҷиб аст, аммо нафрат надоред?
  Шарлотта табассум кард:
  - На дарвоқеъ! Чаро ман бояд нафрат кунам?
  Герда хомӯширо ихтиёр кард: чаро вай бояд ба корҳои дӯсташ дахолат кунад? Воқеан, онҳоро тарбия кардаанд, ки зани немис бояд на танҳо ҷанговар, балки зани меҳрубону ҳалим ва модари солим бошад. Аммо худи ӯ то ҳол дар бораи бачаҳо фикр накардааст, шояд аз сабаби машқҳои вазнини ҷисмонӣ ё танҳо то ҳол мувофиқи худро наёфтааст. Бо вуҷуди ин, Шарлотта низ аз он хаста шудааст. Вай бо пои худ ба бинии марди сиёҳпӯст чунон зад, ки биниаш ҷорӣ шуд ва ба Герда пешниҳод кард:
  - Шояд мо суруд хонем?
  Герда сар ҷунбонд:
  - Албатта, суруд мехонем! Дар акси ҳол ғамгин мешавад!
  Духтарон ба сурудхонӣ шурӯъ карданд ва рафиқонашон ба он ҳамроҳ шуданд, ки суруд мисли шаршара равон шуд:
  Ману азизам аз ғафс мебароем,
  Пинҳон кардани ғаму андӯҳ!
  Ва сардӣ, сӯзон, хунук,
  Нияти шикаста сӯрох кард!
  
  Пойҳои урён дар барф,
  Духтарон сафед мешаванд!
  Тӯфонҳои бад мисли гург наъра мекунанд,
  Вайрон кардани рамаҳои паррандагон!
  
  Аммо духтар тарсро намедонад
  Вай муборизи пурқувват аст!
  Курта базӯр гӯштро пӯшонд,
  Мо бешубҳа ғалаба хоҳем кард!
  
  Ҷанговари мо аз ҳама ботаҷриба аст,
  Онро бо болга хам кардан мумкин нест!
  Дар ин ҷо хордорҳо нарм ҳаракат мекунанд,
  Барфҳои барфӣ ба сари синаи шумо меафтанд!
  
  Тарс одати мо нест,
  Оё шумо ҷуръат накунед, ки аз сармо ларзонед!
  Рақиб фарбеҳ аст гардани гов,
  Он мисли ширеше часпак ва нафратовар аст!
  
  Халк чунин кувва дорад
  Маросими муқаддас чӣ натиҷа дод!
  Барои мо ҳам имон ва ҳам табиат,
  Натиҷа пирӯз хоҳад шуд!
  
  Масеҳ ба Ватан илҳом мебахшад,
  Ба мо мегӯяд, ки то охир мубориза барем!
  То ки сайёра биҳишт шавад,
  Ҳама дилҳо далер хоҳад буд!
  
  Одамон ба зудӣ хушбахт хоҳанд шуд
  Бигзор ҳаёт баъзан салиби вазнин бошад!
  Тирҳо бераҳмона марговаранд
  Аммо касе ки афтодааст, аллакай эҳьё шудааст!
  
  Илм ба мо ҷовидонӣ медиҳад,
  Ва ақли афтода ба вазифа бармегардад!
  Аммо, агар мо аз даст диҳем, ба ман бовар кунед,
  Душман дарҳол ҳисобро барбод медиҳад!
  
  Пас, ақаллан ба Худо дуо кун,
  Хато кардан лозим нест, танбал бошед!
  Довари бузургвор сахтгир аст,
  Ақаллан он метавонад баъзан кӯмак кунад!
  
  Ватан барои ман азиз аст,
  Ватани муқаддас, хирадманд!
  Пешвои мо, ҷилавро сахттар нигоҳ доред,
  Ватан барои гул кардан таваллуд шудааст!
  Духтарони батальони элитаи СС "Вай-Волф" хеле зебо месароянд ва суханонаш дилнишин буданд. Умуман, як стереотип вуҷуд дорад, ки марди SS ҷаллодро дар назар дорад! Аммо ин дуруст нест. Албатта, воҳидҳои махсуси ҷазодиҳӣ вуҷуд доштанд, ки аксар вақт дар ҳайати дивизияҳои амниятӣ, ки амалиёти махсусро анҷом медоданд, аммо аксарияти дивизияҳои SS танҳо посбонони элитаи Вермахт буданд. Дар маҷмӯъ, бояд гуфт, ки таблиғоти сурх, тоталитарӣ манбаи боэътимодтарин дар бораи Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ нест. Охир, маълум аст, ки коммунистони рохбарони агитпроп бегаразона рафтор карда, вокеахоро объективона инъикос накарда наметавонис-танд. Аз ин рӯ, қазоват кардан ба таври эътимодбахш душвор аст, ки дар куҷо ҳақиқати ҳақиқӣ дар бораи ваҳшиёнаи фашистон вуҷуд дошт ва дар куҷо афсона вуҷуд дорад. Ба хар хол онхое, ки ба тадкикоти таърихй ба таври чиддй машгуланд, мачбуранд икрор шаванд, ки на хар як чанговари СС чаллод ва монстр аст. Гайр аз ин пеш аз хучум ба СССР; Фашистхо дар территорияхои забтшуда умуман бо тахаммул рафтор мекарданд, маъхазхои Гарб дар бораи ягон вахшигарии оммавй ва таъкиб нишон намедиханд.
  Ва акнун духтарон ба маҳбусон барои аз мошинҳо баромадан кӯмак мекарданд; китфхои васеи мардони тарсончакро дустона сила мекарданд. Пас аз он духтарон даъват карда шуданд, ки худро тароват кунанд ...
  Хӯроки нисфирӯзӣ хоксорона буд, аммо дар биёбон зебра парронданд ва ба ҳар духтар як кабобе, ки бо услуби арабӣ пухта мешуданд. Умуман, арабҳо, ҳадди аққал зоҳиран, дӯстона буданд ва онҳое, ки забони немисиро медонистанд, ҳатто кӯшиш мекарданд, ки шӯхӣ кунанд ё пойҳои духтаронро нарм сила кунанд.
  Герда араби часпакро тела дода гуфт:
  - Ман барои ту нестам!
  Шарлотта пайравӣ кард:
  - Ба худ ҳарам гиред!
  Герда табассум карда, таклиф кард:
  - Аммо бигӯй, Шарлотта, агар зани Султон мешудӣ, чӣ кор мекардӣ?
  Дӯсти сурхрӯй бо шубҳа гуфт:
  -Ин воқеан як хушбахтии баҳсбарангез аст... Ҳарчанд аз ҳамсари кадом султон вобаста аст. Агар империяи бузурги Усмонӣ дар авҷи худ мебуд, пас... Хатто хеле хуб мешуд... Артиши туркро ислоҳ мекардам, аслиҳаро такмил медодам... Ва шояд аввал нигоҳамро ба тарафи шарқ мебурдам.
  Герда розӣ шуд:
  - Дуруст! Аммо барои Туркия шармандагӣ аст, ки ҳатто дар замони авҷи худ Эронро тасарруф карда натавонист. Ин хеле воқеӣ буд, бахусус азбаски артиши Форс ақибмонда буд. Аҷиб, Фюрери бузург, ӯ чӣ тасмим мегирад: Туркияро забт кунад ё ӯро ба эътилофи худ дохил кунад, ба усмониён устухон партояд, аз ҷумла баъзе аз заминҳои начандон пурарзиши Эрон?
  Шарлотта парешонхотирона китф дархам кашид.
  - Намедонам! Вокеан, вактхои охир овозахо пахн шуданд, ки гуё мо ба СССР хучум мекунем... Мегуянд, ки сарвати рус ва заминхои бои Украина аслан даркор нест!
  Герда пиёла чойро бо ангуштони пои бараҳна бардошт ва хеле моҳирона ба манаҳаш бардошта, моеъи қаҳварангро ба худ рехт. Дар айни замон духтарча муяссар шуд, ки гап занад:
  - Украина заминхои хеле бой, бой дорад. Онхо дар тахти рохбарии хирадмандонаи немисхо, бо маданияти баланди дехконии мо хосили рекордй меруёнанд. Ва он вакт нони мо аз об арзонтар мешавад. Ва ин ба манфиати худи украинхо хохад буд, зеро Хукумати Советй онхоро танхо горат карда, ба гуруснагй мачбур мекунад!
  Шарлотта сар ҷунбонд.
  - Мо ба ин славянхо маданияти бузурги германии худро меомузем! Биёед онҳоро равшан кунем!
  Дар ин чо сухбат бо доду фарьёди дагалона катъ гардид, вакти истирохат ба охир расид.
  Аммо баъд аз хуроки нисфирузй духтарон боз саф ороста, мачбур шуданд, ки аз байни биёбон гузаранд. Пас аз хӯрдан давидан душвор буд ва духтарон ҳатто каме нола мекарданд, то он даме, ки баданашон гарм шуд. Ҳамин тавр онҳо мисли ҷербоа шитофтанд.
  Ин чанги виртуалист... Ва Африка немис мешавад... Ва фронти Иттифоки Советй - Германия...
  Дар зимистон Армияи Сурх боз ба хучум гузашт. Мухорибахои якрав давом доранд.
  Кристина, Магда, Маргарет ва Шелла дар Пантера мубориза мебаранд. Мошин, гарчанде идеалӣ набошад ҳам, дорои таппончаи тезпарвози дурпарвоз, мӯътадил чолок ва зиреҳи хуби пешӣ мебошад.
  Духтарони олмонӣ ба сармо нигоҳ накарда, пойлуч ва бикини пӯшидаанд. Ва онҳо як ҷанги манёврӣ мегузаронанд.
  Дар ин чо Кристина тир холй мекунад... Снаряд ба манораи Т-34-76 бархурда, онро сурох мекунад. Танки советй бозистод, зада галтонда шуд.
  Духтарон аз болои шуш фарьёд мезананд:
  - Мо гирифт!
  Баъд Магда тир мезанад. Зебоии бо мӯи тиллоӣ низ зарба зад.
  Бале, хамин тавр манораи сию-чор канда шуд.
  Духтарони паланг бо навбат тирпарронй мекунанд. Ва хеле дақиқ. Хамин тавр онхо боз як танки советиро зада галтонданд.
  Маргарет навбатӣ зад. Ва он ба таппончаи худгард СУ-76 зад. Бодиққат зад. Ва ӯ суруд:
  - Германияи дузахии мо тавоно аст, вай дуньёро мухофизат мекунад!
  Ва чӣ гуна забон нишон хоҳад дод!
  Баъд вай бо тупи Shell зад. Ба танки советии КВ-1С зад. Духтар хам нагз кор кард.
  Оре, чор нафар чанговарони бикинидор чангида, аз сармо наметарсанд. Пас аз он ки занон ба ҷанг шурӯъ карданд, корҳо барои Рейхи сеюм хеле муваффақ шуданд.
  Ана дар осмон лётчикхо Альбина ва Альвина. Ҳарду зебоӣ дар бикини ва пойлуч ҳастанд. Онҳо дар Фок-Вулфс мубориза мебаранд. Ва ин як мошини хеле ҷиддӣ аст.
  Альбина аз тупхои хавой тир холй карда, мегуяд:
  - Крокет фаъол! Аз суханон пушаймон нашавед!
  Ва чӣ гуна ӯ бо табассуми дурахшон дурахшон хоҳад шуд! Ва у якбора ду самолёти советиро зада галтонад.
  Алвина инчунин се нафарро бо тӯпҳои пневматикӣ бурида, чирк зад:
  - Даромади ман марговар ва матои хоҳад буд!
  Пас аз он духтар дандонҳояшро бардошт ва дандонҳояшро нишон дод! Вай ҳама ҷаззоб аст ва пур аз тӯмори аҷиб аст.
  Альбина боз як самолёти ЯК-9-ро бурида, чир-чир мекунад:
  - Чаро лётчикхои советй лозиманд?
  Алвина LAGG-5-ро парронда, бо итминон мегӯяд:
  - То ки мо немисхо векселхоро чамъ кунем!
  Ҷуфти аҷиби духтарон. Чӣ тавр онҳо ба ҷамъоварии мукофотҳо барои худ шурӯъ карданд. Шумо аслан бо чунин зебоиҳо баҳс карда наметавонед. Самолётхоро зада галтонда, дандонашонро луч мекунанд.
  Ва сирри асосӣ ин аст, ки дар сардиҳо духтарон бояд пойлуч ва дар бикини бошанд. Он гоҳ векселҳо худ аз худ меоянд.
  Ва ҳеҷ гоҳ либос напӯшед. Синаи урёнатро чунбонда, туро ҳамеша обрӯи баланд хоҳанд дошт!
  Альбина боз як самолёти Армияи Сурхро бурид ва суруд гуфт:
  - Дар баландии бузург ва покии ситораҳо!
  Ва вай чашмак зад, ҷаҳид ва пойҳои урёнашро ҷунбонд ва ғуррон кард:
  - Дар мавҷи баҳр ва оташи хашмгин! Ва дар оташи хашмгин ва хашмгин!
  Ва боз духтарак бо як равиши энергетикӣ ҳавопайморо зер мекунад.
  Ва он гоҳ Алвина ба душман ҳамла мекунад. Вай ин корро дар кунҷе мекунад, дандонҳояшро баровард ва чир-чир мекунад:
  - Ман қаҳрамони суперҷаҳон хоҳам буд!
  Ва боз мошини бархурдаи духтар меафтад. Бале, Армияи Сурх ин корро хеле бад мекунад.
  Ва Альбина бо ваҷдмандии ваҳшӣ наъра мезанад:
  - Ман акнун чаллодам, на лётчик!
  Боз як самолёти советиро зада галтонда, фи-риш мекунад:
  - Ман болои манзара хам шудам ва мушакҳо ба сӯи ҳадаф шитоб мекунанд, боз як наздикшавӣ дар пеш аст!
  Ҷанговар хеле хашмгинона амал мекунад.
  Дар ин ҷо ҳарду духтар ба ҳадафҳои заминӣ ҳамла мекунанд. Альбина ба сию чор мушт зада, хичир мекунад:
  -Ин охират мешавад!
  Альвина СУ-76-ро зада, пичиррос мезанад:
  - То нобудшавии комил!
  Ва чӣ гуна ӯ пои урёнашро меҷунбонад!
  Дар зимистон Армияи Сурх муваффакияти намоён ба даст оварда натавонист. Факат дар райони Ржев ба онхо муяссар шуд, ки андаке кафомонй кунанд, вале бо ба кор андохтани захирахо немисхо вазъиятро баркарор карданд. Краутҳо дар ҳақиқат қавӣ ҳастанд.
  Ва дар моҳи майи соли 1944, ки нерӯҳои худро бо танкҳои нав, аз ҷумла Пантера-2 мукаммалтар ва беҳтар муҳофизатшуда пурра карда, ба ҳамла дар минтақаи Курск ва Ростов-на-Дону рафтанд.
  Агар дар хучум шумораи зиёди арабхо ва сиёхпустон иштирок намекарданд, хама чиз ин кадар бад намешуд. Ва муҳимтар аз ҳама, Туркия низ вориди ҷанг шуд. Аз ин рӯ, вазъият хеле ташвишовар шудааст.
  Ва Армияи Сурх талафоти калон дода, дар назди кушунхои бартарии Вермахт акибнишинй кард.
  Аммо шаш духтари далер бо сардории Аленка бо краутхо сахт чанг мекарданд. Ва қувваҳо ба таври равшан нобаробар буданд.
  Аленка барои Курск, ки фашистон ба он чо зада буданд, чангид. Зебои ноумед бо ангуштони пои бараҳнааш норинҷак партофт ва чир-чир кард:
  - Шаъну шараф ба Рус ва партияи азизи мо!
  Баъд Наташа бо ангуштони пои барахнааш граната парронд ва хичиррос зад:
  - Мо духтаракро пойлуч нигохубин мекунем!
  Баъдан Анюта низ бо ангуштони пои бараҳнааш туҳфаи марг фиристод ва хушк шуд:
  - Ин як зарбаи аҷиб хоҳад буд!
  Августини сурхрӯй бо дасту пои бараҳнаи худ туҳфаи нобудиро гирифта фиристод ва чир-чир кард:
  - Радарро ба осмон нишон додан!
  Ва он гох Мария муйхои тиллоранг бо пои урёнаш ба фашистон кушта шуд.
  Ва ӯ суруд:
  - Дар Мадагаскар, дар биёбону Сахара! Дар ҳама ҷо будам, ҷаҳонро дидам!
  Ва баъд Маруся як даста пои бараҳнаро партофта, месарояд:
  - Дар Финландия, Юнон ва дар Австралия, Шветсия ба шумо мегӯянд, ки аз инҳо зеботар духтарон нест!
  Бале, шаш нафар духтарон хеле хуб мубориза бурданд. Аммо краутхо хануз Курскро гирифтанд...
  Не, шумо наметавонед ба ин гуна қувваҳои олӣ муқобилат кунед. Фашистон якравй карда истодаанд.
  Ва тайёр кардани ҳаюлоҳо чӣ маъно дорад?
  Адольф Гитлер танҳо девона буд: худро ҳамчун истибдоди воқеӣ ҳис мекард, ки ҳама ба ӯ итоат мекунанд ва меларзанд. Бале, агар шумо комёбиҳои Сталинро хоҳед, пас шумо бояд мисли Сталин бошед, бе раҳм ва серталабӣ нисбат ба дигарон ва худ (иосиф Виссарионович дар ин тартиб ҳамин тавр фикр мекард!). Холо хичиррос дуруст аст ва мошин ба харакат меояд. Умуман, Германия бо назардошти спутникхои худ аз чихати микдори тачхизоти саноатй, аз чихати кадрхои ихтисоснок ва шумораи инженерони хамаи звенохо нисбат ба СССР бартарии калон дорад. Ин факт аст, вале истехсоли ярок хануз ба дарачаи даркорй нест! Германия дар давоми тамоми чанг сарфи назар аз тамоми харобихои дар Россия ба амаломада аз СССР акиб монд. Ва аз чӣ? Албатта, аз сабаби бесарусомонии муайяне, ки дар идорахои гуногун ва махсусан дар саноати харбй хукмрон буд. Илова бар ин, нарасидани ашёи хом, инчунин баҳо надодани иқтидори душман нақши манфӣ бозид. Аз ҷумла, дар соли 1940 истеҳсоли аслиҳа дар Олмон нисбат ба соли 1939 камтар буд (агар миқдори умумии лавозимоти ҷангиро ба назар гирем) ва ин сарфи назар аз он, ки ҷанг аллакай идома дошт ва Рейхи сеюм ҳудудҳои калонро таҳти назорати худ гирифт. захирахои иктидорхои истехсолй. Хуб, дар бораи кобилияти ташкилотчигии Гитлер чй гуфтан мумкин аст? Аз ҳад зиёд не, дар саноати ҳарбӣ дурахшид.
  Фюрер дар нутки дуру дароз изхор намуд:
  - Дар масъалаи назорати авиация ба Сауэр ваколатхои фавкулодда дода мешаванд. Вай ба микдори тачхизоте, ки истехсол карда мешавад, бодиккат назорат мекунад ва аз ин хам мухимтараш, сифаташ кам нест. Илова бар ин, бисёре аз дӯстони шумо Геринг, гарчанде ки онҳо як вақт ассотҳои хуб буданд, қобилияти роҳбариро надоранд. На ҳар як сарбози хуб генерали барҷаста аст, бинобар ин, ба ҷои Эрики овехташуда, ба соҳаи техникӣ шахсе аз ҷумлаи соҳибкорони касбӣ роҳбарӣ хоҳад кард, ки қодир ба ислоҳот ва аз нав муҷаҳҳаз кардани қувваҳои авиатсионӣ мебошад. Охир, Англия дар хоб нест, вай хам микдор ва хам сифатн куввахои мусаллах ва хусусан авиацияи худро зиёд мекунад. Мо бояд аз душман ду сар, дазордо кадам пеш бошем, вагарна мо бартарии худро бар душман тамоман аз даст медидем. Аз ин рӯ, қадамҳои сифатӣ лозиманд.
  Геринг тарсончакона ҷавоб дод:
  - Рафикони ман, одамони собит-кадам, ки самараи чангй ва кордонии худро исбот кардаанд.
  Диктатори мазлум хашмгин шуд:
  - Ё шояд ман, ба назари шумо, фаромӯш кардаам, ки ҷанги Бритониёро кӣ бохт? Ё кй плани чорсолаи тараккиёти хочагии халкро ба но овард. Ё шумо мехоҳед, ки бо асоҳо ва ҳатто ба таври оммавӣ зарба занед. Пас даҳонатро баста ва хомӯш бош, пеш аз он ки худро ба сутун бизанӣ!
  Геринг ҳатто аз тарс хам шуд. Афсӯс, ки Фюрерро нодида гирифтан мумкин нест. Баъд боз садо баланд шуд ва боз як самолёта реактивии МЕ-262 ба осмон баромад. Мошин азим буд ва ду муҳаррик дошт. Болҳо каме ҷорӯбзада шудаанд, худи ҷанганда хеле таҳдидкунанда менамояд. Хусусиятҳои суръати он, барои соли 1941, умуман мувофиқанд ва ҳатто аз рӯи стандартҳои ҷаҳонӣ рекордҳо мебошанд. Дуруст аст, ки худи мошин хануз комилан эътимоднок нест ва ислохро талаб мекунад. Диктатори фашистй бошад, аллакай характеристика-хои чанговарони нави пешкадамро додааст... Вазни самолёти ME-262 аз шаш тонна зиёд аст, ин маънои онро дорад, ки як андоза бори зиёдатист. Самолёти киркунанда бояд хурд, арзон ва чолок бошад. Дар робита ба ин, ME-163 метавонад хеле хуб бошад, аммо муҳаррики ракетаи он хеле маҷбурӣ аст ва танҳо шаш дақиқа кор мекунад (ё дурусттараш, он ҳоло ҳам кор хоҳад кард!), Ин маънои онро дорад, ки масофа танҳо дар радиуси сад километр аст. . Ҳамчун як бомбгузори услуби Блитс ё ҷангандаи пӯшида барои ҳамлаҳои армада ба Англия, он, албатта, мувофиқ нест.
  Аммо ME-262 метавонад як тонна бомба бардорад, яъне мисли Пе-2, ҳавопаймои пешинаи шӯравӣ. Яъне, як ҳалли олӣ ҳам барои ҷангандаҳо ва ҳам барои дастгирии нерӯҳои. Бо вучуди ин, чаро дар услуби Комета ME-163, вале бе двигатели ракетй, балки бо двигатели турбореактивй чанговаре офарида намешавад? Онҳо кӯшиш карданд, ки "Комета" -ро такмил диҳанд ва ба назар чунин менамуданд, ки вақти парвозро то 15 дақиқа (ин масофаи то 300 километр аст), ки умуман барои ҷанги Бритониё қобили қабул аст. Ба Лондон то ҳол аз Нормандия расидан мумкин аст... Ҳарчанд на ҳама чиз равшан аст, шумо инчунин бояд онро бомбаборон кунед ва баргардед ва понздаҳ дақиқа он қадар зуд набуд. Дар оянда самолетҳои ракетӣ ва реактивӣ ҳамчун сарбастаи авиатсия эътироф карда шуданд. Аммо тарҳи "Комета" бо андозаи хурд ва сабукии худ хеле ҷолиб аст, яъне арзон ва маневрпазир аст.
  Ба гайр аз ин, инчунин чанговарони хеле умедбахш, ки вазнашон умуман 800 килограмм аст, чунин планерхое хастанд, ки онхоро дар чангхои хавой истифода бурдан мумкин аст. Дуруст аст, ки аз сабаби кутох будани масофаашон парвозхо дар онхо танхо дар мухорибахои мудофиавй ба амал бароварда мешаванд, ё ба Лондон расонда мешаванд... Наклиёт ва баъд лётчикхоро дастгир кардан мумкин аст. Шумо бояд дар ин ҷо фикр кунед. Дар таърихи воқеӣ планерҳо ҳеҷ гоҳ барои ҷанг кардан вақт надоштанд ва аз чӣ сабаб бошад, ки дар Корея генералҳои авиацияи шӯравӣ ҷуръат намекарданд, ки ин идеяро санҷанд. Умуман, ин ғамгин нест, аммо дар давоми ҷанги Корея, халабони амрикоӣ аввалин шуда ғалаба ба даст овард. Пас, янкиҳоро набояд нодида гирифт.
  Баъди ба охир расидани парвоз духтари чавони муйсафед аз кабина баромада, бо суръати тамом ба суи Фюрер давид.
  Фашисти рақами як дасташро барои бӯса дароз кард. Чӣ хуб аст, вақте ки духтарон шуморо дӯст медоранд ва Фюрер, аз афташ, ҳама олмониҳо, дурусттараш, қариб ҳама, ба истиснои чанд маҳбусони лагери консентратсионӣ, самимона бутпарастӣ мекунанд. Лётчик бо шавку завк гуфт:
  - Ин як самолёти бошукух аст, чунон суръат ва кувва дорад. Биёед, тамоми бачаҳои шерро мисли шишаи оби гарм аз суррогат ҷудо кунем!
  Фюрер такони духтарро тасдиқ кард:
  - Албатта, мо онро меканем, аммо... Бартараф кардани мошин бояд бо суръати тезтар сурат гирад ва ин махсусан ба моторхо дахл дорад. Дар ин чо, албатта, барои бехтар намудани онхо чорахои катъй дидан лозим меояд, вале агар чизе бошад, рохбар - конструктор ёрй мерасонад!
  Хама якдилона аккос карданд:
  - Шаъну шараф ба Фюрери бузург! Бигзор Providence ба мо кӯмак кунад!
  Гимни рейхи сейум навохта шуд ва колоннаи чанговарони чавони гитлерй Югент ба пеш харакат мекард. Писарони аз чордах то хабдахсола дар хайати махсус ба суи барабан мегузаштанд. Ва баъд аз хама чолиби дик-кат руй дод: духтарони навраси иттифоки занони немис ба поход баромаданд. Доманҳои кутоҳ доштанд, пойҳои урёну урёни зебоманзарҳо нигоҳи мардонро ба худ ҷалб мекард. Духтарон пои худро баланд бардоштан мехостанд, вале дар айни замон ангуштони пояшонро ба акиб кашида, пошнахоро эхтиёткорона гузоштанд. Манзараи шавкангези зебоманзарон бо симои бенуксон... Дар хакикат чеҳраҳо дигар буданд ва баъзе фашистони ҷавон то андозае дағалона, қариб мардона буданд ва онҳоро низ таҳриф мекарданд. Хусусан, вақте ки онҳо абрӯвони худро ба ҳам овардаанд.
  Эстет Адольф қайд кард:
  - Зарур аст, ки писарону духтарон дар микьёси васеътар тарбияи чисмонй гиранд. Ва ман медонам, ки дар ин масъала, махсусан дар Ҷунгфолк корҳои зиёде анҷом дода мешаванд, аммо он чизе, ки лозим аст, фарогирӣ ва қабули усулҳои спартанист. Албатта, ба гайр аз ташвик кардани дуздй... Писарону духтарони мо бояд одамони боодоб ва дар айни замой берахм ба камол расанд.
  Сарфармондехи олй таваккуф кард. Генералҳо хомуш буданд, эҳтимол аз эътироз кардан метарсиданд, аммо намехостанд, ки чизи аёнро тасдиқ кунанд. Фюрер суханашро давом дода гуфт:
  - Чанг шухй нест, балки берахмй нисбат ба душман бояд бо ёрии хамдигарй ва хисси бародарй нисбат ба рафикон пайваста бошад. Ин аст он чизе ки мо бояд ба ҳар кас талқин кунем... Супермени нав нисбат ба дигарон бераҳм аст, аммо аз ин ҳам бештар бояд нисбат ба худ раҳм кунад. Чунки аввало дар рӯҳи инсон бояд пастӣ аз байн равад, ва он гоҳ ҷисми заъифи инсон бармехезад!
  Боз як таваққуф... Генералҳо ва конструкторҳо ногаҳон дарк карда, чапакзании шадид карданд. Фюрер хушҳол ба назар мерасид:
  - Ин беҳтар аст, аммо ҳоло ман мехоҳам тақлид ба ҷанги ҳавоиро бубинам. Ин қадар пурқувват ва ҳама харобиовар ...
  Хайнкель тарсончакона пурсид:
  - Бо лавозимоти ҷангӣ ё снаряд, Фюрери ман?
  Фашистони рақами як сар ҷунбонд:
  - Албатта, бо ҷанг. Илова бар ин, ман мехостам, ки таъсири дастгоҳи пошиданро баррасӣ кунам. Охир, шумо кор карда истодаед... - фюрер мушт зад. - Кай, нихоят, он тайёр шуда, ба истехсоли оммавй дода мешавад. Охир, лётчики тачрибанок лётчики ботачрибаест, ки бояд барои мухорибахои оянда мухофизат карда шавад!
  Бо вуҷуди ин, Фюрер-Терминатор тасмим гирифт, ки ба конструкторон тарҳи замонавии дастгоҳи хориҷкуниро нишон диҳад. Ин система бояд камтар душвор, соддатар ва сабуктар бошад. Хуб, сквиби арзон, ки аллакай саноати Олмон азхуд кардааст, барои ин мақсад комилан мувофиқ аст.
  Диаграммаро дар сари рох кашидан лозим буд, аммо Гитлер дар хакикат рассоми хуб буд ва у равшан, зуд кашид, хатхои схемахо ва гардишхо бе ягон ченак ва компас баробар ва равшан буданд. Терминатори хит-сафед чунин мепиндошт, ки албатта аҷиб аст, ки немисҳо, умуман, чунин идеологияи қавӣ ва то андозае пешрафта, ба мисли национал-социализм ва низоми тоталитарӣ дошта, ҷангро ба дасти русҳо мебурданд. Шояд ин аз он сабаб бошад, ки аскарони рус назар ба немисхо тавонотару устувортар буда, чангро тезтар ёд гирифтанд.
  Умуман, агар ба рафти чанг умуман назар андозед, пас русхо, дурусттараш чанговарони советй чанг карданро ёд гирифтанд, вале немисхо гуё фаромуш карда буданд, ки чй тавр... Фармондехии онхо дар сатхи аввал карорхо кабул кард. -синфҳо ва шояд ҳатто пасттар бошад, агар хонандаи синфи якум таҷрибаи гузаронидани амалиёти низомӣ дар стратегияҳои вақти воқеӣ дошта бошад. Ва он, ки баъзан кӯдакони шашсола аллакай ин қадар моҳирона лашкари виртуалиро сарварӣ мекунанд, чизест, ки онҳо ва Жуков ва Майнштейн аз онҳо омӯхта метавонанд. Аммо баъзе муҳаққиқон ҳам Жуков ва ҳам Майнштейнро миёнарав медонанд. Дар бобати шумораи тачхизот, алалхусус тачхизоти забтшудаи Франция низ ихтилофхо мавчуданд. Хотираи Гитлер (хотираи хуб, хусусан вақте ки ӯ ҳанӯз солим буд!) тахмин мекунад, ки 3600 танки асиршуда аз Фаронса асир шудааст, ин рақам хеле таъсирбахш аст... Баъзе моделҳо, аз қабили SiS -35, аз ҷиҳати зиреҳи худ бартарӣ доштанд . T-34 танҳо дар зиреҳи фронталӣ. Ҳамин тавр, ин танкро дар корхонаҳои фаронсавӣ ба осонӣ истеҳсол кардан мумкин аст, ба истиснои иваз кардани силоҳи 47 мм бо таппончаи дарози 75 мм. Дар асл, ҳатто ин метавонад кофӣ набошад. Бритониё ва дар маҷмӯъ ИМА ҳамеша зиреҳро аз ҳама бештар дар танкҳои худ қадр мекарданд. Масалан, Черчилл чил-тонна зиреҳи 152 миллиметр ва 120 танки вазнини IS-2 дошт.
  Фюрер ба конструкторон чизи дигаре гуфт:
  - Мо нақбҳои шамолии кофӣ дорем, аз ин рӯ модели оптималии ҳавопайморо ҷустуҷӯ кунед ва бе ин масъаларо ба озмоишҳои гаронбаҳо нарасонед, ки беҳтарин ассҳои мо низ мемиранд. Масалан, модели болҳои парвозкунандаи ҳавопаймо хеле самаранок аст, хусусан агар ғафсӣ ва кунҷи майлро тағир додан мумкин бошад. Ман аллакай расмро ба шумо додам, бинобар ин, думдор бояд омода бошад. Суръати тахминии он ҳатто бо муҳаррики Юмо то 1100 километр дар як соат хоҳад буд. Пас, пеш равед, аммо саркашӣ накунед!
  Адольф носоз инчунин маслихат дод, ки суръати шамолкашии кубурро чй тавр зиёд кардан мумкин аст. Вай дар назари тарроҳон як таассуроти кампинҳоншударо пай бурд: аз куҷо ефрейтори оддӣ ин қадар чизҳоро медонист? Оё онҳо ба нобиғаи Фюрер бовар намекунанд? Хуб, мо инро мефаҳмем ... ё не, мо инро намефаҳмем, аммо мо ба онҳо исбот мекунем, ки мо маълумот дорем.
  Пас аз ин дар ҳавои тоза хӯроки нисфирӯзӣ шуд, хизматгорон мизу курсиҳо тартиб доданд. Зебо... Аммо дар национал-социализм чй гуна ислохот бояд кард? Мисли он ки шумори душманонро ба қадри имкон кам кунед ва дӯстӣ кунед. Масалан, нажоди немисхоро дар хар кадам баланд набаред ва хатто мумкин аст аз таксимоти халкхо ба синфхо даст кашед. Аммо то ба ҳол ба миллатҳои паст ва ориёӣ тақсим кардани миллатҳо расман қонунӣ нашудааст. Ин чизҳоро содда мекунад. Умуман, Гитлер маҳз пас аз ҳамла ба СССР ба қатли оммавии яҳудиён шурӯъ кард. Чаро ӯ чунин ғазабҳо дошт? Шояд у умед дошт, ки сионизми чахонй уро барои чанг бо болшевизм баракат медихад ва Гарб аз у пуштибонй мекунад. Ва баъд, вакте ки Англия ва ШМА катъиян гуфтанд, ки ба Вермахт не, фюрер ба газаб омад? Оё ӯ ба гирифтани қасос аз он яҳудиён шурӯъ кард, ки ба онҳо расида метавонист? Гитлер, бешубҳа, аблаҳест, ки Холокостро содир кардааст ва ба ин васила идеяи сотсиализми миллиро бадном мекунад. Акнун калимахои фашистй ва чаллод хаммаъно шудаанд. Бисёриҳо инчунин миллатгароӣ ва фашизмро омехта мекунанд, шояд аз сабаби ҳамоҳангии калимаи фашистӣ. Аммо ин тамоман дуруст нест. Фашизм, аслан бо национал-социализм алокаи бевосита надорад. Дар асл мафхуми фашизм дар Франция дар асри XIX ба вучуд омада, маънои тамоман дигар дошт.
  Як навъ мохияти таълимоти фашизм дар шакли аслиаш ба пойдор гардидани рухияи кор-паративй, хисси рафокат дар байни капиталистон рост омад. Пас аз он Муссолини таълимоти фашизмро ба сиёҳпӯшҳои худ ҷорӣ кард. Хуб, фашистонро аввалин бор душманон ва рақибони сиёсӣ фашист номиданд. Рости ran, фашистон берахмона рафтор карданд, ки фашистй маънои бадкирдор, манфй пайдо кард. Дар Русия дар як вақт миллатгароён, махсусан дар ибтидои солҳои навадум болоравии муайяне доштанд, ки дар солҳои 93-94 ба ҳадди максималӣ расидаанд. Сипас, ҷанг дар Чеченистон боиси афзоиши рӯҳияи сулҳҷӯёна дар ҷомеа ва муваққатан коҳиши миллатгароӣ гардид. Ҷанг дар Югославия ва бомбаборони Сербистон боиси афзоиши муваққатии ватандӯстӣ гардид, аммо баъдан дар ҳаракати миллӣ ҷудоӣ ба амал омад. Дар Русия миллатгароён бо пешвоён мушкил доштанд... Онҳо фюрери худро надоштанд... Ростӣ, Жириновскийро бо Гитлер муқоиса мекарданд ва ҳатто аз Адольф аз баъзе ҷиҳатҳо ҳам пеш гузаштааст. Масалан, дар суръ-ати пешравии сиёсй дар давоми чор соли баъди таъсиси партия дар интихоботи парламентй чои якумро ишгол кардан. Аммо Жириновский беасос рафтор кард ва натавонист на танҳо муваффақиятро инкишоф диҳад, балки ҳатто он чизеро, ки ба даст овардааст, нигоҳ дорад. Дар ин чо бояд гуфт, ки пеш аз хама, айби шахсии у буд. Интизоми нокифоя дар партия, чанчолхое, ки у ба онхо даст мезад. Аммо Гитлери ҳақиқӣ ҳеҷ гоҳ дар Рейхстаг наменишаст ва ҳеҷ кас дар телевизор кинояҳои ӯро намоиш намедод. Ва худи телевизион вуҷуд надошт. Ҳарчанд муваффақияти Жириновский дар интихоботи соли 1993 шоистагии кори муваффақи ӯ бо тамошобинони телевизион буд.
  Духтари зебое аз миёни хизматгорон дар паҳлӯи Фюрер нишаст ва дасташро ба зонуи урёнаш гузошт. Cooed:
  - Шумо дар бораи чизе фикр мекунед, фюрери ман?
  Диктатори фашистӣ ва ҳамзамон як бозигари виртуалӣ рӯҳафтода шуд. Дид, ки то хол шурбои сабзавот ва салати меваашро тамом накардааст. Фюрер аз лабони духтар бӯсид ва накҳати ҷавониву ширини ӯро эҳсос кард ва гуфт:
  -Ту бо ман ба мошин меравӣ. Ва шумо ҳама ба кор меравед, вақти хӯрокхӯрӣ тамом шуд.
  Ва боз фишангхои штат, гарчанде механизми чандон равгандор набуда, ба гардиш даромаданд. Дар роҳи бозгашт Фюрер ба зебоӣ ошиқ шуд ва ҳатто дар ҳайрат монд, ки аз куҷо ин қадар нерӯ ва қувваи зиёд ба даст овардааст. Баъд аз ҳама, онҳо гуфтанд, ки Фюрер нотавон ва гӯё маъюб буд, ки гирифтори сифилис (дурӯғ) ва ахта (фантастикаи умумӣ!) буд. Дуруст аст, ки Гитлер насл гирифтан муяссар нашуд... Хуб, фардо ин корро худаш ҳал мекунад... Ё не, ӯ бояд Ҳимлерро даъват кунад. Умуман, фюрер дар таърихи реалй роли СС-ро катъиян мустахкам намуд. Эҳтимол, ӯ низ бояд дар ин алтернатива ба ин роҳ равад. Ва тобеияти полиси ҷиноӣ ба сохтори SS дар маҷмӯъ оқилона аст; акнун ҳама маълумот ва файлҳо дар як манбаъ муттаҳид карда мешаванд. Илова бар ин, истифодаи шиканҷа нисбат ба ҷинояткорон ва он усулҳои пешрафтаи пурсиш, ки хоси Гестапо ва дигар сохторҳои полиси махфӣ мебошанд, суръати ошкоркуниро ба таври назаррас афзоиш медиҳанд.
  Шояд хакикат зиёд шаваду шумораи курбониёни бегунох зиёд шавад, аммо... Аксарияти куллии мардони СС одамони боодоб буда, муфаттиш ва муфаттиши варзида, чун коида, дархол мебинад, ки одам дуруг мегуяд ё рост мегуяд ва у. кам хато мекунад. Инро аз бисёр хроникаҳои ҷинояткорӣ муайян кардан мумкин аст.
  Фюрер боз чанд кори  ориро ®ал карда, ду духтари навро ба гарм кардани кат даъват карда, сарашро ба сина®ои урёни гули зебои зебо гузошта хобаш бурд...
  Ин дафъа, вай ба хоби пештар халалдор кардааш, дар бораи ҷанги бузурги кайҳонӣ баргашт. Боз дар чанговари шаффофи худ ва душман кушиш мекунад, ки ба сафхои армияи Россияи Кабир хучум кунад. Ва Фюрер аз бозии Hypernet ва шарики ӯ, як малламуй, аммо дар айни замон мушакӣ, кӯшиш мекунанд, ки амал кунанд ва ҳамзамон ба ҳамдигар кӯмак кунанд. Чанговарони душмани зишт аз бартарии шумораи худ истифода бурда, рақамҳоро гирифтанӣ мешаванд. Нобаробарни армияхои харбии Дермостон торафт бештар ба чашм мерасад. Киштиҳои онҳо торафт нафратовартар ба назар мерасанд. Капитан Владислав бо техникаи "сатил" машинаро хеле бомуваффакият дар шакли туфли каҷ бурид ва гуфт:
  - Бе®уда нест, ки ®ам Гитлер ва ®ам Сталин падаре доштанд, ки пойафзолдѓзї буданд!
  Дар ҷавоб, шарики малламуй ӯ пошнаҳои урёну гулобии ӯро дурахшид:
  - Ба ман мӯза ё пойафзоли дигар лозим нест. Бо пойҳои урён ман каме каҷшавии вакуум ё ларзишҳои фазоро беҳтар ҳис мекунам! Эй Фюрери ман, оё ту духтар шудан мехостӣ?
  Владислав дар чавоб хандид:
  - Дар муддати кутох шавковар мебуд. Ҳама мегӯянд, ки занон нисбат ба мардон оргазмҳои хеле қавӣ ва дарозтар доранд, бинобар ин ман дар ҳақиқат мехостам тафтиш кунам, ки оё ин воқеан дуруст аст?
  Малламуй хандид:
  - Пешравӣ метавонад ба шумо имкон диҳад, ки инро аз сар гузаронед... Агар мо, албатта, дар ҷанги бузурги кайҳонӣ мағлуб нашавем. Душманон хеле зиёданд. Император Алмазтигер 13, ки ҳанӯз таваллуд нашудааст, аммо аллакай фармондеҳи мост, низ метавонад бимирад.
  Шахсе, ки ба Фюрер зад:
  - Командири калон, мисли сари дар чанг, андозаи калонтар бошад, талафот сахттар мешавад!
  Малламуй ба ҷои ҷавоб додан, ҷангҷӯи худро ба гирду атроф табдил дод. Ӯ як претзел сохт, базӯр аз қӯчқор канорагирӣ кард ва сипас хеле дақиқ ба ҷавоб тир холӣ кард. Мошини душман аланга зад ва ба қисмҳои хеле хурди оташгиранда, мисли тухми кӯкнор тақсим шуд. Духтарак бо ангуштони пои бараҳнааш сақич хоиданро гирифта, чунон моҳирона партофт, ки рост ба забони барҷастааш афтод:
  - Зебо! Вақте ки шумо хоиданед, пас бихӯред!
  Аммо ҷанговари сахтгир он қадар бахт наовард, ӯ боз зарба зад, гарчанде ки тангенсиалӣ бошад ва капитани ҷанговар гиря кард:
  - Чї «адар бемори ин силаи зан®о маро гирифт!
  Чашмони малламуй дурахшид:
  -Оё аз сила кардан қаноатманд нестед? Эҳтимол шумо чизи ҷиддитар мехоҳед? Хамаи шумо хамин кадар бесаброна, моил ба хиёнат!
  Владислав хандид ва аз байни чанговарони Дермостан чавоби дурушт-ро кариб фуру бурд. Манзараи чанг то андозае тагьир ёфт. Душман бепоён менамуд, ба чанг торафт бештар куввахои нав меовард. Киштиҳои ултра ҷангӣ махсусан хатарнок буданд; онҳо мисли астероидҳо оҳиста-оҳиста аз вакуум мебаромаданд, гӯё бо ранги симпатикӣ кашида шуда буданд (ки ҳангоми равшан кардани чароғ ба онҳо пайдо мешуд). Шит-стан кушиш мекард, ки пеш аз хама пахлухоро хам кунад, манёври конверткунандаро ичро кунад, эхтимол дар фазой коинот дегхона ба вучуд оварад.
  Кушунхои Россиян кабир далерона мечангиданд ва дар баробари ин онхо хам аз манёврхо дар канор наме-шуданд. Усули мудофиаи сайёр, инчунин манёврхои далерона ва гавб кардан хамин тавр истифода мешуд. Масалан, крейсерхо ва крейсерхои чангии армияи кайхонии Россияи Кабир ё нопадид шуданд ва ё баръакс, дар паси душмани дахшатангез пайдо шуданд. Ин ба хотир меовард, ки моҳие, ки дар сӯрохи ях шикор мекардааст - онҳо пайдо шуда, сайдро (як навъ ҳашароти зимистона ва агар шикорчӣ моҳӣ бошад, парранда!) гирифта, боз ба сӯрох даромаданд. Дар ин сурат киштихои Дермостан дархол гум шуда, ба хамдигар печутоб ёф-та, хатто ба суи хамдигар оташ кушоданд. Як оташфишонии плазмаи хандовар бо сӯзонидани киштиҳои ситораҳо. Масалан, ҳатто як киштии ултрабатӣ, ки аз мушакҳои преонҳои термикӣ якчанд зарбаҳо гирифтааст, ба оташи кабуд ва сабз афтод. Он гоҳ ҷанговари бузург (дар нобуд кардани шитстанҳо, ки мисли барги ванна часпида буданд, идома медиҳад!) дӯст дар дохили киштии ултра-батлӣ аксеро дид. Ва чӣ гуна бузурги таъсирбахш, экипаж аз ду миллион сарбоз ва панҷоҳ миллион робот!
  Ҷангҷӯён дар дохили киштӣ навъҳои гуногуни зишт ҳастанд: троллҳо, гоблинҳо ва якчанд навъҳои гибридӣ, масалан, маъмултарин: омехтаи тик ва сигор, дурусттараш, қуттиҳои сигор! Хуб, махлуқҳои даҳшатнок, гӯё аз филми даҳшатоваре, ки нашъаманд кашидааст.
  Махлукхо сахт мехоханд гурезанд, аммо дар айни замон бо хам бархурда, корд мезананд, мебуранд, газанд. Дар ин ҷо як мошини шамшербозӣ меояд, ки махсус барои ҷанги саворӣ сохта шудааст. Ва вай бо шамшерҳои квази-плазма мусаллаҳ аст, на рост, балки каҷ барои машқҳои гуногун. Аввалин мошини шамшербозӣ ба бесарусомониҳои зиндаи онҳое, ки аз киштии азими оташгиранда берун мебароянд, бархӯрд. Дархол пора-порахои гушти резашуда ва танхои сухта ба хар тараф парвоз карданд. Аз паси вай як дӯсте пайдо шуд, вай ба тортанак монанд буд, танҳо ҳадди аққал сӣ узв мавҷуд буд ва онҳо дар шакли ҷараёнҳои нобудкунанда буданд, ки қодиранд ҳатто як динозаврро дар нисфи буриданд.
  Яке аз афсарони Дермостан фарёд зад:
  - Оҳ, маро набур! Гарав маликаро хӯрд!
  Аммо бахти у нарасид, кундаи тамоку бо панчахои кана, танхо аз ин хам нафратангезтар, ба антенна бархурд ва овезон ба он сурох шуд. Бо вуҷуди ин, тарзи доди ӯ дигар дар он какофонияи ваҳшӣ ва ҳамеша афзоянда шунида намешуд. Забонхои шуълаи принцеп-плазма, ки асосан кабуд ва норанчй доранд, ба чанговарони дахшатангези Шитмостан расида, онхоро ба ларза овард. Ва мошинҳои шамшербозӣ дар дохили киштии ултра ҷангӣ паҳн шуда буданд. Аз афташ дар барномаи онхо равшан навишта шуда буд: кушед, бикушед ва боз кушед! Ва барои онҳо муҳим нест, ки кӣ. Ва дар долонҳо садои даҳшатноктарин гиперхона ба гӯш мерасид.
  Аммо, алангаи ултра аланга ба мошинҳои шамшербозӣ расидааст, инчунин бисёр гоблинҳо ва қуттиҳои сигор аллакай ба фотонҳо афтодаанд. Ҳамин тавр, киштии ултра-ҷангӣ тадриҷан ба якчанд қисм тақсим шудан гирифт. Ҳарчанд тақсимот оҳиста-оҳиста ба вуқӯъ пайваст, он камтар даҳшатнок ба назар намерасид. Хусусан дар пасманзари бисёре аз дигарон, ё ҳамчун суперноваҳои миниётуравӣ оташ мезананд ва ё баръакс, ҳамчун киштиҳои ситораи хурдшаванда. Мутаассифона, на танхо Дермостан, балки Россиян Кабир.
  Масалан, крейсере, ки эмблемаи досу болга дошт, идораро аз даст дода, ба дахшатангези душман зад. Вақте ки ду масса бо суръати зери рӯшноӣ бархӯрд мекунанд, он ба зарбаи мушаки нобудкунанда баробар аст. Он бо қувваи азим қай мекунад (агар касе онро ин тавр баён кунад, албатта). Таркиш мисли лола бо гулбаргҳои гуногунранг шукуфта, ногаҳон ҳама чизеро, ки тақрибан даҳҳо километр мавҷуд буд, фурӯ бурд. Владислав-Адолф гуфт:
  - Ва бачаҳои мо аллакай дар осмон ҳастанд!
  Малламуй ба таври фалсафӣ қайд кард:
  -Бихишт ягона макони хубест, ки касе ба он шитоб намекунад, агарчи дар гармо бошанд хам!
  Хитлер розй шуд:
  - Инҳо парадоксҳои коинот мебошанд. Мо намехоҳем, ки дар ҷои хубе бимонем, аммо бадӣ моро ба он ҷо мекашад! Пас, ҳатто маълум нест, ки кадомаш беҳтар аст, ҳаёт ё марг.
  Духтар ба таври фалсафӣ гуфт:
  - Зиндагӣ ҳамеша беҳтар аз марг аст. Бесабаб нест, ки қариб ҳама одамон чунин фикр мекунанд. Бо вуҷуди ин, андешаҳои одамон, мисли ҳама чиз дар ҷаҳони мо, нисбӣ мебошанд.
  Фюрер боз як гардиши хеле душвореро анҷом дод, ки ба ӯ имкон дод, ки як ҳавопаймои дуошёна ва аз ин рӯ, хеле гаронтар ва пурқувваттарро парронад (чӣ қадар зеботар таркид, гӯё фейерверкҳо аз комбинатсияи мураккаби маводи пиротехникӣ аланга зада буданд), марворидҳои моддаи шикаста, ки дар тамоми вакуум пароканда шудааст. Владислав-Адолф чунин кайд кард:
  - Андешаҳои одамон дар бораи табиат ва ҳам дар бораи Худо хеле мухолифанд. Умуман, ®атто маф®уми реактивї, яъне ®атто а«ли харобиовар ву уд дорад, ки одамро ба рафторе водор месозад, ки ѓариза®ои прагматикї ва муло®иза®ои ба ма«сад мувофи«ат накунад.
  Малламуй, ки аз ғарқи ваҳшиёна ба душворӣ бармегардад (вакте ки якбора ҳафт ҷангҷӯ ба сӯи шумо мешитобанд, боз чӣ кор карда метавонед) гуфт:
  - Прагматикаро бас кунед - математикаро даргиронед!
  - Хандаовар нест! - чавоб дод Владислав.
  Ногох дар пеши назари капитани авиациям бахрй симои пункти фармондихии армияи Россияи Кабир пайдо шуд. Дар ҳақиқат, ин, албатта, тӯҳфа аст - қобилияти ворид шудан ба муқаддасоти муқаддас ва ҳатто эътироф кардан, ҳатто агар нақшаҳои каси дигар, балки фармони худи шахс.
  Ана, ин киштии чангии флагман, флагмани таъсирбахши армияи кайхонии Россиян Кабир бо диаметраш сад километр аст. Ва ин киштй табиатан хам чанг мекунад, зеро даххо хазор бочкахои пуриктидори артиллерияро ба бефаъолиятй махкум кардан мумкин нест. Бо вуҷуди ин, киштии флагмании ултра-ҷангӣ кӯшиш мекунад, ки бо дигар киштиҳои калон ҳамоҳанг созад. Ба душман барои несту нобуд кардани флагмане, ки дар он чо фармондехии асосии эскадрильяи армияи кайхонии Россиян Кабир вокеъ аст, хурдтарин имконият додан мумкин нест.
  Тааҷҷубовар аст, ки фармондеҳи генералӣ ва монарх танҳо як ҷанинест, ки дар батни модар хобидаанд. Худи модар дар ҳолати аниматсияи мутаваққиф ғарқ шудааст, зеро дар акси ҳол иҷрои вазифаҳои ӯ хеле дардовар хоҳад буд. Ва кори монархи ҷанини аллакай ба таври кофӣ инкишофёфта, ки дасту пойҳо ва аз ҳама муҳимаш, майнаи хеле калон дорад, тавассути воҳидҳои сершумори кибернетикӣ таъмин карда мешавад. Худи ҷанин, ки дар империяи бузурги Русия ҳукмронӣ мекунад, худро хеле бароҳат ҳис мекунад.
  Бале, албатта, ва аз эҳтиёҷ бори гарон аст, чанд сол боз даруни модар аст. Факат орзу кардан мумкин аст, ки ба давидан равад ё чизеро кӯчонед. Ва ин хобҳои дардоваранд, зеро таваллуд маънои аз байн рафтани фаврӣ аст. Ҷанин бо ҷаҳони беруна тавассути сканерҳо муошират мекунад. Албатта, дар онхо на симои вокеии командири ҷанин, балки тасвиреро нишон медиҳанд, ки бештар қодиртар ба рӯҳбаланд кардани эътимод аст. Махсусан, чавони зебое дар симои подшохи нотамом пайдо мешавад. Вай бо овози равшан ва фармонфармой ба аскарон фармон медихад:
  - Принсипи муҳофизати чандирро истифода баред. Мисли ҳазорон сол пеш, қувваҳои заифтар, ки шумораашон камтар буд, далели бешубҳаро истифода бурданд, ки массаи хурдтар аз массаи калон хеле ҳаракаткунандатар аст. Азбаски массаи ночиз бо инерцияи ночиз хос аст!
  Маршал духтар тасдиқ кард:
  - Албатта... Кобилияти манёври армия калиди галаба аст. Албатта, ифротгароӣ бояд пешгирӣ карда шавад. Охир, мӯрча подшоҳи ҳайвонҳо нест!
  Командири ҷанин табассум кард:
  - Ҳалоктарин мавҷудот бактерияҳо мебошанд. Ҳарчанд не, шояд ҳатто вирусҳо! Организми ибтидой бошад хам, самарабахш аст! Дар ин чо душман аз тамоми коинот куввахои азим чамъ кард, яъне вай районхои бокимондаро фош кард.
  Элф-маршал Фего бо доғҳои арғувонӣ ва норанҷӣ қайд кард:
  - Баъзан бартарии ба назар ночиз дар участкаи махдуди фронт барои галаба кифоя аст. Ин аксиомаи аҷиби набардҳои зиёд, тамаддунҳои гуногун аст!
  Императори ҳомила тавассути сканерҳо хандид:
  - Дар ин маврид шумо ба реша нигаред.
  Дар ҳамин ҳол, армияҳои Дермостон кӯшиш карданд, ки дар ҳаракат аз нав ташкил кунанд. Захираи хеле калон ба онхо аз акибгох наздик мешуд. Ҳазорҳо киштиҳои бузурги ситора ва миллионҳо киштиҳои хурдтар бо истифода аз ташаккули занг ба берун баромаданд. Дар натиҷа, қудрати оташи паразитҳо ба таври назаррас афзоиш ёфт. Маршал духтар бо хаячон гуфт:
  - Ана, боз як козире, ки рақиби харомкор партоб кардааст. Бо вуҷуди ин, разведкаи мо ба қадри кофӣ набуд, имкони ворид кардани ин миқдори зиёди қувваҳо пешбинӣ нашудааст.
  Голограммаи император дар шакли писар шамшерро лагад дод. Мошин ба дарвоза зад. Он қариб дарҳол таркид. Аввалан, дурахше пайдо мешавад, ки чашмҳоро мехӯрад ва сипас афзоиши занбурѓғи арғувон, ки ҳама чизро дар доираи таппончаи киштии ҷангӣ нест мекунад. Писарбачаи голограмма гуфт:
  - Ин гол задани аҷиб аст! Хуб, бигзор рақибон ҳамаашро бидиҳанд. Ман барои ӯ сюрприз омода кардаам.
  Элф Фего ба расми ҷанг бо шубҳа менигарист. Армадаи Дермостан дарднок менамуд. Хусусан киштихои ультра-бат, ки диаметрашон ба дусаду панчох километр мерасад. Элф ногаҳон сайёраи зодгоҳашро ба ёд овард... Табиати он ҷо ғайриоддӣ аст, ҳатто ҳашароти хунхор нест. Ва шерхо... Хуб, махз шерхо не, балки дурага бо чуворимакка. Умуман, ин ҳайвони зебост: бадан гули ҷуворимакка аст ва мани тиллоӣ дар шамол инкишоф меёбад. Гузашта аз ин, ҷуворимакка сояҳоро иваз мекунанд... Дар ин ҷо зиште ҳаст, ки ҳам ба муқобили одамон ва ҳам ба элфҳо нигаронида шудааст.
  Маршали малламуй гуфт:
  "Мо намедонем, ки душман чӣ қадар захира дорад, аммо ба назари ман вақти он расидааст, ки полки камини худро кӯчонед."
  Императори ҷанин эътироз кард:
  - Ҳоло вақти нишон додани кортҳо нест!
  Духтари маршал хост бахс кунад:
  "Агар халки мо бимирад, касе намемонад, ки чанг кунад!".
  Ва он гоҳ фармондеҳи ҷанин пайдо шуд:
  "Шумо наметавонед дар ҷанг бидуни талафот пирӯз шавед." Дар шоҳмот шумо метавонед, аммо дар набардҳои воқеӣ шумо наметавонед! Қонуни ҷанги бераҳмона ин аст, ки талафот мисли боронест, ки навдаҳои ғалабаро обшор мекунад, шумо танҳо бояд боварӣ ҳосил кунед, ки талафот ба борон табдил наёбад, ки навдаҳоро шуста мебарад! - Баъд голограммае, ки аз батни бачадо фиристода шуд, ногадон дар руй медрубонтар шуд. - Аммо фикр накунед, ки барои кам кардани талафот, махсусан аз оташи киштиҳои ултра-ҷангӣ, бигзор киштиҳои ситораи Русияи бузург дар як спирал ақибнишинӣ кунанд.
  Маршали элф фармондеҳи ҷанинро дастгирӣ кард:
  - Хамин тавр, ин ягона рох аст. Ҳанӯз маълум нест, ки душман чӣ қадар қувваҳоро аз олами зеризаминӣ берун карда метавонад.
  Дар хакикат, киштихои ситорагарми Шитмостан кушиш мекарданд, ки дар рамаи зич харакат кунанд. Дар айни замой онхо ба суи миллионхо мушак пар-тофта, дар бораи дурустии зарба хам парвое на-карда, лавозимоти чангиро тамоман сарфа накарданд. Чунин ба назар мерасид, ки миллиардҳо гугирд дар вакуум зада мешуданд, то ба гиперплазма афрӯхтанд, ҳама чизҳои зинда ва ҳаракаткунандаро сӯзонанд ва сипас хомӯш шаванд. Ҷанговарони рус хеле дақиқтар тир меандозанд, аммо даҳшати дағалонаи душман мисли оташак садо дода, пораҳои конфеттиро пароканда мекард. Конфети марговар, ки якчанд киштии Дирмостанро зада галтонданд. Ва шумораи фрегатҳои харобшудаи тамаддуни ҳаром комилан бешумор аст. Дуруст аст, ки киштиҳои Русия мемиранд. Дар ин чо крейсери вайроншуда дар ноумедй мисли танки рус ба булаи Курск шитофт ва ба киштии ультра чангии душман зарба зад. Хаёти садхо хазор нафар одамон якбора халалдор шуда, оташ месухт, ки гуё кубури азими газ тарконда бошад.
  Маршали камбагал ғамгинона гуфт:
  - Онҳо моро хам мекунанд, аммо мо таслим намешавем! - Командири майдон пай бурд (ё дурусттараш симои голографии у, худи карлик дар киштии дигари класси Гросс-Дреаднофт буд!). - Ба алока ва хатхои таъминоти душман акаллан якчанд хучуми чавобй гузарондан лозим мебуд.
  Императори ҳомила тавассути голограммаи писарбачааш табассум кард.
  - Ба фикри ту, ман зиёнкорам чй!
  Маршали карлик гурехта, панчахашро дароз кард:
  "Аммо онҳо умуман лавозимоти ҷангиро сарфа намекунанд." Ин маънои онро дорад, ки онҳо кофӣ доранд. Оё ин тавр нест, оғои ман?
  Императори ҷанин эътироз кард:
  - Не, ин тавр не! Фармондеҳи бузург аз сараш арзишмандтар аст, пас кулоҳи ҳушёрӣ ва камуфляжи маккор ба ӯ осебе намерасонад! Хулоса, душман хануз дар хаёли ширин аст, ки бо у хама чиз хуб аст, вале дар хакикат галабаи мо аллакай наздик аст! Ногаҳон задан ба иваз кардани мушт бо шамшери пӯлоди хӯлаи!
  
  
  УИТМАН ЗИНДА АСТ
  Тағйироти хурде дар таърих бо муваффақияти бузурги фашистон ҳангоми ҳамла дар Арденнес алоқаманд аст. Фашистон тезтар пеш рафта, аз купрукхо гузашта, анборхои яроку лавозимоти харбй ва сузишвориро ишгол карда тавонистанд. Муваффақият инчунин бо иштироки Виттман дар корпартоӣ мусоидат кард, ки бар хилофи достони воқеӣ намурд! Ва чӣ? Қаҳрамонони ҳақиқӣ ҳеҷ гоҳ намемиранд ва ҷовидонанд! Виттман муборизаро идома дод ва холҳоро ба даст овард. Пас аз несту нобуд шудани танки дусадум вай аввалин ва то хол ягона танкчй гардид, ки бо баргхои дубу шамшер ва алмос бо салиби рыцарии Салиби охан мукофотонида шуд.
  Нобигаи Виттман рафти таърихро каме дигар кард. Ва немисҳо каме хушбахттар, тезтар ва самараноктар шуданд. Ва онҳо ба он чизе, ки қариб дар достони воқеӣ рӯй дода буд, муваффақ шуданд, аммо ҳамагӣ чанд соат гум шуданд. Ва ҳамин тавр, анборҳо забт карда шуданд ва артиши немисҳо қудрати зарбазананда ба даст овард. Дар натича Брюссель забт карда шуда, садхо хазор солдатхои Англия ва Америка асир шуданд.
  Сталин ҳанӯз ба ҳамла шитоб намекард ва мехост, ки иттифоқчиён дар Ғарб қавитар мағлуб шаванд.
  Набардхо нишон доданд, ки "Паланг-2" чи аз чихати яроку аслиха ва чи аз чихати зиреҳи фронталӣ хеле самаранок аст. Немисхо диданд, ки Армияи Сурх дар шарк пассив аст , кисмхои иловагиро ба мухориба сафарбар карда, ба комьёбихои худ шуруъ карданд. Фриц инчунин навтарин таппончаи худгард E-25-ро ба даст овард, ки андоза ва вазн хурд буд, аммо силоҳи қавӣ ва зиреҳи хуб ва муҳимтар аз ҳама ҳаракат дошт.
  Дар натича галабахои нав ба нав... Холо краутхо дар Париж. Онхо боз пойтахти Францияро гирифта истодаанд.
  Ва Сталин инро мехоҳад - иттифоқчиён кушта шаванд ва он гоҳ СССР тамоми Аврупоро ба даст меорад.
  Сталин рубохи маккор аст... Аммо Черчилл хам ахмак нест. Вақте ки Рузвелт мурд, ӯ ва Труман бо Рейхи сеюм созиш имзо карданд. Дар айни замой аз Франция баровардани бокимондахои кушунхои маглубшуда. Ва албатта бо ивази пурраи асирони харбй ва хатто бо сузишворй ва масолех ба Рейхи сеюм.
  Олмон бо лағви қонунҳои зиддисемитӣ посух дод. Аммо яхудихо дар лагерьхо мемонданд, вале онхоро сухтан накарданд, онхоро танхо мачбур мекарданд, ки кор кунанд ва америкоиён ба лагерьхо консерв ва ярма фиристоданд.
  Немисхо дар Франция ва Италия дасти озод доштанд. Акнун Сталин дар бораи сулхи алохида таклиф пешниход кард. Аммо Гитлер инро рад кард. Дар моҳи июн, ҳамлаи Fritz оғоз ёфт. Аввалин танкҳои E-50 ба силсила ворид шуданд. Аммо, чунон ки маълум шуд, мошин комилан муваффақ набуд. Вазни он баланд боқӣ монд, тақрибан 65 тонна, силуэти пасттар аз силуэти Tiger-2, аммо зиреҳи ғафсӣ ҳамон як ғафсӣ буд, ба таври возеҳ нокифоя буд, махсусан дар паҳлӯҳо. Тупчаи 88 мм бо дарозии баррел 100 EL каме беҳтар шуд. Вай дар як дакика дувоздах тир холй мекард.
  Фаъолияти ронандагӣ бо муҳаррики пурқувваттар илова карда шуд, ки суръати онро то 1200 қувваи асп метезонад. Умуман, танк, албатта, дар муқоиса бо Tiger-2 беҳтар шуд ва зиреҳи каме оқилонатар дошт, аммо аз паҳлӯҳо осебпазир боқӣ монд.
  E-100 беҳтар муҳофизат карда шуд, аммо вазни вазнини он интиқол ва истифодаи ҷангиро душвор мегардонд. Муваффақтарин таппончаи худгард Е-25 буд, ки силуэти хеле пасти зиреҳи пеши 120 мм, нишебии калон ва зиреҳи паҳлӯи 82 ва туп барои Tiger-2 беҳтарин буд. таппончаи чархзанандаи Вермахт ва Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ. Суръати вай дар як соат то хафтод километр - двигатели иктидори 700 кувваи асп ва хатто снарядхои ИС-2-ро ба пешониаш зада мепартофт.
  Немисхо зарбаи асосиро аз Венгрия зада, кушиш мекарданд, ки Будапештро, ки хануз дар ихота буд, начот диханд. Мубориза бениҳоят шадид буд.
  Хучум 22 июнь cap шуд ва Армиям Сурх мудофиаи хеле пуриктидор барпо намуд. Немисҳо то ҳол якчанд танкҳои силсилаи E доранд, танҳо силоҳҳои худгард E-25 ба миқдори хеле калон - истеҳсоли онҳо хеле осон ва арзон мебошанд. Дар ин ҷо ду духтари бикинипӯш хобидаанд. Мошин аз якуним метр пасттар аст ва ба шарофати ин, он хеле хуб муҳофизат карда шудааст ва бо вазни нисбатан кам муҷаҳҳаз шудааст.
  Ду духтар - Шарлотта ва Герда, ки хобида буданд, ба суи тупхои советй тир холй карданд. Дар пеши назари онхо машинахои хурдакак харакат мекарданд, ки ба воситаи радио идора карда мешуданд, майдонхои минаро тоза мекарданд.
  Ред Шарлотта аз туп тир холй кард. Вай таппончаи советиро афтонда, синаашро, ки бо рахи тунуки матоъ базӯр пӯшида буд, ҷунбонд. Ва вай хитоб кард:
  - Оташи шадиди гиперплазма!
  Ва он гоҳ Герда бо ангуштони бараҳнааш ба вай торсакӣ мезанад. Ва ӯ хитоб мекунад:
  - Ман як духтари хеле хуб ҳастам ва бад нестам ...
  Тупчаи худгард худаш харакат мекунад. Ва гоҳ-гоҳ он қатъ мешавад. Зиреҳи пеши вай хеле нишеб аст ва ин муҳофизати хуб медиҳад. Снарядхои тупхои советй ба рикошет хассосанд. Ва ҳеҷ чиз ба чунин таппончаи худгард таҳдид намекунад. Онҳо ҳоло ҳам метавонанд ба тарафи чап зада шаванд. Аммо духтарон шитоб намекунанд. Тупончаи самарабахши худгард аз СУ-100 дар зиреҳпӯшӣ бартарӣ дорад ва инчунин беҳтар муҳофизат, ҳаракаткунанда ва ҳамзамон сабуктар аст.
  Армияи Сурх бошад, ба кадри кифоя моли хушк надорад. Асосан танки Т-34-85, ки бо таппончаи худ ба қадри кофӣ тавоно нест ва зиреҳи заиф дорад. Ва таппончаи худгард дар Олмон E-25, дар омади гап, сабуктар, дар зиреҳ ва таппонча хеле қавӣ аст.
  Духтарон чанг мекунанд... Хеле зебою чавон. Ва аслиҳаҳои худгардашон бомбаборон мекунанд ва мепартоянд...
  Фриц дар ниҳоят тавонист ба Будапешт гузарад. Галабаи боварибахше, ки дар ихотаи кисмхои советй. Бисёре аз онҳо асир ва кушта шуданд.
  Дуруст аст, ки фашистон талафоти калон доданд. Ва он қадар қувват нест. Хуб, агар тачхизот хануз истехсол карда шавад, пас захирахои мехнатй намерасанд.
  Ва бачагону занон ба армия даъват карда мешаванд. Ё хориҷиён, аммо онҳо ба қадри кофӣ эътимод надоранд.
  Аммо чанг давом дорад... Армияи Сурх бо хатти мудофиавии бисьёр хеле якравона мукобилат мекунад. Немисхо боз сад километр пеш рафта, бозистоданд. Ман қувваи кофӣ надорам. Ва худи Армиям Сурх ба хучум меравад. Аммо он ҳам чандон муваффақ нест ва немисҳоро каме ба як сӯ тела медиҳад.
  То фарорасии зимистон... Хатти фронт устувор мешавад. Дар мохи январи соли 1946 Армияи Сурх дар Пруссияи Шаркй ва Польша пеш мерафт, вале пешравии кам ба даст овард.
  Немисхо дар фасли зимистон киштиро намечунбонанд. Ҷангҳо хунрезанд. Аммо хати фронт суст аст...
  Ва давраи хоси Ҷанги Якуми Ҷаҳон оғоз мешавад. Хатти фронт гайрифаъол мегардад. Немисхо ва дивизияхои хоричй дар тобистон ва Армияи Сурх дар зимистон пеш мераванд. Ва ҳеҷ кас наметавонад ба муваффақияти назаррас ноил шавад.
  Сол аз сол чанг давом дорад. Немисхо дар бобати ба вучуд овардани самолётхои реактивй аз СССР як кадар пеш гузаштаанд. СССР самолёти МИГ-15-ро танхо дар соли 1949 ба истехсоли оммавй чорй кард. Аммо дар ин вақт Олмонҳо ME-462 ва XE-362 доштанд. Ва аз хама мухимаш он аст, ки самолётхои диска, ки аз самолёти пуриктидори ламина-рй бо яроки хурд зада галтондан мумкин нест.
  Танкхо серияи "Е"-и немис доранд... Баръакс, Т-54 ва ИС-7 пайдо шуданд. Аммо баъдтар олмонҳо силсилаи AG - як пирамидаии пешрафтаро оғоз карданд.
  Аммо ҳеҷ кас бартарӣ надошт. Хатти фронт дар чои худ мемонад.
  То даме ки Сталин дар мохи марти соли 1953 вафот кард...
  Ана, дар ин чо аз баъзе нофахмихо дар рохбарии партия ва мубориза барои хокимият истифода бурда, немисхо муяссар шуд, ки муваффакият ба даст оварад. Аммо баъд аз боздошт ва эъдоми Берия ба вазифаи сарфармондеҳи олӣ таъин шудани стратеги бузург Василевский ва пурзӯр шудани раиси Кумитаи давлатии мудофиа Маленков. Хатти фронт дар сархадхои Европа муътадил гардид.
  Вакте ки дар СССР давраи мубориза барои хокимият ба амал омад, немисхо тавонистанд ба Неман расида, Балкан, Румыния, Булгория, Словакия, Юнон, Албанияро аз нав ишгол намуда, дар Европа пурра тахти назорат гиранд.
  Аммо дар соли 1941 хати фронт аллакай дар сархадхои СССР муътадил гардид...
  Ва баъд декабри соли 1955... Армияи Сурх мувофики анъана дар зимистон боз пеш меравад. Чанг чанд сол давом кард? Даҳшат чордаҳ ва ним! Ва интиҳо дар назар нест!
  То даме, ки Гитлер зинда аст, чанг тамом намешавад. Маленков то 22 июни соли 1941 дар худи хамон сархадхо ба сулху осоиш майл дорад. Аммо Гитлер якрав аст ва мехоҳад ба ҳар сурат ғалаба кунад!
  Армияи Сурх пеш рафта истодааст. Навтарин танки IS-12 ба ҷанг меравад. Мошин бо таппончаи калибри 203 мм. Ин як калон аст, бо даҳ пулемёт. Ва шаш духтар - аъзоёни экипаж. Онхо модели аввалини танкро месанчанд. Оё он хеле калон ва вазнин нест? Оё мошин самаранок аст? Духтарон, сарфи назар аз Мавлуди Исо дар рӯзи 25 декабр ва шабнам, танҳо дар бикини ҳастанд. Дуруст аст, ки зарф муҳаррики навтарини турбинаи газ дорад ва он гарм аст. Гайр аз ин, худи шаш духтарон оддй нестанд.
  Онхо аз соли чилу якум мубориза мебаранд. Ва мо одат кардаем, ки дар ҳар ҳаво қариб бараҳна будем. Дарвоқеъ, вақте ки шумо ҳамеша дар бикини ҳастед, шумо эҳсоси сардиро қатъ мекунед. Ва пӯст чандир ва пойдор мегардад.
  Духтарон бо пои урён мошини қотил меронанд. Онҳо дар ҳақиқат зебо ва зебо ҳастанд.
  Аленка дар ин чо сардор ва командири экипаж мебошад. Духтар дар давоми чордахуним соли чанг чиро надидааст? Вай дар куҷо буд? Фронт аз Брест то Сталинград, аз Сталинград то Висла гузашт ва холо дар райони Белосток пеш рафта истодаанд. Худи Белосток то ҳол дар ихтиёри немисҳо қарор дорад. Хатти фронт устувор гардид. Ва ба микдори муносиб хандакхо кофтаанд.
  Пас, дар хакикат, чанг беохир аст... Ва он метавонад бештар аз як сол давом кунад. Ва ин Гитлери якрав чй мехохад?
  Дар ин чо хам ШМА ва Англия сулху осоиши байни СССР ва рейхи сейумро намехоханд. Онхо мехоханд, ки хар ду тараф хамдигарро тамоман нест кунанд.
  Духтарони самолёти ИС-12 пеш рафта истодаанд. Зиреҳи фронталии танк дар кунҷ 450 мм аст. Снарядхо пар-тофта мешаванд. Ва духтарон боз оташ мезананд.
  Аммо дар СССР то ин дам танхо як танк мавчуд аст. ИС-10 аллакай дар истеҳсолот аст, вале вазнаш панҷоҳ тонна аст. IS-7 то ҳол ҳамчун T-54 истеҳсол карда мешавад. Т-55 низ дар байни омма пайдо шуд, аммо то ҳол он танҳо ба истеҳсолот ворид мешавад. Немисҳо танкҳои пирамида доранд. Инчунин хеле қавӣ ва комил. Ва таппончаҳои фишори баланд бо баррелҳои кӯтоҳ.
  Аз ин рӯ, муборизаи дар пешистода аз ҳама ҷиддӣ аст. Наташа ва Анюта аз таппончаи пуриқтидори киштӣ тирпарронӣ мекунанд ва фарёд мезананд:
  - Байраки мо дар болои Берлин хохад буд!
  Ва онҳо дандонҳои сафеди марвориди худро бардоштанд. Ва шумо наметавонед духтаронро бо минаҳо боздоред.
  Ду снаряд ба зиреҳи пешина бархӯрд... Онҳо рикош карданд. Не, IS-12 мошини ҷиддӣ аст ва шумо онро ба осонӣ гирифта наметавонед.
  Аммо ИС-7, ки ба дасти рости духтарон ҳаракат мекунад, ба назар мерасад, ки аз тупҳои фишорбаланд зарбаи сахт гирифта, бозистод. Ба бачаи зебо зарар расонд.
  Аленка мушакхои шикамашро хам карда, месарояд:
  - Дар ҷаҳони мо ҳама чизи ғайриимкон имконпазир аст, Нютон кашф кард, ки ду ва ду чорро ташкил медиҳанд!
  Мубориза холо хам беист давом дорад. Тупи советй ба немисхо зарба мезанад. Марусяи калон снарядҳоро ба рахи чӯб медарорад. Зиндагӣ ва сарнавишти духтарон ин аст. Ва суруд мехонанд:
  - Моро касе боздошта наметавонад, касе моро маглуб намекунад! Гургони рус душманро торумор мекунанд, гургони рус - салом ба кахрамонон!
  Августин аз пулемётхо тир холй карда мегуяд:
  - Дар чанги мукаддас! Ин ғалабаи мо хоҳад буд! Парчами Россия ба пеш, шаъну шараф ба кахрамонони халокшуда!
  Ва боз таппончаи қотил наър мезанад ва садо медиҳад:
  - Моро касе боздошта наметавонад, касе моро маглуб намекунад! Гургони рус душманро торумор карда истодаанд, дасти сахт доранд!
  Мария, ин духтараки муйхои тиллоранг танкро рост карда, чир-чир мекунад:
  - Фашистонро сахт торумор мекунем!
  Немисхо душворй мекашанд, дар фазо хам чанг давом дорад. Аммо то ҳол МИГ-15 аз ҷиҳати суръат ва силоҳ аз тамғаҳои олмонӣ пасттар аст. Ҷанг нобаробар идома дорад.
  Хафман, ин лётчики ачоиб дар солхои чанг касби хубе кард. Аниқтараш, аҷиб ва афсонавӣ. Пас аз расидан ба сесад ҳавопаймо, ӯ салиби оҳанинро бо шамшерҳо ва алмосҳои барги нуқрагии дуб гирифт. Пас аз расидан ба чаҳорсад ҳавопаймои сарнагуншуда, ӯ салиби Найт Салиби оҳанро бо баргҳои дуби тиллоӣ, шамшерҳо ва алмосҳо гирифт. Барои панчсад самолёт ордени "Укоби немис"-ро бо алмос гирифт ва баъд аз хазор салиби рыцарии Салиби охани бо дуби платина шамшеру алмос баргирифта. Ва ба ду ҳазор ҳавопаймо расид, ӯ Салиби Бузурги Салиби Найтсро гирифт.
  Ба лётчики нодир муяссар гардид, ки галабахои зиёди хавоиро ба даст оварад. Ва ӯ ҳанӯз зинда буд. Ба карибй ба Хафман рутбаи генерал дода шуд. Аммо вай хануз хам хамчун лётчики шахей парвоз мекард.
  Тавре мегӯянд, дар оташ намесузад ва дар об ғарқ намешавад. Дар тӯли солҳои тӯлонии ҷанг, Ҳуффман ғаризаи шикорчиро ба даст овард. Вай як лётчики афсонавӣ ва хеле машҳур шуд. Аммо ӯ як рақиби қавӣ дошт - Агава, ки он ҳам аз ду ҳазор мошини сарнагуншуда зиёдтар буд. Ва ӯ бо Ҳуффман расидагӣ мекард. Аммо вай хануз хеле чавон аст ва хануз ягон чанговарро аз даст надодааст.
  Духтарак бо пои бараҳна ва чисели худ педальҳоро пахш карда, аз тупҳои ҳавоӣ тир холӣ кард. Ва акнун чор мошини советии МИГ-15 зада галтонда шуд.
  Агав хандида мегуяд:
  - То андозае, ки мо ҳама гӯёем! Аммо ман асабҳои пӯлод дорам!
  Ва боз духтарак ру мегардонад. Вай дар як таркиш 7 самолёти СССР - шаш самолёти МиГ ва як ТУ-4-ро зада галтонда, чир-чир мекунад:
  - Умуман, агар ман олӣ набошам, пас ман гиперкорам!
  Agave, албатта, калтак аст. Пилот аз Люсифер. Малламуй асали хеле зебо.
  Дар ин чо вай боз як тирандозй карда, якбора хашт самолёти советии МИГ-15-ро зада галтонда, садо медихад:
  - Ман аз ҳама эҷодкор ва реактивӣ ҳастам!
  Духтар воқеан беақл нест. Вай аз ухдаи хама чиз мебарояд ва аз ухдаи хама чиз мебарояд. Шумо ӯро шахси хусусӣ гуфта наметавонед.
  Ва пойҳои ӯ он қадар даббоист, он қадар зебост...
  Аммо Мирабела ба мукобили вай мубориза мебарад... Кожедуб муддати дароз бехтарин ас-тсби советй буд. Вай шаш ситораи тиллои Кахрамони СССР-ро чамъ карда, яксаду шасту хафт самолётро зада галтондааст. Аммо баъд ӯ мурд. Он гох касе рекорди уро шикаста натавонист. Ва ба наздикй Мирабела аз Кожедуб пеш гузашт. Ва зиёда аз яксаду ҳаштод ҳавопайморо сарнагун карда, ҳафт карат Қаҳрамони СССР шуд.
  Ин духтари Терминатор аст! Касе мисли вай аспи давидаро боздошта, ба кулбаи сузон медарояд.
  Ва ҳатто сардтар.
  Мирабела сарнавишти душворе дошт. Ман дар колонияи мехнатии бачагон хондам. Пойлуч ва дар тан чомаи хокистарранг дар тан чангалро бурида, танаи арра мекард. Вай хеле қавӣ ва солим буд. Дар сардиҳои шадид вай пойлуч ва дар пижамаи зиндон роҳ мерафт. Ва ақаллан як бор атса мекардам.
  Албатта, ин ходиса дар фронтхо низ кайд карда мешуд. Мирабела муддати дароз дар сафи аскарони пиёда чангида, баъд лётчик шуд. Мирабела аввалин таъмиди оташи худро дар ҷанги Маскав гирифт, ки вай фавран пас аз колония рафт. Ва дар он ҷо ӯ худро сард нишон дод.
  Вай дар сармои шадид, ки Вермахтро аслан фалаҷ кард, пойлуч ва қариб бараҳна меҷангид. Вай чунин духтари лаънатй, маглубнашаванда буд. Ва вай комилан муваффақ шуд.
  Мирабела ба галабаи наздики СССР боварй дошт. Аммо вақт мегузарад. Қурбонҳо зиёд мешаванд, вале пирӯзӣ намеояд. Ва он воқеан даҳшатнок мешавад.
  Мирабела дар бораи галабахо ва комьёбихо орзу мекунад. Вай ҳафт ситораи СССР дорад - ин аз ҳама бештар аст! Ва лаънат, вай сазовори мукофотҳои худ аст! Ва ӯ бардошти салиби низомиро идома хоҳад дод. Сталин мурда бошад хам, асараш зинда мемонад!
  Духтаре даромада овезон мешавад... Як самолёти немисии XE-362-ро тирборон карда, чир-чир мекунад:
  - Аэробатика! Ва як экипажи нав!
  Дар ҳақиқат духтари олӣ. Кобра ҳақиқӣ ба бисёр чиз қодир аст.
  Мирабела ситораи нав аст...
  Чандин руз то фарорасии соли нав давом мекунад... Самолёти советии ИС-12 ба ролику рельсхо зарар дид - таъмир карда мешавад. Оре, чунин чанги берахмона ва берахмона. Ва он то кай давом мекунад?
  Ва ҳама аз он сабаб, ки Виттман дар ҷангҳои Ғарб наҷот ёфт.
  Худи Виттман муддате дар хайати танкчиён чангид. Туп, миномёт, мо-шинхои боркаш, мотоцикл ва дигар чизхоро ба хисоб нагирифта, хисобро ба сесад мошин расонда, ба у мукофотонида шуд: Салиби рыцарии оханин бо баргхои дуби заррин, шамшеру алмосхо ва унвони генералй дода шуд.
  Пас аз он ӯ дигар ҷанг накард. Аммо вай ба армияи шашуми танкии СС фармондехй мекард.
  Курт Книпсел муваффақтарин аскари танкии Вермахт гардид. Аммо танхо баъди панчсад танки харобшуда ба вай салиби рыцарии Салиби охани сохиб шуд.
  Чи хел аз мукофотхо махрум шуд. Дуруст аст, ки ба хазор танк расида, нихоят ба даст овард: салиби рыцарии салиби оханин бо баргхои дуби нукра, шамшеру алмос.
  Курт Книпсел як мошини хеле самараноки ҷангӣ аст. Дар танкхои гуногун чангид. У хам тупчи ва хам командир буд. Муддати тулонй бе мусобика аз хама пеш гузаштам.
  Аммо Гердаи зебо аллакай тавонист ба у расида гирад. Духтарон хуб мубориза бурданд. Аммо баъд онҳо таваққуф карданд. Ҳар чаҳор зебоӣ ҳомиладор шуда, як ҷуфт таваллуд карданд: як писар ва як духтар. Аммо баъд аз танаффус зуд ин корро бароварданд.
  Ва акнун Герда аз Книсел гузашт.
  Чӣ тавр онҳо метавонанд аз гирду атроф худдорӣ кунанд? Онҳо пои луч ва танҳо дар бикини мубориза мебаранд. Духтарон боз танаффус гирифтанд, боз бача таваллуд карданд. Ва холо мо ба шумораи ду хазор танки нобудшуда наздик мешудем. Ва онҳо метавонистанд ба мукофоти бесобиқа такя кунанд: ситораи Салиби оҳанин бо баргҳои нуқраи дуб, шамшерҳо ва алмосҳо.
  Инҳо духтаронанд!
  Герда ба суи мошини советй тир холй мекунад. Вай манораро канда, фарьёд мезанад:
  - Ман девонаам!
  Ва боз тир мепарад. Т-54 медарояд. Ва гиря мекунад:
  - Ватани Германия!
  Духтарак меларзад. Ва вай хеле фаъол аст... Бале, вай чунин як икдоми стратеги дорад. Аллакай соли 1956... Чанг давом дорад... Бас кардан намехохад. Армияи Сурх кушиш мекунад, ки дар чойхои гуногун пеш равад. Аммо эхтиёт бошед, захирахои инсонй кам мондаанд.
  Ва Русия хун мерезад.
  Армиям Сурх кушиш мекунад, ки ба суи Румыния пеш равад. Ва он гох тупхои пуриктидори артиллерия, тирпарронй ва куштор ба амал омад.
  Аммо душман интизор аст. Немисхо машхуртарин танки АГ-50 доранд. Он аз Т-54 аз ҷиҳати муҳофизат, махсусан дар паҳлӯҳо ва шояд дар қувваи зиреҳпӯшии таппонча бартарӣ дорад, аммо вазнинтар аст. Дуруст аст, ки суръати немис ба туфайли двигатели турбинаи газ баландтар аст.
  Танки немисхо тир холй мекунад ва гол мезанад.
  Экипажи Маргарет мубориза мебарад. Бо хуни сард мубориза мебарад. Духтарони немис танки советиро зада галтонданд. Ва онхо бо завк чир-чир мекунанд.
  Бале, ва шумо наметавонед аз ин ҷо гузаред ...
  Дар осмон диске, ки онро Альбина ва Альвина идора мекарданд, давр мезанад. Ду духтараки малламуйро мошинхои советй пахш мекунанд. Ва ин корро мохирона ичро мекунанд. Дискҳои комилан осебпазир Миги ва Туро мезананд. Мошини қотил. Ва чанговарон ангуштони пои урёни худро пахш мекунанд. Ва ба Армияи Сурх дар осмон имконият намедиханд.
  Ҳавопаймои диск чизест, ки олимони СССР онро нусхабардорӣ карда наметавонанд. Ин чизест, ки барои он ягон антидот пайдо нашудааст. Ва немисхо дар хаво худро хеле дилпур хис мекунанд. Ва онҳо мисли ҷодугарон бо асои ҷодугарӣ меҷанганд.
  Альбина дискашро ба тарафи душман нишон дода, чир-чиррос зад:
  - Агар худое бошад, пас у немис аст!
  Алвина душманро торумор карда, тасдик кард:
  - Албатта немис!
  Духтар бошад, хандид... Умуман, вай хам аз чанги беохир безор шуда буд. Хайр, немисхо ва русхо якдигарро мекушанд. Аниктараш, Армияи Сурх ва Вермахт. Аммо хати фронт хануз бе харакат аст... Ва интихо ва каноре дида намешавад.
  Ҷанг... Ин аллакай воқеият аст. Чанговароне, ки баъди огози чанг таваллуд ёфтаанд, дар осмону замин мечангиданд.
  Масалан, Ханс Фейер. Чавонтарин дорандаи ордени Салиби Охани дарачаи якум. Ва баъдан ӯ ҷавонтарин барандаи ордени Салиби оҳанин барои асири генерали шӯравӣ гардид.
  Бале, ин воқеан хеле аҷиб аст.
  Ханс Фейер як муборизи ноумед аст. Писарбача мисли бузургҷусса меҷангад ва дар зимистон сардии сард аст ва танҳо шорт мепӯшид.
  Ин дар ҳақиқат хеле аҷиб аст!
  Ҳанс дар тӯли асрҳо машҳур шуд!
  Ва умуман, дар ин чо чунин чанги бенихоят пуршиддат давом дорад... Хар гуна АИ пажмурда мешавад.
  Ва дар Румыния Армиям Сурх ба мудофиаи Германия зада даромада наметавонад. Хар ду тараф талафот доданд. Мохи январь мегузарад... Ва руз то руз бештар одамон куштаю ярадор мешаванд.
  Девонагӣ ибтидо ё интиҳо надорад.
  Агава боз дар осмон аст ва машинахои советиро тирборон мекунад. Вай шикорчй ва дарранда аст. Ба душман зарба мезанад.
  Мошинҳое, ки вай задаанд, ба замин меафтанд. Ва он гоҳ духтар ба сӯи нерӯҳои заминӣ тир холӣ мекунад. IS-7-ро аз байн мебарад. Ва механдад:
  - Ман беҳтаринам! Ман духтаре ҳастам, ки душманонро мекушад!
  Ва боз ба ҳадафҳои ҳавоӣ интиқол дода мешавад. Ин нобудкунандаи танкҳо ва ҳама мошинҳое мебошад, ки парвоз ва тирандозӣ мекунанд.
  Хуб, ин аст он чизе ки дар пеш ҷӯш мезанад. Ва дар фронт, олимон кӯшиш мекунанд, ки чизи марговар эҷод кунанд. Гарчанде ки он беҳтарин кор намекунад.
  Аммо дар ин чо як танки хурди АГ-5. Машинае, ки хафт тонна вазн дорад. Гузаронидани санҷишҳои ҷангӣ. Ва душманро газад ва газад.
  Ва ҳангоме ки вақти сурудхонӣ фаро мерасад, ҳеҷ кас моро боздорад ва моро мағлуб намекунад!
  Самолёти АГ-5 дар баробари рафтанаш шитоб мекунад ва тир мезанад. Ва ин гуна танкро боздоштан мумкин нест. Ва снарядҳо рикош мекунанд.
  Ва дар дохили мошин писарбачаи дахсола Фридрих нишаста, чир-чир мекунад:
  - Ва ман дар ҳақиқат як муборизи супер хоҳам буд!
  Ва боз тир холй кард... Ва он ба худи маркази манора мерасад. Ва кувваи харобиовари он, гарчанде ки калибраш хурд бошад хам, бузург аст.
  Ва дар осмон Ҳелга меҷангад. Духтари пойлуч дар бикини ҳисобҳоро чоп мекунад. Ва аз муваффакиятхои афсонавии у шод мешавад.
  Ва Агава пеш меравад... Ва низ мубориза мебарад.
  Аллакай мохи феврали соли 1956... Армияи Сурх дар хеч кучо муваффакият ба даст оварда натавонист. Аммо немисхо хам пеш рафта наметавонанд. Танкхои пурзури зеризаминй ба чанг мераванд. Аммо онҳо танҳо тактикӣ мебошанд.
  Духтарон ба зери замин шитофтанд, батареяи тупхои советиро несту нобуд карданд ва баргаштанд.
  Дар баробари ин як-ду нафар пионерон дастгир шуданд. Духтарон бачаҳои асиршударо кашида, ба шиканҷа шурӯъ карданд. Онхо пионеронро бо сим зада, баъд пошнахои урёнашонро бо оташ бирён карданд. Баъдан бо мағзҳои гарм ангуштони пойамро шикастанд. Писарон аз дарди ваҳшӣ нола мекарданд. Дар охир духтарон дар сари синаи худ бо дархани тафсон ситораҳоро сӯзонданд ва камолоти мардонаи худро бо мӯзаяшон пахш карданд. Охирин кор пионеронро ба охир расонд ва онхо аз зарбаи дарднок ба ларза афтоданд.
  Хулоса, духтарон баромади аъло нишон доданд. Аммо боз немисҳо ҳеҷ чизи муҳиме ба даст наоварданд.
  Тупхои пуриктидори худгард: "Штурммаус", ба суи мавкеъхои советй тир холй карданд. Онхо харобй ва харобкорихои зиёде карданд. Аммо самолёти хучуми советй яке аз мошинхоро зада галтонд ва краутхо баргаштанд.
  Фашистхо кушиш мекарданд, ки батареяхои советиро аз дискетхо торумор кунанд. Бар зидди онҳо хорпушт ва маводи тарканда истифода шудааст. Мубодилаи умумии зарбахо ба амал омад.
  Ана, Альбина ва Алвина боз дар болои табакаи парвозкунандаи худ. Онҳо бо истифода аз ангуштони пойҳои худ ба тугмаҳои джойстик ишора мекунанд ва ин корро хеле моҳирона иҷро мекунанд.
  Духтарон, албатта, баландтарин пилотажро намоиш медиханд. Ондо диски худро кашиданд, дазордо аппаратдои парвозкунандаи советй зада галтонда шуданд.
  Альбина чир-чир мекунад:
  - Отряди сохтмонии хашмгин! Ситора хоҳад шуд!
  Ва боз мошинашро чарх мезанад. Ва духтарон Армияи Сурхро несту нобуд мекунанд. Илова бар ин, бодиққат ...
  Альвина инчунин даххо самолёти советиро зада галтонда, чир-чир мекунад:
  - Духтарони девона, на бокира!
  Охирин дуруст аст. Зану шавк бо мардон хеле хурсанд буданд. Ва ӯ ҳама гуна корҳоро мекард. Духтарон мардонро дӯст медоштанд - ин ба онҳо писанд омад! Ва махсусан агар шумо бо забони худ кор кунед.
  Духтари рутбаи олй... Пионерро азобу шиканча доданд... Аввал уро кашида, ба гулуяш як-ду сатил об рехтанд. Баъд ба шиками варамида охани тафсон оварданд. Ва онҳо чӣ гуна сӯзонданд! Пионер аз дарди ваҳшӣ дод зад... Буи сӯзише омад.
  Альвина бо сими гарм ба тарафи у зад. Ва чӣ гуна ӯ мехоҳад ханда кунад ... Ин хеле хандовар аст.
  Баъд вай суруд хонд:
  - Ман аз хирмани акибмонда хаста шудам - Мехохам, ки бахти худро масхара кунам!
  Ва чӣ гуна ӯ ханда хоҳад кард! Ва ӯ дандонҳои марвориди худро баровард! Ин духтар куштанро дӯст медорад, чӣ духтар!
  Ва пойҳои духтар ҳама луч ва зебоанд. Вай пойлуч дар болои ангишт кадам заданро дуст медорад. Ва инчунин барои рондани пионерони асиршуда. Вақте ки пошнаҳояшон бирён мешавад, онҳо ин қадар гиря мекунанд. Ҳатто Алвина инро хеле хандаовар меҳисобад. Ва Альбина низ духтар аст, биёед бо он рӯ ба рӯ шавем - супер! Чӣ тавр рақибро дар манаҳ оринҷ кардан мумкин аст. Ва ӯ хиҷил мекунад:
  -Ман як духтари дараҷаи олӣ ҳастам!
  Ва дандонҳои марворидашро баровард. Ки дурахшид, ки гуё сайкал дода бошад. Ва ҷанговар таъсирбахш аст! Ин метавонад чизе бошад, ки онро дар афсона гуфтан ё бо қалам тасвир кардан мумкин нест!
  Хар ду чанговар МиГ-хои советиро дар осмон зада галтонданд. Зебохо фаъоланд. Дар онҳо заррае шубҳае нест. Ва чунин зебоии ваҳшӣ ва ваҷдонӣ.
  Ҷанговарон бо пои луч ҷойстикро идора карда, ба мошинҳои русӣ ҳамла мекунанд. Вақте ки онҳо пахш мекунанд, онҳо ҷангиёнро гӯё бо калтак зада булӯр мекунанд. Духтарон бераҳм ва бераҳм ҳастанд. Онҳо дорои қудрати хашм ва алангаи ҳавас аст. Ва боварй ба галаба. Хатто агар чанг понздах сол боз давом карда бошад хам. Аммо он ҳам хотима додан намехоҳад. Альбина ва Алвина дар авҷи маъруфияти худ ҳастанд. Ва онҳо намехоҳанд як лаҳза ақибнишинӣ ё таваққуф кунанд. Ва онҳо ба сӯи худ ҳаракат мекунанд ва ба душман зарба мезананд.
  Альбина самолётхои советиро зада галтонда, фарьёд мекунад:
  - Духтар аз гиря хаста шудааст, ман пойафзоли бастро ғарқ кардан беҳтар аст!
  Ва чӣ гуна ӯ дандонҳои марворидашро мекашад ва медурахшад. Ва чӣ гуна ӯ ҳоло мард мехоҳад. Вай таҷовуз кардани мардонро дӯст медорад. Вай аз ин хеле каноатманд аст. Ӯ туро гирифта таҷовуз мекунад.
  Альбина наъра мезанад:
  Ҷинси духтарон ҷинсӣ аст
  Дар ин ҷо пешрафти бузург аст!
  Ва ҷанговар хандида хоҳад шуд... Ва биёед ҳамаи душманони худро боз кушем. Вай энергияи зиёд дорад. Ва пур аз қувваи мушакҳо.
  Ва Алвина наъра мекунад:
  - Биёед, душманро пора-пора кунем!
  Ва ҷанговар ба хандаи фаъол оғоз хоҳад кард! Ва ман тасаввур мекардам, ки бачаҳои ӯ чӣ гуна даст мезананд. Аммо биёед бигӯем, ки ин хуб аст.
  Март аллакай фаро расид... Офтоб торафт бештар нурпошй мекунад. Рузи аввали бахор бачахои рус пои луч аз байни барфи обшуда давида мегузаранд. Онхо ба худ механданд, ба худ табассум мекунанд, анчири худро ба немисхо нишон медиханд.
  Пионерон бо галстукхои сурх, муйхои кутох, баъзеашон аз ин хам кутохтар. Онҳо медаванд ва меҷаҳиданд. Пойҳои урёнашон базӯр хунук намешаванд. Онҳо хеле дағал шудаанд. Духтарон низ медаванд, инчунин бе пойафзол. Пошнаи гулобии мудаввар дар офтоб медурахшад. Духтарони ачоиби советй. Нозук, варзишгар, одат кардааст, ки бо кам кор кунад.
  Ва ҳама ба дандонҳои худ табассум мекунанд ва ба дандон мезананд... Рӯзи аввали баҳор воқеан шодиву ташнагии нуру офариниш аст!
  Ва дар осмон ҷанги ҳавоӣ вуҷуд дорад. Мирабела, ин лётчики раками яки советй аст, ки боз як самолёти немисро зада галтондааст. Ва чун ҳамеша, духтар танҳо бикини пӯшидааст. Ҳамеша ҷавон ва ҳеҷ гоҳ пажмурда намешавад. Чунин аст қувваи рӯҳонӣ дар вай.
  Мирабела, аммо вақте ки мардон ба ӯ даст мезананд, дӯст медорад. Вай дар ҳақиқат онро дӯст медорад. Аз ин чост, ки вай лётчик аст... Вакте ки бадани барахнаю мушакхои духтарак бо дастони мардон хамир мешавад, ин як лаззати хакикй аст. Ва шавқовар!
  Мирабела боз як мошини фашистиро пахш карда, фириш мекунад:
  - Ман як зиреҳпӯш ҳастам!
  Духтар хатто бо пошнахои барахнаю мудаввараш пульти идоракуниро мезанад. Вай зебост. Ва бемисл.
  Мирабела аз он мебарояд. Ва Агава ба сӯи ӯ парвоз мекунад. Нихоят, ду нафар занони бомуваффакияти чанговар - лётчик вохурданд. Онҳо аз як хонаи гирду атроф ба ҳамдигар тир мепаронанд. Онхо кушиш мекунанд, ки онро аз дур гиранд. Аммо ин чандон хуб нест. Ҳарду зебоӣ аз хатти тирпарронӣ парвоз мекунанд. Ва онҳо дандонҳои худро хашмгинона бардоштанд. Бале, занҳо хароманд. Онхо ба чашмони хамдигар сахт нигох мекунанд. Аниктараш, сар-сару боз тир меандозанд. ME-562-и олмонӣ то ҳол назар ба МИГ-15 беҳтар мусаллаҳ аст ва мошини шӯравӣ зада шуд...
  Аммо Мирабела муяссар мешавад, ки ҳавопайморо аз даст диҳад ва бори аввал дар карераи парвозаш ҳавопаймоашро аз даст диҳад. Бадтарин чиз он аст, ки вай ба хоки душман афтод. Ва ин бад аст. Бале, чунин гардишҳои беназири тақдир. Ва 1 марти соли 1956 чахон тагьир меёбад, вале хукмронии Фюрер дар бозии кибернетикй бокй мемонад.
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"