Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Odyssey Fan Kaptein Lion

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Pavel Rybachenko bliuwt syn karriêre as piratenkaptein. Hy rôvt en beslacht net allinnich oarmans skippen, mar slacht ek tegearre mei in ploech moaie famkes de oanfal fan it Spaanske leger op 'e Frânske koloanje ôf. En dêrtroch kriget er de rang fan kolonel yn 'e rigen fan it leger fan Loadewyk de Fjirtjinde, wat him net hindert om fierder te piraten. De aventoeren fan de kaptein wurde hieltyd nijsgjirriger en spannender.

  ODYSSEY FAN KAPTEIN LION
  ANNOTAASJE
  Pavel Rybachenko bliuwt syn karriêre as piratenkaptein. Hy rôvt en beslacht net allinnich oarmans skippen, mar slacht ek tegearre mei in ploech moaie famkes de oanfal fan it Spaanske leger op 'e Frânske koloanje ôf. En dêrtroch kriget er de rang fan kolonel yn 'e rigen fan it leger fan Loadewyk de Fjirtjinde, wat him net hindert om fierder te piraten. De aventoeren fan de kaptein wurde hieltyd nijsgjirriger en spannender.
  . HAADSTIK Nûmer 1
  Nei it ferkeapjen fan in lading kofje út in earder fongen Spaanske galjoen, begûn Pavel Ivanovich Rybachenko wer op oerfal. De kofje moast fansels foar de helte fan de merkwearde ferkocht wurde, mar der waard in soad fan ynnommen en it produkt wie yn dy tiid weardefol. Sa foel der wat jild troch. Op 'e wâl sitte wie saai. De dronkenens wie foar in nijkommer út de ienentweintichste iuw net fan belang. Hoe kinne jo oars wille hawwe?
  Gjin kompjûters, gjin ynternet, gjin tv, gjin radio, en yn dit gat wie net iens in teater of sirkus. It is bjusterbaarlik dat alle piraten einleaze dronken, en harsels faaks gek meitsje. Se fochten hieltyd, mei help fan net allinnich fûsten, mar ek messen, dolken, sabels, swurden en pistoalen. En soms raasden se sa, dat se sels mei kanonnen op inoar ôfsloegen.
  Fansels hiene se gjin spielkonsoles wêryn jo koenen sjitte op firtuele ienheden! Dit binne net de leukste, primitive, kweade tiden. As de meast wrede martelingen natuerlik binne, en de galge is net it minste resultaat.
  Want der wie neat oars fan it libben te heljen.
  Adala en Agata, twa famkes út de ienentweintichste iuw, rûnen ek en koene in bak rum drinke, en se gedragen har sa.
  Nee, net om op 'e wâl te sitten, mar leaver om skatten te heljen en yn 'e striid te gean. Boppedat feroare Pavel Lev syn diel fan 'e bút yn wissels fan Frânske banken, en hy krige rinte. Sa koene jo, nei't jo jild sparre hawwe, josels in titel keapje en besykje de pear freugden út it libben te nimmen dy't jo yn 'e santjinde, noch sa'n primitive en efterlike ieu krije koene.
  Foar it begjin waard de boaiem fan 'e brigantine skjinmakke sadat it flugger sile, en de seilen waarden fernijd.
  In oare troef wie de proporsjes fan buskruit foarôf mjitten yn sekken, wêrtroch't se twa kear sa faak koene sjitte as oare piraten. Ja, eardere offisier fan spesjale troepen Pavel Ivanovich Rybachenko makke buskruit sels reekleas en mear deadlik.
  Sa hienen se de fruchten fan foarútgong. Dêrneist is der fansels noch wat dien. Bygelyks, in flamethrower. It prinsipe wie gelyk oan in fjoerblusser, en makke it mooglik om tsjinstanners hiel goed te ferbaarnen.
  De flamethrower wie frij lang ôfstân .
  De brigantine naam ôf en snijde mei fertrouwen troch de weagen. En de seilen waarden op folle krêft opblaasd.
  Agatha naam de boemerang en smiet dy mei har bleate foet. It fleach oer en rekke de fisk dy't oerboard spatte.
  It famke helle de fisk út mei in tried en konstatearre:
  - Ja, it is saai sûnder ynternet! Sjoch tsjintwurdich alle films! En hjir sille jo net iens in swart en wyt Charlie Chaplin sjen!
  Adala wie it dêrmei iens, en fersloech de fisk krekt sa, rau , mei har wolvetosken:
  - Dat is it! Dit is de midsieuwen!
  Pavel Lev merkte op:
  - Dizze binne net hielendal gemiddeld . Dit is al it begjin fan de moderne tiid. Wier, it is mar it begjin!
  Agatha giechelde en song:
  Hoe kin ik de koppige Pasha oertsjûgje,
  Pashka wol sa as sneon nei de bioskoop...
  Pasha stiet derop dat ik bin trochdrenkt mei passy,
  Nei de domme idioat doaze!
  Dêrnei sille de famkes laitsje en har tonge sjen litte.
  Pavel de Draak woe se slaan, mar doe ferskynde in skip oan 'e hoarizon. It liket trouwens net Spaansk.
  It kommando folge:
  - Til it seil op! Faasje op!
  De piraten begûnen te romjen. Adala sprong oerein en song yn blydskip:
  Ehma, oer de oseaan, Ehma ûnder seil,
  fantastyske rykdom sjogge ...
  It is gewoan spitich dat gjinien it wit, en wy kenne ússels net,
  Hoefolle goud hawwe wy nedich, hoefolle wolle wy ite !
  Agatha konstatearre mei in kweade glimlach:
  - Dit is in soarte fan ûnhandige ferske! Wy koene wat betters sjonge !
  De ôfstân mei it skip kaam gau ticht. Dat die bliken út de flagge fan it Ingelske skip. Hiel grut en mei gewearen. Mar, fansels, dit sil de piraten net stopje. Makket it út waans skip it is? It grutste part fan de bemanning hjir is Frânsk. Dit is King Morgan yn Jamaika, dy't har lange rivaal en fijân is.
  Twa sintra fan piraterij - ien ûnder auspysjes fan 'e Frânske kroan, en de oare fan' e Ingelske. En as de Britten al besletten hawwe oer de wichtichste, is it Morgan. De Frânsen hawwe noch Pavel Lev, dy't noch fjochtsje foar liederskip. Hoewol hy hat al in reputaasje krigen as in grutte fjochter.
  Yn alle gefallen makket it net út wa't foar jo is. Allinnich it is net gewoanlik om de Frânsen te berôven, om't har nêst ommers op it grûngebiet fan 'e kroan fan Loadewyk de Fjirtjinde leit. Mar de Frânsen hawwe de Ingelsken histoarysk mear hekel as de Spanjerts.
  En no komt de brigantine hieltyd tichterby. De Britten hawwe lykwols in grut skip, en hawwe op syn minst fyftich gewearen. En no sjitte de fjouwer grutste Britske gewearen in salvo fan in lange ôfstân, rekkenend op in grut kaliber en berik.
  Fansels, by it sjitten yn in bôge, is d'r gjin krektens en de kanonskogels rinne foarby de lytse, mar flinke brigantine.
  Agatha merkte op, har tosken kwea-aardich bleat:
  - No, do bist in gek ! Ja, ik skop dy mei bleate fuotten!
  Adala tafoege, mei har swurd swaaiend:
  - En mei de fuotten yn 'e learzens ek!
  De famkes namen en blaasden har snoek op. En se sette spesjale sandalen mei punten op 'e bleate fuotten, dy't de búk fan fijânske soldaten iepenrippe moasten.
  De brigantine krige hurd oan krêft, gean. Behendich manoeuvrearjend hold kaptein Liuw har fêst, dat se net ûnder de ferskriklike breedside falle soe. Hjir binne de Ingelske gewearen sterk, en as se dy treffe, sil it net sa slim lykje. En neat kin dien wurde - jo sille gjin stielen harnas op in brigantine hingje.
  Famkes, fansels, hâlde net fan skuon dy't har fuotten stoom yn 'e waarmte. Der is ivige simmer en in prachtich klimaat. It is benammen goed yn 'e winter, as it op syn minst wat koeler is en de sinne net sa útputtend is. Mar it wetter is noch waarm, hast as farske molke. In himelsk plak.
  Allinnich as je om de klok swimme kinne, is it net mear sa'n grut genot.
  Pavel Lev seach troch de teleskoop. En yn syn hannen knypt de eardere spesjale troepen majoar in optysk selsmakke snipergewear. Wy moatte de wichtichste persoan op it fijân skip ôfnimme. De bemanning hjir is grut, se witte hoe te fjochtsjen, en harren piraten sille hawwe it dreech.
  Corsairs sjogge onaangenaam yn uterlik. Om foar te kommen dat se sa min rûke, moatte se twongen wurde harsels hieltyd te waskjen yn it sâlte, waarme wetter fan dizze Spaanske seeën. Wat de piraten fansels net echt leuk fine. Mar in hot-headed, eardere spesjale krêften majoar kin komme mei in moardnerich argumint foar dit - stjoer in kûgel op 'e mage. It sil sa sear dwaan dat it net lang duorret foar't de stjonkende filibuster falt.
  Sa'n kaptein Leo is dus net te ferjitten.
  Pavel Ivanovich rjochtet de kolonel en sjit. Daliks is de kiste mei de oarders fan 'e Ingelske offisier bevlekt mei bloed. Perfekte hit.
  De jonge seit:
  - Ik slach mar ien kear, ik bin fluch en dapper,
  Ik iet in bear op dit!
  Hjir herlaadt Pavel-Lev en sjit wer. En har brigantine, dy't fuort giet fan 'e kanonskogels fan in machtich Ingelsk skip, fljocht nei de fijân. En de kanonnen fan 'e piraten fjoer grapeshot. Wat letterlik tal fan filibusters fan it dek blaast. In massa bloed en in berch lichems.
  Agatha springt op har tsjinstanners, hakt se mei har swurden mei alle macht del en slacht mei in krêftige slach de offisier fan 'e keninklike marine yn 'e liif mei de punt fan har sandal.
  Hy, nei't er in klap krige hat, mei de earmen útstutsen, falt as delstoart. Agatha ropt:
  Piraten hawwe gjin wittenskip nedich
  En it is dúdlik wêrom ...
  Us hannen binne sa kwea
  Dat de holle gjin nut hat!
  Adala hakket ek har tsjinstanners del. Hy docht dat mei grutte passy en druk, wêrnei't er raast:
  - Ja, ik skriem net, en ik snip net,
  En leau my, ik ferflokt it kweade lot hielendal net!
  De wet fan 'e see is ienfâldich,
  It famke hat in groovy...
  Lit it hurd slein wurde
  Wa is te lilk yn 'e striid!
  De slach waard diktearre troch de piraten, mar ûnder harren waarden fermoarde en ferwûne. Ien fan de filibusters hie syn skerpe holle ôfsnien mei in sabel. En hja rôle as in kop fan koal.
  Agatha reagearre troch op 'e Britske legersoldaat te springen en him oerboard te smiten.
  Doe song se:
  Wy binne it sterkste famke fan allegear,
  En hja fochten foar harren heitelân...
  De skurk sil hurd slein wurde -
  Wy foelen, mar kamen oerein!
  Pavel-Lev skeat in snipergewear op fijân jagers. It wie semy-automatysk en frij fluch-firing. En de kûgels binne spesjaal, deadlik, hoewol lyts yn grutte.
  Pavel moast fjochtsje yn hot spots. It lêste plak fan tsjinst wie Tadzjikistan. Dêr fochten Russyske troepen tsjin de ynfallende Taliban. Profitearjend fan it feit dat de hannen fan Ruslân bûn binne troch de langere oarloch mei Oekraïne en it Noard-Atlantyske Alliânsje der efter, besleat de Taliban-lieding dat it tiid wie om Sintraal-Aazje yn te fallen. En hûnderttûzenen Mujahideen streamden yn Tadzjikistan. En sa die bliken, net hiel goed, minsken wolle stjerre foar Rakhmonov. En de Taliban ferovere hast it hiele lân, omsingele en besketten de Russyske basis. Dêrnei begûn in oare oarloch.
  Pavel wie in poerbêste sniper. Mar, fansels, hy fochten slimmer mei swurden. En yn feite, wurde spesjale krêften soldaten leard om te fjochtsjen mei blêden of sabels? No, folie fencing, en sels dan in bytsje tiid. Mar om te sjitten ...
  It snipergewear is de God of War. En de famkes wiene ek goede skutters. Mar Agatha en Adala leaver swurden en sabels.
  En hoe tûk fjochtsje dizze famkes. Se jouwe in ferpletterjende klap. En de kaptein mei in spjalte skedel falt yn 'e see.
  Pavel Ivanovich fjoer en song:
  Leau my, de aard fan myn soldaat is net maklik,
  As in fjochter net mear te lui is om te sjitten...
  En hjir is se, in lilke dwaalde kûgel ,
  Se waard ynienen sterker, wizer en rekke faker it doel!
  En de kapitein-liuw sjit... De famkes, mei har stielen sandalen, slaan sûnder ophâlden en meilijen, en snije mei in swurd yn 'e iene hân en in sabel yn 'e oare.
  It Ingelske skip is grut. Der steane mar fyftich sydkanonnen fan grut kaliber op, en der steane ek nije oan 'e efterkant. En fansels binne der in protte bemanningsleden.
  Pavel Lev tocht dat it spitich wêze soe as sa'n grutte wacht op in leech plak pleatst wurde soe en se sûnder proai bliuwe.
  De eardere majoar foar spesjale krêften songen:
  Nei de bloedige striid, hillich en rjocht,
  Maart, mars foarút - piraten minsken!
  De striderfamkes koaren:
  Oan 'e bloedige striid, hillich en rjocht,
  Maart, mars foarút - piraten minsken!
  Dat Adala smiet in oare offisier fan 'e Royal Navy oer harsels en hy foel oerboard.
  De famkes raasden:
  - God segenje my! Ik bin in soeverein!
  Agatha merkte mei in gniffel:
  - Wy binne Rodnoverki!
  Adala knikte:
  - Ja! Gjin heidenen!
  En de famkes, dy't fierder fjochtsje mei grime en druk, begûnen te sjongen;
  Sûnder beleanningen te freegjen foar it offer,
  Bêste Ruslân, ik hâld fan dy fûleindich ...
  Op it momint fan 'e dea binne al myn aspiraasjes foar jo,
  Wy gongen nei ús dea sûnder begear nei de roebel!
  
  Yn in nachtmerjewrâld hearsket allinnich wredens,
  It like in echt goed plak ...
  Mar de Hillige God liet ús sûnders sêftmoedigens sjen,
  En om 'e wille fan it libben kaam Jezus wer op!
  
  Grutte offers binne berne út oarloch,
  Mar sels op it momint dat Kristus lijde ...
  Mei dyn hân - suver, ûnierds,
  Ik frege God om ús net hurd te straffen!
  
  Rigiditeit sil omkeard wurde yn 'e dreamen fan minsken,
  Lit se it hûndert jier âlde ideaal ferbyldzje...
  En as wy lilk binne, sille wy ús elmboog bite -
  De demon pleage Kaïn altyd yn 'e inferno!
  
  Oarloch, as it komt en giet -
  De rest is pine en kâlde gefoelens!
  De bile sil skerpe wurde troch de formidabele Viking Ovdin,
  En sûnder Kristus lije wy allinne.
  
  De fûle striel fan 'e striid glinstert,
  In slang siet as in stikkene bân...
  En boppe de stjerren glinstert de wein -
  En de hillige famylje fan har Hear!
  
  Lit dingen better wurde jonges,
  As de mouwe oprôle wurdt, wurdt de navel lutsen...
  De armada fan kwea skuim sil ferpletterd wurde -
  De fijân sil begripe - hy is hielendal net cool!
  
  En wy sille út 'e fjoerige moeras komme,
  Lit de paradysnachtegaal de hymne tjirgje!
  De ridders binne foar altyd ferienige mei har heitelân -
  Fertrou ús en fergriem de sjampanje net!
  Ja, sa'n fredeslibjend liet, mar tagelyk hakke en stekke en slaan de stridersfamkes sûnder meilijen en twifel.
  En Pavel-Lev sjit. Hoefolle mujahideen hat er fermoarde yn Tadzjikistan? Hy woe net fjochtsje yn Oekraïne tsjin syn Slavyske bruorren, en doe fierde er misjes út mei syn partners Agata en Adala yn Afrika. It is moai dêr - it is waarm, en der binne spesjale salven foar muggen.
  En dan is der genede op see. Splash yn it sêfte wetter en gjin ynsekten.
  No is it ferset fan de Ingelske bemanning al begûn te ferfallen. De seelju fan 'e Royal Navy sille lykwols net oerjaan. Om't se net skele, sille se gjin genede ferwachtsje fan 'e piraten. Op syn minst in tsiental filibusters binne al fermoarde, en trije kear safolle binne ferwûne.
  Adala markearre de folgjende offisier, en smiet him oerboard:
  - It wurk fan piraten is net maklik,
  Wy riskearje ús hûd elk oere ...
  Mar de filibuster is grif cool,
  Syn tsjinstanner, it earme knyn!
  Agata, dy't har fijannen yn koal snijde, rôp:
  - De Britten trilje allegear,
  Us dapperens is bûten de grinzen ...
  As froulju fjochtsje -
  Better net yn striid komme!
  Kaptein Leo stelde de famkes foar:
  - Lit ús wat triuwe.
  En dan folgje de ôfslachslagen en sjitten. De lêste Ingelske soldaten en seelju swije. De filibusters gûle fan lilkens, se wûnen.
  In tsiental piraten foelen lykwols stil, gongen foar altyd direkt nei de hel. Se stribbe dúdlik net nei de himel. Noch in healhûndert korsaren hiene ferwûnings fan ferskate earnst. Fiif fan harren leinen te wrotten fan pine.
  Pavel Lev bestelde:
  - Meitsje se ôf!
  De piraten stutsen entûsjast har kameraden dea. Doe begûnen se it skip te sykjen. It wie nedich om te sjen oft de winning fan sokke offers it wurdich wie.
  En al gau waard dúdlik dat it it wurdich wie. Oan board wie Spaansk goud út Latynsk-Amearika. It waard ûntgûn yn 'e minen fan' e Amazone. En de Britten wiene by steat om te fangen de Spaanske galjoen, ferspriede de bewakers.
  Neist goud wie der ek in beskate hoemannichte sieraden makke fan edelstiennen.
  De piraten wiene bliid. Der wie echt safolle bút dat it dizenich wie. It moast lykwols ûnder elkenien ferdield wurde. En sels sa waard kaptein Liuw riker as hokker hear.
  De kriichsfammen skuorden de tonnen rom los en songen yn blydskip;
  Yn it universum is it kwea altyd kening,
  Straf is wurden as in systeem ...
  Sûnder in swurd wit in man as neat -
  Swakheid is it leechste ferrie!
  
  Soldaten waarden berne om te deadzjen -
  De wrâld wurdt mar nachts koart dreamd!
  De soan wurdt ferkocht troch syn gemiene mem -
  De tit lûkt jo nei de netten!
  
  Elkenien wit dat stelle in sûnde is -
  Mar it plonderjen fan de skatkiste is moed!
  It gewisse is as in hatelike jok,
  No, wêr binne jim minsken dy't nei stof haasten!
  
  In persoan wol goed -
  Beheine de driuwende, helske hertstochten ...
  No, wêr is de satan skuldich oan?
  Sels God hat gjin macht om it skjinner te meitsjen!
  
  Allinnich de geast kin oerwinne
  De swakte fan 'e minske is in ôfgriis fan it lichem!
  En dan sil de krêft yn dy wekker wurde,
  Gjin saak hoe ferrekte lui jo yt!
  
  Dan sil de egoïst by steat wêze om -
  Om te tsjinjen foar it foardiel fan alle folken ...
  Optimisme sil de steuring ferslaan -
  En d'r sil gjin plak wêze foar kweade freaks !
  
  De wrâld sil wurde as in legindarysk paradys,
  Bern groetsje de moarn mei laitsjen...
  En do bist ek in man, doarst -
  Ommers, dreamen binne sa drok op 'e planeet!
  
  Rogge wurdt gouden yn in iepen fjild -
  Elkenien sil mei geweld in demiurge wurde!
  En wêrom, foar ús eallju, lizze,
  As jo wiisheid leard hawwe troch reden!
  Dêrnei namen de famkes it en begûnen de jonge piraat fan kant nei kant te triuwen.
  Se triuwen de jonge korsair en knypten him. Dêrnei begûnen se gek te laitsjen.
  Doe besleaten de famkes om de filibuster mei messen te smiten. Se bûnen de jongfeint oan 'e mêst, stripten him oan 'e mul en begûnen skerpe blêden te smiten.
  De famkes diene de sandalen út en koene no net allinnich mei de hannen, mar ek mei de fuotten smite.
  De piraten dronken rum fongen yn 'e striid. It wie goed, sterk en swiet. En se waarden der gau dronken fan.
  En de ferskes raasden al :
  Fyftjin manlju op it boarst fan in deade
  Oho, ho, ho en in flesse rum ...
  Drink en de duvel sil jo nei it ein bringe,
  Oho, ho, ho en in flesse rum!
  De famkes pakten ek in flesse en dronken rjocht út de kiel. En doe sloegen se se oer de hollen fan de filibusters.
  Agatha raasde:
  De kweade dushman krûpt lâns de rotsen,
  Sla him mei napalm ...
  Sparje de kweade net
  Ferneatigje alle reptilen ...
  As ferpletterjende bedbugs -
  Beat as kakkerlakken!
  En famkes, lit ús de piraten ferslaan dy't har útrikt. Adala naam en smiet ien fan harren oerboard en rôp:
  Do bist earm, do bist earme piraten,
  Jo binne heul, heul, heul sorry ...
  Wy berôven de weinen en sjonge kûpletten,
  Mar om't se gjin moraal yn ús ynsteld hawwe!
  Dan wurdt der lake. De wille duorre lykwols net lang. In Britske Royal Navy fregat ferskynde oan 'e hoarizon. Doe't er de piraat brigantine seach, kaam er oan.
  Kaptein Leo merkte op:
  - It ûngelok komt noait allinnich!
  Agatha antwurde mei in laits:
  - No, wat is it probleem, litte wy it nimme en it sinkje!
  Pavel Ivanovich merkte op:
  - De bemanning is dronken!
  Dizze kear interjected Adala:
  - Drinkje, mar wês foarsichtich!
  En de piraat brigantine begon syn seilen op te blazen. Pavel Lev besleat har in manoeuvreslach te jaan.
  It fregatskip is net te grut. En de korsaren hawwe in grutter skip by de hân .
  En hja makken fjouwer lange-ôfstân kanonnen klear om it fregat te slaan.
  Adala en Agada, dy't aardich fersliten wiene, mar harren fjochtsmooglikheden net kwytrekke, rjochten op twa gruttere kanonnen . De piraten, wankeljend fan 'e waarmte, lutsen twa kanonskogels op.
  De famkes songen mei dronken stimmen:
  Jo binne net yn Chicago, jonge man,
  It probleem fan ekstra jild ...
  Sil oer fiif minuten filmje -
  Racket Robin Hood!
  En hoe't se skeaten ...
  De kanonskogels fleagen yn in bôge en sloegen it fregat. De foarmast foel en de galei waard útinoar skuord. En it Ingelske skip sels waard mei geweld skodde.
  De famkes laken wyld.
  En hja songen:
  Goed dien, goed dien,
  Hy fjochtet as in liuw...
  Hy krijt it allinnich fan de hazze!
  En de krigers lieten har figen sjen. Nei skea oprûn, fertrage it fregat. Doe skeat er in salvo, lykwols, it wie sinleas; de gewearen koenen de brigantine noch it regearskip berikke.
  De famkes skeaten út twa oare lange-ôfstân gewearen. En dizze kear, yn 'e hannen fan dronken snipers, stoarte de gruttemast yn, en waard de kubus mei de soldaten yn stikken slein. Dit is hoe't Terminator-famkes sloegen , ekstreem deadlik.
  It fregat, nei't er twa haadmêsten ferlern hie, bleau stean en begûn blyn te sjitten.
  Agatha naam it en song:
  Direkt mei bleate hannen,
  Ik haw de tsunami behannele ...
  Stoarmen, oseaanstoarmen,
  Hoe haw ik in pup traind!
  Adala befêstige, har ivoarkleurige tosken bleat:
  - Ja, wy kinne elke njoggende skacht traine!
  En de famkes befelen dat de grutte gewearen wer laden wurde mei deadlike kanonskogels.
  De piraten bewege ûnhandige, se stiene te sûpen fan it drinken, en se wiene folslein útput yn 'e waarmte. Ien fan 'e piraten foel sels op 'e knibbels en begon te kotsen as soe er brekke.
  Ja, dit is echt walgelijk!
  Pavel Lev raasde:
  - No, jim soannen fan in hyena - ik sil jim no allegear sjitte!
  En de eardere majoar fan spesjale krêften skodde syn selsmakke sniper
  In semy-automatyske jachtgewear mei in lange loop en in flinke hoemannichte deadlike krêft.
  De piraten reagearren lykwols net.
  Hoewol it dúdlik wie dat de strider, dy't in protte fanatyk Taliban fermoarde hie, hielendal gjin grap makke.
  De kriichsfammen songen, om de korsaren te stimulearjen, wer mei grutte grime en kolossaal entûsjasme, mei har melodieuze en moaie stimmen;
  Wy binne grutske Komsomol famkes,
  Berne yn dat grutte lân ...
  Wy binne wend om foar altyd om te rinnen mei in gewear,
  En ús jonge is sa cool!
  
  fuotten yn 'e kjeld te rinnen,
  Lekker mei in bleate hakke sniedrift...
  De famkes bloeie prachtich, as roazen,
  De Krauts rjocht yn har grêven ride!
  
  D'r binne gjin famkes moaier en moaier,
  En jo koenen gjin better Komsomol-lid fine ...
  D'r sil frede en lok wêze op 'e heule planeet,
  En wy sjogge net mear as tweintich!
  
  Wy famkes fjochtsje as tigers
  Stel jo in tiger foar mei in grins ...
  Op ús eigen manier binne wy gewoan duvels,
  En it lot sil slaan!
  
  Foar ús weelderige heitelân Ruslân,
  Wy sille frijmoedich ús siel, hert jaan ...
  En wy sille it lân fan alle lannen moaier meitsje,
  Wy sille stean en win wer!
  
  It heitelân sil jong en moai wurde,
  Kameraad Stalin is gewoan in ideaal ...
  En d'r sille bergen fan lok wêze yn it universum,
  Us leauwe is ommers sterker as metaal!
  
  Wy binne tige nauwe freonen mei Jezus,
  Foar ús, in grutte God en ôfgod ...
  En it is net mooglik foar ús om te fieren as in leffe,
  Want de wrâld sjocht nei de famkes!
  
  Us heitelân bloeit,
  Yn de brede kleur fan gers en greide...
  De oerwinning sil komme, ik leau yn weelderige maaie,
  Hoewol't soms is it in hurde lot!
  
  Wy sille prachtige dingen dwaan foar it heitelân,
  En d'r sil kommunisme wêze yn it universum ...
  Lit ús winne, ik leau der earlik yn,
  Dat fûle faksisme is ferneatige!
  
  De nazi's binne tige sterke banditen,
  Har tanks binne as in helske monolith ...
  Mar de tsjinstanners sille hurd slein wurde,
  It Heitelân is in skerp swurd en skyld!
  
  Jo sille neat moaier fine foar it heitelân,
  Wêrom fjochtsje foar it, grapke mei de fijân ...
  D'r sil grut lok wêze yn it universum,
  En it bern sil útgroeie ta in held!
  
  Der is gjin heitelân, leau dat it heitelân heger is,
  Sy is ús Heit en ús eigen Mem...
  Hoewol't oarloch brûlet en dakken wurde fuortblaasd,
  Genade is útstoart út 'e Heare!
  
  Ruslân is it memmelân fan it hielal,
  Jo fjochtsje foar har en wês net bang ...
  Mei syn krêft yn fjildslaggen net feroare,
  Lit ús bewize dat de fakkel fan Rus it universum is!
  
  Foar ús meast strieljende Heitelân,
  Wy sille ús siel, hert, hymnen wije ...
  Ruslân sil libje ûnder kommunisme,
  Ommers, wy allegearre witte dit - de Tredde Rome!
  
  In soldaat sil sa'n liet hawwe,
  En de Komsomol-leden rinne bleatefoet...
  Alles yn it universum sil ynteressanter wurde,
  De gewearen waarden ynskeakele, in salvo - fjoerwurk!
  
  En dêrom binne wy Komsomol-leden tegearre,
  Lit ús lûd útroppen - hoera!
  En as jo stjerre moatte foar it lân,
  Lit ús opstean, ek al is it noch gjin moarn!
  . HAADSTIK Nûmer 2.
  It Ingelske fregat makke in net al te súksesfolle besykjen om te ûntkommen. Hy hie gjin snelheid mear.
  De piraten famkes skeaten wer út twa gewearen. En grutte kanonskogels smieten de tank en bruts de kiel. It fregat fan 'e Royal Navy begon te sinken.
  Adala en Agata wiene bliid en sprongen as apen.
  Se wiene heul moaie famkes en seagen heul sexy út. Dit binne echt cool froulju.
  De famkes skeaten ek út 'e oare twa gewearen, laden mei trillende piraten. En doe waard it fregat spesifyk rekke troch in ram. En it proses fan ferdrinking fersnelle.
  Adala giechelde en grommele:
  - As jo pittige aventoeren nedich binne, kinne wy jo wille jaan!
  De famkes begûnen te laitsjen en fingers te wizen. En de Ingelske soldaten en seelju sprongen oerboard. Har gesichten lieten betizing en wylde, ûnbeheinde eangst sjen. Der wachte echt wat ferskrikliks op harren.
  En haaien rûnen al om, ree om de lichems fan 'e soldaten fan' e Royal Navy yn ien kear te ferslokken.
  Dizze fleisige rôfdieren wiene oan it spinnen en ien fan harren grypte it lichem fan in Ingelske seeman. En lit ús it skuorre
  Pavel Lev konstatearre kalm:
  - Immen is in rôfdier, en immen is in slachtoffer!
  Agatha rôp, flitsend mei har tosken:
  -Wy sille frijmoedich yn 'e striid gean - fijannen ferneatigje,
  Dit famke hat sa'n ferskriklike siel!
  Adala merkte op, glimkjend:
  - Ja, dit is ús ûnheard moardner momint!
  Ien fan 'e piraten frege it famke:
  - Miskien noch wat rom?
  Se lake as antwurd en tjirpe:
  - Do hast al in slokje fan dy nommen - no hast in kater!
  En se naem it en sloech de piraat mei de hakke yn 'e foarholle. Hy foel om, as rekke er troch in slachtersklub.
  De famkes namen it byinoar en songen:
  It wie sa'n prachtich lân
  It waard neamd it Ryk fan de Sovjets ...
  De ferneatige satan ferneatige it,
  It is tiid om him ta ferantwurding te roppen!
  
  Lenin regearre it - gewoan in ideaal,
  Wa makke it heitelân geweldich ...
  En hy joech it regear oer oan Stalin ...
  Hy ferpletterde de ympulsen fan 'e wylde horde!
  
  Mei ús heitelân yn bloei wêze,
  Birken, populieren, iken, riblebeammen ...
  Ik sil it leger fan it faksisme ferneatigje -
  Ommers, Russen binne ûnoerwinlik yn fjildslaggen!
  
  Ruslân sil de sinne boppe de ierde wêze,
  Syn strielen en stjerren en kometen ...
  Jo sille it bêste lân wurde
  Dêryn wurde heldedieden ferhearlike!
  
  De USSR, doe't it prachtich bloeide,
  En hy late it lân by de hân nei it kommunisme ...
  Mar de keale ferniele syn ezel,
  It opjaan oan gemien faksisme!
  
  Mar ik leau dat ús Rus kin net oerwûn wurde,
  Se skynt as de sinne boppe de ierde ...
  Machtige Russysk, White Bear God,
  En d'r sil in plak wêze yn in aadlik paradys!
  
  Do hâldst fan Ruslân mei dyn hiele hert,
  Sy is ús grutte heitelân ...
  Al docht Sam syn mûle iepen nei de grûn,
  En it meunster mei tûzen gesichten oanfallen!
  
  Svetlana is ús heldere stjer,
  Wat belooft lok en frijheid ...
  Meitsje in grutte dream útkomme -
  Lit ús it kommunisme bouwe, leau de minsken!
  
  Nimmen kin it lân ferpletterje
  Hokker namme, leau my, is Ruslân ...
  Ferwiderje de satan út 'e macht -
  Kristus de grutte messias sil komme!
  
  En Lada sil foar altyd by ús wêze,
  En wy sille praktysk kommunisme bouwe ...
  Ieuwen en minuten fan jierren sille foarby gean,
  Wy sille it meast rjochtfeardige systeem hawwe!
  
  De grutte dream fan ús heitelân,
  Meitsje de wrâld de meast stoarmige en moaiste ...
  Wy hawwe bergen, rivieren en bosken -
  Alles sil heul skjin en earlik wêze!
  
  De haadstêd fan ús heitelân is Moskou,
  Mar Kiev en Minsk wurde ek haadstêden ...
  De Mongoalske horde waard ferslein,
  De Almachtige God holp ús winne!
  
  Nee, leau my, de Russen kinne net brutsen wurde,
  Alle Slavyske bruorren sille ferienige wurde ...
  De jager sil gau yn spultsje feroarje,
  En wy binne fjochters, leau my, wy binne altyd yn beweging!
  De piraten famkes songen tegearre, en de rest fan 'e filibusters namen har ympuls op, en ienriedich. Dêrnei sonk it fregat úteinlik.
  Peter-Lev merkte op:
  - It soe nedich wêze om teminsten guon fan 'e seelju te rêden.
  Adala skodholle:
  - Hokker nut hawwe wy? It is dreech om it losjild te nimmen. En de Britten sille it net jaan fanwegen prinsipe. Jo kinne blanken net yn slavernij ferkeapje, en it wichtichste, oan wa?
  Agatha merkte op:
  - Arabieren kinne. Nim it gewoan fier. No, oan hurde arbeid as finzenen... Mar dit hat syn eigen problemen.
  De famkes lutsen de skouders op en útademen:
  - Selyavi!
  Pavel-Lev merkte op:
  - As se sizze - Selyavi - betsjut dat dat der neat te sizzen is!
  Adala tweeted:
  De anthill libbet
  Immen bruts har poat - dat telt net!
  Jo krije in delsetting
  En as er stjert, scil er stjerre!
  De lêste soldaten en seelju ferdronken. De piraten gûlde wat ôfskie.
  En se skeaten in ôfskiedssalvo út musketten. Sa waard der in oerwinning helle, al de twadde yn koarte tiid.
  Pavel Lev bestelde de piraten om te rêstjen, mar sûnder eksessen. Wêrnei't twa corsair famkes njonken him leinen.
  Agatha merkte op:
  - Oerfal giet hjir goed, net as hawwe wy oarloggen. Ik herinner my dat it slimmer wie mei de Taliban. Se binne sa fanatyk en der binne in protte fan harren. Generaal Alexander Lebed warskôge ek dat de Taliban Tadzjikistan oanfalle kinne en Russyske troepen ferpletterje kinne. En wy seagen dit, ek al is in protte tiid ferrûn.
  De famkes besletten om wille te hawwen mei dobbelstiennen út ferfeling.
  En se begûnen domino te goaien mei sifers.
  En kaptein Leo sliepte. En hy dreamde ...
  Taliban-troepen meitsje in trochbraak. No hawwe de Russen wankele en snije al ien de holle ôf.
  De Taliban binne kreatyf. En yn 'e oanfalsslach, houten mock-ups fan tanks dy't lykje op Ambrams. En se bromje en raze letterlik. Dit is echt eng. En hûnderten fan sokke houten tanks komme oan.
  Dit is de druk ... En al skuorde de skonk fan 'e Taliban de mage fan' e soldaat iepen.
  Kaptein Liuw waard wekker yn kâld swit.
  It wie al nacht en de see wie sa kalm. Pavel Ivanovich besleat dat it gjin sûnde wêze soe om te swimmen.
  Hy die syn klean út en plofte de see yn. Wat is it moai as in switterich lichem wosken wurdt troch sêft seewetter.
  En jo swimme op 'e see ...
  Ynienen plofte der in oar njonken him del. Pavel die syn eagen breder iepen. It wie readhierige, spieren Adala. Se spatte en draaide. Har lichem mei definieare spieren is prachtich.
  It famke frege de kaptein:
  - No, wat seagen jo yn jo dream?
  Captain Lion antwurde:
  - Wat in nachtmerje!
  Adala lake en antwurde:
  - Yn in dream moatte jo sawol de dream sels as josels kinne kontrolearje!
  Pavel Ivanovich knikte en song entûsjast in pioniersliet;
  Ik bin berne yn 'e romtetiid,
  Wêr't skippen troch stjerrestelsels rûnen ...
  Leau my, de saken fan minsken binne hielendal net min,
  Skei de oarloch yn stikken, ridder!
  
  Mar de Demiurge Gods bestelden,
  Do jonge, help dyn foarâlden...
  Nim de hyperblaster yn 'e hannen fan' e jonge ,
  En skuor Hitler yn stikken!
  
  No, jonges binne berne om te fjochtsjen,
  Se binne driuwende krigers, leau my ...
  Ommers, de Russen wisten altyd hoe te fjochtsjen,
  Lit it rôfdier ferneatige wurde!
  
  Mei myn hillige lân ferhearlike wurde,
  Us grutte leave USSR ...
  In famke rint bleatefoet yn 'e snie,
  Toant moed troch foarbyld!
  
  En ik fjochtsje fûleindich mei faksisme,
  De grutte Russyske jonge pionier ...
  En ús leauwe sil wêze mei kommunisme,
  Teminsten gierige Sam helpt de Krauts!
  
  Leau my, de Russen sille gewoan net brekke,
  Alle folken sille ferienigje om Moskou ...
  Ik bin in ridder dy't hielendal net om myn siel skele,
  Wy binne Stalin trou as oan 'e Hear!
  
  Nimmen kin de pioniers brekke,
  Se binne gjin bern - mar soannen fan 'e goaden ...
  Wy sille in generaasje fan foarbylden wêze
  De Führer kin dy hoarnen net telle!
  
  Ja, ús gloarje fan ús heitelân driuwt,
  Heechste yn 'e snie leauwe de bergen ...
  In famke rint bleatefoet yn 'e snie,
  De Fritz mei syn bleate hakke yn 'e kiste driuwe!
  
  Leau net dat de fascisten no sterk binne,
  Hoewol har Sherman waard yntrodusearre troch Sam ...
  Wy sille net spyt hawwe, sels leauwe yn it libben,
  De tiid fan rappe feroaring sil komme!
  
  It Heitelân is sa moai as de sinne,
  It boartlike heitelân is ús mem...
  En it hier fan it famke krolt as goud,
  Wy sille de Krauts oan flarden skuorre kinne!
  
  Wy binne pioniers, bern fan it kommunisme,
  Wy tsjinje sawol Svarog as Kristus ...
  Lit ús de ferfelende horden fan it faksisme ferspriede,
  Ik sil bringe oerwinning nei it Heitelân!
  
  Ruslân is it memmelân fan 'e planeet,
  It befettet de meast leafste dreamen ...
  Lokkich witte sawol folwoeksenen as bern,
  D'r is gewoan gjin need foar ûnnedige gedoe!
  
  As de Almachtige komt, sil de sinne wêze
  Appelbeammen sille op Mars bloeie ...
  Sawol de Sinezen as de Japanners binne ferienige,
  Amerikaansk en Russysk op itselde paad!
  
  ferienigje de ideeën fan it kommunisme,
  En leau yn 'e dream fan Lenin ...
  Lit ús de grouwel fan sinisme nei de hel smite,
  Litte wy skientme bouwe yn it universum!
  
  Foar ús, Maria en Sint Lada,
  Wy earje God en de haadstêd fan Marx ...
  Mei der in beleanning wêze foar alle pioniers,
  Foar ús binne Svarog en Stalin ideaal!
  
  Wit dat de fascisten net as in ram foarbygeane,
  Wy hawwe de wil, de krêft, wy kenne de krêft ...
  Wy sille de fijân ferpletterje mei in trijefâldige slach,
  En de Führer sil gau yn in luis feroarje!
  
  Mei ús glorieuze Ruslân wêze
  As in ivige spikelet fan blommen dy't bloeie yn 'e tún ...
  Kameraad Stalin, do bist ús messias,
  Mei dy geane wy nei it kommunisme!
  
  As der minuten fan tongerbuien binne, drege tiden,
  De bloedige oarloch sil einigje ...
  Ynienen sille ús bern opgroeie,
  De tiid foar ivige lok sil komme!
  Wylst de Liuwekaptein song, kaam Agatha by harren. In blond famke draaide om yn seewetter. Pavel pakte har bleate, beitele foet en kitelde har hakke.
  It moaie famke draaide har om en spatte wetter op 'e jonge man. Dit alles seach prachtich en wûnderlik moai út.
  Twa famkes en in manlike kaptein begûnen yn it wetter om te draaien en te spatten as dolfinen. En it seach der hiel estetysk út.
  Trije neakene lichems yn it nachtwetter fan 'e waarme Karibyske See. En wat is it hjir geweldich .
  De haai besocht ticht by harren te kommen, mar krige it dreech troch it trijemanskip. En Pavel sloech har mei in dolk. En de see rôfdier, nei't er in protte bloed ferlern hie, sweefde mei de búk nei de top.
  Sa wie de striid foarby.
  Agatha merkte op:
  - Se behannelen de haai sûnder seremoanje!
  Adala giechelde en song:
  Hy ferdronken fyftjin kear
  Ferstoarn ûnder haaien...
  Mar hy hat noait iens knipperke!
  Kaptein Lion knikte:
  - Ja, ik sil myn klasse sjen litte!
  Agatha merkte op:
  - De Taliban foelen Tadzjikistan oan. It wie in showdown binnen moslims. Moatte wy hjirby belutsen wurde? Hoefolle Russyske jonges stoaren yn 'e oarloch mei de Taliban!
  Adala merkte fûleindich op:
  - En yn 'e oarloch mei de Oekraïners noch mear! En it wie in fratricidale, sinleaze oarloch!
  Kaptein Lion rôp:
  En wat is oarloch, en wat is oarloch,
  in minne dame en in teef !
  De blonde strider sisde:
  - Krekt... Ien keale keardel begûn safolle oarloggen. Foar de hiele ienentweintichste ieu, alles wat Ruslân wit is dat it yn oarloch is!
  De readhierige strider knikte:
  - De keale keardel hat mar in kûgel yn 'e holle! Hy is as in drugsferslaafde obsedearre mei oarloch!
  Pavel Lev knikte:
  - Ja, Ruslân hat echt in protte fochten. Yn Tsjetsjenië wie it mooglik om de oarloch fluch te einigjen, allinich as ûnderhannelingen waarden hâlden mei Maskhadov, de legitime presidint. Mar ynstee waard it paad nei de oarloch oant de ein keazen.
  Agatha knikte mei in gnyske, en merkte op:
  - En sa gau't de oarloch yn 'e Kaukasus bedarre, gie de keale man de oarloch yn yn Syrië. En hy begûn ek in protte bloed te ferjitten. It wie amper foarby - de oarloch mei Oekraïne ... en alle oarloggen en bloed!
  Adala merkte op mei in fleisige grins:
  - Moatte wy fjochtsje foar Tadzjikistan? No, hy kaam yn, hy wie diel fan it Taliban-ryk, miskien soene se net fierder gien wêze. Of se soene Oezbekistan rekke hawwe en de Amerikanen soene wer yn 'e oarloch gien wêze.
  En dizze koarte âlde man, sûnder in frije hân yn 'e oarloch yn Oekraïne, besiket noch altyd de kontrôle oer Tadzjikistan te nimmen. Der is neat fan te heljen. Dizze bergen binne net wurdich wat jo foar har moatte betelje!
  Pavel Lev merkte op:
  - Op dit stuit binne wy net yn 'e oarloch yn 'e ienentweintichste ieu. De santjinde ieu hearsket dêr't wy al wat yn berikt hawwe. Wy fongen in protte bút. D'r is in kar: stopje mei piraterij en gean nei Europa, of trochgean risiko's te nimmen!
  Agatha rôp:
  - Ik leaver risiko. Boppedat hie it midsieuske Jeropa hurde, kâlde winters en reinige hjerst. En hjir is in resort - jo kinne dagen yn 'e see bliuwe, sels yn' e winter. Gewoan himelsk waar. Wat fermaak oanbelanget, sille jo hjir of dêr gjin film sjen!
  Adala notearre:
  - Der is in oare opsje, se sille werom nei Ruslân. Mar no sille de piraten dêr nei alle gedachten op rekken en spiet wurde. As Peter de Grutte mar oan 'e macht wie. En dus Alexey Mikhailovich ... No, it liket derop dat hy no in grutte oarloch mei Poalen plant!
  Pavel Lev knikte mei in glimke:
  - Hoe sit it mei Stenka Razin? Meikoarten komt syn beurt! Miskien geane wy by de haadling, dy't miskien myn foarfaar west hawwe?
  Agatha merkte op:
  - No liket it dat Stenka Razin fjochtet mei de Poalen. Dus as wy in kar hawwe, is it om de Russyske tsaar te tsjinjen. De iennichste fraach is: sille se ús akseptearje?
  Ja, yn Tsaristysk Ruslân is der noch minder ferdivedaasje as yn Europa. Yn Frankryk binne teaters, sirkussen, bistetúnen en muzykorkesten. En yn Ruslân is it noch saaier. En folle kâldere winters as yn Frankryk. Yn myn miening is it it bêste om grutte kapitaal foar josels te sammeljen en in soarte fan titel te winnen.
  Adala knikte:
  - Meikoarten sil de oarloch tusken Frankryk en Brittanje útbrekke mei nije krêft, en Spanje is noch altyd tige sterk. Miskien binne wy oan 'e kant fan Frankryk en krije wy in soarte fan beleanning foar ús eksploaten. Wy binne saakkundigen yn dizze saak. En nei it ûntfangen fan de priis en titels ...
  Pavel Lev merkte op:
  - Ik soe leaver weromkomme nei de ienentweintichste ieu. Tsjintwurdich hat elk skoalbern yn in gewoane húshâlding folle mear kânsen foar fermaak en wille as in moderne, santjinde-ieuske hartoch. - De jonge man spatte de weach en konstatearre. - Ik wol echt spylje op in spultsje konsole. En sjoch hast alle filmkes op it ynternet, en noch folle mear... Jo wolle yn dy auto omrinne.
  Agatha knikte:
  - En ik wol werom nei de ienentweintichste ieu! Wy moatte tinke oer hoe't wy dit dwaan! Miskien komme wy sa ynienen werom as wy hjir ferskynden!
  Adala ferlege har stim en sei:
  - Ik tink dat it net wurdich is om sokke skatten mei dizze ploech te dielen. Ik haw ferburgen measte fan 'e diamanten, en ik stel te begraven se diskreet op it eilân.
  Pavel Lev frege:
  - En hoefolle binne der?
  It readhierige famke antwurde flústerend:
  - Trije miljoen frank oan merkwearde! No, goud is te grut, mar wy kinne diamanten opbergje. En dat is in miljoen per broer!
  Agatha merkte op:
  - Dit is goed, al is it net alhiel earlik! Mar wy binne fansels ree om dit kado te ûntfangen. Diele mei stinkende piraten? Se sille dochs al it jild drinke of siedzje!
  Pavel Ivanovich knikte:
  - Rjochts! Wy ferbergje it op it tichtste eilân. Wy hawwe noch mear jild nedich! Ik sil mysels de titel fan hartoch keapje!
  Adala song:
  Jild fertsjinje,
  Jild fertsjinje...
  Ferjit fan ferfeling en loaiens,
  Jild fertsjinje,
  Jild fertsjinje,
  En de rest is allegear rommel!
  En de rest is allegear rommel, dei!
  En nei't se noch in bytsje swimmen, kamen se werom nei de brigantine.
  Jo kinne wat mear nimme en sliepe ...
  Pavel-Lev foel yn 'e sliep en waard fuortfierd ... Yn feite, wat dreamde er oer:
  Dat hy is in grut sjeny en wittenskipper. Hy makke in hyperdrive dy't kinesisspace penetrearre en eins wurke. It wichtichste is dat it ûntwerp tige kompakt en goedkeap is. It is mooglik om de hiele galaxy yn 'e heine takomst te befolkjen. Minsken binne lykwols net sa iver om oare wrâlden te feroverjen.
  Nei de ûntdekking fan thermoquark-fúzje learde it minskdom enerzjy te krijen fan elke saak, sels it sân fan 'e Sahara. Tink mar, yn it proses fan quark-fúzje wurdt safolle enerzjy wûn dat jo út ien gram gewoane grûn de effisjinsje krije kinne fan it ferbaarnen fan hûndert miljoen ton oalje!
  En it is net nedich om te fjochtsjen foar gas, oalje, stienkoal, ensfh. Alle enerzjy wurdt helle út elk stikje matearje. Gjin enerzjyproblemen mear. En tagelyk waard wat oars besletten. Nije sinnen ljochten boppe de ierde. Winter en nacht binne ferdwûn. It fielde as de himel. Minsken ferienige yn ien ryk, en dat is it. De foarútgong is riden as in lawine! En no kin elkenien libje as in echte kening.
  Wolle jo wille hawwe mei macht? Gean dus nei it Hypernet, jo sille josels fine yn firtuele realiteit en yn in spultsje wêr't jo sels sels de Almachtige God binne, universums kreëarje en ferneatigje!
  Net elkenien kin de keizer fan 'e realiteit wêze, mar elkenien kin in Virtual Supreme wurde en de yllúzje fan almacht krije.
  En jo hoege net te fleanen yn romte: de elektroanika sil programmearje safolle wrâlden en planeten, en do sels sil wêze de gaming keizer.
  Ja, minsken binne net heul benaud om fierder te gean as it sinnestelsel. Se hawwe alles. It iten is hast fergees, foar elke smaak, en syntetysk. Ivige jeugd en de kâns om te libjen yn in wrâld fan kleurige yllúzjes.
  Paradys?
  Syn freon Agatha gnyske en sei:
  - Elkenien kin God wurde mei in haadletter G yn in firtuele realiteit, en sa'n yllúzje krije dat jo it ferskil net fernimme. Wêr moatte wy stribje? As yn it spul kinne jo alles hawwe en altyd winne!
  En bûten it sinnestelsel kinne jo stjerre!
  Agata besocht harsels te spyljen. Ja, de firtuele ûnderfining is ferskriklik ferslaavjend. It hat alles! Gjin ferbod, gjin beheiningen! Jo kinne Napoleon wêze dy't Waterloo wûn en de hiele wrâld ferovere. Wat oer de wrâld, it hielal! Wat in universum, in kwintiljoen universums! Utsein as it dak ynstoart fan oerlêst!
  Elke eroatyske fantasy, elke situaasje, elke film en do bist dêr in dielnimmer oan. Elk senario!
  Firtuele spultsjes en Hypernet-spultsjes kinne jo alles jaan!
  Hoe ferliedlik is it. Wrâlden fan yllúzjes, mearkes, magy, almacht. Elke spultsje situaasje.
  De gaming yndustry hat ûntwikkele, dêr't skennen strieling komt yn it brein sels, en do kinst krije wat jo wolle.
  Hjir binne guon minsken dy't de strjitte del fleane en tagelyk boartsje. En it cybernetyske pak soarget derfoar dat se net crashe.
  Hieltyd mear minsken dûke yn it firtuele paradys.
  Peter-Leo makket him dêr ek noed oer. Hoe ferliedlik binne de kleurige yllúzjes. It is goed dat der noch minsken binne dy't wille hawwe op de âlderwetske manier, op attraksjes of yn sport!
  In hologram ferskynde foar Pavel. En Adala syn gesicht. It wûnderfamke sels kaam yn kontakt en skoddet har read hier.
  Har sêfte stimme wurdt heard:
  - Wêrom moatte jo race op in swiertekrêft fyts? Ik bin no hielendal net op ierde! En it kin makliker wêze om kontakt te krijen!
  . HAADSTIK Nûmer 3.
  Op it meast nijsgjirrige plak waard Pavel wekker troch Agatha. It wie al ljocht en, it wichtichste, ferskynde in oar skip oan 'e hoarizon. En dit kin plannen fersteure.
  As Pavel troch de teleskoop seach, wie it skip in Spaansk galjoen. Dit is in stevich keunstwurk fan in keapman mei gewearen dy't kinne beskermje tsjin piraten.
  Meastal droech it galjoen weardefolle lading. No, no hienen de piraten it net oan om te fjochtsjen.
  En sa begûn har brigantine snelheid op te heljen. Paul bestelde papieren seilen te setten. En de wyn blies se.
  Agatha merkte op:
  - It is net bekend wat der op dit skip sit en is it de muoite wurdich om der tiid oan te fergriemjen en de ferovere priis op te riskearjen, dêr't de kanten fol mei goud op sitte?
  Adala sei lilk as antwurd:
  - Kosten! Dêrom binne wy piratenfamkes, sadat wy neat misse! Litte wy de fijân hara-kiri jaan!
  De blonde terminator tjirpe:
  - D'r binne sakura yn elk appartemint,
  it húske smiten wurde ...
  En foar dyjingen dy't net yn frede libje wolle -
  Se jouwe elkenien hara-kiri!
  Pavel Ivanovich bestelde:
  - Bereid dyn heakken, wy sille board dy!
  En in sniper rifle ferskynde yn 'e hannen fan' e liuw kaptein. En no sjocht er in Spaanske offisier troch in optysk sicht. Hy rjochtet him op. De Spanjert is lang, mei in burd, en koperen harnas . Krigers fan it Kastiliaanske Ryk brûke wapens yn 'e striid. Spanje is noch altyd in grutte macht mei in protte koloanjes en grut gebiet.
  Wierskynlik op dit stuit is it de grutste yn grutte yn 'e wrâld. Mar syn hichtepunt is al foarby en it is yn ferfal. Ien fan de neidielen fan de Spanjerts is it konservatisme. Armor makke fan koper is net hiel goed , it beskermet, mar it echt interferes mei fjochtsjen.
  Pavel Lev sjit, en de Spaanske offisier falt mei in brutsen holle. Perfekte hit.
  De eardere spesjale krêften grutte oarders:
  - De seilen del! Haast net, ik snij wat fijannen op!
  De brigantine sloech wat ôf. Om't de piraten al ferliezen hiene yn de striid mei de Britten en se in protte ferwûnen hiene, besleat Paulus it tal Spanjerts wat te ferminderjen om de skea oan de piraten te ferminderjen.
  En hy begon te sjitten op 'e soldaten fan it briljante Kastyljaanske Ryk. Wat syn grutheid benammen te tankjen hat oan Christopher Columbus en Americo Vespucci. Dy't, nei't Amearika ûntdutsen wie, nije lannen en kânsen joech oan Spanje. No ja, en foar in part Portugal, dat in skoft diel wie fan it Kastyljaanske Ryk.
  Pavel sjit...
  En de famkes stompe har fuotten, dy't moardnersandalen mei blêden drage, en om har oarlochsgeast te stypjen, sjonge de Terminator-krigers;
  Ik kaam by de Komsomol by it boartsjen,
  Moai dream famke...
  Ik tocht dat de wrâld ivich maaie wêze soe,
  Elke dei is de berte fan 'e maitiid!
  
  Mar om ien of oare reden slagge it net,
  Op ien of oare manier kin ik net fereale wurde ...
  No, fertel my jonges asjebleaft,
  It libben is in tige sterke oar!
  
  Ynienen dondere de oarloch ynienen,
  En in orkaan fan 'e dea raasde ...
  En myn famkes hawwe in sterk lichem,
  Jo kinne josels fuortendaliks ûnder oanfal sette!
  
  Leau my, ik wol net opjaan,
  Fjochtsje foar it Heitelân oant it ein...
  Wy drage granaten yn in sterke rêchsek,
  Stalin ferfong syn heit yn 'e herten!
  
  Krigers binne geweldich yn Ruslân.
  Wy kinne frede en oarder beskermje ...
  De stjerren fan 'e himel wetteren it fluweel,
  En de jager feroare yn spultsje!
  
  Ik bin in bleatefoet famke fjochtsjen
  Fol ferlieding en leafde ...
  It sil wêze, ik wit in plak yn dit paradys,
  Jo kinne gjin lok bouwe op bloed!
  
  Grutte krigers fan it Heitelân,
  Wy sille stevich fjochtsje by Moskou ...
  En dan de dream ûnder it kommunisme,
  Tsjin de ûnderwrâld mei de satan!
  
  Brave Russyske famkes,
  Dat se earlik stride oant de ein...
  sjitte mei in masinegewear,
  As jo nedich hawwe in kroan fan goud!
  
  Net iens in kûgel kin ús stopje
  Jezus de grutte God is opstien ...
  De dagen fan 'e rôfdierige draak binne foarby,
  It waard noch helderder út de loft!
  
  Ik hâld fan dy, leave Lada,
  De heechste God Svarog sil yn gloarje wêze ...
  Wy moatte fjochtsje foar Ruslân,
  De bêste Wite God is by ús!
  
  Bring de Russen net op 'e knibbels,
  Leau my, ús fleis kin net bedarre wurde ...
  Stalin en de grutte Lenin binne by ús,
  Jo moatte dit eksamen ek trochjaan!
  
  De pine fan it Heitelân is ek yn ús herten,
  Wy leauwe yn har grutheid ...
  Wy iepenje gau de doar nei romte,
  It sil in heul swiet libben wêze!
  
  Wy binne bleate fuotten moaie famkes ,
  Wy rinne sa flink troch de sniedriften...
  Wy hawwe dizze bittere wodka net nedich,
  De cherub spreit syn wjukken út!
  
  Wy famkes sille opkomme foar it Heitelân,
  En wy sille de Krauts antwurdzje, nee foar de kweade,
  Hellish Kain sil ferneatige wurde,
  En hallo foar Kristus de Ferlosser!
  
  Der sil in tiidrek wêze - it koe net better,
  De deaden sille foar altyd opstean ...
  It universum sil in echt paradys wurde,
  De dream fan elkenien sil útkomme!
  De famkes songen, en Pavel Lev skeat. Syn selsmakke gewear wie semy-automatysk en koe fjoer oant tweintich rondes per minút. En de eardere spesjale troepen majoar sloech tige sekuer. Hy wegere categorically te fjochtsjen mei de Oekraïners - se sizze, ik wol net deadzje myn Slavyske bruorren. Mar mei de Taliban fermoarde hy in protte Mujahideen.
  Amin sels sil in beleanning fan in miljoen dollar foar him ynstelle. It wie pynlik foar Pavel Ivanovich om de Taliban út te slaan, en no is it itselde foar de Spanjerts. Mar kûgels moatte ek bewarre wurde.
  En de liuwkaptein gebiedt:
  - Seilen tafoegje! Litte wy oan board!
  En wer sette de piraten papieren seilen op dy't troch de wyn waaid wurde. En de famkes helpe harren.
  Pavel fermoarde it hiele kommando personiel op it Spaanske galjoen , dus no sille dingen makliker gean.
  Dizze famkes binne sa spierich - in pear manlju kinne har fergelykje yn termen fan spierdefinysje. En de krigers binne ree om wirklik te fjochtsjen sels mei tûzen duvels.
  En no komt de brigantine mei hege snelheid de galjoen oer. En de heakken grave yn 'e kant fan in grut Spaansk skip. Yn ferliking mei de eftergrûn fan it Spaanske skip, de piraat brigantine is sa lyts, mar agile. En de piraten raze en springe fan de iene kant nei de oare.
  Agatha raasde:
  De tried is stikken
  Wy wurde bedrige mei in kweade dea ...
  En om te libjen
  De fijân moat stjerre yn 'e striid!
  Adala snijde de holle fan in Spaanske soldaat ôf mei har lange sabel en piepte:
  - Wêrom,
  It is ûnmooglik om te libjen troch jo geast!
  Wêrom,
  Jo kinne gjinien fertrouwe
  Wêrom! Wêrom!
  En har sabel en swurd holden de mûne en trije Spaanske koppen foelen yn ien kear . Dit is geweldich , litte wy wille hawwe.
  Pavel Lev sels raasde yn 'e striid mei in swurd. Hy woe syn tsjinstanners hakke en fersnipperje. Syn wapens wiene cool.
  En dan falt de Spanjert. Agatha sloech mei de tip fan har sandal, en de jager fan it Kastiliaanske Ryk fleach oer de kant fan it skip en sank hast fuortendaliks. Doe wie der in bloedbad op it galjoen . Wier, de boatsman fan 'e Heck-piraten waard fermoarde troch ien fan' e soldaten fan it Kastiliaanske Ryk mei in musketskot. Mar it oantal fermoarde piraten wie hjir ta beheind. Sân oaren rekken ferwûne. Mar de Spanjerts waarden allegearre slachte. Mar in pear fan harren wisten oerboard te springen. Mar se ferdronken yn har koperen kurass.
  Sa einige de, yn 't algemien, ienfâldige fangen fan' e galjoen.
  Adala merkte mei in gniffel:
  - Se ieten wat se woene!
  Agatha tweeted:
  - Dit binne de karrousels -
  Set jo fuotten yn jo hannen en fleane!
  Dêrnei begûnen de piraten it galjoen te sykjen. Yn ien fan de húskes fûnen se in moai famke. Sy wie de dochter fan de grutgreve de Gorof. De corsairs stripten it famke hast neaken, en allinich it uterlik fan Agatha foarkommen it geweld.
  It blonde famke beweecht har foet, en in pear fan 'e iverichste piraten fleagen fuort fan' e Viscountess famke.
  Agatha kalmearre har en naam har nei har persoanlike kabine. Oer it algemien hie de galjoen lytse hoemannichten kakao en tabak oan board. No, der is ek in doaze fan sulver - net in protte. De wierheid wie dat d'r in goede kolleksje fan wapens wie, wêrûnder guon tige djoer fersierd mei stiennen, en in partij swarte slaven. Dit alles koe wurde ferkocht.
  Kaptein Leo liet foar himsels in prachtich Spaansk blêd mei in mei diamanten fersierde hilt en in swurd mei in hilt makke fan grutte robijnen.
  Hjir wie wat te sjen. Mar oer it algemien is de produksje net te grut. Benammen yn ferliking mei wat se fan 'e Britten ferovere.
  En wat te dwaan mei Viscountess de Gorof?
  Adala de readhierige duvel suggerearre:
  - Lit ús it ferkeapje oan de Arabieren! Ik tink dat se goed betelje foar dizze huningblonde. Sheikhs hâlde fan blond hier!
  Agatha mompele:
  - Ik bin ek blond, miskien ferkeapje wy my!
  Pavel Ivanovich merkte op:
  - Har heit is ryk, en lit him it losjild betelje! En der is plak foar oaren yn 'e harem!
  Agatha keas foar harsels in wapen út 'e rike finzene kolleksje. Adala leaver in pistoal, ek fersierd mei edelstenen. Boppedat die ûnferwachts bliken dat dit Russyske wapens - Tula gunsmiths.
  Agatha piepte:
  - Grut! Dit is de geast fan it heitelân!
  Adala notearre:
  - Miskien, yndie, nettsjinsteande alle risiko's en kâlde winters, se sille werom nei Ruslân?
  Pavel merkte op:
  - Wy moatte op syn minst adel krije, en noch better, titels net leger as baron. Oars komme wy yn 'e folchoarder fan in bandit!
  De blondine knikte:
  - Rjochts! Boppedat, yn Tsarist Ruslân froulju wurde net wurdearre hielendal. Net lykas yn Brittanje!
  De redhead mompele:
  - Wolsto der hinne?
  Agatha merkte op:
  - Yn Brittanje is it makliker foar in piraat om karriêre te meitsjen as yn Frankryk. Der wiene al sokke kandidaten. Frankryk is in mear konservatyf lân.
  Adala mompele:
  - Nee! Us paad nei it liuweryk is al blokkearre!
  Pavel Ivanovich suggerearre:
  - Net rûzje famkes, mar leaver sjonge!
  En beide moaijes songen mei great gefoel en útdrukking;
  Yn in foarsisbere wrâld is it heul lestich,
  It is ekstreem onaangenaam foar it minskdom ...
  It Komsomol-lid hâldt in krêftige oar,
  Om it foar de Krauts makliker te meitsjen, sil ik jo it jaan en it is dúdlik!
  
  In moai famke fjochtet yn 'e oarloch,
  In Komsomol-lid galoppearret bleate fuotten yn 'e kjeld...
  It sil in dûbele fûst wêze foar de kweade Hitler,
  Sels AWOL gean sil de Führer net helpe!
  
  Sa goede minsken - fjochtsje fûl,
  Om in strider te wêzen moatte jo berne wurde ...
  De Russyske ridder sweeft omheech as in falk,
  Lit de sillige gesichten de ridders stypje!
  
  De jonge pioniers binne sa sterk as in reus,
  Harren macht is it grutste, grutter dan it hiele universum ...
  Ik wit dat jo sille sjen - in fûle ôfstimming,
  Om alles te dekken mei drystmoedich, ûnfergonklik oant it ein!
  
  Stalin fan ús heitelân is in grutte lieder,
  De grutste wiisheid, de banier fan it kommunisme...
  En hy sil meitsje de fijannen fan Ruslân trilje,
  Ferdriuwe de wolken fan driigjend faksisme!
  
  Dus, grutske minsken, leau de kening,
  Ja, as it liket dat er te strang is...
  Ik jou it heitelân in liet,
  En de famkes binne gek yn 'e snie mei bleate fuotten!
  
  Mar ús krêft is tige grut,
  It Reade Ryk, de machtige geast fan Ruslân ...
  De wizen sille hearskje, ik wit ieuwenlang,
  Yn dy einleaze macht sûnder grinzen!
  
  En lit ús neat fertrage, Russen,
  Herculean sterkte kin net mjitten wurde mei in laser ...
  Us libben is net breklik, as in siden tried,
  Ken de dashing ridders oant it ein yn shock!
  
  Wy binne trou oan ús heitelân, ús hert is as in fjoer,
  Wy binne begearich om te fjochtsjen , fleurich en mei grutte grime ...
  Wy sille meikoarten in stek yn 'e ferdomde Hitler ride,
  En de ferfelende en minne âlderdom sil ferdwine!
  
  Dan sil Berlyn falle, leau de Führer.
  De fijân kapitulearret en sil ynkoarten syn poaten foldje ...
  En boppe ús heitelân steane cherubs yn 'e wjukken,
  En sloech de kweade draak yn it gesicht mei in mace !
  
  It moaie heitelân sil prachtich bloeie,
  En grutte lila blêden ...
  D'r sil gloarje en eare wêze foar ús ridders,
  Wy sille mear krije as wy no hiene!
  Wêrnei't de famkes oanbean om uncork de Spaanske rum, ek fongen op 'e galjoen.
  De rum wie Kubaanske en hiel goed yn kwaliteit - swiet as huning en tagelyk sterk. It wie noflik om te drinken. Net as de ferfelende en bittere Russyske wodka.
  As snack, swarte kaviaar fan pleatslike fisk, en droege bananen mei kaniel.
  De famkes en de kaptein feesten tegearre, trijen, en namen har tiid oan it iten en drinken.
  Agatha frege Pavel:
  - Wat bart der neffens jo no yn de ienentweintichste ieu?
  De eardere majoar helle syn skouders op en antwurde:
  - Earlik sein, ik wit it net ... Mar doe't wy him ferlieten, wiene d'r in pear redenen foar optimisme !
  Adala skodholle en merkte op:
  - Der is in tendins dat in te lang regear troch ien persoan it lân net profitearret. Alle hearskers dy't foar in lange tiid regearren, fersliten har resultaten oan 'e ein. En it is net sasear in kwestje fan leeftyd as it is in kwestje fan karma.
  Agatha knikte:
  - Ja! Jonge minsken lykje gelok te wêzen , mar d'r binne útsûnderingen. Bygelyks, Reagan en Bush wiene âlder as Gorbatsjov, mar se bruts de rêch fan de USSR.
  Pavel Lev merkte op:
  - Mar se besochten net al te hurd. Leaver, Gorbatsjov die it sels. Mear krekter, de lokale elites besochten har bêst. Fansels is it folle better om in hear te wêzen yn in ûnôfhinklik lân dan te wachtsjen op tsaar Andropov om jo foar it gerjocht te bringen foar de katoenaffêre!
  Adala antwurde mei in sucht:
  - Ja, sjoch nei de hjoeddeiske rommel, as in keale dwerch oan 'e macht is, tinke jo dat it better wêze soe om de tsaar net om te slaan!
  Agatha knikte ynstimd:
  - Ja, it soe better wêze! De Heit Tsaar en de Romanov-dynasty wiene in macht dy't ieuwen regearre. En nei harren waard de legitimiteit en sarkastisiteit fan macht skeind. En dêrom waard Stalin sa maklik nommen en fertrape. En se begûnen mei modder nei alle lieders op in rige te smiten. En úteinlik stoarte de USSR yn. As se de tsaar net oanrekke hiene, soe der kommunisme west hawwe! It libben soe folle better wêze as it no is!
  Paul stimde hjirmei iens:
  - Ja, ûnder de kening soe it folle better wêze! As earste soene wy de adel en yntelliginsje behâlde, en twad soe der bûtenlânske ynvestearrings wêze. En, fansels, it team fan Romanov is folle sterker as dat fan 'e kommunisten. Wa is yn 'e bolsjewistyske regearing? Solide kriminelen en analfabeet boeren. En de kening hat foarsten, greven, in ras mei blau bloed en wite bonken. Fansels, ûnder Nikolaas II wie alles goed mei de ekonomy en minsken libbe elk jier better en better. En der wie hielendal gjin ynflaasje. It gemiddelde salaris yn Ruslân yn 1913 wie 37 roebel, of tritich gram suver goud. Dat is 120 tûzen Russyske roebel yn hjoed jild! En wa sil sizze - hawwe wy echt min libbe?
  Agatha tafoege mei in glimke:
  - De ko koste trije roebel! Tink hoefolle kij in arbeider koe keapje foar in moanne salaris!
  En de famkes, ynspirearre, namen it en songen;
  Tsaar Nikolaas is in ideale hearsker,
  Opheft Ruslân heger as de Himalaya ...
  Hy is de hearsker - in diamant út 'e lannen
  Wis, hy sil syn fijannen yn stikken skuorre!
  
  Bergen en ieuwen hawwe ús ferovere,
  Oan it grutte lân dat de kwasar boppe de wrâld is...
  Wy sille fleane as fûgels yn 'e wolken,
  Nikolai waard in idoal fan grutheid!
  
  Ruslân is it berteplak fan oaljefanten,
  Wy makken sawol vice as raketten ...
  Yn 'e namme fan' e heulste soannen,
  Wy kinne sels kometen ynspanne!
  
  Wy sjonge odes oan dy, wize kening,
  Nicholas wist de steat te lieden ...
  Wy sille de grutheid fan Ruslân ferheffe,
  Lit ús krije gloarje fan ûneinige macht!
  
  Wy koene Japan ferslaan,
  wy namen wraak foar it ûntsnappen út Port Arthur ...
  De jager is dúdlik feroare yn spultsje,
  En it is net it griene wetsfoarstel dat regearret!
  
  Russyske roebel makke fan goud is cool,
  In lân regearre troch in autokraat ...
  En it famke mei har bleate foet,
  Fritz is by steat om fûleindich te slaan!
  
  Nee, Nikolai is in protte jûn,
  Hy wurdt ommers betsjinne troch in stam fan frjemdlingen...
  Se binne by steat om in wrâld-bioskoop te meitsjen,
  En se drage RPG-learen rugzakken !
  
  Oleg strider fan dapper bloed,
  Hy rêde Nikolaas fan 'e dea, dat is krekt ...
  Syn motto is deadzje de fijân fan minsken,
  En allinne de Almachtige wit wa't gelyk hat!
  
  De wrede oarloch sil einigje,
  En de deaden, leau my, sille wer opstean ...
  Satan sil net mear regearje,
  En in earlike keizer sil hearskje!
  
  Ruslân is it ryk fan dreamen,
  Wy sille tusken de stjerren gean om te fjochtsjen foar Rus '...
  Soul ympulsen fan wûnderlike skientme,
  Ommers, Russen hawwe altyd wist hoe te fjochtsjen!
  Dêrnei dronken de famkes en kaptein Leo elk in gleske swiete en aromaatyske rum.
  Adala notearre:
  - Ja, der wiene tsaristyske tiden... Stel jim mar foar, mei dy technologyen hat in Russyske hear hiel Jeropa fied, dan soene wy no in himelsk paradys hawwe!
  Agatha tweeted:
  - Leau my, it libben wie in Edom foar Russen,
  Under de wjukken fan in dûbelkoppige earn!
  Wêrnei't se, swier oppompt mei rum en in hapke, it gewoan namen en oan 'e tafel yn 'e sliep foelen. En hja dreamden;
  Pavel Rybachenko yn in fjochtspak en mei in laser fjochtet mei fjochtsrobots.
  Njonken him binne beide partners ek yn spesjale cybernetyske harnas. Se fjoer fûleindich blaster balken op harren fijannen. Strepen blau en grien ljocht fleane út 'e loops, dy't sa lykje op pistoallopen.
  Se reitsje de robots en feroarsaakje se te sparkjen, knetterjen en eksplodearje.
  Adala song mei wille:
  -Wy binne freedsume minsken, mar ús pânsere trein slagge om te fersnellen nei de heulende waarmte, wy sille fjochtsje foar in helderder moarn - litte wy tútsje!
  Agatha skeakele de blaster oer nei pulses, en lit ús de foarútrinnende cyborgs reitsje .
  Dy begûnen letterlik ynkoarten te wurden, en se sloegen. It wie oft in web fan flammen de gefjochtsauto's omhulde.
  Pavel Ivanovich merkte op:
  - Dit is foar in slach, net de lêste, mar beslissend!
  Adala giechelde en tjirre, en smiet in earte mei antymaterie nei har tsjinstanner:
  - Fansels leau ik yn myn oerwinning!
  Agatha, sjitten op de cyborgs, korrizjearre:
  - Oan ús oerwinning!
  In nochal yndrukwekkende tank ferskynde ûnder de fijannen. It wie de grutte fan in hûs mei trije boulagen . It is sels nuver dat sa'n kolos sa ûngemurken kin ferskine!
  Kaptein Leo pakte in boemerang mei in radiobeaken en draaide de hendel nei radiokontrôle. En hy lansearre it yn 'e folsleine krêft fan syn swing.
  De boemerang fleach oer en stiek it harnas fan 'e tank troch. En hy hong oan har as lijm .
  Pavel-Lev beweecht de hefbomen. En it hat echt wurke. De enoarme tank draaide om en begon de rest fan 'e foarútrinnende robots mei syn spoaren te ferpletterjen. De eardere majoar fan spesjale troepen joech kommando's troch gravitasjonele pulsen oan it bestridingsmeganisme fan in grut auto. En it wurke echt.
  En tagelyk begonen alle acht gewearen fan 'e machtige monstertank, dy't allinich cyborgs yn syn bemanning liket te hawwen, te wurkjen.
  Adala tjirre, har skarlaken mûle skynde as in robijn.
  - Dit is geweldich , freonen.
  Wy sille in shell sjitte yn it dûbelloops gewear fan 'e cyborg ...
  Tidens de striid moatte jo witte dat jo net kinne drinke,
  Dus set wat wodka yn jo beurs!
  Agatha lansearre ek in boomerang, mar lytser yn omfang. Ik kaam yn in masine dy't like op in meganyske skorpioen. Sa krige se in rider op harsels en begon ek te sjitten op 'e cybernetyske meunsters.
  It famke song mei in glimke:
  It bloed streamt hjir wer as in rivier,
  Jo tsjinstanner sjocht der cool út...
  Mar jou him net oer
  En bring it meunster werom nei it tsjuster!
  Dit is hoe't de famkes sjonge en fjochtsje. En no fljocht in granaat, ûntslein út in hânmortier, wer mei moardzjende en ferneatigjende krêft. It eksplodearret mei grutte krêft. Fragminten ferspriede yn alle rjochtingen en ferneatiging komt foar. Dit is wier in fjochtsympuls.
  Pavel-Lev, dy't in slachtank fan grutte macht riden en it letterlik brûkte as in grutte foarhamer, notearre mei bewûndering:
  - Sa is de krêft fan 'e fijân tsjin himsels!
  De famkes namen lytse granaten en smieten se mei de hakken. Se fleagen yn in bôge en sloegen de fijân mei grutte killing macht. En hoe't dit alles de robots oer it oerflak sil smite, in soarte fan ongelooflijke, spotted harnas.
  Agatha merkte mei in gniffel:
  Stopje mei snot smeren ,
  Stjerre leech nei de spegel ,
  Fêst de wrâld op 'e kiel,
  Geweldige famkes fingers!
  En de krigers kearden in oare elektryske welle oan, dy't de oankommende robots naam en sloech , lykas in elektromagnetyske tsunami.
  . HAADSTIK Nûmer 4.
  De oare deis hienen alle trije slachtoffers wûnderlike hoofdpijn. En dat dogge oare piraten.
  De readhierige duvel song om harsels op te fleurjen:
  Litte wy it sizze, wy dronken in bytsje,
  Ik liig net tsjin har, fertel Seryoga ...
  En as wodka waard destillearre út zaagsel -
  Wat krigen wy fan fiif flessen!
  En it famke, sûnder al te lang nei te tinken, begûn in oare flesse te ûntkurkjen.
  Pavel ûnderbriek har:
  - Net út 'e kiel! Lit ús in glês drinke, sadat jo in kater hawwe, en gjin nije dronkenens !
  Agatha gniffele en tjirpe:
  Se begeliede ús hast út mei muzyk, sa gau as wy wekker wurde,
  En nei de rom komme wy wat oan!
  Nei in gleske rum fielde myn holle better. En it lichem begon syn gewoane bewegingen en enerzjy werom te jaan.
  De famkes begûnen sels te dûnsjen. Sûnt de sinne opkaam, it wie heech en it wie hyt, dûnsen de skientme yn transparante skuon dy't har skientme net ferbergje, har skonken wiene tige sierlik, brune en ferliedlik, en as de sinne op har rôze hakken foel, fonkelden se as in spegel. De famkes dûnsen wyld en songen tagelyk, se waarden sa optein dat se in hiel gedicht songen;
  Komsomol famkes binne it sâlt fan 'e ierde,
  Wy binne as it erts en de flammen fan 'e ûnderwrâld.
  Fansels binne wy útgroeid ta heroyske dieden,
  En by ús is it Hillige Swurd, de Geast des Heare!
  
  Wy hâlde fan fjochtsjen tige dapper,
  Famkes dy't it universum folje mei romte ...
  It leger fan Ruslân is ûnoerwinlik,
  Mei jo passy, yn konstante striid!
  
  Foar de gloarje fan ús hillige heitelân,
  In jachtfleanmasine draait wyld yn 'e loft...
  Ik bin in Komsomol lid en rinne bleate fuotten.
  It iis spatten dat de plassen bedekte!
  
  kin de famkes net bang meitsje ,
  Se ferneatigje alle fijân raketten ...
  De bloedige dief sil syn gesicht net oan ús sjen litte,
  Feats sille wurde ferhearlike yn gedichten!
  
  Fascisme foel myn heitelân oan,
  Hy foel sa ôfgryslik en ferrielik binnen ...
  Ik hâld fan Jezus en Stalin,
  Komsomol leden binne ferienige mei God!
  
  Wy rinne bleatefoet troch de sniedrift,
  Bliuw, as flugge bijen...
  Wy binne de dochters fan sawol simmer as winter,
  It libben hat makke it famke ferhurde!
  
  It is tiid om te sjitten, dus iepen fjoer,
  Wy binne akkuraat en foar altyd moai ...
  En se sloegen my rjocht yn it each, net yn 'e wynbrau,
  Fan stiel, dat hjit it kollektyf!
  
  Us skande kin it faksisme net ferslaan,
  En de wil is sterker dan duorsum titanium ...
  Wy kinne treast fine yn it Heitelân,
  En sels de tiran Fuhrer omkeare!
  
  Leau my, de Tiger is in heul krêftige tank.
  Hy sjit fier en krekt...
  No is net de tiid foar domme spultsjes,
  Want de kweade Kaïn komt!
  
  Wy moatte de kjeld, de waarmte oerwinne,
  En grapke fjochtsje mei in gekke horde ...
  De ynsletten bear waard lilk,
  De siel fan in earn is gjin patetyske clown!
  
  Ik leau dat de Komsomol-leden sille winne,
  En se sille har lân boppe de stjerren ferheegje ...
  Wy binne fan oktober ôf begûn mei ús kuiertocht,
  En hjoed is de namme fan Jezus by ús!
  
  Ik hâld tige fan myn heitelân,
  Se skynt stralend op elkenien ...
  It Heitelân sil net stellen wurde foar in roebel,
  Folwoeksenen en bern laitsje lokkich!
  
  It is leuk foar elkenien om yn 'e Sovjetwrâld te libjen,
  Alles oer it is maklik en gewoan prachtich ...
  Lit it gelok syn tried net brekke,
  Mar de Führer sette syn mûle omdôch!
  
  Ik bin in Komsomol-lid dy't bleatefoet rint,
  Hoewol't de froast jo earen omkrûlt...
  En fertrou de fijân, d'r is gjin wei nei ûnderen yn sicht,
  Wa wol ús nimme en ferneatigje!
  
  Der binne gjin moaie wurden mear foar it heitelân ,
  De flagge is read, as skynt bloed yn 'e strielen.
  Wy sille net mear ûnderdanich wêze as ezels,
  De oerwinning komt, leau ik, gau yn maaie!
  
  De bleate fuotten sille troch Berlyn gean,
  Se litte fingerôfdrukken op it asfalt efterlitte.
  Wy hawwe treast foar minsken fergetten,
  En wanten binne net passend yn oarloch!
  
  En der sil in striid wêze, lit dizze striid útbrekke.
  De Fritz sil alles yn fragminten ferspriede!
  It Heitelân is foar altyd in soldaat by dy,
  Ik wit net wat AWOL is!
  
  Ik ha meilijen foar de deaden, dit is fertriet foar elkenien,
  Mar bring de Russen net op 'e knibbels.
  Hoewol't Sam him oan 'e Krauts yntsjinne,
  Mar de grutte guru Lenin is oan ús kant!
  
  Ik draach in badge en in krús tagelyk,
  Ik bin yn kommunisme en leau yn it kristendom ...
  Oarloch, leau my minsken, is gjin film,
  It Heitelân is ús mem, net it Khanate!
  
  As de Almachtige yn 'e wolken komt,
  Alle deaden sille opstean yn in helder gesicht ...
  Minsken hâlde de Hear yn har dreamen,
  Want Jezus is de Skepper fan 'e haadstêd!
  
  Hjir kinne wy elkenien bliid meitsje,
  Troch it grutte Russyske universum.
  As elke plebejer is as in peer,
  En it wichtichste ding yn it universum is Skepping!
  
  Ik wol de Almachtige Kristus knuffelje,
  Dat jo nea ynstoarte foar jo fijannen ...
  Kameraad Stalin ferfong syn heit,
  En Lenin sil ek foar altyd by ús wêze!
  De famkes songen en dronken doe wer rom en gongen op bêd. Se wiene folslein útput.
  Pavel Ivanovich, fielde ferfelen, besletten om te spyljen skaken mei in swarte piraat.
  Hy, nettsjinsteande it feit dat er in flechtsjende slaaf wie, liet him sjen as in goede fjochter en skaakspile tige goed. It wie op it galjoen dat in boerd makke fan wûnderlike ivoaren figueren waard fongen. Dêrfoar wiene d'r selsmakke skaaksets, dy't Pavel sels mei in skerpe dolk út hout snijde. Hy boarte faak mei famkes. Mar beide duvels misten trochsettingsfermogen. En se, yn 'e regel, as se ûnder oanfal kamen of ferlern hienen, leaver fuort te rinnen.
  En de swarte piraat fochten tige koppich.
  Se spile troch moderne regels.
  Pavel smiet foarút it pion E2-E4, de swarte strider antwurde: E?-E5.
  Pavel spile F 2- F 4, wat resultearre yn de King's Gambit. Favorite debút fan majoar Pavel Rybachenko.
  Hy wie swart , koe de teory net, mar hie blykber it fermogen en fersette him tige koppich. Hoewol't White lansearre in sterke oanfal yn dizze iepening.
  It spul draaide nijsgjirrich.
  Fansels, de swarte man besocht te rêden syn ekstra pion en tocht foar in lange tiid. Syn houtskoalgesicht glinstere fan swit.
  Pavel betocht dat hoewol de Afghanen net swart wiene, in protte swarte frijwilligers oan 'e kant fan' e Taliban fochten. En ik moast ek mei him fjochtsje.
  Nettsjinsteande alle problemen waarden Russyske troepen ynset nei Tadzjikistan. Ynklusyf Wagneriten en Tsjetsjenen. Mar de lêste fochten mei har ko-religionisten ûnwillich. En op ien of oare manier wie der mear neifolging fan aksjes. Foardat se de ienentweintichste ieu ferlitte, learden Pavel en syn team oer de opstân fan 'e Kadyroviten. En it liket te gean oer in kampanje tsjin Moskou. Hoewol't de details wiene noch net bekend.
  En doe waarden se ferfierd nei de santjinde ieu. Hoe't se it slagge om sa'n flinke en manoeuvreerbere brigantine te fangen is in oar ferhaal.
  En earst waarden Pavel en de twa famkes finzen nommen troch de Britten. En se waarden nei de plantaazjes stjoerd.
  De majoar fan 'e spesjale troepen en syn twa partners, senior luitenanten fan' e spesjale troepen - Adala en Agata, dieden earst as beskieden skiep. En doe kamen se yn opstân, fermoarde de opsichters en flechten. Tagelyk wisten se in brigantine te fangen, dy't op spesjale oarder makke waard om te ferkeapjen oan kaptein Morgan.
  Frjemd genôch, oant no ta hat Pavel noait botst mei dit meunster. Miskien om't Morgan leaver de Spanjerts berôve dan in oarloch te begjinnen mei Frânske piraten. En de grutte oarloch tusken Toruga en Port Royal beloofde neat foar de corsairs oars as ûnderlinge ferneatiging. En dêr soene de Spanjerts it measte fan profitearje.
  Mar ier of let komt der in botsing mei Morgan. En de showdown sil begjinne.
  Pavel waard wat ôfliede troch syn tinzen, en miste in sterke beweging troch syn swarte tsjinstanner, en de situaasje op it skaakboerd fergrutte. No, wy moatte dizze kear de oaljefant wer opofferje. En hy sil him ferdjipje yn it telwurk. Strain dyn harsens.
  Pavel beskôge de opsjes en hie gjin tiid foar frjemde gedachten.
  Adala waard wekker. Se sprong op 'e mêst en luts harsels tweintich kear oerein, it bloed troch har ieren. En it seach der geweldich út .
  Agatha die ek de eagen iepen. De famkes waerden in bytsje op, sprongen fan 'e flier ôf en diene squats. Ynearsten hurken se licht. Mar doe sette se frij grutte piraten op har skouders.
  En it bloed ferspraat ûnder de froulike krigers.
  Agatha merkte op:
  - En wy hawwe gjin gym nedich!
  Adala knikte ynstimd:
  - Ja, dit is echt net nedich! As der sokke jonges om binne!
  De famkes hurken mei piraten op 'e skouders. Doe begûnen se push-ups te dwaan, en sette de manlju op 'e rêch.
  Dit soe in geweldige workout wurde foar harren. En de famkes diene it mei in protte wille.
  En, fansels, nei training, hoe kinne de beauties it net nimme en sjonge? Foar harren is dit fansels in credo.
  En de stimmen fan de famkes binne sa moai;
  Ik bin berne yn tiden lykas dizze
  Elkenien hat in kompjûter mei ynternet...
  It lân bloeit en ûntwikkelet,
  En it liket derop dat d'r gjin problemen binne mei de famkes !
  
  Mar de tweintichste ieu is in tige turbulente ieu,
  De fulkaan siket en barst út...
  En elk minske is kwea,
  En aardich, fertsjintwurdiget immen syn lân!
  
  En it famke moat der komme,
  Yn in tiid as dizze, sûnder in each te knipperen...
  As in kweade dief slagget,
  En ik wol problemen yn ien kear oplosse!
  
  Ik tink dat it famke pech foar my wie,
  Ik fûn mysels bleatefoet oan 'e foarkant ...
  De boat bruts ôf, ken de oar,
  En leau my, it libben like gjin huning!
  
  En de besikingen streamden yn ien kear,
  Bloody, wreed, elke ...
  En it liket derop dat d'r mar nullen binne -
  Mar lit ús de Namme fan de Heare yn it leauwe ferhearlikje!
  
  Wy sille it Heitelân kinne beskermje,
  Hoewol de fijân fol is mei absurde bedrog ...
  Dizze jager makket ús yn spultsje,
  Oan 'e tafel fan it faksisme - de kweade steat!
  
  Stean op foar it heitelân, strider
  Fjochtsje foar jo hillige Rus'!
  Soar moedich as in falk,
  En ynstee fan tsjuster sil der it ljocht fan it keninkryk komme!
  
  Wy sille it Heitelân sterker meitsje
  Alle ridders binne sokke reuzen...
  En de fûle smjunt sil nei de hel gean,
  En wy binne foar altyd ferienige mei ús heitelân!
  
  Leau my, it is net maklik foar in famke,
  Blesfuotten raast troch de fûle sniedriften...
  De hiele wrâld is in fêste sieve,
  En de beul regearret - de bliksem Malyuta!
  
  Mar leau my, ik joech net op,
  En se skeat de Fritz mei in gewear...
  skuorre waard ûnder de fuotten trape ,
  En de stim fan it famke is tige rinkeljend!
  
  Se laket as in cherub
  En ferneatiget de Krauts as binne se boartersguod...
  Witte dat de minsken fan Ruslân ûnoerwinlik binne,
  Wy hawwe sawol tanks as stielen gewearen!
  
  It dappere famke liedt it fjoer,
  En hy deadet fûleindich fascisten...
  Hjir galoppearret ús leger as in hynder,
  Der binne gjin sterkere readen!
  
  En it famke kaam by de Komsomol,
  En hja waard de jongere broer fan de kommunisten...
  Lit ús de duvel Hitler nei de skroef stjoere,
  Lit ús in krús sette op 'e kiste fan alle faksisten!
  
  Wy sille ús hert jaan foar it heitelân,
  En lit ús ús siel der direkt yn sette ...
  Wy hawwe in protte sterkte,
  En as sil ik de Komsomol-regels net oertrêdzje!
  
  In famke sil Berlyn op bleate fuotten yngean,
  En de rozenkrans sil in teken efterlitte op 'e Ryksdei ...
  it gesicht slein wurde ,
  Mar wy witte de beleanning net op papier!
  
  En wy sille in feest fan moed hawwe,
  Wat sels dichters net beskriuwe kinne...
  It wurk is gewoan topklasse,
  Alle heldedieden wurde songen!
  Wylst se songen en oefenen. De sinne is middeis foarby. De piraten hiene al trije skippen en dat wie te lestich. Pavel skaakmat úteinlik de swarte piraat en gie opdrachten te jaan.
  Der waard besletten om it minder mobile Spaanske galjoen te sinkjen, en alles weardefolle derfan oer te bringen nei oare skippen. En hâld it Ingelske skip, om't it frij suksesfol en manoeuvreerber is. Boppedat wie it noch mooglik om ekstra gewearen op te ynstallearjen. En in tsiental bettere kanonnen waarden sleept út it galjoen, likegoed as reserves fan kanonskogels en buskruit.
  Jûns wie it wurk klear... Der bleau allinnich noch trije miljoen livres oan diamanten te ferbergjen.
  It wiene har skippen dy't by nacht by in lyts ûnbewenne eilân telâne kommen.
  Under it foarwendsel dat it nedich wie om fris, swiet wetter te krijen, hoewol d'r al in soad rum wie, en om berchgeiten en sebra's te sjitten - farsk fleis is folle better as droege koarnbeef, kamen in pear tsientallen piraten ôf nei de kust .
  En fansels Paul sels en syn twa striders tsjinhingers. De famkes pakten in pear tonnen, sabeare om se mei wetter te foljen. En yn har wiene diamanten, robijnen en smaragden. Yn totaal wiene de sieraden sels mear as trije miljoen wurdich, mar hâld der rekken mei dat se op dizze plakken mei in flinke koarting ferkocht wurde moatte.
  Mar nei't jo de titel krigen hawwe en yn Jeropa nei wenjen setten, kinne jo al diamanten en oare dingen ferkeapje foar goed seis miljoen frank. Sa hellen de famkes in fortún yn stiennen yn tonnen.
  Se rûnen nachts mei Paul. Mar de moanne skynde yn 'e loft, it wie moai - net kâld en net hyt - de optimale temperatuer.
  De tûken knarsten ûnder learzens.
  Adala notearre:
  - Wy kamen op in tûk idee. Diele mei dit jiskefet is fergriemerij!
  Agatha antwurde:
  - Hoe binne wy better as harren?
  De redhead sei grutsk:
  - Wy binne Russyske offisieren fan spesjale troepen! En wy hawwe oarders en medaljes!
  De blonde giechelde en merkte op:
  - Wy moatte ek in Robin Hood-medalje presintearje - foar oerfal!
  Adala knikte en merkte op:
  - Jo moatte ek berôve kinne! En wy kinne sizze dat wy binne slagge yn dit!
  En it famke helle it gewear en skeat. De lynks dy't har oankaam, foel mei in deaskrip yn 'e tûken.
  Pavel benadere de lynks en besocht it mei in dolk, en merkte op:
  - Grutte katten hawwe heul lekker fleis!
  Doe tilde er har mei in sucht op 'e rêch. En hy slepte fierder. En in lynks de grutte fan in goede wolf is net sa licht. Mar har fleis en hûd binne top. En jo kinne in frisse roast koekje en de hûd brûke foar de kraach.
  Underweis snie Agatha in banaan út in tûke en iet it mei nocht. Adala die itselde. Dit wiene yndied lekkere lekkernijen. En de famkes forte se mei nocht.
  Se keas in plak foar de skat ûnder in grutte rots. Mei muoite mei it brûken fan de lever, se ferhuze dizze grutte stien. En doe sette se der sûnder problemen sekken mei heechweardige stiennen.
  Adala notearre:
  - It sil maklik te finen wêze!
  En de trijen wer, mei in protte muoite swier oanstutsen, heapen de bult op syn plak. En dat makke alles folle nofliker en konstruktiver. Goed jild wie ferburgen foar gierige en dronken piraten!
  Agatha merkte op:
  - Wy moatte in kaart meitsje! Om letter net ferlern te gean! Of, as it nedich is, kennis trochjaan oan neiteam!
  Pavel knikte:
  - Rjochts! As wy ynienen weromkomme nei de ienentweintichste ieu, dan sille diamanten, robijnen en smaragden noch nuttich wêze foar ús. Se binne wurdich mear as ien miljard dollar yn hjoeddeiske jild. En wy kinne yn 'e ienentweintichste ieu noch altyd lokkich libje!
  Adala song mei entûsjasme:
  Ik moat witte hoe te libjen,
  Wy moatte boartlik libje...
  Yn it algemien, bruorren, wy moatte libje,
  Lokkich!
  Pavel, as in betûfte spesjale troepen soldaat, begûn te tekenjen in kaart en tekenje it mei help fan potloden fongen op in Ingelske skip. Op dit stuit hiene se al leard hoe't se goed papier meitsje kinne yn Brittanje, dus tekenjen wie net dreech.
  Agata en Adala, om gjin tiid te fergriemen, besleaten om mei in grut gefoel en entûsjasme wer te sjongen. Fansels fergeaten se net te jagen.
  Hoewol, it liket, wa sjongt by it jacht?
  Mar de famkes binne krigers fan in spesjale soarte, en as se ienris oan 'e gong binne, kinne jo neat dwaan om se te stopjen. Boppedat binne har stimmen sa fol en leaflik, dat se leaver oanlûke, as ôfskrikke;
  Hymne fan it memmelân fan 'e ferhevene hillige,
  De bleate fuotten sjonge yn ús hert...
  Kameraad Stalin is de leafste,
  En de stim fan 'e skientme klinkt tige!
  
  Wy binne berne om de fascisten te ferslaan ,
  De Wehrmacht wurdt net op de knibbels brocht...
  De famkes slaggen allegear foar it eksamen mei fiif punten,
  Mei strieljende Lenin yn dyn hert wêze!
  
  En ik hâld fan Iljitsj entûsjast,
  Hy is yn myn gedachten mei de goede Jezus ...
  Wy sille de faksisten yn 'e knop deadzje,
  En wy sille it allegear sa betûft dwaan!
  
  Foar de gloarje fan ús hillige heitelân,
  Wy sille moedich stride foar it Heitelân...
  Fjochtsje mei it Komsomol-lid barefoot,
  De hilligen hawwe sokke gesichten!
  
  Wy famkes binne dappere fjochters,
  Leau my, wy witte altyd hoe moedich te fjochtsjen ...
  Heiten binne grutsk op Komsomol-leden,
  Ik draach in badge yn myn militêre rêchsek!
  
  Ik rin bleate fuotten yn 'e kjeld,
  In Komsomol-lid fjochtet op in sniedrift...
  Ik sil wis de rêch brekke, ik bin de fijân,
  En ik sil moedich in oade sjonge oan 'e roas!
  
  Ik sil it heitelân hallo meitsje,
  It famke yn it universum fan froulju is de moaiste ...
  Noch folle jierren sille foarby gean,
  Mar ús leauwe sil ynteruniverseel wêze !
  
  Der binne gjin wurden leaver foar it heitelân ,
  Tsjinje it Heitelân, jo bleatefoet famke ...
  Yn 'e namme fan it kommunisme en soannen,
  Lit ús yngean yn 'e ljochte sluier fan it universum!
  
  Wat ik yn 'e striid net dwaan koe,
  Ik ried "Tigers", ferbaarnd, grapke, "Panthers" ...
  Myn lot is as in skerpe naald,
  Feroarings sille komme nei it universum!
  
  Dat ik smiet in bosk fan dy granaten,
  Wat smieten de hongerige jonges...
  De formidabele Stalingrad sil efter ús wêze,
  Wy sille gau kommunisme sjen!
  
  Wy sille allegear kinne oerwinne,
  De Tigers en Panthers sille ús net brekke ...
  De Russyske God-bear sil raze
  En wy neuke - sûnder sels de maat te witten!
  
  It is grappich om bleatefoet yn 'e kjeld te wêzen,
  It is moai foar in famke om hiel hurd te rinnen...
  Gjin needsaak om mei geweld nei foaren sleept te wurden,
  In protte wille yn it undead fjild!
  
  De fascistyske jager is tige, helaas, sterk,
  Hy kin sels in raket ferpleatse...
  De kommunisten hawwe in protte nammen,
  Heroïske dieden wurde ommers songen!
  
  It famke waard yn skriklike finzenskip nommen,
  Se rieden har bleatefoet troch in sniedrift...
  Mar ferfal sil it Komsomol-lid net oanreitsje,
  En it is net sa kâld as wy hawwe sjoen!
  
  De meunsters begûnen it famke te martelen,
  Strijken waarm oant bleate hakken ...
  En martelje mei in sweep op it rek,
  De faksisten hawwe gjin meilijen foar it Komsomol-lid!
  
  Fan 'e waarmte, read razend metaal,
  Raak de soal fan in bleatefoet famke oan...
  De beul martele de bleate skientme ,
  Hy hong de sleine frou op oan har flechten!
  
  Se draaiden har earms en skonken, it makke my bang,
  Se skowe fjoer ûnder de oksels fan it famke...
  Ik waard meinommen yn myn tinzen, wit nei de moanne,
  Dûk yn kommunisme , se joegen ljocht!
  
  Op it lêst wie de beul útput,
  De Krauts ride my neaken nei it hakblok...
  En it klinkt, ik hear in bern gûlen ,
  De froulju raze ek fan meilijen om it famke!
  
  basterden smieten my in strop om 'e nekke ,
  De meunsters knypten har strakker...
  Ik hâld fan Jezus en Stalin,
  Hoewol't de skuorre it heitelân fertrape!
  
  Hjir waard de doaze ûnder myn bleate fuotten útslein,
  In neaken famke draaide om yn in strop...
  Mei de Almachtige God jo siel akseptearje,
  Yn 'e himel sil d'r blydskip en jeugd wêze foar altyd!
  . HAADSTIK Nûmer 5.
  Nei't er de kaart opsteld hie, ferburgen Pavel-Lev it yn syn riem. No like it tige op Flint syn skatjacht. As immen krijt dizze kaart.
  Adala en Agata skeaten elk in geit en droegen no elk ek in hûndert gewicht oan goed fleis.
  Se kamen werom mei gewicht op 'e skouders. Matich entûsjaste stimming. Se kochten neat. En se lieten sels seis miljoen frank oan glês ferburgen ûnder in stien. Wat miskien net heul ferheffend is.
  Adala notearre:
  - Der is mist oeral - bedrog hearsket!
  Agatha gniffele en piepte:
  - Nim net ta hert!
  Underweis skeat Pavel ek in gazelle. En ik moast har mei de lynks meislepe.
  Mar se hiene in soad farsk fleis...
  Wy sliepten mar in pear oeren en it wie al moarn... Mar op 'e wâl grillen de piraten kebab en fet fleis, dat past sa goed mei rum.
  De piraten wiene bliid. Se wisten net dat de kaptein en syn assistinten harren ferrieden hiene. Lykwols, der wie noch tsien miljoen frank wurdich oan goud, oare lytse dingen net telle, dat der wie safolle jild, dat jo koenen net fuortdrinke yn dyn hiele libben.
  Lykwols, de piraat drinkt net safolle as syn jild, dronken oant it punt fan bewusteloosheid, wurdt úthelle troch dieven of prysteresses fan maklike deugd.
  Ja, de nachtfeeën meitsje sa'n ynkommen fan piraten dêr't fatsoenlike froulju noait fan dreamden.
  Agata en Adala ieten farsk fleis, wosken mei wat ferwettere rum, en hienen in petear.
  Agatha merkte op:
  - De Russyske presidintsferkiezings - ik bedoel de lêsten - wiene tige saai. Wy ferwachten wat leuker!
  Adala knikte mei in glimke:
  - Ja! De show koe wêze nijsgjirriger! Oars is dizze keardel mei in keale plak allinne dapper yn wurden, mar hy is sels in leffe!
  De blonde terminator merkte op:
  - Wie it it wurdich om safolle troepen oer te bringen nei Tadzjikistan? Wêrom moatte wy de fanatike Taliban fjochtsje foar dizze bergen? Afganistan hat in befolking fan hast fjirtich miljoen minsken en is meast jong. Fjochtsje tsjin harren is as it slaan fan in dikke ikebeam mei dyn hannen. Dus, yn Oekraïne sitte wy fêst as in wolf yn in bearskûl. En bloed streamt as in wetterfal!
  De readhierige strider knikte en sei:
  - Allinnich Stalin wie bloediger as de hjoeddeiske hearsker fan Ruslân. Mar de lêste stoar lang lyn, en dizze is fêsthâldend. En hoefolle minsken binne al fermoarde yn ferskate oarloggen en epidemyen. It is gewoan wat griezelig.
  Pavel merkte op en knikte nei de famkes:
  - Praat net oer polityk! En sa is de stimming net geweldich! Jo misse sawol films as kompjûterspultsjes. En dan herinnerje se ús dat wy de ienentweintichste ieu op sa'n drege tiid foar Ruslân ferlieten. It is sels beskamsum dat wy mei seerôven dwaande binne!
  Agatha tjirp, besocht de stimming lichter te meitsjen:
  As susters, lykas, lykas susters om te libjen,
  bemuoien mei ús haadling !
  Mar har ferske waard net oppakt ...
  Doe naam Pavel it en begûn te sjongen. Hy woe in lyts skoft nimme fan syn sombere gedachten en sjen litte dat hy net slimmer wie as Kobzon:
  Ik bin in ivich jonge pioniersjonge,
  Ik kaam om te fjochtsjen tsjin in rabiate fascist ...
  Om in foarbyld fan grutheid te stellen,
  Ik draach in deiboek mei poerbêst yn myn rêchsek!
  
  De oarloch kaam, ik rûn nei it front,
  En hy swalke bleatefoet oer de diken...
  En hy skeat in masinegewear op 'e Fritzes,
  Alteast in suvere jonge yn syn hert foar God!
  
  Ik skeat in Fritz út in hinderlaag,
  Ik naam in masinegewear mei in granaat fan 'e bastard ...
  De jonge hat ommers in protte krêft,
  Wy moatte moedich fjochtsje foar ús heitelân!
  
  De jonge is in strider fan 'e duvel, leau my,
  Hy sjit oerdoefjend op de Fritz...
  Yn 'e striid is hy as in sabeltand bist,
  Wat net koeler wurdt!
  
  Wat kin dien wurde mei Hitler?
  De jonges sille him mei in wyld brul begroeven...
  Dat de moardner net mei in bile slacht,
  Der sil gjin plak foar him wêze yn 'e reine himel!
  
  Wat jo direkt kinne krije
  De rôfdierige Führer woe in lânman mei in faam...
  Mar dizze jager feroare yn spultsje,
  Ja, it is wier, ik ha meilijen foar de kûgels op Adolf!
  
  It is al froast, en ik bin hielendal bleatefoet ,
  In behendige en fûle warrelwynjonge...
  En it famke ropt tsjin my - wachtsje,
  Mar jo kinne sjen dat it te fluch is!
  
  Sla de plysjeman mei syn fûst,
  Sla de bastard del troch him op 'e efterholle te slaan...
  Ik sil dit skot mei molke net stjoere,
  En ik sil myn Heitelân net ferkeapje foar in flesse!
  
  Ik bin in pionier en ik bin der sa grutsk op,
  Om't de das ek tige read is...
  Ik sil fjochtsje foar Hillige Rus',
  Hoewol Adolf is sa'n ferskriklike bandit!
  
  Mar ik leau dat wy de Wehrmacht dapper sille ferslaan,
  wit it jonkje hiel goed...
  Wy binne de cherub mei gouden wjukken,
  En de kostbere lieder, kameraad Stalin!
  
  Wy sille de Wehrmacht dapper ferslaan,
  Hoewol de nazi's by Moskou fjochtsje ...
  Mar ik sil it eksamen slagje mei in solide A,
  En ik sil myn pistoal oan 'e held tafertrouwe!
  
  Kin ik in pionierjonge meitsje,
  Iets wêrfan de nazi's noait dreamden ...
  Der is ús foar goede dieden,
  En de Führer sil net iens genede krije!
  
  Wat ik ek kin, kin ik altyd dwaan,
  Lit de wolken wer oer it Heitelân sweve...
  Mar de pionier sil de fijân net jaan,
  De Russyske soldaat is dapper en machtich!
  
  Ja, ik waard fongen,
  En se brochten him bleatefoet troch in sniedrift ...
  Plysje-mierikswortel waard op 'e wûnen tapast,
  En se sloegen de jonge mei tried!
  
  En myn hakken baarnden ek mei readhiem fjoer,
  En se ferbaarnen har fuotten mei in pook...
  Mar de Krauts krigen mar nullen,
  Hoewol't fjoer op 'e jonge syn foet!
  
  Se bruts har fingers, ferbaarnen har foarholle,
  En se skuorden de gewrichten fan 'e jonge syn skouders ...
  God fergeat de pionier, blykber
  Doe't de beul sprinkele piper op 'e wûnen!
  
  Mar hy sei neat tsjin de faksisten,
  En naalden, hyt ûnder de neilen...
  Foar my is Stalin sels in ideaal,
  stjerre yn eangst !
  
  Sa brochten se my ta eksekúsje yn 'e snie,
  In jonge brutaal slein, bleatefoet...
  Mar ik leau net dat ik al brutsen bin
  Jo kinne de nederlaach net foarkomme troch de nazi's!
  
  De Fritz sette in stjer op myn boarst,
  No, dit makket my grutsk ...
  Ik sil de fûle fijân net jaan,
  En ik sil gjin taflecht ta eangst en kwea gemienheid!
  
  Ik kin in stap nei it grêf gean,
  En mei sa'n rinkeljend pioniersliet...
  Ommers, de Fuhrer is gewoan in gekke ezel,
  En ik sil in famke moetsje yn Eden, witst!
  
  Mar op it lêste momint klonk it,
  De klok fan ús masinegewearen...
  It fjoerpeloton is fêstlein,
  De nazi's binne kraaiendruppels wurden!
  
  En no oan myn heldejonge,
  Hy kaam nei't er troch marteling en lijen west hie...
  Focht mei in grutte horde,
  Nei't jo troch sokke kweade besikingen gien binne!
  
  De jonge deadet de Krauts wer,
  jonge op bleate fuotten raast troch de sniedriften ...
  En hy makket in heul moedige beweging,
  fan jo freon te flechten !
  
  Berlyn wachtet blykber gau op 'e jonge,
  Dútslân sil de holle foar de Russen...
  In machtige cherub swaait in swurd,
  En hy freget moedich elkenien om nei it plein te kommen!
  
  Ik leau dat wy de deaden gau opwekke sille,
  Wa't begroeven wurdt sil as in ingel wurde ...
  Us Hear is hiel sterk, Ien,
  De satan is teminsten soms te arrogant!
  
  Mei it universum foar altyd wêze
  Under de flagge fan it hillige kommunisme ...
  Kameraad Lenin is in heldere stjer,
  En Stalin is de winner: kwea, faksisme!
  De famkes en oare piraten begûnen tegearre mei har kommandant te sjongen. En de geasten fan elkenien helle yn ien kear.
  En dan klinkt it kommando, gean nei de skippen en pak alles wat jo nedich binne.
  No kinne jo nei Toruga gean. Yn alle gefallen moatte goud en sulver tafoege wurde. En rekrutearje nije piraten foar slach en boarding. Jo hawwe al twa skippen - ien is heul agile, en de oare is heul krêftich mei in grut oantal gewearen. Jo kinne ek stêden plonderje. Krij in soad jild.
  Of miskien sloech Brittanje en Jamaika? Ik jeukte foaral om Morgan te fjochtsjen, mar it soe sa komme.
  Yn 'e tuskentiid namen twa skippen ôf en begûnen de seilen yn 'e wyn te setten. En it seach der prachtich út.
  Benammen op de brigantine... Pavel seach troch de teleskoop. De winsk om te sjitten ûntstie yn him mei op 'e nij krêft.
  En doe ferskynde in skip oan 'e hoarizon. De sterke optyk fan 'e teleskoop iepenbiere de flagge fan it Ottomaanske Ryk. No ja, hjir soe ek wol in goeie bút wêze kinne.
  Pavel Lev befel:
  - Lit ús flugger meitsje jonges.
  En it algemiene behear fan 'e piraten waard útfierd fan' e brigantine. Guon fan 'e ferwûnen kamen werom nei plicht. No kinne jo wer fjochtsje. It Ottomaanske Ryk hat, lykas it Spaanske Ryk, syn hichtepunt al foarby west, mar is noch altyd grut, mei grutte gebieten en in float. Oant koartlyn wiene Turkske kanonnen de bêste fan 'e wrâld, mar se binne no ynhelle troch de Britten en Frânsen.
  Mar de Janitsaren binne ree om te fjochtsjen.
  De Turken hawwe in grut skip, in protte gewearen en seelju op.
  Pavel pakte, lykas altyd, in selsmakke snipergewear en ree om te sjitten.
  Adala notearre:
  - De blondine en ik moatte ek soks dwaen ! Froulju binne de bêste snipers!
  Agatha befêstige:
  - Fjochtsje mei sabels en swurden is al ferâldere! Wy moatte wat mear substansjeel!
  De roodharige piepte:
  - En modern!
  In swarte piraat, in goede skaker mei de namme Bob, noch altyd in gewoane korsair, mar ferstannich foar in eardere slaaf op in plantaazje, liet de famkes syn selsmakke bôge sjen en notearre:
  - Dit is better as in musket!
  Agatha giechelde en merkte op:
  - Jo witte wol, in swarte... Och, ekskús, in Afro-Amerikaan, sil er in bôge oer in lange ôfstân nimme?
  Bob knikte mei in wite toske glimlach:
  "Ik haw trije snaren en myn bôge fljocht hast in seemyl!" Wier, jo kinne it allinich mei sterke spieren lûke.
  Hoewol't de swarte piraat net op in grutte keardel like, koe er eins de balke lûke, al wie it mei muoite.
  Doe skeat er in pylk dy't yn gif wiet. En de Turkske soldaat foel út 'e eftersteven.
  En Pavel begûn ek te sjitten op 'e offisieren. It Ottomaanske skip hie achtenfjirtich sydkanonnen, en nochris acht achtersteven en nije. It wie grut, moai, de seilen wiene ryk fersierd en frij swier beladen. It rûkte nei serieuze bút. En de shots fan 'e jonge offisier wiene krekt. En hjir wie de krektens tige goed. Mar Bob skeat ek ferrassend krekt mei in bôge. Hoewol hy gjin praktyk of training hie.
  Adala notearre:
  - Kleur sjit yntuïtyf! Dit is in seldsum kado! Mar goed, dit is prachtich!
  Agatha tweeted:
  - De krektens fan it each is grut,
  Wy binne Robin Hood famkes ...
  Wy snijje mei de krêft fan it blêd,
  Wy ferfange frijmoedich ús lippen!
  It Turkske skip besocht fuort te gean. Mar de brigantine is te behendich en fluch. Mar it Ingelske skip, laden mei goud en sulver, begûn efter te bliuwen.
  Doe't de ôfstân tanommen, ynienen stoppe de Ottomaanske kolos en begûn te benaderjen de brigantine op har eigen. De Turken iepenen it fjoer, dúdlik besocht om it dryste piratenskip te sinken. De wichtichste Turkske pasha wie yn in djoer unifoarm mei medaljes en oarders, en hy waard bekroand mei in grutte, griene tulband mei smaragden.
  Pavel skeat út syn gewear en stiek it each fan 'e Ottomaanske kommandant troch.
  Wêrnei't in brul fan ôfgriis troch de Turkske rigen waaide. Harren heul, haadbaas waard fermoarde.
  Swarte Bob opmurken:
  - En do bist in koele kaptein!
  Pavel knikte mei bleate tosken:
  - Ja! Allinnich aaien binne koeler as ik!
  De brigantine kaam hurd tichterby. En dit wie har bestriding twist en besykjen om te neuken mei deadlike krêft.
  Adala naam it en skeat út 'e musket. In Turkske strider foel mei in brutsen holle yn see.
  De strider giechelde en tjirp:
  Jo moatte gjin grap meitsje mei ús broer, donkere hûd,
  Ik haw in maat, sels twa ...
  As jo my ferflokje,
  Dan pak ik dy troch de heup,
  Of in ridderbeweging op 'e kop!
  Agatha skeat ek. Se fernuvere de Ottomaanske offisier en song mei gefoel:
  Hâld jo deistige regimen,
  Jo moatte sport ...
  As der in piraat komt,
  Laad jo masinegewear op!
  De famkes begûn te sjitten mei musketten mear aktyf. De Turken besochten kanonnen te sjitten, mar de brigantine manoeuvrearre behendich en ûntkaam de slagen fan 'e gewearen. De Turken wisten allinich it seil te skansearjen en de kiel fan it piratenskip in bytsje te bûge.
  En sa smieten de korsaren har heakken en groeven yn it skip fan it Ottomaanske Ryk.
  Wêrnei't wer in boarding begûn. Dizze fjildslaggen begûnen mei grutte yntensiteit.
  Der sieten noch aardich wat Turken oan dek. En hja fochten fûl tsjin de piraten.
  En it bloed streamde út. En hja foelen, mear en mear liken.
  Adala sprong en sloech de Osman yn 'e kiel mei it puntsje fan har sandal, wêrtroch't er yn bloed smoarge, en raasde:
  - Dit is in entourage!
  Agatha, nei't se de holle fan 'e Turkske seeman mei in sabel ôfblaasd hie, frege:
  - Wat seisto?
  De redhead antwurde:
  - Kanturage betsjut kaput!
  De blondine, dy't in oare holle ôfsnien hie mei in swurd yn 'e oare hân, tjirp:
  "Dat is hoe't it is!" As de fijannen binne kaput!
  bloedbad folge ... Der binne net safolle piraten op 'e brigantine, mar it Ottomaanske skip is grut en fol mei minsken.
  Pavel betreurde sels dat hy te fluch nei toenning bewege. Wat as se net genôch krêft hawwe om te winnen?
  Kaptein Leo bleau lykwols troch te sjitten en de Ottomanen út te slaan. Dit wie in bloedige striid. En de kûgels fûnen har slachtoffers. It wie as sieten naalden in ynsekt troch.
  Bob wie dúdlik wurch fan sjitten en rûn yn 'e striid mei in gewoane piratensabel. Wat in nijsgjirrige oplossing is dit.
  Pavel ûntslein.
  En Agatha , se skuorden har beha mei in sabel iepen. En sokke folle, moaie boarsten mei tepels sa skarlaken as roazeknoppen wiene bleatlein.
  It famke beweecht har skonk yn in lilkens, sadat fjouwer Turken yn harnas daliks oerboard fleagen.
  En it ear fan Adale wie in bytsje fongen en in túf read hier waard ôfsnien. En it famke waerd flink bekrast.
  De strider raasde:
  - No, hoareka ha krom hannen!
  Doe naam se it en liet har lange, tige bytende tonge sjen, spuide sadat in oare Ottoman fleach, in oare del sloech, en se stoaren yn 'e see. En dêr wachtsje de haaien al.
  De krigers, ynspirearre, begûnen yn ien kear te sjongen;
  It is heul goed om in Komsomol-lid te wêzen,
  Under in moaie reade flagge fleane...
  Al is it soms dreech foar my,
  Mar de eksploaten fan 'e skientme binne net om 'e nocht!
  
  Ik rûn bleatefoet yn 'e kjeld,
  Sniedriften kietelje dyn bleate hak...
  De froulike eangst is wier tanommen,
  Litte wy in nije wrâld fan kommunisme bouwe!
  
  Ommers, it heitelân is ús eigen mem,
  Wy hawwe te krijen mei helder kommunisme ...
  Leau my, wy sille ús heitelân net fertrape,
  Lit ús in ein meitsje oan it ôfgryslike monsterfasisme!
  
  Ik bin altyd in moai famke
  Hoewol ik wend bin om bleatefoet yn in sniedrift te wêzen ...
  Meitsje in grutte dream útkomme
  Wat ha ik gouden flechten!
  
  Fascisme bruts troch rjocht nei Moskou,
  It is hast as sjitte se op it Kremlin...
  En wy famkes binne bleate fuotten yn 'e snie...
  It is jannewaris, mar it fielt as binne wy yn maaie!
  
  Wy sille alles dwaan foar it heitelân,
  D'r is gjin lân yn it universum dat ús dierberer is ...
  Lit der in tige ryk libben wêze,
  Rêst gewoan net op dyn bêd!
  
  Lit ús strieljend kommunisme bouwe,
  Wêr is elkenien syn paleis mei in tûke tún ...
  En it faksisme sil ferdwine yn 'e ûnderwrâld,
  Wy moatte hurd stride foar ús Mem Rus'!
  
  Dat it sil goed wêze yn it universum,
  As wy gau fijannen deadzje ...
  Mar no is de striid tige swier,
  De famkes komme yn bleate-legged formaasje!
  
  Wy binne famkes, krigershelden,
  Lit ús jo omkeare yn it inferno fan it wylde faksisme ...
  En do bist in skientme , bleatefoet, sjoch
  Mei it teken fan it kommunisme oerwinne!
  
  Lit ús bouwe, leau ik, in paradys yn it universum,
  En wy sille de reade flagge boppe de stjerren heve...
  Foar de gloarje fan ús heitelân, doarst,
  Ferheven, machtich ljocht fan Ruslân!
  
  Wy sille berikke dat wy allegear Eden binne,
  Rogge en sinaasappelen bloeie op Mars ...
  Wy sille winne tsjin alle kânsen ,
  As it folk en it leger ferienige binne !
  
  In stêd sil ferskine, leau ik, op 'e moanne,
  Venus sil in nij testterrein wurde ...
  En der is gjin moaier plak op ierde,
  Moskou, de haadstêd, waard boud mei in kreun!
  
  As wy wer de romte yn fleane,
  En wy sille Jupiter heul frijmoedich yngean ...
  De cherub mei gouden wjukken sil útspriede,
  En wy sille neat tajaan oan de faksisten!
  
  Lit de flagge skine oer it hielal,
  D'r is gjin hillich lân heger yn it universum ...
  It Komsomol-lid sil it eksamen trochjaan mei in A,
  Wy sille de iepen romten en dakken feroverje!
  
  D'r sille gjin problemen wêze foar it heitelân, jo witte,
  Se sil har each boppe de kwasar ophelje...
  En as de kweade hear nei ús komt,
  Lit ús him mei ien slach fuortfeie!
  
  Litte wy op bleate fuotten rûn Berlyn rinne,
  Dashing famkes , ken de Komsomol-leden ...
  En de krêft fan 'e draak sil wurde skrast,
  En de Pioneer-bugel raast, rinkelt!
  . HAADSTIK Nûmer 6.
  Mei grutte muoite fersloegen de piraten de Turken. In protte corsairs foelen foar altyd stil, en hast alle oerlibbenen waarden ferwûne of bekrast. Mar de oerwinning waard helle.
  Dêrnei wie it mooglik om te ynspektearjen fan de holden en de bút. Sa die bliken, binnen wie der in grutte hoemannichte kofje, garen, kakaobannen en sûker. Fansels wiene der ek wapens, wêrûnder tige djoere mei stiennen, in beskate hoemannichte goud en sulver mei edelstiennen. Ek de oarder fan 'e Sultan hat ek edelstenen.
  Mar it meast nijsgjirrige ding is fansels de lading fan slaven en slaven. Boppedat binne de froulike slaven hast allegear wyt, mar de manlike slaven binne swart.
  Koartsein, de bút is frij ryk. Ien fan 'e slaven wie sa moai en appetitearjend dat Pavel bestelde har fuortendaliks nei har kabine te nimmen.
  Ommers, de huning blonde mei hege boarsten en curvy heupen is in skientme.
  Pavel Lev slute him by har yn 'e kabine op en foel har oan as in bist. It moaie famke kreunde wulpsich en reagearre tige heftich op 'e aaien.
  Adala en Agata hiene har eigen wille. En de piraten, dy't wûnen krigen, begûnen rum op har te skinen.
  De seerôvers hawwe no trije skippen mei in grut tal kanonnen.
  Pavel joech tútsjes op 'e neakene, skarlaken tepels fan in prachtich famke fan prachtige skientme en wie yn' e sânde himel. En wat rûkt dizze skientme - har lichem is bedekt mei Turkske wierook. Dit is wirklik ungewoane skientme en super.
  Adala en Agata fûnen ek manlju foar harsels, en froeiden mei alle macht ... Fansels , net te ferjitten om rom hast yn emmers te slikken.
  It wie sa leuk en moai foar elkenien ...
  Sels Bob, dizze ynventive swarte man, makke fjoerwurk en sette fjoerwurk ôf.
  En echte eksploazjes flitsen oer it swarte wetter, tinken oan kleurrike fulkaanútbarstings. Sa geweldich as it wie , it wie leuk.
  Pavel naam it en foel yn sliep, útput troch de betûfte en temperamintrike skientme . Sa belibbe se ek yn 'e striid mei in jong en sterk mantsje in hiele oseaan fan blidens en wille, en begon ek te sissen mei har prachtige noas.
  Pavel die net iens de muoite om har namme te finen. En it famke fan wûnderlike skientme waard neamd Margarita. En se hie in ûngewoane lot, in foarname persoan dy't belibbe ûnfoarstelbere aventoeren.
  Paulus seach in wûnderlike dream;
  Doe't it fleantúch mei de lieder en de majoar fan 'e spesjale troepen fan Nizhny Novgorod nei Kazan fleach, like it dat wy in oere ûntspanne koene. It waar wie geweldich, doe't ynienen in hiel eskader rjocht út 'e wolken fleach
  guon frjemde fjochters. Wylst se noch op in ôfstân iepene se swier fjoer op it fleantúch fan presidintskandidaat Pavel Ivanovich Rybachenko.
  Gelokkich wie de ôfstân frij grut en guon fan 'e raketten
  fleach foarby. It fleantúch waard lykwols delsketten. Spesjale krêften majoar Rybachenko befel:
  - Elkenien driuwt út. Wy hawwe gjin wapens foar
  fjildslaggen binne yn 'e loft, allinich op' e grûn hawwe wy kâns op oerlibjen. En ek iepen parachutes allinich op it heule grûnnivo
  oerflak, oars silst wurde riddled mei lucht.
  Sa'n tweintich minsken sprongen út it fleanende fleantúch.
  Dit wiene meast betûfte minsken mei ûnderfining yn parachutespringen. De lâning wie suksesfol, mar it fleantúch sels
  it fleantúch waard delsketten en ferspraat yn flammend pún. Hoewol't Pavel Rybachenko en syn kameraden lâne yn 'e bosk, it gefaar
  wie noch net foarby, om't fijânske fleantugen se út 'e loft sjitte koene.
  Der wiene krekt in tsiental fleantugen, en nei de silhouetten te oardieljen, wiene dat
  der wiene Armetican F-19 jagers, ûnbekend
  fleane yn it sintrum fan Ruslân.
  Nei't se in sirkel makke hawwe, ferlegen se de hichte, besykje te besykjen
  ynfraread skermen om de Russen te identifisearjen en te ferneatigjen
  pygmeeën. Fansels is it heul lestich om in jager te reitsjen mei in granaatwerper. Dit is lykwols mooglik as de jager te folle fertraget en leech boppe de grûn sweeft, yn 'e hope op folsleine straffeloosheid. Pavel-Lev rjochte persoanlik de granaatwerper en skeat op de stielen rôffûgel. De lading wie
  lansearre mei wat foarútgong, en doe't de jager nei foaren fleach, rekke it krekt it fleugele doel. In oare auto
  waard delsketten troch in oare kameraad fan 'e lieder-majoar út it Igla-5 draachbere anty-fleantúchsysteem. De formaasje fan fjochters ferbrokkele fuortendaliks, se iepene willekeurich fjoer. Yn in tichte bosk al bedekt mei grien, is it dreech om te slaan in yndividuele persoan.
  Hjir kinne jo miskien rekkenje op gelok. Hoewol ferneatigje-
  li en ferspraat yn ferskillende rjochtingen, tanimmende snelheid, ien fan
  se sweeven yn 'e loft, noch besocht te fangen termyske strieling en rjochtsje in hege-precision lading mei help fan in ynfraread sinjaal.
  Pavel Rybachenko behearske syn "Bee" granaat launcher hiel goed
  15". As der op syn minst ien kâns wie om te slaan, dan sloech er. Akkuraat
  it skot waaide fan 'e sturt fan 'e jager, en de brânende auto
  gie yn in tailspin. En in oare wapenkammeraat skeat wer in raket út
  kompleks "Igla-5", partij leden, wend te wenjen yn in belegere festing, altyd hie in solide oanbod fan wapens.
  De fjochters kamen skerp op hichte, mar fan in grutte ôfstân se
  it fjoer ferlear syn effektiviteit en, fansels, krektens. lykwols
  minder, loft-to-oerflak-to-wetter raketten lofts yndrukwekkend
  kraters, en ieuwenâlde beammen bruts as wedstriden. Sa net
  tichte kroanen fan beammen, dan kinne de fragminten in detasjemint fan dappere Russyske krigers ferneatigje. Mar der wiene noch ferwûne, en ien fan de
  de peg fleach letterlik 5 sintimeter fan it gesicht fan Pavel Ivanovich. Shadow Minister foar Nasjonale Feiligens
  Adala Almazov presintearre de partijlieder folle mear
  moderne draachbere anty-fleantúchynstallaasje "Strela-
  7" mei fjouwer ladingen. Gjin saak hoe't de dappere Air Force aces draaide
  USA, mar seis mear fjochters waarden delsketten. Twa oerlibbenen
  Se ferdwûnen skande fan it slachfjild, en op 'e tiid, om't alle anty-fleantúchladingen al brûkt waarden. Resultaten fan 'e striid:
  USA - minus 10 jagers, Ruslân - mar trije licht ferwûne . In goed begjin jout reden foar takomstoptimisme.
  De fijân is bang om op gelikense betingsten te fjochtsjen,
  It is dreech foar him om in earlike striid te fjochtsjen!
  de ferdigenleazen te slaan ,
  Wês it bern, froulju - it makket neat út!
  Pavel Ivanovich skodde syn wapen - hy is echt in super man, litte wy it mar sizze.
  Mar in fongen Amerikaanske piloat krûpt. Adala Almazova skoot har laarzen yn syn gesicht.
  En hy tútsje eangens har lange, stoffige hakke fan har laarzen. Dan slikket er mei de tonge it stof fan de skuon fan it famke.
  Adala gnyske en sloech de finzene piloat mei alle macht mei it puntsje fan har hakke yn 'e noas. Se bruts it yn bloed, wêrtroch't it lekke.
  Agatha ferskynde tichtby, dizze blonde skaadminister fan Binnenlânske Saken. Se bleate ek har wite tosken en grommele:
  - Ik sil dy ferpletterje as in blotter!
  En hja skode ek har stoffige hakken yn it gesicht fan de finzene. En it wie sawol grappich as amusant. En de fammen laken en songen byinoar yn blydskip;
  Ik bin de dochter fan it Heitelân fan ljocht en leafde,
  De moaiste Komsomol famke ...
  Hoewol de Führer syn wurdearring basearret op bloed,
  Soms fiel ik my ûnhandich!
  
  Dit is in heul glorieuze leeftyd fan stalinisme,
  As alles fonkelt en fonkelt ...
  De grutske man spriede syn wjukken -
  En Abel triomfeart, Kaïn komt om!
  
  Ruslân is myn heitelân,
  Al fiel ik my soms ûnhandig...
  En de Komsomol is ien famylje,
  Ek al is it dreech om it paad bleate fuotten te rinnen!
  
  Cool faksisme foel it heitelân oan,
  De hoektanden fan dit hog, bleate syn fûle tosken ...
  Furious napalm reinde út 'e loft,
  Mar God en de briljante Stalin binne mei ús!
  
  Ruslân is de Reade USSR,
  Machtich Grut Heitelân...
  Tevergeefs docht menear syn klauwen iepen,
  Wy sille grif libje ûnder kommunisme!
  
  Ek al is de grutte oarloch begûn,
  En der waard in protte bloed fergetten...
  Hjir skriuwt in grut lân,
  Fan triennen, brânen en grutte pine!
  
  Mar ik leau dat wy it Heitelân wer oplibje sille,
  En wy sille de Sowjetflagge heger opheffe as de stjerren ...
  Boppe ús is in cherub mei gouden wjukken,
  Grutte, meast strieljende Ruslân!
  
  Dit is myn heitelân,
  D'r is neat moaier yn it heule universum ...
  Ek al kaam de straf fan Satan rinnen,
  Us leauwe sil sterker wurde yn dizze lijen!
  
  Lykas de sels útroppen Hitler die,
  It slagge om Afrika yn ien kear oer te nimmen ...
  Wêr krijt it faksisme safolle krêft?
  De ynfeksje is ferspraat oer de ierde!
  
  Dat is hoefolle de Führer fong,
  En it hat net iens in maat ...
  rûzje makke de bandit ?
  In skriklike skarlaken flagge waist boppe harren!
  
  De Krauts binne no sa sterk,
  Se hawwe gjin "Tigers", mar slimmer tanks ...
  En sloech Adolf yn it each mei in sniper -
  Jou de fascisten sterkere banken!
  
  Wat wy net kinne, sille wy in grap dwaan,
  Hoewol't bleate fuotten yn 'e kjeld...
  Wy grutbringe in heul sterk bern,
  En in skarlaken, moaie roas!
  
  Ek al stribbet de fijân, raast nei Moskou,
  Mar de boarsten fan de bleatefammen stiene oerein...
  Lit ús slaan mei in masinegewear út in scythe,
  De soldaten sjitte, leave!
  
  Wy sille Ruslân heger meitsje as alle oaren,
  It lân dat yn it hielal moaier is as de sinne...
  En d'r sil oertsjûgjend sukses wêze,
  Us leauwe sil sterker wurde yn 'e ortodoksy!
  
  En leau my, wy sille de deaden opwekke, famkes ,
  Of de krêft fan God, of de blom fan 'e wittenskip ...
  Wy sille de gruttens fan it universum feroverje,
  Sûnder alle fertragingen en walgelijke ferfeling !
  
  Wy sille ús heitelân koel meitsje kinne,
  Lit ús de troan fan Ruslân heger ferheegje as de stjerren ...
  Do bist in snor mei snor,
  Wa't himsels in messias foarstelt sûnder de rânen fan it kwea!
  
  Wy sille it Heitelân meitsje as in reus,
  Wat sil barre is as in monolith fan ien ...
  It famke die de spjalten tegearre,
  Ommers, ridders binne ûnoerwinlik yn 'e striid!
  
  Rêd it grutte Heitelân,
  Dan krije jo in beleanning fan Kristus ...
  It is better foar de Almachtige om de oarloch te brekken,
  Hoewol't soms jo moatte fjochtsje dapper!
  
  Koartsein, it gefjocht sil gau stjerre,
  De fjildslaggen en ferliezen sille einigje ...
  En de grutte earnen ridders,
  Want elkenien is fan berte ôf in soldaat!
  Wêrnei't de famkes namen en tilden de finzene piloat op har útstutsen earms. Se rûnen, fersnelden en smieten him yn 'e rivier.
  Pavel Ivanovich waard wekker ... Nei in stoarmige nacht die alles pynlik, sawol syn spieren as de holle.
  Wêrom moatte jo in kater hawwe mei rum en mear sitroensap yntern nimme?
  It famke Margarita die ek har eagen iepen en tjirp:
  - Rom drinke is skealik, kameraad kommandant!
  Pavel wie ferrast:
  - Wat foar kameraad bin ik foar dy?!
  It famke antwurde mei in glimke:
  - Ik bin berne yn Frankryk, dêr't ik myn eigen aventoeren hie. Sels kening Loadewyk XIV makke my ta syn mêtresse. Doe wie ik beide in slaaf yn 'e seraglio en besocht de Nije Wrâld. Mar it wichtichste, ik hie in tiidreizen doe't ik de Yndiaanske stien oanrekke, en ik waard ferfierd nei de tweintichste ieu. En hja bleau dêr hûndert jier, oant hja hjir yn de ienentweintichste iuw wer kaem . En it moast barre - se ferhuze neaken en sûnder wapens, en foel yn 'e klauwen fan' e Turken. Ik tocht deroer fuort te rinnen, mar do hast my frijmakke. Yn Frankryk haw ik de titel fan markies, en de moaiste frou fan it keninkryk!
  Paulus sei mei skepsis:
  - Mar do bist sa jong en fris... It is krekt dat dyn fel is as roazeblaadjes, do rûkt nei jeugd. Hoe kinne jo safolle wêze!
  It famke Margarita suchte en antwurde:
  - It is in lang ferhaal. It wie ek myn earste man, en ik troude doe't de Fronde yn it lân raasde, en Loadewyk de Fjirtjinde noch in jonge wie, hy hie it geheim fan 'e ivige jeugd. Boppedat, doe't ik de Yndiaanske stien oanrekke, doe't ik my yn in oare tiid befûn, bin ik dêr net allinnich net âlder, mar alle littekens, snijden en wûnen genêzen sûnder in spoar! Sa koe ik de Twadde Wrâldoarloch fjochtsje, wûnen ûntfong, mar dy't spoarleas ferdwûn. En wêr hast oars fochten?... Hûndert jier binne foarby as in nachtmerje.
  De majoar fan 'e spesjale krêften glimke:
  - Tiidreizen is dus mooglik! En wy kinne echt weromkomme!
  It moaie blonde famke knikte:
  - Miskien! Gewoan net as jo wolle, en net op it momint dat it it meast handich is.
  Paul frege beslissend:
  - En wêr is dizze stien?
  Margarita skodholle en antwurde:
  - Om earlik te wêzen, bin ik fergetten wêr't er krekt is. It is earne yn 'e Amazone-jungle. Ik kaam tagelyk werom doe't ik mislearre, mar op in oar plak. En hja waard finzen nommen troch de Turken. En sa wist ik in protte plakken te besykjen.
  Pavel Lev knikte:
  - Okee, miskien ûnthâlde jo noch krekter! Yn 'e tuskentiid, wat moatte jo dwaan om oefeningen te dwaan, jo witte hoe!
  Margarita glimke en antwurde:
  - Ik haw in protte leard yn hûndert jier! Jo witte, de earste kear dat ik rûk fan buskruit wie yn 'e oarloch yn Spanje, en wêr't ik ek west hie, en it is nijsgjirrich.
  De jonge man lei op 'e flier, en it famke Margarita siet op syn rêch.
  Kaptein Leo begon push-ups te dwaan mei har op 'e flier. En hy die it mei grut entûsjasme.
  It famke merkte op:
  - Jo binne mear op Apollo as op Hercules!
  Paul frege:
  - Is dit goed?
  Margarita antwurde fol fertrouwen:
  - Heul goed!
  Pavel bleau push-ups dwaan. Doe't se wurch wie, frege Margarita him om op 'e rêch te sitten. En it spier en moai famke sels begûn te dwaan push-ups mei in man op 'e rêch. En it seach der ek hiel moai en cool út .
  Underwilens waarden Adala en Agata wekker. En lit ús mei elkoar sparre, mei beide earms en skonken swaaie. De famkes sloegen hiel hurd en hurd. Se sloegen my mei har hannen en fuotten.
  En se kamen út.
  Ien fan de piraten kaam har oan, mar krige in hak yn it kin fan de blondine en foel út.
  Dit wie echt leuk. En de famkes bleauwen te swaaien en te springen.
  En om it noch leuker te meitsjen, wylst de krigers fjochtsjen, songen se:
  Wy binne berne yn in lân sa moai,
  D'r is neat betters yn it universum ...
  En ús libben giet troch as in mearke -
  De famkes binne teminsten net mear as tweintich!
  
  Wy rinne bleate fuotten yn 'e kjeld,
  En de skonken binne as de fuotten fan guozzen...
  En it famke plante in roas yn it fjild,
  In opdracht kaam fan Stalin - deadzje!
  
  Wy moatte no fûl fjochtsje,
  Famkes hawwe in oprop om elkenien te ferneatigjen ...
  Wy binne net ferlegen troch de glânskleurige flam,
  Hoewol it mooglik is dat de tried brekke!
  
  Wy hâlde fan de gefoelens fan miljoenen yn 'e wrâld,
  Wy wurdearje ús earste berop ...
  Wêr't wy stadions mei tribunes sille sammelje,
  As wy Berlyn ynfiere mei oerwinning!
  
  Hoe dreech is it foar jo om te leauwen yn dizze wrâld,
  wêryn Satan de show regearret ...
  Wy libje as yn in firtuele sjitgalerij,
  God jou dat jo net folslein gek wurde!
  
  Leau my, it is dreech om te libjen yn in Sovjet lân,
  Benammen as der brân is...
  Mar ik leau dat de neiteam wûnderlik bloeie sil ,
  De Führer rôp teminsten syn ûnsin!
  
  Wês net bang foar Russyske festingen,
  Gean moedich, dappere, nei de oanfal...
  Fascisten binne hielendal gjin goede gasten,
  En d'r is gjin tiid foar lytse tinzen!
  
  Litte wy in geweldige planeet bouwe,
  En wy sille ús tsjinstanners deadzje ...
  Wy sille no de nazi's foar justysje bringe,
  It heitelân is ommers ús eigen mem!
  
  Wy binne sokke gigantyske krigers,
  En de eksploaten fan 'e soldaten kinne net teld wurde ...
  As it folk en de partij ferienige binne ,
  De fûle bear is nei de top opstien!
  
  Wy sille in kotelet meitsje fan Hitler,
  Mei syn klap sette wy elk syn harsens rjocht...
  Lit dyn dieden yn dyn hert songen wurde,
  Lit ús laarzen waskje yn de Ryn!
  
  Wy binne stridersfamkes om Gods wille,
  En wy kinne omgean mei de duvel as wy wolle ...
  Hoewol't de Almachtige sjocht te strang,
  En de cherub spreit syn wjukken út!
  
  Hy sil elkenien opwekke yn 'e namme fan Jezus,
  De Heare de Almachtige is de banier fan alle himelen ...
  En it sil noait wêze, leau my spitigernôch,
  De demon kin ús net kreupele!
  de famkes , nei har hertstocht fladdere, efterút de see yn ploffen en swommen ...
  Dêrnei foege se seil en gongen nei Toruga. It is tiid om skippen te keap te bringen. Trouwens, der wie in protte kofje yn it Turksk. En dit produkt is tige weardefol foar Europa, en der kin goed jild fan makke wurde. En it sa drage is djoer.
  De geasten fan 'e famkes kamen op doe't de kaptein sels tegearre mei Margarita ferskynde. De slanke blonde mei gouden hier wie ekstreem moai. Har neidielen omfetsje dat se heech binne en muskulêre skouders hawwe. En se is sels tige atletysk. Doe't Loadewyk de Fjirtjinde sûnder wie laarzen en in pruik, hy like in dwerch yn ferliking mei har.
  Margarita stiek har hân út nei de famkes en sei yn it Russysk:
  - Hallo kameraden! Wy sille bliid wêze om gasten fan 'e tiid te moetsjen!
  Agatha gnyske en antwurde:
  - Ja, it sjocht der moai út! Ek in hit!
  Adala giechelde en song:
  Oankomsten yn fiere âlde ieuwen,
  Se makken in wûnder fan wûnders ...
  Golfkammen razen oer de see,
  It fleantúch skodde syn wjuk op 'e klif!
  Margarita gie mei wille troch:
  Dêr't se mei in ploeg ploegen, no in trekker,
  Appelbeammen bloeie yn 'e Arktyske ...
  Us folk is machtich, ortodoks,
  Makket myn dream út!
  De famkes einigen unison:
  No, as der in drege striid komt,
  Jo moatte stjerre foar Rus '...
  Ferjit fertriet en smaad,
  Beskermje dejingen dy't op ierde libje !
  Wêrnei't de famkes en de jonker de fûsten omheech smieten...
  En no begûn de wyn de seilen folle sterker op te blazen. En de stimming fan it team waard posityfer.
  Swarte Bob noege it nije famke mei goudblêdhier út om skaak te spyljen.
  It famke frege:
  - Foar klikken?
  Bob skodde de holle.
  - Ik soe de hân net opstekke nei in frou as dy. Miskien foar in gouden munt?
  It famke gnyske en naem in gouden en diamanten broche út it hier, piepend:
  - Sil dit wurkje tsjin twa pistoalen of tweintich frank?
  Bob knikte:
  - Jawol! En hy helle in pear gouden, Frânske munten út.
  Swart , makke ek selsmakke skaak foar himsels, snijde se út hout mei in dolk en bedekke se mei fernis. Sa wie it mooglik om te spyljen.
  Margarita moete Botvinnik en studearre op syn skoalle foar in skoft. Dat ik koe de teory hiel goed. Se wûn mei fertrouwen de earste kategory by manlju. En ûnder froulju waard se sels in master fan sport yn it skaken. Dus Bob hie it dreech. Dit is net as boartsje mei in sterke amateur, Pavel Ivanovich, dy't, útsein de Queen's Gambit, neat yn detail hat studearre. En ik learde de Queen's Gambit by ûngelok út in boek.
  En Margarita knypte de swarte al yn 'e iepening sûnder kânsen te jaan. En hja drukte him mear en mear.
  Bob begûn te tinken hiel lang en iverich, hope te fertrage nederlaach.
  Adala en Agata wrakselen ûnderwilens mei elkoar yn 'e earms. Dêryn wiene se sawat gelyk. En sa einige it allegear yn in lykspul. Doe begûnen de famkes abs te dwaan. Earst mei de romp helle, en dan mei de skonken omheech!
  Sa ferwaarmden se har...
  Adala tweeted:
  - Ik leunde op 'e hûndert meter streep,
  Ik ferlear gewicht yn it badhûs, ik sliep lekker ...
  Ik haw boksen training
  Yn it algemien, nei dizze tarieding,
  Ik sil Bob ferpletterje sûnder te swarren!
  En de famkes sille laitsje op de top fan harren longen.
  Margarita, ferliest geduld, grommele:
  - Hoe lang sille jo tinke? Go!
  Bob gûlde:
  - Sân kear mjitte en ien kear snije!
  It famke sei logysk:
  - It wichtichste is om it ôf te snijen! Se mjitte om te snijen, net oarsom!
  En wer it wurge snuffeljen. Ik woe echt net opjaan en de gouden munten opjaan.
  . HAADSTIK Nûmer 7.
  Pavel seach troch de teleskoop. Hy woe gjin oare striid. Yn feite hawwe se it al pakt . Wy moatte de bút ferkeapje en nije piraten op 'e kust rekrutearje. En dan nimme op gruttere dingen.
  Bygelyks om in stêd te berôven. Ek gjin min idee. Benammen as jo Captain Blood ûnthâlde.
  Ja, ik lês dit boek, al is net de hiele tetralogy oer it ferneamde Bloed. Hoewol d'r gjin sa'n piraat yn 'e skiednis wie - it waard makke. Der wie Morgan en der wurdt ek in protte oan him taskreaun. Dit is hoe't dingen hjir binne ...
  Paulus naam it en song mei fertriet:
  Ik wie in ienfâldich bern yn in keninklik lân,
  Myn heit ploege it lân fan de master...
  Mar hy libbe yn dreamen fan huzaren ridderskip,
  En de soan swaaide frijmoedich mei syn stôk yn in striid!
  
  as puber fuort nei de marine ,
  De prins joech my in pas om op it skip te kommen...
  Gjin sûkertsjinst, leau my bern,
  Dêr moatte jo fêst hâlde en net falle !
  
  Se fieden meager, mar se fongen my,
  In stôk op 'e hakken - in swipe jonge!
  Nee, sa'n bern woe gjin diel,
  Ik woe frijheid, jonge Ilya!
  
  Ik dreamde, ik leau ek yn rykdom,
  Ik woe barefoot laarzen ...
  Mar net op see, leau my broer ,
  Alles wat ik haw sil wurde ferkocht foar skuld!
  
  Mar doe barde it, wy kamen in priveer tsjin,
  It wie in ûngelikense striid, wy hawwe lêst...
  En ik kaam yn 'e koppeling fan in piraat,
  En it is as yn 'e hel fan 'e satan!
  
  Lange tiid wipt, mei in kat mei slangesturt,
  Doe kaam der fjoer op bleate fuotten...
  De piraten sloegen de kabinejonge tige hurd,
  Ik woe dat se mear pine fiele!
  
  De jonge hold fêst yn dizze marteling,
  Gjin kreun, gjin gjalp, net iens in sucht...
  Hy blykte in echte ridder te wêzen,
  Trek, ken de riem as in koppige mul!
  
  En de piraatkaptein wie ferrast
  Do bist in man, liket it, ik sjoch ús ...
  En de gesichten fan 'e filibusters waarden ferljochte,
  De kabinejonge hat sa'n kâns!
  
  Hy waard in piraat op rûge see,
  En sinkt ek skippen yn fjildslaggen...
  No hat de jonge in nij inisjatyf,
  Learje, besykje - om net mei te swaaien!
  
  De piraat is wis in dieven,
  Mar hy earet de wetten fan bruorskip as kanon ...
  in bytsje droech foar leech praat ,
  Mar hy sil ferspriede mei roppen!
  
  De jonge groeide op en waard ryk,
  direkt in breid te finen ...
  Genietet fan autoriteit út 'e bruorren,
  Yn guon mjitte is hy sawol God as prins!
  
  Mar doe kearde it gelok wyld,
  In betûfte piraat foel yn skriklike finzenskip ...
  Ik learde út de earste hân wat dashing is,
  Hy begriep wat chaos is !
  
  De held stie fêst op it rek,
  En hy joech gjinien fuort, sei net ...
  Hoewol't him sels in keninkryk tasein waard,
  En in einleaze stream fan beloften!
  
  Se waarden doe yn keatlingen nei it steiger brocht,
  Dêr makke de grutte beul in swurd...
  Dit is hoe't syn baan derút sjocht,
  Mei ien slach fan 'e holle ôfsnije!
  
  De ridder bûgde foar elkenien by ôfskied,
  Hy sei: ferjou my as it myn skuld is ...
  In swaai fan 'e bile - de stomp rôle,
  De siel fan 'e piraat gie nei de hel!
  Pavel sels gniisde... De tiid giet foarby en it wurdt tsjuster. Uteinlik, Margarita skaakmat Bob en naam fuort twa gouden pistoalen. Dêrnei giene de piraten wer op bêd.
  En de dreamen beloofden swiet te wêzen ...
  Pavel Ivanovich fong ek yn Morpheus syn dreamen wat sa weagjes en greats tagelyk;
  Troch de romte te snijden gleed it fleantúch oer de himel
  iepen plakken. Foarby de patrijspoarte spande in blau-griene fluwelige see. Op fersyk fan Margarita. De La Valliere stielen wjukken
  it hynder fertrage en fleach leech oer de oseaan sadat se
  Ik koe it lân fan boppen ynspektearje.
  "Jo eilân is grut," yn in folsleine boarst stim.
  sei Margarita.
  - Ja, hy is grut en moai, mar it wichtichste, hy tsjinnet de saak,
  dat kin feroarje it lot fan de beskaving - serieus en
  Pavel Ivanovich Rybachenko sei earlik.
  De blauwe loft ferspraat oer de leafhawwers. Lu-
  suver sinne elektromagnetyske weagen opladen romte. Frede en lok glinsterden yn 'e loft ...
  Ynienen, boppe it oerflak fan 'e see, krekt boppe har fleantúch ,
  De sulveren rompen fan Armetyske fjochters ferskynden.
  In keppel metalen blikjes fleach efter in stielen swan,
  in passazjiersfleantúch, moai yn foarm, mar absolút
  berôve fan wapens, ferdigenleas tsjin de rôfdieren fan Satov -
  mi. De fjochters kamen tichterby. Pavel-Lev fong in agressive telepatyske ympuls: it kommando wie om te sjitten om te deadzjen,
  ferneatigje sûnder warskôging. Fjoer! Ferskate lucht-to-loft raketten skieden fan 'e rompen fan' e stielen kraaien en
  naaide nei it fleantúch. Troch in ynspanning fan wil, mei help fan skoktelekinese, sloech Rybachenko-Lev se út koers. Doe joech er opdracht om de snelheid te ferheegjen. Binnen sekonden groeide it gat, mar begon doe te krimp. De jagers wiene flugger as in lúkse en swiere fleanmasine. Moderne jet-ûnderskeppers moasten harren ûntsnappende proai ynhelje. Rybachenko-Lev fielde ynienen intense grime. Der wie ien op ien fan de fjochters
  de tige generaal dy't earst hearde oer Pavel Leo, deselde
  dy't waard deadlik kjel troch de GKB, de koade en eangst fan
  aliens. De generaal woe ien ding - te ferneatigjen de romte en piraat meunster. De missy om har ras te rêden wie bedrige
  bedriging. Pavel Rybachenko koe syn grime net befetsje, mei in ynspanning fan wil, ferplettere de brânstoftanks yn 'e wjukken en detonearre de gefjochtsraketten - it tongere
  krêftige eksploazje. De keppel stielen kraaien ferspraat. Der wie brân
  sterk, volleys fan raketten mongen mei eksploazjes. De wil sammelje yn ku-
  lak, hy naam sels it roer fan it fleantúch. Pavel Rybachenko behendig
  dodged raketten. Twa strieljagers botsten op inoar
  - dêr hiene se mar in bytsje help by nedich. Guon auto's
  de piloaten, betûft regissearre troch Pavel, brochten de fleantugen del yn it skomjende grienige wetter. It ferheegjen fan fonteinen fan kristalspray, stoarten de stielen struktueren yn it wetteroerflak.
  Ferskate auto's begûnen te smoken, en fleantugen stienen yn 'e brân
  fjoerballen. As ferskriklik fjoerwurk, se kaskaden del yn in fûle kaskade. It wetter flitse en skom
  fan fleantugen dy't fan boppen falle. Dodging projektilen en
  raketten, in sivile airliner fochten in bloedich duel mei in armada fan fjochters. Neist jagers wiene der fleantugen en
  swierder . In fleanende festing fol mei kompjûter
  apparatuer en nije wapens, ûnhandich omdraaide en botste yn itselde fleanende slachskip. It bruljen fan eksploazjes fan stalen fûgelbotsingen, fersterke mei in ûntplofte eksploazje
  bommen, raketten en skulpen skodde de loft. As dûbel
  fjoerballen fan metalen struktueren foelen yn 'e stjer
  seewetter. It sinjaal om oan te fallen waard feroarsake troch Paul de Liuw.
  Mei de krêft fan syn mentale enerzjy waarden ferskate raketten ynset.
  Fallen op 'e fjochters, se feroare se yn ferbaarnde koeken, de raketten fersterke de algemiene dûns fan' e dea. De fijân squadron ferspraat yn ferskate rjochtingen, besykje te omringjen
  libje en ferneatigje it skynber ferdigenleaze fleantúch. Pavel-Lev ûnthâlde ien trúk dy't gjin grutte útjeften fan bio-enerzjy frege en waard útstjoerd troch in brede beam. Telekinetysk fjild. Syn krêft sammelje en de holle yn 'e hannen slaan, liet er in stream fan geastlike krêft op 'e fleantugen los. Op metalen raven,
  regele troch protoplasmyske meganismen, ynstoarte
  in weach fan titanyske gedachte.
  "George, wy sille him ferneatigje," klonk in heas stimme oer
  radio kommunikaasje.
  - Ik gean foar de ram.
  In armada fan jagers knypte in passazjiersfleantúch.
  De kraaien foelen de swan oan. It like derop dat it doel tichtby wie en der wie gjin rêding.
  "Ik sjoch neat," hearde immen syn skrille stim.
  De folgjende sekonde waard er ûnderbrutsen troch oare stimmen.
  "Ik bin blyn, ik kin neat sjen, it is tsjuster, it is nacht."
  "D'r is hjir in superwapen oan it wurk, wy binne ferbline."
  - Wy moatte hjir wei rinne.
  De trije-stjer generaal seach fassinearre op de ûngewoane slach. In ûnferwacht pittoresk byld fan in nuvere slach
  gie út as in film teater ljocht. De wrâld gyng tsjuster, der kaam ûntrochsichtich tsjuster. Sparkles en kleurige ljochten flitsen foar myn eagen.
  fjoerwurk.
  "It hiele leger is blyn wurden ... Wy binne machteleas," waarden wanhopige stimmen heard.
  - Lit de kompjûters de oarloch fjochtsje. Autopilots ynskeakelje
  en fiere auto fjoer.
  - Generaal, wy kinne inoar ferneatigje; sûnder minsken binne masinegewearen machteleas. De raketten sille ferneatigje alles dat beweecht en
  ynklusyf ús.
  - It moat ferneatige wurde! Folgje oarders, dom
  mollen.
  Opspringend stoarte de generaal pynlik yn it metalen plafond. De formaasje foel útinoar, guon fan it fleantúch draaide op autopilots, guon bleau te fjoer, ferneatigje
  elkoar. De fleantugen besochten blyn it fleantúch te omsingelje en botsten yn botsing.
  De see akseptearre yn syn boaiemleaze boezem mear en mear nij
  slachtoffers. It fleanende slachskip ferlear syn koers en ploeide it see-oerflak mei syn stielen noas yn 'e ôfgrûn. Oar
  de loftreus folge him soepel it wetter yn. Djoer
  universele jachtbommenwerpers wiene net tafallich
  mar se waarden oanlutsen troch de aksje - se wiene konsintrearre foar de oefeningen. By it ûntbrekken fan minsklike kontrôle luts de krêft fan cybernetyske kommando har del. It keninkryk fan Neptunus krige in romhertich kado.
  De stielen ridge fan in oar fleantúch, in krêftige "dreadnought" mei
  wjukken, ek soepel gie ûnder it wetter. Fjoer komt út 'e
  persoanlike wapens, choked. Algemien oan board
  hy raasde en swarde yn hystery wylst de grutte auto ûnder it wetter sakke. It fleantúch sonk stadich, kommunikaasje
  waard ûnderbrutsen, en de generaal, wanhopich, raasde in lange tiid. De djipten fan 'e see hawwe nea heard safolle rude flokken as yn
  dizze dei. De multi-ton dikte fan wetter maklik ferplettere de struktuer,
  brekke troch pânserglês en daliks ferplettere yn in koeke
  it lichem fan 'e stjerlike generaal. Nei't er syn kommandant ferlern hie, ferlear it jagersskadron úteinlik de oerbliuwsels fan syn fjochtsgeast.
  Rybachenko-Lev syn fleantúch waard fuortsmiten as de winner, it ferlitten fan it fjild
  striid mei de baarnende oerbliuwsels fan fijannen. De oerbliuwsels fan it eskader gongen fuort, ferbjustere en demoralisearre. De piloaten giene blyn ,
  dit waard oandreaun troch fleantugen op autopilots. It direkte gefaar wie foarby, it wie mooglik om it roer te ferlitten en te ûntspannen.
  In fûle striid, benammen mei homing raketten, naam in soad krêft en psycho-enerzjy. Lykwols, Rybachenko-Lev
  gau hersteld, gefoel berou. Looking
  rjocht yn 'e eagen fan syn leafste Marguerite de La Vallière, sei hy:
  - No is oarloch tusken de FS en SATO ûnûntkomber. Wês net bang, myn leafste. Margarita glimke in strieljende glimke as antwurd. Pavel-Lev
  doe't er har noch sa moai like.
  - Ik hâld fan dy. Alle legers fan 'e planeet sille my net fan jo skiede.
  Jo! Jo sille winne, jo sille de hiele wrâld feroverje, leafste! Ik bliuw by
  jo!
  "It is net te let, skat, ik wol dy net riskearje." ik net
  Armeensk, en dyn lân is myn fijân wurden. Do kinst,
  as jo wolle, lit my.
  - Ik gean nea by dy wei! Ik ha myn hiele libben nei dy socht. As
  as wy binne ornearre om te stjerren, wy sille stjerre tegearre, en as wy binne ornearre om te winnen, wy sille winne.
  - Ik sil dizze oarloch winne, om't it goede der fan hinget
  de hiele beskaving, syn libben en dea. Ja, God wit, ik woe net
  Dit is wêrom ik waard twongen om te fjochtsjen. Mar dejingen dy't my de oarloch optwongen
  sil betelje. Ik bin Rybachenko-Lev! No sille se myn wiere witte
  namme," dondere de sterke stim fan 'e romte en piraat titan.
  Oan 'e hoarizon line, dêr't de loft fusearret mei de see, ûntstie
  lytse stip. It groeide hurd. Gau wer
  de omtrekken fan in grut moai eilân ferskynden. In prachtige kombinaasje fan bergen en palmbeammen, see en sinne. It eilân wie net ferlitten;
  it libben wie yn folle gong. Tûzenen minsken wurken yntinsyf as in nije sprong yn 'e grutte romten waard taret.
  Op it fleantúch, dat waard in formidabele boadskipper, fleagen dejingen op wa't it lot fan 'e wrâld ôfhinklik wie, nei it eilân.
  De Amerikaanske Feiligensried harke mei yntinse oandacht nei it rapport oer militêre operaasjes. De resultaten fan 'e earste skermutselingen mei in nije mysterieuze en formidabele fijân, wêrfan it echte bestean min te leauwen wie, waarden besprutsen. De militêre attaché joech in rapport.
  - Tidens de slach ferlearen wy ûnherstelber 92 fjochters en 6
  de nijste bommewerper-oanfal fleanmasine "Stills-333". Dit
  fleanende slachskippen ûnsichtber foar radar, dy't elk mear as in miljard kostje. De bêste loftfeartgeneraal, 358 flechtoffisieren, 24 generaals, 120 greens waarden ek fermoarde
  baretten, 46 oare spesjalisten, ynklusyf de RCU brigade. 124
  Fleantúchbemanning waard lange tiid blyn litten, har optyske senuwen en retina waarden ferlamme. D'r binne in protte skansearre fleantugen, en sa-
  minsken dy't gek wurden binne. It folk is yn shock. Sjoernalisten hawwe al
  Se fersprate it wurd oer dizze ramp oer de hiele wrâld. Khadam Fusein
  Ik haw al lokwinsken stjoerd oan de nije strider tsjin it Armeenske imperialisme. Yn Zerbje en Ruslân binne linksen en nasjonalisten flink aktyf wurden. Swarten meitsje oproer yn 'e súdlike steaten. De situaasje wurdt waarmer en freget drastyske maatregels.
  It rapport makke yndruk op de militêre ried. Earste
  De Supreme Commander-in-Chief, de presidint fan 'e Feriene Steaten, naam it wurd.
  - Jo feiten binne freeslik, en der leit noch in ferkiezingskampanje foar... Ik kin en wol net de gek wêze dy't de hân skodde
  krimineel. Alderearst is de RCU de skuld foar it skroeven
  it ûntstean fan sa'n gefaarlike bedriging. Wy moatte mear resolúsje hannelje: wy moatte it eilân blokkearje en dan oanfalle
  syn marinearmada. As d'r tûzenen fleantugen binne,
  de fijân sil net by steat wêze om te fjochtsjen werom en sil wurde ferneatige. Wy Armeenjers binne in grutte naasje, dus wy moatte net bemuoie mei ús saken.
  NOO en oaren. Sûnt Desert Storm binne ús fijannen brutaler wurden. De Zerben besykje har posysjes werom te krijen, goed, wy
  Hjoed sille wy se slaan, en moarn sille wy Ruslân slaan. Wy binne in sterke naasje, wy hawwe genôch tanks, skippen en fleantugen, wy sille de hiele Amerikaanske armada delhelje en dizze Rybachenko-Lev ferpletterje as in spin. Us krêft is mei ús. Mei God ús segenje ...
  De taspraak fan 'e presidint waard begroeven mei daverend applaus.
  Dêrnei geane wy oer nei spesifike fragen. Generaal John Shalikashvili stelde foar om risiko's en ûnnedige ferliezen te foarkommen
  brûke kearnwapens, dy't tsjinkaam enerzjike
  beswieren. Jan Wissenger hat it fûlste beswier makke:
  - Kearnwapens binne de wapens fan swakke lannen, en wy binne sterk genôch om net ta sokke maatregels te nimmen.
  De Amerikaanske presidint stipe him.
  prestiizje net ferlieze . Wy binne sterk genôch om de fijân te ferslaan sûnder gebrûk te meitsjen fan kearnwapens. IN
  nukleêre fersmoarging sil beynfloedzje de Shalovy en Lin eilannen en, mooglik
  Mooglik, Lippins. Dit sil feroardieling fan 'e wrâldmienskip feroarsaakje
  en sil problemen meitsje foar myn freon Stepan. Sels yn Zirak
  en Fietnam wy net stoop nei dit. Wat kin dizze, relatyf sjoen, Marsman ús tsjinstelle? Ferskate tûzenen minsken op syn basis ... Ja, se sille ferspriede by de earste shots. Blykber is er allinnich. Myn dappere leger sil de wrâld wer in les leare dy't it skodzje sil. Wy
  Wy sille ús macht oer de wrâld fersterkje, dus sparje gjin jild op it squadron!
  Wy binne ryk genôch om net te besparjen op de oerdracht fan skippen en fleantugen. Wa't net mei ús is, is tsjin ús. De fijân sil wêze
  ferneatige, gemalen yn poeier!
  Dizze kear einige mear daverend applaus de taspraak.
  De Kriichsried stie ûnder lieding fan Jan Wissenger. Hy waard fertroud
  operaasje koadenamme "Cracked Nut". Foar dit
  Kolossale troepen waarden tawiisd oan 'e operaasje: 20 fleanmasines,
  49 krusers, 38 slachskippen, 280 fregatten, 2.500 boaten en oare skippen, mear as in tredde fan 'e loftfeart en hast de helte fan 'e float. YN
  de foarnommen oanfal soe allinne dielnimme
  diel fan it leger, de rest wie basearre foar it doel
  yntimidaasje. Armetika wie de tarieding op in nije oarloch, en de armada gie nei it eilân, neamd troch Rybachenko-Lev "Star of Hope". Armetica hat himsels lang as ûnoerwinlik beskôge. Symboal
  Armetiki - de earn - ferspraat syn wjukken oer de wrâld.
  Pavel Lev waard wekker en fielde him boppe op 'e wrâld. Hjir is hoe...
  En trije fan har skippen kamen al oan by Toruga. Gelokkich stie de wyn matich en frij. En alle trije skippen waarden mei súkses boud en tige populêr yn termen fan snelheid en kwaliteit.
  De buert fan 'e kust ûntspande de piraten. En it fergrutte har stimming merkber.
  Trije stridersfamkes bigounen to dûnsjen, en sprongen as hynders hastich oerein.
  Tagelyk, wêrom sjonge de beauties net?
  De stimmen fan 'e famkes swaaiden mei grutte yntensiteit oer it oerflak fan 'e see, en it like de trillen fan nachtegalen.
  En de ferskes sels, hoe cool en prachtich, binne in hiel gedicht;
  Ik wie in bleate-legged famke
  Swalke heal neaken yn de kjeld...
  Al is myn heitelân ryk,
  Ik moast bleatfuotte troch de sniedriften rinne!
  
  Ik swalke in lange tiid om 'e stêden,
  Krayukha smeekte om sa'n aalmoes ...
  Ik waard faak ferteld dat ik it net tsjinje sil,
  bleatefuotte famke rekke yn wanhoop!
  
  Jim begripe dit net
  Elkenien hat in kompjûter en in konsole ...
  En jo studearje net mei rjochte A's,
  En jo hawwe gjin spitich foar it bleatefuotte famke!
  
  Myn bleate fuotten binne sa read
  De froast kin tige swier wêze...
  bidlerfamke mar oant maitiid libje koe ,
  Is God echt genedeleas Malyuta!
  
  Ik moete in jonge - goed
  Al is dizze earme jonge ek in bidler...
  En tegearre is it net sa dreech foar ús,
  Hy is in dappere keardel, in soarte fan Japansk!
  
  Wy doarmje tegearre bleate fuotten yn 'e winter,
  Mar freonskip waarmet ús herten ...
  En de jonge liket gewoan cool
  Hy waard wer as Abel, net Kaïn!
  
  Hoewol't de hilligen net wiene , helaas,
  Om tegearre te oerlibjen mei de man dy't se stellen...
  Jou jo koai en tas net ôf,
  Wy bedarren ynienen achter traaljes tegearre!
  
  Yn in koloanje is it libben fan in bern gjin huning,
  Earst waard de holle fan it famke ôfsnien...
  En sadat wy ynkommen generearje,
  Ynspirearre ta grutte wurksumheden!
  
  De famkes waarden bleatefuotten it fjild yn dreaun,
  En hja joegen kweade slaven fuort mei swipen...
  slaan famkes faak mei de fûsten,
  Wy hawwe in protte kwea sjoen!
  
  Se fiede meager, mar jo kinne libje,
  Yn finzenskip waard it grutske famke sterker...
  Hoewol't it libben kwetsber is, as gewoan in tried fan siden,
  En de teef bedarre yn in koai!
  
  Mar doe ferliet ik de sône yn in mantel,
  Ik rin mei de holle skeard en bleatefoet ...
  Wêr is de famylje fan 'e famkes hinne?
  De winter is oeral, wachtsje mar op maaie!
  
  Ik frieze hast net mear bleate fuotten,
  Ik berikte Moskou te foet út Sibearje ...
  Dêr't se iten krige mei de fûst,
  Wêr't ik ek in bytsje stiel !
  
  Mar der wie al Sovjet macht,
  En se namen it famke krekt nei it fabryk...
  Ommers, in sterk lân hat ûntwikkele,
  Jo kinne al yn 'e fierte it kommunisme sjen!
  
  Ik bin in hiel sterk famke , leau my,
  En ik foldie oan trije noarmen tagelyk ...
  Ynienen wekker in wyld bist,
  Al stie ik bleatefoet mei it kamp!
  
  Mar ik gong nei de redaksjesiden,
  En se joegen my in sertifikaat fan treflikens ...
  Ynienen begûn in oarloch,
  sloegen Ruslân sa !
  
  Ik fûn in oprop yn it leger,
  En hja fochten fûl mei de nazi's...
  Hoewol net in heul aardich lân,
  Mar ik wol teminsten in bytsje waarmte !
  
  Ik einige yn in legindaryske flechtrezjimint,
  Dêr begûn se selsfertrouwen te fjochtsjen...
  Dat dizze Fuhrer gek en dea is ,
  Ik droech myn lidmaatskipskaart yn myn rêchsek!
  
  gelyk yn 'e himel , leau my,
  Ik bin in famke as in heks en mei in grins...
  En wy iepene de doar nei oerwinning,
  As it nedich is, litte wy napalm op 'e fijân skine!
  
  No, wat krigen de nazi's?
  Fan in fûle famke , bleatefoet...
  Mei alle soannen wêze yn ivige gloarje,
  En wy sille ynkoarten in koele, nije wrâld bouwe!
  
  De oarloch giet net goed
  De ferriederlike Japanners iepene it front ...
  En it is ekstreem lestich foar ús om te hakken,
  Mar de stim fan it bleatefuotte famke is dúdlik!
  
  Alles wie yn myn biografy,
  Finzenissen en honger en wredens en marteling...
  En Stalin is ek in rabiate smjunt,
  Hy soe him graach yn 'e kaak slaan, sels yn ien poging!
  
  Koartsein, ik leau dat wy Berlyn yngeane,
  Ik sil ek bleatefoet troch de ruïnes rinne...
  Lit ús gewoan it universum feroverje,
  En myn koperen flechten sille groeie!
  
  Ik sil wat berikke dat sil wurde respektearre
  Wy sille de banner opheffe nei de stjerren fan it Heitelân...
  Jo skriuwe de jonge op yn jo notebook,
  Ta de gloarje fan it meast strieljende Ruslân!
  
  It famke leaut - slachtoffers foar in reden,
  Dan krijt it stalinisme ek straf!
  Ik bin foar altyd jong, altyd bleate fuotten,
  En ik draai de waarmte op bêd!
  
  Jezus sil alle ferlernen opwekke,
  En as Kristus net, dan wittenskip ...
  En wês in strider dus gjin leffe,
  It libben is ommers it moaiste!
  . HAADSTIK Nûmer 8.
  Toruga is ien fan 'e twa haadsintra fan piraterij dy't formeel ûndergeskikt is oan 'e Frânske kroan. En jo kinne sjen dat de gûverneur fan dit eilân de rykste man yn 'e wrâld is, dy't in protte jild makket út' e wederferkeap fan bút, fan lieningen dy't jûn wurde oan piratenkapteins, fan it yntsjinjen fan rekkens, en folle mear. Ynklusyf de tsjinsten fan bordelen, nachtfeeën, en de ferkeap fan rum oan piraten. No, hy is net de ienige - der is in grut team feeding hjir.
  De maklikste manier om kofje te ferkeapjen is yn alle gefallen oan de steedhâlder sels. Dan is it allegear fan jo skouders ôf. En jo kinne gean op in spree.
  Pavel ûnderhannele lykwols mei de gûverneur en wist wat mear te krijen as hy de oare piraten betelle foar kofje en oar guod.
  Dêrnei begûn er in nije werving fan it team. Hy hat no trije skippen mei goede prestaasjes, en twa mei tige krêftige artillery. Der is dus genôch te dwaan.
  Benammen kinst noch in protte berôve ast de krêft hast.
  Kommandant-Liuw, sa't er no neamd waard, rekrutearre in grutte bemanning, sa'n sânhûndert oant achthûndert piraten. Dit soe genôch wêze moatte om in koele operaasje út te fieren.
  Miskien sels tsjin Portugal, in heale koloanje fan Spanje. Dêr binne ek rike plakken. Benammen goudminen yn 'e Amazone. Der wie yn alle gefallen earne om te pokken.
  Toruga sels waard bedekt mei rotsen en in machtich fort, en it koe net sa maklik wurde nommen.
  Yn 'e meast prestizjeuze taverne, wêr't prachtige famkes yn allinich tunieken tsjinne, moete de Liuwkommandant de piraat Levastien. Dit type suggerearre dat er de stêd Kastylje oanfallen, op in grutte ôfstân en goed beskerme, dêr't in soad rykdom wêze koe.
  Pavel Lev merkte op:
  - Dit is in nijsgjirrich idee. Mar jo moatte de oseaan oerstekke en boppe Spanje sels yn Europa klimme. Hoewol, fansels, de ferlieding is grut.
  Levastien merkte op:
  - Dêr is in machtich fort. En fjouwer skippen kinne net genôch wêze foar in slach. In heul krêftich fort, mar d'r binne goudminen yn 'e buert. Sels Morgan sels, doe't er besocht der yn te kommen, ferlear twa skippen en flechte yn skande.
  Pavel merkte mei in gnizen:
  - Morgan? Dit is ús spiker yn 'e kont ! Wy moatte mei him omgean!
  Levastien skodholle en antwurde:
  - Wy hawwe noch genôch romte. Kastylje is in tige grutte bút. Dêr kinne jo goud en sieraden sammelje fan hûndert miljoen frank!
  Kommandant Leo stimde yn:
  - Grutte som! Mar foar no ...
  Doe rûn in boadskipper de kroech yn. Hy wie bleatefoet en yn koarte broek, út adem, de jonge melde:
  - De Spanjerts besykje ús grûngebiet yn te brekken. Se klimme oer lân nei ús ta!
  Captain Lion kundige oan:
  - Sla it alarm!
  In part fan it eilân dêr't de besittings fan de piraten op leine hearde by Spanje. Neffens de ûnskreaune regels waarden de Spanjerts net oanrekke oant se de Frânsen oanrekke. Mar yn Jeropa bruts der wer in oarloch út tusken Spanje en de kriichsinnige Loadewyk de Fjirtjinde.
  En no besleaten de Spanjerts dit nêst fan piraten út te baarnen. Mar om de corsairs út 'e see te ferslaan, waard swak besletten om in sterk leger fan tweintich tûzen ynfantery en kavalery mei kanonnen te smiten. Der wiene sa'n fiif oant seis tûzen piraten yn Torugei, tegearre mei de Frânske soldaten wiene der oant tsientûzen - dat is de helte safolle. Plus, de Spanjerts rekkene ek op 'e lege dissipline fan' e piraten, har gebrek oan koördinaasje, ivige fijânskip, konkurrinsje, en ûnwilligens en ûnfermogen om te fjochtsjen op lân.
  Dus tweintich tûzen Kastilianen binne in serieuze bedriging.
  Mar foar kaptein Leo is dit in kâns om geunst te curry mei de Frânske kroan, en úteinlik krije in soarte fan juridyske status yn Europa.
  Ommers, wa is hy, eins? Pirate fan ûnbekende clan of stam. Margarita is in markyze, en hja joech ta dat se graach trouwe Pavel en jou him har titel. Marquis de Rybachenko de La Valliere - - sounds! Mar de markies en de eardere mêtresse fan 'e kening soene trouwe mei in filibuster fan wa wit hokker ras.
  En miskien jouwe se my in soarte fan titel en rang. Sa, yn alle gefallen, kaptein Liuw dreamde.
  En de famkes woenen ek teminsten adel, en foar harsels lân keapje yn Frankryk. It soe benammen goed wêze oan 'e Middellânske kust. It is dêr waarm, sels yn 'e winter, en oer it algemien in paradys. En ek yn Itaalje, ek net min. Benammen yn Sisylje! Der is hast gjin winter op dit eilân, yn jannewaris kinne jo yn see swimme.
  Sa waarden de piraten hastich sammele foar de striid.
  Adala en Agata ûntspannen op dit stuit op it strân. Hoe moai is it om bleatfuotten op it waarme sân te rinnen en nei de sierlike ôfdrukken fan jo fuotten te sjen. De piraten knibbelje del en tútsje hertstochtlik de bleatefuotten, beitelde fuotprinten fan 'e famkes.
  Dit is geweldich , docht bliken, en op grutte skaal. No, moai, soe men sizze kinne.
  De famkes tan oan in sûkelade glans yn Eva kostúms. Mar besykje op syn minst ien piraat om by har te kommen. Se sille him sear dwaan.
  Adala notearre:
  - Ik wit noch hoe't de Taliban in Russyske soldaat jonge fong. Se hongen him oan syn fuotten en bigounen him mei in roestige, doffe seach te sjen. It is ferskriklik. En sa raasde dizze jonge man , jo koene it letterlik in pear kilometer fuort hearre.
  Agatha knikte:
  - Ja dat kloppet! Ik ha dit noch altyd yn myn earen! Mear krekter, in ûnminsklike gjalp. Hoe wreed binne dizze Taliban. Se skine sels froulju libben. En ien fongen froulike ferpleechster hie har boarsten útskuord mei hite tang!
  En de famkes raasden op 'e top fan 'e longen:
  - Wy sille net ferjitte, wy sille net ferjaan!
  En as teken fan striidberens namen se it en songen in oplibjend liet;
  Ik bin in Komsomol lid fan stalinisme, dochter
  Wy moasten lykwols fjochtsje tsjin it faksisme ...
  kaam oer ús ,
  Ferjilding is kommen foar it ateïsme fan systemen!
  
  Ik focht it nazisme yn in haast,
  Ik wie bleatefoet yn 'e bittere kjeld ...
  En ik krige in A foar it eksamen,
  Behannele mei de razende Judas!
  
  Fascisme is heul ferrifeljend en wreed,
  En in stielen horde bruts troch nei Moskou...
  Och, wês barmhertich, hearlike God,
  Ik draach de RPK yn in losse rêchsek!
  
  Ik bin in grutte skientme famke
  It is moai om bleatfuotten troch de sniedrift te rinnen ...
  Meitsje in grutte dream útkomme
  Och , oardielje de skientme net strang!
  
  Ik ferpletterde de fascisten as earte,
  Fan Moskou nei Stalingrad ...
  En de Fuhrer die bliken min yn 'e striid,
  Ik koe net libje om de grutske parade te sjen!
  
  Oer dit ûnbeheinde Stalingrad,
  Jo waarden in geweldich kearpunt foar ús ...
  Der wie in wetterfal fan koele beleannings,
  Mar Hitler krige it krekt mei in koevoet!
  Lit ús gean nei it grutte heitelân,
  Wy binne oan it ein fan 'e wrâld as it universum ...
  Ik bliuw allinnich mei it Komsomol-lid,
  En d'r sil ûnbeheinde berop wêze!
  
  Ik rûn bleatefoet oer de koalen,
  Dejingen dy't by Stalingrad baarne...
  En myn hakken binne ferbaarnd mei napalm,
  Wy sille ferneatigje - de nazi's sille in bastard wêze !
  
  De Kursk Arc is oankommen mei fjoer,
  En it liket derop dat de hiele planeet yn 'e brân stiet ...
  Mar wy sille de rezjiminten fan 'e Fuhrer yn stront wiskje ,
  Lit der in plak wêze yn it strieljende paradys!
  
  Hoewol de Tiger in heul sterke tank is,
  En leau my, syn romp is sa machtich ...
  Mar lit ús syn ynfloed yn stof meitsje,
  En de sinne sil net ferdwine - de wolken sille ferdwine!
  
  "Panther" is ek machtich, leau my,
  It projektyl fljocht as in fêste meteoryt...
  As wie it in bist dy't syn tongen bleat,
  Dútslân en horden fan satelliten!
  
  Wy leauwe fêst yn ús oerwinning,
  Wy binne ridders en Komsomol famkes ...
  Wy sille de druk fan 'e horde kinne ferpletterje,
  En wy sille de slach net ferlitte AWOL!
  
  Wy hâlde fan fjochtsjen - om frijmoedich te winnen,
  Wy sille elke baan prachtich dwaan ...
  Jo skriuwe ús pionier op yn jo notebook,
  As jo mei Marx binne, is it earlik!
  
  Wy kinne ek mei weardichheid leafhawwe,
  Foar de gloarje fan 'e ûnierde Jezus ...
  Al klimme legioenen fan satan,
  Wy sille winne en wy binne net tryst!
  
  En Berlyn sil wurde nommen troch de Readen,
  Wy sille meikoarten Mars besykje ...
  In Komsomol-lid sil in koele soan hawwe,
  Wa sil it earste wurd sizze - hallo!
  
  Lit de universele romten mei ús wêze,
  D'r sil gjin obstakel wêze foar har om har út te fersprieden ...
  Wy sille prestaasjes fan topklasse krije,
  En de Heare sil jo de Hillige lean jaan!
  
  Wittenskip sil elkenien wer opwekke - leau ik
  D'r is gjin need om te rouwe foar dyjingen dy't fallen binne ...
  Wy binne in trouwe famylje foar it kommunisme,
  Lit ús sjen tusken de stjerren fan it universum!
  Dêrnei, it sinjaal te folgjen, begûnen de krigers in deadlike fûst te foarmjen.
  De piraten woene net benammen it reguliere Spaanske leger fjochtsje. Yn feite, dit beloofde harren gjin bút of winst. En it dearisiko wie grut.
  No, it Frânske garnizoen, mei yndividuele stedsbewenners dy't wapens kinne drage, wie ree om har plicht oant it ein te ferfoljen. Al wiene der net safolle reguliere soldaten. En mear yn it bûtenste fort.
  Kaptein Leo naam de driuwende taak op om alle piraten te sammeljen. En hy joech opdracht dat alle gewearen dy't mooglik wiene fan 'e skippen helle wurde. Op guon wizen, mar yn artillery, wie it mooglik om in oerweldigjend foardiel op 'e Spanjerts te krijen.
  Margarita, dy't noch mear praktyske ûnderfining hie fan oarloggen as de majoar fan 'e spesjale troepen sels, wie dêr krekt. En se sammele piraten. Adala en Agata organisearre ek in gearkomste fan troepen en gewearen. Wy moasten hastich.
  De famkes hiene haast. Agatha brûkte sels in sweep, en drong de korsairen oan. En it wurke.
  Hoewol in protte fan 'e piraten, benammen de bemanningen fan oare minsken, besochten te sjitten en op har te snapjen. It wie sa'n spannende situaasje, mar de famkes oerwûn de swierrichheden. En se jagen de oergroeide, eangstige piraten fuort, sammelje se yn heapen en sorteare de troepen.
  Margarita wie ek op in rol. In pear kear sloech se sels de filibusters yn 'e ballen, sadat se net al te gretig wêze om har te poaten, mar folle flugger harkje.
  Se sammele sawol de milysje as in diel fan it garnizoen. Ek bestie it gefaar fan oanfallen út de see. En it haad fan it garnizoen fan it eilân doarst net alle soldaten en kanonnen út it fort te heljen. Spanje is sterk yn syn float, en it liket derop dat de nije oarloch fan Loadewyk net sa maklik wêze sil. Hoewol't hy hat in treflik Superintendint fan Finânsjes, Kohlberg, dy't, ik moat sizze, toande himsels te wêzen hast in sjeny, lykas Richelieu.
  Spanje is grut yn it oantal koloanjes en skippen - minderweardich yn kwaliteit. Mar yn de grûnkrêften is it ferskil noch net al te grut.
  Benammen sels sa'n ienfâldich ding as in bajonet op in musket wurdt noch net brûkt.
  En Paul Leo bestelde dizze tekoart te nimmen en it te korrigearjen. Mar der wie te min tiid om bajonetten te meitsjen. Mar in pear hûndert piraten wisten sa'n apparaat te meitsjen...
  En se sammele hastich ferskate soarten gewearen ...
  Agatha stelde foar om, om tiid te winnen, de jungle yn brân te stekken dêr't de Spaanske troepen trochhinne bewege soene.
  Dochs is tweintich tûzen in hiel leger mei gewearen. Dy't net maklik te slepen.
  Adala, in groep monteare piraten, makke har earste reis en foel de Spaanske kavalery oan.
  Corsairs op hynders smieten selsmakke granaten en sette de krigers fan it Kastiliaanske Ryk op 'e flecht.
  En se rûnen fuort, mei skea...
  It readhierige bist snijde mei in sabel de kop fan in Spaanske lanserkolonel ôf en koarde:
  - Ik sied de dea, de fijân moat stjerre!
  De earste skermutseling mei de Spanjerts ynspirearre de piraten ta eksploaten, lykas de rest fan 'e ferdigeners fan Toruga.
  Der waarden hastich granaten makke fan klaai, buskruit en stienkoal. Ja, gewoane stienkoal koe in granaat hast like destruktyf meitsje as nitroglycerine.
  En der wie hastich bewapene ...
  Margarita pakte in snipergewear makke troch kaptein Leo en begon te sjitten op it Spaanske leger. Earst, it famke keas de offisieren, knocking se út as patrijzen. De Spanjerts fertrage wer en begûnen as antwurd willekeurich te sjitten.
  Margarita skeat fluch en akkuraat. En har kûgels fûnen doelen ûnder sawol kavaleristen as ynfantery.
  It famke wie sels ûnderdûkt yn de jungle en koe net berikt wurde. Se kamouflearre harsels goed.
  En de kûgels kamen krekt en faak telâne...
  En dit liet ús ek tiid winne foar it meitsjen fan granaten en it slepen fan gewearen.
  Adala stie ek yn 'e jungle yn brân, mar it baarnde net goed. En oan 'e iene kant is dit goed - om't brânen tige gefaarlik wêze kinne foar de stêd. Mar oan 'e oare kant makke it it dreech foar de Spanjerts om te fertragen.
  Mar se reagearren al hiel senuweftich op de reek en skeaten willekeurich.
  De Spaanske generaal Pedro begriep fan it begjin ôf dat piraten net sa maklik tajaan soene. Boppedat sjogge de troepen fan it Kastiliaanske Ryk te ûnhandich.
  De famkes kroepen ek omheech, smieten granaten nei de fijannen en naaiden fuort fuort.
  Se diene it sa behendich en akkuraat.
  En ien granaat fol mei naalden feroarsake flinke skea.
  Adala notearre:
  - In sabotaazjemanier fan fjochtsjen!
  Agatha wie it hjirmei iens:
  - En benammen tige effektyf !
  Margarita, dy't wurke mei in gewear sadat syn stielen loop waard misfoarme en moast wurde rjochte, opmurken:
  - Wy martelje se as stieken wy se mei naalden!
  It Spaanske leger wie fertraging. En dit joech tiid om sa'n tûzen gewearen fan ferskate kalibers nei ien plak te slepen.
  Dêrneist produsearren smeden hieltyd mear bajonetten. In grut oantal granaten waard makke fan klaai foarwerpen.
  Om de piraten op te fleurjen en sjen te litten dat se ree binne om de talleaze Spanjerts te ferslaan, begûn kaptein Leo te sjongen;
  In oar universum - de heechste klasse,
  De stjerrebylden bloeie yn in kontinu boeket ...
  En de stjerren wachtsje gau op ús,
  Lit de eksploaten yn 'e poëzij ferhearlike wurde!
  
  In bleatefoet famke draaft
  Har hier is as de kleur fan 'e sinne, karmozijnrode ...
  Ik sil it hearlike skyld fan it Heitelân ophelje,
  En ik sil it strakker fêstmeitsje, it lear út 'e tas helje!
  
  Ik bin in ridder, in warrelwynpionier,
  Ik hâld fan fjochtsjen foar it hillige Rus ...
  En in foarbyld foar it hiele Heitelân,
  En net ien of oare nar mei de siel fan in clown!
  
  De Wehrmacht waard weromfûn út Moskou,
  Hoewol it faksisme einleaze krêften hat ...
  Wy binne gewoan minsken, ridders-eagen,
  Wy sille opstean út it grêf as it nedich is!
  
  Wy kinne alles dwaan en binne berne om te winnen,
  Nee, jonges binne net berne yn in jiskefet...
  En lit it libben jo in fiif-stjerrenwurdearring jaan,
  En de Führer sil mar twa punten jaan!
  
  Wy sille in machtich lân meitsje,
  Us folk kin net op 'e knibbels brocht wurde...
  Ik leau dat ik noait stjerre sil,
  De grutte lieder Lenin is ommers by ús!
  
  Ik bin in pionier, in drege jonge,
  Hiel maklik sketten út in masinegewear...
  Yn 'e kjeld rin ik bleatefoet yn 'e snie,
  En de Krauts sille ferjilding fan my hawwe!
  
  Nimmen kin my ferslaan
  Ik bin in ridder mei gjin tryste útkomst ...
  En lit de jager yn spultsje feroarje,
  As it waar is kalm!
  
  Jo binne ornearre om alles yn it libben te berikken,
  Oan dejinge dy't dapper is en wint yn in gefjocht ...
  Nimmen is dapperder as in pionier,
  Der binne teminsten ferskate soarten pesten!
  
  Dus ik leau fêst dat wy sille winne,
  En wy sille ús hillige Rus '...
  Boppe ús is in cherub mei gouden wjukken,
  Ik fûn myn leave famke !
  Dit is hoe oanhâldende en agressive tarieding plakfûn. De famkes diene der ek oan mei. En goed rjochte shots fan snipers, en smyt granaten, en sels de krigers besocht te sjitten mei in bôge. En net allinnich harren, mar ek harren âlde freon swarte Bob.
  Yndie, de eardere slaaf koe dit net misse. En syn bôge fan in grutte ôfstân, ûnberikber foar de Musketten fan de Spanjerts, sloech fijânske troepen út.
  Earst fansels, de offisieren. En it like hiel yndrukwekkend. Benammen as der ynienen in fontein op 'e foarholle ferskynde en skarlaken bloed spatte. En it like ekstreem destruktyf en deadlik.
  Kaptein Leo sammele syn gewearen yn syn fûst. En hy makke him klear foar de striid mei de Spanjert.
  En úteinlik ferskynden de earste redubten fan it Kastyljaanske ryk.
  En gewearen begûnen op har te sjitten.
  Boppedat skeaten se op in bysûndere manier, earst wiene guon kanonskogels, dan oaren, en dan oaren. Dêrtroch waard de brân hast kontinu en sekuer útfierd. En de kanonskogels barsten , as reinde hagel yn oerfloed op 'e rigen fan it Kastyljaanske leger.
  De Spanjerts gongen foarút, har krêften opsteld yn in damboerdpatroan. En se waarden mei artillery frij sekuer útslein. De gewearen wurken as in pianotoetseboerd.
  En doe't de Spaanske kavalery besocht tichterby te kommen, sloegen se it mei grapeshot, en doe begûnen se it te slaan mei musketten. Dit is wêr't de wille echt begon.
  Kaptein Leo persoanlik liede de troepen. De famkes skeaten út selsmakke, mear avansearre gewearen.
  En swarte Bob sloech mei syn bôge, mei gif as curare. En knock-out tsjinstanners.
  En doe't de kavalery noch mear oankaam, fleagen der granaten op. Boppedat wiene guon fan 'e klaaiprodukten opstoppe mei naalden, spikers en glêzen fragminten. En dat soarge ek foar flinke skea.
  Agatha, sjitten út in gewear, merkte op:
  - It is makliker dan de Taliban útroege!
  Adala stimde hjirmei iens, har tosken bleat:
  - Ja, folle makliker!
  De reade holle skeat in skot en mei in hege begjinsnelheid trochbriek de kûgel tagelyk trije Spaanske soldaten.
  De blonde notearre mei in glimke:
  - Dit is rasjonalisearring! Dat kloppet!
  Agatha lake en antwurde:
  - Wy kinne echt alles sizze!
  En it blonde famke skeat, sadat de Spanjerts foelen as wiene se delslein.
  Margarita skeat ek. In famke fan wûnderlike skientme merkte op:
  - Ik fochten mei de Dútsers! En se liet yn de striid mei harren echt de heechste klasse sjen!
  Adala wie ferrast doe't se skeat:
  - Hawwe jo mei de Dútsers fochten? Dat is, mei de faksisten?
  Margarita knikte:
  - Ja! Mar myn earste fjoerdoop wie yn Spanje. Dêr fochten ik as ûnderdiel fan de ynternasjonale brigades. En om earlik te wêzen, it wie leuk. Ek yn dizze wrâld wist ik perfekt te sjitten fan primitive musketten, mar d'r wiene dêr al mear avansearre wapens!
  En it famke koe mei ien skot fjouwer jagers tagelyk deadzje. De kûgels binne al hiel pânsertrochkringend.
  Agata, ek sjit, nijsgjirrich, frege:
  - Hoe sit it mei it Mosin-gewear? Is se goed?
  Margarita skodde har holle negatyf:
  - Nee! It Mauser-gewear is wierskynlik better. It is folle mear rjochte .
  Ik wurdearre dit yn de praktyk. Yn 't algemien fûn ik de Amerikaanske M-16 leuk. Je sjitte der út as op in sjitbaan.
  Agatha lake en merkte op:
  - No, ja ! Dit gewear is tige effektyf foar sjitten benammen yn 'e stêd. Mar yn 'e modder en yn' e sompe binne Kalashnikovs folle better!
  Adala tjirre wittich doe't se op 'e fijân skeat:
  - Us ynfloed sil deadlik wêze. Benammen as jo krekter sjitte as foarhinne.
  En de strider sette har gewear del. En ynstee lansearre se in grutte, destruktive granaat út in slinger.
  It fleach foarby en eksplodearre yn de Spaanske rigen...
  Margarita merkte filosofysk op, en bleau tige sekuer op 'e fijân te sjitten:
  - Doe't ik yn Spanje fochten, wiene wy oprjocht betrouwen dat wy de minsken fan dit grutske lân holpen om de tiranny fan Franco ôf te kommen. Mar doe, as de tiid ferrûn, kamen oare gedachten op.
  Adala, wylst se sjitte, frege:
  - Hokker?
  It famke mei hier de kleur fan blêdgoud antwurde:
  - As de linker soe hawwe wûn. En de stalinistyske kommunisten kamen oan 'e macht, soe it better of slimmer west hawwe? - Margarita skeat en gie wer troch. - Miskien soe it stalinistyske rezjym yn Spanje folle bloediger west hawwe as it Franco-rezjym. Dêrnjonken soe Hitler yn dit gefal wierskynlik Spanje oanfallen hawwe. Dus soms tinke jo, wêr stride jo foar ?
  Agatha, sjittend, knikte:
  "Hjir bin ik, minsken deadzje, no tink ik ek, wêr is dit foar?" Wat skele wy oer de showdown tusken Frankryk en Spanje?
  Adala notearre:
  - Wy fjochtsje foar ússels. Foar jo plak yn 'e sinne. En net allinnich sa. Us doel is gjin tsjinst oan Frankryk, mar persoanlike rangen, titels en oarders!
  Margarita knikte mei in glim:
  - As skulpen dei en nacht eksplodearje,
  De rangen en oarders komme gau...
  Lit it razend oer de wrâld rommelje -
  Oarloch, oarloch, oarloch, oarloch!
  En de famkes wer lansearre destruktive jeften fan 'e dea op' e fijân.
  En Pavel Ivanovich bleau te sjitten. En kontrolearje de troepen. Under syn ferrassingen wie in flammewerper.
  Hy sil it mar nimme en dy mei in fûle stream slaan. En lit ús sjen litte alles echt en brutaal, burn it út.
  Dit is echt hoe't de Spaanske kavalery trochinoar gie en hoe't se inoar ferpletterden.
  Agatha tweeted:
  - Neat sil ús stopje, gjinien sil ús ferslaan!
  Adala befêstige dit:
  - Ja, nimmen en neat!
  En de famkes wer lansearre ferneatigjende granaten út slingshots.
  . HAADSTIK Nûmer 9.
  De piraten en pleatslike milysje namen om beurten har musketten ôf, wêrtroch't de Spaanske foarútgong fertrage. Feroarsaakje harren kolossale skea.
  De moardwapens sloegen ek sûnder ûnderbrekking, letterlik alles op har paad wei.
  En se slaan jo sûnder jo in kâns te jaan. En se hannelje agressyf. En sa passend en akkuraat.
  De piraten diene fansels behendich, se hiene praktyk. En de Frânske soldaten lieten ús hast noait del.
  Allinnich skotten fan Spaanske kanonnen fan in lange ôfstân soarge foar lytse skea.
  Pavel Lev, ynspirearre, begûn te sjongen mei gefoel;
  Fan 'e wieg dreamde ik fan in koele soldaat te wurden,
  Fleane fleantugen en sjit ...
  Of miskien in kabinejonge en in grutte piraat,
  Hoewol't op see do bist gewoan in dief!
  
  Ik woe yn militêre saken wêze - as jonge,
  De machtichste erkenning om te hawwen ...
  Jo hoege gjin fjochtsjen te learen út in boek,
  Oars wurde jo dom as in bear!
  
  Ik lies as in bern oer driuwende corsairs,
  Oer boarding en hommelse sprongen...
  Hoewol jo miskien in slachtoffer wurde fan 'e kommissarissen,
  Mar de jonge kin de leffe net oan!
  
  Wat jo wolle, sille jo altyd berikke,
  Elk bedriuw is altyd kontroversjeel ...
  En de sinne skynt ek op 'e piraat,
  En as der in stoarm is, makket it ek neat út!
  
  Ja, de galge driget ek
  De wrede beul set it steiger op...
  En de dief sil gjin plak fine yn 'e himel,
  Gehenna wachtet him yn 'e ûnderwrâld!
  
  Doe't ik troch Jezus fongen waard,
  Wanhopich die ik in fersyk ...
  Ik beswykte, ik bekear my, oan 'e skande ferlieding,
  Ik woe famkes, kleurige auto's ...
  
  God antwurde: der is gjin ferjouwing foar jo,
  En allinich de satan wachtet ...
  De beul sloech fuortendaliks sûnder fertraging,
  En de kop rôle fan it blok!
  
  En ik bin yn 'e hel, mar jo witte, ik lij net,
  Jo kinne ek wodka drinke mei duvels ...
  En no slik ik dy drank mei wille,
  Dy't se ôfwaskje mei koeke en spul!
  
  Ja, dit plak is gewoan piraten,
  D'r binne duvels - poppen mei in klap ...
  Dit wie de weromjefte hjir,
  Champagne, wyn, barbecue moarns!
  
  Ik froeide fiifhûndert ieuwen yn 'e hel,
  Mar doe kaam de Grutte Jezus ...
  En de hel einige sûnder interjections,
  Ik wie yn 'e ûnderwrâld yn lok - no bin ik leech!
  
  Yn Gehenna lije ik no tige,
  Ja, it is wier dat it te let is om yn 'e hel te bekearen ...
  Ik woe stilich klaaie mei de dame,
  Ik wist net dat ik hjoed yn 'e hel komme soe!
  
  Dus in les foar oare piraten,
  Libje earlik, jo sille doelen berikke ...
  Hoewol, helaas , it salaris is leech,
  Hoe kinne wy losbrekke fan it ferlet fan keatlingen?
  De Spanjerts flechten, nei't se earder enoarme ferliezen hiene. Ja, in protte fan harren stoaren. De piraten raasden yn efterfolging en it meast natuerlike bloedbad folge.
  De filibusters rûnen lytse skea op, mar se wiene swak en lilk.
  Trije famkes rûnen yn 'e striid foarút: Margarita, Adala, Agata. En hja sloegen de Spanjerts mei de fuotten, droegen sandalen mei skerpe úteinen.
  En fan har klappen kearden de krigers fan it Kastyljaanske ryk oer. En it wie echt serieus.
  Margarita focht, snijde mei sabels en rôp:
  Haast net om ús te begraven,
  Wy hawwe noch wat te dwaan yn 'e striid ...
  Wy sille ús fijannen fûl slaan,
  De rivier sil net sûnder enerzjy rinne!
  En Agatha helle it op en bigoun de fijannen te slaan , dy't net mear fersette, mar fuortrennen, en it blonde famke hakke se mei noch gruttere grime en macht!
  En Adala is ek fonkeljend en fûleindich yn 'e striid, in readhierige famke. Dit wie echt in protte wille.
  No, as de famkes de útroeging oannimme, sil der grif gjin genede wêze.
  En se fiere de slach út. En oare piraten binne oan 'e oanfal - de kiel snije en de buiken iepenje.
  En se binne net ferlegen om yn har bûsen te berikken, lytse items út te skodzjen. It sjocht der allegear wyld en cool út.
  Pavel Ivanovich rydt net al te feardich op in hynder. Yn feite, yn spesjale krêften binne d'r allinich de basis fan hoe't jo in hynst kinne ûnderdrukke. En yn 'e praktyk, wa sil sokke kavalery brûke?
  Hoewol't de Taliban hie mounted troepen. Derneist kochten de Taliban wapens út Sina, ynklusyf drones, ljochte tanks, drones en motorfytsen.
  Dochs galoppearret Pavel Lev en sjit. Docht dit sekuer en sekuer. En hy ferjit net te sjongen;
  Hokker oar lân hat in grutske ynfantery?
  Yn Amearika is de man fansels in cowboy.
  Mar wy sille fjochtsje fan peloton nei peloton,
  Lit elke man groovy wêze!
  
  Nimmen kin de krêft fan advys oerwinne,
  Hoewol de Wehrmacht ek sûnder mis cool is ...
  Mar wy kinne in gorilla mei in bajonet ferpletterje,
  De fijannen fan it Heitelân sille gewoan stjerre!
  
  Wy binne leaf en, fansels, ferflokt,
  Yn Ruslân komt elke strider út in kribbe ...
  Wy sille winne, ik wit dit foar wis
  Jo skurk wurde smiten yn Gehenna!
  
  Wy pioniers kinne in protte dwaan,
  Foar ús, jo witte, is de automatyske masine gjin probleem ...
  Lit ús tsjinje as in foarbyld foar it minskdom,
  Mei elk fan 'e jonges yn gloarje wêze!
  
  Sjit, grave, wit dat dit gjin probleem is,
  Sla de fascist hurd mei in skeppe...
  Witte dat d'r grutte feroaringen foarút binne,
  En wy sille elke les trochjaan mei in A+!
  
  Yn Ruslân, elke folwoeksene en jonge,
  Yn steat om heul iverich te fjochtsjen ...
  Soms binne wy sels te agressyf
  Yn 'e winsk om de nazi's te fertraapjen!
  
  Foar in pionier is swakte ûnmooglik,
  Hast fan de wieg ôf is de jonge ferhurde...
  Jo witte, it is ekstreem lestich om mei ús te pleitsjen,
  En de arguminten binne legio!
  
  Ik jou net op, leau my jonges
  Winterdeis rin ik bleatfuotten yn de snie...
  De duvels sille de pionier net ferslaan,
  Ik sil alle faksisten yn lilkens fuortfeie!
  
  Nimmen sil ús pioniers fernederje,
  Wy binne berne sterke fjochters ...
  Lit ús tsjinje as in foarbyld foar it minskdom,
  Sa'n fonkeljende Sagittarius!
  
  De cowboy is fansels ek in Russyske keardel,
  Sawol Londen as Teksas binne lânseigen foar ús ...
  Wy ferneatigje alles as de Russen yn 'e brân steane,
  Lit ús de fijân rjocht yn it each slaan!
  
  De jonge waard ek finzen nommen,
  Se roasten him mei fjoer op it rek...
  Mar hy lake allinnich yn 'e gesichten fan 'e beulen,
  Hy sei dat wy meikoarten ek Berlyn nimme!
  
  It izer is hyt, oant de bleate hakke,
  Se drukten de pionier, hy wie stil...
  De jonge wit dat hy fan Sovjet temperamint wie,
  Syn heitelân is in wier skyld!
  
  Se bruts har fingers, de fijannen kearden de stroom oan,
  As reaksje is allinnich laitsjen te hearren...
  Hoefolle kearen de Krauts de jonge ek sloegen ,
  Mar súkses kaam nei de beulen!
  
  Dizze bisten liede him al om him op te hingjen,
  De jonge giet allegear ferwûne...
  As lêste sei ik: Ik leau yn Rod,
  En dan komt ús Stalin nei Berlyn!
  
  Doe't it bedarre, raasde de siel nei Rod,
  Hy ûntfong my heul freonlik ...
  Hy sei, jo sille folsleine frijheid krije,
  En myn siel waard wer ynkarneare!
  
  Ik begon te sjitten op 'e rabiate fascisten,
  Foar de gloarje fan de Famylje hawwe de Krauts elkenien fermoarde...
  Hillige saak, oarsaak fan kommunisme,
  It sil krêft tafoegje oan 'e pionier!
  
  De dream is útkommen, ik rin troch Berlyn,
  Boppe ús is in cherub mei gouden wjukken...
  Wy brochten ljocht en lok oan 'e hiele wrâld,
  Minsken fan Ruslân - wit dat wy net sille winne!
  De iennichste dingen dy't de piraten signifikante skea feroarsake wiene de kanonnen, dy't punt-blank waarden rekke mei buckshot. Mar dit stoppe de filibusters net, en se raasden as gekke, wrede en genedeleaze bisten, in agressive lawine.
  En hja raasden yn in fûleindige haast, en snijden de kanonners mei sabels, breedswurden, billen en swurden.
  Dit wie echt in wanhopige en genedeleaze slachting dêr't gjin gelikensen noch efterút binne.
  Adala, Agata en Margarita krigen lichte krassen fan in volley fan buckshot. Wêrnei't se har agressyf offensyf trochsette mei in moardlike slach.
  Adala, hakkende mei har tige sterke en mobile hân, swaaiend en grommend, song:
  Der wie ris
  in famke dat in geit wie...
  D'r is gjin koeler ding op 'e planeet -
  Universele tongerbui!
  De kanonners waarden allegear fermoarde. En doe gie de ferfolging fan 'e Spanjerts troch.
  Pavel Rybachenko besleat dat it wier gjin sûnde wie om it hiele grûngebiet fan it Spaanske diel fan it eilân yn beslach te nimmen en se op te nimmen yn 'e Frânske kroan. Tagelyk, fine bút dêr. De piraten woene ek net ophâlde.
  En hja raasden en raasden as tûzenen bearen.
  Dit wie echt leuk. En in geweldich offensyf sûnder twifel. De striid gie troch, en it wie dúdlik dat de piraten net rêste soene.
  De flechtsjende Spanjerts waarden efterfolge en slachte.
  Agatha merkte mei in glimke op:
  - Ja, de Taliban binne net oanstriid om fuort te rinnen. Se binne wanhopige fjochters!
  Adala knikte en tjirpe:
  Blauwe mist is in mars nei ferrifeljen,
  Hjir komt de Taliban, nei't se de dope priuwe hawwe!
  Dy Spanjerts dy't besochten oer te jaan waarden gewoan fermoarde troch dronken en lilke piraten. Se joegen gjin genede oan gjinien. Sa folge de striid ien goed fersliten spoar.
  Adala snijde ek de kiel troch en slikte har lippen. Wylst se sizze:
  - Myn leauwe, it leauwen fan miljardêrs!
  Agatha giechelde en merkte op:
  - Miljardêrs leauwe allinich yn it gouden keal!
  En de beide famkes fluiten dêrnei. De gierfûgel dy't oer harren fleach krige in hertoanfal fan it fluitsjen en foel del, en sloech de Spaanske offisier mei syn tip op 'e holle.
  Margarita sei:
  - Der sil in geweldige striid wêze! Wy binne krekt as in cowboy!
  It famke tocht oan de Twadde Wrâldoarloch. Dêr, op 'e Kursk Bulge, fleagen Dútske "tigers" . De tanks binne machtich, mar wat ferâldere yn harren yndieling, te djoer en swier. Mar se sjogge aardich eng . Benammen dyjingen dy't in 71 EL kaliber gun hiene. Dit wie echt skriklik. It is eng om se te sjen .
  Ja, de Tiger waard in legindaryske tank. Se skreaunen sels gedichten en lieten oer him.
  Mar hjir waarden de Spanjerts ferplettere... De famkes rêden noch hieltyd it libben fan ferskate soldaten en twongen har om har learzens te tútsjen.
  Dat wie geweldich .
  Adala fûn in goede trofee: de snuifdoaze fan de generaal, makke fan goud en mei stiennen. En de strider tjirp:
  Columbus ûntduts Amearika
  Hy wie in dappere seeman...
  Mar tagelyk learde er
  De hiele wrâld smookt tabak!
  
  Ut 'e pyp fan frede dy't ik smookte,
  Columbus fereale op de lieder ...
  It is in minne gewoante,
  Op globale skaal!
  En it readhierige famke knypeage nei har freonen en partners. Dit blykte echt geweldich en cool te wêzen.
  De famkes rôlen noch wat om. De grutste trofee wie in pear kisten mei militêre skatkisten, mar it waard stellen troch piraten. En dit wie har beweging en har credo!
  De famkes ha, sa't se sizze, hurd wurke...
  Nei't de piraten útput wiene, en mar in lyts part fan 'e Spanjerts te hynder koe fuortgean , begûn in perioade fan rêst. De korsaren dronken de fongen rum en begûnen doe te snurken.
  Pavel Lev besleat ek om yn sliep te fallen. En nim in lyts skoft fan al dyn wurk.
  En der waerd earmoedich snoarkjen heard.
  En kaptein Leo dreamde fan moard ;
  Jan Wissenger siet op in stoel en smookte senuweftich in grutte Hawaïaanske sigaar. Hy wachte praktysk op it ein fan it ultimatum
  it antwurd fan tefoaren witte. Sels as Pavel Rybachenko him oerjûn hie, is dit noch net de reden dat hûnderten miljoenen dollars oan
  oerdracht fan 'e armada om fuortendaliks fuort te gean. Yn dit gefal soene se pretendearje dat de ferbining net wurke - en dochs soene se oanmeitsje
  in krêftige klap, ôfmeitsjen fan elkenien as bugs. In koarte militêr yn it unifoarm fan in marineadmiraal joech syn baas in televyzje
  gram.
  "Jo antwurd is fan de Star of Hope Island,"Hy sei en
  smiet it kantoar.
  It telegram befette mar twa wurden: "Gean nei de hel!"
  Wissenger smiet it telegram yn lilkens fuort.
  "Ik swar, hy komt der earder!"
  Yang doe befel.
  - Gean yn in steat fan folsleine fjochtsreeheid en begjin
  eilân oanfal. Nim gjinien finzen as jo de direkte sône yngeane
  nederlaach, iepen fjoer sûnder warskôging. Net ûnderhannelje, net reagearje op wite flaggen. Unthâld, it heule oanbod fan bommen moat folslein brûkt wurde! Ferjit oer
  spitich.
  Yn 'e blauwe gebieten fan' e Stille Oseaan, fleanmasines, loftfeart
  en de skippen begûnen te bewegen. Pânsere keppels fan stiel
  krokodillen, keppels metaal-feathered wylde kites raasden nei it eilân yn in wylde lawine. De wichtichste stalen lawine ynhelle, ûnbemanne krúsraketten raasden nei foaren.
  It spektakel wie nachtmerje prachtich. De grutte strider Stalinator koe sjen alle bewegingen fan 'e fijân armada, as wie
  palmen. Ferbettere wiziging fan deastrielen soe wêze moatte
  wurk. De wjukken wiene de earsten dy't it gebiet fan effekt fan 'e strielen yngeane.
  raketten, begûnen se, as stroffele se op in ûnsichtbere muorre
  gean út koers, burn ûnnatuerlik fluch en eksplodearje.
  Doe fleagen de avansearre fleantugen yn it gebiet fan 'e deadlike z-rays.
  Se liken as flinters fongen yn in sterke flamme; de measten fan harren ferbaarnen yn 'e loft, ferdampen rjocht foar ús eagen, en mar in lyts part wist mei in sis de loft yn te ploffen .
  wetter. It fjild wreide stadichoan út yn 'e sfear fan syn ynfloed.
  oerflakte skippen waarden ek rekke. It metaal baarnde en smolten, guon
  wêr't ferdwine as út 'e eksploazje fan in wetterstofbom. Op grut
  op oerflakke skippen ; it nije wapen skokte sels betûfte krigers. De sirkel fan de dea wreide likegoed út
  mjitten en ûnferbidlik. Op it plak fan de eksploazjes siede wetter, ûnderseeboaten sloegen en smolten. Fleantúchskeppers, fongen yn it fjild, ferdraaid , misfoarme, en doe eksplodearre.
  De skulpen en brânstof detonearren op in tanimmende skaal,
  Giant tsunami weagen riisden oer de oseaan. De dea ferspraat fluch, mar guon fleantugen besochten...
  werom, lykwols, de snelheid fan fersprieding fan 'e skacht fan' e dea is noch
  ferhege. In protte fleantugen hiene net iens tiid om te reagearjen - de snelheid fan it hieltyd útwreidzjende fjild waard foar har
  te heech. De skippen siede letterlik yn stoarmwetter,
  de hiele hoarizon wie bedutsen mei in mingsel fan stoom en reek.
  Deadestraling besloech in gebiet lâns de kust fan fyftich kilometer,
  stadichoan en rap útwreidzjen fan syn omfang. Falling yn 'e earms
  dea, machtige en formidabele fighting masines wurden helpleas fragminten fan metaal. De skientme en grutskens fan Armetika en guon fan har bûnsmaten wiene stjerrende. De snelheid fan it killing fjild is alles
  tanommen, noch twa minuten - en fan 'e machtige, faaks de machtichste armada ea gearstald, wie der neat mear oer as in steapel siedend metaal. Praktysk
  alle loftfeart waard ek fernield. Noch op it oerflak fan it wetter
  kocht foar in lange tiid, eksplodearre en detonearre de oerbliuwsels fan de ferdraaide struktueren. Oalje en brânstof ferspile, flamme
  eilannen fan mearkleurige flammen. De eilannen feroare foarm
  skitterend mei reinbôgeljochten. In gigantyske tsûnamy, in pear oeren letter, sil de kust berikke, dizze kear fuort
  dan ûnskuldige libbens. Wier, doe't se fuortgean fan it episintrum, ferlearen de weagen fluch hichte en krêft.
  Koart foardat de oanfal begûn, ferhuze Jan Wissenger fan
  fleanmasine yn in pânsere bunker op ien fan de buert
  eilannen. Dit rêde syn libben tydlik. Djipte harnas
  De smeden bunker stie de ramp troch: it is ûntwurpen
  sels in direkte hit fan in nukleêre raket.
  Oant koartlyn siet de grutske en arrogante steatssekretaris fan 'e Feiligensried, bûgd, mei syn daliks grize holle bûgd; de ramp fan 'e Armetyske troepen makke him ek ôf. De grêfstilte dy't folge waard ynienen ûnderbrutsen troch it lûd fan in skot. Hân
  liet it gewear falle en foel machteleas op 'e tafel. It fel ferljochte kantoar dûkte ynienen yn it tsjuster.
  ***
  It berjocht oer de nederlaach fan 'e Amerikaanske wapene troepen, sûnder earder meimakke yn' e skiednis, feroarsake in sterke reaksje om 'e wrâld. Exchanges
  reagearre mei in skerpe delgong yn 'e dollar en de Dow-yndeks.
  Jones, prizen foar oalje en petroleumprodukten stegen flink.
  Shock reaksje op in militêre ramp, sûnder earder meimakke en
  dit makket it noch ferskrikliker , sweeft de Feriene Steaten
  Armetics. Foar it earst, de oanfal fan Yagonia op 'e Feriene Steaten net rekkene,
  der wie sa'n panyk. Boargers fan Armetika kochten frantysk fiedingsprodukten, wapens en gasmaskers op massale skaal. Misdied en drugsferslaving binne sterk tanommen , ynstabiliteit is tanommen, en prizen binne omheech gien. It Wite Hûs waard skodde troch skandalen, en polemyk tusken Republikeinen, demokraten en konservativen feroare faak yn fûstgevechten .
  brawls. Yn Armetik waarden stimmen aktyf heard, ek op it heechste nivo, yn 'e Senaat en Kongres, oer it ferklearjen fan totale oarloch. Ienheden út ûnder de oerlibjende soldaten en
  sjoernalisten waarden ferskriklike dingen ferteld oer dizze kolossale Pacific ramp. Fan de Algemiene Stêf, dat
  de bunker dêr't Jan Wissenger himsels skeat, waard ôflevere
  Lena fideo-opname fan 'e slach makke fan satelliten. De details fan 'e slach wiene sa ferskriklik dat sels it leger
  saakkundigen wiene ree om de fideo-opnames te akseptearjen as in horrorfilmskript. De posysjes fan de generaals wiene ferdield: guon pro-
  oft yn it foardiel fan it oplizzen fan in folsleine blokkade fan it eilân, oaren oanstien op
  in massale nukleêre oanfal op it lansearjen .
  De lannen fan 'e Stille Oseaan wiene tsjin it brûken fan kearnwapens. Mar it lêste wurd wie, lykas altyd, yn sokke gefallen
  Presidint fan 'e Feriene Steaten Armetica, dy't troch grûnwet it prerogatyf en it rjocht hie om it lêste wurd yn te hawwen
  gebrûk fan kearnwapens.
  De wurdearring fan Villa Trinton is skerp
  foel nei sa'n skande militêre ramp, sels it blide berjocht oer de suksesfolle operaasje om de ferkiezings yn Ruslân te ferfalskjen koe de jammerdearlike situaasje net ferbetterje
  Villa. En dit nijs gie hast ûngemurken ,
  wa yn Armetik, benammen op sa'n momint, soarget foar Ruslân ?
  dizze. Mar wat in resonânsje feroarsake de opname makke troch in tredde partij?
  kami fan Bob Owell, dêr't hy, Trinton, skoddet hannen en knuffels
  dit meunster fan kosmyske hel, de terminator Pavel Rybachenko-Lev, it idoal fan miljoenen. In skande! Hoewol't Will sels noch neat is
  wist net. De ienige manier is om tastimming te jaan en kearnwapens te brûken, oars is der gjin kâns. In ferpletterjende nederlaach yn 'e ferkiezings sil ûnûntkomber wêze. Armetika is gjin Ruslân:
  ferkiezingsresultaten kinne net op in massale skaal manipulearre wurde. Op in oare manier
  it ferslaan fan de stjerterminator bestiet wierskynlik net. As
  nukleêre ûnderseeboaten op grutte djipten
  boaten, dan njonken ynterkontinintale nukleêre raketten mei
  neat om mei te fjochtsjen. Dêrom, Will Trinton - presidint fan 'e Feriene Steaten -
  joech de opdracht om kearnwapens te brûken. It lêste argumint-
  ment fan it skeel - nukleêre warheads - waard yn aksje brocht.
  Dit is gekkewurk!
  Op 'e oare helte fan' e planeet Pavel Rybachenko-Lev kontrolearre soarchfâldich de situaasje om 'e Star of Hope eilân. Argeyske kearnwapens wiene machteleas yn it gesicht fan krêftfjilden -
  mi dy't ferdigene it eilân. Combat raketten slaan de macht
  fjild, koe net eksplodearje en ferlern snelheid. Net-eksplodearre raketten kamen opslach yn, sammele yn it arsenaal fan it eilân. De raketten, iene nei de oare, batch nei batch, fleagen nei de
  sleat, ferskate fan harren gongen út koers, eksplodearje op it oanbuorjende
  harren eilannen. Ien rekke Lippiny, ferneatige de stêd Rishop en de tichtby lizzende Amerikaanske basis, wêr't in fersterke korps fan 100 tûzen Amerikaanske soldaten en oarlochsskippen wie, lykas ek
  en al har bûnsmaten. Strike út in swiere strategyske raket
  fission warheads ferneatige mear as ien stêd, killing
  sawat in heal miljoen minsken. Lippinsky regear ûnder
  sterke druk fan it folk easke dat de militêre geastliken fuortgean ,
  sammele op 'e eilannen. De SATO-lannen negeare de -
  tests en bleau te sammeljen troepen. Hieltyd mear skippen kamen Nalovy en oare eilannen oan. Naval dreadnoughts waarden boud op skipswerven. US Ekonomy
  koartsich werboud op militêre skaal. Kuierde fersterke
  oprop foar reservisten, apparatuer mothballed foar opslach waard driuwend mobilisearre. De mobilisaasje wie sûnder earder meimakke
  boppe de prestaasjes fan 'e twa wrâldoarloggen. Lykwols, yn de Twadde Wrâldkriich de Armeenjers net bedarre, mar krekt oarsom, fersterke en wurden in supermacht. Om waansin foar te kommen
  Rybachenko-Lev stjoerde in berjocht nei de Feriene Steaten mei in fraach: as de Armeenjers net ophâlde mei it lansearjen fan nukleêre oanfallen op it eilân,
  dan sil hy alle Amerikaanske nukleêre ynstallaasjes ferneatigje en de wrâld befrije
  fan 'e oanwêzigens fan Armetyske bases en it leger . De hiele wrâld is dan
  mei er frijheid fine. De klauwen fan 'e Armeenske hawk wurde ôfsnien
  Lena, en de bek wurdt ynkoarte. Armetika reagearre op dit mei nij
  fatsoenlike nukleêre stakings. Guon fan harren miste
  doelen, oanbuorjende eilannen ferneatigje, natuer kreupelje en it miljeu ferneatigje. D'r wie lykwols ek in systeem fan perverse logika yn dit. Yn-
  Earst, as de krêftfjilden de raketten neutralisearje en fange, dan is it miskien better om se earne yn 'e buert te detonearjen. Twad, as it net mooglik is om de fijân te berikken mei in eksploazje, dan
  Miskien sil it mooglik wêze om it mei strieling te krijen? It is needsaaklik om it xenofobysk gefoel tsjin 'e Feriene Steaten oer de hiele wrâld te fergrutsjen. Furious
  marteling om de wankende ynfloed troch eangst te fersterkjen. YN
  oan 'e stakingen , mar it Pentagon hie de nukleêre knop. Dit wie in folslein ferrie fan 'e kant fan' e Eltsin-klike.
  Pavel Rybachenko-Lev die wer in berop.
  - Jo hawwe de stim fan 'e ferstân net achte, en no sil ik josels beslute
  lot. Earst ferdigene ik mysels ... No oanfalle ik, it minskdom befrijd fan 'e stielen hakke fan' e Armetyske wrâld
  oerhearsking. Minsken sille de kâns hawwe om te libjen sa't se sizze
  se hawwe in gewisse. Alle steaten sille lykweardige partners wurde -
  mi. It minskdom sil frij wêze fan jo diktatuer!
  . HAADSTIK Nûmer 10.
  De Spanjerts hienen in eigen fersterke stêd op it eilân. En frij goed fersterke mei kanonnen.
  It soe lestich wêze om it te nimmen sûnder signifikante ferliezen. Pavel en syn team makken in ienfâldich, mar effektyf plan.
  Earst begûn de beskutting fan 'e Spaanske fersterke stêd út kanonnen. Reguliere artillery barrage.
  Adala rjochte ek har gewearen en mompele:
  - Dizze gimmick wer! It is better om it op 'e beweging te nimmen en te stoarmjen!
  Agatha merkte op:
  - Ik tink dat dit barde, en it late ta grutte ferliezen! Wy sitte leaver op stoere ferdigening! - Hjir herstelde it blonde famke. - Wy sille in belegering fiere neffens alle regels fan fjochtskeunst.
  Margarita merkte op:
  - Soms is artillery tarieding nedich. Mar tidens de tsjinoanfal by de Andorranen lieten de Dútsers gewoan artillerybombardemint ferlitte en koenen de fijân ferrassing nimme. En dat seit wat! Doe brûkten se wat trúkjes.
  Agatha tjirpe en song:
  Do bist as in slûchslimme foks
  En hâld der oan ...
  Sûnder foksen soene d'r wûnders lang lyn west hawwe,
  De bosken binne fuort!
  Adala knikte mei in glim.
  - Ja, ik bin read, en ik moat sizze, ik bin ek in foks!
  De beskutting waard konsintrearre en ien fan 'e festingsmuorren fan 'e Spaanske stêd stoarte yn.
  Doe stieken de piraten de karren yn brân mei fochtige blêden en beammen, dy't in sterke reek makken en ûnder it dek fan dizze tsjustere streamen de stêd sels oankamen.
  Dêrnei begûn in slimme oanslach. De trochbraak wie de fûle krigers fan 'e piratenarmada.
  Dit bliek echt cool te wêzen. En d'r wiene hjir wat fantastyske showdowns.
  Agatha tjirpele mei in gnyske doe't se de holle fan 'e Spaanske offisier ôfknipte:
  - Lykas altyd, fol bloed!
  Adala sloech de fjochter mei har tip en sei:
  - Ja, der is echt in protte bloed! Mar wy sille it opdrinke!
  Margarita bleate har tosken en sei:
  - Der sil in fijân yn in kiste wêze!
  En it famke die de mûne manoeuvre mei twa swurden tagelyk. En it waard geweldich en deadlik.
  Sa skieden de famkes...
  Pavel-Lev merkte op:
  - It is sa cool! Gewoan geweldige klasse!
  Dit wie echt in protte wille. En hjir foelen safolle liken, benammen fan de Spanjerts.
  Adala waard swier bevlekt mei bloed en liet de darmen fan 'e Spanjerts los. Se die mei al har frantic enerzjy. En yn 'e striid kaam se in flesse suvere alkohol tsjin, blykber brûkt foar brânskilderijen. No, it famke helle it sûnder twa kear nei te tinken en naem it út 'e kiel en luts it. It sloech de readhierige fekânsje hurd yn 'e holle , as mei in koevoet , en se song fan grime en wille:
  Ik bin Chernobog, de dochter fan 'e kweade God,
  Ik meitsje gaos, ik sied ferneatiging ...
  Myn grutheid kin net oerwûn wurde,
  Allinnich fûle wraak baarnt yn myn siel!
  
  As bern woe in famke goede dingen,
  Se skreau gedichten en fierde katten ...
  Moarns betiid opstien
  De wjukken fan cherubs wapperden boppe har!
  
  Mar ik learde wat kwea is,
  Wat yn dizze wrâld makket dy ûngelokkich ...
  Wat bedoelst, sis goed?
  Ik rekke hertstochtlik fereale op ferneatiging!
  
  En liet har famkeslike eangst sjen,
  Wat in sprankelende dochter fan God waard se ...
  Wy sille de gruttens fan it universum feroverje,
  Lit ús krêft sjen litte, heul krêftich!
  
  Grutte Heit dizze Chernobog,
  Hy bringt gaos, oarloggen yn it universum ...
  Jo bidde ta Svarog om te helpen,
  Yn feite wurde jo beleanne!
  
  Dat ik sei: God segenje,
  jo hert opborrelje ...
  Lit ús lok bouwe, leau ik , op bloed,
  Lit de liifmoer oant de râne fol wêze!
  
  Ik hâld fan slûchslimens, gemienens en bedrog,
  Hoe kinne jo Stalin de tiran ferrifelje ...
  It sil net mooglik wêze om it te sjen,
  En hoefolle mist is der yn 'e wrâld!
  
  Sa stelde se foar om in sterke beweging te meitsjen,
  Ferneatigje de kweade mei ien slach ...
  Mar ik rekke fereale op in heul swarte God,
  Yn alle saken, sawol dizze as dy foarby it grêf!
  
  Hoe bin ik oan it kwea wend wurden ?
  En yn myn hert wie d'r woede, gek ...
  De begearte nei freugde, goedens is ferdwûn,
  Sadree't lilkens trochkringe út 'e sokkel!
  
  Mar hoe sit it mei Stalin - hy is ek kwea,
  D'r is hjir gjin sprake fan Hitler ...
  Genghis Khan wie sa'n koele bandit,
  En hoefolle sielen slagge it er om kreupel te meitsjen!
  
  Dat ik sis wêrom goede dingen hâlde,
  der gjin minste eigenbelang yn sit ...
  As jo in specht binne, is jo geast in beitel,
  En doe't ik dom wie , ferdwûnen myn tinzen!
  
  Dit is wat ik mysels en oaren sis,
  Tsjinje de krêft as swarte inket ...
  Dan sille wy de grutte fan it universum feroverje,
  Wellen sille ferspriede troch it hielal!
  
  Wy sille it kwea sa sterk meitsje
  It sil grime ûnstjerlikens jaan,
  Dejingen dy't swak binne fan geast binne al fuortblaasd,
  En wy, de sterkste minsken, leauwe hjir yn!
  
  Koartsein, wy sille oeral sterker wurde as elkenien,
  Lit ús it swurd fan bloed opheffe boppe it universum ...
  En ús grime sil ek mei har wêze,
  Lit ús in oprop krije fol lot!
  
  Koartsein, ik bin trou oan Chernobog,
  Ik tsjinje dizze tsjustere krêft mei myn hiele hert ...
  Myn siel is as de wjukken fan in earn,
  Dejingen dy't mei de Swarte God binne ûnoerwinlik!
  snije jo de holle net ? En Adala har hier fladdert yn 'e wyn, as in proletaryske banier dêr't se it Winterpaleis mei stoarmje.
  De Spanjerts fjochtsje wanhopich. Se witte dat se gjin genede ferwachtsje kinne fan 'e piraten, en dêrom jouwe se net op en besykje har libben sa djoer mooglik te ferkeapjen. No, dit is begryplik. Piraten binne stoere minsken. En hja snijden de koppen goed ôf.
  De famkes bruts yn it kastiel fan de pleatslike gûverneur. Guon fan 'e krigers dêr wiene swarte slaven, en hja fochten koppich.
  Agatha snijde de holle fan ien fan harren ôf en tjirpe:
  - As in sparrow tichtby is,
  Wy sille it gewear oanstekke...
  Wês op 'e foarholle slein, smjunt,
  Lit ús daliks rjochtsje !
  Adala giechelde as antwurd en sloech ek, snijde de hollen ôf mei sawol sabel as swurd en raasde:
  - Foar moardlike trochbraken!
  Margarita die in trijetand-manoeuvre mei har sabels, snijde de hollen fan 'e soldaten ôf dy't it kastiel fan' e keizer dekken en piepte:
  - Us oerwinning is ûnûntkomber!
  En doe fielde it famke in bytsje tryst. Yn 1941, de USSR wie te selsbewust. Se tochten dat se hoeden nei de Dútsers smite soene. Mar de oarloch mei de Finnen liet al sjen dat it Reade Leger net sa sterk wie.
  En de fjildslaggen befêstige dit, benammen yn 'e earste moannen. Dat wiene wier Dútse, ferpletterjende klappen. Hoewol d'r doe gjin "Tigers" of "Panthers" wiene. En Dútske tanks binne swak en in pear yn oantal.
  Adala naam it en twittere:
  - No, Spanje, wat wolle jo?
  En hoe't er mei syn eigen snijt - mei in swurd en sabel. Hjir komt in grutte en destruktive wille.
  De famkes, fansels, oanfallen yn lilkens, en hannelje as cobras yn in agressyf en trochgeande pompen.
  No, se kinne no net ophâlde. Dit is in dray express. Alles is triviaal ferpletterd.
  Nee, dit binne famkes dy't gjinien litte litte en in massale waarmte en fjoer begjinne.
  Dit binne echt famkes - wat jo nedich hawwe!
  Uteinlik wurde de lêste ferdigeners fan it kastiel fermoarde. En no moatte wy de gûverneur fine dy't earne ûnderdûkt.
  Adala sei mei in grins:
  - It is blykber net it bêste idee om in swarte kat te sykjen yn in tsjustere keamer! Boppedat, miskien is dizze kat der net, om't de steedhâlder , as net in gek, in lange tiid lyn rûn!
  Agatha merkte op en slikte har skarlaken lippen:
  - Dit is noch gjin feit!
  Margarita helle har skouders op en piepte:
  - Mar feiten binne eigensinnige dingen!
  De famkes fûnen lykwols gau, troch op de spegels te tikjen, in plak mei in geheime doar. En doe't se mei in swurd sloegen, raasden se yn 'e efterfolging, de flechtsjende steedhâlder folgen.
  En de beauties raasden ekstreem fluch.
  Adala sisde en merkte op:
  - Jo sille net oeral gean - hierige luis!
  En wer spikere se de stap. En hja fleagen foarút as fûgels. Dit wie in rappe beweging.
  En doe waard de swiere sykheljen fan de steedhâlder heard. Ja, de dikke man mei in swiere tas fol mei sieraden koe net fier komme. De famkes hellen him yn. Se namen it en wringen har hannen stiif út. En se sleepten my nei de útgong, klear om represailles út te fieren.
  Dit binne wirklik de froulju dy't jo nedich binne. En de winsk om te deadzjen skynde yn harren eagen.
  In tas mei sieraden sil ek goed fan pas komme. Se diene dit alles heul goed . En, fansels, hoe kinne jo net laitsje? De famkes hawwe in protte wille!
  Ommers, der is oerwinning, en in finzene, en sieraden mei stiennen en goud.
  En dit is foar josels, net nedich om te dielen.
  Hjir, wêrom net sjonge om te fieren?
  De famkes namen it oan en gongen har folle stimmen út, mei in prachtich optreden;
  Wy binne moaie Sovjet famkes,
  Wy hâlde fan jongens te fjochtsjen en te kieteljen ...
  In ljochte, rinkende lytse stimme wurdt heard,
  En wy hawwe in oprop om Krauts te deadzjen!
  
  Wy binne tige dash Komsomol famkes ,
  Mei moed ha wy bleate fuotten troch de froast...
  Wy binne net wend om beskieden oan 'e kant te stean,
  En wy beleanje de faksisten mei de fûst!
  
  Leau my, famkes hawwe in grut geheim,
  Hoe kinne jo de nazi's effektyf ferslaan ...
  En leau my, it sukses fan 'e famkes is net tafallich,
  Om't it leger fan Rus tige dapper is!
  
  En foar ús famkes mei bleate hakken,
  Nijjierssnie is heul swiet ...
  No, de Führer is gewoan in skuorre ,
  Lit de faksisten it sukses net fiere!
  
  Wy famkes spylje heul grappige trúkjes ,
  Wy bleate ús boarsten foar de soldaten...
  En wy meitsje de nazi's echt piss,
  Wy machtige Komsomol-leden kinne net ferpletterd wurde!
  
  famkes kinne in protte dwaan ,
  Sjit sels Hitler út in tank...
  De tsjinstanner sil gjin tiid hawwe om lunch te hawwen,
  De famkes komme as in dief!
  
  Wy respektearje Ruslân echt,
  Stalin is sa machtich as in bliksem heit, leau my ...
  En ik leau dat de oerwinning sil komme yn waarme maaie,
  Elkenien dy't leaut yn dit is gewoan geweldich!
  
  Foar famkes is d'r gjin twifel en gjin barriêre,
  Elkenien is ree om gewoan yn har hannen te pleitsjen ...
  prachtige beleannings komme ta de skientme ,
  Komsomol sterkte is in sterke fûsten!
  
  Wy krigers binne tige fluch om te reitsjen,
  En yn 'e hannen fan 'e flinke gewearen baarnt de loop...
  En elke taak dy't de famkes oan kinne,
  Us freonskip is in sûnder twifel monolith!
  
  Wy binne sokke fonkeljende famkes
  Wy skele net oer sniedriften of froast ...
  Barefoot sil ús poaten yn 'e winter net koel hâlde,
  En de herten fan beauties binne romhertich en suver!
  
  Wat wy kinne dwaan, ferheffe wy,
  Lit ús galoppearje as virtuoaze kangoeroes...
  En wy slagje mei súkses de hollen fan 'e fascisten ôf,
  En leafde foar oefening yn 'e moarn ek!
  
  Alle famkes binne koele krigers,
  Se kinne de Krauts gewoan yn dough slaan...
  No, hoe sit it mei de faksisten dy't gewoan min binne?
  De Komsomol-leden wisten gjin supermacht!
  
  Hitler kin ek neat.
  sloegen him tige hurd mei in stok,
  En hja brekken har tosken, en sloegen de hûd út har gesichten ,
  En doe rûn ik bleatfuotten troch it fjoer!
  
  Allinnich Stalin sil ús bestelle wat te dwaan,
  Syn strange en oprjochte blik is sichtber ...
  En leau my, it famke sil net misse,
  It laden fan in grut masinegewear!
  
  As it nedich is, sille wy Mars berikke,
  En wy sille Venus heul fluch feroverje ...
  Soldaten hawwe polityk nedich foar har laarzen,
  Wy famkes rinne bleatefoet!
  
  Alles is moai by ús famkes,
  Borst en heupen, taille binne sichtber ...
  Hy is ek in pionier, lykas in wolf,
  De pionier is folslein Satan!
  
  No, wy binne famkes - jo witte dat wy cool binne,
  Wy sille alle faksisten as in biezem fuortfeie...
  En der binne blauwe stjerren oan 'e himel,
  Wy sille de Tigers yn stikken slaan mei stiel!
  
  Wat net te dwaan, leau dat it net mooglik is,
  Jou it ta, in kommunist is in demiurge ...
  En soms begripe wy ferkeard
  En se nimme beauties om har bang te meitsjen!
  
  Mar jo wite, wy ferneatigje de Dútsers hurd,
  En se binne by steat om de Krauts yn stikken te skuorjen...
  Ek al hawwe wy titanium sielen,
  Wy geane troch de steppe en meitsje de sompen fuort!
  
  Wy sille kommunisme bouwe sûnder alle spikers,
  En wy sille de fassisten beslissend ferslaan ...
  Komsomol-leden hâlde fan te rinnen yn formaasje,
  En der fleach in cherub oer harren hinne!
  
  De fijân sil it famke net kinne omgean,
  Want it famke is in earn...
  En de Krauts hoege net folle te bedjerren ,
  En dyn Führer raast omdôch!
  
  Komsomol lid mei bleate fuotten,
  Joech Hitler in aai...
  Net omgean mei Satan
  Of it sil gewoan net skele!
  
  it fonkeljende idol fan it kommunisme,
  De reade flagge sil skine boppe de planeet ...
  En Herodes waard smiten yn 'e hel fan 'e hel,
  En de famkes krigen fiif!
  
  Lenin, Stalin - de sinne boppe de planeet,
  As twa earnen yn 'e himel rûn ...
  De eksploaten fan it kommunisme wurde songen,
  It Heitelân hat de krêft fan in stielen wjuk!
  
  Wy wisten te libjen om de oerwinning te sjen,
  En wy rûnen de hiele wei troch Berlyn...
  Babys waarden berne yn 'e widze,
  En no is it lân yn greatens!
  Sa songen de famkes, hiel moai en mei entûsjasme. En Pavel-Lev wûn in oare klinkende oerwinning mei syn partners.
  No is it hiele eilân Frânsk wurden, en rike bút is ferovere. En it tweintich tûzen leger fan it Kastyljaanske Ryk hold op te bestean. En tweintich tûzen wie in protte yn dy dagen. Ien Spaanske aventurier mei twa krigers wist Sily te feroverjen. En Cortes, mei fjouwerhûndert jagers, ferovere it Maya-ryk. Sa is it dúdlik hjir - de oerwinning is klinkende.
  En dêr kaam in brom fan...
  It soe moai wêze om ta gelegenheid fan de oerwinning in grutskalich feest te organisearjen, mar...
  It einige dêr lykwols net. Spaanske skippen kamen út 'e see. Yn dit gefal ferskynden seis galjoenen mei elk fjirtich gewearen, en ien mei tachtich gewearen - swier, lineêr. En se begûnen te sjitten op it fort dat de tagong ta Toruga bedekte.
  De Spanjerts hiene machtige artillery op see.
  Pavel Lev besleat om de Spaanske Armada oan te fallen mei in grutte piratenflotylje oant it it fort ferneatige. Mear as twahûndert piraten stapten op 'e brigantine. Gjin slach, gewoan boarding.
  It Spaanske skip fan 'e line hie tachtich grutte gewearen, de bôge en eftersteven net rekkene. Dit is in echt meunster mei fiifhûndert soldaten en seelju oan board. En syn kanten waarden bedekt mei spesjaal kurkhout fan grutte krêft.
  De kanonskogels dy't de kanonnen fan it fort ôfsloegen, sprongen der gewoan ôf. Dit is in wûnder fan Spaanske skipsbou. En de gewearen sels waarden makke op bestelling yn Turkije - mear avansearre.
  Pavel-Lev, dy't it risiko fan dizze ûndernimming begrypt , besleat dit prachtige skip te fangen.
  Hoewol't nûmers wiene net oan syn kant, hy keas de sterkste, meast betûfte en meast bekwame piraten út hiel Toruga. Dêrnjonken hiene hy en de famkes spesjale snipergewearen wêrmei't se de kommandanten fan it Kastiliaanske ryk útslaan koenen.
  En sûnder liederskip binne de soldaten fan Spanje gewoan in massa.
  Pavel Lev skeat, en fermoarde de Spaanske offisier mei syn gewear. Trije famkes hawwe ek brân stutsen.
  Mar d'r wie gjin tiid om te wifkjen; de gewearen fan 'e Spaanske kruser koene de brigantine dekke hawwe.
  Spesjale papier seilen waarden ynstallearre, en in spesjale karbidmotor waard geschroefd oan 'e rêch, dy't triuwde de brigantine nei foaren. En it wie in fersnelling.
  Agatha, skeat op 'e fijân, tjirp:
  It wie jo dy't my learde te slaan,
  Dêrom hâldt myn liet noait op ...
  It wiene jo dy't ljocht op my brochten,
  It ferdwynt net, sels yn 'e ivichheid!
  Adala skeat ek op de Spanjerts. Se sloech noch in oare holle en piepte:
  Se kenne weagen en marren,
  Wy famkes binne gewoan briljant ...
  It kearpunt komt gau
  Hearen fan 'e loften!
  De famkes hannelje fluch, krekt as de brigantine sels. Nettsjinsteande de hal fan 'e Spaanske kruser glied se foarby de bôge en de heakken fan 'e piraten grypten oan 'e kant fan it machtige skip.
  Wêrnei't de korsaren mei wylde gûlen begûnen op te springen.
  Adala en Agata sprongen tagelyk. En hja sloegen de krigers fan it Kastiliaanske Ryk mei swurden. Dit is echt in sweep en in pikswart, frantic, as in tornado, cutting.
  Margarita sloech mei in figuer acht en begon te fjochtsjen. Mar Pavel-Lev bleau te sjitten út syn gewear.
  Red-haired Adala, slacht fijannen, tjirp:
  Us lokomotyf fljocht foarút,
  Der is in halte yn de gemeente...
  Wy hawwe gjin oare manier -
  Wy hawwe in gewear yn ús hannen!
  Agatha smiet de pânsere Spaanske strider mei in sterke traap oerboard en grommele:
  - Foar in bloedige striid,
  Hillich en rjocht ...
  Maart, maart, foarút -
  Pirate minsken!
  Margarita merkte grappich op, en sloech de jager fan it Kastiliaanske Ryk mei in elbowslach út:
  geweldich wurden !
  En dan sil er springe en de timpels mei beide fuotten slaan troch de soldaten fan Spanje.
  Pavel-Lev, sjitten út in sniper gewear, tocht: "Wêrom docht er dit alles? De Spanjerts binne ek minsken en hawwe him persoanlik gjin kwea dien."
  Mar oan 'e oare kant koe itselde ding sein wurde doe't hy yn Afrika, Syrië en Tadzjikistan fochten. Der wiene ek minsken, al wiene se moslims of hienen se swarte hûd. En wat hawwe se him persoanlik dien? Wier, Pavel Ivanovich wegere te gean nei Oekraïne en leaver it Dark Continent.
  En dan nei Tadzjikistan, dêr't in grutte en fanatike horde Taliban ynfoel.
  En hjir fjochtet er net foar Frankryk, mar foar himsels en syn ploech. Dit is leave Marguerite de La Vallière. Wêrom boasket er net mei dy? Untfange, bygelyks, de titel fan markys? En dan de hartoch. Of in oare opsje - meitsje jo eigen ryk? Wêrom net? Ommers, der wie sa'n Genghis Khan, dy't, neffens de leginde, delkaam nei in slaaf, en doe waard de hearsker fan in grut ryk - de grutste oerwinner yn 'e skiednis fan it minskdom.
  Pavel-Lev skeat, rjochte op ofsieren of de rapste fijân soldaten.
  Der wiene noch mear Spanjerts, mar dy wiene dúdlik ûnorganisearre. En nei't se har kommandanten ferlern hawwe, fochten se tige ûnfoldwaande tsjin betûfte, betûfte piraten.
  Margarita fjochte fûl, en har gouden hier glinstere en glinstere as hjerstblêden yn 'e wyn. Ja, it wie wûnderlike en bûtenierdske skientme.
  En it famke swaaide mei har swurd en sabel, as de knuppels fan in orkestdirigent.
  Hjir is de admiraal fan 'e Spaanske float sels. Hy wie yn dekking en foarkaam dêrom lange tiid troffen troch de goed rjochte Robin Hood Pavel de Leo.
  Mar doe't er seach dat de soldaten en seelju in nederlaach leine, sprong er op it dek om har op te fleurjen.
  De liuwkaptein skeat en sloech de harsens fan 'e ferneamde admiraal eins út.
  Spatten troffen de gesichten fan de seelju. En mei in wyld gûl raasden se har werom en falle.
  Margarita merkte filosofysk op:
  - Dit is wirklik deadlike kûgelkrêft!
  Adala sisde en sloech op 'e Spanjerts:
  - De kûgel is in gek , it swurd is geweldich!
  Agatha tafoege, in oare killerbeweging útfiere:
  - De takomst is fan ús, wy prate yn poëzij!
  Stadichoan waarden de Spanjerts oerwûn. En de liken waarden oerboard smiten...
  Bob skeat ek in bôge. De swarte strider hannele as in Yndiaan yn in hinderlaag, mar tige effektyf.
  Pavel Lev sels tocht hoe't it barde dat tal fan Yndiaanske legers ferlearen oan lytse detasjeminten fan 'e Spanjerts? In strik is ommers hast sa goed as in musket. En sels folle flugger as syn fjoertempo en, yn bekwame hannen, krekter.
  Margarita, dy't de fijannen delsloech, song:
  Romte is skildere yn sombere swarte kleur,
  Sawol kwea as gemiene bedrog hearskje.
  Ynienen wurdt it tsjuster, as in swurd, troch in helder ljocht snien,
  En ynstee fan tsjuster komt in keninkryk fan ljocht!
  Piraten hawwe ek ferlies. Mar dochs binne se trije wurdich, fjouwer Spanjerts yn 'e striid. Plus, de kommandanten op it Kastiliaanske skip waarden ek útskeakele. En dit ferleget it effekt fan ferset. Dit wie echt in kolossale bloedbad.
  Hieltyd mear soldaten falle.
  Underwilens stride oare Spaanske galjoenen om de ûntelbere piratenhorden te fjochtsjen . Mear krekter, de piraten skippen lykje te wêzen lyts, mar der binne mear fan harren, en se swarm as sprinkhanen.
  Fansels is der ek in shootout. En sa fûleindich en ekstreem bloedich...
  Ien fan 'e galjoenen begûn te sinken. De piraten fermoarde de seelju yn in grime.
  Doe herinnerde Pavel dat de Viscountess oan 'e kust bleau. Mar hy hat noch net besletten wat te dwaan mei har. Of leaver, ik bin har gewoan fergetten.
  De strider-majoar rôp:
  - Foar leave dames, foar leave dames,
  Ik bied myn "Agdam" oan ...
  Foar leaflike froulju, foar leaflike froulju!
  . HAADSTIK Nûmer 11.
  De lêste soldaten en seelju waarden ôfmakke en de kruser fan 'e Spaanske float waard folslein ferovere troch piraten.
  Dit is in oerwinning. De piraten fongen ek twa galjoenen, elk mei fjirtich sydkanonnen. En ien Spaansk skip waard sonken. De rest naam de flecht.
  Dit is hoe't it Kastiliaanske ryk ferneatigjende skea hat. En de piraten kamen werom nei de haven ûnoerwinlik en hurder as ea.
  De fjochtsjende fammen namen it oan en songen yn blydskip;
  Wy binne Komsomol-leden, dappere fjochters,
  Wy sammele om moedich te striden foar it Heitelân...
  binne grutsk op ús famkes ,
  Want wy kinne rapportearje oer súksessen!
  
  De strider is gewoan topklasse,
  haasten hast neaken yn de kjeld...
  Wy kinne oer elke saak stride,
  Under in tige sinnige, strieljende loft!
  
  Moaie famkes sille jo ús net fine,
  Wy binne sa moai, dashing ...
  De skientme liket net mear as tweintich,
  En dyn fuotten rinne bleatefoet yn 'e snie!
  
  Wat in moaie sinne, giele kleur,
  It hat in hint fan goud, jo witte ...
  Wy sille gau de dage fan it kommunisme sjen,
  En in protte healneaken, bleate fuotten !
  
  Wy Komsomol-leden hâlde fan fjochtsjen,
  En elkenien is by steat om heul coole dingen te dwaan ...
  Wy stjoere in dapper leger yn 'e striid,
  Want tsjinstanners binne in lyts bytsje!
  
  Add en add wurdt net jûn,
  Yn 'e universele fûle situaasje ...
  Famkes kinne wyn drinke
  Gean oan 'e slach yn folsleine jurk!
  
  No binne wy yn 'e wrâld fan elven - it makket neat út,
  Wy kinne ek in protte...
  De universele dream sil útkomme,
  Ik sil alles dwaan, leau my!
  
  Foar it heitelân binne d'r gjin wurden om ta te jaan -
  Hâld de prachtige oerwinningsflagge op jo boarst ...
  Lit ús de keatlingen fan kapitalisme ôfsmite,
  Lit ús problemen omkomme yn 'e ûnderwrâld!
  
  Foar gloarje, ken de Russyske Kristus,
  Wy sille it swurd en it skyld sublym ophelje ...
  Leafde foar it Heitelân is helder en suver,
  Oaren komme by de sechstjin wapens!
  
  De fascist is machtich en gewoan wreed,
  En orken binne ek machtige nazi's ...
  Mar ik sil de Krauts yn 'e foarholle slaan,
  De famkes binne hielendal gjin pasifisten!
  
  Wat in leaf lân binne wy berne,
  Wy groetsje de bloei mei in glimke mei pearels ...
  En de Fuhrer is gewoan wijd oan de satan,
  Wy meitsje him ôf yn strieljende maaie!
  
  
  Wy sille it berikke, ik leau perfoarst alles,
  Ik doar eins net te folle te dreamen...
  De stêd en it bûtendoarp binne bliid,
  De poppe lake yn 'e widze!
  
  En wa is dizze rôfdierige iverige ork,
  It gnizen fan 'e fangs is fatsoenlik heul lilk ...
  En do sloechst him licht yn 'e tosk ,
  De jacht bliuwt allinnich foar lytse dingen!
  
  Ik freegje Kristus - rêd de Almachtige wrâld,
  Lit him net ferbaarne yn 'e pest fan fjoer ...
  En dyjingen dy't min binne, leafdefol ferjaan,
  Nei't er beswykt wie foar de waarmte fan 'e tsjinstanners !
  
  Wy sille ús ek net ferfele yn Berlyn,
  Wy komme dêr, leau my, hielendal nei New York...
  Lit ús fêst leauwe, fiif bruorren,
  Lit de stim fan it famke lûd klinke!
  Op it skip sels, se slagge te fangen de marine skatkiste en in protte djoere wapens, en noch folle mear. Benammen wie der noch kakao yn 'e skuorre.
  It grutte skip waard no ûnderdiel fan de flotilla fan Paul de Leo.
  En by syn weromkomst joech de Frânske gûverneur de filibusters in feest.
  En wat prachtich is dat der sels in teater op it eilân kaam. Wat wie in seldsum gesicht foar dy tiid.
  Se begûnen Spartak oan 'e korsaren te sjen. Boppedat dûnsen de froulju fan Versailles hast neaken. En har bleate, brune skonken kearden op 'e piraten.
  Njonken de saaie rum wiene der sels tidens it feest konjak, selektearre wynen út 'e kelders en sjamanyske wyn.
  De piraten hiene in echte fakânsje. En salben fan prachtich fjoerwurk sloegen de loft. Wat letterlik de hiele himel bedekte.
  Ek waard muzyk spile mei orkesten.
  Agatha merkte mei in glimke op:
  - En dat jo sels yn 'e midsieuwen wille hawwe kinne!
  Adala antwurde:
  - Dit is al it begjin fan de moderne tiid! En wy sille it al sjen!
  Margarita merkte op:
  - It wie nijsgjirriger yn de ienentweintichste. Se makken sokke koele spielkonsoles! Jo kinne net iens foarstelle!
  De blondine lake en sei:
  - Jo binne fergetten út hokker ieu wy binne! De ienentweintichste is technologysk, mar ik soe net sizze dat it maklik is! En op ien of oare manier binne d'r gjin oarloggen minder!
  De reade holle merkte mei in glimke dy't bloeide as in roas:
  -Al sille wy net alle problemen oplosse, wy sille net alle problemen oplosse, mar elkenien sil lokkiger wurde, elkenien sil fleuriger wurde!
  Margarita merkte grappich op:
  - Sa sille wy wille ha!
  En de famkes bigounen yn koar to sjongen;
  Wy famkes gongen om piraten te wurden,
  Se woenen fjochtsje as earnen...
  Wy froulju binne as akrobaten,
  En dochters fan God en soannen!
  
  Wy hâlde fan spatten yn 'e blauwe see,
  D'r is gjin koeler skientme ...
  Wy binne slagge om alles te parsearjen,
  It jaan fan strieljend ljocht oan minsken!
  
  Mear krekter, wy berôve allinich de rike,
  Se binne as Robin Hood ...
  De keninklike keamers glinsterje,
  En lit ús in skokhaak útfiere!
  
  De Spanjerts hawwe it dreech mei famkes
  En it is net maklik foar de Portugezen ...
  Us stim is sa'n oprop,
  Hy skriuwt as in beitel!
  
  Wy wolle de coolste en heechste wurde,
  En feroverje de grutheid fan 'e stjerren ...
  Al waait it soms it dak ôf,
  De jager feroaret yn spultsje!
  
  Wy famkes wurde hieltyd moaier,
  Hjir komt it publyk oan board...
  Om dizze wrâld moaier te meitsjen,
  Wy falle de bemanning oan!
  
  De Ingelsken fjochtsje yn 'e striid,
  En mei har is Morgan har lieder ...
  Hy wol ús hulde oplizze,
  En regearje as in kweade kening!
  
  Mar wy binne famkes, net bang,
  Wy rinne bleate fuotten yn 'e slach ...
  Soms is it ûnsin,
  De gekke lieder is op 'e ramp !
  
  Hjir falle wy de karavel oan,
  En de beauties komme as in horde ...
  Wy sille fansels in offer bringe,
  Ommers, God en satan binne mei ús!
  
  Ik fjochtsje, swaaiend lilk,
  Mei it skerpste skearmesswurd...
  Dat der in plak is yn in prachtich paradys,
  Om him mei in bakstien yn it gesicht te slaan!
  
  Ik ha it mei myn sabel del,
  Fjouwer grutte koppen...
  En sa sloech se de Spanjerts hurd,
  It is as binne earnen besibbe oan my!
  
  It bliek in drege tiid te wurden,
  Dit blaasde gewoan op ...
  Wy binne sokke bern fan Pallas,
  De sterkste oar yn jo hannen!
  
  Mei machtige macht,
  Wy earje Kristus mei in suver hert ...
  Mei de wrâld in prachtich paradys wêze,
  Grutte suverens yn!
  
  Us swurden binne skerp en sterk,
  fuort yn de helte ...
  No, dan wurde de bern berne,
  En wy sille se ferneare, it is in skande!
  
  Hoe geweldich is it foar my om in piraat te wêzen,
  It is as in frou dat it fjoer baarnt ...
  En ik woe in swiet libben,
  It famke is foar altyd jong!
  
  Myn swurden draaiden wyld
  Se binne as in mûne yn wervelwinden ...
  It famke sil net stil wêze,
  Wat sille wy tagelyk yn fersen wije!
  
  D'r wie ienris in glorieuze Boeddha,
  Hy sei goed - net deadzje ...
  Mar Judas swom der nei,
  En nei de dwergen, tsaar Viy!
  
  Ik bin gjin ienfâldige piraat,
  D'r binne ferskate jierren ...
  Ik gean bleate fuotten nei it steiger ,
  Wierskynlik ferret troch de satan!
  
  De beul martele my op it rek,
  Ik friearde myn hakken mei fjoer...
  Mar ik soe net swije as in fisk,
  Ik slach it leaver!
  
  Sa ûntsnapte ik út it steiger,
  Hoe moedich koe ik ûntkomme...
  Ik sil de fijân fan it fuotstik ôfbrekke,
  Hoewol de kweade horde ûnder oanfal is!
  
  Nimmen kin ús pinne
  Gjin fijân, gjin leger, net iens tonger...
  Hoewol't wolken oer de see sweve,
  De fijannen binne yn foar in fûle rou!
  
  Ik ken de fijân in protte, miskien
  Mar de piraten binne ek geweldich ...
  sa yn it gesicht kinne slaan ,
  Dat de skurken fuort fleane!
  
  Hjir is it famke wer frij,
  En hy hakt de Ingelsken yn 'e striid del...
  Hy jout dúdlik oer de minsken,
  Ik sjoch út ferskate lannen!
  
  Mar wy besochten te winnen,
  Wy koene de fijannen tsjinhâlde ...
  de famkes fochten sa hurd ,
  Dat wy sille nea diel yn it libben!
  
  As de oarloch komt ta oerwinning,
  En d'r sil in rike rispinge wêze ...
  Bliid folwoeksenen en bern
  En de hiele planeet is in helder paradys!
  De famkes songen in goed piratenliet. En dêrnei kinne jo fansels moaier jonges fine en wille mei har hawwe. Froulju hawwe in man nedich. Dit is goed foar jo sûnens en jout jo wille. Benammen as jo in sterke frou binne en mei macht. Dan makket de man leafde om't jo it leuk fine. En dêr kinne jo safolle wille fan krije.
  Boppedat, manlju, benammen jonge, moaie, en it is sa moai om te wêzen mei harren.
  Margarita waard lykwols troch Pavel Lev sels neamd. Hy is ek jong, sterk, kreas en feardich.
  En dit pear aktyf makke leafde. En se fleach letterlik fuort op 'e wjukken fan ekstase.
  Sels Margarita song:
  De stypjende struktuer fan ûnbeheinde leafde,
  It fjoer fan leafdefolle hertstocht raast fûl ...
  De herten fan leafhawwers slaan eangstich yn 'e fierte,
  Sawol de himel as de ierde binne yn har formidabele macht!
  
  De leafde hat de swakken fan geast net keazen,
  Bogatyrs - de sterkste minsken yn 'e wrâld ...
  Bloed sil streame as in stoarmige stream,
  Ommers, ik fûn myn idoal yn dy!
  It famke en de jonge man amusearre harsels foar in lange tiid, en slagge om te dwaan in protte dingen. It wie echt in stoarmige nacht, en in noch mear sublime en sprankelende dei.
  De famkes binne fansels op har bêst...
  Pavel Ivanovich sels besleat oerfal te begean. It sil trouwens noch wol efkes duorje foardat er syn beleanning krijt fan de Frânske kening. Miskien sille se him in oanbod meitsje dat hy net kin wegerje - in útnoeging foar keninklike tsjinst. Dus hoewol d'r in kâns is, moatte jo fan it hert berôve.
  Benammen de pearelflotylje fan 'e Spaanske float is tichtby. Wier, se wurdt goed bewekke en in pear piraten soene it risiko hawwe om har oan te fallen. Mar Pavel-Ivanovich hat seis skippen mei kanonnen - dat is sterkte. Dêrfan is ien Spaanske kruser, sa net de bêste yn 'e Kastyljaanske float , dan ien fan 'e bêste.
  Sa sylde in machtige piratenbemanning oer de see. Seis skippen, trije gruttere, twa lytsere, en in lytse, mar tige flinke brigantine.
  Pavel Lev leaver it algemien kommando út te oefenjen. Krekt as admiraal Makarov ek leaver te farren op in lichter en mobylder skip. Mar op dy needlottige dei bruts hy de regels, en wêrom't hy syn eigen bestelling annulearre: om de útgong fan 'e haven mei fernielings te feien.
  Dat hie in negative ynfloed op de hiele rin fan de oarloch en de skiednis fan Ruslân. Mei de dea fan Makarov begûn de oarloch mei Japan te ferliezen. En dêrmei kaam it ein fan 'e Romanov-dynasty, it tiidrek fan' e monargy, en doe stoppe Ruslân op 'e heuvel. Stalin joech allinich it skyn fan wolfeart oan it ryk. Yn feite, allinnich ferdjipjen syn krisis. Lit de hurde tiden dan gean.
  Pavel Lev, om te ûntkommen fan tryste gedachten, frege Margarita:
  - Sjong wat grappichs, piraat!
  En it stridersfamke bigoun to sjongen;
  Ik keas it paad fan in piraat
  Hoewol't se in aadlike markyze wie ...
  Koe maklik elkenien yn in hoarn bûge,
  En dit wie net in ferrassing foar elkenien!
  
  Ik bin in moai blommen famke,
  Se naam it jok fan diamanten ôf ...
  Ik skearde myn timpel in bytsje mei in blêd,
  Ik hie in protte talinten!
  
  En earst waard ik in kabinejonge,
  Yndied, it gesicht is frij jongesich ...
  En ik haw in nije famylje,
  Ik bin frjemd, miskien te folle!
  
  Gjin skuon nedich - better bleate fuotten
  de skonken fan it famke noflik ...
  En as it nedich is, skodzje ik de fûst,
  Ik bin gjin poppe dy't in fopspeen byt!
  
  Ik wie in famke mei in swurd yn myn hannen,
  Se brûkte it om seelju fûleindich te hakken ...
  Ik kin de tape op 'e flecht snije,
  Dit famke hat sa'n krêft!
  
  Wa't gjin gek is, is sibben fan in famke,
  Ik hâldde fan sliepen mei in goeie man ...
  Piraten binne in freonlike famylje
  En de rest binne gewoan kennels!
  
  Wy belegere immen syn stêd,
  De reuzefamkes giene op de oanslach...
  Ja, ridders, lykas earnen,
  En tegearre binne alle korsaren sa ferienige!
  
  Wit dat de fijân ús net kin stopje,
  As in brutaal famke raast...
  Ut 'e modder sille wy rjocht yn prinsen klimme,
  En de lytse stim sil heul dúdlik wêze!
  
  De minske wit net wat ljocht is en wat skaad is,
  De sluwe foks kin him ferneatigje...
  Mar wy ridders binne net te lui om te fjochtsjen,
  En leau my, der is gjin reden om te rêsten op dyn bêd!
  
  Wy belegere in machtich fregat,
  En hja bestoarmen dy seefesting...
  En ik haw in sterk masinegewear,
  En as jo live sjitte moatte!
  
  Ja, se rôpen in flinke hoemannichte goud yn,
  Wy binne sterke en machtige piraten ...
  De fijân sil gau brutsen wurde
  Leau my, wy hawwe granaten op foarried!
  
  Hjir binne de famkes yn 'e striid as op parade,
  Mei in swaai fan de sabel rôlen de hollen fan de skouders...
  Wy stjoere de fijân rjocht nei de hel,
  It famke swarret as in tiger gek wurden is!
  
  No, wat kin ik my skele fan dy slaperige soldaat, in piraat?
  Se sil him yn stikken snije...
  Lit sels in detasjemint oanfalle,
  Litte wy de paddestoelen ferwiderje as in hak!
  
  Sa hawwe wy de haadstêd besocht,
  De tsjinstanners wiene aardich fernield ...
  Wy binne wirklik gewoan Satans bern,
  Sa waard de macht fan 'e fijân ferslein!
  
  No, wêr prate jo oer , jo brutale fijân?
  Jo sille yn styl fjochtsje tsjin in piraat ...
  Der sil in skop wêze foar de penny,
  Mar yn 't algemien sille jo gewoan machteleas wêze!
  
  En wat mei it famke - wy hawwe gjin problemen,
  Se is prachtich, rap, majestueus ...
  Sels de formidabele hear sil har foar har bûge,
  En foar har bûge sil net iens genôch wêze!
  
  No, sy is de prinses fan 'e see, witst wol
  dêr't sels de prins leech foar bûcht...
  Jo witte, dit is gewoan gjin paradys,
  Famke, jo fertsjinje in obelisk!
  
  Mar it lot fan in famke is wikseljend,
  Har ferriederlike troepen fongen ...
  En wer barde de need hjir,
  En se joegen dat famke in hurde wip!
  
  Se is no bleatefoet yn lappen,
  De famkes namen de prinslike nije klean...
  En de hûn gromt as in fûleindich bist,
  It famke siet ommers efter traaljes!
  
  En hjir hâlde se de prinsesse oan in ketting,
  De kelder is smoarch, wiet en stinkt ...
  No, hoe wie it famke yn 'e modder,
  En yn 'e himel rôlje de wolken griis op har gesichten!
  
  Hungry famke - muffe brea
  Mei modderich wetter al it iten foar de prinsesse...
  En se sloegen jo hakken mei in stok foar lunch,
  Har bleate fuotten binne swollen!
  
  Hy wreide in hoepel oan in ketting oan har nekke,
  En wit dat dit ek heul pynlik is ...
  Ik wol roppe - Hear ferjou my,
  Dat is genôch foar de piraten!
  
  Mar hja namen har op 't rek,
  En dêr skuorden se de lappen fan it famke...
  De kweade beulen drage in ferfelende glimke,
  En se belegere har strak mei in sweep!
  
  Doe stieken se in baarnend fjoer oan,
  bleate hakken fan it famke te fretten ...
  Dizze beulen gongen op in ramp -
  Nee, jo kinne gjin ferburgen spielje mei har!
  
  Mar ik hâldde út, knypte myn tosken stiif,
  Ik sei gjin wurd tsjin de fanatyk...
  Ommers, it famke is as metaal,
  Hoewol leau my, ik wist in protte!
  
  In merk waard op har boarst printe,
  En se brutsen sels bonken mei klauwen...
  Mar de jonge rots is neat,
  En hoe martelde de skuorre net!
  
  No wurdt se nei it steiger brocht,
  Bleatfuotten en hast hielendal neaken...
  De minsken binne gearkommen, wille hawwe,
  Blykber sille se de leave prinses ophingje!
  
  It famke rint bleatefoet sûnder eangst ,
  Se waard slim slein, har hûd wie allegear ferbaarnd...
  Mar it liket krekt oarsom
  Se sil jo heul hurd oardielje!
  
  As in keninginne op 'e treppen nei de troan,
  Se klom maklik op it steiger...
  Se sille de piraat kreunen net hearre,
  Of op syn minst in kerltsje triennen hjir, in bytsje !
  
  Hja hawwe my al in strop om de nekke lein,
  De beul sloech de doaze ûnder har skonken...
  Se sil gean om de sparrow te fieden,
  En it fleis fan it famke sil gewoan wurde ferneatige!
  
  Mar doe klonk in skot, de beul foel,
  It tou wie as in doek skuord...
  Immen syn hertlike gjalp waard heard,
  In machtich rêdingsbedriuw is ynstutsen!
  
  Wy pakke it famke fêst,
  En leau my, se helle my út 'e klauwen fan 'e wet ...
  Wy binne ridders, lykas earnen,
  En de beulen krije straffen!
  
  En hjir is se bleate fuotten op in hynder,
  En in mantel wurdt neaken oer har smiten...
  Se stie net yn 'e waarmte fan' e satan,
  It soe better wêze as de fanatyk omkomme!
  
  Hjir is se wer op it skip,
  En hy regearret it leger fan dizze formidabele piraten ...
  Der is gjin moediger famke op ierde
  En dêrboppe kinne jo allinnich de stjerren sjen!
  
  Ienris sil in famke in troan hawwe,
  De kening sil foar har knibbelje ...
  En de piraat sil de toan sette,
  Sil alle Eds sjen litte dat se de himel hawwe jûn!
  . HAADSTIK Nûmer 12.
  De Pearl Flotilla is fansels in fet stik. Dêrnjonken binne der ek goudôfsettings op 'e boaiem fan 'e see. En dit is ek in signifikante ferheging fan jild.
  Seis piratenskippen en tûzen twahûndert corsairs op harren is in taastbere krêft.
  Nei't er in grutte hoemannichte pearels en gouden sân sammele, farden de Spaanske skippen. Yn totaal wiene der fiif skippen mei de lading - galjoenen fan tige sterke konstruksje, mei tritich kanonnen op elk. En noch trije skippen. Twa grutte fregatten mei elk fjirtich kanonnen, en ien kruser mei achtentachtich kanonnen.
  Acht skippen is in soad macht. Sels Morgan soe twa kear tocht hawwe om tsjin sa'n krêft op te gean. Mar de grutte hoemannichte goud en pearels ûntdutsen is in klear produkt.
  Dat it spul wie de muoite wurdich. En it is relatyf tichtby Toruga, dus ...
  Peter-Lev besleat dat it de muoite wurdich wie om te boarden op 'e wichtichste kruser fan' e fijân, op syn brigantine.
  Adala de readhierige strider hat dit goedkard:
  - It sil ferskriklik leuk en cool wêze!
  Agatha, dy ûnfermindere blonde terminator, tjirpe:
  - Ik tink dat wy de fijannen sjitte sille.
  Margarita merkte op:
  - De Dútsers, de Taliban, de Spanjerts - se binne allegear itselde!
  En it famke pronk mei har byldhouwen biseps.
  De snelle brigantine besocht te bliuwen sadat de Spaanske kruser it net mei syn kanonnen dekke koe. In jonge man, trije famkes en in swarte bôgesjitter iepenen it fjoer, besykje earst de kommandanten fan it grutte skip út te slaan.
  Pavel Lev skeat fan in lange ôfstân, nei't er de offisier fermoarde hie, en song:
  Wy wenje op it lân fan ús heit,
  De wiisste bern fan Rodin Hood ...
  En wy fleane op in wjukken hynder,
  Lit de macht ieuwenlang donderje!
  Adala is ek in aardich krekte skutter. De famkes ûnthâlde hoe't de Mujahideen harren oanfallen. It wie as sprinkhanen. En hja skeaten. Moaie sniper famkes dy't letterlik steapele de oprukkende Taliban yn steapels.
  En doe kearden se de flammewerper oan. De burden fan 'e dushmans waarden songen. Ja, it wie echt heul cool . En safolle bloed streamde letterlik yn tanks.
  Agatha sjit ek op 'e fijân. Hy docht dit mei grutte krektens. Har hits binne akkuraat. Se brekke de hollen fan Spaanske soldaten. Dit is echt in ferstikkende showdown.
  De blonde terminator sjit. It slacht hurd en slacht mei grutte krektens. Se is in frou, litte wy sizze, de coolste fan 'e koele . Hoewol't alle trije famkes binne belibbe hjir. En Margarita is miskien sels de meast betûfte fan har.
  Hoewol de beauties sjogge jong en fris. Mar de amtners wurde spesifyk fuorthelle.
  En de swarte eardere slaaf Bob brûkt in spesjale bôge en sjit perfekt. En it slacht ek spesifyk fijannen út.
  En hy sjongt sels:
  Ik bin berne yn it sillige Afrika,
  In neushoorn hawwe, in liuw dêr...
  Ik gean nei de oarloch, yn 'e hillige striid,
  Omdat de satan regearret!
  En de swarte strider sjit wer en slacht de fijân út.
  Margarita giechelde en merkte op:
  - Ik haw in bysûndere, godlike namme!
  Agatha bleate har tosken en merkte op:
  - Of miskien wol satanysk!
  En de blondine skeat wer krekt.
  Red-haired Adala merkte mei in gniffel:
  - De oerwinning sil ús yn alle gefallen wêze!
  En hja skeat wer en seach:
  - En jo sille net begripe wa't hy bidt - God of de duvel!
  En de krigers skeaten wer alle trije tagelyk.
  Doe draaiden se de karbidmotor oan en fersnelden hurd.
  Dit is wêr't it team echt wyld gie. De Spaanske kruser besocht te sjitten, mar hast al syn kanonskogels fleagen foarby. En de flinke brigantine, glydzjend tusken de rûne, getten izeren ballen, glied nei it grutte skip ta.
  En skerpe heakken pakten de kiel. En se slute strak yn. Wat oer it algemien opdien waard troch ekstreem wiidweidige ûnderfining.
  De piraten, fan wa't der mear as twahûndert op 'e brigantine wiene, raasden en gierden en raasden nei it fijânske skip. Der wie nochal in rook fan corsairs. En it wiene ôfgryslike skepsels.
  Mar de famkes dy't yn 'e slach rûnen, rûken letterlik geurich. Alle trije beauties binne tige spieren en agile. En as se ferspriede, sille jo se net kinne stopje.
  Swift Agatha , yn 'e oanfal, swaait har sabel en swurd, blaast de hollen fan' e Spaanske soldaten en seelju ôf en sjongt:
  Ik bin in famke fan grutte cool
  De piraat en it achtste wûnder fan 'e wrâld ...
  Wy binne ridders en falken, earnen,
  En it is as draait de planeet mei ús!
  Adala fjochtet ek mei geweldig gefoel en enerzjy. Har swurd en sabel binne yn gebrûk lykas altyd. En as se al begûn te hakken, sil it net genôch lykje foar elkenien.
  De read-haired strider is perfeksje yn striid, en men soe sizze ideaal.
  Se fjochtet sa selsbetrouwen, as in meunster, en ballen fan spieren rôlje ûnder har brune hûd. Dit is wirklik de frou dy't jo nedich binne. In echte strider.
  En no falt in oare offisier fan it leger fan it Kastiliaanske Ryk fan har slach. By moarnsiten hat Spanje, tegearre mei Portugal, in kolossaal territoarium. En it grutste part fan sawol Amearika, en Yndia, en de Filipinen, ensafuorthinne. Belgje is noch altyd diel fan 'e Spaanske koloanjes. Dit is grutte macht. Wylst Brittanje en Frankryk fier fan Spanje binne yn har koloanjes .
  Dêrom is it natuerlik dat Paul de Liuw earst fan alle it Kastyljaanske Ryk fjochtet.
  Relaasjes mei Brittanje binne yngewikkeld, mar it hat in pear koloanjes en hat net folle te plonderjen. Utsein miskien Jamaika. No ja, noardliker yn Amearika komt der al wat foar. Mar foar no is dit in lyts ding. De takomst fan it grutte Britske Ryk leit foarút.
  Yntusken moatte de Spanjerts harren koloanjes betelje.
  Margarita hakket en brommert ek, en smyt har hollen mei har sierlike skonken:
  Ik bin in leaf en moai famke
  As koal ferslaan ik al myn fijannen tagelyk ...
  Wit dat de krigers tagelyk ûnoerwinlik binne ,
  En sels Karabas sil fan har ûntfange!
  En yndied lit it famke sokke ûnbidige en kosmyske dingen sjen yn har firtuoaze stjoerhûs.
  Dit is echt Margarita: it finster stiet iepen, want jo binne net fergetten!
  No, Bob, fansels, sjit, en syn spesjale bôge is poerbêst.
  Pavel Lev fjoer ek. De piraten fjochtsje mei grutte grime en feardigens. Se binne superieur oan de Spanjerts yn hân-oan-hân combat. En hja stekke en snije se. Dit is it soarte fjochtsjen dat hjir spilet.
  De fammen, fjochtsjen, namen it en songen, komponearjende wylst se gongen;
  Wy binne dashing piraten famkes
  Wy hâlde fan fjochtsjen mei in float fan fijannen ...
  En echte akrobaten witte,
  Wat binne de erkenning fan heiten wurdich!
  
  Wy lykje soms as meunsters
  En wy hawwe in swart-wyt flagge ...
  Ja, wy binne no besibbe oan Satan,
  Krij de fijân krekt yn in nikkel!
  
  Wy farre op 'e brigantine fan in piraat,
  Wy falle in grut skip oan...
  Fansels binne wy famkes bleate fuotten,
  En wy sille it mei ús fuotten oplade!
  
  Wy hawwe skulls, kenne de banner,
  Wat kin in dream jaan ...
  De ljochte flam fan it famke skynde,
  Lit de jager feroarje yn spultsje!
  
  Der is hielendal gjin genede yn ús bedriuw,
  De tsjinstanner sil ûnder it mes draaie ...
  En wy hawwe tige sterke harnas,
  In sterk famke fansels, in fûst!
  
  Wy binne echt ree om te fjochtsjen
  Tsjin geweld, leau immen...
  Wy binne yn steat om te fjochtsjen,
  Konkurrearje mei Pallas-lot!
  
  Soms komme feroarings
  De fjildslaggen meitsje my echt siik ...
  Wy kenne de grinzen fan lilkens net,
  Us krêft is as selektearre graniten!
  
  Famkes kenne gjin swakte,
  Har sterkte is fan see oant see ...
  Fiel de koele grime
  Dat de smjunt wurdt ferneatige!
  
  Op in koele brigantine fan in piraat,
  Wy sille jo sjen litte, geweldich kenne de klasse ...
  Om op 'e wichtichste top te wêzen,
  En blaas razend yn 'e kontrabas!
  
  Foar oerwinning en in fet punt,
  Wy sille in echte ein sette ...
  Lit ús in rûne tonne op ús fijannen jitte,
  Dit is ús ideaal fan wyn!
  
  Wy kenne gjin genede yn fjildslaggen,
  Wy hawwe ommers in dream mei moed...
  Wy krije echte beleannings
  It gewisse fan it famke is blykber dúdlik!
  
  Ommers, in piraat is net allinnich in rôver,
  Dy't gromt as in wolf...
  Jo sille in glorieuze strider wêze as in deade,
  It hert fan it famke kloppet fan freugde !
  
  Us bruorskip sil ferried net begripe,
  Under de tongerjende en waarme weach...
  Wy krije meikoarten in weardefol kado,
  Miskien sels in gouden rol!
  
  Net riede, famkes, yn 'e dikke dingen,
  D'r is gjin reden foar jo om te trouwen ...
  Der binne leaden wolken oer it Heitelân,
  De rein kin delkomme yn torrents!
  
  Wy piraten sille op it offensyf gean,
  Lit ús in nij paradys foar ússels winne,
  Jo sille gjin ferjouwing krije fan God
  As jo in skip makke hawwe yn in skuorre!
  
  Skriuw in earlik motto op it boerd,
  Lykas, do silst sjen, sille wy de fijân ferslaan ...
  En rinne earm yn earm mei de breid,
  Lit de cherub syn wjuk útspriede!
  
  Se sille rommelje, ik leau de breuken,
  En de beul sil in foarhamer nimme...
  Famkes sille har rêch net sjen litte
  De skientme sil net gûle!
  
  De skientme fage har triennen ôf ,
  Se ried oan te fallen...
  Moonshine sil gjin fijannen helpe,
  Sels as de satan komt!
  
  Myn namme sil wêze op graniten
  Skitterend as de sinne fan 'e himel ...
  D'r sil gloarje wêze op it heule hichtepunt,
  Iets dêr't jo noait oer dreame doare!
  
  Wy sille ferskate lannen feroverje,
  Litte wy de rêch fan 'e kweade autoriteiten brekke ...
  Al raast de mist om,
  Rod Almachtige Heit is by ús!
  
  Dan sil der frede wêze yn 'e hiele wrâld,
  In dream fan in piraat útkomt ...
  Op ús eigen manier sille wy famkes wurde fan 'e eleminten,
  Bliid en lok sil foar altyd komme!
  
  Alle deade minsken sille opwekke wurde,
  De nacht sil ferdwine en it paradys sil foar altyd ...
  Dan sille wy de famkes earlik sizze,
  Us siel macht is grut!
  By de slach kamen de Spaanske soldaten om. En in grutte kruser mei gewearen waard ferovere.
  Dêrnei begûnen syn gewearen te sjitten op oare bewakingsskippen fan 'e pearelflotylje. En tagelyk stapten piratenskippen ek op galjoenen mei bút.
  In serieuze en bloedige showdown folge.
  Pavel Lev skeat op 'e nij op 'e Spanjerts en die it tige sekuer. En syn skots berikten har doelen.
  Jo kinne sjitte hiel fier mei in sniper rifle. De famkes en harren freon Bob namen ek de taak op om de fijannen út te roegjen. Se diene dit mei passy en grutte effekt.
  Agatha skeat en merkte op:
  - It is cool om te sjitten as d'r seewellen om jo hinne binne en stoarmen yn folle gong binne.
  Adala, fansels, wie it hjirmei iens:
  - Ja, hiel moai. Ik haw noch noait soks earder sjoen! Litte wy sizze dat dit oerweldigjende macht is.
  En de reade holle skeat wer...
  Margarita frege de famkes:
  - Hawwe jo mei de nazi's fochten?
  Agatha skodde har holle negatyf:
  - Nee! Ja, wy fochten mei de Taliban, mar wy hoegden de nazi's net te fjochtsjen! Te let berne!
  Adala giechelde en merkte op:
  - Ja, hjir is gjin nimme of optelle of ôftrekje!
  Margarita merkte op:
  - It wie nijsgjirriger om mei de Dútsers te fjochtsjen. It wie in echte, folbloed oarloch. En wy fochten mei harren op gelikense betingsten. En de technology wie doe sa dat de persoanlike faktor wichtiger wie. It is net sa as no, as piloaten op inoar sjitte fan in ôfstân fan twahûndert kilometer, en de kompjûter docht it doel. Nee, hjir moat wat wichtiger wêze.
  Agatha merkte mei in glimke op:
  - D'r is altyd romte foar prestaasjes yn 'e wrâld!
  En wer skeat de blondine krekt. En it rekke de Spaanske offisier rjocht yn 'e kiel.
  Dit wie echt in geweldige striid.
  Adala merkte op, en rjochte har gewear op har fijannen:
  - Wy gedrage ús echt as Robin Hoods!
  En hja lake by de gedachte. En wer sloech se har fijannen.
  Dizze famkes waarden stout... De galjoenen waarden leechmakke, en de piraten slachten de bemanningen.
  Swarte Bob, pylken loslitte, merkte op:
  - Doet dit jo tinken oan fiskjen?
  Agatha lake en antwurde:
  - Fansels net! Dit is folle koeler en ynteressanter!
  Adala tweeted:
  - Op 'e heak, gewoan op 'e heak,
  In famke kinst sa mar ophingje...
  Op 'e heak, krekt op 'e heak,
  Litte wy in krâns meitsje fan 'e bêste ferskes!
  Wêrnei't de reade harsens naam it en lake út 'e longen. En hja skeat wer.
  De piraten brûkten ek granaten mei eksplosiven en naalden by de oanfal. Wat tige effektyf wie en liede ta flinke prestaasjes.
  Pavel-Lev merkte op:
  - Dit is koeler as dat fan 'e piraat Blood!
  Ien fan de jonge piraten piepte:
  - Wat hawwe wy hoererij nedich! It wichtichste is it resultaat!
  De famkes, sa't se sizze, hiene in geweldige tiid. En se skeaten ... Hoewol't in protte piraten stoaren yn dizze slach.
  Benammen boatsman Vepr, mei ien each, stoar. Hy is lykwols te gewelddiedich, en woe it plak fan de liuwekaptein krije. No, ik iet wat ik woe!
  En sa waard in flinke oerwinning helle. Se wisten in flotylje skippen te fangen.
  En se hawwe pearels en goud op har ...
  Grutte oerwinning!
  De fammen songen wer, in moai lietgedicht;
  Wy binne gjin prinsessen berne
  De arbeiders binne bleatefoet, helaas...
  Wy binne net ûnderwurpen oan stress
  Dus famkes binne berch-earnen!
  
  Tsjintwurdich binne famkes piraten wurden,
  Dit is no har hillige paad ...
  As se alles bedekke mei obsceniteiten,
  Se sille net sa maklik bûge yn 'e striid!
  Hjir binne se op it moaie skip,
  De brigantines steane fol seilen...
  De famkes wolle graach swimme,
  Dit binne de wûnders dy't sille barre!
  
  Cool, beauties en krigers,
  Dat de piraten lilk binne...
  Se sille masters fan 'e wyn wêze,
  Famkes, leau my, dit plak is cool!
  
  Wy seagen in galjoen foarút,
  heul cool boarding wurde ...
  Wy famkes binne wier winners
  Sa'n prachtige omjouwing!
  
  Wy meitsje ús fijannen in bôle mei maanzaad,
  Wy sille jo hurd slaan mei in bazooka ...
  Tsjin ús sille jo makaken wurde,
  Dat is krekt, wy sille de nekken fan ús fijannen brekke!
  
  Famkes, skitterje mei strieljend ljocht ,
  Tosken binne as pearels, de kleur fan keningen ...
  De tinzen fan 'e siel binne suver,
  No, yn it fleis bist gewoan in smjunt!
  
  D'r is gjin swakte foar famkes mei smaad,
  Se binne de kweade krêft fan it swurd ...
  En it is tiid om te stopjen mei praten
  De famkes binne al yn de rol fan beul!
  
  De striid raast hiel fûl,
  Ferwachtsje neat fan de famkes...
  Hoewol d'r sels swakkens binne op in feest,
  Noch slimmer fjildslaggen lizze foarút!
  
  It is in moai famke,
  It sjit as in machtich masinegewear ...
  Ik hâld fan in oanfal bleatefoet yn te haasten,
  Dit is net hoe't se har fijannen sil wiskje!
  
  Nee, leau net yn de swakkens fan ús famkes ,
  Wy binne fjochters, leau my, fan 'e heechste klasse ...
  De skientme sil gau wille hawwe,
  Sels as Karabas klimt!
  
  Swing it swurd - de lytse holle rôlet al,
  Beskôgje in fjochtermeisje cool ...
  No, earne trillet in nachtegaal,
  En wy sille slaan de fijân mei in poker !
  
  Hjir is in galjoen mei buit fongen,
  Leau my, der sit no in protte yn ...
  In bolle skonk gierich fortarre wy,
  En leau my, wy hawwe in oar yn 'e hannen!
  
  D'r binne gjin barriêres foar krigers om te fjochtsjen,
  Kanonnen en kanonskogels binne net eng foar de koele ...
  Wy sille in oerwinnend folk wurde,
  En wy sille gau stjoer ús fijannen nei de hel!
  
  Famkes binne sa cool, fjochtsje,
  Dat de manlju as lappen skuord wurde...
  Se hiene sokke yntinse krimp,
  Foar beauties, sterke fûsten!
  
  Neat sil stopje de famkes
  As se as in skacht nei foaren triuwe...
  Manlju binne soms hynders,
  En de famkes binne as earnen!
  
  Jou gjin genede oan jo fijannen,
  Girls of space peaks...
  basters rinne fuort ,
  Ommers, beskôgje de minsken ûnoerwinlik!
  
  Hja snijden de hollen ôf mei swurden,
  De koalkoppen rôlje al yn it bloed...
  Mar der is gjin hjerst op see,
  Wy sille foar altyd trou wêze oan Mars!
  
  De famkes binne sokke moaijes ,
  Freegje net om genede yn 'e striid ...
  Leau my, de tonge is sa skerp,
  Hâld it net, hy is cool op in keatling!
  
  Wer de slach, no is de kruser yn 'e striid,
  As it nedich is litte wy ús klasse sjen...
  Ergens stjerre bern fan bombardeminten,
  No, wêr hat de kontrabas brutsen?
  
  Dizze famkes binne heul cool, jo witte,
  tagelyk mei de hak de kaak slaan ...
  De blauwe weagen slaan de see yn,
  En de famkes yn stiel sille klasse sjen litte!
  
  Omjûn troch famkes fochten se,
  As tigers mei in roedel kweade wolven...
  En jo witte, se bruts sa troch,
  In oanfal ôfstoarn mei bajonetten!
  
  De famkes wûnen
  Hoe piraten har skippen draaie ...
  Wy hienen in rêstich petear
  Dat der hielendal gjin nullen binne!
  
  No, koartsein, de sinne skynt fleurich,
  En de tril fan in rinkeljende nachtegaal tjirpt...
  De famkes krije gau bern,
  En dyn hert wurdt fleuriger!
  . HAADSTIK Nûmer 13.
  De súksesfolle kampanje foar pearels en gouden sân joech noch mear gloarje oan Captain Lion. Hy krige grutte respekt en bewûndering.
  Mar Morgan, fansels, sil gjin konkurrint tolerearje. En de Ingelske piraten, tegearre mei de Jamaikaanske squadron, begûn te sammeljen in machtige armada.
  Brittanje en Frankryk wiene lykwols noch net yn oarloch.
  Op de troan yn Brittanje siet Jakobus de Twadde Katolike Kening, dy't besocht de freonskip mei Loadewyk de Fjirtjinde te behâlden.
  Foar protestantske Brittanje is in katolike kening net de meast handige figuer. En der wiene in protte ûntefreden minsken - in soarte fan opposysje.
  En dêrom koe kening Jakobus net sa maklik yn 'e oarloch gean mei Frankryk. Morgan is in oare saak. Lykas, echt, do bist in piraat en wy binne net ferantwurdlik foar dy. Sammelje oare freebooters en oanfalle. Der binne in protte piraten.
  En yndie, Morgan sammele trije en in heal tsientallen skippen fan ferskate soarten, fan sloepen oant krusers, en d'r wiene ferskate tûzen rôvers op. It Jamaikaansk Ingelske squadron fan seis skippen mei seisenfjirtich kanonnen op elk wie net mear nedich.
  De Britten joegen sels jild oan Morgan om ekstra korsairen nei de saak te lûken.
  Lykas, it is tiid om druk op 'e konkurrint te setten. Boppedat is de beleanning einlings oankommen, en út Frankryk.
  Kommandant Pavel Rybachenko krige de rang fan kaptein fan 'e earste rang en de titel fan adel. De famkes krigen patinten fan offisieren: Margarita, Adala en Agata. Boppedat krigen de lêste twa ek adelbrieven. En Margarita waard befêstige mei har rjochtmjittige titel fan markies. En it besit fan frij wiidweidige lângoeden yn Frankryk en Itaalje.
  Om't Pavel no net allinich in piraat is, mar in marinekolonel en edelman, koe Margarita legaal mei him trouwe en har juridyske titel oerdrage.
  Boppedat wiene d'r wat tekens dat Margarita miskien al swier wie.
  Yn alle gefallen stelde Pavel foar om no in brulloft te hâlden. En weelderich mei in oerfloed fan wyn, rum, en folle mear.
  No ja, mei fjoerwurk fansels.
  Morgan besleat lykwols dit te brûken om oan te fallen. Wier, Toruga waard bedutsen troch rotsen en op in handich plak wie d'r in sterk fort mei in wachtig garnizoen. Mar Morgan rekkene op in ienfâldige, mar effektive trúk - om ûnder de Frânske flaggen troch te gean en de fijân ferrassing te nimmen.
  Underwilens besleat Pavel om te trouwen. De fraach is, wêr te trouwen? Fansels, sûnt Margarita is formeel in katolyk en Frankryk is in katolyk lân, dan yn 'e tsjerke. Kaptein Leo sels wie heal ateïst, heal agnostysk, en leaude net yn gjin religy, en hy joech neat. Houlik mei de moaiste frou yn Frankryk joech de titel fan Markys, in peerage, en grutte lângoeden mei in yndrukwekkend fortún. Allinnich de titel fan hartoch is heger, mar Paulus hope it yn 'e takomst te fertsjinjen.
  En sa gongen se om mei de pryster te trouwen.
  En ûnderweis bedutsen se de dyk mei tapijten, en der waard muzyk spile, drums sloegen, trompetten bromden. Sa geweldich wie it.
  Pavel Leo rûn as in echte kening. En alles wie weelderich.
  Dejingen dy't ofsieren waarden: Agata en Adala wiene yn unifoarmen, mei skuorre hoeden en learzens, dy't troch de jongesfeinten mei waaks polearre waarden.
  De famkes wiene in bytsje waarm, mar se waarden stimulearre. En har stimming die bliken tige fjochtsjen te wêzen.
  De famkes begûnen sels te sjongen;
  Wy hawwe in brulloft foarby,
  De Leo-kaptein sil grif trouwe...
  Hy is in echte monolyt, leau my,
  En hy sil grif al syn fijannen deadzje!
  
  De kaptein hat in sterke fûst,
  As er slacht, slacht er fûleindich...
  Daliks sil it brokkelje , it is echt in nikkel,
  Do bist op 'e noas rekke troch de ûnwittendheid!
  
  Hjir is Margarita, syn skoandochter,
  It famke is cool, der is neat te dwaan ...
  Hy pakt it fêst, as in oar fan in stjoerman,
  D'r is gjin reden om te arguminten, dit is in echt petear!
  
  It famke is as in blom yn in fjild,
  Koele madeliefje bloeit prachtich...
  Leau my, in blomblêd is bloeie,
  In nij, trouwe ploech hjir!
  
  Bern sille berne wurde, en elkenien sil hjir wêze,
  In dúdlik koel famke syn freugde ...
  En leau my, d'r sille hjir gjin problemen wêze,
  En de ferdomde âlderdom sil net ferskine!
  
  Famkes, fiel jo frij om te kuierjen,
  Dat de slach moai útpakt...
  Wy fergrieme iver ús fijannen,
  Ken ús fûle team!
  
  De earste klasse striid is no yn folle gong,
  It is as in ûnbestriden wetterfal siedt ...
  En de boarne is al oankommen foar fersterkingen,
  Us kaptein is as Piter de Grutte sels!
  
  Hjir liedt Pavel de famkes yn 'e striid,
  In swaai fan syn sabel ferneatiget de hollen...
  Wy iepenje in stoarmich rekken fan oerwinningen,
  Fallen sielen wurde de himel yn droegen!
  
  Ja, dizze Pavel is gewoan in piraat,
  Mar leau my, hy is in geweldige filibuster ...
  De soldaat klemt syn mitrailleur fêst,
  En boppe de see binne gesichten fan ingels!
  
  Wy hakje de Spanjerts en de Ingelsen del,
  Dit is de tiid, yn de santjinde ieu...
  En jou net oan bedrog
  Dat de famkes net kreupel wurde!
  
  Wy wiene allegear gelok yn dizze striid,
  En de kaptein krige in breid...
  Dit sil it winnende nûmer wêze
  Wy sille winne, en wy binne betrouber earlik!
  
  De pryster sil him trouwe mei de markies,
  En Paul erft de titel ...
  Lit ús de hiele persoan hâlde,
  No, lit de problemen yn de mist ferdwine!
  
  Leau my, meikoarten wurde jo in hartoch,
  As jo gelok hawwe, krije jo de kroan ...
  De dreamen fan 'e man sille werklikheid wurde,
  In nije hearsker op 'e keninklike troan!
  Dit is hoe't de famkes songen. It fergulde dak fan de tsjerke fonkele. En it wie leuk. It houlik is yn folle gong. En alles deroer is tige stoarmich en moai.
  Utnoege famkes dûnsers mei in minimum fan klean springe, minsken hawwe wille, mei sprongen. Alles hjir is sa fol mei ynspiraasje en enerzjy.
  En der wurdt skriemd en lake. In protte ferskillende famkes kamen oanrinnen. En dit alles sûnder ûnnedige seremoanje en ûnderbrekkingen. Sokke lieten wurde songen.
  Hjir binne wat mear beauties dy't fjochtsje mei stokken. Se feroarsaakje inoar kneuzingen en skea. En tagelyk, nettsjinsteande de kneuzingen op it gesicht, laitsje de famkes en bleate de mûle fol tosken. En de skientme hawwe wite tosken, hoewol se gjin tandenborstels en toskepasta's kenne.
  No wurde de nijtrouden nei it alter brocht. En se stelle tradisjonele fragen. Oft se út eigen frije wil trouwe of net. En sille se trou wêze oant it grêf?
  Dit wurdt folge troch in tradisjonele tút en útwikseling fan ringen. En it orkest spilet.
  En de pryster seit:
  - Fan no ôf binne jim man en frou! Amen!
  Pavel-Lev is in kreas man, lykwols, in bytsje boppe de gemiddelde hichte foar ienentweintich meter fiifensantich. Mar troch santjinde-ieuske noarmen is hy lang. Minsken wiene doe lyts. En Margarita is hûnderttachtich meter lang op bleate fuotten, en der binne ek skuon mei hege hakken. Dochs , mei har figuer, har gesicht, har hier de kleur fan blêdgoud en wat krullend, se is sa'n prachtige frou dat se as de earste yn Frankryk beskôge waard. Sels Loadewyk de Fjirtjinde, dy't net al te lang wie, feraafde har.
  Adala en Agata binne ek grut en breed skouders . Mar hiel moaie famkes.
  Nei it útwikseljen fan tútsjes begûn it tradisjonele houliksfeest. Alles wie hjir royaal en lúkse.
  Adala en Agata begûnen rjocht op 'e tafel te dûnsjen en te sjongen fan wille;
  Wy binne piraten famkes - cool ,
  En wy witte it net, dus beskôgje it in probleem ...
  Barefoot minsken sille in boemerang smite mei har fuotten ,
  Mei hear net al te grutsk wêze!
  
  Hjir farre wy yn in stoarm op in brigantine,
  Wy snije troch de noas, kenne de welle ...
  Yn dit ûnbedoelde ljocht fan 'e eleminten,
  De kweade horde op 'e flecht sette!
  
  Famke wês net bang foar tornado's
  Se binne as in monolyt mei krêft ...
  Se sille hurd fjochtsje foar piraterij,
  En de fijân sil echt wurde ferslein!
  
  Famkes binne by steat om alles te learen,
  De gedachten fan de famkes binne in orkaan...
  In frou wol gjin better diel,
  Brek troch de mist as in pylk!
  
  fan it famke net foar swakte,
  Us krêft slacht, leau my, yn folle krêft...
  Wy sille ûntfange, gau wit ik freugde,
  As it nedich is, slaan wy dy mei in bakstien!
  
  Us krêft is sa sterk as buskruit,
  De famkes hawwe in flam yn de ieren...
  Leau my, myn brêgeman is my tige dierber,
  Der sil in famke en eare yn gloarje!
  
  Wy rieden frijmoedich op 'e brigantine,
  De seilen fersnelle...
  Of se koene it dien hawwe yn 'e Limousine,
  Ken sokke wûnders!
  
  De fijân sil gjin keatlingen oan famkes hingje,
  Want wy binne allegear dapper...
  Mar ús moed fergriemt ús fijannen,
  D'r binne gjin dapperere famkes op ierde!
  
  Wy sille de hollen fan 'e fijannen mei swurden trochbrekke,
  Leau my, wy sille dyjingen dy't swak binne beskermje ...
  Wy sille striid tsjin krêft tusken ús,
  Ik leau dat wy grif winne sille!
  
  Wy binne sokke piraten famkes
  Dat wy net moaier te finen binne yn de wrâld...
  Blauwe weagen spatten yn 'e see,
  Wy lykje net mear as tweintich!
  
  Wy kinne allegear, wy kinne in protte dwaan,
  Us team fan famkes sûnder grinzen...
  Praat gjin ûnsin oer de pryster,
  Kristus sels is foar it swurd, net foar frede!
  
  Wy binne wend om fûl te fjochtsjen
  It wurdt hjir waarmer...
  As jo in jonge binne , dan binne jo gjin skrieme mear,
  En jo sille gewoan de heechste klasse sjen litte!
  
  Leau my, God hâldt net fan swakke jonges ,
  Syn krêft leit yn 'e grime fan it swurd ...
  Wy kenne sokke famkes-froulju ,
  Nee, leau my, nearne is sterker as wy!
  
  Wy binne net bang foar ferrifeljende fijannen,
  Piraten hawwe in sterk libben ...
  Under de strieljende strielen fan 'e sinne ,
  De kraaien ferspraat daliks!
  
  In famke sjit in musket
  Sla de filibuster yn 'e foarholle...
  Dêrom draait de planeet,
  Wat sil God de Almachtige foar ús wêze!
  
  Hjir sil de skientme mei har sabel driuwend swaaie,
  Immen syn holle rôle...
  It famke sil net op in hark stappe,
  It is ommers in earn, gjin ûle!
  
  Syn macht is sa'n ûnbeheinde krêft,
  Leau my, de Spanjerts geane werom...
  Earne rôpen de froulju lûd,
  It bist is perfoarst oanfallen!
  
  De dea bleat syn bloedige grins,
  In ûnbestjoerbere brul wurdt heard...
  De bastarden falle út 'e ûnderwrâld ,
  Wêr bisto, ús twakoppige earnkening?
  
  Famkes kenne gjin genede yn 'e striid,
  Har fijannen kinne net slein wurde yn fjildslaggen ...
  Fansels binne se bliid om te winnen
  Want sa machtich as in bear!
  
  Elk famke sil de mûle fan in wolf skuorre,
  Sûnder twifel wurde alle fangs útlutsen ...
  Ja, soms fjochtsje se te lang,
  De froulju hellen de fûsten op!
  
  En hja gyng hjar to skriuwen yn 'e provinsje ,
  Leau my, froulju binne de sterkste ...
  Wat der ek bart yn it foarige libben,
  Fier hjir net, do orc-skurk!
  
  Nee, it keninkryk fan it ljocht sil gau opstean,
  En de kweade draak sil ôfsnien wurde ...
  En de huzaren sille ek op 'e oanfal wêze ,
  En it is in totale ramp foar de trollen!
  
  En de piraat is bleatefoet,
  It spoar fan it kweade meunster sil wurde wiske ...
  Hy sil de top fan jo holle slaan mei in poker,
  En hy sil wirklik al syn fijannen deadzje!
  
  de skientme wolle ,
  Lit jo grutte entûsjasme sjen ...
  Wy hawwe gjin sigaretten en wodka nedich,
  It soe better wêze foar de orken om wier ferslein te wurden!
  
  De snaren sille spylje as in lier,
  In felle sinnestriel sil skitterje ...
  De lippen fan it famke binne as fluweel
  Hy sil se blaze as in muze!
  
  Mei syn ûnbestriden skientme,
  It famke sil de toppen feroverje ...
  Mei gloarje sil er de hiele ûnfergonklike wrâld berne,
  Lit de sinne gau nei syn hichtepunt opkomme!
  
  Dat is as de strielen de bergen kleuren,
  Se sille wêze as de kleur fan ruby ...
  Wy sille einigje mei gewoan praten
  Om 'e wille fan 'e heechste machten yn 'e himel!
  
  stjerre yn pine ,
  Lit it meunster einigje ...
  En jo moatte dizze snot smoare ,
  Lit elkenien geweldich wêze!
  
  Wy piraten sille de wrâld skjinner meitsje,
  En lit ús in ein meitsje oan 'e al lang besteande fijânskip ...
  En lit ús as lynksen troch de weagen galoppearje,
  As it nedich is, sille wy mei de satan omgean!
  
  Wy sille winne, dat witte wy wis
  Sels as de fijân legioen is ...
  En oerwinning sil wêze yn glorieuze maaie,
  binne d'r in miljoen fan ús fijannen !
  
  God sil de leffe net helpe
  ús famkes is grut...
  En in machtich team op see,
  Wy sille de duvel op syn hoarnen ferheegje!
  
  En as wy allegear de fjildslaggen ôfmeitsje,
  En fleurich Rogers oer de ierde ...
  Wy sille freegje om bange ferjouwing,
  Dy't har libben en famylje ferlern hawwe!
  
  Dan sil der in stânbyld wêze makke fan it kwea,
  Foar famkes om te skitterjen mei de sinne ...
  De skotten komme út in masinegewear,
  Dan sil ik begjinne mei fjoerwurk!
  Dat de famkes namen it en songen. Se makken in hiel gedicht. En it feest gie troch by it houlik fan 'e liuwkaptein mei nije krêft.
  Underwilens wiene ferskate skippen fan Morgan's eskader mei Frânske flaggen de baai al yngien, om it machtige Frânske fort om te gean. Morgan en oare skippen kamen al tichterby, mar fan 'e oare kant fan Toruga, yn' e hope om troepen om har hinne te lânjen. Sa wie in dûbele staking pland.
  Hamilton, de rjochterhân fan Morgan, lei sa'n tsientallen skippen fol mei Ingelske piraten. Hy rekkene op ferrassing. Noch fiifentweintich skippen begûnen troepen op in oar plak te lânjen, om de rotsen om te gean om Torugi oer lân te berikken. D'r wiene sawat tolvetûzen piraten - nea earder yn 'e hiele skiednis fan 'e piraterij hienen safolle fan har sammele ûnder ien kommando.
  En sa farden se, en in treurich liet klonk:
  Wy hâlde fan beroven en stelle,
  Foar ús is d'r gjin gewisse, leau my, en eare ...
  En ús taak is om te deadzjen foar dûbelen,
  Sa kinne alle piraten byinoar wêze!
  
  Wy sille jo dolk op jo slaen,
  En wy sille de guten útspylje nei de famkes sûnder te hâlden ...
  D'r is gjinien mear kwea as wy op ierde,
  Avadon sels stiet beskieden oan 'e kant!
  
  Leau my, wy sille elkenien deadzje en ferbaarne,
  Wy hiene dit alles earst pland ...
  En earne fleant in cherub mei gouden wjukken,
  in bytsje ôfsnije !
  
  Leau my, de piraat sil net foar dy beswykje,
  Noch de prysters, noch oaren dy't razend slûpe ...
  Mei der in tige hearlik resultaat wêze,
  Dat de filibusters net stil sitte!
  
  Yn oarloch sil d'r fansels in limyt wêze foar jo,
  Yn 'e striid kin in piraat net oerjaan!
  De fijân is yn 'e slach ferdwûn,
  Ik liet sjen dat ús korsair fjochtsje kin!
  
  Dat wy piraten belegere in galjoen,
  Se slachten de Spanjerts sûnder genede...
  Wy sille deadzje as wy sels in miljoen nedich binne,
  En wy sille nea sizze , genôch jonges, goed!
  
  It fregat stiet no yn 'e brân,
  De flamme dêryn blaast hiel hurd...
  Wy swarden oan Satan,
  Om alles te bedjerren wat in helder paradys wie!
  
  Sa goed kaam alles
  Fansels hâlde wy ek fan famkes...
  Elkenien sil as gefolch krije
  De frou sil him in tút jaan!
  
  Wy sille, frijmoedich leauwe, winne,
  Alles glamoureuze en moai dwaan ...
  Bloed skinke, essay foar fiif,
  En blaast syn mûle arrogant !
  
  Ommers, Morgan, de glorieuze kaptein, is by ús,
  Wa ferbaarnde stêden mei fjoer...
  Sa'n grutte ataman is ús jûn,
  Wat tramtearret mei stielen learzens!
  
  Koartsein, d'r is in piratenwei -
  Ferpletterje, stikken, sûnder genede...
  De fijân sil ús net bûge kinne,
  Wite ommers dat alle minsken bastards binne !
  
  Wy skele net iens oer de hartoch ,
  Wy sille syn hoarnen frijmoedich ôfbrekke ...
  En wy sille dy hurd yn it gesicht slaan mei in bakstien,
  Dat hy mar in papegaai yn 'e oven wurdt!
  
  No, dizze Louis is de kening,
  It sil gewoan in nut wêze foar de piraten,
  Hy is gjin kening, mar gewoan in nul,
  Leau my, net iens in jammerdearlik swart pion is it wurdich!
  
  Koartsein, Morgan sil ferneamd winne,
  Elk leger dat de fijân ús stjoert ...
  Wy binne corsairs as in monolyt,
  ús laden foar de striid breker !
  
  Foar gloarje sil d'r tiid wêze , leau
  Elkenien sil de helte fan 'e wrâld krije ...
  In piraat is yn wêzen in rôfdier,
  Hy sil jo ferrifeljend yn 'e rêch stekke!
  
  Doe't wy oan 'e navel plondere hawwe,
  Wy sille sels lúkse hearehuzen bouwe,
  foar altyd by ús ,
  En in nije planeet sil de wrâld yngean!
  De piraten songen mei grutte wille en nocht. Ien fan de froulju dûnse foar harren. De filibusters fluiten.
  De jonge dy't seach hearde in ferske yn it Ingelsk en wist it alarm te meitsjen.
  Wier, mei wat fertraging kaam in diel fan Morgan's squadron de haven yn.
  De jonge , mei syn bleate, stoffige hakken flitsend, sprong oerein en sloech de klok.
  De Frânske piraten haasten om de gewearen te laden. Se diene dit yn grutte hast.
  Paul Leo sels bleau te feesten. Blykber ferfette hy it sjitten fan kanonnen foar in brulloft fjoerwurk.
  Margarita tilde har glês heger yn in beker makke fan suver goud, omjûn mei diamanten, en song :
  Wy binne frij as frije fûgels,
  Se sille foar altyd klopje yn harmonie mei it hert ...
  Leafde hat gjin grinzen
  Leafde hat gjin grinzen ...
  En hoe grutter it is, en hoe grutter,
  Hoe earder wy de loft yn fleane!
  Agatha rôp entûsjast en skodde har sabel:
  - Bravo! Wy binne sterker as elkenien en sille grif winne!
  Adala tjirpe mei in sêfte blik:
  - Oerwinning wachtet! Oerwinning wachtet! Wa't de boeien wol brekke! Oerwinning wachtet! Oerwinning wachtet! Wy kinne de hiele wrâld feroverje!
  En de readharige barst út yn it laitsjen, har tosken bleat.
  De famkes fielden echt dashing. Twa jonges fan sa'n fjirtjin jier wiene oan it fjochtsjen mei stokken . Hja sieten al mei har bleate torso's oan it switten.
  Adala sprong op harren. En hja skopte. De jonges fleagen oan 'e kanten en foelen út fan 'e klappen fan 'e cheetah-frou.
  De reade holle naam it en raasde:
  Sjogge jo in fertsjustering yn 'e loft?
  De surf slacht driigjend...
  Dit is in teken fan 'e hel
  Kosmyske gjalp!
  Agatha klonk fûl:
  Avadon - de flok komt op,
  Avadon - totale dea!
  Avadon - fijannen stjerre!
  Avadon - gekke leads!
  En beide famkes sprongen oerein en razen:
  Avadon! Avadon! Avadon!
  Defeat wachtet Brittanje ek!
  En de famkes smieten har dolken op, dy't fleagen en yn 'e loft mei-inoar botsten. Sa kamen de vonken út. En it wie geweldich .
  De famkes namen it en songen wer:
  Stopje mei snot smeren ,
  stoarjend nei de spegel ...
  Fêst de wrâld op 'e kiel,
  Pirate fingers fan stiel!
  
  Lit ús de hiele wrâld op 'e knibbels bringe
  Wy sille elkenien dy't tsjin ús is fersmoargje ...
  Wy hawwe alle kleur fan generaasjes efter ús,
  Stalen famkes klauwen!
  Wêrnei't de famkes it namen en fluiten ... Fan har fluiten reinde mearkleurige konfetti op elkenien, it wie helder en fonkeljend.
  De piraten namen it en songen:
  - Alle fiifensantich kamen net thús,
  Se ferdronken yn 'e djipten fan 'e see...
  Der wie mar ien jonge oer ,
  No is er in greve en in grutte hear!
  . HAADSTIK Nûmer 14.
  It berjocht oer de oanfal fan Morgan kaam te let. Dochs sette Pavel-Lev de oanfal mei grutte enerzjy ôf.
  Tûzenen piraten, dy't in ferskaat oan wapens pakten, ynklusyf granaten, raasden yn 'e striid.
  Pavel Ivanovich pakte syn sniper rifle en ek raasde nei de foarkant line. Hy wie fêststeld en militant. En trije famkes, ynklusyf Margarita, wapperden mei sabels en in swurd. Se wiene sa fluch as luipaarden.
  Margarita die har jurk út. En no fochten se , allinich bedekt mei in tinne stripe stof op har boarst, en tinne slipjes bedekten har heupen. Jo koenen sjen wat foar spieren se hie. Dit is in echt machtich famke .
  Har pezen binne as tried. En sokke skerpe biceps - wat in genot.
  Fjochtsjen bruts út yn Toruga. In lyts detasjemint fan piratenjonges wie de earste dy't de lâning fan Morgan moete. En de botsing wie bloedich en taastber. En doe kamen de dronken, mar net ferliezen harren realiteitsbesef, korsaren de slach yn. En se gongen gau foarút en hakke alle tsjinstanners op in rige del .
  Agata en Adala flitsen har swurden en fierden de mûne út. En doe fleagen de ôfsketten hollen fan de Britten en oaren út it team fan Morgan fuort.
  De famkes raasden byinoar:
  - Banzai!
  En se sprongen, skopten de hakken yn it kin. Dêrnei namen se it en songen as sirenes;
  Wy binne piraten famkes fan himelske skientme,
  En wy snije al ús fijannen mei feardigens del ...
  Leau my, ús lichems binne kristalhelder,
  Hjir wurdt de fijân oanfallen, frijmoedich!
  
  Yn fjildslaggen glinstert in cherub boppe ús,
  Swurden lykje bliksem út stiel te slaan...
  Wy binne dame filibusters, ús ympuls is ûnoerwinlik,
  En se joegen de Spanjerts in hurde klap op 'e hoarnen!
  
  It famke hat in sabel en skerpe swurden yn har hannen ,
  En mei ien swaai sille wy de kop fan 'e koal ôfbrekke ...
  En as wy swurden oanfalle mei ús fuotten,
  In orkaan fan 'e dea is op it punt om troch te sweepjen!
  
  D'r is gjin skientme famke , jo sille ús net koeler fine,
  Wy sille foarby fleane as in strieljende meteoar ...
  Wy lykje net mear as tweintich jier âld,
  En in fûle, steile nederlaach wachtet!
  
  Dit is ús gloarje, wy binne gjin frjemden foar fjildslaggen,
  Echt in bloedige wolfpiraat ...
  En earne komt in wrede, kweade dief oan,
  En wis nederlaach wachtet him!
  
  Yn elke slach binne famkes al sokke fjochters,
  Dat sels it kwea syn rêch brekke kin...
  Leau my , de filibusters binne yn wêzen geweldich,
  En skriuw dizze logaritme yn jo notebook!
  Yn lilkens begûn de oanfal op it galjoen,
  Wy binne entûsjast as kwallen om wer te fjochtsjen ...
  Ommers, in kweade piraat hat in goede siel,
  En yn it hert is in filibuster altyd in cowboy!
  
  Wy kenne it wurd swakke net, wy leauwe net yn it wurd leffe,
  De korsaren witte dat it foar harren hielendal net maklik is om werom te lûken ...
  Ommers, de krusige Jezus tekene foar ús,
  En wy famkes skerpen de fûsten!
  
  Dit is ús wierheid dy't libbet yn 'e herten fan' e leafde,
  Dat in famke de machtige wjuk fan in swan is...
  Wy sille de oerwinningen foar wis iepenje, wy hawwe in einleaze skoare,
  En lit ús stevich op 'e ike roeier leanje!
  
  D'r sil in ferskil wêze yn fjildslaggen, wy prate oer dit,
  Wy sille, leau ik, in fakânsje organisearje dy't sa echt is op 'e planeet ...
  Leau my, wy hawwe in protte en in oerfloed fan ferskate krêften,
  Lit de folwoeksenen laitsje en de bern wille hawwe!
  
  Nee, yn in fûle striid is dit súkses net sûnder reden,
  Omdat wy famkes sa aardich en moai binne...
  Leau my, wy hawwe sa'n geastlike skientme,
  Dat wy folslein, sûnder mear ado, ûnoerwinlik binne yn fjildslaggen!
  
  Dit is hoe't de filibusters hjir yn 'e striid bliken te wêzen,
  Se geane fûleindich oan de oanfal, mei agressyf sukses...
  En wit dat ik de fijân sil deadzje as in brek,
  Sels de famkes sloegen it tige hurd!
  
  Op bêd binne wy famkes fan 'e heechste klasse,
  Yn steat om opdrachten te jaan oan manlju ...
  As jo it realistysk sizze, as God wol,
  Lit ús de gouden middenwei fan 'e sinne sjen!
  
  No, moaier fine jo ús net yn 'e see,
  De famkes sille de fijannen echt in foarsprong jaan ...
  Wy kinne de evener berikke
  Jou in nikkel oan in echt kweade dief!
  
  Foar de gloarje fan ús dappere bestimming,
  Wa't brea bewarre en joech...
  Wy sille Morgan antwurdzje oan Satan,
  Dat dit skuorre ús net oanfalt!
  
  Wy sille de ferneatige piraten brekke
  daliks op 'e filibusters klimme ...
  En dat wy gjin problemen hawwe,
  D'r sille in protte foarbylden fan wêze!
  
  Dêrom sil Morgan in litch krije ,
  Wy sille him mei grutte krêft slaan ...
  En it militêr famke gûlt net,
  Fijannen sille machtige grêven hawwe!
  
  Dizze famkes binne de heechste kleur,
  It skientme is hjir sa moai...
  Dit sil ús moarn wêze,
  Wy sille in team wêze mei de machtigen!
  
  Dit is sa'n grutte macht,
  Wy binne de bêste famkes op ierde ...
  Se stielen echt de krokodil,
  Mei de dea komme út dy helske famylje!
  
  No, Morgan is dy soan,
  Jo sille it fan my yn it gesicht krije ...
  En in cherub sil dy stekke,
  No, de fijannen hawwe net lang mear!
  
  Famkes berne yn 'e maitiid
  Se binne heul agressyf sels yn 'e striid ...
  Se rinne om mei einleaze dreamen,
  Foar in persoan te wêzen hiel sterk!
  
  Der is al earne in tongerbui,
  En de froast op 'e hûd is tige sterk...
  Hjir wurdt de trien fan in frou fergetten,
  De minske wurdt dan almachtig!
  
  De striid giet troch oant it lêste bloed,
  Togo is wreed en hat in protte gesichten ...
  Wy hawwe hjir in winnende akkount iepene,
  Dit wylde Morgan-hog klimt!
  
  Nee, leau my, d'r binne hjir gjin barriêres foar God,
  Leau my, wy sille foarút gean mei oerwinning ...
  De famkes sille in protte prizen hawwe,
  En wy sille iepenje mei in nije ferskowing, blykber!
  
  No, piraten, wy gongen foarút,
  de famkes aktyf oanfalle...
  Ik bin in earn, mar de fijân is it tsjinoerstelde,
  Morgan, dy sjofele kweade Kain!
  De famkes songen en fochten mei grutte yntensiteit en krêft. En hja ferpletteren har fijannen mei swiere grime.
  Se hiene dizze sandalen oan 'e fuotten, mei in punt dat letterlik de nieren ôfsloech en de bonken ôfbriek.
  Dit draaide echt út op in genedeleaze striid. Wat wie hjir sa militant en yntinsyf?
  En Pavel Lev skeat in gewear op 'e Morgan-piraten. Hy die it net iens allinich; twa jonges fan sawat tsien jier âld wiene har gewearen opnij te laden, en de eardere majoar fan 'e spesjale troepen skeat non-stop. Dit wie echt in folslein bloedbad.
  En de Toruga-piraten, dy't mear wiene, begon te oerwinnen. En Morgan sels, dy't út in oar part fan it grutte eilân lâne, hie gewoan gjin tiid om it piratennêst te benaderjen.
  En dit wie syn serieuze misrekkening. It duorre tiid om Toruga hinne. Syn assistint Hamilton foel te betiid oan. En oant de wichtichste krêften fan 'e piraten oankamen, hie hy net folle kâns om út te hâlden.
  En Pavel Lev, wês gjin gek , bestelde de ballon yn 'e loft te ferheegjen en it heule omlizzende gebiet te ynspektearjen. Dit moat him in bepaald foardiel jaan.
  En foarkomme dat Morgan en syn horde de stêd Toruga ûngemurken benaderje .
  En de striid bleau. Pavel-Lev bleau te sjitten en te sjitten. Hy die dit ekstreem akkuraat en akkuraat. En der wiene treffers mei grutte krektens. En de famkes wiene oan it fjochtsjen...
  Fansels, Bob, mei syn spesjale bôge, fjoer en jout gjin genede oan syn tsjinstanners .
  Dit is hoe't se fjochtsje. Krigers dy't harsels bedutsen mei gewoan unfading gloarje.
  Pavel Lev naam it oan en song mei gefoel en ritme;
  De jonge libbe yn de ienentweintichste ieu,
  Hy dreamde dat hy de romte soe feroverje ...
  Dat it heitelân legioenen fan krêft hat,
  Quasars sille de haadstêd ferljochtsje!
  
  Mar de jonge waard fuortendaliks in slachtoffer ,
  En op 'e foarkant fan' e wrâld fjoer ...
  D'r is smeltend, skuord metaal,
  En it liket derop dat der gjin wenplak is!
  
   De jonge is wend om altyd yn lúkse te libjen,
  As bananen en ananas oeral binne ...
  No, dit is it probleem,
  It is as fûnst dysels in Judas!
  
  It rommelet, fjoerige tonger wurdt heard,
  Flitsen fleagen oer de loft as in stoarm...
  Ik leau dat de Wehrmacht sil wurde ferslein,
  Want it hert hat de moed fan in jonge!
  
  Berne om te fjochtsjen út 'e krêb,
  jonges hâlde fan moedich te fjochtsjen ...
  Jo binne de Wehrmacht, dy't raast as in horde - smyt it,
  En meitsje Hitler in jammerdearlike clown!
  
  Foar it heitelân, foar Stalin, soannen,
  Se gongen oerein, bûgden de fûsten stiif...
  Mar wy binne koele ridders-earnen,
  Wy sille de Fuhrer foar de Vistula kinne knock out!
  
  Ken sokke sterkte fan pioniers,
  yn 'e wrâld kin mei har fergelykje ...
  Wy sille gau in paradys bouwe yn it universum,
  De hillige gesichten fan 'e ikoanen sille jo seingje!
  
  Wy sille ús hert jaan foar it heitelân,
  Wy hâlde tige fan ús Heitelân...
  Boppe ús is in strieljende cherub,
  Wy sille sels rjochters wêze foar faksisme!
  
  No raast de fijân direkt nei Moskou,
  En de jonge is bleatefoet yn 'e sniedrift...
  Ik sil ophâlde, ik leau dy horde,
  Se sille gjin famke har hier knippe, ik ken de flechten!
  
  Ik waard gau in pionier
  En de jonge sil de wil fan stiel hawwe ...
  Us hert is ommers as titaniummetaal,
  En de wichtichste lieder is it alwize sjeny Stalin!
  
  Ik bin in pionier, ik rin bleate fuotten yn 'e winter,
  En myn hakken waarden read yn 'e kjeld...
  Mar Hitler sil ferpletterd wurde mei in scythe,
  En lit ús in tút jaan oan 'e skarlaken roas!
  
  Leau my, foar Ruslân binne wy earnen,
  En wy litte de Führer net troch nei de haadstêd ...
  Hoewol't de legers fan 'e satan sterk binne,
  Ik leau, wy sille Adolf gau skine!
  
  Wy hawwe sa'n krêft - alle minsken,
  Wy bern stride foar gerjochtichheid...
  En Hitler is in beruchte smjunt,
  En hy sil gjin genede krije fan it folk!
  
  Wy hawwe in heul sterk masinegewear,
  Wat sjit sa krekt op de faksisten...
  Fjoer en d'r sil resultaten wêze,
  Oerwinning komt yn strieljende maaie!
  
  Wy sille it Heitelân heger meitsje as de stjerren,
  Wy sille ynkoarten in reade flagge op Mars hesje ...
  Ommers, God Jezus Kristus is by ús,
  Dizze namme sil foar altyd yn gloarje wêze!
  
  Mar Stalin is ek in broer foar de pioniers,
  Al binne de dappere bern folle âlder...
  De jonge hat in goed rjochte masinegewear,
  Hy skeat de tuorren fan 'e nazi's del!
  
  Hoewol't de sniedriften steil binne,
  De jonge fjochtet mei de Fritz bleate fuotten...
  It is net swak foar him om in fascist te deadzjen,
  It eksamen is teminsten strang, fansels!
  
  En de jonge berekkene ek de brief,
  In skot op in nazi ôfsjitten hawwen, him krekt ôfsnien...
  Der is in flam yn it hert en metaal brânt,
  De Führer sil gjin ferkearde ynformaasje oer it Heitelân tastean !
  
  En do hâldst fan dyn heitelân,
  Se is as in mem foar alle folken, jo witte ...
  Ik hâld fan Jezus en Stalin,
  En slach de Führer hurder!
  
  No, de fascistyske oanfal is al opdroege,
  It liket derop dat de nazi's út stoom rinne ...
  Hitler sil in fûst yn in nikkel krije,
  En wy sille sjonge ûnder dizze heldere loft!
  
  jonge rûn troch de winter yn koarte broek ,
  En ik fernaam net iens in rinnende noas ...
  Ik begryp net wat der mis is mei in kjeld,
  Soms wurde bern te siik!
  
  Yn 'e maitiid is it al hiel maklik om te fjochtsjen,
  It is noflik om troch plassen te spatten oant it ein ...
  Wy stapten yn 'e boat, pakten in oar,
  Wat wie it in protte wille foar ús!
  
  Om te fjochtsjen en te weagjen foar it heitelân,
  Wy sille heul frijmoedich pioniers wêze ...
  Trochgean fan eksamens, mar in fiif,
  Om josels sa gau mooglik yn it publyk te bringen!
  
  Ik leau dat de fjochters nei Berlyn komme,
  Hoewol't de oarloch net al te soepel giet...
  Wy sille de gruttens fan it universum feroverje,
  De lytse hat it lykwols noch hurd!
  
  Al is der fansels altyd oarloch,
  Elke bosk is fol mei gefaren ...
  Mar d'r sil in pioniersdream wêze,
  bleate jonge is tige tûk!
  
  De jonge slacht de faksisten krekt,
  Want in pionier hat eare yn syn hert...
  De Führer sil in rekken op syn foarholle krije,
  En wy sille as foarbyld de rest straffen!
  
  Wat ik dwaan kin, witst,
  Ommers, Russen binne ûnoerwinlik yn fjildslaggen ...
  Litte wy in read paradys bouwe yn it universum,
  ferienige mei de partij !
  
  En leau my, ús fijannen sille ús net wiskje,
  Wy sille in wûnder dwaan as reuzen ...
  Brek de boeien fan it universum,
  En Hitler is in ferfelende Judas!
  
  Jierren sille gean, tiden sille komme ,
  Sint yn 'e grutheid fan it kommunisme!
  En Lenin sil foar altyd by ús wêze,
  Leau my , wy sille it jok fan it faksisme ferpletterje!
  
  Hoe goed sil Kristus elkenien opwekke,
  En as it net komt, dan wittenskip ...
  De minske is ommers ta macht groeid,
  It libben is net maklik, bruorren, wit dit!
  
  De grutheid fan it Heitelân sil wêze
  Dat elkenien fan har hâlde sûnder te witten ...
  De grutheid fan it hillige lân is yn ien ding,
  Oan it grinsleaze, meast strieljende Ruslân!
  
  Ik bin in pionier wylst se in jonge is ,
  En leau my, ik wol net grut wurde ...
  Ik sil gau in protte ferskillende lannen sjen,
  En ik driuw de Führer en de horde yn 'e sompe!
  
  Jo ek, wês striders mei moed,
  Dat ús leauwe sterker wurde sil as stiel...
  De heiten binne grutsk op de pioniers,
  De stjer fan 'e held waard jûn troch kameraad Stalin!
  
  Koartsein, de militêre tonger sil stjerre,
  Wy sille fûleindich wurkje yn de bou...
  Ommers, it kommunisme is in sterke monolith,
  It doarp is like moai as de haadstêd!
  
  En ik jou ta dat ik sels tige bliid bin,
  Dat ik yn 'e hel en yn fjoer west haw ...
  No bin ik sa grutsk om de parade te akseptearjen,
  Genereus Heitelân yn einleaze gloarje!
  Dit liet is miskien net hielendal passend, mar it klinkt prachtich. En patriottysk. Hoewol Morgan en Hitler meie yndie geastlike sibben wêze mei har wredens.
  Boppedat wie Hitler sels persoanlik gjin wreed persoan. Krektoarsom, hy hâldde fan bygelyks bisten. Miskien wie de Dútske Führer geastlik dwylsinnich. Om't hy ûngepaste dingen die. Benammen binne joaden gjin Ariërs? Se binne ek wyt en tige talintearre minsken!
  Dus wêrom net werkenne se as Ariërs?
  Hamilton's fjochters begûnen har werom te lûken nei de haven. En Pavel-Lev begûn ek te bewegen, en twa jonge squires rûnen mei him, flitsende harren bleate, lytse, stoffige hakken.
  De eardere majoar fan 'e spesjale troepen skeat ûnderweis, en twa jonges holpen him.
  Dit is echt in gefjocht.
  Agata en Adala fochten ek wanhopich. En Margarita naem in bile yn 'e hân en sloech dy sa hurd, dat se yn ien klap twa piratenkoppen ôfsnien hie.
  Agata, ek hakkende, tjirp:
  - Margarita - it finster is iepen!
  En wer sil er it nimme en wanhopich snije. En de besunige en bloedige dielen fan 'e piraten falle. Dit is wêr't de aksje echt gie.
  De blonde terminator sisde, har tosken bleat:
  En de striid giet wer troch,
  It hyperplasmyske fjoer siket...
  En Pavel is sa jong -
  Dielt in fatale klap!
  De readhierige strider ferneatiget ek de Morgan-piraten. Docht dit tige effektyf. Sawol it swurd as de sabel binne allegear yn gebrûk troch de skientme. Hoe't se har fijannen deadet. En it wurdt letterlik fol mei bloed.
  Adala bleate har tosken en tjirpe:
  Der is waarmte en snie yn 'e wrâld,
  De wrâld is sawol earm as ryk ...
  De jeugd fan 'e hiele planeet is by ús,
  Us wrâldwide punkteam!
  En it famke naem it wer en sloech op har fijannen mei har swurden. Dêrom waard se lilk.
  No, lit ús sizze dat de famkes hjir cool binne . Wat in deadlike showdown regelje.
  De famkes namen doe en skopten earten fan koaleksplosyf mei deadlike krêft. En sa naam it allegear ôf en eksplodearre. En safolle piraten waarden útinoar skuord .
  Pavel-Lev stoppe en wer begûn te sjitten hiel faak. By it rinnen wurdt it fjoer fansels minder faak oanstutsen. En syn shots wiene akkuraat en deadlik.
  De piraten besochten op har skippen te ûntkommen en fuort te gean. Mar se smieten der haken op en lutsen se mei touwen. De korsaren hannelen mei grutte enerzjy. En it slagge har om skippen te fangen.
  Dêrneist smieten de jagers fan Pavel granaten en skuorden se tagelyk ferskate minsken út it team fan Morgan. En se feroarsake skok.
  En de bajonetten op 'e musketten wiene in echte skok foar de Britten. Dizze ienfâldige útfining fergrutte de effektiviteit fan musketten mei in folchoarder fan grutte.
  Guon piraten út Brittanje waarden troch Frânske filibusters foarkommen fan it fuortgean, wylst oaren muoite hienen om troch te brekken.
  En dy skippen dy't besochten te ferlitten kamen ûnder fjoer fan 'e gewearen fan it fort. En dy't troffen troch kanonskogels en bokskogels ferdronken. Dit wie in agressive en moardzjende ynfloed. Sadwaande waard Hamilton sels ynhelle troch Agatha.
  De sabel flitse en it blonde famke koerde:
  - En hjir is it resultaat,
  Ik stjoer dy nei de hel!
  En út in sterke swing rôle de holle fan 'e ferneamde en bloedige Ingelske piraat.
  . HAADSTIK Nûmer 15
  Nei't er mei in part fan 'e filibusters behannele waard dy't troch Morgan syn rjochterhân Hamilton befel waard, hie Pavel Lev te krijen mei in oar grutter part fan 'e seerôvers.
  Morgan hie noch hast njoggentûzen jagers. De krêften tegearre mei de Toruga-milysje wiene sawat gelyk. Mar kaptein Liuw hie bettere wapens. Boppedat soe it mooglik wêze om ferdigeningswurken oan de muorren te hâlden.
  Agatha suggerearre lykwols dizze agressive blonde:
  - Litte wy ússels oanfalle!
  Adala de readhierige duvel befêstige:
  - Krekt, wêrom moatte wy wachtsje op de oanfal fan in ferrifeljende fijân!
  Margarita herinnerde:
  - Wy hawwe in ballon wêrmei wy alle bewegingen fan 'e fijân kinne kontrolearje. Dat Morgan sil ús net kinne ferrifelje. En it foarbyld fan de Kursk Bulge lit sjen dat soms in wachtsjen-en-sjoch taktyk rjochtfeardiget himsels. Hoewol't it Reade Leger ferdigene foar mar tsien dagen en doe oanfallen.
  Agatha lake en song:
  Wit leger, swarte baron,
  Se meitsje de keninklike troan wer foar ús ta ...
  Mar fan 'e taiga nei de Britske see,
  It Reade Leger is de sterkste!
  De fongen Morgan-piraten waarden nei in spesjale finzenis brocht en dêr waarden se boeien. Wier, Adala útnoege guon fan harren, dy't net etnysk Ingelsk wiene, om mei te dwaan oan kommandant Pavel de Liuw. En guon fan harren, benammen jong en tige jonges, wiene it iens.
  Adala sprong oerein en song:
  - It is in wille foar susters, it is in wille foar susters om te libjen. Jo hoege jo net te bemuoien mei ús haadling !
  Nei de earste grutte oerwinning op Morgan lei der noch in dreger slach mei wichtiger troepen fan Ingelske piraten dy't om de wichtichste fortifikaasjes lâne. En de striid kaam mei taastbere problemen.
  En út 'e ballon, ferkenning jonges brûkt flaggen te stjoeren sinjalen oer de beweging fan it fijân leger.
  It wie dúdlik dat sa'n njoggentûzen piraten wiene lâne en begûnen te bewegen nei Toruga, ûnderdûkt yn 'e jungle. Dit alles barde mei grutte enerzjy troch Morgan persoanlik, dy't dit leger befel hie. En it die bliken hiel cool .
  Agata en Adala sprongen oerein en songen:
  Wy binne dappere, moaie famkes,
  Yn steat om te fjochtsjen as in orkaan ...
  En de stim fan 'e skientme is heul dúdlik,
  Soms reint napalm út 'e loft!
  
  Wy farden yn in piraat brigantine,
  Wy hawwe in dappere Pavel-kaptein ...
  Wy libje net yn dizze tryste wrâld,
  Dêryn is in fûle orkaan fan 'e dea !
  
  Famkes wolle net ûnder kweade minsken lizze ,
  Se binne ree om de orken te ferslaan ...
  Hja sille har fijannen tige iver fjochtsje,
  Skriuw dit op yn jo notebook!
  
  En leau my, se hawwe gjin barriêres,
  Se binne by steat om de Krauts te ferslaan...
  Formidabele beleanningen wachtsje op ús,
  Om in konsekwinte fiif te krijen!
  
  En wy binne heul dappere piraten,
  Wy sille fjochtsje as in fûle stoarm ...
  As it nedich is, sille wy de bêden siede,
  De fijân is ferpletterd troch machtige krêft!
  
  Us skip is gewoan ûnmooglik
  Swaait oer de weagen as in earn...
  En elk bedriuw is beskikber foar ús,
  De fijân sil slim ferpletterd wurde!
  
  Wy sille it net sjen litte yn 'e striid, ik wit swakke,
  Foar famkes is der ommers net folle kar...
  Ik skele net oer ferskate soarten wurgens,
  Wy sille wurde lutsen nei in nije wrâld, dit gesicht!
  
  En gjinien sil de famkes knype ,
  Wy binne by steat om de fijân te ferslaan ...
  Hoewol't de wolken tige driigjend raze,
  En der is in skriklike sniestoarm yn 'e loft!
  
  No, hoe cool binne wy famkes,
  Wy sille grif it Universum feroverje ...
  De kweade Judas sil flechtsje,
  En leau my, de hiele wrâld is efter ús!
  
  Sawol op see as ûnder wetter,
  Wy fjochtsje oeral in glorieuze slach...
  Lykas yn in alliânsje, froulju mei Satan,
  Foar altyd Heitelân, wy binne by dy!
  
  Der is gjin genede foar fijannen, do witst, der sil gjin
  Ommers, dêrom is it famke in kweade piraat ...
  Wy binne grutte rjochters fan it Heitelân,
  Litte wy in skitterend masinegewear gearstalle!
  
  God sil de famkes beleanje mei in kroan,
  Elk sil in opdracht en in medalje krije ...
  De lytse stimme fan 'e skientme ropt,
  En fansels twinge se de kening!
  
  Dit is wat de krigers maaie,
  As in masinegewear fan kweade rigen ...
  En se bringe letterlik it ljocht fan 'e eagen,
  Lit it sûnder ûnnedige ûnsin wêze!
  
  It gesicht fan it famke gloeit fan in gnyske,
  En de lippen skitterje mei pearels ...
  Wy moatte in protte sjen,
  Dit is ús skientme!
  
  Wy sille gjin poarten yngean,
  Litte wy de fijân gewoan in draai jaan ...
  It famke ferfeelt har om ien of oare reden
  En by steat om te heakjen alle fijannen!
  
  De famkes falle skitterend oan
  En de eagen glinsterje fan bliksem...
  Wêrom, om't se jaloersk binne,
  De gesichten fan de famkes binne bedutsen mei triennen!
  
  Foar hokker wervelwinden sille wy stride?
  Dan raast der in nije weach fan dea...
  Wêrom binne de fijannen fan de famkes sa stil?
  dikke Morgan dy ?
  
  En it fjoer is no fol mei fjurren,
  In fûle wervelwyn sil foarby...
  It wie net foar neat dat wy de orken fersloegen,
  Wat de fijân sjocht, is dom stil!
  
  Hjir blaast de aartsingel in skriklike trompet,
  Se knoeit mei elkenien syn holle...
  It is net te let om te winnen,
  De wyn kin sjoen wurde beweecht de blêden!
  
  No, wa wurdt hjir fûleindich wannear?
  Wa hat in grutte fûst?
  Ryd net mei de nep Malyuta ,
  Hy is in folsleine lul!
  
  Us brigantine wer yn gloarje,
  Snij troch in stoarmige golf...
  Wy famkes binne ferienige yn grime
  Ik sil Morgana yn stikken skuorre!
  
  Dêrom ha wy sa bot yn 'e slach,
  Dêryn sille wy orkaanstoarmen sjen litte...
  Swart Rogers sweef boppe de efterkant,
  Toande jo geweldige kado!
  
  No, Morgan sil fansels yn 'e kiste gean.
  Hy sil in stek meitsje fan aspen ...
  Wy famkes winne foar altyd,
  En wy litte gjin swier kreunen út!
  
  Lit ús it Heitelân nei de oerwinning liede,
  Wy sille de orken en trollen dapper ferslaan ...
  En wy sille oankomme yn Eden op skippen,
  Lit der in hiele wrâld ûnder ús wêze!
  En de krigers sille it nimme en fluitje. De fluit blaasde en de kamiel foel as in bûse sân.
  De piraten famkes songen en stimden yn op in grutte stimming. En harren fighting kwaliteiten wiene ekstreem agressyf en effektyf.
  Margarita naam en skerpe har swurd, wêrtroch it skerper waard as in skearmes. Doe snijde se de fly útinoar.
  En hja song:
  - Twa stikken fan dy woarst,
  Se wiene op jo tafel ...
  Jo fertelden my ferhalen
  Allinne ik leaude dy net!
  En it famke naem it en skodde it mei in weach fan har spieren, dy't foarby as seerimpels.
  Dit is it famke hjir...
  Adala merkte mei in glimke op:
  "Ik herinner my dat ik yn 'e oarloch mei de Taliban op ien of oare manier de sjeik naam ..." De readhierige strider lake heul fleurich en liet har tosken sjen.
  De piratenfamkes raasden wer:
  - Ien, twa, trije - wiskje de spotlights! Fjouwer, acht, fiif - deadzje de Taliban!
  Agatha lake en piepte:
  Dit sil ús parasha wêze!
  Pavel Lev wie syn leger tariede op ferdigening. Hy is yn oantal likernôch gelyk oan Morgan, mar de troepen fan 'e eardere spesjale troepenmajoar binne better bewapene en hawwe de sterke muorren fan Toruga. Dit is eins in moai solide ferdigening.
  Wier, d'r is in risiko dat Morgan net oan 'e oanfal giet. Mar wêr sil er eins hinne? Jo kinne ommers net jo hiele libben yn 'e jungle trochbringe. Hoewol't ûntwykmanoeuvres mooglik binne, wurde alle piratenbewegingen kontrolearre fanút de ballon.
  En Pavel Lev naem it en song mei in protte wille en gefoel;
  
  Ik keas it paad fan in stoere piraat foar mysels,
  Ik woe myn bestimming fine yn 'e see ...
  Ek al sizze se in piraat, ferjilding wachtet;
  As se jo hingje, sil de wjirm allinich it lyk snije!
  
  Mar it is haatlik om te bûgjen foar in master,
  En as jonge rûn ik fuort fan it lângoed...
  Al wie it kâld op 'e dyk bleate fuotten,
  Ommers, se lieten de jonge net op 'e drompel!
  
  Ik berikte de haven, allinich lappen oan,
  Klommen nachts om ien oere op it skip...
  Se fongen de keardel en litte wy him slaan - ik;
  Wow, ik tocht dat myn siel yn 'e hel wie mei de satan!
  
  Mar nei it geseljen joegen se my in pet -
  Se seine dat jo no in kabinejonge wurde!
  En hy joech sels de cola yn, stel jo in flesse foar,
  Lit der ommers gjin bittere brij wêze, konjak!
  
  Fansels is it in drege saak op see,
  No de pine fan toarst, no in gefaarlike stoarm,
  Mar moed is in winst,
  En ast in kop hast , dan fuort mei de bile!
  
  De corsairs fongen ús as in kitten,
  Der wie in boarding en der wie bloed yn trije streamen!
  Mar myn karakter is net dat fan in bern -
  Gjin wûnder dat de boatsman my by it learen sloech!
  
  Elkenien hie in boerd - ik ûnderskiede mysels,
  En de piratenkaptein sei dit:
  - Dizze kabinejonge focht moedich,
  Hy liet moedich de geast fan in corsair sjen!
  
  Akseptearre yn 'e maritime bruorskip - dat is gelok,
  In dream dy't útkomt hast fan berte!
  No kinne jo op elkenien weromslaan
  En de keapman hastich om yn te heljen en te slaan!
  
  Der wie jild - royale bút,
  Se lieten in protte sakken, ek sûnder gedoe...
  It wie eartiids dat as jo gelok binne, wit it jild,
  Mar goud sil fladderje as in sparrow...
  
  De dea wie net lokkich;
  De strange beul brocht it steiger.
  Diel de lúkse fan fernijing earne,
  Fan honger yn 'e dungeon sliepte myn mage!
  
  Yn 'e mannichte fan piraten flokke se lûd,
  Fleane: stikjes hout, bonken, skuon!
  Wy binne de tsjinstfeinten fan 'e hel - de skare wit it wis,
  Jo kinne net sjen de see sels!
  
  De strop, helaas , is in skande dea,
   Is myn libben echt foarby ...
  Yn 'e boeien wie fertriet en fertriet,
  Ik bin myn flechtlinge sibben al lang fergetten!
  
  Mar ik woe net yn in strop hingje,
  Hy naam it en skopte it yn 'e darm - de beul foel!
  Ommers, de Russen wisten altyd hoe te fjochtsjen,
  En as it in korsair is, fjochtsje dan en skriem net!
  
  De lêste striid is fansels de dreechste,
  Yn 'e hannen fan 'e bile dy't de beul droech!
  As jo lilk binne, is de druk net lyts,
  En eangst, as maaie nettels!
  
  Oare jonges raasden yn 'e striid,
  Wêr kamen de gongers wei?
  Wierskynlik fan 'e heit fan Rus', in soldaat,
   Wa't de autoriteiten besletten om te ferrieden!
  
  En de skare feroare ynienen fan gedachten,
  No binne de korsaren goed dien -
  It hiele plein siet al fan rellen,
  De soldaten gongen oan 'e oanfal fan 'e strjitte!
  
  Der barde wat dat seldsum is, mar bart;
  Se binne wer fan 'e heak te hynder!
  Wat mei de rike man, hy martelet de earmen -
  Net wittende wat in oarloch foar dit wêze soe!
  
  It skip wurdt opnij ferovere - Black Roger wer,
  Wy binne wer byelkoar, de see achterstean!
  Ja, ik bin in moardner - allinich in heul freonlike,
  En foar my is in earme man as in broer!
  
  Dat wy sille sjonge wylst de lus frij is,
  Diel mei de bidler en libje lokkich!
  De korsair wol aadlik wurde yn siel,
  It is net nei jo smaak as jo in spultsje bist yn in koai!
  Hy song, en de rest fan 'e piraten naam it op. Wat myn siel fleuriger makke en my mear klear makke foar de striid.
  Underwilens begûnen de krigers nije wapens te bouwen lykas in flammewerper. En it hie seis barrels, fan in hiel breed formaat. Dit wie oerweldigjende reewilligens.
  Agatha merkte op:
  - Eins, dit is wat wy woenen! Nim de fijân nammentlik en jou him in goede slach !
  Adala lake en antwurde:
  - Wy sille ferdomd wurde !
  Dêrnei flitse se har tige strieljende eagen, as smaragden.
  Dit binne echt twa coole froulju. En by harren is der ek in tredde - Margarita.
  De famkes begûnen ek wat te meitsjen as in raketwerper. Te slaan as in mortier. En dat is ek net slim. De earste raketten liken útfûn te wêzen yn Sina, mar it leger fan it Himelske Ryk brûkte se yn 'e praktyk net sa effektyf. Doe't Sina troch de Mongoalen ferovere waard, waarden dizze wapens net in soad brûkt.
  Dat wie geweldich .
  Margarita tweeted:
  - Morgan sil in nikkel krije, hy sil yn 'e fûst fan in sterke famke rinne!
  De krigers sammelen krêft. D'r wiene in protte fjochters fan ferskate nivo's mei har.
  Hjir is ien fan harren, Indian Bella. In famke mei lang, swart hier en in ferve gesicht. Se is ek in strider op heech nivo. Dat is hoe behendich hy smyt tomahawks.
  Dit is in wirklik agressive super frou! Wat yn steat is om elk, yn feite, wûnder te meitsjen.
  Bella tweeted:
  - Morgan, dizze fjochter sil syn krije, hy sil baarne as in spin yn it fjoer ... Demoanen sille nei de hel gean om dejingen dy't de satan oanbidden te marteljen!
  Agatha sei tsjin har:
  - Jo moatte agressiver hannelje, en de fijân pummelje , pummelje en pummelje!
  Adala lake en antwurde leafdefol:
  - En wy sille ús sûnder problemen ferfele!
  Margarita merkte op:
  -It wurd sûnder problemen is in min wurd! Jo moatte foarsichtiger wêze yn jo útdrukkingen!
  Agatha tweeted:
  - MMM hat gjin problemen, elkenien wit ús! Wy koenen jild fertsjinje foar ússels, wy kinne it ek foar jo fertsjinje. Wy meitsje jo bon goud!
  Adala lake en merkte op:
  - Ja MMM - dat is cool! De piramide wie briljant!
  Dêrnei namen de famkes it en begûnen te sjongen;
  De famkes sille Morgan syn nekke soapje,
  En de holle fan 'e piraat sil ôfsnien wurde ...
  Praat gjin ûnsin tsjin jo tsjinstanner ...
  As jo einigje mei in deade lichem, do silst wurde hielendal geschroefd!
  
  Wy famkes witte hoe te fjochtsjen,
  Yn 'e striid sil it resultaat geweldich wêze ...
  En leau my, wy kinne moedich fjochtsje
  Sla it hurd mei dyn bleate foet!
  
  De fijân sil ús famkes net stopje
  Us wil kin grif net brutsen wurde ...
  It piratenfamke sil elkenien begroeven,
  Skriuw dizze groetenis oan har yn har notebook!
  
  Foar har is fjochtsjen in freugde,
  Wy sille Morgan yn poeier slypje ...
  It famke sil net kwea âld wurde,
  It sil har timpel net sulverje!
  
  D'r binne gjin famkes sterker en moaier,
  Har fûsten binne as koevoaten ...
  Se sille harsels lokkiger meitsje
  De kabouters rûnen fluch!
  
  De skientme fan 'e famkes is einleaze,
  En se sloegen har fijannen sa hurd ...
  As it nedich is, fjochtsje se foar altyd,
  En soms drinke se in protte wyn!
  
  Famkes yn 'e striid binne reuzen,
  Harren krêft is gewoan oerweldigjend ...
  Se krije sûnder mis subsydzjes,
  Wy leauwe dat der in himel op 'e planeet sil wêze!
  
  D'r binne gjin barriêres foar famkes , leau my,
  Wy moatte it universum feroverje ...
  En se sille dappere beleanningen krije,
  En wy sille grif in nij Rome bouwe!
  
  God, leau my, hâldt net fan swakkelingen ,
  Hy slacht swakkelingen mei in klup...
  dat de famkes in nije wrâld sille hawwe ,
  Fan 'e oerfloed fan skerpe bajonetten!
  
  It heitelân is moai, majestueus,
  Se hat in protte ferskillende soargen ...
  Pirate gloarje wachtet ús,
  De kat rôp teminsten om problemen!
  
  It bleate famke stekt har swurd op,
  Ja, leau my, se is goed ...
  Wês in earn, gjin papegaai,
  Hy seit dat dizze famkes sielfol binne!
  
  De wrâld sil grif moaier wurde,
  Wy witte wis dat wy winne sille...
  It is min om te ûntfangen fan filibusters,
  En in cherub fljocht boppe ús!
  
  dogge jo gjin trúkjes mei famkes ?
  Fansels hâlde wy ek fan jonges...
  Kom rêstich nachts, jongelju,
  Wy sille nije bern meitsje!
  
  De masinegewearen sjitte fûl,
  Se leine in hiel arsenaal...
  Nee, de machtich kweade Kaïn sil it krije,
  oer ús holle !
  
  De brigantine seilen binne fol,
  Wy hawwe in heul sterk gefoel ...
  Wy witte dat de kraaien slein wurde,
  De kontrabas sil lûd spielje!
  
  Famkes, wat wolle jim?
  Winne, fjochtsje en hâld fan ...
  En jo sûndigje faker mei jonges,
  Om better te libjen yn dizze wrâld!
  
  D'r is gjin barriêre foar ús yn dizze striid,
  Wy sille de satellyt heech lansearje ...
  Fergrieme jo tiid net yn gebed,
  God is fier fan dom !
  
  Wy piraten binne tige bloeddorstige,
  Wy hakje elkenien mei swurden as in steak ...
  Soms binne de krêften hielendal net gelyk,
  En se sette it famke ûnder arrest!
  
  Sa ha ik in soldaat syn holle ôfsnien,
  Mei jo skerpe swurd ...
  Wy binne bliid om de fijân del te hakken,
  As jo in bakstien moatte ferpleatse!
  
  Nee, wy hawwe hielendal gjin twifels,
  Yn 'e krêft fan 'e wyn, stoarm en orkaan,
  De piraten hawwe it sjeny Lenin yn har hert,
  Dit sil grif in kado wêze!
  
  It ein is tichtby foar de fijannen fan 'e piraten,
  Wy hawwe se al oan 'e muorre fêstlein...
  En hoewol wy bulten krigen,
  De ierde is folle skjinner wurden!
  . HAADSTIK Nûmer 16
  Uteinlik begon de horde fan Morgan Toruga te benaderjen. En de skippen fan 'e ferneamde filibuster's flotilla hongen yn 'e baai. Der wiene fiifentweintich fan. En dit is in heul grutte flotilla foar piraten. Lykwols, op in stuit Brittanje moast fjochtsje de "Invincible Armada", en it wie hûndert en tritich skippen en mear as tweintich tûzen seelju en soldaten op harren. En doe wûnen de Britten. As de Spanjerts lykwols better kommandearre hiene en beslissender hannele hiene, is it net bekend hokker kant dan wûn hie. En it idee om om Brittanje te farren foar in armada wie dom. Se ferlearen mear skippen fan stoarmen as yn fjildslaggen. Boppedat, folle mear. Sa wie der wat foar histoarisy om oer te pleitsjen.
  Pavel-Lev wie yn 'e stimming foar in gefjocht. D'r wiene al trije ballonnen yn 'e loft, mei poerbêste optyk foar de santjinde ieu, en se folgen alle bewegingen fan' e fijân. Hoewol hy besocht himsels yn 'e jungle te camoufleren.
  Agatha merkte mei in gniffel:
  - In besykjen om de taktyk fan 'e Fietnameeske partisanen te kopiearjen?
  Margarita merkte op:
  - Ik wit net oer jim famkes, mar ik fochten yn Fietnam. En hja trainde de partizanen en krûpte mei harren troch de jungle. En myn bleate fuotten, mei har bleate soallen, fielden it minste trilling yn 'e grûn, yn 'e woartels fan 'e meiinoar ferweve wynstokken. Ik ferhuze troch de beammen as in aap, en die it mei grutte behendigheid. En wy hawwe de fijân gefoelige ynjeksjes oanbrocht.
  Adala dit read-haired famke opmurken:
  - Mar hasto der net oer neitocht oft it it fjochtsjen wurdich is? Ommers, as der gjin pro-Sovjet, mar in pro-Amerikaanske regearing yn Fietnam wie, soene se dêr miskien better libbe hawwe?
  Margarita helle har skouders op, dy't breed en spier wiene as in frou, en antwurde:
  - Ik wie doe al in stikmannich jier âld, en fansels kamen likense tinzen op. Mar jo witte, wy deadzje hjir ek in protte minsken, en wy witte ek net wêrom!
  Agatha merkte op:
  - Wy deadzje foaral om ússels persoanlik te ferrykjen! Dit is in egoïstyske en pragmatyske oarloch as wy krekt witte wat wy wolle en wêr't wy nei stribje!
  Margarita rôp:
  - Bravo! Dit is echt heul earlik!
  De readhierige strider merkte logysk op:
  - En stjerren foar it heitelân en benammen Stalin is noch dommer!
  De blonde korrigearre:
  - Om alles stjerre is dom! Folle tûker om te libjen! En as foar Stalin - hy is de nûmer ien moardner ûnder de hearskers fan Ruslân fan alle tiden en folken!
  Margarita knikte ynstimd:
  - Ja, Stalin dronk bloed. Mar de keale wie ek net better as hy!
  Agatha skodholle en sei:
  - Wêrom wie it? Doe't wy de ierde ferlieten, of leaver ús tiid, wie er noch yn libben. Hoewol't de stobbe fansels al âld wie. En dúdlik slim siik, ek al besochten se it te ferbergjen!
  Margarita sei mei in glimke:
  - Doe't ik ferhuze, wie de keale man al stoarn. Dat syn tiidrek is foarby, God tankje !
  Adala frege nijsgjirrich:
  - En wat is der feroare? Krekter, do ferhuze hjir letter as ús, en jo miskien witte wat is nij?
  Margarita antwurde mei in sucht:
  - Neat gjin nij. D'r is in oarloch yn Oekraïne, in oarloch yn Tadzjikistan, barrikaden wurde boud yn Moskou en botsingen komme foar, en itselde ding bart yn oare stêden . Se sjitte yn Tsjetsjenië en de Noardkaukasus. D'r binne in protte ferskillende ferfelende dingen yn 'e wrâld en yn Ruslân. Dus neat nij of goed.
  Agatha tweeted:
  - It is altyd sa... Neat goed, mar oan 'e oare kant: wy woenen it bêste, mar it kaam as altyd!
  Adala antwurde:
  - Net wis op dy wize! D'r wiene goede tiden ûnder Brezjnev, doe't alles kalm wie yn 'e USSR en der wiene gjin oarloggen, en de prizen foar itselde guod net feroare foar tweintich jier!
  Agatha antwurde:
  - Yn Afganistan begûn de oarloch ûnder Brezjnev!
  De redhead merkte op:
  - Mar der stoaren net safolle minsken yn! Fiif kear mear Russyske soldaten en hiersoldaten stoaren ûnder Bakhmud allinnich as yn de njoggen jier fan de oarloch yn Afganistan. En jo binne noch altyd oanfallen it Sovjet rezjym. Waans ko soe mooie, mar waans keale swije soe!
  Margarita stimde yn:
  - As in keale geit it Sowjetrezjym feroardielet, dan wol er syn bleate hakke yn 'e kaak skoppe!
  Agatha suggerearre:
  - Genôch oer de tryste dingen! Litte wy better sjonge!
  Adala stimde yn:
  - Litte wy it echt nimme en sjonge!
  En de famkes namen it en songen mei krêft en gefoel;
  Glory oan it tiidrek fan koele piraten ,
  D'r is gjinien yn 'e wrâld sterker en moaier ...
  D'r binne echt in protte bergen fan goud,
  Wy sille sels heger wêze as de sinne!
  
  Wy kinne al ús fijannen oerwinne, grapke,
  Lit ús it echte útskuorre, witte de angel fan 'e dea ...
  Hjir ropt de machtige bear,
  Blykber sloegen se him net genôch yn it gesicht!
  
  Leau my, ús God is hielendal net Kristus,
  Us idee is om minsken de nekke te brekken ...
  En leau my, do bist sels net grut wurden,
  As jo soms ûnsin prate!
  
  Wy piraten binne stoere fjochters,
  Wy fersloegen de corsair fan Morgan syn troepen ...
  Sels ús heiten binne grutsk op ús,
  En wês gewoan bang foar famkes!
  
  Wy hawwe in grut leger, wy witte
  Litte wy al ús fijannen ferslaan troch te spyljen ...
  De planeet sil in wier paradys wêze,
  En wy sille alle horden fan Mamai ferslaan!
  
  Nee, ik leau net dat it kwea foar altyd is,
  De echt minne tiid sil einigje ...
  Ik wit dat de satan net sil regearje,
  Wy sille ús eigen sied meitsje!
  
  Lit de famkes altyd yn gloarje wêze,
  Se binne ek echt reuzen ...
  Ik leau dat ús dream útkomt,
  Wy binne foar altyd ferienige mei it Heitelân!
  
  Ja, dit is al it lot fan piraten,
  Wy sille ús fijannen fjochtsje sûnder eare ...
  Ik wit dat de wrâld yn gaos is ,
  Wy kinne echt fjochtsje!
  
  Litte wy ús fijannen echt op 'e flecht sette,
  basterden hurd yn it gesicht slaan ...
  Lit de cherub syn wjukken spriede,
  Wy sille sterk wurde, ik leau dat wy ek sille!
  
  Wit dat wy ús brigantine binne,
  Litte wy krêftige, sterke gewearen meitsje ...
  it gesicht slein wurde ,
  En hy sil slein wurde as in fet karkas!
  
  Leau my, de fijân hat in leger
  It kin allinnich sterk wêze yn uterlik ...
  Hjir falt in fûleindich bist oan,
  Meie wy almachtig wurde yn 'e striid!
  
  Nee, wy sille ús noait oerjaan oan ús fijannen,
  De kanonskogels springe as in bal...
  Al is de piraat âld ,
  Mar hy is sa boartlik as wie er in jonge!
  
  Famkes binne tige dapper yn 'e striid,
  Dit is hoe't se fjochtsje, sûnder har fijannen te litten ...
  Ergens baarne de ezels fan de tsjinstanner ,
  Wy skuorre de fangs fan ús fijannen út!
  
  De famkes skine mei skientme , leau my,
  Jo kinne dit noait fan har ôfnimme ...
  De fijân oanfalt as in fûleindich bist,
  Sa bruts der in grutte ramp út!
  
  Der is in fregat foar de korsairen,
  Grutte gewearen sjitte wyld...
  Nee, de situaasje hjir is tryst,
  It is as in maniak is útbrutsen út in psychiatrysk sikehûs !
  
  Mar leau my, famkes yn 'e striid,
  Se sille wat dwaan dat folslein ûnmooglik is ...
  Ik sil de tsjinstanner slaan ,
  Wat foar my hielendal net dreech is!
  
  Leau my, famkes binne goed yn fjochtsjen,
  Se kinne laitsje as in stoarmige stream...
  En leau my , se sille laitsje út 'e boaiem fan har hert,
  De lichems sels binne al fol mei sop!
  
  No, koartsein, famkes yn 'e striid,
  Se haasten letterlik oan te fallen as in lawine...
  Ik hâld fan ork-karkassen te hakken,
  Dat de meunsters jo net yn 'e rêch slaan!
  
  Wat mei famkes, dappere piraat,
  As hy beslút, sil hy echt slaan ...
  No, it bleek in serieuze situaasje te wêzen,
  Dat hy sil it nimme en it dashingly deadzje!
  
  De goaden binne soms tige lilk,
  Tink oan Seth fan Egypte en Kali ...
  Wy famkes binne sokke earnen,
  De dapperen joegen it oan 'e bear!
  
  De famkes witte, alles fan tefoaren,
  Wat sil echt wêze yn dizze wrâld ...
  Wy litte iverich piraten fergrieme,
  Dan wurdt alles skitterend foar ús!
  
  De fijân kin dappere famkes net brekke,
  Der is gjinien op see, se witte like sterkte...
  Kinne se de filibuster deadzje?
  En fyn dysels oan 'e râne fan it grêf!
  
  Der is sa'n slach op see,
  Bloody Morgan falt ús kwea oan ...
  Wy sille ús skyld heger ophelje,
  famke Morgana hakket!
  
  Hjir is Margarita wer yn 'e striid,
  It is heul prestizjeuze foar har om in piraat te wêzen ...
  Wy sille gau regelje foar in roebel,
  En de famkes sille stilich oanklaaie!
  
  No, en do Morgan, wêr geansto dronken hinne ?
  Wolle jo in traap yn it gesicht mei hakken?
  Jo sille letterlik ferpletterd wurde as in luis,
  Famkes witte dat jo sterke skonken hawwe!
  
  Hjir rint de kruser wer nei ús ta ,
  It meunster hat in protte gewearen ...
  Wy sille in prachtich akkount iepenje fan oerwinningen,
  It Heitelân fan de Wite God is by ús!
  
  No, de fijân waard rekke mei in kanonskûgel,
  En de beam foel ynienen yn troch de botsing...
  It famke ynvestearre harsels mei fûle krêft,
  It wie as wie der in stôk troch myn hakken gongen!
  
  No, dit is de striid,
  De kanonskogels fleane as in fan wapperjend...
  Wy iepenje it akkount fan glorieuze oerwinningen,
  De kweade ork Kain sil ferpletterd wurde!
  
  No, de famkes krûlje hielendal net,
  It fijân leger sil net wurde ferpletterd ...
  Ik bin gjin feint, mar in razende hear.
  Ik sil net iens flinch as in kûgel rekket my!
  
  Wy hawwe gjin pandemonium nedich ,
  De famkes sels dûnsje prachtich...
  Moaie dochters, koele soannen,
  alle tsjinstanners boartlik grinze!
  
  De famkes sille no de oerwinning hawwe ,
  De swarte flagge fan Rogers fleach oer de kruser...
  Wy diene de doar iepen nei de skatten,
  Dizze Morgan is teminsten aardich gek!
  
  Hjir wurdt de wichtichste tsjinstanner yn in strop slein,
  Us oerwinning is it meast folsleine súkses ...
  Ik hâld fan Chernobog mei myn hiele hert,
  Warme weagen slaan de see!
  De famkes songen mei in geweldich gefoel en fol stimmen. Wat wie it geweldich en moai. It wie as gongen fol-klinkende klokken. En letterlik alles tintelde.
  Agatha tweeted:
  - Wy sille frijmoedich yn 'e slach gean en Morgan ferslaan!
  Adala befêstige, har wite tosken agressyf bleat, fonkeljend as pearels:
  - Lit ús de fijân ferslaan! Dat is wis!
  De horden fan Morgan komme hieltyd tichterby. No sprong de foarhoede fan piraten út 'e jungle.
  Pavel Lev befel:
  - Net sjitte! Lit de fijân tichterby komme!
  Margarita knikte en befêstige:
  - Lit se har ûnstraf fiele! En wy sille se klikke!
  Agatha gniisde har lytse gesicht:
  - En ik wol echt myn fijannen slaan! Krekt as in pear!
  En de blondine flitse har saffiere eagen. Se moat sein wurde in famke dat is gewoan super. En sa slikten de Taliban har bleate hakken by it knibbeljen.
  Adala tweeted:
  - Wy sille ús fijannen slaan en ús ezel skoppe!
  En de readharige flitse har smaragden eagen. Se is al in grut famke.
  En de fjoerige strider fernaam:
  - De Taliban binne fanatyk, mar se skine net bysûnder mei yntelliginsje!
  Margarita merkte op:
  - Se binne as de Japanners yn 'e oarloch mei tsaristyske Ruslân. Se roppe ta harsels Allah Akbar, en keare ta problemen. En de Japanners gongen nei de Russyske masinegewearen en leinen dêr!
  Agatha sei mei in gniffel:
  - Froulju begripe it kommando net - lizze. Mear krekter, se begripe it ferkeard.
  Adala merkte mei in pantergrins.
  - Mar wy lizze de mannen behendich del! Wa binne sokke stjonkende geiten!
  En de trije famkes laken.
  It Yndiaaske famke Bella sei mei in gniffel:
  myn fijannen slaan mei in spesjaal ûntwurpen krúsbôge.
  Margarita knikte:
  - Ja, ik haw it sels makke. Hy sjit pylken as in masinegewear, en se binne giftig.
  Agatha sei mei in sljochtwei blik:
  - Der is neat gifiger as de tonge fan in frou! En dit is in axioma!
  Adala kipte mei in glimke:
  - Krekt in axioma? Of miskien in stelling?
  Margarita barste út laitsjen en merkte op:
  - Ja, wy binne fanselssprekkende teoretici. Benammen yn styling manlju.
  En it famke slikte har skarlaken lippen, as in appel. En se knypeage werom nei har kollega's.
  Swarte Bob opmurken:
  - Wy binne klear foar sawol wurk as ferdigening! Hoewol't ik bin al wurch fan wurkjen!
  Morgan's gruttere ienheden gie út 'e jungle. En nei't se herfoarme wiene, raasden se nei de muorre.
  Pavel Lev befel:
  - Fjoer! Earste rigel!
  En hy skeat himsels. De piraten iepene fjoer op Morgan syn horde. Se sjitte beurten yn rigen, en diene itselde krekt. Guon Rybachenko-Lev krigers fjoer wylst sitten, oaren stean, en oaren lizzen. En de kûgels fleagen frijwol non-stop. En se letterlik oergie de fijân mei lead kado's.
  De Morgan Pirates, nei in lichte wifkjen, namen it oer en rûnen nei de oanfal. Mar tige deadlike sjitten reinden op har del. En doe't de Ingelske korsairen tichter trochbrieken, waard der mei flammewerpers op harren besketten. Der wie in rook fan ferbaarnd fleis en lear. En der waerd in wyld gûl heard.
  Terminator famkes ek skeat. En sa sloech kaptein Liuw sels ien fan de kapteins fan de korsairskippen mei in goed rjochte skot op 'e kop.
  Hy foel mei de earms ferspraat.
  Adala notearre:
  - Goed skot!
  Agatha sei:
  - Ik sjit net slimmer!
  En de blondine skeat ek krekt. Dit is hoe't it genedeleaze sjitten hjir begon. De famkes rispje in oerfloedich rispinge ûnder konkurrearjende piraten. Ommers, soms kinne fratricidal oarloggen sa genedeleas wêze. Dy't mei grutte bitterens trochgean.
  Margarita, fjoer, merkte op:
  - It is moreel noch makliker om manlju te deadzjen as froulju en bern!
  Adala dizze reade-haired teef giggle. Se sloech trije piraten mei ien skot en antwurde:
  - Moard is oer it algemien slim. Mar soms moatte jo it dwaan!
  Agatha bleate har tosken en sei:
  - Myn ropping is soldaat te wêzen, en dyn ek!
  De readhierige feint makke beswier:
  - Nee! Myn oprop is net om in privee te wêzen, mar in generaal!
  Margarita skeat doe troch ferskate minsken mei ien sniperkûgel en merkte op:
  - Wêrom fergrieme tiid op trifles - in generaal. Miskien is it better om daliks marskal of generalissimo te wurden!
  Agatha sei mei in gniffel:
  - Mar ik freegje my ôf as Stalin de Tredde Wrâldoarloch wûn hie, hokker titel soe him dan jûn hawwe?
  En de blonde fermoarde in pear Morgan-piraten mei ien skot.
  Adala, sjittend en gnyskjend, antwurde:
  - Wierskynlik Marshalalissimo ! Wêrom is dit gjin titel?
  De blonde, fjoerjende, herinnerde him:
  - Ien ferneamde science fiction-skriuwer hie ferskate romteryken yn syn romans. Sa kamen se dêr tsjin: supermarshals , supermarshals , ultramarshals , en hypermarshals . Wat, jim iens, is frij logysk as it giet om in romte ryk dat omfiemet hûnderten galaxies.
  En it famke naam it en spuide , sadat trije giftige naalden in parabool beskreau en fjouwer piraten fermoarde.
  De redhead merkte op, troch te sjitten:
  - Yn alle gefallen moatte wy akkuraat en akkuraat wêze. En set ek mear ambisjeuze doelen foar josels . - En it famke skodde har hege boarsten, grommend. - Is it net?
  Margarita lake en antwurde:
  - Ja, ambysje is tige goed!
  En it famke skeat ek in hiel goed rjochte skot. Har stimming wie ien fan totale ferneatiging.
  De blonde terminator tjirpele fan entûsjasme, en sloech har tsjinstanner mei presys:
  Mar d'r is gjin famkesgeast sterker
  Se raast as in orkaan ...
  Sil de machtichste slaan,
  No, napalm reint út 'e loft!
  De reade holle lake en foege sarkastysk ta:
  - Ja, dat is krekt wat wy napalm nedich hawwe!
  Margarita skeat ek mei grutte krektens. En it rekke perfoarst de fijân.
  De markies hat hier de kleur fan blêdgoud. En no hat se in wetlike man. Wier, syn titel moat noch wurde befêstige troch de Sun King. Mar dit is noch net hielendal in formaliteit. Mar yn betinken nommen dat Morgan aktyf berôve Frânske skippen, it is dúdlik dat dizze slach sil taheakje oan Pavel syn populariteit en titels. Brittanje en Frankryk, lange tiid rivalen. Loadewyk de Fjirtjinde wol fan Frankryk de sterkste seemacht meitsje.
  Pavel-Lev fjoer presys en besiket sa gau mooglik te sjitten. Twa jonges fan sa'n tsien jier helpe him opnij te laden. Se binne sa flink en har bernlike hannen sette behendich patroanen yn 'e broek fan in snipergewear. Dit is gewoan in figuerlik en natuerlik bloedbad dat trochgiet.
  Margarita merkt op:
  - Wy sjitte hiel sekuer en sekuer. En der sil echt gjin genede wêze foar de fijân, wêrom hawwe wy finzenen nedich? Der sil gjin losjild foar harren wêze!
  Adala stimde yn:
  - Ja, en piratenslaven binne folslein nutteloos . Se binne wend om mear te drinken as te wurkjen!
  Agatha lake en tjirre, en liet har tosken sjen, dy't sa grut wiene as dy fan in panter.
  En se naam it en smiet in grut eksplosyf pakket mei koalstofeksplosiven. En se sloech my sa hurd dat alles foel as hagelstiennen fan rein. En it waard tige moardlik en fyftich piraten fleagen tagelyk de loft yn en fûnen har oan flarden.
  De readhierige strider fluite:
  - Dat is net slim! Hurd reitsje!
  En de famkes sille it nimme en raze op 'e top fan har longen. En har brul feroarsake de Morgan-piraten flau.
  Sa giet it bloedbad troch mei wikseljend súkses. Mear krekter, mei it hast iensidich slaan fan Morgan syn leger. Dit wie echt in ekstreem moardzjend en destruktyf effekt.
  Margarita naam it oan, giechele en begon wer te laitsjen. Jo moatte op sa'n ôfstân giftige naalden spuie kinne. Dit is wirklik in ekstreem seldsum kado fan har.
  En de massa Morgan-piraten stoarte wer yn.
  Pavel Lev merkte op doe't hy skeat:
  - Wy binne dappere jonges - krekt as fôlen!
  En dit team bleat de tosken.
  Black Bob fjoer út in bôge. Hy docht dit ekstreem akkuraat. Hy is noch altyd in moardner. En fjoer pylken fan in ôfstân. Dus wêr kinne de militanten fan Morgan gean?
  Margarita rockt har lichem. Se hat grutte buikspieren. Dit is echt it famke dat wy nedich binne. Dy't in galoppearjend hynder stopje sil en in baarnende hutte yngean sil.
  En as it nedich is, skopt er de man sa yn 'e ballen dat er echt in eunuch wurdt. Dus net krije in frou. Se sil wirklik alles foar jo nimme en it fuortbrekke sûnder ûnnedige seremoanje. Of sels de mage sil út 'e tonsils ripe troch de darmen.
  Margarita herinnerde him hoe't Taliban-finzenen waarden ferpletterd ûnder de spoaren fan tanks. Wat ek in wrede died wie.
  Ik wit noch hoe't Friedrich Nietzsche skreau: wredens, wredens, en nochris wredens dy't in naasje cementearje. Of Nietzsche net, mar in oare filosoof?
  Ja, dit blykte eins ekstreem cool te wêzen. Benammen as jo ien nimme en se yn stikken snije.
  De Taliban skine fongen Russyske soldaten. Boppedat helle se de hûd út 'e libbene en sûnder anaesthesia. Hoe pynlik en wreed wie it. En doe sprinkele de mujahideen sâlt op it fleis fan 'e finzene Russen en urinearre op har. Ja, se hawwe in hege ferbylding foar marteling.
  En gewoan it oplossen fan in libbene persoan yn soer is net alles. De Russyske freon Sadam Hussein lost lykwols ek libbene minsken op yn swevelsoer, ynklusyf bern.
  Sa folgje de Taliban in goed fersliten paad.
  Margarita song mei lilkens:
  En hy smoarde de rânen,
  En it spoar waard breder!
  Ik ferflokje dejingen dy't it lein hawwe,
  Myn geduld sil meikoarten oprinne.
  En ik bûge as in dom skoalmeisje ,
  De figuer is fet wurden yn 'e rut!
  . HAADSTIK Nûmer 17.
  Capital-Lev Pavel Ivanovich bleau te sjitten. En jonges yn koarte broek en bleate fuotten holpen him by it laden fan snipergewearen.
  En de kommandant fan it piratenleger begûn te sjongen;
  Omdôch hammere de rike man iik yn 'e doar,
  It is ommers bidlers net yngean!
  Dêr, yn in hok ûnder slot en kaai, ferfeelt Mary,
  Se wol dat de ridder har helpt!
  
  Witte yn it jonge hert - de ridder libbet,
  Elke jonge is in ealman yn geast!
  In lila bush bloeit yn myn siel yn maaie,
  Wy wolle allinich de bêste feroaringen!
  
  De strieljende dekken fan it Heitelân,
   Prachtich - de man wurdt oanlutsen nei de see!
  Wy wolle in nije wrâld bouwe,
  Lit de kleur fan septimber begjinne!
  
  Hy koe in edelman wurde, mar hy waard in piraat,
  De jonge skerpe in dolk op 'e kiel...
  In hurde ferjilding wachtet de filibuster,
  It fregat fan 'e túnjager smiet it kwea!
  
  Mar in aadlike famylje is gjin obstakel foar moed,
   De jonge behearsket de sabel behendich...
  Hoewol't de piraat faaks net amusearre is,
  En de wrâld wurdt regele troch ekstreme gaos !
  
  Hy focht moedich en frij behendich -
  Springe, bounce, lunge en punch!
  sil de musketten ferfange ,
  Mar de razernij sil allinnich mar fûler wurde!
  
   De jonge wurdt fansels ek folwoeksen -
  Ommers, foar him binne obstakels gjin jierren!
  Wy sille de stjerren yn 'e himel stoarmje,
  Der binne ek in horde bûtenlânske fjochters dêr!
  
  De piraat is in man mei in aadlike geast,
  Leafhawwer fan froulju - sterke wyn!
  Elk fan ús is frij berne,
  Allinnich leffe is yn 'e lieding, wit de satan!
  
  Sil immen, lizzend op 'e bank, begripe
  Hy stoarret gewoan ûnsin nei it plafond...
  Wat is net goed yn folslein nirvana -
  fan 'e fallen is dêr te saai !
  
  De trompet ropt de soldaat ta striid, ta striid,
  Ferneatigje jo fijannen sûnder weagje werom te gean!
  Ferjilding wachtet op 'e meunster tsjinstanner -
  En de dief, ferslein yn 'e striid, sil rinne!
  
  It is net genôch om in piraat berne te wurden ,
  Se moatte leauwe hawwe, fansels !
  De wyn waait waarm op it paad , gesichten,
  It leger marsjeart, skopt stof op !
  Dit is hoe't Captain Lion song mei in geweldich gefoel en enerzjy. En hy bleau wirklik moardlik fjoer út snipergewearen te fieren. En de jonges energetysk opnij laden.
  Adala merkte op doe't se in granaat op 'e Morgan-piraten smiet.
  - Wêrom bin ik gjin superklasse famke!
  Agatha lansearre ek in eksplosyf pakket en stimde yn, en ferplettere tsjinstanners mei deadlike krêft:
  - Ja, do bist in super famke!
  En de blonde terminator foege ta, har tosken bleat:
  - Mar ik bin hyper !
  Margarita lake en antwurde mei in fleurige blik:
  - Jimme beide famkes binne tige goed! En ik bin hielendal gjin minne strider.
  En de famkes namen it en klapten inoar yn 'e hannen.
  Swarte Bob, sjit, kreunde:
  - Ja, der is nimmen koeler as jo op 'e wrâld!
  De lêste reserves fan Morgan's leger kamen yn 'e slach. En de hierige korsaren, meast Ingelsken, dy't yn 'e striid raasden, songen in bloeddorstige symfony;
  Hjir dreau hy dy yn it sintrum fan 'e ierde,
  No is jo faam it skaad wurden fan Tartarus ...
  Dus it is better net te praten oer jo domme ûnsin,
  Do bist freonliker ûnder de sweep, it is stikelber wurden!
  
  Wy sille begjinne om jo te smoaren mei in kweade lasso,
  En lit ús it swiete flecht fan 'e faam ophelje!
  Sûnt jo hjir in spultsje binne feroare,
  En de fuotten fan 'e famkes binne bleat yn 'e snie!
  
  Freegje net mear om genede, sûnder.
  Jo sille allinich tafoegje oan it lijen!
  Mear as tweintich wimpers,
  helaas , jo kinne draaide skouders net rjochtsje !
  
  steilste brek , it grutste kwea,
  Dêr is gjin genede en blydskip yn !
  Ommers, sels Satan sil goed wêze,
  Mar jo wolle noch in beleanning!
  
  Hjir is in rek, pincers en in brawler beul,
  Hy laket lûd om 'e pine fan 'e faam!
  En sels de sobere marteler is dronken,
  En nachts skroeit de sinne de hûd ôfgryslik!
  
  Yn hokker nachtmerje en yn hokker reek,
  Soms binne ús duvels yn fûle lilkens ...
  En sels ik, de ûnreine, sil it net begripe
  Mar jim famkes leauwe my noch!
  
  Jo wurde net martele foar hoererij,
  Ommers, witte leafde behaagt de Almachtige!
  En hwerom hawwe jo arbeid op 'e nekke setten,
  Alles sil wurkje, wit gewoan dat it geweldich is!
  
  De lieder fan Tartarus is de lieder fan 'e hiele ierde,
  Want de hel hearsket yn it hert foar altyd!
  En de sterkste is de kening fan Hades,
  Hy hâldt fan pine, sa hertstochtlik en fan herten!
  
  En jo sille net yn 'e pine wêze, jo sille it ein witte,
  Want lilkens wit gjin grinzen!
  Wy skuorre de hûd fan in sêft gesicht,
  En de herteleaze Kaïn regearret de wrâld!
  
  En wat kinne wy komme mei - trilje,
  Omdat it oanbod fan fantasyen is limitless!
  En dy dokters sille de zweren net genêze,
  Wy pakten de famkes op 'e nij!
  Sa songen en skeaten se. En se sloegen de tsjinstanners út mei grutte enerzjy en frantic, agressive krêft. En hjir wie safolle bloed, it streamde del yn streamen. En it spielde yn tanks.
  Agatha merkte op:
  - Dit is wier bloedige waansin!
  De Yndiaaske frou, dy't út in spesjale krúsbôge op 'e fijân skeat en him serieuze skea feroarsake, naam it en tjirp:
  - Alles sil grif wêze!
  En Adala, sûnder twa kear nei te tinken, smiet in pakket mei deadlike eksplosiven nei de fijân. En sa sil hy it nimme en it echt neukje . En dit soarget foar safolle ferneatiging en dea.
  De reade holle merkte mei in kweade glimlach:
  - Sa nim ik se allegearre en slach se út!
  De blonde terminator stimde yn:
  - Ja, wy sille maaie en briede sûnder ûnnedige problemen en seremoanje, sûnder ûnnedige drokte!
  Margarita is ekstreem cool. En de Taliban wisten mei wa't se te meitsjen hiene. De Mujahideen oanfal op Tadzjikistan wie tige gewelddiedich en agressyf. En se klommen as in lawine by in fulkaanútbarsting.
  It famke mei gouden hier rekke har fijannen sa. En de Morgan-piraten krigen it spesifyk.
  En sa namen se se wer mei in flammewerper en sloegen se op . En sokssawat as heul waarm en deadlik napalm begon te streamen. En safolle fijannen waarden tagelyk útbaarnd.
  Agatha merkte mei in glimke op:
  Lit ûnhandich rinne,
  Dy piraten yn de plassen...
  En it blonde famke waard smiten troch de moardlike en destruktive krêft fan 'e annihilator fan' e dea. Dit is wat unyk dat bart en eat dat oanlieding jout ta kaskaden fan dea sûnder regels.
  Adala tweeted:
  - Der is gjin leafde yn 'e wrâld! Brek de draak!
  En de strider knypte mei har smaragden eagen.
  Agatha merkte op, troch te sjitten:
  - En wat sille jo dwaan?
  De roodharige antwurde op in selsbewuste toan:
  - Wy sille trochgean mei deadzjen!
  De blondine wie fergriemd:
  - Hoe meitsje dea en ferneatiging sûnder sin en doel?
  Adala giechelde en merkte op:
  - Der is altyd in betsjutting yn moard! Dat, yn feite, wêrom moatte wy Tadzjikistan ferdigenje? Is dit net te dom?
  Agatha, sjitten op 'e Morgan-piraten, stimde yn:
  - Ja, dit is echt hiel dom! Us jonges en famkes moatte stjerre foar guon Rakhmonov. En it is dreech om te tinken wat mear dom!
  De readhierige foks lake en tjirre:
  - Ja, dit is blykber it lot fan Ruslân - te tekenjen foar alle soarten fan skurken . Wa docht de duvel wit wat!
  De blonde terminator sisde:
  - Ja, dit is echt freonskip mei banditen. Dochs binne jo en ik ek banditen en piraten. Wy dogge de duvel wit wat. En wy kenne gjin genede en gjin skamte. Tink jo bygelyks oan hoe't wy trije Taliban namen en se seagen mei hyt draad?
  Adala befêstige dit:
  - Ja, ús hert is fol lilkens, en lilkens freget opoffering!
  Margarita befêstige, fjoer op 'e fijân:
  - Lykas keizer Nero sei, herten fereaskje wraak, wraak fereasket offers!
  De reade holle sei mei in glimke:
  - Ja, dit is echt in deadlik effekt! En wy ferjitte bloed net yn glêzen, noch emmers, noch sels tonnen, mar yn tanks!
  Agatha lake en sei:
  - Wy binne shark famkes en vampiers tagelyk! En ekstreem agressyf, sûnder elk gefoel fan grutskens en eare.
  Margarita makke beswier tsjin dit:
  - Sis soksoarte dingen net foar oaren! Myn siel is sa tear as in blom!
  En it famke mei hier de kleur fan blêdgoud begûn te sjongen;
  Jo fine josels yn in wrâld sûnder goed,
  Ik woe de keninginne fan it hielal wêze!
  En in horde fljocht oer dyn lân,
  Wit dat jo josels yn 'e hel fûn hawwe foar opbou!
  
  Ik fûn mysels op in plak dêr't it fjoer wreed is,
  Dêr't de swakkens op 'e knibbels brocht wurde!
  Hoe genedeleas sil rock wêze?
  Lit de oriole himsels net fine sûnder in doel!
  
  De Skepper tocht - ûnderwiis te jaan,
  Beslute om soks te dwaan is beleanning!
  Om jo libben te jaan út leafde foar it Heitelân,
  Trochjaan elke test yn 'e wrâld!
  
  De Hear is fansels as in strange Heit,
  Soms yn lilkens wit er net iens leauwe!
  De wrâld bestiet út seizen en heuvels,
  En as Abel, dan mei skerpe Kain!
  
  Sa man, jo sille gjin himel krije,
  Want it is in heul ferfelend skepsel !
  Mar dochs fjochtsje en doarst,
  En útgiet berou yn gebed!
  
  Wy kinne in plak meitsje yn 'e hel,
   Swieter as de himel, as der in wil is!
  De duvel is as in sintrum foarút - leau my, ik sil it slaan ...
   En de sleine sil út it fjild helle wurde!
  
  De lêste azem sil it kreunen fan in frou wêze,
  De hels keatlingen en pincers wachtsje op jo ...
  Jo krigen in nederlaach op ierde,
  Hopen op ferlossing ferdwine gau!
  
  Yn it spul krige in hopeleas skaakmat,
  En de pion sloech in grut stik del...
  Leau my, de Ferlosser waard om dizze reden net krusige,
  Dat sokke minsken harsels as goeroes tinke!
  De famkes fermoarde hast alle piraten. Mear krekter, de troepen fan Pavel-Lev skeaten se del. En se diene it ekstreem behendich en akkuraat. Se lieten har heechste en oerweldigjende klasse sjen.
  Agatha merkte op:
  - Us fijannen krigen it ommers op 'e hoarnen!
  Adala antwurde mei in gniffel:
  - Mear wierskynlik, sels yn 'e ballen!
  Indian Bella hannelet mei grutte enerzjy en sjit har fijannen mei kolossale krêft. En dochs die it famke it krekt. En se rekke krekt . En har wapens wiene top.
  Mar de Morgan-piraten waarden hieltyd minder. En harren oanslach wie echt út. En de fijân fizzled figuerlik út.
  Margarita smiet in oar eksplosyf pakket stienkoalstof. Hja skuorde har tsjinstanners, makke der liken fan en raasde:
  - Us oanfal is de meast agressive en destruktive!
  De pear oerlibjende piraten út Morgan syn gang flechten de jungle yn. Wier, de lieder sels ferskynde net by de oanfal. Hy like te witten wat in skerpe sniper Captain Lion wie. En syn partners ek.
  En troffen wurde troch in sniper is in min ein oan 'e karriêre fan in piraat. Allinnich op de galge sil it wol slimmer wurde. Boppedat leit de strop pynlike druk op 'e kiel.
  Kaptein Lev joech opdracht om it gebiet foarsichtich te kammen om net ûnder fjoer te kommen.
  Om dit te dwaan, pakten de piraten fan 'e spesjale krêften majoar spesjale houten skylden dêr't se har ûnder bedutsen. En spesjaal oplaat hûnen mochten foar. Wat ek in tige effektive manier wie om it gebiet te kontrolearjen. En hjir wie alles hielendal boppe. Sa begûnen se de piraten te knypjen.
  Morgan hie te min mannen oer om al syn skippen fuort te nimmen.
  En op syn befel begon de oerstreaming.
  Sa rekke er ek fan syn konkurrinten kwyt.
  Agatha merkte mei in gefoel fan argewaasje op:
  - Sa fange wy lytse fisken, mar de grutten geane fuort!
  Adala sei mei in gniffel:
  - Wat is Morgan wurdich sûnder syn bende? Stel jo in kening sûnder in keninkryk foar?
  Margarita knikte mei in glim:
  - Ja, Loadewyk de Fjirtjinde sûnder Frankryk is nochal in jammerdearlik gesicht! Is it net?
  Indian Bella stimde yn:
  - Ja, absolút! De kening is skildere troch syn folgelingen en ûnderwerpen! Dêrom is er in kening, gjin nul!
  De famkes namen it en laken tegearre...
  Agatha naem de naald en smiet dy fuort. Se sloech ien fan 'e piraten yn 'e kiel dy't in gewear rjochte. En de korsair naam it en foel dea om. En it wie it deadzjende effekt fan in ferpletterjende slach.
  De blonde terminator tjirpe:
  - De troepen binne klear, mefrou - wy sille elkenien ferneatigje!
  En har peareltosken fonkelden. Ja, d'r binne famkes mei fonkeljende en wirklik net te stopjen krêft. En se binne by steat om letterlik tear eltsenien útinoar. Sels as it in geweldige krokodil is.
  Bella merkte op, en naam de piraat út mei in goed rjochte skot:
  - Ik bin in fjochtsjende skientme ! Sa knibbelje foar my!
  En de strider skeat de pylk wer.
  Adala merkte mei in glimke op:
  - Ja, de frommste tinzen binne as jo op 'e knibbels sitte! Is dat net sa?
  Agatha sei mei in gniffel:
  - Kin sa wêze! Is it moai as manlju jo bleate fuotten tútsje?
  De reade holle skodholle en antwurde:
  - It hinget der fan ôf wat foar manlju it binne. As in man jo lykwols streart, fiele jo jo ûnfrijwillich optein!
  En de famkes bûgden har del en bruts mei krêftige trappen de bonken fan in oare piraat út Morgan syn gang.
  Wêrnei't se harren beweging troch it bosk fierder sette. It wie gewoan in fantastyske beweging.
  Ballonnen bleaunen de posysjes fan 'e piraten te kontrolearjen. Se fermoarde se sûnder meilijen.
  De famkes fjoer ûnderweis...
  En de pear oerlibjende piraten fan Morgan's gang besykje, net sûnder sukses, te ûntkommen.
  Fan de fiifentweintich skippen farden mar fiif werom. En de rest waard yn 'e brân stutsen. En hja baarnden as fakkels. En it wie in echte fjoerdoop yn bloed oant de tonsillen ta.
  Margarita merkte op mei in ûnskuldige glimke:
  - Wy winne, wy winne!
  Agatha pakte har motyf op:
  - Hoe faak komt dit net oerien!
  Adala gie troch:
  Ik folgje myn bestimming as in skaad,
  En ik bin wend oan de diskrepânsje!
  Captain Lion's piraten wisten noch altyd in pear skippen sûnder skans te fangen .
  En it wie wat súkses...
  En sa waarden sa'n tolvetûzen piraten fermoarde en sa'n fiifhûndert oaren waarden finzen nommen. Dit wie in wyld bloedbad . En de oerwinning waard wûn.
  Agatha merkte mei wille en bleatte har tosken:
  - Miskien moatte de famkes sjonge?
  Adala, dizze readhierige teef stimde yn:
  - Ik moat sizze dat it idee hielendal net min is! It wichtichste is dat de foarstelling hjir ús net yn 'e steek lit!
  Margarita glimke hiel swiet en flitse har pearlyske tosken, tjirpende:
  - Wat binne de problemen?
  Indian Bella sei fol fertrouwen:
  - Nee! Us kwartet hat gjin problemen mei muzyk, en yn prinsipe kin dat net!
  Swarte Bob knikte:
  - Sa giet it, famkes, as jim sa'n jefte fan God hawwe! Wês net ferlegen oer jo talint!
  Margarita hoest en merkte op:
  - Dat ik no sjonge sil, is wat fiersocht! Nim dit net op nominale wearde!
  Bob mompele:
  - Op himsels! Jo froulju hâld fan skriuwe safolle!
  It famke mei gouden hier begûn te sjongen mei gefoel en grutte útdrukking, mei har strieljende en brûnzen stim;
  Ik bin in boer berne - it lot is dreech,
  Fan jongs ôf stekke de kraach en wip!
  Foar de earme rike haw ik in bile,
  Hy hat net genôch goed foar elkenien, net genôch, net genôch!
  
  Der is gjin needlot, leau my, ik bin tryster,
  Wurk en slaan - ivige honger!
  En soms komt sels it lûd fan 'e bonken,
  Ik bin bleatefoet yn 'e snie yn 'e bittere kjeld!
  
  Mar sels yn dizze skriklike earmoede,
  Der wiene ljochte dagen, maitiidsdagen...
  Ik raasde troch it kristal, ken de dauwe -
  En ik bewûndere hoe moai de ôfstân wie!
  
  Mûle brea smakket my better as taart,
  It wetter fan de stream yn 'e waarmte is swieter as huning ...
  Ik fûn by ûngelok in fungus yn it fjild,
  Amuse de ûnfoldwaande liifmoer!
  
  De dagen geane foarby en it famke groeit,
  Elke moanne moaier wurde...
  Jo hawwe jo prime jier al berikt,
  En de oanbidders begûnen te bemuoien mei Masha!
  
  Mar de master, de strange despoot, raasde:
  - Jo sille fan my wêze oant de kroan fan 'e ieu!
  En hy makke in smoarge puinhoop,
  Sa'n morele bastard en in kreupele !
  
  Hy bestelde it famke yn 'e finzenis,
  Dat de jonges it wûnder net wer sjogge!
  de skientme net bûten de drompel,
  Wês net in earm, jonge frou!
  
  Mar de bôgesjitter Fedot waard lilk,
  Hy rôp: de master is in ferfelende brute!
  En de skutter stipe syn oprop,
  En de striid gyng troch om in oare faem !
  
  De boeren eksplodearren fan heftige grime,
  De populêre welle baarnt fan lilkens ...
  As jo gjin ketting wolle, is it better om omheech te gean -
  De bars moatte ús net mei brea befredigje!
  
  It lângoed is yn jiske - de master is yn in strop,
  It famke en Fedot binne frij.
  Ja, de weesbern hawwe in protte krêft yn 'e fûsten,
  Gjin wûnder dat se yn odes oer rellen sjonge!
  
  Mar doe gong de oarder om har te pasifisearjen,
  It is net foar tsjinners om de wrâld te regearjen!
  Do bist in boer, mar no bist in dief,
  Wa waard fermoarde, en wa waard ferwûne!
  
  De opstân fan jo bôgesjitter op in stek is ûnderdrukt,
  It famke waard swier slein mei in sweep...
  En de ploegers waarden ferpletterd as in horde,
  No, appetiten lykas krokodillen!
  
  Se liede Masha op bleate fuotten nei de eksekúsje,
  De sniedrift is bekend by dizze bidler boerinne...
  Se sette har "laarzen" op har fuotten,
  De fingers wurde yn in ûndeugd knipt, de roede fluitet!
  
  Hy waard bleek, syn lippen drukten stiif,
  Mar de faam liet net iens in kreunen...
  Hoe hurd ik ek besocht yn in waanzinnige katastrofe,
  Mar de wil fan de jongerein is sterker as metaal!
  
  En sels de flam fan in waarm fjoer,
  Wat slikte de hakken fan in bleatefaam famke...
  It like te sjitten as yn in grap,
  En dizze heks smiet gjin triennen!
  
  De beul liet syn hannen helpleas sakke,
  Hy flústere: is se in hillige of in duvel...
  Doe naam de jonge har en ferjûn har,
  En it medisyn mei piper, wodka, waard brûkt!
  
  En Masha waard de earste yn 'e hôf,
  No stjoert se opdrachten nei de slaven...
  Mar hy wol yn jannewaris graach rinne,
  Yn 'e snie, sûnder skuon - mei it fleantúch!
  Dêrnei naam de hiele ûntelbere bemanning fan piraten it en applaudearre mei folle hannen.
  . HAADSTIK Nûmer 18.
  De oerwinning, soe men sizze, wie hast folslein, mar Morgan sels en fiif fan syn skippen ûntkamen. En dit joech net de kâns om folslein bliid te wêzen.
  Margarita merkte lykwols logysk op:
  - Ik fyn it net leuk as in mearke einiget! Dus lit de haadpiraat foar no fergees bliuwe!
  Pavel-Lev stimde yn:
  - Ja, se sille him deadzje en de film sil einigje! It sil noch in puinhoop wurde!
  Agatha knikte en merkte op:
  - Dit is as Skelenton dy't ûntsnapte út in ûnoerwinlike jager. Unthâld dy film dêr't Ivan Drago spile!
  Adala lake en antwurde:
  - Ja, Ivan Drago is perfeksje!
  It famke knypeage nei har freonen. Har stimming waard fuortendaliks posityf.
  De famkes wiene frij lyrysk.
  Margarita merkte op:
  - Oerwinning is altyd better as nederlaach. Mar soms, bygelyks, yn de polityk, oerwinnings jouwe oanlieding ta opblaasde ferwachtings. Benammen Vladimir Volfovich Zhirinovsky liket de ferkiezings foar de Douma wûn te hawwen. Mar de Douma hat gjin echte macht yn Ruslân. Ruslân is in presidintsrepublyk. En dêrom, de kiezer ferwachte in wûnder út Zhirinovsky, mar Volfovich hie gjin echte macht. En it resultaat wie teloarstelling. Sa sjogge jo, it bart.
  Pavel Ivanovich stelde beslissend:
  - As Volfovich harsens hie, of yn elts gefal yntuysje, hie er syn kânsen net mist , hy hie sa midsmjittich west!
  Margarita stimde yn:
  - Ja! Der wie gjin need om te ferkeapjen! Benammen de lytse dingen! Dit is sawol skande en net rendabel!
  Agatha naam it en song:
  - Hoe dan ek, bruorren! Leaf om te libjen, bruorren! Jo hoege jo gjin soargen te meitsjen oer ús kaptein !
  Pavel Lev knikte en sei:
  - No is it tiid om de festiviteiten dy't ferbûn binne mei it houlik en de oerwinning op Morgan sels troch te gean!
  Ja, wêrom net wille hawwe. En de festiviteiten begûnen. En frij stoarmich.
  Pavel Ivanovich en fjouwer famkes sieten op stuollen en seagen it duel mei houten swurden plakfine. Guon skyn fan in gladiatoriale slach. En it wie tige nijsgjirrich. Boppedat is der gjin tv en ek gjin ynternet. Hoe kinne jo oars wille hawwe? It wie tige skriklik om yn sokke âlde tiden swier te wurden!
  It is net iens hiel nijsgjirrich om te sjen hoerige manlju fjochtsje sa.
  Pavel tocht oan Afganistan - dêr wie it leuk. Hoewol't der ek in oarloch wie mei in wrede, ferrifeljende fijân.
  En ek in fanatyk fijân. De Taliban fochten sûnder omtinken foar slachtoffers. Wie it sels de muoite wurdich om te fjochtsjen foar Tadzjikistan? Boppedat wie it dêrom nedich om alle offensive operaasjes yn Oekraïne te beheinen en oer te skeakeljen nei totale ferdigening. En de frontliny hâldde amper, en sels de Oekraïners stieken der troch.
  Grûntroepen waarden ynset nei Tadzjikistan, en foarrieden waarden oer ferskate grinzen stjoerd. En dit makke de oarloch dreech. Boppedat hie de fijân in grut tal troepen. De Taliban koe ferskate miljoen minsken mobilisearje en it wie ûnmooglik om se te ferslaan.
  Pavel Ivanovich ferliet Ruslân doe't d'r sa'n ophâlden situaasje wie, in oarloch mei Oekraïne en yn it suden yn Tadzjikistan, en Ruslân waard oerspand.
  Sa ûntstie in konflikt. Ja, Putin triuwde Ruslân yn 'e oarloch. It wie ek gelok dat de Feriene Steaten te lang tsjin de Taliban fochten, en nei it weromlûken fan Amerikaanske troepen namen se ferskate jierren in skoft út it fjochtsjen. Mar doe kamen se fansels noch yn de oarloch. Hoe net te fangen in geunstich momint.
  Oarloch is sa'n ding dat je der nocht fan krije. Mar dan as jo de wrâld misse. Nim de midsieuwen - d'r is in oarloch geande. Ferskate jierren geane foarby, dan frede. En nei in skoftke is der wer oarloch. Yn feite, de skiednis fan it minskdom en Ruslân is trochgeande oarloggen. Steaten wolle op ien of oare manier gjin frede en minsken. Yn Jeropa wie der lykwols nei de Twadde Wrâldoarloch in tige lange perioade fan frede. It wie pas nei it ynstoarten fan Joegoslaavje dat fijannichheden begûnen.
  Pavel koe fansels de bombardeminten fan Servje en Montenegro net goedkarre, mar hy joech ta dat de Amerikanen yn twaensantich dagen mar twa deaden ferlern hiene. Itselde kin net sein wurde oer de oarloch yn Oekraïne. It wie in tige bloedige en smoarge oarloch. Ynklusyf yn it ynformaasjefjild.
  Lykwols, wêrom wie dit? Ommers, doe't Pavel nei in oare tiid ferhuze, gie it noch troch, krekt as de oarloch mei de Taliban. De takomst is dus mistich. En Margarita ferhuze ek wylst de oarloch noch geande wie. En ik wist net hoe't it allegear einigje soe. Wier, Putin stoar nei alle gedachten, en der is in kâns foar in bettere takomst.
  Twa famkes kamen de arena yn en begûnen te fjochtsjen op peallen - dit is folle nijsgjirriger!
  Benammen doe't de famkes harren torso bleatlein en waarden oerbleaun yn allinnich loincloths.
  Dit wie prachtich en geweldich. Benammen as se har skarlaken tepels skodden. En dizze boarsten binne as roze knoppen - sa geweldich.
  Pavel Ivanovich song:
  - Och, wat binne der boarsten, wy rinne jonges!
  Ja, wat kin oantrekliker wêze as in neaken famke.
  En de piraten raze, optein en fol enerzjy.
  Dit blykte ekstreem cool te wêzen . Yn in tige fleurige styl.
  De famkes binne sa oantreklik ...
  Pavel dronk mear rum. Hy sliepte amper foar ferskate dagen, en syn eagen begûnen te ticht. En se begûnen hieltyd mear byinoar te bliuwen.
  En no foel de grutte marinekommandant yn 'e sliep. Djippe en sterke sliep, fol mei libbene dreamen.
  Elke piraat giet soms troch drege tiden. Sa ferburgen de sinne fan fortún efter de wolken foar de ferneamde James Cook. In resinte oerfal op 'e Isamar flotilla resultearre yn it ferlies fan ien skip, en in oar wie sa skansearre dat de kaptein waard twongen om it te ferlitten by de docks foar reparaasjes. In oar probleem wie de bedriging fan 'e piraatbaron Dukakis. Dizze fûle keardel swarde dat er James de kiel trochsnije soe. En no binne syn kânsen hjirop gâns tanommen. It grutste part fan de bemanning fan it sonken skip en de seelju fan it skansearre skip ferhuze nei de sloep. Dizze lytse trog die bliken oerfol te wêzen mei korsaren. D'r wie in swiere rook fan 'e lang net wosken lichems; in protte piraten sliepten direkt op it dek. De fjouwerarmige proefpersoanen mei bearkoppen wiene foaral walgelijk . Wier, se fochten goed, mar se rûken sa sterk dat har stank de noasgaten folle. James joech de opdracht om it skip goed te skrobjen en yn 'e baai te swimmen. Hjirnei waard it daliks makliker om te sykheljen, en sette de sloep fan 'e kust ôf. Seemeeuwen fleagen oer it skip en skomich wetter spatte. De trijefâldige sinne ferljochte it paad en... James Cook, hoewol in eardere, wie in edelman en hy hie patologysk net fan smoargens. Dizze keardel wie lykwols in wrede skurk en in skurk. Klaaid yn in swarte camisole en in bypassende swarte pruik mei krullen op 'e skouder, like hy in onheilspellende raaf. It kant sulveren skom fan 'e puffy manchetten en de jabot mei in grutte diamant joegen syn figuer in aristokratyske glâns. Syn donkere, spitse, skjinskearde gesicht wie strang. De blauwe eagen glinsteren mei in stielen glâns, har blik boarre dwers troch. Tal fan piraten wiene bang foar him; se folgen hearrich opdrachten op en skuorden om 'e relatyf lytse sloep hinne.
  - Luitenant Barsaro . - rôp de lieder fan de rôvers. - Wat is der oan 'e hoarizon?
  Barsaro - enoarm , hier, fûleindich, yn in rûch shirt en learen broek - opblaasd. Syn blommen sjaal gleed nei ûnderen, wêrby't syn koarte besunige holle bleatlein.
  - Alles is kalm, kaptein.
  - En jo sizze it sa kalm. Ik swar by tonger en bliksem, as wy oan 'e ein fan 'e dei net op syn minst wat proai tsjinkomme, dan hingje ik immen oan 'e yardarm. By lot.
  De kaptein hie al earder buien fan hypochondria hân, sadat de korsaren senuweftich waarden. It útbrekken fan har aktiviteit wie lykwols koart.
  Trije heldere skiven dreaun my yn 'e sliep. Nei ferrin fan tiid sieten de measte piraten op it dek.
  James Cook gong senuweftich lâns de sterke ikeplanken, triuwt fuort mei syn fuotten ûnfoarsichtich of al te slaperige seelju. It team grommele swak. Net sûnder reden wie de kaptein bang foar in oproer. In hongerige piraat is ommers as in wolf. Sels in goed fiede rôver is ûnbetrouber, en mei in lege búk is hy ree om syn hân ôf te biten. Luitenant Barsaro rûn efter him oan en sloech fûle eagen út. De measte fan 'e piraten wiene minsklik, aliens sammele yn aparte gangs en, yn' e regel, waarden ûnderskieden troch oermjittige wredens.
  In klinkende stim ûnderbriek syn gedachten:
  - Hjoed fiel ik dat der in hearlike striid komme sil.
  De kaptein herkende dizze stim en draaide him om. In blonde, moai famke yn in frilly spotted pak sei dizze wurden. James ûntdiek fuortendaliks. Hy herinnerde him hoe't dizze kabinejonge koartlyn oan board kaam wie.
  It wie yn de haven dêr't se mei in skansearre skip telâne kamen. De piraten waarden, lykas wenst oan wâl, dronken en gienen oan 'e slach. Doe kaam dit frjemde famke him oan en frege frijmoedich om in kabinejonge te wêzen foar de piratenbemanning. Miskien, ûnder oare omstannichheden, James soe gewoan hawwe trochstutsen it brutale famke mei in swurd. Mar doe't it famke de doar ynkaam, besocht in grutte korsair har te pakken en, nei't er yn 'e nekke skopt wie, foel kloppet. Boppedat beweech it famke har bleate hakke sûnder har sels om te draaien. It makke yndruk.
  - Wolle jo in kabinejonge wurde? - sei de kaptein. "Wy piraten hawwe gjin kabinejonge nedich." Ik kin jo nimme as in ienfâldige seeman, mar dêrfoar moatte jo in test trochjaan.
  It famke stampte har bleate foet en sei fûl:
  - Ik bin ree foar elke útdaging.
  Cook ferheft syn stim teatraal:
  - Fjochtsje dan mei de Lange Bear! - James wiisde nei de fjouwer-wapene luitenant Makuhoto . De kapitein mocht net fan dizze freak, dy't dúdlik de macht fan him stelle woe. Lange Bear, flokt smoarch, taret op in gefjocht. Yn elk fan syn hannen is der in swurd. Doe helle it famke har blêd út, fonkeljend yn it kearsljocht. De kaptein klapte yn 'e hannen.
  - Litte wy begjinne!
  It famke wie, sa't er ferwachte, tige handich. Mei har swurd parearre se fjouwer klappen tagelyk, en twa fan 'e fijân syn blêden waarden ôfsnien. Se lunged en pierde Makuhoto's hierige boarst . Bloed spatte, de korsair waard lilk en foel wer oan mei in wyld brul. It famke dûkte ûnder de earm en snijde de holle ôf, it bist sakke op it dek yn.
  De kaptein fluite fan wille.
  - Dit is in fjochter. De bêste fan myn jonges. - De nijkommer bleek ekstreem behendich en rap te wêzen. En syn swurd like in wûnder fan militêre keunst te wêzen. Earst frege er him ôf oft dit famke út de ûnderwrâld by him kommen wie . Mar doe smiet ik dizze gedachte oan 'e kant. Binne de ynwenners fan 'e ûnderwrâld by steat om wapens mei blêden te swaaien?
  De piraat raasde:
  - Wat is dyn namme, poppe?
  - Margarita. En ik bin gjin poppe. - It famke flitse grutsk mei de eagen. Hoewol't Margarita noch mar hûnderttritich jier wie, like se sa'n fjirtjin en hie se frij brede skouders foar in famke. De lieder fan 'e piraten fielde in bernlike krêft yn har.
  Hook sisde:
  - Dat betsjut dus dat der fjochtsjen wurdt?!
  It famke rôp, draaide har heupen:
  - Ja, en tige waarm.
  Miskien hat it famke gelyk. Yn alle gefallen komt dit oerien mei syn winsken. Ik wol bloed en goud.
  - Jonge, klim nei it observaasjedek, jo sille ús ynformearje oer it gefaar.
  Margarita knikte en klom mei de snelheid fan in kat de touwen op. Der wiene noch gjin fiif minuten foarby doe't it famke rôp:
  - Oan 'e rjochterkant, yn 'e súdeastlike rjochting, beweecht in grut skip!
  De piraten sprongen út har sitten, James Cook naam in teleskoop út. Op it plak dêr't it famke wiisde, wiene eins de mêsten fan in yndrukwekkend skip te sjen. Blykber die bliken dat it in oerheidsslachskip wie. Se waarden ek opmurken op dit enoarme skip, sadat se fan koers feroare, op 'e rjochting fan toenadering. De beweging fan it formidabele fjouwermastskip wie freeslik. De kaptein fan 'e filibusters joech de opdracht om seilen ta te foegjen en werom te gean. Hy hie net de minste kâns om de foet-en-pistoal reus tsjin te gean. Hoewol't de piraten alle seilen setten hiene, wie fuortgean net mooglik. De fijân syn snelheid wie folle heger. De reus like poerbêste eigenskippen te hawwen.
  James Cook panyk, syn nervositeit oerdroegen oan Margarita.
  De kaptein bestelde:
  - De ferdomde froulike kabinejonge foarsei dat der in hite striid komme soe. En no brekt der in slach, en in net slagge foar ús. Ferwiderje it fan 'e mêst en hingje it op. Mar nee, earst wat wimpers by.
  De piraten klommen lokkich omheech om de ynstruksjes fan 'e "sjef" út te fieren. It famke fersette har wanhopich tsjin en wist de twa sels oerboard te smiten, mar se waard dochs it dek op sleept. In gewoane beul wachte dêr mei in swiere sânsturtswip yn 'e hannen. Doe't se har himd ôfskuord hiene, bûnen se it famke oan 'e bank dêr't se meastentiids matroazen sloegen. James woe de folterer bestelle om de geast út it famke te slaan, mar feroare fan gedachten.
  - Meikoarten hawwe wy in slach op 'e dea. In ekstra swurd soe gjin kwea dwaan.
  In lûd skot ûnderbriek syn wurden. Ien fan 'e bôgekanonnen fan it slachskip skeat. De kanonskûgel fleach oer it skip. De piraten flokte smoarch. It folgjende skot, fan in oar kanon, wie krekter - de kanonkogel rekke de kant, en sloech in gat.
  It slachskip sinjalearre - oerjefte. James Cook woe antwurdzje mei in beslissende wegering - piraten stjerre, mar jouwe net op, as in gedachte flitse yn syn holle. En as?!
  Doe't er him nei it team kearde, rôp er:
  - Smyt de wite flagge út, wy kapitulearje!
  Op dit stuit skeat it slachskip wer, en de sloep huvere fan 'e slagen op 'e boech en eftersteven, en har brutsen boegspriet hong oan in tangel fan riging oer de boech.
  - Faster, of wy wurde ferneatige!
  In wyt spandoek wappere oer de sloep. It machtige fijân skip skeat noch in skot. In swiere kanonskûgel trochbriek de boppebou en skuorde de boech fan it skip útinoar. Allinnich it oansjen fan in wite flagge rêde de sloep fan ferneatiging. De risikofolle berekkening fan James wie basearre op it feit dat it Agikan- skip, sûnder it nûmer fan 'e fijân te witten, tichtby him komme soe foar lâning en, troch ferrassing, oerlevere wurde soe. Blykber wie op dizze dei grillich fortún oan 'e kant fan' e filibusters. It barde sa't se ferwachten - in grut skip kaam tichtby de kant fan 'e sloep. De kanten kamen hast ein oan ein byinoar. James Cook befrear as in stânbyld, doe kaam syn rjochterhân omheech.
  - Foarút, soannen fan 'e see!
  Erfarne piraten hannelen mei bliksemsnelheid.
  Der wie in swiere klap, it slijpen fan ferwûne riging, it bruljen fan fallende topmasts en it lûd fan boardende katten dy't yn 'e romp fan it slachskip groeven. Nei't se strak gripe, fusearren beide skippen byinoar, en de piraten, op befel fan luitenant Barsaro , skeaten in salve musketten ôf en foelen as mieren op it dek fan it slachskip. Der wiene sa'n twahûndert en fyftich fan harren - brutale banditen yn brede learen broek. Guon droegen himden, mar de measten fjochtsje leaver neaken oant de taille, en har bleate, bruane hûd mei spieren dy't der ûnder rôlje makken har noch skrikliker om nei te sjen. Mear as fiifhûndert minsken fersette har tsjin. Wier, de seelju fan it slachskip wiene meast griene rekruten, en de corsairs waarden allegear mei de hân útsocht - sterke, slachferhurde krigers. Se waarden moete troch ûnfreonlike sjitten fan musketten, en in slach oan board begûn. De trompetters spielden in oanfal, en James sels raasde gau op it dek fan it fijânskip. De filibusters raasden op 'e agikanen mei de grime fan hongerige hûnen. De striid die bliken lang en fûleindich te wêzen. Begjin by de bôge fan it skip, ferspriede it fluch nei de taille. De Agikanen fersetten harsels harsels, en stimulearren harsels dat se de piraten yn 't tal wiene. Se begrepen dat der gjin genede wêze soe. Filibusters hawwe gjin genede. Mar, nettsjinsteande de wanhopige dapperens fan 'e Agicans , bleaunen de piraten har drukke. Jonge Margarita swaaide fûl mei har dûbelsnijde sabel, ferplettere har tsjinstanners, ferdielde slagen rjochts en lofts. Bloed spatte oer it dek, en James rûn sels hast in pear kear yn in swurd. De korsaren fochten mei de dwylsinnige moed fan manlju dy't wisten dat se nearne werom koene en se moatte winne of stjerre. James keas syn slachtoffer - de Agikan admiraal, dy't, waving in sabel, oanmoedige syn soldaten. No, hy sil it mei in pistoal sjitte.
  Foardat James tiid hie om te rjochtsjen, sprong de wanhopige Margarita oerein en hakke de skonken fan 'e admiraal ôf. De admiraal foel, en de folgjende slach snijde him de holle ôf. In gjalp fan ôfgriis klonk ûnder de rigen fan soldaten. De dea fan 'e kommandant bruts lykwols net de wil fan' e fjochters. Se bleauwen te fjochtsjen mei de grime fan 'e feroardielden. De oerlibjende ferdigeners fan it slachskip waarden op it kwartdek dreaun. Se bleauwen swak ferset biede. Healneaken Margarita hie al ferskate lichte krassen krigen, se makken it famke allinich lilk en se raasde yn 'e striid mei tanimmende felheid. James hat ek te lijen yn 'e striid. Doe't de lêste soldaten, dy't it net mear koene, harren wapens delgoaiden, waarden se daliks ôfslachte. Behalven twa. Se krigen it befel om mei partisipaasje te ferhoaren.
  Margarita seach werom nei de piraatlieder - James seach der skriklik út. Syn helm waard oan 'e kant slein, de foarkant fan' e kuras wie bûgd, jammerdearlike skrapkes fan in mouwe bedekten syn neakene rjochterearm, bespat mei bloed. Margarita hie lykwols genôch bloed oan har, sawol har eigen as fan in oar. Har famkeslike romp glinstere fan pears swit. Se seach frijmoedich yn it gesicht fan de kaptein. In skarlaken stream streamde ûnder it tousled hier fan 'e piraatlieder - bloed út' e wûne feroare syn swarte, útputte gesicht yn in soarte fan skriklik masker.
  De blauwe eagen glinsteren, in kâlde flam like der yn te baarnen.
  - Wy ha wûn. Dit is myn skip!
  In bytsje mear as de helte fan de piraten bemanning stoar yn dizze slach. De korsaren wûnen foar in hege priis. Mar James Cook krige kontrôle oer it machtichste Agikan -skip. No waard hy faaks de machtichste piraatbaron. Capricious fortún, dy't him net earder mei prizen begeunstige, besleat blykber syn gesicht nei de kaptein te kearen.
  En doe't de finzene soldaten ûnderfrege waarden, waard James syn freugde folslein oerstallich. Yn it rom fan it skip waarden skatten opslein, wêrûnder in kiste mei diamanten. Dit is wat se besletten om te ferbergjen foar it team. Hoewol't neffens de wetten fan 'e bruorskip fan 'e kust de kaptein it grutste oandiel krijt, wurdt it grutste part fan 'e bút ferdield ûnder de piraten. En wa wol diele mei dizze lap ? Nee, hy sil de meast weardefolle dingen meinimme. Mar wa sil him helpe om de skatten te ferbergjen? Fansels, de trouwe luitenant Barsaro . En de tredde hy sil nimme is de froulike kabine jonge Margarita. Dit famke is noch net bedoarn troch piraten gewoanten en is te jong om de wiere wearde fan 'e skat te begripen. De kaptein sil de wol oer har earen lûke kinne. It bêste is om foar de nacht op it eilân te lânjen en alles fluch te dwaan . Deunby is in lyts eilân mei grotten. Dêr, sjogge jo, sil hy in deal meitsje. Under it dek fan 'e nacht.
  Doe't it tsjuster waard, rôp de kaptein Barsaro en Margarita en joech har opdracht om him te folgjen. In yndrukwekkende kiste waard al gau út 'e hold helle. De doaze bleek tige swier te wêzen, en mei trijen koenen se der hast net út slepe . Neist de sieraden siet der in soad goud yn it boarst. Mei muoite mei it laden fan de skat yn 'e boat gongen se fan 'e kant fan it skip oer nei de wâl. It waar wie geunstich.
  It wie bewolkt, de moannen wiene ferburgen efter karmozijnrode wolken. Dus James ferrifele syn freonen.
  "Jo diel sil fan ús wêze," mompele de lieder.
  De doaze waard pleatst op tsjillen en rôle lâns in rotsige ridge. It blykte net hiel handich te wêzen, mar dochs better as it yn 'e earms drage. De beammen like onheilspellend, casting rôfdierige skaden. Sa sleepten se de skat nei de grot. Skerpe toarnen swermen ûnder Margarita har bleate fuotten; se prike it famke yn 'e fuotten oant se blieden. De jonge piraat hat it úthâlden, en dochs wie it dom fan har dat se har ûntrochsichtbere learzens mei riffelsoalen net oan die. Yn sokke waarmte binne se lykwols as lêsten, tige ûngemaklik, en modernere skuon, mei thermyske regeling en keunstmjittige koeling, waarden ferbean om te dragen troch Swallowtail -robots. It ferbod op it ynbringen fan nije technologyen jildt ek foar klean.
  Dat it moaie famke mei hier de kleur fan blêdgoud moast swiere pine ferneare, lûke toarnen út har bleate hakken as se rûn, en fielde ek it jeuk fan nettels. Barsaro pofte doe't er de karre triuwde. Uteinlik ferskynde in grot. De corsairs namen in sykheljen. In brul waard heard - in trijekoppige liuw. It wie in grut bist, de grutte fan in bolle, en it raasde mei wylde grime nei de minsken ta. James Cook wist in pistoal te pakken en it meunster yn 'e holle te sjitten. It karkas fan de liuw wist lykwols de piraat del te bringen. Barsaro skeat út in musket en sloech him yn 'e mage, en Margarita, sprong oerein, snijde de twadde holle fan Lev ôf. It meunster, bûgd, sloech Barsaro's boarst mei syn poat , en de lêste, tredde kop flitse syn tanden boppe syn holle.
  Margarita swaaide har smeid út graviotitanium swurd en sloech it skepsel fan 'e hel yn 'e nekke. Poarperen bloed spatte, it bist liet in dearattel út en sloech daliks mei de sturt.
  It moaie famke Margarita raasde fan pine; har sturt, weefd fan stielen tried, snijde har hûd. As in swakkere persoan op syn plak west hie , koe de geast wol út him flein wêze. De jonge piraat kaam oerein. Barsaro kreunde tichtby . Syn shirt wie skuord en it bloed dripte, mar der barde neat ferskrikliks. Margarita sprong nei de kaptein. Hy stie al oerein. Hy hie in bytsje harsenskodding, mar hy hold him fêst.
  - Wêr stoarje jo nei? Tinke jo dat dizze kat by steat is om de lieder fan 'e korsaren del te bringen? Kom oerein, Barsaro , wy hawwe de skatten noch net ferburgen.
  De piraat sprong oerein en gong wankeljend op it boarst sitten.
  - Dat er siet, se sleepten him fierder.
  Margarita knikte, en se sleepten it boarst fierder. De tsjillen holpen net yn 'e grot, ik moast it op mysels lûke. De piraten hygden fan spanning. Underweis kamen se in trochsichtige alligator tsjin dy't dimmen yn it tsjuster flikkere. Gelokkich foar it reptile foel it net oan, mar ferburgen yn 'e djipten fan 'e grot. Allinnich de reade eagen glânzen rôfdierich yn it tsjuster.
  Margarita skodde har fûst.
  Mei grutte muoite tilden de filibusters de stien op en triuwden de izeren smeid kiste yn it gat. Doe sette se de stien op syn plak.
  - Jo hoege it net iens te begraven. No is d'r gjin kâns dat ien it fynt.
  Barsaro glimke mei in gap-tosken mûle en sei:
  - No witte allinne ús trijen fan de skat. Sa, lit ús diele it yn trije.
  James gnyske kwealik.
  - Do hast trije sein. Wêr is de tredde?
  - Dizze puppy. - Barsaro stekt syn hân nei foaren út.
  Der klonk in skot, de piraat waerd omheech slingere, en doe sakke de fette korsair swier del. It loerjende reptyl foel it lyk ynienen fan efteren oan en begûn it mei syn klauwen en hast heale meter lange tosken te skuorjen. It wie sichtber hoe't de trochsichtige búk fol wie mei in bloedige puinhoop fan 'e oerbliuwsels fan in minsklik lichem. De gouden hierige skientme Margarita fielde siik fan it moardske spektakel.
  - Dit is skriklik! Wêrom hast him fermoarde? - It adorable en bochtige famke mompele.
  - Hy wist tefolle. Boppedat hat it net folle nut. Neist fysike krêft hie Barsaro gjin foardielen.
  -Sille jo my ek deadzje? - Margarita spande, ree om elk momint werom te springen en mei har swurd op 'e fijân te slaan.
  - Nee, ik sil dy net deadzje. Ik bin net mear jong en it komt sa foar dat ik gjin bern krije kin. Do silst myn dochter wurde. Ik woe al lang immen as jo moetsje, in neisiet, better fansels in jonge. Mar it famke is ek net min. Tûk , dapper, yn steat om myn wurk troch te gean.
  Margarita seach dreamerich op.
  - Of miskien de keizer wurde fan it hiele healrûn fan 'e nacht?
  James Cook spande him, syn eagen fonkelden ûnfreonlik.
  - Binne jo tafallich út 'e ûnderwrâld?
  Margarita liigde mei fertrouwen:
  - Nee! Ik bin berne yn ien fan 'e Agikan -koloanjes.
  De kapitein leaude it net al te folle:
  - Jo? En wêr hasto sa'n goed swurd wei?
  It kabine famke antwurde mei in boeiende glimke:
  - Yn 'e striid is dit myn trofee.
  De piraat frege ongelooflijk:
  - Yn hokker striid?
  It famke , boartsjen mei har buikspieren, antwurde:
  - Tichtby de Sargasso Gate, dêr't wy fochten mei Drake syn squadron.
  De lieder kraste him boppe de holle:
  - Och, ik herinner my soks. Ik bin dus net dyn earste kaptein. Wa hie dy eartiids as kabinejonge?
  It stridersfamke flapte de earste namme út dy't se tsjinkaam:
  - By Klivesar .
  Cook gnyske.
  - En wêrom hat er dy útskopt?
  Margarita komponearre op 'e flecht, of leaver ûnthâlde in klisjee út in aventoerfilm:
  "Ik bruts syn piip, dêr't er my befel om te slaan en my út 'e bruorren te ferdriuwen."
  James Cook die dat er it leaude.
  - No, no sille jo my tsjinje, en allinich my. Ik fertroude dy, poppe, mei myn geheim. En ik hoopje dat jo myn dochter wurde sille.
  - Ik mei graach in piraat wêze, it is sa romantysk. - Margarita skodde de hannen mei James Cook. In skaad skeat om 'e hoeke, in geweldige krokodil sprong op 'e kaptein, hy skeat en sloech him tusken de eagen. It reptyl makke net iens stadich. Doe swaaide Margarita har swurd en skeat rjochts op 'e mûle. De klap wie sterk, de alligator stoppe, wyt bloed streamde út de trochsichtige kapillaren fan it meunster. Mei de folgjende beweging stiek Margarita it swurd yn it each. It skepsel fan 'e sompehel raasde en flechte.
  It bruts lûdich de tûken fan 'e bosk en ferplettere de stikels ta in koeke.
  De spatten sloegen myn gesicht, it bloed fan it meunster ferbaarnde en jeuke. Margarita foel op har knibbels en, mei wetter yn har palm, wreide it oer har teare, moaie gesicht. It waard makliker, de jeuk bedarre. James Cook mompele:
  - It is tiid om út te gean. Dizze grotten binne fol mei ferfelende skepsels. De moannen sille gau opkomme - ús jonges sille wekker wurde en begjinne te janken. Se binne as bern. Se binne neat wurdich sûnder in kaptein.
  De weromreis blykte folle makliker te wêzen. Hast nei de see rûn it famke har seare fuotten yn it sâlte wetter. Se fielde har folle better. De kaptein joech him in flesse rum, Margarita naam in slokje fan 'e baarnende floeistof. Hja hie no wille, in noflike waarmte streamde har troch it liif, en hja woe sjonge. Allinne de eangst om de piraten wekker te hâlden de ympuls. Doe't se ynstapten woe de froulike kajuit op bêd, gelokkich wie der genôch plak yn it nije skip, mar de kaptein stoppe har mei in gebeart.
  - Ik wol in pear wurden tsjin dy sizze, kabinejonge Margarita. Litte wy nei de kabine gean.
  Doe't se har opsluten, joech James Cook him wat rum yn, en bea it famke doe in drankje oan. Margarita wegere lykwols.
  - In dronkaard sil nea in grutte strider wurde.
  De piraat lake.
  - Dat kin sa wêze. Hoefolle fan myn freonen binne fermoarde troch rum? Mar ik haw jo net belle om sa'n ivige probleem as dronkenskip te besprekken. Ik haw in fijân. De fijân is ferrifeljend, bloedich en lang bestean. Hy hat syn eigen partikuliere float, en krekt in dei lyn wie hy folle sterker as my. No binne de rollen feroare, de krêft is oan myn kant.
  It famke raasde:
  - Wat is syn namme?
  - Dukakis, en syn bynamme is Cutting Death. Dat woe ik yn in fûgel lokje. En jo sille my helpe yn dizze saak.
  De strider stimde maklik yn:
  - Ik bin bliid om myn kaptein te helpen.
  - Goed. Harkje dus goed nei my. Troch myn bestelling sille jo wurde flogged - dit is nedich, om't d'r wierskynlik Dukakis-spionnen op myn skip binne. Dan sille jo fan my ôfrinne nei syn skip en him sizze dat jo witte wêr't ik de skatten ferburgen haw fan it skip dat ik fongen. Dukakis is tige jild-hongerich, en ik tink dat hy sil fertrouwe dy. Jo sille him liede nei Cobra Bay, wêr't syn skippen gjin romte hawwe om te manoeuvreren. En myn skip mei hûndert gewear , ik sil it neame ta eare fan myn earste leafde " Azatarta ", sil de rûte foltôgje. Ik sil de útgong út 'e baai blokkearje, en wy sille al syn skippen sinkje en him oan 'e galge hingje.
  Margarita knikte en knikte:
  - Of kinne wy miskien sûnder slaan?
  - Nee, wy komme der net troch. Dukakis is in heul fertochte keardel, hy koe jo hingje of martelje. Nee, spanking is ferplicht.
  Jonge Margarita skodde ûnwillekeurich:
  - Sis dan de seelju foarsichtich te wêzen .
  - En dit is net it punt, der moatte merken op 'e rêch. Trouwens, famke. It liket derop dat jo net goed slein binne. En in piraat moat slach en marteling ferneare. Dit sil ekstra ferharding foar jo wêze, in soarte fan skoalle fan moed.
  It famke slokte har speeksel op.
  Alles yn it libben moat wurde besocht - sels de sân-tailed piraten whip .
  Oantinkens flitsen foar myn eagen. It sêfte gesicht fan 'e demiurge goadinne Emmanuelle. "Se is wierskynlik jaloersk op ús." Syn leeftydsgenoaten woene echt piraten wurde, mar in pear doarsten op sa'n serieuze reis te gean. Allinnich sy en har broer Alex doarsten sa'n bûtengewoane en risikofolle died te dwaan. Om dit te dwaan, moasten se de plysje ferrifelje, om't fertsjintwurdigers fan oare wrâlden strikt ferbean binne om it nachthemisphere yn te gean. En de spesjale tsjinsten sliepe net - se fange slachtoffers as se nei de poarten gean. Folwoeksenen binne tastien, dêr is in spesjale oerienkomst mei de sweltsjes foar ... De mysterieuze "flinters" litte lykwols ek bern troch. Sa folle better - gjin skoalle, gjin lessen, alle aventoeren.
  . HAADSTIK Nûmer 19.
  Pavel Ivanovich sliepte foar in lange tiid, mar se net wekker him. De fiering fan 'e oerwinning op Morgan waard hâlden op grutte skaal. En it brocht in protte wille.
  Wier, de oare deis wie myn holle kreake en myn timpels pine. It wie nochal in rommeltsje .
  Pavel Lev waard frij fleurich wekker, om't er in bytsje dronken hie. En hy begon oefeningen te dwaan.
  Benammen die hy mei de famkes push-ups op 'e flier. Agatha siet op har skouderblêden en joech ekstra lading. Doe die ik in parse. Doe knikte er, en Adala siet op syn skouders.
  En dit joech ek gewicht. Wat kinne wy sizze yn it algemien - geweldich !
  In jonge man siet te hurken mei in readhierige fix .
  Mar Pavel helle himsels al op doe't syn wetlike frou Margarita oan him hong. En dit joech ek lêst.
  Pavel fielde de tichtby fan it froulike lichem, en it makke him optein. En de stimming wie posityf.
  Ik woe sels sjonge, mar op ien of oare manier waard de ynspiraasje net wekker.
  Pavel Ivanovich song wat frjemds:
  De duvel sels is dyn broer net,
  Drink gjin tarpiraat!
  Min resultaat
  Do ferlear, piraat!
  Nei de training gie Pavel nei it moarnsiten. En hy iet nochal in soad en waard swier...
  Ik woe wer sliepe...
  Agatha mompele wat en smiet in dolk nei in beam. De famkes ûntspannen.
  Se begûnen wat te komponearjen oer in abstrakt ûnderwerp. Benammen oer dit ûnderwerp: wat soe der bard wêze as Hitler, foardat hy de USSR oanfallen hie, besletten om oare lannen fan 'e wrâld te feroverjen? Litte wy sizze dat de Fuhrer fielde dat Stalin's Ruslân te sterk wie om oan te fallen sûnder harsels te stypjen mei de middels fan 'e hiele planeet.
  En Agatha bigoun in skets to meitsjen mei in skeerpen;
  In protte suver willekeurige eveneminten kinne ynfloed op 'e rin fan' e wrâldskiednis. D'r binne in protte parallelle, fold as in fan, universum-universums. Yn ien fan harren besleat Hitler yn 1941 gjin oarloch te begjinnen mei de USSR. Yn feite is it ûnmooglik om in oarloch te begjinnen mei it enoarme Sovjet-ryk mei Brittanje yn 'e efterkant. Boppedat skreau de takomstige Fuhrer yn "Main Kaf" dat de wichtichste reden foar de nederlaach fan Dútslân yn de Earste Wrâldoarloch wie dat it op twa fronten fjochtsje moast.
  Dêrnjonken herinnerde Hitler de profesije fan Wolf Messing yn 'e tiid dat de Führer foarbestemd wie om syn rêch yn it easten te ferliezen en te brekken.
  De konklúzje waard lutsen: oarloch fiere oant de folsleine nederlaach fan Brittanje. Boppedat late de anty-Dútske opstân yn Joegoslaavje ta it feit dat it Barbarossa -plan útsteld wurde moast oant ein juny . Dit betsjut dat d'r miskien net genôch tiid west hat om Moskou en de wichtichste regio's fan 'e USSR foar de winter te feroverjen. En yn 'e winter binne de Dútsers, wat sels foar de selsbewuste Fuhrer fanselssprekkend is, folslein net ree om te fjochtsjen.
  Dêrnjonken koste de ynname fan Kreta de Dútsers grutte ferliezen yn 'e lâningstroepen, en de Führer waard opstutsen mei grutte haat foar Brittanje, en besleat it earst te einigjen.
  It rapport fan 'e militêre attaché, dy't de lêste Sovjet-tanks seach op' e maaiedeiparade: T-34 en KV-2, hie ek ynfloed. De lêste tank mei in 152 mm-kanon makke in sterke yndruk op alle oanwêzige Dútsers. Hitler, nei it tinken fan in bytsje, bestelde it wurk op it meitsjen fan swiere tanks te fersnellen. In hiele rige fan projekten foar grutte masines ferskynde. En oant de oprjochting fan in massale tank kavalcade, is it better net te begjinnen in oarloch mei de USSR. De Dútsers hawwe al yn maaie noch trije tankdifyzjes oerbrocht nei Libië. Begjin juny lansearre Rommel in oanfal op Tolbuk en ferovere, nei trije dagen fan fjochtsjen, dit bolwurk.
  Dêrnei gongen de Dútsers yn Egypte oan it offensyf. De Britten koene de oermacht fan 'e Wehrmacht net wjerstean. De Dútsers wiene sterker sawol yn oantal as organisaasje. Boppedat woenen de Britske koloniale troepen net echt fjochtsje. Har moraal wie leech, en foel hieltyd fierder.
  Al yn july feroveren de Dútsers Egypte. Se stapten it Suezkanaal oer en kamen Palestina yn. De Britten flechten. In opstân bruts út yn Irak, en de Dútsers kamen hast sûnder striid binnen. Al gau foel it hiele Midden-Easten. Yn augustus en septimber besette de Dútsers de stêden. En hja waarden net tsjinsteld troch de Sovjet-fjochtsmasine, mar troch lytse Britske troepen, koloniale troepen dy't net te dissiplinearre wiene en oanstriid om te fjochtsjen, en primitive ienheden fan 'e Arabieren.
  Hitler ferovere grutte gebieten. Ein septimber waard ek Gibraltar ferovere. Franco seach dat de Britten falle en, út eangst foar besetting troch de nazi's, ynstimd om de trochgong fan Dútske troepen ta te stean. De oanfal blykte flechtich te wêzen. De Dútsers fierden it mei feardigens en organisearre út, en de festing sels wie net heul klear foar definsje.
  Dêrnei besette de Dútsers hast sûnder ferset Frânske besittings yn Afrika. Gelokkich kinne troepen no oer de koartste ôfstân oerbrocht wurde.
  Yn 'e winter lansearre Hitler in grut offensyf yn Sûdan en Etioopje, en begon ek op te lûken nei súdlik Afrika. Nei wat wifkjen besleat de Fuhrer: as wy it swarte kontinint nimme, nim it dan as gehiel. Boppedat hawwe de Britten net de krêft om har besit te behâlden. De wichtichste swierrichheid foar de Dútsers is net de Britske troepen, dy't ynferior binne oan 'e nazi's yn sawol oantallen as bestriding effektiviteit, mar de útwreide kommunikaasje, swierrichheden mei foarrieden, en it gebrek oan needsaaklike diken yn Afrika.
  Mar de Dútsers, mei harren stive totalitêre systeem, toande poerbêst organisaasje en de mooglikheid om te bewegen oer grutte ôfstannen. Dus yn 'e USSR waarden de faksisten net troch de grutte gebieten yn 'e steek brocht - Afrika is noch grutter yn grûngebiet en befolking as Ruslân, mar troch it koppige en fanatike ferset fan it Reade Leger.
  En, fansels, der is gjin winter yn Afrika.
  Yn desimber foel Japan dochs de haven fan Perû oan . It wie dúdlik dat de Feriene Steaten noch net tastean dat de samoerai de Britske koloanjes yn Azië en de Stille Oseaan opslokje. En dêrom waard Japan twongen om Amearika te ferswakjen mei in ferrassingsoanfal. En dat is se slagge. In rige suksesfolle operaasjes yn Azië folge. Yn maart foel Hitler, út eangst dat Japan foar him komme soe, Iran binnen, en fan dêrút bruts de Dútsers Yndia yn. It is dúdlik dat twahûndertfyftich Dútske divyzjes mear as genôch binne om hast ferdigenleas Yndia en technysk efterstân Iran te fangen.
  Hitler naam fansels, troch mear en mear troepen nei Afrika en Yndia oer te bringen, in grut risiko - Stalin koe in befrijingskampanje tsjin Europa begjinne.
  Mar it Reade Leger hie noch gjin haast. De lieder fan alle tiden en folken sammele krêft, mar stribje net om de earste te wêzen dy't meidwaan oan 'e striid. Faaks woe Stalin gjin ferantwurdlikens nimme foar de grutte oarloch. En it Finske bedriuw hat gjin optimisme ynspirearre.
  Dêrom, hoewol't Dútske troepen ferspriede út Europa nei Azië en Afrika, Stalin hie gjin haast om te profitearjen fan dit. Dêrby moat opmurken wurde dat de sterkte fan de Wehrmacht hieltyd tanimmend. Dútse ferliezen by de wiidweidige feroveringen wiene lyts, en de yndustriële produksje groeide troch bûtenlânske arbeiders. Dêrneist waard de Wehrmacht oanfolle troch Khiwis en ferskate koloniale formaasjes.
  De Dútsers ferfongen harren boubataljons, sjauffeurs, efterste ienheden, konvoaien, ensfh. troch bûtenlanners. Jongere soldaten waarden oproppen yn it leger. Sels santjinjierrige en âldere soldaten waarden ûnder de wapens set.
  De Wehrmacht fergrutte it oantal divyzjes, en it persintaazje bûtenlanners dêryn groeide hurd. De produksje fan wapens naam ek hurd ta. De nije Tiger tank gie yn produksje as de ierste swiere auto te ûntwikkeljen.
  Yn maaie 1942, Verma kht vst dronken yn Súd-Afrika, nei't earder tûzenen kilometers yn 'e striid reizge. Madagaskar foel yn juny. De Amerikanen hiene pech doe't se de Slach by Midway yn dit universum ferlearen . Dominânsje yn 'e Stille Oseaan gie oer nei Japan. En it Tredde Ryk, fersterke harsels mei koloanjes út Birma, Yndia nei Súd-Afrika en fierder, fergrutte de produksje fan fleantugen ferskate kearen, it fieren fan in loftoanfal op Brittanje. De Dútsers hienen nije krêftige bommewerpers Yu-188 en DO-217. En se drukten Brittanje, drukte mei sawol nûmers as kwaliteit.
  De Britten, krekt oarsom, ferlearen harren koloanjes en konfrontearre mei ûnderseeboat oarlochsfiering, fermindere de produksje fan fleantugen en oare apparatuer. De nazi's wiene foarút. En ein augustus fûn de lâning plak. Nije Dútske Tiger-tanks namen diel oan 'e fjildslaggen. De fjildslaggen yn Ingelân duorre goed twa wiken en einige mei oerjefte.
  Dêrnei sette de Dútsers harren popperegearing en in nije, folslein legitime, kening fan Ingelân yn. Brittanje sels waard in protektoraat fan it Tredde Ryk. Syn float gie hast hielendal oer nei de Dútske kant.
  Stalin doarde de fijân net te slaan by de lâning. En der wie in net-agression pact tusken Dútslân en de USSR. Dêrnjonken waard de faksistyske steat tige sterk.
  Churchill flechte nei Kanada en besocht de striid troch te gean mei help fan 'e Feriene Steaten. Mar Hitler wie fêststeld. Operaasje Ikarus folge, mei lânings yn Yslân. It lêste punt dêr't Amerikaanske fleantugen it Tredde Ryk fan berikke kinne, is ferovere.
  Dêrnei begûn de oerdracht fan troepen nei Grienlân. 1943 waard trochbrocht yn marine fjildslaggen. It Tredde Ryk hie wetterstofperoxide-ûnderseeboaten dy't mei faasjes oant 35 knopen yn 'e oere bewege en Amerikaanske skippen ynhelle.
  Argentynje ferklearre de oarloch oan 'e Feriene Steaten, en de Dútsers begûnen dêr har troepen te sammeljen.
  De nazi's besette Switserlân yn twa dagen, en Sweden yn fiif dagen, folslein de kontrôle fan Jeropa.
  Austraalje waard ek ferovere, hoewol't de ynvaazje útfierd waard tegearre mei Japan.
  Yn 'e maitiid fan 1944 lâne Dútslân, nei't in grut oantal lâningsboaten sammele hie, yn Kanada. Tagelyk kamen Dútske en Japanske troepen Meksiko yn. Brazylje, Fenezuëla, Sily en oare steaten ferklearre de oarloch oan 'e Feriene Steaten. De oanfal op Amearika begûn oan beide kanten. De Dútsers krigen de wichtichste tank "Panther"-2, dy't signifikant superieur wie oan de "Sherman" yn bewapening, pânser en prestaasjes. En de Dútske jet-loftfeart hie gewoan gjin gelikense.
  De kwalitative superioriteit fan de Dútske ME-262, HE-162, ME-163 strieljagers oer de Amerikanen wie oerweldigjend. Net te hawwen oer it feit dat de Dútske Arado -jetbommewerpers , de bêste propeller-oandreaune Yu-488, en de formidabele TA-400 mei seis motoren ferskynden. De Dútsers hienen in foarsprong boppe de Feriene Steaten yn pânserweinen, dy't tanommen mei de komst fan de E-searje tanks. De "E"-25 die bliken te wêzen foaral suksesfol, in auto mei pânser combat kwaliteiten te fergelykjen mei de "Panther"-2, mar folle lichter en flugger mei in legere silhouet en hellende harnas.
  De Feriene Steaten wiene bewapene mei hege Shermans en noch mear archayske Grands. Se koenen de wichtichste Dútske Panther-2 tank net frontaal penetrearje, sels op tichtby berik. En de kant pânser Panther-2 wie 82 millimeter op in hoeke, en joech in ricochet yn trijekwart fan de hit.
  It Dútske MP-44-oanfalsgewear wie ek superieur oan Amerikaanske submachinegewearen en automatyske gewearen.
  By de fjildslaggen brûkten de Dútsers oplaat koloniale troepen en bûtenlânske divyzjes. De sterkte fan 'e Wehrmacht wie mear as seishûndert divyzjes. Swiere tanks "Tiger"-2, de mear avansearre "Tiger"-3, "Lion", en de kompakter "Lion"-2, de formidabele "E"-100, en "Mouse"-2 namen diel oan it offensyf .
  Oan 'e ein fan' e fjirtichste jier ferskynde ek de E-50, in auto merkber superieur yn harnas oan 'e Panther-2 en mei in krêftiger motor.
  De searje omfette ek ûndergrûnske tanks dy't brûkt waarden troch ierdferhuzingsmasines.
  Dit wapen hie in sterke morele ynfloed op 'e Amerikanen. Yn 'e loft ferskynden de Yu-287, machtiger en gefaarliker jetbommewerpers, en de lêste oanpassingen fan' e ME-262 mei sweep wjukken. Lykas de lêste ME-1010 en TA-183, ferneatige se de nije generaasje.
  In mear avansearre MP-54-oanfalsgewear is ek ferskynd mei gruttere krektens en fjoerberik en is lichter.
  De kwalitative superioriteit fan Hitler syn krêften naam syn tol, en it Amerikaanske front stoarte yn. De nazi's gongen yn alle rjochtingen foarút. De Amerikanen koene neat dwaan om dit tsjin te gean. Harren F -2 strieljager wie net slagge en hie prestaasjes skaaimerken noch slimmer as de Mustang.
  En de Amerikaanske propeller-oandreaune jagers, sels yn prinsipe, koenen net fergelykje mei de Dútske jetgieren. En de Luftwaffe-aces bliken better taret te wêzen. In protte fan harren wiene rekken up rekkens.
  De tankers binne ek slagge. Benammen Wittmann , hy focht op ferskate tanks, oan 'e ein fan' e oarloch op 'e mear avansearre Tiger-3. Tsjin it ein fan 1944 hienen de Dútsers in 100 ton "Royal Lion", mei in motor fan 1800 pk en in raketwerper fan 410 mm.
  In effektyf wapen tsjin fortifikaasjes en gebouwen op lange termyn. En it wichtichste is it praktysk ûntrochsichtich foar alle Amerikaanske anty-tankwapens.
  De Dútsers ferbettere har technology konstant. De E-50 hat in nivo fan beskerming berikt dat ûntrochsichtich is foar it Amerikaanske 90mm-pistoal út alle hoeken.
  Dútse pânsere personielferfierders waarden ek ferbettere, benammen yn pânser. De Fritz makke de Luftfaust , en in mear avansearre Faustpatron, by steat om tanks fan in ôfstân fan mear as in kilometer troch te dringen.
  En de Pershing ferskynde allinnich yn 1945, doe't Dútske troepen hie al ferovere Meksiko, Kanada en it grutste part fan Amearika.
  Op 2 febrewaris 1945 joegen de Feriene Steaten har oer oan Dútslân en Japan. De troepen fan 'e Asmachten kamen New York en Washington oan - der wie gjin kâns mear.
  De oerjefte late ta de besetting fan Amearika en de beslach fan har middels. No bestie de hiele wrâld allinnich út it Tredde Ryk mei syn koloanjes en syn bûnsmaten. De USSR hie mar ien satellyt oer: Mongoalje. Sa is der in ekstreem gefaarlike situaasje ûntstien.
  It waard dúdlik dat, nettsjinsteande uterlik freonskiplike relaasjes, it Tredde Ryk en Ruslân wiene op it punt om mei te dwaan yn stjerlike striid.
  Stalin besleat noait Dútslân oan te fallen doe't it Brittanje en de FS fjochtsje. Freonlike neutraliteit holp Hitler it Westen te ferslaan en te feroverjen. Mar no is dúdlik wurden dat it Tredde Ryk ek plannen hat foar Ruslân. En de USSR, mei syn kommunistyske ideology, posearre in potinsjele bedriging foar it nasjonaal-sosjalisme.
  Hitler sammele krêften foar in ferpletterjende klap. De Wehrmacht waarden tal fan, en telden oant tûzen folbloeddifyzjes, sa'n tritich miljoen soldaten, wêrfan minder as in tredde etnyske Dútsers wiene. It wie in geweldige krêft, goed útrist mei technology, mei de lêste tanks fan 'e E-searje, dy't aktyf waarden produsearre ynstee fan de minder avansearre "Panthers" en "Tigers". En de Panther 2 bleau in formidabele masine.
  Lykwols, de wichtichste Dútske tank wie de wiziging "E"-50, waacht fiifensechtich ton, mei dikker side en efterkant pânser en foarsjoen fan in 105-mm kanon, mei in loop lingte fan 100 EL. Dizze masine soe in tsjingewicht wêze foar de Sovjet KV-searje.
  Stalin waard ek ynteressearre yn swiere masines. Yn augustus 1941 begûn de massaproduksje fan 'e KV-3, in auto mei in 107 mm langlooppistoal. In pear moanne letter, de tank KV-5 gie yn produksje mei twa 107 mm en 76 mm kanonnen, waacht 100 ton en frontale harnas fan 170 mm. Al yn it fjirtich-twadde jier, KV-4 gie yn produksje, waacht 107 ton en hawwende 180 mm frontale harnas en ferlykbere wapens.
  Stalin wie dol op grutte struktueren. De KV-6 waard in auto mei twa kanonnen: in 152-mm houwitser, en in 107-mm anty-tankgewear. De auto woech mear as 150 ton. It wie foarsjoen fan twa 600 pk motoren tagelyk. De KV-7 hie ferlykbere wapens, mar noch dikker pânser fan 200 millimeter en waacht oant 180 ton. Yn 1943 kaam de KV-8 mei 152 en 122 mm kanonnen mei in gewicht fan twahûndert ton ek yn produksje.
  Mar super-swiere tanks bliken net de bêste te wêzen. Tefolle gewicht makke problemen mei ferfier en rydprestaasjes. Benammen mei cross-country auto's. Boppedat, de KV rige waard karakterisearre troch sa'n neidiel as de lokaasje fan it pânser, sûnder rasjonele hoeken fan oanstriid, dat wat devaluearre de treflike beskerming fan de tank.
  Mar de USSR, yn tsjinstelling ta it Tredde Ryk, hat gjin oarloggen. De oarloch mei Finlân wie de lêste. En der wie gjin gelegenheid om de apparatuer yn 'e praktyk te testen. En Stalin, hawwende enoarme macht, makke iensidich besluten oer hokker apparatuer yn tsjinst te stellen. En de lieder echt leuk swiere auto's.
  De Dútsers brûkten yn de praktyk grutte tanks. Fjochtsûnderfining hat bliken dien dat in tank swierder as santich ton in te grutte aambei wurdt, benammen by ferfier, om massaal produsearre te wurden foar gefjochtsoperaasjes.
  De bêste ûntwerpers fan oer de hiele wrâld makken einlings in auto dy't foldie oan 'e militêre easken foar beskerming, en tagelyk koe it wurde ferfierd en brûkt. De "E"-50 waard sa'n masine. Syn frontale harnas is ferhege nei 250 milimeter op in rasjonele helling, en de kanten en stern nei 160 milimeter.
  De tank bleek squat te wêzen en mei in tige lange loop. Uteinlik makken de Dútsers en harren slaven in min of mear befredigjende masine. Mar de USSR hie wat problemen. Benammen mei de wichtichste tank.
  De KV-searje waard ûntwikkele op in wiidweidige manier: mear gewicht, mear wapens, mear kaliber. En sy, fansels, koe net wurde de wichtichste tank.
  T-34 easke de rol fan de meast populêre tank. Relatyf ienfâldich te produsearjen, it koe wurde nommen yn kwantiteit. De auto, mei lytse upgrades, gie yn massaproduksje. Mar yn 1943, doe't de Dútsers in massaprodusearre haadtank hiene, de Panther, dy't him mei súkses bewiisd hie yn 'e striid, fûnen de Fritz harsels mei in massaprodusearre tank dy't sterker wie. En al gau de "Panther"-2 mei sterke harnas en in lange loop 88-mm kanon, waard dúdlik dat de T-34 wie te lyts .
  Der wiene ferskillende ideeën. Ynklusyf de oprjochting fan in fûneminteel nije tank T-44, en de modernisearring fan de foarige. Stalin wie hertstochtlik oer de ûntwikkeling fan swiere masines en wie wat cool oer medium en ljocht. Mar de T-34 wie goed fanwege syn massa produksje. It waard dúdlik dat de KV-searje it Tredde Ryk, dat safolle lannen opslokt hie, yn oantallen net wjerstean koe. En in kompromis opsje waard berne: de T-34-85, doe't allinnich de turret waard ferfongen yn de wichtichste tank.
  Dit makke it mooglik om te behâlden massa produksje, mar 85-mm kaliber wie noch net genôch te pierce de meast populêre Dútske Panther-2 tank front-on.
  oer de lettere E-50. Oan 'e ein fan fjouwerenfjirtich ferskynde de SU-100 as in tank fernieler. Mar it wie ek inferior oan "Panther"-2. Begjin 1945 sette de Dútsers de produksje fan 'e Panthers en Tigers op, en keasden foar de swierdere ferzje fan 'e E-50, as tank superieur oan al syn tsjinstanners. Dit auto koe penetrearje sawol swiere KV's as alle oare Sovjet-auto's frontaal. Allinnich "Lion"-2 en "Royal Lion" bleaunen yn 'e searje, mar se soene ek wurde ferfongen troch de ferienige "E"-searje.
  De Dútsers hienen superioriteit oer de USSR yn oantal en kwaliteit. Dêrnjonken wie Japan ree om út it easten te slaan.
  Stalin hie gjin folsleine ynformaasje oer de fijân tank potinsjeel. Mar de USSR hie 60 tûzen tanks yn hûndert en tweintich divyzjes, net telle pânsere auto's mei de ynfantery. Dêrfan fjirtich tûzen fjouwerentritich, en fiif tûzen ferskillende KV-auto's. Plus, der is in relatyf lyts oantal selsridende gewearen, mar in pear tûzen. Benammen SU-100 en SU-152.
  De krêften binne fansels flink. Mar de nazi's, betrouwend op it potensjeel fan 'e helte fan' e wrâld, rôpen in protte tanks út. Se eksploitearren fabriken yn hiel Jeropa, lykas yn Afrika, Aazje, Kanada, de FS en Austraalje. Tink oan de hiele wrâld ...
  De grutte fan 'e Dútske tankfloat groeide yn in frantic tempo. Benammen nei de oerjefte fan Amearika. Tagelyk rjochte de nazi's har primêr op 'e "E"-searje, benammen de " E "-50. Dizze masines wiene technologysk avansearre as de Panthers, en effisjinter.
  Yn 'e maitiid fan '45 berikte de produksje fan tanks fiif tûzen per moanne, en de measte auto's kinne as swier wurde klassifisearre. Tsjin 1 juny 1945 hiene de nazi's sa'n njoggentich tûzen tanks. Fan dizze fiifentweintich tûzen waarden ynset tsjin de USSR. Mear as tsientûzen mear auto's waarden ynset troch Dútske satelliten: Turkije, Roemeenje, Kroaasje, Sloveenje, Itaalje, Hongarije, Finlân, Spanje, Portugal en Latynsk-Amerikaanske lannen.
  De USSR ynset yn it Europeeske diel fiifentweintich tûzen tanks en selsridende gewearen tsjin harren. It lykwicht fan krêften wie hast twa kear sa min foar Ruslân, en yn swiere tanks wie it acht kear slimmer. Wier, de masines fan 'e satelliten wiene swakker, en de bemanningen wiene minder oplaat, mar se makken gjin ferskil.
  Guon fan 'e Sovjet-tanks wiene yn Sibearje en it Fiere Easten, dêr't se tsjinkamen waarden troch Japan mei syn satelliten en koloanjes. It Lân fan 'e Rising Sun hat mear as tritich tûzen tanks ynset, hoewol meast medium.
  
  Yn loftfeart is it lykwicht fan krêften foar de USSR noch slimmer. It Tredde Ryk ûntwikkele in jetswerm. Santichtûzen Sovjet-fleantugen wurde tsjinsteld troch mear as twahûnderttûzen Dútske en hûnderttûzen Japanske fleantugen. As wy fjochtsûnderfining tafoegje, dan is it lykwicht fan krêften gewoan katastrofaal. De USSR hie lykwols goede jagers en bommewerpers, mar it hie gjin strieljagers.
  En in propeller-oandreaune fleanmasine kin net oerienkomme mei in gierjet yn flechtprestaasjes, sels teoretysk.
  Yn 'e ynfantery sette de Wehrmacht fyftjin miljoen fan har soldaten en fiif miljoen satelliten yn 'e earste echelon tsjin de USSR. Yn totaal tweintich miljoen. En dat binne net alle troepen. Japan hat fyftjin miljoen ynset yn 'e earste echelon allinich.
  De USSR hie alve miljoen soldaten, dy't de koalysje mei mear as trije kear oertroffen. It wie net mooglik om it tal troepen fierder te fergrutsjen, om't de ekonomy ynstoarte koe. En sa fergrutte Stalin it Reade Leger fiif en in heal kear fan 1 septimber 1939 ôf. It slimste wie dat de Axis-mooglikheden har maksimale oantallen net berikke en har potensjeel kinne trochgean te fergrutsjen.
  De artillery fan de USSR is tige machtich, benammen anty-tank en mortier, mar... Noch altyd is it populêrste kaliber fan 76 millimeter al hopeleas ferâldere, en 45 millimeter, noch mear. D'r binne tefolle lytse dingen, en d'r sille net genôch echte anty-tankvaten fan swier kaliber wêze. As wy swiere artillery nimme, dan hawwe de Dútsers in oerweldige oermacht yn oantallen.
  Rocket artillery yn de USSR, fanwege it gebrek oan combat gebrûk, is net hiel goed ûntwikkele. De Krauts ûntwikkelen yn de praktyk gaslansers en bomwerpraketten. De masinegewearen fan 'e nazi's binne mear avansearre. In protte ienheden opdien rike combat ûnderfining. Troepen marsjearren oer de hiele wrâld.
  Nei Finlân hie it Reade Leger gjin praktyk yn echte fjildslaggen. Fansels is dit in signifikant neidiel.
  Koartsein, Stalin hie gjin yllúzjes, nettsjinsteande alle ynspanningen fan 'e partij en it totalitêre rezjym, de fijân wie folle sterker. En yn 'e marine, fansels, it lykwicht fan krêften is noch slimmer foar de USSR as yn' e rest. Ommers, as der wat bart, sille jo moatte fjochtsje mei de rest fan 'e wrâld. En mei de middels fan 'e rest fan' e wrâld, mei in sechsde fan 'e lânmassa en twahûndert miljoen minsken.
  Sa barde it. Stalin rekke net belutsen by de striid yn 1939, doe't de Dútsers harren munysje opbrûkten, troch Poalen hinne. Net yn 'e fjirtiger jierren, doe't de nazi's nei Parys haasten, har efterkant bleatlein. En it ienenfjirtichste jier waard gjin teken fan 'e befrijingskampanje, hoewol't de Krauts yn Afrika en Aazje klommen. En boppedat wiene der safolle mooglikheden om it faksisme in ferpletterjende klap te jaan.
  En no ... No binne de nazi's sels klear foar de ynvaazje. En in byl fan helske machten hong oer it lân. Wy moatte in útwei fine moatten. Mar hokker ien?
  Stalin koe gjin antwurd foar himsels fine. Om oarloch te foarkommen, wie hy ree om konsesjes te meitsjen oan 'e Axis-lannen. Hy stjoerde treinen, hast fergees, mei grûnstoffen en nôt, ferlege prizen, leasen fan oaljeputten of kado's fan goud oan.
  Mar Hitler wie stil. Hy easke hast neat, mar fergrutte allinnich syn krêften oan 'e grinzen. Hy foltôge tankarmadas en fergrutte it oantal loftdivyzjes. Tariede op in hommelse klap. Miskien net hielendal ûnferwachts.
  It is dúdlik dat de Führer bang wie foar de USSR en woe it bolsjewisme fan 'e ierde wiskje. Mar wat kin der tsjin tsjin wêze? It faksisme is gefaarlik sterker wurden. It wie nedich om mei wat spesjaal en sterk te kommen. Stalin rekkene op de atoombom, mar dit easke op syn minst noch in pear jier. Net te hawwen oer de needsaak foar leveringsauto's om Luftwaffe-jets te oerwinnen.
  Hieltyd faker, Dútske fleantugen skeind USSR loftrom. It waard harren ferbean om del te sjitten, om de nazi's net ta in ynvaazje út te lokjen. En koartlyn binne d'r rapporten west fan mysterieuze fleanende skuorren dy't mei ongelooflijke snelheid bewege en yn steat binne om ynienen te ferdwinen.
  Stalin joech in geheime opdracht om dit oan te pakken, mar ûnder gjin omstannichheden om de nazi's reden te jaan om te staken.
  Agatha skreau hiel fluch foar in skeverpen. Mar de dei gie foarby, en de piraten begûnen wer te snurken.
  Dizze kear besleat Pavel om in bytsje troch de stêd te rinnen. Hy rûn as in groanyske skoalstruier.
  En Haggadah en Adala ferhuze neist him ...
  Beide famkes songen:
  Wat bedoelde de Heare ?
  Hy, dy't op in skriklike ôfstân wennet ...
  Doe't de opdracht jûn waard om te wurkjen,
  Dat wy net yn in dream bliuwe.
  
  Hoewol de keninklike klean prachtich is,
  Mar d'r is gjin stoarmich persoan mear ...
  Earmoede sjit punt leech -
  Us wrâld fan lijen is epysk!
  
  En Adam is net de skuld foar dit -
  In ienfâldige Sovjet, Russyske guy ...
  Ik rûn neaken, myn skamte net ferbergje,
  As in proletariër ûnder tsarisme!
  . HAADSTIK Nûmer 20.
  Beide famkes bleauwen mei sjongen en sprongen op en del as opwindende spinnen mei grut entûsjasme;
  God joech him iten - de limyt,
  Weide sûnder de foarken te kennen ...
  As jo mear wolle, sille jo slein wurde!
  En drinke mei de palm fan jo hân sûnder flessen.
  
  Adam lei sa'n lot,
  Yn guon griezelige, saai paradys!
  Mar de slang fleach op wjukken,
  Hy begriep: in minske lijt...
  
  D'r is in manier om út 'e bosk te kommen,
  Bou in stêd, jou berte!
  Om net lang om 'e bosk hinne te dwalen,
  Soms is ferried nedich!
  
  Ik stiel de magyske kaai út 'e himel,
  Om it Eden fan routine te ferlitten ...
  Dêr sille jo de faam fan jo dreamen fine,
  Jo kinne teminsten omkomme yn 'e ûnderwrâld!
  
  Ja, der is fansels in risiko, jonge
  Dizze planeet is gjin kado ...
  Mar jo sille it gewisse erkenne, eare,
  En jo sille jo perfekte wedstriid fine!
  
  Adam krige dizze kaai -
  Hy die de poarten iepen en ferliet de himel.
  De sûnder bestege in protte enerzjy,
  Rinne op 'e stiennen fan grutte bergen ...
  
  Hjir sjocht er de poarte wer -
  En wer ferskynde de fleugele slang ...
  Hy sei: Ik bin in goede satan -
  De bout gie fan himsels iepen...
  
  Adam kaam binnen en hy seach -
  Sa'n skildere wûnder...
  Neaken famke efter de heuvel,
  Wrijft in porslein gouden skûtel.
  
  Mar hoe goed is it ?
  Adam de jonge koe net tsjinhâlde!
  En tútsje har lippen
   It die bliken swieter te wêzen as huning!
  
  
  Se antwurde him -
  De lichems fusearren yn stoarmige ekstase ...
  Nee, ferflokje Satan net -
  De jonges ferskynden yn sûnde!
  
  God hat se út it paradys ferdreaun, mar...
  De planeet waard harren thús.
  Ek al hawwe minsken mar ien sinne,
  Mar d'r binne tûzenen neiteam !
  
  Ja, it wie hiel dreech -
  Oerstreamingen, droechte en winters.
  Mar de geast is in machtich oar,
  De minske is in sterke skepping wurden!
  
  As in ingel kin er fleane,
  Hoe ferneatiget de demon fan 'e bergen it reliëf!
  Meitsje in dyk wêr't jo kinne gean -
   Berikke elk punt op lân.
  
  En wy hawwe romte nedich -
  Wy sille ek kinne feroverje.
  Dat ús sûnde is gjin sin,
  Nee, net prate ûnsin!
  
  Sûnder sûnde is der gjin foarútgong,
  Gedachten generearje beweging!
  Der is mar ien antwurd op 'e preek:
  Wy hawwe net nedich in oar syn paradys!
  Sa rûnen se de stêd om. Underweis waarden se oanfallen troch dronken piraten, mar de famkes sloegen se tige suksesfol op 'e hoarnen. En dy't kneuzingen en bulten krigen hawwe, flechten.
  Dêrnei kaam it team werom en begon te snurken.
  De piraten rêste ferskate dagen. Mar doe besleat Pavel Lev om in oare oerfal te dwaan.
  De fraach wêr't se hinne sille is retorysk. Mar wy moatte earne hinne. En kaptein Liuw besleat dat it it bêste wie om de Spaanske stêd Dikul oan te fallen. It is relatyf tichtby en frij ryk. Prey is nedich.
  Mar der wiene oare ideeën. Adala stelde foar om Jamaika oan te fallen en Morgan ôf te meitsjen. En dizze gedachte wie ferliedlik.
  Mar Pavel-Lev twifele noch. En blykber hie er redenen. Yndied, wylst Frankryk net benammen oarloch mei Brittanje woe. De katolike Jakobus II regearret noch altyd op 'e Ingelske troan. En Frankryk besiket oarloch te foarkommen, leaver de Spanjerts en Portugezen te berôven. In oar idee wie om te besykjen om yn 'e koloanjes fan Hollân te kommen. Sa liket it derop dat se goud fûn hawwe.
  Mar yn alle gefallen, de piraten armada ferhuze nei Dikul. Sit net stil.
  Pavel is op in kampanje, en yn it lúkse unifoarm fan in marinekolonel, of kaptein fan 'e earste rang. Hoewol hy wol admiraal wurde soe. Mar miskien sil dit barre. Tagelyk moat de kening syn titel fan markys befestigje. Mar it papier is noch net op it goede plak besoarge.
  Hoewol, wierskynlik, sil it gau barre.
  In yndrukwekkende armada fan skippen sylt. Sels in bytsje folle foar Dikul . En der binne nije fjildslaggen foarút.
  Sels de piraten, of leaver de famkes - Adala en Agatha, begûnen te sjongen;
  De aartsingel lit tonger los
  Dat is hoefolle bloed der is yn it hielal!
  Eagle mei in brutsen wjuk;
  Dit is in straf foar minsken!
  
  Hear Almachtige Kening fan Keningen -
  Hy gyng op nei it krús - duorre marteling!
  En de smjunt kreunde mei him...
  Ik bidde en krige ferjouwing!
  It liet stoppe ynienen. De waarnimmer melde dat in fijân squadron foarút wie.
  Yndied ferskynden seis skippen. Hiel grut - elk fyftich gewearen - it ferneamde Jamaikaanske squadron.
  Wêrom't it harren ynienen opkaam om de koers fan de piraten oer te stekken, is net dúdlik.
  Miskien woene se Morgan wreke?
  Pavel-Lev merkte op:
  - D'r is altyd romte foar prestaasjes yn it libben!
  Agatha knikte mei in glimke:
  - Fansels is der!
  Kommandant Lev bestelde:
  - Sjit net sûnder in kommando! Wy moatte dit bloedbad net begjinne!
  Frânske piraten hawwe mear skippen, en guon fan harren binne grutter en machtiger. Dus wêr rekkenet dit squadron op? Miskien tinke se serieus dat wêr binne de piraten yn ferliking mei de ferneamd Britten?
  It famke Agatha en Adala begûnen te sjongen;
  
  De bonken fan 'e boer Koschey rattelen,
  Wa is oars sa bloedich?!
  Al is it gesicht sa bleek as kryt,
  Mar hy kin de krêften ferbaarne!
  
  Mar ús antwurd is gjin blip yn 'e wynbrau,
  Oerwinning is in saak fan Russyske eare!
  Foar de gloarje fan it memmelân, leafde -
  Alles om 'e wille fan it libben - swiete wraak!
  
  Sa stean de sleine jongeman oerein,
  Dit is net de tiid om te lizzen as in lyk!
  Rin skriemend de slach wer yn,
  Mei de siel fan in dichter - in boek yn in rêchsek!
  
  En wy sykje nei de himel op ierde,
  Lit ús de dichte tsjinstanner ferdomme !
  Wy sille it lân tsjinje oant it ein,
  Foar de gloarje fan 'e stoere soldaat!
  De skippen fan it Jamaikaanske squadron wiene de earsten dy't fjoer iepene. Se skeaten frij presys. En der wiene hits.
  Pavel Lev befel yn antwurd:
  - Fjoer!
  En de piraten begûnen te neuken . Om't se boppedat sekken mei buskruit ophongen hiene, skeaten se sa'n twa kear sa faak as de Britten.
  En sa'n bloedige wille folge. In skriklike útwikseling fan klappen begûn, en in marinekanonade begûn.
  Agatha raasde, skeat op har fijân:
  - Wy sille alle fijannen ferneatigje!
  Adala foege ta, har bleate fuotten op it dek rêstend:
  - Der sil dea wêze foar de fijannen!
  En de kado's fan 'e ferneatiging begon te wikseljen. Dit is echt de punch dy't nedich is. De gewearen fan 'e Spaanske en Ingelske krusers dy't troch piraten fongen wiene, sloegen hurd. En it wichtichste, faaks. En no begûnen de mêsten fan 'e skippen fan it Jamaikaanske eskader te fallen.
  En de brigantine, ûnder lieding fan Pavel, stapte op ien fan 'e Britske skippen.
  En der ûntstie in serieuze striid.
  D'r wiene mear as twahûndert piraten, en se gongen yn 'e striid mei de grime fan tigers.
  Pavel skeat út in sniper rifle. Hy fermoarde syn tsjinstanners sûnder ûnnedige seremoanje, en elk skot stjoerde syn fijannen nei de folgjende wrâld.
  En de famkes mei swurden bleauwen te fjochtsjen mei grutte grime en agressiviteit.
  Dit wie echt in genedeleaze slach. Hiel bloedich ek. En de kanonnen smieten ferwoedend mear en mear kanonskogels út. En de striid gyng troch mei it foardiel fan de Frânske frijers.
  Pavel Lev song mei in glimke:
  Ik wol de leechte foar my sjen,
  Ik sil myn fijannen ferneatigje as in pion mei myn swurden!
  Dit is hoe't de fijân hannelet mei grutte aplomb en enerzjy. En dit binne echt echte lavastromen.
  En alles bruist fan nije en tige agressive krêft.
  Dit is wier unike agression. Fansels namen de famkes it en songen:
  De minske yn it universum is mar in swalker -
  Beskermje ús foar problemen, o hillige cherub!
  De geast lijt no bin ik in balling....
  Ik leau yn Jezus yn ús hert, wy sille rêde!
  
  As d'r hel op ierde is, is d'r gjin blidens,
  Want wit dat minsken ien fleis binne.
  Wolle jo folsleinens berikke?
  D'r is mar ien manier om jo lijende buorlju te helpen !
  
  Starships snije troch romte -
  In draak mei sân hollen is nei de ierde kommen!
  Hjir donderet it ferskriklike folksliet op 'e planeet,
   In Russysk hûs is ferbaarnd troch in hypernukleêre tornado!
  
  Jiske, liken - der is gjin plak foar libbene dingen,
  Dejingen dy't net stoarn binne fan skriklike pine, raze!
  De breid rûn mei har leafste de gong del,
  Mar dit is lang net in jier fan huningynfallen!
  
  Dejingen dy't de slaven oerlibbe binne ûnbelangrike wjirms,
  Der is gjin ein yn sicht oan minsklike fernedering!
  Mar wit, it mes is razend út syn skede skuord -
  Wraak baarnt en liedt de jager yn 'e striid!
  
  De fijannen hawwe hyperblasters , bommen,
  Thermoquark napalm flarde op ...
  Mem Maria, dy't God berne hat,
  Help my dizze klap te hâlden!
  
  Wy sille winne, wy leauwe fêst yn dit,
  Wy sille Rus 'opheffe út it stof, fan syn knibbels!
  Der is gjin soldaat sterker as it Heitelân -
  It sil tiid wêze foar drastyske feroarings!
  
  Dan sil it kwea foar altyd ferdwine,
  En de Heare sil genede jaan oan it goede !
  De molkwei sil in maklike wei wurde,
  Lok, frede en leafde elk oere!
  Dit is hoe't de famkes songen en fochten. Se diene mei de enerzjy fan panters. En hja hakken de Ingelsen yn koalen.
  Pavel-Lev skeat en skeat. En hy fermoarde de ofsieren fan 'e float fan Syn Keninklike Majesteit.
  Fansels is dit overkill, d'r is noch gjin offisjele oarloch. Mar Brittanje en Frankryk binne lange tiid rivalen. En der wie in perioade doe't se fochten foar hûndert en fyftjin jier. No ja, it is fansels wier mei ûnderbrekkings, mar it makket net út hoe lang de oarloch duorre. Lykas in protte oare oarloggen, bygelyks. En it is wreed.
  De oarloch mei Oekraïne waard foar Ruslân in test te fergelykjen mei de Grutte Heitelânske Kriich. Allinne de oarloch wie net goed - fratricidal. En it koe net goed einigje foar Ruslân . Sels de ynname fan Kiev soe gjin oerwinningspunt markearre hawwe, lykas it gefal wie by de ynname fan Berlyn, mar soe oanlieding jûn hawwe ta in nije ronde fan guerrilla-oarlochsfiering. Ja, dit is slimmer as de Twadde Wrâldoarloch. Sa lang duorre de oarloch dus net. De USSR fochten mei it Tredde Ryk foar minder dan fjouwer jier, en it einige allegear mei de fal fan Berlyn en Hitler syn selsmoard.
  Mar yn Oekraïne wie it dúdlik dat de ynname fan Kiev noch lang net foarby wie.
  En doe iepene de Taliban in front yn it suden. En it wie dúdlik dat dit ier of let barre soe. No, dit islamityske rezjym kin net sûnder oarloch.
  Agatha sloech de Ingelske korporaal mei in slach fan har bleate hak oerboard en koarde:
  It dryste famke stiet yn gefaar om troch de bliksem slein te wurden,
  Mei de kweade fijân ferslein wurde!
  Adala sloech ek har tsjinstanner mei har foet en piepte:
  - Hjir is myn grutte jefte, famkes, ik ha in fatale klap talitten!
  En de readhierige strider stiek har tonge út. En se hat in hiel lange.
  Dit binne echt de famkes dy't jo nedich hawwe.
  En Margarita, hoewol swier, hakket hiel goed. Dit is in famke mei hier de kleur fan blêdgoud. Hoe't se wanhopich en fûl fjochtsje.
  En har skonken jouwe ferpletterjende slagen. En dit is hoe't de fijannen spesifyk fêstlein binne. En se brekke har bonken sûnder ûnnedige seremoanje.
  Dit binne de famkes ...
  En de Yndiaanske strider, hoe't se slacht . En foaral as er assen brûkt. En se slagget hiel goed. Dit is wirklik in strider dy't jo nedich binne.
  En de famkes namen it en gongen har eigen wegen nei in tige grutte lont.
  En hoe kin men hjir net sjonge, mei har stimmen;
  Dat in minske net yn ien of oare wize beteugel wurde kin;
  Syn winsk om God de Almachtige te wurden ...
  Dat it sintrum fan it universum ien ierde is,
  Om ús oan te jaan, alles is yn dizze besteande wrâld.
  
  Ien streekje fan 'e borstel kin in hiele wervelwyn fan stjerrestelsels meitsje,
  Dêryn binne de stjerren skarlaken klaprozen, de planeten binne as madeliefjes!
  God de Skepper is ommers net yn 'e minske bedarre,
  Hy wol gjin lytse bug wêze!
  
  Wy kinne alles dwaan - meitsje sa'n wet,
  Wat in triljoen parsecs binne yn sûkelade!
  Us geast is as in tornado fan fulkanen,
  Wittenskip hat laat syn soarte ta in beleanning!
  
  Ik kin net leauwe dat der tiden wiene -
  Doe't wy gewoan wylden wiene.
  As fjoer en rein binne ûngelok,
  En wy neamden liuwen en tigers keningen!
  
  Doe't de ploeg bûgde mei in krom log,
  De slaaf groeven de ierde mei in swiere skoffel!
  Wy wetteren doe de weelderige greide,
  De kweade âlderdom martelt jo as in rek!
  
  No, hokker wittenskip bisto, leave mem,
  Ik fûn in kâns om in gedachte ûnstjerlik te meitsjen!
  Wy kinne legioenen feilich útinoar skuorre,
  En swalkje troch de útwreiding fan it grutte universum!
  
  Wy hawwe sa berikt dat de Hear,
  Ik koe der wierskynlik net sels op komme!
  Wy hawwe superflesh fan princeps plasma ,
  En yn 'e hollen fan quasars is macht en wiisheid!
  
  Ik begon myn reis mei in gewoan gewear,
  Se koe de beam earst mar ferhúzje.
  Mar wat koeler as metaal is wurden
  In wûne yn in momint genêze!
  
  No binne wy minsken, de superman-stam,
   Yn steat om te dwaan wat ûnmooglik is!
  Los ien fan alle problemen op,
  It is net dreech foar ús om it universum te feroarjen!
  
  Mar as jo wolle, kinne jo echt God wurde,
  Tsjinje as in hûn sûnder eangst foar de minske!
  Us Elf is ommers in superleger boppe har krêft ,
  Lit har net foar altyd slein wurde!
  Ien skip waard folslein frijmakke fan 'e Britten. Noch trije waarden sonken troch ferdwaalde brân. En de twa oerlibbenen naaiden fuort.
  Agatha raasde:
  - Wy litte dy net fuortgean! Lit se betelje!
  Adala begon ek te razen:
  - It binne net jo skonken dy't jo rêde,
  Gjin baai hynders!
  Margarita foege ta, sprong oerein en draaide as in top:
  - Pas op, pas op, wy sille dy net sparje,
  Wy sille dy ûnder de grûn fine, wy sille dy ûnder de grûn fine,
  Wy krije it út it wetter! Wy sille dy útinoar skuorre!
  Wy sille dy útinoar skuorre!
  En in eskader fan piraten haasten om de slim sleine Ingelske skippen fan it Jamaikaanske eskader te efterfolgjen.
  Pavel Lev besleat: as jo in slang ûnder jo hak fongen hawwe, trap dan op! Fergrieme jo tiid net oan lytse dingen en meitsje alle seis skippen ôf.
  En dan sil Morgan syn miskien krije.
  Ik kaam sels mei in impromptu idee yn myn holle:
  De sûndige kweade piraat sil syn krije
  It sil wêze as in spin dy't yn fjoer baarnt ...
  Demoanen sille jo martelje yn 'e ûnderwrâld,
  Dejingen dy't de satan oanbidden!
  En der waard ûnderweis sjitten op de flechtsjende skippen. Se begûnen te brânen en ferlieze har mêsten. Der wie in totale slach.
  Agatha tjirge iroanysk. Ja, dizze blondine is heul geastich:
  De hûn kin in biter wêze
  Allinnich út it libben fan in hûn ...
  Allinnich út it libben, út it libben fan in hûn,
  Hûnen kinne bite!
  En it famke smiet in granaat op 'e fijân. Boppedat, mei help fan in slinger, rekke it Britske skip, letterlik ynstoarte de kant.
  Beide grutte fregatten fleagen hurder yn 'e brân en begûnen te sinken.
  De piraten raasden entûsjast en klapten yn de hannen. Dat wie geweldich .
  Adala, dizze readhierige duvel naam it en tjirp:
  - Sla de fijân, ferslaan de fijân, as de hûd weardefol is!
  En de krigers bigounen wer to sjongen;
  Elkenien dy't minske is, wurdt in strider berne,
  Sa barde it - de gorilla naam de stien!
  Mei jo binne d'r in selekteare legioen fan fjochters,
  En yn it hert baarnt de flamme fan gleonens!
  
  De jonge sjocht in masinegewear yn syn dreamen,
  Hy fynt de tank better as de Limousine...
  Wa wol in penny yn in nikkel feroarje,
  Ut de wieg begrypt er dat macht hearsket!
  
  Ja, ken de oare, wy hawwe gjin manier,
  Stribje omheech nei it hichtepunt fan macht ...
  Dejingen dy't ferlern hawwe, hawwe allinich nullen -
  En de sweep spilet op misledige rêch!
  
  Mar wat wolsto, swakte is in stjerlike sûnde,
  En it libben leart ús - feroverje elkenien frijmoedich!
  Dêrom hat in man in swurd,
  Om de formidabele liuw feardigens te trenen!
  
  Unthâld dat God net fan swakkelingen hâldt ,
  Wa't mei wil en eangst dapper driuwt...
  De macht sil him bajonetten stjoere,
  En wa't stoar is in paleis yn 'e boezem fan 'e himel!
  
  Jo moatte moai winne mei in ferske,
  Mar wit dat triennen jo net helpe as jo slein binne!
  Famylje foar it goede is in leger yn 'e kazerne,
  Hoewol't de kommandant, Heit, strang en strang is!
  
  En wat in beleanning - der sil in hiele wrâld wêze,
  It is ûnmooglik om soksoarte foar te stellen!
  Wy sille de gruttens fan it universum feroverje,
  Leau my, it is ek mooglik om ûnstjerlik te wurden!
  
  Lit gewoan wiisheid sjen yn 'e striid,
  En ferdwale net as dingen dreech wurde ...
  Lok kin net boud wurde sûnder bloed,
  De stifting fan it hûs dêr't de spouse sil jaan berte!
  It ferske is in bytsje mear typysk foar manlju, mar yn 't algemien, wa makket it út? De ferskes binne mienskiplik foar elkenien, lykas trofeeën ensafuorthinne.
  Mar de striid is foarby en de skippen binne sonken. De piraten rêden de ferdrinkende Ingelsken net - lit de weagen en God beslute.
  Lykas se sizze, sille de ingels.
  Pavel-Lev sels ûnthâlde hoe't Ivan de Ferskriklike set bears op syn tsjinstanners. Se skuorde minsken útinoar. En Ivan de Ferskriklike sei: wier dit is Gods oardiel!
  De kening ferlear lykwols syn wichtichste oarloch tsjin Livonia. En tsaristyske Ruslân fochten foar fiifentweintich jier. En in protte minsken stoaren yn dizze oarloch. Lykwols, oan 'e ein fan syn regear, Ivan de Ferskriklike helle noch in súkses: hy ferovere in part fan westlik Sibearje. Dit makke de bittere neismaak fan de ferlerne oarloch yn it Westen wat sêft.
  Der wiene ferskate redenen foar de nederlagen.
  It wie foar in part de skuld fan de tsaar, dy't in protte bojaren en steedhâlders útroege en ophakke. Krekt as Stalin, dy't it leger ferswakke troch ûnderdrukking. Mar it spile ek in rol dat der in hiele koälysje fan steaten opstier tsjin Ivan, benammen Litouwen, Poalen, Sweden en it Krim-khanaat, plus Livonia sels, dêr't hûndertfyftich grutte festingen wiene. It is hiel lestich om sa'n nut te kraken.
  De kening hie ek súksessen yn de oarloch. Miskien wie it nedich om frede te meitsjen mei Stefan Batory , en in part fan Livonia te krijen, ynklusyf de haven fan Narva, en miskien sels Revel . Mar de kening woe hiel Livonia. En hy foel Poalske besittings yn 'e Baltyske steaten oan. En as gefolch, hy ferlear al syn feroveringen, en sels in part fan syn eardere Russyske lannen.
  De grutte leppel is yn dyn mûle! Dat jildt foar elkenien, ynklusyf Russyske presidint Vladimir Putin.
  Yn feite, de Russyske presidint waard oanbean in frij geunstige opsje foar him: in earfolle lotting. It die bliken dat de oerfaller net allinnich straffe bleau, mar ek in stik fan syn agression krige. It like derop dat jo it momint grypten: op 'e nij hie grillige fortún jo kado jûn ( gjinien wit wêrom!) en jo de kâns jûn om dermei fuort te kommen. Mar it like Poetin dat dit net genôch wie, hy woe mear, en gie dêrtroch de oarloch en bloedfergieten troch.
  Mar de oerwinning kaam net, en krekt oarsom waard it slimmer. Boppedat streamden de Taliban út it suden yn Tadzjikistan. En de presidint fan Ruslân besletten om te hâlden oan dizze republyk foar elke priis. Dit is hoefolle bloed begon te streamen. En om earlik te wêzen, wist Pavel net hoe't it einigje soe. Mar hoe mear de bosk yn, hoe mear brânhout. Se wiene teloarsteld troch de kommunisten, dy't ûnder de macht kamen en krekt sa bûsmaat wurden as de LDPR, koartsein in puinhoop. En nei't de Taliban yn 'e oarloch gienen, flakke de Noard-Kaukasus yn Ruslân op mei nije krêft. En de stille separatisten hellen de holle op.
  Sa sei Pavel mei in sucht dat hy de wrâld ferliet yn drege tiden, en it is ûnbekend hoe't it allegear sil einigje!
  Meast wierskynlik neat goeds ... Separatisten, ynklusyf dy finansierd troch Sina, binne ek aktyf wurden yn Sibearje. Dit is yndie in serieuze bedriging. En relaasjes begûnen te slimmer. Boppedat, Ruslân toande syn swakkens - de poging ta in grut offensyf mislearre. En no is it tiid dat de Sinezen op har holle sitte. Mar net ien fan 'e Aziaten wol dat Ruslân wint. Sa bleau de situaasje te eskalearjen. No, de Taliban hawwe fansels problemen tafoege.
  Ynklusyf de ferhege aktiviteit fan islamisten yn Ruslân. En it ûntstean fan in nije Amerikaanske presidint joech allinich de spanning ta. De jongere en mear enerzjyk lieder, fansels , begûn te praten noch hurder mei Ruslân. Boppedat bruts der wer in boargeroarloch út yn Syrië. In soarte fan ronde twa tsjin it Assad -rezjym . En doe stjoerde it Russyske rezjym ekstra kontinginten. En sa hong er noch in swier gewicht oan himsels.
  Mar de ekonomy wie min en bleau minder wurde. En úteinlik stoar Zyuganov, en de kommunisten hiene in nije, jonge en enerzjyk lieder. Wa tocht oan Lenin en syn slogan: "Frede foar de folken!" Dêrnei ûntstie der in nije, sterke, linkse beweging tsjin it kapitalisme.
  Dat Putin's rezjym begon echt te wankeljen, en dit wie serieus.
  No, foar no sil Pavel-Lev op syn brigantine farre. Nije aventoeren en glorieuze eksploaten wachtsje op him.
  . HAADSTIK Nûmer 21.
  De Spaanske stêd Dikul, frij ryk, en leit relatyf tichtby Toruga, wie tige goed fersterke. Dêrom doarst sels Morgan him net oan te fallen. Boppedat wie it fort ekstreem machtich, en it wie hast ûnmooglik om der hinne te kommen fanwegen de rotsen en de sterke brâning.
  Mar yn 'e stêd sels wie in protte goud en kostbere stiennen. Hy wie tige ryk. En tagelyk hast ûnmooglik .
  Morgan besocht him te benaderjen, mar nei't er twa skippen ferlern hie troch it fjoer fan it fort, flechte er.
  In besykjen om de machtichste festing oan te fallen, mislearre ek. De brâning smiet de boaten yn en mear as hûndert piraten ferdronken.
  No, sûnt Morgan sels koe Dikul net nimme, dan moatte oaren besykje. En de bút dêr waard ferwachte te wêzen wichtich.
  Pavel Lev mei syn armada kaam de sitadel oan. It fort hie krêftige, lange-ôfstân kanonnen. Dat, sels mei sa'n krêftige float, besykje it sûnder seremoanje te nimmen soe heul risikofolle wêze. Oan 'e oare kant, wat oars te dwaan?
  Alles hie yn alle gefallen goed ûndersocht wurde moatten. Ik tink Pavel, as in bern, bewiisde dat mei goede yntelliginsje kinne jo maklik ferslaan Suvorov. En hy hie wierskynlik gelyk. Ommers, hy wit echt Suvorov, mar hy docht net. Dit betsjut dat it tsjinmaatregels nimme kin.
  Pavel Lev, op syn brigantine, tegearre mei de famkes, ferhuze mei hege snelheid nei de sitadel.
  De Spanjerts, lykas hy ferwachte, iepene it fjoer. De krektens fan gewearen dy't datearje út 'e Midsieuwen is leech. En de brigantine is lyts yn grutte en tige agile.
  Pavel Lev sels rjochte fansels syn gewear op 'e fijân. Dat is hoe lang it is. En der folget in skot, de Spaanske offisier falt, skeat troch. En bloed streamt út syn timpel.
  Pavel rjochtet syn gewear wer. En wer sjit er hiel sekuer. En rekket in oare offisier. Dy strider fan it Spaanske Ryk falt. En wer spat it bloed út him as in fontein.
  En de brigantine springt op 'e weagen en ûntwykt it fjoer fan 'e kanonnen fan it machtige ryk. Dy't se sûnder ophâlden mei kanonskûgels oergiet. Sels de lytsere gewearen fan it fort begûnen te sjitten. Hoewol't har kearnen it doel net berikke, misse se triviaal.
  Pavel Lev laket en lit syn noas sjen. Dan sjit er wer hiel krekt. En deadet de fijân. En winkt nei syn partners. En se knypegje him werom.
  Alles bart ekstreem leuk en grappich.
  En sa namen de piratenfamkes it en bigounen to sjongen;
  Wy binne koele krigers,
  Heul goed...
  Sa fjochtsje wy groovy,
  Wy sille ússels net ferkeapje foar pennies!
  
  Wy farre op in brigantine,
  Glorious Dikul is foarút ...
  En yn har famkeske elemint,
  De sniestoarm is ûnderweis!
  
  Kanonskogels slaan ús net,
  Hurricane mist doel...
  It is waarm yn 'e súdsee,
  En de oseaan raast!
  
  Wy hâlde echt fan swimmen
  De stoarm sil ús net tsjinhâlde ...
  Wy sille de flam yn it hert net ferneatigje,
  En falle net ûnder de byl!
  
  Der binne gjin barriêres foar famkes
  De Wite, Glorieuze God is by ús ...
  Jout ús alle prizen,
  Lit de Führer stjerre mei keale !
  
  Wy famkes binne ferneamd
  Wy hawwe in giele flecht ...
  Alle fijannen binne ferslein,
  Flink bleate fuotten famke !
  
  Sil jo net op 'e knibbels bringe
  Kennis ús ferrifeljende fijân ...
  Om 'e wille fan nije generaasjes,
  Laad jo foet yn it nikkel!
  
  De wil sil sterker wêze as stiel,
  Yn ús freonskip en leafde ...
  Wy binne sterker wurden as de duvel
  In poel fan bloed spilet!
  
  Dus wat, de famkes binne bleatefoet?
  Dus leau my, d'r binne jagers ...
  Us ympuls hat tûzen stimmen,
  It sil sels freonliker wêze foar elkenien!
  
  Wy sille gjin genede jaan oan ús fijannen,
  De fijân liket teminsten cool ...
  Rinne fluch fuort jim bastards
  Oars komt der in lyk!
  
  D'r is in stylfolle tekening op 'e rots,
  De jonge sketste razend...
  Ja, hy sil in sterke fjochter wêze,
  In echte superstar!
  
  En de famkes binne net ferlegen,
  Wy raasden frijmoedich de slach yn...
  Leffe is ûnsin
  Lit ús wêze mei in dappere siel!
  
  No witte jo dat de oerwinning tichterby komt,
  Oer in ûnfoarstelbere fijân ...
  Wy hawwe ús buorman berôve
  En se smieten it mei siedend wetter!
  
  Wy ferspriede de skulpen,
  Se diene sa'n klap...
  bastarden rûnen fuort ,
  Ommers, wy hawwe in ongelooflijke jefte!
  
  Wy binne ommers piraten.
  It swurd is sa skerp as in dolk...
  En sa groovy
  Napalm falt út 'e loft!
  
  Hjir is in reizger dy't de see slûpt,
  It reint hurd en hurd...
  En wy sille gjin fertriet hawwe,
  Teminsten soms makket it jo triljen!
  
  En op dizze brigantine,
  Famkes binne de heechste klasse...
  En se binne yn har elemint
  Lit ús pylken yn it each sjitte!
  
  Wy sille ús fijannen deadzje, grapke,
  Litte wy se ôfmaaie as mos...
  Lit ús it mei de râne fan it swurd sette,
  En echt direkt nei de kiste!
  
  Wêrom is de fijân somber,
  En jankt as dy bear?
  Fansels binne wy dwaze froulju ,
  As jo sjogge goed!
  
  Mar de famkes sjitte rjocht,
  Se snije ek as in sjit...
  Wy tolerearje gjin kij,
  It blêd fan de wesp bruist!
  
  En wy sille net jaan yn fjildslaggen,
  Litte wy ús fijannen grapke deadzje ...
  De tsjinstanner sil syn tongen stompe,
  Se sil gûle as in bern!
  
  It is net foar de famkes om it te twifeljen,
  Swart, wyt God is mei ús ...
  Lenin sil ek op see wêze,
  En in keale man mei in stek yn 'e kant!
  
  De grutste wrâld is moai,
  In bal skynt boppe de planeet ...
  It is gefaarlik om tsjin ús te gean,
  Hjir komt de orkaan!
  
  Wy snije de swakken mei swurden ,
  Dejingen dy't tsjin de famkes binne ...
  En lit ús dy oarder net ferjitte,
  famkes gjin skulden oannimme!
  
  Der sil gjin nederlaach wêze
  Ik leau fêst yn dit ...
  En fortún sil net oardielje
  Us glorieuze famylje!
  
  De grutste wrâld fonkelt,
  Leau my mei in gouden oar...
  Hoewol't de fijân oanfallen,
  Wy sille him mei in byl slaan!
  
  Brek de famkes net ta scumbags ,
  Dat it lân oanfallen waard...
  D'r sil pún wêze fan 'e fijân,
  Wy sille de satan ferpletterje!
  
  In Fuhrer mei keale sil wurde slein,
  En de planeet sil bloeie ...
  En de bearen fan it kwea wurde begroeven,
  En it oantal oerwinningen is einleaze!
  De famkes, moat ik sizze, songen hiel goed. En har stimmen binne leaflik.
  En kaptein Leo skeat út syn snipergewear. En hy die dit hiel sekuer. En syn hits wiene ferneatigjende en ûnfermindere kûgels. En hy fermoarde safolle ofsieren út it Spaanske garnizoen. En de famkes songen en skeaten.
  It fjoer út it fort waard ferswakke. En Pavel Ivanovich ferhuze syn grutte piratenfloat yn 'e striid.
  No gongen in tsiental skippen mei in grut tal gewearen foarút.
  Agatha merkte mei in glimke op:
  - Sa hawwe wy se útdûn !
  Adala tweeted:
  Wy sjogge as falken
  Soaring as earnen ...
  Wy ferdrinke net yn wetter
  Wy ferbaarne net yn fjoer!
  En it famke skeat wer, frij krekt. En se sloech tagelyk twa ofsieren fan it Kastiliaanske ryk.
  Se hie fansels gjin antypaty tsjin harren. Yn feite hat Spanje, op syn minst formeel, nea fochten mei Ruslân. Pas yn de Twadde Wrâldoarloch giene Spaanske faksistyske frijwilligers nei it Sovjetfront. De saneamde blauwe divyzje fochten. Mar Spanje gie nea offisjeel yn oarloch. Dat d'r is gjin manier om it te nimmen - kom net oerein. En ik woe net benammen fertsjintwurdigers fan it Kastiliaanske ryk deadzje.
  Mar de relaasje fan Ruslân mei de Britten is slimmer. Hoewol, ek yn 'e Earste Wrâldoarloch en de Twadde, wiene Ruslân en Brittanje tegearre. En wy moatte Churchill syn rjocht jaan - elkenien oars yn syn plak soe it fredesfoarstel fan Hitler lokkich hawwe akseptearre. En Churchill gie nei in oarloch dêr't er frijwol gjin kâns hie om te oerlibjen. En as Hitler de USSR net oanfallen hie, dan soe Brittanje sûnder twifel finzen wêze ! Yn feite, hûndert en fyftich Wehrmacht divyzjes waarden stjoerd nei Ruslân. Mar de helte fan dit oantal soe genôch wêze om Afrika en Aazje te fangen mei alle koloanjes fan Brittanje en Jeropeeske lannen. En yn dit gefal, sels as de lâning net mooglik west hie, soene de nazi's Brittanje gewoan ferpletterd hawwe mei in loftoanfal en bombardeminten. Dat Churchill gedroech him dwaas yn it wegerjen fan frede.
  Mar hoe dan ek, Brittanje wie mei Ruslân yn 'e wrâldoarloggen, en tegearre bombardearren se ISIS. Dat d'r wie gjin spesjale reden om de Britten te haatsje. Mar om't se begûnen te rôven en te gripen, moatte se trochgean.
  En no komt in grutte armada fan piratenskippen hieltyd tichterby en bombardearret letterlik it fort mei kanonskogels.
  En de Spanjerts antwurdzje traach en ûnkrekt. En dit is wier sa'n yntinse en ferantwurde striid.
  Pavel-Lev merkte op, troch te sjitten mei in snipergewear:
  - Dat is wat in beweechbere brigantine betsjut! Se kin in protte!
  Agatha knikte befestigjend:
  - Mobiliteit is fan belang. Sa bygelyks yn it boksen!
  Margarita, dy't ek skeat, har mage die har noch net, en se hie noch ûnderfining fan 'e Twadde Wrâldoarloch, konstatearre:
  - Ja, bygelyks , de Dútsers respektearren en frezen de mobile T-34 folle mear as de IS-2, dy't machtiger like te wêzen, mar folle ûnhandiger, swierder wie en net ûnderskiede troch syn behendigheid ! En de Dútsers sels wurdearre de mobile "Panther" mear as de swierdere en ûnhandige "Tiger"-2, hoewol't dizze tank hie dikker pânser en in sterker gewear.
  Adala knikte mei in glimke:
  - Wy witte dat! Dus lear de wittenskippers net te stellen!
  En sy skeat ...
  It fort wie al begûn te baarnen en de muorren wiene ôfbrokkelje. En it like sa koel en koel , gewoan in wûnder.
  Agatha merkte mei in kweade gnizen:
  - Dit bart allegear. Wy ferslaan de fijân mei syn eigen metoaden!
  Adala antwurde:
  - Nee! Us metoaden binne slimmer en effektiver!
  Margarita knikte mei in hiel moaie glimke:
  - As Arnold Schwarzenegger sei, de Russyske metoade is folle effektiver as de Amerikaanske! "It famke mei gouden hier skeat, sloech de offisier fan it Kastiliaanske Ryk en gie troch. - Dêrnei begûn er de fertochte te slaan. En it die echt ienfâldich en effektyf te wêzen. Benammen as jo it ek bûgje, jo fingers brekke!
  Agatha lake en merkte op:
  - Schwarzenegger is in goede, Russyske keardel dy't altyd op punt is!
  De besketting fan it fort gie troch. En doe eksplodearre it ammunysjedepot út it loslitten fan 'e bom. En letterlik de helte fan it fort fleach de loft yn. Wat echt ekstreem cool bliek wie de ynfloed. As in hammer op glês.
  Pavel Lev song yn unison:
  Ik fyn mysels net leuk as ik bang bin
  Ik wurd noait wurch fan it libben!
  Ik fyn it net leuk as se yn myn siel komme,
  Foaral as se op har spuie!
  Adala notearre:
  - Ja, en dat is begryplik! Mar yn feite, ik wit foar wis dat alles ûnmooglik is mooglik!
  It fort wie hast hielendal stil, en de piraten begûnen oan lân te lânjen. En se diene it tige aktyf en effektyf. En in massa corsairs sprong oan wâl en snijden triviaal de kiel fan 'e Spanjerts.
  Agada en Adala sprongen ek ôf en rûnen yn 'e dikke fan 'e slach. Margarita bleau te sjitten mei in sniper rifle, dat die se hiel sekuer. In famke mei hier de kleur fan blêdgoud soarge foar har bern, dat se ûnder it hert droech.
  Pavel Lev skeat ek en, mei syn lippen smakke, flústere:
  Dat hy besleat, de problemen wie foarby,
  En ik wist derút te kommen ...
  Mar in gekke stjer foel út 'e himel,
  Rjocht ûnder it hert!
  De eardere spesjale troepen majoar sloegen en sloegen. En hy sloech en waard rekke. De soldaten fan it Kastiliaanske Ryk foelen út syn skot.
  Pavel Lev raasde:
  - Jo sille omkomme op Venus en Chimera!
  En wer wurde goed rjochte skots heard.
  Dit is in fjochter ...
  En de piraten binne rampant en slachtsje de Spanjerts, fertrape se mei har learzens, snije har holle ôf mei sabels. En se dogge alles mei grutte grime en krêft. Dit is in echt agressyf team. En de piraten ferspraat hiel aktyf.
  Wy waarden lilk en begûnen minsken as skiep te slachtsje.
  Pavel Lev naam it en raasde:
  - Brek, brek en skuor yn stikken,
  Dit is it libben, dit is lok!
  Wy kinne sjen fan it faksistyske diel,
  elkenien beslute , yn piratenmacht!
  Dat is hoe't de filibusters it namen en ferspriede. En hja die hiel fûl. Se waarden in tige agressyf team.
  Pavel Lev, shooting, song:
  -Wy sille alle Spanjerts deadzje,
  En, grappig, wy sille Madrid yngean!
  Hy wie sa'n agressive kaptein. Hy sjit as in gekke moardner . En hy hannelet sûnder ûnnedige seremoanje - gewoan in meunster.
  Agatha snijde de Spanjert troch de helte en piepte:
  - Ik bin sterker as elkenien! Baba wat hast nedich!
  Adala, dy't har tsjinstanners ek op grutte skaal hakke en se yn de helte snijde, sei:
  - Foar ús coolste rigen en sprongen!
  Dêrnei knypeage it famke nei har kollega's. Se hie krekt it goede gesicht.
  En doe't har bloed op har wang spatte, slikke it famke it mei de tonge en raasde:
  Lit rivieren fan bloed
  Op 'e grûn streamt ...
  Lit se kreunje fan pine
  Fjoer oeral!
  Lit de dea fortarre
  Harvest fan minsklike lichems ...
  De planeet lijt
  Mayhem hearsket !
  Agatha sloech lokkich yn:
  En lit allinne de dea
  In fûle bal regelet ...
  Jo moatte allegear stjerre -
  Satan hat jo ta ferantwurding roppen!
  
  Ferwachtsje gjin genede
  Wy binne famkes eagles ...
  Tear apart dyn fijannen
  Oan 'e ein fan 'e naald steane jo!
  Wêrnei't de blonde terminator naam en rûn de mûne mei har swurden, snijde de holle as mei skuorpapier.
  Pavel Lev knikte goedkeurend:
  - Do bist goede froulju!
  Se raasden op 'e top fan har longen:
  Wy binne de sterkste yn 'e wrâld
  Litte wy al ús fijannen yn it húske weagje ...
  It Heitelân leaut net yn triennen,
  Wy sille de kweade oligarchen har harsens jaan!
  En hy sprong, sprong en draaide . Doe kaam er telâne en gie wer troch mei sjitten. En hy die it ekstreem akkuraat en sekuer. En de hits wiene deadlik. It wie as hie er echt de geast fan Robin Hood yn him.
  De swarte piraat skeat ek út in tige avansearre bôge. En hy sloech troch fijannen as koeljes mei sân.
  Bob song sels:
  Ik bin in swarte strider en in piraat
  Ik sjit direkt as de hel...
  Sa'n poerbêst resultaat
  It bart oarsom!
  Ien fan 'e Spaanske skippen ferskynde fan 'e kant. It wie in galjoen mei fjirtich kanonnen. Mar hy kaam te let, doe't it fort hast stil wie.
  En de piratenarmada brocht syn deadlik fjoer op him del. En lit ús it skip trochbrekke, de seilen delslaan en de mêsten delslaan. En dit galjoen krige fuortendaliks skea en barste yn flammen.
  Guon piratenskippen waarden bombardearre. Dêrom foel it Spaanske skip tige fluch útinoar en sakke syn baarnende fragminten nei de boaiem. No, sawol seelju as soldaten yn koperen kuras ferdronken triviaal. En se hiene suver gjin kâns. It galjoen hold op te bestean. Se hiene net iens de muoite om him te fangen.
  Agatha merkte op:
  - Is dit net te fergriemd?
  Adala lake en sei:
  - Hwerom binne wy hjir al sa spaarsam wurden?
  De blondine knikte, en snijde in oare Spanjert del mei in opfallende klap fan har skerpste lem:
  - Thrift is in goede kwaliteit!
  De readhierige vix wie it iens:
  - Miskien!
  En wer is it as is er oan it hakken.
  Se tocht dat it noch altyd fergriemd wie om te fjochtsjen mei Oekraïne, dat wurdt stipe troch it grutste part fan 'e wrâld, en ek besteegje safolle enerzjy oan Tadzjikistan. Boppedat is it lân relatyf earm oan minerale boarnen. En it hat gjin mienskiplike grins mei Ruslân. Bygelyks, betelje foar de oerdracht fan troepen nei Kazachstan, betelje nei Kirgyzje, of betelje nei Oezbekistan. En om it bot te sizzen, dit is nochal in soad jild. En om 'e wille fan dizze diktator Rakhmonov?
  Tadzjikistan is net wurdich wat jo moatte ferlieze en besteegje yn it. En om in lân te bestriden mei in befolking fan hast fjirtich miljoen minsken. Boppedat is de befolking jong en agressyf.
  Sa koe de Russyske presidint Rakhmonov opofferje foar in wichtiger doel. Mar hy waard gierig en krige in twadde front yn it suden. En dit waard fansels in probleem.
  Ruslân is yn oarloch mei de Taliban, dat is al lang foarsein. Boppedat lang foar de terroristyske oanfal fan 11 septimber 2001. Generaal Alexander Lebed sei ek dat de Taliban yn steat binne Russyske grinstroepen fan 'e Tadzjiekse grins te ferpletterjen. En yn dit gefal sil der eins in ramp barre. Yn betinken nommen dat foardat dit Ruslân de oarloch yn Tsjetsjenië letterlik ferlern hie, wiene de eangsten tige serieus.
  Dêrby moat opmurken wurde dat Jeltsin oertroffen Nikolaas II. Nikolaas II slagge te ferliezen nei Japan, mei trije kear de befolking en fiif kear it leger, en de marine wie folle sterker. Mar wy moatte net ferjitte dat de oarloch plakfûn hûnderten kilometers fan 'e grins fan it ryk, en tûzenen út' e wichtichste sintra fan 'e befolking.
  En Jeltsin slagge te ferliezen nei Tsjetsjenië, mei in befolking fan hûndert en fyftich kear grutter. En Tsjetsjenië leit yn it Europeeske diel fan Ruslân, en hy hie net it ekskús dat Nikolaas II hie it teater fan militêre operaasjes te fier fuort fan it wichtichste sintrum fan it ryk.
  Dus Jeltsin koe hjir Nikolaas II oertreffe - as de meast dom en ûnkompetente hearsker fan Ruslân yn syn skiednis. Wier, Vladimir Putin, blykber frij súksesfol, beweart te oertreffen Jeltsin.
  Boppedat ferlear Ruslân yn Tsjetsjenië ûnder Jeltsin - krekt hoefolle binne ûnbekend, mar net mear as tsientûzen fermoarde. En Nikolaas II fermoarde krekt mear as fyftich tûzen yn 'e oarloch mei Japan. En Putin hat al in hiele miljoen soldaten, hiersoldaten en frijwilligers yn Oekraïne set. Dit is wirklik in wetteleaze presidint. En de oarloch is noch net foarby. Plus mear ferliezen yn 'e oarloch mei de Taliban.
  Der binne ek mear as tsientûzenen soldaten en hiersoldaten. Echt jou de gek macht .
  Adala raasde fan lilkens:
  - Salang't der dwazen yn 'e wrâld binne ! Libje mei neat is in bedrog wurden!
  De famkes wiene de lêste soldaten fan it fort al klear, lykas oare piraten.
  Mar efter dit fort wie noch ien. Wier, it wie lytser, mar de baai waard smeller, en it wie gefaarlik foar skippen te gean yn it.
  Dêrom bestelde kaptein Liuw om fan efteren yn te gean. Guon fan 'e troepen ferhuze om 'e bergen. Lokkich hiene se in apparaat.
  En gewearen iepene it fjoer op it fort. Boppedat begon de piraten hastich de gewearen te slepen en opnij te ynstallearjen dy't fan 'e Spanjerts fongen wiene.
  Guon fan 'e gewearen hjir binne sa gigantysk, dat se koenen goaie kanonskogels mei in gewicht fan oant tweintich pûn.
  En it wurk fan 'e piraten gie troch. Dêrnjonken wie it nedich om de dyk nei efteren sa gau mooglik te snijen en foar te kommen dat grutte kostberheden fan Dikul ôfnommen waarden .
  Kaptein Leo merkte op:
  - It wichtichste is net te fergrieme tiid! Sla op it izer - sûnder de kassa te ferlitten!
  De striid wie yndie suksesfol. Margarita merkte op nei it drinken fan in gleske swiete mango sap:
  In piraat is in grutte krêft,
  As hy harsens hat ...
  It famke is sa cool
  Run flugger fijân!
  . HAADSTIK Nûmer 22.
  Guon fan 'e piraten ferhuze gau nei de efterkant fan it fort oer de heuvel. De famkes Agata en Adala gongen op 'e oanfal. Hjir snije har sabels en swurden wer de Spaanske soldaten del.
  En se dogge it mei grutte feardigens.
  Meisjes brûke ek spesjale sandalen mei skerpe blêden. En se sloegen him mei alle macht yn 'e liif, en sloegen letterlik de ballen ôf mei de krigers fan it Kastiliaanske ryk.
  Agatha frege mei in glimke:
  - Fielst dy net meilijen mei harren?
  Adala antwurde mei in glimke:
  - En wannear hawwe wy de fijannen sparre!
  De blonde sei mei in tryste blik:
  - Yn Oekraïne wegeren wy ús bruorren te deadzjen!
  De reade antwurde sarkastysk, har tosken bleat:
  - Mar yn Afganistan en Tadzjikistan wûnen se werom.
  in bloedbad yn it twadde fort . De piraten namen it mei getallen en grime, en smieten ek granaten makke fan klaai en stienkoalstof. It wie in ferskriklik en wier mear as ferskriklik slaan. En safolle bloed streamde, dat de bleate fuotten fan 'e moaijes yn 'e plassen spatten.
  De Terminator famkes songen:
  Wy piraten binne heul cool,
  As se in sabel brûke om te hakken ...
  De fuotten fan 'e skientme binne bleat,
  Se sil in heak op 'e fijân sette!
  
  Martelje famkes net as fijannen,
  Better him hurd yn 'e harsens slaan...
  En sloech my hurd op 'e nekke mei in swurd,
  Dat hjir is gjin echte skande!
  
  No, stjerre net mei de famkes,
  Se binne heul goed ...
  Us bern laitsje fleurich -
  Litte wy dit gewoan út it hert sizze!
  
  De fijân sil ferslein wurde, dat is wis,
  Wy sille gau it paradys bouwe, leau ik ...
  En mei jo hertstocht sûnder mis,
  Lit ús alle fijannen tagelyk yn 'e skuorre driuwe !
  
  Wy farre op in snelle brigantine,
  Snij troch de weagen yn in stoarm ...
  En de famkes en jonges binne ferienige,
  Lit ús oardiel útsprekke oer de Spanjerts!
  
  famkes kinne net ferneare fernedering,
  Wy sille allegear opkomme foar it Heitelân...
  Wy sille gjin beledigingen mear tolerearje,
  Lit ús de fijân ferpletterje mei in stielen hân!
  
  Wy piraten hawwe neat te eangjen
  Famkes binne fan natuere dapper...
  En leau my altyd, se hâlde fan fjochtsjen,
  Gewoan utter earnen!
  
  God wit dat hy ús ynspirearret,
  En hy liedt de filibusters yn 'e oanfal ...
  It sil wêze, ik wit gau in plak yn 'e himel,
  Wy sille jo in protte foarbylden sjen litte!
  
  De famkes binne sokke moaijes ,
  Hokker sterker steals kinne net fûn wurde ...
  As it nedich is, drinke se rum, wodka,
  En se binne by steat fan sweeping fuort elkenien!
  
  Dat is hoe cool froulju binne,
  Wy hakke sa wreed, wy piraten...
  búk fan 'e Spanjert iepen skuorre ,
  Wy hawwe sels gjin masinegewearen nedich!
  
  Litte wy de skuorkes hara-kiri jaan,
  Lykas de dochters fan glorieuze samoerai ...
  Leau my, twa kear twa is gjin fjouwer,
  En dit is wier, om't it bart!
  
  Wy sille gjin swakte tolerearje, leau my,
  Wy binne topklasse famkes yn dizze...
  Wy sille it brekke yn 'e klasse, ik ken de doarren,
  De kweade Karabas falt oan!
  
  binne gjin barriêres foar famkes ,
  Se snijden de welle ôf mei in brigantine...
  Beleanningen wachtsje op ús no,
  Ferflokje de satan net, froulju!
  
  Lit ús heitelân skjinner meitsje,
  Dat ús heitelân bloeit...
  De filibusters sille nei de hichten haasten,
  Mei dyn dream dan útkomme!
  
  Wy sille gewearen hawwe tsjin ús fijannen,
  En har skulpen binne in deadlike swerm ...
  Wy famkes binne allinich de bêden fan 'e siel,
  En yn striid mei de macht fan de satan!
  
  Sa litte wy ús fijannen as lappen útinoar skuorre,
  De sterkte is as in hammer ...
  En figuerlik set de banken,
  Litte wy ús fûst yn jo timpel laden!
  
  Ferrifelje minsken net , do en it famke
  Se is gewoan gigantysk fan krêft ...
  De skientme hat in dúdlike stim,
  En leau my, de minsken binne altyd ferienige!
  
  En skientme hawwe in swiere slach,
  Se slaan fûl mei in swurd...
  As it nedich is, sille wy in nije wrâld bouwe,
  En wy sille it hurder slaan mei in bakstien!
  
  D'r is gjin barriêre foar froulike krigers,
  Wat de fijân foar har as muorre opset ...
  Lit de stjerren begjinne,
  Sa'n swiere fûst!
  
  Famkes sille wirklik fan jonges hâlde
  Leau my, se wolle it ...
  Se binne wend om minne dingen te dwaan,
  Want de keardel is in bist!
  
  Wy sels binne ek as tigers,
  De agressive krêft fan earnen ...
  En tagelyk as dowen,
  Dêrom binne alle fijannen brutes!
  
  Wy hâlde fan te deadzjen - jo witte dit
  Bloed makket ús famkes spannend...
  Dus jou jo fijân in slach op 'e skof,
  Dat der oarder en leafde is!
  
  Nee, it famke sil net swak wêze yn 'e striid,
  Wy wurde net ferliede troch sa'n lot ...
  Lit ús oanfalle as wy binne as tanks
  Generearje ivige gaos !
  
  D'r is gjin wurd foar ús, ken de swakte,
  De agressiviteit fan famkes is in berch ...
  Wy bringe freugde oan 'e hiele wrâld,
  Wy kinne al ús fijannen gek meitsje!
  
  Famkes opstean nei de top
  De jonges sille tige dash wêze ...
  Wy sille net, witte yn 't midden,
  De cherub spreit syn wjukken út!
  
  As der in striid is, sille wy fjochtsje,
  As d'r in feest is, lit it dan swier skine...
  Famkes binne net bang foar flammen mei glâns,
  Lit ús ús fijannen ferpletterje mei in stielen hân!
  
  It famke wurdt bewûndere
  Jonges dy't machtich binne binne maklik ...
  Dat de Spanjerts ferneamd binne fermoarde,
  En se ha sokke fûsten!
  
  gau in kop ôfhakje ,
  Lit har fleane as in bal ...
  Wy binne sterker as alle swakken, om earlik te wêzen,
  Ik wit dat de sinne oan 'e loft skynt!
  
  De wrede wolf gûlt tige driigjend,
  Hy wol blykber de skiep útinoar skuorre...
  Immen bart as der in kroan is,
  Leau my, ik sil it ferneatigje!
  
  In nauwe striid wachtet wis,
  Brigantine seilen binne fol ...
  Us plak sil wêze yn in prachtich paradys,
  Jongens binne ek gelyk oan famkes!
  
  Skepper fan it Universum ús fertelde ,
  Kom op famkes, gean troch...
  Mei syn ûnferoarlike krêft yn 'e striid,
  Gean op in hearlike kuiertocht!
  
  De duvel helpt ek famkes
  Want alles yn 'e wrâld is kwea ...
  It spriedt syn wjukken oer de planeet,
  Der sil wêze, leau ik, lok en goedens!
  
  No, wêrom soene wy ús foardwaan ?
  Famkes litte har swakke sjen ...
  Immen kin dy yn 'e rêch slaan, ik wit it,
  En guon minsken gewoan net skele!
  
  Der binne piraten, it wurdt net koeler
  En famkes binne ek sa...
  Leau yn krêft rêdt ús dan,
  As de tsjinstfeinten fan 'e satan ûnder oanfal binne!
  
  It famke kin net ferneare fernedering,
  Alhoewol't wy sels graach jonges ferslaan ...
  Wy sille gjin beledigingen mear tolerearje,
  Rin fuort, do stomme smjunt!
  
  Himel of hel, leau my, alles is ien,
  D'r is gjin ferjouwing foar dy piraten ...
  Wa betellet dom tsienden,
  En guon minsken hawwe hout chips foar lunch!
  
  Wy sille gjin famkes sjen litte
  Dêrom is d'r in piraat, d'r is in piraat ...
  Leau ús, aartsingelen, rjochters,
  Der komt in gaadlik resultaat!
  
  De brigantine ferneatiget de batterij,
  Brekt alle fijannen yn stikken ...
  As it nedich is, laden wy it yn 'e nekke,
  Mei de krêft fan famkesfûsten!
  
  Der is neat dommer as earmoede
  Meitsje jild en dan hawwe jo gelyk ...
  Better slûch as minne earlikens
  Dy boa constrictor wurdt fernield!
  
  De goaden hawwe soms kweade grappen,
  Ja , sa datst sels in geit bist...
  Der binne gatten tusken de tosken
  En wy sille in stek stevich yn it grêf ride!
  
  Wêrom doarst in famke misledigje?
  Ja, se is gjin famke , mar in piraat ...
  Allinne it kweade blêd wist te sjen
  It waard in gekke skema!
  
  It famke blies de holle der ôf
  It rôle sa dat de kop fan koal...
  Doe klonk in stim,
  Wat in ûnfoarstelbere klap!
  
  Net roppe minsken, net roppe ,
  Nee, jo sille sokke azen hawwe ...
  Lit de duvel yn 'e hel net lilk meitsje,
  Om jo gjin kneuzingen te krijen!
  
  Dat is doe't it famke elkenien ophakket,
  En der sil in hiele protte bút wêze...
  De jonge sil graach nimme,
  En it sil de fraach foar altyd slute!
  Wylst de famkes songen, waarden hast alle tsjinstanners fan de piraten fermoarde. Hjir is in swarte flagge mei in skull en crossbones ferhege boppe it fort. In oare oerwinning foar de wanhopige filibusters.
  En de skippen geane de haven yn. No driigje detasjeminten fan korsaren de stêd sels yn. Wat se dogge mei in brul, gier, en dwaande mei oerfal en oare wetteloosheid . Dit wie echt in kolossale striid.
  Pavel Lev bestelde:
  - Rob de boargerbefolking, mar deadzje net! Meitsje gjin gaos . Sjit ferkrêfters op it plak!
  En dochs begûn de oerfal. De stêd wie ryk en fol mei goud.
  Adala en Agata namen ek diel oan dizze genedeleaze en ûnmjitten ferriking.
  De readhierige vixen merkte op:
  - Sûnt de tiid fan Spartak - dit leauwe libbet!
  De blonde terminator mompele:
  - Net allinnich Spartak! Yn 't algemien, wat barde fan it momint dat de gorilla de stien naam! Se naam in keistien yn har poat en sloech har as har tsjinhinger !
  Adala lake en antwurde:
  - Rjochts! Dit is wêr't de ûnbidige hurdens fan ús famkes leit! As wy deadzje mei in glimke op ús lippen!
  Der wie oerfal yn de stêd. Se skuorde frouljusjurken, sieraden en ferskate soarten sieraden ôf en sette it allegear yn in mienskiplike stapel. Sadat se letter, neffens de wetten fan de kustbroederskip, ferdield wurde kinne. En it wie tige symboalysk.
  Piraten hawwe fansels ek tsjerken berôve: it binne gjin katoliken, mar oer it algemien útstoaten en net-leauwigen - harren god is goud en macht!
  Mar tagelyk observearjen fan 'e wet - in earlike ferdieling fan' e bút. Sa waard alles dat stellen wie yn in mienskiplike steapel stutsen en moast dêrnei ferdield wurde. Neffens gewoante krige de kaptein wat diel en in flink ien. Mar it makket net út hoefolle jild nei de piraten streamde, sûnder foardiel foar it bedriuw.
  Sa sleepten de korsaren de frou fan 'e pleatslike boargemaster binnen , dy't fan eangst it bewustwêzen ferlern hie. Se skuorde al har klean en sieraden, en skuon mei kostbere stiennen út, en sette alles yn mienskiplike peallen. No wie de jonge en moaie frou hielendal neaken . Kaptein Liuw ried op in wyt hynder nei har ta. Hy seach har neakene, helpleaze lichem oan en bestelde:
  - No ja, jou har teminsten wat himd!
  De boargemaster sels waard ek meisleept . Hy waard slim slein. De kaptein fan it piratenskip, Grif, sa'n bandit mei in heakke noas, merkte op:
  - Se hawwe hjir in geheime skatkiste, earne ûnder de grûn! Dizze boargemaster wit wol wêr't de yngong is. Wy moatte him mei passy ûnderfreegje.
  Pavel Lev knikte:
  - Rjochts! En syn frou ek! Myn famkes sille soargje foar harren!
  Agata en Adala, fansels, hearden it fluitjen fan har kaptein, sprongen nei him ta. En se utere har ree om te ûnderfreegjen.
  No, de ferhoarmetoade wie ienfâldich. De famkes fan de spesjale troepen bouden in rek, en sûnder twa kear nei te tinken hongen se de jonge frou oan. En se gie letterlik yn 'e lus.
  Doe waard de boargemaster sels njonken har ophongen. Dêrnei brocht Adala in baarnende fakkel oan 'e bleate fuotten fan' e frou fan 'e boargemaster. Sa raasde se mei goede obsceniteiten.
  It rûkte nei it teare ferbaarnde fleis fan in jonge frou.
  Koartsein, de famkes splitten har frij gau út. En se joech it letterlik allegear fuort.
  Sa krigen de piraten ek tagong ta de skatkiste, dy't ek in flinke rykdom befette.
  Piraten hawwe ek huzen berôve. En hja droegen net allinnich goud, mar alles op in rige. Guon uncorked vaten wyn krekt op it plak en forsloegen it gierig. En dit waard dien hiel enerzjyk en op grutte skaal. De korsaren sparre nimmen.
  Se hawwe gewoan gjinien fermoarde, útsein dyjingen dy't besochten te fersetten.
  Adala en Agata makken ek allerhanne gaos . Se namen en hingje de boargemaster, dy't se net mear nedich hiene.
  Yn de stêd sels waarden ek sulveren en gouden skûtels yn mienskiplike peallen pleatst. Likegoed as bestek en in protte oare dingen.
  De stêd hie ek grutte reserves fan kofje, kakaobannen, tabak, piper en krûden.
  Der wiene ek in protte ferskillende garen en siden. D'r wie hjir ongelooflijke rykdom.
  Sels in rûge berekkening die bliken dat hjir mear kostberheden wiene as fyftich miljoen livres. En dit betsjutte dat piraten, sels rekken hâldend mei harren grutte oantal, wurden rike minsken. No, kaptein Liuw sels fergrutte syn fortún.
  Dus alles wie hjir boppe op 'e situaasje. En men koe bliid wêze mei sa'n gewoan fantastyske bút.
  En, fansels, de wapens waarden ek fongen. Ynklusyf tige djoere. En benammen sabels en swurden mei hilts fersierd mei diamanten. Sadwaande wie der wat te bliidjen.
  No, de kroan mei stiennen waard ek fûn. It hat blykber eartiids heard fan ien fan 'e pleatslike keningen.
  Nei de ynname fan de stêd waard fansels in aadlik feest organisearre.
  Healneaken froulju dûnsen en muzen spile. Wyn en rum streamden as in rivier. Alles wie heul leuk en op grutte skaal.
  Adala , dy't oan 'e rjochterhân fan 'e liuwkaptein siet , sei:
  - Doet dit jo wat tinken?
  Agatha , sittend oan 'e rjochterhân, knikte:
  - Ja! Dit is sa'n ding as Satan's bal út de roman fan Boelgakov!
  De reade holle lake en merkte op:
  - En Margarita is ek by ús!
  It famke mei gouden hier knikte:
  - It finster stiet iepen! Ik bin ommers net fergetten! Ik herinner my hoe't it allegear barde!
  Adala konstatearre mei in tefreden blik:
  - Ja, it wie leuk!
  Kaptein Leo dronk rum en merkte op:
  - Ja, ús libben is no sûner wurden !
  Agatha stimde yn, en gie sels wat wyn yn:
  - Ja, dit is echt prachtich!
  De famkes fielden har tige op har bêst. Har moed die bliken sa heech te wêzen. En hoe kinne jo hjir net drinke en dûnsje?
  En net springe op en del as se groovy beauties binne.
  Dit is hoe't se dûnse hiel dashly.
  En Pavel Lev begûn te sjongen mei grutte entûsjasme;
  Ik wie in ienfâldige jonge út it doarp,
  Ik rûn achter de ploege troch myn bertelân...
  En tinkend oan it gebod fan 'e âlden,
  Ik woe myn heitelân tsjinje!
  
  Ik rûn de stêd bleatefuotten fier fuort,
  Ik wie befriezen en tige honger ...
  De jonge koe sels stjerre foar syn tiid,
  Tussen bosken en de heechste kliffen!
  
  Mar hy kaam by de haven om te tsjinjen as kabinejonge op wacht,
  Om in echte militêre man te wurden ...
  Ik moast it slepe mei in getten izeren anker,
  Besykje en swipe, mei de skerpte fan stiel!
  
  Mar ik tocht dat ik in karriêre meitsje soe
  No de jonge - nei de kaptein!
  En ik sil myn foarbyld wurde foar de bern,
  Ik sil in protte ferskillende, prachtige lannen sjen!
  
  Mar it boarding barde en de piraten
  De brig waard ynienen bestoarme...
  De rekkening is kommen foar alle seelju -
  Se smieten my op dat stuit oerboard!
  
  De grutte-hierige kaptein sels frege my ,
  Dat ik meikoarten fjirtjin jier wurd...
  It is te betiid om de jonge te deadzjen,
  Lit him ien fan 'e soannen fan piraten wêze!
  
  No, ik moast wat rum besykje,
  En in kabinejonge wurde foar smoarge piraten ...
  Mar no is in nije wrâld iepengien foar de man,
  Sykje de graasje fan 'e ridder troch geweld!
  
  Wy binne galjoenen, wy berôve karavels,
  Wêr is it boarding, en wêr is de ferrassende oanfal ...
  Sadree't se in skûtsje yntakt fongen ,
  En spylje in hiele rûnlieding fan skatten!
  
  Ik groeide op, hie heapen leafhawwers,
  mei enoarm jild ...
  Soms wiene der wolken oan 'e loft,
  Mar blykber hat God my net ferlitten!
  
  De jonge dy't kaptein wie, is al wurden
  Is útgroeid ta de heule hichten fan 'e romte ...
  Mar ik woe net tefreden wêze mei lyts,
  Ik woe de alderearste fan de manlju wurde!
  
  En sa seach de prinsesse grutsk ,
  En de man woe in man wurde...
  De jongerein sprong ûnbluslik yn him,
  Hy fergeat dat er gewoan in kweade dief wie!
  
  Hy besleat om him dêr nachts te rieplachtsjen,
  De kening wegere him mei ferachting...
  Ik woe de faam ferlitte,
  Mar de corsair hat in wil as metaal!
  
  Se ûntfierden de prinsesse ferriederlik,
  En se antwurden krêftich yn 'e gong ...
  Se smiet in grutske blik -
  De lippen flústerden: do bist klear!
  
  Doe begûn de jacht op de piraat,
  De steaten kamen tsjin him op...
  wachtet blykber op 'e goddeleaze ,
  Hy wurdt fongen en dat is alles!
  
  har eigen : de kaptein is yn keatlingen,
  De prinses kaam rêstich op him ta...
  Se flústere: do krijst gau it steiger,
  En de hân sloech him!
  
  It oardiel wie hurd en fansels fluch,
  Se besleaten har earms en skonken ôf te snijen...
  De beul skerpet in nije bile foar eksekúsje,
  De tried fan it libben sil gau brutsen wurde!
  
  Foar syn dea waard de man mei fjoer martele,
  En hja ferbaarnen syn merk op syn boarst...
  En hy tocht allinnich de see yn 'e fierte,
  Nim neat fan 'e wylden!
  
  Lied nei it steiger - de mannichte is bliid,
  It laitsjen fan bern is oeral te hearren...
  Hy sil meikoarten brutaal riden wurde,
  Och, it ephemere súkses fan partikulieren!
  
  De kaptein waard op it stjoer smiten,
  En de beul begon syn ribbe te brekken...
  Mar de see sloech him moed op,
  En lit se útfiere, mar de keardel makket it net út!
  
  Sa stoar hy, mei in tige grutske glimke,
  En myn siel fleach nei de himel ...
  No sjongt er odes mei Jezus,
  Moed wurket, wit wûnders!
  Dêrnei naam Pavel Lev wer mei grut entûsjasme in slokje rum. In bleate-legged, brune dûnseres kaam him oan. Se draaide en fladdere . As klear om op 'e kaptein te springen. Pavel Lev pakte har bleate foet en kitelde de soal. It famke purret mei in tige tefreden uterlik. Pavel Ivanovich syn holle draaide. Hy herinnerde him hoe't de Taliban in famkesferpleechster martelden dy't se fongen hiene. Se droegen har út en hongen har neaken oan it rek. Doe bigounen se mei hite tried it sterke, famkeseftige liif to swipen. Dit binne de barbaren.
  Wêrnei't se mei help fan reade tange fan 'e waarmte alle teannen op har bleate fuotten bruts. Boppedat filme de Taliban dit alles. Se binne fanatyk en scumbags.
  Sels nei it begjin fan de oarloch mei de Taliban, de Feriene Steaten oanbean Ruslân help yn ruil foar it weromlûken fan troepen út Oekraïne. Mar diktator Putin wegere dit. Hoewol it miljeu der foar wie . En de Taliban naam en fermoarde in protte Russyske soldaten. Dit is hoe't it barde, it wie dúdlik dat de Mujahideen, nei't de Feriene Steaten ferslein hawwe , net op seremoanje mei Ruslân stean soene. En de wredens fan 'e Taliban, benammen tsjin froulju, is by elkenien bekend.
  Pavel Lev naam in slokje fan har rum. Foar syn eagen begûn alles te draaien en te draaien, as yn in kaleidoskoop. En hy sloech de healneaken dûnseres del. In regelmjittige orgie wie al begûn yn 'e seal. En it wie leuk en wyld.
  Pavel Ivanovich begriep neat mear, ûnder him wie in elastysk froulik lichem, en dierlike ynstinkten wekker mei ûnbidige krêft. En it kin him net skele dat syn swiere frou Margarita neist him is.
  In man is foarearst in man en dat seit it al.
  . EPILOUW.
  It enoarme squadron gie werom nei Toruga mei grutte bút. Underweis besochten trije Spaanske skippen mei kanonnen harren oan te fallen. Twa fan harren waarden sonken en ien waard finzen nommen. It ferovere skip befette de skatkiste fan it squadron, tapiten en wat weardefolle saken. Yn totaal wie de produksje sechtich miljoen frank wurdich. En dit is in protte, benammen foar dy tiden.
  Fansels ferburgen kaptein Liuw en syn twa duvels in hiele grutte kiste mei diamanten foar de rest fan it team, en earne nachts begroeven se it op it eilân. Der wiene tsien miljoen diamanten. Mar dochs gie de hoemannichte produksje gewoan fan skaal ôf.
  En de piraten hiene in protte wille.
  Morgan's skippen ferskynden by it fort sels. Mar doe't se seagen hoe machtich de float wie, kearden se daliks werom.
  Lykwols, in snelle brigantine ûnder lieding fan kaptein Lion hastich om har te efterfolgjen. En it grutste skip mei twaenfyftich gewearen waard oan board. Der wie in oanfal, dêr't de terminator famkes fochten, en Pavel Ivanovich fjoer út in sniper gewear. Syn shots wiene rap en akkuraat lykas altyd.
  En famkes mei swurden en sabels fochten as reuzen, of titanen yn rokken. En sels Margarita, nettsjinsteande har swangerskip , gie yn 'e striid en fochten mei súkses.
  Agatha rôp:
  - Wy binne de coolste piraten!
  Adala foege ta en sloech op har tsjinstanner:
  - En it meast effektyf!
  En it famke naem en smiet in stienkoalgranaat, dy't Morgan syn freebooters yn alle rjochtingen ferspraat.
  Agatha sloech my ek mei in sitroen mei naalden. Se skuorde in protte buiken en hollen iepen. Doe twittere se:
  - Lenin en maitiid en Jolly Rogers binne by ús !
  Pavel Lev skeat en fermoarde Captain Bluebeard, dy't Morgan syn rjochterhân wie. Dêrnei makken se de rest fan 'e piraten ôf, dy't eins tsjinne as partikulieren foar it liuweryk.
  Rike bút waard fongen op it skip, ynklusyf goud dat earder plondere wie.
  En mei sa'n klinkende oerwinning kamen se werom. Bliid en beladen mei rike bút.
  Dêrnei kaam Pavel Leo yn triomf yn Toruga.
  Dêr organisearren de piraten noch in feest foar de hiele wrâld.
  Al gau kaam der nij goed nijs út Frankryk. Kening Loadewyk de Fjirtjinde befêstige Pavel Ivanovich Rybachenko yn 'e titel fan Markys, ûntfongen fan syn frou.
  En dit is in tige hege titel. Allinnich de hartoch is heger. De kening joech Pavel Leo ek de titel fan efteradmiraal fan 'e Royal Navy fan Brittanje. Wat ek in dúdlike promoasje is.
  Agata en Adala krigen de adel en de rang fan kapteins fan 'e earste rang. En no hiene se ek in hege status.
  Boppedat hawwe se al alles plondere en ryk wurden.
  Pavel-Lev besleat om no in bytsje te rêstjen. Syn frou Margarita soe gau befalle. Boppedat seinen betûfte ferloskundigen dat der tagelyk in pear wêze soe: in jonge en in famke.
  Hoe goed is it om neiteam te hawwen.
  En hjir is er yn it kastiel mei twa famkes Agatha en Adala. De reade en de blonde binne tige atletyske famkes.
  Pavel Lev frege:
  - Is it miskien tiid dat jo wat buiken krije?
  De reade harpy antwurde mei in glimke:
  - Bedoele jo yn termen fan swierwêzen?
  De eardere majoar foar spesjale krêften knikte:
  - Dat is it! It is tiid foar jo om jo eigen bern te hawwen!
  De blonde terminator antwurde mei in glimke:
  - Gjin min idee! Ik soe graach in jonge hawwe. Ik soe him ferheegje en him traine. Soe him in echte meunster meitsje.
  De reade holle knikte:
  "Ja, it soe moai wêze om in jonge en in famke te hawwen." Us bern soene geweldige Terminator-fjochters wurde! En se soene leare te deadzjen foardat se rinne!
  En Adala raasde:
  De nije generaasje driuwt foarútgong
  Teminsten soms fiele folwoeksenen dat se in kweade demon yn har hawwe !
  Mar dit is ek in yllúzje, it is gewoan ûnmooglik sûnder in demon,
  Ommers, ljocht en tsjuster wikselje ôf, ús ierde draait!
  Agatha merkte mei in gnizen:
  - Ja, jo moatte neiteam hawwe. Mar hoe sille wy fjochtsje, beladen mei grutte buiken?
  Pavel Lev antwurde mei in fleurige blik:
  - Stil!
  En doe tafoege hy:
  - It is noch goed dat it mantsje in mantsje berne is!
  De tsjinstfeinten brochten har djoere krûdewyn en hapkes. De krigers namen in slokje en ieten.
  Pavel Lev dronk foarsichtich. Hy seach mei lust nei de bleatepoaten, moaie tsjinstfammen. Dit binne de famkes .
  Agatha merkte op:
  - Ik hâld fan manlju, benammen kreaze en atletyske. En wy hoege se net te beteljen. Se betelje ús sels!
  Adala knikte:
  - Ja, in frou hoecht net te fjochtsjen foar manlju, se fjochtsje sels foar ús, en wy molke se! En wy deadzje ek!
  De blonde terminator giechelde en merkte op:
  - En it marteljen fan manlju is noch nofliker en hearliker en koeler! Dat is as jo in sweep yn 'e hannen nimme en mei alle macht begjinne te slaan en te slaan!
  De readhierige strider stimde yn:
  - Ja, it komt jin echt yn 'e stimming. En wy wurde folle agressiver en cooler!
  En de famkes raasden byinoar:
  Jongens, jonges,
  Se sille heul, heul slein wurde,
  Us mannen!
  Se sille heul, heul slein wurde,
  Us mannen!
  Ja, it ferske moat sein wurde dat it echt fleurich en grappich is. Hoewol't it earder gjin ferske is, mar in fers.
  Pavel Lev merkte op:
  - As jo wolle, sil ik jo bern meitsje! Ik kin en ik wit wat der dien wurde moat sadat in frou perfoarst swier wurde kin!
  Adala skodholle en antwurde:
  - It is net hiel folle ... Do bist in goede keardel, mar do bist in bytsje lyts. Ik soe graach hawwe in man grutter en grutter as Pavlik!
  Agatha befêstige:
  - Dat is it! Ien meter fjouwerensantich is net genôch foar famkes waans hichte ien meter tachtich is! Wy hawwe net nedich in lyts mantsje as jo!
  Pavel waard misledige:
  - Myn hichte is noch boppe gemiddeld. Sels as net folle. Ja, en jo witte it sprekwurd: lyts, mar fier! En wa is oars te grut, meastal ûnhandich, en net bysûnder tûk! En it is better om in man te hawwen dy't behendich en fluch is!
  Adala lake en antwurde:
  - Hoe heger de hichte, hoe minder harsens! Ja, der is sa'n miening! Mar wy binne folle langer as gewoane froulju, en wat wolle jo sizze - dat wy dwazen binne !?
  Agada hat tafoege:
  - En boppedat bin ik in natuerlik blondine! En hokker soarte fan yntelliginsje blonden hawwe is bekend út grappen!
  Dêrnei dronken de famkes wat oars .
  Pavel Lev seach del nei de muorre dêr't in lúkse tapyt oan hong.
  Hy stelde him foar dat der in tv of komputermonitor wie. Dat jo in film sjen kinne of in spultsje spylje.
  Yn feite binne der in protte nijsgjirrige spultsjes. Ien fan harren, "Kozakken," is in âld en wiidferspraat spultsje.
  It neidiel fan dit spul is it gebrek oan moderne technology. Hoewol kinne jo sammelje in hiel grut leger. En de kaarten binne enoarm yn grutte. En se kinne letterlik wurde fol mei troepen, dat is grappich.
  Mar d'r binne spultsjes dy't ynteressanter binne. Bygelyks dejingen wêr't jo kinne gean fan it primitive mienskiplik systeem nei nanotechnology. Boppedat, it brûken fan in scammer syn koade te oerhelje in konkurrearjende kompjûter. En dit is heul cool .
  Der binne in soad ferskillende spultsjes yn it algemien. Jo kinne ek in stêd bouwe . Of sels in hiele metropoal. As jo dat wolle, fansels. En mei oarloggen sûnder oarloggen. En wat oars silst net by steat wêze om te dwaan.
  Pavel Lev suchte...
  Hy woe echt boartsje. Benammen wat mei tanks. Yn guon spultsjes kinne jo tûzenen tanks meitsje en dit is heul cool. En stimpel hûnderten slachskippen. En dit is ekstreem nijsgjirrich.
  No, wat kinne jo dêr noch dwaan?
  Yn spultsjes kinne jo in kening wêze en sels de Heare God. Ja, d'r binne ek spultsjes wêr't jo bygelyks spylje kinne as God de Skepper en planeten meitsje kinne. Wier, sokke spultsjes binne seldsum en jo kinne se net maklik keapje yn in winkel.
  D'r binne ek histoaryske strategyen. Jo kinne bygelyks spylje foar Hitler, of Stalin, of Churchill, Hirohito, Roosevelt ensafuorthinne. Of de ferneamde strategy "Civilization". En wat is der noch? Mar dit is noch net beskikber.
  Ik hoopje mar foar no. Ik winskje dat ik yn myn eigen wrâld komme koe. Oars hat de Markys, Rear Admiral, in grut fortún, mar minder wille as in triviale skoaljonge fan 'e ienentweintichste ieu.
  Eins gjin spultsjes, gjin tv, gjin films, gjin ynternet, gjin radio, net iens platen.
  Der binne noch boeken, mar se binne seldsum en djoer. En se binne net sa nijsgjirrich skreaun as yn modernere romans.
  Yn feite, wa soe skriuwe oer erotyk of wat modern?
  Wier, Pavel fûn ien boek dat er al lang lêze woe, oer Dante's Inferno. Mar oer it algemien die bliken net sa nijsgjirrich te wêzen. En wat kin yn prinsipe ynteressant wêze ?
  D'r binne folle bettere wurken oer de hel.
  Ja, it is hjir saai.
  Sels as jo gûle as in wolf ...
  Sels yn syn dreamen hat er fizioenen fan him spylje kompjûterspultsjes.
  Boppedat bart it dat jo in spultsje wolle spielje, mar jo laptop wurdt net ynskeakele, of de strategy begjint net. Of lit ús sizze dat jo spylje, mar de mûs komt fêst, of de kommando's wurkje net.
  En soms wurde ferskate spultsjes mingd ... Ja , ik wit net echt dreamen, mar as der wat helder is, dan kinne jo it yn algemiene sketsen ûnthâlde.
  Benammen bart it bygelyks dat jo de takomst yn in dream sjogge. Lykas in metro fan Moskou nei Sint-Petersburch, of sels nei Antarktika. Mar de takomst is oars. Soms dream ik oer oarloch en bommen. Wa koe leauwe dat drones mei eksplosiven op Moskou falle soene? Net yn in dream, mar yn werklikheid? As in dystopia. Mar dit is net it slimste. Se kinne ek radioaktyf ôffal falle, of in primitive atoombom. Ja, se binne belutsen by dizze Oekraïne. En foar wat? Is der net genôch lân?
  Pavel, fansels, is in yntelliginte man en begrepen dat de wichtichste reden foar de oarloch wie de ambysjes fan de presidint fan Ruslân: de toarst nei gloarje en nije feroveringen.
  En al it oare is in reservaat foar dwazen . Dy mei in bytsje yntelliginsje leauwe se. No, de Russyske presidint hat ek in protte haat foar it Westen. Ik sil in spion wêze, hy hie fan jongs ôf fansels in hekel oan 'e FS en Europa. En yn 'e rin fan' e jierren groeide dizze fijânskip ta haat fan in patologysk nivo. En dit ek late ta it feit dat, gewoan te bedjerren Europa en de Feriene Steaten, en de reewilligens om te jaan en ferjaan de diktators en de Sinezen wat. En, fansels, dit alles late ta in grutte oarloch.
  Plus d'r is ek ôfkear fan Oekraïne, waans minsken tige frijheid leafhawwe en graach rebellearje. En Putin hâldde tige fan diktatuer, en holp ferskate soarten diktators oer de hiele wrâld. Sels sokke dubieuze freonen as Erdogan of Lukashenko, of de heul djoere Assad . No, Oekraïne, it meast demokratyske lân yn 'e GOS, wie in bonke yn' e kiel.
  Mar de oarloch gie troch, de útjeften groeiden, en de oerwinning wie net yn sicht, en doe iepene de Taliban in twadde front.
  De Taliban befette in protte etnyske Tadzjiken. En fansels wie der in idee - ien steat en de oprjochting fan in kalifaat. Tadzjikistan yn it noarden wie oantreklik foar útwreiding. Doch mei Pakistan, dat in bûnsgenoat is fan 'e Taliban en in befolking hat dy't grutter is as Ruslân.
  En Iran is te sterk en hat in grutte befolking om har te bemuoien. Mar útwreiding yn it noarden. En de grutste grins is mei Tadzjikistan. Plus d'r is ek de transit fan drugs. No, de oarloch mei Ruslân makke de Taliban net bang. Se wennen oan it fjochtsjen, en begûnen sels te ferfelen. No, wannear oars oan te fallen, om't de hannen fan Ruslân binne bûn troch Oekraïne.
  En it leger fan Tadzjikistan is gjin rivaal foar Afganistan. De Taliban hawwe mear apparatuer en mankrêft, en de troepen binne folle fanatiker.
  No, wat barde wie dat in protte in ynvaazje fan Tadzjikistan foarsei.
  Ruslân hie in kar: dêrwei fuortgean, of fjochtsje foar Rakhmonov. Putin besleat om op twa fronten te fjochtsjen, mar net te jaan. It beslút is fansels kontroversjeel. Boppedat, wat is Tadzjikistan? De republyk is tige earm yn natuerlike boarnen.
  No, de Taliban naam it en ferpletterde it ...
  Pavel suchte en stelde him de kompjûter wer foar.
  Agatha knikte begrypend:
  - Wolsto boartsje?
  Pavel knikte ynstimd:
  - Ja fansels!
  It blonde famke merkte op:
  - En ik soe it ek graach wolle!
  Adala notearre:
  - Spultsjes binne goed! Mar wy hawwe echte en live fjildslaggen !
  Pavel Lev kaam oerein en frege:
  - En wêr moatte wy no farre?
  Agatha skodholle en antwurde:
  - Miskien nei Jamaika? Om Morgan ôf te meitsjen foardat hy mei in oare trúk foar ús komt . Boppedat hawwe wy de krêft. En kening Loadewyk de Fjirtjinde sil it net skele !
  Kaptein Lion makke beswier:
  - Hoe kin ik it oars sizze? Wy binne net yn oarloch mei Brittanje. Oant no ta komme Jacob en Loadewyk mei-inoar oer. En om Jamaika oan te fallen is in oarlochsferklearring. Boppedat is Morgan noch mar in piraat. Mar ik bin al in achteradmiraal fan 'e Royal Navy en se kinne Brittanje net maklik oanfalle.
  Adala suggerearre:
  - Miskien sille wy Cartagena berôve? Deselde dy't berôve waard troch piraten mei de Frânske float yn 'e roman oer Captain Blood? Dit is in grutte bút, en Spanje is in cash ko foar Frankryk!
  Pavel Lev knikte:
  - Ja, ik tocht der al oan. Dêr kinst ek hinne. Us float is machtich. Allinne de ôfstân sil grutter wêze . Mar Morgan kin Toruga ferneatigje. En dan sille wy problemen hawwe.
  Agatha giechelde en stelde foar:
  - Dus miskien... Des te bettere reden foar ús om Jamaika ek te ferbaarnen.
  Kaptein Lion knikte:
  - OK! Wy nimme moarn in beslút. Yn 'e tuskentiid kin it better wêze om in goeie nacht te sliepen.
  Adala lake en merkte op:
  - It is gjin slim idee om te sliepen. De iennichste fraach is: wêrom útstelle oant moarn wat hjoed dien wurde kin?
  Pavel antwurde automatysk:
  - De moarn is wizer as de jûn!
  Agatha suggerearre:
  - Lit ús dan sjonge!
  Adala befêstige:
  - Dit is it bêste idee!
  En de famkes namen it en songen yn koar;
  It is briljant wat jo dien hawwe
  Genade is útstoart oer it minsklik ras!
  Hillige God hat it jo jûn,
  Siele, freugde, hertlike genede!
  
  Lucifer, draait ús nei Sodom,
  It produkt fan sûnde en grutskens!
  Hy brocht syn swurd op 'e hillige troan fan God,
  En hy besleat dat er no almachtig is!
  
  Koar nei elk fers;
  Myn God, wat bist moai en suver,
  Ik leau dat jo gerjochtichheid einleaze is!
  Jo joegen jo glorieuze libben oan it krús,
  En no sil der bitterheid yn myn hert wêze foar altyd!
  
  Jo binne de Hear fan skientme, freugde, frede en leafde,
  De belichaming fan grinsleaze, helder ljocht!
  Jo hawwe kostber bloed fergetten oan it krús,
  De planeet waard bewarre troch limitless offer!
  
  It kwea raast yn opstannige herten,
  De satan skuort it minsklik ras útinoar mei syn klauwen!
  Mar de dea sil yn stof smiten wurde,
  En de Heare sil altyd by ús wêze!
  
  De duvel fierde oarloch tsjin de Heare God.
  De fijân focht wreed, ferriederlik!
  Mar mei leafde ferplettere Kristus de satan,
  Jo wierheid bewize oan it krús!
  
  Wy bruorren moatte gearfoegje yn ien stream,
  Rjochtsje jo hert, geast en gefoelens nei Jezus!
  Dat de Grutte God ús sil helpe om rêden te wurden,
  En foar altyd en altyd sille wy de Heare priizgje!
  
  Dat de siel foar altyd har frede fynt,
  De hiele wrâld moat wurkje yn 'e rispinge fan' e Hear!
  En foar altyd, Almachtige, sille wy by Jo wêze,
  Ik wol hurder en hurder bidde!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"