Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Qullİver VƏ ÜÇÜncÜ Reyx

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Qulliver yuxuda paralel kainata köçür. Orada əjdahaları görür və öyrənməli olur ki, Üçüncü Reyx və Hitler Almaniyası var, ona nağıl gnome kömək edir. Gənc hobbit oğlan SSRİ-yə kömək üçün göndərilib. Lakin o, Sovet Rusiyasına kömək edə bilməyən uşaq əmək koloniyasında tapır. Almanlar SSRİ-ni tutdular!

  QULLİVER VƏ ÜÇÜNCÜ REYX
  ANNOTASİYA
  Qulliver yuxuda paralel kainata köçür. Orada əjdahaları görür və öyrənməli olur ki, Üçüncü Reyx və Hitler Almaniyası var, ona nağıl gnome kömək edir. Gənc hobbit oğlan SSRİ-yə kömək üçün göndərilib. Lakin o, Sovet Rusiyasına kömək edə bilməyən uşaq əmək koloniyasında tapır. Almanlar SSRİ-ni tutdular!
  . FƏSİL Љ 1.
  Qul əməyindən yorulan cəsur səyyah yatdı və reallıqdan qat-qat maraqlı bir yuxu gördü.
  Oğlan Qulliver əjdahanın üstündə uçurdu, onun yanında isə görünməmiş gözəlliyə malik bir qız var idi. Artıq kifayət qədər yetkin, lakin hələ də gənc və çox əzələli və əyri. Saçlarında isə qızıl yarpaq rəngində zəngin brilyant tacı və ulduzlar kimi o qədər parlaq daşlar var idi ki, onlar hətta ən böyük və ən bahalı brilyantları belə ötüb keçirdilər.
  Səyyah oğlan soruşdu:
  - Sən kimsən?
  Qız təbəssümlə cavab verdi:
  - Mən şahzadə Leyayam! Və bu anda mən əjdahalar ordusuna komandanlıq edirəm!
  Qulliver arxaya baxdı. Və əslində, səmada bütöv bir əjdaha sürüsü var idi və bütün bu canlılar gözəl idi. Və onların üstündə gözəl qızlar oturmuşdu.
  Ancaq ən gözəl və ləzzətli hələ də kraliça idi. Üçünün də uçduğu əjdaha, başqa bir gözəlliklə birlikdə, həqiqətən də inanılmaz idi. Budur komanda. Və eyni zamanda, bütün qızlar ayaqyalındır, baxmayaraq ki, onların çılpaqlığı qiymətli daşlar və muncuqlarla örtülmüşdür.
  Amma nə qarın nahiyəsində şokolad çubuqlarını, nə də tunc dəri altında yuvarlanan əzələ toplarını gizlətmədilər. Eyni zamanda, altlıqlarda dabanların zərif və bənzərsiz bir əyilməsi var idi.
  Döyüşçü oğlan dedi:
  - Siz necə də gözəlsiniz. Siz qızlar, həqiqətən bir möcüzəsiniz!
  Leya saçlarını qızılı yarpaq rəngində tərpətdi və oxudu:
  Qızların hamısı gözəl, ayaqyalın,
  Onlar güclü və axurdan döyüşçüdürlər...
  Gözəllərin çox sərt görünüşü var,
  Ürək onlarla daha şəndir!
  Qulliver bununla razılaşdı. Əlindəki qılıncını fırladıb, onunla səkkiz rəqəmi düzəltdi və dedi:
  - Şübhəsiz ki, sizinlə daha əyləncəlidir!
  Gözəllər komandası əjdahaların üstündə uçdu. Onların möhtəşəm və bənzərsiz bir ordusu var. Əjdahaların isə göy qurşağının bütün rənglərinə boyanmış qanadları var idi. Və görünürdü ki, onları qiymətli daşlarla bəzəyiblər.
  Gulliver qeyd etdi:
  - Hər şəhvətpərəst özünəməxsus bir əjdahadır, amma yeddibaşlı deyil, çox vaxt başsızdır!
  Şahzadə Leya güldü və cavab verdi:
  - Əjdahadan fərqli olaraq kişinin başını kəsməyə ehtiyacı yoxdur, qadına baxanda artıq başını itirir!
  Döyüşçü oğlan çılpaq ayaq barmaqlarını atdı - onun təxminən on iki yaşı var idi və yalnız şortik geyinmişdi, buna görə də iynəni atdı. Beləliklə, o, kifayət qədər böyük bir ağcaqanaddan keçdi və onu öldürərək öldürdü.
  Qulliver təbəssümlə qeyd etdi:
  - Arı kimi hirslənənlər, böcək ağlı ilə köstəbəkdən köstəbək düzəldirlər!
  Döyüşçü Şahzadə Leia təsdiqlədi:
  - Milçək zəkasına sahib olan biri üçün istənilən böcək fildir!
  Və güldülər. Çox gülməli görünürdü. Onların qabağında bir qaz sürüsü uçdu. Quşlar kifayət qədər iri və kök idi, qanadları geniş idi. Paketin başında bir cüt oturmuşdu: bir oğlan və bir qız, əllərində gümüş zənglər tutdular və şən cingildədilər.
  Gulliver qeyd etdi:
  - Böyüklər tez-tez yalan danışır, uşaqlar hər şeyi uydurur, qocalar isə ümumiyyətlə körpə danışığına qədər yalan danışırlar!
  Şahzadə qız başını tərpətdi və əlavə etdi:
  - Qocalıq sevinc deyil, amma uşaqlığa düşmək daha böyük fəlakətdir!
  Lider qazın üstündə olan uşaqlar birdən oxudular:
  Kainatda pislik necə yaranıb?
  Düzdür, yaradan özü də xatırlamır...
  Ola bilsin ki, əbədi olsun,
  O, yeraltı dünyasının alovu kimi sönmür!
  
  Adəmin günah işlətdiyini ilk bilən sən deyilsən,
  Həvva bədən tərəfindən pozulan birinci deyildi...
  "Ağdam" şəhərindən çəkmiş sərxoş,
  Tənəffüs zamanı "plan" çəkən oğlan...
  
  Şərin nə olduğunu bilən hər kəs
  Qorxmadan qanunları pozmağa öyrəşmiş...
  Kimin yükü ancaq xeyirdir,
  Kim sadəcə özü üçün baş əymək istəyir!
  
  Mən hələ də uşaq bezindən qoparmaq istəyirəm,
  Hətta körpə ikən belə bir qarışıqlıq yaratmağa həvəsim var...
  Pis ana niyə uşağı söyür?
  Çətin ordunun döyüşündə hara gedirlər?
  
  Yay bağından yalnız bir albalı oğurladı,
  Digəri tacirləri polad həyətlə öldürür...
  Kimin başı əyri balta ilə kəsilir,
  Cəllad kimin sükanına atır.
  
  Mənimsəmiş adam oğurlayır, vicdanına tüpürür,
  Və dilənçinin pullarını kim oğurladı...
  Bir yarım parçaya belə sevinirəm,
  Digərləri qadınların qıvrımlarından zövq alırlar.
  
  Bəli, sifətlər çoxdur, pisliklər çoxdur,
  Onun üzləri istənilən kölgədə gözəldir.
  Ancaq ehtiras hələ də ruhda yaxşıdır,
  Baxmayaraq ki, ətrafımızdakı dünya, təəssüf ki, olduqca vəhşidir!
  
  Dul ağlayır, yetim cırıldayır -
  Dünyamız cəhənnəmə doğru gedir...
  Allahın ürəyinin monolit olması həqiqətən mümkündürmü?
  Allahın cənnətində insanların yeri yoxdurmu?
  
  Cavabı yalnız özündə tapacaqsan,
  Düşüncələrinizdəki qəzəbi kəsə bildiyiniz zaman...
  Pisliyə yaxşılıqla cavab verəndə,
  Və bətninizi doldurmağı dayandırın!
  Uşaqlar çox şən və gözəl oxudular, bundan sonra Qulliverə dillərini çıxardılar. Cəsur naviqator onlara cavab olaraq dilini çıxardı.
  Və gülüş və günah...
  Qulliver təbəssümlə qeyd etdi:
  - Uşağın ağlı möcüzə kimidir. Və burada razılaşacaqsınız, heç bir etirazınız olmayacaq!
  Şahzadə Leia güldü və oxudu:
  Dünən mən uşaq idim,
  Burada heç nə etmək olmaz...
  Axmaq fil buzovundan şir balası yaxşıdır
  Və əjdaha kaput olacaq!
  Və toqquşdular: ayaqyalın bir oğlan və bir qız. Bəli, onların burada böyük macəraları var. Və bir çox fərqli nüanslar. Beləliklə, həyat yaxşı gedir.
  Qulliver gördü ki, əjdahaların üstündəki qızlar çılpaq barmaqları ilə midgelərə nəsə atmağa başladılar. Bu necə bir korporativ üslubdur - milçəkləri götürüb əzmək. Yaxşı? İstədikləri budursa, elə də olsun. Əsas odur ki, başınızı itirməyin.
  Amma Qulliver qorxaq döyüşçü deyil. Baxmayaraq ki, indi o, sadəcə oğlandır.
  Şahzadə Leia oğlandan soruşdu:
  -Balı sevirsən?
  Gənc döyüşçü başını tərpətdi:
  - Əlbəttə!
  Qız məharətlə cavab verdi:
  - Arı balı sağlamlıq gətirir, siyasətçilərin bal nitqləri yalnız şəkər xəstəliyinə səbəb olur!
  Qulliver hazırcavab əlavə etdi:
  - Arının balı əllərini yapışdırır, siyasətçilərin balı isə sadəlövhlərin sikkələrinin pəncəsinə yapışmasına səbəb olur!
  Döyüşçü qız bununla razılaşdı:
  - Siyasətçinin çıxışı nə qədər şirin olsa da, şəkər xəstəliyindən başqa, ağlı olmayanlarda heç bir məyusluq yaratmır!
  Döyüşçü oğlan məntiqlə dedi:
  - Bir adamın heç vaxt birdən artıq atası ola bilməz, amma ölkədə millətin atası roluna on qəpik-quruş namizəd var!
  Bundan sonra hər iki döyüşçü: oğlan və qız çılpaq ayaq barmaqlarını ağızlarına qoyaraq fit çalırlar. Atmosferin titrəməsinə və təbii elektrikin boşalmasına səbəb olan. Və heyrətə gələn midges bir anda orkların tüklü başlarına düşdü, onları deşdi və deşdi.
  Şahzadə Leia şövqlə oxudu:
  - Ana, dayan, ata, dayan.
  Hər axşam olsaydı, bu həyat olardı!
  Orklar özlərini əjdahaların və qızların, onların ayaqyalın ekipajının altında tapdılar.
  Məqsədli və o qədər də məqsədyönlü olmayan bombardmanlar başladı, kömür tozundan hazırlanmış ev qumbaraları və ya daha soyuq və daha dağıdıcı bir şey atıldı.
  Xüsusilə, çox iti, zəhərli iynələrdən istifadə olunurdu ki, onlar sözün əsl mənasında orkları və qoblinləri öldürürdülər. Qızların həqiqətən qəbul etdiyi və işə düşdüyü budur.
  Şahzadə Leia da tüklü orklara çox dəqiq atəş açıb oxudu:
  - Nostradamus, Nostradamus,
  Ağ sehrin kralı...
  Nostradamus, Nostradamus,
  Ürəyimdəki ağrı səngimir!
  Nostradamus, Nostradamus,
  Ayaqyalın xəyallar quran qızlar,
  Nostradamus, Nostradamus -
  Sən yeganə qurtuluşsan!
  Və döyüşçü onun uzun və ölümcül dilini göstərdi.
  Bundan sonra onu götürüb alovlu alov tükləri ilə tüpürəcək. Bu, həqiqətən böyük gücə və qeyri-adi istedada malik bir qızdır. Hansı ki, çox şeyə qadirdir. Əgər parçalansa, heç nə onun qarşısında dayana bilməz.
  Səyyah oğlan Qulliver də öz əjdahasından orklara sərt və aqressiv atəş açıb. O, son dərəcə aktiv və effektiv hərəkət etdi. Döyüşçü uşaqda isə aydın qələbə istedadı və hərbi sənətlərə yiyələnmək iradəsi var idi.
  Yox, o, bunun əleyhinədir, orklar müqavimət göstərə bilməz. Qızlar isə düşmənə zərrə qədər şans verməyərək çox effektiv atəş açırdılar. Bu, həqiqətən də epik döyüşdür.
  Səyyah oğlan Qulliver hətta oxudu:
  Sevin, sevin,
  Daşıyıcı günün gücünə...
  Sevin, sevin,
  Mən niyə atıma minmədim?
  Bu, həqiqətən də döyüş və şən mahnıdır. Və eyni zamanda orkların ümumi məhvi var. Əjdahaların qızları isə barmaqları çılpaq barmaqları ilə nağaraları fırlataraq onlara arbaletlə atəş açmağa başladılar.
  Və hamısı o qədər sərin və qrotesk görünürdü ki, sözün əsl mənasında yeni və unikal hekayə yaradılırdı. Orada zəiflərə və zəiflərə yer yox idi.
  Sadəcə cəhd edin və bu kimi qızlarla yaxınlaşın və onlar hər kəsi bir tort parçasına çırpacaqlar.
  Və necə deyərlər, dəli dana xəstəliyi yoluxucudur. Döyüşçülər bunu olduqca təbii şəkildə göstərə bildilər. Və düşmənləri böyük həvəslə məğlub etdilər. Onlar oxlar və yaylı yay boltlar atırlar. Üstəlik, hər şey böyük intensivliklə edilir.
  Beləliklə, belə bir orduya qarşı çox şey edə bilməyəcəksiniz. Döyüşçülər orkların içərisinə o qədər girdilər ki, qaça bilmədilər. Bu, oxların və çarpaz boltların həqiqətən dağıdıcı təsiridir.
  Qulliver onu götürüb oxudu:
  Cəsarətlə vurun və məhv edin
  Ürəkdən həyat olacaq!
  Şahzadə Leia qeyd etdi:
  - Uşaqlar böyüklərdən yaxşıdır, çünki onların yaşı gənclik axmaqlığına haqq qazandırır!
  Döyüşçü oğlan qeyd etdi:
  - Gənclik axmaqlığa haqq qazandırır, amma alçaqlığa deyil, qaranı ağı ayırd etmək üçün çox illərə və biliklərə ehtiyac yoxdur!
  Və Terminator oğlan fit çaldı və qarğa buludları tüklü orkların başına dolu kimi düşdü.
  Princess Leia tweet etdi:
  - Ağıl yox, şikəst hesab et, ağıl əsrdən asılı deyil! Ağılsız gücün olsa belə, hamınız zəifsiniz!
  Qulliver məntiqlə qeyd etdi:
  - Poladdan hazırlanmış əzələlər palıd başını kompensasiya etməyəcək!
  Qızlardan digəri sevinclə qeyd etdi:
  - Qız üçün problem deyil - çılpaq ayaq varsa, qız üçün daha pisdir - çəkmənin dabanı altında!
  Şahzadə Leia məntiqlə dedi:
  - Əgər eys olmaq istəyirsənsə, beynində bir zarafatcıl olsun!
  Qulliver gülümsəyərək cıvıldadı:
  - Canavar sürətli ayaqları ilə, qadın nazik ayaqları ilə qidalanır, keçi əmdikdə!
  Sonra cərgələrdən gülüş qaçdı. Şahzadə Leia dedi:
  - Kişinin cüzdanından sikkə çıxarmağın ən yaxşı yolu qızın ayağının çılpaq barmaqlarıdır!
  Qrafinya qız qeyd etdi:
  - Bir kişinin axmaq çəkməsi və tam keçə çəkməsi varsa, qızın çılpaq dabanı ən dəbli paltarı alacaq!
  Gulliver zarafatla tweet etdi:
  - Ayaqyalın qızlar təkcə çəkmələri və keçə çəkmələri sevmir, həm də həyatın çılpaq dabanlarının altına itələyirlər!
  Sonra onu götürüb xorla oxudular:
  Və sonra ən böyük dağdan,
  Qartallar Qulliverə uçdu...
  Qulliver at belində otur -
  Sizi tez ora çatdıracağıq!
  
  Və Qulliver qartalın üstündə oturdu,
  Ən böyük nümunəni göstərdi...
  Bir oğlanı daşımaq asan deyil,
  Limpopo tezliklə yola düşəcək!
  Döyüşçülər sinələrinin qırmızı məmələrini götürüb üzə çıxaracaq və orkları ildırımla vuracaqlar. Və bu, çoxlu orkları tamamilə yandıracaq.
  Bu, həqiqətən onların komandasıdır.
  Şahzadə Leia Qulliverdən soruşdu:
  - Bilirsinizmi, gələcəkdə İkinci Dünya Müharibəsi olacaq və Hitler kimi sərin oğlan çıxacaq!
  Qulliver güldü və cavab verdi:
  - Mən bunu bilmirdim, amma indi bilirəm!
  Qız dişlərini göstərdi və davam etdi:
  Və Hitlerin bir problemi var idi: çox gözəl bir tank dizayneri, bir gnome ortaya çıxdı. Və o, eyni silah, zireh və mühərriklə cəmi əlli beş ton ağırlığında və bir yarım metr hündürlüyündə Mouse tankını düzəltdi!
  Qulliver yenidən çiyinlərini çəkdi və səmimi cavab verdi:
  - Mən ümumiyyətlə tankın nə olduğunu bilmirəm! Və onu nə ilə yeyirsiniz?
  Şahzadə Leya güldü və cavab verdi:
  - Yaxşı, uzun hekayədir. Hər halda, bu kainatda insanlar xeyli problemlərlə qarşılaşıblar. Və ilk növbədə, Üçüncü Reyxin əsas qüvvələri və onun müttəfiqləri ilə vuruşan SSRİ. İtaliya istisna olmaqla. Əlli beş tonluq siçan nədir? Bu, 240 millimetrlik ön zireh, 210 millimetrlik yan zireh, yamaclarda isə 128 millimetrlik top və min iki yüz əlli at gücünə malik mühərriki olan 75 millimetrlik topdur. Bu, saatda təxminən yetmiş kilometr sürət verdi və avtomobili bütün bucaqlardan praktiki olaraq keçilməz etdi. 1944-cü ilin əvvəlindən bu maşın kütləvi istehsala keçdi. Nəticədə, 1944-cü ilin yayında nasistlər təsirli zirehli yumruqlar yığdılar.
  İyunun 20-də isə biri Moldovadan, digəri Qərbi Ukraynadan yaxınlaşan istiqamətlərə iki güclü zərbə endirdilər. Və nəticədə sovet qoşunlarının müdafiəsi sındırıldı və sanki döyülən qoçla deşildi. Maus-2 tankı sovet silahlarının bütün növləri üçün keçilməz oldu. Bundan əlavə, o, kifayət qədər mobildir və yaxşı sürücülük xüsusiyyətlərinə malikdir. Bu maşın əsl cəza idi.
  Müttəfiqlər də özlərini passiv aparırdılar. İtaliyadakı hücum məğlubiyyətlə başa çatdı və Normandiyaya eniş yenidən təxirə salındı.
  Bundan əlavə, almanlar vurulması çox çətin olan nəhəng ME-262-ni istehsala buraxdılar. Bu, dörd 30 mm çaplı hava topu olan reaktiv qırıcı idi. Beləliklə, o, yüzlərlə sovet təyyarəsini vurdu. Qərb koalisiyası da. Hitler həmçinin V-2 proqramını bir qədər ləngitdi və bahalı və daha az faydalı ballistik və qanadlı raketlər əvəzinə Arado tipli reaktiv bombardmançı təyyarələrə arxalandı.
  Çörçill və Ruzveltin quyruqları ayaqları arasında idi, üstəlik, Alman sualtı donanması onları ağır şəkildə sıxırdı. Müttəfiqlər həm Almaniyaya, həm də Yaponiyaya atəşkəs təklif etdilər. Hitler müttəfiqlərin Siciliya və Sardiniyanı tərk etməsi şərti ilə razılaşdı. Nə əldə edildi.
  Üçüncü Reyxlə barışıq zamanı ticarət əlaqələri bərpa olundu. Həm ABŞ, həm də İngiltərə oraya neft verməyə başladı. Ukraynada hücuma keçən almanlar isə Kiyevi tutub yenidən Odessaya daxil oldular.
  Mouse-2 tankı yenilməz oldu. Siçanın daha gənc modeli də ortaya çıxdı - 88 mm-lik bir topla daha yüngül və daha mobil olan Tiger-3.
  Beləliklə, sovet qoşunları içəri daxil oldu. Və bu kritik bir addım idi...
  Qulliver şahzadə Leyanın sözünü kəsdi:
  - O qədər anlaşılmaz sözlər deyirsiniz. Unutma ki, mən sadəcə XVIII əsrin əvvəllərinin uşağıyam. Bizim texnologiyanın inkişaf səviyyəmiz çox da yaxşı deyil!
  Şahzadə Leia gülümsəyərək başını tərpətdi.
  - Mən bunu bilirəm! Amma mən XX əsrin ortalarından danışıram. Və bunu yalnız bir cırtdan etdi. Və bunun ciddi olduğu ilə razılaşmalısan!
  Qulliver ləzzətlə oxudu:
  - İki dünyanın qurulması ilə köhnə dünya yarandı... Müharibə kontekstində mən və onlar var, bu da ciddidir!
  Şahzadə Leia qeyd etdi:
  - İyirmi birinci əsrin əvvəllərində Rusiyada hakimiyyəti ələ keçirmiş casus olan keçəllikli iblis Vladimir peyda oldu və o da çoxlu bəlalar çıxardı. Amma onun döyüşü ayrı məsələdir. Və burada gnome elə bir vəziyyət yaratdı ki, almanlar Ukraynanın sağ sahilini geri aldılar və payızda mərkəzdə hücuma başladılar. Və onların tankları toxunulmaz və yenilməz görünürdü. Və gnome qarşı sizə öz alternativ dahi ehtiyacınız olacaq. Bəs simmetrik və ya asimmetrik cavab olaraq kim göndərilməlidir? Bir fikir var idi - elf və ya troll? Lakin onlar texnologiya baxımından gnomdan daha zəif olacaqlar.
  Almanlar irəlilədilər, buna görə Smolensk düşdü, ondan sonra Kalinin və Vyazma. Almanlar artıq Moskvaya yaxınlaşırdılar. Stalin, əlbəttə ki, getdi. O ölmək istəmirdi. Hitler isə deyirdi ki, SSRİ Almaniyanın müstəmləkəsinə çevrilməlidir. Və yalnız təslim olmaq ona yaraşacaq.
  Yaxşı, cavab olaraq hobbit gnomunu göndərdilər. Bu da oğlandır, düzünü desəm, onun dahi olduğunu söyləmək olar. Ancaq on yaşına yaxın görünən ayaqyalın oğlanı ciddi qəbul etmədilər. Və balacalar üçün Gülağa zəhərlədilər.
  Bu vaxt almanlar Moskvanı ələ keçirdilər. Belə oldu!
  Moskva düşdü, Leninqrad da... Qış gəldi, almanlar şəhərlərdə gecələdilər. Orada məskunlaşdılar.
  Komsomol qızları isə soyuq və geyim çatışmazlığına baxmayaraq, naəlaclıqla faşistlərlə vuruşmağa və mahnı oxumağa qərar verdilər.
  Biz gözəl sovet qızlarıyıq,
  Biz oğlanlarla döyüşməyi və qıdıqlamağı sevirik...
  Parlaq, cingiltili kiçik bir səs eşidilir,
  Və Krauts'u öldürməyə çağırışımız var!
  
  Biz çox cəsarətli komsomol qızlarıyıq,
  Ayaqyalın şaxtada cəsarətlə qaçırıq...
  Biz kənarda təvazökar dayanmağa öyrəşməmişik,
  Biz isə faşistləri yumruqla mükafatlandırırıq!
  
  İnanın, qızların böyük bir sirri var,
  Nasistləri necə effektiv məğlub etmək olar...
  İnanın ki, qızların uğuru təsadüfi deyil,
  Çünki rus ordusu çox cəsurdur!
  
  Çılpaq dabanlı qızlarımız üçün,
  Yeni il qarı çox şirindir...
  Yaxşı, fürer sadəcə bir əclafdır,
  Gəlin, faşistlərin uğurlarını qeyd etməsinə imkan verməyək!
  
  Biz qızlar çox vəhşicəsinə oyun oynayırıq,
  Əsgərlərin qarşısında sinəmizi açdıq...
  Və həqiqətən nasistləri hirsləndiririk,
  Biz qüdrətli komsomolçuları əzmək olmaz!
  
  Biz qızlar çox şey edə bilərik
  Hətta Hitlerə tankdan atəş aç...
  Rəqibin nahar etməyə vaxtı olmayacaq,
  Qızlar oğru kimi gələcəklər!
  
  Biz Rusiyaya həqiqətən hörmət edirik,
  Stalin cəsur ata qədər güclüdür, inanın...
  İnanıram ki, qələbə isti may ayında gələcək,
  Buna inanan hər kəs əladır!
  
  Qızlar üçün heç bir şübhə və maneə yoxdur,
  Hər kəs öz əlində mübahisə etməyə hazırdır...
  Gözəlliklərə gözəl mükafatlar gəlsin,
  Komsomolun gücü güclü yumruqlardadır!
  
  Biz döyüşçülər çox tez yetkinləşirik,
  Çevik silahların əlində isə lülə yanır...
  Qızların öhdəsindən gələ biləcəyi hər hansı bir vəzifə,
  Bizim dostluğumuz şəksiz monolitdir!
  
  Biz elə parıldayan qızlarıq
  Qar yağışı və ya şaxta bizi maraqlandırmır...
  Ayaqyalın qışda pəncələrimizi sərinləşdirməyəcək,
  Gözəllərin qəlbləri isə səxavətli və safdır!
  
  Nə edə bilərik, ucaldırıq,
  Gəlin virtuoz kenqurular kimi çapaq...
  Və faşistlərin başlarını uğurla partlatdıq,
  Həm də səhər idmanı sevirəm!
  
  Bütün qızlar sərin döyüşçüdür,
  Krautları sadəcə xəmirə döyə bilərlər...
  Yaxşı, faşistlərin sadəcə pis olması necə?
  Komsomolçular super gücü bilmirdilər!
  
  Hitler də heç nə edə bilməz.
  Onu çubuqla çox döydük,
  Dişlərini sındırdılar, üzlərinin dərisini çıxardılar,
  Sonra ayaqyalın atəşin içindən qaçdım!
  
  Yalnız Stalin bizə nə etməyi əmr edəcək,
  Onun sərt və səmimi baxışları görünür...
  İnanın, qız darıxmayacaq,
  Böyük pulemyot yüklənir!
  
  Lazım olsa Marsa çatarıq,
  Və biz Veneranı çox tez fəth edəcəyik...
  Əsgərlərin çəkmələri üçün cila lazımdır,
  Biz qızlar ayaqyalın qaçırıq!
  
  Bizdə hər şey gözəldir qızlar
  Sinə və omba, bel görünür...
  O, həm də canavar balası kimi qabaqcıldır,
  Pioner tamamilə Şeytandır!
  
  Yaxşı, biz qızlarıq - bilirsiniz ki, biz gözəlik,
  Bütün faşistləri süpürgə kimi süpürəcəyik...
  Göydə mavi ulduzlar var,
  Pələngləri poladla parçalayacağıq!
  
  Nə etməli, mümkün olmadığına inan,
  Etiraf edin, kommunist demiurqdur...
  Və bəzən səhv başa düşürük
  Və onları qorxutmaq üçün gözəllikləri götürürlər!
  
  Ancaq bilirsiniz ki, biz almanları cəsarətlə məhv edirik,
  Və onlar krautları parçalamağa qadirdirlər...
  Titan ruhlarımız olsa da,
  Çöldən keçib bataqlıqları təmizləyəcəyik!
  
  Biz bütün dırnaqlar olmadan kommunizm quracağıq,
  Biz isə faşistləri qətiyyətlə məğlub edəcəyik...
  Komsomol üzvləri formada qaçmağı sevirlər,
  Onların üstündən bir kerub uçur!
  
  Düşmən qızın öhdəsindən gələ bilməyəcək,
  Çünki qız qartaldır...
  Krautların çox xarab olmasına ehtiyac yoxdur,
  Füreriniz isə boş yerə qışqırır!
  
  Ayaq yalın komsomol üzvü,
  Hitlerə yumurta verdi...
  Şeytanla məşğul olmayın
  Və ya sadəcə əhəmiyyəti olmayacaq!
  
  Kommunizmin parıldayan kumiri,
  Qırmızı bayraq planetin üzərində parlayacaq...
  Hirod cəhənnəmə atıldı,
  Qızlar isə beş aldılar!
  
  Lenin, Stalin - planetin üstündəki günəş,
  İki qartal kimi səmada dövrə vurur...
  Kommunizmin istismarları tərənnüm edilir,
  Vətənin polad qanad gücü var!
  
  Qələbəni görmək üçün yaşaya bildik,
  Biz bütün Berlini gəzdik...
  Körpələr beşikdə doğulur,
  İndi ölkə böyükdür!
  . FƏSİL Љ 2.
  Qulliver əjdahaların üstündə uçdu və çox şey eşitdi. Bu halda, demək olar ki, orta əsrlər dövrünün adamı üçün anlaşılmaz olan müharibədən danışırdıq. Baxmayaraq ki, artıq yeni vaxt gəlib. Lakin Princess Leia İkinci Dünya Müharibəsi haqqında danışmağa davam etdi;
  Moskva və Leninqrad süqut etdikdən sonra Yaponiya və Türkiyə SSRİ-yə qarşı müharibəyə girdilər. Sovet Rusiyası üçün işlər tamamilə ümidsiz oldu. Hətta uşaq əmək koloniyasında özünü tapan parlaq hobbit də onlara kömək edə bilmədi.
  Hələ on altı yaşı tamam olmamış, ayaqyalın, kombinezonda, nömrə nişanlı oğlanlar Sibirdə zəhmət çəkirdilər. Yetkinlik yaşına çatmayanlar üçün koloniyadakı uşaqların başları qırxılmışdı. Ayaqqabılarımı götürüb məcbur etdilər ki, ayaqyalın meşəni kəsim. Yayda hələ heç nə yoxdur, amma qışda çılpaq dabanlı şaxta saçları keçəl olan oğlanları dişləyir. Hobbit oğlanı həbs etdilər. Onun profilində, tam üzünün şəklini çəkib, barmaq izlərini götürüb, saçını qırxıblar. Uşağın həbsindən sonra onun üzərində hərtərəfli axtarış aparıldı, mühafizəçilərin əlcəkli əlləri bütün deşiklərə girdi və onlar bunu çox kobud şəkildə etdilər. Bundan sonra oğlan yaxşıca yuyuldu və uşaqlarla dolu olan kameraya göndərildi.
  Hobbit oğlan təxminən on yaşında göründüyü üçün yerli fermerlər onu vedrənin yanına qoymaq istəyirdilər. Lakin nağıl qəhrəmanı adi uşaqlardan qat-qat güclü və sürətli olduğu ortaya çıxdı. Və xaç atalarını döydü, bundan sonra özü də kameranın müşahidəçisi oldu və özünü pəncərənin yanında yerləşdirdi. Gənclər üçün daha asandır - onların gücü var, necə döyüşməyi bilirlər və sən padşahsan.
  Hobbit oğlan isə vəzifəsindən sui-istifadə etməyib. O, düşərgədə hamıdan çox işləyirdi və hətta digər uşaq məhbuslara soyuqda keçə çəkmələr veriləndə də ayaqyalın qalırdı. Ona görə də hobbitdir. Baxmayaraq ki, oğlanın yalın ayaqları qaz ayağı kimi qırmızıdır. Amma digər tərəfdən keçə çəkmələrsiz daha çevik olursunuz.
  Beləliklə, ayaqyalın uşaq Sibirdə qarda işləyirdi. Almanlar qışda Kazana çatdılar, ancaq orada dayandılar. Biz baharı gözləyirdik. Və palçıq var. Və yalnız 1945-ci ilin mayında onlar Urala doğru irəlilədilər.
  Eyni zamanda, soyuq mövsümdə Qafqaz və Orta Asiya tutuldu.
  Sovet qoşunları çox da inadkarlıqla müqavimət göstərmədilər. Mən Stalin üçün ölmək istəmirdim. Buna baxmayaraq, SSRİ-də az miqdarda cəbhəyə gələn yeni IS-3 tankı meydana çıxdı. Bu avtomobil yaxşı ön müdafiəyə malik idi və bir çox silahın zərbələrinə tab gətirdi. Baxmayaraq ki, Maus-2 silahına müqavimət göstərə bilmədim.
  Pali şəhərləri: Çelyabinsk və Sverdlovsk. Beləliklə, çox yaxşı idi və sürətli hücum var idi.
  Artıq yaydır. Oğlan məhbuslar ayaqyalın şortda və boyun çılpaq işləyirlər. Və isti olarsa, gövdələri tamamilə çılpaqdır. Oğlanlar isə arıq olurlar. Ancaq hobbit oğlan çox cılız və yorğun görünür. Baxmayaraq ki, o, kiçik bir uşağa bənzəyir, təxminən on yaşındadır. Və əlbəttə ki, böyümür və ya yetkinləşmir.
  Oğlanları ağcaqanadlar böyüklərdən daha az dişləyir, lakin hobbitlər heç dişləmir.
  Alman qoşunları getdikcə onlara yaxınlaşır; nasistlər artıq müqavimətlə qarşılaşmırlar. Bəli və Stalin hardasa yoxa çıxdı. Aydındır ki, hiyləgər gürcü ölmək fikrində deyil. Çox güman ki, Amerikaya qaçıb. Almanlar hələ də işğal etməyiblər.
  Hobbit Oğlan və digər məhbuslar qürurlu və vətənpərvər mahnı oxumağa başladılar. Baxmayaraq ki, digər tərəfdən sizi qamçı ilə döyüb, uşaq əmək koloniyasında eşşək kimi işləməyə məcbur edəndə vətənpərvərlik heç nəyə əhəmiyyət vermir. Baxmayaraq ki, bunda yaxşı bir şey var. Məsələn, siz dostluq edirsiniz - başqa oğlanlar. Hobbit oğlanın əslində yüzdən çox yaşı var, amma uşağa oxşayır, ona görə də ona qarşı ikili münasibət var.
  Uşaq məhbuslar isə böyük həvəslə oxuyurlar;
  Mən əbədi gənc pioner oğlanam,
  Mən quduz bir faşistlə döyüşməyə gəlmişəm...
  Böyüklük nümunəsi göstərmək üçün,
  Sırt çantamda əla gündəlik daşıyıram!
  
  Müharibə gəldi, mən cəbhəyə qaçdım,
  O isə yollarda ayaqyalın gəzirdi...
  Və Fritzelərə pulemyotdan atəş açdı,
  Allah qarşısında heç olmasa ürəyində pak bir oğlan!
  
  Mən pusqudan bir Fritz vurdum,
  Əclafdan qumbara ilə pulemyot götürdüm...
  Axı oğlanın çox gücü var,
  Biz Vətənimiz uğrunda cəsarətlə döyüşməliyik!
  
  Oğlan şeytan döyüşçüsüdür, inanın,
  O, Fritz-ə qulaqbatırıcı şəkildə atəş açır...
  Döyüşdə qılınc dişli heyvan kimidir,
  Hansı ki, heç bir soyuducu yoxdur!
  
  Hitlerlə nə etmək olar?
  Oğlanlar onu vəhşi gurultu ilə basdıracaqlar...
  Qatil balta ilə vurmasın deyə,
  Onun üçün təmiz cənnətdə yer olmayacaq!
  
  Dərhal əldə edə biləcəyiniz hər şey
  Yırtıcı fürer qızlı həmvətən istəyirdi...
  Ancaq bu ovçu oyuna çevrildi,
  Bəli, doğrudur, Adolfdakı güllələrə yazığım gəlir!
  
  Artıq şaxtalıdır və mən tamamilə ayaqyalınam,
  Çevik və qəzəbli qasırğalı oğlan...
  Və qız mənə qışqırır - gözləyin,
  Ancaq bunun çox sürətli olduğunu görə bilərsiniz!
  
  Polisi yumruqla vurdu,
  Əclafı yıxdı, başının arxasına vurdu...
  Bu vuruşu südlə göndərməyəcəyəm,
  Mən Vətənimi bir şüşə üçün satmayacağam!
  
  Mən pionerəm və bununla fəxr edirəm,
  Çünki qalstuk da çox qırmızıdır...
  Müqəddəs Rus üçün döyüşəcəyəm,
  Baxmayaraq ki, Adolf belə dəhşətli quldurdur!
  
  Ancaq inanıram ki, biz Wehrmacht-ı cəsarətlə məğlub edəcəyik,
  Balaca oğlan bunu çox yaxşı bilir...
  Biz qızıl qanadlı keruvuyuq,
  Və dəyərli lider, yoldaş Stalin!
  
  Wehrmacht-ı cəsarətlə məğlub edəcəyik,
  Baxmayaraq ki, faşistlər Moskva yaxınlığında döyüşürlər...
  Ancaq imtahandan möhkəm A ilə keçəcəyəm,
  Mən isə tapançamı qəhrəmana əmanət edəcəm!
  
  Mən pioner oğlan edə bilərəmmi?
  Nasistlərin heç xəyal etmədiyi bir şey...
  Yaxşı işlərimiz var,
  Və Fuhrer mərhəmət belə qəbul etməyəcək!
  
  Nə edə bilərəmsə, həmişə edə bilərəm,
  Buludlar yenidən Vətənin üzərində dolansın...
  Ancaq pioner düşmənə təslim olmaz,
  Rus əsgəri cəsur və güclüdür!
  
  Bəli, tutdular,
  Və onu ayaqyalın qar uçqunu ilə apardılar...
  Polis yaralarına horseradish sürdü,
  Və oğlanı məftillə döydülər!
  
  Dabanlarım da qırmızı isti atəşlə yandı,
  Və ayaqlarını pokerlə yandırdılar...
  Ancaq Krauts yalnız sıfır aldı,
  Oğlanın ayağından atəş olsa da!
  
  Barmaqlarını sındırdılar, alınlarını yandırdılar,
  Və oğlanın çiyinlərinin oynaqlarını qopardılar...
  Allah pioneri unudub, görünür
  Cəllad yaralara bibər səpəndə!
  
  Ancaq faşistlərə heç nə demədi,
  Və iynələr, dırnaqların altında isti...
  Axı mənim üçün Stalin özü idealdır,
  Və əclaf Fuhrer əzab içində ölsə yaxşıdır!
  
  Məni qarda edama apardılar,
  Vəhşicəsinə döyülmüş uşaq ayaqyalın...
  Amma inanmıram ki, mən artıq sınmışam
  Nasistlər tərəfindən məğlubiyyətdən qaça bilməzsiniz!
  
  Fritz sinəmə ulduz qoydu,
  Bu məni qürurlandırır...
  Qəddar düşmənə təslim olmaram,
  Mən qorxuya və pis alçaqlığa müraciət etməyəcəyəm!
  
  Qəbirə bir addım ata bilərəm,
  Və belə cingiltili pioner mahnısı ilə...
  Axı Fuhrer sadəcə dəli eşşəkdir,
  Mən Edendə bir qızla tanış olacağam, bilirsən!
  
  Amma son anda səsləndi,
  Pulemyotlarımızın saat mexanizmi...
  Atəş dəstəsi yerləşdi,
  Nasistlər qarğa zibilinə çevrildilər!
  
  İndi isə mənim qəhrəman oğluma,
  İşgəncələrdən, əzablardan keçdikdən sonra gəldi...
  Böyük bir qoşunla vuruşdu,
  Belə pis sınaqlardan keçdikdən sonra!
  
  Oğlan yenə Krautları öldürür,
  Ayaqyalın oğlan qar yığınlarının arasından qaçır...
  Və çox cəsarətli bir hərəkət edir,
  Dostunuzun saçını hörməkdən çəkinməyin!
  
  Berlin, yəqin ki, tezliklə oğlanı gözləyir,
  Almaniya ruslar üçün başını aşağı salacaq...
  Güclü keruv qılınc yelləyir,
  Və cəsarətlə hamıdan meydana çıxmağı xahiş edir!
  
  İnanıram ki, biz tezliklə ölüləri dirildəcəyik,
  Kim dəfn edilsə, mələk kimi olar...
  Rəbbimiz olduqca güclüdür, birdir,
  Ən azından Şeytan bəzən çox təkəbbürlüdür!
  
  Kainat əbədi olsun
  Müqəddəs kommunizm bayrağı altında...
  Yoldaş Lenin parlaq ulduzdur,
  Stalin isə qalibdir: şər, faşizm!
  Burada həqiqət tam əksinədir: nasistlər onu götürdülər və qalib gəldilər. Amma mahnıda oğlanlar ən yaxşısına ümid edirlər. Digər tərəfdən fikirlər çaxnaşsa da, bəlkə yeni hökumətdə onlara yer olacaq?
  Hobbit oğlan Stalinist rejim üçün lazımsız oldu. Və bu, onun əhval-ruhiyyəsinə açıq şəkildə təsir etdi.
  Amma uşaqlar şadlanmaq üçün yenidən böyük həvəslə, yalın ayaqlarını möhürləyərək oxumağa başladılar;
  Kosmos dövründən bir oğlan gəldi,
  Hər şey sakit olanda - dinc...
  Yuxularında oğlan soyuq qartaldır,
  Bu onu heç incitmir!
  
  Müharibə vaxtı, narahat vaxt,
  Oğlan sunami kimi boğuldu...
  Qüdrətli bir ordu Rusiyaya girdi,
  Və Fritz tankın polad çəlləyinə yapışdı!
  
  Mən soyuqda ayaqyalın oğlanam,
  Məni rəzil faşistlər qovdular...
  Gyrfalcons kimi zorla tutuldular,
  Uzaqda kommunizmi görmək istəyirdim!
  
  Məni uzun müddət qarda sürdülər,
  Demək olar ki, hər şeyi dondurdum...
  Dəmirlə yalın ayağımı yandırdılar,
  Onu lüt halda şamların arasında asmaq istəyirdilər!
  
  Ancaq gözəl bir qız gəldi
  Və o, avtomatik olaraq bütün faşistləri yığışdırdı...
  Axı onun gözü iti iynə kimidir,
  Bir anda çoxları kəsdik və polisə verdik!
  
  Oğlan az qala ölmüşdü
  Oğlanın qanı damarlarında dondu...
  Amma indi bitməyəcək
  Elə bil qız canlandı!
  
  Dəhşətli yanıqlardan sağaldım,
  Axı qardan sonra məni yandırdılar...
  Ürəksiz cəlladın eşşək olduğunu bil,
  Amma o da cərimə ödəyəcək!
  
  Qız çox ağıllıdır, inan mənə
  Və pioner tez onunla dost oldu...
  İndi əsl heyvan oğlan olacaqsan,
  Və keruvların üzləri bizi dəstəkləyəcək!
  
  Onunla çox yaxşı döyüşməyə başladılar,
  Faşistləri sonsuza qədər məhv etdik...
  İmtahanları verdik, A aldıq,
  Kilometrlər boyu kommunizmə doğru qaçmaq!
  
  Qızla mən qarda ayaqyalın,
  Bir iki qorxu, bilmədən tələsirik...
  Düşməni yumruqla vuracam,
  Günəş həmişə Vətən üzərində parlayır!
  
  Krautlar məni məğlub edə bilməyəcək,
  Və qızla birlikdə biz yenilməzik...
  Mən qəzəbli ayı kimi güclüyəm
  Biz komsomolla birləşəndə!
  
  Və burada qız ayaqyalın qaçır,
  Və o, faşistlərə elə məharətlə atəş açır...
  Vətən üçün qüdrətli bir qalxan quracağıq,
  Qoy pis Qabil məhv olsun!
  
  Rusiya çox güclü ölkədir
  Və onun silah lüləsi var...
  Şeytan bizi məğlub edə bilməz,
  Ona qanlı qisas gələcək!
  
  Beləliklə, gözəl qız oxuyur,
  Ayaqyalın qar uçqunu ilə qaçanda...
  Və pionerlə birlikdə sürünənləri döyür,
  Biz buna nail olacağıq, amma hər birimizi bitirəcəyik!
  
  Mən də heç də zəif oğlan deyiləm,
  Faşistləri şiddətli qəzəblə əzdim...
  Fürer məndən bir nikel alacaq,
  Və biz böyük bir yeni dünya quracağıq!
  
  Bu sərin qəzəbdə döyüşürük,
  Vermaxt bizi diz çökdürməyəcək...
  Cəsarətində nasist üçün yaş olsun,
  Lenin olan hər kəs bizə qoşulacaq!
  
  Çox gözəl bir gözəl olacaqsan
  Oğlan sənə dəlicəsinə aşiqdir...
  Sənin üçün, ölkə üçün atacağam
  Və çox parlaq bir şəhər naminə!
  
  İnanıram ki, Berlinə vaxtında çatacağam,
  Sonra amansız müharibə səngiyəcək...
  Biz kainatın genişliyini fəth edəcəyik,
  Qoy alovlar parlaq şəkildə yansın!
  
  Və əgər taleyimizə ölmək yazılıbsa,
  Mən təkliyə üstünlük verirəm...
  Qoy qız mənim istədiyimi etsin,
  Oğlum mənə hədiyyə verəcək, hətta qızı da!
  
  Yaxşı qız olacaqsan
  Cənnət olacaq bu dünyanı sən quracaqsan...
  Burada gözəl çiçəklər böyüyür,
  Və inanın, işıq heç də anbar deyil!
  
  Bir qızla bir pələng vurdum,
  Və ondan sonra Panteranı bitirdi.
  Döyüşçü meydanı atışma qalereyasına çevirir,
  Baxmayaraq ki, bəzən ölçüsünü belə bilmirik!
  
  Ölkədə əsas şeyi tamamlayacağıq,
  Gəlin kommunizm quraq və dollar yox olacaq...
  Biz orada şeytana qalib gələcəyik,
  Nəsibimiz nurlu olsun!
  
  Qız bütün qışı şumladı,
  Soyuqda ayaqyalın getdim...
  Yaxşı, niyə döyüşürük - niyə,
  Daha möhtəşəm bir gül yetişdirəcəyik!
  
  Çox gözəl bir yol,
  Ayaqyalın qız və mən gözləyirik...
  SSRİ-ni məğlub etmək mümkün deyil,
  Biz ümidverici may ayında yürüş edəcəyik!
  
  May ayı gəlməsə də,
  Biz yenə də qələbə ilə addımlayacağıq...
  Beləliklə, oğlan, cəsarətli və cəsarətli ol -
  Günəş cənnətdə üstümüzdə parlayacaq!
  
  Sonra qorxma, ölüləri dirildəcəyik,
  Elmin çox güclü məsləhəti var...
  Rəbbimiz birdir, bir deyil,
  Və biz Fürerdən haqq-hesab çəkəcəyik!
  Saçları qırxılmış şortikli ayaqyalın oğlanlar belə oxuyurdular. Və onların bir çoxunun bədənində döymə də var idi. Hətta hobbit oğlan onun sinəsinə Stalinin portretini həkk etmişdi.
  Amma sonra alman tankları peyda oldu və həmin oğlan məhbuslar onları böyük həvəslə qarşılayıb, çılpaq, uşaq ayaqlarına möhür vurdular.
  1945-ci ilin sonunda alman və yapon qoşunları SSRİ-nin demək olar ki, bütün əsas məskunlaşmış ərazilərini işğal etdilər. Yalnız bəzi kənd və obalarda döyüşlər və partizan hücumları hələ də davam edirdi. Stalin əslində gizləndiyi Braziliyada qaçdı və görünmədi. Lakin onun yerinə Molotov qaldı. Bununla birlikdə, min doqquz yüz qırx altıncı may ayında Molotov SS hücum xüsusi təyinatlıları tərəfindən tutuldu. Bundan sonra Molotovu əvəzləyən Beriya şərəfli şərtlərlə təslim olmağı təklif etdi.
  Hitler razılaşdı və Beriyanın həyatı xilas edildi və ona məhdud azadlıq verildi. SSRİ-də isə partizan müharibəsi demək olar ki, dayandı. Sakitlik var idi.
  Üçüncü Reyx fəth etdiklərini həzm edirdi. Lakin ABŞ və İngiltərə ilə toqquşma qaçılmaz idi. Xüsusilə, Hitler İtaliya və Fransa, Belçika və Hollandiyaya müstəmləkə mülklərinin qaytarılmasını tələb etdi. Əsasən Afrikada. Və onları qanuni olaraq almanlara verin. İndi Üçüncü Reyxin əli sərbəst idi. Və bir şey varsa ...
  Ancaq ABŞ-ın atom bombası var idi. Düzdür, Üçüncü Reyxdə təkcə tanklar deyil, həm də reaktiv təyyarələr hazırlanmışdır. Və Avropa ərazisinə bombaların atılmasına imkan verməyəcək.
  Beləliklə, dünyada bir fasilə yarandı. Almanlar sürətlənmiş sürətlə təyyarə gəmiləri, döyüş gəmiləri və böyük suüstü gəmilər inşa edirdilər. Lakin onların sualtı donanması artıq güclü idi və sualtı qayıqları hidrogen peroksidlə işləyirdi. Belə ki...
  Hobbit oğlan Üçüncü Reyxdə özünə yer tapdı. O, uçan boşqabları - Belonce diskini təkmilləşdirməyə başladı. Real tarixdə bu disk havaya qalxa bildi və iki səs maneəsi sürətinə çatdı. Lakin o, döyüşlərdə iştirak etməyib. Çox həssas, böyük və bahalı idi. Real tarixdə: nə SSRİ, nə də ABŞ uçan boşqabları qəbul etməyib. Çünki oyun şama dəyməzdi. Bir motoru zədələyin və dərhal Belonce diski idarəetməni itirir və alt-üst olur.
  Lakin hobbit oğlan bunu elə etdi ki, laminar axın uçan boşqabların ətrafında dolaşır və onlar atıcı silahlara toxunulmaz olurlar. İndi zenit silahları, pnevmatik toplar və pulemyotlar onları həqiqətən vura bilməz. Ancaq əbədi və ayaqyalın oğlan bunu elə etdi ki, bax, onlara lazerlər quraşdırıldı. Və bu lazerlər sözün əsl mənasında hər şeyi od və istilik şüaları ilə yandırırdı. Və buna qarşı mübarizə aparmağa çalışın.
  Beləliklə, almanların həqiqətən güclü hərbi kozırları var idi. Eyni zamanda, tanklara daha təkmil aktiv zirehlər quraşdırıldı və hətta plastikdən maşınlar hazırlamağa başladılar.
  Bəli, son dərəcə gülməli və özünəməxsus şəkildə son dərəcə aqressiv görünürdü.
  ABŞ-da, əlbəttə ki, almanlara cavab vermək istəyirdilər, lakin uçan boşqablara qarşı yalnız onları nəzəri cəhətdən məhv edə biləcək atom yükləri var. Lakin nasistlərin artıq minlərlə diskli təyyarələri var idi. Fürer 20 aprel 1949-cu ildə altmış illik yubileyində müharibəyə getməyə qərar verdi. Deyilənlər ən axmaq fikir deyil.
  Üstəlik, ABŞ-da raket texnologiyası hazırlanarsa, nasistlər xoşagəlməz sürprizlə üzləşə bilərdilər.
  İşğaldan əvvəl Hitler qladiator döyüşləri ilə əylənməyə qərar verdi. Və bu da çılğın fikir deyil.
  Amma bu başqa hekayədir...
  
  CASUS OYUNLARI - RUSİYANI MƏHV ETMƏK
  ANNOTASİYA
  Kəşfiyyat xidmətləri, ilk növbədə CIA, NSA, MI, MOSAD və başqaları tərəfindən müxtəlif növ əməliyyatlar həyata keçirilir ki, bu da bütün dünyada xüsusi vəziyyət yaradır ki, bu da çox vaxt gözlənilməz olur. Terrora qarşı və təsir dairələri uğrunda mübarizə aparılır. Buna, eləcə də Mixail Qorbaçovun xəyanətinə həsr olunmuş çox maraqlı romanlar var.
  
  BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Ürəyindəki nifrət ərimiş poladdan daha parlaq yanırdı.
  
  Mett Drake ayağa qalxdı, divarın üstündən dırmaşdı və səssizcə yerə endi. O, yırğalanan kolların arasında əyilib qulaq asdı, lakin ətrafındakı sükutda heç bir dəyişiklik hiss etmədi. Bir anlıq dayandı və yenidən Glock subkompaktını yoxladı.
  
  Hər şey hazır idi. Qanlı Kralın köməkçiləri bu gecə çətin anlar yaşayacaqlar.
  
  Qarşısındakı ev alaqaranlıq idi. Birinci mərtəbədə mətbəx və qonaq otağı yanıb. Qalan yer qaranlığa qərq oldu. O, daha bir saniyə dayandı, səssizcə irəli getməzdən əvvəl əvvəlki, indi ölmüş quldurdan aldığı diaqramı diqqətlə nəzərdən keçirdi.
  
  Köhnə məşqi ona yaxşı xidmət etmişdi və yenidən damarlarında dolaşırdı, indi onun sırf şəxsi səbəbi və buna tələbi var idi. Qan Kralının üç köməkçisi üç həftə ərzində dəhşətli şəkildə öldü.
  
  Ona nə desə də, Rodriges dördüncü olacaqdı.
  
  Drake arxa girişə çatdı və kilidi yoxladı. Bir neçə dəqiqədən sonra qolu çevirib içəri keçdi. Televizordan partlayış səsi eşitdi və alqışları boğuldu. Qoca kütləvi qatil Allah rəhmət eləsin Rodriges oyunu izləyirdi.
  
  Qarşıdakı əsas otaqdan gələn parıltıya görə yığcam fənərinin işığına ehtiyac duymadan mətbəxi gəzdi. Diqqətlə qulaq asmaq üçün dəhlizdə dayandı.
  
  Orada birdən çox oğlan var idi? Bu lənətə gəlmiş televizordan gələn səs-küydən bunu ayırd etmək çətindir. Fərqi yoxdur. Hamısını öldürəcəkdi.
  
  Kennedinin ölümündən sonra son üç həftə ərzində hiss etdiyi ümidsizlik onu alt-üst etməyə yaxın idi. O, yalnız iki güzəştlə dostlarını geridə qoyub. O, əvvəlcə Torsten Dahla zəng edərək isveçlini Qan Kralının vendettası barədə xəbərdar etdi və ona ailəsini təhlükəsiz yerə aparmağı tövsiyə etdi. İkincisi, köhnə SAS dostlarının köməyinə müraciət etdi. O, Ben Bleykin ailəsinə baxmağı onlara etibar edirdi, çünki o, özü bunu edə bilmirdi.
  
  İndi Drake tək döyüşdü.
  
  Nadir hallarda danışırdı. İçirdi. Zorakılıq və qaranlıq onun yeganə dostu idi. Ürəyində nə ümid, nə də mərhəmət qalmamışdı
  
  O, səssizcə koridorda irəlilədi. Yer rütubət, tər və qızardılmış yemək iyi gəlir. Pivə tüstüləri demək olar ki, görünürdü. Drake sərt üz etdi.
  
  Mənim üçün daha asandır.
  
  Onun kəşfiyyatı dedi ki, burada bir adam yaşayır, o, Qan Kralının ən azı üçünün bədnam "əsirini" qaçırmağa kömək etmişdi. Gəmisinin qəzaya uğramasından və adamın yəqin ki, yaxşı planlaşdırılmış qaçışından sonra, ən azı onlarla yüksək rütbəli şəxs ehtiyatlı və gizli şəkildə ailə üzvlərinin yeraltı dünyasının simaları tərəfindən tutulduğunu izah etmək üçün irəli addım atdılar. Qanlı Kral ABŞ-ın qərarlarını və hərəkətlərini manipulyasiya edərək, onların fiqurlarının məhəbbətindən və şəfqətindən faydalanırdı.
  
  Onun planı həqiqətən əla idi. Heç kim bilmirdi ki, başqa insanların yaxınları təhlükədədir və Qan Kralı onların hamısına dəmir və qan çubuğu ilə təsir etdi. Lazım olan hər şey. Nə işləyirsə.
  
  Drake hələ qaçırılan birinə toxunmadıqlarına inanırdı. Onlar Qan Padşahının amansız nəzarətinin əslində nə qədər uzağa getdiyini başa düşə bilmirdilər.
  
  Onun solunda bir qapı açıldı və qırxılmamış, kök bir kişi çıxdı. Drake dərhal və ölümcül güclə hərəkət etdi. O, adamın üstünə qaçdı, bıçağı çıxarıb qarnına batırdı, sonra ətalətlə onu açıq qapıdan qonaq otağına itələdi.
  
  Kök adamın gözləri inamsızlıq və şokdan qabarıqlaşdı. Drake onu möhkəm tutdu, geniş, qışqıran qalxan, buraxmadan və Glocku çəkməzdən əvvəl bıçağa möhkəm basdı.
  
  Rodriguez Drake-in görünüşündən şoka düşsə də, cəld hərəkət etdi. O, artıq əzilmiş divandan yerə yuvarlanmışdı və kəməri ilə əl-ələ verirdi. Lakin Dreykin diqqəti otaqdakı üçüncü adama yönəldi.
  
  Köklü, uzunsaçlı bir kişi qulağına iri qara qulaqcıq taxmış halda küncdə fırlanırdı. Amma o, gərginləşəndə, palçıqlı barmaqları ilə himnin barmaqlarını döyəndə belə, mişarlanmış ov tüfənginə uzandı.
  
  Drake özünü balaca etdi. Ölümcül güllə kök adamı parçaladı. Drake qıvrılan bədəni kənara itələdi və atəş açaraq ayağa qalxdı. Üç güllə musiqiçinin başının çox hissəsini çıxarıb və bədənini divara atıb. Qulaqlıqlar öz-özünə yan tərəfə uçdu, havada bir qövsü təsvir etdi və kənardan gözəl şəkildə asılmış nəhəng bir televizorda dayandı.
  
  Qan düz ekrandan aşağı axdı.
  
  Rodriges hələ də yerdə sürünürdü. Atılan çipslər və pivə onun ətrafına sıçradı. Drake bir anda onun yanında oldu və Glock-u ağzının damına bərk-bərk vurdu.
  
  "Dadlı?"
  
  Rodriguez boğuldu, amma yenə də kiçik bıçaq üçün əlini kəmərinə uzatdı. Drake laqeydliklə baxdı və Qan Kralının köməkçisi onlara vəhşi bir zərbə vurduqda, keçmiş SAS əsgəri onu yaxaladı və onu hücumçunun bicepinə möhkəm vurdu.
  
  "Axmaq olma".
  
  Rodrigezin səsi kəsilən donuza bənzəyirdi. Drake onu arxaya çevirdi və arxasını divana söykədi. Adamın ağrıdan buludlu gözləri ilə qarşılaşdı.
  
  "Mənə bildiyiniz hər şeyi danışın," Dreyk pıçıldadı, "Qanlı Kral haqqında." O, bir Glock çıxardı, lakin onu göz qarşısında saxladı.
  
  "Nə içində?" Rodrigezin ləhcəsi qalın idi və irqi və ağrıları səbəbindən deşifrə etmək çətin idi.
  
  Drake Glock-u Rodrigezin ağzına çırpdı. Ən azı bir diş sökülür.
  
  "Məni ələ salma." Onun səsindəki zəhər nifrət və ümidsizlikdən daha çox xəyanət edirdi. Bu, Qan Padşahının adamına amansız ölümün həqiqətən qaçılmaz olduğunu başa düşdü.
  
  "Yaxşı yaxşı. Boudreau haqqında bilirəm. Sizə Boudreaux haqqında danışmağımı istəyirsiniz? Bunu edə bilərəm."
  
  Dreyk Qlokun ağzını yüngülcə kişinin alnına vurdu. "İstəsəniz, oradan başlaya bilərik."
  
  "Yaxşı. Sakit ol". Rodriguez aşkar ağrı ilə davam etdi. Sınıq dişlərdən qan çənəsindən aşağı axırdı. "Boudreaux axmaqdır, adam. Qan Padşahının onu sağ qoymasının yeganə səbəbini bilirsinizmi?
  
  Dreyk silahı kişinin gözünə tuşladı. "Mən suallara cavab verən adama oxşayıram?" Onun səsi polad üzərində polad kimi sürtündü. "Mən etməliyəm?"
  
  "Bəli. Yaxşı yaxşı. Hələ qarşıda çoxlu ölümlər var. Qanlı padşah belə dedi, adam. Qarşıda çoxlu ölüm var və Boudreau onun qalınlığında olmaqdan xoşbəxt olacaq. "
  
  "Beləliklə, o, təmizləmək üçün Boudreau-dan istifadə edir. Təəccüblü deyil. O, yəqin ki, bütün fermanı məhv edir".
  
  Rodriguez gözlərini qırpdı. "Sənin fermadan xəbərin var?"
  
  "O haradadır?" Drake nifrətin ona qalib gəldiyini hiss etdi. "Harada?" - Soruşdum. Növbəti saniyə o, boşalacaq və Rodrigesi döyməyə başlayacaqdı.
  
  Heç bir itki yoxdur. Bok parçası onsuz da heç nə bilmir. Eynilə hamı kimi. Qan padşahı haqqında deyilə biləcək bir şey varsa, o da izlərini necə yaxşı gizlətməsi idi.
  
  Bu zaman Rodrigezin gözlərində bir qığılcım parladı. Dreyk başının olduğu yerdən ağır bir şey keçərkən yuvarlandı.
  
  Çox güman ki, qonşu otaqda huşunu itirmiş və səs-küyə oyanan dördüncü kişi hücum etdi.
  
  Drake ətrafında fırlandı, ayağını çölə atdı və az qala yeni rəqibinin başını çıxartdı. Adam yerə yıxılan kimi Dreyk cəld onu qiymətləndirdi - sərt baxışlar, hər iki əlində tramvay relsləri, çirkli köynək - və onun başından iki dəfə atəş açdı.
  
  Rodrigezin gözləri doldu. "Yox!"
  
  Drake onu qolundan vurdu. "Mənə heç bir faydan olmadı."
  
  Başqa bir atış. Dizi partladı.
  
  "Sən heç nə bilmirsən".
  
  Üçüncü güllə. Rodriguez qarnını tutaraq iki qatlandı.
  
  "Bütün digərləri kimi."
  
  Son atış. Sağ gözlərin arasında.
  
  Drake ətrafındakı ölümü araşdırdı, onu içdi və ruhuna bir anlıq intiqam nektarını içməyə icazə verdi.
  
  O, dərin qaranlığın onu bürüməsinə icazə verərək, bağçadan qaçaraq evi arxada qoydu.
  
  
  İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Drake gecə gec oyandı, tər içində idi. Gözlər qismən tökülən göz yaşlarından bağlandı. Xəyal həmişə eyni idi.
  
  Onları həmişə xilas edən şəxs idi. "Mənə güvənin" sözlərini hər zaman ilk deyən insan. Lakin sonra onun üçün heç nə alınmadı.
  
  İkisini də aşağı salın.
  
  Artıq iki dəfə. Əvvəlcə Alison. İndi Kennedi.
  
  O, çarpayıdan sürüşüb qalxdı, əlini komodinin üstündəki silahın yanında saxladığı şüşəyə uzatdı. Qapağı açıq şüşədən bir qurtum aldı. Ucuz viski onun boğazına və bağırsaqlarına yandı. Zəiflər və lənətlənmişlər üçün dərman.
  
  Günah hissi onu yenidən diz çökdürməklə hədələyəndə o, üç dəfə tez zəng etdi. İslandiyada birinci. O, Thorsten Dahl ilə qısaca danışdı və hətta ona hər gecə zəng etməyi dayandırmağı, arvadının və uşaqlarının sağ-salamat olduğunu və onlara heç bir pislik gəlməyəcəyini söylədikdə belə, iri isveçlinin səsindəki rəğbəti eşitdi.
  
  İkincisi Joe Shepard üçün idi, köhnə alayda olduğu müddətdə bir çox döyüşlərdə birlikdə vuruşduğu bir adam. Shepard nəzakətlə Dahl ilə eyni ssenarini təsvir etdi, lakin Drake-in lağ sözləri və ya səsindəki kobud çınqıl haqqında heç bir şərh vermədi. O, Drake-i əmin etdi ki, Ben Bleykin ailəsi yaxşı qorunur və o, bir neçə dostu ilə kölgədə oturaraq buranı ustalıqla qoruyur.
  
  Drake son zəngi edərkən gözlərini yumdu. Başı fırlanır, içi cəhənnəmin ən aşağı mərtəbəsi kimi yanırdı. Bütün bunlar xoş qarşılandı. Diqqətini Kennedi Murdan çəkəcək hər şey.
  
  Onun lənətə gəlmiş dəfnini belə qaçırdın...
  
  "Salam?" Alisiyanın səsi sakit və inamlı idi. O da bu yaxınlarda heç bir zahiri əlamət göstərməsə də, yaxınlarından birini itirmişdi.
  
  "Bu mənəm. Necədirlər?"
  
  "Hər şey yaxşıdır. Hayden sağalır. Cəmi bir neçə həftə və o, müqəddəs CIA imicinə qayıdacaq. Bleyk yaxşıdır, amma sənin üçün darıxır. Bacısı yenicə gəldi. Əsl ailə görüşü. May ayı, Allaha şükür. Mən onlara baxıram, Drake. Sən haradasan?"
  
  Drake öskürdü və gözlərini sildi. O, əlaqəni kəsməzdən əvvəl "Təşəkkür edirəm" deməyi bacardı. Onun cəhənnəmdən bəhs etməsi gülməli idi.
  
  Hiss etdi ki, o, məhz bu qapıların kənarında düşərgə salıb.
  
  
  ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Hayden Cey Atlantik okeanı üzərindən günəşin doğuşunu izləyib. Bu, günün ən sevimli hissəsi idi, tək vaxt keçirməyi xoşlayırdı. O, ehtiyatla çarpayıdan sürüşüb, ombasındakı ağrıdan ürpədi və ehtiyatla pəncərəyə tərəf getdi.
  
  Nisbi sülh onun üzərinə çökdü. Sürünən od dalğalara toxundu və bir neçə dəqiqə ərzində onun bütün ağrıları və qayğıları əridi. Zaman dayandı və o, ölməz oldu və sonra onun arxasındakı qapı açıldı.
  
  Benin səsi. "Gözəl mənzərə".
  
  Başını günəşin doğuşuna doğru yellədi və sonra onun ona baxdığını görmək üçün çevrildi. "Təzə almaq lazım deyil, Ben Bleyk. Sadəcə qəhvə və yağlanmış simit".
  
  Sevgilisi içki qutusu və silah kimi kağız çantanı yellədi. "Məni çarpayıda qarşıla."
  
  Hayden Yeni Şəfəqə son dəfə baxdı və sonra yavaş-yavaş çarpayıya doğru getdi. Ben qəhvə və simitləri əlçatan bir yerə qoydu və balasına it gözləri verdi.
  
  "Necə-"
  
  "Dünən gecə olduğu kimi" dedi Hayden cəld. "Səkkiz saat axsaqlığı aradan qaldırmayacaq." Sonra bir az yumşaldı. "Dreykdən bir şey varmı?"
  
  Ben çarpayıya söykənib başını tərpətdi. "Yox. Atamla danışdım və hamısının vəziyyəti yaxşıdır. İşarə yoxdur..." O, dayandı. "Kimdən..."
  
  "Ailələrimiz təhlükəsizdir" Hayden əlini dizinə qoydu. "Qanlı Kral orada uğursuz oldu. İndi bizim etməmiz lazım olan tək şey onu tapmaq və intiqamı dayandırmaqdır".
  
  "Uğursuz oldu?" Ben əks-səda verdi. "Bunu necə deyə bilərsən?"
  
  Hayden dərindən nəfəs aldı. "Nə demək istədiyimi bilirsən."
  
  "Kennedi öldü. Və Drake... o, hətta onun dəfn mərasiminə də getmədi.
  
  "Bilirəm".
  
  "O getdi, bilirsən." Ben simitinə sanki fışıltılı ilan kimi baxdı. "O, qayıtmayacaq".
  
  "Ona vaxt verin."
  
  "Onun üç həftəsi var idi."
  
  "Onda ona üç daha ver."
  
  "Sizcə o nə edir?"
  
  Hayden yüngülcə gülümsədi. "Dreyk haqqında bildiklərimə görə... Əvvəlcə arxamızı örtün. Sonra Dmitri Kovalenkonu tapmağa çalışacaq".
  
  "Qanlı Kral bir daha görünə bilməz." Benin əhvalı o qədər sıxıcı idi ki, hətta yeni səhərin parlaq vədi də itdi.
  
  "O edəcək." Hayden gənc oğlana nəzər saldı. "Onun bir planı var, xatırlayırsan? Əvvəlki kimi yerə uzanmayacaq. Zamana səyahət cihazları yalnız başlanğıc idi. Kovalenkonun daha böyük oyunu var".
  
  "Cəhənnəm Qapısı?" Ben bu barədə düşündü. "Bu cəfəngiyyata inanırsan?"
  
  "Fərqi yoxdur. O, inanır. CIA-nın etməli olduğu tək şey bunu öyrənməkdir".
  
  Ben qəhvəsindən uzun bir qurtum aldı. "Hər şey yaxşıdır?"
  
  "Yaxşı..." Hayden ona hiyləgərcəsinə gülümsədi. "İndi cəsur güclərimiz ikiqat artır."
  
  "Karin beyindir" deyə Ben etiraf etdi. "Ancaq Drake Boudreaux-nu bir dəqiqəyə sındırardı."
  
  "Çox əmin olmayın. Kinimaka bunu etməyib. Və o, tam olaraq pudel deyil."
  
  Qapı döyüləndə Ben dayandı. Gözləri dəhşətə xəyanət edirdi.
  
  Hayden onu sakitləşdirmək üçün bir az vaxt sərf etdi. "Biz MKİ-nin təhlükəsiz xəstəxanasındayıq, Ben. Saytı əhatə edən təhlükəsizlik səviyyələri prezidentin andiçmə paradını utandıracaq. Özünə gəl, sakitləş."
  
  Həkim başını qapıdan içəri saldı. "Hər şey yaxşıdır?" Otağa girdi və Haydenin cədvəllərini və həyati əlamətlərini yoxlamağa başladı.
  
  Çıxarkən qapını bağlayan kimi Ben yenə danışdı. "Sizcə, Qan Kralı cihazları yenidən ələ keçirməyə çalışacaq?"
  
  Hayden çiyinlərini çəkdi. "Siz deyirsiniz ki, mənim itirdiyim ilk şeyi o almadı. Yəqin ki, belə olub. Onun qayığından tapdığımız ikinci gəmiyə gəlincə?" O gülümsədi. "Mıxlanmış."
  
  "Özündən razı olmayın."
  
  "MKİ uğurlarına arxalanmır, Ben" dedi Hayden dərhal. "Daha yox. Onunla görüşməyə hazırıq".
  
  "Oğurluq qurbanları haqqında nə demək olar?"
  
  "Bəs onlar?"
  
  "Onlar mütləq yüksək profillidirlər. Harrisonun bacısı. Qeyd etdiyiniz digərləri. Onlardan istifadə edəcək".
  
  "Əlbəttə ki, bunu edəcək. Və biz onunla görüşməyə hazırıq".
  
  Ben simitini bitirib barmaqlarını yaladı. "Mən hələ də bütün qrupun yeraltına getməli olduğuna inana bilmirəm" dedi. "Məşhur olmağa başlayanda."
  
  Hayden diplomatik şəkildə güldü. "Bəli. Faciəli."
  
  "Yaxşı, bəlkə bu bizi daha da bədnam edəcək."
  
  Yenə yumşaq döyüldü və Karin və Kinimaka otağa daxil oldular. Havaylı məzlum görünürdü.
  
  "Bu əclaf qışqırmayacaq. Nə etsək də, o, bizim üçün fit çalmayacaq".
  
  Ben çənəsini dizlərinə söykədi və üzü qəmgin oldu. "Lənət olsun, kaş Mett burada olaydı."
  
  
  DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Hereford adamı diqqətlə izləyirdi. O, tüfənginə quraşdırılmış teleskopik nişangahdan Ben Bleykin ailə üzvlərini dəqiq müəyyən etmək üçün çəmənli təpənin başından qalın ağacların sağında istifadə edə bilərdi. Hərbi dərəcəli əhatə dairəsinə işıqlandırılmış retikul, əlverişsiz işıqlandırma şəraitində geniş istifadəyə imkan verən seçim və BDC (Güllə Düşmə Kompensasiyası) daxildir.
  
  Əslində, tüfəng ağla gələn hər bir yüksək texnologiyalı snayper aləti ilə tam təchiz olunmuşdu, lakin əhatə dairəsinin arxasında olan adam, əlbəttə ki, onlara ehtiyac duymadı. O, ən yüksək səviyyədə hazırlanıb. İndi o, Ben Bleykin atasının televizora yaxınlaşıb onu yandırmasına baxırdı. Bir az uyğunlaşdıqdan sonra o, Ben Bleykin anasının kiçik pultla atasına işarə etdiyini gördü. Gözünün çarpaz işarəsi bir millimetr belə tərpənmədi.
  
  Təcrübəli bir hərəkətlə evin ətrafındakı ərazini gözdən keçirdi. O, yoldan geri çəkildi, ağaclar və hündür divar arasında gizləndi və Herefordlu adam səssizcə kolların arasında gizlənən mühafizəçiləri saymağa davam etdi.
  
  Bir iki üç. Hər şey nəzərə alınır. O bilirdi ki, evdə daha dörd nəfər var, ikisi isə tamamilə gizlədilib. Bütün günahlarına baxmayaraq, CIA Bleyksi qorumaq üçün əla iş gördü.
  
  Kişi qaşlarını çatdı. Hərəkət hiss etdi. Gecədən də qara qaranlıq hündür divarın dibinə yayıldı. Heyvan olmaq üçün çox böyük. Günahsız olmaq üçün çox gizli.
  
  İnsanlar Bleykin Qanlı Kralını tapdılarmı? Əgər belədirsə, onlar nə qədər yaxşı idilər?
  
  Sol tərəfdən, düz La-Manş tərəfdən yüngül meh əsdi və dənizin duzlu dadını özü ilə gətirdi. Herefordlu adam güllənin dəyişdirilmiş trayektoriyasını zehni olaraq kompensasiya etdi və bir az da yaxınlaşdı.
  
  Kişi tamamilə qara geyinmişdi, lakin avadanlıqların evdə hazırlanmış olduğu aydın görünürdü. Bu adam peşəkar deyil, sadəcə muzdlu idi.
  
  Güllə yeməyi.
  
  Kişinin barmağı bir anlıq dartıldı, sonra buraxdı. Təbii ki, əsl sual o idi ki, özü ilə neçə nəfər gətirdi?
  
  Hədəfi çarpaz işarədə saxlayaraq evi və ətrafı tez qiymətləndirdi. Bir saniyə sonra əmin oldu. Ətraf təmizdi. Bu qara geyimli adam tək hərəkət edirdi, Hereford adamı özünə arxayın idi.
  
  Ödəniş üçün öldürən muzdlu.
  
  Bir güllə dəyməz.
  
  O, tətiyi yumşaq bir şəkildə çəkdi və geri çəkilməni uddu. Lülədən çıxan güllənin səsi güclə hiss olunur. Muzdluların heç bir hay-küysüz yıxıldığını, basmış kolların arasında yıxıldığını gördü.
  
  Bleyk ailəsinin mühafizəçiləri heç nə hiss etməyiblər. Bir neçə dəqiqədən sonra o, gizli şəkildə MKİ-yə zəng edərək yeni təhlükəsiz evlərinin sındırıldığını xəbərdar edəcəkdi.
  
  Mett Drake-nin köhnə SAS dostu olan Hereford adamı mühafizəçiləri qorumağa davam etdi.
  
  
  BEŞİNCİ FƏSİL
  
  
  Mett Drake təzə Morgan's Spiced şüşəsinin qapağını açdı və cib telefonunda sürətli yığımda nömrəni yığdı.
  
  Cavab verərkən Meyin səsi həyəcanlı idi. "Dreyk? Nə istəyirsən?"
  
  Drake qaşlarını çatdı və şüşədən bir qurtum aldı. May üçün emosiya nümayiş etdirmək siyasətçinin seçki andına əməl etməsi qədər xarakterik deyildi. "Siz yaxşısınız?"
  
  "Əlbəttə, yaxşıyam. Niyə mən olmamalıyam? Bu nədir?"
  
  Daha uzun bir qurtum aldı və davam etdi. "Sənə verdiyim cihaz. Təhlükəsizdir?"
  
  Bir anlıq tərəddüd oldu. "Məndə yoxdur. Amma təhlükəsizdir, dostum." Mainin sakitləşdirici intonasiyaları geri qayıtdı. "Bu, mümkün olduğu qədər təhlükəsizdir." Drake bir qurtum daha içdi. Mai soruşdu: "Hamısı budur?"
  
  "Yox. İnanıram ki, bu istiqamətdə potensialımı demək olar ki, tükənmişəm. Amma başqa fikrim var. Biri ... evinə daha yaxındır."
  
  O gözləyərkən səssizlik çıqqıldadı və çatladı. Bu adi may deyildi. Bəlkə də kiminləsə idi.
  
  "Mənə sizin Yapon əlaqələrinizdən istifadə etməyiniz lazımdır. Və çinlilər. Və xüsusilə ruslar. Bilmək istəyirəm ki, Kovalenkonun ailəsi varmı".
  
  Kəskin bir nəfəs eşidildi. "Sən ciddisən?"
  
  "Əlbəttə ki, mən çox ciddiyəm." O, bunu nəzərdə tutduğundan daha sərt desə də, üzr istəməyib. "Mən də Boudreau haqqında bilmək istəyirəm. Və ailəsi."
  
  Cavab vermək üçün Mai tam bir dəqiqə çəkdi. "Yaxşı, Drake. Əlimdən gələni edəcəm".
  
  Bağlantı kəsilən kimi Drake dərindən nəfəs aldı. Bir dəqiqə sonra o, ədviyyatlı rom şüşəsinə baxdı. Nədənsə yarı boş idi. Başını qaldırıb pəncərəyə baxdı və Mayami şəhərini görməyə çalışdı, amma şüşə o qədər çirkli idi ki, şüşəni çətinliklə görə bildi.
  
  Ürəyi ağrıyırdı.
  
  Şüşəni yenidən döydü. Daha çox düşünmədən hərəkətə keçdi və başqa bir sürətli yığım nömrəsinə basdı. Fəaliyyətdə o, kədəri bir kənara qoymağın bir yolunu tapdı. Fəaliyyətdə o, irəli getməyin yolunu tapdı.
  
  Mobil telefon zəng çaldı və zəng çaldı. Nəhayət səs cavab verdi. "Siktir, Drake! Nə?"
  
  "Sən rahat danışırsan, qancıq" dedi, sonra susdu. "Necə... komanda necədir?"
  
  "Komanda? Məsih. Yaxşı, lənətə gəlmiş futbol bənzətməsi istəyirsən? Bu nöqtədə əsaslı şəkildə hücumçu kimi istifadə edə biləcəyiniz yeganə şəxs Kinimakadır. Hayden, Blake və bacısı skamyaya belə çıxmazdılar." O, dayandı. "Konsentrasiya yoxdur. Sənin günahın."
  
  O, fasilə verdi. "Mən? Siz deyirsiniz ki, onlara cəhd edilsəydi, uğurlu olardı?" Bir az dumanlı başı döyünməyə başladı. "Çünki cəhd ediləcək."
  
  "Xəstəxana yaxşı mühafizə olunur. Mühafizəçilər kifayət qədər bacarıqlıdır. Amma yaxşı ki, qalmağımı xahiş etdin. Və yaxşı ki, bəli dedim.
  
  "Bəs Boudreau? Bəs bu əclaf?"
  
  "Təxminən qızardılmış yumurta qədər əyləncəlidir. Qırmayacaq. Ancaq unutmayın, Drake, bütün ABŞ hökuməti indi bunun üzərində işləyir. Tək biz yox".
  
  "Mənə xatırlatma." Drake qaşqabaqlandı. "Dərindən güzəştə gedən bir hökumət. İnformasiya hökumət rabitə xətləri ilə yuxarı və aşağı gəzir, Alicia. Hamısını doldurmaq üçün yalnız bir böyük kilid lazımdır."
  
  Alicia susdu.
  
  Drake oturdu və bu barədə düşündü. Qan Kralı fiziki olaraq kəşf edilənə qədər, onların əldə etdiyi hər hansı bir məlumat etibarsız hesab edilməli idi. Buraya Cəhənnəm Qapıları, Havay ilə əlaqə və dörd ölü adamdan topladığı hər hansı xəbərlər haqqında məlumatlar daxildir.
  
  Bəlkə daha bir şey kömək edəcək.
  
  "Mənim daha bir aparıcım var. May isə Kovalenko ilə Boudreonun ailə əlaqələrini yoxlayır. Bəlkə Haydendən də bunu tələb edə bilərsən?
  
  "Mən burada bir lütf olaraq gəlmişəm, Dreyk. Mən sizin lənətə gəlmiş çoban itiniz deyiləm."
  
  Bu dəfə Drake susdu.
  
  Alicia ah çəkdi. "Bax, qeyd edəcəm. Meyə gəlincə, o çılğın pəriyə nə qədər güvənə biləsən".
  
  Drake video oyun istinadına gülümsədi. "Mənə deyincə, hansınızın Uellsi öldürdüyünü deyəndə mən bununla razılaşacağam. Və niyə."
  
  Uzun bir sükut gözlədi və onu aldı. Fürsətdən istifadə edib kəhrəba dərmanından bir neçə qurtum daha içdi.
  
  "Mən Haydenlə danışacağam" deyə Alisiya nəhayət pıçıldadı. Əgər Boudreaux və ya Kovalenkonun ailəsi varsa, onları tapacağıq.
  
  Bağlantı kəsildi. Qəfil sükutda Dreykin başı çəkic kimi çırpındı. Bir gün ona həqiqəti deyəcəklər. Ancaq hələlik Kennedini itirməsi kifayət idi.
  
  Bir vaxtlar indi ay kimi uzaqda olan bir şeyə, külə dönmüş parlaq gələcəyə inanması kifayət idi. İçindəki ümidsizlik ürəyini bulandırdı. Şüşə zəifləmiş barmaqlarından düşdü, sınmadı, amma odlu məzmununu çirkli döşəməyə tökdü.
  
  Bir anlıq Dreyk onu stəkana tökməyi düşündü. Tökülən maye ona verdiyi vədləri, əhdləri və vədlərini xatırlatdı ki, onlar bir saniyədə buxarlanıb, həyatları yerə tökülən o qədər su kimi boşa çıxıb, məhv olub gedirdi.
  
  Bunu yenidən necə edə bilərdi? Dostlarını təhlükəsiz saxlamağa söz ver. Onun indi edə biləcəyi yeganə şey bacardığı qədər çox düşmən öldürmək idi.
  
  Pis dünyanı məğlub et və yaxşılıq yaşamağa davam etsin.
  
  O, çarpayının kənarında oturdu. Qırıq. Heç nə qalmadı. Ölümdən başqa hər şey onun içində öldü və qalan qırıq qabıq bu dünyadan başqa heç nə istəmirdi.
  
  
  ALTINCI FƏSİL
  
  
  Hayden Ben və Karinin xidmət otaqlarından birinə təqaüdə çıxmasını gözlədi. Qardaş və bacı komandası bir nəzəriyyə yaratmaq ümidi ilə Havay adalarını, Almaz Başı, Cəhənnəmin Qapılarını və Qanlı Kralla əlaqəli digər əfsanələri araşdırdılar.
  
  Vəziyyət aydınlaşdıqdan sonra Hayden təzə paltarlar geyindi və Mano Kinimakanın kiçik bir iş stansiyası qurduğu kiçik ofisə girdi. Böyük Havaylı bir az əsəbi görünürdü, düymələrə toxunurdu.
  
  "Hələ də kolbasa barmaqlarınızla eyni anda iki açarı tutursunuz?" Hayden laqeyd şəkildə soruşdu və Kinimaka gülümsəyərək arxaya çevrildi.
  
  "Aloha nani wahine" dedi və sonra sözlərin mənasını bildiyini göstərəndə az qala qızaracaqdı.
  
  "Səncə mən gözələm? Dəli adam tərəfindən bıçaqlandığıma görəmi?"
  
  "Çünki mən şadam. Hələ də bizimlə olduğunuz üçün çox şadam."
  
  Hayden əlini Kinimakinin çiyninə qoydu. "Təşəkkür edirəm, Mano." O, bir neçə dəqiqə gözlədi, sonra dedi: "Ancaq indi Boudreau ilə həm fürsətimiz, həm də dilemmamız var. Onun bildiyini bilməliyik. Amma biz onu necə sındıra bilərik?"
  
  "Səncə, bu dəli piç Qanlı Kralın harada gizləndiyini bilirmi?" Kovalenko kimi ehtiyatlı biri ona doğrudanmı deyə bilərdi?
  
  "Boudreau ən pis dəli növüdür. Ağıllı adam. Deyəsən, nəsə bilir".
  
  Haydenin arxasından istehzalı bir səs gəldi. "Dreyki düşünür ki, biz onun ailəsinə işgəncə verməliyik." Hayden arxaya çevrildi. Alisiya ona kinli bir təbəssüm verdi. "Bununla razısınızmı, CIA?"
  
  "Məttlə yenidən danışdın?" Hayden bildirib. "O necədir?"
  
  "Onun köhnə halına bənzəyir" dedi Alisiya istehza ilə dedi ki, o, açıqca demək istəmirdi. "Bir vaxtlar ondan xoşum gəldiyi kimi."
  
  "Ümidsiz? Sərxoş? Bir?" Hayden səsindəki nifrəti gizlədə bilmədi.
  
  Alisiya çiyinlərini çəkdi. "Əsəbi. Çətin. Ölümcül." O, CIA agentinin baxışları ilə qarşılaşdı. "İnan mənə, əzizim, o belə olmalıdır. Onun bu işdən sağ çıxmasının yeganə yolu budur. Və..." O, sanki davam edib-etməyəcəyini düşünürmüş kimi dayandı. "Və... bu, hamınızın bundan sağ və ailələrinizlə birlikdə çıxmağınızın yeganə yolu ola bilər."
  
  "Mən Boudreaux-nun ailəsi olub-olmadığını görəcəyəm." Hayden Kinimakaya döndü. "Ancaq CIA heç kimə işgəncə verməyəcəyinə əmindir."
  
  "Sizin biletiniz obyektə daxil olmaq üçün etibarlıdırmı?" Kinimaka Britaniya ordusunun keçmiş əsgərinə baxdı.
  
  "Ver və ya götür, böyük oğlan." Alicia nadinc gülümsədi və qəsdən Haydenin yanından keçərək, əsasən Kinimakinin cəsədinin tutduğu kiçik otağa itələdi. "Nə edirsiniz?"
  
  "İş". Kinimaka ekranı söndürüb, Alisiyadan mümkün qədər uzaq bir küncdə gizləndi.
  
  Hayden onun köməyinə gəldi. "Sən insan olanda hərbçi idin, Alisiya. Boudreaux-nu sındırmağımıza kömək edəcək hər hansı təklifiniz varmı?"
  
  Alicia gözlərində bir problemlə Haydenə döndü. "Niyə gedib onunla danışmırıq?"
  
  Hayden gülümsədi. "Mən yenicə hazırlaşırdım."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden bizi saxlama sahəsinə apardı. Beş dəqiqəlik gəzinti və liftə minmək ona heç bir ağrı vermədi, baxmayaraq ki, o, sakitcə getdi və əhvalı yaxşılaşdı. O, anladı ki, bıçaqlanma sizin işdən ayrılmağınıza səbəb olan hər hansı digər xəstəliyə nisbətən oxşardır. Gec-tez cəhənnəm kimi darıxdın və cəhənnəmi yenidən döyüşə sürükləmək istədin.
  
  İstintaq təcridxanası iki sıra kameralardan ibarət olub. Onlar məhbusun saxlanıldığı yeganə kameraya, sol tərəfdəki sonuncu kameraya çatana qədər diqqətlə cilalanmış döşəmə ilə getdilər. Hücrənin qabağı lap açıq idi və onun sakini döşəmədən tavana qədər uzanan barmaqlıqlarla əhatə olunmuşdu.
  
  Hava ağartıcı qoxusu ilə doldu. Hayden, üç həftə əvvəl onu dəfələrlə öldürməyə cəhd edən adamla qarşılaşmağa gələndə Boudreau kamerasının kənarında yerləşən silahlı mühafizəçilərə başını tərpətdi.
  
  Ed Boudreaux çarpayısında uzandı. Onu görəndə gülümsədi. "Budun necədir, sarışın?"
  
  "Nə?" Hayden bilirdi ki, onu təhrik etməməlidir, amma özünü saxlaya bilmirdi. "Səsiniz bir az boğuq səslənir. Bu yaxınlarda sizi boğublarmı?" Üç həftəlik axsaqlıq və bıçaq zərbəsi onu ehtiyatsızlıqdan çıxarmışdı.
  
  Kinimaka gülümsəyərək onun arxasınca getdi. Boudreau onun baxışlarını şiddətli aclıqla qarşıladı. "Bəzən" deyə pıçıldadı. "Gəlin masanı çevirək."
  
  Kinimaka cavab vermədən iri çiyinlərini düzəltdi. Alicia daha sonra iri adamın cəsədini gəzdi və birbaşa barlara tərəf getdi. "O arıq piç sənin xırda qısa tumanlarınızı qarışdırdı?" O, istehza ilə Haydenə yönəldi, lakin gözlərini Budreauxdan çəkmədi. "Bu, bir dəqiqədən çox çəkməyəcək."
  
  Boudreau çarpayıdan qalxıb barlara tərəf getdi. "Gözəl gözlər" dedi. "Çirkli ağız. O kök oğlanı saqqallı sikən sən deyilsən? Xalqımın öldürdüyü adam?"
  
  "Bu mənəm".
  
  Boudreaux barları tutdu. "Buna münasibətiniz necədir?"
  
  Hayden mühafizəçilərin əsəbiləşməyə başladığını hiss etdi. Bu cür qarşıdurma çəkisi onları heç bir yerə aparmadı.
  
  Kinimaka artıq muzdlu əsgəri onlarla müxtəlif üsullarla danışdırmağa çalışmışdı, ona görə də Hayden sadə bir şey istədi. "Nə istəyirsən, Budro? Kovalenko haqqında bildiklərinizi bizə deməyə sizi nə inandıracaq?"
  
  "ÜST?" Budro gözlərini Alisiyadan çəkmədi. Aralarındakı qəfəsin eni ilə ayrılırdılar.
  
  "Kimi nəzərdə tutduğumu bilirsiniz. Qanlı Kral."
  
  "Oh, o. O, sadəcə bir mifdir. Düşünürdüm ki, CIA bunu bilməlidir".
  
  "Qiymətinizi adlandırın."
  
  Boudreau nəhayət Alicia ilə göz təmasını kəsdi. "Ümidsizlik ingilis yoludur." Pink Floydun sözləri ilə desək."
  
  "Heç bir yerə çatmırıq" Haydenə narahat olaraq Drake və Benin Dinoroc şaka yarışmasını xatırlatdı və Boudreaux'nun sadəcə mənasız açıqlamalar verdiyinə ümid etdi. "Biz-"
  
  "Mən onu götürəcəyəm" dedi Boudreau qəfildən hıçqırdı. Hayden dönüb onun yenidən Alisiya ilə üz-üzə dayandığını gördü. "Bir-bir. Məni döysə, danışaram".
  
  "Hazırlanmış". Alicia barmaqlıqlar arasından praktiki olaraq sıxıldı. Mühafizəçilər irəli atıldılar. Hayden qanının qaynadığını hiss etdi.
  
  "Dayan!" O, əlini uzadıb Alisiyanı geri çəkdi. "Sən dəlisən? Bu cəfəngiyat heç vaxt danışmayacaq. Risk etməyə dəyməz".
  
  "Risk yoxdur" deyə Alisiya pıçıldadı. "Heç bir risk yoxdur."
  
  "Biz gedirik" dedi Hayden. "Ancaq..." O, Dreykin nə soruşduğunu düşündü. "Tezliklə qayıdacayıq".
  
  
  * * *
  
  
  Ben Blake geri oturdu və bacısının dəyişdirilmiş CIA kompüterini asanlıqla idarə etməsinə baxdı. Dövlət qurumunun tələb etdiyi xüsusi əməliyyat sisteminə alışması çox çəkməsə də, o, ailənin beyni olub.
  
  Karin arsız, qara qurşaqlı, altı yaşında ikən həyatı döyən, beynini və dərəcələrini yığan və tamamilə heç bir şey etməyi planlaşdırmayan bir tənbəl idi. Məqsədi ona etdiyinə görə həyata incitmək və nifrət etmək idi. Hədiyyələrini israf etmək onun artıq əhəmiyyət vermədiyini göstərməyin bir yolu idi.
  
  İndi ona baxmaq üçün çevrildi. "Bax və Bleyk qadınının gücünə səcdə edin. Diamond Head haqqında bilmək istədiyiniz hər şey bir oxunuşda."
  
  Ben məlumatlara baxdı. Onlar bunu bir neçə gündür - Havay adalarını və Oahunun məşhur vulkanı olan Diamond Head-i kəşf edir və 1778-ci ildə Havay adalarının əfsanəvi kəşfçisi olan Kapitan Kukun səyahətləri haqqında oxuyurlar. Onların hər ikisinin mümkün qədər çox məlumatı skan etməsi və yadda saxlaması vacib idi, çünki sıçrayış baş verən zaman hakimiyyət hadisələrin həqiqətən də çox sürətlə hərəkət edəcəyini gözləyirdi.
  
  Bununla belə, Qan Kralının Cəhənnəm Qapılarına istinad etməsi, xüsusən də Havay adalarına münasibətdə sirr olaraq qalırdı. Deyəsən, Havaylıların əksəriyyəti cəhənnəmin ənənəvi versiyasına belə inanmırdılar.
  
  Diamond Head özü Honolulu vulkanları seriyası kimi tanınan, Oahunun ən məhşur görməli yerlərini təşkil edən hadisələr silsiləsi kimi tanınan kompleks konus və ventilyasiya dəliklərinin bir hissəsi idi. Diamond Head özü, ehtimal ki, ən məşhur əlamətdir, təxminən 150.000 il əvvəl yalnız bir dəfə püskürdü, lakin o qədər bir dəfəlik partlayıcı qüvvə ilə inanılmaz simmetrik konusunu saxlaya bildi.
  
  Ben növbəti şərhə yüngülcə gülümsədi. Almaz Başın bir daha püskürməyəcəyinə inanılır. Hm...
  
  "Almaz Başın bir sıra konuslar və dəliklər olduğu hissəni xatırladınmı?" Karinin aksenti Yorkshire idi. O, artıq Mayamidəki yerli MKİ işçiləri ilə çox əylənib və şübhəsiz ki, birdən çoxunu üzüb.
  
  Karin vecinə deyildi. - Sən karsan, dostum?
  
  "Mənə dost demə" dedi. "Kişilərin başqa kişi adlandırdıqları budur. Qızlar belə danışmamalıdır. Xüsusilə də bacım".
  
  "Yaxşı, bulyon. Barış, hələlik. Amma ventilyasiya nə demək olduğunu bilirsinizmi? Heç olmasa sizin dünyanızda?"
  
  Ben özünü məktəbə qayıtmış kimi hiss etdi. "Lava boruları?"
  
  "Anladım. Hey, sən atamın dediyi kimi lal deyilsən".
  
  "Atam heç vaxt demədi..."
  
  "Rahat ol, qancıq. Sadə dillə desək, lava boruları tunellər deməkdir. Bütün Oahuda".
  
  Ben başını tərpətdi, ona baxdı. "Mən bunu bilirəm. Onlardan birinin arxasında Qan Padşahının gizləndiyini deyirsən?"
  
  "Kim bilir? Amma biz araşdırma aparmaq üçün buradayıq, elə deyilmi?" O, CIA Ben-in öz kompüterindəki düymələrə toxundu. "Ona çat."
  
  Ben ah çəkdi və ondan üz çevirdi. Ailəsinin digər üzvləri kimi, o, ayrı olduqları müddətdə onlar üçün darıxmışdı, lakin bir saatlıq görüşdən sonra köhnə nagging geri qayıtdı. Bununla belə, o, kömək etmək üçün uzun bir yol getdi.
  
  O, "Kapitan Kukun Əfsanələri" kitabında axtarış açdı və stulda geri oturaraq nəyin gəldiyini görmək üçün fikirlərini Mett Drake və ən yaxın dostunun düşüncələrinə çox bənzədir. Ruh halı.
  
  
  YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  Qan Padşahı öz ərazisini döşəməyə qədər uzanan güzgülü pəncərədən gözdən keçirdi. Bu, yeganə məqsəd üçün yaradılmışdır ki, onun öz ərazisindən başqa heç kimin ayaq basmadığı cənnət, sulu, yuvarlanan vadiyə baxan panoramik mənzərə yaratmaqdır.
  
  Onun zehni, adətən sabit və diqqət mərkəzində idi, bu gün çoxsaylı mövzular üzərində yarışırdı. Gəminin itirilməsi - onilliklər boyu ev - gözlənilsə də, vəziyyəti daha da pisləşdirdi. Ola bilsin ki, bu, gəminin qəfil məhv olması idi. Onun vidalaşmağa vaxtı yox idi. Amma sonra vidalaşmalar əvvəllər onun üçün heç vaxt vacib və ya sentimental olmamışdı.
  
  O, Rusiyanın ən çətin dövrlərində və ölkənin ən çətin bölgələrinin bir çoxunda böyümüş sərt, hisssiz bir insan idi. Buna baxmayaraq, o, nisbi rahatlıqla çiçəkləndi, qan, ölüm və araq imperiyası qurdu, milyardlar qazandı.
  
  Fırtına pərdəsinin itməsinin onu niyə qəzəbləndirdiyini çox yaxşı bilirdi. O, özünü toxunulmaz, insanlar arasında şah hesab edirdi. ABŞ-ın cılız hökuməti tərəfindən bu şəkildə təhqir və məyus olmaq onun gözünü qırpmaqdan başqa bir şey deyildi. Amma yenə də ağrıyırdı.
  
  Keçmiş əsgər Drake, onun tərəfində xüsusi bir tikan olduğunu sübut etdi. Kovalenko hiss etdi ki, ingilis bir neçə ildir ki, hərəkətdə olan yaxşı qurulmuş planlarını pozmağa şəxsən cəhd edib və bu adamın iştirakını şəxsi təhqir kimi qəbul edib.
  
  Beləliklə, Qanlı Vendetta. Onun şəxsi yanaşması əvvəlcə Dreykin sevgilisi ilə məşğul olmaq idi; O, sürfələrin qalan hissəsini qlobal muzdlu əlaqələrinə buraxacaq. Artıq ilk telefon zəngini gözləyirdi. Başqa biri tezliklə öləcək.
  
  Vadinin kənarında, uzaq bir yaşıl təpənin arxasında yuvalanmış üç fermadan biri dayanmışdı. O, ancaq hara baxacağını dəqiq bildiyi üçün ona görünən kamuflyajlı damları ayıra bildi. Bu adadakı ranço ən böyüyü idi. Digər ikisi ayrı-ayrı adalarda idi, daha kiçik və ciddi şəkildə müdafiə olunurdu, yalnız düşmən hücumu gələrsə, onu üç istiqamətə bölmək üçün nəzərdə tutulmuşdu.
  
  Girovların müxtəlif yerlərdə yerləşdirilməsinin dəyəri ondan ibarət idi ki, düşmən onların hər birini sağ-salamat xilas etmək üçün qüvvələrini bölməli olacaq.
  
  Qanlı Kralın bu adanı görmədən tərk etməsinin onlarla müxtəlif yolu var idi, lakin hər şey plana uyğun getsəydi, heç yerə getməzdi. O, Kukun tapdıqlarını Cəhənnəm Qapılarından kənarda tapacaq və vəhylər, şübhəsiz ki, padşahı tanrıya çevirəcək.
  
  Bunu etmək üçün tək qapı kifayət idi, - deyə düşündü.
  
  Lakin darvaza ilə bağlı hər hansı düşüncələr istər-istəməz dərindən yanan xatirələrə - hər iki nəqliyyat vasitəsinin itirilməsinə, qisas alınacaq həyasızlığa səbəb olurdu. Onun şəbəkəsi tez bir zamanda bir cihazın yerini kəşf etdi - CIA nəzarətində olan biri. O, artıq digərinin yerini bilirdi.
  
  Hər ikisini geri qaytarmağın vaxtı gəldi.
  
  O, son anda mənzərədən həzz aldı. Qalın yarpaqlar tropik mehlə ritmlə yellənirdi. Dərin bir sakitlik bir anlıq onun diqqətini çəksə də, onu yerindən tərpətmədi. Heç vaxt sahib olmadığı şey, heç vaxt əldən verməyəcək.
  
  Elə bu vaxt onun kabinetinin qapısı ehtiyatla döyüldü. Qan Padşahı dönüb dedi: "Gedək". Onun səsi çınqıl çuxurunun üstündən keçən tankın səsinə bənzəyirdi.
  
  Qapı açıldı. İki mühafizəçi yapon əsilli qorxmuş, lakin tərbiyəli qızı da sürüyərək içəri girdilər. "Chica Kitano" deyə Qanlı Kral hıçqırdı. "Ümid edirəm ki, sənə qayğı göstəriləcək?"
  
  Qız gözlərini qaldırmağa cəsarət etmədən inadla yerə baxdı. Qanlı Kral təsdiqlədi. "İcazəmi gözləyirsən?" Razı olmadı. "Mənə dedilər ki, bacınız ən təhlükəli rəqibdir, Çika" dedi. "İndi o, mənim üçün Yer Ana kimi başqa bir mənbədir. Mənə de... o səni sevirmi, Çika, bacın, Mai?
  
  Qız nəfəs də almırdı. Mühafizəçilərdən biri sual dolu baxışlarla Qan Padşahına baxdı, lakin o, kişiyə məhəl qoymadı. "Danışmağa ehtiyac yoxdur. Mən bunu sizin təsəvvür edə bilməyəcəyinizdən daha çox başa düşürəm. Səni alver etmək mənim üçün sadəcə işdir. Bir iş əməliyyatı zamanı diqqətli susmağın dəyərini çox yaxşı bilirəm".
  
  O, peyk telefonunu yelləyirdi. "Bacınız - Mai mənimlə əlaqə saxladı. Çox ağıllı və sözsüz təhdid mənasında. O, təhlükəlidir, bacın." O, bunu ikinci dəfə dedi, demək olar ki, üz-üzə görüşmək perspektivindən həzz aldı.
  
  Ancaq bu, sadəcə olaraq baş verə bilməzdi. İndi yox, həyat məqsədinə bu qədər yaxın olanda.
  
  "O, sənin həyatın üçün ticarət etməyi təklif etdi. Görürsən, onda mənim xəzinəm var. Sizin üçün əvəz edəcək çox xüsusi cihaz. Bu yaxşıdır. Bu, mənim kimi amansız insanları mükafatlandıran dünyada sənin dəyərini göstərir".
  
  Yapon qızı cəsarətlə gözlərini qaldırdı. Qanlı Kral ağzını təbəssüm kimi bir şeyə bükdü. "İndi onun sizin üçün nələri qurban verməyə hazır olduğunu görürük."
  
  Nömrəni yığdı. Telefona bir dəfə zəng gəldi və ona sakit qadın səsi cavab verdi.
  
  "Bəli?"
  
  "Mai Kitano. Bilirsən kimdi. Bu zəngi izləmək şansının olmadığını bilirsiniz, elə deyilmi?
  
  "Çalışmaq fikrim yoxdur."
  
  "Çox yaxşı". O, ah çəkdi. "Ah, kaş daha çox vaxtımız olsaydı, sən və mən. Amma fərqi yoxdur. Sənin gözəl bacın Çika buradadır". Qan Kralı mühafizəçilərə işarə etdi ki, onu qabağa gətirsinlər. "Bacın Çikaya salam de."
  
  Meyin səsi telefonda əks-səda verdi. "Chica? Necəsən?" Qorunur. Qanlı Kralın bildiyi qorxu və qəzəbə xəyanət etmədən səthin altında qaynayır.
  
  Bir an çəkdi, amma Çika nəhayət, "Konnichiwa, shimai" dedi.
  
  Qanlı Kral güldü. "Yaponların sənin kimi amansız döyüş maşını yaratması mənim üçün heyrətamizdir, Mai Kitano. Sizin irqiniz mənimki kimi heç bir müsibət bilmir. Hamınız çox ehtiyatlısınız. "
  
  "Qəzəbimiz və ehtirasımız bizi hiss etdirən şeylərdən qaynaqlanır" dedi Mai sakitcə. "Və bizə edilənlərdən."
  
  "Mənə təbliğ etməyi düşünmə. Yoxsa məni hədələyirsən?
  
  "Mənə bu işlərin heç birinə ehtiyac yoxdur. Olduğu kimi də olacaq".
  
  "Onda icazə ver sənə necə olacağını deyim. Sabah axşam CocoWalk-da Coconut Grove-da mənim xalqımla görüşəcəksən. Axşam saat səkkizdə restoranın içində, izdihamın içində olacaqlar. Cihazı təhvil verib çıxıb gedirsən".
  
  "Məni necə tanıyacaqlar?"
  
  "Onlar da səni mənim kimi tanıyacaqlar, Mai Kitano. Bilməli olduğunuz hər şey budur. Axşam saat səkkiz, gecikməməyiniz müdrik olardı".
  
  Mayın səsində ani bir şənlik yarandı ki, bu da Qan padşahının gülümsəməsinə səbəb oldu. "Mənim bacım. Bəs onun haqqında?
  
  "Cihaz əllərində olanda mənim adamlarım sizə göstərişlər verəcəklər." Qan Kralı problemi başa vurdu və bir anlıq qələbəsindən həzz aldı. Onun bütün planları üst-üstə düşür.
  
  "Qızı səfərə hazırla" dedi, o, hisssiz səslə adamlarına. "Və Kitano üçün bahisləri yüksək edin. Mən əyləncə istəyirəm. Mən bu əfsanəvi döyüşçünün həqiqətən nə qədər yaxşı olduğunu görmək istəyirəm".
  
  
  SƏKKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  Mai Kitano əlindəki ölü telefona baxdı və məqsədinə çatmaqdan çox uzaq olduğunu anladı. Dmitri Kovalenko sahib olduğu şeylərdən asanlıqla ayrılanlardan deyildi.
  
  Qan Kralı adlı mifik yeraltı dünya fiquru haqqında vəhşi nəzəriyyələri ilə ilk dəfə onunla əlaqə saxlamazdan bir neçə həftə əvvəl Tokiodakı mənzildən qaçırıldı . O vaxta qədər Mai bu adamın çox real və çox, çox ölümcül olduğunu bilmək üçün kifayət qədər öyrənmişdi.
  
  Lakin o, əsl niyyətlərini gizlətməli və sirlərini özündə saxlamalı idi. Əslində, bu, bir yapon qadını üçün çətin bir iş deyil, lakin Mett Drake-nin açıq-aşkar sədaqəti və dostlarını qorumaq üçün sarsılmaz inamı ilə çətinləşir.
  
  Dəfələrlə az qala ona deyirdi.
  
  Lakin Çika onun prioriteti idi. Hətta onun öz hökuməti də Meyin harada olduğunu bilmirdi.
  
  O, zəng etdiyi Mayami xiyabanını tərk etdi və sıx yoldan keçərək sevimli Starbucks-a getdi. Sənin adınızı fincanlara yazmağa vaxt ayırdıqları və həmişə sevimli içkinizi xatırladıqları rahat kiçik yer. Bir müddət oturdu. O, CocoWalk-ı yaxşı tanıyırdı, lakin yenə də tezliklə orada taksi tutmaq niyyətində idi.
  
  Niyə yarıda gəzmək?
  
  Çox sayda insan, istər yerli, istərsə də turistlər, həm onun lehinə, həm də əleyhinə çalışacaqlar. Ancaq bu barədə düşündükcə, Qan Kralının çox müdrik qərar verdiyinə inandı. Sonda hər şey kimin qalib olacağından asılıdı.
  
  Kovalenko bunu etdi, çünki o, Mey bacısını saxlamışdı.
  
  Beləliklə, kütlə arasında onun çantanı bəzi oğlanlara ötürməsi yersiz görünməzdi. Lakin o, həmin uşaqlara meydan oxusa və onları bacıları haqqında danışmağa məcbur etsə, diqqət çəkərdi.
  
  Və daha bir şey - o, indi Kovalenkonu bir az daha yaxşı tanıdığını hiss etdi. Beyninin hansı istiqamətdə işlədiyini bilirdi.
  
  Baxacaqdı.
  
  
  * * *
  
  
  Həmin gün Hayden Cey öz müdiri Conatan Geytsə şəxsi telefon zəngi etdi. Dərhal onun astanasında olduğunu anladı.
  
  "Bəli. Nə oldu, Hayden?"
  
  "Cənab?" Onların peşəkar münasibətləri o qədər yaxşı idi ki, bəzən o, bunu şəxsi münasibətlərə çevirə bilirdi. "Hər şey yaxşıdır?"
  
  Xəttin o biri ucunda tərəddüd var idi, Geytsə xas olmayan başqa bir şey. "Bu, gözlənilən qədər yaxşıdır" deyə müdafiə naziri nəhayət mızıldandı. "Ayağınız necədir?"
  
  "Bəli ser. Müalicə yaxşı gedir". Hayden vermək istədiyi sualı verməkdən özünü saxladı. Birdən əsəbiləşərək mövzudan yayındı. "Bəs Harrison, ser? Onun statusu nədir?"
  
  "Harrison, Kovalenkonun bütün xəbərçiləri kimi həbsxanaya gedəcək. Manipulyasiya edilmiş və ya edilməmişdir. Hamısı budur, miss Cey?"
  
  Soyuq tonlardan sancılan Hayden stula yıxıldı və gözlərini bərk-bərk yumdu. "Xeyr ser. Sizdən bir şey soruşmalıyam. Ola bilsin ki, artıq CIA və ya başqa bir qurum tərəfindən ört-basdır edilib, amma mən həqiqətən bilməliyəm..." O, dayandı.
  
  "Xahiş edirəm, Hayden, soruş."
  
  "Budronun ailəsi varmı, ser?"
  
  "Bu nə deməkdir?"
  
  Hayden ah çəkdi. "Bu, tam olaraq sizin düşündüyünüz kimi deməkdir, cənab Katib. Burada heç bir yerə çatmırıq və vaxt daralır. Boudreaux bir şey bilir.
  
  "Lənət olsun, Cey, biz Amerika hökumətiyik, sən isə MKİ-sən, Mossad yox. Siz bu qədər açıq danışmaqdan daha yaxşı bilməli idiniz".
  
  Hayden daha yaxşı bilirdi. Ancaq ümidsizlik onu sındırdı. "Mett Drake bunu edə bilərdi" dedi sakitcə.
  
  "Agent. Bu işləməyəcək". Katib bir müddət susdu, sonra danışdı. "Agent Jay, sizə şifahi töhmət verildi. Məsləhətim odur ki, bir müddət başını aşağı sal."
  
  Bağlantı kəsildi.
  
  Hayden divara baxdı, amma bu, ilham üçün boş bir kətana baxmaq kimi idi. Bir müddət sonra o, dönüb Mayami üzərində gün batımını seyr etdi.
  
  
  * * *
  
  
  Uzun gecikmə Mayın ruhunu yeyirdi. Qətiyyətli və fəal qadın, hər hansı bir hərəkətsizlik dövrü onu qıcıqlandırırdı, amma bacısının həyatı tarazlıqda olanda, onun ruhunu praktiki olaraq parçaladı.
  
  Amma indi gözləmə bitdi. Mai Kitano Coconut Grove-dəki kokos yoluna yaxınlaşdı və sürətlə bir gün əvvəl təyin etdiyi müşahidə məntəqəsinə keçdi. Mübadilə hələ bir neçə saat qalmış, Mai zəif işıqlandırılmış Cheesecake Factory barına yerləşdi və cihazlarla dolu bel çantasını qarşısındakı piştaxtaya qoydu.
  
  Başının üstündən müxtəlif idman kanallarını yayımlayan bir sıra televiziya ekranları səsləndi. Bar yüksək və həyəcanlı idi, lakin restoranın girişini və qəbul sahəsini dolduran izdihamla müqayisədə heç nə yox idi. O, heç vaxt bu qədər məşhur restoran görməmişdi.
  
  Meyxanaçı gəlib bara salfet qoydu. "Yenə salam" dedi, gözlərini qırparaq. "Başqa tur?"
  
  Dünən gecə olduğu kimi eyni adam. Mainin diqqətini yayındırmağa ehtiyac yoxdu. "Bunu yadda saxla. Şişelenmiş su və çay götürəcəyəm. Mənimlə üç dəqiqə dayana bilmədin, dostum."
  
  Meyxanaçının baxışlarına məhəl qoymayaraq, girişi öyrənməyə davam etdi. Eyni anda onlarla insanı araşdırmaq onun üçün heç vaxt çətin olmayıb. İnsanlar vərdişli varlıqlardır. Onlar öz dairələrində qalmağa meyllidirlər. Bunlar onun daim nəzərdən keçirməli olduğu yeni gələnlər idi.
  
  Mai çayını qurtumlayıb baxdı. Xoş bir atmosfer və ləzzətli yeməklərin ləzzətli qoxusu var idi. Ofisiant hər dəfə ağzına qədər nəhəng boşqab və içkilərlə doldurulmuş nəhəng oval nimçə ilə yanından keçəndə diqqətini qapılarda saxlamaqda çətinlik çəkirdi. Gülüş otağı doldurdu.
  
  Bir saat keçdi. Barın sonunda bir qoca təkbaşına oturub, başını aşağı salıb bir pinti pivə qurtumlayırdı. Yalnızlıq onu küləş qatı kimi əhatə edib, hamını təhlükədən xəbərdar edirdi. Bu yerdəki yeganə zərərverici o idi. Elə onun arxasında, sanki özəlliyini vurğulamaq üçün bir britaniyalı cütlük yoldan keçən ofisiantdan bir yerdə oturmuş, bir-birini qucaqlayaraq şəkil çəkdirməyi xahiş edib. Mai bir kişinin həyəcanlı səsini eşitdi: "Biz hamilə olduğumuzu indi bildik."
  
  Gözləri dolanmaqdan heç vaxt dayanmırdı. Meyxanaçı bir neçə dəfə ona yaxınlaşsa da, başqa heç nə gətirməyib. Televiziya ekranlarında bir növ futbol oyunu oynanılırdı.
  
  Mai bel çantasını bərk-bərk tutdu. Telefonunun göstəricisi saat səkkizi göstərəndə tünd kostyumlu üç kişinin restorana daxil olduğunu görüb. Onlar kilsədə dəniz piyadaları kimi seçilirdilər. Böyük, geniş çiyinli. Boyun tatuirovkaları. Qırxılmış başlar. Sərt, gülməyən üzlər.
  
  Kovalenkonun adamları burada idi.
  
  Mai onların bacarıqlarını qiymətləndirərək onların hərəkətinə baxdı. Hər kəs bacarıqlı idi, amma ondan bir neçə liqa geridə qaldı. O, çayından son qurtum aldı, Çikanın üzünü ağlına möhkəm həkk etdi və bar stulundan sürüşdü. O, tam rahatlıqla bel çantasını ayağına sıxaraq onların arxasına keçdi.
  
  O gözlədi.
  
  Bir saniyə sonra onlardan biri onu gördü. Üzündəki şok sevindirici idi. Onun reputasiyasını bilirdilər.
  
  "Bacım haradadır?"
  
  Onların sərt davranışlarını bərpa etmək üçün bir an lazım oldu. Biri soruşdu: "Cihazınız varmı?"
  
  Onlar gəlib-gedən insanların, süfrələrini götürməyə çağırılan səs-küydən bir-birlərini eşitmək üçün yüksək səslə danışmalı idilər.
  
  "Bəli, məndə var. Mənə bacımı göstər".
  
  İndi məhkumlardan biri zorla gülümsədi. "İndi bu," o gülümsədi, "mən edə bilərəm."
  
  Camaatın arasında qalmağa çalışan Kovalenkonun quldurlarından biri tamamilə yeni iPhone götürüb və nömrə yığıb. Mai digər ikisinin ona baxdığını hiss etdi, çox güman ki, reaksiyasının hansı formada ola biləcəyini ölçdü.
  
  Çikanı incitsəydilər, o, izdihamla maraqlanmazdı.
  
  Gərgin anlar arxada qaldı. Mai, gənc yaraşıqlı bir qızın sevinclə böyük bir cheesecakes nümayişinə doğru tələsdiyini gördü, valideynlərinin də cəld və sevinclə ardınca getdi. Ölümə və xaosa nə qədər yaxın olduqlarını sadəcə bilə bilməzdilər və Mai'nin onlara göstərmək arzusu yox idi.
  
  iPhone bir partlayışla canlandı. O, balaca ekranı görməyə can atırdı. Diqqətdən kənarda idi. Bir neçə saniyədən sonra bulanıq görüntü bir araya gəlib bacısının üzünün yaxından görüntüsünü göstərdi. Çika sağ idi və nəfəs alırdı, amma ağlından qorxmuş görünürdü.
  
  "Əgər sizlərdən hər hansı biriniz onu incitsə..."
  
  "Sadəcə izləməyə davam edin."
  
  Şəkil itməyə davam etdi. Çikanın bütün bədəni göründü, nəhəng palıd kresloya o qədər möhkəm bağlandı ki, güclə hərəkət edə bildi. Mai dişlərini qıcırtdı. Kamera uzaqlaşmağa davam etdi. İstifadəçi Çikadan böyük, yaxşı işıqlandırılmış anbardan keçərək uzaqlaşıb. Nə vaxtsa pəncərənin yanında dayanıb ona çöldəki mənzərəni göstərdilər. O, dərhal Mayami'nin ən ikonik binalarından birini, daim dəyişən rəng ekranı ilə tanınan üç mərtəbəli göydələn Mayami Qülləsini tanıdı. Daha bir neçə saniyədən sonra telefon bacısına qayıtdı və sahibi nəhayət dayanana qədər yenidən geri çəkilməyə başladı.
  
  "O, qapıdadır" dedi, daha çox danışan Kovalenko ona. "Bizə cihazı verəndə o, çıxacaq. Onda onun harada olduğunu dəqiq görə bilərsiniz".
  
  Mai iPhone-u öyrənirdi. Zəng cari olmalı idi. O, bunun səsyazma olduğunu düşünmürdü. Üstəlik, onun nömrəni yığdığını gördü. Və onun bacısı mütləq Mayamidə idi.
  
  Əlbəttə ki, onlar Mai Kokoshnikdən qaça bilməmişdən əvvəl də onu öldürüb qaça bilərdilər.
  
  "Cihaz, Miss Kitano." Quldurun səsində sərt olsa da, böyük hörmət var idi.
  
  Olmalı olduğu kimi.
  
  Mai Kitano ağıllı bir əməliyyatçı idi, Yapon kəşfiyyatının təklif etdiyi ən yaxşılarından biri idi. O, Kovalenkonun cihazı nə qədər çox istədiyini düşünməli idi. Bacısını geri qaytarmaq istədiyi qədər pis idi?
  
  Siz ailənizlə rulet oynamırsınız. Onları geri alacaqsınız və daha sonra da alacaqsınız.
  
  Mai bel çantasını götürdü. "Qapıdan çıxanda sənə verəcəm."
  
  Başqası olsaydı, bəlkə də onu götürməyə çalışardılar. Onu bir az da incidə bilərdilər. Amma onlar öz həyatlarına, bu quldurlara dəyər verdilər və hamısı bir nəfər kimi başını tərpətdi.
  
  iPhone-u olan mikrofona danışdı. "Et bunu. Çölə çıx".
  
  Mai, sınmış metal qapı çərçivəsi görünənə qədər diqqəti bacısından uzaqlaşdıraraq, şəklin bir dairədə tullanmasını diqqətlə izlədi. Sonra, bir yerdə köhnəlmiş görünüşlü bir anbarın xaricində boyaya və sac işçisinə ciddi ehtiyac var.
  
  Kamera daha da geri çəkildi. Küçədə dayanacaq yerləri və "Qaraj" yazılmış böyük ağ lövhə gözə çarpdı. Bir avtomobilin qırmızı bulanıqlığı keçdi. Mai səbirsizliyinin qaynamağa başladığını hiss etdi və sonra kamera qəfildən yenidən binaya və xüsusilə də qapının sağına cırıq-cırıq köhnə işarəni ortaya qoydu.
  
  Bina nömrəsi və sonra sözləri: Cənub-Şərqi 1-ci küçə. Onun ünvanı var idi.
  
  Mai bel çantasını atıb ac çita kimi qaçdı. Camaat onun qarşısında əridi. Çölə çıxdıqdan sonra o, ən yaxın eskalatora qaçdı, məhəccərdən tullandı və təxminən yarıya qədər inamlı bir ayaqla yerə endi. O, qışqırdı və insanlar kənara atıldı. O, yer səviyyəsinə qaçdı və Qrand prospektində səliqə ilə saxladığı avtomobilə tərəf getdi.
  
  Alov açarını çevirdi. Mən mexaniki sürət qutusunu ötürməyə keçirdim və qaz pedalını yerə basdım. Tigertail prospektindəki trafikdə bir az rezin yandırdı və risk etməkdən çəkinmədi. Sükanı fırladıb, ürəyinin döyüntüsü ilə ünvanı yazaraq, diqqətinin dörddə üç hissəsini oturan-nava yönəltdi.
  
  Naviqator onu 27-ci cənuba gətirdi. Qarşısında şimala baxan düz bir yol var idi və o, sözün əsl mənasında pedalı xalçaya basdı. Diqqəti o qədər cəmlənmişdi ki, anbara çatanda nə edəcəyini belə düşünmürdü. Qabaqdakı maşın onun iyrəncliyini bəyənmədi. Arxa fənərləri yanıb-sönərək onun qabağına çıxdı. Mai arxa qanadına çırpılıb, nəticədə sürücü idarəetməni itirib və avtomobilini park edilmiş motosikletlərin sırasına salıb. Velosipedlər, dəbilqələr və metal qırıntıları hər tərəfə uçurdu.
  
  Mai diqqətini daraltdı. Vitrinlər və avtomobillər tunel görməsinin bulanıq divarları kimi yanıb-sönürdü. Yoldan keçənlər ona qışqırdılar. Bayker onun yüksək sürətli manevrlərindən o qədər şoka düşüb ki, səndələyərək işıqforda yıxılıb.
  
  Naviqator onu şərqə, Flaqlerə tərəf apardı. Göstərici ona beş dəqiqəyə orada olacağını söylədi. Balıq bazarı sol tərəfdə rəngi dumanlı idi. Sürətli bir yedəkləmə və o, "SW1st Street" yazılmış bir lövhə gördü.
  
  Əlli saniyədən sonra naviqatorun İrlandiya ləhcəsi elan etdi: siz təyinat yerinə çatdınız.
  
  
  * * *
  
  
  İndi də Mai heç bir ciddi tədbir görməmişdi. O, maşını kilidləməyi və açarları ön təkərin arxasında sərnişin tərəfində qoymağı xatırladı. O, yolun qarşısına qaçdı və titrəyən kamerada bir müddət əvvəl gördüyü işarəni tapdı.
  
  İndi o, kəşf edə biləcəyi şeylər üçün özünü gücləndirmək üçün nəfəs aldı. Gözlərini yumdu, tarazlığını bərpa etdi, qorxu və qəzəbini sakitləşdirdi.
  
  Dəstək sərbəst çevrildi. O, astanadan keçdi və sürətlə sola sürüşdü. Heçnə dəyişmədi. Boşluq qapıdan arxa divara qədər təxminən əlli fut və eni təxminən otuz fut idi. Orada mebel yox idi. Divarlarda şəkillər yoxdur. Pəncərələrdə pərdə yoxdur. Onun üstündə bir neçə parlaq, isti işıq cərgəsi vardı.
  
  Çika hələ də otağın arxasındakı stula bağlanmışdı, gözləri iriləşərək hərəkət etməyə çalışırdı. Və Maiyə nəsə demək üçün mübarizə apardı, aydın idi.
  
  Lakin yapon kəşfiyyat agenti nə axtarmaq lazım olduğunu bilirdi. O, hər yerdə yerləşən yarım onlarla təhlükəsizlik kamerasını gördü və dərhal kimin baxdığını bildi.
  
  Kovalenko.
  
  Bilmədiyi şey niyə idi? O, bir növ şou gözləyirdi? Nə olursa olsun, o, Qan Kralının nüfuzunu bilirdi. Gizli bomba və ya qaz silindrini nəzərə almayan sürətli və ya asan olmayacaqdı.
  
  Otağın sonunda, bacısının kreslosunun düz qarşısındakı it ayağı, şübhəsiz ki, bir-iki sürprizi gizlətdi.
  
  Mai yavaş-yavaş irəlilədi, Çikanın hələ də sağ olmasından rahatladı, lakin Kovalenkonun bunun nə qədər davam edəcəyi ilə bağlı heç bir illüziyası yox idi.
  
  Sanki cavab olaraq gizli dinamiklərdən səs gəldi. "Mai Kitano! Sizin nüfuzunuz misilsizdir". Kovalenko idi. "Gəlin görək layiqdirmi?"
  
  Kor itin ayağının arxasından dörd fiqur sürüşüb çıxdı. Mai bir saniyə baxdı, gözlərinə çətinliklə inandı, lakin sonra sui-qəsdçilərdən birincisi ona tərəf qaçdığı üçün məcburən duruş gətirdi.
  
  Mai asanlıqla yan tərəfə sürüşüb mükəmməl bir fırlanma zərbəsi yerinə yetirənə qədər uçan təpikə hazırlaşaraq sürətlə qaçdı. İlk döyüşçü şoka düşərək yerə yıxıldı. Natiqlərdən Qanlı Kralın gülüşü gəldi.
  
  İndi ikinci döyüşçü ona birincini bitirmək şansı verməyərək hücum etdi. Kişi çakramı - ülgüc kimi iti kənar kənarı olan polad halqanı barmağının ucunda fırladıb yaxınlaşan kimi gülümsədi.
  
  Mai dayandı. Bu adam mahir idi. Ölümcül. Belə bir təhlükəli silahı inamla asanlıqla istifadə etmək bacarığı illərin ağır təcrübəsindən danışırdı. O, biləyinin sadə bir hərəkəti ilə çakranı ata bilərdi. O, ehtimalları tez bir zamanda bərabərləşdirdi.
  
  Onun diapazonunu bağlayaraq ona tərəf qaçdı. Biləyinin büküldüyünü görəndə, o, silahın qövsünün altından sürüşərək sürüşdü və başını mümkün qədər geriyə atdı, pis bıçaqlar onun üstündəki havanı kəsdi.
  
  Saçının bir tutumu yerə düşdü.
  
  Mai bütün gücü ilə onun dizlərini təpikləyərək əvvəlcə ayaqlarını ustaya vurdu. İndi əsir götürməyin vaxtı deyildi. Həm eşitdiyi, həm də hiss etdiyi xırıltı ilə kişinin dizləri büküldü. Onun qışqırtısı yerə yıxılmadan əvvəl gəldi.
  
  Bu qədər illik məşq bir anda itirildi.
  
  Bu adamın gözləri şəxsi ağrıdan daha çox şey ortaya qoydu. Mai bir anlıq Kovalenkonun onun üzərində nə ola biləcəyi ilə maraqlandı, lakin sonra üçüncü döyüşçü döyüşə girdi və o, birincinin artıq ayağa qalxdığını hiss etdi.
  
  Üçüncüsü iri bir kişi idi. O, ovunu təqib edən, yalın ayaqları betona çırpan böyük ayı kimi döşəmənin üstündən ona tərəf addımladı. Qan Kralı onu bir sıra xırıltılarla ruhlandırdı və sonra onun elementində manyak olan gülməyə başladı.
  
  Mai düz onun gözlərinin içinə baxdı. "Bunu etməli deyilsən. Kovalenkonu ələ keçirməyə yaxınıq. Və girovların azad edilməsi".
  
  Kişi bir anlıq tərəddüd etdi. Kovalenko başının üstündə xoruldadı. "Sən məni titrədirsən, Mai Kitano, qorxudan titrəyirsən. İyirmi il ərzində mən sadəcə bir mif idim, indi isə susqunluğumu öz şərtlərimlə pozuram. Necə bildin ki..." O, susdu. "Sənin kimi biri mənə bərabər olubmu?"
  
  Mai iri döyüşçünün gözlərinin içinə baxmağa davam etdi. Hiss etdi ki, arxasındakı da dayanıb, sanki zehni mübarizənin nəticəsini gözləyir.
  
  "Mübarizə!" Qanlı Kral birdən qışqırdı. "Döyüş, yoxsa mən sənin yaxınlarının dərisini diri-diri soyub köpək balıqlarına yedizdirərəm!"
  
  Təhlükə real idi. Hətta Mai bunu görürdü. İri kişi qollarını uzadıb ona tərəf qaçaraq hərəkətə keçdi. Mey öz strategiyasını yenidən nəzərdən keçirdi. Vur və qaç, sürətli və sarsıdıcı şəkildə vur və sonra yoldan çıx. Mümkünsə, ölçüsünü ona qarşı istifadə edin. Mai ondan hansısa qaçma hərəkəti gözləyəcəyini bildiyi üçün ona yaxınlaşmağa icazə verdi. Ona yaxınlaşıb bədənindən tutduqda, o, əlinin altında idi və ayaqlarına sarılmışdı.
  
  Onun yerə dəyməsi səsi hətta Qanlı Kralın çılğın gülüşünü də boğdu.
  
  Birinci döyüşçü indi onun kürəyinin kiçik nahiyəsini hədəfə alaraq onu möhkəm vurdu, Mai burulmadan və yuvarlanmadan əvvəl ağrılı bir zərbə vurdu, yerə yıxılan adamın arxasına keçərək özünə yer verdi.
  
  İndi Qan Kralı fəryad qoparıb. "Onun bacısının başını kəs!"
  
  İndi samuray qılıncı ilə silahlanmış dördüncü bir adam peyda oldu. O, düz Çikaya doğru getdi, həyatına son qoymağa altı addım qalmışdı.
  
  Və Mai Kitano bilirdi ki, indi həyatının ən yaxşı tamaşasını ifa etməyin vaxtıdır. Bütün məşqləri, bütün təcrübəsi bacısını xilas etmək üçün son ümidsiz cəhddə bir araya gəldi - ölüm-dirim məsələsi.
  
  On saniyəlik ölümcül lütf və gözəllik və ya ömür boyu yanan peşmançılıq.
  
  Mai böyük adamın kürəyinə tullandı və ondan tramplin kimi istifadə edərək ilk döyüşçüyə uçan zərbə endirdi. Meyin dominant ayağı üzündəki bir neçə sümüyü sındırdığı üçün şoku çətinliklə hiss etdi, ancaq ölü bir çəki kimi yıxıldı. Mai dərhal başını geri çəkdi və yuvarlandı, onurğasına möhkəm düşdü, lakin onun tullanış sürəti onu minimal vaxtda beton döşəmənin üstündən uzağa apardı.
  
  O, bacısından və qılınclı adamdan daha da uzaqlaşdı.
  
  Ancaq çakranın düz yanında.
  
  Bir millisaniyəlik fasilədə o, varlığını cəmlədi, ruhunu sakitləşdirdi və ölümcül silahı buraxaraq dönüb. O, havada cızıldı, ölümcül bıçağı parıldayırdı, artıq Mayın öz qanından qırmızı zolaqlara bürünmüşdü.
  
  Çakra titrəyərək qılınc ustasının boynuna çırpıldı. Kişi heç nə hiss etmədən, səssizcə yerə yıxıldı. Onu nəyin vurduğunu hələ də anlamırdı. Qılınc yerə çırpıldı.
  
  İri kişi indi ona qarşı özünü saxlaya bilən yeganə döyüşçü idi, lakin o, dayanmağa çalışarkən ayağı bükülməyə davam edirdi. O, yəqin ki, bir və ya iki vətərini zədələyib. Əzab və acizlik göz yaşları özü üçün deyil, sevdikləri üçün üzünə axırdı. Mai Çikaya baxdı və bacısının yanına qaçmağa məcbur oldu.
  
  Davamlı mübarizə nəticəsində yaranan bənövşəyi biləkləri və qanlı sıyrıqları görüncə dişlərini qıcayaraq ipləri kəsmək üçün qılıncdan istifadə etdi. Nəhayət, bacısının ağzından tıxacını çıxartdı.
  
  "Ağıl get. səni daşıyacağam".
  
  Qanlı Kral gülməyi dayandırdı. "Onu dayandır!" O, böyük döyüşçüyə qışqırdı. "Et bunu. Yoxsa arvadını öz əllərimlə öldürərəm!"
  
  İri kişi qışqırdı, qollarını uzadıb ona tərəf sürünməyə çalışdı. Mai onun yanında dayandı. "Bizimlə gəl" dedi. "Bizə qoşul. Bu canavarı məhv etməkdə bizə kömək edin".
  
  Bir anlıq kişinin üzü ümidlə işıqlandı. Gözünü qırpdı və sanki dünyanın ağırlığı onun çiyinlərindən götürüldü.
  
  "Sən onlarla get, o da öləcək" dedi Qanlı Kral.
  
  Mai başını tərpətdi. "O, hələ də ölüdür, kişi. Alacağın tək qisas mənim arxamca qalmaqdır".
  
  Adamın gözləri yalvarırdı. Bir anlığa Mai özünü onunla birlikdə çəkəcəyini düşündü, lakin sonra şübhə buludları geri qayıtdı və baxışları aşağı düşdü.
  
  "Mən bacarmıram. Hələ sağ ikən. Sadəcə bacarmıram".
  
  Mai onu orada yataraq tərk etdi. Onun öz döyüşləri var idi.
  
  Qanlı Kral ona ayrılıq gülləsi göndərdi. "Qaç, Mai Kitano. Mənim müharibəm elan olunmaq üzrədir. Qapılar isə məni gözləyir".
  
  
  DOQQUZUNCU FƏSİL
  
  
  Qan padşahının əlləri bıçağına tərəf getdi. Silah əvvəlcə onun qarşısındakı masaya oxşayırdı. O, qana bulanmış bıçağı yoxlayaraq onu gözlərinə yaxınlaşdırdı. Bu bıçaqla neçə həyatına son qoydu?
  
  İyirmi beş ildir bir-bir, hər gün. Ən azı.
  
  Yalnız əfsanəni saxlamaq üçün, hörmət və qorxu təzələmək üçün.
  
  "Belə layiqli rəqibdir" dedi öz-özünə. "Təəssüf ki, yenidən sınamağa vaxtım yoxdur." Ayağa qalxdı, bıçağı yavaş-yavaş fırladıb, bıçağı yeridikcə işığı əks etdirirdi.
  
  "Ancaq mənim hərəkət etmək vaxtım az qala gəldi."
  
  Qara saçlı qadının stula bağlandığı stolun əks ucunda dayandı. O, artıq soyuqqanlılığını itirmişdi. Onun qızarmış gözlərinə, ağır bədənə və titrəyən dodaqlarına baxmaqdan iyrəndi.
  
  Qanlı Kral çiyinlərini çəkdi. "Narahat olma. İndi ilk cihazım var, baxmayaraq ki, Kitano üçün darıxmışam. Əriniz ikinci cihazı indi təhvil verməlidir. Əgər keçsə, azad gedəcəksən".
  
  "Necə - sənə necə etibar edək?"
  
  "Mən şərəfli adamam. Gəncliyimi belə yaşadım. Əgər namus sorğu-sual edilsə..." O, ləkələnmiş bıçağı ona göstərdi. "Həmişə daha çox qan olub."
  
  Onun kompüter ekranından boğuq bir ping gəldi. Getdi və bir neçə düyməni basdı. Vaşinqtondan olan komandirinin siması göründü.
  
  "Mövqeyimiz var, ser. Hədəf on dəqiqəyə hazır olacaq".
  
  "Cihaz prioritetdir. Hər şeydən üstün. Bunu yadda saxla".
  
  "Cənab". Üz yüksək mənzərəni ortaya çıxarmaq üçün geri çəkildi. Onlar zibillə dolu və az qala tərk edilmiş dayanacağa baxdılar. Dəli şəkildə ekranın yuxarı hissəsində hərəkət edən bir avara və bir cüt avtomatik qapıdan keçən mavi Nissan göstərilirdi.
  
  "Bu sıxıntıdan qurtulun. O, polis ola bilər".
  
  "Biz onu yoxladıq, ser. O, sadəcə bir serseridir".
  
  Qanlı Padşah onun içində yavaş-yavaş qəzəb yarandığını hiss etdi. "Ondan qurtul. Məndən bir daha soruş, ailəni diri-diri basdıraram".
  
  Bu adam sadəcə onun üçün işləyirdi. Amma bu adam Dmitri Kovalenkonun nəyə qadir olduğunu bilirdi. Daha bir söz demədən nişan alıb evsizin başından güllələyib. Qan Kralı təqribən betonlanmış əraziyə qaranlıq bir ləkənin yayılmağa başladığını görəndə gülümsədi.
  
  "İşarəyə beş dəqiqə qaldı."
  
  Qanlı Kral qadına nəzər saldı. Bir neçə ay idi ki, onun qonağı idi. Müdafiə nazirinin həyat yoldaşı heç də kiçik mükafat deyildi. Conatan Qeyts onun təhlükəsizliyi üçün baha ödəyəcəkdi.
  
  "Cənab, Geyts öz müddətini keçib."
  
  İstənilən başqa vəziyyətdə, Qanlı Kral indi öz bıçağından istifadə edərdi. Fasilə yoxdur. Lakin ikinci cihaz vacib olmasa da, onun planları üçün vacib idi. Kompüterin yanında duran peyk telefonunu götürüb nömrə yığdı.
  
  Zənginə və çalmasına qulaq asdım. "Görünür, əriniz sizin təhlükəsizliyinizlə maraqlanmır, xanım Qeyts." Qanlı Kral dodaqlarını təbəssüm kimi bir şeyə bükdü. "Yoxsa o, artıq səni əvəz edib, hmm? Bu Amerika siyasətçiləri..."
  
  Bir klik gəldi və qorxulu səs nəhayət cavab verdi. "Bəli?"
  
  "Ümid edirəm ki, yaxınsınız və cihaz sizdə var, dostum. Əks halda..."
  
  Müdafiə nazirinin səsi son həddə çatmışdı. "Birləşmiş Ştatlar tiranlara boyun əymir" dedi və bu sözlər onun ürəyinə və ruhuna çox baha başa gəldi. "Tələbləriniz yerinə yetirilməyəcək"
  
  Qanlı Kral Cəhənnəmin Qapıları və onların arxasında nələr olduğunu düşündü. "O zaman arvadının əzab içində ölməsinə qulaq as, Geyts. Getdiyim yer üçün ikinci cihaza ehtiyacım yoxdur".
  
  Kanalın açıq qalmasına əmin olan Qanlı Kral bıçağını qaldırdı və hər bir öldürücü fantaziyasını həyata keçirməyə başladı.
  
  
  ONCU FƏSİL
  
  
  Hayden Cey cib telefonu zəng çalanda kompüterdən uzaqlaşıb. Ben və Karin Kapitan Kukun dəniz səyahətlərini və xüsusən də Havay adalarına aid olan səyahətlərini canlandırmaqla məşğul idilər. Kuk məşhur kəşfiyyatçı kimi tanınsa da, çox istedadlı bir insan idi, görünürdü. O, həm də məşhur naviqator və bacarıqlı kartoqraf idi. Hər şeyi xəritələndirən adam, Yeni Zelandiyadan Havay adalarına qədər olan torpaqları qeyd etdi və ilk enişini Sandviç Adaları adlandırdığı Havayda etdiyi daha çox tanınırdı. Heykəl 1778-ci ildə ilk dəfə rastlaşdığı yerin sübutu olaraq Kauai ştatının Waimea şəhərində hələ də dayanır.
  
  Hayden zəng edənin onun müdiri Conatan Qeyts olduğunu görəndə geri çəkildi.
  
  "Bəli ser?"
  
  O biri tərəfdən yalnız fasilələrlə nəfəs eşidilirdi. Pəncərəyə tərəf getdi. "Məni eşidirsən? Cənab?"
  
  Onu şifahi danladıqdan sonra heç danışmadılar. Hayden bir az əmin deyildi.
  
  Geytsin səsi nəhayət eşidildi. "Onu öldürdülər. Bu əclaflar onu öldürdülər".
  
  Hayden heç nə görmədən pəncərədən bayıra baxdı. "Onlar nə etdilər?"
  
  Onun arxasında Ben və Karin səsindən təşvişə düşərək geri çevrildilər.
  
  "Həyat yoldaşım Haydeni götürdülər. Aylar əvvəl. Və dünən gecə onu öldürdülər. Çünki onların əmrini qəbul etməzdim".
  
  "Yox. Olmazdı..."
  
  "Bəli". Geytsin viski ilə zəngin adrenalin təlaşı aydın şəkildə dağılmağa başlayanda səsi çatladı. "Bu, səni narahat etmir, Cey, arvadım. Mən həmişə vətənpərvər olmuşam, ona görə də Prezident onun qaçırılmasından bir neçə saat sonra xəbər tutdu. Mən qalıram..." O, dayandı. "Patriot".
  
  Hayden nə deyəcəyini çətinliklə bildi. "Niyə indi mənə deyin?"
  
  "Növbəti addımlarımı izah etmək üçün."
  
  "Yox!" Hayden qəfil qorxu içində pəncərəni döyərək qışqırdı. "Bunu edə bilməzsən! Zəhmət olmasa!"
  
  "Rahatlayın. Özümü öldürmək fikrim yoxdur. Əvvəlcə Saranın qisasını almağa kömək edəcəm. İronik, elə deyilmi?
  
  "Nə?"
  
  "İndi mən Mett Drakenin özünü necə hiss etdiyini bilirəm."
  
  Hayden gözlərini yumdu, amma göz yaşları hələ də üzünə yuvarlandı. Kennedinin xatirəsi artıq dünyadan yoxa çıxırdı, bir vaxtlar odla dolu olan ürək indi əbədi gecəyə çevrilirdi.
  
  "Niyə indi mənə deyin?" Hayden nəhayət təkrarladı.
  
  "Bunu izah etmək üçün." Geyts susdu, sonra dedi: "Ed Boudronun kiçik bacısı var. Detalları sizə göndərirəm. Et bunu-"
  
  Hayden o qədər şoka düşdü ki, davam etmədən katibin sözünü kəsdi. "Sən əminsən?"
  
  "Bu əclafı bitirmək üçün əlindən gələni et."
  
  Xətt öldü. Hayden onun telefonuna e-poçt zəngi eşitdi. Dayanmadan kəskin şəkildə dönüb, Ben Bleyk və bacısının narahat baxışlarına məhəl qoymadan otağı tərk etdi. Kinimakinin kiçik şkafına tərəf getdi və onu xorizo sousu ilə toyuq hazırlayarkən gördü.
  
  "Alicia haradadır?"
  
  "Dünən onun keçidi ləğv edildi." Böyük Havaylının sözləri təhrif olundu.
  
  Hayden daha da yaxınlaşdı. "Axmaq olma. İkimiz də bilirik ki, onun biletə ehtiyacı yoxdur. Yaxşı, Alisiya haradadır? "
  
  Kinimakinin gözləri iriləşərək boşqablara baxdı. "Hmm, bir dəqiqə. Mən onu tapacağam. Xeyr, o, bunun üçün çox anlayışlıdır. edəcəm-"
  
  "Sadəcə ona zəng et." Hayden bu sözləri deyən kimi mədəsi sıxıldı və ruhunu qaralıq bürüdü. "Ona deyin ki, Drake ilə əlaqə saxlasın. İstədiyini aldı. Məlumat almaq üçün günahsız bir insanı incitəcəyik".
  
  - Budro bacı? Kinimaka həmişəkindən daha kəskin görünürdü. "Onun həqiqətən varmı? Və Geyts imzaladı?
  
  "Sən də edərdin," Hayden gözlərini qurudu, "əgər kimsə arvadına işgəncə verib öldürsəydi."
  
  Kinimaka bunu səssizcə həzm etdi. "Və bu, MKİ-yə Amerika vətəndaşı ilə eyni şeyi etməyə imkan verir?"
  
  "Hələlik belədir" dedi Hayden. "Biz müharibə vəziyyətindəyik."
  
  
  ON BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Matt Drake bahalı şeylərlə başladı. Johnnie Walker Black şüşəsi cəlbedici idi və çox köhnəlmiş görünmürdü.
  
  Bəlkə daha yaxşı bir şey onun üzünün yaddaşını tez bir zamanda dəyişdirə bilər? Bu dəfə yuxusunda həmişə söz verdiyi kimi onu həqiqətən xilas edəcəkmi?
  
  Axtarış davam etdirilib.
  
  Viski yandı. Dərhal stəkanı qurutdu. Yenidən doldurdu. Diqqətini cəmləmək üçün mübarizə aparırdı. O, başqalarına kömək edən, onların etimadını qazanan, hesaba çəkilən, heç kəsi heç vaxt yarı yolda qoymayan bir insan idi.
  
  Lakin o, Kennedi Muru uğursuz bacardı. Və bundan əvvəl o, Alisonu uğursuz etdi. Və o, hələ yaşamaq şansı olmadan ölən doğmamış körpəsini uğursuz etdi.
  
  Johnnie Walker, əvvəllər sınadığı hər bir şüşə kimi, ümidsizliyini daha da artırdı. Bunun baş verəcəyini bilirdi. O, incitməsini istəyirdi. İstəyirdi ki, ruhundan bir parça əzab kəssin.
  
  Ağrı onun tövbəsi idi.
  
  Pəncərədən bayıra baxdı. O, arxaya baxdı, boş, görünməz və hisssiz - qara rəngə boyandı, eynilə onun kimi. May və Alicia yeniləmələri getdikcə nadir hala gəldi. SAS dostlarından zənglər vaxtında gəlməyə davam edirdi.
  
  Qanlı Kral bir neçə gün əvvəl Benin valideynlərini öldürdü. Onlar təhlükəsiz idilər. Onlar heç vaxt təhlükədən xəbərsiz idilər və Ben də Qan Kralının vendettasının qurbanı olmağa nə qədər yaxınlaşdıqlarını heç vaxt bilməyəcək.
  
  Bleyksi mühafizə edən CIA agentləri də bilmirdilər. SAS-ın tanınmasına və ya arxasına vurmağa ehtiyacı yox idi. Onlar sadəcə tapşırığı yerinə yetirdilər və növbəti işə keçdilər.
  
  Möhtəşəm bir melodiya çalmağa başladı. Mahnı gözəl olduğu qədər də təsirli idi - Evanescence-in "My Immortal" mahnısı - və ona indiyə qədər itirdiyi hər şeyi xatırlatdı.
  
  Bu onun zəng melodiyası idi. O, bir az çaşqın halda çarşafları dolandırdı, amma nəhayət, telefonla əlaqə saxladı.
  
  "Bəli?"
  
  "Bu, Haydendir, Mett."
  
  Bir az dik oturdu. Hayden son istismarlarından xəbərdar idi, lakin onlara məhəl qoymadı. Alicia onların ortağı idi. "Nə baş verdi? Ben-?" O, bu sözləri deməyə belə özünü saxlaya bilmirdi.
  
  "Onun vəziyyəti yaxşıdır. Biz yaxşıyıq. Amma nəsə oldu".
  
  "Kovalenkonu tapmısan?" Səbirsizlik alkoqol dumanını parlaq işıqfor kimi kəsdi.
  
  "Xeyr hələ yox. Amma Ed Boudreaux-nun bir bacısı var. Və onu bura gətirmək üçün icazə aldıq".
  
  Drake viskini unudaraq oturdu. Nifrət və cəhənnəm odu ürəyində iki iz yandırdı. "Mən nə edəcəyimi dəqiq bilirəm."
  
  
  ON İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Hayden özünü gələcək şeylərə hazırladı. Onun bütün CIA karyerası onu bu vəziyyətə hazırlamamışdı. Müdafiə nazirinin həyat yoldaşı öldürülüb. Güclü insanların naməlum sayda qohumlarını girov saxlayan beynəlxalq terrorçu.
  
  Hökumət iştirak edən hər kəsin kimliyini bilirdimi? Heç vaxt. Ancaq lənətə gələ bilərsiniz ki, onlar heç vaxt icazə vermədiklərindən daha çox şey bilirdilər.
  
  İlk dəfə qeydiyyatdan keçəndə daha asan görünürdü. Ola bilsin ki, o vaxtlar, sentyabrın 11-dən əvvəl hər şey daha sadə idi. Ola bilsin ki, atası, onun təqlid etməyə can atdığı əfsanəvi agent Ceyms Ceyin dövründə hər şey ağ-qara idi.
  
  Və amansız.
  
  Bu kəskin kənar idi. Qan Kralına qarşı müharibə bir çox səviyyələrdə aparılıb, lakin onunki hələ də ən dəhşətli və uğurlu ola bilər.
  
  Onun tərəfində olan insanların müxtəlif şəxsiyyətləri ona üstünlük verirdi. Bunu ilk olaraq Qeyts hiss etdi. Buna görə də o, onlara Bermud üçbucağını əhatə edən sirrlə bağlı öz araşdırmalarını aparmağa icazə verdi. Geyts onun düşündüyündən daha ağıllı idi. Matt Drake, Ben Blake, May Kitano və Alicia Miles kimi ziddiyyətli şəxsiyyətlərin təmin etdiyi üstünlüyü dərhal gördü. Onun komandasının potensialını gördü. Və onların hamısını bir yerə topladı.
  
  parlaq.
  
  Gələcəyin komandası?
  
  İndi hər şeyini itirmiş adam arvadını belə vəhşicəsinə öldürən adam üçün ədalətin bərqərar olmasını istəyirdi.
  
  Hayden Boudreaux-nun kamerasına yaxınlaşdı. Lakonik muzdlu tənbəlcəsinə qatlanmış əllərinin üstündən ona baxdı.
  
  "Sənə kömək edə bilərəmmi, Agent Jay?"
  
  Hayden bir daha cəhd etməsəydi, heç vaxt özünü bağışlamazdı. "Bizə Kovalenkonun yerini deyin, Boudreau. Sadəcə verin və hər şey bitəcək". O, qollarını araladı. "Demək istəyirəm ki, o, sənə əhəmiyyət vermir."
  
  "Bəlkə də bilir." Boudro bədənini çevirdi və çarpayıdan sürüşdü. "Bəlkə də bilmir. Bəlkə bunu demək tezdir, hə?"
  
  "Onun planları nədir? Bu cəhənnəm qapısı nədir?
  
  "Əgər bilsəydim..." Boudronun üzündə ziyafətdə olan köpəkbalığının təbəssümü görünürdü.
  
  "Həqiqətən də edirsən." Hayden çox faktiki olaraq qaldı. "Sənə son şansı verirəm."
  
  "Son şans? Məni vuracaqsan? CIA nəhayət ki, oyunda qalmaq üçün hansı qaranlıq günahları etməli olduqlarını anladımı?"
  
  Hayden çiyinlərini çəkdi. "Bunun yeri və vaxtı var."
  
  "Əlbəttə. Bir neçə yerin adını çəkə bilərəm". Boudreau onu ələ saldı, tüpürcək səpilməsi ilə dəlilik parıldayırdı. "Mənə edə biləcəyiniz heç bir şey yoxdur, Agent Cey, məni Qan Kralı kimi güclü birinə xəyanət etməyə məcbur edəcək."
  
  "Yaxşı..." Hayden özünü gülümsəməyə məcbur etdi. "Bizi düşündürən də budur, Ed." O, səsinə şənlik əlavə etdi. "Burada heç nəyin yoxdur, adam. heç nə. Və yenə də tökməyəcəksiniz. Orada oturursan, boş yerə gedirsən, nəticəni sevinclə qəbul edirsən. Tam bir əclaf kimi. Uduzan kimi. Bir parça Cənub axmaqlığı kimi." Hayden hər şeyi verdi.
  
  Boudreaux ağzında gərgin ağ xətt əmələ gəldi.
  
  "Sən təslim olmuş adamsan. Qəribə. qurban. İmpotent."
  
  Boudreau ona tərəf hərəkət etdi.
  
  Hayden üzünü barmaqlıqlara sıxaraq ona sataşdı. "Lanet olsun, lənətə gəlmiş sik."
  
  Boudreau bir yumruq atdı, lakin Hayden yenə də özünü gülümsəməyə məcbur edərək daha sürətlə geri çəkildi. Yumruğunun polada dəyməsinin səsi yaş sillə kimi idi.
  
  "Beləliklə, biz təəccübləndik. Sənin kimi bir adamı, əsgəri zəif iradəli üzvə çevirən nədir?"
  
  İndi Boudro yavaş-yavaş başa düşən gözlərlə ona baxdı.
  
  "Hamısı budur". Hayden onu təqlid etdi. "Ora gəldin, elə deyilmi? Onun adı Mariyadır, elə deyilmi?
  
  Boudreau ağlasığmaz qəzəblə barları bağladı.
  
  Gülüş növbəsi Haydendə idi. "Artıq dediyim kimi. İmpotent."
  
  O üz çevirdi. Toxumlar səpildi. Söhbət sürət və qəddarlıqdan gedirdi. Ed Boudreau normal şəraitdə heç vaxt çatlamazdı. Amma indi...
  
  Kinimaka televizoru yuvarladı, stula bağladılar ki, muzdlu onu görsün. Kişinin səsindəki narahatlıq gizlətməyə çalışsa da, aydın görünürdü.
  
  "Siz nə cəhənnəm çəkməyə çalışırsınız?"
  
  "Baxmağa davam et, əclaf." Hayden səsini artıq vecinə almamış kimi səsləndirdi. Kinimaka televizoru yandırdı.
  
  Boudreaux-nun gözləri böyüdü. "Xeyr," o, yalnız dodaqları ilə sakitcə dedi. "Oh yox".
  
  Hayden onun baxışlarını tamamilə inandırıcı bir təbəssümlə qarşıladı. "Biz müharibədəyik, Boudreaux. Hələ də danışmaq istəmirsən? Lanet bir əlavə seçin."
  
  
  * * *
  
  
  Matt Drake kadra girməzdən əvvəl kameranın etibarlı şəkildə yerində olduğundan əmin oldu. Qara şalvar kamuflyajdan daha çox təsir göstərmək üçün üzünə çəkilmişdi, amma əynindəki gülləkeçirməz jilet və əlindəki silah qızın vəziyyətinin ciddiliyini tamamilə aydın göstərirdi.
  
  Qızın gözləri ümidsizlik və qorxu gölləri idi. Onun nə etdiyi barədə heç bir fikri yox idi. Onların nə üçün lazım olduğunu bilmirəm. O, qardaşının nə işlə məşğul olduğunu bilmirdi.
  
  Maria Fedak günahsız idi, Dreyk düşündü, əgər bu günlərdə kimsə günahsızdısa. Təsadüfən tutuldu, bədbəxtliyə tutuldu bütün dünyaya yayılan, ölümdən, ürəksizlikdən, nifrətdən fısıldayan, xırıltılı.
  
  Drake onun yanında dayandı, sağ əlində bıçağı silkələdi, digəri yüngülcə silaha söykəndi. Onun günahsız olması artıq onun üçün əhəmiyyət kəsb etmirdi. Bu qisas idi, heç də az deyil. Bir ömür üçün bir həyat.
  
  Səbirlə gözlədi.
  
  
  * * *
  
  
  "Mariya Fedak" dedi Hayden. "O, sənin bacındır, evlidir, cənab Budro. Bacın, unutqan, cənab Muzdlu. Bacınız dəhşətə gəlib, cənab Killer. O, qardaşının kim olduğunu və onun müntəzəm olaraq nə işlə məşğul olduğunu bilmir. Amma o səni həqiqətən tanıyır. İldə bir və ya iki dəfə onun yanına gələn, övladları üçün saxta hekayələr və düşüncəli hədiyyələrlə sevən bir qardaş tanıyır. Mənə de görüm, Ed, onların anasız böyüməsini istəyirsən?
  
  Boudreaux-nun gözləri qabarıq idi. Onun çılpaq qorxusu o qədər güclü idi ki, Hayden əslində ona yazığı gəlirdi. Amma indi vaxtı deyildi. Bacısının həyatı həqiqətən balansda idi. Buna görə də aparıcılıq etmək üçün Mett Drake-i seçdilər.
  
  "Mariya". Söz onun içindən pafoslu və çarəsiz çıxdı.
  
  
  * * *
  
  
  Drake qorxmuş qızı çətinliklə görə bildi. Kennedini qucağında ölü gördü. O, Benin qanlı əllərini gördü. Harrisonun günahkar üzünü gördü.
  
  Ancaq ən çox Kovalenkonu gördü. Qan padşahı, baş beyin o qədər boş və hisslərdən məhrum bir insandır ki, o, yenidən canlanmış cəsəddən başqa bir şey ola bilməz. Zombi. Adamın üzünü gördü və onu əhatə edən hər şeydə həyatı boğmaq istədi.
  
  Əlləri qıza uzanıb boğazını bağladı.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden gözlərini monitora zillədi. Drake şeyləri tələsdirdi. Boudreau çətinliklə təslim olmağa vaxt tapmadı. Kinimaka həmişə mehriban vasitəçi kimi ona tərəf addımladı, lakin Alisiya Mayls onu geri çəkdi.
  
  "Yox, böyük oğlan. Qoy bu alçaqlar tər töksün. Onların əllərində ölümdən başqa heç nə yoxdur".
  
  Hayden, Boudreaux-nun adamlarını öldürməsini əmr edəndə onu ələ saldığını xatırladığı kimi özünü ələ salmağa məcbur etdi.
  
  "Qışqıracaqsan, Ed, yoxsa onların Böyük Britaniyada necə suşi hazırladıqlarını bilmək istəyirsən?"
  
  Boudreaux ona öldürücü baxışlarla baxdı. Ağzının kənarından nazik bir miqdarda tüpürcək axdı. Emosiyaları ona yaxınlaşırdı, necə ki, cinayətin yaxınlaşdığını hiss edəndə hiss edirdi. Hayden onun özünü ondan bağlamasını istəmirdi.
  
  Alicia artıq barlara yaxın idi. "Sən mənim sevgilimin edamını əmr etdin. Sevinməlisən ki, mən yox, Dreyk kəsmə ilə məşğuldur. Mən o qancığa iki dəfə çox əziyyət verərdim".
  
  Boudro birindən digərinə baxdı. "İkiniz də əmin olun ki, mən heç vaxt buradan çıxmayacam. And içirəm ki, ikinizi də tikə-tikə doğrayacağam".
  
  "Bunu yadda saxla." Hayden Dreykin Maria Fedakın boynunu sıxmasına baxırdı. "Onun çox vaxtı yoxdur."
  
  Boudreau sərt adam idi və üzü qapalı idi. "MKİ bacıma zərər verməyəcək. O, ABŞ vətəndaşıdır".
  
  İndi Hayden həqiqətən dəlinin bunu başa düşmədiyinə inanırdı. "Mənə qulaq as, sən dəli piç" deyə fısıldadı. "Biz müharibə vəziyyətindəyik. Qanlı Kral Amerika torpaqlarında amerikalıları öldürdü. O, onlarla adamı oğurladı. Onlarla.O, bu ölkəni fidyə üçün saxlamaq istəyir. Nə sənə, nə də qoxuyan bacına əhəmiyyət vermir!"
  
  Alisiya qulaqcığına nəsə mızıldandı. Hayden təlimatları eşitdi. Kinimaka da eyni şeyi etdi.
  
  Drake də.
  
  O, qadının boynunu buraxaraq silahı qabığından çıxarıb.
  
  Hayden dişlərini o qədər sıxdı ki, kəllə sümüyünün ətrafındakı sinirlər qışqırdı. Onun bağırsaq instinkti az qala qışqırmağa və ona dayanmasını söyləməyə məcbur etdi. Onun diqqəti bir saniyə bulanıq oldu, lakin sonra məşqi başladı və ona dedi ki, bu, Kovalenkonu izləmək üçün ən yaxşı şansdır.
  
  Yüzlərlə və ya daha çoxunu xilas etmək üçün bir həyat.
  
  Boudreau onun üzündəki duyğuların oyununu gördü və birdən barmaqlıqlar arasında özünü tapdı, əmin oldu, əlini uzadıb hönkürdü.
  
  "Bunu etmə. Bunu mənim kiçik bacıma etməyə cəsarət etmə!"
  
  Haydenin üzü daş maskası idi. "Son şans, qatil."
  
  "Qanlı Kral bir kabusdur. Bildiyim qədər, qırmızı siyənək ola bilər. O, belə şeyləri sevir".
  
  "Anladım. Bizi sınayın."
  
  Ancaq Boudreau çox uzun müddətdir muzdlu, çox uzun müddətdir ki, qatil olmuşdur. Və onun nüfuzlu şəxslərə nifrəti onun mühakiməsini kor etdi. "Cəhənnəmə get, qancıq."
  
  Haydenin ürəyi sıxıldı, lakin o, biləyindəki mikrofonun monitoruna toxundu. "Onu vur."
  
  Dreyk silahı qaldırıb başına sıxdı. Barmağı tətiyə basdı.
  
  Boudreaux dəhşət içində qışqırdı. "Yox! Qanlı Kral içəridə..."
  
  Drake dəhşətli atəş səsinin bütün digər səsləri boğmasına icazə verdi. O, Mariya Fedakın başından qan sıçramasına baxdı.
  
  "Şimali Oahu!" Boudreaux bitirdi. "Ən böyük ferması oradadır..." O, ölü bacısının kresloda yıxıldığını və onun arxasındakı qan sıçrayan divara baxaraq yerə yıxılanda sözləri kəsildi. Balaclava geyinmiş fiqurun ekranı tamamilə doldurana qədər ekrana yaxınlaşmasına şok içində baxdı. Sonra maskasını çıxardı.
  
  Mett Drake-nin üzü soyuq, uzaq, işini sevən bir cəlladın üzü idi.
  
  Hayden titrədi.
  
  
  ON ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Mett Drake taksidən düşdü və qarşısında görünən hündür binanı öyrənmək üçün gözlərini yumdu. Boz və qeyri-adi, CIA-nın gizli əməliyyatı üçün mükəmməl örtük idi. Yerli agentlər bir neçə mühafizə qatından keçərək yeraltı qaraja sızmalı olublar . İstər agent, istərsə də mülki şəxs olsun, hamı özlərini qəsdən asan hədəf kimi təqdim edərək, ön qapıdan içəri girdilər.
  
  O, dərindən nəfəs aldı, xatırlaya bildiyi müddətdə ilk dəfə demək olar ki, ayıq idi və bir nəfərlik fırlanan qapını itələdi. Ən azından bu quraşdırma öz təhlükəsizliyini ciddiyə alırdı. Qarşısında sadə bir stol var idi, orada yarım düzən sərt görünüşlü kişi oturmuşdu. Şübhəsiz ki, daha çoxları izləyirdi.
  
  Cilalanmış kafel döşəmənin üstündən keçdi. "Hayden Jay mənimlə görüşməyi gözləyir."
  
  "Adın nədir?"
  
  "Dreyk."
  
  "Met Dreyk?" Mühafizəçinin cəsarətli görünüşü bir qədər tərəddüd etdi.
  
  "Əlbəttə".
  
  Adam ona məşhur və ya məhbusu görən adamın istifadə edə biləcəyi bir baxış verdi. Sonra zəng etdi. Bir saniyə sonra o, Drake-ni ehtiyatlı liftə apardı. Açarı içəri taxıb düyməni basdı.
  
  Drake liftin sanki hava yastığında yuxarıya doğru uçduğunu hiss etdi. Nə baş verəcəyini çox düşünməmək qərarına gəldi, hadisələrin öz-özünə qayğısına qalmasına icazə verdi. Qapı açılanda o, dəhlizə baxdı.
  
  Dəhlizin sonunda onu qarşılamaq üçün komitə dayanmışdı.
  
  Ben Blake və bacısı Karin. Hayden. Kinimaka. Alicia Mayles arxada bir yerdə dayandı. O, Meyi görmədi, amma sonra bunu da gözləmirdi.
  
  Baxmayaraq ki, səhnə səhv idi. Bura Kennedi də daxil olmalı idi. Onsuz hər şey qəribə görünürdü. O, liftdən çıxdı və yəqin ki, onların da eyni hissləri keçirdiklərini xatırlamağa çalışdı. Bəs onlar hər gecə çarpayıda uzanıb onun gözlərinin içinə baxıb maraqlanırdılar ki, niyə Drake onu xilas etmək üçün orada deyildi?
  
  Ben daha sonra onun qarşısında dayandı və Drake heç nə demədən gənc oğlanı qucağına çəkdi. Karin qardaşının çiyninin üstündə utancaq şəkildə gülümsədi və Hayden əlini onun çiyninə qoymaq üçün getdi.
  
  "Sizin üçün darıxdıq".
  
  O, ümidsizcəsinə dayandı. "Çox sağ ol".
  
  "Tək olmaq lazım deyil" dedi Ben.
  
  Drake bir addım geri çəkildi. "Bax," dedi, "bir şeyi dəqiq başa düşmək vacibdir. Mən dəyişmiş insanam. Sən daha mənə arxalana bilməzsən, xüsusən də sən, Ben. Əgər hamınız bunu başa düşsəniz, o zaman bizim birgə işləmək şansımız var".
  
  "Sənin deyildi..." Ben, Drake bildiyi kimi, birbaşa problemə getdi. Karin, təəccüblüdür ki, ağılın əli idi. O, onu tutdu və kənara çəkdi və Drake onların arxasında ofisə aydın bir yol buraxdı.
  
  O, yol boyu başını Kinimakaya işarə edərək, onların arasından keçdi. Alisiya Mayls ciddi gözlərlə ona baxdı. O, həm də onun üçün əziz olan birinin itkisini yaşadı.
  
  Drake dayandı. "Hələ bitməyib, Alisiya, heç bir halda. Bu əclaf məhv edilməlidir. Yoxsa, o, dünyanı yandıra bilər".
  
  "Kovalenko qışqıraraq öləcək."
  
  "Halleluya".
  
  Drake onun yanından keçərək otağa keçdi. İki böyük kompüter onun sağında oturmuşdu, sabit disklər məlumat axtararkən və yükləyərkən vızıldayır və klikləyirdi. Qarşısında Mayami çimərliyinə baxan bir cüt döşəmə hündürlüyündə güllə keçirməyən pəncərələr var idi. Birdən o, Uellsin özünü pozğun kimi göstərərək oradakı qaralmış cəsədləri görə bilməsi üçün snayper dürbünü istəməsi ilə təəccübləndi.
  
  Bu fikir onu düşündürdü. Kennedinin öldürülməsindən sonra ilk dəfə idi ki, o, Welles haqqında tutarlı şəkildə düşünürdü. Wells Alicia və ya Meyin əlində dəhşətli bir ölümlə öldü. Hansının olduğunu bilmirdi, niyə də bilmirdi.
  
  Başqalarının da onun arxasınca içəri girdiyini eşitdi. "Beləliklə..." O, diqqətini mənzərəyə yönəltdi. "Biz Havaya nə vaxt gedəcəyik?"
  
  "Səhər," Hayden dedi. "Aktivlərimizin çoxu indi Oahuda cəmləşib. Kovalenkonun birdən çox ferması olduğu məlum olduğu üçün digər adaları da yoxlayırıq. Təbii ki, indi onun hiylə ustası olduğu da məlumdur, ona görə də biz dünyanın müxtəlif bölgələrində digər aparıcıları izləməyə davam edirik".
  
  "Yaxşı. Captain Cook, Diamond Head və Cəhənnəm Qapısına istinadları xatırlayıram. Məqsədiniz bu idimi?"
  
  Ben götürdü. "Demək olar ki, bəli. Lakin Kuk Oahuya yox, Kauaiyə endi. Onun..." Monoloq qəfil bitdi. "Hmm, bir sözlə. Qeyri-adi bir şey tapmadıq. sağol."
  
  "Kukla Diamond Head arasında birbaşa əlaqə yoxdur?"
  
  "Biz bunun üzərində işləyirik". Karin bir az müdafiə ilə danışdı.
  
  "Ancaq o, Yorkşirdə anadan olub" deyə Ben Drake-in yeni maneəsini sınaqdan keçirərək əlavə etdi. "Bilirsən, Allahın Yeri."
  
  Deyəsən, Dreyk dostunun dediklərini belə eşitmirdi. "O, Havayda nə qədər vaxt keçirdi?"
  
  "Aylar" dedi Karin. "O, ən azı iki dəfə ora qayıtdı."
  
  "Ola bilsin ki, o, hər adaya baş çəkib. Etməli olduğunuz şey onun tarixini və ya nailiyyətlərini deyil, qeydlərini yoxlamaqdır. Onun məşhur olmadığı şeyləri bilməliyik".
  
  "Bu..." Karin dayandı. "Bu, həqiqətən məntiqlidir."
  
  Ben heç nə demədi. Karin bitməmişdi. "Bizim bildiyimiz budur: Havay alovunun, şimşəklərin və vulkanların tanrısı Pele adlı qadındır. O, Havay adalarının bir çox qədim nağıllarında məşhur bir fiqurdur. Onun evinin dünyanın ən aktiv vulkanlarından birinin üstündə olduğu deyilir, lakin o, Oahuda deyil, Böyük Adadadır".
  
  "Hamısı budur?" Drake qısaca soruşdu.
  
  "Yox. Əksər hekayələr onun bacıları haqqında olsa da, bəzi əfsanələr Pele qapısından bəhs edir. Qapı atəşə və vulkanın ürəyinə aparır - bu sizə Cəhənnəm kimi səslənirmi?"
  
  "Bəlkə də bu bir metaforadır" Kinimaka düşünmədən dedi, sonra qızardı. "Yaxşı, ola bilər. Sən bilirsən..."
  
  İlk gülən Alisiya oldu. "Allaha şükür ki, heç olmasa başqa birinin yumor hissi var." O, xoruldadı, sonra insanların onunla necə rəftar etdiyinə əhəmiyyət vermədiyini göstərən səslə "İnci deyil" dedi.
  
  "Pelenin qapısı faydalı ola bilər" dedi Drake. "Yaxşı işə davam edin. Səhər görüşərik".
  
  "Qalmırsan?" Ben, dostu ilə danışmaq şansının olacağına ümid edərək ağzını kəsdi.
  
  "Yox". Günəş okeanın üzərində batmağa başlayan kimi Drake pəncərədən bayıra baxdı. "Bu axşam olacağım bir yer var."
  
  
  ON DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Drake arxasına baxmadan otaqdan çıxdı. Gözlənildiyi kimi, Hayden liftə girmək üzrəykən ona yetişdi.
  
  "Dreyk, yavaşla. O yaxşıdır?"
  
  "Onun yaxşı olduğunu bilirsən. Onu video axınında gördünüz."
  
  Hayden onun əlindən tutdu. "Nə demək istədiyimi bilirsən."
  
  "O yaxşı olacaq. Yaxşı görünməli idi, bunu bilirsən. Boudreaux bunun gerçək olduğunu düşünmüşdü.
  
  "Bəli".
  
  "Kaş ki, onun qırıldığını görəydim."
  
  "Yaxşı, onun bıçaqladığı mən idim, buna görə də sizin sayənizdə bu həzz aldım."
  
  Drake birinci mərtəbənin düyməsini basdı. "Onun bacısı artıq agentlərin yanında olmalıdır. Onu xəstəxanaya aparıb təmizləyəcəklər. Saxta qan öz işinə qarışan şeytandır, bilirsən."
  
  "Bu, mümkünsə, Boudreau daha dəli oldu. Bacısı sağ-salamat ayağa qalxanda..." Hayden başını tərpətdi. "Son çöküş."
  
  "Plan işlədi. Bu, sağlam bir fikir idi" dedi Drake. "Biz məlumat aldıq. Buna dəyərdi".
  
  Hayden başını tərpətdi. "Bilirəm. Mən manyakın dəmir barmaqlıqlar arxasında olmasına şadam".
  
  Drake liftə girdi və qapıların bağlanmasını gözlədi. Hayden gözdən itərkən, "Məndən asılı olsaydı" dedi. "Mən alçaqı hücrəsində güllələyərdim."
  
  
  * * *
  
  
  Drake taksiyə minərək Biscayne Bulvarına getdi və Bayside ticarət plazasına getdi. Onu çağıran, susqun, arxayın olmayan və tamamilə xarakterdən kənar səslənən adam Bubba Gumpın evindən kənarda görüşmək istədi. Drake bir anlıq yumor yaşadı və Hooters, yəqin ki, onlar üçün daha uyğun bir yer təklif etdi, lakin Mey onu heç eşitməmiş kimi davrandı.
  
  Drake kütləyə qoşuldu, ətrafındakı səs-küylü əyləncələrə qulaq asdı və özünü tamamilə yersiz hiss etdi. O, bu qədər əziz bir şeyi itirdiyi halda bu insanlar necə xoşbəxt ola bilərdilər? Necə vecinə deyildilər?
  
  Boğazı qurumuş, dodaqları çatlamışdı. Bubba Gump-dakı bar səsləndi. Bəlkə o, gəlməmişdən əvvəl bir neçə dəfə batdı. Bununla belə, onun heç bir illüziyası yox idi; buna son qoyulmalı idi. Sevdiyi qadının qatilini ovlamaq üçün Havayaya gedirdisə, qurban olmaqdansa intiqam almağa hazırlaşırsa, bu sonuncu dəfə olmalı idi.
  
  Olmalı idi.
  
  Qapını itələyəcəkdi ki, Mai ona qışqırdı. O, elə orada idi, məndən altı futdan az məsafədə olan dirəyə söykənmişdi. Əgər o, düşmən olsaydı, indi ölmüş olardı.
  
  Onun qəddarlıq və intiqam əzmi diqqət və təcrübə olmadan dəyərsiz idi.
  
  Mai restorana tərəf getdi, Drake onun ardınca getdi. Onlar barda oturdular və Havay adalarına gələcək səfərləri şərəfinə Lava Flows sifariş verdilər.
  
  Drake susdu. O, heç vaxt Mai Kitanonun əsəbi olduğunu görməmişdi. Onu əvvəllər heç vaxt qorxduğunu görməmişdi. Onu yola salacaq bir ssenarini təsəvvür edə bilməzdi.
  
  Və sonra onun dünyası yenidən dağıldı.
  
  "Kovalenko mənim bacım Çikanı Tokiodan qaçırdı. Çox aylar keçdi. O vaxtdan bəri onu əsir saxlayır". Mai dərindən nəfəs aldı.
  
  "Mən başa düşürəm. Nə etdiyinizi başa düşürəm," Drake pıçıltı ilə dedi. Bu aydın idi. Ailə həmişə birinci yerdədir.
  
  "Onun bir cihazı var."
  
  "Bəli".
  
  "Mən onu tapmaq üçün ABŞ-a gəldim. Kovalenkonu tapmaq üçün. Ancaq siz və dostlarınız mənimlə əlaqə saxlayana qədər uğursuz oldum. Sənə borcluyam".
  
  "Biz onu xilas etmədik. Sen etdin."
  
  "Mənə ümid verdin, məni komandanın bir hissəsi etdin."
  
  "Sən hələ də komandanın bir hissəsisən. Və unutmayın ki, hökumətin başqa çarəsi var. Onlar təslim olmaq fikrində deyillər".
  
  "Onlardan birinin əsirlikdə sevdiyi biri olmasaydı."
  
  Drake Qeytsin arvadına nə baş verdiyini bilirdi, lakin heç nə demədi. "Sizə Havayda, Mayda ehtiyacımız olacaq. Bu adamı məğlub etmək istəyiriksə, bizə ən yaxşısı lazımdır. Hökumət bunu bilir. Ona görə də sənə, Alisiyaya və başqalarına getməyə icazə verildi".
  
  "Və sən?"
  
  "Və mən".
  
  "Bəs yaxınlarınız, Dreyk? Qanlı Kral öz vendettasını həyata keçirməyə çalışırdı?
  
  Drake çiyinlərini çəkdi. "O uğursuz oldu."
  
  "Və yenə də cəhd etməyə davam edəcək."
  
  "Bacın salamatdırmı?" Onun əlavə müdafiəyə ehtiyacı varmı? Mən bəzi insanları tanıyıram..."
  
  "Buna diqqət yetirildi, təşəkkür edirəm."
  
  Drake toxunulmamış içkini öyrəndi. "Onda bunların hamısı Havayda bitəcək" dedi. "İndi biz onu demək olar ki, tapdıq, tezliklə olacaq."
  
  Mai içkisindən uzun bir qurtum aldı. "O, hazırlanacaq, Dreyk. O, bunu on ildir ki, planlaşdırır".
  
  "Bura odlar diyarıdır" dedi. "Kovalenkonu və bizim qalanlarımızı bu tənliyə əlavə edin və bu yer sadəcə partlaya bilər."
  
  
  * * *
  
  
  O, Meyin dayanacağa tərəf getdiyini seyr etdi və taksinin ola biləcəyini düşündüyü yerə doğru getdi. Mayami gecə həyatı tam sürəti ilə davam edirdi. Alkoqol sərxoşluğun yeganə vasitəsi deyildi və sonsuz, xoş gecələrin, gözəl kişilərin və qadınların və dinamik melodiyaların birləşməsi hətta onun həyəcanlı əhval-ruhiyyəsini qaldırmaq üçün çox çalışdı.
  
  O döngəni döndərdi və qarşısında marina açıldı - qürur duymaq üçün qıvrılan yaxtalar, piyada yollarını dolduran izdiham, dünyada heç nəyi vecinə almayan gözəl insanlarla dolu açıq hava restoranı.
  
  Matt Drake kimi insanlara böyük ölçüdə təşəkkür edirəm.
  
  Geri döndü. Onun mobil telefonu o vahiməli, melodik melodiya ilə zəng çaldı.
  
  Tez düyməni basın. "Bəli?"
  
  "Mat? Günortanız Xeyir. Salam." Oksford təhsilinin incə tonları onu təəccübləndirdi.
  
  "Dal?" - dedi. "Torsten Dahl?"
  
  "Əlbəttə. Başqa kim yaxşı səslənir? "
  
  Drake panikaya düşdü. "Hər şey yaxşıdır?"
  
  "Narahat olma, dostum. Dünyanın bu tərəfində hər şey yaxşıdır. İslandiya əladır. Uşaqlar fantastikdir. Arvad... arvaddır. Kovalenko ilə işlər necə gedir?
  
  "Biz tapdıq" dedi Drake gülümsəyərək. "Təxminən. Hara baxacağımızı bilirik. Hazırda bəzi səfərbərlik gedir və biz sabah Havayda olmalıyıq".
  
  "Mükəmməl. Yaxşı, zəng etməyimin səbəbi sizə bir faydası ola bilər, olmaya da bilər. Özünüz qərar verə bilərsiniz. Bildiyiniz kimi, Tanrılar türbəsinin kəşfiyyatı ehtiyatla davam edir. Frey qəsrində Odinin məzarının kənarında dilim çıxmış vəziyyətdə necə dayandığımı xatırlayırsanmı? Nə tapdığımızı xatırlayırsanmı?"
  
  Drake dərhal qorxusunu xatırladı. "Əlbəttə".
  
  "Demək olar ki, hər gün buna bərabər, hətta ondan da yüksək xəzinələr tapdığımızı deyəndə inanın. Amma bu səhər diqqətimi daha dünyəvi bir şey çəkdi, çünki o, mənə səni xatırlatdı.
  
  Dreyk isveçlini daha yaxşı eşitmək üçün dar xiyabana keçdi. "Sənə məni xatırladır? Heraklu tapmısınız?
  
  "Yox. Amma biz qəbirdəki hər yuvanın divarlarında işarələr tapdıq. Onlar xəzinələrin arxasında gizlənmişdilər, ona görə də əvvəlcə nəzərə çarpmırdılar".
  
  Drake öskürdü. "İşarələri?"
  
  "Mənə göndərdiyiniz fotoya uyğun gəldilər."
  
  Drake bir an çəkdi, sonra ildırım onun ürəyini vurdu. "Gözləmək. Göndərdiyim şəkil kimi demək istəyirsən? Zamanda səyahət cihazlarında tapdığımız burulğan şəkli?"
  
  "Dostum, bunun səni dişləyəcəyini düşündüm. Bəli, bu işarələr - ya da dediyiniz kimi qıvrımlar."
  
  Drake bir anlıq susdu. Əgər Tanrılar Türbəsindəki işarələr onların qədim nəqliyyat vasitələrində tapdıqları işarələrə uyğun gəlirdisə, bu, onların eyni dövrə aid olması demək idi.
  
  Drake quru ağızla danışdı. "Bu o deməkdir ki..."
  
  Amma Thorsten Dahl artıq hər şeyi düşünüb. "Tanrıların zamana səyahət etmək üçün cihazlar yaratdığını. Bu barədə düşünsəniz, məntiqli olar. Odinin məzarında tapdıqlarımızdan onların mövcud olduğunu bilirik. İndi biz bilirik ki, onlar zamanın gedişini necə manipulyasiya ediblər".
  
  
  ON BEŞİNCİ FƏSİL
  
  
  Qanlı Kral öz kiçik qoruğunun kənarında dayanıb, onun bir neçə Benqal pələnginin onlar üçün buraxılmış kiçik maralı qovmasına tamaşa edirdi. Onun duyğuları parçalanmışdı. Bir tərəfdən, planetdə indiyə qədər yaradılmış ən böyük öldürücü maşınlardan birinə sahib olmaq və onu asudə vaxtda izləmək çox xoş idi. Digər tərəfdən, onların əsirlikdə olması ağlatıcı biabırçılıq idi. Onlar daha yaxşısına layiq idilər.
  
  Onun insan əsirləri kimi deyil. Onlar alacaqları şeyə layiq idilər.
  
  Boudreau.
  
  Qan padşahı otların arasından bir neçə nəfərin keçdiyini eşidəndə arxaya çevrildi. "Cənab Boudreau" dedi. "MKİ-nin həbsi necə keçdi?"
  
  Adam bir neçə metr aralıda dayandı, ona lazım olan hörməti göstərdi, amma qorxmadan ona baxdı. "Təsəvvür etdiyimdən daha çətin" dedi. "Səssiz çıxarış üçün təşəkkür edirik."
  
  Qanlı Kral dayandı. Hiss etdi ki, pələnglər arxasınca qorxmuş maralları qovdular. Maral qışqıraraq qaçdı, dəhşətə qalib gəldi, öz ölümü ilə üzləşə bilmədi. Boudreau belə deyildi. Qanlı Kral ona müəyyən dərəcədə hörmət göstərdi.
  
  "Mett Drake sizi ötübmü?"
  
  "MKİ gözlədiyimdən daha bacarıqlı oldu. Hamısı budur".
  
  "Sən bilirsən ki, silah məndə olsaydı, bacının ölümü saxta olmazdı."
  
  Boudreaux-nun susması onu başa düşdüyünü göstərirdi.
  
  "Hərəkət etmək vaxtı gəldi" dedi Qanlı Kral. "Mənə başqa fermaları dağıtmaq üçün kimsə lazımdır. Kauai və Böyük Adada olanlar. Bunu mənim üçün edə bilərsənmi?"
  
  Əmr etdiyi adam ömürlük həbsdən xilas oldu, birdən ümid tapdı. "Mən bunu bacararam."
  
  "Hər girovu öldürməlisən. Hər kişi, qadın və uşaq. Sən bunu edə bilərsən?"
  
  "Bəli ser".
  
  Qanlı Kral irəli əyildi. "Sən əminsən?"
  
  "Məndən nə istəsən, onu da edəcəm."
  
  Qan Padşahı heç bir zahiri emosiya göstərmədi, amma məmnun qaldı. Boudreau onun ən bacarıqlı döyüşçüsü və komandiri idi. Nə yaxşı ki, bu qədər sadiq qalıb.
  
  "Onda get hazırlaş. göstərişlərinizi gözləyirəm".
  
  Adamları amerikalını uzaqlaşdırdı və Qan Kralı bir nəfərin arxada gözləməsi üçün işarə etdi. Bu, Oahudakı fermasının meneceri Klod idi.
  
  "Dediyim kimi, Klod, vaxt yetişdi. Hazırsan, elə deyilmi?"
  
  "Hər şey hazırdır. Nə vaxta qədər dözməliyik?"
  
  "Ölənə qədər davam edəcəksən" deyə Qanlı Kral hıçqırdı. "Onda sənin mənə olan borcun ödəniləcək. Siz diqqəti yayındıranların bir hissəsisiniz. Əlbəttə ki, bu, kiçik bir hissədir, lakin sizin fədakarlığınız buna dəyər".
  
  Onun Oahu nəzarətçisi susdu.
  
  "Sizi narahat edir?"
  
  "Yox. Xeyr ser."
  
  "Bu yaxşıdır. Onların diqqətini ranchoya yönəltdikdən sonra siz yerli ada hücrələrini açacaqsınız. Cəhənnəmin qapılarından mən keçəcəyəm, amma Havay yanacaq".
  
  
  ON ALTINCI FƏSİL
  
  
  CIA-nın şəxsi təyyarəsi otuz doqquz min fut yüksəklikdə uçurdu. Mett Drake boş stəkanındakı buzu fırladıb başqa bir miniatür viski üçün qapağı sındırdı. Onun təkliyinə hörmət edəcəklərini ümid edərək təyyarənin arxa tərəfində tək oturdu. Lakin davamlı yan baxışlar və qəzəbli pıçıltılar ona "xoş gəldin" mikroavtobusunun tezliklə onun yanında dayanacağını bildirirdi.
  
  Və viski hələ əsəblərimə də gəlməmişdi.
  
  Hayden koridorda onun yanında, Kinimaka isə onun yanında oturdu. Missiyasının təbiətinə baxmayaraq, Havaylı vətəninə qayıtmaqdan olduqca şən görünürdü. Ailəsi diqqətlə qorunurdu, lakin həmişə optimist nəhəng hələ də onları görmək şansının olacağına tam əmin görünürdü.
  
  Hayden Conatan Qeytslə peyk telefonu ilə danışıb. "Daha üç? Bu cəmi iyirmi bir məhbusdur, ser. Bəli, əminəm ki, bundan daha çoxu var. Və hələ heç bir yer yoxdur. Çox sağ ol".
  
  Hayden əlaqəni kəsdi və başını aşağı saldı. "Mən daha onunla danışa bilmirəm. Arvadı yenicə öldürülən kişi ilə necə danışırsan? Nə deyəcəksən?"
  
  Drake ona baxdı. Bir an çəkdi, amma sonra o, təqib dolu baxışlarını ona çevirdi. "Bağışlayın, Mett. Mən fikirləşmirəm. Çox şey gedir".
  
  Drake başını tərpətdi və stəkanını boşaltdı. "Gates tətilə getməli deyilmi?"
  
  "Vəziyyət çox qeyri-sabitdir" Hayden telefonu onun dizinə sıxdı. "Müharibədə heç kim arxa plana keçə bilməz."
  
  Drake istehzaya gülümsədi. "Mən Havayın bu qədər böyük olduğunu düşünmürdüm."
  
  "Demək istəyirsən ki, niyə hələ də onun fermalarından heç olmasa birini tapmayıblar? Yaxşı, böyük bir şey deyil. Ancaq orada çoxlu keçilməz meşələr, təpələr və dərələr var. Təsərrüfatlar da yəqin ki, kamuflyaj olunub. Və Qanlı Kral bizim üçün hazırlanmışdır. Vaşinqton, deyəsən, yerlilərin bizə adi işçi qüvvəsindən daha çox kömək edəcəyini düşünür".
  
  Drake qaşını qaldırdı. "Təəccüblüdür ki, yəqin ki, haqlıdırlar. Bu, bizim dost nəhəngimizin gəldiyi yerdir."
  
  Mano ona geniş, rahat gülümsədi. "Mən Honolulu əhalisinin əksəriyyətini həqiqətən tanıyıram."
  
  Bulanıqlıq yarandı və birdən onun yanında Ben Bleyk peyda oldu. Drake gənc oğlana baxdı. Kennedinin ölümündən sonra ilk dəfə idi ki, bir-birlərini həqiqətən görürdülər . İçində bir duyğu dalğası yüksəldi, o, tez bir zamanda onu boğdu və bir qurtum alaraq gizlətdi.
  
  "Hər şey çox tez oldu, dostum. Mən kömək edə bilmədim. Məni xilas etdi, amma... amma mən onu xilas edə bilmədim".
  
  "Mən səni qınamıram. Sənin günahın deyildi".
  
  "Amma sən getdin."
  
  Drake qəzəbli gözlərlə qardaşına baxan Benin bacısı Karinə baxdı. Görünür, onlar Benin ehtiyatsız hərəkətini müzakirə edirdilər və o, taxılın əleyhinə getdi. Drake başqa bir viski açdı və baxışları yerindən tərpənmədən kresloya söykəndi. "Təxminən min il əvvəl mən SAS-a qoşuldum. Dünyanın ən yaxşı döyüşən qüvvəsi. Onların ən yaxşısı olmalarının bir səbəbi var, Ben. Digər şeylər arasında bu, onların qəddar insanlar olmasıdır. Amansız. Qatillər. Onlar tanıdığınız Matt Drake-ə bənzəmirlər. Və ya hətta Odinin sümüklərini axtaran Matt Drake kimi. Bu Mett Drake SAS-da deyildi. O, mülki şəxs idi".
  
  "Və indi?"
  
  "Nə qədər ki, Qan Kralı sağdır və Vendetta hələ də mövcuddur, mən mülki ola bilmərəm. Nə qədər pis olmaq istədiyimin əhəmiyyəti yoxdur".
  
  Ben kənara baxdı. "Anladım".
  
  Drake təəccübləndi. Ben ayağa qalxıb öz kreslosuna qayıtdıqda o, yarı dönüb. Bəlkə də gənc oğlan böyüməyə başlamışdı.
  
  Əgər son üç ay bu prosesi sürətləndirməsəydi, heç nə olmayacaqdı.
  
  Hayden ona baxırdı. "Onun yanında idi, bilirsən. O öləndə. Onun üçün də çətin idi".
  
  Drake udqundu və heç nə demədi. Boğazı daraldı və göz yaşlarına boğulmamaq üçün əlindən gələni etdi. SAS-dan bir oğlan. Viski qarnımın çuxurunda isti iz buraxdı. Bir azdan soruşdu: "Ayağınız necədir?"
  
  "Ağırdı. Mən gəzə və hətta qaça bilirəm. Baxmayaraq ki, Boudreau ilə daha bir neçə həftə döyüşmək istəməzdim.
  
  "Nə qədər ki, o, həbsdədir, buna ehtiyac olmayacaq."
  
  Təlaş onun diqqətini çəkdi. Mai və Alicia bir-birindən bir neçə cərgə qabaqda və koridorda oturdular. İki qadının münasibətləri heç vaxt şaxtalı olmamışdı, amma bir şey hər ikisini qıcıqlandırırdı.
  
  "Bizi güzəştə getdin!" Alicia qışqırmağa başladı. "Öz lənətə gəlmiş bacımı xilas etmək üçün. Başqa necə otel tapa bilərdilər?"
  
  Drake oturduğu yerdən sürüşdü və koridordan aşağıya doğru getdi. Uçuşda ona lazım olan son şey, tanıdığı ən ölümcül iki qadın arasındakı döyüş idi.
  
  "Hudson o oteldə öldü" deyə Alisiya hönkürdü. "Onlar onu vurdular... bu vaxt..." O, başını tərpətdi. "Bu sənin məlumatın idi, Kitano? Sizi həqiqəti deməyə çağırıram".
  
  Alisiya koridorda addımladı. Mai onun üzünə baxmaq üçün ayağa qalxdı. İki qadın demək olar ki, burun-burun idi. Mai özünə yer açmaq üçün geri çəkildi. Təcrübəsiz müşahidəçi bunun yapon qızının zəifliyinin əlaməti olduğunu düşünə bilərdi.
  
  Drake bunun ölümcül bir əlamət olduğunu bilirdi.
  
  O, qabağa qaçdı. "Dayan!"
  
  "Bacım on Hudson dəyərindədir."
  
  Alicia hönkürdü. "İndi bir az may vaxtı alacam!"
  
  Drake bilirdi ki, Mey geri çəkilməyəcək. Alisiyaya artıq bildiyini - Hudsonun özünü təslim etdiyini söyləmək daha asan olardı, lakin Mai Kitanonun qüruru onun təslim olmasına imkan vermədi. Alicia vurdu. Mai cavab verdi. Alicia özünə daha çox yer vermək üçün yan tərəfə keçdi. Mai ona hücum etdi.
  
  Drake onlara tərəf qaçdı.
  
  Alisiya təpiklə təqlid etdi, irəli addımladı və dirsəyini Meyin üzünə atdı. Yapon döyüşçüsü yerindən tərpənmədi, ancaq başını yüngülcə çevirərək zərbənin ondan bir millimetr uzaqda fit çalmasına imkan verdi.
  
  Mai Alicia'nın qabırğalarına möhkəm bir zərbə vurdu. Qaçan nəfəsin yüksək bir fısıltısı eşidildi və Alisiya səndələyərək arxa divara söykəndi. May irəli getdi.
  
  Hayden qışqıraraq ayağa qalxdı. Ben və Karin də ayağa qalxmışdılar, hər ikisi də döyüşdə kimin qalib gələcəyi ilə maraqlanırdılar. Drake güclə içəri girdi, Meyi onun yanındakı oturacağa itələdi və əlini Alisiyanın boğazından kəsdi.
  
  "Dayan." Onun səsi məzar kimi sakit, lakin təhdid dolu idi. "Sənin ölmüş sevgilinin bununla heç bir əlaqəsi yoxdur. Sənin də bacını". O, Mayaya baxdı. "Kovalenko düşməndir. O əclaf FUBAR olduqdan sonra sən istədiyin kimi döyüşə bilərsən, amma o vaxta qədər saxla."
  
  Alicia qolunu bükdü. "O qancıq etdiyinə görə ölməlidir."
  
  Mai bir göz qırpmadı. "Sən daha pis etdin, Alicia."
  
  Drake Alicia'nın gözlərində alovun yenidən alovlandığını gördü. O, ağlına gələn tək şeyi ağzından çıxardı. Mübahisə etmək əvəzinə, bəlkə hansınızın Uellsi öldürdüyünü mənə izah edə bilərsiniz. Və niyə."
  
  Mübarizə onlardan kənara çıxdı.
  
  Hayden onun arxasında idi: "Hudson yüksək texnologiyalı izləmə cihazı olan Miles vasitəsilə izlənildi. Sən bunu bilirsən. Burada heç kim Mainin cihazı verməsindən razı deyil". Onun səsində polad var idi. "Onun bunu necə əldə etdiyini demirəm. Amma mən də onun niyə belə etdiyini başa düşürəm. Bəzi yüksək vəzifəli dövlət məmurları hazırda eyni şeyi yaşayırlar. Kovalenko artıq son oyununu keçirir və biz ikinci bazaya güclə çata bilmişik. Əgər sızıntılar möhürlənməsə..."
  
  Alisiya hönkürdü və yerinə qayıtdı. Dreyk başqa bir miniatür yığını tapdı və koridordan aşağıya doğru geri döndü. O, ən yaxın dostu ilə hələ heç bir söhbətə başlamaq istəməyərək düz irəli baxdı.
  
  Amma yolda Ben ona tərəf əyildi. "FUBAR?"
  
  "Tanınmaz dərəcədə pis oldu."
  
  
  ON YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  Onlar yerə enməzdən əvvəl Haydenə zəng gəldi ki, Ed Boudreau CIA həbsxanasından qaçıb. Qan Kralı insayderdən istifadə etdi və öz istəklərinə zidd olaraq, təmkinli, səs-küysüz əməliyyatla Boudreonu çıxardı.
  
  "Siz insanlar heç vaxt heç nə öyrənmirsiniz" dedi Dreyk və onun cavabında deyəcək heç nə olmadığına təəccüblənmədi.
  
  Honolulu hava limanı, şəhərə sürətli avtomobil sürdüyü kimi, bulanıq şəkildə yanıb-sönürdü. Sonuncu dəfə Havayda olarkən Davor Babiçin malikanəsinə hücum etdilər və oğlu Blanka tərəfindən şübhəlilər siyahısına salındılar. O vaxt ciddi görünürdü.
  
  Sonra Dmitri Kovalenko göründü.
  
  Honolulu əksər Amerika və ya Avropa şəhərlərindən fərqli olaraq səs-küylü şəhər idi. Amma nədənsə, Waikiki çimərliyinin iyirmi dəqiqədən çox olmayan məsafədə olması barədə sadə fikir hətta Dreykin tutqun fikirlərini də yumşaldır.
  
  Axşam tezdən idi və hamı yorğun idi. Lakin Ben və Karin təkid edirdilər ki, onlar birbaşa CIA binasına gedib yerli şəbəkəyə qoşulsunlar. Hər ikisi Kapitan Kukun jurnallarının harada olduğunu öyrənməyə can atırdılar. Dreyk bunu eşidəndə az qala gülümsədi. Ben həmişə tapmacaları sevirdi.
  
  Hayden sənədləri sürətləndirdi və onlar tezliklə Mayamidə qoyduqları ofisə bənzər başqa bir kiçik ofisdə gördülər. Yeganə fərq ondan ibarət idi ki, onlar pəncərədən Waikiki-nin hündürmərtəbəli otellərini, məşhur Top of Waikiki fırlanan restoranını və uzaqda Oahunun ən böyük cazibəsini, Diamond Head kimi tanınan uzun müddət işləməyən vulkanı görə bilirdilər.
  
  "İlahi, mən burada yaşamaq istəyirəm" dedi Karin ah çəkərək.
  
  "İnanıram" Kinimaka mızıldandı. "Baxmayaraq ki, əminəm ki, əksər tətilçilər burada məndən daha çox vaxt keçirirlər."
  
  Hayden Ben və Karinin kompüterlərini imtiyazlı sistemə bağlayarkən "Hey, siz çox yaxınlarda Everqleyddə idiniz" dedi. "Və yerli sakinlərdən biri ilə tanış oldum."
  
  Kinimaka bir anlıq çaşqın göründü, sonra güldü. "Alliqatoru nəzərdə tutursunuz? Çox əyləncəli idi, bəli."
  
  Hayden gördüyü işi bitirib ətrafa baxdı. "Tez nahara və erkən yatmağa necə? Səhər işə başlayırıq".
  
  Baş yelləmələri və razılıq mırıltıları eşidildi. Mey razılaşdıqdan sonra Alisiya getdi. Dreyk həmkarlarına müraciət etməzdən əvvəl ona baxdı. "Bu gün öyrəndiyim bir şeyi hamınız bilməlisiniz. Hiss edirəm ki, bu, indiyə qədər açıqlayacağımız ən vacib məlumatlardan biri ola bilər." O, fasilə verdi. "Dahl dünən mənimlə əlaqə saxladı."
  
  "Torsten?" Ben susdu. "Dəli isveçlinin vəziyyəti necədir? Onu sonuncu dəfə görəndə Odinin sümüklərinə baxırdı".
  
  Drake elə etdi ki, heç kim onun sözünü kəsməyib. "Tanrıların məzarını araşdırarkən, köçürmə cihazlarında tapdığımız burulğanlara uyğun işarələr tapdılar."
  
  "Ardıcıl?" - Hayden əks-səda verdi. "Nə qədər ardıcıl?"
  
  "Onlar tamamilə eynidirlər."
  
  Benin beyni tam gücü ilə işləməyə başladı. "Bu o deməkdir ki, Türbəni tikən eyni insanlar cihazları da yaradıblar. Bu dəlilikdir. Nəzəriyyə ondan ibarətdir ki, allahlar öz məzarlarını tikib, sözün əsl mənasında ölmək üçün yerə uzanıb, eyni zamanda kütləvi yoxa çıxma yolu ilə ömrü uzadır. İndi deyirsiniz ki, onlar da zamanda səyahət aparatları yaratdılar? Ben fasilə verdi. "Əslində, məntiqlidir..."
  
  Karin başını tərpətdi, ona baxdı. "Axmaq. Təbii ki, bu məntiqlidir. Beləliklə, onlar zamanla səyahət etdilər, hadisələri manipulyasiya etdilər və insanların taleyini yaratdılar.
  
  Mett Drake səssizcə üz çevirdi. "Səhər görüşərik."
  
  
  * * *
  
  
  Gecə havası səliqəli, tropik isti və Sakit Okeandan zəif ətirli idi. Drake açıq bir bar tapana qədər küçələri gəzdi. Müştərilər başqa ölkələrdəki barlardan fərqli olmalıdır, elə deyilmi?-deyə düşündü. Axı bura cənnət idi. Bəs niyə ömürlük məhbuslar hələ də bilardo oynayırdılar, sanki yerin sahibi kimi görünürdülər? Niyə barın sonunda başını arxaya atmış sərxoş oturmuşdu? Əbədi cütlük niyə ayrı oturdu, öz kiçik dünyalarında itdi, birlikdə amma tək qaldı?
  
  Yaxşı, bəzi şeylər fərqli idi. Alicia Miles barda ikiqat içki içirdi. Drake getməyi düşünürdü. Kədərlərindən gizlənə biləcəyi başqa barmaqlıqlar da var idi və onların çoxu belə görünsəydi, özünü evdəki kimi hiss edərdi.
  
  Amma ola bilsin ki, fəaliyyətə çağırış onun baxışını bir az dəyişdi. Onun yanına getdi və oturdu. Heç başını qaldırmadı.
  
  "Siktir, Drake." Boş stəkanı ona tərəf itələdi. "Mənə içki al."
  
  "Şüşəni buraxın" deyə Dreyk barmenə göstəriş verdi və özünə yarım stəkan Bacardi Oakheart tökdü. O, stəkanı bir tostla qaldırdı. "Alicia Miles. Heç bir yerə getməyən on illik münasibət, hə? İndi isə özümüzü cənnətdə görürük, barda sərxoş oluruq".
  
  "Həyatın sizi aldatmaq üçün bir yolu var."
  
  "Yox. SRT bunu etdi".
  
  "Bu, mütləq kömək etmədi."
  
  Drake ona yan-yana baxdı. "Bu dürüstlük təklifidirmi? Səndən? Onlardan neçəsini boğmusan?"
  
  "Gərginliyi aradan qaldırmaq üçün kifayətdir. Mənə lazım olan qədər deyil".
  
  "Və yenə də o insanlara kömək etmək üçün heç nə etmədiniz. Həmin kənddə. Heç xatırlayırsan? Siz öz əsgərlərimizə onları dindirməyə icazə verdiniz".
  
  "Mən də onlar kimi hərbçi idim. Sifarişlərim var idi".
  
  "Sonra daha çox ödəyənə təslim oldun."
  
  "Mən öz vəzifəmi yerinə yetirdim, Drake." Alisiya romunu doldurdu və şüşəni stolun üstünə bərk çırpdı. "Faydaları toplamaq vaxtıdır."
  
  "Və gör səni hara apardı."
  
  "Demək istəyirsən ki, bax bu bizi hara apardı, elə deyilmi?"
  
  Drake susdu. Yüksək yolu tutduğunu deyə bilərik. Siz də deyə bilərsiniz ki, o, alçaq yolla getdi. Fərqi yox idi. Onlar eyni itkilərlə, eyni gələcəklə eyni yerə düşdülər.
  
  "Biz əvvəlcə Qanlı Vendetta ilə məşğul olacağıq. Və Kovalenko. Onda harda olduğumuzu görərik". Alisiya oturub uzaqlara baxırdı. Drake, Tim Hudsonun ağlında olub-olmaması ilə maraqlandı.
  
  "Biz hələ Wells haqqında danışmalıyıq. O, mənim dostum idi".
  
  Alisiya güldü, əvvəlki kimi səsləndi. "O köhnə pozğun? O, heç bir halda sizin dostunuz deyildi, Drake və siz bunu bilirsiniz. Quyular haqqında danışacağıq. Amma sonda. O zaman belə olur".
  
  "Niyə?"
  
  Yumşaq bir səs onun çiynindən keçdi. "Çünki bunun baş verməsi lazımdır, Mett." Mayın yumşaq tonları idi. O, sakitcə onlara tərəf əyildi. "Çünki ilk növbədə bunun öhdəsindən gəlmək üçün bir-birimizə ehtiyacımız var."
  
  Drake onu görəndə təəccübünü gizlətməyə çalışdı. "Uells haqqında həqiqət həqiqətənmi bu qədər dəhşətlidir?"
  
  Onların susması bunun nə olduğunu deyirdi.
  
  Mai onların arasına keçdi. "Mən buradayam, çünki məndə lider var."
  
  "Qarmaq? Kimdən? Mən elə bilirdim ki, yaponlar səni əvəzləyib".
  
  "Bu rəsmidir, onlar bunu ediblər." Mayın səsində şən bir qeyd var idi. "Qeyri-rəsmi olaraq amerikalılarla danışıqlar aparırlar. Kovalenkonu tutmağın nə qədər vacib olduğunu bilirlər. Düşünməyin ki, mənim hökumətimin görməyə gözü yoxdur".
  
  "Mən bu barədə xəyal da qurmadım." Alicia xoruldadı. "Mən sadəcə bilmək istəyirəm ki, bizi necə tapdınız?" O, mayakı atmaq istəyirmiş kimi pencəyini silkələdi.
  
  "Mən səndən daha yaxşıyam" dedi Mai və indi gülürdü. "Və bu, üç blok üçün yeganə bardır."
  
  "Bu doğrudur?" Drake gözlərini qırpdı. "Nə qədər ironik."
  
  Mai təkrar etdi: "Mənim bir liderim var". "İndi mənimlə gəlib bunu yoxlamaq istəyirsən, yoxsa ikiniz də qayğı göstərməyəcək qədər sərxoşsunuz?"
  
  Drake bir saniyə sonra kreslosundan sıçradı və Alicia ətrafında fırlandı. "Yol göstər, balaca elf."
  
  
  * * *
  
  
  Qısa bir taksi sürdükdən sonra onlar Mai-nin onları yeniləməsini dinləyərək, sıx bir küçə küncündə sıxışdılar.
  
  "Bu, birbaşa Kəşfiyyat İdarəsində güvəndiyim adamdan gəlir. Kovalenkonun ranchosunu onun etibar etdiyi bir neçə adam idarə edir. Həmişə belə olub, baxmayaraq ki, bu, indi ona vaxta ehtiyacı olanda həmişəkindən daha çox kömək edir... Hər halda, onun Oahudakı fermasını Klod adlı bir adam idarə edir".
  
  Mai onların diqqətini yüksək səviyyəli klubun tağlı və parlaq işıqlı girişindən keçən gənclərin cərgəsinə çəkdi. "Klod bu klubun sahibidir" dedi. Yanıb-sönən işıqlar "Canlı DJ-lər, Cümə Günü Xüsusi Butulkalar və Xüsusi Qonaqlar" reklamını verir. Dreyk nəfəs darlığı ilə izdihamın ətrafına baxdı. Burada Havay adalarının minə yaxın ən gözəl gənci müxtəlif ştatlarda soyunublar.
  
  "Biz bir az fərqlənə bilərdik" dedi.
  
  "İndi bilirəm ki, hamınız təmizlənmisiniz." Alicia ona gülümsədi. "Bir il əvvəl Drake indi birlikdə olduğu iki isti qadının yanında dayanıb, hər iki əli ilə yanaqlarını tutacaq və bizi ora itələyəcəkdi."
  
  Drake onun heyrətamiz dərəcədə haqlı olduğunu bildiyi üçün gözlərini ovuşdurdu. "Otuzuncu illərin ortaları insanı dəyişdirir" dedi, birdən Alison itkisinin, Kennedinin öldürülməsinin və daimi sərxoşluğun ağırlığını hiss edərək onu sıxdı. Hər ikisinə polad baxışlarını dikməyi bacardı.
  
  "Klodun axtarışı buradan başlayır."
  
  Onlar gülümsəyərək qapıçıların yanından keçdilər və özlərini sayrışan işıqlar və saxta tüstü ilə dolu dar bir tuneldə gördülər. Drake bir anlıq diqqətdən yayındı və onu həftələrlə sərxoşluğa düçar etdi. Onun düşüncə prosesləri qeyri-səlis idi, reaksiyaları daha çox idi. Tez tutmaq lazım idi.
  
  Tunelin o tərəfində rəqs meydançasına quş baxışı təqdim edən geniş eyvan var idi. Bədənlər dərin bas ritmləri ilə birlikdə hərəkət edirdi. Onların sağ tərəfindəki divarda minlərlə içki şüşəsi var idi və işığı parıldayan prizmalarda əks etdirirdi. Bir çox bar işçisi oyunçuların üzərində işləyir, dodaqlarını oxuyur, pulları verir və laqeyd klub izləyicilərinə səhv içkilər verirdi.
  
  Hər hansı digər barda olduğu kimi. Drake istehza ilə güldü. "Arxada". O, izdihamın içində gizlənməyə ehtiyac duymadan işarə etdi. "Kəsilmiş sahə. Onların arxasında isə pərdələr var".
  
  "Şəxsi partiyalar" dedi Alicia. "Mən orada nə baş verdiyini bilirəm."
  
  "Əlbəttə ki, bilirsiniz." Mai bacardığı qədər yeri kəşf etməklə məşğul idi. "Burada heç vaxt olmadığınız arxa otaq varmı, Mayls?"
  
  "Heç ora getmə, qancıq. Taylanddakı istismarlarınızdan xəbərim var. Hətta mən bunların heç birini sınamazdım".
  
  "Eşitdikləriniz çox mənasız idi." Mai arxasına baxmadan enli pilləkənlərlə enməyə başladı. "İnan mənə".
  
  Drake qaşlarını çataraq Alisiyaya baxdı və başını rəqs meydançasına tərəf yellədi. Alicia təəccübləndi, amma sonra anladı ki, o, qısa yoldan istifadə edib şəxsi sahəyə getmək niyyətindədir. İngilis qadın çiyinlərini çəkdi. "Sən yol göstərirsən, Drake. Mən səni izləyəcəm".
  
  Drake ani, irrasional qan axını hiss etdi. Bu, Dmitri Kovalenkonun yerini bilən bir şəxsə yaxınlaşmaq şansı idi. İndiyə qədər tökdüyü qan, tökməyə hazır olduğu qanla müqayisədə okeanda bir damla idi.
  
  Onlar rəqs meydançasında gülən, tərli bədənlərin arasından keçərkən, uşaqlardan biri Alisiyanı fırlamağa müvəffəq oldu. "Hey" deyə dostuna qışqırdı, səsi pulsasiya edən ritmdən çətinliklə eşidildi. "Mən sadəcə şanslı idim".
  
  Alicia uyuşmuş barmaqları ilə onun günəş pleksusuna vurdu. "Sənin heç vaxt şansın olmayıb, oğlum. Sadəcə üzünə bax".
  
  Onlar gurultulu musiqiyə, yırğalanan cəsədlərə, nimçələr başlarının üstündə qeyri-müəyyən şəkildə balanslaşdırılmış izdihamın arasında irəli-geri fırlanan bar işçilərinə məhəl qoymadan sürətlə irəlilədilər. Cütlük yüksək səslə mübahisə edir, kişi sütuna sıxılır, qadın isə onun qulağına qışqırırdı. Bir qrup orta yaşlı qadın əllərində araq jeli və balaca göy qaşıqlarla dairəvi şəkildə oturarkən tərləyir və şişirirdilər. Döşəməyə səpələnmiş alçaq masalar vardı, əksəriyyəti çətir altında dadsız içkilərlə dolu idi. Heç kim tək deyildi. Mai və Alicia vəfat edəndə kişilərin çoxu qız yoldaşlarını qıcıqlandıraraq ikiqat rəftar etdilər. Mai ağıllıca diqqəti görməməzliyə vurdu. Alicia bunu təhrik etdi.
  
  İki möhkəm mis kəndir dirəyi arasında uzanan qalın qızıl hörükdən ibarət olan kəndirlə hasarlanmış əraziyə gəldilər. Quruluş, deyəsən, heç kimin hər iki tərəfdəki iki quldura meydan oxumayacağını güman edirdi.
  
  İndi onlardan biri ovucunu çıxararaq irəli addımladı və nəzakətlə Maidən geri çəkilməsini istədi.
  
  Yapon qızı tez gülümsədi. "Klod bizi görməyə göndərdi..." O, fikirləşmiş kimi dayandı.
  
  "Pilipo?" Digər quldur cəld danışdı. "Niyəsini başa düşürəm, amma bu adam kimdir?"
  
  "Mühafizəçi".
  
  İki böyük oğlan siçanı döndərən pişiklər kimi Drakeyə baxdılar. Drake onlara geniş gülümsədi. İngilis ləhcəsi şübhə doğurarsa, heç nə demədi. Alicia'nın belə bir narahatlığı yox idi.
  
  "Beləliklə, bu Pilipo. O necədir? Yaxşı vaxt keçirəcəyik, yoxsa nə?"
  
  "Oh, o, ən yaxşısıdır" deyən birinci kürsüdə gülüşlə dedi. "Mükəmməl centlmen"
  
  İkinci bouncer onların paltarlarına baxırdı. "Sən bayram üçün tam geyinməmisən. Sizi Klodun göndərdiyinə əminsinizmi?
  
  "Mən tam əminəm" deyəndə Mainin səsində istehzadan əsər-əlamət yox idi.
  
  Drake gizli nişləri qiymətləndirmək üçün mübadilədən istifadə etdi. Qısa bir pilləkən böyük bir stolun oturduğu yüksək platformaya aparırdı. Masanın ətrafında oturmuş təxminən onlarla insan var idi, onların əksəriyyəti bu yaxınlarda ciddi bir toz çəkdiklərini söyləmək üçün kifayət qədər həvəsli görünürdülər. Digərləri sadəcə qorxmuş və kədərli görünürdülər, gənc qadınlar və bir neçə oğlan, açıq-aydın partiya qrupunun üzvü deyildilər.
  
  "Salam Pilipo!" - ikinci bouncer qışqırdı. "Sizin üçün təzə ət!"
  
  Drake qızların ardınca qısa bir pilləkənlə yuxarı qalxdı. Bura daha sakit idi. İndiyə qədər o, on iki açıq-aşkar pis adamı saymışdı, onların hamısının əlində silah vardı. Lakin o, on iki yerli icraçıları May, Alisiya və özü ilə müqayisə edəndə narahat olmadı.
  
  Mümkün qədər diqqəti özünə cəlb etməməyə çalışaraq onların arxasında qaldı. Hədəf Pilipo idi və onlar indi bir neçə fut aralıda idilər. Bu gecə klubu həqiqətən yellənməyə başlamaq üzrə idi.
  
  Pilipo qızlara baxdı. Boğazındakı quru tıqqıltı səsi onun marağından xəbər verirdi. Drake tutqun şəkildə əlinin içkiyə uzandığını və onu geri döydüyünü gördü.
  
  - Sizi Klod göndərib?
  
  Pilipo qısaboylu, arıq adam idi. Geniş, ifadəli gözləri dərhal Dreykə dedi ki, bu adam Klodun dostu deyil. Heç bir-birimizi tanımırdıq. O, daha çox kukla idi, klubun fiquru idi. İstehlak materialları.
  
  "Əslində yox". Mai də bunu başa düşdü və bir göz qırpımında passiv qadından heyrətamiz bir qatilə çevrildi. Uyuşmuş barmaqları ən yaxın iki adamın boğazını qazdı və öndən gələn dərin zərbə üçüncüsünü stulundan yıxılaraq unudulub. Alisiya onun yanındakı stolun üstünə tullandı, ayaqları havada yuxarı qalxdı və ayaqları axan boyun döymələri olan adamın dabanı ilə üzünə möhkəm bir təpik vurdu. O, yanındakı vəhşi heyvana çırpılaraq hər ikisini ayaqlarından yerə yıxdı. Alicia üçüncü yerə sıçradı.
  
  Drake müqayisədə yavaş idi, lakin daha çox dağıdıcı idi. Uzun saçlı asiyalı kişi ilk olaraq ona qarşı çıxdı və çəngəl və ön zərbə birləşməsindən istifadə edərək irəli getdi. Drake kənara çəkildi, ayağını tutdu və kişi qışqırıb yıxılana qədər böyük, qəfil güclə fırlandı və hıçqırıq topuna çevrildi.
  
  Növbəti kişi bıçaq çıxardı. Drake gülümsədi. Bıçaq irəli atıldı. Dreyk biləyindən tutdu, onu sındırdı və silahı sahibinin qarnının dərinliyinə saldı.
  
  Drake davam etdi.
  
  Bədbəxt asılqanlar masadan qaçdılar. Fərqi yox idi. Klod haqqında heç nə bilməyəcəklər. Gözlənildiyi kimi, dəbdəbəli dəri kreslosunda mümkün qədər dərin gizlənə bilən yeganə insan qorxudan gözləri böyüdü, dodaqları səssizcə hərəkət etdi.
  
  "Pilipo." Mai ona tərəf əyildi və əlini onun buduna qoydu. "Əvvəlcə şirkətimizi istəyirsiniz. İndi bunu etmə. Bu kobud. Mənim dostum olmaq üçün nə lazımdır?
  
  "Mən... kişilərim var." Pilipo vəhşicəsinə işarə etdi, barmaqları alkoqol asılılığının astanasında olan biri kimi titrədi. "Hər yerdə".
  
  Drake az qala pilləkənlərin başına çatan iki sıçrayışla qarşılaşdı. Alicia sağ tərəfində başıboş olanları süpürürdü. Aşağıdan ağır rəqs musiqisi səslənirdi. Müxtəlif sərxoşluq mərhələsində olan cəsədlər rəqs meydançasına səpələnmişdi. DJ əsirlikdə olan tamaşaçılar üçün miks edib və homurdanıb.
  
  "Səni Klod göndərmədi" deyən ikinci hücumçu açıq şəkildə şoka düşdü. Dreyk nərdivanın pilləkənlərindən istifadə edərək irəli yelləndi və hər iki ayağını kişinin sinəsinə qoydu və onu geriyə doğru səs-küylü çuxura yuvarladı.
  
  Başqa bir adam son pillədən tullandı və qolları çırpınaraq Drake tərəf qaçdı. İngilis qabırğasına daha zəif bir adamı yıxacaq bir zərbə aldı. İncitdi. Rəqibi təsirini gözləyərək ara verdi.
  
  Lakin Dreyk sadəcə ah çəkdi və ayağının dibindən yellənərək yaxın appercut etdi. Bouncer yerdən qaldırıldı və dərhal huşunu itirdi. Yerə dəydiyi səs-küy Piliponun gözə çarpan şəkildə tullanmasına səbəb olub.
  
  "Bir şey dedin?" Mai mükəmməl baxımlı dırnağını Havaylının küləşlə örtülmüş yanağında gəzdirdi. - Kişiləriniz haqqında?
  
  "Sən dəlisən? Bu klubun kimə məxsus olduğunu heç bilirsinizmi?"
  
  Mai gülümsədi. Alisiya dörd cangüdən göndərdikdən sonra narahat olmadan hər ikisinə yaxınlaşdı. "Gülməli, bunu deməlisən." O, ayağını Piliponun ürəyinə qoyub bərk sıxdı. "Bu oğlan, Klod. O haradadır?"
  
  Piliponun gözləri tutulan atəşböcəkləri kimi ətrafa fırlandı. "Mən... bilmirəm. O, heç bura gəlmir. Mən buranı idarə edirəm, amma mən... Klodu tanımıram".
  
  "Bədbəxt." Alisiya Piliponun ürəyinə təpik vurdu. "Sənin üçün".
  
  Drake onların perimetrini skan etmək üçün bir an çəkdi. Hər şey təhlükəsiz görünürdü. Klub sahibi ilə burun-burun olana qədər əyildi.
  
  "Biz başa düşürük. Sən dəyərsiz bir minionsan. Mən hətta razıyam ki, siz Klodu tanımırsınız. Amma sən onu tanıyan birini tanıdığına əminsən. Zaman-zaman ziyarətə gələn adam. Özünüzü nəzarətdə saxlamağınızdan əmin olan bir adam. İndi..." Drake Piliponun boğazından tutdu, qəzəbi güclə gizləndi. "Mənə bu adamın adını deyin. Yoxsa sənin lənətə gəlmiş başını qopararam".
  
  Piliponun pıçıltıları hətta burada, gurultulu döyüntülərin ağır akustik divarlar tərəfindən boğulduğu yerdə eşidilmirdi. Dreyk pələngin ölü ceyranın başını silkələdiyi kimi başını buladı.
  
  "Nə?"
  
  "Buchanan. Bu adamın adı Buchanandır".
  
  Qəzəbi hakim olmağa başlayan kimi Drake daha da sıxıldı. "Onunla necə əlaqə saxladığınızı mənə deyin." Kennedinin şəkilləri onun vizyonunu doldurdu. Mai və Alicia'nın onu ölməkdə olan klub sahibinin əlindən çəkdiyini çətinliklə hiss etdi.
  
  
  ON SƏKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  Havay gecəsi hələ də tam sürətlə gedirdi. Drake, Mey və Alicia klubdan gizlənərək park edilmiş taksiyə minəndə gecə yarısı keçmişdi. Alicia xoşbəxtliklə DJ-ə yaxınlaşaraq, mikrofonunu götürərək və ən yaxşı rok ulduzu təəssüratını yaratmaqla onların qaçış yolunu əhatə etdi. "Salam Honolulu! Sən necəsən? Bu axşam burada olmaqdan çox şadam. Siz çox gözəlsiniz!" Sonra min dodaqda min fərziyyə buraxaraq rəvan getdi.
  
  İndi taksi sürücüsü ilə sərbəst danışırdılar. "Sizcə, Pilipo Byukenanı xəbərdar etməzdən əvvəl nə qədər vaxt lazımdır?" Alisiya soruşdu.
  
  "Uğurla onu bir müddət tapa bilməyəcəklər. O, yaxşı bağlıdır. Amma əgər onlar..."
  
  "O, danışmayacaq" dedi Drake. "O qorxaqdır. O, Klodun adamına çevrildiyinə diqqət çəkməyəcək. İpoteka borcumu ona qoyardım".
  
  "Sürgüçülər paxlaları tökə bilər." Mai sakitcə dedi.
  
  "Onların əksəriyyəti huşsuz vəziyyətdədir". Alisiya güldü, sonra daha ciddi dedi. "Ancaq sprite haqlıdır. Yenidən yeriyəb-danışa bilsələr, donuz kimi cığal atacaqlar".
  
  Drake dilini sıxdı. "Lənət olsun, ikiniz də haqlısınız. Onda biz bunu tez etməliyik. Bu gecə. Başqa seçim yoxdur".
  
  "Şimali Kukui küçəsi" dedi Mai taksi sürücüsünə. "Bizi meyitxananın yanında buraxa bilərsiniz."
  
  Taksi sürücüsü cəld ona baxdı. "Həqiqətən?"
  
  Alicia arsız gülümsəməsi ilə diqqətini çəkdi. "Aşağıda saxla, beş-o." Sadəcə sür."
  
  Taksi sürücüsü "Fucking haole" kimi bir şey mırıldandı, lakin baxışlarını yola çevirib susdu. Dreyk hara getdiklərini düşündü. "Əgər bu, həqiqətən də Buchananın ofisidirsə, onun hazırda orada olması ehtimalı azdır."
  
  Alicia xoruldadı. "Dreyki, Drakey, sən kifayət qədər diqqətlə qulaq asmırsan. Nəhayət başa düşdük ki, axmaq Piliponun boğazı sizin əlinizdə o qədər sıx olub ki, bənövşəyi rəngə çevrilib, biz onun gülünc həyatını xilas etməyə başladıq və o, bizə Byukananın evi olduğunu söylədi".
  
  "Ev?" Drake üzünü buruşdurdu.
  
  "Biznes haqqında. Bu satıcıları tanıyırsınız. Orada yaşayırlar, yeyirlər, oynayırlar, yerli işlərini oradan təşkil edirlər. Nizamı qoruyur. Hətta öz adamlarını yaxınlıqda saxlayacaq. Bu, dayanmayan çətin bir partiyadır, adam.
  
  "Bu, hələlik gecə klubunda baş verənləri gizli saxlamağa kömək edəcək." Mai taksi morqda dayanarkən dedi. "Honq-Konqda həmin çatdırılma maqnitinin ofisinə girdiyimizi xatırlayırsınız? Tez giririk, tez çıxırıq. Bu belə olmalıdır".
  
  "Eynən Sürixdə o yerə çatanda olduğu kimi." Alisiya yüksək səslə Dreykə dedi. "Hər şey sənə aid deyil, Kitano. O qədər də uzaq deyil".
  
  
  * * *
  
  
  Hayden Honoluludakı CIA binasında ona verilən mənzilə girdi və yerindəcə dayandı. Ben çarpayıda oturub ayaqlarını sallayıb onu gözləyirdi.
  
  Gənc yorğun görünürdü. Günlərlə kompüter ekranına baxmaqdan gözləri qan içində idi və alnı bu qədər sıx konsentrasiyadan bir az qırışmış görünürdü. Hayden onu görməyə şad oldu.
  
  O, diqqətli şəkildə otağa baxdı. "Sən və Karin nəhayət göbək bağını kəsmisən?"
  
  "Hər, har. O, ailəsidir". Sanki onların yaxınlığı ən bariz şeymiş kimi dedi. "Və o, şübhəsiz ki, kompüter ətrafında yolunu bilir."
  
  "Dahi səviyyəli IQ bu işdə sizə kömək edəcək." Hayden ayaqqabılarını çıxardı. Qalın xalça onun ağrıyan ayaqları altında köpüklü yastıq kimi hiss olunurdu. "Mən tam əminəm ki, sabah siz bizə lazım olanı Kukun jurnallarında tapacaqsınız."
  
  "Əgər biz onları ümumiyyətlə aşkar edə bilsək."
  
  "Hər şey internetdədir. Sadəcə hara baxacağını bilmək lazımdır".
  
  Ben ona qaşlarını çatdı. "Burada bizi manipulyasiya edirlərmi? Əvvəlcə Tanrıların məzarını, sonra isə köçürmə aparatlarını tapıram. İndi ikisinin əlaqəli olduğunu kəşf edirik. Və..." O, dayandı.
  
  "Və nə?" Hayden onun yanında çarpayıya yerləşdi.
  
  "Cihazlar bir şəkildə Cəhənnəm Qapılarına qoşula bilər" dedi. "Əgər Kovalenko onları istəyirsə, orada olmalıdırlar."
  
  "Doğru deyil". Hayden daha da yaxınlaşdı. "Kovalenko dəlidir. Onun düşüncəsini başa düşmüş kimi göstərə bilmərik".
  
  Benin gözləri onun fikirlərini tez itirdiyini və başqaları ilə flört etdiyini göstərirdi. O, Hayden başını ona tərəf əyəndə onu öpdü. O, cibində nəsə tapmağa başlayanda o, uzaqlaşdı.
  
  "Fermuardan çıxanda özümü daha yaxşı hiss edirəm, Ben."
  
  "Eh? Yox. Mən bunu istəyirdim". O, mobil telefonunu çıxarıb, ekranı MP3 pleyerinə keçirib albom seçdi.
  
  Fleetwood Mac klassik şayiələrdən "Second Hand News" mahnısını oxumağa başladı.
  
  Hayden təəccüblə gözlərini qırpdı. "Dinorok? Doğrudanmı?"
  
  Ben onu kürəyinə atdı. "Bunun bəziləri düşündüyünüzdən daha yaxşıdır."
  
  Hayden sevgilisinin səsindəki pirsinqli kədəri əldən vermədi. O, mahnının mövzusunu qaçırmadı, başlıqdan aydın görünürdü. Ben kimi eyni səbəblərə görə, onu Kennedi Mur və Dreyk və itirdikləri hər şey haqqında düşünməyə vadar etdi. Onların hər ikisi Kennedydə nəinki böyük dostunu itirdi, həm də onun şiddətli ölümü Drake-nin bütün dostlarını sadəcə fon səs-küyünə endirdi.
  
  Lakin Lindsey Bukingem hündür otlar haqqında mahnı oxumağa və öz işini görməyə başlayanda əhval-ruhiyyə tezliklə dəyişdi.
  
  
  * * *
  
  
  Mai taksi sürücüsündən gözləməsini xahiş etsə də, kişi qulaq asmadı. Onlar maşından düşən kimi mühərriki işə salıb, çınqıl səpərək yola düşdü.
  
  Alisiya ona baxdı. "Cərimə".
  
  Mai onların qarşısındakı kəsişməni göstərdi. "Buchanan Evi soldadır."
  
  Onlar xoş sükutla getdilər. Aylar əvvəl Drake bunun heç vaxt baş verməyəcəyini bilirdi. Bu gün onların ümumi düşməni var idi. Qanlı padşahın çılğınlığı onların hamısına təsir etdi. Əgər ona azadlıqda qalmasına icazə verilsə, yenə də onlara ağır zərər verə bilər.
  
  Onlar birlikdə dünyanın ən yaxşı komandalarından biri idilər.
  
  Onlar kəsişməni keçdilər və Buchananın mülkü gözə gələndə sürəti azaltdılar. Yer işıqla doldu. Pərdələr aşağıdır. Qapılar açıq idi ki, musiqi bütün ərazidə axsın. Rep musiqisinin gurultusu hətta küçənin o tayından da eşidilirdi.
  
  "Nümunəvi qonşu" dedi Alicia. "Bunun kimi biri - mən sadəcə yaxınlaşıb onların lənətə gəlmiş stereo sistemini sındırmalıyam."
  
  "Ancaq insanların çoxu sizin kimi deyil" dedi Drake. "Bu insanların uğur qazandıqları budur. Onlar ürəkdən xuliqandırlar. Real həyatda ov tüfəngi gəzdirirlər və nə şəfqət, nə də vicdan var".
  
  Alicia ona gülümsədi. "Onda onlar tam miqyaslı hücum gözləməyəcəklər."
  
  Mai razılaşdı. "Tez giririk, tez çıxırıq."
  
  Dreyk Qan Kralının bu qədər günahsızın öldürülməsinə necə əmr verdiyini düşündü. "Gedək onları sikək."
  
  
  * * *
  
  
  Cib telefonu zəng çalanda Hayden çılpaq və tərli idi. Bu, onun müdiri Conatan Geytsin imza melodiyası olmasaydı, o, onu bloklayardı.
  
  Bunun əvəzinə o, inlədi, Beni itələdi və cavab düyməsini basdı. "Bəli?"
  
  Qeyts onun nəfəsinin kəsildiyinin fərqinə belə varmadı. "Hayden, gec saata görə üzr istəyirəm. Danışa bilirsən?"
  
  Hayden dərhal reallığa qayıtdı. Qapı onun diqqətinə layiq idi. Vətəni üçün çəkdiyi dəhşət onun vəzifə hissindən çox-çox kənarda idi.
  
  - Əlbəttə, cənab.
  
  "Dmitri Kovalenko səkkiz ABŞ senatorunun, on dörd nümayəndənin və bir merin ailə üzvlərini əsir saxlayır. Bu canavar, Cey, lazım olan hər vasitə ilə məsuliyyətə cəlb olunacaq. Bütün resurslarınız var".
  
  Bağlantı kəsildi.
  
  Hayden qaranlığa baxaraq oturdu, ehtirası tamamilə söndü. Onun fikirləri məhbuslarla idi. Günahsızlar yenə əziyyət çəkirdilər. O, Qan Kralı məhkəmə qarşısına çıxarılana qədər daha neçə nəfərin əziyyət çəkəcəyini düşünürdü.
  
  Ben çarpayının üstündən ona tərəf süründü və istədiyi kimi onu qucaqladı.
  
  
  * * *
  
  
  Dreyk əvvəlcə içəri girdi və özünü sola açılan iki qapı və sonunda açıq mətbəx olan uzun bir dəhlizdə gördü. Adam pilləkənlərlə aşağı düşdü, Dreykin evə daxil olduğunu görəndə gözləri qəfildən şokla doldu.
  
  "Nə -?"
  
  Mainin əli gözün görə biləcəyindən daha sürətli hərəkət etdi. Bir saniyə adam xəbərdarlıq etmək üçün havanı çəkdi, bir saniyə boğazında kiçik bir xəncərlə pilləkənlərdən aşağı sürüşdü. Dibinə çatanda Mai işini bitirib xəncəri geri götürdü. Dreyk dəhlizlə hərəkət etdi. Birinci otağa sola döndülər. Dörd cüt göz partlayıcıları yerləşdirdikləri sadə qutulardan yuxarı baxdı.
  
  Partlayıcı maddələr?
  
  Drake C4-ü dərhal tanıdı, lakin adamlar ehtiyatsızlıqla atılan silahları tutduqca onun düşünməyə vaxtı yox idi. Mai və Alicia Drake ətrafında rəqs etdilər.
  
  "Orada!" Drake ən sürətli olanları göstərdi. Alisiya onu qasıq nahiyəsinə nalayiq bir təpiklə yıxdı. Nəsə mızıldanaraq yerə yıxıldı. Dreykin qarşısındakı adam cəld ona tərəf getdi, hücumunun hündürlüyünü və gücünü artırmaq üçün masanın üstündən tullandı. Dreyk adamın uçuşu altında bədənini fırladıb və yerə enəndə onun hər iki dizini arxadan yerə yıxıb. Kişi qəzəbindən qışqırdı və ağzından tüpürcək uçdu. Drake bütün kobud gücü və gücü ilə başının üstünə sarsıdıcı bir balta zərbəsi endirdi.
  
  Adam səssizcə yerə yıxıldı.
  
  Onun solunda Mai ardıcıl olaraq iki zərbə endirdi. Hər ikisi qarınlarında yaralarla ikiqat olmuşdu, üzlərində təəccüb yazılmışdı. Drake tez birini təsirsiz hala gətirmək üçün ölümcül tutuşdan istifadə etdi, Mai isə digərini nokaut etdi.
  
  "Tərk et". - Drake fısıldadı. Ola bilsin ki, onlar bunu bilmirlər, amma bunlar hələ də Qan Kralının adamları idi. Onların bəxti gətirdi ki, Drake tələsirdi.
  
  Dəhlizə qayıdıb başqa otağa düşdülər. Onlar içəri girəndə Dreyk mətbəxi gördü. Ora kişilərlə dolu idi, hamısı alçaq stolun üstündə nəyəsə baxırdı. İçəridən gələn rep səsləri o qədər yüksək idi ki, Drake az qala onların onu qarşılamağa çıxacağını gözləyirdi. Mai irəli atıldı. Drake otağa girəndə o, artıq bir kişini yerə qoyub digərinə keçdi. Qalın saqqallı bir oğlan əlində revolver olan Drake ilə qarşılaşdı.
  
  "Sən nə etdin-?"
  
  Təlim döyüş sənətində hər şey idi və Drake bir siyasətçinin əsas sualdan yayına bildiyindən daha tez geri döndü. Dərhal ayağını qaldırdı, tapançanı adamın əlindən yerə yıxdı, sonra irəli addım ataraq onu havada tutdu.
  
  Silahı çevirdi.
  
  "Qılıncla yaşa." O, atəş açdı. Buchanan'ın adamı bir sənət partlayışında arxaya yıxıldı. Mətbəxdən kimsə qışqıranda Mai və Alisiya dərhal atılmış başqa odlu silahı götürdülər. "Hey, axmaqlar! Nə sikdirirsən?"
  
  Drake gülümsədi. Görünür, bu evdə atəş səsləri eşidilməyib. Yaxşı. Qapıya tərəf getdi.
  
  "İki" deyə pıçıldadı, o, qapıdakı boşluğun yalnız ikisinə manevr etmək üçün yer verdiyini göstərdi. Mai onun arxasında oturdu.
  
  "Gəlin bu itləri əhliləşdirək." Dreyk və Alisiya masanı əhatə edən ayaq meşəsini nişan alaraq atəş açaraq çıxdılar.
  
  Qan püskürdü və cəsədlər yerə düşdü. Drake və Alicia, şok və qorxunun rəqiblərini çaşdıracağını və qorxutacağını bilərək irəlilədilər. Bukenanın mühafizəçilərindən biri alçaq stolun üstündən tullandı və Alisiyaya çırpıldı və onu yan tərəfə atdı. Mühafizəçi ona iki dəfə barmağını vurduqca Mai özünü müdafiə edərək boşluğa girdi. Mai tapançası ilə burnunun körpüsünə güclü zərbə vurmazdan əvvəl onun qoluna hər zərbə endirdi.
  
  Alicia yenidən dava etdi. "Məndə var idi."
  
  "Oh, əminəm ki, elədin, əzizim."
  
  "Məni partlat." Alisiya silahı inildəyən, ağlayan kişilərə doğrultdu. "Başqa kimsə cəhd etmək istəyir? Hm?"
  
  Drake alçaq masaya və onun içindəkilərə baxdı. Hazırlığın müxtəlif mərhələlərində C4 yığınları səthi zibillədi.
  
  Qanlı Kral nə planlaşdırırdı?
  
  "Sizlərdən hansınız Buchanansınız?"
  
  Heç kim cavab vermədi.
  
  "Mənim Buchanan üçün müqaviləm var." Drake çiyinlərini çəkdi. "Ancaq o burada deyilsə, məncə, hamınızı güllələməli olacağıq." O, ən yaxın adamı qarnından vurub.
  
  Otağı səs-küy bürüdü. Hətta Mai də heyrətlə ona baxırdı. "Mətt..."
  
  Ona hırıldadı. "Adlar yoxdur."
  
  "Mən Buchananam." Böyük soyuducunun arxasına söykənən adam güllə yarasına sərt təzyiq tətbiq edərkən nəfəsini kəsdi. "Gəl, adam. Biz sənə pislik etməmişik".
  
  Dreykin barmağı tətiyə sıxıldı. Atışmamaq üçün böyük bir özünə nəzarət lazım idi. "Məni incitmədin?" İrəli atıldı və qəsdən dizini qanayan yaranın üstünə qoydu. "Məni incitmədin?"
  
  Qana lütf onun baxışlarını doldurdu. Dözülməz kədər beynini, ürəyini deşdi. "Mənə deyin" dedi boğuq səslə. "Mənə Klodun harada olduğunu söylə, yoxsa Allah mənə kömək et, mən sənin beynini bu lənətə gəlmiş soyuducunun başına vuracağam."
  
  Buchananın gözləri yalan danışmırdı. Ölüm qorxusu onun cəhalətini şəffaf edirdi. "Mən Klodun dostlarını tanıyıram" dedi. "Ancaq mən Klodu tanımıram. Mən sizə onun dostlarını deyə bilərdim. Bəli, onları sənə verə bilərəm".
  
  Drake iki ad və onların yerlərini deyəndə qulaq asdı. Scarberry və Peterson. Yalnız bu məlumat tamamilə çıxarıldıqdan sonra o, C4 ilə dolu cədvəli göstərdi.
  
  "Burada nə edirsən? Müharibə başlamağa hazırlaşırsan?"
  
  Cavab onu heyrətə saldı. "Yaxşı, bəli. Havay döyüşü başlamaq üzrədir, adam.
  
  
  ON doqquzuncu fəsil
  
  
  Ben Bleyk bacısı ilə paylaşdığı kiçik ofisə girdi və Karini pəncərənin yanında dayandığını gördü. "Salam bacı".
  
  "Salam. Sadəcə buna bax, Ben. Havayda günəşin doğuşu."
  
  "Biz çimərlikdə olmalıyıq. Hər kəs günəşin doğması və batması üçün ora gedir".
  
  "Həqiqətən? Karin bir az istehza ilə qardaşına baxdı. "İnternetdə baxmısan, elə deyilmi?"
  
  "Yaxşı, indi buradayıq, mən bu havasız yerdən çıxmaq və bəzi yerlilərlə tanış olmaq istərdim."
  
  "Nə üçün?"
  
  "Mən heç bir Havaylı ilə görüşməmişəm."
  
  "Mano lənətə gəlmiş Havaylı, dumbodur. Vallah, bəzən fikirləşirəm ki, mən beyin hüceyrələrinin hər iki ehtiyatını aldımmı?
  
  Ben bilirdi ki, bacısı ilə ağıl savaşına başlamağın mənası yoxdur. Hər ikisinə qəhvə tökmək üçün qapıya tərəf getməzdən əvvəl bir neçə dəqiqə möhtəşəm mənzərəyə heyran qaldı. Qayıdanda Karin artıq kompüterlərini işə salırdı.
  
  Ben fincanları klaviaturalarının yanına qoydu. "Bilirsən ki, mən bunu səbirsizliklə gözləyirəm." Əllərini ovuşdurdu. "Demək istəyirəm ki, Kapitan Kukun qeydlərini axtarıram. Bu əsl detektiv əsərdir, çünki biz aşkar olanı yox, gizli olanı axtarırıq".
  
  "Biz əminik ki, İnternetdə Kuku Diamond Head və ya Leahini Havaylılarla birləşdirəcək heç bir əlaqə yoxdur. Bilirik ki, Diamond Head Oahu adasının altından keçən bir sıra konuslar, havalandırma dəlikləri, tunellər və lava borularından yalnız biridir.
  
  Ben isti qəhvəsindən bir qurtum aldı. "Biz həmçinin bilirik ki, Kuk Vaymea şəhərindəki Kauaiyə enib. Böyük Kanyona rəqib olacaq qədər heyrətamiz bir kanyon üçün Waimea-ya baxın. Kauai yerliləri, Havay adalarını ziyarət etmək üçün orijinal yer ifadəsini Oahuda cılız bir tətil kimi icad etdilər. Waimea-da çox kiçik bir muzeyin yanında Kukun heykəli var".
  
  "Bizim bildiyimiz başqa bir şey var" dedi Karin. "Məsələ ondadır ki, Kapitan Kukun qeydləri buradadır." O, kompüterinə toxundu. "Onlayn".
  
  Ben ah çəkdi və geniş jurnalların birincisini vərəqləməyə başladı. "Qoy əyləncə başlasın." Qulaqcıqlarını taxdı və kresloya söykəndi.
  
  Karin ona baxdı. "Söndür. Bu Yuxu Divarıdır? Və başqa örtük? Nə vaxtsa, balaca qardaş, sən bu yeni trekləri yazmalı və beş dəqiqəlik şöhrətini boş yerə sərf etməlisən".
  
  "Mənə vaxtını itirdiyini söyləmə, bacı. Hamımız bilirik ki, siz bu işdə ustasınız".
  
  "Bu məsələni yenidən gündəmə gətirəcəksiniz? İndi?"
  
  "Beş il keçdi." Ben musiqini açdı və diqqətini kompüterinə cəmlədi. "Beş illik xarabalıq. Baş verənlərin növbəti onluğu məhv etməsinə imkan verməyin."
  
  
  * * *
  
  
  Yuxusuz və minimum istirahətlə işləyən Drake, Mey və Alicia qısa bir fasilə vermək qərarına gəldi. Dreyk günəş çıxandan təxminən bir saat sonra Hayden və Kinimakadan zəng aldı. Səssiz düyməsi tezliklə bu problemi həll etdi.
  
  Onlar Waikikidə bir otaq icarəyə götürdülər. Bu, turistlərlə dolu, onlara yüksək səviyyədə anonimlik bəxş edən təkərli böyük bir otel idi. Onlar tez yerli Denny's-də yemək yedilər, sonra otellərinə yollandılar və liftlə səkkizinci mərtəbədəki otağına getdilər.
  
  İçəri girən kimi Drake rahatladı. O, özünü yemək və istirahətlə doldurmağın faydalarını bilirdi. Pəncərənin yanındakı rahat kresloda qıvrıldı və havay günəşinin fransız pəncərələrindən onu yumasından həzz aldı.
  
  "Siz ikiniz çarpayıya görə dalaşa bilərsiniz" deyə o, arxasını çevirmədən mızıldandı. "Kimsə zəngli saatı saat ikiyə qoyub."
  
  Bununla o, Kloda mümkün qədər yaxın olan iki adamın ünvanının olduğunu bildiyindən arxayınlaşaraq fikirlərini uzaqlaşdırdı. Klodu birbaşa Qanlı Kralın yanına apardığını bilməyin rahatlığı.
  
  Qanlı qisas almağa sayılı saatlar qaldığını bilməkdən qəlb rahatlığı.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden və Kinimaka səhəri yerli Honolulu Polis İdarəsində keçiriblər. Xəbər bu idi ki, Klodun bəzi "şərikləri" gecə ərzində məhv ediliblər, lakin real xəbər yox idi. Pilipo adlı klub sahibi çox az danışdı. Onun bir neçə bouncers xəstəxanada başa çatdı. Həmçinin, gecə yarısından əvvəl bir kişi və iki qadının ona hücumu zamanı onun video lentinin möcüzəvi şəkildə qaraldığı ortaya çıxdı.
  
  Buna şəhərin mərkəzində bir yerdə, Klodun daha çox tanınmış silahdaşlarının iştirak etdiyi qanlı atışmanı əlavə edin. Silahlı zabitlər hadisə yerinə gələndə yalnız boş ev tapıblar. Kişi yox. Telefon nömrəsi yoxdur. Yalnız döşəmədə və mətbəx masasında qan, tozlanan zaman üzərində C4 izləri aşkar edilmişdir.
  
  Hayden Drake'i sınadı. O, Alisiyaya zəng etməyə çalışdı. O, Manonu kənara çəkdi və onun qulağına hirslə pıçıldadı. "Lənət olsun onlara! Onlar bilmirlər ki, bizim istədiyimiz kimi hərəkət etmək üçün dəstəyimiz var. Onlar bilməlidirlər".
  
  Kinimaka çiyinlərini çəkdi, iri çiyinləri qalxıb enirdi. "Bəlkə Drake bilmək istəmir. O, dövlət dəstəyi olsa da, olmasa da, bunu öz yolu ilə edəcək".
  
  "İndi o, bir yükdür."
  
  "Yaxud birbaşa ürəyə uçan zəhərli bir ox." Kinimaka müdiri ona baxanda gülümsədi.
  
  Hayden bir anlıq çaşqın oldu. "Nə? Bunlar mahnı və ya başqa sözlərdir?"
  
  Kinimaka incimiş görünürdü. "Mən belə düşünmürəm, rəis. Deməli, - o, yığılmış polislərə baxdı, - polis Klod haqqında nə bilir?
  
  Hayden dərindən nəfəs aldı. "Çox az olması təəccüblü deyil. Klod qeyri-qanuni fəaliyyətlə məşğul ola bilən və ya olmaya bilən bir neçə klubun kölgəli sahibidir. Onlar polisin izləmə siyahısında birinci yerdə deyillər. Beləliklə, onların səssiz sahibi anonim olaraq qalır".
  
  "Hər şeylə, şübhəsiz ki, Kovalenko tərəfindən hazırlanmışdır."
  
  "Şübhəsiz. Cinayətkarın bir neçə dəfə real dünyadan uzaqlaşdırılması həmişə faydalıdır".
  
  "Ola bilsin ki, Drake irəliləyir. Əgər belə olmasaydı, düşünürəm ki, o, bizimlə olardı".
  
  Hayden başını tərpətdi. "Ümid edək ki, belədir. Bu arada bir neçə yerlini şoka salmaq lazımdır. Və bizə kömək edə biləcək hər kəslə əlaqə saxlamalısınız. Kovalenko artıq qan çanağı yaradıb. Bütün bunların necə bitəcəyini düşünməyə nifrət edirəm."
  
  
  * * *
  
  
  Ben diqqətini yüksək tutmaq üçün əlindən gələni etdi. Onun emosiyaları qarışıq idi. Artıq aylar idi ki, onun həyatı normal idi. Odin hadisəsindən əvvəl onun macəra ideyası müasir rok qrupu The Wall of Sleep-i ana və atasından gizli saxlamaq idi. O, bir ailə adamı idi, hər şeyə texniki bacarıqla sahib olan mehriban bir nerd idi.
  
  İndi döyüşü gördü. İnsanların öldürüldüyünü gördü. O, həyatı uğrunda mübarizə aparırdı. Ən yaxın dostunun sevgilisi onun qucağında öldü.
  
  Dünyalar arasında keçid onu parçaladı.
  
  Buna yeni sevgilisi, Amerika Mərkəzi Kəşfiyyat İdarəsinin agenti ilə birlikdə olmağın təzyiqini də əlavə edin və o, özünü başıboş tapmaqdan heç də təəccüblənmədi.
  
  Heç vaxt dostlarına demədi. Ailəsi, bəli, onlara deyə bilərdi. Lakin Karin hələ buna hazır deyildi. Və onun problemləri var idi. O, indicə ona demişdi ki, beş ildən sonra getməli idi, amma bilirdi ki, eyni şey onun başına gəlsə, bu, bütün həyatını məhv edəcək.
  
  Yuxu Divarının qalan üzvləri isə ona davamlı olaraq mesaj göndərirdilər. Sən haradasan, Bleyk? Bu axşam bir araya gələk? Heç olmasa mənə cavab yaz, ey axmaq!Onların yazılmağa hazır olan yeni trekləri var idi. Bu onun lənətə gəlmiş arzusu idi!
  
  İndi ona böyük fasilə verən şey təhlükə altındadır.
  
  Hayden haqqında düşündü. Dünya dağılanda həmişə fikrini ona yönəldə bilərdi və hər şey bir az da asanlaşardı. Fikri dolandı. O, kiminsə Kukun öz cızma-qaralarından köçürdüyü onlayn kitabın səhifələrini vərəqləməyə davam etdi.
  
  Demək olar ki, darıxırdı.
  
  Çünki birdən elə oradaca hava hesabatları, uzunluq və enlik təyinatları və kimin gündəlik rasionunda mal əti yemədiyinə görə cəzalandırıldığı və saxtakarlıqda kimin ölü tapıldığı barədə qısa təfərrüatlar arasında Pelenin Qapısına qısa istinad göründü.
  
  "Bacı". - Ben nəfəs aldı. "Düşünürəm ki, bir şey tapdım." Qısa bir abzas oxudu. "Vay, bu, onların səyahəti haqqında kişi hesabıdır. Buna hazırsınızmı?"
  
  
  * * *
  
  
  Drake gözlərini açmaq üçün lazım olan müddətdə yüngül yuxudan ayıqlığa keçdi. Mai onun arxasınca irəli-geri addımladı. Alicia duşda olduğu kimi səslənirdi.
  
  "Nə qədər çöldə idik?"
  
  "Doxsan dəqiqə verin və ya ayırın. Budur, bunu yoxlayın." May Byukenan və adamlarından götürdükləri tapançalardan birini ona atdı.
  
  "Hesab neçədir?"
  
  "Beş revolver. Hər şey yaxşıdır. İki 38 və üç 45 kalibr. Hamısı jurnalların dörddə üçü doludur".
  
  "Lazım olandan çox". Drake ayağa qalxdı və uzandı. Onlar qərara gəldilər ki, daha ciddi rəqiblə - Kloda yaxın insanlarla qarşılaşacaqlar, ona görə də silah gəzdirmək məcburi idi.
  
  Alisiya pencəyini dartıb hamamdan yaş saçla çıxdı. "Köçməyə hazırsan?"
  
  Buchanandan aldıqları məlumata görə, həm Scarberry, həm də Peterson Waikiki kənarında ekzotik bir avtomobil satıcısına sahibdirlər. Exoticars adlanan bura həm pərakəndə satış məntəqəsi, həm də təmir sexi idi. O, həmçinin yüksək səviyyəli avtomobillərin əksəriyyətini icarəyə götürüb.
  
  Çox gəlirli örtük, - Dreyk düşündü. Şübhəsiz ki, cinayət fəaliyyətinin bütün növlərini gizlətməyə kömək etmək üçün nəzərdə tutulmuşdur. Scarberry və Peterson, şübhəsiz ki, qida zəncirinin zirvəsinə yaxın idilər. Növbəti Klod olacaqdı.
  
  Onlar taksiyə minib sürücüyə dilerin ünvanını verdilər. Təxminən iyirmi dəqiqə qalmışdı.
  
  
  * * *
  
  
  Ben və Karin Kapitan Kukun jurnalını oxuyanda təəccüblənirlər.
  
  İki yüz ildən çox əvvəl məşhur dəniz kapitanının başına gələn hadisələri başqa birinin gözü ilə görmək olduqca diqqətəlayiq idi. Lakin Kukun Havay adalarının ən məşhur vulkanının altında qeydə alınmış, lakin hələ də çox gizli səyahətinin hesabını oxumaq, demək olar ki, böyük təsir bağışladı.
  
  "Bu heyranedicidir". Karin kompüter ekranında onun surətini vərəqlədi. "Anlamadığınız bir şey Kukun parlaq uzaqgörənliyidir. Kəşflərini qeyd etmək üçün bütün bölgələrdən insanları özü ilə apardı. Alimlər. botaniklər. Rəssamlar. Bax..." O, ekrana toxundu.
  
  Ben bitkinin zərif şəkildə çəkilmiş rəsmini görmək üçün əyildi. "sərin".
  
  Karinin gözləri parıldadı. "Bu əladı. Kuk və komandası onları qeydə alana və bu fantastik təsvirlər və təsvirlərlə İngiltərəyə qayıdana qədər bu bitkilər aşkar edilmədi və sənədləşdirilmədi. Onlar bizim dünyamızın, bu insanların xəritəsini çəkdilər, mənzərələri və sahil xətlərini bu gün bizim sadəcə fotoşəkil çəkəcəyimiz şəkildə çəkdilər. Fikirləşin".
  
  Benin səsi onun həyəcanına xəyanət edirdi. "Bilirəm. Bilirəm. Amma buna qulaq as..."
  
  "Heyrət! Vay". Karin öz hekayəsinə hopmuşdu. "Kukun ekipajından birinin Uilyam Bliq olduğunu bilirdinizmi? Bounty kapitanı olan adam? Və Amerikanın o zamankı prezidenti Benjamin Franklin bütün dəniz kapitanlarına o zaman amerikalıların ingilislərlə müharibə vəziyyətində olmasına baxmayaraq, Kuku tək buraxmaq üçün mesaj göndərdi. Franklin onu "bəşəriyyətin ümumi dostu" adlandırdı.
  
  "Bacı". - Ben hıçqırdı. "Mən bir şey tapdım. Qulaq asın - adanın ən yüksək nöqtəsinə yaxın olan Havay adalarının Owhihi bölgəsində quruya eniş edildi. 21 dərəcə 15 dəqiqə şimal eni, 147 dərəcə şimal uzunluğu, 48 dəqiqə qərb. Hündürlüyü 762 fut. Biz Lihi yaxınlığında lövbər atıb sahilə çıxmağa məcbur olduq. İşə götürdüyümüz yerlilər bir şüşə rom üçün belimizdəki cır-cındırı qoparacaq kimi görünürdülər, amma əslində həm dözümlü, həm də bilikli idilər".
  
  "Mənə qısaldılmış versiyanı ver" dedi Karin. "İngiliscə".
  
  Ben ona hırıldadı. "İlahi, qız, sənin İndiana Consun haradadır?" Sənin Luke Skywalkerin? Sadəcə, macəra hissi yoxdur. Buna görə də bizim hekayəçimiz, Hawksworth adlı bir adam, Kuk, altı digər dənizçi və bir ovuc yerli ilə birlikdə nəyin baş verdiyini araşdırmaq üçün yola düşdü. yerlilər Pelenin Qapısını " adlandırırdılar. Bu, yerli kralın xəbəri olmadan və böyük risk altında edildi. Əgər onlar bundan xəbər tutsaydılar, kral onların hamısını öldürərdi. Havaylılar Pele Qapısına hörmətlə yanaşırdılar. Yerli bələdçilər böyük tələb edirdilər. mükafatlar."
  
  "Pelenin qapısı Cookun belə bir riskə getməsi üçün ciddi narahatlığa səbəb ola bilər" dedi Karin.
  
  "Yaxşı, Pele atəş, ildırım, külək və vulkan tanrısı idi. Bəlkə də ən məşhur Havay tanrısı. O, böyük xəbər idi. Onun əfsanəsinin çoxu onun okeanları idarə etməsi ətrafında cəmlənmişdi. Havaylıların onun haqqında danışması yəqin ki, Kukun marağına səbəb olub. Və ehtimal ki, o, böyük bir kəşf səyahətində olan təkəbbürlü bir insan idi. O, yerli padşahı narahat etməkdən çəkinməzdi".
  
  "Kuk kimi bir adam çox şeydən qorxmaz."
  
  "Dəqiq. Hawksworth-a görə, yerli sakinlər onları vulkanın dərin ürəyinin altındakı qaranlıq keçiddən keçiriblər. İşıqlar yandıqdan və Qolumun dediyi kimi, bir neçə çətin döngədən sonra onların hamısı dayanıb heyrətlə Pele Qapısına baxdılar".
  
  "Qəribə. Rəsm var?
  
  "Yox. Sənətçi bu səfərə görə geridə qalıb. Lakin Hawksworth gördüklərini təsvir edir. O qədər yüksək uçan nəhəng bir qövs alovlarımızın ən yuxarı dairəsindən yuxarı qalxdı. Kiçik simvollarla bəzədilmiş əl işi çərçivə. Hər tərəfdə çentiklər, iki kiçik element yoxdur. Möcüzə nəfəsimizi kəsdi və qaranlıq mərkəz nəzərlərimizi cəlb etməyə başlayana qədər həqiqətən baxdıq."
  
  "Beləliklə, bütün insanların ruhunda onun demək istədiyi odur ki, onlar axtardıqlarını tapdılar, lakin sonra daha çox istədiklərini başa düşdülər." Karin başını tərpətdi.
  
  Ben gözlərini ona çevirdi. "Məncə, demək istədiyin odur ki, bütün macəraçıların ruhunda onlar daha çox istəyirdilər. Amma haqlısan. Pelenin qapısı məhz bu idi. Qapı. Harasa aparmalı idi".
  
  Karin stulunu qaldırdı. "İndi mən maraqlanıram. Bu hara apardı?
  
  Bu zaman Benin mobil telefonuna zəng gəldi. O, ekrana baxıb gözlərini zillədi. "Ana və baba".
  
  
  İyirminci fəsil
  
  
  Mano Kinimaka Waikiki'nin ürəyini sevirdi. Havayda anadan olub böyüyüb, ailəsi vəsait toplayıb daha sakit şimal sahilinə köçməzdən əvvəl erkən uşaqlığını Kuhio çimərliyində keçirib. Orada sörfinq dünya səviyyəli idi, yeməklər hətta siz çöldə yemək yeyərkən də orijinal idi, həyat təsəvvür edə biləcəyiniz qədər azad idi.
  
  Lakin onun silinməz ilk xatirələri Kuhio ilə bağlı idi: möhtəşəm çimərlik və pulsuz luaus, bazar günü çimərlik manqalları, asan sörfinq, yaxşı xasiyyətli yerli sakinlər və batmaqda olan günəşin gecə əzəməti.
  
  İndi o, Kuhio prospekti ilə, sonra isə Kalakaua ilə hərəkət edərkən köhnə, toxunan şeyləri gördü. Təzə üzlü turistlər deyil. Səhər yeməyini Jamba şirəsi ilə aparan yerli sakinlər deyil. Royal Hawaiian yaxınlığında dondurma satıcısı belə yoxdur. Bu, onların hər gecə yandırdıqları uzun qara məşəllər idi, onun bir vaxtlar ağladığı, keçidlərdən birini bağlayan sadə A formalı xəbərdarlıq işarəsinə gülərək demək olar ki, boşalmış ticarət kompleksi idi: Əgər Hörümçək adam deyilsinizsə, körpü bağlıdır.Bu qədər sadədir. Beləliklə, Havay.
  
  O, bir vaxtlar onların möhtəşəm rəsmlərinə və fantastik avtomobillərinə baxdığı Lassenin köhnə mağazasının yanından keçdi. İndi getdi. Onun erkən uşaqlığı bitmişdi. O, anasının vaxtilə ona Kral Kalakauanın iqamətgahı olduğunu dediyi King's Village ticarət mərkəzinin yanından keçdi. O, yüzlərlə sörf lövhəsinin kölgəsində dünyanın ən gözəl polis idarəsinin, Waikiki çimərliyindəki bir polis məntəqəsinin yanından keçdi. Və o, həmişə olduğu kimi təzə ləzzətlərlə örtülmüş Dük Kahanamokunun sarsılmaz heykəlinin yanından keçdi.
  
  Artıq onun ailəsi gecə-gündüz mühafizə olunurdu. Onlara yüksək səviyyəli ABŞ marşalları və dəniz piyadaları baxırdı. Ailənin evi boş idi, sui-qəsdçilər üçün yem kimi istifadə olunurdu. Özü də əlamətdar adam idi.
  
  Ən yaxşı dostu və müdiri Hayden Cey sərnişin oturacağında onun yanında oturdu, bəlkə də heç nə demədiyi üçün üzündəki baxışdan nəsə gördü. O, bıçaqla yaralanıb, lakin indi demək olar ki, sağalıb. Onun ətrafındakı insanlar öldürülüb. Həmkarlar. Yeni dostlar.
  
  Budur, o, öz evinə, uşaqlığının yerinə qayıtdı. Xatirələr onu çoxdan itmiş dostları kimi, onunla yenidən əlaqə qurmaq arzusu ilə doldururdu. Xatirələr onu hər küçənin küncündən bombalayırdı.
  
  Havay adalarının gözəlliyi ondadır ki, o, əbədi olaraq sənin içində yaşayırdı. Orada bir həftə və ya iyirmi il keçirməyin fərqi yox idi. Onun xarakteri zamansız idi.
  
  Hayden nəhayət əhval-ruhiyyəni pozdu. "Bu oğlan, bu Capua. Doğrudanmı mikroavtobusdan qırılmış buz satır?"
  
  "Burada yaxşı biznes var. Hər kəs əzilmiş buzu sevir".
  
  "Kifayət qədər ədalətli".
  
  Mano gülümsədi. "Görəcəksən".
  
  Onlar Kuhio və Waikiki gözəlliyindən keçərkən sağ tərəfdə vaxtaşırı çimərliklər görünürdü. Dəniz parıldadı və ağ dalğalar cəlbedici şəkildə yelləndi. Mano çimərlikdə bir neçə dayaqların hazırlandığını gördü. Bir vaxtlar o, kuboklar qazanan autrigger komandasının bir hissəsi idi.
  
  "Biz buradayıq". O, Sakit Okeana baxan bir ucunda məhəccər olan əyri dayanacaqa girdi. Kapuanın furqonu ən sonunda, əla yerdə yerləşirdi. Mano köhnə dostunu dərhal fərq etdi, lakin bir anlıq dayandı.
  
  Hayden ona gülümsədi. "Köhnə xatirələr?"
  
  "Gözəl xatirələr. Yeni bir şeyi yenidən təsəvvür edərək, qarışdırmaq istəmədiyiniz bir şey, bilirsinizmi?
  
  "Bilirəm".
  
  Onun səsinə inam yox idi. Mano uzun müddət müdirinə baxdı. O, yaxşı insan idi - düz, ədalətli, sərt. Heyden Ceyin kimin tərəfində olduğunu və hansı işçinin müdirindən daha çox tələb edə biləcəyini bilirdinizmi? İlk tanış olduqları vaxtdan onu yaxşı tanıyırdı. Onun atası Ceyms Cey güc mərkəzi, əsl əfsanə idi və buna dəyərdi. Haydenin məqsədi həmişə vədinə, irsinə əməl etmək olub. Bu onun hərəkətverici qüvvəsi idi.
  
  O qədər ki, Mano gənc nerd Ben Blake haqqında nə qədər ciddi olduğunu açıqlayanda heyrətə gəldi. O fikirləşdi ki, Hayden Manonun artıq keçdiyini hiss etdiyi mirasa uyğun gəlmək üçün özünü irəliləməkdən əl çəkməyincə uzun, çox vaxt keçəcək. Əvvəlcə məsafənin alovu söndürəcəyini düşünsə də, sonra cütlük yenidən bir araya gəldi. İndi onlar həmişəkindən daha güclü görünürdülər. Geek ona həyatda yeni məqsəd, yeni istiqamət verəcəkmi? Bunu yalnız yaxın bir neçə ay göstərəcək.
  
  "Get". Hayden mikroavtobusa tərəf başını tərpətdi. Mano qapını açıb təmiz yerli havadan dərindən nəfəs aldı. Onun solunda üfüqdə dayanan, həmişə mövcud olan almaz Baş yüksəldi.
  
  Mano üçün həmişə orada olub. Bunun hansısa böyük möcüzənin üstündə ola biləcəyi onu təəccübləndirmədi.
  
  Birlikdə buz kəsən mikroavtobusun yanına getdilər. Kapua əyilib onlara baxdı. Üzü təəccübdən qırışdı, sonra isə əsl ləzzətdən.
  
  "Mano? Adam! Hey!"
  
  Capua yoxa çıxdı. Bir saniyə sonra o, mikroavtobusun arxasından qaçdı. Geniş çiyinli, tünd saçlı, tünd dərili, fit bir insan idi. Hətta ilk baxışdan Hayden hər gün ən azı iki saat sörf taxtasında vaxt keçirdiyini deyə bilirdi.
  
  "Kapua." Mano köhnə dostunu qucaqladı. - Bir neçə nəfər var idi, qardaş.
  
  Capua geri çəkildi. "Sən nə etdin? Mənə deyin, Hard Rock shot şüşə kolleksiyası necə gedir?
  
  Mano başını tərpətdi və çiyinlərini çəkdi. "Ah, bir az blah blah və daha çox. Sən bilirsən. Sən?"
  
  "Doğru. Howli kimdir?"
  
  "Haole..." Mano, Haydenin rahatlaması üçün başa düşülən amerikalıya qayıtdı. "... bu mənim müdirimdir. Hayden Jay ilə tanış olun."
  
  Yerli sakin ayağa qalxdı. "Tanışmağıma şadam" dedi. "Sən Boss Manosan? Heyrət! Vay. Şanslı Mano, deyirəm.
  
  - Sənin qadının yoxdur, Kapua? Mano kiçik təhqiri gizlətmək üçün əlindən gələni etdi.
  
  "Mən özümə bir it aldım. O, qızğın Havay-Çin filippinli bir xaole bütün gecəni mənə çadır qurmağı tapşırdı, adam. Havaylıların əksəriyyəti qarışıq irqdən idi.
  
  Mano nəfəs aldı. Poy Dog qarışıq irqli insan idi. Haole ziyarətçi idi və bu, mütləq alçaldıcı bir termin deyildi.
  
  O, heç nə deyə bilməmişdən əvvəl Hayden ona tərəf çevrildi və şirin şəkildə soruşdu: "Çadır qurmaq?"
  
  Mano əsəbiləşdi. Hayden Kapuanın nə olduğunu dəqiq bilirdi və bunun düşərgə ilə heç bir əlaqəsi yox idi. "Bu əladır. O, gözəl səslənir. Qulaq as, Kapua, sənə bir neçə sual verməliyəm".
  
  "Atıcılar".
  
  "Siz heç Kovalenko kimi tanınan yeraltı dünyasının əsas siması haqqında eşitmisinizmi? Yoxsa Qanlı Kral?
  
  "Eşitdiyim tək şey xəbərlərdir, qardaş. O, Oahudadır?"
  
  "Ola bilər. Bəs Claude?
  
  "Yox. Əgər siz Howley'i belə adlandırsaydınız, mən onu xatırlayardım." Capua tərəddüd etdi.
  
  Hayden bunu gördü. "Ancaq sən bir şey bilirsən."
  
  "Bəlkə patron. Bəlkə bilirəm. Ancaq oradakı dostlarınız, - başını Waikiki Beach polis bölməsinə tərəf yellədi, "onlar bilmək istəmirlər." Mən artıq onlara dedim. Onlar heç nə etmədilər".
  
  "Məni sınayın." Hayden kişinin baxışları ilə qarşılaşdı.
  
  "Mən nəsə eşidirəm, rəis. Buna görə Mano yanıma gəldi, elə deyilmi? Yaxşı, yeni pullar son vaxtlar bir az yağlı pullar verir, adam. Səhnənin hər yerində yeni oyunçular, gələn həftə heç vaxt görməyəcəkləri partiyalar təşkil edirlər."
  
  "Yeni pul?" - Mano əks-səda verdi. "Harada?" - Soruşdum.
  
  "Heç bir yerdə" Capua ciddi şəkildə dedi. "Demək istəyirəm ki, burada, kişi. Elə burada. Onlar həmişə marginal olublar, indi isə varlı adamlardır".
  
  Hayden əlini saçlarından keçirdi. "Bu sizə nə deyir?"
  
  "Mən bu səhnədə iştirak etmirəm, amma bunu bilirəm. Nəsə baş verir və ya baş verəcək. Çox adam çoxlu pul aldı. Bu baş verəndə pis şeylər keçənə qədər başını aşağı salmağı öyrənirsən".
  
  Mano gözlərini parıldayan okeana dikdi. "Heç nə bilmədiyinə əminsən, Kapua?"
  
  "Mən öz itimə and içirəm."
  
  Capua poisini ciddi qəbul etdi. Hayden mikroavtobusu göstərdi. "Niyə bizə bir az hazırlamırsan, Kapua."
  
  "Əlbəttə".
  
  Capua uzaqlaşarkən Hayden Manoya üz tutdu. "Məncə bunu sınamağa dəyər. Onun nə danışdığından xəbərin varmı?"
  
  "Doğma şəhərimdə baş verənlərin səsini bəyənmirəm" dedi Mano və bir az təraş buz üçün əlini uzatdı. "Kapua. Adını de, qardaş. Kim bir şey bilə bilərdi?
  
  "Yerli bir oğlan var, Denni, orada, təpədə yaşayır." Onun baxışları Almaz Başa zilləndi. "Zəngin. Valideynləri, onu ulu kimi böyüdürlər." O, Haydenə gülümsədi. "Amerikalı kimi deyin. Düşünmürəm ki, bunda pis bir şey var. Amma o, əclaflarla daha ciddidir. O, bok bildiyi üçün təpik alır, məni başa düşürsən?"
  
  Mano bir qaşıq istifadə etdi və göy qurşağı rəngli böyük bir buz parçası qazdı. "Oğlan özünü böyük bir atış kimi göstərməyi xoşlayır?"
  
  Capua başını tərpətdi. "Ancaq bu doğru deyil. O, sadəcə, kişi oyunu oynayan oğlandır".
  
  Hayden Manonun əlinə toxundu. "Biz bu Denniyə baş çəkəcəyik. Əgər yeni təhlükə varsa, bunu da bilməliyik".
  
  Capua başını buz qozalarına doğru tərpətdi. "Onlar qurumun hesabınadır. Amma sən məni tanımırsan. Sən heç məni görməyə gəlmədin".
  
  Mano köhnə dostuna başını tərpətdi. - Söz yox, qardaş.
  
  
  * * *
  
  
  Capua onlara maşının GPS-də proqramlaşdırdıqları ünvanı verdi. On beş dəqiqədən sonra qara dəmir darvazaya çatdılar. Torpaq yenidən okeana doğru endi, ona görə də onlar yalnız böyük evin yuxarı mərtəbəsinin pəncərələrini görə bildilər.
  
  Maşından düşdülər, Manonun böyründən yaylar cırıldadı. Mano əlini böyük darvazaya qoyub itələdi. Ön bağ Haydeni dayanıb baxmağa məcbur etdi.
  
  Sörf taxtası stendi. Yeni açıq yataqlı yük maşını. İki xurma ağacının arasında uzanan hamak.
  
  "Aman Allahım, Mano. Bütün Havay bağları belədirmi?"
  
  Mano ürkdü. "Əslində yox, yox."
  
  Zəngi vurmağa hazırlaşarkən arxadan səs gəldi. Onlar əllərini silahlarına yaxın tutaraq evin ətrafında gəzirdilər. Onlar axırıncı döngədən dönəndə yaşlı bir qadınla hovuzda əylənən gənc oğlanı gördülər.
  
  "Bağışlayın!" Hayden qışqırdı. "Biz Honolulu Polis İdarəsindənik. Bir neçə söz?" O, çətinliklə səslənərək pıçıldadı: "Ümid edirəm ki, onun anası deyil."
  
  Mano boğuldu. O, müdirinin zarafat etməsinə öyrəşməmişdi. Sonra onun üzünü gördü. O, ölümcül dərəcədə ciddi idi. "Niyə sən...?"
  
  "Sən nə istəyirsən?" Gənc oğlan vəhşicəsinə işarə edərək onlara tərəf getdi. Yaxınlaşdıqca Mano onun gözlərini gördü.
  
  "Bir problemimiz var" dedi Mano. "O, kənardadır."
  
  Mano oğlanın vəhşicəsinə yellənməsinə icazə verdi. Bir neçə böyük hayrides və nəfəsi kəsildi, şortu aşağı sürüşməyə başladı. O, çətin vəziyyətdən xəbərdar olmadığını göstərdi.
  
  Sonra yaşlı qadın onlara tərəf qaçdı. Hayden inamsızlıqla gözlərini qırpdı. Qadın Kinimakenin kürəyinə atıldı və onu ayğır kimi sürməyə başladı.
  
  Bura nə cəhənnəmə giriblər?
  
  Hayden Kinimakanın özünə baxmasına icazə verdi. Evə və həyətə baxdı. Evdə başqasının olduğuna dair heç bir əlamət yox idi.
  
  Nəhayət, Mano canavarı silkələməyi bacardı. O, hovuzu əhatə edən çınqılın üzərinə yaş şillə ilə endi və banşi kimi ulamaya başladı.
  
  Denni, əgər Denni idisə, ağzı açıq ona baxdı, şortu indi dizlərinin altına düşürdü.
  
  Hayden kifayət idi. "Danny!" - onun üzünə qışqırdı. "Biz sizinlə danışmalıyıq!"
  
  
  Onu geri itələdi və şezlonqda oturdu. İlahi, kaş atası onu indi görsəydi. O, çevrilib kokteyl stəkanlarını boşaltdı, sonra hər ikisini hovuzdan su ilə doldurdu.
  
  O, Denninin üzünə su sıçradı və onu yüngülcə şapladı. Dərhal gülümsəməyə başladı. "Ay balam, bilirsən ki, mənim xoşum gəlir..."
  
  Hayden geri çəkildi. Düzgün idarə olunarsa, bu, onların xeyrinə nəticələnə bilər. "Sən təksən, Denni?" O, yüngülcə gülümsədi.
  
  "Tina buradadır. Haradasa." Qısa, nəfəsli cümlələrlə danışdı, sanki ürəyi özündən beş dəfə böyük olan bir insanı dəstəkləmək üçün var gücü ilə işləyirdi. "Mənim qızım."
  
  Hayden rahatlıqla içindən nəfəs aldı. "Yaxşı. İndi eşitdim ki, mənə məlumat lazım olub-olmadığını öyrənə biləcək insan sənsən".
  
  "Bu mənəm". Danny'nin eqosu bir anlıq dumandan özünü göstərdi. "Mən o insanam."
  
  "Mənə Klod haqqında danış."
  
  Bayaqlıq onu yenidən tutdu, gözlərini ağırlaşdırdı. "Klod? Crazy Shirts-də işləyən qara oğlan?"
  
  "Yox". Hayden dişlərini sıxdı. "Klod, bütün Oahuda klub və fermaların sahibi olan oğlan."
  
  "Mən bu Klodu tanımıram." Dürüstlük, yəqin ki, Denninin güclü tərəflərindən biri deyildi, lakin Hayden indi bunu saxtalaşdırdığından şübhələnirdi.
  
  "Bəs Kovalenko? Onun haqqında eşitmisiniz?
  
  Danny-nin gözlərində heç nə görünmürdü. Şüurluluq əlamətləri və ya əlamətləri yoxdur.
  
  Onun arxasında Hayden Manonun Danninin sevgilisi Tinanı sakitləşdirməyə çalışdığını eşidirdi. Fərqli bir yanaşma sınamağın zərər verməyəcəyinə qərar verdi. "Yaxşı, gəlin başqa bir şeyə cəhd edək. Honoluluda təzə pul var. Çox şey var. Bu haradan gəlir, Denni və niyə?
  
  Uşağın gözləri geniş açıldı, birdən elə dəhşətlə işıqlandı ki, Hayden az qala silaha uzandı.
  
  "Bu, hər an baş verə bilər!" - deyə qışqırdı. "Görürsən? İstənilən vaxt! Sadəcə... evdə qalın. Evdə qal, balam." Səsi narahat idi, sanki ona deyilənləri təkrarlayırdı.
  
  Hayden səmavi istilik onun kürəyini isitsə də, onurğasına dərin bir üşütmənin axdığını hiss etdi. "Tezliklə nə baş verə bilər, Denni. Buyurun, mənə deyə bilərsiniz".
  
  "Hücum" dedi Denni axmaqcasına. "Bu, geri qaytarıla bilməz, çünki alınıb və ödənilib." Danny onun əlindən tutdu, birdən qorxulu ayıq göründü.
  
  "Terrorçular yaxınlaşır, xanım polis. Sadəcə öz lənətə gəlmiş işini gör və o alçaqların bura gəlməsinə imkan verməyin".
  
  
  İyirmi birinci fəsil
  
  
  Ben Blake, Kapitan Kuk və yoldaşı Hawksworth-un jurnal qeydlərindən sitat gətirərək, insanın indiyə qədər etdiyi ən təhlükəli səyahəti təsvir etdi.
  
  "Onlar Pelenin Qapısından keçərək," Ben təəccüblə dedi, "Zaman qaranlığında. Bu zaman Kuk hələ də tağlı girişi Pelenin qapısı adlandırır. Yalnız kənarda olanları hiss etdikdən sonra - burada deyilir - daha sonra Cəhənnəm Qapılarına istinad edir."
  
  Karin iri gözləri ilə Benə döndü. "Kapitan Kuk kimi bir insanın belə çılpaq qorxunu ifadə etməsinə nə səbəb ola bilər?"
  
  "Demək olar ki, heç nə" dedi Ben. "Kuk adamyeyənliyi kəşf etdi. İnsan qurbanları. O, tamamilə naməlum sulara səyahətə çıxdı".
  
  Karin ekrana işarə etdi. "Lənətə gələni oxu."
  
  "Qara Qapıların o tayında insana məlum olan ən lənətə gəlmiş yollar var..."
  
  "Mənə demə" dedi Karin. "Xülasə et."
  
  "bacarmıram"
  
  "Nə? Niyə?"
  
  "Çünki burada deyilir - aşağıdakı mətn onun həqiqiliyinə şübhə səbəbindən bu dönüşümdən çıxarılıb."
  
  "Nə?"
  
  Ben kompüterə baxarkən fikirli halda qaşlarını çatdı. "Düşünürəm ki, ictimai baxış üçün açıq olsaydı, kimsə artıq araşdırmaya çalışardı."
  
  "Yaxud da elədilər və öldülər. Ola bilsin ki, səlahiyyətlilər bu biliklərin ictimaiyyətlə bölüşmək üçün çox təhlükəli olduğuna qərar veriblər".
  
  "Bəs silinmiş sənədə necə baxırıq?" Ben təsadüfi olaraq bir neçə düyməni sıxdı. Səhifədə heç bir gizli keçid yox idi. Tənqidedici heç nə yoxdur. O, müəllifin adını Google-da axtardı və Kukun Chronicle-dən bəhs edən bir neçə səhifə tapdı, lakin daha Cəhənnəm Qapısı, Pele və hətta Almaz Başın adını çəkmədi.
  
  Karin çevrilib Vaikikinin ürəyinə baxdı. "Beləliklə, Kukun cəhənnəm qapılarından keçdiyi səyahət tarixdən silindi. Biz cəhd etməyə davam edə bilərdik". O, kompüterlərə işarə etdi.
  
  "Ancaq bunun heç bir faydası olmayacaq" dedi Ben ən yaxşı Yoda təəssüratında. "Vaxtımızı boş yerə sərf etməməliyik."
  
  "Heydenin səndə nə gördüyünü heç vaxt bilməyəcəm." Karin yavaş-yavaş arxaya çevrilməzdən əvvəl başını tərpətdi. "Problem ondadır ki, orada nə tapacağımızı bilmək üçün heç bir yolumuz yoxdur. Kor-koranə cəhənnəmə gedəcəkdik".
  
  
  * * *
  
  
  Hayden və Kinimaka narkotik partiyasında onları tək qoymağın müdrik olduğuna qərar verməmişdən əvvəl Dennidən bir neçə cümlə daha sıxışdırmağı bacardılar. Uğurlu olsa, hər ikisi CIA ziyarətinin pis bir yuxu olduğunu düşünəcəklər.
  
  Kinimaka əlini yumşaq dəri sükan çarxına qoyaraq yenidən maşına mindi. "Terror hücumu?" təkrar etdi. "Waykikidə? Mən buna inanmıram".
  
  Hayden artıq müdirinin nömrəsini yığırdı. Qapı dərhal cavab verdi. Dannidən əldə etdikləri məlumatları bir neçə qısa cümlə ilə söylədi.
  
  Mano Geytsin cavabını dinamik telefonda dinləyib. "Hayden, mən yaxınlaşıram. Daha bir neçə saat və mən orada olacağam. Polis fermanın yerini öyrənmək üçün bütün tanınmış cinayətkarlara güvənir. Tezliklə alacağıq. Bu iddia edilən hücumla bağlı müvafiq orqanlara xəbərdarlıq edəcəyəm, amma qazmağa davam edin".
  
  Xətt öldü. Hayden sakit bir təəccüblə nəfəs aldı. "Bura gəlir? Olduğu kimi öhdəsindən gəlməkdə çətinlik çəkir. O nə yaxşılıq edəcək?
  
  "Bəlkə iş onun öhdəsindən gəlməyə kömək edəcək."
  
  "Ümid edək. Onlar fermanın yerini tezliklə əldə edəcəklərini düşünürlər. Biz terrorçuları izləyirik. İndi bizə lazım olan pozitiv, düz insanlardır. Hey Mano, sizcə bu terror hekayəsi Qan Kralının planının bir hissəsidirmi?
  
  Mano başını tərpətdi. "Ağlımdan keçdi." Gözləri nəfəs kəsən mənzərədə içdi, sanki onu zəbt edən qaranlıqla mübarizə aparmağa kömək etmək üçün saxlayırdı.
  
  "Dəqiq insanlardan danışarkən, Drake və onun iki dostu hələ də mesajlarıma cavab verməyiblər. Polisin də xəbəri yoxdur".
  
  Cib telefonu zəng çaldı, onu çaşdırdı. Qapı idi. "Cənab?"
  
  "Bu şey indi dəli oldu" deyə qışqırdı, açıqca həyəcanlandı. "Honolulu polisi daha üç qanuni terror təhdidi aldı. Hamısı Waikiki-də. Hər şey tezliklə baş verəcək. Kovalenko ilə əlaqə yaradılıb".
  
  "Üç!"
  
  Qapı birdən bir saniyə bağlandı. Hayden qarnının burulduğunu hiss edərək udqundu. Manonun gözlərindəki qorxu onu tərlətdi.
  
  Geyts yenidən əlaqə saxladı. "Qoy dörd olsun. Daha çox məlumat yenicə təsdiqlənib. Drake ilə əlaqə saxlayın. Həyatınızın döyüşünə hazırsınız, Hayden. Səfərbər olun".
  
  
  * * *
  
  
  Qan Kralı qaldırılmış göyərtədə dayanmışdı, üzündə soyuq təbəssüm vardı, bir neçə etibarlı leytenant onun qarşısında və altında dayanmışdı. "Vaxtı gəldi" dedi, sadəcə olaraq. "Bu, gözlədiyimiz, çalışdığımız şey idi. Bu, mənim bütün səylərimin və bütün fədakarlıqlarınızın nəticəsidir. "Budur," o, effektiv şəkildə dayandırdı, "hər şey bitir."
  
  O, hər hansı bir qorxu əlaməti üçün üzləri skan etdi. Heç biri yox idi. Həqiqətən də, Boudreau qanlı döyüşə qayıtmağa icazə verildiyi üçün demək olar ki, sevinirdi.
  
  "Klod, fermanı məhv et. Bütün məhbusları öldürün. Və..." O, gülümsədi. "Pələngləri buraxın. Onlar bir müddət hakimiyyəti ələ keçirməlidirlər. Boudreaux, sadəcə nə edirsənsə et, amma daha qəddarcasına. Sizi hər hansı arzularınızı yerinə yetirməyə dəvət edirəm. Məni heyran etməyə dəvət edirəm. Xeyr, məni şoka sal. Bunu et, Boudreau. Kauaiyə gedin və oradakı fermanı bağlayın."
  
  Qanlı Kral son bir neçə dəfə qalan adamlarına baxdı. "Sənə gəlincə ... Havayda cəhənnəmi buraxın."
  
  O, üzünü çevirdi, onları bir kənara atdı və nəqliyyatına və Almaz Başın altındakı ölümcül dərinliklərdə onu müşayiət edəcək diqqətlə seçilmiş adamlara son dəfə tənqidi nəzər saldı.
  
  "Kukdan bəri heç kim bunu etməyib və nağıl danışmaq üçün yaşayıb. Heç bir insan cəhənnəmin beşinci mərtəbəsindən kənara baxmamışdı. Heç kim tələ sisteminin nəyi gizlətmək üçün qurulduğunu kəşf etməyib. Biz bunu edəcəyik".
  
  Ölüm və dağıntı onun həm arxasında, həm də qarşısında idi. Xaosun başlanğıcı qaçılmaz idi. Qanlı padşah sevindi.
  
  
  * * *
  
  
  Mett Drake "sevgilisi" Alisiya Mayls ilə əl-ələ verərək Exoticars avtoparkında gəzirdi. Orada park edilmiş tək icarə avtomobili var idi, Basic Dodge icarəsi, ehtimal ki, yeni Lamborghinilərdən birini bir saatlıq icarəyə götürmüş bir neçə turistə məxsus idi. Drake və Alicia moda salonuna girəndə, ekipaj kəsikli köklü kişi artıq burunlarının altında idi.
  
  "Günortanız Xeyir. Mən sizə kömək edə bilərəm?"
  
  "Hansı ən sürətlidir?" Drake səbirsiz bir üz ifadə etdi. "Evimizdə Nissan var və sevgilim əsl sürəti yaşamaq istəyir." Drake göz qırpdı. "Nə demək istədiyimi bilirsinizsə, mənə bir neçə bonus xal ala bilərsiniz."
  
  Alicia şirin gülümsədi.
  
  Drake ümid edirdi ki, Mai hazırda böyük salonun arxasını yuvarlaqlaşdırır, arxa qarajın gözündən yayınır və hasarlanmış yan kompleksə doğru gedir. Digər tərəfdən içəri girməyə çalışacaq. Drake və Alicia təxminən altı dəqiqə idi.
  
  Kişinin təbəssümü geniş və təəccüblü deyildi ki, saxta idi. "Yaxşı, insanların çoxu yeni Ferrari 458 və ya Lamborghini Aventador seçir, hər ikisi əla avtomobildir." Satıcı hər ikisi salonun tam uzunluqlu pəncərələrinin qarşısında yerləşdirilmiş sözügedən avtomobilləri göstərdikdə təbəssüm daha da artdı. "Ancaq əfsanəvi nailiyyətlər baxımından, əgər axtarırsınızsa, Ferrari Daytona və ya McLaren F1-i tövsiyə edə bilərəm." Əlini salonun arxasına doğru yellədi.
  
  Arxada və sağda ofislər var idi. Solda kredit kartı məlumatlarının toplana biləcəyi və açarların təhvil verilə biləcəyi bir sıra şəxsi kabinələr var idi. Ofisdə heç bir pəncərə yox idi, lakin Drake fiqurların hərəkət etdiyini eşidirdi.
  
  O, saniyələri saydı. Mai dörd dəqiqəyə çatmalı idi.
  
  - Siz mister Skarberisiniz, yoxsa mister Petersen? -deyə təbəssümlə soruşdu. "Mən onların adlarını bayırdakı lövhədə gördüm."
  
  "Mən Ceymsəm. Cənab Scarberry və cənab Petersen sahibləridir. Həyətdədirlər".
  
  "HAQQINDA". Drake Ferrari və Lamborghini-lərə baxaraq şou göstərdi. Salonun kondisioneri onun kürəyi üstə çöküb. Uzaq ofisdən heç bir səs gəlmirdi. Alicia boşluq yaratarkən yaxşı xasiyyətli arvad rolunu oynayaraq özünü saxladı.
  
  Bir dəqiqə əvvəl Mai yan qapılardan çıxmalı oldu.
  
  Drake hazırlaşdı.
  
  
  * * *
  
  
  Zaman onların yanından qorxulu sürətlə keçdi, lakin Ben ümid edirdi ki, Karinin çılğın ideyası öz bəhrəsini verəcək. İlk addım Kapitan Kukun orijinal jurnallarının harada saxlandığını öyrənmək idi. Bu asan bir iş olduğu ortaya çıxdı. Sənədlər London yaxınlığındakı Milli Arxivdə, hökumət binasında saxlanılırdı, lakin İngiltərə Bankında olduğu qədər təhlükəsiz deyildi.
  
  İndiyə qədər yaxşı.
  
  Növbəti addım Haydeni gətirmək idi. Onların fikrini çatdırmaq üçün çox vaxt lazım oldu. Əvvəlcə Hayden kobud davranmadan çox diqqəti yayındırdı, lakin Ben tərəfindən dəstəklənən Karin planlarını təqdim etdikdə, CIA agenti ölümcül susdu.
  
  "Nə istəyirsən?" birdən soruşdu.
  
  "Biz istəyirik ki, siz dünya səviyyəli bir oğrunu Kewdəki Milli Arxivə fotoşəkil çəkmək üçün göndərəsiniz, oğurlamaq yox, sonra da Kukun jurnallarının müvafiq hissəsinin surətini mənə e-poçtla göndərəsiniz. Çatışmayan hissə."
  
  "Sərxoş idin, Ben? Ciddi-"
  
  "Ən çətin hissəsi," Ben təkid etdi, "oğurluq olmayacaq. Əmin olacam ki, oğru lazım olan hissəni tapıb mənə göndərəcək".
  
  "O, tutulsa nə olacaq?" Hayden fikirləşmədən sualı qabartdı.
  
  "Ona görə də o, bu sövdələşmə sayəsində CIA-nın sahib ola biləcəyi dünya səviyyəli oğru olmalıdır. Və niyə, ideal olaraq, o, artıq həbsdə olmalıdır. Oh, və Hayden, bütün bunlar yaxın bir neçə saat ərzində edilməlidir. Bu, həqiqətən gözləyə bilməz."
  
  "Mən bunun fərqindəyəm" dedi Hayden, lakin sonra səsi yumşaldı. "Bax, Ben, bilirəm ki, siz ikinizi bu kiçik ofisə aparıblar, amma başınızı qapıdan çıxarıb ən son məlumatları əldə etmək istəyə bilərsiniz. Hər halda hazır olmalısan..."
  
  Ben narahat halda Karinə baxdı. "Nə halda? Elə danışırsınız ki, sanki dünyanın sonu gəlir".
  
  Haydenin susması ona bilməli olduğu hər şeyi söylədi.
  
  Bir neçə dəqiqədən sonra sevgilisi yenidən dilləndi: "Bu qeydlər, bu jurnallar sizə nə qədər lazımdır? İngilisləri incitməyə dəyərmi?"
  
  "Əgər Qan Kralı Cəhənnəmin Qapılarına çatarsa və biz onun arxasınca getməli olsaq" dedi Ben, "onlar bizim yeganə naviqasiya mənbəyimiz olacaqlar. Kukun kartları ilə nə qədər yaxşı olduğunu hamımız bilirik. Onlar bizim həyatımızı xilas edə bilərdilər".
  
  
  * * *
  
  
  Hayden telefonunu maşınının kapotuna qoyub, narahat düşüncələrini sakitləşdirməyə çalışıb. Onun gözləri ön şüşədən Mano Kinimakinin gözləri ilə qarşılaşdı və onun beynində qaynayan dəhşəti aydın hiss etdi. Onlar ən dəhşətli xəbəri yenə Conatan Qeytsdən aldılar.
  
  Terrorçuların Oahu adasında bir neçə yeri vuracaqları kimi deyil.
  
  İndi bilirdilər ki, bundan da pisdir.
  
  Mano görünən şəkildə titrəyərək çölə çıxdı. "Bu kim idi?"
  
  "Ben. O deyir ki, kapitan Kukun qeydlərinin surətini ona almaq üçün İngiltərədəki Milli Arxivə girməliyik".
  
  Mano qaşlarını çatdı. "Et bunu. Sadəcə bunu elə. O lanet Kovalenko bizim sevdiyimiz hər şeyi məhv etməyə çalışır, Hayden. Sevdiyinizi qorumaq üçün əlinizdən gələni edirsiniz".
  
  "İngilis-"
  
  "Siksin onları." Mano öz stresində özünü itirib. Hayden narahat olmadı. "Əgər loglar bu alçaqı öldürməyimizə kömək edəcəksə, onları götürün."
  
  Hayden fikirlərini sıraladı. Fikrini təmizləməyə çalışdı. Londondakı Mərkəzi Kəşfiyyat İdarəsinin ofislərinə bir neçə zəng etmək və onun bossu Geytsin yüksək səslə qışqırması lazım idi, lakin o, yəqin ki, işi bitirə biləcəyini düşünürdü. Xüsusən də Qeytsin ona söylədiklərinin işığında.
  
  Və o, yaxşı bilirdi ki, Londonda bu işi tər tökmədən görə bilən xüsusilə cazibədar CIA agenti var.
  
  Mano hələ də şokda ona baxırdı. "Bu zəngə inana bilərsinizmi? Kovalenkonun insanların diqqətini yayındırmaq üçün nə edəcəyinə inana bilərsinizmi?"
  
  Hayden bacarmadı, amma susdu, hələ də Qeyts və London ofisi üçün çıxışına hazırlaşırdı. Bir neçə dəqiqədən sonra o hazır idi.
  
  "Yaxşı, gəlin həyatımızın ən pis zənglərindən birini bizə rolları dəyişməyə kömək edəcək zənglə izləyək" dedi və sürətli yığımda nömrəni yığdı.
  
  Hətta o, müdiri ilə danışarkən və Britaniya Milli Arxivlərini sındırmaq üçün xaricdən kömək üçün danışıqlar apararkən belə, Jonathan Gates-in əvvəlki sözləri beynində yandı.
  
  Bu, təkcə Oahu deyil. Qanlı Kralın terrorçuları eyni vaxtda bir neçə adaya zərbə endirməyi planlaşdırır.
  
  
  İyirmi İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Mai katibin tam gözü qarşısında yan qapıdan içəri keçərkən Drake nəfəsini tutdu.
  
  "Nə..."
  
  Drake gülümsədi. "May vaxtıdır" deyə pıçıldadı və sonra otbiçənlə kişinin çənəsini sındırdı. Satıcı səsi çıxmadan arxaya dönüb yerə dəydi. Alicia silahını hazırlayaraq Lamborghini-nin yanından keçdi. Drake hərəkətsiz satıcının üstündən tullandı. Mai, toxunulmamış McLaren F1-in arxasından keçərək arxa divarla sürətlə getdi.
  
  Onlar bir neçə saniyə ərzində ofisin divarına yaxınlaşdılar. Pəncərələrin olmaması həm onlara, həm də onların əleyhinə işləyirdi. Amma təhlükəsizlik kameraları olacaqdı. Bu sadəcə bir sual idi -
  
  Arxa qapıdan kimsə qaçaraq içəri girdi, yağa boyanmış kombinezon, yaşıl sarğı ilə arxaya bağlanmış uzun qara saçları. Dreyk yanağını birbaşa nazik faner arakəsmə ilə sıxaraq, Mey mexanikin hərəkətlərini məşq edərkən ofisin içindən gələn səsləri dinləyirdi.
  
  Hələ də səsini çıxarmadılar.
  
  Lakin sonra daha bir neçə nəfər qapıdan içəri girdi və ofisin içindən kimsə qışqırdı. Drake oyunun bitdiyini bilirdi.
  
  "Qoy onlara sahib olsunlar."
  
  Alicia "Siktir, bəli" deyə hırıldadı və ofisin qapısı açılan kimi onu təpiklə vurdu, nəticədə qapı adamın başına çırpıldı. Başqa bir kişi çölə çıxdı, gözləri tüfəngli gözəl qadına və onu gözləyən döyüşçünün duruşuna baxarkən şokdan gözləri açıldı. O, ov tüfəngini qaldırdı. Alisiya onu qarnından vurdu.
  
  Qapının ağzında yıxıldı. Ofisdən daha çox qışqırıqlar gəlirdi. Şok anlayışa çevrilməyə başladı. Onlar tezliklə başa düşəcəklər ki, bir neçə dosta zəng etmək müdrik olardı.
  
  Dreyk mexaniklərdən birinə atəş açıb, onu budunun ortasına vuraraq yerə yıxıb. Adam McLaren-dən aşağı sürüşərək arxasında qan izi buraxdı. Hətta Dreyk də ürkdü. Mai ikinci adamla nişanlandı və Drake Alisiyaya qayıtdı.
  
  "Biz içəri girməliyik."
  
  Alicia içəriyə yaxşı baxana qədər yaxınlaşdı. Drake qapıya çatana qədər döşəmə ilə süründü. Onun başı ilə Alisiya bir neçə atəş açdı. Drake az qala qapının ağzına girəcəkdi, lakin bu anda yarım onlarla adam silahlarını götürərək çölə atıldı və qəzəblə atəş açdı.
  
  Alisiya arxaya çevrilərək Lamborghini-nin arxasında gizləndi. Güllələr onun yanlarından fit çalırdı. Ön şüşə sındı. Drake tez sürüşdü. O, superkarlara atəş açan kişinin gözlərindəki ağrını görürdü.
  
  Digəri də onu gördü. Drake ondan bir neçə saniyə əvvəl atəş açıb və həmkarlarından birini özü ilə apararaq onun ağır şəkildə yıxıldığını görüb.
  
  Alicia Lamborghini-nin arxasından atladı və bir neçə yumruq zərbəsi endirdi. Dreyk nəhəng təkərlərinin arxasına keçərək Ferrariyə tərəf qaçdı. İndi hər güllə sayılır. O, ofisin divarının küncündə gözdən gizlənən Meyi mexaniklərin gəldiyi arxa tərəfə baxdığını gördü.
  
  Onlardan üçü onun ayaqları altında uzanmışdı.
  
  Drake kiçik gülümsəməyə məcbur etdi. O, hələ də mükəmməl öldürmə maşını idi. Bir anlıq o, Mey ilə Alicia arasındakı qaçılmaz görüşdən və Uellsin ölümünün əvəzini almaqdan narahat oldu, lakin sonra narahatlığını Ben, Hayden və bütün digər dostlarına duyduğu sevgi ilə eyni uzaq küncə bağladı.
  
  Bura sizin vətəndaşlıq duyğularınıza sərbəstlik verə biləcəyiniz yer deyildi.
  
  Güllə "Ferrari"yə dəyib, qapıdan keçib və digər tərəfdən çıxıb. Qulaqcıl bir qəza ilə ön pəncərə partladı, şüşə mini şəlaləyə düşdü. Dreyk diqqətin yayındırılmasından istifadə edərək, tullanıb ofisin qapısının yanında sıxlıqda olan başqa bir adamı güllələyib.
  
  Həvəskarlar, əlbəttə.
  
  Sonra iki sərt görünüşlü adamın əllərində pulemyotlarla ofisdən çıxdığını gördü. Dreykin ürəyi döyünürdü. O , böyük təkərin arxasında bədənini mümkün qədər kiçik etməmişdən əvvəl onların arxasında daha iki kişinin - demək olar ki, muzdlu əsgərlər tərəfindən qorunan Scarberry və Petersenin şəklini çəkdi .
  
  Uçan güllələrin səsi qulaq pərdələrini partladı. Onda bu onların strategiyası olacaq. İki sahibi arxa qapıdan qaçana qədər Alicia və onu ev dustaqlığında saxlayın.
  
  Lakin may ayını planlaşdırmırdılar.
  
  Yapon agenti atılmış bir cüt tapança götürdü və küncə gəlib avtomat silahlarla adamları atəşə tutdu. Biri maşın vurmuş kimi geriyə uçdu, yıxılanda tapançasını vəhşicəsinə atəş etdi və konfeti tavana səpdi. Digəri müdirlərini öz leşinin arxasına sürdü və baxışlarını Maiyə çevirdi.
  
  Alisiya yuxarı qalxdı və mühafizəçinin yanağından keçən bir atəşlə onu dərhal yerə yıxdı.
  
  İndi Scarberry və Petersen silahlarını özləri çıxardılar. Drake and içdi. Onlara diri ehtiyacı vardı. Bu zaman daha iki nəfər arxa və yan qapılardan içəri daxil olub, Mai yenidən McLaren arxasına sığınmağa məcbur edib.
  
  Güllə qiymətli maşının gövdəsini deşib.
  
  Dreyk sahiblərdən birinin Havaylı kalua donuzu kimi cığıltısını eşitdi.Qalan bir neçə kişi müdirlərinin ətrafına toplaşaraq maşınlara və buna görə də hücum edənlərə atəş açıb arxa qaraja tərəf qaçdılar.
  
  Drake bir anlıq çaşıb qaldı. Mai iki cangüdəni öldürdü, lakin Skarberi və Petersen alov dolu dolu altında arxa qapıdan tez gözdən itdilər.
  
  Drake ayağa qalxdı və irəli atıldı. İrəliləyərkən o, daha iki silah götürmək üçün əyildi. Arxa qapıdakı mühafizəçilərdən biri çiynindən tutaraq yıxıldı. Digəri qan axışı içində geri çəkildi.
  
  Drake qapıya qaçdı, Mai və Alicia onun yanında idi. Dreyk yardım otaqlarının və qarajın yerini qiymətləndirməyə çalışaraq bir neçə cəld nəzər salarkən Mey atəş açdı.
  
  "Sadəcə böyük bir açıq yer" dedi. "Ancaq bir böyük problem var."
  
  Alisiya onun yanında çöməldi. "Nə?"
  
  "Onların orada bir Shelby Cobra var."
  
  Mai gözlərini ona çevirdi. "Niyə bu problemdir?"
  
  "Nə edirsən et, vurma."
  
  "Ora partlayıcılarla doludurmu?"
  
  "Yox".
  
  "Bəs niyə onu çıxara bilmirəm?"
  
  "Çünki bu Şelbi Kobradır!"
  
  "Biz indicə axmaq superkarlarla dolu bir salon açdıq." Alisiya onu kənara dirsəklədi. "Əgər bunu etməyə cəsarətin yoxdursa, get."
  
  "Cap". Drake onun yanına sıçradı. Güllə onun alnından vızıldadı və gips divarını deşdi, gözlərinə gips qırıntıları tökdü. Gözlədiyi kimi, pis adamlar qaçarkən atəş açdılar. Nəyisə vursalar, bəxt kor olardı.
  
  Drake nişan aldı, dərindən nəfəs aldı və iki patronun hər iki tərəfindəki adamları çıxartdı. Qalan son cangüdənləri yerə yıxılan kimi, həm Scarberry, həm də Petersen uduzmuş döyüşdə olduqlarını başa düşdülər. Durdular, yanlarında silah asılıb. Dreyk onlara tərəf qaçdı, barmağı artıq tətiyin üstündə idi.
  
  "Klod" dedi. "Bizə Kloda lazımdır, sən yox. O haradadır?"
  
  Yaxından baxanda iki müdir qəribə bir şəkildə oxşar görünürdü. Onların hər ikisinin yorğun üzləri var idi, uzun illər amansız qərar qəbul etməsindən doğan sərt xətlərlə büzüşmüşdülər. Onların gözləri soyuq idi, ziyafət edən piranhaların gözləri. Hələ də tapançalarını sıxmış əlləri ehtiyatla əyilmişdi.
  
  Mai silahı göstərdi. "Onları atın."
  
  Alicia pərəstişkarını geniş yelləyərək hədəf almağı çətinləşdirdi. Dreyk bossların gözündə məğlubiyyəti az qala görürdü. Tapançalar demək olar ki, eyni vaxtda yerə çırpıldı.
  
  "Lanet olsun" deyə Alisiya mızıldandı. "Onlar eyni görünür və eyni hərəkət edirlər. Cənnətdəki pis adamlar sizi klonlara çevirirmi? Mən bu mövzuda olduğum halda, niyə burada kimsə pis adama çevrilsin? Bu yer yeddinci cənnətdəki bayramdan yaxşıdır".
  
  "Sizlərdən hansınız Scarberry?" Mai məsələyə asanlıqla çataraq soruşdu.
  
  "Mən" dedi sarı saçlı. "Siz bütün şəhərdə Klodu axtarırsınız?"
  
  "Bu bizik" deyə Drake pıçıldadı. "Və bu bizim son dayanacağımızdır."
  
  Səssizlikdə zəif bir klik səsi əks-səda verdi. Dreyk, Alicia'nın həmişə olduğu kimi hədəfi vuracağını bildiyi üçün arxaya döndü. Qaraj boş görünürdü, səssizlik birdən dağ kimi ağır idi.
  
  Scarberry onlara sarımtıl bir təbəssüm bəxş etdi. "Biz emalatxanadayıq. Bəzən hər şey dağılır".
  
  Drake Alisiyaya baxmadı, ona daima keşiyində olmağı işarə etdi. Nəsə səhv idi. O, içəri girdi və Scarberry-dən tutdu. Sürətli cüdo hərəkəti ilə Dreyk onu qaldırıb çiyninə ataraq, adamı sərt şəkildə betona çırpdı. Scarberry-nin gözlərindəki ağrı keçəndə Drake silahı çənəsinə doğrultmuşdu.
  
  "Klod haradadır?" - Soruşdum.
  
  - Heç eşitməmişəm...
  
  Drake bir kişinin burnunu sındırdı. "Bir şansın daha var."
  
  Scarberry-nin nəfəsi sürətli idi. Üzü qranit kimi sərt idi, lakin boyun əzələləri əsəbilik və qorxuya xəyanət edərək çox işləyirdi.
  
  "Gəlin parçaları atmağa başlayaq." Mainin yüngül səsi onlara çatdı. "Mən darıxmışam".
  
  "Kifayət qədər ədalətli". Drake itələdi, yan tərəfə keçdi və tətiyi çəkdi.
  
  "NOOO!"
  
  Scarberry-nin qışqırtısı onu son anda dayandırdı. "Klod fermada yaşayır! şimal sahilindən daxili. Mən sizə koordinatları verə bilərəm".
  
  Drake gülümsədi. "Onda davam et."
  
  Başqa bir klik. Drake ən kiçik bir hərəkəti gördü və ürəyi sıxıldı.
  
  Oh yox.
  
  Alicia atəş etdi. Onun gülləsi son pis adamı dərhal öldürdü. O, Shelby markalı avtomobilin yük yerində gizlənirdi.
  
  Drake ona baxdı. O, bir az köhnə fitnə ilə gülümsədi. Drake heç olmasa özünü yenidən tapacağını gördü. O, itkilərin öhdəsindən gələ biləcək güclü bir xarakterə sahib idi.
  
  Özündən o qədər də əmin deyildi. O, Scarberry-ni tələsdirdi. "Tələs. Dostunuz Klodu böyük bir sürpriz gözləyir".
  
  
  İyirmi üçüncü fəsil
  
  
  Drake zəng edəndə Hayden və Kinimaka maşını işə salmağa belə vaxt tapmadılar. O, ekranında onun nömrəsini gördü və rahat nəfəs aldı.
  
  "Dreyk. Haradasan-"
  
  "Vaxt yoxdur. Məndə Klodun yeri var".
  
  "Bəli, biz də belə düşünürük, ağıllı oğlan. Bəzi cinayətkarların daha sakit həyat üçün nədən imtina etməsi təəccüblüdür".
  
  "Nə vaxtdan bilirsən? Haradasan?" Drake əmr verən bir çavuş kimi suallar verdi.
  
  "Yavaş ol, pələng. Xəbəri cəmi bir dəqiqə əvvəl aldıq. Dinlə, biz dərhal təsirə hazırlaşırıq. Mən elə indi demək istəyirəm. Sən oynayırsan?"
  
  "Mən çox haqlıyam. Hamımız beləyik. Bu alçaq Kovalenkodan bir addım geri qalır".
  
  Hayden Kinimakaya maşın sürməsi üçün işarə verərkən ona terror xəbərdarlığı barədə danışdı. Bitirdikdən sonra Drake susdu.
  
  Bir az sonra dedi: "Sizinlə qərargahda görüşəcəyik".
  
  Hayden tez Ben Bleykin nömrəsini yığdı. "Əməliyyatınız uğurla keçdi. Ümid edirik ki, Londondakı agentimiz sizə lazım olanı yaxın bir neçə saat ərzində alacaq, bundan sonra o, surətlərini birbaşa sizə göndərəcək. Ümid edirəm ki, bu sizə lazım olan şeydir, Ben.
  
  "Ümid edirəm ki, həqiqətən oradadır." Benin səsi onun danışdığını eşitdiyindən daha əsəbi idi. "Bu, sağlam bir təxmindir, amma yenə də bir təxmindir."
  
  "Mən də ümid edirəm".
  
  Hayden telefonunu tablosuna atdı və Kinimaka qərargaha geri dönərkən boş gözlərini Vaikiki küçələrinə dikdi. "Gates düşünür ki, Klodla tez bir zamanda məşğul ola bilsək, hücumları dayandıra bilərik. Onlar ümid edirlər ki, Kovalenko hətta orada ola bilər".
  
  Mano dişlərini sıxdı. "Hamı bunu edir, rəis. Yerli polis, xüsusi təyinatlılar. Hər şey partlayana qədər kiçilir. Problem ondadır ki, pis adamlar artıq oradadır. Onlar olmalıdır. Üç fərqli adaya yarım onlarla hücumu bir yana qoyaq, hər hansı qaçılmaz hücumu dayandırmaq faktiki olaraq qeyri-mümkün olmalıdır".
  
  Hakimiyyətdə olan hər kəs əmin idi ki, Kovalenko həqiqətən öz arzusunu - həyatının son hissəsini həsr etdiyi səyahəti axtararkən hamını məşğul saxlamaq üçün çoxsaylı hücumlar əmri verib.
  
  Kapitan Kukun izi ilə gedin. Bir-bir getmək daha yaxşıdır. Cəhənnəmin qapılarından kənarı araşdırın.
  
  Qərargah çöldə görünəndə Hayden ətrafında fırlandı. Hərəkət etmək vaxtıdır.
  
  
  * * *
  
  
  Drake Mey və Alicia-nı CIA binasına gətirdi və onları dərhal yuxarıya müşayiət etdilər. Onları hərəkətli bir otağa apardılar. Ən ucqarda Hayden və Kinimaka polis və hərbçilərin izdihamı arasında dayandılar. Drake SWAT və HPD Oğur Komandasını görə bildi. O, şübhəsiz ki, Mərkəzi Kəşfiyyat İdarəsinin Xüsusi Əməliyyat qruplarına aid olan formaları görə bilirdi. Bəlkə də yaxınlıqdakı bəzi Delta.
  
  İblis, şübhəsiz ki, Qan Kralının quyruğundadır və qan axtarır.
  
  "Qan Padşahının cihazı oğurlamaq üçün adamlarını o məhvediciyə hücum etməyə göndərdiyi vaxtı xatırlayırsanmı?" Dedi. "Və eyni zamanda Kinimakanı qaçırmağa cəhd etdilər? Ehtimal edirəm ki, bu, təsadüfi ələ keçirildi. Onlar sadəcə Kinimaki Havay dilini bilmək istəyirdilər".
  
  Sonra Drake xatırladı ki, Kovalenkonun adamları esminesi bağlayan zaman nə Mey, nə də Alisiya ətrafda idi. Başını tərpətdi. "Fərq etməz".
  
  Drake Ben və Karinin pəncərənin yanında dayandığını gördü. Onların hər birinin əlində bir stəkan var idi və onlar məktəb diskotekasında yuvarlanan kağızlara bənzəyirdilər.
  
  Dreyk izdihamın arasında itmək barədə düşündü. Bu asan olardı. Kennedinin itkisi hələ də qanında qaynayırdı və onun müzakirə etməsini qeyri-mümkün edirdi. Ben orada idi. Ölən kimi Ben onu tutdu.
  
  Drake olmalı idi. Təkcə bu yox. Drake onun ölümünün qarşısını almalı idi. Onun etdiyi də bu idi. Vaxt bulanıqlaşdı və bir anlıq özünü Yorkda Kennedi ilə evdə, mətbəxdə nəsə bişirərkən gördü. Kennedi tavaya tünd rom səpdi və cızırdayanda yuxarı baxdı. Drake biftek sarımsaqlı yağda marinad etdi. Bu adi idi. Əyləncəli idi. Dünya yenidən normallaşdı.
  
  Ulduzlar uğursuz atəşfəşanlıq kimi gözləri önündə parıldadı. Birdən sülh gəldi və ətrafdan səslər gəlməyə başladı. Kimsə onu dirsəklədi. Başqa bir adam rəislərindən birinin üstünə isti kofe tökdü və cəhənnəmdən çıxan yarasa kimi tualetə qaçdı.
  
  Alisiya diqqətlə ona baxdı. "Nə baş verir, Drakes?"
  
  O, Ben Blake ilə üz-üzə gələnə qədər izdihamı itələdi. Bu Dinorock-dan sürətli bir şərh üçün mükəmməl bir an idi. Drake bunu bilirdi. Bunu yəqin ki, Ben bilirdi. Amma hər ikisi susdu. İşıq Benin arxasındakı pəncərədən axırdı; Honolulu günəş işığı, parlaq mavi səmalar və çöldə bir neçə silsiləli buludla əhatə olunmuşdu.
  
  Drake nəhayət öz səsini tapdı. "Bu CIA kompüterləri faydalı idimi?"
  
  "Biz umid edirik". Ben Kapitan Kukun Brilyant Başa səyahətinin hekayəsini ümumiləşdirdi və MKİ-nin Milli Arxivi qarət etmək üçün Britaniya agentindən istifadə etdiyinin aşkarlanması ilə sona çatdı.
  
  Gənc oğlandan xəbəri eşidən Alisiya yavaş-yavaş irəlilədi. "Britaniyalı super oğru? Onun adı nədir?"
  
  Ben qəfil diqqətə görə gözlərini qırpdı. "Hayden mənə heç vaxt demədi."
  
  Alicia qısaca MKİ əməkdaşına nəzər saldı, sonra arsız gülümsədi. "Oh, o bunu etmədi."
  
  "Bunun mənası nədi?" Karin danışdı.
  
  Alicia'nın təbəssümü bir az pis oldu. "Mən diplomatiyamla o qədər də tanınmıram. basmayın".
  
  Drake öskürdü. "Alicia'nın sikdiyi başqa bir beynəlxalq cinayətkar. Hiylə həmişə onun olmayanı tapmaq olub".
  
  "Doğrudur" dedi Alisiya təbəssümlə. "Mən həmişə populyar olmuşam."
  
  "Yaxşı, əgər bu mənim düşündüyüm agentdirsə," Mai onların söhbətinə müdaxilə etdi, "o, Yapon kəşfiyyatına məlumdur. O... oyunçudur. Həm də çox, çox yaxşı əməliyyatçıdır".
  
  "Deməli, o, yəqin ki, sonunu həll edəcək." Dreyk onun qarşısında yayılmış Sakit okean şəhərinin xoşbəxtliyini öyrəndi və özü də bir az dincliyə can atdı.
  
  "Onun üçün heç vaxt problem olmadı" dedi Alicia. "Və bəli, o, jurnallarınızı çatdıracaq."
  
  Ben hələ də Alisiya ilə Haydenin arasına baxırdı, amma dilini tutdu. Bu mərhələdə təqdir, açıqlamanın ən yaxşı hissəsi idi. "Bu, hələ də savadlı bir fərziyyədir" dedi. "Ancaq Cəhənnəmin Qapılarına çatsaq, əminəm ki, bu qeydlər həyatımızı xilas edə bilər."
  
  "Ümid edirəm" - Drake çevrildi və xaosa baxdı - "Bu, belə olmayacaq. Qanlı Kral hələ də ranchoda olacaq. Amma bu axmaqlar tələsməsələr, Kovalenko qaçacaq".
  
  "Kovalenko." Alicia bunu deyərkən intiqamının dadını çıxararaq dodaqlarını yaladı. "Hudsonun başına gələnlərə görə öləcəyəm. Bəs Boudreau? O, həqiqətən qeyd olunan başqa biridir." O da səs-küylü camaatın ətrafına baxdı. "Hər halda, burada kim məsuldur?"
  
  Sanki cavab olaraq Hayden Ceyi əhatə edən zabit izdihamından bir səs gəldi. Səs sönəndə və adam görünəndə Drake Conatan Geytsi görməyə şad oldu. Senatoru bəyəndi. Və onunla birlikdə yas tutdu.
  
  "Bildiyiniz kimi, bizim Oahuda Kovalenko Ranch yerimiz var" dedi Geyts. "Ona görə də bizim missiyamız dörd hissədən ibarət olmalıdır. Əvvəlcə bütün girovları təmin edin. İkincisi, şübhəli terror hücumları haqqında məlumat toplamaq. Üçüncüsü, bu adamı tapın, Klod və Kovalenko. Dördüncüsü, digər iki fermanın yerini tapın".
  
  Qeyts bunun batmasına icazə vermək üçün dayandı və sonra birtəhər otaqdakı hər bir kişi və qadını bir göz hərəkəti ilə onlara baxdığını düşünməyə nail oldu. "Bu, istənilən vasitə ilə edilməlidir. Kovalenko çılğın axtarışları zamanı həvəslə çoxlarının həyatını təhlükəyə atdı. Bu gün başa çatır".
  
  Qapılar açıldı. Birdən otaqdakı xaos dayandı və hamı sürətlə öz yerlərinə qayıtmağa başladı. Detallar diqqətlə düşünülmüşdür.
  
  Drake Haydenin nəzərlərini tutdu. Əlini ona tərəf yelləyərək onu yanına dəvət etdi.
  
  "Təchizat alın və atlarınızı yəhərləyin, uşaqlar. Otuz dəqiqəyə Klodun fermasına çatacağıq".
  
  
  İyirmi dördüncü fəsil
  
  
  Drake dostları ilə Havay Polis Departamentinin yüngül vertolyotlarından birində oturdu və onlar sürətlə Klodun fermasına doğru uçarkən başını təmizləməyə çalışdı. Səma oxşar helikopterlər və daha ağır hərbi helikopterlərlə dolu idi. Yüzlərlə insan havada idi. Digərləri isə bacardıqca sürətlə hərəkət edərək quruya doğru gedirdilər. Əksər polis və hərbçilər terror aktlarının gerçəkləşəcəyi təqdirdə Honolulu və Vaikiki bölgəsində qalmağa məcbur olublar.
  
  Qanlı Kral onların qüvvələrini böldü.
  
  Peyk görüntüsü fermada çoxlu aktivliyi göstərdi, lakin onun çox hissəsi kamuflyaj edilmişdi və bu, həqiqətən nə baş verdiyini söyləmək mümkün deyildi.
  
  Drake Kovalenkoya olan hisslərini gözləməyə qərarlı idi. Geyts haqlı idi. Girovlar və onların təhlükəsizliyi burada həlledici amillər idi. Gördüyü ən heyrətamiz mənzərələrdən bəziləri Şimal Sahilinə doğru uçarkən aşağıda və ətrafında açıldı, lakin Dreyk diqqətini cəmləmək üçün bütün iradəsini istifadə etdi. O, bir vaxtlar olduğu əsgər idi.
  
  O, başqası ola bilməzdi.
  
  Onun solunda Mai bacısı Çika ilə qısaca danışdı, onun təhlükəsizliyini iki dəfə yoxladı və imkan daxilində bir neçə sakit söz mübadiləsi etdi. Heç kimə sirr deyildi ki, onlar genişmiqyaslı müharibəyə başlaya və ya hazırlanmış döyüş zonasına daxil ola bilərlər.
  
  Drake-nin sağ tərəfində, Alicia silah və avadanlıqlarını yoxlamaq və yenidən yoxlamaq üçün vaxt sərf etdi. Onun heç nə izah etməyə ehtiyacı yox idi. Drake intiqamını alacağına şübhə etmirdi.
  
  Hayden və Kinimaka üzbəüz oturdular, daim mikrofonlarına basdılar və səs-küy saldılar və ya yeniləmələr və sifarişlər aldılar. Yaxşı xəbər o idi ki, Oahuda və ya başqa bir adada heç nə baş verməyib. Pis xəbər o idi ki, Qan Padşahının buna hazırlaşmaq üçün illəri var idi. Onların nəyə girdiklərini bilmirdilər.
  
  Ben və Karin qərargahda qaldılar. Onlara agentin e-poçtunu gözləmək və sonra bir qədər qorxulu ehtimala hazırlaşmaq tapşırıldı ki, onlar Diamond Head-in altına girməli və ola bilsin ki, Cəhənnəm Qapılarını yarmalı olacaqlar.
  
  Choppers səs sistemindən metal səs gəldi. "Məqsədə beş dəqiqə qaldı"
  
  İstəsən də, istəməsən də, Dreyk düşündü. Biz indi bunun içindəyik.
  
  Helikopter onlarla başqa helikopterin əhatəsində uçarkən dərin vadinin üzərindən aşağı uçdu, inanılmaz mənzərə idi. Bu, xüsusi təyinatlı əsgərlərdən ibarət ilk dalğa idi. Hər ikinci ABŞ hərbi şəxsi kömək etməyə hazır idi. Hava Qüvvələri. Dəniz. Ordu.
  
  Yenə səs gəldi. "Hədəf".
  
  Bir nəfər kimi ayağa qalxdılar.
  
  
  * * *
  
  
  Drake-in çəkmələri yumşaq otlara toxundu və o, dərhal atəşə tutuldu. Qapıdan sonuncu çıxan ikinci adam oldu. Bədbəxt dəniz piyadası hələ də döyüşərək sinəsinə tam zərbə vurdu və yerə dəymədən öldü.
  
  Drake yerə uzandı. Güllələr başının üstündə fit çalırdı. Səssiz zərbələr onun yanındakı kündələrə dəydi. O, yaylım atəşi açıb. Onun hər iki tərəfindəki adamlar sığınacaq üçün təbii yuvarlanan təpələrdən istifadə edərək otların arasından süründülər.
  
  Qarşıda o, bir ev gördü, iki mərtəbəli kərpic konstruksiya, xüsusi bir şey yox idi, lakin şübhəsiz ki, Kovalenkonun yerli ehtiyaclarına uyğundur. Solda o, ferma sahəsini gördü. Nə...?
  
  Qorxmuş, silahsız fiqurlar ona tərəf qaçdılar. Sağa-sola, hər tərəfə səpələndilər. Qulaqcığında fısıltı eşitdi
  
  "Yoldaşlıq oyunları".
  
  İrəli sürüşdü. Mey və Alisiya onun sağında hərəkət edirdilər. Nəhayət, dəniz piyadaları bir araya gəldilər və koordinasiyalı atəş nümunəsi çağırmağa başladılar. Drake daha sürətli hərəkət etməyə başladı. Qarşısındakı adamlar gizləndikləri yerdən çıxaraq evə tərəf qaçaraq geri çəkilməyə başladılar.
  
  Asan hədəflər
  
  Drake indi hücum gücü ilə ayağa qalxdı və tapançasını qaldıraraq qaçarkən insanları öldürdü. O, məhbusun otların üzərinə tullanaraq evə tərəf getdiyini gördü. Onlar yaxşı adamların gəldiyini bilmirdilər.
  
  Məhbus birdən burulub yıxıldı. Qanlı Padşahın adamları onlara ot atdılar. Drake hönkürdü, silahşoru nişan aldı və piçin başını uçurdu. O, vaxtaşırı atəş açır, ya insanları yerə sancır, ya da başqalarının onları bitirə bilməsi üçün insanlara rəhbərlik edirdi.
  
  O, Klodu axtarırdı. Onlar helikopteri tərk etməmişdən əvvəl hamısına Qan Kralının müavininin fotosu göstərilib. Drake bilirdi ki, hadisələri pərdə arxasından idarə edəcək, bir qaçış planı hazırlayacaq. Yəqin ki, evdən.
  
  Drake qaçdı, hələ də ərazini skan edir, arabir atəş açır. Pis adamlardan biri təpənin arxasından qalxıb pala ilə onun üstünə gəldi. Drake sadəcə çiynini aşağı salaraq, rəqibinin sürətinin onu birbaşa özünə doğru aparmasına imkan verdi və o, yerə yıxıldı. Adam güldü. Dreykin çəkməsi onun çənəsini əzdi. Dreykin digər çəkməsi palı tutan əlinə basdı.
  
  Keçmiş SAS adamı silahını nişan alıb atəş açıb. Və sonra davam etdik.
  
  Geriyə baxmadı. Ev qabaqda idi, nəhəng görünürdü, qapısı bir az açıq idi, sanki içəri dəvət edirdi. Aydındır ki, bu getmə yolu deyil. Dreyk yüksək hədəfə doğru qaçarkən pəncərələri qovdu. Evdə şüşə partlayıb.
  
  İndi fermadan daha çox məhbus axışırdı. Bəziləri uzun otların arasında dayanaraq sadəcə qışqırırdılar və ya mərmidən şoka düşmüşdülər. Dreyk onlara baxanda onların çoxunun nədənsə qaçan kimi irəliyə doğru uçaraq sürətlə qaçdığını gördü.
  
  Sonra bunu gördü və qanı buza çevrildi.
  
  Benqal pələnginin qeyri-mümkün dərəcədə nəhəng başı yüngül dalınca otların arasından keçdi. Drake pələnglərin ovlarını tutmasına icazə verə bilmədi. Onlara tərəf qaçdı.
  
  Qulaqcığa basdım. "Otda pələnglər."
  
  Cavab olaraq bir şaqqıltı var idi. Digərləri də heyvanlara diqqət yetirdilər. Drake heyvanlardan birinin qaçan adamın kürəyinə tullanmasını seyr etdi. Məxluq nəhəng, vəhşi idi və uçuş zamanı xaos və qırğınların mükəmməl obrazı idi. Drake ayaqlarını daha sürətli getməyə məcbur etdi.
  
  Başqa bir nəhəng baş bir neçə yard irəlidə otları yarıb keçdi. Pələng onun üstünə atıldı, ağzı böyük bir gurultuya çevrildi, dişləri çılpaqlaşdı və artıq qana boyandı. Drake göyərtəyə düşdü və yuvarlandı, bədənindəki bütün sinirlər canlı və qışqırdı. O, heç vaxt bu qədər mükəmməl konki sürməmişdi. Əvvəllər heç vaxt bu qədər tez və dəqiq qalxmamışdı. Sanki daha şiddətli bir rəqib onun içindəki daha yaxşı döyüşçü çıxarmışdı.
  
  O, tapançanı çıxarıb arxasına dönüb pələngin başına bir güllə atdı. Heyvan dərhal yıxıldı, beynindən vuruldu.
  
  Drake nəfəsini tutmadı. O, saniyələr əvvəl yıxıldığını gördüyü adama kömək etmək üçün cəld otların arasından keçdi. Pələng dişləmək üçün başını aşağı salan zaman nəhəng əzələləri əyilib dalğalanaraq hönkür-hönkür onun üzərinə dikildi.
  
  Drake onu arxadan vurdu, o dönənə qədər gözlədi və sonra onu gözlərinin arasından vurdu. Beş yüz funt-sterlinqlə yeməyə hazırlaşdığı adamın üstünə düşdü.
  
  yaxşı deyil, Dreyk düşündü. Amma bu, parçalanıb diri-diri yeyilməkdən yaxşıdır.
  
  Qulaqcığından qışqırıqlar eşidilirdi. "Məni sikin, bu alçaqlar nəhəngdir!" "Başqası, Ceko! Altılığınız üçün bir daha!"
  
  Ətrafını öyrəndi. Pələnglərdən əsər-əlamət yoxdur, sadəcə dəhşətə gələn əsirlər və dəhşətə gələn qoşunlar. Drake otların arasından qaçdı, hər hansı bir düşmən görsə, sığınmağa hazır idi, lakin bir neçə saniyədən sonra evə qayıtdı.
  
  Ön şüşələr sındırılıb. Dəniz piyadaları içəridə idi. Drake izlədi, simsiz Bluetooth siqnalı onu dost kimi qeyd etdi. Pəncərənin sındırılmış altlığının üstündən keçərək, Klodun özünün harda ola biləcəyi ilə maraqlandı. O, indi harada olacaqdı?
  
  Bir səs onun qulağına pıçıldadı. "Drekey, partiyanı tez tərk etdiyini düşündüm." Alicia'nın ipək tonları. "İkiniz üçün."
  
  Onu gördü. Şkafın yanında qismən gizlənmişdi. İsa, o, onun DVD kolleksiyasına baxırdı?
  
  Mai əlində silahla onun arxasında idi. Dreyk yapon qadının silahını qaldırıb Alisiyanın başına doğrultmasına baxdı.
  
  "Mai!" Onun ümidsiz səsi onların qulaqlarında qışqırdı.
  
  Alicia atladı. Meyin üzü yüngül bir təbəssümlə əyildi. "Bu bir jest idi, Drake. Mən Alicia deyil, həyəcan siqnalı interfeysinə işarə etdim. Hələ yox ".
  
  "Narahatlıq?" Drake güldü. "Artıq içəridəyik."
  
  "Piyadalar, deyəsən, bunun da arxa həyətdəki böyük anbarla əlaqəli olduğunu düşünürlər."
  
  Alisiya geri çəkildi və tapançasını nişan aldı. "Bilirəmsə lənətə gəlsin." O, şkafın içinə yaylım atəşi atdı. Qığılcımlar uçdu.
  
  Alisiya çiyinlərini çəkdi. "Bu kifayətdir."
  
  Kinimakanı qızdıran Hayden otağa qayıtdı. "Anbar möhkəm bağlanıb. Bubi tələlərinin əlamətləri. Hazırda texnoloqlar bunun üzərində işləyirlər".
  
  Drake hər şeyin yanlışlığını hiss etdi. "Hələ biz bura belə asanlıqla daxil oluruq? bu-"
  
  Bu zaman pilləkənin başında hay-küy və kiminsə enən səsi eşidildi. Tez. Drake silahı götürüb yuxarı baxdı.
  
  Və şokdan donub qaldı.
  
  Klodun adamlarından biri yavaş-yavaş pilləkənləri endi, bir əli əsirin boğazını sıxdı. Digər əlində isə başını nişan alan Səhra Qartalı var idi.
  
  Lakin bu, Dreykin şokunun tam ölçüsü deyildi. Qadını tanıyanda ağrılı bir hiss yarandı. Bu, Qeytsin keçmiş köməkçisinin qızı Keyt Harrison idi. Kennedinin ölümündə qismən günahkar olan adam.
  
  Onun qızı idi. Hələ sağdır.
  
  Klodun adamı tüfəngi onun məbədinə bərk sıxdı, bu da onun ağrıdan gözlərini bağlamasına səbəb oldu. Amma o qışqırmadı. Drake, otaqdakı onlarla başqa adamla birlikdə silahlarını adama doğrultdu.
  
  Və yenə də Drake üçün doğru deyildi. Niyə bu adam bir məhbusla yuxarıda idi? Sanki -
  
  "Geri gəl!" - kişi qışqırdı, vəhşicəsinə gözlərini hər tərəfə zillədi. Ondan iri damcılarla tər axırdı. Qadını yarı daşıyıb, yarı itələməsi bütün ağırlığının arxa ayağında olması demək idi. Qadın, ona görə ki, onun üçün asanlıq yaratmadı.
  
  Drake hesabladı ki, tətiyə təzyiq artıq hədəfin yarısına çatıb. "Köçün! Bizi buraxın!" Kişi onu daha bir pillə endirdi. Xüsusi təyinatlıların əsgərləri normal şəkildə geri çəkildilər, ancaq bir az daha əlverişli mövqelərə keçdilər.
  
  "Sizi xəbərdar edirəm, şıltaqlar." Tərli adam ağır-ağır nəfəs alırdı. "Çıx get bu yoldan."
  
  Və bu dəfə Dreyk bunu nəzərdə tutduğunu anladı. Onun gözlərində çarəsizlik vardı, Drake nəyisə tanıdı. Bu adam hər şeyini itirib. Nə etdisə, nə etdisə, dəhşətli təzyiq altında edildi.
  
  "Geri!" kişi yenidən qışqıraraq qadını daha bir pillədən aşağı itələdi. Onun boynunu qucaqlayan əl dəmir çubuq kimi idi. Özünü hədəf kimi göstərməmək üçün bədəninin hər yerini onun arxasında saxlayırdı. O, bir vaxtlar hərbçi idi, çox güman ki, yaxşı idi.
  
  Drake və onun həmkarları geri çəkilməyin hikmətini gördülər. Adama bir az da yer verdilər. Daha bir neçə pillə aşağı düşdü. Drake Meyin diqqətini çəkdi. O, başını yüngülcə tərpətdi. O da bilirdi. Bu səhv idi. Bu idi...
  
  Qırmızı siyənək. Ən dəhşətli növ. Klod, şübhəsiz ki, Kovalenkonun göstərişi ilə onların diqqətini yayındırmaq üçün bu adamdan istifadə etdi. Qan Kralının arxetipik davranışı. Evdə bomba ola bilər. Əsl mükafat, Klod, yəqin ki, anbardan uğurlu qaçış idi.
  
  Drake gözlədi, mükəmməl hazır idi. Bədənindəki bütün sinirlər dondu. O, zərbəni bərabərləşdirdi. Nəfəsi dayandı. Beyni boşaldı. İndi heç nə yox idi, nə əsgərlərlə dolu gərgin otaq, nə dəhşətə gələn girov, nə də onu əhatə edən ev və qulluqçular.
  
  Sadəcə bir millimetr. Görmə çarpazlığı. Hədəf bir düymdən azdır. Bir hərəkət. Ona lazım olan hər şey bu idi. Və susmaq onun bildiyi tək şey idi. Daha sonra kişi Keyt Harrisonu daha bir addım aşağı itələdi və hərəkətin həmin saniyəsində onun sol gözü qadının kəllə sümüyünün arxasından göründü.
  
  Drake onu bir vuruşla parçaladı.
  
  Kişi geri atılaraq divara çırpılıb və qışqıran qadının yanından sürüşüb. O, yerə çırpıldı, əvvəlcə başı, arxasında silahlar cingildədi, sonra jiletini, qarnını gördülər.
  
  Kate Harrison qışqırdı: "Onun üzərində bomba var!"
  
  Drake irəli atıldı, lakin Mai və böyük dəniz piyadası artıq pilləkənlərin kənarından tullanırdılar. Dəniz piyadası Kate Harrisonu tutdu. Mai ölü muzdlunun üstündən tullandı. Başını jiletə, göstəriciyə çevirdi.
  
  "Səkkiz saniyə!"
  
  Hamı pəncərəyə tərəf qaçdı. Drakedən başqa hamı. İngilis dar dəhlizlə mətbəxə qaçaraq evə daha da qaçdı və kiminsə arxa qapını açıq qoyması üçün dua etdi. Beləliklə, o, bomba partlayanda Kloda daha yaxın olardı. Beləliklə, onun şansı var idi.
  
  Koridor vasitəsilə. Üç saniyə keçdi. Mətbəxə. Tez ətrafa nəzər salmaq. Daha iki saniyə. Arxa qapı bağlıdır.
  
  Vaxt bitdi.
  
  
  İyirmi beşinci fəsil
  
  
  Dreyk ilkin partlayışı eşidən kimi atəş açıb. Oraya çatmaq üçün bir-iki saniyə lazım olacaq. Çoxsaylı zərbələrdən mətbəxin qapısı sındı. Drake birbaşa ona tərəf qaçdı və hər zaman atəş açdı. O, sürətini azaltmadı, sadəcə çiynini vurdu və havaya düşdü.
  
  Partlayış hücum edən ilan kimi arxasınca getdi. Qapı-pəncərələrdən alov dili çıxdı, göyə qalxdı. Drake yuvarlanırdı. Alov nəfəsi bir anlıq ona toxundu və sonra geri çəkildi.
  
  Sürətini azaltmadan yenidən sıçrayıb qaçdı. Əzilmiş və döyülmüş, lakin dəhşətli dərəcədə qətiyyətlə böyük anbara tərəf qaçdı. İlk gördüyü şey meyitlər idi. Onlardan dördü var. Texniklər Hayden giriş əldə etmək üçün geridə qaldı. Onların yanında dayandı və hər birində həyat əlamətləri olub olmadığını yoxladı.
  
  Nəbz və güllə yarası yoxdur. Bu lənətə gəlmiş divarlar elektrikləşdirilibmi?
  
  Başqa bir anda bunun əhəmiyyəti yox idi. Anbarın ön hissəsi partladı, odun parçalandı və alov möhtəşəm bir partlayışla çıxdı. Drake göyərtəyə düşdü. O, mühərrikin gurultusunu eşitdi və elə bir vaxtda yuxarı baxdı ki, sınmış qapılar arasından sarı bulanıq keçib, müvəqqəti avtomobil yolu ilə güclü şəkildə uçub.
  
  Drake ayağa qalxdı. O, yəqin ki, gizli bir helikopterə, təyyarəyə və ya başqa bir lənətə gəlmiş bubi tələsinə doğru gedirdi. O, möhkəmləndirməni gözləyə bilmədi. O, uçuq-sökük bir tövləyə girib ətrafa baxdı. O, inamsızlıqla başını tərpətdi. Cilalanmış superkarın dərin parıltısı hər tərəfə parıldadı.
  
  Ən yaxın olanı seçərək, Dreyk açarı axtarmağa dəyərli saniyə sərf etdi və sonra onların bir dəstinin daxili ofisdən kənarda asılı olduğunu gördü. Aston Martin Vanquish açar və güc kombinasiyası ilə işə başlamışdı ki, bu, Dreykə tanış olmasa da, mühərrikin dəlicəsinə gurultu ilə adrenalini vurdu.
  
  Aston Martin təkərləri cığıltı ilə anbardan uçdu. Dreyk onu Klodun sürətlə gedən maşını olduğuna ümid etdiyi istiqamətə işarə etdi. Əgər bu, sadəcə olaraq başqa bir disoriyentasiya dövrü idisə, Drake pisləşdi. Bəlkə də bütün Havay kimi. Onlara Qan Padşahının müavinini tutmaq çox lazım idi.
  
  Dreyk gözünün ucu ilə Alisiyanın qəfil dayandığını gördü. Gözləmədi. Arxa görünüş güzgüsündə onun məqsədyönlü şəkildə anbara qaçdığını gördü. İlahi, bu, problem yarada bilər.
  
  Qarşıdakı sarı bulanıqlıq, yarışda qalib gələn köhnə Porsche Le Mans kupelərini bir qədər xatırladan yüksək səviyyəli superkar kimi görünməyə başladı. Yerə yaxınlaşaraq, bulaqların üstündə qaçan kimi sıçrayaraq yolun döngələrini qucaqladı. Kobud ərazi üçün yararsız idi, lakin sonra müvəqqəti yol bir neçə mil hündürlükdə tamamilə asfaltlandı.
  
  Dreyk Vanquish-ə atəş açıb, silahı ehtiyatla arxasındakı oturacağa qoydu və beynində fırlanan Bluetooth səslərinə qulaq asdı. Rancho əməliyyatı hələ də tam sürətlə davam edirdi. Girovlar azad edilib. Bəziləri ölmüşdü. Klodun adamlarından ibarət bir neçə qrup hələ də strateji mövqelərdə saxlanılaraq hakimiyyəti yerə yıxmışdı. Və hələ də ətrafda dolaşan yarım çox pələng var idi və dağıntılar törədirdi.
  
  Aston Martin və Porsche arasındakı fərq sıfıra endirilib. İngilis maşını kobud yollarda daha yaxşı idi. Dreyk arxa görüntü güzgüsündə başqa bir superkarın ona yaxınlaşdığını görəndə onun yanında oturmaq niyyətində özünü birbaşa onun arxasında yerləşdirdi.
  
  Alicia köhnə Dodge Viper sürür. Əzələlərlə bir şey etməsini ona etibar edin.
  
  Üç maşın kobud ərazidə yarışaraq növbə ilə uzun düzlüklərdə fırlanırdı. Onların ətrafında və arxasında çınqıl və kir uçurdu. Dreyk asfaltlanmış yolun yaxınlaşdığını görüb qərar verdi. Onlar Klodu diriltmək istəyirdilər, lakin əvvəlcə onu tutmalı idilər. O, qulaqcıqlarında danışığa qulaq asmağa çox diqqətli idi ki, hər kəs Klodu tutduqlarını bildirsə, lakin bu təqib nə qədər uzun sürsə, Dreyk qarşıdakı adamın Qan Kralının ikincisi olduğuna bir o qədər əmin olurdu.
  
  Dreyk silahını qaldırıb Astonun ön şüşəsini sındırdı. Bir anlıq təhlükəli sürüşmədən sonra o, nəzarəti bərpa edib və qaçan Porsche-yə ikinci raund vurub. Güllələr onun arxa tərəfini parçaladı.
  
  Maşın güclə yavaşladı. O, yeni yola çıxdı. Le Mans sürücüsü sürəti artırarkən Dreyk atəş açıb, güllə gilizləri onun yanındakı dəri oturacağa səpələnib. Təkərləri hədəf almağın vaxtıdır.
  
  Amma elə bu anda vertolyotlardan biri açıq qapılardan çölə söykənən iki fiqurla hamısının yanından keçdi. Vertolyot Porsche-nin qarşısında dönüb və yan tərəfə uçub. Xəbərdarlıq atəşləri onun qarşısındakı yolun hissələrini qoparıb. Sürücünün pəncərəsindən çıxan əl helikopterə atəş açmağa başlayanda Dreyk inamsızlıqla başını buladı.
  
  Dərhal, eyni zamanda, ayağını qazdan, əllərini isə sükandan götürdü, nişan aldı və ambisiya, bacarıq və ehtiyatsızlıq yükünü buraxdı. Alicia's Viper öz avtomobilinə çırpılıb. Drake nəzarəti bərpa etdi, lakin silahın ön şüşədən uçduğunu gördü.
  
  Amma onun çılğın zərbəsi işə yaradı. O, qaçan sürücünü dirsəkdən vurdu, indi də maşının sürəti azalırdı. Dayan. Drake Aston-u qəfil dayandırdı, tullandı və sürətlə Porsche-nin sərnişin qapısına tərəf qaçdı, silahını qaldırmaq üçün dayandı və bütün müddət ərzində onun baxışlarını fiqurun başında saxladı.
  
  "Silahınızı atın! Et bunu!"
  
  "Bacarmıram" cavabı gəldi. "Məni sikmək üçün qolumdan vurdun, ey axmaq qaban."
  
  Vertolyot irəlidə uçurdu, gurultulu mühərriki yeri silkələdikcə rotorları uğuldayırdı.
  
  Alisiya yaxınlaşıb Porsche-nin yan güzgüsünə atəş açıb. Komanda olaraq sağa və sola dönərək hər ikisi sükan arxasında olan adamı örtdülər.
  
  Adamın üzündəki əzab buruşmasına baxmayaraq, Dreyk onu fotoşəkildən tanıdı. Bu Klod idi.
  
  Ödəmək vaxtıdır.
  
  
  * * *
  
  
  Ben Blake onun cib telefonu zəng çalanda şoka düşüb. Drake'i təqlid edərək, Evanescence'ə də keçdi. Amy Lee-nin "Lost in Paradise" mahnısındakı ürpədici vokalları o an hər kəsin əhval-ruhiyyəsinə mükəmməl uyğunlaşdı.
  
  Ekranda İnternational yazısı peyda oldu.Zəng onun ailə üzvündən olmazdı. Ancaq Milli Arxivin işini nəzərə alsaq, bu, istənilən sayda dövlət qurumundan ola bilər.
  
  "Bəli?"
  
  "Ben Blake?"
  
  Qorxu iti barmaqları ilə onurğasını qaşıdı. "Bu kimdir?"
  
  "Mənə deyin". Səs mədəni, ingiliscə və tam əmin idi. "Hal-hazırda. Ben Bleyklə danışmalıyam?"
  
  Üzündəki dəhşəti oxuyan Karin ona yaxınlaşdı. "Bəli".
  
  "Yaxşı. Əla. Bu qədər çətin idi? Mənim adım Daniel Belmontedir".
  
  Ben az qala telefonunu yerə atdı. "Nə? sən necəsən..."
  
  Nəfis gülüş axını onu dayandırdı. "Rahatlayın. Sadəcə rahatla dostum. Mən təəccüblənirəm ki, Alicia Miles və sizin sevgiliniz mənim bacarıqlarımdan bəhs etmədilər."
  
  Benin ağzı açıldı, bir söz deyə bilmədi. Karin sözləri ağzına alıb, oğru? Londondan? Odur?
  
  Benin üzü hər şeyi deyirdi.
  
  "Pişik dilinizi dişlədi, mister Bleyk? Bəlkə gözəl bacını geyindirməlisən. Karin necədir?
  
  Bacısının adının çəkilməsi onu bir az da ruhlandırdı. "Nömrəmi haradan almısan?"
  
  "Məni aşağılama. Məndən xahiş etdiyiniz sadə əməliyyatı yerinə yetirmək üçün həqiqətən iki saat çəkəcəyini düşünürsünüz? Yoxsa son qırx dəqiqəni öz... xeyirxahlarım haqqında bir az öyrəndim? Hm? Buna vaxt ayır, Blakey."
  
  "Mən sənin haqqında heç nə bilmirəm" dedi Ben müdafiə ilə. "Mən sizə məsləhət verdim..." O, dayandı. "Vasilə ilə..."
  
  "Sevgilin? Əminəm ki, belə idi. O, məni çox yaxşı tanıyır".
  
  - Bəs Alisiya? Karin qışqıraraq kişini tarazlığını itirməyə çalışdı. Onların hər ikisi o qədər təəccübləndilər və o qədər təcrübəsizdilər ki, MKİ-ni xəbərdar etmək ağlına belə gəlmirdi.
  
  Bir anlıq sükut çökdü. "Düzünü desəm, bu qız məni qorxudur."
  
  Benin beyni sanki işləməyə başlamışdı. "Cənab Belmonte, sizdən köçürməyiniz xahiş olunan əşya çox qiymətlidir. Çox dəyərli..."
  
  "Anladım. Kapitan Kuk və onun adamlarından biri tərəfindən yazılmışdır. Üç səyahəti zamanı Kuk tarixdəki hər kəsdən daha çox kəşf etdi".
  
  "Mən tarixi dəyəri nəzərdə tutmuram" dedi Ben. "Demək istəyirəm ki, bu, həyatını xilas edə bilər. İndi. Bu gün."
  
  "Həqiqətən?" Belmonte həqiqətən maraqlı görünürdü. "Zəhmət olmasa mənə deyin".
  
  "bacarmıram". Ben bir az çarəsiz hiss etməyə başladı. "Xahiş edirəm. Bizə kömər edin".
  
  "Bu, artıq e-poçtunuzdadır" dedi Belmonte. "Ancaq sizə dəyərli olduğumu göstərməsəydim, mən belə olmazdım, elə deyilmi? Zövq alın."
  
  Belmonte zəngi bitirdi. Ben cib telefonunu stolun üstünə atıb, bir neçə saniyə kompüterinə klikləyib.
  
  Aşpazın jurnallarının itkin səhifələri tam, möhtəşəm rəngdə görünürdü.
  
  "Cəhənnəmin səviyyələri" Ben ucadan oxudu. "Kuk yalnız beşinci səviyyəyə çatdı və sonra geri döndü. Aman Allahım, bunu eşidirsən, Karin? Hətta Kapitan Kuk da beşinci səviyyəni keçə bilmədi. Bu... bu..."
  
  "Böyük bir tələ sistemi." Karin tez onun çiyninin üstündə oxudu, onun foto yaddaşı iş vaxtından artıq işləyirdi. "Təsəvvür edilən ən böyük, ən çılğın tələ sistemi."
  
  "Və bu qədər böyük, təhlükəli və mürəkkəbdirsə..." Ben ona tərəf döndü. "Bunun gətirib çıxardığı möcüzənin böyüklüyünü və əhəmiyyətini təsəvvür edin."
  
  "İnanılmaz" dedi Karin və oxumağa davam etdi.
  
  
  * * *
  
  
  Drake Klodu vurulan avtomobildən çıxarıb kobud şəkildə yola atdı. Onun ağrılı qışqırıqları havanı parçalayır, hətta helikopterin gurultusunu da boğur.
  
  "Axmaqlar! Bunu heç vaxt dayandırmayacaqsınız. O, həmişə qalib gəlir. Lənət olsun, qolum ağrıyır, ey əclaf!"
  
  Drake pulemyotunu qoluna qədər gətirdi və Klodun sinəsinə diz çökdü. "Bir neçə sual var, dostum. Sonra həkimlər sizi həqiqətən dadlı bir şeylə dolduracaqlar. Kovalenko haradadır? O burdadır?"
  
  Klod ona az qala əsəbiləşmiş daş üzünü verdi.
  
  "Yaxşı, gəlin daha sadə bir şeyə cəhd edək. Ed Boudreau. O haradadır?"
  
  "O, wiki-wiki servisini götürərək Vaikikiyə qayıtdı."
  
  Drake başını tərpətdi. "Digər iki ferma haradadır?"
  
  "Yox oldu." Klodun üzü gülüşə çevrildi. "Hər şey itirildi".
  
  "Bəsdir". Alisiya Dreykin çiyninin üstündən qulaq asdı. O, ətrafda gəzdi, silahı Klodun üzünə tuşladı və çəkməsini ehtiyatla Klodun parçalanmış dirsəyinə qoydu. Ani bir qışqırıq havanı ikiyə böldü.
  
  Dreyk pıçıldadı: "Biz bunu istədiyiniz qədər apara bilərik". "Burada heç kim sənin tərəfində deyil, dostum. Biz terror hücumlarından xəbərdarıq. Ya danış, ya da qışqır. Mənim üçün fərqi yoxdur".
  
  "Dayan!" Klodun sözləri demək olar ki, anlaşılmaz idi. "Puh... zəhmət olmasa."
  
  "Bu daha yaxşıdır". Alisiya təzyiqi bir az azaldıb.
  
  "Mən... uzun illərdir ki, Qan Kralının yanındayam." Klod tüpürdü. "Ancaq indi o, məni geridə qoyur. Məni ölümə buraxır. Donuz ölkəsində çürük. Götünü örtmək üçün. Bəlkə də yox". Klod oturmağa çalışdı. "Cap".
  
  Hamı ehtiyatlandı, Dreyk tapança çıxarıb Klodun kəlləsini nişan aldı. "Sakitcə".
  
  "O, buna görə peşman olacaq." Klod demək olar ki, qəzəbdən qaynayırdı. "Onun dəhşətli cəzası məni daha maraqlandırmır." Onun tonundan kinayə sızdı. "Mənə əhəmiyyət vermir. İndi mənim üçün artıq həyat yoxdur".
  
  "Biz başa düşürük." Alicia ah çəkdi. "Sən öz sevgilinə nifrət edirsən. Sadəcə seksual əsgərin suallarına cavab verin".
  
  Dreykin qulaqcığında bip səsi eşidildi. Metal bir səs dedi: "İlk portal cihazı tapıldı. Görünür, Kovalenko bunu geridə qoyub".
  
  Drake gözlərini qırpıb qısaca Alisiyaya baxdı. Qan Kralı niyə belə bir vaxtda portal cihazını tərk etdi?
  
  Sadə cavab. Ona ehtiyac yoxdu.
  
  "Kovalenko Diamond Head-ə rəhbərlik edir, elə deyilmi? Pele qapılarına, ya cəhənnəmə, ya da başqa bir şeyə. Bu, onun əsas məqsədidir, elə deyilmi?
  
  Klod üz tutdu. "Onun tapdığı bu əfsanə vəsvəsə çevrildi. Bütün xəyallardan daha zəngin bir adam. İstədiyini əldə edə bilən insan. O nə edir?
  
  "Heç vaxt sahib ola bilməyəcəyi bir şeylə maraqlanırsan?" Alicia təklif etdi.
  
  "O qədər ağıllı, o qədər bacarıqlı bir adam bir gecədə nevrotik bir axmaqa çevrildi. O lənətə gəlmiş vulkanın altında nəsə olduğunu bilir. Həmişə ən yaxşı aşpaz olduğunu mırıldanardı. Bu Kuk əslində qorxu içində geri döndü. Amma Dmitri Kovalenko yox, Qanlı Kral yox; davam edərdi".
  
  Hətta Drake qabaqcadan xəbərdarlığın artması hiss etdi. "Kuk geri döndü? Orada nə cəhənnəm var?"
  
  Klod çiyinlərini çəkdi, sonra ağrıdan inlədi. "Heç kim bilmir. Amma güman edirəm ki, Kovalenko ilk xəbərdar olacaq. O, indi ora gedir".
  
  Bu məlumatdan Dreykin ürəyi partladı. O, indi ora gedir. Vaxt var idi.
  
  Bu zaman Mai və yarım onlarla əsgər onlara yaxınlaşmışdı. Hamı maraqla qulaq asırdı.
  
  Drake qarşıdan gələn tapşırığı xatırladı. "Bizə ferma yerləri lazımdır. Biz isə Ed Boudreau istəyirik".
  
  Klod məlumatı çatdırdı. Daha iki rancho, biri Kauaidə, digəri Böyük Adada. Boudreau Kauaiyə gedirdi.
  
  "Bəs terror hücumları haqqında nə demək olar?" Mai sakitcə soruşdu. "Bu başqa bir hiylədirmi?"
  
  İndi isə Klodun üzü həqiqətən də elə ümidsizlik və iztirabla uzanmışdı ki, Dreykin mədəsi yerə yıxıldı.
  
  "Yox". Klod inlədi. "Onlar realdır. Hər an aça bilərlər".
  
  
  İyirmi altıncı fəsil
  
  
  Ben və Karin hər birinin əlində Kapitan Kukun gizli jurnallarının bir nüsxəsi olan pəncərəyə tərəf getdilər. Onlar oradakı dəliliyi oxuduqca və təkrar oxuduqca, Ben bacısını Qan Kralının qəribə davranışı barədə sorğu-sual etdi.
  
  "Kovalenko portativ qurğular tapılanda yəqin ki, bu səfərə getməyi planlaşdırırdı. O, son bir neçə həftədə hər şeyi təşkil etmək üçün çox yaxşı hazırdır."
  
  "İllər" Karin mızıldandı. "İllər planlama, təcrübə və düzgün təkərlərin yağlanması. Bəs niyə Bermuda bir az gəzmək üçün bu böyük əməliyyatı riskə atdı?
  
  Ben oxuduğu hissələrdən birində başını tərpətdi. "Dəli şeylər. Sadəcə dəli. Onu bunu etməyə vadar edən yalnız bir şey var idi, bacı.
  
  Karin uzaq okeana baxdı. "O, Diamond Head ilə əlaqəli cihazlar haqqında bir şey gördü."
  
  "Bəli, amma nə?"
  
  "Yaxşı, sonda, açıq-aydın çox vacib bir şey yoxdur." Qan Kralının fermasından kamera görüntüləri yayımlanarkən onlar başlarının titrəməsinə baxdılar. Onlar bilirdilər ki, meqaloman portal cihazını arxada qoyub. "Onun buna ehtiyacı yoxdur."
  
  "Yoxsa o, istədiyi zaman onu geri ala biləcəyinə inanır."
  
  Onların arxasında, əməliyyat əlaqəsində, Dreykin uzun müddətdir Kloddan çıxardığı məlumatı qışqırdığını eşitdilər.
  
  Ben gözlərini Karinə zillədi. "O deyir ki, Qanlı Kral artıq Almaz Başdadır. Bu o deməkdir ki-"
  
  Amma Karinin gözlənilməz qışqırtısı növbəti sözləri boğazında dondurdu. Onun baxışlarını izlədi, gözlərini qısdı və dünyasının parçalandığını hiss etdi.
  
  Çoxsaylı partlayışlardan yaranan qara tüstü Vaikiki çimərliyi boyunca otelin pəncərələrindən qalxıb.
  
  Ətrafdakı ofislərdən gələn səsə məhəl qoymayan Ben divara tərəf qaçaraq televizoru yandırıb.
  
  Onun mobil telefonu zəng çaldı. Bu dəfə onun atası idi. Onlar da televizora baxmalıdırlar.
  
  
  * * *
  
  
  Dreyk və əsgərləri girov götürməklə və ya müqavimətin qalan bir neçə cibini məğlub etməklə məşğul olmayan əsgərlər iPhone-larında yayımı gördülər. Onların bölmə komandiri, Johnson adlı bir şəxs hərbi Android cihazlarına müdaxilə etdi və hadisələr baş verən kimi Honoluludakı mobil komanda məntəqəsi ilə birbaşa əlaqə saxladı.
  
  "Vaykikidəki üç oteldə bombalar partladı" deyə komandir təkrarladı. "Təkrar edirəm. üç. Sahildən qərbə gedirik. Kalakuau Waikiki. Ohanaya yellə". Komandir bir dəqiqə qulaq asdı. "Görünür, onlar boş otaqlarda partlayıb, panikaya səbəb olublar... evakuasiyalar... demək olar ki... xaosa. Honolulu təcili yardım xidmətləri son həddə çatır.
  
  "Hamısı budur?" Drake əslində bir qədər rahatlıq hiss etdi. Çox daha pis ola bilərdi.
  
  "Gözləyin..." Komandirin üzü aşağı düşdü. "Oh yox".
  
  
  * * *
  
  
  Ben və Karin televizor ekranında görünən səhnələri dəhşət içində izləyirdilər. Tezliklə otellər boşaldılıb. Kişilər və qadınlar qaçdılar, itələdilər və yıxıldılar. Uşaqlarını bərk-bərk qucaqlayaraq qışqırıb, sevdiklərini müdafiə edib, ağlayıblar. Otel işçiləri ardınca gəldi, sərt və qorxaq görünsələr də, nəzarəti davam etdirdilər. Polis və yanğınsöndürənlər vestibüllərə və otel otaqlarına girib-çıxırdılar və onların varlığı hər otelin qarşısında hiss olunurdu. Vertolyot içəri girən kimi televiziya şəkli söndü, Vaikiki və o tərəfdəki yuvarlanan təpələrin, Diamond Head vulkanının əzəməti və dünyaca məşhur Kuhio çimərliyinin möhtəşəm mənzərəsini üzə çıxardı. və dağılmış divarlarından və pəncərələrindən alovlar.
  
  Televizorun ekranı yenidən tıqqıldadı. Ben nəfəs aldı və Karinin ürəyi atıldı. Hətta bir-biri ilə danışa bilmirdilər.
  
  Bütün dünyanın gözü qarşısında dördüncü oteli maskalı terrorçular ələ keçirib. Onların yoluna çıxan hər kəs səkidə güllələnib. Axırıncı adam arxaya dönüb havada uçan helikopterə yumruğunu silkələdi. Mehmanxanaya girib qapını arxasından kilidləməzdən əvvəl dayanmış taksinin yanında çömbəlmiş mülki şəxsi güllələyərək öldürüb.
  
  "Aman Tanrım". Karinin səsi sakit idi. - Bəs içəridəki kasıblar?
  
  
  * * *
  
  
  Komandir onlara "Kraliça Ala Moana silahlı şəxslər tərəfindən işğal edilib" dedi. "Qətiyyətlə. Maska taxmaq. Mən öldürməkdən qorxmuram". O, öldürücü baxışlarını Kloda çevirdi. "Daha neçə hücum olacaq, ey pis piç?"
  
  Klod qorxmuş görünürdü. "Heç biri" dedi. "Oahuda."
  
  Drake üz çevirdi. Düşünməli idi. Özünü yenidən istiqamətləndirməli oldu. Kovalenkonun istəyi də bu idi ki, onların fikrini yayındırsınlar. Məsələ burasında idi ki, Kovalenko Brilyant Başın dərinliklərində heyrətamiz bir şeyin gizləndiyini bilirdi və o, buna iddia etmək üçün yolda idi.
  
  Bu hücumların dəhşətini belə üstələyə biləcək bir şey.
  
  Onun konsentrasiyası geri döndü. Burada heç nə dəyişməyib. Hücumların vaxtı mükəmməl idi. Onlar eyni zamanda əsgərləri, ordunu və fövqəladə hallar xidmətini əlil ediblər. Amma heç nə dəyişmədi, onlar Qan Kralını tapmadılar, ona görə də...
  
  B planı işə salındı.
  
  Drake Mey və Alisiyaya işarə etdi. Hayden və Kinimaka artıq yaxın idilər. Böyük Havaylı şoka düşmüş görünürdü. Drake ona işarə edərək dedi: "Sən buna hazırsan, Mano?"
  
  Kinimaka az qala hönkürdü. "Mən çox haqlıyam."
  
  "B planı" dedi Drake. "Kovalenko burada deyil, ona görə də biz buna sadiqik. Qalan əsgərlər bunu bir dəqiqədən sonra başa düşəcəklər. Hayden və Mey, siz Kauai hücumuna qoşulursunuz. Mano və Alicia, siz Böyük Adadakı hücuma qoşulursunuz. Gedin o fermalara. Bacardığınız qədər qənaət edin. Və Alisiya..." Üzü oyulmuş buza çevrildi. "Qətl törətmək üçün sənə güvənirəm. Qoy o əclaf Budro vəhşicəsinə ölsün".
  
  Alicia başını tərpətdi. Mai və Alicia komandalarını bölmək məcburiyyətində qalacaqlarını anlayanda onları bir-birindən ayırmaq Dreykin ideyası idi. O istəmirdi ki, Uellsin ölümünün və digər sirlərin həyatı xilas etmək və düşməni dayandırmaq arasında qalsın.
  
  Klodun yüksək səsi Dreykin diqqətini çəkdi. "Kovalenko diqqətinizi cəlb etmək üçün Oahu, Kauai və Böyük Adadakı hücumları maliyyələşdirdi. Bölün və sizi fəth edin. Bu adama qalib gələ bilməzsən. O, illərdir hazırlaşır".
  
  Mett Drake silahını qaldırdı. "Ona görə də mən onu Cəhənnəmin Qapılarından keçirib lənətə gəlmiş şeytana yedizdirəcəyəm." O, yük helikopterinə tərəf yönəldi. "Buyurun, insanlar. Yükləyin."
  
  
  * * *
  
  
  Onun cib telefonu zəng çalanda Ben tez arxaya çevrildi. Bu Drake idi
  
  "Hazırsan?"
  
  "Salam Matt. Sən əminsən? Biz doğrudanmı gedirik?"
  
  "Biz həqiqətən ayrılırıq. Elə indi. Daniel Belmontedən sizə lazım olanı aldınızmı?
  
  "Bəli. Amma o, bir az zəifdir..."
  
  "Yaxşı. Lava borusuna ən yaxın girişi təyin etmisinizmi?
  
  "Bəli. Diamond Head-dən təxminən iki mil məsafədə qapalı bir icma var. Havay hökuməti eyni şəkildə bütün məlum girişləri bağladı. Əksər hallarda bu, hətta qətiyyətli uşağın içəri girməsinə mane olmur".
  
  "Heç nə kömək etmir. Qulaq as, Ben. Karini tut və səni o lava borusuna aparacaq birini tap. Mənə koordinatları göndər. İndi et".
  
  "Sən ciddisən? Orada nə olduğu barədə heç bir fikrimiz yoxdur. Bəs bu tələ sistemi? Bu qəddarlıqdan kənardır".
  
  "Cəsarət, Ben. Və ya Def Leppard dediyi kimi - Gəlin rok edək. "
  
  Ben telefonunu masanın üstünə qoyub dərindən nəfəs aldı. Karin əlini onun çiyninə qoydu. Hər ikisi televizora baxdı. Aparıcının səsi gərgin idi.
  
  "...bu, əvvəllər heç vaxt görülməmiş miqyasda terrordur."
  
  "Dreyk haqlıdır" dedi Ben. "Biz müharibə vəziyyətindəyik. Düşmənlərimizin baş komandanı devirmək lazımdır".
  
  
  İyirmi yeddinci fəsil
  
  
  Drake, dərin mağaraların kəşfiyyatı tələb olunduğu halda ona təyin edilmiş Delta Komandasının səkkiz üzvünü topladı. Onlar idarənin qohum veteranları idilər, ən təcrübəli idilər və hər kəs bir dəfə, hansısa allahsız yerdə öz əməliyyatını həyata keçirmişdi.
  
  Onlar helikopterə minməzdən əvvəl Drake bir anlıq dostları ilə birlikdə bayıra çıxdı. Qan Kralı artıq Havay və hökumət qüvvələrini bölmüşdü və indi onları ayırmaq niyyətində idi.
  
  "Ehtiyyatlı ol." Drake növbə ilə hamının gözünün içinə baxdı. Hayden. May. Alicia. Kinimaka. "Cəhənnəmdə daha bir gecə keçirməli olacağıq, amma sabah hamımız azad olacağıq."
  
  Manodan başını tərpətdi və iniltilər gəldi.
  
  "İnanın" dedi Dreyk və əlini uzatdı. Daha dörd əl onun üstünə gəldi. "Sadəcə sağ qalın, uşaqlar."
  
  Bununla da dönüb gözləyən helikopterə tərəf qaçdı. Delta Squad avadanlıqlarını bitirirdi və indi o, minən kimi yerlərini aldı. "Salam uşaqlar". Onun güclü Yorkşir ləhcəsi var idi. "Bu araqla isladılmış donuzu parçalamağa hazırsan?"
  
  "Boya!"
  
  "Siktir." Dreyk onları havaya qaldıran pilota yellədi. O, sonuncu dəfə ranchoya baxdı və dostlarının hələ də eyni dairədə dayanıb onun getməsinə baxdıqlarını gördü.
  
  O, nə vaxtsa onların hamısını canlı görəcəkmi?
  
  Əgər bunu etsəydi, ciddi haqq-hesab olardı. Bir az üzr istəməli idi. Bəzi dəhşətli reallıqlarla barışmalı olacaq. Ancaq Kovalenkonun ölümü ilə daha asan olardı. Kennedi xilas edilməsəydi, qisas alınardı. İndi o, Qanlı Kralın izində möhkəm dayandığından, onun ruhu artıq bir az da yüksəlmişdi.
  
  Lakin May və Alicia arasındakı son hesablama bütün bunları öz üzərinə götürə bilər. Aralarında nəsə böyük, dəhşətli bir şey var idi. Və nə olursa olsun, Drake iştirak edir. Və quyular.
  
  Helikopterin Benin koordinatlarına çatması çox çəkmədi. Pilot onları kiçik kompleksdən təxminən yüz metr aralıda düz bir yerə endirdi. Drake gördü ki, Ben və Karin artıq arxalarını hündür hasara söykəyib oturublar. Onların üzləri gərginlikdən tamamilə ağarmışdı.
  
  O, bir müddət qoca Dreyk olmalı idi. Bu missiya Ben Blake-ə ən yaxşı halda lazım idi və Ben bütün silindrlərə atəş açarkən, Karin ondan qidalanırdı. Missiyanın uğuru onların hamısının həyatlarının ən yaxşı formasında olmasından asılı idi.
  
  Drake Delta əsgərlərinə işarə etdi, şiddətli hava küləyi ilə əhatə olunmuş vertolyotdan çıxdı və Ben və Karinə tərəf qaçdı. "Hər şey yaxşıdır?" qışqırdı. - Günlükləri gətirmisiniz?
  
  Ben başını tərpətdi, hələ də köhnə dostuna münasibətdə bir az əmin deyildi. Karin saçlarını başının arxasına bağlamağa başladı. "Biz tam yüklənmişik, Drake. Ümid edirəm ki, siz yaxşı bir şey gətirmisiniz."
  
  Delta əsgərləri onların ətrafına yığılmışdı. Drake bir kişi üçün əl çaldı, boynunda və qollarında velosipedçi kimi döymələri olan iri saqqallı şəxs. "Bu mənim yeni dostumdur, zəng işarəsi Komodo və bu da onun komandasıdır. Komanda, köhnə dostlarım Ben və Karin Bleyklə tanış olun."
  
  Hər yerdə başını tərpətmək və iniltilər eşidildi. İki əsgər insanların Havay adalarının məşhur lava borularından birinə enməsinə mane olan simvolik kilidi seçməklə məşğul idi. Bir neçə dəqiqədən sonra geri çəkildilər və darvaza açıq qaldı.
  
  Drake kompleksə girdi. Beton platforma etibarlı şəkildə bağlanmış metal qapıya aparırdı. Sağ tərəfdə hündür dirək dayanırdı, onun üstündə fırlanan təhlükəsizlik kamerası ərazini araşdırırdı. Komodo qapıya qulluq etmək üçün eyni iki əsgəri irəli yellədi.
  
  "Uşaqlar, mənim və mənim adamlarımın nə ilə məşğul olacağımız barədə hər hansı ipucunuz varmı?" Komodonun boğuq səsi Beni ürpədib.
  
  "Robert Baden-Pauellin sözləri ilə" dedi Ben. "Hazır ol".
  
  Karin əlavə etdi: "Hər şey üçün."
  
  Ben dedi: "Bu, Boy Skaut şüarıdır."
  
  Komodo başını tərpətdi və dodağının altında "Geeks" dedi.
  
  Ben kobud görünən əsgərin arxasında dayandı. "Hər halda, niyə sənə Komodo deyirlər? Sizin dişləməniz zəhərlidir?"
  
  Delta kapitanı cavab verə bilməmişdən əvvəl Drake sözünü kəsdi. "Onlar buna lava borusu deyə bilər, amma bu, hələ də sadə köhnə tuneldir. Adi protokollar düzüb sizi təhqir etməyəcəyəm , amma bunu sizə deyəcəyəm. Bubi tələlərinə diqqət yetirin. Bloody King böyük ekranlar və ayırma üsulları haqqındadır. Əgər o, bizi təcrid edə bilsə, biz ölü adamlarıq".
  
  Dreyk qabağa getdi, Benə növbəti getsin, Karin isə Komodonu izləsin. Kiçik gözətçixanada bir-iki böyük şkaf və tozlu telefondan başqa heç nə yox idi. O, küf və rütubətli iyi gəlirdi və qarşıdakı havada asılmış dərin, ilkin sükutla səsləşirdi. Drake irəli getdi və tezliklə bunun səbəbini anladı.
  
  Lava borusunun girişi onların ayaqları altında idi, sürünən qaranlığa aparan böyük bir çuxur.
  
  "Nə qədərdir?" Komodo irəli addımladı və parıltılı çubuq atdı. Cihaz bərk qayaya dəyməzdən əvvəl parıldadı və bir neçə saniyə yuvarlandı. "Yaxın. Bir az ip bağlayın, uşaqlar. Tələs."
  
  Əsgərlər işləyərkən Dreyk bacardığı qədər qulaq asırdı. Mürəkkəb qaranlıqdan heç bir səs çıxmadı. Onların Kovalenkodan bir neçə saat geri qaldığını güman etdi, lakin o, tez yetişmək niyyətində idi.
  
  Onlar aşağı enib ayaqlarını lava borusunun hamar döşəməsinə bərk-bərk basdıqdan sonra Dreyk dayaqlarını götürdü və Almaz Başa tərəf getdi. Boru daraldı, batdı və əyildi. Hətta Delta komandası bəzən vulkan şaftının gözlənilməzliyi səbəbindən müvazinətini itirir və ya başlarını qırırdılar. İki dəfə kəskin şəkildə çevrildi və Dreyk incə əyrinin həmişə Diamond Head istiqamətində olduğunu başa düşənə qədər çaxnaşmaya səbəb oldu.
  
  Gözlərini məsafəölçəndə saxladı. Yeraltı zülmət hər tərəfdən onların üzərini bağladı. "İşıq irəlidə" dedi Dreyk qəfildən və dayandı.
  
  Qaranlıqdan bir şey çıxdı. Aşağıdan soyuq hava əsir. O, dayanıb qarşıdakı nəhəng dəliyi tədqiq etdi. Komodo getdi və başqa bir parıltı çubuğu atdı.
  
  Bu dəfə o, təxminən on beş fut yıxıldı.
  
  "Yaxşı. Komodo, sən və komandan hazırlaş. Ben, Karin, gəlin bu jurnallara baxaq".
  
  Delta komandası kələ-kötür çuxurun üzərində möhkəm ştativ quraşdırarkən, Drake tez bir zamanda qeydləri oxudu. Hələ birinci səhifəni oxuyub qurtarmamış gözləri böyüdü və dərindən nəfəs aldı.
  
  "Qanlı cəhənnəm. Düşünürəm ki, bizə daha böyük silahlar lazımdır".
  
  Ben bir qaş qaldırdı. "Orada bizə lazım olan güllələr deyil. Bunlar beyindir".
  
  "Yaxşı, xoşbəxtlikdən ikisi də var." Drake silahını qaldırdı. "Düşünürəm ki, yol boyu bir az pis musiqi dinləmək lazımdırsa, sizə müraciət edəcəyik."
  
  "Yumurta. İndi mənim iPod-da Fleetwood Mac var".
  
  "Mən şoka düşdüm. Hansı versiya?
  
  "Birdən çox varmı?"
  
  Drake başını tərpətdi. "Düşünürəm ki, bütün uşaqlar təhsilə haradasa başlamalıdırlar". O, Karinə göz vurdu. "Necə edirik, Komodo?"
  
  "Bitti".
  
  Drake irəli addımladı, ştativə bərkidilmiş kəndiri tutdu və qəribə parıldayan boruyu itələdi. Çəkmələri dibə dəyən kimi çəkdi, o biriləri bir-bir aşağı sürüşdü. Təlimli idmançı olan Karin enişi rahatlıqla idarə edirdi. Ben bir az mübarizə apardı, amma gənc və sağlam idi və nəhayət tər tökmədən yerə endi.
  
  "İrəli". Drake sürətlə Diamond Head istiqamətinə getdi. "Arxanıza diqqət edin. Biz yaxınlaşırıq".
  
  Keçid enməyə başladı. Drake qısa müddət ərzində lava borusunun təbii axınından necə yayındırıla biləcəyi ilə maraqlandı, lakin sonra başa düşdü ki, maqmanın özü arxasındakı cəhənnəm qüvvəsi ilə ən az müqavimət yolundan zorla keçəcək. Lava istədiyi bucağı ala bilirdi.
  
  Daha bir neçə dəqiqə keçdi və Drake yenidən dayandı. Qarşıda döşəmədə bu dəfə daha kiçik və mükəmməl yuvarlaqlaşdırılmış başqa bir deşik var idi. Komodo parıltı çubuğunu yerə atdıqda, milin təxminən otuz fut dərinliyində olduğunu təxmin etdilər.
  
  "Daha təhlükəlidir" dedi Drake. "Özünüzə yaxşı baxın, siz ikiniz."
  
  Sonra parıltı çubuğundan gələn işığın heç bir daş divar tərəfindən əks olunmadığını gördü. Onun narıncı işığı ətrafdakı qaranlıq tərəfindən udulmuşdu. Onların altında böyük bir otaq var idi.
  
  O, susmağa işarə etdi. Onlar bir nəfər kimi aşağıdan gələn səslərə diqqətlə qulaq asırdılar. Tam sükutdan sonra Drake rappel ipindən tutdu və özünü boş milin üstündən yellədi. O, tavanın altına düşənə qədər tez onun uzunluğundan aşağı sürüşdü.
  
  Hələ səs-küy yoxdur. O, daha bir yarım parıltı çubuqunu sındırdı və onları aşağıdakı kameraya atdı. Tədricən qeyri-təbii bir işıq çiçəklənməyə başladı.
  
  Və Matt Drake nəhayət, az adamın əvvəllər gördüklərini gördü. Təxminən əlli metr uzunluğunda böyük düzbucaqlı otaq. Mükəmməl hamar döşəmə. Üzərində bəzi qədim işarələrin həkk olunduğu üç əyri divar belə bir məsafədə fərqlənmir.
  
  Və bir divara hakim olan əyri tağdır ki, Kapitan Kuku belə valeh edir. Qan Padşahını belə ovsunlayan onun içindəki qapı. Və bundan kənarda ola biləcək dəhşətlər və möcüzələr Mett Drake və onun yoldaşlarını belə bir qorxu ilə doldurdu.
  
  Cəhənnəm qapılarını tapdılar.
  
  
  İyirmi səkkizinci fəsil
  
  
  Helikopter səmaya qalxarkən Hayden möhkəm tutdu və sürətlə istiqamətini dəyişdi. Kinimakiyə son baxışı onu başqa bir vertolyota itələyən həmişə oynaq Alicia Miles idi. Bu mənzərə onu ürkütdü, amma onun praktik tərəfi bilirdi ki, söhbət döyüşə gələndə Manonun çılğın ingilis qadını obrazında biznesdə ən yaxşı dəstəyi var.
  
  Hayden də belədir. Mai onun yanında sakit və dinc oturdu, sanki dünya səviyyəli görməli yerləri görmək üçün Napali sahilinə gedirdilər. Oturacaqların qalan hissəsini isə çatlaq əsgərlər tutublar. Kauai təxminən iyirmi dəqiqəlik məsafədə idi. Geyts Kauaidəki Kukui Grove açıq hava ticarət mərkəzində terror hücumu barədə məlumat vermək üçün onunla əlaqə saxlamışdı. Bir adam kompleksin şimal tərəfindəki Jamba Juice/Starbucks müştərək məkanının xaricindəki məhəccərə özünü zəncirlədi. Bədənində jamteks parçaları olan biri və barmağı primitiv detonatorun tətiyində.
  
  Həmin şəxsin iki avtomat silahı və Bluetooth qulaqcığı da olub və restoranın hər hansı havadarının çıxmasına mane olub.
  
  Qeytsin öz sözləri ilə desək. "Bu axmaq açıq-aydın bacardığı qədər orada qalacaq, sonra səlahiyyətlilər hərəkətə keçəndə o, partlayacaq. Kauai polis qüvvələrinin çoxu hadisə yerinə sizdən uzaqda yerləşdirilib".
  
  "Biz fermanı təhlükəsiz saxlayacağıq, ser," Hayden onu əmin etdi. "Biz bunu gözləyirdik."
  
  "Biz bunu etdik, miss Jay. Güman edirəm ki, Kovalenkonun bundan sonra Böyük Ada ilə bağlı planlarının nə olduğunu görəcəyik".
  
  Hayden gözlərini yumdu. Kovelenko bu hücumu illərdir planlaşdırırdı, lakin suallar qalırdı. Portal cihazından niyə imtina edirsiniz? Niyə belə bir gurultu ilə ayrılın? Bu onun B planı ola bilərmi? Bu, hakimiyyət orqanlarının onun bütün səylərini tez bir zamanda ifşa etməsinə və Drake, dostları və ailələrinə qarşı Qanlı Vendetta qızışdırmasına baxmayaraq, o, ən böyük şöhrəti qazanmaq üçün bu yolu seçdi.
  
  Yaxud, o fikirləşdi ki, bəlkə o, köhnə, köhnə strategiyadan istifadə edərək burada kifayət qədər ajiotaj yaradır ki, sizin hərəkətləriniz orada diqqətdən kənarda qala bilər.
  
  Fərqi yoxdur, o düşündü. Onun düşüncələri Ben və onun üzərində olduğu təhlükəli vəzifə haqqında idi. O, bunu heç vaxt vəzifəsindən kənar deməzdi, amma onu çox sevməyə başlamışdı. Atasına qarşı hiss etdiyi vəzifə itmədi, lakin Kennedi Murun dəhşətli ölümündən sonra daha az aktuallaşdı. Real həyat hər gün köhnə vədləri alt-üst edir.
  
  Vertolyot Havay adalarının parlaq mavi səmasında hərəkət edərkən Hayden Ben Bleyk üçün dua etdi.
  
  Sonra onun mobil telefonu zəng çaldı. Ekrana baxanda təəccüblə qaşları çatıldı.
  
  "Salam" deyə dərhal cavab verdi. "Necəsən?"
  
  "Əla, təşəkkür edirəm, amma bu məzar kəşfiyyatının bir ciddi yan təsiri var. Qaranlığım az qala getdi".
  
  Hayden gülümsədi. "Yaxşı, Torsten, bu cür şeylər üçün salonlar var."
  
  "Komandirlik məntəqəsi ilə məzar arasında? Həqiqətən yox."
  
  "Əlbəttə, söhbət etmək istərdim, Torsten, amma siz isveçlilər anlarınızı özünüz seçirsiniz."
  
  "Anladım. Əvvəlcə Dreykə zəng vurmağa çalışdım, lakin o, birbaşa səsli poçta getdi. O yaxşıdır?"
  
  "Olduğundan daha yaxşı, bəli." Hayden sağ tərəfdə görünən Kauai səma xəttini gördü. "Dinləmək-"
  
  "Mən tez olacam. Buradakı əməliyyat uğurla keçdi. Tənqidedici heç nə yoxdur. Hər şey gözlənildiyi kimi və vaxtında oldu. Amma..." Torsten dayandı və Hayden onun nəfəsini dərdiyini eşitdi. "Bu gün bir şey oldu. Mən deyərdim ki, nəsə "sönmüş" görünür. Siz amerikalılar bunu başqa cür adlandıra bilərsiniz".
  
  "Bəli?"
  
  "Hökumətimdən mənə zəng gəldi. Mənim vasitəçimdən tutmuş dövlət nazirinə qədər. Yüksək səviyyəli problem. Mən..." Daha bir tərəddüdlü pauza, heç Dahl kimi deyil.
  
  Kauai'nin sərt sahil xətti onların altından qaçdı. Zəng radiodan gəldi. "Səkkiz dəqiqə qalıb."
  
  "Mənə dedilər ki, əməliyyatımız - Skandinaviya əməliyyatımız yeni agentliyə köçürülmək üzrədir. Amerika CIA, DIA və NSA-nın yüksək rütbəli, lakin adı açıqlanmayan üzvlərindən ibarət birgə işçi qrupu. Deməli, Hayden, mən hərbçiyəm və ən yüksək rəisimin əmrlərini yerinə yetirəcəyəm, amma bu sizə uyğun gəlirmi?"
  
  Hayden özünə baxmayaraq şoka düşdü. "Mənə bu tam cəfəngiyat kimi gəlir. Əsas şəxsin adı nədir? Özünü əlinə verdiyin adam".
  
  "Russel Kayman. Onu tanıyırsan?"
  
  Hayden onun yaddaşını axtardı. "Adını bilirəm, amma bu haqda çox az şey bilirəm. Əminəm ki, o, DİA-dan, Müdafiə Kəşfiyyat Agentliyindəndir, lakin onlar əsasən silah sistemlərinin alınması ilə məşğuldurlar. Bu Rassel Kayman səndən və Türbədən nə istəyir?
  
  "Sən mənim fikrimi oxuyursan".
  
  Hayden gözünün ucu ilə Meyin başının yırğalandığını gördü, sanki kəllədən vurulmuşdu. Lakin Hayden sual dolu baxışlarla ona tərəf dönəndə yapon agenti baxdı.
  
  Hayden bir neçə saniyə düşündü və sonra sakit səslə soruşdu: "Bütün xalqına güvənirsən, Torsten?"
  
  Dahlın çox uzun fasiləsi onun sualına cavab verdi.
  
  "Əgər DİA nəsə xəbərdar edilibsə, deməli, onların əhatə dairəsi çox genişdir. Onların prioriteti hətta CIA-nın prioritetini də keçə bilər. Diqqətlə addımlayın, dostum. Bu oğlan, Kayman, o, xəyaldan başqa bir şey deyil. Qara əməliyyat problemləri həlledicisi, Gitmo, 11 sentyabr. Əgər ciddi və həssas bir şey səhv olarsa, müraciət etdiyiniz şəxs odur".
  
  "Siktir məni. Kaş soruşmasaydım".
  
  "Mən indi getməliyəm, Torsten. Amma sizə söz verirəm ki, bacardığım qədər tez Conathanla bu bok haqqında danışacağam. Orada asmaq."
  
  Torsten hər şeyi görən və amerikalı bir başlanğıc üçün hansısa lakey təyin olunmasından iyrənən peşəkar əsgərin yorğun nəfəsi ilə müqaviləni imzaladı. Hayden ona rəğbət bəsləyirdi. O, bildiyini soruşmaq üçün Maiyə tərəf döndü.
  
  Amma radiodan "Hədəf" zəngi gəldi.
  
  İrəlidə və aşağıda tarlalar yanırdı. Helikopter enərkən kiçik fiqurların hər tərəfə təsadüfi qaçdığını görmək olurdu. Kabindən kəndirlər uzadıldı və insanlar onların arxasınca tullandılar, sürətlə aşağıda yanmış mənzərəyə doğru sürüşdülər. Hayden və Mey öz növbələrini gözlədilər, öz adamlarının atəş açdığını eşitdikcə Meyin ifadəsi boş idi.
  
  Hayden üçüncü dəfə Glock-un hazırlığını yoxladı və dedi: "Budro aşağıda."
  
  "Narahat olma" dedi yapon qadın. "O, Mai-time-nin əslində nə demək olduğunu öyrənəcək."
  
  İki qadın birlikdə kəndirdən enərək eyni vaxtda yerə endi və klassik bir-iki örtük hərəkəti ilə uzaqlaşdılar. Bu təcrübə bir-birinə mütləq etibar tələb edirdi, çünki bir nəfər qaçarkən, digəri onların periferiyalarını izləyirdi. Bir, iki, sıçrayış kimi. Tikinti. Lakin bu, irəliləmək üçün sürətli və dağıdıcı bir yol idi.
  
  Hayden qaçarkən ərazini skan etdi. Bir neçə zərif təpə, nəhəng bir evin və bir neçə böyük yardımçı binanın dayandığı hasarlanmış bir kompleksdə başa çatdı. Bu, Kovalenkonun ikinci ferması olardı. Yanğın və xaosa görə, Boudreau onlardan bir qədər əvvəl gəlmişdi.
  
  Və ya, daha çox, o, sadistcəsinə bütün bunlara vaxt ayırırdı.
  
  Hayden qaçaraq, götürdüyü Dəniz M16 hücum tüfəngini ağzındakı tüfənglərə və qapaqda gördüyü kişilərə atəşə tutdu. İki dəqiqədən sonra növbə ona çatdı və o qışqırdı: "Yenidən yüklə!" və silahına yeni jurnal daxil etmək üçün daha bir neçə saniyə çəkdi . Onlara nadir hallarda atəş açılırdı və onlar olanda o qədər nizamsız idi ki, onları bir neçə fut qaçırdılar.
  
  Hər iki tərəfdə dəniz piyadaları bərabər sürətlə irəlilədilər. İndi qarşıda bir hasar göründü, darvaza dəvətli şəkildə açıq qaldı, lakin komandalar sola keçdilər. Yaxşı yerləşdirilmiş qumbara hasarın dayaqlarını məhv edərək, komandanı rançaya maneəsiz daxil etdi.
  
  Güllələr indi təhlükəli dərəcədə yaxından fit çalırdı.
  
  Hayden generator əlavəsinin arxasında gizləndi. Mai örtük üçün göyərçin edərkən zərbə kərpicdən qığılcımlar buraxdı. Hər yerə səpələnmiş gil və metal parçaları.
  
  Mai yanağından axan qanı sildi. "Budronun əsgərləri sizin uşaq bağçalarınızda təhsil alırdılar."
  
  Hayden nəfəsini dərmək üçün bir az vaxt ayırdı, sonra cəld evə nəzər saldı. "On iki fut. Siz hazırsınızmı?"
  
  "Bəli".
  
  Hayden qaçdı. Mai irəli addımladı və düşmənlərini gizlənmək üçün ördəkləməyə məcbur edən qurğuşun divarını ucaltdı. Hayden evin küncünə çatdı və özünü divara sıxdı. Pəncərəyə bir çırpıntı atdı və sonra Mai örtdü.
  
  Ancaq o anda qulaqcıqdan heyrətamiz miqdarda söhbət gəldi. Komanda rəhbəri insanları uzaqdakı anbara getməyə çağırdı. Orada dəhşətli bir şey baş verəcəkdi. Hayden dinlədikcə, Boudreaux-nun adamlarının binanı yarı mühasirəyə aldıqlarını və içəridə ola biləcək hər şeyə atəş açmağa hazırlaşdıqlarını başa düşdü.
  
  Əsirlər, şübhəsiz. Girovlar.
  
  Hayden Maydan sonra yarışa çıxdı, təmizliyə qaçdı və birlikdə atəş etdi. Digər əsgərlər də onlara qoşulub, hər iki tərəfdən havaya qalxaraq ölümcül, hücum edən cəsarət və ölüm divarı təşkil etdilər.
  
  Baş verəcək mənasız qırğın Boudronun vizit kartı idi. O orada olacaqdı.
  
  Qaçan əsgərlər atəşi dayandırmayıblar. Güllələr havada kəsildi, divarlardan və mexanizmlərdən sıçradı və ən azı yarım onlarla düşmən hədəfi tapdı. Boudreaux adamları şok və qorxu içində geri çəkildi və geri çəkildi. Əsgərlər sığınacaqlarının yanından keçərkən ehtiyatsızcasına yan tərəfdən atəş açmağa çalışsalar da, dəniz piyadaları hazır idilər və onlara qumbaraatanlar atdılar.
  
  Partlayışlar qaçışçıların hər iki tərəfində havaya qalxdı. Partlayışlar qəlpələri uçurdu; od dilləri qaynar ölümü elə sürətlə yaydı ki, göz çətinliklə izlədi. Qışqıran insanlar yollarında uzanır.
  
  Hayden irəlidə bir anbar gördü. Onun ürəyi tamamilə dəhşət içində batdı. Bu doğru idi. Boudreaux-nun ən azı on beş adamı kilidli anbarın ətrafında dayanaraq silahlarını kağız kimi nazik divarlara yönəldirdilər və Hayden birinci adamı nişan alanda hamısı atəş açdı.
  
  
  * * *
  
  
  Havay qüvvələri və onların müttəfiqləri Böyük Adadakı Kovalenko Ranchosuna hücum edərkən Alisiya Mayls qaçaraq atəş açıb. Ərazi qeyri-bərabər idi. Bütün dərin kanyonlar, yüksək təpələr və meşəlik düzənliklər. Onlar fermaya yaxınlaşmamışdan əvvəl, hücum helikopterlərindən birinə qumbaraatan atıldı, onu tutdu, lakin məhv etmədi və hamını erkən eniş etməyə məcbur etdi.
  
  İndi onlar sıx meşə və sıldırımlı dağ yamacları üzərində danışıqlar apararaq komanda şəklində tələsdilər. Onlar artıq bir adamı bubi tələsinə itirmişlər. Hücum Qanlı Kralın adamları tərəfindən hazırlanmışdı. RPG-lər ağacların arasından məqsədsiz uçurdular.
  
  Muzdlular əylənirlər.
  
  Ancaq dəniz piyadaları, indi hasardan cəmi otuz fut və son bir sıldırım vadi ilə ayrılan irəlilədilər. Alicia düşmənlərinin gülən üzlərini ayırd edə bilirdi. Onun qanı qaynamağa başladı. Onun yanında böyük bir CIA agenti Kinimaka nəhəngin dalınca qaçırdı. Çox faydalı olduğu ortaya çıxdı.
  
  Qulaqlarındakı rabitə cihazları gələn vəhşilik xəbərlərini çatdırırdı. Oahudakı Ala Moana Queen oteli bağlanıb. Turist onuncu mərtəbənin pəncərəsindən atılaraq öldürülüb. Qumbaralar küçəyə atılıb. Xüsusi təyinatlılar qrupu muzdluların törətdiyi ölüm və qarışıqlıq səbəbindən tezliklə yaşıl işıq yandırılacaq əməliyyata hazırlaşırdı. Kauaidə tək bir kamikadze jurnalistlərin toplaşdığı mikroavtobuslara bir neçə güllə ataraq bir müxbiri yaralayıb. İndi də Böyük Adada turistlərlə dolu avtobus qaçırılıb və heyətinə bomba qoyulub. Onların əsirləri çöldə şezlonglarda oturub pivə içib kart oynayarkən onları içəri bağladılar. Onların hansında detonatorun olduğu və ya neçə nəfərin olduğu məlum deyildi.
  
  Alicia vadinin yan tərəfinə atıldı. RPG onun qarşısında partladı, havaya kir və daşlar göndərdi. O, gülərək onların üstündən tullandı və Kinimakinin tərəddüdünü hiss edəndə arxaya döndü.
  
  "Buyurun, yağlı" dedi, dodaqlarını oynaq şəkildə büzdü. "Mənimlə qal. Burada işlər həqiqətən qarışıq olur."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden sakit olmağa və bununla da dəqiqliyini qorumağa çalışaraq təkrar-təkrar atəş etdi. Onun görmə qabiliyyətinə üç baş partladı. Mai hələ də heç nə demədən onun yanında qaçırdı. Digər əsgərlər bir diz çökdülər, atəşdən yayındılar və muzdluları geri dönməmiş yerə vurdular.
  
  Hayden o zaman onların arasında idi. Bir kişi döndü və o, tüfənglə onu burnunun körpüsünə vurdu. O, qışqıra-qışqıra yıxıldı, lakin onun ayaqlarına təpiklə vurdu, bu da qızın başının üstündən uçmasına səbəb oldu.
  
  O, cəld yuxarı qalxdı, lakin onun cəsədi onun üstünə düşdü və onu yerə sıxdı. Başını qaldıranda düz onun nifrətlə dolu, ağrılı gözlərinə baxdı. Ayı bir gurultu ilə onu yumruqladı və qalın əllərini boğazına doladı.
  
  Dərhal ulduzları gördü, lakin onu dayandırmağa cəhd etmədi. Bunun əvəzinə onun iki boş əli silahı özləri tapdı. Sağda onun Glock var. Solda onun bıçağı var. O, silahın lüləsini onun qabırğalarına soxdu və ona bunu hiss etdirdi.
  
  Onun tutuşu boşaldı, gözləri böyüdü.
  
  Hayden üç darıxdırıcı atəş etdi. Kişi onun yerindən yuvarlandı. Onun yuxarıdakı mənzərə aydınlaşdıqca başqa bir muzdlu siması göründü. Hayden burnundan vurdu, adamın geri uçduğunu və gözdən itdiyini gördü.
  
  O, oturdu və Mai gördü. Qalan sonuncu muzdlu onunla qarşılaşır. Hayden gözlərini qırpdı. Bu adam dağıntı idi. Üzü qırmızıya boyanmış kimi görünürdü. Kifayət qədər diş yox idi. Çənəsi boş görünürdü. Bir qolu yerindən çıxmış, digəri isə dirsək nahiyəsindən sınıb. O, titrəyən ayaqları üzərində dayandı, sonra qanlı palçığın içində diz çökdü.
  
  "Siz meydan oxumaq üçün səhv insanı seçdiniz" dedi Mai, borc götürdüyü Glock ilə nişan alarkən və başını partlatarkən şirin bir təbəssümlə dedi.
  
  Hayden qeyri-ixtiyari udqundu. Bu ciddi qadın idi.
  
  Dəniz piyadaları anbarın qapısını açıb, onların varlığını səsləyib. Haydenin ürəyi bərkidilmiş divarlardakı dəliklərin sayına görə batırdı. Ümid edək ki, girovlar qaçıblar.
  
  Onun sürətlə təmizlənən fikirləri arasında hər şeydən əvvəl bir şey aydın oldu. Boudreaux burada deyildi. Geri evə baxdı. Bu, onun gizlənəcəyini gözlədiyi son yer idi, amma yenə də...
  
  Qəfil çaxnaşma onun diqqətini çəkdi. Dəniz piyadaları sanki bıçaqlanmış kimi çiynindən tutaraq anbardan çıxdılar.
  
  Sonra Boudreaux və muzdlular dəstəsi anbardan töküldü, silah atəşinə tutdu və cinlər kimi qışqırdı. Bu o demək idimi ki, digər muzdlular canlarını aldadıcı olmaq üçün verdilər? Blankları və ya müəyyən bir mövqedən atəş açdılar?
  
  Reallıq onu nüvə partlayışı kimi vurdu. Qan Kralının adamları indi dəniz piyadalarının arasında idilər, döyüşürdülər və Boudreau bıçağı cəsarətlə qaldıraraq Haydenə tərəf qaçdı.
  
  
  * * *
  
  
  Alicia yaradıcılığı və ruhu ilə komandanı ruhlandırdı. Bir neçə dəqiqədən sonra onlar son yüksəlişin zirvəsinə çatdılar və qazılmış müdafiəçilərin üzərinə od halo yağdırdılar. Alisiya böyük bir ev, böyük bir anbar və iki maşınlıq qaraj gördü. Sahə geniş bir çaya baxırdı, şübhəsiz ki, qaçış vasitəsi kimi xidmət edirdi və anbarın yanında bir döyülmüş vertolyotu olan bir helikopter meydançası var idi.
  
  O geri baxdı. "Qumbaraatanlar."
  
  Komandanın rəhbəri qaşqabağını çəkdi. "Artıq bunu edir."
  
  Alisiya düşmən mövqelərini göstərdi. "Orada alçaq bir divar var. Evin arxa tərəfi. Rolls-Royce-un arxasında. Fəvvarənin sağında".
  
  Komanda lideri dodaqlarını yaladı. "Əclafları qovun."
  
  Bir neçə partlayış yerin titrəməsinə səbəb olub. Hücum edənlər üç qumbara atdılar və sonra bir-iki formada irəli atdılar, hələ də birlik olaraq atəş açdılar, lakin ölümcül bir qövslə havaya qalxdılar.
  
  Dağıdıcı vəhşiliklə onlar Qan Kralının fermasına basqın etdilər.
  
  
  İyirmi doqquzuncu fəsil
  
  
  Dreykin çəkməli ayaqları kameranın döşəməsinə toxundu. Digərləri enməyə başlamazdan əvvəl onların yolunu işıqlandırmaq üçün məşəl qurdu. Dərhal divarlar canlandı, onların qravüraları indi Dreykin şoka düşmüş gözlərində aydın görünürdü.
  
  İki portativ cihazda olanlara bənzər qıvrımlar. İndi onların Thorsten Dahl və komandasının İslandiyadakı Tanrılar Türbəsində kəşf etdikləri ilə eyni olduqları təsdiqləndi.
  
  Bu yaxınlarda hansı qədim sivilizasiyaya rast gəldilər? Və bütün bunların sonu necə olacaq?
  
  Ben, Karin və Delta komandasının qalan hissəsi hamı Pele Qapısının nəhəng tağının ətrafına toplaşana qədər endirmə ipini itələdi. Drake əlindən gələni etməyə çalışdı ki, kənardakı mürəkkəb qaralığa çox dərindən nəzər salma.
  
  Ben və Karin diz çökdülər. Tağ özü mükəmməl hamar və simmetrik olan bir növ fırçalanmış metaldan ibarət idi. Metal səthi mağaranın qalan hissəsi ilə eyni kiçik izlərlə həkk olunmuşdu.
  
  "Bu işarələr," Karin onlara diqqətlə toxundu, "təsadüfi deyil. Bax. Eyni qıvrımın təkrar-təkrar təkrarlandığını görürəm. Mağaranın qalan hissəsi isə..." O, ətrafa baxdı. "Eynidir".
  
  Ben telefonunu axtarmağa başladı. "Bu, Dahlın bizə göndərdiyi şəkildir." Onu işığa tutdu. Dreyk Delta Komandasının müdaxilə edənlərə qarşı ayıq-sayıq olacağına əmin olaraq irəli əyildi.
  
  "Deməli, Tanrılar Türbəsinin Cəhənnəmin Qapıları ilə əlaqəsi var" deyə Drake yüksək səslə düşündü. "Ancaq qıvrımlar nə deməkdir?"
  
  "Təkrarlanan nümunələr" dedi Karin sakitcə. "Mənə de. Nə cür əlamətlər, qədim və ya
  
  Müasir, çoxlu təkrarlanan naxışlardan ibarətdir?"
  
  "Asan." Böyük Komodo onların yanında çöməldi. "Dil".
  
  "Düzdür. Deməli, əgər bu dildirsə..." O, kameranın divarlarını göstərdi. "Sonra bütün hekayəni danışırlar."
  
  "Dahl tapdıqları kimi." Drake başını tərpətdi. "Ancaq indi bunu təhlil etməyə vaxtımız yoxdur. Kovalenko bu qapılardan keçdi".
  
  "Gözləmək". Ben burnunun körpüsünü çimdiklədi. "Bu əlamətlər..." O, tağına toxundu. "Cihazlarda olduğu kimi. Mənə bu, bu qapının eyni cihazın yenidən işlənmiş versiyası olduğunu göstərir. Zamanla səyahət maşını. Artıq belə bir nəticəyə gəldik ki, tanrılar zamanla səyahət etmək və taleyə təsir etmək üçün əl alətlərindən istifadə etmişlər. Bəlkə də əsas sistem budur".
  
  "Bax," Dreyk sakitcə dedi, "bu əladır. Bunu başa düşəcəksiniz. Amma bu darvazaların arxasında..." O, barmağını zifiri qaranlığa işarə etdi. "Qanlı Kral. Yüzlərlə başqaları arasında Kennedinin ölümünə görə məsuliyyət daşıyan adam. Söhbəti dayandırıb yeriməyə başlamağın vaxtıdır. get".
  
  Ben başını tərpətdi və ayağa qalxdı, bir az günahkar görünürdü. Otaqdakı hər kəs dərindən nəfəs aldı. Darvazanın arxasında heç birinin qeyd etmək istəmədiyi başqa bir şey var idi:
  
  Kapitan Kukun tağın adını "Pele qapısı"ndan "Cəhənnəm qapısı" olaraq dəyişməsinin səbəbi.
  
  
  OTUZUNCU FƏSİL
  
  
  Havay ştatı bir dəlinin gücü altında sarsıldı.
  
  Adalarda baş verən qaranlıq, əxlaqsız hadisələrin geniş panoramik görünüşünü təmin edə bilən bir vertolyot uça bilsəydi, əvvəlcə mühasirəyə alınmış Ala Moana Queen Hoteli tutmaq üçün Oahu üzərində uçacaqdı, burada bir neçə SWAT komandasının təcrübəli üzvləri yerləşirdi. bütün yüksəklikləri və saysız-hesabsız girovları tutan ağır silahlı, motivli muzdlulara qarşı hərəkətə keçməyə başladı. O, ən azı onlarla sınmış pəncərədən tökülən cəhənnəm qara tüstü buludlarından qaçaraq, əllərində tüfəng və qumbaraatan olan maskalı adamların köməksiz kişiləri, qadınları və uşaqları məhv etmək daha asan olan qruplara sürüklədiklərini görə biləcəyi açılışları diqqətlə göstərərək yanımdan keçdi. .
  
  Və sonra o, böyük bir qövslə yuxarı və sağa yuvarlanacaq, əvvəlcə günəşə doğru, o yağlı sarı top yavaş-yavaş qeyri-müəyyən və ehtimal ki, fəlakətli gələcəyə doğru irəliləyir, sonra isə qorxunc səyahətində aşağı və sola tullanırdı. Kauai istiqamətində kəşf. O , sönmüş bir vulkanın ən qaranlıq və ən təhlükəli yeraltı mağaralarında sirlər axtaran və dəhşətli yuxular görən qəhrəmanlara və yaramazlara laqeyd olaraq Diamond Head-in yanından keçəcək .
  
  Kauai-də o, özünü qəhvəxananın hasarına zəncirləmiş, havadarlarını içəridə saxlayan və dinamitlə doldurulmuş jilet və ölü adamın partlayıcı qurğusundan yapışan titrəyən əlini açıq-aydın nümayiş etdirən tərə boğulmuş adam üçün bir xətt çəkərdi. Şəkli böyütsəniz, kişinin gözlərindəki ümidsizliyi görə bilərsiniz. Bu, onun uzun müddət davam edə bilməyəcəyini açıq şəkildə göstərəcəkdi. Və sonra o, ekzotik sahil xəttinin zərif əyrisini izləmək üçün yenidən damların üstündən yüksələrək yüksəklərə qalxdı. Hayden Jay-in Ed Boudreau ilə yenicə döyüşdüyü yanan ranchoya, Mai Kitano və qalan dəniz piyadaları Boudreaux-nun onlarla muzdlusu ilə əlbəyaxa döyüşdə vuruşdular. Ölümün və döyüşün dəhşətli səs-küyü arasında yaralı girovlar ağlayırdılar.
  
  Və irəli. Keçmişlə gələcək artıq toqquşub. Qədimlər və avanqardlar qarşıdurma içərisindədirlər.
  
  Bu gün tanrıların ölə biləcəyi və yeni qəhrəmanların çiçək açıb yüksələ biləcəyi gün idi.
  
  Helikopter Böyük Adanı təşkil edən ziddiyyətli mənzərələri və dinamik ekosistemləri qəbul edərək son uçuşunu edəcək. Alisiya Mayls, Mano Kinimaka və onların dəniz piyadaları komandası girovların, muzdluların və dinamit boyunbağılı adamların bir qüdrətli toqquşmada toqquşduqları güclü müdafiə olunan kompleksə hücum edərkən, başqa bir ranchoda yarışarkən diqqəti cəmləmək üçün bir neçə dəqiqə var idi. Döyüşün kənarlarında Qan Kralının adamlarını quru, hava və su ilə təxliyə etməyə hazır olan güclü maşınlar işə başladı. Alicia və Kinimaka qaçanlardan xəbərdar olan və artıq onları tutmaq və məhv etmək üçün yollar hazırlayaraq yuxarı baxdıqca kamera yaxınlaşmağa başladı.
  
  Və nəhayət helikopter uzaqlaşdı, sadəcə bir maşın, amma yenə də insan axmaqlığının, toplaya bildikləri cəsarətin və edə biləcəkləri ən pis pisliyin təsvirləri ilə dolu bir maşın.
  
  
  OTUZ BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Drake, Kapitan Kukun Cəhənnəm Qapıları adlandırdığı tağın altına girdi və özünü kobud şəkildə kəsilmiş dar bir keçiddə gördü. Tüfəngin işığını yandırıb lüləsinə yapışdırdı. O, çiyninə də fənər bağlayıb, divarları işıqlandıracaq şəkildə düzəltdi. Bir müddət çox işıq vardı və heç bir aşkar təhlükə yox idi.
  
  Onlar dolama keçiddən keçəndə Dreyk çiyninin üstündə dedi: "Mənə, Ben, Kukun jurnallarından danış."
  
  Ben tez nəfəs aldı. "Bu, bu nəhəng tələ sisteminin icmalından başqa bir şey deyil. Kuk tələlərin təbiətinə görə onu "Cəhənnəmin qapıları" adlandırıb. Axırda nə olacağını belə görmədi".
  
  "Bəs tələləri kim qurdu?" Drake soruşdu. "Bəs niyə?"
  
  "Heç kim bilmir. Çöldə tapdığımız işarələr və Tanrılar Türbəsindəki işarələr bu daxili divarlarda deyil". Boğazını təmizləyib əlavə etdi: "Sağ ol".
  
  Komodonun səsi onların arxasından gurlandı. "Niyə Kuk sonunu görmədi?"
  
  "O, qaçdı" dedi Karin sakitcə. "Qorxu içində".
  
  "Oh, cəfəngiyat."
  
  Drake bir anlıq dayandı. "Beləliklə, mən sadəcə lal bir əsgər olduğum üçün və siz ikiniz bu əməliyyatın beyni olduğunuz üçün icazə verin, hər şeyi aydınlaşdırım. Əsasən, loglar tələ sisteminin açarıdır. İkinizin də nüsxələri yanınızdadır".
  
  "Bizim birimiz var" dedi Ben. "Karinin başında başqa biri var."
  
  "Onda birimiz var" deyə Komodo gileyləndi.
  
  "Xeyr..." Ben başladı, lakin Dreyk onu dayandırdı. "Onun demək istədiyi odur ki, o ölsə, bir nüsxəmiz olacaq, balam. Öləndə foto yaddaş o qədər də faydalı deyil".
  
  "Mən yox... Bəli, tamam, bağışlayın, biz əsgərlər kimi düşünmürük."
  
  Drake tunelin genişlənməyə başladığını gördü. Ən yüngül meh onun üzünə əsirdi. Onları dayandırmaq üçün əlini qaldırdı, sonra da başını küncdən çıxardı.
  
  Budur heyrətamiz bir tamaşa.
  
  O, uzunsov formada, tavanı qaranlıqda itmiş nəhəng bir otağın girişində idi. Zəif işıq Qan Padşahının adamlarının qoyub getdiyi parıltı çubuqlarından gəlirdi. Birbaşa qarşısında dağın dərinliklərinə qədər davam edən tuneli qoruyarkən ürəyini döyüntəyən mənzərə vardı.
  
  Tunelin üstündəki qayaya nəhəng bir üz oyulmuşdu. Maili gözləri, qarmaqlı burnu və başından çıxan buynuz kimi təsvir edilə bilən şeylə Drake dərhal onun şeytanın və ya iblisin üzü olduğu qənaətinə gəldi.
  
  Bir anlıq sifətə məhəl qoymayaraq ətrafa göz gəzdirdi. Divarlar əyri idi, altlıqları qaranlığa bürünmüşdü. Buraya bir az əlavə işıq əlavə etməli idilər.
  
  O, yavaş-yavaş digərlərini qabağa işarə etdi.
  
  Və sonra, birdən mağarada bir səs-küy yarandı, bir anda atəş açan yüz alovlu və ya Benin dediyi kimi, "lənətə gəlmiş Batmobile" bənzəyir.
  
  Oymağın burun dəliklərindən alov püskürərək daş döşəmənin ətrafında soba yaradıb. Hər burun dəliyindən iki ayrı alov püskürdü, sonra bir neçə saniyə sonra hər gözdən bir alov çıxdı.
  
  Drake bunu narahatlıqla öyrəndi. "Bəlkə biz hansısa mexanizmi hərəkətə gətiririk. Təzyiq həssas açarı və ya başqa bir şey. O, Benə tərəf döndü. "Ümid edirəm ki, hazırsan, dostum, çünki mənim sevimli Dinorock qruplarımdan biri olan Poison deyirdi ki, bu, yaxşı vaxtdan başqa bir şey deyil."
  
  Ben qeydlərinə baxarkən dodaqları keçici bir təbəssümlə qıvrıldı. "Bu, cəhənnəmin birinci mərtəbəsidir. Ssenari müəllifi, Hawksworth adlı bir adamın dediyinə görə, onlar bu səviyyəni Qəzəb adlandırdılar. Məncə, səbəb bəllidir. Sonralar onu iblislə, qəzəb iblisi Amonla müqayisə etdilər".
  
  "Dərs üçün təşəkkür edirəm, balam." Komodo hönkürdü. "Təsadüfi olaraq keçmişə gedən yoldan bəhs edirmi?"
  
  Ben mətni yerə qoydu və onu düzəltdi. "Bax. Mən bunu əvvəllər görmüşəm, amma başa düşməmişəm. Bəlkə də bu bir ipucudur".
  
  Drake gənc dostunun yanında çöməldi. Kopyalanan jurnallar diqqətlə dizayn edilmiş və təsvir edilmişdir, lakin Benin barmağı onun diqqətini qəribə bir mətn xəttinə çəkdi.
  
  1 (||) - 2-yə keçin (||||) - 3-ə keçin (||) - 4-ə keçin (|||||/)
  
  Bundan sonra gələn yeganə yazı belə idi: "Qəzəblə, səbr et. Diqqətli adam əgər qarşısında naviqasiya xətləri varsa, marşrutunu planlaşdıracaq".
  
  "Kuk bütün zamanların ən böyük dənizçisi idi" dedi Ben. "Bu xətt bizə iki şeyi deyir. Bu Aşpaz iblisin yanından keçən bir marşrut qurdu və ondan keçən yolun diqqətli planlaşdırma tələb etdiyini söylədi.
  
  Karin alovu seyr etdi. "Dörd saydım" o, fikirli halda dedi. "Dörd alov püskürməsi. Eyni miqdar..."
  
  Səssizliyi sarsıdan atəş səsi eşidildi. Güllə Dreykin başının yanındakı divardan sökülüb iti qaya qırıqlarının havanı kəsməsinə səbəb oldu. Bir millisaniyə sonra Dreyk tapançasını qaldırıb atəşə tutdu və bir millisaniyə sonra o, başa düşdü ki, keçidə geri çəkilsə, snayper onları qeyri-müəyyən müddətə divara yapışdıra bilər.
  
  Bu fikirlə qaçdı, atəş etdi, kameraya girdi. Komodo da, deyəsən, eyni nəticəyə gəlib, onun arxasınca getdi. Qarışıq alov ətrafdakı divardan qığılcımları söndürüb. Gizləyici şoka düşdü, lakin yenə də Drake və Komodo arasında fit çalan başqa bir güllə atmağı bacardı.
  
  Dreyk nişan alaraq bir dizi üstə çökdü.
  
  Kişi silahını yüksək qaldıraraq örtüyündən sıçradı, lakin Komodo əvvəlcə atəş açdı - partlayış dalğası hücumçunu geri atdı. Deşici bir qışqırıq eşidildi və adam qarmaqarışıq bir yerə düşdü, tüfəng yerə çırpıldı. Komodo getdi və adamın öldüyünə əmin oldu.
  
  Drake and içdi. "Düşündüyüm kimi, Kovalenko bizi yavaşlatmaq üçün snayperləri buraxdı."
  
  "Və bizi arıqlamaq üçün" Komodo əlavə etdi.
  
  Karin başını küncə dürtdü, sarı saçları gözlərinin içinə düşdü. "Əgər mən haqlıyamsa, o zaman qəribə cümlə açar deşikdir, "səbir" sözü isə açardır. İki mənlik kimi görünən o iki tramvay xətti? Musiqidə, şeirdə və köhnə ədəbiyyatda pauza mənasını verə bilər. Buna görə də səbir "pauza etmək" deməkdir.
  
  Delta komandası Komodo tərəfindən təkid edilən və bir daha səhv etməmək qərarına gələn mağaranın o tayında havalanarkən Dreyk təklifə baxdı.
  
  Komodo qışqırdı: "Bəs insanlar? Bubi tələlərindən çəkinin. Mən icazə verməzdim ki, o rus axmaq münsiflər heyətində nəsə saxtalaşdırsın".
  
  Drake tərli ovucunu kobud divara sürtdü, əlinin altındakı kələ-kötür daşı hiss etdi, soyuducunun içi qədər soyuqdu. "Beləliklə, belədir: 'İlk partlayışı gözləyin, sonra ikiyə fasilə verin və ikiyə keçin. İkinci partlayışdan sonra dördüncüyə fasilə verin və üçüncüyə keçin. Üçüncü partlayışdan sonra iki dəfə fasilə verin və dördə keçin. Dördüncü partlayışdan sonra isə altıncı dəfə fasilə verin və sonra çıxın".
  
  "Asan." Ben göz qırpdı. "Ancaq fasilə nə qədər davam edir?"
  
  Karin çiyinlərini çəkdi. "Qısa sehr."
  
  "Oh, bu faydalıdır, bacı."
  
  "Bəs siz partlayışları necə hesablayırsınız?"
  
  "Düşünürəm ki, ən uzaq yerə birinci çatan birinci, dördüncü isə ən qısadır."
  
  "Yaxşı, bunun bir mənalı olduğunu düşünürəm. Amma yenə də..."
  
  "Hamısı budur". Drake kifayət qədər idi. "Mənim səbrim artıq bu debatı dinləyərkən sınanıb. Əvvəl mən gedəcəm. Gəlin bunu kofein həddindən artıq tükənməzdən əvvəl edək."
  
  O, ən uzun alovdan bir neçə metr aralıda dayanaraq Komodo heyətinin yanından keçdi. Hiss etdi ki, hər bir adam dönüb baxır. O, Benin narahatlığını hiss etdi. O, gözlərini yumdu, hərarətin yüksəldiyini hiss edərək, başqa bir həddindən artıq qızdırılan axıntı qarşısındakı havanı qızarddı.
  
  Kennedinin sifəti gözünün qabağında idi. Onu əvvəlki kimi gördü. Saçında sərt bob, ifadəsiz şalvar kostyumları - həftənin hər günü üçün bir. Hər şeyi onun qadın olmasından yayındırmaq üçün şüurlu bir səy.
  
  Sonra Kennedi onun saçını aşağı saldı və iki ləzzətli ay keçirdiyi qadını xatırladı. Həyat yoldaşı Alisonun dağıdıcı ölümündən və uzun illər əvvəl o taleyüklü avtomobil qəzasının yaratdığı ağrıdan sonra ona irəliləməyə kömək etməyə başlayan qadın.
  
  Gözləri düz onun ürəyinə düşdü.
  
  Qarşısında od yanırdı.
  
  Alovun istisinin səngiməsini gözlədi və iki saniyə dayandı. Gözləyəndə anladı ki, artıq ikinci gözdən alov çaxıb. Amma iki saniyədən sonra o, bu nöqtəyə qədər irəlilədi, baxmayaraq ki, varlığının hər lifi qışqırdı ki, etməməlisən.
  
  Yanğın onu məhv etdi -
  
  Amma hərəkətini bitirən kimi donub qaldı. Ətrafındakı hava hələ də isti, lakin dözülməz idi. Drake nəfəs alırdı, tər dalğalar şəklində ondan damlayırdı. Bir saniyə rahatlaya bilməyib yenidən saymağa başladı.
  
  Dörd saniyə.
  
  Yanında cırıldayan alov tutmaq üzrə olduğu yeri yandırmağa çalışırdı.
  
  Drake hərəkət etdi. Yanğın söndü. Onun ağzı duzlu tort kimi idi. Onun hər iki göz bəbəyi sanki zımpara ilə aşmış kimi yanırdı.
  
  Baxmayaraq ki, mən belə düşünürəm. Düşün, həmişə düşün. Daha iki saniyə və biz hərəkət edəcəyik. Gəlin son manevrə keçək. İndi onun özünə inamı var idi.
  
  Altı saniyə fasilə verin və sonra -
  
  Altıda yerindən tərpəndi, amma yanğın sönmədi! Qaşları yandı. Dizləri üstə çöküb bədənini geri atdı. Ben onun adını qışqırdı. İstilik o qədər şiddətləndi ki, qışqırmağa çalışdı. Lakin o an qəfil yox oldu. Yavaş-yavaş bildi ki, əlləri və dizləri kobud daş döşəmə boyunca sürtülür. Başını qaldıraraq kameranın arxasındakı tunellə sürətlə süründü.
  
  Bir azdan o, dönüb başqalarına qışqırdı: "Yaxşısı budur ki, son yeddi saniyə fasilə verin, uşaqlar. "Bilmək istədiyiniz son şey Kentucky Fried-in necə olmasıdır."
  
  Boğuq gülüşlər eşidildi. Komodo dərhal yanına getdi və Karin və Bendən öz növbələrini nə vaxt almaq istədiklərini soruşdu. Ben daha bir neçə əsgərin ondan qabağa getməsinə üstünlük verirdi, lakin Karin Dreykin arxasınca getməyə hazır idi. Komodonun özü onu bir kənara çəkib, əməliyyatlarının beyinlərindən birini itirmə riskinə girməzdən əvvəl Drake-nin sadəcə şanslı olmadığına əmin olmaq barədə sakitcə danışmaq lazım idi.
  
  Drake Karinin yumşaldığını və hətta yüngülcə gülümsədiyini gördü. Blake ailəsinin vəhşi uşağına sakitləşdirici təsir göstərən birini görmək xoş idi. Ətrafındakı tuneli yoxladı və parıltı çubuğunu kölgələrə atdı. Onun genişlənən kəhrəba çalarları qaranlığa çevrilən daha da yonulmuş tuneldən başqa heç nəyi işıqlandırmırdı.
  
  Birinci Delta əsgəri onun yanına düşdü, az sonra ikincisi gəldi. Drake vaxt itirmədən onları araşdırmaq üçün tunelə göndərdi. O, qəzəb otağına tərəf dönərkən, Ben Bleykin hərəkət etdiyini gördü.
  
  Ben az qala məktəbli kimi çantasını tutdu, uzun saçlarının köynəyinin altına yığıldığına əmin oldu və irəli addımladı. Drake saniyələri sayarkən dodaqlarının tərpənməsinə baxdı. Heç bir zahiri emosiya əlaməti göstərməyən Dreykin ürəyi sözün əsl mənasında ağzından sıçradı və rəfiqəsi şişərək ayağının altına yıxılana qədər orada qaldı.
  
  Drake ona əlini uzatdı. Ben başını qaldırıb baxdı: "Nə deyəcəksən, göt? Əgər istiyə dözə bilmirsənsə?"
  
  "Mən Bucks Fizzdən sitat gətirmirəm" dedi Drake əsəbi bir tonda. "İstəsən - yox, gözlə..."
  
  Drake Karinin ilk atəş axınına yaxınlaşdığını gördü. Benin ağzı dərhal bağlandı və gözləri bacılarının hər hərəkətini izlədi. O, səndələyərkən Benin dişləri o qədər bərk qırılır ki, Drake bunun tektonik plitələrin bir-birinə çırpılması kimi səsləndiyini düşünürdü. Və o, bir təhlükəsiz sığınacaqla digəri arasında sürüşərkən, Drake Beni tutmaq üçün qaçmasına mane olmaq üçün onu möhkəm tutmalı oldu.
  
  "Gözləmək! Onu xilas edə bilməzsən"
  
  Karin dayandı. Onun yıxılması onu tamamilə çaşdırdı. Başqa bir püskürmə onu yandırmazdan təxminən iki saniyə əvvəl səhv istiqamətə baxırdı.
  
  Ben oğlanı başının arxasından kobudcasına tutan və dostunu növbəti dəhşətli hadisənin şahidi olmaqdan qorumaq üçün bədənindən istifadə edən Dreyklə mübarizə aparırdı.
  
  Karin gözlərini yumdu.
  
  Sonra Delta komandasının lideri Komodo, fasilələr arasında məharətlə atlayaraq, bir böyük əli ilə onu qaldırdı. O, ritmini pozmadı, sadəcə olaraq Karini çiyninə, başına atdı və qəzəbli qardaşının yanında yumşaq bir şəkildə yerə endirdi.
  
  Ben onun yanına çökdü, onu yaxından tutduqca nəsə mızıldandı. Karin Benin çiyninin üstündən düz Komodoya baxdı və iki söz dedi. "Çox sağ ol".
  
  Komodo qəmgin halda başını tərpətdi. Bir neçə dəqiqədən sonra onun qalan adamları sağ-salamat gəldilər və Dreykin tunelə göndərdiyi iki nəfər geri qayıtdı.
  
  Onlardan biri eyni anda həm Drake, həm də Komodoya müraciət etdi. "Başqa bir tələ, ser, təxminən bir kilometr irəlidə. Snayperlərin və ya bubi tələlərinin heç bir aşkar əlamətləri yox idi, lakin biz ikiqat yoxlamaq üçün etrafta qalmadıq. Düşündüm ki, biz bura qayıtmalıyıq".
  
  Karin tozunu silib ayağa qalxdı. "Tələ nəyə bənzəyir?"
  
  "Xanım, bu, böyük bir əclaf kimi görünür."
  
  
  OTUZ İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Onlar yuxarıdakı dünyada baş verə biləcək zorakılıq hərəkətləri və onların qabağında yeraltı qaranlığın arasından keçən insanın bədxah niyyətləri ilə dar keçidlə yuxarı qaçdılar.
  
  Kobud tağ onları növbəti mağaraya aparırdı. Bir daha, parlaq çubuqlar həm təzə, həm də yavaş-yavaş sönən geniş məkanın bir hissəsini işıqlandırdı, lakin Drake tez bir zamanda uzaq divara iki kəhrəba çaxırdı.
  
  Onların qarşısındakı boşluq heyrətamiz idi. Yollar trident kimi formalaşmışdı. Əsas val üç nəfərin yan-yana yerləşə biləcəyi genişlikdə bir keçid idi. O, başqa bir çıxış tağında uzaq divarda bitdi. Əsas mildən budaqlanan və tridentin digər iki dişini təşkil edən daha iki keçid var idi, yalnız bunlar daha dar, çıxıntılardan bir qədər böyük idi. Bu proyeksiyalar mağara divarında geniş bir əyri ilə başa çatdı.
  
  Tridentin yolları arasındakı boşluqlar dərin, məkrli qaranlıqla dolu idi. Komodo daşı yaxınlıqdakı işığın olmadığı yerə atanda, onun dibinə dəydiyini heç eşitmədilər.
  
  Diqqətlə, yavaş-yavaş irəlilədilər. Gərginlikdən çiyinləri dartılıb, əsəbləri qırılmağa başlayıb. Drake nazik tər damcısının onurğasının boyu aşağı yuvarlandığını və bütün yolu qaşındığını hiss etdi. Qrupdakı hər bir cüt göz ətrafa baxdı və Ben nəhayət səsini tapana qədər hər kölgəni, hər küncü və kənarı axtardı.
  
  "Gözləyin" dedi, çətinliklə eşidildi, sonra boğazını təmizlədi və "Gözləyin" dedi.
  
  "Bu nədir?" Drake dondu, ayağı hələ də havada idi.
  
  "Hər ehtimala qarşı əvvəlcə Kukun qeydlərini yoxlamalıyıq."
  
  "Sən öz lənətə gəlmiş vaxtını seçirsən."
  
  Karin danışdı. "Onlar buna acgözlük, ikinci ölümcül günah dedilər. Acgözlüklə əlaqəli cin cəhənnəmin yeddi şahzadəsindən biri olan Mammondur. Miltonun "İtirilmiş Cənnət" əsərində onun adı çəkildi və hətta İngiltərədəki cəhənnəmin səfiri adlandırıldı".
  
  Drake ona baxdı. "Gülməli deyil".
  
  "Olmalı deyildi. Bir dəfə oxuyub saxladığım şey budur. Hawksworth-un burada verdiyi yeganə ipucu bu cümlədir: Tamahın əksi mərhəmətdir. Qoy növbəti kişi istədiyini alsın".
  
  Drake soyuq, nəmli mağaraya baxdı. "Bəlkə Krispi Kremesdən başqa, burada istədiyim çox şey yoxdur."
  
  "Bu, çıxışa birbaşa yoldur." Komodo adamlarından birini sıxaraq ötüb keçərkən dayandırdı. "Heç bir şey bu qədər sadə deyil. hey! Nə oldu, dostum..."
  
  Drake arxaya çevrildi və Delta adamının Komodonu kənara itələdiyini və komandirinin yanından keçdiyini gördü.
  
  "Vallis! Götünü cərgədə saxla, əsgər".
  
  Dreyk yaxınlaşanda adamın gözlərini gördü. Şüşəli. Sağdakı bir nöqtədə sabitlənmişdir. Drake onun baxışlarını izlədi.
  
  Və dərhal nişləri gördüm. Maraqlıdır ki, o, əvvəllər onlara fikir vermirdi. Mağara divarına bitişik olan sağ sipərin sonunda Drake indi qara qayaya oyulmuş üç dərin yuva gördü. Hər nişin içində bir şey parıldadı. Qızıldan, sapfirdən və zümrüddən hazırlanmış qiymətli bir şey. Obyekt mağara boyunca sayrışan zəif və dağınıq işığı tutdu və onu on dəfə geri qaytardı. Bu, on karat brilyantdan hazırlanmış parıldayan diskoteka topunun ürəyinə baxmaq kimi idi.
  
  Karin pıçıldadı: "O tərəfdə boş bir darvaza var".
  
  Drake vəd edilmiş sərvətin çəkilməsini hiss etdi. Nə qədər yaxından baxsa, obyektlər bir o qədər aydınlaşır və onları daha çox istəyirdi. Karinin şərhinin batması bir an çəkdi, amma bunu edəndə paxıllıq və ehtiramla boş çuxura baxdı. Bəlkə hansısa bəxtiyar adam cəsarətlə dağa çıxdı və qənimətlə uzaqlaşdı? Yoxsa qışqıra-qışqıra aşağıda saysız-hesabsız dərinliklərə qərq olarkən onu tutdu?
  
  Tapmağın bir yolu.
  
  Drake bir ayağını digərinin qabağına qoydu və sonra özünü dayandırdı. pis . Çarşaflardan keçən yem güclü idi. Amma onun Kovalenkonun arxasınca getməsi daha cəlbedici idi. O, bir neçə işıq dəstinin necə belə valehedici ola biləcəyini düşünərək reallığa qayıtdı. Bu zaman Komodo onun yanından qaçdı və Dreyk onu dayandırmaq üçün əlini uzatdı.
  
  Amma Delta Force komandiri yenicə həmkarının üstünə yıxılıb və onu yerə yıxıb. Drake, komandanın qalan hissəsini dizlərinin üstündə görmək üçün çevrildi, gözlərini ovuşdurdu və ya şirnikləndiricilərdən tamamilə qaçdı. Ben və Karin heyran qaldılar, lakin Karinin sürətli zehni tezliklə azad oldu.
  
  Tez qardaşına tərəf döndü. "Siz yaxşısınız? Ben?
  
  Drake gənc oğlanın gözlərinin içinə diqqətlə baxdı. "Problemlərimiz ola bilər. Taylor Momsen səhnəyə çıxanda o, eyni şüşə kimi görünür".
  
  Karin başını tərpətdi. "Oğlanlar" deyə mızıldandı və qardaşını bərk döydü.
  
  Ben gözlərini qırpıb əlini yanağına qaldırdı. "Oh!"
  
  "Siz yaxşısınız?"
  
  "Yox, yox! Sən az qala çənəmi sındıracaqsan".
  
  "Zəif olmağı dayandırın. Növbəti dəfə zəng edəndə anama və atama deyin".
  
  "Lənət olsun, mən bunu edəcəm. Niyə məni vurdun?"
  
  Komodo adamını yerdən qaldırıb onu yenidən sıraya atarkən Dreyk çiynini silkələdi. "Yeni başlayan."
  
  Karin heyranlıqla baxırdı.
  
  Drake dedi: "Yadınızda deyilmi? Gözəl işıqlar? Demək olar ki, səni tutdular, dostum".
  
  "Yadımdadır..." Benin baxışları birdən daş divara və onun mürəkkəb yuvalarına qayıtdı. "Oh, vay, nə həyəcandır. Qızıl, almaz və sərvət. Bunu xatırlayıram".
  
  Drake parıldayan obyektlərin öz cazibəsini bərpa etməyə başladığını gördü. "Gəlin hərəkət edək" dedi. "İki dəfə. Mən bu mağaranın nə etdiyini görürəm və nə qədər tez keçsək, bir o qədər yaxşıdır".
  
  O, əlini Benin çiynində saxlayıb Karinə işarə edərək sürətlə uzaqlaşdı. Komodo səssizcə arxasınca getdi, adamlarının hər iki tərəfə düzülmüş çıxıntıların yanından keçməsinə diqqətlə baxdı.
  
  Onlar nişlərə yaxınlaşdıqca, Drake tez bir nəzər salmağı riskə atdı. Hər bir taxçada səthi qiymətli daşlarla bəzədilmiş kiçik bir qab şəkilli əşya dayanırdı. Ancaq bu qədər göz oxşayan möhtəşəm işıq şousu yaratmaq üçün təkcə bu kifayət deyildi. Hər bir qabın arxasında nişlərin kobud divarları yaqut, zümrüd, sapfir, almaz və saysız-hesabsız digər qiymətli daşlarla düzülmüşdü.
  
  Kassalar sərvətə başa gələ bilərdi, lakin nişlərin özləri qiymətsiz dəyərə malik idi.
  
  Drake çıxış tağına yaxınlaşanda dayandı. Onu sağdan-soldan soyuq meh əsirdi. Bütün yer qədim sirlərin və gizli sirlərin iyi gəlirdi. Hardansa su süzülürdü, sadəcə kiçik bir damlama idi, lakin onların araşdırdıqları mağara sisteminin nəhəngliyini artırmaq üçün kifayətdir.
  
  Drake hamıya diqqətlə baxdı. Tələ dəf edildi. Çıxış tağından keçmək üçün çevrildi.
  
  Və kiminsə səsi qışqırdı: "Dayan!"
  
  O, dərhal donub qaldı. Köhnə SAS təlimindən doğan fəryad və instinkt onun həyatını xilas etdi. Sağ ayağı nazik məftillərə güclə toxundu, lakin daha bir təkan bubi tələsini işə sala bildi.
  
  Kovalenko bu dəfə snayperdən ayrılmayıb. Arxasındakı qrupun Greed Hall vasitəsilə eşşəyi çəkəcəyini düzgün mühakimə etdi. Tripwire gizli M18 Claymore minasına aparırdı, üzərində "Cəbhədən düşmənə" sözləri yazılmışdır.
  
  Ön tərəf Dreykə yönəlmişdi və Komodo xəbərdarlıq etməsəydi, Ben və Karinlə birlikdə onu polad bilyalı rulmanlarla parçalayardı.
  
  Drake yerə düşdü və tez cihazı söndürdü. Bunu Komodoya ötürdü. "Çox sağ ol, dostum. Bunu əlinizdə saxlayın, sonra biz onu Kovalenkonun eşşəyinə vuracağıq".
  
  
  OTUZ ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Növbəti gediş qısa oldu və sürətlə aşağı endi. Dreyk və digərləri dik qalmaq üçün bədənlərini arxaya söykəyərək daban ayaqqabılarla getməli idilər. Dreyk düşünürdü ki, hər an sürüşüb yıxıla bilər, ancaq Allah bilir, aşağıda hansı dəhşətli aqibət gözləyir.
  
  Ancaq bir neçə dəqiqədən sonra tanış bir tağ gördülər. Drake parıltı çubuğunu hazırlayıb girişdə dayandı. Snayperləri nəzərə alıb tez başını aşağı salıb bayıra çıxdı.
  
  "Oh, toplar" deyə öz-özünə nəfəs aldı. "Daha pisləşir."
  
  "Mənə demə" dedi Ben. "Başımızın üstündə nəhəng bir beton top asılmışdı."
  
  Drake ona baxdı. "Həyat film deyil, Bleyk. İlahi, sən dəlisən".
  
  O, dərindən nəfəs alıb onları üçüncü nəhəng mağaraya apardı. Gördükləri heyrətamiz yer onların hər birini öz yolunda dayandırdı. Ağızlar açıldı. Əgər Qan Kralı tələ qurmaq üçün indiyə qədər səyahətlərinin hər hansı bir nöqtəsini seçə bilsəydi, bu, budur, bir neçə dəqiqədən sonra Dreyk mükəmməl şans olduğunu düşündü. Ancaq xoşbəxtlikdən yaxşı adamlar üçün heç bir şey gözləmir. Bəlkə də bunun yaxşı səbəbi var idi...
  
  Hətta Komodo da heyrət və inamsızlıqla ağzını bağladı, lakin o, bir neçə kəlməni sıxmağı bacardı. "Onda mən bunun şəhvət olduğunu düşünürəm."
  
  Öskürmək və hönkürmək onun yeganə cavabı idi.
  
  Onların qarşısındakı cığır çıxış tağına qədər tək düz xəttlə gedirdi. Maneə o idi ki, yolun hər iki tərəfdən üstü heykəllərlə örtülmüş qısa postamentlər və üstü rəsmlərlə örtülmüş hündür postamentlər ilə həmsərhəd idi. Hər bir heykəl və hər bir rəsm heyrətamiz dərəcədə zövqlüdən açıq-aydın ədəbsizliyə qədər bir neçə erotik formanı təmsil edirdi. Bundan əlavə, mağara rəsmləri mağara divarlarının hər qarışını doldururdu, lakin adətən qədim mağaralarda tapılan ibtidai təsvirlər deyil - bunlar asanlıqla istənilən İntibah dövrünə və ya müasir rəssama bərabər olan heyrətamiz təsvirlər idi.
  
  Mövzu başqa mənada şok idi. Şəkillər hər bir kişi və qadının dözülməz təfərrüatlarla çəkildiyi, insana məlum olan hər bir şəhvətli günahı işlətdiyi böyük bir orgiyanı təsvir etdi... və daha çox.
  
  Bütövlükdə, bu, hisslər üçün heyrətamiz bir zərbə idi, insanın gözünü və ağlını qamaşdırmaq üçün getdikcə daha dramatik səhnələr açıldıqca dayanmadan davam edən bir zərbə idi.
  
  Drake köhnə dostu Wells üçün az qala timsah göz yaşı tökəcəkdi. Bu köhnə pozğun burada onun elementi olardı. Xüsusən də bunu May ilə kəşf etsəydi.
  
  Onun ən qədim dostu olan May haqqında düşüncəsi onun fikrini ətrafındakı pornoqrafik sensor yükündən yayındırmağa kömək etdi. O, yenidən qrupa baxdı.
  
  "Uşaqlar. Uşaqlar, bu hər şey ola bilməz. Burada bir növ tələ sistemi olmalıdır. Qulaqlarınızı açıq saxlayın". Öskürdü. "Və mən tələləri nəzərdə tuturam."
  
  Yol daha da irəli getdi. Drake indi fərq etdi ki, hətta yerə baxmaq belə sizə kömək etməyəcək. Orada da incə detallı rəqəmlər bükülürdü. Amma bütün bunlar, şübhəsiz ki, qırmızı siyənək idi.
  
  Drake dərindən nəfəs aldı və irəli addımladı. O, yolun hər iki tərəfində təxminən yüz yard məsafədə dörd düymlük qaldırılmış kənarın olduğunu gördü.
  
  Eyni zamanda Komodo çıxış edib. "Bunu görürsən, Drake? Heç bir şey ola bilməzdi."
  
  "Ya da hər şey." Drake diqqətlə bir ayağını digərinin önünə qoydu. Ben bir addım arxadan, sonra bir neçə əsgəri, sonra isə Komodonun yaxından izlədiyi Karini izlədi. Dreyk iri, cüssəli Komodonun yaltaq adamlarının həyasız görüntülərinə və kobudluğuna görə Karindən sakitcə üzr istəməsini eşitdi və o, gülümsəməsini boğdu.
  
  Qurğuşun ayağı qaldırılan tərəflərin başlanğıcında yerə dəydiyi anda dərin bir gurultu səsi havanı bürüdü. Birbaşa onun qarşısında döşəmə tərpənməyə başladı.
  
  "Salam". Onun geniş Yorkshire üslubu stress zamanı ortaya çıxdı. "Gözləyin uşaqlar."
  
  Yol bir sıra enli üfüqi daş rəflərə bölünmüşdü. Yavaş-yavaş hər bir rəf yana doğru irəliləməyə başladı ki, onun üzərində dayanan hər kəs növbəti rəfin üzərinə addım atmasa, yıxıla bilsin. Ardıcıllıq olduqca yavaş idi, lakin Drake, Chambersin cəsarətli diqqətini yayındırmasının səbəbini indi tapdıqlarını təklif etdi.
  
  "Diqqətlə addımlayın" dedi. "Cüt-cüt. Və ağlınızı kirdən uzaqlaşdırın və 'bu yeni idmanı 'uçurumda dalma' sınamaq istəmirsinizsə, irəliləyin."
  
  Ben ilk hərəkət edən rəfdə ona qoşuldu. "Dəmi cəmləmək çox çətindir" deyə inlədi.
  
  "Hayden haqqında düşün" dedi Drake ona. "Bu sizə kömək edəcək."
  
  "Mən Hayden haqqında düşünürəm." Ben gözlərini ən yaxındakı heykələ, bir-birinə qarışmış başların, qolların və ayaqların qıvrılan üçlüyünə baxdı. "Problem budur."
  
  "Mənimlə". Drake ehtiyatla ikinci açılan rəfə addım atdı, artıq üçüncü və dördüncünün hərəkətini qiymətləndirdi. "Bilirsiniz, mən çox şadam ki, bütün bu saatları Tomb Raider oynamağa sərf etdim."
  
  "Heç vaxt ağlıma gəlməzdi ki, mən oyunda sprite olacağam," Ben cavab verdi və sonra Meyi düşündü. Yapon kəşfiyyat ictimaiyyətinin çoxu onu video oyun personajı ilə müqayisə etdi. "Hey Matt, sən bizim əslində yuxu görmədiyimizi düşünmürsən, elə deyilmi? Və bunların hamısı yuxudur?"
  
  Drake dostunun ehtiyatla üçüncü rəfə addım atmasına baxdı. "Mən heç vaxt belə parlaq yuxu görməmişdim." Fikrini bildirmək üçün ətrafa başını tərpətməyə ehtiyac yox idi.
  
  İndi onların arxasında ikinci və üçüncü qrup insanlar öz əziyyətli səyahətlərinə başladılar. Drake sona çatmamış iyirmi rəf saydı və xoşbəxtlikdən möhkəm yerə tullandı. Allaha şükürlər olsun ki, onun döyünən ürəyi fasilə verə bildi. O, bir dəqiqə çıxış tağına baxdı, sonra onların tək olduqlarından razı qalaraq digərlərinin gedişatını yoxlamaq üçün çevrildi.
  
  Delta adamlarından birinin çılpaq boyalı tavandan baxdığını görmək üçün vaxtında...
  
  Və onun addım atacağı rəfə darıxdı. O, bir saniyə içində yox oldu, heç vaxt orada olduğunu xatırladan yeganə şey yıxıldıqdan sonra gələn dəhşətli qışqırıq idi.
  
  Bütün şirkət dayandı, hava şok və qorxu ilə titrədi. Komodo onların hamısına bir dəqiqə vaxt verdi və sonra onları irəli itələdi. Hamısı bundan necə keçəcəklərini bilirdilər. Həlak olan əsgər özü üçün axmaq idi.
  
  Yenə və bu dəfə daha ehtiyatla hamı hərəkət etməyə başladı. Dreyk bir anlığa o sonsuz uçuruma düşən əsgərlərin qışqırıqlarını hələ də eşitdiyini düşündü, lakin o, bunu bir hallüsinasiya kimi rədd etdi. O, böyük Komodonun oxşar düşməsini görmək üçün vaxtında insanlara diqqət yetirdi.
  
  Qollarını yelləyərkən bir çarəsiz an oldu, konsentrasiyanın dəhşətli itkisinə görə təəssüflənən qəzəbli bir fəryad oldu və Big Delta komandasının lideri rəfin kənarından sürüşdü. Drake qışqırdı, demək olar ki, onun köməyinə tələsməyə hazır idi, lakin təəssüf ki, bunu vaxtında edə bilməyəcəyinə əmin idi. Ben qız kimi qışqırdı
  
  Ancaq bu, Karin sadəcə böyük adam üçün göyərçin etdiyi üçün idi!
  
  Karin Blake tərəddüd etmədən onun gedişini izləmək üçün yüksək təlim keçmiş Delta komandasını tərk etdi və başını Komodoya tərəf qaçdı. O, onun qarşısında idi, ona görə də onun sürəti onu yenidən beton plitə üzərinə atmağa kömək etməli idi. Amma Komodo iri və ağır adam idi və Karinin sıçrayışı onu güclə hərəkətə gətirdi.
  
  Amma ona bir az toxundu. Və bu kömək etmək üçün kifayət idi. Karin ona əlavə iki saniyə efir vaxtı verdiyi üçün Komodo arxasını döndərə bildi və vitse kimi barmaqları ilə betonun kənarından tutdu. Çarəsiz qalmışdı, özünü qaldıra bilmirdi.
  
  Sürüşən rəf ağrılı şəkildə yavaş-yavaş sol perimetrinə doğru irəlilədi, bundan sonra Delta komandasının liderini götürərək yoxa çıxdı.
  
  Karin Komodonun sol biləyindən möhkəm yapışdı. Nəhayət, komandasının digər üzvləri reaksiya verərək onun digər qolundan yapışdılar. Böyük səylə onu yuxarı və plitənin üstündən dartdılar, elə bil ki, plitə gizli keçidə girib itdi.
  
  Komodo tozlu betona başını buladı. "Karin" dedi. "Bir daha heç vaxt başqa qadına baxmayacağam."
  
  Dərsdən çıxan sarışın dahi keçmiş tələbə gülümsədi. "Siz uşaqlar, gəzən gözlərinizlə heç vaxt öyrənməyəcəksiniz."
  
  Və Dreykin heyranlığı ilə başa düşdü ki, "cəhənnəm"in bu üçüncü səviyyəsi, şəhvət adlanan bu otağın gözləri sərgərdan adamın əbədi iztirablarının təsvirindən başqa bir şey deyil. Klişe é bir adam bir kafedə oturmuşdu nə haqqında & # 233; arvadı və ya sevgilisi ilə və başqa bir cüt yaraşıqlı ayaqları ilə keçdi - o, demək olar ki, baxardı.
  
  Buradan başqa, baxsaydı, öləcəkdi.
  
  Bəzi qadınların bununla problemi olmazdı, - deyə Dreyk düşündü. Həm də yaxşı səbəblə. Ancaq Karin Komodonu xilas etdi və indi cütlük bərabər idi. Daha beş dəqiqə həyəcanlı gözləmək lazım oldu, amma nəhayət komandanın qalan hissəsi sürüşmə rəflərindən keçə bildi.
  
  Hamısı fasilə verdi. Şirkətdəki hər bir kişi Karinin əlini sıxmağı və onun şücaətinə görə minnətdarlığını bildirməyi öz vəzifəsi hesab edirdi. Hətta Ben.
  
  Sonra atəş səsi gəldi. Delta əsgərlərindən biri qarnından yapışaraq diz çökdü. Birdən hücuma məruz qaldılar. Qan Padşahının yarım düz adamı silahlarını hazır vəziyyətdə saxlayaraq tağdan töküldülər. Güllələr havada vızıldayırdı.
  
  Artıq diz çökən Drake və ekipajı silahlarını götürərək göyərtəyə düşdülər. Zərərçəkmiş kişi dizləri üstə qalıb və döş qəfəsindən və başından daha dörd güllə alıb. İki saniyədən az müddətdə o, Qan Kralının davasının başqa bir qurbanı oldu.
  
  Drake götürdüyü M16 hücum tüfəngini götürdü və atəş açdı. Onun sağında heykəllərdən biri qurğuşunla deşik-deşik idi, havaya səpələnmiş alebastr qırıqları idi. Drake əyildi.
  
  Başqa bir güllə onun başının yanından fit keçirdi.
  
  Bütün komanda hərəkətsiz, sakit idi və yerdə tüfəngləri ilə ehtiyatlı nişan almağı bacarırdı. Atəş açanda bu, qırğın idi, onlarla güllə Kovalenkonun qaçan adamlarını deşik-deşik etdi və onları qanlı kuklalar kimi rəqs etməyə məcbur etdi. Bir adam Mett Drake ilə görüşənə qədər möcüzəvi şəkildə sağ-salamat yolu buldozerlə keçdi.
  
  Keçmiş SAS adamı onun üzərinə baş-başa gəldi, başını sarsıtdı və qabırğalarına sürətli bir sıra bıçaq zərbələri endirdi. Kovalenkonun sonuncu adamı bütün pis adamların bitdiyi yerə sürüşdü.
  
  cəhənnəm.
  
  Dreyk onlara keçmək üçün işarə edərək, düşmüş Delta komandasının üzvünə təəssüflə baxdı. Geri dönərkən onun cəsədini götürəcəklər.
  
  "Biz bir əclaf tutmalıyıq."
  
  
  OTUZ DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Hayden Ed Boudreaux ilə üz-üzə gəldi və dünya əridi.
  
  "Səni öldürdüyümə görə şadam" Boudreau əvvəllər ona dediyi sözləri təkrarladı. "Yenidən".
  
  "Keçən dəfə uğursuz oldun, psixoloq. Yenə uğursuz olacaqsınız".
  
  Boudro onun ayağına baxdı. "Ombanız necədir?" - Soruşdum.
  
  "Hər şey yaxşıdır". Hayden ayaqlarının ucunda dayanaraq ildırım çaxmasını gözləyirdi. O, amerikalıya yol göstərməyə çalışdı ki, onun eşşəyi anbarın divarına bassın, lakin o, bunun üçün çox hiyləgər idi.
  
  "Sən qansan." Boudreaux bıçağını yalayaraq təqlid etdi. "Bu dadlı idi. Düşünürəm ki, körpəm daha çox istəyir".
  
  "Bacınızdan fərqli olaraq" Hayden hönkürdü. "O, həqiqətən daha dözə bilməzdi."
  
  Boudreau ona tərəf qaçdı. Hayden bunu gözləyirdi və onun bıçağını onun yanağının zərbəsinə məruz qoyaraq ehtiyatla qaçdı. "Birinci qan" dedi.
  
  "Prelüd". Boudreau yelləndi və geri çəkildi, sonra bir neçə qısa zərbə ilə onu vurdu. Hayden onların hamısını dəf etdi və burnuna xurma zərbəsi ilə bitirdi. Budro səndələdi, gözlərindən yaş süzüldü.
  
  Hayden dərhal istifadə edərək, bıçağı ilə bıçaqladı. O, Boudreaux-nu divara yapışdırdı, sonra bir zərbə ilə geri çəkildi...
  
  Boudreau nəfəs aldı.
  
  Hayden əyildi və bıçağı onun buduna soxdu. O, qışqırarkən gözlərində görünən hiyləgər təbəssümü dayandıra bilməyib uzaqlaşdı.
  
  "Bunu hiss edirsən, göt?"
  
  "Qancıq!" Boudreaux dəli oldu. Amma bu, döyüşçünün, mütəfəkkirin, təcrübəli döyüşçünün dəliliyi idi. O, çılğın risklər götürərək, ancaq müdaxilə etmək barədə iki dəfə düşünməyə vadar etmək üçün kifayət qədər güc və sürəti qoruyaraq, zərbədən sonra zərbə ilə onu kürəyinə çırpdı. İndi isə onlar geri çəkilərkən digər döyüşçü qrupları ilə qarşılaşdılar və Hayden müvazinətini itirdi.
  
  O, yıxılan kişinin dizinin üstündən dırmaşarkən yıxıldı, yuvarlandı və bıçaq hazır vəziyyətdə ayağa qalxdı.
  
  Boudreau izdihamın içində əridi, öz qanını dadıb bıçağı yelləyərkən üzündəki təbəssüm gülüşə çevrildi.
  
  "Görüşərik" deyə səs-küydən qışqırdı. "Mən sizin harada yaşadığınızı bilirəm, Miss Jay."
  
  Hayden Qan Kralının adamlarından birini yoldan kənara atdı, Boudronun yolunu açarkən kişinin ayağını budaq kimi sındırdı. Gözünün ucu ilə o, şübhəsiz ki, bu döyüşdə oyun dəyişdirən Mai gördü, silahsız iti silahlarla kişilərə qarşı vuruşur, döyüş atışma üçün çox yaxın idi və onları ayaqları altında qalaqlanmış vəziyyətdə qoydu. Hayden ölülərə və ölümə baxdı, bu da onun ətrafında seğirdi.
  
  O, hətta Boudreonun Haydenin baxışlarını izləyərkən və əfsanəvi Yapon agentini hərəkətdə görəndə vəziyyəti yenidən düşündüyünü fərq etdi.
  
  Mey Haydenə baxdı. "Düz arxanızda."
  
  Hayden Boudreau'ya atıldı.
  
  Qanlı Kralın əsas psixiosu havay monqusu onun dabanını addımlayırmış kimi havaya qalxdı. Hayden və Mey təqib edirdilər. Yanından keçərkən Mai Kovalenkonun digər adamına sarsıdıcı zərbə vurdu və bununla da başqa bir əsgərin həyatını xilas etdi.
  
  Anbardan kənarda açıq sahə, vertolyotlu helikopter meydançası və bir neçə qayığın lövbər saldığı dar bir dok var idi. Boudreau vertolyotun yanından qaçaraq böyük sürət qayığına tərəf getdi və havada yıxılaraq göyərtəyə tullanarkən addımını belə pozmadı. Hayden vertolyotun yanından keçə bilməmiş, böyük qayıq artıq yola düşmüşdü və irəliləməyə başlamışdı.
  
  May yavaşlamağa başladı. "Bu Bajadır. Çox tez və üç kişi artıq içəridə gözləyir. Onlarla müqayisədə digər qayıqlar sakit görünür". Gözləri vertolyota baxdı. "İndi bizə lazım olan budur."
  
  Güllə onların yanından keçərkən Hayden çətinliklə fərqinə vardı. "Sən buna nəzarət edə bilərsən?"
  
  Mai ondan soruşdu: 'Bu sualı həqiqətən mənə verirsən?' sən xizəkə minib içəri tullanmadan əvvəl baxın. Hayden ora çatmamış Mai artıq əsas rotoru işə salmışdı və Boudreaux-nun qayığı güclü gurultu ilə çayın aşağısına doğru qaçdı.
  
  "İnanın var" dedi Mai, Hayden kimi tanınan əfsanəvi səbrini nümayiş etdirərək, məyusluq içində dişlərini qıcadı. Bir dəqiqə sonra maşın uçmağa hazır idi. Komandanı təkmilləşdirə bilər. Xizək yerdən çıxdı. Güllə Haydenin başının yanındakı sütuna dəydi.
  
  O, geri çəkildi, sonra çevrildi və Qan Kralının sonuncu adamlarının atəşə tutulduğunu gördü. Helikopter qayığı təqib etməyə hazırlaşaraq enməyə və dönməyə başlayanda Havay Xüsusi Qüvvələrinin əsgərlərindən biri onlara baş barmağını yuxarı qaldırdı. Hayden geri yelləndi.
  
  Onun həyatında başqa bir çılğın gün.
  
  Amma o hələ də burada idi. Hələ sağ qalır. Ceyin köhnə devizi yenidən onun ağlına gəldi. Başqa bir gün yaşa. Sadəcə yaşa.Belə anlarda belə atasını çox darıxırdı.
  
  Bir dəqiqədən sonra helikopter tərəddüd etdi və isti təqiblə qaçdı. Haydenin qarnı düşərgədə bir yerdə qaldı və o, düyünləri ağrıyana qədər barmaqlıqdan yapışdı. Mai heç bir ritmi qaçırmadı.
  
  "Şalvarını geyin."
  
  Hayden silahının vəziyyətini yoxlayaraq ağlını başgicəlləndirici səfərdən uzaqlaşdırmağa çalışdı. Onun bıçağı sahibinə qayıtdı. Onun qalan yeganə tapançası son vaxtlar bəyəndiyi Xəzər deyil, standart Glock idi. Amma nə cəhənnəm, silah silahdır, elə deyilmi?
  
  Mai o qədər aşağı uçdu ki, sprey ön şüşəyə dəydi. İrəlidə geniş çayla iri sarı qayıq hərəkət edirdi. Hayden onun arxasında dayanıb yaxınlaşan fiqurları gördü. Şübhəsiz ki, onlar silahlı idilər.
  
  Mai başını aşağı saldı və sonra Haydenə baxdı. "Cəsarət və şöhrət."
  
  Hayden başını tərpətdi. "Sona qədər".
  
  Sarı Bayeux'a toqquşma kursunda vertolyotu qəzəbli bir dive göndərərək komandanı vura bilər. Gözlənildiyi kimi, tərəflərdə dayanan insanlar şoka düşərək geri çəkildilər. Hayden pəncərədən çölə söykənərək atəş açdı. Güllə ümidsizcə uzağa getdi.
  
  Mai ona yarı boş M9-u uzatdı. "Onları saymağa məcbur et."
  
  Hayden yenidən atəş açıb. Boudreau-nun adamlarından biri cavab atəşi açıb, güllə helikopterin çətirindən sıçrayıb. Mai komandanın ətrafında ziqzaq dairəsi quraraq Haydenin başını dayaq dirəyinə çırpdı. Mai daha sonra aqressiv şəkildə yenidən göyərçin etdi, dörddəbir vermədi. Hayden Glock-u boşaltdı və Boudreau-nun adamlarından birinin qan sıçraması içində bayıra çıxdığını gördü.
  
  Daha sonra helikopterə başqa bir güllə dəyib, ardınca isə başqaları dağıdılıb. Böyük bir avtomobil böyük bir hədəfi təmsil edirdi. Hayden Boudronu qayığın sükanı arxasında, bıçağı dişlərində bərk-bərk tutaraq avtomatla onlara atəş açdığını gördü.
  
  "Oh," Meyin qışqırtısı helikopterdən qəflətən qara tüstü çıxdığından və mühərrikin səsi qəfildən uğultudan sızıldamağa çevrildiyi üçün heç bir mənası yoxdur. Rəhbərlik etmədən helikopter yırğalanmağa və sürüşməyə başladı.
  
  Mey gözlərini Haydenə zillədi.
  
  Hayden onlar Budronun qayığının üstündə olana qədər gözlədi və vertolyot enərkən qapını açdı.
  
  O, Boudreaux-nun gözlərinin lap ağlarına baxdı, "Bunu vidala" dedi və düşən vertolyotdan atladı.
  
  
  OTUZ BEŞİNCİ FƏSİL
  
  
  Haydenin sərbəst düşməsi qısamüddətli oldu. Boudreaux-nun qayığı çox da uzaqda deyildi, amma yol boyu o, göyərtəyə yıxılmadan əvvəl kişiyə nəzər salaraq bir zərbə endirdi. Hava səs-küylə bədənindən çıxdı. Budunun köhnə yarası ağrıyırdı. Ulduzları gördü.
  
  Vertolyot təxminən otuz fut sola sürətlə hərəkət edən çayın içinə düşdü, onun ölümünün qulaqbatırıcı səsi bütün tutarlı fikirləri boğdu və qayığın burnu boyunca nəhəng dalğa göndərdi.
  
  Qayığın istiqamətini dəyişdirəcək qədər güclü dalğa.
  
  Gəmi sürətini itirərək hamını irəli uçmağa göndərdi və siyahıya başladı. Sonra irəli hərəkətinin sonunda çevrildi və qarnını ağ suya endirdi.
  
  Hayden qayıq əyilən kimi dayandı. Suyun altına girən kimi o, bərk təpiklə, düz aşağı nişan aldı, sonra isə ən yaxın sahilə doğru təpiklədi. Soyuq su onun başını ağrıtsa da, ağrıyan əzalarını bir az da sakitləşdirdi. Cərəyanın şiddəti ona nə qədər yorğun olduğunu anlamışdı.
  
  Suya çıxanda o, sahildən çox da uzaqda olmadığını, Ed Boudreaux ilə üz-üzə olduğunu gördü. O, hələ də bıçağı dişlərinin arasında saxlayır və onu görəndə hönkürürdü.
  
  Onun arxasında siqaret çəkən helikopterin qalıqları çaya batmağa başlayıb. Hayden Meyin Boudronun qalan iki adamını palçıqlı sahilə doğru təqib etdiyini gördü. Suda döyüşdən sağ çıxa bilməyəcəyini bilən qadın dəlinin yanından qaçdı və sahilə çıxana qədər dayanmadı. Ətrafına qalın palçıq yayıldı.
  
  Onun yanında güclü bir sıçrayış gəldi. Boudreaux, nəfəs kəsildi. "Dayan. lanet. Qaçmaq." Ağır nəfəs alırdı.
  
  "Anladın" Hayden tutdu və üzünə bir dəstə kir atdı və banka qalxdı. Palçıq ondan yapışdı və onu aşağı dartmağa çalışdı. Quru yerə asanlıqla sürünmək onu çay xəttindən cəmi bir neçə fut yuxarı qaldırdı.
  
  O, çevrildi və çirkli dabanını Budronun üzünə vurdu. O, dişlərinin arasında saxladığı bıçağın yanaqlarını dərindən kəsdiyini və onun Jokerinkindən daha geniş gülümsəməsinə səbəb olduğunu gördü. Qışqırıq və qan və selik səpməsi ilə qarnı onun ayaqlarına yıxıldı, kəmərindən bədənini yuxarı çəkmək üçün vasitə kimi istifadə etdi. Hayden onun müdafiəsiz başına vurdu, lakin onun zərbələri az təsir etdi.
  
  Sonra bıçağı yadına düşdü.
  
  O, digər əli ilə özünün altına uzandı, itələdi, süzdü, bədənini bir qarış qaldırdı, çünki torpaq əzildi və onu tutmağa çalışdı.
  
  Onun barmaqları sapın ətrafında bağlandı. Boudreaux, bir dəfə daha sıçrayanda, demək olar ki, onun şalvarını qopardı, onun kürəyində dayandı, başı və dodaqları birdən onun qulağının yanında dayandı.
  
  "Çox gözəl cəhd." Onun üzündən yanağına qan axdığını hiss etdi. "Bunu hiss edəcəksən. Bu, gözəl və yavaş olur".
  
  O, bütün ağırlığını onun bütün bədəninə qoydu, onu palçığa daha da itələdi. Bir əli ilə onun üzünü lilə basdırdı, nəfəsini kəsdi. Hayden çarəsizcə mübarizə aparır, bacardığı qədər təpikləyir və yuvarlanırdı. Üzü yapışqan palçığa bürünmüş hər dəfə yuxarı baxanda qarşısında Meyin Budronun iki əlaltısı ilə təkbətək döyüşdüyünü görürdü.
  
  Biri Haydenin üzünü tutduqları üç saniyə ərzində yıxıldı. Digəri isə iztirabını uzatmaqla geri çəkildi. Haydenin üzü dördüncü dəfə havaya qalxanda, Mey nəhayət, onu küncə sıxmışdı və yıxılmış ağacda kürəyini sındırmaq üzrə idi.
  
  Haydenin qalan gücü demək olar ki, tükənmişdi.
  
  Budronun bıçağı onun üçüncü qabırğasının ətrafındakı dərini deşdi. Əzabverici dərəcədə yavaş və ölçülüb-biçilmə ilə bıçaq daha dərinə sürüşməyə başladı. Hayden ayağa qalxdı və təpiklə vurdu, lakin hücumçunu yerindən ata bilmədi.
  
  "Gedəcək yer yoxdur." Boudreaux-nun pis pıçıltısı onun başına keçdi.
  
  Və o, haqlı idi, Hayden birdən anladı. Mübarizəni dayandırmalı və bunun baş verməsinə icazə verməli idi. Sadəcə orada yat. Özünüzə vaxt verin -
  
  Bıçaq daha dərinə batdı, polad sümüyə çırpıldı. Boudreaux-nun gülməsi Qrim Biçərinin çağırışı idi, onu ələ salan cin çağırışı idi.
  
  Bədəninin altındakı bıçaq ağır bir səslə sərbəst çıxdı. O, bir hərəkətlə əlindəki qılıncı çevirdi və arxadan Budronun qabırğalarına bərk-bərk vurdu.
  
  Psixo səndələyərək qışqırdı, bıçağın sapı sinəsindən çıxdı. Hətta o zaman Hayden yerindən tərpənə bilmirdi. O, palçığa çox dərin sıxılmışdı, bütün bədəni aşağı çəkilirdi. Digər əlini belə tərpətə bilmədi.
  
  Boudreau hırıldadı və onu boğdu. Sonra böyük bir bıçağın götürüldüyünü hiss etdi. O vaxt da belə idi. İndi onu öldürəcəkdi. Boynun və ya onurğasının arxasına bir ağır zərbə. Boudreau onu döydü.
  
  Hayden gözlərini geniş açdı, son dəfə günəş işığını görməyə qərar verdi. Onun fikirləri Ben haqqında idi və o düşündü: Məni necə öldüyümə görə deyil, necə yaşadığıma görə mühakimə et.
  
  Yenidən.
  
  Sonra şir kimi nəhəng və qorxunc Mai Kitano içəri girdi. Haydendən təxminən üç fut aralıda, o, yerdən itələdi və hər bir qramıtı uçan təpikə çevirdi. Bir saniyə sonra bütün bu qüvvələr Boudreaux-nun yuxarı gövdəsini parçaladı, sümükləri və orqanlarını sındırdı, parçalanmış dişləri və geniş bir qövsdə qan spreylərini göndərdi.
  
  Ağırlıq Haydenin belindən qaldırıldı.
  
  Kimsə onu rahatlıqla palçıqdan çıxartdı. Kimsə onu apardı, diqqətlə onu otlu sahilə qoydu və üstünə əyildi.
  
  O biri Mai Kitano idi. "Rahat ol," o, asanlıqla dedi. "O öldü. Qazandıq".
  
  Hayden hərəkət edə və danışa bilmədi. Sadəcə mavi səmaya, yellənən ağaclara və Meyin gülümsəyən üzünə baxdı.
  
  Və bir müddət sonra dedi: "Mənə xatırlat ki, səni heç vaxt qəzəbləndirməyim. Həqiqətən, əgər sən indiyə qədər olanların ən yaxşısı deyilsənsə, mən..." Onun fikirləri hələ də əsasən Benlə idi, ona görə də onun nə deyə biləcəyini söylədi. "Mən Asdada götümü göstərəcəyəm."
  
  
  Otuz altıncı fəsil
  
  
  Qanlı Kral öz xalqını mütləq hüdudlarına itələdi.
  
  Onların təqibçilərinin az qala fərqi bağlaması onu hiddətləndirdi. Çox adam onu yavaşlatırdı. Bu, onların dar düşüncəli bələdçisi idi, irəliləyiş əldə edə bildikləri zaman xırda şeylərlə məşğul olurdular. Bu mükafatı almaq üçün ölənlərin sayının əhəmiyyəti yox idi. Qanlı Kral onların qurbanını tələb etdi və gözlədi. Hamının onun üçün uzanıb öləcəyini gözləyirdi. Onların ailələrinə qayğı göstəriləcəkdi. Yoxsa heç olmasa işgəncəyə məruz qalmazdılar.
  
  Hər şey bir mükafatdı.
  
  Onun bələdçisi, Tomas adlı bir adam, bunun Hawksworth adlı başqa bir axmağın paxıllıq adlandırdığı səviyyə olduğu barədə nəsə mızıldandı. Dördüncü otaq idi, Qanlı Kral qəzəbdən qaynayırdı. Yalnız dördüncü. Standart əfsanə cəhənnəmin yeddi səviyyəsindən danışırdı. Bundan sonra həqiqətən daha üç ola bilərmi?
  
  Bəs Hawksworth haradan bildi? Yazıçı və Aşpaz beşinci səviyyədən sonra tələ sistemini görəndə topları fıstıq ölçüsünə qədər kiçildib qaçdılar. Dmitri Kovalenko, əlbəttə ki, etməyəcəyini düşündü.
  
  "Nə gözləyirsən?" - o, Tomasa hırıldadı. "Biz hərəkət edəcəyik. İndi."
  
  "Mən tələ sistemini tam başa düşməmişəm, ser," Tomas deməyə başladı.
  
  "Tələ sistemi ilə cəhənnəmə. İnsanları içəri göndərin. Daha tez tapacaqlar". Qanlı Kral otağı tədqiq edərkən əylənərək dodaqlarını büzdü.
  
  Əvvəlki üç otaqdan fərqli olaraq, bu otaq qayanın özündə oyulmuş kimi görünən mərkəzi dayaz çökəkliyə enmişdir. Bir neçə qalın metal dayaq, demək olar ki, addımlar kimi sərt döşəmədən çıxdı. Biz irəlilədikcə kameranın divarları hovuzdan sonra yenidən genişlənməyə başlayana qədər daraldı.
  
  Hovuz "boğulma nöqtəsi" kimi görünürdü.
  
  Paxıllıq?- qanlı padşah düşündü. Necə oldu ki, belə bir günah real həyata, kölgələrin sizi qoruya bilmədiyi, həm də öldürə bildiyi bu yeraltı dünyaya keçdi? O, Tomasın irəliləmək əmrini verdiyini seyr etdi. Əvvəlcə hər şey yaxşı getdi. Qan Padşahı uzaqdan atışma səslərini eşidəndə onların gəldiyi yerə nəzər saldı. Drake və onun kiçik ordusu lənət olsun. O, buradan çıxan kimi qanlı vendettanın qəddar məqsədinə çatmasını şəxsən təmin edəcək.
  
  Atışma onu canlandırdı. "Hərəkət edin!" - deyə o, elə həmin anda liderin hansısa gizli təzyiq nöqtəsinə ayaq basdığı anda qışqırdı. Düşən qaya kimi şaqqıltı, hava uğultu oldu və birdən liderin başı futbol topu kimi dik yamacdan aşağı yuvarlanana qədər daş döşəməyə dəydi. Başsız bədən qanlar içində yıxıldı.
  
  Hətta Qanlı Kral da baxdı. Amma heç bir qorxu hiss etmirdi. O, yalnız aparıcı adamına nəyin bu cür xəsarət yetirdiyini görmək istəyirdi. Tomas onun yanında qışqırdı. Qan padşahı adamın qorxusundan böyük həzz alaraq onun izinə düşərək onu irəli itələdi. Nəhayət, seğirən bədənin yanında dayandı.
  
  Qorxmuş insanların əhatəsində Qanlı Kral qədim mexanizmi öyrəndi. İki metal dirək arasında başın hündürlüyündə ülgüc kimi nazik bir məftil çəkilmişdi, hansısa gərginlik cihazı ilə yerində saxlanmışdı. Adamı tətiyi çəkəndə dirəklər boşaldı və məftil onlarla birlikdə fırlandı və adamın başını boynundan kəsdi.
  
  parlaq. O, gözəl çəkindirici vasitə olduğunu düşündü və fikirləşdi ki, o, yeni evinin qulluqçular otağında belə bir cihazdan istifadə edə bilərmi?
  
  "Nə gözləyirsən?" qalan insanlara qışqırdı. "Hərəkət edin!"
  
  Üç nəfər irəli atıldı və daha bir çox adam onun arxasınca getdi. Qan Kralı, Drake tez onu ötüb keçəcəyi halda, ondan daha yarım onlarla adam buraxmağı ehtiyatlı hesab etdi.
  
  "İndi tez" dedi. "Daha sürətli getsək, ora daha tez çatacağıq, elə deyilmi?"
  
  Onun adamları, həqiqətən seçimlərinin olmadığına qərar verərək qaçdılar və azğınlaşmış bosslarının haqlı olduğuna dair kiçik bir şans var idi. Başqa bir tələ işə salındı və ikinci baş yamacdan aşağı yuvarlandı. Cəsəd yıxıldı və onun arxasındakı adam onun üstündən yıxıldı və başqa bir dartılmış məftilin birbaşa başının üstündəki havanı kəsdiyi üçün özünü şanslı hesab etdi.
  
  İkinci qrup enməyə başlayanda Qan Kralı da onlara qoşuldu. Yeni tələlər quruldu. Daha çox baş və baş dərisi düşməyə başladı. Sonra bütün mağarada əks-səda verən güclü bir səs gəldi. Daralan keçidin hər iki tərəfində güzgülər peyda olub, elə yerləşdirilib ki, qarşıdakı insan onlarda əks olunsun.
  
  Bu zaman şırıltılı suyun səsi eşidildi və yamacın ətəyindəki hovuz dolmağa başladı.
  
  Yalnız bu su sadəcə su deyildi. Siqaret çəkmə tərzinə görə mühakimə etmirəm.
  
  Onlar onlara tərəf qaçarkən Tomas qışqırdı. "O, turşu gölü ilə qidalanır. Bu, kükürd dioksid qazının suda həll edilməsi və sulfat turşusunun əmələ gəlməsidir. Sən mütləq buna toxunmaq istəmirsən!"
  
  Qanlı Padşah insanların yavaşlamağa başladığını görəndə "Dayanma" deyə qışqırdı. "Metal dirəklərdən istifadə edin, axmaqlar."
  
  Bütün komanda izdiham içində yamacdan aşağı qaçdı. Solda və sağda təsadüfi tələlər atılan yayına bənzər bir səslə açıldı. Başsız cəsədlər yerə yıxıldı və başlar atılmış ananas kimi kişilərin arasında yuvarlandı, bəziləri yıxıldı, digərləri təsadüfən təpiklədilər. Qan Kralı qütblərin sayına görə çox adam olduğunu erkən fərq etdi və başa düşdü ki, paket zehniyyəti onların arasında daha az fərasətli olanları düşünmədən tullanmağa səbəb olacaq.
  
  Onlar öz taleyinə layiq olacaqlar. Bir axmaq üçün ölmək həmişə daha yaxşı idi.
  
  Qan Kralı yavaşladı və Toması geri saxladı. Bir neçə başqa adam da Qan Kralının yalnız ən parlaq və ən yaxşıların sağ qalacağına inamını təsdiqləyərək yavaşladı. Sürətin lideri birinci metal dirəyə tullandı, daha sonra axan suyun üzərindən dirəkdən dirəyə tullanmağa başladı. Əvvəlcə bir qədər irəlilədi, amma sonra zəhərli dalğa onun ayağına dəydi. Turşu suyun toxunduğu yerdə paltarı və dərisi yanıb.
  
  Ayaqları növbəti dirəyə toxunduqda ağrı onu iki qat artırdı və yıxılaraq birbaşa dolu hovuza sıçradı. Qəzəbli, əzablı qışqırıqlar bütün salonda əks-səda verdi.
  
  Daha bir kişi piştaxtadan yıxılaraq içəri yıxılıb. Üçüncü kişi hovuzun kənarında dayandı və gecikmiş anladı ki, onun üzərinə tullanmaq üçün açıq-aydın sayğac yoxdur və o biri adam kor-koranə onun kürəyinə çırpılarkən içəri itələdi.
  
  Güzgülər qarşıdakı insanı əks etdirirdi. Qarşınızdakı kişiyə həsəd aparardınız?
  
  Qanlı padşah güzgülərin məqsədini və tələnin dağıdılmasını gördü. "Aşağı bax!" Tomas eyni vaxtda qışqırdı. "Ayağınıza baxın, qarşıdakı adama yox. Bu sadə məşq sizə yazıları təhlükəsiz keçməyə kömək edəcək".
  
  Qan Kralı yeni yaranan gölün kənarında dayandı. Suyun hələ də qalxdığını nəzərə alaraq, dayaqların zirvələrinin tezliklə qaynayan səthin altında qalacağını gördü. O, qarşısındakı adamı itələdi və Toması da özü ilə çəkdi. Tələ məsafədən azca kənara çıxdı, o qədər yaxın idi ki, metal dirək çiyninin yanından uçarkən küləyin əsdiyini hiss etdi.
  
  Dirəklərə çıxın və təsadüfi qaydada sürətlə rəqs edin. İrəlidən su sıçrayanda qısa bir fasilə oldu. Başqa bir sütun və onun qarşısındakı adam büdrədi. Qışqıra-qışqıra möcüzələr göstərdi, başqa bir dirəyə enərək yıxılmasını dayandırdı. Turşulu su onun ətrafına sıçradı, lakin ona toxunmadı.
  
  sağol.
  
  Qanlı Kral öz şansını gördü. Heç düşünmədən, dayanmadan kişinin meyilli bədəninin üstünə basdı, ondan körpü kimi istifadə edib uzaq sahilin təhlükəsizliyinə çatdı. Onun çəkisi adamı daha da aşağı itələyərək sinəsini turşuya qərq etdi.
  
  Növbəti saniyə o, qasırğada itdi.
  
  Qanlı Kral onun arxasınca baxdı. "Axmaq".
  
  Tomas onun yanına endi. Daha çox insan məharətlə metal dirəklər arasından təhlükəsiz yerə tullandı. Qanlı Kral tağlı çıxışa baxdı.
  
  "Beşinci səviyyəyə qədər belə davam edəcək" dedi o, özbaşına. "Bu qurdu harda təqlid edəcəm, Kuk. Və nəhayət, harada" deyə hönkürdü. "Mən Mett Drake'i məhv edəcəm."
  
  
  OTUZ YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  Böyük Havay adası qarışıqlığın qarşısını almaq üçün belə adlandırılmışdır. Əsl adı Havay və ya Havay adasıdır və ABŞ-ın ən böyük adasıdır. Burada dünyanın ən məşhur vulkanlarından biri olan Kilauea 1983-cü ildən bəri davamlı olaraq püskürən dağ yerləşir.
  
  Bu gün Mauna Loanın bacısı vulkanının aşağı yamaclarında Mano Kinimaka və Alisiya Mayls ABŞ dəniz piyadalarından ibarət komanda ilə birlikdə ada sakinlərinin şüurunda kök salmış paraziti qovmağa başlayıblar.
  
  Onlar xarici perimetri yardılar, Qan Kralının onlarla adamını gülləbaran etdilər və mühafizəçilər bütün girovları azad edən kimi böyük əlavəyə girdilər. Elə bu anda binanın arxasında sürətlənən maşınların xırıltılı uğultuları eşidildi. Alisiya və Kinimaka qaçaraq vaxt itirmirdilər.
  
  Alicia çaşqınlıq içində dayandı. "Lənət olsun, götlər qaçır." Dörd kvadrosikl öz nəhəng təkərlərində sıçrayaraq uzaqlaşdılar.
  
  Kinimaka tüfəngini qaldırıb nişan aldı. "Uzun müddət deyil." O, atəş açdı. Sonuncu adamın yıxılmasını və ATV sürətlə dayanmasını Alisiya seyr etdi.
  
  "Vay, böyük oğlan, polis üçün pis deyil. edək."
  
  "Mən MKİ-dənəm." Kinimaka həmişə yemi götürdü, bu da Alisiyanı çox sevindirdi.
  
  "Əhəmiyyətli olan yeganə üç hərfli abreviatura Britaniyadır. Bunu yadda saxla".
  
  Alisiya ATV-yə yaxınlaşanda Kinimaka nəsə mızıldandı. Hələ işləyirdi. Eyni zamanda hər ikisi ön oturacaqda oturmağa çalışıb. Alisiya başını tərpətdi və arxasını göstərdi.
  
  "Mən xalqımı arxamda qoymağı üstün tuturam, dostum, əgər aşağı deyillərsə."
  
  Alisiya mühərriki işə salıb yola düşdü. ATV böyük eybəcər heyvan idi, lakin o, rəvan hərəkət etdi və qabarların üstündən rahatca sıçrayırdı. İri Havaylı qadını tutmaq üçün qollarını onun belinə doladı, ona lazım deyildi. Onun oturduğu yerdə qələmlər var idi. Alicia gülümsədi və heç nə demədi.
  
  Qarşıda qaçan insanlar anladılar ki, onları təqib edirlər. Onlardan ikisinin içində olanlar dönüb atəş açıblar. Alisiya qaşqabağını gərdi, bu yolla heç nəyi vurmağın tamamilə mümkün olmadığını bildi. Həvəskarlar, deyə düşündü. Mən həmişə həvəskarlarla döyüşürmüş kimi hiss edirəm.Onun döyüşdüyü son əsl döyüş Abel Freyin qalasında Drake ilə olub. Və o zaman da adam paslı idi, yeddi illik nəzakətin bəzəkləri ilə mane olurdu.
  
  İndi onun fərqli baxışı ola bilər.
  
  Alicia sürətli deyil, ağıllı idi. Qısa müddətdə ATV-ni məqbul çəkiliş məsafəsinə gətirdi. Kinimaka qulağına qışqırdı. "Mən atəş açacağam!"
  
  Zərbəni sıxdı. Digər muzdlu qışqırdı və şiddətlə torpağa sıçradı. "Bu, ikidən ikisidir" dedi Alicia. "Daha bir və sən ağaracaqsan..."
  
  Onların ATV-si gizli təpəyə çırpılaraq dəlicəsinə sola döndü. Bir anlıq onlar iki təkərin üzərində aşmış vəziyyətdə qaldılar, lakin avtomobil tarazlığını qoruyub yerə yıxıldı. Alicia havaya qalxmaq üçün qazı açmağa vaxt itirmədi.
  
  Kinimaka xəndəyi ondan əvvəl gördü. "Cap!" O, "Dayan!"
  
  Geniş, dərin xəndək sürətlə yaxınlaşdığından Alisiya sürətini artıra bildi. ATV təkərlərini fırladıb mühərrikini gurlayaraq uçurumun üstündən uçdu və yerində qalmağa çalışaraq o biri tərəfə endi. Alisiya başını yumşaq bara vurdu. Kinimaka onu elə bərk-bərk tutmuşdu ki, onların ikisinin də arxaya dönməsinə imkan vermədi və toz çökəndə anladılar ki, onlar birdən düşmən arasındadırlar.
  
  Onların yanında qara rəngli ATV palçıqda fırlandı, yöndəmsiz yerə endi və indi özünü düzəltmək üçün mübarizə aparır. Kinimaka tərəddüd etmədən tullandı, birbaşa sürücünün üstünə qaçdı və onu və sərnişinini maşından çalan palçığa vurdu.
  
  Alisiya gözünün tozunu sildi. Yeganə sərnişini olan ATV onun qabağında sürətlənsə də, hələ də məsafədə idi. O, tüfəngini götürdü, nişan aldı və atəş etdi, sonra yoxlamağa ehtiyac qalmadan görməli yerlərini Havaylı tərəfdaşının palçıqda mübarizə apardığı yerə köçürdü.
  
  Kinimaka bir nəfəri palçıqda sürüyüb. "Bu mənim evimdir!" Rəqibinin qolunu buruyub sındırmazdan əvvəl Alisiya onun hırıltısını eşitdi. İkinci adam ona tərəf atılarkən, Alisiya güldü və tüfəngini endirdi. Kinimakanın onun köməyinə ehtiyacı yox idi. İkinci adam, təlimatların dörd yaşlı uşağın üzərinə sıçradığı kimi, heç bir təsiri olmadı. Kişi yerə yıxıldı və Kinimaka üzünə yumruq vuraraq sözünü bitirdi.
  
  Alisiya ona başını tərpətdi. "Gəlin bu işi bitirək."
  
  Sonuncu ATV çətinliklə irəli getdi. Onun sürücüsü bütün bu tullanmalar zamanı zədələnmiş olmalıdır. Alicia tez yer qazanmağa başladı, indi fermanı geri aldıqları asanlıqdan bir az məyus oldu. Amma heç olmasa bütün girovları xilas etdilər.
  
  Əgər onun Qan Kralı haqqında bildiyi bir şey var idisə, o da bu idi ki, buradakı bu adamlar, muzdlular deyilənlər onun komandasının zibilləri idi, hakimiyyətə mane olmaq və diqqətini yayındırmaq üçün bura göndərilmişdi. Bölün və fəth edin.
  
  O, sonuncu ATV-yə yaxınlaşanda sürətini azaltdı. Pauza vermədən, sükan sütununu belə tutmadan, o, iki atəş açdı və iki kişi yıxıldı.
  
  Az qala başlayan döyüş bitdi. Alisiya bir dəqiqəlik uzaqlara baxdı. Əgər hər şey plana uyğun gedirsə, Mey və Hayden, Dreyk və digərləri döyüşdən sağ çıxsalar, növbəti döyüş onun ən çətin və sonuncusu ola bilər.
  
  Çünki bu, Mai Kitanoya qarşı olardı. Və o, Dreykə Meyin Uellsi öldürdüyünü söyləməli olacaq.
  
  Sərin.
  
  Kinimaka onun çiyninə vurdu. "Geri qayıtmağımızın vaxtıdır."
  
  "Ah, qıza bir ara ver" dedi. "Biz Havaydayıq. İcazə verin, gün batımına baxım".
  
  
  OTUZ SƏKKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  "Deməli, paxıllıq belə görünür?"
  
  Drake və komandası hər cür tədbir görərək dördüncü otağa girdilər. Hətta o zaman onların qarşısında duran mənzərəni tam dərk etmək bir neçə dəqiqə çəkdi. Başsız bədənlər hər yerdə uzanırdı. Qan döşəməyə sıçradı və bəzi yerlərdə hələ də qalın axırdı. Başların özləri atılmış uşaq oyuncaqları kimi yerə səpələnmişdilər.
  
  Dar keçidin hər iki tərəfində yay tələləri dayanmışdı. Drake ülgüc kimi nazik məftillərə bir nəzər saldı və nə baş verdiyini təxmin etdi. Komodo qulaqlarına inanmayaraq fit çaldı.
  
  "Bir anda bu tələlər sönə bilər" dedi Ben. "Biz hərəkət etməliyik."
  
  Karin iyrənc bir səs çıxardı.
  
  "Biz tez hərəkət etməliyik və hər şeyin üstündə qalmalıyıq" dedi Drake. "Gözləmə".
  
  İndi tələlərin o tayında o, su ilə dolu, köpürən və köpüklənən geniş bir hovuz gördü. Su hovuzun kənarlarına sıçrayıb parıldayırdı.
  
  "Bu problem ola bilər. Metal dirəkləri görürsən?"
  
  "Qan padşahının adamları onlardan pilləkən kimi istifadə edirdilər" dedi Ben müəmmalı şəkildə. "Bizim etməli olduğumuz tək şey suyun çəkilməsini gözləməkdir."
  
  "Niyə də onların arasından keçməyək." Komodo bu sözləri deyəndə belə onun üzündə şübhə vardı.
  
  "Bu hovuzu hansısa turşulu göl və ya quyu qidalandıra bilərdi" dedi Karin. "Qazlar vulkanın içində və ya yaxınlığında suyu sulfat turşusuna çevirə bilər. Hətta çoxdan yoxa çıxdı."
  
  "Turşu metal dirəkləri korroziyaya uğratmazmı?" Drake işarə etdi.
  
  Ben başını tərpətdi. "Mütləq".
  
  Bir neçə dəqiqə axan suya baxdılar. Onlar baxdıqca məşum tıqqıltı səsi eşidildi. Drake tez tapançasını qaldırdı. Sağ qalan altı Delta döyüşçüsü bir saniyə sonra onun hərəkətlərini təkrarladı.
  
  Heç nə yerindən tərpənmədi.
  
  Sonra yenə səs gəldi. Ağır klik. Metal yollar boyunca uzanan qaraj qapısı kabelinin səsi. Yalnız qaraj qapısı deyildi.
  
  Yavaş-yavaş, Drake seyr edərkən, tələlərdən biri yenidən divarı dişləməyə başladı. Müvəqqəti gecikmə? Lakin belə texnologiya qədim irqlər üçün mövcud deyildi. Yoxsa bu düşüncə qatarı kainatda başqa ağıllı həyatın olmadığını bəyan edən bir insanın dəliliyinə oxşayırdı?
  
  Nə təkəbbür.
  
  Qeydlər edilməzdən əvvəl kim bilirdi ki, hansı sivilizasiyalar var idi? Drake indi tərəddüd etməməli idi. Hərəkət etmək vaxtıdır.
  
  "Su çəkilir" dedi. "Ben. Sürpriz varmı?"
  
  Ben onun qeydləri ilə məsləhətləşdi və Karin ümid edirəm ki, onu beynində təkrarladı. "Hawksworth çox şey demir." Ben bəzi kağızları xışıltı ilə xışıltı ilə vurdu. "Yəqin ki, yazıq şokda idi. Unutmayın, o vaxtlar belə bir şey gözləyə bilməzdilər".
  
  "Onda beşinci səviyyə əsl bok fırtınası olmalıdır" dedi Komodo boğuq səslə. "Çünki bundan sonra Kuk geri döndü."
  
  Ben dodaqlarını büzdü. "Hawksworth deyir ki, Kukun beşinci səviyyədən sonra gördüyü şey onu geri dönməyə vadar etdi. Otağın özü deyil."
  
  "Bəli, çox güman ki, altıncı və yeddinci səviyyələrdir" dedi Delta əsgərlərindən biri sakitcə.
  
  "Güzgüləri unutma." Karin onlara işarə etdi. "Onlar qabağındakı adamı qabağa göstərirlər. Çox güman ki, bu xəbərdarlıqdır".
  
  "Bu, Joneslərlə ayaqlaşmaq kimidir." Drake başını tərpətdi. "Anladım. Beləliklə, xüsusilə Dinorock və David Coverdale ruhunda, getdiyim hər konsertdə həmişə eşitdiyim açılış sualını verəcəyəm. Siz hazırsınızmı?"
  
  Drake yol göstərdi. Komandanın qalan hissəsi də öyrəşdiyi kimi sıraya düşdü. Mərkəz zolağına daxil olan Dreyk tələlərlə bağlı heç bir çətinlik gözləmirdi və bir neçə sərf edilmiş təzyiq xalını qazansa da, heç kimə rast gəlmədi. Hovuzun kənarına çatanda su sürətlə axırdı.
  
  "Qütblər yaxşı görünür" dedi. "Arxanıza diqqət edin. Və aşağı baxma. Burada bəzi iyrənc şeylər gəzir".
  
  Drake ilk, diqqətli və dəqiq getdi. Bütün komanda bir neçə dəqiqə ərzində onları asanlıqla keçərək çıxış tağına doğru getdi.
  
  "Qan Kralının bizim üçün bütün tələləri qurması gözəl idi." Ben yüngülcə güldü.
  
  "İndi biz piçdən geri qala bilmərik." Drake yaxın tarixin ən qorxulu kriminal fiquru ilə üz-üzə gəlmək ümidi ilə əllərinin yumruq kimi sıxıldığını və başının yarışdığını hiss etdi.
  
  
  * * *
  
  
  Növbəti tağ böyük bir mağaraya açıldı. Ən yaxın cığır yamacdan aşağı, sonra isə hündür qaya çöküntüsünün altındakı geniş yol boyu gedirdi.
  
  Amma onların yolunu tamamilə kəsən ciddi bir maneə var idi.
  
  Dreykin gözləri böyüdü. "Qanlı cəhənnəm."
  
  Heç vaxt belə bir şey xəyal etməmişdi. Tıxanma əslində canlı qayadan oyulmuş nəhəng bir fiqur idi. O, arxasını sol divara söykəyib dincəldi, nəhəng qarnı yolun üstündən çıxdı. Yemək heykəlləri qarnında bir yığın halında uzanırdı və ayaqlarına səpələnmiş və yola yığılmışdı.
  
  Heykəlin ayaqları altında pis bir fiqur uzanmışdı. Ölü insan bədəni. Torso sanki həddən artıq əzab içində burulmuşdu.
  
  "Bu acgözlükdür" dedi Ben heyrətlə. "Acınlıqla əlaqəli cin Beelzebubdur."
  
  Dreykin gözləri qıvrıldı. "Bohemian Rhapsody"dəki Beelzebubdakı kimi demək istəyirsən?
  
  Ben ah çəkdi. "Hər şey rok-n-rollla bağlı deyil, Mett. Mən cin Beelzebubu nəzərdə tuturam. Şeytanın sağ əli".
  
  "Mən eşitmişəm ki, şeytanın sağ əli çox işləyir." Drake böyük maneəyə baxdı. "Mən sənin beyninə hörmət etdiyim halda, Bleyk, boş-boş danışmağı dayandır. Təbii ki, hər şey rok-n-rollla bağlıdır".
  
  Karin uzun sarı saçlarını aşağı saldı və sonra onları daha da sıx bağlamağa başladı. Komodo da daxil olmaqla bir neçə Delta əsgəri onu izləyirdi. O qeyd etdi ki, Hawksworth öz qeydlərində bu xüsusi mağara haqqında bəzi maraqlı təfərrüatlar verib. O danışarkən, Drake gözlərinin otaqda gəzməsinə icazə verdi.
  
  Nəhəng fiqurun arxasında o, indi çıxış tağının olmadığını gördü. Əvəzində, arxa divar boyunca uzanan geniş çarx yüksək qayalıq yaylada bitənə qədər hündür tavana doğru əyilirdi. Dreyk yaylağa baxanda o, ucqarda eyvana bənzəyən şey gördü, demək olar ki, son iki səviyyəyə baxan müşahidə göyərtəsinə bənzəyir?
  
  Dreykin düşüncələri atəş səsi eşidəndə yarımçıq qaldı. Güllə başlarının üstündən dəydi. Drake yerə yıxıldı, lakin sonra Komodo səssizcə indicə yoxladığı eyni qayalı yaylaya tərəf işarə etdi və dolama çıxıntıdan ona tərəf qaçan onlarla fiqur gördü.
  
  Kovalenkonun adamları.
  
  Bu nə deməkdi...
  
  "O alçaqdan keçməyin bir yolunu tapın" deyə Dreyk Benə tısladı, onların yolunu kəsən ağır heykələ tərəf işarə etdi və sonra bütün diqqətini qayalıq yerə çevirdi.
  
  Ağır vurğulu səs gurultulu, təkəbbürlü və təkəbbürlü idi. "Matt Drake! Mənim yeni düşmənim! Yəni yenə məni dayandırmağa çalışırsan, hə? Mən, siz heç vaxt heç nə öyrənmirsiniz?"
  
  "Nəyə nail olmağa çalışırsan, Kovalenko? Bütün bunlar nə deməkdir?"
  
  "Bütün bunlar nə deməkdir? Söhbət ömürlük axtarışdan gedir. Kuku döyməyim haqqında. İyirmi il ərzində hər gün bir adam öldürərək necə oxuduğum və məşq etdiyim haqqında. Mən başqa kişilər kimi deyiləm. İlk milyardımı qazanmazdan əvvəl bunun öhdəsindən gəldim".
  
  "Sən artıq Kuku məğlub etdin" dedi Drake sakitcə. "Niyə bura qayıtmırsan? Danışacağıq, sən və mən".
  
  "Məni öldürmək istəyirsən? Başqa cür olmazdım. Hətta xalqım məni öldürmək istəyir".
  
  "Yəqin ki, sən böyük mütəxəssissən."
  
  Kovalenko qaşqabağını gərdi, lakin onun həyasız məzəmmətindən o qədər heyrətləndi ki, təhqir hətta düzgün qəbul olunmadı. "Məqsədlərimə çatmaq üçün minlərlə insanı öldürərdim. Bəlkə də mən bunu artıq etmişəm. Kim saymaqdan əziyyət çəkir? Ancaq bunu xatırla, Dreyk və yaxşı xatırla. Siz və dostlarınız bu statistikanın bir hissəsi olacaqsınız. Sənin xatirələrini Yer üzündən siləcəyəm".
  
  "Belə melodramatik olmağı dayandırın" deyə Drake cavab verdi. "Buraya gəl və dəstinin olduğunu sübut et, qoca." O, yaxınlıqda diqqətlə danışan Karin və Beni gördü, hər ikisi indi onlara nəsə düşən kimi şiddətlə başlarını tərpətməyə başladılar.
  
  "Təsadüfən rastlaşsaq belə, belə asanlıqla öləcəyimi düşünmə. Mən Ana Rusiyanın ən çətin şəhərinin ən çətin küçələrində böyümüşəm. Və mən onların arasından sərbəst şəkildə keçdim. Onlar mənə məxsusdu. İngilislər və amerikalılar əsl mübarizə haqqında heç nə bilmirlər". Sərt görünüşlü kişi yerə tüpürdü.
  
  Dreykin gözləri ölümcül idi. "Oh, səmimi qəlbdən ümid edirəm ki, asanlıqla ölməyəcəksən."
  
  "Səninlə tezliklə görüşəcəm, britaniyalı. Mən xəzinəmi axtararkən sizin yanmağınızı seyr edəcəm. Mən sənin qadınlarından birini götürəndə sənin qışqırdığını görəcəyəm. Mən tanrı olarkən sənin çürüməni seyr edəcəm".
  
  "Cənnət xatirinə". Komodo tiranların gurultusunu dinləməkdən yorulub. O, daş çardağa doğru yaylım atəşi açaraq, Qan Kralının adamlarını çaxnaşmaya saldı. Dreyk indi də gördü ki, on kişidən doqquzu hələ də onun köməyinə qaçır.
  
  Dərhal cavab atəşi eşidildi. Güllələr yaxınlıqdakı daş divarlardan vızıldadı.
  
  Ben qışqırdı: "Bizim etməli olduğumuz tək şey kök oğlanın üstünə dırmaşmaqdır. Çox çətin deyil..."
  
  Drake yaxınlaşdığını hiss etdi. Çiyninə bir daş parçası düşən kimi qaşını qaldırdı.
  
  "Ancaq" dedi Karin, Dreyk onunla nə qədər vaxt keçirsə, onun Benə bənzəməsi daha aydın görünür. "Otutmaq yeməkdir. Bəziləri boşdur. Və bir növ qazla dolduruldu."
  
  "Düşünürəm ki, bu, gülüş qazı deyil." Drake formasız meyitə baxdı.
  
  Komodo, Qan Kralının adamlarını uzaqlaşdırmaq üçün mühafizəkar yaylım atəşi açdı. "Əgər belədirsə, deməli, həqiqətən, çox yaxşı şeydir."
  
  "Hazır tozlar" dedi Karin. "Tetiklər çəkildikdə sərbəst buraxılır. Bəlkə də Tutankhamonun məzarını kəşf edən arxeoloqların əksəriyyətini öldürənlərə bənzəyir. Güman edilən lənətdən xəbəriniz var, elə deyilmi? Əksər insanlar qədim Misir kahinlərinin qəbirdə bizə qoyub getdikləri bəzi iksirlərin və ya qazların yalnız qəbir soyğunçularını məhv etmək üçün nəzərdə tutulduğuna inanırlar.
  
  "Ən təhlükəsiz yol hansıdır?" Drake soruşdu.
  
  "Bilmirik, amma bir-bir sürətlə qaçsaq, kimsə arxadan bir az toz buraxsa, bu, tez buxarlanacaq kiçik bir miqdar olmalıdır. Tələ burada ilk növbədə heykələ dırmaşan hər kəsin qarşısını almaq üçün &# 184; , bunun üstündən keçmə."
  
  "Hawksworth-a görə" dedi Karin bərk təbəssümlə.
  
  Drake vəziyyəti qiymətləndirdi. Bu onun üçün dönüş nöqtəsi kimi görünürdü. Əgər yuxarıda müşahidə eyvanı var idisə, o zaman sona yaxın olmalı idilər. O, oradan altıncı və yeddinci otaqlara, sonra isə əfsanəvi "xəzinə"yə birbaşa yolun olacağını təsəvvür etdi. O, komandanı böyütmək üçün bir an çəkdi.
  
  "Biz bununla gedirik" dedi. "Hamısı və ya heç nə. Yuxarıda, - o, hirslə yumruğunu Kovalenkoya tərəf yellədi, - dünyaya güllə atan kor. Və, Ben, məlumatınız üçün, bu əsl Dinorokdur. Amma biz bununla gedirik. Hamısı və ya heç nə. Buna hazırsınızmı?"
  
  Onu qulaqbatıran gurultu ilə qarşıladılar.
  
  Mett Drake, sevdiyi qadının qisasını almaq və dünyanı indiyə qədər tanıdığı ən pis adamdan qurtarmaq üçün öz axtarışının son mərhələsində adamlarını Cəhənnəmin aşağı səviyyələrinə apararaq qaçdı.
  
  Rok etmək vaxtıdır.
  
  
  OTUZUNCU FƏSİL
  
  
  Drake nəhəng heykəlin üstünə tullandı, ayaq üstə qalmağa çalışdı və özünü yuxarı çəkmək üçün oyulmuş yeməyi tutdu. Heykəl barmaqlarının altında yad yumurtaya toxunmaq kimi soyuq, kobud və yad hiss edirdi. O, tarazlığını saxlamaq üçün var gücü ilə çəkərkən nəfəsini tutdu, amma meyvə, xırtıldayan çörək və donuz əti dayandı.
  
  Ondan aşağıda və sağda o qədər də şanslı olmayan bir adamın cəsədi uzanırdı.
  
  Güllələr onun ətrafında fit çalırdı. Komodo və Delta komandasının digər üzvü yanğını əhatə edib.
  
  Dreyk bir saniyə itirmədən qəliblənmiş fiqurun əsas hissəsinin üstündən tullandı və digər tərəfdən aşağı düşdü. Ayaqları daş döşəməyə dəyəndə dönüb sırada olan növbəti şəxsə baş barmağını göstərdi.
  
  Və sonra o da atəş açdı və ilk güllə ilə Qan Kralının adamlarından birini öldürdü. Adam uçurumdan yuvarlandı və dəhşətli bir xırıltı ilə indi ölən yoldaşının cəsədinin yanına düşdü.
  
  Sıradakı ikinci şəxs bunu etdi.
  
  Ben növbəti idi.
  
  
  * * *
  
  
  Beş dəqiqə sonra bütün komanda qarınqululuğun kölgəsində təhlükəsiz şəkildə gizləndi. Yalnız bir tikə yemək əzilmişdi. Drake bir toz buludunun ölümcül, sehrlənmiş ilanın cəsədi kimi havaya qalxmasına baxdı, lakin bir neçə saniyədən sonra qaçan cinayətkarın çəkmələrinə belə toxunmadan buxarlandı.
  
  "Çarx."
  
  Drake iki dəfə çıxıntının başlanğıcını təşkil edən qısa yamaca gedən yolu göstərdi. Bu baxış nöqtəsindən onlar qayalıq yaylağa çıxmazdan əvvəl divarın zərif şəkildə əyildiyini gördülər.
  
  Qan padşahının adamları geri çəkildilər. Zamanla yarışdı.
  
  Onlar yuxarı, tək fayl partladı. Çarx bir neçə səhvi bağışlayacaq qədər geniş idi. Dreyk qaçarkən atəş açıb və Kovalenkonun digər adamı növbəti çıxışın tağının altında gözdən itərkən onları öldürüb. Çarxın başına çatdıqda və qayalıqların genişliyini görəndə Dreyk pusquda başqa bir şeyin olduğunu gördü.
  
  "Qumbara!"
  
  O, tam sürətlə başını yerə atdı, bədənini hamar daşın üstündən sürüşərkən sürətindən istifadə edərək fırladı və qumbaranı kənara atdı.
  
  Yayladan düşdü, bir neçə saniyə sonra partladı. Partlayış otağı silkələyib.
  
  Komodo ona ayağa qalxmağa kömək etdi. "Səni futbol komandamızda istifadə edə bilərdik, adam."
  
  "Yankilər futbol oynamağı bilmirlər." Drake balkona qaçdı, ondan kənarda nə olduğunu görmək və Kovalenkoya çatmaq istədi. "İnsan yoxdur".
  
  "Hm. İngiltərə komandasının evə çoxlu kuboklar gətirdiyini görmürəm".
  
  "Qızılları evə gətirəcəyik." Drake amerikalını qaydaya saldı. "Olimpiya Oyunlarında. Bekhem vəziyyəti dəyişəcək".
  
  Ben onları tutdu. "O haqlıdır. Komanda onun üçün oynayacaq. Camaat onun üçün ayağa qalxacaq".
  
  Karin arxasından əsəbi bir qışqırıq buraxdı. "Elə yer varmı ki, adam lənətə gəlmiş futboldan danışmasın!"
  
  Drake eyvana çatdı və əlini alçaq, dağılmış daş divara qoydu. Qarşısındakı mənzərə ayaqlarını yerə saldı, səndələdi, bütün kədərlərini unuddu və yenə təəccübləndi ki, bu heyranedici yeri həqiqətən hansı məxluq tikib.
  
  Gördükləri mənzərə onların ürəklərini qorxu və qorxu ilə doldurdu.
  
  Balkon həqiqətən nəhəng mağaraya qədər yolun dörddə birində idi. Şübhəsiz ki, onlardan heç birinin indiyə qədər görmədiyi ən böyüyü. İşıq, Qan Padşahının adamlarının altıncı səviyyəyə girməzdən əvvəl buraxdığı saysız-hesabsız tünd kəhrəba parıltısından gəlirdi. Hətta o zaman da mağaranın çox hissəsi və onun təhlükələri hələ də qaranlıq və kölgədə gizlənirdi.
  
  Onların solunda və çıxış tağından çıxan örtülü ziqzaq pilləkən təxminən yüz fut aşağı enirdi. Bu pilləkənlərin dərinliklərindən Dreyk və komandası ağır, gurultulu bir səs eşitdilər, ardınca ürəklərini dəhşət yumruqlarına bağlayan qışqırıqlar gəldi.
  
  Ben nəfəs aldı. "Dostum, mən bunun səsini bəyənmirəm."
  
  "Bəli. Mahnılarınızdan birinin girişi kimi səslənir". Drake ruhların çox uzağa düşməsini saxlamağa çalışsa da, çənəsini yerdən qaldırmaq hələ də çətin idi.
  
  Pilləkən dar çıxıntıda bitdi. Bu çıxıntının o tayında mağara sonsuzluğa açıldı. O, sağ divara yapışan dar, dolama yolu, sonsuz dərinliklərin üstündəki mağaraya aparan qısa yolu və daha sonra sola doğru davam edən oxşar yolu görə bildi, lakin onları bir-birinə bağlayan körpü və ya başqa vasitə yox idi. böyük uçurum.
  
  Mağaranın ən uzaq ucunda nəhəng, qara, kələ-kötür qaya dayanmışdı. Dreyk gözlərini qıyaraq, qayanın yarısına qədər böyük bir forma görə biləcəyini düşündü, lakin məsafə və qaranlıq ona mane oldu.
  
  Hələlik.
  
  "Son təkan" dedi, doğru olduğuna ümid etdi. "Məni izlə".
  
  Bir dəfə əsgər həmişə əsgər olaraq qalır. Alison ona belə dedi. Onu tərk etməzdən əvvəl. Ondan əvvəl...
  
  O, xatirələri uzaqlaşdırdı. İndi onlarla mübarizə apara bilməzdi. Amma o haqlı idi. Dəhşətli dərəcədə doğrudur. O, sağ olsaydı, hər şey başqa cür ola bilərdi, amma indi onun içində bir əsgərin, döyüşçü qanı axırdı; əsl xarakteri onu heç vaxt tərk etmir.
  
  Onlar dar keçidə daxil oldular: iki mülki şəxs, altı Delta əsgəri və Mett Drake. Əvvəlcə tunel əvvəlkilərdən bir az fərqlənirdi, lakin sonra, kəhrəba çaxnaşmalarının işığında irəli atılmağa davam etdilər, Dreyk keçidin qəflətən parçalandığını və iki avtomobilin eninə qədər genişləndiyini gördü və bir kanalın açıldığını gördü. daş döşəməyə yumruq vurdu.
  
  Bələdçi kanalı?
  
  "Biləklərini sındıranlardan çəkinin." Dreyk qarşıda insanın ayağını qoya biləcəyi yerdə olan dəhşətli kiçik bir çuxur gördü. "Bu sürətlə qaçmaq çox çətin olmamalıdır."
  
  "Yox!" - Ben heç bir yumor işarəsi olmadan qışqırdı. "Sən lənətə gəlmiş əsgərsən. Belə şeyləri söyləməkdən daha yaxşı bilməli idin".
  
  Sanki təsdiqləmək üçün güclü bir bum oldu və onların altındakı yer silkələndi. Onların getdiklərini ayıran keçidə elə bil iri və ağır bir şey düşdü. Onlar geri dönüb bloklana bilər və ya-
  
  "Qaç!" - Drake qışqırdı. "Sadəcə qaç!"
  
  Dərin ildırım keçidi doldurmağa başladı, sanki ağır bir şey onlara doğru gedirdi. Onlar qaçdı, Dreyk qaçarkən məşəlləri yandırdı və ümidsizcə nə Ben, nə də Karinin heç bir iyrənc tələlərə düşmədiyinə ümid edirdi.
  
  Bu sürətlə...
  
  Nərilti daha da gücləndi.
  
  Onlar geriyə baxmağa cəsarət etmədən, geniş kanalın sağında dayanaraq və Dreykin məşəllərinin tükənmədiyinə ümid edərək qaçmağa davam etdilər. Bir dəqiqə sonra onlar irəlidə haradansa ikinci məşum uğultunun gəldiyini eşitdilər.
  
  "İsa!"
  
  Drake sürətini azaltmadı. Etsəydi, öləcəkdilər. O, sağ tərəfdəki divardakı geniş açılışın yanından qaçdı. Səs yuxarıdan gəldi. Tez bir nəzər salmağı riskə atdı.
  
  YOX!
  
  Blakey haqlı idi, çılğın balaca inek. Rolling Stones onlara doğru gurlayırdı, dinorok üslubunda deyil. Bunlar qədim mexanizmlərlə buraxılan və aşkar və gizli kanallarla idarə olunan böyük sferik daş toplar idi. Onların sağındakı Dreykin üstünə atıldı.
  
  Böyük sürət yığdı. "Qaç!" O, arxaya dönüb qışqırdı. "Aman Tanrım".
  
  Ben ona qoşuldu. İki Delta əsgəri, Karin və Komodo, ehtiyat etmək üçün bir düymlə dəliyin yanından qaçdılar. Daha iki əsgər ötüb keçərək öz ayaqları üstə yıxılaraq Komodoya və Karinə çırpıldı, nəticədə iniltili dolaşıq oldu.
  
  Amma Deltadan olan sonuncu adam o qədər də bəxti gətirmədi. Nəhəng bir top çarpaz keçiddən uçarkən, Mack yük maşınının gücü ilə ona çırpılaraq tunelin divarına çırpılaraq səssizcə gözdən itdi. Onları təqib edən top qaçış yolunu kəsən topun üstünə çırpıldığından başqa bir qəza baş verdi.
  
  Komodonun üzü hər şeyi deyirdi. "Əgər tələssək," deyə hırıldadı, "digər tələlər getməzdən əvvəl onları keçə bilərik."
  
  Yenidən uçdular. Nəhəng texnikanın mexanizmlərinin guruldadığı, xırıldadığı və cingildədiyi daha üç yolayrıcından keçdilər. Delta lideri haqlı idi. Drake diqqətlə qulaq asdı, lakin Kovalenkodan və ya onun adamlarından heç bir səs eşitmədi.
  
  Sonra onun çox qorxduğu maneə ilə qarşılaşdılar. Nəhəng daşlardan biri qabağa qalxaraq irəliyə gedən yolu kəsirdi. Onlar bir-birinə sıxışaraq, bu şeyin yenidən işə düşməsinin mümkün olub-olmadığını düşünürdülər.
  
  "Bəlkə qırılıb" dedi Ben. "Mən tələni nəzərdə tuturam."
  
  "Ya da bəlkə..." Karin diz çökdü və bir neçə fut irəli süründü. "Bəlkə də burada olmalı idi."
  
  Drake onun yanına düşdü. Orada nəhəng bir qayanın altında dırmaşmaq üçün kiçik bir yer var idi. Onun altında adamın sıxması üçün kifayət qədər yer var idi.
  
  "Yaxşı deyil". Komodo da çömeldi. "Mən artıq bir insanı bu axmaq tələyə itirmişəm. Başqa yol tap, Dreyk.
  
  "Əgər mən haqlıyamsa," Dreyk çiyninin üstündən baxaraq dedi, "bu tələlər yenidən qurulduqdan sonra onlar yenidən sönəcəklər. Onlar digərləri ilə eyni təzyiq yastığı sistemində işləməlidirlər. Biz burada tələyə düşəcəyik". O, sərt baxışlarla Komodonun gözləri ilə qarşılaşdı. "Başqa seçimimiz yoxdur."
  
  Cavab gözləmədən topun altına sürüşdü. Komandanın qalan hissəsi sonuncu sırada olmaq istəməyərək onun arxasına yığılmışdı, lakin Delta adamları nizam-intizamlı idilər və komandirlərinin göstərdiyi yerdə yerləşmişdilər. Dreyk sinəsində tanış bir istək, demək istəyinin yüksəldiyini hiss etdi: Narahat olma, mənə inan. Mən sizə bunu izah edəcəyəm, amma o, bir daha deməyəcəyini bilirdi.
  
  Kennedinin mənasız ölümündən sonra deyil.
  
  Bir az qıvrıldıqdan sonra o, dik yamacdan aşağı sürüşərkən tapdı və dərhal digərlərinin onun ardınca getdiyini eşitdi. Dibi çox da uzaqda deyildi, lakin onun birbaşa kütləvi daş topun altında dayanması üçün kifayət qədər yer buraxdı. Qalan hamı onun arxasına yığılmışdı. Şiddətli düşünərək bir əzələsini belə tərpətməyə cəsarət etmədi. Bu şey yıxılsa, hamının bərabər səviyyədə olmasını istəyirdi.
  
  Lakin sonra daşlama maşınlarının tanış inilti səsi sükutu sarsıtdı və top yerindən tərpəndi. Drake cəhənnəmdən çıxan yarasa kimi havaya qalxdı və hamının onun ardınca getməsi üçün qışqırdı. O, yavaşladı və Benə yeriməyə kömək etdi, hətta gənc tələbənin də fiziki məhdudiyyətlərinin olduğunu və əsgər dözümlülüyünün olmadığını hiss etdi. O, Komodonun Karinə kömək edəcəyini bilirdi, baxmayaraq ki, o, döyüş sənəti mütəxəssisi olduğu üçün fiziki hazırlığı asanlıqla kişi ilə bərabər ola bilərdi.
  
  Bir qrup olaraq, ölümcül yuvarlanan topun altındakı oyulmuş keçiddən aşağı qaçdılar, onun yavaş başlamasından istifadə etməyə çalışdılar, çünki irəlidə onları yenidən onunla qarşılaşmağa məcbur edəcək dik bir yamacla qarşılaşa bilərlər.
  
  Dreyk ayaq biləyinin qırıldığını görüb xəbərdarlıq edib. O, şeytancasına yerləşdirilmiş çuxurun üstündən tullanaraq, demək olar ki, Beni özü ilə sürükləyirdi. Sonra o, yamaca çırpılıb.
  
  Sərt idi. O, içəri qazdı, başını aşağı saldı, ayaqları döyündü, sağ qolu Benin belinə dolandı, hər addımda yüksəldi. O, nəhayət, topu bir qədər məsafədən vurdu, lakin sonra arxasınca gələn hər kəsə şans verməli oldu.
  
  O, təslim olmadı, digərlərinə bir az yer vermək üçün irəli getdi və irəli bir neçə məşəl atdı.
  
  Möhkəm daş divardan sıçradılar!
  
  Nəhəng bir daş uğultu ilə onlara tərəf yuvarlandı. Bütün komanda bunun öhdəsindən gəldi, lakin indi özlərini çıxılmaz vəziyyətdə tapdılar. Eynən.
  
  Drakein gözləri "Bir dəlik var. Yerdə deşik."
  
  Ümidsizlikdən ayaqları bir-birinə qarışmış, əsəbləri qırılmış halda cəld çuxura tərəf qaçdılar. Kiçik, insan boyda və içi tamamilə qara idi.
  
  "İnanc sıçrayışı" dedi Karin. "Bir növ Allaha inanmaq kimi."
  
  Daş topun ağır gurultusu daha da gücləndi. Onları əzmək bir dəqiqə içində idi.
  
  "Glow çubuq" Komodo gərgin səslə dedi.
  
  "Vaxt yoxdur". Drake parıltı çubuğunu sındırdı və bir sürətli hərəkətlə çuxura atladı. Payız sonsuz görünürdü. Qaranlıq parıldayırdı, sanki buruqlu barmaqları ilə uzanırdı. Bir neçə saniyə ərzində o, dibinə çatdı, ayaqlarının boşalmasına icazə verdi və başını sərt qayaya möhkəm vurdu. Ulduzlar gözünün önündə üzdü. Alnından qan axdı. Onun ardınca gələnləri nəzərə alaraq, o, parıltı çubuğunu yerində qoyub sürünərək məsafədən çıxdı.
  
  Başqa biri qəza ilə yerə endi. Sonra Ben onun yanında idi. "Mat. Matt! Siz yaxşısınız?"
  
  "Bəli, mən çox yaxşıyam." O, məbədlərini tutaraq oturdu. "Aspirin var?"
  
  "Onlar sənin içini çürüdəcək."
  
  "Polineziya Mai Tai? Havay lava axını?"
  
  "İlahi, burada L sözünü qeyd etmə, dostum."
  
  "Başqa bir axmaq zarafata ne dersin?"
  
  "Onlardan heç vaxt tükənməyin. Sakit olun."
  
  Ben onun yarasını yoxladı. Bu vaxta qədər komandanın qalan hissəsi sağ-salamat yerə enmişdi və ətrafa yığılmışdı. Drake gənc oğlanı kənara yellədi və ayağa qalxdı. Deyəsən hər şey işlək vəziyyətdədi. Komodo dama dəyən və dik yamacdan aşağı sıçrayan bir cüt məşəl atdı.
  
  Aşağıdakı tağdan çıxana qədər təkrar-təkrar yıxıldılar.
  
  "Budur" dedi Drake. "Düşünürəm ki, bu, son səviyyədir."
  
  
  QIRXINCI FƏSİL
  
  
  Drake və Delta Team ağır atəş açaraq tuneldən çıxdılar. Seçim yox idi. Kovalenkonu dayandırmaq istəyirdilərsə, sürət həyati vacib idi. Dreyk mağaranın planını xatırlayaraq dərhal sağa baxdı və gördü ki, Qan Padşahının adamları birinci S-şəkilli çıxıntıya tullanıb və onun ən uzaq nöqtəsinə toplaşıblar. İkinci "S" formalı çarxın başlanğıcı onların qarşısında bir neçə addımla başladı, lakin nəhəng mağaranın o biri tərəfində dərinliyi naməlum uçurum onları bir-birindən ayırdı. İndi o, yaxınlaşıb və Qan Padşahının adamları daha bir neçə kəhrəba işığı buraxdıqca, o, nəhayət, mağaranın uzaq ucuna yaxşı nəzər sala bildi.
  
  Arxa divardan hər iki S formalı çıxıntı ilə eyni səviyyədə nəhəng qaya yaylası çıxdı. Arxa divara oyulmuş dik bir pilləkən var idi ki, şaquli yerə o qədər yaxın görünürdü ki, hətta maverikin başı gicəllənirdi.
  
  Pilləkənlərin başında iri qara fiqur uzandı. Drake yalnız bir saniyə, nəzər saldı, amma... daşdan hazırlanmış nəhəng bir kreslo idi? Bəlkə ağlasığmaz, qeyri-adi taxt?
  
  Hava güllələrlə dolu idi. Dreyk diz üstə çökərək adamı kənara atdı və uçuruma düşəndə onun dəhşətli qışqırtısını eşitdi. Onlar gördükləri yeganə örtüyə, ehtimal ki, yuxarıdakı eyvandan düşmüş sınmış daş yığınına tərəf qaçdılar. Onlara baxarkən, Kovalenkonun adamlarından biri yüksək səslə danışan silahla atəş açdı və o, böyük polad ox kimi görünən bir şeyi yarmadan atdı. O, güclü bir çatla uzaqdakı divara dəydi və daşa ilişdi.
  
  Dart uçduqca onun arxasında qalın bir kəndir açıldı.
  
  Sonra xəttin digər ucu eyni silaha daxil edildi və birincidən bir neçə fut yuxarı yapışaraq ən yaxın divara atıldı. İp sürətlə sıxıldı.
  
  Bir poçt xətti yaratdılar.
  
  Drake tez fikirləşdi. "Əgər onu dayandırmaq istəyiriksə, bu işarəyə ehtiyacımız var" dedi. "Bizim özümüzü yaratmaq çox uzun çəkər. Ona görə də vurmayın. Amma sərhədi keçəndə də onların qarşısını almalıyıq".
  
  "Daha çox Qanlı Kral kimi düşünün" dedi Karin nifrətlə. "Onun son bir neçə adamı ilə xətti kəsdiyini düşünün."
  
  "Biz dayanmırıq" dedi Drake. "Heç vaxt".
  
  O, örtünün arxasından sıçrayaraq atəş açıb. Delta Force əsgərləri onun sağına və soluna qaçaraq ehtiyatla, lakin dəqiqliklə atəş açırdılar.
  
  Kovalenkonun adamlarından birincisi uçurumdan keçərək sürətini artıraraq o biri tərəfə məharətlə endi. O, tez arxaya çevrildi və tam avtomatik rejimdə yanğından örtən divar qurmağa başladı.
  
  Delta əsgəri yan tərəfə atıldı, parçalandı. Onun bədəni Dreykin qarşısında yıxıldı, lakin ingilis addımını pozmadan tullandı. O, ilk "S" formalı çıxıntıya yaxınlaşanda qarşısında geniş bir boşluq uçurumu açıldı. Onun üstünə tullanmalı olacaqlar!
  
  Atışını davam etdirərək, boşluqdan tullandı. Kovalenkonun adamlarından ikincisi xətt boyu uçdu. Güllələr dağıdıcı güclə dəydiyi üçün yaxınlıqdakı mağara divarından daşlar atılıb.
  
  Dreykin komandası qaçaraq onun arxasınca tullandı.
  
  Üçüncü fiqur sıx şəkildə uzanan xəttin üzərinə atladı. Kovalenko. Drake-in beyni ona qışqırırdı ki, çəkiliş aparsın. Bir şans əldə edin! Bu əclafı dərhal çıxarın.
  
  Ancaq çox şey səhv ola bilər. O, xətti qıra bilər və Kovalenko hələ də təhlükəsiz ola bilər. O, ancaq alçaqı incidə bilər. Və - ən əsası - qanlı vendettanı dayandırmaq üçün onlara canlı rus göt lazım idi.
  
  Kovalenko sağ-salamat yerə endi. Onun daha üç adamı onları keçə bildi. İki qüvvə bir araya gələn kimi Drake daha üç nəfəri aşağı saldı. Yaxın məsafədən üç atış. Üç qətl.
  
  Sonra tüfəng onun başına dəydi. O, çöməldi, hücumçunu çiyninə atdı və onu çıxıntıdan qaranlığa itələdi. Dönüb ombasından atəş açdı. Başqa bir adam düşdü. Komodo onun tərəfində idi. Bir bıçaq çəkildi. Qan mağaranın divarına sıçradı. Kovalenkonun adamları yavaş-yavaş geri çəkildilər, arxalarında uçuruma sürükləndilər.
  
  Qalan dörd Delta əsgəri uçurumun kənarında diz çökərək xəttin yaxınlığında dayanmış Kovalenkonun adamlarından hər hansı birinə diqqətlə atəş açdılar. Bununla belə, onlardan birinin geri çəkilmək və pot shot çəkməyə başlaması an məsələsi idi.
  
  Əllərində olan tək şey sürət idi.
  
  Qan Kralının daha iki adamı zipline dırmaşmışdılar və indi itələyirdilər. Drake digərinin döyüş meydançalarına dırmaşmağa başladığını gördü və od vurdu və onu uçan milçək kimi uzaqlaşdırdı. Adam onun üstünə qaçdı, başını aşağı salıb qışqırdı, şübhəsiz ki, onun kəsildiyini görüb. Drake divara çəkildi. Komodo adamı çarxdan çıxartdı.
  
  "Yuxarı!"
  
  Drake qiymətli saniyələrini ətrafa baxmağa sərf etdi. O lənətə gəlmiş xətti tutmaq üçün nə cəhənnəmdən istifadə etdilər?Sonra gördü. Hər bir kişiyə peşəkarların istifadə etdiyi kimi kiçik bir xüsusi blok verilmiş olmalıdır. Ətrafda bir neçə nəfər uzanmışdı. Qanlı Kral bütün ehtimallara hazır gəldi.
  
  Drake də. Onlar kürək çantalarında peşəkar speleoloji avadanlıq daşıyırdılar. Drake tez bloku çıxardı və təhlükəsizlik kəmərini arxasına bağladı.
  
  "Ben!"
  
  Gənc adam gizlicə yaxınlaşanda Dreyk Komodoya tərəf döndü. "Karini gətirəcəksən?"
  
  "Əlbəttə". Kobud, sərt sifətli və döyüş yaraları olan iri adam hələ də artıq vurulduğunu gizlədə bilmirdi.
  
  Bütün yerlərdən...
  
  Delta adamlarına Kovalenkonun quldurlarını uzaq tutacaqlarına güvənən Dreyk çarxını sıx şəkildə çəkilmiş kabelə cəld bağlayaraq təzyiqi artırdı. Ben təhlükəsizlik kəmərini taxdı və Dreyk tüfəngi ona verdi.
  
  "Həyatımız bundan asılımış kimi vur, Blakey!"
  
  Qışqıraraq, itələdilər və zipline boyunca qaçdılar. Bu hündürlükdən və bu sürətlə məsafə daha böyük görünürdü, uzaq kənar isə sanki geri çəkilirdi. Ben atəş açdı, onun atışları yüksək və geniş uçdu və aşağıda Qan Kralının adamlarının üzərinə daş parçaları yağdı.
  
  Amma fərqi yoxdu. Lazım olan səs-küy, təzyiq və təhdid idi. Sürətini artıran Dreyk ayaqlarını qaldırdı və hava keçdikcə aşağıda böyük bir dibsiz uçuruma çıxdı. Dəhşət və həyəcan onun ürəyini döyüntürdü. Məftil torun üzərindən çəkilən metal çarxın səsi onun qulaqlarında bərkdən fısıldadı.
  
  Bir neçə güllə fit çalaraq tələsik ər-arvadın ətrafındakı havanı kəsdi. Drake Delta Komandasından cavab atəşi eşitdi. Kovalenkonun adamlarından biri səs-küylə yerə yıxıldı. Ben gurladı və barmağını tətiyə basdı.
  
  Onlar yaxınlaşdıqca daha təhlükəli olurdu. Kovalenkonun adamlarının sipərinin olmaması Allahın lütfü idi və Delta Komandasından gələn davamlı güllələr dözülməz idi. Hətta bu sürətlə Dreyk ayaqlarından keçən soyuqluğu hiss edirdi. Əsrlərin qaranlığı onun altında qaynayırdı, çalxalanır və bəlkə də onu əbədi qucağına çəkmək üçün spektral barmaqları ilə uzanırdı.
  
  Çarx ona tərəf qaçdı. Son anda Qan Kralı adamlarına geri çəkilməyi əmr etdi və Drake bloku buraxdı. O, ayaq üstə yerə endi, lakin onun sürəti irəli itələmə ilə geriyə yönəldilmiş çəki arasında tarazlığı saxlamaq üçün kifayət etmədi.
  
  Başqa sözlə, Bleykinin çəkisi onları geri saldı. Uçuruma.
  
  Drake qəsdən yan tərəfə yıxıldı və bütün bədənini yöndəmsiz manevrə verdi. Ben ümidsizcəsinə inadkar daşa yapışdı, amma yenə də cəsarətlə tüfəngindən yapışdı. Drake zipline bərkidilməsinin qəfil səsini eşitdi və başa düşdü ki, Komodo və Karin artıq onun üzərindədir və ona inanılmaz sürətlə yaxınlaşır.
  
  Qan Padşahının adamları, sirli pilləkənin başladığı böyük qaya yaylasına son sıçrayışı etmək üçün demək olar ki, son sıçrayışı edə bilərək zalın arxasına doğru irəlilədilər. Yaxşı xəbər ondan ibarət idi ki, cəmi on nəfərə yaxın adam qalıb.
  
  Dreyk Beni açmadan əvvəl çıxıntının üstündən süründü, sonra oturmazdan əvvəl özünə bir neçə saniyə nəfəs almağa icazə verdi. Bir göz qırpımında Komodo və Karin onun gözləri önündə uçdular, cütlük zərif şəkildə yerə endi və xəfif bir hiyləgər təbəssüm olmadan.
  
  "Oğlan bir az kökəldi." Drake Benə işarə etdi. "Həddindən artıq tam səhər yeməyi. Rəqs kifayət deyil."
  
  "Qrup rəqs etmir." Dreyk onların növbəti hərəkətini qiymətləndirən kimi Ben dərhal cavab verdi. Komandanın qalan hissəsini gözləməliyəm, yoxsa təqib etməliyəm?
  
  "Hayden deyir ki, rəqs edəndə Pixi Lotta bənzəyirsən."
  
  "Cəfəngiyat".
  
  Komodo da Kovalenkonun adamlarına baxırdı. Kəndir yenidən dartıldı və hamı divara sıxıldı. Ardıcıl olaraq daha iki Delta əsgəri gəldi, çəkmələri cəld dayanmaq üçün yavaşladıqca qumun üzərində yüksək səslə sıyrıldı.
  
  "Hərəkətə davam et." Drake qərarını verdi. "Onlara düşünmək üçün vaxt verməmək daha yaxşıdır."
  
  Silahlarını hazır vəziyyətə gətirərək, çıxıntı ilə qaçdılar. Qan Padşahının irəliləməsi qayalı divardakı əyriliklə bir anlıq gözdən yayındı, lakin Dreyk və onun heyəti döngəni təmizləyərkən Kovalenkonu və onun qalan adamlarını artıq qayalı yaylada gördülər.
  
  Haradasa daha iki nəfəri itirdi.
  
  İndi isə, deyəsən, onlara həddindən artıq tədbirlər görmək əmri verilib. Bir neçə nəfər portativ RPG qumbaraatanlarını çıxarıb.
  
  "Lənət olsun, ağızları doludur!" Drake qışqırdı, sonra dayandı və arxasına döndü, ürəyi qəfil yerə yıxıldı. "Oh yox..."
  
  Ağzından doldurulan qumbaranın ilk gurultusu eşidildi. Son iki Delta əsgəri zipline boyunca sürətlə irəliləyir, raket ona dəydikdə çıxıntıya tərəf yönəlirdi. O, zip-line lövbərlərin üstündəki divara çırpıldı və qaya, toz və şist partlaması nəticəsində onları məhv etdi.
  
  Xətt sallandı. Əsgərlər səsini belə çıxarmadan qara unudulmuş yerə uçdular. Hər halda, bu daha da pis idi.
  
  Komodo lənətlədi, qəzəb onun cizgilərini pozdu. Bunlar onun illərlə yetişdirdiyi və döyüşdüyü yaxşı insanlar idi. İndi Delta komandasında yalnız üç güclü var idi, əlavə olaraq Drake, Ben və Karin.
  
  Drake qışqırdı və yeni RPG-lərin tezliklə istifadəyə veriləcəyini biləndən çılğınlaşaraq onları çıxıntıdan aşağı qovdu. Sağ qalanlar parıltılı çubuqlar və çoxlu kəhrəba çaxnaşmaları ilə yol kənarında yarışdılar. Hər addım onları qayalı yaylağa, qəribə bir pilləkənə və qaya divarından çıxan nəhəng taxtın sirli, lakin inanılmaz mənzərəsinə yaxınlaşdırırdı.
  
  İkinci RPG atəşi açıldı. Bu, qaçanların arxasındakı çıxıntıda partladı, yolu zədələdi, lakin məhv etmədi. O, həddən artıq işləmiş əzələlərini həddən artıq sıxaraq qaçarkən belə, Drake Kovalenkonun adamlarına ehtiyatlı olmaq üçün qışqırdığını eşidirdi - çıxıntı onların oradan yeganə çıxış yolu ola bilərdi.
  
  İndi Drake çıxıntının ətəyinə gəldi və qayalıq yaylağa çatmaq və Qan Kralının adamları ilə qarşılaşmaq üçün üzərindən tullanmalı olduğu bir uçurum gördü.
  
  Bu böyük idi.
  
  Əslində o qədər böyük idi ki, az qala səndələnəcəkdi. Demək olar ki, dayandı. Özüm üçün deyil, Ben və Karin üçün. İlk baxışdan sıçrayış edəcəklərini düşünmürdü. Amma sonra ürəyi sərtləşdi. Məcbur idilər. Və heç bir yavaşlama, geri dönüş ola bilməzdi. Onlar Qanlı Kralı dayandırmağa və onun sərsəm planına son qoymağa qadir olan yeganə insanlar idi. Beynəlxalq terrorizmin liderini məhv etməyə qadir olan və onun bir daha heç kimə zərər vurma şansının olmadığına əmin olan yeganə insanlar.
  
  Amma qaçarkən yenə də yarı dönüb. "Dayanma" deyə Benə qışqırdı. "İnan. Sən bunu edə bilərsən".
  
  Ben başını tərpətdi, adrenalin ayaqlarını və əzələlərini ələ keçirdi və onları iradə, böyüklük və güclə doldurdu. Dreyk əvvəlcə boşluğa dəydi, qollarını uzadıb tullandı və ayaqları hələ də pompalandı, olimpiya idmançısı kimi boşluq üzərində qövs etdi.
  
  Sonra Ben gəldi, qolu uzadılmış, başı hər tərəfə atılmış, əsəbləri tarazlıq duyğusundan keçir. Ancaq bir neçə düym ehtiyatla digər tərəfə endi.
  
  "Bəli!" O, qışqırdı və Drake ona gülümsədi. "Jessica Ennis sənin haqqında heç nə edə bilməz, dostum."
  
  Komodo daha sonra ağır yerə endi, o, dərhal dönüb Karinə baxanda az qala bədənini içəriyə çevirdi. Onun tullanması gözəl idi. Ayaqları yüksək, arxa tağlı, kütləvi irəli hərəkət.
  
  Və mükəmməl eniş. Delta komandasının qalanları izlədi.
  
  Dreyk indiyə qədər gördüyü ən şokedici mənzərəni görmək üçün arxaya çevrildi.
  
  Qanlı Padşah və onun adamları qışqıraraq fəryad edərək, qan içində və ağzı açılan yaralarla hamı birbaşa onlara tərəf qaçdı və cəhənnəmdən gələn cinlər kimi silahlarını yellədi.
  
  Son döyüşün vaxtıdır.
  
  
  QIRX BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Mett Drake sağ qaldı və Qanlı Kralla üz-üzə gəldi.
  
  Onun adamları birinci gəldi, tüfənglər cingildəyəndə qışqırıq səsləri eşidildi və bıçaqlar qılınc kimi çırpılaraq parıldadı, kəhrəba işığı əks etdirdi və atəşini bir çox istiqamətə tökdü. Bir neçə atəş açıldı, lakin bu məsafədə və bu testosteron və qorxu girdabında heç biri düzgün hədəfə alınmadı. Yenə də başqa düşmüş Delta əsgəri Dreykin arxasından kəskin qışqırıq gəldi.
  
  Dreykin əzələləri sanki üç yüz kiloluq qorilla ilə döyüşürmüş kimi ağrıyırdı. Üzünü qan və kir bürüdü. Doqquz nəfər ona, onlara hücum etdi, lakin o, hamısını məğlub etdi, çünki Qan Kralı onların arxasında dayandı və heç bir şey ona qisas almağa mane ola bilməzdi.
  
  Köhnə əsgər geri qayıtdı, mülki sifət indi azaldı və o, ən pis əsgərlərlə birlikdə ən yüksək rütbələrdə idi.
  
  O, üç nəfəri düz ürəyindən vurdu. Dördüncüyə girdi, tapançanı çevirdi, kişinin burnunu tamamilə sındırdı və eyni zamanda yanaq sümüyünün bir hissəsini sındırdı. Üç saniyə keçdi. O hiss etdi ki, Delta ekipajı qorxu içində ondan geri çəkilib, ona işləmək üçün yer verib. O, bir nəfərə və Kovalenkonun özünə tərəf hərəkət edərkən üç muzdlu ilə döyüşmək üçün onları tərk etdi.
  
  Komodo adama baş zərbəsi endirib və bir hərəkətlə digərini bıçaqlayaraq öldürüb. Karin onun yanında idi və geri çəkilmədi. Bir saniyə yox. O, bıçaqlanmış kişini geri itələmək üçün üzünün ovucundan istifadə etdi və bir neçə yumruq zərbəsi izlədi. Muzdlu hırıldayıb özünü yığmaq istəyərkən, o, müdaxilə edib və taekvondo texnikasından istifadə edərək onu çiyninə atıb.
  
  Şəffaf kənara doğru.
  
  Adam sürüşdü, qışqırdı, uçuruma apardı. Karin Komodoya baxdı, birdən onun nə etdiyini anladı. Böyük bir komandanın lideri tez fikirləşdi və ona minnətdarlıq işarəsi verdi, onun hərəkətlərini dərhal qiymətləndirdi və onlara aktuallıq verdi.
  
  Karin dərindən nəfəs aldı.
  
  Drake Qan Kralı ilə qarşılaşdı.
  
  Nəhayət.
  
  Sonuncu adam qısa mübarizədən sağ çıxdı və indi nəfəs borusu əzilmiş və hər iki biləyi qırılmış halda ayaqları dibində qıvrılmış vəziyyətdə uzanmışdı. Kovalenko kişiyə nifrətlə baxdı.
  
  "Axmaq. Və zəifdir."
  
  "Bütün zəif insanlar sərvətlərinin və onlara gətirdiyi gücün zühurunun arxasında gizlənirlər."
  
  "Oxşarlıq?" Kovalenko tapançasını çıxarıb qıvrılan adamın sifətinə atəş açıb. "Bu güc deyilmi? Bənzər olduğunu düşünürdünüz? Mən hər gün bir adamı soyuqqanlılıqla öldürürəm, çünki bacarıram.
  
  "Kennedi Murun öldürülməsini əmr etdiyiniz kimi? Bəs dostlarımın ailələri? Ola bilsin ki, dünyanın hansısa hissəsi səni dünyaya gətirib, Kovalenko, amma ağlı başında olan hissə deyildi".
  
  Tez və eyni vaxtda hərəkət etdilər. İki silah, bir tapança və bir tüfəng, eyni vaxtda vurun.
  
  Hər ikisi boşdur. İki dəfə klikləyin.
  
  "Yox!" Kovalenkonun qışqırtısı uşaq qəzəbi ilə dolu idi. Ona rədd cavabı verildi.
  
  Drake öz bıçağı ilə bıçaqladı. Qanlı Kral yan tərəfə qaçaraq küçə ağıllılığını nümayiş etdirdi. Drake tüfəngi ona tərəf atdı. Kovalenko tərpənmədən alnına zərbə endirdi və eyni zamanda bıçağı da çıxardı.
  
  "Əgər səni özüm öldürməli olsam, Drake..."
  
  "Oh, bəli, edəcəksən" dedi ingilis. "Artıq ətrafda heç kimi görmürəm. Sənin bir dənə də olsun şillinqin yoxdur, dostum".
  
  Kovalenko ciyər çəkdi. Drake bunun yavaş hərəkətdə baş verdiyini gördü. Kovalenko bəlkə də çox böyüdüyünü, hətta çox məşq etdiyini düşünə bilərdi, lakin onun hazırlığı Britaniya SAS-nın məruz qaldığı sərt tələblər və sınaqlar qarşısında heç nə idi.
  
  Dreyk cəld diz zərbəsi ilə yan tərəfdən içəri girdi və Kovalenkonu müvəqqəti olaraq iflic etdi və bir neçə qabırğasını sındırdı. Rusun ağzından qaçan ah anında boğuldu. Geri çəkildi.
  
  Dreyk sürətli hücuma keçdi, Qan Kralının reaksiyasını gözlədi və dərhal adamın sağ əlindən tutdu. Tez aşağı çevrildi və Kovalenkonun biləyi qırıldı. Və yenə rus sadəcə hıçqırdı.
  
  Onları Komodo, Karin, Ben və qalan Delta əsgəri izlədi.
  
  Qan Kralı onlara baxdı. "Sən məni öldürə bilməzsən. Hamınız. Məni öldürə bilməzsən. Mən Allaham!"
  
  Komodo hönkürdü. "Biz səni öldürə bilmərik, axmaq. Çox cəhənnəm qışqırmalı olacaqsınız. Amma əminəm ki, ömrünüzün qalan hissəsini hansı cəhənnəm dəliyində keçirəcəyinizi seçməkdə sizə kömək etməyi səbirsizliklə gözləyirəm".
  
  "Həbsxana." Qanlı padşah tüpürdü. "Heç bir həbsxana məni saxlaya bilməz. Bir həftə ona sahib olacağam".
  
  Komodonun ağzı gülümsədi. "Bir neçə həbsxana" dedi sakitcə. "Onlar heç mövcud deyillər."
  
  Kovalenko bir anlıq təəccübləndi, amma sonra təkəbbür yenidən üzünü bürüdü və o, Dreykə döndü. "Və sən?" - deyə soruşdu. "Səni dünyanın yarısında qovmalı olmasaydım, ölmüş olardın."
  
  "Ölü?" - Drake əks-səda verdi. "Ölülərin müxtəlif növləri var. Bunu bilməlisən".
  
  Drake onu soyuq, ölü ürəyinə təpiklədi. Kovalenko səndələdi. Ağzından qan axırdı. Yazıq fəryadla diz çökdü. Qanlı Kral üçün utanc verici son.
  
  Drake ona güldü. "O bitirdi. Əllərini bağlayın və gedək".
  
  Ben danışdı. "Mən onun nitq nümunələrini qeydə almışam." Telefonunu götürərək sakitcə dedi. "Biz onun səsini çıxarmaq üçün xüsusi proqram təminatından istifadə edə bilərik. Matt, əslində onun canlı olaraq bizə ehtiyacı yoxdur".
  
  Bu an partlayışdan əvvəlki son saniyə kimi gərgin idi. Drake-in ifadəsi istefadan təmiz nifrətə çevrildi. Komodo qorxduğu üçün deyil, zəhmətlə qazandığı hörmətə görə müdaxilə etməkdə tərəddüd edirdi - bir əsgərin tanıyacağı yeganə hörmət. Karinin gözləri dəhşətdən böyüdü.
  
  Drake tüfəngini qaldırıb sərt poladı Kovalenkonun alnına vurdu.
  
  "Sən əminsən?"
  
  "Müsbət. Mən onun öldüyünü gördüm. Mən oradaydım. O, Havay adalarında terror hücumları üçün əmr verdi.Ben otağa göz gəzdirdi. "Hətta Cəhənnəm də onu tüpürəcək."
  
  "Bura sizin aid olduğunuz yerdir." Dreykin təbəssümü Qanlı Kralın ruhu kimi soyuq və qaranlıq idi. "Cəhənnəmin qapılarından kənarda. Burası sənin qalmalı olduğun yerdir və ölməli olduğun yerdir".
  
  Kovalenkonun çənəsi bərk-bərk sıxıldı; bunun arxasında qırx illik ölüm, məhrumiyyət və qanlı tənəzzül dayanırdı. "Məni heç vaxt qorxutmayacaqsan."
  
  Drake yıxılan adamı araşdırdı. O haqlı idi. Ölüm ona zərər verməzdi. Yer üzündə bu adamı qorxuda biləcək heç nə yox idi.
  
  Amma onu sındıracaq bir şey var idi.
  
  "Ona görə də səni bura bağlayırıq." O, tüfəngini yerə endirdi və Komodonu çox rahatladı. "Və biz xəzinəni tələb etməyə davam edirik. Bu, həyatınız üçün bir axtarış idi və bunun nə olduğunu heç vaxt bilməyəcəksiniz. Amma sözlərimi qeyd edin, Kovalenko, mən bunu edəcəm. "
  
  "Yox!" Rusun qışqırtısı dərhal eşidildi. "Şikayətləriniz nədir? Yox! Heç vaxt. O mənimdir. Bu, həmişə mənim olub".
  
  Çarəsiz bir gurultu ilə Qan Kralı son bir ümidsiz zərbə etdi. Onun üzü ağrıdan eybəcərləşmişdi. Üzündən və əllərindən qan axırdı. O, ayağa qalxdı və nifrət və qətllə dolu iradəni və həyatı atladı.
  
  Dreykin gözləri parıldadı, üzü qranit kimi sərtləşdi. O, Qan Kralının onu vurmasına icazə verdi, möhkəm dayandı, çılğın rus ilk anda güclü, lakin tez zəifləyərək on iki zərbəyə bütün son unsiya enerjisini sərf etdi.
  
  Sonra Drake güldü, qaranlıqdan kənarda bir səs, məhəbbətdən məhrum və itmiş bir səs, təmizlik və cəhənnəm arasında yarı yolda qaldı. Qan Kralının son enerjisi sərf edildikdə, Drake ovucu ilə onu itələdi və sinəsinin üstündə dayandı.
  
  "Hər şey əbəs idi, Kovalenko. itirirsən".
  
  Komodo rusun yanına qaçdı və Drake fikrini dəyişmədən onu bağladı. Karin, demək olar ki, şaquli pilləkəni və uzanan qara taxtın heyrətamiz mənzərəsini göstərərək onun diqqətini yayındırmağa kömək etdi . Buradan daha da heyranedici idi. Məxluq nəhəng və mükəmməl heykəllənmiş, başlarından yüz fut hündürdə asılmışdı.
  
  "Səndən sonra".
  
  Drake növbəti maneəni qiymətləndirdi. Pilləkənlər bir az bucaq altında təxminən yüz fut qalxdı. Taxtın alt tərəfi ətrafına səpələnmiş çoxlu kəhrəba işıqlarına baxmayaraq, tünd qara idi.
  
  "Əvvəlcə mən getməliyəm" dedi Komodo. "Mənim dırmaşma təcrübəm var. Hərdən bir neçə pillə qalxmalı, getdiyimiz zaman karabinlər taxmalı və sonra təhlükəsizlik xəttini komandamıza uzatmalıyıq".
  
  Drake ona rəhbərlik etməyə icazə verdi. Qəzəb onun beynində hələ də güclü idi, demək olar ki, baş qaldırırdı. Onun barmağı hələ də M16-nın tətiyində özünü yaxşı hiss edirdi. Amma Kovalenkonu indi öldürmək onun ruhunu əbədi olaraq zəhərləmək, heç vaxt dağılmayacaq qaranlığı aşılamaq demək olardı.
  
  Ben Bleykin dediyi kimi, bu, onu qaranlıq tərəfə çevirəcək.
  
  O, Komodonun ardınca divara dırmaşmağa başladı, heç vaxt intiqam almaq ehtiyacı artdıqca diqqəti yayındırmağa ehtiyac duydu və onu idarə etməyə çalışdı. Qəfil yüksəliş onun fikrini dərhal cəmlədi. Taxt yaxınlaşdıqca, pilləkənlər çətinləşdikcə Qanlı Padşahın fəryadı və iniltiləri söndü.
  
  Onlar yuxarı qalxdılar, Komodo öndə gedir, çəkisini yoxlamazdan əvvəl hər bir karabineri diqqətlə bağlayır və sonra təhlükəsizlik kəndirini keçirib onu aşağıda öz komandasına atırdı. Nə qədər yüksəklərə qalxdılarsa, bir o qədər də qaralırdı. Pilləkənin hər pilləsi canlı qayaya oyulmuşdu. Dreyk ayağa qalxdıqca qorxu hissi keçirməyə başladı. Onları inanılmaz bir xəzinə gözləyirdi; bağırsağında hiss etdi.
  
  Bəs taxt?
  
  Arxasında mütləq boşluq hiss edərək, dayandı, cəsarətini toplayıb aşağı baxdı. Ben mübarizə apardı, gözləri böyüdü və qorxdu. Drake Kennedinin ölümündən bəri hiss olunmayan gənc dostuna rəğbət və məhəbbət dalğası hiss etdi. Qalan Delta əsgərinin Karinə kömək etməyə çalışdığını gördü və o, onu yelləyərkən gülümsədi. O, Benə kömək əlini uzatdı.
  
  "Bunu özündən çıxarmağı dayandır, Bleyk. edək."
  
  Ben ona baxdı və sanki beynində atəşfəşanlıq yandı. Dreykin gözlərində və ya səs tonunda nə isə onu həyəcanlandırdı və üzündə ümid ifadəsi göründü.
  
  "Allaha şükür ki, qayıtmısan."
  
  Dreykin köməyi ilə Ben daha sürətli dırmaşdı. Onların arxasındakı ölümcül boşluq unuduldu və hər addım təhlükəyə deyil, kəşfə doğru bir addım oldu. Taxtın alt tərəfi bir-birinin ardınca yaxınlaşana qədər yaxınlaşırdı.
  
  Komodo ehtiyatla pilləkənlərlə aşağı endi və taxtın özünə qalxdı.
  
  Bir dəqiqədən sonra onun cəlbedici Amerika ləhcəsi onların diqqətini çəkdi. "Aman Allahım, siz buna inanmayacaqsınız."
  
  
  QIRX İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Drake kiçik boşluqdan atladı və birbaşa taxtın ayağını təşkil edən enli daş blokun üzərinə endi. Komodoya baxmadan əvvəl Ben, Karin və sonuncu Delta əsgərinin gəlməsini gözlədi.
  
  "Orada nə var?"
  
  Delta komandasının lideri taxt kürsüsünə qalxdı. İndi o, kənara doğru getdi və onlara baxdı
  
  "Kim bu taxtı tikdisə, o qədər də gizli olmayan bir keçid təmin etdi. Burada taxtın arxa tərəfində arxa qapı var. Onlar da açıq idi".
  
  "Ona yaxınlaşmayın" dedi Dreyk, keçdikləri tələ sistemləri haqqında düşünərək cəld dedi. "Bildiyimiz hər şeyə görə, bu, taxtı düz aşağı göndərən açarı çevirir."
  
  Komodo günahkar görünürdü. "Yaxşı zəng. Problem ondadır ki, məndə artıq var. Yaxşı xəbər budur ki..." O, gülümsədi. "Tələ yoxdur."
  
  Drake əlini uzatdı. "Mənə kömək et."
  
  Bir-bir obsidian taxtının oturacağına qalxdılar. Dreyk bir anlıq dönüb uçurumun mənzərəsinə heyran oldu.
  
  Birbaşa qarşı tərəfdə, nəhəng uçurumun o tayında, əvvəllər tutduqları daş eyvanı gördü. Kapitan Kukun çıxdığı eyvan. Qanlı Kralın çox güman ki, sahib olduğu ağlın son qəlpələrini itirdiyi eyvan. Sanki bir daş atımı məsafəsində idilər, amma bu, aldadıcı bir mil idi.
  
  Drake üzünü buruşdurdu. "Bu taxt" dedi sakitcə. "Bu, üçün tikilib..."
  
  Benin qışqırtısı onun sözünü kəsdi. "Mətt! Qanlı cəhənnəm. Buna inanmayacaqsınız".
  
  Dreykin əsəb uclarına qorxu salan dostunun səsindəki şok deyil, qabaqcadan xəbər vermə hissi idi. Öncədən xəbərdarlıq.
  
  "Bu nədir?"
  
  O çevrildi. O, Benin gördüklərini gördü.
  
  "Siktir məni."
  
  Karin onları itələdi. "Bu nədir?" Sonra o da gördü. "Heç vaxt".
  
  Onlar taxtın arxasına, kiminsə söykənəcəyi hündür dirəyə və arxa qapını təşkil edən hissəyə baxdılar.
  
  O, indi tanış olan burulğanlarla - yazının bir forması kimi görünən inanılmaz dərəcədə qədim simvollarla - və həm zamanda səyahət cihazlarında, həm də Almazın altındakı böyük tağda yazılmış eyni simvollarla örtülmüşdü. Cəhənnəm qapıları adlanır.
  
  Thorsten Dahl-ın bu yaxınlarda İslandiyada, tanrıların məzarında tapdığı eyni simvollar.
  
  Drake gözlərini yumdu. "Bu necə baş verə bilər? Odinin doqquz qanlı qəlpəsini eşitdiyimizdən bəri özümü yuxuda yaşadığımı hiss edirəm. Ya da kabus."
  
  "Məhz edirəm ki, doqquz hissəni hələ bitirməmişik" dedi Ben. "Bu manipulyasiya olmalıdır. Ən yüksək rütbədən. Sanki biz seçilmişik və ya başqa bir şey."
  
  "Daha çox lənətlənmiş kimi." Drake hönkürdü. "Və Ulduz Döyüşləri ilə məşğul olmağa son verin."
  
  "Mən bir az daha az Skywalker, bir az daha Çak Bartovski haqqında düşünürdüm" dedi Ben yüngül təbəssümlə. "Çünki biz geeks və hamımız."
  
  Komodo səbirsizliklə gizli qapıya baxdı. "Davam etməliyik? Mənim xalqım bu günə qədər bizə kömək etmək üçün canlarını verdi. Bunun müqabilində edə biləcəyimiz tək şey bu cəhənnəm dəliyinin sonunu tapmaqdır".
  
  "Komodo" dedi Drake. "Bu sondur. olmalıdır."
  
  O, böyük qrup rəhbərinin yanından keçib nəhəng keçidə keçdi. Boşluq artıq ona daxil olan qapıdan daha böyük idi və bu mümkün olsaydı, Dreyk keçidin genişləndiyini, divarların və tavanın getdikcə daha da irəli getdiyini hiss etdi.
  
  Soyuq, kəskin meh onun üzünü sığallayırdı.
  
  O, dayanıb parıltı çubuğunu yerə atdı. Zəif işıqda o, kəhrəba rəngli raket atdı. O, yuxarı, yuxarı, yuxarı, sonra aşağı və aşağı uçdu, heç bir dəstək tapmadı. Tavan, çıxıntı və hətta döşəmə tapmamaq.
  
  O, bu dəfə sağa ikinci məşəl atdı. Və yenə də kəhrəba dəmləməsi izsiz itdi. O, bir neçə parıltı çubuğunu sındırdı və yollarını işıqlandırmaq üçün onları irəli atdı.
  
  Uçurumun şəffaf kənarı onların qarşısında altı fut aşağı düşdü.
  
  Drake çox başgicəllənmə hiss etdi, amma davam etməyə məcbur oldu. Daha bir neçə addım atdı və özünü boşluqla üz-üzə tapdı.
  
  "Mən heç nə görmürəm. Cəfəngiyat".
  
  "Biz lənətə gəlmiş qaranlıq bizi dayandırmadan bütün bu yolu gələ bilməzdik." Karin hamının fikirlərini səsləndirdi. "Yenidən cəhd edin, Drake."
  
  Boşluğa üçüncü parıltı göndərdi. Uçuş zamanı bu kadrda bir neçə zəif məqam var idi. Uçurumun o biri tərəfində nəsə var idi. Nəhəng bina.
  
  "Bu nə idi?" Ben heyrətlə ah çəkdi.
  
  Flaş tez söndü, qısa bir həyat qığılcımı qaranlıqda əbədi olaraq itdi.
  
  "Orada gözləyin" deyən sonuncu Delta əsgəri, zəng işarəsi Merlin olan bir adam dedi. "Bizim neçə kəhrəba işığımız qalıb?"
  
  Drake kəmərlərini və bel çantasını yoxladı. Komodo da eyni şeyi etdi. Onların tapdıqları sayı otuz nəfərə yaxın idi.
  
  "Mən nə düşündüyünüzü bilirəm" dedi Komodo. "Fişənglər, elə deyilmi?"
  
  "Bir dəfə" deyə komandanın silah eksperti Merlin sərt şəkildə dedi. "Nə ilə məşğul olduğumuzu öyrənin və sonra onu ehtiyat nüsxə üçün zəng edə biləcəyimiz yerə aparın."
  
  Drake başını tərpətdi. "Razılaşmaq". Qayıdış üçün onlarla məşəl ayırdı, sonra hazırlaşdı. Komodo və Merlin gəlib onun yanında kənarda dayandılar.
  
  "Hazırsan?"
  
  Bir-birinin ardınca tez bir zamanda havaya raket atdılar. Kəhrəba işığı ən yüksək nöqtəsində parlaq şəkildə alovlandı və qaranlığı dağıtan gözqamaşdırıcı bir parıltı buraxdı.
  
  Tarixdə ilk dəfə əbədi qaranlığa gün işığı gəldi.
  
  Pirotexniki əşyaların nümayişi öz təsirini göstərməyə başlayıb. Məşəldən sonra məşəl uçmağa və yavaş-yavaş enmədən əvvəl partlamağa davam etdikcə, nəhəng mağaranın digər ucundakı nəhəng struktur işıqlandı.
  
  Ben nəfəs aldı. Karin güldü. "Möhtəşəm".
  
  Onlar heyrətlə seyr etdikcə zifiri qaranlığa od vuruldu və heyrətamiz bir quruluş görünməyə başladı. Əvvəlcə arxa divara oyulmuş bir sıra tağlar, sonra onların altında ikinci sıra. Sonra məlum oldu ki, tağlar əslində kiçik otaqlar - taxçalardır.
  
  İkinci cərgənin altında onlar üçüncü, sonra dördüncü və sonra cərgə-cərgə cərgələri gördülər ki, korluq edən işıqlar böyük divardan aşağı sürüşürdü. Və hər nişdə böyük parıldayan xəzinələr sürünən kəhrəba cəhənnəmin keçici izzətini əks etdirirdi.
  
  Ben heyrətə gəldi. "Bu... bu..."
  
  Drake və Delta Team raket ardınca raket atmağa davam etdi. Görünürdü ki, onlar nəhəng otağın alovlanmasına səbəb oldular. Möhtəşəm bir yanğın çıxdı və gözləri önündə coşdu.
  
  Nəhayət, Drake son məşəlini atdı. Sonra o, heyrətamiz vəhyi qiymətləndirmək üçün bir an çəkdi.
  
  Ben kəkələdi. "Bu, böyükdür... bu..."
  
  "Tanrıların başqa bir məzarı." Drake səsində təəccübdən daha çox narahatlıqla bitirdi. "İslandiyadan ən azı üç dəfə çoxdur. İsa Məsih, Ben, nə baş verir?
  
  
  * * *
  
  
  Qayıdış yolu, hələ də təhlükə ilə dolu olsa da, vaxtın yarısını və səyin yarısını çəkdi. Yeganə əsas maneə böyük bir boşluq idi ki, oradan keçmək üçün başqa bir zip xətti qurmalı oldular, baxmayaraq ki, Karinin Komodoya yana baxaraq qeyd etdiyi kimi, Şehvet otağı həmişə uşaqlar üçün problem idi.
  
  Aşpazın Cəhənnəm Qapısının tağından geri qayıdaraq, lava borusundan keçərək yenidən səthə çıxdılar.
  
  Dreyk uzun sükutu pozdu. "Vay, bu, hazırda dünyanın ən yaxşı qoxusudur. Nəhayət bir az təmiz hava."
  
  Mano Kinimakinin səsi ətrafdakı qaranlıqdan gəldi. "Təmiz havanın o Havay nəfəsini al, dostum, məqsədinə daha yaxın olacaqsan."
  
  Yarımqaranlıqdan insanlar və üzlər çıxdı. Tələsik qurulmuş simli işıqlar dəstini yandıraraq generator işə salındı. Çöl masası qurulurdu. Komodo, lava borusuna qalxmağa başlayanda onların yerini bildirdi. Benin siqnalı geri qayıtdı və onun mobil telefonu dörd dəfə cavab verən maşınla səsləndi. Karin də belə etdi. Valideynlərə zəng etməyə icazə verildi.
  
  "Cəmi dörd dəfə?" Drake təbəssümlə soruşdu. "Yəqin ki, səni unudublar."
  
  Hayden indi onların yanına getdi, köhnəlmiş, yorğun görünən Hayden. Amma o gülümsədi və cəsarətlə Beni qucaqladı. Alicia qatil gözləri ilə Dreykə baxaraq onun ardınca getdi. Və kölgələrdə Drake Meyi gördü, üzündə dəhşətli bir gərginlik əks olundu.
  
  Onların haqq-hesab çəkmə vaxtı az qala idi. İngilis qadını yox, yapon qadını bundan ən çox utanırdı.
  
  Drake çiyinlərindən qara depressiya buludunu silkələdi. O, Qan Padşahının bağlı və ağzı bağlanmış şəklini onların ayaqları altındakı qeyri-bərabər yerə atmaqla hər şeyi tamamladı.
  
  "Dmitri Kovalenko." O, hönkürdü. "Zəngin kralı. Öz növünün ən azğınlığı. Bir az təpik istəyən varmı?
  
  Bu zaman müvəqqəti düşərgə ətrafında artan səs-küydən Conatan Geytsin fiquru reallaşdı. Drake gözlərini sıxdı. O, Kovalenkonun Qeytsin arvadını şəxsən öldürdüyünü bilirdi. Qeytsin rusları incitmək üçün hətta Drake və Alisiyadan daha çox səbəbi var idi.
  
  "Cəhd et". - Drake fısıldadı. "Hər halda, əclafın həbsdə bütün qolları və ayaqları lazım olmayacaq."
  
  O, Ben və Karinin qaçaraq üz çevirdiyini gördü. Bu anda o, çevrildiyi adama nəzər saldı. O, Kovalenkonun özü kimi biri olmasına gətirib çıxaracaq acı, intiqamlı qəzəbi, nifrət və nifrət spiralını görürdü və bilirdi ki, bütün bu duyğular onu yeyib-biçəcək, sonda onu dəyişəcək, başqa bir insana çevirəcək. Bu, heç birinin istəmədiyi bir son idi...
  
  ... Yəni Alison və ya Kennedi.
  
  O da üzünü çevirdi və qolunu Bleykin hər birinin çiyninə qoydu. Onlar şərqə, bir sıra yellənən xurma ağaclarının yanından uzaqlarda parıldayan işıqlara və dalğalanan okeana tərəf baxdılar.
  
  "Belə bir şey görmək insanı dəyişə bilər" dedi Drake. "Ola bilsin ki, ona yeni ümid bəxş etsin. Vaxt verilir".
  
  Ben dönmədən danışdı. "Mən bilirəm ki, sən indi Dinorokdan sitat istəyirsən, amma bunu sənə verməyəcəyəm. Əvəzində "Haunted"dən bir neçə müvafiq sətir sitat gətirə bilərəm. Bəs bu?"
  
  "İndi Taylor Swiftdən sitat gətirirsiniz? Orada nə səhv oldu?"
  
  "Bu trek hər hansı Dinoroklarınız qədər yaxşıdır. Və sən bunu bilirsən".
  
  Lakin Drake bunu heç vaxt etiraf etməzdi. Əvəzində onların arxasınca irəli-geri gələn söhbətə qulaq asdı. Terror planlarının qarşısı ağıllı və tez alındı, lakin hələ də bəzi itkilər var idi. Fanatiklər və dəlilərlə münasibət qurarkən qaçılmaz bir nəticə. Ölkə matəm içində idi. Prezident yolda idi və artıq ABŞ-ın yenidən tam yenidən qurulmasına söz vermişdi. kəşfiyyat sistemi, baxmayaraq ki, Kovalenkonun bütün bu müddət ərzində sadəcə mifik bir fiqur hesab edildiyi halda, iyirmi ildir işlərdə olan planı həyata keçirməkdən necə çəkindirə biləcəyi hələ də bəlli deyildi.
  
  İndi tapdıqları tanrılara və onların qalıqlarına çox bənzəyir.
  
  Bununla belə, dərslər alınmışdı və ABŞ və digər ölkələr bütün bunları nəzərə almağa qərarlı idilər.
  
  Öz yaxınlarının rifahı naminə təzyiq altında və qorxusundan hərəkət edən iqtidar sahiblərinə qarşı irəli sürülən ittihamlar məsələsi məhkəmə sistemini illərlə bağlamaq fikrində idi.
  
  Amma Qan Padşahının əsirləri azad edilərək sevdiklərinə qovuşdular. Qeyts söz verdi ki, Kovalenko bu və ya digər şəkildə qanlı vendettasından əl çəkməyə məcbur olacaq. Harrison qısa da olsa qızına qovuşdu və bu xəbər Drakeni daha da kədərləndirdi.
  
  Əgər onun öz qızı doğulub sevilsə və sonra oğurlansaydı, Harrisonla eyni şeyi edərdi?
  
  Təbii ki, edərdi. İstənilən ata övladını xilas etmək üçün göyü, yeri və onların arasında olan hər şeyi hərəkət etdirərdi.
  
  Hayden, Qeyts və Kinimaka Drake və onun qrupuna yaxınlaşana qədər səs-küydən uzaqlaşdılar. O, Komodonu və sağ qalan Delta əsgəri Merlini də onlarla birlikdə görməkdən məmnun idi. Yoldaşlıq və hərəkətdə qurulan bağlar əbədi idi.
  
  Hayden Qeytsdən Russell Cayman adlı bir oğlan haqqında soruşdu. Sanki bu adam Torsten Dahl-ı İslandiya əməliyyatının rəhbəri kimi əvəz etmişdi, onun əmrləri ən yuxarıdan... və bəlkə də yuxarıdakı dumanlı və uzaq bir yerdən gəlirdi. Görünürdü ki, Kayman sərt və amansız adamdır. O, müntəzəm olaraq məxfi əməliyyatlara rəhbərlik edirdi və həm ölkə daxilində, həm də xaricdə daha da gizli və seçilmiş əməliyyatlar haqqında şayiələr yayırdı.
  
  "Kayman problemləri həll edəndir" dedi Geyts. "Ancaq təkcə bu deyil. Görürsən, heç kim onun kimin problem həlledicisi olduğunu bilmir.Onun klirensi ən yüksək səviyyədən keçir. Onun çıxışı dərhal və qeyd-şərtsizdir. Amma itələdikdə heç kim onun həqiqətən kimin üçün işlədiyini bilmir".
  
  Dreykin cib telefonu zəng çaldı və telefonu qapatdı. O, ekranı yoxladı və zəng edənin Thorsten Dahl olduğunu görməkdən məmnun oldu.
  
  "Hey, bu dəli İsveçlidir! Nə var, dostum? Hələ də axmaq kimi danışırsan?"
  
  "Belə görünür. Bir neçə saatdır ki, kiminləsə əlaqə saxlamağa çalışıram və başa düşürəm. Tale mənə qarşı mehriban deyil".
  
  "Bizdən biri olduğuna görə şanslısan" dedi Drake. "Çətin bir neçə gün oldu."
  
  "Yaxşı, daha da kobudlaşacaq." Dahl geri döndü.
  
  "Mən buna şübhə edirəm..."
  
  "Dinləmək. Bir rəsm tapdıq. Daha dəqiq desək, xəritə. O axmaq Kayman bunu yüksək səviyyəli təhlükəsizlik məsələsi kimi təsnif etməzdən əvvəl biz bunun çoxunu deşifrə edə bildik. Yeri gəlmişkən, Hayden və ya Geyts onun haqqında nəsə tapıblarmı?"
  
  Drake çaşqınlıq içində gözlərini qırpdı. "Kaiman? Bu Kayman oğlanı kimdir? Bəs Hayden və Qeyts nə bilir?"
  
  "Fərqi yoxdur. Çox vaxtım yoxdur". Dreyk ilk dəfə dostunun pıçıltı və tələsik danışdığını anladı. "Bax. Tapdığımız xəritədə ən azı üç türbənin yeri göstərilir. Bunu başa düşdün? Orada tanrıların üç məzarı var".
  
  "İkincisini tapdıq." Drake küləyin onu döydüyünü hiss etdi. "Bu, böyükdür."
  
  "Mən belə düşünürdüm. Sonra xəritə dəqiq görünür. Amma, Dreyk, bunu eşitməlisən, üçüncü məzar onların ən böyüyüdür və bu, ən pisidir".
  
  "Daha pis?"
  
  "Ən dəhşətli tanrılarla doludur. Həqiqətən iyrənc. Pis məxluqlar. Üçüncü məzar həbsxanaya bənzəyirdi, burada ölüm qəbul edilməkdən daha çox məcbur edilirdi. Və Drake..."
  
  "Nə?"
  
  "Əgər haqlıyıqsa, məncə, bu, bir növ qiyamət silahının açarını özündə saxlayır."
  
  
  QIRX ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Havaya başqa bir qaranlıq çökəndə və hansısa qədim meqaplanın növbəti mərhələləri başlayanda Drake, Alicia və Mey öz böhranlarını birdəfəlik sona çatdırmaq üçün hər şeyi geridə qoydular.
  
  Təsadüfən onlar ən dramatik səhnəni seçdilər. İsti Sakit Okeanı olan Waikiki çimərliyi, bir tərəfdə tam ayın batması ilə parlaq işıqlandırılır, digər tərəfdən isə alovlu turist otelləri.
  
  Amma bu gecə təhlükəli insanlar və sərt ifşalar üçün bir yer idi. Təbiətin üç qüvvəsi həyatlarının gedişatını əbədi dəyişdirəcək görüşdə bir araya gəldi.
  
  Dreyk əvvəlcə danışdı. "Siz ikiniz mənə deməlisiniz. Uellsi kim və niyə öldürdü. Ona görə də biz buradayıq, ona görə də daha kolu döyməyin mənası yoxdur".
  
  "Burada olmağımızın yeganə səbəbi bu deyil." Alicia Maiyə baxdı. "Bu elf kiçik bacısı haqqında susaraq Hudsonu öldürməyə kömək etdi. Mənim və mənim adamımın köhnə tərzdə intiqam almağın vaxtıdır".
  
  Mai yavaşca başını tərpətdi. "Bu, doğru deyil. Sənin yağlı, axmaq sevgilin...
  
  "Sonra Wells ruhunda." Alicia fısıldadı. "Kaş ki, boş vaxtım olsaydı!"
  
  Alisiya qabağa çıxıb Meyin üzünə sərt bir yumruq vurdu. Kiçik yapon qızı səndələdi, sonra başını qaldırıb gülümsədi.
  
  "Xatırladın".
  
  "Mənə nə dedin ki, növbəti dəfə səni vuranda kişi kimi vurmalıyam? Bəli, siz belə bir şeyi unutmağa meylli deyilsiniz".
  
  Alicia bir sıra yumruqlar buraxdı. Mai onların hər birinin biləklərindən tutaraq geri çəkildi. Ətrafındakı qum qarışmışdı, sürətli ayaqları ilə təsadüfi naxışlara səpələnmişdi. Dreyk bir dəfə müdaxilə etməyə çalışsa da, sağ qulağına aldığı zərbə onu iki dəfə düşünməyə vadar edib.
  
  "Sadəcə bir-birinizi öldürməyin."
  
  "Mən heç nə vəd edə bilmərəm" deyə Alisiya mızıldandı. O, yıxılaraq Meyin sağ ayağını büdrədi. Mai xırıltı ilə yerə endi, qum başını əzdi. Alisiya yaxınlaşanda Mai onun üzünə bir ovuc qum atdı.
  
  "Qancıq".
  
  "Hər şey ədalətlidir..." Mai yelləndi. İki qadın üz-üzə gəldi. Alicia yaxın döyüş üçün istifadə edildi və dirsəkləri, yumruqları və ovucları ilə güclü zərbələr atdı, lakin Mai onların hər birini tutdu və ya qaçdı və eyni şəkildə cavab verdi. Alicia Meyin kəmərindən tutdu və onu tarazlığını pozmağa çalışdı, lakin bütün bacardığı Mayın şalvarının üst hissəsini qismən cırmaq oldu.
  
  Və Alicia'nın müdafiəsini açıq buraxın.
  
  Drake hadisələrin cərəyanını seyr edərkən gözlərini qırpdı. "İndi bu daha çox həqiqətə bənzəyir." Geri addım atdı. "Davam et".
  
  Mey Alisiyanın səhvindən tam istifadə etdi və May sinifli döyüşçüyə qarşı yalnız biri ola bilərdi. Alicia'ya zərbələr yağdı və o, geriyə səndələndi, sağ qolu əzabdan axsamışdı və çoxsaylı zərbələrdən döş sümüyü yanırdı. Əksər döyüşçülər iki və ya üç vuruşdan sonra təslim olardılar, lakin Alicia daha sərt şeylərdən ibarət idi və hətta sonunda o, az qala özünü bir yerə çəkdi.
  
  O, özünü havaya atdı, Mai-ni qarnına iki ayaqlı təpiklə təpiklədi və heyrətə gətirdi. Alisiya kürəyi üstə qumda yerə endi və bütün bədənini alt-üst etdi.
  
  Yalnız ən mürəkkəb nizamın bitki siması ilə tanış olmaq üçün. Mədəyə bir yumruq Hulk-u sıradan çıxara bilərdi, lakin bu, Mai belə dayandırmadı. Onun əzələləri zərbəni rahatlıqla aldı.
  
  Alicia yıxıldı, işıq az qala söndü. Ulduzlar onun gözləri önündə üzürdü, gecə səmasında parıldayan ulduzlar deyil. O inilti. "Lənətə gəlmiş şanslı vuruş."
  
  Lakin Mey artıq Dreykə üz tutmuşdu.
  
  "Uellsi öldürdüm, Dreyk. etdim".
  
  "Mən bunu erkən başa düşdüm" dedi. "Gərək bir səbəbiniz var idi. Bu nə idi?"
  
  "Qoca əclafı öldürsəm belə deməzdin." Alicia onların altında inlədi. "Sən mənə psixoloji qadın deyərsən."
  
  Drake ona məhəl qoymadı. Mai saçındakı qumu silkələdi. Bir dəqiqədən sonra dərindən nəfəs aldı və onun gözlərinə dərindən baxdı.
  
  "Bu nədir?"
  
  "İki səbəb. Birinci və ən sadə şey odur ki, o, Çikanın qaçırılmasından xəbər tutub və sizə xəbər verəcəyi ilə hədələyib".
  
  "Ancaq danışa bilərik..."
  
  "Bilirəm. Bu, sadəcə kiçik bir hissədir".
  
  Yalnız kiçik bir hissə, deyə düşündü. Meyin bacısının kiçik bir hissəsi qaçırıldı?
  
  İndi Alicia ayağa qalxdı. O da Drake ilə üz-üzə çevrildi, gözləri xarakterik olmayan qorxu ilə doldu.
  
  "Bilirəm," Mey başladı, sonra Alisiyanı göstərdi. "Biz daha pis bir şey bilirik. Dəhşətli bir şey..."
  
  "İsa, bunu ora qoymasan, sənin hər iki başını güllələyəcəm."
  
  "Əvvəla, bilməlisiniz ki, Welles sizə heç vaxt həqiqəti söyləməz. O, SAS idi. O, zabit idi. Və o, hökuməti idarə edən qida zəncirində o qədər yüksək olan kiçik bir təşkilatda çalışdı.
  
  "Həqiqətənmi? Nə haqqında?" Dreykin qanı birdən dondu.
  
  "Arvadın - Alison - öldürüldü."
  
  Ağzı tərpəndi, amma səsi çıxmadı.
  
  "Sən kiməsə çox yaxınlaşdın. Bu alayı tərk etməyiniz lazım idi. Və onun ölümü səni işdən çıxartdı".
  
  "Ancaq mən getməyə hazırlaşırdım. Mən onun üçün SAS-ı tərk edəcəkdim!"
  
  "Heç kim bilmirdi" dedi Mai sakitcə. "Hətta o da bilmirdi."
  
  Drake gözlərini qırpdı, gözlərinin künclərində qəfil nəm hiss etdi. "Onun bizim uşağımız var idi."
  
  Mai boz üzü ilə ona baxdı. Alicia üz çevirdi.
  
  "Mən əvvəllər heç kimə deməmişəm" dedi. "Heç vaxt".
  
  Havay gecəsi onların ətrafında inildəyirdi, güclü sörf qədimlərin çoxdan unudulmuş nəğmələrini pıçıldadı, ulduzlar və aya həmişəki kimi laqeydliklə baxır, sirləri saxlayır və insanın tez-tez verə biləcəyi vədləri dinləyirdi.
  
  "Və başqa bir şey var" dedi Mai qaranlığa. "Mayami ətrafında dönərkən Wells ilə çox vaxt keçirdim. Biz o mehmanxanada olarkən, bilirsən ki, parça-parça olanda, onun telefonla ən azı yarım dəfə bir kişi ilə danışdığını eşitdim...
  
  "Nə cür insan?" Drake tez dedi.
  
  "Kişinin adı Kayman idi. Russell Cayman."
  
  
  SON
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Dünyanın dörd küncündə
  
  
  BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Müdafiə naziri Kimberli Krou onsuz da çarpan ürəyində artan narahatlıq hissi ilə oturdu. Etiraf etmək lazımdır ki, o, çoxdan iş başında deyildi, amma təxmin edirdi ki, dördulduzlu ordu generalı və yüksək rütbəli MKİ məmuru hər gün onun boyu ilə bir tamaşaçı tələb etmir.
  
  Bu, Vaşinqtonun mərkəzindəki mehmanxanada kiçik, tutqun, lakin bəzəkli otaq idi; şeylər həmişəkindən bir az daha nəzakət tələb edəndə onun öyrəşdiyi yer. Zəif işıqlandırma yüzlərlə qızılı və bərk palıd əşyalarından zəif əks olundu, otağa daha təsadüfi bir hiss bəxş etdi və burada qarşılaşanların xüsusiyyətlərini və daim dəyişən ifadələrini vurğuladı. Qrow onlardan birincinin danışmasını gözlədi.
  
  MKİ-nin əməkdaşı Mark Diqbi birbaşa mətləbə keçdi. "Komandanız dəlidir, Kimberli" dedi, tonu metaldan keçən turşu kimi atmosferi kəsdi. "Öz biletini yazır."
  
  Bu qəzəbli hücumu gözləyən Qrow müdafiəyə keçməyə nifrət edirdi, lakin onun həqiqətən seçimi yox idi. Danışarkən belə bilirdi ki, Diqbinin istədiyi budur. "Məhkəmə üçün çağırış etdilər. Sahədə. Ola bilsin ki, bu, mənim xoşuma gəlmir, Mark, amma mən bundan yapışıram".
  
  "İndi də geridəyik" deyən general Corc Qlison narazı halda gileyləndi. Onu maraqlandıran tək şey yeni nişan idi.
  
  "Qondarma "tətil yerləri" uğrunda yarışda? Atlılar? Zəhmət olmasa. Bizim ən yaxşı ağlımız hələ kodu sındırmayıb".
  
  "Ona sadiq qal, hə?" Diqbi sanki Qlison sözünü kəsməmiş kimi davam etdi. "Onların mülki vətəndaşı öldürmək qərarı necə olacaq?"
  
  Qrow ağzını açdı, amma heç nə demədi. Bunu etməmək daha yaxşıdır. Digby açıq-aydın ondan daha çox şey bilirdi və bunun hər bir hissəsini istifadə etmək niyyətində idi.
  
  O, düz ona baxdı. - Bəs, Kimberli?
  
  O, heç nə demədən ona baxdı, indi hava onların arasında çatlayır. Aydın idi ki, Digby əvvəlcə qırılacaq. Kişi paylaşmaq, ruhunu tökmək və düşüncə tərzinə uyğun formalaşdırmaq ehtiyacı ilə praktiki olaraq qıvrılırdı.
  
  "Joshua Vidal adlı bir adam onlara araşdırmalarında kömək etdi. Yerdəki komandam onu niyə axtardıqlarını və ya müşahidə otağındakı bütün kameraları niyə söndürdüklərini bilmirdilər," o, dayandı, "sonra yoxlayıb tapana qədər..." O, başını yelləyərək yalan danışdı. ən çox sabun opera ulduzlarından daha pis kədər.
  
  Qrow sətirlər arasında oxudu, bir çox qat-qat pisliyi hiss etdi. "Tam hesabatınız varmı?"
  
  "Mən inanıram". Digby qətiyyətlə başını tərpətdi. "Axşama qədər masanızda olacaq."
  
  Qrow son missiya haqqında bildiyi hər şey haqqında susdu. SPEAR komandası əlaqə saxladı - çətinliklə - amma baş verənlərdən bir az xəbərdar oldular. Ancaq bu Joshua Vidalın öldürülməsi, hətta uzaqdan doğrudursa, komanda üçün dərin və geniş nəticələrə səbəb olacaq. Buna öz məqsədlərinə çatan hər hansı bir səhvi düzəltməkdən xoşbəxt olan bir insan olan Mark Diqbini əlavə edin və Haydenin komandasını asanlıqla ABŞ üçün biabırçılıq adlandırmaq olar. Onlar dağıdıla bilər, həbs edilməli olan qaçaqlar kimi təsnif edilə bilər və ya... daha da pisi.
  
  Hər şey Diqbinin planından asılı idi.
  
  Krou özünün olduqca çətin karyerasını nəzərə alaraq çox diqqətlə addımlamalı idi. Bu qədər irəli getmək, bu qədər yüksəkliyə qalxmaq təhlükələrdən də məhrum deyildi - bəziləri hələ də onun arxasında gizlənirdi.
  
  General Qlison güldü. "Bu, heç nəyi irəli aparmır. Xüsusən də tarlada işləyən oğlanlar".
  
  Qrow generala başını tərpətdi. "Razıyam, Corc. Lakin SPEAR 6 və 7 nömrəli SEAL komandaları ilə birlikdə ən effektiv komandalarımızdan birinə sahib idi və hələ də var. Onlar... bir çox cəhətdən unikaldırlar. Demək istəyirəm ki, sözün əsl mənasında, dünyada onlar kimi ikinci komanda yoxdur".
  
  Diqbinin baxışları sərt idi. "Mən bunu üstün mövqedən çox çox təhlükəli mövqe kimi qiymətləndirirəm. Bu SWAT komandalarına daha qısa zəncir lazımdır, daha boş zəncirlər.
  
  Qrow atmosferin pisləşdiyini hiss etdi və qarşıda daha da pis olacağını bilirdi. "Komandanız relsdən çıxdı. Onların daxili problemləri var. Hələ hamımızı dişləyəcək xarici sirlər..." O, dayandı.
  
  General Qlison yenə gileyləndi. "Bizə lazım olan son şey, ABŞ-ın işə götürdüyü yaramaz transmilli korporasiyalardan ibarət komandadır ki, xaricə çılğınlaşır və başqa bir pis fırtına yaradır. İmkanımız olanda əlaqələri kəsmək daha yaxşıdır".
  
  Qrow təəccübünü gizlədə bilmədi. "Nə haqqında danışırsan?"
  
  "Biz heç nə demirik." Diqbi Dumbonun qulaqlarını görəcəyini gözləyirmiş kimi divarlara baxdı.
  
  - Deyirsiniz ki, onlar həbs edilməlidir? basdı.
  
  Diqbi az qala hiss olunmadan başını yellədi; demək olar ki, nəzərə çarpmır, lakin Qrowun ruhunda xəbərdarlıq zənglərini çalan bir hərəkət. Onun xoşuna gəlmədi, bir az da olsa, otaqdakı dəhşətli gərginliyi aradan qaldırıb getməyin yeganə yolu davam etmək idi.
  
  "Ora bir sancaq qoyun" deyə o, toplaya bildiyi qədər yüngül səslə dedi. "Və gəlin burada olmağımızın digər səbəbini müzakirə edək. Yerin dörd bir tərəfində".
  
  "Gəlin birbaşa danışaq" dedi general. "Və nağıllara deyil, faktlara baxın. Faktlar deyir ki, bəzi psixoloqlar Kubada gizlənən hərbi cinayətkarlar tərəfindən yazılmış otuz illik əlyazmalara rast gəliblər. Faktlar deyir ki, bu psixoloji dəstə irəli getdi və onları lənətə gəlmiş Şəbəkəyə sızdırdı, bu dəstə üçün olduqca təbiidir. Bunlar faktlardır".
  
  Crow generalın arxeoloji folklordan nifrətini və onun tamamilə təxəyyülünün olmadığını bilirdi. "Mən belə düşünürəm, Corc."
  
  "Daha çox istəyirsən?"
  
  "Yaxşı, əminəm ki, onları eşitmək üzrəyik."
  
  "Dünyadakı hər bir dəli alim, hər bir İndianalı Cons canavar və fürsətçi cinayətkar indi bizimlə eyni məlumatı əldə edə bilir. Hər bir hökumət, hər bir xüsusi təyinatlı komanda, hər bir qara əməliyyat bölməsi bunu gördü. Hətta mövcud olmayanlar da. İndi isə... onların hamısı ən çirkli diqqətlərini bir yerə cəmləyiblər".
  
  Qrow onun bənzətməni bəyəndiyinə əmin deyildi, amma soruşdu: "Hansı?"
  
  "Qiyamətin nizamını planlaşdırın. Dünyanın sonunu planlaşdırın".
  
  "İndi bu, sizdən bir az dramatik səslənir, general."
  
  "Mən onu sözlü oxudum, hamısı budur."
  
  "Hamımız oxumuşuq. Bütün bunlar," Digby müdaxilə etdi. "Əlbəttə ki, buna ciddi yanaşmaq lazımdır və hələlik endirim etmək olmaz. Onların "Qiyamət əmri" adlandırdıqları əsas sənəd Atlılara və inanırıq ki, onların axtarılmalı olduğu sıraya aiddir".
  
  "Ancaq..." Qlison özünü saxlaya bilmədi. "Dörd künc. Bu tamamilə məntiqsizdir."
  
  Qrow ona irəliləməyə kömək etdi. "Düşünürəm ki, bu, məqsədyönlü şəkildə kodlaşdırılıb, Corc. Qərarı çətinləşdirmək üçün. Yaxud onu elə edin ki, o, yalnız Sərəncamla seçilənlər üçün əlçatan olsun".
  
  "Sevmirəm". Gleason dəli kimi görünürdü.
  
  "Mən əminəm". Qrow onun qarşısındakı masaya toxundu. "Amma baxın, əlyazma çoxlu suallar doğurur, onların hamısının hələ cavabı yoxdur. Əsasən, indi haradadırlar... Sərəncam?"
  
  "Bu, heç bir halda qarşılaşdığımız ən böyük sirr deyil" dedi Digby. "Bu plana bütün tələsik müraciət etməli olduğumuz şeydir."
  
  Qrow bu xüsusi manipulyasiyanın qələbəsindən həzz aldı. "NIZZƏLƏR artıq Misirdədir" dedi. "Əlyazmanı nominal qiymətlə götürüb ilkin şərhlərimizin düzgün olduğunu fərz etsək, olmalı olduğumuz yerdir."
  
  Digby alt dodağını dişlədi. "Bu, hər şey yaxşıdır," dedi, "amma bu, bizi olmaq istədiyimiz yerə tam dövrə gətirir. İndi qərar verilməlidir, Kimberli.
  
  "İndi?" O, həqiqətən təəccübləndi. "Onlar heç yerə getmirlər və onları meydandan çıxarmaq səhv olardı. Güman edirəm ki, əlyazmanı başa düşmüsən? Dörd atlı? Son dörd silah? Müharibə, fəth, aclıq, ölüm. Əgər bu əsaslı iddiadırsa, onların ən yaxşı etdiklərini etmələri lazımdır".
  
  "Kimberli." Digby gözlərini ovuşdurdu. "Sizin və mənim bunun nə olduğuna dair tamamilə fərqli fikirlərimiz var."
  
  "Şübhəsiz ki, siz onların əvvəlki uğurlarına etiraz edə bilməzsiniz?"
  
  "Uğuru necə müəyyənləşdirirsiniz?" Digby əllərini hədsiz dərəcədə lovğa bir şəkildə araladı. "Bəli, onlar bir neçə təhlükəni zərərsizləşdirdilər, lakin SEAL-lər, Reyncerlər, CIA-nın Xüsusi Fəaliyyətlər Bölməsi, SOG, Dəniz Piyadaları..." O, fasilə verdi. "Görürsən hara gedirəm?"
  
  "Sən deyirsən ki, bizə SPIR lazım deyil."
  
  Digby qəsdən gözlərini zillədi. "Heç vaxt olmayıb".
  
  Qrow nəzərdə tutulan təhqiri düşünmək üçün bir saniyədən çox vaxt çəkdi. O, Diqbidən Qlisona nəzər saldı, lakin general yalnız ehtirassız, səbirli bir baxışla cavab verdi, şübhəsiz ki, onun yaradıcılıq xəttinin zahiri ifadəsi idi. SPIR-in harada uğur qazandığı ona aydın idi. Qlison bunu səmimiyyətlə başa düşmədi və Diqbi fərqli bir məqsəd güdüb.
  
  "Hələlik" dedi, "bizdə yalnız sözlər və hesabatlar var, əsasən şayiələr. Bu komanda öz həyatlarını riskə atıb, adamlarını itirib və bu ölkə üçün dəfələrlə qurban verib. Onların çıxış etmək hüququ var".
  
  Digby üzünü tutdu, lakin heç nə demədi. Qrow stulda arxaya söykənərək, diqqətini cəmləmək üçün hələ də otağın dörd küncünü bürüyən sakit atmosferdə əyləndi . Zəhərli ilanlarla mübarizə zamanı konsentrasiya və sakitlik tələb olunurdu.
  
  "Mən bu məlumat axını dayandırmaq üçün insanları TerraLeaks-ə göndərməyi təklif edirəm" dedi. "Bu Sərəncamın həqiqiliyi müəyyən edilənə qədər. Tezliklə nə olacaq", o əlavə edib. "Biz Kuba bunkerinin harada tapıldığını araşdırırıq. Və biz SPEAR komandasına öz işini görməyə icazə verdik. Heç kim bunu daha sürətli etməyəcək".
  
  General Qlison razılaşaraq başını tərpətdi. "Onlar oradadır" dedi.
  
  Daha sonra Digby krem alan pişiyə işarə edərək ona geniş gülümsədi. "Mən sizin bütün təkliflərinizi qəbul edirəm" dedi. "Mən onlarla razı olmadığımı bildirmək istəyirəm, amma razılaşacağam. Və bunun müqabilində kiçik təklifimi qəbul etməyinizi istəyirəm".
  
  Əziz Allah, yox. "Onlardan hansı?"
  
  "Biz ikinci komanda göndəririk. Onları örtmək və bəlkə də onlara kömək etmək".
  
  Qrow nə dediyini bilirdi. "örtmək" müşahidə etmək, "kömək etmək" isə çox güman ki, həyata keçirmək demək idi.
  
  "Hansı komanda?"
  
  "SEAL Team 7. Onlar yaxınlaşırlar."
  
  "İnanılmaz." Qrow başını tərpətdi. "Eyni anda eyni ərazidə iki ən yaxşı komandamız var. Bu necə oldu?
  
  Digby passiv qalmağı bacardı. "Saf təsadüf. Ancaq razılaşmalısınız ki, ikisi birdən yaxşıdır".
  
  "Yaxşı". Qrow bilirdi ki, onun razılaşmaqdan başqa çarəsi yoxdur. "Ancaq heç bir halda iki komanda qarşılaşmayacaq. Heç bir səbəbdən. Hər şey aydındır?"
  
  "Yalnız dünya ondan asılı olsa." Digby gülümsədi, sualdan yayındı və Qlisonun inləməsinə səbəb oldu.
  
  "Peşəkar qalın" dedi Gleason. "Bir neçə saat ərzində lazımi ərazidə yeddi nəfər ola bilərəm. Bir şərtlə ki, bu işi tezliklə başa vuraq".
  
  "Bunu bir daha nəzərdən keçirin." Qrow cütlüyə çıxışda qapının onların ayaqlarına dəyməsinə icazə verməməyi söyləməkdən çəkindi. SPEAR üçün bu daha ciddi ola bilməzdi. Joshua Vidalı öldürən adam üçün bu vəhşi idi. Onun üçün bu, yuxarıdakılardan hər hansı biri və daha pis ola bilərdi. Amma əvvəlcə dünyanı xilas edək, deyə o düşündü.
  
  Yenidən.
  
  
  İKİNCİ FƏSİL
  
  
  İsgəndəriyyə bütün müasir şöhrəti ilə boşqab şüşəli pəncərənin arxasında yerləşir; xurma ağacları və mehmanxanalar, əyri sahil xətti və inanılmaz dərəcədə təsir edici İsgəndəriyyə Kitabxanası ilə işarələnmiş, parıldayan dənizlə əhatə olunmuş inkişaf edən beton metropol.
  
  Mərkəzi Kəşfiyyat İdarəsinin təhlükəsiz evi sahilin yayını ətrafında yavaş-yavaş əyilən altı tıxaclı zolağa baxırdı. Çöldən bərbad eyvana bütün girişlər qalın şüşə və barmaqlıqlarla məhdudlaşdırılmışdı. Yalnız əsas qonaq otağı hər hansı bir rahatlıq əlaməti təklif etdi; mətbəx kiçik və müvəqqəti idi, iki yataq otağı çoxdan polad qəfəslərə çevrilmişdi. Yalnız bir nəfər seyf evində tam ştatla işləyirdi və o, rahatlıq zonasından kənarda idi.
  
  Alicia bir fincan qəhvə sifariş etdi. "Ay kişi, bunlar dörd qara, ikisi südlü, üçü qaymaqlı və biri darçınlı. Anladın?"
  
  "Mən yox..." Otuz yaşlarında nazik çərçivəli eynəkli və tüklü qaşlı bir adam qəzəblə gözlərini qırpdı. "Mən... qəhvə hazırlamıram. Bunu başa düşürsən?
  
  "Başa düşmürsən? Yaxşı, sənin burada nə işin var?"
  
  "Əlaqə. Yerli əlaqə. xadimə. mən-"
  
  Alisiya gərgin şəkildə gözlərini qıydı. - Xadimə?
  
  "Bəli. Amma belə deyil. Mən..."
  
  Alicia üz çevirdi. "Sikdir, dostum. Siz çarpayıları düzəltmirsiniz. Siz qəhvə hazırlamırsınız. Biz sənə nəyin müqabilində pul ödəyirik?"
  
  Drake ingilis qadınına əhəmiyyət verməmək üçün əlindən gələni etdi, bunun əvəzinə Smith və Lauren arasındakı görüşə diqqət yetirdi. New Yorker yeni təhlükənin bir qədər həyəcanvericidən prioritetə çevrildiyi anda hazırlanmış və Misirə uçmuşdu. Otağın mərkəzində saçlarını toplayıb, üzündə oynaq ifadə ilə dayanaraq komandanı yeniləməyə hazır idi, lakin Smith Lauren-ə yaxınlaşanda bir sıra duyğular onun üzərinə çökdü.
  
  "İndi yox" deyə dərhal cavab verdi.
  
  "Mən sağam" deyə Smit hönkürdü. "Fikirləşdim ki, maraqlı ola bilərsən."
  
  Lauren geri çəkilmək əvəzinə dərindən nəfəs aldı. "Hər gün, hər dəqiqə sənin üçün narahatam. Mən inanıram. Bu xoşunuza gəlirmi, Smit?
  
  Əsgər etiraz etmək üçün ağzını açdı, lakin Alisiya məharətlə müdaxilə etdi. "Lənət olsun, eşitmədin? Onun adı Lancelotdur. O, bunu Smitdən üstün tutur. İndi hamımız ona belə deyirik".
  
  Lauren bir dəqiqə ərzində ikinci dəfə ehtiyatsız qaldı. "Lans-a-nə? Bu köhnə cəngavərin adı deyilmi?"
  
  "Əlbəttə," Alisiya sevinclə dedi. "Padşahın arvadı ilə xəyanət edən eyni adam."
  
  "Deyirsən ki, narahat olmalıyam? Yoxsa maraqlanırsınız?"
  
  Alicia Smithə baxdı. "Yox. Əgər səni itirsə, ən yaxşısı babun olacaq və Misirdə qırmızı üzlü meymunlar yoxdur". O, sual dolu baxışlarla otağa baxdı. "Heç olmasa bu otaqdan kənarda deyil."
  
  Mai seyf evin təhlükəsizlik sistemini iki dəfə yoxladıqdan sonra kənara çəkilərək indi Lorenin yanında dayanmışdı. "Əməliyyata yetişməliyikmi? Məncə, Lauren buna görə buradadır?
  
  "Hə hə". Nyu-York sakini tez özünə gəldi. "Hamınız oturmaq istərdinizmi? Bir az vaxt ala bilər".
  
  Yorgi boş oturacaq tapdı. Drake stulun qoltuğunda oturaraq diqqətlə otağa baxdı. Dal və Kenzinin necə yaxınlaşdığını, Haydenin Kinimakidən necə uzaqlaşdığını və şükürlər olsun ki, Alisiya ilə Meyin indi bir-birlərinin varlığını necə daha çox qəbul etdiklərini kənardan seyr edən ona aydın idi. Drake bu nəticədən çox rahatladı, lakin növbəti böyük şey baş verəcəkdi. Yorgi cəmi üç gün əvvəl üzə çıxdıqdan sonra demək olar ki, tamamilə səssiz qalıb.
  
  Valideynlərimi soyuqqanlılıqla öldürən mənəm.
  
  Bəli, bu bayrama xələl gətirdi, amma heç kim ruslara təzyiq göstərmədi. O, həqiqətən də etdiklərini etiraf etmək üçün çox şeyə getdi; İndi ona yaddaşı real sözlərə çevirmək üçün vaxt lazım idi.
  
  Lauren otağın başında dayanaraq bir az narahat göründü, lakin Smit geri çəkiləndə danışmağa başladı. "Birincisi, Tayler Uebbin saxlandığı yerlə bağlı məlumatımız ola bilər. Yadınızdadırsa - o, daha çox sirlərin açılacağına söz vermişdi?
  
  Drake bunu yaxşı xatırlayırdı. O vaxtdan bəri potensial nəticələrdən narahatdırlar. Və ya ən azı iki-üç idi.
  
  "Ancaq indi buna vaxtımız yoxdur. Daha sonra ümid edirəm ki, hamımız səfərə çıxa bilərik. Amma bu... bu yeni təhlükə TerraLeaks təşkilatı internetdə bütöv bir dəstə sənəd yerləşdirəndən sonra başladı". O, qaşqabaqlandı. "Daha çox rəqəmsal təmələ atılan fiziki bomba kimi. Bütün sənədlər əlyazma idi, açıq-aşkar fanatik və sırf özünü tərifləyirdi. Adi köhnə zibil. TerraLeaks əməkdaşları onları Kubadakı köhnə bunkerdə, onilliklər əvvəldən qalan bir şeydə tapdılar. Görünür, bunker əvvəllər özlərini Qiyamət Ordeni adlandıran bir qrup dəlinin qərargahı olub".
  
  "Çox gülüş kimi səslənir" dedi Drake.
  
  "Əlbəttə idi. Amma əslində işlər daha da pisləşir. Bu insanların hamısı faşist Almaniyasından qaçıb Kubada gizlənən hərbi cinayətkarlar idi. İndi, hamınızın bildiyiniz kimi, nasistləri maraqlandırmayan qəribə şeylərin siyahısını tərtib etmək, onların nə olduğunun siyahısını tərtib etməkdən daha asandır. Bu orden gələcək nəsillərə ötürmək üçün yaradılmışdır . Əgər tutulsalar və ya öldürülsələr, gələcəkdə haradasa möhtəşəm rezonans yaratmaq istəyərlər".
  
  "Və siz deyirsiniz ki, onlarda var?" Hayden soruşdu.
  
  "Yaxşı, hələ yox. Heç nə sübut olunmayıb. Orden iki general, iki nüfuzlu dövlət xadimi və iki imkanlı iş adamından ibarət idi. Birlikdə onlar əhəmiyyətli gücə və resurslara malik olardılar".
  
  "Biz bunu hardan bilirik?" Mai soruşdu.
  
  "Oh, onlar heç nə gizlətmirdilər. Adlar, hadisələr, yerlər. Bütün bunlar sənədlərdə var. Və TerraLeaks də onun ardınca getdi," Lauren başını yellədi, "onlar kimi."
  
  - Deyirsiniz ki, hamı bilir? Drake sakitcə dedi. "Dünyadakı hər qanlı təşkilat? Lanet olsun." Başını pəncərəyə çevirdi, sanki çöldəki bütün dünyanı düşünür, bir araya gəlir.
  
  "Sözügedən sənəd tam tamamlanmayıb" dedi Lauren.
  
  Alicia xoruldadı. "Əlbəttə, belə deyilsə."
  
  "Deməli, bizdə bütün məlumat yoxdur. Təxminən iyirmi yeddi il əvvəl yer üzündən yoxa çıxan bu hərbi cinayətkarlara işlərini başa çatdırmaq şansı verilmədiyini ancaq güman etmək olar".
  
  "İtkin düşüb?" Dahl mızıldandı, bir az ayaqdan ayağa sürüşdü. "Adətən bu, gizli polis deməkdir. Və ya xüsusi təyinatlılar. Məntiqlidir, çünki onlar müharibə cinayətkarı idilər".
  
  Lauren başını tərpətdi. "Bu, konsensusdur. Amma "yoxa çıxan" gizli bunker axtarmağı düşünmürdü".
  
  "Onda yəqin ki, SAS." Dahl Dreykə baxdı. "Kök piçlər."
  
  "Ən azından bizim xüsusi təyinatlılarımıza ABBA deyilmir."
  
  Kinimaka baxmaq üçün pəncərəyə getdi. "Bütün səhvlərin anası kimi səslənir" deyə stəkanı gurladı. "Mən bu məlumatın sərbəst şəkildə yayılmasına icazə verirəm. Neçə hökumət eyni anda bunun üçün ov edəcək?"
  
  "Ən azı altı" dedi Lauren. "Bizim bildiyimiz. İndiyə qədər bundan daha çox ola bilər. Yarış siz Peruda bitirdiyiniz zaman başladı."
  
  "Bitirsən?" Smit təkrarladı. "Həyatları xilas etdik."
  
  Lauren çiyinlərini çəkdi. "Buna görə heç kim səni günahlandırmır."
  
  Drake, son missiya zamanı Smitin cəhənnəmə tələsmək üçün təkrarlanan xahişlərini aydın xatırladı. Amma indi bu məsələni qaldırmağın vaxtı deyildi. Əvəzində o, sakitcə New Yorkerin diqqətini çəkdi.
  
  "Beləliklə" dedi. "Niyə bu Qiyamət Sərəncamının nəyi planlaşdırdığını və dünyanı necə məhv etməyi planlaşdırdığını dəqiq demirsən?"
  
  Lauren dərindən nəfəs aldı. "Onda yaxşıdır. Ümid edirəm ki, siz buna hazırsınız".
  
  
  ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  "Casus peyklər, gizli agentlər və kameralar, pilotsuz təyyarələr, NSA... siz onu deyin, biz bilirik ki, ən azı altı ölkə dünyanın dörd bir tərəfini ilk tapmaq üçün yarışır. Amerikalılar..." o, dayanıb düşündü, "yaxşı... amerikalısan... siz ora başqalarından əvvəl çatmaq istəyirsiniz. Təkcə prestij naminə deyil, həm də ona görə ki, biz sadəcə olaraq başqasının tapdıqları ilə nə edəcəyini deyə bilmərik. Hiss odur ki... İsrail ölkə daxilindən gizli qatil tapsa? Çin dördü də tapsa nə olacaq?"
  
  "Deməli, bunlar layihədə iştirak edən təsdiqlənmiş ölkələrdir?" Kensi sakitcə soruşdu. "İsrail?"
  
  "Bəli. Üstəlik Çin, Fransa, İsveç, Rusiya və Böyük Britaniya".
  
  Drake fikirləşdi ki, ola bilsin ki, bu işdə iştirak edənlərdən bəzilərini tanıyır. Onların əleyhinə işləməli olması düzgün deyildi.
  
  "Çətin" dedi. "Dəqiq sifarişlər nədir?"
  
  Lauren əmin olmaq üçün laptopunu yoxladı. "Onlarda çoxlu 'uğursuz' və 'nəyin bahasına olursa olsun' var."
  
  "Onlar bunu qlobal təhlükə kimi görürlər" dedi Hayden. "Niyə də yox? Növbəti apokalipsisə həmişə bir neçə gün qalır".
  
  "Və yenə də" dedi Drake, "biz hamımız eyni tərəfdəyik."
  
  Hayden gözlərini ona zillədi. "Heyrət! Vay. Narkotikdən əl çək, dostum".
  
  "Yox, mən nəzərdə tuturdum..."
  
  "Həddindən artıq zərbələr nəhayət onu dəli etdi." Dahl güldü.
  
  Dreykin gözləri böyüdü. "Səsini kəs." O, fasilə verdi. "Siz Yorkşirinizlə bağlı sorğular etmisinizmi? Hər halda, demək istədiyim o idi ki, biz hamımız xüsusi təyinatlıyıq. Eyni parçadan kəsin. Əminik ki, dünyada bir-birimizi təqib etməməliyik."
  
  "Razıyam" Hayden emosiya olmadan dedi. "Bəs bunu kiminlə müzakirə edəcəksən?"
  
  Drake əllərini araladı. "Prezident Kobern?"
  
  "Əvvəlcə Müdafiə Nazirinin yanından keçməliydin. Və qeyriləri. Cole sadəcə fiziki divarlarla əhatə olunmur və onlardan bəziləri çəpərsiz deyil".
  
  "Bütün komandalar yoldaşlıq oyunu keçirməyəcək" deyə Kenzie əminliklə əlavə etdi.
  
  "Əlbəttə". Drake təslim oldu və oturdu. "Bağışlayın, Lauren. Davam et."
  
  "Doğru. Deməli, sızan sənədləri hamı oxuyub. Düzünü desəm, çoxu nasist cəfəngiyatıdır. Və mən bunu hərfi oxuyuram. Bu bədbəxt qrupun adını daşıyan "Qiyamətin əmri" adlı səhifədə Dörd Atlının "istirahət yerləri" deyilən yerlər açıq-aydın göstərilir: Müharibə, Fəth, Aclıq və Ölüm".
  
  "Vəhy kitabından?" Hayden soruşdu. - O dörd atlı?
  
  "Bəli." Lauren başını tərpətdi, hələ də Amerikanın ən yaxşı cazibədarları tərəfindən təsdiqlənmiş çoxlu qeydlərə baxırdı. "Allahın Quzusu ağ, qırmızı, qara və solğun üzlü atlara minən dörd məxluq çıxaran yeddi möhürün ilk dördünü açır. Əlbəttə ki, onlar illər ərzində hər şeyə bağlı olublar və populyar mədəniyyətdə dəfələrlə yenidən şərh ediliblər. Onlar hətta Roma İmperiyasının və onun sonrakı tarixinin simvolu kimi təsvir edilmişdir. Amma hey, nasistlər onunla istədikləri şəkildə oynaya bilərdilər, elə deyilmi? İndi bəlkə də ən yaxşısı bunu versəm. O, portfelindən bir yığın kağız çıxartdı, Dreykin onu heç görmədiyindən daha işgüzar görünürdü. Lauren üçün maraqlı bir dəyişiklik və onun ürəyində olduğu görünür. Tez kağıza baxdı.
  
  "Hamını qaraldıran şey budurmu? Sifariş?
  
  "Bəli, bunu oxuyun."
  
  Dahl onu yüksək səslə oxudu, digərləri onu içəri aldılar.
  
  "Yerin dörd bir tərəfində biz Dörd Atlını tapdıq və onlara Qiyamət Ordeninin planını izah etdik. Qiyamət Səlib yürüşündən və onun nəticələrindən sağ çıxanlar haqlı olaraq ali hökmranlıq edəcəklər. Əgər bunu oxuyursunuzsa, biz itmişik, ona görə də oxuyun və diqqətlə izləyin. Son illərimiz dünya inqilablarının son dörd silahının yığılmasına sərf olundu: Müharibə, Fəth, Aclıq və Ölüm. Birləşmiş, onlar bütün hökumətləri məhv edəcək və yeni gələcək açacaqlar. Hazır olun. Onları tap. Dünyanın dörd tərəfinə səyahət edin. Strategiya Atasının, sonra Xaqanın istirahət yerlərini tapın; indiyə qədər yaşamış ən pis hindli, sonra isə Allahın bəlası. Amma hər şey göründüyü kimi deyil. Biz 1960-cı ildə, tamamlandıqdan beş il sonra, Fəthi onun tabutuna qoyaraq xaqanı ziyarət etdik. Biz həqiqi Qiyaməti qoruyan Bəlanı tapdıq. Və yeganə öldürmə kodu Atlıların göründüyü zamandır. Atanın sümüklərində heç bir müəyyənedici iz yoxdur. Hindistanlılar silahlarla əhatə olunub. Qiyamətin nizamı indi sizin vasitənizlə yaşayır və əbədi olaraq hökmranlıq edəcəkdir."
  
  Drake hər şeyi hopdurdu. Çoxlu ipucu, çoxlu həqiqət. Bir çox iş. Ancaq Dahl ilk şərhi ilə onu yumruqla döydü. "Qalxdı? Üsyan etməyəcəklər?
  
  "Bəli, bir şey səhv görünür." Lauren razılaşdı. "Ancaq bu, yazı səhvi deyil."
  
  Mai şərh etdi: "Görünür, incə də olsa, izləmə qaydasını göstərir."
  
  Lauren razılaşaraq başını tərpətdi. "Bu doğrudur. Amma siz də başa düşürsünüzmü, niyə buraları "istirahət yerləri" adlandırırlar?
  
  "Hər şey göründüyü kimi deyil" deyə Dahl ucadan oxudu.
  
  "Bəli. Aydındır ki, bir ton daha çox araşdırmaya ehtiyac var."
  
  "Hindli silahlarla əhatə olunub" Alisiya ucadan oxudu. "Bu nə deməkdir?"
  
  "Gəlin özümüzdən çox da irəli getməyək" dedi Hayden.
  
  "Bütün bu son istirahət yerləri haqqında məlumatın nasist əmri ilə öldüyünə inanılır." Lauren bildirib. "Ola bilsin ki, nəsə yazmağı planlaşdırıblar. Bəlkə də kodlaşdırmadır. Yaxud biliyi başqa nəsillərə ötürmək. Dəqiq bilmirik, amma bilirik ki, davam etməli olduğumuz yeganə şey budur," o çiyinlərini çəkdi, "və hamı eyni qayıqdadır. O, Drake-ə baxdı. "Gəmi. Sağ qalan sal. Siz fikri anladınız."
  
  Yorkshireman qürurla başını tərpətdi. "Əlbəttə istəyirəm. SAS qaya üzə bilər".
  
  "Yaxşı, kiminlə qarşılaşırıqsa, onların da bizim etdiyimiz ipuçları var" dedi Hayden. "Başlasaq necə?"
  
  Kinimaka pəncərədən üz çevirdi. "Yerin dörd bir tərəfində?" - deyə soruşdu. "Onlar harada yerləşirlər?"
  
  Otaq boş görünürdü. "Bunu demək çətindir" dedi Dahl. "Yer yuvarlaq olduqda."
  
  "Yaxşı, onların istinad etdikləri ilk Atlı haqqında necə? Bu Strategiyanın Atası." Kinimaka arxadan pəncərədən gələn bütün işığı kəsərək otağa keçdi. "Bunun üçün hansı istinadlarımız var?"
  
  "Gözlədiyiniz kimi," Lauren ekrana toxundu, "evdəki beyin mərkəzi də bunu edir..." O, oxumağa bir az vaxt ayırdı.
  
  Drake düşünmək üçün eyni anı aldı. Laurenin "evə qayıdan beyin mərkəzi" haqqında danışması yalnız orada nəyin olmadığını aydınlaşdırdı.
  
  Karin Bleyk.
  
  Əlbətdə ki, siz SPEAR komandasının bir hissəsi olanda vaxt uçurdu, lakin Karinin çağırışda olması lazım olan günü və ya həftəni çoxdan keçmişdi. Hər dəfə onunla əlaqə saxlamaq qərarına gələndə nə isə ona mane olurdu - istər düşmənlər dəstəsi, istər dünya böhranı, istərsə də zəhlətökən olmamaq tələbi. Karinin özünə yer lazım idi, amma...
  
  O cəhənnəm haradadır?
  
  Lauren danışmağa başladı və bir daha Karin haqqında düşüncələri bir kənara atmalı oldu.
  
  "Görünür, tarixi şəxsiyyət Strategiyanın Atası kimi tanınıb. Hannibal."
  
  Smith əmin görünmürdü. "Onlardan hansı?"
  
  Alicia dodaqlarını büzdü. "Əgər bu Entoni Hopkinsin dostudursa, mən bu otağı tərk etməyəcəyəm."
  
  "Hannibal Barca Karfagendən olan əfsanəvi hərbi lider idi. Eramızdan əvvəl 247-ci ildə anadan olub, o, Pireney və Alp dağlarından keçərək İtaliyaya qədər döyüş filləri də daxil olmaqla bütöv bir orduya rəhbərlik edən adam idi. O, öz güclü və düşmənlərinin zəif tərəflərini müəyyən etmək bacarığına malik idi və Romanın bir çox müttəfiqlərini məğlub etdi. Nəhayət uğursuzluğa düçar olan yeganə yol, bir oğlanın öz parlaq taktikalarını öyrənməsi və onlardan ona qarşı istifadə etmək üçün bir yol hazırlaması idi. Karfagendə idi."
  
  "Deməli, bu adam Strategiyanın Atasıdır?" - Smitdən soruşdu. "Bu Hannibal?"
  
  "Tarixin ən böyük hərbi strateqlərindən biri və Makedoniyalı İskəndər və Sezarla birlikdə antik dövrün görkəmli generallarından biri hesab olunurdu. Onu Strategiyanın Atası adlandırdılar, çünki onun ən böyük düşməni olan Roma sonda onun hərbi taktikasını öz planlarına uyğunlaşdırdı".
  
  "Bu, bir qələbədir" dedi Dahl, "əgər biri olsaydı."
  
  Lauren başını tərpətdi. "Daha yaxşı. Hannibal Roma üçün elə bir kabus sayılırdı ki, hər hansı bir fəlakət baş verəndə bu sözü işlədirdilər. Tərcümə edilərsə, bu o deməkdir ki, Hannibal qapıdadır! Latın ifadəsi hamı tərəfindən qəbul edildi və bu gün də istifadə olunur."
  
  "Sifarişə qayıdın" dedi Hayden onları. "Necə uyğun gəlir?"
  
  "Yaxşı, əminliklə deyə bilərik ki, Hannibal Dörd Atlıdan biridir. Göründüyü kimi at sürməsi ilə yanaşı, tarix boyu onu Strategiyanın Atası adlandırıblar. Bu o deməkdir ki, O, Müharibədir, ilk Atlıdır. O, şübhəsiz ki, Roma İmperiyasına müharibə gətirdi".
  
  Drake mətni skan etdi. "Burada deyilir ki, Qiyamət Ordeninin planı Atlılar tərəfindən qoyulub. Ordenin Hannibalın məzarına dağıdıcı silah basdırdığını güman edəkmi? Bunu gələcək nəslə buraxın?"
  
  Lauren başını tərpətdi. "Bu, ümumi hissdir. Hər qəbirdə silah. Dünyanın hər yerində bir məzar var".
  
  Kinimaka qaşını qaldırdı. "Bu, yenə ot yubka qədər məna kəsb edir."
  
  Hayden dayanmaq üçün əlini ona tərəf yellədi. "Unut onu" dedi. "Hələlik. Həqiqətən, Hannibal kimi bir adamın məzarı və ya məqbərəsi olmalıdır?"
  
  Lauren kresloda arxaya söykəndi. "Bəli, burada işlər mürəkkəbləşir. Yazıq qoca Hannibal sürgünə göndərildi və çox güman ki, zəhərdən acınacaqlı şəkildə öldü. Onu nişansız qəbirdə dəfn ediblər".
  
  Dreykin gözləri böyüdü. "Cəfəngiyat".
  
  "Bu sizi düşündürür, elə deyilmi?"
  
  "Bizim yerimiz varmı?" Mai soruşdu.
  
  "Oh hə". Lauren gülümsədi. "Afrika".
  
  
  DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Alicia yan şkafın yanına getdi və üstündəki mini soyuducudan bir şüşə su çıxartdı. Yeni əməliyyata başlamaq həmişə stresli olub. Onun gücü döyüş idi; lakin bu dəfə onlara açıq şəkildə bir plan lazım idi. Hayden artıq noutbukda Lauren-ə qoşulmuşdu və Smith maraqlı görünməyə çalışırdı, şübhəsiz ki, Nyu Yorklu fərqli bir rol oynayırdı. Bəli, və o, həbsxanada deyil, bir dəli terrorçunu ziyarət edir.
  
  Alicia'nın öz fikri var idi, lakin o, Lorenin məntiqini başa düşməkdə çətinlik çəkdi. Yenə də mühakimə etmək onun yeri deyildi, artıq yaşadığı həyatdan sonra da. Lauren Fox nəyin baş verdiyini görmək üçün kifayət qədər müdrik və dərrakəli idi.
  
  Ümid edirəm. Alicia şüşənin yarısını içdi, sonra Dreykə döndü. Yorkshireman hazırda Dahl və Kensinin yanında dayanırdı. İçəri girmək istəyirdi ki, yanında bir hərəkət oldu.
  
  "Oh, salam Yogi. Orada işlər necə gedir?
  
  "Yaxşı". Rus oğru qəfil üzə çıxandan bəri depressiyaya düşüb. "Səncə, indi mənə nifrət edirlər?"
  
  "ÜST? Onlar? zarafat edirsiniz? Heç kim səni mühakimə etmir, xüsusən də mən. O, güldü və ətrafa baxdı. "Yaxud may. Və ya Drake. Xüsusilə də Kenzi deyil. Bu qancığın çox güman ki, murdar kiçik sirlərlə dolu zindanı var".
  
  "HAQQINDA".
  
  "Tam olaraq sizin murdar kiçik sirriniz deyil." pislik! "Hey, mən hələ də burada dəyişməyə çalışıram. Mən alqışlamaq haqqında heç bir şey bilmirəm."
  
  "Görürəm".
  
  Əlini uzatdı: "Bura gəl!" - və başını tutmağa çalışaraq sürüşüb uzaqlaşanda başına tərəf qaçdı. Ayaqları yüngül olan Yorgi otağın sonuna qədər atladı. Alisiya təqibin mənasızlığını gördü.
  
  - Gələn dəfə, oğlan.
  
  Drake onun yaxınlaşmasına baxdı. "Bilirsən, o səndən qorxur."
  
  "Uşağın heç nədən qorxduğunu düşünmürdüm. O rus həbsxanasında vaxt keçirib divarlar tikdikdən sonra yox. Onda görərsən ki, o, bundan qorxur". O, özünü başına vurdu.
  
  "Ən güclü silah" dedi Dahl. "Sadəcə Hannibaldan soruş."
  
  "Oh, Torsti zarafat edir. Gəlin hamımız təqvimə müraciət edək. Ancaq ciddi," Alisiya əlavə etdi. "Uşaq danışmalıdır. Mən daha bacarıqlı deyiləm".
  
  Kensi hürüdü. "Həqiqətənmi? heyranam".
  
  "Uebbin bəyanatında sizin adınız çəkildi? Bəli, mən belə düşünürəm."
  
  İsrailli çiyinlərini çəkdi. "Gecələr yatmaqda çətinlik çəkirəm. Nə olsun?"
  
  "Ona görə də" dedi Alisiya. "Heç nə."
  
  "Deyəsən, səninlə eyni səbəbdən."
  
  Dərin sükut çökdü. Dahl Dreykin baxışlarını qadınların başları üzərində gördü və yüngülcə əyildi. Dreyk qadınları aşağılamamaqla yanaşı, onların səfalət quyusuna sürüklənməsini istəməyərək cəld baxdı. Hayden danışmağa başlayanda Alisiya başını qaldırdı.
  
  "Yaxşı" dedi onların müdiri. "Bu, Laurenin əvvəlcə düşündüyündən daha yaxşıdır. Hellesponta səyahət üçün kim var?
  
  Alicia ah çəkdi. "Bu lənətə gəlmiş komanda üçün mükəmməl səslənir. Məni qeyd et."
  
  
  * * *
  
  
  Əvvəlcə vertolyotla, sonra isə sürətli qayıqla SPEAR qrupu Çanaqqala boğazına yaxınlaşdı. Günəş artıq üfüqə doğru batırdı, işıq parlaq kürədən fonda panoramik zolağa və üfüqi kəsişə çevrildi. Dreyk kələ-kötür gəzinti zamanı nəqliyyat növləri arasında çətinliklə keçid etdiyini gördü və pilotların günü necə təhlükəsiz keçirdiklərinə heyran olmağa vaxt tapdı. Helikopterdə onun yanında olan Alisiya hisslərinə bir az aydınlıq gətirdi.
  
  "Hey uşaqlar, sizcə bu adam bizi öldürməyə çalışır?"
  
  Kinimaka bərk-bərk bağlanmış və tuta bildiyi qədər ehtiyat qayışlardan yapışaraq, sıxılmış dişlərinin arasından dedi: "Əminəm ki, o, onların sıçradığını düşünür".
  
  Rabitə tam işlək və açıq idi. Onların komandası MKİ-nin tədarük etdiyi silahları yoxlayarkən havanı sükut bürüdü. Drake adi şübhəliləri, o cümlədən Glocks, HKS, döyüş bıçaqları və bir sıra qumbara tapdı. Gecə görmə cihazları da təmin edilib. Cəmi bir neçə dəqiqə sonra Hayden kommunikatorla danışmağa başladı.
  
  "Beləliklə, insanlar, bu missiyanın başqa, daha şəxsi tərəfini nəzərdən keçirməyin vaxtı gəldi. Rəqabət edən komandalar. Mərkəzi Kəşfiyyat İdarəsi hələ də altı nəfərin olduğunu deyir, ona görə də çox olmadığına görə minnətdar olaq. İsgəndəriyyə hüceyrəsi daima dünya üzrə CIA hüceyrələrindən, NSA və gizli agentlərdən sızan məlumat alır. Mənə hər hansı müvafiq faktı çatdırırlar..."
  
  "Əgər bu, onların maraqlarına uyğundursa," Kensi müdaxilə etdi.
  
  Hayden öskürdü. "Mən başa düşürəm ki, sizin dövlət qurumları ilə pis təcrübəniz olub və MKİ mətbuatda çox pis olur, amma mən onlar üçün işləmişəm. Və heç olmasa işimi düzgün etdim. Onların qorumalı bütöv bir xalqı var. Əmin olun ki, sizə faktları verəcəyəm".
  
  "Görəsən, onun ətəyini qaldıran nədir," Alisiya kommunikatorun üstündən pıçıldadı. "Əminəm ki, heç də yaxşı deyil."
  
  Kensi ona baxdı. "Ətəyinizi yuxarı qaldıran yaxşı nə ola bilər?"
  
  "Bilmirəm". Alicia sürətlə gözlərini qırpdı. "Conni Deppin ağzı?"
  
  Hayden boğazını təmizləyib davam etdi. "Altı xüsusi təyinatlı dəstə. Kimin rəğbət, kimin açıq düşmən olduğunu ayırd etmək çətindir. Güman etmə. Hamıya düşmən kimi yanaşmalıyıq. Bizə məlum olan bu işdə iştirak edən ölkələrin heç biri bunu etiraf etməz. Başa düşürəm ki, siz bu uşaqlardan bəzilərini tanıyırsınız, amma mahnı eyni qalır".
  
  Hayden fasilə verəndə Drake Britaniya kontingenti haqqında düşündü. SAS-ın kifayət qədər alayları var idi və o, uzun illər idi ki, uzaqda idi, amma yenə də ultra elit əsgərlərin dünyası o qədər də böyük deyildi. Hayden döyüş meydanında ehtiyatsızlıqdan yaxalanmaqdansa, indi potensial qarşıdurmalar və ehtiyatlar haqqında danışmaqda haqlı idi. Dahl İsveç kontingenti, Kenzie isə İsrail kontingenti ilə maraqlana bilər. Yaxşı işdir, orada ənənəvi Amerika iştirakı yox idi.
  
  "Mən Çinin dost olduğunu təsəvvür edə bilmirəm" dedi. "Nə Rusiya."
  
  "Bu sürətlə" dedi Mai pəncərədən bayıra baxaraq. "Onlar qaranlıqda forma olacaqlar."
  
  "Hər bir ölkənin hazırkı vəziyyəti haqqında təsəvvürümüz varmı?" - Dahl soruşdu.
  
  "Bəli, mən sadəcə buna doğru gedirdim. Bildiyimiz qədər isveçlilər bir neçə saatlıq məsafədədirlər. Fransızlar hələ də evdədirlər. Mossad ən yaxındır, çox yaxındır".
  
  "Əlbəttə" dedi Dahl. "Heç kim həqiqətən hara getdiklərini bilmir."
  
  Drake yüngülcə öskürdü. "İsveçin uğursuz cəhdinə haqq qazandırmağa çalışırsınız?"
  
  "İndi Eurovision-da olduğunuz kimi səslənirsiniz. Və heç kim Britaniyanın adını çəkmədi. Onlar harada yerləşirlər? Hələ çay dəmləyirsən?" Dahl xəyali bir fincan qaldırdı, kiçik barmağı bucaq altında qaldı.
  
  Bu ədalətli məqam idi. "Yaxşı, İsveç yəqin ki, geriyə başladı."
  
  "Heç olmasa başladılar."
  
  "Uşaqlar," Hayden müdaxilə etdi. "Unutmayın ki, biz də bunun bir parçasıyıq. Və Vaşinqton bizim qələbəmizi gözləyir".
  
  Drake güldü. Dahl gülümsədi. Lauren danışmağa başlayanda Smit başını qaldırdı.
  
  "Bütün bunlara maraqlı əlavə odur ki, bu ölkələrdən bəziləri istənilən müdaxiləyə şiddətlə etiraz edirlər. Təbii ki, pislik səviyyəsi həmişə yüksəkdir, lakin biz bəzi vicdansız elementlərlə məşğul ola bilərdik".
  
  "Qeyri-rəsmi? Parçalanmış qruplar?" - Kinimaka soruşdu.
  
  "Mümkündür."
  
  "Bu, bizi sadəcə əsas məlumatlara qaytarır" dedi Hayden. "Hamı düşmənçilik edir"
  
  Drake, Smitin onun bəyanatı haqqında nə düşündüyü ilə maraqlandı. Kuskoya qayıdarkən, Joshua düşmənçilik edirdi, lakin onun ölümü hökumət tərəfindən icazə verilmədiyindən və ölkədə qalmaları daim dəyişdiyindən və mübahisəli olduğundan, heç kim nə olacağını bilmirdi. Bu adamın ölümü bədbəxt hadisə olsa da, diqqətsizlik və həddindən artıq canfəşanlıq ucbatından baş verib. Bəli, o, parazit və qatil idi, amma şərait başqa idi.
  
  Helikopterdən sonra qayıqları doldurdular. Qara geyinmiş, üzləri kamuflyaj edilmiş, Hellespont sularında rəvan sıçrayaraq gecəni nəhayət qaranlıqla doldurmuşdu. Onların getdiyi yol boş idi, işıqlar uzaq sahildən kənarda yanıb-sönürdü. Hellespont Avropa ilə Asiya arasındakı sərhədin bir hissəsini təşkil edən mühüm kanal idi. Dar bir boğaz olan Gelibolu şimal sahillərində yerləşirdi, digər sərhədlərinin əksəriyyəti isə nisbətən seyrək məskunlaşmışdı. Suda sürüşərkən Hayden və Lauren kommunikatorlarından istifadə edirdilər.
  
  "Hannibalın heç vaxt məzarı, hətta məzar nişanı belə olmayıb. Parlaq karyeradan sonra bu əfsanəvi general qocalıqda zəhərlənərək az qala tək öldü. Bəs nişansız qəbri necə tapmaq olar?"
  
  Lauren dayanarkən Drake başını qaldırdı. Onlardan soruşdu?
  
  Smit cəsarətlə həll yolu tapmağa başladı. - Sonar?
  
  "Mümkündür, amma hara baxacağınız barədə kifayət qədər yaxşı fikrə sahib olmalısınız" dedi Dahl.
  
  "Onlar qaranlıq bir sənəd, qeyd edilə bilən bir sənəd tapdılar, bəli, lakin vaxt itirdilər" dedi Hayden. "Hannibalın taleyi həmişə Roma imperializminə qarşı çıxan qəhrəmanı sevənləri qıcıqlandırıb. Belə şəxslərdən biri də altmışıncı illərdə İstanbula səfər etmiş Tunis prezidenti olub. Bu səfər zamanı onun istədiyi tək şey Hannibalın qalıqlarını özü ilə Tunisə apara bilmək idi. Başqa heç nəyin əhəmiyyəti yox idi. Türklər nəhayət bir qədər təslim oldular və onu da özləri ilə qısa bir səfərə apardılar".
  
  "Altmışıncı?" Dahl bildirib. "Müharibə cinayətkarları öz iyrənc planlarını qurmağa başlayanda deyilmi?"
  
  "Böyük ehtimalla". Hayden bildirib. "Onlar Kubada məskunlaşdıqdan və yeni həyata başlayandan sonra. Sonra onların yeni sifarişi iyirmi ilə yaxın davam etdi".
  
  "Yaradıcılıq üçün çox vaxt var" dedi Alicia.
  
  "Və onlar üçün Dörd Atlı seçin" Mai əlavə etdi. "Hannibal - Müharibə Süvarisi? Məntiqlidir. Bəs cəhənnəm Fəth, Aclıq və Ölüm kimdir? Bəs niyə Afrikadakı Çanaqqala dörd əsas istiqamətdən biridir?"
  
  "Yaxşı nöqtədir" Alisiya Meyi təkrarladı və Drake səylərini ikiqat artırdı. "O balaca düşüncə papağını yenidən taxmalısan, Foxy."
  
  Lauren gülümsədi. Dreyk səsinin tonundan anlaya bildi. "Beləliklə, türklər, xüsusilə Hannibala qarşı öz hörmətsizliklərindən utanaraq, Tunis prezidentini Hellespontdakı bir yerə apardılar. Orada "sökük bina olan təpədə" yazılıb. Bu, Hannibal Barcanın məşhur istirahət yeridir".
  
  Drake gözlədi, lakin daha çox məlumat gəlmədi. "Hələ" dedi, "bu, otuz il əvvəl idi."
  
  "O, uzun müddət orada qaldı" dedi Lauren, "və türklər, şübhəsiz ki, bir növ fəxri qarovul dəstəsi qoydular."
  
  Drake şübhəli görünürdü. "Əslində, bu, sadəcə fəxri məzar ola bilər."
  
  "Onlar Tunis prezidenti Metti ora apardılar. O, hətta evə qayıdarkən mühafizəçiləri tərəfindən təsdiqlənmiş qum flakonlarını götürərək onları "Hannibalın məzarından qum" adlandırdı. O vəziyyətdə, o ildə türklər həqiqətənmi Tunis prezidentini aldadacaqlarmı?"
  
  Drake sahil xəttinin yaxınlaşan qaranlıq döngəsinə doğru başını tərpətdi. "Biz öyrənəcəyik."
  
  
  BEŞİNCİ FƏSİL
  
  
  Drake sable rəngli sürətli qayığı sudan çıxarmağa kömək etdi, onu yaxınlıqdakı köhnə kök yamaqlarına bağladı və xarici mühərriki quraşdırdı. May, Alicia və Smith bir forpost qurmağa tələsdilər. Kinimaka Dahlın köməyi ilə ağır kürək çantalarını qaldırdı. Drake çəkmələrinin altında qum hiss etdi. Havadan torpaq iyi gəlirdi. Dalğalar qayıqların sürəti ilə onun sol tərəfindəki sahilə şiddətlə çırpıldı. Nizəçilər hesablaşarkən sükutu başqa heç bir səs pozmadı.
  
  Haydenin əlində portativ GPS naviqatoru vardı. "Yaxşı. Məndə koordinatlar proqramlaşdırılıb. Biz getməyə hazırıq?"
  
  "Hazırdır" cavabında bir neçə səs nəfəs aldı.
  
  Hayden irəlilədi və Dreyk onun arxasına oturaraq ayağının altındakı çınqıl qumu keçdi. Onlar daim ərazini skan edirdilər, lakin başqa işıq mənbələri görünmürdü. Ola bilsin ki, bura ilk onlar gəlib. Ola bilsin ki, digər komandalar bütün ağır yükləri başqasının yerinə yetirməsinə icazə verərək geri çəkildilər. Bəlkə də indi də onları izləyirdilər.
  
  İmkanlar sonsuz idi. Onlar keçərkən Dreyk Alisiyaya başını tərpətdi və ingilis qadın sıraya qoşuldu. "Ola bilsin ki, o yan-bu yana dəyişir."
  
  "Bəs Smith?" - Soruşdum.
  
  "Burdayam. Yol aydındır".
  
  Oh, bəli, amma biz içəriyə doğru gedirik, Dreyk düşündü, amma heç nə demədi. Yumşaq qum yerini bərk torpağa verdi və sonra onlar sahilə qalxdılar. Cəmi bir neçə fut hündürlükdə və üstü maili olan onlar tezliklə səhra sərhəddini keçdilər və düz bir torpaq parçasına düşdülər. Hayden yolu göstərdi və onlar çöl çöldən keçdilər. İndi gözətçilərin göndərilməsinə ehtiyac yoxdur. Onlar kilometrlərlə görə bildilər, lakin Mey və Smit daha uzaqda qaldılar və baxış məsafələrini artırdılar.
  
  GPS ekranı səssizcə yanıb-sönür, onları hədəflərinə daha da yaxınlaşdırırdı və gecənin qaranlıq qövsü əzəmətlə onların üzərində uzanırdı. Bu qədər yer olduğu üçün səma nəhəng idi; ulduzlar çətinliklə görünür, ay isə kiçik bir zolaqdır. On dəqiqə iyirmiyə, sonra otuz dəqiqəyə çevrildi və onlar hələ də təkbaşına yeriyirdilər. Hayden həm komanda, həm də İsgəndəriyyə ilə kommunikator vasitəsilə əlaqə saxladı. Drake təbiətin kələ-kötür ritmində nəfəs alaraq ətraf mühitin onu içəri qəbul etməsinə icazə verdi. Heyvanların səsləri, meh, yerin xışıltısı - hər şey var idi, amma yersiz heç nə yox idi. Qarşılaşdıqları komandaların onlar qədər yaxşı ola biləcəyini başa düşdü, lakin öz qabiliyyətlərinə və dostlarının qabiliyyətlərinə güvənirdi.
  
  "Qabaqda" Hayden pıçıldadı. "GPS ərazinin təxminən qırx fut qalxdığını göstərir. Bu, axtardığımız təpə ola bilər. Yuxarı baxın."
  
  Təpə qaranlıqdan yavaş-yavaş çıxdı, kökləri bir-birinə qarışmış və quru torpağa bürünmüş daşlarla davamlı yüksələn torpaq təpəsi, maneələrin arasından sabit bir yol keçərkən. Drake və Alicia bir az dayanıb geriyə baxdılar, dalğalı dənizə qədər uzanan hamar qaralığı qeyd etdilər. Və bundan çox-çox kənarda, limanın sayrışan işıqları, tamam başqa bir varlıq.
  
  "Bir gün?" Alisiya təəccüblə soruşdu.
  
  Drake belə ümid edirdi. "Biz ora çatacağıq" dedi.
  
  "Bu asan olmalıdır."
  
  "Və sevgi. Velosiped sürmək kimi. Ancaq tarazlığınızı bərpa etməzdən çox əvvəl yıxılırsınız və kəsiklər, qançırlar və sıyrıntılar alırsınız.
  
  "Deməli, yolun yarısı artıq keçib." O, ona qısaca toxundu və sonra təpəyə qalxdı.
  
  Drake səssizcə onu izlədi. Gələcək həqiqətən də Alicia Miles özünü məhv etmək dövründən azad olduğu üçün yeni imkanlar zənginliyi ilə dolu idi. Onların etməli olduqları tək şey, dünya insanlarını əzab-əziyyətə düçar etmək üçün cəhənnəmə can atan bir qrup dəli və meqalomanları məğlub etmək idi.
  
  Və buna görə də onun kimi əsgərlər hər şeyi sıraya qoyurlar. Qonşu Adrian və yolun o tayındakı Qrem üçün. İki uşağını hər gün məktəbə vaxtında çatdırmaq üçün mübarizə aparan Chloe üçün. Supermarket yolunda sızıldayan və inləyən cütlüklər üçün. Dairəvi yolda tıxacda xoş xasiyyətlə oturanların, növbəyə tullananların xeyrinə. Hava qaraldıqdan sonra mikroavtobusunuza və ya qarajınıza girib, bacardıqları qədər yola çıxan tıxaclar üçün deyil. Zorbalar, güc axtaranlar və arxadan bıçaqlayanlar üçün deyil. Hörmət, sevgi və qayğı üçün canla-başla mübarizə aparanların qayğısına qalsın. Övladlarının gələcəyi üçün mübarizə aparanlar onun təhlükəsizliyinə arxayın olsunlar. Başqalarına kömək edənlərə kömək olsun.
  
  Hayden aşağı inilti ilə diqqətini çəkdi. "Bu yer ola bilər. GPS bunu deyir və mən qarşıda tərk edilmiş bina görürəm".
  
  O, üst-üstə düşən rəngli nöqtələri gördü. O zaman hadisələrin episentri idi. İndi incəliklərə vaxt yox idi. Onlar Hannibalın məzarını axtararkən atəşfəşanlıq edə bilərdilər, əgər indi burada olduqları üçün onu daha tez tapa bilsələr. Çünki Drake əmin idi ki, əgər onu tapa bilsələr, bütün digər komandalar da tapa bilər.
  
  Hayden təxmini ərazini qeyd etdi. Kinimaka və Dahl ağır bel çantalarını yerə endirdilər. Mey və Smit ən yaxşı müşahidə mövqelərini tutdular. Drake və Alicia kömək etmək üçün Haydenə yaxınlaşdı. Yalnız Yorgi ona nə edəcəyini söyləməyi gözləyərkən qeyri-müəyyənlik nümayiş etdirərək geri çəkildi.
  
  Kinimaka və Dahl üçlüyü karbon lifli stendlərə quraşdıraraq və daha çoxunu verərək bir neçə gözəl fənər yaratdılar. Bunlar sadəcə parlaq lampalar deyildi, onlar günəş işığını mümkün qədər yaxından simulyasiya etmək üçün hazırlanmışdılar. Etiraf etmək lazımdır ki, hətta CIA-nın geniş imkanları Misirdə məhdud idi, lakin Drake aparatın çox da pis görünmədiyini düşünürdü. Kinimaka böyük bir ərazini işıqlandırmaq üçün stenddə quraşdırılmış lampadan istifadə etdi, sonra Hayden və Dahl yerin tədqiqinə getdilər.
  
  "İndi diqqət edin" dedi Hayden onlara. "Qiyamət ordeni silahların Hannibalın ölümündən çox sonra burada basdırıldığını iddia edir. Bu, başdaşı deyil, nişansız məzardır. Beləliklə, biz sümüklər, bloklar və ya sütunlar deyil, pozulmuş torpaq axtarırıq. Biz qədim yadigarları deyil, yeni basdırılmış əşyaları axtarırıq. Çox çətin olmamalı..."
  
  "Bunu demə!" Dahl hürüdü. "Hər şeyi incidəcəksən, lənətə gəlsin."
  
  "Mən sadəcə deyirəm ki, biz Hannibalı axtarmaq lazım deyil. Yalnız silahlar."
  
  "Yaxşı fikir." Kinimaka perimetr ətrafında işıqlandırmanı bir qədər tənzimlədi.
  
  Hayden yerdə üç yeri qeyd etdi. Onların hamısı bir şəkildə dəyişdirilmiş kimi görünürdü və bu yaxınlarda heç biri yoxdur. Yorgi əlində kürəklə ehtiyatla yaxınlaşdı. Drake və Alicia ona qoşuldu, onun ardınca Kinimaka.
  
  "Sadəcə qazın" dedi Hayden. "Tələs".
  
  "Bəs bubi tələsi varsa?" Alisiya soruşdu.
  
  Dreyk uçuq-sökük binaya baxdı. Divarlar sanki dünyanın ağırlığını özündə saxlayırmış kimi kədərli, əyilib asılmışdı. Bir tərəfi sanki nəhəng bir bıçaqla yarıya bölünmüşdü, bloklar indi hər iki tərəfdən kəsikli dişlər kimi çıxır. Dam çoxdan çökmüşdü, qapı-pəncərə yox idi. "Yaxşı, deyəsən biz orada sığınacaq tapa bilməyəcəyik."
  
  "Çox sağ ol".
  
  "Narahat olma, sevgilim. Başını dik tut."
  
  Drake qəzəbli parıltıya məhəl qoymadı və işə başladı. "Onsuz da Dörd Atlının əhəmiyyəti nədir?" kommunikatorun üstündə Haydendən soruşdu.
  
  "Beyin mərkəzinin ən yaxşı təxmini? Onlar axtardığımız tarixi şəxsiyyətlərə və tapmağı ümid etdiyimiz silahlara uyğun gəlir. Beləliklə, Romalılara nifrət hissi ilə böyüyən Hannibal Romada demək olar ki, sonsuz müharibəyə başladı, elə deyilmi? Biz burada döyüş silahlarını tapacağıq".
  
  "Ola bilər ki, onlar atlıdırlar" dedi Kinimaka. "Demək istəyirəm ki, Hannibal idi."
  
  "Bəli, bir az çox qeyri-müəyyən, Mano."
  
  "Deməli, bunun İncillə heç bir əlaqəsi yoxdur?" Drake başqa bir torpaq təpəsini qazdı. "Çünki bu axmaq kodların heç birinə ehtiyacımız yoxdur."
  
  "Yaxşı, onlar Vəhydə göründülər və..."
  
  "Heyrət! Vay!" Alicia birdən qışqırdı. "Düşünürəm ki, bir şey vurdum!"
  
  "Və diqqət," Meyin səsi kommunikatorun üstündən pıçıldadı. "Suda yeni işıqlar göründü, onlar sürətlə yaxınlaşır."
  
  
  ALTINCI FƏSİL
  
  
  Drake kürəyi yerə atdı və Alisiyaya baxmaq üçün getdi. Yorgi artıq orada idi, ona qazmağa kömək edirdi. Kinimaka da sürətlə irəlilədi.
  
  "Nə qədər vaxtımız var?" Hayden təcili soruşdu.
  
  "Sürətinə görə, otuz dəqiqə zirvələri var" deyə Smith cavab verdi.
  
  Dahl diqqətlə baxdı. "Hər hansı ipucu varmı?"
  
  "Yəqin ki, Mossad" deyə Kensi cavab verdi. "Onlar ən yaxın idilər."
  
  Drake and içdi. "Yalnızca lənətə gəlmiş isveçlilərin birinci olmasını arzulayırdım."
  
  Alicia çuxurda dizə qədər dayandı, kürəyinin kənarını yumşaq torpağa qazdı və əşyanı azad etməyə çalışdı. Qeyri-müəyyən kənarları sevinclə dartaraq mübarizə aparırdı. Yorgi yerdə getdikcə genişlənən yarada Alisiyaya qoşularkən Kinimaka yuxarıdan torpağı təmizləyirdi.
  
  "Bu nədir?" - Soruşdum. Drake soruşdu.
  
  Hayden əllərini dizlərinə qoyub çöməldi. "Hələlik dəqiq deyə bilmərəm."
  
  "Özünü topla, Alicia." Drake gülümsədi.
  
  Parıltı və qaldırılmış barmaq onun yeganə cavabı oldu. Sözügedən obyekt kirlə örtülmüş və hər tərəfi kirlə örtülmüşdü, lakin onun bir forması var idi. Uzunsov, təqribən iki metrə bir metr ölçüdə, müəyyən bir qutu formasına sahib idi və asanlıqla hərəkət edərək, heç də ağır olmadığını göstərirdi. Problem onda idi ki, o, sərt torpaq və köklərlə əhatə olunmuş və sıxılmışdı. Drake qutudan dənizə baxdı, işıqların getdikcə yaxınlaşmasına baxdı və belə kiçik, yüngül konteynerin dağıdıcı hərbi silahı necə saxlaya biləcəyini düşündü.
  
  "On beş dəqiqə" dedi Smit. "Başqa yaxınlaşma əlamətləri yoxdur."
  
  Alisiya yerə dirəndi, söydü və əvvəlcə heç bir yerə getmədi, amma sonda əşyanın qabığını çıxardı və Yorgiyə onu çıxarmağa icazə verdi. Onda da böyümüş üzüm tənəkləri və dolaşıq köklər ona xoşbəxt görünürdü, sərt, bükülmüş bir dəstə buraxmaq istəmədi. İndi onlar bellərinə qədər palçıq içində idilər, paltarlarını silkələyib kürəklərə söykənmişdilər. Drake açıq-aşkar "İşdə olan adamlar" xəttindən çəkindi və qaldırmağa kömək etmək üçün əyildi. Dahl da əyildi və birlikdə obyektin yan tərəfində dayaq tapıb onu çıxarmağı bacardılar. Köklər etiraz etdi, qırıldı, açıldı. Bəziləri əziz ömrünü saxladılar. Drake sıxdı və onun çuxurdan və kənardan yuxarı süründüyünü hiss etdi. Köçkün torpaq çayları yuxarıdan axırdı. Sonra o və Dahl birlikdə ayağa qalxıb Alisiya və Yorgiyə baxdılar. Hər ikisinin üzü qızarmışdı və ağır nəfəs alırdı.
  
  "Nə?" - Soruşdum. Drake soruşdu. "Siz ikiniz çay fasiləsi etməyi planlaşdırırsınız? Cəhənnəmdən get buradan".
  
  Alisiya və Yorgi dəliyin dibini iki dəfə yoxladılar, daha çox qutu və ya bəlkə də köhnə sümüklər axtardılar. Heç nə tapılmadı. Bir az sonra gənc rus çuxurun kənarı ilə qaçdı və heç kimin olmadığı yerdə dayaq tapdı və yamacdan yuxarı və çuxurun kənarından sıçraya bildi. Alicia baş verənlərə kədərlə baxdı və sonra bir az yöndəmsiz şəkildə yan tərəfə atıldı. Drake onun əlindən tutub yuxarı çəkdi.
  
  Qışqırdı. "Sən kürəyini unutmusan."
  
  "Gedib onu almaq istəyirsən? Mən əvvəlcə başı təklif edirəm".
  
  "Təmkin, təmkin."
  
  Hayden çuxura baxmağa davam etdi. "Düşündüm ki, zavallı qoca Hannibal Barca ilə bir an keçirmək üçün bir an ayırmaq üçün yaxşı vaxtdır. Biz əsgər yoldaşımıza hörmətsizlik etmək istəmirik".
  
  Drake razılaşaraq başını tərpətdi. "Əfsanə".
  
  "Əgər o, hətta oradadırsa."
  
  "Nasistlər öz araşdırmalarını etdilər" dedi Hayden. "Və mən cəsarətlə etiraf edirəm ki, onlar bunu yaxşı bacardılar. Hannibal sadəcə işində yaxşı olduğu üçün uzunmüddətli şöhrət qazandı. Onun Alp dağlarını keçməsi erkən müharibələrin ən əlamətdar hərbi nailiyyətlərindən biri olaraq qalır. O, bu gün də təriflənən hərbi strategiyaları təqdim etdi".
  
  Bir azdan yuxarı baxdılar. Dahl onlarla idi. Kinimaka tünd ağacdan hazırlanmış möhkəm qutunu üzə çıxarmaq üçün əşyanı sürüşdürdü. Yuxarıda kiçik bir gerb var idi və Havaylı onu nümayiş etdirməyə çalışırdı.
  
  Hayden mənə tərəf əyildi. "Hamısı budur. Onların ev loqosu. Qiyamətin hökmü".
  
  Drake simvolu əzbərləyərək onu öyrəndi. O, kompasın müxtəlif nöqtələrində ətrafında dörd burulmuş hörük ilə kiçik mərkəzi dairəyə bənzəyirdi. Dairə sonsuzluğun simvolu idi.
  
  "Orğanlar silahdır" dedi Hayden. "Daxili dünyanızı qoruyursunuz?" O çiyinlərini çəkdi. "Lazım gələrsə, bununla daha sonra məşğul olacağıq. edək."
  
  İşıqlar artıq dənizdə deyildi, bu o demək idi ki, Mossad, əgər kim daha yaxın idisə, möhkəm yerə çatdı və tam sürətlə on beş dəqiqədən az məsafədə idi. Drake bir daha qarşıdurmanın necə bitəcəyini düşündü. SPEAR-a dörd silahın hamısını nəyin bahasına olursa-olsun təmin etmək əmri verildi, lakin əmrlər döyüş meydanında nadir hallarda mükəmməl şəkildə yerinə yetirildi. O, başqalarının üzlərindəki əsəbi ifadələri gördü və bilirdi ki, onlar da, hətta komanda strukturuna ən yaxın olan Hayden də belə hiss edirlər.
  
  Onlar getməyə hazırlaşırdılar.
  
  "Qarşıdurmadan qaçmağa çalışın" dedi Hayden. "Aydındır".
  
  "Bəs bacarmasaq?" - Dahl soruşdu.
  
  "Yaxşı, əgər bu Mossaddırsa, bəlkə danışa bilərik."
  
  "Mən onların şəxsiyyət vəsiqəsi olacaqlarına şübhə edirəm" deyə Alisiya mızıldandı. "Bu polis şousu deyil."
  
  Hayden bir anlıq kommunikatorunu söndürdü. "Bizə atəş açılsa, döyüşürük" dedi. "Başqa nə edə bilərik?"
  
  Drake bunu ən yaxşı kompromis hesab edirdi. İdeal bir dünyada onlar yaxınlaşan əsgərlərin yanından sürüşüb keçib öz nəqliyyatlarına sağ-salamat və aşkarlanmadan qayıdardılar. Əlbəttə, SPEAR ideal bir dünyada mövcud olmazdı. Komanda hərəkət etməyə hazırlaşarkən o, yenidən silahlarını yoxladı.
  
  "Uzun yolu tut" Hayden təklif etdi. "Onlar etməyəcəklər".
  
  Bütün ehtiyat tədbirləri. Münaqişənin qarşısını almaq üçün bütün tövsiyələr.
  
  Lorenin səsi qulağında tikan idi. "Biz indicə xəbər aldıq, insanlar. İsveçlilər də yaxınlaşır".
  
  
  YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  Dreyk yol göstərdi, əvvəlcə uçuq-sökük binanın ətrafında gəzdi, sonra isə yamacdan aşağı düşdü. Qaranlıq hələ də ölkəni bürümüşdü, lakin sübh az qala küncdə idi. Dreyk özünü dənizə əks istiqamətdə tapana qədər yolunu qeyri-bərabər bir döngədə təsvir etdi.
  
  Hisslər xəbərdar, başları qaldırdı, komanda bizi izləyir.
  
  Dahl ehtiyatla qapağı qolunun altında tutaraq qutuya sahib çıxdı. Kenzi onun tərəfinə qaçaraq yolunu tapmağa kömək etdi. Komanda ətrafdan tam xəbərdar olmağı üstün tutan Smitdən başqa hamısı gecə görmə qurğusunda idi. Yaxşı birləşmə idi. Onlar yan-yana və tək-tək qaçaraq təpənin ətəyinə və sığınacaq olmayan düz düzənliyə çatdılar. Dreyk öz döngəsindən yapışaraq onları qayıqların ümumi istiqamətinə apardı. Bir kəlmə də danışılmırdı - hamı ətrafını yoxlamaq üçün duyğularını işə salırdı.
  
  Düşmənlərinin nə qədər ölümcül olduğunu bilirdilər. Bu dəfə yarı maraqlı muzdlular yoxdur. Bu gün də, o biri də, o biri də özlərindən geri qalmayan əsgərlərlə qarşılaşdılar.
  
  Təxminən.
  
  Drake onların bir az çox sürətlə hərəkət etdiyini hiss edərək yavaşladı. Ərazi onların xeyrinə deyildi. Solğun bir parıltı şərq üfüqünə doğru sürünürdü. Tezliklə örtük olmayacaq. Smit onun sağında, Mai isə solunda dayanmışdı. Komanda aşağı səviyyədə qaldı. Üstündə uçuq-sökük bina olan təpə kiçildi, arxadan göründü. Qarşıda bir neçə ağacla bəzədilmiş bir sıra kollar göründü və Drake bir qədər rahatladı. Onlar olmaları lazım olan yerdən çox şimal-şərqdə idilər, lakin son nəticə buna dəyərdi.
  
  Ən yaxşı ssenari? Döyüş yoxdur.
  
  O, təhlükəni gözləyən və bədən dilini neytral saxlayaraq irəlilədi. Əlaqə sakit qaldı. Onlar sığınacağa yaxınlaşanda sürəti azaldıblar, yəqin ki, kimsə artıq orada olub, gözləyirdi. Komandolar olaraq xəbərdarlıq gözləyə bilərdilər, lakin bu missiyada heç bir şey qəbul edilə bilməzdi.
  
  Dreyk bir neçə ağac və seyrək kollarla həmsərhəd olan geniş ərazini gördü və dayandı və digərlərinə fasilə vermələri üçün işarə verdi. Landşaftın yoxlanılması heç bir şey aşkar etmədi. Təpənin üstü onun görə bildiyi qədər boş idi. Onların solunda nazik örtük düz düzənliyə, oradan da dəniz sahillərinə aparırdı. O, güman etdi ki, onların qayıqları on beş dəqiqəlik piyada məsafədədir. O, sakitcə əlaqəni yandırdı.
  
  "Lauren, isveçlilərdən xəbər varmı?"
  
  "Yox. Amma onlar yaxın olmalıdırlar".
  
  "Başqa komandalar?"
  
  "Rusiya havadadır" O, utanmış kimi görünürdü. "Mən sizə mövqe verə bilmərəm."
  
  "Bu yer isti zonaya çevrilmək üzrədir" dedi Smith. "Biz hərəkət etməliyik."
  
  Drake razılaşdı. "Gəlin köçək."
  
  Ayağa qalxdı və hər güllə kimi şokedici bir qışqırıq eşitdi.
  
  "Orada dayan! Bizə qutu lazımdır. Hərəkət etmə".
  
  Drake tərəddüd etmədi, həm xəbərdarlığa görə minnətdar, həm də düşməni əldən verdiklərinə görə şoka düşərək tez aşağı endi. Dahl ona baxdı və Alicia çaşqın görünürdü. Hətta Mai təəccübləndi.
  
  Kensi dilini sıxdı. "Bu, Mossad olmalıdır."
  
  "Onları silah gücü ilə götürmüsən?" Hayden soruşdu.
  
  "Bəli" dedi Drake. "Natiq düz irəlidədir və yəqin ki, hər iki tərəfdə köməkçiləri var. Tam olaraq olmaq istədiyimiz yerdə".
  
  "Biz irəli gedə bilmərik" dedi Mai. "Biz geri qayıdırıq. Bu istiqamətdə." O, şərqə işarə etdi. "Sığınacaq və yol, bir neçə ferma var. Şəhər çox da uzaqda deyil. Biz evakuasiya elan edə bilərik".
  
  Drake Haydenə baxdı. Onların patronu, deyəsən, sahil boyu şimala, şərqə sivilizasiyaya doğru getmək və ya döyüşlə üzləşmək arasında seçim etmək fikrində idi.
  
  "Burada qalsaq, yaxşı bir şey olmayacaq" dedi Dahl. "Bir elit düşmənlə mübarizə aparmaq çətin olardı, amma daha çoxunun yolda olduğunu bilirik."
  
  Drake artıq Meyin haqlı olduğunu bilirdi. Şimal xilas üçün heç bir yol təklif etmədi. Onlar Hellespont boyunca örtüyü olmadan qaçacaq və hansısa nəqliyyat növünə rast gəlmək üçün xalis şansa güvənəcəkdilər. Şərqə səyahət zəmanətli fürsət.
  
  Üstəlik, başqa komandalar çətin ki, hansısa şəhərdən gəlsin.
  
  Hayden onu çağırdı və sonra ərazini və tez qaçma şanslarını qiymətləndirərək şərqə döndü. Bu zaman yenə səs gəldi.
  
  "Orada qalın!"
  
  "Lanet olsun" Alisiya nəfəs aldı. "Bu adam ekstrasensdir."
  
  "Mənim sadəcə yaxşı görmə qabiliyyətim var" dedi Smith vizual texnologiyaya istinad edərək. "Möhkəm bir şeyin arxasında gizlən. Odu götürəcəyik".
  
  Komanda şərqə doğru yola düşdü. İsraillilər atəş açdılar, nizəçilərin başları üzərindən güllələr ağac gövdələrinə və budaqların arasına düşdü. Yarpaqlar yağdı. Dreyk cəld dırmaşdı, atışların qəsdən hündürlüyə yönəldildiyini bilərək və onların burada hansı cəhənnəm yeni müharibəyə girişdikləri ilə maraqlandı.
  
  "Bu, lənətə gəlmiş ordu təlimi kimidir" dedi Alicia.
  
  "Ümid edirəm ki, onlar rezin güllələrdən istifadə edirlər" dedi Dahl.
  
  Onlar dırmaşdılar və doğaçlama etdilər, şərqə doğru irəlilədilər, daha güclü ağaclara çatdılar və diqqəti cəlb etdilər. Drake qəsdən yüksəkdən geri çəkildi. Hərəkət əlaməti görmədi.
  
  "Çılğın piçlər."
  
  "Kiçik komanda" dedi Kenzie. "Diqqətlə. Avtomatik maşınlar. Onlar qərar gözləyəcəklər".
  
  Drake bundan tam yararlanmağa can atırdı. Komanda ehtiyatla şərqə, hələ də uzaq üfüqü təhdid edən solğun səhərə doğru getdi. Növbəti təmizliyə çatan Drake güllə fitini eşitdi və praktiki olaraq hiss etdi.
  
  "Cap". O, gizlənmək üçün göyərçin etdi. "Bu yaxın idi."
  
  Sığınacaqlar arasında daha çox atışma, daha çox qurğuşun atılması. Hayden Dreykin gözlərinə dərindən baxdı. "Onların yolları dəyişib".
  
  Drake buna inanmaqda çətinlik çəkərək dərindən nəfəs aldı. İsraillilər şiddətlə atəş açdılar və şübhəsiz ki, ehtiyatla, lakin sərfəli sürətlə irəlilədilər. Başqa bir güllə Yorqanın başının arxasındakı ağacdan bir qabıq parçasını qoparıb, rusun şiddətlə ürkməsinə səbəb olub.
  
  "Yaxşı deyil" Kensi qəzəblə mızıldandı. "Heç yaxşı deyil".
  
  Drakein gözləri çaxmaq daşı kimi idi. "Hayden, Laurenlə əlaqə saxlayın. Ona cavab verəcəyimizi Qrowa təsdiqləsin!"
  
  "Biz atəşə cavab verməliyik" deyə Kensi qışqırdı. "Siz indiyə qədər heç vaxt yoxlamamısınız."
  
  "Yox! Onlar muzdlu əsgərlər, təlim keçmiş və əmrləri yerinə yetirən elit qoşunlardır. Onlar pis müttəfiqlər, potensial dostlardır. Yoxlayın, Hayden. İndi yoxlayın! "
  
  Yeni güllələr kolların altından deşildi. Düşmən görünməz, eşidilməz qaldı; SPIR onların irəliləyişini yalnız öz təcrübəsindən bilirdi. Drake, Haydenin əlaqə düyməsini kliklədiyini və Laurenlə danışdığını izlədi, sonra tez cavab üçün dua etdi.
  
  Mossad əsgərləri yaxınlaşdılar.
  
  "Statusumızı təsdiqləyin." Hətta Dahlın səsi də gərgin idi. "Lauren! Qərar verirsən? Mübarizə aparacağıq? "
  
  
  * * *
  
  
  SPEAR komandası artıq öz qayıqlarından qovularaq daha şərqə doğru hərəkət etmək məcburiyyətində qaldı. Atəş altında çətin anlar yaşadılar. Tanınmış müttəfiqləri ilə döyüşmək istəməyən onlar özlərini təhlükə qarşısında tapdılar.
  
  Çırpınaraq, cızaraq və qan içində, arsenallarında olan hər hiylədən, Mossadla aralarında daha çox məsafə qoymaq üçün hər hiylədən istifadə etdilər. Laurenin dönüşü cəmi bir neçə dəqiqə çəkdi, lakin bu dəqiqələr Castin Biberin CD-sindən daha uzun sürdü.
  
  "Qrow bədbəxtdir. Deyir ki, sifariş almısan. Silahlarınızı nəyin bahasına olursa olsun saxlayın. Onların dördü də".
  
  "Və hamısı budur?" Drake soruşdu. "Ona kiminlə məşğul olduğumuzu söylədin?"
  
  "Əlbəttə. O, qəzəbli görünürdü. Düşünürəm ki, biz onu əsəbiləşdirdik".
  
  Drake başını tərpətdi. Məntiqli deyil. Bunun üzərində birlikdə işləməliyik.
  
  Dahl öz fikrini bildirdi. "Biz əslində Peruda onun əmrlərinə qarşı çıxdıq. Ola bilsin ki, bu, əvəzidir".
  
  Drake buna inanmadı. "Yox. Xırda olardı. O, belə siyasətçi deyil. Bizə müttəfiqlər qarşı çıxır. pislik. "
  
  "Sifarişlərimiz var" dedi Hayden. "Gəlin bu gün sağ qalaq və sabah mübarizə aparaq."
  
  Dreyk onun haqlı olduğunu bilirdi, lakin israillilərin yəqin ki, eyni şeyi dediyini düşünməyə bilməzdi. Beləliklə, çoxəsrlik şikayətlər başladı. İndi, bir komanda olaraq, meşə qalxanları içərisində qalaraq şərqə doğru getdilər və çox aqressiv deyil, israilliləri yavaşlatmaq üçün kifayət qədər arxa qoruma təşkil etdilər. Smith, Kinimaka və Mai hər addımda rəqiblərini qandallayaraq, indi biznes demək istədiklərini nümayiş etdirməkdə üstün idilər.
  
  Dreyk ağacların arasından uçarkən onların arxasınca gəldi. Vertolyot yuxarıda guruldadı, sonra əyildi və görünməz bir boşluğa endi. Hayden bir söz deməyə ehtiyac duymadı.
  
  "İsveçlilər? ruslar? İlahi, bu, sadəcə, axmaqlıqdır, uşaqlar!"
  
  Drake dərhal o istiqamətdən atəş səsləri eşitdi. Helikopterdən yenicə çıxanı Mossad deyil, atəşə tutub.
  
  Bu o demək idi ki, dörd xüsusi təyinatlı dəstə indi döyüşdə idi.
  
  Qarşıda meşə bitdi, daş divarlarla əhatə olunmuş geniş bir sahənin kənarında köhnə bir ferma evi ortaya çıxdı.
  
  "Bir az vaxt ayır" deyə qışqırdı. "Çətin və sürətli hərəkət edin. Biz orada yenidən toplana bilərik".
  
  Komanda cəhənnəm itləri dabanlarında qızmış kimi qaçırdı.
  
  
  * * *
  
  
  Tam, lakin idarə olunan sürətlə hərəkət edən komanda təsadüfi olaraq örtükdən çıxdı və təsərrüfat evinə tərəf qaçdı. Divarlar və pəncərə açılışları, demək olar ki, təpədəki ev kimi köhnəlmişdi, bu da insan varlığının olmadığını göstərirdi. Onların arxasında üç xüsusi təyinatlı dəstə yatıb, amma nə qədər yaxındır?
  
  Drake bilmirdi. O, gecə görmə qabiliyyətini götürərək, yolunu işarələmək üçün işıqlanan səmadan istifadə edərək, darmadağın yerlə ağır qaçırdı. Komandanın yarısı qabağa, yarısı arxaya baxdı. Mai pıçıldadı ki, o, Mossad komandasının meşənin kənarına çatdığını görüb, lakin sonra Drake ilk alçaq divara çatdı və Mai və Smith az miqdarda yanğını söndürdülər.
  
  Birlikdə daş divarın arxasına yığıldılar.
  
  Ferma evi hələ iyirmi addım irəlidə idi. Dreyk bilirdi ki, israillilərə və başqalarına məskunlaşmağa və ideal baxış xətləri yaratmağa icazə vermək onlara heç bir fayda verməyəcək. Bundan əlavə, digər komandalar indi bir-birindən ehtiyatlı olacaqlar. O, kommunikatorla danışdı.
  
  "Yaxşısı eşşəklərinizi çəkəsiniz, uşaqlar."
  
  Alisiya çevrilib ona baxdı. "Bu sizin ən yaxşı Amerika aksentinizdir?"
  
  Drake narahat görünürdü. "Lanet olsun. Nəhayət geri döndüm". Sonra Dahl gördü. "Ancaq hey, daha pis ola bilər, məncə."
  
  Bir kimi onlar örtüyü sındırdılar. Mey və Smit yenidən atəş açdılar və cavab olaraq yalnız iki atəş aldılar. Başqa səslər eşidilmədi. Drake möhkəm bir divar tapdı və dayandı. Hayden dərhal Mey, Smit və Kinimakanı perimetri qorumağı tapşırdı və sonra digərlərinə qoşulmağa tələsdi.
  
  "Bir neçə dəqiqəyə yaxşıyıq. Nəyimiz var?"
  
  Lorenin səsi onların qulaqlarını dolduranda Dahl artıq xəritəni açırdı.
  
  "B planı hələ də mümkündür. İçəriyə baş çəkin. Sürətlisinizsə, nəqliyyata ehtiyacınız olmayacaq".
  
  "B-ni planlayın." Drake başını tərpətdi. "Həmişə B planını qurun."
  
  Perimetr patrulu hər şeyin aydın olduğunu bildirdi.
  
  Hayden Dahlın daşıdığı qutunu göstərdi. "Biz burada məsuliyyəti öz üzərimizə götürməliyik. Əgər onu itirsəniz, içəridə nə olduğundan xəbərimiz yoxdur. Əgər bunu düşmənə uduzsan..." Davam etməyə ehtiyac duymadı. İsveçli qutunu yerə qoyub onun yanında diz çökdü.
  
  Hayden qapağın üzərində həkk olunmuş simvola toxundu. Dönən bıçaqlar qorxunc bir xəbərdarlıq göndərir. Dahl diqqətlə qapağı açdı.
  
  Drake nəfəsini tutdu. Heç nə olmadı. Həmişə riskli olacaqdı, lakin onlar heç bir gizli kilid və ya mexanizm görə bilmədilər. İndi Dahl qapağı tamamilə qaldırdı və içəridəki boşluğa baxdı.
  
  Kensi güldü. "Bu nədir? Müharibə silahları? Hannibal ilə əlaqəli və sifarişlə gizlədilən? Gördüyüm tək bir kağız yığınıdır".
  
  Dahl arxasına oturdu. "Müharibəni sözlə də aparmaq olar".
  
  Hayden diqqətlə bir neçə vərəq çıxardı və mətni skan etdi. "Bilmirəm" o etiraf etdi. "Tədqiqat faylına bənzəyir və... bir qeyd..." O, dayandı. "Testlər? Sınaq?" Daha bir neçə səhifəni vərəqlədi. "Quraşdırma xüsusiyyətləri."
  
  Drake qaşlarını çatdı. "İndi bu pis səslənir. Onlar bunu Project Babylon, Lauren adlandırırlar. Gəlin görək bu barədə nə kəşf edə bilərsiniz".
  
  "Anladım" dedi Nyu Yorklu. "Başqa bir şey?"
  
  "Mən bu xüsusiyyətləri yenicə anlamağa başlayıram" dedi Dahl. "Bu, nəhəngdir..."
  
  "Aşağı!" Smit qışqırdı. "Yaxınlaşır."
  
  Komanda sürətini azaltdı və hazırlaşdı. Daş divarların arxasında pulemyotun yaylım atəşi gurultulu, kəskin və qulaqbatırıcı idi. Smit sağ tərəfdən atəşlə cavab verdi, divardakı yuvadan nişan aldı. Hayden başını tərpətdi.
  
  "Biz buna son qoymalıyıq. Get burdan".
  
  "Göt çəkmək?" Drake soruşdu.
  
  "Götünü al."
  
  "B planı" dedi Alicia.
  
  Təhlükəsiz qalaraq, ferma evinin arxasına doğru divardan divara keçdilər. Döşəmə zibillə dolu idi, damın çökdüyü yerə hörgü və taxta parçaları işarələnmişdi. Mai, Smith və Kinimaka arxa tərəfi örtdü. Onlar arxa şüşələrə çatanda Drake dayandı və qarşıdakı marşruta nəzər saldı.
  
  "Bu, daha da çətinləşə bilər" dedi.
  
  Doğan günəş üfüqdə rəng çaxması ilə sürüşdü.
  
  
  SƏKKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  Yarış davam edirdi, lakin indi şanslar azalırdı. Yolda gedən Dreyk və Alisiya sığınacaqdan ayrılıb içəriyə doğru irəliləyərkən ferma evini təqibçiləri ilə aralarında saxlayaraq, Mossad komandası nəhayət meşədən çıxdı. Hamısı qara geyinmiş və üzlərinə maska taxaraq, silahlarını qaldırıb atəş açaraq alçaq və ehtiyatla yaxınlaşdılar. Mai və Smith tez təsərrüfat evinin arxasında gizləndilər. Hayden irəli atıldı.
  
  "Hərəkət edin!"
  
  Drake dayanmaq və döyüşmək instinkti ilə mübarizə apardı; Sol tərəfindəki Dahl da bununla açıq şəkildə mübarizə aparırdı. Onlar adətən döyüşürdülər və rəqiblərini üstələyirdilər - bəzən bu, kobud gücə və rəqəmlərə düşürdü. Ancaq tez-tez hər şey rəqiblərinin axmaqlığından qaynaqlanırdı. Ödəniş alan muzdluların çoxu ləng və sönük idilər, işin öhdəsindən gəlmək üçün ölçülərinə, qəddarlığına və əxlaqsızlığına güvənirlər.
  
  Bu gün yox.
  
  Drake mükafatı qorumaq zərurətindən xəbərdar idi. Dahl qutunu daşıdı və bacardığı qədər etibarlı saxladı. Yorgi indi irəliləyir, yeri sınayır və ən çox örtülü yollar tapmağa çalışırdı. Onlar dağlıq bir tarladan keçdilər və sonra kiçik, seyrək ağacların arasından endilər. İsraillilər bir müddət atəşi dayandırdılar, bəlkə də başqa əmrləri hiss etdilər və mövqelərini bildirmək istəmədilər.
  
  İndi müxtəlif taktikalar nümayiş etdirildi.
  
  Ancaq Drake üçün Alisiya bunu ən yaxşı şəkildə yekunlaşdırdı. "Allah xatirinə, Yogi. Rus başını aşağı sal, qaç!"
  
  Lauren onların gedişatını GPS-də izlədi və B Planının görüş nöqtəsinin növbəti üfüqdə olduğunu bildirdi.
  
  Drake bir az daha asan nəfəs aldı. Meşə sona çatdı və kiçik təpəyə ilk çıxan Yorgi oldu, Kinimaka dabanı ilə təqib etdi. Havaylının şalvarı yıxıldığı yerdə palçığa bürünüb - üç dəfə. Alisiya yerin qırışları arasında çevik hərəkət edən Meyə baxdı.
  
  "Lənət Sprite. Təbiətdə əylənən yaz quzusuna bənzəyir".
  
  "Onun etdiyi hər şeyi yaxşı edir" dedi Drake.
  
  Alicia şiferin üstündə sürüşdü, lakin ayaq üstə qala bildi. "Biz hamımız bunu yaxşı edirik."
  
  "Bəli, amma bəzilərimiz daha çox göt kimiyik."
  
  Alisiya silahını qaldırdı. "Ümid edirəm ki, məni nəzərdə tutmursan, Drakes." Onun səsində xəbərdarlıq səsi var idi.
  
  "Əlbəttə yox, əzizim. Açığı, mən isveçlini nəzərdə tuturdum".
  
  "Bahalı?"
  
  Arxadan atışma səsləri eşidildi və Dahl sözünü hələ başlamamış bitirdi. Təcrübə Dreykə bildirib ki, çəkilişlər onlar üçün nəzərdə tutulmayıb və iki fərqli notdan ibarət olub. Mossad ya ruslarla, ya da isveçlilərlə əməkdaşlıq edirdi.
  
  O, yəqin ki, isveçlilər Mossada doğru qaçdılar.
  
  Özünü saxlaya bilmədi, gülümsədi.
  
  Dahl qəzəbi hiss edirmiş kimi ətrafa baxdı. Drake məsum bir görünüş verdi. Kiçik bir təpəyə çıxıb o biri tərəfə sürüşdülər.
  
  "Nəqliyyat gəlir" dedi Lauren.
  
  "Bunun kimi!" Hayden səmaya işarə etdi, çox uzaqlarda, qara ləkənin hərəkət etdiyi yerdə. Dreyk ərazini gözdən keçirdi və güllə təpənin üstündən fit çalanda Yorgini aşağı çəkdi. Birdən kimsə onlarla maraqlanmağa başladı.
  
  "Vadiyə" dedi Kinimaka. "Əgər o ağaclara çata bilsək..."
  
  Komanda final sprintinə hazırlaşırdı. Drake yenidən yaxınlaşan ləkəyə baxdı. Bir anlıq kölgə gördüyünü düşündü, amma sonra həqiqəti gördü.
  
  "İnsanlar, bu başqa bir helikopterdir."
  
  Kinimaka yaxından baxdı. "Lanet".
  
  "Və orada". Mai sol tərəfə, yüksək, bulud bankına doğru işarə etdi. "Üçüncü".
  
  "Lauren" Hayden təcili dedi. "Lauren, bizimlə danış!"
  
  "Sadəcə təsdiq alıram." Sakit səs geri qayıtdı. "Sizin havada çinlilər və ingilislər var. Yer üzündə Rusiya, isveçlilər və israillilər. Qulaq as, indi sizi söhbətə bağlayacağam ki, ilk dəfə məlumat ala biləsiniz. Bəziləri axmaqdır, amma hamısı dəyərli ola bilər".
  
  "Fransızlar?" Kinimaka nədənsə fikirləşdi.
  
  "Heç nə" deyə Lauren cavab verdi.
  
  "Yaxşı iş, onların hamısı Bo kimi deyil" dedi Alicia acı və həzin bir işarə ilə. "Mən fransızları nəzərdə tuturam. Oğlan satqın idi, amma işini yaxşı bacarırdı".
  
  Dahl üz tutdu. "Əgər onlar Bo kimidirlərsə" dedi sakitcə. "Onlar artıq burada ola bilər."
  
  Alicia sözlərə gözlərini qırparaq yaxınlıqdakı kir yığınlarını öyrəndi. Heç nə yerindən tərpənmədi.
  
  "Bizi mühasirəyə almışıq" dedi Hayden.
  
  "Hər tərəfdən xüsusi təyinatlı qruplar" dedi Drake. "Tələdə siçovullar."
  
  "Özünüz üçün danışın." Mai hər şeyi tez qiymətləndirdi. "İki dəqiqə çək. Bacardığınız qədər bu qutunun içində nə olduğunu xatırlayın". O, əllərini qaldırdı. "Et bunu".
  
  Drake bunun mahiyyətini anladı. Qutu onların həyatına dəyməzdi. İşlər həqiqətən gərginləşsə və daha mehriban bir komanda bunun öhdəsindən gəlsə, boks deyil, onların həyatını xilas edə bilər. Dahl qapağı açdı və komanda düz yaxınlaşan helikopterlərə doğru yönəldi.
  
  O, hər kəsə bir dəstə kağız payladı.
  
  "Vay, bu qəribədir" dedi Alicia.
  
  Kenzi bir neçə vərəq kağızı qarışdırdı. "Otuz ildən əlli il əvvəl nasistlər tərəfindən yazılmış və Hannibal Barcanın məzarında gizlədilən sənədi oxuyarkən davaya girmək? Bunda qəribə nə var?
  
  Drake keçidləri yaddaşa köçürməyə çalışdı. "Onun sözləri məntiqlidir. Bu, SPEAR kursu ilə eynidir."
  
  Yüksək hündürlükdə tədqiqat layihəsini oxudu. Əvvəlcə daha aşağı qiymətə yenidən giriş ballistikasını öyrənmək məqsədi ilə yaradılmışdır. Bahalı raketlər əvəzinə...
  
  "Bunun nə olduğunu bilmirəm."
  
  Raketdən istifadə etmədən kosmosa uçun. Layihə, yüksək hündürlüklərdə yüksək sürətlə obyektləri vurmaq üçün çox böyük bir silahdan istifadə edilə biləcəyini təklif edir...
  
  "Ah lanet".
  
  Dahl və Alicia'nın üzləri eynilə kül idi. "Bu yaxşı ola bilməz."
  
  Hayden yaxınlaşan helikopterləri göstərdi və indi hamının gözü qarşısında idi. Onlar helikopterlərdən asılmış fərdi silahları görə bildilər.
  
  "Və bu da doğru deyil!"
  
  Drake sənədləri verdi və silahını hazırladı. Nəyə öyrəşdiyini və nəyi yaxşı bacardığının vaxtıdır. O, Hayden, Mey və Smitdən, eləcə də Laurenin düzəltdiyi rabitə sistemindən danışanlarla bombardman edildi.
  
  "İsraillilər isveçlilərlə döyüşə girdilər. Rusiya naməlum..." Daha sonra NSA və digər təşkilatların dinləyə bildiyi canlı yayımlardan müdaxilələr və sürətli yayımlar gəldi.
  
  Fransız: "Biz əraziyə yaxınlaşırıq..."
  
  İngilis: "Bəli, cənab, hədəflər aşkar edildi. Döyüş meydanında çoxlu düşmənlərimiz var..."
  
  Çinli: "Qutunun onlarda olduğuna əminsinizmi?"
  
  Hayden yol göstərdi. Meydandan qaçdılar. Plansız qaçdılar. Ehtiyatlı yanğın helikopterləri qaçmağa məcbur etdi və yer təqiblərini həddindən artıq ehtiyatla hərəkət etməyə məcbur etdi.
  
  Və sonra, Drake zonadan çıxmaq və yeni qaçış marşrutuna diqqət yetirmək istəyəndə, başqa bir səs statikanı kəsdi.
  
  Qısaca.
  
  Səs-küyün arxasında qismən gizlənmiş, çətinliklə eşidilən, dərin, uzanan bir səs onun qulaqlarını kəsdi.
  
  Amerikalı: "SEAL Team 7 buradadır. Biz indi çox yaxınıq..."
  
  Sarsıntı onu kökündən silkələdi. Amma vaxt yox idi. Danışmağa yol yoxdur. Onu udmaq üçün bir saniyə belə yoxdur.
  
  Ancaq onun gözləri Torsten Dahlın gözləri ilə qarşılaşdı.
  
  Nə...?
  
  
  DOQQUZUNCU FƏSİL
  
  
  "Helikopterə deyin ki, getsin!" Hayden kommunikatoruna klik etdi. "Başqa bir yol tapacağıq."
  
  "Bunun ortada qalmasını istəyirsən?" Lauren Alisiyanı həyat üçün qaçsa da güldürərək soruşdu.
  
  "Əlbəttə. Düş və özünüzü örtün. Bizə zəng etməyin, biz sizə zəng edəcəyik!"
  
  Drake bu günün nə vaxtsa bitib-bitməyəcəyi ilə maraqlandı, sonra üfüqdə asılı qalan günəşin tam diskini gördü və istehzanı anladı. Ərazi hər biri əvvəlkindən daha dik olan bir sıra təpələrdən ibarət idi. Onlar təpənin başına çatanda NIZA onların eşşəyini örtdü, ehtiyatla addımladı, sonra tam sürətlə o biri tərəfə qaçdı.
  
  Arxadan vaxtaşırı atəş səsləri eşidilirdi, lakin onlar onlara yönəlməyib; yəqin ki, israillilər və isveçlilər bir-birlərinə zərbələr endirirdilər. Sağda və solda daha bir neçə sökük bina göründü, əksəriyyəti dayaz dərələrdə tikilib, hamısı tərk edilmişdi. Dreyk insanların getməsinə nəyin səbəb olduğunu bilmirdi, lakin bu, çoxdan baş verib.
  
  Daha çox təpələr və sonra solda bir qrup ağac. Sığınacaq təklif edən yaşıllıqlar və budaqlar qalınca böyüdü. Hayden komandanı bu istiqamətə yönəltdi və Dreyk bir az daha asan nəfəs aldı. İstənilən ört-basdır heç örtməməkdən daha yaxşı idi. Əvvəlcə Hayden, sonra Alisiya ağacların arasından keçdi, indi Dal, Kenzi və Kinimaka. Dreyk Meyi, Yorgi və Smiti arxada qoyaraq meşəyə girdi. Atışlar indi yaxınlaşdı və Dreyk dostları üçün ehtiyatlı olmağa başladı.
  
  Dönüb Mainin büdrədiyini gördü.
  
  Üzünün yerdən sıçramasına baxdı.
  
  "Yox!"
  
  
  * * *
  
  
  Hayden qəfil əyləc basdı və geri döndü. Bu anda Mai yerdə huşsuz vəziyyətdə uzanmışdı, Dreyk ona yaxınlaşdı, Smit artıq əyilirdi. Güllələr gurultu ilə kənardakı ağaclara dəyib. Kimsə yaxın idi.
  
  Sonra alt fırça başladı. Fiqurlar sıçradı, biri Haydeni bədəninin aşağı hissəsində vurdu. O, səndələdi, amma ayaq üstə qaldı. Ağacın gövdəsi onun onurğasına dəydi. Ağrı parıltısına məhəl qoymadı və silahı qaldırdı. Sonra qara fiqur yenidən ona hücum etdi, dirsəklə, dizlə, bıçaqla...
  
  Hayden yelləndi və bıçağın qarnının bir tük eninə girdiyini hiss etdi. Aralarına daha çox məsafə qoymaq üçün dirsəklə üzünə və dizini qarnına vuraraq geri çəkildi. O, sağ tərəfdə Kinimaka və Alicia'nın döyüşdüyünü və Dalın yıxdığı parçanı təpiklə vurduğunu gördü.
  
  Drake axsaq Mai götürür.
  
  Güllələr ağacların arasından uçur, yarpaqları və bitki örtüyü qırırdı. Biri düşməni məğlub etdi, amma çox keçmədi. Adam az sonra ayağa qalxdı, əynində Kevlar paltarı vardı. Sonra Haydenin vizyonu öz rəqibi ilə doldu - cizgiləri qəddar və qəddar qətiyyətlə dolu olan Mossad adamı.
  
  "Dayan" dedi. "Biz eyni səhifədəyik..."
  
  Çənəsinə vurulan zərbə onu dayandırdı. Hayden qanı daddı.
  
  "Sifariş" deyə qeyri-müəyyən cavab gəldi.
  
  O, yeni zərbələrin qarşısını aldı, kişini kənara itələdi, hətta o, bıçaqla da olsa, silahı qaldırmamağa çalışdı. Bıçaq qabıq, sonra kir daddı. Drake cığırla və ağaclara doğru qaçarkən Hayden kişinin ayaqlarına təpik vurdu. Smit kürəyini örtdü, israillinin üzünə yumruq vurdu və onu yenidən çalılığa göndərdi. Növbəti Kenzi idi, bu dəfə üzündə tərəddüdlü bir ifadə və iri gözləri ilə sanki tanış birini axtarırdı.
  
  Hayden onu Dreykə doğru itələdi.
  
  "Mai?"
  
  "Onun hər şeyi yaxşıdır. Sadəcə onurğa nahiyəsində bir güllə var və bu qədər. Möhtəşəm bir şey yoxdur."
  
  Hayden solğun oldu. "Nə?" - Soruşdum.
  
  "Gödəkçə bunu dayandırdı. O, yıxılıb kəlləsinə dəyib. Xüsusi heçnə".
  
  "HAQQINDA".
  
  Alicia amansız dirsək hücumundan yayındı və rəqibini ağaclara uçurmaq üçün cüdo atışı istifadə etdi. Kinimaka başqa bir Mossad əsgərini buldozerlə keçirdi. Bir neçə dəqiqəlik yol aydın oldu və SPEAR komandası bütün üstünlüklərdən istifadə etdi.
  
  Təcrübənin hər bir unsiyası, əyilmə, dalış, təhlükəli ağac yığınlarının arasından yavaşlamağı düşünmədən tam sürətlə qaçarkən işə düşdü. Onlarla Mossad komandası arasında boşluq yaranmışdı və qalın yarpaqlar ideal örtüyü təmin edirdi.
  
  "Onlar bizi necə keçə bildilər?" Drake qışqırdı.
  
  "Biz qutunu yoxlamaq üçün dayandığımız zaman idi" dedi Hayden.
  
  Smit yüksək səslə homurdandı. "İzlədik."
  
  "Özünü döymə..." Hayden başladı.
  
  "Xeyr, dostum" dedi Kensi. "Onlar etdikləri işin ən yaxşısıdırlar."
  
  Smit güldü, sanki bizim də etdiyimizi deyirdi, amma başqa cür susdu. Hayden Kinimakanın büdrədiyini, nəhəng ayaqlarının elastik gil yığınına düşdüyünü gördü və kömək etmək üçün hərəkət etdi, lakin Dal artıq böyük adamı dəstəkləyirdi. İsveçli sağı ilə havayı itələyərək qutunu digər əlinə keçirdi.
  
  İndi isə qarışığa daha bir təhlükə əlavə olundu - başın üstündə uçan helikopterin anlaşılmaz səsi.
  
  Atəş açacaqlar?
  
  Meşəni güllə ilə darayacaqlarmı?
  
  Hayden belə düşünmürdü. Bu cür məsuliyyətsiz bir hərəkətə görə minlərlə şey səhv ola bilər. Əlbəttə ki, bu uşaqlar hökumətlərinin əmrlərini yerinə yetirirdilər və evdə isti, kondisionerli ofislərində oturan klounların bəziləri fil sümüyü qüllələrinin kənarında baş verənlərə əhəmiyyət verə bilməzdilər.
  
  Pervanelərin çırpınması yuxarıdan gəldi. Hayden qaçmağa davam etdi. O, artıq bilirdi ki, Mossad onların komandasında, ola bilsin ki, onların arxasında isveçlilər və ruslar olacaq. Sol tərəfdə səs-küy eşidildi və o, düşündü ki, daha çox fiqur görüb - onlar ruslardır, - deyə düşündü.
  
  Və ya bəlkə İngilislər?
  
  pislik!
  
  Çox açıq idilər. Çox hazırlıqsız. Əslində oradakı bütün komandalar da belə idi. Heç kim hamının bir anda gəlməsini gözləmirdi - və bu, səhv idi. Amma bunu nəzərə alacaq bir plan deyin?
  
  Drake Trail irəlidə uzanırdı, heç də Mayın çəkisi ilə yavaşlamadı. Alicia onun arxasınca getdi, ətrafa baxdı. Yol məqsədsiz dolanırdı, lakin ümumiyyətlə düzgün istiqamətdə gedirdi və Hayden buna görə minnətdar idi. O, Smitin arxadan atəş açdığını və təqibçiləri ruhdan saldığını eşitdi. O, sol tərəfdən bir neçə qışqırıq eşitdi, sanki iki qüvvə görüşürdü.
  
  Lənət olsun, bu bir dəlilikdir.
  
  Drake yıxılan ağacın üstündən tullandı. Kinimaka çətinliklə qışqırdı. Parçalar hər tərəfə səpələnib. Ərazi enməyə başladı və sonra meşənin kənarını gördülər. Hayden kommutasiyaya hürürdü ki, onlar sürəti azaltsınlar - heç kim ağac xəttinin kənarında yerdə nə gözləyə biləcəyini bilmirdi.
  
  Drake bir az yavaşladı. Alisiya onun sağından keçdi, Dahl isə onu soldan vurdu; üçü birlikdə örtüyü aşıb hər iki tərəfi sıldırım qəhvəyi yamaclarla qorunan dar bir vadiyə girdilər. Kinimaka və Kenzi dəstək vermək üçün dabanlarını bir-birinə vurdular və sonra Hayden də gizləndiyi yerdən çıxdı, indi sinəsindəki artan yanma hissini görməməzliyə vurmağa çalışdı.
  
  Onun düşünmək istədiyindən daha uzun qaçdılar.
  
  Ən yaxın şəhər isə kilometrlərlə uzaqda idi.
  
  
  ONCU FƏSİL
  
  
  Drake Mayın bir az mübarizə aparmağa başladığını hiss etdi. Tez özünə gələcəyini bildiyi üçün ona bir dəqiqə vaxt verdi. Həmin qısa zamanda o, düz, boz və qıvrımlı bir şey gördü ki, ürəyinin döyüntüsünə səbəb oldu.
  
  "Sol!"
  
  Rəqibləri hələ də gözəgörünməz olduğu üçün bütün qrup ehtiyatla, lakin lazımsız yerə cinahlarını örtərək sola doğru sındı. Drake Mayın bir az mübarizə aparmasına icazə verdi, amma davam etdi. Tezliklə o, yumruğunu onun qabırğasına vurdu.
  
  "Qoy gedim".
  
  "Bir saniyə, sevgilim..."
  
  Alicia şiddətlə ona baxdı. "Bu qədər xoşunuza gəlirmi?"
  
  Drake tərəddüd etdi, sonra gülümsədi. "Bu sualın dəqiq cavabı yoxdur, sevgilim."
  
  "Həqiqətən?"
  
  "Yaxşı, bu barədə mənim nöqteyi-nəzərdən düşünün."
  
  Mai, itələmək və yerə yuvarlanmaq üçün onurğasından istifadə edərək dilemmasını həll etdi. O, uğurla yerə endi, lakin başını tutaraq yerində yelləndi.
  
  "Bax" dedi Drake. "Mənim müdafiəmdə o, etibarsız görünür."
  
  "Tələsməsək başınız yellənəcək." Alicia itələdi və Dreyk onun ardınca getdi və o, ayağa qalxıb ritmə girənə qədər Mayı bir az daha izlədi. Qrup bənddən asfalta doğru qaçdı.
  
  "Mossad ilə ilk qarışıqlıq." Dahl uzandı. "Möhtəşəm bir şey yoxdur."
  
  "Onlar geri çəkilirdilər" dedi Kenzie. "Olduğun kimi."
  
  "İkinci qarışıqlıq" dedi Drake. "İngiltərədəki o kəndi xatırlayırsınız? İllər əvvəl."
  
  "Yonks?" - Soruşdum.
  
  "Əsrlər".
  
  "HAQQINDA". Dahl bir saniyə dayandı, sonra dedi: "BC, yoxsa AD?"
  
  "Düşünürəm ki, indi bunu BC adlandırırlar."
  
  "Cəfəngiyat".
  
  Yol hər iki istiqamətə uzanıb, boş, çuxur və təmirə ehtiyacı var. Drake helikopterə yaxınlaşan zenit silahının səsini, sonra isə daha çox atəş eşitdi. Dönüb meşədən ona atəş açıldığını görüb, elə bildi ki, sadəcə olaraq ətrafı güllələrlə zibilləyir, sonra isə onun kəskin şəkildə yana doğru fırlandığını gördü.
  
  "Mən bunu riskə ata bilmərəm" dedi Dahl. "Düşünürəm ki, onlar çinli olmalıdırlar və bizim kimi söhbətləri eşidə bilmirlər."
  
  Drake səssizcə başını tərpətdi. Son vaxtlar söhbətlərdə yeni heç nə aşkarlanmır. O vaxtdan...
  
  Hayden sakit bir salam verdi. "Mən bir avtomobil görürəm."
  
  Drake çöməldi və ərazini gözdən keçirdi. "Bəs arxamızda nə var? Ağaclarda Mossad və Ruslar bir-birinin yolunu kəsir. İsveçlilər haradasa rusların yanındadırlar? SAS? Başını tərpətdi. "Kim bilir? Ən yaxşı ehtimalınız meşə ətrafında gəzməkdir. Hamı bilir ki, özlərini təslim etsələr, ölürlər. Ona görə də biz hələ də sağ idik".
  
  "Helikopterdəki çinlilər" dedi Smith. "Ora eniş." O, bir sıra dayaz çökəkliklərə işarə etdi.
  
  "Fransız dili?" Yorgi soruşdu.
  
  Drake başını tərpətdi. Zarafat bir yana, fransızlar hətta suları sınamaq və rəqiblərinə onları seyreltmək üçün imkan verməkdən çəkinmiş ola bilər. Son anda hiyləgər qələbə. O, yaxınlaşan mikroavtobusa baxdı.
  
  "Silahlar yuxarı."
  
  Smith və Kenzie yolun kənarında dayanaraq silahlarını yaxınlaşan mikroavtobusa doğru tutaraq istiqamət götürdülər. Dahl və Drake yola bir neçə ağır daş qoydular. Mikroavtobus yavaşladıqca, komandanın qalan hissəsi arxadan gəldi, ehtiyatla avtomobilin üstünü örtdü və sərnişinlərə çıxmağı əmr etdi.
  
  Alisiya arxa qapını açdı.
  
  "Vay, bura iy verir!"
  
  Amma boş idi. Və Drake Kensinin türkcə sual verdiyini eşitdi. Dahl zəfərlə gülümsəyərkən başını tərpətdi. Bu qız sürprizlərlə doludur. "Onun danışa bilmədiyi dil varmı?"
  
  İsveçli gülməyə başladı. "Gəl, adam. Özünüzü bu qədər açıq qoymayın."
  
  "Oh," Drake başını tərpətdi. "Bəli. Tanrıların dili."
  
  "Qalx, sevgilim. cinsi əlaqədə olmaq istəyirsən? Bəli, Odinin dilindən sizin şirin ləhcənizi eşidirəm".
  
  Drake buna məhəl qoymadı və diqqətini həqiqətən qorxmuş kimi görünən iki türk kişiyə yönəltdi.
  
  Və həqiqətən türk.
  
  Hayden onları arxadan itələyərək yük maşınına mindirdi. Dahl yenidən gülümsədi və onun arxasınca getdi və digərlərinə arxa oturacaqda oturmağa işarə etdi. Drake əyləncəsinin səbəbini bir az sonra anladı, sonra yenidən Alisiyaya baxdı.
  
  "Orada nə qədər pisdir?"
  
  
  * * *
  
  
  Yük maşını sıçrayaraq sürüşüb və bərbad yolda özünü məhv etməyə çalışıb.
  
  Alicia bütün gücü ilə dayandı. "O, qanlı pis vuruşlar vurmağa çalışır?"
  
  "Bəlkə də," Smith burnunu və mikroavtobusun içərisindəki rafa bağlanmış çirkli kəmərini tutaraq yazıq dedi. "Mən keçi iyini alıram."
  
  Alisiya gözlərini sıxdı. "Oh hə? Sənin dostun?"
  
  Kinimaka yük maşınının arxasında oturaraq arxa qapıların kəsişdiyi çatlardan ciyər dolusu təmiz hava uddu. "Gərək... bunlar... fermerlər, məncə."
  
  "Və ya keçi qaçaqmalçıları" dedi Alisiya. "Heç vaxt deyə bilmərəm."
  
  Smit qəzəblə hönkürdü. "Mən "keçilər" deyəndə, ümumiyyətlə, nəzərdə tuturdum."
  
  "Hə hə hə".
  
  Drake ondan kənarda qaldı, dayaz nəfəslər alaraq diqqətini başqa şeylərə yönəltməyə çalışdı. Təhlükəsizliyini əvvəlcədən düşünən və səyahət üçün ən yaxşı yeri tapan Hayden və Dala etibar etməli idilər. Rabitə səssiz qaldı, arabir statik partlayış istisna olmaqla. Hətta Lauren susdu, bu da öz növbəsində kömək etdi. Bu, onlara nisbətən təhlükəsiz olduqlarını söylədi.
  
  Ekipaj onun ətrafında yüksək səslə şikayətləndi, onların öhdəsindən gəlmək və heyvanların qoxusundan yayındırmaq yolları. İsveç hamamları, Amerika restoranları və London otelləri ilə müqayisələr zarafatla təklif olunurdu.
  
  Drake, Yorqanın son partlayışından və Alicia ilə May arasındakı yeni anlaşmaya, SPEAR komandasını narahat edən digər problemlərə qədər qorxunc bir sirri bölüşmək ehtiyacından düşüncələrini gəzdirməyə icazə verdi. Hayden və Kinimaka, Lauren və Smith kimi, fikir ayrılığında qaldılar, baxmayaraq ki, sonuncular yalnız fərqlərdən daha çox ayrıldılar. Dahl Coanna ilə bacardığı qədər çox çalışdı, amma yenə iş yoluna girdi.
  
  Daha təcili və dözülməz bir şey onun beynini deşdi. Katib Crowun Peruda əmrlərə əməl etmədiklərinə görə qıcıqlanması və gizli, çox məxfi Amerika ikinci komandasının burada olduğuna əminlik. Haradasa.
  
  SEAL Komandası 7.
  
  Saysız-hesabsız suallar var idi və izaholunmaz idi. Cavab nə oldu? Qrow artıq SPEAR komandasına etibar etmirdi? Onlar ehtiyat idi?
  
  O, hələ də Smitin başının üstündə asılmış böyük sual işarəsini unutmamışdı, lakin başqa ssenarini təsəvvür edə bilmirdi. Qrow yeddi nəfəri onlara nəzarət etmək üçün göndərdi.
  
  Drake qəzəbini boğdu. Onun öz işi var idi. Qara və ağ yalnız axmaqlar və dəlilər tərəfindən paylaşılan həyat mənzərəsi idi. Onun dərin düşüncələri Hayden tərəfindən kəsildi.
  
  "Arxada və öndə hər şey aydındır. Deyəsən Ç adlı yerə yaxınlaşırıq; Anakkale sahilində. Helikopterlə əlaqə saxlamazdan əvvəl yer tapana qədər gözləyəcəm. Oh, və Dahlın o qutunu sökmək şansı var idi.
  
  İsveçli kağız yığınlarının necə göründüyünü izah edərək onları bir müddət vəziyyətdən yayındırdı. Bu, müharibədən daha çox, onun elanı idi. Hannibal sadəcə bir simvol olaraq seçildi.
  
  
  * * *
  
  
  "Afrikanın necə dünyanın dörd küncündən birinə çevrildiyinə dair hər hansı göstərişlər varmı?" Mai soruşdu.
  
  "Belə bir şey yoxdur. Ona görə də növbəti Süvarinin harada olacağını təxmin edə bilmərik".
  
  "Keçmişə baxın" dedi Kenzi. "İşimdə, köhnə işimdə cavablar həmişə keçmişdə gizlədilib. Sadəcə hara baxacağını bilmək lazımdır".
  
  Sonra Lauren müdaxilə etdi. "Mən bunu sınayacağam."
  
  Drake yük maşınının əyilməsinə qarşı mübarizə apardı. "Çanaqqala nə qədərdir?"
  
  "Biz indi kənarlara daxil oluruq. Çox böyük görünmür. Mən dənizi görürəm".
  
  "Oh, siz qalibsiniz." Drake uşaqlıqda oynadığı oyunu xatırladı.
  
  "Əvvəlcə mən gördüm" dedi Dahl səsində təbəssümlə.
  
  "Bəli, biz də belə oynadıq."
  
  Yük maşını dayandı və az sonra arxa qapılar çölə açıldı. Komanda atladı və ciyər dolusu təmiz hava aldı. Alicia özünü yaxşı hiss etmədiyindən şikayətləndi, Kenzi isə ingiliscə huşunu itirmiş kimi davrandı. Bu dərhal Alisiyanı sevindirdi. Drake heyrətlə baxıb baxırdı.
  
  "Lənət olsun" deyə qəsdən mızıldandı. "Yaxşı, mən meymunun əmisi olacağam."
  
  Dahl şərh vermək üçün çox məəttəl qaldı.
  
  Onların qarşısında nədənsə tanış olan nəhəng taxta at dayanmışdı, binalarla əhatə olunmuş kiçik bir meydanda fikirləşirdi. Kəndir sanki ayaqlarını bağladı və başının ətrafına dartıldı. Drake onun zirehli və əzəmətli göründüyünü, insanın yaratdığı qürurlu bir heyvan olduğunu düşünürdü.
  
  "Bu ne cefengiyatdir?"
  
  Ətrafına toplaşan izdiham gözlərini zilləyir, pozalar verir, şəkil çəkdirirdilər.
  
  Lauren kommunikatorda danışdı. "Düşünürəm ki, siz indicə Troya Atı tapdınız."
  
  Smit güldü. "Bu oyuncaqdan uzaqdır."
  
  "Troya yox. Bilirsənmi? Brad Pitt?"
  
  Alisiya hər tərəfə baxaraq az qala boynunu qıracaqdı. "Nə? Harada?"
  
  "Heyrət! Vay". Kensi güldü. "Mən gürzələrin daha yavaş hücum etdiyini gördüm."
  
  Alisiya hələ də ərazini diqqətlə öyrənirdi. "Lauren haradadır? O, at belindədir?"
  
  Nyu-Yorklu bir gülüş buraxdı. "Yaxşı, o, bir dəfə idi. Müasir "Troya" filmini xatırlayırsınız? Yaxşı, çəkilişdən sonra atı sənin durduğun yerdə, Çanaqqalada qoyublar".
  
  "Cəfəngiyat". Alicia hisslərini açıqladı. "Bütün Milad bayramlarımın bir anda gəldiyini düşündüm." O, başını tərpətdi.
  
  Drake boğazını təmizlədi. "Mən hələ də buradayam, sevgilim."
  
  "Oh bəli. Möhtəşəm".
  
  "Və narahat olmayın, əgər Bred Pitt o atın eşşəyindən tullanıb səni qaçırmağa çalışsa, səni xilas edəcəm."
  
  "Cəsarət etmə."
  
  Laurenin səsi samuray qılıncının sərt zərbəsi kimi onların söhbətini kəsdi. "Qəbul edin, uşaqlar! Çoxlu düşmənlər. Hazırda Çanaqqalaya yaxınlaşırıq. Onlar da bizim kimi rabitə sisteminə qoşulmalıdırlar. Hərəkət edin! "
  
  "Buna bax?" Drake qalaya işarə etdi. "Helikopter çağırın. Əgər qalaya qalxıb özümüzü müdafiə edə bilsək, bizi oradan da götürə bilər".
  
  Hayden geriyə dönüb Çanaqqala kənarına baxdı. "Əgər bir turist şəhərciyində qalanı altı SWAT komandasından müdafiə edə bilsək."
  
  Dahl qutunu götürdü. "Bunu tapmaq üçün yalnız bir yol var."
  
  
  ON BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Onlar instinktiv olaraq sahil yoluna doğru irəlilədilər, bunun təsirli şəhər qalasına doğru külək olacağını bilərdilər. Lauren ünsiyyət söhbətlərinin parçalarından çox az məlumat toplamışdı və Drake müxtəlif komanda liderlərindən daha az şey eşitmişdi, lakin ümumi konsensus onların hamısının tez bir zamanda bağlanması idi.
  
  Yol bir çox ağ üzlü binaların yanından keçirdi: Hellespontun dalğalanan mavi sularına baxan evlər, mağazalar və restoranlar. Sol tərəfdə dayanmış maşınlar, onların arxasında isə qum rəngli qalanın hündür divarları ucalmış bir neçə kiçik qayıq var idi. Turist avtobusları dar küçələrdən yavaş-yavaş guruldayaraq keçirdi. Buynuzlar səsləndi. Yerli sakinlər məşhur kafenin yaxınlığında toplaşıb, siqaret çəkir, söhbət edirdilər. Komanda şübhə doğurmadan bacardıqca tez tələsdi.
  
  Döyüş alətlərini taxmaq asan deyil, lakin xüsusilə bu missiya üçün onlar hamısı qara geyinmişdilər və diqqəti cəlb edə biləcək əşyaları çıxarıb gizlədə bilirdilər. Ancaq hərəkət edən bir qrup insan başlarını çevirdikdə və Drake birdən çox telefonun açıldığını gördü.
  
  "Tez lənətə gəlmiş vertolyotu çağır" dedi. "Biz torpaqdan çıxmışıq və burada lənətə gəlmiş vaxtımız var."
  
  "Yolumun üstündə. On-on beş dəqiqədən sonra."
  
  Bilirdi ki, bu, döyüşlər dövrüdür. Bəzi digər SWAT komandaları, hakimiyyətin adətən hər hansı son dərəcə təhdidedici vəziyyətə terror fırıldaqı qoyacağını bilə-bilə, öz əmrlərinə və qaçmaq imkanlarına arxayın olaraq şəhərə cəhənnəm salmaqdan çəkinməzdilər.
  
  Qum rəngli divarlar onların qarşısında kəskin şəkildə qalxdı. Ç Anaqqala qalasının dənizə baxan iki dairəvi qala divarı və mərkəzi qalası və onların arxasında yamacdan dənizə doğru uzanan geniş bir qala divarı vardı. Drake bu və onun bacısının qovşağında nə olduğunu düşünərək birinci əyri divarın xəttini izlədi. Hayden qabaqda dayanıb arxaya baxdı.
  
  "Biz yüksəlirik."
  
  Cəsarətli bir qərar, lakin Drake bir şeylə razılaşdı. Yuxarı qalxmaq, qalada ilişib qalacaqları, yuxarıdan müdafiə olunacaqları, lakin müdafiəsiz qalacaqları demək idi. Davam etmək o demək idi ki, onların dənizə qaçmaqdan başqa başqa variantları da var idi: onlar şəhərdə gizlənə, maşın tapa, potensial olaraq aşağı uzana və ya bir müddət ayrıla bilərlər.
  
  Lakin Haydenin seçimi onlara liderlik etməyə imkan verdi. Orada başqa Atlılar da var idi. Helikopterin onları tapmaq daha asan olardı. Onların bacarıqlarından taktiki döyüşdə daha yaxşı istifadə olunurdu.
  
  Kobud divarlar öz yerini tağlı girişə, sonra isə spiral pilləkənlərə verdi. Əvvəlcə Hayden getdi, ardınca Dal və Kensi, sonra qalanlar getdi. Smit arxa tərəfi qaldırdı. Qaranlıq gözləri üçün qalın və öyrəşənə qədər keçilməz olaraq asılmış bir plaş yaratmışdı. Yenə də pilləkənləri qalxaraq, işığa tərəf geri qayıtdılar. Drake beynindəki bütün müvafiq məlumatları süzgəcdən keçirməyə və anlamağa çalışdı.
  
  Hannibal. Müharibə atçısı. Qiyamət əmri və onların sağ qalanlar üçün daha yaxşı bir dünya yaratmaq planı. Dünyanın hər yerində hökumətlər bunun üzərində birgə işləməli idilər, lakin amansız, acgöz insanlar qəniməti və biliyi özləri istəyirdilər.
  
  Dünyanın dörd küncündə? Bu necə işlədi? Və sonra nə oldu?
  
  "Maraqlıdır..." Bu zaman kommunikatordan Lorenin səsi gəldi. "Ç Anaqqala iki qitədə yerləşir və Gelibolu üçün başlanğıc nöqtələrindən biri idi. İndi israillilər kimi ruslar da şəhərə daxil oldular. Harada bilmirəm. Yenə də yerli polisin söhbəti adi haldır. Vətəndaşlardan biri sizə xəbər vermiş olmalıdır və indi yeni gələnləri çağırır. Çox keçməyəcək ki, türklər öz elit qüvvələrini çağıracaqlar".
  
  Drake başını tərpətdi. Cəfəngiyat.
  
  "O zaman biz buradan uzaqlaşacağıq." Hayden ehtiyatla yuxarıdakı işığa doğru irəlilədi. "On dəqiqə, uşaqlar. edək."
  
  Səhər günəşi demək olar ki, qüllənin yuxarı hissəsindəki geniş, seyrək ərazini işıqlandırırdı. Qalanın yuxarı dairəvi kənarı onların başlarından daha səkkiz fut yuxarı qalxdı, lakin bu, içəri girmədən gedə bildikləri qədər yüksək idi. Hər yerdə xaraba divarlar uzanırdı, kələ-kötür barmaqlar kimi uzanırdı və sağ tərəfdə bir sıra alçaq təpələrlə həmsərhəd olan tozlu cığır. Drake bir çox müdafiə olunan mövqeləri gördü və bir az daha rahat nəfəs aldı.
  
  "Biz buradayıq" dedi Hayden Lorenə. "Helikopterə deyin ki, isti eniş üçün hazırlaşsın."
  
  "Düşündüyünüzdən daha isti" dedi Smith.
  
  Bütün komanda aşağı baxdı.
  
  "Aşağı deyil" dedi Smith. "Yuxarı. Yuxarı."
  
  Qalanın üstündə şəhər hələ də təpələrdə yerləşir. Evlər zirzəmilərdən yuxarı qalxır, onlara doğru hündür və qalın divarlar uzanırdı. Məhz bu divarların arasından dörd nəfərdən ibarət komanda üzləri örtülü və silahları tam çəkilmiş halda qaçırdı.
  
  Drake bu üslubu tanıdı. "Lənət olsun, bu problemdir. SAS."
  
  Dahl ilk döyüşə girdi, lakin silahını buraxmaq əvəzinə onu gizlətdi, qutunu tutdu və özləri də çəpərlərin üzərinə atladı. "Britaniyalıların müxtəliflik üçün düzgün ideyası var. Bax..."
  
  Drake onun baxışlarını izlədi. Döşəmələr sahilə və dalğalı dənizə qədər geniş bir qövs şəklində uzanırdı. Vaxtını düzgün təyin etsələr, doğrayıcı onları yuxarıdan və ya sağdan qopara bilər. Drake İngilis ayaqlarının altındakı kobud betona bir neçə atəş açmağı öz üzərinə götürdü, onları yavaşlatdı və komandaya bir qədər bərbad istehkamın zirvəsinə qalxmaq üçün vaxt verdi.
  
  Alicia səndələdi. "Mən yüksəklikdə deyiləm!"
  
  "Heç vaxt ağlamağı dayandıracaqsan?" Kensi qəsdən onun yanından itələyərək yol boyu onu yüngülcə dürtlədi.
  
  "Ay qancıq, bunun əvəzini sən ödəyəcəksən." Alicia əmin deyildi.
  
  "Mən bacaracam? Sadəcə arxamda qalmağınızdan əmin olun. Beləliklə, vurulanda və qışqırdığınızı eşidəndə, sürəti artıracağımı biləcəyəm."
  
  Alicia qəzəbdən qaynayırdı. Drake onu dəstəklədi. "Sadəcə Mossad-la lağ etmək." Qollarını araladı.
  
  "Doğru. Yaxşı, biz buradan enəndə onun götünü düzgün şəkildə sikəcəyəm".
  
  Drake ilk bir neçə addımda ona rəhbərlik etdi. "Bu həyəcanlı səslənməlidir?"
  
  "Siktir get, Drake."
  
  O, daha yaxşı hesab edirdi ki, daha aşağıda yerləşən döyüş divarları bir-birindən digərinə tullanmaq məcburiyyətində qalacaqları bir-birindən aralı döyüş meydançalarına çevriliblər. Dahl ilk olaraq üç fut genişlikdəki divar boyunca qaçaraq komandaya rəhbərlik etdi. Kinimaka bu dəfə ingilisləri seyr edərək arxadakı Smitdən təhvil aldı. Drake və digərləri düşmənlərin hər hansı digər əlamətləri üçün qulaqlarını açıq saxladılar.
  
  Döyüş meydançalarında yarış başladı. SAS əsgərləri nizamı davam etdirdilər və təqib etdilər, silahları qaldırdılar, lakin səs çıxarmadılar. Əlbəttə ki, peşəkar yumşaqlıq yalnız bir səbəb ola bilər; Turistlərlə yanaşı yerli sakinlər də məxfiliyə və yüksək təhlükəsizliyə üstünlük verirlər.
  
  Drake, ayaqları üçün tam konsentrasiyaya ehtiyacı olduğunu tapdı. Hər tərəfdəki qayalıq və yavaş-yavaş dənizə eniş heç bir fərq etmirdi, yalnız ayağının altındakı təhlükəsiz zona idi. Tədricən, zərif bir şəkildə, sabit bir döngədə əyildi. Heç kim sürəti azaltmadı, heç kim sürüşmədi. Fırlanan pərvanələrin səsi qulaqlarını dolduranda onlar məqsədlərinə çatmaqda yarı yolda idilər.
  
  Drake yavaşladı və səmaya baxdı. "Bizim deyil" deyə qışqırdı. "Lənət fransız!"
  
  Bu, qəti nəticə deyildi, lakin onların indiyə qədər olmamasını izah edəcəkdi. Son anda tələsirik. SPEAR komandası sürəti azaltmağa məcbur oldu. Drake pəncərələrdən qəzəblə çölə baxan iki əsgərin üzlərini gördü, daha ikisi isə yarıaçıq qapılardan asılıb, kilidi düzgün basmaq üçün silahlarını çevirib.
  
  "Düzünü desəm" dedi Dahl nəfəsini kəsərək. "Ola bilər ki, bu, ən yaxşı fikir deyildi. Qanlı Britaniya zəngləri sona çatır".
  
  Biri kimi, Drake, Smith, Hayden və May silahlarını qaldıraraq atəş açdılar. Güllələr yaxınlaşan helikopterdən səkilib. Şüşə sındı və bir nəfər onun ipindən yıxılaraq aşağıda yerə möhkəm dəydi. Heydenin güllələri ilə təqib edilən helikopter yoldan çıxdı.
  
  "Fransızlar pərəstişkar deyil" dedi.
  
  "Bizə bilmədiyimiz bir şey deyin" dedi Alisiya.
  
  Yorgi cəld Dahlın yanından keçdi və onu divarın kənarında ötdü və qutuya uzandı. "Budur, bunu mənə ver" dedi. "Divarda özümü daha yaxşı hiss edirəm, elə deyilmi?"
  
  Dahl sanki mübahisə etmək istəyirdi, amma qutunu atışın ortasında keçdi. İsveçli parkurda yeni deyildi, lakin Yorgi peşəkar idi. Rus yüksək sürətlə havaya qalxdı, divardan aşağı qaçdı və artıq döyüş divarlarına yaxınlaşdı.
  
  Alicia onları gördü. "Ah, lənət, indi məni vur."
  
  "Bu hələ də baş verə bilər." Drake Fransız helikopterinin əyildiyini və eniş üçün içəri girdiyini gördü. Problem onda idi ki, nişan almaq üçün dayansalar, ingilislər onları yaxalayacaqdı. Atmaq üçün qaçsalar, yıxıla və ya asanlıqla vurula bilərdilər.
  
  Dahl silahını yellədi. Həm o, həm də Hayden helikopter oynamaq üçün geri dönərkən ona atəş açıblar. Bu dəfə gəmidəki əsgərlər cavab atəşi açıblar. Mərmilər qala divarlarını ölümcül bir naxışla deşərək kənarından aşağıya dəydi. Haydenin öz alovu helikopterin kokpitinə dəyib, metal dayaqları sındırıb. Drake pilotun qəzəb və qorxu qarışığında dişlərini sıxdığını gördü. Çox sürətli geriyə baxış SAS komandasının da helikopteri izlədiyini ortaya qoydu - yaxşı əlamət? Bəlkə yox. Özləri üçün döyüş silahlarına əl atmaq istəyirdilər.
  
  Və ya hökumətində yüksək vəzifə tutan biri üçün.
  
  Bir yaylım atəşi quşun üstünə yağdı və onun dalmasına və əsnəməsinə səbəb oldu. Dal atəş edərkən divarın son yüz metrliyindən istifadə edərək yıxılıb sürüşdü, lakin uzağa getmədi. Səth çox kobud idi. Lakin onun bu hərəkəti vertolyotun içinə daha bir zərbə vurdu və nəticədə pilotun ürəyi getdi və quşu hadisə yerindən uzaqlaşdırdı.
  
  Alisiya zəif səslə qışqırmağı bacardı.
  
  "Hələ ondan çıxmayıb." Dreyk bir-bir siperlərin üstündən tullandı, təhlükəsiz və ehtiyatla yerə endi.
  
  Laurenin səsi əlaqəni bürüyən sükutu pozdu. "Helikopter yaxınlaşır. Otuz saniyə."
  
  "Biz divarın üstündəyik" deyə Alisiya qışqırdı.
  
  "Bəli, səni başa düşürəm. Kolumbiya dairəsi bu əməliyyata bir peyk göndərdi".
  
  Dreykə şoku hiss etmək üçün daha bir an lazım oldu. "Kömək etmək?" tez soruşdu.
  
  "Niyə başqa?" Hayden dərhal reaksiya verdi.
  
  Dreyk hazırkı vəziyyəti nəzərə alaraq bunun pis fikir olduğunu başa düşməzdən əvvəl az qala özünü təpiklədi. Əslində, o, SEAL Team 7-nin o sakit Amerika intonasiyalarını və sözlərini daha kimin eşitdiyini bilmirdi.
  
  Aydındır ki, Hayden deyil.
  
  Helikopter cəld dənizin üzərində uçaraq, burnunu aşağı salaraq irəlidə göründü. Yorgi artıq dar çimərliyə baxan kiçik dairəvi qüllənin baxdığı döyüş meydançalarının sonunda gözləyirdi. Tezliklə Dahl ona, sonra isə Haydenə çatdı. Helikopter yaxınlaşdı.
  
  Drake Alicia'yı buraxdı və sonra Kinimakanın keçməsinə kömək etdi. Yenə də yavaş-yavaş hərəkət edərək, SAS-a işarə edərək qolunu işarələdi. Qüllədən otuz metr aralıda dayandı.
  
  SAS da daha otuz fut hündürlükdə dayandı.
  
  "Biz qurban istəmirik" deyə qışqırdı. "Bizim aramızda deyil. Biz eyni lənətə gəlmiş tərəfdəyik!"
  
  Tapançalar onun bədəninə tuşlanıb. Aşağıdan o, Dahlın nəriltisini eşitdi: "Olmağı dayandır..."
  
  Drake onu tənzimlədi. "Xahiş edirəm" dedi. "Bu düzgün deyil. Biz hamımız burada əsgərik, hətta lənətə gəlmiş fransızlar belə".
  
  Bu anonim gülüşə səbəb olub. Nəhayət, dərin bir səs "Sifariş et" dedi.
  
  "Dostum, mən bilirəm" dedi Drake. "Olduğun yerdə ol. Biz də eyni əmrləri almışıq, amma dost xüsusi təyinatlılara atəş açmayacağıq... əgər onlar əvvəlcə atəş açmasalar".
  
  Beş rəqəmdən biri bir qədər yüksəldi. "Kembric" dedi.
  
  "Dreyk" deyə cavab verdi. "Met Dreyk."
  
  Sonrakı səssizlik hekayəni danışdı. Drake qarşıdurmanın bitdiyini bilirdi... hələlik. Ən azı, o, növbəti qarşıdurmadan daha bir möhlət və bəlkə də sakit söhbətə layiq idi. Bu elit əsgərlərin sayı nə qədər çox olsa, bir o qədər təhlükəsiz olar.
  
  Hamı üçün.
  
  Başını tərpətdi, dönüb getdi və onu vertolyotun içərisinə çəkməyə kömək edən ələ uzandı.
  
  "Onlar sərindirlər?" Alisiya soruşdu.
  
  Dreyk vertolyot əyilərək uzaqlaşarkən özünü rahat hiss etdi. "Biz öyrənəcəyik" deyə cavab verdi. "Növbəti dəfə münaqişəyə girəcəyik."
  
  Təəccüblüdür ki, Lauren onunla üzbəüz oturmuşdu. "Mən helikopterlə gəldim" dedi.
  
  "Nə? Seçimi necə bəyənirsiniz?"
  
  O, təmkinlə gülümsədi. "Yox. Burada işimiz bitdiyi üçün gəlmişəm". Helikopter günəş şüalarının altından yüksəklərə qalxdı. "Biz Afrikadan dünyanın o biri küncünə gedirik."
  
  "Hansı haradadır?" Drake təhlükəsizlik kəmərini bağladı.
  
  "Çin. Oğlum, görəcəyimiz çox iş varmı?"
  
  "Başqa atlı? Bu dəfə nə vaxt?"
  
  "Bəlkə də ən pisi. Bağlayın, dostlarım. Biz Çingiz xanın yolu ilə gedəcəyik".
  
  
  ON İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Lauren komandaya böyük yük helikopterinin arxasına mümkün qədər rahat getməyi söylədi və bir yığın kağızı qarışdırdı. "Əvvəlcə, müharibə silahlarını və Hannibalı yoldan çıxaraq. Qutuda tapdığınız şey, iki tonluq, yüz metr uzunluğunda super top olan Project Babylon yaratmaq planlarıdır. Səddam Hüseynin sifarişi ilə 60-cı illərin tədqiqatlarına əsaslanmış və 80-ci illərdə dizayn edilmişdir. Bütün bu işdə Hollivud ruhu hiss olunurdu. Kosmosa faydalı yüklər göndərə bilən super silahlar. Öldürülən generallar. Öldürülən mülki şəxslər. Gizli saxlamaq üçün onlarla ölkədən müxtəlif alışlar. Sonrakı diaqramlar göstərir ki, bu kosmik silah istənilən hədəfi, hər yerdə, sadəcə bir dəfə vura biləcək şəkildə hazırlanmış ola bilər."
  
  Dahl maraqla irəli əyildi. "Bir gün? Niyə?"
  
  "Onun heç vaxt daşına bilən silah olması nəzərdə tutulmamışdı. Onun işə salınması dərhal müxtəlif qüvvələr tərəfindən görüləcək və sonra məhv ediləcək bir iz buraxacaqdı. Amma... zərər artıq dəymiş ola bilər".
  
  "Məqsəddən asılı olaraq." Kensi başını tərpətdi. "Bəli, bir vuruşlu dünya müharibəsi ideyası ətrafında bir çox modellər quruldu. Nüvə güclərini sarsılmaz hərəkət etməyə məcbur etməyin bir yolu. Lakin müasir texnologiya ilə bu ideya getdikcə daha çox mübahisələrə səbəb olur".
  
  "Yaxşı, tamam" deyə Smith hələ də əzələlərini uzataraq və uzun, çətin qaçışdan sonra qançırlar yoxlayırdı. "Beləliklə, ilk atlının məzarında nəhəng kosmik topun planları saxlanılırdı. Biz başa düşürük. Digər ölkələr bunu etməyib. Sonra nə olacaq?"
  
  Lauren gözlərini çevirdi. "Birincisi, təyinatda xüsusi olaraq "istirahət yerləri" deyilir. Ümid edirəm ki, Hannibalın işarəsiz bir qəbirdə dəfn edildiyini və hətta orada olmaya da biləcəyini xatırlayırsınız. Baxmaq çoxlarına hörmətsizlik olardı. Onu dəyişməz qoymaq başqalarına hörmətsizlik etməkdir".
  
  Hayden ah çəkdi. "Və belə də davam edir. Bütün dünyada eyni hekayə, fərqli gündəm".
  
  "Təsəvvür edin ki, məlumat terrorçuların əlinə keçib. Deyərdim ki, hazırda Atlıların arxasınca gedən bütün ölkələr asanlıqla öz super toplarını yarada bilər. Amma..."
  
  "Bu hökumətin müəyyən fraksiyaları planlarını kimə satırlar" dedi Drake. "Çünki biz hələ də hər komandanın rəsmi sanksiyaya məruz qaldığına əmin deyilik." Onun əlavə etdiyini düşünsələr də, əlavə etməyə ehtiyac yox idi.
  
  Helikopter aydın mavi səmada, heç bir turbulentlik və rahat bir istilikdə uçurdu. Drake təxminən bir gündə ilk dəfə istirahət edə bildi. Keçən gecə onun böyük Hannibalın iqamətgahında diz çökməsinə inanmaq çətin idi.
  
  Lauren növbəti fayla keçdi. "Qiyamətin qaydasını xatırlayırsınız? İcazə verin sizi təravətləndirim. "Yerin dörd bir tərəfində biz Dörd Atlını tapdıq və onlara Son Qiyamət Ordeninin planını təqdim etdik. Qiyamət Səlib yürüşündən və onun nəticələrindən sağ çıxanlar haqlı olaraq ali hökmranlıq edəcəklər. Əgər bunu oxuyursunuzsa, biz itmişik, ona görə də oxuyun və diqqətlə izləyin. Son illərimiz dünya inqilablarının son dörd silahını - Müharibə, Fəth, Aclıq və Ölümü yığmaq üçün keçdi. Birləşmiş, onlar bütün hökumətləri məhv edəcək və yeni gələcək açacaqlar. Hazır olun. Onları tap. Dünyanın dörd tərəfinə səyahət edin. Strategiya Atasının, sonra Xaqanın istirahət yerlərini tapın; indiyə qədər yaşamış ən pis hindli, sonra isə Allahın bəlası. Amma hər şey göründüyü kimi deyil. Biz 1960-cı ildə, tamamlandıqdan beş il sonra, Fəthi onun tabutuna qoyaraq xaqanı ziyarət etdik. Biz həqiqi Qiyaməti qoruyan Bəlanı tapdıq. Və yeganə öldürmə kodu Atlıların göründüyü zamandır. Atanın sümüklərində heç bir müəyyənedici iz yoxdur. Hindistanlılar silahlarla əhatə olunub. Qiyamətin nizamı indi sizin vasitənizlə yaşayır və əbədi olaraq hökmranlıq edəcəkdir."
  
  Drake müvafiq məqamları bir araya gətirməyə çalışdı. "Məhv kodu? Bunun səsini həqiqətən sevmirəm. Və 'əsl Son Qiyamət'. Deməli, ilk üçlüyü zərərsizləşdirsək belə, sonuncu əsl gülüşçü olacaq".
  
  "Hələlik" dedi Lauren qarşısındakı iş otağına toxunaraq. "Vaşinqton beyin mərkəzi bir neçə ideya irəli sürüb."
  
  Drake bir saniyə qaraldı. O, hər dəfə tədqiqatdan bəhs edəndə, hər dəfə beyin mərkəzinin adı çəkiləndə reklam lövhəsi boyda qırmızı neon işıqlar kimi beynindən sadəcə iki söz keçirdi.
  
  Karin Bleyk.
  
  Onun uzun müddət yoxluğu yaxşı heç nə vəd etmirdi. Karin çox yaxşı onların növbəti missiyası ola bilər. O, narahatlığı hələlik yumşaq bir şəkildə kənara atdı.
  
  "...ikinci atlı Fatehdir. İkinci təsvirdə bir kaqanın adı çəkilir. Buradan belə nəticəyə gəlirik ki, Çingiz xan Fatehdir. Çingiz xan 1162-ci ildə anadan olub. O, sözün əsl mənasında, bir fəthdir. O, Asiya və Çinin çox hissəsini, eləcə də ondan kənardakı torpaqları fəth etdi və Monqol İmperiyası tarixdə ən böyük bitişik imperiya idi. Kahn biçinçi idi; o, qədim dünyanın çox hissəsini keçmişdir və əvvəllər deyildiyi kimi, bu gün yaşayan hər iki yüz kişidən biri Çingiz xanla qohumdur".
  
  Mai tələsdi. "Vay, Alicia, o, sənin kişi versiyan kimidir."
  
  Drake başını tərpətdi. "Bu adam çoxalmağı mütləq bilirdi."
  
  "Bu adamın əsl adı Temuçin idi. Çingiz xan fəxri addır. Uşağın cəmi doqquz yaşı olanda atası zəhərləndi və anaları yeddi oğlunu tək böyütdü. O və gənc arvadı da qaçırıldı və hər ikisi bir müddət qul kimi qaldılar. Bütün bunlara baxmayaraq, hətta iyirmi yaşının əvvəllərində o, özünü amansız bir lider kimi təsdiqləmişdi. O, "düşmənlərini yaxında saxla" ifadəsini təcəssüm etdirdi, çünki onun ən böyük generallarının əksəriyyəti keçmiş düşmənlər idi. O, heç vaxt tək bir hesabı narahat etmədi və iddialara görə 40 milyon insanın ölümünə səbəb olub, dünya əhalisini 11 faiz azaldıb. O, müxtəlif dinləri qəbul etdi və imperiyasının hər yerində yerləşən poçt şöbələri və yol stansiyalarından istifadə edərək ilk beynəlxalq poçt sistemini yaratdı."
  
  Drake oturacağında yerindən tərpəndi. "İşləməyə çoxlu məlumatlar var."
  
  "O, Monqol İmperiyasının ilk xaqanı idi."
  
  Dahl pəncərəyə baxmaqdan uzaqlaşdı. "Bəs onun istirahət yeri?"
  
  "Yaxşı, o, Çində dəfn olunub. Nişansız məzarda".
  
  Alicia xoruldadı. "Bəli, lənətə gəlsin, o, əlbəttə ki!"
  
  "Beləliklə, əvvəlcə Afrika, indi isə Çin dünyanın dörd küncündən ikisini təmsil edir" deyə Mai yüksək səslə düşündü. "Əgər bu Asiya deyilsə və biz qitələrdən danışırıqsa."
  
  "Yeddi var" Smit ona xatırlatdı.
  
  "Hər zaman deyil" deyə Lauren müəmmalı şəkildə cavab verdi. "Ancaq biz buna sonra gələcəyik. Suallar belədir: fəth silahları nədir və Çingizin məskəni haradadır?
  
  "Düşünürəm ki, bir cavab Çindir" deyə Kenzi mızıldandı.
  
  "Çingiz xan təxminən 1227-ci ildə müəmmalı şəraitdə öldü. Marko Polo bunun infeksiya, digərləri zəhər, üçüncüləri isə şahzadənin döyüş qənimətinə görə olduğunu iddia edirdi. Ölümündən sonra onun cənazəsi adət üzrə vətəninə, Xenti vilayətinə qaytarılacaqdı. Onun Onon çayı yaxınlığındakı Burxan Xaldun dağında dəfn edildiyi güman edilir. Ancaq əfsanəyə görə dəfn mərasimi ilə təmasda olan hər kəs öldürülür. Bundan sonra çay Kaen məzarı üzərindən yönləndirildi və yürüşü təşkil edən bütün əsgərlər də öldürüldü. Lauren başını tərpətdi. "O vaxt həyat və yaşamağın mənası az idi."
  
  "İndi dünyanın bəzi yerlərində olduğu kimi" dedi Dahl.
  
  "Yəni biz yenidən suya dalırıq?" Alicia qaşlarını çatdı. "Yenə heç kim dalğıc haqqında heç nə demədi. Bu mənim ən yaxşı istedadım deyil".
  
  Mai birtəhər dodaqlarından qaçmağa hazır görünən qeydi udmağı bacardı, əvəzində öskürdü. "Mən dalış etmirəm" dedi nəhayət. "Bu dağda ola bilərdi. Monqol hökuməti yüz illər boyu müəyyən bir ərazini təcrid etməyibmi?"
  
  "Dəqiq, və buna görə də biz diqqətimizi Çinə dikdik" dedi Lauren. "Və Çingiz xanın məzarı. İndi sizi məlumatlandırmaq üçün NSA və CIA hələ də rəqiblərimiz haqqında məlumat toplamaq üçün onlarla üsuldan istifadə edir. Fransızlar həqiqətən bir adam itirdilər. İngilislər bizimlə eyni vaxtda getdilər. Ruslar və isveçlilər daha sonra bölgənin gözlənildiyindən daha sürətli türklərin təmizlənməsinə qarışdılar. Mossad və ya Çinlilərdən əmin deyilik. Sifarişlər eyni qalır. Bununla belə, bir şey var ki, hazırda katib Qrow var".
  
  Drake qaşlarını çatdı. Qrowun onun və Lorenin söhbətlərini dinləyəcəyi heç ağlına da gəlməzdi, amma bu, gəlməli idi. Onların komandasının, ailələrinin başqaları kimi sirləri var idi. Ətrafına baxdıqca məlum oldu ki, digərləri də eyni hissləri keçirirlər və bu, Lorenin onlara bildirmək üsuludur.
  
  Vaşinqtonun həmişə öz gündəmi olub.
  
  Qrowun səsi inandırıcı gəlirdi. "Mən bu xüsusi missiya haqqında səndən daha çox məlumatlı olduğumu iddia etməyəcəyəm. Yer üzündə yox. Amma bilirəm ki, bu, bəzi rəqib dövlətlərimizin ən yüksək səviyyələrində incəlikləri və intriqaları olan siyasi minalanmış sahədir".
  
  ABŞ-ı demirəm, - Dreyk düşündü. Nə heç vaxt!
  
  Krou açıq şəkildə dedi: "Açığı, bəzi administrasiyaların iştirakına təəccüblənirəm". "Mən onların bizimlə işləyə biləcəyini düşündüm, lakin qeyd etdiyim kimi, işlər göründüyü kimi olmaya bilər."
  
  Dreyk bir daha onun sözlərini fərqli qəbul etdi. O, Atlı missiyasından danışırdı? Yoxsa daha şəxsi bir şey?
  
  - Bunun bir səbəbi varmı, xanım katib? Hayden soruşdu. "Bilmədiyimiz bir şey varmı?"
  
  "Yaxşı, mən bundan xəbərdar deyiləm. Amma mən də bütün bunları mütləq bilmərəm. "Məhdudiyyət yoxdur" siyasətdə nadir bir sözdür".
  
  "Onda silahın özüdür" dedi Hayden. "Bu, ilk super silahdır. Əgər o tikilsəydi, terrorçulara satılsaydı, bütün dünya bunun üçün fidyə tələb edə bilərdi".
  
  "Bilirəm. Bu... Qiyamət ordeni, - o, adını ikrahla dedi, - aydın şəkildə baş plan hazırlayıb, onu gələcək nəsillərə qoyub. Xoşbəxtlikdən israillilər onları çoxdan bağladılar. Təəssüf ki, onlar bu xüsusi planı tapmadılar. Bu sxem."
  
  İndiyə qədər Dreyk bu çağırışın mənasını görməyib. O, arxaya əyilib, gözlərini yumub söhbətə qulaq asdı.
  
  "Siz bəzilərinə sıçrayış edirsiniz. Yalnız İsrail və Çin DİN-dir. Normal qaydalar tətbiq olunur, lakin o silaha çatın və əvvəlcə onu əldə edin. Amerika bunun səhv əllərə keçməsini heç cür ödəyə bilməz. Və diqqətli ol, SPEAR. Bunun gözə göründüyündən daha çox şey var".
  
  Drake oturdu. Dahl irəli əyildi. "Bu fərqli bir xəbərdarlıqdır?" pıçıldadı.
  
  Drake Haydeni öyrəndi, lakin onların müdiri heç bir narahatlıq əlaməti göstərmədi. Kürəyinizi örtün? Bu amerikan ləhcəsini əvvəllər eşitməsəydi, bu ifadəyə də heç bir məna atmazdı. Onun düşüncələri Smit və Coşuanın Perudakı ölümünə çevrildi. Bu, onların itaətsizliklərinin dərinliyini ölçdü. Sıravi bir əsgər kimi, əsgər dünyagörüşü ilə o, çox narahat olardı. Amma onlar artıq əsgər deyildilər - hər gün çöldə, təzyiq altında çətin seçimlər etmək məcburiyyətində qalırdılar. Minlərlə, bəzən də milyonlarla həyatın ağırlığını çiyinlərində daşıdılar. Bu, qeyri-adi komanda idi. Artıq yox.
  
  Sən yalnız son səhvin qədər yaxşısan. Yalnız son səhvinizlə xatırlanırsınız. Dünyanın iş yerində etika. İşləməyə, mübarizə aparmağa üstünlük verdi. Başınızı suyun üstündə saxlayın - çünki dünyada daim dövr edən milyonlarla köpəkbalığı var və siz dayansanız, ya boğulacaqsınız, ya da parça-parça olacaqsınız.
  
  Qrow gərgin ruhlandırıcı nitqlə bitirdi və sonra Hayden onlara tərəf döndü. O, ünsiyyətçisinə toxundu və üzünü örtdü.
  
  "Unutma".
  
  Drake başını tərpətdi. Kanal açın.
  
  "Düşünürəm ki, bu, adi Tomb Raider şeylərindən çox fərqli olacaq." Yorgi danışdı. "Biz hökumət əsgərləri, ekspertlər qarşısındayıq. Naməlum qruplar, bəlkə də satqınlar. Biz zamanla itmiş, illər ayrı doğulmuş insanları axtarırıq. Biz hansısa köhnə hərbi cinayətkarın peyğəmbərliyinə əməl edirik, məhz onun bizdən istədiyi kimi". O, çiyinlərini çəkdi. "Bizim vəziyyətə nəzarətimiz yoxdur"
  
  "Mən Tomb Raider-ə bacardığınız qədər yaxınam" dedi Kensi təbəssümlə. "Bu... tamamilə fərqlidir."
  
  Alicia və Mai israilliyə baxdılar. "Bəli, biz sizin iyrənc cinayət keçmişinizi unutmağa meylliyik, elə deyilmi... Twisty?"
  
  İsveçli gözlərini qırpdı. "Mən... um... mən... nə?"
  
  Kensi müdaxilə etdi. "Və məncə, şərait səni heç vaxt güzəştə gedən mövqelərə məcbur etməyib, hə, Alicia?"
  
  İngilis qadın çiyinlərini çəkdi. "Hələ cinayətdən danışıb-danışmamağımızdan asılıdır. Bəzi kompromis mövqelər digərlərindən daha yaxşıdır".
  
  "Hələ oyaq və ayıq olsaq," Hayden dedi, "Çingiz xan və onun məzarının yeri haqqında oxumağa başlaya bilərikmi?" Vaşinqtonda beyin mərkəzi hər şey yaxşıdır, amma biz oradayıq və onların nəyi görməyəcəyini görəcəyik. Nə qədər çox məlumat əldə edə bilsəniz, ikinci silahı tapmaq şansımız bir o qədər çox olar".
  
  "Və buradan sağ çıx," Dahl razılaşdı.
  
  Planşetlər ətrafa ötürülürdü, ancaq paylaşmaq üçün kifayətdir. E-poçtunu və Facebook səhifəsini yoxlamaq üçün ilk qışqıran Alicia oldu. Drake sosial medianın ilk ipucunu bir yana qoyaq, e-poçt ünvanının belə olmadığını bildi və ona baxdı.
  
  O, somurtdu. "Ciddi vaxt?"
  
  "Bu, ya da bir az dincəl, sevgi. Çin qətiliklə bizi qucaq açıb qarşılamayacaq".
  
  "Yaxşı fikir." Hayden ah çəkdi. "Mən yerli komandalarla əlaqə saxlayacağam və onlardan girişimizi asanlaşdırmalarını xahiş edəcəyəm. İndiyə qədər hamı plana əməl edirmi?"
  
  "Yaxşı," Dahl ehtiyatla danışdı. "Heç vaxt ağlıma gəlməzdi ki, yarım onlarla rəqib xalqla döyüşməməyə çalışarkən Çingiz xanı Çinə təqib edəcəm. Amma, hey, - o çiyinlərini çəkdi, - bilirsən ki, fərqli bir şey sınamaqdan danışırlar.
  
  Alisiya ətrafa baxdı, sonra başını tərpətdi. "Şərhsiz. Çox asan."
  
  "Hal-hazırda" dedi Dreyk, "bir az daha çox məlumat almaq istərdim."
  
  "Sən də, mən də, Yorklar." Dahl başını tərpətdi. "Sən də, mən də."
  
  
  ON ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Saatlar fərq etmədən uçub gedirdi. Helikopter yanacaq doldurmağa məcbur olub. Digər komandalarla bağlı xəbərlərin olmaması məyusedici oldu. Hayden tapdı ki, onun ən yaxşı variantı özünü Çingiz türbəsi ilə bağlı zəngin məlumatlara qərq etməkdir, lakin yeni bir şey tapmaqda çətinlik çəkdi. Digərləri bir müddətdir ki, eyni şeyi etməyə çalışırdılar, lakin bəziləri yorulub bir az istirahət etmək qərarına gəldilər, digərləri isə şəxsi problemlərini həll etməyi daha asan tapdılar.
  
  Onların dar məkanında buna məhəl qoymamaq qeyri-mümkün idi və əslində, indiyə qədər komanda hər şeyi addım-addım qəbul edəcək qədər yaxın və tanış idi.
  
  Dahl evə zəng etdi. Uşaqlar onu eşitməkdən məmnun idilər, bu da Dahlın geniş gülümsəməsinə səbəb oldu. Joanna evdə nə vaxt olacağını soruşdu. Gərginlik göz qabağında idi, nəticə o qədər də böyük deyildi. Böyük Havaylı barmağını planşet ekranında sürüşdürərkən Hayden Kinimakaya baxmağa vaxt ayırdı. O gülümsədi. Cihaz onun iri əllərində açıqcaya bənzəyirdi və o, bu əllərin onun bədəninə necə toxunduğunu xatırladı. Zərif. Həyəcan. Onu çox yaxşı tanıyırdı və bu, onların yaxınlığını artırırdı. İndi o, sonuncu missiyası zamanı udmaq məcburiyyətində qaldığı barmağının zədələnmiş ucuna baxırdı. Vəziyyətin şoku gözlərini açdı. Həyat sevdiyin insanın iradəsi ilə mübarizə aparmaq üçün çox qısa idi.
  
  O, bir az nəfəs aldı, həqiqətən inanıb-inanmadığından əmin deyildi. Lənət olsun, sən buna layiq deyilsən. Dediyiniz hər şeydən sonra deyil. O, geri qayıtmağa haqq qazandırmırdı və haradan başlayacağını bilmirdi. Bəlkə də döyüş, vəziyyət, iş idi. Bəlkə də həyatının hər anında belə olub.
  
  İnsanlar səhv ediblər. Kəffarə edə bildilər.
  
  Alicia bunu etdi.
  
  Bu fikir onu vertolyot səmada irəliləyərkən ingilis qadına tərəf çevirdi. Qəfil qarışıqlıq onun kəmərini daha da sıxmasına səbəb oldu. Bir saniyə sərbəst yıxıldı və ürəyi ayağa qalxdı. Amma hər şey yaxşı idi. Həyatı təqlid edirdi.
  
  Haydenin instinktləri həmişə rəhbərlik etmək, işləri görmək olub. İndi görürdü ki, bu instinktlər onun həyatının digər mühüm məqamlarına müdaxilə edir. O, qaranlıq bir gələcək gördü.
  
  Drake və Alicia xoşbəxt idi, gülümsəyir, ümumi planşetə toxunurdu. Mai Kenziyə borc verdi və iki qadın növbə ilə onu götürdü. Fərqli insanların oxşar vəziyyətlərlə necə məşğul olduqları maraqlı idi.
  
  Smit Lorenə yaxınlaşdı. "Necəsən?"
  
  "Nə qədər yaxşıdır, sən hamar piç. İndi vaxt deyil, Smit.
  
  "Sən düşünürsən ki, mən bunu bilmirəm? Amma deyin. Vaxtı nə vaxt gələcək?"
  
  "İndi yox".
  
  "Heç vaxt," Smith kədərlə dedi.
  
  Lauren hönkürdü. "Ciddi? Biz çıxılmaz vəziyyətdəyik, adam. Kərpic divara dəydin və onun üstündən keçə bilmirsən".
  
  "Divar?"
  
  Lauren xoruldadı. - Bəli, adı var.
  
  "Oh. Bu divar."
  
  Hayden onların hər ikisinin problemin ətrafında işlədiyini gördü. Mühakimə etmək və ya müdaxilə etmək onun yeri deyildi, lakin hər hansı bir maneənin hər hansı bir əlaqəni necə poza biləcəyini açıq şəkildə göstərdi. Smit və Lauren, yumşaq desək, qeyri-adi cütlük idilər, o qədər qeyri-adi idilər ki, birlikdə yaxşı işləyə bilərdilər.
  
  Ancaq ən qeyri-ənənəvi maneələr indi onların yolunda dayanırdı.
  
  Smit fərqli bir yanaşma sınadı. "Yaxşı, yaxşı, bəs o, son vaxtlar sənə nə verdi?"
  
  "Mən? heç nə. Mən ora məlumat üçün getmirəm. Bu, MKİ-nin, FTB-nin və ya kim olmasından asılı olmayaraq, işidir".
  
  - Onda nə danışırsan?
  
  Smit üçün bu, irəliyə doğru bir addım idi. Açıq, qarşıdurmaya səbəb olmayan sual. Hayden əsgərlə qürur duyurdu.
  
  Lauren bir az tərəddüd etdi. "Lanet olsun" dedi. "Biz boş-boş danışırıq. Televizor. Filmlər. Kitablar. Məşhurlar. Xəbərlər. O, inşaatçıdır, ona görə də layihələr haqqında soruşur".
  
  "Hansı layihələr?"
  
  "Bütün bunlar sizi ehtiyatlı sual verməyə vadar edir. Niyə hansı məşhurlar və ya hansı filmlər olmasın? Binalarla maraqlanırsınız, Lens?"
  
  Hayden onu söndürmək istədi, lakin bacarmadı. Kabin çox dar idi; sual çox ciddidir; Smitin adının çəkilməsi çox cəlbedicidir.
  
  "Yalnız kimsə onlara zərər vermək istəsə."
  
  Lauren onu yellədi və söhbət bitdi. Hayden, Laurenin tanınmış bir terrorçu ilə danışmaq üçün gizlicə qaçaraq hansısa qanunu pozub-pozmadığı ilə maraqlandı, lakin Laurenin sualını necə ifadə edəcəyinə tam qərar verə bilmədi. Ən azından hələ yox.
  
  "Bir saatdan az vaxt qalıb." Rabitə sisteminə pilotun səsi gəldi.
  
  Drake yuxarı baxdı. Hayden onun üzündə qətiyyəti gördü. Dahl ilə eyni şey. Komanda tam məşğul idi, öz bacarıqlarını daim təkmilləşdirirdi. Məsələn, son əməliyyata baxın. Hamısı tamamilə fərqli missiyalardan keçdi, şər təcəssümü ilə üzləşdi və bir cızıq almadı.
  
  Ən azından fiziki cəhətdən. Emosional yaralar, xüsusən də onun yaraları heç vaxt sağalmayacaq.
  
  O, bir dəqiqə qarşısındakı kağızları vərəqlədi və Çingiz xanın tarixindən bir az daha öyrənməyə çalışdı. O, sətirləri vurğulayaraq Sərəncamın mətninə nəzər saldı: Dünyanın dörd bir tərəfinə gedin. Strategiya Atasının, sonra Xaqanın istirahət yerlərini tapın; indiyə qədər yaşamış ən pis hindli, sonra isə Allahın bəlası. Amma hər şey göründüyü kimi deyil. Biz 1960-cı ildə, tamamlandıqdan beş il sonra, Fəthi onun tabutuna qoyaraq xaqanı ziyarət etdik.
  
  Yerin dörd bir tərəfi? Hələ də sirr olaraq qalır. Xoşbəxtlikdən, Atlıların kimliyinə dair ipuçları indiyə qədər aydın olub. Bəs Orden Çingiz xanın məzarını tapıbmı? Belə görünürdü.
  
  Vertolyot nazik havanı kəsməyə davam edərkən, Yorgi ayağa qalxdı, sonra irəli addımladı. Oğrunun sifəti çəkilmiş, gözləri bağlı idi, sanki Peruda çılğınlaşandan bəri bircə dəfə də olsa belə yatmamışdı. "Mən sizə dedim ki, mən Uebbin ifadəsinin, onun irsinin bir hissəsiyəm" dedi rus, onun deyəcəklərindən dəhşətə gəldiyini göstərdi. "Sənə dedim ki, mən qeyd olunanların ən pisiyəm."
  
  Alicia əsəbləşmiş bir gurultu ilə qəfil atmosfer nəmləndiricisini çıxarmağa çalışdı. "Mən hələ də lənətə gəlmiş lezbiyanın kim olduğunu eşitməyi gözləyirəm" dedi. "Sənə düzünü desəm, Yogi, mən ümid edirdim ki, bu sən olacaqsan."
  
  "Necə..." Yorgi cümlənin ortasında dayandı. "Mən kişiyəm".
  
  "Mən əmin deyiləm. O balaca əllər. Bu üz. Getdiyiniz yol."
  
  "Qoy danışsın" dedi Dahl.
  
  "Və hamınız bilməlisiniz ki, mən lezbiyanam" dedi Lauren. "Bilirsiniz, bunda pis və ya utanc verici bir şey yoxdur."
  
  "Bilirəm" dedi Alisiya. "Olmaq istədiyin kimi olmalısan və bunu qəbul etməlisən. Bilirəm bilirəm. Mən sadəcə bunun Yogi olacağına ümid edirdim, hamısı budur."
  
  Smit çaşqın, lakin boş bir ifadə ilə Lorenə baxdı. Drake sürprizi nəzərə alaraq reaksiyanın heyrətamiz olduğunu düşündü.
  
  "Yalnız bir qalır" dedi Kinimaka.
  
  "Ölməkdə olan biri" dedi Dreyk yerə baxaraq.
  
  "Bəlkə dostumuza danışmağa icazə verək?" Dahl təkid etdi.
  
  Yorgi gülümsəməyə çalışdı. Sonra əllərini qarşısında bir-birinə bağladı və gözlərini daxmanın damına dikdi.
  
  "Bu, uzun hekayə deyil" dedi qalın aksentlə. "Ancaq bu çətin sualdır. Mən... valideynlərimi soyuqqanlılıqla öldürdüm. Və hər gün minnətdaram. Şükür ki, bacardım."
  
  Dreyk dostunun diqqətini cəlb etmək üçün əlini qaldırdı. "Heç nə izah etməyə ehtiyac yoxdur, bilirsən. Burada bir ailəyik. Bu, heç bir problem yaratmayacaq".
  
  "Mən başa düşürəm. Amma bu da mənim üçündür. Sen anlayirsan?"
  
  Komanda, hər biri başını tərpətdi. Onlar başa düşdülər.
  
  "Biz kiçik bir kənddə yaşayırdıq. Soyuq kənd. Qış? İlin vaxtı deyildi, Allahdan quldurluq, döyülmə, döyülmə idi. Ailələrimizi, hətta uşaqlarımızı belə ruhdan salırdı. Mən altı nəfərdən biri idim, valideynlərim isə öhdəsindən gələ bilmədilər. Günlərin asan keçməsi üçün kifayət qədər tez içə bilmirdilər. Gecələri yaşamaq üçün kifayət qədər geri gətirə bilmədilər. Bizimlə məşğul olmağın, qayğımıza qalmağın yolunu tapa bilmədilər, buna görə də mənzərəni dəyişməyin yolunu tapdılar".
  
  Alisiya hisslərini saxlaya bilmirdi. "Ümid edirəm ki, səsləndiyi kimi deyil."
  
  "Bir gün günorta hamımız maşına yığıldıq. Onlar şəhərə səyahət vəd etdiklərini söylədilər. İllərdir şəhərə getmirik, xahiş etməliydik, amma..." O, çiyinlərini çəkdi. "Biz uşaq idik. Onlar bizim valideynlərimizdi. Onlar kiçik kəndi tərk etdilər və biz onu bir daha görmədik".
  
  Hayden Meyin üzündəki uzaq kədəri gördü. Onun gənc həyatı Yorqanınkından fərqli ola bilərdi, amma kədərli oxşarlıqlar var idi.
  
  "Maşından kənarda gün getdikcə soyuqlaşır, daha da qaralırdı. Sürdülər, sürdülər, danışmadılar. Amma biz buna öyrəşmişik. Onların nə həyat, nə bizə, nə də bir-birlərinə sevgiləri vardı. Düşünürəm ki, biz sevgini heç vaxt bilmirdik, olması lazım olan şəkildə deyil. Qaranlıqda maşının xarab olduğunu deyib saxladılar. Bir yerə yığıldıq, bəziləri ağladı. Kiçik bacımın cəmi üç yaşı var idi. Doqquz yaşım var idi, ən yaşlısı idim. olmalıydım... etməliydim..."
  
  Yorgi dama baxaraq, sanki keçmişi dəyişdirmək qüdrəti varmış kimi göz yaşlarına hakim oldu. Kimsə ona yaxınlaşmaq üçün ayağa qalxmazdan əvvəl o, möhkəm əlini uzatdı, lakin heç olmasa Hayden bilirdi ki, bu, onun tək başına keçməli olduğu bir şeydir.
  
  "Bizi aldatdılar. Bir müddət gəzdilər. Buz o qədər sərt və soyuq idi ki, ondan güclü, ölümcül dalğalar çıxırdı. Onların nə etdiklərini anlaya bilmədim və sonra düz düşünə bilməyəcək qədər soyuq hiss etdim. Bizi dönə-dönə çevirdiklərini gördüm. Biz itirilmiş və zəif idik, artıq ölürdük. Biz uşaq idik. Biz... güvəndik".
  
  Hayden gözlərini yumdu. Söz yox idi.
  
  "Görünür, maşını tapıblar. Getdilər. Biz... yaxşı, öldük... bir-bir". Yorgi hələ də detalları dəqiq ifadə edə bilməyib. Yalnız onun üzündəki qəm-qüssə bu həqiqəti ortaya qoydu.
  
  "Sağ qalan yeganə mən idim. Mən ən güclü idim. Mən cəhd etmişəm. Daşıdım, sürüdüm, qucaqladım, amma heç nə alınmadı. Hamısını uğursuz etdim. Qardaşlarımın və bacılarımın hər birindən həyatın axdığını gördüm və sağ qalacağıma söz verdim. Onların ölümləri mənə güc verdi, sanki rəhmətə gedən ruhları mənim ruhuma qovuşdu. Ümid edirəm ki, elədilər. Mən hələ də inanıram. İnanıram ki, onlar hələ də mənimlədirlər. Mən rus həbsxanasından sağ çıxdım. Mən Mett Drake'i geridə qoydum," deyə zəif bir təbəssüm etdi, "və onu oradan çıxartdım."
  
  - Kəndə qayıtmağı necə bacardınız? Kinimaka bilmək istəyirdi. Hayden və Dahl ona ehtiyatla baxdılar, lakin Yorginin danışmağa ehtiyacı da aydın idi.
  
  "Mən onların paltarını geyinmişəm" deyə ağrılı dərəcədə aşağı səslə hıçqırdı. "Köynəklər. Gödəkçələr. Corablar. Mən isindim və onları qarda və buzda tək qoyub yola çıxdım".
  
  Hayden ürək ağrısını, ona aid edilməməli olan günahı təsəvvür edə bilmirdi.
  
  "Mənə yoldan keçən maşın kömək etdi. Onlara əhvalatı danışdım, bir neçə gündən sonra kəndə qayıtdım, - dərindən nəfəs aldı, - qoy verdikləri kədərin ruhunu görsünlər. Onun qəzəbinin nə qədər dərin olduğunu görsünlər və hiss etsinlər. Bəli, mən valideynlərimi soyuqqanlılıqla öldürdüm".
  
  Heç vaxt pozulmamalı olan bir sükut vardı. Hayden bilirdi ki, Yorqanın bacı-qardaşlarının cəsədləri indi düşdüyü yerdə, əbədi olaraq donmuş vəziyyətdədir və heç vaxt dincəlmir.
  
  "Mən oğru oldum." Yorgi ürək parçalayan rezonansı zəiflətdi. "Və sonradan tutuldu. Lakin o, heç vaxt qətlə görə məhkum olunmayıb. Və buradayıq".
  
  Pilotun səsi havaya qalxdı. "Çin hava məkanına otuz dəqiqə, uşaqlar, sonra hər kəsin təxminləri var."
  
  Lauren bu məqamda Vaşinqton beyin mərkəzinə zəng edəndə Hayden sevindi. İrəli getməyin yeganə yolu diqqəti yayındırmaq idi.
  
  Görüşdükdə o, Way-ə dedi: "Biz hədəfə yaxınıq". "Yeni bir şey?"
  
  "Dörd künc üzərində işləyirik, atlıların, Monqolustanın, Xaqanın və Ordenin doğum tarixlərinə istinadlar, əvvəlcə nə istəyirsiniz?"
  
  
  ON DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  "Oooh," Alicia rolunu oynayaraq həyəcanla dedi. "Gəlin doğum nömrələrinin nə olduğunu dinləyək. Mən sadəcə rəqəmləri cırmağı sevirəm."
  
  "Gözəl. Bunu səhra piyadasından eşitmək xoşdur". Səs salonda bir neçə qaşını qaldıraraq sevinclə davam etdi, lakin xoşbəxtliklə xəbərsiz idi: "Deməli, Hannibal eramızdan əvvəl 247-ci ildə anadan olub, təxminən eramızdan əvvəl 183-cü ildə vəfat edib. Çingiz xan 1162, vəfatı 1227..."
  
  "Bu çox rəqəmlərdir" dedi Alicia.
  
  "Problem ondadır" dedi Dahl. "Sənin barmaqların və ayaqların bitdi."
  
  "Bunun nə demək olduğunu bilmirəm" deyə kompüter alimi davam etdi. "Ancaq bu çılğın kultlar öz nömrə oyunlarını və kodlarını həqiqətən sevirlər. Bunu yadda saxla".
  
  "Deməli, Hannibal Çingizdən 1400 il əvvəl doğulub" dedi Kensi. "Biz bunu başa düşürük."
  
  "Bunu etməyən şıltaqların sayına təəccüblənərdiniz" dedi incik təsadüfən. "Hər halda..."
  
  "Hey dost?" Drake cəld sözünü kəsdi: "Heç üzünüzə yumruq vurulubmu?"
  
  "Yaxşı, əslində, bəli. Bəli, məndə var."
  
  Drake kresloda arxaya söykəndi. "Yaxşı" dedi. "İndi sikməyə davam edə bilərsiniz."
  
  "Biz, əlbəttə ki, bu rəqəmlərlə hələ işləyə bilmərik, çünki digər atlıları tanımırıq. Düşünürəm ki, siz də dördüncüsünü anlaya bilərsiniz? Yox? alan yoxdur? Yaxşı. Beləliklə, uşaqlar, hazırda Monqolustan Respublikasına böyük miqdarda atəş gücü göndərilir. Yeddi, yoxsa hələ altıdır? Bəli, altı ölkəni təmsil edən elit əsgərlərdən ibarət altı komanda Fəth Süvarisini təqib edir. düz deyirəm? Yaşasın!"
  
  Drake Haydenə baxdı. "Bu adam Vaşinqtonda ən yaxşı nümayəndədirmi?"
  
  Hayden çiyinlərini çəkdi. "Yaxşı, heç olmasa emosiyalarını gizlətmir. Vaşinqtonun əksəriyyəti kimi aldadıcı bir paltarın bir çox qatları altında gizlənmir.
  
  "İrəli fəth atlısına. Aydındır ki, Sifarişin öz gündəliyi var, ona görə də fəth uşaq oyuncağından tutmuş video oyununa qədər hər şey ola bilər... ha ha. Dünya hökmranlığı müxtəlif formalarda ola bilər, düz deyirəm?"
  
  "Yalnız təlimatla davam edin" dedi Hayden.
  
  "Əlbəttə. Elə isə gəlin birbaşa mətləbə keçək, elə deyilmi? İsraillilər Kubada məhv etdikləri nasist müharibə cinayəti kultu haqqında bizə hər hansı məlumat verməkdən qəribə bir şəkildə çəkinsələr də, biz bilməli olduğumuz şeyi öyrəndik. Toz çökdükdən sonra nasistlər açıq şəkildə qərar verdilər ki, onlar qarışıqlıq etdilər və dünyanı idarə etmək üçün bu mükəmməl ideya ilə gəldilər. Onlar gerb, gizli kodlar, simvollar və daha çox şeylə birlikdə Ordeni yaratdılar. Onlar bir plan hazırladılar - çox güman ki, Reyx dövründə illərdir üzərində işlədikləri plan. Dörd növ silah basdırdılar və bu tapmaca ilə gəldilər. Bəlkə bunu daha da qaranlıq etmək istəyirdilər, kim bilir? Lakin Mossad onları iz qoymadan məhv etdi və mənə elə gəlir ki, çox tez. Gizli bunker otuz il ərzində açılmamış qaldı".
  
  "On beş dəqiqə" pilot lakonik şəkildə cavab verdi.
  
  "Bu silahdır?" Hayden soruşdu. "Onları haradan aldılar?"
  
  "Yaxşı, nasistlərin hər kəsin ola biləcəyi qədər əlaqəsi var idi. Böyük tapança yer və dəqiqlik üçün yenilənmiş köhnə dizayndır. Onlar qırxıncı illərdən səksəninci illərə qədər hər şeyə əllərini qoya bilərdilər. Pul heç vaxt maneə deyildi, amma hərəkət idi. Və güvən. Heç bir canlı cana belə inanmazdılar ki, onlar üçün bunu etsin. Çox güman ki, bütün dörd silahı və bir neçə onlarla xidməti gizlətmək üçün xırda gizli illər lazım idi. Güvən faktorları da ilk növbədə silahları gizlətmələrinin səbəblərindən biridir. Onları indi Kubada saxlaya bilməzdilər, elə deyilmi?" Vaşinqtonlu adam güldü, sonra birtəhər ayılmağı bacardı.
  
  Alisiya gözlərini zilləyib hər iki əlini bir-birinə sıxdı, sanki kiminsə arıq boynuna sarılacaqmış kimi.
  
  "Hər halda, siz hələ də mənimləsiniz? Mən başa düşürəm ki, vaxt azdır və sən çirkin içinə çıxıb nəsə çəkmək üçün qaşınırsan, amma bir az daha çox məlumatım var. Yenicə gəldi..."
  
  Fasilə.
  
  "İndi bu maraqlıdır."
  
  Daha çox səssizlik.
  
  "Bölüşmək istərdinizmi?" Hayden adamı dürtdü, helikopterin möhkəm tərəfinə baxdı, sanki onların eniş nöqtəsinin yaxınlaşdığını görürdü.
  
  "Yaxşı, mən yerin dörd tərəfi haqqında danışacaqdım - və ya ən azı onu necə gördüyümüz - amma görürəm ki, vaxtımız tükənir. Bax, mənə beşlik ver, amma nə edirsən et, - dedi, - yerə enmə!
  
  Bağlantı qəfil kəsildi. Hayden əvvəlcə yerə, sonra isə helikopterin içərisinə baxdı.
  
  Drake hər iki əlini yuxarı qaldırdı. "Mənə baxma. Mən günahkar deyiləm!"
  
  Alicia güldü. "Bəli, mən də."
  
  "Eniş etməyin?" Dahl təkrarladı. "Bu nə deməkdir?"
  
  Alisiya izah etmək istəyirmiş kimi boğazını təmizlədi, lakin sonra dinamiklərdən pilotun səsi hürüldü. "İki dəqiqə, uşaqlar."
  
  Hayden kömək üçün yaşlı bir möminə müraciət etdi. "Mano?" - Soruşdum.
  
  "O, eşşəkdir, amma yenə də bizim tərəfimizdədir" dedi iri Havaylı. "Mən deyərdim ki, onun sözünü qəbul edin."
  
  "Tez qərar vermək daha yaxşıdır" dedi Smit. "Biz aşağı düşürük."
  
  Rabitə sistemi dərhal həyata keçdi. "Mən nə dedim? Yerə düşmə! "
  
  Drake ayağa qalxdı və helikopterin interkomunu işə saldı. "Siktir get, dostum" dedi. "Yolda yeni kəşfiyyat."
  
  "Ancaq biz Çin hava məkanındayıq. Onların bizi fərq etməsinə qədər nə qədər vaxt keçəcəkləri barədə heç bir məlumat yoxdur".
  
  "Bacardığınızı edin, amma yerə düşməyin."
  
  "Hey dostum, mənə dedilər ki, bu, tez bir gəliş və gediş missiyası olacaq. Boş şey yoxdur. Əmin ola bilərsiniz ki, əgər burada bir neçə dəqiqədən çox qalsaq, bir neçə J-20-lərimiz olacaq".
  
  Alisiya Dreykə tərəf əyilib pıçıldadı: "Bu pisdir..."
  
  Yorkşirli vəziyyətin aktuallığını görüb onun sözünü kəsdi. "Aydındır ki, Vaşinqtondan olan Knobend hətta əlaqə kəsildikdə də bizi eşidə bilər" dedi, Dahla iradla baxdı. "Bunu eşitdinmi, Nobend? Təxminən altmış saniyəmiz var".
  
  "Daha çox vaxt aparacaq" deyə adam cavab verdi. "Cəsarətli olun, insanlar. Biz bu işin üstündəyik".
  
  Drake yumruqlarının sıxıldığını hiss etdi. Bu alçaldıcı davranış yalnız qarşıdurmaya səbəb oldu. Bəlkə niyyət bu idi? Hannibalın məzarını tapdıqları vaxtdan Drake bu missiyada nəyinsə səhv olduğunu hiss edirdi. Aşkar edilməmiş bir şey. Onlar sınaqdan keçirilibmi? Nəzarət altında idilər? ABŞ hökuməti onların hərəkətlərini qiymətləndiribmi? Əgər belədirsə, deməli hər şey Peruda baş verənlərlə bağlı olub. Və əgər belədirsə, Drake onların performansından çox narahat deyildi.
  
  O, baxışdan sonra dinləyicilərin hazırlaya biləcəyi sui-qəsdlərdən, intriqalardan və intriqalardan narahat idi. Siyasətçilərin idarə etdiyi hər hansı bir ölkə heç vaxt göründüyü kimi olmayıb və əslində nə baş verdiyini yalnız hakimiyyətdə olan insanların arxasında olanlar bilirdi.
  
  "Əlli saniyə" dedi ucadan. "Onda biz buradan gedərik."
  
  Pilot onlara "Biz kaskadyorluq etməyə çalışırıq" dedi. "Artıq o qədər alçaqıq ki, qapıdan bir ağacın üstünə çıxa bilərdin, amma mən quşu dağ vadisində gizlədirəm. Əgər dibində nəyinsə sıyrıldığını eşitsəniz, bu ya qaya, ya da yeti olacaq".
  
  Alisiya yüksək səslə udqundu. "Mən düşündüm ki, onlar Tibetin hər yerində gəzirlər?"
  
  Dahl çiyinlərini çəkdi. "Tətil. Yol səfəri. Kim bilir?"
  
  Nəhayət, əlaqə yenidən canlandı. "Yaxşı, insanlar. Biz hələ də yaşayırıq? Yaxşı yaxşı. Əla işdir. İndi... Çingiz xanın istirahət yeri ilə bağlı bütün mübahisələri xatırlayırsınız? O, şəxsən nişansız məzar istəyirdi. Onun məzarını tikən hər kəs öldürüldü. Dəfn yeri atlar tərəfindən tapdalanmış və ağaclar əkilmişdir. Sözün əsl mənasında, təsadüfdən başqa əlçatmazdır. Bütün bu sərsəm sxemləri sadəcə olaraq yıxdığı üçün mənə təsir edən bir hekayə odur ki, Kahn cavan bir dəvə ilə basdırılıb və yer dəvənin anası danasının qəbri başında ağlayanda tapılan zaman dəqiq müəyyən edilib.
  
  Pilot qəfil əlaqəni kəsdi. "Demək olar ki, geri dönüş nöqtəsindəyik, dostum. Otuz saniyədən sonra ya yanmaq istədiyimiz qədər tez buradan çıxacağıq, ya da uşaqları ora göndərəcəyik."
  
  "Oh," Vaşinqtondan olan adam dedi. "Səni unutdum. Bəli, get ordan. Mən sizə yeni bir yer göndərəcəyəm."
  
  Dreyk pilotun ağrısını bölüşərək qaş-qabağını çəkdi, lakin cavab olaraq susdu: "İsa, dostum. Siz bizi əsir götürməyə, yoxsa öldürməyə çalışırsınız?"
  
  O, yalnız qismən zarafat edirdi.
  
  "Hey hey. Sakitləş. Bax - bu nasistlər - "Qiyamət ordeni" - əllinci-səksəninci illərin arasında Atlıları - istirahət yeri axtarırdılar, hə? Görünür, hamısını tapıblar. Nə isə mənə deyir ki, Çingiz xanın məzarını tapmayıblar. Mən həqiqətən inanıram ki, belə bir tapıntı haqqında daha çox danışmaq olar. Sonra Sərəncamın özünü və sözləri izləyir: "Ancaq hər şey göründüyü kimi deyil. Biz 1960-cı ildə, tamamlandıqdan beş il sonra Xaqanın ziyarətinə getdik, Fəthi onun tabutuna qoyduq". Şübhəsiz ki, Kanın 1955-ci ildə tikilmiş məzarı yox idi. Amma əsasən türbənin olmaması, həmçinin dindarlara kömək etmək və turist axınını artırmaq üçün Çin onun üçün məqbərə tikdirdi".
  
  "Bu Çindədir?" Hayden soruşdu.
  
  "Əlbəttə ki, bu Çindədir. Bütün bu dörd künc məsələsi haqqında düşünürsən, elə deyilmi? Yaxşı, boz maddəni aktiv saxla. Bəlkə bir gün sənin üçün də burada bir iş tapılacaq".
  
  Hayden boğulmuş səsi uddu. "Sadəcə nəzəriyyənizi izah edin."
  
  "Doğru, sərin. Çingiz xanın məqbərəsi 1954-cü ildə tikilib. Bu, Daxili Monqolustanın cənub-qərbində, Ejin Horoda çay boyunca tikilmiş böyük bir məbəddir. İndi məqbərə əslində kenotafdır - orada cəsəd yoxdur. Amma deyirlər ki, orada Çingizə məxsus baş geyimi və başqa əşyalar var. Həmişə məşhur məzar və məzar daşından daha çox məqbərə ideyası ilə bağlı olan Çingiz, əvvəlcə yaşadığı səkkiz ağ yurdda, çadır saraylarında sitayiş edirdi. Bu daşınan məqbərələr Cinlərin Darkhad kralları tərəfindən qorunurdu və sonralar monqol millətinin simvoluna çevrilir. Sonda daşınan məqbərələrin ləğvi və qədim qalıqların yeni, daimi məqbərəyə köçürülməsi qərara alınıb. Cədvəl Sifarişin planına mükəmməl uyğun gəlir. Fəth etmək üçün hansı silahı seçsələr, Çingizin tabutunda, o məqbərədədir".
  
  Hayden sözlərini ölçüb-biçdi. "Lənət olsun axmaq" dedi. "Səhv edirsənsə..."
  
  "Cur?"
  
  "Bu əldə edə biləcəyiniz ən yaxşı şeydir."
  
  "Sifarişin girişi var idi" dedi Dahl. "Bu, mətndəki xətti izah edir."
  
  Hayden yavaşca başını tərpətdi. "Biz qurudan nə qədər uzaqdayıq?"
  
  "İyirmi yeddi dəqiqə."
  
  - Bəs digər komandalar?
  
  "Qorxuram ki, onların sizinki qədər ağıllı olub-olmadığını söyləmək üçün heç bir yol yoxdur. Yəqin ki, onlara məsləhət verən yüksək texnologiyalı mütəxəssis var". Minnətdarlıq bildirmək üçün fasilə verin.
  
  "Lənət mələk" Alisiya hönkürdü.
  
  "Yox". Hayden qəzəbini cilovladı. "Demək istəyirdim ki, daxili söhbətdə ən son nə var?"
  
  "Oh, dəqiq. Söhbət yüksək və qürurludur. Bəzi komandalar rəhbərlik tərəfindən götlərini təpiklədilər. Bəzilərinə Hannibalın yaşadığı yerin ətrafında yenidən qazıntı aparmaq tapşırığı verildi. Mən bilirəm ki, ruslar və isveçlilər əvvəllər sizin kimi Burxan Xalduna gedirdilər. Mossad və Çinlilər kifayət qədər sakitdirlər. fransızlar? Yaxşı, kim bilir, hə?"
  
  "Bu barədə haqlı olsan daha yaxşıdır" dedi Hayden, səsi zəhərli idi. "Çünki bunu etməsən... dünya əziyyət çəkəcək."
  
  "Bu məqbərəyə gəlin, miss Cey. Ancaq bunu tez edin. Digər komandalar artıq orada ola bilər".
  
  
  ON BEŞİNCİ FƏSİL
  
  
  Pilot hələ də əsəbi halda "Ejin Horo Banner" dedi. "Səkkiz dəqiqə qaldı."
  
  Komandanın şəhərdən kənarda enməsi və gəzintiyə başlaması üçün tədbirlər görüldü. Onlara kömək etmək üçün yerli arxeoloq işə götürüldü, o, onları məqbərəyə aparmalı idi. Dreyk təxmin etdi ki, o zaman nə baş verəcəyini bilmir.
  
  Bu məqsədlə, pilotun Çinin gizli döyüş təyyarələri ilə bağlı narahatlığına baxmayaraq, helikopter isti və hazır vəziyyətdə qalacaqdı.
  
  Zərbə və lənət, sonra helikopter dayanaraq komandaya tullanmaq üçün vaxt verdi. Onlar kolluqların, ölən meşənin kolluqlarının arasında tapdılar, lakin irəliyə doğru yolu asanlıqla görə bilirdilər.
  
  Təxminən bir mil təpədən aşağı böyük bir şəhərin kənarında yerləşir. Hayden oturmuş naviqasiyasını düzgün koordinatlara proqramlaşdırdı və komanda daha sonra özlərini mümkün qədər təqdim etdi. Çinlilərin turistlərə ehtiyacı var idi, buna görə də bu gün daha doqquz turist aldılar. Lauren helikopterdə qalmağa və davam edən söhbətləri həll etməyə əmin oldu.
  
  "Növbəti dəfə" o, komandanı tərk etməyə tələsərkən çağırdı, "Alicia bəzi şəbəkələr qura bilər."
  
  İngilis qadın xoruldadı. "Mən lənətə gəlmiş katibə kimi görünürəm?"
  
  "Mmm, doğrudanmı?"
  
  Drake Alisiyanı dürtdü və pıçıldadı: "Yaxşı, bunu keçən həftə etdin, yadındadır? Rol oyunu üçün?"
  
  "Bəli," o, parlaq gülümsədi, "əyləncəli idi. Mən Lorenin rolunun eyni olacağına şübhə edirəm".
  
  "Ümid edək ki, yox."
  
  İkisi müvəqqəti sığınacaqlarından çıxıb yavaş-yavaş sürünən təpədən enərkən bir-birlərinə isti təbəssümlə baxdılar. Seyrək bitki örtüyü və səhra tezliklə öz yerini yollara və binalara verdi, bir neçə hündürmərtəbəli otel və ofis binaları uzaqlarda görünməyə başladı. Qırmızılar, yaşıllar və pastellər mavi səmaya və solğun buludlara qarşı mübarizə aparırdı. Drake dərhal küçələrin və şəhərin özünün nə qədər təmiz olduğuna, bəzi magistral yolların nə qədər genişliyinə heyran oldu. Gələcək üçün sübut, dedilər.
  
  Əvvəlcə qəribə görünsə də, özlərinə kömək edə bilməyən turistlər əllərinin böyük ölçülü kürək çantalarından heç vaxt ayrılmadığından əmin olaraq görüş nöqtəsinə doğru irəlilədilər. Arxeoloq onları böyük qara heykəlinin kölgəsində at sürən adam qarşıladı.
  
  "Uyğundur". Dahl atlıya başını tərpətdi.
  
  Onların qabağında arıq, uzun boylu, saçları daranmış, baxışları düz olan bir qadın dayanmışdı. "Sən tur qrupunun üzvüsən?" Diqqətlə danışdı, sözlərini seçdi. "Ingilis dilimə görə üzr istəyirəm. Bu yaxşı deyil". O, güldü, balaca üzü qaşındı.
  
  "Problem yoxdur" dedi Dahl cəld. "Dreykin versiyasından daha aydındır."
  
  "Gülməli fu..."
  
  "Sən turistlərə oxşamırsan" dedi qadın onu saxladı. "Təcrübəniz varmı?"
  
  "Oh, bəli" dedi Dahl, onun əlindən tutub böyük bir jestlə apardı. "Biz yeni attraksionlar və şəhərlər axtarmaq üçün dünyanı gəzirik."
  
  "Yanlış yoldur" qadın olduqca mehribanlıqla dedi. "Məqbərə o biri tərəfdədir".
  
  "Oh".
  
  Drake güldü. "Onu bağışla" dedi. "Adətən o, yalnız baqaj daşıyır."
  
  Qadın kürəyini düzəldərək, düz saçlarını sıx bir baş bandına yığaraq qabaqda getdi. Komanda yenidən ajiotaj törətmək və ya heç bir qalıcı xatirələr buraxmaq istəməyərək, bacardıqları qədər yayıldı. Dahl, qadının adının Altan olduğunu və onun yaxınlıqda doğulduğunu, gəncliyində Çini tərk etdiyini və cəmi iki il əvvəl geri qayıtdığını öyrəndi. O, onları birbaşa və nəzakətlə apardı və tezliklə məqsədlərinə yaxınlaşdıqlarını göstərdi.
  
  Drake məqbərənin zirvəsini, ətrafdakı heykəlləri, pillələri və digər simvolik elementləri gördü. Ölüm hər yerdə gizlənə bilər. Birlikdə işləyərək, komanda digər komandaları və digər əsgərləri yoxlayarkən qadını yavaşlatdı, bütün bunlara baxmayaraq görünüşə heyran olduqlarını iddia etdi. Smith zibil qutularının və skamyaların arxasına baxaraq Altanı narahat edə bilərdi, lakin Dreykin "çox məhdud nəşri" ilə bağlı təsviri onun marağını daha da artırdı.
  
  "O, xüsusidir?"
  
  "Bəli, o, onlardan biridir."
  
  "Mən səni lənətə gəlmiş əlaqə vasitəsilə eşidirəm" deyə Smit hırıldadı.
  
  "Necə?"
  
  "Maşınlara gəldikdə, bu Pagani və Hermes tərəfindən Manny Koshbin üçün hazırlanmış Pagani Huayra Hermes nəşridir."
  
  "Bağışlayın. Bütün bunların nə demək olduğunu bilmirəm".
  
  "Aydındır". Drake ah çəkdi. "Smit bir növdür. Amma mənə sevimli hobbiniz haqqında danışın".
  
  "Gəzintidən çox zövq alıram. Səhrada gözəl yerlər var".
  
  "Düşərgə baxımından Smith-i yırğalanmış çadır dirəyi kimi düşünün. Sizi daim problemə salan, lakin onu formalaşdırdıqdan sonra yenə də yaxşı işləyən və həmişə, lakin həmişə sizi əsəbiləşdirməyi bacaran."
  
  Kəşfiyyatını başa vuran Smit rabitəçilərin üstündə nəsə mızıldandı. Lauren idarəolunmaz gülüşlər keçirdi.
  
  Altan şübhə ilə Yorkşirə baxdı, sonra baxışlarını komandanın qalan hissəsinə çevirdi. Xüsusilə Mai bu qadından qaçırdı, sanki öz mənşəyini gizlətməyə çalışırdı. Drake başqalarının bacarmadığını başa düşdü. Bir şey digərinə səbəb oldu və Mai haradan gəldiyini və ya bura necə gəldiyini müzakirə etmək istəmədi. Altan bir neçə addımı göstərdi.
  
  "O istiqamətdə. Məqbərə oradadır".
  
  Drake birbaşa uzun və sıldırım beton pillələrə aparan inanılmaz dərəcədə geniş və inanılmaz uzun beton yolu gördü. Addımlar başlamazdan əvvəl cığır nəhəng bir dairəyə çevrildi, onun mərkəzində şübhəsiz bir heykəl dayandı.
  
  "Yaxşı, bu dostum mütləq atlı idi" dedi Kinimaka.
  
  Çingiz xan çapan ata minərək nəhəng bir daş lövhənin üstündə dayandı.
  
  "İkinci atlı" dedi Yorgi. "Fəth".
  
  Altan son cümləni yəqin ki, eşitmişdi, çünki dönüb "Bəli. Xaqan ölümündən əvvəl məlum olan dünyanın əksər hissəsini fəth etdi. Mübahisələrə görə, soyqırım padşahı, o, həm də sağlığında İpək Yolunu siyasi cəhətdən birləşdirdi, bütün qərb yarımkürəsində ticarət və kommunikasiyaları artırdı. O, qanlı, dəhşətli bir lider idi, amma sadiq əsgərləri ilə yaxşı rəftar etdi və onları bütün planlarına daxil etdi".
  
  - Məqbərədə nələr var, bizə bir az məlumat verərdiniz? Drake hazırlanmaq istəyirdi. Bu missiyalarda sürət hər şey idi.
  
  "Yaxşı, bu, xarici bəzəklərlə bəzədilmiş düzbucaqlı qəbiristanlıqdan başqa bir şey deyil." İndi Altan turist bələdçisindən sitat gətirirmiş kimi danışırdı. "Əsas saray səkkizbucaqlıdır və orada ağ jadedən hazırlanmış beş metrlik Çingiz heykəli var. Dörd otaq və iki zal var ki, bunlar üç yurda bənzəyir. İstirahət Sarayında yeddi tabut var. Kang, üç yoldaş, dördüncü oğlu və o oğlunun arvadı.
  
  "Bir bayram sarayı" dedi Smith. "Həmçinin istirahət yeri kimi səslənir."
  
  "Hə". Altan onu çıxartdı, səbirlə Smitə baxdı və izlədikləri mətndən xəbərsiz oldu.
  
  "Məqbərəni imtiyazlılar olan qaranlıqlar qoruyur. Bu, bir çox monqollar üçün son dərəcə müqəddəsdir".
  
  Drake dərin, həyəcanlı bir ah çəkdi. Səhv etmişdilərsə və bura ikinci silahın yeri deyilsə... Nəticələrini təsəvvür etməkdən belə qorxurdu.
  
  Çin həbsxanasındakı həyat onların ən kiçik problemi olardı.
  
  Uzun gəzinti davam etdi, geniş cığırla əvvəlcə ziyarət, sonra kürənin yarılması, qədim generalın üzünə cəld nəzər salmaq, sonra daş pilləkənlərlə sonsuz dırmaşmaq. Komanda mövqeyində qaldı, nadir hallarda addım atdı və daim sayıq qaldı. Dreyk bu gün məqbərəyə nisbətən az sayda ziyarətçi gördüyünə sevindi və bu, çox faydalı oldu.
  
  Təsirli quruluş nəhayət göründü. Komanda hər şeyi qəbul etmək üçün ən yüksək pilləyə çatanda dayandı. Altan gözlədi, yəqin ki, turistlərə öyrəşmiş qorxu anlarına qapıldı. Drake hər iki ucunda nisbətən kiçik qübbələr və ortada daha böyük olan nəhəng bir bina gördü. Damları naxışlı tuncdan idi. Binanın qarşısında çoxlu qırmızı pəncərələr və ən azı üç böyük giriş var idi. Binanın qarşısında alçaq daş divar var idi.
  
  Altan qabağa getdi. Dahl geriyə dönüb komandaya baxdı.
  
  "Birbaşa qəbrin içinə" dedi Hayden. "Bunu aç, qutunu tap və çıx. Xoşbəxtlikdən döyüşmək üçün heç bir bədən yoxdur. Pilotumuzun dediyi kimi, boşboğazlıq yoxdur".
  
  Lauren söhbətdə ən son xəbərləri paylaşarkən Drake qulaq asdı.
  
  "İndi mənim böyük, yağlı sıfırım var, uşaqlar. Mən tam əminəm ki, israillilər və ruslar ağlını itiriblər, mətn yanlış yola işarə edib. DC düşünür ki, fransızlar yaxınlaşır, bəlkə sizdən yarım saat arxada. Dinləmək indi çox çətinləşir. Bizim başqa resurslarımız və NSA-nın heç vaxt açıqlaya bilməyəcəyi bir neçə fəndimiz var. İsveçlilər, Çinlilər və İngilislər bilinmir. Dediyim kimi, bu, mübarizədir".
  
  "Başqa kimsə var?" Drake dürtüldü.
  
  "Gülməli, bunu qeyd etməlisən. Naməlum mənbədən xəyal müdaxiləsi alıram. Səslər yoxdur, təsdiq etmək üçün heç bir yol yoxdur, amma bəzən sistemdə başqası var kimi görünür".
  
  "Kabusları qeyd etmə" dedi Alicia. "Son əməliyyatla bağlı kifayət qədər dəhşət hekayələrimiz var idi."
  
  Altan dayanıb arxaya çevrildi. "Siz hazırsınızmı? səni içəri aparacağam."
  
  Qrup başını tərpətdi və irəli getdi. Və sonra Drake Çin əsgərlərinin məqbərəni tərk etdiyini gördü, onlardan biri qoltuğunun altında böyük bir qutu tutdu, onların arasında arxeoloqlar da vardı.
  
  Çinlilər özləri ilə silah götürdülər və indi turistlərin olmaması onların xeyrinə idi.
  
  Rəhbərlərinin diqqətini onlara çevirməsi bir an çəkdi.
  
  
  ON ALTINCI FƏSİL
  
  
  Drake Dalın Altanı tutub geri çəkdiyini gördü, pilləkənlərlə aşağı uzun sıçrayış edərək Çin əsgərləri tərəfindən qorundu. O, bel çantasını yerə atdı və tez xarici cibini açdı. Sürətlə işləyir və heç vaxt çinlilərə baxmır, buna baxmayaraq özünü təhlükəsiz hiss edirdi. Hayden, Smit və Mey tapançalarla silahlanmışdılar.
  
  Çingiz xanın məqbərəsinin qarşısındakı meydanda silahlar qaldırılıb və rəqiblər toqquşub. Qutunu daşıyan adam narahat görünürdü. Çin komandası beş nəfərdən ibarət idi və artıq düşüncəli arxeoloqları kənara itələyirdi. Dreyk kiçik avtomatını qaldırıb gözlədi. Komandanın qalan hissəsi onun tərəfində yayılmışdı.
  
  "Bizə lazım olan tək şey qutudur" Hayden qışqırdı. "Onu yerə qoy və get."
  
  Çin komandasının liderinin gözləri boz şifer rəngində idi. "Hələ şansınız varkən öz yolu ilə getməli olan sizsiniz."
  
  "Biz bir qutu istəyirik" Hayden təkrarladı. "Və biz onu alacağıq."
  
  "Onda cəhd edin." Aparıcı tərcümə etdi və beş çinlinin hamısı sinxron şəkildə irəlilədi.
  
  "Heyrət! Vay. Biz eyni lənətə gəlmiş tərəfdəyik".
  
  "Oh, sadəcə bir zarafat. Gülməli. Amerika və Çin heç vaxt eyni tərəfdə olmayacaqlar".
  
  "Bəlkə də yox" dedi Dreyk. "Ancaq biz xalq üçün döyüşən əsgərlərik. "
  
  Rəhbərin yerişindəki qeyri-müəyyənliyi, üzündəki cüzi qeyri-müəyyənliyi gördü. Bu, yəqin ki, onların hamısına təsir etmişdi, çünki Çin komandası tamamilə dayandı. Hayden silahını aşağı endirib, boşluğu daha da bağladı.
  
  "Biz ortaq dil tapa bilmirik?"
  
  başını sallayın. "Bəli, edə bilərdik. Amma hökumət və siyasi liderlər, terrorçular və tiranlar həmişə bizim yolumuza mane olacaqlar".
  
  Dreyk kişinin üzündəki kədəri və öz sözlərində mütləq imanı gördü. Rəqib komandalar şiddətli toqquşduqca nə silah, nə də lülə qaldırıldı. Bütün bunlar hörmət naminə idi.
  
  Drake ayağa qalxdı, pulemyotunu bel çantasına qoydu və hücumla üz-üzə gəldi. Yumruklar sinəsinə bağlandı və qollarını qaldırdı. Diz qabırğalarını möhkəm kəsdi. Drake havanın bədənindən çıxdığını hiss etdi və bir dizi üstə çökdü. Hücum amansız idi, dizlər və yumruqlar şiddətlə vurur və yağış yağırdı, vəhşilik ona heç bir cəza və ya rahatlama şansı verməyə hesablanmışdı. Ağrıya dözdü və vaxtını verdi. O, burulub çevrilən kimi digər səhnələr də keçdi. Alisiya hündür kişi ilə mübarizə aparırdı; Hayden və Kinimaka liderlə döyüşdü. Mai rəqibini çiyninin üstünə göndərdi və sonra döş sümüyünü ağrılı şəkildə vurdu.
  
  Drake bir fürsət gördü və ondan istifadə etdi. Arxasında o, həmişəki kimi pilləkənlərin üstündən tullanan Thorsten Dahlın göründüyünü eşitdi; göz ardı edilə bilməyən nəzərə çarpan bir varlıq. Drake-nin hücumçusu bir anlıq dayandı.
  
  Keçmiş SAS əsgəri ayaqlarını yelləyərək, rəqibini dizinin arxasından tutaraq yerdə süründü. İrəli yıxıldı, dizləri üstünə düşdü. O, Drake səviyyəsinə düşdükdə, Yorkshireman güclü bir baş zərbəsi buraxdı. Qışqırıq və iri açılmış gözlər onun nə qədər sərt vurduğunu göstərirdi. Çinli komando səndələyib bir əlinə söykəndi. Drake ayağa qalxdı və dizləri və başları ilə lütfünü tam şəkildə qaytardı. Bəzi qançırlar və qan var idi, lakin həyati təhlükəsi yox idi.
  
  Dahl qaçaraq Alisiyanın rəqibini hədəfə aldı. İsveçli Alicia vurduğu kimi öküz kimi vurdu. Hücum edən şəxs ayağından yıxıldı və boynunun arxasına güclü zərbə endirdi, titrədi və heyrətə gəldi. Onlar Mainin rəqibini huşunu itirərək döydüyünü və sonra qutusu olan bir adam tapdığını görmək üçün dərhal arxaya çevrildilər.
  
  "Salam!" Alisiya onları görəndə ağladı və qaçmağa başladı.
  
  Onlar qaçmağa başladılar, lakin Smit və Yorgi artıq döyüşü tərk etmişdilər. "Görmək?" Alicia dedi. "Bizim gücümüz saylardadır. Bu lənətə gəlmiş komandada bu qədər əziyyət çəkməyimizin bir səbəbi olduğunu bilirdim.
  
  İrəlidə Kenzi kişinin yeganə başqa yolunu kəsdi - məqbərəyə geri. İndi qəmgin baxışı və itaətkar bir duruşu ilə əvvəllər saxladığı silahı çıxartdı.
  
  Drake ərazini yoxladı və gördü ki, Hayden nəhayət qrupun liderini ram edib.
  
  "Bunu etmə!" - kişiyə qışqırdı. "Sən çoxsan, dostum."
  
  Hayden başını qaldırdı, vəziyyəti qiymətləndirdi, sonra yanağındakı qanı sildi. Dreyk indi Altanın bir nəzər salmaq üçün geriyə addım atdığını gördü və öz-özünə ah çəkdi. Maraq...
  
  Silah hərəkətsiz qaldı, qutu hələ də möhkəm, demək olar ki, ölümcül sıxıntıda idi. Hayden ayağa qalxdı və ovuc içi çölə baxaraq əlini qaldırdı. Onunla kişi arasında hündür buxur yandırıcı dayanmışdı, lakin o, görünənə qədər yerindən tərpəndi.
  
  Kenzi arxadan irəlilədi. Smit və Kinimaka yan tərəfdən. Əsgərin gözündə təlaşdan əsər-əlamət yox idi, sadəcə istefa.
  
  "Heç kim ölmədi." Hayden huşunu itirmiş və inləyən Çin əsgərlərini göstərdi. "Heç kim məcbur deyil. Sadəcə qutunu buraxın".
  
  Alisiya onun diqqətini çəkdi. "Və əgər sizə bir yumruq lazımdırsa, onu yaxşı göstərmək üçün" dedi. "Burdayam".
  
  Əsgərin zehniyyətinə təslim olmaq daxil deyildi. Və bu adamın gedəcək yeri, qaçış yolu yox idi.
  
  "Silah," dedi Dreyk, "yalan ümiddir. Siz bilirsiniz ki, belədir".
  
  Şərh hədəfə dəydi, tapançalı əl ilk dəfə titrədi. Ağır sükut davam etdi və Dreyk məğlub olan bir neçə adamın tərpənməyə başladığını gördü. "Sən qərar verməlisən, dostum" dedi. "Saat işlənir."
  
  Demək olar ki, dərhal kişi tapança çıxarıb qaçmağa başladı. O, Haydeni nişan aldı, sonra bir dəfə buxur yandırıcının yanında əlini qapağın üstünə çırpdı, onu yıxmaq ümidi ilə. Zərbə və inilti onun yeganə mükafatı idi, çünki əşya möhkəm bağlanmışdı, lakin o, qaçmağa davam etdi.
  
  Hayden diqqətini saxlayaraq gözlədi.
  
  Alicia onun kor tərəfdən hücuma keçdi, göyərçin və reqbi tutuşu ilə belindən tutdu. Adam əyildi, az qala yarıya düşdü, başı Alisiyanın çiyninə dəydi və qutu yan tərəfə uçdu. Hayden çox zərər görməmişdən əvvəl onu tutmağa çalışdı. Sürətli baxış ordenin gerbinin olduğunu təsdiqlədi.
  
  Alisiya huşunu itirmiş adamı ovladı. "Sənə dedim ki, sənin yanında olacağam."
  
  Komanda qiymətləndirdi. Çinlilər artıq hərəkət edirdilər. Fransızlar yaxın idilər. Haydenin bir sözü Loreni söhbətə qaytardı.
  
  "Pis xəbər, uşaqlar. Fransızlar gözünü sizdən çəkmir, ruslar da onlardan göz çəkmir. Köçürün!"
  
  Cəfəngiyat!
  
  Dreyk pilləkənlərlə geriyə və məqbərəyə aparan düz yola baxdı. O, adamların qaçdığını gördü, dörd nəfərdən ibarət komanda, demək olar ki, fransız olmalı idi. "Onlar çox yaxşıdır" dedi. "Əslində, artıq iki dəfədir ki, bizə birinci gəliblər."
  
  "Biz getməliyik" dedi Smit. "Onlar bir neçə dəqiqədən sonra bizimlə olacaqlar."
  
  "Hara getməli?" Alisiya soruşdu. "Yeganə çıxışı bağladılar"
  
  Drake yanlarda ağacları və qarşısındakı qazonları gördü. Əslində seçim məhdud idi.
  
  "Buyurun" dedi. "Və Lauren, bir vertolyot göndər."
  
  "Yolumun üstündə".
  
  "Tez et" dedi Smit. "Bu fransızlar ayaq üstədir."
  
  Drake rusların çox geridə qala bilməyəcəyini düşünərək irəli atıldı. Təəssüf ki, çox keçmədi ki, kimsə atəş açmağa başladı. İndiyə qədər onlar üçün hər şey yaxşı getmişdi, əsgərin əsgərə, insanın insana münasibətində ən yaxşısını görmüşdülər, lakin belə kövrək atəşkəsin davam etmə şansı minimal idi.
  
  Gəlin faktlarla üzləşək: Əgər bu ölkələr birlikdə işləmək və mükafatları bölüşmək istəsəydilər, hakimiyyətdə olan kişilər və qadınlar yaxşı bilirlər ki, bu, daha asan yol olacaq - amma yenə də mübarizəni davam etdirirlər.
  
  Ağacların arasında sürüşdü. Heyden onun hələ açılmamış sirri olan bəzəkli qutudan yapışaraq onun arxasınca qaçdı. Dahl arxada dayanaraq fransızların irəliləyişini izləyirdi.
  
  "Bizdən beş dəqiqə arxada. Ruslardan əsər-əlamət yoxdur. Çinlilər isə oyanır. Yaxşı, bu, onların hamısını bir az dayana bilər."
  
  "Vertolyot on dəqiqəyə çatacaq" dedi Lauren onlara.
  
  "Ona tez getməsini söylə" dedi Alisiya. "Bu oğlan isti olmalıdır."
  
  "Mən bunu ötürəcəm."
  
  Drake yaxşı bir örtük xəttinə ümid edərək ən birbaşa yolu tutdu. Ağaclar hər tərəfə uzanırdı, torpaq yumşaq və gilli idi və zəngin torpaq iyi gəlirdi. Kensi qalın bir budaq götürdü və qaçarkən çiyinlərini çəkdi, sanki "biz bununla kifayətlənməliyik" deyirdi. Əvvəlcə uzun bir eniş, sonra kəskin dırmaşma və onların arxasınca gedən marşrut yoxa çıxdı. Səma demək olar ki, görünmürdü və bütün səslər boğuq idi.
  
  "Ümid edirəm ki, qarşımızda heç kim yoxdur" dedi Dahl.
  
  Kinimaka bərk basaraq hönkürdü. "Dinləyicilərə etibar edin" dedi, açıq şəkildə CIA günlərini xatırlayaraq. "Onlar düşündüyünüzdən daha yaxşıdır."
  
  Drake də onların yer üzündə olmadığını gördü və onun sahə hissi zəif idi. Dahlın da arxadan eyni şeyi edəcəyinə əmin olaraq hər üfüqdə göz gəzdirdi. Dörd dəqiqədən sonra onlar qulaq asmaq üçün bir müddət dayandılar.
  
  "Bu helikopterdə istiqamət tapıldı?" Hayden Lorenə pıçıldadı.
  
  New Yorker onların mövqelərini skanerdə yanıb-sönən mavi nöqtələr kimi görə bilirdi. "Birbaşa irəli. Davam et."
  
  Hər şey sakit idi; onlar dünyada yeganə insanlar ola bilərdilər. Drake bir müddət sonra addımlarını diqqətlə seçərək davam etdi. Alicia onun yanında süründü, Hayden bir addım geridə qaldı. Komandanın qalan hissəsi indi sıralarını artırmaq üçün yayıldı. Silah çəkildi və sərbəst şəkildə tutuldu.
  
  Qarşıda ağaclar incəlmişdi. Drake xarici perimetrin yaxınlığında dayandı, ərazini yoxladı.
  
  "Bu, düz bir sahəyə qısa bir enişdir" dedi. "Kırıcı üçün idealdır. Cəhənnəm, hətta isveçli belə böyük hədəfi vura bilər".
  
  "Görüşə üç dəqiqə qaldı" dedi Lauren.
  
  Hayden Dreykə yaxınlaşdı. "Bu nə kimi görünür?"
  
  "Düşmənlərdən əsər-əlamət yoxdur." O, çiyinlərini çəkdi. "Amma kiminlə məşğul olduğumuzu nəzərə alsaq, onlar niyə olmalıdır?"
  
  Dahl yaxınlaşdı. "Burada da belədir. Onlar, əlbəttə ki, hardasa, amma yaxşı gizlənirlər".
  
  "Və əmin ola bilərsiniz ki, onlar bu tərəfə gedirlər" dedi Mai. "Niyə gözləyirik?"
  
  Dahl Dreykə baxdı. "Yorkshire pudinqinə fasilə lazımdır."
  
  "Bir gün," Dreyk bölgəyə son dəfə nəzər salaraq dedi. "Siz həqiqətən heyrətamiz dərəcədə gülməli bir şey söyləmək üzrəsiniz, amma o vaxta qədər lütfən, danışanda danışın."
  
  Onlar kəskin, otlu bir yamacla aşağı hərəkət edərək, ağacların cərgəsindən çıxdılar. İsti bir meh Drake-i qarşıladı, ağacların qarmaqarışıqlığından sonra xoş bir hiss. Bütün ərazi boş idi və bitdiyi yerdən çox uzaqda asfalt zolağı ilə hasarlanmışdı.
  
  "İndi hərəkət et" dedi Drake. "Düz yerdə perimetr qura bilərik."
  
  Lakin sonra bütün ərazidə sülh və boşluq məhv edildi. SPEAR komandası yamacdan aşağı qaçdı, ruslar isə gizləndikləri yerdən sol tərəfə töküldülər. Onların hər ikisinin qabağında, uzaqdakı ağaclar bağına sığınan fransızlar da gözə gəldilər.
  
  Ən azından bu, Dreykin hər şeyə baxışı idi. Onlar, şübhəsiz ki, ad etiketləri taxmırdılar, lakin üz cizgiləri və davranışları heyrətamiz dərəcədə fərqli idi.
  
  Eyni zamanda səmada onların helikopteri peyda oldu.
  
  "Ah lanet".
  
  Sol tərəfdə, rus bir dizi üstə çökdü və alovlu silahı çiyninə bağladı.
  
  
  ON YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  Drake addımın ortasında dönüb atəş açdı. Onun güllələri elit əsgərin ətrafındakı otları qoparsa da, onun hazırlığını pozmadı. Raketatar heç vaxt tərəddüd etmədi; onu tutan qol möhkəm qaldı. Yoldaşları onun ətrafında toplaşaraq cavab atəşi açdılar. Drake birdən özünü təhlükələrlə dolu bir dünyada tapdı.
  
  Fransızlar bütün gücləri ilə birbaşa eniş helikopterinə tərəf qaçdılar. Drake, Dahl və Smith ilə birlikdə rusları körfəzdə və keşiyində saxladı. Pilotun siması görünürdü, diqqəti eniş yerinə yönəldib. Alisiya və Mey heç də yavaşlamadılar və onun diqqətini cəlb etmək üçün əl yellədilər.
  
  Güllələr havanı kəsdi.
  
  Dreyk ruslardan birini qanadı ilə vuraraq onu bir dizinə göndərdi. Haydenin səsi kommunikatorun üzərindən gurlandı.
  
  "Pilot, qaçmağa çalışın! Lauren, ona de ki, onların raketləri var!"
  
  Drake, Dahl və Smith rus kontingentini döydülər, lakin onlar, xüsusən də hərəkət edərkən düzgün formalaşdırmaq üçün çox uzaqda qaldılar. Pilot başını qaldırdı, sifəti şoka düşdü.
  
  RPG atəş etdi, raket hava uğultusu və yüksək səslə uçdu. Drake və digərləri onun havada iz buraxıb səhvsiz düz vertolyota doğru uçmasını ancaq çarəsizcə seyr edə bildilər. Şiddətli panikaya düşən pilot vertolyotu əyərək kəskin yayınma manevri etdi, lakin keçən raket çox sürətli idi, alt tərəfə dəydi və tüstü və alov buludunda partladı. Vertolyot əyilib yıxıldı, parçalar düşdü və uçuş yolundan kənara aparıldı.
  
  Yalnız inamsızlıq, ümidsizlik və qaranlıq qəzəblə baxanda onun dəhşətli trayektoriyasının hara aparacağını gördü.
  
  Fransızlar onun gəldiyini görüb dağılmağa çalışsalar da, qəzaya uğrayan helikopter onların arasında yerə çırpılıb.
  
  Drake başını çəmənliyə basdıraraq yerə yıxıldı. Qırmızı və narıncı alovlar qalxıb söndü, qara tüstü səmaya qalxdı. Helikopterin əsas hissəsi bir nəfərin üzərinə enib; o və pilot dərhal öldü. Əsas rotor bıçağı çıxdı və üçüncü uduzandan o qədər tez və qəfil keçdi ki, bu barədə heç nə bilmədi. Drake başını qaldırıb yanan zibil parçasının digərinin üzərinə düşdüyünü gördü. Zərbənin gücü onu ayaqlarından yerə yıxdı və bir neçə addım geri atdı, bundan sonra bütün hərəkətlərini dayandırdı.
  
  Yalnız iki fransız sağ qaldı; komandanın əsas hissəsi bir uğursuz hadisədə məğlub oldu. Dreyk onlardan birinin yanmış əli ilə qıcıqlanan alovdan uzaqlaşdığını, digərinin isə səndələyərək yaxınlaşdığını gördü. İkincisi birtəhər silahı tuta bildi və eyni zamanda yoldaşına kömək etdi.
  
  Drake qəzəbini uddu və konsentrasiyasını möhkəm saxlamağa davam etdi. Onların yeganə istehsal vasitələri məhv edildi. Hayden hələ də cərimə zərbəsini saxlayırdı, lakin indi ruslar tamamilə açıq niyyətlə onlara tərəf tələsirdilər. RPG olan adam hələ də dağıntıları nişan alırdı, sanki ikinci zərbəni düşünürdü.
  
  Drake ayağa qalxdı və komanda onunla birlikdə ayağa qalxdı. Ruslardan uzaqlaşaraq odun tərəfinə keçərək, düşmənlərini aşağı yatmağa məcbur edən sığınacaqlar şəbəkəsi qurdular. Drake və Dahl hər ikisi yelekli adamları yumruqladılar və onları yerə sərdilər. Onlar yaxınlaşdıqca qaynayan alov onları bürüdü, içəridən kəskin çınqıllar və güclü xırıltılar eşidildi. Drake onun üzünü yuduğunu hiss etdi və sonra kor tərəfinin arxasına keçdi. Qalan fransızlar artıq uzaqda idilər, yaraları və itkiləri ilə mübarizə aparırdılar və hələlik açıq şəkildə münaqişədən kənarda qaldılar.
  
  Drake bir dizi üstə çevrilərək comm düyməsini basdı.
  
  "Helikopter enir," o, bunu Lorenə təsdiqləmək üçün dedi, "Hazırda başqa bir evakuasiya vasitəsinə ehtiyacımız var."
  
  Cavab susduruldu. "Onun üzərində".
  
  Komanda alovlanan maneə ilə yaxınlaşan düşmən arasındakı məsafəni artıraraq geri çəkilməyə davam etdi. İnanılmaz və cəsarətlə Rusiya RPG-si artıq məhv edilmiş helikopterə daha bir raket ataraq havaya daha çox alov sütunu və qəlpə göndərdi.
  
  Drake metal parçasının çiynindən çıxdığını və zərbədən ətrafda fırlandığını hiss etdi. Dahl arxaya baxdı, lakin Yorkshireman başını tərpətdi: "Mən yaxşıyam".
  
  Alisiya onları uzaq hasara tərəf göstərdi. "Bu yol yeganə seçimdir. Hərəkət edin, insanlar!"
  
  Hayden qutunu düzəltdi və qaçdı. Smit və Kinimaka ruslarla aralarında atəş açaraq geridə qaldılar. Drake qarşıdakı ərazini skan etdi, həmişə yeni sürprizlərə hazır idi və ən pisini gözləyirdi. Çinlilər hardasa, israillilər, isveçlilər və ingilislər isə ayıq-sayıq idilər.
  
  Sürətləri onları təqib edən ruslardan ayırdı və boş vaxtda hasara çatdılar. Alicia və Mey qısa yola getdilər və sonra özlərini digər tərəfdə, hər iki istiqamətdə görünən səhrada yoxa çıxan iki zolaqlı asfalt zolağının yanında tapdılar. Lauren hələ onlara qayıtmamışdı, lakin onlar DC-nin kömək edəcəyini bilə-bilə onu öz ixtiyarına buraxdılar.
  
  Drake böyük inamla dolu deyildi. O, Lauren-i günahlandırmadı - New Yorker təmiz su üzərində idi, lakin bu missiyada indiyə qədər heç bir şey ona Kapitoliyada təhlükəsiz və isti oturan kişi və qadınların arxalarının tamamilə örtüldüyünü söyləmədi.
  
  Alicia qaçmağa getdi. Getdikcə daha qəribə bir ssenari idi. Drake bilirdi ki, rusların bir növ örtüyü var idi. Bəlkə də yolda idi.
  
  "Oraya bax," Kenzi dilləndi.
  
  Təxminən yarım mil irəlidə qara yolsuzluq avtomobili mübarizə aparan fransızları götürmək üçün dayandı. Onlar baxdıqca, maşın sürətlə saatda yüz səksən mil sürətləndi, iki operativi yüklədi və gurultu ilə sürətlə uzaqlaşdı.
  
  "Yazıq piçlər" dedi Dahl.
  
  "Biz özümüz üçün narahat olmalıyıq" dedi Smith. "Yoxsa biz də "yazıq piç" olacağıq.
  
  Alicia hər tərəfə baxaraq dedi: "Qorxunun bir fikri var". "Ciddi, getməyə yerimiz yoxdur."
  
  "Qutuyu basdırın." Kinimaka yolun kənarında olan ağacları göstərdi. "Bunun üçün sonra qayıdın. Və ya Laurendən başqa komanda göndərməsini xahiş et."
  
  Drake Dala baxdı. "Çox çətin deyil, hə?"
  
  "Çox risklidir" dedi Hayden. "Onlar tapa bilər. Mesajı kəsin. Üstəlik, bu məlumatlara ehtiyacımız var. Digər komandalar artıq üçüncü atlıya doğru irəliləyə bilər."
  
  Drake gözlərini qırpdı. O, bu barədə düşünmürdü. Alnının düz ortasında bir gərginlik düyün vurmağa başladı.
  
  "Heç vaxt ağlıma gəlməzdi ki, lənətə gəlmiş Çində sındırılacağım" dedi Alicia.
  
  "Bu, dünyanın dörd küncündən biridir" dedi Dahl ona. "Buna görə də təsəlli tapın."
  
  "Oh, sağ ol, adam. Bunun üçün təşəkkür edirik. Bəlkə kondominium alaram".
  
  Ruslar artıq yoldadırlar. Drake onlardan birinin radioya qışqırdığını gördü. Sonra baxışları rusların yanından keçdi və diqqətini uzaqda hərəkət edən bir şeyə yönəltməyə çalışdı.
  
  "Bəlkə də bu onların maşınıdır" dedi Dahl, eyni anda qaçaraq geriyə baxdı.
  
  Yorgi gözləri qartal kimi güldü. "Ümid edirəm ki. Və on il əvvəl siz haqlı ola bilərdiniz".
  
  Drake gözlərini sıxdı. "Hey, bu avtobusdur."
  
  "Qaçmağa davam et" dedi Hayden. "Maraqlı görünməməyə çalışın."
  
  Alicia güldü. "İndi bunu etdin. Mən izləməyi dayandıra bilmirəm. Bunu heç etmisinizmi? Bilirsən ki, kiməsə baxmamalısan və ondan uzaqlaşa bilməyəcəksən?
  
  "Mən bunu hər zaman başa düşürəm" dedi Dahl. "Təbii".
  
  "Yaxşı, dəri geyinmiş kukla nadir bir mənzərədir" dedi Dreyk.
  
  Avtobus parlaq sarı və müasir idi və sürətini azaltmadan rusların yanından keçdi. Drake sürətini, sürücüsünü və sərnişinlərini yüksək qiymətləndirdi, lakin onların başqa seçimi olmadığını bilirdi. İstənilən böyük şəhərdən bir neçə mil məsafədə idilər. Avtobus yaxınlaşıb ruslar ona baxanda SPEAR komandası yolu kəsib.
  
  "Yavaşlaş" dedi Alicia.
  
  Smit qəfil güldü. "Bu, Kanzas deyil. O, səni başa düşməyəcək".
  
  "Sonra universal bir dil." Alicia Haydenin baxışlarına baxmayaraq silahını qaldırdı.
  
  "Daha tez" dedi Dahl. "O, radioya atlamazdan əvvəl."
  
  Avtobus yavaşladı və bir qədər sürüşdü, geniş ön hissəsi ofsayta sürüşdü. Ruslar artıq qaçmışdılar. Drake qapını itələyərək sürücüyə açması üçün işarə etdi. Adamın sifəti qorxmuşdu, gözləri iriləşərək əsgərlərlə sərnişinləri arasında dolanırdı. Drake qapı açılana qədər gözlədi və sonra əlini uzadaraq irəli addımladı.
  
  "Biz sadəcə gəzintiyə çıxmaq istəyirik" deyə o, bacardığı qədər sakitləşdirdi.
  
  Komanda avtobusun ortasına keçdi. Dahl son olaraq ayağa qalxdı və sürücünün əlinə vurdu.
  
  "İrəli!" Yolu göstərdi.
  
  Ruslar yüz metrdən çox arxada deyildilər, sürücü ayağını yerə basarkən silahlar qaldırıldı. Görünür, o, yan güzgülərə baxırdı. Avtobus hərəkət etməyə başladı, sərnişinlər geri atıldı. Drake dayandı. Alicia təqibi qiymətləndirmək üçün avtobusun arxasına keçdi.
  
  "Onlar güclənir"
  
  Drake Dalğa əl yellədi. "Kianuya deyin ki, cəhənnəmə tələsin!"
  
  İsveçli bir az xəcalətli görünsə də, avtobus sürücüsü ilə danışıb. Maşın yavaş-yavaş sürətini artırdı. Drake Alicia'nın qaçdığını və sonra sürətlə arxaya çevrilərək avtobus sərnişinlərinə qışqırdığını gördü.
  
  "Düşün! İndi!"
  
  RPG-dən qorxan Drake də yıxıldı. Xoşbəxtlikdən güllələr yalnız maşının arxa hissəsinə dəyib, hamısı şassidə qalıb. O, rahatlıqla ah çəkdi. Aydındır ki, ruslara mülki itkilər barədə xəbərdarlıq edilib. Heç olmasa bir şey idi.
  
  Yenə hər bir elit komandanın planlarının arxasında duran siyasi maxinasiyalar yada düşdü. Bütün komandalar dövlət tərəfindən maliyyələşdirilmədi; və bəzi liderlər nə baş verdiyini belə bilmirdilər. Bir daha onun fikirləri fransızlara - və ölən əsgərlərə qayıtdı.
  
  Onlar öz işlərini görürlər.
  
  Avtobus bütün çərçivəsi titrəyərək yol boyu sürətini artıraraq ruslardan uzaqlaşdı. Dreyk onların getdikləri istiqamətdə Ejin Horoya doğru getdiklərini bildiyindən bir az rahatladı. Sürücü geniş, süpürgəçi döngə ilə razılaşdı. Alisiya arxa oturacaqdan aşağı qışqıran kimi Drake arxaya çevrildi.
  
  Və ruslara məxsus qara helikopterin onları götürmək üçün aşağı endiyini gördülər.
  
  Haydenin səsi əlaqəni doldurdu. "Onlar hücum etməyəcəklər"
  
  Drake dodaqlarını büzdü. "Maye əməliyyatı. Sifarişlər dəyişir".
  
  "Və onlar hələ də avtobusu yoldan çıxara bilərlər" dedi Dahl. "Şəhərə qədər nə qədər məsafə var?"
  
  "Səkkiz dəqiqə" deyə Lauren cavab verdi.
  
  "Çox uzun". Dahl koridorda sürətlə gedən maşının arxasına keçdi və sərnişinlərə irəli getməli olduqlarını izah etməyə başladı. Bir neçə dəqiqə keçdi və o, Alisiyaya qoşuldu.
  
  "Salam Torsti. Həmişə arxa oturacaqların öpüşmək üçün olduğunu düşünürdüm".
  
  İsveçli boğulmuş səs çıxardı. "Məni xəstə etməyə çalışırsan? Mən o dodaqların harada olduğunu bilirəm".
  
  Alicia onu öpdü. "Siz onların harada olduqlarını bilmirsiniz."
  
  Dahl təbəssümü boğdu və xaç işarəsi etdi. Rus vertolyotu əsgərlər eniş zolağının üzərində uçarkən qısa müddətə yerə enib. Avtobus bir qədər məsafə qət etdi və onların arasında döndü və Alicia və Dahl havaya baxdılar.
  
  Drake qaçan fransızları qarşıda axtardı, lakin onların hücum etməyə çalışıb-çalımayacağından şübhələndi. Onların sayı az idi və itkilərlə mübarizə aparırdılar. Həddindən artıq qiymətləndirdilər. Birbaşa üçüncü ipucuna getsəydilər, daha məntiqli olardı.
  
  Yenə də baxırdı.
  
  Lorenin səsi kommunikatordan gəldi. "Altı dəqiqə. Danışmağa vaxtınız var?"
  
  "Nə haqqında?" Smit hönkürdü, lakin qıcıqlandırıcı bir şey söyləməkdən çəkindi.
  
  "Üçüncü Süvari sirrdir, orden suları bulandırmaq üçün oraya atıb. Məşhur hindlilər arasında Mahatma Qandi, İdira Qandi, Dipak Çopra var, bəs indiyə qədər yaşamış ən pis insanı necə tapmaq olar? Və o, məşhur idi". O, ah çəkdi. "Biz hələ də yoxlayırıq. Bununla belə, Vaşinqtondakı beyin mərkəzi hələ də çıxılmaz vəziyyətdədir. Onlara dedim ki, o qədər də pis olmaya bilər".
  
  Drake rahat nəfəs aldı. "Bəli, sevgilim. Baş verə biləcək ən pis şey deyil" dedi. "Bu, digər xalqları yavaşlatmalıdır."
  
  "Bu, mütləq baş verəcək. Başqa bir xəbərə görə, biz dünyanın dörd bir tərəfini sındırdığımızı düşünürük".
  
  "Sizin varınızdır?" Mai dedi. "Bu yaxşı xəbərdir."
  
  Drake onun tipik ifadəsini bəyəndi. "Orada dayan, Mai."
  
  "Bəli, mən həyəcanla yerimdən tullanmaq istəmirəm" deyə Alisiya quru əlavə etdi.
  
  Mai cavab verməyə cəsarət etmədi. Lauren heç nə deyilmiş kimi davam etdi: "Bir dəqiqə gözləyin, uşaqlar. Sadəcə mənə dedilər ki, çinlilər buna qayıdırlar. Ən azı iki helikopter sizin tərəfə doğru gedir".
  
  "Biz Çin avtobusundayıq" dedi Yorgi. "Heç olmasa onlardan qorunmayacağıqmı?"
  
  "Bu bir az sadəlövhdür" dedi Kenzie. "Hökumətlərin vecinə deyil"
  
  "Həddindən artıq ümumiləşdirməyə baxmayaraq," Hayden əlavə etdi. "Kenzie haqlıdır. Onların avtobusa minməyəcəyini güman edə bilmərik".
  
  Dreyk avtobusun qarşısında mavi səmada qara ləkə böyüdükcə peyğəmbərlik sözlərini düşündü.
  
  Alisiya dedi: "Ruslar buradadır".
  
  Bu, xeyli çətinləşib.
  
  
  ON SƏKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  Helikopterlər qabaqda və arxada uçurdu. Dreyk çin quşunun az qala asfalta doğru süzülməsini seyr etdi və düz avtobusa tərəf getdi.
  
  "Bizi qəza etməyə məcbur edirlər" dedi, sonra qorxmuş sürücünü göstərdi. "Yox yox. davam et!"
  
  Avtobusun mühərriki guruldadı, təkərlər yerdə guruldadı. Qarşıda toplaşan bir neçə nəfər artıq qışqırmağa başlamışdı. Drake bilirdi ki, çinlilər vertolyotu qəsdən vurmayacaqlar, lakin onun biliklərini sərnişinlərə çatdırmaq çətin idi.
  
  Sürücü gözlərini bərk-bərk yumdu. Avtobus çevrildi.
  
  Dreyk söyüb sükandan tutaraq adamı oturduğu yerdən uzaqlaşdırdı. Smit kişiyə kömək etdi və onu kobud şəkildə keçidə apardı. Dreyk avtobusun sükanı arxasına tullandı, ayağını qaz pedalının üzərinə qoydu və əllərini möhkəm şəkildə sükanda saxlayaraq, onu mükəmməl düz xəttdə saxladı.
  
  Helikopterin burnu birbaşa onlara tərəf yönəldildi, boşluq sürətlə bağlandı.
  
  Arxadan və yanlardan qışqırıq səsləri eşidildi. İndi Smit sürücünü saxlamalı idi. Drake dayandı.
  
  Rabitəçi xırıldamağa başladı. "Buyurun, mənim alçaq Keanu," Alisiya nəfəs aldı. "Ruslar praktiki olaraq bizim tərəfimizdədir..."
  
  "Qancıq" Kenzi geri çəkildi. "Sakit ol. Fasada baxmısan?"
  
  Alicianın cığıltısı bütün avtobusda əks-səda verdi.
  
  "Fikirləriniz?" Dreyk son saniyədə soruşdu.
  
  "Bu, həqiqətən də idarə heyətinin iclası deyil!"
  
  Drake öz imanına, təcrübəsinə və sükanına möhkəm yapışdı. Qulaqlarını gur etiraz səsləri doldurdu. Cəsədlər avtobusun döşəməsinə düşüb. Hətta Smit də əsəbləşdi. Ən son anda Çin vertolyotu sağa əyildi və rus helikopteri əyləc basdı, sürüşmələr az qala avtobusun arxasına dəydi. Alisiya fit çaldı və Dal boğazını təmizlədi.
  
  "Mən həqiqətən inanıram ki, bu toyuq turunda qalib gəldik."
  
  Drake irəlidə başqa bir geniş dönüşü görərək sürməyə davam etdi. "Və bonus odur ki, biz qızardılmış və ya xırtıldayan deyilik."
  
  "Dayan" dedi Kinimaka. "Mən artıq acam."
  
  Alicia öskürdü. "Bu, sadəcə bir dəli Çin helikopteridir."
  
  "Onlar geri qayıdırlar" dedi Hayden.
  
  "Siz uşaqlar indi şəhərin kənarına yaxınlaşırsınız" dedi Lauren. "Ancaq hər hansı layiqli əhali mərkəzindən hələ də üç dəqiqəlik məsafədədir."
  
  Drake kommunikatorun yanına qaçdı. "Buyurun, insanlar! Onları bundan qorxutmalısan!"
  
  Kenzi arxa qapılara tərəf getdi və qışqırdı: "Burada kiminsə katanası var?"
  
  Onun sözləri boş baxışlarla qarşılandı və iki-üç nəfər yerlərini təklif etdi. Geniş gözlü qoca şirniyyat paketi tutan titrək əlini uzadıb.
  
  Kenzi ah çəkdi. Drake qapıları açmaq üçün açarı sıxdı. İsrailli qadın bir anda cəsədini çölə çıxarıb, pəncərənin kənarından, sonra da damından tutaraq özünü avtobusun damına çəkib. Dreyk Kensinin hərəkətlərindən irəli gələn məsuliyyətini dərk etdiyi üçün böyük çuxurdan qaçaraq, dərindən nəfəs alaraq maşını bacardığı qədər rəvan sürdü.
  
  Sonra arxa görünüş güzgüsündə Dalın ona qoşulmaq üçün tullandığını gördü.
  
  Oh şükür.
  
  Güclü konsentrasiya ilə onu sabit saxladı.
  
  
  * * *
  
  
  Dahl avtobusun damına çıxdı. Kensi onun əlini uzatdı, lakin onun yanından başını tərpətdi.
  
  "Daha sürətli!"
  
  Rus vertolyotu hündürlük qazandı və indi bu dəfə cəbhə boyu dörddə üç bucaq altında yenidən suya enirdi. O, hər tərəfdən asılmış, silahı nişan alan, yəqin ki, təkərləri və ya hətta sürücünü nişan alan bir adam gördü.
  
  O, dərhal arxaya dönüb Çin vertolyotunu axtarır. Uzaq deyildi. Sol tərəfə dalaraq, qapılardan silahlarını nişan alanlar da var idi. Çinlilərin öz avtobuslarına güclü atəş açmamaları əvvəlcə həvəsləndirici idi, lakin Haydenin tutduğu qutuya ehtiyac duyduqlarını və onun bütöv bir şəkildə lazım olduğunu başa düşdükləri üçün sakitləşdi.
  
  Kensi avtobusun damında oturaraq küləyin və hərəkətin səsinə qulaq asıb, dizlərini açıb. Daha sonra o, diqqətini vertolyota cəmləyərək silahını qaldırdı. Dahl ümid edirdi ki, onu lentə almağa belə cəhd etməyəcək, sadəcə atıcıları qorxutacaq. Ruslar belə bir təmkin nümayiş etdirmədilər, lakin Kenzi ümidsiz şəkildə dəyişmək istədi.
  
  Dahl yaxınlaşan helikopteri qiymətləndirdi. Ağzına qədər qablaşdırılan o, təkcə çevik deyil, həm də ölümcül idi. İstədiyi ən son şey avtobusu vurmaqdan başqa, hər cür qəza törətmək idi.
  
  Ön təkərlər bir çuxurun üstündən sıçrayaraq, Drakedən "üzr" istəyib. Dahl gurultulu havanın səsindən və vertolyotun gurultusundan başqa heç nə eşitmədi. Güllə onun sağ ayağının yanındakı metaldan dəyib. İsveçli buna məhəl qoymayıb nişan alıb atəş açıb.
  
  Güllə hədəfinə dəydi, çünki adam silahı yerə atıb geri çəkildi. Dahl bunun konsentrasiyasını pozmağa imkan vermədi və sadəcə açıq qapıdan başqa bir atəş etdi. Vertolyot birbaşa ona tərəf döndü, sürətlə yaxınlaşdı və bu dəfə Dahl qorxaq oynamaq pis fikir olduğunu başa düşdü.
  
  O, özünü avtobusun damına atıb.
  
  Vertolyot yuxarıdan qışqırdı və indicə tərk etdiyi boşluğu kəsdi. Kensiyə tərəf dönməyə onun manevr qabiliyyəti yox idi, lakin onu kənara atacaq qədər yaxınlaşdı.
  
  Avtobusun damının kənarına!
  
  Dahl sürüşüb irəli süründü və vaxtında ona çatmağa çalışdı. Kenzi onun yıxılmasını dayandırdı, lakin silahına nəzarəti itirdi; Bununla belə, təcil onu sürətlə gedən avtobusdan və çox aşağıda amansız yola uçdu.
  
  Çin quşu kəskin şəkildə əyildi, bir dairəyə gəldi. Rus yuxarıdan atəş açdı, küçə gülləsi Dahlın sağ budunun yaxınlığındakı metalı deşdi. Kenzinin cəsədi avtobusun kənarından sürüşdü və o, qolunu uzadaraq bütün bədənini son ümidsiz sıçrayışa qoydu.
  
  O, sağ əlini onun qıvrılan biləyinə dolaya bildi; möhkəm sıxdı və qaçılmaz qaxac gözlədi.
  
  Gəldi, amma dayandı, həddinə qədər uzandı. Parlaq, hamar metal ona qarşı işlədi, bədəninin kənara doğru sürüşməsinə imkan verdi, Kenzinin çəkisi hər ikisini aşağı çəkdi.
  
  Kommunikasiyalara qışqırıqlar gəlirdi. Komanda Kenzinin ayaqlarının yan pəncərələrdən birinin kənarında fırlandığını görə bildi. Dahl bütün gücü ilə dayandı, lakin hər an bədəni o sərt kənara daha da yaxınlaşdı.
  
  Avtobusun damında nə bir tutuş, nə də tutmaq üçün heç bir şey yox idi. Dayana bilərdi, heç vaxt buraxmazdı, amma onu ayağa qaldırmağa da dəstək tapa bilmirdi. Dreykin səsi kommunikatordan gəldi.
  
  "Sən mənim dayanmağımı istəyirsən?" Güclü, inamsız, bir az narahat.
  
  Dahl emosiyaları yaxşı oxuyur. Dayansaydılar, həm ruslardan, həm də çinlilərdən ağır zərbə alacaqdılar. Nəticənin nə olacağını heç kim bilmir.
  
  Lorenin səsi kəsildi. "Bağışlayın, indicə isveçlilərin sizə tərəf gəldiyi barədə mesaj aldım. İndi bu, dördtərəfli yayılmadır, insanlar.
  
  Dahl ağırlığın əzələlərini uzatdığını hiss etdi. Avtobus hər dəfə sıçrayanda onun bədəninin bir qarışı da kənara sürüşür, Kenzi isə bir az da aşağı düşürdü. Aşağıdan hardansa israillinin səsini eşitdi.
  
  "Boş ver! Mən bunu edə bilərəm!"
  
  Heç vaxt. Onlar saatda altmış mil sürətlə gedirdilər. Kensi bilirdi ki, onu buraxmayacaq və o, ikisinin də yıxılmasını istəmirdi. Dahl ona daha çox hörmət edirdi. Dərinlərə gömüldüyünü bildiyi ürək bir az da səthə yaxınlaşdı.
  
  Çəkmələrinin pəncərələrə dəyməsi onun ürəyinin döyünməsini sürətləndirdi.
  
  Onlar birlikdə sürüşdülər, Kenzi yan tərəfdən, Dahl isə avtobusun damı boyunca. O, kənarı boyunca uzanan kobud kənarından tutmağa çalışdı, lakin çox kiçik idi və ətini kəsdi. Ümid olmadığını görüb, bacardığı qədər ondan yapışdı, hər şeyi riskə atdı.
  
  Sinəsi amansızcasına sürüşərək uçuruma doğru irəlilədi. Gözləri Kenzinin gözləri ilə toqquşub yuxarı baxdı. Onların mübadilələri sözsüz, ifadəsiz, lakin dərin idi.
  
  Məni buraxmalısan.
  
  Heç vaxt.
  
  O, yenidən çəkdi, ancaq geri dönüşü olmayan nöqtəni keçdi.
  
  Güclü əllər onun hər iki baldırını tutdu, bu əllər yalnız Mano Kinimakaya aid ola bilərdi.
  
  "Gotcha" dedi Havaylı. "Siz heç yerə getməyəcəksiniz."
  
  Havaylı Dahlı dəstəklədi və sonra onu yavaş-yavaş yıxılan yerdən uzaqlaşdırdı. Dahl Kensini möhkəm tutdu. Birlikdə yavaş-yavaş təhlükəsizliyə doğru yol aldılar.
  
  Yuxarıda isə helikopterlər sonuncu dəfə suya düşüb.
  
  
  * * *
  
  
  Drake bilirdi ki, Kinimaka dostlarını bərk-bərk tutur, lakin o, yenə də avtobusu çox kəskin çevirməkdə tərəddüd edirdi. Ruslar və Çinlilər, şübhəsiz ki, bu, onların son yanaşması olacağını bilə-bilə, əks istiqamətlərdən irəlilədilər.
  
  Pəncərələrin qırılma səsi ona digərlərinin də boş durmadığını bildirirdi. Onların bir planı var idi.
  
  Arxadan Alisiya, Smit, Mey, Hayden və Yorgi hərəsi avtobusun müxtəlif tərəfdən pəncərəsini götürərək onu sındırdılar. Yaxınlaşan helikopterləri nişan alaraq güclü atəş açdılar ki, bu da onları sürətlə yan tərəfə yönləndirməyə məcbur etdi. Ağac xətti bitdi və Drake qarşıdakı binaları gördü.
  
  Yol şəbəkəsi, dairəvi yol. Onun arxasından atəş səsləri eşidildi, avtobusu doldurdu; qara helikopterlər səmaya qalxdı.
  
  O, rahatlıqla ah çəkdi.
  
  "Biz sağ qalırıq" dedi. "Başqa vaxt döyüşmək üçün."
  
  Lauren sözünü kəsdi. "İsveçlilər də geri çəkildilər" dedi. "Ancaq mən hələ də siqnalda bir az halo alıram. Vaşinqton, sahə və mənim aramda bir şey. Bu qəribədir. Demək olar ki, sanki... sanki..."
  
  "Nə?" - Soruşdum. Drake soruşdu.
  
  "Sanki fərqli bir ünsiyyət dəsti var. Oyunda başqa bir şey var. Bir də..." qadın tərəddüd etdi.
  
  "Komanda?" Drake bitirdi.
  
  Hayden ucadan gileyləndi. "Bu gülünc səslənir."
  
  "Bilirəm" deyə Lauren cavab verdi. "Mən həqiqətən də bunu edirəm və ekspert deyiləm. Əgər yalnız Karin burada olsaydı, əminəm ki, daha yaxşı bir şeyimiz olardı".
  
  "Hər hansı bir dialoq tuta bilərsinizmi?" Hayden soruşdu. "Bir az da olsa?"
  
  Drake, yalnız Dahl və özünün eşitdiyi SEAL Team 7 haqqında daha əvvəl xatırlandığını xatırladı. Yenə ağlına gəldi ki, bütün rabitələrə nəzarət olunur.
  
  "Bunu bir müddət təxirə sala bilərikmi?" - deyə soruşdu. "Və bizim buradan çıxmağımız üçün daha yaxşı bir yol tapa bilərsinizmi?"
  
  Lauren rahatlamışdı. "Əlbəttə, əlbəttə" dedi. "Mənə bir dəqiqə vaxt verin."
  
  
  ON doqquzuncu fəsil
  
  
  Hayden Jay zəng etmək üçün dar otaqları tərk etməzdən əvvəl komanda Tayvanda kiçik bir peyk sığınacağında təhlükəsiz olana qədər bir neçə saat gözlədi.
  
  Onun məqsədi: Kimberly Crowe ilə əlaqə saxlayın.
  
  Bir az vaxt apardı, lakin Hayden dözdü. O, evin arxasında sakit bir künc tapdı, çöməldi və başının fırlanmasının qarşısını almağa çalışdı. Onun həyatında komandadan kənarda qalacaq bir şey tapmaq çətin idi. SPIR onun həyatına, həyatının mənasına çevrildi və bunun nəticəsində onun işdən başqa heç bir şəxsi əlaqələri yox idi. O, birlikdə paylaşdıqları sərgüzəştlər qasırğasını xatırladı - Odin və Cəhənnəm Qapıları, Babil və Pandora, Nyu Yorku az qala məhv edən nüvə partlayışı, Ben Blake ilə köhnə ayrılığı və Mano Kinimaka ilə son ayrılığı. . O, güclü idi, çox güclü idi. Onun bu qədər güclü olmasına ehtiyac yoxdu. Peruda İnka xəzinəsi ilə bağlı ən son insident ona həm zehni, həm də fiziki cəhətdən təsir edib. Əvvəllər heç vaxt bu qədər şoka düşməmişdi.
  
  İndi o, sakitcə yenidən fikirləşdi. Körpülər yandırılmış ola bilər və bu, əla olmalı idi. Ancaq həqiqətən dəyişmək istəyirsə, həyatında daha çox şey istəyirsə, bu addımı atmazdan və yenidən kimisə incitmək riskinə düşməzdən əvvəl əmin olmalı idi. İstər bu Mano, istərsə də başqası.
  
  Mən əhəmiyyət verirəm. Mən həqiqətən istəyirəm. Və növbəti dəfə sonda istədiyim şeyə sadiq qalacağıma əmin olmalıyam.
  
  Həyatdan. İşsiz olmaz. SPEAR komandası bir araya gəldi və yaxşı iş gördü, amma heç nə əbədi olmadı. Vaxt gələcək -
  
  "Miss Jay?" - robotun səsi dedi. "İndi sizə kömək edirəm."
  
  Hayden hamısını bir yerə yığdı. Xəttdəki növbəti səs müdafiə nazirinə məxsus idi.
  
  "Problem nədir, Agent Cey?" Lakonik, sakit, ayrı. Krou sanki kənarda idi.
  
  Hayden əsas sualını necə ifadə edəcəyini anlamaq üçün vaxt tapdı. O, onu bok içində basdırmaq və Qrowun nə götürdüyünü görmək qərarına gəldi.
  
  "Biz Çindən çıxdıq və ikinci qutu aldıq. Komanda hazırda bunu sınaqdan keçirir. Hesabatlar tezliklə gələcək, şübhəsiz. Çoxlu kəsiklər və göyərmələr olsa da, itki olmayıb. Bütün rəqib komandalar düşmən deyil..." O, Qrowun yemi götürüb-götürməyəcəyini qısaca düşündü və sonra davam etdi: "Bəzi ölkələr digərlərindən daha aqressivdir. Fransızlar ən azı üçünü itirdi. Bir rusiyalı yaralanıb. Başqa, daha gizli komanda ola bilərmi? Biz gizli Amerika söhbətlərinin parçalarını eşitmişik, bu, əlbəttə ki, heç nəyi sübut etmir. İngilislər bizim tərəfimizdədir və ya belə görünür və Dreykin onlara müəyyən təsiri var. İndi biz təhlükəsiz evdəyik, analitik mərkəzin üçüncü Atlının harada olduğunu öyrənməsini gözləyirik".
  
  İndi o dayandı və gözlədi.
  
  Qrow ehtiyatını qorudu. "Başqa bir şey?"
  
  "Mən buna inanmıram". Onun səyləri boşa çıxanda Hayden məyus oldu. Daha birbaşa olmalı olub-olmadığını düşündü.
  
  "Mən Vaşinqtondakı insanlarla daimi əlaqə saxlayıram" dedi Krou. "Məni xəbərdar etməyə ehtiyac yoxdur."
  
  "OH oldu. Çox sağ ol".
  
  Hayden imza atmağa başladı. Yalnız bundan sonra Qrow zahirən günahsız bir sorğu göndərdi.
  
  "Gözləmək. Dediniz ki, kimsə amerikalıları təqlid edə bilər? Bir sahədə bir yerdə?
  
  Hayden belə bir şey demədi. Lakin bütün bu müvafiq məlumatlardan Qrow yalnız bir şeyi tutdu. O, gülməyi məcbur etdi. "Belə görünür. Biz bunu yer üzündə eşitdik". O, Loreni bu işə cəlb etmədi. "Əlbəttə, ikinci komanda olmadığını bilirik, ona görə də bu, keçmiş Amerika xüsusi təyinatlıları və ya hətta muzdlulardan istifadə edən digər ölkələrdən biridir."
  
  "ABŞ personalından istifadə edən xarici hökumətin kiçik elementi?" Qrow fısıldadı. "Ola bilər, Agent Cey. Bəlkə haqlısan. Əlbəttə, - o güldü, "ikinci komanda olmayacaq."
  
  Hayden sözlərdən daha çox qulaq asırdı. "Və biz nə vaxt qayıdacayıq? Nəyə qayıdırıq?
  
  Qrow səssiz qaldı və bu, Haydenə nə soruşulduğunu dəqiq bildiyini söylədi. "Bir dəfə bir şey" dedi, nəhayət. "Birincisi, Orden Atlıları adlananlar tapılmalı və zərərsizləşdirilməlidir."
  
  "Əlbəttə". Hayden də bilirdi ki, bu onun Qrow ilə birbaşa danışmaq üçün son şansıdır, ona görə də bir az da irəli getməyə qərar verdi. "Amerikalıların söhbətini yenidən eşitsək nə olacaq?"
  
  "Mən kiməm, sahə agenti? Bununla məşğul ol."
  
  Qrow zəngi bitirərək Haydeni bir neçə dəqiqə cib telefonunun ekranına baxmağa buraxdı, indi nəinki özünü, həm də ölkəsinin niyyətlərini yenidən qiymətləndirdi.
  
  
  * * *
  
  
  Yorgi, Mai və Kinimaka yeni qutu ilə məşğul olarkən Drake istirahət etmək fürsətindən istifadə etdi. Onun Çingiz xanın məqbərəsindən çıxması və əfsanəvi şəxsiyyətin şəxsi əşyaları arasında olması onların ona olan ehtiramını daha da artırırdı. Yuxarıdakı aydın, ağrılı simvol onun bir vaxtlar Qiyamət Ordeninə aid olduğunu sübut etdi.
  
  Kinimaka qalanı tədqiq etdi. "Əminəm ki, Sifarişin bir dəfə açarları vermək planı var idi" dedi. "Ancaq həyat yoluna mane oldu." O gülümsədi.
  
  "Ölüm" dedi Mai sakitcə. "Ölüm yolda dayandı"
  
  "İstəyirsən ki, onu zərif şəkildə açam?" Yorgi soruşdu.
  
  "Bəli, o oğurluq bacarıqlarından bəzilərinə baxaq, Yogi." Alisiya arxasını divara söykəyib Dreykin yanında oturaraq danışdı, bir əlində bir şüşə su, digərində silah.
  
  "Heç bir mənası yoxdur". Kinimaka ətli pəncəsi ilə kilidi silkələdi. "Bu, həqiqətən sənət deyil."
  
  Mai qapağı qaldıranda Kenzi ona tərəf süründü. Əsgərlər oturmağa, ictimailəşməyə, yemək bişirməyə yerləri olmayan kiçik bir otağa qıfıllanaraq, qəribə bir ssenari idi, deyə Dreyk düşündü. Sadəcə su ilə doldurulmuş mini soyuducu və bir neçə qutu peçenye. Pəncərələr pərdələndi, qapı kütləvi boltlar ilə bağlandı. Xalça sapsız idi və kif qoxulu idi, lakin əsgərlər daha pis hiss edirdilər. Bu, bir az dincəlmək üçün kifayət idi.
  
  Qapını qoruyan Smit, Mey qutuya əlini uzadarkən Haydeni içəri buraxdı. Drake müdirin yorğun və narahat göründüyünü düşündü. Ümid edirəm ki, o, söhbətini daha sonra ətraflı izah edəcək.
  
  Mai qollarını çəkməzdən əvvəl bir neçə saniyə ayaqdan ayağa qarışdı. O, qalın bir qovluğa bükülmüş və düyünlü iplə bağlanmış qalın kağız yığını tutmuşdu və bu, komanda üzvlərindən bəzilərinin qaşlarını qaldırmasına səbəb oldu.
  
  "Həqiqətən?" Kinimaka arxasına söykənərək oturdu. "Bu, dünyanı təhlükə altına ala biləcək bir silahdırmı?"
  
  "Yazılı söz," Kenzie dedi, "çox güclü ola bilər."
  
  "Bu nədir?" - Soruşdum. Lauren soruşdu. "Vaşinqtondan olan bütün uşaqlar bizi gözləyir."
  
  Zaman onların əleyhinə işləməyə davam edirdi. Həmişə olduğu kimi, bu, oyundan və xüsusən də yarışdan qabaqda qalmağın açarı idi. Drake iki yol gördü. "Mey, Hayden və Dal, niyə bunun nə olduğunu öyrənmirsiniz? Lauren, üçüncü atlı üçün nəyin var, axı bizə gedəcəyimiz istiqamət lazımdır?
  
  Lauren artıq onlara üçüncü yerdə görüşəcəyini demişdi. İndi o, yüksək səslə ah çəkdi. "Yaxşı, heç kim 100 faiz əmin deyil, uşaqlar. Sizi şəkillə tanış etmək üçün mən sizi dörd əsas istiqamətin şərhi ilə tanış edəcəyəm."
  
  Dreyk Meyi və digərlərinin fəthi silahına doğru gedərkən qaşqabağını çəkməsinə baxdı. "Vaxtımız var".
  
  "Yaxşı, bu, həqiqətən maraqlıdır. XVI əsrdə Yeni Dünya adlanan yerin kəşfindən əvvəl yerin üç hissəyə - Avropa, Asiya və Afrikaya bölündüyünə inanılırdı. Bu qitələr arasında bölgü Hellespont idi və bu, indiyə qədər izlədiyiniz orden planına mükəmməl uyğun gəlir. Beləliklə, Asiya Şərq adlandırdıqları naməlum ekzotik sərvətlər diyarı olan Hellespontdan o yana başladı. Təbii ki, sonradan Amerikanı tapdılar və o, arzulanan, naməlum və ümidlə dolu Yeni Dünya oldu. Yeni dörd əsas istiqaməti əks etdirən emblemlər kitabı nəşr olundu. Asiya, Avropa, Afrika və Amerika. Görünür, Sifariş bilinməyən səbəblərə görə bu qədim düşüncəni xəritələrində tətbiq etmək qərarına gəldi - baxmayaraq ki, onlar hələ də reliktlər üçün ov edən güclü patriarxlar olduqlarına inandıqları üçün." Lauren nəfəs aldı.
  
  "Deməli, bu, Avstraliyanı, sonra Antarktidanı tapdıqları zaman yenidən baş verən dünyanın yenidən təhsilidir?" Kenzi bildirib.
  
  "Bəli, bəzi insanların hələ də baş verdiyini düşündüyü əsrlər boyu tədricən yenidən təhsil. Amma bu, tamam başqa hekayədir. Bütün bunlar xoşbəxtlik və güllər deyildi. "Yerin dörd bir tərəfi" ifadəsi tarixdə ən mübahisəli ifadə ola bilər. İbrani dilindən "ifrat" kimi tərcümə olunur. Saylar 15:38-də bunlar sərhədlərdir; Ezekieldə - açılar; və Əyyubun sonu var. Bunu bölmələr kimi də tərcümə etmək olar. Aydındır ki, Müqəddəs Kitab burada lağ etmək üçün özünü açıq qoyub..."
  
  Drake bunu başa düşdü. "Çünki dünyanın düz olduğunu güman edir?"
  
  "Bəli. Lakin Müqəddəs Kitab bunu Yeşaya kitabında təsvir edərək onu kürə adlandırır. Beləliklə, qəsdən istinad. Məsələ burasındadır ki, onlar bucağı təsvir etmək üçün istənilən sayda - təxminən onlarla sözdən istifadə edə bilərdilər. Ehtimal olunur ki, "ifrat" sözü qəsdən, yaxşı, bunu çatdırmaq üçün istifadə edilmişdir. Və heç bir yəhudi əsl mənasını heç vaxt səhv şərh edə bilməzdi, çünki 2000 il ərzində onlar gündə üç dəfə Yerusəlim şəhəri ilə üz-üzə gəlib: "Azadlığımız üçün böyük truba çalın" şüarı səsləndirdilər. Sürgünlərimizi toplamaq üçün bayrağı qaldır və bizi dünyanın dörd bir yanından öz torpağımıza topla".
  
  "Yəni onlar təsadüfi bir ifadə seçməyiblər?" - Smitdən soruşdu.
  
  "Yox. Yeşaya peyğəmbərin kitabı Məsihin öz xalqını dünyanın dörd tərəfindən necə toplayacağını izah edir. Hər tərəfdən İsraildə toplanacaqlar".
  
  Kensi nə bir əzələ hərəkət etdirdi, nə də bir söz demədi. Drake, dini inanclarının nə olduğunu bilmirdi, hətta əgər varsa, amma bilirdi ki, bu, qaçılmaz olaraq həyatının böyük bir hissəsinə çevriləcək. Bu zaman o, Lorenin davam etməsini gözləyərkən onu bir az daha öyrəndi. Dahlın onun mahiyyətcə yaxşı olduğuna və həmişə öz mənəvi qəlbinə qayıdacağına inamı müəyyən qədər haqlı idi. O, hələ də onun bir kənarını - qanunsuzluğun kənarını - görürdü, lakin bu, mütləq pis bir şey deyildi.
  
  Zaman-zaman.
  
  Ancaq hər iki şəkildə ola bilməzsiniz. Və Kensidə gördükləri budur - ehtiyacı olanda amansız bir qatil və o olmayanda döyüşən bir ruh. Onun xatirinə onun dəyişməsinə icazə verməli idilər.
  
  "Əlbəttə ki, məntiqlidir" dedi Kinimaka. "Əvvəl Afrika, sonra Çin. Sonra nə olacaq?
  
  Lauren dərhal cavab verdi. "Bəli, biz İncilin mənasının Nizam kimi sonsuzluqda olduğunu düşünürük. Sonradan kim gəlirsə, onu çətinləşdirirdilər. Mətnə görə... yaxşı... Müvafiq parçanı oxuyacağam: "Strategiya Atasının, sonra isə Kaqanın istirahət yerlərini tapın; indiyə qədər yaşamış ən pis hindli, sonra isə Allahın bəlası. Amma hər şey göründüyü kimi deyil. Biz 1960-cı ildə, tamamlandıqdan beş il sonra, Fəthi onun tabutuna qoyaraq xaqanı ziyarət etdik. Biz həqiqi Qiyaməti qoruyan Bəlanı tapdıq. Və yeganə öldürmə kodu Atlıların göründüyü zamandır. Atanın sümüklərində heç bir müəyyənedici iz yoxdur. Hindli silahla əhatə olunub..."
  
  Drake onu uddu. "İndiyə qədər yaşamış ən pis hindli? Və o, silahlarla əhatə olunub? Təbii ki, Hindistanın hər yerində ola bilər. Bu, silahlarla əhatə olunmuş bir ölkədir".
  
  "Sifariş Atlıları gizlədəndə?"
  
  Drake bu barədə düşündü. "Yaxşı, bəli, mən belə düşünürəm. Hər halda üçüncü atlı nədir?"
  
  "Aclıq".
  
  O, dərindən nəfəs alıb Alisiyaya baxdı. "Bu Kürklü Şahzadə ola bilməz, elə deyilmi?"
  
  Alisiya əlini irəli-geri yellədi. "Ola bilər. Mən bunu qeyd edəcəm".
  
  Dreykin gözləri böyüdü. "Sən qeyri-mümkünsən."
  
  "Hər hansı üstünlüklər varmı?"
  
  "Nə üçün?"
  
  "Hansı şahzadə? Qız bilməlidir, sən bilirsən".
  
  Ayaqqabılarını öyrəndi. "Yaxşı. Mən həmişə Kleopatraya tərəf olmuşam. Mən bilirəm ki, o, şahzadə deyil, amma..."
  
  "Kraliça? Belə ki, daha yaxşı".
  
  Lauren hələ də danışırdı. "Əvvəlcə dediyim kimi, oğlanlar və qızlar hələ də Sifarişin hansı hindlini nəzərdə tutduğunu qiymətləndirirlər. Əslində bu çox qeyri-müəyyəndir. Demək istədiyim odur ki, onların vaxtında özümü onların yerinə qoysam belə, onlardan biri ola bilərdi".
  
  "Və onların hamısı silahla əhatə olunub?" - Smitdən soruşdu.
  
  "Hindistanda yaşayıram, bəli. Əsasən."
  
  "Yaxşı, heç olmasa bir təyinat yerimiz var" dedi Alicia.
  
  Drake ikinci qutunun, Fəthin içindəkiləri çeşidləyən May, Hayden və Dala baxdı.
  
  "Hər hansı irəliləyiş varmı?"
  
  Hayden onların az qala orada olduqlarını göstərmək üçün əlini tərpətdi. O, yuxarı baxdı. "Bu, qiyamət ssenarisi üçün plan kimi görünür. Çubuq effektini xatırlayırsınız? Kiçik bir hadisə digərini və hər biri daha böyük olan başqa bir hadisəyə səbəb olur?"
  
  "Xaos nəzəriyyəsi" dedi Dahl. "Bu, fəth silahıdır və Çingiz xan dərin düşüncə sahibi idi. Bununla siz bütün dünyanı fəth edə bilərsiniz".
  
  Drake su şüşəsini döydü.
  
  Alisiya dedi: "Domino effektli silah?"
  
  "Dəqiq. Frans Ferdinandın öldürülməsi Birinci Dünya Müharibəsi ulduzuna necə səbəb oldu. Potensial olaraq, xaosu artıran bu plan III Dünya Müharibəsini başlada bilər".
  
  "Və," Dreyk bir anlıq kommunikatorunu söndürdü və sakitcə danışdı, "bu olduqca mürəkkəbdir. Kimə verəcəyik?"
  
  Hamı baxdı. Düzgün sual idi. Hayden daha heç nə deməməli olduğunu açıqladı. O, Vaşinqtonun və Müdafiə Nazirinin onsuz da onlardan narazı olduğunu bilirdi və SEAL Team 7 haqqında düşünməyə qayıtdı.
  
  Təsadüf?
  
  Heç vaxt.
  
  Hayden bir neçə dəqiqə daha kağız vərəqlərinə baxdı, sonra onları pencəyinin altına soxdu. Bütün komandaya müraciət edərək, o, çiyinlərini çəkərək qərarın hələ verilmədiyini və təminatsız sənədlərlə tamamilə hər şey ola biləcəyini göstərdi.
  
  Ucadan dedi: "Biz bacardıqca tez bir zamanda bununla məşğul olacağıq. İndi bizə üçüncü yerə ehtiyac var. Lauren?"
  
  "Sizi eşidirəm. Hələ də gözləyirik".
  
  "İndi bir dəqiqə gözləyin" dedi Kensi, son on dəqiqədən bəri üzündəki qaş hələ də aydın idi. - Siz deyirsiniz ki, yerin dörd bir tərəfi var, elə deyilmi?
  
  "Yaxşı, Müqəddəs Kitab bunu qeyd edir" dedi Lauren. "Və bu, qiyamətin hökmüdür."
  
  "Yaxşı, nəsə səhvdir. Görmürsən?
  
  Drake gözlərini qırpdı, indi həmişəkindən daha çaşqındı. Dahl Kenzi diqqətlə öyrəndi.
  
  "Bəlkə bir izahat kömək edəcək?"
  
  "Dörd künc? Afrika, Asiya, Avropa və Amerika."
  
  "Əlbəttə. Mənə belə deyirlər".
  
  Kensi hər iki əlini araladı. "Hindistan haradadır?"
  
  Hayden ayağa qalxdı. "Lənət olsun, Hindistan Asiya qitəsinin bir hissəsidir."
  
  "Biz artıq həll etmişik."
  
  Lauren ayağa qalxarkən fikirləşdi. "Bu, yalnız Avropa və Amerikadan qalır" dedi. "Hey uşaqlar, mənim düşündüyüm kimi siz də düşünürsünüz?"
  
  "Bəlkə də" deyə Alisiya inildədi. "Sənin də pis döşəmədə oturduğun üçün götün sərtləşib?"
  
  "Toyuq" dedi Kinimaka. "Amma sonra həmişə" toyuq " düşünürəm."
  
  "Orden qırxıncı illərin hərbi cinayətkarlarıdır. Silahları gizlətdikləri zaman "Amerika yerliləri" termini dəbdə idi, lakin onlar bunu belə düşünməzdilər. Allah xatirinə, iyirminci illərdə və ya ondan əvvəl doğulublar".
  
  "Qırmızı hindular?" Drake dedi. "Vəhşi Qərbdən? Lənət olsun".
  
  "Bu mümkündür" dedi Lauren. "Beyin mərkəzi nəyi səhv yerdə axtarırdı."
  
  "Yaşayan ən pis insan kim olub?" - Dahl soruşdu.
  
  "İcazə verin, bu barədə sizə qayıdacam. Hələlik sadəcə təyyarəyə min".
  
  Dreyk Haydenə baxan tək deyildi.
  
  Amerikaya qayıtmaq?
  
  pislik.
  
  Xüsusilə Hayden Smiti izləyirdi. Onlar Perudakı hadisələrdən sonra nə baş verə biləcəyini və ya hakimiyyətin nə düşündüyünü bilmirdilər. Əsgər, ona görə, dərhal ayağa qalxıb çantasını yoxlamağa başladı.
  
  Üçüncü atlı? Aclıq? Bəs Amerika? Rəqiblərimiz bilirmi?
  
  O, həyatını nizama salmaq üçün bir anlıq rahatlıq tapacaqmı?
  
  Bu gün yox, Hayden, bu gün deyil, digərlərinə rabitəçiləri kənara qoyub söndürmələri üçün işarə edərək, cəsarətlə onların ortasında dayandı.
  
  "Biz bunu edirik" dedi. "Və biz bunu düzgün edirik. Olduğumuz kimi, həmişə etdiyimiz kimi. Ancaq uşaqlar, ehtiyatlarım var. İnanıram ki," o, dayandırdı, "Crow və Amerika hökumətinin oyunda ikinci komandası var." SEAL Team 7 və görünür, onlar çox yaxşıdırlar. Bu komanda bütün atlıları əldə etdiyimizə əmin olmaq üçün oyunda olmaya bilər."
  
  Bunu eşidən Drake qaşlarını çatdı. "Bağışlayın?"
  
  "Yaxşı, ikinci ssenarinin ola biləcəyini düşünürdünüzmü? Əgər onlar bizi mahiyyətcə məhv etmək üçün burada olsalar, necə?"
  
  
  İyirminci fəsil
  
  
  Karin Bleyk qara çəkmələri ilə stolun üstündə oturmuşdu, cib telefonu boynu və çənəsi arasında sıxışdırılmış, boş əlləri ilə klaviaturaya toxunmuşdu. O, cırıq köynək və cins şalvar geyinmişdi və saçlarını qalın saç bağı ilə arxaya bağlamışdı. Sol qulağına gələn səsi Palladinonun gülüşü az qala boğulurdu.
  
  "Cəhənnəmi bağla, Dino!" o dönüb qışqırdı.
  
  "Hə hə". Əsgər təbəssümlə arxaya çevrildi və sonra onun üzünü gördü. "Yaxşı yaxşı. İlahi, səni kim qoyub?"
  
  Karin spikerdən üzr istəyib. "Uşaqlar nadincdir" dedi. "Bir az daha və özlərini itaətsiz addımda kənarda tapacaqlar."
  
  Qadın sakitcə güldü. "Bəli, bunlardan ikisini aldım."
  
  Karin hündür, əzələli Dinozavr və onların silahdaşları, kiçik, arıq Vuya baxdı. Hər iki əsgər son bir həftə ərzində səhrada bir evdə qalmaqdan sıxılaraq, müxtəlif sistemlər quraraq, buxarını buraxırdılar. Onlara lazım olan şey real hərəkət idi.
  
  Karin soruşdu: "Və onlar qaçdılar?"
  
  "Əlbəttə. Mən rabitə bölməsinin üzvü idim. Bizi növbəyə təyin etdilər. SPEAR komandası qutunu çinlilərdən alıb və Tayvana qaçmağı bacarıb. Hiss edirəm ki, qismən bəxt, qismən ehtiyat digər komandaların tərəfindədir".
  
  Karin bunun şansdan daha çox şey olduğunu bilirdi. Bu gün dünyada SPEAR-dan yaxşı komanda yox idi. O, bir vaxtlar bunun bir hissəsi olmaqdan qürur duyurdu.
  
  "Bu atlı bok mənim üçün çox şey ifadə etmir" dedi. "Mən başqa şeylərə diqqət yetirirəm. Amma deyin, sonra hara gedirlər?"
  
  "Yaxşı, hələ bilmirəm. Hindistana bənzəyir. Ancaq görünür, bəzi fikir ayrılıqları var. Baxın, Palladinonun kasıb valideynlərinin başına gələnlərə və eyni tərəfdə olduğumuza görə bir az da kömək etməyə razılaşdım, amma deyəcəklərimin həddi var".
  
  Karin artan bir şübhə hiss etdi. "Bizə daha çox ehtiyac yoxdur. Sadəcə bu - mən zəng edəndə Drake komandasının mövqeyini bilməliyəm. Sabah olacaq yoxsa bir aydan sonra. Sən bunu edə bilərsən?"
  
  Cavab sabit idi. "Bəli, nə qədər ki, eyni bölmədə qalacağam. Mən inanıram."
  
  "Çox sağ ol". Karin daha çox sual vermədən söhbəti tez bitirdi. O, otağı qiymətləndirmək və onların harada olduqlarını görmək üçün bir an çəkdi. Narkotik alverçilərinin yuvasından yeri geri götürdükləri üçün onu hər cür pis şeydən təmizlədilər, döşəmə taxtasından tutmuş evin altına qədər, eləcə də loft sahəsindəki künclərdə və çuxurlarda hər cür yerdə əşyalar tapdılar. Hər bir son parçanı yandırmaq öz-özünə rəğbət idi. Hələ oflayn olarkən Karin, Dino və Wu kompüter, rabitə, müşahidə cihazları və s. quraşdırdılar. Səhra evi onların qərargahına çevrilməli idisə, o, möhkəmləndirilmiş, müdafiə oluna bilən, öz başına bir qala olmalı idi.
  
  Karin onların az qala orada olduqlarını düşündü.
  
  İndi onun ağlına yeni, ağrılı bir fikir gəldi.
  
  O, Dino və Vunun kompüterlərdə necə işlədiyini, öz təlimatlarına uyğun olaraq naqilləri birləşdirdiyini və proqram təminatı, firewall və s. quraşdırdığını izləyib. O, məşqə başlamazdan əvvəl bu cür şeylərdə dinamit idi. İndi o, daha çox idi. Bəli, onlar hələ də bir neçə şeyi əskik edirdilər, lakin indiki vəsait yalnız bunu ödəməyə kifayət edərdi. Onlara sabit gəlir mənbəyi lazım idi.
  
  Buna məhəl qoyma. Onu itələyə bilməzsən, dərinə basdır.
  
  Karin SEAL Team 7 haqqında hər şeyi bilirdi. O, onların niyə orada olduqlarını, məqsədlərinin nə olduğunu bilirdi; onların güclü və zəif tərəfləri; onların gündəliyi və son gizli əmrləri. Sonra, effektiv dəstək verərək, indi Matt Drake-i xəbərdar edə bilərdi.
  
  Həyəcanlı idi, burulurdu, bağırsağında turşuya səbəb olurdu.
  
  Başlarından keçdikləri hər hadisə, parlaq anlar və çətin günlər, tam dəlilik günləri inadkar qurdu öpən quş kimi onun duyğularına toxunurdu. Karin əvvəllər bir dəfə çox ağır yaralanmışdı və həyatdan vaz keçdi, ancaq onu ən gözlənilməz yerlərdə yenidən tapdı. Ona yeni bir məqsəd verildi.
  
  Yenə gözlənilmədən qardaşı və ailəsi öləndə o, viranəlik yaşadı, sonra isə Komodo ona aşiq olanda sevdi. Ola bilsin ki, gənc yaşlarında baş verən o çox erkən hadisə onu məhv edib həyat yoluna çıxarıb.
  
  Dağıntı.
  
  İndi onun həqiqətən etmək istədiyi şey əlində olan bütün yaxşı şeyləri məhv etmək idi. Bir şey yolunda gedirsə, o, uğursuz olmasını istəyirdi. Əgər onun yolunda böyük bir şey gəlsəydi, onun qərəzlə dağılacağına əmin olardı.
  
  Yeni komanda çiçəklənməyə, yaxınlaşmağa başlasaydı, onu parçalayardı.
  
  Özünü məhv etmək Karin Bleyk üçün yeni həyat tərzi deyildi. Bu mənim seçdiyim həyat tərzidir. Mənim rahat yorğanım. O, həmişə onun ətrafında olub-olmayacağını düşünürdü.
  
  Beləliklə, o, dörd qorxulu silahı əldə etmək cəhdlərində dörd əsas nöqtəni keçərkən hətta NİZƏ komandasının çatışmadığı məlumatlarla rahat oturdu. Yol kəsişməsi onun qapısında tam açıq idi.
  
  Bir yol sonda xilasa, dostlara, yoldaşlığa və həyatın əzabına apardı.
  
  Başqa bir yol bütün bu tarixi, bütün bu qeyri-müəyyən gələcəyi məhv edəcək və ona lazım olan hər şeyi verəcək: xaos.
  
  Karin əşyalarını yığıb eyvana çıxdı. Səhra havası qurudu, toz-torpaq qarışmışdı. Göydə parlaq bir top parladı. Haradasa uzaqda, SEAL Team 7 adlı super elit ABŞ xüsusi təyinatlı dəstəsi onun köhnə yoldaşlarını - Mett Drake və Alicia Miles, Torsten Dahl və May Kitano və başqalarını öldürmək niyyəti ilə təqib edirdi.
  
  Karin onlara xəbərdarlıq etməyi düşündü.
  
  Sonra başını qapıdan içəri saldı. "Ey uduzanlar, götünüzü qaldırın. Gedəcəyimiz yerlər və görməli insanlar var. Tayler Uebbin gizli saxlanması həmişəlik gizli qalmayacaq".
  
  
  İyirmi birinci fəsil
  
  
  Karin ov tüfənginə minərək, Dino ilə Los-Ancelesin magistral yollarını və arxa küçələrini meydana gətirən fırlanan ilanların arasından Dodge Ram-ı diqqətlə idarə edərkən izlədi.
  
  Gənc əsgər qırmızı rodsterin yanından keçəndə "Yuruşuna davam et" dedi. "Bizi ovlamağımızı xatırlayırsanmı?"
  
  Dino yetişməmiş sevinclə ona gülümsədi. "Evdən çıxdığım üçün xoşbəxtəm, ana. Hər halda, sən bilməlisən ki, mən səndən daha yaxşıyam. Hər cəhətdən daha yaxşıdır".
  
  "Deməli, sən danışmağa davam et."
  
  "Ordu bizi buraxmayacaq" dedi Vu. "Hər dəfə səthə çıxanda həssas oluruq."
  
  "Sözünüzü aşağı salın, mister Miseri. İlahi, siz ikiniz ikiqat vəzifə yerinə yetirə bilərsiniz".
  
  "Gəlin görək qoz-fındıqlarınızı avtomobilin akkumulyatoruna bağlayanda nə qədər sevinəcəksiniz."
  
  "Eşşək olma, Wu. Bu ordudur, CIA deyil".
  
  Karin maşının hər iki tərəfindəki daimi panoramik mənzərələrdən həzz alırdı; Los Angeles bütün şöhrəti ilə. İstirahət etmək və heç nə haqqında düşünməmək üçün bir an. Qalın yaşıllıqlar və beton nəhənglər üstünlük uğrunda yarışırdılar və onların arxasında qızmar günəşin altında parıldayan metal göydələnlər var idi. Yüngül duman bulud səviyyəsindən asılıb, günü qaraldırdı, lakin o, demək olar ki, nəzərə çarpmırdı. İnsanlar səkilərdə və ticarət mərkəzlərində çətinliklə nəzərə çarpan şəkildə gəlib-gedir, maşınlarında irəli-geri zibilləyirdilər. Hollivud təpələri gözə dəymədən yavaş-yavaş sağa keçdi, çünki o anda Dino ağ-qara patrul avtomobilinin sürətli zolağa girdiyini gördü və o, yaxşı oğlan kimi yavaşladı, gözlərini yolda saxlayıb, diqqətini düz irəli cəmlədi.
  
  Sən onlara baxmasaydın, səni görməyəcəkdilər.
  
  Nəhayət, sahil yolu açıldı və onlar San-Fransiskoya doğru yola düşdülər.
  
  "Səhradan yaxşıdır." Vu parıldayan, yuvarlanan dalğaları öyrəndi.
  
  Karin qarşıda duran vəzifəni təhlil etdi. Qərargahda vaxt itirmirdilər. Birincisi, onlar kompüterləri, imkanları daxilində çoxlu xüsusi oyuncaqları olan iki yüksək səviyyəli Mac quraşdırdılar. Fiber optik kabel ən çətin hissə idi, lakin onlar bunu başa düşdükdən və Karin bir dəstə firewall quraşdırdıqdan sonra getməyə hazırdılar. Hətta o zaman, hətta Karin klaviaturada olsa və onun dahi intellektindən istifadə etsə də, onların çılğın sındırma potensialı yox idi. Məhdud idilər, ixtiraçılıqdan istifadə etməyə məcbur oldular.
  
  Karin Tayler Webbin saysız-hesabsız gizli bank hesablarından xəbərdar idi. O, SPIR-də işləyəndə onlara baxırdı. O, bəzilərinin onun mirası adlandırdıqlarının fərqində idi; onun köhnə komandasında olan bir neçə sirr haqqında. Və o, nəhəng bir gizlənmə yerindən xəbərdar idi; Dünyanın ən zəngin, ən məhsuldar stalkerinin köhnə komandasının üzvləri də daxil olmaqla yüzlərlə insana qarşı topladığı bir şey.
  
  Əksəriyyət inanırdı ki, Uebb öldüyü üçün onu boş vaxtlarında tapa bilərlər.
  
  Problem onda idi ki, Karinin belə fikirləri yox idi. Gizlənən yerə daxil olmaq ona misilsiz güc verəcəkdi - və hər şeyin sonunda güc hər şeyin olduğu yerdə idi. Onların üçü oradan irəliləyə bilərdi; pul, anonimlik, təhlükəsizlik və təsir əldə etmək. Təbii ki, Webbin zibilini axtaran yüzlərlə insan olsaydı, oğurlamaq xüsusilə çətin olardı.
  
  İndi heç kim onun harada olduğunu bilmirdi.
  
  Karin Bleykdən başqa.
  
  Ən azı belə düşünürdü. Növbəti bir neçə saat bunu göstərəcək. İnsayder məlumatı çox faydalı oldu. O, Nikolas Bell haqqında hər şeyi bilirdi və həbsxana kamerasında oturan xəbərçinin hər şeyi - adlar, yerlər, şəxsiyyətlər, bütün çürük çuxur haqqında danışması. O, Loren Foksun ziyarət etməyi nə qədər çox sevdiyini bilirdi. O, Lauren Foksu dinləyən və danışan insanları tanıyırdı.
  
  Yaxşı, o onları tanıyırdı, onlar onu mütləq tanımırdılar.
  
  O, partiyaya bir az gecikmiş ola bilərdi - Karinin ordu hazırlığı və sonrakı gedişi bir az vaxt apardı - lakin o, bir az yüksək səviyyəli hakerlik istedadı ilə bunun əvəzini verdi. Bellin söhbətləri pozuldu. Smitin mütəmadi olaraq bu söhbətlərin bir nüsxəsini - yaramaz oğlanı - almağa və onlarla istədiyi kimi davranmağa cəsarəti varmış kimi görünürdü. Əsəbiləşən, tez hirslənən əsgərin onlara nə etdiyini kim bilirdi? Təbii ki, milli təhlükəsizliyi qorudu.
  
  Məsələ onda idi ki, Karin birbaşa Smitin şəbəkəsinə aparan xətti sındıra bilərdi. Bu, onun üçün nisbətən asan iş idi. Zəngin qənimət toplamaq üçün vaxt sərf etdi. Tayler Webb bir vaxtlar dünyada saysız-hesabsız ofislərə, evlərə, penthauslara və hətta bir adaya sahib idi. Onunla rezonans doğuran yer adlarına Vaşinqton, Niaqara və Monte Karlo daxildir. Bell Laurenlə danışdı, lakin o, təhlükəsizlik işçiləri və vəkillərlə də danışdı və Smitin qeydlərinə onların hamısından fraqmentlər daxil idi.
  
  Smitin parlaq gələcəyi yoxdur, - o düşündü.
  
  Onu necə kəsməyinizdən asılı olmayaraq, Peru hadisəsi və ya hadisələr SPEAR komandasını səfalət dünyasına sürüklədi.
  
  San-Fransiskodan 130 mil məsafədə olduqlarını bildirən bir işarə yandığından Karin mövqeyini dəyişdi. Bell Laurenlə kifayət qədər natiq oldu - dəfələrlə yəqin ki, düzgün olan faktları bəyan etdi, adları, yerləri, bank hesablarını adlandırdı. Hələlik Karin hesabların heç birini istifadə etməyə cəsarət etmədi, çünki səlahiyyətlilər kimin göründüyünü görmək üçün onları sakitcə casusluq edə biləcəyindən qorxurdu. Əvvəlcə onlara etibarlı bir hərəkət və qaçış planı lazım idi.
  
  Beləliklə, San Fransiskoya səyahət.
  
  Basıldıqda Bell Webbin bəzən bildikləri ilə necə öyündüyünü təsvir etdi. Bu adam ritual izləyicisi, istəsə, dünyada demək olar ki, hər hansı bir insanı ifşa etmək, incitmək və ona sahib olmaq üçün resursları olan zəngin bir kölgə idi. Uebb həmişə Bell'ə xəyanətlər təklif edir, onu qurur, eyni zamanda "ana lode" adlandırdığı şeyə işarə edirdi.
  
  Bu "ana damar" meqalomanın indiyədək yığdığı bütün çirkləri hər kəsin üzərində saxladığı xüsusi bir ofisə çevrildi. Təbii ki, o, heç vaxt Bellə harada olduğunu deməyib.
  
  Karin hər şeyi düşündü. Onun müstəsna üstünlüyü var idi ki, hər şeyi içəridən görə bilirdi. Və o, Webbin komandanın əksəriyyətindən məlumat oğurladığı və gizli şəkildə ziyarət etdiyi anları xatırladı. Onun eidetik yaddaşı elə oradaca öz yerini tutdu. Əlbəttə, bu asan deyildi, lakin Karin bilirdi ki, Uebb o zaman Vaşinqtonda məşhur ofisdə işləyir və indi qeydə alınan yazışmaların izinə düşə bilib.
  
  Böyük fayllar müəyyən bir San Fransisko ünvanına yarım dəfə göndərildi. Sonrakı araşdırmalar zamanı məlum olub ki, başqa iri sənədlər başqa məlum idarələrdən əldə edilib. Beləliklə, səlahiyyətlilər qalın məlumatları araşdırarkən, Karin ona nə lazım olduğunu dəqiq müəyyənləşdirə bildi.
  
  Dino onları trafikdən, Qızıl Qapıdan və Balıqçı Vağzalından keçirdi. Turistlər ərazini hazır vəziyyətdə kameralarla sıxışdıraraq, özlərinə çox əhəmiyyət vermədən yollara çıxırdılar. Dino trafikə qarışdı və polislərə onları fərq etmələrinə səbəb olmadı. Sıldırım təpə onları daha da şəhərə apardı və tezliklə onlar Union Meydanını dövrə vuraraq bankları və aptekləri, gəmiləri və restoranları keçərək indiyə qədərki ən çətin işlərini gördülər: yaxşı parkinq yeri tapmaq.
  
  "Sadəcə burada buraxın." Vu Walgreens yaxınlığındakı kiçik bir məkanı göstərdi. "Ünvan buradan beş dəqiqəlik piyada məsafədədir."
  
  "Beş dəqiqə?" Karin bildirib. "Webb hər hansı bir gözlənilməz hadisəni tərk etsəydi, əbədi ola bilərdi."
  
  "Əlavə olaraq," Dino yavaş-yavaş təyinat yerinə yaxınlaşarkən dedi, "bu Dodge Ramdır." Götümü o yerdə saxlamaqda çətinlik çəkərdim".
  
  "Bunu etməyimi istəyirsən? Mən maşın sürə bilirəm".
  
  "Həqiqətən? Əlbəttə, Toretto. Görək sən necə davranırsan..."
  
  "Uşaqlar" Karin nəfəs aldı. "Sus səsini. Baxın orda?"
  
  "Tez qaçmaq üçün bizə yaxşı giriş lazımdır. Bizə sürətli giriş lazımdır. Bizə lazımdır..." Dino susdu. "Lənət olsun, bizə uzun müddət qaraja ehtiyacımız olacaq, elə deyilmi?"
  
  Karin başını tərpətdi. "Burada. Lazım olsa, bir müddət aşağı uzanacağıq; toz çökəndə biz həmişə buradan başqa bir gün gedə bilərik".
  
  "Lənət olsun, ümid edirəm ki, yox" Vu mızıldandı. "Bu gün sizinlə kifayət qədər vaxt keçirirəm."
  
  "Bu problemdir?" Dino Ram-ı yeraltı dayanacağa apararkən Karin düşündü.
  
  "Yaxşı, testosteron bir az yüksəkdir. Siz ikiniz hər zaman qardaş kimi yarışırsınız. Bəzən bir az yorucu olur".
  
  "Biz? Rəqabət?" Karin qəzəblə Dinoya baxdı. "Həqiqətən bizik?"
  
  Gənc əsgər bərkdən güldü. "Yalnız ona görə ki, səndən daha yaxşı olduğumu etiraf etmək istəmirsən."
  
  "Mən bunu görmürəm." Karin ona tənqidi baxdı, sonra Vuya tərəf döndü. "Bunu görürsən?"
  
  "İcazə verin, bunu belə ifadə edim. Əgər siz nə vaxtsa tamamilə sərxoş olsanız və cütləşməyə qərar versəniz, bunu ayaq üstə etməli olacaqsınız, çünki ikiniz də zirvədə olmaq istəyəcəksiniz."
  
  Dino nəhayət ki, xoşuna gələn bir yer tapanda Karin boğuq-xırda güldü. "Cəhənnəm kimi sərxoşsan? Lənət olsun, dünyada bunun baş verməsi üçün kifayət qədər spirt yoxdur, Woo.
  
  Dino açarları çıxarıb qapını açdı. "Diqqət etməyin vaxtıdır. Bütün bu cütləşmə cəfəngiyyatı kömək etmir."
  
  "Qızları sevmirsən, Dino?" Qarin qarşıda duran iki kişiyə qoşuldu. "San-Fransiskoda zoopark var. İşimiz bitdikdən sonra sizi həmişə ora apara bilərik".
  
  Dino ona məhəl qoymadı, mobil telefonunu çıxarıb yükləmək üçün lazım olan ünvanı gözlədi. "Üç dəqiqə" dedi. "Biz hazırıq?"
  
  Karin çiyinlərini bel çantasına soxdu. "Cəhənnəm kimi."
  
  
  * * *
  
  
  Bu, hündürmərtəbəli ofis binası idi və Uebbin ofisi otuz beşinci mərtəbədə idi. Karin bunun onun üçün qeyri-adi olduğunu düşünürdü - bir dəli adətən hamıya yuxarıdan aşağı baxmaq üçün ən yüksək səviyyədə yaşamağa üstünlük verirdi - lakin o, bu ünvanı mümkün qədər alçaq və gizli saxlaya biləcəyini düşünürdü - bu onun dəyər verdiyi şey idi. və onun həyat fəaliyyətinin elit deposu.
  
  Bütün ehtiyat tədbirləri, o düşündü.
  
  Bu da onların edəcəklərini daha da artırdı...
  
  Axmaq? sadəlövh? Ağıllı? Ağıllı?
  
  Cavabın nəticədən asılı olduğunu anlayanda öz-özünə tünd şəkildə gülümsədi.
  
  Üçlük birinci mərtəbədəki fırlanan qapıdan içəri daxil olub, bir neçə lifti görüb və oraya yönəlib. Qara kostyumlu kişilər və qadınlar irəli-geri dolaşırdılar. Uzaq küncdə iki qara saçlı katibin idarə etdiyi məlumat masası var idi. Səs-küy səviyyəsi aşağı idi, hamı səs-küy salmamağa çalışırdı. Karin küncdə yoldan keçən trafikə və üç təhlükəsizlik kamerasına baxan bir kilolu mühafizəçi görüb. O, Dinonu məlumat lövhəsinə apardı.
  
  "Otuz beş". O, başını tərpətdi. "Bir şirkət bütün mərtəbənin sahibidir."
  
  "Mənası var".
  
  Vu başlığa baxdı. "Minmak sistemləri?" oxudu, "Hər şey eynidir, hər şey eynidir".
  
  Dünyanı idarə edən simasız korporasiyalar.
  
  Karin irəlilədi, liftlərə çatdı və iki dəfə yoxladı. O, boş bir 35 rəqəmi tapsa, ya da hamısı birlikdə əskik bir rəqəm tapsa, bu onu təəccübləndirməzdi, amma bu, digərləri kimi ağ və parlaq idi. Sakinlər müxtəlif mərtəbələrdə düymələrə basdılar və Karin son dəqiqəyə qədər gözlədi, ancaq o, 35-i basdı.
  
  Çox gözləməli olmadılar. O, kürək çantasını çıxardı, sanki içəridə nəsə axtarmağa çalışır. Dino və Wu da hazırlaşdılar. Lift cingildədikdə və qapılar 35 işarəsində açıldıqda, üçlük nə ilə qarşılaşdıqlarını görmək üçün yalnız bir neçə saniyə gözlədi.
  
  Cilalanmış dəhliz uzaqlara doğru uzanırdı, hər iki tərəfdə qapı və pəncərələr var idi. Uzaq ucunda taxta masa var idi. Divarlar dadsız və darıxdırıcı rəsmlərlə bəzədilib. Karin təxmin etdi ki, o düyməni basandan bəri kimsə gözləyir, amma indi buradadırlar. Onlar hazır, həvəsli, gənc və bacarıqlı idilər.
  
  O, yolu göstərdi, hələ də ölü adama məxsus olan qəribə bir dünyaya girdi. Bir şey varsa, bu Webbin mirası idi. Anasının damarı.
  
  CCTV kameraları yoxdur. Təhlükəsizlik yoxdur. İlk cəhd etdiyi qapı çərçivəsində elə şiddətlə silkələdi ki, getdi. Hamısı şou üçün idi, sadəcə örtük idi. O, tapança çıxarıb ciblərini jurnallarla doldurdu. Paltosunun altına geyindiyi jilet burada boyu böyük hiss edirdi, amma indi onu qoruyurdu. Ehtiyatla masaya yaxınlaşan komanda yayıldı.
  
  Karin dayandı və iki yeni dəhlizin iki tərəfinə baxdı. Robotun səsi danışanda təəccübləndi.
  
  "Mən sizə kömək edə bilərəm?"
  
  O, masanın ön kənarına bərkidilmiş sensoru gördü. Lakin o, heç bir kamera görməyib.
  
  "Salam? Orada kimsə varmı? Mən axmaq oynayıram.
  
  Bütün bu müddət ərzində o, beynində bir plan düşünürdü. Webbin böyük məlumat axını onu nəinki bu ünvana apardı, o, binanın rəqəmsal çərçivə dizaynından istifadə edərək terminalın yerini dəqiq müəyyənləşdirə bildi. O, sola, sonra sağa dönməli olduqlarını bilirdi, amma robotların nə edə biləcəyini düşünürdü...
  
  "Düşünürəm ki, biz azmışıq." O, Dino və Vuya baxaraq çiyinlərini çəkdi. "Sadəcə gözləyin, cənab Robot, biz kimisə tapmağa çalışacağıq."
  
  Bir cəhd etməyə dəyərdi. Karin sola tərəf getdi, uşaqlar onun arxasında idi. Birinci dağ adamı solda göründü, ofisdən çıxdı, bir əlində beysbol çubuğunu möhkəm tutdu, digərində isə başını sildi. Qabaqda ikinci, ardınca üçüncü, sonra dördüncü sola, bu dəfə çəkiclə göründü.
  
  Vu güldü. "Üç arxada."
  
  Karin tapançasını yellədi. "Buyurun uşaqlar, mən nəyi itirmişəm?"
  
  Birinci dağ, keçəl başlı adam gülümsədi. "Orada bir radar var, qız, biz onun altında qalırıq."
  
  "Görürəm. Beləliklə, Tayler Webb-i mənim kimi tanımaq - doğru zamanda və doğru yerdə səs-küy salmağı sevən bir insan - bu onun sülh bağıdır? Meditasiya? Yaxşı, indi çətin ki, onu narahat edək, uşaqlar, elə deyilmi?
  
  "Silah atıldı və polislər on dəqiqəyə burada olacaqlar" dedi adam. "İyirmidə zərbə."
  
  "Bəs mühafizənin qurulması haqqında?"
  
  Adam güldü. "Fərq etməz".
  
  "Məlumat üçün təşəkkürlər".
  
  Karin xəbərdarlıq etmədən onun qolundan atəş açıb və onun səndələndiyini görüb. O, növbəti dəfə mədəsinə atəş açıb və onun kürəyinin üstündən tullanmadan və itələmək üçün onurğasından istifadə etməzdən əvvəl onun yerə dəyməsini gözlədi.
  
  Beysbol yarasası onun başına yaxınlaşdı, darıxdı və şüşəni və çərçivəni sındıraraq qapıdan keçdi. O, buna məhəl qoymadı. Wu onun arxasında idi və Dino başqa istiqamətdə hərəkət edirdi. Üçüncü piylənmə onun yolunu kəsdi. O, kütləyə iki atəş açdı, güclü yelləncəkdən yayındı və sonra hərəkətsiz kütləni baş-başa vurmaqdan başqa çarəsi qalmadı.
  
  O, şoka düşərək geri atıldı.
  
  O, kürəyi üstə yıxılanda silahı əlində tutmuşdu. Başını qaldırıb ona baxan nəhəng yuvarlaq bir sifət gördü - hiss edə bilmədiyi güllə dəlikləri, görə bilmədiyi qan axınları olan uyuşmuş, qəddar bir nəhəng və ülgüclə ləkələnmiş ən böyük taxta dəyənək. hadever - Mən bunu görmüşəm.
  
  "Lanet olsun mağara adamı."
  
  Klub aşağı düşən kimi Karin qalxdı. İki güllə asılmış qarnından keçərək tavana dəydi, lakin dəyənək enməyə davam etdi. Karin başını çevirdi. Klub onun yanına endi, döşəməni yarıb yanan bıçaqlardan qığılcımlar göndərdi. Bir saniyə orada uzandı, sonra onu tutan əli bərkidildi və özünü yerdən qaldırmağa başladı.
  
  Karin geri çəkildi, dəhşətli sifəti gördü və düz ona atəş etdi. Bu dəfə sahibi bunu hiss etdi və dərhal səndələdi, xoşbəxtlikdən sağa yıxıldı və başqa bir həmkarının arasından keçərək aşağıda daha kiçik adamı tələyə saldı.
  
  Vu onun üzərindən tullanaraq daha iki nəhəng hulk vurdu. Bu adamlar diz çökdülər. Dəyənək Wu-nun bicepinə dəydi və onun qışqırmasına səbəb oldu. Karin arxasına çevrildi və birinci adamın - ayağından vurduğu keçəl oğlanın arxada qan izi qoyaraq onun yanında getdiyini gördü.
  
  "Sən hər şeyi məhv etdin, xanım. Hamı üçün."
  
  "Oh, indi səni vurandan sonra mən xanımam, hə? Düşünürəm ki, nə üçün burada olduğumuzu bilirsinizmi?"
  
  Əlini dəyənəyinə və kəmərindən asılmış bıçağa uzatdı.
  
  "Zarafat edirsiniz? Burada yalnız bir şey var, onu bilirsiniz".
  
  Karin başını tərpətdi. "Əlbəttə".
  
  "Ancaq heç vaxt tapa bilməyəcəksən."
  
  O, cəld kompüter terminalları ilə dolu çoxlu otaqlara nəzər saldı, şübhəsiz ki, işləyirdi, hansısa proqramla işləyirdi və hamısı qonşuları ilə eyni idi.
  
  Amma o, daha yaxşı bilirdi. "Oh, düşünürəm ki, edə bilərəm."
  
  O, həmçinin bilirdi ki, Uebb kimi bir adam heç vaxt keçid quraşdırmaq barədə düşünməzdi. Belə material əldə etmək üçün çəkdiyi bütün zəhmətdən sonra deyil, indiyə qədər üzərinə götürdüyü hər şirin təqibin məhz burada baş verdiyi zaman deyil.
  
  O, yarasadan yayındı, bıçaqla zərbəni dayandırdı və adamda ikinci güllə dəliyi buraxdı. O, ayağa qalxdı və Wu-nun ardınca getdi, sonra Dino'nun necə olduğunu görmək üçün geriyə baxdı. Hər şey yaxşı idi. Onların indi qarşılaşdıqları yeganə problem polis idi.
  
  Wu tərəddüd etdi; dəhliz boş idi. "Hara gedirsen?"
  
  Karin qaçdı, bu yer onun yaddaşına həkk olundu. "İndiyə qədər yaşamış ən pis canavarlardan birinin yuvasına" dedi. "Ona görə də şaxtalı olsun. Bu tərəfə, oğlanlar."
  
  
  İyirmi İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Otaq özü iyrənc idi, Tayler Uebbin son izi, bədxah bir daxili dəliliyə şəhadət verən xarici görüntülərlə dolu idi. Onlar bir neçə saniyə ərzində qıfılları seçdilər, divarlarda çərçivəli fotoşəkilləri gördülər - sevimli qurbanlar və təqiblər, atəşdən əvvəl və sonra - və otağın ətrafındakı masalarda düzülmüş dünyanın hər yerindən gələn qəribə casus alətləri kolleksiyası.
  
  Karin bacardığı qədər buna məhəl qoymadı, artıq şüşə pəncərələrdən sirenləri eşidirdi. Wu və Dino terminala doğru qaçarkən keşiyində dayandılar.
  
  İki dəfə yoxlandıqdan sonra o, xüsusi formatlı fləş diskə qoşulmuş böyük məlumat axınının eyni olduğunu təsdiqlədi və terminalın məzmununun avtomatik yüklənməsini təsdiqləyən kiçik yaşıl işığa baxdı. Karin böyük miqdarda məlumatın ötürülə biləcəyini gözləyirdi və buna uyğun olaraq flash sürücünü konfiqurasiya etdi. Onun bacardığı qədər sürətli idi.
  
  "Necə edirik?" O, yuxarı baxdı.
  
  Vu çiyinlərini çəkdi. "Burada hər şey sakitdir"
  
  "Nillədən başqa" dedi Dino. "Bunun çoxu var."
  
  Onların planının bir hissəsi qurbanları geridə qoymaq idi. Bu, polisi çaşdırar və gecikdirərdi. Karin onların ən azı quldur olduqlarına və həyatda qarşıdan gələn yeni lotereya layiq olduqlarına görə xoşbəxt idi. O, yanıb-sönən yaşıl işığa baxdı, tez yanıb-söndüyünü gördü və işin demək olar ki, bitdiyini bildi.
  
  "Hazır ol".
  
  Sirenlər pəncərədən kənarda fəryad edirdilər.
  
  Göstərici hər şeyin tamamlandığını bildirərək yanıb-sönməyi dayandırdı. O, kiçik bir disk çıxarıb daxili fermuarlı cibinə qoydu. "Getmək vaxtıdır".
  
  Oğlanlar dərhal irəliləyərək yıxılan, qanayan adamların ətrafında ehtiyatla hərəkət edərək ayağa qalxmağa çalışan iki nəfəri təpiklə vurdular. Karin onları silahı ilə hədələsə də, o silahdan istifadə etmədi. Atışmanın haradan gəldiyi ilə bağlı hələ də bəzi çaşqınlıq ola bilər. Onsuz da müşahidə kameraları ilə məşğul olub, çoxlu suallar verəcəkdilər. Qaçmağın açarı tez hərəkət etməmək, hətta ehtiyatlı olmaq idi.
  
  Bu sürpriz olmalı idi.
  
  Onlar bel çantalarını açdılar, içindəkiləri çıxardılar və sonra boş çantalarını atdılar. Onlar bir-birlərinə baxıb başlarını tərpətdilər.
  
  "Bir zabit". Vu Dino ilə salamlaşdı.
  
  "Bir zabit". Dino şiddətlə Karinə başını tərpətdi.
  
  "Sjant" deyə o, ingilis ləhcəsini qalınlaşdırıb xidməti liftlərə tərəf getdi.
  
  O, cibində hakimiyyətin, hökumətin və kral manipulyasiyasının, çevrilişdən sonra çevrilişin, maliyyə azadlığının və hüquq-mühafizə orqanlarına nəzarətin açarını saxlayır.
  
  Onlara lazım olan tək şey atmaq üçün təhlükəsiz yer idi.
  
  
  İyirmi üçüncü fəsil
  
  
  Başqa bir gün, başqa bir təyyarə səfəri və Mett Drake ciddi bir reaktiv gecikmə hiss etdi. Uçuş cəmi bir saat əvvəl baş vermişdi və onlar Amerika Birləşmiş Ştatlarına doğru Atlantikə doğru günü yetişdirirdilər.
  
  Hara getmək barədə dəqiq bir fikir olmadan.
  
  Üçüncü atlı Aclıqdır. Drake ordenin aclıq üçün hansı müharibəni icad etdiyini təsəvvür etməkdən qorxurdu. Onlar hələ də birinci silahı, kosmik silahı, xüsusən də ikinci silahı, master kodunu hazırlamaqla məşğul idilər. Hayden hələ də bütün məlumatları özündə saxlayırdı, lakin paylaşmaq üçün təzyiq çox böyük idi. Yalnız qəfil qarışıqlıq və qeyri-müəyyən təyinat onun hərəkətsizliyini məqbul etdi.
  
  Master kod dünyanın dövlət başçılarını devirmək, ölkənin infrastrukturunu məhv etmək, ordularını buxovlamaq və Yer kürəsini qaranlıq əsrlərə qaytarmaq istəyən psixikaları azad etmək üçün Avropanın yarısında və nəhayət, Amerikada hadisələr təşkil etdi. Bu, qorxulu dərəcədə real və qorxulu dərəcədə asan görünürdü. Bir gün o ilk domino yıxıldı...
  
  Hayden sona qədər oxuyarkən susdu. Drake ağlına bütün son açıqlamaları təkrarlamağa icazə verdi: SEAL Team 7; bir-birinə qarışan xüsusi təyinatlı dəstələr; Fransız itkiləri, əsasən ruslar hesabına; və indi yerli amerikalılarla əlaqə. Əlbəttə ki, yerlilər əla atlı idilər - bəlkə də indiyə qədər yaşayan ən yaxşılar. Bəs bütün bunların içində aclıq haradan gəldi?
  
  Alisiya onun yanında sakitcə xoruldadı, bir gözü azacıq açıq idi. Kenzie hadisəni videoya çəkmək üçün əlindən gələni etdi, lakin Dahl onu saxlaya bildi. Drake qeyd etdi ki, onun fikrini dəyişməsinə zərif fiziki inandırma deyil, daha çox sözlər səbəb oldu. Dal və Kensinin yaxınlaşacağına əmin deyildi. Bu, əlbəttə ki, onun işi deyil və o, əslində, eyni dəmir yolu relsləri ilə gedirdi, amma...
  
  Drake dəli isveçli üçün ən yaxşısını istədi və bu da oldu.
  
  Lauren qarşısında oturdu, Smith onu çox yöndəmsiz hiss etdirmədən bacardığı qədər yaxın idi. Yorgi, Kinimaka və Mai təyyarənin arxasında alçaq səslə danışırdılar; Onların yerləşdiyi yük anbarı cızıqlanmış, tıqqıltılı, hündür tavanlı lavabodan bir qədər çox idi. Heç olmasa bir dəfə birinci dərəcəli uçmaq istərdi. Hətta məşqçi baqaj sinfini də üstələyib.
  
  Lauren diqqətini Vaşinqtonla öz aralarında davam etdirdikləri yazışmalara yönəltdi. Hal-hazırda söhbət ləng və diqqətsiz idi, faktiki müzakirədən daha çox beyin fırtınası idi. Baxmayaraq ki, bu qədər geeks var?Dreyk onların axtardıqlarını tam olaraq tapacaqlarına şübhə etmirdi.
  
  Saatlar keçdi və dövlətlər yaxınlaşdı. Lauren rəqabət aparan ölkələrdən gələn müxtəlif materiallarla maraqlandı. Deyəsən, israillilər Amerika əlaqələrini SPIR ilə eyni vaxtda həll ediblər. İngilislər də. Çinlilər susdular və fransızlar, çox güman ki, oradan çıxdılar. Drake bilirdi ki, onlar Möhürlərdən heç nə eşitməyəcəklər. Əslində, təbii ki, onlar orada deyildilər.
  
  "Bu komandaları sakitcə Amerikaya göndərib-göndərmədiklərini görmək maraqlı olacaq" dedi Dahl. "Və ya daxili əmrlərdən istifadə edin."
  
  "İnsanlar artıq cəmiyyətə nüfuz edibmi?" Hayden başını qaldırdı. "Mən buna şübhə edirəm. Sleeper agentləri yaratmaq üçün illər lazımdır."
  
  "Və aşkar edilmədən uçmaq çətin deyil" dedi Smith. "Narkotik alverçiləri onilliklərdir ki, bunu edirlər."
  
  "İndiyə qədər yaşamış bu ən pis hindli haqqında hər hansı bir məlumat varmı?" Mai soruşdu.
  
  "Vaşinqtondan deyil və rəqiblərimiz bilirsə, bunu gizli saxlayırlar."
  
  "Cəfəngiyat".
  
  Drake vaxta baxdı və onların Ştatlara yaxınlaşdıqlarını anladı. O, Alisiyanı sakitcə silkələdi.
  
  "Heyrət! Vay?"
  
  "Oyanma vaxtıdır".
  
  Kenzi daha da yaxınlaşdı. "Şüşəni hazırlamışam, balam."
  
  Alisiya əllərini ona tərəf yellədi. "Lənət olsun, sik! Bu şeyi məndən uzaqlaşdırın!"
  
  "Bu, sadəcə mənəm!"
  
  Alicia pərdənin imkan verdiyi qədər geri çəkildi. "Qanlı sirk klounu fizzog."
  
  "Pop nədir?" Kinimaka həqiqətən maraqlı görünürdü.
  
  "İngilis dilində "üz" deməkdir" dedi Drake. Kensinin açıq-aşkar ümidsizliyinə cavab olaraq o, "Razı deyiləm. Sən düz Bobby Dazzlersən."
  
  "Həqiqətən?" Alicia hönkürdü.
  
  "Nə? "
  
  "Bu o deməkdir ki, baxanda pis deyilsən, sevgilim."
  
  Alisiya hırlamağa başlayanda Kensi qaşlarını çatdı və Dreyk yəqin ki, hər iki qadınla sərhədi keçdiyini başa düşdü. Ən azından Kenzi ilə. Tez başını Lorenə işarə etdi.
  
  "Heç vaxt. Sən əminsən? "
  
  Diqqət New Yorkerə yönəldi.
  
  "Oh, bəli, əminəm." Lauren təəccübünü gizlətmək üçün kifayət qədər cəld idi və dərhal xəbərləri çatdırmağa başladı. "Mənə bir şey ver."
  
  Dərhal, sanki taleyin hökmü ilə xoş xəbər qayıtdı. Lauren onu dinamika qoydu. "Hey insanlar, hələ də əyləndiyimizi görmək xoşdur." Cənab Obnoxious yenidən xəttdədir. "Yaxşı, yaxşı xəbər odur ki, siz zi-dən öz payınızı alarkən mən qızmar kompüterdə işləyirdim. Beləliklə, əvvəlcə ikinci atlı və fəth. Miss Jay? Böyük itlər hürür".
  
  Hayden başını tərpətdi. "Amerikalı danış, pislik, yoxsa səni işdən çıxararam."
  
  Drake hələ də dayandığını bildiyi üçün masaya nəzər saldı. Axı açar kodu onların əlində idi və amerikalılar bunu bilirdilər. Sonra onun ağlına bir fikir gəldi və o, təyyarənin arxasında ona qoşulması üçün işarə etdi.
  
  Onlar sakitcə bir-birlərinə yapışdılar.
  
  "Sadəcə vərəqlərdən birini itirmək olarmı?" - deyə soruşdu. "Onlardan ən vacibi."
  
  O baxdı. "Əlbəttə, bizə hədəf çəkmək istəyirsinizsə. Onlar o qədər də axmaq deyillər".
  
  O, çiyinlərini çəkdi. "Bilirəm, amma alternativə baxın."
  
  Hayden kresloda arxaya söykəndi. "Yaxşı, mən düşünürəm ki, biz artıq darıxmışıq. Başqa bir itaətsizlik hərəkəti nə zərər verə bilər?"
  
  "Bura gələndə SEAL Team 7-dən soruşaq."
  
  İkisi bir anlıq bir-birlərinə baxdılar, hər ikisi digər komandanın əmrlərinin dəqiq nə olduğunu düşünürdü. Bütün bunların məxfiliyi onları narahat edirdi. Hayden iyrənc adamın yenidən danışmağa başladığını eşitdi və arxaya çevrildi.
  
  "Agent Jay, Vaşinqton Fəth qutusunun dəqiq təfərrüatlarını bilmək istəyir."
  
  "Onlara deyin ki, mən onlarla əlaqə saxlayacağam."
  
  "Mmm, doğrudanmı? Yaxşı."
  
  "Yeni nəsə varmı?"
  
  "Bəli, bəli, istəyirik. Mənə bir saniyə verin".
  
  Hayden Dreykə döndü. "Qərar vermək vaxtıdır, Mett. Bitirmək üçün?"
  
  Dreyk dabanlarının üstündə yelləndi və gülümsədi. "Həmişə".
  
  Hayden yığından bir kağız parçası çıxardı.
  
  "Hələ lazım olan vərəqi tapmısan?"
  
  "İki saat əvvəl bu barədə düşünürdüm."
  
  "Oh".
  
  Birlikdə və daha bir saniyə əziyyət çəkmədən, əsas zəncirdəki ən vacib qurğuşunu məhv etdilər. Hayden daha sonra bütün vərəqləri yenidən qatlayıb sifariş qutusuna qoydu. Komandanın qalan hissəsi şərh vermədən onların hər ikisinə baxdı.
  
  Birlikdə bir idilər.
  
  "Yaxşı". Vaşinqtondan olan adam geri döndü. "İndi biz həqiqətən qazla bişiririk. Deyəsən, Qiyamət ordeni üçüncü Süvari - Aclıq təsvirləri ilə başına mismar vurub. İndiyə qədər yaşamış ən pis hindli və o, silahlarla əhatə olunub".
  
  "Doğma Amerikalı?" - Kinimaka soruşdu.
  
  "Bəli, 1829-cu ildə anadan olub; bu, Çingiz xandan yeddi yüz il, Hannibaldan isə min on dörd yüz il sonradır. Demək olar ki, tam..." O, dayandı.
  
  "Qəribə", - Kinimaka boşluğu doldurdu.
  
  "Bəlkə, bəlkə" dedi botanik. "Bir dəfə kimsə dedi ki, təsadüflər yoxdur. Yaxşı, görək. Hər halda, mən təyyarənin marşrutunu dəyişdim və siz indi Oklahomaya gedirsiniz".
  
  "Bu qoca atlının kim olduğunu bilirik?" Drake soruşdu.
  
  "Mən deyərdim ki, o, onların arasında ən məşhur yerli amerikalıdır, ən pisi deyil, amma mən nə bilirəm?"
  
  Alisiya hələ də yarıyuxulu halda tərpəndi. "O qədər də deyil, lənətə gəlsin."
  
  "Yaxşı, təşəkkür edirəm. Yaxşı, "əsnəyən" mənasını verən Qoyaale Apaçi qəbiləsinin məşhur başçısı idi. Ömrü boyu ABŞ və meksikalılara müqavimət göstərdilər, onun basqınları Amerikanın tərəfində dəhşətli tikana çevrildi."
  
  "Bir çox yerli amerikalı bunu etdi" dedi Mai.
  
  "Əlbəttə, və bu doğrudur. Lakin bu adam üstün lider və strateq, basqın və qisas müharibəsinin arxetipi kimi hörmətlə qarşılanırdı. Bu tanış səslənir?
  
  Drake razılaşaraq başını tərpətdi. "Hannibal və Çingiz xan kimi."
  
  "Anladın, balam. O, üç dəfə təslim olub, sonra üç dəfə qaçıb. Onun şücaətləri haqqında bir neçə film çəkdilər. Daha sonra o, hərbi əsir kimi rəftar edildi və bir çoxları ilə birlikdə əvvəlcə Fort Bowie-yə aparıldı.
  
  "Və yenə qaçdı?" Alicia belə düşünmək istərmiş kimi görünürdü.
  
  "Yox. Qocalığında Geronimo məşhurlaşdı".
  
  "Ah, indi başa düşdüm" dedi Drake. "Oturan Buğa və Dəli Atla birlikdə o, yəqin ki, ən məşhurdur."
  
  "Yaxşı, bəli, bu üçlüyün bir araya gəldiyini bilirdinizmi? Vay-vay, odun yanında oturmuşuq. Bunu və bunu qurmaq? Birlikdə qəhvə içmək üçün sevimli məşhurunuzu seçmək barədə danışın - mən bu üçü ilə gedərdim."
  
  Alicia başını tərpətdi. "Bu, unudulmaz bir təcrübə olardı" dedi. "Əlbəttə, Depp və Boreanazın azad olmadığını fərz etsək."
  
  "1850-ci ildə? Yəqin ki, yox. Amma bu oğlan Depp? O, heç vaxt qocalmır, bəs kim bilir? Zaman keçdikcə manitularını - ruhlarını hərəkət etdirə bilən həkimlər haqqında hekayəni xatırlayın? Hər halda...Geronimo 1904-cü il Ümumdünya Sərgisində və bir neçə digər kiçik sərgilərdə göründü. Yazıq adamın evə qayıtmasına heç vaxt icazə verilmədi və o, 1909-cu ildə hələ də müharibə əsiri olan Fort Silldə öldü. O, Fort Sill Hindistan qəbiristanlığında, qohumlarının və digər Apaçi hərbi əsirlərinin məzarlarının əhatəsində dəfn olunub".
  
  "Silah". Dahl bildirib. "İgid adamlar."
  
  "Oh, və əlbəttə ki, bu gün Birləşmiş Ştatlar Ordusunun artilleriya məktəbi kimi xidmət edən Fort Sillin çoxlu silahları. O, cənub düzənliyində yeganə aktiv qala olaraq qalır, Hindistan müharibələri adlanan döyüşlərdə rol oynayıb və 1869-cu ildən bəri hər bir böyük münaqişədə fəal iştirak edib. Geek əlavə etməzdən əvvəl dayandı: "Sifariş bu yeri və bu atlıyı bir səbəbdən seçdi."
  
  "Silahlardan başqa?" - Dahl soruşdu.
  
  "Və şöhrət də" cavabı gəldi. "Hindistan ərazisinə ilkin basqıya buradan Buffalo Bill və Wild Bill Hickok rəhbərlik edirdi. Qala Cavalo Əsgərləri kimi tanınan 10-cu Süvari ordusunu da əhatə edirdi".
  
  "Beləliklə, gəlin yekunlaşdıraq." Dahl ah çəkdi. "Geronimonun məzarı Fort Sillin daxilində yerləşir. Sifariş ən azı qırx il əvvəl öz daxilində dağıdıcı silahlar yaratmaq planlarını gizlədə bildi və indi planetin ən ölümcül xüsusi təyinatlı dəstələrinin yarısı ona doğru tələsir.
  
  Dərin sükutda cəld şənliklə dedi: "Hə, kişi, gözəl şeylər, hə?"
  
  
  İyirmi dördüncü fəsil
  
  
  Təyyarə Oklahomaya uçuşun son mərhələsi üçün gəldiyi zaman ekipaj indiyə qədər bildiklərini müzakirə etdilər - dünyanın dörd bir tərəfi, Atlılar və nasist müharibə cinayətkarlarının basdırdıqları ölümcül silahlar haqqında aşkarlananların çoxu. köhnə sərkərdələrin məzarları. Sui-qəsd geniş, mürəkkəb idi və bu qaçılmaz idi - çünki Sifariş onun yüz il ərzində yaşaya biləcəyini istəyirdi. Və hətta indi, mətnə görə, dördüncü Süvari "əsl Son Qiyamət" idi.
  
  İndiyə qədər aşkar edilmiş silahların işığında, bu nə ola bilərdi?
  
  Drake bunu düşündü. Əvvəlcə onlar Fort Sillə çatmalı və hamının aclıq silahına əl atmasına mane olmalı idilər. Və başqalarının birbaşa dördüncü Atlıya - Allahın Bəlasına doğru getməsindən narahat olun. Deyirəm... bu nə addır?
  
  "Bir sual soruşa bilərəm?" - təyyarə enməyə başlayanda dedi.
  
  "Sən artıq etmisən" deyə güldü və Hayden, Alisiya və Meyin səbrləri tükənərək gözlərini bağladılar.
  
  "Geronimo titulunu necə əldə etdi?"
  
  "Jeronimo əsl döyüşçü idi. Hətta ölüm döşəyində olsa da, imtina etmək qərarına peşman olduğunu etiraf etdi. Onun son sözləri belə oldu: "Mən heç vaxt təslim olmamalıydım. Sonuncu mən qalana qədər döyüşməli oldum". Onun da doqquz arvadı olub, bəziləri eyni vaxtda".
  
  "Ancaq indiyə qədər yaşayan ən pis hindli?"
  
  "Hərbi karyerası ərzində Geronimo cəsarətli antikaları və saysız-hesabsız qaçışları ilə məşhur idi. O, çıxışı olmayan mağaralarda gözdən itdi, ancaq sonradan çöldə göründü. O, həmişə azlıqda olsa da, həmişə qalib gəlirdi. Nyu Meksikoda bu günə qədər Geronimo mağarası kimi tanınan bir yer var. Ən böyük hekayələrdən biri onun minlərlə Amerika və Meksika əsgəri tərəfindən bir ildən çox dəhşətli şəkildə ovlanan otuz səkkiz kişi, qadın və uşaqdan ibarət kiçik bir qrupa necə rəhbərlik etdiyindən bəhs edir. Beləliklə, o, bütün zamanların ən məşhur yerli amerikalısı oldu və o dövrün ağdərili köçkünləri arasında özünə "yaşayan ən pis hindli" titulunu qazandı.Geronimo öz torpaqlarının işğalını qəbul edən ən son döyüşçülərdən biri idi. Birləşmiş Ştatlar."
  
  "Bir vaxtlar məni "indiyə qədər yaşamış ən pis qancıq" adlandırırdılar, - Alisiya təlaşla xatırladı, "kimdən olduğunu xatırlamıram".
  
  "Bircə dəfə?" Kenzi soruşdu. "Bu qəribədir".
  
  "Çox güman ki, mən idim." Mai ona yüngülcə gülümsədi.
  
  "Ya da mən" dedi Drake.
  
  Dahl sanki beyni parçalanırdı. "Yaxşı, məncə xatırlayıram ..."
  
  "Fort Sill" dedi pilot. "On dəqiqə qaldı. Bizim eniş üçün icazəmiz var və ərazidə istidir".
  
  Drake qaşlarını çataraq özünü hazırladı. "İsti? O, redaktə edilmiş ssenaridən oxuyur, yoxsa nə?"
  
  "Orada təxminən səksən adam olmalıdır." Kinimaka çox kiçik pəncərədən bayıra baxdı.
  
  "Düşünürəm ki, o, narahatdır" dedi Yorgi. "Və ya hücum altında."
  
  "Xeyr, o, öz statusunu nəzərdə tutur" dedi Smith onlara. "Əla hazırlanmışdır."
  
  Təyyarə yerə endi və sürətlə dayandı. Demək olar ki, dərhal arxa yük qapıları açılmağa başladı. Artıq uzanmış və ayaq üstə olan komanda asfaltdan parlaq şəkildə əks olunan günəş işığına tələsik çıxdı. Onları Fort Sill ərazisinə aparan helikopter gözləyirdi. Onlar gələndə Fort Silldən bir polkovnik onlara vəziyyətlə bağlı məlumat verdi.
  
  "Biz burada tam döyüş hazırlığındayıq. Bütün silahlar hazırdır, doldurulur və nişanlanır. Geronimonun məzarı da var və biz çəkilişlərə hazırıq".
  
  "Bizdən beş nəfər qaldı." Hayden bildirib. "Mən qəbir yerində aqressiv şəkildə irəliləyirəm. Əminəm ki, siz bütün potensial rəqiblərdən xəbərdarsınız".
  
  "Mən tam hazır idim, xanım. Bu, Birləşmiş Ştatlar Ordusunun qurğusu, Dəniz Piyadaları Korpusu qurğusu və hava hücumundan müdafiə və yanğınsöndürmə briqadası bazasıdır. Bütün bucaqlarımızı əhatə etdiyimizi deyəndə mənə inanın".
  
  Hayden bölgəni ayırdı və Fort Sill-in aşağıda göründüyünə baxdı. Drake ərazini gözdən keçirdi və sonuncu dəfə silahını yoxladı.
  
  Əminəm ki, ümid edirəm.
  
  
  İyirmi beşinci fəsil
  
  
  Atmosfer elektrik idi, hər bir əsgər gərgin idi və bir növ müharibə gözləyirdi. Komanda enli kərpic sütunların arasından keçdi və hər biri həlak olmuş qəhrəmanın sığınacağı olan çoxsaylı məzar daşları arasında hərəkət etdi. Geronimonun məzarı yolun kənarında idi və ora çatmaq üçün onlara əlavə dəqiqələr lazım idi. Hayden önə keçdi, Kinimaka isə arxa tərəfə keçdi.
  
  Dreyk ətrafına alışaraq qulaq asırdı. Bu qədər artilleriya batalyonunun olduğu yer heç vaxt sakit olmamışdı, amma bu gün adam az qala küləkdə yarpağın xışıltısını eşidə bilərdi. Bütün bazada insanlar gözləyirdi. Onlar hazırlanmışdı. Baş verəcək hadisələr qarşısında möhkəm dayanmaq üçün yuxarıdan əmr endirildi. Amerikalılar üzünü itirməzdilər.
  
  Çəkmələri xırıldayaraq dar, şiferlə döşənmiş cığırla gedirdilər. Belə bir baza daxilində yüksək ayıq-sayıq qalmaq qəribə görünürdü, lakin onların qarşı-qarşıya qaldıqları ölkələr və komandalar heç şübhəsiz ki, hər şeyə qadir idi.
  
  Drake komandanı hər hansı yeni məlumatla xəbərdar edən Lorenin yanında getdi.
  
  "Fransızlar hələ də fəaldırlar. Hazırda onlardan ikisi, daha çoxu yoldadır".
  
  "Oklaxoma Sitidə atışma xəbərləri. İngilislər ola bilər. İndiki məqamda bunu demək mümkün deyil".
  
  Və cavab: "Bəli, bizim fəth silahlarımız var. Elə buradadır. Əgər kimisə bazaya qoysanız, əminəm ki, biz onu keçə bilərik".
  
  Drake, yəqin ki, SEAL Team 7-dən təhlükəsiz olduqlarını təxmin etdi, heç olmasa içəridə. Onların Birləşmiş Ştatlara, sonra isə Ordunun ərazisinə buraxılması ona nəyinsə ciddi səhv olduğunu söylədi.
  
  Möhürləri kim göndərdi?
  
  Niyə?
  
  Bələdçiləri onları başqa, daha da dar bir yola apararkən Hayden yavaşladı. Tezliklə yarım düz işarənin qarşısında dayandı.
  
  "Bu," dedi, "geronimoya aiddir."
  
  Təbii ki, bu, böyük ölçüdə şübhəsiz idi. Qəbir daşı adi məzar daşı deyil, mağara idi; mərkəzdə qəsdən birmənalı olaraq 'Geronimo' adını daşıyan lövhə ilə kobud piramida şəklində böyük, süni daş yığını. Bu, inanılmaz dərəcədə qədim bir yer idi və öz vaxtında təsirli olmalı idi. O, həyat yoldaşı Zi-ye və qızı Eva Geronimo Godley-nin məzarı ilə yanaşı idi.
  
  Dreyk böyük döyüşçünün məzarını görəndə bir növ mənəvi qorxu hiss etdi və bilirdi ki, başqaları da bunu hiss edir. Bu adam daha çox meksikalılara qarşı vuruşan, ailəsi, torpaqları, həyat tərzi üçün vuruşan bir əsgər idi. Bəli, o da uduzdu, necə ki, Cochise, Oturan Bull və Crazy Horse uduzdu, amma adları uzun illər yaşadı.
  
  Kiçik bir ekskavator hazır idi.
  
  Hayden başı ilə baza komandirinə, o da ekskavator sürücüsünə işarə etdi. Tezliklə böyük bir ekskavator işə başladı, nəhəng torpaq parçalarını qaldıraraq yaxınlıqdakı yerə səpdi. Drake də hərbçilərə qarşı edilən təhqir və ittihamlardan xəbərdar idi, lakin yaxınlıqda bu qədər əsgərin olması çətin ki, kimsə bunu öyrənsin. Yəqin ki, Fort Sill-i bir müddət ictimaiyyətə bağlayacaqlar.
  
  Sərəncam bunu necə etdi?
  
  Görəsən... bu qədər illər əvvəl? Bəlkə də o zaman giriş daha asan idi. Hayden ekskavator sürücüsünə asan qazmağı tapşırdı, şübhəsiz ki, Hannibalın tabutun olmadığı dayaz qəbrini xatırlayırdı. Komanda çuxurun dərinləşməsini və torpaq təpəsinin daha yüksək olmasını izləyib.
  
  Nəhayət, ekskavator dayandı və iki nəfər son torpaq parçalarını çıxarmaq üçün çuxura atıldı.
  
  Drake yavaş-yavaş çuxurun kənarına doğru irəlilədi. Alicia onunla oğurluq etdi. Gözlənildiyi kimi, Kinimaka dibdə qalmaq istəməyərək geridə qaldı. İki nəfər tabutun qapağını torpaqdan təmizləyərək ekskavator vedrəsinə taxılacaq qaldırıcı kəndirləri qışqırdılar. Tezliklə tabut yavaş-yavaş qalxmağa başladı və Dreyk yenidən ətrafa baxdı.
  
  Bilirdi ki, düşərgəni əhatə edən hər yerdə cəsarətli üzlü insanlar var. İndi onun ağlına belə gəldi ki, döyüş olmayacaq. Geronimonun tabutu ehtiyatla yerə endirildi, kiçik daş parçaları və torpaq dağıldı. Hayden çiyinlərini çəkən baza komandirinə baxdı.
  
  "Sizin partiyanız, Agent Jay. Mənə əmr olunmuşam ki, sənə lazım olan hər şeyi təmin edim".
  
  Qazanlardan biri tabutun qapağını açarkən Hayden irəlilədi. Komanda liderliyi ələ keçirdi. Qapaq təəccüblü dərəcədə asanlıqla qaldırıldı. Drake çərçivənin üstündən qutunun dərinliyinə baxdı.
  
  Həyatınızın ən böyük sürprizlərindən birinə baxın.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden bir anlıq donub qaldı; missiya unudulmuş, həyatı unudulmuş, beyni daşa dönərkən dostları birdən-birə getmişlər.
  
  Heç vaxt...
  
  Bu mümkün deyildi. Bu, şübhəsiz ki, doğru idi. Amma o, baxmağa cəsarət etmədi.
  
  Titan mötərizəsinə quraşdırılmış tabutun içərisində ən müasir rəqəmsal ekran asılmışdı və onlar seyr etdikcə o, canlandı.
  
  Dinamiklərdən boğuq gülüş gəldi. Hayden və digərləri danışa bilməyib geri çəkildilər. Süni gülüş genişlənmiş ekranı çoxlu rənglərlə doldurduqca əks-səda verdi, ulduzların çaxnaşması ardınca xaricə baxdı. Komanda özünə gəlməyə başladı və Dreyk onlara tərəf döndü.
  
  "Doğrudurmu... demək istəyirəm... nə..."
  
  Dahl daha yaxşı baxmaq üçün yaxınlaşdı. "Yazıq qoca Geronimo hələ də buradadır?"
  
  Hayden onu uzaqlaşdırdı. "Diqqətlə! Bunun bütün mənasını başa düşmürsənmi?"
  
  Dahl gözünü qırpdı. "Bu o deməkdir ki, kimsə bizə qutu əvəzinə ekran qoyub. Sizcə bu silahdır?"
  
  "Sərəncam bundan imtina etməyib" dedi Hayden. "Heç olmasa, nasist müharibə cinayətkarlarından söhbət getmir. Bu o deməkdir ki, Sərəncam..."
  
  Amma sonra gülüş kəsildi.
  
  Hayden donub qaldı, nə gözlədiyini bilmirdi. O, aşağı baxdı, ördək və gizlənməyə hazır idi. Lorenin qarşısında dayandı. O, Kinimaka, Drake və Dalın bu qədər yaxın olmamasını arzulayırdı. O...
  
  Loqo ekranda parladı, qara üzərində parlaq qırmızı, beynində qan zolağından başqa bir şey deyildi.
  
  "Bu, sifarişin loqosudur" dedi Alicia.
  
  Mən başa düşmürəm", Mey etiraf etdi. "Onlar bu ekranı necə yerinə qoya bildilər? Və o, hələ də necə işləyə bilərdi?"
  
  "Onlar bunu etmədilər" dedi Yorgi.
  
  Loqo soldu və Hayden hər şeyi ağlından çıxardı. Qara ekran yenidən peyda oldu və süni şəkildə azaldılmış səs dinamiklərdən sızıldamağa başladı.
  
  "Oğlanlar və qızlar, kabusunuza xoş gəldiniz" yazılmışdı və sonra boğulmuş gülüş üçün fasilə yarandı. "Aclıq sizi salamlayır və bilməlisiniz ki, sonuncu iki Atlı onların ən pisidir. Aclıq səni tutmasa, ölüm gələcək! Ha, ha. Ha, ha, ha".
  
  Hayden bir anlıq təəccübləndi ki, bu axmaq ağlın və əyri təxəyyülün nə ağlına gəldi.
  
  "Onda gəlin birbaşa mətləbə keçək. Üçüncü Atlı bir-birinizi məhv etməyə icazə verməkdənsə, hamınızı məhv etməyi üstün tutur. Aclıq bunu edir, düz deyirəm? "- bağırsaq səsi davam etdi. "İndi siz elektron əsrə keçdiniz, bu, çox, daha sürətli baş verəcək. Strask Labs haqqında heç eşitmisinizmi?
  
  Hayden qaşlarını çatdı, tez ətrafa nəzər saldı və baza komandirinə tərəf döndü. Başını tərpətdi və danışmaq istəyirdi ki, səs davam etdi.
  
  "Bu, dünyanı ələ keçirməyə hazır olan ən böyük konqlomeratlardan biridir. Güc. Təsir. Böyük sərvət, hamısını istəyirlər və böyük liqalara keçməyə başlayırlar. Amerika hökuməti bu yaxınlarda Strask Labs-a etibar etdi.
  
  Bunun mənası nədi? Hayden bu barədə düşündü. Və bu yaxınlarda necə?
  
  "Texas ştatının Dallas şəhərində, buradan çox uzaqda Straskin bioloji sınaq laboratoriyası var. Dərmanlar, xəstəliklər, dərmanlar və silahlar istehsal edirlər. Onlar gamutu idarə edirlər. Əgər orada ölümcül bir infeksiya, dünyanı öldürən bir virus, sinir qazı qutusu və ya yeni bioloji silah varsa, Dallasdakı Strask ona sahib olacaq. Sözün əsl mənasında, - deyə gileyləndi, - bu, ümumi mağazadır.
  
  Hayden elə oradaca dayandırmaq istədi. İşlər çox pis istiqamətdə gedirdi.
  
  "Bioloji laboratoriya hədəfə çevrilib. Aclıq baş verəcək. Sizin məhsullarınız və bütün dünyada olanlar quruyub öləcək. Bu, müəyyən bir məhsul çeşidini qəsdən hədəf alan və dayandırılması mümkün olmayan süni zəhərdir. Biz axırıncı hökmün əmriyik. Və dediyim kimi, bu sənin kabusundur".
  
  Qeydiyyat dayandırıldı. Hayden dünyadan və onun problemlərindən tamamilə xəbərsiz olaraq gözlərini qırpıb baxdı. Sifariş məhsulun çirklənməsini müəyyən edən və bütün ehtiyatları məhv etməyi planlaşdıran biolaboratoriyanı hədəf alırdısa, onda...
  
  Bu mümkün idi. Və ehtimal. Şübhəsiz ki, xəstəlik torpağa da təsir edəcək ki, yeməli məhsullar bir daha bitməsin.
  
  Sonra birdən ekran yenidən canlandı.
  
  "Oh, indi elektron əsrdə yaşayırıq, icazə verin bunu sizə deyim. Bu tabutu açmaqla, bu yazıya başlamaqla siz hər şeyi hərəkətə gətirirsiniz - elektron şəkildə!"
  
  
  İyirmi altıncı fəsil
  
  
  Fort Sill döyüşə girdi. Baza komandiri qışqırdı ki, bir texnik gəlib tabutun içində yazı, ekran və başqa hər şeyi söksün. Hayden dibində köhnə paltar və sümük bağlamalarını gördü və fərz etməli oldu ki, Sifariş sadəcə olaraq içəriyə ekran yerləşdirib və onu kiminsə tapması üçün qoyub. Bazanın Wi-Fi şəbəkəsinə qoşulmuş siqnal onlar tabutu açan anda sönmüş ola bilərmi?
  
  Mən belə inanmalıyam. Çap yazının başlanğıcını qeyd etdi. Çox güman ki, sensorlar iştirak edib. Bütün bunları kim etdisə, texnologiyadan xəbərdar idi. Hansı ki, başqa bir sual doğurdu.
  
  "Biz əlli il əvvəl nasist müharibə cinayətkarlarından indiyə qədər irəli atılmışıqmı?"
  
  "Mən bunu başa düşmürəm" dedi Smith.
  
  Komanda başqalarının iştirak etməsinə icazə vermək üçün Geronimonun məzarından uzaqlaşdı və indi ağacların altında bir qrup halında dayandı.
  
  "Mən bunun olduqca aydın olduğunu düşündüm" dedi Hayden. "Oğlan dedi ki, biz Qiyamət Ordeniyik. Onlar hələ də mövcuddur".
  
  Baza komandiri yaxınlaşdı. "Beləliklə, insanlar, perimetrimizi yoxlamağı ikiqat və üç dəfə artırdıq. Xüsusi təyinatlıların düşmənlərindən əsər-əlamət yoxdur. Deyəsən, bu dəfə açıq şəkildə nişanı qaçırdılar və mən onları həqiqətən günahlandırdım. Burada çoxlu atəş gücü var". O, qalanın ətrafında dayanan əsgərlərə işarə etdi.
  
  "Bu, o məzardan gələn siqnalın başqa yerlərdə yayımlanmaması demək deyil" dedi Lauren. "İstənilən sayda insan bunu bu və ya digər formada görə bilərdi."
  
  "Bu doğru olsa da," komandir başını tərpətdi, "bu barədə edə biləcəyimiz çox az şey var. İndi edə biləcəyimiz şey Strask Laboratoriyalarına zəng etmək və necə deyərlər, bu uşaqlara xəbərdarlıq etməkdir.
  
  Telefonu artıq qulağına basmış bir adamı göstərdi.
  
  Hayden bilirdi ki, Katib Krou çağırsın, lakin əsgərin zəngi səsgücləndiricidən gələndə ondan çəkindi, bitib-tükənməyən bip səsi SPEAR komandasının ətrafa narahatlıqla baxmasına səbəb oldu.
  
  "Bu, 24 saat işləyən laboratoriyadır" dedi baza komandiri. "Orduya və Ağ Evə çağırış. Bunun nə qədər pis olduğunu ifadə edə bilmərəm". O, zəng edən telefonu günahlandırıb.
  
  "Sənə ehtiyac yoxdur." Hayden bildirib. "Yerli hakimiyyət orqanları ilə əlaqə saxlaya bilərsinizmi? Onları Straska göndərin və yolda olduğumuzu bildirin".
  
  "Dərhal, Agent Jay."
  
  Hayden helikopterə tərəf qaçdı. "Biz Dallasa çatmalıyıq! İndi! "
  
  
  İyirmi yeddinci fəsil
  
  
  Karin, fləş sürücünü kompüter terminalına göstərməzdən əvvəl onun üçün vacib olanı ölçülməz vaxt sərf etdi. O, yaxşı bilirdi ki, Tayler Uebbin sərvəti və nüfuzu olan biri onun kompüterinə istənilən texnologiyanı quraşdıra bilər - xüsusən də onun illər ərzində topladığı bütün çirkli sirləri özündə saxlayan texnologiya.
  
  Və burada idi.
  
  Gənc qadın. Kompüter. Flash kart.
  
  Keçmişdə məni neçə adla çağırdılar? Data ilə qız. Bir şəbəkəyə baş çəkin. Xakaz.Çoxdan, uzaqda, amma yenə də aktual.
  
  Dino və Wu dayanıb izlədilər, evin nəzarəti həmişəki kimi yaxşı idi. Onların hər yanaşma üçün sensorları və həm sərt, həm də yumşaq evakuasiya vəziyyətləri üçün ehtiyat strategiyaları olan planları var idi. Hər üç əsgərin vəziyyəti hazırda ağır idi - döyüldü, göyərdi, San-Fransiskoda gəzintilərindən yavaş-yavaş sağaldı. Onlar da isti, ac və vəsait qıt idi. Karinin zəmanəti ilə hər şeyə mərc qoyurlar. Əvvəldən.
  
  "Dəyərinizi sübut etməyin vaxtı gəldi" dedi.
  
  İlk illər onu tərk etmədi, uzun müddət dünyaya geri döndü. Özünü məhv etmək kəffarə yollarından biri idi.
  
  "Biz sizə inanırıq" dedi Dino.
  
  O, fləş sürücüsünü yerləşdirib böyük ekrana baxan kimi acıqla gülümsədi. O, hər şeyi mümkün qədər tez işləmək üçün dizayn etdi və indi ekranda göstəriş yanıb-sönəndə heç bir gecikmə yox idi:
  
  Davam edilsin?
  
  Lanet olsun doğru.
  
  O, oturdu və işə başladı. Klaviatura cingildədi, barmaqları titrədi, ekran titrədi. O, hamısını bir anda tapacağını və hətta başa düşəcəyini gözləmirdi - orada çoxlu gigabayt məlumat var idi - və buna görə də diski yükləməzdən əvvəl hər şeyi mümkün qədər çox təhlükəsiz etdi. O, həmçinin Los-Ancelesdə bir neçə ofşor hesabı və bir neçə hesab açdı ki, onlar tez bir zamanda nağd pul yatıra bilsinlər. Əlbəttə, o, SPEAR-da keçirdiyi vaxtdan hər şeyi xatırlayırdı; Uebbin ölümündən sonra baş verənlər bu işə kömək edə bilər.
  
  Hələlik ləzzətli, lakin məşum sənədlərə məhəl qoymadan və diqqətini maliyyə məsələsinə yönəltməklə, o, barmaqlarını və ekranını məlumat burulğanına çevirdi. Dino ayaq saxlamağa çalışarkən nəfəsini kəsdi.
  
  "Lənət olsun, mən Sonicdə dahi olduğumu düşünürdüm. Güman edirəm ki, sən hər yerdə o tikanlı balaca bok vurursan, hə?"
  
  "Sən Sonic-i tanıyırsan? Master Sistemdən yoxsa Mega Diskdən? Bunun üçün hamımız çox gənc deyilikmi?"
  
  Dino çaşqın görünürdü. "Playstation, adam. Retro isə daha yaxşıdır".
  
  Karin başını tərpətdi, özünü gülümsəməyə məcbur etdi. "Oh, bəli, bu, tamamilə retrodur, adam."
  
  Maliyyə faylını daha dərindən araşdıraraq, o, tezliklə hesab nömrələrini, çeşidləmə kodlarını və əsas əmrləri kəşf etdi. Əksəriyyəti ofşorda olan mənbə bankları tapdı. Yetmiş beşdən çox fərqli hesab tapdı.
  
  "İnanılmaz."
  
  Dino stul çəkdi. "Bəli, ikisini izləməkdə çətinlik çəkirəm. İkisi də boşdur!"
  
  Karin hər hesabı yoxlamaq üçün vaxtının olmadığını bilirdi. Onu kəsib ən yaxşısını seçməli idi. Dahiyanə şəkildə, o, artıq fayldan keçəcək və ən yüksək rəqəmləri olan hesabları vurğulayacaq sadə bir proqram yazmışdı. İndi onu buraxdı və beş saniyə gözlədi.
  
  Üç yanıb-sönən mavi zolaq ümidverici görünürdü.
  
  "Gəlin sənə baxaq."
  
  İlk hesab parladı. O, Kayman adalarında yerləşirdi, istifadə olunmamış və otuz min dollarlıq balans göstərmişdir. Karin gözünü qırpdı. Zarafat edirsən! O bilirdi ki, Uebb axırda Sen-Jermenin xəzinəsini ehtiyatsız surətdə ardınca getməkdə əlaqələrini kəsdi - o, bu xəzinəni təkbaşına getdi və aşkarlanmamaq və sona doğru ordu toplamaq üçün çoxlu pul xərclədi, o, son bir lütf tələb etmək üçün minlərlə pul ödədi, - amma hesablarının bu qədər tükənəcəyini gözləmirdi.
  
  Hər halda, o, tez bir zamanda artıq açdığı yerli Los-Anceles bank hesabına otuz min pul göndərdi.
  
  Risklidir, amma tələssək, pulu çıxarıb özümüzlə apara bilərik. Əgər kimsə hesaba casusluq edirsə, bu, aşağı balansı nəzərə alınmaqla çətin görünürdü, bunu kimsə aşkar etməmişdən əvvəl edə bilməlidir.
  
  O, növbəti hesaba keçdi, balansın səksən min dollar olduğunu gördü və bu yolla daha yaxşı olduğunu etiraf etməli oldu. Amma onun gözlədiyi milyonlarla heç bir şey yox idi. Onun yanında Dino susdu. O, pulu götürdü və nəfəsini tutaraq son hesabı sıxdı.
  
  Lənət olsun. On beş min?
  
  O, qalan əskinaslara baxmaq məcburiyyətində qaldı, sonunda yüz otuz min dollara yaxın pul çıxardı. Pis deyildi, amma ömürlük zəmanət tipli pul deyildi. Bu, vaxt aparacaqdı və o, daha uzun müddət əlaqə saxlamaqdan ehtiyat edirdi, lakin hələlik təchizat çatışmazlığı növbəti addımı zəruri etdi.
  
  "Şantaj üçün yemək" dedi.
  
  "Mən bundan məmnun deyiləm" dedi Dino.
  
  "Kim olduğundan asılıdır" dedi Karin. "Və onlar nə etdilər. Biz həqiqətən pis əclafları ifşa edə bilərik - bəlkə də hansısa yeni mütəxəssis veb-saytı vasitəsilə - və bir neçə funt arıqlaya bilənlər haqqında nə edə biləcəyimizi müzakirə edə bilərik."
  
  Vu başını tərpətdi. "Nə?" - Soruşdum.
  
  "Bir neçə dollar. Tsentarinos. Wonga. Lənət olsun, haradan başlayaq?"
  
  Yeni faylda hər biri qalın şriftlə yazılmış və fotoşəkil və tarix ilə müşayiət olunan bir çox səhifə adlar var idi. Karin siyahını aşağı sürüşdürdü. "Doğru, yaxşı, onlar əlifba sırası ilədirlər. Ən azından bu bir şeydir. Hər hansı üstünlüklər?
  
  "Mən heç bir varlı oğlan tanımıram" dedi Dino. "Kimisə şantaj etməyi demirəm."
  
  "Mən bu adların bəzilərini tanıyıram" dedi Vu Karin AC səhifəsini inamla vərəqləyərkən. "Məşhurlar. İdman ulduzları. Televiziya aparıcıları. İlahi, bu Webb oğlanı kim idi?"
  
  "O kim idi?" Karin hiss etdi ki, nifrət yeni güclə alovlanır. "İndiyə qədər yaşamış ən pis, ən ürpertici və ən güclü varlıqlardan biri. Planetdəki hər bir həyata təsir edə bilən pis təcəssüm."
  
  "Mən indi onlardan bir neçəsinin adını çəkə bilərəm" dedi Dino.
  
  "Bəli, hər kəs bunu edə bilərdi. Ancaq bunlar bizim altında qalmaq istədiyimiz pislərdir".
  
  Karin öz sisteminin təhlükəsizlik divarlarını yoxladı, başqasının ətrafa göz gəzdirdiyinə dair hər hansı erkən xəbərdarlıq əlamətləri axtardı. Heç bir şey təsəvvür edilə bilməzdi, amma o qədər də boşuna deyildi ki, orada kimsə ondan daha ağıllı deyildi.
  
  "Bütün yeri yoxlayın" dedi və fləş sürücüsünü çıxardı. "Bir gün ərzində hər şeyi B saytından izləməliyik. Sonra baxarıq."
  
  
  * * *
  
  
  Bütün bunlar onun diqqətli hazırlığının bir hissəsi idi. Bir şey səhv olarsa və görünsələr, tutulsalar və ya öldürülsələr, bu, hazırlıqsızlıqdan olmayacaq. Karin onları qorumaq üçün böyük arsenalında və geniş intellektində hər bir hiylədən istifadə etdi.
  
  Və mənim planım. Mənim kiçik qisasım.
  
  Dino, Wu və o, səhradakı evlərini tərk etdilər və heç bir yerin ortasında tapdıqları kiçik bir daxmada özlərini tənha etdilər. Həftələrlə metodik axtarış apardı, lakin bir dəfə tapıldıqdan sonra ehtiyat sığınacaq üçün ideal yer olduğu ortaya çıxdı. Vu CCTV vasitəsilə evi seyr etmək üçün iyirmi dörd saat sərf etdi. Karin və Dino Los-Ancelesə getdilər, pul zibilini götürdülər və qalanları başqa yerə qoydular, vaxtaşırı şəbəkəsinin təhlükəsizlik divarlarını, onların etibarlılığını və olduqları vəziyyəti yoxladılar. Dəfələrlə o, bunun hər hansı bir şəkildə sınaqdan keçirildiyinə dair heç bir əlamət görmədi.
  
  Bununla belə, metodik və diqqətlə; onların azad qala bilmələrinin yeganə yolu bu idi.
  
  Onlar evə qayıdanda tam otuz saat keçmişdi. Daha bir neçə yoxlama və Karin yenidən flash sürücü ilə işləməyə hazır idi.
  
  "Kameraları yoxladınızmı?" - o soruşdu.
  
  "Bəli, sadəcə et."
  
  Cəmi bir neçə saniyə çəkdi və sonra bir daha adlar siyahısında vərəqlədi. C-dən sonra, əlbəttə ki, D gəldi.
  
  Mett Drake siyahıda yox idi.
  
  Amma SPEAR üçün ayrıca bölmə var idi. Dreykin adı siyahıda idi. Alicia Miles də belə idi. Hayden Jay və Mano Kinimakanı gözləyirdi. O, Bridget Mackenzie-ni gördü - təəccüblü deyil. Lancelot Smith? Hmmm. Mai Kitano. Loren Foks. Yorgi. Maraqlıdır ki, Thorsten Dahl haqqında heç bir istinad yox idi.
  
  Ancaq Karin Blake-ə istinad var idi.
  
  Bir anlıq ona baxdı, sonra hələlik ona məhəl qoymamaq qərarına gəldi. SPEAR komandası ilə əlaqəli və ilk səhifənin altına əlavə edilən digər bağlantılar Müdafiə Naziri Kimberli Kroudan idi; Məhbus Nikolas Bellə; və "Ailə/Dostlar" adlı bütöv bir alt menyu.
  
  Lənət olsun, bu adam doğrudan da onların üstündə şəhərə gedib.
  
  Yaxşı.
  
  İlk klik sadəcə adda olmalı idi: Matt Drake.
  
  Onun baxışları titrədi, tərəddüd etdi və sonra genişlənməyə başladı; gözləri nəlbəki ölçüsünə qədər böyüdü.
  
  "Məni sikin" deyə qorxu içində pıçıldadı. "Oh. siksin. mən."
  
  
  İyirmi səkkizinci fəsil
  
  
  Matt Drake Strask Laboratories işarəsini ora çatmamışdan çox əvvəl gördü. Dallasın kənarında o, hələ də hündür bina idi və onun mavi və ağ rəngli stilizə edilmiş "S" loqosu strukturun ən yuxarı hissəsində quraşdırılmışdı. Lakin onların maşınları sürətlə irəliləyirdi və tezliklə bütün ərazinin qarşıda açıldığını gördü.
  
  Strask Labs əhəmiyyətsiz, yumşaq, təkərdə bir çubuq kimi görünürdü və şübhəsiz ki, ideya bu idi. Pəncərələri keçilməz idi, lakin çoxları keçilməz idi. Onun avtomobil parkı CCTV kameralarının yuvasına bürünmüşdü, amma dünya belə idi. Heç kim kameraların nə qədər inkişaf etdiyini və nə qədər uzadıldığını deyə bilmədi. Çürük sədddən başqa heç bir darvazası yox idi. Heç bir təhlükəsizlik görünmür.
  
  "Hələ cavab varmı?" - Dahl soruşdu.
  
  Hayden burnunun körpüsünü çimdiklədi. "Ölü sükut" dedi.
  
  Drake mənzərəni öyrəndi. Dayanacaq sahəsi binanın ətrafında, qarşısında və şərq tərəfində L formalı idi. Qərbdə sıldırımlı, otlu bənd var idi. Hasar yoxdur. Bütün ərazi açıq plan idi. Onun ətrafında yollar şəbəkəsi keçdi və onlarla kiçik ofis binaları, anbarlar və ticarət mərkəzləri dərhal mənzərəni təşkil etdi.
  
  "Polis" dedi Dahl.
  
  DPD əməkdaşları artıq hadisə yerində idilər, yolun kənarındakı ərazidən kənarda park etmişdilər. Hayden sürücülərinə yaxınlıqda saxlamalarını söylədi və atladı.
  
  Drake tez məni izlədi.
  
  "Uşaqlar, bir şey gördünüzmü? Bir şey? Hayden soruşdu.
  
  Yanvarıları olan uzunboylu zabit başını qaldırdı. "Gördüyünüz şey bizdə var, xanım. Bizə tapşırılıb ki, müşahidə edək və heç bir tədbir görməyək".
  
  Hayden lənət etdi. "Beləliklə, özümüzü nəyə cəlb etdiyimiz barədə heç bir fikrimiz yoxdur. Sadəcə bir çılğın insanın hər şeyin mümkün olduğu qədər pis olacağına dair vədi."
  
  Alisiya çiyinlərini çəkdi. "Salam, nə yenilik var?"
  
  "Əgər onların məhsullarımızı məhv etmək üçün xüsusi olaraq hazırlanmış bioloji silahı və ya bioloji cihazı varsa, onda bizim seçimimiz yoxdur" dedi Dahl.
  
  "Bəs içəri girməyimizi necə təklif edirsiniz?"
  
  "Başını irəli," Dahl gülümsəyərək dedi. "Başqa bir yol varmı?"
  
  "Bizim üçün deyil" dedi Drake. "Siz hazırsınızmı?"
  
  "Lənət olsun" deyə Alisiya mızıldandı. "Ümid edirəm ki, siz ikiniz əl-ələ verməyəcəksiniz."
  
  Hayden istədikləri əşyaları istədi və verdi. Drake qaz maskasını götürüb taxdı. Laboratoriyada heç bir risk yox idi.
  
  Daha sonra Drake otlu bənddən aşağı sürüşdü və aşağıda yerləşən dərənin üstündən avtomobil dayanacağına tullandı. Qırxa yaxın maşın hər yerə səpələnmişdi, müxtəlif yaşlarda və təmizlikdə adi kuryerlər. Qeyri-adi heç nə yoxdur. Dahl onun yanında, Alisiya və Mey sağında qaçırdılar. Onlar tam hazır idilər, silahları da hazır idi. Drake ən pisini gözləyirdi, amma hələlik onları qarşılayanlar qorxunc bir sükut idi.
  
  "Sizcə, məlumat digər komandalara çatıbmı? Kinimaka ətrafa baxdı. "Əgər bu ölkələrdən bəziləri belə bioloji silahların burada və bu laboratoriyada həssas olduğu barədə külək alsa, biz hücumla üzləşə bilərik. Strask isə Fort Sillə nisbətən daha az təhlükəsizdir".
  
  "Başqa komandalar?" Lauren kommunikatora ah çəkdi. "Sərəncamın çəkilişinin məhdudiyyətsiz yayımlanmasından narahatam. Və bir bok fırtınası tam sürətlə davam edə bilər."
  
  Kinimakinin ağzı böyük bir dairəyə çevrildi. "Oooh."
  
  Drake və Dahl avtomobillərin arasında manevr edərək və gözlərini bütün pəncərələrdə saxlayaraq irəlilədilər. Heç nə yerindən tərpənmədi. İçəridə heç bir həyəcan siqnalı yox idi. Onlar əsas foyeyə aparan cığırlara çatdılar və gördülər ki, hətta o kiçik pəncərələr də qaralmışdır.
  
  "Buraya çatdırsaydım" dedi Dahl. "Mən dərhal bunun adi bir laboratoriya olmadığını fərz edərdim."
  
  "Bəli, dostum. Gözəl bir kiçik qəbul etmək həmişə daha yaxşıdır."
  
  Dahl qapı tutacaqlarını sınadı və təəccübləndi. "Kilidi açıldı."
  
  Drake Haydenin əmrini və əmrini gözlədi. "Get."
  
  Görmə qabiliyyətini məhdudlaşdıran qaz maskası ilə o, Dahlın qapıları geniş açdığını və sonra içəri sürüşməsini seyr etdi. Drake düşmən axtararkən yeni HK-nı səviyyəyə qaldırdı. İlk gördükləri cəsədlər resepsiyonun yaxınlığında və arxadakı dəhlizlərdə uzanıb.
  
  "Tez". Dahl, Alicia ilə örtülmüş birinciyə qaçdı. Mai Drake ilə örtülmüş ikinciyə qaçdı. İsveçli cəld nəbzini yoxladı.
  
  "Allaha şükür" dedi. "O, sağdır".
  
  "Bu da," Mai təsdiqlədi və qurbanın göz qapağını qaldırdı. "Düşünürəm ki, o, narkotik qəbul edib. Yuxu qazı və ya buna hansı zərif termin deyirlərsə.
  
  Hayden özü ilə qaz, buxar və tüstü detektoru aparıb. "Belə bir şeydir. Qeyri-toksik. Ölümcül deyil. Bəlkə onları yatdırmaq üçün yüngül bir şey?"
  
  "Araq silaha çevrildi" dedi Alisiya, səsi maska ilə təhrif edildi. "Bu kifayət edərdi."
  
  Kensi yavaşca başını bulayaraq ona baxdı.
  
  "Nəyə baxırsan, Bridget?"
  
  "Yaxşı, heç olmasa bu maska ilə qusmadan sənə baxa bilərəm."
  
  "Qaz sürətlə hərəkət edən, tam əhatə edən bir qaz olmalıdır" dedi Hayden. "Bunu necə etdilər?"
  
  "Ventlər" dedi Lauren. "İstilik sistemi, kondisioner, filan şey. Baxmayaraq ki, ola bilsin ki, haradasa elm adamları öz laboratoriyalarında kilidləniblər. Obyektin tipini nəzərə alsaq, hər laboratoriya və ya anbar əsas qovşaqla birləşdirilməyəcək".
  
  "Yaxşı" dedi Hayden. "Bəs niyə? Bütün heyəti yatdırmaqla nəyə nail oldular?"
  
  Onların söhbətinə rabitə sistemi vasitəsilə deyil, yəqin ki, bütün binanı əhatə edən bir növ səsgücləndirici sistem vasitəsilə yeni bir səs daxil oldu.
  
  "Sən burdasan? Bəs qalanları? Oh yaxşı. Sonra təxminən on iki saniyəyə başlaya bilərik."
  
  Drake tez arxaya çevrilib qapıya baxdı. Laurenin səsi sel dalğası kimi kommunikatorun içindən keçdi.
  
  "Biz yaxınlaşırıq! Məncə israillilər. Gəlin indi keçək. Və isveçlilər!"
  
  "Əgər nə vaxtsa atışma olmayan bir yer olsaydı..." Alisiya qeyd etdi.
  
  Artıq çəkilişlər başlayıb; Dallas polisləri şübhəsiz ki, sızanların izində idi. Buna baxmayaraq, hücum inanılmaz sürətlə baş verdi. Drake artıq koridorda gedirdi və kommunikatoruna qoşulur, daxili qapıların çoxunu açacaq təcili söndürmə kodu tələb edirdi. Bu zaman birinci sıra qapıların arxasındakı böyük pəncərələr partladı, qumbaraatanlar üçqat şüşəni sürətlə məhv etdi. Drake ülgüc kimi iti qəlpələrin ölümcül, dayanılmaz dalğada partladığını və otaqlara səpələndiyini gördü. Hər səthə yerləşdirilmiş qırıqlar. Daxili arakəsmələr və ofis pəncərələri də sınıq və ya əyilib. Drake silahı qapılara doğrultdu.
  
  Lorenin səsi: "İki, üç, beş, səkkiz, yeddi."
  
  O, tez bir zamanda ləğvetmə kodunu daxil etdi, sonra onu qaçdı, ardından komandanın qalan hissəsi izlədi. Hər yerdə yatmış qazdan huşunu itirmiş cəsədlər var idi.
  
  "Maskalarımızı çıxarmağımız təhlükəsizdirmi?" - deyə soruşdu.
  
  Hayden havanın keyfiyyətinə nəzarət etdi. "Mən bunu tövsiyə etmirəm. Bəli, indi aydındır, amma qazı kim qoyubsa, yenə də edə bilərdi".
  
  "Ən pisi ilə" Dahl əlavə etdi.
  
  "Lənət olsun".
  
  Dreyk içəri girən maskalı fiqurları görəndə atəş açıb. Birdən beş, ona görə də onlar yəqin ki, rus idilər, güllələrindən qurtulurdular və yol boyu kimə zərər verdiklərini vecinə almadılar. Drake jiletdən birini vurdu, qalanları qaçdı.
  
  "Düşünürəm ki, biz əminliklə deyə bilərik ki, Rusiya komandası hökumətin sanksiyaları altında deyil. Ağlı başında olan heç bir hökumət bununla razılaşmaz".
  
  Kinimaka güldü. "Biz burada ruslardan danışırıq, dostum. Demək çətindir."
  
  "Əgər onlar bundan qurtula biləcəklərini düşünsəydilər" dedi Kenzie. "İsraillilər də."
  
  Drake stolun arxasına sığındı. Ofislərin bu daxili labirintinin perimetri ətrafındakı arakəsmələr ən yaxşı halda zəif idi. Onlar hərəkətə davam etməlidirlər.
  
  Yanından keçəndə Alisiya və Meyə əl yellədi. "Lauren" dedi. "Biz bioloji silahların harada olduğunu bilirik?"
  
  "Hələ yox. Amma məlumat gəlir".
  
  Drake üzünü buruşdurdu. Qatil bürokratlar, yəqin ki, həyatların bahasını gəlirlərlə ölçüb-biçdilər. Hayden itələdi. "Daha dərinə get" dedi. "Belə də olacaq."
  
  Ruslar daxili idarələri atəşə tutublar. Güllələr fiberglas qabığını yarıb, panellərin dağılmasına və alüminium dirəklərin hər yerə uçmasına səbəb olub. Drake başını qaldırmadı. Hayden irəli süründü.
  
  Drake dağıntıların arasına baxdı. "Mən onlara nəzər sala bilmirəm."
  
  Dahl fərqli nöqteyi-nəzərdən oturdu. "Mən bacarıram". O atəş etdi; adam yıxıldı, amma Dahl hirslə başını tərpətdi.
  
  "Jilet. Hələ beş güclü."
  
  Lauren zəngi bitirdi. "Sadəcə bir məlumat parçası, insanlar. Yatan agenti buraxan komanda mütləq binanın içindən gəlib".
  
  "Anladım" dedi Hayden. "Lauren, isveçlilər haradadır?"
  
  Sakitlik, sonra: "Onların içəri girdiyi yoldan deyərdim ki, binanın o biri tərəfindən düz sizə tərəf gedirlər."
  
  "Lənət olsun, onda əvvəlcə mərkəzi nöqtəyə çatmalıyıq. Fərz edək ki, bu, aşağı səviyyələrə enən yoldur, Lauren?
  
  "Bəli, amma bioloji silahların harada olduğunu hələ bilmirik."
  
  "Oradadır" dedi Hayden. "Onu başqa yerdə saxlamaq üçün axmaq olmalıdılar."
  
  Dreyk Dahla başını tərpətdi. "Siz yaxşısınız?"
  
  "Əlbəttə. Amma bayaq dediyiniz kimi, heç bir hökumət bu hücuma icazə verməzdi".
  
  "İndi İsveçlilərin müstəqil hərəkət etdiyini düşünürsən?"
  
  Dahl qaşlarını çatdı, amma heç nə demədi. O zaman hər şey mümkün idi və Sifarişin hələ də fəaliyyət göstərə biləcəyi, müasir bir infrastruktura yenilənmiş yeni vəhy də bütün səhifədə sual işarələri qoydu. Onlar bizdən neçə addım öndədirlər?
  
  Bəs dördüncü? Aclıq səni tutmasa, ölüm gələcək!
  
  Drake yuvarlandı. Kinimaka kabinetin uzaq tərəfinə keçdi və özünü xarici divara sıxdı, Smit də onların arxasınca içəri mərkəzə yaxınlaşdı. Hayden, Mai və Yorgi düz ortadan keçdilər. Drake rusları yerə yıxmaq üçün atəş açdı. Kenzi tapançasını tutaraq onların arasında cır-cırdı, lakin buna baxmayaraq, hirsli görünürdü. Yazıq qızın öz katanasına həsrət qalmışdı.
  
  Drake açıq planlı ofis sahəsinin sonuna çatdı. Hayden artıq orada idi, lift bankına və ondan kənarda yerləşən başqa bir geniş ofis sahəsinə aparan açıq sahəyə baxırdı. Orada isveçlilər var idi.
  
  "Mən sizə pis xəbər verməkdən nifrət edirəm" dedi Lauren onların qulaqlarına. "Ancaq israillilər də yeni bir irəliləyiş əldə etdilər. Bu, müharibə zonasıdır. Orada olduğunuz üçün çox şanslısınız. "
  
  İndi Kensi qayıdır. "İsraillilərin hökumətin dəstəyinə sahib olduğuna ciddi şübhə edirəm. Amma inanıram ki, bunlar Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrdir. Heç bir dəstəyiniz yoxdur?"
  
  "Yolumun üstündə. Onunla dolu bir qayıq. Bu komandaların sonradan necə çıxacağını bilmirəm".
  
  "Sən buna inanmırsan" dedi Kensi. "Hər zaman bir yol var. Burada qurbanları təhlükəsiz saxlamağa başlamalısınız. Onlara lazım olan yardımı göstərmək".
  
  Hayden qayıtdı. "Bağışlayın, mən hələ bununla razılaşa bilmirəm. Nə ilə məşğul olduğumuzu bilmirik. Sərəncamın daha ölümcül bir şey buraxa biləcəyini bilmirik."
  
  "Bu, onları çıxarmaq üçün bir səbəb deyilmi?"
  
  "Sərəncam bizdən bunu istəyə bilər. Qapıları açın."
  
  "Mmm, dostum" dedi Alisiya. "Bir axmaq artıq pəncərələri açıb."
  
  Hayden bu barədə düşündü. "Lənət olsun, haqlısan, amma bu, vəziyyəti daha da pisləşdirir. Sifarişin hiyləsi Dallas boyunca ölümcül bir şey buraxmaqdırsa?
  
  Drake liftlərə baxdı. "Biz lanet biosilahın harada olduğunu bilməliyik."
  
  Güllələr rus kontingentində partladı və onu müxtəlif panellərdən hazırlanmış "papier-maşe"yə çevirdi. Dəftərxana ləvazimatları havaya uçdu: bir qələm dəsti, telefon, bütöv bir kağız yığını.
  
  Komanda yerə enib.
  
  Lorenin səsi çətinliklə eşidilirdi. "Dördüncü alt səviyyə, laboratoriya 7. Budur. Tələs!"
  
  
  İyirmi doqquzuncu fəsil
  
  
  İsveçlilərə qarşı qalxan kimi bir sıra liftlərdən istifadə edərək, SPEAR komandası polad qapılara doğru qaçan ruslara davamlı atəş açmağa davam edirdi. Hayden və Jorgi sərbəst buraxıldı, Kinimaka və Smit isveçlilərə baxdı və komandanın qalan hissəsi ruslara diqqət yetirdi.
  
  Hayden SL4 etiketli düyməni basdı.
  
  Liftlər səslənsəydi, güclü atəş nəticəsində səs itdi. Dreyk qaçdı, lakin düşmən yenə də atəşi geri qaytarmağa və irəli sürünməyə müvəffəq oldu, masa arxasında masa ətrafında hərəkət etdi və arxasında gizlənmək üçün daha güclü əşyalardan istifadə etdi. Hətta o zaman bir nəfər başından güllə ilə yıxıldı. Digəri qanadlı olduğu üçün ağrıdan qışqırdı, digəri isə ayağından vuruldu. Buna baxmayaraq, gəldilər.
  
  Metal qapıların üstündən işıqlar yanıb-sönür, sonra isə sıçrayaraq açılır. Hayden içəri atıldı və komandanın qalan hissəsi izlədi. Onlar üçün çətin idi, amma bunun öhdəsindən gəldilər.
  
  Drake, aralarındakı Honq Konqer Dahl'a qarşı sıxıldı.
  
  Alicia çənəsini onun kürəyinə dayadı. "Mənim arxamda kim var? Səyyah barmaqları ilə?
  
  "Bu mənəm". Sıx boşluq onları sıxışdırarkən Kenzi hıçqırdı və dördüncü səviyyəyə qədər sürətlənərkən hərəkət üçün yer qoymadı. "Ancaq əllərim boynuma ilişib. Təəccüblüdür ki, barmaqlarım da oradadır". O, onları yellədi.
  
  Alicia hərəkət hiss etdi. "Yaxşı, kimsə götümə nəsə ilişdirdi. Və bu banan deyil."
  
  "Oh, bu mən olmalıyam" dedi Yorgi. "Yaxşı, bu mənim silahımdır."
  
  Alicia qaşını qaldırdı. "Sənin silahın, hə?"
  
  "Mənim silahım. Mənim silahım, mən bunu nəzərdə tuturam".
  
  "Tamamilə doludurmu?"
  
  "Alicia..." Drake xəbərdarlıq etdi.
  
  "Mmm, bəli, belə də olmalıdır."
  
  "Onda mən tərpənməsəm yaxşı olar. Biz onun indi belə qapalı məkanda işləməsini istəmirik, elə deyilmi?
  
  Xoşbəxtlikdən, Kensi təmkinli cavab verəcək kimi görünəndə lift dayandı və gəliş səsi gəldi. Qapılar açıldı və komanda praktiki olaraq dəhlizə yıxıldı. Drake işarə üçün divarları skan etdi. Təbii ki, orada heç nə yox idi.
  
  "Laboratoriya 7 haradadır?"
  
  "Sağa dönün, üçüncü qapı boyunca" dedi Lauren.
  
  "Mükəmməl".
  
  Dahl hələ də ehtiyatlı, lakin arxayın görünərək irəli getdi. Təhlükə əsasən daha böyük idi, lakin Drake heç vaxt onların burada olma səbəbini bir an belə unutmadı. Qiyamətin qaydası. Daha nə planlaşdırıblar?
  
  Yorgi nəfəsini tutaraq maskasını çıxardı. Kensi qayda-qanunları pozaraq işə qoşuldu, sonra Smit də onun ardınca getdi və Hayden əllərini aciz halda yuxarı qaldırarkən ona boş nəzər saldı.
  
  "Üsyançılar" dedi Dahl yeriməyə davam edərək.
  
  "Mən fırıldaqçılar deyərdim" dedi Kensi. "Daha yaxşı səslənir."
  
  Onun yanında dayandı.
  
  "Bu qədər intizamlı olmasaydım, sizə lənətə gələrdim."
  
  "Narahat olma. Bunun üzərində işləyə bilərik".
  
  Drake onu arxadan itələdi. "Onun özəl məktəbə getdiyini bilirsən, elə deyilmi, Kenz? Sən onu heç vaxt sındırmayacaqsan".
  
  "Mossadın öz metodları var".
  
  Dahl çiyninin üstündən baxdı. "Siz ikiniz susardınız? Mən konsentrə olmağa çalışıram".
  
  "Görürsən nə demək istəyirəm?" Drake dedi.
  
  "Nəyə diqqət yetirin?" Alisiya soruşdu. "Birdən dördə qədər rəqəmlər?"
  
  "Budur," dedi Dahl. "Laboratoriya 7".
  
  "Hər şeyi özün hesablayırsan, Torsti? Gözləyin, məncə, haradasa stikerim var".
  
  Hayden irəli getdi. "Formalaşma, insanlar. Geriyə baxmaq. Hər iki tərəfdəki liftlərə diqqət yetirin. Məni biosilahla əlaqələndirmək üçün telefonda Lauren lazımdır və təhlükəsiz olmaq üçün laboratoriyaya ehtiyacım var. Səncə bunu bacararsan?"
  
  Heç bir fasilə vermədən dağılışdılar və mövqelərini tutdular. Drake və Hayden laboratoriyaya özləri daxil olmalı idilər. Onlar əvvəlcə ləvazimatlarla dolu, hər cür alətlə örtülmüş xarici ofisə girdilər. Drake onların nə olduğunu bilmirdi, lakin onlar həyati və bahalı görünürdülər.
  
  Şüşə divarın arxasında daxili, təhlükəsiz otaq var idi.
  
  "Lauren" dedi. "7 saylı laboratoriya iki otaqdan ibarətdir. Xarici və daxili. Daxili, çox güman ki, möhürlənə və sərbəst buraxıla bilən kimyəvi nəzarət otağıdır.
  
  heç nə. Rabitə kəsildi.
  
  Drake Haydenə baxdı. "Nə..."
  
  "Bağışlayın, Matt. Hayden. Laboratoriyalar həmişə tezlikdən qorunur, ona görə də siqnallar daxil olub çıxa bilmir. Laboratoriya 7 obyektin qalan hissəsindən fərqli səviyyədədir və əlavə təhlükəsizliyi söndürmək bizə bir qədər vaxt apardı".
  
  "Narahat olmayın" dedi Hayden. "Hara getməli?"
  
  "Daxili otaq. Orada şüşəli şkaf olmalıdır. Bunu görürsən?"
  
  Drake böyük şüşə divara tərəf getdi. "Bəli. Uzaq küncdə."
  
  "Bioloji silahlar açıq şəkildə silaha bənzəmir. Təxminən bir qəhvə şüşəsi böyüklüyündə bir qutuda saxlanmalıdır. PD777 kodu ilə müəyyən edilə bilər. Başa düşdüm?"
  
  "Anladım". O, qapının kod panelinə getdi və dəyişdirmə kodunu yumruqladı. "Heç bir şey". O, ah çəkdi. "Bu otağın başqa kodu ola bilərmi?"
  
  "İcazə verin öyrənim. Problem ondadır ki, bütün rəislər, texniklər və laborantlar sizinlə orada yatırlar".
  
  "Rusları, isveçliləri və israilliləri demirəm. Tələs".
  
  Hayden komanda ilə məsləhətləşərkən Drake qulaq asdı. Hər şey sakit idi, qorxulu idi. Smit daha sonra mesajı ilə hönkürdü.
  
  "Şərq pilləkənlərində hərəkət. Budur, gəlirlər!"
  
  "Mən qərbdə hərəkət aşkarladım" dedi May. "Tələs".
  
  "Bu liftləri saxlayın" dedi Hayden. "Onlara çox yaxında ehtiyacımız olacaq."
  
  Drake şüşədən atəş açmağı düşündü. Şübhəsiz ki, o, güllə keçirməz və potensial təhlükəli olardı. Xarici otaqda həmçinin sınaq boruları ilə doldurulmuş şüşə şkaflar və istənilən sayda zəhər ola bilən kanistrlər var idi.
  
  Lauren yeni kod qışqırdı. Drake ona yumruq vurdu. Qapı açıldı. Otağın ucqarına qaçdı, şkafı açıb kanistr axtarmağa başladı. Hayden geridə qaldı. Hər bir komanda üzvü arxalarını örtərkən növbətini göz önündə saxlayır.
  
  Drake kanistrdən sonra kanistrdən keçdi. Hər birinin üzərində qara, qalın hərf və rəqəmlərin izi var idi və onlar sıradan çıxmışdı. Bir dəqiqə keçdi. Smit pilləkənləri atəşə tutdu və Mey bir neçə saniyə sonra eyni şeyi etdi. Heç kimin döyüşə qumbara göndərəcək qədər axmaq olmaması üçün dua edərək hücum etdilər.
  
  "Başa düşdü!"
  
  Konteyneri götürdü, ən azı Amerikanı məhv edə biləcək bioloji silahın olduğunu xatırlamaq üçün yarım saniyə çəkdi və qoltuğunun altına sıxdı. "Getmək vaxtıdır".
  
  Birlikdə, razılaşaraq geri çəkilməyə başladılar. Mey və Smit Dreyk və Hayden dəhlizə çatana qədər pilləkənləri örtdülər, sonra isə Yorgi və Dal onları örtdülər. Alisiya liftin düyməsini basan kimi Mey və Smit sürətlə geri çəkildilər.
  
  Qapılar dərhal açıldı.
  
  "Daha sürətli!" - Mai qışqırdı, sürətlə küncdə göründü. "Onlar məndən bir neçə saniyə geridədirlər."
  
  O, atəşlə cavab verdi və onları yerə sancdı.
  
  Smit fərqli bir yol tutdu, indi Dahl tərəfindən örtülür, hər ikisi qapılara tərəf çəkilirdi.
  
  Və sonra həyəcan siqnalları səslənməyə başladı, qulaqları dolduran və hissləri həddindən artıq sürətləndirən güclü buynuza bənzər bir uğultu.
  
  "Bu nədir?" Drake qışqırdı.
  
  "Yox. Oh yox!" Lauren geri qışqırdı. "Oradan get. İndi oradan get! Sadəcə olaraq sistemə nəsə buraxıblar". O, dayandı. "Aman Tanrım ... bu sarindir."
  
  Artıq dəhlizin damındakı ventilyasiya dəliklərindən və liftin yan ventilyasiyalarından tökülürdü.
  
  
  OTUZUNCU FƏSİL
  
  
  Drake, Sarin adının xatırlanması ilə ilk qorxu dalğasını boğdu. Bunun ölümcül olduğunu bilirdi. Bilirdim ki, bu, kütləvi qırğın silahı sayılır. O bilirdi ki, Smit, Yorgi və Kenzi maskalarını çıxarıblar.
  
  Və o, dediyinə görə rəngsiz, qoxusuz mayenin havalandırma deliklərindən sızdığını gördü.
  
  "Burada sarin saxladıqlarına heç vaxt şübhə etmədim." Hayden Yorgiyə hücum etdi. "Amma bu..." O, onun maskasını tutdu.
  
  Drake bilirdi ki, demək olar ki, hər şey manipulyasiya, mühəndislik və ya hətta yenidən təsəvvür edilə bilər. Yeganə məhdudiyyət təxəyyül idi. Maye sinir agenti sonsuz çevik idi. İndi o, bütün gücü ilə Kenziyə tərəf tələsirdi, amma gördü ki, Alisiya və Mey artıq oradadır. İsrailli qadın maska taxmışdı, lakin gözləri artıq bağlanmışdı və bədəni axsaq idi.
  
  Sarin, dozadan asılı olaraq birdən on dəqiqəyə qədər öldürə bilər.
  
  "Xeyr" dedi Drake. "Yox, yox".
  
  Dahl maskanı tamamilə üzünə çəkməyi bacarana qədər Smit huşunu itirmiş liftin yan tərəfi ilə aşağı sürüşdü.
  
  Lift sürətlə birinci mərtəbəyə qalxdı.
  
  "Nə etməliyik?" Hayden mesajların üstündə qışqırdı. "Onların nə qədər vaxtı var?"
  
  "ÜST?" Lauren təbii cavab verdi. "Kim yaralandı?"
  
  "Sadəcə lənətə gəlmiş laboratoriya siçovulu və ya həkim tap və bizə nə edəcəyimizi söylə!"
  
  Qapılar açılanda Kinimaka Smiti çiyninə qaldırdı. Dreyk onun qaçmaq üzrə olduğunu gördü, sonra havaylının yəqin ki, gözləyən isveçliləri, rusları və israilliləri unutduğunu bilə-bilə əvvəlcə içəri girdi. O, dərhal bütün yüksək səviyyəli havalandırma deliklərindən zəif buxarın axdığını gördü. Ürəyi sıxıldı. "Burada da buraxılıb".
  
  "Bütün kompleks" dedi Lauren. "Mənim burada laboratoriya texnikim var."
  
  "O mənə lazım deyil" Kinimaka nəfəs aldı. "Bizə atropin lazımdır. Bu lənətə gəlmiş atropin haradadır?
  
  Xəttə yeni bir səs gəldi. "Neçə insan yoluxub? Və hansı səviyyədə?"
  
  Drake ərazini skan etdi və silahını nişan alaraq gizlənməyə qaçdı. Alisiya onu dəstəklədi. İrəlidəki hərəkət onları dayandırmağa məcbur etdi.
  
  "Bununla cəhənnəmə!" Hayden ağlayırdı. "Bizim üç nəfərimiz və laboratoriyada onsuz da huşsuz vəziyyətdə olan onlarla insanımız var. Sən bura antidotla gəlməlisən və bunu indi etməlisən!"
  
  "Sarin öldürücüdür" dedi kişi. "Ancaq öldürmək bir saat çəkə bilər. Biz doğru yoldayıq, inanın. Biz buna hazır idik. Mənə deyin, zərərçəkənlər nəfəs almaqda çətinlik çəkirlərmi?"
  
  Drake arxaya baxdı. Hayden yoxlamaq üçün bir an çəkdi. "Bəli," o, boğazında bir yumru ilə dedi. "Bəli, elədir".
  
  Drake Dalın Kenzinin yanına getdiyini, onu yumşaq bir şəkildə Alisiyadan uzaqlaşdırdığını və qucağında qucağına almasını seyr etdi. O, düz Kinimakaya baxdı. Başqa heç kəs. Başqa heç bir yerdə. Dünya yox oldu və İsveçlinin vicdanında yalnız bir şey qaldı.
  
  "Mano. Nə etməliyik?"
  
  Böyük Havaylı xoruldadı. "Atropin və avtomatik injektor."
  
  Səs dərhal cavab verdi. "Hər mərtəbədə tibb məntəqələri yerləşir. Hər bölmədə bir neçə antidot var və atropin onlardan biridir. Orada həmçinin avtomatik injektorlar tapa bilərsiniz. Sadəcə budun əzələsinə yapışdırın".
  
  "Mən nə edəcəyimi bilirəm!"
  
  Dreyk texnikinin Kinimakaya hara gedəcəyini söyləməsini gözlədi, sonra ilk o getdi. Gizlicə dolaşmaq, masalardan yayınmaq olmaz; bu dəfə onlar öz düşmüş dostlarını dəstəkləyərək, onları qəbul edəcək qədər axmaq olan hər hansı bir yaramaz millətə meydan oxuyurdular. Döşəmə hələ də cəsədlərlə dolu idi, yalnız indi bu yuxuda olan bədənlər qıvrılmışdı, ağrıdan əziyyət çəkirdi, bəziləri artıq titrəyirdi.
  
  Giriş qapıları dağıdılıb. Maskalı və kostyumlu kişilər içəri girdilər.
  
  Dreyk stulunu kənara atdı və sonra otağın künclərindən birində tibb sahəsini gördü. O qaçdı. Sağ tərəfdə onların güllələdiyi Kevlar geyinmiş rusun cəsədi uzanmışdı. Onun yanında daha ikisi uzanmışdı; sarsıldılar və öldülər. Sarin də onlara ağır zərbə vurdu. Kimyəvi buraxılış döyüşü effektiv şəkildə dayandırdı və SPIR hələ də bioloji silaha sahib idi.
  
  Hayden əlində silah olmadan irəli atıldı və tibb məntəqəsinin qapısını açdı. İçəridə, onların qarşısında parlaq maye ilə doldurulmuş onlarla ampula dayanmışdı. Onlar aydın şəkildə qeyd olundu və Kinimaka atropinə qışqırdı; Mai avtomatik injektoru çıxarıb doldurdu. Dal Kenzie ilə eyni şeyi etməmişdən bir neçə saniyə əvvəl Kinimaka Smitin üzünə iynə vurdu. Alicia və Mai Yorgi ilə məşğul oldular, sonra komanda yorğun, uyuşdu, qorxdu ki, ürəklərini dolduran ümid indi çox ümidsiz görünürdü.
  
  Dəqiqələr keçdi. Drake Kinimakaya tərəf döndü. "İndi nə baş verir?"
  
  "Yaxşı, atropin sarinin təsirini maneə törədir. Onlar dönməlidirlər".
  
  "Yan təsirlərə diqqət yetirin" dedi texnik. "Əsasən hallüsinasiyalar. Amma başgicəllənmə, ürəkbulanma, bulanıq görmə..."
  
  "Narahat olma" dedi Alisiya. "Team SPEAR üçün pub naharından daha pis bir şey yoxdur."
  
  "Ağız quruluğu. Artan ürək döyüntüləri..."
  
  "Bəli."
  
  Daha bir neçə dəqiqə keçdi və Dreyk aciz halda Yorqanın üzünə baxdı, saniyədə yüz dəfə heç olmasa bir damla ömrün ona qayıtmasını arzuladı. Hayden texnikdən sarini sistemdən çıxarıb hər kəsə maskalarını çıxarmağa icazə verə biləcəklərini soruşdu, lakin vəziyyət çətin ki, nəzarət altında idi. Sarini buraxanların başqa planları ola bilər.
  
  "Biz indi də sistemdəyik" deyə Lauren onları əmin etdi. "FTB bir müddətdir bu işi araşdıran bir neçə yüksək səviyyəli kompüter alimi saxlayıb."
  
  "Digər xüsusi təyinatlı qruplardan xəbər varmı?" Hayden soruşdu.
  
  "Biz belə düşünürük. Mən sadəcə təsdiq alıram. Orada hər şey bir az qarışıqdır".
  
  Drake maskasının sağında, Yorginin yanağını sığalladı. "Mənə bu haqda danış".
  
  Rus əllərini qaldıraraq bir az tərpəndi. Gözləri açıq uçdu və o, boş-boş gözlərini Dreykə dikdi. O, öskürdü və maskasını çıxarmağa çalışdı, lakin Drake onu yerində saxladı. Atropinlə və ya onsuz, heç bir şeyi şansa buraxmaq yaxşıdır. Smith də mübarizə apardı, sonra Kenzie; Dahl uzun, eşidilən rahat nəfəs aldı. Komanda qısa, zəif təbəssümlə mübadilə etmək fürsətindən istifadə etdi.
  
  "Gəlin onları havaya qaldıraq" dedi Hayden. "Bu gün burada işimiz bitdi."
  
  Lauren yenidən əlaqə saxladı. "Onlarda hər şey qaydasındadır? Onların hamısı?" Onun hələ də kimin yoluxduğu barədə heç bir fikri yox idi.
  
  "İndiyə qədər çox yaxşıdır, sevgi" dedi Drake. "Baxmayaraq ki, həkim onları yoxlasa yaxşı olardı."
  
  "Bizdə onlardan onlarla var."
  
  "İndi sənin yanına gəlirəm" dedi Hayden.
  
  Komanda yenidən toplanaraq bir-birinə qapıdan çıxmağa kömək etdi. Hayden bio-silahı sinəsinə sıxdı, kimə etibar edə biləcəyini indi belə bilmirdi. O, Lauren-ə mesajlar üzərində sual verdi.
  
  "Onu Dallasda təhlükəsiz yerə aparmaq lazımdır" dedi Lauren. "Budur, təfərrüatlar var. Səni gözləyirlər".
  
  Hayden maskasının arxasında yorğun gözlərlə Dreykə baxdı.
  
  Heç bitmir.
  
  Drake onun nə düşündüyünü dəqiq bilirdi. Təcili yardım otağına çatdıqda, maskalarını çıxaran və Lauren'i tapanda bir az daha dincəlməyə başladılar. Dreyk ona isti qəhvə gətirməkdən həzz alırdı və Alicia bir şüşə su üçün ağlayırdı. Mai stəkanı ondan aldı, bir qurtum aldı, sonra onu işlənmiş şüşədən bir qurtum almağa dəvət etdi.
  
  Kenzi əlini uzadıb Maydan götürüb ah çəkdi. "Niyə dördünüzü görürəm?"
  
  Alisiya suyunu qaytardı. "Deməli, hələ də sağdır? Hey, bu üçlük sayılırmı?"
  
  Drake baxdı. "Bir şey bilirsən? Bu işi tərk etməyin vaxtı çatanda, siz ikiniz bir-birinizi əsəbləşdirməyə çalışdığınızda biləcəyəm. O zaman təqaüdə çıxacağam".
  
  Lauren bir anlıq Smitdən uzaqlaşdı, çünki məlumat axını onun mərkəzi rabitə sisteminə dəydi. Buraya Vaşinqtondakı iyrənc oğlanın, Dallasdakı yerli əməliyyatın və daha az dərəcədə Müdafiə Nazirinin kommunikasiyaları daxildir.
  
  Bağlantıdan istifadə edə biləcəyini xatırlamadan əvvəl qrupun dinləməsi üçün əlini yellədi. "Hey, uh, yaxşı, salam. Mən sizə Dallasda bir ünvan verəcəm və sən getməlisən. Bu bioloji silahlar vəhşi təbiətdə nə qədər uzun müddət qalarsa, təhlükə bir o qədər çox olar. İndi bir az aydınlaşdırmamız var. Görünür, laboratoriyada işləyən demək olar ki, hər kəsə təsir etmək üçün tətbiq edilən orijinal trankvilizator Geronimonun tabutunu açan kimi lazımsız kod vasitəsilə işə salınıb. Onlar elə bilirlər ki, kult indi də mövcud olmaya bilər, amma ən azı bir nəfər hələ də onlar üçün işləyir. Sarin də eyni kodla və şübhəsiz, eyni şəxs tərəfindən aktivləşdirilib. Insayder? Ola bilər. Amma unutmayın ki, laboratoriyanın qoruyucu ekranlarını çıxarmalı olduq ki, siqnal içəri girsin".
  
  "Yatmış agent öz işini görmədən insanların getmədiyinə əmin olmalısınız" dedi Hayden.
  
  "Onun üstündə. Ancaq bu hamısı deyil. Meyitlər sayılıb". O, nəfəs aldı. "Laboratoriya əməkdaşlarımız və günahsız mülki şəxslər yaxşı iş gördülər. Onların hamısı atropinə cavab verir. Güman edilir ki, onlar yerdə yatdıqları üçün yalnız zəif dozalar alıblar və kömək tez gəlib. İndi identifikasiya ilə bağlı heç bir problem yoxdur, amma rusların və isveçlilərin mövqelərini bildiyimiz üçün biz haqlı olduğumuzu düşünməliyik. Üç rus öldürülüb, ikisi itkin düşüb. İki isveçli ölüb, biri itkin düşüb. Üç israilli öldü, ikisi itkin düşdü".
  
  "Onlar atropin almadılar?" Dahl narahat olaraq soruşdu.
  
  "Əlbəttə ki, bunu etdilər, ancaq mülki şəxslərdən sonra. Və bu, həqiqətən də onlara daha aqressiv zərbə vurdu".
  
  Bu zaman Smit, Yorgi və Kenzi ayağa qalxıb dincəlmiş və hərəkətə can atırdılar. Drake bunun yuxarıda qeyd olunan yan təsirlərdən biri ola biləcəyi ilə maraqlandı.
  
  "Yorgi" dedi. "Alicia'ya baxın. Nə görürsən?"
  
  Rus gülümsədi. "Dondurma və isti çili?"
  
  Drake gülümsədi. "O yaxşıdır".
  
  Alicia dərindən qaşlarını çatdı. "Bunun nə mənası var. Yogi? Yogi? Gəl, dostum. Səni sevdiyimi bilirsən, amma paxlaları tökməsən, səni öldürməliyəm".
  
  Drake onu gözləyən maşınlara tərəf çəkdi. "Yaxşı sevgim, sən onun fikrini sübut etdin."
  
  
  OTUZ BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Sürət onların seçimi, xilaskarı, Tanrısı və hazırda sağ qalmağın ən yaxşı yolu idi.
  
  Dallasa gedərkən onları nələrin gözləyəcəyi ilə bağlı heç bir illüziyaları yox idi. Nə qədər polis əməkdaşının kömək etdiyinin əhəmiyyəti yox idi; marşrutda nə qədər FTB SUV və SWAT furqonları düzülsə də, qarşılaşdıqları insanlar dünyanın ən yaxşılarından idi və onlar çıxış yolu tapacaqdılar.
  
  Əslində kimin üçün işlədiklərindən asılı olaraq.
  
  Dreyk Dallasda qısa bir səyahət üçün onlara verilən avtomobilləri gördü - dörd təkərli hökumət tərəfindən verilmiş iki avtomobil - və əyləci sıxdı.
  
  "Bu, həqiqətən işləməyəcək."
  
  Dayanacağı və onun içindəkiləri xatırlayaraq, çıxışa yaxın bir neçə dayanacaqa doğru başını tərpətdi.
  
  "Onlar edəcək".
  
  Lauren razılaşdığını bildirdi. "Mən FTB-dən bunu araşdırmasını xahiş edəcəm."
  
  "Tez". Drake artıq bu istiqamətə doğru gedirdi. "Hamı? Boş yerə yükləyin. Tezliklə əlimizdə olan bütün sursatlara ehtiyacımız olacaq".
  
  Mərkəzdə Hayden olmaqla, onlar avtomobillərə tərəf qaçdılar, qara gizli rəngli Dodge Challenger və kapotu boyunca iki ağ zolaq olan açıq mavi Mustang. Dahl Mustang-ı dəyişdirdi, bu əla idi, çünki Drake Challenger istəyirdi. Polis maşınları Dallas şəhərinin mərkəzindən keçən marşrutu təmizləməyə hazırlaşaraq uzaqlaşdı. Helikopter yaxınlıqda uçdu və onun SWAT qrupları tərəfindən vurulma ehtimalının yüksək olduğu barədə xəbərdarlıq etdi. Hər iki avtomobil sındırılacaq qədər yeni idi - FTB-nin açarlara ehtiyacı yox idi.
  
  Dreyk sərnişin oturacağında oturan Yorgi, Hayden, Alicia və Mey ilə birlikdə içəri girdi. O, sevinclə gülümsəyərək mühərriki işə saldı.
  
  "Bu," dedi, "səhər altıya qədər yataqdan qalxacağım səsdir."
  
  Alisiya buna məhəl qoymadı. Onun uşaqlığına alışdı və hamıya xəbər verdi.
  
  Drake mühərriki işə saldı. Dahl onun yanında Mustang-ı işə saldı və iki adam nəhayət birlikdə iki sıra pəncərədən gülümsədi.
  
  Hayden oturacağının arxasındakı kanistri döydü. "Bioloji silahlar".
  
  "Mmm, bəli. Yaxşı."
  
  O, özünü yerə basdı, sükanı çevirdi və maşını dayanacağın dar yerinə idarə edib, çıxışa tərəf qaçdı. Maşın qeyri-bərabər səki, ön qaldırıcı və arxa sıyrıntılar üzərində sıçrayıb. Qığılcımlar uçdu.
  
  Drake-nin arxasında Dahl onun ön şüşəsində parıldayan qığılcımların onu bir saniyəlik alovla əhatə etdiyini gördü. Aydındır ki, o, xoşbəxt deyildi.
  
  "Kinell, Drake. Siz bu işə girməyə çalışırdınız?"
  
  "Sadəcə sür" deyə Hayden cavab verdi. "Təhlükəsiz bina cəmi doqquz dəqiqəlik məsafədədir."
  
  "Bəli, bəlkə yarış yolunda" dedi Smith. "Ancaq bu Dallasdır və bu ikisi yarışçı deyil."
  
  "Atmaq istəyirsən, Lancelot?" Drake ah çəkdi. "Bu isveçlinin üstünə qalx və onu götür."
  
  "Fərq etməz".
  
  "Qəzəblisən?" Alicia qoşuldu. "Əlbəttə yox, Lancelot."
  
  "Biz edə bilərikmi..." Hayden yenidən cəhd etdi.
  
  Lorenin səsi öz səsini boğdu. "Düşmən yaxınlaşır" dedi, sonra dedi: "Vurulma, Lancelot."
  
  Dreyk sükanı tənzimləməklə və yolun hər iki zolağından istifadə etməklə əhəmiyyətli dərəcədə ötürməni dayandırdı. Qarşıda polis maşını dayanaraq, digər sürücülərin onların yolunu keçməsinə mane olub. Challengers, indi hündürmərtəbəli binaların əhatəsində olan kəsişmənin yanından sürətlə keçdi. Mustang yarım saniyədən sonra qaçaraq Dodge-nin arxa qanadını darmadağın etdi. Drake arxa görünüş güzgüsünə baxdı və gördüyü tək şey Dahlın sıxılmış dişləri idi.
  
  "İndi bir köpəkbalığı tərəfindən təqib olunmağın nə olduğunu bilirəm."
  
  Hardasa qabaqda qalan ruslar, isveçlilər və israillilər idi, onların hamısının bir vəzifəsi var idi - xüsusi olaraq Amerikanın qida ehtiyatını məhv etmək üçün hazırlanmış bioloji silah əldə etmək.
  
  "Niyə onu məhv etmirik?" Kinimaka tutacaqdan tutaraq dedi.
  
  "Bu ədalətli sualdır" dedi Dahl.
  
  "Elədir" dedi Lauren. "Amma mənə indicə dedilər ki, orada protokollar var. Prosedurlar. Səhv etsəniz, özünüzü və saysız-hesabsız başqalarını öldürə bilərsiniz."
  
  İrəlidə kəskin dönüş görünəndə Drake qazı azaldıb. Yenə də polis bütün digər marşrutları bağlamışdı və o, avtomobili döngədə nəzakətlə manevr etdi, təkərləri atıb qırmızı işıqda sürətlə keçdi. Dahl ondan bir neçə fut arxada idi. Küçələrdə düzülən piyadalar gözlərini qamaşdırıb, jest edərək, polis tərəfindən meqafonla saxlanıblar. Drake həmişə bəzilərinin qulaq asmaya biləcəyindən xəbərdar idi.
  
  "Polislər bütün bunların öhdəsindən gələ bilməz" dedi Hayden. "Yavaşlayın, uşaqlar. Beş dəqiqəmiz qalıb".
  
  Bu zaman yan küçədən uçan bir kamyonet gəldi və az qala laqeyd bir polis əməkdaşını vurdu. O, onların yoluna döndü və sonra onlara yetişdi. Yorgi artıq pəncərəsini aşağı yuvarlamışdı və Mai şüşəni arxadan sındırdı.
  
  Gümüş rəngli F-150 olan pikap yaxınlaşdıqca sürətlə addımladı. Sükan arxasında gülümsəyən üz onlara baxır, yoldan iki dəfə çox onlara baxırdı. Yorgi kresloda arxaya söykəndi.
  
  "Oh, yox, yox, yox. Bu yaxşı deyil. Mən onu tanıyıram. Mən onu tanıyıram. "
  
  Drake tez nəzər saldı. "Məncə, o, rus ağır atletinə bənzəyir."
  
  "O, Olimpiadada idi" dedi Yorgi. "Bu, o, Rusiyadan çıxmış ən yaxşılardan biri olan hərbi gizli sui-qəsdçi olmamışdan əvvəl idi. O, Olqadır."
  
  Bir qrup piyada sürətlə gedən avtomobillərin qarşısına çıxanda Dreyk sürətini azaldıb, onların çoxu cib telefonlarını gözlərinin düymlərindən tutmuşdu.
  
  "Olqa?"
  
  "Bəli, Olqa. O, əfsanədir. Onun haqqında heç eşitməmisiniz?
  
  "Bu kontekstdə deyil. Yox".
  
  Gümüş rəngli F-150 kəskin şəkildə sürüşərək Challenger-in yan tərəfinə çırpıldı. Səyyah sürüdən azad olan Dreyk yenidən qaza basdı və irəli atıldı, Challenger məmnunedici uğultu ilə cavab verdi. Olqa arxa üç dörddəbir qanadı hədəf alaraq növbəti dönüş etdi, lakin bir neçə düym qaçırdı. Onun F-150 digər tərəfə, birbaşa Drake və Dahl arasında keçdi. İsveçli Mustangını onun arxasında manevr etdi.
  
  "Mən onu vura bilmərəm" dedi. "Çox riskli."
  
  "Mən onu vura bilmərəm" dedi Mai. "Eyni problem".
  
  "O, necə qaçmağı gözləyir?" Kinimaka bu barədə düşündü.
  
  "Olqa yenilməzdir" deyə Yorgi onları inandırdı. "Və o, heç vaxt uğursuz olmur."
  
  "Bu, onun üçün əladır" dedi Alicia. "Bəlkə siz ikiniz eyni döşəyin altında gizləndiniz."
  
  Üç avtomobil qabaqda sürətlə irəliləyirdi, digər nəqliyyat vasitələri böyük ölçüdə bağlandı və piyadalar polis sirenlərinin davamlı nidası ilə xəbərdarlıq edildi. Hayden portativ naviqatorun ekranına yapışaraq oturarkən Drake Haydenin göstərişlərinə əməl etdi.
  
  Dreyk onun qarşısında uzun bir yol gördü.
  
  "Mənimlə qal, Dal" dedi. "Qancığı bir küncə itələyin."
  
  O, yolun ortasında dayanaraq sürətini artırdı. Sahibsiz avtomobil əslində yan küçədən çıxmağa başladı, lakin sürücü təqibin yaxınlaşdığını görüncə dayandı. Dreyk çəkici aşağı salıb, Olqa və Dalı onun arxasında izlədi. Mühərriklər guruldadı, təkərlər guruldamağa başladı. Şüşə vitrinlər və ofis binaları duman içində yanıb-sönürdü. Piyadalar foto çəkdirmək üçün yola tullanıblar. Polis maşını Olqa ilə yanaşı çəkərək təqibə qoşuldu, beləliklə Drake indi arxa görünüşündə iki maşına sahib idi.
  
  "Üç dəqiqə" dedi Hayden.
  
  "Silahlarınızı alın, insanlar" dedi Alisiya.
  
  "Ümid edək ki, rus qancığı sakitcə getməsin" dedi Kenzie.
  
  Yorgi Dreykin yanında bərk-bərk udqundu.
  
  Sonra irəlidə ən qəribə və ən qorxulu şey baş verdi. Fiqurlar yolun ortasına qaçaraq bir diz çökərək atəş açıblar.
  
  Güllələr Challenger-in ön ucunu yarıb metala çırpıldı və boltlar arasından keçdi. Qığılcımlar havaya uçdu. Drake maşını tamamilə düz sürdü.
  
  "Lanet göyərtəni vurun!" - deyə qışqırdı.
  
  Daha çox çəkiliş. Polis atəş açanların qarşısını almaq üçün səkidən çıxıb. Mülki sakinlər gizlənmək üçün qaçdılar. SWAT komandası örtüyü tərk edərək polislə qaçıb, silahları nişan alıb, lakin yolun o biri tərəfindəki insanları vurma ehtimalı səbəbindən istifadə edilməyib.
  
  Dreykin qabaq şüşəsi partladı, qəlpələr pencəyinə, çiyinlərinə və dizlərinə düşdü. Güllə onun qulağının bir neçə santimetr sağındakı baş dayağına dəydi. Yorkshireman daha iki saniyə gözlədi, atıcıların yenidən sıraya düzülməsinə icazə verdi və sonra Challengeri böyük qüvvə ilə yayındırdı.
  
  Olqanın F-150-ni atəş xəttində qoyub.
  
  O, öz sükanını fırladıb, sağ tərəfdən polisə dəyib, amma güllələr hələ də dəyib. Onun yanında oturan kişi qəfildən axsadı; avtomobilin salonuna qırmızı su basdı. Daha bir rus ölüb, bircə qalıb.
  
  Dahl birdən özünü birbaşa atəş xəttinin içində tapdı.
  
  Lakin o vaxta qədər atıcılar yaxınlaşan polislərə və SWAT-a yönəlmişdilər, onlardan yalnız ikisi dönüb atəş açaraq qaçmağa hazırlaşdılar. Dreyk izdihamı deşən güllələri gördü, bu insanların - ehtimal ki, israillilərin - mülki şəxslərə qarşı hörmətsizliklərini gördü.
  
  "Hər şey cəhənnəmə" dedi. "Buna dözmək olmaz"
  
  "Dreyk!" Hayden xəbərdarlıq etdi. "İki dəqiqə".
  
  Mai onun çiynindən tutdu. "Bu edilməlidir."
  
  Dreyk qaz pedalına basaraq avtomobillə qaçan yaraqlıların arasında olan yeri udub. Yorgi bir pəncərədən, Mai isə o biri pəncərədən çölə çıxdı. Silahlarını nişan alaraq, başqa itki şansı olmadan ölü düz küçə ilə hərəsinə üç dəfə atəş açdılar və qaçan insanları yerə atdılar.
  
  Dreyk onların yıxılan cəsədlərindən yayınaraq, kəskin şəkildə sürüşdü.
  
  "Əclaflar."
  
  Arxa görünüş güzgüsündə polislər onları yaxaladı. Sonra Olqa və Dal geri qayıtdılar, bacardıqları qədər yarışdılar, yolun ortasında bir-biri ilə yarışdılar. Olqanın maşını qan içində idi, qabaq şüşəsi çatışmırdı, qanadlar, yanlar və faralar sınıb, rezin təkərlərdən birindən düşüb. Amma o, hər halda, qasırğa kimi amansız gəldi.
  
  "Doxsan saniyə" Hayden ucadan oxudu.
  
  "Harada?" - Soruşdum. Drake soruşdu.
  
  Ünvanı qışqırdı. "Kəskin sağa, sonra sola dönün və bina düz qarşınızdadır, yolu bağlayır."
  
  "Fərqli bir qeyddə" dedi Lauren. "Döyüşü tərk edən israillilər idi. Və yarış."
  
  "İcazəsiz" dedi Kensi. "Düşündüyüm kimi. Hökumətimiz iştirak etsəydi, bu heç vaxt baş verməzdi".
  
  Dahl gözünü yoldan çəkmədi. "Sizdən gələnlər məni təəccübləndirir."
  
  "Olmamalıdır. Mən demirəm ki, onlar yad torpaqda hərəkət edib öldürməyəcəklər, şikəst olmayacaqlar. Dost ərazi. Deyirəm ki, bunu belə açıq şəkildə etməzdilər".
  
  "Ah, bu daha məntiqlidir."
  
  Drake əyləci basaraq sürəti azaldıb və gurultulu Challengeri kəskin şəkildə sağa çevirdi. Demək olar ki, uzaq bordürə çatanda o, mühərriki işə saldı və dartma axtarışında təkərlərin qışqırtısını eşitdi. Son anda çınqılları tutub tüpürdülər və maşını qabağa çəkməyə kömək etdilər. Ümid o idi ki, Dahl fırlanan kimi Olqanın müdafiəçisini itələyə bilərdi, lakin rus çox ağıllı idi və ehtiyatsızlıqla küncü kəsərək önə keçdi. Zibil qabı onun arxasına sıçrayaraq ön tərəfə dəydi.
  
  "Otuz saniyə" dedi Hayden.
  
  Sonra hər şey cəhənnəmə getdi.
  
  
  OTUZ İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Olqa hər şeyi riskə atdı, sürətlə Challenger-in baqajına yaxınlaşdı.
  
  Drake sola dönmənin sürətlə yaxınlaşdığını gördü və maşını döndərməyə hazırlaşdı.
  
  Beyninin bir tərəfində qalan son isveçlinin hardasa orada olması ilə bağlı narahatlıq onu təqib edirdi. Ancaq o, heç vaxt görünmədi.
  
  Hələ.
  
  Əsgər silah gücündə məşum görünən avtomatı tutaraq, qanlı sifətini ağrıdan buruşduraraq mağazadan atladı. Ağrılı idi, amma missiyada qaldı. Daha bir icazəsiz hücum. Xüsusi təyinatlılardan istifadə edən başqa bir üçüncü şəxs.
  
  Drake dərhal reaksiya verdi. Seçimlər nə idi? Görünürdü ki, təhlükəli şəkildə sol cinahda hərəkət edərək, Challenger-i yeni dar küçəyə mükəmməl uyğunlaşdırmağa çalışaraq, arxa tərəfi hücum edən isveçliyə ata bilərdi. Bu, yeganə oyun idi və adamın ölümcül silaha sahib olmasını nəzərə almırdı.
  
  Hayden və Yorgi maşının o biri tərəfində oturmuşdular. İsveçli yan tərəfə sürüşərkən bütün avtomobili sprey edəcəkmiş kimi görünürdü. Barmağı dartıldı. Drake sükanı bərk-bərk tutaraq, sağ ayağını lazımi sürətlə qaza basaraq mübarizə aparırdı.
  
  İsveçli demək olar ki, açıq atəş açıb - maşının quyruğu ona dəyməli idi.
  
  Və sonra Olqa bütün gücü ilə sürüklənən Challenger-ə çırpılanda bütün dünya dəli oldu, alt-üst oldu. O, bir az da yavaşlamadı. O, avtomobilini Dodge-un yan tərəfinə çırparaq onun fırlanmasına səbəb olub, isveçlini əzib və cəsədini yolun yarısına göndərib. Dreyk sükanı tutdu, maşın fırlananda düzünü görə bilmədi; iki döngə, sonra yüksək bordürə dəyib və aşıb.
  
  O, damın üstünə çırpıldı, hələ də sürüşərək və mağazanın qabağına çırpılana qədər betonun üzərindən sıyrıldı. Şüşə qırıldı və yağış yağmağa başladı. Drake tarazlıq üçün mübarizə apardı. Alisiya məəttəl qaldı, Yorgi məəttəl qaldı.
  
  Olqa əyləci sıxdı və birtəhər F-150-ni qəfil dayandırmağı bacardı.
  
  Drake onu tərs güzgüdə gördü. Pəncərələr hər tərəfdən sınmışdı, lakin çatlar çox kiçik idi ki, kimsə asanlıqla içəri keçə bilməyəcək. O, Mainin təhlükəsizlik kəməri ilə mübarizə apardığını və onu atdığını eşitdi. Onun çevik olduğunu bilirdi, amma arxa pəncərədən keçəcəyinə inanmırdı. Özlərini müdafiə edə bilmədilər.
  
  Olqa onlara tərəf tapdaladı, nəhəng qolları və ayaqları işləyir, üzü o qədər qəzəblə doludur ki, bütün dünyanı yandıra bilər. Qan onun cizgilərini örtdü və boynundan barmaqlarına axaraq yerə damcıladı. O, bir əlində pulemyot, digər əlində isə raketatan idi. Drake dişləri arasında sıxışdırılmış ehtiyat jurnalı və yanında hərbi bıçaq gördü.
  
  Boşluğu bağlayaraq, amansız idi. Ölümə yaxınlaşmaq. Gözləri heç vaxt qırpmırdı. Buxar və indi onun fiqurunu yalayaraq maşından od çıxdı. Dreyk daha sonra mavi parıltı gördü və Mustanqin gəldiyini başa düşdü. Olqanın gülümsədiyini gördü. O, komandanın hərəkətə keçən digər avtomobildən atıldığını gördü.
  
  Olqa bir dizi üstə çökdü, reaktiv yaylımını nəhəng çiyninə tuşladı və tərs çevrilmiş Challengeri nişan aldı.
  
  O, bioloji silahı məhv edəcəkmi?
  
  Onu itirdi. Bu şeytani sifətin arxasında heç bir rasional düşüncə yoxdur.
  
  Onlar çarəsiz qaldılar. Arxa oturacaqda oturan qadınlar indi ayağa qalxaraq özlərini azad edib manevr etmək üçün yer tapmağa çalışırdılar. Nə gəldiyini görmədilər və Dreyk onlara demədi. Bununla bağlı heç nə edə bilməyəcəklər.
  
  Olqa tətiyi çəkdi və raket alovlandı.
  
  Dostlar, ailə, biz belə gedirik...
  
  Torsten Dahl qorxunc bir qoç kimi yolunu tutdu; bütün gücü ilə qaçaraq arxadan Olqaya çırpıldı. Raket qurğusu sürüşdü, sursatları əyildi və fərqli bir trayektoriya ilə atəş etdi. Olqa yerindən tərpənmədiyi üçün vəziyyəti xilas edən Dahlın özü həyatının ən güclü şokunu yaşamışdı.
  
  İsveçli dünyanın ən möhkəm kərpic divarına başı üstündə qaçdı.
  
  Dahl burnu qırılaraq arxası üstə yıxılıb və huşunu itirib.
  
  Olqa möhtəşəm hücumu çətinliklə hiss edərək Dəli isveçlini yellədi. O, təzə bir dağ kimi qalxdı, raketi yerə atdı və bir əli ilə avtomatı qaldırdı, qan hələ də aşağıdan damlayır, döşəməyə sıçrayırdı.
  
  Drake bütün bunları gördü və Yorgini, sonra Haydeni itələmək üçün çevrildi. Başı hələ də fırlanırdı, lakin o, Alisiyanın gözünü tuta bildi.
  
  "Biz yaxşıyıq?" O, nəyinsə səhv olduğunu bilirdi.
  
  "Mən indicə Dalın Olqaya necə vurduğunu, huşsuz halda geri sıçradığını gördüm və o, çətinliklə hiss etdi."
  
  Alisiya nəfəsini çətinliklə dəf edə bildi. "Siktir. Mən".
  
  "İndi də onun pulemyotu var."
  
  Hayden azad oldu. Mai kiçik boşluqdan sıxaraq onun arxasınca atıldı. Dreyk öz kiçik pəncərələrindən sıxışdırmağa çalışsa da, güzgüyə baxaraq geri döndü. Olqa silahı düzəltdi, yenidən gülümsədi, boş əlini qaldırdı və dişini ağzından çıxararaq yerə atdı. Bu zaman Dahlın qalan komanda yoldaşları gəldi.
  
  Onlardan biri də Mano Kinimaka idi.
  
  Havaylı, əsl tərzdə, ayaqlarını yerdən qaldıraraq, qollarını uzadaraq, əzələ və sümük topunu parçalayan insan mərmisi tam sürətlə özünü atdı. O, Olqanın çiyinlərinə dəqiqliklə, Dahldan daha yaxşı vurdu və möhkəm sıxdı. Olqa altı fut irəli getdi və bu, özlüyündə bir möcüzə idi.
  
  Kinimaka rusla üzbəüz arxaya çevrildi.
  
  Pulemyot döşəməyə düşdü.
  
  Drake dodaqlarını oxudu.
  
  "Sən diz çökməlisən, balaca adam."
  
  Kinimaka, Olqanın məharətlə qaçdığı otbiçəni Dreykin düşündüyündən də tez yellədi. Sonra onun öz yumruğu Manonun böyrəyinə dəydi və bu, Havaylının dərhal diz çökməsinə və nəfəs almasına səbəb oldu.
  
  Kenzi və Smit döyüş yerinə çatdılar. Drake bunun kifayət etməyəcəyi hissini özündən saxlaya bilmədi.
  
  O, qarnından ət qoparılana qədər, çanaq sümüyü cırıldayana qədər qıvrıldı. Maşından düşüb təzə qana məhəl qoymadı. Haydendən başqa hamıya siqnal verərək, ətrafda sirenlər səslənərkən, yanıb-sönən mavi işıqlar onun görmə sahəsini doldurduqca, kişilərin, polislərin və əsgərlərin gurultusu havanı doldurduqca döyüşə doğru axsamağa başladı.
  
  Küçədə yellənərək Olqaya yaxınlaşdı. Rus Smiti qarnından güllələyərkən ona məhəl qoymadı; Kenzinin saçından tutub kənara atdı. Qəhvəyi tüklər rusun əlində sıxılmış vəziyyətdə qaldı və Kenzi şoka düşdü, yuvarlandı və səngərdən aşağı yuvarlandı və ətini soydu. Daha sonra Olqa əlini Smitin biləyinə vuraraq, silahı yerə yıxıb və əsgərin qışqırmasına səbəb olub.
  
  "Mənə atəş edirsən? Mən sənin qolunu qoparıb qanlı ucu ilə səni boğacağam".
  
  Drake gücünü topladı və onu arxadan vurdu, böyrəklərə və sinəsinə üç zərbə endirdi. O, silahından istifadə edəcəkdi, amma qəzada onu itirdi. Olqa hücumun fərqinə belə varmadı. Bu, ağacın gövdəsinə dəymək kimi idi. O, ətrafa baxdı, istifadə edə biləcəyi bir silah axtardı.
  
  Gördü.
  
  Mai qaçdı, onun ardınca Alisiya, sonra isə çarşaf kimi ağappaq Yorgi gəldi. Drake raketatanı götürdü, başının üstünə qaldırdı və bütün gücü ilə rusun kürəyinə endirdi.
  
  Bu dəfə köçdü.
  
  Nəhəng dağ bir dizi üstə çökən kimi Kinimaka kənara tullandı. Ehtiyat jurnal onun dişlərindən düşdü. RPG onun kəmərindən düşdü. Drake ağır nəfəs alaraq silahını yerə atdı.
  
  Olqa ayağa qalxdı, çevrildi və gülümsədi. "Betonun üstünə zibil olana qədər səni tapdalayacağam."
  
  Drake səndələyərək uzaqlaşdı. Olqanın zərbəsi onun budunu keçib və bədəninin bir ucundan digər ucuna ağrı partlayışı göndərib. Alicia suya girdi, lakin havaya atıldı və Kenziyə çırpıldı. Kinimaka baş zərbəsindən əvvəl ayağa qalxdı ki, bu da onu birbaşa göbəyinə göndərdi. Smith bədənə saysız-hesabsız yumruqlar endirib, sonra isə boğazına və burnuna üç yumruq vurub, Olqanın gülüşünə səbəb olub.
  
  "Oh, sağ ol, balam, bəlğəmdən qurtulmağıma kömək etdiyin üçün. Bir daha xahiş edirəm."
  
  O, üzünü Smitin zərbəsinə məruz qoydu.
  
  Alisiya Kenziyə qalxmağa kömək etdi. Polislər onlara tərəf qaçırdılar. Drake kömək edə bilməzdi ki, onlar uzaq dursunlar. Bu qan gölünə çevrilə bilər. Ayağa qalxmağa çalışdı və bir ayağı üzərində uğur qazandı.
  
  Olqa Smitin boğazından tutub kənara atdı. Kinimaka nəhəng başını yellədi, indi Olqanın ayağında və qalın budlarına yarım onlarla inanılmaz zərbələr endirdi.
  
  O, Kinimakanın başına yumruq vuraraq onu aşağı salıb. Qulaqlarından, sağ gözündən və alnında saysız-hesabsız kəsiklər və qançırlar sərbəst axsa da, o, Dreykin növbəti hücumunu dəf etdi və onu geri yıxdı. Smitin onu vurduğu yerdə qarnında bir dəlik açıldı və Drake bunun onu dayandırmaq üçün bir yol ola biləcəyini düşündü.
  
  Mey Olqanın diqqətini çəkdi. "Mənə bax" dedi. "Mənə bax. Mən heç vaxt məğlub olmamışam".
  
  Maraq ifadəsi qanlı mədəndən keçdi. "Ancaq sən mənim tər vəzilərimdən başqa biri deyilsən. Siz Supergirlsiniz? Wonder Woman? Scarlett Johanssen?
  
  "Mən Mai Kitanoyam."
  
  Olqa yöndəmsiz irəliləyərək Smiti və yaxınlaşan Alisiyanı kənara itələdi. Mai çömeldi. Olqa çırpıldı. Mai çox uzaqlarda rəqs etdi, sonra Olqanın sağ çiynini göstərdi.
  
  "Mən səni yayındırdığım müddətdə dostum Yorgi səni məhv edəcək."
  
  Olqa heyrətamiz sürətlə geri döndü. "Nə..."
  
  Yorgi reaktiv yaylım atəşini çiyninə bağladı, sonuncu qumbaranın düzgün yerləşdiyinə əmin oldu və sonra birbaşa Olqanın bədəninə atəş etdi.
  
  Drake əyildi.
  
  
  OTUZ ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  SPEAR komandası sonradan yoxa çıxdı. Bioloji silahı təhvil verdikdən sonra onları cinayət yerindən silkələdilər və qeyri-təbii sakit şəhərin mərkəzindən FTB-nin kənddəki ən təhlükəsiz evlərindən birinə aparıldılar. Bu, təhlükəsizlik baxımından mütləq kiçik olan bir ferma idi, lakin buna baxmayaraq, öz evi, tövlələri və mərcanları olan bir ferma idi. Onlar illüziya satmaq üçün atları və onları yetişdirmək üçün ferma əlini saxladılar, lakin o, həm də federallar üçün işləyirdi.
  
  Komanda təhlükəsiz evə gəlməkdən inanılmaz dərəcədə xoşbəxt idi və hətta ayrılıb müxtəlif otaqların qapılarını bağlamaqdan daha xoşbəxt idi. Bir insana görə döyüldü, tükəndi, döyüldü, əzildi, qanaxdı.
  
  Hamısını qan hopdurmuşdu, qançırlar və tüklülük də. Huşunu itirməyənlər kaş ki, belə olaydılar; bunu edənlər isə kömək edə bilmədiklərinə peşman oldular. Drake və Alicia otaqlarına girdilər, soyundular və birbaşa duşa getdilər. İsti su axını qandan daha çox yuyulmağa kömək etdi. Drake Alicia'ya kömək etdi və Alicia Drake'ə qollarının kömək etmək üçün çox göyərdiyi yerlərdə kömək etdi.
  
  Komanda dağılmırdı, amma bir az əsəbləşdilər.
  
  "Həmişə kimsə var," Dreyk su onu tam gücü ilə vuranda nəfəsini kəsdi, "sizi ayağınızdan yerə yıxacaq birisi var."
  
  "Bilirəm". Alisiya ovuclarına maye sabun tökdü. "Dahlın ondan sıçradığını görmüsən?"
  
  Drake öskürməyə başladı. "Oh, yox, xahiş edirəm. Məni güldürmə. Xahiş edirəm".
  
  Dreykə indicə şahidi olduğu şeylərdən sonra yumoru belə tez tapması qəribə görünmürdü. Bu adam travma və ürək ağrısı, ölüm və zorakılıqla mübarizə aparmaq üçün təlim keçmiş bir əsgər idi; o, həyatının çox hissəsini bunu etdi, lakin əsgərlər fərqli şəkildə öhdəsindən gəldilər. Belə yollardan biri də həmkarlarınızla yoldaşlığı saxlamaq idi; başqaları həmişə şeylərə yaxşı tərəfdən baxmalı idilər.
  
  Mümkün olanda. Elə vəziyyətlər olub ki, hətta əsgəri diz çökdürüb.
  
  İndi eyni parçadan kəsilmiş Alisiya Kinimakinin nəhəng Olqa ilə döyüşünü xatırladı. "Lənət olsun, bu, Godzillanın körpəsi ilə Godzillaya bənzəyirdi. Qanlı Mano yaralıdan daha çox sarsıldı".
  
  "O, şübhəsiz ki, baş zərbəsi ala bilər." Drake gülümsədi.
  
  "Yox!" Alicia güldü və ağrıdan xilas olmaq üçün bir müddət birlikdə dəbdəbəli oldular.
  
  Daha sonra Dreyk duşdan çıxıb, hamam çarşafını atıb və yataq otağına qayıdıb. Qeyri-reallıq hissi onu vurdu. Bir saat əvvəl onlar Cəhənnəmin tam mərkəzində idilər, həyatlarının ən ağır və ən qanlı döyüşlərindən birinə qərq olmuşdular, indi isə Texasdakı ranchoda mühafizəçilərin əhatəsində yuyunurlar.
  
  Sonra nə var?
  
  Yaxşı, müsbət tərəfi o idi ki, dörd əsas istiqamətdən üçündə qalib gəldilər. Və dörd Atlıdan üçü. Sifariş dörd silahı gizlətmişdi, ona görə də Drake-in bir qədər uyğunsuz, qeyri-müəyyən və açıq-aydın qeyri-müəyyən sayına görə, yalnız bir silah qalmışdı. Öz-özünə güldü.
  
  Lənət olsun, ümid edirəm ki, bunu düzgün başa düşdüm.
  
  Arxadan ayaq səsləri eşidildi və arxaya döndü.
  
  Saçları əzilmiş çiyninə yapışmış, tamamilə çılpaq və duş suyu ilə parıldayan Alisiya orada dayanmışdı. Drake baxdı və tapşırığı unutdu.
  
  "Lənət olsun" dedi. "Deməli, ikinizi görmək yaxşı olan vaxtlar olur."
  
  Getdi və onun dəsmalını götürdü. "Səncə, vaxtımız varmı?"
  
  "Narahat olma" dedi, səsində təbəssümlə. "Bu, çox vaxt aparmır".
  
  
  * * *
  
  
  Daha sonra, bədənlərində qançırlar aşkar etdikdən və qarşısını almağa çalışdıqdan sonra, Drake və Alicia təzə paltarlar geyindilər və böyük mətbəxə getdilər. Drake niyə mətbəxi seçdiklərinə əmin deyildi; təbii görüş yeri kimi görünürdü. Batan günəşin maili şüaları panoramik pəncərələrdən nüfuz edərək taxta döşəməyə və mətbəx ləvazimatlarına qızılı rəng verirdi. Otaq isti idi və təzə bişmiş çörək iyi gəlirdi. Drake bar stulda oturdu və rahatladı.
  
  "Mən burada bir ay keçirə bilərdim."
  
  "Başqa bir atlı" dedi Alisiya. "Bəs sonra fasilə verəcəyik?"
  
  "Bunu edə bilərikmi? Demək istədiyim odur ki, "bir ara, sevgi" sözünün sonu kimi səslənmir.
  
  "Yaxşı, biz hələ Qrowa cavab verməliyik," o çiyinlərini çəkdi, "Peru haqqında. Və Smitin problemləri ola bilər. Ailəmizin bir üzvü çətinliyə düşəndə biz missiyaya getməməliyik".
  
  Drake başını tərpətdi. "Bəli, razıyam. Və sonra SEAL Team 7 var."
  
  "Bir gün," Alisiya ah çəkdi və yanındakı perchdə oturdu, "bayramımız gələcək."
  
  "Hey, gör pişik nə gətirdi!" - Drake Dahl görəndə qışqırdı.
  
  İsveçli ehtiyatla qapıdan içəri keçdi. "Cəfəngiyat, yeriməyə çalışıram, amma hər şey gözümün önündə ikiqatdır."
  
  "Sizcə yerimək çətindir?" Drake dedi. "Yaxşılaşmağa cəhd etmək istəyirsən?"
  
  Dahl əl-ələ tutaraq bar stuluna tərəf getdi. "Kimsə mənə içki gətirsin."
  
  Alisiya su şüşəsini ona tərəf itələdi. "Gedib daha çox alacam."
  
  Drake narahatlıqla dostuna baxdı. "Sona qədər gözləməli olacaqsan, dostum?"
  
  "Düzünü desəm, hər dəqiqə yaxşılaşır."
  
  "Oh, çünki Olqa ilə mübahisə zamanı necə oturduğunuzu xatırlayıram."
  
  "Sikdir, Dreyk. Bunu heç vaxt xatırlamaq istəmirəm".
  
  Drake güldü. "Sanki bunu unutmağınıza icazə verəcəyik."
  
  Komandanın qalan hissəsi yavaş-yavaş gəldi və iyirmi dəqiqədən sonra hamısı barda oturub qəhvə və su, meyvə və donuz zolaqları və saya bildiklərindən daha çox yara yeyirdilər. Kinimaka heç kimə baxmırdı, Smit isə sağ əlində heç nə tuta bilmirdi. Yorgi hədsiz dərəcədə depressiyaya düşmüşdü. Kensi şikayətini dayandıra bilmədi. Yalnız Mey, Lauren və Hayden özləri kimi görünürdülər.
  
  "Bilirsən" dedi Hayden. "Mən çox şadam ki, hamımız birlikdə bu işin öhdəsindən gəldik. Çox daha pis ola bilərdi. Atropin öz işini gördü. Uşaqlar, sonradan təsirlər varmı?
  
  Yorgi, Smit və Kenzi gözlərini qırpdılar. Kensi onların hamısı üçün danışdı. "Düşünürəm ki, Olqa effektləri üstələyib."
  
  Hayden gülümsədi. "Yaxşı, çünki hələ işimiz bitməyib. Fort Sill və Dallası ziyarət etməyən komandalar son bir ipucu axtarırdılar. Xoşbəxtlikdən, Vaşinqton beyin mərkəzi və NSA əsas oyunçuları izləyə bildi.
  
  "SAS?" - Drake təklif etdi.
  
  "Yaxşı, ingilislər, bəli. Onları Çin və Fransadan qalan hər şey izləyəcək..."
  
  "SEAL Team 7?" - Dahl soruşdu.
  
  "Naməlum, elan edilməmiş və icazəsiz" dedi Hayden. "Krouya görə."
  
  "Müdafiə nazirindən daha yüksək strukturlar var" dedi Kinimaka.
  
  "Prezident Koburn bizi qurutmaq üçün asmazdı" deyə Drake etiraz etdi. "Mən onun möhürlər haqqında heç nə bilmədiyinə inanmalıyam."
  
  "Razıyam" dedi Hayden. "Və mən Mano ilə razı olsam da, Qarğadan daha yüksək varlıqlar var, daha çox məkrli varlıqlar var. Birdən-birə yanınıza gələn və sizə az seçim buraxan növ. Bildiyimizdən daha çox şeyin olduğuna inanmalıyam".
  
  "Bu, bizim problemimizə kömək etmir." Smit güldü və süd stəkanını qaldırmağa çalışdı.
  
  "Sağ". Hayden bir ovuc meyvə götürdü və özünü rahat etdi. "Beləliklə, gəlin bu pis ananı bitirməyə diqqət edək və evə gedək. Biz hələ də ən böyük və ən yaxşı komandayıq. İndi də ingilislər yalnız bir günlük bir başlanğıc əldə etdilər. Çinlilər də. İndi, deyəsən, bütün digərlərindən yalnız fransızlar ayağa qalxıb. Qalan yeganə orijinalla əlaqə saxlamaq üçün üç nəfərdən ibarət başqa bir komanda göndərdilər."
  
  "Xüsusi əməliyyat qüvvələrinin döyüşündə də belədir" dedi Dahl. "Biz zirvədəyik."
  
  "Bəli, lakin bu, çətin ki, aktual olsun. Və yalan. Səhrada əl-ələ və ya bir yerdə olduğumuz kimi deyil".
  
  "Bu kobud, gözlənilməz döyüşdür" dedi Dahl. "Bu, göründüyü qədər realdır."
  
  Hayden başını tərpətdi və sonra sürətlə davam etdi. "Sərəncamın mətnini ümumiləşdirək. "Yerin dörd bir tərəfində biz Dörd Atlını tapdıq və onlara Son Qiyamət Ordeninin planını təqdim etdik. Qiyamət Səlib yürüşündən və onun nəticələrindən sağ çıxanlar haqlı olaraq ali hökmranlıq edəcəklər. Əgər bunu oxuyursunuzsa, biz itmişik, ona görə də oxuyun və diqqətlə izləyin. Son illərimiz dünya inqilablarının son dörd silahının yığılmasına sərf olundu: Müharibə, Fəth, Aclıq və Ölüm. Birləşmiş, onlar bütün hökumətləri məhv edəcək və yeni gələcək açacaqlar. Hazır olun. Onları tap. Dünyanın dörd tərəfinə səyahət edin. Strategiya Atasının, sonra Xaqanın istirahət yerlərini tapın; indiyə qədər yaşamış ən pis hindli, sonra isə Allahın bəlası. Amma hər şey göründüyü kimi deyil. Biz 1960-cı ildə, tamamlandıqdan beş il sonra, Fəthi onun tabutuna qoyaraq xaqanı ziyarət etdik . Biz həqiqi Qiyaməti qoruyan Bəlanı tapdıq. Və yeganə öldürmə kodu Atlıların göründüyü zamandır. Atanın sümüklərində heç bir müəyyənedici iz yoxdur. Hindistanlılar silahlarla əhatə olunub. Qiyamətin nizamı indi sizin vasitənizlə yaşayır və əbədi olaraq hökmranlıq edəcəkdir."
  
  Bitirdi və bir qurtum içdi.
  
  "Hər şey yaxşıdır? Düşünürəm ki, indi daha məntiqlidir. Sifariş öldü, çoxdan getdi, amma bunda hələ də onların kiçik bir elementi var. Bəlkə bir köstebek. subay. Bəlkə başqa bir şey. Ancaq Dallasdakı laboratoriyanı sındırmaq kifayət qədər yaxşıdır və xüsusi təyinatlıların bütün dəstəsini çıxarmaq üçün kifayət qədər yaxşıdır, ona görə də biz bunu qiymətləndirə bilmərik."
  
  Drake əl yelləyərkən o, dayandı. "Bəli?"
  
  "Onun üçün harada olmağın daha yaxşı olduğunu bilirsinizmi?" - deyə soruşdu. "Vaşinqtonda beyin mərkəzinin içərisində. Və ya NSA üçün işləyir."
  
  Haydenin gözləri böyüdü. "Lənət olsun, bu, həqiqətən yaxşı məqamdır. İcazə verin, bu barədə fikirləşim". Şüşə qabdan qara qəhvə tökdü.
  
  "Vaxt uçur, dostlarım" dedi Mai.
  
  "Bəli mən səninləyəm". Hayden ağzını doldurdu. "Onda mətni təhlil edək: dünyanın son guşəsi Avropadır. Biz Ölüm Atlısı olan və həqiqi Qiyaməti qoruyan Allahın Bəlasının qəbrini tapmalıyıq. Onların ən pisi. Atlılar görünəndə öldürmə kodu varmı? Mən bunu hələ başa düşmürəm, üzr istəyirəm".
  
  "Güman edirəm ki, beyin mərkəzi bunu bir müddətdir edir?" Yorgi deyib.
  
  İndi nəhəng soyuducuya söykənən Lauren sözünü dedi. "Əlbəttə var. Qədim liderə bir dəfə döyüşdüyü və öldürdüyü romalılar tərəfindən şübhəli "Tanrının Bayraqcığı" titulu verilmişdi.O, yəqin ki, 406-453-cü illərdə yaşayarkən şərq və qərb Roma İmperiyalarına hücum edərək, barbar hökmdarlar arasında ən uğurlusu idi. Romanın ən dəhşətli düşməni idi və bir dəfə sitat gətirirdi: "Mən keçdiyim yerdən bir daha ot bitməyəcək".
  
  "Daha bir izzətlənmiş qədim kütləvi qatil" dedi Dahl.
  
  "Hun Attila," Lauren dedi, "Hunların tək hökmdarı olmaq üçün 434-cü ildə qardaşını öldürdü. Şiddətli baxışları ilə tanınan Atilla, tarixçi Edvard Gibbonun dediyinə görə, "ilham etdiyi dəhşətdən həzz alırmış kimi" tez-tez gözlərini yumaraq tanınırdı.O, həmçinin Roma müharibə tanrısı Marsın əsl qılıncını əlində saxladığını iddia edirdi. Bunun Roma döyüş meydanında aşılayacağı qorxunu təsəvvür edə bilərsiniz.
  
  "Biz başa düşdük" dedi Drake. "Hansı tərəfdə olmağından asılı olaraq, Attila pis oğlan və ya yaxşı oğlan idi. Və tarix kitablarını kim yazıb. Necə və harada öldü?
  
  "Bir neçə ziddiyyətli hesab onun necə öldüyünü təsvir edir. Yeni arvadının əlindəki burun qanamasından tutmuş bıçağa qədər. Onun cəsədini tapanda kişilər hunların adətinə uyğun olaraq başlarının tüklərini qoparıb üzlərinə dərin, iyrənc yaralar vurdular. Deyilənə görə, Atilla belə dəhşətli bir düşmən olduğundan onun ölümü ilə bağlı tanrılardan fantastik bir sürpriz kimi xəbər alır. Bərəkət. Onun cəsədi hamının görüb heyran qalması üçün geniş düzənliyin mərkəzində, ipək çadırın içinə qoyulmuşdu. Qəbilələrin ən yaxşı atlıları onun ətrafında gəzir və tonqalların ətrafında onun böyük şücaətlərindən bəhs edirdilər. Bu, böyük bir ölüm idi. Daha sonra onun məzarı üstündə şənlik keçirildiyi deyilir". Loren konsteblinin qulağına pıçıldadığı müvafiq məqamları təkrarlamağa davam etdi. Səsgücləndirici quraşdırmağın mənası yox idi.
  
  "Onun məzarlarını qızıl, gümüş və dəmirlə möhürlədilər, çünki üçü var idi. Və onlar inanırdılar ki, bu üç material bütün padşahların ən böyüyünə yaraşır. Təbii ki, silahlar, sərvətlər və nadir qiymətli daşlar əlavə edildi. Və deyəsən, adət üzrə də onun məzarının yerini gizli saxlamaq üçün onun üzərində işləyənlərin hamısını öldürüblər".
  
  Alisiya masada oturanlara baxdı. "Biriniz öləcək" dedi. "Məndən səni dəfn etməyi tələb etmə. Heç bir şans yoxdur."
  
  "Atilanın məzarının tarixin ən böyük itirilmiş dəfn yerlərindən biri olduğunu eşidəndə həm kədərlənəcəksiniz, həm də sevinəcəksiniz. Əlbəttə, bəzi başqalarından - bir neçə il əvvəl Leicester avtomobil parkının altında tapılan Kral III Riçardın çoxdan itmiş cəsədi - biz inanırıq ki, onlar hələ də tapıla bilər. Bəlkə Kleopatra? Ser Francis Drake? Motsart? Hər halda, Atillaya gəldikdə, güman edilir ki, hun mühəndisləri Tisa çayını kifayət qədər uzun müddət ərzində əsas çay məcrasını qurutmağa yönəltmişlər. Atilla orada özünün möhtəşəm, qiymətsiz üçlü tabutunda dəfn edildi. Tisza sonra Atillanı əbədi olaraq gizlədərək azad edildi.
  
  Bu zaman yaxınlaşan helikopterin səsini eşitdilər. Hayden otağa göz gəzdirdi.
  
  "Ümid edirəm ki, siz daha bir döyüşə hazırsınız, oğlanlar və qızlar, çünki bu, bitməkdən çox uzaqdır."
  
  Drake ağrıyan əzələlərini uzatdı. Dahl başını çiyinlərində saxlamağa çalışdı. Kensi kürəyindəki cızıqlara toxunduqda ürkdü.
  
  "Ədalətli olmaq üçün" dedi Drake. "Burada hələ də darıxırdım."
  
  Hayden gülümsədi. Dahl bacardığı qədər başını tərpətdi. Mey artıq ayağa qalxmışdı. Lauren qapıya tərəf getdi.
  
  "Buyurun" dedi. "Onlar yol boyu bizə daha çox məlumat verəcəklər."
  
  "Avropa?" Yorgi soruşdu.
  
  "Bəli. Və sonuncu Ölüm Atlısı üçün."
  
  Alisiya bar stulundan tullandı. "Möhtəşəm əhval-ruhiyyədir" dedi kinayə ilə. "Səndən gələndə, o qədər həyəcanlı səslənir ki, hətta ayaq barmaqlarım da titrəməyə başlayır."
  
  
  OTUZ DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Başqa bir uçuş, üfüqdə başqa bir döyüş. Drake rahat kresloya əyləşdi və Lauren Atilla Hun davasında Kolumbiya dairəsinin mühakimələrini və nəticələrini səsləndirərkən qulaq asdı. Komanda müxtəlif mövqelərdə oturub, bacardıqlarını götürdü və bu yaxınlarda "Olqa hadisəsi" adlandırılan ağrıya məhəl qoymamağa çalışdı.
  
  "Attilanın məzarı tarix üçün itdi" deyə Lauren yekunlaşdırdı. "Bir neçə saxta kəşf olsa da, heç vaxt tapılmadı. Deməli, - o, dayanaraq qulaq asdı, - siz qravitasiya anomaliyası haqqında eşitmisinizmi?
  
  Dahl arxaya baxdı. "Bu terminin bir neçə mənası var."
  
  "Yaxşı, bu bizim məqsədimizdir. Bu yaxınlarda elm adamları qütb buz örtüyünün altında basdırılmış nəhəng və sirli anomaliya aşkar etdilər. Bunu bilirdin? Ölçüsü çox böyükdür - eni 151 mil və dərinliyi təxminən min metrdir. NASA peykləri tərəfindən aşkar edilən bu, qravitasiya anomaliyası idi, çünki ətrafdakı dəyişikliklər kraterdə yerləşən nəhəng bir obyektin olduğunu göstərirdi. İndi vəhşi nəzəriyyələri bir kənara qoysaq, bu obyekt qravitasiya anomaliyasıdır. Səhv yerləşdirilib, ətrafındakı hər şey kimi hərəkət etmir və buna görə də güclü radar tərəfindən aşkarlana bilir".
  
  "Siz yerə nüfuz edən radardan danışırsınız" dedi Dahl. "Mənim köhnə ixtisasım."
  
  Dreykin gözləri böyüdü. "Sən əminsən? Düşündüm ki, bu, toyuq məclislərində kişi striptizidir. Səni Rəqs edən Vikinq adlandırdılar."
  
  Dahl onu yormuşdu. "Bunu dayandır".
  
  Alisiya mənə tərəf əyildi. "O, qəzəbli görünür" deyə teatral şəkildə pıçıldadı.
  
  "Şübhəsiz yaşlı bir qadından sıçramaq sizə bunu edəcək."
  
  Təəccüblüdür ki, Smitin gözlərində yaş var idi. "Deməliyəm ki," o, nəfəsini kəsdi, "mən heç vaxt birinin batutsuz birindən bu qədər güclü sıçradığını görməmişdim." Sakitləşməyə çalışaraq üzünü gizlətdi.
  
  Kinimaka onun çiyninə vurdu. "Yaxşısan, qardaş? Mən səni heç vaxt güldüyünü görməmişdim, kişi. Bu qəribədir".
  
  Lauren müdaxilə edərək, isveçlini daha çox sataşmaqdan xilas etdi. "GPR, lakin intensiv miqyasda. Demək istəyirəm ki, Google Maps-də Antarktida adlı qəribə bir şey var. Bunu laptopunuzdan görə bilərsiniz. Bəs Atillanın məzarı qədər kiçik bir şey tapmaq? Bura NASA-nın hələ sahiblik etmədiyi maşın və proqram təminatından istifadə də daxildir".
  
  "Onlar peykdən istifadə edirlər?" Yorgi soruşdu.
  
  "Bəli, bütün sərin xalqlarda bu var."
  
  "Çin, Böyük Britaniya və Fransa da daxil olmaqla." Drake rəqiblərin siyahısına işarə etdi.
  
  "Əlbəttə. Çinlilər kosmosdan onun avtomobilində oturan şəxsi müəyyən edə, onun gəzdiyi internet saytlarını yoxlaya və yediyi sendviçin içindəkiləri təsnif edə bildilər. İstənilən kişi. Demək olar ki, hər yerdə."
  
  "Yalnız kişilər?" Kenzi soruşdu. "Yoxsa qadınlar da?"
  
  Lauren gülümsədi və pıçıldadı: "Qulaqlarımda bir adam onu ötürdü. Bir az gənc görünür, sanki hələ qadınları kəşf etməyib".
  
  Drake vertolyotun Amerika ilə Avropa arasında, yerin üçüncü və dördüncü ucları arasında səmanı kəsdiyini dinlədi.
  
  "Yaxşı, yaxşı, hər halda..." Lauren göz qırpdı. "Piskaranın az tanınan coğrafiyasını bir araya gətirsək, bir mətndə deyilir ki, Atillanın məşhur sarayı Dunay və Tisa arasında, Karpat təpələrində, Yuxarı Macarıstan və qonşu Zazberin düzənliyində yerləşirdi. Daha qaranlıq bir keçiddə deyilir ki, Atillanın məzarı onun sarayının qarşısındadır".
  
  "Ancaq çayın altında basdırıldı" dedi Mai.
  
  "Bəli, Tisza Macarıstanı şimaldan cənuba keçir, Dunay çayının özünün nəhəng qoludur. Çayın yolu alimlərimizə kömək edəcək. Ümid edirik ki, onların geofiziki texnologiyadan istifadə edərək tədqiqatları peyk, maqnit, MAG və yerə nüfuz edən radarları birləşdirəcək. Maqnit tədqiqatları seçilmiş anomaliyalar üçün GPR profilləri ilə tamamlanır. Onlar da deyirlər ki, nə vaxtsa çayın istiqamətinin dəyişdirilib-dəyişmədiyini görə bilərlər". O çiyinlərini çəkdi. "Biz kompüterin baxmalı və sonra qərar verməli olduğu minlərlə və minlərlə təsvirdən danışırıq."
  
  "Yaxşı, tamam, biz Macarıstana gedirik." Alicia başı ağrıyırdı. "Sadəcə deyin."
  
  Komanda aqressiv həmkarlarının necə davrandığı ilə maraqlanaraq geri oturdu.
  
  
  * * *
  
  
  Macarıstan, Dunay və Tisa gecələr Avropanın qalan hissəsi kimi qara görünürdü, lakin Dreyk bilirdi ki, hazırda burada daha təlatümlüdür. Dörd Atlının ən güclüsü orada yatdı - Ölüm - və onu tapanlar dünyanın gələcəyini yaxşı müəyyən edə bilər.
  
  Komanda eniş etdi, yenidən havaya qalxdı, yenidən yerə endi və sonra səyahətlərinin son mərhələsini tamamlamaq üçün nəhəng, əks etdirməyən furqona mindi. Kalkulyatorlar hələ heç nə başa düşməmişdilər, ərazilər hələ də böyük idi və hədəf kiçik idi, köhnə və potensial olaraq deqradasiyaya məruz qalmışdı. Sifarişin müstəqil şəkildə necə fəaliyyət göstərdiyini anlamaq gözəl olardı, lakin onların bir çox onilliklər əvvəl qəfil öldürülməsi istənilən geri çəkilməyə son qoydu.
  
  Düzənlikdə düşərgə saldılar, çöldə mühafizəçilər qoydular və içəridə yerləşdilər. Güclü külək əsdi, çadırları çırpdı; son bir neçə gündə etdikləri hər şeyin sürreal reallığı hələ də batmağa çalışırdı.
  
  Biz doğrudanmı indi burada, Macarıstan təpəsinin yarısında düşərgə salmışıq? Drake bu barədə düşündü. Yoxsa Olqa hələ də bizi döyür?
  
  Çadırın çiçəklənən kətanları, onun yanındakı qıvrılan fiqur da həqiqəti deyirdi. Alicia, yalnız gözləri görünməklə, yuxu çantasına sarılmışdı.
  
  "Soyuqdur, sevgilim?"
  
  "Bəli, bura gəl və məni isit."
  
  "Xahiş edirəm," Dahl Dreykin ayaqlarının cənubunda bir yerdən dedi, "bu gün deyil."
  
  "Razıyam" dedi şərqdən Kenzi. "Qaçmağa de ki, başın ağrıyır. Kim bilir harada idi? Xəstəliklərin sayı və sair və s."
  
  "Deməli, dördlükdən söhbət gedə bilməz?"
  
  Çadırın girişində dayanan Mai əlavə etdi: "Budur". "Xüsusən də beş nəfər olduğumuz üçün."
  
  "Dəli, sənin burada olduğunu unutmuşam, Sprite. Hamımızı bir lənətə gəlmiş çadırda bağladıqlarına hələ də inana bilmirəm".
  
  "Mən, birincisi, düzənlikdə yatmağa üstünlük verirəm" dedi Dahl ayağa qalxaraq. "Onda bəlkə yatacam."
  
  Drake, Joannaya zəng etmək şansından istifadə edəcəyini düşünərək, çıxış üçün isveçli başını seyr etdi. Onların münasibətləri havada qaldı, amma tezliklə kimsə qalıcı bir qərar verəcəyi gün gələcək.
  
  Şəfəq gəldi və Vaşinqtondan olan mütəxəssislər yarım düzən sayt təklif etdilər. Komanda dağıldı və başlarından və ürəklərindən möhtəşəm mənzərələri ataraq qazmağa başladı: Tiszanın parıldayan mavi ilanı, bəzən enli, bəzən qəribə dərəcədə dar yerlərdə, Karpatın otlu təpələri, sonsuz aydın səma. Geniş məkanlarda əsən sərin meh yorğunluğu aradan qaldıraraq, qançırlarımı sakitləşdirirdi. Drake və digərləri daim düşmənlərinin harada olduğunu düşünürdülər. İngilis, Çin və Fransız. Harada? Ən yaxın təpənin üstündə? Heç kim müşahidənin ən kiçik işarəsini görmədi. Sanki digər komandalar təslim olmuşdu.
  
  "Sizin orta relikt ovunuz deyil" dedi Drake bir dəfə. "Bundan sonra hara gedəcəyimi çətin ki, bilmirəm."
  
  "Razıyam" dedi Dahl. "Bir an hamımız mübarizə aparırıq, sonra isə hər şey asandır. Və yenə də daha pis ola bilərdi."
  
  Birinci gün tez keçdi, sonra ikinci. Heç nə tapmadılar. Yağış yağmağa başladı, sonra da göz qamaşdıran günəş. Komanda növbə ilə dincəldi və sonra bir neçə muzdlu işçiyə onları bir müddət rahatlaşdırmağa icazə verdi. İngilis dilini bilməyən kişi və qadınları yaxınlıqdakı kənddən təyin etdilər. Bir gün Alicia yerdə bir dəlik, ehtimal ki, köhnə tunel aşkar etdi, lakin axtarışı dalana dirəndikcə həyəcanı tez söndü.
  
  "Faydası yoxdur" dedi. "Biz ondan bir metr uzaqda ola bilərik və hələ də onu tapa bilmirik."
  
  "Necə düşünürsünüz, bu illər ərzində diqqətdən kənarda qaldı?"
  
  Dahl nəyisə başa düşmədiklərinə əmin olaraq başını qaşımağa davam etdi. "Dilimin ucundadır" deyə bir neçə dəfə təkrar etdi.
  
  Drake özünü saxlaya bilmədi. "Olqanı nəzərdə tutursunuz, elə deyilmi? Bu, çox qısa təcrübə idi, dostum."
  
  Dahl hönkürdü, hələ də skan edir.
  
  Başqa bir gecə və daha bir neçə saat çadırda. Bu axşamların ən gərgini Dreykin Uebbin bəyanatı, onun mirası və gizli məlumat anbarı haqqında danışmağa başlaması idi.
  
  "Növbəti dəfə buna diqqət yetirməliyik. Onun topladığı sirlər dağıdıcı ola bilər. Çarpıcı".
  
  "Kimin üçün?" Dahl bildirib. "Bizə qarşı olanlar o qədər də pis deyildi."
  
  "Hələ bilmədiyimiz birindən başqa" dedi Mai.
  
  "Lənət olsun, doğrudanmı? Mən unutdum. Hansıdır?"
  
  Yapon qadın səsini aşağı salıb sakitcə danışdı. "Biriniz ölür."
  
  Uzun, ağrılı an sükut oldu.
  
  Alicia onu pozdu. "Dreyklə razılaşmaq lazımdır. Bu təkcə bizə aid deyil. Webb təqib mütəxəssisi və meqa zəngin bir göt idi. O, yəqin ki, hər kəsin üstünə kir tutmuşdu".
  
  Yanlış həyəcan siqnalı onların çadırdan qaçaraq yerə və palçığa, qədim məzarlığın dağıntıları və qumlarının arasına düşməsinə səbəb oldu. Onların dərin qıcıqlanmasından məlum oldu ki, bu, Atillaya aid deyil. Ən azından onların deyə bildiyi qədər deyil.
  
  Daha sonra çadırda fikirlərinə qayıtdılar.
  
  Hayden dedi: "İşlə məşğul olmaq üçün çox şey var". "Bəlkə də Webbin gizləndiyi yerin axtarışı və sonradan kəşf etdiyimiz şeylər bizi gələcək şeylərdən qoruya bilər."
  
  "Joshuanın Peruda ölümü? Bizim itaətsizliyimiz? Şübhəli mühakimə və qeyri-müəyyən bir ip? Biz kiməsə cavab verməliyik. Bir ad zəngi ilə xilas ola bilərsiniz. Amma üç? dörd? Hesablarımız qırmızıdır, insanlar və mən həddindən artıq xərcləməni nəzərdə tutmuram.
  
  "Deməli, SEAL Team 7?" - Dahl soruşdu.
  
  "Bəlkə də" Hayden mızıldandı. "Kim bilir? Amma qərəzlə bizə hücum etsələr, Allaha and içirəm ki, müqayisəli güclə cavab verəcəm. Və hamınızla belə olacaq. Bu, sifarişdir".
  
  Yenə bir gün gəldi və ov davam etdi. Yağış onların səylərinə mane olub. Vaşinqton beyin mərkəzi cəmi iyirmi üç daha yeddi saytla geri döndü. Onların əksəriyyəti boş yerlərdən və ya köhnə bünövrələrdən, çoxdan keçmiş binalardan, cındıra dönmüş skeletlərdən başqa heç nə vermədi. Daha bir günün çoxu keçdi və SPEAR komandasının əhval-ruhiyyəsi zəifləməyə başladı.
  
  "Hətta düzgün yerdəyik?" Kenzi soruşdu. "Mən Macarıstanı nəzərdə tuturam. Atillanın sarayı ilə üzbəüz. Bu insan neçə il əvvəl doğulub? Min altı yüz il əvvəl, elə deyilmi? Bu nədir? Geronimodan on dörd əsr əvvəl. Bəlkə də Atilla yanlış "bəla"dır. Düşünürəm ki, Katolik Kilsəsi çoxlarını etiketlədi.
  
  Kinimaka, "Biz çox müxtəlif anomaliyalar tapırıq" dedi. "Onların sayı çoxdur və heç biri düzgün deyil."
  
  Dahl ona baxdı. "Axtarışlarımızı daraltmaq üçün bir yola ehtiyacımız var."
  
  Həmişə beyin mərkəzinə bağlı olan Lauren başqa tərəfə baxırdı. "Bəli, deyirlər. Bəli."
  
  Külək isveçlinin saçlarını zərifcə uçurdu, lakin onun sifəti laqeyd qaldı. "Heç nəyim yoxdur".
  
  "Bəlkə Atillaya bir daha nəzər salaq?" May təklif etdi. "Onun tərcümeyi-halında nəsə varmı?"
  
  Lauren Vaşinqton bandasına dedi ki, bununla məşğul olsun. Komanda istirahət etdi, yatdı, nöqsan axtardı və heç birini tapmadı və daha iki yalançı həyəcanda iştirak etdi.
  
  Nəhayət, Drake bir komanda topladı. "Düşünürəm ki, biz bunu uğursuzluq adlandırmalıyıq, insanlar. Sifariş onu tapdıqlarını deyir, ola bilsin & # 184; amma biz bacarmasaq, başqa ölkələr də bacarmayacaq. Ola bilsin ki, dördüncü Süvari dəfn olunduğu yerdə qalsın. Əgər o hələ də oradadırsa."
  
  "Ola bilsin ki, qəbir qarət edilib" Hayden əllərini açıb dedi, "dəfn edildikdən az sonra. Amma o zaman təbii ki, qalıqlar aşkarlanacaqdı. Parça. Qılınc. Daşlar. Digər orqanlar."
  
  "Orada belə güclü silah buraxmaq çətindir" dedi Kenzi üzündə boş bir ifadə. "Mən bilirəm ki, hökumətim bunu etməyəcək. Axtarışlarını heç vaxt dayandırmazdılar".
  
  Drake razılaşaraq başını tərpətdi. "Düzdür, amma şübhəsiz ki, bizdə başqa böhranlar da var. Biz burada əbədi qala bilmərik".
  
  "Onlar Peruda da eyni şeyi dedilər" dedi Smith.
  
  Drake başını Laurenlə tərpətdi. "Onların bizim üçün bir şeyləri varmı?"
  
  "Səkkiz digər potensial sayt istisna olmaqla, hələ ki, yox. Göstərişlər hələ də eynidir. Çətin bir şey yoxdur."
  
  "Ancaq bu, bizim axtardığımız tam olaraq ola bilməzmi?" Dahl çox sakitcə dedi.
  
  Hayden ah çəkdi. "Düşünürəm ki, mən bu adama zəng edib katiblə əlaqə saxlamalıyam. Biz daha yaxşıyıq..."
  
  "Ehtiyatlı olun" deyə Alisiya xəbərdarlıq etdi. "Bəlkə də suitilərin gözlədiyi siqnal budur."
  
  Hayden susdu, gözlərində qeyri-müəyyənlik yarandı.
  
  Dahl nəhayət onların diqqətini çəkdi. "Yerə nüfuz edən radar" dedi. "Qravitasiya, maqnit və ya hər hansı anomaliyaları axtarır. Təbii ki, o, çox köhnə planet olduğu üçün çox şey tapır. Ancaq axtarışlarımızı daralda bilərik. Biz bacarırıq. Lənət olsun, biz necə belə axmaq ola bilərik?"
  
  Drake Alicia'nın narahat görünüşünü paylaşdı. "Yaxşısan, dostum? Siz hələ də qaçırmağa çalışdığınız Olqanın təsirini hiss etmirsiniz, elə deyilmi?
  
  "Mən yaxşıyam, həmişəki kimi mükəmmələm. Qulaq asın - tanrıların məzarlarını tapan o axmaqları xatırlayın?
  
  Dreykin sifəti indi ciddiləşdi. "Biz idik, Torsten. Yaxşı, çoxumuz."
  
  "Mən bunu bilirəm. Biz Odinin, eləcə də Tor, Zevs və Lokinin sümüklərini tapdıq". O, fasilə verdi. "Aphrodite, Mars və daha çox. Yaxşı, onların silahları və zirehləri nədən hazırlanmışdı? Onların qiymətli daşlarından bəziləri?"
  
  "Daha sonra başqa bir missiyada bizə kömək edən naməlum maddə" dedi Drake.
  
  "Bəli." Dahl gülümsəməyi dayandıra bilmədi. "Atilanın yanında kimin qılıncı dəfn edilib?"
  
  Lauren onun üstünə atıldı. "Mars!" - o qışqırdı. "Romalıların döyüş tanrısı skiflərin üzərindən qılıncı ilə Atillanı deşdi. O, müqəddəs müharibənin qılıncı adlanırdı. Amma həqiqətən Marsın öz əlindən gəlibsə..."
  
  "Siz həmin elementi axtarmaq üçün yerə nüfuz edən radarı yenidən konfiqurasiya edə bilərsiniz" dedi Dahl. "Və sadəcə bu inanılmaz nadir element."
  
  "Və bum!" Drake ona başını tərpətdi. "Bu qədər sadədir. Dəli isveçli geri döndü".
  
  Alisiya hələ də əsəbi görünürdü. "Bunu bir neçə gün əvvəl düşünə bilməzdin, lənətə gəlsin?"
  
  
  OTUZ BEŞİNCİ FƏSİL
  
  
  Daha səkkiz saat və onlar hazır idi. DC komandası hələ də tanrıların ilk məzarından qalanları araşdıran İslandiya arxeoloji bölməsi ilə əlaqə saxladıqdan sonra yerə nüfuz edən radarı yenidən işə saldı. O, həmişə Odinə qayıdır, - deyə Dreyk gözləyərkən düşündü. Aydındır ki, islandiyalılar tapıntının əksər təfərrüatlarını və bütün nümunələri qoruyub saxlayıblar. Nadir element haqqında məlumatların Vaşinqtona göndərilməsi bir neçə dəqiqəlik iş idi.
  
  Ən azı belə dedilər, Dreyk sonradan təsəvvür etdi. Əgər amerikalılarda bu sənəd artıq olmasaydı, o, şoka düşərdi.
  
  Test aparıldı və sonra isti siqnal göndərildi. Artıq gəzdikləri əraziyə ping atdı və qədim Marsın Qılıncı xəritədə aydın bir nöqtə oldu.
  
  "Budur" dedi Mai. "Hun Atillanın məzarı."
  
  Qazıntılar ciddi şəkildə başladı. Kəndlilər artıq qazdıqları çuxuru genişləndirməyə başlayıblar. Qılıncla mükəmməl paralel uzanan boşluğa çatmazdan əvvəl kəndlilərin pulunu ödədilər və onların getməsini seyr edərkən özlərini ruhdan düşmüş kimi göstərdilər.
  
  "Bunun digər tərəfi" dedi Mai, "böyük bir mədəni tapıntıdır."
  
  "İndi bundan narahat ola bilmərik" dedi Hayden. "Bu, Ölümün silahıdır. Biz nəyisə elan etməmişdən əvvəl bu zərərsizləşdirilməlidir".
  
  Smit, Yorgi və Kinimaka yerə hoppanaraq içəri girdilər. Alicia və Kenzi fürsətdən istifadə edərək onu "boş eşşək"dən "Dəli tənbəlliyə" çağırsalar da, Dahl hələ də bir az yorğun görünürdü və hiss edirdi.
  
  Boşluğa girmək çox çəkmədi.
  
  Dreyk üçlüyün fərqi genişləndirdiyini izləyib. Mai və Alicia ətrafa göz gəzdirdilər ki, gizlətmək üzrə olan uzun otda heç bir sürpriz olmadığından əmin olsunlar. Lauren çuxura yaxın qalmaq niyyətində idi; iki qadın və aşağıda olanlar arasında görüş xətti.
  
  "Biz nə qədər aşağı getdiyimizi bilmədiyimiz üçün" dedi Dreyk, "ünsiyyət faydasız ola bilər. Amma düşünürəm ki, biz onu necə tapırıqsa, elə də oynayacağıq".
  
  "Bizə lazım olan tək şey qutudur" dedi Hayden. "Biz heç nəyə və ya başqasına baxmaqla vaxt itirmirik. Razısan?"
  
  Onlar başlarını tərpətdilər. Yorgi komandada ən çevik olmaqla birinci getdi. Daha sonra Kinimaka gəldi, hələ də başından yarası var idi, onun ardınca Smith gəldi. Dreyk çuxura atladı, onun ardınca Hayden və Dahl gəldi. İsveçli girişdə qalmalı oldu. Drake qeyri-bərabər torpağın altına düşdü və özünü qaranlıq tunelin içində tapdı. Bir dəqiqəlik sürünmə və divarlar arasında sıxışma komandanın sola döndüyü yerdə daha geniş bir boşluğa səbəb oldu. Yorgi qılıncını portativ naviqatora bağladı və bir neçə dəqiqədən bir onlarla aralarındakı məsafəni çağırdı.
  
  Dreyk fənəri sabit tutaraq, öndəkilərlə şüaları birləşdirdi. Keçid heç vaxt sapmadı, lakin onlar yavaş-yavaş oradan uzaqlaşana qədər qılıncın dayandığı yerin ətrafında dövrə vurdular.
  
  Yorgi qabaqda dayandı. "Ola bilər ki, biz sındıraq."
  
  Drake and içdi. "Bu möhkəm daşdır. Oradan keçmək üçün bizə böyük avadanlıq lazımdır. Onun nə qədər kök olduğunu görürsən?"
  
  Yorgi narazı bir səs çıxardı. "Bu keçidin eni iki dəfə."
  
  "Bəs qılınc?" - Soruşdum.
  
  "Yalnız digər tərəfdən."
  
  Drake, onlarla oynandıqları kimi fərqli təəssürat yaratdı. Köhnə tanrılar yenə əylənirlər. Bəzən elə gəlirdi ki, bütün yol boyu onun arxasınca gedir, onu bu və ya digər macəraya sürükləyir, bəzən də özlərini tanımaq üçün qayıdırdılar.
  
  İndiki kimi.
  
  Qərarını verdi. "Davam et" dedi. "Bu keçidin hara apardığını görməliyik."
  
  "Yaxşı, qarşıda anomaliyalardan biri var" cavabını Yorgi göndərdi. "Böyük naməlum forma."
  
  Alicia'nın səsi kommunikatordan xırıldadı. "Hərəkət edir?"
  
  Drake yumorun pis tonunu bilirdi. "Bunu dayandır".
  
  "Onun neçə ayağı var?"
  
  "Alicia!"
  
  Yerin altında olanların hamısı tapançalarını çıxardılar. Dreyk qabağa baxmaq üçün boynunu qaldırmağa çalışdı, lakin Kinimaka onun baxışına mane oldu. Onun bacardığı tək şey başının üst hissəsini tunelə vurmaq oldu.
  
  Toz havada süzülürdü. Drake tərləyirdi, təzə qançırlar çırpınırdı. Komanda bacardığı qədər sürətlə süründü. Yorgi onları yavaş-yavaş döngəyə apardı. Yalnız bundan sonra gənc rus dayandı.
  
  "Oh! Məndə nəsə var".
  
  "Nə?" - Soruşdum. Bir neçə səs eşidildi.
  
  "Gözləmək. Sən mənimlə bura gələ bilərsən".
  
  Tezliklə Dreyk döngəni dövrə vurdu və gördü ki, keçidin kənarı genişlənərək səkkiz fut hündürlüyündə və eni insandan dörd dəfə çox olan daş tağa çevrilir. O, qara rəngli, hamar və qayanın özündə kəsilmiş daha dar bir çuxurdan, qapıya bənzər kiçik bir girişdən yuxarı qalxmışdı.
  
  Drake bu çuxurun qaranlığına nəzər saldı. "Yəni, bəlkə Atillanın burada əbədi qalmasını təmin etmək üçün daşı bir az qazdılar?"
  
  "Ancaq üstümüzdə çay yoxdur" dedi Yorgi. "Beynimdə idi."
  
  "Çay kursları illər keçdikcə dəyişir" dedi Hayden. "Hazırda biz deyə bilmərik ki, Tisza nə vaxtsa bu yolla axıb. Hər halda, bir neçə metr cənubdadır".
  
  Drake qaranlığa doğru getdi. "Mən oyundayam. Bir baxaq?
  
  Yorgi öndəki mövqeyini saxlayaraq ayağa qalxdı. Əvvəlcə yeni qapı tam qaranlığın konturu idi, lakin yaxınlaşıb fənərlərini işıqlandırdıqca qarşı tərəfdə böyük bir otağın işarələrini gördülər. Otaq toz hissəcikləri və mütləq sükutla dolu, mərkəzdə dizə qədər postament olan layiqli yeməkxanadan böyük deyildi.
  
  Postamentin üstündə daş tabut var idi.
  
  "İnanılmazdır" Yorgi nəfəs aldı.
  
  "Sizcə Atilla oradadırmı?" Kenzi soruşdu.
  
  "Məncə, qılıncdır." Yorgi yerə nüfuz edən radarını yoxladı. "Bu şey belə deyir."
  
  "Biz bir missiyada qalırıq." Hayden tabuta belə baxmadı. O, gender haqqında öyrənməklə məşğul idi. "Və elə oradadır? Hamısı budur".
  
  Drake işarə etdiyi yerə baxdı. Komanda giriş tağından keçdi və özlərini tamamilə otağın içində gördülər. Qapağında Ordenin möhürü olan tanış taxta qutu postamentin özündə, tabutun ətəyində dayanmışdı. Hayden ona tərəf addımladı.
  
  "Hazırlaşın" deyə o, Lorenə danışarkən dedi. "Biz yoldayıq. Vaşinqtona deyin ki, biz sonuncu qutunu tapdıq".
  
  "Siz açdınız?"
  
  "Mənfi. Məncə, burada yaxşı fikir deyil. Zirvəyə çatana qədər gözləyəcəyik".
  
  Drake tabuta baxdı. Yogi yaxınlaşdı. Kenzi postamentə qalxıb aşağı baxdı.
  
  "Kimsə mənə kömək edəcək?"
  
  "İndi yox" dedi Hayden. "Biz getməliyik".
  
  "Niyə?" Kenzi daha böyük qaldı. "Burada digər komandalar kimi deyil. Özünüzə vaxt ayırmaq gözəldir, elə deyilmi? Heç kimin məni saxlamağa çalışmaması gözəl dəyişiklikdir".
  
  Drake ünsiyyəti işə saldı. "Dal? Sən əclafsan".
  
  "Nə?"
  
  Kenzi ah çəkdi. "Bu, sadəcə daş qapaqdır."
  
  Drake onu xəzinə üçün ehtiraslı relikt qaçaqmalçısı kimi görürdü. Təbii ki, bu heç vaxt səngiməyəcək. Bu onun bir hissəsi idi. O, Haydenə başını tərpətdi.
  
  "Biz səninlə görüşəcəyik. Söz verirəm".
  
  O, postamentin o biri tərəfinə qaçdı, daşı tutdu və çəkdi.
  
  Hayden tələsik məzardan çıxdı, Yorgi və Kinimaka onun arxasınca getdilər. Smit qapıda dayandı. Drake Hun Atillanın məzarından xəzinələrin aşkar edilməsinə baxdı.
  
  Fənərin işığında onun gözləri kor oldu; parlaq yaşıl və qırmızı, sapfir mavi və parlaq sarı; göy qurşağının çalarları, demək olar ki, min ildən sonra ilk dəfə parıldayan və pulsuz. Var-dövlət yerindən tərpəndi, bu hərəkətlə qılınc sıradan çıxdı. Digər bıçaqlar parladı. Boyunbağılar, topuqlar və bilərziklər yığın-yığın düzülür.
  
  Bütün bunların altında hələ də bir neçə paltar qırıntısına bükülmüş Atillanın cəsədi uzanmışdı. Drake buna belə inanırdı. Sayt heç vaxt qəbir quldurları tərəfindən aşkar edilməmişdir; sərvətin mövcudluğu deməli. Nasistlərə yalnız daha böyük planları üçün lazım idi və monumental tapıntıya diqqət çəkmək yalnız onlara diqqət çəkəcəkdi. Nəfəsini tutub kommunikatora tərəf cumdu.
  
  "Lauren" deyə pıçıldadı. "Hər şeyi qorumaq üçün birini işə götürməlisən. Siz sadəcə bunu həyata keçirməlisiniz. Bu... inanılmazdır. Yeganə odur..." O, arayaraq ara verdi.
  
  "Bu nədir?" - Soruşdum.
  
  "Burada qılınc yoxdur. Marsın qılıncı yoxdur".
  
  Lauren nəfəs aldı. "Yox, bu yaxşı deyil."
  
  Dreykin sifəti gərginləşdi. "Yaşadığımız hər şeydən sonra" dedi. "Mən bunu çox yaxşı bilirəm."
  
  Kensi güldü. Drake arxaya baxdı. "Marsın Qılıncı buradadır."
  
  "Lənət olsun, yaxşısan. Relikt qaçaqmalçısı və usta oğru. Sən onu düz burnumun altından oğurladın". O, baxdı. "Bu heyranedicidir".
  
  "Sən heç nə götürə bilməzsən." Onun daş-qaşlı əşyanı çıxardığını gördü. "Ancaq mən sizə ən qiymətli mallar üçün ora getdiyinizə inanıram."
  
  "Atilladan daha çox?"
  
  "Bəli əminəm. Siz götürə bilərsiniz. Amma nə edirsən et, qılıncını özünə saxla".
  
  Kenzi güldü və əlini çıxardı, daş-qaşlı xəzinəni geridə qoydu, ancaq qılıncını saxladı. "İndi mən hamısını gördüm" dedi bir qədər hörmətlə. "Biz gedə bilərik."
  
  Drake onun daxili istək nümayiş etdirdiyinə və onu həyata keçirməsinə kömək etdiyinə görə xoşbəxt idi. "Onda yaxşıdır. Görək Ölüm Atlısı nədir".
  
  
  Otuz altıncı fəsil
  
  
  Birbaşa günəş işığı altında diz çökərək, SPEAR komandası Son Qiyamət Ordeninin son qutusunu araşdırdı.
  
  Alicia və Mai sərhədlərə yaxınlaşdıqca Kinimaka təsdiq gözlədi, indi üfüqdə dost helikopterlər göründü. Hayden Kinimakanı göstərdi.
  
  "Yaxşı işə davam et, Mano. Şirkət gəlməmişdən əvvəl içəridə nə olduğunu görməliyik; dost və ya düşmən."
  
  Havaylı başını tərpətdi və kilidi tıkladı. Qapaq qaldırılarkən Dreyk qabağa əyildi, başlarını Dahl ilə döydü.
  
  "Cap!" - gözünü qırparaq qışqırdı.
  
  "Bu, sənin öpüş cəhdin idi, Yorkie?"
  
  "Baş dediyiniz o tüklü mopunu bir daha üzümə vursan, səni öpərəm. Qanlı Yorkşir Öpüşü".
  
  Təbii ki, onu heç kim eşitmir. Onların hamısı yeni kəşfə fokuslanmışdı.
  
  Hayden Kensiyə söykənərək içəriyə baxdı. "Şeyit," o, ehtiyatla dedi. "Heç vaxt belə olacağını təsəvvür etmirdim."
  
  "Və mən də". May dayandı.
  
  Lauren mətni yenidən oxuyaraq, "Əsl Son Qiyamət" dedi. "Ən pisi."
  
  "Yaxşı, mən sizin haqqınızda bilmirəm," Alisiya mızıldandı. "Ancaq içəridə gördüyüm tək şey lənətə gəlmiş kağız parçasıdır. Mənim alış-veriş siyahım kimi səslənir."
  
  Mai arxaya baxdı. "Nədənsə səni supermarketdə təsəvvür edə bilmirəm."
  
  Alicia qaşqabaqlandı. "Sadəcə bir dəfə. Bütün bu arabalar, keçid baryerləri və seçimlər məni tamamilə yoldan çıxartdı". Həsrətlə yaxınlaşan hücum helikopterlərini öyrəndi. "Bu, daha yaxşıdır".
  
  Kinimaka qutunun içinə əlini uzatdı və bir kağız parçası çıxardı və hamının görməsi üçün onu qaldırdı. "Bu, sadəcə bir dəstə rəqəmdir."
  
  "Təsadüfən" dedi Smith.
  
  Drake əsəbiləşdi. "Deməli, Qiyamət Sərəncamı yüz illərdir gizlədilən məzarda bir kağız parçası tapmaq üçün bizi dünyanın yarısına göndərdi? Əgər tanrıların məzarları ilə təcrübəmiz olmasaydı, heç vaxt tapa bilməyəcəyimiz bir yer? Mən bunu başa düşmürəm".
  
  "Nasistlər relikt və xəzinə ovçuları idi" dedi Kenzie. "Bu yaxınlarda qütb buzunun altında kəşf etdikləri bu inanılmaz kütlə haqqında bilirsinizmi? Bəziləri bunun nasist bazası olduğunu deyir. Onlar zinət əşyalarından tutmuş tumarlara və rəsm əsərlərinə qədər hər şeyi qarət ediblər. Zombi yaratmağa çalışdılar, əbədi həyat axtardılar və təhlükəli axtarışda minlərlə insanı itirdilər. Əgər onlar sərvətləri oğurlamaqdansa, onu Hun Atillanın məqbərəsində qoymağı seçdilərsə, bunun dəhşətli səbəbi var".
  
  Lauren qulaqlarını göstərdi. "Kolumbiya dairəsi bunun nə olduğunu bilmək istəyir."
  
  Hayden onu Kinimakidən götürdü. "Beləliklə, uşaqlar, bu köhnə bir kağız parçasıdır, kifayət qədər qalın və hər iki tərəfi cırılmışdır. Saralıb və olduqca kövrək görünür. Deməli, ortada yalnız rəqəmlərdən ibarət yazı xətti var". Onları oxudu: "483794311656..." O, nəfəs aldı. "Hamısı bu deyil..."
  
  "Gecin yaş yuxusu." Alicia ah çəkdi. "Amma biz nə etməliyik?"
  
  Helikopterlər yerə toxunan kimi Dreyk ayağa qalxaraq "Buradan çıxın" dedi. "Hunlar bizi tapmazdan əvvəl."
  
  Pilot qaçdı. "Uşaqlar, hazırsınız? Biz buna diqqət yetirməliyik".
  
  Komanda onu yenidən helikopterlərə qədər müşayiət etdi. Hayden nitqini bitirdi və onlar yerlərini tutduqları zaman kağız parçasını ətrafa ötürdü. "Hər hansı bir fikrin varmı?"
  
  "Onlarla lotereya da oynaya bilməzsən" dedi Alicia. "Faydasız".
  
  "Bəs onların ölümlə nə əlaqəsi var?" Drake dedi. "Bəs dörd atlı? Rəqəmlər vacib göründüyü üçün bunun doğum tarixləri ilə əlaqəsi ola bilərmi? Ölüm tarixləri?
  
  "Biz buradayıq" deyə qulağına bir səs dedi və o, bir missiyanı başa çatdırmaq üçün DC-ni bağlamaq məcburiyyətində qalmadıqca, bütün dünyaya bağlı olduqlarını bir daha xatırladı, bu halda onlar yalnız Laurenlə bağlı idilər.
  
  "Yalnız ona deyil" dedi başqa bir səs. "Anladıq."
  
  Drake yavaş-yavaş havaya qalxan vertolyotları dinlədi.
  
  "Bu parçalanma nömrələri koordinatlardır. Asanlıqla. Nasistlər sizə mükəmməl bir hədəf qoydular, insanlar.
  
  Drake silahlarını yoxlamağa və hazırlamağa başladı. "Hədəf?" - Soruşdum.
  
  "Bəli, ilk nömrələr toplusu Ukraynanı göstərir. Ardıcıllıq bir uzun davamlı rəqəmdir, ona görə də onu deşifrə etmək bizə bir qədər vaxt apardı."
  
  Alisiya saatına baxdı. "Mən gündə beş dəqiqə zəng etmirəm."
  
  "Sənin yüz altmış IQ yoxdur."
  
  "Sən hardan bilirsən, ağıllı oğlan? Mən heç vaxt sınaqdan keçirməmişəm".
  
  Bir dəqiqəlik sükut, sonra: "Hər halda. Bütün ardıcıllığa daxil olduq və onu peyklə birləşdirdik. İndi baxdığımız şey böyük bir sənaye sahəsidir, bəlkə də ümumilikdə səkkiz kvadrat mildir. Əsasən anbarlarla doludur, otuzdan çox saydıq, onlar da boş görünür. Tərk edilmiş müharibə dövründən bir şey. Bu, köhnə sovet hərbi anbarı ola bilər, indi tərk edilmişdi".
  
  "Bəs koordinatlar?" Hayden soruşdu. "Onlar konkret bir şeyə işarə edirmi?"
  
  "Hələ də yoxlayıram." Xəttdə səssizlik hökm sürürdü.
  
  Haydenin pilotlara məlumat verməyə ehtiyacı yox idi; onlar artıq Ukraynaya gedirdilər. Drake bir az rahatlaşdığını hiss etdi; ən azından rəqib komandaları onlara qalib gələ bilmədi. O, Haydenə baxıb ağzını kəsdi.
  
  Bunu söndürə bilərik?
  
  Üzünü düzəltdi. Şübhəli görünəcəkdi.
  
  Köstəbək? O, yavaş-yavaş təqlid etdi, irəli əyildi.
  
  Hayden də belə düşünürdü. Güvənə biləcəyimiz heç kim yoxdur.
  
  Alicia güldü. "Lənət olsun, Drake, əgər onu öpmək istəyirsənsə, bunu et."
  
  Helikopter səmanı kəsərkən Yorkşirli adam arxaya söykəndi. Öz müdirlərinizin belə arxanızın olub-olmayacağına əmin olmadığınız zaman tam gücü ilə işləmək demək olar ki, mümkün deyildi. Ürəyinə bir ağırlıq düşdü. Əgər kimsə onlara qarşı nəsə planlaşdırırdısa, bunu öyrənəcəklər.
  
  Rabitəçi siqnal verdi.
  
  "Heyrət! Vay".
  
  Hayden başını qaldırdı. "Nə?" - Soruşdum.
  
  Vaşinqtondan olan super geekin səsi qorxulu səsləndi. "Əminsən, Jeff? Demək istəyirəm ki, mən bunu onlara deyə bilmərəm və sonra bunun sadəcə təxmin olduğunu öyrənə bilmərəm".
  
  Sükut. Sonra onların sevgilisi dərindən nəfəs aldı. "Vay, deməliyəm. Bu pisdir. Bu, həqiqətən pisdir. Koordinatlar sanki birbaşa Ölüm Atlısına aparır.
  
  Dahl tapançasına jurnal doldurarkən yarıda dayandı. "Məntiqlidir" dedi. "Amma bu nədir?"
  
  "Nüvə döyüş başlığı."
  
  Hayden dişlərini sıxdı. "Bunu dəqiq müəyyənləşdirə bilərsinizmi? Bu canlıdır? Oradadır-"
  
  "Gözləyin" deyən kişi nəfəsini tutaraq nəfəs aldı. "Lütfən, gözləyin. Bu hamısı deyil. Mən "nüvə başlığı"nı nəzərdə tutmadım".
  
  Hayden qaşlarını çatdı. - Onda nə demək istəyirdiniz?
  
  "Üç anbarda altı nüvə başlığı var. Binalar qurğuşunla örtüldüyü üçün divarların arasından görə bilmirik, ancaq peyklərimizin köməyi ilə damların arasından görə bilirik. Şəkillər nüvə silahının səksəninci illər dövrünə aid olduğunu, doğru alıcı üçün çox güman ki, sərvət dəyərində olduğunu və diqqətlə qorunduğunu göstərir. Mühafizə əsasən içəridədir, bəzən boş bazanın ətrafında gəzirlər".
  
  "Deməli, Qiyamət Sərəncamı altı nüvə silahını sonradan istifadə üçün üç anbarda gizlətdi?" Mai soruşdu. "Bu, həqiqətən nasist bir şey kimi görünür."
  
  "Silah da işlək vəziyyətdədir" dedi turk.
  
  "Bunu hardan bildin?"
  
  "Kompüter sistemi işləyir. Onları silahlandırmaq, idarə etmək, azad etmək olar".
  
  "Dəqiq yeriniz varmı?" Kenzi soruşdu.
  
  "Bəli, biz etdik. Altısının hamısı anbarların içərisində yerləşən düz yük maşınlarının arxasına bağlanmışdı. Qəribədir ki, son vaxtlar içəridə aktivlik ikiqat artıb. Təbii ki, onları da köçürmək olar".
  
  Drake ona baxan Haydenə baxdı.
  
  "Köstəbək" Kensi yüksək səslə dedi.
  
  - Bəs rəqib komandalar? - Dahl soruşdu.
  
  "NSA-nın məlumatına görə, şayiələrin sayı artıb. Yaxşı görünmür".
  
  "Mən onların nə tapmağa ümid etdiklərini bilmək istərdim" dedi Mai. "Altı köhnə nüvə başlığı daxil deyil."
  
  "Marsın qılıncı"
  
  Drake tez boynunu çevirdi. "Nə?" - Soruşdum.
  
  "Bu köstəbənin burada işlədiyini güman edərək, hamı koordinatları aldı. Hər kəs öz qarşısına peyk yaratmaq vəzifəsini qoyur. Bizim təsvir proqramımız hər cür sensorlarla təchiz olunub və Odinin hekayəsindən və sonrakı qaçırmalardan başlayaraq, qəbirlər və tanrılarla əlaqəli nadir elementi aşkar edə bilərik. Alətlərimiz obyektin təxmini ölçüsünü və formasını göstərir və itkin qılıncla uyğun gəlir. Hamı bilir ki, biz qılınc tapmışıq və nüvə yüklərinə doğru gedirik. Biz bunu etməliyik".
  
  "Qılıncı doğrayıcıda buraxın." Smit çiyinlərini çəkdi.
  
  Drake, Dal və Hayden bir-birlərinə nəzər saldılar. "Cəhənnəmdə şans yoxdur. Qılınc bizimlədir".
  
  Drake başını aşağı saldı. "Çingiz xan, Atilla, Geronimo və Hannibalın birləşdiyindən daha dəyərli olan yeganə qanlı şey" dedi. "Və biz nüvə silahına keçməyə məcburuq."
  
  "Öncədən düşünülmüşdür" dedi Mai. "Və bir çox səbəblərə görə buna ehtiyac duyurlar. Sərvət."
  
  "Mükafat" dedi Smit.
  
  "Xəsislik" dedi Kensi.
  
  "Problemsiz" dedi Hayden əminliklə. "Bütün bu səbəblərə görə. Altı nüvə silahı haradadır?"
  
  "17 nömrəli anbarın içərisində iki var" dedi kompüterçi. "Digər nüvə qurğuları On səkkizinci və on doqquzuncu yerlərdə yerləşir və mən onların dəqiq yerini indi sizə deyirəm. Bu, böyük bazadır və biz ən azı iki onlarla cəsədin istilik emissiyalarını hesablayırıq, ona görə də diqqətli olun."
  
  Drake arxaya söykənərək dama baxdı. "Yenidən?"
  
  Hayden nə düşündüyünü bilirdi. "Bundan sonra hər şeyin dəyişəcəyinə inanırsınız?"
  
  O, kədərlə gülümsədi. "Mən inanıram".
  
  "Onda gəlin onu sərt vuraq" dedi Dahl. "Bir komanda olaraq, həmkarlar kimi. Gəlin bunu sonuncu dəfə edək".
  
  
  OTUZ YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  SPEAR komandası üçün asan olmadı. Köhnə, tərk edilmiş baza, sadəcə olaraq, aralarında hamar torpaq yollar şəbəkəsi olan böyük, uzadılmış anbarların qarışıq toplusu idi. Yollar böyük yük maşınlarını yerləşdirmək üçün çox geniş idi. Drake nəzəriyyə etdi ki, bu, vaxtilə bir növ anbar olub, böyük miqdarda hərbi texnikanın saxlanıla biləcəyi bir yerdir. Vertolyotlar ucqarlara, paslanmış, bərbad hasarın arxasına endi və az qala anında mühərrikləri söndürdülər.
  
  "Komanda hazırdır" dedi Hayden ünsiyyətçisinə.
  
  Constable DC ona "Get" dedi. "Döyüş başlıqlarının söndürüldüyünə və digər elementin təhlükəsiz olduğuna əmin olun."
  
  Dahl yerə yıxıldı. "Gəlin at qaçandan sonra tövlənin qapısını kilidləmək haqqında danışaq."
  
  Komanda artıq hər üç anbarın yerləşdiyi yerləri zehnində tərtib etmişdi və dolama yol şəbəkəsi haqqında yaxşı təsəvvürə malik idi. Əslində hər şey hər şeylə üst-üstə düşürdü. Birindən başqa heç bir çıxılmaz nöqtə, dolama yollar, qaçış yolları yox idi. Bütün perimetr anbarları sıx meşə ilə əhatə olunmuşdu, lakin daxili anbarlar - üç həyati anbarlar təsadüfi qaydada digərləri arasında yerləşirdi.
  
  Birlikdə qaçdılar.
  
  "Biz parçalanmalı, nüvə silahlarını zərərsizləşdirməli, sonra onları buradan daha gözəl yerə aparmağın bir yolunu tapmalı olacağıq" dedi Hayden. "Rumıniya uzaqda deyil".
  
  İndi Lauren onların yanında idi, Vaşinqtona tam bağlı idi və təzyiq altında düşünə biləcəyini sübut etdikdən sonra nüvə silahı ilə işləməyə gəldikdə ona lazım ola bilərdi. Kanallar vasitəsilə məlumat ötürməyə qadir olan sabit baş qiymətləndirilə bilməz. Onlar alçaq, sürətlə getdilər və anbarlara tərəf getdilər.
  
  Onların qarşısında boş bir torpaq yol açıldı. Bundan əlavə, bütün ərazi çılpaq torpaq və şistlə örtülmüşdü, yalnız bir neçə tutam seyrək qəhvəyi ot vardı. Drake hadisə yerinə baxdı və irəli getməyi əmr etdi. Onlar silahlarını hazır vəziyyətdə açıq yerə qaçdılar. Torpağın və yağın qoxusu onun hisslərinə hücum etdi, soyuq meh üzünə vurdu. Onların dişliləri cingildədi və çəkmələri yerə möhkəm dəydi.
  
  Onlar anbarın birinci divarına yaxınlaşıb arxalarını ona söykəyib dayandılar. Drake xətt boyu nəzər saldı.
  
  "Hazırsan?" - Soruşdum.
  
  "Get."
  
  Cihazların mobil telefonlardan başqa bazadan gələn heç bir siqnalı qəbul etmədiyi üçün narahat olmaq üçün heç bir CCTV kameralarının olmadığını bildiyi üçün marşrutunun növbəti ayağını skan etdi. Nüvə yüklərinin özləri aşağı tezlikli uğultu yayırdılar. Bundan sonra yer boş idi.
  
  Yenə qaçdı və başqa anbara rast gəldilər. Onların hər birinin üzərində qara cızıqla yazılmış nömrə var idi. Onların hər biri bərbad, dadsız görünürdü, damdan döşəməyə pas çayları axırdı. Oluklar sərbəst yellənir, yerə işarə edən kələ-kötür hissələr, çirkli su damcılayırdı.
  
  Dreyk indi 17 saylı Anbarın sol küncünü görürdü: "Biz bu yolu keçirik" dedi. "Biz sona çatana qədər bu anbarın cinahı ilə gedirik. Beləliklə, on yeddidən cəmi iyirmi fut uzaqdayıq."
  
  İrəli getdi, sonra dayandı. Mühafizə maşını onların kəsişdiyi cığırla irəliləyərək yolun aşağısına keçdi. Lakin heç nə baş verməyib. Drake rahat nəfəs aldı.
  
  "Burada heç bir dost yoxdur" dedi Dahl onlara. "Komandadan kənar heç kimə etibar etməyin." O, "Hətta Amerikalıları" da əlavə etməyə ehtiyac duymadı.
  
  İndi Drake yerindən tərpəndi, özünü anbarın divarına basdı və irəli getdi. 17 saylı anbarın qabağa baxan iki kiçik pəncərəsi var idi. Drake sakitcə söydü, amma başa düşdü ki, başqa çıxış yolu yoxdur.
  
  "Köçün" dedi təcili. "İndi köçürün."
  
  
  OTUZ SƏKKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  Üç qrupa bölünərək anbar qapılarına tərəf qaçdılar. Drake, Alicia və May hər biri on yeddi xal topladı; Dal, Kenzie və Hayden hər biri on səkkiz xal toplayıb, Smit, Lauren, Kinimaka və Yorgi isə on doqquz xal toplayıb. Biri olaraq əsas qapılara çırpıldılar.
  
  Dreyk qapını təpiklədi, onu menteşələrindən qopardı. Adam ofisdən təzəcə içəridə çıxırdı. Drake onu qolunun altına aldı, bərk dartdı və ofisin əks divarına atdı. Onların içində olduqları dar keçid birbaşa anbara açıldı, ona görə də Alisiya və Mey onun ətrafında gəzdilər.
  
  Drake kişini bitirdi, onu komada buraxdı və qadınlara qoşulmazdan əvvəl kiçik ofisləri yoxladı. Nəfəs kəsən mənzərə gözləri ilə qarşılaşdı. Anbar böyük, uzun və hündür idi. Onun mərkəzində, diyircəkli qapıların sahilinə baxaraq, uzun, alçaq düz təkərli bir yük maşını - qabaqda böyük mühərriki olan bir kabin dayanmışdı. İki nüvə başlığı yük maşınının arxasında, gündüz kimi aydın, burunları irəli baxmış, qara qayışlar onları müntəzəm olaraq bağlamışdı. Qayışlar çox hərəkət etmədən çeviklik təmin edərdi - daşınma üçün yaxşı bir fikirdir, Dreyk təklif etdi, çünki heç kim ölümcül raketin stasionar obyektə çırpılmasını istəməzdi. Yan pərdələrdən ibarət böyük bir dəstə nəhəng yük maşınının yan tərəfində uzanırdı və onun yola düşməzdən əvvəl bağlandığını güman edirdi.
  
  "Təhlükəsizlik yoxdur" dedi Mai.
  
  Alisiya yük maşınının sağındakı başqa ofisi göstərdi. "Mənim təklifim".
  
  "Siz onların daha çox narahat olacağını düşünürsünüz" dedi Mai.
  
  Kondisionerli ofisdə oturan bir qrup azarkeşə tam etibar etməkdə çətinlik çəkən Drake təhlükəsizlik kameralarını yoxlamağa kömək edə bilməyib. "Köhnə dostumuz, arxayınçılıq yəqin ki, iş başındadır" dedi. "Onlar bunu uzun müddət gizli saxladılar."
  
  Rabitə kanalları vasitəsilə döyüş səslərini eşitdilər, digər komandalar məşğul idi.
  
  Alisiya yük maşınına tərəf qaçdı. "Mənim üzərimdə!"
  
  
  * * *
  
  
  Dahl ən yaxın adamı tutdu və onun yöndəmsiz şəkildə yerə yıxılmasını seyr etməzdən əvvəl layiqli miqdarda efir vaxtı əldə edərək onu rafterlərə atdı. Sümüklər qırıldı. Qan axdı. Kenzi sürüşərək yanından keçdi, avtomatını atəşə tutdu, qaçan adamları vurdu, sonra isə üzlərini yerə çırpdılar. Hayden Glock-a üstünlük verərək tərəfini dəyişdi. Tapdıqları nəhəng yük maşını anbarın mərkəzində, üç ofisin və bir neçə sıra qutunun yanında dayanmışdı. İçəridə nə olduğunu bilmirdilər, amma bunu öyrənməyin müdrik olacağını düşündülər.
  
  Hayden yük maşınına tərəf getdi, gözləri başının üstündə quraşdırılmış cüt nüvə yükünü skan etdi. Lənət olsun, onlar o məsafədə nəhəng idilər. Dağıtmaqdan başqa məqsədi olmayan canavarlar. Onda, şübhəsiz ki, onlar Ölüm idi və dördüncü Süvarinin bir hissəsi idi. Attila Hannibaldan yeddi yüz il sonra və təsadüfən Çingiz Xandan yeddi yüz il əvvəl doğulan dördlüyün ikinci ən yaşlı fiqurudur. Geronimo 1829-cu ildə anadan olub. Bütün atlılar öz yollarında haqlıdırlar. Bütün krallar, qatillər, generallar, rakipsiz strateqlər. Hər kəs ən yaxşısına meydan oxudu.
  
  Ordenin onları seçməsinin səbəbi bu idimi?
  
  O bilirdi ki, Vaşinqton köstəbəyi onları məharətlə ələ salır.
  
  İndi nəyisə dəyişməyə vaxt yoxdur. O, platformanın arxasına keçərək qutulara tərəf getdi. Bəzi qapaqlar əyilmiş, digərləri taxta divarlara söykənmişdi. Saman və digər qablaşdırma materialları yuxarıdan sızdı. Hayden bir adamı vurdu, sonra digəri ilə güllə dəyişdirdi və gizlənmək üçün yerə dalmağa məcbur oldu.
  
  O, özünü yük maşınının arxasında, nüvə başlığının quyruğunun üstündə asılmış vəziyyətdə tapdı.
  
  "Bu şeylərdən birinə bir güllə dəysə nə olar?"
  
  "Narahat olmayın, nüvəyə və ya partlayıcıya dəymək üçün yaxşı atış olmalıdır" dedi səs ona kommentdə. "Ancaq düşünürəm ki, şanslı bir fasilə üçün həmişə şans var."
  
  Hayden dişlərini sıxdı. "Oh, sağ ol, dostum."
  
  "Problem deyil. Narahat olmayın, bunun baş vermə ehtimalı azdır".
  
  Hayden yumşaq, laqeyd şərhə məhəl qoymadı, açıq yerə yuvarlandı və bütün jurnalı rəqibinə atəş etdi. Kişi qan içində yıxıldı. Hayden siyirmələrə tərəf qaçarkən başqa jurnalı yerləşdirdi.
  
  Silah səsləri ilə əks-səda verən nəhəng bir anbar onu əhatə etdi, narahat edəcək qədər geniş idi, rafters o qədər yüksək idi ki, dost olmayan düşmən asanlıqla gizlənə bilərdi. O, qutuların arxasından çölə baxdı.
  
  "Düşünürəm ki, yaxşı gedirik" dedi. "Görünür, burada birdən çox əməliyyat keçiriblər."
  
  Kenzi Marsın Qılıncını yelləyərək qaçdı. "Bu nədir?" - Soruşdum.
  
  Dahl platformanın nəhəng təkərində çöməldi. "Arxanıza diqqət edin. Burada bizim birdən çox düşmənimiz var".
  
  Hayden samanı süzdü. "Oğurlanmış mallar" dedi. "Bu, bir keçid nöqtəsi olmalıdır. Burada böyük seçim var".
  
  Kenzi qızıl heykəlcik çıxardı. "Onların evdən-evə reydlər keçirən qrupları var. Oğurluq. Bu, böyük biznesdir. Hər şey ixrac olunur, satılır və ya əridilir. Bu cinayətlərin arxasındakı şüur səviyyəsi sıfırın altındadır".
  
  Dahl pıçıldadı: "Solunuza."
  
  Hayden qutunun arxasına keçdi, qurbanını gördü və atəş açdı.
  
  
  * * *
  
  
  Loren Foks Mano Kinimakanın arxasınca aslan yuvasına getdi. O, Smitin düşmənlə necə davrandığını gördü və onu ölümə buraxdı. O, Yorginin ofisin qapısındakı qıfılı götürdüyünü, içəri girdiyini və bir dəqiqə keçməmiş onu köhnəldiyini elan etdiyini gördü. Hər gün ümidsizcəsinə ayaq saxlamağa çalışırdı. Hər gün komandadakı yerini itirə biləcəyindən narahat idi. Bu, onun Nicholas Belllə niyə arvadbazlıq etməsinin, niyə əlaqə saxlamasının və kömək etmək üçün başqa yollar axtarmasının bir hissəsi idi.
  
  O, komandanı sevirdi və onun bir parçası olaraq qalmaq istəyirdi.
  
  İndi o, ondan istifadə etməyəcəyinə ümid edərək əlində Qlokla geri qaldı. Yaylalar onun görmə qabiliyyətinin çox hissəsini tuturdu, nəhəng və dəhşətli. Döyüş başlıqları işığı əks etdirməyən tutqun yaşılımtıl rəng idi, şübhəsiz ki, müasir insan şüurunun təsəvvür edə biləcəyi ən qorxulu formalardan biri idi. Smit böyük bir mühafizəçi ilə boğuşdu, bir neçə zərbə vurdu və sonra Lauren kömək etmək üçün gizləndiyi zaman oğlanı çıxardı. Onun sağında Kinimaka daha iki güllə atdı. Digərləri hücuma məruz qaldıqlarını anlayanda anbarın ətrafında güllələr uçmağa başladı.
  
  Arxadan bir neçə mühafizəçinin yük maşınının kabinəsinə keçdiyini gördü.
  
  "Ehtiyatlı olun," o, əlaqəni yandırdı, "mən insanların cəbhəyə doğru getdiyini görürəm. Aman Allahım, onları buradan çıxarmağa çalışacaqlar?"
  
  Hamının görməsi üçün DC-dən "Oh, yox" cavabı verildi. "Siz bu nüvə silahlarını zərərsizləşdirməlisiniz. Əgər bu adamların işə salma kodları varsa, o zaman buraxılan onlardan biri də fəlakət olacaq. Baxın, altısının hamısı zərərsizləşdirilməlidir. İndi!"
  
  
  * * *
  
  
  "Demək sizin üçün çox asandır" deyə Alisiya mızıldandı. "Xalatıma sarıldım və köpüklü kapuçinomu qurtumladım. Gözləyin, görürəm ki, burada da taksiyə tərəf gedirlər".
  
  Drake heç bir müqavimətlə qarşılaşmadan platformanın bu tərəfində yarışa bildiyini görərək istiqamətini dəyişdi. O, Alisiyaya əl yelləyib tez yola düşdü.
  
  Mainin səsi onun konsentrasiyasını pozdu. "Addımına diqqət et!"
  
  Nə...?
  
  Qalın qara dəri gödəkçəli bir kişi ayaqlarını uzadaraq platformanın altına sürüşdü. Xoşbəxtlikdən və ya ağıllı dizaynla Dreykin baldırına vurdular və onu yıxıldılar. Avtomat qabağa sürüşdü. Dreyk yeni qançırlara məhəl qoymadı və mühafizəçi atəş açan kimi yük maşınının altına süründü. Güllələr onun arxasındakı betonu deşdi. Mühafizəçi silahını çəkərək onu təqib etdi.
  
  Dreyk başının üstündəki nəhəng silahı hiss edərək yük maşınının düz altına dırmaşdı. Mühafizəçi əyildi, sonra əyildi. Drake Glock-u işə saldı və kişinin alnını kəsdi. Arxasında ayaq səslərini eşitdi, sonra başqa bir adamın ağırlığı onun üstünə düşdü. Dreykin çənəsi yerə dəyərək ulduzların və qaralığın gözləri qarşısında fırlanmasına səbəb oldu. Dişləri bir-birinə çırpılaraq xırda parçaları qopardı. Ağrı hər yeri partladı. Dönüb dirsəyini kiminsə üzünə vurdu. Tapança qalxdı və atəş etdi; güllələr Dreykin kəllə sümüyünü bir düym ötürdü və birbaşa nüvə yükünün bazasına getdi.
  
  Drake adrenalin sürətini hiss etdi. "Bu..." O, kişinin başını tutdu və var gücü ilə betona çırpdı. Nüvə. Raket." Hər söz bir zərbədir. Nəhayət, baş arxaya düşdü. Drake yük maşınının altından geri qalxdı və daha da qaçan Alisiya ilə qarşılaşdı.
  
  "Yatmağa vaxt yoxdur, Drakes. Bu ciddi bir şeydir".
  
  Yorkshireman avtomatını götürdü və qulaqlarındakı cingiltiyi dayandırmağa çalışdı. Alicianın səsi kömək etdi.
  
  "May? Siz yaxşısınız?"
  
  "Yox! Bir-birinin üstünə basdılar".
  
  Platformanın mühərrikindən gurultu gəldi.
  
  "Daha sürətli qaç" dedi Drake. "Daha bir neçə saniyə və bu döyüş başlıqları buradan çıxacaq!"
  
  
  OTUZUNCU FƏSİL
  
  
  Drake sürətini artırdı. Bu günlərdə düz görmək onun üçün qeyri-adi idi, ona görə də bu gün hər şey həmişəki kimi idi. Qabaqdakı kabin qapısı baş hündürlüyünə qalxdı. Drake əlini uzadıb, sapı tutdu və çəkdi. Alicia Glock ilə nişan aldı.
  
  Əl qumbarası partladı.
  
  Dreyk onun gözlərinə inanmayaraq ona baxdı. "Sən nəsən, lanet uşaq..."
  
  Alicia onun sinəsinə vurdu və onu geriyə və yük maşınının qabağına uçdu. Qumbara şiddətlə partladı, qəlpələr hər tərəfə uçdu. Dreyk Alicia ilə birlikdə sürdü, ikisi bir-birinə yapışdı. Yük maşınının qapısı fırlanaraq maşının qabağında yuvarlanmağa başladı. Drake başını qaldıranda, kabinədə yalnız bir nəfər oturmuş, yuxarıda, ona pis şəkildə gülümsəyirdi. Qaz pedalını basdı.
  
  Drake bilirdi ki, cəhənnəmdə avtomobilin onları aşmaq üçün kifayət qədər sürətlə hərəkət edə bilməsinin heç bir yolu yoxdur. Yan tərəfə baxdı və daha üç mühafizəçinin onlara tərəf qaçdığını gördü. Təkərləri bir-birinə bağlanaraq onu bir-bir düym irəli aparmağa başlayanda yük maşını canlandı. Sürüşən qapılar yerindən tərpənməsə də, bu ona mane ola bilməzdi.
  
  Rabitəçi canlandı.
  
  "Onlar yük maşınlarını buradan köçürürlər! Kabinlər güllə keçirməzdir. Və çatmaq çox çətindir." Bu, Haydenin səsi idi".
  
  "İçəri yoxdur?" - Kinimaka soruşdu.
  
  "Yox. Möhürlənib. Nə demək istədiyimi bilirsinizsə, çox da güc tətbiq etmək istəmirəm".
  
  Drake öz yük maşınının yan qapısının olmadığını bilsə də, narahat olmaq üçün daha iki şey var.
  
  "Platformaya tullan" dedi. "Bu nüvə yüklərini ayırmağa başlayın. Onlar dayanmağa məcbur olacaqlar".
  
  "Riskli. Lanet olsun, riskli, Drake. Döyüş başlıqlarından biri çıxsa nə olar?"
  
  Drake kabinənin arxasından qaçaraq hücum edənlərə atəş açıb. "Bir anda bir lənətə gəlmiş problem. Biz kimik - vunderkindlər?"
  
  Alisiya təqibçisini vurdu. "Qorxuram ki, onlar bu günlərdə daha çox" kölgəli piçlərə" bənzəyirlər."
  
  Birlikdə platformaya atladılar və özlərini nüvə bombası ilə üz-üzə gördülər.
  
  
  * * *
  
  
  "Bu, iki cəbhədə işləyir" dedi Drake indi ünsiyyət zamanı. "Biz eyni zamanda zərərsizləşdirə və əlaqəni kəsə bilərik."
  
  Hayden güldü. "Çalışın bu barədə o qədər də özbaşına səslənməyəsiniz."
  
  "Yorkşirlilər özünü ələ salmaz, sevgilim. Biz bir az təvazökarlıqla hər şeyi heyrətamiz şəkildə edirik".
  
  "Əlavə olaraq bir neçə min pis şeylər." Dalın səsi sanki qaçırdı. "Yorkşir pudinqləri. Teryerlər. Pivə. İdman komandaları. Və bu vurğu?"
  
  Drake yük maşınının onun altında hərəkət etməyə başladığını hiss etdi. "İdarəetmə paneli haradadır, insanlar?"
  
  Texnik dərhal cavab verdi. "Görürsən, döyüş başlığı otuza yaxın əyri paneldən necə ibarətdir? Bu sivri uçdan səkkizincidir".
  
  "Mənim özünəməxsus dilim."
  
  Daha çox atəş səsləri eşidildi. Alicia artıq təqibə köklənmişdi. Mai sadəcə platformanın arxasına atıldı. İndi o, nüvə silahının arxa tərəfinə baxdı.
  
  "Pis xəbərlər. İngilislər buradadır".
  
  "Düşünürəm ki, bizdə çinlilər var" dedi Dahl.
  
  "Fransız" dedi Kinimaka. "Yeni komanda"
  
  Drake idarəetmə panelinə tullandı. Marsın Qılıncının harada olduğunu bilirikmi?"
  
  "Bəli, Matt. Amma indi bunu yüksək səslə deyə bilmərəm, elə deyilmi? - səsə cavab verdi.
  
  "Bəli" dedi Dahl.
  
  Dreyk ürkdü və çoxməqsədli ucluğu olan kiçik bir elektrik tornavida çıxardı. O, cəld səkkiz boltu açdı və onları yerə buraxdı. O, özünü avtomobilin naviqasiya ekranları ölçüsündə iki kiçik idarəetmə panelinin, klaviaturanın və çoxlu yanıb-sönən ağ simvolların qarşısında tapdı.
  
  "Kiril əlifbası" dedi. "Əlbəttə, belədir."
  
  "Bu gün daha da pisləşə bilərmi?" Alicia bütün dünyada qışqırdı.
  
  Yorkshireman başını aşağı saldı. "İndi baş verəcək."
  
  Yük maşını sürətini artıraraq sürüşən qapıya tərəf getdi. İngilislər anbarın arxasından sıx şəkildə irəlilədilər. Mühafizəçilər onların ətrafına səpələnmişdilər.
  
  Nüvə bombası yanıb-söndü, tam aktivləşdi, buraxılış kodunu və ya öldürmə kodunu gözləyirdi.
  
  Drake onların hərəkət etməli olduqlarını bilirdi. Onların hərəkət edə bilməyəcəyini bilirdi. Bilmədiyi tək şey ilk kimin öləcəyi idi?
  
  
  * * *
  
  
  Mühafizəçilər əvvəlcə içəri girdilər və atəş açdılar. Drake böyük bir hədəf idi və stasionar güllələr Alicia'nın yanından keçərək döyüş başlığına dəydi. Bir saniyə üçün Dreykin həyatı gözləri önündən keçdi, sonra Alisiya bir mühafizəçini, Mai isə digərini yerə yıxdı. Onların kor tərəfindən daha çox gəldiyini bilsə də, daha çox şeyin gəldiyini gördü. Ağ simvollar yanıb-söndü, kursor yanıb-söndü və gözlədi.
  
  "Sizcə təhlükəsizlik partlaya bilərmi?" Smit birdən sakitcə dedi. "Bəlkə bu onların əmridir?"
  
  "Niyə ölməli idilər?" Kenzi soruşdu.
  
  "Biz bunu əvvəllər görmüşük" dedi Kinimaka. "Böyük ödənişlər alan ailələr, ailə başçısı vəfat etdikdə tibbi yardım və ya ümidsiz yerdəyişmə tələb edirdi. Əgər onlar, məsələn, mafiyaya və ya triadaya aiddirlərsə. Bu mümkündür".
  
  Drake uzun müddət xoşbəxt qala bilməyəcəklərini bilirdi. Yük maşını yuvarlananda Alicia kəməri açmağa müvəffəq olub. Ümid edirəm sürücü görür. Amma o zaman onun vecinə olmazmı? Drake başqa seçim görmədi.
  
  O, qollarını dəlicəsinə yelləyərək platforma ilə arxaya doğru qaçdı.
  
  "Gözləmək! Dur, dayan. vurma. Mən ingilisəm!"
  
  Dahlın mızıldanması hər şeyi söylədi, heç bir söz lazım deyildi.
  
  Drake yük maşınının arxasına diz çökdü, nüvənin quyruğu solunda, əlləri havada və yaxınlaşan beş nəfərlik SAS bölməsinə baxaraq, tamamilə silahsız idi.
  
  "Bizim köməyinizə ehtiyacımız var" dedi. "Müharibə aparmaq üçün bizim üçün çox risk var."
  
  Gəncin ünsiyyətə keçdiyini gördü, iki yaşlı kişinin üzünə baxdığını gördü. Bəlkə də onu tanıyardılar. Ola bilsin ki, onlar Michael Crouch haqqında bilirdilər. Yenə danışdı.
  
  "Mən Matt Drake. Keçmiş SAS əsgəri. Keçmiş əsgər. Mən SPEAR adlı beynəlxalq xüsusi təyinatlı komandada işləyirəm. Herefordda təlim keçmişəm. Məni Crouch məşq edirdi".
  
  Adını, hamısını xatırlayıram. Beş silahdan ikisi endirildi. Dreyk rabitə vasitəsilə Alicia'nın səsini eşitdi.
  
  - Mənim adımı da çəkə bilərdiniz.
  
  O, yüngülcə buruşdu. "Bu ən yaxşı fikir olmaya bilər, sevgilim."
  
  Mai və Alisiya mühafizəçiləri məsafədə saxlayırdılar. Saniyələr keçdi. İngilis SAS əsgərləri düz yatağı dolduran neft barabanlarının arxasına keçən daha çox yaxınlaşan mühafizəçilərə atəş açdılar. Drake gözləyirdi. Radio adamı nəhayət bitirdi.
  
  "Matt Drake? Mən Kembricdənəm. Daha əvvəl görüşmüşük. sənə nə lazımdır?"
  
  Gününüz mübarək, deyə düşündü. Gəmidə SAS.
  
  "Bizə bu anbarı mühafizə etməyə, bu yük maşını dayandırmağa və nüvə bombasını tərksilah etməyə kömək edin" dedi. "Bu qaydada".
  
  İngilislər bunu ələ keçirdilər.
  
  Ayrılıb platformanın hər iki tərəfi boyunca qaçaraq, bir komanda kimi yaxşı işləyərək yaxınlaşan mühafizəçiləri aşağı saldılar. Dreyk bunu gördü və köhnə zamanların xatirələrində əyləndi. Komandanın hərəkətlərində maye lütf, padşahlıq və sarsılmaz inam var idi. SPİR-in dünyanın ən yaxşı komandası olduğunu düşünürdü, amma indi...
  
  "Dreyk! Mai ağlayırdı. "Nüvə bombası!"
  
  Oh bəli. O, ekranlara, klaviaturaya və nömrələrə baxaraq idarəetmə panelinə tərəf qaçdı.
  
  "Geeks?" - deyə soruşdu. "Biz kodu bilirik?"
  
  "Bu, sözün əsl mənasında hər şey ola bilər" deyə kimsə cavab verdi.
  
  "Bu, həqiqətən də kömək deyil, sən lənətəgəlməz."
  
  "Bağışlayın. Orden üzvlərinin adlarını bilsəydik, onların ad günlərini öyrənə bilərdik?"
  
  Drake onun vecinə olmayan bir adamla danışdığını bilirdi. Bu, əvvəllər danışdıqları adam, iyrənc göt idi.
  
  Lauren qışqırdı: "Sən Sifarişi xatırladın. Əgər onlar burada olsaydılar, yəqin ki, nüvə silahlarını proqramlaşdırmışdılar. İnana bilmirəm ki, kodlarla qeyd buraxmayıblar".
  
  "Bəlkə burada kod yoxdur, balam" dedi göt. "Geronimonun məzarını açanda verdiyin siqnal yadındadır? Ola bilsin ki, bu, burada da baş verib və nüvə başlıqlarının buraxılmasına səbəb olub".
  
  Drake geri çəkildi. "Lənət olsun, onlar silahlıdırlar?"
  
  "Tamamilə. Gördüyünüz yanıb-sönən ağ simvollar geri sayım rəqəmləridir."
  
  Kəskin, buzlu su bədənini basdı və o, çətinliklə nəfəs ala bildi. "Nə qədər... nə qədər?"
  
  Öskürək. "Altmış dörd saniyə. Onda siz və qeyri-qanuni qardaşlarınız tarix olacaq. Sifariş əbədi olaraq ali hökmranlıq edəcək! Onlar mənim vasitəmlə yaşayırlar! Mən Sifarişəm!"
  
  Dava və çoxlu qışqırıqlar baş verdi. Drake qol saatında saniyələri izləyirdi.
  
  "Salam? ordasan?" - gənc səs soruşdu.
  
  "Hey, dostum" deyə Dreyk mızıldandı. "Bizim otuz bir saniyəmiz var."
  
  "Bu barədə düşündüm. Dostunuz Lauren ordendən bəhs etdi. Yaxşı, onların öldürmə kodu olmalıdır. Qalan hər şey mətnin bir hissəsi olduğu üçün sadəcə gözdən keçirdim. Sən xatırlayırsan? Burada deyilir: 'Öldürmək üçün yeganə kod atlıların ayağa qalxmasıdır'. Bu sizin üçün bir şey ifadə edirmi?
  
  Drake beynini sındırdı, ancaq azalan saniyələrdən başqa heç nə düşünə bilmədi. "Qalxdı?" - təkrar etdi. "Oyandınız? dirildi? Sifarişin necə düşündüyünü düşünün? Nasistlər nə demək istəyirdilər? Atlı görünsə, o..."
  
  "Doğulmaq" dedi gənc bir səs. "Bəlkə bunlar onların doğum tarixləridir? Amma bu ola bilməz. Səksəninci illərin bu nüvə bombaları adətən üç rəqəmli öldürmə koduna malikdir". Onun səsində çarəsizlik vardı.
  
  Məhv olana qədər on doqquz saniyə.
  
  Kensi danışdı. "Üç rəqəm deyirsən? Adətən?"
  
  "Bəli".
  
  On altı.
  
  Dreyk geriyə dönüb Alisiyaya baxdı və gördü ki, o, kəmərinin üstündə əyilib, onu açmağa və eyni zamanda mühafizəçini vurmağa çalışır. Mən onun saçlarını, bədənini, heyrətamiz ruhunu gördüm. Alicia...
  
  On saniyə.
  
  Daha sonra Kenzi qışqıraraq Dahlın ona olan inamını təsdiqlədi. "Məndə var. Yeddi yüz cəhd edin."
  
  "Yeddi-o-o-o. Niyə?"
  
  "Soruşma. Sadəcə bunu elə!"
  
  Gənc texnik Dreykə kiril rəqəmlərinin simvollarını verdi və Yorkshireman düymələri basdı.
  
  Dörd - üç - iki -
  
  "Bu, işləmədi" dedi.
  
  
  QIRXINCI FƏSİL
  
  
  "Bəli" deyə Kensi cavab verdi. "Bu oldu".
  
  Əlbəttə, o, özlərininkini, Lauren isə onlarınkini tərksilah etdi. Drake nüvənin gövdəsindən Mai-yə baxdı və burada başqa bir klaviaturanın qarşısında dayandı. Bütün altı nüvə yükü zərərsizləşdirildi.
  
  Saatına baxdı. "Bir saniyədən az vaxtımız qaldı" dedi.
  
  Hər yerdə SAS mühafizəçilərin sürətli işini gördü. Alicia ikinci qayışı açdı və döyüş başlığı bir qədər tərpəndi. Dreyk diyircəkli qapılara yaxınlaşanda onun sürət yığdığını hiss etdi.
  
  "Hələ kimsə yük maşınını saxlayıbmı?"
  
  "Mən onun qayğısına qalacağam!" - Kenzi qışqırdı. "Eynən!"
  
  "Yox," Kinimaka dedi. "Fransızlar təhlükəsizlik olmayan hər yerdədir. Burada əsl iğtişaş var".
  
  Dreyk SAS-ın mühafizəçiləri göndərməsinə baxırdı; Mai mühafizəçini yük maşınının arxa təkərinə atarkən Alicia digər kəməri yedəkləyir.
  
  "Bəli, nə demək istədiyinizi bilirəm." SPEAR komandası inanılmaz dərəcədə gərgin idi.
  
  "Başqa bir şeyin olduğunu görürəm" dedi gənc texnik. "Mən-"
  
  Onların Vaşinqtonla əlaqəsi kəsilib.
  
  "Bir daha deyimmi?" Drake cəhd etdi.
  
  Məşum sükut onun yeganə cavabı oldu.
  
  "Lənət olsun, bu yaxşı ola bilməz." Drake bütün anbarı daradı.
  
  SEAL Team 7, sanki bütün cəhənnəm partlamış kimi onların üzərinə endi.
  
  
  * * *
  
  
  Dahl yük maşını 18-ci anbarın sürüşən qapılarına yaxınlaşarkən arxasınca qaçdı. Çinli yük maşınının qabağından qaçaraq uzaq tərəfdəki qapıya tərəf getdi. Onlar qaçarkən qarşı tərəfə atəş açdılar. Mühafizəçilər onların qarşısını almağa çalışıblar. Çin xüsusi təyinatlıları onları güllə və əlbəyaxa döyüşlərlə məhv ediblər. Hayden aksiya başlayanda platformanın önündə olmaq bədbəxtliyi yaşadı.
  
  O, mühafizəçinin boynunu sındırıb, sonra çinlilər fərq qoymadan atəş açarkən onun bədənini örtmək üçün istifadə edib. Güllələr küt gurultu ilə onun bədənini deşdi və onu arxaya atdı. Onun qalxanı yıxıldı. Onu ataraq, ön təkərlərdən birinin arxasına tullandı, təkərlər gurultu ilə irəli yuvarlananda onu arxadan ötürdü. Çinlilər yük maşınının qabağını keçiblər.
  
  Dahl od yandıraraq onları boulinq sancaqları kimi səpələdi. İzləmək inanılmaz, onların demək olar ki, qeyri-insani reaksiyalarının nümayişi kimi xidmət etdi. Geri tullandıqdan sonra da cavab atəşi açdılar.
  
  Dahl tez gizləndi, yük maşınının arxasına əyildi, sonra çölə baxdı və bir neçə güllə atdı. Mühafizəçilər arxadan onlara yaxınlaşdıqca çinlilər bir anlıq yerə sıxıldılar. Dahl Kensiyə baxdı.
  
  Olmalı olduğu yerdə deyil.
  
  "Kenz? Siz yaxşısınız?"
  
  "Oh, bəli, köhnə dostumu götürürəm."
  
  Dahl instinktiv olaraq arxasına çevrildi və onun siyirmələri dolaşdığını gördü, başı dərin içəridə, mədəsi qapağın kənarında oturmuş, götünü qaldırdı.
  
  "Bu, bir az narahatedicidir."
  
  "Nə? Oh, arvadın üçün darıxırsan? O, səndən daha isti ola bilər, Torst, amma unutma ki, bu, səni ondan daha isti edir.
  
  O, özünü cırıq hiss edərək uzaqlara baxdı. O, evlilik və boşanma arasında bu vəziyyətdə yaşayırdı və buna baxmayaraq, bütün bunlarla bağlı nəsə etmək şansı var idi. Onun burada nə işi var idi?
  
  Mənim işim.
  
  Çinlilər yaxınlaşan mühafizəçiləri pulemyot atəşi ilə kəsərək Dahl və Haydeni yerə yıxaraq yenidən məşğul oldular. İsveçli arxaya çevrildi və Kensinin taxta qutudan sürüşərək çıxdığını gördü.
  
  "Oh, yumurta. Doğrudanmı?"
  
  O, gözlərinin önündə yeni parlaq katana tutdu, bıçağı yuxarı qaldırdı. "Mən sadəcə bilirdim ki, kifayət qədər dərin qazsam birini tapacam. Quldurlar qılıncın qarşısında dayana bilməzlər".
  
  "Marsın qanlı Qılıncı haradadır?"
  
  "Oh, mən onu çekmeceye atdım."
  
  "Lənət olsun!"
  
  O, bir əlində qılınc, digərində pulemyotla qaçdı, sonra yenidən yük maşınının arxasına atıldı və Dahlın gözləri qarşısında bulanıqlıq kimi parıldadı. Katananı ataraq qaçan çinlilərə atəş açıb.
  
  "Onlar haraya gedirlər?"
  
  "Anbar 17" dedi Dahl. "Və biz onlara əməl etməliyik."
  
  
  * * *
  
  
  Lauren 19 saylı Anbarın sağ tərəfindən fransız kontingentinin hücumunu gördü. Kinimaka və Smit artıq bu istiqamətdə idilər və dərhal məşğul oldular. Yorgi çəlləklərin arxasında əyilib mühafizəçilərə atəş açıb. İki nüvə başlığı olan yük maşını irəliyə doğru hərəkət edərkən Lauren ürəyinin çırpındığını hiss etdi.
  
  O, deyilənlərin hamısını xatırlayaraq təkərlərdən dəstək olaraq istifadə edərək yük maşınının damına tullandı. Sonra o, birinci qayışı boşaltmağa başladı. Əgər yükü çox qeyri-sabit edə bilsəydilər, yük maşınları dayanmağa məcbur olardı. O, nüvə bombasının arxasından başını qaldırıb iri kündələrdən birinə ayaq basdı və Smitin fransız uşaqlardan biri ilə yumruq atdığını gördü.
  
  Konstabil əlaqə saxladı. "Parisdəki agent tərəfindən təsdiqləndi. Armand Argentonu xatırlayırsınız? Bu illər ərzində bir neçə dəfə sizə kömək etdi. Yaxşı, o, fransız kontingentinin mövcudluğunun icazə verilmədiyini deyir. Tamamilə. İçəridə hansısa amansız müharibə baş verə bilər".
  
  Lauren udqundu və Smitin bir dizi üstə çökərək geriyə yıxılmasını seyr etdi. Üzərində dayanan fransız onun saçından tutub, kökündən bir zolaq qoparıb kənara atıb. Smit qışqırdı. Burnundakı diz onu heyrətləndirdi. Fransız oğlan zirvəyə tullandı. Smith mübarizə apardı. Lauren ondan Kinimakaya, sonra Yorgiyə, nüvə başlığına və yaxınlaşan yelləncək qapılara baxdı.
  
  Mən nə etməliyəm?
  
  Bir az səs-küy sal.
  
  O, Glock-un jurnalını düşmənlərinin başının üstündən yuxarı boşaldıb, onların titrəməsinə və ördəklənməsinə səbəb oldu. Bu, Smith və Kinimakaya qiymətli saniyələr verdi. Smith boşluq gördü və ona atəş açdı və hücumçunu yerə yıxdı. Kinimaka kişinin boynunu sındırdı. , başqasının üzünə və nöqtədən uzaqdan vurdu.
  
  Yalnız bir fransız qalıb.
  
  Lauren güllə nüvə mərmisinin gövdəsindən çıxarkən yerə yıxıldı. Nə qədər qorxulu idi ki, hətta onu narahat etmirdi? O, buna necə öyrəşib? Lakin o, bu komandanın bir hissəsi idi və sahib olduqları müddətcə komandada qalmağa qərarlı idi. O, bu ailəni tapdı və ona dəstək olacaq.
  
  Nəhəng yük maşını sürətlə sürət yığdı, sürətlə sürətlənərək birbaşa diyircəkli qapıya girdi, ona çırpıldı, ön kabin bir az sıçrayıb, sonra isə birbaşa onun içinə çırpıldı.
  
  Lauren özünü yük maşınının arxasına atdı.
  
  
  * * *
  
  
  SEAL-lər hərəkət edən nüvə başlığının yanında SAS və SPEAR-ı tutduqca Dreyk ürkdü və hər hansı döyüşün bundan daha çaşdırıcı və ya daha ölümcül ola biləcəyi ilə maraqlandı. Rabitəçinin bir neçə kəlməsi ona bunun əlbəttə ki, mümkün olduğunu söylədi.
  
  Altı nüvə silahı daşıyan hər üç yük maşını eyni vaxtda diyircəkli qapılardan partlayıb. Cırıq qapılar batan kimi metal qəlpələri hər tərəfə uçurdu. Yanından yük maşınları keçdi. Adamlar yük maşınlarına hücum edərək içəri sıçrayaraq onların ancaq sürət qazanacağını hiss ediblər. İndi Drake yaxınlıqda qaçan iki Çin əsgərini gördü. O, platformada qaldı və bir az aralıda taxta dayaqlardan birinin arxasında gizlənən Alisiya ilə Meyi gördü. Nüvə bombası dünyanın ən böyük çuxurlarından birinə dəyərkən yerindən qopdu.
  
  Drake əsəbiləşdi. Nəhəng, ağır silah dayaqlarından qopub qayışları qırsaydı, hamısının başına bəla olardı.
  
  Gün işığına çıxdılar və qaçdılar. Saatda iyirmi mil, sonra otuz, sürücüləri qaz pedalına basdıqca üç platforma canlandı. Qarşıda, demək olar ki, düz bazanın çıxışına, təxminən iki mil aralıda geniş açıq yol var idi. İndi bir-birinin yanında olan Dreyk yük maşınından Dahlın yük maşınına, sonra da Kinimakaya baxa bilərdi. Nəhəng, hərəkət edən nüvə raketlərinin, yan-yana döyüşən insanların, tapançalardan, bıçaqlardan və yumruqlardan istifadə edilən insanların, atılan insanların, dörddəbir verilməməsinin, yolun əyriləşməsinin və hər üç yük maşınının döngədə sürəti aşağı saldığını görmək onu heyrətə gətirdi. əsas.. Bu, tamah və zorakılığın yatağı, Cəhənnəmə bir baxış idi.
  
  Amma indi onun bütün diqqəti suitilərə yönəlmişdi.
  
  Dörd güclü, əvvəlcə SAS-a hücum etdilər, birini problemsiz öldürdülər. İngilislər toparlandı və möhürləri gizlətməyə məcbur etdi. Dörd nəfər yük maşınlarının arxasına qaçaraq gəmiyə tullanmağa ümid edirdilər. Kembric SAS Komandiri Navy SEAL ilə əlbəyaxa döyüşdü və hər ikisi vuruldu. Mai və Alicia mühafizəçilərlə vuruşmaqla və döyüşdə bir açılış tapmağa çalışdılar.
  
  Drake SEAL komandasının lideri ilə üz-üzə gəldi. "Niyə?" - deyə soruşdu.
  
  "Sual vermə" deyə adam hönkürdü və Drake tərəf getdi. Zərbələr dəqiq və inanılmaz dərəcədə sərt idi, onunkinə çox bənzəyirdi. O, blokladı, o blokların ağrısını hiss etdi və arxadan vurdu. O, bərk təpik vurdu. Digər kişinin əlində bıçaq göründü. Drake zərbəni öz silahı ilə dəf etdi, hər iki silahı kənara atdı və yük maşınından uzaqlaşdı.
  
  "Niyə?" - təkrar etdi.
  
  "Sən pis oldun. Siz və komandanız."
  
  "Necə?" - Soruşdum. Drake bir az yer qazanmaq üçün geri çəkildi.
  
  "Bəs niyə bu əclaflar bizi öldürmək istəyirlər?" Alisiya kişinin arxasında görünəndə soruşdu.
  
  Ani bir zərbə endirib, onu məbəddə vurdu. Drake onun böyrəklərinə təpik vurdu və onun yıxılmasını seyr etdi. Alisiya ayağını onun üzünə çevirdi. Birlikdə onu fırladıb fırladılar.
  
  Qarşıda yol genişlənirdi.
  
  Mai iki mühafizəçi göndərdi. Daha bir SAS adamı öldürüldü və indi ingilislər və amerikalılar güc baxımından bərabər idilər. Üçə qarşı üç. Drake əvvəllər gördüyü iki çinlinin nüvə bombası üzərində hörümçək kimi süründüyünü gördü.
  
  "Buna bax!"
  
  Çox gec. Onun üstünə düşdülər.
  
  
  * * *
  
  
  Dahl, mahiyyətcə, Rumıniyaya getdiklərini bilirdi. Yaxşı idi. Yarım saatlıq yol idi ki, oraya çatana qədər onları öldürə bilərdi.
  
  O, çinlilərlə və mühafizəçilərlə vuruşdu, onları geri itələdi və daha çox istədiklərini gördü. Çinlilər onun müdafiəsindən yan keçərək güclü zərbələr endirdilər və dəhşətli bıçaqları ilə az qala iki dəfə dirəyə vurdular. Ətrafını daha çox mühafizəçi aldı. Sayları azalana qədər Hayden onları yük maşınından atmağa əl atdı.
  
  Arxada Kenzi düşmənlərinin sonuncusu ilə mübarizə apardı. Maşın boş idi, katanadan qırmızı damcılayırdı. İki çinli bıçaq yelləyərək onun üstünə gələndə o, yenidən platformadan aşağı düşdü, indi gözlərini qıydı. Qarşılaşdı, ətrafda gəzdi. Silahları çıxardılar. Özünü onların üzünə ataraq onları təəccübləndirdi. Atış onun qolunun altından keçərək nüvə bombasından sıçradı. O, özünü silahı üzünə tuşlayan uşaqlardan birinin yanında tapdı.
  
  "Lanet".
  
  Yeganə yol yuxarı idi. O, silahı tutan əlinə təpik vurdu, onu uçurdu və sonra dəstəyi nüvə silahının qabığının üzərinə qaldırdı. O, zirvəyə çatdı və gördü ki, orada sadəcə yumşaq bir döngə var, lakin balanslaşdırmaq təhlükəlidir. Bunun əvəzinə o, əlində katana ilə nüvə bombasının üstündə oturdu.
  
  "Gəl məni apar!" - o qışqırdı. "Əgər cəsarətin çatırsa."
  
  Tez, mükəmməl balanslaşdırılmış şəkildə uçdular. Kenzi döyüş başlığının üstündə dayanaraq qılıncını fırladıb, ona bıçaqla hücum edib. Zərbə və yelləncək. O, qarşı çıxdı, amma qan çəkdilər. O, raketi vurdu. Yük maşını saatda otuz mil sürətlə titrəyirdi. Çinlilər ən yüksək səviyyədə uyğunlaşdılar. Kenzi müvazinətini itirdi, sürüşərək yenidən raketin üzərinə düşdü.
  
  "Oh".
  
  Dondurucu kimi soyuq külək saçlarının arasından keçirdi. Bıçaq onun üstünə düşüb. O, katananı digər əlinə keçirdi, barmaqları ilə biləyindən tutdu və kəskin şəkildə yan tərəfə çəkdi. Bilək sındı və bıçaq yerə düşdü. O, cəsədi də bu şəkildə bükdü və onun yük maşınından ilk olaraq uçduğunu gördü. İkinci şəxs artıq hücuma keçmişdi. Kenzi katananı sağ əlinə qaytardı və onun birbaşa nöqtəyə dəyməsinə icazə verdi. Kenzi onu kənara atana qədər o, bir anlıq havada qaldı.
  
  Daha sonra o, nüvə bombasının üstündəki oturduğu yerdən aşağı baxdı, katanasının bıçağı aşağıda vuruşanların üzərinə qan damcıladı.
  
  "İki çinli öldürüldü. Üç qaldı."
  
  Alicia qazandığı yük maşınından döyüş başlığının üstündəki döyüşü seyr edərək ona baxdı. "Çox gözəl görünürdü" dedi. "Mən həqiqətən ereksiyaya sahib olduğuma inanıram."
  
  Dahl öz yük maşınından ona baxdı. "Mən də həmçinin".
  
  Lakin sonra döyüş başlığı hərəkət etməyə başladı.
  
  
  QIRX BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Dahl dərhal yerdəyişməni gördü, küləkdə çırpınaraq açmağa müvəffəq olduqları iki qayışı gördü və sonra üçüncüsü nüvə yükünə və platformanın dibinə qəzəblə vuraraq dünyanın ən çılğın rezin bandı kimi ayrıldı. İlk güclü zərbə ilə o, mühafizəçinin qarnına dəydi, nəticədə onu yük maşınının böyründən akimboya qoyub uçdu və yanında sürən birinin arxa təkərlərinə dəydi. Dahl nəticədən üzüldü.
  
  Nüvə bombası yenidən hərəkət etdi. Dal onun üzərinə qırmızı dumanın çökdüyünü hiss etdi ki, Kenzi onun üstündə mübarizə aparır, Hayden isə onun kölgəsi altında mübarizə aparır, bundan sonra nə olacağını bilmirdi. O, qışqırdı, uğultu, amma heç bir faydası olmadı. Təkərlərin gurultusu, qışqırıqlar, döyüşmək üçün lazım olan konsentrasiya; bütün bunlar onların eşitməsinə mane olurdu. O, kommunikatorun yanına atıldı.
  
  "Hərəkət edin." Nüvə bombası partlamaq üzrədir!"
  
  Kenzi aşağı baxdı. "Hara getmək? Uçuş demək istəyirsən?"
  
  "Yox!"
  
  Bağının sonunda isveçli Haydenin yanına dəli kimi qaçdı və çiynini mərminin inanılmaz kütləsinə sıxdı. "Nüvə bombası düşür!"
  
  Hayden sürətlə yuvarlandı, mühafizəçi də. Döyüş başlığı daha bir düym hərəkət etdi. Dahl indiyə qədər topladığı hər bir qüvvə ilə, hər əzələsi qışqıraraq onu qaldırdı.
  
  Yanında ağır bir döyülmə səsi gəldi.
  
  sik.
  
  Amma bu, hələ də katananı əlində saxlayan və üzündə istehzalı təbəssümlə Kenzi idi. "Lənət olsun, sən sadəcə dəli qəhrəmansan. Həqiqətən bunu bir saniyə belə saxlaya biləcəyini düşünürsən? "
  
  "Um, yox. Həqiqətən yox."
  
  "Sonra hərəkət et."
  
  Dəli isveçli dəqiq suya daldı.
  
  
  * * *
  
  
  Drake və Alicia tamaşanı bölüşmək üçün bir saniyə çəkə bildilər.
  
  "Dal nə edir?" Alisiya soruşdu. "O, lənətə gəlmiş nüvə bombasını qucaqlayır?"
  
  "Axmaq olma" dedi Dreyk başını yellədi. "Aydındır ki, onu öpür."
  
  Daha sonra Dreyk SAS-ın oğlanlarına kömək etmək üçün yan tərəfə tullandı, SEAL-ı gəncin əlindən aldı və onu nüvə bombasının altına atdı. Kişinin bütün bədəni titrədi. Onlar bir-birlərinə zərbələr endirdilər, sonra Möhür huşsuz, üzüaşağı, amma sağ halda uzandı. Drake onu belə tərk etmək niyyətində idi.
  
  Başqa bir SEAL öldü, ardınca bir SAS əsgəri öldü, hər ikisi də yaxın məsafədən bıçaqlandı. Kembric və gənc adam geridə qalır. Son SEAL ilə mübarizə aparmaq üçün Drake ilə birləşdilər. Eyni zamanda Alisiya və Mey də onlara qoşuldular. Yük maşını torpaq yolda guruldadı, qonşunu bir dəfə vurdu və getdi. Toqquşma Dahlın nüvə bombasını nəhəng dayaqlarına bərkidərək sabitləşdirməyə imkan verdi. Hər üç maşın bir kimi çıxış darvazasını sındıraraq Rumıniyaya doğru hərəkətə davam ediblər. Polad və beton tamamilə dağıldı, irəli-geri qoparıldı. Bu zaman helikopterlər havaya qalxıb yük maşınları ilə yanaşı uçurdular və ağır artilleriyalı adamlar qapılardan çölə söykənərək diqqətlərini sürücülərə yönəldirdilər.
  
  Drake SEAL-a hücumu dayandırdı. "Gözləmək. Siz xüsusi təyinatlıların əsgərisiniz. Amerikalı qadınlar. Niyə bizi öldürməyə çalışırsan?"
  
  Əslində o, heç vaxt cavab gözləmirdi, amma adam hücum edərək cavab verdi. O, Kembrici çıxardı və sonra Drake-i bitirdi. Gənc SAS adamı böyrü üstə yıxıldı. MÜHR zalım və amansız idi, zərbədən sonra sarsıdıcı zərbələr endirirdi. Lakin sonra Mai üzünü ona çevirdi.
  
  Səkkiz saniyə keçdi və döyüş bitdi. Yenə də onu diri-diri, yığın-yığın inildəyərək tərksilah etdilər.
  
  Drake Kembricə üz tutdu. "Sizin köməyinizi nə qədər yüksək qiymətləndirdiyimizi ifadə edə bilmərəm, mayor. Xalqınızın itkisinə görə çox üzgünəm. Amma lütfən, istəyirsənsə, bu adamları sağ burax, onlar sadəcə əmri yerinə yetirirdilər".
  
  Sağ qalan iki suiti təəccüb və bəlkə də çaşqın halda yuxarı baxdı.
  
  Kembric başını tərpətdi. "Mən səni başa düşürəm və razıyam, Dreyk. Günün sonunda hamımız piyondayıq".
  
  Drake üzünü buruşdurdu. "Yaxşı, daha yox. Amerika hökuməti sadəcə bizi öldürməyə çalışdı. Bundan geriyə heç bir yol görmürəm".
  
  Kembric çiyinlərini çəkdi. "Zərbəyə cavab vermək."
  
  Drake hirslə gülümsədi. "Ürəyimdən gələn adam. Sizinlə tanış olmaq xoş oldu, mayor Kembric".
  
  "Və sən, Mett Drake."
  
  O, Mai və Alisiyaya başını tərpətdi, sonra ehtiyatla yük maşınının arxasına doğru getdi. Dreyk döyüş başlığının sabitliyini yoxlayaraq onun getməsini seyr etdi. Hər şey yaxşı görünürdü.
  
  "Bilirsənmi ki, onlar qayıdıb qılınc götürəcəklər?" Alisiya onu sövq etdi.
  
  "Bəli, amma bilirsən nə? Mən başıma gəlmirəm. Marsın Qılınc problemimizdən ən kiçikidir". Bağlantını yandırdı. "Hayden? Nə qədər? Orada necəsən?"
  
  "Yaxşı" deyə Hayden cavab verdi. "Çinlilərin sonuncusu indicə atladı. Mən qılınc üçün gedirəm."
  
  Kenzi güldü. "Xeyr, məni hərəkətdə gördülər."
  
  "Hamımız deyilikmi?" Drake gülümsədi. "Bu mənzərəni bir müddət unutmayacağam."
  
  Alisiya onun çiyninə sərt bir zərbə endirdi. "Rahat ol, əsgər. Növbəti dəfə ayaqlarımın arasına nüvə bombası qoymağımı istəyirsən".
  
  "Xeyr, narahat olma" dedi Dreyk üzünü çevirərək. "Sənin üçün sonra edəcəm."
  
  
  * * *
  
  
  Vertolyotlar sürücüləri ələ salıb, hədələyib və maşınlarının sürətini azaltmağa inandırıblar. Təbii ki, əvvəlcə işə yaramadı, amma kimsə qabaq şüşələrdən birinə yüksək kalibrli güllə keçirdikdən sonra toxunulmaz olduqlarını düşünən insanlarda qəfil şübhə yaranmağa başladı. Üç dəqiqə sonra yük maşınlarının sürəti azaldı, əllər pəncərədən çıxdı və bütün hərəkət dayandı.
  
  Drake müvazinətini bərpa etdi, daimi itələmə və irəli hərəkətə öyrəşdi. Rabitə sisteminin birdən-birə canlandığını anlayaraq yerə tullandı və indi pilotlarını çox diqqətlə izləyirdi.
  
  Kommunikatordan heç bir səs gəlmirdi. Vaşinqton bu dəfə susdu.
  
  Komanda qulaqcıqlarını dağıdandan sonra toplaşıb. Onlar üç raket gəmisinə baxan otlu bir təpədə oturdular, dünyanın və onun daha pis personajlarının bundan sonra onlara nə atacağı ilə maraqlandılar.
  
  Drake pilota baxdı. "Bizi Rumıniyaya apara bilərsinizmi?"
  
  Bu adamın gözləri heç vaxt tərpənmirdi. "Əlbəttə" dedi. "Niyə olmadığını başa düşmürəm. İstənilən halda, nüvə silahları bazada saxlanmaq üçün ora göndərilir. Üstünlük əldə edəcəyik".
  
  Birlikdə başqa bir döyüş meydanını tərk etdilər.
  
  Birlikdə güclü qaldılar.
  
  
  * * *
  
  
  Bir neçə saatdan sonra komanda Rumıniyanın təhlükəsiz evini tərk edərək Transilvaniyaya gedən avtobusa minərək qraf Drakulanın ehtimal edilən iqamətgahı olan Bran qalasının yaxınlığından düşür. Burada hündür ağacların və uca dağların arasında qaranlıq, sakit bir qonaq evi tapıb orada məskunlaşdılar. İşıqlar zəif idi. Komanda indi seyf evdən götürülmüş mülki geyimdə idi və yalnız daşıya biləcəkləri silah və sursatları, həmçinin Yorginin götürdüyü seyfdən xeyli pul yığırdı. Onların nə pasportu, nə sənədi, nə şəxsiyyət vəsiqəsi var idi.
  
  Bir otağa yığışdılar. On nəfər, əlaqə yoxdur. On nəfər Amerika hökumətindən qaçır, kimə etibar edəcəkləri barədə heç bir fikri yoxdur. Dönmək üçün aydın bir yer yoxdur. Artıq SPEAR və daha gizli baza yoxdur. Pentaqonda ofis yoxdur, Vaşinqtonda ev yoxdur. Onların ailələri icazə veriləndən artıq idi. Onların istifadə edə biləcəyi kontaktlar təhlükə altına düşə bilər.
  
  İcra hakimiyyətinin hansısa naməlum, anlaşılmaz sərəncamına görə bütün dünya dəyişib.
  
  "Bundan sonra nə var?" Smit qaranlıq işıqlı otaqda səsi alçaq səslə ilk olaraq məsələni qaldırdı.
  
  "Əvvəlcə missiyanı tamamlayırıq" dedi Hayden. "Qiyamət ordeni dörd dəhşətli silahı gizlətməklə dünyanı məhv etməyə çalışırdı. Müharibə, böyük silah olan Hannibal sayəsində. Bizim məhv etdiyimiz əsas kod olan Çingiz xanın köməyi ilə fəth. Qıtlıq, bioloji silah olan Geronimo vasitəsilə. Və nəhayət, altı nüvə başlığı olan Atilla vasitəsilə Ölüm. Bu silahlar birlikdə cəmiyyətimizi məhvə və xaosa çevirəcək. Düşünürəm ki, təhlükəni zərərsizləşdirdiyimizi əminliklə deyə bilərik".
  
  "Yeganə boş ucu Marsın Qılıncıdır" dedi Lauren. "İndi ya Çinlilərin, ya da İngilislərin əlindədir."
  
  "Ümid edirəm ki, bu, bizik" dedi Drake. "SAS bizi orada xilas etdi və yaxşı adamları itirdi. Ümid edirəm ki, Kembric tənbeh olunmayacaq".
  
  "İrəli..." Dahl dedi. "Hətta biz təkbaşına bunu edə bilmərik. Əvvəla, indi nə edəcəyik? İkincisi, bu işdə bizə kömək edəcək kimə etibar edə bilərik?"
  
  "Yaxşı, əvvəlcə amerikalıları bizə qarşı yönəldən şeyin nə olduğunu öyrənəcəyik" dedi Hayden. "Məncə, Perudakı əməliyyat və... başqa şeylər... baş verdi. Sadəcə bir neçə güclü insan bizə qarşıdır? Başqalarına təsir edən parçalanmış qrup? Coburnun buna icazə verəcəyinə bir an belə inana bilmirəm".
  
  "Siz deyirsiniz ki, prezidentlə gizli söhbət edək?" Drake soruşdu.
  
  Hayden çiyinlərini çəkdi. "Niyə də yox?"
  
  "Və əgər bu parçalanmış bir qrupdursa" dedi Dahl. "Biz onları məhv edirik"
  
  "Canlı" dedi Mai. "Bundan sağ çıxmağın yeganə yolu düşmənlərimizi diri tutmaqdır."
  
  Komanda böyük bir otaqda müxtəlif mövqelərdə oturdu, pərdələr möhkəm çəkildi, onları keçilməz gecədən qorudu. Rumıniyanın dərinliklərində danışdılar. Planlaşdırılıb. Tezliklə məlum oldu ki, onların resursları var, lakin bu resurslar cüzi idi. Drake onları bir tərəfdən saya bilirdi.
  
  "Hara getməli?" Kenzi hələ də katanasını tutaraq bıçağın zəif işığa batmasına icazə verərək soruşdu.
  
  "Davam et" dedi Drake. "Biz həmişə irəliləyirik"
  
  "Əgər biz dayansaq" dedi Dahl. "Biz ölürük."
  
  Alisiya Dreykin əlini tutdu. "Və mən qaçmaq günlərimin bitdiyini düşündüm."
  
  "Bu fərqlidir" dedi və sonra ah çəkdi. "Əlbəttə, bunu bilirsiniz. Bağışlayın."
  
  "Hər şey yaxşıdır. Axmaq amma şirin. Nəhayət, başa düşdüm ki, bu mənim tipimdir".
  
  "Bu o deməkdir ki, biz qaçırıq?" Kenzi soruşdu. "Çünki mən həqiqətən hər şeydən uzaqlaşmaq istəyirdim."
  
  "Biz bununla məşğul olacağıq". Dahl ona yaxınlaşdı. "Mən sənə söz verirəm. Mənim də uşaqlarım var, unutma. Onlar üçün hər şeyin öhdəsindən gələcəm".
  
  "Arvadınızın adını çəkmədiniz."
  
  Dahl baxdı, sonra yenidən kreslosunda oturub fikirləşdi. Drake Kensinin böyük isveçliyə bir az da yaxınlaşdığını gördü. Bunu ağlından çıxarıb otağa göz gəzdirdi.
  
  "Sabah başqa bir gündür" dedi. "İlk olaraq hara getmək istəyirsən?"
  
  
  SON
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Armagedonun astanasında
  
  
  BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Julian Marsh həmişə ziddiyyətli rənglərin adamı olub. Bir tərəfi qara, digəri boz... sonsuza qədər. Qəribədir ki, o, niyə digərlərindən bir az fərqli inkişaf etdiyinə heç vaxt maraq göstərmədi, sadəcə bunu qəbul etdi, onunla yaşamağı öyrəndi, bundan həzz aldı. Bu, hər mənada onu maraq obyektinə çevirdi; ifadəli gözlərin və duzlu saçların arxasında gizlənən hiylələrdən diqqəti çəkdi. Mart həmişə əla olacaqdı - bu və ya digər şəkildə.
  
  İçəridə yenə başqa bir insan idi. Daxili diqqəti bir nüvəyə yönəltdi. Bu ay piflərin səbəbi, daha doğrusu onlardan qalanlar idi. Qəribə bir qrup onun diqqətini çəkdi və sonra sadəcə onun ətrafında dağıldı. Tayler Uebb kabalist liderdən daha çox psixopatik meqa-stalker idi. Lakin Marsh fərdi, ekssentrik dizaynlar yaradaraq, tək başına getmək fürsətindən zövq aldı. Zoe Shears və hələ də sekta daxilində fəal olan hər kəs üçün cəhənnəmə, Nikolas Bell isə daha dərin cəhənnəmə. Bağlanmış, əlləri qandallı və su ilə örtülmüş, şübhəsiz ki, keçmiş inşaat işçisi cəzasından ən kiçik möhlət almaq üçün hər şeyi səlahiyyətlilərə təqdim edərdi.
  
  Marş üçün gələcək cüzi çalarlarla da olsa parlaq görünürdü. Hər hekayənin iki tərəfi var idi və o, çox ikitərəfli insan idi. Bədbəxt Ramses bazarından kədərlə ayrıldıqdan sonra - bütün təklifləri ilə pavilyonları çox bəyəndik - Mart uçurum rəngli helikopterin köməyi ilə səmaya qalxdı. Tələsik qaçaraq, o, sürətlə qarşıdakı yeni macəraya fokuslandı.
  
  Nyu-York.
  
  Marsh cihazı yan tərəfində sınaqdan keçirdi, onu yaxınlaşdırdı, gördüklərindən əmin deyildi, lakin nə edə biləcəyinə əmin idi. Bu uşaq əsas bazarlıq vasitəsi idi. Mütləq inamlı böyük baba. Nüvə bombası ilə kim mübahisə edə bilər? Marsh cihazı tək buraxdı, xarici bel çantasını yoxladı və iri çərçivəyə uyğunlaşdırmaq üçün çiyin qayışlarını boşaltdı. Təbii ki, o, əşyanı sınaqdan keçirməli və onun həqiqiliyini təsdiq etməli idi. Bütün bunlardan sonra, bombaların çoxu olmayan bir şey kimi görünmək üçün bişirilə bilərdi - əgər aşpaz kifayət qədər yaxşı olsaydı. Yalnız bundan sonra Ağ Ev baş əyəcəkdi.
  
  Onun bir tərəfi Riskli dedi. Riskli.
  
  Amma əyləncəli! o biri təkid etdi. Və bir az radiasiya zəhərlənməsinə dəyərdi.
  
  Mart öz-özünə güldü. Belə bir əclaf. Ancaq özü ilə gətirdiyi mini Geiger sayğacı səssiz qaldı və onun cəsarətini artırdı.
  
  Amma düzünü desəm, uçmaq onun işi deyildi. Bəli, həyəcan var idi, amma isti ölüm şansı da var idi - və indi bu, həqiqətən də onu cəlb etmirdi. Bəlkə başqa vaxt. Marsh bu missiyanı planlaşdırmaq üçün çox əzablı saatlar sərf etmişdi, bütün keçid nöqtələrinin yerində və mümkün qədər təhlükəsiz olduğundan əmin idi, baxmayaraq ki, dayanacağı yerləri nəzərə alsaq, bu fikir demək olar ki, gülməli idi.
  
  Məsələn, indi götürək. Onlar Kolumbiyaya gedərkən Amazon tropik meşəsinin örtüyü altına doğru gedirdilər. Onu gözləyən bir adam var idi - əslində birdən çox və Marsh ağ geyinmələrini israr edərək görüşdə şəxsiyyətinə möhür vurdu. Sadəcə kiçik bir güzəşt, lakin Pythia üçün vacib bir güzəşt.
  
  İndi bütün bunlardırmı?
  
  Marş yüksək səslə güldü və helikopter pilotunun həyəcanla ətrafa baxmasına səbəb oldu.
  
  "Hər şey yaxşıdır?" - çapıqları olan arıq kişi soruşdu.
  
  "Yaxşı, bu sizin baxış nöqtənizdən asılıdır." Mart güldü. "Və sizin nə qədər fikirləriniz var. Mən birdən çox əylənməyə üstünlük verirəm. Sən?"
  
  Pilot anlaşılmaz nəsə mızıldanaraq üz çevirdi. Mart başını buladı. Kaş yuyulmamış kütlələr biləydilər ki, hansı qüvvələrin onları təqib etdiyini, ördəkləyib, onların yaratdığı fəlakətlərə əhəmiyyət vermədən və ya fikir vermədən onların altında sıçrayıb yırğalandığını.
  
  Marş milyonuncu dəfə ABŞ-a bu giriş nöqtəsinin düzgün marşrut olub-olmadığını düşünərək aşağıdakı mənzərəni seyr etdi. Yeri gəlmişkən, yalnız iki real variant var idi - Kanada və ya Meksika vasitəsilə. Sonuncu ölkə Amazona daha yaxın idi və korrupsiya ilə dolu idi; kömək etmək və ağızlarını bağlamaq üçün pul ala biləcək insanlarla doludur. Kanada Marş kimi insanlar üçün bir neçə təhlükəsiz sığınacaq təklif etdi, lakin bunlar kifayət etmədi və Cənubi Amerikada mövcud olan müxtəlifliyə uyğun gəlməyə belə yaxınlaşmadı. Aşağıdakı monoton mənzərə açılmağa davam edərkən, Marş ağlını başıboş tapdı.
  
  Oğlan imtiyazlı bir vəziyyətdə böyüdü, ağzında gümüş qaşıqdan çox şey vardı; daha çox möhkəm qızıl külçəyə bənzəyir. Ən yaxşı məktəblər və ən yaxşı müəllimlər - "ən yaxşı"nı "ən əziz" kimi oxuyurlar, Marş həmişə düzəliş edirdi- onu doğru yola yönəltməyə çalışsalar da, uğursuzluğa düçar olublar.Bəlkə də hansısa normal məktəbdə qalmaq kömək edə bilərdi, amma valideynləri varlı idilər. Cənub cəmiyyətinin sütunları və reallıqdan uzaq idi.Marş qulluqçular tərəfindən böyüdülürdü və valideynlərini əsasən yemək və dəbdəbəli qəbullar zamanı görürdü, ona danışmamaq əmri verilir.Həmişə qüsursuz davranışını təmin edən atasının tənqidi baxışları altında. Oğlunun məhəbbətsiz və tək böyüdüyünü bilən, lakin heç bir formada özünə meydan oxuya bilməyən bir ana həmişə günahkar təbəssüm edir. Beləliklə, Julian Marsh böyüdü, inkişaf etdi və atasının açıq şəkildə adlandırdığı şəxs oldu. qəribə oğlan."
  
  Pilot danışdı və Marş buna tamamilə məhəl qoymadı. "Bir daha deyimmi?"
  
  "Biz Caliyə yaxınlaşırıq, ser. Kolumbiya."
  
  Marş aşağı əyildi və aşağıda baş verən yeni mənzərəyə baxdı. Kali Amerika qitəsinin ən şiddətli şəhərlərindən biri və dünyanın ən böyük kokain tədarükçülərindən biri olan Cali Kartelinin evi kimi tanınırdı. İstənilən adi gündə, Marş kimi bir adam El Kalvarionun arxa küçələrində gedərək həyatını öz əlinə keçirərdi, burada ragamuffinlər küçələri zibil axtarar və flophouselarda yatırdılar, burada yerlilər "tolerantlıq zonası" kimi etiketlənməkdən əziyyət çəkirdilər. kommersiya istehlakına icazə verərək narkotik və cinsi minimum polis müdaxiləsi ilə inkişaf edə bilər.
  
  Marsh bilirdi ki, bura onun və onun nüvə bombası üçün yerdir.
  
  O, əyləşən kimi pilot Marşa boz pikap göstərdi, içərisində soyuq, ölü gözləri və ifadəsiz üzləri olan üç kilolu kişi oturmuşdu. Açıq şəkildə odlu silahlarla silahlanmış, onlar Marşı yalnız qısa bir salamla yük maşınına qədər müşayiət etdilər. Daha sonra onlar rütubətli, dağınıq küçələrdən, çirkli binalardan və paslı tentelərdən keçərək onun öyrədilmiş gözünə dünyanın başqa bir alternativ mənzərəsini, əhalinin bir hissəsinin bir daxmadan digərinə "üzən", daimi yaşayış yeri olmayan yeri təklif edirdilər. Mart sonra baş verənlərlə bağlı deyəcək heç nəyi olmadığını bildiyindən bir az geri çəkildi. Əgər o, nüvə silahını ABŞ-a uğurla qaçaqmalçılıq yolu ilə keçirmək istəyirsə, bu dayanacaqlar zəruri idi və hər hansı riskə dəyərdi. Və təbii ki, Marş rəngarəng qolları bir neçə hiylə ilə bacardığı qədər neytral görünürdü.
  
  Maşın dumanla örtülmüş yuvarlanan təpələrdən keçərək, nəhayət, qarşısında böyük, sakit bir ev olan asfaltlanmış bir yola çevrildi. Səyahət səssizcə getmişdi, amma indi mühafizəçilərdən biri boyun əyməyən üzünü Marşa çevirdi.
  
  "Biz buradayıq".
  
  "Aydındır. Bəs "burada" haradadır?
  
  Çox hörmətsizlik deyil. Çox zarafatcıl deyil. Hamısını bir yerdə saxlayın.
  
  "Sırt çantanızı götürün." Mühafizəçi çölə atılıb qapını açdı. - Cənab Navarro sizi gözləyir.
  
  Mart başını tərpətdi. Doğru ad və doğru yer idi. O, burada çox qalmayacaqdı, sadəcə olaraq, onun növbəti nəqliyyat növünün və son təyinatının hamar və təhlükəsiz olmasına əmin olmaq üçün kifayət qədər uzun müddət qalacaqdı. O, mühafizəçinin ardınca duman damlayan alçaq arxın altında, sonra da köhnə evin qaranlıq girişinə girdi. İçəridə heç bir işıq yanmırdı və bir-iki qoca xəyalın görünməsi nə sürpriz, nə də narahatçılıq olardı. Marş tez-tez qaranlıqda köhnə xəyalları görür və onlarla söhbət edirdi.
  
  Mühafizəçi sağ tərəfdəki açılışı göstərdi. "Siz özünüz üçün ən çox dörd saatlıq xüsusi otaq üçün pul ödəmisiniz. Birbaş içəri girin".
  
  Mart minnətlə başını aşağı salıb ağır qapını itələdi. "Mən də növbəti nəqliyyat növünü endirmək üçün icazə istədim. Helikopter?"
  
  "Bəli. Bu da yaxşıdır. Vaxtı gələndə domofonla mənə zəng et, sənə evi göstərim".
  
  Mart məmnunluqla başını tərpətdi. Tələb olunandan çox ödədiyi pul daha yaxşı xidmət göstərmək üçün idi və indiyə qədər də var. Təbii ki, tələb olunan qiymətdən çox pul ödəmək də şübhələri artırdı, lakin risklər belə idi.
  
  Yenə iki tərəf, deyə düşündü. Yin və yang. Bataqlıq və bataqlıq. Qara və... tünd qırmızı parıldayan qara...
  
  Otağın içi dəbdəbəli idi. Uzaq tərəfi qara dəridən və dərin peluşdan hazırlanmış künc divanı tuturdu. Yaxınlıqda içkilər, şərablar və spirtli içkilər üçün qrafin olan şüşə masa oturdu, başqa bir küncdə isə bir maşın qəhvə və çay təklif etdi. Qəlyanaltılar şüşə masaya qoyulur. Marsh bütün bunlara gülümsədi.
  
  Rahat, lakin qısa müddətə. İdeal.
  
  Ən güclü qəhvədən bir qaba tökdü və bir az dəmlənməsini gözlədi. Sonra divanda əyləşdi və noutbukunu çıxarıb ehtiyatla bel çantasını yanındakı dəri üzlüklü döşəmənin üzərinə qoydu. Əvvəllər heç vaxt nüvə bombası bu qədər ərköyün olmamışdı, - o düşündü və qısaca bunun üçün öz dəmləməsini hazırlamalı olub-olmadığını düşündü. Əlbəttə ki, Marş kimi bir adam üçün bu çətin deyildi və bir neçə dəqiqə ərzində kürək çantasında buxarlanan fincan və yan tərəfində buzlu kiçik bir keks var idi.
  
  Mart gülümsədi. Hər şey yaxşı idi.
  
  İnternetdə sörf etdim; təsdiq e-poçtları ona Forward helikopterinin artıq Kolumbiyaya girdiyini bildirdi. Hələ heç bir yerdə bayraq qaldırılmamışdı, ancaq onun bazardan bütün gücü ilə çıxmasından cəmi bir neçə saat keçmişdi. Marş içkisini bitirdi və növbəti uçuş üçün kiçik bir çanta sendviç yığdı, sonra domofon düyməsini basdı.
  
  "Mən getməyə hazıram."
  
  İyirmi dəqiqədən sonra o, yenidən havada idi, nüvə kürək çantasının uçuşu əyildi, lakin rahat idi. Onlar Panamaya gedirdilər, burada o, sürətli uçuşları bitirəcək və quruda səyahətinin yorucu mərhələsinə başlayacaq. Pilot havada və istənilən patruldan keçərək, etdiyi işin ən yaxşısını etdi və bunun üçün ona çox yaxşı maaş verildi. Sol pəncərədə Panama konturları görünməyə başlayanda Marş artıq Amerika Birləşmiş Ştatlarına nə qədər yaxın olduğunu anlamağa başladı.
  
  Qasırğa gəlir, dostlar, o, asanlıqla sönməyəcək...
  
  O, bir neçə saat Panama şəhərində məskunlaşdı, iki dəfə paltar dəyişdi və hər dəfə fərqli ətirli şampun ilə dörd dəfə duş qəbul etdi. Ətirlər xoş bir şəkildə qarışdı və tərin zəif qoxusuna qalib gəldi. Axşam vaxtı olmasına baxmayaraq səhər yeməyi və nahar etdi və hər biri fərqli şüşədən və fərqli rəngdə olan üç stəkan şərab içdi. Həyat yaxşı idi. Pəncərənin kənarındakı mənzərə dəyişməz və ruhlandırıcı deyildi, ona görə də Marş məhz belə bir hadisə üçün saxladığı pomada qutusunu çıxarıb şüşəni parlaq qırmızıya boyadı. Bu, ən azı bir müddət kömək etdi. Marsh daha sonra o paneli təmiz yalamağın necə olacağını təsəvvür etməyə başladı, lakin bu anda gələn mesajın ping səsi onun xəyallarını kəsdi.
  
  Təxmini gəliş vaxtı 15 dəqiqədir.
  
  Mart üzünü buruşdurdu, xoşbəxt, lakin eyni zamanda narahat idi. Qarşıda bölgənin ən pis yollarından bir neçəsi ilə qırx saatlıq bir yol dayanırdı. Bu fikrin ilham verməsi ehtimalı yoxdur. Ancaq tamamlandıqdan sonra növbəti mərhələ sonsuz dərəcədə daha maraqlı olardı. Mart əşyalarını topladı, qəhvə qablarını, şərab butulkalarını və qabları rənginə, formasına və ölçüsünə görə düzdü, sonra yola düşdü.
  
  Yolsuzluq avtomobili gözləyirdi, yolun kənarında mırıldayırdı və təəccüblü dərəcədə rahat görünürdü. Marş nüvə bombasını sökdü, təhlükəsizlik kəmərini ona bağladı və sonra özünə baxdı. Sürücü Marşın öz çirkin kiçik həyatı ilə maraqlanmadığını başa düşməzdən əvvəl bir az söhbət etdi və sonra sükan arxasına keçdi. Yol sonsuzca irəlidə uzanırdı.
  
  Saatlar keçdi. SUV sürüşdü, sonra silkələdi, sonra yenidən sürüşdü, qaz və ləkə yoxlamaları üçün bir neçə dəfə dayandı. Sürücü xırda qayda pozuntusuna görə yolun kənarına çəkilmək riskinə getməzdi. Axı bu, bir çoxları arasında başqa bir nəqliyyat vasitəsi idi, əbədi magistral boyunca naməlum istiqamətlərə səyahət edən başqa bir həyat qığılcımı idi və əgər diqqətəlayiq qalsa, diqqətdən kənarda qalacaqdı.
  
  Sonra Monterrey irəlidə uzandı. Mart geniş gülümsədi, yorğun, lakin xoşbəxt idi, çünki uzun səfər yolun yarısından çoxu başa çatmışdı.
  
  Nüvə portfeli onun yanında idi, indi ABŞ sərhədindən cəmi bir neçə saat qalmışdı.
  
  
  İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Mart öz səyahətinin növbəti ayağını tam qaranlığın örtüyü altında etdi. Bu, hər şeyin qalib və ya məğlub ola biləcəyi bir yer idi; Yerli kartel rəhbərləri tərəfindən qiymətsiz bir məbləğə qaldırılan naməlum amil mənzərəyə gətirildi. Belə insanların fikirlərini kim təxmin edə bilərdi? Bundan sonra nə edəcəklərini kim bilirdi?
  
  Əlbəttə ki, onlar deyil... və ya Culian Marş. Onu sərhədə gedən yük maşınının arxasında onlarla başqa adamla birlikdə rüsvayçılıqla apardılar. Yol boyu hardasa bu yük maşını şossedən çıxıb qaranlığa qərq olub. Nə işıqlar, nə də işarələr, sürücü bu marşrutu gözü bağlı bilirdi - və yaxşı ki, bilirdi.
  
  Marsh yük maşınının arxasında dayanıb ailələrin söhbətinə və narazılığına qulaq asdı. Onun planının miqyası onun qarşısında görünürdü. Onun Nyu-Yorka gəliş anı kifayət qədər tez gələ bilməzdi. Yük maşını əyləc basanda və yağlanmış menteşələrdə arxa qapılar açılanda o, ilk olaraq çölə çıxıb, keşik çəkən silahlı şəxslərin liderini axtarır.
  
  "Diablo" dedi, onu VIP səyahətçi kimi tanıdan və ödəməyə razı olduğunu bildirən kod sözündən istifadə etdi. Kişi başını tərpətdi, lakin sonra ona məhəl qoymadı, hamını asılmış ağacın geniş budaqları altında kiçik bir yerə yığdı.
  
  O, ispan dilində dedi: "İndi vacibdir ki, sakitcə hərəkət edəsən, heç nə deməsən və sənə deyilənləri yerinə yetirəsən. Bunu etməsən, sənin boğazını kəsərəm. Sen anlayirsan?"
  
  Marş adamın özünün də daxil olmaqla hər kəsin baxışları ilə qarşılaşmasına baxdı. Yürüş bir az sonra çınqıl yolda və ağacların arasından başladı. Ay işığı başın üstündə titrəyirdi və aparıcı meksikalı tez-tez davam etməzdən əvvəl buludların parlaqlığı gizlətməsini gözləyirdi. Çox az sözlər danışılırdı və bu sözlər yalnız silahlı adamlar tərəfindən deyildi, lakin birdən Marş bir az ispan dilində danışmağı arzulayırdı - bəlkə də çox.
  
  O, ətrafdakı qorxulu sifətlərə fikir verməyərək sıranın ortasında addımladı. Bir saatdan sonra yavaşladılar və Marş qabaqda seyrək ağaclar, kaktuslar və bir neçə başqa bitki ilə bəzədilmiş yuvarlanan qumlu düzənliyi gördü. Bütün qrup çömeldi.
  
  "İndiyə qədər çox yaxşıdır" deyə lider pıçıldadı. "Ancaq indi ən çətin hissədir. Sərhəd Nəzarəti bütün sərhədə hər zaman nəzarət edə bilməz, lakin onlar təsadüfi yoxlamalar aparırlar. Hər zaman. Sən isə, - o, martda başını tərpətdi, - Diablonu keçməyi xahiş etdin. Ümid edirəm ki, siz buna hazırsınız".
  
  Mart güldü. Balaca oğlanın nə danışdığından xəbəri yox idi. Ancaq insanlar tezliklə yoxa çıxmağa başladılar, hər biri kiçik bir qrup mühacirlə birlikdə yalnız Marş, lider və bir mühafizəçi qalana qədər.
  
  "Mən Qomezəm" dedi lider. "Bu Lopezdir. Biz sizə tuneldən sağ-salamat keçəcəyik".
  
  - Bəs o uşaqlar? Marş ən yaxşı saxta amerikan ləhcəsini taxaraq gedən immiqrantlara başını tərpətdi.
  
  "Onlar baş başına cəmi beş min verirlər." Qomez laqeyd bir jest etdi. "Onlar güllə riski daşıyırlar. Narahat olmayın, bizə etibar edə bilərsiniz".
  
  Marş bələdçisinin üzündə möhkəm təsbit edilmiş hiyləgər təbəssümü görəndə titrədi. Əlbəttə ki, bütün səyahət davam edəcəyini gözləmək üçün çox rahat keçdi. Sual belə idi: ona nə vaxt hücum edəcəklər?
  
  "Gəlin tunelə gedək" dedi. "Mən burada maraqlı baxışlar hiss edirəm."
  
  Qomes üzündə parıldayan narahatlıq parıltısına kömək edə bilmədi və Lopez ətrafdakı qaranlığı skan etdi. Bir nəfər kimi, iki kişi onu şərq istiqamətinə, bir az bucaq altında, lakin sərhədə doğru apardılar. Mart, qəsdən səhv addım ataraq və qeyri-adekvat görünərək irəli getdi. Bir anda Lopez ona kömək əli də verdi, Marş bunu sonradan kataloqlaşdırdı və bunu zəiflik kimi qələmə verdi. O, heç bir mütəxəssis deyildi, amma dibsiz bank hesabı bir vaxtlar ona maddi imkanlardan, döyüş sənətləri üzrə dünya çempionlarının və onların arasında olan keçmiş xüsusi təyinatlı əsgərlərin təcrübəsindən daha çox imkan vermişdi. Marş nə qədər zərif olsa da, bir neçə hiylə bilirdi.
  
  Bir müddət getdilər, səhra onların ətrafında uzanırdı, demək olar ki, səssiz idi. Qarşıda təpə görünəndə Marş dırmaşmağa başlamağa tam hazır idi, lakin Qomez dayandı və başqa cür heç vaxt görməyəcəyi bir xüsusiyyətə işarə etdi. Qumlu torpağın zərif maili dağətəyi ətəklərə qovuşduğu yerdə bir-iki xırda ağac kol-kosla rastlaşdı. Lakin Qomez bu yerə getmədi, ehtiyatla sağa otuz addım atdı, sonra isə ən sıldırım yamacda daha on addım atdı. Orada olanda Lopez sonsuz diqqətlə ərazini araşdırdı.
  
  "Təmiz" dedi nəhayət.
  
  Qomez daha sonra basdırılmış ip parçası tapıb və çəkməyə başlayıb. Bataqlıq yamacın kiçik bir hissəsinin yüksəldiyini, qayaları və fırçanı dəyişdirərək canlı qayaya oyulmuş insan ölçüsündə bir çuxuru gördü. Qomes içəri sürüşdü və sonra Lopez silahının lüləsini Marşa doğrultdu.
  
  "İndi sən. Sən də."
  
  Mart başını ehtiyatla aşağı salaraq onun arxasınca getdi və fırlanmağa cəmi bir neçə addım qalmış olduğunu bildiyi tələyə baxdı. Sonra bir az fikirləşdikdən sonra iki tərəfi olan adam qaranlığa çəkilmək qərarına gəldi.
  
  Lopez gözlədi, silah qaldırdı. Mart sürüşdü, çəkmələri qayalı yamacda sıyrıldı. Lopez əlini uzadaraq silahı yerə atdı və Marş altı düymlük bıçağı yelləyərək ucunu digər adamın karotid arteriyasına soxdu. Lopezin gözləri böyüdü və axını dayandırmaq üçün əlini qaldırdı, lakin Marşın bunu etmək niyyəti yox idi. O, Lopezin gözlərinin arasına vurub, silahı əlindən alıb, sonra isə ölüm ayağında olan bədənini təpədən aşağı təpikləyib.
  
  siksin seni.
  
  Marş, Qomezin onu Marşın əlində görsə, lazım olduğundan daha tez başa düşəcəyini bildiyi üçün tüfəngi yerə atdı. Sonra o, yenidən tunelə girdi və cəld orijinal keçiddən aşağı getdi. O, kobud və hazır idi, silkələnən şüalar və damdan damlayan toz və harçla dəstəklənirdi. Marşın hər an tamamilə basdırılması gözlənilir. Qomezin səsi onun gərgin qulaqlarına çatdı.
  
  "Narahat olma. Bu tunelə düşə biləcək hər kəsi qorxutmaq üçün sadəcə saxta girişdir. Daha da aşağı en, dostum".
  
  Marş onu "daha aşağı" nə gözləyəcəyini dəqiq bilirdi, lakin indi onun kiçik bir sürpriz elementi var idi. Çətin tərəf Qomezin silahını ona ciddi xəsarət yetirmədən sıradan çıxarmaq olardı. Nyu York hələ minlərlə mil uzaqda idi.
  
  O, Meksika səhrasının altında dayanarkən, kürəyindən aşağı axan kir hiss edərək, tərin və bitki örtüyünün üfunət qoxusu ilə əhatə olunmuş, gözləri tozdan sancılan kimi dayandıqca daha uzaqda görünürdü.
  
  Març irəli getdi, bir anda qayışı topuğunda dolanan kürək çantasını sürünərək arxasına çəkdi. Burada çoxlu paltar var, bir anda fikirləşdi. Sadəcə paltar və bəlkə də diş fırçası. Gözəl odekolon. Bir çanta qəhvə... o, amerikalıların radiasiya ölçmək üçün cihazlarını hara yerləşdirə biləcəyi ilə maraqlandı, sonra radiasiyanın özü üçün narahat olmağa başladı. Yenidən.
  
  Bu, yəqin ki, getməzdən əvvəl yoxlamalı olduğunuz bir şeydir.
  
  Yaxşı, yaşamaq və öyrənmək lazımdır.
  
  Mart dar tuneldən daha böyük tunelə çıxanda özünü gülməyə məcbur etdi. Qomez kömək etmək üçün əlini uzadaraq əyildi.
  
  "Gülməli nəsə var?"
  
  "Bəli, dişləriniz."
  
  Qomez, şok və inamsızlıqla baxdı. Bu cümlə onun səyahətlərinin bu mərhələsində eşitməsini gözlədiyi son şey kimi görünürdü. Marsh bunun nə ola biləcəyini hesabladı. Qomez bunu anlamağa çalışarkən, Marş ayağa qalxdı, Qomezin əlindəki silahı fırladıb qundağı digər adamın ağzına vurdu.
  
  "İndi nə demək istədiyimi başa düşdün?"
  
  Qomez var gücü ilə vuruşdu, Marşı itələdi və lüləni özünə qaytardı. Nərildəyəndə ağzından qan sıçradı, dişləri yerə düşdü. Marş uzun lülənin altına girdi və çənəsinə, digərini isə başın yan tərəfinə güclü bir zərbə endirdi. Qomes səndələdi, gözləri bu qəribə ördəyin ondan üstün olduğuna hələ də inana bilmədiyini ortaya qoydu.
  
  Onlar sıxışarkən Marş bıçağı meksikalının böyründən çıxardı. Qomez bundan sonra nə olacağını bilə-bilə qaçdı. O, ağır inilti ilə çiynini və kəlləsini sındıraraq daş divara çırpıldı. Marsh meksikalıdan sıçrayan bir yumruq atdı və sonra roka dəydi. Onun dırnaqlarından qan axırdı. Silah yenidən qalxdı, lakin Marş ayaqlarının arasında olduğu üçün ayağa qalxdı, iş hissəsi artıq yararsız hala düşdü.
  
  Qomez ona baş vurdu, qanları qarışdı və divarlara səpildi. Mart səndələdi, lakin növbəti zərbədən yayındı və sonra hələ də sol əlində saxladığı bıçağı xatırladı.
  
  Güclü bir itələmə və bıçaq Qomezin qabırğalarını sürtdü, lakin meksikalı silahı yerə atdı və hər iki əlini bıçaqla Marşın əlinə qoydu, beləliklə, zərbənin gücünü dayandırdı və bıçağı basdırdı. Ağrı onun cizgilərini təhrif etdi, lakin adam qaçılmaz ölümün qarşısını ala bildi.
  
  Mart dərhal boş əlində cəmləşdi, onu təkrar-təkrar vurmaq üçün istifadə edərək zəif yerləri axtardı. Birlikdə kişilər bacardıqca mübarizə aparır, yavaş-yavaş tunellə yuxarı-aşağı hərəkət edir, taxta dirəklərə çırpılır və palçıq təpələrinin arasından keçirdilər. Qumun üstündən tər axınları axırdı; donuzların cırıltısına bənzəyən ağır xırıltı süni məkanı doldurdu. Mərhəmət olmadı, amma torpağa çatmadı. Qomez, təcrübəli küçə döyüşçüsü kimi hər zərbəni aldı və Marsh əvvəlcə zəifləməyə başladı.
  
  "Səbirsizliklə... səni... kəsməyimi... gözləyirəm..." Qomez ağır nəfəs alırdı, gözləri vəhşi, dodaqları qanlı və geri atıldı.
  
  Marş bu tənha, cəhənnəm yerdə ölməkdən imtina etdi. O, bıçağı geri çəkərək Qomezin bədənindən uzaqlaşdırdı və sonra geri çəkilərək iki nəfəri bir neçə fut məsafədə saxladı. Tapança yerə atılıb yerə uzanmışdı.
  
  Qomez ona şeytan kimi hücum etdi, qışqıraraq, ildırım vurdu. Marsh ona öyrədildiyi kimi hücumu dəf etdi, çiynini çevirdi və Qomezin öz sürətinin başını əks divara çırpmasına icazə verdi. Marş daha sonra onun onurğasına təpik vurub. O, sonu əvvəlcədən bilinməyənə qədər bıçağı bir daha istifadə etmədi. Ona həmçinin öyrədilib ki, ən aşkar silah həmişə istifadə etmək üçün ən yaxşı silah deyil.
  
  Qomez cəsədini divardan qaldıraraq başını aşağı salıb və arxaya dönüb. Mart iblisin qan-qırmızı üzünə baxdı. Bir anlıq onu valeh etdi, qırmızı üzün və ağ boynun kontrastı, bir vaxtlar saralmış dişlərin yuva saldığı qara dəliklər, hər iki tərəfdən az qala komik görünən solğun qulaqlar. Qomes zərbədən yelləndi. Marşın başına zərbə vurulub.
  
  İndi Gomez açıq idi.
  
  Marsh irəli addımladı, başı fırlandı, lakin o, bıçağı digər adamın ürəyinə tuşlayaraq, bıçaqla vuracaq qədər xəbərdar qaldı. Qomez sıçradı, nəfəsi sınıq ağzından fit çaldı, sonra Martın baxışları ilə qarşılaşdı.
  
  "Mən sənə vicdanla pul verdim" dedi Mart. "Siz sadəcə pulu götürməli idiniz."
  
  O, bilirdi ki, bu insanlar təbiətcə və heç şübhəsiz, savadlarına görə də satqındırlar. Xəyanət onların "niyə əllərimdə qan var?"-dan sonra günün ikinci və ya üçüncü düşüncəsi olardı. və "dünən gecə kimi öldürdüm?" Ola bilsin ki, kokainin bir dozasının nəticələri haqqında da fikir var. Amma Qomez... o, sadəcə pulu götürməli idi.
  
  Marş adamın yerə sürüşməsini seyr etdi, sonra hesaba aldı. O, göyərmiş və ağrıyırdı, lakin nisbətən zərərsiz idi. Başı döyünürdü. Xoşbəxtlikdən o, nüvə bombasının yanında yerləşən bel çantasındakı kiçik çantalardan birinə parasetamol qoymağı düşündü. O qədər rahat. Orada bir paket uşaq salfeti də var idi.
  
  Mart onu sildi və həbləri qurudub uddu. Özü ilə su götürməyi unudub. Ancaq həmişə bir şey var, elə deyilmi?
  
  Ölüyə baxmadan başını aşağı saldı və yeraltı tunellə Texasa uzun səyahətə başladı.
  
  
  * * *
  
  
  Saatlar uzanırdı. Culian Marş kürəyinə nüvə silahı bağlayaraq Amerikanın altından keçdi. Ola bilsin ki, cihaz onun gözlədiyindən daha kiçik olub - baxmayaraq ki, bel çantası hələ də şişirdi - lakin daxili bölmələr heç də az ağır deyildi. Məxluq ona arzuolunmaz dost və ya qardaş kimi yapışaraq onu geriyə çəkdi. Hər addım çətin idi.
  
  Qaranlıq onu əhatə etdi və az qala onu uddu, ancaq arabir asılan işıq onu sındırdı. Çoxları qırıldı, çoxları. Bura rütubətli idi, gözəgörünməz heyvanların bir dəstəsi həmişə onun ağlında kabuslu obrazlar canlandırırdı ki, bu da çiyinlərində və onurğasından aşağı axan qaşınma ilə qorxunc harmoniya yaradırdı. Hava məhdud miqdarda idi, orada olanlar isə keyfiyyətsiz idi.
  
  O, hədsiz yorğunluq hiss etməyə başladı və halüsinasiyalar görməyə başladı. Bir gün onu Tayler Uebb, sonra isə pis trol təqib etdi. O, iki dəfə yıxıldı, dizlərini və dirsəklərini qaşıdı, ancaq ayağa qalxdı. Trol qəzəbli meksikalılara, sonra isə qırmızı və yaşıl bibər və quakamolla doldurulmuş gəzinti takosuna çevrildi.
  
  Kilometrlər keçdikcə, o, bacara bilməyəcəyini, bir az uzansa hər şeyin yaxşılaşacağını hiss etməyə başladı. Bir az yat. Onu dayandıran yeganə şey onun daha parlaq tərəfi idi - bir vaxtlar hamı onun getməsini istəyəndə uşaqlıq illərində inadla sağ qalmış hissəsi idi.
  
  Nəhayət, irəlidə daha parlaq işıqlar göründü və o, tunelin o biri ucundan keçdi və sonra neçə dəqiqə ərzində hansı qəbulu ala biləcəyini qiymətləndirdi. Əslində, o, heç bir qəbul komissiyasını gözləmirdi - ondan heç vaxt azadlar ölkəsinə çatacağı gözlənilmirdi.
  
  Planına görə, bu sonda tamamilə ayrıca nəqliyyat təşkil edib. Marsh ehtiyatlı idi və axmaq deyildi. Vertolyot onun çağırışını gözləyərək bir neçə mil uzaqda yerləşdirilməlidir. Marsh bədəninin ətrafında və çantasında yerləşən üç yanan hüceyrədən birini çıxarıb zəng etdi.
  
  İclasda Marşın üzünü və saçını bürümüş qan və kirlə bağlı bir kəlmə də deyildi, heç bir şərh verilmədi. Pilot quşu havaya qaldırdı və Marşın möhtəşəm macərasının növbəti və sondan əvvəlki dayanacağı olan Korpus Kristiyə doğru yol aldı. Bir şey əmin idi ki, onun danışacaq bir hekayəsi olacaq...
  
  Və onlara deyən yoxdur. Partiya qonaqları ilə bölüşmədiyiniz yeganə şey, Braziliyadan Amerikanın Şərq Sahilinə nüvə portfelini qaçaqmalçılıq yolu ilə necə aparmağınız idi.
  
  Corpus Christi qısa möhlət, uzun bir duş və qısa bir yuxu təklif etdi. Sonra Nyu-Yorka iyirmi dörd saatlıq səfər olacaq, sonra...
  
  Armagedon. Və ya heç olmasa kənarında.
  
  Marş başını yastığa gömərək üz üstü çarpayıya uzanaraq gülümsədi. O, çətinliklə nəfəs ala bilirdi, amma bu hissi çox sevirdi. Hiylə səlahiyyətliləri onun ciddi olduğuna və bombanın əsl olduğuna inandırmaq olardı. Çətin deyil - bidonlara və parçalana bilən materiala bir baxış onları oturub yalvarmağa vadar edərdi. Bu iş başa çatdıqdan sonra... Marş, Las-Veqasdakı hansısa slot maşınının pulları düyünlərlə tüpürməsi kimi, dollarların töküldüyünü təsəvvür etdi. Ancaq hamısı yaxşı bir səbəb üçün. Webbin işi.
  
  Bəlkə yox. Pifililərin qəribə lideri göy qurşağının arxasınca qaçarkən Marşın həyata keçirmək üçün öz planları var idi.
  
  O, çarpayıdan sürüşərək ayağa qalxmazdan əvvəl dizlərinin üstünə düşdü. Bir az dodaq boyası çəkdi. O, otağın əşyalarını elə düzəltdi ki, onlar mənalı olsun. O, çıxdı və lifti kirayəlik maşının onu gözləyən zirzəmiyə endi.
  
  Chrysler 300. Ağartılmış balinanın ölçüsü və rəngi.
  
  Növbəti dayanacaq... heç vaxt yatmayan şəhər.
  
  
  * * *
  
  
  Dünyaca məşhur Skyline görünən kimi Marş maşını çətinliklə idarə etdi. Bu avtomobili Nyu Yorka sürmək gülünc dərəcədə asan görünürdü, amma sonra bunun fərqli olacağını kim bilirdi? Yaxşı, kimsə ola bilər. Ramsesin bazarını tərk edəndən üç gündən çox vaxt keçmişdi. Xəbər sızsa nə olar? Yürüş heç nəyi dəyişmədi. O, həyatı dolanbac yolda dolaşan başqa bir səyahətçi idi. Oyun başa çatsa, bunu çox yaxında biləcək. Əks halda... Webb söz vermişdi ki, Ramses bu işdə kömək etmək istəyən insanları təmin edəcək. Mart ayı onlara ümid edirdi.
  
  Marş kor-koranə sürdü, bundan sonra nə olacağını bilmədən və ya çox maraqlandırmadı. O, böyük şəhərə girməzdən əvvəl dayanmaq üçün kifayət qədər diqqətli idi, gecəni günəş batmağa başlayanda çayın o tayına sığınaraq səyahətinin təsadüfi yolunu çətinləşdirirdi. L-formalı motel kifayət idi, baxmayaraq ki, yataq dəstləri cızıqlanmış və danılmaz çirkli idi, pəncərə çərçivələri və döşəmələrin kənarları bir neçə düymlük qara kirlə örtülmüşdü. Bununla belə, diqqətəlayiq, planlaşdırılmamış və demək olar ki, görünməz idi.
  
  Elə buna görə də gecə yarısı, o, dik oturdu, ürəyi döyündü, kimsə otağının qapısını döydü. Qapı dayanacağa açıldı, ona görə də səmimiyyətlə desək, bu, küçə sərxoş qonaqdan tutmuş pranksterə qədər hər kəs ola bilərdi. Amma polislər də ola bilər.
  
  Və ya SEAL Team Six.
  
  Marş bıçaq, qaşıq və stəkanları yerə qoydu və sonra çölə baxmaq üçün pərdəni geri çəkdi. Gördükləri onu bir anlıq dilsiz qoydu.
  
  Nə...?
  
  Tıqqıltı yenə yüngül və təzə səsləndi. Marş qapını açıb kişinin içəri girməsinə icazə verməkdən çəkinmədi.
  
  "Sən məni təəccübləndirdin" dedi. "Və bu günlərdə çox tez-tez baş vermir."
  
  "Özümü olduğu kimi yaxşı hiss edirəm" dedi qonaq. "Mənim bir çox xüsusiyyətlərimdən biri."
  
  Mart digərləri ilə maraqlanırdı, lakin ən azı onlarla fərqi görmək üçün çox uzağa baxmağa ehtiyac yox idi. "Biz əvvəllər yalnız bir dəfə görüşmüşük."
  
  "Bəli. Və mən dərhal qohumluq hiss etdim".
  
  Mart ayağa qalxdı, indi kaş ki, dördüncü duşu qəbul edəydi. "Mən düşünürdüm ki, bütün Pythia ölüb və ya əsir düşüb. Uebb və məndən başqa."
  
  "Gördüyünüz kimi," deyə qonaq əllərini açıb, "yanlış etdiniz."
  
  "Mən razı qaldım." Mart saxta bir təbəssüm etdi. "Çox məmnun.
  
  "Oh," onun qonağı da gülümsədi, "sən az qala biri olacaqsan."
  
  Mart bütün ad günlərinin bir anda gəldiyi hissini uzaqlaşdırmağa çalışdı. Bu qadın qəribə idi, bəlkə də onun qədər qəribə idi. Qəhvəyi saçları tüylü üslubda kəsilmişdi; onun gözləri onunki kimi yaşıl-mavi idi. Nə qədər qorxunc idi? Onun geyimi yaşıl yun kazak, parlaq qırmızı cins şalvar və sürməyi Doc Martinsdən ibarət idi. Bir əlində bir stəkan süd, bir stəkan şərab tutdu.
  
  Haradan almışdı...?
  
  Amma bunun heç bir əhəmiyyəti yox idi. Onun bənzərsiz olduğunu, onu birtəhər başa düşməsini sevirdi. Onun heç bir yerdən çıxması xoşuna gəldi. Onun tamamilə fərqli olması onun xoşuna gəlirdi. Qaranlığın qüvvələri onları bir-birinə qarşı qoydu. Qan qırmızı şərab və ağardıcı ağ süd qarışmaq üzrə idi.
  
  Mart eynəyi ondan aldı. "Yuxarıda olmaq istəyirsən, yoxsa aşağıda?"
  
  "Oh, mən etiraz etmirəm. Görək əhval-ruhiyyə bizi hara aparır".
  
  Beləliklə, Marsh nüvə bombasını çarpayının başına yerləşdirdi və onlar həm onu görə bildilər, həm də Zoe Şirsin gözündən kometə bənzəyən əlavə bir qığılcım gördü. Bu qadın güclü, ölümcül və açıq-aydın qəribə idi. Yəqin dəlidi. Ona sonsuz uyğun gələn bir şey.
  
  O, paltarını soyunduqca, onun parçalanmış zehni nə baş verəcəyini düşünmək üçün getdi. Amerikanı diz çökdürəcəkləri və nüvə bombasına sevinəcəkləri sabah və o biri gün üçün vəd edilən bütün həyəcanların düşüncəsi onu Zoey üçün tamamilə hazır etdi və şalvarını aşağı çəkdi və gəmiyə çıxdı.
  
  "Ön sevişmə yoxdur?" - deyə soruşdu.
  
  "Yaxşı, sən o bel çantasını belə qoyanda" dedi və nüvə bombasına baxa bildi. "Mən başa düşdüm ki, buna ehtiyacım yoxdur."
  
  Mart xoşbəxt bir sürprizlə gülümsədi. "Mən də həmçinin".
  
  "Görürsən, sevgilim?" Zoe özünü onun üstünə endirdi. "Biz bir-birimiz üçün yaradılmışıq."
  
  Sonra Marş başa düşdü ki, o, köhnə komodinin üstündə divarda asılmış güzgü və onun arxasında çarpayının yastıqları arasında yuvalanmış kürək çantasının əksində onun yavaş-yavaş hərəkət edən, son dərəcə solğun götünü görə bilir. Onun yaxşı qaralmış üzünə baxdı.
  
  "Lənət olsun" dedi. "Bu, çox vaxt aparmır".
  
  
  ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Matt Drake komandanın hələ də ən çılğın səfərinə hazırlaşır. Qarnımın çuxuruna xoşagəlməz, ağrılı bir hiss çökdü və bunun kələ-kötür uçuşla heç bir əlaqəsi yox idi, sadəcə olaraq belə dəhşətli cinayətlər törətməyə cəhd edə bilən insanlara qarşı gərginliyin, təşvişin və ikrahın nəticəsi idi. Gündəlik işləri ilə məşğul olan, cahil, lakin qane olan dünya insanlarına rəğbət bəsləyirdi. Onlar onun uğrunda mübarizə apardığı insanlar idi.
  
  Helikopterlər dünyanı yaşamaq üçün yaxşı bir yerə çevirən insanların qayğısına qalan və özlərini təhlükəyə atmış əsgərlərlə dolu idi. Karin Blake və Beauregard Alain və Bridget McKenzie istisna olmaqla, bütün SPEAR komandası iştirak etdi - katana ilə işləyən, artefakt qaçaqmalçısı, keçmiş Mossad agenti Kenzie. Komanda Ramsesin viran qalmış "son bazarını" elə tələsik tərk etdi ki, hamını özləri ilə aparmaq məcburiyyətində qaldılar.İtirməyə bir dəqiqə də qalmırdı və bütün komanda hazırlanmış, məlumatlandırılmış və Nyu-York küçələrinə çıxmağa hazır idi. qaçış.
  
  Əsl cəngəllikdən beton cəngəlliyə qədər, Dreyk düşündü. Heç vaxt bağlamırıq.
  
  Ətrafında onun həyatının etibarlı kəsişən xətləri və fırtınalı dalğaları vardı. Alicia və Bo, May və Kenzi və Torsten Dahl. İkinci helikopterdə Smit və Lauren, Hayden, Kinimaka və Yorgi olub. Komanda prezident Koburn tərəfindən artıq təmizlənmiş Nyu-York hava məkanına doğru irəlilədi və kəskin surətdə uçdu, göydələnlər arasındakı boşluqlardan keçərək kvadrat formalı dama doğru endi. Turbulentlik onları darmadağın etdi. Məlumat gələn kimi radio cingildəyirdi. Drake yalnız aşağıdakı küçələrin səs-küyünü, tələsik agentləri və çılğın SWAT qruplarını, Nyu Yorku və Şərq Sahilini xilas etmək üçün başdan-başa tələsməyin cəhənnəm düşüncəsini təsəvvür edə bildi.
  
  Yaxın bir neçə saatın təlatümlü olacağını hiss edərək dərindən nəfəs aldı.
  
  Dal onun gözünü tutdu. "Bundan sonra məzuniyyətə çıxıram."
  
  Drake isveçlinin özünə inamına heyran idi. "Bundan sonra hamımızın birinə ehtiyacı olacaq."
  
  "Yaxşı, sən mənimlə gəlmirsən, Yorkie."
  
  "Problem deyil. Əminəm ki, hər halda Joanna rəhbərlik edəcək".
  
  "Bu, nə demək idi?"
  
  Vertolyot sürətlə enərək onların mədələrini stratosferə göndərdi.
  
  Alicia güldü. "Yalnız biz Daley evini kimin idarə etdiyini bilirik, Torsti. Biz bilirik".
  
  İsveçli üzünü buruşdurdu, lakin əlavə şərh vermədi. Drake Alicia ilə gülümsədi və sonra Mayın hər ikisini izlədiyini gördü. Lənət olsun, onsuz da bizim narahat olacaq bir şeyimiz yoxdur.
  
  Alisiya Maiyə əl yellədi. "Sprite, bu yaxınlarda təraş edərkən özünüzü kəsdikdən sonra bu cür hərəkətlərin öhdəsindən gələ bildiyinizə əminsinizmi?"
  
  Meyin ifadəsi dəyişmədi, amma o, tərəddüdlə üzündəki yeni çapıqlara toxundu. "Son hadisələr məni etibar etdiyim insanlara qarşı daha diqqətli etdi. Və xəyanət edənlərə göz atın".
  
  Drake daxilən büzüşdü.
  
  Heç nə olmadı. Məni tərk etdi, buna son qoydu! Heç nə vəd edilmədi. .
  
  Duyğular və düşüncələr qarışıb, turş öd halına gəlir, o da min başqa duyğuya qarışırdı. Dahl, o fərq etdi, yavaş-yavaş Kenzidən uzaqlaşdı və Bo gözlərini Alisiyadan çətinliklə çəkdi. Vallah, ümid edirdi ki, ikinci vertolyotda hər şey bir az sakitləşdi.
  
  Helikopterin sürüşməsi binanın damına toxunduqda yeni vəhşi külək onları vurdu. Quş yerə endi, sonra qapılar açıldı, sərnişinlər aşağı atılıb açıq qapıya tərəf qaçdılar. Girişi silahlı adamlar qoruyub, içəridə daha bir neçə nəfər yerləşdirilib. Dreyk əvvəlcə suya daldı, əvvəlcə ayaqları uçdu və özünü silahsız bir az hazırlıqsız hiss etdi, lakin tezliklə silahlanacaqlarını yaxşı bildi. Komanda bir-bir dar pilləkənlərlə tələsik aşağı enirdi ki, onlar geniş dəhlizdə, qaralmış və daha da çox mühafizəçinin əhatəsində gördülər. Burada davam etmək üçün göstəriş almadan əvvəl bir anlıq dayandılar.
  
  Hər şey aydındır.
  
  Dreyk bazardan məlumat çıxarmaq və daha sonra şübhəli agentlər, xüsusən də CIA-dan sorğu-sual etmək üçün həyati günlərini itirdiklərini anlayaraq qaçdı. Sonda Koburn özü müdaxilə edərək, SPEAR komandasının dərhal planetin ən qaynar nöqtəsinə göndərilməsini əmr etdi.
  
  Nyu York şəhəri.
  
  İndi pilləkənlərlə aşağı enərək, 3-cü və 51-ci küçələrin küncündə yerli polis idarəsinin olduğu deyilənlərin içərisinə baxan eyvana çıxdılar. İctimaiyyətə məlum olmayan bu sayt həm də milli təhlükəsizlik idarəsi kimi xidmət edirdi - əslində bu, şəhərin "şəhər mərkəzi" adlandırılan iki qurumdan biri, bütün agentlik fəaliyyətlərinin əsasını təşkil edirdi. Dreyk indi yerli polisin gündəlik işləri ilə məşğul olmasına, stansiyanın səs-küylü, səs-küylü və izdihamlı olmasına baxdı, ta ki qara kostyumlu bir adam uzaqdan yaxınlaşdı.
  
  "Gəlin hərəkət edək" dedi. "Burada boş yerə vaxt itirmək olmaz."
  
  Drake daha çox razılaşa bilmədi. O, Alisiyanı qabağa itələdi, sarışının narazılığına səbəb oldu və onun dərdlərinə göz yumdu. Digərləri içəridə sıxışdı, Hayden yeni gələnə yaxınlaşmağa çalışdı, lakin o, uzaq qapının arxasında gözdən itdiyi üçün vaxtı bitdi. Onlar yeriyərkən döşəmələri və divarları ağ kafellə örtülmüş, kiçik hündür platformanın qarşısında sıra-cərgə düzülmüş stullar olan dairəvi otağa daxil oldular. Adam onları bacardıqca tez yola saldı.
  
  "Gəldiyiniz üçün təşəkkür edirəm" dedi. "Bilirsiniz ki, əsir götürdüyünüz adamlar - fırıldaqçı Ramses və Robert Prays bizim... axtarışımızın nəticəsini gözləmək üçün bizdən aşağı kameralara aparılıblar. Düşündük ki, onlar dəyərli məlumatları ehtiva edə bilər və onların ətrafında olmalıdırlar.
  
  "Xüsusilə də uğursuz olarıqsa" dedi Alicia hirslə.
  
  "Həqiqətən. Və daxili təhlükəsizlik bölməsinin daxilində əlavə mühafizəsi olan bu yeraltı həbsxana kameraları Ramsesin varlığını təsbit etmədən saxlayacaq, əminəm ki, siz qiymətləndirə bilərsiniz."
  
  Drake xatırladıb ki, Ramsesin yerli bölmələri, Marşın əlindən nüvə bombasını oğurladıqdan və ya zorla aldıqdan sonra Ramsesin partlatmaq üçün icazəsini gözləmək əmri verildi. Onun yaxalandığını, ya da ölmək üzrə olduğunu bilmirdilər. Ramses təşkilatının Nyu-Yorkdakı hüceyrələri ümumiyyətlə heç nə bilmirdilər.
  
  Ən azından SPEAR komandasının lehinə danışan yeganə şey bu idi.
  
  "O, faydalı olacaq" dedi Hayden. "Mən tam əminəm."
  
  "Bəli" Smit əlavə etdi. "Ona görə də mal-qaranı itələməyi hələlik təxirə salın."
  
  Daxili İşlər Nazirliyinin agenti hirsləndi. "Mənim adım Murdur. Mən burada aparıcı sahə agentiyəm. Bütün kəşfiyyatlar məndən keçəcək. Fəaliyyətləri mənimsəmək və yaymaq üçün yeni işçi qrupu yaradırıq. Bizim mərkəzimiz var və indi filiallar təşkil edirik. Hər bir agent və polis məmuru (mövcud olub-olmaması) bu təhlükəyə qarşı işləyir və biz uğursuzluğun nəticələrini tam başa düşürük. Bu, ola bilməz..." o, adətən eşidilməyən stressi göstərərək bir az səngidi. "Bunun burada baş verməsinə icazə verilə bilməz."
  
  "Yer üzündəki patron kimdir?" Hayden soruşdu. "Həqiqətən vacib olan yerdə qərarları kim verir?"
  
  Mur tərəddüd edib çənəsini qaşıdı. "Yaxşı, biz bilirik. Vətən. Terrorla Mübarizə Bölməsi və Təhdidlərin İdarə Edilməsi Bölməsi ilə əməkdaşlıqda".
  
  "Bəs "biz" dedikdə sən və məni nəzərdə tutursan?" Yoxsa sadəcə Vətəni nəzərdə tutursan?
  
  "Düşünürəm ki, bu vəziyyətin tələb etdiyi kimi dəyişə bilər" deyə Mur etiraf etdi.
  
  Hayden razı görünürdü. "Cib telefonunuzun batareyasının doldurulduğuna əmin olun."
  
  Mur qrupa baxdı, sanki onların təcili olduğunu hiss etdi və bunu bəyəndi. "Bildiyiniz kimi, bizim qısa pəncərəmiz var. Bu əclafların Ramsesin bu əmri verməyəcəyini başa düşmələri çox çəkməzdi. Beləliklə, ilk şeylər. Terrorçu hüceyrəni necə aşkar edə bilərik?"
  
  Drake saatına baxdı. "Və yürüş. Bomba gəzdirirsə, mart ayı prioritet deyilmi?"
  
  "Kəşfiyyat martın yerli hüceyrələrlə birləşəcəyini bildirir. Nə qədər olacağını bilmirik. Odur ki, biz hər ikisinə diqqət yetiririk".
  
  Drake, Boun Marsh və Webb arasındakı söhbəti xatırlatdı. O zaman ağlına gəldi ki, Sonuncu Adam Turnirinə məcbur edilərkən ilk dəfə rastlaşdıqları və o vaxtdan bəri tez-tez döyüşən selikli fransız, vacib olanda yaxşılıq işığını yandırdı. Ulduz kimi parladı. O, həqiqətən, oğlana əlavə nəfəs otağı verməlidir.
  
  Baldır boyunca bir yerdə...
  
  Mur yenidən danışdı. "Dərin hüceyrəni və ya hətta yuxuda olan hüceyrəni aşkar etməyin bir neçə yolu var. Şübhəliləri daraldırıq. Biz artıq nəzarət altında olan digər məlum hüceyrələrlə əlaqələri araşdırırıq. Məşhur cihadçıların zəhər səpdiyi yanan ibadət yerlərinə baxın. Biz son vaxtlar özünü rituallara həsr edən insanlara baxırıq - birdən-birə dinlə maraqlanan, cəmiyyətdən uzaqlaşan və ya qadın geyimindən danışanlara. NSA milyonlarla mobil telefondan toplanmış metaməlumatları dinləyir və onları qiymətləndirir. Ancaq həftənin hər günü riskə girən kişilər və qadınlar daha təsirli olurlar - yeni cihadçıların müntəzəm olaraq cəlb olunduğu əhaliyə sızdığımız insanlar."
  
  "Örtük altında". Smit başını tərpətdi. "Bu yaxşıdır".
  
  "Bu doğrudur. Bu nöqtədə məlumatlarımız İggy Popun Barbiesindən daha incədir. Hər kamerada olan adamların sayını dəqiqləşdirməyə çalışırıq. Hüceyrə ölçüsü. Rayonlar. İmkanlar və hazırlıq. Bütün son telefon qeydlərini nəzərdən keçiririk. Sizcə, Ramses danışacaqmı?"
  
  Hayden işə getmək üçün səbirsizlənirdi. "Biz bunu çox yaxşı sınayacağıq."
  
  "Təhlükə qaçılmazdır" dedi Kinimaka. "Gəlin komandalar təyin edək və buradan cəhənnəmə gedək."
  
  "Bəli, bəli, bu yaxşıdır" dedi Mur. "Ancaq hara gedəcəksən? Nyu York çox böyük şəhərdir. Getməyə yeriniz yoxdursa, qaçmaqla heç nə əldə etməyəcəksiniz. Bombanın gerçək olub olmadığını da bilmirik. Çox adam bomba yarada bilər... sağınıza baxın".
  
  Alicia oturacağında yerindən tərpəndi. "Mən buna zəmanət verə bilərəm."
  
  "Maşınlar gözləmə rejimindədir" dedi Mur. "Xüsusi təyinatlıların maşınları. Helikopterlər. Nişansız sürətli avtomobillər. İnanın, inanmayın, bununla bağlı planlarımız, küçələri təmizləməyin yolları var. Artıq məmurlar və onların ailə üzvləri təxliyə edilir. İndi bizə lazım olan tək şey başlanğıc nöqtəsidir".
  
  Hayden komandasına üz tutdu. "Beləliklə, gəlin tez qrupları paylayaq və Ramzesə çataq. O adam demişkən, pəncərəmiz balacadır, artıq bağlanır".
  
  
  DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Julian Marsh moteldən təravətli, hətta həyəcanlı, həm də bir az kədərli halda ayrıldı. O, gözəl geyinmişdi: bir ayağı digərindən bir qədər tünd olan mavi cins şalvar, bir neçə qat köynək və başının bir tərəfinə itələnmiş papaq. Mənzərə yaxşı idi və o, Zoeni üstələdiyini düşünürdü. Qadın kiçik vanna otağından çıxdı, bir az dağınıq görünürdü, saçları yalnız yarı daranmış və dodaq boyası yarı çəkilmişdir. Yalnız bir neçə dəqiqəlik qiymətləndirmədən sonra Marş qəsdən onu təqlid etməyə çalışdığını başa düşdü.
  
  Yoxsa ona hörmət etmək?
  
  Ola bilsin ki, bu, sonuncu idi, amma həqiqətən də Marşı kənardan itələdi. İstədiyi son şey, özünəməxsus üslubunu məhdudlaşdırmaq üçün özünün qadın versiyası idi. Demək olar ki, bir fikir kimi çarpayıdan kürək çantasını götürdü, materialı sığalladı və içindəki canlı heyvanın konturunu hiss etdi.
  
  mənim .
  
  Səhər xeyirli, təravətli, parlaq və şən idi. Marş beş nəfərlik bir avtomobilin dayanmasını və iki nəfərin tullanmasını gözlədi. Hər ikisi qara dərili və qalın saqqallı idi. Mart son səyahət üçün son parolu danışdı və onlara arxa qapını açmağa icazə verdi. Zoey içəri girən kimi göründü.
  
  "Gözləmək". Qadın yaxınlaşanda kişilərdən biri silah çıxarıb. "Yalnız bir olmalıdır."
  
  Mart razılaşmağa meyilli olsa da, onun qarşı tərəfi bu qadını daha da yaxından tanımaq istəyirdi. "O, gec əlavədir. O, hər şey yaxşıdır".
  
  Silahlı əl hələ də tərəddüd edirdi.
  
  "Qulaq as, mən üç gündür, bəlkə də dörd gündür əlaqə saxlamıram." Marş dəqiq xatırlaya bilmirdi. "Planlar dəyişir. Mən sənə parol verdim, indi sözlərimə qulaq as. Onun hər şeyi yaxşıdır. Hətta faydalıdır."
  
  "Çox yaxşı". Heç bir adam əmin görünmürdü.
  
  Maşın arxa təkərlərin altından bir kir sütunu qaldıraraq sürətlə havaya qalxdı və şəhərə tərəf döndü. Yürüş geri çəkildi, çünki göydələnlər daha da böyüyür və nəqliyyat intensivləşir. Parlaq, əks etdirən səthlər süni işığı yönləndirərkən bəzi yerlərdə gözləri kor edərək avtomobili əhatə edirdi. İzdiham səkiləri doldurdu və binalar informasiya ilə parıldadı. Polis maşınları küçələrdən keçirdi. Marş polisin diqqətinin artdığına dair heç bir əlamət görmədi, lakin o zaman avtomobilin damının yuxarısını görə bilmədi. O, bunu sürücüyə bildirdi.
  
  "Hər şey normal görünür" deyə adam cavab verdi. "Ancaq sürət hələ də vacibdir. Çox yavaş hərəkət etsək hər şey dağılacaq".
  
  - Ramses? Marsh soruşdu.
  
  "Onun sözünü gözləyirik"
  
  Mart cavabında bir qədər təvazökarlıq hiss edərək qaşlarını çatdı. Bu plan tamamilə onun idi və Ramzesin əlaltıları onun sədaları altında rəqs etməlidirlər. Onlar Marşın seçdiyi yerə çatanda və başlamazdan aylar əvvəl hazırlaşdılar.
  
  "Radarın altında qalın" dedi, nəzarəti təmin etmək üçün. "Və sürət həddinin altında, elə deyilmi? Biz dayandırılmaq istəmirik".
  
  "Biz Nyu Yorkdayıq" dedi sürücü və sonra qırmızı işıqda keçən hər iki şəxs güldü. Marsh onlara məhəl qoymamağı seçdi.
  
  "Ancaq" deyə sürücü əlavə etdi. "Sırt çantanız? Bu... məzmun yoxlanılmalıdır."
  
  "Mən bunu bilirəm" deyə Marş fısıldadı. "Sən düşünürsən ki, mən bunu bilmirəm?"
  
  Uebb ona hansı meymunu yükləmişdi?
  
  Ola bilsin ki, artan gərginliyi hiss edən Zoey ona tərəf çəkildi. Onların arasında yalnız nüvə bombası var idi. Onun əli yavaş-yavaş bel çantasından aşağı sürüşdü, bir-bir barmaqlarının ucu və qucağına düşdü, bu da onun qaçmasına və sonra ona baxmasına səbəb oldu.
  
  "Bu, həqiqətən uyğundurmu?"
  
  "Bilmirəm, Culian. Belədirmi?"
  
  Marsh tam əmin deyildi, lakin onu tək buraxması kifayət qədər yaxşı hiss etdi. Bir anlıq onun ağlına gəldi ki, Qayçı bir az cazibədar, Kölgə Papa kimi güclüdür və şübhəsiz ki, onun tələb etdiyi hər hansı kişi nümunəsini çağırmağa qadirdir.
  
  Niyə mən?
  
  Nüvə bombası yəqin ki, kömək etdi, bilirdi. Hər qız nüvə silahı olan bir adamı sevirdi. Güclə bağlı bir şey... Oh, bəlkə də onun ondan bir az daha zəhmli olması fikri onun xoşuna gəldi. Onun qəribəliyi? Əlbəttə, niyə də yox? Sürücü Marşın əvvəlki səfərində seçdiyi binanı qısaca işarə edərək yolun kənarında dayandıqda onun düşüncə qatarı relsdən çıxdı. Çöldəki gün hələ də isti və tamamilə gözlənilməz idi. Marş hökümətin təmtəraqlı dəri oturacaqlarında möhkəm oturmuş, həyatlarının şilləsini almaq üzrə olan kök eşşəklərini təsəvvür edirdi.
  
  İndi tezliklə gələcək. Beləliklə, tezliklə özümü güclə saxlaya biləcəyəm.
  
  O, Zoenin əlindən tutub az qala səki ilə atladı, bel çantasının əyilmiş dirsəyində sallanmasına icazə verdi. Dörd nəfərdən ibarət qrup qapıçının yanından keçib sola təlimat aldıqdan sonra liftlə dördüncü mərtəbəyə qalxdı və sonra geniş iki otaqlı mənzili yoxladı. Hər şey yaxşı idi. Mart eyvan qapılarını açıb şəhər havasından bir daha nəfəs aldı.
  
  Hələ bacardığım müddətdə mən də edə bilərəm.
  
  Bu istehza onu özünə güldürdü. Bu heç vaxt baş verməzdi. Amerikalıların etməli olduğu yeganə şey inanmaq, ödəmək və sonra planlaşdırıldığı kimi Hudsondakı nüvə bombasını məhv edə biləcəyi idi. Sonra yeni plan. Yeni həyat. Və maraqlı gələcək.
  
  Çiyninin arxasından bir səs gəldi. "Bizə çantanızın içindəkiləri yoxlaya biləcək bir adam göndərilir. Bir saat ərzində gəlməlidir".
  
  Mart arxasını çevirmədən başını tərpətdi. "Gözlənildiyi kimi. Çox yaxşı. Ancaq daha bir neçə mülahizə var. Ağ Ev ödəyən kimi pulu köçürməyə kömək edəcək kimsə lazımdır. Mənə diqqəti yayındırmaq üçün təqib qurmaqda kömək lazımdır. Biz isə bütün hüceyrələri işə salıb bu bombanı partlatmalıyıq".
  
  Arxasındakı adam tərpəndi. "Hər şey planlaşdırmadadır" dedi. "Biz hazırıq. Bunlar çox yaxında bir araya gələcək".
  
  Mart dönüb otel otağına qayıtdı. Zoe incə ayaqlarını yuxarı qaldırıb şezlonqda dincələrək şampan qurtumladı. "Yəni indi gözləyək?" - oğlandan soruşdu.
  
  "Uzun müddət deyil".
  
  Marş Zoeyə gülümsədi və əlini uzatdı. "Yataq otağında olacağıq."
  
  Cütlük hər kürək çantasından bir qayış götürdü və onları ən böyük yataq otağına apardı. Bir dəqiqənin içində ikisi də çılpaq idi və çarşafların üstündə bir-birinin üstünə çırpınırdılar. Marş bu dəfə lazımi dözümə malik olduğunu sübut etməyə çalışdı, lakin Zoe bir az çox hiyləgər idi. Onun geniş, qüsursuz sifəti onun libidosuna hər cür təsir edirdi. Sonda Marşın tez bitirməsi yaxşı oldu, çünki tezliklə yataq otağının qapısı döyüldü.
  
  "Bu adam buradadır."
  
  Artıq? Marş tez Zoe ilə geyindi, sonra ikisi hələ də qızarmış və bir az tərlə otağa qayıtdılar. Marş onun arıq saçlarını, solğun dərisini və büzüşmüş paltarını qeyd edərək, yeni gələnlə əl sıxdı.
  
  - Tez-tez çölə çıxmırsınız?
  
  "Məni qapalı saxlayırlar."
  
  "Oh, yaxşı, ağlına gəlməz. Sən mənim bombamı yoxlamaq üçün gəlmisən?"
  
  - Bəli, cənab, mən etdim.
  
  Marş bel çantasını böyük otağın ortasında yerləşən alçaq şüşəli stolun üstünə qoydu. Bir neçə dəqiqə əvvəl onun çılpaq fiquru bir anlıq yadına düşən Zoe diqqətini çəkərək yanından keçdi. O, təzə gələnə tərəf dönüb baxdı.
  
  "Adın nədir, oğlan?"
  
  "Adəm, ser."
  
  "Yaxşı, Adəm, sən bunun nə olduğunu və nə edə biləcəyini bilirsən. Sən Əsəbisən?"
  
  "Xeyr, hazırda yox."
  
  "Gərgin?"
  
  "Mən belə düşünmürəm".
  
  "Sən Əsəbisən? Gərgin? Bəlkə həddən artıq yorulub?"
  
  Adam başını buladı, bel çantasına baxdı.
  
  "Əgər belədirsə, əminəm ki, Zoey sizə kömək edə bilər." O, bunu yarızarafat deyib.
  
  Pif hiyləgər təbəssümlə arxaya çevrildi. "Xoşbəxt ol".
  
  Marş da Adəm kimi gözlərini qırpırdı, lakin gənc fikrini dəyişmədən onların saqqallı sürücüsü dilləndi. "Tələsin" dedi. "Biz hazır olmalıyıq..." dedi.
  
  Mart çiyinlərini çəkdi. "Yaxşı, ayaqlarınızı tapdalamağa ehtiyac yoxdur. Gəl aşağı düşək və çirkli olaq." Adəmə döndü. "Demək istəyirəm ki, bomba ilə."
  
  Gənc adam çaşqın halda bel çantasına baxdı, sonra tokaları ona tərəf çevirdi. Yavaşca onları açıb qapağı açdı. İçəridə daha davamlı və ümumi üstün kürək çantası ilə əhatə olunmuş faktiki cihaz yatdı.
  
  "Yaxşı" dedi Adam. "Beləliklə, hamımız nüvə silahları ilə əlaqəli radiasiya və digər fiziki hadisələrin imzalarını skan edən ölçmə və imza kəşfiyyatı protokolu olan MASINT haqqında bilirik. Bu cihaz və mənim bildiyim ən azı bir oxşar cihaz bu sahənin altından sürüşmək üçün hazırlanmışdır. Hazırda dünyada çoxlu nüvə qurğularının aşkarlanması və monitorinqi sistemləri mövcuddur, lakin onların heç də hamısı təkmil deyil, heç də hamısında kadrlar tam təmin olunmayıb". O, çiyinlərini çəkdi. "Sivil ölkələrdəki son uğursuzluqlara baxın. Həqiqətən kimsə qətiyyətli bir fərdin və ya sıx bağlı bir hüceyrənin təkbaşına hərəkətini dayandıra bilərmi? Əlbəttə yox. Bu, yalnız bir səhv və ya daxili iş tələb edir." O gülümsədi. "Bədbəxt bir işçi və ya hətta ölü yorğun. Əsasən pul və ya leverage tələb edir. Bunlar beynəlxalq terrorizmin ən yaxşı valyutalarıdır".
  
  Marş gəncin hekayəsinə qulaq asaraq, Ramzes və Uebbə getdiyi marşrutu izah edərkən bir-iki ciddi tədbir görülüb-görmədiyini düşünürdü. Bu, öz maraqlarına uyğun olardı. Heç vaxt bilməyəcəkdi və düzünü desəm, vecinə də deyildi. İndi o, burada idi və Cəhənnəmin qapısını açmağa hazırlaşırdı.
  
  "Bu, mahiyyətcə, bizim "çirkli bomba" dediyimiz şeydir" dedi Adam. "Termin həmişə mövcud olub, lakin hələ də tətbiq olunur. Mənim alfa sintillyatorum, çirkləndirici detektorum və bir neçə başqa gözəllik var. Amma əslində, - Adam cibindən bir tornavida çıxardı, - bu məndə var.
  
  O, tez möhkəm qablaşdırmanı çıxardı və kiçik displey və mini klaviaturanı üzə çıxaran Velcro zolaqlarını açdı. Panel dörd vintlə yerində tutuldu, Adam onu tez çıxardı. Metal panel boşaldıqda, onun arxasında bir sıra naqillər açıldı və yeni kəşf edilmiş cihazın ürəyinə apardı.
  
  Mart nəfəsini tutdu.
  
  Adəm ilk dəfə gülümsədi. "Narahat olma. Bu şeyin çoxsaylı qoruyucuları var və hələ silahlanmayıb. Burada heç kim buna başlamayacaq".
  
  Mart ayı bir az boş idi.
  
  Adəm mexanizmə və onun içindəki detallara nəzər salaraq hər şeyi içəri götürdü. Bir az sonra yanındakı noutbukun ekranını yoxladı. "Bu sızır" o etiraf etdi. "Ancaq o qədər də pis deyil."
  
  Mart narahat olaraq hirsləndi. "Nə qədər pisdir?"
  
  "Mən sizə heç vaxt övlad sahibi olmamağı məsləhət görərdim" dedi Adam emosiya olmadan. "Əgər hələ də bacarırsansa. Və həyatınızın növbəti bir neçə ilindən zövq alın."
  
  Marş çiyinlərini çəkərkən Zoeyə baxdı. İstənilən halda o, heç vaxt eqoist atasından və ya təkəbbürlü qardaşlarından çox yaşayacağını gözləmirdi.
  
  "İndi mən onu daha yaxşı qoruya bilərəm" dedi Adəm özü ilə gətirdiyi çamadandan bağlamanı çıxararaq. "Bu xarakterli hər hansı bir cihazla etdiyim kimi."
  
  Mart bir anlığa seyr etdi və sonra başa düşdü ki, demək olar ki, başa çatdılar. Onların sürücüsünün ölü gözləri ilə qarşılaşdı. "Ramsesin danışdığı bu kameralar. Onlar hazırdırmı? Təqib başlamaq üzrədir və mən heç bir gecikmə istəmirəm".
  
  Cavab olaraq quru bir təbəssüm parladı. "Və biz də. Amerikalıların bilmədiyi iki yuxu hüceyrəsi də daxil olmaqla, beş hüceyrənin hamısı indi aktivdir." Kişi saatına baxdı. "Səhər saat 6:45-dir, yeddiyə qədər hər şey hazır olacaq."
  
  "Fantastik". Marsh libidosunun yenidən yüksəldiyini hiss etdi və bu faktdan hələ də yararlana biləcəyini düşündü. Zoeyi tanıyaraq, bu yaxınlarda etdiyi kimi, onsuz da tez bitəcəkdilər. "Bəs pul köçürmələri üçün protokollar?"
  
  "Adam diqqətini sonsuz bir döngə ilə dünyada yayımlayacaq bir proqramı tamamlamağa yönəldəcək. Onlar heç vaxt əməliyyatı izləməyəcəklər".
  
  Mart Adəmin üzündəki təəccübün fərqinə varmadı.
  
  O, çox diqqəti Zoeyə, o isə ona yönəltmişdi. O, Adamın bombanı işə saldığını izləmək və lənətə gəlmiş şeyi tərksilah etmək barədə təlimatları dinləmək üçün daha beş dəqiqə çəkdi, sonra adamın hərəkətdə olan cihazın müvafiq fotoşəkillərini çəkdiyinə əmin oldu. Fotoşəkillər Ağ Evi cihazın həqiqiliyinə inandırmaqda və diqqəti yayındıracaq və ona qarşı qurulan qüvvələri böləcək bir təqib qurmaqda mühüm rol oynadı. Xoşbəxtlikdən nəhayət Adəmə döndü.
  
  "Sarı olan. Bu, zərərsizləşdirici məftildirmi?"
  
  "Hm, bəli cənab, belədir."
  
  Marş sürücüyə səmimi gülümsədi. "Deməli, biz hazırıq?"
  
  "Biz hazırıq".
  
  "Onda get."
  
  Marsh uzandı və Zoeni yataq otağına apardı, o getdiyi zaman onun cins şalvarını və qısa tumanını çəkdi və gülüşünü boğmağa çalışdı. Ehtiras və həyəcan selinin gücü və əhəmiyyəti ilə bağlı bütün arzularının gerçəkləşmək üzrə olduğunu anlayanda onu az qala bürüdü. Kaş indi ailəsi onu görə bilsəydi.
  
  
  BEŞİNCİ FƏSİL
  
  
  Dreyk özünü düzəldən kimi, baş verənlərin bütün ağırlığı ona dəydi. Təcililik onun damarlarında dolaşdı, əsəb uclarını sındırdı və komanda yoldaşlarına bir baxış ona eyni hissləri yaşadıqlarını söylədi, hətta Kenzi də. O, həqiqətən də keçmiş Mossad agentinin artıq onu köçürdüyünü düşünürdü, amma əslində, əsgərlər arasındakı əlaqəyə görə ondan niyə bunu etmədiyini soruşmağa belə ehtiyac qalmadı. Uğrunda döyüşdüyü eyni günahsızlar, eyni mülki insanlar təhlükə altında idi. Yarım ürəyi olan hər kəs bunun baş verməsinə icazə verməzdi və Dreyk nə qədər dərin gizli olsa da, Kensi üçün yarım ürəkdən daha çox şey ola biləcəyindən şübhələnirdi.
  
  Divar saatı yeddi qırx beşi göstərirdi və bütün komanda hərəkətdə idi. Polis bölməsində həyəcan verici, xaotik bir sakitlik hökm sürürdü; polis nəzarət edirdi, lakin açıq-aşkar kənarda idi. Televiziya ekranlarında xəbərlər yayıldı, lakin heç birinin onlarla əlaqəsi yox idi. Mur gizli agentlərdən, müşahidə qruplarından və ya maşın sürməkdən xəbər gözləyərək getdi və getdi. Hayden komandanın qalan hissəsini tutdu.
  
  "Mano və mən Ramseslə məşğul olacağıq. Bizim daha iki qrupa ehtiyacımız var, biri nüvə partlayışı baş verdiyi anda məlumatı qiymətləndirmək, digəri isə bu hüceyrələri axtarmaq üçün. Sakit olun, amma əsir götürməyin. Bu gün, dostlar, axmaqlıq günü deyil. Lazım olanı alın və onu tez və çətin şəkildə əldə edin. Yalan danışmaq bizə baha başa gələ bilər".
  
  Mur onun dediyini tutdu və arxasına baxdı. "Bu gün" dedi, "mərhəmət olmayacaq".
  
  Dahl sərt şəkildə başını tərpətdi, sanki bir insanın kəllə sümüyünü sındıra bilərmiş kimi oynaqlarını sındırdı. Drake rahatlamağa çalışdı. Hətta Alicia qəfəsli pantera kimi ətrafda gəzirdi.
  
  Sonra səhər saat 8-də dəlilik başladı.
  
  Zənglər gəlməyə başladı, xüsusi telefonlar təkrar-təkrar zəng çalır, onların səsi kiçik otağı bürüdü. Mur onlarla effektiv şəkildə mübarizə apardı və iki köməkçi kömək üçün qaçdı. Hətta Kinimaka da bu çağırışı qəbul etdi, baxmayaraq ki, onun oturduğu masa o qədər də xoşbəxt görünmürdü.
  
  Mur məlumatı işıq sürəti ilə müqayisə etdi. "Biz eşikdəyik" dedi. "Bütün komandalar hazırdır. Gizli agentlər gizli görüşlər və söhbətlər haqqında ən son söhbətləri bildirdilər. Məşhur məscidlərin ətrafında hərəkətlər intensivləşib. Nə baş verdiyini bilməsək belə, narahat olardıq. Adi yaşayış yerlərində yeni simalar göründü, hamısı qərarlı və sürətlə, məqsədyönlü hərəkət edirdi. Bizə məlum olan hüceyrələrdən ikisi radardan itib". Mur başını tərpətdi. "Sanki biz artıq bununla məşğul olmamışıq. Amma bizim ipuçlarımız var. Bir komanda doklara getməlidir - məlum kameralardan biri oradan fəaliyyət göstərir.
  
  "Bu bizik" dedi Dahl. "Qalxın, ey əclaflar."
  
  "Özünüz üçün danışın." Kensi ona tərəf əyildi. "Oh, mən də səninləyəm."
  
  "Oh, bunu etməlisən?"
  
  "Almaq üçün çox oynamağı dayandırın."
  
  Dreyk cütlərə bölünən komandaları maraqlı şəkildə araşdırıb. Dahl və Kenzinin yoldaşları var idi - Lauren, Smith və Yorgi. O, Alicia, May və Bo ilə qaldı. Bu, nəyinsə resepti idi; bu əmin idi.
  
  "Uğurlar, dostum" dedi Drake.
  
  Mur əlini qaldıranda Dahl nəsə demək üçün çevrildi. "Gözləmək!" O, bir saniyə əli ilə qəbuledicini örtdü. "Bu, bizim qaynar xəttimizdə yenicə düzəldildi."
  
  Bütün başlar çevrildi. Mur başqa bir zəngi qəbul etdi və indi dinamik telefon düyməsini hiss edərək əlini uzadıb.
  
  "Sən içəridəsən" dedi Mur.
  
  Otağı cisimsiz bir çatla doldurdu, sözlər o qədər sürətlə çıxdı ki, sanki Drake-nin ayaqları onu qovmaq istəyirdi. "Bu Culian Marşdır və mən bilirəm ki, siz demək olar ki, hər şeyi bilirsiniz. Bəli bilirəm. Sual budur ki, onu necə oynamaq istərdiniz?"
  
  Mur davam etmək üçün əlini yellədikdə Hayden vəzifəsini ələ keçirdi. "Axmaq olmağı dayandır, Marş. O haradadır?"
  
  "Yaxşı, bu, partlayıcı sualdır, elə deyilmi? Bunu sənə deyəcəyəm, əzizim, buradadır. NYC-də."
  
  Drake nəfəs almağa cəsarət etmədi, çünki ən pis qorxuları şübhəsiz təsdiqləndi.
  
  "Deməli, digər sual bundan sonra nə istəyirəm?" Mart uzun müddət fasilə verdi.
  
  "İşə get, göt" Smit hönkürdü.
  
  Alicia qaşlarını çatdı. "Gəlin bu axmaqla düşmənçilik etməyək."
  
  Mart güldü. "Gəlin, həqiqətən. Beləliklə, nüvə bombası yükləndi, bütün kodlar diqqətlə daxil edildi. Necə deyərlər, saat tıqqıltı ilə keçir. İndi etməli olduğunuz yeganə şey onun real olduğuna əmin olmaq və sizə bank hesabının nömrəsini təqdim etməkdir. düz deyirəm?"
  
  "Bəli," Hayden sadəcə dedi.
  
  "Sənə dəlil lazımdır? Bunun üçün çalışmalısan".
  
  Drake irəli əyildi. "Nəyi nəzərdə tutursan?"
  
  "Demək istəyirəm ki, təqib davam edir."
  
  "Yaxın zamanda mətləbə çatacaqsan?" Hayden soruşdu.
  
  "Ah, biz ora çatacağıq. Birincisi, siz kiçik işçi qarışqalar öz işinizi görməlisiniz. Mən sənin yerində olsaydım, gedərdim. Görürsən... bu qafiyəni necə tapdığımı görürsən? Bütün bunları qafiyəli edəcəkdim, bilirsən, amma sonda... yaxşı, fərqinə varmadığımı anladım".
  
  Drake ümidsizliklə başını buladı. "Lənət olsun, yoldaş. Düzgün ingiliscə danışın".
  
  "İlk ipucu artıq oyundadır. Təsdiq forması. Edison Hotel, otaq 201-ə çatmaq üçün iyirmi dəqiqəniz var. Sonra daha dörd ipucu olacaq, onlardan bəziləri təsdiq, bəziləri isə tələblərdir. İndi məni başa düşürsən?"
  
  May birinci qayıtdı. "Dəlilik".
  
  "Yaxşı, mən iki düşüncəli insanam. Biri ehtiyacdan, biri pislikdən. Bəlkə də onların kəsişməsində dəlilik qığılcımları uçur".
  
  "İyirmi dəqiqə?" Drake saatına baxdı. "Biz bunu edə bilərikmi?"
  
  "Gecikdiyiniz hər dəqiqə üçün mən Ramzesin kameralarından birinə iki mülki vətəndaşı öldürməyi əmr etdim."
  
  Yenə çənəni vuran şok, dəhşət, artan gərginlik. Adrenalin yüksələn kimi Drake yumruqlarını sıxdı.
  
  "İyirmi dəqiqə" Marş təkrarladı. "İndidən."
  
  Drake qapıdan qaçdı.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden pilləkənlərlə aşağı qaçaraq binanın zirzəmisinə girdi, Kinimaka onun arxasına keçdi. Qəzəb onu tutdu və şeytanın qanadları kimi onu döydü. Qəzəb onun ayaqlarını sürətləndirdi və az qala yıxılacaqdı. Onun Havaylı tərəfdaşı hönkürdü, sürüşdü və demək olar ki, dayanmadan ayağa qalxdı. Dəhşətli təhlükə altında olan dostları haqqında düşündü, nə gözləyəcəyi barədə zərrə qədər fikri olmadan şəhərin müxtəlif yerlərinə səpələnib, özlərini sorğu-sualsız sıraya qoyub. O, oradakı bütün mülki şəxsləri və Ağ Evin hazırda nə düşünə biləcəyini düşündü. Protokolların, planların və işlək düsturların olması yaxşı idi, lakin real iş dünyası həddindən artıq təhlükənin hədəfinə çevrildikdə - bütün mərclər bağlandı. Pilləkənlərin ətəyində dəhlizə qaçdı və qaçmağa başladı. Qapılar hər iki tərəfdən yanıb-söndü, əksəriyyəti işıqsız idi. Uzaq tərəfdə onun üçün bir sıra barlar sürətlə kənara çəkildi.
  
  Hayden əlini uzatdı. "Silah".
  
  Mühafizəçi qaçdı, amma sonra itaət etdi, yuxarıdan gələn əmr artıq qulaqlarına çatdı.
  
  Hayden silahı götürdü, onun doldurulduğunu və təhlükəsizliyin bağlı olduğunu yoxladı və kiçik otağa girdi.
  
  "Ramses!" - o qışqırdı. "Sən nə etdin?"
  
  
  ALTINCI FƏSİL
  
  
  Dreyk onun yanında Alisiya, Mey və Beau ilə binadan qaçdı. Onlardan dördü artıq tər içində idi. Qətiyyət hər məsamədən çıxırdı. Bo cibindən ən müasir GPS naviqatoru çıxarıb Edisonun yerini dəqiq müəyyənləşdirdi.
  
  "Tayms Meydanı" dedi, marşrutu öyrənərək. "Gəlin üçüncü yolu keçək və Leksinqton prospektindən keçək. Waldorf Astoria'ya gedin."
  
  Drake sıx bir avtomobil axınına girdi. Heç bir şey Nyu-York taksi sürücüsünün həyatını xilas etməyə çalışması ilə müqayisə oluna bilməz ki, o, var gücü ilə irəliyə doğru itələyərək dizlərinizi sındırmağa çalışırdı. Dreyk son saniyədə tullandı, yaxınlıqdakı sarı taksinin qabağından keçərək tam əyilərək yerə endi. Buynuzlar gurladı. Komandanın hər bir üzvü çıxışda tapançanı idarə etməyi bacarmışdı və indi tapançanı yelləyərək, arzulayırdılar ki, daha çox olsun. Amma vaxt artıq boşa gedirdi. Dreyk səkiyə düşən kimi saatına baxdı.
  
  On yeddi dəqiqə.
  
  Onlar Leksinqtonu keçdilər və sonra Waldorf boyunca sürətlə getdilər, maşınlar Park prospektində sürünərkən çətinliklə dayandılar. Drake svetoforda izdihamın arasından keçdi və nəhayət qəzəbli qırmızı üzlə qarşı-qarşıya gəldi.
  
  "Qulaq as, dostum, məni öldürsə belə, əvvəlcə mən keçəcəyəm. Boss simitləri soyuyacaq və cəhənnəmdə bunun baş verməsinə heç bir yol yoxdur.
  
  Alisiya və Mey çölə qaçarkən Dreyk qəzəbli adamın ətrafından keçdi. Siqnallar dəyişdi və yol aydın oldu. İndi silahlarını gizlədərək, qətiyyətlə növbəti əsas küçəyə - Medison prospektinə tərəf getdilər. Yenə izdiham səkiləri doldurdu. Bo avtomobillər arasında manevr edərək üstünlük əldə edərək 49-cu yerə düşüb. Xoşbəxtlikdən, indi nəqliyyat yavaş idi və arxa bamperlər və ön qanadlar arasında bir az boşluq var idi. Qadınlar Beau'nun arxasınca getdilər və sonra Dreyk növbəyə keçdi.
  
  Sürücülər onları təhqir edərək qışqırıblar.
  
  On iki dəqiqə qaldı.
  
  Əgər onlar çox geciksəydilər, terror hücrələri hara zərbə endirdi? Drake onun Edisonun yanında olacağını təsəvvür edirdi. Marş istərdi ki, ekipaj onun əmrlərinin tam yerinə yetirildiyini bilsin. İrəlidə bir avtomobilin qapısı açıldı - sürücü bacardığı üçün - və Beau tam vaxtında damın üstündən atladı. Alisiya çərçivənin kənarından tutub yenidən kişinin üzünə vurdu.
  
  İndi onlar sola dönürlər, 5-ci prospektə və daha çox izdihama yaxınlaşırlar. Beau pop konsertində cibgir kimi ən pis vəziyyətdən keçdi, onun ardınca Alisiya və Mey gəldi. Dreyk indicə hamının üstünə qışqırdı, Yorkşirinin səbri nəhayət tükənmişdi. Qadın da, kişi də onun yolunu kəsdi, özünün, övladlarından birinin həyatını, hətta özünü xilas etməyə tələsməsinin fərqinə varmayan kişilər və qadınlar. Dreyk yolu itələyərək bir adamı uzanmış vəziyyətdə buraxdı. Uşağı olan qadın ona nə üçün qaçdığını xatırlayana qədər özünü günahkar hiss edəcək qədər diqqətlə ona baxdı.
  
  Mənə sonra təşəkkür edəcəksən.
  
  Amma təbii ki, heç vaxt bilməyəcək. Nə olursa olsun.
  
  Bo indi Amerika prospekti ilə 47-ci küçəyə doğru qaçaraq sola vurdu. Maqnoliya Çörəyi sağ tərəfə keçdi, Dreyk Mano haqqında düşünməyə vadar etdi, sonra isə Havaylının Ramsesdən öyrənə biləcəyi şeylər haqqında. İki dəqiqə sonra, 47-ci küçədə partlayarkən, birdən Tayms Meydanı onların solunda göründü. Onların sağında adi bir Starbucks var idi, burada səs-küy və qapıda növbələr vardı. Drake qaçarkən üzləri skan etdi, lakin şübhəlilərdən heç biri ilə üz-üzə gələcəyini gözləmirdi.
  
  Dörd dəqiqə.
  
  Zaman daha tez keçdi və ölməkdə olan qocanın son anlarından da qiymətli idi. Solda, səkiyə baxan, zərli girişi olan otelin boz fasadı göründü və ön qapılardan ilk daxil olan Bo oldu. Dreyk baqaj arabasından və təhlükəli şəkildə sarıya çevrilmiş taksidən yan keçərək Mai-nin arxasınca içəri girdi. Onları naxışlı qırmızı xalçalı geniş foye qarşıladı.
  
  Beau və Alicia artıq ayrı-ayrı liftləri çağırmaq üçün düymələri basırdılar, gözətçi onlara baxarkən əllərini gizli silahlarına yaxın tuturdular. Drake öz Komandasının NİZƏ ID-sini göstərməyi düşündü, lakin bu, yalnız daha çox suallara səbəb olacaqdı və geri sayım artıq son üç dəqiqəyə qalmışdı. Zəng Alicia'nın liftinin gəldiyini və komandanın mindiyini bildirdi. Drake gəncin onlara qoşulmasına mane oldu, onu açıq ovucu ilə itələdi. Allaha şükür ki, işə yaradı, çünki növbəti jest yumruq sıxılmış olardı.
  
  Dörd nəfərdən ibarət komanda avtomobil qalxarkən hərəkətini dayandıraraq silahlarını çəkərək toplaşdı. Qapı açılan kimi onlar çölə tökülüb 201 nömrəli otağı axtardılar. Dərhal onların arasında yumruq və ayaq təlaşı peyda oldu və hətta Bo-nu da şoka saldı.
  
  Kimsə gözləyirdi.
  
  Drake bir yumruq kimi göz çuxurunun üstündə birləşdi, lakin ağrının parıltısına məhəl qoymadı. Kiminsə ayağı ayağını tutmağa çalışsa da, o, kənara çəkildi. Eyni fiqur uzaqlaşdı və Alisiyanı mühasirəyə alaraq onun bədənini gips divarına çırpdı. Mai əllərini qaldıraraq zərbələri dayandırdı, sonra Bo bütün sürəti dayandıran və hücumçunu dizlərinə gətirən sürətli bir-iki yumruq buraxdı.
  
  Drake atladı və sonra bütün gücü ilə yumruqladı. Vaxt daralırdı. Qalın pencəkdə olan köklü kişi Yorkşirmenin zərbəsi altında titrəsə də, onun ən güclü hissəsini birtəhər yayındıra bildi. Dreyk tarazlığını itirərək böyrü üstə yıxıldı.
  
  "Zumba torbası" dedi Mai. "O, yumruq torbasıdır. Bizi yavaşlatmaq üçün mövqe tutdu."
  
  Bo əvvəlkindən daha sərt şəkildə içəri girdi. "O mənimdir. Gedirsən."
  
  Drake otaq nömrələrini yoxlayaraq diz çökmüş fiqurun üstündən atladı. Hədəflərinə cəmi üç otaq qalmışdı və bir dəqiqəlik vaxtı vardı. Onlar son saniyələrdə qaldılar. Drake otaqdan kənarda dayandı və qapını təpiklədi. Heç nə olmadı.
  
  Mai onu kənara itələdi. "Hərəkət edin."
  
  Bir yüksək zərbə və ağac parçalandı, ikinci və çərçivə çökdü. Drake öskürdü. "Bu, yəqin ki, sizin üçün onu zəiflətdi."
  
  İçəridə onlar yayıldı, silahlar çəkildi və sürətlə axtarıldı, lakin axtardıqları obyekt olduqca açıq idi. O, çarpayının ortasında uzanmışdı - parlaq A4 fotoşəkili. Alicia çarpayıya yaxınlaşaraq ətrafa baxdı.
  
  "Otaq təmizdir" dedi Mai. "Məhz edirəm ki, heç bir aparıcı yoxdur."
  
  Alisiya çarpayının kənarında dayanıb aşağı baxıb dayaz nəfəs alırdı. Dreyk ona qoşulduqca başını buladı və inlədi.
  
  "Aman Tanrım. Bu nədir-"
  
  Onun sözünü telefon zəngi kəsdi. Drake çarpayının ətrafında gəzdi, komodinin yanına getdi və telefonu rıçaqdan götürdü.
  
  "Bəli!"
  
  "Ah, görürəm ki, bunu etdin. Bu, asan ola bilməzdi".
  
  "Mart! Dəli piç. Bizə bombanın şəklini qoymusan? Lanet foto?"
  
  "Bəli. İlk ipucunuz. Niyə əsl şeyi sənə verəcəyimi düşündün? Belə axmaq. Bunu liderlərinizə və yumurta başlarınıza göndərin. Seriya nömrələrini yoxlayacaqlar və bütün bu pislikləri. Plutonium kanistrləri E. Parçalanan material. Bu, həqiqətən, darıxdırıcı bir şeydir. Növbəti ipucu daha da bəlağətli olacaq".
  
  Bu zaman Bo otağa daxil oldu. Drake Punch Adamı özü ilə sürükləyəcəyinə ümid edirdi, lakin Beau onun karotid arteriyasından xəyali bir xətt çəkdi. "O, intihar etdi" dedi fransız heyrətlənmiş səslə. "İntihar həbi."
  
  pislik.
  
  "Görürsən?" Marsh bildirib. "Biz çox ciddiyik."
  
  "Zəhmət olmasa, Marş" dedi Dreyk. "Yalnız bizə nə istədiyinizi deyin. Biz bunu elə indi edəcəyik, lənətə gəlsin".
  
  "Oh, əminəm ki, edəcəksən. Amma bunu sonraya buraxacağıq, tamam? Bəs buna necə? İki nömrəli ipucu üçün qaçın. Bu təqib daha da yaxşılaşır və çətinləşir. Marea restoranına çatmaq üçün iyirmi dəqiqəniz var. Yeri gəlmişkən, bu italyan yeməyidir və çox dadlı Nduyu calzone hazırlayırlar, mənə inanın. Ancaq burada dayanmayaq, dostlar, çünki bu ipucunu tualetin altında tapacaqsınız. Zövq alın."
  
  "Bataqlıq" -
  
  "İyirmi dəqiqə".
  
  Xətt öldü.
  
  Drake lənət oxudu, arxasına çevrildi və bacardığı qədər sürətlə qaçdı.
  
  
  YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  Başqa çarəsi qalmayan Torsten Dahl və komandası maşını tərk etmək qərarına gəliblər. O, Smit güclü yolsuzluq avtomobilini yarım düzünə döndərərkən, təkərlərin cırıltısı ilə hərəkət edən əşyaları fırlatarkən möhkəm tutmaqdan başqa bir şey istəmirdi, lakin Nyu York sarı taksilərin, avtobusların və kirayə maşınların qəzəbli gurultusundan başqa bir şey deyildi. Dahlın ağlına "Çıxılmaz" sözü gəldi, lakin bu, hər gün, günün çox hissəsində baş verirdi və buynuzlar hələ də guruldayırdı və aşağı yuvarlanan pəncərələrdən insanlar qışqırırdılar. Onlar göstərişlərə əməl edərək bacardıqları qədər sürətlə qaçdılar. Lauren və Yorgi gülləkeçirməz jiletlərini çəkdilər. Kensi dodaqlarını büzərək Dahlın yanında qaçırdı.
  
  "Mən sizin üçün daha faydalı olardım" dedi Dahl.
  
  "Yox".
  
  "Ah, gəl, bu necə ağrıya bilər?"
  
  "Heç vaxt".
  
  "Oh, Torsti..."
  
  "Kenzi, sən lənətə gəlmiş katananı geri qaytarmırsan. Məni belə çağırma. Bir dəli qadının mənə ləqəb verməsi kifayət qədər pisdir".
  
  "Oh hə? Eynilə siz və Alicia kimi... bilirsinizmi?
  
  Smit başqa bir kəsişməni keçərkən yaşıl işıqda yolu sıxışdıran piyadaları və velosipedçiləri görüb hönkürdü, onların hamısı öz həyatlarını əllərində saxlasalar da, bu gün əziyyət çəkənlərin onlar olmadığına əmin idilər. Onlar yan güzgüləri sındıraraq, yavaş-yavaş hərəkət edən iki Priusun yanından keçəndə əsgərlər sürətlə növbəti küçə ilə irəlilədilər. GPS siqnal verdi.
  
  Yorgi təxmin etdi: "Doklara dörd dəqiqə qaldı". "Biz yavaşlamalıyıq."
  
  "Mən üçdə yavaşlayacağam" dedi Smith. "Mənim işimi mənə göstərməyin."
  
  Dahl Kenzie-yə Glock və Honq-Konq tapançasını verdi - asan iş deyil, Nyu-Yorkda gizli şəkildə yerinə yetirmək asan deyil. Bunu edərkən o, qaşqabağını çəkdi. Onun daha yaxşı mühakimə etməsinə qarşı, onlar praktiki olaraq yaramaz agentin köməyini qəbul etməyə məcbur oldular. Qeyri-adi bir gün idi və bütün tədbirlər, hətta çarəsiz olanlar da tələb olunurdu. Və əslində, o, hələ də hiss edirdi ki, onların qohumluq əlaqələri, paralel hərbi ruhlar kimi bir şey ola bilər ki, bu da onun güvən səviyyəsini artırır.
  
  O, Bridget Mackenzie nə qədər mübarizə aparsa da, onu xilas edə biləcəklərinə inanırdı.
  
  Smit indi iki hərəkət zolağından keçdi, çiynini dayanmış F150-yə sürtdü, lakin arxasına baxmadan sürməyə davam etdi. Vaxtları tükəndiyi üçün onların heç bir zövq almağa imkanı yox idi və üzərlərində asılan dəhşətli bulud onların hər zaman içəri girmək məcburiyyətində qalması demək idi.
  
  Dahl silahının çəkicini yellədi. "Anbar bir dəqiqədən azdır" dedi. "Niyə bütün bu çuxurları düzəltmirlər?"
  
  Smit ona rəğbət bəsləyirdi. Yollar ucsuz-bucaqsız, çuxurlu, xain bir sahə idi, burada avtomobillər qeyri-bərabər çuxurların ətrafında yavaş-yavaş hərəkət edirdilər və hər an günün saatına və ya nəqliyyatın sıxlığına laqeyd görünən yol işləri görünürdü. Bu, həqiqətən də it üstə it idi və heç kim başqasına kömək etmək istəmədi.
  
  Onlar cəld GPS-də naviqasiya etdilər və ox ucunu nişan aldılar. Səhərin təravəti onların çılpaq dərisindən titrəyirdi və hamıya hələ tez olduğunu xatırladırdı. Günəş işığı buludların arasından süzülüb dokları və yaxınlıqdakı çayı solğun qızıla çevirdi. Dahlın görə bildiyi insanlar öz işlərini görürdülər. O, dok sahəsinin qaranlıq və çirkli olduğunu təsəvvür etdi, lakin anbarlardan başqa, təmiz və xüsusilə sıx deyildi. Əsas daşınma sahələri Nyu-Cersidəki körfəzdən keçdiyi üçün bu, məşğul deyildi. Bununla belə, Dahl böyük, döyülmüş konteynerləri və suyun üzərində hərəkətsiz oturan uzun, enli gəmini və dəmiryol relsləri üzərində estakada boyunca hərəkət edə və konteynerləri yayıcılardan istifadə edərək toplaya bilən mavi rəngə boyanmış nəhəng konteyner kranlarını gördü.
  
  Sol tərəfdə anbarlar, eləcə də daha işıqlı konteynerlərlə dolu həyət var idi. Dahl yüz əlli fut uzaqlıqdakı binaya işarə etdi.
  
  "Bu bizim oğlandır. Smit, Kenzi, irəli gəl. Mən Lauren və Yorgi arxamızda istəyirəm".
  
  O, uzaqlaşdı, indi diqqətini cəmlədi, onlar digərinə keçməzdən əvvəl onların arxasındakı bir hücumu dəf etməyə yönəldi... və sonra bu kabus bitənə və ailəsinə qayıdana qədər. Binanın kənarına təzə rənglənmiş qapılar qoyulmuşdu və Dahl ilk pəncərəni görəndə başını qaldırdı.
  
  "Boş ofis. Gəlin növbətini sınayaq".
  
  Bir neçə dəqiqə keçdi, qrup binanın kənarı ilə süründü, silahlar çəkildi, pəncərəni pəncərəni, qapını qapını yoxladı. Dahl məyusluqla qeyd etdi ki, onlar yerli işçilərin diqqətini cəlb etməyə başladılar. O, onların ovunu qorxutmaq istəmirdi.
  
  "Gəlin".
  
  Tələsik irəlilədilər, nəhayət, beşinci pəncərəyə çatdılar və cəld nəzər saldılar. Dahl karton qutular və taxta yeşiklərlə dolu geniş bir yer gördü, lakin pəncərənin yanında düzbucaqlı bir masa da gördü. Dörd kişi masanın ətrafında oturmuşdu, sanki danışır, planlaşdırır və düşünürdülər. Dahl yerə atıldı və arxasını divara söykəyib oturdu.
  
  "Biz yaxşıyıq?" Smit soruşdu.
  
  "Bəlkə də" dedi Dahl. "Heç bir şey ola bilməzdi... amma..."
  
  "Mən sənə güvənirəm" dedi Kenzi bir qədər istehza ilə. "Sən rəhbərlik et, mən də arxasınca gedəcəm" Sonra başını buladı. "Siz doğrudanmı bu qədər dəlisiniz? Oraya tələsin və əvvəlcə atışmağa başlayın?"
  
  Bir kişi yan-yana onlara baxaraq yaxınlaşdı. Dahl HK-ni qaldırdı və adam əllərini havaya qaldıraraq dondu. Qərar əsasən oğlanın anbarda olan hər kəsin birbaşa gözü qarşısında olması səbəbindən qəbul edilib. Bir saniyədən az vaxt keçdi, Dal ayağa qalxdı, fırlandı və çiynini çöl qapıya çırpdı. Smit və Kensi onun yanında idilər, fikirlərini oxuyurdular.
  
  Dahl geniş anbara girəndə dörd kişi masadan qalxdı. Silahlar yanlarında idi və indi onları kənara qoyub yaxınlaşan yad adamlara fərq qoymadan atəş açırdılar. Güllələr hər tərəfə uçurdu, pəncərəni sındıraraq fırlanan qapıdan keçirdi. Dahl göyərçin baş üstə, yuvarlanır, ortaya çıxır, atəş edir. Masada oturan kişilər qaçarkən geri çəkildilər, geri çəkildilər, çiyinlərindən və hətta ayaqlarının arasından atəş açdılar. Heç bir yer təhlükəsiz deyildi. Təsadüfi atəş səsləri mağara boşluğu doldurdu. Dahl masaya çatana qədər hər iki dirsəyə söykəndi və onu qalxan kimi istifadə edərək onu çevirdi. Böyük çaplı güllə düz keçərkən bir ucu qırıldı.
  
  "Cap".
  
  "Məni öldürməyə çalışırsan?" Kenzi mızıldandı.
  
  Böyük isveçli taktikanı dəyişdi, nəhəng bir masa götürdü və sonra onu havaya qaldırdı. Düşən kənarlar bir adamın topuqlarını tutdu, onu uçurdu və silahını uçurdu. Dal sürətlə yaxınlaşarkən Kensinin səsi onun sürətini azaltmağa səbəb oldu.
  
  "O balaca əclaflarla diqqətli olun. Mən bütün Yaxın Şərqdə işləmişəm və minlərlə insanın jilet geyindiyini görmüşəm".
  
  Dahl tərəddüd etdi. "Mən düşünmürəm ki, sadəcə..."
  
  Partlayış anbarın divarlarını silkələyib. İsveçli ayaqlarından uçdu, havaya uçdu və onsuz da sınmış pəncərəyə çırpıldı. Başını ağ səs-küy doldurdu, qulaqlarında hədsiz bir vızıltı gəldi və bir anlıq heç nə görə bilmədi. Görünüşü aydınlaşmağa başlayanda Kensinin onun qarşısında çöməldiyini, yanaqlarını sığalladığını anladı.
  
  "Oyan, adam. Bu, bütöv bir bədən deyil, sadəcə bir qumbara idi".
  
  "Oh. Yaxşı, bu, məni daha yaxşı hiss edir."
  
  "Bu bizim şansımızdır" dedi. "Beyin sarsıntısı onun axmaq yoldaşlarını da ayaqlarından yıxdı."
  
  Dahl ayağa qalxdı. Smit ayaq üstə idi, lakin Lauren və Yorgi diz üstə oturmuşdular, barmaqlarını məbədlərinə sıxmışdılar. Dahl terrorçuların özlərinə gəlməyə başladığını gördü. Təcililik onu yumşaldılmış ət parçasına sancaq kimi sancdı. O, tapançasını qaldıraraq yenidən atəşə tutulub, lakin ayağa qalxan terrorçulardan birini yaralamağa nail olub və adamın ikiqat yıxılaraq yıxılmasını izləyib.
  
  Smit qaçaraq keçdi. "Onu tutdu."
  
  Dahl liderlik etdi. Kensi onun yanındakı kadrları sıxdı. Qalan iki terrorçu küncdən döndü və Dahl onların çıxışa doğru getdiklərini anladı. Bir anlıq yavaşladı, sonra eyni döngədən dönüb ehtiyatla atəş açdı, ancaq güllələri ancaq boş havaya və betona dəydi. Qapı lap açıq idi.
  
  Qumbara yenidən içəri sıçradı.
  
  İndi partlayış verildi, SPIR komandası örtüldü və qəlpələrin yanlarından keçməsini gözlədi. Güclü zərbədən divarlar silkələnib və çatlayıb. Sonra ayaq üstə, qapıdan sıxışaraq sığınacağa və işıqlı günə girdilər.
  
  "Səhər saat birdir" dedi Smit.
  
  Dahl göstərilən istiqamətə baxdı, iki qaçan fiqur və onların arxasında Yuxarı Körfəzə aparan Hudson gördü. "Cəfəngiyatdır, onların sürətli qayıqları ola bilər."
  
  Kensi diqqətli nişan alaraq bir dizi üstə çökdü. "Onda götürəcəyik..."
  
  "Xeyr," Dahl silahının lüləsini aşağı endirdi. "Orada mülki insanları görmürsən?"
  
  "Zubi" o, Dahlın başa düşmədiyi ivrit dilində lənət etdi. Smit, Kenzie və İsveç birlikdə təqib etməyə başladılar. Terrorçular cəld hərəkətə keçdilər, az qala körpüdə idilər. Kenzi mülki şəxslərin ya qaçacağını, ya da gizlənəcəyini gözləyərək, HK-ni havaya ataraq güzəştə getdi.
  
  "Günü xilas etdikdən sonra mənə təşəkkür edə bilərsiniz" dedi.
  
  Dahl onun qarşısında bir fürsət yolunun açıldığını gördü. Hər iki terrorçu sulu fon, əla hədəflər qarşısında dik durdu və Kenzinin fürsətçi atəşi onların yolunu təmizlədi. O, sürətini azaldıb, ehtiyatla nişan alaraq butsunu çiyninə qoydu. Smit də onun ardınca getdi.
  
  Terrorçular sanki telepatiya ilə məşğul olurlar, artıq atəş açıblar. Dahl nizəçilər arasında fit çalarkən diqqətini cəmlədi. Onun ikinci gülləsi hədəfə sinəsinə, üçüncü gülləsi alnına, tam mərkəzə dəydi. Adam yıxıldı, artıq öldü.
  
  "Birini sağ buraxın" Laurenin səsi qulaqcıqdan gəldi.
  
  Smith atəş etdi. Sonuncu terrorçu artıq yan tərəfə sıçramışdı, Smit özünü uyğunlaşdırarkən güllə pencəyini sıyrırdı. Sürətli bir hərəkətlə terrorçu daha bir qumbara atdı - bu dəfə körpünün özü boyunca.
  
  "Yox!" Dahl heç bir fayda vermədi, ürəyi boğazına sıçradı.
  
  Kiçik bomba yüksək səslə partladı, partlayış dalğası doklarda əks-səda verdi. Dahl bir anlıq konteynerin arxasında gizləndi və sonra geri sıçradı - lakin o, indi onun narahat olması lazım olan təkcə qalan terrorçu olmadığını görəndə sürəti azaldı.
  
  Partlayış nəticəsində konteyner kranlarından biri özüldə zədələnib və çayın üzərində təhlükəli şəkildə əyilib. Taşlama, cırılan metal səsləri qaçılmaz çöküşdən xəbər verirdi. İnsanlar baxıb hündür çərçivədən qaçmağa başladılar.
  
  Terrorçu daha bir qumbara çıxarıb.
  
  "Bu dəfə yox, axmaq." Smit artıq bir dizi üstə oturmuş, gözlərini zilləyərək baxırdı. O, tətiyi çəkib, qumbaranın sancağını çəkməmiş sonuncu terrorçunun yıxılmasını izləyib.
  
  Lakin kranı dayandırmaq mümkün olmayıb. Çərçivənin bütün uzunluğu boyunca əyilib yıxılan ağır dəmir iskele estakadanın üzərinə düşdü, çərçivəni dağıdıb və üzərinə toz düşdüyü kiçik daxmanı çevirdi. Konteynerlər zədələndi və bir neçə fut geri itildi. Çubuqlar və metal çarxlar ölümcül kibrit kimi yerdən sıçrayaraq aşağı uçdu. Smit və Dahl arasında küçə işığı böyüklüyündə parlaq mavi dirək - ona dəysəydi, onları yarıya qoya biləcək bir şey - və Lauren və Yorginin arxaları anbara tərəf dayandıqları yerdən bir neçə fut aralıda dayandı.
  
  "Hərəkət yoxdur." Kensi terroristi iki dəfə yoxlayaraq nişan aldı. "O, çox ölüdür."
  
  Dahl fikirlərini toplayıb doklara baxdı. Sürətli yoxlama göstərdi ki, xoşbəxtlikdən konteyner kranından heç kim xəsarət almayıb. O, barmağını boğazındakı mikrofona qoydu.
  
  "Kamera sönüb" dedi. "Amma onların hamısı öldü."
  
  Lauren qayıtdı. "Yaxşı, mən onu ötürəcəm."
  
  Kenzinin əli Dahlın çiyninə dəydi. "Mənə çəkiliş aparmağa icazə verməliydin. Mən o alçaqın dizlərini əzərdim; sonra onu bu və ya digər şəkildə danışdırardıq".
  
  "Çox riskli." Dahl bunu niyə başa düşmədiyini başa düşdü. "Və əlimizdə olan qısa müddətdə onu danışdıra biləcəyimiz şübhəlidir."
  
  Kensi əsəbiləşərək hönkürdü. "Siz Avropa və Amerika adından danışırsınız. Mən israilliyəm".
  
  Lauren ünsiyyətə qayıtdı. "Biz getməliyik. Orada kamera göründü. Yaxşı deyil."
  
  Dahl, Smith və Kenzie yaxınlıqdakı bir avtomobili oğurladılar və fikirləşdilər ki, əgər gəzməkdən cəmi beş dəqiqə daha çox vaxt aparsalar, vaxta qənaət əhəmiyyətli ola bilər.
  
  
  SƏKKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  Saatın bitməsinə cəmi on səkkiz dəqiqə qalmış Drake yorğun halda 47-ci küçənin betonuna çırpıldı. Dərhal problemlə üzləşdilər.
  
  "Yeddinci, səkkizinci, yoxsa Brodvey?" Mai qışqırdı.
  
  Bo GPS-i ona yellədi. "Marea Mərkəzi Parka yaxındır."
  
  "Bəli, amma bizi hansı küçə aparır?"
  
  Onlar martın təkcə nüvə bombası deyil, həm də növbəti görüşə gecikdikləri hər dəqiqəyə görə iki mülki şəxsin həyatına son qoyacaq komandalar hazırladığını bilə-bilə saniyələr keçdikcə səkidə donub qaldılar.
  
  "Brodvey həmişə məşğuldur" dedi Drake. "Səkkizincisini edək."
  
  Alicia ona baxdı. "Sən hardan bilə bilərdin?"
  
  "Brodvey haqqında eşitmişəm. Səkkizinci haqqında heç eşitməmişəm."
  
  "Oh, kifayət qədər ədalətli. Harada-"
  
  "Yox! Bu, Brodveydir!" Beau birdən az qala musiqi aksenti ilə qışqırdı. "Restoran ən zirvədədir... demək olar ki."
  
  "Təxminən?"
  
  "Mənimlə!"
  
  Bo yüz metrlik sprinter kimi havaya qalxdı, sanki orada yoxmuş kimi dayanmış maşının üstündən tullandı. Drake, Alicia və Mey onun ardınca şərqə dönərək Brodveyə və Tayms Meydanının parıldadığı, parıldadığı və onun sayrışan ekranlarına nifrət etdiyi kəsişməyə tərəf getdi.
  
  Camaat yenidən dağılışmaqda çətinlik çəkdi və Beau yenə də onları yolun kənarı ilə apardı. Hətta burada arxaya söykənən, hündür binalara və reklam lövhələrinə baxan və ya həyatlarını riskə atıb gur yoldan keçməyə qərar verməyə çalışan turistlər var idi. İzdiham müxtəlif Broadway şoularına ucuz biletlər təklif edən barkerlər tərəfindən təmin edildi. Bütün rənglərin dilləri havanı doldurdu, demək olar ki, böyük, mürəkkəb bir qarışıq. Evsiz insanlar az idi, lakin onların sözünü deyənlər ianə üçün çox yüksək səslə və enerjili kampaniya aparırdılar.
  
  Qarşıda Nyu Yorklular və qonaqlarla dolu, piyada keçidləri ilə bəzədilmiş, asma, işıqlandırılmış lövhələri və A-çərçivəli displeyləri ilə rəngarəng mağazalar və restoranlarla dolu Brodvey idi. Dreyk və onun SPEAR komandasının tərəfi irəlilədikcə yoldan keçənlər bulanıq idi.
  
  On beş dəqiqə.
  
  Bo ona baxdı. "GPS deyir ki, piyada iyirmi iki dəqiqədir, lakin səkilər o qədər sıxdır ki, hamı eyni sürətlə gedir."
  
  "Onda qaç," Alisiya onu təkid etdi. "Böyük quyruğunu yellə. Ola bilsin ki, bu, səni daha sürətli hərəkət etməyə vadar etsin".
  
  Beau heç nə deyə bilməmişdən əvvəl Drake onun onsuz da batmaqda olan ürəyinin daha da batdığını hiss etdi. Qarşıdakı yol hər iki istiqamətdə tamamilə bağlanıb, əsasən sarı taksilər. Kanat sınığı baş verdi və bundan qaçmağa çalışmayanlar daha yaxşı baxmaq üçün yavaş-yavaş maşınlarını tərpətdilər. Hər iki tərəfdəki səki insanlarla dolu idi.
  
  "Qanlı cəhənnəm."
  
  Lakin Bo sürətini belə azaltmadı. Yüngül sıçrayış onu yaxınlıqdakı taksinin baqajına apardı, sonra o, onun damı ilə qaçdı, kapotun üstünə tullandı və növbə ilə növbəti taksiyə qaçdı. Mey sürətlə təqib etdi, ardınca Alicia, Drake'i arxada qoyub qışqırmağa və avtomobil sahibləri tərəfindən hücuma məruz qaldı.
  
  Drake diqqətini normaldan artıq cəmləşdirməyə məcbur oldu. Bu maşınların hamısı eyni deyildi və metalları dəyişdi, bəziləri hətta yavaş-yavaş irəliləyirdi. Yarış gərgin keçdi, lakin onlar önə keçmək üçün uzun xəttdən istifadə edərək maşından maşına tullandılar. Camaat hər iki tərəfə baxırdı. Nə yaxşı ki, burada heç kim onları narahat etmədi və onlar Broadway ilə 54-cü, sonra 57-ci küçələrin yaxınlaşan kəsişməsini görə bildilər. Maşınların əzilməsi azaldıqda, Bo sonuncu maşından düşdü və yolun özü, yanındakı Mai ilə qaçmağa davam etdi. Alisiya geriyə Dreykə baxdı.
  
  "Sadəcə arxadakı açıq lyukdan düşdüyünüzü yoxlayıram."
  
  "Bəli, riskli seçimdir. Mən sadəcə minnətdaram ki, o vaxt konvertasiya edilə bilən avtomobillər yox idi."
  
  Digər kəsişmədən və 57-ci küçədən kənarda sement qarışdıran maşınlar, çatdırılma vaqonları və qırmızı-ağ şlaqbaumlar düzülüb. Komanda uğur qazandıqlarını və ya bu qaçışın əvvəlki kimi sadə olacağını düşünsəydi, onların illüziyaları birdən-birə dağıldı.
  
  Yük maşınının arxasından iki kişi çıxdı, silahlar birbaşa qaçışçılara tuş gəldi. Drake heç bir vuruşu qaçırmadı. Davamlı döyüş, illərlə davam edən döyüşlər onun hisslərini maksimum dərəcədə kəskinləşdirir və orada saxlayırdı - gündə iyirmi dörd saat. Dərhal təhdidedici formalar peyda oldu və o, tərəddüd etmədən, yaxınlaşan sement maşınının düz qabağından başı ilə onlara tərəf qaçdı. Tapançalardan biri uğultu ilə yan tərəfə uçub, digəri isə kişilərdən birinin cəsədinin altında qalıb. Zərbə onun kəllə sümüyünün yan tərəfinə dəyərkən Drake geriyə səndələdi. Onların arxasında o, kəskin əyləc basan sement maşınının təkərlərinin üyüdülməsini, sürücüsünün söyüşünü eşitdi...
  
  Nəhəng boz bədəni ona tərəf çevirdiyini gördü...
  
  Və mən Alicianın qorxulu qışqırtısını eşitdim.
  
  "Mətt!"
  
  
  DOQQUZUNCU FƏSİL
  
  
  Drake yalnız idarədən çıxan yük maşınının ona tərəf dönməsini izləyə bildi. Hücum edənlər bir saniyə belə geri çəkilmədilər, ona dolu dolu zərbələr yağdırdılar, çünki öz təhlükəsizliklərini düşünmürdülər. O, boğazına, döş qəfəsinə və günəş pleksusuna zərbələr endirib. O, cəsədin yelləndiyini və birbaşa başının üstündən uçarkən təpiklədiyini seyr etdi.
  
  Birinci terrorçu büdrəyərək arxaya yıxıldı və təkərlərdən birinə dəydi, zərbə onun kürəyini qırdı və təhdidinə son verdi. İkincisi Dreykin cəsarətindən məəttəl qalmış kimi gözlərini qırpdı, sonra başını yaxınlaşan yük maşınının arxasına çevirdi.
  
  Yaş şillə səsi kifayət idi. Dreyk dərinlikdən çıxdığını anladı və sonra yük maşınının cəsədi onun üstündə fırlanarkən birinci terrorçunun kəlləsinin sürüşən təkərlər altında əzilmiş olduğunu gördü. Çərçivə yastılaşmışdı, ancaq ümid edə bilərdi. Bir saniyə ərzində qaranlıq hər şeyi, hətta səsi də uddu. Yük maşınının alt tərəfi onun üstündə hərəkət etdi, yavaşladı, yavaşladı və sonra qəfil dayandı.
  
  Alicianın əli onun altına uzandı. "Siz yaxşısınız?"
  
  Drake ona tərəf yuvarlandı. "O adamlardan daha yaxşı."
  
  Beau gözlədi, az qala ayaqlarını tərpətərək saatına baxdı. "Dörd dəqiqə qaldı!"
  
  Yorğun, əzilmiş, cızılmış və döyülmüş Dreyk bədənini hərəkətə keçirməyə məcbur etdi. Bu dəfə Alisiya onun yanında qaldı, sanki darıxdıqdan sonra bir az istirahət edə biləcəyini hiss etdi. Onlar bir çox digər restoranlar arasında Central Park South və Marea taparaq, turist izdihamını döydülər.
  
  Mey Nyu York üçün nisbətən təmkinli olan işarəyə işarə etdi.
  
  Bo qabağa qaçdı. Drake və digərləri onu qapıda tutdular. Ofisiant onlara, dağınıq görünüşlərinə, ağır pencəklərinə baxıb geri çəkildi. Gözlərindən aydın olurdu ki, o, əvvəllər dağıntılar, əzablar görüb.
  
  "Narahat olmayın" dedi Drake. "Biz ingilisiyik."
  
  Mai onun istiqamətinə nəzər saldı. "Yapon".
  
  Bo isə qaşını qaldıraraq kişilər otağının axtarışını dayandırdı. "Qətiyyən ingilis dili deyil."
  
  Drake bacardığı qədər zərifcəsinə qaçaraq hələ də bağlı olan restorandan keçdi, yol boyu stula və stola dəydi. Kişi tualeti kiçik idi, cəmi iki sidik və tualetdən ibarət idi. O, qabın altına baxdı.
  
  "Burada heç nə yoxdur" dedi.
  
  Beauregardın üzündə gərginlik hiss olunurdu. O, saatının düymələrinə toxundu. "Vaxt bitdi".
  
  Telefon zəng çalanda yaxınlıqda dayanan ofisiant atıldı. Drake əlini ona uzatdı. "Tələsmə. Zəhmət olmasa vaxtınızı ayırın".
  
  Onun qaça biləcəyini düşündü, amma daxili qətiyyəti onu boruya yönəltdi. Bu zaman Alisiya qadın tualetindən üzündə narahat ifadə ilə çıxdı. "O orada deyil. Bizdə bu yoxdur!"
  
  Drake vurulmuş kimi ürkdü. Ətrafına baxdı. Bu kiçik restoranda başqa tualet ola bilərmi? Bəlkə işçilər üçün kabinə var? Yenidən yoxlamalı olacaqdılar, amma ofisiant artıq telefonda idi. Gözləri Dreykə tərəf zilləndi və zəng edəndən gözləməsini istədi.
  
  "Bu Marsh adlı bir adamdır. Sənin üçün."
  
  Drake qaşlarını çatdı. "Məni adımla çağırdı?"
  
  "İngilis dedi." Ofisiant çiyinlərini çəkdi. "Onun dediyi bu idi."
  
  Bo onun yanında uzandı. "Və sən asanlıqla çaşqın olduğun üçün dostum, bu sənsən."
  
  "Sağlamlığın üçün".
  
  Drake telefonuna uzandı, bir əli yanağını ovuşdurdu, yorğunluq və gərginlik dalğası onu yudu. İndi necə uğursuz ola bilərdilər? Onlar bütün maneələri dəf etdilər, lakin Marsh hələ də hansısa şəkildə onlarla oynayır.
  
  "Bəli?"
  
  "Burada mart. İndi de görüm, nə tapmısan?"
  
  Drake ağzını açdı, sonra tez bağladı. Düzgün cavab nə idi? Ola bilsin ki, Marsh "heç nə" sözünü gözləyirdi. Ola bilər...
  
  Cavabdan cavaba tərəddüd edərək susdu.
  
  "Mənə nə tapdığını söylə, yoxsa növbəti dəqiqə ərzində iki Nyu Yorklunu öldürmək əmrini verəcəm."
  
  Drake ağzını açdı. Lənət olsun! "Tapdıq..."
  
  Mai daha sonra qadın tualetindən qaçaraq yaş plitələr üzərində sürüşərək böyrü üstə yıxılıb. Onun əlində kiçik ağ zərf sıxılmışdı. Beau bir neçə saniyə ərzində onun yanında oldu, zərfi götürdü və Dreykə verdi. Mai yerə uzanıb ağır-ağır nəfəs alırdı.
  
  Alisiya ağzı açıq ona baxırdı. "Bunu haradan tapmısan, Sprite?"
  
  "Oğlan dediklərini etdin, Taz. Və bu heç kimi təəccübləndirməməlidir, çünki onsuz da dörddə üçü kişisən".
  
  Alisiya qəzəbdən səssizcə qaynadı.
  
  Dreyk zərfi açarkən öskürdü. "Biz... tapdıq... bu... lənətə gəlmiş fləş disk, Marş. Lənət olsun, dostum, bu nədir?"
  
  "Əla işdir. Əla işdir. Bir az məyus oldum, amma hey, bəlkə növbəti dəfə. İndi sadəcə USB-yə yaxından baxın. Bu, sizin son imtahanınızdır və əvvəlki kimi, onu sizdən və ya NYPD-dən daha çox zəkaya sahib olan birinə təhvil vermək istəyə bilərsiniz."
  
  "Bu... tortun içidir?" Drake anladı ki, ofisiant hələ də yaxınlıqda dayanıb.
  
  Marş yüksək səslə güldü. "Oh, yaxşı, çox yaxşı. Gəlin, pişiyi çantadan buraxmayaq, elə deyilmi? Bəli, elədir. İndi qulaq as, mən sənə fləş diskin məzmununu sizdən daha yaxşı olanlara göndərmək üçün on dəqiqə vaxt verəcəyəm, sonra hər şeyi yenidən başlayaq."
  
  "Yox, yox, biz bilmirik." Drake, kiçik bir noutbuku gizlətdikləri kiçik bir bel çantası olan Meyə işarə etdi. Yapon qadın özünü yerdən qaldıraraq yaxınlaşdı.
  
  "Biz bütün bu şəhərdə quyruqlarımızı qovmayacağıq, Marsh."
  
  "Hmm, bəli, edəcəksən. Çünki mən belə deyirəm. Beləliklə, vaxt keçir. Laptopu işə salaq və bundan sonra gələnlərdən həzz alaq, elə deyilmi? Beş, dörd..."
  
  Partlayış sönən kimi Drake yumruğunu masaya çırpdı. Qəzəbi qanında qaynayırdı. "Qulaq as, Marsh..."
  
  Mikroavtobusun ön qanadının yemək otağına çırpılması nəticəsində restoranın pəncərəsi partlayıb. Şüşə sındı və parçalar havaya uçdu. Taxta, plastik və havan məmulatları otağa partladı. Mikroavtobus dayanmadı, təkərlərinə çırpıldı və kiçik otaqda sürətlə irəliləyərkən ölümün şagirdi kimi uğultu.
  
  
  ONCU FƏSİL
  
  
  Culian Marş sağa yuvarlananda mədəsində kəskin ağrı hiss etdi. Pizza parçaları yerə, bir kasa salat isə divanın üzərinə düşüb. O, gülüşünü tamamilə saxlaya bilməyib cəld yanlarından tutdu.
  
  Onun və Zoenin qarşısında dayanan alçaq masa, kiminsə vəhşi ayağı təsadüfən onu təpikləyəndə titrədi. Zoey ona dəstək olmaq üçün əlini uzadıb, başqa bir həyəcanlı hadisə baş verməyə başlayanda çiyninə tez bir zərbə vurdu. İndiyə qədər onlar Drake və onun ekipajının Edisondan çölə sıçramasını izləmişdilər - turist kimi geyinmiş bir adamın hadisəni küçənin o tayından lentə almasını olduqca asanlıqla izləyirdilər - sonra Broadway-in dəli tirəsini gördülər - bu isterik səhnə daha arabir idi, çünki Yerli terrorçunun sındıra bildiyi çoxlu təhlükəsizlik kameraları yox idi - sonra sement qarışdırıcının ətrafında hücumun necə inkişaf etdiyini tənəffüslə seyr etdi.
  
  Bütün bunlar xoş bir diqqəti yayındırır. Bir neçə dilim vetçina və göbələk yeyən və Facebook-da söhbət edən Marsh bir əlində birdəfəlik cib telefonu, digər əlində Zoenin budunu tutdu.
  
  Onların qarşısında hər biri on səkkiz düym olan üç ekran var idi. Drake and Company kiçik italyan restoranına girərkən cütlük indi çox diqqət çəkirdi. Marş vaxtı yoxladı və rəngarəng atəşfəşanlığa baxdı.
  
  "Lənət olsun, bu yaxındır."
  
  "Həyəcanlısan?"
  
  "Bəli, elə deyilmi?"
  
  "Yaxşı filmdir." Zoe donub qaldı. "Ancaq daha çox qana ümid edirdim."
  
  "Bir dəqiqə gözlə, sevgilim. Yaxşılaşmaq".
  
  Cütlük terror qruplarından birinə məxsus kirayə mənzildə oturub oynayırdılar; əsas, Marş düşündü. Orada dörd terrorçu var idi, onlardan biri əvvəlki xahişlə Marş üçün kinoteatra bənzər bir baxış sahəsi qurmuşdu. Pythian cütlüyü izləməkdən həzz alarkən, kişilər kənarda oturub kiçik bir televizorun ətrafında sıxışdılar, onlarla başqa kanala göz atdılar, xəbərlər axtarırdılar və ya zəng gözləyirdilər. Marş bilmirdi və əhəmiyyət vermədi. O, qeyri-adi xasiyyətə malik yaraşıqlı bir insan olduğunu yaxşı bildiyi üçün qəribə gizli baxışlara da məhəl qoymadı və bəzi insanlar - hətta başqa kişilər belə şəxsiyyəti qiymətləndirməyi xoşlayırdılar.
  
  Zoey əllərini boksçularının önündən aşağı sürüşdürərək ona bir az daha çox təşəkkür etdi. Lənət olsun, onun iti dırnaqları var idi.
  
  Acılı və hələ də nədənsə... xoşdur.
  
  O, bir anlıq nüvə portfelinə baxdı - kiçik bomba böyük bir kürək çantasında olmasına baxmayaraq, bu ifadəni başından tam çıxara bilmədi - və sonra ağzına bir az kürü atdı. Onların qarşısındakı süfrə təbii ki, möhtəşəm, qiymətsiz və dadsız məhsullardan ibarət idi, amma hamısı dadlı idi.
  
  Onun adını hayqıran nüvə bombası idi?
  
  Marsh hərəkətə keçməyin vaxtının gəldiyini anladı və cazibədar ofisiantla, sonra isə çox vurğulanan ingilislə danışaraq zəng etdi. Oğlanın səsinin qəribə tembrlərindən biri var idi - kəndlilərə xas olan bir şey - və Marş saitdən saiti ayırmağa çalışaraq əyri sifətlərə sahib idi. Asan iş deyil və qadınların əlləri Şelkunçik dəstinizi sıxdıqda bir az daha çətinləşir.
  
  "Mənə nə tapdığını söylə, yoxsa növbəti dəqiqə ərzində iki Nyu Yorklunu öldürmək əmrini verəcəm." Marş bunu deyən kimi gülümsədi, tələbələrinin otağın hər tərəfinə göndərdiyi əsəbi baxışlara məhəl qoymadı.
  
  İngilis bir az da tərəddüd etdi. Marş salat qabından düşmüş bir dilim xiyar tapdı və Zoenin saçına dərindən yapışdırdı. Heç fərq etmədiyi üçün deyil. Dəqiqələr keçdi və Marş getdikcə daha çox həyəcanlanaraq yanma kamerasında söhbət etdi. Yaxınlıqda bir şüşə soyuq Bollinqer var idi və o, böyük bir stəkan tökmək üçün yarım dəqiqə çəkdi. Zoe işləyərkən ona yaxınlaşdı və onlar eyni stəkandan, əlbəttə ki, əks tərəflərdən qurtum içdilər.
  
  "Beş" dedi Marsh telefona. "Dörd, üç..."
  
  Zoyanın əlləri xüsusilə israrlı oldu.
  
  "İki".
  
  İngilis onunla bazarlıq etməyə çalışdı, açıq-aydın nə baş verdiyini təəccübləndirdi. Marş planlaşdırdığı avtomobilin əvvəlcədən təyin olunmuş vaxtda qabaq pəncərədən çırpıldığını, indi nişan aldığını, sürətləndiyini və şübhəsiz restorana yaxınlaşdığını təsəvvür etdi.
  
  "Bir".
  
  Və sonra hər şey partladı.
  
  
  ON BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Dreyk restoranın divarına tərəf qaçdı, ofisiantın belindən tutub özü ilə birlikdə sürüklədi. Onun yuvarlanan bədənindən şüşə və kərpic qırıqları düşdü. Təkərləri restoranın döşəməsinə dəydikdə və maşının ortası pəncərənin eşikindən keçdi, arxa ucu indi yuxarı qalxaraq şüşənin üstündəki lintelə dəyərkən yaxınlaşan mikroavtobus yol tutmaq üçün qışqırdı. Metal sıyrılmış. Masalar çökdü. Kreslolar onun qarşısında zibil kimi yığılmışdı.
  
  Alicia da dərhal reaksiya verdi, masanın ətrafında gəzdi və sürüşdü, yeganə yarası sürətlə uçan bir taxta parçasının baldırındakı kiçik bir kəsik idi. Mai birtəhər hərəkət edən masanın üstündən heç bir zərər görmədən yuvarlanmağı bacardı və Bo bir addım irəli getdi, onun üzərindən tullandı və səthdən səthə tullandı, nəhayət, sıçrayış vaxtını elə təyin etdi ki, ayaqları və qolları yan divara dəydi və kömək etdi. salamat ensin.
  
  Drake başını qaldırdı, ofisiant onun yanında qışqırırdı. Alicia ittihamla baxdı.
  
  "Deməli, sən onu tutdun, elə deyilmi?"
  
  "Diqqətli ol!"
  
  Mikroavtobus hələ də irəliləyir, saniyəni yavaşlatır, amma indi aşağı yuvarlanan sərnişin pəncərəsindən silahın lüləsi çıxırdı. Alicia aşağı əyildi və örtüldü. Bir az daha geri çəkilə bilər. Dreyk tapançasını çıxarıb cəsədsiz əlinə altı güllə atdı, qapalı məkanda yüksək səslər mikroavtobusun qulaqbatırıcı gurultusu ilə rəqabət aparırdı. Bo artıq hərəkət edir, maşının arxasını yuvarlaqlaşdırırdı. Nəhayət, təkərlər fırlanmağı dayandırdı və dayandı. Sınıq stollar və stullar kapotdan və hətta damdan səpələnmişdi. Drake irəli getməzdən əvvəl ofisiantın zədələnmədiyinə əmin oldu, lakin o vaxta qədər Bo və Mey artıq maşında idilər.
  
  Beau sürücünün şüşəsini sındıraraq fiqurla mübarizə aparıb. Mai sınmış ön şüşədən yeri yoxladı və sonra parçalanmış taxta parçasını götürdü.
  
  "Xeyr" deyə Drake başladı, səsi bir az boğuq idi. "Ehtiyacımız var-"
  
  Lakin Mai qulaq asmaq fikrində deyildi. Bunun əvəzinə o, müvəqqəti silahı elə güclə ön şüşədən atdı ki, o, yerində titrəyərək sürücünün alnına möhkəm yapışdı. Adamın gözləri geri çevrildi və o, fransızın heyrət içində görünən Beau ilə mübarizəsini dayandırdı.
  
  "Həqiqətən məndə idi."
  
  Mai çiyinlərini çəkdi. "Düşündüm ki, kömək etməliyəm."
  
  "Kömək?" Drake təkrarladı. "Bizə bu alçaqlardan heç olmasa biri sağ lazımdır."
  
  "Və bu qeyddə" Alisiya səsləndi. "Mən yaxşıyam, ta. Baxmayaraq ki, Vendinin ofisiant eşşəyini xilas etdiyinizi görmək xoşdur".
  
  Dreyk dilini dişləyərək, Alicia'nın sadəcə onu ələ saldığını dərindən bilirdi. Beauregard artıq sürücünü maşından çıxarıb ciblərini gəzdirmişdi. Alisiya möcüzəvi şəkildə toxunulmamış noutbukun yanına getdi. USB sürücüsü yüklənməni başa vurdu və bir dəstə görüntü gətirdi - Dreykin qanını donduran gümüş qutuların narahatedici şəkilləri.
  
  "Bombanın içərisinə bənzəyir" dedi, naqilləri və röleləri araşdırdı. "Başqa bir şey olmamışdan əvvəl bunu Mura göndər."
  
  Alisiya maşının üstünə əyilib, tıqqıltı ilə uzaqlaşdı.
  
  Dreyk ofisiantın ayağa qalxmasına kömək etdi. "Yaxşısan, sevgilim?"
  
  "Mən... mən belə düşünürəm."
  
  "Nanə. İndi bizə lazanya hazırlamağa nə deyirsən?
  
  "Aşbaz... aşpaz hələ gəlməyib." Onun baxışları qorxu ilə məhv oldu.
  
  "Lənət olsun, mən elə bildim ki, onları mikrodalğalı sobaya atmısan."
  
  "Narahat olma". Mai yaxınlaşıb əlini ofisiantın çiyninə qoydu. "Onlar yenidən qurulacaq. Sığorta şirkəti bununla məşğul olmalıdır".
  
  "Ümid edirəm".
  
  Drake bu dəfə söyüş söyməmək üçün yenidən dilini dişlədi. Bəli, hər kəsin hələ də nəfəs alması bir nemət idi, amma Marş və onun yaxınları hələ də insanların həyatını məhv edirdi. Bir vicdan əzabı çəkmədən. Etika və narahatlıq yoxdur.
  
  Sanki telefon psixi əlaqə vasitəsilə zəng çaldı. Bu dəfə Drake telefona cavab verdi.
  
  "Sən hələ də təpikləyirsən?"
  
  Marşın səsi onu nəyisə vurmaq istəyinə səbəb oldu, lakin o, bunu ciddi şəkildə peşəkar şəkildə etdi. "Biz sizin fotolarınızı yönləndirmişik."
  
  "Oh, əla. Beləliklə, biz bunu bir az həll etdik. Ümid edirəm ki, gözlədiyiniz müddətdə qəlyanaltı üçün bir şey götürdünüz, çünki bu növbəti hissə - yaxşı, sizi öldürə bilər."
  
  Drake öskürdü. "Bilirsən ki, biz sənin bombanı hələ sınaqdan keçirməmişik."
  
  "Və bunu eşidəndə görürəm ki, siz yetişməyə çalışarkən işləri yavaşlatmaq istəyirsiniz. Bu olmayacaq, yeni dostum. Bu ümumiyyətlə baş vermir. Polisləriniz və agentləriniz, hərbçiləriniz və yanğınsöndürənləriniz yaxşı yağlanmış maşının bir hissəsi ola bilər, lakin onlar hələ də bir maşındır və sürəti artırmaq üçün onlara bir az vaxt lazımdır. Ona görə də bu vaxtdan səni parçalamaq üçün istifadə edirəm. Çox əyləncəlidir, mənə inanın."
  
  "Pythia bütün bunlardan nə əldə edir?"
  
  Marsh qışqırdı. "Oh, düşünürəm ki, bu boş raqamuffinlər qrupunun bu yaxınlarda partladığını bilirsiniz. Daha dəqiq bir şey olubmu? Onlara serial qatil, psixostalker, meqaloman və qısqanc bir ağa rəhbərlik edirdi. Onların hamısı eyni adam olub".
  
  Bu zaman Alisiya Dreykə yaxınlaşdı. "Onda bizə deyin - bu alçaq haradadır?"
  
  "Oh, yeni qız. Sarışınsan yoxsa asiyalısan? Çox güman ki, səsinə görə sarışındır. Sevgilim, onun harada olduğunu bilsəm, diri-diri dərisini soymağa icazə verərdim. Tayler Uebb həmişə bir şey istəyirdi. O, pifililəri harada tapacağını anladığı anda onları tərk etdi".
  
  "Hansı bazarda idi?" - Drake soruşdu, indi həm vaxt, həm də məlumat əldə edir.
  
  "Bu yer iyrənc bir yuvadır, düz deyirəm? Təsəvvür edin ki, orada edilən bütün sövdələşmələr onilliklər ərzində dünyaya təsir edəcək".
  
  "Ramses ona bir şey satdı" dedi Dreyk bunu sınayaraq.
  
  "Bəli. Əminəm ki, çətin Fransız kolbasa pastası sizə bunun nə olduğunu artıq söylədi. Yaxud həmişə ondan indi soruşa bilərsiniz."
  
  Beləliklə, bu onu təsdiqlədi. Restoranda gözü olmasa da, Marş onlara baxırdı. Drake Mura qısa mesaj göndərdi. "Bizə Uebbin hara getdiyini deyəcəksən?"
  
  "Yaxşı, ciddi, mən kiməm, Fox News? Sonra məndən nağd pul istəyəcəksən".
  
  "Mən bu terroristlə razılaşacağam."
  
  "Və əlinizdəki işə qayıdın." Marş bu sözləri dedi və sonra sanki əyləndi, qəfil güldü. "Bağışlayın, şəxsi zarafat. Ancaq indi təqibin nəzarət hissəsi ilə işimiz bitdi. İndi sizə öz tələblərimi bildirmək istəyirəm".
  
  "Ona görə də bizə deyin." Alisiyanın səsi yorğun idi.
  
  "Bunun nə qədər gülməli? Məni tam qane etməsəm bu bomba partlayacaq. Kim bilir, əzizim, bəlkə sənə sahib çıxmağa belə qərar verə bilərəm."
  
  Bir anın içində gözləri və ifadəsi qurumuş meşəni yandıracaq qədər yanan Alisiya getməyə hazır görünürdü.
  
  "Mən səninlə tək qalmaq istərdim" deyə pıçıldadı.
  
  Mart fasilə verdi, sonra sürətlə davam etdi. "Təbiət Tarixi Muzeyi, iyirmi dəqiqə."
  
  Drake saatını qoydu. "Daha sonra?"
  
  "Hmmm, nə?"
  
  "Bu, möhtəşəm bir memarlıq əsəridir."
  
  "Oh, yaxşı, əgər sən bu yerə çatmısansa, Xose Qonzales adlı kişi mühafizəçini soyunmağı təklif edərdim. Dünən axşam ortaqlarımızdan biri mənim tələblərimi pencəyinin astarına tikdi. Bəli və göndərənə qayıtmadan sənədləri daşımağın orijinal yolu."
  
  Drake cavab vermədi, əsasən çaşqın qaldı.
  
  "Mən nə düşündüyünüzü bilirəm" dedi Marş, yenə heyrətamiz zəka nümayiş etdirdi. "Niyə sadəcə sizə fotoları göndərib nə istədiyinizi mənə bildirməyəsiniz? Yaxşı, mən qeyri-adi insanam. Mənə dedilər ki, mənim iki tərəfim, iki ağlım və iki üzüm var, amma mən onları iki ayrı xüsusiyyət kimi görməyə üstünlük verirəm. Bir hissəsi əyilmiş, digəri əyilmişdir. Nə demək istədiyimi bilirsən?"
  
  Drake öskürdü. "Əlbəttə mən sənin kim olduğunu bilirəm."
  
  "Əla, onda bilirəm ki, on yeddi dəqiqə ərzində dörd parçalanmış cəsədi görəndə özümü həm heyrətamiz dərəcədə xoşbəxt, həm də inanılmaz dərəcədə əsəbi hiss edəcəyimi başa düşəcəksən. Səninlə. İndi isə əlvida."
  
  Xətt öldü. Drake saatının üzərinə kliklədi.
  
  İyirmi dəqiqə.
  
  
  ON İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Hayden və Kinimaka Ramses ilə vaxt keçirdilər. Terrorçu Şahzadə altı fut kvadratlıq hücrəsində yersiz görünürdü: çirkli, dağınıq və açıq-aşkar yorğun olsa da, qəfəsə salınmış şir kimi irəli-geri addımlayırdı. Hayden bədən zirehini geyindi, Glock və ehtiyat güllələrini yoxladı və Manodan da bunu etməsini istədi. Bundan sonra heç bir şans olmayacaq. Həm Ramses, həm də Mart, lazımınca qiymətləndirilməyəcək qədər ağıllı olduqları ortaya çıxdı.
  
  Bəlkə də terror mifi onun olmaq istədiyi yerdə idi.
  
  Hayden buna şübhə edirdi, çox şübhə edirdi. Qala daxilində gedən döyüş və cangüdəninin ümidsizcəsinə ölümü onun nə qədər qaçmaq istədiyini göstərdi. Həm də onun reputasiyası məhv oldu? Zərərləri düzəltmək üçün ümidsiz olmalı deyilmi? Ola bilsin, amma insan yenidən qura bilməyəcək dərəcədə məhv olmayıb. Kinimaka onlara bir cüt plastik stul gətirəndə Hayden onun addımlarını izləyirdi.
  
  "Bu şəhərdə nüvə silahı var" dedi Hayden. "Əminəm ki, Tayler Uebb və Culian Marşla müqavilə bağladığınızdan bəri bunu bilirsiniz. Sən bu şəhərdəsən, yeri gəlsə, yeraltı olmadığına əmin olacağıq. Təbii ki, izləyiciləriniz bilmirlər ki, bizdə varsınız..." O, onu elə orada saxlamağa icazə verdi.
  
  Ramses dayanıb yorğun gözləri ilə ona baxdı. "Sən, əlbəttə ki, xalqımın tezliklə Marşı öldürəcəyi, bombanın məsuliyyətini üzərinə götürəcəyi və onu partlatacağı aldadıcılığı nəzərdə tutursan. Bunu Uebb və onun cangüdənindən bilməlisiniz, çünki bunu bilən yeganə insanlardır. Bir də bilirsən ki, onlar mənim əmrimi gözləyirlər". Başını tərpətdi, sanki öz-özünə dedi.
  
  Hayden gözlədi. Ramses fərasətli idi, lakin bu, onun büdrəməyəcəyi demək deyildi.
  
  "Onlar partlayacaqlar" dedi Ramses. "Onlar öz qərarlarını verəcəklər"
  
  "Son bir neçə saatınızı demək olar ki, dözülməz edə bilərik" dedi Kinimaka.
  
  "Sən məni bunu ləğv etməyə məcbur edə bilməzsən" dedi Ramses. "Hətta işgəncə yolu ilə. Mən bu partlayışı dayandırmayacağam".
  
  "Nə istəyirsən?" Hayden soruşdu.
  
  "Danışıqlar olacaq"
  
  O, yeni dünya düşməninin üzünə diqqətlə baxaraq onu öyrəndi. Bu insanlar bunun müqabilində heç nə istəmirdilər, danışıqlar aparmaq istəmirdilər və ölümün Cənnətin hansısa görünüşünə doğru bir addım olduğuna inanırdılar. Bu bizi hara buraxır?
  
  Həqiqətən, harada? O, silahını tapdaladı. "Kütləvi qətl törətməkdən başqa heç nə istəməyən adamla öhdəsindən gəlmək asandır" dedi. "Başında bir güllə ilə."
  
  Ramses üzünü barmaqlıqlara sıxdı. "Onda davam et, Qərb qancığı."
  
  O ruhsuz gözlərdə parlayan dəlilik və həvəsi oxumaq üçün Haydenin mütəxəssis olmasına ehtiyac yox idi. Daha bir söz demədən mövzunu dəyişdi və ehtiyatla xarici qapını arxadan bağlayaraq otaqdan çıxdı.
  
  Heç vaxt çox diqqətli ola bilməzsiniz.
  
  Qonşu otaqda Robert Praysın kamerası var idi. Qaçılmaz təhlükə və onun potensial rolu səbəbindən katibi burada saxlamaq üçün icazə almışdı. O, Kinimaka ilə otağa daxil olanda Prays ona təkəbbürlü baxışlarla baxdı.
  
  "Bomba haqqında nə bilirsən?" - o soruşdu. "Bəs siz niyə Amazonda, terror bazarını ziyarət edirdiniz?"
  
  Qiymət çarpayısında oturdu. "Mənə vəkil lazımdır. Bəs siz nəyi nəzərdə tutursunuz? Bomba?"
  
  "Nüvə bombası" dedi Hayden. "Burada Nyu Yorkda. Özünə kömək et, ey pislik. İndi bizə bildiklərinizi söyləyərək özünüzə kömək edin".
  
  "Ciddi". Qiymətin gözləri böyüdü. "Mən heç bir şey bilmirəm".
  
  "Sən vətənə xəyanət etdin" dedi Kinimaka, bədənini kameraya yaxınlaşdırdı. "Belə xatırlanmaq istəyirsən? Nəvələriniz üçün epitaf. Yoxsa Nyu Yorku xilas etməyə kömək edən tövbəkar kimi tanınmağı üstün tutursunuz?
  
  "Nə qədər şirin desən də," Praysın səsi qıvrılmış ilan kimi cingildədi. "Mən "bomba" ilə bağlı heç bir danışıqlarda iştirak etməmişəm və heç nə bilmirəm. İndi xahiş edirəm, vəkilim".
  
  "Mən sizə bir az vaxt verəcəyəm" dedi Hayden. "Onda mən Ramsesi və səni bir kameraya yerləşdirəcəyəm. Bununla mübarizə edə bilərsiniz. Görək birinci kim danışır. Yaşamaqdansa ölməyi üstün tutur və hər bir canlını özü ilə aparmaq istəyir. Sən? Sadəcə əmin ol ki, intihar etməsən".
  
  Qiymət, deyəsən, onun bəzi sözlərindən narahat oldu. "Vəkilsiz?"
  
  Hayden arxaya çevrildi. "Səni siksin."
  
  Katibə ona baxdı. Hayden onu içəri bağladı və sonra Manoya tərəf döndü. "Hər hansı bir fikrin varmı?"
  
  "Mən maraqlanıram ki, Uebb bu işdə iştirak edirmi? O, başdan-başa fiqur olub".
  
  "Bu dəfə deyil, Mano. Uebb artıq arxamızda deyil. Əminəm ki, hamısı Ramses və Martdır".
  
  "Bəs sonra nə olacaq?"
  
  "Dreykə və uşaqlara başqa necə kömək edə biləcəyimizi bilmirəm" dedi Hayden. "Komanda artıq hər şeyin ortasındadır. Qapıları döyən polislərdən tutmuş, zəhmətlə qazandıqları pulların arxasında gizlənən casuslara, ordunun qurulmasına və NEST-in, Nüvə Fövqəladə Dəstək Qrupunun gəlişinə qədər Vətən hər şeyin qayğısına qaldı. Polislər hər yerdədir, əllərində olan hər şeylə. İstehkamçılar yüksək hazırlıq vəziyyətindədirlər. Ramsesi sındırmağın bir yolunu tapmalıyıq".
  
  "Onu gördünüzmü. Yaşaması və ya ölməsi vecinə olmayan adamı necə sındırarsan?"
  
  Hayden qəzəblə dayandı. "Biz cəhd etməliyik. Yoxsa sadəcə imtina edərdiniz? Hər kəsin bir tətikçisi var. Bu qurd nəyəsə əhəmiyyət verir. Onun sərvəti, həyat tərzi, gizli ailəsi? Kömək etmək üçün edə biləcəyimiz bir şey olmalıdır."
  
  Kinimaka Karin Blake-in kompüter təcrübəsini çağırmağı arzulayırdı, lakin qadın hələ də Fort Bragg rejiminə qapılmışdı. "Gəlin iş axtaraq."
  
  "Və dua et ki, vaxtımız olsun."
  
  "Onlar Ramsesin icazə verməsini gözləyirlər. Bir az vaxtımız var".
  
  "Sən də mənim kimi eşitdim, Mano. Gec-tez Marşı öldürüb partladacaqlar".
  
  
  ON ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Smit öz avtomobilini Manhettenin izdihamlı küçələrində sürərkən Dahl ziddiyyətli ünsiyyət mesajlarına qulaq asırdı. Xoşbəxtlikdən onlar uzağa getməli olmadılar və beton damarların hamısı tamamilə bağlanmadı. Görünürdü ki, gecəqondulardakı ən aşağı sərxoşdan tutmuş, ən zəngin, əyri milyarderə və aralarındakı hər kəsə qədər bütün məlumat verənlər komandası iştirak edirdi. Bu, bir çox ziddiyyətli hesabatlara səbəb oldu, lakin evdə etibarlıları təhrif olunmuşdan ayırmaq üçün mümkün olan hər şeyi etdilər.
  
  "Məlum kameralardan ikisinin yaxınlıqdakı məscidlə sıx əlaqəsi var" dedi Mur Dahl qulaqcıq vasitəsilə. Ünvanı diktə etdi. "Bizim orada gizli agentimiz var, baxmayaraq ki, o, kifayət qədər yenidir. Deyir, bura bütün günü təcrid olunub".
  
  Dahl heç vaxt nəyisə öhdəsinə götürə bilən insan deyildi. "Bu, məscid terminologiyasında əslində nə deməkdir?"
  
  "Bunun mənası nədi? Bu o deməkdir ki, lənətə gəl, ora get və heç olmasa Ramzesin bir hücrəsini təmizlə".
  
  "Vətəndaş əlaqəsi?"
  
  "Danışacaq çox şey yoxdur. Amma orada kim varsa, çətin ki, dua etsin. Bütün kommunal otaqları və yeraltı otaqları axtarın. Və hazır ol. Sevgilim tez-tez səhv etmir və mən bu məsələdə onun intuisiyasına güvənirəm".
  
  Dal məlumatları ötürdü və koordinatları GPS-ə daxil etdi. Xoşbəxtlikdən onlar demək olar ki, məscidin başında idilər və Smit sükanı bordürə tərəf çevirdi.
  
  "Providence" dedi Lauren.
  
  "Köhnə katanama verdiyim ad." Kensi xatırlayaraq ah çəkdi.
  
  Dahl jiletinin tokalarını bərkitdi. "Biz hazırıq? Eyni sistem. Biz güclü və sürətli zərbə vururuq, insanlar. Heç bir mərhəmət olmayacaq".
  
  Smit mühərriki söndürdü. "Mənimlə bağlı heç bir problem yoxdur"
  
  Maşından düşüb küçənin o tayındakı məscidi kəşf edəndə səhər hələ də onları salamlayırdı. Yaxınlıqda buxar tökülən qırmızı və ağ ventilyasiya var idi. Bir kəsişmədə yerləşən bina hər iki küçəni, rəngarəng pəncərələrini və icmanın uzadılmış fasad hissəsini əhatə edirdi. Binanın damında ətrafdakı beton fasadların fonunda qəribə və az qala bər-bəzəkli kiçik bir minarə dayanmışdı. Küçədən giriş bir cüt şüşəli qapıdan idi.
  
  "Biz içəri giririk" dedi Dahl. "İndi hərəkət et."
  
  Onlar qollarını uzadıb hərəkəti dayandıraraq məqsədyönlü şəkildə yolu keçiblər. İndi bir fasilə onlara hər şeyə başa gələ bilər.
  
  "Əla yer" Smit şərh etdi. "Orada qətiyyətli qrup tapmaq çətindir."
  
  Dahl Moore ilə əlaqə saxladı. "Biz yerindəyik. Bizim üçün başqa bir şeyiniz varmı?"
  
  "Bəli. Adamım məni əmin edir ki, kameralar yerin altındadır. O, qəbul olunmağa yaxındır, lakin bu gün bizə kömək edəcək qədər yaxın deyil".
  
  Dahl xəbəri başqa bir səkidən keçərkən və məscidin ön qapılarını itələyərkən çatdırdı. Hissləri güclənərək, yavaş-yavaş içəri keçdilər, gözləri bir az sönük işığa uyğunlaşdı. Ağ divarlar və tavan qızıl işıq lampaları və qırmızı və qızılı naxışlı xalça ilə birlikdə işığı əks etdirirdi. Bütün bunlar qeydiyyat sahəsinin arxasında yerləşirdi, burada kişi onlara ört-basdır edilməmiş şübhə ilə baxırdı.
  
  "Mən sizə kömək edə bilərəm?"
  
  Dahl NIZƏ ID-sini göstərdi. "Bəli, dostum, edə bilərsən. Bizi gizli yeraltı girişinizə apara bilərsiniz".
  
  Qəbul işçisi çaşqın görünürdü. - Bu nədir, zarafatdır?
  
  "Kənara çəkil," Dahl əlini uzatdı.
  
  "Hey, sənə icazə verə bilmərəm..."
  
  Dahl adamı köynəyindən tutub piştaxtanın üstünə qoydu. "Düşünürəm ki, kənara çəkil dedim."
  
  Komanda tələsik ötüb məscidin əsas binasına daxil oldu. Ərazi boş idi və arxadakı qapılar bağlı idi. Dahl Smith və Kenzie-dən sığınacaq gözlədi və sonra onları iki dəfə təpiklədi. Taxta parçalandı və panellər yerə düşdü. Bu zaman arxadakı foyedən səs-küy və hay-küy eşidildi. Komanda ərazini əhatə edərək mövqe tutdu. Üç saniyə keçdi, sonra xüsusi təyinatlılar komandirinin üzü və dəbilqəsi yan divarın arxasından çıxdı.
  
  "Sən Dalsan?"
  
  İsveçli güldü. "Bəli?"
  
  "Bizi Mur göndərdi. HIT. Oyununuzu dəstəkləmək üçün buradayıq".
  
  "Bizim oyunumuz?"
  
  "Bəli. Yeni məlumat. Siz səhv lənətə gəlmiş məsciddəsiniz və onlar olduqca dərin qazılıblar. Onları sıradan çıxarmaq üçün cəbhədən hücum tələb olunacaq. Biz isə ayaqları hədəfləyirik".
  
  Dalın xoşuna gəlməsə də, burada işləməyin prosedurunu, etiketini başa düşürdü. Xüsusi təyinatlıların onsuz da daha yaxşı yerə sahib olması zərər vermədi.
  
  "Yol göstər" dedi Dahl.
  
  "Biz. Düzgün məscid yolun kənarındadır".
  
  "O biri tərəfdə..." Dahl and içdi. "GPS axmaqlığı."
  
  "Onlar bir-birinə çox yaxındırlar." Zabit çiyinlərini çəkdi. "Və bu ingilis söyüş sözü ürəkaçandır, amma lənətə gəlmiş eşşəklərimizi yerindən tərpətməyin vaxtı deyilmi?"
  
  Dəqiqələr keçdi, komandalar bir-birinə qarışdı və yenidən yolu keçərkən basqınçılar qrupu yaratdılar. Bir dəfə yığılandan sonra bir an belə boşa getmədi. Tam miqyaslı hücum başladı. Həmin şəxslər binanın qabağına hücum edərək, qapıları yıxıb və foyeyə soxulublar. İkinci dalğa onların arasından keçdi və onlara deyilən yerləri axtarmağa başladı. Mavi qapı tapıldıqdan sonra kişi onun üzərinə partlayıcı yerləşdirərək partladıb. Dahlın gözlədiyindən çox daha geniş, lakin xüsusi təyinatlıların açıq şəkildə ümid etdiyi bir radiusda partlayış baş verdi.
  
  "Bubi tələsi" dedi lider ona. "Onlardan daha çox olacaq."
  
  İsveçli bir az daha rahat nəfəs aldı, artıq gizli agentlərin dəyərini bilirdi və indi onlara haqqını verməyi unutmadı. Gizli iş polisin ən məkrli və taleyüklü üsullarından biri idi. Bu, düşmənə nüfuz edə bilən və bununla da insanların həyatını xilas edə bilən nadir və qiymətli agent idi.
  
  Xüsusi təyinatlılar az qala dağılmış otağa daxil olub, sonra uzaq qapıya tərəf dönüblər. O, açıq idi və zirzəmiyə girişi aydın şəkildə örtürdü. Birinci adam yaxınlaşanda aşağıdan atəş səsləri eşidildi və bir güllə otağın hər tərəfinə səkildi.
  
  Dahl Kensiyə baxdı. "Hər hansı bir fikrin varmı?"
  
  "Məndən soruşursan? Niyə?"
  
  "Bəlkə də belə bir otağın olduğunu təsəvvür etdiyim üçün."
  
  "Kolu döymə, lənətə gəl, Dal, yaxşı? Mən sizin heyvan qaçaqmalçısı deyiləm. Mən yalnız ona görə buradayam... çünki..."
  
  "Bəli, niyə buradasan?"
  
  "Mən həqiqətən bilmək istərdim. Bəlkə getməliyəm..." Qadın tərəddüd etdi, sonra ah çəkdi. "Qulaq as, bəlkə başqa bir yol var. Ağıllı cinayətkar etibarlı bir qaçış yolu olmadan ora enməzdi. Bəs əsl terror hüceyrələri ilə? Kim bilir belə intihara meylli əclaflarla?"
  
  "Düşünməyə vaxtımız yoxdur" dedi xüsusi təyinatlıların komandiri onun yanında oturaraq. "Bu uşaqlar üçün rollerboldur."
  
  Dahl, Kenzinin sözlərini düşünərkən komandanın fışqıran qumbaralarını çıxardığını seyr etdi. Qəsdən sərt, o inanırdı ki, onların arxasında qayğıkeş bir ürək və ya heç olmasa birinin sınmış qalıqları var. Kensi bu parçaları birləşdirməyə kömək edəcək bir şeyə ehtiyac duydu - amma nə qədər ümidini itirmədən axtarış apara bilərdi? Ola bilsin ki, bu gəmi artıq qəzaya uğrayıb.
  
  SWAT komandası hazır olduqlarını bildirdi və sonra taxta nərdivandan istifadə edərək cəhənnəmin çılğın formasını buraxdı. Qumbara atılanda və sonra partlayanda komandalar önə keçdi, Dahl komandiri dirək mövqeyinə itələdi.
  
  Smith itələdi. "Döşlərinizi hərəkət etdirin."
  
  Qaçaraq, dərhal pulemyot atəşi ilə qarşılaşdılar. Dahl bilərəkdən ard-arda dörd mərtəbədən aşağı sürüşmədən, tapançasını çəkib cavab atəşi açmadan əvvəl kir döşəməyə, masa ayaqlarına və silah qutularına nəzər saldı. Smit onun qarşısında burulub, dibinə sürüşdü və yan tərəfə süründü. SWAT komandası arxadan irəliləyərək, atəş xəttində əyilərək və titrəmədən irəliləyib. Güllələr atəşdən sonra geri qayıtdı, ölümcül yaylım atəşləri zirzəmiyə deşildi və qalın divarları parçaladı. Dahl yerə ən dibinə dəyəndə dərhal ssenarini yüksək qiymətləndirdi.
  
  Burada dörd hüceyrə üzvü var idi ki, bu da əvvəlki kamerada gördüklərinə uyğun gəlirdi. Üçü diz çökmüş, qulaqlarından qan axmış, əlləri alnına sıxılmış vəziyyətdə idi, dördüncüsü isə sağ-salamat görünür və hücum edənlərə şiddətli atəş açırdı. Ola bilsin ki, daha üç nəfər onu əhatə edirdi, lakin Dahl dərhal canlı bir məhbus tapmağın yolunu tapdı və atıcını nişan aldı.
  
  "Oh yox!" Xüsusi təyinatlıların lideri anlaşılmaz şəkildə onun yanından qaçdı.
  
  "Hey!" Dahl zəng etdi. "Nə-"
  
  Cəhənnəmin ən pis növünün ortasında yalnız bunu əvvəllər yaşamış insanlar fasiləsiz hərəkət edə bilər. Xüsusi təyinatlıların rəhbəri ona tanış olan işarəni aydın şəkildə sezdi və yalnız həmkarlarının həyatı haqqında fikirləşdi. Dahl tətiyi özü çəkərkən, terrorçunun bir əlindən dolu qumbara atdığını, digər tərəfdən isə silahını atdığını gördü.
  
  "Ramses üçün!" - deyə qışqırdı.
  
  Zirzəmi ölüm tələsi idi, bu canlıların ovlarını aldatdığı kiçik bir otaq idi. Otağın ətrafına səpələnmiş başqa tələlər var, qəlpə partlayanda işə salınacaq tələlər. Dahl, bu jestin sırf akademik olduğunu bilsə də, terrorçunu gözlərinin arasından vurdu - bu, onları xilas etməyəcəkdi.
  
  Kərpic divarları olan bu kiçik otaqda, dar şəraitdə deyil, çünki qumbara partlamazdan əvvəl son saniyələr geri sayılır.
  
  
  ON DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Dahl dünyanın qaranlığa qərq olduğunu gördü. O, vaxtın necə sürünən bir sürətlə yavaşladığını, hər bir canlı ürəyin döyüntüsünün sonsuz anlarda necə ölçüldüyünü gördü. Qumbara sıçrayaraq kiçik göbələk buludunda yerdən toz və kir qaldırarkən, onun gülləsi terrorçunun kəllə sümüyünün içinə girib, ətrafında tıqqıldadı və kürəyindən partladı və geniş qan bulaqının arasında divara dəydi. Bədən zəiflədi, həyat artıq getdi. Qumbara ikinci səkdirmə üçün düşdü və Dahl silahı onun üzündən uzaqlaşdırmağa başladı.
  
  Qiymətli saniyələr qaldı.
  
  Üç terrorçu hələ də diz çökmüş, inildəmiş və məğlub olmuşdular və qarşıdan gələni görmürdülər. Xüsusi təyinatlıların uşaqları impulslarını cilovlamağa və ya pilləkənlərlə yuxarı qalxmağa çalışdılar.
  
  Smit baxışlarını həyatının son görüşü olan Dala çevirdi.
  
  Dahl bilirdi ki, Kensi, Lauren və Yorgi pilləkənlərin başındadır və bir anlıq onların episentrdən kifayət qədər uzaqda olduqlarına ümid edirdi.
  
  Yenə də bütün bunlar mənim uşaqlarım üçündür...
  
  Qumbara ikinci səkdirmənin zirvəsində partladı, bu səs bir anlıq İsveçlinin indiyə qədər eşitdiyi ən yüksək səs idi. Sonra bütün səslər qəflətən söndü, çünki fikir yox oldu...
  
  Gözləri irəli dikilmişdi və gördüklərinə inana bilmirdi.
  
  SWAT lideri bacardığı qədər sürətlə qaçdı, nə olduğunu bilərdi və mümkün qədər çox insanı xilas etmək əzmində idi və bunu edə biləcək yeganə adam olduğunu dərhal anladı. Qaçması onu qumbaranın üstündən qaldırdı və partlamadan bir saniyə əvvəl birbaşa onun üzərinə düşməsinə imkan verdi. Kevlar vasitəsilə ət-sümük partladı, ancaq otaqda zəncirlənmiş dayananlara dəymədi. Partlayış boğuldu və sonra söndü.
  
  Dahl öz gözlərinə inana bilməyib boğazını təmizlədi. Həmkarlarının fədakarlığı onu həmişə alçaldırdı, lakin bu başqa səviyyədə idi.
  
  Mən... Adını belə bilmirdim.
  
  Bununla belə, terrorçular onun qarşısında diz çökdülər.
  
  Dahl son bir neçə pillədə qaçdı, göz yaşları gözlərini bulandırdı, hətta üç kişini kürəyinə təpiklədi. Smit onların gödəkçələrini cırdı. Görünüşdə partlayıcı jiletlər yox idi, lakin Smit onun yanında diz çökərkən bir adamın ağzından köpük gəlirdi. Digəri isə əzab içində qıvrılırdı. Üçüncüsü yerə sancıldı, hərəkətsiz qaldı. Dahl kişinin qütb papağı kimi qorxunc baxışlarını öz nifrəti ilə qarşıladı. Kenzi getdi və İsveçlinin diqqətini çəkdi, Dahla baxdı, buz kimi mavi gözləri o qədər aydın, soyuq və duyğularla dolu idi ki, onlar geniş, əriyən bir mənzərə kimi görünürdü və deyə biləcəyi yeganə sözləri ağzına aldı.
  
  "O, özünü qurban verərək bizi xilas etdi. Mən... Onunla müqayisədə özümü çox qüsurlu, çox yazıq hiss edirəm".
  
  Dahl, bütün günlərində heç vaxt şərh verə bilməyib. İndi etdi.
  
  Smit hər üç adamı axtardı, daha çox qumbara, güllə və kiçik silah tapdı. Ciblərdəki kağızlar və qeydlər əzilmişdi, ona görə də yığılan adamlar onları vərəqləməyə başladılar.
  
  Digərləri başlarını aşağı salaraq həlak olmuş liderlərinə yaxınlaşdılar. Bir nəfər diz çöküb məmurun kürəyinə toxunmaq üçün əlini uzadıb.
  
  Üçüncü terrorçu öldü, hansı zəhəri qəbul etməsindən asılı olmayaraq, zəhərin qüvvəyə minməsi həmkarlarına nisbətən daha uzun sürdü. Dahl həvəssiz baxdı. Qulaqcığı səsləndikdə və Murun səsi beynini doldurduqda o, qulaq asdı, lakin cavab tapa bilmədi.
  
  "Beş kamera" dedi Mur ona. "Mənbələrimiz Ramsesin cəmi beş kamerası olduğunu öyrəniblər. Siz iki ilə qarşılaşdınız, üçü qalır. Mənim üçün yeni məlumatın varmı, Dal? Salam? ordasan? Nə baş verir?"
  
  Dəli isveçli Murun səsini kəsən kiçik düyməni basdı. Ən azı bir neçə saniyə susaraq hörmətini bildirmək istədi. Aşağıdakı bütün kişilər və qadınlar kimi, o, yalnız bir kişinin böyük fədakarlığı sayəsində sağ qaldı. Bu adam bir daha nə gün işığını, nə də batan günəşi görməyəcək, onun üzünə əsən isti mehi hiss etməyəcək. Dahl bunu onun üçün yaşayacaqdı.
  
  Nə qədər ki, sağ idi.
  
  
  ON BEŞİNCİ FƏSİL
  
  
  On yeddi dəqiqə.
  
  Drake Bo-nun yolunu izlədi, 59-da sola kəsildi və birbaşa Columbus Circle olan xaosa doğru getdi. Binalardan onun solunda bayraqlar dalğalanır, sağında isə ağaclarla bəzədilmiş yaşıl zolaq uzanırdı. Onların qabağında əsasən şüşədən tikilmiş yaşayış binası dayanırdı, pəncərələri hələ doğan günəşin şüaları altında xoş bir şəkildə parıldayırdı. Sarı taksi yolun kənarına çəkildi, sürücüsü arxada səkidə yarışan dörd yaxşı geyinmiş sprinter görəcəyini gözləyirdi, lakin Bo kişiyə ikinci nəzər salmadı. Dairə şəlalələri, heykəlləri və oturacaqları olan geniş beton məkan idi. Turistlər kürək çantalarını yığıb su içərək orda-burda dolaşırdılar. Qrupun ortasını kəsərək tərləyən idmançılar, daha sonra az da olsa kölgəlik təmin edən ağacların altına qaçan Drake.
  
  Maraqlı gözlərdən uzaq.
  
  Çoxlu ekstremalları ilə sərt, həyəcanlı küçələr - şəbəkə boyunca ənənəvi kilsələr arasında yer uğrunda yarışan əzəmətli, dağınıq göydələnlər - və onun sağındakı yaşıllıqda hökm sürən mütləq sülh və əmin-amanlıq Drake'i qeyri-reallıq hissi ilə doldurdu. Bu yer necə dəli idi? Bu nə qədər yuxudur? Fərqlər ağlasığmaz dərəcədə həddindən artıq idi.
  
  O, Marşın onları nə qədər yaxından izlədiyi ilə maraqlanırdı, lakin çox da fikirləşmirdi. Bu, bir insanın ölümünə səbəb ola bilər. Evə qayıdarkən, onlar hətta indi də kanalı tapmağa çalışırdılar ki, onu mənbəyinə qaytarsınlar.
  
  Qrup sürətini artırdıqca parlaq kürə yavaş-yavaş sola çevrildi. Alisiya və Mey yaxından arxada qaçırdılar, izləyirdilər, lakin bu sürətlə bütün qabiliyyətlərindən istifadə edə bilmirdilər. Düşmən hər yerdə, hər kəs ola bilər. Qaranlıq şüşələri olan yoldan keçən sedan daha yaxından yoxlama tələb etsə də, uzaqda gözdən itdi.
  
  Drake vaxtı yoxladı. On bir dəqiqə qaldı.
  
  Və yenə də anlar, saniyə saniyə keçdi. Dreykin dərhal tanıdığı açıq boz rəngli binanın yolun üzərində görünməsi ilə Bo sürətini azaltdı. Yenə də qaçaraq Alisiya və Meyə tərəf döndü. "Odinlə hekayə zamanı döyüşdüyümüz binada. Lənət olsun, sanki bir ömür keçdi".
  
  "Helikopter yan tərəfə dəyməyib?" Alisiya soruşdu.
  
  "Bəli, və bir Tyrannosaurus Rex tərəfindən hücuma məruz qaldıq."
  
  Təbiət Tarixi Muzeyi bu baxımdan nisbətən kiçik görünürdü, əgər varsa, yanlış fikirdir. Səkidən ön qapılara qədər çıxan pillələr var idi, hazırda bir qrup turistlə dolu idi. Yol kənarında dayanan zaman dizel və benzinin qarışmış iyiləri onlara hücum edib. Mühərriklərin səsi, cingiltili buynuzlar və arabir qışqırıq səsləri hələ də onların hisslərini əzablandırırdı, amma heç olmasa, buralarda tıxac var idi.
  
  "İndi dayanma" dedi Alicia. "Təhlükəsizliyin harada olacağı barədə heç bir fikrimiz yoxdur."
  
  Drake nəqliyyatı dayandırmağa və onların keçməsinə icazə verməyə çalışdı. "Ümid edək ki, o, xəstə olduğunu deməyib."
  
  Xoşbəxtlikdən, nəqliyyat az idi və qrup yolu asanlıqla keçə bildi. Bir dəfə muzeyin pilləkənlərinin dibində dırmaşmağa başladılar, lakin arxalarında təkərlərin gur səsini eşidəndə qəfil dayandılar.
  
  Drake düşündü: Yeddi dəqiqə.
  
  Onlar nəzarətsiz dəlilik səhnəsinə çevrildilər. Dörd nəfər tüfəng hazır vəziyyətdə maşından düşdü. Dreyk qaçmağa çalışdı, muzeyin qapılarından tullandı və ziyarətçiləri səpələdi. Bo tez silahını çıxarıb düşməni nişan aldı. Atışma səsləri eşidildi. Qışqırıqlar səhəri parça-parça etdi.
  
  Drake yüksək atladı və aşağı yumruq atdı, səkiyə dəyərkən yuvarlandı və çiyninin bədəninin bütün gücünü aldığı ağrıya məhəl qoymadı. Hücum edən şəxs sedanın kapotuna tullanıb və artıq Mai silah gücü ilə tutub. Dreyk maşına tərəf yuvarlandı və sonra ayağa qalxdı, xoşbəxtlikdən tüfəngin əli çatan məsafədə idi. Əlini uzatdı, daha çox təhdid və diqqət tələb etdi.
  
  Alisiya digər tərəfə getdi, pillələri təmizlədi və Teodor Ruzveltin atlı heykəlini onunla hücum edənlərin arasına qoydu. Buna baxmayaraq, onlar atəş açdılar, güllələr bürünc tökmələrə dəydi. Alicia silahını çıxartdı və digər tərəfə qaçdı. İki adam indi maşınların üstündə idilər və mükəmməl hədəflər vururdular. Mülki insanlar hər tərəfə qaçaraq ərazini təmizlədilər. O, dizləri üstə çökən terrorçunu nişan aldı, lakin onun davamlı atəşi ona doğru hərəkət edərək onu gizlənməyə məcbur etdi.
  
  Mey və Bo muzeyin əsas girişinin yaxınlığında kiçik bir girintili tağda sıxışaraq, daş işlərin arasından keçən güllə axınından qaçmaq üçün bir-birinə sıxışdılar. Beau divara tərəf dayanmışdı, tərpənə bilmirdi, amma Mey çölə baxırdı, arxası fransıza çevrildi.
  
  "Bu... yöndəmsizdir," Beauregard şikayətləndi.
  
  "Və çox şanslısan ki, qamış kimi arıqsan" deyə Mai cavab verdi. Başını çölə çıxarıb yaylım atəşi açdı. "Bilirsən, səninlə ilk dəfə qarşılaşanda, deyəsən, tez-tez divarlardakı çatlar arasında sürünürdün."
  
  "Bu, indi faydalı olardı."
  
  "Tüstü kimi." Mai atəşə tutaraq yenidən çölə çıxdı. Güllələr onun başının üstündəki marşrutu izləyirdi.
  
  "Hərəkət edə bilərikmi?"
  
  "Yumruq almaq istəməyincə yox."
  
  Dreyk öz silahından istifadə etməyə vaxtının olmadığını anladı və buna görə də rəqibinin silahının qarşısını almağa çalışdı. Ona çata bilməyəcəyini çox gec başa düşdü - oğlan çox yüksək idi - və sonra lülənin ona tərəf döndüyünü gördü.
  
  Getmək üçün heç bir yer.
  
  İnstinkt onu raket kimi deşdi. Geri çəkilərək, o, maşının şüşəsini təpikləyib, şüşəni sındırıb, daha sonra terrorçu atəş açan kimi içəri girib. Onun arxasında səki köpükləndi. Drake boşluqdan sıxaraq sürücü oturacağına girdi, dəri cırıldadı, oturacaqların forması onun keçməsini çətinləşdirdi. Nə gələcəyini bilirdi. Güllə maşının damına, oturacağına və döşəməsinə dəyib. Drake daha sürətli qarışdı. Mərkəz kupe əlcək kupesindən və iki böyük stəkan saxlayıcıdan ibarət idi ki, o, bədənini sərnişin oturacağına qaldırarkən ona tutmaq üçün nəsə verirdi. Daha çox güllə amansızcasına damı yarırdı. Drake qışqırdı, vaxt qazanmağa çalışdı. Axın bir anlıq dayandı, lakin sonra Drake arxaya söykənib pəncərəni yüklədikcə daha da sürətlə başladı.
  
  Drake arxa oturacağa dırmaşdı, güllə onun kürəyinin ortasında yaraları yandırdı. O, özünü səliqəsiz bir yığının içində tapdı, nəfəsi kəsildi və fikirləri yox oldu. Bir anlıq tərəddüd atıcının da dayanmasına səbəb olmuşdu, sonra adam Alisiyanın atəşi altına düşdü. Drake içəridən arxa qapının kilidini açdı və sürüşərək çölə çıxdı, üzü betona basdırıldı və hara getdiyini görə bilmədi.
  
  İstisna...
  
  Maşının altında. O, maşının altına çətinliklə sığaraq yuvarlandı. İndi qara şassi, borular və egzoz sistemini gördü. Daha bir güllə yuxarıdan atılaraq, ayaqlarının yayılmış V formalı əzələləri arasındakı boşluğa dəydi. Drake sakitcə fit çalaraq nəfəsini verdi.
  
  Bu oyunu iki nəfər oynaya bilər.
  
  Ayaqlarını tərpətərək, bədənini yerlə maşının qabağına doğru hərəkət etməyə məcbur etdi və getdiyi zaman Glock-u çəkdi. Sonra əvvəlki güllə dəliklərindən nişan alaraq, adamın harada olması lazım olduğunu təxmin etdi. O, hər dəfə mövqeyini bir az dəyişərək ardıcıl altı atəş açıb, sonra sürətlə maşının altından çıxıb.
  
  Terrorçu qarnından yapışaraq onun yanına düşüb. Tüfəng zərbə ilə onun yanına düşüb. O, ümidsizcə ona və kəmərinə əlini uzadarkən, Drake onu çox uzaq məsafədən vurdu. Risklər risk etmək üçün çox böyük idi, əhali çox həssas idi. Əzələlərindəki ağrılar ona əzab verirdi ki, o, dik durmaqda çətinlik çəkir, maşının kapotuna baxır.
  
  Alicia Ruzvelt heykəlinin arxasından sıçrayaraq bir neçə güllə ataraq yenidən gözdən itdi. Onun hədəfi digər maşının ön tərəfində idi. Daha iki terrorçu birtəhər divara sıxılmış kimi görünən Mey və Bo-nu nişan almağa çalışsa da, Meyin dəqiq atəşi terrorçuları uzaqlaşdırıb.
  
  Drake saatına baxdı.
  
  İki dəqiqə.
  
  Onlar yaxşı və həqiqətən sikilmişdilər.
  
  
  ON ALTINCI FƏSİL
  
  
  Drake terrorçuları öz üzərinə götürdü. HK-ni buraxaraq, Bo və Meyi narahat edən ikisinə diqqət yetirdi. Biri dərhal yıxıldı, həyatı betona yayıldı, sərtləşmiş bir ürək üçün çətin bir ölüm. Digəri isə son anda güllə alaraq geri çevrildi, lakin yenə də atəşə cavab verə bildi. Dreyk adamın hücumunu güllələrlə izlədi və ölümü onun ardınca buraxdı. Nəhayət, adamın gedəcək yeri yox idi və dayandı, sonra oturdu və Dreykin silahı onun təhdidinə son qoyarkən, May istiqamətində sonuncu dəfə atəş etdi.
  
  Mey bunun gəldiyini gördü və Bo-nu yerə yıxdı. Fransız etiraz etdi və yöndəmsiz bir yığın yerə düşdü, lakin Mey onun hərəkət etməsinə mane olaraq dirsəkləri ilə onu yerə sıxdı. Parçalar başlarının olduğu yerdə divardan çıxdı.
  
  Bo baxdı. "Sağ ol, Mai."
  
  "Ki ni sinayde."
  
  Drake indiyə qədər qalan sonuncu terrorçunun diqqətini çəkmişdi, lakin bunların heç biri əhəmiyyət kəsb etmirdi. Yalnız ruhundakı dəhşətli qorxu önəmli idi. Yalnız ürəyinin çarəsiz döyüntüləri önəmli idi.
  
  Son müddəti qaçırdılar.
  
  Mey və Bo-nun qaçaraq muzeyə girdiyini görəndə onun əhvalı bir az yüksəldi, sonra Alisiya gizləndiyi yerdən çıxdı ki, sonuncu terrorçunu layiq olduğu qəzəbli cəhənnəmə göndərdi. Başqa bir kişi səkidə qanlar içindədir. Daha bir can itirdi və qurban oldu.
  
  Onlar sonsuz idi, bu insanlar. Onlar fırtınalı dəniz idi.
  
  Drake daha sonra sonuncu, ehtimal ki, ölmüş terrorçunun ayağa qalxıb səndələdiyini gördü. Drake, yəqin ki, jilet geyindiyini düşünürdü. O, yellənən çiyinləri nişan alıb atəş açdı, lakin güllə hədəfə cəmi millimetr çatmadı. Yavaş-yavaş nəfəs alaraq ikinci atışı nişan aldı. İndi kişi diz çökdü, sonra yenidən ayağa qalxdı və növbəti anda Facebook və ya İnstaqramda şöhrət anlarını çəkməyə çalışan kameralarla insanların, izləyənlərin, yerlilərin və uşaqların izdihamının içinə çıxdı.
  
  Drake səndələyərək Alisiyaya tərəf getdi. "Deməli, bu Ramzesin hücrələrindən biri idi?"
  
  "Dörd kişi. Tam olaraq Dahl təsvir etdiyi kimi. Bu, komanda olaraq qarşılaşdığımız üçüncü hüceyrə olacaq".
  
  "Və biz hələ martın şərtlərini bilmirik."
  
  Alisiya küçələrə, yola və dayanmış, tərk edilmiş avtomobillərə baxdı. Meyin qışqırtısı onların diqqətini çəkən kimi o, arxaya çevrildi.
  
  "Bizim bir gözətçimiz var!"
  
  Drake pilləkənlərlə yuxarı qalxdı, başını aşağı saldı, hətta silahını yerə qoymağa çalışmadı. Bu hər şey idi, bu onların bütün dünyası idi. Marsh zəng etsəydi, bəlkə də...
  
  Xose Qonzales ona cib telefonu verdi. "Sən eyni ingilissən?"
  
  Drake gözlərini yumdu və cihazı qulağına qoydu. "Bataqlıq. sən tələffüz edirsən..."
  
  Pifiyanın gülüşü onun sözünü kəsdi. "İndi, indi adi lənət sözlərinə əl atmayın. Qarğışlar savadsızlar üçündür, ya da mənə belə deyiblər. Yoxsa əksinədir? Amma təbrik edirəm, yeni dostum, sən sağsan!"
  
  "Bizi məğlub etmək üçün bir neçə yumruqdan çox şey lazım olacaq."
  
  "Oh, əminəm. Nüvə bombası bunu edə bilərmi?
  
  Drake qəzəbli ifadələrini qeyri-müəyyən müddətə davam etdirə biləcəyini hiss etdi, lakin o, ağzını bağlamaq üçün şüurlu bir səy göstərdi. Alicia, Mey və Beau telefonun ətrafında sıxışdılar və Xose Qonzales əvvəlcədən xəbər vermə hissi ilə baxırdılar.
  
  "Pişik sənin dilini uddu? Oh, hey, niyə Qonzalesin zənglərinə cavab vermirdin?
  
  Dreyk qan axmağa başlayana qədər yuxarı dodağını dişlədi. "Mən buradayam."
  
  "Bəli, bəli, görürəm. Amma sən harada idin... um... dörd dəqiqə əvvəl?"
  
  Drake susdu.
  
  "Yazıq qoca Xose telefona özü cavab verməli idi. Nə danışdığımdan xəbərim yox idi".
  
  Drake Marşın fikrini yayındırmağa çalışdı. "Bizim pencəyimiz var. Harada-"
  
  "Sən mənə qulaq asmırsan, ingilis. Gecikdin. Gecikməyin cəzasını xatırlayırsanmı?"
  
  "Bataqlıq. Aldatmağı dayandırın. Tələblərinizin yerinə yetirilməsini istəyirsiniz, yoxsa yox?"
  
  "Mənim tələblərim? Yaxşı, əlbəttə ki, mən yaxşı və hazır olduğuma qərar verəndə bunlar yerinə yetiriləcək. İndi siz üçünüz, yaxşı əsgər olun və orada gözləyin. Sadəcə bir neçə yemək sifariş edəcəyəm."
  
  Drake and içdi. "Bunu etmə. Bunu etməyə cəsarət etmə!"
  
  "Tez danış."
  
  Xətt öldü. Dreyk üç cüt perili gözlərə baxdı və onların sadəcə özünün əksi olduğunu başa düşdü. Onlar uğursuz oldu.
  
  Nəhəng bir səylə telefonu əzməkdən özünü saxlaya bildi. Alicia Vətən üçün qaçılmaz təhlükə barədə məlumat verməyi öz üzərinə götürdü. Mai Qonzalesin pencəyini çıxartmağa məcbur etdi.
  
  "Gəlin bu işi bitirək" dedi. "Biz qarşımızda olanlarla məşğul oluruq və bundan sonra baş verə biləcəklərə hazırlaşırıq."
  
  Drake üfüqləri skan etdi, beton və ağaclarla örtülmüş, zehni və ürəyi uzaq, Martın niyyətləri ideyası ilə əzildi. Yaxın bir neçə dəqiqə ərzində günahsızlar öləcək və o, yenidən uğursuzluğa düçar olsa, daha çox olacaq.
  
  "Mart bu bombanı partlatacaq" dedi. "Nə deyirsə. Əgər tapmasaq, bütün dünya əziyyət çəkəcək. Biz ən kənarındayıq..."
  
  
  ON YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  Mart güldü və gülüşlə telefonu qapatdı. Zoey özünü ona daha da sıxdı. "Əminliklə ona göstərdin" deyə mırıldandı.
  
  "Oh, bəli, indi ona daha çox göstərəcəyəm."
  
  Marş başqa bir ocaqlı cib telefonunu çıxardı və artıq yaddaşında saxladığı nömrəni yoxladı. Bunun ona lazım olduğuna əmin olub tez nömrəni yığıb gözlədi. Kobud və təsirli cavab verən səs onun gözləntilərini təsdiqlədi.
  
  "Nə edəcəyini bilirsən" dedi.
  
  "Bir? Yoxsa iki?
  
  "İki, razılaşdığımız kimi. Sonra sənə yenidən ehtiyacım olsa, davam et."
  
  "Əlbəttə, rəis. Mobil telefon proqramım vasitəsilə yeniliklərdən xəbərdar olurdum. Mən bu hərəkətdən mütləq zövq alacaqdım".
  
  Mart xoruldadı. "Sən terrorçusan, Stiven?"
  
  "Yaxşı, yox, mən özümü o sinifə qoymazdım. Həqiqətən yox."
  
  "Sizə ödənilən işi gör. Elə indi."
  
  Marsh ekranlardan birini şəhər kamerasına, sadəcə olaraq, qonşu müəssisələrin səkidə kimin gəlib-getdiyini izləmək üçün istifadə etdiyi mini müşahidə cihazına keçirdi. Stiven bu xüsusi küçədə xaosa səbəb olacaqdı və Marş ona baxmaq istədi.
  
  Zoe daha yaxşı baxmağa çalışaraq əyildi. "Yaxşı, bu gün başqa nə edəcəyik?"
  
  Martın gözləri böyüdü. "Bu sizə kifayət deyil? Və siz birdən-birə böyük pis Pythias-a qoşulmağa dəvət olunmuş bir qadın üçün bir az yumşaq, bir az yumşaq görünürsən, Miss Zoe Şirs. Niyə bu? Məndəki dəliliyi xoşladığına görəmi?"
  
  "Mən belə düşünürəm. Və bir az daha çox. Ola bilsin ki, şampan başıma gəlib".
  
  "Yaxşı. İndi sus və bax".
  
  Sonrakı bir neçə anlar Marşın istədiyi kimi keçdi. Normal kişilər və qadınlar gördükləri şeydən, hətta sərt olanlardan da çəkinərdilər, lakin Marş və Şirs buna soyuqqanlılıqla baxırdılar. Daha sonra Marşa çəkilişləri saxlamaq və əlavə edilmiş qeydlə video mesaj vasitəsilə ingilisə göndərmək cəmi beş dəqiqə çəkdi: Bunu Vətənə göndər. Tezliklə sizinlə əlaqə saxlayacam.
  
  O, bir qolunu Zoeyə doladı. Onlar birlikdə aşağıdakı təqib ssenarisini öyrəndilər, bu ssenaridə ingilis və onun üç adamı əslində hələ başlamamışdan çox gec gələcəklərini bilirdilər. Mükəmməl. Və sondakı xaos... qiymətsizdir.
  
  Marş xatırladı ki, otaqda başqa adamlar da var. Əsas Ramses hüceyrəsi və onun üzvləri. Onlar mənzilin uzaq küncündə elə sakit oturmuşdular ki, onların üzlərini çətinliklə xatırlayırdı.
  
  "Hey" deyə səsləndi. "Xanımın şampan şərabı bitib. Sizlərdən biri onu təmizləyə bilərmi?"
  
  Bir adam ayağa qalxdı, gözləri o qədər nifrətlə doldu ki, Marş titrədi. Ancaq ifadə tez maskalandı və başın sürətli bir tərpənməsinə çevrildi. "Əlbəttə bilər".
  
  "Mükəmməl. Daha bir butulka kifayət edər".
  
  
  ON SƏKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  Dreyk tələblərin siyahısını axtararkən Mayın gözətçinin gödəkçəsini açmasına baxdı. Alicia və Beau toplaşan izdihamı skan etdilər, demək olar ki, üçüncü hüceyrənin qalan sonuncu üzvünün bir növ hərəkət edəcəyinə əmin oldular. Vətən yoluna cəmi iki dəqiqə qalmışdı. Yaxınlıqda polislər toplaşarkən sirenlər səsləndi. Drake bilirdi ki, bu vaxta qədər zirvəyə çatan hadisələr bütün Nyu-Yorkluları qorxuya salacaq və turistləri heyrətə salacaq. İnsanların küçələrdən kənarda qalması yaxşı bir fikir ola bilər, amma Ağ Ev həqiqətən başqa nə edə bilərdi?
  
  Radiasiya detektorları olan dronlar səmada dövrə vurdu. Metal detektorlar diqqətə layiq olan hər kəsi dayandırdı, çoxunu da. Ordu və NEST burada idi. Küçələrdə o qədər agentlər gəzirdi ki, sanki veteranların görüşü idi. Əgər Daxili İşlər Departamenti, FTB, CIA və NSA işlərini düzgün yerinə yetirsəydilər, Marş çox güman ki, tapılacaqdı.
  
  Drake saatına baxdı. Bu kabusun başlamasından bir saatdan bir az artıq vaxt keçdi.
  
  Hamısı budur?
  
  Alisiya onu dürtdü. "O, bir şey tapdı."
  
  Dreyk Mai-nin Qonzalesin xarab olmuş gödəkçəsindən qatlanmış kağız parçası götürməsinə baxdı.
  
  Nyu-York sakini onu görəndə ürkdü və hər əlində cırıq qol götürdü. "Şəhər mənə kompensasiya verəcəkmi... təzminat..."
  
  "Şəhər sizə bəzi məsləhətlər verə bilər" dedi Alisiya qətiyyətlə. "Növbəti dəfə bir az isti yağdan istifadə edin. Pis şirkət üçün pul verməyin".
  
  Qonzales susdu və sürüşdü.
  
  Drake may ayına qədər getdi. Marşın tələbləri ağ A4 vərəqində ən böyük şriftlə çap edilib. Ümumiyyətlə, onlar olduqca sadə idilər.
  
  "Beş yüz milyon dollar" dedi Mai. "Və başqa heç nə".
  
  Tələbinin altında kiçik bir əlyazma ilə təzadlı yazılmış bir cümlə var idi.
  
  "Təfərrüatlar tezliklə izlənəcək."
  
  Drake bunun nə demək olduğunu dəqiq bilirdi. "Onlar bizi mümkün olmayanın növbəti təqibinə göndərəcəklər."
  
  Beauregard izdihamı seyr etdi. "Və biz, şübhəsiz ki, nəzarət altında qalırıq. Şübhəsiz ki, bu dəfə yenə uğursuzluğa düçar olacağıq".
  
  Drake toplanan izdiham tərəfindən qaldırılan cib telefonlarının sayını itirdi, sonra mobil telefonunda mesajın küt vızıltısını eşitdi və ekrana baxdı. Hələ o, video linkinə klikləməmişdən əvvəl onun baş dərisi qabaqcadan xəbər vermə hissi ilə qaşınmağa başlayıb. "Uşaqlar" dedi və ətrafa toplaşarkən cihazı qolunun uzunluğunda tutdu.
  
  Foto ağ-qara idi, lakin kamera sabit idi və Dreykin ən pis kabuslarından birini aydın göstərirdi. "Bunun heç bir mənası yoxdur" dedi. "Nə baş verdiyini bilməyən insanları öldürmək. Bu qorxutmaq üçün deyil, bu mənfəət üçün deyil. Bu... üçün..." O, davam edə bilmədi.
  
  "Gözəldir" Mai nəfəs aldı. "Hər gün bu dib qidalandırıcıların daha çoxunu qazırıq. Ən pisi isə odur ki, onlar bizim icmaların tam ürəyində yaşayırlar".
  
  Drake bir dəqiqə itirmədi və Vətənə bir keçid göndərdi. Marşın mobil telefon nömrəsini havadan çıxara bilməsi, indiyə qədər əldə etdiyi hər şeyi nəzərə alsaq, o qədər də təəccüblü deyildi. Ona kömək edən terrorçular açıq-aşkar piyada əsgərlərdən daha çox idi.
  
  Drake polislərin öz işlərini gördüklərini izləyirdi. Alicia ona yaxınlaşdı, sonra təsadüfən şalvarının ayağını çəkdi. "Bunu görürsən?" - mahnı oxuyan səslə dedi. "Sən səhrada götümü təpikləmək istəyəndə anladın. Və hələ də təzədir. Bu iş nə qədər sürətlə irəliləyir".
  
  Onun sözləri Dreykdə birdən çox təəssürat yaratdı. Onların əlaqəsinin, yeni cazibəsinin bir xatirəsi var idi; May və Bo üçün aralarında nəsə baş verdiyinə dair nəticə; və indiyə qədər öz həyatına daha açıq bir istinad - nə qədər tez hərəkət etdi və hər şeyi necə yavaşlatmağa çalışdı.
  
  Birbaşa atəş xəttində.
  
  "Əgər bundan sağ çıxsaq" dedi. "SPEAR komandası bir həftə istirahət edir."
  
  "Torsti artıq Barbadosa bilet bron edib" dedi Alicia.
  
  "Səhrada nə oldu?" Mai bu barədə düşündü.
  
  Dreyk saatına, sonra telefonuna baxdı və qəribə, sürreal anı tutdu. Lazımsız ölüm və artan təhlükə ilə, sonsuz təqib və amansız döyüşlə qarşı-qarşıya qalan onlar indi ayaqlarını təpikləyirdilər və bir neçə dəqiqəlik möhlət almaq məcburiyyətində qaldılar. Təbii ki, onlara gərginlikdən, son nəticədə onların ölümünə səbəb ola biləcək artan narahatçılıqdan qurtulmaq üçün vaxt lazım idi... Amma Alisiyanın bunu etmək üsulu həmişə bir qədər qeyri-ənənəvi olub.
  
  "Bikini. Çimərlik. Mavi dalğalar" dedi Alicia. "Bu mənəm".
  
  "Yeni ən yaxşı dostunuzu özünüzlə aparırsınız?" Mai gülümsədi. "Kenzie?"
  
  "Bilirsən, Alicia, mən düşünmürəm ki, Dahl komanda tətili sifariş edib" dedi Dreyk yarı zarafatla. "Daha çox ailə tətili kimi."
  
  Alicia hönkürdü. "Nə əclaf. Biz Ailəyik".
  
  "Bəli, amma onun istədiyi kimi deyil. Bilirsiniz, Joanna və Dahl bir az vaxta ehtiyac duyurlar.
  
  Amma Alicia indi Meye baxırdı. "Və bu ilkin lağaya cavab olaraq, Sprite, yox, mən Drakeyi götürməyi düşünürdüm. Sizə yaraşırmı?"
  
  Drake səssiz fit çalaraq dodaqlarını büzərək cəld baxdı. Onun arxasında Bo şərhini eşitdi.
  
  "Bu o deməkdir ki, sən və mən artıq işimizi bitirmişik?"
  
  Meyin səsi sakit idi. "Düşünürəm ki, qərar vermək Mettdən asılıdır."
  
  Oh sağ ol. Çox sağ ol, lənət olsun.
  
  Öz telefonu zəng çalanda o, az qala rahatlamışdı. "Bəli?"
  
  "Burada mart. Mənim kiçik əsgərlərim sürətli qaçmağa hazırdırmı?
  
  "Siz o günahsız insanları öldürdünüz. Görüşəndə görəcəm ki, buna görə cavab verəcəksən".
  
  "Yox, dostum, cavab verəcəksən. Siz mənim tələblərimi oxuyursunuz, elə deyilmi? Beş yüz milyon. Bu, kişilər, qadınlar və kiçik inəklərlə dolu bir şəhər üçün kifayət qədər məbləğdir."
  
  Drake dişlərini qıcayaraq gözlərini yumdu. "Bundan sonra nə var?"
  
  "Ödəniş detalları, əlbəttə. Mərkəzi stansiyaya gedin. Mərkəzi kafelərdən birində gözləyirlər". Bir ad çəkdi. "Səliqəli şəkildə qatlanmış və hansısa bir ruhun piştaxtanın kənarındakı sonuncu masanın alt tərəfinə yapışdırdığı zərfin içinə yapışdırılmışdı. İnanın, ora çatanda başa düşəcəksiniz".
  
  "Bunu etməsək necə olar?" Drake nə qaçan hüceyrə üzvünü, nə də ən azı iki başqa hüceyrənin mövcudluğunu unutmadı.
  
  "Sonra yükümü daşımaq üçün növbəti eşşəyi çağıracağam və pişi dükanını partlatacağam. Sizə yaraşırmı?"
  
  Drake qısaca onu ələ keçirdikdən sonra Marşla nə edə biləcəyini xəyal etdi. "Nə qədər?"
  
  "Oh, on dəqiqə kifayətdir."
  
  "On dəqiqə? Bu boş şeydir, Mart və siz bunu bilirsiniz. Mərkəzi stansiya buradan iyirmi dəqiqədən çox məsafədədir. Bəlkə də iki dəfə çoxdur".
  
  "Mən heç vaxt demədim ki, getməlisən."
  
  Drake yumruqlarını sıxdı. Onlar uğursuzluğa düçar olmuşdular və hamı bunu bilirdi.
  
  "Mən sizə nə deyəcəm" dedi Marsh. "Yoldaş ola biləcəyimi sübut etmək üçün bunu on iki dəqiqəyə dəyişəcəyəm. Və saymaqla..."
  
  Drake qaçmağa başladı.
  
  
  ON doqquzuncu fəsil
  
  
  Beau GPS-də Grand Central Stansiyanın koordinatlarını yazarkən Dreyk yola qaçdı. Alisiya və Mey bir addım arxada qaçdılar. Lakin bu dəfə Dreyk dırnaqlarla səyahət etməyi planlaşdırmırdı. Marşın təyin etdiyi inanılmaz dərəcədə sıx qrafikə baxmayaraq, cəhd edilməli idi. Muzeyin yaxınlığında üç avtomobil, iki Corolla və bir Civic avtomobili tərk edildi. Yorkshireman onlara ikinci nəzər salmadı. İstədiyi bir şey idi...
  
  "İçəri gir!" Alicia Civic-in açıq qapısında dayandı.
  
  "Bu, kifayət qədər sərin deyil" dedi.
  
  "Biz burada dayanıb gözləməyə vaxt itirə bilmərik..."
  
  "Bu kifayətdir" deyən Drake, Mərkəzi Parkdan yenicə çıxmış güclü F150 pikap maşınının yolun kənarında boş dayandığı yerə qədər yavaş-yavaş hərəkət edən at və karetanın arxasında gördü.
  
  Ona tərəf qaçdı.
  
  Alicia və Mey arxasınca qaçdılar. "Mənimlə zarafat edir?" Alicia may ayında bir tirad başlatdı. "Ata minməyim üçün heç bir yol yoxdur. Heç vaxt!"
  
  Heyvanın yanından sürüşərək sürətlə sürücüdən avtomobilini onlara borc verməsini xahiş etdilər. Drake qaz pedalına basdı və bordürdən uzaqlaşarkən rezin yandırdı. Beau sağa işarə etdi.
  
  "Mərkəzi Parkdan keçin. Bu, 79-cu küçənin eninədir və Madison prospektinə aparır.
  
  "Bu mahnını sevirəm" dedi Alisiya. "Tiffany haradadır? Mən acam."
  
  Beau ona qəribə baxdı. "Bura restoran deyil, Miles."
  
  "Və Madison Avenue pop qrupu idi" dedi Drake. "Cheyney Coates-in rəhbərliyi altında. Sanki kimsə onu unuda bilər". O, udqundu, birdən xatırladı.
  
  Alicia güldü. "Cəfəngiyat. Mən sadəcə əhval-ruhiyyəni yüngülləşdirməyə çalışmağı dayandıracağam. Bunun üçün hər hansı bir səbəb var, Drakes? O, fahişə idi?"
  
  "Hey, dayan!" O, sürətlə gedən maşını 79-cu küçəyə yönəltdi, bu küçə asılmış ağaclarla hündür divarla əhatə olunmuş tək geniş zolaqlı idi. "Bəlkə bağlayın. Və gözəl aparıcı".
  
  "Diqqətli ol!"
  
  Silverado düym hündürlüyündəki mərkəzi ehtiyatın üzərindən keçərək onları vurmağa cəhd edərkən Meyin xəbərdarlığı onların avtomobilini xilas etdi. Dreyk sükan arxasındakı üzü gördü - üçüncü kameranın sonuncu üzvü. O, qaz pedalını basdı və o, hamını öz yerinə oturmağa məcbur etdi, digər avtomobil isə arxaya dönüb təqib etdi. Birdən onların Mərkəzi Parkdakı yarışı daha ölümcül xarakter aldı.
  
  "Silverado"nun sürücüsü ehtiyatsızlıqla idarə edib. Drake bir neçə taksinin yanından keçmək üçün sürətini azaltdı, lakin onların təqibçisi fürsətdən istifadə edərək onları arxadan vurdu. F150 sürüşdü və sürüşdü, lakin sonra heç bir problem olmadan özünü düzəltdi. Silverado taksiyə dəyib və onu başqa yola çıxaraq istinad divarına çırpıb. Drake kəskin şəkildə sola, sonra sağa, taksi xəttini keçmək üçün döndü, sonra isə yolun açıq hissəsinə sürətləndi.
  
  Onların arxasında duran terrorçu əlində silahla pəncərədən çölə söykənib.
  
  "Düşün!" Drake qışqırdı.
  
  Güllələr hər bir səthə - avtomobilə, yola, divarlara və ağaclara nüfuz edirdi. Adam qəzəbdən, həyəcandan və yəqin ki, nifrətdən də öz yanında idi, vurduğu zərəri vecinə almamışdı. F150-nin arxa oturacağında əyləşən Beau "Glock"u çıxarıb və arxa pəncərədən çölə atıb. Soyuq hava kabinəyə daxil oldu.
  
  Solda bir sıra binalar göründü, sonra isə qarşıdakı səki ilə gəzən bir neçə piyada. Drake indi yalnız İblisin seçimini görürdü - yoldan keçən birinin təsadüfən ölümü və ya Grand Central Stansiyaya gecikmək və bunun nəticələri ilə üzləşmək.
  
  Səkkiz dəqiqə qaldı.
  
  79-cu küçəyə dönən Dreyk irəlidə yaşıl budaqları olan qısa bir tunel gördü. Onlar bir anlıq qaranlığa girəndə o, təqib edənin divara çırpılacağını və ya ən azı xaosda silahını itirəcəyini ümid edərək əyləc pedalına basdı. Əvəzində o, onların ətrafında gəzdi, güclü maşın sürdü və keçərkən yan pəncərədən atəş açdı.
  
  Pəncərələri partlayan kimi hamı yerindən tərpəndi, güllənin fiti onlar eşitməzdən əvvəl sönəcəkdi. İndi Alicia özü başını çıxartdı, silahı nişan aldı və Silveradoya atəş etdi. İrəlidə sürətini artırdı, sonra yavaşladı. Drake sürətlə boşluğu bağladı. Daha bir körpü yaranmışdı və artıq ikiqat sarı xətlərin hər iki tərəfində hərəkət sabit idi. Drake, öz qanadı az qala digər maşının arxasına toxunana qədər boşluğu bağladı.
  
  Terrorçu bədənini çevirərək tapançanı çiyninə tuşlayıb.
  
  Əvvəlcə Alisiya atəş etdi, güllə Silveradonun arxa pəncərəsini sındırdı. Sürücü çaşıb qalmışdı, çünki onun avtomobili yoldan çıxaraq az qala qarşıdan gələn tıxaclara sürükləndi və siqnallar melodik şəkildə partlamağa başladı. Alicia daha da əyildi.
  
  "Bu sarı saç parçası ətrafda uçur" dedi Mey. "Mənə sadəcə bir şeyi xatırladır. İndi onlara nə deyirlər? Bu... kolli?
  
  Daha çox çəkiliş. Terrorçu cavab atəşi açıb. Dreyk qaçış sürmə texnikalarından bacardığı qədər təhlükəsiz istifadə edirdi. Qarşıdakı nəqliyyat yenidən azalmışdı və o, yolun qarşıdakı zolağına dönərək Silveradonu ötmək şansından istifadə etdi. Onun arxasında Mey pəncərəni aşağı yuvarladı və klipi başqa bir avtomobilə boşaldıb. Drake arxaya söykəndi və arxadan mənzərəni öyrəndi.
  
  "Hələ də gəlir."
  
  Qəflətən Mərkəzi Park sona çatdı və sıx Beşinci prospektin kəsişməsi sanki onlara tərəf atıldı. Maşınlar sürəti azaldır, dayanır, piyadalar yol ayrıclarında gəzir, səkilərdə düzülürdülər. Drake sarı rəngə boyanmış, hazırda yaşıl olan əyləc işıqlarına cəld nəzər saldı.
  
  Beşinci prospektin hər iki tərəfində çox uzun ağ avtobuslar düzülmüşdü. Drake əyləci basdı, lakin terrorçu yenidən onların arxa işıqlarına çırpıldı. Sükan vasitəsilə o, arxa tərəfin əsdiyini hiss etdi, fəlakət potensialını gördü və idarəetməni bərpa etmək üçün fırlanmadan çıxdı. Maşın yol ayrıcından düzəldi, Silverado cəmi bir düym arxada qaldı.
  
  Avtobus onların qabağına çıxmağa çalışdı və Dreykə sol tərəfi aşağı və yolun ortasına qədər sürməkdən başqa çarəsi qalmadı. Qucağında metal qırıntılar və şüşə qırıldı. Silverado növbəti dəfə ona çırpıldı.
  
  "Beş dəqiqə" Bo sakitcə dedi.
  
  Vaxt itirmədən sürətini artırdı. Tezliklə Medison prospekti göründü, Chase Bankın boz fasadı və qara rəngli J.Crew qarşıdakı görmə sahəsini doldurdu.
  
  "Daha iki" dedi Bo.
  
  Yarış avtomobilləri birlikdə kiçik boşluqdan kiçik boşluğa doğru qaçaraq avtomobilləri yanlara və daha yavaş maneələrin ətrafında sındırdılar. Drake bir növ siren olmasını arzulayaraq daim buynuzu basdı və Alicia piyadaları və sürücüləri sürətlə uzaqlaşmağa məcbur etmək üçün havaya atəş etdi. NYPD avtomobilləri artıq uğuldayırdı və onların ardınca dağıntı izi buraxırdılar. O, artıq fərq etmişdi ki, ehtiramla rəftar edilən yeganə nəqliyyat vasitələri böyük qırmızı yanğınsöndürənlərdir.
  
  "İrəli" dedi Bo.
  
  "Başa düşdüm" Dreyk Leksinqton prospektinə gedən keçidi gördü və ona tərəf qaçdı. Mühərriki işə salaraq maşını sürətlə döngədən çıxardı. Təkərlərdən qalxan tüstü insanların bütün səkidə qışqırmasına səbəb olub. Burada yeni yolda avtomobillər hər iki tərəfdə yaxından park edilmişdi və platformaların, furqonların və birtərəfli küçələrin xaosu hətta ən yaxşı sürücüləri belə təxmin etməyə davam edirdi.
  
  "Uzaq deyil" dedi Bo.
  
  Trafik azaldıqca Drake şansını qabaqda gördü. "May" dedi. "Bangkoku xatırlayırsan?"
  
  Superkarda dişlilərin dəyişdirilməsi kimi hamar olan Mai Glock-a yeni jurnal taxdı və oturacağında dəyişərək təhlükəsizlik kəmərini açdı. Alisiya Dreykə, Dreyk isə arxa görüntü güzgüsünə baxdı. Silverado bütün gücü ilə içəri girərək Böyük Mərkəzi Stansiyaya və qaynayıb-qarışan izdihama yaxınlaşanda onları vurmağa çalışırdı.
  
  Mai oturacağında oturdu, indi sınmış arxa pəncərədən çölə söykəndi və itələməyə başladı.
  
  Alisiya Drake dürtdü. "Banqkok?"
  
  "Bu sizin düşündüyünüz kimi deyil."
  
  "Oh, bu heç vaxt olmur. Siz mənə Taylandda baş verənlərin Taylandda da davam edəcəyini söyləyəcəksiniz".
  
  Mai kiçik boşluqdan sürüşərək paltarını cırdı, lakin bədənini hərəkət etməyə məcbur etdi. Dreyk küləyin ona dəydiyini, qumun gözlərini sancdığını gördü. O, arxasınca gələn terrorçunun şokdan gözlərini qırpdığını görüb.
  
  Silverado yaxınlaşdı, heyrətləndirici dərəcədə yaxınlaşdı.
  
  Mai yük maşınının arxasına atıldı, ayaqları aralandı və silahını qaldırdı. O, nişan aldı və sonra yük maşınının arxasından atəş açmağa başladı, güllələr başqa bir maşının şüşələrini sındırdı. Binalar, avtobuslar, işıq dirəkləri rahat keçirdi. Mai tətiyi təkrar-təkrar çəkdi, küləyə və maşının hərəkətinə əhəmiyyət vermədi, diqqətini yalnız onları öldürəcək adama yönəltdi.
  
  Drake sürəti sabit saxlayaraq sükanı mümkün qədər sabit saxladı. Bu dəfə dua etdiyi kimi onların qabağından bir maşın belə keçmədi. Mey ayaqları üzərində möhkəm dayandı, konsentrasiyası istər-istəməz bir anda bir şeyə yönəldi. Drake onun bələdçisi idi.
  
  "İndi!" - səsinin zirvəsində qışqırdı.
  
  Alisiya oturduğu yerdən konfet atmış uşaq kimi arxaya çevrildi. "O, nə edəcək?"
  
  Drake əyləci çox yumşaq, hər dəfə bir millimetr basdı. Mai ikinci klipi taxdı və sonra yük maşınının çarpayısına qalxaraq birbaşa arxa qapıya tərəf qaçdı. Silverado sürücüsü vəhşi ninjanın başqa bir maşından birbaşa onun sürətlə qaçdığını görəndə gözləri daha da böyüdü!
  
  Mai arxa qapıya çatdı və ayaqlarını yelləyərək, qollarını yelləyərək havaya tullandı. O, gizlilik, bacarıq və gözəlliyin təcəssümü olan nazik havada zərif bir şəkildə qövslə keçərkən cazibə qüvvəsi onu aşağı çəkməzdən bir an əvvəl idi, lakin sonra o, başqasının avtomobilinin kapotuna batdı. O, dərhal əyildi, ayaqlarına və dizlərinə zərbə almağa və tarazlığını saxlamağa imkan verdi. Dözülməz metalın üstünə enmək asan olmadı və Mai cəld ön şüşəyə doğru uçdu.
  
  Silverado-nun sürücüsü əyləci bassa da, tapançanı onun üzünə tuşlamağı bacarıb.
  
  Mai, qəfil zərbə onun içindən keçərkən, onurğasını və çiyinlərini gücləndirərək dizlərini araladı. Onun silahı əlində qaldı, artıq terrorçuya tuşlanmışdı. İki güllə atdı və hırıldadı, ayağı hələ də əyləc pedalında idi, köynəyinin qabağını qan ıslatdı və irəli yıxıldı.
  
  Mai sürünərək maşının kapotuna çıxdı, əlini şüşənin içərisinə götürdü və sürücünü çıxardı. Gücünü bərpa etmək üçün ona nəzakət göstərməsinə icazə verə bilməzdi. Ağrıdan dolmuş gözləri onunla görüşdü və fiksasiya etməyə çalışdı.
  
  "Necəsən... necəsən..."
  
  Mai onun üzünə yumruq vurdu. Daha sonra avtomobil Drake-in arxasına çırpılarkən o, dayandı. İngilis özü idarə edən avtomobil hansısa təhlükəli, təsadüfi istiqamətə dönməzdən əvvəl onu "tutmaq" üçün qəsdən sürəti azaldıb.
  
  "Deməli, Banqkokda belə etdin?" Alisiya soruşdu.
  
  "Belə bir şey".
  
  "Və sonra nə oldu?"
  
  Drake baxdı. "Heç bir fikrim yoxdur, sevgilim."
  
  Qapıları açdılar, taksinin yanında, Grand Central Stansiyaya çata bildikləri qədər yaxın dayandılar. Mülki sakinlər onlara baxaraq geri çəkildilər. Ağıllılar qaçmağa döndü. Daha onlarla insan cib telefonlarını çıxarıb şəkil çəkdirməyə başladı. Drake səkiyə atıldı və dərhal qaçmağa başladı.
  
  "Vaxt bitdi", - Beauregard onun yanında mızıldandı.
  
  
  İyirminci fəsil
  
  
  Dreyk mərkəzi vağzalın əsas salonuna girib. Nəhəng bir boşluq sağa-sola, yuxarıda isə yüksəkdə əsnəyirdi. Parlaq səthlər və cilalanmış döşəmələr sistemi şoka saldı, gediş və gəliş lövhələri hər yerdə yanıb-sönürdü və insanların axını aramsız görünürdü. Beau onlara Cafe é-nin adını xatırlatdı və terminalın planını göstərdi.
  
  "Əsas lobbi" dedi Mai. "Sağa dönün, eskalatorları keçin."
  
  Toqquşmadan qaçmaq üçün yarış, fırlanma və heyrətamiz akrobatik hərəkətlər göstərərək komanda stansiyanı yarıb. Dəqiqələr keçdi. Qəhvə dükanları, Belçika şokolad dükanları və simit stendləri bir-birinə qarışıb, onların qarışmış ətirləri Dreykin başını fırladır. Onlar Leksinqton keçidi adlanan yerə daxil olub sürəti azaltmağa başladılar.
  
  "Bunun kimi!"
  
  Alisiya qaçaraq, Drakein indiyə qədər gördüyü ən kiçik kafelərdən birinin dar girişindən sıxışaraq yoluna davam etdi. Demək olar ki, şüursuzca ağlı masaları hesablayırdı. Çətin deyil, onlardan yalnız üçü var idi.
  
  Alicia boz paltolu kişini kənara itələdi, sonra qara səthin yanında diz çökdü. Stolun üstü lazımsız zibillə dolu idi, stullar ehtiyatsız düzülüb. Alicia aşağıda ətrafı dolaşdı və tezliklə üzə çıxdı, əlində ağ zərf tutdu, gözləri ümidlə dolu idi.
  
  Drake bir neçə addımlıqdan baxdı, amma ingilis qadın yox. Əvəzində o, işçiləri və müştəriləri, kənardan keçənləri və xüsusilə bir başqa ərazini müşahidə etdi.
  
  Kommunal otağın qapısı.
  
  İndi açıldı, maraqlı bir qadın fiquru başını çıxardı. Demək olar ki, dərhal ona birbaşa baxan yeganə kişi ilə göz təması qurdu: Matt Drake.
  
  YOX...
  
  O, portativ telefonu götürdü. "Düşünürəm ki, bu sənin üçündür" o, yalnız dodaqları ilə dedi.
  
  Drake bütün ərazini müşahidə etməyə davam edərkən başını tərpətdi. Alisiya zərfi cırdı, sonra qaşlarını çatdı.
  
  "Bu doğru ola bilməz."
  
  Mai gözlərini böyütdü. "Nə? Niyə də yox?"
  
  "Bum deyir!"
  
  
  İyirmi birinci fəsil
  
  
  Drake telefona tərəf qaçdı və telefonu qadının əlindən aldı. "Nə oynayırsan?"
  
  Marsh xəttin sonunda güldü. "Digər iki masanın altına baxmısınız?"
  
  Sonra xətt kəsildi. Drake, ruhu və ürəyi donduqca içindəki hər şeyin çökdüyünü hiss etdi, amma hərəkətini dayandırmadı. "Masalara!" qışqırdı və qaçmağa başladı, yıxılıb ən yaxın birinin altında dizləri üstə sürüşdü.
  
  Alicia işçilərə və qonaqlara qışqırdı ki, çıxıb evakuasiya olunsunlar. Bo başqa stolun altına yıxıldı. Dreyk, şübhəsiz ki, fransızın müşahidə etdiyi şeyin dəqiq surətini - masanın alt tərəfinə yapışdırılmış kiçik partlayıcı qurğunu gördü. Bir su şüşəsinin ölçüsü və forması, təxminən köhnə Milad qablaşdırma kağızına bükülmüşdü. Mesaj Ho-ho-ho! Drake diqqətdən yayınmadı.
  
  Alisiya onun yanında əyləşdi. "Biz əmzikliyi necə zərərsizləşdirə bilərik? Və ən əsası, biz əmicini tərksilah edə bilərikmi?"
  
  "Mən bildiklərimi bilirsən, Miles. Orduda bir-bir bomba partladırdıq. Prinsipcə, bu, ən təhlükəsiz yoldur. Amma bu adam nə etdiyini bilirdi. Zərərsiz qablaşdırmada yaxşı qablaşdırılıb. Telləri görürsən? Onların hamısı eyni rəngdədir. Detonator qapağı. Uzaqdan qoruyucu. Çətin deyil, amma çox təhlükəlidir."
  
  "Ona görə dəsti qurun və bu lənətə gəlmiş partlayış qapağının çıxmasına imkan verməyin."
  
  "Bir dəst yetişdirmək? Lənət olsun, biz burada tamamilə fırıldaqdayıq". Drake başını qaldırdı və inamsız baxışları ilə üzlərini kafenin pəncərələrinə sıxan bir dəstə adam gördü. Bəziləri hətta açıq qapıdan keçməyə çalışıblar. Əsas Android telefonları bir neçə dəqiqə ərzində sahiblərinin ölümünü qeydə aldı.
  
  "Rədd ol!" - deyə qışqırdı və Alisiya da ona qoşuldu. "Bu binanı dərhal boşaldın!"
  
  Nəhayət, qorxmuş üzlər üz çevirdi və xəbər onlara çatmağa başladı. Drake əsas zalın ölçüsünü və içəridəki insanların kütləsini xatırladı və kökləri ağrıyana qədər dişlərini sıxdı.
  
  "Nə qədər düşünürsən?" Alisiya yenidən onun yanında çöməldi.
  
  "Dəqiqələr, əgər belədirsə."
  
  Drake cihaza baxdı. Əslində o, mürəkkəb görünmürdü, sadəcə şikəst etməkdənsə qorxutmaq üçün hazırlanmış sadə bir bomba. O, bu ölçüdə atəşfəşanlıq bombaları görmüşdü və yəqin ki, oxşar elementar partlayıcı qurğu ilə. Onun ordu təcrübəsi bir az azalmış ola bilərdi, lakin qırmızı məftil-mavi tel vəziyyəti ilə qarşılaşanda o, tezliklə geri döndü.
  
  Bütün naqillərin eyni rəngdə olması istisna olmaqla.
  
  Onun könüllü yaratdığı barama ətrafında hər şeyi xaos bürüdü. Xəyanətkar bir pıçıltı kimi, bomba xəbəri böyük dəhlizləri süpürürdü və bir adamın azadlıq arzusu digərinə də, o birisinə də sirayət edirdi, ən sərt və ya ən axmaqdan başqa bütün sərnişinlər çıxışa tərəf yönəldi. Səs-küy eşidilirdi, hündür çardaqlara çatır və yenidən divarlardan aşağı axırdı. Kişilər və qadınlar tələsik yerə yıxılır, yoldan keçənlər onlara kömək edirdilər. Bəziləri panikaya düşdü, bəziləri isə sakit qaldı. Müdirlər heyətini yerində saxlamağa çalışsalar da, haqlı olaraq məğlubiyyətlə mübarizə aparırdılar. Çıxışlardan tökülən izdiham 42-ci küçəni doldurmağa başladı.
  
  Drake tərəddüd etdi, alnında tər muncuqları vardı. Burada bir səhv hərəkət bir əzanın və ya daha çoxunun itirilməsi ilə nəticələnə bilər. Və daha da pisi, onu Marşı məhv etmək üçün mübarizədən çıxaracaqdı. Əgər Pythian onları incələyə bilsə, bu cəhənnəm nə qədər azğın olsa da, onun son məqsədinə çatmaq üçün daha yaxşı şansı olacaq.
  
  Beauregard daha sonra onun yanında çöməldi. "Siz yaxşısınız?"
  
  Dreykin gözləri böyüdü. "Nə cəhənnəm... Yəni, sən başqası ilə danışmırsan..."
  
  Bo artıq söndürdüyü başqa bir cihazı uzatdı. "Bu, sadə mexanizmdir və cəmi bir neçə saniyə çəkdi. Komeye ehtiyacin Var?"
  
  Dreyk qarşısında asılmış daxili mexanizmlərə, fransalının üzündəki cüzi iyrəncliyə baxdı və dedi: "Lənət olsun. Bunun baş verdiyini isveçlilərə heç kim deməsin".
  
  Daha sonra partlayıcı qapağı çıxartdı.
  
  Hər şey olduğu kimi qalır. Onu bir rahatlıq hissi bürüdü və o, bir anlıq dayanıb nəfəsini dərdi. Başqa bir böhran həll edildi, yaxşı adamlar üçün daha bir kiçik qələbə. Sonra Alisiya gözlərini kafenin piştaxtasından çəkmədən beş çox aydın söz dedi.
  
  "Lənət telefon yenidən zəng çalır."
  
  Və Grand Central Station ətrafında, Nyu Yorkun hər yerində, zibil qutularında və ağacların altında - hətta məhəccərlərə bağlanmış və nəhayət motosikletçilər tərəfindən atılmış bombalar partlamağa başladı.
  
  
  İyirmi İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Hayden bir sıra televizor monitorlarının qarşısında, Kinimaka isə onun yanında dayanmışdı. Onların Ramsesi sındırmaq düşüncələri müvəqqəti olaraq Mərkəzi Parkdan keçən təqib və sonra Grand Central Stansiyadakı dəlilik nəticəsində dayandırıldı. Onlar baxarkən, Mur onların yanına getdi və hər bir monitorda şərh etməyə başladı, kamera şəkilləri etiketləndi və çilli qolunda insan saçını vurğulamaq üçün böyüdülə bildi. Əhatə lazım olduğu qədər əhatəli deyildi, lakin Drake və komandası məşhur qatar stansiyasına yaxınlaşdıqca yaxşılaşdı. Başqa bir monitorda Ramses və Prays öz hücrələrində göstərilirdi, birincisi səbirsizliklə, sanki yerlərdə olmaq lazımdırmış kimi addımlayır, ikincisi depressiyaya düşmüş halda oturmuşdu, sanki onun həqiqətən istədiyi tək ilgək təklifi idi.
  
  Murun komandası onların ətrafında səylə çalışaraq, müşahidələr, təxminlər barədə məlumat verir və küçədəki polis məmurlarından və agentlərindən müəyyən ərazilərə baş çəkməyi xahiş edirdi. Drake və Beau Grand Central-da bombaları zərərsizləşdirərkən belə, Haydenin qarşısında hücumların qarşısı alındı. Murun Midtown-a qayğı göstərildiyinə tam əmin ola bilməsinin yeganə yolu bütün saytı tamamilə boşaltmaq olardı.
  
  "Mənə heç vecimə deyil, onun pişiyini itirmiş qoca bir kar nənə olub-olmaması məni maraqlandırmır" dedi. "Heç olmasa onları inandırın."
  
  "Kameralar Grand Central Stansiyadakı metal detektorlardan necə bomba keçirə bilər?" Kinimaka soruşdu.
  
  "Plastik partlayıcılar?" Mur cəsarət etdi.
  
  "Bunun üçün başqa tədbiriniz yoxdur?" Hayden soruşdu.
  
  "Əlbəttə, amma ətrafa baxın. Xalqımızın 90 faizi lənətə gəlmiş nüvə bombası axtarır. Mən bu ərazini heç vaxt belə boş görməmişdim".
  
  Hayden Marşın bunu nə vaxtdan planlaşdırdığı ilə maraqlandı. Bəs Ramses? Terrorçu şahzadənin Nyu-Yorkda təxminən beş, bəlkə də daha çox hücrəsi var idi və onlardan bəziləri yataq kameraları idi. İstənilən növ partlayıcı istənilən vaxt qaçaqmalçılıq yolu ilə gətirilə və sadəcə basdırıla bilər, lazım gələrsə, illər boyu meşədə və ya zirzəmidə gizlədilə bilərdi. Ruslara və onların itmiş nüvə çamadanları haqqında sübut edilmiş hekayəyə baxın - itkin sayının ABŞ-ı məhv etmək üçün lazım olan dəqiq rəqəm olduğunu təklif edən amerikalı idi. Onların artıq Amerikada olduqlarını təsdiqləyən rusiyalı qaçqın olub.
  
  O, bütün şəkli çəkməyə çalışaraq bir addım geri çəkildi. Yetkin həyatının çox hissəsi üçün Hayden hüquq-mühafizə orqanının əməkdaşı olub; ağlına gələn hər bir vəziyyətin şahidi olduğunu hiss etdi. Amma indi... bu, görünməmiş bir şey idi. Drake artıq Tayms Meydanından Grand Central-a qədər yarışaraq hər dəqiqə həyatını xilas etmiş, sonra isə iki nəfər itirmişdi. Dahl hər addımbaşı Ramsesin kameralarını sökdü. Ancaq bu fenomenin şəffaf, dəhşətli əhatə dairəsi onu heyran etdi.
  
  Və dünya daha da pisləşdi. O, artıq xəbərlərə baxmaqdan narahat olmayan, gördükləri hər şey iyrənc olduğu üçün telefonlarından proqramları silən və heç nə edə bilməyəcəklərini hiss edən insanları tanıyırdı. Əvvəldən aydın və aşkar olan qərarlar, xüsusən də İŞİD-in meydana çıxması ilə heç vaxt qəbul edilmədi, siyasət, mənfəət və xəsislik, bəşəriyyətin əzablarının dərinliyini lazımınca dəyərləndirmədi. Camaatın indi istədiyi dürüstlük, etibar edə biləcəyi bir fiqur, idarə etmək üçün təhlükəsiz olduğu qədər şəffaflıqla gələn biri idi.
  
  Hayden hər şeyi qəbul etdi. Onun çarəsizlik hissi son vaxtlar Tayler Uebbin ona yaşatdığı hisslərə bənzəyirdi. Sizi çox ağıllı şəkildə təqib edirlər və bununla bağlı heç nə etməkdə aciz olduğunuz hissi. İndi o, eyni duyğuları hiss etdi, Dreyk və Dahlın Nyu Yorku və dünyanın qalan hissəsini uçurumdan geri qaytarmağa çalışdıqlarını seyr etdi.
  
  "Bunun üçün Ramsesi öldürəcəyəm" dedi.
  
  Kinimaka çiyinlərinə böyük bir pəncə qoydu. "Mənə icazə ver. Mən səndən daha az yaraşıqlıyam və həbsxanada olsam daha yaxşı olardı".
  
  Mur konkret ekrana işarə etdi. "Oraya baxın, uşaqlar. Onlar bombanı zərərsizləşdirdilər".
  
  O, Matt Drake'in kafedən çıxdığını görəndə Hayden'i ovladı &# 233; üzündə yüngülləşmiş və qalib bir ifadə ilə. Yığılmış komanda alqışladı və sonra hadisələr nəzarətdən çıxmağa başlayanda qəfil ara verdi.
  
  Bir çox monitorda Hayden zibil qutularının partladığını, lyuk qapaqlarının püskürməməsi üçün avtomobillərin yoldan çıxdığını gördü. O, motosikletçilərin yolun zolağına çıxaraq binalara və pəncərələrə kərpic şəkilli əşyalar atdığını görüb. Bir saniyə sonra daha bir partlayış olub. O, maşının altından bomba partladığını, yanlardan tüstü və alovların töküldüyünü görüb, döşəmədən bir neçə fut qalxıb. Grand Central Stansiyanın hər tərəfində qaçan sərnişinlər arasında zibil qutuları yanıb. Məqsəd itki yox, terror idi. İki körpüdə o qədər güclü tıxac yaranıb ki, hətta motosikletlər də oradan keçə bilmirdi.
  
  Mur qışqıraraq əmr etməyə başlamazdan əvvəl üzü bir saniyə rahatlaşaraq baxdı. Hayden güclü nöqteyi-nəzərini qorumağa çalışdı və Manonun çiyninə toxunduğunu hiss etdi.
  
  Biz davam edəcəyik.
  
  Əməliyyat mərkəzində əməliyyatlar davam etdirilib, fövqəladə hallar xidmətləri göndərilib, hüquq-mühafizə orqanları daha çox zərər çəkmiş bölgələrə yönləndirilib. Yanğınsöndürmə briqadası və istehkamçılar bütün imkanlardan kənarda cəlb edilib. Mur küçələrdə patrul etmək üçün helikopterlərdən istifadə etməyi əmr etdi. Macy's-ə başqa bir kiçik cihaz düşəndə Hayden daha ona baxmağa dözə bilmədi.
  
  O, üzünü çevirdi, bütün təcrübəsi ilə bundan sonra nə edəcəyi ilə bağlı hər hansı bir ipucu axtardı, son illərdə Havay və Vaşinqtonu xatırlayaraq, diqqətini cəmlədi... lakin sonra qorxunc bir səs, dəhşətli uzanan səs-küy onun diqqətini yenidən ona qaytardı. ekranlar.
  
  "Yox!"
  
  
  İyirmi üçüncü fəsil
  
  
  Hayden ətrafındakı insanları sındıraraq otaqdan qaçdı. Demək olar ki, qəzəbindən hırıldayaraq, yumruqlarını sərt ət və sümük parçalarına sıxaraq pilləkənləri endirdi. Kinimaka xəbərdarlıq etdi, lakin Hayden buna məhəl qoymadı. O bunu edərdi və dünya daha yaxşı, daha təhlükəsiz yer olardı.
  
  Sahənin altından keçən dəhlizlə yolu tutaraq, nəhayət, Ramsesin kamerasına çatdı. Piç hələ də gülürdü, səs bir canavarın qorxunc nəriltisindən başqa bir şey deyildi. Nədənsə nə baş verdiyini bilirdi. Əvvəlcədən planlaşdırma göz qabağında idi, lakin insanın rifahına tamamilə hörmətsizlik onun asanlıqla öhdəsindən gələ biləcəyi bir şey deyildi.
  
  Hayden otağının qapısını açdı. Mühafizəçi atladı və sonra onun əmrinə cavab olaraq çölə atəş açıb. Hayden düz dəmir barmaqlıqlara tərəf getdi.
  
  "Mənə nə baş verdiyini de. İndi mənə de, mən də səninlə yumşaq davranım".
  
  Ramses güldü. "Nə baş verir?" O, Amerika ləhcəsini saxtalaşdırıb. "Məsələ ondadır ki, sizi diz çökdürürlər. Sən də orada qalacaqsan," iri kişi bir neçə millimetr məsafədən Haydenin gözlərinə baxmaq üçün aşağı əyildi. "Dili çıxmış halda. Sənə dediyim hər şeyi edirsən".
  
  Hayden kameranın qapısını açdı. Ramses bir saniyə belə itirmədən onun üstünə qaçdı və onu yerə atmağa çalışdı. Kişinin əlləri qandallı idi, lakin bu, onun nəhəng kütləsindən istifadə etməsinə mane olmadı. Hayden məharətlə qaçdı və başını şaquli dəmir barmaqlıqlardan birinə yuvarladı, boynunu zərbədən geri çəkdi. Daha sonra o, onun böyrəklərinə və onurğasına güclü zərbə vurdu, bu da onun gözünü qırpmasına və inləməsinə səbəb oldu.
  
  Artıq çılğın gülüş yoxdur.
  
  Hayden onu yumruq torbası kimi istifadə edir, bədəninin ətrafında hərəkət edir və müxtəlif nahiyələrə zərbələr endirirdi. Ramses gurlayıb arxasına çevriləndə o, ilk üç zərbəni saydı - qanayan burun, əzilmiş çənə və boğaz. Ramses boğulmağa başladı. Kinimaka ona yaxınlaşıb bir az diqqətli olmağa çağırsa da, Hayden təslim olmadı.
  
  "Lanet mərəbləməni dayandır, Mano" dedi Hayden ona. "Orada insanlar ölür."
  
  Ramses gülməyə çalışsa da, qırtlaqdakı ağrı onu dayandırdı. Hayden sürətli bir dovşan zərbəsi ilə bunu izlədi. "İndi gülün."
  
  Kinimaka onu sürüyərək uzaqlaşdırdı. Hayden ona tərəf döndü, lakin sonra zahirən zədələnmiş Ramses onların hər ikisinə tərəf atıldı. O, iri adam idi, hətta Kinimakidən də hündür idi, onların əzələ kütləsi təxminən eyni idi, lakin Havaylı bir mühüm sahədə terrorçudan üstün idi.
  
  Döyüş təcrübəsi.
  
  Ramses Kinimaka ilə toqquşdu və sonra şiddətlə sıçrayaraq kamerasına geri döndü. "Sən nədən yaranmısan?" mızıldandı.
  
  "Material səndən daha güclüdür" dedi Kinimaka zərbə sahəsini ovuşduraraq.
  
  "Biz bundan sonra nə olacağını bilmək istəyirik" deyə Hayden israr edərək Ramzesin arxasınca kamerasına qayıtdı. "Biz nüvə bombası haqqında bilmək istəyirik. O haradadır? Nəzarət kimdədir? Onların əmrləri nədir? Allah xatirinə, əsl niyyətin nədir?"
  
  Ramses dik qalmaq üçün mübarizə apardı, açıqca diz çökmək istəmədi. Gərginlik hər vətərdə hiss olunurdu. Ancaq nəhayət ayağa qalxanda başı aşağı düşdü. Hayden yaralı ilana qarşı ehtiyatlı davrandı.
  
  "Sənin edə biləcəyin heç nə yoxdur. Adamından soruş, Qiymət. Bunu artıq bilir. O, hər şeyi bilir. Nyu-York yanacaq, xanım, mənim xalqım bizim zəfər çalmağımızı yanan küllər arasında rəqs edəcək".
  
  Qiymət? Hayden hər addımda xəyanət görürdü. Kimsə yalan danışırdı və bu, onun qəzəbini daha da qaynadırdı. Kişinin dodaqlarından axan zəhərə boyun əymədən əlini Manoya uzatdı.
  
  "Get mənə bir tüfəng gətir."
  
  "Hayden..."
  
  "Sadəcə bunu elə!" Hər məsamənin içindən qəzəb saçan qız çevrildi. "Mənə bir gicəlləndirici silah gətir və get."
  
  Keçmişində Hayden tərəfdaşını çox zəif hesab etdiyi münasibətləri məhv etdi. Xüsusilə bir neçə ay sonra Qan Kralının adamlarının əlində ölən Ben Blake ilə paylaşdığı biri. Ben, o fikirləşdi ki, çox gənc, təcrübəsiz, bir qədər yetkin deyildi, lakin hətta Kinimaka ilə belə o , öz baxış bucağını tənzimləməyə başladı . Onu zəif, əskik və mütləq yenidən qurulmağa ehtiyacı olan biri kimi gördü.
  
  "Mənimlə döyüşmə, Mano. Sadəcə bunu elə".
  
  Pıçıltı, amma Havaylının qulaqlarına mükəmməl çatdı. İri kişi üzünü və duyğularını ondan gizlədərək qaçdı. Hayden baxışlarını yenidən Ramzesə çevirdi.
  
  "İndi sən də mənim kimisən" dedi. "Daha bir tələbə qazandım"
  
  - Sizcə? Hayden onun dizini digərinin qarnına vurdu, sonra dirsəyi amansızcasına boynunun arxasına çırpdı. "Tələbə səni incidə bilərmi?"
  
  "Əllərim boş olsaydı..."
  
  "Həqiqətən?" Hayden qəzəbdən kor idi. "Gəlin görək nə edə bilərsən, eləmi?"
  
  O, Ramzesin qandalına uzananda Kinimaka geri qayıtdı, siqar şəkilli tüfəng onun sıxılmış yumruğunda sıxılmışdı. Onun niyyətini başa düşdü və geri çəkildi.
  
  "Nə?" - o qışqırdı.
  
  "Sən nə etməlisənsə onu et."
  
  Hayden adamı lənətlədi, sonra Ramzesin üzündə daha da ucadan söydü, onu sındıra bilməyəcəyinə görə çox məyus oldu.
  
  Alçaq, sakit səs onun qəzəbini kəsdi: Bununla belə, bəlkə də o, sizə bir ipucu verdi.
  
  Ola bilər.
  
  Hayden Ramsesi çarpayısına yıxılana qədər itələdi, ağlına yeni bir fikir gəldi. Bəli, bəlkə də bir yolu var. Kinimakaya nəzər salaraq kameradan çıxdı, onu kilidlədi, sonra isə bayır qapıya tərəf getdi.
  
  "Yuxarıda yeni nəsə olur?"
  
  "Daha çox zibil bombaları, amma indi daha az. Başqa bir motosikletçi idi, amma onu tutdular".
  
  Haydenin düşüncə prosesi daha aydın oldu. O, dəhlizə çıxdı və sonra başqa bir qapıya getdi. O, dayanmadan izdihamın arasından keçdi, əminliklə Robert Prays Ramsesin kamerasından gələn səsi eşidib. Gözlərindəki baxış ona belə olduğunu bildirirdi.
  
  "Mən heç nə bilmirəm" deyə hirsləndi. "Xahiş edirəm mənə inanın. Əgər o sizə dedisə ki, mən nüvə bombası haqqında nəsə bilirəm, deməli yalan danışır".
  
  Hayden heyrətləndirici tapançaya uzandı. "Kimə inanmalı? Dəli terrorist və ya satqın siyasətçi. Əslində, gəlin görək taser bizə nə deyir".
  
  "Yox!" Qiymət iki əlini qaldırdı.
  
  Hayden nişan aldı. "Ola bilər ki, sən Nyu-Yorkda nə baş verdiyini bilmirsən, Robert, ona görə də sənə hər şeyi danışacağam. Sadəcə bir dəfə. Terrorçu hüceyrələr nüvə silahlarına nəzarət edir və onların hər an partlamağa qadir olduqlarına inanırıq. İndi dəli Pythian həqiqətən vəziyyətə nəzarət etdiyini düşünür. Manhettendə kiçik partlayışlar baş verir. Mərkəzi vağzalda bombalar qoyuldu. Və Robert, bu son deyil."
  
  Keçmiş dövlət katibi ağzını açıb, heç bir söz deyə bilməyib. Yeni tapdığı aydınlıqda Hayden demək olar ki, həqiqəti söylədiyinə əmin idi. Ancaq bu tək şübhə parçası qaldı, onu kiçik bir uşaq kimi daim əzablandırdı.
  
  Bu adam uğurlu siyasətçi idi.
  
  O, tüfəngdən atəş açıb. Yan tərəfə atıldı, adamı bir qarış itirdi. Qiymət çəkmələrində titrəməyə başladı.
  
  "Növbəti zərbə kəmərin altında olacaq" dedi Hayden.
  
  Sonra Prays göz yaşı tökəndə, Mano hırıldayanda və o, Ramzesin şeytani gülüşünü xatırlayanda, indi Manhettendə baş verən bütün dəhşətləri və onun qalınlığında, təhlükənin qəlbində olan həmkarları haqqında düşünəndə, o, Qırılan Hayden Jay.
  
  Artıq yox. Mən buna bir dəqiqə də dözməyəcəyəm.
  
  Qiyməti tutub divara yıxdı, zərbənin gücü onun dizlərinin üstünə çökməsinə səbəb oldu. Kinimaka onu sual dolu baxışlarla götürdü.
  
  "Yolumdan çəkil."
  
  O, Prayası yenidən bu dəfə bayır qapıya atdı. O, geri sıçradı, sızıldadı, yıxıldı, sonra qadın onu yenidən tutdu və onu dəhlizə və Ramzesin kamerasına apardı. Prays terrorçunun öz kamerasında kilidləndiyini görəndə sızıldamağa və hönkürməyə başladı. Hayden onu irəli itələdi.
  
  "Xahiş edirəm, xahiş edirəm, bunu edə bilməzsiniz."
  
  "Əslində" dedi Kinimaka. "Bu edə biləcəyimiz bir şeydir."
  
  "Yox!"
  
  Hayden Qiyməti barmaqlıqların üstünə atdı və kameranın kilidini açdı. Ramses yerindən tərpənmədi, hələ də çarpayısında oturub bağlı göz qapaqlarının altından baş verənlərə baxırdı. Kinimaka Qlokunu çıxarıb Hayden onların bağlarını açarkən hər iki adamı nişan aldı.
  
  "Bir şans" dedi. "Bir həbsxana kamerası. İki kişi. Məni söhbətə çağıran ilk adam özünü daha yaxşı hiss edir. Sen anlayirsan?"
  
  Yarım yeyilmiş dana kimi qan qanırdı. Ramses hələ də yerindən tərpənmədi. Hayden üçün onu görmək əsəbi idi. Ondakı qəfil dəyişiklik absurd idi. O, getdi və kameranı kilidlədi, telefonu zəng çalmağa başlayanda və Agent Murun səsi gəldi.
  
  "Bura gəl, Cey. Bunu görməlisən".
  
  "Bu nədir?" O, Kinimaka ilə qaçdı, onların kölgələrini kamera bloklarından qovdu və pilləkənlərlə yuxarı qalxdı.
  
  "Daha çox bombalar" dedi kədərlə. "Mən hamını zibilliyi təmizləməyə göndərdim. Və bu son tələb bizim gözlədiyimiz kimi deyil. Oh, sizin adamınız Dahl dördüncü kamerada liderdir. Hazırda onun arxasınca gedir".
  
  "Gəlin yola çıxaq!" Hayden stansiya binasına qaçdı.
  
  
  İyirmi dördüncü fəsil
  
  
  Dahl özünü sərnişin oturacağına atdı və Smithə sürməyə icazə verdi; Kenzie, Lauren və Yorgi arxa oturacaqlara qayıdırlar. Onlar stansiyaya geri dönərkən belə, Dreykin Grand Central Stansiyaya hücum etdiyi barədə xəbərlər gəldi, lakin o, başqa heç nə eşitmədi. Mur bir xəbərçidən daha bir ipucu almışdı - dördüncü terror qruplaşması Mərkəzi Parkın yaxınlığındakı dəbdəbəli yaşayış binasında fəaliyyət göstərirdi və indi Dahl bu barədə düşünəndə, bu hüceyrələrdən bəzilərinin digərlərindən fərqli şəkildə maliyyələşdirildiyini əsaslandırır. onlara izdihamla qarışmağa kömək etdi - lakin Dahl bir dəstə insanın beyinlərini yuyan təlqinlərini xatırlamadan müəyyən bir cəmiyyətdə necə asanlıqla mövcud ola biləcəyini düşündü. Beyin yuyulması xüsusi bir sənət idi və o, tipik terrorçunun hələ də bunu mənimsədiyinə şübhə edirdi.
  
  Bu qədər sadəlövh olmayın.
  
  Moore'un agentləri bu ipuçlarını əldə etmək üçün sadəcə ifşa olunmaqdan daha çox riskə girdilər. Bu günün əks-sədası sonsuz əks-səda verəcək və o, Vətənin hər şeyin necə uçacağını bildiyinə ümid edirdi. Əgər bu gün bir məxfi agent yanıbsa, onun dərdləri təzəcə başlayırdı.
  
  Hər zaman kəsişmələrdə üstünlük təşkil edən yol polisləri böyük və yəqin ki, öhdəsindən gəlmək mümkün olmayan problemlərlə üzləşərək, trafiki süzgəcdən keçirməyə çalışırdılar, lakin şüurlu təcili yardım maşınlarına üstünlük verilməli idi. Dahl polis məmurlarının öz həmkarlarını daha yüksək nöqtədən istiqamətləndirdiyi bir neçə kiçik baxış platformasını - az qala mini albalı toplayanlar kimi - gördü və onlara icazə verilərkən başını tərpətdi.
  
  Dahl maşının GPS-ini yoxladı. "Səkkiz dəqiqə" dedi. "Biz hazırıq?"
  
  "Hazırdır" deyərək bütün komanda qayıtdı.
  
  "Lauren, Yorgi, bu dəfə maşınla qal. Biz sizi daha riskə ata bilmərik".
  
  "Mən gəlirəm" dedi Lauren. "Sizin köməyə ehtiyacınız var."
  
  Dahl zirzəmi və xüsusi təyinatlılar liderinin ölümünün görüntülərini qovdu. "Biz lazımsız həyatı riskə ata bilmərik. Lauren, Yorgi, sənin müxtəlif sahələrdə öz dəyərin var. Yalnız görünüşünə baxın. Bizə orada da göz lazımdır".
  
  "Mənim bacarığıma ehtiyacınız ola bilər" dedi Yorgi.
  
  "Eyvanlara tullanacağımıza şübhə edirəm, Yorgi. Və ya drenaj borularından istifadə etməklə. Sadəcə..." O, ah çəkdi. "Xahiş edirəm, xahiş etdiyim kimi edin və qanlı görünüşə baxın. Məni bunu sifarişə çevirməyə məcbur etmə".
  
  Yöndəmsiz bir sükut çökdü. Komandanın hər bir üzvü əvvəlki hücum hadisələrini tamamilə fərqli şəkildə qəbul edirdi, lakin bütün bunlar cəmi yarım saat əvvəl baş verdiyinə görə, əksəriyyəti hələ də şokda idi. Müşahidələr sonsuz idi - onlar partlamağa nə qədər yaxın idilər. Bir insan onların həyatını xilas etmək üçün nə qədər fədakarcasına özünü qurban verdi. Bu terrorçular həyatın bütün formalarına necə də ucuz davranırdılar.
  
  Dahl fikirlərini o köhnə mişara qayıtdı - böyüklər kiçik uşağa bu cür nifrət xüsusiyyətlərini necə aşılaya bilərdi? Ən məsum ağıl? Yetkin, məsuliyyətli bir insan bu cür kövrək zehnləri əyməyin, perspektivli həyatın gedişatını həmişəlik dəyişdirməyin düzgün olduğuna necə inana bilərdi? Onun yerinə... nə ilə?... nifrət, əyilməzlik, fanatizm.
  
  Necə baxsaq da, dinə baxışımız nə olursa olsun, Dahl düşündü, şeytan həqiqətən də aramızda gəzir.
  
  Onlar hündürmərtəbəli binaya yaxınlaşanda Smit əyləci basıb. Hamısını səkidə müdafiəsiz qoyaraq, hazırlaşıb maşından düşmək bir neçə saniyə çəkdi. Dahl dördüncü hüceyrənin demək olar ki, mütləq içəridə olduğunu və onların nə qədər bacarıqlı göründüyünü bildiyindən narahat idi. Onun baxışları Lauren və Yorgiyə düşdü.
  
  "Sən nə edirsən? Qayıdın maşına".
  
  Onlar qapıçıya yaxınlaşıb vəsiqələrini göstərdilər və dördüncü mərtəbədəki iki mənzili soruşdular. Hər ikisi özlərinə bağlı olan və həmişə nəzakətli olan gənc cütlüyə aid idi. Qapıçı heç vaxt hər iki cütlüyü bir yerdə görməmişdi, amma bəli, mənzillərdən birinə daimi qonaqlar gəlirdi. O, bunun bir növ sosial axşam olduğunu düşündü, lakin sonra çox maraqlı olduğuna görə ona pul verilmədi.
  
  Dahl yavaşca onu kənara itələdi və pilləkənlərə tərəf getdi. Qapıçı onlara açar lazım olub-olmadığını soruşdu.
  
  Dahl yumşaq gülümsədi. "Buna ehtiyac olmayacaq."
  
  Dörd mərtəbəni asanlıqla aşdılar, sonra üç əsgər ehtiyatla dəhlizlə getdilər. Dal düzgün mənzil nömrəsinin göründüyünü görəndə mobil telefonu titrəməyə başladı.
  
  "Nə?" Smit və Kenzi ətraflarını əhatə edərək gözlədilər.
  
  Murun yorğun səsi Dalın başını doldurdu. "Məlumat yalandır. Bəzi məlumatçılar bir az qisas almaq üçün yanlış insanları çərçivəyə salır. Bağışlayın, indi bildim".
  
  "Yalan" Dahl nəfəsini verdi. "Məzələnirsən? HK-lərlə onların lanet qapısının qarşısında dayandıq".
  
  "Onda get. Xəbərçi qadınlardan birini sevir. Fərq etməz, sadəcə yola qayıt, Dal. Aşağıdakı məlumatlar qırmızıdır."
  
  İsveçli qarğış edib komandasını geri çağırdı, silahlarını gizlədib, sonra təəccüblənən hambalın yanından tələsik keçdi. Dahl dördüncü mərtəbəyə qalxmazdan əvvəl qapıçıdan sakit bir evakuasiya etməyi xahiş etməyi düşünmüşdü - orada nə baş verə biləcəyini bilirdi - və indi sakinlərin onun ipucunun saxta olduğunu öyrəndikdən sonra necə reaksiya verə biləcəyi ilə maraqlanırdı.
  
  Maraqlı sosial sual. Polislər terrorçuları axtararkən, hansı adam evindən qovulmasından şikayət edərdi... əgər bu axtarış yalana əsaslansa?
  
  Dahl çiyinlərini çəkdi. Mur hələ tam olaraq onun pis siyahısında deyildi, amma adam qayalıq yerdə sürünürdü. "Bu növbəti ipucu işləyəcək, elə deyilmi?" Hələ açıq cərgədə danışdı.
  
  "Belə də olmalıdır. Üçüncü kameraya toxunan həmin oğlan. Sadəcə Tayms Meydanına gedin və tez olun."
  
  "Tayms Meydanı təhlükə altındadırmı? Hansı təhlükəsizlik qüvvələri artıq hazırdır?"
  
  "Onların hamısı".
  
  "Yaxşı, on dəqiqəmiz qalıb."
  
  "Qoy beş olsun."
  
  Smit cin kimi sürürdü, küncləri kəsir və pis park edilmiş avtomobillərin arasında sıxışdırırdı, hətta fırçalayırdı. Onlar avtomobili 50-ci küçədə tərk etdilər və indi yaxınlaşan təhlükə ilə sarsılan Tayms Meydanı, M&M's World, Hershey's Chocolate World və hətta küçə küncündəki Starbucks-ın şən dükanlarından sürətlə uzaqlaşan izdihamın qarşısına qaçdılar. Nəhəng, insan ölçüsündə reklam lövhələri küçəni minlərlə rəngarəng təsvirlərlə işıqlandırırdı, hər biri diqqət üçün mübarizə aparır və canlı, titrəyişli döyüşə girirdi. Demək olar ki, bütün digər mağazalar bir növ təmirdən keçdiyi üçün ekipaj bir meşə meşəsini çəkdi. Dal Lauren və Yorgi təhlükəsiz saxlamaq üçün bir yol düşünməyə çalışdı, lakin səfər və qaçış bunu demək olar ki, qeyri-mümkün etdi. İstəsək də, istəməsək də, indi onların hamısı əsgər idi, komanda varlığı ilə güclənirdi.
  
  Qarşıda polis meydanın ətrafını mühasirəyə alıb. Nyu-Yorklular inamsızlıqla baxırdılar və ziyarətçilərə otellərinə qayıtmağı əmr etdilər.
  
  "Bu, sadəcə bir tədbirdir, xanım" deyən Dahl uniformalı polislərdən birinin dediyini eşitdi.
  
  Sonra dünya yenidən cəhənnəmə çevrildi. Levis və Bubba Gump ətrafında pəncərədən alış-veriş edən dörd turist bel çantalarını yerə ataraq içəridə dolaşaraq avtomat silahları çıxarıblar. Dahl öz silahını açaraq küçə köşkünün arxasına keçdi.
  
  Silah səsləri Tayms Meydanında əks-səda verdi. Sınıq pəncərələr və reklam lövhələri qumla örtüldü, dağıdıldı, çünki onların əksəriyyəti indi dünyanın ən böyüyü və kapitalizmin təcəssümü olan ekranlar idi. Səkiyə minaatan yağdı. Qalanlar və təhlükəsizlik qüvvələri gizlənməyə qaçdılar. Dahl başını çölə çıxarıb cavab atəşi açdı; onun atışları hədəfə alınmadı, lakin terrorçuları yüksək səslə lənətləməyə və öz örtüklərini axtarmağa məcbur etdi.
  
  Bu dəfə düz sənə, Dahl tutqun məmnuniyyətlə düşündü. Sənə ümid yoxdur.
  
  Dahl qəfəsin dayanmış taksinin arxasına daldığını gördü və yaxınlıqda tərk edilmiş bir avtobus gördü. O, əvvəllər heç vaxt Tayms Meydanında olmamışdı və onu yalnız televizorda görmüşdü, lakin piyadalar üçün belə boş görünən ərazini görmək əsəbi idi. Hüceyrə üzvləri şübhəsiz ki, insanların mağazalar və ofis binaları içərisində hərəkət etdiyini gördükdə daha çox atəş səsləri eşidildi. Dahl sakitcə küçəyə çıxdı.
  
  Avtobusun arxasında və uzaq səkidə digər təhlükəsizlik qüvvələri öz mövqelərini tuturdular. Daha çox SWAT qoşunları, qara geyimli agentlər və NYPD polisləri sakit, xoreoqrafiyalı bir ritmdə manevr etdilər. Dahl onlara sıraya düzülmələri üçün işarə verdi. Burada işarə kimi keçənlər açıq-aydın tərcümə olunmadı, çünki heç kim dəli isveçliyə zərrə qədər diqqət yetirmədi.
  
  "Bu üç-dörd hərfli pişikləri gözləyirik, yoxsa bu ana sikikləri yandıracağıq?" Kensi onun böyrünə sürtdü.
  
  Dahl Amerika agentlərindən üz çevirdi. "Mən sizin rəngarəng terminologiyanızı çox bəyənirəm" dedi və avtobusun kölgəsində süründü. "Ancaq iqtisadi cəhətdən."
  
  "Deməli, sən məni indi burada istəyirsən. Mən başa düşürəm."
  
  "Mən bunu demədim".
  
  Smit yerə uzanaraq maşınların altına baxırdı. "Mən ayaqları görürəm."
  
  "Bunların terrorçuların ayaqları olduğuna əmin ola bilərsinizmi?" Dahl soruşdu.
  
  "Mən belə düşünürəm, amma cəhənnəm kimi onlar qeyd olunduğu kimi deyil."
  
  "Onlar tezliklə burada olacaqlar" Kenzi tüfəngini sanki can atdığı qılınc kimi qaldırdı və nəhəng avtobus təkərlərindən birinin arxasında dayandı. Komanda bir kollektiv nəfəs aldı.
  
  Dahl çölə baxdı. "Həqiqətən inanıram ki, yenə o vaxtdır."
  
  Kenzi birinci getdi, avtobusun arxasını yuvarlaqlaşdırdı və sarı taksiyə hücum etdi. Pulemyot atəşi eşidildi, lakin o, pəncərələrə, avtobus dayanacaqlarına və terrorçuların fikrincə, müdafiəsiz insanların gizlənə biləcəyi bütün digər yerlərə yönəldilib. Dahl şanslı ulduzlarına təşəkkür etdi ki, heç bir gözətçi yerləşdirilməyib, çünki sürətin hüceyrəni məhv etməkdə onların müttəfiqi olduğunu bilir, onlar qumbaraatanlara və ya daha pisinə keçməzdən əvvəl bunu etmək lazımdır. O, Kensi ilə taksinin ətrafında dövrə vuraraq dörd kişiyə baxdılar, onlar təəccüblü dərəcədə tez reaksiya verdilər. Silahlarını yelləmək əvəzinə onlar sadəcə hücuma keçərək Dahl və Kenziyə çırpılaraq onları yerə yıxdılar. Cəsədlər yol boyu uzanırdı. Dahl enən yumruğunu tutdu və onun oynaqlarının asfalta möhkəm dəydiyini eşidib onu yayındırdı. Ancaq ikinci əl bu dəfə tüfəngin qundağı qaldırılaraq aşağı düşdü. Dahl onu nə tələyə sala bildi, nə də başqa tərəfə baxa bilmədi, ona görə də əlində olan yeganə hərəkətə qayıtdı.
  
  Alnını aşağı salıb, zərbəni kəllə sümüyünə vurdu.
  
  Gözünün qabağında qaralıq bürünür, əsəbdən əsəbinə ağrılar səkilirdi, lakin isveçli bunların heç birinin işinə mane olmasına imkan vermirdi. Silah zərbə vurdu və sonra geri çəkildi. Dahl onu tutdu və onu tutan adama tərəf çəkdi. Üzünün hər iki tərəfinə qan axırdı. Kişi yumruğunu yenidən qaldırdı, bu dəfə bir az daha qorxaqcasına, Dahl yumruğunu öz yumruğu ilə tutub sıxmağa başladı.
  
  Varlığının hər lifi, hər oynağının hər damarı gərilirdi.
  
  Sümüklər budaqları qıran kimi qırıldı. Terrorçu qışqırdı və əlini çəkməyə çalışdı, lakin Dahl bunu eşitmək istəmədi. Bu kameranı söndürməli idilər. Tez. Daha da sıxaraq, kişinin diqqətinin yumruğundakı hədsiz ağrıya tamamilə hopduğuna əmin oldu və Qlokunu çıxartdı.
  
  Biri öldürüldü.
  
  Silah terrorçunun gözləri batmamışdan əvvəl üç güllə atıb. Dahl onu kənara atdı və sonra intiqam alan mələk kimi ayağa qalxdı, kəlləsindən qan axdı və cizgilərinə xələl gətirən qətiyyətli bir görünüş vardı.
  
  Kenzi iri bir kişi ilə döyüşürdü, silahları bədənlərinin arasında sıxışdırılmış və üzləri az qala bir-birinə qarışmışdı. Smith üçüncü yerə endi və uşağı diz çökməyə məcbur etdi, o, mükəmməl, dəqiq qəzəblə vurdu. Sonuncu terrorçu Laurendən üstün olub, onu yerə yıxıb və nişan almağa çalışarkən Yorgi özünü lülənin qabağına atıb.
  
  Dahl nəfəsini tutdu.
  
  Silah atıldı. Yorgi zirehinə dəyərək yıxıldı. Daha sonra Dahl gördü ki, ilk oxuduğu vaxtdan vəziyyət bir az fərqlidir. Yorgi güllənin qabağına atletik tullanmayıb, bütün bədəni ilə terrorçunun atıcı əlini sıxıb.
  
  Fərqli, lakin yenə də təsirli.
  
  Dahl döyüşçünün sol qolunun altından vuraraq, ayaqlarını yerdən qaldıraraq rusun köməyinə çatdı. İsveçli, əzələlərini əyərək, yükünü narazılıqdan doğan vəhşiliklə daşıyaraq, sürət və sürət qurdu. Üç fut, sonra altı və terrorçu nəhayət başını Hard Rock Cafe menyu lövhəsinə çırparkən sürətlə geri atıldı. Dahlın çılğın impulsu rəqibinin kəllə sümüyünü yarıb ətini parçaladığı üçün plastik çatladı, qan içində idi. Kinimakanın xoşuna gəlməyə bilər, amma isveçli terrorçunu zərərsizləşdirmək üçün Amerika ikonasından istifadə edib.
  
  Karma.
  
  Dahl yenidən ətrafında fırlandı, indi qulaqlarından və çənəsindən qan damcılırdı. Kenzi və rəqibi hələ də ölümcül döyüşdə qapalı idilər, lakin Smith bir neçə atışla özü ilə əsgər arasındakı boşluğu bağlamağı bacardı. Son döngədə o, silahını yelləmək üçün mübarizə apardı, bəxti gətirdi və iti ucu düz Smitə tuşlandı.
  
  Dahl gurladı, irəli atıldı, lakin zərbəyə qarşı heç nə edə bilmədi. Terrorçu bir göz qırpımında atəş açdı və hücum edən Smith onun yolunda dayanan bir güllə aldı və onu diz çökdürdü.
  
  Onun alnını növbəti atışın xəttinə yaxınlaşdırıram.
  
  Terrorçu tətiyi çəkdi, lakin bu anda Dahl peyda oldu - qaynayan, hərəkət edən dağ - və terrorçunu onunla divar arasında sıxdı. Sümüklər qırılıb bir-birinə çırpılır, qan fışqırır, tüfəng gurultu ilə yan tərəfə uçurdu. Təəccüblənən Dahl Smitə tərəf gedərkən qəzəbli əsgərin yüksək səslə söyüş söydüyünü gördü və eşitdi.
  
  Sonra o, yaxşıdır.
  
  Kevlar jiletinin xilas etdiyi Smith hələ də yaxın məsafədən vuruldu və az qala kontuziyadan öləcəkdi, lakin onların yeni avanqard bədən zirehləri zərbəni yumşaltdı. Dahl üzünü sildi, indi xüsusi təyinatlı dəstənin yaxınlaşdığını qeyd etdi.
  
  Kensi rəqibi ilə bu və ya digər şəkildə döyüşdü, daha böyük kişi onun çevikliyinə və həqiqi əzələsinə uyğun gəlmək üçün mübarizə apardı. Dahl üzündə zəif təbəssümlə geri çəkildi.
  
  Xüsusi təyinatlılardan biri qaçdı. "Onun köməyə ehtiyacı varmı?"
  
  "Xeyr, o, sadəcə aldadır. Onu rahat buraxın".
  
  Kensi gözünün ucu ilə mübadiləni tutdu və artıq sıxılmış dişlərini qıcladı. İkisinin bərabər olduğu aydın idi, lakin isveçli onu sınayır, komandaya və hətta özünə olan bağlılığını qiymətləndirirdi. O, layiq idi?
  
  O, silahı tutdu və sonra rəqibi geri çəkiləndə buraxdı, nəticədə onun dizi qabırğalarına və dirsəklə burnuna qədər tarazlığını itirdi. Onun növbəti zərbəsi bilək nahiyəsinə zərbə vurdu, ardınca ildırım sürəti ilə tutdu. Kişi mübarizə aparıb inildəyəndə o, biləyini bərk-bərk bükdü, tıqqıltı eşitdi və silahın yerə düşdüyünü gördü. O, hələ də mübarizə aparır, bıçağı çıxarıb onun sinəsinə sancırdı. Kensi hər şeyi sıxdı, bıçağın qabırğalarının üstündəki əti dilimlədiyini hiss etdi və ətrafında fırlanaraq onu dartdı. Bıçaq ikinci zərbə üçün geri çəkildi, lakin bu dəfə o hazır idi. O, çıxarılan qolundan tutdu, onun altında fırlandı və kişinin arxasına çevirdi. O da sınana və terrorçunu köməksiz buraxana qədər amansızcasına basdı. O, cəld onun kəmərindən iki qumbara qopardı, sonra onlardan birini şalvarının qabağına və boksçu şortuna doldurdu.
  
  Dahl baxarkən gördü ki, qışqırıq onun boğazını parçalayır. "Yox!"
  
  Kenzinin barmaqları hücumçunu sərbəst buraxıb.
  
  "Biz bunu etmirik, sən..."
  
  "İndi nə edəcəksən," Kenzi çox yaxından pıçıldadı, "qolu sınıq və hər şeylə?" İndi heç kimi incitməyəcəksən, axmaq?"
  
  Dahl bilmirdi ki, dayanmaq, yoxsa qaçmaq, qaçmaq və ya başıaşağı dalmaq, Kenzi tutmaq və ya sığınmaq üçün tullanmaq. Sonda saniyələr keçdi və Smitin xüsusilə qısa sigortasından başqa heç nə partlamadı.
  
  "Məzələnirsən?" deyə qışqırdı. "Bu ne cefengiyatdir-"
  
  "Saxta" Kenzi hücumçunu Dahlın qanayan başına atdı. "O mükəmməl qartal gözlərinin problemi görəcəyini düşünürdüm."
  
  "Mən bunu etməmişəm." İsveçli rahat bir nəfəs aldı. "Lənət olsun, Kenz, sən dünya səviyyəli bir dəli qadınsan."
  
  "Mənə katanamı geri ver. Bu məni həmişə sakitləşdirir".
  
  "Oh bəli. Mərc gəlirəm,"
  
  "Və sən bunu deyirsən, dəli isveçli."
  
  Dahl başını aşağı saldı. toxunun. Amma lənətə gəlsin, mən öz uyğunluğumla qarşılaşdığımı düşünürəm.
  
  Bu vaxta qədər SWAT qrupları və yığılmış agentlər onların arasında Tayms Meydanı ətrafındakı əraziləri mühafizə edirdi. Komanda yenidən toparlandı və nəfəslərini dərmək üçün bir neçə dəqiqə çəkdi.
  
  "Dörd hüceyrə aşağı" dedi Lauren. "Yalnız biri qalıb."
  
  "Biz düşünürük" dedi Dahl. "Özünüzü qabaqlamamağınız daha yaxşıdır. Və unutmayın, bu sonuncu kamera Marşı təhlükəsiz saxlayır və yəqin ki, nəzarət edir..." O, "nüvə bombası" sözünü ucadan demədi. Burda yox. Bu Manhettenin ürəyi idi. Ətrafa səpələnmiş hansı parabolik mikrofonların ola biləcəyini kim bilirdi?
  
  "Əla işdir, uşaqlar" dedi. "Bu cəhənnəm günü demək olar ki, bitdi."
  
  Amma əslində bu, təzəcə başlayıb.
  
  
  İyirmi beşinci fəsil
  
  
  Julian Marsh, şübhəsiz ki, dünyanın ən xoşbəxt insanı olduğuna inanırdı. Onun düz qarşısında yüklü, bağlanmış nüvə silahı uzanmışdı, toxunmaq, şıltaqlıqla oynamaq üçün kifayət qədər yaxın idi. Onun solunda qıvrılmış ilahi, gözəl bir qadın var idi, onunla həm də şıltaqlıqla oynaya bilərdi. Və o, əlbəttə ki, onunla oynadı, baxmayaraq ki, müəyyən bir sahə bütün diqqətdən bir az zərər verməyə başladı. Bəlkə o kremdən bir az...
  
  Ancaq əvvəlki və ən vacib düşüncə qatarını davam etdirərək - pəncərənin yanında passiv terrorçu hücrə oturmuşdu və o, yenə öz şıltaqlığı ilə onunla oynayırdı. Və sonra Amerika hökuməti var idi, bütün şəhərdə quyruqlarını qovdu, qorxdu və oynamaq üçün kor oldu -
  
  - Julian? Zoe sol qulağından bir tük qədər aralıda nəfəs alırdı. "Yenidən cənuba getməyimi istəyirsən?"
  
  "Əlbəttə, amma keçən dəfəki kimi əclafı içinə çəkmə. Ona bir az fasilə ver, olar?"
  
  "Oh, mütləq".
  
  Mart onun əylənməsinə icazə verin və sonra nə olacağını düşündü. Artıq səhərin ortası idi və son tarixlər yaxınlaşırdı. Vaxt az qalmışdı ki, o, növbəti birdəfəlik mobil telefonunu açıb təcili tələblərlə vətənə zəng etməli oldu. Əlbəttə ki, o, heç olmasa beş yüz milyonluq mübadilə ilə əsl "gizlənmə" olmayacağını bilirdi, amma prinsip eyni idi və oxşar şəkildə həyata keçirilə bilər. Mart günah və pislik tanrılarına şükür etdi. Bu uşaqlar sizin tərəfinizdəykən nəyə nail olmaq mümkün deyildi?
  
  Bütün yaxşı xəyallar kimi, bu da nəhayət bitəcəkdi, lakin Marsh davam edərkən bundan həzz almağa qərar verdi.
  
  Zoinin başını sığallayıb ayağa qalxaraq ayaqqabısının bağının birini açıb pəncərəyə tərəf getdi. İki düşüncə ilə çox vaxt iki fərqli baxış var idi, lakin Marşın hər iki şəxsiyyəti ssenariyə sadiq idi. Onlardan biri necə itirə bilərdi? O, Zoenin prezervativlərindən birini götürmüşdü və indi onu əlinə keçirməyə çalışırdı. Nəhayət təslim oldu və iki barmağı ilə dolandı. Cəhənnəm, bu hələ də onun daxili qəribəliyini qane edirdi.
  
  Marş ehtiyat lanyardla nə edəcəyini düşünərkən kamera rəisi ayağa qalxıb ona baxdı və ona boş gülümsədi. Bu, bir Alligator idi və ya Marşın şəxsi olaraq adlandırdığı kimi - Alligator - və sakit və açıq-aydın yavaş olsa da, bu barədə real təhlükə hissi var idi. Marsh, ehtimal ki, jilet geyinənlərdən biri olduğunu irəli sürdü. Piyon. Uzun müddət davam edən idrarla eyni istehlak materialı. Marş yüksək səslə güldü və lazım olan anda Alligatorla göz təmasını kəsdi.
  
  Zoe pəncərədən bayıra baxaraq onun addımlarını izlədi.
  
  "Görməli heç nə yoxdur" dedi Marsh. "Belə ki, bəşəriyyətin bitlərini öyrənməyi xoşlamırsınız."
  
  "Oh, bəzən gülməli ola bilərlər."
  
  Mart ətrafa baxdı, bucaq geyinməyi xoşladığı papağını axtardı. Əlbəttə, o, bəlkə də Nyu-Yorka gəlməmişdən əvvəl yox olmuşdu. Ötən həftə onun üçün bulanıq keçdi. Timsah yaxınlaşdı və nəzakətlə ona bir şey lazım olub-olmadığını soruşdu.
  
  "Hazırda yox. Amma tezliklə onlara zəng edib pulun köçürülməsi üçün təfərrüatları verəcəyəm".
  
  "Bunu edəcəksən?"
  
  "Bəli. Mən sizə yol vermədimmi?" Sual ritorik idi.
  
  "Oh, bu axmaqlıq. Mən ondan milçək qırıcı kimi istifadə etdim".
  
  Marsh ekssentrik, çılğın və qana susamış ola bilərdi, lakin onun kiçik hissəsi də ağıllı, hesablamalı və tam məşğul idi. Buna görə də o, Meksika tunellərindən keçdiyi kimi sağ qaldı. Bir müddət sonra o, Alligatoru və vəziyyəti səhv qiymətləndirdiyini başa düşdü. O, burada əsas deyildi - onlar idi.
  
  Və bir an çox gec idi.
  
  Marsh, silahı, bıçağı və istifadə olunmamış tüfəngi harada qoyduğunu dəqiq bilə-bilə Alligatora hücum etdi. Müvəffəqiyyət gözləyərkən, Qator zərbələrin qarşısını aldıqda və öz zərbələrindən birini geri qaytardıqda təəccübləndi. Mart ağrıya məhəl qoymadan bunu sakitcə qəbul etdi və yenidən cəhd etdi. Zoinin ona baxdığını bilirdi və tənbəl qancığın niyə ona kömək etməyə tələsmədiyini düşünürdü.
  
  Timsah yenə də onun zərbəsini rahatlıqla dəf etdi. Sonra Marş onun arxasında bir səs-küy eşitdi - mənzilin qapısının açılma səsi. O, geri sıçradı, Alligator icazə verəndə təəccübləndi və geri döndü.
  
  Boğazından şok nəfəsi çıxdı.
  
  Mənzilə səkkiz kişi girdi, hamısı qara geyinmiş, hamısının çantaları var və toyuqxanadakı tülkülər kimi qəzəbli görünürdülər. Marş baxdı və sonra Qatora çevrildi, gözləri indi də gördüklərinə tam inanmırdı.
  
  "Nə baş verir?"
  
  "Nə? Zəngin kişilər öz döyüşlərini maliyyələşdirərkən, biz hamımız sakit oturacağımızı düşünürdünüzmü? Yaxşı, sənə bir xəbərim var, böyük adam. Biz daha sizi gözləmirik. Biz özümüz maliyyələşdiririk".
  
  Mart üzünə ikiqat zərbədən səndələdi. Arxaya yıxılanda Zoenin onu tutacağını gözləyərək tutdu və tutmayanda ikisi də yerə yıxıldı. Bütün bunların şoku onun bədənini həddindən artıq sürətləndirdi, tər vəziləri və sinir ucları həddən artıq gücləndi və bir gözün küncündə zəhlətökən tik başladı. Onu düz oğlan ikən pis köhnə günlərə qaytardı və heç kim ona əhəmiyyət vermədi.
  
  Alligator on iki nəfərdən ibarət bir kamera təşkil edərək mənzilin ətrafında gəzdi. Zoey tapançalar və digər hərbi silahlar - qumbaralar, birdən çox RPG, həmişə etibarlı Kalaşnikov, gözyaşardıcı qaz, fışqırıqlar və müxtəlif polad uclu əl raketləri aşkar edildikdə, Zoey mümkün qədər kiçik, praktiki olaraq mebel parçası oldu. . Bu bir qədər əsəbi idi.
  
  Mart onun bu otaqda Şeytanın ən böyük buynuzlu keçisi olmasını təmin edən ləyaqət və eqoizmin son izlərindən yapışaraq boğazını təmizlədi.
  
  "Bax" dedi. "Çirkli əllərinizi mənim nüvə bombamdan çəkin. Bunun nə olduğunu bilirsən, oğlan? Alligator. Alligator! Biz son tarixə əməl etməliyik".
  
  Beşinci kameranın rəhbəri nəhayət noutbuku kənara atıb Marşa yaxınlaşdı. İndi, dəstəksiz və həqiqətən əlcəksiz, Alligator fərqli bir insan idi. "Sənə bir şey borclu olduğumu düşünürsən?" Son söz qışqırıq idi. "Əllərim təmizdir! Çəkmələrim sərindir! Ancaq tezliklə qan və kül içində qalacaqlar!"
  
  Mart sürətlə yanıb-sönür. "Sən nə cəhənnəmdən danışırsan?"
  
  "Heç bir ödəniş olmayacaq. Pul qalmadı! Mən böyük, hörmətli və yalnız Ramses üçün işləyirəm və onlar mənə Bomba Yaradan deyirlər. Amma bu gün təşəbbüskar mən olacam. Mən ona həyat verəcəm!"
  
  Mart sonunda qaçılmaz çığırtı gözlədi, amma bu dəfə olmadı. Alligator açıq-aydın güc hücumunun onun başına getməsinə icazə verdi və Marsh hələ də bu insanların onun bombasını niyə idarə etdiyini başa düşmürdü. "Uşaqlar, bu mənim nüvə bombamdır. Bunu aldım və sizə gətirdim. Yaxşı bir ödəniş gözləyirik. İndi yaxşı oğlanlar olun və nüvə bombasını masanın üstünə qoyun.
  
  Alligator onu qan çəkəcək qədər güclü vurana qədər Marş burada nəyinsə çox pis getdiyini həqiqətən anlamağa başladı. Ağlına gəldi ki, keçmişdəki bütün hərəkətləri onu həyatında bu nöqtəyə gətirib çıxarıb, hər doğru və yanlış, hər yaxşı və pis söz və şərh. Bütün təcrübələrinin cəmi bu anda onu birbaşa bu otağa gətirdi.
  
  "Bu bomba ilə nə edəcəksən?" Dəhşət səsini alçaltdı və qalınlaşdırdı, sanki pendir kimi sürtgəcdən keçirdi.
  
  "Biz böyük Ramsesdən xəbər tutan kimi sizin nüvə bombanızı partlatmağa hazırlaşacağıq."
  
  Mart nəfəs almadan nəfəsini uddu. "Ancaq milyonlarla insanı öldürəcək."
  
  "Və bizim müharibəmiz belə başlayacaq."
  
  "Bu pulla bağlı idi" dedi Marsh. "Ödə. Bir az əyləncə. Amerika Birləşmiş Eşşəklərini quyruğunu qovmaqda saxlamaq. Söhbət kütləvi qətllərdən yox, maliyyələşmədən gedirdi".
  
  "Sən... sən... öldürdün!" Alligatorun fanatik tiradi bir pillə yüksəldi.
  
  "Yaxşı, bəli, amma o qədər də deyil."
  
  Timsah hərəkətsiz bir topa çevrilənə qədər onu təpiklədi; qabırğalarım, ciyərlərim, onurğam və ayaqlarım ağrıyırdı. "Biz yalnız Ramsesdən xəbər gözləyirik. İndi kimsə telefonu mənə uzatsın".
  
  
  İyirmi altıncı fəsil
  
  
  Grand Central Terminalın içərisində Marshın tapmacasının son parçaları sıralanmağa başladı. Drake bunu əvvəllər dərk etməmişdi, amma bunların hamısı kiminsə baş planının bir hissəsi idi, onların artıq zərərsizləşdirdiklərini düşündükləri biri idi. Onların güvənmədiyi düşmən zaman idi və onun nə qədər tez keçməsi onların düşüncələrini pozdu.
  
  Təhlükəsiz elan edilən və əsasən polis məmurları tərəfindən məskunlaşan məntəqə ilə Dreyk və komandasına dördüncü iddianı araşdırmaq imkanı verildi, nəhayət, kafe masasının alt tərəfinə yapışdırılmış tapdılar. Böyük şriftlə yazılmış bir sıra rəqəmlər, adətən mövcud olan ən kiçik şriftlə yazılan başlığa gözünüzü qıymağı bacarmasanız, bunun nə ola biləcəyini anlamaq mümkün deyildi.
  
  Nüvə aktivləşdirmə kodları.
  
  Drake inamsızlıqla gözlərini qıyaraq yenidən müvazinətini itirdi və sonra gözlərini Alisiyaya zillədi. "Həqiqətənmi? Bunu bizə niyə göndərsin?"
  
  "Düşünürəm ki, bu, oyunu oynamaq bacarığıdır. O, bundan həzz alır, Drake. Digər tərəfdən, onlar saxta ola bilər".
  
  "Və ya sürətləndirmə kodları" deyə Mey əlavə etdi.
  
  "Və ya hətta," Beau mövzunu daha da gizlətdi, "başqa bir gizli silahı işə salmaq üçün istifadə edilə bilən kodlar."
  
  Dreyk Muru çağırmazdan əvvəl bir anlıq fransıza baxdı və onun harda belə azğın fikirlərə sahib olduğu ilə maraqlandı. "Bizim yeni tələbimiz var" dedi. "Əvəzində nüvə silahları üçün bir sıra deaktivasiya kodları olduğu görünür."
  
  "Niyə?" Mur şoka düşdü. "Nə? Bunun heç bir mənası yoxdur. Sənə belə dedi?"
  
  Drake bütün bunların nə qədər gülünc səsləndiyini anladı. "İndi göndərilir." Qoy skafandrlar hər şeyi həll etsin.
  
  "Yaxşı. Biz onlara lazımi diqqəti göstərəcəyik".
  
  Dreyk telefonu cibinə qoyandan sonra Alisiya üzünü silib uzun müddət ətrafa baxdı. "Biz burada şanslıyıq" dedi. "Ölən və yaralanan yoxdur. Gecikməyimizə baxmayaraq, mart ayından xəbər yoxdur. Sizcə, bu son tələb idi?"
  
  "Bunun necə ola biləcəyinə əmin deyiləm" dedi Mey. "Bizə pul istədiyini söylədi, amma nə vaxt və harada hələ demədi."
  
  "Beləliklə, ən azı bir daha" dedi Drake. "Bəlkə iki. Silahı yoxlayıb yenidən doldurmalıyıq. İstənilən halda, bütün bu mini-bombaların şəhərin hər yerində partlaması ilə, düşünürəm ki, bununla işimiz çox uzaqdadır".
  
  Kiçik bombaların məqsədi ilə maraqlandı. Öldürməyin və şikəst etməyin. Bəli, onlar cəmiyyətin ruhunu dəhşətə gətirmişdilər, lakin nüvə bombası, Culian Marş və onların məhv etdikləri kameralar işığında o, bəlkə də başqa bir gündəm olduğunu düşünməyə bilməzdi. İkinci dərəcəli bombalar diqqəti yayındırır və bezdirirdi. Ən böyük problem motosikletdə olan bir neçə nəfərin Uoll-stritdə evdə hazırlanmış atəşfəşanlıq bombaları atması olub.
  
  Alisiya uzaq küncdə gizlənmiş köşkü gördü. "Şəkər qarışığı" dedi. "Kimsə şirniyyat çubuğu istəyir?"
  
  "Mənə iki Snickers gətirin," Dreyk ah çəkdi. "Çünki altmış beş qram yalnız doxsanıncı illərə aid idi."
  
  Alisiya başını tərpətdi. "Sən və sənin lənətə gəlmiş şirniyyatların."
  
  "Bundan sonra nə var?" Beau yaxınlaşdı və fransalı bir neçə uzanma ilə bədənindəki ağrıları aradan qaldırdı.
  
  "Moore oyununu gücləndirməlidir" dedi Drake. "Proaktiv olun. Mən bütün günü Marşın melodiyası altında rəqs etmək fikrində deyiləm".
  
  "Uzandı" deyə Mai xatırlatdı. "Onun agentləri və polislərinin əksəriyyəti küçələrdə polislik edir."
  
  "Bilirəm," Drake nəfəs aldı. "Mən çox yaxşı bilirəm."
  
  O, həmçinin bilirdi ki, Mur üçün Hayden və Kinimakadan daha yaxşı dəstək ola bilməz, hər ikisi də dünyanın onlara atacağı şeylərin çoxunu yaşamış prezidentə müraciətlərlə. Bu nisbi sakitlik anında o, hesaba çəkildi, onların problemi haqqında düşündü və sonra digər komanda - Dahl komandası üçün narahat oldu.
  
  Bu çılğın isveçli piç Alexander Skarsga-nın ən çılpaq anlarını seyr edərkən, yəqin ki, Marabou barında döyüşürdü.
  
  Dreyk geri qayıdan kimi Alisiyaya təşəkkürünü bildirdi və ona iki parça şokolad uzatdı. Bir anlıq komanda sadəcə orada dayandı, fikirləşdi, uyuşdu. Bundan sonra nə ola biləcəyini düşünməməyə çalışıram. Onların arxasında bir kafe var &# 233; tərk edilmiş köhnə bir iş yeri kimi dayanmışdı, pəncərələri sındırılmış, stolları aşmış, qapıları parçalanmış və menteşələrindən asılmışdı. Hələ indi də komandalar yeni cihazlar üçün ərazini diqqətlə darayırdılar.
  
  Drake Boya tərəf döndü. "Marşla tanış oldun, elə deyilmi? Onun bunu sona qədər görəcəyinə inanırsınızmı?"
  
  Fransız mürəkkəb bir jest etdi. "Hmm, kim bilir? Yürüş qəribədir, bir an sabit, digər an isə çılğın görünür. Bəlkə də hamısı uydurma idi. Uebb ona güvənmirdi, amma bu təəccüblü deyil. Mən hiss edirəm ki, Uebb hələ də Pifiya işi ilə maraqlansaydı, Marşa hətta bu işə qarışmış kimi davranmağa icazə verilməzdi.
  
  "Narahat olmamız lazım olan Marşa deyil" dedi Mai həyəcanla. "Bu..."
  
  Və birdən hər şey məna kəsb etdi.
  
  Dreyk zəng edəcəyi adamın adını anlayaraq bunu eyni anda anladı. Gözləri qızğın mərmilər kimi onun gözləri ilə toqquşdu, ancaq bir anlıq heç nə deyə bilmədi.
  
  Mən bu barədə düşünürəm. Qiymətləndirici. Dəhşətli sona qədər.
  
  "Lənət olsun" dedi Drake. "Əvvəldən oynamışdıq"
  
  Alisiya onlara baxırdı. "Adətən "otaq al" deyərdim, amma..."
  
  "O, heç vaxt bu ölkəyə girə bilməz" dedi Mai. "Bizsiz deyil."
  
  "İndi" dedi Drake. "O, tam olaraq olmaq istədiyi yerdədir."
  
  Və sonra telefon zəng çaldı.
  
  
  * * *
  
  
  Drake şokolad çubuğunu az qala yerə atacaqdı, o, alternativ düşüncə qatarına o qədər qarışmışdı. Ekrana baxıb naməlum nömrəni görəndə başının ətrafında ziddiyyətli düşüncələrdən ibarət pirotexniki partlayış səsləndi.
  
  Nə demək?
  
  Yəqin ki, Marş yeni birdəfəlik istifadə olunan mobil telefonundan zəng edir. O, ona ifa edildiyini, sadəcə olaraq böyük bir planda aldandığını izah etmək istəyinə müqavimət göstərməlidirmi? Hüceyrələrin və nüvə silahlarının mümkün qədər uzun müddət neytral qalmasını istədilər. Hər kəsə hər şeyi izləmək üçün ən azı bir saat daha vaxt verin. İndi olsa da... indi oyun dəyişdi.
  
  Nə etməli?
  
  "Mart?" dördüncü zəngdən sonra cavab verdi.
  
  Tanımadığı bir səs ona müraciət etdi. "Yox! Bu Gatorrrr!"
  
  Drake telefonu qulağından çəkdi, hər sözün sonunda yüksələn qışqırıq səsi onun qulaq pərdəsini təhqir edirdi.
  
  "Bu kimdir? Marsh haradadır?
  
  "Dedim - Gatorrrr! Artıq boşboğazlıqlar sürünür. Harada olmalıdır. Amma sənə bir tələbim daha var, uhhh. Bir də, sonra bomba ya partlayacaq, ya da olmayacaq. Bu səndən asılıdır!"
  
  "Siktir məni." Dreyk təsadüfi qışqırıqlara görə sözlərə diqqətini cəmləməkdə çətinlik çəkib. "Bir az sakitləşmək lazımdır, dostum."
  
  "Qaç, dovşan, qaç, qaç, qaç. Get 3-cü ilə 51-ci küncündə polis idarəsini tap və gör sənə hansı ət parçaları qoyub getmişik ooooo. Siz ora çatanda son tələbi başa düşəcəksiniz".
  
  Drake qaşlarını çataraq yaddaşını axtardı. Bu ünvanda çox tanış bir şey var...
  
  Amma səs yenə onun düşüncə qatarını kəsdi. "İndi qaç! Qaç! Dovşan, qaç və arxaya baxma! Bir dəqiqə və ya bir saat sonra partlayacaq, rrr! Və o zaman müharibəmiz başlayacaq!"
  
  "Marsh yalnız fidyə istədi. Bombanın pulu sənindir".
  
  "Sizin pulunuz bizə lazım deyil, yyyy! Sizcə, bizə kömək edən təşkilatlar, hətta öz təşkilatlarınız da yoxdur? Sizcə, bizə kömək edən varlılar yoxdur? Sizcə, bizim işimizi gizli şəkildə maliyyələşdirən sui-qəsdçilər yoxdur? Ha ha, ha ha ha!"
  
  Dreyk əlini uzadıb dəlinin boynunu sındırmaq istədi, lakin o, hələ bunu edə bilmədiyi üçün növbəti ən yaxşı şeyi etdi.
  
  Zəng kəsildi.
  
  Və nəhayət, onun beyni hər bir məlumatı emal etdi. Digərləri artıq bilirdilər. Onların üzləri qorxudan ağarmışdı, bədənləri gərginlikdən gərilmişdi.
  
  "Bu bizim saytımızdır, elə deyilmi?" Drake dedi. "Hayden, Kinimaka və Mur indi haradadır."
  
  "Və Ramses" dedi Mai.
  
  Əgər bomba elə həmin anda partlasaydı, komanda daha sürətli qaça bilməzdi.
  
  
  İyirmi yeddinci fəsil
  
  
  Hayden monitorları tədqiq etdi. Stansiyanın çox hissəsinin boşaldılması və hətta Mura şəxsən təyin edilmiş agentlərin kömək üçün küçələrə göndərilməsi ilə yerli Milli Təhlükəsizlik mərkəzi dağılmaq nöqtəsinə qədər sıxılmışdı. Şəhərin hər yerində cərəyan edən hadisələr bu an üçün Ramses və Price'ın bir araya gəlməsindən üstün oldu, lakin Hayden onların arasında əlaqənin olmadığını gördü və hər ikisinin həqiqətən deyəcək bir şeylərinin olub-olmadığını düşündü. Ramses bilikli bir adam idi və bütün cavablara sahib idi. Qiymət sadəcə dolların arxasınca qaçan başqa bir fırıldaqçı idi.
  
  Kinimaka monitorları idarə etməyə kömək etdi. Hayden əvvəllər aralarında baş verənləri nəzərdən keçirdi, havaylı hər iki kişidən məlumat çıxarmağı məsləhət gördü və indi onun reaksiyası ilə maraqlandı.
  
  O haqlı idi? O, yazıq idi?
  
  Daha sonra düşünməli bir şey.
  
  Şəkillər onun önündə parıldadı, hamısı qara-ağ və rəngli onlarla kvadrat ekranda böyüdü, qanadların əyilməsi və yanğın səhnələri, parıldayan təcili yardım maşınları və dəhşətə gələn izdiham. Nyu Yorklular arasında çaxnaşma mütləq minimum səviyyədə saxlanıldı; Baxmayaraq ki, 9-11 hadisələri hələ də onların şüurunda təzə bir dəhşət idi və hər qərara təsir edirdi. 9-11-dən sağ qalma hekayəsi olan bir çox insan üçün, o gün işə getməyənlərdən tutmuş gecikənlərə və ya işə qaçanlara qədər qorxu heç vaxt düşüncələrini tərk etməmişdir. Turistlər tez-tez növbəti gözlənilməz zərbə ilə üzləşmək üçün dəhşət içində qaçdılar. Polis həmişə əsəbiləşən yerli əhalinin az müqaviməti ilə ciddi şəkildə küçələri təmizləməyə başladı.
  
  Hayden saatı yoxladı...saat 11-ə yaxın idi. Sonradan hiss olundu. Komandanın qalan hissəsi onun fikrində idi, mədəsi bu gün həyatlarını itirə biləcəkləri qorxusu ilə çalxalanırdı. Niyə biz bunu davam etdiririk? Gündən gün, həftədən həftə? Hər dəfə döyüşəndə şanslar daha az əlverişli olur.
  
  Xüsusilə Dahl; Bu adam bu vəziyyətdə necə qaldı? Bir həyat yoldaşı və iki uşağı olan bir kişinin Everest dağı boyda iş etikası olmalıdır. Onun əsgərə olan hörməti heç vaxt bu qədər yüksək olmamışdı.
  
  Kinimaka monitorlardan birinə toxundu. "Pis ola bilərdi."
  
  Hayden ona baxdı. "Bu nədir... ey lanet."
  
  O, çaşmış halda Ramsesin hərəkətə keçməsini, Prays tərəfə qaçaraq başını yerə çırpmasını izlədi. Terrorçu şahzadə daha sonra mübarizə aparan cəsədin üzərində dayandı və onu amansızcasına təpikləməyə başladı, hər zərbə əzab nidası qoydu. Hayden yenidən tərəddüd etdi və sonra qan gölünün döşəməyə yayılmağa başladığını gördü.
  
  "Mən aşağı düşürəm."
  
  "Mən də gedəcəm". Kinimaka ayağa qalxmağa başladı, lakin Hayden bir jestlə onu dayandırdı.
  
  "Yox. Sən burada lazımsan".
  
  O, baxışlara məhəl qoymadan zirzəmiyə qaçdı, dəhlizdə dayanan iki mühafizəçiyə işarə etdi və Ramsesin kamerasının bayır qapısını açdı. Birlikdə tələsirlər, silahlar çəkilir.
  
  Ramzesin sol ayağı Praysın yanağına çırpılaraq sümüyü sındı.
  
  "Dayan!" Hayden hirslə qışqırdı. "Onu öldürürsən."
  
  "Sənə vecinə deyil," Ramses yenidən silahından istifadə edərək Praysın çənəsini sındırdı. "Niyə etməliyəm? Məni bu pisliklə bir kamera paylaşmağa məcbur edirsən. Danışmağımızı istəyirsən? Bax, mənim dəmir vəsiyyətim belə həyata keçirilir. Ola bilsin ki, indi öyrənəcəksiniz".
  
  Hayden açarı qıfıla soxaraq barmaqlıqlara tərəf qaçdı. Ramses özünü dəstəklədi, sonra isə Praysın kəllə və çiyinlərinə basmağa başladı, sanki zəif yerləri axtarır və prosesdən həzz alırdı. Qiymət qışqırmağı dayandırdı və yalnız aşağı iniltilər edə bildi.
  
  Hayden iki mühafizəçinin dəstəyi ilə qapını geniş açdı. O, mərasimsiz hücum edib, tapança ilə Ramzesin qulağının arxasına vurub və onu Robert Praysdan uzaqlaşdırıb. Daha sonra sızlanan kişinin yanında diz çökdü.
  
  "Sən sağsan?" O, əlbəttə ki, çox narahat görünmək istəmirdi. Onun kimi insanlar narahatlığı istismar edilə biləcək zəiflik kimi görürdülər.
  
  "Bu incidir?" O, özünü Praysın qabırğalarına basdı.
  
  Qışqırıq ona "bəli, belə oldu" dedi.
  
  "Yaxşı, tamam, ağlamağı dayandır. Dön və səni görməyə icazə ver".
  
  Prays yuvarlanmaq üçün çətinlik çəkdi, lakin o, yuvarlananda Hayden qan maskasını, qırıq dişləri və cırıq dodaqları görüncə ürpəşdi. Gördü ki, qulağı qızarıb, gözü o qədər şişib ki, bir daha işləməyəcək. Ən yaxşı diləklərinə baxmayaraq, o, qaşqabağını çəkdi.
  
  "Cap".
  
  Ramsesə tərəf yönəldi. "Dostum, sən dəli olub-olmadığını soruşmağa belə ehtiyac yoxdur, elə deyilmi? Sizin etdiyinizi ancaq bir dəli edər. Səbəb? Motiv? Hədəf? Şübhə edirəm ki, hətta ağlından da keçib".
  
  O, Glock-u qaldırdı, atəşə tam hazır deyildi. Onun yanındakı mühafizəçilər Ramsesin ona hücum edəcəyi ehtimalını örtdülər.
  
  "Vur," Ramses dedi. "Özünüzü ağrılarla dolu bir dünyadan xilas edin."
  
  "Bura sənin ölkən, evin olsaydı, məni indi öldürərdin, elə deyilmi? Hamısını bitirərdin".
  
  "Yox. Bu qədər tez öldürməyin nə əyləncəsi var? Əvvəlcə səni soyundurub əzalarını bağlayaraq ləyaqətini məhv edərdim. Sonra o an nəyin doğru görünməsindən asılı olmayaraq, təsadüfi bir üsulla sizin iradənizi qırardım. Onda səni öldürmək və geri qaytarmaq üçün bir yol tapacaqdım, nəhayət, ömrünü bitirmək üçün yüzüncü dəfə mənə yalvaranda peşman olacaqdım."
  
  Hayden Ramzesin gözlərindəki həqiqəti görüb titrəməkdən özünü saxlaya bilmədi. Budur, heç düşünmədən Nyu-Yorkda nüvə bombasını partlatacaq bir adam var idi. Onun diqqəti Ramzesin, eləcə də mühafizəçilərinin diqqətini elə cəlb etmişdi ki, onlar arxadan gələn ayaq səslərinə və cırıq nəfəslərə reaksiya vermədilər.
  
  Ramzesin gözləri parıldadı. Hayden onların aldandıqlarını bilirdi. O çevrildi, lakin kifayət qədər sürətli deyil. Prays müdafiə naziri ola bilərdi, lakin o, həm də görkəmli hərbi karyerasına malik idi və indi bu barədə xatırladıqlarını yaşayırdı. O, hər iki əlini mühafizəçinin uzadılmış qoluna vuraraq tapançasını yerə çırpdı, sonra yumruğunu kişinin qarnına vuraraq onu yarıya qədər əydi. Bunu edərkən o, Hayden və digər mühafizəçinin onu vurmayacağına mərc edərək, mövqeyinə bir neçə yolla mərc edərək yıxıldı və silahın üstünə düşdü.
  
  Və qoltuğunun altından atəş açdı, güllə məəttəl qalmış mühafizəçinin gözünə dəydi. Hayden emosiyalarını bir kənara qoyub Qlokunu Qiymətə göstərdi, lakin Ramses traktorda olan öküz kimi onun üstünə hücum çəkdi, bədəninin bütün gücü iflic oldu və onu ayaqlarından yerə yıxdı. Ramses və Hayden kamerada səndələyərək Prays ikinci mühafizəçiyə təmiz zərbə endirmək imkanı verdi.
  
  O, çaşqınlıqdan öz xeyrinə istifadə edərək bundan istifadə etdi. İkinci mühafizəçi onu öldürən güllənin əks-sədasından əvvəl ölüb. Onun bədəni Praysın ayaqları altında yerə dəydi, katibənin işləyən tək gözü onu seyr edirdi. Hayden Ramsesin nəhəng bədəninin altından çıxdı, hələ də Qlokunu əlində vəhşi gözlərlə və silah gücü ilə Qiyməti tutdu.
  
  "Niyə?"
  
  "Öldüyüm üçün xoşbəxtəm," Prays yazıq dedi. "Mən ölmək istəyirəm".
  
  "Bu axmaqlığı xilas etmək üçün?" O, mübarizə apararaq döşəməyə yıxıldı.
  
  "Mənim daha bir oyunum qalıb" deyə Ramses mızıldandı.
  
  Hayden onun altında yerin titrədiyini, zirzəminin divarlarının titrədiyini və havan buludlarını atdığını hiss etdi. Qəfəsin barmaqlıqları da titrəməyə başladı. Əllərini və dizlərini düzəldərək sakitləşdi və yuxarı və aşağı, sola və sağa baxdı. Hayden təkrar-təkrar yanıb-sönən işıqlara baxdı.
  
  İndi nə? Bu nə cəhənnəmdir...
  
  Amma o, artıq bilirdi.
  
  Sayt yerüstü hücuma məruz qalıb.
  
  
  İyirmi səkkizinci fəsil
  
  
  Divarlar titrəməyə davam edərkən Hayden nəfəsini kəsdi. Ramses ayağa qalxmağa çalışsa da, otaq ətrafı silkələdi. Terrorçu diz çöküb. Price otağın ən küncünün dəyişdiyini, oynaqların hərəkət etdiyini və yenidən qurulduğunu, yamacların hər saniyə təhrif edildiyini heyranlıqla seyr etdi. Tavanın bir hissəsi çökəndə Hayden düşən havan parçasından qaçdı. Damdan asılmış məftillər və hava kanalları çoxrəngli sarkaçlar kimi yellənirdi.
  
  Hayden kameranın qapısına tərəf getdi, lakin Ramses onun yolunu kəsəcək qədər ağıllı idi. O, hələ də Glock-u əlində saxladığını başa düşməzdən bir az vaxt keçdi və o vaxta qədər tavanın çox hissəsi çökdü və barmaqlıqlar içəriyə doğru əyildi, demək olar ki, çökdü.
  
  "Düşünürəm ki... siz bunu həddən artıq aşdınız" deyə Prays nəfəsini kəsdi.
  
  "Bu lənətə gəlmiş yer dağılır" Hayden Ramsesin üzünə qışqırdı.
  
  "Hələ yox".
  
  Terrorçu ayağa qalxıb uzaq divara tərəf qaçdı, ətrafa minaatan buludları, beton və suvaq parçaları uçub uçurdu. Xarici qapı əyildi və sonra açıldı. Hayden bardan tutdu və özünü ayağa çəkdi, dəlinin arxasınca qaçan Price ilə yetişdi. Onların başında adamlar var idi. Ramses ancaq bu qədər irəli gedə bildi.
  
  Bu fikirlə Hayden telefonunu axtardı, lakin Ramzesə güclə çata bildi. Bu adam sürətli, sərt və amansız idi. O, pilləkənlərlə yuxarı qalxdı, bir polisin çağırışını bir kənara atdı və başını əvvəlcə Haydenə atdı. O, oğlanı tutdu, tutdu və o vaxt Ramses artıq yuxarı qapıdan sıxışdırıldı.
  
  Hayden isti təqibə qaçdı. Üst qapı lap açıq dayanmışdı, şüşəsi çatlamışdı, çərçivələri parçalanmışdı. Əvvəlcə monitor otağından görə bildiyi tək şey yerdən qalxıb bir neçə əyilmiş ekranı düzəltmək üçün uzanan Mur idi. Digərləri dayaqlarından qopdu, divardan qopdu və yerə enərkən yerə çırpıldı. Kinimaka indi çiyinlərindən düşən ekranla ayağa qalxdı, şüşə və plastik saçlarına ilişdi. Otaqdakı digər iki agent özlərini bir yerə çəkməyə çalışırdılar.
  
  "Bizi nə vurdu?" Mur Haydeni görüb otaqdan qaçdı.
  
  "Ramses haradadır?" o qışqırdı. "Onu görmədin?"
  
  Murun ağzı açıldı. "O, kamera blokunda olmalıdır."
  
  Kinimaka çiyinlərindən şüşə və digər zibilləri sildi. "Mən baxdım... Sonra bütün cəhənnəm pozuldu."
  
  Hayden sol tərəfindəki pilləkənləri, sonra isə seçki məntəqəsinin əsas ofisinə baxan eyvanı görəndə ucadan söydü. Binadan keçməkdən başqa çıxış yolu yox idi. O, məhəccərə qaçdı, onu tutdu və aşağıda olan otağa baxdı. Terrorçuların planlaşdırdığı kimi heyət ixtisar edilib, lakin birinci mərtəbədəki bəzi iş yerləri zəbt edilib. Kişilər də, qadınlar da əşyalarını yığırdılar, lakin əksəriyyəti silahlarını çəkərək, sanki hücum gözləyirmiş kimi əsas girişə doğru gedirdilər. Ramses onların arasında ola bilməzdi.
  
  Bəs harada?
  
  Gözləmə. Izləyirəm. O deyildi...
  
  "Bu son deyil!" - o qışqırdı. "Pəncərələrdən uzaqlaşın!"
  
  Çox gec. Blitzkrieg böyük bir partlayışla başladı; ön şüşələr partlayıb və divarın bir hissəsi uçub. Haydenin bütün baxış bucağı dəyişdi, dam örtüyü düşdü. Polisin yıxılması ilə stansiya boyu dağıntılar partladı. Bəziləri diz çökdü və ya süründü. Digərləri yaralanıb və ya özlərini qapalı vəziyyətdə tapıblar. RPG qırıq fasaddan tısladı və xidmətçinin konsoluna çırpıldı və yaxınlıqdakı əraziyə alov, tüstü və dağıntılar göndərdi. Daha sonra Hayden çiyinlərinə silah bağlamış çoxlu maskalı adamlar görünəndə qaçan ayaqları gördü. Hər tərəfə yayılaraq hərəkət edən hər şeyi nişan aldılar, sonra diqqətlə düşünərək atəş açdılar. Hayden, Kinimaka və Mur dərhal atəş açıb.
  
  Güllələr dağılmış stansiyanı deşdi. Hayden onu qoruyan taxta eyvan parçalanmağa başlamazdan əvvəl aşağıda on bir nəfəri saydı. Mərmilər düz keçdi. Parçalar qoparaq təhlükəli qırıqlara çevrildi. Hayden arxadan onun üstünə yıxıldı və sonra yuvarlandı. Onun jileti güllələrdən deyil, iki kiçik zərbə almışdı və baldırındakı şiddətli ağrı ona taxta sünbülün açıq qalan ətlərə dəydiyini söylədi. Kinimaka da nəfəsini kəsdi və Mur pencəyini çıxarıb çiynindəki qırxıları təmizləmək üçün ayağa qalxdı.
  
  Hayden yenidən balkona süründü. Boşluqlar vasitəsilə o, hücum qrupunun irəliləyişini izlədi və liderlərini çağırarkən bağırsaqların gurultusunu eşitdi. Ramses ovçu aslan kimi qaçaraq bir saniyədən az müddətdə Haydenin gözündən qaçdı. O, vurmaq şansını sıxdı, amma artıq bilirdi ki, güllə yaxından uçmayacaq.
  
  "Cap!"
  
  Hayden ayağa qalxdı, Kinimakaya baxdı və pilləkənlərə tərəf qaçdı. Terrorçu şahzadənin qaçmasına imkan verə bilməyiblər. Onun sözü ilə bomba partladacaqdı. Hayden çox gözləməyəcəyini hiss etdi.
  
  "Get get get!" - o, Manoya qışqırdı. "Biz dərhal Ramsesi geri gətirməliyik!"
  
  
  İyirmi doqquzuncu fəsil
  
  
  Sahənin bir qədər kənarındakı kəsişmə adətən insanlarla dolu idi, keçid piyadalarla tıxalı idi və yollar keçən avtomobillərin daimi ritminə uyğun gurultu ilə guruldayırdı. Pəncərələri çox olan hündür binalar adətən buynuz səslərini və onların arasında gülüş səslərini əks etdirirdi, bu da insanların qarşılıqlı əlaqəsinin yüksəlişindən xəbər verirdi, lakin bu gün mənzərə çox fərqli idi.
  
  Tüstü yol boyu fırlanır və səmaya qalxırdı. Sınıq pəncərələr səkiləri zibilləyirdi. Mərmidən sarsılmış və yaralılar özlərinə gələndə və ya gizləndikləri yerdən çıxanda boğuq səslər mərkəzin ətrafında pıçıldadı. Sirenlər yaxın məsafədə fəryad edirdilər. Onların binasının 3-cü prospekti tərəfi nəhəng siçan kimi görünürdü ki, onu bir parça boz pendir kimi qəbul edib və ondan böyük dişləmələr götürüb.
  
  Hayden bunu çox az hiss etdi, stansiyadan qaçdı və qaçanları axtararkən yavaşladı. Düz irəlidə, 51-ci küçədə, yalnız onlar qaçırdılar - qara geyinmiş on bir kişi, şübhəsiz Ramses qalanların üstündə ucalırdı. Hayden onu əhatə edən səssizlikdən, səssizliyin çığırtısından və onu kor etməyə çalışan dalğalanan toz buludlarından məəttəl qalaraq dağıntılarla səpələnmiş kəsişmə ilə qaçdı. Yuxarıda, ofis binalarının damları arasındakı boşluqlarda - şəbəkədəki xətlər kimi perpendikulyar yolu qeyd edən düz beton sütunlar - səhər günəş işığı rəqabət aparmaq üçün mübarizə aparırdı. Günəş günortadan əvvəl küçələrdə nadir hallarda görünür, bir müddət əvvəl pəncərələrdən əks olunur və yuxarı qalxana və binalar arasından eniş tapa bilməyənə qədər yalnız kəsişmələri işıqlandırırdı.
  
  Sadiq qoca it Kinimaka onun yanında tələsdi. "Onların cəmi on ikisi var" dedi. "Moore bizim mövqeyimizi izləyir. Biz gücləndirici qüvvələr alana qədər onları izləyəcəyik, tamammı?
  
  "Ramses" dedi. "Bu, bizim prioritetimizdir. Nəyin bahasına olursa olsun onu geri qaytaracağıq".
  
  "Hayden," Kinimaka az qala park edilmiş furqonla toqquşdu. "Sən bunu düşünmürsən. Ramses hər şeyi planlaşdırmışdı. Hətta olmasa belə - onun yeri birtəhər beşinci kameraya sızsa belə - indi heç bir əhəmiyyəti yoxdur. Tapmalı olduğumuz bomba budur".
  
  "Ramsesi tutmaq üçün başqa bir səbəb."
  
  "O, bizə heç vaxt deməyəcək" dedi Kinimaka. "Amma bəlkə onun tələbələrindən biri bunu edəcək."
  
  "Ramsesi nə qədər uzun müddət balansdan saxlaya bilsək" dedi Hayden. "Bu şəhərin bütün bunlardan sağ çıxmaq şansı nə qədər yüksəkdir."
  
  Onlar hündürmərtəbəli binaların yaratdığı bir neçə kölgədən kənarda qalaraq, heç bir səs çıxarmamağa çalışaraq səki ilə qaçırdılar. Ramses paketinin mərkəzində olub əmrlər verirdi və indi Hayden xatırladı ki, bazarda bu adamları öz "legionerləri" adlandırmışdı. Onların hər biri ölümcül və öz işinə sadiq idi, adi muzdlulardan bir çox pillələr yuxarıda idi. Əvvəlcə on iki nəfər çox fikirləşmədən tələsdilər, özləri ilə sayt arasında bir az məsafə qoydular, lakin bir dəqiqədən sonra yavaşlamağa başladılar və ikisi arxaya baxaraq təqib edənlərin olub-olmadığını yoxladı.
  
  Hayden atəş açdı, Glock-dan qəzəblə hürdü. Bir nəfər yıxıldı, qalanları arxaya dönüb cavab atəşi açdı. İki keçmiş MKİ agenti beton çiçək yatağının arxasına keçdilər. Hayden düşmənini gözdən qaçırmaq istəməyərək onun dairəvi kənarına baxdı. Ramses dağılma ərəfəsində idi, xalqı ilə örtülmüşdü. İndi o gördü ki, Robert Prays öz taleyinə buraxılıb, güclə ayaq üstə dura bilir, amma yenə də döyülmüş, qocalmış bir kişi üçün yaxşı işləyir. Onun diqqəti yenidən Ramzesə yönəldi.
  
  "O, oradadır, Mano. Gəlin bu işi bitirək. Sizcə, ölsə, yenə də partlayacaqlar?"
  
  "Lənət olsun, bilmirəm. Onu diri götürmək daha yaxşı olardı. Ola bilsin ki, biz onu fidyə ala bildik".
  
  "Bəli, tamam, əvvəlcə kifayət qədər yaxınlaşmalıyıq."
  
  Kamera yenidən böyüdü, bu dəfə onların qaçışını əhatə etdi. Hayden onları küçədə təqib edərək çiçək yatağından çiçək yatağına qaçdı. İki qrup arasında vızıldayan güllələr şüşələri sındırıb və dayanmış avtomobillərə dəyib. Səpələnmiş sarı taksilər Haydenə daha yaxşı örtülmə və yaxınlaşmaq şansı təklif etdi və o, bunu götürməkdən çəkinmədi.
  
  "Gəlin!"
  
  O, birinci taksiyə mindi, yan tərəfə sürüşdü və növbəti taksiyə qaçarkən özünü örtmək üçün yolun kənarında qalan başqa taksidən istifadə etdi. Həbsxana işçiləri onları çıxarmağa çalışarkən onun ətrafında pəncərələr partladı, lakin örtük Ramsesin yeni legionerlərinin harada olduqlarını heç vaxt bilmədiklərini ifadə edirdi. Dörd taksidən sonra onlar qaçanları gizlənməyə məcbur edərək sürəti azaldırdılar.
  
  Kinimakinin qulaqcığı cırıldamağa başladı. "Kömək beş dəqiqədir."
  
  Ancaq hətta bu qeyri-müəyyən idi.
  
  Yenə də hüceyrə yığcam bir qrup kimi fəaliyyət göstərdi. Hayden təqib etdi, boşluğu etibarlı şəkildə bağlaya bilmədi və həm də sursata qənaət etməyə məcbur oldu. Məlum oldu ki, hücrə də hərəkətləri daha çılğın, daha az ehtiyatlı olduqdan sonra gücləndiricilərin gəlməsi ehtimalından narahat olmağa başladı. Hayden arxa mühafizəçilərdən birini nişan aldı və ancaq atəş açarkən heykəltəraşlıq ağacının yanından keçdiyi üçün qaçırdı.
  
  Təmiz bədbəxtlik.
  
  "Mano" dedi birdən. "Onlardan birini haradasa itirmişik?"
  
  "Yenə say."
  
  O, cəmi on ədəd saya bildi!
  
  O, qəşəng bir şəkildə park edilmiş maşının altından yuvarlanaraq göründü. Onun ilk zərbəsi Kinimakinin dizinin arxası ilə birləşərək iri adamın əyilməsinə səbəb oldu. Təpik vurduqca, sağ əli kiçik bir PPK çıxardı, ölçüsü onu daha az ölümcül etmirdi. Hayden Kinimakanı kənara atdı, onun nisbətən kiçik bədəni hər hansı dünya səviyyəli idmançılar kimi güclü və enerjili idi, lakin bu, böyük adamı bir az hərəkətə gətirə bilərdi.
  
  Güllə onların arasında uçdu, heyrətləndirici, nəfəs kəsən, saf cəhənnəmin ən qısa anı, sonra legioner yenidən hərəkət etdi. Başqa bir zərbə Haydenin dizi ilə əlaqələndirildi və Mano yıxılmağa davam etdi və düşmənlərinin sığınmaq üçün istifadə etdiyi eyni park edilmiş avtomobilə sinəsi ilə çırpıldı. Dizləri üzərində çarəsiz şəkildə fırlanmağa çalışarkən bir xırıltı ondan qaçdı.
  
  Hayden dizində bir ağrı hiss etdi və ən əsası ani tarazlığın itirilməsini hiss etdi. O, döyüşən legionerdən çox Ramsesin qaçması və onun ardınca gələn dəhşətli bufet haqqında daha çox bilirdi və onun bütün varlığı bu işdən tez qurtarmaq istəyirdi. Amma bu adam döyüşçü idi, əsl döyüşçü idi və açıq şəkildə sağ qalmaq istəyirdi.
  
  O, yenə tapançadan atəş açıb. İndi Hayden tarazlığını itirdiyinə sevinirdi, çünki onun gözlədiyi yerdə deyildi. Lakin güllə onun çiyninə dəyib. Kinimaka tapança ilə özünü ələ ataraq onu əzələ dağının altına basdırdı.
  
  Havaylı ilə döyüşməyin mənasız olduğunu görüb legioner dərhal onu tərk etdi. Daha sonra o, qorxunc səkkiz düymlük bıçağı çıxarıb Haydenin üstünə atdı. O, ölümcül zərbədən qaçmaq üçün bir az yer qazanaraq yöndəmsiz şəkildə buruldu. Kinimaka tapançasını yellədi, lakin legioner bunu təxmin etmişdi və onu daha sürətlə yelləmişdi, bıçaq havayalının sinəsinə ciddi zərbə endirdi, bu da kişinin jiletinə görə əhəmiyyətsizləşdi, lakin yenə də onu kürəyinə atdı.
  
  Mübadilə Haydenə lazım olan şansı verdi. O, tapançasını çıxaran kimi, legionerin nə edəcəyini təxmin etdi - dönüb hiyləgərin üstünə bıçaq atdı - tətiyi çəkərək yan tərəfə keçdi.
  
  Bıçaq maşının qapısından sıyrılaraq yerə çırpılaraq, heç bir zərər vermədiyi üçün 3 güllə kişinin sinəsinə dəyib.
  
  "Onu Uolteri götürün," Hayden Kinimake dedi. "Hər güllə bizə lazım olacaq."
  
  O, ayağa qalxdıqda, bir neçə yüz metr aralıda, küçə ilə tələsik bir qrup silahlı adam gördü. İndi hər şey daha da mürəkkəbləşirdi - qruplar peyda olub küçələrdə dolaşırdılar, evə gedirdilər və ya zədələri yoxlayırdılar, hətta göz önündə dayanıb Android cihazlarını klikləyirdilər - lakin Ramsesin başının hər bir neçə futdan bir görünməsi dərhal tanınırdı. .
  
  "İndi hərəkət et" dedi və ağrıyan, əzilmiş əzalarını imkanlarından artıq işləməyə məcbur etdi.
  
  Kamera yoxa çıxdı.
  
  "Nə..."
  
  Kinimaka kapotun üstündən tullanaraq maşının ətrafında gəzdi.
  
  "Böyük idman mağazası" dedi havaylı nəfəssizcə. "Onlar içəri girdilər."
  
  "Yolun sonu, Şahzadə Ramses" Hayden son iki kəlməni nifrətlə tüpürdü. "Tələs, Mano. Dediyim kimi, biz əclafı məşğul saxlamalı və diqqətini bu nüvə bombasından uzaqlaşdırmalıyıq. Hər dəqiqə, hər saniyə önəmlidir".
  
  
  OTUZUNCU FƏSİL
  
  
  Onlar birlikdə idman mağazasının hələ də yellənən giriş qapılarından keçib onun geniş, səssiz interyerinə keçdilər. Vitrinlər, rəflər və paltar asılqanları hər yerdə, hər koridorda idi. Açıq çərçivəli tavana quraşdırılmış, işıqlandırma parlaq plitələrlə təmin edilmişdir. Hayden əks etdirən ağ döşəməyə baxdı və mağazanın ürəyinə aparan tozlu ayaq izlərini gördü. O, tələsik mağazasını yoxladı və jiletini düzəltdi. Paltar rəfinin altından görünən üz onu çaşdırdı, amma cizgilərinə həkk olunmuş qorxu onu yumşaldır.
  
  "Narahat olma" dedi. "Düş və sakit ol."
  
  Onun istiqamətləri soruşmağa ehtiyacı yox idi. Onlar palçıqlı izlərlə getsələr də, qarşıdakı səs-küy hədəflərinin mövqelərini xəbər verirdi. Qiymətin daimi iniltisi əlavə bir fayda idi. Hayden qamaşlarla dolu metal qoltuqaltının altından sürüşərək Nike idman formasında keçəl manekenin yanından idman ləvazimatları üçün ayrılmış sahəyə itələdi. Barbell stendləri, çəki qabları, batutlar və qaçış yolları bərabər cərgələrə düzülüb. Sadəcə başqa hissəyə keçərkən orada terror qruplaşması var idi.
  
  Bir kişi onu görüb, həyəcan siqnalını qaldırıb və atəş açıb. Hayden ağır və bucaq altında qaçdı, güllənin avarçəkənin metal qolundan bir neçə santimetr sol tərəfinə dəydiyini eşidib. Kinimaka qaçış zolağının konveyer hissəsinə ağır şəkildə endi və boşluqdan yuvarlanaraq kənara atıldı. Heyden başının üstündə idman ayaqqabısının rəfində deşik açaraq legionerə komplimentə cavab verib.
  
  Həmkarları dağılışarkən kişi yavaş-yavaş geri çəkildi. Hayden onların nömrələrini yoxlamaq üçün çəhrayı idman çantasını havaya tulladı və dörd ayrı atış ona sərt dəydikdə üzünü buruşdurdu.
  
  "Bəlkə də Ramzesin qaçışını gizlədir," Kinimaka nəfəs aldı.
  
  "Əgər Torsten Dala ehtiyacımız olsaydı," Hayden nəfəs aldı.
  
  "Deli rejimi sınamağımı istəyirsən?"
  
  Hayden gülüşünü saxlaya bilmədi. "Düşünürəm ki, bu, dişli dəyişikliyindən daha çox həyat tərzi seçimidir" dedi.
  
  "Nə olursa olsun" dedi Kinimaka. "Gəlin tez olaq."
  
  Hayden onu yumruqla döydü, qapaqdan atladı və sürətlə atəş açdı. Fiqurlardan biri hırıldadı və yan tərəfə düşdü, qalanları aşağı əyildi. Hayden onlara hücum etdi, yollarında maneələr buraxdı, lakin mümkün qədər tez boşluğu bağladı. Legionerlər geri çəkildilər, yüksəkdən atəş açdılar və hər marka və rəngdə olan idman ayaqqabılarının tavana qədər rəfinin arxasında gözdən itdilər. Hayden və Kinimaka digər tərəfdə oturub bir saniyə dayandılar.
  
  "Hazırsan?" - Soruşdum. Hayden düşmüş hüceyrə üzvünü silahından azad edərkən ah çəkdi.
  
  "Get" dedi Kinimaka.
  
  Onlar qalxdıqca pulemyotdan açılan atəş onların başlarının üstündəki məşq rəfini azca əzdi. Onların üzərinə metal və karton parçaları, kətan və plastik yağdı. Bütün struktur yellənərkən Hayden kənara qalxdı.
  
  "Oh..." Kinimaka başladı.
  
  "Cap!" Hayden bitirdi və atladı.
  
  Geniş piştaxtanın bütün üst yarısı çökdü, parçalandı və onların üstünə düşdü. Rəflərdən ibarət nəhəng divar, metal dayaqları, karton qutuları və yeni kətan ayaqqabılarını bir kənara atdı. Kinimaka özünü binadan müdafiə etmək üçün əlini qaldırdı və inamla hərəkət etməyə davam etdi, lakin kütləsi səbəbindən qaçan Haydenin arxasına düşdü. Düşən kütlədən yuvarlananda, sürünən ayağı metal dayağa ilişdi, Kinimaka başını onun qolları altına basdırdı və üstünə yıxılarkən özünü möhkəmlətdi.
  
  Hayden əlindəki silahla atışı tamamladı və arxaya baxdı. "Mano!"
  
  Amma onun problemləri təzəcə başlayırdı.
  
  Dörd legioner ona hücum edərək, tapançanı təpikləyib, tüfəngin qundağı ilə bədəninə zərbələr endiriblər. Hayden özünü örtdü və sonra bir az daha yuvarlandı. Basketbol topları aşdı və narıncı toplar hər tərəfə uçdu. Hayden onun çiyninin üstündən baxdı, kölgələrin hərəkət etdiyini gördü və Qlokunu axtarmağa başladı.
  
  Bir atəş səsi gəldi. Başının yaxınlığında bir güllənin nəyəsə dəydiyini eşitdi.
  
  "Burada dayan" dedi səs.
  
  Ramzesin adamlarının kölgələri onun üzərinə enərkən Hayden donub qaldı və başını qaldırdı.
  
  "İndi bizimləsən."
  
  
  OTUZ BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Dreyk dağılmış əraziyə girdi, Alicia onun yanında. Gördükləri ilk hərəkət yuxarı mərtəbədəki eyvanda dönüb onlara silah tuşlayan Murdan oldu. Yarım dəqiqədən sonra sifətində rahatlıq göründü.
  
  "Nəhayət" deyə nəfəs aldı. "Düşünürəm ki, ilk siz bura gəldiniz."
  
  "Bir az əvvəlcədən xəbərdarlıq aldıq" dedi Drake. "Alliqator adlı təlxək varmı?"
  
  Mur məəttəl baxdı və onları yuxarıya işarə etdi. "Mən onun haqqında heç vaxt eşitməmişəm. O, beşinci kameranın rəhbəridir?"
  
  "Biz belə düşünürük, bəli. O, eşşəkləri ilə dolu bir vazzokdur, amma indi bu nüvə bombasına cavabdehdir."
  
  Mur ağzı açıq baxırdı.
  
  Alicia tərcümə etdi. "Alliqator on gallon qəhvədən sonra Julian Marshdan daha çılğın səslənir və mən onun dediklərini eşidənə qədər bunun mümkün olmadığını deyərdim. Yaxşı, Hayden haradadır və burada nə baş verib?
  
  Mur, Ramses və Price arasındakı döyüşü və sonra qaçmağı şərh edərək, hər şeyi onlar üçün hazırladı. Dreyk stansiyanın vəziyyətinə və agentlərin qeyri-adekvat paylanmasına görə başını buladı.
  
  "O bunu planlaşdıra bilərdimi? Perudakı o lənətə gəlmiş qaladan bütün yolu gəlirsən? Hətta biz bazarı kəşf edəndə belə?"
  
  Mai şübhəli görünürdü. "Hətta nəzəriyyələrinizdən biri üçün bir az uzaq səslənir."
  
  "Və fərqi yoxdur" dedi Alisiya. "Həqiqətənmi? Yəni, kimin vecinədir? Biz özümüzə qaz vurmağı dayandırıb axtarışa başlamalıyıq".
  
  "Bu dəfə" dedi Mey. "Mən Taz ilə razıyam. Ola bilsin ki, sonuncu sevgilisi ona bir məna kəsb edib". O, Boya zərif nəzər saldı.
  
  Mur ona baxanda Dreyk əsəbiləşdi, gözləri indi daha da genişləndi. Daxili İşlər Nazirliyinin agenti dörd nəfərə baxdı.
  
  "Möhtəşəm bir partiya kimi səslənir, uşaqlar."
  
  Drake çiyinlərini çəkdi. "Hara getdilər? Hayden və Kinimaka?"
  
  Mur işarə etdi. "51-ci. Ramsesin, onun on bir davamçısının və o axmaq Qiymətin tüstüsünün ardınca getdi. Cəmi bir neçə dəqiqədən sonra onları görməzdən gəldim".
  
  Alisiya bir sıra ekranları göstərdi. "Onları tapa bilərsinizmi?"
  
  "Kanalların əksəriyyəti qeyri-aktivdir. Ekranlar dağıdılıb. Hazırda Batareya Parkını tapmaqda çətinlik çəkərdik."
  
  Drake sınıq eyvanın məhəccərinə tərəf getdi və stansiyaya və çöldəki küçəyə baxdı. Qarşısında təsəvvür etdiyi şəhərlə ziddiyyət təşkil edən, heç olmasa bu gün üçün arxada duran qəribə bir dünya idi. O, bu insanların yaxşılaşmasına kömək etməyin yalnız bir yolunu bilirdi.
  
  Onları təhlükəsiz saxlayın.
  
  "Başqa xəbərin var?" Mur soruşdu. "İnanıram ki, siz Marsh və bu Alligator oğlanı ilə danışırsınız."
  
  "Sənə dediklərimizdir" dedi Alisiya. "Deaktivasiya kodlarını yoxladınızmı?"
  
  Mur sağ qalan ekranlardan birində yenicə yanıb-sönməyə başlayan yanıb-sönən ikona işarə etdi. "Gəlin baxaq".
  
  Beau içki almaq üçün su soyuducuya tərəf gedəndə Drake geri döndü. Mur e-poçtu yüksək səslə oxudu, tez bir zamanda mətləbə çatdı və deaktivasiya kodlarının həqiqiliyini təsdiqlədi.
  
  "Beləliklə," Mur diqqətlə oxudu. "Kodlar əslində kosherdir. Deməliyəm ki, bu heyrətamizdir. Sizcə, Marş onun qəsb ediləcəyini bilirdimi?"
  
  Dreyk, "Bir sıra səbəblər ola bilər" dedi. "Özünüz üçün təhlükəsizlik. Uçurumda tarazlıq. Sadə fakt budur ki, kişi tam bir klipə altı tur azdır. Əgər o Alligator bu qədər iddialı səslənməsəydi, özümü indi daha təhlükəsiz hiss edərdim."
  
  "Whappie?"
  
  "Qoz-fındıq?" Drake cəhd etdi. "Bilmirəm. Hayden sizin dilinizdə məndən daha yaxşı danışır".
  
  "İngilis dili". Mur başını tərpətdi. "Dilimiz ingilis dilidir."
  
  "Əgər siz belə deyirsinizsə. Amma bu yaxşı haldır, uşaqlar. Orijinal deaktivasiya kodları yaxşı bir şeydir."
  
  "Alimlər nüvə yükünün mənşəyini müəyyən etdikdən sonra biz onlarla əlaqə saxlaya biləcəyimizi başa düşürsünüzmü?" Beau qayıdıb plastik fincandan bir qurtum alan kimi dedi.
  
  "Hm, bəli, amma bu hələ baş verməyib. Və bildiyimizə görə, kodları dəyişdirdilər və ya yeni bir tətik əlavə etdilər.
  
  Beau bunu yüngülcə başını tərpətməklə qəbul etdi.
  
  Drake saatına baxdı. Onlar demək olar ki, on dəqiqə idi ki, stansiyada idilər və Haydendən və Dahldan bir söz yox idi. Bu gün on dəqiqə əbədiyyət kimi hiss olunurdu.
  
  "Mən Haydenə zəng edirəm." Mobil telefonunu çıxartdı.
  
  "Narahat olma" dedi Mai. "Bu Kinimaka deyilmi?"
  
  Drake kəskin şəkildə işarə etdiyi yerə döndü. Mano Kinimakinin şübhəsiz fiquru küçədə dayanmadan yüyürdü, əyildi, ağrıdan aydın oldu, lakin inadla stansiyaya doğru getdi. Drake onlarla sualı uddu və əvəzinə birbaşa onlara cavab verə biləcək adama tərəf qaçdı. Çölə çıxanda komanda Manonu dağıntılarla dolu kəsişmədə tutdu.
  
  "Nə var, dostum?"
  
  Havaylıların onlarla görüşərkən rahatlığı, səthin bir az altında gizlənən bəzi dəhşətli ruhi ağrının kölgəsində qaldı. "Onlarda Hayden var" deyə pıçıldadı. "Onlardan üçünü məhv etdik, lakin Ramses və ya Prays ilə yaxınlaşa bilmədik. Və sonda bizi pusquya saldılar. Məni oyundan çıxartdı və mən bir ton dağıntının altından çıxanda Hayden yox idi".
  
  "Sən haradan bilirsən ki, onu tutublar?" Beau soruşdu. "Bəlkə hələ də təqib edir?"
  
  "Qollarım və ayaqlarım yaralanmış ola bilər" dedi Kinimaka. "Ancaq qulaqlarım yaxşı eşidirdi. Onu zərərsizləşdirib sürüyüb apardılar. Axırıncı dedikləri bu oldu..." Kinimaka davam edə bilməyib ürək ağrısı ilə udqundu.
  
  Dreyk kişinin nəzərlərini tutdu. "Biz onu xilas edəcəyik. Biz həmişə bunu edirik".
  
  Kinimaka qaşqabaqlandı. "Hər zaman deyil".
  
  "Ona nə dedilər?" Alicia təkid etdi.
  
  Kinimaka sanki günəş işığından ilham axtarırmış kimi göyə baxdı. "Onlar dedilər ki, ona bu nüvə bombasına daha yaxından baxacaqlar. Onu kürəyinə bağlayacaqlarını söylədilər".
  
  
  OTUZ İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Thorsten Dahl Tayms Meydanı ətrafındakı ərazini təmizləmək üçün bir neçə ekipajı tərk etdi və komandasını dar bir xiyabanın yaratdığı kölgələrin dərinliyinə apardı. Sakit və qayğısız idi, vacib telefon zəngi etmək üçün mükəmməl yer idi. O, əvvəlcə Haydenə zəng etdi, lakin o, cavab vermədikdə, Drake ilə əlaqə saxlamağa çalışdı.
  
  "Məsafə buradadır. Ən son xəbərlər nədir?
  
  "Biz pis vəziyyətdəyik, dostum..."
  
  "Yenə toplarınıza qədər?" Dahl sözünü kəsdi. "Nə yenilik var?"
  
  "Bu dəfə boynuma qədər deyil. O dəli piçlər öz hücrələrindən sındılar, ya da qırıldılar. Ramses və Qiymət artıq yoxdur. Beşinci hüceyrə on iki nəfərdən ibarətdir - və ya idi. Mano deyir ki, onların üçü var".
  
  Dahl intonasiyanı tutdu. "Mano danışır?"
  
  "Bəli, dostum. Onlar Haydeni tutdular. Onu da özləri ilə apardılar".
  
  Dahl gözlərini yumdu.
  
  "Ancaq hələ bir az vaxtımız var." Drake müsbət tərəfi sınadı. "Əgər dərhal partlatmaq istəsəydilər, heç götürməzdilər."
  
  Yorklular haqlı idilər, Dahl etiraf etməli idi. Drake Marşın indi Qaranlıq Şahzadəsi rolundan çıxarıldığını və müvəqqəti olaraq Alligator adlı biri ilə əvəz olunduğunu izah etməyə davam edərkən dinlədi. Vətən sadəcə olaraq bu adamı Amerika tərəfdarı kimi tanıya bildi.
  
  "Həqiqətən?" Dahl bildirib. "Nə üçün?"
  
  "Anarxiyaya səbəb ola biləcək demək olar ki, hər şey" dedi Drake. "O, muzdludur, ancaq bu dəfə özünü itirdi."
  
  "Mən elə bilirdim ki, Ramses həmişə öz işini "evdə" idarə edir".
  
  "Alliqator Nyu-Yorkdandır. O, əməliyyata əvəzsiz logistika bilikləri verə bilərdi".
  
  "Bəli, bu məntiqlidir." Dahl ah çəkdi və yorğun şəkildə gözlərini ovuşdurdu. "Bəs sonra nə var? Bizdə Haydenin koordinatları varmı?
  
  "Onun kamerasını götürdülər. Onlar onun ən azı bir neçə paltarını götürmüş olmalıdırlar, çünki onun köynəyinə tikilmiş etiketdə onun Chipotle Mexican Grill-də masanın altında olduğu yazılıb, bizim bayaq təsdiqlədiyimiz kimi, bu boşboğazlıqdır. Təhlükəsizlik kameraları işləyir, lakin sayta hücum nəticəsində bizim tərəfdəki qəbuledicilər əsasən sıradan çıxıb . Onlar əllərindən gələni birləşdirir. Və onların sadəcə olaraq kifayət qədər işçi qüvvəsi yoxdur. Buradan işlər çox pis gedə bilər, dostum."
  
  "Ola bilərmi?" Dahl təkrarladı. "Mən deyərdim ki, biz pisliyi keçmişik və pislərin küçəsinə doğru gedirik, elə deyilmi?"
  
  Drake bir anlıq dayandı, sonra dedi: "Ümid edirik ki, onlar tələblərini irəli sürməyə davam edəcəklər". "Hər yeni tələb bizə daha çox vaxt verir."
  
  Dahl hələ heç bir irəliləyiş əldə etmədiklərini söyləməyə ehtiyac duymadı. Fakt öz-özünə aydın idi. Burada onlar əvvəlcədən xəbərdar edilmiş Milad hinduşkaları kimi ətrafda qaçaraq nüvə bombasının yerini kəşf etmək üçün Vətəndən asılı idilər, ancaq Mur yerini dəqiq müəyyənləşdirə bildi, lakin bütün müəssisə uğursuz oldu.
  
  "Bizim etdiyimiz yeganə şey bir neçə istehlak materialını zərərsizləşdirmək idi" dedi. "Biz Ramsesin faktiki planına, xüsusən də onun son oyununa yaxın deyilik."
  
  "Niyə stansiyaya düşmürsünüz? Növbəti aparıcı gələndə birlikdə ola bilərik."
  
  "Bəli, biz bunu edəcəyik." Dahl komandasının qalan hissəsinə əl yellədi və onları 3-cü prospektə aparmaq üçün düzgün istiqamət təyin etdi. "Salam, Mano necə dayanır?"
  
  "Oğlan rəfləri olan divara möhkəm dəydi. soruşma. Ancaq o, döyüşməyə can atır, sadəcə kiminsə ona hədəf verəcəyini gözləyir".
  
  Onlar söhbəti bitirdikdən sonra Dahl qaçmağa başladı. Kensi onun yanında dayanıb başını tərpətdi. "Pis hərəkət?"
  
  "Vəziyyətimizi nəzərə alsaq, düşünürəm ki, daha da pis ola bilərdi, amma bəli, bu pis seçim idi. Haydeni qaçırdılar. Onu bombanın olduğu yerə apardı".
  
  "Yaxşı, bu əladır! Demək istəyirəm ki, sizin hamınızın gizli mayakları yoxdur?"
  
  "Biz edirik. Onu da paltarı ilə birlikdə atdılar".
  
  "Mossad dərinizin altına girdi" Kensi sakitcə dedi. "Onlar üçün yaxşıdır, amma mənim üçün yox. Mənə aid olduğumu hiss etdirdi".
  
  "Olardı". Dahl başını tərpətdi. "Hamımız öz taleyimizə nəzarət etdiyimizi və hər bir qərarın mahiyyətcə azad olduğunu hiss etməliyik. Bu manipulyasiya deyil".
  
  "Bu günlərdə," Kensinin barmaqları qıvrıldı və sonra yumruqlara sıxıldı, "siz məni öz təhlükənizlə idarə edirsiniz", sonra ona kiçik bir təbəssüm etdi. "Səndən başqa, dostum, sən məni istədiyin vaxt və hər yerdə manipulyasiya edə bilərsən."
  
  Dahl kənara baxdı. Bridget McKenzie qarşısıalınmaz idi. Qadın onun evli kişi, ata olduğunu bilirdi, amma yenə də şirnikləndirici vəziyyətə düşdü. Təbii ki, bu və ya digər şəkildə o, burada çox qalmazdı.
  
  Problem həll edildi.
  
  Smith və Lauren də sakit şərhlər mübadiləsi edərək birlikdə qaçdılar. Yorgi yorğun və zibillə səpələnmiş, lakin oynaq qətiyyətlə arxa tərəfi qaldırdı. Dahl bilirdi ki, bu, onun ilk real çılğın, təsadüfi döyüş təcrübəsidir və o, bunu yaxşı idarə etdiyini düşünürdü. Küçələr yanıb-sönür, sonra 3-cü prospektə sola dönərək 51-ci ilə kəsişməyə doğru gedirlər.
  
  Dahl üçün qəribə bir neçə dəqiqə oldu. Şəhərin bəzi əraziləri heç bir zərər görmədi və bir çox mağazalar açıq qaldı və insanlar qorxu hissi ilə içəri girdilər, digərləri isə demək olar ki, həyatdan məhrum idi. Bir neçə küçə çevik polis maşınları və hər tərəfə səpələnmiş dörd təkərli ordu maşınları ilə mühasirəyə alınıb. Bəzi ərazilər soyğunçuların qarşısında utancından qorxdular. Əksər hallarda gördüyü adamlar nə edəcəklərini başa düşmürdülər, buna görə də o, hakimiyyətə inandığına səsini əlavə edib, onları harasa sığınmağa dəvət etdi.
  
  Və sonra onlar Drake və digərlərinin gözlədikləri, ümid etdikləri və Hayden Ceyi xilas etməyi planlaşdırdıqları yerə gəldilər.
  
  Bu günün başlanmasından cəmi bir neçə saat keçib. İndi isə ümidsizcəsinə nüvə bombası tapmaq üçün bir yol axtarırdılar. Dahl bilirdi ki, geriyə dönüş olmayacaq, o, qaça və ya bunkerlərdə gizlənə bilməzdi. SPEAR komandası sona qədər onun içində idi. Əgər bu gün şəhər ölürsə, bu, onu xilas etməyə çalışan qəhrəmanların çatışmazlığından olmayacaq.
  
  
  OTUZ ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Ramses hərəkət və reaksiyanı istiqamətləndirərkən Hayden səssiz qaldı, adamlarına məsul olanları xatırladıb, onların mütləq sədaqətini sınadı. Onu idman mağazasından sürüyərək 3-cü prospektdə onların arasında qaçmağa məcbur etdilər, sonra isə mobil telefonunu tapıb atıb, gülləkeçirməz jiletini qoparmağa vaxt tapıblar. Ramses, deyəsən, izləmə cihazları və onların yerləri haqqında müəyyən biliyə malik idi və adamlarına onun köynəyini çıxarmağı əmr etdi. Kiçik cihaz tez tapıldı və atıldı, bundan sonra qrup tamamilə təsadüfi bir marşrut kimi görünən yol boyunca qaçmağa davam etdi.
  
  Hayden belə təəssürat yaratdı ki, heç də belə deyil.
  
  Bir müddət çəkdi. Qrup daha böyük silahlarını və qara üst paltarlarını tökərək altındakı normal turist formalarını ortaya qoydu. Birdən onlar parlaq, zərərsiz, şəhər küçələrində dolaşan yüzlərlə narahat izdihamın bir hissəsi oldular. Polis və ordunun patrulları bəzi marşrutlarda düzülmüşdü, lakin kameralar aydınlaşana qədər sadəcə bir qaranlıq xiyabanı, sonra isə digərini geri çevirdi. Haydenə geyinmək üçün ehtiyat gödəkçə verildi. Bir anda onlar əvvəlcədən hazırlanmış motosikletlərə mindilər və yavaş-yavaş Manhetten şəhərinin mərkəzindən çıxdılar.
  
  Amma çox da uzaq deyil. Hayden bütün varlığı ilə mesajı kiməsə - hər kəsə çatdırmağı arzulayırdı, indi o, bombanın yerini bilirdi. Fərqi yox idi ki, onu öldürə bilsinlər - vacib olan bu fanatiklərin qarşısını almaq idi.
  
  Velosipedlər xiyabandan bir qədər aşağı yuvarlandı, sonra on nəfər - qalan səkkiz legioner, Ramses və Prays - paslı metal yan qapıdan bir-birinin ardınca getdilər. Hayden özünü onların ortasında gördü, müharibənin mükafatı idi və taleyini artıq bilsə də, hər baxışı, hər istiqamət dəyişikliyini və hər pıçıldayan sözü tutmağa çalışırdı.
  
  Sınıq bayır qapının o tayında üfunət qoxuyan daxili dəhliz beton pilləkənə aparırdı. Burada kişilərdən biri Haydenə tərəf döndü və bıçağını onun boğazına dayadı.
  
  "Səssizlik" dedi Ramses, arxasını çevirmədən. "İndicə səni öldürməməyi üstün tuturam."
  
  Onlar dörd mərtəbəyə qalxdılar və sonra bir anlıq mənzilin qapısının qarşısında dayandılar. Açıldıqda qrup içəriyə yığıldı, bacardıqca sürətlə dəhlizdən qaçdılar. Ramses qollarını uzadaraq otağın ortasında dayandı.
  
  "Və biz buradayıq" dedi. "Bir milyon sonluq və ən azı bir başlanğıc ilə. Bu şəhərin sakinləri bilmədən bu həyatı tərk edəcəklər ki, bu, bizim yeni yolumuzun, müqəddəs savaşımızın başlanğıcıdır. bu-"
  
  "Həqiqətən?" Quru səs tiradanı kəsdi. "Bir hissəsim sənə inanmaq istəyir, Ramses, amma digər hissəsi, daha pisi, sənin bununla dolu olduğunu düşünür."
  
  Hayden Julian Marsh-a ilk yaxşı baxdı. Pif qəribə, eybəcər görünürdü, sanki onun bir hissəsi digərinə bükülüb. İldən və ya indiki trenddən asılı olmayaraq heç vaxt uyğun gəlməyən paltarlar geyinirdi. Bir gözü qaralmışdı, digəri isə lap açıq və gözünü qırpmırdı, bir ayaqqabısı yıxıldı. Onun sağında Hayden tanımadığı, lakin bir-birlərinə sıxışdırılmalarından aydın görünürdü ki, onlar bir-birindən daha çox bağlı idilər.
  
  Deməli, müttəfiq deyil.
  
  Hayden Ramsesin Martın rişxəndinə necə reaksiya verməsini laqeydliklə izləyirdi. "Sən bilirdin?" - deyə terrorçu şahzadə soruşdu. "Səninlə görüşməmişdən əvvəl səni aldatdıq. Əbədi alovumuzu Amerikanın ürəyinə daşıyacaq axmağın adını belə bilməmişik. Hətta sənin Tayler Uebb də sənə xəyanət etdi".
  
  "Siktir Uebb" dedi Marsh. "Və sən get."
  
  Ramses gülərək üz çevirdi. "Gəlin dediklərimə qayıdaq. Hətta burada işləyənlər də bu şəhərə nifrət edirlər. Çox bahadır, turistlər çoxdur. Adi kişi və qadınların burada yaşamağa imkanı yoxdur və işləmək üçün mübarizə aparır. Sistemə və onu dəstəkləməyə davam edən insanlara qarşı artan acılığı təsəvvür edə bilərsinizmi? Körpü və tunellərdə rüsum alınır. Əgər pulun yoxdursa, heç bir şey deyilsən. Tamah, hərislik, hərislik hər yerdədir. Və bu məni xəstələndirir".
  
  Hayden susur, hələ də növbəti hərəkətini hesablayır, Marşın reaksiyasını izləyirdi.
  
  Ramses yan tərəfə bir addım atdı. "Və Alligator, mənim köhnə dostum. Sizi yenidən görməkdən məmnunam".
  
  Hayden Alligator adlı adamın müdirini qucaqlamasına baxdı. Balaca, sakit və bəlkə də diqqətdən kənarda qalmağa çalışaraq, qapıya çatmaq üçün neçə addım atacağını hesabladı. Hələlik çox. Gözləyin, sadəcə gözləyin.
  
  Bəs o, nə vaxta qədər bunu ödəyə bilərdi? Ramzesin sözlərinə baxmayaraq, o, onun nüvə partlayışından qaçmaq istədiyini düşündü. Yaxşı xəbər o idi ki, səlahiyyətlilər hava məkanını bağlamışdılar, ona görə də adam tələsmirdi.
  
  Robert Prays inilti ilə özünü kresloya atdı. O, ən yaxın legionerdən bir şüşə aspirin istəyib, lakin ciddi şəkildə məhəl qoyulmayıb. Marş gözlərini qıyaraq müdafiə nazirinə baxdı.
  
  "Mən səni tanıyıram?"
  
  Qiymət yastığına daha da sıxıldı.
  
  Hayden otağın qalan hissəsinə göz gəzdirdi, ancaq indi uzaq pərdəli pəncərənin yanında dayanan yemək masasını gördü.
  
  Lənət olsun, bu nədir...?
  
  O, təsəvvür etdiyindən də kiçik idi. Sırt çantası standart modeldən daha böyük idi, təyyarənin yerüstü bölməsinə sığmaq üçün çox böyük idi, lakin daha böyük adamın belində çox yöndəmsiz görünməzdi.
  
  "Mən onu sənə satdım, Mart" dedi Ramses. "Bunu Nyu Yorka gətirəcəyiniz ümidi ilə. Bunun üçün mən əbədi olaraq minnətdar olacağam. Sizə və dostunuza hər şeyi yandıran odu hiss etməyə icazə veriləcəyini söyləyəndə bunu bir hədiyyə hesab edin. Bu, sənə təklif edə biləcəyim ən yaxşı şeydir və boğazına vuran bıçaqdan daha yaxşıdır."
  
  Hayden nüvə bombasını - ölçüsünü, formasını və kürək çantasının görünüşünü - ehtiyac duyacağı təqdirdə yadda saxladı. Onun bu gün burada ölməsinin heç bir yolu yox idi.
  
  Ramses daha sonra adamlarına üz tutdu. "Onu hazırla" dedi. "Və amerikalı qancığa bir qram ağrı əsirgəməyin."
  
  Hayden bunun gələcəyini bilirdi. Buraya gedərkən onun əllərini bağlaya bilmədilər və indi o, bundan tam istifadə etdi. O zaman çox şey ondan asılı idi - şəhərin, millətin, sivil dünyanın əksər hissəsinin taleyi. Sağ tərəfindəki vaza lazımlı oldu, boyun onun əli üçün mükəmməl eni və bir az zərər vermək üçün düzgün çəki idi. O, ən yaxın adamın məbədinin üstünə çırpıldı, kələ-kötür parçalar yerə düşdü. O, əlini qaldıran kimi Hayden silahı tutdu, lakin silahın onun çiyninə möhkəm bağlandığını görəndə o, dərhal təslim oldu, əksinə onu daha da balansdan salmaq üçün lülədən tutaraq istifadə etdi. Silahlar nişanlandı, lakin Hayden onların hamısına məhəl qoymadı. Bu, indi sırf Son Şans Salonu idi... artıq onun həyatı üçün mübarizə yox - daha çox şəhərin yaşaması uğrunda mübarizə kimi. Onu gizli yolla bura gətirmədilərmi? Bu, ona odlu silahların pis qarşılanacağını söylədi.
  
  Timsah ona yan tərəfdən yaxınlaşdı, lakin Ramses onu geri saxladı. Daha bir maraqlı kəşf. Alligator Ramses üçün vacib idi. Növbəti an, o, tükəndi, ona dəyən qolları və ayaqları üzərində diqqətini cəmləyə bilmədi. Bir və ya iki zərbəni dəf etdim, amma həmişə başqası olurdu. Bunlar TV caniləri deyil - nəzakətlə birinin vurulmasını gözləyir ki, digəri müdaxilə etsin. Xeyr, bunlar onu mühasirəyə aldı və bir anda ona hücum etdi, ona görə də nə qədər dayanıb vursa da, daha ikisi onu vururdu. Ağrı saya bilməyəcəyindən daha çox yerdə partladı, lakin o, büdrəməsindən istifadə edərək vazadan kəsik-kəsik bir parça götürdü və iki kişinin üzünə və qollarına vurdu. Geri çəkildilər, qanaxdılar. O, bir cüt ayağın üzərinə yuvarlandı və sahibini yıxıldı. O, diqqəti cəlb edəcəyini düşünərək ağır bir fincanı pəncərəyə atmağa çalışdı, amma lənətə gəlmiş şey pəncərədən təxminən yarım metr uçdu.
  
  Drake nə edərdi?
  
  O bunu bilirdi. Məhz bu. O, son nəfəsinə qədər mübarizə aparacaq. Ayaq meşəsi ilə silah axtardı. Onun baxışları Martın və qadının gözləri ilə qarşılaşdı, ancaq bir-birlərinə daha da möhkəm yapışdılar, qəribə ünsiyyətdə təsəlli tapdılar. Hayden təpiklədi və büküldü, hər çətinliklə basdırılan qışqırıqları alqışladı, sonra onun arxasındakı divanı tapdı. Bundan dayaq nöqtəsi kimi istifadə edərək, özünü zorla ayağa qaldırdı.
  
  Bir yumruq onun üzünə çırpıldı və ulduzlar partladı. Hayden başını tərpətdi, qanı təmizlədi və rəqibinin yıxılmasına səbəb oldu. Başqa bir yumruq onun başının yan nahiyəsinə dəydi, sonra kişi onun belindən yapışaraq onu ayaqlarından yerə yıxdı və arxasını divana qoydu. Hayden öz sürətindən istifadə edərək onu arxası üstə atdı. Bir saniyədən sonra o, ayağa qalxdı, başını aşağı saldı, qabırğalarına, boynuna, qasıqlarına və dizlərinə yumruqlar atdı, zərbə ardınca zərbə, zərbə ardınca təpik atdı.
  
  Ramsesin onlara tərəf addım atdığını gördü. "Səkkiz nəfər!" - deyə qışqırdı. "Səkkiz kişi və bir kiçik qız. Sizin qürurunuz haradadır?
  
  "Yumurtaları ilə eyni yerdə," Hayden nəfəs almadan dedi, onlara zərər verdi, yorğunluq hiss etdi, çoxsaylı zərbələrdən ağrı, qəzəblə mübarizə apardı. Bu əbədi davam etməyəcəkdi və onun qaçmağa ümidi yox idi.
  
  Lakin o, heç vaxt cəhdlərini dayandırmadı. Heç vaxt təslim olma. Həyat hərfi olsa da, olmasa da, gündəlik döyüşdü. Zərbələrindən güc tükəndikcə və əzalarından enerji boşaldıqca, zərbələri artıq kifayət etməsə də, Hayden yenə də vururdu.
  
  Kişilər onu ayağa qaldırıb otaq boyunca sürüyüb keçirdilər. O, bir az gücün ona qayıtdığını hiss etdi və çəkməsini baldırına keçirdi və bu, onun ciyiltməsinə səbəb oldu. Qolları əzələlərini sıxaraq onu uzaq pəncərəyə doğru itələdi.
  
  Ramses nüvə portfelinin qoyulduğu stolun üstündə dayandı.
  
  "Çox kiçik" dedi düşüncəli. "Belə ki, yersiz. Və hələ çox yaddaqalan. Razısan?"
  
  Hayden ağzından qan tüpürdü. "Mən razıyam ki, siz əsrin çılğın əsərisiniz."
  
  Ramses ona çaşqın baxışlarla baxdı. "Eləyirsən? Siz başa düşürsünüz ki, orada qucaqlaşan Pifililər filmindən Culian Marş və Zoe Şirsdir, elə deyilmi? Və onların lideri - Webb - o haradadır? Güman edirəm ki, qədim arxeoloji xəzinə üçün dünyanı gəzməyə getdim. Mən çoxdan ölmüş bir aristokratın çoxdan ölmüş izini izləyirəm. Dünya yanarkən öz çılğın addımlarını izləyir. Mən əsrin çılğın işinə yaxınlaşmıram, miss Cey."
  
  Hayden daxili olaraq bir şeydə haqlı olduğunu etiraf etsə də, səssiz qaldı. Günün sonunda hamısını keçə ilə bir kamera gözləməlidir.
  
  "Bəs bundan sonra nə var, bilmək istəyirsən?" Ramses gülümsəyərək ondan soruşdu. "Yaxşı, düzünü desəm, o qədər də deyil. Hamımız olmaq istədiyimiz yerdəyik. Nüvə bombası var. Mən bomba mütəxəssisim olan Alligatorun yanındayam. Xalqım mənim tərəfimdədir. Nüvə bombası? Demək olar ki, hazırdır... - o, dayandı - dünya ilə bir olmağa. Bir saat sonra deməliyikmi?"
  
  Haydenin gözləri ona xəyanət edirdi.
  
  "Oh haha. İndi merak edirsiniz. Bu sizin üçün çox vaxtdır? On dəqiqə?"
  
  "Xeyr" Hayden nəfəs aldı. "Sən bacarmazsan. Zəhmət olmasa. İstədiyiniz bir şey olmalıdır. Razılaşa biləcəyimiz bir şey."
  
  Ramzes ona baxdı, sanki onun iradəsinə zidd olaraq birdən ona yazığı gəldi. "İstədiyim hər şeyin cəmi bu otaqdadır. Birinci Dünya adlanan yerin məhvi".
  
  "Yalnız səni öldürmək və ya ölmək istəyən insanlarla necə razılaşmaq olar?" Hayden ucadan dedi. "Ya da özünüz qan tökmədən onları dayandırın. Yeni Dünya üçün son dilemma."
  
  Ramses güldü. "Siz insanlar çox axmaqsınız." O güldü. "Cavab belədir: 'Sən etməməlisən'. Bizi öldürün və ya bizə ibadət edin. Bizi dayandırın və ya sərhədlərinizdən keçməmizə baxın. Bu sizin yeganə dilemmanızdır."
  
  Kişilər onun yeni köynəyini çıxaranda və bombanı onun qabağına bağladıqları üçün Hayden yenidən mübarizə apardı. Məhz Alligator irəli çıxıb bel çantasının bağlarını açdı və içəridən bir neçə naqili ayırdı. Onları taymer mexanizminə bağlamaq lazım idi, Hayden əmin idi. Hətta belə çılğın terrorçular əsl partlayıcı qurğuları ayırmağa risk etməzdilər.
  
  Ümid edirdi.
  
  Timsah məftilləri çəkdi və sonra davam etmək üçün icazə gözləyərək Ramzesə baxdı. Nəhəng başını tərpətdi. Kişilər Haydenin qollarından tutdular və onu masanın üstündən irəli itələyərək nüvə bombası qarnına basana qədər bədənini əydilər. Daha sonra onlar onu yerində tutdular və Alligator naqilləri əvvəlcə onun kürəyinə və sinəsinə, sonra ayaqlarının arasına və nəhayət, kürəyinin dibində birləşənə qədər yuxarıya bağladı. Hayden naqillərin hər çəkilişini, bel çantasının hər hərəkətini hiss edirdi. Nəhayət, nüvə bombasının onun bədəninə möhkəm yapışmasını və onun ətrafına sarılmasını təmin etmək üçün orta güclü kəmərlər və yapışqan lentdən istifadə etdilər. Hayden bağlarını sınadı və çətinliklə hərəkət edə bildiyini gördü.
  
  Ramses arxada dayanaraq Alligatorun əl işinə heyran qaldı. "Mükəmməl" dedi. "Amerika şeytanı ölkəsini məhv etmək üçün ideal mövqe tutdu. Bu, günahkar şəhər kimi, qalanları üçün də münasib bir ziyarətgahdır. İndi, Alligator, taymeri təyin et və zooparka getmək üçün bizə kifayət qədər vaxt ver".
  
  Heyden masada nəfəsini kəsdi, terrorçunun sözlərindən əvvəl şoka düşdü, sonra isə çaşqın oldu. "Xahiş edirəm. Siz bunu edə bilməzsiniz. Sən bacarmazsan. Harada olduğunuzu və nə etməyi planlaşdırdığınızı bilirik. Biz səni hər zaman tapa bilərik, Ramses.
  
  "Siz dostlarınızı nəzərdə tutursunuz!" Timsah onun qulağına qışqıraraq onun tullanaraq nüvəni silkələməsinə səbəb oldu. "İngilis... Khmannnn! narahat olma. Onu yenidən görəcəksən. Marş onunla bir az əyləndi, mmm, amma biz də edəcəyik!"
  
  Ramses onun digər qulağına yaxınlaşdı. "Hamınızı bazardan xatırlayıram. İnanıram ki, siz onu məhv etdiniz, mənim reputasiyamı ən azı iki il korladıq. Bilirəm ki, hamınız mənim qalama hücum etdiniz, mühafizəçim Akataşımı öldürdünüz, legionerlərimi öldürdünüz və məni zəncirlə apardınız. Amerika üçün. Axmaqlar ölkəsi. Oradakı cənab Prays mənə deyir ki, siz hamınız komandanın bir hissəsisiniz, ancaq bu deyil. Özünüzü ailə adlandırırsınız. Yaxşı, sonda hamınızın bir yerdə olmağınız uyğun deyilmi?"
  
  "Lənət olsun" Hayden kürək çantasının üstünə nəfəs verdi. "Sən. Göt."
  
  "Oh yox. Həqiqətən də sən və ailən batırsan. Sadəcə xatırlayın - Ramses bunu etdi. Və hətta bu mənim son oyunum deyil. Etibarlılığım daha da təsir edicidir. Ancaq bilin ki, Amerika və onun digər Qərb dostları partlayarkən mən gülərkən təhlükəsiz yerdə olacağam".
  
  O, elə əyildi ki, bədəni həm onu, həm də çantaların içindəkiləri əzdi. "İndi zooparka son səfərinizin vaxtıdır. Mən Mett Dreykə səni tapmaq şərəfini verəcəyəm" deyə pıçıldadı. "Bomba partlayanda."
  
  Hayden sözləri, onların içində gizlənən təsirləri eşitdi, lakin özünü hansı əmin-amanlıq hərəkətinin onun əvvəlcədən planlaşdırdığından daha təsirli olacağı ilə maraqlandı.
  
  
  OTUZ DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Hayden sürüşərək kiçik bir yük maşınının arxasına qaçdı. Legionerlər hər iki tərəfdəki skamyaları tutduqları üçün hələ də bombaya bağlı olan qadını ayaqlarının altına qoydular. Bütün səfərin ən çətin hissəsi onu yaşayış binasından çıxarmaq idi. Legionerlər onu maskalamaq üçün vaxt itirmədilər; onu istədikləri yerə itələyərək silahlarını hazır vəziyyətə gətirərək getdilər. Onları görən hər kəs öldürüləcək. Xoşbəxtlikdən, insanların əksəriyyəti xəbərdarlıqlara qulaq asaraq evdə televizor və ya noutbuklarının qarşısında qaldı. Ramses əmin etdi ki, Hayden yük maşınının qaranlıq bir xiyabanın yanında yolun kənarına çəkildiyini və bütün vaxt boyu gülümsədiyini görüb.
  
  Xüsusi qüvvələr işarələri ilə qara.
  
  Onları kim dayandıracaqdı? Onları dindirmək? Bəlkə də zamanla. Ancaq indiyə qədər baş verən hər şeyin mahiyyəti bu idi. Planın hər bir hissəsinin sürəti və icrası Amerikanın öz sərhədlərinə reaksiyasını sınadı. Reaksiyalar gözlənilən idi və əsl problem terrorçuların sadəcə olaraq vecinə almaması idi. Onların yeganə məqsədi millətin ölümü idi.
  
  Onlar mümkün olan yerlərdə patrul və kordonlardan qaçaraq şərqə getmək üçün 57-ci küçədən istifadə edirdilər. Dağıntılar, qəribə tərk edilmiş avtomobil və izləyən qruplar var idi, lakin Alligator özü doğma Nyu Yorklu idi və bütün daha sakit, zahirən qısır yolları bilirdi. Şəhərin elektrik təchizatı sistemi kömək etdi, bu da sürücüyə əvvəlcədən planlaşdırılmış marşruta asanlıqla qayıtmağa imkan verdi. Onlar amerikalıların hələ də reaksiya verdiyini, hələ də gözlədiyini bilə-bilə yavaş-yavaş, ehtiyatla hərəkət etdilər və yalnız bir neçə saatdan sonra anladılar ki, bomba artıq orada ola bilər.
  
  Hayden bilirdi ki, indi də Ağ Ev rəsmiləri sərhədlərinin pozulduğunu tamamilə qəbul edə bilməyən ehtiyatlı olmağı tövsiyə edəcəklər. Vəziyyətdən istifadə etməyə çalışan başqaları da olardı. Gəlin Dodge-dan daha da xilas olaq və vergi ödəyicilərini vida edək. Bununla belə, o, Koburnu tanıyırdı və ümid edirdi ki, onun ən yaxın məsləhətçiləri də onun kimi etibarlı və fərasətlidirlər.
  
  Səyahət onu qançırlarla tərk etdi. Legionerlər ayaqları ilə ona dəstək olublar. Qəfil dayanmalar və böyük çuxurlar onun ürək bulanmasına səbəb olub. Sırt çantası onun altında hərəkət etdi, onun sərt içi həmişə əsəbiləşdi. Hayden bilirdi ki, Ramsesin istədiyi budur - taymer işə düşən kimi son anlarının dəhşətlə dolması üçün.
  
  Yarım saatdan da az vaxt keçdi. Yollar boş olmasa da, sakit idi. Hayden dəqiq deyə bilməzdi. Planının başqa bir dəyişikliyində, Ramses Qatora Haydenlə birlikdə Marş və Qayçı bombaya bağlamağı əmr etdi. İkisi şikayətləndi, döyüşdü və hətta qışqırmağa başladı, buna görə Alligator onların ağızlarını və burunlarını yapışdırdı, sakitləşənə qədər orada oturdu və sonra burun dəliklərinin bir az hava udmasına icazə verdi. Marsh və Shears sonra demək olar ki, bir ağızdan ağlamağa başladılar. Ola bilsin ki, onların qurtuluş arzuları var. Marş yeni doğulmuş uşaq kimi qışqırdı, Şirs isə kişi qripi olan oğlan kimi burnunu çəkdi. Onların hər ikisi üçün - və təəssüf ki, Hayden üçün də - cəza olaraq, Ramses onları nüvə bombasına çılpaq bağladı, bu da hər cür problemlərə, əyriliklərə və daha çox iylənməyə səbəb oldu. Hayden bunu yaxşı qəbul etdi, indi bənzəyəcəkləri Lovecraftian dəhşətini təsəvvür etdi və zooparkdan necə keçəcəkləri ilə maraqlandı.
  
  "Biz içəridə bitirəcəyik" deyə Alligator kütləyə tənqidi baxdı. "Maksimum beş dəqiqə."
  
  Hayden bomba ustasının müdiri ilə işləyərkən yaxşı danışdığını görüb. Ola bilsin ki, narahatlıq onun səsinin qəfil qalxmasına səbəb olub. Bəlkə həyəcan. Yük maşını dayananda və sürücü mühərriki bir neçə dəqiqə boş saxladıqda o, diqqətini yönəltdi. Ramses taksidən düşdü və Hayden onların zooparkın girişində ola biləcəyini təklif etdi.
  
  Son şans.
  
  O, çarəsizcə mübarizə aparır, o yan-bu yana yırğalanmağa və ağzındakı yapışqan lentini qırmağa çalışırdı. Marş və Şirs inildəyib, legionerlər çəkmələri ilə onun üstünə basıb, hərəkət etmək çətinləşib, lakin Hayden müqavimət göstərib. Sadəcə qəribə bir gurultu, yersiz yellənmə idi və bayraqlar qaldırılacaqdı.
  
  Legionerlərdən biri söyüb onun üstündən tullandı və onu daha da nüvə yükünə və maşının arxasına sancdı. O, yapışqan lentə inlədi. Qolları onun bədəninə sarılaraq onun hərəkət etməsinə mane olurdu və Ramses geri qayıdanda nəfəs ala bilmirdi.
  
  Mühərrikin yüngül gurultusu ilə yük maşını yenidən irəli getdi. Maşın yavaş getdi, legioner getdi. Hayden öz bəxtini və ətrafındakı hər kəsin üzünü söyərək dərindən nəfəs aldı. Tezliklə avtomobil dayandı və sürücü mühərriki söndürdü. İndi ibtidai xüsusi təyinatlılar uniforması geyinmiş Ramses başını arxa oturacağa soxarkən sakitlik hökm sürürdü.
  
  "Məqsəd əldə olundu" dedi. "Mənim siqnalımı gözləyin və onları aranızda aparmağa hazır olun."
  
  Beş legioner qəribə paketin ətrafında yerləşib onu qaldırmağa hazırlaşarkən çarəsiz qalan Hayden nəfəs ala bildi. Ramses qapını döydü, hər şey aydın idi və bir nəfər qapını açdı. Daha sonra legionerlər bağlamanı havaya qaldıraraq furqondan çıxarıb ağaclıq cığırla aparıblar. Gün işığı onun gözlərinə düşən kimi Hayden gözlərini qırpdı, sonra onun harada olduğunu gördü.
  
  Qalın kərpic dirəklərlə dəstəklənən taxta çardaq yuxarıya doğru uzanırdı, ətrafı yaşıllıqlarla əhatə edirdi. Yaxşı təchiz edilmiş və döşənmiş günəş tələsi, Haydenin zooparkın qalan hissəsinin olmasını gözlədiyi kimi, hazırda boş idi. Bir neçə cəsarətli turist seyrək məskunlaşan turistik yerlərdən istifadə etmiş ola bilər, lakin Hayden zooparkın yaxın bir neçə saat ərzində hər kəsi qəbul etməyə icazə veriləcəyinə şübhə edirdi. Çox güman ki, Ramses zooparkın təhlükəsizliyini ərazinin tam təhlükəsizliyini təmin etmək üçün xüsusi təyinatlıların olduğuna inandırıb. Onları yan qapı ilə dayandırılana qədər tağlarla və asılmış yaşıllıqlarla döşənmiş cığırla aparırdılar. Timsah zorla içəri daxil oldu və sonra onlar taxta yollardan, körpülərdən və rütubətli atmosferin öhdəsindən gəlməyə kömək edən çoxlu ağaclardan ibarət hündür tavanlı otaqda tapdılar.
  
  "Tropik zona" Ramses başını tərpətdi. "İndi, Alligator, bağlamanı götür və daha da alt çalıya qoyun. Erkən təsadüfi müşahidələrə ehtiyacımız yoxdur".
  
  Hayden və onun qeyri-müəyyən şirkəti taxta döşəməyə düşdü. Timsah bir neçə qayış düzəltdi, sabitlik üçün daha çox yapışdırıcı lent əlavə etdi və sonra detonatorun məhbusların ətrafına etibarlı şəkildə sarıldığını elan edənə qədər əlavə məftil rulonu ilə oynadı.
  
  "Bəs fırlanan açar?" Ramses soruşdu.
  
  "Bunu əlavə etmək istədiyinizə əminsiniz?" Alligator soruşdu. "Marsh və Shears buna vaxtından əvvəl başlaya bilər."
  
  Ramses adama fikirli halda başını tərpətdi. "Sən haqlısan". O, paketin yanında çöməldi, bel çantası yerə uzandı, Hayden birbaşa üstünə bağladı, sonra Marsh və Zoey onun üstünə çıxdı. Ramzesin gözləri Culian Marşın başı ilə eyni idi.
  
  "Biz həssaslıq açarı əlavə edəcəyik" dedi sakitcə. "Fırlanan cihaz, əgər siz qaldırılsanız və ya hər hansı böyük hərəkətlər etsəniz, bombanın partlamasına səbəb olur. Mən sizə məsləhət görürəm ki, yerdə qalsın və Miss J-nin komanda yoldaşlarının gəlməsini gözləyəsən. Narahat olmayın, uzun sürməyəcək".
  
  Onun sözləri Haydenin bədənini titrədi. "Nə qədər?" nəfəs almağı bacardı.
  
  "Taymer bir saata təyin olunacaq" dedi Ramses. "Alliqator və mənə təhlükəsizliyə çatmaq üçün kifayət qədər vaxt var. Dostlarım sizi tapa bilsələr, dostlarınız üçün son sürpriz olaraq, bomba ilə qalacaqlar."
  
  Əgər?
  
  Ramses ayağa qalxdı, hazırladığı bağlamaya, insan ətinə və altındakı odlu tufana, onların üzlərindəki qorxulu ifadəyə və hamısı üzərində göstərdiyi gücə son dəfə nəzər saldı.
  
  Hayden öz gözlərini yumdu, indi hərəkət edə bilmirdi, dəhşətli təzyiq sinəsini dözülməz bir bombaya sıxaraq nəfəs almağı çətinləşdirirdi. Bunlar onun son anları ola bilərdi və Alligatorun həssaslıq açarını təyin etmək barədə qürurunu eşitdikdən sonra heç nə edə bilmədi, lakin onları Nyu-Yorkun Mərkəzi Park Zooparkının Tropik Zonasında keçirsəydi, lənətə gələrdi. Bunun əvəzinə, o, həyatının ən yaxşı dövrlərinə, Manoslara və Havayda keçirdikləri vaxtlara, Diamond Head cığırlarına, North Beach və Maui vulkanik dağlarına aparılacaqdı. Aktiv vulkanda restoran. Buludların üstündə bir yer. Yolların arxasında qırmızı kir. Kapiolani boyunca yanıb-sönən işıqlar, sonra isə bütün çimərliklərin sonundakı çimərlik, alacakaranlığın yayılan qırmızı işıqları altında köpüklənən və qayğısız, dünyada onun bütün stress və həyatın qayğılarından qurtula biləcəyi yeganə real yer.
  
  Hayden indi saatın tıqqıltısı ilə ora getdi.
  
  
  OTUZ BEŞİNCİ FƏSİL
  
  
  Dreyk polis bölməsində gözlədi, onlar Ramses, Hayden və ya nüvə bombası ilə bağlı hər ipucundan, hər gördükdən, hər bir xırda eyhamdan asılı olmayaraq özünü tamamilə çarəsiz hiss edirdi. Həqiqət o idi ki, Nyu-York bir neçə saat ərzində əhatə oluna bilməyəcək qədər böyük idi və telefonlar zəng çalırdı. Onun sakinləri çox idi və ziyarətçiləri çox idi. Ordunun Ağ Evə çatması on dəqiqə çəkə bilər, lakin bütün mühafizəçilərə və təhlükəsizlik tədbirlərinə baxmayaraq, bu nisbətən kiçik yerdə axtarış aparmaq nə qədər vaxt aparacaq? İndi Drake düşündü, bu ssenarini Nyu-Yorka aparın və nə əldə edirsiniz? Təhlükəsizlik qüvvələrinin həqiqətən öz vəhşiliklərini həyata keçirən terrorçuları ələ keçirməsi nadir hadisə idi. Real dünyada iğtişaşlardan sonra terrorçular təqib edilir və onların izinə düşülürdü.
  
  Dahl, nəhayət, səliqəsiz və dünyadan bezmiş görünərək, SPEAR komandasının qalan hissəsi ilə birlikdə gəldi. Kenzi anlaşılmaz şəkildə ətrafa baxmağa başladı və sübut saxlama anbarının harada olduğunu soruşdu. Dahl sadəcə gözlərini ona çevirdi və dedi: "Onu burax, yoxsa heç vaxt doymayacaq". Komandanın qalan hissəsi ətrafa toplaşdı və Drake-in dediklərinə qulaq asdılar, bu, Hayden üçün narahat olmaqdan başqa, çox da deyildi.
  
  Mur məsələni sadələşdirdi. "İnsanlar şəhər üçün terror təhlükəsi haqqında bilirlər. Biz tərk etməyə çalışanları dayandırmasaq da, evakuasiya edə bilmirik. Bomba partlasa nə olar? Bilmirəm, amma indi qarşılıqlı ittihamlar haqqında düşünmək bizə yaraşmaz. Sistemlərimiz sıradan çıxıb, lakin digər agentliklər və saytların başqa kanallara çıxışı var. Danışarkən onları müqayisə edirik. Əksər sistemlər işləyir. Nyu-Yorkun küçələri əksər şəhərlərlə müqayisədə sakit, lakin yenə də məşğuldur. Yollar da."
  
  "Amma hələ heç nə yoxdur?" Smit təəccüblə soruşdu.
  
  Mur ah çəkdi. "Dostum, dəqiqədə yüzlərlə zəngə cavab veririk. Biz şəhərdəki hər bir psixoloji, hər prankster və hər açıq şəkildə qorxan yaxşı vətəndaşla məşğul oluruq. Hava məkanı bizdən başqa hamı üçün bağlıdır. Wi-Fi, internet və hətta telefon xətlərini söndürmək niyyətindəydik, lakin başa düşürük ki, biz də küçə polisindən, FTB agentindən və ya daha çox güman ki, bu prospektdən fasilə verəcəyik. ictimaiyyətin üzvüdür".
  
  "Örtük altında?" Dahl soruşdu.
  
  "Bildiyimizə görə, bir dənə də olsun hücrə qalmayıb. Biz yalnız ehtimal edə bilərik ki, indi Ramsesi qoruyan kamera milli və yerli olaraq işə götürülüb. Biz gizli agentlərimizin kömək edə biləcəyinə inanmırıq, lakin onlar bütün mümkün variantları araşdırırlar".
  
  "Bəs bu bizi hara qoyub gedir?" Lauren soruşdu. "Biz kamera, Ramsesi, Prays və ya Hayden tapa bilmirik. Biz nüvə bombası tapmamışıq" deyə o, bütün tapmaca parçalarının son aktda düzüldüyü sindikatlaşdırılmış şoularda qaldırılan mülki bir vətəndaşın hər üzünə nəzər saldı.
  
  "Baxmaq adətən bunu edir" dedi Mur. "Kimsə nəyisə görür və ona səbəb olur. Burada isti tip seriyasını nə adlandırırlar, bilirsinizmi? Köhnə Eddie Money mahnısından sonra cənnətə iki bilet."
  
  "Yaxşı, zəngi gözləyirik?"
  
  Drake Lauren-i balkona çıxardı. Aşağıdakı səhnə qəzəbli idi, bir neçə polis və agent hələ də dağıntılar və sınmış şüşələr arasından yollarını seçərkən mərmi zərbəsi ilə mübarizə aparır, zənglərə cavab verir və açarları döyürdülər, bəziləri qanlı sarğılarla qollarına və başlarına, digərləri isə ayaqlarına sarılmışdı. yuxarı, ağrıdan buruşuk.
  
  "Biz ora enməliyik" dedi Lauren. "Onlara kömək et."
  
  Drake başını tərpətdi. "Onlar uduzmaqla mübarizə aparırlar və bu, artıq bir mərkəz deyil. Bu uşaqlar sadəcə getməkdən imtina etdilər. Bu, onlar üçün xəstəxanaya getməkdən daha çox şey deməkdir. Bunu yaxşı polislər edir və ictimaiyyət bunu nadir hallarda görür. Mətbuat təkrar-təkrar yalnız bəd xəbərlər çıxarır, ümumi rəyi rəngləndirir. Deyirəm ki, biz də onlara kömək edəcəyik".
  
  Liftə tərəf getdilər və sonra Drake arxasınca bütün komandanı görüb təəccübləndi. "Nə?" - deyə soruşdu. "Mənim pulum yoxdur".
  
  Alisiya yorğun gülümsədi. Hətta Beau gülümsəməyi bacardı. SPEAR komandası bu gün çox şey yaşadı, lakin yenə də güclü idi və daha çox şeyə hazır idi. Drake çoxlu qançırlar və yaxşı gizlədilən digər yaralar gördü.
  
  "Niyə uşaqlar, doldurmursunuz? Və özünüzlə əlavə sursat götürün. Nəhayət ki, buna son qoyanda, çətin anlar yaşayacağıq".
  
  "Mən başa düşəcəyəm" dedi Kinimaka. "Bu, diqqəti yayındıracaq."
  
  "Mən də kömək edəcəm" dedi Yorgi. "Dreykin ləhcəsini anlamaqda belə çətinlik çəkirəm, ona görə də Amerika ləhcəsi ilə itəcək."
  
  Liftdə Dreykə qoşulan Dahl güldü. "Rus dostum, sizdə tamamilə geriyə doğru var."
  
  Dreyk isveçliyə yumruq vuraraq daha çox qançırlara səbəb olub və lifti birinci mərtəbəyə endirib. SPEAR komandası daha sonra imkan daxilində müdaxilə etdi, yeni zənglərə cavab verdi və məlumatları qeyd etdi, sakinlərlə müsahibə apardı və suallar verdi və fövqəladə vəziyyətlə heç bir əlaqəsi olmayan zəngləri başqa təyin edilmiş stansiyalara yönləndirdi. Və ehtiyac duyduqlarını və kömək etdiklərini bilsələr də, heç biri bundan məmnun deyildi, çünki Hayden hələ də itkin düşmüşdü və Ramses azadlıqda idi. İndiyə qədər onları məğlub etdi.
  
  Onun daha hansı hiylələri var idi?
  
  Drake itkin qohumu ilə bağlı zəngi yönləndirdi və qeyri-bərabər səki ilə bağlı başqa bir zəng göndərdi. Kommutator aktiv olaraq qaldı və Mur hələ də cənnətə biletinin ucuna ümid edirdi. Lakin tezliklə Drake aydın oldu ki, vaxt qırıq konteynerdən tökülən süddən daha tez tükənir. Onu ayaqda saxlayan yeganə şey Ramsesin heç olmasa bir dəfə zəng etməsini gözləməsi idi. Bu adam hələ də özünü göstərirdi. Drake, heç olmasa bir az daha teatral olmağa çalışmadan düyməni basacağına şübhə edirdi.
  
  Polis stansiyanı idarə etdi, lakin komanda masalarda oturaraq və mesajlar ötürməklə kömək etdi. Dahl qəhvə hazırlamağa getdi. Dreyk çaydanın qarşısında ona qoşuldu, onlar məlumat gözləyərkən özünü son dərəcə çarəsiz və yersiz hiss etdi.
  
  "Gəlin birincisi haqqında danışaq" dedi Drake. "Bu, əvvəllər sizinlə olubmu?"
  
  "Yox. Ramsesin bütün bu illər ərzində necə gizlənə bildiyini başa düşürəm. Və mən cihazın radiasiya imzası yaratmadığını təxmin edirəm, çünki onlar hələ bunu aşkar etməyiblər. Həmin bombanı yenidən qablaşdıran adam nə etdiyini mütləq bilirdi. Mənim təxminlərim keçmiş ABŞ hərbçiləridir".
  
  "Bəs niyə? Radiasiyadan qoruya bilən bir çox insan var".
  
  "Bu, başqa şeylərə də aiddir. Yerli bilik. Onun topladığı gizli komanda. Sözlərimi qeyd et, qoca Dreyk, onlar keçmiş Möhürlərdir. Xüsusi əməliyyat."
  
  Dahl qranullarda qaşıqlanarkən Drake su tökdü. "Güclü olun. Əslində, sən bunun nə olduğunu bilirsən? "Instant" hələ Şimal qütbünə çatıbmı?
  
  Dahl ah çəkdi. "Çıxarılan qəhvə şeytanın işidir. Və mən heç vaxt Şimal qütbündə olmamışam".
  
  Alisiya otağın açıq qapısından içəri keçdi. "Bu nə idi? Dirək haqqında bir şey eşitdim və sadəcə mənim adımın üstündə olduğunu bildim.
  
  Drake gülüşünü gizlədə bilmədi. "Necəsən, Alisiya?"
  
  "Ayaqlar ağrıyır. Başım ağrıyır. Ürək ağrısı. Bundan başqa, mən yaxşıyam".
  
  "Demək istəyirəm ki..."
  
  X-Ambassadorların zəngi onun mobil telefonunun dinamikindən gələn növbəti sözlərini boğdu. Çaydanı hələ də əlində tutaraq cihazı çənəsinə gətirdi.
  
  "Salam?"
  
  "Məni xatırlayırsan?"
  
  Dreyk çaydanı elə güclə qoydu ki, bu yaxınlarda qaynadılmış su onun əlinə sıçradı. Heç fərq etmədi.
  
  "Haradasan, əclaf?"
  
  "İndi. İlk sualınız "nüvə silahları haradadır" və ya "mən nə qədər tez partlayacağam" olmalı deyilmi? Xəttdən çox təəccüblənmiş bir uğultu qaçdı.
  
  "Ramses" dedi Dreyk dinamiki yandırmağı xatırlayaraq. "Niyə birbaşa mətləbə keçməyək?"
  
  "Oh, bunda gülməli nə var? Və mənə nə edəcəyimi demirsən. Mən şahzadəyəm, krallıqların sahibiyəm. Mən uzun illər idarə etmişəm və bundan sonra da hökmranlıq edəcəyəm. Xırtıldayandan çox sonra. Fikirləşin".
  
  "Deməli, keçə biləcəyimiz başqa halqalarınız varmı?"
  
  "Mən deyildim. Julian Marsh idi. Bu adam ən azı dəlidir, ona görə də mən onu agentiniz Cey ilə əlaqə saxladım".
  
  Drake titrəyərək Dala baxdı. "O yaxşıdır?"
  
  "Hələlik. Baxmayaraq ki, o, bir az sərt və ağrılı görünür. O, tamamilə hərəkətsiz qalmaq üçün əlindən gələni edir".
  
  Dreykin mədəsində qabaqcadan xəbərdarlıq hissi bükülmüşdü. "Və bu niyə?"
  
  "Beləliklə, bu, əlbəttə ki, hərəkət sensoruna zərər vermir."
  
  Tanrım, Dreyk düşündü. "Sən əclaf. Onu bombaya bağladınız?"
  
  "O, bombadır, dostum."
  
  "O haradadır?"
  
  "Biz ora çatacağıq. Ancaq siz və dostlarınız yaxşı bir qaçışdan həzz aldığınız üçün və artıq isindiyiniz üçün mən başa düşdüm ki, niyə sizə şans verməyəsiniz? Ümid edirəm tapmacaları xoşlayırsınız".
  
  "Bu dəlilikdir. Sən dəlisən, çox canlarla oynayırsan. Bulmacalar? Bunu mənim üçün həll et, göt. Mən sənin bədənini yandıranda kim ona işeyəcək?"
  
  Ramses bir anlıq susdu, deyəsən fikirləşdi. "Beləliklə, əlcəklər həqiqətən açıqdır. Bu yaxşıdır. Həqiqətən də getməli olduğum, görüşlərdə iştirak edəcəyim, millətlərə təsir edəcəyim yerlər var. Elə isə qulaq as..."
  
  "Həqiqətən ümid edirəm ki, orada gözləyəcəksən," Dreyk sözünü kəsərək "Ora çatanda" dedi.
  
  "Təəssüf ki, heç bir. Burada sağollaşırıq. Yəqin bildiyiniz kimi, mən sizdən qaçmaq üçün istifadə edirəm. Beləliklə, insanlar dediyiniz kimi - buna görə təşəkkür edirəm."
  
  "Uf..."
  
  "Hə hə. Məni, valideynlərimi və bütün qardaşlarımı sikin. Ancaq sən və bu şəhər yıxılacaq. Və mən, kim davam edəcək. Beləliklə, vaxt indi bir problemə çevrilir. Şansın üçün yalvarmağa hazırsan, balaca ingilis?"
  
  Drake öz peşəkarlığını bunun onların yeganə variantı olduğunu biləndə tapdı. "Mənə deyin".
  
  "Mənim antiseptikim Qərbdəki infeksiya dünyasını təmizləyəcək. Yağış meşəsindən tutmuş tropik meşələrə qədər bu, örtük döşəməsinin bir hissəsidir. Hamısı budur".
  
  Drake üzünü buruşdurdu. "Və hamısı budur?"
  
  "Bəli, sivil adlanan dünyada etdiyiniz hər şey dəqiqələrlə, saatlarla ölçüldüyü üçün taymeri altmış dəqiqəyə təyin edəcəyəm. Sizin üçün gözəl, məşhur dəyirmi nömrə."
  
  "Bunu necə tərksilah edə bilərik?" Drake ümid edirdi ki, Marş deaktivasiya kodlarını qeyd etməyib.
  
  "Ah, lənət, bilmirsən? Onda bunu xatırlayın - nüvə bombası, xüsusən də çamadan nüvə bombası dəqiq və mükəmməl balanslaşdırılmış mexanizmdir. Hər şey miniatürləşdirilmiş və daha dəqiqdir, əminəm ki, siz qiymətləndirəcəksiniz. Bunun üçün... incəlik tələb olunacaq".
  
  "Mükəmməllik?"
  
  "Mükəmməllik. Buna baxın".
  
  Bu sözlərlə Ramses zəngi kəsərək xətti ölü qoyub. Drake ofise geri qaçdı və dayanmaq üçün bütün stansiyada qışqırdı. Sözləri, səs tonu başları, gözləri, bədənləri ona tərəf çevirdi. Telefonlar tribunalara qoyuldu, zənglərə məhəl qoyulmadı, danışıqlar dayandırıldı.
  
  Mur Drakesin üzünə baxdı, sonra "Telefonlarınızı söndürün" dedi.
  
  "Məndə var" deyə Drake qışqırdı. "Ancaq biz bir qədər məntiqli olmalıyıq..." O, tapmacanı sözbəsöz təkrarladı. "Tələsin" dedi. "Ramses bizə altmış dəqiqə vaxt verdi."
  
  Mur cılız eyvana əyildi, Kinimaka və Yorgi də ona qoşuldu. Qalan hamı üzünü ona çevirdi. Onun sözləri camaata çatmağa başlayanda qışqırmağa başladılar.
  
  "Yaxşı, antiseptik bir bombadır. Aydındır".
  
  "Və onu partlatmaq niyyətindədir" deyə kimsə pıçıldadı. "Bu blef deyil."
  
  "Yağış meşəsindən yağış meşəsinə?" Mai dedi. "Başa düşmürəm".
  
  Drake onu başının ətrafına doladı. "Bu, bizim üçün bir mesajdır" dedi. "Hər şey Amazon tropik meşələrində başladı. Onu ilk dəfə bazarda gördük. Amma bunun Nyu York üçün necə işlədiyini başa düşmürəm".
  
  - Bəs başqa? Smit bildirib. "Döşəmənin altındakı bir hissəsi? mən yox..."
  
  "Bu, başqa bir yağış meşəsidir" deyə Mur qışqırdı. "Məgər örtük onların möhkəm ağac örtüyü adlandırdıqları şey deyilmi? Döşəmə alt fırça ilə örtülmüşdür".
  
  Drake artıq orada idi. "Bu doğrudur. Ancaq bunu qəbul etsəniz, o, bizə bombanın tropik meşədə gizləndiyini söyləyir. Nyu-Yorkda," O, qaşqabağını çəkdi. "Məntiqli deyil."
  
  Vağzalda sükut hökm sürürdü, insanı çarəsizliyə qədər heyrətə salan və ya parıldayan qədər elektrikləşdirə bilən sükut.
  
  Drake heç vaxt zamanın necə keçdiyini, hər saniyəsi Qiyamət zənginin taleyüklü cingiltisi ilə dolu olduğunu bu qədər dəqiq dərk etməmişdi.
  
  "Ancaq Nyu-Yorkun yağış meşəsi var" dedi Mur nəhayət. "Mərkəzi Park Zooparkında. "Tropik zona" adlanan kiçikdir, lakin bu, real şeyin mini versiyasıdır."
  
  "Çatdırın altında?" Dahl sıxdı.
  
  "Bəli, orada ağaclar var."
  
  Drake daha bir saniyə tərəddüd etdi, ağrılı şəkildə anladı ki, hətta bu onların çoxlu həyatına başa gələ bilər. "Başqa bir şey? Başqa təklifləriniz varmı?
  
  Sualını ancaq sükut və boş baxışlar qarşıladı.
  
  "Onda hamımız içəridəyik" dedi. "Heç bir kompromis yoxdur. Zarafat yoxdur. Bu mifik alçaqlığa son qoymağın vaxtıdır. Keçən dəfə etdiyimiz kimi".
  
  Kinimaka və Yorgi pilləkənlərə tərəf qaçdılar.
  
  Drake bütün komandanı Nyu Yorkun qorxu dolu küçələrinə apardı.
  
  
  Otuz altıncı fəsil
  
  
  Murun göstərişlərinə əməl edərək, on nəfərlik komanda bir neçə polis maşınına komandirlik etmək üçün xiyabana çevrilərək daha qiymətli dəqiqələr itirdi. Onlar ora çatana qədər zəng edilmişdi və polislər küçələri təmizləmək cəhdləri öz bəhrəsini verməyə başlamışdılar. Smit bir təkərdə, Dahl digərində əyləşdi, maşınlar sirenalarını və sayrışan işıqlarını yandırdılar və 3-cü prospektin küncündə yanan rezinlə birbaşa zooparka tərəf qaçdılar. Binalar və qorxulu üzlər saatda qırx, sonra isə əlli mil sürətlə qaçırdı. Smit tərk edilmiş taksini kənara atdı, onun qabağına dəydi və düz yola saldı. Onların yolunda yalnız bir polis kordonu var idi və artıq onları buraxmaq əmri almışdılar. Onlar altmışa yaxınlaşaraq tələsik təmizlənmiş kəsişmə ilə yarışdılar.
  
  Drake az qala cib telefonuna gələn yeni zəngə məhəl qoymadı və bunun Ramsesin sevinmək üçün zəng etdiyini düşündü. Ancaq sonra düşündü: hətta bu bizə bəzi ipuçları verə bilər.
  
  "Nə?" - qısaca hürüdü.
  
  "Dreyk? Bu, prezident Koburndur. Bir dəqiqəniz var?"
  
  Yorkshireman təəccüblə atladı, sonra GPS-ini yoxladı. "Dörd dəqiqə, ser."
  
  "Onda qulaq as. Bilirəm ki, bu bombanın partlamasına icazə verilsə, işlərin necə pis olacağını sizə deməyə ehtiyac yoxdur. İntiqam qaçılmazdır. Və biz bu personajın əsl milliyyətini və ya siyasi meyllərini belə bilmirik. Ortaya çıxan böyük problemlərdən biri odur ki, digər personaj - Alligator bu il dörd dəfə Rusiyaya səfər edib".
  
  Drakein ağzı quma çevrildi. "Rusiya?"
  
  "Bəli. Bu həlledici deyil, amma..."
  
  Drake bu fasilənin nə demək olduğunu dəqiq bilirdi. Xəbər kanallarının və sosial medianın manipulyasiya etdiyi dünyada heç bir şey həlledici olmamalıdır. "Əgər bu məlumat çıxsa..."
  
  "Bəli. Biz yüksək səviyyəli tədbirə baxırıq".
  
  Drake, əlbəttə ki, bunun nə demək olduğunu bilmək istəmirdi. O, bilirdi ki, hazırda daha geniş dünyada çox güclü insanlar var, onlar nüvə müharibəsindən sağ çıxmaq imkanına malikdirlər və onlar tez-tez tamamilə yeni, az məskunlaşan bir dünyada yaşaya bilsələr, bunun necə olacağını təsəvvür edirdilər. Bu insanların bəziləri artıq lider idi.
  
  "Lazım gələrsə, bombanı zərərsizləşdir, Dreyk. Mənə dedilər ki, NEST yoldadır, amma sizdən sonra gələcək. Digərləri kimi. Hamısı. Bu, bizim yeni ən qaranlıq saatımızdır".
  
  "Biz bunu dayandıracağıq, ser. Bu şəhər sabahı görmək üçün yaşayacaq".
  
  Drake zəngi bitirəndə Alisiya əlini onun çiyninə qoydu. "Beləliklə" dedi. "Mur bunun yağış meşəsi və mini yağış meşəsi olduğunu deyəndə, orada da ilanların olacağını nəzərdə tuturdu?"
  
  Dreyk onun əlini əlini örtdü. "İlanlar həmişə var, Alisiya."
  
  Mai öskürdü. "Bəziləri digərlərindən daha böyükdür."
  
  Smit onların avtomobilini tıxacın ətrafında döndərib, qapıları açıq parıldayan təcili yardım maşınının yanından keçib və hadisədə iştirak edənlərin üzərində işləyən tibb işçiləri və bir daha ayağını qaz pedalına basıb.
  
  "Axtardığını tapmısan, Mai?" Alisiya bərabər və nəzakətlə dedi. - Komandanı nə vaxt geridə qoymusan?
  
  Hər şey çoxdan baş vermişdi, lakin Dreyk Mai Kitanonun getməsini aydın xatırladı, başı istəmədən törətdiyi ölümlərə görə günahkarlıqla doldu. Valideynlərinin axtarışı zamanı baş verən bir hadisədən - yakuzanın çirkli pullarını yuyan şəxsin öldürülməsindən sonra çox şey dəyişdi.
  
  "Valideynlərim indi təhlükəsizdir" dedi Mai. "Greys kimi. Mən klanı məğlub etdim. Çika. ver. Axtardığımın çoxunu tapdım".
  
  "Bəs niyə qayıtdın?"
  
  Drake gözlərinin yola möhkəm yapışdığını və qulaqlarının arxa oturacaqda olduğunu gördü. Nəticələri müzakirə etmək və qərarlara etiraz etmək üçün qeyri-adi vaxt idi, lakin bu, Alicia üçün olduqca xarakterik idi və bu, onların işləri düzəltmək üçün son şansı ola bilərdi.
  
  "Niyə qayıtdım?" - Nə? - Təvazökarlıqla təkrarlana bilər. "Çünki mən əhəmiyyət verirəm. Mən bu komanda ilə maraqlanıram".
  
  Alisiya fit çaldı. "Yaxşı cavab. Yeganə səbəb budur?"
  
  "Dreyk üçün qayıtdığımı soruşursan. Kaş ikinizin yeni bir anlayış quracağınızı gözləyəydim. Bir an belə düşünsəydim ki, o, davam edərdi. O mənə ikinci şans verə bilsə belə. Cavab sadədir - bilmirəm."
  
  "Üçüncü şans" dedi Alicia. "Əgər o səni geri qaytaracaq qədər axmaq olsaydı, bu sənin üçüncü şansın olardı."
  
  Drake zooparka girişin yaxınlaşdığını gördü və arxa oturacaqda artan gərginliyi, içində kəskin və etibarsız emosiyaların tüğyan etdiyini hiss etdi. Bütün bunlar üçün onlara yumşaq örtüklü bir otaq lazım idi.
  
  "Bağlayın, uşaqlar" dedi. "Biz buradayıq".
  
  "Hələ bitməyib, Sprite. Bu Alicia yeni modeldir. O, daha gün batımına doğru qaçmamaq qərarına gəldi. İndi biz dayanırıq, öyrənirik və bunun öhdəsindən gəlirik".
  
  "Mən bunu görürəm və heyranam" dedi Mai. "Nə fikirləşə bilsəniz də, yeni səndən çox xoşum gəlir, Alicia."
  
  Drake üz çevirdi, qarşılıqlı hörmətlə doldu və bu ssenarinin sonda necə baş verəcəyi ilə bağlı tamamilə çaşqın oldu. Ancaq indi hər şeyi bir kənara qoymağın, rəfə qoymağın vaxtı gəldi, çünki onlar sona qədər başqa bir Armagedona, əsgərlərə, xilaskarlara və qəhrəmanlara sürətlə yaxınlaşdılar.
  
  Əgər onlar baxsaydılar, bəlkə də şahmat oynasalar, hətta Tanrı və İblis də nəfəslərini kəsərdi.
  
  
  OTUZ YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  Smit son döngədə təkərlərini qışqırdı və sonra ağır ayağı ilə əyləc pedalını tapdaladı. Dreyk maşın dayanmamış qapını açdı və ayaqlarını bayıra saldı. Mai artıq arxa qapıdan çıxdı, Alisiya bir addım geridə idi. Smit gözləyən polislərə başını tərpətdi.
  
  "Dedilər ki, tropik zonaya ən sürətli yolu bilmək lazımdır?" Polislərdən biri soruşdu. "Yaxşı, düz bu yolu izləyin." işarə etdi. "Solda olacaq."
  
  "Çox sağ ol". Smit bələdçi xəritəsini götürdü və başqalarına göstərdi. Dahl qaçışda qaçdı.
  
  "Biz hazırıq?"
  
  "Biz necə ola bilərik" dedi Alicia. "Oh, bax" o, xəritəni göstərdi. "Onlar saytdakı hədiyyə dükanını zoopark adlandırırlar."
  
  "Onda gedək."
  
  Drake hissləri yüksələrək zooparka girdi, ən pisini gözlədi və Ramsesin ona heç bir aidiyyatı olmayan birdən çox iyrənc hiyləsi olduğunu bildi. Qrup yayıldı və incəldi, artıq lazım olduğundan daha sürətli və ehtiyatsız hərəkət etdi, lakin keçən hər saniyənin yeni bir ölüm siqnalı olduğunu bilərdi. Drake işarələrə diqqət yetirdi və tezliklə Tropik zonanı qarşıda gördü. Onlar yaxınlaşdıqca ətrafdakı mənzərə yerindən tərpənməyə başladı.
  
  Xilasedicilərin son döyüşünü ağrılı və son dərəcə qanlı etmək əmri verilən səkkiz nəfər bıçaq çəkərək gizləndiyi yerdən qaçdı. Dreyk yelləncəyin altına düşdü və sahibini kürəyinə atdı, sonra növbəti hücumu baş-başa qarşıladı. Bo və Mey ön plana çıxdı, onların döyüş bacarıqları bu gün lazımdır.
  
  Səkkiz hücumçunun hamısı bədən zirehləri və maskalar geyinmişdilər və onlar Drake gözlədiyi kimi bacarıqla döyüşürdülər. Ramses heç vaxt yığının dibindən seçim etmədi. Mai cəld zərbəni dəf etdi, qolunu sındırmağa çalışdı, lakin onun büküldüyünü, öz tarazlığını itirdiyini gördü. Növbəti zərbə onun çiynindən keçdi, öz jiletinə hopdu, lakin ona bir anlıq fasilə verdi. Beau onların arasında, əsl ölümün kölgəsi kimi gəzirdi. Ramzesin legionerləri fransızdan yayınmaq üçün geri çəkildi və ya yan tərəfə tullandı.
  
  Drake əllərini qaldıraraq baryerə söykəndi. Rəqibi yerdən hər iki ayağı ilə təpiklə vurarkən onun arxasındakı hasar çatladı. Hər iki şəxs yuvarlanarkən mübarizə apararaq başqa yola yuvarlandı. İngilis legionerin başına yumruq ardınca vursa da, ancaq müdafiədə qaldırılan əli vurmağa müvəffəq olub. Bədənini istədiyi yerə qaldırdı, dizləri üstünə qalxdı və yumruğunu yerə vurdu. Bıçaq yuxarı sürüşdü və qabırğalarını deşdi, müdafiəsinə baxmayaraq hələ də ağrıyırdı. Drake hücumunu ikiqat artırdı.
  
  Tropik zonanın girişində yaxın döyüşlər intensivləşib. Mey və Bo rəqiblərinin üzlərini tapdılar. Qrupun hər tərəfinə qan sıçradı. Legionerlər sınıq əzaları və beyin silkələnməsi ilə yıxılıb və əsas cinayətkar Mano Kinimaka olub. Nəhəng Havaylı hücumçularını buldozerlə əzdi, sanki dalğalara qarşı durmağa, onları parça-parça etməyə çalışırdı. Əgər onun yolunda legioner dayansa, Kinimaka amansızcasına vurdu, fövqəlbəşər yarımmüdafiəçi, sarsılmaz şum. Onun yolu tamamilə səhv idi, ona görə də həm Alicia, həm də Smith onun yolundan kənara çıxmaq ərəfəsində idilər. Legionerlər hönkür-hönkür onların yanında yerə endilər, lakin onları asan başa vurdular.
  
  Dahl müəyyən bacarıqla əldən-ələ zərbələr mübadiləsi edirdi. Bıçaq zərbələri güclü və sürətli, əvvəlcə aşağı, sonra yüksək, sonra sinə və üzə vuruldu; isveçli onların hamısını ildırım sürəti refleksləri və zəhmətlə qazandığı bacarıqla blokladı. Rəqibi təslim olmadı, performansında kliniki idi, tez onun bərabərinə rast gəldiyini və fərq yaratmalı olduğunu hiss etdi.
  
  Legioner bıçaqlı hücumların davamı kimi ayaqları və dirsəklərindən istifadə etdiyi üçün Dahl kənara çəkildi. İlk dirsək onu məbədə vurdu, onun şüurunu artırdı və saysız-hesabsız hücumları qabaqcadan görməyə kömək etdi. O, bir dizi üstə yıxılaraq qoltuğunun altından birbaşa çuxura və oradakı sinir klasterinə dəydi və legioner əzab içində bıçağını yerə atdı. Bununla belə, sonda döyüşçünü yerə yıxan, əzələləri təmiz yükləyən, sümükləri sındıran və vətərləri qoparan əsəbi Kinimaka oldu. Mano çənəsi və yanaq sümükləri boyunca qaralmış qançırlar idi və axsaqlıqla yeriyirdi, lakin heç nə ona mane ola bilməzdi. Dahl, qapının kilidli olduğu halda, Havaylı Hulk kimi binanın kənarına çırpılacağını təsəvvür etdi.
  
  Kenzi döyüşün kənarlarında uçmağı daha asan tapdı, bacardığı hər kəsə zərər verdi və hələ də katanasına sahib olmadığı üçün kədərləndi. Dahl bilirdi ki, onun öyrənilmiş xüsusi bacarığı var və bir-birinin ardınca legionerlərə hücum edə, hər birini bir zərbə ilə öldürərək komandanın qiymətli vaxtına qənaət edə bilər. Amma gün demək olar ki, bitmişdi.
  
  Hər halda.
  
  Drake Flurry yumruğunun zərbədən yayındığını tapdı. Legioner biləyindən yapışıb buruduqca o, yan tərəfə yıxılıb. Ağrı onun xüsusiyyətlərini pozurdu. O, anormal əyilmə ilə yuvarlandı, təzyiqi buraxdı və rəqibi ilə üz-üzə gəldi.
  
  "Niyə?" - deyə soruşdu.
  
  "Yalnız sizi yavaşlatmaq üçün burada" dedi legioner gülümsədi. "Tik-tak. Tik-tak."
  
  Drake güclə itələdi, indi ayağa qalxdı. "Sən də öləcəksən."
  
  "Hamımız öləcəyik, axmaq."
  
  Belə bir fanatizmlə üzləşən Dreyk amansız zərbələr endirib, kişinin burnunu və çənəsini, eləcə də qabırğalarını sındırıb. Bu insanlar nə etdiklərini dəqiq bilirdilər və buna baxmayaraq mübarizəni davam etdirirdilər. Onların arasında heç bir kişi daha bir nəfəs almağa layiq deyildi.
  
  Nəfəsi kəsilən legioner bıçağını Dreykə tuşlayıb. Yorkshireman onu tutdu, bükdü və çevirdi ki, bıçaq digər adamın kəlləsinə dibinə qədər girdi. Cəsəd çəmənliyə dəyməzdən əvvəl Drake əsas mübarizəyə qoşuldu.
  
  Qəribə və çılğın döyüş idi. Zərbədən sonra zərbə və müdafiədən sonra müdafiə, mövqeyə sonsuz fırlanma. Gözlərdən qan silindi, dirsəklər və oynaqlar döyüşün ortasında aradan qaldırıldı, hətta Smitin öz çəkisi sayəsində yerindən çıxmış bir çiyin yerinə qaytarıldı. O, xam, olduğu qədər real idi.
  
  Və sonra Kinimaka hər şeyi gəzdi, vurdu, içəri girdi, bacardığı yerdə məhv etdi. Yıxılan, sınmış legionerlərdən ən azı üçü onun işi idi. Beau daha ikisini çıxardı, sonra Mey və Alicia sonuncunu bitirmək üçün birlikdə çalışdılar. O, yıxılanda üz-üzə gəldilər, yumruqlarını qaldırdılar, aralarında döyüş qəzəbi və qana ehtiras alovlandı, gözlərində lazer kimi parıldayırdı, lakin onları ayıran Beau idi.
  
  "Bomba" dedi.
  
  Və sonra birdən bütün üzlər Dreykə çevrildi.
  
  "Nə qədər vaxtımız qalıb?" Dahl soruşdu.
  
  Drake heç bilmirdi. Döyüş məndən qalan bütün konsentrasiyanı aldı. İndi görəcəyindən qorxaraq aşağı baxdı, qolunu geri çəkib saatına baxdı.
  
  "Biz hələ bombanı belə görməmişik" dedi Kensi.
  
  "On beş dəqiqə" dedi Drake.
  
  Və sonra atəş səsləri eşidildi.
  
  
  OTUZ SƏKKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  Kensi raket zərbəsi kimi bir zərbə hiss etdi. Onu ayaqlarından yıxdı, ciyərlərinə dəydi və bir anlıq bütün huşunu əlindən aldı. Dreyk güllənin dəydiyini gördü və qaçılmaz yıxılmasının qarşısını alaraq dizləri üstünə düşdü. Bunun gəldiyini heç vaxt görmədi, amma başqaları da görmədi. Smith də bir zərbə aldı. Xoşbəxtlikdən hər iki güllə jiletlərə dəyib.
  
  Thorsten Dahl ən tez reaksiya verdi, hələ də beynini bombalayan "on beş dəqiqə" sözləri ilə. İki legioner yerdən qalxdıqca güllələr sürətlə atıldı və indi daha yaxşı məqsədlə qollarını uzadaraq, cəhənnəmin qana bulanmış dərinliklərindən itmiş ruhları daşıyan qatar kimi uğultu ilə onlara doğru hücuma keçdi . Onlar təəccüblə tərəddüd etdilər, sonra isveçli onları hər əli ilə bir-bir döydü və hər ikisini yenidən taxta daxmanın divarına atdı.
  
  Quruluş insanların ətrafında dağıldı, taxta taxtalar qırıldı, parçalandı və havada uçdu. Kişilər onun içindəkilər arasında arxası üstə düşdülər ki, bu, dəli isveçli üçün ən faydalı oldu.
  
  İş talvarı, alətlərlə dolu yer idi. Legionerlər silahlarını qaldırmaqda çətinlik çəkərkən, biri inildəyir, digəri dişlərini tüpürür, Dahl yaxşı məşq edilmiş balyozu qaldırdı. Düşmüş insanlar onun göz ucu ilə çıxdığını görüb donub qaldılar, inamsızlıq onları cəsarətdən məhrum etdi.
  
  Bo onun yanına getdi və onların reaksiyasını gördü. "Onları bitirin. Onların kim olduğunu xatırla".
  
  Kinimaka da susdu, süjetə gülə-gülə, sanki onları toz-toz içində tapdalamaq istəyirdi. "Onlar Kensini vurdular. Və Smit."
  
  "Bilirəm" dedi Dahl balyozu atıb onun sapına söykəndi. "Mən bunu bilirəm".
  
  Hər iki şəxs zəiflik əlaməti olaraq pauzanı qəbul edib silahlarına əl uzatdılar. Dahl eyni vaxtda balyozu qaldırarkən havaya uçdu və bədəni enərkən onu endirdi. Bir zərbə legionerin alnının ortasına dəydi və onun hələ də dönməyə, mil qaldırmağa və digərinin məbədini əzməyə kifayət qədər gücü və bacarığı qalmışdı. Bitirdikdən sonra dişlərini qıcayaraq diz çökdü və balyozu çiyninə atdı.
  
  Sonra o biri legioner əzab çəkirmiş kimi başını bir tərəfə salıb inildəyib, titrəyən əllərindəki tapançanı götürərək yerində oturdu. Həmin saniyədə Kensi hamıdan daha sürətli reaksiya verdi və özünü böyük şəxsi riskə atdı. O, dayanmadan əvvəlki göyərmələrini silkələdi, kişinin hədəfinin qarşısını aldı və onun üstünə atıldı. Onun əlində tutduğu tapança kərpic kimi atıldı, ucdan-başına onun üzünün ortasına dəydi. O, atəş açdı, arxaya yıxıldı, güllə başının üstündən keçdi. Ona çatan kimi Kenzi silahını götürdü, lakin onu sinəsinə boşaltmadan əvvəl yox.
  
  "Nə qədər?" Dahl ağır nəfəs alır, Tropik zonaya aparan qapıya doğru tələsirdi.
  
  Drake qaçdı.
  
  "Yeddi dəqiqə."
  
  Bu, tanış olmayan nüvə silahlarını tərksilah etmək üçün kifayət deyil.
  
  
  OTUZUNCU FƏSİL
  
  
  Altı dəqiqə.
  
  Drake tropik zonaya qaçdı, boğazı ağrıyana qədər qışqıraraq bombanın yerini tapmağa çalışdı. Cavab olan alçaq qışqırıq Haydendən gəlmədi, amma bacardığı qədər onun arxasınca getdi. Bütün alnında damarlar qabarmışdı. Gərginlikdən əlləri yumruq kimi sıxıldı. Bütün komanda binaya girərək, dolama taxta yollarla və ağaclarla örtülmüş yaşayış yerləri ilə üz-üzə gəldikdə, onların sayından istifadə etmək üçün yayıldılar.
  
  "Cap!" Kinimaka ağlayırdı, stress indi onu az qala məhv edirdi. "Hayden!"
  
  Başqa bir boğuq qışqırıq. Dreyk yerini dəqiq müəyyən edə bilmədiyi üçün həddindən artıq məyusluq içində əllərini yuxarı qaldırdı. Saniyələr keçdi. Parlaq rəngli tutuquşu onlara hücum etdi və Alicia bir addım geri çəkildi. Drake özünü saxlaya bilməyib yenidən saatına baxdı.
  
  Beş dəqiqə.
  
  Ağ Ev indi elə bir narahatlıq yayacaqdı ki, Kapitol təpəsindən dərhal yuyulacaqdı. Yaxınlaşan NEST komandası, bomba dəstəsi, polislər, agentlər və yanğınsöndürənlər ya ayaqları yerə yıxılana qədər qaçacaqlar, ya da diz çökəcəklər, səmanı araşdırıb canları üçün dua edəcəklər. Hansısa dünya liderlərinə məlumat verilsəydi, onlar da ayaq üstə, saatlarına baxıb bir neçə təklif hazırlayardılar.
  
  Dünya hakimiyyəti əlində saxladı.
  
  Mayın fəryadını eşidən Dreyk rahatlamış halda qaşqabağını tutdu, sonra onun mənbəyini tapmaq üçün daha bir neçə saniyə çəkdi. Komanda bir kimi bir araya gəldi, lakin kəşf etdikləri şey onların gözləntilərini aşdı. Yorgi onun arxasında Lorenin yanında dayandı; Bo və Kenzi bunu uzaqdan anlamağa çalışdılar, komandanın qalan hissəsi isə ya diz çökdü, ya da kütlənin yanında süründü.
  
  Dreykin gözləri böyüdü. İlk gördüyü şey, yerdən təxminən iki metr aralıda uzanmış, yapışqan lent və mavi məftillə bükülmüş çılpaq qadın cəsədi olub. Yenə də çaşqın halda gördü ki, onun ayaqlarının altında kişiyə aid başqa bir cüt ayaq var, onlara yapışan tüklü ayaqlarına görə.
  
  Ramses ona dedi ki, Hayden bombadır.
  
  Amma... nə cəhənnəm...
  
  Çılpaq adamın altında indi tanıdığı çəkmələr gördü. Hayden, deyəsən, yığının dibində idi.
  
  Bəs onda nüvə bombası haradadır?
  
  Alisiya naməlum qadının yanında oturduğu yerdən başını qaldırdı. "Diqqətlə qulaq asın. Zoey deyir ki, bomba bu xüsusiyyətin altındakı Haydenin altında təmin olunub. O, silahlıdır, kifayət qədər etibarlı hərəkət sensoruna malikdir və kürək çantası ilə qorunur. Bədənlərinə sarılmış məftillər qanlı tətiyə bağlanıb". O, başını tərpətdi. "Mən çıxış yolu görmürəm. Parlaq ideyaların vaxtıdır, uşaqlar."
  
  Drake cəsədlərə baxdı, ucsuz-bucaqsız tel izi, hələ də eyni mavi rəngdə. Onun ilk reaksiyası razılaşmaq oldu.
  
  "Onun çökən konturları varmı?" Kinimaka soruşdu.
  
  "Mənim ən yaxşı ehtimalım "yox"dur" dedi Dahl. "Bu, çox riskli olardı, çünki onunla əlaqəli insanlar dəyişə bilər. Dağılan dövrə - silahın qarşısını alan cihaz - Haydenin hərəkətini aşkarlayacaq, kimisə güman edəcək - sonra bombaya toxunacaq. , və bum."
  
  "Bunu demə". Alicia əsəbiləşdi.
  
  Drake Haydenin başının olduğunu güman etdiyi yerə yaxın diz çökdü. "Sonra eyni prinsiplə hərəkət detektoru olduqca boş olardı. Yenə də dustaqların bir az tərpənməsinə şərait yaratmaq üçün".
  
  "Bəli".
  
  Stressdən başı ağrıyırdı. "Bizim deaktivasiya kodlarımız var" dedi.
  
  "Hələ saxta ola bilər. Və vəziyyəti daha da pisləşdirmək üçün onları Haydenin altındakı tətiyə qoşulmuş klaviaturaya daxil etməliyik.
  
  "Tələssəniz yaxşı olar" Kensi sakitcə dedi. "Üç dəqiqəmiz qalıb."
  
  Drake qəzəblə başını ovuşdurdu. İndi şübhələnməyin vaxtı deyildi. O, Dahl ilə nəzər saldı.
  
  Sonra nə olacaq, dostum? Nəhayət yolun sonuna gəldik?
  
  Julian Marsh danışdı. "Onu silahlandırdıqlarını gördüm" dedi. "Mən onu zərərsizləşdirə bilərəm. Bu heç vaxt olmamalı idi. Yeganə məqsəd pul idi... Milyonların ölümü, dünyanın sonu haqqında bu boşboğazlıq deyil".
  
  "Webb bilirdi" dedi Lauren. "Sənin müdirin. O, əvvəldən bilirdi."
  
  Marsh sadəcə öskürdü. "Məni buradan çıxarın."
  
  Drake yerindən tərpənmədi. Bombanı tapmaq üçün bir insan yığınını çevirməli olacaqlar. Bütün lentləri kəsməyə vaxtları yox idi. Ancaq bombanı zərərsizləşdirməyin daha sürətli yolu həmişə olub. Televiziyada göstərmədilər, çünki kənardan baxmaq üçün demək olar ki, uyğun deyildi.
  
  Siz teli kəsməmisiniz. Sadəcə, hamısını çıxardın.
  
  Ancaq səhv teli kəsmək qədər riskli idi. Gözləri Marşın gözləri ilə bərabər olana qədər diz çökdü.
  
  "Julian. ölmək istəyirsən?"
  
  "Yox!"
  
  "Başqa yol görmürəm" deyə nəfəs aldı. "Uşaqlar, gəlin onları köçürək."
  
  Komandaya rəhbərlik edərək, Haydenin mədəsi yerdən qalxana və kürək çantası aşkarlanana qədər yavaş-yavaş, qəsdən, cəsəd yığınını çevirdi. Zoey, Marş və hətta Hayden də yan tərəfə yuvarlananda iniltilər qaçdı və Kinimaka hamını hərəkətsiz qalmağa çağırdı. Zoenin iddialarına baxmayaraq, heç kim hərəkət detektorunun əslində nə qədər həssas olduğunu bilmirdi, baxmayaraq ki, o, bu qədər uzun müddət işləsəydi, tetiğe yaxın bir şeyə təyin olunmadığı açıq görünürdü. Həqiqətən, Dreykin partlamadan əvvəl gəlməsini təmin etmək üçün demək olar ki, keçilməz olmaq üçün proqramlaşdırılmalı idi.
  
  Naqilləri Marşın bədənindən ayırmaq və Zoenin əzalarından çıxarmaq lazım idi ki, bu da komandanın çətinliklə fərqinə vardı. Haydenin bədəninə bükülmüş olanlar onun geyiminə mane olduğu üçün asanlıqla çıxdı. İndi təlimatlara əməl edərək və hələ də yapışqan lentindən tutaraq, Marş qollarını qaldırdı ki, onlar Haydenin sağ tərəfinə sarılaraq kürək çantasının üstündə gəzsinlər. Pif barmaqlarını bükdü.
  
  "Sancaqlar və iynələr."
  
  Mai əllərini kürək çantasına, nüvə bombasının üstünə qoydu. O, məharətli barmaqları ilə tokaları açdı və üst qapağı geri çəkdi. Sonra o, böyük və məharətli gücdən istifadə edərək, bel çantasının kənarlarından tutdu və bombanı metal korpusu ilə birlikdə düz çıxartdı.
  
  Qara mərmi onu əhatə etdi. Mai bel çantasını kənara atdı və çox yavaş-yavaş bombanı çevirdi, saniyələr keçdikcə çox tərlədi. Hayden bombaya baxanda gözləri parıldadı və Kinimaka artıq onun yanında diz çökərək əlini sıxırdı.
  
  Bombanın kənarına dörd vintlə bərkidilmiş geri sayım paneli göründü. Mavi məftillər onun altında mütləq fəlakətin ürəyinə ilişdi. Marş dördü bir-birinə qarışmış və bir-birinə sarılmış məftillərə baxdı.
  
  "Paneldən çıxarın. Kimin kim olduğunu görməliyəm".
  
  Dreyk saatına baxarkən dilini dişlədi.
  
  Saniyələr qaldı.
  
  Əlli doqquz, əlli səkkiz...
  
  Smit onların yanında dizləri üstə çökdü, əsgər artıq yardımçı bıçağını çəkirdi. Hər kəsin həyatını öz əlinə alaraq, çatışmazlıqların aradan qaldırılmasını öz üzərinə götürdü. Bir cızıq, bir inadkar sap, bir konsentrasiya çatışmazlığı və ya vaxt itirəcək, ya da dəhşətli partlayışa səbəb olacaq. Adam işləyərkən Dreyk bir anlıq gözlərini yumdu. Onun arxasında Dal ağır-ağır nəfəs alırdı, hətta Kensi də tərpənirdi.
  
  Smit son vint üzərində işləyərkən, Alicia birdən qışqırdı. Bütün dəstə titrədi, ürəkləri ağzına sıçradı.
  
  Drake kəskin şəkildə geri döndü. "Bu nədir?"
  
  "İlan! Mən ilan gördüm! Bu, böyük sarı əclaf idi".
  
  Smit rekordu qaldırarkən qəzəblə hırıldadı və sayrışan qırmızı siferbatı olan geri sayım panelini diqqətlə çıxardı. "Hansı məftil?"
  
  Onların otuz yeddi saniyəsi qalmışdı.
  
  Mart yaxınlaşaraq yaxınlaşdı, gözləri bir-birinə qarışmış mavi naqilləri süzdü, Alliqatorun cihazı işə saldığını xatırlayan yeri axtardı.
  
  "Mən görmürəm! Mən bunu görmürəm!"
  
  "Hamısı budur" Dreyk onu kənara atdı. "Mən bütün naqilləri çıxarıram!"
  
  "Xeyr," Dahl ağır şəkildə onun yanına endi. "Bunu etsəniz, bu bomba partlayacaq."
  
  "Onda nə etməliyik, Torsten? Nə etməliyik?"
  
  İyirmi doqquz... iyirmi səkkiz... iyirmi yeddi...
  
  
  QIRXINCI FƏSİL
  
  
  Drake-nin yaddaşı ön plana çıxdı. Ramses qəsdən ona bombanın Hayden olduğunu söylədi. Amma bu, həqiqətən nə demək idi?
  
  İndi baxanda ətrafına üç məftil dolandığını gördü. Hansı onu tetikledi? Dahl cibindən bir kağız çıxartdı.
  
  "Kodlar" dedi. "İndi başqa yol yoxdur."
  
  "Qoy Marş yenidən cəhd etsin. Ramses Haydeni xüsusi qeyd etdi".
  
  "Biz kodlardan istifadə edirik."
  
  "Onlar çox saxta ola bilər! Onların öz tətikçisi!"
  
  Mart artıq Haydenin bədəninə baxırdı. Dreyk onun üzərinə dırmaşaraq Kinimakinin diqqətini çəkdi. "Onu çevir."
  
  Hayden bacardığı qədər kömək etdi, əzələlər və vətərlər, şübhəsiz ki, ağrıdan qışqırdı, amma heç bir rahatlama olmadı. Saat tıklanırdı. Bomba tamamlanmaq üzrə idi. Və dünya gözlədi.
  
  Dreyk bir qolunu, sonra ayağını qaldıran və nəhayət, iki telin kəsişdiyi yerdə kəmərini açarkən Marş bədəninin ətrafındakı naqillərin ardınca aşağı əyildi. Düyünlü cütlüyün yenidən qucağından keçdiyini görüb Kinimakanı göstərdi. "Bunun kimi".
  
  Twister-in kabus oyunundan əziyyət çəkən Hayden, Marşın hər bir telin taymerə gedən yolunu izlədiyini izləyirdi.
  
  "Əlbəttə," dedi, gözlərini bərk-bərk qıyaraq, bir gözünü geniş açıq, digərini bağladı. "Bu sağdakıdır."
  
  Dreyk nüvə portfelinə nəzər saldı. Kensi ona və Dahl'a qatıldı, düz yanındakı yerdə. "Bu şeyi partlatmaq üçün hissələrin və mexanizmlərin xüsusi konfiqurasiyası tələb olunur. Bu... çox zərifdir. İndiki məqamda bunu ölkəyə gətirən şəxsə doğrudanmı inanırıq?"
  
  Drake həyatının ən dərin nəfəsini aldı.
  
  "Seçim yoxdur".
  
  O, teli çəkdi.
  
  
  QIRX BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Drake cəld çəkdi və məftil onun əlindən qoparaq mis ucunu üzə çıxardı. Bıçağın kənarında, iştirak edənlərin hamısı geri sayımı yoxlamaq üçün irəli əyildi.
  
  On iki... on bir... on...
  
  "O, hələ də silahlıdır!" Alisiya ağlayırdı.
  
  Drake kürəyi üstə yıxıldı, heyrətə gəldi, sanki indi də bir qığılcım alovlandıra və bombanı məhv edə bilərmiş kimi hələ də teli əlində saxladı. "Bu... bu..."
  
  "Hələ də səslənir!" Alisiya ağlayırdı.
  
  Dahl göyərçin edərək Yorkshireman'ı alnına ovuc içi ilə itələdi. "Mən düşünürəm" dedi. "İndi vaxtımız olsa, şanslı olacağıq."
  
  Səkkiz...
  
  Zoe ağlamağa başladı. Marş ağladı, indiyə qədər etdiyi hər səhvə görə üzr istəyirdi. Hayden və Kinimaka komandanın emosional şəkildə işini izləyib, ağ əllərini qucaqlayıb, heç bir şey edə bilməyəcəklərini etiraf ediblər. Smit bıçağı buraxdı və ona toxunmaq üçün titrəyən barmaqlarını uzadaraq Lorenə baxdı. Yorgi yerə yıxıldı. Drake Alisiyaya baxdı, Alisiya isə gözlərini çəkə bilməyib Meyə baxdı. Bo onların arasında dayandı, Dahlın işinə baxdıqca ifadəsi aydınlaşdı.
  
  İsveçli panelə deaktivasiya kodlarını daxil etdi. Onların hər biri səs siqnalı ilə qeydə alınır. Onun son nömrəyə daxil olmasına cəmi saniyələr qalmışdı.
  
  Beş...
  
  Dahl "Enter" düyməsini basdı və nəfəs almağı dayandırdı.
  
  Amma saat hələ də işləyirdi.
  
  Üç iki bir...
  
  
  * * *
  
  
  Son saniyədə Thorsten Dahl ümidini kəsmədi. O, təslim olmadı və ölmək üçün üz çevirmədi. Onun geri dönəcəyi bir ailəsi var idi - arvadı və iki uşağı - və heç nə ona bu gecə onların təhlükəsizliyini təmin etməyə mane ola bilməzdi.
  
  Həmişə B Planı var idi. Drake ona bunu öyrətdi.
  
  Hazır idi.
  
  Dəlilik rejimi işə düşdü, hesablanmış bir dəlilik onu tutdu və ona normadan artıq güc verdi. Son bir saat ərzində o, bu və ya digər insanın nüvə portfelini təşkil edən mükəmməl, dəqiq və səhvsiz avadanlığı tapdaladığını dinləmişdi. Hər şeyin nə qədər dəqiq olduğunu eşitdi.
  
  Yaxşı, bir az Dahl dəli olsaydı nə olardı. Bu necə işləyəcək?
  
  Ekranda birini göstərəndə isveçli artıq əlində balyoz tuturdu. Onu son nəfəsi ilə, son hərəkəti ilə, var gücü ilə yelləyərək aşağı endirdi. Balyoz nüvə bombasının ürəyinə çırpıldı və hətta o sonsuz saniyədə Dreykin dəhşətini, Alisiya ilə razılaşdığını gördü. Və sonra daha heç nə görmədi.
  
  Saat tıklanırdı
  
  Sıfır.
  
  
  QIRX İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Zaman heç kim üçün dayanmayıb, xüsusən də bu həlledici saatda.
  
  Drake Dahlın bombanın üzərinə uzandığını gördü, sanki dostlarını və bütün dünyanı dəhşətli yanğından qoruya bilərdi. O, əyilmiş metal çərçivəni, balyozun ətrafında əyilmiş daxili hissələri gördü; və sonra geri sayım taymerini gördü.
  
  Sıfırda qalıb.
  
  "Oh, lənətə gəl" dedi, mümkün qədər səmimi şəkildə. "Aman tanrım."
  
  Komanda bir-bir başa düşdü. Drake bir daha dadını heç vaxt gözləməyəcəyi təmiz havadan nəfəs aldı. O, Dalğa tərəf süründü və isveçlinin geniş kürəyinə bir sillə vurdu. "Yaxşı oğlan" dedi. "Böyük çəkiclə vurun. Niyə bunu düşünmədim?"
  
  "Bir Yorkshireman olmaq," Dahl bombanın ürəyinə danışdı. "Mən də bunu maraqlandırdım."
  
  Drake onu geri çəkdi. "Qulaq as" dedi. "Bu şey ilişib, elə deyilmi? İçəridə sınmış ola bilər. Bəs onun yenidən başlamasına nə mane olacaq?"
  
  "Biz" dedi arxadan bir səs.
  
  Drake arxasına çevrildi və əllərində çantaları və açıq noutbukları olan NEST və bomba dəstəsinin onlara yaxınlaşdığını gördü. "Gecikmisiniz" deyə nəfəsini kəsdi.
  
  "Bəli dostum. Adətən belə olur".
  
  Kinimaka, Yorgi və Lauren Haydeni Zoe Şears və Culian Marşla paylaşdığı qəribə şəbəkədən ayırmağa başladılar. İki Pifiya mümkün qədər örtülmüşdü, lakin onların çılpaqlığı çox narahat görünmürdü.
  
  "Mən kömək etdim," Marsh dəfələrlə təkrarladı. "Onlara kömək etdiyimi söyləməyi unutmayın."
  
  Hayden, qan dövranını bərpa etmək üçün hər bir əzasını yuvarlayaraq və oynaq ağrılarının yığıldığı yerləri ovuşduraraq dizləri üstə oturdu. Kinimaka ona gödəkçəsini verdi və o, minnətdarlıqla qəbul etdi.
  
  Alisiya Dreykin çiyinlərindən tutdu, gözləri yaşla doldu. "Biz sağıq!" - o qışqırdı.
  
  Sonra onu özünə yaxınlaşdırdı, dodaqları ilə dodaqlarını tapdı və bacardığı qədər öpdü. Drake əvvəlcə uzaqlaşdı, lakin sonra tam olaraq olmaq istədiyi yerdə olduğunu başa düşdü. Onu geri öpdü. Onun dili çıxdı və onu tapdı və onların gərginliyi azaldı.
  
  "Bu, uzun müddətdir getdiyimiz yerdir" dedi Smith. Bağışla, May."
  
  "Ay kişi, mən həyat yoldaşım üçün darıxıram" dedi Dahl.
  
  Bo ona baxdı, üzü qranit kimi daş idi, amma başqa cür oxunmazdı.
  
  Mai zəif bir təbəssümünü sıxdı. "Əgər rollar dəyişdirilsəydi, Alicia indi qoşulmaq haqqında nəsə mırıldanardı."
  
  "Utancaq olma". Alicia boğaza yığılmış gülüşlə Drakedən uzaqlaşdı. "Mən əvvəllər heç bir kino ulduzu ilə öpüşməmişəm."
  
  Smit köhnə vaxtları xatırlayanda qızardı. "Ah, indi mən Meyin həqiqətən də böyük Maggie Q olmadığı faktı ilə barışdım. Üzr istəyirik".
  
  "Mən Maggie Q-dan daha yaxşıyam" Mai gülümsədi.
  
  Smit sallandı, ayaqları yol verdi. Lauren ona dəstək olmaq üçün əlini uzatdı.
  
  Alisiya başını yan tərəfə əydi. "Oh, gözləyin, mən bir kino ulduzunu öpdüm. Bir növ Cek. Yoxsa bu onun ekran adı idi? Oh, əslində iki. Və ya bəlkə üç..."
  
  Kensi onların arasında hərəkət etdi. "Gözəl öpüş" dedi. "Sən məni heç vaxt belə öpməmisən."
  
  "Yalnız ona görədir ki, sən qəddarsan."
  
  "Oh sağ ol".
  
  "Gözləyin" dedi Drake. "Kensi öpmüsən? Nə vaxt?"
  
  "Bu köhnə hekayədir" dedi Alicia. "Çətinliklə xatırlayıram."
  
  O, gözləri ilə onun bütün diqqətini çəkməyi məqsəd qoydu. "Deməli, bu, "yaşadığımız üçün şadam" öpüşü idi? Yoxsa daha bir şey?
  
  "Nə fikirləşirsən?" Alicia ehtiyatlı baxdı.
  
  "Düşünürəm ki, bunu yenidən etmənizi istərdim."
  
  "TAMAM..."
  
  "Sonra".
  
  "Əlbəttə. Çünki görüləsi işlərimiz var".
  
  Drake indi onların komandasının lideri Haydenə baxdı. "Ramses və Alligator hələ də oradadır" dedi. "Onların qaçmasına icazə verə bilmərik."
  
  "Um, bağışlayın?" - istehkamçılar dəstəsindən olan uşaqlardan biri dedi.
  
  Hayden Marş və Şirsə baxdı. "Əgər məlumatınız varsa, siz ikiniz əlavə xal qazana bilərsiniz."
  
  "Ramses mənimlə çətinliklə danışdı" dedi Şears. "Və Alligator indiyə qədər tanış olduğum ən böyük dəli idi. Kaş onların harada olduğunu biləydim".
  
  Drake ona baxdı. "Alliqator ən böyük dəli idi..."
  
  "Bağışlayın. Uşaqlar?" NEST lideri bildirib.
  
  Martın gözləri parıldadı. "Ramses bir səhvdir" dedi. "İmkanım olanda bunun üzərinə addım atmalı idim. Bütün bu pullar getdi. Güc, nüfuz - itdi. Mən nə etməliyəm?"
  
  "Ümid edirəm ki, həbsxanada çürüyəcəyəm" dedi Smith. "Bir qatillə birlikdə."
  
  "Dinləmək!" - NEST-dən insanlar qışqırdılar.
  
  Hayden onlara, sonra Dala baxdı. Drake Alisiyanın çiyninin üstündən baxdı. NEST komandasının lideri ayağa qalxmışdı və üzü mütləq qorxu rəngində solğun idi.
  
  "Bu bomba faydasızdır."
  
  "Nə?"
  
  "Elektrik detonatorları yoxdur. Lenslər çatladı, məncə çəkiclə vurulmasından ola bilər. Bəs uran? Bizə onun bir vaxtlar burada olduğunu göstərən izlər tapa bilsək də, o... itkindir".
  
  "Yox". Drake əzələlərinin titrədiyini hiss etdi. "Yox, sən bunu mənə deyə bilməzsən. Deyirsən ki, o bomba saxta idi?"
  
  "Xeyr" deyən lider laptopunu vuraraq dedi. "Mən sizə deyirəm ki, o bomba deyil. Onu işə yaradan bütün hissələri çıxararaq deaktiv edilib. Deməli, bu saxtadır. Bu adam - Ramses - yəqin ki, əsli var."
  
  Komanda bir saniyə belə tərəddüd etmədi.
  
  Hayden telefonu götürüb Murun nömrəsini yığdı. Drake helikopterləri çağırmalı olduğunu qışqırdı.
  
  "Bizə nə qədər lazımdır?"
  
  "Lanet göyləri doldurun" dedi.
  
  Şikayət etmədən ağrıyan bədənlərini qaldırıb sürətlə qapıya doğru getdilər. Hayden qaçarkən tez danışdı, müalicəsindən heç bir fiziki təsir göstərmədi. Bunlar onu əbədi olaraq yaralamaq gücünə malik olan zehni təsirlər idi.
  
  "Mur, Mərkəzi Parkdakı bomba saxtadır. Təmizlənmiş, bağlanmışdır. Düşünürük ki, daxili hissələr və detonatorlar çıxarılıb, sonra başqa cihaza yerləşdirilib".
  
  Dreyk üç metr aralıdan Murun ah çəkdiyini eşitdi.
  
  "Və biz kabusun bitdiyini düşündük."
  
  "Bu, Ramzesin əvvəldən planı idi." Hayden addımını pozmadan bayır qapını menteşələrindən qopardı. "İndi o öz vaxtında partlayır və qaçır. Nyu-Yorkdan uçan helikopterlər varmı?"
  
  "Hərbi. polis. Məncə, xüsusi əməliyyat."
  
  "Bundan başla. Onun bir planı var, Mur və biz Alligatorun keçmiş komando olduğuna inanırıq. CCTV kameraları necə görünür?"
  
  "Biz hər üz, hər fiqur yığırıq. Saatlarla kənarda qalmışıq. Əgər Ramses şəhərin içində qaçsa, onu tutacağıq".
  
  Drake zibil qutusunun üstündən atladı, Dahl onun yanında idi. Başın üstündə vertolyotlar guruldadı, onlardan ikisi zooparkın girişindəki yola düşdü. Yuxarı baxan Dreyk ofis binalarının fırlanan rotorlarının arxasında gördü, burada ağ pərdələr arasında çoxlu üzlər pəncərələrə sıxılıb. Sosial media bu gün partlayacaqdı və belə davam etsəydi, nəticələr sıfır olacaqdı. Əslində, bu, yəqin ki, onların səylərinə mane oldu.
  
  Hayden ən yaxın vertolyota tərəf qaçdı və rotorun yuyulmasının dərhal kənarında dayandı. "Bu dəfə" o, Mura dedi. "Ramses özünü göstərməyəcək. Bütün bunlar onun sağ qalmasına kömək etmək üçün diqqəti yayındırırdı. Söhbət onun nüfuzundan gedir - Terrorun Vəliəhdi öz statusunu bərpa edir və tarix yazır. O, Nyu-Yorka nüvə silahı gətirir, onları partladır və cəzasız olaraq xilas olur. Əgər onu indi buraxsan, Mur, onu bir daha görməyəcəksən. Və oyun bitəcək".
  
  "Mən bunu bilirəm, Agent Cey. Mən bunu bilirəm".
  
  Dreyk Haydenin çiyninin üstündə əyilib qulaq asırdı, qalan komanda isə yaxınlıqda əsəbi şəkildə bükülürdü. Dahl ətrafı tədqiq edərək ən yaxşı pusqu yerlərini seçdi və sonra hər birini çöl eynəyi ilə yoxladı. Qəribədir, amma heç olmasa bu onu məşğul edirdi. Drake onu dirsəklədi.
  
  "Kirşə haradadır?"
  
  "Arxada buraxdı." Dahl əslində bir az bədbəxt görünürdü. "Bu, çox yaxşı silahdır."
  
  Kensi müdaxilə etdi. "Ona xatırladım ki, mənim sevimli silahım hələ də yoxdur. Əgər o, balyoz alırsa, mən katanı almalıyam".
  
  Drake isveçliyə baxdı. "Müqavilə kimi səslənir."
  
  "Oh, gəl, ona səbəb göstərməyi dayandır. Burada katananı haradan ala bilərəm?"
  
  Bir səs dedi: "Onlar Staten Island, Haydendən çox da uzaqda deyillər."
  
  Dreykin başı o qədər sürətlə çevrildi ki, o, ürpədi. "Bu nə idi?"
  
  Hayden Murdan təkrarlamasını istədi və sonra komandaya üz tutdu. "Hədəfimiz var, uşaqlar. Murun proqnozlaşdırdığı kimi bir mülki şəxs zəng etdi və kamera ilə təsdiqlədi. Döşlərinizi tərpətin!"
  
  Komanda başlarını aşağı salaraq səkidən keçərək aydın, barrikadalı yola çıxdı, vertolyotun açıq qapılarından tullandı və oturacaqlara bağlandı. İki quş havaya qalxır, rotorlar yaxınlıqdakı ağacların yarpaqlarını kəsir və zibilləri küçəyə səpələyir. Drake tapança və tüfəng, hərbi bıçaq və tüfəng çıxararaq hər şeyin işlək vəziyyətdə olduğunu və tam hazır olduğunu yoxladı. Dahl kommünikeni yoxladı.
  
  Pilot damları təmizlədikdən sonra sürətini artıraraq kəskin cənuba dönüb. Alisiya öz silahlarını yoxladı, legionerdən götürdüyü silahı atdı, digərini isə özünə saxladı. Kinimaka, Mur və onun agentlərindən hələ də məlumat aldığı halda, görməməzliyə vurmağa çalışdığı Haydenə nəzər saldı. Beau Dreyklə Alicia öpüşündən bəri olduğu kimi küncə sıxışaraq sakitləşdi. Öz növbəsində, Mai sakit oturdu, onun yapon xüsusiyyətləri keçilməzdir, məqsədinə möhkəm yönəlmişdi. Komandanın qalan hissəsi hər şeyi iki dəfə yoxladı, vertolyotda gəzintidən, dişləyən küləkdən, tər iyindən və SPEAR komandasını görməsindən şikayət edən Kenzidən başqa hamı.
  
  "Heç kim səndən bizimlə qalmağı istəmədi" dedi Alisiya sakitcə.
  
  "Başqa nə edə bilərdim? Qorxmuş kilsə siçanı kimi qaç?
  
  "Deməli bu, cəsarətli olduğunuzu sübut etmək üçündür?"
  
  Kenzinin gözləri parıldadı. "Mən Armageddonu görmək istəmirəm. Və sən?"
  
  "Mən bunu artıq görmüşəm. Ben Afflek təəccüblü dərəcədə geydir və Bruce Willis lənətə gəlmiş asteroiddən daha şokedicidir. Amma lənət, sən bizə əslində ürəyin olduğunu söyləməyə çalışırsan?"
  
  Kensi pəncərədən bayıra baxdı.
  
  "Arxeoloji əsər oğrunun ürəyi var. Kim biləydi?
  
  "Mən sadəcə olaraq Yaxın Şərqdəki biznesimə qayıtmağa çalışıram. bir. Siz axmaqlara kömək etmək buna nail olmaq üçün uzun bir yol keçəcək. Lanet olsun ürəyinizə."
  
  Helikopter Manhettenin damları üzərində uçdu, çünki Hayden Ramses və Gatorun Staten Island bərəsinin yaxınlığında göründükləri üçün hələ də adanı tərk etmədikləri barədə aydınlıq gəldi.
  
  "Tərcümədə itən bitlər hamımızı öldürə bilər" deyə Hayden ah çəkdi və Drake bunun doğru olduğunu etiraf etdi. Məktəb həyətindəki ən xırda davadan tutmuş prezidentlərlə baş nazirlər arasında gedən müharibəyə qədər hər şey nüans idi.
  
  Binalar yanıb-sönən kimi onların təyinat yeri yaxınlaşırdı. Pilot hədəfinə doğru irəliləyərkən sürətini qorumaq üçün iki göydələn arasında göyərçin edib. Drake özünü pis məqsədlə apardı. Qarşıda körfəzin fırlanan boz suları uzanırdı. Aşağıda onlar mövqe uğrunda döyüşən bir qrup eniş helikopterini gördülər.
  
  "Bunun kimi!" Hayden ağlayırdı.
  
  Lakin pilot artıq kəskin şəkildə aşağı enirdi və bu, helikopterin bir sıra çiçək dibçəkləri və avtobus dayanacağı qarşısında əsas mövqe tutmaq üçün yerə enməkdə çətinlik çəkməsinə səbəb olurdu. Dreyk qarnının ağzından sızıldığını hiss etdi. Hayden kamerasına qışqırdı.
  
  "Əlbəttə terminal bağlıdır" dedi. "Ramses buradadırsa, nəyə nail olacağına ümid edir?"
  
  "Arxanızda hasar və ağacların altında bir sıra maşın dayanmalıdır. Polislərdə onu ən son görən bir qadın var".
  
  "Əla. Beləliklə, indi biz..."
  
  "Gözləmək!" Alisiyanın qulaqları səsləri hər kəsinkindən əvvəl götürdü. "Mən atəş səsini eşidirəm."
  
  "Get."
  
  Maşından düşən komanda bina boyu qaçaraq terminala tərəf getdi. Drake əsas girişin geniş döngəsi ətrafında uzun beton enişin dok sahəsinə apardığını gördü. Atəşlər oradan gəlirdi, açıq məkandan atılırdı, səsi kəsilmirdi, sanki divarlarla.
  
  "Ora qayıt" dedi. "O, sürüşmə yolundan gəlir."
  
  Helikopterlər onların arxasında səmanı doldurdu. Onların yolunda inləyən bir polis cəsədi uzanırdı, lakin o, heç bir xəsarət əlaməti göstərmədən irəli getmələri üçün əlini yellədi. Havada daha çox atəş səsləri eşidildi. Komanda silahlarını çıxarıb, tandemdə qaçaraq qarşıdakı ərazidə axtarış aparıb. Başqa bir polis onların qarşısında diz çökdü, başını aşağı saldı, əlini tutdu.
  
  "Heç nə yaxşı deyil" dedi. "Get. Sadəcə ətində bir yara. Sizə ehtiyacımız var. Onlar... gedirlər."
  
  "Bu gün deyil" dedi Hayden və qaçdı.
  
  Drake sürüşmə yolunun sonunu və onun sol tərəfindəki çıxıntıları - bərələr üçün istifadə edilən bütün beton sürüşmə yollarını gördü. Dalğalar onların bazasına sıçradı. "Bunu eşidirsən?" atışma yenidən başlayan kimi dedi. "Ramses avtomatik taqım aldı."
  
  Lauren tək başını buladı. "Onlardan hansı?"
  
  "Bir dəqiqədə AK-dən daha çox raund. Altı yüzdən səkkiz yüz dövrəyə qədər klip. Çox isti olduqda dəyişdirilə bilən barellər. Tam dəqiq deyil, amma lənətə gəlmiş qorxunc."
  
  "Ümid edirəm ki, o piç onun əlində əriyir" dedi Alisiya.
  
  SAW güllələrini tüpürərkən bir qrup polis öndə diz çökdü, daim gizlənmək üçün ördək. Başın üstündən bir sıra güllələr parıldadı. İki polis cavab atəşi açaraq, bərənin dayandığı sürüşmə yolunun uzaq ucunu nişan alıb.
  
  "Mənə demə..." Dahl dedi.
  
  "Biz elə bilirik ki, o, baxım biletlərindən biri ilə bərəyə minir" dedi polislərdən biri. "İki oğlan. Biri bizi nişan alır, digəri qayığı işə salırdı".
  
  "O, belə qaça bilməz" deyə Hayden etiraz etdi. "Bu... bu... oyun bitdi." Onun gözləri dəhşətdən parıldadı.
  
  "Onun üçün" dedi Alisiya kinayə ilə.
  
  "Xeyr, yox" Hayden pıçıldadı. "Bizim üçün. Hamısını səhv başa düşdük. Ramses, sözün əsl mənasında, bir bang ilə çıxır. Onun mirasını möhürləyirəm. Uşaqlar, o, bu nüvə bombasını partlatacaq".
  
  "Nə vaxt?"
  
  "Bilmirəm. Ən yaxşı təxmin? O, Azadlıq adasına və heykəlinə gedir və bunu bütün sosial mediada yerləşdirəcək. Aman Allah, aman Allah, təsəvvür et..." o, boğuldu. "Mən bacarmıram... Sadəcə bacarmıram..."
  
  Kinimaka onu ayağa qaldırdı, iri kişi məqsədyönlü şəkildə hönkürdü. "Biz bunun baş verməsinə imkan verməyəcəyik. Biz bir şey etməliyik. İndi."
  
  Və Dreyk təxminən əlli fut uzaqlıqda SAW-ın parıltısını, atışlarının ölümcüllüyünü, Ramseslə onlarla arasında duran yeganə şeyi və nüvə bombasını gördü.
  
  "Kim əbədi yaşamaq istəyər, elə deyilmi?"
  
  "Xeyr," Alisiya sakitcə dedi. "Həmişə cəhənnəm kimi darıxdırıcı olardı."
  
  Və Dahl komandaya son dəfə nəzər saldı. "Mən rəhbərlik edəcəm."
  
  Həmin son saniyədə Nyu-Yorkun qəhrəmanları hazırlaşdılar; SPEARERS komandası, sonra hər bir polis və agent qulaq ardınca. Hamı ayağa qalxdı, tükürpədici silahla qarşılaşdı və həyatlarının son seçimini etdi.
  
  Dahl başladı. "Hücum!"
  
  
  QIRX ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Dreyk dostlarının ortasında, tam olmaq istədiyi yerə qaçaraq silahını qaldırıb şiddətlə atəş açıb. Hər çalışan silahdan saniyədə iki min beş yüz fut sürətlə güllələr atılır, ehtiyatlarda çoxlu partlayışlar səslənir. Pəncərələr bərənin hər tərəfində sındı.
  
  Bir neçə saniyə ərzində onlar intensiv atəşə davam edərək, boşluğu yarıya endirdilər. Hücumun vəhşiliyindən şoka düşən SAW istifadəçisi dərhal parametrlərini dəyişdi. Söhbət ondan getmir ki, o, atəşi dayandırıb; onun güllələri ehtiyatların üzərində bir cığır tapdı və o, çox güman ki, geriyə səndələnərək dənizə çıxdı. Drake teleskopik mənzərəni gözünün önünə gətirdi, barmağını tətiyə qoydu və SAW tutan adamın cizgilərini göstərdi.
  
  "Bu, Alligatordur" dedi Hayden kommunikatorun üstündə. "Qaçırmayın."
  
  SAW arxaya dönüb onlara tərəf döndü, hələ də qurğuşun tüpürdü. Drake təsəvvür etdi ki, çəlləyə indi o qədər isti olmalıdır ki, əriyəcək, lakin kifayət qədər sürətli deyil. Bir güllə gülləkeçirməz jiletdəki polisə dəydi, sonra ikincisi digərinin qolunu sındırdı. Bu an onların ürəkləri sinələrindən atılmağa hazır olsalar da, nə hücumu dayandırdılar, nə də atəşi azaltdılar. Bərənin aşağı arxası yıxılmış, parçalanmış, açıq arxası o qədər deşilmişdi ki, pendir sürtgəcini xatırladırdı. Alligator kompensasiya etməyə çalışaraq SAW-ı möhkəm yellədi. Güllələr başlarının üstündəki boşluğu deşdi.
  
  Bərənin mühərrikinin küt səsi yavaş-yavaş gurultuya çevrildi və bu, hər şeyi dəyişdi. Timsah vəhşicəsinə atəş açmağa davam edərək gəmiyə atladı. Su arxadan axmağa başladı və gəmi irəli əyildi. Drake onların hələ arxadan iyirmi fut uzaqda olduqlarını gördü, onun sola və yan tərəfə döndüyünü gördü və heç vaxt vaxtında çatmayacaqlarını bildi.
  
  Yıxılan kimi qışqıraraq böyrü üstə yıxıldı və qəfil dayandı. Dahl yaxınlıqda düşdü. Hayden yuvarlandı, bütün bunlar Alligatorun hədəfini daha da çətinləşdirdi, lakin adamın vecinə deyildi. Onun fiquru geri çəkilərək bərənin dərinliyinə doğru gedirdi.
  
  Drake Haydenə işarə verdi və Hayden helikopterləri çağırdı.
  
  Qara quşlar sürüşmə yoluna tərəf qaçdılar, kəskin şəkildə aşağı düşdülər və SPEAR ekipajı gəmiyə qalxarkən yerdən üç fut hündürlükdə uçdular. Polislər və agentlər salam verərkən, heç vaxt qırılmayacaq yeni bir bağ yarandı, onlar bacardıqca geri salam verdilər, sonra helikopterlər praktik olaraq havaya qalxdılar. Pilotlar qaynayan bərəni təqib edərək avtomobilləri həddi aşdılar və tezliklə havaya qalxdılar. Bu, Dreykin heç vaxt təsəvvür edə bilməyəcəyi mənzərə idi: Nyu-York səmasında ölümcül qara yırtıcılar kimi asılmış quşlar, fon kimi məşhur səma xətti, Staten Island bərəsinə qalxmağa hazırlaşırdı.
  
  Hayden helikopterin radiosuna "Onlara möhkəm vurun" dedi. "Və sürətli".
  
  Aşağı enən iki helikopter bərənin arxa tərəfinə qaçdı. Demək olar ki, dərhal narahat olan Alligator başını yan pəncərədən çıxardı və qəzəbli bir yaylım atəşi etdi. Onun üçüncü partlaması helikopterlərin xarici qabığına düşüb, bəzi hissələrə nüfuz edib, digərlərindən isə sıçrayıb. Vertolyotlar daş kimi göydən düşdü. Dahl qapını sındırdı və atəşə cavab verdi, güllələr ümidsizcə qaçdı.
  
  "O, lanet kimi vurur" Drake gileyləndi. "Heç vaxt düzgün hədəfi vurmur."
  
  "Geri çəkilin". Dahl Alligatoru vurmaq cəhdindən əl çəkdi və qarşıdan gələn zərbəyə hazırlandı.
  
  Üç saniyə sonra bu baş verdi, ancaq bu, zərbə deyil, qəfil dayanma idi. Birinci helikopter bərənin yuxarı göyərtəsi üzərində, ikincisi isə liman tərəfinin yaxınlığında, SPIR ekipajının qalan üzvləri isə göyərtədə idi. Onlar cəld getdilər, çəkmələr göyərtədə çırpınaraq qruplara toplaşdılar. Helikopterlər daha sonra bərəni izləyən havada həmkarlarına qoşulmaq üçün qalxıblar.
  
  Hayden bir neçə saniyə komanda ilə üz-üzə qaldı. "Biz onun harada olduğunu bilirik. Mühərrik otağı. İndi buna son verək".
  
  Onlar qaçdılar, adrenalin həddən artıq artdı və sonra Alligator aşağıdakı göyərtədə taktikanı açıq şəkildə dəyişdi.
  
  RPG havada fit çalaraq helikopterlə toqquşub və partlayıb. Quş idarəetməni itirdi, metal hər tərəfə səpələnib, alov qara gövdəni bürüdü və bərənin yuxarı göyərtəsinə tükəndi.
  
  "Nizə işləyən" əmrinə.
  
  
  QIRX DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Drake vertolyotun mühərrikinin səsində dəyişiklik eşitdi və maşının onlara tərəf sürətlə getdiyini yoxlamadan bildi. Bu kifayət etməsəydi, göyərtə boyunca yayılan uzanan, yırtıcı kölgə tam hədəfə çatdı.
  
  Qaç və ya öl.
  
  O, çiynini çöl qapıya çırpdı, bütün çərçivəni menteşələrindən qopardı və kənardakı boşluğa düşdü. Cəsədlər onun arxasınca qaçırdı, yuvarlanır, uzanır, dırmaşır və itələyirdi. Helikopter ağır eniş etdi, rotorlar çıxdı və metal gövdə parçalandı. Qəlpələrdən tutmuş qol uzunluğundakı nizələrə qədər hər şey havanı kəsir, parçalayır. Bərə yelləndi və inildədi, su sağa-sola köpükləndi.
  
  Atəş topu digər vertolyotlara doğru atıldı, onlar dərhal qaçmaq üçün hərəkətə keçdilər, bəxt onların toqquşmasının qarşısını aldı. Yanğın axınları yuxarı göyərtəni yaladı, yeni yanğınlara səbəb oldu, boya işlərini və metal sütunları yandırdı və boya əridi. Rotor Dreykin sağındakı dirəyə dəyərkən əyildi və bütün sürəti ilə yerə sıçrayaraq qəfil dayandı. Digər uçan mərmilər pəncərələri sındıraraq çərçivəni deşdi və bir dəhşətli sünbül qayığın yan tərəfindən keçərək dənizə çıxdı. Dreyk hərarət onun içindən keçərkən alovun toxunduğunu hiss etdi, çiyninin altına baxdı və bütün komandanın meyilli uzandığını, hətta Smitin də Laurenin üstündə uzandığını gördü. Partlayış keçdi və onlar üsyanı seyr etdilər və sonra Alligator hər şeyi tam dəlilik səviyyəsinə qaldırdı.
  
  Dəlilik.
  
  Növbəti RPG qayığın özündən keçdi, raket buraxıcısını tərk etdi və uçarkən göyərtələri sındırdı. Bir mərmi göyərtəni parçalayarkən, daha çox yanğın və ölümcül dağıntılar göndərəndə partlayış səsləndi. Qəlpə başını və çiynini deşərkən Drake inlədi, ağrının ona hələ də sağ olduğunu göstərdiyindən rahatladı. Nəfəsini dəmləmək üçün bir az vaxt ayırıb qarşıdakı yeni ətrafı yoxladı.
  
  Göyərtədə cırıq bir deşik var idi. Hər yerdə odun yığınları vardı. Bir vaxtlar bağlanan orta-yuxarı göyərtədən tüstü və alov axırdı.
  
  "Yol aydındır" dedi.
  
  "Ancaq sənin üçün!" Lauren az qala qışqırdı.
  
  "Onda qalın" deyən Kenzi Dalın çiynindən dartaraq tüpürdü. "Sən yaxşısan, Torst?"
  
  "Bəli, bəli, yaxşıyam. Qoy gedim".
  
  Dreyk bütün həyatı boyu xatırlaya bilməyəcəyi qədər ehtiyatlı addımlarla yeriyirdi. Arxasındakı qrup onun hara getdiyini dəqiq bilə-bilə bir yerə yığılmışdı. Son anda, gözlədiyi kimi, Dal düz onun çiynində göründü.
  
  "Biz bunu edirik, dostum?"
  
  "Biz çox haqlıyıq."
  
  Onlar yeni bir çuxurdan aşağı atladılar, əvvəlcə ayaqları və düşmənlərini axtaran gözlər. Onlar aşağı göyərtəyə möhkəm çırpıldı, yuvarlandı, toxunulmadı və silahları öyrədilmiş halda qalxdılar.
  
  "Təmiz!" Drake ağlayırdı.
  
  Çəkmələri arxalarından sərt göyərtəyə dəydi.
  
  Kensi sonuncu gəldi və Dreyk, birincisi, ağır daxili gödəkçəsini çıxardığını, ikincisi, onu vertolyotun rotorunun üç futluq yarıq hissəsinin altına bükdüyünü gördü. İsveçliyə tərəf dönəndə onun sifəti məyus idi.
  
  "İndi" dedi, "silahım var".
  
  "Tanrılar bizə kömək olsun."
  
  Döyüşdə Ramzes və Qatoru götürərək gəmiyə mindilər. Bərə keçən hər an sürətini artırdı. Azadlıq adası da böyüyür, üfüqdə getdikcə böyüyürdü.
  
  "Məgər manyak heykəlin yanına getməyəcəyini başa düşmürmü?" Kinimaka ağır nəfəs alırdı.
  
  "Bunu demə" deyə Hayden geri çəkildi. "Bunu demə."
  
  "Oh, bəli, başa düşürəm."
  
  "Onlar bu bərəni batırmayacaqlar" dedi Dahl onları əmin etdi. "Körfəz udmaq üçün kifayət qədər dərin deyil ... yaxşı, nə bilirsən."
  
  Növbəti göyərtədə nəhayət ovlarını tapdılar. Ramses bərə idarə edərkən timsah qapını qorudu. Artıq qurulmuş dəlilik meylinə uyğun olaraq, bomba istehsalçısı elə bir an üçün hazırladığı RPG-ni buraxdı. Drake özünü saxlaya bilmədi, nəfəsini kəsdi və hamının sığınması üçün qışqırdı, sonra raket Alligatorun manyak gülüşündən irəli gələn tüstü izi buraxaraq baş hündürlüyündə bərənin mərkəzindən keçdi.
  
  "Çox xoşunuza gəlirmi? Bunu tutdun? Biz artıq ölürük!"
  
  Dreyk başını qaldırıb baxdı ki, demək olar ki, yuxarıda, raketin arxasınca qaçan və raketatanını özü ilə aparan Alligatoru tapdı. Raketin özü bərədən keçərək havada partlayaraq arxadan çıxıb. Alligator raketatan qurğunu Dreykin başına yellədi.
  
  Ramses nəhayət, əli sükan çarxına söykənərək dönərkən Yorkshireman əyildi.
  
  "Artıq gecikmisən" dedi.
  
  Drake Alligatorun qarnına zərbə endirdi, lakin o, yenə də iri silahını yelləyərək geri sıçradı. Düzünü desəm, bu, komandanı əlavə bir an gecikdirdi. Heç kim belə ətli çubuqla vurulmaq istəmirdi, lakin bərə içərisində çoxlu yer var idi, bu da Dahl və digərlərinə daha çox manevr imkanı verirdi. Timsah hönkürdü və arxaya çevrildi, sonra düz indi əlində yarı avtomatik tapança olan terrorçu şahzadə Ramzesə tərəf qaçdı. Drake Alligatorun kürəyinə bağlanmış bir kürək çantası gördü.
  
  "Siz ancaq qaçılmaz olanı gecikdirirsiniz" dedi Ramses.
  
  Bir əli ilə içəridən buxar səpdi, o biri əli ilə kursu bir az dəyişərək Azadlıq adasını hədəfə aldı.
  
  "Heç necə yaşamaq barədə narahat olmusunuz?" Dreyk piştaxtanın arxasından dedi. "Bazar? Bağlamaq? Mürəkkəb bir qaçış planı? Bütün bunlar nə idi?"
  
  "Ah, bazar sadəcə olaraq - necə deyim - paketli satış idi? Bütün dünya mallarımdan qurtulmaq. Qala bir vidadır və son deməkdir. Axı sən məni düz Nyu Yorka apardın. Və qaçış planı, bəli, bir az mürəkkəbdir, etiraf edirəm. Amma indi görürsən? Artıq gecikmisən. Saat işlənir".
  
  Drake Ramsesin nə demək istədiyini dəqiq bilmirdi, amma mənası aydın idi. Qapağından çıxaraq təkərxanaya güllə yağdırdı və komandası yaxından onların arxasınca qaçdı. Daha danışmaq yoxdur; bu onun son oyunu idi. Ramzes səndələnərək geri çəkildi, çiynindən qan bulaq kimi fışqırdı. Güllələr bədəninə girən kimi timsah qışqırdı. Şüşə hər iki terrorçunu kəsik-kəsik sıçramalarla örtdü.
  
  Drake qapını sındırdı və sonra sürüşərək çərçivədən sıçrayaraq dayandı və şansını lənətlədi. Dahl onun üstündən tullandı, Kenzi onun yanında idi. İkisi təkər yuvasına girdi və öldürmək üçün silahlarını qaldırdılar. Ramzes onları vəhşi it kimi gülümsəyərək, yeddi metrlik, əzələləri olan bir dəlinin bütün gücü ilə qarşıladı; içəri girdi və onları ətrafa səpələməyə çalışdı.
  
  Dahl bunların heç birinə dözmədi, kobud gücə müqavimət göstərdi və bütün zərbələri aldı. Kensi hər ikisinin ətrafında rəqs edərək təhlükəli canavar kimi Ramzesin cinahlarına zərbələr endirdi. Radikal şahzadə isveçlini döyüb. Çiyin barjı Dahlı titrətdi. İnanılmaz dərəcədə güclü əllər isveçlinin boğazından tutub sıxmağa başladı. Əllərini qaldıran Dahl tutuşunu yarıya qədər boşaltdı və sonra özü birini götürdü; hər iki kişi nəfəs ala bilməyənə qədər bir-birini silkələdi və sıxdı. Ramses Dahlı arxasına çevirdi və onu yenidən divara çırpdı, lakin isveçlinin yeganə reaksiyası geniş təbəssüm oldu.
  
  Kensi əzici qüvvə ilə endirdiyi dirsəyini birbaşa Ramsesin qanayan güllə yarasına qaldıraraq havaya tullandı. Bir yumruqla belə bir davanın sona çatacağını heç gözləmədiyindən, o, qışqırsa da, kişinin boğazına bıçaqla zərbə endirib, gözlərinin qabarmasına səbəb olub.
  
  Sonra Ramses qan içində, qusaraq səndələdi. Dahl sonunu hiss edərək onu buraxdı. Terrorçunun gözləri isveçlininkinə dikildi və onlarda heç bir məğlubiyyət əlaməti yox idi.
  
  "Mən bu anı qələbə anı kimi qəbul edəcəyəm" dedi. "Və kapitalizmin ürəyini əzmək."
  
  Əlini uzatdı, sanki Timsəyə toxunmaq istəyirdi.
  
  Dahl cavab verdi. Güllə Ramsesin qarnına dəyib, onu geri atıb.
  
  Timsah atılaraq Ramsesin üstünə düşdü.
  
  Terrorçu Şahzadə düşən Alligatorun arxasına bağlanmış kürək çantasını tutmağı bacardı, hər ikisi yıxılarkən onun uzadılmış əli açıq mavi teli sıxdı.
  
  Kenzi, əlində olan yeganə silah, ən yaxşı silahı olan kobud katana ilə məftil tutan əli hədəf alaraq irəli atıldı. Onun bıçağı sürətlə kəsildi və Ramsesin çiynindəki qolunu kəsdi, bu da terrorçunun hədsiz təəccüb ifadə etməsinə səbəb oldu.
  
  Əl Alligatorla eyni vaxtda yerə dəydi, lakin barmaqlar hələ də mavi telin indi açıq olan ucundan yapışırdı.
  
  "Problemsiz" Ramses öskürdü. "Mənə belə hücum etməkdə haqlı idin. Saat işləmirdi. Amma..." Bir spazm onu bükdü, qarnından, qolundan və sol çiynindən qan sürətlə axdı.
  
  "Bu... baş verir... indi."
  
  
  Qırx beşinci fəsil
  
  
  Dreyk döşəmədə sürünərək Alligatoru qarnına yuvarladı, dəli qanlı göyərtəyə güldü. Dahl onun yanına düşdü, üzünə ağrı, dəhşət və xəbərlər yazılmışdı. Kəmər bərkidildi, lakin Drake dərhal onu açdı və sonra metal qutunu kobud materialdan azad etdi.
  
  Geri sayım taymeri onların qarşısında dayanmışdı, onun yanıb-sönən qırmızı rəqəmləri dizlərinin altında döşəməyə yayılan qan kimi qorxulu və dəhşətli idi.
  
  "Qırx dəqiqə" deyə səsi boğuq olan Hayden əvvəlcə danışdı. "Bununla oynama, Dreyk. Bu şeyi dərhal tərksilah edin".
  
  Drake, keçən dəfə olduğu kimi, artıq bombanı çevirməkdə idi. Kinimaka ona açıq bir bıçaq verdi və o, Qator kimi bir bomba istehsalçısının buraxa biləcəyi çoxlu bubi tələlərindən ehtiyat edərək diqqətlə hərəkət edərək parça-parça ayırdı. Cihazı dəli terrorçudan uzaqlaşdırarkən, o, Alisiyaya baxdı.
  
  "Daha demə" dedi və kişini qollarının altından tutub sürüyərək uzaqlaşdırdı. Belə bir qatilə rəhm də olmazdı.
  
  Sabit əli ilə bombanın ön panelini çıxardı. Ona həyəcan verici şəkildə uzanan qıvrılmış mavi tellər bağlanmışdı.
  
  "Bu, evdə hazırlanmış bomba deyil" deyə Dahl pıçıldadı. "Ehtiyatlı ol".
  
  Drake dayanıb dostuna nəzər saldı. "Bunu etmək istəyirsən?"
  
  "Və onu işə salmaq üçün məsuliyyət daşıyırsınız? Həqiqətən yox. Yox."
  
  Dreyk alt dodağını dişlədi, bütün faktorlardan xəbərdar oldu. Yanıb-sönən geri sayma onların nə qədər az vaxt qaldığını daim xatırladırdı.
  
  Hayden Mur çağırdı. Kinimaka istehkamçıları çağırdı. Başqa birisi NEST-ə zəng etdi. Drake cihaza nəzər saldıqda, hər bir aspekt nəzərə alındı və məlumat sürətlə yayıldı.
  
  "Naqilləri yenidən çəkin" dedi Dahl.
  
  "Çox riskli."
  
  "Alliqatorun necə işlədiyinə görə, bu dəfə heç bir hərəkət sensoru olmadığını təxmin edirəm."
  
  "Doğru. Və biz sizin balyoz fikrinizi təkrar istifadə edə bilmərik."
  
  "Dövrə çökdü?"
  
  "Problem budur. Onlar artıq yeni bir şeydən istifadə edirdilər - uğursuz tel. Və bu əclaf gerçəkdir. Bu işə qarışsam, işə yaraya bilər".
  
  Alisiya işləyərkən timsah qonşu otaqdan qeyri-adi səslər çıxarırdı. Çox keçmədi ki, o, başını sındırılmış qapıdan içəri keçirdi. "O deyir ki, bombanın əslində anti-tamper açarı var." O çiyinlərini çəkdi. "Ancaq o zaman düşünürəm ki, o bunu edərdi."
  
  "Vaxt yoxdur" dedi Dahl. "Bunun üçün lənətə gəlmiş vaxt yoxdur."
  
  Drake taymerə nəzər saldı. Onların artıq otuz beş dəqiqə vaxtı var idi. O, arxasına söykənərək oturdu. "Lənət olsun, biz bu riskə gedə bilmərik. Bomba dəstəsi bura nə qədər tez gələcək?"
  
  "Maksimum beş dəqiqə" dedi Kinimaka, vertolyotlar bacardıqları yerdə bərə göyərtələrinə vurdular. Xilasedicilər tullananda digərləri bir qədər yuxarı qalxdılar. "Bəs onu tərksilah edə bilməsələr?"
  
  "Bunu körfəzə atsaq necə?" Lauren təklif etdi.
  
  "Bu, yaxşı fikirdir, amma çox kiçikdir" deyə Hayden Murdan soruşmuşdu. "Çirkli su şəhəri doyuracaq".
  
  Dreyk dəlilik haqqında düşünərək irəli-geri yelləndi və sonra Dahlın diqqətini çəkdi. İsveçlinin də eyni fikri var idi, bilirdi. Baxışları sayəsində birbaşa və asanlıqla ünsiyyət qurdular.
  
  Biz bunu edə bilərik. Bu yeganə yoldur.
  
  Biz kor olardıq. Nəticə məlum deyil. Bir dəfə başladı, geriyə dönüş yoxdur. Birtərəfli səyahətə çıxacaqdıq.
  
  Bəs siz nəyi gözləyirsiniz? Qalx, ay ana.
  
  Drake Dahlın gözlərindəki çağırışa cavab verdi və ayağa qalxdı. O, dərindən nəfəs alaraq tüfəngini bağladı, tapançalarının qabığını bağladı və bel çantasından nüvə bombasını çıxartdı. Hayden iri gözləri ilə ona baxdı, dərin qaşqabaqla.
  
  "Sən nə edirsən?"
  
  "Nə etdiyimizi dəqiq bilirsiniz."
  
  "Təhlükəsiz məsafələr eyni olmaya bilər. Sənin üçün deyirəm."
  
  "Onda bunu etməzlər." Drake çiyinlərini çəkdi. "Ancaq hamımız bilirik ki, bu şəhəri xilas etməyin yalnız bir yolu var."
  
  Drake nüvə bombasını götürdü və Dahl irəli getdi. Alisiya onu daha bir qiymətli an dayandırdı.
  
  "Bircə öpüşdən sonra ayrılırsan? Bu mənim həyatımın ən qısa münasibəti olmasın."
  
  "Sizdə daha qısa olanların olmadığına təəccüblənirəm."
  
  "Bəyəndiyimə qərar verdiyim, sikdiyim və təxminən səkkiz dəqiqədən sonra bezdiyim bir oğlanı qəsdən endirim edirəm."
  
  "Oh yaxşı. Bir azdan sonra görüşərik."
  
  Alicia onu tək gözləri ilə tutdu, bədəninin qalan hissəsini tamamilə hərəkətsiz saxladı. "Tezliklə qayıt".
  
  Hayden Drake və Dahl arasında sıxışdı, cəld danışdı, Murdan məlumat ötürdü və ilk yardım göstərə bilənlərə diqqət yetirdi.
  
  "Onlar deyirlər ki, bombanın yükü beş ilə səkkiz kiloton arasındadır. Onun həcmini, çəkisini və batacağı sürəti nəzərə alsaq..." O, dayandı. "Təhlükəsiz dərinlik min səkkiz yüz futdur..."
  
  Drake itaət etdi, lakin yaxınlıqdakı pilləkənlərlə yuxarı göyərtəyə qalxdı. "Bizə ən sürətli vertolyot lazımdır" dedi yaxınlaşan pilota. "Yox. Ağlama yoxdur. Sadəcə bizə lənətə gəlmiş açarları ver".
  
  "Biz yox..."
  
  Hayden sözünü kəsdi. "Bəli, NEST əmrinə görə, bütün bu radiasiyanı zərərsizləşdirmək üçün on səkkiz yüz fut. Lənət olsun, dənizdən səksən mil uzaqda olmaq lazımdır".
  
  Drake hiss etdi ki, bombanın metal gövdəsi barmaqlarının tər örtüyünün arasından bir qədər sürüşüb. "Otuz dəqiqəyə? Bu baş verməyəcək. Başqa nəyin var?"
  
  Hayden solğun oldu. "Heç nə, Drake. Onların heç nəsi yoxdur".
  
  "İndi bu balyoz yaxşı görünməyə başlayır" dedi Dahl.
  
  Dreyk Alisiyanın tələsik ötüb keçdiyini, üst göyərtəyə çıxdığını və dənizə baxdığını gördü. Orada, kənarda nə axtarırdı?
  
  Pilot dəbilqəsinin altındakı Bluetooth cihazı yanıb-sönərək yaxınlaşdı. "Orduda ən sürətli lənətə gəlmiş helikopter bizdə var" dedi. "Bell SuperCobra. Onu itələsən, saatda iki yüz mil."
  
  Drake Haydenə tərəf döndü. "Bu işləyəcəkmi?"
  
  "Məncə bəli". O, beynində bəzi mental arifmetik hesablamalar etdi. "Gözləyin, bu doğru ola bilməz."
  
  Drake nüvə bombasını tutdu, qırmızı nömrələr hələ də yanıb-sönür, Dahl onun yanında. "Gəlin!"
  
  "Səksən mil" deyə qaçarkən dedi. "Bəli, edə bilərsən. Amma bu, səni yalnız tərk edəcək... cəhənnəmdən çıxmaq üçün üç dəqiqə. Partlayış zonasından qaça bilməyəcəksiniz!"
  
  Drake sürətini azaltmadan Super Kobraya yaxınlaşdı, parlaq boz fiqurlara, qüllələrə, üçlüləli toplara, raket yuvalarına və Hellfire atıcılarına baxdı.
  
  "Bəsdir" dedi.
  
  "Dreyk" Hayden onu dayandırdı. "Nüvə bombasını təhlükəsiz yerə atsanız belə, partlayış sizi məhv edəcək."
  
  "Onda vaxtımızı boşa xərcləməyi dayandırın" dedi Yorkshireman. "Əgər siz və ya Mur və ya beyninizdəki başqası başqa bir yol bilmirsə?"
  
  Hayden, Murun daim ötürdüyü məlumatları, məsləhətləri və kəşfiyyatı dinlədi. Drake bərənin dalğalı dalğalar üzərində yelləndiyini hiss etdi, Manhettenin səma xəttini yaxın məsafədən gördü, hətta artıq həyatlarına qayıdan insanların qarışqa kimi səs-küyünü də sezdi. Hərbi gəmilər, sürətli qayıqlar və helikopterlər hər yerdə idi, bu günü xilas etmək üçün canlarını verən çoxları tərəfindən idarə olunurdu.
  
  Ancaq hər şey yalnız ikiyə düşdü.
  
  Drake və Dahl Super Cobra-ya mindilər və yola düşən pilotdan idarəetmədə qəza kursu aldılar.
  
  "Səyahətiniz yaxşı olsun" dedi. "Və uğurlar".
  
  
  Qırx altıncı fəsil
  
  
  Dreyk üzündə kiçik bir təbəssümlə nüvə bombasını Dala uzatdı. "Düşündüm ki, sən şərəfli olmaq istəyə bilərsən, dostum."
  
  İsveçli bombanı götürüb helikopterin arxasına minib. "Mən əmin deyiləm ki, düz bir xəttdə sürmək üçün sizə etibar edə bilərəm."
  
  "Bu maşın deyil. Və mən həqiqətən inanıram ki, biz səndən daha yaxşı maşın sürə biləcəyimi artıq müəyyən etmişik".
  
  "Bu niyə belədir? Mən bunu belə xatırlamıram".
  
  "Mən ingilisəm. Sən belə deyilsən".
  
  "Bəs milliliyin bununla nə əlaqəsi var?" Dahl stulda sürüşdü.
  
  "Namazlıq" dedi Drake. "Stüart. Hamilton. Ovçuluq. Düymə. təpə. Və daha çox. Finlandiya birinci yeri tutanda İsveç Formula 1-də qalib gəlməyə ən yaxın idi".
  
  Dahl güldü, belini bükdü və qara metal qutunu dizlərinin üstünə qoyub qapını bağladı. "Bu qədər yüksək səslə danışma, Drake. Bomba 'boş' sensorla təchiz oluna bilər.
  
  "Onda biz artıq batmışıq."
  
  Ötürücü çubuğunu çəkərək yuxarıdakı səmanın aydın olduğundan əmin olduqdan sonra vertolyotu bərədən uzaqlaşdırdı. Günəş işığı arxadan parıldadı və şəhərin milyonlarla əks etdirici səthinə sıçradı və ona niyə bunu etdikləri barədə kiçik bir xatırlatma verdi. Üzlər göyərtənin altından ona baxırdı, onların çoxu dostları və ailəsi, komanda yoldaşları idi. Kenzi və Mai çiyin-çiyinə dayanmışdılar, üzləri ifadəsiz idi, amma nəhayət onu güldürən israilli oldu.
  
  O, saatına toxundu və sadəcə dodaqları ilə dedi: Daha da irəli get.
  
  Alicia heç yerdə görünmürdü, nə də Bo. Drake, Atlantik okeanı boyunca birbaşa kursda dalğaların üzərindən alçaq bir hərbi helikopter göndərdi. Küləklər onların yolunu kəsdi və günəş işığı hər yuvarlanan qabarmada titrədi. Hər tərəfə uzanan üfüqlər, dənizlərin heyranedici genişlikləri ilə rəqabət aparan açıq mavi səma tağları. Onların arxasındakı epik üfüq dəqiqələr və saniyələr yavaş-yavaş sıfıra yaxınlaşdıqca yox oldu.
  
  "On beş dəqiqə" dedi Dahl.
  
  Drake odometrə baxdı. "Cədvəl üzrə."
  
  "Nə qədər vaxtımız qalacaq?"
  
  "Üç dəqiqə" Dreyk əlini qaldırdı. "Əlavə və ya mənfi."
  
  "Bu mil ilə neçəyədir?"
  
  "Saatda iki yüz mil sürətlə? Təxminən yeddi".
  
  Dahl üzündə ümid ifadə edildi. "Pis deyil".
  
  "İdeal bir dünyada" Drake çiyinlərini çəkdi. "Buraya dönmə manevrləri, sürətlənmə, köpəkbalığı hücumu daxil deyil. Orada bizə nə cəhənnəm atdılar".
  
  "Bu şeyin şişməsi varmı?" Dahl ətrafa baxdı, barmaqları nüvə bombasını möhkəm tutdu.
  
  "Bu baş verərsə, harada olduğunu bilmirəm." Drake saatına baxdı.
  
  Partlayışa on iki dəqiqə qalmışdı.
  
  "Hazır ol".
  
  "Həmişə belə."
  
  "Eminəm ki, bu gün oyananda bunu edəcəyini gözləmirdin."
  
  "Nə? Nyu Yorku xilas etmək üçün Atlantik Okeanına nüvə bombası atın? Yoxsa dəniz helikopterində olarkən sizinlə üzbəüz danışmaq?"
  
  "Yaxşı, hər ikisi."
  
  "Birinci hissə ağlıma gəldi."
  
  Drake gülümsəməsini gizlədə bilməyib başını tərpətdi. "Əlbəttə, belə oldu. Siz Thorsten Dahlsınız, böyük qəhrəmansınız."
  
  İsveçli əlini Dreykin çiyninə qoymaq üçün nüvə bombasının tutuşunu bir saniyəlik boşaldıb. "Və sən Dreyksən, Matt Drake, mənim tanıdığım ən qayğıkeş insansan. Bunu gizlətməyə nə qədər çalışmağınızın əhəmiyyəti yoxdur".
  
  "Bu nüvə bombasını atmağa hazırsınızmı?"
  
  "Əlbəttə, belədir, ey şimaldan olan axmaq."
  
  Dreyk vertolyotu boz qabarğa daxil olmağa məcbur etdi. Dahl daha yaxşı mövqe tutmaq üçün arxa qapını açdı. Super Kobranın içindən hava axını keçdi. Drake idarəetmə qolunu bərkitdi və pedallara basaraq sürətlə düşməyə davam etdi. Dahl sonuncu dəfə nüvə bombasını hərəkət etdirdi. Dalğalar qalxdı, toqquşdu və günəş işığının almaz parıldaması ilə ağ köpüklə parıldayan xaotik sıçrayışlar göndərdi. Hər əzələsini gərginləşdirən Dreyk nəhayət özünü bərk-bərk dartdı, halosunu düzəltdi və başını çevirərək Dalın son məhvedici silahı qapıdan çölə atmasına baxdı.
  
  O, dalğaların içinə düşdü, sərbəst buraxıldığı aşağı hündürlük səbəbiylə suya asanlıqla daxil olan fırlanan bomba, müdaxiləyə davamlı sensorun neytral qalmasını təmin etmək üçün başqa bir etibarlı yoldur. Drake dərhal onları toqquşmadan uzaqlaşdırdı, dalğaları o qədər aşağı sürdü ki, onlar onun sürüşməsini aşdılar, hündürlük qazanmağa vaxt itirmədilər və fəlakət zamanı helikopterə düşmək üçün daha az yer verdilər.
  
  Dahl öz saatını yoxladı.
  
  İki dəqiqə.
  
  "Ayağını yerə qoy."
  
  Drake az qala təkrar etdi ki, o, əslində avtomobili idarə etmirdi, əksinə, İsveçlinin təzyiqi azaltdığını bildiyindən quşu bacardığı qədər tez tutmağa fokuslandı. İndi hər şey saniyələrə düşdü - nüvə partlayışından əvvəlki vaxt, partlayış radiusundan uzaqlaşdıqları millər, həyatlarının uzunluğu.
  
  "On səkkiz saniyə" dedi Dahl.
  
  Drake cəhənnəmə hazırlaşdı. "Gözəl idi, dostum."
  
  On... doqquz...
  
  "Tezliklə görüşərik, Yorkie."
  
  Altı... beş... dörd...
  
  "Sənin axmaqlığını görsəm yox..."
  
  Sıfır.
  
  
  QIRX YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  Drake və Dahl ilkin sualtı partlayışdan heç nə görmədilər, lakin onların arxasında dənizdən püskürən nəhəng su divarı onların ürəklərini çırpmağa kifayət etdi. Minlərlə fut hündürlükdə havaya qalxan maye göbələk buludu, hər şeyi ört-basdır edir, sanki günəşin özünü batırmaq istəyirmiş kimi atmosferə doğru tələsir. Bir günbəz sprey gülü, şok dalğalarının xəbərçisi, sferik bulud, yüksək səth dalğaları və beş yüz metrdən çox hündürlüyə qalxacaq əsas dalğa.
  
  Partlayış dalğasını dayandırmaq mümkün deyildi, bu, təbiətin süni qüvvəsi, enerjili parçalanma idi. O, çəkic zərbəsi kimi vertolyotun arxasına dəydi və Drake onu pis nəhəngin əli ilə itələdiyi təəssüratını yaratdı. Demək olar ki, dərhal helikopter suya düşdü, qalxdı və sonra yan tərəfə döndü. Dreykin başı metala dəydi. Dahl vəhşi bir it tərəfindən ətrafa atılan bez kukla kimi yapışdı.
  
  Vertolyot silkələnib yuvarlandı, onu sonsuz partlayış, dinamik dalğa sarsıtdı. Dəfələrlə fırlanır, pərvanələri yavaşlayır, bədəni yellənirdi. Onun arxasında titanik bir qüvvənin idarə etdiyi nəhəng su pərdəsi qalxmağa davam edirdi. Drake şüurlu qalmaq üçün mübarizə apardı, taleyi üzərində bütün nəzarətdən əl çəkdi və sadəcə dayanmağa, ayıq və bütöv qalmağa çalışdı.
  
  Artıq vaxtın mahiyyəti yox idi və onlar partlayış dalğasının içində saatlarla ayaq üstə vura bilirdilər, ancaq onun dağıdıcı gücünün əsl nəticələri aydın oldu ki, dalğa keçib keçib onun dalğasına minəndə gördülər.
  
  Helikopter, demək olar ki, başıaşağı, Atlantikə tərəf qaçdı.
  
  Nəzarəti itirən Dreyk fəlakətdən sağ çıxsalar belə, nə xilasedici sal, nə xilasedici jiletləri, nə də xilas olmaq ümidi ilə zərbə vurmağa hazırlaşırdı. Birtəhər əziz bir həyat üçün kifayət qədər şüurunu qoruyaraq, okeana batdıqlarını seyr etdi.
  
  
  QIRX SƏKKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  Alisiya ondan təxminən üç saniyə sonra Dreykin başındakı əlaqəni gördü. Dahl da. Uşaqlar yavaş idi, amma o, heç vaxt deməzdi. Bəzi şeyləri ehtiyatda saxlamaq daha yaxşıdı. Başqalarının başa düşdüyü və Hayden məsləhət üçün Mur və onun hökumət yaxınlarına müraciət etdiyi kimi, Alisiya təhlükəsiz məsafələr qanununun növbəti yarım saat ərzində onların hamısının böyük əziyyət çəkməsinə səbəb olacağına dair taleyüklü biliklə heyrətləndi. Drake vertolyotu idarə etmək üçün çalışarkən, Alicia baxışlarını və diqqətini başqa yerə çevirdi.
  
  Vertolyot qəzaya uğrayacaq, o bunu bilirdi, ona görə də onu başqa bir quşla izləmək seçimi heç bir məna kəsb etmirdi. Amma onun vertolyotu saatda iki yüz mil sürətlə uçsaydı...
  
  Alicia Bou kənara çəkdi, planını izah etdi və sonra onları ABŞ Sahil Mühafizəsi nümayəndəsi ilə tanış edən bir əsgər tapdı.
  
  "Ən sürətli gəminiz hansıdır?"
  
  Drake uzaqlaşanda, Alicia göyərtənin altında idi və tələsik çevrilmiş Defender sinifli kəsicinin göyərtəsində tullanır və saatda səksən mildən çox sürətə çatırdı. Qoyunçu ekipajdan birinin ifadə etdiyi kimi, onlar gəminin sürətini yüzdən çox artırmış və ya artırmayan bəzi dəyişikliklər etdilər. Alisiya onlara nə etmək istədiyini bir neçə qısa sözlə deyəndə, orada olan hər bir kişi qalıb kömək etməkdə israr edirdi.
  
  Bir neçə dəqiqədən sonra Müdafiəçi gurladı, sərt gövdəsi ilə dalğaları kəsərək qaçılmaz partlayışla onların gəliş vaxtı arasındakı boşluğu bağlamağa çalışdı.
  
  Alicia onlara dediyi kimi, "Biz nüvə partlayışına doğru gedirik, uşaqlar. Gavalılarınızdan möhkəm tutun".
  
  Bunu başa düşdülər də, etmədilər də, ekipaj qayıqdan maksimum sürəti itələdi. Dalğalara minib onlara meydan oxuyan Defender sinif qayığı əlində olan hər şeyi verdi. Ağburmaqlı və ağ üzlü Alisiya salonun içindəki məhəccərdən yapışıb pəncərələrdən baxırdı. GPS, transponder siqnalını qeyd edərək vertolyotun kursunu təyin etdi. Gəminin ekipajı daim vaxt fərqini nəzərə alaraq, fərqi iyirmi dəqiqəyə, sonra isə on səkkizə bağladıqlarını söylədi.
  
  On yeddi.
  
  Hələ çox uzun. Alicia relsdən tutdu və Beau onun çiynindən tutduqda qaçdı.
  
  "Bu işləyəcək" dedi. "Bu günü xilas edəcəyik."
  
  Qayıq bacardığı qədər sürətlə qaçır, sürətlə gedən vertolyotu təqib edir, hər ikisi qəribə bir şəkildə yaxınlaşan və hələ baş verməmiş partlayışı təqib edirdi. Üfüq heç vaxt düz olmayan, daim dəyişən bir xətt idi. Komanda tər tökdü, mübarizə apardı və biliklərinin dərinliklərinə qədəm qoydu. Qayıq kəşf edilməmiş əraziyə girirdi, mühərriklər o qədər güclü idi ki, canlı görünürdü.
  
  Kapitan Alisiyaya tərəf dönəndə o, artıq üfüqdə çox da uzaqda deyil, Drake və Dahlın helikopterindən xeyli uzaqda bir spiral bulud gördü. Sürətlənən Müdafiəçi böyük bir su sıçramasının üzərindən keçdi, yaxınlaşan partlayış dalğasını gördü, onu vurdu və onun strukturunu saxlayan hər boltları silkələdi. Uzaqdan nəhəng bir ağ su halqası görünürdü, bu mənzərə hətta bir saniyəlik Alicianın nəfəsini kəsdi.
  
  Ancaq yalnız bir saniyə üçün.
  
  Dreyk və Dalın indi demək olar ki, düşmən sularına çırpıldığını bilə-bilə nəfəs aldı. "Hərəkət et, hərəkət et, hərəkət et!"
  
  
  * * *
  
  
  Qəza yerinə çatmaq daha on üç dəqiqə çəkdi. Alicia hazır idi, xilasedici jilet bədəninə bağlandı və əlində başqa bir gödəkçə vardı. Bo onun yanında yarım ondan çox ekipaj üzvü ilə birlikdə suları gözləri ilə skan edirdi. Tapdıqları ilk zibil pərvanə pərdəsinin üzən parçası, ikincisi isə tam uzunluqlu sürüşmə idi. Bundan sonra batmayan hissələr çoxluq halında keçərək daha tez-tez meydana çıxdı.
  
  Ancaq nə Drake, nə də Dahl.
  
  Alicia parlaq günəşdə dayanaraq, lakin ən qaranlıq cəhənnəmdə yaşayan dalğalara baxdı. Əgər tale bu iki qəhrəmanın Nyu Yorku xilas edə biləcəyini və partlayışdan sağ çıxa biləcəyini, ancaq Atlantikada itkin düşəcəyini təyin etsəydi, o, bunun öhdəsindən gələcəyinə əmin deyildi. Dəqiqələr keçdi. Dağıntılar üzərək keçdi. Heç kim bir söz demədi, bir qarış da tərpənmədi. Lazım gələrsə, axşama qədər qalacaqlar.
  
  Radio daim xırıldayırdı. Haydenin sual dolu səsi. Sonra Mur və Smit digər xəttdədir. Hətta Kensi də danışdı. Anlar təlatüm və artan dəhşətin yavaş hərəkəti ilə keçdi. Bu nə qədər uzun sürdü...
  
  Beau ayaqlarının ucunda dayanaraq dalğanın kənarında nəyinsə yüksəldiyini gördü. O, bunu diqqətə çatdırıb və sualı səsləndirib. Sonra Alisiya da onu gördü, yavaş-yavaş hərəkət edən qəribə qara kütlə.
  
  "Əgər bu Krakendirsə" deyə o, nə dediyini belə anlamadan pıçıldadı. "Mən buradan gedirəm."
  
  Kapitan qayığı o istiqamətə yönləndirərək formanın fokuslanmasına kömək etdi. Bir neçə dəqiqə çəkdi və bir az sürükləndi, lakin Alicia gözlərini qıydıqda gördü ki, bu iki cəsəddir, bulanıq olmasın deyə bir-birinə bağlanıb və hələ də üzən pilotun oturacağına bağlanıb. Suya addım atmaq və suya dalmaq arasındakı döyüş sanki ikinciyə doğru gedirdi, ona görə də Alisiya Mühafizəçini tələsməyə çağırdı.
  
  Və o, gəmidən atladı.
  
  Davamlı şəkildə üzərək, sıçrayan kütlədən tutdu və onu yelləyərək anlamağa çalışdı. Kiminsə üzü çevrildi.
  
  "Dal. yaxşısan? Drake haradadır?
  
  "Paltolarımdan yapışaraq. Həmişəki kimi."
  
  Cərəyan Dahlı suda çevirdikcə, digərinin pencəyinin arxasına söykənən ikinci bir üz göründü.
  
  "Yaxşı, siz ikiniz birlikdə çox rahatsınız" Alisiya saxta etiraz etdi. "Köməyə çağırmamağınız təəccüblü deyil. Sənə daha on dəqiqə vaxt verəkmi?"
  
  Dreykin titrəyən əli sudan qalxdı. "Hətta tək deyil. Mənə elə gəlir ki, qanlı okeanın yarısını udmuşam".
  
  "Və məncə, biz aşağı enəcəyik" deyən Dahl nəfəs aldı, pilotun oturacağı geri sürüşdü və başı suyun altında itdi.
  
  Sahil Mühafizəsinin kəsicisi cəsarət etdiyi qədər yaxınlaşdı. "Onlarda hər şey qaydasındadır?" səslər qışqırdı.
  
  Alisiya əlini yellədi. "Onlarda hər şey qaydasındadır. Əclaflar sadəcə olaraq axmaqlıq edirlər".
  
  Sonra Drake də suyun altında sürüşdü.
  
  "Mmm" Alisiya ona baxdı. "Faktiki olaraq..."
  
  
  Qırx doqquzuncu fəsil
  
  
  Sonradan dünya düzəldi, baş verənlərin dəhşətindən şok oldu, amma təəssüf ki, buna da öyrəşdi. ABŞ-ın hələ 1960-cı illərdə təfərrüatlı şəkildə dediyi kimi, hansısa terrorçunun dünyanın ən böyük şəhərlərindən birində nüvə bombasını partlatması an məsələsi idi. Onlar hətta bir sənəd və ona cavab hazırladılar - bir nömrəli milli cavab ssenarisi.
  
  New Yorkun uğursuzluqlarının nəticələrini və parıltısını müzakirə etmək üçün daha çox yaralı, əzilmiş, ağrıyan və şikayətçi bir qrup insan toplaşsaydı, bu, heç vaxt qəbul olunmazdı. Bununla belə, bu komanda, SPIR və bir neçə başqa komanda ilə Prezident, Daxili Təhlükəsizlik Direktoru və Nyu-York meri əlaqə saxladılar.
  
  Alicia həmişə ondan şikayət edirdi. "Və həqiqətən istədiyim tək şey Lourensdən zəng idi."
  
  "Fishburne?" Drake soruşdu.
  
  "Axmaq olma. Cennifer, əlbəttə."
  
  "O, səni məndən oğurlaya bilərmi?"
  
  Alicia güldü. "Bir göz qırpımında."
  
  "Yaxşı, kimin tərəfində olduğunu bilmək həmişə xoşdur."
  
  "İstəsəniz, sizə ən yaxşı namizədlərin siyahısını yaza bilərəm."
  
  Drake əlini yellədi, hələ də paylaşdıqları öpüşdən qurtulmağa çalışırdı. Bu, böyük bir stres anından, həyat şənliyindən dərhal sonra baş verdi, lakin bu, onda emosiyaları, çoxdan öldüyünü düşündüyü köhnə duyğuları oyadırdı. Hal-hazırda hər şey olduğu kimi, düşünmək üçün bir çox başqa şeylər var idi - onların arasında Mai və Bo şefi.
  
  Amma həyat təkcə sənin üçün yavaşlamadı, - deyə düşündü. Baxmayaraq ki, çoxları bunu gözlədi və əla şanslar əsasən bir dəfə gəldi. Onları əldən vermək, adətən, ömür boyu peşmançılıq demək idi, heç vaxt bilməmək. Qaçırılmış şans heç vaxt əldən verilmiş şans deyil.
  
  Heç vaxt cəhd etməməkdənsə, cəhd edib uğursuzluğa düçar olmaq daha yaxşıdır.
  
  Alicia günəş sistemi kimi mürəkkəb idi, lakin o, hətta naviqasiya qabiliyyətinə malik idi. O, bu günün və əslində son bir neçə həftənin bütün stresslərindən hələ də fiziki və əqli cəhətdən zəifləmiş bir anlıq düşüncələrini söndürdü. Dostları onun ətrafında oturub Nyu-Yorkun ən yaxşı italyan restoranlarından birində yemək yeyirdilər. Agent Mur komandaya minnətdarlıq əlaməti olaraq bütün binanı Vətənin hesabına icarəyə götürdü və içəriyə bağladı.
  
  "Nə olursa olsun" dedi. "İstəmirəm ki, siz insanlar bunun qarşısını almaq üçün tələssinlər."
  
  Drake bunu yüksək qiymətləndirdi.
  
  Və komanda gözəl yeməkləri, rahat atmosferi və bu qədər stressdən sonra uzun fasiləni yüksək qiymətləndirdi. Oturacaqlar təmtəraqlı idi, otaq isti idi və heyət demək olar ki, nəzərə çarpmırdı. Dahl ağ köynək və qara şalvar geyinmişdi, onu döyüş geyimində görməyə alışmış Dreyk üçün demək olar ki, tanınmazdı. Lakin sonra o, eyni şəkildə geyindi, şalvarı etibarlı Levi's cins şalvarla əvəz etdi.
  
  "Bu, Bonda bənzəmir" dedi Dahl.
  
  "Mən James Bond deyiləm."
  
  "Sonra çox düşünməyi dayandırın və hər dəfə Alicia yanından keçəndə daha mürəkkəb görünməyə çalışın. O, artıq bilir ki, sən sadəcə Yorkshire dv-sisən..."
  
  "Məncə, sənin tətilə getməyin vaxtıdır, dostum. Hara gedəcəyinizə qərar verə bilmirsinizsə, gələn həftə sizi dəvət etməkdən məmnun olaram". O, yumruğunu qaldırdı.
  
  "Və sizin həyatınızı xilas etdiyim üçün təşəkkür edirəm."
  
  "Bunu xatırlamıram. Əgər xatırlamıramsa, deməli, heç vaxt olmayıb".
  
  "Böyüdüyün zamana çox bənzəyirsən."
  
  Bo və Mey yan-yana oturdular, fransız yeməkdən ləzzət alır və danışanda söhbət edirdi; yapon qadın iki dünya arasında qalıb yerindən tərpəndi. Drake həqiqətən nə istədiyini və əsl yerinin harada olduğunu merak etdi. Bəzi məqamlarda onun içində onu onun uğrunda mübarizə aparmağa təşviq edən bir atəş gördü, bəzilərində - şübhə onu susmağa məcbur etdi, özünə qərq oldu. Təbii ki, dördü bir gündə heç nə həll edə bilmədi, amma gördü ki, nəyinsə yaxınlaşdığını, üfüqü qabaqda tutdu.
  
  Dünən şahidi olduğu nüvə partlayışına çox bənzəyir.
  
  Smit və Lauren artıq bir idi. Ola bilsin ki, onları Drake və Alicia'nın öpüşü və ya bəlkə də məhv olan fırçası həvəsləndirdi. Hər halda, onlar bu barədə düşünərək bir gün də boş yerə sərf etmədilər. Hayden və Kinimaka bir yerdə oturdular və Drake onların arasında bir metr məsafədən daha çox, daha mənalı bir şey görüb-görmədiyini düşündü. Bunun hər şeydən daha çox bədən dili ilə əlaqəsi var idi, lakin o, o zaman zehni olaraq tükənmişdi və bunu yorğunluğa bağladı.
  
  "Sabah" o, stəkanı qaldırdı, "və növbəti döyüşə."
  
  İçkilər boşaldıldı və yeməyə davam edildi. Məhz əsas yemək yeyildikdən və əksəriyyəti stullarında arxaya söykənərək, məmnun yuxuya getdikdən sonra Kenzi bütün qrupla danışmaq qərarına gəldi.
  
  "Mənə nə olub?" - o soruşdu. "Mənim taleyim doğrudanmı bu qədər qeyri-müəyyəndir?"
  
  Hayden yerindən tərpəndi, liderlik paltarı yenidən onu bürüdü. "Yaxşı, mən sizinlə səmimi olacağam, əminəm ki, bunu qiymətləndirəcəksiniz. Səni həbsxanadan kənarda saxlamaqdan daha çox istədiyim bir şey yoxdur, Kensi, amma deməliyəm ki, bunun baş verdiyini təsəvvür edə bilmirəm."
  
  "Mən ayrıla bilərdim."
  
  "Mən səni dayandıra bilmədim" dedi Hayden. "Və mən istəməzdim. Ancaq Yaxın Şərqdə törətdiyiniz cinayətlər, - deyə o, üzünü buruşdurdu, "ən az desək, bir çox qüdrətli insanı narahat etdi." Onların bəziləri Amerikalıdır".
  
  "Çox güman ki, başqa əşyalar aldığım kişilər və qadınlardır."
  
  "Yaxşı fikir. Amma kömək etmədi".
  
  "Onda mən sizin komandanıza qoşulacam. Təmiz bir şiferlə başlayın. Adı Thorsten Dahl olan sarışın ceyranın yanında qaçın. Mən indi səninəm, Hayden, əgər mənə borcumu ödəmək şansı versən.
  
  SPEAR komandasının lideri Kenzinin səmimi ifadəsi onun ağlına gələn kimi sürətlə gözlərini qırpdı. Drake iki gündə ikinci dəfə suda boğulub. "Dalı heç vaxt ceyran kimi düşünməmişəm. Daha da çox-"
  
  "Bunu demə" deyə isveçli bir az utanmış kimi xəbərdarlıq etdi.
  
  Alisiya israilliyə diqqətlə baxdı. "Mən bu qancıqla işləmək istədiyimə əmin deyiləm."
  
  "Oh, mən sənə yaxşı davranacağam, Miles. Özünüzü ayaqlarınızın üstündə saxlayın. Mən sizə həqiqətən ağrıyan bir yumruq atmağı öyrədə bilərəm."
  
  "Mən də hələlik sizinlə qalmalıyam" dedi Bo. "Küləkdə Tayler Webb və Tomb Raider ilə başqa heç bir yerdə ola bilməzdim."
  
  "Təşəkkürlər" deyə Dreyk gileyləndi. "Biz bu barədə düşünəcəyik və sizə çox qısa cavab məktubu göndərəcəyik."
  
  "Yaxşı insanlar həmişə bu komandada xoş gəlmisiniz" dedi Hayden ona. "Nə qədər ki, onlar bizim qalanlarımızla yaxşı oynayırlar. Əminəm ki, Beau əla bir əlavə olacaq".
  
  "Yaxşı, mən bilirəm ki, onun böyük bir üstünlüyü var" deyə Alisiya fikirləşdi. "Baxmayaraq ki, komanda ilə yaxşı oynayacağına əmin deyiləm."
  
  Bəziləri güldü, bəziləri gülmədi. Gecə ağardı və söndü, amma Nyu Yorku xilas edən əsgərlər yaxşı bir şirkətdə və yaxşı hekayələr arasında depressiyaya düşdülər. Şəhərin özü onlarla birlikdə qeyd edirdi, baxmayaraq ki, sakinlərinin əksəriyyəti bunun səbəbini heç vaxt bilmirdi. Havanı karnaval hissi bürüdü. Qaranlıqda və sonra günəş çıxanda həyat davam etdi.
  
  Yeni gün açılan kimi komanda ayrı-ayrı yollara getdi, otel otaqlarına qayıtdı və günorta görüşməyə razılaşdı.
  
  "Başqa vaxt döyüşməyə hazırsınız?" Onlar təzə, yeni səhərə çıxanda Dahl Drake ilə əsnədi.
  
  "Sənin yanında?" Dreyk isveçli ilə lağ etmək barədə düşündü və sonra onların yaşadıqlarını xatırladı. Təkcə bu gün yox, tanış olduqları gündən.
  
  "Həmişə" dedi.
  
  
  SON
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Odinin sümükləri
  
  
  HƏSAS
  
  
  Bu kitabı qızıma həsr etmək istərdim
  
  Kira,
  
  tutacağına söz verir
  
  və daha çox mil irəlidədir...
  
  Həm də yazılarımda mənə dəstək olan hər kəsə.
  
  
  1-ci hissə
  Heç vaxt müharibəyə başlamaq istəməzdim...
  
  
  BİR
  
  
  
  YORK, İngiltərə
  
  
  Qaranlıq partladı.
  
  "Bu odur". Mett Drake vizörə nəzər saldı və qəribə geyimli model podiumda ona tərəf addımlayarkən tamaşaya məhəl qoymamağa və şəkli çəkməyə çalışdı.
  
  Asan deyil. Amma o, peşəkar idi, heç olmasa, olmağa çalışırdı. Heç kim heç vaxt SAS əsgərindən mülki əsgərə keçidin asan olacağını söyləməmişdi və o, son yeddi il ərzində mübarizə aparmışdı, lakin fotoşəkil onun içindəki düzgün akkordu vurdu.
  
  Xüsusilə bu gecə. Birinci model yelləndi və bir qədər təkəbbürlə gülümsədi, sonra musiqi və alqış sədaları altında rəvan şəkildə uzaqlaşdı. İyirmi yaşlı kirayəçisi Ben onun qulağına qışqırmağa başlayanda Drake kameraya basmağa davam etdi.
  
  "Proqramda onun Milla Yankoviç olduğu deyilir. Düşünürəm ki, onun haqqında eşitmişəm! Sitat gətirirəm: 'qəşəng dizayner model Freya'. Vay, bu Bridget Halldır? Bütün bu Vikinq alətlərinin altında bunu söyləmək çətindir.
  
  Drake şərhə məhəl qoymadı və oyununa davam etdi, çünki qismən gənc dostunun ipini çəkdiyinə əmin deyildi. O, pişiyin yerişinin və izdihamda səpələnmiş işıq oyununun canlı görüntülərini çəkdi. Modellər qılınc və qalxan, dəbilqə və buynuzlarla tamamlanan vikinq kostyumlarında - gecənin şərəfinə yeni mövsümün dəbini Skandinaviya döyüş kostyumu ilə tamamlayan dünya şöhrətli dizayner Abel Frey tərəfindən hazırlanmış retro kostyumlar geyiniblər.
  
  Drake diqqətini pişik gəzintinin başına və bugünkü bayramın obyektinə yönəltdi - bu yaxınlarda kəşf edilmiş, iddialı olaraq "Odin Qalxanı" adlı bir relikt. Dünyada geniş rəğbət qazanan yeni kəşf edilən qalxan artıq Norse mifologiyasında ən böyük tapıntı kimi qəbul edilib və əslində Vikinqlər tarixinin başlanğıcından çox əvvələ gedib çıxır.
  
  Qəribədir, ekspertlər bildiriblər.
  
  Ardınca gələn sirr nəhəng və maraqlı idi və bütün dünyanın diqqətini çəkdi. Qalxanın dəyəri yalnız tərkibində təsnif edilməmiş element aşkar edildikdən sonra alimlər sirkə qoşulduqda artdı.
  
  On beş dəqiqəlik şöhrətə can atan inəklər, onun şəxsiyyətinin kinli tərəfi danışdı. Onu silkələdi. Bununla nə qədər mübarizə aparsa da, dul qalanda onun bir parçasına çevrilmiş kinsizliyi, keşiyini yerə qoyanda zəhərli bir gül kimi çiçəklənirdi.
  
  Ben Dreykin əlindən dartıb, qəfil onun bədii kompozisiyasını tam ayın kadrına çevirdi.
  
  "Oops". O güldü. "Bağışlayın, Matt. Olduqca dadlıdır. Musiqidən başqa... axmaqlıqdır. Onlar bir neçə yüz funt-sterlinqə mənim qrupumu işə götürə bilərdilər. Yorkun bu qədər heyrətamiz bir şeyə nail ola bildiyinə inana bilərsinizmi?"
  
  Drake kamerasını havada yellədi. "Vicdanla? Yox." O, York Şəhər Şurasının korrupsioner fikirləri ilə tanış idi. Gələcək keçmişdədir, belə deyirlər. "Ancaq baxın, York sentyabrda gecə səmanın deyil, modellərin şəklini çəkmək üçün ev sahibinə bir neçə kvid ödəyir. Qrupunuz isə axmaqdır. Beləliklə, sərinləşin."
  
  Ben gözlərini yumdu. "Lanet olsun? Yuxu Divarı indi də çoxlu təklifləri nəzərdən keçirir, dostum.
  
  "Sadəcə yaxşı modellərə diqqət yetirməyə çalışıram." Drake əslində pişiyin gedişinin işıqları ilə işıqlandırılan Qalxana fokuslanmışdı. O, iki dairədən ibarət idi, içərisi qədim heyvan təsvirləri ilə örtülmüş, xarici isə heyvan simvollarının qarışığı idi.
  
  Çox mistik, deyə düşündü. Qurudulmuş meyvə və qoz-fındıq üçün əladır.
  
  "Sevimli" deyə pıçıldayan bir model yanından keçdi və rəqəmsal filmdə gənclik və yaşın kontrastını çəkdi.
  
  İsveç Milli Qədim Əsərlər Muzeyi sentyabrın əvvəli üçün qısamüddətli kredit ayırdıqdan sonra pişik qaçışı tez bir zamanda Yorkun məşhur Jorvik Mərkəzinin - Vikinq tarix muzeyinin yanında quraşdırıldı. Superstar dizayner Abel Frey sərginin açılışını qeyd etmək üçün pişik gəzintisi tədbirinə sponsorluq etməyi təklif etdikdə tədbirin əhəmiyyəti eksponent olaraq artdı.
  
  Başqa bir model, gecəlik kremini axtaran pişiyin ifadəsi ilə müvəqqəti kafelləri gəzdirdi. Ay axmaq, sinizm yenə yüksəldi. Bu, gələcək televiziya realiti-şousu "məşhurlar" proqramında görünmək və milyonlarla pivə içən, gündə on siqaret çəkən axmaqlar tərəfindən Twitter və Facebook-da tvit yazılmaq üçün təyin edilmiş bir ulduzun lənətə gəlmiş paradiqması idi.
  
  Drake gözlərini qırpdı. Hələ kiminsə qızı idi...
  
  Fənərlər gecə səmasında fırlanır və zolaqlar çəkirdi. Parlaq işıq vitrindən vitrinə əks olundu və Drake-in yarada bildiyi kiçik bədii auranı məhv etdi. Cascada-nın diqqəti yayındıran rəqs musiqisi onun qulaqlarını döydü. Ya Rəbb, düşündü. Bosniyada hisslər bundan daha asan idi.
  
  Camaat artdı. İşinə baxmayaraq, bir anlıq ətrafdakı üzlərə baxdı. Cütlər və ailələr. Düzgün və gey dizaynerlər öz kumirlərinə nəzər salmağa ümid edirlər. Qəşəng geyimli insanlar karnaval ab-havasını əlavə edirlər. O gülümsədi. Etiraf etmək lazımdır ki, bu günlərdə ayıq-sayıq olmaq həvəsi sönük idi - Ordunun döyüş hazırlığı keçmişdi - amma yenə də köhnə hissləri hiss edirdi. Təhrif mənada, həyat yoldaşı Alison iki il əvvəl onu tərk etdikdən sonra qəzəbli, ürəyi qırılmış və SAS-ı tərk edə biləcəyini bildirərək öldüyü üçün güc qazanmışdılar, lakin SAS onu heç vaxt tərk etməyəcəkdi. Bu nə demək idi?
  
  Zaman ancaq ağrıya toxundu.
  
  O niyə qəzaya uğradı? Yolda pis əks olundu? Pis mühakimə? Gözlərində yaş? qəsdən? Ondan həmişəlik qaçacaq cavab; heç vaxt bilməyəcəyi dəhşətli bir həqiqət.
  
  Qədim imperativ Drake-i indiki günə qaytardı. Ordu günlərindən bir şey xatırlandı - uzaq bir döyülmə, çoxdan unudulmuş... indi köhnə xatirələr... döyülmə....
  
  Drake dumanı silkələdi və diqqətini pişik gəzintisi şousuna yönəltdi. İki model Odinin qalxanı altında istehzalı döyüş keçirdi: möhtəşəm bir şey yox, sadəcə tanıtım materialı. Camaat alqışlayır, televizor kameraları vızıldayır, Dreyk dərviş kimi çıqqıldaırdı.
  
  Və sonra qaşlarını çatdı. Kameranı endirdi. Əsgər zehni, ləng, lakin çürüməmiş, o uzaq döyülməni tutdu, yenidən döydü və cəhənnəm iki ordu helikopterinin hadisə yerinə niyə yaxınlaşdığını düşündü.
  
  "Ben," o, ehtiyatla dedi və ağlına gələn yeganə sualı verdi, "araşdırma zamanı bu axşam gözlənilməz qonaqlar haqqında eşitdinizmi?"
  
  "Heyrət! Vay. Düşünmürdüm ki, fikir vermisən. Yaxşı, onlar Kate Mossun görünə biləcəyini tvit edirdilər.
  
  "Kate Moss?"
  
  İki helikopter, təlim keçmiş bir qulağın şübhəsiz tanıya biləcəyi bir səs. Həm də təkcə helikopterlər deyil. Bunlar Apache hücum helikopterləri idi.
  
  Sonra bütün cəhənnəm dağıldı.
  
  Vertolyotlar başın üstündə uçdu, dairə düzəldib vəhşicəsinə uçmağa başladı. Camaat xüsusi bir şey gözləyərək həvəslə alqışladı. Bütün gözlər və kameralar gecə səmasına çevrildi.
  
  Ben qışqırdı: "Vay..." Lakin sonra onun cib telefonu zəng çaldı. Valideynləri və bacısı davamlı olaraq zəng edirdi və o, qızıl ürəkli bir ailə adamı həmişə cavab verirdi.
  
  Drake qısa ailə fasilələri üçün istifadə olunur. O, helikopterin mövqelərini, tam dolu raket yuvalarını, təyyarənin ön gövdəsinin altında yerləşdiyi 30 mm-lik zəncirli silahı diqqətlə nəzərdən keçirdi və vəziyyəti qiymətləndirdi. Lap...
  
  Tam xaos potensialı. Həvəsli izdiham üç dar çıxışı olan dükanlarla əhatə olunmuş kiçik bir meydana yığılmışdı. Ben və onun yalnız bir seçimi var idi, əgər... nə vaxt... izdiham başlasa.
  
  Pişik gəzintisi üçün düz baş çəkin.
  
  Xəbərdarlıq etmədən onlarla kəndir ikinci helikopterdən sürüşdü, Drake indi başa düşdü ki, bu Apache hibrid olmalıdır: bir çox ekipaj üzvlərini yerləşdirmək üçün dəyişdirilmiş maşın.
  
  Maskalı adamlar yırğalanan cərgələrdən enərək pişiyin yerişinin arxasında gözdən itdilər. Ehtiyatlı bir sükut kütləyə yayılmağa başlayanda Drake silahların sinələrinə bağlandığını gördü. Son səslər səbəbini soruşan uşaq səsləri idi, lakin tezliklə onlar da söndü.
  
  Daha sonra aparıcı Apaçi boş jurnallardan birinə Hellfire raketi atdı. Bir milyon gallon buxarın çıxması kimi fısıltı səsi, sonra iki dinozavrın görüşməsi kimi uğultu gəldi. Yanğın, şüşə və kərpic parçaları əraziyə səpələnib.
  
  Ben şokda cib telefonunu yerə atdı və arxasınca qaçdı. Drake qışqırıqların gelgit dalğası kimi yüksəldiyini eşitdi və kütlə instinktinin izdihamı ələ keçirdiyini hiss etdi. O, bir an belə düşünmədən Bendən tutub məhəccərin üstündən atdı, sonra özünün üstündən tullandı. Pişiyin yolunun yanında yerə endilər.
  
  Apaçi zəncirli silahının səsi dərin və ölümcül cingildədi, onun atışları izdihamın üzərindən uçurdu, lakin yenə də təmiz panikaya səbəb olurdu.
  
  "Ben! Mənə yaxın ol." Drake pişik yolunun dibində qaçdı. Bir neçə model kömək etmək üçün əyildi. Drake ayağa qalxdı və çaxnaşma içində çıxışa doğru qaçan qaynayan insan kütləsinə baxdı. Modellərin və əməkdaşların köməkliyi ilə onlarla insan podiuma qalxıb. Qorxmuş qışqırıqlar havanı deşərək panikaya səbəb olub. Yanğın qaranlığı işıqlandırdı və helikopter rotorlarının şiddətli tıqqıltısı səs-küyün böyük hissəsini boğdu.
  
  Zəncirli silah yenidən səsləndi və heç bir mülki şəxsin heç yerdə eşitməməli olduğu qorxulu bir səslə havaya ağır qurğuşun göndərdi.
  
  Drake çevrildi. Modellər onun arxasınca qaçdılar. Odinin qalxanı onun qarşısında idi. O, pərdə arxasından gülləkeçirməz gödəkçəli əsgərlərin peyda olduğu anda bir impulsa tabe olaraq bir neçə fotoşəkil çəkdirmək riskinə düşdü. Drake'nin ilk narahatlığı özünü Ben, modellər və əsgərlər arasında yerləşdirmək idi, lakin o, vizörünü daraldaraq tıklamağa davam etdi....
  
  Digər əli ilə gənc kirayəçini daha da uzaqlaşdırdı.
  
  "Hey!"
  
  Əsgərlərdən biri ona baxıb pulemyotunu təhdidlə yellədi. Drake inamsızlıq hissini boğdu. Yorkda, bu dünyada belə şey olmamışdı. York turistlərin, dondurma həvəskarlarının və amerikalı gündəlik səyahətçilərin evi idi. Bu, hətta Roma hökmranlıq edəndə belə, heç vaxt nərə çəkməyə icazə verilməyən bir aslan idi. Ancaq bu, təhlükəsiz idi və ehtiyatlı idi. Bu, Dreykin ilk növbədə lənətə gəlmiş SAS-dan qaçmaq üçün seçdiyi yer idi.
  
  Həyat yoldaşımla olmaq. Qaçmaq üçün... pislik!
  
  Əsgər birdən onun sifətində göründü. "Onu mənə ver!" alman ləhcəsi ilə qışqırdı. "Onu mənə ver!"
  
  Əsgər kameraya tərəf qaçdı. Drake onun qolunu kəsdi və pulemyotunu fırladı. Əsgərin üzü təəccüblə işıqlandı. Drake səssizcə kameranı Benə uzatdı ki, bu hərəkət Nyu-Yorkun istənilən baş ofisiantını qürurlandıracaqdı. Onun sürətlə qaçdığını eşitdim.
  
  Daha üç əsgər ona tərəf irəliləyərkən Dreyk pulemyotu yerə tuşladı.
  
  "Sən!" Əsgərlərdən biri silahını qaldırdı. Drake gözlərini yarı yumdu, lakin sonra boğuq bir qışqırıq eşitdi.
  
  "Gözləmək! Minimum itkilər, axmaq. Siz doğrudan da milli televiziyada kimisə soyuqqanlılıqla vurmaq istəyirsiniz?"
  
  Yeni əsgər Dreykə başını tərpətdi. "Mənə kameranı ver." Onun alman ləhcəsində tənbəl bir burun keyfiyyəti vardı.
  
  Drake B planı haqqında fikirləşdi və silahın yerə çırpılmasına icazə verdi. "Onlar məndə yoxdur".
  
  Komandir başı ilə tabeliyində olanlara işarə etdi. "Onu yoxlayın."
  
  "Orada başqa biri də var idi..." birinci əsgər çaşqın halda silahını qaldırdı. "O... getdi."
  
  Komandir dərhal Dreykin üzünə girdi. "Pis hərəkət."
  
  Barel onun alnına basdı. Onun baxışları qəzəbli almanlar və uçan tüpürcəklərlə dolu idi. "Onu yoxlayın!"
  
  Onlar onu axtararkən, o, ağ kostyum geyinmiş, yeni gələn maskalı bir adamın rəhbərlik etdiyi Odin Qalxanının mütəşəkkil şəkildə oğurlandığını müşahidə etdi. Əlini bir qədər nümayişkaranə şəkildə yellədi və başını qaşıdı, amma heç nə demədi. Qalxan təhlükəsiz şəkildə gizlədildikdən sonra adam radionu Dreykin istiqamətinə yellədi və açıq şəkildə komandirin diqqətini cəlb etdi.
  
  Komandir radionu qulağına qoydu, amma Dreyk gözünü ağ paltarlı adamdan çəkmədi.
  
  "Parisə," kişi yalnız dodaqları ilə dedi. "Sabah altıda."
  
  Dreykin fikrincə, SAS təlimi hələ də faydalı idi.
  
  Komandir "Bəli" dedi. Bir daha o, kredit kartlarını və fotoqrafın şəxsiyyət vəsiqələrini yelləyərək özünü Dreykin üzündə tapdı. "Bəxtəvər şelkunçik" o, tənbəlliklə çəkdi. "Müdir deyir ki, itkilər minimaldır, ona görə sağsan. "Ancaq" deyə Dreykin pul kisəsini yellədi, "sizin ünvanınız var və lobya töksəniz," o, ağ ayısının xayasından daha soyuq gülümsəyərək əlavə etdi, "bəla sizi tapacaq."
  
  
  İKİ
  
  
  
  YORK, İngiltərə
  
  
  Daha sonra evdə Dreyk Benə kafeinsiz filtrli qəhvə verdi və gecə baş verən hadisələri izləmək üçün ona qoşuldu.
  
  Odinin Qalxanı oğurlandı, çünki York şəhəri sadəcə olaraq belə qəddar hücuma hazır deyildi. Əsl möcüzə heç kimin ölməməsi idi. Yanan helikopterlər, üç magistral yolun birləşdiyi yerdə tərk edilmiş, bir neçə kilometr aralıda tapılıb, onların sərnişinləri çoxdan yoxa çıxıb.
  
  "Freyin şousunu məhv etdim" dedi Ben yarı ciddi şəkildə. "Modellər artıq yığılıb və getdi."
  
  "Lənət olsun, mən də yataq dəstini dəyişdim. Əminəm ki, Frey, Prada və Gucci sağ qalacaq".
  
  "Yuxu Divarı bütün bunları oynayacaqdı."
  
  "Titanik ailə filmində yenidən başladınız?"
  
  "Bu mənə xatırladır - onlar atamı ortada kəsdilər."
  
  Drake fincanını doldurdu. "Narahat olma. Təxminən üç dəqiqədən sonra yenidən zəng edəcək".
  
  "Mənimlə zarafat edirsən, Krusty?"
  
  Drake başını tərpətdi və güldü. "Yox. Sən anlamaq üçün çox gəncsən".
  
  Ben təxminən doqquz ay idi ki, Drake ilə yaşayırdı. Cəmi bir neçə ay ərzində onlar yad insanlardan yaxşı dostlara çevrildilər. Dreyk Benin fotoqrafiya sahəsindəki biliyi müqabilində kirayə pulunu subsidiya etdi - gənc oğlan məzun olmaq üçün yolda idi - və Ben hər şeyi paylaşaraq kömək etdi.O, hisslərini gizlətməyən, bəlkə də günahsızlıq əlaməti olan bir oğlan idi, amma həm də təqdirəlayiqdir.
  
  Ben fincanını yerə qoydu. "Gecəniz xeyrə, dostum. Düşünürəm ki, gedib bacıma zəng edim".
  
  "Gecə".
  
  Qapı bağlandı və Dreyk bir anlıq boş gözlərini Sky News-a dikdi. Odinin qalxanının təsviri görünəndə o, indiki vaxta qayıtdı.
  
  Ona dolanışığını təmin edən kameranı götürüb yaddaş kartını cibinə qoyub, sabah şəkillərə baxmaq niyyəti ilə, sonra da cırıltılı kompüterin qarşısına keçdi. Fikrini dəyişərək, qapı-pəncərələri iki dəfə yoxlamaq üçün dayandı. Bu ev uzun illər əvvəl hələ hərbi xidmətdə olarkən ciddi şəkildə qorunurdu. O, hər bir insanın əsas yaxşılığına inanmağı xoşlayırdı, amma müharibə sizə bir şeyi öyrətdi - heç vaxt heç bir şeyə kor-koranə etibar etməyin. Həmişə bir planınız və ehtiyat variantınız olsun - Plan B.
  
  Yeddi il keçmişdi, indi bilirdi ki, əsgər ruhu onu heç vaxt tərk etməyəcək.
  
  O, "Odin" və "Odin Qalxanı"nı Google-da axtardı. Evin xaricində külək qalxdı, karnizləri aşırdı və bonusu dörd milyonla məhdudlaşan investisiya bankiri kimi ulayırdı. O, Qalxanın böyük xəbər olduğunu tezliklə başa düşdü. böyük arxeoloji tapıntı, İslandiya tarixində ən böyük tapıntıdır. Bəzi İndiana Cons növləri qədim buz axınını araşdırmaq üçün yoldan çıxdılar. Bir neçə gün sonra onlar Qalxanı qazdılar, lakin sonra İslandiyanın ən böyük vulkanlarından biri guruldamağa başladı və daha sonra kəşfiyyatı dayandırılmalı idi.
  
  Eyni vulkan, Dreyk fikirləşdi ki, bu yaxınlarda bütün Avropaya kül buludu göndərərək hava nəqliyyatını və insanların bayramlarını pozdu.
  
  Drake qəhvəsini qurtumladı və küləyin uğultusuna qulaq asdı. Şkafın saatı gecə yarısını vurdu. İnternetin təqdim etdiyi böyük miqdarda məlumatlara nəzər saldıqda, Benin bunu bacardığından daha çox mənalandıracağını söylədi. Ben hər hansı bir tələbə kimi idi - texnologiya ilə birlikdə ortaya çıxan qarışıqlığı tez başa düşə bilirdi. O, oxudu ki, Odinin qalxanı bir çox mürəkkəb dizaynlarla bəzədilib, bunların hamısı zirzəmi mütəxəssisləri tərəfindən tədqiq edilib və J.R.R. Tolkien öz gəzən sehrbazı Qandalfı Odin üzərində əsaslandırdı.
  
  Təsadüfi şeylər. Qalxanın kənarını əhatə edən simvollar və ya heroqliflərin Odin lənətinin qədim forması olduğuna inanılırdı:
  
  
  Cənnət və Cəhənnəm müvəqqəti cəhalətdir,
  
  Doğruya və ya yanlışa meyl edən Ölümsüz Ruhdur.
  
  
  Lənətu izah edəcək heç bir ssenari yox idi, amma hamı yenə də onun həqiqiliyinə inanırdı. Ən azı bu Odin deyil, Vikinqlərə aid edildi.
  
  Drake kresloda oturdu və gecə baş verən hadisələrdən qaçdı.
  
  Bir şey onu çağırdı, amma eyni zamanda onu düşündürdü. Ağ paltarlı oğlan dedi: "Sabah altıda Parisə." Dreyk bu yolla getsə, Benin həyatını təhlükəyə ata bilərdi, özünün də.
  
  Bir mülki şəxs buna məhəl qoymazdı. Əsgər onların artıq təhdid edildiyini, həyatlarının artıq təhlükə altında olduğunu və istənilən məlumatın yaxşı məlumat olduğunu əsaslandıracaqdı.
  
  O, Google-da axtardı: Bir + Paris.
  
  Bir cəsarətli giriş onun diqqətini çəkdi.
  
  Odinin atı Sleipnir Luvrda sərgiləndi.
  
  Odinin atı?Dreyk başının arxasını qaşıdı. Allah üçün bu adam çox maddi şeylərə iddialı idi. Drake Luvrun ana səhifəsini açdı. Belə görünürdü ki, uzun illər əvvəl Norveç dağlarında əfsanəvi at Odinin heykəli tapılıb. Daha çox hekayə izlədi. Drake tezliklə Odin haqqında bir çox hekayələrə o qədər heyran oldu ki, onun əslində Vikinq Tanrısı olduğunu, sadəcə bir mif olduğunu unuddu.
  
  Luvr? Drake onu çeynədi. O, yorğun hiss edərək kofesini bitirdi və kompüterdən uzaqlaşdı.
  
  Növbəti anda o, artıq yatmışdı.
  
  
  * * *
  
  
  Qurbağanın xırıldayan səsinə oyandı. Onun kiçik keşikçisi. Düşmən həyəcan siqnalı və ya itin görünüşünü gözləyə bilərdi, lakin o, təkərli zibil qutusunun yanında oturan kiçik yaşıl ornamentdən heç vaxt şübhələnməzdi və Drake yüngül yatmaq üçün təlim keçmişdi.
  
  O, kompüter masasında başını əlləri arasına alıb yuxuya getdi; İndi o, dərhal ayıldı və qaranlıq dəhlizə sürüşdü. Arxa qapı döyüldü. Şüşə sındı. Qurbağanın xırıltısından cəmi bir neçə saniyə keçmişdi.
  
  İçəridə idilər.
  
  Drake göz səviyyəsindən aşağı əyildi və əlində pulemyotları bacarıqla, lakin bir az səliqə ilə tutan iki nəfərin içəri daxil olduğunu gördü. Hərəkətləri təmiz, lakin zərif deyildi.
  
  Problem deyil.
  
  Dreyk, içindəki qoca əsgərin onu ruhdan salmayacağına ümid edərək kölgədə gözlədi.
  
  İki nəfər, qabaqcıl qrup içəri girdi. Bu, kimsənin nə etdiyini bildiyini göstərdi. Drake-in bu vəziyyətlə bağlı tam strategiyası uzun illər əvvəl, əsgərin zehniyyəti hələ güclü və eksperimental olduğu vaxtlarda planlaşdırılmışdı və o, sadəcə onu heç vaxt dəyişməli olmamışdı. İndi bu, onun beynində yenidən istiqamətlənmişdi. Birinci əsgərin ağzı mətbəxdən çıxanda Dreyk onu tutdu, özünə tərəf çəkdi, sonra geri çevirdi. Eyni zamanda, o, rəqibinə doğru addımladı və ətrafında fırlandı, effektiv şəkildə silahı götürdü və adamın arxasına keçdi.
  
  İkinci əsgəri təəccübləndirdi. Bütün lazım olan bu idi. Dreyk millisaniyəlik fasilə vermədən atəş açıb, sonra dönüb birinci əsgəri ikinci əsgər diz çökmədən vurub.
  
  Qaç!-deyə düşündü. Sürət indi hər şeydi.
  
  O, Benin adını qışqıraraq pilləkənlərlə yuxarı qalxdı, sonra çiynindən pulemyotdan atəş açdı. O, eniş yerinə çatdı, yenidən qışqırdı, sonra Benin qapısına qaçdı. Partladı. Ben boks şortu ilə, əlində cib telefonu, üzündə əsl dəhşət yazılmışdı.
  
  "Narahat olmayın," Drake göz qırpdı. "İnan mənə. Bu mənim digər işimdir".
  
  Onun kreditinə görə Ben sual vermədi. Drake bütün gücü ilə diqqətini cəmlədi. O, evin orijinal çardaq lyukunu sıradan çıxarıb, sonra həmin otaqda ikincisini quraşdırıb. Bundan sonra o, yataq otağının qapısını möhkəmləndirdi. Bu, qətiyyətli düşməni dayandıra bilməzdi, amma şübhəsiz ki, onu ləngidirdi.
  
  Bütün bunlar planın bir hissəsidir.
  
  O, qapını bərkitdi, daxili taxtaların möhkəmləndirilmiş çərçivəyə bərkidilməsinə əmin oldu, sonra nərdivanı çardağa endirdi. Əvvəlcə Ben, bir saniyə sonra Dreyk vurdu. Loft sahəsi böyük və xalçalı idi. Ben sadəcə ağzını açaraq orada dayandı. Böyük xüsusi kitab şkafları CD-lər və köhnə kaset qutuları ilə dolu olan bütün şərq-qərb divar yerini doldurdu.
  
  "Hamısı sənindir, Mett?"
  
  Drake cavab vermədi. O, sürünmək üçün kifayət qədər hündürlükdə bir qapı gizlədən qutu yığınının yanına getdi; dama aparan bir qapı.
  
  Drake qutunu xalçanın üzərinə çevirdi. Çiyinlərinə bağladığı tam dolu bel çantası yerə düşdü.
  
  "Parça?" Ben pıçıldadı.
  
  Sırt çantasını sığalladı. "Mən onları aldım."
  
  Ben boş görünəndə Drake nə qədər qorxduğunu anladı. O başa düşdü ki, o, çox asanlıqla SAS oğlanına çevrilib. "Kumaş. Mobil telefonlar. Pul. Pasportlar. I-pad. Eyniləşdirmə".
  
  Silahı qeyd etmədim. Güllələr. Bıçaq...
  
  "Bunu kim edir, Mett?"
  
  Aşağıdan bir qəza gəldi. Onların naməlum düşməni Benin yataq otağının qapısını döyür, bəlkə də indi Drake-i lazımınca qiymətləndirmədiklərini başa düşürlər.
  
  "Getmək vaxtıdır".
  
  Ben heç bir ifadə vermədən döndü və küləkli gecəyə süründü. Dreyk onun arxasınca uçdu və son dəfə CD və lentlərlə örtülmüş divarlara baxaraq qapını çırpdı.
  
  İnsanların diqqətini çəkmədən damını bacardığı qədər düzəltdi. O, yeni tıxac quraşdırmaq bəhanəsi ilə damının bütün uzunluğu boyunca üç fut enində piyada zolağı quraşdırdı. Problem qonşunun tərəfində olardı.
  
  Təhlükəli damdan keçərkən külək səbirsiz barmaqları ilə onları dartdı. Ben ehtiyatla yeriyirdi, yalın ayaqları beton plitələrin üzərində sürüşüb titrəyirdi. Dreyk onun idman ayaqqabısını tapmaq üçün vaxtlarının olmasını arzulayaraq onun əlini möhkəm tutdu.
  
  Sonra güclü külək bacanın üstündən uludu, Ben kvadratın üzünə dəydi və onu kənardan büdrədi. Drake güclə geri çəkildi, ağrı nidası eşitdi, lakin tutuşunu boşaltmadı. Bir saniyə sonra dostunu cilovladı.
  
  "Uzaqda deyil" deyə pıçıldadı. "Demək olar ki, var, dostum."
  
  Drake, Benin dəhşətə gəldiyini gördü. Baxışı çardaq qapısı ilə damın kənarı arasında, sonra bağçaya və arxaya zilləndi. Çaxnaşma onun cizgilərini pozdu. Nəfəsi sürətləndi; bunu heç vaxt bu sürətlə etməzdilər.
  
  Drake qapıya bir nəzər saldı, cəsarətini topladı və arxasını qapıya çevirdi. Kimsə keçsəydi, birinci onu görərdilər. O, Benin çiyinlərindən tutdu və onun baxışları ilə qarşılaşdı.
  
  "Ben, sən mənə güvənməlisən. İnan mənə. Söz verirəm ki, bu işin öhdəsindən gəlməyə kömək edəcəyəm".
  
  Benin gözləri fokuslandı və başını tərpətdi, hələ də qorxdu, amma həyatını Dreykin əlinə verdi. Dönüb ehtiyatla irəli addımladı. Dreyk ayaqlarından qan damcıladığını, xəndəyə axdığını gördü. Qonşunun damını keçib onun istixanasına düşüb yerə sürüşüblər. Ben yarı yolda sürüşüb yıxıldı, lakin Dreyk əvvəlcə orada idi və yıxılmasının çox hissəsini yastıqladı.
  
  Onda onlar möhkəm yerdə idilər. Qonşu otaqda işıq yanmışdı, amma ətrafda heç kim yox idi. Yəqin ki, pulemyot atəşi eşidiblər. Ümid edirəm ki, polis yoldadır.
  
  Drake Beni möhkəm qucaqladı və dedi: "Fantastik şeylər. Yaxşı işləməyə davam edin və mən sizə yeni bir dırmaşma çərçivəsi verəcəm. İndi gedək".
  
  Bu qaçan zarafat idi. Onlara nə vaxt götürmək lazım olsa, Ben Dreykə yaşı ilə bağlı çıxış edərdi və Dreyk Benin gəncliyi ilə lağ edərdi. Dostluq rəqabəti.
  
  Ben xoruldadı. "Orada kim var?"
  
  Drake çardağa və onun gizli qapısına baxdı. Hələ heç kim oradan heç nə çıxarmayıb.
  
  "Almanlar".
  
  "Hə? Kvay çayı üzərindəki İkinci Dünya Müharibəsi Alman körpüsü kimi?"
  
  "Düşünürəm ki, bu yaponlar idi. Xeyr, bunun İkinci Dünya Müharibəsi almanları kimi bir şey olduğunu düşünmürəm.
  
  Onlar artıq qonşunun bağının arxa tərəfində idilər. Onlar hedcinqdən keçərək Dreykin illik Swift şənliklərindən birində tikdiyi qılıncoynatma hissəsinin arasından sıxışdırdılar.
  
  Birbaşa sıx bir küçəyə çıxırıq.
  
  Birbaşa taksi dayanacağı ilə üzbəüz.
  
  Dreyk ağlında qətllə gözləyən maşınlara doğru getdi. Onun əsgər bəsirəti bir daha özünü göstərdi. Mickey Rourke kimi, Kylie kimi, Hawaii Five-O kimi... O, sadəcə olaraq hərəkətsiz idi, möhtəşəm geri dönüşünü etmək üçün doğru vaxtı gözləyirdi.
  
  O, əmin idi ki, ikisini qorumağın yeganə yolu əvvəlcə pis adama çatmaqdır.
  
  
  ÜÇ
  
  
  
  PARİS, FRANSA
  
  
  Şarl de Qolla uçan təyyarə həmin gün səhər saat 9-dan sonra eniş etdi. Drake və Ben bir kürək çantası və orijinal məzmunundan bir neçə əşyadan başqa heç nə ilə yerə endilər. Təzə paltar geyinmişdilər, yeni mobil telefonlar hazır idi. I-pad dolduruldu. Nağd pulun böyük hissəsi yox idi - nəqliyyata xərclənirdi. Drake məqsədini təyin edən kimi silah atıldı.
  
  Uçuş zamanı Dreyk Benə Almanlar və Vikinqlər haqqında hər şey haqqında məlumat verdi və ondan araşdırmada kömək etməsini istədi. Benin istehzalı şərhi "Bang bang, bu mənim dərəcəmdir" idi.
  
  Drake bu münasibəti təsdiqlədi. Qriffinlər Allaha şükür sınmadılar.
  
  Onlar Parisin soyuq çiskinli havasında hava limanından çıxdılar. Ben bir taksi tapdı və aldığı bələdçi kitabçasını yellədi. Onlar içəri daxil olduqdan sonra o dedi: "Umm... Rue... Krua? Luvrla üzbəüz otel?"
  
  Üzündən heç bir şeyin onu tərpətmədiyini göstərən bir adamın idarə etdiyi taksi hərəkət etməyə başladı. O, qırx dəqiqə sonra gələndə otel Paris üçün təravətləndirici dərəcədə qeyri-adi idi. Böyük foye, birdən çox adam yerləşdirə bilən liftlər və otaqları olan bir neçə dəhliz var idi .
  
  Onlar qeydiyyatdan keçməmişdən əvvəl Drake qalan pulu - təxminən beş yüz avronu çıxarmaq üçün foyedəki bankomatdan istifadə edib. Ben qaşlarını çatdı, lakin Dreyk göz qırparaq onu sakitləşdirdi. O, ağıllı dostunun nə düşündüyünü bilirdi.
  
  Elektron nəzarət və pul yolları.
  
  O, bir otağın pulunu kredit kartı ilə ödəyib, sonra isə qarşı tərəfdəki otağı nağd pulla alıb. Yuxarı qalxdıqdan sonra hər ikisi "pul" otağına girdilər və Drake nəzarət qurdu.
  
  "Bu, bir daşla bir neçə quşu öldürmək şansımızdır" dedi və Benin tənqidi gözlə otaqa nəzər salmasına baxdı.
  
  "A?" - Soruşdum.
  
  "Biz onların nə qədər yaxşı olduğunu görürük. Tez gəlsələr, bu yaxşıdır və yəqin ki, problem olacaq. Əgər onlar yoxdursa, bunu da bilmək vacibdir. Və yeni oyuncağını çıxarmaq şansın var".
  
  Ben I-pad-i yandırdı. "Bu, həqiqətən də bu gün altıda baş verəcək?"
  
  "Bu, savadlı bir ehtimaldır." Drake ah çəkdi. "Ancaq bu, bildiyimiz bir neçə fakta uyğun gəlir."
  
  "Hmm, o zaman kənara çəkil, Krusti..." Ben nümayişkaranə şəkildə barmaqlarını sındırdı. Onun inamı indi parladı ki, o, xilas olmaq əvəzinə kömək edirdi, lakin o vaxt heç vaxt "hərəkət" adamı olmamışdı. Daha doğrusu, adı və ya ləqəbi ilə müəyyən edilən şəxsiyyət tipi - əsasən Blakey - heç vaxt bu soyada layiq olacaq qədər dinamik deyil.
  
  Drake göz dəliyindən baxdı. "Bu, nə qədər çox vaxt aparacaq" dedi. "Şansımız nə qədər çox olar"
  
  Çox çəkmədi. Ben I-pad-də tıqqıldayan zaman Drake küçənin o biri tərəfində qapıda toplaşan yarım onlarla böyük oğlan gördü. Kilid sındırılıb və otağa sındırılıb. Otuz saniyədən sonra komanda yenidən peyda oldu, hirslə ətrafa baxdı və dağıldı.
  
  Drake çənəsini sıxdı.
  
  Ben dedi. "Bu, həqiqətən maraqlıdır, Mett. Odinin qalıqlarının əslində doqquz parçasının dünyaya səpələnmiş olduğuna inanılır. Qalxan bir şeydir, at başqa şeydir. Mən bunu heç vaxt bilmirdim".
  
  Drake onu çətinliklə eşitdi. Beynini məhv etdi. Burada onların problemləri var idi.
  
  Heç nə demədən qapıdan uzaqlaşdı və mobil telefonunun nömrəsini yığdı. Demək olar ki, dərhal zəngə cavab verildi.
  
  "Bəli?"
  
  "Bu Dreykdir."
  
  "Mən şoka düşdüm. Çoxdandır görüşmürəm, dostum."
  
  "Bilirəm".
  
  "Mən həmişə bilirdim ki, zəng edəcəksən."
  
  "Düşündüyün kimi deyil, Wells. Mənə nəsə lazımdır".
  
  "Əlbəttə, bilirsən. Mənə Mai haqqında danış".
  
  Lənət olsun, Uells onu ancaq onun bildiyi bir şeylə sınayırdı. Problem onda idi ki, Mai Alisonla evlənməmişdən əvvəl Taylandda işlədikləri vaxtdan bəri onların köhnə alovu idi - hətta Benin də bu çirkli detalları eşitməyə ehtiyacı yox idi.
  
  "Ata adı Şirandır. Yer - Phuket. Növ - hmm... ekzotik..."
  
  Benin qulaqları gərildi. Drake bunu siyasətçinin yalanını oxuya bildiyi kimi bədən dilindən oxudu. Açıq ağız bir ipucu idi...
  
  Dreyk Uellsin səsindəki gülüşü demək olar ki, eşidirdi. "Ekzotik? Bu edə biləcəyiniz ən yaxşı şeydirmi?"
  
  "Hazırda, bəli."
  
  "Orada kimsə varmı?"
  
  "Həqiqətən bəyəndim".
  
  "Get. Yaxşı, dostum, nə istəyirsən?
  
  "Mənə həqiqət lazımdır, Wells. Xəbərlərdə və ya internetdə yayımlanmasına icazə verilməyən xam informasiyaya ehtiyacım var. Odinin qalxanı oğurlandı. Onu oğurlayan almanlar haqqında. Xüsusilə almanlar. Real SAS məlumatı. Mən həqiqətən nə baş verdiyini bilməliyəm, dost, ictimai sızma deyil."
  
  "Çətinlik içindəsən?"
  
  "Böyük." Siz komandirinizə yalan demirsiniz, keçmiş olsun, olmasın.
  
  "Köməyə ehtiyac var?"
  
  "Hələ yox".
  
  "Əlini qazandın, Drake. Sadəcə sözü deyin və SAS sizin olsun".
  
  "Mən edəcəm".
  
  "Yaxşı. Mənə biraz ver. Yeri gəlmişkən, hələ də özünüzə köhnə SAS olduğunuzu söyləyirsiniz?
  
  Drake tərəddüd etdi. "Yaxşı köhnə SAS" termini belə mövcud olmamalıdır. "Bu, izahat üçün məqbul bir termindir, hamısı budur."
  
  Drake huşunu itirdi. Keçmiş komandirindən kömək istəmək asan deyildi, lakin Benin təhlükəsizliyi hər cür qürur hissini alt-üst etdi. O, yenidən göz çuxurunu yoxladı, boş bir dəhliz gördü, sonra getdi və Benin yanında oturdu.
  
  "Odinin doqquz hissəsini deyirsən? Bu nə deməkdir?
  
  Ben iki yeni dostluq xahişi olduğunu mırıldanaraq qrupunun Facebook səhifəsini tez tərk etdi və onların ümumi sayını on yeddi etdi.
  
  O, bir anlıq Drake-i öyrəndi. "Deməli, siz keçmiş SAS kapitanısınız və lent fanatısınız. Qəribədir, dostum, deməyimə zəhmət olmasa".
  
  "Diqqətlə, Ben. Sənin nəyin var?"
  
  "Yaxşı... Mən Odinin bu doqquz hissəsinin izini izləyirəm. Deyəsən, doqquz Norse mifologiyasında xüsusi bir rəqəmdir. Biri Dünya Ağacı adlanan bir şeydə özünü çarmıxa çəkildi, doqquz gün doqquz gecə, oruc tutdu, böyründə nizə ilə İsa Məsih kimi və İsadan çox illər əvvəl. Bu real bir şeydir, Matt. Əsl alimlər onu kataloqa salıblar. Bu, hətta İsa Məsihin hekayəsinə ilham verən hekayə ola bilər. Odinin doqquz hissəsi var. Nizə üçüncü parçadır və Dünya Ağacına bağlıdır, baxmayaraq ki, onun yeri haqqında heç bir qeyd tapa bilmirəm. Ağacın əfsanəvi yeri İsveçdədir. Apsalla adlı bir yer.
  
  "Yavaşla, yavaşla. Odinin qalxanı və ya atı haqqında bir şey deyirmi?
  
  Ben çiyinlərini çəkdi. "Yalnız bu Qalxan bütün zamanların ən böyük arxeoloji tapıntılarından biri idi. Və onun kənarında belə sözlər var: Cənnət və Cəhənnəm müvəqqəti cəhalətdir. Doğruya və ya yanlışa meyl edən Ölümsüz Ruhdur. Aydındır ki, bu Odinin lənətidir, lakin canlı yaddaşda heç kim onun nəyi hədəflədiyini heç vaxt anlaya bilməyib".
  
  "Bəlkə də bu lənətlərdən biridir ki, orada olmalısan" deyə Dreyk gülümsədi.
  
  Ben ona məhəl qoymadı. "Burada deyilir ki, At heykəldir. Digər bir heykəl olan "Odinin canavarları" hazırda Nyu Yorkda nümayiş etdirilir".
  
  "Onun canavarları? İndi?" Dreykin beyni qızarmağa başlamışdı.
  
  "O, döyüşə iki canavar sürdü. Aydındır."
  
  Drake qaşlarını çatdı. "Doqquz hissənin hamısı hesaba alınıbmı?"
  
  Ben başını tərpətdi. "Bir neçəsi yoxdur, amma..."
  
  Drake fasilə verdi. "Nə?" - Soruşdum.
  
  "Yaxşı, axmaq səslənir, amma burada formalaşmaqda olan bir əfsanənin parçaları var. Odinin bütün hissələrinin bir araya gəlməsi və dünyanın sonuna gətirib çıxaracaq zəncirvari reaksiyaya başlaması haqqında bir şey.
  
  "Standart şeylər" dedi Drake. "Bu qədim tanrıların hamısının onlarla əlaqəli bir növ "dünyanın sonu" nağılı var."
  
  Ben başını tərpətdi və saatına baxdı. "Doğru. Bax. Biz internet sehrbazlarının yeməyə ehtiyacı var" deyə bir an düşündü. "Və məncə, qrupdan yeni mahnıların tezliklə gələcəyini hiss edirəm. Brunch üçün kruvasan və Brie?
  
  "Parisdə olanda..."
  
  Drake qapını sındıraraq açdı, ətrafa baxdı, sonra Benə çölə çıxması üçün işarə etdi. Dostunun üzündəki təbəssümü görsə də, gözlərindəki qorxunc gərginliyi də oxudu. Ben bunu yaxşı gizlətdi, amma o, pis bir şəkildə çırpıldı.
  
  Drake otağa qayıtdı və bütün əşyalarını kürək çantasına qoydu. Ağır kəməri bağlayan kimi o, Benin boğuq bir salam dediyini eşitdi və həyatında yalnız ikinci dəfə ürəyinin qorxudan dayandığını hiss etdi.
  
  Birincisi, Alisonun bu barışmaz fərqi əsas gətirərək onu tərk etməsi oldu - sən lənətə gəlmiş təlim düşərgəsindən daha çox əsgərsən.
  
  O gecə. Sonsuz yağış gözlərini heç vaxt olmadığı kimi yaşla doldurduqca.
  
  Qapıya tərəf qaçdı, bədəninin bütün əzələləri gərgin və hazır idi, sonra koridorda mübarizə aparan yaşlı bir cütü gördü.
  
  Keçmiş əsgərin onu maskalamaq şansı qalmamışdan əvvəl Ben Dreykin gözlərini dolduran mütləq dəhşəti hiss etdi. Axmaq səhv.
  
  "Narahat olma". Ben solğun təbəssümlə dedi. "Mən yaxşıyam".
  
  Drake titrəyərək nəfəs aldı və onları həmişə keşiyində olan pilləkənlərlə endirdi. O, foyeni yoxladı, heç bir təhlükə görmədi və bayıra çıxdı.
  
  Ən yaxın restoran harada idi? O, təxmin etdi və Luvr muzeyinə tərəf getdi.
  
  
  * * *
  
  
  Neyrocərrah bacarıqlarına malik Münhendən olan kök bir kişi onları dərhal gördü. O, fotoqrafik bənzərliyini yoxladı və iki ürək döyüntüsündən sonra yaxşı bədən quruluşlu, bacarıqlı Yorkshireman və onun uzun saçlı, axmaq dostunu tanıdı və onları çarpaz işarəyə bağladı.
  
  O, hündür mənzərəni və ya ətli əzalarını qazmış ağ parçalanmaları bəyənməyərək mövqeyini dəyişdi.
  
  Çiyin mikrofonuna pıçıldadı: "Mən onları ipdən tuturam."
  
  Cavab təəccüblü dərəcədə dərhal oldu. "İndi onları öldürün."
  
  
  DÖRD
  
  
  
  PARİS, FRANSA
  
  
  Ardıcıl olaraq üç güllə atıldı.
  
  İlk güllə Dreykin başının yanındakı metal qapı çərçivəsindən sapıb, sonra küçədə səkilib, yaşlı qadının qoluna dəyib. O, sual işarəsi şəklində havaya qan çiləyərək büküldü və yıxıldı.
  
  İkinci zərbə isə Benin başındakı tükləri diktə etdi.
  
  Üçüncüsü, Drake onu belindən tutduqdan sonra bir nanosaniyə dayandığı yerdə betona dəydi. Güllə səkidən sıçrayaraq onların arxasındakı otelin pəncərəsini sındırıb.
  
  Drake yuvarlandı və kobud şəkildə Beni bir sıra park edilmiş avtomobillərin arxasında gəzdi. "Mən səni tuturam". O, hiddətlə pıçıldadı. "Sadəcə davam et." Çömelərək maşının pəncərəsindən bayıra baxmağa risk etdi və pəncərənin sındığı anda damda hərəkət gördü.
  
  "Acımasız atışma!" Onun Yorkshire ləhcəsi və ordu jarqonları adrenalin yığıldıqca səsini daha da boğuq edirdi. Ərazini skan etdi. Mülki insanlar qaçırdılar, qışqırırdılar, hər cür diqqəti yayındırırdılar, lakin problem bu idi ki, atıcı onların harada olduqlarını dəqiq bilirdi.
  
  Və o, tək olmayacaqdı.
  
  İndi də Dreyk kilidləmə zamanı əvvəllər gördüyü, qaranlıq Mondeo-dan çıxıb məqsədyönlü şəkildə onlara tərəf addımlayan üç oğlanı tanıdı.
  
  "Hərəkət etmək vaxtıdır."
  
  Dreyk onları iki maşına mindirərək maşınında isterik bir şəkildə ağlayan gənc qadını artıq gördüyü yerə apardı. Təəccübləndi ki, o, qapısını sındıraraq açdı və onun qorxulu ifadəsini görəndə tez bir günahkarlıq hiss etdi.
  
  Üzündə laqeyd bir ifadə saxladı. "Çıxış."
  
  Hələ də atəş açılmayıb. Qadın əzələlərini dondurmaqdan, ölü plitələrə çevirməkdən qorxaraq çölə çıxdı. Ben bədən çəkisini mümkün qədər aşağı saxlayaraq içəri sürüşdü. Drake tələsik onun arxasınca getdi və sonra açarı çevirdi.
  
  Nəfəs alaraq maşını arxaya qoydu və sonra dayanacaqdan irəli çəkdi. Onların ardınca yolun o tayında rezin qaynayırdı.
  
  Ben qışqırdı: "Rue Richelieu!"
  
  Drake gülləni gözləyərək yoldan çıxdı, mühərrikdən sıçrayan metal səsi eşitdi, sonra qaz pedalına basdı. Onlar səkidə təəccüblənən oğruların yanından keçib onların maşınlarına tələsdiklərini gördülər.
  
  Drake sükanı sağa, sonra sola, sonra yenidən sola çevirdi.
  
  "Rue Saint-Honoré." Ben qışqırdı və yolun adını görmək üçün boynunu qaldırdı.
  
  Onlar nəqliyyatın axınına qoşulublar. Drake bacardığı qədər tez tələsdi, avtomobili toxuyurdu - onun zövqünə görə Mini Kuper oldu - xiyabanlara girib-çıxırdı və arxa görünüşə diqqətlə baxırdı.
  
  Damda atıcı çoxdan yoxa çıxmışdı, lakin Mondeo orada, çox da geridə deyildi.
  
  O, sağa, sonra yenidən sağa döndü, işıqforda bəxti gətirdi. Luvr Muzeyi, soldan götürülmüşdür. Faydası yox idi: yollar çox sıx idi, işıqforlar tez-tez işləyirdi. Onlar Parisin mərkəzindən uzaqlaşmalı idilər.
  
  "Rue De Rivoli!"
  
  Drake sərt şəkildə Benə baxdı. "Niyə cəhənnəm küçə adlarını qışqırırsan?"
  
  Ben ona baxdı. "Bilmirəm! Onlar... televiziyada göstərirlər! Bu kömək edir?"
  
  
  * * *
  
  
  "Yox!" - o, Rivoli küçəsindən uzaqlaşan sürüşkən yolda sürətlə irəliləyəndə mühərrikin gurultusu ilə geri qışqırdı.
  
  Güllə çəkmədən çıxdı. Drake yoldan keçən bir adamın əzab içində yıxıldığını gördü. Pis idi; ciddi idi. Bu insanlar kimə zərər verdiklərinə əhəmiyyət verməyəcək qədər təkəbbürlü və güclü idilər və açıq-aydın nəticələrlə yaşaya bilirdilər.
  
  Niyə Odinin doqquz hissəsi onlar üçün bu qədər vacib idi?
  
  Güllələr beton və metaldan keçərək Mini-nin ətrafında naxışlar buraxdı.
  
  Bu zaman Benin mobil telefonuna zəng gəldi. Onu cibindən çıxarmaq üçün mürəkkəb çiyin burma manevri etdi. "Ana?"
  
  "Aman Allahım!" Drake sakitcə söydü.
  
  "Mən yaxşıyam, ta. Sən? Atam kimi?"
  
  Mondeo Mini-nin baqajına daxil oldu. Arxadan göz qamaşdıran fənərlər, üç zarafatcıl almanların üzü ilə dolu idi. Pislər bunu sevirdilər.
  
  Ben başını tərpətdi. "Bəs kiçik bacı?"
  
  Dreyk almanların çılğın həyəcan içində silahları ilə tablosuna zərbələr endirdiyini izləyirdi.
  
  "Yox. Xüsusi heçnə. Um... bu nə səs-küydür?" O, fasilə verdi. "Oh... Xbox."
  
  Drake qaz pedalını yerə basdı. Mühərrik tez cavab verdi. Təkərlər hətta saatda altmış mil sürətlə də çığırdılar.
  
  Növbəti atəş arxa şüşəni sındırıb. Ben dəvəti gözləmədən ön dırmaşma sahəsinə endi. Drake bir anlıq qiymətləndirməyə icazə verdi, sonra Mini-ni uzun bir park edilmiş avtomobil cərgəsinin qarşısında boş səkiyə sürdü.
  
  Mondeoda olan sərnişinlər ehtiyatsızlıqla atəş açıblar, güllələr park edilmiş avtomobillərin şüşələrinə dəyib, Mini-yə dəyib və oradan sıçrayıblar. Bir neçə saniyə ərzində o, əyləci basdı, çığırtı ilə fırlandı, balaca maşını 180 dərəcə fırladı, sonra onların gəldiyi yolla sürətlə geri döndü.
  
  Mondeonun sərnişinlərinin nə baş verdiyini anlamaq üçün qiymətli saniyələr lazım idi. 180 dərəcə dönmə ehtiyatsız və təhlükəli idi və dəhşətli bir xırıltı ilə park edilmiş iki avtomobili çıxardı. Bütün müqəddəs olanların adı ilə polis harada idi?
  
  İndi seçim yoxdur. Dreyk bacardığı qədər çox döngələri gəzdi. "Hazır ol, Ben. Biz qaçacağıq".
  
  Ben orada olmasaydı, o, dayanıb döyüşəcəkdi, amma dostunun təhlükəsizliyi prioritet idi. Və itirmək indi ağıllı bir hərəkət idi.
  
  "Yaxşı ana, sonra görüşərik." Ben mobil telefonunu bağladı və çiyinlərini çəkdi. "Valideynlər".
  
  Drake Mini-ni yenidən kənara çəkdi və manikürlü qazonun yarısında qəfil əyləc basdı. Maşın dayanmamış qapıları geniş açıb çölə atılaraq yaxınlıqdakı küçələrə doğru irəlilədilər. Mondeo görünməzdən əvvəl onlar yerli parislilərlə qarışmışdılar.
  
  Ben nəsə qışqırmağı bacardı və gözlərini Dreykə zillədi. "Mənim qəhrəmanım".
  
  
  * * *
  
  
  Onlar Harry's New York Bar adlanan yerin yanındakı kiçik internet kafedə gizləniblər. Bu, Drake üçün ən ağıllı addım idi. Gözə dəyməyən və ucuz, bura onların tədqiqatlarını davam etdirə və Luvrun qaçılmaz işğalı ilə bağlı narahatlıq və ya fasilə olmadan nə edəcəklərinə qərar verə biləcəkləri bir yer idi.
  
  Ben daxil olarkən Drake kekslər və kofe hazırladı. Drake hələ heç bir zədə almayıb, lakin o, Benin bir az narahat olduğunu təxmin etdi. İçindəki əsgərin onunla necə davranacağını bilmirdi. Dost bilirdi ki, danışsınlar. O, yemək və içkini gəncə tərəf itələdi, rahat bir kabinəyə yerləşdi və baxışlarını tutdu.
  
  "Bütün bu axmaqlıqla necə məşğulsan?"
  
  "Bilmirəm". Ben həqiqəti söylədi. "Hələ bunu dərk etməyə vaxtım olmayıb."
  
  Drake başını tərpətdi. "Bu yaxşıdır. Yaxşı, bunu edəndə..." kompüteri göstərdi. "Sənin nəyin var?"
  
  "Əvvəlki kimi eyni sayta qayıtdım. Heyrətamiz arxeoloji tapıntı... doqquz fraqment... yada, yada, yada... oh bəli - Odinin möhtəşəm "dünyanın sonu" sui-qəsd nəzəriyyəsi haqqında oxudum."
  
  "Və mən dedim..."
  
  "Bu axmaqlıq idi. Amma mütləq deyil, Matt. Buna qulaq as. Dediyim kimi, bir əfsanə var və bir çox dillərə tərcümə olunub. Yalnız Skandinaviya deyil. Bu, olduqca universal görünür, bu, bu cür şeyi öyrənən kəndlilər üçün olduqca qeyri-adidir. Burada deyilir ki, doqquz ədəd Odin nə vaxtsa Raqnarok zamanı toplansa, onlar Tanrıların məzarına yol açacaqlar. Və əgər bu məzar nə vaxtsa murdarlanarsa... yaxşı, kükürd və bütün Cəhənnəm bizim problemlərimizin başlanğıcıdır. Diqqət et, mən tanrılar dedim?"
  
  Drake qaşlarını çatdı. "Yox. Burada Tanrıların məzarı necə ola bilər? Onlar heç vaxt mövcud olmayıblar, Raqnarok heç vaxt mövcud olmayıb. Bu, Armageddon üçün sadəcə Norveç yeri idi.
  
  "Dəqiq. Bəs o, həqiqətən də mövcud olsaydı, necə?"
  
  "Beləliklə, belə bir tapıntının dəyərini təsəvvür edin."
  
  "Tanrıların məzarı? Bu, hər şeydən kənarda olardı. Atlantis. Camelot. Eden. Bununla müqayisədə onlar heç bir şey olmazdı. Deməli, Odinin Qalxanının yalnız başlanğıc olduğunu deyirsən?
  
  Ben muffinin üstünü dişlədi. "Güman edirəm ki, görəcəyik. Getmək üçün hələ səkkiz parça var, ona görə də onlar yoxa çıxmağa başlasalar," dedi. "Bilirsiniz, Karin ailənin beynidir və bacım bütün bu internet axmaqlıqlarını anlamaq istəyir. Hamısı parça-parçadır".
  
  "Ben, sənin işinə qarışdığım üçün özümü çox günahkar hiss edirəm. Və söz verirəm ki, sənə heç nə olmayacaq, amma başqa heç kimi bu işə cəlb edə bilmərəm. Drake qaşlarını çatdı. "Maraqlıdır, lənətə gəlmiş almanlar niyə indi bunu etməyə başladılar? Şübhəsiz ki, digər səkkiz hissə bir müddətdir mövcuddur."
  
  "Futbolla daha az bənzətmə. Və onlar var. Bəlkə Qalxanda xüsusi bir şey var idi? Bununla bağlı bir şey hər şeyi dəyərli etdi."
  
  Drake Qalxanın yaxından çəkilmiş şəkillərini çəkdiyini xatırladı, lakin onlar bu araşdırmanı daha sonra dayandıra bilərdilər. Ekrana toxundu. "Burada deyilir ki, Odinin At heykəli əslində Luvrun əsas eksponatı olan Vikinq uzun gəmisində tapılıb. Əksər insanlar Luvrda gəzərkən At heykəlinin özünə belə fikir verməzdilər".
  
  "Uzun qayıq" Ben ucadan oxudu. "Bu, özlüyündə bir sirrdir - o, məlum Vikinq tarixindən əvvəl olan loglardan qurulub."
  
  "Eynən Qalxan kimi" deyə Drake qışqırdı.
  
  "Danimarkada tapıldı" Ben daha sonra oxudu. "Və bura baxın," o, ekrana işarə etdi, "bu, daha əvvəl qeyd etdiyim Odinin digər hissələrinə yönəlib? Qurdlar Nyu Yorkdadır və ən yaxşı ehtimal budur ki, Nizə Odinin Dünya Ağacından enərkən bədənindən düşərək İsveçin Uppsala şəhərindədir.
  
  "Deməli, beşdir." Drake rahat kreslosunda arxaya söykəndi və qəhvəsindən bir qurtum aldı. Onların ətrafında internet kafe aşağı əsaslı fəaliyyətlə zümzümə edirdi. Çöldəki səkilər həyatda ziqzaqla hərəkət edən insanlarla dolu idi.
  
  Ben polad ağzı ilə doğulmuşdu və isti qəhvəsinin yarısını bir qurtumla içdi. "Burada başqa bir şey var" dedi. "Allahım, bilmirəm. Bu mürəkkəb görünür. Volva adlı bir şey haqqında. Seer nə deməkdir "
  
  "Bəlkə də maşını onun adına qoyublar."
  
  "Gülməli. Xeyr, deyəsən, Odinin xüsusi Velvası var idi. Gözləyin - bu bir az vaxt apara bilər".
  
  Dreyk diqqətini Ben, kompüter, informasiya axını və çöldəki sıx səki arasında dəyişməklə o qədər məşğul idi ki, masanın yanında durana qədər qadının yaxınlaşdığını hiss etmədi.
  
  Hərəkət etmədən o, əlini qaldırdı.
  
  "Qalxmayın, uşaqlar," o, amerikan ləhcəsi ilə dedi. "Biz danışmalıyıq".
  
  
  BEŞ
  
  
  
  PARİS, FRANSA
  
  
  Kennedi Mur cütlüyü qiymətləndirməyə bir müddət vaxt sərf etdi.
  
  Əvvəlcə bunun zərərsiz olduğunu düşündü. Bir müddət sonra gəncin qorxulu, lakin qətiyyətli bədən dilini və yaşlı oğlanın ayıq-sayıq davranışını təhlil etdikdən sonra belə qənaətə gəldi ki, bəla, şərait və İblis hər ikisini müqəddəs olmayan təhlükə üçlüyünə çəkib.
  
  O, burada polis deyildi. Lakin o, Nyu Yorkda polis idi və böyük beton qüllələri olan bu nisbətən kiçik adada böyümək asan deyildi. NYPD-yə qoşulmağın sizin taleyiniz olduğunu bilmədən əvvəl polis gözü var idi. Sonradan sən dəqiqləşdirdin və yenidən hesabladın, amma həmişə o gözlərin olub. Bu sərt, hesablamalı görünüş.
  
  Tətildə belə, o, acı-acı düşündü.
  
  Bir saatlıq qəhvə içib məqsədsiz surfinqdən sonra özünü saxlaya bilməyib. O, tətildə ola bilərdi - bu, ona məcburi tətildən daha yaxşı səsləndi - lakin bu, onun içindəki polisin britaniyalının Veqasdakı ilk gecəsində fəzilətindən daha tez imtina etməsi demək deyildi.
  
  Onların masasına tərəf əyildi. Məcburi tətil, yenidən düşündü. Bu, onun məşhur NYPD karyerasını perspektivə çevirdi.
  
  Yaşlı oğlan antenalarını qaldıraraq cəld onu qiymətləndirdi. O, onu ABŞ dəniz piyadasının Banqkok fahişəxanasını qiymətləndirəcəyindən daha sürətli qiymətləndirdi.
  
  "Qalxmayın, uşaqlar," o, tərksilah edərək dedi. "Biz danışmalıyıq".
  
  "Amerikalı?" - yaşlı oğlan təəccüblə dedi. "Nə istəyirsən?"
  
  O, ona məhəl qoymadı. "Yaxşısan, balam?" O, qalxanını atdı. "Mən polisəm. İndi mənimlə səmimi olacaqsan".
  
  Yaşlı oğlan dərhal klikləyib rahatlıqla gülümsədi, bu qəribə idi. Digəri çaşqınlıq içində gözlərini qırpdı.
  
  "A?" - Soruşdum.
  
  Kennedidəki polis məmuru məsələyə təzyiq etdi. "Sən öz istəyinlə burdasan?" Onun düşünə biləcəyi tək şey onların yanında olmaq idi.
  
  Gənc oğlan kədərli görünürdü. "Yaxşı, görməli yerləri gəzmək yaxşıdır, amma kobud seks çox da əyləncəli deyil."
  
  Yaşlı oğlan təəccüblü dərəcədə minnətdar görünürdü. "İnan mənə. Burada heç bir problem yoxdur. Hüquq-mühafizə orqanlarında bəzilərinin hələ də bu işə hörmətlə yanaşdığını görmək çox xoşdur. Mən Mett Drakeəm."
  
  Əlini uzatdı.
  
  Kennedi buna məhəl qoymadı, hələ də əmin deyildi. Onun zehni hələ də işə hörmətlə yanaşaraq bu ifadəyə bağlandı və keçən ayı vərəqlədi. Həmişə dayandıqları yerdə dayandılar. Kalebdə. Onun qəddar qurbanları üzərində. Onun qeyd-şərtsiz azadlığa buraxılmasına görə.
  
  Əgər.
  
  "Yaxşı ... təşəkkür edirəm, məncə."
  
  "Deməli, sən Nyu-Yorkdan olan polissən? " Gənc oğlan nüansı böyüdülmüş qaşları ilə tamamladı və onu yaşlı kişiyə yönəltdi.
  
  "Lənət olsun hiyləgərlik." Mett Drake yüngülcə güldü. O, özünə inamlı görünürdü və rahat otursa da, Kennedi bir saniyə ərzində reaksiya vermək səriştəsinə malik olduğunu deyə bilirdi. Və onun daim ətrafını skan etməsi onu bir polis məmuru haqqında düşündürdü. Ya da ordu.
  
  O, özünü oturmağa dəvət edib-etmədiyini düşünərək başını tərpətdi.
  
  Drake ona açıq bir çıxış buraxarkən boş oturacağı göstərdi. "Həm də nəzakətli. Eşitdim ki, Nyu-Yorklular dünyanın ən güvənli insanlarıdır".
  
  "Mətt!" Oğlan qaşqabağını çəkdi.
  
  "Həddindən artıq özünə inamla eqoist və təkəbbürlü olmağı nəzərdə tutursansa, mən də bunu eşitmişəm." Kennedi bir az yöndəmsiz hiss edərək kabinəyə girdi. "Sonra Parisə gəldim və fransızlarla tanış oldum."
  
  "Bayramda?"
  
  "Mənə belə dedilər."
  
  Oğlan təkid etmədi, sadəcə əlini yenidən uzatdı. "Mən hələ də Mett Dreykəm. Bu da mənim kirayəçimdir, Ben."
  
  "Salam, mən Kennediyəm. Dediklərini eşitdim, heç olmasa başlıqları, qorxuram. Məni heyran edən bu oldu. Bəs Nyu Yorkdakı Qurdlar haqqında nə demək olar? O, Beni təqlid edərək qaşlarını qaldırdı.
  
  "Bir". Drake reaksiya gözləyərək onu diqqətlə araşdırdı. "Onun haqqında bir şey bilirsən?"
  
  "O, Thorun atası idi, elə deyilmi? Bilirsiniz, Marvel komikslərində."
  
  "O, bütün xəbərlərdədir." Ben kompüterə başını tərpətdi.
  
  "Son vaxtlar manşetlərdən uzaq durmağa çalışıram." Kennedinin sözləri tez gəldi, ağrı və məyusluqla gərgin oldu. Davam edə bilməyincə bir an keçdi. "Deməli, çox deyil. Sadəcə kifayətdir."
  
  "Deyəsən, bir neçə düzəldin."
  
  "Karyeram üçün çox yaxşıdır." O, qayıtdı və sonra kafenin çirkli pəncərələrindən küçəyə baxdı.
  
  
  * * *
  
  
  Dreyk onun baxışlarını izləyərək, onu itələməli olub-olmadığını düşünürdü və gözləri şüşədən baxan əvvəlki oğrulardan birinin baxışları ilə qarşılaşdı.
  
  "Lanet olsun. Bu adamlar Hindistan zəng mərkəzindən daha israrlıdırlar".
  
  Drake hərəkət edəndə oğlanın üzü tanınmaqdan işıqlandı, lakin indi Drake daha sikməyə ehtiyac olmadığına qərar verdi. Əlcəklər həqiqətən açıq idi və SAS kapitanı geri qayıtdı. O, cəld tərpəndi, stullardan birini tutdu və dəhşətli zərbə ilə pəncərədən atdı. Alman ölü ət kimi səkiyə yıxılaraq geri uçdu.
  
  Dreyk Beni kənara yellədi. "Bizimlə gəl, ya yox" deyə qaçarkən Kennediyə qışqırdı. "Ancaq mənim yolumdan uzaq dur."
  
  O, cəld qapıya tərəf getdi, açdı və silah səsi gəlsə deyə dayandı. Şoka düşmüş parislilər ətrafda dayandılar. Turistlər hər tərəfə qaçdılar. Dreyk küçə boyu axtarışlı bir nəzər saldı.
  
  "İntihar". O, geri çəkildi.
  
  "Arxa qapı". O, Benin çiyninə vurdu və onlar piştaxtaya tərəf getdilər. Kennedi hələ yerindən tərpənməmişdi, lakin bu insanların əsl problem içində olduğunu başa düşmək üçün bir polis məmurunun analitik ağlı lazım deyildi.
  
  "Mən səni əhatə edəcəm."
  
  Drake qorxmuş satıcının yanından keçərək qəhvə, şəkər və qarışdırma çubuqları qutuları ilə örtülmüş qaranlıq bir dəhlizə keçdi. Sonda yanğın nərdivanı var idi. Drake bara dəydi, sonra ehtiyatla çölə baxdı. Günorta günəşi gözlərimi yandırdı, amma sahil aydın idi. Bu onun üçün o demək idi ki, hardasa yalnız bir düşmən var.
  
  Dreyk başqalarına gözləmək üçün işarə etdi, sonra məqsədyönlü şəkildə gözləyən Almana tərəf getdi. O, adamın zərbəsindən yayınmadı, əksinə, titrəmədən onu qüvvətlə günəş pleksusuna aldı. Rəqibinin üzündəki şok onu anında sevindirdi.
  
  "Pussies pleksus üçün hədəflənir." pıçıldadı. Təcrübə ona öyrətmişdi ki, öyrədilmiş adam bədəndəki aşkar təzyiq nöqtələrindən birini vuracaq və təsir üçün fasilə verəcək, ona görə də Drake ağrını bölüşdü - ona sonsuz öyrədildiyi kimi - və onu itələdi. O, oğlanın burnunu sındırdı, çənəsini sındırdı və iki zərbə ilə az qala boynunu sındırdı, sonra addımlarını pozmadan onu səkidə səkidə qoyub getdi. O, digərlərini irəli yellədi.
  
  Kafedən çıxıb ətrafa baxdılar.
  
  Kennedi dedi: "Mənim otelim buradan üç blok aralıdadır".
  
  Drake başını tərpətdi. "Lanet olsun. get."
  
  
  ALTI
  
  
  
  PARİS, FRANSA
  
  
  Bir dəqiqə sonra Ben "Gözləyin" dedi.
  
  "Dostum, tualetə getməli olduğunu söyləmə, yoxsa sənə uşaq bezi almalıyıq."
  
  Ben qızararkən Kennedi təbəssümünü gizlətdi.
  
  "Mən bilirəm ki, sənin yatmağın vaxtıdır, qoca, amma Luvrı ziyarət etməyin vaxtıdır... um..."
  
  Lənət olsun, Drake vaxtın izini itirdi. "Cəfəngiyat".
  
  "Luvrda?"
  
  "Növbə haqqında." Drake yanından keçən taksiyə əl yellədi. "Kennedi, mən izah edəcəyəm."
  
  "Özünüzü daha yaxşı hiss edirsiniz. Mən bu gün artıq Luvrda olmuşam".
  
  "Bunun üçün yox..." Onlar taksiyə minən kimi Ben mızıldandı. Drake sehrli sözü dedi və maşın sürətlə getdi. Səyahət sükutla aparıldı və tıxaclı küçələrlə on dəqiqə davam etdi. Üçü qızğın dalınca muzeyə getməyə çalışanda səkilər heç də yaxşı deyildi.
  
  Onlar gedərkən Ben Kennedini gündəmə gətirdi. "Kimsə İslandiyada Odinin qalxanını tapdı. Kimsə onları York sərgisindən oğurlayıb, Freyin heyrətamiz pişik gəzintisi şousunu tamamilə məhv etdi."
  
  "Frey?"
  
  "Dəb dizayneri. Nyu Yorkdan deyilsən?
  
  "Mən Nyu Yorkdanam, amma böyük moda adamı deyiləm. Mən kor-koranə bir növ münaqişəyə cəlb olunmağın böyük tərəfdarı deyiləm. Mənə həqiqətən də indi daha çox problem lazım deyil".
  
  Drake az qala "qapı var" deyəcək, amma son saniyədə özünü saxladı. Bir polis bu gecə bir çox səbəblərə görə faydalı ola bilər, xüsusən də ABŞ-dan. Luvrun girişini qeyd edən şüşə piramidaya yaxınlaşanda o, "Kennedi, bu adamlar bizi ən azı üç dəfə öldürməyə cəhd etdilər. Bunun baş verməməsinə əmin olmaq üçün məsuliyyət daşıyıram. İndi bizə burada baş verənlər haqqında daha çox məlumat lazımdır və nədənsə onları Benin tapdıqlarının "Odin Doqquz Parçası" adlandırdığı maraqlandırır. Səbəbini həqiqətən bilmirik, amma burada, - o, şüşə piramidanın arxasını göstərdi, "ikinci hissədir."
  
  "Onlar bu gecə onu oğurlayacaqlar" dedi Ben, sonra əlavə etdi, "Yəqin ki,".
  
  "Bəs bu Nyu York bucağı nədir?"
  
  "Odinin başqa bir parçası da orada nümayiş etdirilir. canavarlar. Təbiət Tarixi Muzeyində."
  
  Drake xəritəni öyrəndi. "Görünür, Luvr adətən Vikinq kolleksiyalarını nümayiş etdirmir. Bu da Yorkdakı kimi icarədədir. Burada deyilir ki, ən maraqlı şey indiyə qədər kəşf edilmiş ən yaxşılardan biri olan Vikinq uzun qayığı və onun bədnam şöhrətidir".
  
  "Bunun mənası nədi?" Kennedi fırtınaya qarşı qamış kimi pilləkənlərin başında dayandı, çünki bir çox cüt ayaq onun ətrafında ayaq basdı.
  
  "Onun yaşı ilə təmsil olunan anomaliya. Bu, Vikinqlərin tarixindən əvvəldir".
  
  "Yaxşı, bu maraqlıdır."
  
  "Bilirəm. Onlar Denon qanadının alt mərtəbəsində, Misirin... Optik... Ptolemey... boşboğazlığının yanında nümayiş etdirilir. .boş şeylər...heç vaxt ağıl vermə. İş budur".
  
  Geniş, cilalanmış dəhlizlər izdihamla qarışarkən ətraflarında parıldadı. Yerli sakinlər və hər yaşdan turistlər möhtəşəm köhnə məkanı doldurdular və gün ərzində onu canlandırdılar. Gecələr onun qəbirə bənzər, qorxunc təbiətini ancaq təxmin etmək olardı.
  
  Bu zaman beton divar uçurmuş kimi qulaqbatırıcı uğultu eşidildi. Hamısı dayandı. Drake Benə tərəf döndü.
  
  "Burada gözlə, Ben. Bizə yarım saat vaxt verin. Biz səni tapacağıq". O, dayandı, sonra əlavə etdi: "Əgər evakuasiya etsələr, mümkün qədər şüşə piramidaya yaxın gözləyin."
  
  Cavab gözləmədi. Ben təhlükədən tam xəbərdar idi. Drake onun cib telefonunu çıxarıb sürətli yığımda nömrə yığdığını seyr etdi. Bu, ana, ata və ya bacı olardı. O, Kennediyə işarə etdi və onlar ehtiyatla spiral pilləkənlə aşağı mərtəbəyə endilər. Onlar Vikinqlərin sərgisinin yerləşdiyi zala tərəf gedəndə insanlar qaçmağa başladılar. Onların arxasında qalın bir bulud fırlandı.
  
  "Qaç!" Hollister modelinə oxşayan oğlan qışqırdı. "İçərisində silah olan adamlar var!"
  
  Drake qapıda dayandı və içəri baxmaq riskinə girdi. Onu tam xaosla qarşıladılar. Michael Bay döyüş filmindən bir səhnə, daha qəribədir. O, indiyə qədər gördüyü ən böyük Vikinq uzun qayığına dırmaşan, maskalı və pulemyotlu kamuflyaj formasında səkkiz oğlanı saydı. Onların arxasında, inanılmaz bir ehtiyatsızlıq aktı olaraq, muzeyin divarına bir tüstü dəliyi partladılmışdı.
  
  Bu adamlar dəli idilər. Onlara üstünlük verən şey, onlarda fanatizmin şok edici birbaşalığı idi. Binaların girişlərini partlatmaq və izdihamın üzərinə raket atmaq onların norması kimi görünürdü. Təəccüblü deyil ki, onlar Ben və onu bütün Parisdə təqib etdilər. Avtomobil təqibləri yəqin ki, onların sadəcə yatmazdan əvvəl əyləncəsi idi.
  
  Kennedi əlini onun çiyninə qoyub ətrafa baxdı. "Allah".
  
  "Düz yolda olduğumuzu sübut edir. İndi sadəcə onların komandirinə yaxınlaşmaq lazımdır".
  
  "Mən bu axmaqların heç birinə yaxınlaşmıram. " O, təəccüblü dərəcədə yaxşı ingilis ləhcəsi ilə and içdi.
  
  "Şirin. Ancaq bizi onların pis siyahısından çıxarmağın bir yolunu tapmalıyam."
  
  Drake daha çox mülki vətəndaşın çıxışa doğru qaçdığını gördü. Almanlar onlara baxmadılar, sadəcə öz planlarını inamla həyata keçirdilər.
  
  "Gəlin". Drake qapının çərçivəsindən otağa keçdi. Onlar ört-basdır etmək üçün perimetri eksponatlardan istifadə etdilər və təhlükəsiz olduğu qədər dinləmələrə yaxınlaşdılar.
  
  "Döyün!" kimsə israrla qışqırdı.
  
  ""Tələs" haqqında bir şey. Drake dedi. "Qanlı əclaflar tez hərəkət etməli olacaqlar. Luvr fransızların cavabları siyahısında birinci yerdə olmalıdır".
  
  Almanlardan biri başqa bir şey qışqırdı və yemək nimçəsi boyda daş lövhə götürdü. Ağır görünürdülər. Əsgər onu uzun qayıqdan boşaltmağa kömək etmək üçün daha iki nəfəri çağırdı.
  
  "Aydın SAS deyil" dedi Drake.
  
  "Ya da amerikalı" Kennedi qeyd etdi. "Əvvəllər bu zinət əşyasını sünnət dərisinin altına yapışdıra bilən bir dəniz piyadası var idi."
  
  Drake azca boğulub. "Yaxşı şəkil. Girişiniz üçün təşəkkür edirik. Bax." O, başını divardakı açılışa doğru tərpətdi, burada tamamilə ağ geyinmiş maskalı bir adam təzəcə peyda oldu.
  
  "Yorkda Qalxanı qarət edən eyni adam. Yəqin ki."
  
  Kişi heykəli qısaca gözdən keçirdi, sonra razılıqla başını tərpətdi və komandirinə tərəf döndü. "Vaxtdır..."
  
  Çöldə atışma səsi eşidildi. Almanlar bir saniyə donub qaldılar, görünür, çaşqın halda bir-birlərinə baxdılar. Sonra otaq güllələrlə doldu və hamı gizlənməyə getdi.
  
  Bu yaxınlarda partladılmış girişdə daha çox maskalı adamlar peyda olub. Almanlardan fərqli geyinmiş yeni qüvvə.
  
  Drake düşündü: Fransız polisi?
  
  "Kanadalılar!" Almanlardan biri nifrətlə qışqırdı. "Öldürmək! Öldürmək!"
  
  Onlarla pulemyot eyni vaxtda atəş açarkən Drake qulaqlarını bağladı. Güllələr insan bədənindən, taxta eksponatdan, alçı divardan səkilib. Şüşə sındı, qiymətsiz eksponatlar parça-parça oldu və şaqqıltı ilə yerə yıxıldı. Kennedi ucadan and içdi, Dreykin onun üçün tam olaraq "təzə yer" olmadığını başa düşməyə başladı. "Fransızlar haradadır, lənət olsun!"
  
  Drake başgicəllənmə hiss etdi. Kanadalılar?Onlar burada necə bükülmüş cəhənnəmdədirlər?
  
  Onların yanındakı eksponat min parçaya parçalandı. Arxalarına şüşə və taxta parçaları yağırdı. Drake Kennedini özü ilə sürüyərək geri sürünməyə başladı. Uzun qayıq qurğuşunla dolu idi. Bu zaman kanadalılar otağa daxil olmuşdu və bir neçə alman ölü və ya seğirilmiş vəziyyətdə yatmışdı. Drake müşahidə edərkən, kanadalılardan biri almaniyalının başından vuraraq onun beynini 3000 illik Misir terakota vazasına vurdu.
  
  "Dəli relikt ovçuları arasında itirilmiş sevgi yoxdur." Drake qaşqabaqlandı. "Və Tomb Raider oynamağa sərf etdiyim bütün vaxtlar heç vaxt baş vermədi."
  
  "Bəli" Kennedi saçından şüşə qırıqlarını silkələdi. "Ancaq on yeddi saat onun eşşəyinə baxmaq əvəzinə həqiqətən oyunu oynamısansa, nə baş verdiyini bilərsən."
  
  "Ben güclüdür. Mənim deyil. Oyun oynamaq, yəni." O, yuxarıya baxmağı riskə atdı.
  
  Almanlardan biri qaçmağa çalışdı. O, fərqinə varmadan birbaşa Dreykə tərəf qaçdı, sonra yolu kəsiləndə təəccüblə atladı. "Bewegen!" O, tapançasını qaldırdı.
  
  "Bəli, sənin də." Drake əllərini qaldırdı.
  
  Kişinin barmağı tətiyə gərildi.
  
  Kennedi ani bir hərəkət edərək, almanların diqqətini yayındırdı. Drake yaxınlaşıb onun üzünə dirsəklə vurdu. Yumruq Dreykin başına yelləndi, lakin o, kənara çəkildi və eyni zamanda əsgəri dizinə təpiklə vurdu. Qışqırıq sümük qırılma səsini güclə örtdü. Dreyk bir saniyə içində onun üstündə idi, dizləri sinəsinə bərk basırdı. Sürətli bir hərəkətlə əsgərin maskasını cırıb.
  
  Və hönkürdü. "Uh. Həqiqətən nə gözlədiyimi bilmirəm".
  
  Sarı saç. Mavi gözlər. Möhkəm üz xüsusiyyətləri. Qarışıq üz ifadəsi.
  
  "Sonra". Dreyk onu boğaraq huşunu itirdi və Kennedinin yoldaşlarına nəzər salmasına inandı. Drake yuxarı baxanda döyüş davam etdi. Bu zaman başqa bir alman düşən eksponatın ətrafında gəzdi. Drake onu kənara çəkdi və Kennedi onu günəş pleksusunda dizlədi. Bu adam X Factor-da yeni oğlan qrupundan daha tez imtina etdi.
  
  İndi kanadalılardan biri Odinin heykəlini düşməninin ölü və qanlı barmaqlarından sürükləyirdi. Başqa bir alman onun cinahını tutub yan tərəfdən ona hücum etdi, lakin kanadalı yaxşı idi, üç öldürücü zərbə vurdu və endirdi, sonra axsaq bədəni çiyninə atıb yerə yıxdı. Kanadalı daha çox inam üçün yaxın məsafədən üç dəfə atəş açıb və sonra heykəli çıxışa doğru sürükləməyə davam edib. Hətta Drake də təsirləndi. Kanadalı yoldaşlarının yanına çatanda, onlar qışqıraraq onlara atəş açıblar, hələ də tüstülənən dağıntılar arasından geri çəkiliblər.
  
  "Upsalla!" Birinci dərəcəli kanadalı ağlamağa başladı və sağ qalan almanlara yumruğunu qaldırdı. Drake bu tək sözdə təkəbbür, itaətsizlik və həyəcanı ələ keçirdi. Təəccüblüdür ki, səs qadındır.
  
  Qadın daha sonra tamamilə nifrət jesti ilə dayandırdı və maskasını çıxardı. "Upsalla!" O, yenə almanlara qışqırdı. "Orada ol!"
  
  Dreyk artıq diz çökməsəydi, səndələyərdi. Elə bildi ki, ona güllə dəyib, şok belə oldu. O, bu qondarma kanadalını tanıdı. Onu yaxşı tanıyırdı. SRT-də ona bərabər olan londonlu Alicia Miles idi.
  
  SAS daxilində gizli şirkət.
  
  Wells'in əvvəlki şərhi, siyasətçinin xərcləmə tarixindən daha dərində qalmalı olan köhnə xatirələri gündəmə gətirdi. Sən SAS-dan daha çox idin. Niyə unutmaq istəyirsən?
  
  Etdiklərimizə görə.
  
  Alicia Mayles indiyə qədər gördüyü ən yaxşı əsgərlərdən biri idi. Xüsusi təyinatlı qadınlar kişilərdən daha yaxşı olmalı idilər ki, onların yarısını əldə etsinlər. Və Alicia birbaşa zirvəyə qalxdı.
  
  O, bütün bunlara qarışmaq üçün nə edirdi və o, qətiyyən onun olmadığını bildiyi fanat kimi görünürdü? Alisiyanı həvəsləndirən yalnız bir şey var idi: pul.
  
  Bəlkə buna görə kanadalılar üçün işləyirdi?
  
  Drake otağın əsl çıxışına doğru sürünməyə başladı. "Beləliklə, bizi öldürənlər siyahısından silmək və düşmənlərimizi ifşa etmək əvəzinə," o, nəfəs aldı, "indi daha çox düşmənimiz var və özümüzü daha da çaşdırmaqdan başqa heç nə əldə etməmişik."
  
  Kennedi arxasınca sürünərək əlavə etdi: "Mənim həyatım... iki lənətə gəlmiş sözlə."
  
  
  YEDDİ
  
  
  
  PARİS, FRANSA
  
  
  Kennedinin otel otağı Drake və Benin bir neçə saat qaldıqları otaqdan bir qədər yaxşı idi.
  
  Dreyk giriş və çıxış nöqtələrini yoxlayaraq: "Sizin bütün polislərin xarab olduğunu düşündüm" dedi.
  
  "Biz. Ancaq tətil vaxtınız on il ərzində praktiki olaraq mövcud olmayanda, güman edirəm ki, yoxlama hesabınız dolmağa başlayır."
  
  "Bu noutbukdur?" Ritorik suala cavab verilməmişdən əvvəl Ben ona çatdı. Onlar onu muzeydən çıxdıqdan sonra şüşə piramidanın yanında gizlənərək, daha iki qorxmuş turist kimi davranaraq, heç bir detalı xatırlamaqdan çox qorxaraq tapdılar.
  
  "Niyə bildiyimizi fransızlara demirik?" Ben noutbuku açarkən Kennedi soruşdu.
  
  "Çünki onlar fransızdırlar" dedi Dreyk gülərək, sonra heç kim qoşulmayanda ciddiləşdi. O, Kennedinin çarpayısının kənarında oturub dostunun işinə baxırdı. "Bağışlayın. Fransızlar heç nə bilməyəcəklər. İndi onlarla bu işdən keçmək bizi yavaşlatacaq. Və düşünürəm ki, zaman məsələdir. İsveçlilərlə əlaqə saxlamalıyıq".
  
  "İsveç məxfi xidmətində kimisə tanıyırsınız?" Kennedi ona bir qaş qaldırdı.
  
  "Yox. Bununla belə, köhnə komandirimə zəng etməliyəm".
  
  "SAS-ı nə vaxt tərk etdiniz?"
  
  "Sən heç vaxt SAS-ı tərk etmədin." Ben başını qaldıranda əlavə etdi: "Metaforik olaraq."
  
  "Üç baş ikidən daha yaxşı olmalıdır." Ben bir saniyə Kennediyə baxdı. "Bəs hələ də bizneslə məşğulsan?"
  
  Yüngül baş yelləməsi. Kennedinin saçları gözlərinin içinə düşdü və onu geri itələmək üçün bir dəqiqə çəkdi. "Mən başa düşürəm ki, Odinin doqquz hissəsi var, ona görə də birinci sualım niyə? İkinci sual budur ki, bu nədir?"
  
  "Biz bunu sadəcə kafedə başa düşürdük." Ben hirslə klaviaturaya vurdu. "Cənab Krustinin burada təkzib etdiyi bir əfsanə var ki, orada əsl Tanrılar Türbəsinin - sözün əsl mənasında bütün qədim tanrıların dəfn olunduğu yer olduğunu iddia edir. Və bu sadəcə köhnə əfsanə deyil; bir sıra elm adamları bunu müzakirə etdilər və illər ərzində çoxlu məqalələr nəşr olundu. Problem ondadır ki, - Ben gözlərini ovuşduraraq dedi, - oxumaq çətindir. Alimlər nəsr dili ilə məşhur deyillər".
  
  "Prozaik? - Kennedi təbəssümlə təkrarladı. "Sən kollecə gedirsən?"
  
  "O, qrupun aparıcı vokalçısıdır" deyə Drake susdu.
  
  Kennedi bir qaşını qaldırdı. "Beləliklə, sizdə heç vaxt mövcud olmayan Tanrıların məzarlığı var. TAMAM. Nə olsun?"
  
  "Əgər nə vaxtsa murdarlansa, dünya odda boğulacaq... və s. və s."
  
  "Mən başa düşürəm. Bəs doqquz hissə?
  
  "Yaxşı, Raqnarok zamanında toplandılar, məzara gedən yolu göstərirlər."
  
  "Ragnarok haradadır?"
  
  Drake xalçaya təpik vurdu. "Başqa bir qırmızı siyənək. Bu yer deyil. Əslində bu, silsilə hadisələr, böyük döyüş, alov axını ilə təmizlənmiş dünyadır. Təbii fəlakətlər. Demək olar ki, Armageddon."
  
  Kennedi qaşlarını çatdı. "Beləliklə, hətta sərt vikinqlər də apokalipsisdən qorxurdular."
  
  Aşağı baxanda Dreyk yerdə USA Today qəzetinin təzə, lakin çox qırışmış nüsxəsini gördü. Bu başlıq ətrafında bükülmüşdü - 'AZAD OLUNAN SERIAL KILLER DAHA İKİ TƏLƏB EDİR'.
  
  Qəzetin birinci səhifəsi üçün xoşagəlməz, lakin o qədər də qeyri-adi deyil. Onu gözləri yanmış kimi bir daha baxmağa vadar edən isə yazıda Kennedinin polis geyimində olan şəkli olub. Və onun fotosunun yanındakı daha kiçik bir başlıq - Polis pozulur - AWOL gedir.
  
  O, başlıqları soyunub-geyinmə stolunun üzərindəki az qala boş şüşə araqla, çarpayının yanındakı ağrıkəsicilərlə, baqajın, turist xəritələrinin, suvenirlərin və marşrutun olmaması ilə əlaqələndirdi.
  
  pislik.
  
  Kennedi dedi: "Deməli, bu almanlar və kanadalılar bu mövcud olmayan məzarı tapmaq istəyirlər, bəlkə şöhrət üçün? Onun gətirə biləcəyi sərvət üçün? Bunun üçün onlar doqquz Odin parçasını yer olmayan bir yerdə toplamalıdırlar. düzdür?"
  
  Ben üzünü örtdü. "Yaxşı, mahnı vinil üzərinə basılana qədər mahnı deyil" deyən atamın dediyi kimi. İngilis dilində hələ çox işimiz var."
  
  "Bu uzanır. "
  
  "Daha çox buna oxşayır." Ben noutbukun ekranını çevirdi. "Odinin doqquz fiquru Gözlər, Qurdlar, Valkyries, At, Qalxan və Nizədir."
  
  Drake saydı. "Onlardan cəmi altı nəfər var, balam."
  
  "İki göz. İki canavar. İki Valkyries. Bəli."
  
  "Hansı Apsalladadır?" Dreyk Kennediyə göz vurdu.
  
  Ben bir anlıq sürüşdü, sonra dedi: "Burada deyilir ki, Odinin Dünya Ağacından asılarkən oruc tutan zaman Nizə onun böyrünə dəyib və onun bütün sirlərini Volvasına - Görəninə açıb. Başqa bir sitata qulaq asın: "Upsalla məbədinin yanında çox geniş yayılmış budaqları olan, həm qışda, həm də yayda həmişə yaşıl olan çox böyük bir ağac var. Bunun nə cür ağac olduğunu heç kim bilmir, çünki başqa heç kim onun bənzərini bilmir. nə vaxtsa tapılıb.Onun yüzlərlə yaşı var.. Dünya Ağacı Uppsaladadır və ya olub və Norse mifologiyasının mərkəzidir.Dünya Ağacının ətrafında doqquz dünya olduğunu deyir.Yada...yada.Oh, başqa bir istinad - "Upsaladakı müqəddəs ağac. Biri oraya, yerli əhalinin müqəddəs hesab etdiyi Yqdrassil adlı nəhəng külün yanında tez-tez ziyarət edilirdi. Amma indi o, yoxa çıxıb."
  
  O, daha sonra oxudu: "Skandinaviya salnaməçiləri çoxdan Qamla Upsallanı Şimali Avropa tarixinin ən qədim və ən mühüm yerlərindən biri hesab edirdilər".
  
  "Və hər şey oradadır" dedi Kennedi. "Hər kəsin tapa biləcəyi yer."
  
  "Yaxşı," Ben dedi, "hamısını bir-birinə bağlamaq lazımdır. Bacarıqlarımı qiymətləndirməyin, mən öz işimdə yaxşıyam".
  
  Drake başını tərpətdi. "Doğrudur, inanın. O, son altı aydır ki, fotoqrafiya karyeramda mənə kömək edir".
  
  "Bir çox müxtəlif şeirləri və tarixi dastanları bir araya toplamaq lazımdır. Dastan yüksək macəralı bir Vikinq şeiridir. Dövrün salnaməçilərini tanıyan insanları tanıyan insanların nəslinin yazdığı Poetik Edda adlı bir şey də var. Orada çoxlu məlumatlar var".
  
  "Və biz almanlar haqqında heç nə bilmirik. Kanadalıları demirəm. Yaxud niyə Alicia Mayles..." Drake-in cib telefonu zəng çaldı. "Bağışlayın... hə?"
  
  "mən".
  
  "Salam, Wells."
  
  "Get, Dreyk." Wells nəfəs aldı. "SGG İsveç Xüsusi Qüvvələridir və İsveç Ordusunun elementləri dünyanın hər yerindən çıxarılıb."
  
  Drake bir anlıq susdu. "Zarafat edirsiniz?"
  
  "Mən iş haqqında zarafat etmirəm, Dreyk. Yalnız qadınlar."
  
  "Bu əvvəllər olubmu?"
  
  "Xatırladığım qədər, yox."
  
  "Səbəbini göstərirlərmi?"
  
  "Adi cəfəngiyatdır, qorxuram. Konkret heç nə yoxdur".
  
  "Başqa bir şey?"
  
  Bir nəfəs var idi. "Dreyk, həqiqətən mənə bir neçə may hekayəsi borclusan, dostum. Ben hələ də oradadırmı?
  
  "Bəli, və Alicia Mayles xatırlayırsan?"
  
  "İsa. Kim etməzdi? O səninlədir?
  
  "Əslində yox. Təxminən bir saat əvvəl Luvrda onunla rastlaşdım".
  
  On saniyəlik sükut, sonra: "O, bunun bir hissəsi idi? Mümkün deyil." O, heç vaxt öz xalqına xəyanət etməz".
  
  "Biz heç vaxt 'özünün' olmamışıq, ya da belə görünür."
  
  "Bax, Dreyk, deyirsən ki, o, muzeyi qarət etməyə kömək edib?"
  
  "Bu mənəm, ser. Bu mənəm. Drake pəncərəyə tərəf getdi və aşağıda yanıb-sönən avtomobil işıqlarına baxdı. "Həzm etmək çətindir, elə deyilmi? O, yeni zəngi ilə pul qazana bilər".
  
  Onun arxasında Ben və Kennedinin Odinin Doqquz Parçasının məşhur və naməlum yerləri haqqında qeydlər apardıqlarını eşidirdi.
  
  Wells ağır nəfəs alırdı. "Alicia lanet Miles! Düşmənlə minmək? Heç vaxt. Heç cür, Drake.
  
  "Mən onun üzünü gördüm, ser. O idi."
  
  "İsa uşaq arabasında. Planın nədir?"
  
  Drake gözlərini yumub başını yellədi. "Mən artıq komandanın bir hissəsi deyiləm, Wells. Mənim planım yoxdur, lənətə gəlsin. Mənim plana ehtiyacım olmamalı idi".
  
  "Bilirəm. Mən bir komanda toplayacağam, dostum və onu bu sondan araşdırmağa başlayacağam. İşlərin getdiyi şəkildə, biz bəzi böyük strategiyalar inkişaf etdirmək istəyə bilərik. Əlaqədə qal ".
  
  Xətt öldü. Drake çevrildi. Ben də, Kennedi də ona baxırdılar. "Narahat olma" dedi. "Mən dəli deyiləm. Sənin nəyin var?"
  
  Kennedi bir qaşıqdan istifadə edərək polis stenoqramı ilə örtdüyü bir neçə vərəqi parçaladı. "Nizə - Upsalla. Qurdlar - Nyu York. Bundan sonra ən kiçik bir ipucu yoxdur".
  
  "Hamımız götümüzə gümüş qaşıqlarla doğulmuş kimi danışmırıq" deyə Dreyk özünü dayandıra bilmədən çırtıldadı. "Yaxşı, tamam. Biz ancaq bildiklərimizlə məşğul ola bilərik".
  
  Kennedi ona qəribə bir təbəssüm bəxş etdi. "Mən sənin tərzini xoşlayıram".
  
  "Bizim bildiyimiz şey," Ben təkrarladı, "sonra Apsalla olacaq."
  
  "Sual ondadır ki," Dreyk mızıldandı, "mənim Qızıl Kartım bununla məşğul ola bilərmi?"
  
  
  SƏKKİZ
  
  
  
  UPSALLA, İSVEÇ
  
  
  Stokholma uçuş zamanı Drake Kennedy-dən istifadə etmək qərarına gəldi.
  
  Dreyk və Ben arasında bir sıra qəzəbli əl sıxmalarından sonra Nyu York polisi Drake ilə pəncərənin yanında oturdu. Bu şəkildə qaçmaq şansı daha azdır.
  
  "Beləliklə," o, nəhayət təyyarə bərabərləşəndə və Ben Kennedinin noutbukunu açanda dedi. "Mən müəyyən bir atmosfer hiss edirəm. Mən öz işimə qarışmıram, Kennedi, sadəcə bir qaydam var. Mən işlədiyim insanlar haqqında məlumatlı olmalıyam".
  
  "Mən bilməliydim... həmişə pəncərədə oturacaq üçün pul ödəməlisən, elə deyilmi? Əvvəlcə mənə deyin, bu vibe Alicia Miles ilə necə işlədi?
  
  "Çox yaxşı" deyə Drake etiraf etdi.
  
  "Ola bilər. Nəyi bilmək istəyirsən?"
  
  "Əgər bu şəxsi problemdirsə, lənətə gəlməz. Bu bir işdirsə, qısa bir baxış."
  
  "Bəs hər ikisi olsa?"
  
  "Cap. Mən başqalarının işinə qarışmaq istəmirəm, həqiqətən istəmirəm, amma Beni birinci yerə qoymalıyam. Mən ona söz verdim ki, biz bu işin öhdəsindən gələcəyik və eyni şeyi sizə deyəcəyəm. Bizi öldürmək əmri aldıq. Sənin axmaq olmadığın tək şey Kennedidir, ona görə də bilirsən ki, bu işdə mənimlə işləmək üçün sənə etibar etməliyəm".
  
  Uçuş bələdçisi 'Biz qürurla Starbucks qəhvəsini dəmləyirik' deyən kağız stəkanı təklif edərək əyildi.
  
  "Kofein". Kennedi bunu açıq sevinclə qəbul etdi. O, uzanaraq Drake-in yanağına toxundu. Onunla görüşəndən bəri üçüncü qeyri-adi şalvar geyindiyini gördü. Bu ona yanlış səbəblərdən diqqət çəkən bir qadın olduğunu söylədi; ciddi şəkildə aid olmaq istədiyi yerə uyğunlaşmaq üçün təvazökar geyinən qadın.
  
  Drake özü üçün birini tutdu. Kennedi bir dəqiqə içdi, sonra isə Drake-nin diqqətini çəkən yumşaq jestlə bir tel saçını qulağının arxasına yapışdırdı. Sonra ona tərəf döndü.
  
  "Sənin heç bir işin yoxdu, amma mən... Mən çirkin polisi bitirdim. Məhkəmə eksperti. Onu cinayət yerində bir ovuc dolları cibinə qoyarkən yaxalayaraq bu barədə İ.A. Nəticədə o, uzanma işarəsi aldı. Bir neçə il."
  
  "Səhv yoxdur. Onun həmkarları səni incitdilər?"
  
  "Dostum, lənət olsun, mən bunun öhdəsindən gələ bilərəm. Mən bunu beş yaşımdan bəri qəbul edirəm. Nə olub ki, beynimi lənətə gəlmiş qazma kimi döyəcləyən şey, sənin düşünmədiyin reallıqdır - bu oğru alçaqın əvvəlki əməllərinin hər biri sonra şübhə altına alınır. Hər. Yalnız. bir."
  
  "Rəsmi olaraq? Kim tərəfindən?"
  
  "Ağıl yeyən vəkillər. Pis yeyən siyasətçilər. Gələcək bələdiyyə başçıları. Şöhrətə meyilli reklamçılar öz cəhalətləri üzündən yaxşını yanlışı ayıra bilməyəcək qədər kor olublar. Bürokratlar".
  
  "Bu, sənin günahın deyil".
  
  "Oh bəli! Bunu Nyu York ştatının indiyə qədər tanıdığı ən pis serial qatilinin ailələrinə deyin. On üç anaya və on üç ataya danışın, hamısı Tomas Kalebin kiçik qızlarını necə öldürdüyünə dair bütün dəhşətli təfərrüatı bilir, çünki onlar bütün məhkəmə prosesində məhkəmədə iştirak edirdilər.
  
  Drake hirslə yumruqlarını sıxdı. "Bu adamı azad edəcəklər?"
  
  Kennedinin gözləri boş idi. "İki ay əvvəl onu azad etdilər. O vaxtdan bəri yenidən öldürdü və indi yoxa çıxdı".
  
  "Yox".
  
  "Hər şey mənim üzərimdədir."
  
  "Xeyr, bu doğru deyil. Sistemdə var".
  
  "Mən sisteməm. Mən sistem üçün işləyirəm. Bu mənim həyatımdır".
  
  "Deməli, səni tətilə göndərdilər?"
  
  Kennedi gözlərini sildi. "Məcburi məzuniyyət. Beynim artıq... nə idi. İş hər günün hər dəqiqəsində aydınlıq tələb edir. Artıq əldə edə bilməyəcəyim bir aydınlıq."
  
  O, kobud münasibətini tam nümayiş etdirdi. "Və nə? İndi xoşbəxtsən? İndi mənimlə işləyə bilərsən?"
  
  Lakin Drake cavab vermədi. Onun ağrısını bilirdi.
  
  Onlar təyinat yerinə otuz dəqiqə qaldıqlarını izah edən kapitanın səsini eşitdilər.
  
  Ben dedi: "Dəli. İndicə oxudum ki, Odinin Valkyries şəxsi kolleksiyanın bir hissəsidir, yeri bilinmir. Bir notebook çıxartdı. "Mən bu pisliyi yazmağa başlayacağam."
  
  Drake bunların heç birini çətinliklə eşitdi. Kennedinin hekayəsi faciəli idi və eşitməsi lazım olan hekayə deyildi. Şübhələrini basdırdı və tərəddüd etmədən onun titrəyən əlini öz əlləri ilə örtdü.
  
  "Bununla bağlı köməyinizə ehtiyacımız var" deyə pıçıldadı, ona görə də Ben onu sonradan eşitməsin və sorğu-sual etməsin. "Mən inanıram. İstənilən əməliyyatda yaxşı dəstək vacibdir".
  
  Kennedi danışa bilmirdi, lakin onun qısa təbəssümü çox şey deyirdi.
  
  
  * * *
  
  
  Daha sonra bir təyyarə və sürətli qatar və onlar Apsallaya yaxınlaşdılar. Drake beynini bulandıran səyahət yorğunluğunu atmağa çalışdı.
  
  Çöldə günortanın soyuqluğu onu özünə gətirdi. Bir taksi saxlayıb içəri girdilər. Ben yorğunluq dumanını deyərək təmizlədi:
  
  Qamla Uppsalla. Bu köhnə Upsalladır. Bu yer, - o, bütövlükdə Uppsallaya işarə etdi, - Qamla Uppsalladakı kafedral uzun müddət əvvəl yandıqdan sonra tikildi. Bu əslində yeni Uppsalladır, baxmayaraq ki, yüzlərlə ildir.
  
  "Vay," Kennedi dedi. "Bunun qoca Uppsalla neçə yaşı var?"
  
  "Dəqiq."
  
  Taksi yerindən tərpənmədi. Sürücü indi yarı dönüb. "Kurqanlar?"
  
  "Məni bağışlayacaqsan?" Kennedinin səsi inciyirdi.
  
  "Kurqanları görürsən? Kral kurqanları?" Kəkələyən ingilis dili kömək etmədi.
  
  "Bəli". Ben başını tərpətdi. "Kral kurqanları. Düzgün yerdədir".
  
  Onlar Uppsalla'ya mini tura çıxdılar. Turist rolunu oynayan Dreyk dövrəli marşrutu qəbul edə bilmədi. Digər tərəfdən, Saab rahat idi və şəhər təsir edici idi. O vaxtlar Apsalla universitet şəhəri idi və yollar velosipedlərlə dolu idi. Bir anda onların danışan, lakin deşifrəni çətin bilən sürücüsü izah etdi ki, velosiped yolda sizin üçün dayanmayacaq. Heç düşünmədən səni aşağı salardı.
  
  "Qəzalar". O, əlləri ilə səkiləri bəzəyən gülləri göstərdi. "Çoxlu qəzalar."
  
  Hər iki tərəfdən köhnə tikililər üzürdü. Nəhayət, şəhər sakitləşdi və kənd mənzərəyə sürünməyə başladı.
  
  "Yaxşı, Gamla Apsalla indi kiçik bir kənddir, lakin ilk reklamlarda bu böyük bir kənd idi" dedi Ben yaddaşdan. "Orada mühüm padşahlar dəfn olunub. Odin isə bir müddət orada yaşadı".
  
  Dreyk əfsanəni xatırladı: "O, özünü asdığı yerdir".
  
  "Bəli. O, Özünü Dünya Ağacında qurban verdi, Görən isə indiyə qədər saxladığı hər sirri seyr edib dinlədi. O, yəqin ki, onun üçün çox şey ifadə edirdi". O, qaşlarını çataraq düşünürdü: Yəqin ki, inanılmaz dərəcədə yaxın olublar.
  
  "Bütün bunlar xristian etirafı kimi səslənir" dedi Drake.
  
  "Ancaq Odin burada ölmədi?" Kennedi soruşdu.
  
  "Yox. O, oğulları Thor və Frey ilə birlikdə Raqnarokda öldü.
  
  Taksi dayanmazdan əvvəl geniş dayanacaqda dövrə vurdu. Sağda seyrək ağacların arasından yaxşı köhnəlmiş torpaq cığır gedirdi. "Kurqanlara" dedi onların sürücüsü.
  
  Onlar ona təşəkkür edərək, Saabdan parlaq günəş işığına və təzə küləyə addımladılar. Drake-in ideyası ağac işlərindən bir şeyin sıçradığını görmək üçün ətrafı və kəndi kəşf etmək idi. Bütün bunlardan sonra, bir çox beynəlxalq eşşəklər yalnız hamı üçün qlobal azadlıq kimi təsvir edilə bilən şeyin arxasına öz ehtiraslı eqolarını qoyanda, bir şey önə çıxmalıdır.
  
  Ağacların o tayında mənzərə açıq sahəyə çevrildi, onu yalnız onlarla kiçik kurqan və düz irəlidə uzanan üç böyük kurqan qırdı. Bundan kənarda, uzaqda yüngül bir dam və onun sağında kəndin başlanğıcını göstərən başqa bir bina gördülər.
  
  Kennedi ara verdi. "Heç bir yerdə ağac yoxdur, uşaqlar."
  
  Ben öz dəftərinə qarışmışdı. "İndi işarə qoymayacaqlar, elə deyilmi?"
  
  "Bir fikrin varmı?" Drake hər hansı bir fəaliyyət əlaməti üçün geniş açıq sahələri seyr etdi.
  
  "Bir vaxtlar burada üç minə qədər kurqan olduğunu oxuduğumu xatırlayıram. Bu gün onlardan bir neçə yüz var. Bunun nə demək olduğunu bilirsinizmi?"
  
  "Onları çox yaxşı qurmayıblar?" Kennedi gülümsədi. Drake, bütün diqqətini əlindəki işə cəmlədiyinə görə rahatladı.
  
  "Qədim dövrlərdə yeraltı fəaliyyət çox olub. Və sonra bu üç "kral" kurqanları. On doqquzuncu əsrdə onlara Skandinaviyanın ən məşhur kral ailələrindən biri olan Yngling Evinin üç əfsanəvi padşahının - Aun, Adil və Egilin adı verilmişdir. Amma..." o, həzz alaraq dayandı, "bu həm də ən qədim mifologiyada və folklorda kurqanların artıq mövcud olduğunu və onların ən qədimlərə - ilkin - üç Padşahın və ya bildiyimiz kimi Tanrıların qədim xərac olduğunu bildirir. onları İndi. Bunlar Freyr, Thor və Odindir".
  
  "Burada təsadüfi giriş var" dedi Kennedi. "Ancaq bütün bu qədim hekayələrdən bibliya hekayələrinə nə qədər istinad etdiyimizi görmüsünüz."
  
  "Bu Saqidir. "Ben onu düzəltdi. "Şeir. Akademik karalamalar. Vacib ola biləcək bir şey - kurqanlara İsveç sözü falla və manqa fallor əlavə edilmiş onlarla istinad var - bunun nə demək olduğuna əmin deyiləm. Və, Kennedi, mən haradasa oxumamışdım ki, Məsihin hekayəsi Zevsin hekayəsinə çox bənzəyir?
  
  Drake başını tərpətdi. "Və Misir tanrısı Horus başqa bir qabaqcıl idi. Hər ikisi guya heç vaxt mövcud olmayan Tanrılar idi." Drake başını düz mənzərənin qarşısında duran üç kral kurqanına doğru işarələdi. "Frey, Thor və Odin, elə deyilmi? Bəs onda kimdir, Blakey? A?"
  
  "Heç bir fikrim yoxdur, dostum."
  
  "Narahat olma, munchkin. Lazım gələrsə, bu kəndlilərdən işgəncə ala bilərik".
  
  Onlar təxribat kimi üç yorğun turist rolunu oynayaraq kurqanların yanından keçdilər. Günəş onların başlarına vururdu və Dreyk Kennedinin gün eynəyini sındırdığını gördü.
  
  Başını tərpətdi. amerikalılar.
  
  Sonra Benin telefonu zəng çaldı. Kennedi başını tərpətdi, artıq ailə təmaslarının tezliyindən boğulmuşdu. Drake sadəcə gülümsədi.
  
  "Karin," Ben sevinclə dedi. "Böyük bacımın vəziyyəti necədir?"
  
  Kennedi Dreykin çiyninə vurdu. "Qrupda aparıcı müğənni?" - o soruşdu.
  
  Drake çiyinlərini çəkdi. "Qızıl ürək, hamısı budur. Şikayət etmədən sizin üçün hər şeyi edərdi. Sizin neçə belə dostunuz və ya həmkarınız var?"
  
  Qamla Uppsalla kəndi mənzərəli və təmiz idi, bir neçə küçə dənizə çıxışı olmayan, hündür damlı binalarla örtülmüşdü, onların yüz illər boyu yaxşı qorunub saxlandığı və əhalisi az idi. Təsadüfi bir kəndli onlara maraqla baxdı.
  
  Drake kilsəyə tərəf getdi. "Yerli vikarlar həmişə kömək edir."
  
  Onlar eyvana yaxınlaşanda kilsə libaslı qoca onları az qala ayaqlarından yıxacaqdı. O, təəccüblə dayandı.
  
  "Salam. Kan jag hjalpa dig?"
  
  "Bundan əmin deyiləm, dostum." Drake ən yaxşı təbəssümünü göstərdi. "Bəs oradakı bu kurqanlardan hansı Odinə aiddir?"
  
  "İngiliscə?" Kahin dünya haqqında yaxşı danışdı, amma başa düşməkdə çətinlik çəkdi. "Vad? Nə? Bir?"
  
  Ben irəli çıxdı və vikarın diqqətini kral kurqanlarına yönəltdi. "Bir?"
  
  "Görürsən." Qoca başını tərpətdi. "Bəli. Hm. Storsta..." O, sözü tapmaqda çətinlik çəkdi. "Böyüklər."
  
  "Ən böyük?" Ben qollarını geniş açıb.
  
  Drake ona gülümsədi, təsirləndi.
  
  "Rəqəmlər." Kennedi üz döndərməyə başladı, lakin Benin son bir sualı var idi.
  
  "Falla?" O, təəccüblə yalnız dodaqları ilə vikaraya baxaraq dedi və şişirdilmiş şəkildə çiyinlərini çəkdi. "Yoxsa manqa düşkünü?"
  
  Bir az vaxt apardı, amma cavab gələndə Drake iliyinə qədər soyudu.
  
  "Tələlər... çoxlu tələlər."
  
  
  DOQQUZ
  
  
  
  GAMLA UPSALLA, İSVEÇ
  
  
  Drake Ben və Kennedinin ardınca kral kurqanlarının ən böyüyünə qədər getdi, bel çantasındakı qayışlarla məşğul oldu ki, o, ərazini rahatlıqla kəşf edə bilsin. Yeganə örtük ən kiçik kurqandan təxminən bir mil arxada idi və bir an orada hərəkət gördüyünü düşündü. Sürətli hərəkət. Lakin əlavə araşdırma başqa heç nə aşkar etmədi.
  
  Odin kurqanının ətəyində dayandılar. Ben nəfəs aldı. "Sonuncu zirvəyə çatan mənim Facebook səhifəmdə bir şey alacaq!" - deyə qışqırdı və tələsik yola düşdü. Dreyk daha sakitcə arxasınca getdi və ondan bir az sürətlə gedən Kennediyə gülümsədi.
  
  O, dərindən getdikcə daha çox həyəcanlanmağa başladı. Onun xoşuna gəlmədi. Onlar ümidsizcə çılpaq idilər. İstənilən sayda güclü tüfəng onları silah gücündə saxlayaraq, sadəcə əmr gözləyirdi. Külək yüksək səslə fit çaldı və qulaqları döydü, etibarsızlıq hissini artırdı.
  
  Otlu təpənin başına qalxmaq təxminən iyirmi dəqiqə çəkdi. Drake ora çatanda Ben artıq otların üstündə oturmuşdu.
  
  "Piknik səbəti haradadır, Krusty?"
  
  "Bunu uşaq arabasında buraxın." Ətrafına baxdı. Yuxarıdan mənzərə heyrətamiz idi: ucsuz-bucaqsız yaşıl yuvarlanan tarlalar, hər yerdə təpələr və çaylar, uzaqlarda isə bənövşəyi dağlar. Onlar Yeni Uppsalla şəhərinin sərhədlərinə qədər uzanan Qamla Uppsalla kəndini görə bildilər.
  
  Kennedi bunu açıq şəkildə ifadə etdi. "Beləliklə, bir müddətdir məni narahat edən bir şeyi deyəcəyəm. Əgər bu Odinin kurqanıdırsa və Dünya Ağacı orada gizlənirsə - bu lənətə gəlmiş kəşf olardı - niyə onu əvvəllər heç kim tapmayıb? Niyə indi axtarmalıyıq?"
  
  "Bu sadədir". Ben itaətsiz qıvrımlarını səliqəyə salırdı. "Əvvəllər heç kim baxmaq fikrində deyildi. Bir ay əvvəl Qalxan kəşf edilənə qədər hamısı tozlu əfsanə idi. mif. Və Nizəni indi demək olar ki, hamılıqla Yggdrasil adlandırılan Dünya Ağacı ilə və sonra Odinin orada qaldığı qısa doqquz günlə birləşdirmək asan deyildi.
  
  Və..." Dreyk səsləndi, "o ağac varsa, onu tapmaq asan olmayacaq. Onlar istəməzdilər ki, hansısa qoca əclaf buna rast gəlsin".
  
  İndi Dreykin mobil telefonu zəng çaldı. Çantasından çantanı çıxaran kimi o, istehzalı ciddiliklə Benə baxdı. "İsa. Özümü sənin kimi hiss etməyə başlayıram".
  
  "Quyu?"
  
  "On nəfərdən ibarət komanda sizin ixtiyarınızdadır. Sadəcə sözü deyin".
  
  Drake təəccübünü uddu. "On nəfər. Bu, böyük komandadır". On nəfərlik SAS komandası prezidenti öz Oval kabinetinə göndərə bilər və çay içmək üçün evə getməzdən əvvəl hələ də Ledi Qaqanın yeni videosunda görünməyə vaxt tapa bilər.
  
  "Böyük paylar, eşidirəm. Vəziyyət hər saat pisləşir".
  
  "Bu doğrudur?"
  
  "Hökumətlər heç vaxt dəyişmir, Dreyk. Yavaş-yavaş başladılar, sonra buldozerlə yolu keçməyə çalışdılar, lakin bitirməyə qorxdular. Əgər bu, təsəllidirsə, bu, hazırda dünyada baş verən ən böyük hadisə deyil".
  
  Wells'in ifadəsi aslanın zebra ilə rəftar etdiyi kimi rəftar etmək üçün hazırlanmışdı və Drake məyus etmədi. "Ne kimi?"
  
  "NASA alimləri yeni supervulkanın mövcudluğunu təsdiqləyiblər. Və..." Uells əslində həyəcanlı görünürdü: "Aktivdir".
  
  "Nə?"
  
  "Bir az aktiv. Bir az.Amma bir düşünün, super vulkan dediyiniz zaman ilk ağlınıza gələn şey...
  
  "...planetin sonu" deyə bitirdi Drake, boğazı qəfil qurudu. Təsadüf idi ki, Dreyk indi bu ifadəni bir neçə gün ərzində iki dəfə eşitmişdi. O, Ben və Kennedinin otları təpikləyərək sahilin ətrafında dövrə vurmasına baxdı və heç vaxt hiss etmədiyi dərin köklü bir qorxu hiss etdi.
  
  "O haradadır?" - deyə soruşdu.
  
  Wells güldü. "Uzaqda deyil, Drake. Qalxanınızı tapdıqları yerdən çox da uzaq deyil. Bu İslandiyadadır".
  
  Dreyk ikinci dəfə dişləmək istəyəndə Ben qışqırdı: "Bir şey tapdım!" hər tərəfə yayıldıqca sadəlövhlüyünü göstərən yüksək səslə.
  
  "Mən getməliyəm". Drake bacardığı qədər sehri vuraraq Benə tərəf qaçdı. Kennedi də ətrafa baxdı, ancaq gördükləri yeganə şey kənd idi.
  
  "Aşağıda saxla, dostum. Sənin nəyin var?"
  
  "Bunlar". Ben diz çökdü və qarmaqarışıq otları sildi və A4 kağızı ölçüsündə bir daş lövhəni ortaya çıxardı. "Onlar təpənin bütün perimetri boyunca, hər bir neçə futdan bir, yuxarıdan təməlin yarısına qədər sıra ilə düzülürlər. Onların sayı yüzlərlə olmalıdır".
  
  Drake daha yaxından baxdı. Daşın səthi havanın təsirindən xeyli zədələnsə də, bitmiş otla qismən qorunub. Onların səthində bəzi işarələr var idi.
  
  "Run yazıları, məncə, onlar adlanır" dedi Ben. "Vikinq simvolları"
  
  "Sən hardan bilirsən?"
  
  O, gülümsədi. "Təyyarədə qalxan işarələrini yoxladım. Onlar eynidir. Sadəcə Google-dan soruşun."
  
  "Uşaq deyir ki, onların yüzlərlə olduğunu" Kennedi çəkərək dik, otlu yamacda yuxarı və aşağı baxdı. "Nə olsun? kömək etmir."
  
  "Uşaq bunun işləyə biləcəyini deyir" dedi Ben. "Axtardığımızla əlaqəli rünləri tapmalıyıq. Bir nizə təmsil edən Rune. Bir ağacı təmsil edən rune. Və rune üçün -"
  
  "Bir" deyə Kennedi tamamladı.
  
  Dreykin bir fikri var idi. "Məhz edirəm ki, görmə xəttindən istifadə edə bilərik. Bunun işlədiyini bilmək üçün hamımız bir-birimizi görməliyik, elə deyilmi?"
  
  "Əsgər məntiqi", - Kennedi güldü. "Ancaq məncə bunu sınamağa dəyər."
  
  Dreyk ondan polisin məntiqini soruşmağa can atırdı, lakin vaxt gedirdi. Digər fraksiyalar irəlilədilər və təəccüblü şəkildə indi də yox idi. Hamısı yaşıl təpənin ətrafında fırlanaraq hər daşın otlarını təmizləməyə başladılar. Əvvəlcə bu nankor bir iş idi. Drake qalxanlara, yaylara, eşşəyə, uzun qayığa, sonra isə nizəyə bənzəyən simvollar yaratdı!
  
  "Biri var". Onun dərin səsi digər ikisinə də çatdı, amma daha irəli yox. O, bel çantası ilə oturdu və Apsallada taksi sürərkən aldıqları ləvazimatları yerə qoydu. Məşəllər, böyük fənər, kibritlər, su, Benə zibil təmizləmək üçün dediyi bir neçə bıçaq. O, geriyə baxdı, mən o qədər də inandırıcı deyiləm, amma onların ehtiyacı hazırda Benin narahatlığından daha aktual idi.
  
  "Ağac". Kennedi daşı qaşıyaraq diz çökdü.
  
  Bir şey tapmaq üçün Ben daha on dəqiqə çəkdi. Durdu, sonra son addımlarını təkrarladı. "Tolkienin Qandalfı Odin üzərində əsaslandırması haqqında dediklərimi xatırlayırsanmı?" Ayağı ilə daşa vurdu. "Yaxşı, bu Qandalfdır. Hətta onun heyəti də var. Hey!"
  
  
  * * *
  
  
  Drake ona diqqətlə baxdı. O, gurultu səsi eşitdi, sanki ağır panjurlar çınqıl səsi ilə açılır.
  
  "Buna qayanın üstünə basmaqla səbəb oldun?" - diqqətlə soruşdu.
  
  "Məncə bəli".
  
  Hamı bir-birinə baxdı, ifadələri həyəcandan narahatlığa, qorxuya çevrildi, sonra bir nəfər kimi irəli addımladılar.
  
  Drake-nin daşı bir az yol verdi. Eyni gurultu səsini eşitdi. Daşın qarşısındakı yer batdı, sonra çökəklik turboşarjlı ilan kimi bəndin ətrafında qaçdı.
  
  Ben qışqırdı: "Burada bir şey var."
  
  Drake və Kennedi batmış torpağı keçərək onun dayandığı yerə getdilər. Çömbələrək yerdəki yarığa baxdı. "Bir növ tunel."
  
  Drake məşəl yellədi. "Bir cüt böyütməyin vaxtı gəldi, insanlar" dedi. "Məni izlə".
  
  
  * * *
  
  
  Onların gözdən uzaqlaşdığı an iki kökündən fərqli qüvvə səfərbər olmağa başladı. Bu vaxta qədər yuxulu Qamla Apsalla qəsəbəsində yatmaqla kifayətlənən almanlar özlərini hazırlayıb Dreykin izi ilə getməyə başladılar.
  
  Digər bir heyət, İsveç Ordusunun elit qoşunlarının kontingenti - Sarskilda Skyddsgrupen və ya SSG - almanları müşahidə etməyə davam etdi və çuxura yenicə enmiş üç mülki şəxsin təklif etdiyi qəribə çətinliyi müzakirə etdi.
  
  Onlar tam sorğu-sual edilməlidir. İstənilən vasitə ilə lazımdır.
  
  Yəni baş verəcək hadisədən sağ çıxsalar.
  
  
  ON
  
  
  
  DÜNYA AĞACLARI ÇÜKÜRÜ, İSVEÇ
  
  
  Drake əyildi. Qaranlıq keçid bir sürünmə sahəsi kimi başlamışdı və indi hündürlüyü altı futdan az idi. Tavanı daşdan və torpaqdan düzəldib, yoldan kəsmək məcburiyyətində qalan böyük otların asılmış ilgəkləri ilə dolu idi.
  
  Bu, cəngəllikdə gəzməyə bənzəyir, Dreyk düşündü. Yalnız yeraltı.
  
  O gördü ki, daha güclü üzümlərdən bəziləri artıq kəsilib. Bir narahatlıq dalğası onun içindən keçdi.
  
  Kökləri o qədər sıx olan əraziyə gəldilər ki, yenidən sürünməyə məcbur oldular. Döyüş çətin və çirkli idi, lakin Drake dirsəkdən əvvəl dirsək, dizini dizdən əvvəl qoydu və digərlərini onun ardınca getməyə çağırdı. Bir anda hətta inandırma da Ben kömək etmədikdə, Drake zorakılığa keçdi.
  
  "Heç olmasa temperatur aşağı düşür" deyə Kennedi mızıldandı. "Biz aşağı düşməliyik."
  
  Drake standart əsgərin cavabından çəkindi, onun baxışları qəfildən məşəlin işığında açılan bir şeyə tutuldu.
  
  "Buna bax".
  
  Divarda oyulmuş rünlər. Drake-ə Odinin qalxanını bəzəyənləri xatırladan qəribə simvollar. Benin boğulmuş səsi koridorda əks-səda verdi.
  
  "Skandinaviya rünləri. Yaxşı bir əlamət."
  
  Drake peşmanlıqla işığını onlardan uzaqlaşdırdı. Kaş ki, onları oxuya bilsələr. SAS, qısaca düşündü, daha çox resursa sahib olacaq. Bəlkə də onları bura gətirməyin vaxtı çatıb.
  
  Daha əlli fut və o, tərdən damlayırdı. O, Kennedinin ağır nəfəs aldığını və onun ən yaxşı şalvar kostyumunu geyindiyini söydüyünü eşitdi. O, ümumiyyətlə, Bendən heç nə eşitməmişdi.
  
  "Yaxşısan, Ben? Saçların kökə qarışıb?"
  
  "Ha, lənət olsun, ha. Davam et, göt."
  
  Drake palçıqda sürünməyə davam etdi. "Məni narahat edən bir şey," o, nəfəsləri arasında nəfəs aldı, "bir çox tələlərin olmasıdır." Misirlilər xəzinələrini qorumaq üçün mükəmməl tələlər qurdular. Norveçlilər niyə olmasın?
  
  "Mən Vikinqin tələ haqqında çox düşündüyünü təsəvvür edə bilmirəm" deyə Kennedi cavab verdi.
  
  "Bilmirəm" deyə Ben cərgədən aşağı qışqırdı. "Ancaq vikinqlərin də böyük mütəfəkkirləri var idi, bilirsiniz. Eynilə yunanlar və romalılar kimi. Onların hamısı barbar deyildi".
  
  Bir neçə dönmə və keçid genişlənməyə başladı. Daha on fut və onların üstündəki dam yoxa çıxdı. Bu anda onlar uzanıb fasilə verdilər. Dreykin məşəli qarşıdakı keçidi işıqlandırdı. Onu Kennedi və Benə göstərəndə güldü.
  
  "Lənət olsun, siz ikiniz qəbirdən təzə qayıtmısınız!"
  
  "Və məncə, sən bu axmaqlığa öyrəşmisən?" Kennedi əlini yellədi. "SAS olmaq və bütün bunlar?"
  
  SAS deyil, Dreyk zəhərlənmiş sözləri silkələyə bilmədi. "Əvvəllər idilər." Dedi və indi daha sürətlə irəli getdi.
  
  Daha bir kəskin dönüş və Drake onun üzündə meh hiss etdi. Başgicəllənmə hissi onu qəfil ildırım çaxması kimi vurdu və bir saniyə keçdi ki, o, altındakı mağaralı qayalıq olan bir qaya üzərində dayandığını başa düşdü.
  
  Gözləri inanılmaz mənzərə ilə qarşılaşdı.
  
  O, elə qəfil dayandı ki, Kennedi və Ben ona çırpıldı. Sonra onlar da bu mənzərəni gördülər.
  
  "OMFG." Ben "Yuxu Divarı" mahnısının başlığını diktə etdi.
  
  Dünya ağacı bütün əzəməti ilə onların qarşısında dayanmışdı. Heç vaxt yerin üstündə olmayıb. Ağac alt-üst idi, güclü kökləri üstlərindəki yerin dağına uzanırdı, yaşa və ətrafdakı qaya birləşmələrinə möhkəm bağlandı, budaqları qızılı qəhvəyi, yarpaqları çoxillik yaşıl, gövdəsi yüz fut dərinliyə uzanırdı. nəhəng bir çuxurdan.
  
  Onların yolu qaya divarlarına oyulmuş dar bir pilləkənə çevrilirdi.
  
  "Tələlər" Ben nəfəs aldı. "Tələləri unutma."
  
  "Tələlərin cəhənnəmi olsun" deyə Kennedi Dreykin çox düşündüyünü dilə gətirdi. "İşıq haradan gəlir?"
  
  Ben ətrafa baxdı. "Bu narıncıdır."
  
  "Glow çubuqlar" dedi Drake. "Məsih. Bu yer hazırlanıb".
  
  Onun SAS günlərində belə bir sahə hazırlamaq üçün adam göndərdilər; Təhdidi qiymətləndirmək və bazaya qayıtmazdan əvvəl onu zərərsizləşdirmək və ya kataloqlaşdırmaq üçün komanda.
  
  "Bizim çox vaxtımız yoxdur" dedi. Kennediyə inamı təzəcə artmışdı. "Gəlin".
  
  Onlar köhnəlmiş və dağılmış pilləkənlərlə, qəfil düşmə həmişə sağa doğru getdilər. On fut aşağı düşdü və pilləkənlər kəskin şəkildə əyilməyə başladı. Üç metrlik boşluq açılanda Drake dayandı. Möhtəşəm bir şey yox idi, lakin ona fasilə vermək üçün kifayət qədərdir - aşağıdakı boşluq daha da aydınlaşdı.
  
  "Cap".
  
  Atladı. Daş pilləkən təqribən üç fut enində idi, hərəkət etmək asan idi və hər hansı bir səhv addım ölüm demək olarsa, dəhşətli idi.
  
  O, doğru yerə endi və dərhal geri çevrildi, Benin göz yaşlarının astanasında olacağını hiss etdi. "Narahat olmayın," o, Kennediyə məhəl qoymadı və diqqətini dostuna yönəltdi. "Mənə inan, Ben. Ben. Mən səni tutacağam."
  
  O, Benin gözlərində inamı gördü. Mütləq, uşaq etibarı. Yenidən qazanmağın vaxtı gəldi və Ben sıçrayıb səndələyəndə Dreyk əlini dirsəyində dəstəklədi.
  
  Drake göz qırpdı. "Asan, hə?"
  
  Kennedi atladı. Drake fərq etməmiş kimi davranaraq diqqətlə baxdı. Heç bir problem olmadan yerə endi, narahatlığını görüb qaşlarını çatdı.
  
  "Bu üç futdur, Dreyk. Böyük Kanyon deyil."
  
  Drake Benə göz vurdu. "Hazırsan, dostum?"
  
  Daha iyirmi fut və pilləkənlərin növbəti açılışı bu dəfə daha geniş, otuz fut idi və Dreyk bu yolda gedərkən yırğalanan qalın taxta taxta ilə bağlanmışdı. Kennedi onun ardınca getdi, sonra Dreyk yuxarı baxmağa, aşağıya yox, qabağa baxmağa, ayaqlarını yox, təyinatı öyrənməyə məcbur edən yazıq Ben. Gənc adam möhkəm yerə çatanda titrəyirdi və Drake qısa bir ara verməyə çağırdı.
  
  Onlar dayananda Dreyk Dünya Ağacının burada o qədər geniş yayıldığını gördü ki, onun qalın budaqları az qala pilləkənlərə toxundu. Ben ehtiramla onun toxunuşu altında titrəyən əzasını sığallamaq üçün uzandı.
  
  "Bu... bu, böyükdür" deyə nəfəs aldı.
  
  Kennedi bu vaxtdan saçlarını tərtib etmək üçün istifadə etdi və yuxarıdakı girişə baxdı. "İndiyə qədər hər şey aydındır" dedi. "Deməliyəm ki, indiyə qədər buranı hazırlayan almanlar deyildi. Onu qarət edib, odlu silahlarla yandırıb məhv edərdilər".
  
  Daha bir neçə fasilə və onlar əlli fut aşağı düşdülər, demək olar ki, yarı yolda. Drake nəhayət, qədim vikinqlərin misirlilərlə bərabər olmadığını düşünməyə icazə verdi və o, əslində çətənə, ip və piqmentdən ibarət mükəmməl bir hissə olan daş pilləkənlərə qalxarkən edə biləcəkləri ən yaxşı şey boşluqlar idi. Düşdü, sonsuz yıxılmağı gördü və özünü barmaqlarının ucundan tutdu.
  
  Kennedi onu yuxarı qaldırdı. "Küləkdə yellənən eşşək, SAS oğlanı?"
  
  O, yenidən möhkəm yerə süründü və əzilmiş barmaqlarını uzatdı. "Çox sağ ol".
  
  Onlar daha ehtiyatla hərəkət etdilər, indi yolun yarısından çoxdu. Onların sağındakı boş yerdən kənarda, külək və günəş işığının toxunmadığı nəhəng bir ağac əbədi olaraq dayandı, keçmiş zamanların unudulmuş möcüzəsi.
  
  Onlar getdikcə daha çox Vikinq simvollarını ötürdülər. Ben qəribə təxmin etdi. "Bu, orijinal qraffiti divarına bənzəyir" dedi. "İnsanlar sadəcə adlarını kəsib mesajlar buraxırdılar-"John burada idi!" sözünün ilkin versiyaları.
  
  "Bəlkə də mağaranın yaradıcılarıdır" dedi Kennedi.
  
  Drake soyuq daş divardan yapışaraq daha bir addım atmağa çalışdı və mağarada dərin, gurultulu uğultu əks-sədalandı. Yuxarıdan dağıntı çayı düşdü.
  
  "Qaç!" - Drake qışqırdı. "İndi!"
  
  Onlar digər tələlərə məhəl qoymadan pilləkənlərlə aşağı düşdülər. Nəhəng bir daş güclü bir şaqqıltı ilə yuxarıdan düşdü, yerə çırpılarkən köhnə qayaları qırdı. Dreyk Benin bədənini öz bədəni ilə örtmüşdü ki, daş onların dayandıqları pilləkənləri aşaraq onunla birlikdə təxminən iyirmi fut qiymətli addımlar atdı.
  
  Kennedi çiynindəki daş qırıntılarını sildi və quru təbəssümlə Dreykə baxdı. "Çox sağ ol".
  
  "Hey, mən bilirdim ki, SAS oğlanının götünü xilas edən qadın sadə bir daşdan üstün ola bilər. "
  
  "Gülməlidir, adam. Çox gülməli."
  
  Amma hələ bitməmişdi. Kəskin zəng səsi eşidildi və nazik, lakin güclü sim Ben və Kennedini ayıran pilləkəndə qopdu.
  
  "Fuuuck!" Kennedi qışqırdı. İp parçası elə güclə çıxdı ki, onun topuqunu bədəninin qalan hissəsindən asanlıqla ayıra bildi.
  
  Başqa bir klik iki addım aşağı. Drake yerində rəqs etdi. "Lanet olsun!"
  
  Yuxarıdan gələn növbəti uğultu daşın növbəti yıxılması demək idi.
  
  "Bu, təkrarlanan tələdir" dedi Ben onlara. "Eyni şey təkrar-təkrar təkrarlanır. Bu hissəyə çatmalıyıq".
  
  Drake hansı addımların çaşdırıcı, hansının olmadığını ayırd edə bilmədi, ona görə də şansa və sürətə güvəndi. Mümkün qədər havada qalmağa çalışaraq, təxminən otuz pilləkən aşağı qaçdılar. Pilləkənlərin divarları qədim cığırdan keçərək qayalıq mağaranın dərinliyinə gedəndə uçurdu.
  
  Dibinə düşən dağıntıların səsi getdikcə artmağa başladı.
  
  Onların uçuşu sərt ipin çatlaması ilə müşayiət olundu.
  
  Drake başqa bir yalançı pilləkənə qalxdı, lakin onun sürəti onu qısa boşluqdan keçirdi. Kennedi tam uçan ceyran kimi zərif onun üstündən hoppandı, lakin Ben onun arxasınca düşdü, indi uçuruma doğru sürüşdü.
  
  "Ayaqlar!" Drake qışqırdı, sonra boşluğa arxaya yıxıldı və yerə çevrildi. Kennedi ayaqlarını geri çəkərkən, rahatlama beynindəki gərginliyi yuyub apardı. O, Benin bədəninə dəydiyini və sonra sinəsinə yıxıldığını hiss etdi. Drake oğlanın sürətini əlləri ilə istiqamətləndirdi, sonra əlavə olaraq onu möhkəm yerə itələdi.
  
  O, bir xırıltı ilə tez oturdu.
  
  "Davam et!"
  
  Hava daş parçaları ilə doldu. Onlardan biri Kennedinin başından sıçrayaraq, kəsik və qan bulaqını buraxdı. Daha bir Dreykin topuq nahiyəsindən vurdu. Əzab onu dişlərini sıxmağa vadar etdi və daha sürətli qaçmağa sövq etdi.
  
  Güllələr başlarının üstündəki divarı deşdi. Drake çöməldi və qısaca girişə nəzər saldı.
  
  Orada tanış bir qüvvənin toplaşdığını gördüm. almanlar.
  
  İndi onlar ehtiyatsızlıqdan kənarda tam sürətlə qaçırdılar. Arxaya tullanmaq üçün Drake qiymətli saniyələr çəkdi. Başqa bir yaylım gülləsi başının yanındakı qayanı deşərkən, o, irəli atıldı, pilləkənlərdən sıçradı, tam dövrə vurdu, əllərini bir-birinə bağladı və bir unsiya da sürətini itirmədən tam hündürlüyünə qədər ayağa qalxdı.
  
  Ah, köhnə gözəl günlər qayıtdı.
  
  Daha çox güllə. Sonra digərləri onun qarşısında yıxıldılar. Qaçarkən sadəcə mağaranın dibinə gəlib çatdıqlarını anlayana qədər dəhşət ürəyində bir deşik açdı və hazırlıqsız olaraq düz yerə çırpıldı.
  
  Drake yavaşladı. Mağaranın dibi qalın bir daş, toz və ağac qalıqları idi. Onlar ayağa qalxanda Kennedi və Ben gözə çarpan bir mənzərə idi. Onlar nəinki kirlə örtülüdürlər, həm də artıq toz və yarpaq qəlibləri ilə örtülüdürlər.
  
  "Ah, mənim etibarlı kameram üçün" dedi. "İllərin şantajı qarşımdadır."
  
  Drake parıltı çubuğunu götürdü və silahlı adamlardan qaçan mağaranın döngəsini qucaqladı. Ağacın xarici sərhədlərinə çatmaq beş dəqiqə çəkdi. Onlar daim onun valehedici sükunətinin kölgəsində idilər.
  
  Drake Benin çiyninə vurdu. "Hər hansı cümə gecəsi seshdən yaxşıdır, hə, dostum?"
  
  Kennedi gənc oğlana yeni gözlərlə baxdı. "Pərəstişkarlarınız varmı? Qrupunuzun pərəstişkarları varmı? Tezliklə bu söhbətimiz olacaq, qardaş. Buna güvənin".
  
  "Cəmi iki..." Ben son döngənin bir hissəsini döndərərkən kəkələməyə başladı və sonra şokdan susdu.
  
  Hamısı dayandı.
  
  Onların qarşısında qədim heyrət yuxuları peyda olub, onları dilsiz qoyub, praktiki olaraq təxminən yarım dəqiqə ərzində beyinlərini söndürüb.
  
  "İndi bu... bu..."
  
  "Heyrətləndirici," Drake nəfəs aldı.
  
  Təsəvvür etdikləri ən böyük Vikinq uzun qayıqlarından ibarət bir sıra arxaik tıxacın ortasında ilişib qalmış kimi uçdan uca dayanaraq tək sıra şəklində onlardan uzaqlaşdı. Yanları gümüş və qızılla, yelkənləri ipək və qiymətli daşlarla bəzədilib.
  
  "Uzun qayıqlar" dedi Kennedi axmaqcasına.
  
  "Uzun məsafəli gəmilər." Ben hələ də onu düzəltmək üçün kifayət qədər mənada idi. "Lənət olsun, bu şeylər öz dövrlərinin ən böyük xəzinələri hesab olunurdu. Bu olmalıdır... nə? Burada iyirmi nəfər var?"
  
  "Çox gözəl" dedi Drake. "Ancaq bu bizim üçün gəldiyimiz Nizədir. Hər hansı bir fikir?"
  
  Ben indi Dünya ağacına baxırdı. "Aman Allahım, uşaqlar. Təsəvvür edirsiniz? Biri o ağacdan asılmışdı. Lanet biri."
  
  "Deməli, indi Tanrılara inanırsınız, hmm? Azarkeş?" Kennedi tərəfini bir az arsızcasına Benə tərəf tutdu və onun qızarmasına səbəb oldu.
  
  Dreyk uzun gəminin quyruğunun bütün uzunluğu boyunca uzanan dar bir çardağa qalxdı. Daş güclü görünürdü. Taxta kənarından tutub əyildi. "Bu şeylər qənimətlə doludur. Əminliklə demək olar ki, bu günə qədər burada heç kim olmayıb".
  
  O, yenidən gəmilərin xəttini öyrəndi. Ağlasığmaz sərvətin nümayişi, amma əsl xəzinə harada idi? Sonda? Göy qurşağının sonu? Mağaranın divarları qədim rəsmlərlə bəzədilib. O, Dünya Ağacında asılmış Odinin şəklini və onun qarşısında diz çökmüş bir qadını gördü.
  
  "Bu nə danışır?" O, Beni ona tərəf işarələdi. "Buyurun, tez olun. O hiyləgər alçaqlar kolbasa sosiskalarını orda boğazına soxmazlar. Hərəkət edək".
  
  O, yalvaran qadın fiqurunun altındakı kobud mətnə işarə etdi. Ben başını tərpətdi. "Ancaq texnologiya bir yol tapacaq. "O, etibarlı I-telefonuna klik etdi, xoşbəxtlikdən burada heç bir siqnal olmadığı ortaya çıxdı.
  
  Dreyk Kennedini işə salmaq üçün bir an çəkdi. "Mənim yeganə fikrim bu uzun qayıqları izləməkdir" dedi. "Sənə uyğundur?"
  
  "Futbol komandasının bir azarkeşinin dediyi kimi, mən oyundayam, uşaqlar. Yol göstər".
  
  O, bu super tunelin dalana dirənsə, onların tələyə düşəcəklərini bilərək irəlilədi. Almanlar öz uğurlarına arxayın olmaqdansa, quyruğundan möhkəm yapışacaqdılar. Dreyk qayaya oyulmuş çıxıntıya diqqət yetirərək fikri hissələrə ayırdı. Zaman-zaman başqa bir parıltı çubuğuna rast gəlirdilər. Dreyk onları gizlətdi və ya onları qarşıdakı döyüşə hazırlaşarkən daha qaranlıq bir mühit yaratmaq üçün hərəkət etdirdi. O, davamlı olaraq uzun gəmilərin arasında axtarış apardı və nəhayət, onların arasında dolanan dar bir cığır gördü.
  
  Plan b.
  
  İki, dörd, sonra on uzun gəmi keçdi. Dar yolda danışıqlar apardığı səydən Drakein ayaqları ağrımağa başladı.
  
  Düşən daş daşının zəif səsi, sonra isə daha güclü qışqırıq nəhəng mağarada əks-səda verdi, bunun mənası aydın idi. Onlar heç bir səs çıxarmadan öz tapşırığına daha da meyl etdilər.
  
  Drake nəhayət sıranın sonuna gəldi. O, hər biri toxunulmamış və qənimətlə dolu iyirmi üç gəmi saydı. Onlar tunelin arxasına yaxınlaşdıqca qaranlıq daha da dərinləşməyə başladı.
  
  Kennedi qeyd etdi: "Mən onların heç bu qədər uzağa getmədiyini düşünmürəm".
  
  Drake böyük bir fənər axtarırdı. "Risklidir" dedi. "Ancaq bilməliyik."
  
  Onu yandırdı və şüanı o yan-bu yana apardı. Keçid irəlidə sadə bir tağ yoluna çevrilənə qədər kəskin şəkildə daraldı.
  
  Tağın arxasında isə tək pilləkən var idi.
  
  Ben birdən qışqırıq səsini boğdu, sonra teatral pıçıltı ilə dedi: "Onlar zirvədədirlər!"
  
  Drake hərəkətə keçdi. "Biz bölünmüşük" dedi. "Pilləkənlərə gedəcəm. Siz ikiniz ora gəmilərə enin və gəldiyimiz yolla geri dönün".
  
  Kennedi etiraz etməyə başladı, lakin Drake başını buladı. "Yox. Et bunu. Benin müdafiəyə ehtiyacı var, mən yox. Bizə isə Nizə lazımdır".
  
  "Bəs biz gəmilərin sonuna nə vaxt çatacağıq?"
  
  "O vaxta qədər qayıdacağam."
  
  Drake daha bir söz demədən geri sıçradı, çıxıntıdan tullandı və kor pilləkənə tərəf getdi. O, bir dəfə arxasına baxdı və çıxıntı boyunca kölgələrin yaxınlaşdığını gördü. Ben Kennedinin ardınca dağıntılarla səpələnmiş yamacla sonuncu Vikinq gəmisinin bazasına qədər getdi. Dreyk ümid duasını oxudu və pilləkənləri bacardıqca tez iki addım ataraq yuxarı qaçdı.
  
  Buyurun, baldırları ağrıyana, ciyərləri yanana qədər dırmaşdı. Lakin sonra o, geniş getdi. Onların arxasında qəzəbli bir cərəyanla geniş bir axın axırdı və daha da az qala arxaik manqal kimi kobud yonulmuş daşdan bir qurbangah yüksəldi.
  
  Lakin Dreykin diqqətini qurbangahın arxasındakı divara həkk olunmuş nəhəng bir simvol cəlb etdi. Bir-birini üst-üstə düşən üç üçbucaq. Oymağın içindəki bəzi mineral süni işığı tutdu və qara paltarda parıldadı.
  
  Boşa sərf etməyə vaxt yoxdur. Buzlu su budlarına qədər qalxarkən nəfəsini tutaraq dərəni keçdi. O, qurbangaha yaxınlaşanda onun səthində uzanan bir əşya gördü. Təəccüblü və ya təsir edici olmayan qısa, sivri bir artefakt. Əslində dünyəvi...
  
  ... Odinin nizəsi.
  
  Tanrı tərəfini deşmiş obyekt.
  
  Onun içindən həyəcan və qabaqcadan xəbər dalğası keçdi. Bu, hər şeyi reallaşdıran hadisə idi. İndiyə qədər çoxlu təxminlər olub, sadəcə ağıllı fərziyyələr. Lakin o andan sonra bu, qorxulu dərəcədə real idi.
  
  Dəhşətli dərəcədə real. Onlar dünyanın sonuna qədər geri sayımın qarşısında dayandılar.
  
  
  ON BİR
  
  
  
  DÜNYA AĞACLARI ÇÜKÜRÜ, İSVEÇ
  
  
  Drake mərasimdə dayanmadı. O, Nizəni tutdu və gəldiyi yolla geri döndü. Buzlu axın vasitəsilə, dağılan pilləkənlərlə aşağı. O, fənəri yarıya qədər söndürdü və zifiri qaranlığa büründükdən sonra sürətini azaltdı.
  
  Aşağıdakı girişi zəif işıq şüaları işıqlandırırdı.
  
  O, yeriməyə davam etdi. Hələ bitməmişdi. O, çoxdan öyrənmişdi ki, çox vaxt döyüşdə çox düşünən bir adam heç vaxt evə qayıtmır.
  
  O, son pillədə dayandı, sonra keçidin daha dərin qaranlığına süründü. Almanlar artıq yaxın idi, demək olar ki, çıxıntının sonunda idi, lakin belə bir məsafədə fənərləri onu yalnız başqa bir kölgə kimi ayırd edə bilərdi. O, keçidin üstündən tullandı, divara sıxıldı və Vikinq gəmilərinin bazasına aparan yamaca doğru getdi.
  
  Kişi səsi qışqırdı: "Buna bax! Gözlərinizi yumun, Stevie Wonder!" Səs onu təəccübləndirdi, Amerikanın cənubunun dərin ləhcəsi var idi.
  
  Lənət olsun.Qartal gözlü əclaf onu - ya da heç olmasa hərəkət edən kölgəni - bu qaranlıqda mümkün hesab etmədiyi bir şeyi gördü. Daha sürətli qaçdı. Atışma səsi onun indicə olduğu yerin yanındakı daşa dəydi.
  
  Qaranlıq bir fiqur çarxın üstünə əyildi - yəqin ki, amerikalı. "Orada gəmilərin arasında bir cığır var. Mən onları tənbəl boğazlarınızdan aşağı salmazdan əvvəl siklərinizi tərpətin."
  
  pislik. Yankilər gizli yolu gördülər.
  
  Sərt, təkəbbürlü, təkəbbürlü. Almanlardan biri dedi: "Səni sikdirin, Milo" və sonra onu kobud şəkildə yamacdan aşağı sürükləyəndə qışqırdı.
  
  Drake şanslı ulduzlarına təşəkkür etdi. Bir saniyədən sonra səs tellərini parçalayan və başqalarının arxasınca düşməzdən əvvəl səs telləri ilə boynunu sındıran adamın üzərinə düşdü.
  
  Drake alman tapançasını - Heckler və Koch MG4-ü götürdü və bir neçə atəş açdı. Bir kişinin başı partladı.
  
  Hə, o düşündü. Hələ də tapança ilə kameradan daha yaxşı vurur.
  
  "Kanadalılar!" ardınca eyni vaxtda silsilə səslər gəlir.
  
  Drake qəzəbli pıçıltıya gülümsədi. Qoy belə düşünsünlər.
  
  Daha əylənməyib, cəsarət etdiyi kimi cığırla qaçdı. Ben və Kennedi irəlidə idilər və onun müdafiəsinə ehtiyacları vardı. Onları diri-diri buradan çıxaracağına söz verdi və onları ruhdan salmayacaq.
  
  Onun arxasında almanlar ehtiyatla yamacdan enirdilər. Onları məşğul saxlamaq üçün bir neçə atəş etdi və gəmiləri saymağa başladı.
  
  Dörd, altı, on bir.
  
  Cığır təhlükəli oldu, amma nəhayət, düzəldi. Bir anda o, o qədər incəldi ki, on beş daşın üzərində olan hər kəs, yəqin ki, kündələr arasında sıxışaraq qabırğasını sındırardı, lakin on altıncı gəmini sayanda yenidən genişləndi.
  
  Onun üstündə qədim, qorxulu, köhnə qabıq və kif iyi verən gəmilər ucalırdı. Ani bir hərəkət onun diqqətini çəkdi və o, sol tərəfinə baxdı ki, insanların çoxunun çətinliklə yeriyə bildiyi dar çarxla geri qaçan o yeni başlayan Milo ola bilərdi. Dreykin atəş açmağa belə vaxtı yox idi - amerikalı çox sürətlə hərəkət edirdi.
  
  Lənət olsun! O niyə bu qədər yaxşı olmalı idi? Dreykin özündən başqa tanıdığı yeganə insan belə bir uğura nail ola biləcək Alicia Miles idi.
  
  Mən burada özümü qarşıdan gələn qladiator yarışının ortasında tapdım...
  
  O, irəli atıldı, indi gəmilərin yanından keçdi, sürətindən istifadə edərək addım-addım atladı, təsadüfi kurqanlardan dərin yarıqlara qədər demək olar ki, sərbəst qaçdı və qum divarlarından bucaq altında tullandı. Atlamalar arasında sürət qazanmaq üçün gəmilərin çevik taxtalarından istifadə etməklə belə.
  
  "Gözləmək!"
  
  İrəlidən hardansa cisimsiz bir səs gəldi. O, Kennedinin bulanıq fiqurunu görəndə dayandı, amerikan twangını eşidəndə rahatladı. "Məni izləyin" deyə qışqırdı, Milonun onu koridorun sonuna qədər döyməsinə icazə verə bilməyəcəyini bilərdi. Onları saatlarla sıxmaq olar.
  
  O, son gəmini inanılmaz sürətlə ötüb keçdi, Ben və Kennedi onun arxasına düşdü, necə ki, Milo çıxıntıdan atılıb eyni gəminin qabağını kəsdi. Dreyk onun belindən tutaraq döş sümüyünün möhkəm yerə enməsinə əmin oldu.
  
  O, Kennediyə silah atmaqla bir saniyə keçirdi.
  
  Silah hələ də uçuşda olarkən, Milo qayçıya dəydi və özünü sərbəst buraxdı, əllərinin üstünə fırladı və qəfil ona baxdı.
  
  O, hönkürdü: "Mett Drake, o biri. Bunu səbirsizliklə gözləyirdim, dostum."
  
  O, yumruqlar və dirsəklər atdı. Dreyk qollarına bir neçə zərbə endirdi, geri çəkilərkən ürpədi. Bu adam onu tanıyırdı, amma o cəhənnəm kim idi? Köhnə simasız düşmən? SAS-ın qaranlıq keçmişindən bir kölgə xəyalı? Milo yaxın idi və orada qalmaqdan xoşbəxt idi. Periferik görmə qabiliyyətindən Drake amerikalının kəmərindəki bıçağı gördü, sadəcə diqqətinin yayınmasını gözlədi.
  
  O, öz ayağına vəhşicəsinə təpik aldı.
  
  Onun arxasında irəliləyən alman qoşunlarının ilk yöndəmsiz hərəkətlərini eşidirdi. Onlar cəmi bir neçə gəmi uzaqda idilər.
  
  Ben və Kennedi heyrətlə baxırdılar. Kennedi silahını qaldırdı.
  
  Dreyk bir tərəfə saxtakarlıq etdi, sonra digər tərəfi çevirdi və Milonun ayağına vəhşicəsinə zərbə endirməsindən yayındı. Kennedi atəş açaraq Milonun ayağından bir neçə santimetr yuxarı qalxdı.
  
  Drake gülümsədi və iti oxşayaraq uzaqlaşdı. "Qal" dedi istehza ilə. "Yaxşı oğlandır."
  
  Kennedi daha bir xəbərdarlıq atəşi açıb. Drake dönüb onların yanından qaçdı, Benin qolundan tutdu və gənc oğlan avtomatik olaraq çökən pilləkənlərə tərəf dönərkən dartıldı.
  
  "Yox!" - Drake qışqırdı. "Bizi bir-bir çıxaracaqlar"
  
  Ben heyrətlənmiş görünürdü. "Başqa harada?"
  
  Drake tərksilah çiyinlərini çəkdi. "Nə fikirləşdin?"
  
  O, düz Dünya Ağacına tərəf getdi.
  
  
  ON İKİ
  
  
  
  DÜNYA AĞACI, İSVEÇ
  
  
  Və qalxdılar. Drake dünya ağacının o qədər köhnə və güclü olduğuna inanırdı ki, onun budaqları çoxlu və güclü olmalıdır. Siz sözün əsl mənasında başıaşağı olan bir ağaca dırmaşdığınızı qəbul etdikdən sonra fizikanın heç bir əhəmiyyəti yox idi.
  
  "Yenə oğlan olmaq kimi" deyə Dreyk Beni ruhlandırdı və onu çaxnaşma yaratmadan daha tez çağırdı. "Sənin üçün problem olmamalıdır, Blakey. Yaxşısan, Kennedi?
  
  Nyu Yorklu silahı onun altında tutaraq sonuncu qalxdı. Xoşbəxtlikdən, Dünya Ağacının budaqlarının və yarpaqlarının geniş simmetriyası onların tərəqqisini gizlətdi.
  
  "Mən öz vaxtımda bir neçə budaqlara dırmaşdım" dedi o, ürəkaçan şəkildə.
  
  Ben güldü. Yaxşı əlamət. Drake səssizcə Kennediyə təşəkkür etdi və orada olduğunu daha da yaxşı hiss etməyə başladı.
  
  Lənət olsun, deyə düşündü. Az qala əlavə etdi: bu missiyada.Bir həftədən az müddətdə köhnə ləhcəyə qayıdacağıq.
  
  Drake budaqdan budağa dırmaşdı, daha yüksək və daha yüksək, oturaraq və ya ayaqda bir budağa minib eyni zamanda digərinə uzandı. Tərəqqi sürətli idi, bu da onların yuxarı bədən gücünün gözlənildiyindən daha uzun sürməsi deməkdir. Bununla belə, təxminən yarı yolda Dreyk Benin zəiflədiyini gördü.
  
  "Tweenie yorulur?" - deyə soruşdu və səylərin dərhal ikiqat artdığını gördü. Zaman-zaman Kennedi budaqların arasından güllə atırdı. İki dəfə yanlarında yüksələn bir daş pilləkən görməyə müvəffəq oldular, lakin onları təqib edənlərdən əsər-əlamət görmədilər.
  
  Səslər onlara səslənir. "İngilis Mett Drakedir." Keçmiş SAS əsgəri bir dəfə güclü alman ləhcəsi ilə təhrif edilmiş bir səs eşitdi, onun altıncı hissi ona dediyi kimi, ağ paltarlı bir adama aid olmalıdır. Daha əvvəl iki dəfə gördüyü adam oğurlanmış əşyaları qəbul edir.
  
  Başqa bir dəfə eşitdi ki, "SRT aradan qaldırılır." Cəlbedici səs Milo idi, onun keçmişini ortaya qoyur, hətta SAS daxilində gizli saxladıqları birliyi ortaya qoyur. Bütün müqəddəslərin adına bu adam kim idi?
  
  Atışlar ağır budaqları parçaladı. Drake içərisində hərəkət edən xəzinələri olan kürək çantasını tənzimləmək üçün dayandı, sonra hədəf aldığı geniş budağı gördü. Demək olar ki, pilləkənlərdə əvvəllər dincəldikləri yerə çatan biri.
  
  "Orada" o, Benə işarə etdi. "Budağa min və sürətlə hərəkət et!"
  
  Təxminən iki dəqiqə çılpaq qalacaqdılar. Mənfi sürpriz və reaksiya müddəti, hələ də həddindən artıq təhlükə bir dəqiqədən çox qalmışdır.
  
  Sığınacaqdan ilk çıxan Ben oldu, bir saniyə sonra Dreyk və Kennedi, hamısı əlləri üstə atılıb pilləkənlərə doğru budaq boyunca çömbəldilər. Onlar aşkar edildikdə, Kennedi ən azı bir bədbəxt məzar basqınçısına qurğuşun ataraq, onlara qiymətli saniyələr aldı.
  
  İndi gördülər ki, Milo doğrudan da pilləkənləri qaçmaq üçün əmr göndərib. Beş kişi. Və komanda sürətli idi. Onlar Bendən əvvəl budağın sonuna çatacaqlar!
  
  pislik! Onların şansı yox idi.
  
  Ben də bunu görüb titrədi. Dreyk qulağına qışqırdı: "Heç vaxt təslim olma! Heç vaxt!"
  
  Kennedi tətiyi yenidən çəkdi. İki kişi yıxıldı: biri çuxura uçdu, digəri onun böyründən tutub qışqırdı. O, yenidən sıxdı və sonra Drake jurnalın tükəndiyini eşitdi.
  
  İki alman qaldı, lakin indi silahlarını hazır vəziyyətdə tutaraq onların qarşısında dayanmışdı. Drake sərt bir üz etdi. Yarışda məğlub oldular.
  
  "Onları vur!" Milonun səsi əks-səda verdi. "Biz buradakı qırıntılara baxacağıq."
  
  "Nein!" Güclü alman ləhcəsi yenidən başladı. "Der Spear! "Der Spear!"
  
  Tapançaların lülələri tərpənmədi. Almanlardan biri ələ saldı: "Sürün, balaca göyərçinlər. Bura gəl."
  
  Ben yavaş-yavaş hərəkət etdi. Drake çiyinlərinin titrədiyini gördü. "Mənə güvən," o, dostunun qulağına pıçıldadı və bütün əzələlərini sıxdı. Ben budağın sonuna çatan kimi tullanırdı, onun yeganə oyunu hücum etmək və bacarıq dəstindən istifadə etmək idi.
  
  "Bıçaq hələ də məndədir" deyə Kennedi mızıldandı.
  
  Drake başını tərpətdi.
  
  Ben filialın sonuna çatdı. Almanlar sakitcə gözləyirdilər.
  
  Drake qalxmağa başladı.
  
  Sonra dumanda olan kimi almanlar torpedo vurmuş kimi yan tərəfə uçdular. Onların cırılmış və qanlı bədənləri divardan itələdi və islanmış halda araba kimi çuxura yuvarlandı.
  
  Pilləkənlərin əyri olduğu budağın bir neçə metr hündürlüyündə ağır silahları olan böyük bir qrup kişi dayanmışdı. Onlardan birinin əlində hələ tüstüsü olmayan AK-5 avtomatı var idi.
  
  "İsveçli" Dreyk silahı İsveç ordusunun ümumi istifadə etdiyi silah kimi tanıdı.
  
  Daha yüksək səslə, "lənətə gəlmiş zamanlama" dedi.
  
  
  ON ÜÇ
  
  
  
  HƏRBİ BAZA, İSVEÇ
  
  
  Onların tapdıqları otaq - stolu və buzla örtülmüş pəncərəsi olan on ikiyə on iki spartalı otaq - Dreyki bir neçə il əvvələ apardı.
  
  "Rahatlayın" o, Benin ağ oynaqlarına toxundu. "Bu yer standart hərbi bunkerdir. Mən daha pis otel otaqları görmüşəm, dostum, inan mənə".
  
  "Mən daha pis mənzillərdə olmuşam." Kennedi rahat görünürdü, bir polis məmurunu işə öyrədir.
  
  "Başqa oğlanın sümükləri?" Drake qaşını qaldırdı.
  
  "Əlbəttə. Niyə?"
  
  "Oh, heç nə." Drake barmaqlarında ona qədər saydı, sonra ayaq barmaqları ilə işə başlamaq istəyirmiş kimi aşağı baxdı.
  
  Ben zəif gülümsəməyə məcbur etdi.
  
  "Bax, Ben, etiraf edirəm ki, əvvəlcə asan olmadı, amma siz o isveçli oğlanın necə zəng etdiyini gördünüz. Biz yaxşıyıq. Hər halda, bir az söhbət etməliyik. Biz tükənmişik".
  
  Qapı açıldı və onların sahibi, sarışın saçlı və hətta Şrekin ağarmasına səbəb olacaq dırnaq kimi sərt baxışlı, yaxşı qurulmuş isveçli, beton döşəmənin üstündə yelləndi. Onlar ələ keçirildikdən və Drake onların kim olduqlarını və nə etdiklərini diqqətlə izah etdikdən sonra adam özünü Thorsten Dahl kimi təqdim etdi və sonra bəzi zənglər etmək üçün helikopterinin uzaq tərəfinə getdi.
  
  "Mett Drake" dedi. "Kennedi Mur. Və Ben Blake. İsveç hökumətinin sizə qarşı heç bir iddiası yoxdur..."
  
  Dreyk heç də isveçli olmayan aksentdən təşvişə düşüb. "Sən o parlaq eşşək məktəblərindən birinə gedirsən, Dal? Eton və ya buna bənzər bir şey?"
  
  "Parlaq göt?"
  
  "Öz zabitlərini nəsil, pul və tərbiyə ilə yüksəldən məktəblər. Eyni zamanda bacarıqlara, çevikliyə və həvəsə getdin".
  
  "Mən belə güman edirəm." Dahlın tonu bərabər idi.
  
  "Əla. Yaxşı... bu qədərdirsə..."
  
  Ben Dreykə inciyərək baxarkən Dahl əlini qaldırdı. "Günah keçisi olmağı dayandır, Mett. Sənin kobud Yorkşir kəndlisi olmağın o demək deyil ki, hər kəs kral nəslindəndir, eləmi?"
  
  Drake şok içində kiracısına baxdı. Kennedi "atla" hərəkətini etdi. Sonra onun ağlına gəldi ki, Ben bu missiyada onu həqiqətən cəlb edən bir şey tapıb və o, daha çox istəyir.
  
  Dahl dedi: "Dostlar, biliklərin paylaşılmasını çox qiymətləndirərdim. Mən çox istərdim."
  
  Drake hər şey paylaşmaq üçün idi, amma necə deyərlər, bilik gücdür və o, burada İsveç hökumətindən dəstək almağın yolunu tapmağa çalışırdı.
  
  Dreyk onun sözünü kəsəndə Ben artıq Odinin Doqquz Parçası və Tanrıların Türbəsi haqqında hekayəsinə hazırlaşırdı.
  
  "Bax" dedi. "Mən və bu oğlan və indi bəlkə də Gronk bəzi öldürmə siyahısında səkkiz düymlük başlıqlarıq..."
  
  "Mən əclaf deyiləm, sən ingilis pisliyi." Kennedi yarı ayağa qalxdı.
  
  "Bu sözü bildiyinizə heyran oldum." Drake gözlərini aşağı saldı. "Bağışlayın. Bu jarqondur. Sizi heç vaxt tərk etmir." O, Alisonun ayrılıq sözlərini xatırladı: sən həmişə SAS olacaqsan.
  
  O, Milo ilə döyüşündən və Dünya Ağacına dırmaşmasından hələ də çapıqlarla örtülmüş əllərini araşdırdı və son bir neçə gündə verdiyi sürətli və düzgün reaksiyalar haqqında düşündü.
  
  Nə qədər haqlı idi.
  
  "Gronk nədir?" - Ben təəccübləndi.
  
  Dahl sərt metal kresloya oturdu və ağır çəkmələrini stolun üstünə tapdaladı. "Hərbi personalla ünsiyyətdən həzz alan qadın... - o, diplomatik cavab verdi.
  
  "Mənim təsvirim bir az daha kobud olardı," Dreyk Benə baxdı, sonra dedi: "Öldürmə siyahısı. Almanlar bizim törədilməyən cinayətlərə görə ölməyimizi istəyirlər. Sən necə kömək edə bilərsən, Dahl?"
  
  İsveçli bir müddət cavab vermədi, o, sadəcə olaraq buzlu pəncərədən qarla örtülmüş mənzərəyə və o tərəfə, coşmuş okeanın fonunda təkbaşına ucalmış dağılan qayalara baxdı.
  
  Kennedi dedi: "Dal, mən polisəm. Bu ikisini bir neçə gün əvvələ qədər tanımırdım, amma mehriban ürəkləri var. Onlara etibar edin".
  
  Dahl başını tərpətdi. "Reputasiyanız səndən üstündür, Dreyk. Onun yaxşı və pis tərəfləri. Biz sizə kömək edəcəyik, amma əvvəlcə..." o, Benə başını tərpətdi. "Davam et".
  
  Ben sözünü heç kəsməmiş kimi davam etdi. Dreyk Kennediyə nəzər saldı və onun gülümsədiyini gördü. O, iki səbəbdən şoka düşərək baxdı. Birincisi, Dalın öz nüfuzuna istinad etməsi, ikincisi, Kennedinin səmimi təsdiqi.
  
  Ben bitirdi. Dahl dedi: "Almanlar bütün bunlarda yeni bir təşkilatdırlar, Yorkdakı o hadisəyə qədər diqqətimizi çəkmədi."
  
  "Yeni?" Drake dedi. "Onlar yaxşıdır. Və çox yaxşı təşkil edilmişdir; qorxu və dəmir nizam-intizamla idarə olunur. Onların Milo adlı bir adamda böyük bir kozır var - Amerika Xüsusi Qüvvələri, görünür. Başlığı yoxlayın."
  
  "Biz edəcəyik. Yaxşı xəbər odur ki, kanadalılar haqqında məlumatımız var".
  
  "Onu izləyirsən?"
  
  "Bəli, amma qərəzli, təcrübəsiz və tənha", - Dahl Kennedy-yə gizli nəzər saldı. "İsveç hökumətinin sizin yeni Obama rejiminizlə münasibətləri mənim birinci dərəcəli adlandırdığım şey deyil. "
  
  "Bunun üçün üzr istəyirəm" Kennedi təbəssüm etdi, sonra diqqətlə ətrafa baxdı. "Qulaq as, dostum, əgər bir müddət burada olacağıqsa, sizcə, yeməyə bir şey ala bilərikmi?"
  
  "Artıq bizim aşpazımız tərəfindən hazırlanır," Dahl cavab olaraq saxta gülümsədi. "Ancaq ciddi olaraq, tezliklə burgerlər və çipslər olacaq."
  
  Drake-nin ağzı sulandı. Sonuncu dəfə nə vaxt yemək yediyini xatırlamırdı.
  
  "Mən sizə bacardığımı söyləyəcəyəm. Kanadalılar vikinqə - Qırmızı Erikə həsr olunmuş gizli bir kult kimi həyata başladılar. Gülməyin, bunlar həqiqətən var. Bu insanlar müntəzəm olaraq hadisələri, döyüşləri və hətta dəniz səyahətlərini canlandırmaq üçün kosplaydan istifadə edirlər".
  
  "Bunun heç bir zərəri yoxdur," Ben bir az müdafiə etdi. Drake bu gözəl külçəni sonraya saxladı.
  
  "Heç belə deyil, cənab Bleyk. Cosplay adi haldır, dünyanın müxtəlif yerlərində keçirilən konvensiyalarda bir çox insan tərəfindən istifadə olunur və illər keçdikcə daha çox yayılmışdır. Amma əsl ziyan milyarder iş adamının bu kültün müasir lideri olması və milyonlarla dolları rinqə atması ilə başlayır".
  
  "O qədər qayğısız əyləncə olur..."
  
  "Obsessiya". Qapı açılanda Dahl bitirdi. Dreyk standart burger və çips qabının qarşısına qoyulduqca inlədi. Soğan qoxusu ac qarnına ilahi gəlirdi.
  
  Dahl yemək yeyərkən belə davam etdi: "Kolbi Teylor adlı kanadalı iş adamı həyatını məşhur Vikinq Erik Qırmızıya həsr etdi, əminəm ki, o, Qrenlandiyanın kəşfindən qısa müddət sonra Kanadaya endi. Bu araşdırmadan Norse mifologiyasına manik bir heyranlıq yarandı. Tədqiqatlar, qazıntılar, kəşflər. Sonsuz axtarış. Bu adam öz kitabxanasını əldə etdi və bütün mövcud Skandinaviya mətnlərini almağa çalışdı.
  
  "Bu, çılğın bir işdir" dedi Kennedi.
  
  "Razılaşmaq. Amma öz "təhlükəsizlik qüvvələrini" maliyyələşdirən "qoz" - bunu ordu kimi oxuyun. Və o, insanların çoxunun radarında qalmaq üçün kifayət qədər özəl olaraq qalır. Onun adı Odinin Doqquz Fraqmenti ilə bağlı illər ərzində təkrar-təkrar gündəmə gəlib, buna görə də təbii olaraq İsveç kəşfiyyatı onu həmişə "maraqlanan şəxs" kimi qeyd edib.
  
  "O, Atı oğurladı" dedi Drake. "Bunu bilirsən, elə deyilmi?"
  
  Dalın iri gözləri onun bunu etmədiyini göstərirdi. "İndi bilirik."
  
  "Onu həbs edə bilməzsən?" Kennedi soruşdu. "Oğurluq və ya buna bənzər bir şey şübhəsi ilə?"
  
  "Onu... qanqsterlərinizdən biri kimi təsəvvür edin. Mafiya və ya Triada liderləriniz. O, hələlik toxunulmazdır - zirvədəki adamdır."
  
  Drake nəzərdə tutulan hissləri bəyəndi. O, Dahl'a Alicia Miles'in iştirakı haqqında danışdı və Dahl'a açıqlamasına icazə verilən qədər arxa planı söylədi.
  
  "Beləliklə," o, sözünü bitirdikdən sonra dedi. "Biz faydalıyıq, yoxsa nə?"
  
  "Pis deyil" deyə Dahl etiraf etdi ki, qapı yenidən açıldı və içəriyə təəccüblü dərəcədə qalın uzun saçlı və gur saqqallı yaşlı bir kişi girdi. Drake üçün o, müasir, qocalmış Vikinq kimi görünürdü.
  
  Dahl başını tərpətdi. "Oh, mən sizi gözləyirdim, professor. İcazə verin, professor Roland Parneviki təqdim edim" deyə gülümsədi. "Skandinav mifologiyası üzrə mütəxəssisimiz."
  
  Dreyk başını tərpətdi, sonra Benin sanki sevgi rəqibi kimi yeni adamı ölçüb-biçdiyini gördü. İndi o, Benin bu missiyanı niyə gizli sevdiyini başa düşdü. Gənc dostunun çiyninə vurdu.
  
  "Yaxşı, buradakı ailə adamımız professor olmaya bilər, amma o, İnternetdə öz yolunu bilir - köhnə dərmanlara qarşı müasir tibb növü, hə?"
  
  "Yaxud hər iki dünyanın ən yaxşısı" Kennedi çəngəli ilə sözügedən hər iki tərəfi göstərdi.
  
  Drake-nin rüsvayçı tərəfi hesab edirdi ki, Kennedi Mur bu missiyanı karyerasını xilas edəcək şəkildə idarə edə bilər. Təəccüblüdür ki, daha yumşaq tərəf gülümsəyərkən ağzının künclərinin yuxarı qalxmasını seyr etməyi sevirdi.
  
  Oğlan büdrəyərək otağa girdi, bir qucaq tumardan yapışdı və yığının üstündə bir neçə dəftəri tarazladı. O, ətrafa baxdı, əsgərin adını xatırlamırmış kimi Dala baxdı, sonra yükünü stolun üstünə atdı.
  
  "Oradadır" dedi və tumarlardan birini göstərdi. "Eyni. Əfsanə gerçəkdir... aylar əvvəl sizə dediyim kimi".
  
  Dahl göstərilən tumarı çiçəklə çıxardı. "Bir həftə bizimlə idiniz, professor. Cəmi bir həftə."
  
  "Sən... əminsən?"
  
  "Oh, əminəm." Dahlın tonu inanılmaz dərəcədə səbir ifadə edirdi.
  
  Qapıdan başqa bir əsgər girdi. "Cənab. "Bu," o, Benə tərəf işarə etdi, "davamlı zəng çalırdı. Hela tiden... mmm... dayanmadan". Bir təbəssüm izlədi. "Bu onun anasıdır."
  
  Ben bir saniyə sonra ayağa qalxdı və sürətli yığma düyməsini basdı. Dreyk mehribanlıqla gülümsədi, Kennedi isə nadinc görünürdü. "İlahi, mən bu oğlanı korlamaq üçün çoxlu yollar düşünə bilərəm."
  
  Dahl tumardan oxumağa başladı:
  
  "Eşitdim ki, o, Raqnarokda vəfat edib, taleyini tamamilə məhv edib. Qurd-adam Fenrir tərəfindən - bir dəfə ay tərəfindən çevrildi.
  
  Və sonra Tor və Loki onun yanında soyuq yatdılar. Saysız-hesabsız tanrılar arasında böyük tanrılar, gelgitə qarşı qayalarımız.
  
  Doqquz fraqment Tək True Volvanın yolları boyunca küləyə səpələnmişdi. Bu hissələri Ragnarok-a gətirməyin və ya dünyanın sonunu riskə atmayın.
  
  Bundan əbədi olaraq qorxacaqsınız, ey bəşər övladları, mənə qulaq asın, çünki tanrıların məzarını murdarlamaq haqq-hesab gününün başlanğıcıdır".
  
  Dahl çiyinlərini çəkdi. "Və s. Və s. Və s. Mən bunun mahiyyətini oradakı anamın oğlundan, professordan almışam. Görünür, Veb həqiqətən Scroll-dan daha güclüdür. Və daha sürətli."
  
  "Sizin varınızdır? Yaxşı, dediyim kimi... Aylar, Torsten, aylar. Və illərlə mənə məhəl qoyulmadı. Hətta institutsionallaşdırılıb. Qəbir həmişə orada olub, bilirsiniz, bu, təkcə keçən ay həyata keçməyib. Aqnetha bu tumarı mənə otuz il əvvəl verdi və biz indi haradayıq? Hm? Biz bir yerdəyik?
  
  Dahl sakit qalmaq üçün əlindən gələni etdi. Drake müdaxilə etdi. "Siz Raqnarokdan danışırsınız, professor Parnevik. Mövcud olmayan bir yer."
  
  "Daha yox, ser. Ancaq bir gün - bəli. Bu, mütləq bir vaxtlar mövcud idi. Əks halda, Odin, Tor və bütün digər tanrılar harada öldülər?"
  
  "O zaman onların mövcud olduğuna inanırsınız?"
  
  "Əlbəttə!" Oğlan praktik olaraq qışqırdı.
  
  Dahlın səsi daha sakitləşdi. "Hələlik" dedi, "biz küfrü dayandırırıq".
  
  Ben mobil telefonunu cibinə qoyub masaya qayıtdı. "Deməli, Valkyries haqqında bilirsiniz?" müəmmalı şəkildə soruşdu və hiyləgərliklə Dreyk və Kennediyə baxdı. "Bilirsinizmi, niyə Odinin tacındakı ləl-cəvahiratdırlar?"
  
  Dahl sadəcə əsəbi görünürdü. Oğlan gözlərini qırpıb tərəddüd etdi. "Bu... bu... qiymətli daş... bu... nə?"
  
  
  ON DÖRD
  
  
  
  HƏRBİ BAZA, İSVEÇ
  
  
  Otaq sakitləşən kimi Ben gülümsədi. "Bu, bizim giriş biletimizdir" dedi. "Və mənim hörmət zəmanətim. Norse mifologiyasında dəfələrlə deyirlər ki, Valkirilər "Tanrıların səltənətinə gedirlər." Bax, oradadır.
  
  Kennedi çəngəlini boşqabına vurdu. "Bunun mənası nədi?"
  
  "Onlar yolu göstərirlər" dedi Ben. "Bir ay ərzində Raqnarok zamanı doqquz Odin parçasını toplaya bilərsiniz, ancaq tanrıların məzarına gedən yolu göstərən Valkiriyalardır."
  
  Drake qaşlarını çatdı. "Və bunu özünüzə saxladınız, elə deyilmi?"
  
  "Heç kim Valkirilərin harada olduğunu bilmir, Mett. Onlar şəxsi kolleksiyadadırlar, harada olduğunu bir Allah bilir. Nyu Yorkdakı canavarlar yerləşdiyimiz son parçalardır."
  
  Parnevik faktiki olaraq onun tumarlarına hücum edəndə Dahl gülümsədi. Ağ borular mızıldanma fırtınası arasında hər tərəfə uçurdu. "Valkyries. Valkyries. Yoxdur. Ola bilər. Ah, getdik. Hm."
  
  Drake Dahlın diqqətini çəkdi. "Bəs Apokalipsis nəzəriyyəsi? Yer üzündə cəhənnəm atəşi və məhv olan bütün canlılar və s. və s."
  
  "Mən sizə panteondakı demək olar ki, hər bir Tanrı üçün bənzər bir əfsanə danışa bilərəm. Şiva. Zevs. Set. Amma, Dreyk, kanadalılar bu məzarı tapsalar, başqa nəticələrindən asılı olmayaraq, onu murdarlayacaqlar".
  
  Drake dəli almanların yanına qayıtdı. "Yeni dostlarımız kimi," o, başını tərpətdi və Dahla yüngülcə gülümsədi. "Mənim seçimim yoxdur..."
  
  "Divara qarşı toplar." Dahl bir az hərbi mantranı bitirdi və bir-birlərinə baxdılar.
  
  Ben Dahlın diqqətini cəlb etmək üçün masaya əyildi. "Bağışlayın, dostum, amma burada vaxtımızı boş yerə sərf edirik. Mənə noutbuku ver. İcazə verin, sörfinqə gedim. Və ya daha yaxşısı, bizi Big Apple-a göndərin və biz havada sörf edək."
  
  Kennedi başını tərpətdi. "O haqlıdır. kömək edə bilərəm. Növbəti məntiqi hədəf Milli Tarix Muzeyidir və gəlin etiraf edək ki, ABŞ buna hazır deyil".
  
  "Bu tanış hekayədir" dedi Dahl. "Mobilizasiya artıq başlayıb" Diqqətlə Benə baxdı. "Kömək etməyi təklif edirsən, gənc?"
  
  Ben ağzını açdı, amma sonra onun cavabının vacibliyini hiss etmiş kimi, dayandı. "Yaxşı, biz hələ də öldürənlər siyahısındayıq, elə deyilmi? Yuxu Divarı isə bu ay fasilədədir".
  
  "Ananın gənc tələbəmiz üçün komendant saatı var?" Drake itələdi.
  
  "Divar-?" Dahl qaşlarını çatdı. "Bu yuxu məhrumiyyəti üçün təlim dərsidir?"
  
  "Fərqi yoxdur. İndiyə qədər nə kəşf etdiyimə baxın. Və Matt SAS. Kennedi Nyu York polisidir. Biz praktiki olaraq mükəmməl komandayıq!"
  
  Dalın gözləri qısıldı, sanki qərarını tərəziləyirdi. O, səssizcə Dreykin cib telefonunu masanın üstündən sürüşdürdü və ekrana işarə etdi. "Bu şəkildəki rünləri harada çəkmisiniz?"
  
  "Çuxurda. Uzun gəmilərin yanında yüzlərlə oyma olan divar var idi. Bu qadın," o, ekrana toxundu, "Dünya ağacında əziyyət çəkəndə Odinin yanında diz çökdü. Yazını tərcümə edə bilərsinizmi?"
  
  "Bəli haqqında. Burada yazılıb - Odin və Velva - Heidiyə Allahın sirləri tapşırılıb.Professor indi bunu araşdırır..." Dahl bütün tumarlarını bir anda toplamağa çalışarkən Parnevikə baxdı.
  
  "Allahın sirləri" Oğlan arxasına cəhənnəm iti qonmuş kimi çevrildi. "Yaxud tanrıların sirləri. Nüansı eşidirsən? başa düşürsən? Mənə icazə verin." O, boş qapıya tərəf dönüb gözdən itdi.
  
  "Biz sizi aparacağıq" dedi Dahl onlara. "Ancaq bunu bil. Hökumətinizlə danışıqlar hələ başlamayıb. Ümid edirik ki, uçuşumuz zamanı buna diqqət yetiriləcək. Amma indi biz onlarla Xüsusi Təyinatlı əsgərlə Nyu Yorka gedirik və təhlükəsizlik icazəsi yoxdur. Silahları Milli Tarix Muzeyinə aparırıq". O, fasilə verdi. "Hələ də gəlmək istəyirsən?"
  
  "SAS kömək edəcək" dedi Drake. "Onların yanında duran bir komanda var."
  
  "Düşünürəm ki, saytın kapitanı ilə əlaqə saxlamağa çalışacağam, bir az təkərləri yağlaya biləcəyimizə baxın." Evə qayıtmaq fikrində Kennedinin davranışındakı dəhşətli dəyişiklik göz qabağında idi. Drake dərhal özünə söz verdi ki, əgər bacararsa, ona kömək edəcək.
  
  İnanın, demək istəyirdi. Mən sənə bunun öhdəsindən gəlməyə kömək edəcəm.Amma sözlər onun boğazında öldü.
  
  Ben barmaqlarını bükdü. "Mənə bir I-pad və ya başqa bir şey ver. Daha sürətli."
  
  
  ON beş
  
  
  
  HAVA MƏZASI
  
  
  Onların təyyarəsi bütün cib telefonlarını təyyarələrdə istifadə etməyə imkan verən mobil telefon qülləsi olan pikosel adlı cihazla təchiz edilib. Hökumət ordusu üçün lazımdır, lakin Ben Blake üçün ikiqat lazımdır.
  
  "Hey bacım, sənin üçün bir işim var. soruşma. Dinlə, Karin, dinlə! Mənə Milli Tarix Muzeyi haqqında məlumat lazımdır. Sərgilər, Vikinq əşyaları. Planlar. Heyət. Xüsusilə patronlar. Və..." səsi bir neçə oktava aşağı düşdü, "...telefon nömrələri".
  
  Drake bir neçə dəqiqəlik sükut eşidib: "Bəli, Nyu Yorkdakı! Onların neçəsi var?... Oh... doğrudanmı? Yaxşı, balaca bacım. Bunu ödəmək üçün sizə bir az pul köçürəcəyəm. Səni sevirəm".
  
  Dostu telefonu bağlayanda Dreyk soruşdu: "O, hələ də işsizdir?"
  
  "Bütün günü evdə oturur, dostum. Şübhəli barda "sonuncu oğlan" kimi işləyir. Köhnə İşçi siyasətinin möcüzəsi".
  
  Karin kompüter proqramlaşdırması üzrə dərəcə almaq üçün yeddi il mübarizə apardı. Bleyerin hakimiyyətinin sonunda Leyboristlər hökuməti dağılanda o, Nottingem Universitetini tərk etdi - özünə inamlı, yüksək ixtisaslı işçi - yalnız heç kimin onu istəmədiyini aşkar etdi. Tənəzzül başladı.
  
  Universitet sırasından çıxın - poliqona sola dönün, sağa hamiləlik və hökumət yardımına dönün. Qırılmış xəyalların yolu ilə düz davam edin.
  
  Karin Nottingem mərkəzinə yaxın bir mənzildə yaşayırdı. Ətrafında narkoman və alkoqol aludəçiləri icarəyə götürürdülər. O, gün ərzində nadir hallarda evdən çıxır və etibarlı taksi ilə səkkizdən gecə yarısına qədər işlədiyi bara gedirdi. Onun həyatının ən qorxulu anları mənzilinə qayıtması, onu əhatə edən qaranlıq, köhnə tər və digər xoşagəlməz qoxular, sadəcə baş verməsini gözləyən gəzinti cinayəti idi.
  
  Lənətə gəlmiş və diqqətdən kənarda qalan bir ölkədə kölgədə yaşayan adam padşahdır.
  
  "Bunun üçün həqiqətən ona ehtiyacınız varmı?" Təyyarənin o biri tərəfində oturan Dahldan soruşdu. "Yoxsa..."
  
  "Bax, bu xeyriyyəçilik deyil, dostum. Mən Odin haqqında şeylərə diqqət etməliyəm. Karin muzey işi ilə məşğul ola bilər. Bunun tam mənası var".
  
  Drake öz sürətli yığım zəngi etdi. "Qoy işləsin, Dal. İnan mənə. Biz kömək etmək üçün buradayıq".
  
  Wells dərhal cavab verdi. "Zedləri tutursan, Drake? Nə baş verir?"
  
  Drake onu bu günə qədər yetişdirdi.
  
  "Yaxşı, burada bir xalis qızıl külçəsi var. Biz Alicia Miles ilə qeydiyyatdan keçdik. Bunun nə olduğunu bilirsən, Matt. Siz heç vaxt SAS-ı tərk etməyəcəksiniz" dedi. "Son məlum ünvan: Münhen, Hildegardstrasse 111."
  
  "Almaniya? Amma o, kanadalıların yanında idi".
  
  "Bəli. Bu hamısı deyil. O, Münhendə sevgilisi - müəyyən bir Milo Noxon - Las Vegas, ABŞ-ın olduqca xoşagəlməz bir vətəndaşı ilə yaşayırdı. O, keçmiş dəniz kəşfiyyatçısıdır. Yankilərin təklif etdiyi ən yaxşısı."
  
  Drake bir an düşündü. "O vaxt məni Maylz vasitəsilə tanıyırdı. Sual ondan ibarətdir ki, o, onu əsəbiləşdirmək, yoxsa ona kömək etmək üçün tərəfini dəyişib?"
  
  "Cavab məlum deyil. Bəlkə ondan soruşa bilərsiniz."
  
  "Cəhd edəcəyəm. Bax, biz burada toplardan yapışırıq, Wells. ABŞ-dakı köhnə dostlarınızla əlaqə saxlaya biləcəyinizi düşünürsünüz? Dahl artıq FTB ilə əlaqə saxladı, lakin onlar vaxt üçün oynayırlar. Uçuşa yeddi saat qalmışıq... və kor-koranə yaxınlaşırıq".
  
  "Onlara güvənirsən? Bu şalgamlar? İstəyirsən ki, bizim oğlanlar qaçılmaz klasteri təmizləsinlər?"
  
  "Onlar isveçlidirlər. Və bəli, mən onlara güvənirəm. Bəli, mən istəyirəm ki, bizim oğlanlar iştirak etsinlər".
  
  "Aydındır". Quyular əlaqəni kəsdi.
  
  Drake ətrafa baxdı. Təyyarə kiçik, lakin geniş idi. On bir Xüsusi Təyinatlı Dəniz Piyadası arxada oturub, uzanıb, mürgüləyir və ümumiyyətlə, İsveçcə bir-birini heckl edirdi. Professor hər birini ehtiyatla oturacağının arxasına qoyaraq, fakt və uydurma arasındakı qədim fərqləri nəzərdən keçirərkən, Dahl davamlı olaraq koridorda telefonla danışırdı.
  
  Onun solunda Kennedi yenidən formasız bir nömrəli şalvar kostyumunu geyinərək ilk zəngini etdi. "Kapitan Lipkind ordadırmı?... ah, ona deyin ki, bu, Kennedi Murdur."
  
  On saniyə keçdi, sonra: "Xeyr. Ona deyin ki, o, mənə zəng edə bilməz. Bu vacibdir, ona deyin ki, bu, milli təhlükəsizliklə bağlıdır, əgər istəyirsinizsə, ona zəng edin".
  
  Daha on saniyə sonra: "Mur!" Dreyk hətta oturduğu yerdən də hürən səsi eşitdi. "Bunu gözləmək olmaz?"
  
  "Mənə qulaq as, kapitan, vəziyyət yaranıb. Əvvəlcə FTB-dən məmur Swain ilə məsləhətləşin. Mən İsveç SGG-dən Torsten Dahl və SAS zabiti ilə buradayam. Milli Tarix Muzeyi birbaşa təhlükə altındadır. Detalları yoxlayın və dərhal mənə zəng edin. Köməyinə ehtiyacım var."
  
  Kennedi telefonu bağladı və dərindən nəfəs aldı. "Bang - və mənim pensiyam gedir."
  
  Drake saatına baxdı. Enişə altı saat qalıb.
  
  Benin cib telefonu cingildədi və o telefonu tutdu. "Bacı?"
  
  Professor Parnevik koridorun o tərəfinə əyildi, yivli əli ilə düşmüş tumardan tutdu. "Uşaq Valkirilərini bilir." O, konkret olaraq heç kimə müraciət etməyib. "Amma onlar haradadırlar? Və Gözlər - bəli, Gözləri tapacağam."
  
  Ben danışdı. "Əla məqamdır, Karin. Muzeyin rəsmlərini mənə e-poçtla göndər və bu otağı mənim üçün ayır. Sonra kuratorun məlumatını ayrıca məktubla göndərin. Hey bacım, ana və ataya salam de. Səni sevirəm".
  
  Ben klikləməyə davam etdi, sonra daha bir neçə qeyd almağa başladı. "Muzey kuratorunun nömrəsini aldım" deyə qışqırdı. "Dal? İstəyirsən ki, mən onu qorxutsun?"
  
  İsveç kəşfiyyatçısı heç bir saitini əskik etmədən əllərini çılğıncasına yelləyərkən Drake inanılmaz təbəssüm etdi. Benin belə güvən göstərdiyini görmək xoş idi. Geek otaqdakı adama nəfəs almaq imkanı vermək üçün bir az geri çəkildi.
  
  Kennedinin telefonu mahnı oxudu. O, tez açdı, amma bütün təyyarəni Goin' Down oyunundan bir parça ilə müalicə etməzdən əvvəl.
  
  Ben vaxtında başını tərpətdi. "Şirin. Növbəti örtük versiyamız mütləqdir."
  
  "Mur." Kennedi telefonunu dinamikə qoydu.
  
  "Nə baş verir? Yarım düçar yolumu kəsdi və sonra mənə dedi ki, çox da nəzakətlə deyil, burnumu aid olduğu xəndəkdən uzaq tut. Nədənsə bütün böyük itlər hürdü, Mur və əminəm ki, bu, sənsən". O, dayandı, sonra fikirli halda dedi: "Yəqin ki, birinci dəfə deyil".
  
  Kennedi ona İsveç dəniz piyadaları ilə dolu bir təyyarə və ABŞ ərazisindən beş saatlıq uçuşda olan naməlum SAS heyəti ilə bitən qısaldılmış versiya verdi.
  
  Drake qorxu hiss etdi. Beş saat.
  
  Bu anda Dahl qışqırdı: "Yeni məlumat! Kanadalıların İsveçdə belə olmadığını eşitdim. Deyəsən, onlar Dünya Ağacını və Nizəni Valkirilərə diqqət yetirmək üçün qurban verdilər." O, üzünü buruşduran professoru istisna edərək, başını Benə tərəf tərpətdi. "Amma... əliboş qayıtdılar. Bu şəxsi kolleksiyaçı əsl qapalı olmalıdır... Ya da..." Drake çiyinlərini çəkdi, "o, cinayətkar ola bilər.
  
  "Yaxşı təklif. Onsuz da çirkinləşən yerdə kişilər var. Kanadalılar Nyu-York vaxtı ilə səhər tezdən muzeyi vurmağa hazırlaşırlar.
  
  Patronu və Dalı eyni anda dinləyən Kennedinin sifəti ölümcül bir ifadə aldı. "Onlar tarixdən istifadə edirlər" deyə o, qəfildən hər iki tərəfə fısıldadı. "Bu mütləq piçlər - və şübhəsiz ki, almanlar - lənətə gəlmiş tarix arxasında əsl niyyətlərini gizlədirlər."
  
  Ben yuxarı baxdı. "Mən izi itirdim."
  
  Drake onu təkrarladı. "Hansı tarix?"
  
  "Biz Nyu Yorka enəndə," Dahl izah etdi, "11 sentyabr səhər saat səkkiz radələrində olacaq."
  
  
  ON altı
  
  
  
  HAVA MƏZASI
  
  
  Dörd saat qaldı. Təyyarə buludlu səmada zümzümə etməyə davam edirdi.
  
  Dahl dedi: "Mən FTB-ni yenidən sınayacağam. Amma qəribədir. Bu yoxlama səviyyəsini keçə bilmirəm. Bu lənətə gəlmiş daş divardır. Ben - nəzarətçiyə zəng edin. Drake sizin köhnə müdirinizdir. Saat tıqqıldayır, kişilər, biz isə heç yerdə deyilik. Bu saat tərəqqi tələb edir. get."
  
  Kennedi müdirinə yalvardı: "Thomas Caleb, Lipkind-ə lənət olsun" dedi. "Bunun onunla və ya mənim lənətə gəlmiş karyeramla heç bir əlaqəsi yoxdur. Mən sizə FTB, CIA və bütün digər üç hərfli axmaqların bilmədiklərini deyirəm. Xahiş edirəm..." o, dayandı, "Yəqin ki, mənə güvənməyinizi xahiş edirəm".
  
  "Üç hərfli götlər" deyə Ben gileyləndi. "Möhtəşəm".
  
  Drake Kennedi Mura yaxınlaşmaq və bəzi təşviqedici sözlər söyləmək istədi. İçindəki mülki şəxs onu qucaqlamaq istədi, lakin əsgər onu uzaqlaşmağa məcbur etdi.
  
  Amma dinc əhali bu döyüşdə qalib gəlməyə başladı. Əvvəllər o, tanıdığı hisslərin artan qığılcımı ilə mübarizə aparmaq üçün onu "əhliləşdirmək" üçün "gronk" sözünü işlətmişdi, lakin bu işə yaramadı.
  
  Wells onun zənginə cavab verdi. "İndi danış".
  
  "Teylora yenidən qulaq asırsınız? Bax, biz haradayıq, dostum? Siz hələ bizi ABŞ hava məkanına girməyə inandırmısınızmı?"
  
  "Yaxşı... bəli... və yox. Mən bürokratik bürokratik bürokratik yığıncaqlarla məşğulam, Dreyk və bu mənim qucağıma sığmır..." O, bir az gözlədi, sonra məyusluqla güldü. "Bu, may ayına aid idi, dostum. Davam etməyə çalışın."
  
  Drake qeyri-ixtiyari gülümsədi. "Lənət olsun sənə, Wells. Qulaq asın, bu missiya üçün birlikdə hərəkət edin - bizə kömək edin - və mən sizə Mainin indiyə qədər gizli işlədiyi Spinning Top adlı Honq-Konqda ən çirkli klubdan danışacağam.
  
  "Məni sikin, bu maraqlı səslənir. Sən varsan, dostum. Baxın, yoldayıq, bütün qaydalara uyğun olaraq hər şey hazırdır, gölün o tayındakı adamlarımın bununla bağlı heç bir problemi yoxdur".
  
  Drake bir "amma" hiss etdi. "Bəli?"
  
  "Hakimiyyətdə olan biri eniş imtiyazlarını inkar edir və heç kim sizin təyyarənizi eşitməyib və bu, dostum, daxili korrupsiyadan xəbər verir."
  
  Drake onu eşitdi. "Yaxşı, məni xəbərdar et." Düymənin yumşaq bir şəkildə basılması zəngi bitirdi.
  
  O, Kennedinin dediyini eşitdi: "Aşağı idealdır, kapitan. Mən burada sui-qəsd haqqında danışan söhbətləri eşidirəm. Ol... ehtiyatlı ol, Lipkind".
  
  Telefonunu bağladı. "Yaxşı, o, tikanlıdır, amma sözümə qulaq asır. O, təmkinlə səhnəyə mümkün qədər çox ağ-qara personaj göndərir. O, yerli Milli Təhlükəsizlik idarəsində kimisə tanıyır," o, yumşaq koftasını hamarladı. "Paxla tökülür."
  
  Tanrım, Dreyk düşündü. Bu muzeyə çoxlu atəş gücü gəlir. Lənətə gəlmiş müharibəyə başlamaq üçün kifayətdir. Ucadan heç nə demədi, saatına baxdı.
  
  Üç saat qalıb.
  
  Ben hələ də kuratorla məşğul idi: "Bax, burada əsaslı təmirdən danışmırıq, sadəcə sərgini köçürür. Muzeyin nə qədər böyük olduğunu sizə deməyə ehtiyac yoxdur, cənab. Sadəcə onu köçürün və hər şey yaxşı olacaq. Bəli... SGG... İsveç xüsusi təyinatlıları. FTB-yə məlumat verilir, çünki biz danışırıq... yox! Onların zəng etmələrini gözləməyin. Siz tərəddüd edə bilməzsiniz".
  
  On beş saniyəlik sükut, sonra: "SGG haqqında heç eşitməmisiniz? Yaxşı, Google-a baxın!" Ben ümidsiz halda telefonuna işarə etdi. "O, dayanır" dedi Ben. "Mən sadəcə bilirəm. O, sanki kifayət qədər bəhanə gətirə bilmirmiş kimi qaçaraq danışırdı".
  
  "Daha bir bürokrasi." Dreyk Dala işarə etdi. "Bu tez bir epidemiyaya çevrilir."
  
  Ağır bir sükut çökdü, sonra Dahlın mobil telefonu zəng çaldı. "Aman Allahım" deyə cavab verdi. "Dövlət Naziri."
  
  Drake Kennedi və Benə üz tutdu. "Baş nazir".
  
  Dreykin Thorsten Dala olan hörmətini dərinləşdirən bir neçə hörmətli, lakin səmimi sözlər söylənildi. Xüsusi təyinatlı zabit baş verənləri rəisinə danışıb. Drake sonda bu oğlanı bəyənəcəyinə qəti şəkildə əmin idi.
  
  Dahl zəngi bitirdi və sonra fikirlərini toplamaq üçün bir an çəkdi. Nəhayət başını qaldırıb təyyarəyə tərəf döndü.
  
  "Birbaşa prezidentin kabinetinin üzvündən, onun ən yaxın müşavirlərindən" dedi Dahl onlara. "Bu reysin enişinə icazə verilməyəcək."
  
  
  * * *
  
  
  Üç saat qalıb.
  
  "Onlar prezidentə məlumat verməyəcəklər" dedi Dahl. "Dostlarım, Vaşinqton və Capitol Hill bu işin dərinliyindədir. Dövlət naziri deyir ki, indi bu, qlobal xarakter alıb, beynəlxalq miqyasda sui-qəsddir və kimin kimi dəstəklədiyini heç kim bilmir. Təkcə bu, - o, qaşlarını çataraq dedi, - missiyamızın ciddiliyindən xəbər verir.
  
  Dreyk dedi: "Çoxluqu vidalayın". "Bu, əvvəllər böyük uğursuzluq adlandırdığımız şeydir."
  
  Bu arada Ben yenidən Milli Tarix Muzeyinin kuratoru ilə əlaqə saxlamağa çalışıb. Onun əldə etdiyi tək şey səsli mesaj idi. "Səhv" dedi. "O, indiyə qədər nəyisə yoxlamalı idi." Benin çevik barmaqları dərhal virtual klaviatura üzərində uçmağa başladı.
  
  "Bir fikrim var" dedi ucadan. "Allaha dua edirəm ki, səhv edirəm."
  
  Sonra Wells geri zəng edərək, SAS komandasının Nyu Cersidəki tərk edilmiş bir aerodromda gizli eniş etdiyini izah etdi. Komanda istənilən vasitə ilə səyahət edərək Nyu-Yorkun mərkəzinə getdi.
  
  Drake vaxtı yoxladı. Enişdən iki saat əvvəl.
  
  Sonra Ben qışqırdı: "İşarəni vurun!" Hamı atladı. Hətta İsveç dəniz piyadaları da bütün diqqətlərini ona yönəldirdilər.
  
  "Buradadır!" - deyə qışqırdı. "Baxmağa vaxtınız varsa, bütün internetə səpələnmişdir." O, qəzəblə ekranı göstərdi.
  
  "Kolbi Taylor" dedi. "Kanadalı milyarder Milli Tarix Muzeyinə ən böyük töhfə verən və Nyu-Yorkun ən böyük maliyyəçilərindən biridir. Güman edirəm ki, o, bir neçə zəng edib?"
  
  Dahl ürkdü. "Bu, bizim maneəmizdir" dedi. "Onların danışdıqları adam mafiyadan daha çox insana sahibdir." İlk dəfə isveçli zabit kreslosunda əyilmiş kimi görünürdü.
  
  Kennedi nifrətini gizlədə bilmirdi. "Pul çantalarının kostyumları yenə qalib gəlir" deyə fısıldadı. "Məhz edirəm ki, o əclaf həm də bankirdir."
  
  "Bəlkə, bəlkə də yox" dedi Drake. "Mənim həmişə B planım var."
  
  Bir saat qalıb.
  
  
  ON YEDDİ
  
  
  
  Nyu York, ABŞ
  
  
  Nyu York Polis Departamentinin Liman İdarəsi, bəlkə də, 11 sentyabr hadisələri zamanı alçaldıcı şücaəti və itkiləri ilə tanınır. Onun daha az tanındığı şey, Avropadan uçan SAS uçuşlarının əksəriyyətinin gizli idarə olunmasıdır. Onların işinin bu elementinə nəzarət etmək üçün xüsusi komanda olmasa da, iştirak edən qitələrarası heyət o qədər kiçik bir azlıqdır ki, illər ərzində bir çoxları yaxın dost olublar.
  
  Drake daha bir zəng etdi. CAPD inspektoru Jack Schwartz-a "Bu gecə isti olacaq" dedi. "Darıxmısan, dostum?"
  
  "İlahi, Dreyk... nə idi? İki il?"
  
  "Üç. Yeni il gecəsi, '07.
  
  "Arvadın yaxşıdır?"
  
  "Alisonla mən ayrıldıq, dostum. Bu mənim şəxsiyyətimi müəyyən etmək üçün kifayətdirmi?"
  
  "Xidmətdən getdiyinizi düşündüm."
  
  "Mən etdim. Wells məni sonuncu işə çağırdı. Səni çağırdı?"
  
  "O etdi. Dedi ki, sən ona bir az gözləyəcəyinə söz vermişdin".
  
  "İndi etdi? Şvarts, məni dinlə. Bu sizin zənginizdir. Bilməlisiniz ki, bu pislik azarkeşlərə uçacaq və bizim girişimiz sonda sizə aparacaq. Əminəm ki, o vaxta qədər biz hamımız qəhrəman olacağıq və bu, xeyirxah iş sayılacaq, amma..."
  
  "Wells məni sürətləndirdi" dedi Schwartz, lakin Drake narahatlıq işarəsi eşitdi. "Narahat olma, dostum. Yerə enməyə icazə almaq üçün hələ də kifayət qədər gücüm var".
  
  Onların təyyarəsi ABŞ hava məkanını işğal edib.
  
  
  * * *
  
  
  Təyyarə zəif gün işığında yerə endi və taksi ilə birbaşa kiçik terminal binasına getdi. Qapı yüngülcə açılan dəqiqədə İsveç SGG-nin on iki tam yüklü üzvü cılız metal pilləkənlərlə aşağı qaçaraq üç gözləyən maşına yükləndi. Dreyk, Ben, Kennedi və professor onun ardınca getdilər, Ben onların daşınmasını görəndə az qala özünə işdi.
  
  "Onlar humvee kimi görünürlər!"
  
  Bir dəqiqə sonra maşınlar boş uçuş-enmə zolağı ilə sürətlə irəliləyərək, bir neçə döngədən sonra Manhettenin əsas qollarından birinə bağlanan gözə dəyməyən kənd yoluna çıxan qeyri-adi aerodromun arxasındakı gizli enişə doğru sürətlə irəlilədilər.
  
  Nyu York bütün əzəməti ilə onların önünə yayıldı. Müasir göydələnlər, köhnə körpülər, klassik memarlıq. Onların karvanı yerli sürücülərin bildiyi hər çətin qısa yoldan istifadə edərək risk alaraq birbaşa şəhər mərkəzinə doğru yol aldı. Buynuzlar cingildədi, lənətlər havaya büründü, bordürlər, zibil qutuları kəsildi. Bir anda, birtərəfli küçə qarışdı, onların səyahətini yeddi dəqiqə kəsdi və üç qanadın sıradan çıxmasına səbəb oldu.
  
  Maşınların içərisində hərəkət demək olar ki, qızğın idi. Dahl, nəhayət, FTB-nin xoş niyyətini qazanan İsveç Baş Nazirindən zəng aldı və əvvəlcə ora getdikləri təqdirdə muzeyə girməyə icazə verdi.
  
  Dahl onların sürücüsünə üz tutdu. "Daha sürətli!"
  
  Ben Kurdların yerini göstərən muzeyin xəritəsini Dala verdi.
  
  Daha çox məlumat sızdı. Qara və ağ insanlar gəldi. Bu barədə çevik reaksiya qrupları məlumatlandırılıb.
  
  Drake Uellsə çatdı. "Oturmaq?"
  
  "Biz çöldəyik. Polis süvariləri iki dəqiqə əvvəl gəlib. Sən?"
  
  "İyirmi addımlıqda. Bir şey olarsa, bizə qışqırın". Bir şey diqqətini çəkdi və bir anlıq diqqətini pəncərədən kənarda nəyəsə cəmlədi. Moda dizayneri Abel Freyin heyrətamiz pişik gəzintisi şousu ilə Nyu Yorka gəlişini bildirən nəhəng reklam lövhəsini görəndə güclü dej à vu hissi onun qabırğalarından aşağı titrədi.
  
  Bu dəlilikdir, - Drake düşündü. Həqiqətən dəli.
  
  Ben Böyük Britaniyada bacısını yuxudan oyandırdı və hələ də onların nəqliyyatını görəndə nəfəsi kəsilərək onu Valkyrie Layihəsinə yazdırmağı bacardı. "Vaxt saxlayır" dedi Dahl. "Biz bu canavarları xilas edəndə o, araşdırmalarını davam etdirə bilər. Narahat olmayın, o düşünür ki, mənim diplomum üçün onların şəklini çəkmək istəyirəm".
  
  "Bacınıza yalan deyirsiniz?" Drake qaşlarını çatdı.
  
  "O, böyüyür." Kennedi Bleykin əlini sığalladı. "Uşağa bir az yer verin."
  
  Dreykin cib telefonu cingildədi. Onun Wells olduğunu bilmək üçün zəng edənin şəxsiyyətini yoxlamağa ehtiyac yox idi. "Mənə demə, dostum. kanadalılar?
  
  Uells sakitcə güldü. "Sən arzulayırsan."
  
  "A?" - Soruşdum.
  
  "Həm kanadalılar, həm də almanlar fərqli marşrutlardan istifadə edirlər. Bu müharibə sənsiz başlayacaq".
  
  Dahl dedi: "SWAT komandası üç dəqiqəlik məsafədədir. Tezlik 68-dir.
  
  Drake geniş pəncərədən bayıra baxdı. "Biz buradayıq".
  
  
  * * *
  
  
  "Central Park West Entrance" dedi Ben maşınlarından düşən kimi. "Aşağı səviyyədən dördüncü mərtəbəyə qədər qalxan yeganə iki pilləkənə aparır."
  
  Kennedi səhər istisinə çıxdı. "Canavarlar hansı mərtəbədə yaşayır?"
  
  "Dördüncü".
  
  "Rəqəmlər." Kennedi çiyinlərini çəkdi və qarnını sığalladı. "Bilirdim ki, bu bayram tortlarına görə peşman olacağam."
  
  İsveç əsgərləri muzeyin pilləkənləri ilə bacardıqları qədər sürətlə qaçarkən Dreyk geridə qaldı. Orada olan kimi silahlarını çıxarmağa başladılar. Dahl onları hündür bir girişin kölgəsində dayandırdı, komanda dəyirmi sütunlarla əhatə olunmuşdu.
  
  "Twitterlər aktivdir. "
  
  Onlarla "Çoxlar!" səsləndi. "Əvvəlcə biz gedirik" deyə o, Dreykə baxdı. "Siz izləyin. Tut onu."
  
  O, Dreykə alışqan ölçüsündə iki silindrik əşya və iki qulaqcıq verdi. Drake silindrik gövdələri 68 çevirdi və hər ikisi öz bazalarından yaşıl işıq saçmağa başlayana qədər gözlədi. Birini Kennediyə verdi, digərini isə özü üçün saxladı.
  
  "Twitterlər" dedi boş baxışlarla. "Bu, yeni dostluq yanğın yardımıdır. Bütün yoldaşlıq görüşləri eyni tezliyə köklənir. Bir həmkarına bax və qulağında zəhlətökən cingilti səsi var, pis oğlana bax və heç nə eşitmirsən..." Qulaqcığını taxdı. "Bilirəm ki, bu, etibarlı deyil, amma işiniz çox olan vəziyyətlərdə kömək edir. Bunun kimi."
  
  Ben dedi: "Əgər tezlik digəri ilə toqquşarsa necə?"
  
  "Bu baş verməyəcək. Bu, ən son Bluetooth texnologiyasıdır - tezlik adaptiv yayılma spektri. Cihazlar əvvəlcədən təyin edilmiş diapazonlarda təsadüfi seçilmiş yetmiş doqquz tezlikdən birlikdə "hopur". Təxminən iki yüz fut diapazona malikdir."
  
  "Əla" dedi Ben. "Mənimki haradadır?"
  
  "Sən və professor Mərkəzi Parkda bir az vaxt keçirəcəksiniz" dedi Dreyk ona. "Turizm əşyaları. Dostum, bu xoşagəlməz olacaq."
  
  Dreyk başqa söz demədən son isveçli əsgərin arxasınca hündür tağdan keçib muzeyin qaranlıq içərisinə doğru döndü. Kennedi diqqətlə izləyirdi.
  
  "Silah yaxşı olardı" deyə mızıldandı.
  
  "Amerikalılar" dedi Dreyk, lakin sonra tez gülümsədi. "Rahatlayın. İsveçlilər kanadalıları ikiqat sürətlə məhv etməlidirlər".
  
  Tağlı pəncərələrin və tağlı tavanın üstünlük təşkil etdiyi nəhəng Y formalı pilləkənə çatdılar və dayanmadan tələsik yuxarı qalxdılar. Normalda bu pilləkən geniş gözlü turistlərlə dolu olardı, amma bu gün hər yer qorxunc sakitlik idi.
  
  Drake sürətlə irəlilədi və sayıq qaldı. Onlarla təhlükəli insan bu nəhəng köhnə məkandan indi qaçırdı. Onların bir araya gəlməsi an məsələsi idi.
  
  Onlar qaçdılar, çəkmələri hündür divarlardan yüksək səslə əks-səda verir, onların boğaz mikrofonlarından statik elektrik gəlir, binanın təbii akustikası ilə səsləşir. Drake məşqini xatırlayaraq diqqətini çox cəmlədi, lakin Kennedini göstərməyə imkan vermədən onu yaxından izləməyə çalışdı. Mülki və əsgər onun daxilində qarşıdurmaya davam edirdi.
  
  Üçüncü mərtəbəyə yaxınlaşan Dahl "irəli-yavaş" jesti etdi. Kennedi Dreykə yaxınlaşdı. "SAS dostlarınız haradadır?"
  
  "Uzaq durun" dedi Drake. "Axı biz indi lazımsız qətllər törətmək istəmirik, elə deyilmi?"
  
  Kennedi gülüşünü boğdu. "Sən komediyaçısan, Dreyk. Əsl gülməli oğlandır".
  
  "Məni görüşdə görməlisən."
  
  Kennedi vuruşu qaçırdı, sonra dedi: "Razılaşacağımı düşünmə". Onun sağ əli adətlə bluzasının qabağını hamarlamaq üçün uzanırdı.
  
  "Soruşduğumu düşünmə."
  
  Son pilləkənləri qalxmağa başladılar. Aparıcı əsgər son döngəyə yaxınlaşanda güllə səsi eşidildi və onun başından bir qarış qarışmış gips parçası partladı.
  
  "Düşün!"
  
  Bir dolu dolu divarları deşdi. Dahl qarnında irəli sürünərək qolları ilə bir sıra hərəkətlər etdi.
  
  Drake, "Müqəddəs üsul" dedi.
  
  Bir əsgər düşmənini məşğul saxlamaq üçün sürətli yaylım atəşi açdı. Digəri dəbilqəsini çıxardı, tüfəngini kəmərinə bağladı və yavaş-yavaş atəş xəttinə irəlilədi. Zəif bir hərəkət xışıltısı eşitdilər. Üçüncü əsgər pilləkənlərin altından sıçrayaraq gözətçini gözlərinin arasına vurdu. Adam vura bilməmiş yerə yıxıldı.
  
  "Sevimli," Drake yaxşı planlaşdırılan hərəkətləri bəyəndi.
  
  Silahları götürərək pilləkənlərlə yuxarı qalxdılar və dördüncü mərtəbənin tağlı girişin ətrafından çıxdılar, sonra ehtiyatla o tərəfdəki otağa baxdılar.
  
  Drake işarələri oxudu. Bu, kərtənkələ dinozavrlarının zalı idi. Ya Rəbb, düşündü. Bu lənətə gəlmiş Tiranozavrın saxlandığı yer deyildimi?
  
  O, gizlicə otağa nəzər saldı. Mülki geyimli bir neçə peşəkar görünüşlü oğlan məşğul görünürdü, onların hamısı bir növ ağır pulemyotla, çox güman ki, Mac-10 "püskürt və dua et"lə silahlanmışdılar. Bununla belə, Tyrannosaurus onun qarşısında dayandı, kabuslu əzəmətlə ucaldı , kabusun yoxa çıxmasından milyonlarla il sonra da davamlı təcəssümü.
  
  Və onun yanından - məharətlə çənələrinin yanından sürüşərək - başqa bir ölümcül yırtıcı olan Alicia Miles getdi. O, öz imzası ilə qışqırdı: "Vaxtına diqqət yetirin, uşaqlar! Burada bir sürüşmə və mən şəxsən sizin hamınızı oyundan çıxaracağam! Tələs!"
  
  "İndi orada bir xanım var" deyə Kennedi bir millimetr məsafədən istehza ilə pıçıldadı. Drake onun təmkinli ətir qoxusunu və yüngül nəfəsini hiss etdi. "Köhnə dost, Drake?"
  
  "Ona bildiyi hər şeyi öyrətdim" dedi. "Əvvəlcə, sözün əsl mənasında. Sonra yanımdan keçdi. Qəribə ninja-Şaolin pisliyi. O, heç vaxt xanım olmayıb, bu dəqiqdir".
  
  "Solda dörd nəfər var" dedi əsgər. "Sağda beş. Üstəlik qadın. Odinin eksponatı mütləq otağın arxa tərəfində, bəlkə də ayrıca eyvanda olmalıdır, bilmirəm".
  
  Dahl nəfəs aldı. "Hərəkət etmək vaxtıdır."
  
  
  ON SƏKKİZ
  
  
  
  NEW YORK MİLLİ TARİX MUZEYİ
  
  
  İsveçlilər sərrast atəş açaraq sığınacaqdan tullanırlar. Dörd kanadalı yıxıldı, daha sonra digəri, üçü şüşə sərgiyə çırpıldı, o da öz növbəsində aşdı və partlayış kimi səs-küylə yerə çırpıldı.
  
  Qalan kanadalılar dönüb yerində atəş açıblar. İki isveçli qışqırdılar. Biri yıxıldı və başındaki yaradan qan axdı. Digəri isə budundan yapışaraq qıvrılan bir yığın halında yıxıldı.
  
  Drake cilalanmış döşəmənin üstündən otağa sürüşdü və nəhəng armadilloların nümayiş olunduğu nəhəng şüşə ekranın arxasında süründü. Kennedinin təhlükəsiz olduğuna əmin olduqdan sonra şüşədən baxmaq üçün başını qaldırdı.
  
  Alicia'nın iki qaçan isveçlini iki mükəmməl atəşlə öldürdüyünü gördüm.
  
  Tiranozavrın arxasından daha dörd kanadalı peyda oldu. Onlar Qurdların nümayiş olunduğu çuxurda olmalı idilər. Onların bədənlərində qəribə dəri kəmərlər, bellərində isə ağır yük çantaları var idi.
  
  Həm də Mac-10. Otağı güllələrlə doldurdular.
  
  İsveçlilər gizlənmək üçün suya daldılar. Dreyk yerə yıxıldı və Kennedinin başını mümkün qədər aşağı tutmaq üçün qolunu qucaqladı. Onun üstündəki şüşə sındı, şüşə qırıqları ətrafa səpələnərək onların üzərinə yağdı. Armadillo fosilləri və nüsxələri onların ətrafında partladı və parçalandı.
  
  "Tez təmizlə, tamam?" Kennedi mızıldandı. "Bəli doğrudur."
  
  Drake şüşə qırıqlarını hər tərəfə ataraq özünü silkələdi və muzeyin xarici yan divarını yoxladı. Kanadalı oraya düşdü və Drake dərhal onu etiketlədi.
  
  "Artıq bunu edir."
  
  Qırılan ekrandan örtük kimi istifadə edərək yalançıya yaxınlaşdı. Əlini avtomata uzatdı, amma adamın gözləri birdən açıldı!
  
  "İsa!" Dreykin ürəyi Nuhun əllərindən daha sürətli döyünürdü, o, gəmini düzəldirdi.
  
  Adam inlədi, ağrıdan gözləri böyüdü. Drake tez özünə gəldi, silahı götürdü və onu unutdu. "Qanlı Zombi."
  
  O, bir dizi üstə fırlandı, zərbə vurmağa hazır idi, lakin kanadalılar T.Reksin qabırğalı qarnının arxasına çəkildi. Lənət olsun! Kaş ki, bu yaxınlarda onun duruşunu dəyişməsəydilər, əvvəlkindən daha az dik yeriyəydilər. Onun yalnız bir neçə kəsilmiş ayaqları gördü.
  
  Kennedi onun yanında dayanmaq üçün sürüşərək ona tərəf hərəkət etdi.
  
  "Gözəl sürüşmə" dedi, sağa və sola yırğalanaraq kanadalıların nə hazırladığını görməyə çalışdı.
  
  Nəhayət, üç sınmış qabırğanın arasında hərəkət gördü və inamsızlıqla nəfəs aldı. "Onların canavarları var" deyə nəfəsini verdi. "Və onları parçalayırlar!"
  
  Kennedi başını tərpətdi. "Yox. Onları parçalara ayırdılar "dedi. "Bax. Sırt çantalarına baxın. Heç kim Odinin bütün hissələrinin bütöv olması lazım olduğunu söyləmişdi, elə deyilmi?
  
  "Və onları hissə-hissə çıxarmaq daha asandır" deyə Dreyk başını tərpətdi.
  
  O, növbəti eksponatın üz qabığına keçmək üzrə idi ki, bütün cəhənnəm pozuldu. Otağın uzaq küncündən "Onurğalıların Mənşəyi" yazılmış qapıdan onlarla qışqıran banşi içəri girdi. Onlar qışqırdılar, vəhşicəsinə vurdular, yaz tətilində multi-dobl Yeager-də həddindən artıq dozada olan azarkeşlər kimi güldülər.
  
  "Almanlar buradadır." Dreyk yerə yıxılmadan əvvəl quru dedi.
  
  Qurğuşun mərmi onu deşərkən tiranozavr vəhşicəsinə silkələdi. Başı asılmış, dişləri yerə yıxılmışdı, sanki ətrafındakı zorakılıq onu həyata qaytaracaq qədər qəzəbləndirmişdi. Kanadalı qan buludunda geri uçdu. Dinozavrın çənəsinə qan sıçradı. İsveç əsgəri qolunu dirsəyinə qədər itirib və qışqıraraq ətrafa qaçıb.
  
  Almanlar çılğınlaşaraq içəri girdilər.
  
  Dreykə ən yaxın olan pəncərənin arxasından helikopterin rotor qanadlarının tanış bumu-bumu-bumu gəldi.
  
  Bir də yox!
  
  Periferik görmə qabiliyyətindən Dreyk tünd paltar geyinmiş bir qrup xüsusi təyinatlının ona tərəf qaçdığını gördü. Drake o tərəfə baxanda qulaqlarındakı tvitlər dəli oldu.
  
  Yaxşı uşaqlar.
  
  Kanadalılar bunun üçün getdilər, xaosa səbəb oldular. Onlar T.Reksin nəhəng qarnının altından çılğınlıqla atəş açdılar. Drake Kennedinin çiynindən tutdu.
  
  "Hərəkət edin!" Onlar uçuş xəttində idilər. Alicia Mayles görünən kimi Kennedini itələdi. Drake silahını qaldırdı, sonra soldan nəhəng alman Milonun yaxınlaşdığını gördü.
  
  Pauzanın bir saniyəsində hər üçü silahlarını endirdi.
  
  Alicia təəccübləndi. "Bilirdim ki, bu işə qarışacaqsan, Dreyk, sən qoca əclaf!"
  
  Milo yerindəcə dayandı. Drake birindən digərinə baxdı. "İsveçdə qalmalıydım, it nəfəsi." Drake böyük oğlanı yumurtlamağa çalışdı. "Qızın üçün darıxdım, hə?"
  
  Güllələr onların gərgin baramalarına nüfuz etmədən ətrafdakı havanı deşdi.
  
  "Sənin vaxtın gələcək" Milo boğuq səslə pıçıldadı. "Oradakı kiçik oğlan və onun bacısı kimi. Və Parnevik sümükləri."
  
  Və sonra dünya qayıtdı və Dreyk Alicia'nın anlaşılmaz şəkildə yerə yıxıldığını gördükdən sonra instinktiv olaraq bir millisaniyəni geri çəkdi.
  
  RPG raketi T-Reksin qarnını deşdi və sümük bıçaqları hər tərəfə uçdu. O, yan pəncərələrdən birindən keçərək koridordan keçdi. Ağır fasilədən sonra otağı silkələyən nəhəng bir partlayış oldu, ardınca çökən metalın əzablı səsi və cırıltılı birləşmələr eşidildi.
  
  Metal ölüm Milli Tarix Muzeyinin divarına çırpıldı.
  
  Helikopterin sürəti muzeyin divarına çırpılaraq ağır dağıntıların dağılmasına səbəb olduğu üçün Drake Kennedinin üstünə səpələnmişdi. Burun düz qırıldı, dağıntıları dalğalı yığınlarla irəli atdı. Kokpit daha sonra demək olar ki, şaquli olaraq dağılan divara çırpıldı və pilotun öz ön şüşəsinə milçək kimi bulaşmadan əvvəl çılğın çaxnaşma içində dişli çubuğunu silkələdiyi görüldü.
  
  Sonra pərvanə pərdələri dəydi... və çıxdı!
  
  Uçan metal nizələr otağın içərisində öldürmə zonası yaradıb. Altı futluq sünbül Dreyk və Kennediyə doğru uçarkən vızıltılı səs çıxardı. Keçmiş SAS əsgəri mümkün qədər düz uzandı və sonra dərrak Kennedinin baş dərisinin bir parçasını kəsib üç fut ən uzaq divara batmadan əvvəl qulağının üst hissəsinin kəsildiyini hiss etdi.
  
  O, bir an çaşmış halda uzandı, sonra birdən başını çevirdi. Helikopter dayanıb və sürətini itirib. Növbəti anda o, Uayl E. Koyotun yenicə toqquşduğu dağın kənarından aşağı sürüşməsi kimi muzeyin kənarı ilə sürüşdü.
  
  Dreyk ağır metalın qulaqbatırıcı xırıltısı gəlməzdən əvvəl dörd saniyə geri saydı. O, bir anlıq otağa göz gəzdirdi. Kanadalılar, özlərindən birinin rotor bıçağı ilə parçalanmasına baxmayaraq, addımlarını pozmadılar. Onlar otağın kənarına çatdılar, ağır kürək çantaları olan dörd oğlan, həmçinin Alicia və bir qoruyucu döyüşçü. Onlar enən vahidlərə bənzəyən şeylərin ətrafında fırlanırdılar.
  
  Almanların üzlərində maskalarla örtülməmiş qorxu yazılmışdı. Drake ağ paltarlı adamı görmədi və bu missiyanın onun üçün çox riskli olub-olmadığını düşündü. Xüsusi qüvvələrin sürətlə onlara yaxınlaşdığını gördü; amerikalılar gələndə isveçlilər hakimiyyəti təslim etdilər.
  
  Kanadalılar canavarlarla özlərini xilas etdilər! Drake ayağa qalxmağa çalışdı, lakin yaxın qaçırmadan və təəccüblü mənzərədən çox sarsılan bədənini qaldırmaqda çətinlik çəkdi.
  
  Kennedi onun altından çıxmadan, oturub başındakı qanı silməzdən əvvəl ona möhkəm dirsək vuraraq kömək etdi.
  
  "Pozğun". - o, istehzalı hirslə mızıldandı.
  
  Dreyk qanaxmanı dayandırmaq üçün əlini qulağına basdı. O, izlədiyi kimi, qalan beş İsveç xüsusi təyinatlısından üçü kanadalılarla mübarizə aparmağa cəhd etdi, çünki birincisi dağıdılmış pəncərədən tullanmaq üçün başlatma qurğusundan istifadə etdi.
  
  Amma Alicia arxaya çevrildi, üzündə oynaq bir təbəssüm yarandı və Dreyk daxilən əyildi. O, qabağa sıçrayaraq onların arasından keçdi, amansız edamın qara dul qadını, yüksək bacarıqlı əsgərləri elə əydi ki, onların sümüklərini misilsiz bir rahatlıqla sındırdı və komandanı məhv etmək ona on iki saniyədən az vaxt apardı.
  
  O vaxta qədər üç kanadalı səssizcə və məharətlə binadan atılmışdı.
  
  Qalan Kanada əsgəri sığınacaqdan atəş açıb.
  
  Nyu-York SWAT komandası almanlara hücum edərək onları otağın arxasına itələyərək üç nəfərdən başqa hamısını durduqları yerdə qoyub. Qalan üç nəfər, o cümlədən Milo, silahlarını yerə atıb qaçdılar.
  
  Tyrannosaurus nəhayət ruhdan əl çəkib köhnə sümüklər və toz yığınına yıxılarkən Drake ürkdü.
  
  Dördüncü kanadalı tullanarkən Kennedi lənətlədi, onun ardınca isə Alisiya gəldi. Sonuncu əsgər tullanmağa hazırlaşarkən kəllə sümüyündən güllə yarası alıb. O, yenidən otağa düşdü və yanan dağıntılar arasında uzanaraq uzandı, bu dəlinin müharibəsinin və onun apokalipsis yarışının növbəti qurbanı idi.
  
  
  ON doqquz
  
  
  
  Nyu-York
  
  
  Demək olar ki, dərhal Dreykin ağlı qiymətləndirməyə və təhlil etməyə başladı. Milo Ben və professor Parnevik haqqında bəzi nəticələr çıxardı.
  
  Sürətli yığım düyməsini basmazdan əvvəl cib telefonunu tapdı və zədələnmiş olub olmadığını yoxladı.
  
  Telefon çaldı və zəng çaldı. Ben onu bu qədər uzun müddət tərk etməzdi, Ben yox...
  
  Ürəyi sıxıldı. O, Beni qorumağa çalışdı, oğlana yaxşı olacağına söz verdi. Bir şey varsa...
  
  Səs cavab verdi: "Bəli?" Pıçıltı.
  
  "Ben? Siz yaxşısınız? Niyə pıçıldayırsan?"
  
  "Matt, Allaha şükür. Atam məni çağırdı, danışmağa getdim, sonra arxaya baxdım və bu iki quldurun professoru döydüyünü gördüm. Mən onlara tərəf qaçdım və onlar da bir neçə başqası ilə birlikdə motosikletə minib getdilər".
  
  "Professoru götürdülər?"
  
  "Bağışlayın, dostum. Əlimdən gəlsəydi ona kömək edərdim. Atama lənət olsun!"
  
  "Yox! Dreykin ürəyi hələ də sağalırdı. "Bu, sənin günahın deyil, Blakey. Dəyməz. Bu baykerlərin bellərinə bağlanmış böyük kürək çantaları varmı?"
  
  "Bəziləri etdi."
  
  "TAMAM. Orada qalın."
  
  Drake dərindən nəfəs aldı və əsəblərini sakitləşdirməyə çalışdı. Kanadalılar tələsəcəkdilər. Ben atası sayəsində iyrənc zərbədən yayındı, lakin Professor çox pis vəziyyətdə idi. "Onların planı gözləyən velosipedlərlə buradan qaçmaq idi" dedi Kennedy, sonra zibilliyə atılan otağa baxdı. "Biz Dahl tapmalıyıq. Bizim problemimiz var."
  
  "Yalnız bir?"
  
  Drake muzeydə törətdikləri dağıntıları araşdırdı. "Bu şey çox vaxt partladı."
  
  
  * * *
  
  
  Drake muzeyi hökumət əməkdaşlarının əhatəsində tərk etdi. Onlar Mərkəzi Parkın qərb girişində səhnə postu qururdular, o, Benin qarşısındakı skamyada oturduğunu görəndə qəsdən buna məhəl qoymadı. Uşaq özünü saxlaya bilməyib ağladı. İndi nə? Kennedi yanındakı ot zolağı ilə qaçdı.
  
  "Bu, Karindir" Benin gözləri Niaqara şəlaləsi kimi dolu idi. "Mən ona e-poçt göndərdim ki, Valkyries ilə necə getdiyini soruşsun və cavab olaraq bu MPEG-i əldə etdim."
  
  Laptopu çevirdi ki, onlar görə bilsinlər. Ekranda təkrarlanan kiçik bir video fayl göründü. Klip təxminən otuz saniyə çəkdi.
  
  Qara-ağ dondurulmuş kadrda Benin bacısı Karinin iki iri bədənli, maskalı kişinin qucağında yalnış asılmış bulanıq görüntülər əks olunub. Alnına və ağzına yalnız qan ola biləcək tünd ləkələr bulaşmışdı. Üçüncü kişi qalın alman ləhcəsi ilə qışqıraraq üzünü kameraya qaldırdı.
  
  "O, müqavimət göstərdi, balaca minx, amma əmin olun ki, növbəti bir neçə həftə ərzində ona bunun nə qədər axmaq olduğunu öyrədəcəyik!" Adam barmağını silkələdi, ağzından tüpürcək sıçradı. "Onlara kömək etməyi dayandır, balaca oğlan. Onlara hücum etməyi dayandırın.... isssss.... Bunu etsəniz, onu sağ-salamat geri qaytaracaqsınız" - xoşagəlməz gülüş. "Çox və ya az".
  
  Fraqment özünü təkrarlamağa başladı.
  
  "O, ikinci Dandır" dedi Ben. "Öz döyüş sənəti məktəbini açmaq istəyir. Heç kimin onu döyə biləcəyini düşünmürdüm, mənim böyük bacım.
  
  Gənc rəfiqəsi əsəbləşən kimi Dreyk Beni qucaqladı. Kennedinin diqqətini çəkən, lakin onun üçün nəzərdə tutulmayan baxışları döyüş meydanında nifrətlə dolu idi.
  
  
  iyirmi
  
  
  
  Nyu-York
  
  
  Dünya şöhrətli modelyer, multimilyoner və 24 saatlıq məhşur şənlik Chateau-La Verein sahibi Abel Frey, Madison Square Garden-da səhnə arxasına oturdu və öz əlaltılarının əslində olduqları sərbəst yüklənən parazitlər kimi ətrafda fırlanmasını seyr etdi.
  
  Gündönümü və ya aşağı dövrlərdə, o, onları geniş yayılmış Alp evinin hüdudları daxilində təmin etdi - dünyaca məşhur modellərdən tutmuş işıqlandırma qruplarına və təhlükəsizlik işçilərinə qədər hər kəs - tərəflər həftələrlə dayanmadı. Lakin qastrol getdikcə və Freyin adı diqqət mərkəzində olduğu üçün onlar təlaşa düşdülər, narahat oldular və onun hər şıltaqlığına cavab verdilər.
  
  Səhnə formalaşırdı. Pişik qaçışı yarı tamamlandı. Onun işıqlandırma dizayneri The Garden komandası ilə birlikdə qarşılıqlı hörmətə əsaslanan sehrli plan hazırladı: iki saatlıq şou üçün sinxron işıqlandırma və səs cədvəli.
  
  Frey buna nifrət etmək və əclafları tərlətmək və yenidən başlamaq niyyətində idi.
  
  Supermodellər soyunmağın müxtəlif mərhələlərində irəli-geri gəzirdilər. Moda nümayişində səhnə arxası səhnə nümayişinin əksi idi - sizə daha çox deyil, daha az material lazım idi - və bu modellər - ən azı La Vereinada onunla yaşayanlar - hər halda hər şeyi əvvəllər gördüyünü bilirdilər.
  
  O, ekspozisionizmi təşviq edirdi. Əslində bunu tələb edirdi. Qorxu onları cilovladı, bu vəhşilər. Qorxu, acgözlük və acgözlük və adi kişiləri və qadınları güc və sərvət sahibi olanlara bağlayan bütün digər gözəl ümumi günahlar - Victoria's Secret konfet satıcılarından Şərqi Avropanın buz heykəllərinə və onun digər şanslı xidmətçilərinə qədər - onların hər biri sızlayır. qaniçənlər.
  
  Frey Milonun nikah orqanlarına nüfuz etdiyini gördü. Modellərin qəddar kobud adamdan necə çəkindiyini gördüm. Onların aşkar hekayəsinə daxilən gülümsədim.
  
  Milo xoşbəxt görünmürdü. "Ora qayıt!" O, başını Freyin müvəqqəti mobil ofisinə doğru tərpətdi.
  
  Onlar tək qalanda Freyin üzü sərtləşdi. "Nə baş verdi?"
  
  "Nə olmadı? Vertolyotu itirdik. Mən iki oğlanla oradan çıxdım. Onların SWAT, SGG, o piç Dreyk və başqa bir qadın var idi. Orada cəhənnəm idi, adam." Milonun amerikalı intonasiyaları sözün əsl mənasında Freyin daha mədəni qulaqlarını incidir. Heyvan onu bayaq "adam" adlandırmışdı.
  
  "Parça?"
  
  "O yalın fahişəyə məğlub oldum, Miles." Milo gülümsədi.
  
  "Kanadalılar bunu aldılarmı?" Frey qəzəblə stulunun qollarını tutaraq onların əyilməsinə səbəb oldu.
  
  Milo daxili narahatlığına xəyanət edərək hiss etməmiş kimi davrandı. Freyin eqoizmi sinəsini şişirdi. "Lanet olsun, yararsız piçlər!" O, elə ucadan qışqırdı ki, Milo qaçdı. "Siz yararsız əclaflar, bir dəstə atlıya məğlub oldunuz!"
  
  Tüpürcək Freyin dodaqlarından uçaraq onları ayıran masaya sıçradı. "Bu anı nə qədər gözlədiyimi bilirsənmi? Bu vaxt? Və sən?"
  
  Özünü saxlaya bilməyib Amerika komandosunun üzünə zərbə endirib. Milo başını kəskin şəkildə çevirdi, yanaqları qızardı, amma başqa cür reaksiya vermədi.
  
  Frey onu bürüməyə ən yüksək sakitlik baramasını məcbur etdi. "Mənim həyatım, - o, yalnız yüksək doğulmuş insanların edə biləcəyini bildiyi ən böyük səylə dedi, "həyatım bu türbənin axtarışına həsr edilmişdir ... bu Tanrılar Türbəsi. Mən onları - hissə-hissə - qalama daşıyacağam. "Hökmdar mənəm" dedi və əlini qapıya tərəf yellədi, "mən bu axmaqların hökmdarını nəzərdə tutmuram. Ən qısa mühafizəçimi sikmək üçün beş supermodel ala bilərəm, çünki bir fikrim var idi. Döyüş meydanımda yaxşı adamı ölümünə döyüşdürə bilərəm, amma bu məni hökmdar etmir. Sen anlayirsan?"
  
  Freyin səsi intellektual üstünlüyü sızdırırdı. Milo başını tərpətdi, amma gözləri boş idi. Frey bunu axmaqlıq kimi qəbul etdi. O, ah çəkdi.
  
  "Yaxşı, mənim üçün başqa nə var?"
  
  "Bu". Milo ayağa qalxdı və bir neçə saniyə Freyin noutbukunun klaviaturasına toxundu. Milli Tarix Muzeyinin yaxınlığındakı əraziyə diqqət yetirən canlı yayım yaranıb.
  
  "Bizdə özlərini televiziya işçiləri kimi təqdim edən insanlar var. Onların gözləri Dreykdə idi, qadın və oğlan - Ben Bleyk. Bu, həm də SPECIAL-ı və SGG-nin qalan hissəsini tərk edir və bax, mən buna inanıram," o, arxada arzuolunmaz tər ləkələrini buraxaraq ekrana yüngülcə toxundu və Allah bilir, "bu, SAS komandasıdır".
  
  "İnanırsınız..." Frey dedi. "Mənə deməyə çalışırsan ki, indi bizim əlimizdə çox irqli yarış var? Və bizim daha böyük resurslarımız yoxdur". O, ah çəkdi. "Bu günə qədər bizə kömək etmədiyi üçün deyil."
  
  Milo müdiri ilə gizli bir təbəssüm paylaşdı. "Bilirsən, belədir."
  
  "Bəli. Sənin qız yoldaşın. O, bizim ən yaxşı sərvətimizdir və onun vaxtı yaxınlaşır. Ümid edək ki, o, kimə hesabat verdiyini xatırlayacaq".
  
  "Bu, daha çox onun xatırlayacağı pulla bağlıdır" dedi Milo böyük fikirlə.
  
  Freyin gözləri parladı və gözlərində zəlil bir parıltı göründü. "Hm. Bunu unutmayacağam".
  
  "Bizim də Ben Bleykin bacısı var. Görünür vəhşi pişikdir".
  
  "Yaxşı. Onu qalaya göndər. Tezliklə oraya qayıdacayıq". O, fasilə verdi. "Gözləyin... Dayan... Həmin qadın Dreyklədir. O kimdir?"
  
  Milo onun üzünə baxıb çiyinlərini çəkdi. "Heç bir fikrim yoxdur".
  
  "Yaxşı, tapın!"
  
  Milo televiziya heyətinə zəng vurdu: "Dreykin qadınında üz tanıma proqramından istifadə edin" deyə hönkürdü.
  
  Dörd dəqiqəlik sükutdan sonra cavab aldı. "Kennedi Mur" dedi Frey. "Nyu York polisi"
  
  "Bəli. Bəli, mən pozğunluğu heç vaxt unutmuram. Bir kənara çəkil, Milo. Qoy işləyim".
  
  Frey başlığı Google-da axtardı və bir neçə linki izlədi. On dəqiqə keçməmiş hər şeyi bildi və təbəssümü genişləndi və daha da pozğunlaşdı. Böyük ideyanın mikrobları yetkinlik çağından sonra onun beynində böyüdü.
  
  "Kennedi Mur," deyə piyadaya izah etməyə müqavimət göstərə bilmədi, "Nyu-Yorkun ən yaxşılarından biri idi. O, hazırda məcburi məzuniyyətdədir. O, çirkli polisi həbs edib həbsxanaya göndərdi. Onun məhkum edilməsi, mühakimə olunmasına kömək etdiyi bəzi şəxslərin azadlığa buraxılmasına gətirib çıxardı ki, bu da sübutların qırılan zənciri ilə bağlıdır". Frey dayandı. "Hansı geridə qalmış ölkə belə bir sistemi tətbiq edər, Milo?"
  
  "ABŞ," Onun qulduru ondan nə gözlənildiyini bilirdi.
  
  "Yaxşı, gözəl bir hüquqşünas, burada deyildiyi kimi, "Şimali Birləşmiş Ştatlar tarixinin ən pis serial qatili" olan Tomas Kaleb adlı bir adamın azad edilməsini təmin etdi. mənim, mənim. Çox iyrəncdir. Dinləmək!
  
  'Kalib qurbanının gözlərini açır, göz qapağından və alnından kliplər çəkmək üçün zımbalıdan istifadə edir, sonra canlı böcəkləri boğazlarından aşağı endirərək onları boğularaq ölənə qədər çeynəməyə və udmağa məcbur edir.' Frey iri gözləri ilə Miloya baxdı. "Bir az McDonald's-da yemək kimi deyərdim."
  
  Milo gülümsəmədi. "O, günahsız insanların qatilidir" dedi. "Komediya qətllə yaxşı getmir".
  
  Frey ona gülümsədi. "Günahsızları öldürdünüz, elə deyilmi?"
  
  "Yalnız işimi görəndə. Mən əsgərəm".
  
  "Hmm, yaxşı, bu incə xəttdir, elə deyilmi? Fərqi yoxdur. İndiki işə qayıdaq. Bu Kaleb azadlığa çıxdıqdan sonra daha iki günahsızı öldürdü. Mən deyərdim ki, etik doktrina və mənəvi dəyərlər toplusunun aydın nəticəsidir, hə, Milo? Hər halda, bu Kaleb indi yoxa çıxıb".
  
  Milonun başı noutbuk ekranına, Kennedi Mura tərəf əyildi. "Daha iki?"
  
  İndi Frey güldü. "Ha, ha. Sən bunu başa düşməyəcək qədər axmaq deyilsən, hə? Onun kədərini təsəvvür edin. Onun əzabını təsəvvür edin!"
  
  Milo tutdu və özünə baxmayaraq, günün ilk ovunu parçalayan ağ ayısı kimi dişlərini göstərdi.
  
  "Bir planım var". Frey ləzzətlə güldü. "Oh, lanet... Mənim bir planım var."
  
  
  İYİRMİ BİR
  
  
  
  Nyu-York
  
  
  Mobil qərargahda xaos hökm sürürdü. Drake, Kennedy və Ben Thorsten Dahl və qəzəbli Xüsusi Qüvvələr komandirinin ardınca pilləkənlərlə yuxarı qalxdılar və hay-küydən keçdilər. Metal tövlənin sonundakı oyukun yaratdığı nisbi sükutda dayanmadan əvvəl iki kupedən keçdilər.
  
  "Bizə zəng gəldi" deyə xüsusi təyinatlıların komandiri qəzəblə silahını atdı. "Bizə lənətə gəlmiş zəng gəldi və on beş dəqiqədən sonra üç adamım öldü! Nə...?"
  
  "Cəmi üç?" Dahl soruşdu. "Altısını itirdik. Hörmət bizdən vaxt ayırmağı tələb edir..."
  
  SWAT adamı qəzəbləndi: "Sikdirmə hörmət". "Sən mənim ərazimə girirsən, ey ingilis götü. Siz lənətə gəlmiş terrorçular qədər pissiniz!"
  
  Drake əlini qaldırdı. "Əslində, mən ingilis zülfüyəm. Bu axmaq isveçlidir".
  
  Amerikalı çaşqın görünürdü. Drake Benin çiyinlərini sıxdı. O, oğlanın titrədiyini hiss etdi. "Biz kömək etdik" dedi xüsusi təyinatlı oğlana. "Kömək etdilər. Çox daha pis ola bilərdi."
  
  Və sonra taleyin istehzalı çəkicini yerə endirən kimi qərargahın üzərinə yağan güllələrin sarsıdıcı səsi eşidildi. Hamı yerə yıxıldı. Şərq divarından metal bir səs sıçradı. Atışma bitməzdən əvvəl xüsusi təyinatlıların komandiri ayağa qalxıb. "Bu, güllə keçirməzdir" dedi bir az utanaraq.
  
  "Biz getməliyik" Dreyk Kennedini axtardı, amma tapa bilmədi.
  
  "Atəş xəttində?" xüsusi təyinatlılar dedi. "Sən kimsən?"
  
  "Məni narahat edən şirkət və ya güllələr deyil" dedi Drake. "Bu, tezliklə təqib oluna biləcək reaktiv qumbaraatandır."
  
  Ehtiyatlılıq evakuasiyanı diktə etdi. Dreyk güllələrin gəldiyi istiqamətə qışqıran qara və ağların qaçdığını görmək üçün tam vaxtında çıxdı.
  
  O, yenidən ətrafa baxdı, Kennedini axtardı, amma deyəsən o, yoxa çıxdı.
  
  Sonra birdən onların arasında yeni bir sima peyda oldu. Büro rəisi, üçulduzlu nişanına və sanki bu kifayət deyilmiş kimi onun yanından itələyərək, polis komissarının nadir beş ulduzunu taxmış bir adam idi. Drake dərhal başa düşdü ki, bu, söhbət etməli olduqları oğlandır. Terrorla mübarizəyə polis komissarları cəlb edilib.
  
  Xüsusi təyinatlılar komandirinin radiosu qışqırdı: "Hər şey aydındır. Burada damda uzaqdan idarə olunan silah var. Bu qırmızı siyənəkdir".
  
  "Əclaflar!" Drake kanadalıların və almanların məhbuslarla daha da irəli getdiyini düşünürdü.
  
  Thorsten Dahl yeni gələnə müraciət etdi. "Siz həqiqətən mənim dövlət nazirimlə danışmalısınız."
  
  "İş bitdi" dedi komissar. "Sən buradan gedirsən."
  
  "Xeyr, gözləyin" dedi Dreyk, Benin irəli getməsini fiziki olaraq məhdudlaşdırdı. "Sən başa düşmürsən..."
  
  "Yox, yox" komissar sıxılmış dişləri arasından dedi. "Bilmirəm. Demək istəyirəm ki, siz buradan ayrılırsınız, Vaşinqtona gedirsiniz. Capitol Hill sizdən bir parça istəyir və ümid edirəm ki, onu böyük parçalara ayıracaqlar. "
  
  
  * * *
  
  
  Uçuş doxsan dəqiqə davam etdi. Drake, Kennedinin müəmmalı şəkildə yoxa çıxmasından narahat idi ki, o, təyyarə havaya qalxmağa hazırlaşarkən yenidən peyda oldu.
  
  O, nəfəsini kəsərək koridorda qaçdı.
  
  "Mən səni itirdiyimizi düşündüm" dedi Drake. O, böyük bir rahatlıq hiss etdi, lakin bunu yüngülləşdirməyə çalışdı.
  
  Kennedi cavab vermədi. Bunun əvəzinə o, söhbətdən uzaq pəncərədəki oturacaqda əyləşdi. Dreyk araşdırmaq üçün ayağa qalxdı, lakin sifəti alebastr kimi ağararaq ondan uzaqlaşanda dayandı.
  
  O harada idi və orada nə baş verdi?
  
  Uçuş zamanı heç bir zəng və ya elektron poçtla icazə verilməyib. Televizor yoxdur. Onlar səssizcə uçurdular; bir neçə mühafizəçi müdaxilə etmədən onlara baxırdı.
  
  Drake onun üzərindən axmasına icazə verə bilərdi. SAS təlimi saatlar, günlər və aylar gözləməyi tələb edirdi. hazırlanması üçün. Müşahidə üçün. Onun üçün bir saat bir millisaniyədə keçə bilərdi. Bir anda onlara bu kiçik plastik şüşələrdə spirt təklif edildi və Drake bir an çox tərəddüd etdi.
  
  Viski parıldadı, fəlakətin kəhrəba amuleti, onun seçdiyi silah sonuncu dəfə işlər çətinləşəndə - Alison gedəndə. Ağrı, ümidsizlik yadına düşdü, amma yenə də baxışları onda qaldı.
  
  "Burada deyil, sağ ol." Ben məşuqəsini yola salacaq qədər ayıq idi. "Biz Mountain Dew oğlanlarıyıq. Onu gətir."
  
  Ben hətta özünü cəngavər kimi göstərərək Drake'i bu vəziyyətdən çıxarmağa çalışdı. O, koridorda əyilib, aparıcının yırğalanaraq yerinə qayıtmasına baxdı. "Amerikalı qardaşlarımızın jarqonu ilə desək, mən buna girərdim!"
  
  Ev sahibəsi təəccüblə ona baxanda üzü qızardı. Bir saniyədən sonra o dedi: "Bu, Hooters havası deyil, balam."
  
  Ben yenidən kreslosuna çökdü. "Cap".
  
  Drake başını tərpətdi. "Sağlam, dostum. Sizin daimi alçalmağınız mənim heç vaxt sizin yaşınızda olmadığımı xoşbəxt xatırlatma kimi xidmət edir".
  
  "Cəfəngiyat".
  
  "Ciddi - təşəkkür edirəm."
  
  "Narahat olma".
  
  "Və Karin - yaxşı olacaq. Söz verirəm."
  
  "Bunu necə söz verə bilərsən, Mett?"
  
  Drake fasilə verdi. İfadə olunan şey, əsgərin aydın mühakiməsi deyil, ehtiyacı olanlara kömək etmək üçün fitri öhdəliyi idi.
  
  "Onlar hələ ona zərər verməyəcəklər" dedi. "Və çox tezliklə təsəvvür edə biləcəyinizdən daha çox yardımımız olacaq."
  
  "Onu incitməyəcəyini haradan bilirsən?"
  
  Drake ah çəkdi. "Yaxşı, tamam, bu savadlı bir təxmindir. Onun ölməsini istəsəydilər, dərhal öldürərdilər, elə deyilmi? Ərköyünlük yoxdur. Amma etmədilər. Belə ki..."
  
  "Bəli?"
  
  "Almanların ona bir şeyə ehtiyacı var. Onu sağ saxlayacaqlar". Drake bilirdi ki, onlar onu ayrı bir dindirməyə və ya daha adi bir şeyə - hər hadisəyə hakim olmağı sevən diktatora bənzər bir patrona apara bilərlər. İllər keçdikcə Drake bu tip tirana aşiq oldu. Onların avtoritarlığı həmişə yaxşı adamlara ikinci şans verirdi.
  
  Ben məcburən gülümsədi. Drake təyyarənin enməyə başladığını hiss etdi və başındakı faktları nəzərdən keçirməyə başladı. Kiçik komandasının dağılması ilə o, addım atmalı və onları daha da qorumalı idi.
  
  
  * * *
  
  
  Təyyarəni tərk etdikdən sonra iki dəqiqə ərzində Dreyk, Ben, Kennedi və Dahl bir neçə qapıdan, sakit eskalatordan, qalın mavi panellərlə örtülmüş təmtəraqlı dəhlizdən və nəhayət, Dreykin fikirli şəkildə arxadan kilidləndiyini fərq etdiyi ağır bir qapıdan keçdilər. onlar.
  
  Onlar özlərini və digər səkkiz nəfərdən başqa boş birinci dərəcəli, birinci dərəcəli salonda gördülər: beş silahlı mühafizəçi və üç kostyum - iki qadın və bir yaşlı kişi.
  
  Kişi irəli addımladı. "Conatan Gates" sakitcə dedi. "Müdafiə naziri."
  
  Drake qəfil çaxnaşma hiss etdi. Vallah, bu adam meqa-qüdrətli idi, bəlkə də prezidentlik üçün beşinci və ya altıncı sırada idi. O, ah çəkdi və mühafizəçilərin irəliləyən hərəkətlərini qeyd edərək irəli addımladı, sonra qollarını araladı.
  
  "Bütün dostlar buradadır" dedi. "Heç olmasa... Mən belə düşünürəm."
  
  "İnanıram ki, haqlısan." Müdafiə naziri irəli çıxıb əlini uzadıb. "Vaxtıma qənaət etmək üçün mən artıq yenilənirdim. Birləşmiş Ştatlar kömək etməyə hazırdır və qadirdir. Mən bu yardımı... asanlaşdırmaq üçün buradayam".
  
  Qadınlardan biri hamıya içki təklif etdi. Onun qara saçları, pirsinq baxışları var idi və əlli yaşlarının ortalarında idi, dövlət sirlərini gizlətmək üçün kifayət qədər qalın narahatlıq cizgiləri və onlarla olan narahatlığından danışan mühafizəçilərə məhəl qoymayan bir tərzdə idi.
  
  İçkilər buzu bir az əridib. Drake və Ben pəhriz içkilərini yudumlayaraq Qeytsin yanında qaldılar. Kennedi pəncərəyə tərəf getdi, şərabını fırladıb taksiyə gedən təyyarələrə baxdı, sanki fikrə daldı. Thorsten Dahl Evian ilə rahat bir kresloya batdı, bədən dili təhlükə yaratmayan şəkildə seçildi.
  
  "Bacım" dedi Ben. "Ona kömək edə bilərsən?"
  
  "MKİ İnterpolla əlaqə saxlayıb, lakin hələ almanlarla bağlı heç bir məlumatımız yoxdur." Bir müddət sonra Benin sıxıntısını və Konqres üzvü ilə əlaqə saxlamaq üçün ona nə qədər səy sərf etdiyini qeyd edən katib əlavə etdi: "Çalışırıq, oğlum. Biz onları tapacağıq".
  
  "Valideynlərim hələ bilmirlər." Ben qeyri-ixtiyari olaraq cib telefonuna baxdı. "Ancaq çox çəkməyəcək..."
  
  İndi başqa bir qadın qabağa çıxdı - şən, özünə inamlı, xeyli gənc, hər cəhətdən gələcək keçmiş xanım dövlət katibini xatırladan, əsl yırtıcı və ya Dreykin öz dediyi kimi, Alisiya Maylsın siyasi versiyası.
  
  "Mənim ölkəm qeyri-realdan başqa bir şey deyil, cənab Dal, cənab Drake. Biz bu işdə çox geri qaldığımızı bilirik və nəyin bahasına olduğunu bilirik. SAS komandanız əməliyyat üçün təmizlənib. SGG də. Kömək etməyə hazır bir Delta komandamız var. Sadəcə rəqəmləri toplayın..." O, barmaqlarını tərpətdi. "Koordinatlar".
  
  - Bəs professor Parnevik? Dahl ilk dəfə danışdı. "Kanadalılar haqqında nə xəbər var?"
  
  Katib bir az sərt şəkildə dedi: "Əmrlər verilir". "Bu, diplomatik vəziyyətdir..."
  
  "Yox!" Drake qışqırdı, sonra özünü sakitləşdirmək üçün nəfəsini verdi. "Xeyr ser. Bu yanlış yanaşmadır. Bu şey başladı... nə?... üç gün əvvəl? Zaman burada hər şeydir, xüsusən də indi. Növbəti bir neçə gün," dedi, "qalib olduğumuz və ya itirdiyimiz yerdir."
  
  Katib Qeyts ona təəccüblə baxdı. "Eşitdim ki, səndə hələ də bəzi əsgərlər var, Dreyk. Amma bu reaksiyaya görə yox".
  
  "Mən uyğun gələndə əsgər və mülki arasında dəyişirəm" deyə Drake çiyinlərini çəkdi. "Keçmiş hərbçi olmağın faydaları."
  
  "Bəli. Yaxşı, əgər bu səni daha yaxşı hiss edirsə, zəmanətlər kömək etməyəcək. Kolbi Teylor əksər işçiləri ilə birlikdə Kanadadakı malikanəsindən yoxa çıxdı. Mənim təxminim odur ki, o, bunu çoxdan planlaşdırırdı və əvvəlcədən hazırlanmış bəzi gözlənilməz hadisələrə keçdi. Əslində - o, şəbəkədən kənardadır."
  
  Drake gözlərini yumdu. "Yaxşı xəbər varmı?"
  
  Gənc qadın danışdı. "Yaxşı, biz sizə tədqiqatınıza kömək etmək üçün Konqres Kitabxanasının bütün resurslarını təklif edirik." Gözləri parıldadı. "Dünyanın ən böyük kitabxanası. Otuz iki milyon kitab. Nadir çaplar. Və Dünya Rəqəmsal Kitabxanası."
  
  Ben ona elə baxdı ki, elə bil indicə Princess Leia cosplay müsabiqəsinə qatılmağa razılaşdı. "Bütün resurslar? Beləliklə - nəzəri olaraq - hansı Almanın Norse mifologiyası ilə maraqlandığını anlaya bilərsiniz? Odin və bu tanrıların məzarı haqqında mətnlər tapa bilərsiniz. İnternetdə olmayan şeylər?"
  
  "Bir düyməyə toxunmaqla edə bilərsiniz" dedi qadın. "Və bunu etməsək, çox köhnə kitabxanaçılarımız var."
  
  Metyə baxan Benin gözləri ümidlə parladı. "Bizi ora aparın."
  
  
  * * *
  
  
  Konqres Kitabxanası bazar günü səhər tezdən onların üzünə açıq idi. İşıqların yanması, diqqətli heyəti, dünyanın ən böyük kitabxanası əlbəttə ki, heyran etdi. Əvvəlcə bu yerin memarlığı və hissi Dreykə muzeyi xatırlatdı, lakin o, sıra kitab şkaflarına və dairəvi oxu eyvanlarına baxdıqca, o, tezliklə qədim biliyin hörmətli ab-havasını hiss etdi və onun əhval-ruhiyyəsi ətrafa uyğunlaşmaq üçün dəyişdi.
  
  Dreyk dəhlizləri dolaşmaqla bir müddət vaxt keçirsə də, Ben tədqiqata dalmaq üçün vaxt itirmirdi. O, gizlicə balkona çıxdı, noutbuku yüklədi və İsveç xüsusi təyinatlılar komandirini qəhvə və peçenye tapmaq üçün göndərdi.
  
  "Gözəl yer" dedi Dreyk ətrafında dövrə vurarkən. "Mənə elə gəlir ki, Nicolas Cage hər an çıxa bilər."
  
  Ben burnunun körpüsünü çimdiklədi. "Mən haradan başlayacağımı bilmirəm" dedi. "Başım anbardır, dostum."
  
  Thorsten Dahl eyvanı əhatə edən məhəccərlərə toxundu. "Bildiyinizlə başlayın" dedi o, öyrənilmiş Oksford tonunda. "Bir əfsanə ilə başla."
  
  "Doğru. Yaxşı, bu şeiri bilirik. Demək olar ki, kim tanrıların məzarını murdar edərsə, yer üzünə cəhənnəm odu endirəcək. Və bu, sözün əsl mənasında, yanğındır. Planetimiz yanacaq. Biz onu da bilirik ki, bu əfsanənin digər Tanrılar haqqında yazılmış digər əlaqəli əfsanələrlə unikal tarixi paralelləri var".
  
  "Bizim bilmədiyimiz şey," Dahl dedi, "niyə? Yoxsa necə?"
  
  "Alov" dedi Drake kəskin şəkildə. "Oğlan bunu indicə dedi."
  
  Ben gözlərini yumdu. Dahl sıx bir təbəssümlə Drakeyə tərəf döndü. "Buna beyin fırtınası deyilir" dedi. "Faktları təhlil etmək çox vaxt həqiqəti üzə çıxarmağa kömək edir. Mən fəlakətin necə baş verdiyini nəzərdə tuturdum. Xahiş edirəm ya kömək edin, ya da gedin".
  
  Drake qəhvəsini qurtumladı və susdu. Bu oğlanların hər ikisi insanları itirdi və yer qazandı. O, məhəccərə qədər getdi və arxaya baxdı, gözləri dairəvi otaqda gəzərək, heyətin və Amerika agentlərinin mövqelərini qeyd etdi. Kennedi iki mərtəbə aşağıda oturmuş, hirslə dizüstü kompüterinə tıqqıldadıb, öz əlindən təcrid olunmuş halda... nə?.. Dreyk düşündü. Günah? Qorxu? Depressiya? O, hər şeyi bilirdi və təbliğ etməyə başlamazdı.
  
  "Əfsanə," Ben dedi, "Odinin məzarının bir murdarlanmasının od çaylarının axmasına başlayacağını göstərir. Deyərdim ki, burada hər şey kimi bunu bilmək vacibdir".
  
  Son xatirələri üzə çıxanda Drake qaşlarını çatdı. Od çayları?O bunu gördü.
  
  Ancaq harada?
  
  "Niyə belə dedin?" - deyə soruşdu. "Od çayları?"
  
  "Bilmirəm. Bəlkə də ona görə ki, "cəhənnəm odu püskürür", "axır yaxınlaşır" deməkdən bezmişəm. Özümü Hollivud filminin treyleri kimi hiss edirəm".
  
  "Deməli, sən od çaylarının dalınca getdin?" Dahl qaşını qaldırdı. "Lava kimi?"
  
  "Xeyr, gözləyin" Dreyk barmaqlarını sındırdı. "Bəli! Supervulkan! İslandiyada, elə deyilmi? O, təsdiq üçün isveçliyə baxdı.
  
  "Bax, skandinaviyalı olduğum demək deyil"
  
  "Bəli". Bu zaman müdafiə nazirinin kiçik köməkçisi yaxınlıqdakı kitab şkafının arxasından göründü. "İslandiyanın cənub-şərq tərəfində. Bütün dünya bunu bilir. Hökumətin yeni araşdırmasını oxuduqdan sonra düşünürəm ki, bu, mövcud yeddinci supervulkandır".
  
  "Ən məşhuru Yellowstone Parkdadır" dedi Ben.
  
  "Ancaq Supervulkan belə bir təhlükə yaradırmı?" Drake soruşdu. "Yoxsa bu başqa bir Hollivud mifidir?"
  
  Ben də, katibin köməkçisi də başlarını tərpətdilər. "Növlərin yox olması" termini bu kontekstdə həddindən artıq deyil," deyə köməkçi bildirib. "Tədqiqat bizə deyir ki, əvvəlki iki supervulkan püskürməsi planetimizdə indiyədək baş vermiş ən böyük iki kütləvi məhv hadisəsi ilə üst-üstə düşür. İkincisi, əlbəttə ki, dinozavrlardır.
  
  "Nə qədər təsadüfdür?" Drake soruşdu.
  
  "O qədər yaxındır ki, bir dəfə baş versəydi, buna təəccüblənərdin. Amma iki dəfə? Gəlin..."
  
  "Cap".
  
  Ben əllərini havaya qaldırdı. "Bax, biz burada yolumuzu itiririk. Bizə lazım olan Odini axmaqlıqla yükləməkdir." Ekranda bir neçə başlığı vurğuladı. "Bu, bu və vay ¸ mütləq bu. Voluspa - Odinin Görənlə görüşləri haqqında danışdığı yer.
  
  "Ziyarətlər?" Drake üzünü buruşdurdu. "Vikinq pornosu, hə?"
  
  Köməkçi Benə əyilib bir neçə düyməni basdı, parol daxil etdi və sətir yazdı. Onun şalvar kostyumu Kennedinin kostyumunun əksi idi və zövqlə onun fiqurunu gizlətməkdənsə, vurğulamaq üçün hazırlanmışdı. Benin gözləri böyüdü, problemləri bir anlıq unudulub.
  
  Drake ağzını açıb, "Boş olan istedad".
  
  Köməkçi ayağa qalxan kimi Ben ona orta barmağını verdi. Xoşbəxtlikdən onu görmədi. "Onlar beş dəqiqə ərzində sizə gətiriləcək" dedi.
  
  "Təşəkkür edirəm, xanım." Drake tərəddüd etdi. "Bağışlayın, adınızı bilmirəm."
  
  "Mənə Hayden deyin" dedi.
  
  Kitablar bir neçə dəqiqədən sonra Benin yanına qoyuldu və o, dərhal Voluspa adlı kitabı seçdi.O, dəli olan adam kimi vərəqlədi; qan iyi verən heyvan kimi. Dahl başqa bir cildi seçdi, Drake - üçüncü. Hayden Benin yanında oturub onunla mətni öyrənirdi.
  
  Sonra Ben qışqırdı: "Evrika! Məndə var!" Çatışmayan link. Bu Heidi! Lənət olsun Heidi! Bu kitabdan sitat gətirirəm, "Odinin sevimli görücü Heidinin səyahətləri".
  
  "Uşaq kitabındakı kimi?" Dahl məktəb günlərini xatırlayırdı.
  
  Drake sadəcə çaşqın görünürdü. "A? Mən daha çox Heidi Klum tipli oğlanam".
  
  "Bəli, uşaq kitabı! Hesab edirəm ki, Heidi əfsanəsi və onun səyahətləri hekayəsi illər ərzində Norse dastanından Norse mifinə çevrilmiş olmalıdır və sonra İsveçrədən olan bir yazıçı nağıldan uşaq kitabı üçün əsas kimi istifadə etmək qərarına gəldi."
  
  "Yaxşı, nə deyir?" Drake ürəyinin daha sürətli döyündüyünü hiss etdi.
  
  Ben bir saniyə oxudu. "Oh, bu çox şey deyir" deyə tələsik davam etdi. "Bu çox gözəl hər şeyi deyir."
  
  
  İYİRMİ İKİ
  
  
  
  VAŞİNQTON, DC
  
  
  Kennedi Mur oturub kompüter ekranına baxırdı, heç nə görmürdü və düşünürdü ki, baş barmağınızın altında həyatı üyütdüyünüz zaman bu, əslində bir usta tərəfindən idarə olunan tennis topudur. Kiçik bir geri dönüş taleyinizi dəyişdirdi, bəzi gözlənilməz dönüş sizi özünü məhv etmək spiralına göndərdi, sonra bir neçə günlük sürətli hərəkət sizi yenidən oyuna qaytardı.
  
  O, Nyu Yorka gedərkən, muzeydəki dəlilikdən sonra daha da yaxşı hiss etdi. O, özündən və bəlkə də Mett Drakedən bir az da razı idi.
  
  Necə də azğınlıqdır, dedi öz-özünə. Bəs onda bir dəfə kimsə demədimi ki, böyük çətinliklərdən böyük tərəqqi gəlir? Belə bir şey.
  
  Professor daha sonra qaçırıldı. Ben Bleykin bacısı qaçırılıb. Kennedi qətiyyətlə bu mobil qərargaha doğru getdi, başı düz və bir daha tamamilə oyuna daldı, düşüncələri çaşqınlığı anlamağa yönəldi.
  
  Sonra pilləkənləri qalxmağa başlayanda Lipkind izdihamın arasından çıxdı və onu qəfil dayandırdı.
  
  "Kapitan?"
  
  "Salam Mur. Biz danışmalıyıq ".
  
  "İçəri girin," Kennedi qərargaha doğru əl yellədi, "sizin köməyinizdən istifadə edə bilərik."
  
  "Uh, uh. Yox. Bu muzeyə görə deyil, Mur. Kreyser bu istiqamətdədir".
  
  O, izdihamın arasından keçdi, gərgin kürəyi indi səssiz bir ittiham kimi ona baxırdı. Kennedi yetişməyə tələsməli idi.
  
  "Nə... nə oldu, kapitan?"
  
  "Gir."
  
  İkisindən başqa kreyser boş idi. Küçə səs-küyü azaldı, çöldəki dünyanı sarsıdan hadisələr indi ziyafətə gedən bir sosialistin fəzilətindən daha uzaqda bağlandı.
  
  Kennedi oturacağında yarı dönüb Lipkindlə üz-üzə gəldi. "Mənə demə... lütfən mənə demə..." Boğazındakı yumru Lipkindin sərt ifadəsini itirməsinə səbəb oldu, sözlər dodaqlarından getməmiş ona hər şeyi danışdı.
  
  Amma yıxıldılar və hər sözü onun onsuz da qaralmış ruhunda bir damla zəhər idi.
  
  "Caleb yenidən vurdu. Bir aylıq gecikməmiz oldu - sonra dünən günortadan sonra bizə zəng gəldi. Qız... ahh... Nevadadan olan qız, - səsi boğuqlaşdı. "Şəhərdə yeni. tələbə."
  
  "Yox. Xahiş edirəm..."
  
  "İndi bilməyinizi istədim, hər hansı bir siçovul eşitməmişdən əvvəl."
  
  "Yox".
  
  "Bağışlayın, Mur."
  
  "Mən geri qayıtmaq istəyirəm. İcazə verin geri gedim, Lipkind. Məni içəri buraxın. "
  
  "Bağışlayın".
  
  "Mən sənə kömək edə bilərəm. Bu mənim işimdir. Mənim həyatım."
  
  Lipkind alt dodağını dişləyirdi ki, bu da stressdən əmin idi. "Hələ yox. Mən istəsəm də, hakimiyyət təsdiq etməzdi. Sən bunu bilirsən."
  
  "Mən etməliyəm? Siyasətçilərin fikirlərini nə vaxtdan bilə bilərəm? Siyasətdə hamı əclafdır, Lipkind və onlar nə vaxtdan düzgün iş görməyə başlayıblar? "
  
  "Sən məni tutdun," Lipkindin nəriltisi ürəyinə xəyanət etdi. "Ancaq əmrlər, necə deyərlər, sifarişdir. Mənimki isə dəyişdirilməyib".
  
  "Lipkind, bu... məni məhv edir."
  
  Quru-quru uddu. "Vaxt verin. qayıdacaqsan".
  
  "Məni maraqlandıran mən deyiləm, lənət olsun! Bunlar onun lanet qurbanlarıdır! Onların ailələri!"
  
  "Mən də belə düşünürəm, Mur. İnan mənə."
  
  Bir az sonra "Harada?" deyə soruşdu. Onun edə biləcəyi, istəyə biləcəyi, düşünə biləcəyi hər şey bu idi.
  
  "Mur. Burada heç bir cəza ödəməli olmayacaqsınız. Bu psixoloqun lənətə gəlmiş psixoloq olması sənin günahın deyil."
  
  "Harada?" - Soruşdum.
  
  Lipkind ona nə lazım olduğunu bildi və ona yeri dedi.
  
  
  * * *
  
  
  Açıq tikinti sahəsi. Ground Zero-dan cənubda üç blok. Tərtibatçı Silke Holdings adlanır.
  
  Kennedi iyirmi dəqiqə ərzində cinayət yerini tapdı, açıq binanın dördüncü mərtəbəsində çırpınan lenti gördü və taksi göndərdi. Binanın qarşısında dayanıb ruhsuz gözlərlə yuxarı baxdı. Bu yer boş idi - hələ də aktiv cinayət yeridir - lakin şənbə günü gec idi və hadisə 24 saatdan çox əvvəl baş verdi.
  
  Kennedi dağıntıları təpiklədi, sonra tikinti sahəsinə çıxdı. O, açıq beton pilləkənlə binanın yan tərəfinə qalxaraq dördüncü mərtəbəyə və beton plitə üzərinə qalxdı.
  
  Güclü külək onun boş bluzunu çəkdi. Əgər onun saçları möhkəm lentlə daranmasaydı, zəlil bir şey kimi uçacaqdı. Onun önündə Nyu Yorka üç mənzərə açıldı, bu da onun başgicəllənməsinə səbəb oldu - bu, bütün həyatı boyu yaşadığı, lakin qəribə də olsa, yalnız indi xatırlandı.
  
  Bununla belə o, Dünya Ağacı olan Yggdrasilə dırmaşdı.
  
  Sonra başgicəllənmə yoxdur.
  
  Bu, ona Odin davasını və xüsusilə Matt Drake'i xatırlatdı. Onun yanına qayıtmaq istəyirdi, amma cəsarətində olduğuna əmin deyildi.
  
  O, dağıntı yığınlarından və podratçıların alətlərindən qaçaraq, tozlu plitənin arasından keçdi. Külək onun qollarını və şalvarını dartıb, artıq materialdan onların şişməsinə səbəb olub. O, Lipkindin cəsədin yerini təsvir etdiyi yerdə dayandı. Məşhur televiziyadan fərqli olaraq, cəsədlər təbaşirlə işarələnmir - fotoşəkilləri çəkilir, sonra onların dəqiq yeri müxtəlif sabit nöqtələrdən ölçülür.
  
  Hər halda, o, sadəcə orada olmalı idi. Əyilib, dizlərinizin üstünə çökün, gözlərinizi yumun və dua edin.
  
  Və hamısı geri çəkildi. Cənnətdən düşən şeytan kimi. Baş mələyin yaradılması kimi, hər şey onun ağlından keçdi. Çak Uokerin bir ton çirkli pulu cibinə atdığını gördü. Hakimin günahını elan edən toxmaq səsi. Ölü iş yoldaşlarından baxır, avtomobilinin kapotuna bərkidilmiş, mənzilinin qapısına bərkidilmiş şkafında görünməyə başlayan ədəbsiz rəsmlər.
  
  Serial qatildən aldığı məktubda bütün köməyə görə ona təşəkkür etdi.
  
  O, Tomas Kalebin törətməsinə kömək etdiyi başqa bir cinayətə görə tövbə etməli idi.
  
  O, ölülərdən və yaslardan bağışlanma diləməli idi.
  
  
  İYİRMİ ÜÇ
  
  
  
  VAŞİNQTON, DC
  
  
  "Bu şey Britnidən daha açıqdır" deyən Ben həyəcanını saxlayaraq sözlərini tələsdirdi. "Burada deyilir:" O, Dünya Ağacında olarkən, Volva Odinə onun bir çox sirlərini bildiyini açıqlayır. Bilik dalınca özünü Yggdrasil üzərində qurban verdiyini. Eyni məqsədlə doqquz gün doqquz gecə oruc tutduğunu. O, ona deyir ki, onun gözlərinin harada gizləndiyini və daha çox bilik müqabilində onları necə verdiyini bilir".
  
  "Bir Müdrik," Dahl sözünü kəsdi. "Parnevik deyirdi ki, o, həmişə bütün tanrıların ən müdriki sayılırdı."
  
  Drake mızıldandı: "Sirlərinizi bir qadına söyləmək heç vaxt müdriklik deyil."
  
  Ben gözlərini ona çevirdi. "Odin çarmıxdakı Məsih kimi böyrünə nizə sancaraq doqquz gün doqquz gecə Dünya Ağacında oruc tutdu. Heidi deyir ki, öz deliryumunda Odin ona yoldaşlarının harada gizləndiyini söylədi. Və onun qalxanı harada gizləndi? Və onun nizəsi orada qalsın. Və o istəyirdi ki, o, yoldaşlarını - hissələrini səpələsin və cəsədini qəbrə qoysun."
  
  Ben gözlərini iri açaraq Dreykə gülümsədi. "Ola bilər ki, mən əfsanəvi klitoris axtarışımı bitirməmişəm, dostum, amma buradakı işim tamamlanıb."
  
  Sonra Ben onun harada olduğunu və yanında dayanan qadını xatırladı. O, burnunun körpüsünü tutdu. "Lənət və axmaqlıq."
  
  Dahl gözünü qırpmadı. "Bildiyim qədər - və bu, yalnız Parnevikin mühazirəsi zamanı dinləməkdən narahat olduğum şeylərə aiddir - Volvalar, Misir fironları kimi, həmişə ən zəngin qəbirlərdə basdırılırdılar, onların yanında çoxlu qiymətli əşyalar var idi. Atlar, arabalar, uzaq ölkələrdən hədiyyələr".
  
  Hayden, deyəsən, təbəssümünü gizlədirdi. "Əgər bütün hekayənizi məntiqlə təqib etsək, cənab Bleyk, o zaman inanıram ki, Heidinin sözdə səyahətləri əslində Odinin bütün hissələrinin hara səpələndiyini... və ya gizlədildiyini izah edir."
  
  "Mənə zəng et... Ben. Bəli, Ben. Və bəli, siz haqlısınız. Əlbəttə."
  
  Drake dostunun çölə çıxmasına kömək etdi. "İndi vacib deyil. Valkirilərdən başqa bütün parçalar tapıldı və..." o, dayandı.
  
  "Gözlər." Ben gərgin təbəssümlə dedi. "Gözləri tapa bilsək, bunu dayandırıb Karin üçün bəzi sövdələşmə fişləri əldə edə bilərik."
  
  Drake, Dahl və Hayden susdular. Dreyk nəhayət dedi: "Valkirilər də orada bir yerdə olmalıdır, Blakey. Onların harada tapıldığını öyrənə bilərsinizmi? Köhnə qəzet xəbərləri və ya başqa bir şey olmalıdır.
  
  "Heidi Raqnarok əfsanəsi ilə gəldi" deyən Ben hələ də düşünür, araşdırmasına dalırdı. "Odin Raqnarokda ölməzdən əvvəl onu öyrətmişdi."
  
  Drake başını tərpətdi və Dahl və Haydeni kənara göndərdi. "Valkyries" dedi onlara. "Tam məlumat çatışmazlığını və buna görə də mümkün cinayət aspektini xatırlayırsınız? İnterpolun Mərkəzi Kəşfiyyat İdarəsi ilə birləşmək və ona şans vermək şansı varmı?"
  
  "Mən indi gedib icazə verəcəm" dedi Hayden. "Mən İT mütəxəssislərimizin almanlara qarşı apardıqları araşdırmanı davam etdirəcəyəm. Şirin balaca dostunuzun az qala dediyi kimi - elektron izlər bizi onlara aparmalıdır".
  
  "Sevimli?" Drake ona gülümsədi. "O, bundan da artıqdır. Özünüzü fotoqrafiyaya qərq edin. Qrupda vokalist. Ailə başçısı və..." çiyinlərini çəkdi, "hə... dostum".
  
  O, yaxınlaşıb "O, mənim şəklimi istənilən vaxt çəkə bilər" dedi, sonra yüngülcə güldü və uzaqlaşdı. Drake həm çaşqın, həm də xoş təəccüblə onun ardınca getdi. Onun haqqında yanıldı. Vallah, onu oxumaq Kennedidən daha çətin idi.
  
  Drake insanları oxumaq bacarığı ilə fəxr edirdi. O sürüşdü? Dövlət qulluğu illəri onu yumşaq edibmi?
  
  Bir səs onun qulağına danışdı, ürəyini hopdurdu. "Bu nədir?" - Soruşdum.
  
  Kennedi!
  
  "Lanet olsun!" O, sıçrayıb havada kiçik sıçrayışını əzalarının adi uzanması kimi gizlətməyə çalışdı.
  
  Nyu York polisi bunu kitab kimi oxuyur. "Mən eşitmişəm ki, SAS heç vaxt düşmən ərazisində pusquya düşməyib. Deyəsən, sən heç vaxt bu komandanın bir hissəsi olmamısan, hə?"
  
  "Nə nədir?" Ben onun sualına cavab verərək laqeyd şəkildə soruşdu.
  
  "Bu?" Kennedi irəli əyilib əlyazmadakı simvolların qarışıqlığı arasında gizlənmiş kiçik ikona işarə edərək monitorun kənarına toxundu.
  
  Ben qaşlarını çatdı. "Bilmirəm. Şəkildəki ikona kimi görünür."
  
  Kennedi özünü düzəldəndə saçları bağlarından ayrılaraq çiyinlərinə töküldü. Dreyk onların kürəyinin kiçik hissəsinə qədər enişini seyr etdi.
  
  "Heyrət! Vay. Bu çox saçdır".
  
  "Sən edə bilərsən, qərib."
  
  Ben şəkil ikonasına iki dəfə klik etdi. Ekran mətnə çevrildi, onun qalın başlığı diqqətinizi cəlb etdi. Ragnarok zamanı sıralanan Odin və Görən. Və bunun altında bir neçə köhnə izahlı mətn var.
  
  1795-ci ildə Lorenzo Bacche tərəfindən çəkilmiş və 1934-cü ildə Con Dillinqerin şəxsi kolleksiyasından müsadirə edilən bu rəsmin daha qədim bir şəkilə əsaslandığı güman edilir və Odinin öldüyü yerdə xüsusi qaydada düzülmüş Norse tanrısı Odinin yoldaşlarını göstərir. - Ragnarokun mifik döyüş meydanı. Onun sevimli Görən buna baxıb ağlayır.
  
  Ben bir söz demədən yenidən basdı və şəkil onların qarşısında reallaşdı.
  
  "Allahım!" Ben mızıldandı. "Əla işdir."
  
  Kennedi dedi: "Bu, parçaların necə yerləşdirilməsi planıdır."
  
  
  iyirmi dörd
  
  
  
  VAŞİNQTON, DC
  
  
  "Gəlin bir neçə nüsxə çıxaraq." Həmişə ehtiyatlı olan Drake telefonu ilə bir neçə sürətli şəkil çəkdi. Ben ona həmişə yaxşı, işləyən kameranı əlində saxlamağı öyrətdi və bu, gözlənilməz pul itkisi idi. "İndi bizə lazım olan tək şey Valkirilər, Gözlər və Raqnarokun xəritəsidir." O, qəfil dayandı, yaddaşın bir parçası ilə sancıldı.
  
  Ben soruşdu: "Nə?"
  
  "Əmin deyiləm. pislik. Yaddaş. Bəlkə də son bir neçə gündə gördüyümüz bir şeydir, amma o qədər çox şey gördük ki, onu daralda bilmirəm".
  
  Dahl dedi: "Yaxşı, Drake. Bəlkə də haqlı idin. Ola bilsin ki, müasir Dillingerin öz maraqlı şəxsi kolleksiyası var".
  
  "Bura bax," Ben oxumağa davam etdi. "Burada deyilir ki, bu rəsm unikaldır, bu fakt 1960-cı illərin əvvəllərinə qədər həyata keçirilməyib, bundan sonra o, İskandinav mifologiyası üzrə sərgiyə daxil edilib və qısa dünya turuna göndərilib. Bundan sonra və marağın azalması səbəbindən rəsm muzeyin anbarında kilidləndi və... yaxşı, unudulmuşdu. Bu günə qədər".
  
  "Yaxşı ki, özümüzlə bir polis gətirdik." Drake Kennedinin özünə hörmətini artırmağa çalışdı, hələ də Nyu Yorkdan sonra başının harada olduğuna əmin deyildi.
  
  Kennedi saçlarını arxaya bağlamağa başladı, sonra tərəddüd etdi. Bir azdan əllərini cibinə saldı, sanki onları tələyə salmaq istəyirdi. Drake onun çiyninə vurdu. "Yaxşı, get bu tablonu götürüb bura gətirəsən? Fotoda görmədiyimiz bir şey ola bilər. Köhnə dostum Dahl və mən sənət kolleksiyasının kölgəli tərəflərini yoxlayacağıq. Bir az ağacları silkələyin". Durdu, gülümsədi. "Daha çox ağac."
  
  Kennedi getməzdən əvvəl inlədi.
  
  Dahl qısılmış gözlərlə ona baxdı. "Belə ki. Hardan başlamalıyıq?
  
  "Biz Valkyries ilə başlayacağıq" dedi Drake. "Bizim mehriban munchkin bizə onların harada və nə vaxt tapıldığını söylədikdə, biz onları izləməyə çalışa bilərik."
  
  "Dedektiv işi?" Dahl soruşdu. "Ancaq siz bizim ən yaxşı detektivimizi yola saldınız."
  
  "Hazırda onun zehni deyil, fiziki olaraq diqqətini yayındırmağa ehtiyacı var. O, olduqca bərbaddır".
  
  Ben danışdı. "Yaxşı təxmin edirəm, Matt. Valkirilər digər böyük xəzinələr arasında 1945-ci ildə İsveçdə Vikinq görücü Volvanın məzarında aşkar edilmişdir.
  
  "Heydinin məzarı?" Drake bir şans verdi.
  
  "Olmalı idi. Parçalardan birini gizlətməyin yaxşı yolu. Sən öləndən sonra əlaltılarından onu səninlə dəfn etmələrini xahiş et".
  
  "Bu məqaləni başqa kompüterə köçürün." Drake və Dahl bir-birinin yanında oturub yöndəmsiz görünürdülər.
  
  Drake saatın hələ də tıklandığını bilirdi. Karin üçün. Parnevik üçün. Düşmənləri və bütün dünya üçün. O, qəzəblə maşını döyəclədi, muzeyin arxivlərini gəzdi və Valkirilərin inventardan nə vaxt yoxa çıxdığını anlamağa çalışdı.
  
  "Kiminsə içəridən işlədiyindən şübhələnirsiniz?" Dahl dərhal hara getdiyini başa düşdü.
  
  "Ən yaxşı təxmin, az maaş alan muzey mühafizəçisi və ya tələyə düşmüş kuratordur... buna bənzər bir şey. Valkirilərin ehtimal ki, anbara endirilməsini gözləyəcəkdilər və sonra onları sakitcə göndərəcəkdilər. İllərdir, heç kim bunu dərk etmir".
  
  "Yaxud soyğunçuluq," Dahl çiyinlərini çəkdi. "İsa, insan, bunu anlamaq üçün altmış ildən çox vaxtımız var." Kitabxanaya girəndən sonra yenidən taxdığı nikah üzüyünə toxundu. Drake bir saniyə dayandı. "Arvad?"
  
  "Və uşaqlar".
  
  "Onlar üçün darıxırsan?"
  
  "Hər saniyə".
  
  "Yaxşı. Ola bilsin ki, sən mənim düşündüyüm qədər dəli deyilsən".
  
  "Səni siksin, Drake."
  
  "Daha çox bəyənir. Mən heç bir quldurluq görmürəm. Ancaq bura baxın - Valkyries 1991-ci ildə İsveç İrs Fondu üçün ictimaiyyətlə əlaqələr kampaniyasının bir hissəsi olaraq qastrola getdi. 1992-ci ilə qədər onlar Muzeyin kataloqunda yox idi.Bu sizə nə deyir?"
  
  Dahl dodaqlarını büzdü. "Turla əlaqəli biri onları oğurlamağa qərar verdi?"
  
  "Yoxsa... onları qastrolda izləyən biri qərar verdi!"
  
  "Yaxşı, bu daha çox ehtimaldır." Dahlın başı tərpəndi. "Bəs tur hara getdi?" Barmaqları dörd dəfə ekrana toxundu. "İngiltərə. Nyu-York. Havay. Avstraliya."
  
  "Bu, həqiqətən, onu daraldır" dedi Drake istehza ilə. "Cap".
  
  "Xeyr, gözləyin" dedi Dahl. "Bu doğrudur. Valkyrie oğurluğu rəvan getməli idi, elə deyilmi? Yaxşı planlaşdırılıb, yaxşı icra olunub. İdeal. Bu hələ də cinayətdə iştirakdan xəbər verir".
  
  "Bir az daha ağıllı olsaydın..."
  
  "Qulaq asın, 90-cı illərin əvvəllərində serb mafiyası İsveçin qarnına pəncələrini qazmağa başladı. Qəsblə bağlı cinayətlər on ildən az müddətdə iki dəfə artıb və hazırda ölkə daxilində onlarla mütəşəkkil dəstə fəaliyyət göstərir. Bəziləri özlərini Bandidos adlandırırlar. Digərləri, Hells Angels kimi, sadəcə bayker dəstələridir.
  
  "Sən deyirsən ki, Serb mafiyasının Valkiriləri var?"
  
  "Yox. Deyirəm ki, onları oğurlamaq, sonra pul qarşılığında satmağı planlaşdırıblar. Bunu aradan qaldırmaq üçün əlaqələri olan yeganə onlardır. Bu insanlar hər şeyi edirlər, nəinki qəsb. Beynəlxalq qaçaqmalçılıq onlardan kənarda olmayacaq".
  
  "TAMAM. Onda onları kimə satdıqlarını necə öyrənək?"
  
  Dahl telefonunu götürdü. "Biz bunu etmirik. Lakin ən azı üç yüksək səviyyəli qruplaşma lideri indi Oslo yaxınlığında dəmir barmaqlıqlar arxasındadır". Zəng etmək üçün uzaqlaşdı.
  
  Drake gözlərini ovuşdurdu və arxaya əyildi. Saata baxdı və saatın 6-ya yaxın olduğunu görüb şoka düşdü.Onlar sonuncu dəfə nə vaxt yatıblar? Hayden qayıdanda ətrafa baxdı.
  
  Müdafiə katibinin yaraşıqlı köməkçisi depressiyaya düşmüş görünürdü. "Bağışlayın uşaqlar. Almanların bəxti gətirmir".
  
  Benin başı ətrafa çırpıldı, gərginlik özünü göstərirdi. "Heç kim?"
  
  "Hələ yox. Çox təəssüf edirəm".
  
  "Amma necə? Bu oğlan haradasa olmalıdır." Gözləri yaşla doldu və onları Dreykə dikdi. "Elə deyilmi?"
  
  "Bəli, dostum, düzdür. İnanın, onu tapacağıq". O, dostunu ayı ilə qucaqladı, gözləri Haydenə bir irəliləyiş etmək üçün yalvardı. "Biz fasilə verib yaxşı səhər yeməyi yeməliyik" dedi, Yorkşir ləhcəsi parıldayırdı.
  
  Hayden başını tərpətdi, ona elə baxdı ki, elə bil indicə yaponca danışmışdı.
  
  
  İYİRMİ BEŞ
  
  
  
  LAS VEGAS
  
  
  Alicia Miles, Las Vegas Bulvarından iyirmi iki mərtəbə yuxarıda yerləşən, sahib olduğu çoxsaylı mənzillərdən birinin geniş mərtəbəsində oturarkən multimilyarder Kolbi Teyloru seyr etdi. Divarlardan biri tamamilə şüşə idi, Bellagio fəvvarələrinin və Eyfel qülləsinin qızıl işıqlarının fantastik mənzərəsini təqdim edirdi.
  
  Colby Taylor ikinci bir fikir vermədi. O, iki saat diqqətlə bir araya gətirdiyi ən son əldə etdiyi "Odin qurdları"na dalmışdı. Alicia onun yanına getdi, çılpaq olana qədər paltarlarını bir-bir soyundu, sonra gözləri onunki ilə bərabər olana qədər dördayaq üstə düşdü, bir ayağı yerdən.
  
  Güc və təhlükə onu işə salan iki şey idi. Colby Taylorun gücü - fövqəladə meqaloman - və sevgilisi Milonun, Vegasdan olan o böyük, güclü bruiserin onu həqiqətən sevdiyinin dadlı dərk etməsinin yaratdığı təhlükə.
  
  - Fasilə verəcəksiniz, patron? - deyə nəfəssiz soruşdu. "Mən yalınam. Əlavə ödəniş yoxdur".
  
  Taylor ona yuxarı-aşağı baxdı. "Alicia" dedi və cüzdanından on dollar çıxardı. "İkimiz də bilirik ki, mən pul ödəsəm səni daha çox işə salacaq." Arxasında mövqe tutmazdan əvvəl hesabı dişlərinin arasına basdı.
  
  Alicia başını yuxarı qaldırdı, demək olar ki, süzülürdü, onun qarşısında uzanan zolağın parıldayan işıqlarına heyran idi. "Tələsmə. Əgər bacarırsansa."
  
  "Parneviklə işlər necə gedir?" Taylor sualını hırıltı kimi ifadə etdi.
  
  "İşiniz bitən kimi" deyə Alisiya qırıq ingiliscə cavab verdi. "Mən onu iki yerə böləcəm."
  
  "Məlumat gücdür, Miles. Biz... onların bildiyini bilməliyik. ... Nizə. Qalanların hamısı. Hazırda biz irəlidəyik. Amma Valkyries və Gözlər... əsl mükafatlardır."
  
  Alicia onu köklədi. Vızıltı. Grunt. Obsessiya. O, iki şey üçün yaşayırdı - təhlükə və pul. İstədiyini götürmək bacarığına və cazibəsinə malik idi, bunu hər gün düşünmədən və peşman olmadan edirdi. Onun SAS-dakı günləri sadəcə məşq idi. Onun Əfqanıstan və Livandakı missiyaları sadə ev tapşırığı idi.
  
  Bu onun oyunu, özünü təmin etmək vasitəsi idi. Bu dəfə Colby Taylor və ordusu ilə əyləncəli idi, lakin almanlar tezliklə daha böyük maaş təklif edəcəkdilər - Abel Frey Colby Taylor deyil, real gücü təmsil edirdi. Bunu həmişə sevən Milonun yanında olma təhlükəsi ilə qarışdırın və o, üfüqündə inanılmaz atəşfəşanlıqdan başqa bir şey görmədi.
  
  O, bu yanıb-sönən işıqların və möhtəşəm kazinoların mütləq gücünü tanıyaraq Strip-ə nəzər saldı və Kolbi Teylorun təklif etdiyi kiçik əyləncədən istifadə etdi, bütün bu müddətdə Mett Drake və onunla görüşdüyü qadın haqqında düşünürdü.
  
  
  * * *
  
  
  O, mənzilin qonaq otağına girdi və professor Roland Parnevikin onu tərk etdiyi kimi çarpayıya bağlı, uzanmış vəziyyətdə gördü. Teylorun hərarəti hələ də budları arasında yanarkən və yanaqlarında qızartı ilə Geronimoya qışqırdı! və qocanın yanına enərək döşəyin üstünə tullandı.
  
  O, dizlərinin üstünə atıldı və dodaqlarındakı gümüş lenti qopardı. "Bizi eşitdiniz, elə deyilmi, professor? Əlbəttə ki, etdin." Baxışları onun qasıq nahiyəsində qaldı. "Aşağıda hələ də həyat var, qoca? yardım lazımdır?"
  
  O, manyakcasına güldü və çarpayıdan atıldı. Professorun qorxulu gözləri onun hər gücə can atdığı hərəkəti izləyir, eqosunu alovlandırır, onu daha da vəhşi təzahürlərə sövq edirdi. Rəqs etdi, fırlandı, utancaq oldu.
  
  Amma axırda qocanın sinəsinə oturdu, onu ağır nəfəs aldı və qızılgül qayçı yellədi.
  
  "Barmaqlarınızı kəsməyin vaxtı gəldi" dedi. "İşgəncədən zövq aldığım qədər seksdən də həzz alıram. Və nə qədər uzun sürərsə, bir o qədər yaxşıdır. Ciddi dostum, mən sadəcə qan və qarışıqlıq üçün buradayam."
  
  "Nə... nəyi... bilmək istəyirsən?" Parnevikin isveç ləhcəsi qorxudan qalın idi.
  
  "Mənə Matt Drake və ona kömək edən fahişə haqqında danışın."
  
  "Dreyk? Mən... başa düşmürəm... istəmirsən - Odin?
  
  "Bütün bu Norveç axmaqlıqlarına əhəmiyyət vermirəm. Mən bütün bunların saf çılğın həyəcanına görə bunun içindəyəm." O, cəld qızılgül qayçısını onun burnunun ucuna yaxınlaşdırdı.
  
  "Umm... Drake idi - SAS, eşitdim. O, bu işə... təsadüfən qarışıb".
  
  Alicia buzlu bir dalğanın onu bürüdüyünü hiss etdi. O, diqqətlə Parnevikin bədəninə qalxdı, hər iki bıçağı burnunun ətrafına qoydu və qan sızması görünənə qədər sıxdı.
  
  "Mənə elə gəlir ki, sən dayanırsan, qoca."
  
  "Yox! Yox! Xahiş edirəm!" İndi onun ləhcəsi o qədər qalın və burnuna təzyiqlə təhrif edilmişdi ki, o, sözləri çətinliklə ayırd edə bilirdi. O, güldü. "Sən The Muppets-in aşpazına bənzəyirsən." Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla
  
  "Arvadı onu tərk etdi. SAS-ı günahlandırın!" - Pərnevik ağzını büzdü və dəhşət içində gözlərini zillədi. "Onun dostunun bizə kömək edən bir bacısı var! Qadın Nyu-Yorkdan olan polis məmuru Kennedi Murdur. O, seriyalı qatil buraxdı!"
  
  Alicia hirslə bıçaqlarını tərpətdi. "Daha yaxşı. Daha yaxşı, professor. Başqa?"
  
  "O... o,... um... Tətildədir. Məcburi tətil yoxdur. Görürsən, serial qatil - yenə öldürdü.
  
  "İlahi, professor, sən məni işə salmağa başlayırsan."
  
  "Xahiş edirəm. Mən deyə bilərəm ki, Drake yaxşı insandır!"
  
  Alicia qızılgül kəsicilərini çıxartdı. "Yaxşı, o, mütləq bundan keçir. Amma SRT-də onunla qarşılaşdım, sənin yox. Mən o piç adamı nəyin narahat etdiyini bilirəm".
  
  Qışqırıq və şaqqıltı eşidildi, sonra Colby Taylor başını qapıdan içəri saldı. "Miles! Mənə indicə İsveç hökumətindəki müttəfiqimizdən zəng gəldi. Valkirilərin harada olduğunu öyrəndilər. Biz tələsməliyik. İndi!"
  
  Alisiya qızılgül kəsənləri götürüb qocanın barmağının ucunu kəsdi.
  
  Sadəcə bacardığına görə.
  
  O, qışqırıb qıvranarkən, o, onun kürəyini sıxdı və ona reaktiv injektor, iynəsiz şpris ilə yapışdırdı və dərisinin altına kiçik bir sensor qoydu.
  
  B planı, Alisiya düşündü, əsgər hazırlığı hələ də lazımi səviyyədə idi.
  
  
  İYİRMİ ALTI
  
  
  
  VAŞİNQTON, DC
  
  
  Thorsten Dahl-ın cib telefonu zəng çalanda Dreykin ağzı qaragiləli kekslə dolu idi. O, səbirsizliklə qulaq asaraq təzə qəhvə ilə yudu.
  
  "Bəli, dövlət naziri." Bu sürprizdən sonra Dalın söhbətinin qalan hissəsi ləng, bir sıra "baxıram", bəyanatlar və hörmətlə sükutla keçdi. Dreyk üçün bir az bədbəxt səslənən "Mən səni ruhdan salmayacağam, ser" ilə bitdi.
  
  "Yaxşı?" - Soruşdum.
  
  "Hökumətim bu serb şıltaqlarından birinə kömək müqabilində azaldılmış həbs cəzası vəd etməli idi, amma təsdiqimiz var." Drake, Dahlın mühafizəkar xarici görünüşünün altında xoşbəxt olmaq istəyən bir adam olduğunu deyə bilərdi.
  
  "Və nə?"
  
  "Hələ yox. Gəlin hamını bir araya gətirək". Bir neçə dəqiqə sonra Ben noutbuk ekranından uzaqlaşdırıldı, Hayden dirsəyindən bir düym aralıda oturdu və Kennedi uzun saçları hələ də aşağı düşərək Dreykin yanında səbirsizliklə dayandı.
  
  Dahl nəfəs aldı. "Qısa versiya budur ki, 90-cı illərdəki İsveç serb mafiyasının lideri - hazırda bizim nəzarətimizdə olan bir adam - xoşməramlılıq jesti olaraq amerikalı həmkarına Valkiriləri verdi. Beləliklə, Davor Babic 1994-cü ildə Valkyries-i aldı. 1999-cu ildə Davor mafiya lideri vəzifəsindən istefa verdi və nəzarəti oğlu Blankaya təhvil verdi və dünyada ən çox sevdiyi yerə, hətta vətəninə də təqaüdə çıxdı.
  
  Dahl bir anlıq susdu. "Havay".
  
  
  İYİRMİ YEDDİ
  
  
  
  Nyu York, ABŞ
  
  
  Abel Frey ən üst mərtəbədəki mənzilinin pəncərəsindən aşağı səkilərdə süzülən milyonlarla kiçik qarışqaya baxdı. Ancaq qarışqalardan fərqli olaraq, bu insanlar ağılsız, məqsədsiz idilər və öz yazıq həyatlarından kənara baxmaq üçün təxəyyüldən məhrum idilər. O, "başsız toyuqlar" ifadəsini bəşəriyyətin məyus olmuş tullantı quyusunu tədqiq edərkən məhz bu yüksəklikdə dayanan bir adam tərəfindən işləndiyini irəli sürdü.
  
  Frey çoxdan öz fantaziyalarına sərbəstlik verib. Onun daha gənc versiyası başa düşdü ki, hər şeyi edə bilmək hər şeyi darıxdırıcı edir. Yeni, daha müxtəlif və əyləncəli fəaliyyətlər tapmalı idin.
  
  Beləliklə, döyüş meydanı. Beləliklə, moda biznesi - əvvəlcə gözəl qadınlara sahib olmaq üçün bir yol, sonra beynəlxalq qaçaqmalçılıq şəbəkəsi üçün cəbhə və indi Tanrıların məzarına olan marağını gizlətmək üçün bir yol.
  
  Onun həyat işi.
  
  Qalxan qüsursuz idi, əsl sənət əsəri idi və onun qabarıq səthinə həkk olunmuş şifrəli xəritəyə əlavə olaraq, o, bu yaxınlarda onun yuxarı kənarında yazılmış sirli bir cümlə kəşf etmişdi. Onun sevimli arxeoloqu bunun üzərində çox çalışırdı. Və onun sevimli alimi daha bir yeni sürprizi açmağa çalışdı - qalxan adi metaldan deyil, daha əhəmiyyətli, lakin eyni zamanda heyrətamiz dərəcədə yüngül olan maraqlı materialdan hazırlanmışdı. Frey Odinin ilk təsəvvür etdiyindən daha çox sirrin olduğunu kəşf edəndə həm sevindi, həm də məyus oldu.
  
  Onun məyusluğu onları öyrənmək üçün vaxtın olmamasından qaynaqlanırdı. Xüsusilə indi o, bu beynəlxalq yarışın bir hissəsi idi. O, hamını La Veraine geri göndərməyi necə arzulayırdı və qeyri-münasib sosialistlər əylənərkən, o və bir neçə başqaları Tanrıların sirlərini təhlil edərdilər.
  
  Sonra boş otağa gülümsədi. Təhlil həmişə bir neçə qiymətli kobud möhlət anları ilə müşayiət olunmalı idi. Ola bilər ki, bir neçə kişi modeli bir arenada qarşı-qarşıya qoyun, onlara çıxış yolu təklif edin. Daha yaxşısı, onun əsirlərindən bir neçəsini bir-birinə qarşı qoyun. Onların nadanlığı və ümidsizliyi həmişə ən yaxşı tamaşanı təqdim edirdi.
  
  Onun e-poçtu pinglənir. Ekranda yeni qız Karin Bleykin zəncirlə çarpayısında oturduğunu əks etdirən video göründü.
  
  "Nəhayət". Frey ilk dəfə ona baxdı. Bleyk qadın onu qaçırmaq üçün göndərdiyi üç muzdludan hər birini, biri olduqca qəddarcasına işarələmişdi. O, çox ağıllı idi, əsl varlıq idi və o, La Vereinadakı kiçik həbsxanasında Freyin gəlişini gözləyirdi.
  
  Onun zövqü üçün təzə ət. Onun əbədi səadəti günahsızın qanındandır. İndi o, onun mülkü idi. Onun qısaldılmış sarı saçları, gözəl saçları və bir cüt geniş gözləri var idi - baxmayaraq ki, Frey şəklin keyfiyyətinə görə rəngdən əmin ola bilmirdi. Gözəl bədən - model kimi arıq deyil; daha cazibədar, bu, şübhəsiz ki, zərif cinsin nümayəndələrinə müraciət edəcəkdir.
  
  Onun rəqəmsal sifətinə toxundu. "Tezliklə evə qayıdacaqsan, balaca..."
  
  Bu zaman qapı açıldı və bir əlində cib telefonunu yelləyən kobud Milo içəri girdi. "Odur" deyə qışqırdı. "Alicia!" Onun axmaq üzündə axmaq bir təbəssüm vardı.
  
  Frey duyğularını gizlətdi. "Hə? Salam? Bəli, mənə deyin. Nyu-Yorkdakı son əsər mənim olmalı idi." O, ingilis qancığına zərrə qədər də inanmırdı.
  
  O, daha sonra hara getməli olduqlarını izah edərkən gülümsəyərək onu dinlədi, isveçlilərin və onların yoldaşlarının yolda olduqlarını eşidəndə qaşlarını çatdı, sonra o, tezliklə hər iki Kanada vətəndaşını tutacağını vəd edəndə özünü saxlaya bilmədi. rəqəmlər.
  
  Sonra Qalxanın kənarlarındakı bu qəribə yazının deşifrəsini öyrənə və digər hissələrin də eyni nadir materialdan hazırlanıb-yaratılmadığını görə bildi. Onda üç parça və üstünlüyü olacaqdı.
  
  "Ən azı bacarıqlısan" dedi və diqqətlə Miloya baxdı. "Tezliklə yenidən görüşəndə bu bacarıqdan istifadə etməyi səbirsizliklə gözləyirəm." İngilis qızılgülünü deşməsindən xeyli vaxt keçmişdi.
  
  Sevgilisi ilə yenidən qovuşmaq fikri ilə Milonun gözləri parıldayan Frey içindən gülümsədi. Alisiyanın cavabı hələ də beynində əks-səda verirdi.
  
  İstədiyiniz kimi, cənab.
  
  
  İYİRMİ SƏKKİZ
  
  
  
  OAHU, HAVAY
  
  
  Sentyabrın 12-də Havay adaları üzərində günorta günəşi ABŞ ordusunun imza paraşütü olan Meduza paraşütlərinin tünd yağışı ilə qaraldı. Unikal bir əməliyyatda Delta Commandos, İsveç SGG və İngilis SAS-ın və bir Nyu-York polisinin əhatəsində adanın şimal tərəfindəki ucqar bir çimərliyə endi.
  
  Drake çimərliyə qaçmağa başladı, qum onun enişini yumşaltdı, paraşütünü buraxdı və Kennedinin gedişatını yoxlamaq üçün cəld geri döndü. O, bir neçə Delta oğlanının arasına düşdü, bir diz çökdü, amma tezliklə ayağa qalxdı.
  
  Ben, missiyada ABŞ-a "məsləhətçi" kimi göndərilən Haydenin köməyi ilə araşdırmalarını davam etdirərkən təyyarədə qalmalı idi.
  
  Drake-in təcrübəsinə görə, məsləhətçilər adətən öz müdirlərinin daha yaxşı təlim keçmiş versiyaları idi - belə demək mümkünsə, qoyun paltarı geymiş casuslar.
  
  Onlar isti Havay günəşi altında çimərlik boyunca qaçdılar, otuz nəfər yüksək təlim keçmiş Xüsusi Təyinatlı əsgərlər, ağacların örtüldüyü zərif bir yamaca çatdılar.
  
  Burada Thorsten Dahl onları dayandırdı. "Siz qaydaları bilirsiniz. Sakit və möhkəm. Məqsəd anbar otağıdır. İrəli!"
  
  Serb mafiyasının keçmiş liderinin malikanəsinə maksimum güclə zərbə endirmək qərarı verilib. Vaxt onların əleyhinə idi - onların rəqibləri də Valkirilərin yerini indidən bilə bilərdi və bu yarışda üstünlüyü əldə etmək çox vacib idi.
  
  Və onun hakimiyyəti dövründə Davor Babiç mərhəmətli bir insan deyildi.
  
  Yamaca qalxdılar və yolun o tayına, düz Babiçin şəxsi darvazasına tərəf qaçdılar. Hətta meh də onlara toxunmurdu. Hücum edildi və bir dəqiqədən az müddətdə hündür dəmir qapılar metal parçalarına çevrildi. Onlar darvazadan keçərək ətrafa dağıldılar. Dreyk qalın xurma ağacının arxasına sığınıb, nəhəng mərmər pilləkənlərə aparan açıq qazonu öyrəndi. Onların başında Babiçin malikanəsinin girişi var idi. Hər iki tərəfdə Havay mədəniyyətinin şıltaq heykəlləri və xəzinələri, hətta Pasxa adasından Moai heykəlcikləri dayanmışdı.
  
  Hələ fəaliyyət yoxdur.
  
  Serb mafiyası təqaüdçüsü ölümcül özünə inamlı idi.
  
  Üzü yarı gizlənmiş SAS adamı Dreykin yanında sürüşdü.
  
  "Salam, köhnə dost. Gözəl gün, elə deyilmi? Mən birbaşa günəş işığının linzalara dəyməsini sevirəm. Wells ən xoş arzularını çatdırır".
  
  "O qoca axmaq haradadır?" Drake gözlərini bağdan çəkmədi.
  
  "Sonra sizinlə əlaqə saxlayacağını deyir. Ona bir müddət borcunuz var."
  
  "Çirkli qoca əclaf."
  
  "May kimdir?" - Kennedi soruşdu. O, yenidən saçlarını arxaya darayaraq şalvarın üzərindən formasız ordu forması geyinib. Onun bir neçə Glock var.
  
  Dreyk həmişə olduğu kimi, xüsusi təyinatlı bıçağından başqa heç bir silah daşımırdı.
  
  Yeni SAS adamı dedi: "Köhnə Drake Flame buradadır. Ən əsası, sən kimsən?"
  
  "Buyurun, uşaqlar. Buna diqqət yetirin. Biz tarixdə mülki şəxslərə qarşı ən böyük hücumlardan birini həyata keçirmək üzrəyik".
  
  "Mülki?" Kennedi qaşlarını çatdı. "Əgər bu adam mülki şəxsdirsə, mən Klaudiya Şiferin eşşəyiyəm."
  
  Delta Team artıq pillələrdə idi. Drake başladıqları anda gizləndiyi yerdən çıxdı və açıq yerə qaçdı. Yolun yarısına çatanda qışqırıqlar başladı.
  
  Pilləkənlərin başında müxtəlif cür kostyum, boks şortu və kəsilmiş köynək geyinmiş fiqurlar peyda oldu.
  
  Altı qısa atış səsləndi. Altı cəsəd cansız halda pilləkənlərdən aşağı düşdü. Delta Komandası yolun yarısında idi. Dreyk pilləkənlərin dibinə çataraq sağa sürünərkən, indi qabaqdan hardansa təcili qışqırıqlar gəlirdi, burada əyri daş məhəccər bir az daha örtürdü.
  
  Atəş yüksək səslə eşidildi, yəni serblərdən gəldi. Dreyk yenidən Kennedini yoxlamaq üçün çevrildi, sonra iki addımla yuxarı qalxdı.
  
  Onlardan kənarda kiçik bir çınqıl zolağı H formalı binanın iki yarısı arasında yerləşən malikanənin girişinə aparırdı. Silahlı şəxslər açıq qapılardan və girişin hər iki tərəfindəki fransız qapılarını çırpmaqdan çıxdılar.
  
  Onlarla var.
  
  Təəccüblənirlər - lakin tez bir zamanda yenidən qruplaşırlar. Ola bilsin ki, o qədər də özbaşına deyil. Drake gələnləri gördü və qəribə heykəllər kolleksiyasına sığındı. O, Kennedini Pasxa adasından bir parça ilə sürüklədi.
  
  İkinci sonra pulemyot atəşi eşidilib. Şoka düşən mühafizəçilər hər tərəfə qurğuşun pərdələr düzəldirlər. Dreyk bir neçə güllə heykəyə dəydiyi üçün qarnının üstünə düşdü.
  
  Mühafizəçilər irəli qaçdılar. Onları əzmkarlıqla işə götürdülər, intellektual şücaətlərindən daha çox cəsur axmaqlıqlarına görə seçildilər. Onlar birbaşa Delta oğlanlarından ehtiyatlı atəş xətlərinə qaçdılar və qan axınları arasında qıvrılaraq yıxıldılar.
  
  Onların arxasında şüşə qırıldı.
  
  Köşkün pəncərələrindən daha çox güllə səsləri eşidilib. Bəxtsiz Delta əsgəri boynundan güllə aldı və dərhal yıxıldı.
  
  İki mühafizəçi heykəllərə rast gəldi, onlardan biri yüngül yaralandı. Drake səssizcə bıçağını çəkdi və onlardan birinin heykəlin ətrafında gəzməsini gözlədi.
  
  Yaralı serblərin gördüyü son şey, Drake boğazını kəsərkən öz qanının axması idi. Kennedi ikinci serbə atəş açdı, qaçdı, sonra silahını qaldırarkən gizlənmək üçün göyərçin etdi.
  
  Çəkic boş yerə vurdu.
  
  Kennedi ayağa qalxdı. Silahın boşaldılmasından asılı olmayaraq, o, yenə də qəzəbli bir rəqiblə üzləşdi. Mühafizəçi əzələlərini əyərək otbiçəni yellədi.
  
  Kennedi diapazondan kənara çıxdı, sonra sürəti onu ifşa etdiyi üçün irəli atıldı. Qasıq nahiyəsinə cəld təpik və boynunun arxasına bir dirsək onu yerə yıxdı. O, yuvarlandı, bıçaq qəflətən əlində və geniş qövslə kəsildi. Kennedi uyuşmuş barmaqlarını nəfəs borusuna sürməzdən əvvəl ölümcül ucun yanağından keçməsi üçün kifayət qədər geri çəkildi.
  
  Yumşaq qığırdaqların qırıldığını eşitdi, boğulmağa başladığını eşitdi.
  
  O üz çevirdi. O, bitmişdi. Onun ölümünü seyr etmək arzusu yox idi.
  
  Drake durub baxdı. "Pis deyil".
  
  "Bəlkə indi məni körpələşdirməyi dayandırarsan."
  
  "Mən etməzdim..." O, qəfil dayandı. Cəsarətlə öyünərək ayıbını örtdü. "Silahlı bir qadına baxmaqdan yaxşı bir şey yoxdur."
  
  "Fərq etməz". Kennedi malikanənin başqa bir yersiz xüsusiyyəti olan totem dirəyinin arxasına keçərək hadisə yerinə baxış keçirdi.
  
  "Biz ayrı yollarımızla gedirik" dedi. "Siz anbar otağı tapacaqsınız. Mən qayıdıram".
  
  O, tərəddüdünü gizlətmək üçün ağlabatan bir iş gördü. "Sən əminsən?"
  
  "Ay kişi, mən burada polisəm, yadındadır? Siz mülkisiniz. Sənə deyilən kimi et".
  
  
  * * *
  
  
  Drake Kennedinin sağa sürünərək malikanənin arxasına doğru getdiyini seyr etdi, burada peyk müşahidəsi helikopter meydançasını və bir neçə alçaq binanı göstərdi. SAS komandası artıq orada yerləşdirilmişdi və elə həmin anda sızmalı idi.
  
  Baxışlarının onun fiqurunda uzandığını gördü, beyni birdən onun geyindiyi paltarın götünü göstərməsini arzulayır.
  
  Sarsıntı onu sarsıtdı. Təvazökarlıq və qeyri-müəyyənlik onun başındakı qüvvələri birləşdirdi və özünə şübhə burulğanına səbəb oldu. Alisonun getməsindən iki il keçdi, yeddi yüz gündən çox qeyri-sabitlik. Daimi sərxoşluğun qeyri-adi dərinlikləri, ardınca iflas, sonra isə yavaş, çox yavaş normal həyata yüksəlir.
  
  Onlar hələ orada deyillər. Yaxınlıqda heç bir yerdə.
  
  Onun zəifliyi danışırdı?
  
  Plan b.
  
  Əlinizdə işləyin. Hərbi diqqətinizi geri qaytarmağa və lənətə gəlmiş mülki əşyaları bir müddət geridə qoymağa çalışın. O, hər iki mühafizəçinin silahlarını götürdü və çınqıllı yolun kənarında dayanana qədər heykəllər arasında süründü. O, üç fərqli pəncərədə üç hədəfi gördü və ardıcıl üç dəfə atəş etdi.
  
  İki qışqırıq və bir qışqırıq. Pis deyil. Qalan baş yerini axtararaq geri çəkildikdə, Drake onu qırmızı dumana çevirdi.
  
  Sonra qaçdı, ancaq dizləri üstə sürüşərək malikanənin qarşısında dayanmaq üçün başı kobud daş işlərinə dəydi. Ona çatmağa tələsən Delta komandasına baxdı. O, onların liderinə başını tərpətdi.
  
  "vasitəsilə". Drake başını qapıya, sonra sağa doğru işarələdi. "Saxlama otağı."
  
  Onlar içəri girdilər, ən son Dreyk divarın əyrisinə basaraq. Onların qarşısından imarətin ikinci mərtəbəsinə enli dəmir pilləkən qalxırdı.
  
  Onlar divar boyu süründükləri zaman üst mərtəbədəki eyvanda daha çox serblər peyda oldular. Bir anda Delta komandası asan şikəst oldu.
  
  Getməyə yeri olmayan Drake diz çökdü və atəş açdı.
  
  
  * * *
  
  
  Kennedi malikanənin xarici divarı ilə həmsərhəd olan ağac xəttinə qaçdı və daha sürətlə hərəkət etməyə başladı. Bir göz qırpımında simasız SAS əsgəri onun qarşısında qarnını üstə yerə yıxılmadan evin arxasına çatdı.
  
  Dovşan kimi o, tüfəngin lüləsi ilə hipnoz edilmiş halda hərəkətsiz dayandı. Aylar sonra ilk dəfə Tomas Kalebin bütün fikirləri onu tərk etdi.
  
  "Cap!"
  
  "Yaxşıdır" dedi sağ qulağının yanında bir səs. Soyuq bıçağı ondan cəmi millimetr uzaqda hiss etdi. "Bu Dreykin quşudur."
  
  Şərh onun qorxusunu dağıtdı. "Dreykin quşu? Mən getdim!"
  
  Kişi gülümsəyərək onun qarşısına keçdi. "Yaxşı, o zaman, prezidentinizə görə, Miss Mur vacib deyil. Mən özümü düzgün təqdim etməyi üstün tuturam, amma indi vaxt və ya yer deyil. Mənə Uells deyin."
  
  Kennedi bu adı tanıdı, lakin Britaniya əsgərlərindən ibarət böyük bir qrup onun ətrafında toplaşaraq izlər buraxmağa başladığı üçün başqa heç nə demədi. Babiçin mülkünün arxası hind daşı ilə örtülmüş nəhəng veranda, şezlonqlar və ağ kabinələrlə əhatə olunmuş olimpiya ölçülü üzgüçülük hovuzu və dekorun qalan hissəsinə uyğun gəlməyən bir neçə çömbəlmiş, çirkin binalardan ibarət idi. Ən böyük binanın yanında mülki vertolyotla təchiz edilmiş dairəvi helikopter meydançası yerləşirdi.
  
  İllərlə Nyu-York küçələrində gəzdikdən sonra Kennedi cinayətin həqiqətən pul qazanıb-yaxmadığını düşünməli oldu. Bu uşaqlar və Kaleb bunun əvəzini ödədilər. Kennedi onun yığını cibinə atdığını görməsəydi, Chuck Walker bunun üçün pul ödəyəcəkdi.
  
  Günəş şezlongları dolu idi. Bir neçə yarıçılpaq kişi və qadın indi şokda dayanıb paltarlarından yapışıb artıq ətini ört-basdır etməyə çalışırdılar. Kennedi bəzi yaşlı kişilərin begemot dərisini idarə edə bilməyəcəyini, əksər gənc qadınların isə yalnız iki əl və sola döndərə bildiyini qeyd etdi.
  
  "Bu insanlar... onlara qonaq deyək... onlar yəqin ki, serb qrupunun bir hissəsi deyillər" deyə Uells boğaz mikrofonuna sakitcə dedi. "Onları götür" deyə başını üç aparıcı kişiyə işarə etdi. "Qalanlarınız bu binaların dəniz tərəfinə gedirsiniz."
  
  Qrup parçalanmağa başlayanda bir anda bir neçə hadisə baş verdi. Vertolyotun qanadları fırlanmağa başladı; onun mühərriklərinin səsi yaxınlıqdakıların qışqırtılarını dərhal boğdu. Sonra güclü bir avtomobilin qəfil uğultusundan əvvəl diyircəkli qapının açılması səsi kimi dərin bir gurultu gəldi. Çirkin binaların dəniz tərəfinin arxasından ağ metal zolaq peyda oldu - ən yüksək sürətlə sürətlənən Audi R8.
  
  O, verandaya çatanda ölümcül bir ton güllə idi. O, heyrətə gəlmiş SAS əsgərlərinə çırpıldı və onları havaya səpələdi. Onun arxasınca başqa bir maşın dayandı, bu dəfə qara və daha iri.
  
  Helikopterin qanadları daha sürətlə fırlanmağa başladı və mühərrikləri ulamaya başladı. Bütün maşın titrəyərək qalxmağa hazırlaşırdı.
  
  Heyrətə düşmüş Kennedi ancaq Uels qışqıran əmrləri dinləyə bildi. Qalan SAS əsgərləri atəş açarkən o, titrədi.
  
  Bütün cəhənnəm bağçada dağıldı.
  
  Əsgərlər sürətlə gələn "Audi R8"ə atəş açıb, güllələr onun metal gövdəsini deşərək qanadın dərisini və qapılarını deşib. Maşın evin küncünə doğru sürətlə irəliləyərək, kəskin dönüş etmək üçün son anda dönüb.
  
  Təkərlərinin altından kiçik raketlər kimi çınqıl atıldı.
  
  Güllə ön şüşəni sındıraraq onu məhv edib. Avtomobil sözün həqiqi mənasında uçuşun ortasında öldü, sürücü sükan arxasına düşəndə mühərriki dayandı.
  
  Kennedi tapançasını qaldıraraq qabağa qaçdı. "Hərəkət etmə!"
  
  Maşına çatmazdan əvvəl məlum oldu ki, sürücü onun yeganə sərnişini olub.
  
  yem.
  
  Vertolyot yerdən iki fut hündürdə idi, yavaş-yavaş fırlanırdı. SAS əsgəri qışqırdı, lakin səsində əsl qəzəb yox idi. İkinci maşın, qara dördqapılı Cadillac indi nəhəng hovuzla sürətlə irəliləyirdi, təkərləri hər tərəfə gelgit dalğaları saçırdı. Pəncərələr qaralmışdı. İçəridə kimin olduğunu müəyyən etmək mümkün deyil.
  
  Üçüncü mühərrik işə düşdü, hazırda gözdən uzaqdır.
  
  Əsgərlər Cadillac-a atəş açıb, təkərlərə və sürücüyə üç atəşlə xəsarət yetiriblər. Maşın sürüşüb və onun arxa ucu hovuza çırpılıb. Wells və daha üç əsgər qışqıraraq ona tərəf qaçdılar. Kennedi gözlərini vertolyotda saxladı, lakin Caddy kimi, pəncərələri də qeyri-şəffaf idi.
  
  Kennedi bunun hər hansı bir qaçış planının bir hissəsi olduğunu irəli sürdü. Bəs əsl Davor Babiç harada idi?
  
  Helikopter daha yüksəklərə qalxmağa başladı. SAS nəhayət xəbərdarlıqlardan yorulub arxa rotora atəş açıb. Dəhşətli maşın fırlanmağa başladı, sonra bir adam hazır vəziyyətdə qumbaraatanla onun altında diz çökdü.
  
  Wells Caddy-ə çatdı. İki atəş açıldı. Kennedi mikrofondan eşitdi ki, Babiç hələ də azadlıqdadır. İndi üçüncü maşın döngədən çıxdı, mühərrik Formula 1 yarışçısı kimi guruldayırdı, lakin o, böyük və cəsarətli bir Bentley idi, onun varlığı məni cəhənnəmdən uzaqlaşdırdı!
  
  Kennedi ağaclara atıldı. Bir neçə əsgər onun arxasınca getdi. Wells çevrildi və yan pəncərələrdən sağa sıçrayan üç sürətli atəş etdi.
  
  Güllə keçirməyən şüşə!
  
  "Bu, bir axmaqdır!"
  
  Sözlər helikopteri xilas etmək üçün çox gec deyildi - qumbara buraxıldı - onun partlayıcı yükü helikopterin dibində partladı. Helikopter parça-parça olub, metal qırıntılarını hər yerə səpələyib. Bükülmüş bir qırıq polad parçası birbaşa hovuza çırpılaraq minlərlə gallon suyu böyük bir qüvvə ilə yerindən çıxardı.
  
  Kennedi dəhşətli Bentley onun yanından sürətlə keçənə qədər gözlədi, sonra onu təqib etdi. Sürətli çıxma ona dedi ki, qaçan serbi tutmaq üçün yalnız bir şans var.
  
  Wells bunu eyni anda gördü və hərəkətə keçdi. R8 tamamilə köhnəlmişdi, lakin Caddy hələ də bütöv idi, təkərləri hovuzun mərmər pilləkənlərində cəmi bir düym su altında idi.
  
  Wells və onun iki əsgəri Caddy tərəfə qaçdılar. Kennedi ələ keçirməyə qərarlı olaraq isti təqibə başladı. Bu zaman qəribə bir hava tıslaması eşidildi, sanki qasırğa keçdi və birdən Babiçin evinin küncü partladı.
  
  "Aman Allahım!" Uellsin sakitliyi pozulduğu üçün palçığa düşdü. Dağıntılar hər tərəfə uçdu, hovuza və verandaya yağdı. Kennedi əyildi. Başını qayalara tərəf çevirdi.
  
  Qara helikopter orada uçurdu, açıq qapıdan bir fiqur yellənirdi.
  
  "Bəyəndinmi?"
  
  Uells başını qaldırdı. "Alicia Miles? Bütün müqəddəslərin adına nə edirsən?"
  
  "Hətta bu vuruşla sənin kiçik toplarını qopara bilərdin, ey qoca sikik. Sən mənə borclusan. Helikopter Bentley-i təqib etmək üçün geri çevrilməzdən əvvəl bir anlıq qalxarkən Alicia güldü.
  
  Kanadalılar burada idi.
  
  
  * * *
  
  
  Arxasındakı divar İsveçrə pendirinə çevrilməzdən əvvəl Drake irəli yuvarlandı. Ən azı bir güllə o qədər yaxın uçdu ki, onun səsli sızıltısını eşitdi. O, Delta komandasının əksəriyyəti ilə eyni vaxtda eyvanın altındakı platformaya çıxmaq üçün öndən fırladı. Orada olduqdan sonra yuxarı nişan aldı və atəş açdı.
  
  Gözlənildiyi kimi, balkonun döşəməsi nisbətən zəif idi. Yuxarıda atışma dayandı və qışqırıq başladı.
  
  Delta komandiri əlini sola tərəf yellədi, anbar istiqamətinə. Onlar cəld iki gözəl təchiz olunmuş, lakin boş otaqdan keçdilər. Komandir onlara peyk nəzarətinin bir az xüsusi bir şeyin - gizli yeraltı otağın olduğunu xəbərdar etdiyi birinin yanında dayanmağı işarə etdi.
  
  İçəriyə heyrətləndirici qumbaralar atıldı, ardınca Amerika əsgərləri oriyentasiya effektini artırmaq üçün çılğınlıqla qışqırdılar. Lakin onlar dərhal yarım düzən serb mühafizəçisi tərəfindən əlbəyaxa döyüşə girdilər. Drake ah çəkdi və içəri girdi. Xaos və qarışıqlıq otağı başdan-başa doldurdu. O, gözlərini qırpdı və ayı qucaqlamaq üçün irəli atılmadan əvvəl gülümsünən və geğirən nəhəng bir mühafizəçi ilə qarşılaşdı.
  
  Drake sürətlə qaçdı, böyrəkləri vurdu və xəncərlə sərt əli ilə günəş pleksusuna vurdu. İnsan-heyvan belə tərpənmədi.
  
  Sonra bar döyüşləri haqqında köhnə deyimi xatırladı - əgər rəqibiniz qaşqabaq etmədən pleksusa zərbə vurursa, o zaman qaçmağa başlasanız yaxşı olar, kişi, çünki sən çox pis vəziyyətdəsən...
  
  Drake hərəkətsiz düşməninin ətrafında ehtiyatla hərəkət edərək geri çəkildi. Serb nəhəng idi, bərk əzələ üzərində tənbəl yağ və altı düymlük beton blokları parçalamaq üçün kifayət qədər böyük alındı. Kişi yöndəmsiz şəkildə irəli getdi, qollarını geniş açdı. Bir sürüşmə və Drake üzüm kimi əziləcək, sıxılmış və əziləcəkdi. O, cəld yan keçdi, sağa doğru hərəkət etdi və üç sürətli zərbə ilə irəli çıxdı.
  
  Göz. Qulaq. Boğaz.
  
  Hər üçü bağlıdır. Serb ağrıdan gözlərini yumarkən, Dreyk, hətta bu brontozavrı da onun geniş ayaqlarından yıxmaq üçün kifayət qədər sürət yaradan, uçan təpiklə riskli bir dummy atdı.
  
  Adam dağın uçması kimi səslə yerə yıxıldı. Rəsmlər divardan düşdü. Öz geri sıçrayışından yaratdığı qüvvə başı göyərtəyə dəyən kimi onu huşunu itirdi.
  
  Drake daha da otağa girdi. İki Delta oğlanı öldürüldü, lakin bütün serblər zərərsizləşdirildi. Şərq divarının bir hissəsi açıldı və amerikalıların əksəriyyəti açılışın ətrafında dayandılar, lakin indi qorxunu lənətləyərək yavaş-yavaş geri çəkildilər.
  
  Dreyk onlara qoşulmağa tələsdi, Delta əsgərinin nəyin çaxnaşmasına səbəb ola biləcəyini təsəvvür edə bilmədi. Gördüyü ilk şey yaxşı işıqlandırılmış yeraltı kameraya enən daş pilləkənlər idi.
  
  İkincisi yavaş-yavaş pilləkənlərlə qalxan qara Pantera idi, geniş ağzı bir sıra ülgüc kimi iti dişləri göstərirdi.
  
  "Fuuuuck..." Amerikalılardan biri çəkdi. Drake daha çox razılaşa bilmədi.
  
  Pantera fısıldadı və zərbə endirdi. Heyvan havaya sıçrayan kimi Drake geri çəkildi, 100 kiloluq ölümcül əzələ qəzəbləndi. O, yuxarı pilləkənə endi və hipnotik yaşıl gözlərini geri çəkilən əsgərlərə dikərək dayanmağa çalışdı.
  
  "Mən bunu etməkdən nifrət edirəm" dedi Delta komandiri tüfəngini nişan alaraq.
  
  "Gözləmək!" Drake lampaların işığında nəyinsə parıldadığını gördü. "Sadəcə gözlə. Hərəkət etmə".
  
  Pantera irəlilədi. Delta Komandası onların arasından keçərkən onu silah gücünə tutdu və otaqdan çıxan kimi imkansız serb mühafizəçilərinə nifrətlə xoruldadı.
  
  "Nə -?" amerikalılardan biri qaşlarını çataraq Dreykə baxdı.
  
  "Görmədin? O, brilyantlarla işlənmiş boyunbağı taxmışdı. Güman edirəm ki, belə evdə yaşayan belə bir pişik ancaq sahibinin səsini eşidəndə hücum etməyə öyrəşir".
  
  "Yaxşı zəng. Mən belə bir heyvanı öldürmək istəməzdim". Delta komandiri serblərə əl yellədi. "Mən bütün günü bu alçaqlarla əylənərək keçirərdim."
  
  Onlar iki nəfəri keşikdə qoyub pilləkənlərlə enməyə başladılar. Dreyk kassa mərtəbəsinə üçüncü çatdı və gördükləri onu heyrətlə başını tərpətdi.
  
  "Bu dəli piçlər nə qədər azğındırlar?"
  
  Otaq yalnız "kuboklar" kimi təsvir edə biləcəyi şeylərlə dolu idi. Davor Babiçin dəyərli hesab etdiyi əşyalar - onun təhriflərində - başqa insanlar üçün dəyərli idi.Hər yerdə böyük və kiçik şkaflar var idi, təsadüfən düzülmüşdü.
  
  Tyrannosaurus rex çənə sümüyü. Onun yanındakı yazıda "Edqar Fillion Kolleksiyasından - Ömürlük Mükafat" yazılıb. Bundan əlavə, məşhur aktrisanın "O, yaşamaq istəyirdi" yazısı olan açıq-saçıq fotoşəkili. Bunun yanında isə bürünc postamentin üzərində qorxulu şəkildə dincələn mumiyalanmış şəkli var. əli '3 saylı rayon prokuroru' olaraq təyin olundu.
  
  Və daha çox. Drake vitrinlərin ətrafında gəzərək, xəstə cazibəsinin öhdəsindən gəlməyə və diqqətini cəmləşdirməyə çalışarkən nəhayət onların axtardıqları fantastik obyektləri gördü.
  
  Valkyries: Qalın yuvarlaq bloka quraşdırılmış bir cüt qar kimi ağ heykəllər. Hər iki heykəl təxminən beş fut hündürlüyündə idi, lakin Drake-nin nəfəsini kəsən heyrətamiz detal idi. İki büstlü qadın, çılpaq və qədim zamanların qüdrətli Amazonlarına bənzəyir, hər ikisi ayaqlarını açmış, sanki oturmuş kimi bir şeyə minir. Yəqin ki, qanadlı atdır, Dreyk düşündü. Ben daha çox bilmək istəyirdi, amma Valkirilərin döyüşdən döyüşə uçmaq üçün onlardan istifadə etdiyini xatırladı. O, əzələ üzvlərini, klassik üz cizgilərini və həyəcanlandıran buynuzlu dəbilqələri gördü.
  
  "Heyrət! Vay!" - Deltadan olan oğlan qışqırdı. "Kaş ki, bundan altı paketim olsaydı."
  
  Daha da ifadəlisi odur ki, hər iki Valkiri sol əlləri ilə naməlum bir şeyi yuxarıya doğru göstərirdi. Dreykin indi düşündüyü kimi, düz Tanrıların məzarına işarə etdi.
  
  Kaş Raqnaroku tapa bilsələr.
  
  Bu zaman əsgərlərdən biri vitrindən əşya almağa çalışıb. Güclü zəng çalındı və pilləkənlərin dibindəki polad darvaza çökərək onların çıxışını kəsdi.
  
  Amerikalılar dərhal qaz maskalarına əl atdılar. Drake başını tərpətdi. "Narahat olma. Bir şey mənə deyir ki, Babiç oğrunun diri-diri tutulmasını və təpik atmasını üstün tutan əclafdır".
  
  Delta komandiri hələ də titrəyən barmaqlıqlara baxdı. "Bu çubuqları parça-parça et."
  
  
  * * *
  
  
  Kennedi helikopterin və geri çəkilən Bentlinin arxasınca heyrətlə baxdı. Uells də göyə baxarkən çaşqın görünürdü.
  
  "Qancıq," Kennedi onun nəfəs aldığını eşitdi. "Mən onu çox yaxşı məşq etdim. O, necə cəsarətlə satqın adama çevrilə bilər?"
  
  "Yaxşı ki, o getdi," Kennedi saçının hələ də bütün atlamalardan geri bağlandığından əmin oldu və bir neçə SAS kişisinin onu ölçüb-biçdiyini görəndə baxdı. "Onun yüksək zirvəsi var idi. İndi, əgər Dreyk və Delta Komandası Valkiriləri ələ keçirsəydilər, Alisiya Babiçlə məşğul olarkən biz gizlicə qaça bilərik".
  
  Wells iki mühüm variant arasında qalmış kimi görünürdü, lakin onlar evin ətrafında əsas girişə doğru irəliləyərkən heç nə demədi. Onlar helikopterin dönərək Bentley ilə üzbəüz toqquşduğunu gördülər. Atışma səsləri eşidildi və qaçan avtomobildən sıçradı. Daha sonra maşın qəfil əyləci sıxıb və çınqıl buludunun içində dayanıb.
  
  Pəncərədən bir obyekt ilişib qalmışdı.
  
  Vertolyot göydən yerə yıxıldı, onun operatoru demək olar ki, fövqəltəbii hisslərə sahib idi, RPG başının üstündə vızıldadı. Onun kirşəsi yerə dəyən kimi kanadalı muzdlular qapılardan tökülüşüblər. Atışma baş verdi.
  
  Kennedi elə bildi ki, o, sıx bədən zirehinə bürünmüş çevik fiqur olan Alicia Maylesin atalar sözü aslan kimi döyüşə atıldığını görüb. Döyüş üçün qurulmuş bir heyvan, bütün şiddət və qəzəb içində itdi. Özünə baxmayaraq, Kennedi qanının soyuduğunu hiss etdi.
  
  Onun hiss etdiyi qorxu bu idi?
  
  O, bu barədə fikirləşmədən vertolyotun əks tərəfindən arıq bir fiqur düşdü. Bir anda tanıdığı fiqur.
  
  Professor Parnevik!
  
  O, əvvəlcə tərəddüdlə, amma sonra yenidən əzmlə irəlilədi və nəhayət, güllələr başının üstündən havaya sıçrayan kimi süründü, güllələrdən biri kəllə sümüyünün bir əl enindən keçdi.
  
  Parnevik nəhayət SAS və Kennedinin onu təhlükəsiz yerə çəkməsi üçün kifayət qədər yaxınlaşdı, kanadalılar xəbərsiz olaraq döyüşə tam qoşuldular.
  
  "Doğrudur" Uells evi göstərərək dedi. "Gəlin bu işi bitirək."
  
  
  * * *
  
  
  Dreyk Valkiriləri qabağa çəkməyə kömək etdi, bir neçə oğlan barmaqlıqlara az miqdarda partlayıcı əlavə etdi. Onlar qorxunc eksponatların arasındakı dar cığırla çox da yaxından baxmamağa çalışırdılar. Delta oğlanlarından biri bir neçə dəqiqə əvvəl qorxunc bir çekdən qayıtdı və otağın arxasında qara bir tabutun oturduğunu bildirdi.
  
  Gözləmə mühiti tam on saniyə davam etdi. Bunu dayandırmaq üçün əsgər məntiqi lazım idi. Nə qədər az bilirsən...
  
  Bu artıq Dreykin məntiqi deyil. Amma o, ciddi şəkildə bilmək istəmirdi. O, hətta barmaqlıqlar partlayanda adi bir mülki şəxs kimi yerindən tərpəndi.
  
  Yuxarıdakı otaqdan atışma səsi eşidildi. Delta Mühafizəçiləri qanlı çuxurlarda ölü olaraq pilləkənləri yerə çırpdılar. Növbəti saniyədə pilləkənlərin başında pulemyotlarla silahlanmış onlarla kişi peyda oldu.
  
  Qabaqlanmış və silahlanmış, daha yüksək nöqtədən əhatə olunmuş Delta Komandası uğursuzluğa düçar olmuşdu və indi həssas idi. Drake yavaş-yavaş şkafa və onun nisbi təhlükəsizliyinə tərəf getdi, bu cür tutulmağın axmaqlığı və SAS-ın başına bunun necə baş verməyəcəyi barədə düşünməməyə çalışdı və bu yeni düşmənlərin olmayacağına ümid etdi. Valkyriləri vuracaq qədər axmaq.
  
  Bir fiqur pilləkənlərdən enənə qədər boğucu sükutda yaşanan bir neçə amansız gərginlik anları oldu. Ağ geyinmiş və ağ maska taxmış fiqur.
  
  Drake onu dərhal tanıdı. York pişik gəzintisində Qalxanı qazanan eyni adam. Apsallda gördüyü adam.
  
  "Mən səni tanıyıram" deyə öz-özünə nəfəs aldı, sonra daha yüksək səslə. "Lənət almanlar buradadır."
  
  Kişi 45 kalibrli tapançanı götürüb ətrafa yellədi. "Silahınızı atın. Hamınız. İndi!"
  
  Təkəbbürlü səs. Hamar əllərə məxsus səs, onun sahibi həqiqi gücə sahib idi, kağıza yazılan və yalnız üzvlər üçün klublarda verilən səsdir. Əsl dünyəvi işin və yoruculuğun nə olduğunu bilməyən adam. Bəlkə bank sektorunda doğulmuş bir bankir və ya siyasətçi, siyasətçilərin oğlu.
  
  Delta adamları silahlarını möhkəm tutdular. Heç kim bir söz demədi. Qarşıdurma təhdid edirdi.
  
  kişi yenə qışqırdı, tərbiyəsi təhlükədən xəbər tutmağa imkan vermədi.
  
  "Sən karsan? İndi dedim!"
  
  Teksaslının səsi məftunedici səslə dedi: "Bu olmayacaq, piç".
  
  "Amma... amma..." adam heyrətlə dayandı, sonra qəfildən maskasını cırıb: "Bunu edəcəksən!"
  
  Drake az qala yıxılacaqdı. Abel Frey, alman modelyeri. Şok zəhərli bir dalğa kimi Drake-i yudu. Bu mümkün deyildi. Bu, Taylor və Miley-i orada görmək kimi idi, dünyanı ələ keçirmək haqqında gülürdü.
  
  Frey Dreykin baxışları ilə qarşılaşdı. "Və sən, Mett Drake!" tapança ilə əli titrədi. "Mənə demək olar ki, hər şeyin bahasına başa gəldin! Mən onu səndən alacam. Mən edəcəm! Və ödəyəcək. Oh, necə ödəyəcək!"
  
  
  Bunu başa düşməmiş Frey silahı Dreykin gözləri arasına tutdu və atəş etdi.
  
  
  * * *
  
  
  Kennedi otağa qaçdı və SAS adamlarının diz çökərək susmağa çağırdıqlarını gördü. O, qarşısında zireh geyinmiş, silahlarını Davor Babiçin gizli anbarı olduğunu düşündüyü yerə yönəldən bir qrup maskalı adam gördü.
  
  Xoşbəxtlikdən kişilər onları görmədilər.
  
  Wells ona baxdı və "Kim?"
  
  Kennedi çaşqın bir üz ifadə etdi. O, kiminsə qışqırdığını eşidirdi, onun yan profilini görürdü, .45 o, əllərini yöndəmsiz şəkildə yelləməyə davam etdi. Onun Mett Dreykin adını qışqırdığını eşidəndə o, bilirdi, Uells də bilirdi və bir neçə saniyə sonra onlar atəş açdılar.
  
  Sonrakı atışmanın altmış saniyəsi ərzində Kennedi hər şeyi yavaş hərəkətdə gördü. Ağ geyimli adam 45-dən atəş açır, onun atışı bir neçə saniyədən sonra gəlib asma materialdan keçərkən paltosunun ətəyindən dartılır. Dönəndə onun şoka düşmüş üzü. Onların dolğun, axsaq yumşaqlığı.
  
  Korlanmış adam.
  
  Sonra maskalı adamlar fırlanır və atəş açır. SAS əsgərləri yaxşı yerləşdirilmiş zərbələri dəqiqlik və soyuqqanlılıqla qaytarırlar. Anbardan daha çox yanğın gəlir. Amerika səsləri. Alman səsləri. Səslər ingilis dilində.
  
  Taylor Swift-in poetik intonasiyalarına bənzəyən ləng xaos Metallikanın arxaik qayası ilə qarışıb. Ən azı iki alman vurdu - qalanları düşdü. Ağ paltarlı oğlan qışqıraraq qollarını yellədi və komandasını tələsik geri çəkilməyə məcbur etdi. Kennedi onların onu örtdüyünü və yaradan çürük kimi yıxılaraq öldüyünü gördü, lakin yara davam etdi. O, sonda arxa otağa qaçdı və yalnız dörd adamı sağ qaldı.
  
  Kennedi boğazında qəribə bir yumru və ürəyində buz dənəsi ilə çarəsizliklə koridordan aşağı qaçdı, hətta Drake-ni sağ görənə və sərin bir ləzzət axınının onu yuduğunu hiss edənə qədər nə qədər narahat olduğunu belə anlamadı.
  
  
  * * *
  
  
  Drake yerdən qalxdı, Abel Freyin məqsədinin reallığı dərk etməsi qədər bulanıq olduğuna görə minnətdar idi. İlk gördüyü şey Kennedinin pilləkənlərlə aşağı qaçması, ikincisi isə ona tərəf qaçarkən onun üzü idi.
  
  "Allaha şükür, yaxşısan!" - o, təmkinini xatırlamadan qışqırdı və onu qucaqladı.
  
  Drake öz gözlərini bağlamazdan əvvəl Uellsin bilən gözlərinə baxdı. Bir anlıq onu qucaqladı, onun incə bədənini, qüdrətli bədən quruluşunu, onun kövrək ürəyinin yanında döyüntülərini hiss etdi. Onun başı onun boynuna sıxılmışdı, bu hiss onun sinapslarını cingildələndirəcək qədər gözəl idi.
  
  "Hey, yaxşıyam. Sən?"
  
  O, gülümsəyərək uzaqlaşdı.
  
  Uells onların yanına getdi və bir dəqiqəlik hiyləgər təbəssümünü gizlətdi. "Dreyk. Yenidən görüşmək üçün qəribə bir yer, qoca adam, Earl's Court-dakı künc meyxanası deyildi. Sənə bir şey deməliyəm, Mett. Mai haqqında bir şey."
  
  Drake dərhal geri atıldı. Wells gözlədiyi ən son şeyi söylədi. Bir saniyə sonra o, Kennedinin solğun təbəssümünü gördü və özünü özünə çəkdi. "Valkyries" dedi. "Şansımız varkən gəlin."
  
  Amma Delta komandiri artıq bunu təşkil edir və onları yanına çağırırdı. "Bura İngiltərə deyil, uşaqlar. Hərəkət edək. Bu tətildə öhdəsindən gələ bildiyim Havay adalarının demək olar ki, hamısını yedim".
  
  
  İYİRMİ DOQQUZ
  
  
  
  HAVA MƏZASI
  
  
  Dreyk, Kennedi və hücum qrupunun qalan hissəsi bir neçə saat sonra Honolulu yaxınlığındakı hərbi bazada Ben və Haydenlə görüşdülər.
  
  Zaman keçdikcə. Bürokratik bürokratik lent kəsildi. Kədərli yollar hamarlanıb. Hökumətlər mübahisə etdi, sonra küsdü və nəhayət danışmağa başladı. Üsyan bürokratları süd və balın siyasi ekvivalenti ilə yerləşdirildi.
  
  Və dünyanın sonu yaxınlaşırdı.
  
  Real oyunçular danışır, narahat olur və spekulyasiya edirdilər və Pearl Harbor yaxınlığındakı pis kondisionerli binalarda yatırdılar. Drake dərhal güman etdi ki, Benin düşüncəli salamı Odinin növbəti parçasını - Onun gözlərini axtararkən hesabat vermək üçün çox az irəliləyiş olduğunu bildirir. Drake təəccübünü gizlətdi; o, həqiqətən, Benin təcrübəsi və motivasiyasının indiyə qədər bütün ipuçlarını həll edəcəyinə inanırdı.
  
  Müdafiə nazirinin fərasətli köməkçisi Hayden ona kömək etdi, lakin onlar çox az irəliləyiş əldə etdilər.
  
  Onların yeganə ümidi digər apokaliptik iştirakçıların - kanadalıların və almanların bir az daha yaxşı olması idi.
  
  Benin diqqəti əvvəlcə Dreykin açıqlaması ilə yayındırıldı.
  
  "Abel Frey? Alman planı? Az ol, göt."
  
  "Ciddi, dostum. Sənə yalan danışardımmı?"
  
  "Özümdə Ağ ilandan sitat gətirmə, Mett. Bilirsiniz, bizim qrupun musiqilərini ifa etməkdə problemlər var və bu, gülməli deyil. Mən sadəcə buna inana bilmirəm... Abel Frey?
  
  Drake ah çəkdi. "Yaxşı, mən yenidən başlayıram. HƏ. Abel Frey."
  
  Kennedi onu dəstəklədi. "Mən bunu gördüm və hələ də Dreykə demək istəyirəm ki, boş-boş danışmağı dayandırsın. Bu adam təkdir. Alman Alplarında çəkiliş - "Əyləncə qalası". Supermodellər. Pul. Superstarın həyatı".
  
  "Şərab, qadınlar və mahnı" dedi Drake.
  
  "Dayan!" Ben dedi. "Bir növ," deyə düşündü, "bu, mükəmməl örtükdür."
  
  "Məşhur olanda cahilləri aldatmaq asandır" dedi Drake. "Hər yerə getmək istədiyiniz yeri seçə bilərsiniz. Qaçaqmalçılıq bu insanlar üçün asan olmalıdır. Sadəcə olaraq qədim artefaktınızı tapın, diplomatik portfelinizi seçin və..."
  
  "...Bunu daxil edin." Kennedi rəvan sözünü bitirdi və gülən gözlərini Benə çevirdi.
  
  "Siz ikiniz..." deyə kəkələdi. "...Siz ikiniz bir otaq tutmalısınız."
  
  Bu zaman Uells yaxınlaşdı. "Abel Frey ilə olan bu şey... hələlik bunu sirr olaraq saxlamağa qərar verilib. Baxın və gözləyin. Biz onun qalasının ətrafında bir ordu yerləşdiririk, lakin bizim bilmədiyimiz bir şeyi öyrənsə, ona sərbəstlik veririk".
  
  "İlk baxışda bu ağlabatan səslənir," Dreyk başladı, "amma..."
  
  "Ancaq onun mənim bacım var" deyə Ben fısıldadı. Hayden onu sakitləşdirmək üçün əlini qaldırdı. "Onlar haqlıdır, Ben. Karin təhlükəsizdir... hələlik. Dünya belə deyil".
  
  Drake gözlərini qısaltdı, lakin dilini tutdu. Etiraz etməklə heç nəyə nail olmayacaqsınız. Bu, yalnız dostunu daha da yayındırmağa xidmət edərdi. Yenə Haydeni başa düşməkdə çətinlik çəkirdi. Onun yeni kəşf etdiyi kinsizliyi onu yeyirdi? O, Ben üçün tez fikirləşdi, yoxsa hökuməti üçün müdrikcəsinə düşündü?
  
  Hər halda cavab eyni idi. Gözləmək.
  
  Drake mövzunu dəyişdi. O, Benin ürəyinin yanında başqa birini deşdi. "Atanız və ananız necədir?" - ehtiyatla soruşdu. "Onlar hələ məskunlaşıblar?"
  
  Ben ağrılı halda ah çəkdi. "Yox, dostum. Son zəngdə onun adını çəkdilər, amma mən ona ikinci iş tapdığını dedim. Bu kömək edəcək, Mett, amma uzun müddət deyil.
  
  "Bilirəm". Drake Wells və Haydenə baxdı. "Buranın liderləri olaraq siz ikiniz kömək etməlisiniz." Sonra cavab gözləmədən dedi: "Heidi və Odinin Gözləri haqqında nə xəbər?"
  
  Ben nifrətlə başını buladı. "Çox" deyə şikayətləndi. "Hər yerdə fraqmentlər var. Budur - bunu dinləyin: Mimir quyusundan - Valhalladakı Hikmət Bulaqından içmək üçün hər kəs vacib bir qurban verməlidir. Biri gözlərini qurban verdi, həm indiki, həm də gələcək hadisələr haqqında bilik əldə etməyə hazır olduğunu simvollaşdırdı. Sərxoş olduqdan sonra o, insanları və Tanrıları əbədi olaraq narahat edəcək bütün sınaqları qabaqcadan görürdü. Mimir Odinin Gözlərini qəbul etdi və o vaxtdan bəri orada yatırlar, bu simvol hətta Tanrının daha yüksək müdrikliyə nəzər salması üçün ödəməlidir.
  
  "Yaxşı," Drake çiyinlərini çəkdi. "Standart tarixi şeylər, hə?"
  
  "Doğru. Amma tam olaraq belədir. Poetik Edda, Flenrixin dastanı, "Heydinin çoxlu yolları" kimi tərcümə etdiyim başqa bir əsərdir. Onlar nə baş verdiyini izah edirlər, lakin Gözlərin indi harada olduğunu bizə demirlər.
  
  "Valhallada" Kennedi üzünü buruşdurdu.
  
  "Bu, Cənnət üçün Norveç sözüdür."
  
  "Onda onları heç vaxt tapmaq şansım olmayacaq."
  
  Drake fikirləşdi. "Və başqa heç nə yoxdur? İsa, dostum, bu son parçadır!"
  
  "Mən Heidinin səyahətini, səyahətlərini izlədim. Bildiyimiz yerləri ziyarət edir və sonra evinə qayıdır. Bu Playstation deyil, dostum. Heç bir yan təsir, gizli nailiyyətlər, alternativ yollar yoxdur, zilch.
  
  Kennedi Benin yanında oturdu və saçlarını atdı. "Bir yerə iki parça qoya bilərmi?"
  
  "Mümkündür, lakin bu, hazırda bildiklərimizə uyğun gəlmir. İllər ərzində təqib edilən digər ipuçları hər yerdə bir fraqmentə işarə etdi.
  
  "Deməli, deyirsən ki, bu bizim ipucumuzdur?"
  
  "Açar Valhalla olmalıdır" dedi Drake cəld. "Bu, yeri bildirən yeganə ifadədir. Xatırlayıram ki, sən əvvəllər Haydi haqqında demişdin ki, Odinə onun gözlərinin harada gizləndiyini bildiyini söyləmişdin, çünki o, çarmıxda asılan zaman bütün sirlərini vermişdi.
  
  "Ağac," - bu anda Thorsten Dahl otağa girdi. İsveçli yorğun görünürdü, işinin inzibati tərəfində fiziki işdən daha çox yorğun görünürdü. "Biri Dünya Ağacından asılıb."
  
  "Ay," Drake mızıldandı. "Eyni hekayə. Bu qəhvədir?"
  
  "Makadamiya," Dahl özündənrazı görünürdü. "Ən yaxşı Havay təklif edir."
  
  "Mən bunun spam olduğunu düşündüm" dedi Kennedi, New Yorkerə qarşı laqeydliyini nümayiş etdirdi.
  
  "Spam Havayda çox sevilir" dedi Dahl. "Ancaq qəhvə hər şeyi idarə edir. Kona macadamia qozu isə kraldır."
  
  "Deməli, sən deyirsən ki, Haydi Valhallanın harada olduğunu bilirdi?" Drake kiminsə onlara daha çox qəhvə gətirməsini işarə edəndə Hayden şübhəli olmaqdansa, çaşqın görünməyə çalışırdı.
  
  "Bəli, amma Heidi insan idi. Allah yox. Deməli, onun yaşayacağı şey dünya cənnəti olardı?"
  
  "Bağışlayın, kişi" deyə Kennedi zarafat etdi. "Veqas 1905-ci ilə qədər qurulmadı."
  
  "Norveçəyə." Drake gülümsəməməyə çalışaraq əlavə etdi.
  
  Səssizlik izlədi. Drake, Benin indiyə qədər öyrəndiyi hər şeyi zehni olaraq nəzərdən keçirməsinə baxdı. Kennedi dodaqlarını büzdü. Hayden qəhvə fincanları olan nimçəni qəbul etdi. Uells özünü yatmış kimi göstərərək çoxdan küncə çəkilmişdi. Drake onun maraqlı sözlərini xatırladı - sənə bir şey deməliyəm. May haqqında bir şey.
  
  Bunun üçün daha sonra vaxt olacaq, əgər varsa.
  
  Ben güldü və başını tərpətdi. "Bu sadədir. Vallah, çox sadədir. İnsan üçün cənnət... onların evidir".
  
  "Dəqiq. Yaşadığı yer. Onun kəndi. Onun kabinəsi,"Dreyk təsdiqlədi. "Mənim də fikirlərim."
  
  "Mimir quyusu Haydi kəndinin içərisindədir!" Kennedi ətrafa baxdı, gözlərində həyəcan parladı, sonra yumruğunu oynaqcasına Dreyklə ovladı. "Piyada üçün pis deyil."
  
  "İstifadə edəndən bəri mən əsl beyin böyütdüm." Drake Uellsin azacıq tərpəndiyini gördü. "Həyatımın ən yaxşı hərəkəti."
  
  Torsten Dahl ayağa qalxdı. "Sonra final hissəsi üçün İsveçə yollanacaq." Vətənə qayıtdığı üçün xoşbəxt görünürdü. "Umm... Heydinin evi harada idi?"
  
  "Ostergotland" Ben yoxlamadan dedi. "Həmçinin Beowulf və Grendelin evi hələ də gecələr torpaqlarda gəzən canavarlar haqqında danışdıqları bir yerdir."
  
  
  OTUZ
  
  
  
  LA VEREIN, ALMANİYA
  
  
  La Veraine, Party Castle, Münhenin cənubunda, Bavariya sərhədi yaxınlığında yerləşirdi.
  
  Qala kimi, zərif bir dağın yarısında dayanmışdı, divarları kələ-kötür və hətta müxtəlif yerlərdə ox ilgəkləri ilə nöqtələnmişdi. Tağlı darvazaların hər iki tərəfində ucalan dairəvi qüllələr və geniş avtomobil yolu bahalı avtomobillərə öz üslubunda durmağa və ən son nailiyyətlərini nümayiş etdirməyə imkan verirdi, eyni zamanda seçilmiş paparazzilər diz çökərək onların şəklini çəkirdi.
  
  Abel Frey partiyanı bir-bir apararaq, bir neçə ən mühüm qonaqları təbrik etdi və modellərinin onlardan gözlənilən kimi davranmasına əmin oldu. Burada bir çimdik, orada bir mızıldanma, hətta arabir zarafat etmək onların hamısını onun ümidlərini doğrultdu.
  
  Şəxsi eyvanlarda o, diz hündürlüyündə şüşə masalar üzərində düzülmüş ağ qaçışçıları, burun dəliklərində samanla əyilən rəhbərləri görmürdü. Modellər və məşhur gənc aktrisalar atlaz, ipək və krujevadan hazırlanmış körpə gəlincikləri geyiniblər. Çəhrayı ət, iniltilər və şəhvətin başdan-başa ətri. MTV və sərt porno göstərən əlli düymlük plazma panelləri.
  
  Chateau canlı musiqi ilə dolu idi, Slash və Fergie çökmüş məkanlardan uzaq bir səhnədə "Gözəl Təhlükəli" mahnısını ifa etdilər - yüksək əhval-ruhiyyəli rok musiqisi Frey-in onsuz da dinamik partiyasına daha çox nəfəs verdi.
  
  Modelyer heç kimə fikir vermədən oranı tərk etdi və əsas pilləkənlə qalanın sakit qanadına tərəf getdi. Daha bir uçuş və onun mühafizəçiləri onun arxasına yalnız düymələr kombinasiyası və səsin tanınması vasitəsilə daxil olmaq mümkün olan təhlükəsiz qapını bağlamışdılar. O, rabitə avadanlığı və yüksək keyfiyyətli televiziya ekranları ilə dolu otağa girdi.
  
  Onun ən etibarlı pərəstişkarlarından biri dedi: "Vaxtında, ser. Alisiya Mayls peyk telefonu ilə danışır".
  
  "Əla, Hudson. Şifrələnib?"
  
  - Əlbəttə, cənab.
  
  Frey təklif olunan cihazı qəbul etdi, ağzını uşakının artıq tüpürcək səpdiyi yerə yaxınlaşdırmaq məcburiyyətində qalaraq dodaqlarını büzdü.
  
  "Miles, bu dadlı olsa yaxşıdır. Mənim baxmalı olduğum qonaqlarla dolu bir evim var". Rahatlıq haqqında yalan ona ixtira kimi görünmürdü. Bu heç kimin eşitməsinə ehtiyac duyduğu şey idi.
  
  "Layiqli bonus, deyərdim ki," yaxşı yerləşdirilmiş ingilis tonu istehzalı səsləndi. "Mənim Parnevik-i axtarmaq üçün veb ünvanı və parolum var."
  
  "Bütün bunlar müqavilənin bir hissəsidir, Maylz. Və siz artıq bilirsiniz ki, bonusu əldə etməyin yalnız bir yolu var".
  
  "Milo ətrafdadır?" İndi ton dəyişib. Boğaz kəsici. Daha yaramaz...
  
  "Sadəcə mən və ən yaxşı fanatım."
  
  "Mmm... İstəyirsənsə onu da dəvət et," səsi dəyişdi. "Amma təəssüf ki, tez olmalıyam. www.locatethepro.co.uk saytına daxil olun və parolu kiçik hərflə daxil edin: bonusmyles007,"lol. "Düşündüm ki, sən bunu qiymətləndirə bilərsən, Frey. Standart izləyici formatı görünməlidir. Parnevik dördüncü olaraq proqramlaşdırılıb. Onu hər yerdə izləyə bilməlisiniz".
  
  Abel Frey səssizcə salam verdi. Alicia Miles indiyə qədər istifadə etdiyi ən yaxşı əməliyyatçı idi. - Kifayət qədər yaxşıdır, Miles. Gözləriniz nəzarət altına alındıqdan sonra ipdən çıxacaqsınız. Sonra bizə qayıdın və kanadalıların parçalarını gətirin. Sonra... danışarıq."
  
  Xətt öldü. Frey mobil telefonunu yerə qoydu, hələlik xoşbəxtdir. "Yaxşı, Hudson" dedi. "Maşını işə sal. Hamını dərhal Osterqotlanda göndərin". Bütün digər fiqurlar kimi, final oyunlarını düzgün oynadıqları halda, sonuncu fiqur onun əlində idi. "Milo nə edəcəyini bilir."
  
  Bir sıra televiziya monitorlarını öyrəndi.
  
  "Onlardan hansı əsir 6 - Karin Bleykdir?"
  
  Hudson yelləməzdən əvvəl səliqəsiz saqqalını qaşıdı. Frey çarpayısının ortasında oturan sarışın qızı öyrənmək üçün irəli əyildi, ayaqlarını çənəsinə qədər çəkdi,
  
  Yaxud daha dəqiq desək, Freyə məxsus çarpayıda oturub. Və Freyin sifariş verdiyi kilidli və qorunan daxmada Freyin yeməyini yemək. Freyin ödədiyi elektrik enerjisindən istifadə.
  
  Ayaq biləyində onun hazırladığı zəncir var.
  
  İndi o, ona məxsus idi.
  
  "Videonu dərhal böyük ekranda otağıma göndərin. Sonra aşpaza deyin ki, orada şam yeməyi versin. Bundan on dəqiqə sonra mənim döyüş sənəti üzrə mütəxəssisimə ehtiyacım var". Durdu, fikirləşdi.
  
  "Ken?"
  
  "Bəli, eyni. İstəyirəm ki, ora gedib ayaqqabılarını götürsün. Hələlik başqa heç nə. İstəyirəm ki, psixoloji işgəncə bu işgəncə əzilənə qədər uzun sürsün. Bir gün gözləyəcəm, sonra ona daha vacib bir şey götürəcəm".
  
  "Bəs məhbus 7?"
  
  "Əziz Allah, Hudson, onunla yaxşı davranın, özünüzlə necə davranırsınız. Hər şeyin ən yaxşısı. Onun bizi heyran etmə vaxtı yaxınlaşır..."
  
  
  OTUZ BİR
  
  
  
  İSVEÇ ÜZƏRİNDƏ HAVA MƏKANI
  
  
  Təyyarə əyildi. Kennedy Moore həyəcanla oyandı, yeni gün öz Qaranlıq Qovucusunu qovmuş turbulentlikdən oyandı.
  
  Caleb real dünyada olduğu kimi onun yuxularında da var idi, lakin gecə boyu o, boğulana və çeynəyib udmağa məcbur olana qədər canlı tarakanları boğazına basaraq onu dəfələrlə öldürdü. , son qığılcım sönənə qədər sabit.
  
  Birdən oyandı və cəhənnəmin dibindən qoparıldı, vəhşi gözlərlə kabinəyə baxdı. Sakit idi; mülki əhali və əsgərlər mürgüləyir və ya sakitcə danışırdılar. Hətta Ben Bleyk noutbukunu qucaqlayaraq yuxuya getdi, narahatlıq cizgiləri yuxu ilə aradan qalxmadı və onun oğlan sifətindəki faciəvi şəkildə yersiz qaldı.
  
  Sonra Drake gördü və o, ona baxırdı. İndi onun narahat cizgiləri onun artıq diqqət çəkən üzünü daha da gücləndirirdi. Onun dürüstlüyü və fədakarlığı göz qabağında idi, gizlətmək qeyri-mümkün idi, lakin onun soyuqqanlılığının arxasında gizlənən ağrı onu təsəlli etmək istəyinə səbəb oldu... bütün gecəni.
  
  Öz-özünə gülümsədi. Daha çox dinozavr qayasına istinadlar. Drake'nin vaxtı çox əyləncəli idi. Bir an keçdi ki, o, daxili təbəssümünün gözlərinə çata biləcəyini anladı, çünki o, ona gülümsədi.
  
  Və sonra, Akademiyaya daxil olduqdan sonra ilk dəfə olaraq, çağırışının onun şəxsiyyətini cinsiyyətsizləşdirməsini tələb etdiyinə peşman oldu. Kaş ki, saçını belə tərtib etməyi bilsin. O, bir az daha Selma Bleyr və bir az daha az Sandra Bullok olmasını arzulayır.
  
  Bütün bunları söylədikdən sonra Dreykin ondan xoşu gəldiyi aydın idi.
  
  O, ona gülümsədi, amma bu anda təyyarə yenidən əyildi və hamı oyandı. Pilot təyinat yerindən bir saatlıq uçuşda olduqlarını bildirdi. Ben oyandı və artıq Kona qəhvəsi almaq üçün zombi kimi yeridi. Torsten Dahl ayağa qalxıb ətrafa baxdı.
  
  "Yerə nüfuz edən radarı işə salmağın vaxtı gəldi" dedi yarı gülümsəyərək.
  
  Onlar professor Parnevik və Benin Heydinin kəndinin yerləşəcəyinə inandıqları əraziləri hədəf alaraq Österqotland üzərindən uçmaq üçün göndəriliblər. Yazıq professor barmağının kəsilmiş ucundan ağrılı idi və onun əzabkeşinin nə qədər ürəksiz olmasından dərin sarsılmışdı, lakin Odin Qalxanında həkk olunmuş xəritəni onlara danışarkən bir bala kimi xoşbəxt idi.
  
  Raqnaroka gedən yol.
  
  Ehtimal ki.
  
  İndiyə qədər heç kim onu tərcümə edə bilməyib. Bu Alicia Miles və onun çaşqın komandası tərəfindən növbəti yanlış istiqamət idi?
  
  Təyyarə Dahlın kobud perimetrini yardıqdan sonra o, təyyarənin televiziyasında görünən şəkli göstərdi. Yerə nüfuz edən radar yerə qısa radio dalğaları göndərdi. O, basdırılmış obyektə, sərhədə və ya boşluğa dəydikdə, o, geri dönmə siqnalında təsviri əks etdirir. Əvvəlcə onları müəyyən etmək çətindir, lakin təcrübə ilə daha asan olur.
  
  Kennedi Dahla başını tərpətdi. "İsveç ordusunda hər şey varmı?"
  
  "Bu cür şey lazımdır" dedi Dahl ona ciddi şəkildə. "Bizim bu maşının minaları və gizli boruları aşkar edən hibrid versiyası var. Çox yüksək texnologiya."
  
  Sübh üfüqdə açıldı və sonra Parnevik qışqıran kimi cırıq boz buludlar onu uzaqlaşdırdı. "Burada! Bu görüntü köhnə Vikinq qəsəbəsinə bənzəyir. Dəyirmi xarici kənarı - bunlar qoruyucu divarlardır - və içərisindəki düzbucaqlı obyektləri görürsünüzmü? Bunlar kiçik yaşayış evləridir".
  
  "Beləliklə, gəlin ən böyük evi təyin edək..." Ben tələsik başladı.
  
  "Xeyr" dedi Parnevik. "Bu, icma uzun evi olmalıdır - görüş yeri və ya ziyafət. Heidi, əgər həqiqətən də burada olsaydı, ikinci ən böyük evə sahib olardı".
  
  Təyyarə yavaş-yavaş enərkən daha aydın görüntülər meydana çıxdı. Qəsəbə tezliklə bir neçə fut yerin altında aydın şəkildə qeyd olundu və ikinci ən böyük ev tezliklə göründü.
  
  "Bunu görürsən," Dahl daha dərin bir rəngə işarə etdi, o qədər zəif ki, kimsə onu axtarmasa, fərqinə varmaya bilər. "Bu o deməkdir ki, boşluq var və o, birbaşa Haydinin evinin altında yerləşir. "Lənət olsun" dedi və arxaya çevrildi. "O, evini Mimirin quyusunun üstündə tikdi!"
  
  
  OTUZ İKİ
  
  
  
  OSTERQOTLAND, İSVEÇ
  
  
  Onlar yerə düşdükdən və yaş çəmənliklərdən bir neçə mil getdikdən sonra Dahl dayanmağı əmr etdi. Drake ətrafa baxdı, ancaq o və Kennedinin paylaşdığı yeni Dino-Rok ruhunda rəngarəng bir ekipaj kimi təsvir edə biləcəyi şeyə baxdı. İsveçliləri və SGG-ni Thorsten Dahl və onun üç adamı, SAS-ı Wells və on əsgər təmsil edirdi. Biri yaralı olaraq Havayda qaldı. Delta Komandası altı nəfərə endirildi; sonra Ben, Parnevik, Kennedi və özü var idi. Hayden təyyarədə qaldı.
  
  Onların arasında işlərinin çətinliyindən narahat olmayan bir nəfər də yox idi. Təyyarənin gözləməsi, tam yanacaqla təchiz edilmiş və silahlanmış, göyərtəsində Fiqurlarla birlikdə onları dünyanın istənilən yerinə aparmağa hazır olması vəziyyətin ciddiliyini daha da vurğulayırdı.
  
  "Əgər bu kömək edərsə" dedi Dahl, hamı ona ümidlə baxarkən, "Bu dəfə bizi necə tapa biləcəklərini görmürəm" dedi. "Bir neçə fut aşağı təmizləmək üçün yüngül partlayıcılardan istifadə edərək başlayın, sonra dırmıqlama vaxtıdır."
  
  - Ehtiyatlı olun, - Parnevik əllərini sıxdı. "Biz çöküş istəmirik."
  
  "Narahat olma" dedi Dahl şənliklə. "Buradakı müxtəlif qüvvələr arasında məncə, təcrübəli komandamız var, professor."
  
  Qəmgin bir gülüş gəldi. Drake onların ətrafını araşdırdı. Onlar geniş bir perimetr qurdular və yerdən nüfuz edən radarın bir vaxtlar köhnə gözətçixananın olduğunu göstərdiyi ərazini əhatə edən bir neçə təpənin üstündə kişiləri qoydular. Kaş Vikinqlər və hamı üçün kifayət qədər yaxşı olsaydı...
  
  Düzənliklər otlu və sakit idi, yüngül meh onların yerləşdiyi yerdən şərqdə böyüyən ağacları çətinliklə hərəkətə gətirirdi. Yüngül çiskinləməyə başladı və sonra yenidən cəhd etməzdən əvvəl dayandı.
  
  Benin mobil telefonuna zəng gəldi. Gözləri məyus bir görünüş aldı. "Ata? Sadəcə məşğul. Mən sizə arxa tərəfə zəng edəcəm. Dreykə baxaraq cihazı bağladı. "Vaxtım yoxdur" dedi. "Onlar nəyinsə baş verdiyini artıq bilirlər, sadəcə nə olduğunu bilmirlər."
  
  Drake başını tərpətdi və ilk partlayışa baxdı. Ot, çəmən və torpaq havaya uçdu. Bunun ardınca dərhal bir az daha dərin olan başqa bir zərbə gəldi və yerdən ikinci bulud qalxdı.
  
  Bir neçə kişi gurultu ilə irəli gəldi, əllərində kürək silah tutdular. Sürreal səhnə.
  
  "Ehtiyatlı olun" Parnevik mızıldandı. "Heç kimin ayağının islanmasını istəməzdik." O, sanki tarixin ən böyük zarafatıdır kimi güldü.
  
  Daha aydın icmal təsvirdə Heidinin uzun evinin altında geniş bir mağaraya aparan çuxur göstərilirdi. Aydındır ki, orada sadəcə bir quyu var idi və komanda ehtiyatlı olmaqda səhv etdi. Parnevik qışqırıb qazılan artefaktları havada yoxa çıxmazdan əvvəl tədqiq edərkən, daha bir saatlıq diqqətli qazıntı və bir neçə fasilə tələb olundu.
  
  Drake bu vaxtdan fikirlərini nizamlamaq üçün istifadə etdi. Bu günə qədər o, heç bir əyləc olmadan roller sahil gəmisində olduğunu hiss edirdi. Bütün bu illər keçsə də, o, hələ də fəaliyyət planını yerinə yetirməkdənsə, əmrləri yerinə yetirməyə alışmışdı, ona görə də düşünmək üçün, məsələn, Ben Bleykdən daha çox vaxt lazım idi. O, iki şeyi dəqiq bilirdi - onlar həmişə geridə qalırdılar və düşmənləri onları vəziyyətləri yaratmaqdansa, onlara reaksiya verməyə məcbur edirdi; şübhəsiz ki, bu, onların bu yarışa rəqiblərindən geridə qalmalarının nəticəsidir.
  
  İndi bu yarışda qalib gəlməyin vaxtıdır. Üstəlik, onlar dünyanı riskə atmaqdansa, xilas etməyə həsr olunmuş yeganə fraksiya kimi görünürdülər.
  
  Deməli, sən xəyal hekayələrinə inanırsan?.. Qədim bir səs onun beyninə pıçıldadı.
  
  Yox, o, o vaxtkı kimi cavab verdi. Amma mən qorxu hekayələrinə inanıram...
  
  SAS-ın xüsusi bölməsi olan gizli SRT-nin üzvü kimi son missiyası zamanı o və komandasının digər üç üzvü, o cümlədən Alicia Miles Şimali İraqda ucqar bir kəndə rast gəldi, sakinləri işgəncələrə məruz qaldılar və öldürüldülər. Aşkar olanı fərz etsək, onların araşdırdıqları şey... hələ də sorğu-sual zamanı ingilis və fransız əsgərlərini tapmaq idi.
  
  Sonrakı hadisələr Mett Drake-in Yerdəki qalan günlərini qaraltdı. Qəzəbdən kor olan o və digər iki komanda üzvü işgəncəni dayandırdılar.
  
  Çoxları arasında daha bir 'dost atəşi' hadisəsi.
  
  Alicia Mayles bu və ya digər şəkildə heç bir qəribəlikdən qorunaraq dayanıb seyr edirdi. O, işgəncələrin qarşısını ala bilmədi, işgəncə verənlərin ölümünün qarşısını ala bilmədi. Lakin o, komandirinin əmrlərini yerinə yetirdi.
  
  Matt Drake.
  
  Bundan sonra əsgərin həyatı onun üçün sona çatdı, dəstəklədiyi bütün romantik münasibətlər param-parça oldu. Ancaq xidmətdən ayrılmaq xatirələrin sönməsi demək deyildi. Arvadı onu gecədən-gecə yuxudan oyandırdı və sonra o, etiraf etməkdən imtina etdikdə aşağıya ağlayaraq tərlə islanmış çarpayısından sürüşdü.
  
  İndi o, Kennedinin onunla üzbəüz dayandığını, sanki təyyarədəymiş kimi gülümsədiyini gördü. Saçları boşaldı, üzü gülüşündən canlı və nadinc oldu. Mərkəzləşdirilmiş gözlər və Victoria's Secret bədəni məktəb müəllimi ədəbi və işgüzar təmkinlə birləşir. Olduqca qarışıq.
  
  O, geri gülümsədi. Thorsten Dahl qışqırdı: "Oxumağa dərindən get! Bizə Nəsillər üçün bələdçi lazımdır".
  
  Ben ondan Descenderin nə olduğunu soruşduqda o, sadəcə gülümsədi. "Birbaşa Hollivud əfsanəsindən çıxdım, dostum. Bir oğrunun binadan necə tullandığını və onun yıxılması dayandırılmamışdan əvvəl onun tullanmasının millimetrə uyğunlaşdırıldığını xatırlayın? Yaxşı, Blue Diamond Lander onların istifadə etdiyi cihazdır.
  
  "sərin".
  
  Drake köhnə komandirinin yavaş-yavaş ətrafda gəzdiyini gördü və təklif olunan qəhvə kolbasını götürdü. Bu söhbət bir müddətdir hazırlanırdı. Drake bunu bitirmək istədi.
  
  "Mai?" sualını heç kim anlamasın deyə dodaqlarını möhkəm yerə endirib soruşdu.
  
  "Hm?" - Soruşdum.
  
  "Yalnız mənə".
  
  "Yaxşılığım, dostum, köhnə hobbinizlə bağlı verdiyiniz açıq-aşkar məlumat çatışmazlığından sonra, indi pulsuz hədiyyələr verməyə ümid edə bilmirəm, elə deyilmi?"
  
  Drake gülümsəməsini boğmağa kömək edə bilmədi. "Sən çirkli qocasan, bunu bilirsən?"
  
  "Məni oyunumda zirvədə saxlayan da budur. İndi mənə onun gizli missiyalarından birindən - onlardan hər hansı birinin hekayəsini danış".
  
  "Yaxşı... Mən sənin şansını burada partlatmaq və sizə əhli bir şey verə bilərəm" dedi Drake. "Yoxsa hər şey bitənə qədər gözləyə bilərsən və mən sənə qızılı verəcəm... təkini bilirsən."
  
  "Tokyo Cos-con?"
  
  "Tokyo Cos-con. Mai Yaponiyanın ən böyük cosplay konvensiyasında o vaxt porno sənayesini idarə edən Fuçu Triadalarına sızmaq və yaxalamaq üçün gizli iş aparanda."
  
  Uells sanki tutması keçirəcəkmiş kimi görünürdü. "İsa, Drake. Sən axmaqsan. Yaxşı o zaman, amma inan mənə, indi mənə borclusan, - nəfəs aldı. "Yaponlar onu iki ildir tikdiyi örtüyü tamamilə məhv edərək, heç bir xəbərdarlıq etmədən saxta şəxsiyyət altında Honq-Konqdan çıxartdılar."
  
  Drake ona açıq ağızlı, inanmaz bir baxışla baxdı. "Heç vaxt".
  
  "Mənim sözlərim də."
  
  "Niyə?"
  
  "Mənim də növbəti sualım. Amma, Drake, bu aydın deyilmi?
  
  Drake bu barədə düşündü. "Yalnız o, sahib olduqları ən yaxşısıdır. Onların indiyə qədər sahib olduqları ən yaxşısı. Və bunun üçün ümidsiz olmalıdırlar".
  
  "Yankilər kimi biz də on beş saatdır ki, onların Ədliyyə Departamentindən və baş nazirlərindən zənglər alırıq. Bizə hər şeyi etiraf edəcəklər - onu La Veraine kəşfiyyatı üçün göndərdilər, çünki bu, artıq planetdə baş verən ən böyük hadisəyə çevrilmiş bu qarışıqlıqla tapdıqları yeganə əlaqədir. Sadəcə bir neçə saatdır ki, biz onlara etiraf etməyə məcbur oluruq".
  
  Drake qaşlarını çatdı. "Hazırda etiraf etməmək üçün bir səbəb varmı? May fantastik bir alış olardı."
  
  "Razıyam, dostum, amma hökumətlər hökumətlərdir və dünya təhlükə altında olsa da, olmasa da, onlar öz kiçik oyunlarını oynamağı sevirlər, elə deyilmi?"
  
  Drake yerdəki çuxura işarə etdi. "Deyəsən hazırdırlar."
  
  
  * * *
  
  
  Drake'in enmə sürəti 126 fut olaraq təyin edildi. Əlinə tez açılan ağız adlanan cihaz qoyulub və ona bel çantası verilib. O, başına fənər taxılmış yanğınsöndürən dəbilqəsini çıxarıb bel çantasını vərəqlədi. Böyük fənər, oksigen çəni, silah, yemək, su, radio, ilk yardım ləvazimatları - mağaraçılıq üçün lazım olan hər şey. O, bir cüt ağır əlcək götürdü və çuxurun kənarına getdi.
  
  "Geronimo?" o, Ben və professorla birlikdə yuxarı mərtəbədə qalan Kennedidən onların perimetrini izləməyə kömək etməsini xahiş etdi.
  
  "Ya da topuqlarınızı tutun, götünüzü çıxarın və ümid edin" dedi.
  
  Drake ona pis şəkildə gülümsədi, "Biz buna sonra qayıdacayıq" dedi və qaranlığa atıldı.
  
  O, dərhal qırmızı almazın sərbəst buraxılması tətiğini hiss etdi. Düşdükcə onun yıxılma sürəti azaldı və kiçik təkəri saniyədə yüz dəfə tıqqıldadı. Quyunun divarları - xoşbəxtlikdən indi qurudu - köhnə ağ-qara filmdəki kimi kaleydoskopik çaxnaşmalarla keçdi. Nəhayət, eniş sürətlə yavaşladı və Drake çəkmələrinin sərt qayadan yumşaq bir şəkildə sıçradığını hiss etdi. O, ağzını sıxdı və təhlükəsizlik kəmərindən tətiyin boşaldığını hiss etdi. Dreyk Dal və yarım onlarla kişinin gözlədiyi yerə getməzdən əvvəl onu Yüksəlməyə çevirmə prosesini nəzərdən keçirdi.
  
  Döşəmə həyəcan verici bir şəkildə çırpıldı, lakin o, bunu mumiyalanmış qalıqlarla əlaqələndirdi.
  
  Dahl, "Bu mağara yerə nüfuz edən radarda gördüyümüzlə müqayisədə qəribə dərəcədə kiçikdir" dedi. "O, səhv hesablaya bilərdi. Yayılın və axtarın... tunel... və ya buna bənzər bir şey.
  
  İsveçli öz cəhalətindən məyus halda çiyinlərini çəkdi. Drake xoşuma gəldi. O, yavaş-yavaş mağaranın ətrafında gəzir, qeyri-bərabər divarları öyrənir və ona verilən qalın plaşa baxmayaraq titrəyirdi. Minlərlə ton qaya və torpaq onun üstünə basırdı və o, daha dərinə nüfuz etməyə çalışırdı. Onun üçün bu, əsgər həyatı kimi səslənirdi.
  
  Dahl ikitərəfli videotelefon vasitəsilə Parneviklə əlaqə saxladı. Professor o qədər "təkliflər" qışqırdı ki, Dahl iki dəqiqədən sonra səsi söndürdü. Delta oğlanlarından biri qışqırana qədər əsgərlər mağaranı tapdaladılar: "Mənim burada oymalar var. Baxmayaraq ki, bu kiçik bir şeydir."
  
  Dahl videotelefonu söndürdü. Parnevikin səsi yüksək və aydın səsləndi, sonra Dahl mobil telefonu divara gətirəndə dayandı.
  
  "Bunu görürsən?"
  
  "Hə! Büstqalter! Bra!" Parnevik həyəcandan ingilis dilini itirdi. "Walknott... mmm... öldürülmüş döyüşçülərin düyünü. Bu döyüşdə şanlı ölüm ideyası ilə əlaqəli Odinin, üçlü üçbucağın və ya Borromean üçbucağının simvoludur."
  
  Drake başını tərpətdi. "Qanlı Vikinqlər."
  
  "Bu simvol tez-tez qayıqla və ya atla Valhallaya - Odinin sarayına gedən qəhrəman döyüşçülərin ölümlərini təsvir edən "şəkil daşlarında" tapılır. Bu, bizim dünyəvi Valhalla tapdığımız fikrini daha da gücləndirir."
  
  "Paradınızı korladığım üçün üzr istəyirəm, yoldaş" dedi düz danışan SAS adamı, "amma bu divar qayınanam qədər qalındır."
  
  Hamısı dəbilqələrinin işıqlarını toxunulmamış səthə keçirərək bir addım geri çəkildi.
  
  "Bu, yalançı divar olmalıdır." Oğlan az qala həyəcandan qışqıracaqdı. "Olmalıdır!"
  
  "Gözləyin," Dreyk Benin gənc səsini eşitdi. "Həmçinin deyir ki, Valknoth həm də zorakı ölümə meylli olan Odinin davamçılarının simvolu olan Ölüm Düyü adlanır. Mən həqiqətən bunun bir xəbərdarlıq ola biləcəyinə inanıram".
  
  "Cəfəngiyat". Drake-nin ahı səmimi idi.
  
  "Budur, uşaqlar, bir fikir var" Kennedinin səsi gəldi. "Bütün divarları daha hərtərəfli yoxlamağa nə demək olar? Əgər daha çox Walknotts alsanız, amma sonra boş bir divar tapsanız, mən bunu seçərdim."
  
  "Demək sizin üçün asandır" deyə Drake mızıldandı. "Orada olmaq və hər şey."
  
  Qayalıq divarları qarış-qarış darayaraq ayrıldılar. Əsrlərin tozunu təmizlədilər, hörümçək torlarını təmizlədilər və kifləri qovdular. Nəhayət, daha üç Valknot tapdılar.
  
  "Əla" dedi Drake. "Bu, dörd divar, dörd düyünlü şeydir. İndi nə edək?"
  
  "Onların hamısı eynidirmi?" - professor təəccüblə soruşdu.
  
  Əsgərlərdən biri videotelefonun ekranında Parnevikin şəklini nümayiş etdirib. "Yaxşı, sizin haqqınızda bilmirəm, amma əminəm ki, onu dinləməkdən yoruldum. Lənətə gələn isveçli bizi çoxdan bitirərdi."
  
  "Gözləyin" dedi Benin səsi. "Gözlər Mimirin quyusundadır, yox..." onun səsi statik fısıltı arxasında itdi, sonra ekran qaraldı. Dahl onu silkələdi, yandırdı və söndürdü, amma heç bir faydası olmadı.
  
  "Cap. O, nə deməyə çalışırdı?
  
  Drake təxmin etmək üzrə idi ki, videotelefon yenidən canlandı və Benin üzü ekranı doldurdu. "Nə baş verdiyini bilmirəm. Ancaq qulaq asın - Gözlər Mimirin quyusundadır, onun altındakı mağarada deyil. Anladın?"
  
  "Bəli. Deməli, biz onları enərkən yolda keçirdik?"
  
  "Məncə bəli".
  
  "Bəs niyə?" Dahl inamsızlıqla soruşdu. "Bəs bu mağara niyə ümumiyyətlə yaradılıb? Və yerə nüfuz edən radar, altında böyük bir boşluq olduğunu açıq şəkildə göstərdi. Əlbəttə, Piece orada olmalı idi."
  
  "Əgər..." Drake dəhşətli soyuqluq hiss etdi. "Əgər bu yer tələ deyilsə."
  
  Dahl birdən arxayın göründü. "Necə?"
  
  "Bu boşluq bizdən aşağıdır? Əgər bu dibsiz bir çuxurdursa nə olacaq?"
  
  "Bu o deməkdir ki, gil yastığın üstündə dayanmısan!" Oğlan dəhşət içində qışqırdı. "Tələ! Hər an çökə bilər. Get ordan!"
  
  Onlar ümidsiz ölümün sonsuz bir anı üçün bir-birlərinə baxdılar. Hamısı çox pis yaşamaq istəyirdilər. Və sonra hər şey dəyişdi. Bir vaxtlar beton döşəmədə çat olan şey indi çatlamış sərt panel idi. Bu qəribə cırılma səsi daşın yerindən tərpənməsindən deyil, döşəmənin yavaş-yavaş başdan-başa yarılmasından idi.
  
  Onların altında sonsuz bir çuxurla....
  
  Altı kişi iki Yüksəlməyə hirslə hücum etdi. Onlar ora çatanda, hələ sağdır, Dahl asayişi bərpa etmək üçün qışqırdı.
  
  "Siz ikiniz birinci gedin. Allah xatirinə, sərt olun".
  
  "Yuxarıya çıxanda," Parnevik şərh etdi, "ətrafınızdan xüsusilə xəbərdar olun. Biz artefaktı əldən vermək istəmirik".
  
  "Axmaq olma, Parnevik." Dahl qabaqcadan xəbərdar idi. Drake onu əvvəllər belə görməmişdi. "Son ikimiz getdikcə yoxlayacağıq" dedi və Dreykə baxdı. "Bu sən və mən".
  
  Videotelefon yenidən səsləndi və söndü. Dal onu boğmağa çalışırmış kimi silkələdi. "Şübhəsiz ki, Yankilər tərəfindən lənətləndi."
  
  Yer səviyyəsinə çatmaq ilk bir neçə üç dəqiqə çəkdi. Sonra ikinci cüt üçün daha üç. Drake altı dəqiqə ərzində baş verə biləcək hər şeyi düşündü - bir ömür boyu təcrübə, ya da heç bir şey. Onun üçün bu sonuncu idi. Gil cırıltısından, yerdəyişən daşın iniltisindən, şansın cırıltısından başqa heç nə deyildi, onu həyatla, yoxsa ölümlə mükafatlandırmaq qərarına gəlmək.
  
  Tapdıqları ilk simvolun altındakı döşəmə çökmüşdü. Xəbərdarlıq yox idi; sanki mərtəbə sadəcə olaraq ruhdan vaz keçib unudulmuşdu. Drake bacardığı qədər quyuya dırmaşdı. O , mağaranın kövrək döşəməsində deyil, yanlarında tarazlanırdı . Dahl quyunun o biri tərəfini qucaqladı, iki əli ilə yaşıl ipdən yapışdı, toy barmağındakı üzük Dreykin dəbilqəsindəki fənəri əks etdirirdi.
  
  Drake başını qaldırıb, qoşqularına bağlaya biləcəkləri güclü ipləri axtardı. Sonra o, Dahlın qışqırdığını eşitdi: "Bəli!" və mağaranın döşəməsinə yıxılmadan əvvəl videotelefonun pis yavaş hərəkətlə başdan sona fırlandığını görmək üçün tam vaxtında aşağı baxdı.
  
  Zəifləmiş, sərt disk yerini verdi, Dreykin köhnə ailə qurmaq xəyalları kimi qara dəliyə düşdü. Kor məxluqların gizləndikləri və sürüşdükləri yerdən danışılmaz qaranlıqla dolu bulanıq havanı buraxan tufan onlara doğru gəldi.
  
  Və o adsız kölgə uçurumuna baxaraq, Drake uşaqlıqda canavarlara olan inamını yenidən kəşf etdi.
  
  Zəif sürüşmə səsi eşidildi və yuxarıdan bir kəndir çırpılaraq aşağı düşdü. Drake minnətdarlıqla onu tutdu və qoşqusuna bağladı. Dahl eyni şeyi etdi, eyni ağ göründü və hər ikisi öz düymələrini basdılar.
  
  Drake altimetrə baxdı. O, quyunun yarısını tədqiq edərkən, Dahl onu digər tərəfdən köçürdü. Bir neçə dəfə daha yaxından baxmaq üçün dayanıb irəli əyildilər, lakin hər dəfə heç nə tapmadılar. Yüz fut getdi, sonra doxsan. Drake qanlı əllərini soydu, lakin heç nə tapmadı. Onlar indi əlli fut getdilər və sonra Dreyk işığın olmadığını gördü, onun üzərinə atdığı işığı sadəcə udmuş bir tutqunluq.
  
  Geniş taxta taxta, kənarları boyunca əyilmiş, rütubət və ya kalıba toxunulmamış. Drake onun səthindəki oymaları görə bildi və dəbilqəni düzgün yerləşdirməsi ona bir qədər vaxt apardı.
  
  Amma bunu edəndə...
  
  Gözlər. Ağacdan oyulmuş və burada qalmış Odinin gözlərinin simvolik şəkli... kim tərəfindən?
  
  Odinin özü tərəfindən? Min illər əvvəl? Müəllif: Heidi? Bu az və ya çox inandırıcı idi?
  
  Dahl narahat bir nəzər saldı. "Hamımızın xatirinə, Dreyk, bunu atma."
  
  
  OTUZ ÜÇ
  
  
  
  OSTERQOTLAND, İSVEÇ
  
  
  Dreyk taxta lövhəni kubok kimi yüksək tutaraq Mimirin quyusundan çıxdı. Bir söz deyə bilməmiş onu kobud şəkildə qoşqudan qoparıb yerə yıxdılar.
  
  "Hey, sakit ol..." O, yeni maşınlardan biri olan Honq-Konqdan gələn yuxu aparatının baqajına baxdı. O, bir az yuvarlandı və çəmənlikdə uzanan ölü və ölmək üzrə olan əsgərləri - Delta, SGG, SAS - və onların arxasında silahı başına doğrultmuş Kennedini gördü.
  
  Alicia Mayles-in amansız əlləri onun boynunu bərk-bərk tutan Benin boğulma içində dik durmağa məcbur edildiyini gördü. Dreykin hələ də əlində cib telefonunu sıxdığını görəndə ürəyi az qala parçalanacaqdı. Son nəfəsimə qədər yapışdım...
  
  Kanadalı Kolbi Taylor "Britaniyalılar dayansın" deyə Dreykin görməli yerlərinə gəldi. "Qoy dostlarının ölümünü seyr etsin - mən onun canını almadan əvvəl onun hər bir hissəsini ala biləcəyimi sübut edir."
  
  Drake döyüş alovlarının onun əzalarına sızmasına icazə verdi. "Sübut etdiyiniz yeganə şey budur ki, bu yer lənətə gəlmiş bələdçi kitabçasında deyilənlərə uyğundur - bu, canavarlar ölkəsidir."
  
  "Necə də poetikdir" deyə milyarder güldü. "Və bu doğrudur. Gözləri mənə ver." Daha çoxunu istəyən uşaq kimi əllərini uzadıb. Muzdlu Odinin gözlərinin şəklini ötürdü. "Yaxşı. Bu kifayətdir. Bəs sənin təyyarən haradadır, Dreyk? Mən səndən bir parça istəyirəm, sonra bu bok çuxurundan çıx."
  
  "Qalxan olmadan heç nəyə nail olmayacaqsan" dedi Dreyk... ağlına gələn ilk şey. "Və sonra onun Ragnarok üçün necə bir xəritəyə çevrildiyini anlayın."
  
  "Axmaq" Teylor iyrənc şəkildə güldü. "İyirmi il əvvəl deyil, bu gün burada olmağımızın yeganə səbəbi Qalxanın bu yaxınlarda tapılmasıdır. Əminəm ki, siz bunu artıq bilirsiniz. Məni yavaşlatmağa çalışırsan? Düşünürsən ki, mən sürüşüb sənə bir daha şans verim? Yaxşı, cənab Drake, icazə verin sizə deyim. O..." o, Alisiyaya işarə etdi, "o sürüşmür. O. . sərt qızıl eşşək, o budur!"
  
  Dreyk keçmiş həmkarının Beni boğaraq öldürməsini izləyib. "O, səni ən yüksək qiymət təklif edənə satacaq."
  
  "Ən yüksək qiymət verən mənəm, sən tam bir bok parçasısan."
  
  Və Providencenin iradəsi ilə kimsə bu məqamdan istifadə edərək güllə atdı. Atış meşədə yüksək səslə əks-səda verdi. Taylorun muzdlularından biri yeni üçüncü gözü ilə yıxıldı və dərhal öldü.
  
  Colby Taylor bir anlıq inamsız göründü. O, sanki Bryan Adams meşədən tullanıb "69-cu ilin yayını" oynamağa başlayıb. Gözləri boşqablara çevrildi. Sonra muzdlularından biri ona çırpıldı, onu yerə yıxdı, muzdlu qanaxdı, qışqıraraq, mübarizə apararaq öldü. Qurğuşun onların üstündəki havanı parçalayan kimi Drake bir anda onların tərəfində idi.
  
  Hər şey eyni anda baş verdi. Kennedi bədənini yuxarı atdı. Onun kəlləsinin üstü onu örtən mühafizəçinin çənəsi ilə elə möhkəm təmasda idi ki, o, nə baş verdiyini belə anlamadı. Telefonu dərhal kəsin.
  
  Güllə dəstəsi irəli-geri uçurdu; açıq yerdə tutulan muzdlular məhv edildi.
  
  Torsten Dahl, onu tutan muzdlu əsgər tüfəngdən gələn üçüncü atəş nəticəsində başının dörddə üçünü itirdikdə azad edildi. SQQ komandiri xərçəng kimi professor Parnevikə yaxınlaşdı və qocanı kol-kos yığınına doğru sürükləməyə başladı.
  
  Dreykin ilk fikri Ben haqqında idi. O, ümidsiz bir mərc etməyə hazırlaşarkən, inamsızlıq onu min vattlıq elektromaqnit nəbzi kimi silkələdi. Alisiya uşağı kənara atdı və Dreykin üzərinə irəlilədi. Birdən əlində silah göründü; hansının fərqi yoxdu. O, hər ikisi ilə eyni dərəcədə ölümcül idi.
  
  O, diqqətini üzərinə cəmləyərək onu götürdü.
  
  Drake utanmış bir jestlə qollarını yanlara açdı. Niyə?
  
  Onun təbəssümü çoxdan tükəndiyini düşündüyü yuvada toxunulmamış ət tapmış cin kimi şən idi.
  
  O, tətiyi çəkdi. Dreyk ürpədi, istilik, sonra uyuşma, sonra da ağrı gözləyirdi, lakin ağlının gözü beyninə ilişdi və onun son anda məqsədini dəyişdiyini gördü... və qəzəbli Kolbinin simasını örtən muzdluya üç güllə vurdu. Taylor. Gəlin risk etməyək.
  
  İki SAS əsgəri və iki Delta dəniz piyadası sağ qaldı. SAS Beni tutdu və sürüyərək uzaqlaşdırdı. Delta Komandasından qalanlar yaxınlıqdakı ağaclara atəş açmağa hazırlaşır.
  
  Daha çox atəş səsləri eşidildi. Delta oğlan dönüb yıxıldı. O biri qarnı üstə sürünərək Uellsin düşdüyü yerə, Mimir quyusunun o biri tərəfinə gedirdi. Uellsin meyilli bədəni amerikalı onu uzaqlaşdıran kimi sıçrayaraq onun sağ olduğunu sübut edir.
  
  Sonrakı bir neçə dəqiqə bulanıq keçdi. Alisiya hirslə qışqıraraq amerikalı əsgərin arxasınca atılıb. Dönüb yumruqları ilə onun qarşısına çıxanda o, bir saniyə dayandı.
  
  "Üzünü dön," Dreyk onun dediyini eşitdi. "Sadəcə get."
  
  "Mən bu adamı tərk etməyəcəyəm"
  
  "Siz amerikalılar, sadəcə istirahət edin" dedi. Amerikanın ən yaxşı oyunçusu geri çəkildi, qalın otların arasından büdrəyərək əvvəlcə bir qolundan yapışdı, sonra isə sındığı üçün səndələyərək bir gözünü görməsini itirdi və nəhayət, heç tərpənmədən yıxıldı.
  
  Dreyk qışqırdı və Uellsin yaxasından tutaraq Alisiyaya tərəf qaçdı.
  
  "Sən dəlisən?" - deyə qışqırdı. "Sən tamamilə dəlisən?"
  
  "O, quyuya girir" Alisiyanın gözləri öldürücü idi. "Ona qoşula bilərsən də, yoxsan da, Dreyk. Sənin qərarın."
  
  "Niyə Allahın adı ilə? Niyə?"
  
  "Bir gün, Drake. Bir gün bundan sağ çıxsan, biləcəksən".
  
  Drake nəfəsini tutmaq üçün dayandı. O nə demək istəyirdi? Ancaq indi konsentrasiyanı itirmək, sanki intihar etmiş kimi ölümü mütləq dəvət etmək olardı. O, məşq xatirələrini, ağlını, bütün SAS bacarıqlarını çağırdı. O, onu düz boks zərbəsi, zərbə, çarpaz zərbə ilə vurdu. O, qarşılıq verdi, hər dəfə onun biləyini əzmə qüvvəsi ilə vurduğuna əmin oldu, amma indi o, çox yaxın idi.
  
  O olmaq istədiyi yerdə.
  
  Barmağını onun boynuna işarə etdi. O, bir neçə qabırğasını sındırmaq və yıxılmasını yavaşlatmaq məqsədi ilə birbaşa onun yüksələn dizinə doğru bir addım atdı.
  
  Lakin o, dizləri arasında şok edici dərəcədə yaxınlaşana qədər yuvarlandı, bir-birindən düymlər, göz-gözə.
  
  Böyük gözlər. Möhtəşəm gözlər.
  
  Onlar dünyanın ən böyük yırtıcılarından birinə aid idilər.
  
  "Sən hörmə körpə kimi zəifsən, Mett."
  
  İrəli addımlayanda onun pıçıltısı onun sümüklərini üşütdü, qolunu uzadıb onu havaya atdı. Nəfəsini kəsərək arxası üstə yerə endi. Heç bir saniyə keçmədi ki, o, onun üstündə idi, dizləri onun günəş pleksusuna çırpılır, alnı alnına çırpılır və ulduzları görməyə məcbur edirdi.
  
  Yenidən bir-birinin gözlərinin içinə baxaraq pıçıldadı: "Uzan".
  
  Ancaq seçim edən o deyildi. Onun əlini qaldırmaq, onun yarı şüurlu Quyuları Mimir quyusu kimi tanınan dibsiz çuxurun kənarına doğru yarı sürükləyərkən izləmək üçün yan tərəfə yuvarlanması onun edə biləcəyi yeganə şey idi.
  
  Drake dizlərinin üstünə çökərək qışqırdı. Məğlubiyyətdən xəcalət çəkmiş, bəşər övladına qoşulduqdan sonra itirdiyi nə qədər üstünlüklərdən şoka düşmüşdü, ancaq seyr edə bilmişdi.
  
  Alicia Wells-i quyunun kənarına yuvarladı. SAS komandiri qışqırmadı.
  
  Dreyk ayağa qalxarkən başı və bədəni qışqıraraq yırğalandı. Alisiya hələ də bahar quzu kimi təzə və çevik olan Kolbi Teylora yaxınlaşdı. Arxasını almanlara tərəf tutmuş Dreyk özünü tarixdən əvvəlki Krakenlə üz-üzə qalan salda olan dənizçi kimi müdafiəsiz hiss edirdi, lakin o, çəkinmədi.
  
  Alisiya ölü muzdlu əsgərin cəsədini Taylordan uzaqlaşdırdı. Milyarder ayağa qalxdı, gözləri iri, Milesdən Dreykə qədər ağaclara baxdı.
  
  Dumanla bürünmüş gövdələrin arxasından bu əfsanəvi ölkədə özünü evdəki kimi hiss edən ruhlara bənzər fiqurlar görünməyə başladı. Onlar silahlarını görəcək qədər yaxınlaşanda illüziya pozuldu.
  
  Drake artıq gəzib. Adamların yaxınlaşdığını görürdü, bilirdi ki, onlar bütün qənimətləri götürməyə gəlmiş qarğaya bənzər almanlardır.
  
  Drake çaşqınlıqla onların qələbəsinin silahına baxdı. Alicia sadəcə olaraq kanadalı milyarderin paçasından tutdu və gözləri başından çıxana qədər sıxdı. Onu Mimirin quyusuna aparmazdan və başını kənarına söykmədən əvvəl onun çaşqınlığına gülümsədi.
  
  Drake başa düşdü ki, onun başqa prioritetləri var. O, Alicia və Taylordan qalxan kimi istifadə edərək hərəkətdən yayındı. O, kolluğa çatdı və yavaş-yavaş kiçik otlu təpəyə qalxaraq yeriməyə davam etdi.
  
  Alicia çuxura işarə etdi və mərhəmət diləyənə qədər Teyloru silkələdi: "Bəlkə orada yığmağa bir şey taparsan, ey meqaloman axmaq" deyə fısıldadı və onun bədənini sonsuz boşluğa atdı. Onun qışqırıqları bir müddət əks-səda verdi, sonra kəsildi. Drake maraqlandı ki, dibsiz bir çuxura düşən bir adam əbədi olaraq qışqırırmı və ətrafda onu eşitmək üçün heç kim yoxdursa, bu, həqiqətən də sayılırmı?
  
  Bu zaman Milo sevgilisinə çatmışdı. Drake onun dediyini eşitdi: "Niyə belə etdin? Patron bu götünü diri-diri sevərdi".
  
  Və Alisiya cavabı: "Sus, Milo. Abel Frey ilə görüşməyi səbirsizliklə gözləyirdim. getməyə hazırsan?"
  
  Milo təpənin başına doğru pis gülümsədi. "Onları bitirməyəcəyik?"
  
  "Eşşək olmayın. Onlar hələ də silahlanıb yüksək yer tuturlar. Gəldiyimiz şey sizdə varmı?"
  
  "Odinin bütün doqquz hissəsi mövcuddur və işləyir. Təyyarənin qızardılıb!" - deyə qışqırdı. "Bu ölü torpaqda gecələr əylənin!"
  
  Drake almanların ehtiyatla geri çəkilməsinə baxdı. Dünya sadəcə uçurumun kənarında idi. Bütün bu yolu gəlib çoxlu qurbanlar verdilər. Özlərini yerə yıxdılar.
  
  Yalnız son sırada almanlara hər şeyi itirmək.
  
  "Bəli," Ben onun fikirlərini oxumuş kimi şən bir təbəssümlə diqqətini çəkdi. "Həyat futbolu təqlid etdiyi kimi, hə?"
  
  
  OTUZ DÖRD
  
  
  
  OSTERQOTLAND, İSVEÇ
  
  
  Avropalılar və onların yeganə Amerika müttəfiqi daha hündür yerə axsayarkən günəş aydın üfüqün altında batırdı. Zəif, soyuq meh əsirdi. Sürətli qiymətləndirmə zamanı məlum oldu ki, SAS əsgərlərindən biri yaralanıb və professor Parnevik şok keçirib. Onun yaşadıqlarını nəzərə alsaq, bu təəccüblü deyil.
  
  Dahl peyk telefonu vasitəsilə onların yeri ilə əlaqə saxladı. Kömək təxminən iki saat idi.
  
  Ətraflarında açıq düzənlik olan çılpaq ağaclardan ibarət kiçik bir bağda dayanarkən Dreyk Benin yanına düşdü.
  
  Benin ilk sözləri: "Mən başqa insanların öldüyünü bilirəm, Mett, amma ümid edirəm ki, Karin və Hayden yaxşıdır. Çox təəssüf edirəm".
  
  Drake, Haydenin hələ də təyyarədə olduğunu unutduğunu etiraf etməkdən utanırdı. "Narahat olma. Təbiidir. Ehtimallar Karin üçün olduqca yaxşıdır, Hayden üçün də ədalətlidir "dedi, missiya boyunca bir yerdə bəzəmək qabiliyyətini itirdi. "Necə dayanırsan, dostum?"
  
  Ben mobil telefonunu götürdü. "Hələ diri".
  
  "Moda nümayişindən bəri çox yol qət etdik."
  
  "Mən bunu çətinliklə xatırlayıram" dedi Ben ciddi şəkildə. "Matt, bu başlamazdan əvvəl həyatımın necə olduğunu çətinliklə xatırlayıram. Və artıq... günlər keçib?
  
  "İstəsəniz sizə xatırlada bilərəm. The Wall of Sleep qrupunun lideri . Taylor Momsona heyran qalır. Mobil telefon həddindən artıq yüklənib. Kirayə borcları. Mən Taylor üzərində heyrətlənirəm.
  
  "Hər şeyi itirmişik"
  
  "Burada yalan yoxdur, Ben - sənsiz bu qədər irəli gedə bilməzdik."
  
  "Sən məni tanıyırsan, dostum. Kiməsə kömək edərdim". Bu standart cavab idi, lakin Drake tərifdən məmnun olduğunu deyə bilərdi. Ben kostyumları və hətta Skandinaviya professorunu aldadanda bunu unutmadı.
  
  Şübhəsiz ki, Hayden onda gördü. İçindəki adamın parıldamağa başladığını gördü. Drake onun təhlükəsizliyi üçün dua etdi, lakin onun indi onun üçün edə biləcəyi heç bir şey yox idi.
  
  Kennedi onların yanına düşdü. "Ümid edirəm ki, sizi narahat etməmişəm. Çox uyğun görünürsən."
  
  "Sən yox" dedi Drake və Ben başını tərpətdi. "İndi sən bizdən birisən."
  
  "Hmm, təşəkkür edirəm, məncə. Bu komplimentdir?"
  
  Drake əhval-ruhiyyəni qaldırdı. "Mənimlə bir neçə Dino Rok oyunu oynaya bilən hər kəs ömürlük qardaşımdır."
  
  "Bütün gecə, kişi, bütün gecə."
  
  Ben inlədi. "Beləliklə" deyə ətrafa baxdı. "Sadəcə qaranlıq oldu."
  
  Drake ucsuz-bucaqsız çəmənliklərə baxdı. Tünd qırmızının son zolağı ən uzaq üfüqdən damlayırdı. "Lənət olsun, deyirəm ki, gecələr burada soyuq olur."
  
  Dahl onlara yaxınlaşdı. "Deməli, bu sondur, kişilər? Bitirdik? Dünyanın bizə ehtiyacı var".
  
  Deşici külək onun sözlərini parça-parça edərək düzənliklərə səpələdi.
  
  Parnevik arxasını ağaca söykəyib dincəldiyi yerdən danışdı. "Qulaq as, umm, sən mənə hissələrin yeganə məlum şəklini onların həqiqi düzülüşündə gördüyünü söylədin. Bir vaxtlar Con Dillingerə məxsus olan rəsm."
  
  "Bəli, amma bu şey 60-cı illərdə tura çıxdı" dedi Dahl. "Əmin ola bilmərik ki, onun, xüsusən də tarixə meyilli Vikinqlərdən biri tərəfindən kopyalanmadığına."
  
  Professor mırıldanmaq üçün kifayət qədər yaxşı idi: "Oh. Çox sağ ol."
  
  Tam qaranlıq və başda bir milyon ulduz parıldadı. Budaqlar yırğalanır, yarpaqlar xışıltı verirdi. Ben instinktiv olaraq Dreykin bir tərəfinə yaxınlaşdı. Kennedi digəri ilə də eyni şeyi etdi.
  
  Kennedinin budunun öz buduna toxunduğu yerdə Dreyk alov hiss etdi. Dahlın dediklərinə diqqətini cəmləmək onun edə biləcəyi yeganə şey idi.
  
  "Qalxan," isveçli dedi, "son ümidimizdir."
  
  O, qəsdən bu qədər yaxın oturub? Drake bu barədə düşündü. Toxunmaq....
  
  Vallah, çoxdan idi ki, o, belə hiss edirdi. Onu qızların qız, oğlanların isə əsəbi olduğu, şənbə günü günortadan sonra qarda köynək geyindiyi və sevimli CD-lərini almadan əvvəl rəfiqələrini şəhər ətrafında gəzdirdiyi və kinoteatrda özlərini popkorn və samanla müalicə etdiyi günlərə apardı. .
  
  Günahsız günlər, çoxdan getdi. Çoxdan xatırlandı və təəssüf ki, itirildi.
  
  "Qalxan?" O, söhbətə müdaxilə etdi. "Nə?"
  
  Dahl qaşlarını çataraq ona baxdı. "Davam et, ey şişman Yorkşir piç. Dedik ki, Qalxan burada əsas detaldır. Onsuz heç bir şey əldə edilə bilməz, çünki Ragnarokun yerini müəyyənləşdirir. O, həm də digər hissələrdən fərqli bir materialdan hazırlanır - sanki başqa bir rol oynayır. Hədəf. "
  
  "Ne kimi?"
  
  "Fuuuuck" dedi Dahl ən yaxşı Oksford aksenti ilə. "Məndən idmanla bağlı bir şey soruş."
  
  "TAMAM. Niyə Leeds United Tomas Brolin ilə müqavilə bağladı?
  
  Dahlın üzü uzandı və sonra sərtləşdi. O, etiraz etmək istəyirdi ki, sükutu qəribə səs pozdu.
  
  Qışqırıq. Qaranlıqdan bir inilti.
  
  İlkin qorxuya səbəb olan səs. "Məsih yaşayır" deyə Drake pıçıldadı. "Nə- ?"
  
  Yenə oldu. Heyvana bənzəyən, lakin böyük bir şeydən gələn kimi bağırsağın uğultusu. Gecəni süründürdü.
  
  "Sən xatırlayırsan?" Dəhşət və qeyri-təbii bir pıçıltı ilə Ben dedi: "Bura Qrendelin ölkəsidir. Beowulfdan olan canavar. Hələ də bu hissələrdə canavarların yaşadığına dair əfsanələr var".
  
  "Beovulfdan yadımda qalan yeganə şey Ancelina Colinin eşşəyi idi" dedi Drake mehribanlıqla. "Amma sonra, düşünürəm ki, eyni şeyi onun əksər filmləri haqqında da demək olar."
  
  "SHH!" - Kennedi fısıldadı. "Bu nə səs-küydür?"
  
  Fəryad yenə gəldi, indi yaxınlaşdı. Dreyk çarəsizcə qaranlıqda nəyisə ayırd etməyə çalışdı, çılpaq dişlərin ona tərəf qaçdığını, tüpürcək damcıladığını, dişləri arasında ilişib qalmış çürük ət zolaqlarını təsəvvür etdi.
  
  Silahı qaldırdı, başqalarını qorxutmaq istəmədi, amma risk etməkdən əmin deyildi.
  
  Torsten Dahl öz tüfəngini nişan aldı. Uyğun SAS əsgəri bıçaq çıxardı. Səssizlik gecəni Qordon Braunun Böyük Britaniya iqtisadiyyatını sıxışdıraraq sıxışdırdığından daha çox bağladı.
  
  Zəif səs. Clank. Yüngül ayaq səsləri kimi səslənən bir şey...
  
  Bəs bunlar hansı ayaqlardı? Drake bu barədə düşündü. Adam yoxsa...?
  
  Caynaqların tıqqıltısını eşitsəydi, bəlkə də bütün jurnalını qorxu içində buraxardı.
  
  Lənət olsun bu köhnə nağıllara.
  
  Benin cib telefonu qəflətən canlananda ürəyindəki mədəciklər az qala partlayacaqdı. Ben onu təəccüblə havaya atdı, lakin sonra aşağı düşərkən təriflə onu tutdu.
  
  "Cəfəngiyat!" o, nə cavab verdiyini anlamadan pıçıldadı. "Oh, salam, ana."
  
  Drake beynində döyünən qanı dayandırmağa çalışıb. "Kəs onu. Kəs onu!"
  
  Ben dedi: "Tualetdə. sonra zəng edəcəm!"
  
  "Şirin". Kennedinin səsi təəccüblü dərəcədə sakit idi.
  
  Drake qulaq asdı. Nalayiq və ağrılı bir inilti yenə gəldi. Bunun ardınca səs-küy salan daş atmış kimi uzaqdan döyüldü. Başqa bir ağlama, sonra bir fəryad...
  
  Bu dəfə mütləq insan! Və Drake döyüşə qaçdı. "Bu Wellsdir!" Qaranlığa qaçdı, instinkt onu düz Mimirin quyusuna apardı və kənarında saxladı.
  
  Uells çatlamış və qanlı barmaqları ilə uçurumun kələ-kötür kənarına yaxınlaşaraq, "Mənə kömək et" dedi. "Mən aşağı düşərkən kəndirlərdən birinə ilişdim. Az qala qolumu sındırdım. Bu qancığın... məni öldürmək üçün daha bir işi var..."
  
  Drake ağırlığını götürərək onu sonsuz gecəyə sərbəst düşməkdən xilas etdi.
  
  
  * * *
  
  
  Uells isti bir şəkildə sarılıb dincələn kimi, Drake sadəcə başını ona çevirdi.
  
  Wells qışqırdı: "Mən heç vaxt SAS daxilində müharibəyə başlamaq istəməmişəm."
  
  "Onda yaxşıdır, çünki Alicia və mən artıq SAS-ın bir hissəsi deyilik."
  
  Onun yanında Ben heç nə olmamış kimi Parneviki sorğu-sual etdi. "Sizcə Qalxan bir növ açardır?"
  
  "Qalxan hər şeydir. Bu, açar ola bilər, amma əlimizdə qalan şey mütləqdir".
  
  "Getdin?" Drake qaşını qaldıraraq təkrarladı. O, diqqətini Benin I-telefonuna cəmləyib. "Əlbəttə ki, bilirik!"
  
  Ben bir addım öndə idi, "Odin Qalxanı"nı cəld sürətlə axtardı. Görünən şəkil kiçik idi, lakin Ben Dreykin ağlına gələndən daha sürətli böyüdü. O, Qalxanın necə göründüyünü xatırlamağa çalışdı. Dəyirmi, qaldırılmış yuvarlaq bir mərkəzlə, xarici kənar dörd bərabər hissəyə bölünür.
  
  Ben I-telefonu qolun boyu tutaraq hamının ətrafa toplaşmasına şərait yaratdı.
  
  "Bu sadədir" dedi Kennedi. "Veqasda Ragnarok. Hamı Veqasdadır".
  
  Oğlan çənəsini ovuşdurdu. "Qalxanın yerləşdirilməsi mərkəzdə cavabı əhatə edən dörd fərqli hissəni göstərir. Görürsən? Gəlin onları Şimal, Şərq, Cənub və Qərb kimi etiketləyək ki, nədən danışdığımızı bilək".
  
  "Əla" dedi Ben. "Yaxşı, Qərb göz qabağındadır. Mən bir Nizə və iki Göz görürəm".
  
  "Cənub bir At və iki, um, Qurdlar, məncə." Drake bacardığı qədər gözlərini qıydı.
  
  "Əlbəttə!" Oğlan ağlayırdı. "Sən haqlısan. Çünki Şərqdə iki Valkiri olmalıdır. Bəli? Görürsən?"
  
  Drake diqqətini cəmləmək üçün gözlərini qırpdı və o, bir cüt qanadlı ata minmiş qadın döyüşçülər kimi qəbul edilə biləcəyini gördü. "Lənət olsun Starbucks!" and içdi. "Bundan başqa dünyanın istənilən yerində pulsuz Wi-Fi olan kafe!"
  
  "Deməli..." Kennedi kəkələdi, "uh, Qalxanda Qalxan yoxdur?"
  
  "Hmmm...!" Professor çox oxudu, Benin gözünə gəldi və dostcasına şillə aldı. "Bir az da böyüdə bilərsən?"
  
  "Yox. Bu onun həddidir".
  
  "Mən Şərq tərəfində başqa heç bir işarə görmürəm" dedi Dahl oturduğu yerdən. "Ancaq Şimal olduqca maraqlıdır."
  
  Drake diqqətini yayındırdı və şok tələsik hiss etdi. "Ya Rəbb, bu Odinin simvoludur. Üç bağlı üçbucaq. Eyni şeyi quyuda da gördük".
  
  "Amma bu nədir? Dahl üçbucaqlardan birinin sol alt küncündə yerləşən kiçik bir simvolu göstərdi. Ben yaxınlaşanda, onların hamısı qışqırdı: "Bu Qalxandır!"
  
  Utancaq bir sükut hökm sürdü. Drake beynini məhv etdi. Niyə Qalxan simvolu üçbucaqların içərisinə yerləşdirildi? Aydındır ki, bu bir ipucudur, sadəcə qeyri-müəyyəndir.
  
  "Böyük ekranda çox asan olardı!" Professor xoruldadı.
  
  "Ağlamağı dayandırın" dedi Ben. "Sizi məğlub etməsinə imkan verməyin."
  
  "Budur, bir fikir" dedi Kennedi. "Üçbucaqlar bu "Odin düyünü" və ya başqa bir şeyi təmsil edə bilərmi?"
  
  "Əvvəllər sadəcə əfsanə sayılan Tanrı ilə əlaqəli mistik simvolun gizli məqsədi?" Oğlan gülümsədi. "Əlbəttə yox".
  
  Dreyk, Alicia Mayles'in ona öyrətdiyi yerdə qabırğalarını ovuşdurdu ki, yeddi il məşq etmədən sizin döyüş səviyyənizi pisləşdirdi. O, onu alçaltmışdı, amma o, sağ idi və hələ də oyunda olduqları üçün təsəlli tapdı.
  
  "Vertolyotda quraşdırılmış İnternet olacaq" deyə Dahl hər kəsi sakitləşdirməyə çalışdı. "Təxminən... oh, otuz dəqiqədən sonra."
  
  "Yaxşı, tamam, bəs mərkəz parçası?" Drake üzərinə düşəni etdi. "Üç yelin və meduza ilə uşağın çəkdiyi rəsmə bənzəyən iki kontur."
  
  "Və yenə Qalxan," Ben "meduza" gözünə yaxınlaşdı. "Şimal hissəsində olduğu kimi eyni görüntü. Beləliklə, Qalxanın özündə Qalxanın iki şəkli var. İki sərbəst forma və üç tək üçbucaqdan ibarət mərkəzi hissə", - deyə o, Kennediyə başını tərpətdi. "Bəlkə də bunlar ümumiyyətlə üçbucaq deyil."
  
  "Yaxşı, bu, ən azı Qalxanın əsas hissə olduğu nəzəriyyəmi təsdiqləyir" dedi Parnevik.
  
  "Bu konturlar mənə bir şeyi xatırladır" dedi Dahl. "Mən sadəcə nə deyə bilmərəm."
  
  Drake bəzi pis şəxsi hücumlar edə bilərdi, lakin o, özünü nəzarətdə saxladı. Tərəqqi, deyə düşündü. Təmtəraqlı isveçli onlarla uzun bir yol keçib və indi bir az hörmət qazanıb.
  
  "Bax!" Ben qışqıraraq onların hamısının atlamasına səbəb oldu. "Qalxanın hər iki şəklini birləşdirən nazik, demək olar ki, əhəmiyyətsiz bir xətt var!"
  
  "Bu, bizə heç nə demir," Parnevik gileyləndi.
  
  "Yaxud..." Dreyk ordu xəritələrini oxuduğu günləri xatırlayaraq düşündü, "yaxud... əgər başqa cür başa düşsən, biz bilirik ki, Qalxan Raqnarokun kartıdır. Bu iki şəkil iki fərqli şəkildə eyni mərkəz ola bilərdi... Yalnız bir görünüş hündürlük, digəri isə..."
  
  "Plan budur!" Ben dedi.
  
  Bu zaman yaxınlaşan helikopterin səsi eşidildi. Dahl GPRS-i söndürməklə köhnə məktəb asılılığını nümayiş etdirərək bu barədə danışdı. Qaranlıqda iri qara fiqur yaxınlaşdıqca hamı ilə birlikdə gözlərini qıyırdı.
  
  "Yaxşı, çox seçimimiz yoxdur" dedi yarı gülümsəyərək. "Biz bu işi öz üzərimizə götürməliyik."
  
  
  * * *
  
  
  Gəmiyə minib yerləşdikdən sonra Dahl, I-telefon kimi öz portativ modemini istifadə edən 20 düymlük Sony Vaio noutbukunu işə saldı. Mobil şəbəkənin əhatə dairəsindən asılı olaraq onların İnternetə çıxışı olacaqdı.
  
  "Bu bir xəritədir" deyə Dreyk düşüncə qatarına davam etdi. "Ona görə də gəlin bu cür davranaq. Aydındır ki, orta, mərkəzi detal plan görünüşüdür. Beləliklə, diaqramı köçürün, bəzi coğrafi tanıma proqramlarından istifadə edin və nə baş verdiyini görün.
  
  "Hmm" Parnevik şübhə ilə böyüdülmüş mənzərəni nəzərdən keçirdi. "Niyə qalxan simvolu yanarkən yelə bənzəyən başqa bir şəkil əlavə edin, uh, Medusa. "
  
  "Başlanqıc nöqtəsi?" Kennedi fürsət tapdı.
  
  Helikopter güclü küləklə yellənirdi. Pilot əlavə təlimat alana qədər Osloya uçmaq əmri verildi. İkinci SGG komandası onları orada gözləyirdi.
  
  "Proqramı sınayın, Torsten."
  
  "Məndə artıq var, amma ehtiyacım yoxdur" deyə Dahl qəfil təəccüblə cavab verdi. "Mən bu formaların tanış göründüyünü bilirdim. Bu xəritədə Skandinaviyadır! Yelin Norveç, İsveç və Finlandiyadır. Medusa İslandiyadır. İnanılmaz."
  
  Bir saniyədən sonra noutbuk üç mümkün uyğunluqla ping etdi. Tanınma proqramı alqoritmlərinin çəkisi doxsan səkkiz faizlə ən yaxın idi - bu, Skandinaviya idi.
  
  Drake hörmətlə başını Dahla doğru tərpətdi.
  
  "Ragnarok İslandiyada?" Oğlan bu barədə düşündü. "Bəs niyə?"
  
  "Bu koordinatları pilota verin" deyə Dreyk barmağını İslandiyanın sahil xəttinə və Qalxan simvolunun mövqeyinə işarə etdi. "Belə ki. Artıq bir neçə saat geridəyik".
  
  "Ancaq bizdə lənətə gəlmiş parçalar yoxdur" dedi Ben kədərlə. "Almanlarda bunlar var. Və yalnız onlar qəlpələrdən istifadə edərək Tanrıların məzarını tapa bilərlər."
  
  İndi Thorsten Dahl həqiqətən güldü və Drake düşündürdü. "Oh, yox" dedi isveçli və onun gülüşü demək olar ki, pis idi. "Mənim bu lənətə gəlmiş parçalarla qarışmaqdan daha yaxşı bir fikrim var. Həmişə olub. Turşu kələmdə qalsınlar!"
  
  "Eləyirsən? Fikirləşim - Qalxan İslandiyada tapılmamışdımı?" Ben təzyiq altındakı aydın düşüncəsi ilə Drake-ni bir daha heyran qoyaraq soruşdu.
  
  "Bəli, əgər bu Raqnarokun qədim yeridirsə," Parnevik dedi, "məntiqlidir. Odinin qalxanı öldüyü yerdə düşəcəkdi".
  
  "Oh, bu, indi məntiqlidir, professor" deyə Kennedi lağ etdi. "İndi bu uşaqlar sizin üçün hər şeyi qərar verdilər."
  
  "Yaxşı, əgər bu kömək edərsə, hələ də həll etməli olduğumuz ən böyük sirrimiz var" dedi Ben yüngülcə gülümsəyərək. "Odinin qədim simvolunun mənası - üç üçbucaq."
  
  
  OTUZ BEŞ
  
  
  
  İslandiya
  
  
  İslandiyanın sahil xətti buzlu, sərt və rəngarəngdir, bəzi yerlərdə nəhəng buzlaqlar tərəfindən oyulmuş, bəzi yerlərdə isə şiddətli dalğalar və pirsinq küləkləri ilə hamarlanmışdır. Lava sahilləri və qara qayalıqlar, əzəmətli aysberqlər və ümumilikdə bir növ zen sakitliyi var. Təhlükə və gözəllik əl-ələ verir, ehtiyatsız səyyahı sakitləşdirməyə və onu vaxtsız sona çatdırmağa hazırdır.
  
  Reykyavik bir neçə dəqiqə ərzində onların yanından keçdi, parlaq qırmızı damları, ağ binaları və ətrafdakı qarlı dağları hətta ən yorğun ürəkləri də həyəcanlandırmağa zəmanət verdi.
  
  Onlar yanacaq doldurmaq və qış kostyumlarını, döyüş sursatlarını və qida rasionunu və Dahlın qapalı qaldıqları on dəqiqə ərzində ağlına gələn hər şeyi yükləmək üçün az məskunlaşan hərbi bazada qısa müddətə dayandılar.
  
  Lakin qara hərbi helikopterin göyərtəsində olan adamlar bunların heç birini görmədilər. Onlar bir araya toplanmışdılar - eyni məqsədi müzakirə edirdilər - lakin onların daxili düşüncələri öz ölümləri və dünyanın faniliyi haqqında idi - nə qədər qorxduqları və qorxduqları və başqaları üçün nə qədər qorxduqları.
  
  Drake həyəcanlandı. O, hamının təhlükəsizliyini necə qoruyacağını anlaya bilmirdi. Əgər onların tapdıqları Raqnarok idisə, deməli, növbəti tanrıların məqbərəsi idi və onların həyatları yenicə rulet oyununa çevrilmişdi - Kennedinin sevimli alleqoriyasında oynadığınız Veqasda - masanın saxtalaşdırıldığı yerdə.
  
  Hər bir gizli oyunçunun gizli planları və çoxsaylı düşmənlərinin naməlum planları ilə bu xüsusi işarə ilə qurulmuşdur.
  
  İndi də Ben və Kennedidən başqa - həyatı ilə qoruyacağı iki insan - Dreyk həm Hayden, həm də Karin haqqında düşünməli idi.
  
  Bütün bu qorxular dünyanı xilas etməyə mane olacaqmı? Yalnız zaman göstərəcək.
  
  Son oyunlar hər küncdə oynanılırdı. Abel Frey artıq işə başlayıb. Alicia və Milonun özləri ola bilər, lakin Drake keçmiş SRT həmkarının mağazada hətta sevgilisinin də gözləmədiyi bir qatil sürprizi olduğundan şübhələnirdi.
  
  Torsten Dahl və Wells, İslandiya sahillərini keçdikdən sonra, öz hökumətlərindən əmrlər, göstərişlər və pıçıldamaq məsləhətləri aldıqdan sonra nadir hallarda telefonla danışırdılar. Nəhayət, Kennedi zəngə cavab verdi və bu, onu bir neçə dəqiqə dik oturmağa və şokdan yorğun şəkildə başını yelləməyə məcbur etdi.
  
  O, yalnız Drake müraciət etdi. "Haydeni xatırlayırsan? Katib? Bəli, o, sadəcə öz işini yaxşı görür".
  
  "Bunun mənası nədi?"
  
  "O, MKİ-dəndir, lənətə gəlsin. Və tam olaraq olmaq istədiyi yerdə. Bütün bu axmaqlığın ortasında."
  
  "Cəfəngiyat". Drake Benə narahat bir nəzər saldı, amma yenə də onun dostu üçün yumşaq bir nöqtə olduğuna inanırdı. Sadəcə Dreykin ürəyi ona Haydenin hisslərinin doğru olduğunu söyləyən romantik fikirlər bəsləyirdi, yoxsa o, gerçək idi?
  
  "Bu, Müdafiə Naziri idi" deyə Kennedi heç nə olmamış kimi davam etdi. "Bilmək istəyirəm, um,".
  
  "Həqiqətən". Drake Dahl və Wells-ə başını tərpətdi. "Və orada, sadəcə tarix təkrarlanır." O, yorğun halda ən yaxın pəncərədən çölə baxdı. "Kennedi, son həftədən sonra və ya hələ də oyunda olduğumuza inanırsan?"
  
  "İnanırsınızmı," Kennedi dedi, "hamı "od bizi yandıracaq" qiyamət nəzəriyyəsinə inanır?"
  
  Drake yorğunluqla cavab vermək istəyirdi ki, dibi onun dünyasından düşdü. Pəncərədən kənarda nəhəng bir şey görünəndə qan damarlarında dondu.
  
  Çox böyük bir şey...
  
  "İndi bilirəm" o, sevdiyi hər şeyin bu gün ölə biləcəyini birdən anlayan bir insanın qorxu dolu səsi ilə pıçıldadı. "Lənət olsun... Kennedi... İndi bilirəm."
  
  
  * * *
  
  
  O, vəhyinə işarə edəndə və Kennedi baxmaq üçün əyildikdə onun bütün bədəninin gərgin olduğunu hiss etdi.
  
  "Aman Tanrım!" - dedi. "Bu..."
  
  "Bilirəm" deyə Dreyk sözünü kəsdi. "Dal! Buna bax. Bax!"
  
  İsveçli qorxunun xarakterik olmayan təzahürünü tutdu və tez söhbəti bitirdi. Pəncərədən bayıra qısa bir baxış onun çaşqınlıq içində qaşlarını çatmasına səbəb oldu. "Bu sadəcə Eyjafjallajokull. Və bəli, bəli, Dreyk, bilirəm, bunu söyləmək mənim üçün asandır və bəli, bəli, 2010-cu ildə bütün xəbərləri edən budur..." O, dayandı, təlaşlandı, gözlədi.
  
  Parnevikin gözləri böyüdü. İsveç lənətləri onun içindən zəhərli oxlar kimi uçurdu.
  
  İndi Ben pəncərəyə yaxınlaşdı. "Heyrət! Vay. Bu, İslandiyanın ən məşhur vulkanıdır və yumşaq da olsa, hələ də püskürməkdə olduğu görünür".
  
  "Bəli!" Drake ağlayırdı. "Alov bizi yandıracaq. Lənət super vulkan. "
  
  "Amma daha vacibi," Kennedi indi davam etməyi bacardı, "Qalxanın quş baxışına baxın, Mett. Buna bax!"
  
  İndi Parnevik öz nöqteyi-nəzərini tapmağı bacardı: "Üç dağ həmişə inanıldığı kimi üç üçbucaq deyil. Qədim alimlər yanıldılar. Odinin ən məşhur simvolu səhv deşifrə edilib. Aman Tanrım!"
  
  Drake püskürən vulkanın kənarına baxdı və onun hər iki tərəfində daha da hündür iki dağ gördü, yuxarıdan baxanda Odinin simvoluna çox bənzəyirdi.
  
  "Aman Allahım" dedi Parnevik. "Burada gözlərimiz həqiqətən bizə oyun oynayır, çünki bu dağlar Eyjafjallajokulla yaxın görünsə də, əslində yüzlərlə mil uzaqdadır. Lakin onlar İslandiya vulkanları zəncirinin bir hissəsidir. Hər şey bir-birinə bağlıdır".
  
  "Beləliklə, əgər biri kifayət qədər güclə qalxarsa və digər ikisinə birbaşa bağlıdırsa ..." Kennedi davam etdi.
  
  "Sizdə Supervulkanın başlanğıcı var" dedi Dreyk.
  
  "Tanrıların məzarı," Dahl nəfəsini verdi, "püskürən bir vulkanın içərisində yerləşir."
  
  "Və Odinin sümüklərini çıxarmaq onu bum edir!" Kennedi başını tərpətdi, saçları dağıldı. "Daha az bir şey gözləyirsinizmi?"
  
  "Gözləmək!" Dahl indi onlara Meduzanın gözünə nə vaxt çatacaqlarını bildirən peyk şəklinə baxırdı. "İstiqamətlərlə bağlı hələ də bir az köməyə ehtiyacımız var və bu, həmişə mənim B planım olub. Orada bir nəhəng dağ var və Abel Frey bizə birbaşa ön qapıdan göstərəcək."
  
  "Necə?" Ən azı iki səs soruşdu.
  
  Dahl gözünü qırparaq pilotla danışdı. "Bizi daha yüksəklərə qaldırın."
  
  
  * * *
  
  
  İndi onlar o qədər yüksək idi ki, Dreyk buludların arasından dağları belə görə bilmirdi. Onun SGG komandirinə olan yeni hörmətinin dəstəyə çox ehtiyacı var idi.
  
  "Yaxşı, Torvill, kəndliləri səfalətdən qurtar, eləmi?"
  
  "Thorsten" dedi Dahl, onun yumurtlandığını başa düşməzdən əvvəl. "Ah, mən başa düşürəm. Yaxşı, əgər bacarırsansa, davam etməyə çalış. Bu mənim ordu ixtisasımdır və ya heç olmasa SGG-yə qoşulmazdan əvvəl idi. Hava fotoşəkilləri, xüsusən də ortofotolar. "
  
  "Bu parlaqdır" dedi Drake. "Biz danışarkən düz dururam. Bu nə cəhənnəmdir?"
  
  "Bunlar "sonsuz" məsafədən çəkilmiş, düz aşağı baxan, sonra qəbul edilmiş xəritə standartına uyğunlaşdırmaq üçün həndəsi cəhətdən dəyişdirilmiş fotoşəkillərdir. Şəkil yükləndikdən sonra onu "real dünya" koordinatlarına uyğunlaşdırmaq kifayətdir, sonra..." o, çiyinlərini çəkdi.
  
  "Partlama!" Kennedi güldü. "Google Earth kimi bir şeyi nəzərdə tutursunuz, elə deyilmi? Yalnız 3D olmadan?"
  
  "Həqiqətən". Drake üzünü buruşdurdu. "Ümid edirəm ki, bu işləyir, Dal. Bu, son oyunu qabaqlamaq üçün yeganə şansımızdır."
  
  "Belə də olacaq. Təkcə bu deyil, kompüter koordinatları hesablayanda biz Tanrılar türbəsinin girişinin harada olduğunu dəqiq biləcəyik. Doqquz fraqmentin hamısına tam sahib olan almanlar belə bunu qiymətləndirməli olacaqlar".
  
  "Bir şərtlə ki, almanlar bütün parçaları düzgün yerləşdirsinlər" dedi Ben kədərli təbəssümlə.
  
  "Yaxşı, doğrudur. Biz yalnız Abel Freyin nə etdiyini bildiyinə ümid edə bilərik. Onun məşq etmək üçün mütləq çox vaxtı var idi".
  
  Drake oturduğu yerdən sürüşərək Uellsi axtardı. Onun çarəsiz halda mobil telefonunu pəncərəyə çırpdığını gördüm.
  
  "Freyin qalasından xəbər var, dostum?"
  
  SAS komandiri xoruldadı. "Ətrafı. Ancaq gizli şəkildə - Qala onun yeni diqqətindən xəbərsizdir. Orada alman polisləri var. İnterpol. Dünyanın əksər hökumətlərinin nümayəndələri. Amma nədənsə Mai yox. Sənə yalan deməyəcəyəm Matt, bu, bir ton itki olmadan sındırılması çətin bir qaya olacaq."
  
  Drake başını tərpətdi, Karin haqqında fikirləşdi. O, əmsalları dəfələrlə oynayaraq bilirdi. "Beləliklə, biz əvvəlcə məzarını düzəldəcəyik... Sonra da görəcəyik ki, sonumuz hara çatacaq."
  
  Məhz bu anda darısqal vertolyotun ön hissəsində bir qədər həyəcan var idi. Dahl üzündə sevincli təbəssümlə arxaya çevrildi. "Frey indi oradadır! Parçalara ayırırıq. Bu körpəni tam gücü ilə çevirsək və saniyədə bir kadr çəksək, bir saat ərzində bu məzarın içində olacağıq! "
  
  "Bir az hörmət et," Parnevik hörmətlə nəfəs aldı. "Aşağıda Raqnarokdur. Məlum tarixin ən böyük döyüş meydanlarından biri və ən azı bir Armageddon yeri. Tanrılar bu buzda qışqıra-qışqıra öldülər. tanrılar. "
  
  "Və Abel Frey də" dedi Ben Blake sakitcə. "Bacımı incitsə."
  
  
  
  HİSSƏ 2
  zirehlini geyin...
  
  
  OTUZ ALTI
  
  
  
  ALLAHLARIN MƏZBİRİ
  
  
  Oyun bitdi.
  
  Dreyk və yoldaşları Raqnarok və Abel Freyin ekipajı üzərindən tüstülənən dağa doğru uçarkən bilirdilər ki, almanlar qızğın təqibdə olacaqlar. Vertolyot, arabir əsən külək və artan hava axını ilə şiddətlə sarsılan yumşaq qar hövzəsinə doğru sürətlə endi. Pilot, vertolyot yerdən altı fut məsafədə fırlanana qədər qrupa nəzarət etdi, sonra cəhənnəmdən çıxmaq üçün hamıya qışqırdı.
  
  "Saat işlənir!" - çəkmələri qara dəyən kimi Dahl qışqırdı. "Gəlin hərəkət edək!"
  
  
  * * *
  
  
  Dreyk ətrafa baxmadan əvvəl Benə dəstək olmaq üçün əlini uzatdı. Kiçik çökəklik onların kəşf etdikləri kiçik girişdən cəmi bir mil məsafədə olan ən yaxşı enmə nöqtəsi kimi görünürdü və ağlabatan məsafədə həddindən artıq qayalıq və ya potensial maqma borusu olmayan yeganə torpaq idi. Əlavə bir bonus o idi ki, o, Freyi Türbənin dəqiq yeri ilə bağlı çaşdırmağa kömək edə bilərdi.
  
  Bu, dünyanın sonunun necə görünə biləcəyinə bənzəməyən qaranlıq bir mənzərə idi, Dreyk düşündü. Dalın GPRS cihazında girişi göstərməsini gözləyərkən boz kül təbəqələri, tutqun dağ yamacları və qaralmış lava yataqları ona az inam verdi. O, Mordora çatdığını iddia edərək, tutqun dumanın içindən köhnəlmiş bir hobbitin çıxacağını yarı gözlədi. Külək güclü deyildi, amma arabir küləklər onun üzünü pitbul kimi dişləyirdi.
  
  "Burada". Dahl küllərin arasından qaçdı. Onların üstündə, sakit bir sakitliklə bir göbələk bulud səmaya qalxdı. Dahl qarşıdakı dağdakı qalın qara yarığı nişan aldı.
  
  "Niyə kimsə vulkanın içinə belə mühüm və müqəddəs bir yer yerləşdirsin?" Kennedi Dreykin yanında əyləşərkən soruşdu.
  
  "Bəlkə də bu, sonsuza qədər davam etməli deyildi" o, çiyinlərini çəkdi. "İslandiya əsrlər boyu partlayır. Kimin ağlına gələrdi ki, bu vulkan tam gücünə çatmadan bu qədər tez-tez püskürəcək?"
  
  "Əgər... Odinin sümüklərindən düzgün püskürməsə. Bunu nəzarətdə saxlaya bildilərmi?"
  
  "Ümid edək ki, yox."
  
  Başı qar və küllə örtülmüş, vaxtından əvvəl toranlığa əlavə edilmişdir. Burada günəş parlamırdı; sanki Cəhənnəm ilk dəfə Yer səltənətini ələ keçirdi və ondan möhkəm yapışdı.
  
  Dal qeyri-bərabər zəmində irəliləyir, bəzən gözlənilmədən dərin boz toz səpələrini aşırırdı. Dahl çılpaq qayalara çatanda bu rəngarəng qrupdakı bütün söhbətlər kəsildi - onları darıxdırıcı səhra sıxmışdı.
  
  "Burada" isveçli tapançasını göstərdi. "Təxminən iyirmi fut." O, gözlərini sıxdı. "Aydın bir şey görmürəm."
  
  "İndi, əgər Kuk bunu Havay sahillərində desəydi, heç vaxt ananaslı sıyıq yeməzdik" deyə Drake gülmək ümidi ilə yumşaq bir şəkildə qışqırdı.
  
  "Ya da Kona qəhvəsi" deyən Kennedi ona baxarkən dodaqlarını yaladı, sonra o, gözünü qırpdıqda kəskin şəkildə qızardı.
  
  "Səndən sonra" dedi və otuz dərəcə yamacı göstərdi.
  
  "Heç olmaz, pozğun." Yalnız indi gülümsəməyi bacardı.
  
  "Yaxşı, əgər sən mənim götümə baxmayacağına söz verərsən." Drake qayalı yamacı həvəslə yüklədi, çəkisini bölüşdürməzdən əvvəl hər tutuşu sınaqdan keçirdi, Dahl və onun üstündəki tək SAS əsgərini diqqətlə izlədi. Sonrakı Kennedi, sonra Ben və nəhayət Professor və Uells idi.
  
  Heç kim bu xüsusi missiyadan kənarda qalmaq istəmirdi.
  
  Bir müddət Dahl gurultu ilə irəlilədi. Drake arxasınca baxdı, lakin üfüqdən kənarda Baş nazirin çıxışından daha zərərsiz bir təqib əlaməti görmədi. Bir az sonra Dahlın səsi sükut pərdəsini aşdı.
  
  "Vay, burada bir şey var, uşaqlar. Bir qaya uçur, sonra onun arxasında sola dönmə..." səsi kəsildi. "Bəli, qayaya oyulmuş pillələri olan şaquli şaft. Çox dar. Helvit! O köhnə tanrılar arıq idilər!"
  
  Drake zirvəyə çatdı və onun arxasınca sürüşdü. "Sən indicə söyüb zarafat etdin, Dahl? Və ya hər halda cəhd edin. Deməli, bəlkə siz də insansınız. Lənət olsun, nə sıx bir deşik. Ümid edirəm ki, ayrılmağa tələsmirik".
  
  Bu narahatedici düşüncə ilə o, İsveçlini qara dəliyə itələməzdən əvvəl Dahl təhlükəsizlik xəttini təmin etməyə kömək etdi. Yadıma bir neçə cavab hücumu gəldi, amma indi nə vaxt, nə də yer idi. Məşəli aşağı yönəldə bilməyən zavallı Torsten Dahl kor-koranə, addım-addım aşağı endi.
  
  "Əgər kükürd iyi hiss edirsənsə," Dreyk özünü saxlaya bilmədi. "Dayan."
  
  Dahl vaxtını aldı, hər ayağı diqqətlə yerləşdirdi. Bir neçə dəqiqədən sonra o, yoxa çıxdı və Drake yalnız yanğınsöndürəninin dəbilqəsinin getdikcə sönükləşdiyini görə bildi.
  
  "Siz yaxşısınız?"
  
  "Mən dibə vurdum!" Dahlın səsi əks-səda verdi.
  
  Kennedi ətrafa baxdı. "Bu başqa zarafatdır?"
  
  "Yaxşı, gəlin bu soyuqdan çıxaq" Dreyk qara daşın kənarından tutdu və ehtiyatla özünü kənardan aşağı endirdi. Əvvəlcə ayaqlarını tapmaq üçün ayaqlarından istifadə edərək, təhlükəli qarış-qarış ehtiyatla özünü aşağı endirdi. Açılış o qədər dar idi ki, hər hərəkətində burnunu və yanaqlarını qaşıyırdı. "Saçma! Sadəcə vaxtınızı ayırın" dedi. "Üst bədəninizi mümkün qədər az hərəkət etdirməyə çalışın."
  
  Bir neçə dəqiqə sonra o, Dahlın "Altı fut" dediyini eşitdi və arxasındakı qayanın boş yerə çevrildiyini hiss etdi.
  
  "Ehtiyatlı olun" deyə Dahl xəbərdarlıq etdi. "İndi biz uçurumun kənarındayıq. Təxminən iki fut enində. Sağımızda şəffaf qaya divarı, solumuzda adi dibsiz bir çuxur. Bircə yol qalıb".
  
  Digərləri uzun enişlər edərkən, Dreyk İsveçin tapıntılarını sınamaq üçün öz işığından istifadə etdi. Hamı xəbərdar edildikdən və hazırlandıqdan sonra Dahl yavaş-yavaş çıxıntı ilə irəliləməyə başladı. Onları zifiri zülmət bürümüşdü, yalnız dəbilqələrindəki məşəllərlə işıqlandırılmışdı, axarda atəşböcəyi kimi rəqs edirdi. Tam boşluq onları sol tərəflərindəki siren səsi kimi sakitləşdirdi və sağ tərəfindəki ağır qayanı daha da qonaqpərvər etdi.
  
  "Bu mənə o köhnə dinozavr filmlərindən birini xatırladır" dedi professor Parnevik. "Sən xatırlayırsan? Zamanın unutduğu torpaq, məncə? Onlar ölümcül canlıların əhatəsində olan mağaralardan keçirlər. Əla filmdir".
  
  "Raquel Welch ilə olan?" - Uells soruşdu. "Yox? Yaxşı, mənim dövrümün insanları dinozavr hesab edirlər - Raquel Welch hesab edirlər. Fərqi yoxdur".
  
  Dreyk kürəyini qayaya basdı və qollarını uzadaraq irəli addımladı, düzgün şəkildə uzaqlaşmadan əvvəl Ben və Kennedinin buna əməl etdiyinə əmin oldu. Qarşılarında tutqun bir boşluq yarandı və indi qulaqlarına dərin və uzaqda olan zəif bir gurultu gəldi.
  
  "Bu Eyjafjallajökull olmalıdır, dağ yumşaq püskürür" deyə professor Parnevik xətt boyunca pıçıldadı. "Mənim ən yaxşı təxminim odur ki, biz maqma kamerasından və püskürmələri qidalandıran kanaldan yaxşı təcrid olunmuş yan kameradayıq. Bizimlə yüksələn maqma arasında bizi və Türbəni qoruyan onlarla kül və lava təbəqəsi ola bilər. Biz hətta dağın kənarlarından daha sıldırım bucaq altında yüksəldiyi bir qaya anomaliyasının içində ola bilərik.
  
  Dahl qaranlığa qışqırdı. "Gelvit! Cəhənnəm və lənət! Yolumuzu doxsan dərəcə bucaq altında kəsərək bizə alçaq bir divar yaxınlaşır. Hündür deyil, narahat olmayın, sadəcə diqqətli olun".
  
  "Bir növ tələ?" Oğlan risk etdi.
  
  Drake maneəni gördü və eyni şeyi düşündü. Çox ehtiyatla, o, SGG komandirinin ardınca diz hündürlüyündəki maneədən keçdi. Hər ikisi eyni vaxtda ilk məzarı gördülər.
  
  "Oooh," Dahlın onları başa düşmək üçün kifayət qədər sözləri yox idi.
  
  Drake sadəcə fit çaldı, tamaşadan heyrətləndi.
  
  Dağın yamacında vulkanın nüvəsinə yüz fut qədər uzanan nəhəng bir yuva oyulmuşdu - maqma kamerasına doğru. O, bir tağ şəklində, bəlkə də yüz fut hündürlüyündə formalaşmışdır. Hamı ətrafa toplaşıb ağır yük fənərlərini çıxaranda ilk məzarın heyrətamiz mənzərəsi açıldı.
  
  "Heyrət! Vay!" - Kennedi dedi. Onun işığı bir-birinin ardınca rəfi işıqlandırdı, qayalı çərçivəyə oyulmuş, hər rəf bəzədilmiş və xəzinələrlə dolu idi: boyunbağılar və nizələr, döş nişanları və dəbilqələr. Qılınclar....
  
  "Bu adam kimdir?"
  
  Parnevik, gözlənildiyi kimi, uzaq divarı, onlara baxan divarı, əslində Tanrının tağlı məzar daşını öyrəndi. Müasir İntibah dövrünün hər hansı bir adamı, hətta Mikelancelo ilə bərabər, aydın relyefdə fantastik oymalar var idi.
  
  "Bu, Marsdır" dedi professor. "Roma Müharibə Tanrısı"
  
  Dreyk döş nişanında və ətəkdə, böyük bir çiynində nəhəng bir nizə tutan, digərinə baxan əzələli bir fiqur gördü. Arxa planda əzəmətli bir at və Romadakı Kolizeyi çox xatırladan yuvarlaq bir bina dayanmışdı.
  
  "Burada kimin dəfn olunacağına necə qərar verdikləri məni heyrətə gətirir" deyə Kennedi mızıldandı. "Roma tanrıları. Skandinaviya tanrıları..."
  
  "Mən də" dedi Parnevik. "Bəlkə də bu, sadəcə Zevsin şıltaqlığı idi."
  
  Birdən bütün gözlər oyulmuş freskanın altında dayanan nəhəng sarkofaqa çevrildi. Drake-in təxəyyülü ələ keçirdi. İçəriyə baxsalar, Allahın sümüklərini tapacaqlarmı?
  
  "Lənət olsun, amma vaxtımız yoxdur!" Dahl məyus, tükənmiş və tükənmiş səsləndi. "Gəlin gedək. Burada nə qədər Tanrının dəfn oluna biləcəyi barədə heç bir fikrimiz yoxdur".
  
  Kennedi Dreykə qaşlarını çatdı və o, qaranlığın içindən gözdən itən kimi çıxıntıya baxdı. "Bizim izlədiyimiz kövrək daş izdir, Mett. Və mən 401 minə mərc etməyə hazıram ki, Tanrıların sayı bir və ya iki deyil."
  
  "Biz indi heç nəyə etibar edə bilmərik" dedi. "Yalnız bir-birimizə. Gəlin. Almanlar tezliklə gələcəklər".
  
  Onlar Marsın dəfn otağından çıxdılar, hər bir insan onun nisbi təhlükəsizliyinə və misilsiz əhəmiyyətinə həsrətlə nəzər saldı. Boşluq bir daha səsləndi və indi Dreyk topuqlarında və dizlərində küt ağrı hiss etməyə başladı, bu onların çıxıntı boyunca yavaş hərəkətinin nəticəsi idi. Zavallı professor Parnevik və gənc Ben həqiqətən ağrılı idilər.
  
  Başqa bir uğultu geniş mağaranı silkələdi və öz səsləri boyu əks-səda verdi. Drake yuxarı baxdı və onun çox yuxarıda oxşar çıxıntı gördüyünü düşündü. Bu lənətə gəlmiş şey bütün gecəni fırlada bilər!
  
  Müsbət tərəfi odur ki, onlar hələ heç bir təqib əlaməti eşitməyiblər. Drake onların almanlardan yaxşı bir saat qabaqda olduqlarını güman edirdi, lakin qarşıdurmanın demək olar ki, qaçılmaz olduğunu bilirdi. O, sadəcə olaraq qlobal təhlükəni baş verməmişdən əvvəl zərərsizləşdirə biləcəklərinə ümid edirdi.
  
  Qarşıda ikinci bir çıxıntı, onun arxasında isə dağın dərinliklərində yerləşən ikinci möhtəşəm taxça göründü. Bu, çoxlu qızıl əşyalarla bəzədilib, yan divarlar sanki qızılı işıqla parlayırdı.
  
  "Aman Allah!" Kennedi ah çəkdi. "Mən heç vaxt belə bir şey görməmişəm. Bu kimdir? Xəzinə Allah?
  
  Parnevik gözlərini nəhəng sarkofaqda üstünlük təşkil edən daş oymalara zillədi. Bir anlıq başını buladı, qaşlarını çatdı. "Gözləyin, bu lələklərdir?" Bu, lələk geyinmiş Allahdırmı?
  
  "Bəlkə də, professor," Ben artıq yuvanın yanından onları gözləyən qara gecənin genişliyinə baxırdı. "Fərqi varmı? Bu Bir deyil."
  
  Oğlan ona məhəl qoymadı. "Bu Quetzalcoatl! Azteklərin Tanrısı! Bütün bunlar nə ilə bağlıdır..." o, parıldayan divarları göstərdi.
  
  "Aztek qızılı." Uells özünə rəğmən heyrətlə ah çəkdi. "Heyrət! Vay".
  
  "Bu yer..." Kennedi otağı demək olar ki, tamamilə havalandırdı, "bütün zamanların ən böyük arxeoloji tapıntısıdır. Bunu başa düşürsənmi? Burada tanrı təkcə bir sivilizasiyadan deyil, bir çox sivilizasiyadandır. Və onlarla birlikdə gələn bütün ənənələr və xəzinələr. Bu... böyükdür."
  
  Drake lələklərlə bəzədilmiş və balta yelləyən Quetzalcoatl obrazından uzaqlaşdı. Parnevik dedi ki, Aztek tanrısı - ümumi kilsə mənbələrinə görə - Hökmdar Tanrı kimi tanınır, bu ifadə onun həqiqətən real olduğuna işarə edir.
  
  "Ketzalkoatl" "uçan sürünən" və ya "lələkli ilan" mənasını verir.Hansı..." Parnevik dramatik şəkildə dayandı, sonra sanki hamı kənara çəkildiyini başa düşdü, "əjdaha" deyə öz-özünə məmnuniyyətlə dedi.
  
  "Bunun Marsla ortaq bir cəhəti varmı?" Cim Marsters adlı tək SAS əsgəri soruşdu.
  
  Dreyk Parnevikin dodaqlarını büzərək kənara çıxmasına baxdı. "Hmm" onun nəfəsli fərziyyəsi çıxıntıda olan hər kəsə çatdı. "Yalnız onlar ölümü nəzərdə tuta bilərlər və bir dəfə bunu etdilər."
  
  
  * * *
  
  
  Üçüncü niş və bu, əvvəlki kimi nəfəs kəsicidir. Drake özünü ağacdan oyulmuş heyrətamiz çılpaq xanıma baxarkən tapdı.
  
  Divarlar sərvət dəyərində olan heykəlciklərlə örtülmüşdü. Delfinlər, güzgülər, qu quşları. Azadlıq Heykəlinin boynunu dövrələmək üçün kifayət qədər böyük heykəltəraşlıq edilmiş göyərçin boyunbağı.
  
  "Yaxşı" dedi Drake. "Hətta onun kim olduğunu da bilirəm."
  
  Kennedi üzünü buruşdurdu. "Bəli, edərdin."
  
  "Əsl fahişə" dedi Parnevik kəskin şəkildə. "Afrodita".
  
  "Salam" dedi Wells. "Allah Afroditaya fahişə deyirsən? Aşağıda? Onun məzarına belə yaxındır?"
  
  Parnevik tipik ibtidai məktəb xuliqanlığı ilə davam etdi: "O, Adonis də daxil olmaqla, tanrılarla və insanlarla yatdığı bilinir. O, Troyalı Heleni Parisə təklif etdi, sonra ona nəzər saldığı anda Parisin şövqünü alovlandıraraq müqaviləni bağladı. Uranın bu yaxınlarda axtalanmış xayalarından Pafos yaxınlığında anadan olub. Deməliyəm ki, o..."
  
  "Biz mesajı aldıq" dedi Drake, hələ də oymağa baxaraq. Kennedinin ona başını tərpətdiyini görəndə gülümsədi.
  
  "Qısqancsan, əzizim?"
  
  "Cinsi baxımdan çox məyus oldunuz?" Dahldan sonra ikinci olmaq üçün onun yanından keçdi.
  
  Onun arxasınca baxdı. "Yaxşı, indi bunu qeyd edəndən sonra..."
  
  "Hadi, Mett" Ben də onun yanından keçdi. "Heyrət! Vay!"
  
  Onun nidası onların hamısını atlamağa məcbur etdi. Onlar dönüb onun dördayaq üstə süründüyünü gördülər, bütün üzünə dəhşət yazılmışdı. Drake cəhənnəm mətbəxindən cinlərin qanadları üzərində yüksələn İblisin Özünü indicə görüb-görmədiyini düşünürdü.
  
  "Bu niş..." o nəfəsini verdi. "O, platformada... havada üzür... Qarşı tərəfdə heç nə yoxdur! "
  
  Drake ürəyinin döyüntüsünü hiss etdi. Mimirin quyusunu və onun yalançı döşəməsini xatırladı.
  
  Dahl bir neçə dəfə atladı. "Lənətlənmiş daş kifayət qədər güclü görünür. Bu xəttin sonu ola bilməz".
  
  "Bunu etmə!" Ben ciyildirdi. "Bəs parçalansa?"
  
  Sükut hökm sürdü. Hamı iri gözlərlə bir-birinə baxırdı. Bəziləri getdikləri yola, quyuları və Marsterləri əhatə edən təhlükəsiz yola geri baxmağa cəsarət etdi.
  
  Bu zaman ən uzaq eşitmə məsafəsində zəif bir gurultu səsi eşidildi. Quyuya düşən daşın səsi.
  
  "Bunlar almanlardır" dedi Dahl əminliklə. "Milin dərinliyinin yoxlanılması. İndi ya bu platformanı tərk etməyin bir yolunu tapacağıq, ya da onsuz da öləcəyik".
  
  Dreyk Kennedini dirsəklədi. "Oraya baxın," o, onların yuxarısını göstərdi. "Mən qulaqlarımı açıq saxladım. Düşünürəm ki, üstümüzdə başqa nişlər və ya mağaralar dəsti olmalıdır. Amma bax... Görün uçurumun kənarı necə əyilir.
  
  "Sağ". Kennedi tələsik Afrodita yuvasının kənarına getdi. Sonra özünü kələ-kötür daşa basaraq küncə baxdı. "Burada bir növ quruluş var... İlahi! Aman Tanrım."
  
  Drake onun çiyinlərindən tutdu və qaranlığa baxdı. "Düşünürəm ki, sən məni sikmək istəyirsən!"
  
  Orada, onların işıqlarının əhatə dairəsindən çox-çox uzaqda, daha da incə spiral pilləkənə çevrilən nazik çıxıntı var idi. Pilləkənlər yuxarıya doğru uzanaraq növbəti səviyyəyə doğru gedirdi.
  
  "Başgicəllənmə haqqında danışın" dedi Drake. "Sadəcə bir peçenye və bir banka götürdü."
  
  
  OTUZ YEDDİ
  
  
  
  ALLAHLARIN MƏZBİRİ
  
  
  Spiral pilləkən kifayət qədər möhkəm görünürdü, lakin onun ucsuz-bucaqsız bir çuxurun üstündəki boşluqdan keçməsi, hətta memarlarının heç bir məhəccər quraşdıra bilməməsi faktı, hətta Dreykin yaxşı öyrədilmiş əsəblərini də birədən daha tez titrədirdi. vibrator.
  
  Tam bir dairə onları Afroditanın yuvasına qədər yolun dörddə birinə apardı, ona görə də Dreyk dörd və ya beş dairə düzəltməli olduqlarını təxmin etdi. O, addım-addım irəliləyərək Benin ardınca getdi, qorxusunu boğmağa çalışdı, dərindən nəfəs aldı və həmişə onların məqsədini səbirsizliklə gözləyirdi.
  
  Altmış fut yuxarı. əlli. qırx.
  
  O, otuz fut yaxınlaşanda Benin dayanıb bir anlıq oturduğunu gördü. Oğlanın gözləri qorxudan daşlaşmışdı. Drake ehtiyatla onun altındakı pilləkəndə oturdu və dizini sığalladı.
  
  "Dostum, "Yuxu divarı" adlı yeni treki yazmağa vaxt yoxdur. Yaxud da Taylor Momson haqqında xəyal edirsən".
  
  Sonra SAS əsgərinin səsi onlara çatdı. "Orada nə baş verir? Burada özümüz zarafat edirik. Hərəkət et."
  
  SAS əsgərləri, Dreyk düşündü. Onları əvvəlkindən fərqli etdim.
  
  "Bir ara ver" deyə cavab verdi. "Sadəcə ol."
  
  "Fasilə! Uh..." Drake Uellsin dərin səsini eşitdi, sonra sükut. O, Kennedinin ayaqlarının dibində oturduğunu hiss etdi, onun sıx təbəssümünü gördü və onun titrəyən bədənini ayaq barmaqları ilə hiss etdi.
  
  "Uşağın vəziyyəti necədir?"
  
  "Kollecdən qaçıram" deyə Dreyk özünü gülməyə məcbur etdi. "Qrup yoldaşları. York meyxanaları. Pulsuz kino gecəsi. KFC. Call of Duty. Bilirsən, tələbə işi".
  
  Kennedi daha yaxından baxdı. "Mənim təcrübəmə görə, kollec oğlanları və qızları bunu etmirlər."
  
  İndi Ben gözlərini açıb bərk-bərk gülümsəməyə çalışdı. O, əlləri və dizləri üstə yavaş-yavaş yeriyirdi. Yenə üzü yuxarı, hələ də əlləri və dizləri üstə, bir-birinin ardınca yorucu addımlarla qalxdı.
  
  Qarış-qarış, addım-addım təhlükəli addımlarla yüksəldilər. Drake gərginlikdən başının və ürəyinin ağrıdığını hiss etdi. Ben yıxılsaydı, oğlanın yıxılmasının qarşısını öz bədəni ilə alardı, təki onu xilas edərdi.
  
  Sual və ya tərəddüd yoxdur.
  
  Başqa bir tam dairə və onlar hədəflərindən təxminən iyirmi fut məsafədə idilər, indi keçdikləri dairəni əks etdirən çıxıntı. Dreyk sayrışan məşəl işığında onu araşdırdı. O, geri giriş şaftına aparırdı, lakin açıq-aydın bir səviyyə daha yüksək idi.
  
  Səviyyəni yüksəlt?-deyə düşündü. İlahi, o, lənətə gəlmiş Kirpi Sonic ilə bunu çox "modernləşdirdi".
  
  Onun üstündə Dahlın tərəddüd etdiyini gördü. İsveçli çox tez ayağa qalxdı, müvazinətini itirdi və indi arxa ayağına çox ağırlıq verdi. Səs yox idi, sadəcə sakit mübarizə gedirdi. O, yalnız Dahlın beynini bürüyən işgəncələri təsəvvür edə bildi. Arxada boşluq, qabaqda təhlükəsizlik, uzun, ağrılı bir düşmə düşüncəsi.
  
  İsveçli daha sonra irəli atıldı, pillələri vurdu və əziz həyat üçün dayandı. Drake onun ağır nəfəsini on fut yuxarıdan eşidirdi.
  
  Bir neçə dəqiqə keçdi və çətin dırmaşma davam etdi. Nəhayət, Dahl pilləkəndən çıxıntıya çıxdı, sonra yer açmaq üçün əlləri və dizləri üzərində irəli süründü. Dreyk tezliklə onun arxasınca getdi, Kennedini özü ilə sürüklədi və ölüm qışqırmağa hələ bir addım qalmış dar çarxda geri qayıtdıqlarını hiss edərək böyük bir rahatlama hiss etdi.
  
  Onların hamısı hesaba çəkiləndə Dahl ah çəkdi. "Gəlin növbəti yerə keçək və fasilə verək" dedi. "Mən, birincisi, tamamilə məhv olmuşam."
  
  Beş dəqiqə daha yorğun bədənlərini qarışdırdıqdan və artan əzələ spazmları ilə mübarizə apardıqdan sonra onlar Afrodita məzarının birbaşa üstündə yerləşən dördüncü yuvaya getdilər.
  
  Əvvəlcə heç kim daimi Allahı görmədi. Hamısı diz çökmüş, dincəlir və ağır nəfəs alırdılar. Dreyk təbəssümlə düşündü ki, mülki həyatının onu məhz buna gətirib çıxarıb və yalnız Parnevik ondan başqa hər kəsdən gələn qəribə görünən təhqiramiz söz deyəndə yuxarı baxdı.
  
  "Vuu!"
  
  "Nə?" - Soruşdum.
  
  "Vuf! Köpək başı. Bu Anubisdir."
  
  "Eyni çaqqal?" Uells kresloda arxaya söykəndi və dizlərini sinəsinə çəkdi. "Yaxşı. edəcəm....."
  
  "Misir tanrısı" dedi Parnevik. "Və bunun, şübhəsiz ki, ölümlə əlaqəsi var."
  
  Drake sıra mumiyalara və kömür çaqqal heykəllərinə baxdı. Qızılla örtülmüş tabutlar və zümrüdlə bəzədilmiş ankhlar.Heyrətlənmədən o, Allahın dəfn otağına arxasını çevirdi və KitKat-a girdi. Bir az sonra Kennedi onun yanında oturdu.
  
  "Beləliklə" dedi, yeməyi və içkisini açıb.
  
  "Lənət olsun, sən danışmağı yaxşı bilirsən" deyə Drake güldü. "Artıq həyəcanlı hiss edirəm."
  
  - Qulaq as, dostum, əgər səni işə salmaq istəsəm, əlimə şlak olardın. Kennedi ona həm özündənrazı, həm də əsəbi bir təbəssüm etdi. "Lənət olsun, siz uşaqlar bir dəqiqə dayana bilməzsiniz, elə deyilmi?"
  
  "Yaxşı, tamam, üzr istəyirəm. Sadəcə oynayır. Nə baş verdi?"
  
  Kennedinin kosmosa baxmasına baxdı. Frey əsgərlərinin onlara çatan zəif səsini eşidəndə gözlərinin böyüdüyünü gördüm. "Bu... şey... bir müddətdir ki, kolun ətrafında döyülürdük. Düşünürsən ki, bizdə həqiqətən nəsə var, Drake?
  
  "Mən mütləq Odinin burada olduğunu düşünürəm."
  
  Kennedi getmək üçün ayağa qalxdı, lakin Drake onu dayandırmaq üçün əlini dizinə qoydu. Toxunma az qala qığılcımlara səbəb oldu.
  
  "Burada" dedi. "Nə fikirləşirsən?"
  
  "Düşünmürəm ki, biz qayıdanda çox işim olacaq" deyə pıçıldadı. "Serial qatil Tomas Kaleb və başqa hər şey haqqında. Biz Manhettenə çatmamışdan bir gün əvvəl o piç yenə öldürdü.
  
  "Nə? Yox."
  
  "Bəli. Qətl yerinin ətrafında gəzməyə getdim. Və hörmətinizi bildirin."
  
  "Çox üzr istəyirəm". Drake qucaqlamaqdan çəkindi, çünki bunun ona indi lazım olan son şey olduğunu bilirdi.
  
  "Təşəkkür edirəm, bilirəm. Sən mənim tanıdığım ən dürüst insanlardan birisən, Drake. Və ən fədakar. Bəlkə də buna görə səni çox sevirəm."
  
  "Qıcıqlandırıcı şərhlərimə baxmayaraq?"
  
  "Buna baxmayaraq, çox güclü."
  
  Drake şokoladının qalan hissəsini bitirdi və KitKat paketini boşluğa atmamağa qərar verdi. Bəxtini bilə-bilə qədim zibil tələsini və ya buna bənzər bir şey qurmuş ola bilərdi.
  
  "Ancaq heç bir iş əlaqənin olmaması deməkdir" Kennedi davam etdi. "Mənim Nyu Yorkda əsl dostum yoxdur. Ailə yox. Düşünürəm ki, hər halda ictimaiyyətin gözündən itməyim lazım ola bilər".
  
  "Yaxşı," Dreyk fikirli şəkildə dedi, "Mən görürəm ki, siz cazibədar bir perspektivsiniz." Ona axmaq gözlərini verdi. "Bəlkə şən qoca Parisə bollox deyərsən və şən köhnə Yorku ziyarət edə bilərsən."
  
  "Amma mən harada qalacağam?"
  
  Drake Dalın qoşunlarını yığdığını eşitdi. "Yaxşı, biz sadəcə olaraq öz pulunuzu necə qazana biləcəyinizi anlamalıyıq." O, ayağa qalxana qədər gözlədi, sonra onun çiyinlərindən tutub parıldayan gözlərinə baxdı.
  
  "Ciddi, Kennedi, bütün suallarınızın cavabı bəlidir. Amma bütün bunları indi başa düşə bilmirəm. Mənim müzakirə etməli olduğumuz öz baqajım var və buna görə də diqqətimi cəmləməliyəm". Başını boşluğa doğru yellədi. "Aşağıda Alicia Miles var. Bura qədər səyahətimizin təhlükəli olduğunu, bu Türbənin təhlükəli olduğunu düşünə bilərsiniz, amma inanın ki, onlar o qancıqla müqayisədə heç bir şey deyillər".
  
  "O haqlıdır" Uells getdi və son şərhi tutdu. "Və mən buradan başqa çıxış yolu görmürəm, Dreyk. Bundan qaçmaq üçün heç bir yol yoxdur".
  
  "Və biz marşrutu bağlaya bilmərik, çünki çıxış yolu lazımdır" deyə Dreyk başını tərpətdi. "Bəli, mən də bütün ssenarilərə baxdım."
  
  "Bunu edəcəyini bilirdim." Uells gülümsədi, elə bil o, Dreykin hələ də onun oğlanlarından biri olduğunu bilirdi. "Buyurun, şalgamlar gurlayır."
  
  Drake köhnə müdirinin ardınca çıxıntıya qədər getdi, sonra Ben və Dahlın arxasında yerini aldı. Bir qiymətləndirmə baxışı gördü ki, hamı dincəlib, amma qarşıda nələr olacağından əsəbiləşib.
  
  "Dörd nəfər öldürüldü" dedi Dahl və onun arxasındakı dağın kənarı boyunca qaçdı.
  
  Növbəti niş sürpriz oldu və hamısına təkan verdi. Bu, Odinin oğlu Torun məzarı idi.
  
  Oğlan sanki Ölüm Vadisində düşərgə salmış bir yeti kəşf etmiş kimi qanladı. Və onun üçün idi. Norse mifologiyası professoru Marvel komiksləri sayəsində bəlkə də bütün zamanların ən məşhur Norse fiquru olan Thorun məzarını kəşf edib.
  
  Saf ləzzət.
  
  Və Drake üçün Thorun varlığı birdən onu daha da reallaşdırdı.
  
  Hörmətli bir sükut çökdü. Hamı Thor və ya ən azı Vikinq İldırım və İldırım Tanrısının bəzi təcəssümü haqqında bilirdi. Parnevik Thorsday və ya indi bildiyimiz kimi, cümə axşamı haqqında mühazirə etdi . Bu, çərşənbə - və ya Su günü və ya Odin Günü ilə əlaqələndirilir. Thor, insana məlum olan ən böyük döyüşçü tanrı idi, çəkicdən istifadə edirdi, düşmənlərini bir tur gücü ilə əzdi. Vikinq kişiliyinin saf təcəssümü.
  
  Parneviki oradan uzaqlaşdırmaq və Torun sümüklərini yoxlamağa cəhd etməsinə mane olmaq üçün edə biləcəkləri yeganə şey idi. Növbəti niş, altıncı, Loki, Thorun qardaşı və Odinin digər oğlu idi.
  
  "Yol istiləşir" dedi Dahl, dağın kənarında bitən çıxıntı ilə davam etməzdən əvvəl çuxurun içərisinə çətinliklə baxdı, bərk qara kütlə.
  
  Dreyk isveçli, Ben və Kennedi ilə birlikdə məşəlləri qaya boyunca keçirdilər.
  
  "Ayaqlar" dedi Ben. "Və əl istirahət edir. Deyəsən yuxarı qalxırıq".
  
  Drake yuxarı baxmaq üçün boynunu qaldırdı. Daş pilləkən sonsuz qaranlığa qalxdı və onların arxasında havadan başqa heç nə qalmayacaqdı.
  
  Əvvəlcə sinir testi, indi nə olacaq? güc? Həyat qabiliyyəti?
  
  Və yenə Dahl birinci getdi. Qaranlıq onu bürüdükcə yavaşlamış kimi görünməzdən əvvəl iyirmi fut və ya daha çox sürətlə yüksəldi. Ben daha sonra Kennediyə getməyə qərar verdi.
  
  "Düşünürəm ki, indi götümü izləyə bilərsən," o, yarı gülümsəyərək dedi, "onun sənin yanından uçmadığından əmin ol."
  
  O göz qırpdı. "Gözlərimi bundan çəkə bilmirəm."
  
  Dreyk dördüncü əlavəsini hərəkət etdirməzdən əvvəl üç mükəmməl tutma əldə edərək növbəti yeri tutdu. Bu tərzdə qalxaraq, o, yavaş-yavaş sıldırım uçurumdan vulkanik havaya qalxdı.
  
  Onların ətrafında gurultu davam edirdi: dağın uzaq ağı. Drake yaxınlıqdakı maqma kamerasının qaynadığını, divarlar arasından cəhənnəm alovunu püskürdüyünü və uzaq mavi İslandiya səmalarına püskürdüyünü təsəvvür etdi.
  
  Bir ayaq onun üstündə xışıltı ilə kiçik çıxıntısından sürüşdü. Kimsə onun yanından qaçarsa, edə biləcəyi çox şey olmadığını bildiyindən yerindən tərpənmədi, amma hər ehtimala qarşı hazır idi.
  
  Kennedinin ayağı kosmosda başının təxminən bir metr yuxarısında yelləndi.
  
  O, bir az qeyri-sabit yırğalanaraq əlini uzadıb, ancaq onun ayaqqabısının altını tutaraq onu geri qayığa çəkməyi bacardı. Qısa bir təşəkkür pıçıltısı bizə çatdı.
  
  O, getdi, bisepsləri yandı, barmaqları hər oynaqda ağrıyırdı. Ayaq barmaqlarının ucları hər kiçik qalxışda bədəninin ağırlığını alırdı. Tər onun hər məsaməsindən aşağı sürüşdü.
  
  O, iki yüz fut təhlükəsiz, lakin qorxunc tutacaqların və dayaqların başqa bir çıxıntının müqayisəli təhlükəsizliyinə çatmazdan əvvəl təxmin etdi.
  
  Yorucu iş. Dünyanın sonu, Apokalipsis daha sonrakı əsərdir. İrəli hər cəza addımı ilə insanlığı xilas etmək.
  
  "İndi nə?" Uells arxası üstə uzanıb inlədi. "Daha bir qanlı gəzinti çuxur boyunca?"
  
  "Xeyr," Dahlın zarafat etməyə gücü belə yox idi. "Tunel".
  
  "Yumurta".
  
  Dizləri üstə irəli süründülər. Tunel qəfildən hərəkətsiz Kennedi ilə arxadan toqquşmazdan əvvəl Drake yuxu gördüyünə inanmağa başladı.
  
  Üzünüzü irəli çevirin.
  
  "Oh! Məni xəbərdar edə bilərdin".
  
  "Eyni aqibət mənim də başıma gələndə çətindir" deyə cavab olaraq quru səs gəldi. "Düşünürəm ki, yalnız Dahl burnu qırılmadan bu qalaqdan çıxdı."
  
  "Mən lənətə gəlmiş ürəyimdən narahatam" deyə Dahl yorğun cavab verdi. "Tunel birbaşa başqa bir pilləkənin birinci pilləsinin qarşısında bitir, um, mən təxmin edərdim ki, qırx beş dərəcə bucaq. Nə sağa, nə də sola, ən azından görə biləcəyim heç nə yoxdur. Hazır ol."
  
  Dreyk əzilmiş dizləri üzərində sürünərək "Bunları harasa bağlamaq lazımdır" dedi. "Allah xatirinə, onlar sadəcə havada asılı ola bilməzlər."
  
  "Bəlkə də bacararlar" dedi Parnevik. "Cənnət xatirinə. ha ha. Mən zarafat edirdim, amma ciddi desəm, ən yaxşı təxminlərim bir sıra uçan dayaqlardır".
  
  "Bizim altimizda gizlidir" dedi Drake. "Əlbəttə. Bunun üçün çoxlu işçi qüvvəsi lazım idi. Yaxud bir neçə həqiqətən güclü tanrılar".
  
  "Bəlkə də Herakl və Atlasdan kömək istədilər."
  
  Dreyk ehtiyatla ilk pilləyə qalxdı, təəccüblü dərəcədə qorxulu hiss onun beynini zəbt etdi və kobud daşa dırmaşdı. Onlar bir müddət dırmaşdılar, nəhayət, asılmış platformanın ətrafında yerləşən başqa bir yuvaya çıxdılar.
  
  Dahl yorğun başını tərpətməklə onu qarşıladı. "Poseydon".
  
  "Təsirli."
  
  Drake yenidən diz çökdü. Ya Rəbb, düşündü. Ümid edirəm ki, almanlar da bu qədər çətin olacaq. Sonda, bəlkə də döyüşmək əvəzinə qaya, kağız, qayçı ilə həll edə bilərdilər.
  
  Yunan dəniz tanrısı adi tridentini və inanılmaz sərvətlərlə dolu bir otağı daşıyırdı. Bu, onların keçdiyi yeddinci Allah idi. Doqquz rəqəmi onun beynini kemirməyə başladı.
  
  Vikinq mifologiyasında doqquz rəqəmi ən müqəddəs sayı deyildimi?
  
  Onlar istirahət edərkən o, bunu Parnevikə dedi.
  
  "Bəli, amma bura sadəcə Nordic deyil" professor barmağını arxasında tridentli adama işarə etdi. "Onlardan yüz nəfər ola bilər."
  
  "Yaxşı, biz yüzlərlə sağ qala bilməyəcəyik" deyə Kennedi onunla mübahisə etdi. "Kimsə öndən Ho-Jo qurmasa."
  
  "Ya da daha yaxşısı, donuzlu sendviç dükanı," Drake dodaqlarını ovladı. "Mən indi bu pis adamlardan birini mütləq öldürə bilərdim."
  
  "Xırtıldayan" Ben güldü və onun ayağına bir sillə vurdu. "Sən on il köhnəlmiş bir şeydən danışırsan. Ancaq narahat olmayın, hələ də əyləncə dəyəriniz var."
  
  Davam etmək üçün kifayət qədər dincəlmələrini hiss etməzdən əvvəl daha beş dəqiqə keçdi. Dahl, Wells və Marsters öz təqibçilərini dinləmək üçün bir neçə dəqiqə sərf etdilər, lakin əbədi gecəni bir səs də pozmadı.
  
  "Bəlkə hamısı yıxıldı" Kennedi çiyinlərini çəkdi. "Bu baş verə bilər. Bu Michael Bay filmi olsaydı, kimsə artıq düşərdi."
  
  "Həqiqətən". Dahl bizi başqa bir asma pilləkənlə yuxarı qaldırdı. Taleyin yazmış olduğu kimi, məhz burada Uels tutuşunu itirdi və hər dəfə çənəsi ilə daşa vuraraq iki sürüşkən pillədən aşağı sürüşdü.
  
  Dişlənmiş dilindən qan dodaqlarından süzülürdü.
  
  Drake onun iri paltosunun çiyinlərindən tutdu. Onun altındakı adam - Marsters - fövqəlbəşəri güclə onun budlarından tutdu.
  
  "Heç bir qaçış yoxdur, qoca. Hələ yox."
  
  Əlli beş yaşlı kişi kobud şəkildə pilləkənlərlə yuxarı sürükləndi, Kennedi Dreykin kürəyindən tutdu və Marsters onun başqa bir pillədə sürüşməməsinə əmin oldu. Onlar səkkizinci çuxura çatanda Uellsin əhvalı yenə yaxşı idi.
  
  "Bəli, bunu qəsdən etdilər, uşaqlar. Mən sadəcə qalanını istədim".
  
  Lakin o, Marstersin əlini sıxdı və heç kimin baxmadığı halda Dreykə ürəkdən təşəkkürünü pıçıldadı.
  
  "Narahat olma, qoca. Sadəcə orada dayan. Sizin hələ may vaxtınız olmayıb".
  
  Səkkizinci niş bir növ nümayiş idi.
  
  "Aman Tanrım". Parnevik möcüzəsi onların hamısına sirayət etdi. "Bu Zevsdir. İnsan atası. Hətta tanrılar ona tanrı - ata fiquru kimi müraciət edirlər. Bu...Odindən kənarda...daha da irəlidədir və Norsedən gəlir."
  
  "Odin erkən german tayfaları arasında Zevs kimi tanınmamışdımı?" Ben araşdırmasını xatırlayaraq soruşdu.
  
  "O idi, kişi, amma demək istəyirəm ki, gəl. Bu Zevsdir. "
  
  Bu adam düz deyirdi. Tanrıların Padşahı böyük əlində ildırım tutaraq hündür və bölünməmiş dayanmışdı. Onun yuvasında bu gün bir insanın yığa bilməyəcəyi hər şeydən daha çox xəracla dolu olan çoxlu parıldayan xəzinələr var idi.
  
  Sonra Dreyk almanca yüksək səslə lənət eşitdi. Aşağıdan əks-səda verdi.
  
  "Onlar sadəcə tuneldən keçdilər" Dahl qıcıqla gözlərini yumdu. "Bizdən cəmi on beş dəqiqə arxadadır. Lənət olsun, bəxtimiz çatmadı! Məni izləyin!"
  
  Başqa bir pilləkən səsləndi, bu dəfə Zevsin məzarı üzərindən çıxaraq son on pillədə şaquli hala gəldi. Onlar bacardıqları qədər mübarizə apardılar, cəsarətləri sürünən qaranlıqda kül oldu. Sanki işığın yoxluğu kəkələmə ruhunu boğurdu. Zəngə qorxu gəldi və oturmaq qərarına gəldi.
  
  Başgicəllənmədən danış, Dreyk düşündü. Toplarınızın fıstıq ölçüsünə necə kiçildiyi haqqında danışın. Zəfəran qaranlığın üstündə asılmış, sürünən gecədə dırmaşan o son on addım az qala onu alt-üst edirdi. O, başqalarının bunu necə idarə etdiyi barədə heç bir fikri yox idi - onun edə biləcəyi yeganə şey keçmişinin səhvlərini yenidən yaşamaq və onlara möhkəm yapışmaq idi - Alison, onların heç vaxt sahib olmadığı və heç vaxt da olmayacaq uşaq; İraqda hər şeyi alt-üst edən SRT kampaniyası - o, yıxılmaq qorxusunu aradan qaldırmaq üçün hər səhvi ağlının başında qoyurdu.
  
  Və bir əlini digərinin üstünə qoydu. Bir ayağı digərindən daha yüksəkdir. O, şaquli olaraq yüksəldi, arxasında sonsuzluq, hansısa adsız küləyin əsməsi paltarını fırlatdı. Uzaqdan gurultulu gurultu vulkanın nəğməsi ola bilər, amma başqa şeylər də ola bilər. Ağlasığmaz dəhşətlər, o qədər dəhşətlidir ki, onlar heç vaxt gün işığını görməyəcəklər. Daşların, palçığın və peyin üzərində sürüşən dəhşətli canlılar, dəliliyin qan-qırmızı görüntülərini oyadan qorxulu melodiyalar yayırlar.
  
  Dreyk, az qala ağlayaraq, sonuncu qayalı pillənin üstündən sürünərək düz bir səthə çıxdı. Kobud daş onun qaşıyan əllərini qaşıdı. Sonuncu ağrılı cəhdlə başını qaldırdı və hər kəsin onun ətrafında səcdə etdiyini gördü, lakin onların arxasında mədəsi üstə sürünən dəli isveçli Torsten Dahl gördü. uzaq.
  
  Dəli isveçli. Amma Allah, oğlan yaxşı idi.
  
  Niş bir tərəfdən asılmışdı, digər tərəfdən isə dağın ürəyinə yapışdırılmışdı.
  
  "Allaha şükür" dedi Dahl zəifliklə. "Birdir. Biz Odinin məzarını tapdıq".
  
  Sonra yorğunluqdan yıxıldı.
  
  
  OTUZ SƏKKİZ
  
  
  
  ALLAHLARIN MƏZBİRİ
  
  
  Onun çaşqınlığından bir qışqırıq qopdu.
  
  Yox, qışqır. Saf terrordan danışan qan donduran bir qışqırıq. Drake gözlərini açdı, lakin qaya səthi diqqəti cəmləmək üçün çox yaxın idi. O, yerə tüpürüb inlədi.
  
  Və özümü düşündüm: insan ölməzdən əvvəl sonsuzluğa nə qədər düşə bilər?
  
  Almanlar burada idi. Onların qardaşlarından biri yenicə pilləkənlərdən yıxılmışdı.
  
  Drake dik durmaqda çətinlik çəkirdi, hər əzələsi ağrıyırdı, lakin adrenalin qanını alovlandırmağa və düşüncələrini təmizləməyə başladı. Yavaş-yavaş Benə tərəf getdi. Dostu platformanın kənarlarından birində üzüstə uzanmışdı. Drake onu Odinin yuvasına sürüklədi. Arxasına qısa bir baxış ona almanların hələ gəlmədiyini söylədi, lakin qulaqları bir neçə dəqiqəlik məsafədə olduqlarını söylədi.
  
  O, Abel Freyin söyüş söydüyünü eşitdi. Qoruyucu vasitələrin cingiltisi. Milo əsgərlərdən birinə qanlı qətl qışqırır.
  
  Uellsin SAS təlimi zamanı seçdiyi sözlərindən birini xatırlayaraq, öz məharətini göstərmək şansı olduğunu düşündü.
  
  O, kürəyini Odinin böyük sarkofaqına söykəyərək Beni sürüklədi. Oğlanın göz qapaqları titrədi. Kennedi büdrədi: "Sən onlara hazır ol. Mən onunla məşğul olacağam." O, yüngülcə onun yanağına sillə vurdu.
  
  Drake dayandı, bir anlıq onun baxışlarına baxdı. "Sonra".
  
  Zirvəni qət edən ilk almanlar. Yorğunluqdan tez yıxılan əsgər, dərhal ikincisi də arxasınca düşdü. Drake etməli olduğunu bildiyi şeyi etməkdə tərəddüd etdi, lakin Torsten Dahl heç bir peşmançılıq göstərmədən onun yanından keçdi. Wells və Marsters də irəli qaçdılar.
  
  Üçüncü düşmən qırıcısı zirvəyə süründü, bu dəfə nəhəng, taxta-şalban kişi cəsədi. Şirin. Qan, tər və əsl göz yaşları onun onsuz da narahat olan sifətinə qrotesk maska çevirdi. Lakin o, zirvədən tullanmaq, yuvarlanmaq və kiçik tapançanı götürmək üçün kifayət qədər sərt və sürətli idi.
  
  Bir güllə lülədən çıxdı. Dreyk və həmkarları instinktiv olaraq geri çəkildilər, lakin zərbə hədəfinə çatmadı.
  
  Abel Freyin cingiltili səsi atışdan sonra yaranan sükutu pozdu. "Silah yoxdur, axmaq. Nar! Nar! Qulaq as mənə!"
  
  Milo üzünü tutdu və Dreykə pis təbəssüm bəxş etdi. "Səhv Kraut eşşəkləri. Hey dostum?
  
  Silah qalın bir yumruqla uduldu və əyri bir bıçaqla əvəz edildi. Drake onu xüsusi təyinatlıların bıçağı kimi tanıdı. O, Dala düşmüş əsgərlərdən birini kosmosa təpik atmaq imkanı verərək, nəhəngə doğru kənara çəkildi.
  
  İkinci əsgər dizləri üstünə yıxıldı. Marsters ona daha bir təbəssüm bəxş etdi, sonra axsaq bədəni kənara atdı. Bu zaman daha üç əsgər düz yerə çatmışdı, sonra Alisiya aşağıdan sıçrayaraq hər əlində bıçaq tutaraq pişik kimi yerə endi. Drake heç vaxt onu bu qədər yorğun görməmişdi və o, hələ də ninja elitasını götürə biləcəyi kimi görünürdü.
  
  "Yox... silah?" Dahl gərgin nəfəslər arasında deməyi bacardı. "Nəhayət... Armageddon nəzəriyyəsinə inanırsanmı, Frey?"
  
  Böyük bir Alman dizayneri indi kənara çıxdı. "Axmaq olma, əsgər oğlan" dedi nəfəsini kəsərək. "Mən sadəcə bu tabutu işarələmək istəmirəm. Kolleksiyamda mükəmməlliyə yalnız yer var".
  
  "Məncə, bunu özünüzün əksi olaraq görürsünüz" dedi Dahl, komandası nəfəslərini tutarkən dayanaraq.
  
  Hər bir rəqib öz bilavasitə hədəfini qiymətləndirərkən fasilə, dəhşətli gərginlik anı oldu. Dreyk Milodan geri çəkildi, özü də bilmədən Odinin məzarına tərəf getdi, burada Ben və Professor hələ də yan-yana oturdular və yalnız Kennedi tərəfindən qorunurdular. Daha birini gözləyirdi...
  
  ...ümid edirəm...
  
  Və sonra pilləkənlərdən boğuq bir inilti, kömək üçün zəif bir yalvarış gəldi. Frey aşağı baxdı. "Sən zəifsən!" kiməsə tüpürdü. "Qalxan olmasaydı, mən..."
  
  Frey Alisiyaya işarə etdi. "Ona kömək et". Qadın döyüşçü təkəbbürlə güldü, sonra əlini yan tərəfə uzatdı. Bir qaxacla Haydeni yuxarı qaldırdı. Amerika Mərkəzi Kəşfiyyat İdarəsinin agenti uzun dırmaşmaqdan, lakin daha çox almanların onun kürəyinə bağladıqları ağır yükü daşımaqdan yorulmuşdu.
  
  Kətanla bükülmüş Odin qalxanı.
  
  Parnevikin səsi eşidildi. "Qalxanı gətirdi! Əsas hissə! Bəs niyə?"
  
  "Çünki əsas hissə budur, axmaq." Frey onu vurdu. "Bu əsas obyekt başqa bir məqsədi olmasaydı, mövcud olmazdı." Modelyer həqarətlə başını tərpətdi və Alisiyaya tərəf döndü. "Bu acınacaqlı kretinləri bitirin. Mən Odini sakitləşdirib partiyaya qayıtmalıyam".
  
  Alisiya manyakca güldü. "Növbə mənimdir!" O, Tam çayından daha ölümcül qışqırdı və qoruyucu vasitəni qayalı platformanın ortasına atdı. Çaşqınlıq içində o, Uellsə qaçdı, onun varlığına təəccüblənmədi. Drake diqqətini öz döyüşünə cəmlədi, onu təəccübləndirmək üçün Milona tərəf getdi, bıçağının mahir yelləncəyi ilə yan keçərək Milonun çənəsinə sərt dirsək vurdu.
  
  Sümük çatlamışdır. Drake rəqs etdi, yelləndi və ayaqlarında yüngül qaldı. Sonra bu onun strategiyası olacaq - vurub qaçmaq, bədəninin ən sərt nöqtələrinə zərbələr endirmək, sümükləri və qığırdaqları sındırmaq məqsədi daşıyır. O, Milodan sürətli idi, amma o qədər də güclü deyildi, ona görə də nəhəng ona çatsa...
  
  Göy gurultusu dağda əks-səda verdi, yüksələn maqmanın və yerdəyişən qayanın gurultusu və çatları.
  
  Milo əzab içində qıvrıldı. Drake ikitərəfli zərbə, iki klik ilə önə keçdi - Van Dammın TV-də mahir şəkildə gördüyü bir şey real həyatda küçə döyüşləri üçün tamamilə yararsızdır. Milo bunu bildi və hırıltı ilə hücumu dəf etdi. Lakin Dreyk də bunu bilirdi və Milo bütün bədənini qabağa atarkən, Dreyk rəqibinin üzünə daha bir güclü dirsək zərbəsi endirib, burnunu və göz yuvasını əzərək onu möhkəm yerə yıxdı.
  
  Milo kəsilmiş kərgədan kimi yerə yıxıldı. Bir dəfə Drake-nin kalibrli rəqibinə uduzduqda, geriyə dönüş yox idi. Drake biləyini və dizini tapdaladı, hər iki əsas sümükləri, sonra toplarını yaxşı ölçüdə sındırdı və sonra atılmış ordu bıçağını götürdü.
  
  Hadisə yerinə baxış keçirilib.
  
  SAS əsgəri Marsters iki almanla qısa iş görmüşdü və indi üçüncüsü ilə döyüşürdü. Bir neçə dəqiqə ərzində üç nəfəri öldürmək heç kim üçün, hətta bir SAS əsgəri üçün də asan iş deyildi və Marsters yüngül şəkildə yaralandı. Wells Alicia ilə platformanın kənarında rəqs etdi, əslində rəqs etməkdən daha çox qaçdı, amma diqqətini yayındırdı. Onun strategiyası ağıllı idi. Yaxın məsafədə, o, bir saniyə içində onu bağırsaqdan çıxara bilərdi.
  
  Kennedi Haydenin yorğun bədənini sürüyərək döyüşün mərkəzindən uzaqlaşdırdı. Ben ona kömək etmək üçün qaçdı. Parnevik yatmadı, Odinin məzarını öyrəndi - axmaq.
  
  Abel Frey Thorsten Dahl ilə qarşılaşdı. İsveçli almandan hər cəhətdən üstün idi, ağrıyan əzalarına güc qayıtdıqca hərəkətləri saniyədə daha da incələşirdi.
  
  Dreyk düşündü. Biz burada eşşək təpikləyirik! Və ya Dino Rockın köhnə ruhunda... İcazə verin sizi əyləndirim!
  
  Alisiya ilə qarşıdurmadan zövq almayaraq, əlli yaşlı qadının ən çox köməyə ehtiyacı olduğuna inanaraq, Uellsə getdi. Keçmiş komanda yoldaşı onu görəndə davadan geri çəkildi.
  
  "Mən artıq bu həftə bir dəfə sənin toplarını vurmuşam, Dreyk. O qədər sadistsən ki, yenə bunu istəyirsən?"
  
  "Sən şanslısan, Alisiya. Yeri gəlmişkən, sevgilinizi məşq edirsiniz?" o, çətinliklə hərəkət edən amerikalıya cavab olaraq başını tərpətdi.
  
  "Yalnız itaətlə" dedi, o, hər iki bıçağı yuxarı atdı və bir hərəkətlə tutdu. "Gəlin! Mən sadəcə üçlü olmağı sevirəm!"
  
  Onun təbiəti vəhşi ola bilərdi, amma hərəkətləri idarə olunur və hesablanırdı. O, Dreykə vurdu və hiyləgərcəsinə Uellsi arxası ilə sonsuz boşluğa çevirməyə çalışdı. Komandir son saniyədə onun niyyətini anladı və onun yanından qaçdı.
  
  Dreyk biləklərini qırmamaq üçün ehtiyatlı davranaraq hər iki bıçağı yan tərəfə keçirdi. Təkcə onun yaxşı olması deyildi... o, davamlı olaraq yaxşı olması idi.
  
  Abel Frey qəfil onların yanından qaçdı. Görünürdü ki, Dahlı ötüb keçə bilmədiyi üçün Odinin məzarını axtararkən isveçlinin yanından qaçmağa başladı.
  
  Və həmin saniyədə Drake Marsters və sonuncu alman əsgərinin platformanın tozlu kənarında ölümcül döyüşdə kilidləndiyini gördü. Sonra şokedici qəfildən hər iki adam büdrədi və sadəcə yıxıldı.
  
  Boşluqda ölüm nidaları əks-səda verdi.
  
  Drake onu ayırdı, Wells üçün dua etdi və sonra bədənini çevirdi və Freyin arxasınca qaçdı. O, Beni orada müdafiəsiz qoya bilməzdi. Kennedi cəsarətini toplayaraq dizaynerin yolunu kəsdi, lakin o, irəliyə doğru irəliləyərkən Dreyk Freyin əlində sıxılmış kiçik qara əşyanı gördü.
  
  Radio və ya mobil. Bir növ ötürücü.
  
  Bu ne cefengiyatdir?
  
  Bundan sonra baş verənlər başa düşülən deyildi. Təəccüblü bir ehtiyatsızlıq aktında dağ yamacı qəflətən partladı! Güclü bir döyüntü oldu, sonra nəhəng daşlar və dağ şist parçaları hər yerə səpələnib. İstənilən formada və ölçüdə daşlar güllə kimi boşluqda fırlanır və fit çalırdı.
  
  Vulkanın kənarında nəhəng bir çuxur peyda oldu, sanki çəkic nazik alçıpandan deşdi. Sıx gün işığı çatlaqdan süzülür. Daha bir zərbə və çuxur daha da genişləndi. Dağıntı dağı qorxunc, dərin bir sükut içində dibsiz bir çuxura yuvarlandı.
  
  Drake başını əllərinin arasına alaraq yerə yıxıldı. Bu partlayan daşın bəziləri digər qiymətsiz məzarları zədələmiş olmalıdır. Nə baş verirdi?
  
  
  OTUZ DOQQUZ
  
  
  
  ALLAHLARIN MƏZBİRİ
  
  
  Yeni hazırlanmış çuxurda bir vertolyot peyda oldu və oradan keçməzdən əvvəl bir saniyə havada qaldı!
  
  Dəzgahın altından dörd qalın kabel və bir neçə kəndir asılmışdı.
  
  İnanmaq mümkün deyildi. Abel Frey indicə dağın yamacının açılmasını əmr etdi. Fəal vulkanın bir hissəsi olan və bir şəkildə supervulkan kimi tanınan kütləvi sönməyə səbəb ola biləcək bir dağ yamacı.
  
  Onun kolleksiyasını tamamlamaq üçün.
  
  Bu adam Drake qədər dəli idi və bəşəriyyətin qalan hissəsi ona kredit verdi. O, indi də manyakcasına gülürdü və Dreyk başını qaldıranda gördü ki, Frey bir qarış da yerindən tərpənməmiş, partlayan dağ onun ətrafında xışıltı ilə bərk-bərk dayanmışdı.
  
  Alicia Wellsdən ayrıldı və Freyə tərəf büdrədi, hətta onun çılğın özünü idarə etməsi bir az zəiflədi. Onların arxasında professor Parnevik, Ben və Kennedi Odinin dəhlizinin divarları ilə qorunurdu. Hayden meyilli, hərəkətsiz idi. O, həqiqətənmi bu qədər yolu odlu bir dəlilik içində ölmək üçün gəlmişdi? Wells qarnından yapışaraq onun böyründə diz çökdü.
  
  Vertolyot daha da yaxınlaşdı, mühərriki qışqırdı. Frey avtomatını qaldırdı və hamıya Odinin nəhəng sarkofaqından uzaqlaşmağa işarə etdi. Qısa bir atəş partlaması onun xahişini gücləndirdi, güllələr qalxan, qılınc, döş nişanları və buynuzlu dəbilqə şəklində qiymətsiz qızıl Vikinq qalıqlarına dəydi. Hadisələr silsiləsi ilə hərəkətə keçən qızıl sikkələr Tayms Meydanında konfeti kimi rəflərdən düşməyə başladı.
  
  Frey helikopteri yellədi.
  
  Drake diz çökdü. "Bu tabutu yerindən tərpət, bütün dünyanı riskə atacaqsan!" - pərvanə qanadlarının ağır səsindən səsi güclə eşidilərək qışqırdı.
  
  "Axmaq olma!" Frey geri qışqırdı, sifəti heroinə aludə olan pis təlxək kimi əyildi. "Etiraf et, Drake. Mən səni məğlub etdim!"
  
  "Qələbə qazanmaq deyil!" Drake qışqırdı, amma indi vertolyot birbaşa yuxarıda idi və o, öz səsini belə eşitmirdi. O, Freyin ona istiqamət verdiyini, qollarını yelləyərkən şıltaqlıqla ona güllə səpdiyini seyr etdi. Drake dostlarının bir mərmi ilə tutulmaması üçün dua etdi.
  
  Alman onu itirdi. Ömürlük vəsvəsəsinə bu qədər yaxın olduğu üçün o, sadəcə olaraq dağıldı.
  
  İndi Dahl onun yanında idi. Onlar Frey və Alicia'nın ağır zəncirləri sarkofaqın hər iki ucuna dolanana qədər aşağı və aşağı endirdiklərini seyr etdilər. Frey onların təhlükəsiz olduğuna əmin oldu.
  
  Ağırlığı helikopter götürdü. Heç nə olmadı.
  
  Frey telefonun qəbuledicisinə qışqırdı. Vertolyot yenidən cəhd etdi, bu dəfə mühərrikləri qəzəbli dinozavr kimi gurladı. Zəncirlər öz ağırlığını götürdü və aydın bir çat, daş qırılma səsi gəldi.
  
  Odinin tabutu yerindən tərpəndi.
  
  "Bu bizim son şansımızdır!" - Dahl Drake-in qulağına qışqırdı. "Biz dəyirmana gedirik! Milonun silahından!"
  
  Drake ssenarini işlətdi. Onlar vertolyotu məhv edib Türbəni xilas edə bilərdilər. Amma Ben və Kennedi, Hayden və Parneviklə birlikdə yəqin ki, öləcəklər.
  
  "Vaxt yoxdur!" Dahl qışqırdı. "Ya bu, ya da Apokalipsis!"
  
  İsveçli Milonun silahı üçün atladı. Əzab ürəyini deşərkən Drake gözlərini sıxdı. Onun baxışları Ben və Kennedinin üzərinə düşdü və qərarın iztirabları onu ilgək kimi içəriyə bükdü. Bir əlinizlə uduzsanız, digər əlinizlə itirəcəksiniz. Və sonra qərara gəldi ki, Dahl bunu etməyə sadəcə icazə verə bilməz. O, dünyanı xilas etmək üçün iki dostu qurban verə bilərmi?
  
  Yox.
  
  Dahl Milonun paltarlarını dolaşmağa başlayanda o, qurbağa kimi irəli atıldı. Milo bədənini düzəldəndə isveçli təəccüblə geri çəkildi, amerikalı əzab içində əyildi, amma hərəkətli idi və platformanın kənarında axsadı. Eniş xətlərindən birinə.
  
  Drake şokda dayandı. Vertolyotun mühərrikləri bir daha sızıldadı və mağaranı müqəddəs bir qəza doldurdu. Növbəti an, Odinin nəhəng sarkofaqı yerindən tərpəndi və dayaqlarından qopdu, qorxulu şəkildə Drake və platformanın kənarına, bir ton yellənən ölümə doğru yelləndi.
  
  "Yox!
  
  Bir qışqırıq, ventilyasiya həddən artıq qızmış kimi quduz bir qışqırıq, Cəhənnəmdəki bütün cinləri diri-diri yandıran kimi bir səs gəldi. Odinin məzarının altındakı yeni açılmış çuxurdan kükürdlü hava axını çıxdı.
  
  Frey və Alicia yellənən tabutun üzərinə çıxanda az qala diri-diri yandırılaraq qaçdılar. Frey qışqırdı: "Bizi izləmə, Dreyk!" Sığortam var!" sonra mənə elə bil bir fikir gəldi, təhlükəsizlik qarantiyası. O, Dreykin yoldaşlarına qışqırdı: "İndi! Tabutu izləyin, yoxsa öləcəksiniz!" Frey avtomat silahını yelləyərək onları ruhlandırdı və onların buxar sütununun ətrafında gəzməkdən başqa çarəsi yox idi.
  
  Dahl qorxulu baxışlarını Dreykə çevirdi. "Biz bunu dayandırmalıyıq" dedi yalvararaq. "Uşaqlarım üçün..."
  
  Dreykin başını tərpətməkdən başqa cavabı yox idi. Əlbəttə. O, SGG komandirinin arxasınca getdi, yellənən Sarkofaq onların üstündən uçarkən ehtiyatla yan keçdi, onların gülən düşmənləri sağ-salamat yuxarıda, yoldaşları isə digər tərəfdən onun trayektoriyasını izlədi.
  
  Silahlar və manyak şıltaqlığı ilə örtülmüşdür.
  
  Drake daş döşəmədə bir çuxura çatdı. Buxar qaynayan, qıvrılan bir qüllə idi. toxunulmaz. Dreyk düşmənlərinin irəliləməsinə baxmaq üçün dönməzdən əvvəl bacardığı qədər yaxınlaşdı.
  
  Hayden özünü huşunu itirmiş kimi göstərərək yerdə qaldı. O, indi oturdu və Odinin qalxanını arxasına bağlayan qayışları çıxardı. "Mən nə edə bilərəm?"
  
  Drake ona qısaca nəzər saldı. "MKİ-nin Supervulkanı bağlamaq üçün hər hansı bir fövqəladə planı varmı?"
  
  Yaraşıqlı "katibə" başını tərpətməzdən əvvəl bir anlıq çaşqın göründü. "Yalnız aşkar olan. Almanı havalandırma borusuna qoyun". O, rahatlıq nidası ilə Qalxanı atdı. Üçü də onun sikkə kimi kənarında yuvarlanmasını izləyirdilər.
  
  Həqiqətən uğursuz oldular?
  
  Vulkan gücləndikcə borudan çıxan təzyiq artıb. "Zəncirvari reaksiya başladıqdan sonra" dedi Dahl. "Biz bunu bağlaya bilməyəcəyik. Bunu indi etməliyik!"
  
  Dreykin baxışları bir anlıq Qalxanın kənarında səs-küylə yuvarlananda ona yönəldi. Onun halqası.Sözlər sanki atəşə yazılmış kimi içindən çıxdı.
  
  
  Cənnət və Cəhənnəm müvəqqəti cəhalətdir,
  
  Doğruya və ya yanlışa meyl edən Ölümsüz Ruhdur.
  
  
  "B planı" dedi. "Odinin lənətini xatırlayırsınız? Uyğun görünmədi, elə deyilmi? Bunu qoymaq üçün yer yoxdur, elə deyilmi? Yaxşı, bəlkə də belədir".
  
  "Odinin lənəti dünyanı xilas etməyin bir yoludurmu?" Dahl buna şübhə edirdi.
  
  "Ya da cəhənnəm" dedi Drake. "Qərarı kimin verdiyindən asılıdır. Bu cavabdır. Qalxanı qaldıran adamın ruhu təmiz olmalıdır. Bu tələlərin tələsidir. Qəbri çıxartdığımız üçün daha heç nə bilmirik. Əgər uğursuz olsaq, dünya məhv olacaq".
  
  "Lənət necə keçdi?" Düşmən əlindəki sınaqdan sonra heç də pis görünməyən Hayden diri-diri yeyilə bilərmiş kimi gözlərini havalandırma kanalına dikdi.
  
  Dreyk Qalxanı qaldırıb qarşısında saxlayaraq lənət etdi. Dahl ayağa qalxdı və fısıltılı ventilyasiyaya doğru gedəndə ona baxdı. "Bu Qalxanla bu buxara toxunduğunuz anda o, əllərinizdən qoparılacaq."
  
  Sonra yanan meşədə sıxışdırılmış heyvan sürüsünün uğultusuna bənzəyən bir səslə aşağıdan daha çox buxar çıxdı, onun püskürməsinin yüksək çığırtısı az qala qulaq asmağa başladı. Kükürd iyi indi havanı qatılaşdırmağa, onu zəhərli miazmaya çevirməyə başladı. Uzun müddətdir onların daimi yoldaşı olan dağın zəif gurultusu indi daha çox ildırım gurultusuna bənzəyirdi. Drake hiss etdi ki, sanki divarlar titrəyir.
  
  "Yeni xəbər, Dal. B planı fəaliyyətdədir. Gələcəkdə istinad üçün bu o deməkdir ki, mən başqa nə edəcəyimi bilmirəm."
  
  "Sənin gələcəyin yoxdur" Dahl Qalxanın o biri tərəfində dayandı. "Ya da mən."
  
  Birlikdə ventilyasiyaya tərəf getdilər. Şist onların yanındakı qayadan aşağı sürüşməyə başladı. Dreykin heç vaxt eşitmədiyi fəryad və uğultu uçurumun sonsuz dərinliklərindən gəldi.
  
  "Supervulkan yaxınlaşır!" Hayden qışqırdı. "Söndür!"
  
  
  * * *
  
  
  Drake, Dahl və ya hətta Abel Frey tərəfindən görünməyən məşhur İslandiya dağı Eyjafjallajokull adlı və indiyə qədər zərif boz axınlar buraxmaq və hava nəqliyyatını qorxutmaqla kifayətləndi, qəfildən kənarında partladı. Tezliklə Sky News və BBC-də, daha sonra isə You Tube-da heyrətə gəlmiş milyonlarla insan tərəfindən görüləcəkdi - səmada odlu tufan alovlandıran min əjdahanın alovlu dilləri. Eyni zamanda daha iki İslandiya vulkanı partladı, onların zirvələri təzyiq altında şampan tıxacları kimi uçdu. Armageddonun gəldiyini bir qədər dilə gətirdilər.
  
  Yalnız seçilmiş bir neçə nəfər onun həqiqətən nə qədər yaxın olduğunu bilirdi.
  
  
  * * *
  
  
  Görünməyən və heç vaxt məlum olmayan qəhrəmanlar dağın qaranlıq dərinliklərində döyüşürdülər. Drake və Dahl, Odinin məzarının sökülməsi nəticəsində yaranan çuxurun üstündə yerləşdirərkən, buxarı yaxınlıqdakı boşluğa yönəltmək üçün yuvarlaq bir obyektdən istifadə edərək, Qalxanla buxar çıxışına hücum etdi.
  
  "Tələs!" Dahl Qalxanı yerində saxlamaq üçün mübarizə apardı. Dreyk dağın ilkin gücünə qalib gəlmək cəhdindən əllərinin titrədiyini hiss etdi. "Mən sadəcə bu şeyin nədən ibarət olduğunu bilmək istəyirəm!"
  
  "Kimin vecinədir!" Hayden ayaqlarından tutaraq və bacardığı qədər itələyərək onları geri tutmağa çalışdı. "Sadəcə əclafı içəri qoyun!"
  
  Dahl çuxurun üstünə atladı. Qalxan qaçırsa və ya hətta bir az hərəkət etsəydi, dərhal buxarlanacaqdı, lakin onların məqsədi düzgün idi və əsas hissə diqqətlə Odin türbəsinin altındakı süni çata girdi.
  
  Yüzlərlə və minlərlə əsrlər əvvəl icad edilmiş mükəmməl tələ. allahlara and olsun.
  
  Tələlərin tələsi!
  
  "Müasir dünyanın indiyə qədər tanıdığı ən böyük qədim tələ." Dahl diz çökdü. "Buna son qoya bilən."
  
  Dreyk Qalxanın aşağıdan yüksələn böyük təzyiqi udaraq nazikləşdiyini seyr etdi. O, obsidian rəngini alaraq çatın kənarları boyunca yastılaşdı və əmələ gəldi. Əbədi. Heç vaxt silinməyəcək.
  
  "Allah qorusun".
  
  İşi bitdikdən sonra diqqətini yenidən Freyə çevirməzdən əvvəl bir anlıq dayandı. Dəhşət onun ürəyini indi də təsəvvür edə bilməyəcəyi qədər doldurmuşdu.
  
  Helikopter Odinin altında yumşaq yellənən tabutun ağırlığını daşımaq üçün güclə qalxdı. Həm Frey, həm də Alicia tabutun qapağında oturmuşdular, əlləri onu vertolyota bağlayan qayışlara möhkəm bağlanmışdı.
  
  Lakin Ben, Kennedi və professor Parnevik helikopterin altında sallanan digər üç kəndirdən asılmışdılar, heç şübhəsiz ki, Dreyk planeti xilas etmək üçün mübarizə apararkən orada silah gücünə tutulmuşdu.
  
  Boşluğun üstündən asılıb, vertolyot dırmaşarkən yellənərək, Dreykin burnunun altından qaçırdılar.
  
  "Yox!"
  
  Və inanılmaz bir şəkildə qaçdı - qəzəbdən, itkidən və sevgidən doğan enerji ilə qaçan tənha bir adam - özünü dibsiz bir çuxurdan keçərək qara kosmosa atan, əlindən alınanı tələb edən, çarəsizcə yellənən kabellərdən birini sıxaraq , yıxılanda.
  
  
  QIRX
  
  
  
  ALLAHLARIN MƏZBİRİ
  
  
  Dreykin dünyası qaranlığa sıçrayaraq dayandı - yuxarıda sonsuz bir boşluq, aşağıda dibsiz bir çuxur - üç düym yellənən ip, onun yeganə xilası. Beyni sakit idi; dostları üçün etdi. Onları xilas etməkdən başqa heç bir səbəbə görə.
  
  Fədakar.
  
  Barmaqları kəndirə toxundu və bağlana bilmədi!
  
  Nəhayət cazibə qüvvəsinə məruz qalan bədəni sürətlə düşməyə başladı. Son saniyədə onun yellənən sol əli qalanlarından daha uzun olan və refleksiv kinlə sıxılmış bir ipə bağlandı.
  
  O, iki əli ilə onu tutdu və sürətlə döyünən ürəyini sakitləşdirmək üçün gözlərini yumduqca yıxılması dayandı. Yuxarıdan hardansa boğuq alqışlar gəldi. Alicia kinayəsini ortaya qoyur.
  
  "Uellsin 'cəsarətini göstər' deyərkən nəzərdə tutduğu budurmu? Həmişə bu çılğın fosilin nə demək olduğunu düşünürdüm!"#
  
  Dreyk yuxarı baxdı, aşağıda uçurumun fərqində idi və heç vaxt olmadığı qədər başı gicəllənirdi. Lakin onun əzələləri yeni tapılan güc və adrenalinlə alovlanırdı və köhnə odun çox hissəsi indi onun içinə qayıtmışdı, çıxmağa can atırdı.
  
  O, ipə dırmaşdı, əlini uzatdı, dizləri ilə tutdu, sürətlə hərəkət etdi. Frey avtomatını yellədi və ehtiyatla nişan alaraq güldü, lakin sonra Hayden Odinin məzarından qışqırdı. Dreyk onun orada dayanıb Uellsin tapançasını Freyinə tuşladığını gördü - qoca komandir onun yanında yıxılmışdı, amma şükür, hələ də nəfəs alırdı.
  
  Hayden silahı yarıya qədər Freyə doğrultdu. "Qoy qalxsın!"
  
  Helikopter hələ də havada idi, pilot onun əmrlərindən əmin deyildi. Frey tərəddüd etdi, sevimli oyuncağından ayrılmış uşaq kimi hönkürdü. "TAMAM. Qanxı! Mən səni o lənətə gəlmiş təyyarədən endirməliydim!"
  
  Haydenin cavabını eşidən Drake gülümsədi. "Bəli, mən bunu çox vaxt başa düşürəm."
  
  Kennedi, Ben və Parnevik nəfəs almağa çətinliklə cəsarət edərək iri gözləri ilə baxırdılar.
  
  "Get və onu al!" - Frey daha sonra Alisiyaya qışqırdı. "Əldən-ələ. Onu götür və gedək. Bu qancıq səni vurmayacaq. O, hökumətin problemidir. "
  
  Alisiya sarkofaqdan tullanaraq Dreykin paralel ipindən tutarkən Dreyk udqundu, lakin buna baxmayaraq o, Haydenin statusunun açılmasına oğlanın necə reaksiya verdiyini ölçərək Benə nəzər salmağa vaxt tapdı.
  
  Ben, əgər bir şey varsa, ona daha həssaslıqla baxdı.
  
  Alicia meymun kimi ipdən aşağı sürüşdü və tezliklə Drake ilə bərabər oldu. Ona baxdı, hirslə dolu mükəmməl bir üz.
  
  "Mən hər iki tərəfə yelləyə bilərəm." O, havaya sıçradı, əvvəlcə ayaqları, qaranlıqda zərif bir qövslə bir anlıq tamamilə havada asılı qaldı. Sonra onun ayaqları Dreykin döş sümüyünə möhkəm bağlandı və o, bədənini irəli çəkdi, qısa müddətə öz ipindən tutaraq onu növbəti birinə keçirdi.
  
  "Lanet olsun babun" deyə Dreyk mızıldandı, sinəsi yandı, tutuşu boşaldı.
  
  Alicia ipin ətrafında yellənmək üçün sürətindən istifadə etdi, ayaqları sinə səviyyəsində yayıldı və qarnına çırpıldı. Dreyk zərbəni yumşaltmaq üçün sağa yelləməyi bacardı, amma yenə də qabırğalarının əzilmiş olduğunu hiss etdi.
  
  Ona hırıldadı, ağrıya şərik oldu və yuxarı qalxdı. Gözlərində yeni bir ehtiramla bərabər parıldadı.
  
  "Nəhayət," o nəfəs aldı. "Sən qayıtdın. İndi kimin ən yaxşı olduğunu görəcəyik".
  
  O, ipi qarışdırdı, hər bir hərəkətlə inam saçırdı. Bir sıçrayışda o, Drake-nin öz ipindən yan keçdi və yenidən zərbə vurmaq üçün öz sürətindən istifadə edərək bu dəfə ayaqlarını onun başına tutdu.
  
  Lakin Drake geri döndü və o, hazır idi. O, son dərəcə məharətlə ipini buraxdı, şiddətli başgicəllənməni boğdu və onu iki metr dərinlikdə tutdu. Alisiya onun hərəkətindən məəttəl qalmış, əlləri hələ də çırpınaraq onun üstündə zərərsiz şəkildə süzüldü.
  
  Drake ipi hərdən bir ayaqla yuxarı sıçradı. Rəqibi onun nə etdiyini başa düşəndə o, onun üzərində idi. Onun başını bərk-bərk tapdaladı.
  
  Barmaqlarının ipi buraxdığını gördüm. O, yıxıldı, ancaq bir neçə düym. Onun içindəki sərt qoz işlədi və o, yenidən tutdu.
  
  Frey yuxarıdan qışqırdı. "Yaxşı heç nə yoxdur! Öl, ey ingilis kafiri!"
  
  Sonra bir göz qırpımına çatmamış alman bıçağı çıxarıb Dreykin ipini kəsdi!
  
  
  * * *
  
  
  Drake hər şeyi yavaş hərəkətdə gördü. Bıçağın parıltısı, kəsici səthin pis parıltısı. Onun həyat xəttinin birdən-birə sökülməsi - onun üstündə qabarıqlaşmağa və qıvrılmağa başladı.
  
  Bədəninin ani çəkisizliyi. Dəhşət və inamsızlığın donmuş anı. İndiyə qədər hiss etdiyi və gələcəkdə edə biləcəyi hər şeyin yenicə məhv olduğunu bilərək.
  
  Və sonra payız... onun düşməni Alicia'nın sarkofaqın zirvəsinə qayıtmaq üçün yumruğunun üstünə qalxdığını görüb... Benin qışqırıqla ağzının burulduğunu görən... Kennedinin üzü ölüm maskasına çevrilir... və onun periferik görmə qabiliyyəti ilə... Məsafə... ... nə. ?
  
  Torsten Dahl, çılğın isveçli, qaçaraq, yox, qaçaraq, bədəninə təhlükəsizlik kəməri bağlayaraq platformadan keçərək özünü qara çuxura atdı, necə ki, Drake bir neçə dəqiqə əvvəl etdiyi kimi.
  
  Arxasında açılan təhlükəsizlik kəməri, Odinin yuvasındakı sütunun ətrafında bərkidilmiş və maksimum səy göstərməyə hazır olan Hayden və Wells tərəfindən möhkəm tutulmuşdu.
  
  Dahlın dəli sıçrayışı... onu Drakenin qollarından tutmaq və möhkəm tutmaq üçün kifayət qədər yaxınlaşdırmaq.
  
  O və Dahl birlikdə yerə yıxılarkən, təhlükəsizlik xətti dartıldığından Dreykin ümid partlaması söndü... sonra Hayden və Uells gərginliyi qəbul edərkən qəfil ağrılı bir dartma.
  
  Sonra ümid. Yavaş, ağrılı xilas cəhdləri. Drake Dahlın gözlərinin içinə baxdı, heç bir söz demədi, onlar qarış-qarış təhlükəsiz yerə sürüklənərkən bir qram emosiya yaymadı.
  
  Vertolyot pilotu əmri almış olmalı idi, çünki o, üçüncü raketi atmağa hazır olana qədər dırmaşmağa başladı, bu dəfə dağdan, sarkofaqın zədələnmə riski olmadan keçməsi üçün boşluğu kifayət qədər genişləndirmək üçün nəzərdə tutulmuşdu.
  
  Üç dəqiqə ərzində Odinin tabutu yoxa çıxdı. Helikopter qanadlarının gurultusu uzaq bir yaddaşdır. Ben, Kennedi və Parnevik indiki kimi idilər.
  
  Nəhayət, Dahl və Drake uçurumun qayalı kənarları üzərində sürükləndilər. Drake təqib etmək istədi, lakin bədəni reaksiya vermədi. Onun edə biləcəyi tək şey orada uzanmaq, travmanın batmasına icazə vermək, ağrını beyninin tənha hissəsinə yönəltmək idi.
  
  Və orada uzanarkən vertolyotun səsi geri qayıtdı. Yalnız bu dəfə Dahl helikopteri idi. Bu, eyni zamanda onların xilas və təqib vasitəsi idi.
  
  Drake yalnız Torsten Dalın əzablı gözlərinə baxa bildi. "Sən Allahsan, dostum" və onların olduqları yerin əhəmiyyəti onun üçün yaddan çıxmırdı. "Əsl Allah"
  
  
  QIRX BİR
  
  
  
  ALMANİYA
  
  
  Kennedi Mur hər dəfə eşşəyini sərt oturacaqda çevirəndə, Alisiya Maylsın iti gözləri diqqəti çəkdi. İngilis qancığı Uber döyüşçüsü idi, polisin altıncı hissi - daimi gözlənti ilə təchiz edilmişdir.
  
  İslandiyadan Almaniyaya üç saatlıq uçuş zamanı onlar cəmi bir dəfə dayanıblar. Əvvəlcə vulkanı tərk etdikdən cəmi on dəqiqə sonra tabutu çəngəllə bağladılar və hamını gəmiyə gətirdilər.
  
  Abel Frey dərhal arxa kupeyə keçdi. O vaxtdan bəri onu görməyib. Yəqin ki, oğurluq və sənaye çarxlarını yağlayır. Alicia praktiki olaraq Kennedy, Ben və Parneviki öz yerlərinə atdı, sonra sevgilisi, yaralı Milonun yanına oturdu. Köklü amerikalı sanki bədəninin hər bir hissəsini, lakin əsasən toplarını sıxışdırırdı, Alicia bir-birindən əyləncəli və həyəcanlı görünən bir fakt idi.
  
  Digər üç mühafizəçi vertolyotda idi, məhbuslardan ehtiyatlı baxışlarını Alicia və Milo arasında mövcud olan qəribə ünsiyyətə çevirdi - növbə ilə kədərli, sonra mənalı və sonra qəzəblə dolu idi.
  
  Helikopter enməyə başlayanda Kennedinin harada olduqları barədə heç bir fikri yox idi. Onun zehni son bir saat ərzində Dreyk və onların Parisdəki, İsveçdəki və vulkandakı sərgüzəştlərindən tutmuş NYPD ilə köhnə həyatına və oradan da istər-istəməz Tomas Kalebə qədər dolaşırdı.
  
  Caleb, yenidən öldürmək üçün azad etdiyi serial qatildir. Qurbanlarının xatirələri ona hücum etdi. Bir neçə gün əvvəl keçdiyi cinayət yeri - onun cinayət yeri - təzəcə tökülmüş qan kimi yaddaşında təzə qaldı. O anladı ki, o vaxtdan bəri bir dənə də olsun xəbər görməyib.
  
  Bəlkə onu tutdular.
  
  Sənin xəyallarında....
  
  Yox. Yuxularımda heç vaxt onu tutmurlar, ona yaxınlaşmırlar. O, məni öldürür və təhqir edir və mən hər şeydən əl çəkənə qədər günahım lənətə gəlmiş cin kimi məni təqib edir.
  
  Helikopter sürətlə aşağı düşdü və onu görə bilmədiyi mənzərədən uzaqlaşdırdı. Helikopterin arxasındakı şəxsi kupe açıldı və Abel Frey əmr hürərək bayıra çıxdı.
  
  "Alicia, Milo, sən mənimlə olacaqsan. Məhkumları gətirin. Qəyyumlar, siz tabutu mənim baxış otağıma qədər müşayiət edəcəksiniz. Oradakı qəyyumun göstərişi var ki, hər şey baxmağa hazır olan kimi mənimlə əlaqə saxlasın. Mən bunun tez olmasını istəyirəm, mühafizəçilər, çəkinməyin. Odin minlərlə ildir ki, Freyi gözləyirdi, amma Frey Odini gözləmir".
  
  "Bütün dünya sənin nə etdiyini bilir, Frey, sən dəlisən" dedi Kennedi. "Moda dizayneri, lənətə gəlsin. Nə qədər həbsdən kənarda qalacağınızı düşünürsünüz?"
  
  "Amerikalıların özünə əhəmiyyət verməsi" dedi Frey. "Və axmaqlıq səni ucadan danışa biləcəyinə inandırır, hmm? Yüksək ağıl həmişə qalib gəlir. Doğrudan da dostlarının çölə çıxdığını düşünürsən? Orda tələlər qurduq, ey axmaq qancıq. Onlar Poseydonun yanından keçməyəcəklər".
  
  Kennedi etiraz etmək üçün ağzını açdı, lakin Benin qısa müddətə başını silkələdiyini və tez ağzını bağladığını gördü. Tərk et. Əvvəlcə sağ qal, sonra döyüş. O, zehni olaraq Vanna Bontadan sitat gətirdi: "Mən üstünlük kompleksinə sahib olub kobud şəkildə oyanmaqdansa, aşağılıq kompleksinə sahib olmağı və xoş təəccüblənməyi üstün tuturam".
  
  Frey onların helikopterinin daha yüksək hündürlükdə gizləndiyini bilmək imkanı yox idi. Və qürur onu inandırdı ki, onun zəka onlarınkından üstündür.
  
  Qoy belə düşünsün. Sürpriz daha şirin olardı.
  
  
  * * *
  
  
  Helikopter zərbə ilə yerə enib. Frey irəli addımladı və əvvəlcə yerə sıçradı, yerdəki adamlara qışqıraraq əmr etdi. Alisiya ayağa qalxıb şəhadət barmağı ilə hərəkət etdi. "Əvvəlcə üçünüz. Başlar aşağıdır. Mən əksini deyənə qədər hərəkətə davam edin."
  
  Kennedi hər əzələsində yorğunluq ağrısını hiss edərək Benin arxasınca helikopterdən atladı. Ətrafına baxanda heyrətamiz mənzərə ona bir dəqiqəlik yorğunluğunu unutdurdu, əslində nəfəsini kəsdi.
  
  Bir dəfə baxanda o anladı ki, bu, Almaniyadakı Freyin qəsridir; əyləncənin heç vaxt dayanmadığı dizayner qanunsuzluq yuvası. Onların eniş sahəsi əsas girişlə üz-üzə idi, qızıl dirəklərlə bəzədilmiş və möhtəşəm giriş salonuna aparan İtalyan mərmər sütunları ilə haşiyələnmiş qoşa palıd qapılar. Kennedi baxarkən, iki bahalı avtomobil, bir Lamborghini və Maserati dayandı, onlardan dörd həvəsli iyirmi yaşlı oğlan yuvarlanıb Qala pilləkənləri ilə yuxarı qalxdılar. Qapının arxasından rəqs musiqisinin ağır ritmləri gəlirdi.
  
  Qapıların üstündə bir sıra üçbucaqlı qüllələr və hər iki ucunda iki hündür qüllə ilə örtülmüş daşla örtülmüş fasad var idi ki, bu da nəhəng quruluşa Qotik dirçəliş görünüşü verirdi. Təsirli, Kennedi düşündü və bir az da hədsiz. O, bu məkanda qonaqlığa dəvət olunmağın gələcək modelin arzusu olacağını zənn edirdi.
  
  Beləliklə, Abel Frey onların xəyallarından faydalandı.
  
  O, qapılara tərəf itələndi, Alisiya gurultulu superkarların yanından keçərkən və mərmər pilləkənlərlə yuxarı qalxarkən onları diqqətlə izləyirdi. Qapılardan və əks-səda verən vestibülə. Solda, açıq, dəri örtülmüş darvaza, hər kəsin nə qədər yaxşı rəqs edə bildiyini sübut edə biləcəyi, izdihamın üstündən yellənən şən musiqi, rəngli işıqlar və kabinələrlə dolu bir gecə klubuna aparırdı. Kennedi dərhal dayanıb qışqırdı.
  
  "Kömək et!" O, birbaşa qonaqlara baxaraq ağladı. "Bizə kömər edin!"
  
  Bir neçə nəfər yarımçıq eynəyi aşağı salıb mənə baxdı. Bir saniyə sonra gülməyə başladılar. Klassik isveç sarışını salam vermək üçün şüşəsini qaldırdı və tünd dərili italyan kişi ona baxmağa başladı. Digərləri diskoteka cəhənnəminə qayıtdılar.
  
  Kennedi Alisiya onun saçından tutub mərmər döşəmənin üstündən sürüyərkən inlədi. Ben etiraz əlaməti olaraq qışqırdı, lakin sillə onu az qala yerə yıxdı. Partiya qonaqları arasında daha çox gülüş, ardınca bir neçə əxlaqsız şərh oldu. Alisiya Kennedini qabırğalarına möhkəm vuraraq böyük pilləkənə atdı.
  
  "Axmaq qadın" deyə fısıldadı. "Görmürsən ki, onlar öz ağasına aşiqdirlər? Onun haqqında heç vaxt pis düşünməyəcəklər. İndi... get."
  
  O, əlində görünən kiçik tapança ilə yuxarıya işarə etdi. Kennedi müqavimət göstərmək istəyirdi, lakin baş verənlərə əsasən, o, sadəcə olaraq onunla getmək qərarına gəldi. Onları pilləkənlərlə yuxarı və sola, Qalanın digər qanadına apardılar. Onlar pilləkəndən çıxıb uzun, mebelsiz dəhlizə - qanadlar arasındakı körpüyə daxil olan kimi rəqs musiqisi kəsildi və ola bilsin ki, o anda sağ olan yeganə insanlar onlar idi.
  
  Dəhlizdə gedərkən onlar bir vaxtlar geniş bal zalı ola biləcək bir otaqda gördülər. Amma indi ərazi yarımdan çox ayrı-ayrı otaqlara - divarların əvəzinə çöldə barmaqlıqlar olan otaqlara bölünmüşdü.
  
  Hüceyrələr.
  
  Kennedi, Ben və Parneviklə birlikdə ən yaxın kameraya itələdilər. Güclü cingilti qapının bağlandığını bildirirdi. Alisiya əlini yellədi. "Sizi izləyirlər. Zövq alın."
  
  Ardınca gələn qulaqbatırıcı sükutda Kennedi barmaqlarını uzun qara saçlarının arasından keçirdi, bacardıqca şalvarını hamarladı və dərindən nəfəs aldı.
  
  "Yaxşı..." deməyə başladı.
  
  "Hey, qancıqlar!" Abel Frey Cəhənnəm Tanrısı kimi gülümsəyərək onların kamerası qarşısına çıxdı. "Mənim partiyam qalasına xoş gəlmisiniz. Nədənsə şübhə edirəm ki, siz də mənim varlı qonaqlarım qədər bundan həzz alacaqsınız."
  
  Onlar cavab verməmişdən əvvəl o, təklifi rədd etdi. "Fərqi yoxdur. Danışmağa ehtiyac yoxdur. Sözləriniz məni az maraqlandırır. Deməli," o, özünü fikirləşirmiş kimi göstərdi, "bizim kimimiz var... yaxşı, bəli, əlbəttə ki, Ben Bleykdir. Əminəm ki, bu sizə böyük zövq verəcək".
  
  Ben barlara tərəf qaçdı və bacardığı qədər onları dartdı. "Mənim bacım haradadır, əclaf?"
  
  "Hm? Sıx sarışını nəzərdə tutursan..." deyə ayağını vəhşicəsinə çölə atdı. "Əjdaha döyüş tərzini təqdim edirsiniz? Detallar istəyirsiniz? Yaxşı, yaxşı, çünki bu sənsən, Ben. İlk gecə ən yaxşı adamımı ora onun ayaqqabılarını götürməyə göndərdim, bilirsən ki, onu bir az yumşaltsın. Onu etiketlədi, bir neçə qabırğasını incitdi, amma istədiyimi aldı".
  
  Frey əynində olan qəribə ipək xalatının cibindən pultu çıxartmaq üçün bir az vaxt ayırdı. Onu portativ televizora keçirdi, Kennedinin də fərqinə varmadı. Böyük Britaniyanın artan milli borcundan bəhs edən SKY News-da bir fotoşəkil göründü.
  
  "İkinci gecə?" Frey dayandı. "Onun qardaşı həqiqətən bilmək istəyir?"
  
  Ben qışqırdı, qarnının dərinliyindən çıxan bağırsaq səsi. "O yaxşıdır? O yaxşıdır?"
  
  Frey yenidən pultu basdı. Ekran başqa, daha zərif təsvirə keçdi. Kennedi çarpayıya bağlı bir qızla kiçik bir otağa baxdığını başa düşdü.
  
  "Nə fikirləşirsən?" Frey təhrik etdi. "Heç olmasa sağdır. Hələlik."
  
  "Karin!" Ben televizora tərəf qaçdı, lakin sonra dayandı, birdən üstün gəldi. Hıçqırıqlar bütün bədənini silkələdi.
  
  Frey güldü. "Başqa nə istəyirsən?" O, yenidən düşüncəli davrandı və sonra yenidən kanalı dəyişdirdi, bu dəfə CNN-ə. Dərhal xəbərlərdə Nyu-Yorkdan bir serial qatil - Tomas Kaleb haqqında bir mesaj gəldi.
  
  "Bunu sizin üçün əvvəllər yazdım" dedi dəli Kennedi sevinclə. "Düşündüm ki, bir nəzər salmaq istəyə bilərsiniz."
  
  O, qeyri-ixtiyari qulaq asdı. Kalebin Nyu-York küçələrində gəzməyə davam etdiyi, azad edilmiş, bir xəyal kimi dəhşətli xəbər eşitdim.
  
  "İnanıram ki, siz onu azad etdiniz" Frey mənalı şəkildə Kennedinin arxasına dedi. "Əla işdir. Yırtıcı aid olduğu yerə qayıtdı, artıq şəhər zooparkındakı qəfəsli heyvan deyil".
  
  Hesabat işin arxiv görüntüləri - standart əşyalar - onun üzü, çirkli polisin üzü, qurbanların üzləri vasitəsilə oynanıldı. Həmişə qurbanların üzləri.
  
  Hər gün onun kabuslarını təqib edən eynilər.
  
  "Bütün adlarını bilirsən, elə deyilmi?" Frey istehza etdi. "Ailələrinin ünvanları. Necə ki... öldülər."
  
  "Sus!" Kennedi başını əllərinin arasına aldı. Bunu dayandır! Zəhmət olmasa!
  
  "Və sən" o, Freyin pıçıldadığını eşitdi. - Professor Parnevik, - o, ağzına düşmüş çürük ət kimi sözləri tüpürdü. "Sən mənim üçün qalıb işləməliydin."
  
  Bir atəş səsi gəldi. Kennedi şokdan qışqırdı. Sonrakı saniyədə o, cəsədin yıxıldığını eşitdi və arxaya dönüb qocanın yerə yıxıldığını, sinəsində dəlik açdığını, qan axdığını və kameranın divarlarına sıçradığını gördü.
  
  Çənəsi aşağı düşdü, inamsızlıq beynini bağladı. O, yalnız Freinin bir daha ona tərəf çevrilməsini izləyə bildi.
  
  "Və sən, Kennedi Mur. Vaxtınız gəlir. Biz tezliklə sizin enə biləcəyiniz dərinlikləri araşdıracağıq".
  
  Dabanı üstə dönüb gülümsəyərək uzaqlaşdı.
  
  
  QIRX İKİ
  
  
  
  LA VEREIN, ALMANİYA
  
  
  Abel Frey təhlükəsizlik şöbəsinə gedəndə öz-özünə güldü. Bir neçə ixtiraçı anlar və o, bu axmaqları yerə yıxdı. Hər ikisi qırılıb. Və nəhayət o qoca axmaq Parnevik Daşı öldürdü.
  
  heyrətamiz. İndi daha əyləncəli fəaliyyətlərə keçək.
  
  O, şəxsi otağının qapısını açdı ki, Milo və Alicia onları tərk etdiyi kimi divanında uzanıb uzanıblar. Böyük amerikalı hələ də zədədən əziyyət çəkirdi, o isveçli Torsten Dahl sayəsində hər hərəkətində ürpəşirdi.
  
  "Qonşudan xəbər varmı?" - Frey dərhal soruşdu. "Hudson zəng etdi?"
  
  Qonşuda hazırda Freyin ən radikal tərəfdarlarından biri olan Tim Hudsonun nəzarəti altında olan CCTV nəzarət mərkəzi yerləşirdi. Qala ətrafında geniş kompüter biliyinə görə "yaddaş sahibi adam" kimi tanınan Hudson Frey-in ilk tələbələrindən biri, fanatik müdiri üçün hər cür ifrata varmağa hazır bir adam idi. Əsasən onlar Odinin məzarının quraşdırılmasının gedişatını izləyirdilər, Hudson isə sükan arxasında idi - Yegersləri söyür, tərləyir və əsəbi halda süd kimi uddururdu. Frey Türbənin öz layiqli yerində qurulduğunu görmək arzusunda idi və o, ilk diqqətəlayiq səfərinə tam hazırlaşırdı. Onun məhbuslarına, Karinin məhəlləsinə və yeni məhbuslarının kameralarına da baxış keçirilib.
  
  Və əlbəttə ki, bir partiya. Hudson, infraqırmızı və ya standart meydança olsun, klubun hər qarışını müəyyən bir nəzarətə tabe edən bir sistem qurdu və Freyin elit qonaqlarının hər bir hərəkəti qeyd edildi və leveragedə çəkisi yoxlanıldı.
  
  O, başa düşdü ki, güc bilik deyil. Güc möhkəm sübut idi. Təmkinli fotoqrafiya. Yüksək dəqiqlikli video. Tutmaq qeyri-qanuni ola bilərdi, lakin qurban kifayət qədər qorxdusa, zərər vermədi.
  
  Abel Frey özünə uyğun olan istənilən vaxt bir ulduz və ya qaya cücəsi ilə "tarix gecəsi" təşkil edə bilərdi.O, rəsm və ya heykəl ala bilər, ən parlaq şəhərin ən qaynar şousunda ön sıralarda otura bilər, əlçatmaz olana çata bilərdi. istədi.
  
  "Hələ heç nə. Hudson yenə divanda huşunu itirmişdi," Alisiya başını əlləri arasına alıb, ayaqlarını onun divanının kənarından sallayaraq dedi. Frey ona baxanda dizlərini azca araladı.
  
  Əlbəttə. Təbii ki, Frey öz-özünə ah çəkdi. O, Milonun nalə çəkib qabırğalarını tutmasına baxdı. Seks düşüncəsi təhlükə ilə qarışan elektrik cərəyanının ürək döyüntüsünü sürətləndirdiyini hiss etdi. O, qaşını Alisiyaya tərəf qaldıraraq ona universal "pul" işarəsi verdi.
  
  Alicia ayaqlarını aşağı saldı. "Bir daha düşündüm, Milo, niyə gedib yenidən yoxlamırsan? Və o axmaq Hudsondan tam hesabat al, hmm? Patron, - o, gümüş nimçəyə doğru başını tərpətdi. "Qeyri-adi bir şey varmı?"
  
  Milo baş verənlərdən xəbərsiz, bir siyasətçi kimi öz axmaqlığına rəfiqəsinin tərəfinə saxta baxışlar göndərərkən, sonra inildəyib otaqdan çıxdı.
  
  Frey dedi: "Biskotti dadlı görünür."
  
  Qapı tıqqıldayan kimi Alisiya Freyə bir boşqab peçenye verdi və onun masasına qalxdı. Dörd ayaq üstə dayanaraq başını ona tərəf çevirdi.
  
  "Bu biskvitlə gözəl ingilis götünü istəyirsən?"
  
  Frey masasının altındakı gizli düyməni basdı. Dərhal saxta rəsm yan tərəfə keçdi və bir sıra video ekranları ortaya çıxdı. "Altı" dedi və ekranlardan biri canlandı.
  
  O, baxanda peçenyenin dadına baxdı, fikirsizcəsinə Alicianın yumru ombasını sığalladı.
  
  "Mənim döyüş arenam" deyə nəfəs aldı. "Artıq bişirilib. Bəli?"
  
  Alicia cazibədar şəkildə qıvrıldı. "Bəli".
  
  Frey ayaqları arasındakı depressiyanı sığallamağa başladı. "Onda mənim təxminən on dəqiqəm var. Hələlik tez bir şeylə kifayətlənməli olacaqsınız."
  
  "Həyat hekayəm".
  
  Frey diqqətini ona çevirdi, həmişə kilidi açılmış qapının arxasından cəmi iyirmi fut aralıda Milonu xatırlayırdı, lakin bununla belə və Alisiya Maylzın şəhvətli varlığına baxmayaraq, o, hələ də gözlərini yenicə açılmış kameralarından birinin dəbdəbəli kamerasından çəkə bilmirdi. əsirləri əldə etdi.
  
  Serial qatil - Tomas Kaleb.
  
  Son qarşıdurma qaçılmaz idi.
  
  
  
  3-cü hissə
  Döyüş meydanı...
  
  
  QIRX ÜÇ
  
  
  
  LA VEREIN, ALMANİYA
  
  
  Abel Frey və mühafizəçiləri onların kamerasının qarşısında görünəndə Kennedi barlara tərəf qaçdı. O, professorun cəsədini çıxarmaq və ya onları azadlığa buraxmaq üçün onlara qışqırdı, sonra onlar bunu edəndə qorxu dalğası hiss etdi.
  
  Nə edəcəyini bilmədən kameranın girişində dayandı. Mühafizəçilərdən biri tapançasını göstərdi. Onlar həbsxana kompleksinin içərisinə doğru getdilər, daha bir neçə kameranın yanından keçdilər, hamısı boş idi. Lakin bütün bunların miqyası onu sümüyə qədər soyudu. O, bu oğlanın hansı əxlaqsızlıqlara qadir olduğunu düşündü.
  
  Məhz o zaman onun Kalebdən də pis ola biləcəyini anladı. Hamısından da pis. O, Drake, Dahl və dəstəkləyən ordunun yaxınlaşdığına ümid edirdi, lakin o, bu dilemma ilə üzləşməli və onların tək olduqlarına inanaraq bunun öhdəsindən gəlməli idi. O, Dreyk kimi Beni qorumağa necə ümid edə bilərdi? Onun yanında gənc bir oğlan getdi. Parnevik öləndən sonra çox danışmadı. Əslində, Kennedi fikirləşdi ki, onlar Türbədə əsir düşəndən sonra oğlan cəmi bir neçə söz danışmışdı.
  
  O, Karini xilas etmək şansının sürüşdüyünü gördü? O, bilirdi ki, onun cib telefonu hələ də cibində təhlükəsizdir, titrəməyə hazırdır və valideynlərindən ona cavab vermədiyi yarım onlarla zənglər gəlib.
  
  "Doğru yerdəyik" deyə Kennedi ağzının kənarından pıçıldadı. "Fikirinizi özünüzdə saxlayın."
  
  "Sus, amerikalı!" Frey axırıncı sözü lənət kimi tüpürdü. Onun üçün, çox güman ki, belə idi. "Öz taleyindən narahat olmalısan."
  
  Kennedi arxaya baxdı. "Bu nə demək olmalıdır? Hazırladığın kiçik paltarlarından birini mənə geyindirəcəksən?" O, kəsmə və tikişi təqlid etdi.
  
  Alman bir qaşını qaldırdı. "Şirin. Görək nə vaxta qədər səbirsiz qalacaqsan".
  
  Hüceyrələr kompleksindən kənarda evin daha qaranlıq hissəsinə daxil oldular. İndi onlar kəskin aşağı bucaqla gedirdilər, onun ətrafındakı otaqlar və dəhlizlər bərbad vəziyyətdə idi. Baxmayaraq ki, Freyi tanıyaraq, qan itlərini çaşdırmaq üçün hamısı qırmızı siyənək idi.
  
  Onlar menteşələrində böyük metal lövhələr olan tağlı taxta qapıya aparan sonuncu dəhlizlə getdilər. Mühafizəçilərdən biri simsiz rəqəmsal klaviaturada səkkiz rəqəmli nömrəni vurdu və ağır qapılar cırıldamağa başladı.
  
  Dərhal yeni otağı əhatə edən sinə qədər hündür metal məhəccərləri gördü. Təxminən otuz-qırx adam onun ətrafında əllərində içki ilə dayanıb gülürdü. Playboylar və narkobaronlar, yüksək səviyyəli kişi və qadın fahişələr, royalti və Fortune 500 sədrləri.Böyük mirasları olan dul qadınlar, neftlə zəngin şeyxlər və milyoner qızları.
  
  Hamı baryerin ətrafında dayanıb Bollinqer və Romani Kontini yudumlayır, ləzzətli yeməkləri dişləyir, mədəniyyət və siniflərini ifşa edirdi.
  
  Kennedi içəri girəndə hamısı dayanıb bir anlıq ona baxdılar. Soyuqqanlı fikri onu qiymətləndirmək idi.Pıçıltılar tozlu divarlar boyunca qaçır və qulaqlarını qaldırırdı.
  
  Bu odur? Polis zabiti?
  
  O, dörd dəqiqə ərzində onu məhv edəcək.
  
  götürəcəm. Sənə daha on verəcəyəm, Pierre. Nə deyəcəksən?
  
  Yeddi. O, göründüyündən daha güclü olduğuna əminəm. Yaxşı, o, bir az əsəbiləşəcək, elə deyilmi?
  
  Onlar nə cəhənnəmdən danışırdılar?
  
  Kennedi ombasına kobud təpik vurulduğunu hiss etdi və büdrəyib otağa girdi. Camaat güldü. Frey tez onun arxasınca qaçdı.
  
  "Xalq!" O güldü. "Dostlarım! Bu gözəl təklifdir, elə deyilmi? Və o, bizə gözəl bir gecə bəxş edəcək!"
  
  Kennedi nəzarətsiz qorxaraq ətrafa baxdı. Onlar nə cəhənnəmdən danışırdılar? O, kapitan Lipkindin sevimli kəlamını xatırladı. Oyununuza davam edin. O, diqqətini cəmləməyə çalışdı, lakin şok və sürreal mühit onu dəli etmək təhlükəsi yaratdı.
  
  "Mən sizin qarşınızda çıxış etməyəcəyəm" deyə o, Freyin arxasına mızıldandı. "Hər hansı bir şəkildə gözlədiyiniz."
  
  Frey ona tərəf döndü və onun bildiyi təbəssümü heyrətamiz idi. "Elə deyilmi? Dəyərli bir şey naminə?Məncə, özünüzü və öz növünüzü çox qiymətləndirirsiniz. Amma normal. Siz başqa cür düşünə bilərsiniz, amma məncə bunu edəcəksiniz, əziz Kennedi. Mən həqiqətən edə bilərsən deyə düşünürəm. gəl." Onun yanına gəlməsini işarə etdi.
  
  Kennedi halqa relsinə tərəf addımladı. Ondan təxminən on iki fut aşağıda yerə qeyri-bərabər qazılmış dairəvi bir çuxur var idi, döşəməsi qayalarla səpələnmiş, divarları isə kir və daşla örtülmüşdü.
  
  Köhnə moda qladiator arenası. Döyüş çuxuru.
  
  Yanında metal nərdivanlar çəkildi və məhəccərlərin üstündən çuxura qaldırıldı. Frey aşağı enməli olduğunu bildirdi.
  
  "Heç olmaz" Kennedi pıçıldadı. Üç silah ona və Benə tuşlanıb.
  
  Frey çiyinlərini çəkdi. "Sənə ehtiyacım var, amma ciddi şəkildə oğlana ehtiyacım yoxdur. Dizdən, sonra dirsəkdən güllə ilə başlaya bilərdik. Çalışın görüm xahişimi yerinə yetirmək üçün nə qədər vaxt lazımdır". Onun cəhənnəm təbəssümü onu inandırdı ki, sözlərini məmnuniyyətlə təsdiqləyəcək.
  
  Dişlərini sıxdı və şalvar kostyumunu hamarlamaq üçün bir saniyə sərf etdi. Zəngin kütlə qəfəsdəki heyvan kimi ona maraqla baxırdı. Qədəhlər boş idi və qəlyanaltılar yeyilmişdi. Ofisiantlar və ofisiantlar onların arasında dolaşırdılar, görünməmiş, doldurub təravətləndirirdilər.
  
  "Nə cür çuxur?" o, vaxt üçün bazarlıq edirdi, bundan çıxış yolu görmür, Drake hər qiymətli əlavə saniyəni verməyə çalışırdı.
  
  "Bu mənim döyüş meydanımdır" dedi Frey mehribanlıqla. "Sən şanlı xatirələrdə yaşayırsan, ya da rüsvayçılıqla ölürsən. Seçim, əziz Kennedi, sənin əlindədir. "
  
  Kəskin qalın.
  
  Mühafizəçilərdən biri tapançasının ağzı ilə onu itələdi. Birtəhər Benə müsbət baxmağı bacardı və pilləkənlərə uzandı.
  
  "Gözləyin," Freyin gözləri qəzəblə parladı. "Onun ayaqqabılarını çıxart. Bu, onun qana susamışlığını bir az da artıracaq".
  
  Kennedi alçaldılmış və qəzəbli halda dayanmışdı və mühafizəçilərdən biri onun qarşısında diz çöküb ayaqqabılarını çıxaranda bir az da çaşmışdı. O, özünü qeyri-real və uzaq hiss edərək pilləkənləri qalxdı, sanki bu qəribə görüş dünyanın ucqar bir küncündə başqa bir Kennedi ilə baş verir. O, hər kəsin xatırlatdığı bu adamın həqiqətən kim olduğu ilə maraqlandı.
  
  Çox yaxşı səslənmədi. Sanki həyatı üçün mübarizə aparmalı olacaqdı.
  
  O, pilləkənlərlə enərkən izdihamdan fit səsi gəldi və havanı güclü qan ehtiras dalğası bürüdü.
  
  Hər cür nalayiq sözlər qışqırırdılar. Mərclər qoyuldu, bəziləri bir dəqiqədən az müddətdə öləcək, digərləri isə otuz saniyədən az müddətdə qayışını itirəcək. Hətta bir-ikisi ona dəstək oldu. Amma daha böyük risk o idi ki, o, onu toz halına saldıqdan sonra onun meyitini murdarlayardı.
  
  Zənginlərin ən varlısı, yer üzündəki ən güclü pisliyi. Əgər sərvət və qüdrət sənə bu idisə, deməli, dünya doğrudan da məhv olmuşdu.
  
  Çox tez yalın ayaqları sərt yerə toxundu. O, soyuq və açıq hiss edərək atdan endi və ətrafa baxdı. Onunla üzbəüz divara deşik açılıb. Hal-hazırda bir sıra qalın çubuqlarla örtülmüşdür.
  
  Bu barmaqlıqların o biri tərəfində sıxışmış fiqur qəfil irəli atılaraq qan donduran qəzəb çığırtısı ilə onlara çırpıldı. O, onları elə güclü silkələdi ki, onlar sıçrayıblar, onun sifəti təhrif olunmuş nəriltidən bir qədər artıq deyildi.
  
  Ancaq buna və qəribə ətrafına baxmayaraq, Kennedi onu adını xatırlamaqdan daha tez tanıdı.
  
  Tomas Kaleb, serial qatil. Burada, Almaniyada, onunla. Döyüş meydanına iki ölümcül düşmən girdi.
  
  Abel Frey-in Nyu-Yorkda yenidən qurulan planı həyata keçirilir.
  
  Kennedinin ürəyi çırpındı və ox kimi ayaq barmaqlarından beyninə və kürəyinə saf bir nifrət tullandı.
  
  "Sən əclaf!" O, qəzəbdən qaynayaraq qışqırdı. "Sən tam bir əclafsan!"
  
  Sonra barmaqlıqlar qalxdı və Kaleb ona tərəf atıldı.
  
  
  * * *
  
  
  Dreyk helikopter yerə dəymədən, hələ də Torsten Dahldan bir addım geridə qaldı və beynəlxalq qüvvələrin birgə koalisiyası tərəfindən ələ keçirilən sıx otelə tərəf qaçdı. Ordu, şübhəsiz ki, qarışıqdır, lakin qətiyyətli və döyüşə hazırdır.
  
  Onlar La Vereinadan 1,2 mil şimalda yerləşirdilər.
  
  Ordu və mülki maşınlar düzülmüşdü, mühərriklər gurultu ilə hazır vəziyyətdə dayanmışdı.
  
  Foye gur iş idi: komandolar və xüsusi təyinatlılar, kəşfiyyatçılar və əsgərlər hamısı toplaşır, səliqə-sahman aparır, hazırlaşırdılar.
  
  Dahl otelin qəbuluna atılaraq və o qədər yüksək səslə qışqıraraq varlığını elan etdi ki, hamı arxaya çevrildi. Hörmətli sükut hökm sürürdü.
  
  Onlar onu, Drake və digərlərini artıq tanıyırdılar və İslandiyada nəyə nail olduqlarını yaxşı bilirdilər. Buradakı hər kəs otellə vertolyot arasında yayımlanan videobağlantı vasitəsilə məlumatlandırılıb.
  
  "Biz hazırıq?" Dahl qışqırdı. "Bu əclafı məhv etmək üçün?"
  
  "Avadanlıq hazırdır" deyə komandir qışqırdı. Hamısı bu əməliyyata görə Dahlı məsul tutdular. "Snayperlər yerindədir. Biz o qədər istiyik ki, bu vulkanı yenidən işə sala bilərik, ser!"
  
  Dahl başını tərpətdi. "Bəs onda nəyi gözləyirik?"
  
  Səs-küy səviyyəsi yüz pillə qalxdı. Qoşunlar qapıları çölə çıxardılar, bir-birlərinin kürəyinə çırpdılar və döyüşdən sonra cəsarətini davam etdirmək üçün pivə içmək üçün görüşməyi planlaşdırdılar. Yığılmış maşınlar uzaqlaşdıqca mühərriklər guruldamağa başladı.
  
  Drake üçüncü hərəkət edən avtomobildə, hərbi Humvee ilə Dahl-a qoşuldu. Brifinqlərin son bir neçə saatı ərzində o bilirdi ki, onların 500-ə yaxın adamı var ki, bu da Freyin 200 nəfərlik kiçik ordusunu batırmağa kifayət edir, lakin alman daha yüksək mövqedə idi və çoxlu hiylələrə sahib olacağı gözlənilirdi.
  
  Amma onda olmayan tək şey sürpriz elementi idi.
  
  Dreyk tüfəngini tutaraq qabaq oturacaqda sıçrayaraq fikirləri Ben və Kennedi üzərində cəmləşdi. Hayden onların arxasında döyüş üçün təchiz olunmuş oturacaqda idi. Wells ağır mədə yarası ilə oteldə qalıb.
  
  Konvoy kəskin döngəni dövrə vurdu və sonra onu əhatə edən qaranlığa qarşı Milad ağacı kimi işıqlandırılan və yuxarıda ucalan dağın qara qayalığının qarşısında La Veraine göründü. Onun devirməyə gəldikləri adamın həyasız cəsarətini nümayiş etdirən qapıları lap açıq idi.
  
  Dahl mikrofonu işə saldı. "Son zəng. Biz isti başlayırıq. Sürət burada insanların həyatını xilas edəcək. Siz məqsədləri bilirsiniz və Odinin tabutunun harada olacağı ilə bağlı ən yaxşı təxminlərimizi bilirsiniz. Gəlin bu DONUZ ilə məşğul olaq, əsgərlər".
  
  Link Nəzakətli Ağıllı Centlmen deməkdir. Çox ironiya. Hummer Frey-in gözətçixanasından hər iki tərəfdə bir düym ehtiyatla keçərkən Dreyk ağappaq idi. Alman mühafizəçiləri yüksək qüllələrindən həyəcan təbili çalmağa başladılar.
  
  İlk atəşlər aparıcı maşınlardan sıçrayaraq atıldı. Konvoy qəfil dayandıqda Dreyk qapısını açıb yola düşdü. Freydə RGPS ola biləcəyi üçün hava dəstəyindən istifadə etmədilər. Eyni səbəbdən tez bir zamanda maşınlardan uzaqlaşmalı oldular.
  
  Daxil olun və PIGS torpağını donuz fabrikinə çevirin.
  
  Drake birinci mərtəbənin pəncərəsinin altında bitən qalın kollara tərəf qaçdı. Otuz dəqiqə əvvəl göndərdikləri SAS komandası artıq gecə klubunun ərazisini və onun "mülki" qonaqlarını mühasirəyə almalı idi. Maşınlar içəri tökülən kimi qala pəncərələrindən güllələr uçaraq darvazanın divarlarını yağdırırdı. Koalisiya qüvvələri intiqamla atəşə cavab verdilər, şüşə sındırdılar, ət və sümüyü vurdular və daş fasadını palçığa çevirdilər. Qışqırıqlar, qışqırıqlar və gücləndirmə çağırışları eşidildi.
  
  Qalanın içərisində xaos hökm sürürdü. RPG partlaması yuxarı mərtəbənin pəncərəsindən gəldi, Freyin gözətçixanasına çırpıldı və divarın bir hissəsini dağıdıb. Dağıntılar işğalçı əsgərlərin üzərinə düşdü. Pulemyot atəşi geri qayıtdı və bir alman muzdlusu qorxunc bir zərbə ilə yerə dəyənə qədər qışqıraraq yuxarı mərtəbədən yıxıldı.
  
  Dahl və başqa bir əsgər ön qapılara atəş açıb. Onların güllələri və ya səkdirmələri iki nəfəri öldürdü. Dahl qabağa qaçdı. Hayden onun arxasında döyüşün bir yerində idi.
  
  "Biz bu cəhənnəm dəliyinə girməliyik! İndi!"
  
  Gecədə yeni partlayışlar baş verdi. İkinci RPG Drake's Hummer-dən bir neçə fut şərqdə böyük bir krater vurdu. Göyə torpaq və daş yağışı yağdı
  
  Drake qaçdı, çömeldi və başının üstündəki havanı deşən güllələrin çarpaz-kəsişmə nümunəsi altında qaldı.
  
  Müharibə həqiqətən başlayıb.
  
  
  * * *
  
  
  İzdiham hələ Kennedi və Kaleb toxunmamışdan əvvəl qana susamışlığını göstərdi. Kennedi diqqətlə dövrə vurdu, barmaqları kirdən tutdu, ayaqları qaya və torpağı sınayaraq, proqnozlaşdırıla bilməmək üçün qeyri-sabit hərəkət etdi. Onun beyni hər şeyi başa düşməkdə çətinlik çəkirdi, lakin o, rəqibində bir zəifliyi - onun gözlərinin onun formasız şalvarının mühafizəkar şəkildə örtdüyü rəqəmi necə qəbul etdiyini artıq sezmişdi.
  
  Bu, qatili öldürməyin bir yolu idi. O, diqqətini başqasını tapmağa yönəltdi.
  
  Kaleb ilk addımı atdı. Dodaqlarından tüpürcək uçdu, qolları yelləndi. Kennedi onunla vuruşdu və kənara çəkildi. Camaat qan üçün çıxdı. Kimsə yerə qırmızı şərab tökdü, tökmək istədikləri qanın simvolik jesti. O, xəstə əclaf Freyin ürəksiz psixopat Kaleb-i buna təhrik etdiyini eşitdi.
  
  İndi Kaleb yenidən nəfəs aldı. Kennedi onun divara söykəndiyini gördü. O, izdihamdan yayınaraq konsentrasiyasını itirdi.
  
  Sonra Kaleb onun üstündə idi, çılpaq qolları boynuna dolanmışdı - onun tərli, iyrənc... yalın əlləri. Qatilin əlləri...
  
  ... qəddarlıq və ölüm...
  
  ...onun çirkli çirkabını bütün dərisinə sürtdü. Başında xəbərdarlıq zəngləri çalındı. Belə düşünməyi dayandırmalısan! Diqqətinizi cəmləməli və mübarizə aparmalısınız! Yaratdığınız əfsanə ilə deyil, əsl döyüşçü ilə vuruşun.
  
  Səbirsiz izdiham yenə uludu. Onlar öldürməyə can atan heyvanlar kimi uğultu ilə butulkaları, şüşələri hasara çırpırdılar.
  
  Və Kaleb, baş verən hər şeydən sonra çox yaxın idi. Onun konsentrasiya mərkəzi vuruldu, cəhənnəmə uçdu. Canavar onu böyrünə yumruqla vurdu, eyni zamanda başını sinəsinə sıxdı. Onun çirkli, tərli çılpaq sinəsi. Sonra onu yenidən vurdu. Sinəsində ağrı partladı. O, səndələdi. Qırmızı şərab onun üzərinə töküldü, yuxarıdan töküldü.
  
  "Budur," Kaleb onu ələ saldı. "Aid olduğun yerə en."
  
  Camaat gurladı. Kaleb iyrənc əllərini onun uzun saçlarına sildi və sakit, ölümcül kinlə güldü.
  
  "Ölü bədəninə işeyəcəyəm, qancıq."
  
  Kennedi dizləri üstə yıxılaraq qısa müddətə Kalebin əlindən qaçdı. O, ondan yayınmağa çalışdı, lakin o, onu şalvarından bərk-bərk tutdu. Ölüm başı olan vəhşi kimi gülümsəyərək onu özünə tərəf çəkdi. Onun seçimi yox idi. O, şalvarının, formasız, fiqurunu gizlədən şalvarının düymələrini açıb, ayaqlarından aşağı sürüşməsinə icazə verdi. O, onun bir anlıq təəccübündən istifadə edərək, kürəyinin üstündə sürünərək uzaqlaşdı. Daşlar onun dərisini qaşıdı. Camaat qışqırdı. Kaleb alt paltarının kəmərinə əlini uzataraq irəli atıldı, lakin o, onun üzünə vəhşicəsinə təpiklə vurdu, qanlı və qırıq burnu yan tərəfə sallanan kimi alt paltarı da geri cingildədi. O, bir an orda oturdu, düşməninə baxdı və özünü onun qanlı, ətyeyən gözlərindən ayıra bilməyəcəyini gördü.
  
  
  * * *
  
  
  Drake dəbdəbəli qapıdan böyük vestibülə yuvarlandı. SAS faktiki olaraq gecə klubunun ərazisini mühasirəyə aldı və əsas pilləkəni örtdü. Qalanın qalan hissəsi o qədər də mehriban olmazdı.
  
  Dahl döş cibini sığalladı. "Rəsmlər bizim sağımızda və uzaq şərq qanadında saxlama otağını göstərir. İndi heç nəyə şübhə etmə, Drake. Hayden. Razılaşdıq ki, bura Frey, dostlarımız və Qəbir üçün ən məntiqli yerdir".
  
  Hayden qətiyyətlə dedi: "Mən bu barədə xəyal da qurmadım".
  
  Onun arxasınca qaçan bir qrup adamla Drake şərq qanadının qapısından Dahlın ardınca getdi. Qapı açılan kimi daha çox güllə havanı deşdi. Drake yuvarlandı və ayağa qalxdı, atəş etdi.
  
  Və birdən onların arasında Freyin adamları da oldu!
  
  Bıçaqlar parladı. Əl tapançalarından atəş açıldı. Əsgərlər sağdan və soldan enirdilər. Drake tapançasının ağzını Freyin mühafizəçilərindən birinin məbədinə sıxdı, sonra hücumçunun üzünə güllə dəymək üçün silahı vaxtında atəş vəziyyətinə gətirdi. Mühafizəçi ona sol tərəfdən hücum etdi. Drake zərbədən yayındı və oğlanın üzünə dirsək vurdu. O, huşunu itirmiş adamın üzərinə əyildi, bıçağı götürdü və ucunu Delta Komandolarının boğazını kəsmək üzrə olan digərinin başına soxdu.
  
  Qulağının yanında tapança atəşi səsləndi; SGG-nin sevimli silahı. Hayden Glock və ordu bıçağından istifadə edib. Çoxmillətli bir hadisə üçün çoxmillətli qüvvə, deyə Drake düşündü. Otağın uzaq ucunda daha çox atəş səsləri eşidildi. İtalyanları işə cəlb edin.
  
  Dreyk düşmənin yan zərbəsi altında düz yuvarlandı. O, bütün bədənini, əvvəlcə ayaqlarını çevirdi, oğlanı ayaqlarından yerə yıxdı. Kişi onurğasına bərk yerə düşəndə Dreyk intihar etdi.
  
  Keçmiş SAS zabiti ayağa qalxdı və bir neçə addım irəlidə Dahl gördü. Onların düşmənləri getdikcə azalırdı - yəqin ki, işğalçıları məhv etmək üçün göndərilən bir neçə onlarla şəhid qalmışdı. Əsl ordu başqa yerdə olardı.
  
  "İstiləşmə üçün pis deyil" deyə isveçli ağzı qan içində gülümsədi. "İndi davam et!"
  
  Onlar başqa bir qapıdan keçdilər, bir otağı bubi tələlərindən təmizlədilər, sonra snayperlərin altı yaxşı oğlanı məhv etməzdən əvvəl seçdiyi başqa bir otaq. Nəhayət, özlərini pulemyotların atəş açdığı boşluqları olan hündür daş divarın qarşısında tapdılar. Daş divarın ortasında bank anbarını xatırladan daha da təsir edici polad qapı var idi.
  
  "Budur" dedi Dahl arxaya əyilərək. "Freyin müşahidə otağı."
  
  "Çətin bir ana sikişə oxşayır" dedi Dreyk, yanında gizlənərək əlini qaldıraraq onlarla əsgər ona tərəf qaçdı. O, Haydeni axtardı, amma kişilər arasında onun qamətli simasını ayırd edə bilmədi. O cəhənnəm hara getdi? Oh, xahiş edirəm, onun bir daha orada yatmasına icazə verməyin... qanaxma...
  
  Delta komando dişləməsi zamanı dedi: "Fort Knox çatlaması çətin qozdur".
  
  Drake və Dal bir-birlərinə baxdılar. "Pəhləvanlar!" - Hər ikisi eyni vaxtda dedilər ki, "sürətli, aldatma" siyasətinə sadiq qalıb.
  
  İki böyük silah ehtiyatla xətt boyu ötürülürdü, əsgərlər onlara baxarkən gülümsəyirdilər. Güclü polad çəngəllər raketatanlara bənzər güclü topların lülələrinə bərkidilmişdi.
  
  İki əsgər əllərində əlavə polad kabellər tutaraq gəldikləri yolla geri qaçdılar. Polad kabellər işə salma qurğularının arxasındakı boş kameraya bağlanır.
  
  Dahl Bluetooth bağlantısına iki dəfə klik etdi. "Mənə nə vaxt başlaya biləcəyimizi deyin."
  
  Bir neçə saniyə keçdi, sonra cavab gəldi. "İrəli!"
  
  Baraj quruldu. Drake və Dahl çiyinlərinə asılmış qumbaraatanlarla çölə çıxdılar, nişan aldılar və tətiyi çəkdilər.
  
  İki polad çəngəl raket sürəti ilə uçdu və digər tərəfi sındırmazdan əvvəl Freyin anbarının daş divarını dərin qazdı. Kosmosla qarşılaşan kimi sensor qarmaqları özləri fırladan və onları digər tərəfdən divara möhkəm sıxan cihazı işə saldı.
  
  Dahl özünü qulağına vurdu. "Et bunu".
  
  Hətta aşağıdan Dreyk iki Hummerin arxa tərəfə keçən, kabellərin gücləndirilmiş bamperlərinə bərkidilmiş səsini eşidirdi.
  
  Freyin keçilməz divarı partladı.
  
  
  * * *
  
  
  Kaleb ona tərəf yüyürülərək dizini tutaraq onu heyrətə gətirən zaman Kennedi xəbərdarlıq edərək bayıra çıxdı. O, möhlətdən istifadə edib ayağa qalxdı. Kaleb yenidən gəldi və o, əlinin tərsi ilə onun qulağına bir şillə vurdu.
  
  Onun üstündəki izdiham məmnuniyyətlə ağladı. Minlərlə dollar dəyərində nadir şərab və zərif viski arenanın çirkabına töküldü. Bir cüt qadın krujeva külotu aşağıya doğru süzüldü. Kişi qalstuku. Bir cüt Gucci qol düyməsi, onlardan biri Kalebin tüklü kürəyindən sıçrayır.
  
  "Onu öldür!" Frey qışqırdı.
  
  Kaleb yük qatarı kimi ona tərəf yalvarırdı, qollarını uzadıb qarnının dərinliklərindən bağırsaq səsləri gəlirdi. Kennedi tullanmağa çalışsa da, onu tutdu və yerdən qaldıraraq yerdən qaldırdı.
  
  Havada olarkən Kennedi yalnız enişi gözləyərkən qorxa bildi. Və çətin idi, qaya və torpaq onun onurğasına çırpılır, ciyərlərindən havanı çıxarırdı. Onun ayaqları təpikləndi, lakin Kaleb onların içərisinə girdi və dirsəklərini irəli uzataraq onun üstündə oturdu.
  
  "Daha çox xoşuma gəldi" dedi qatil. "İndi qışqıracaqsan. Eeeeeee!" Onun səsi qulağında qəssabxanadakı donuzun ciyiltisi kimi manyak idi. "Eeeeeeeee!"
  
  Yanan əzab Kennedinin bədənini sarsıtdı. Piç indi ondan bir qarış aralıda idi, bədəni onun üstündə uzanmışdı, dodaqlarından axan damlalar yanaqlarına süzülür, gözləri cəhənnəm atəşi ilə yanar, paçasını onunkinə basırdı.
  
  Bir anlıq çarəsiz qaldı, hələ də nəfəsini dərməyə çalışdı. Onun yumruğu onun qarnına çırpıldı. Dayananda sol əli də eynisini etmək istəyirdi. Ürək döyünən bir fikir, sonra onun boğazına qədər irəlilədi və sıxmağa başladı.
  
  Kennedi boğularaq nəfəsini tutdu. Caleb dəli kimi gülürdü. Daha bərk sıxdı. Gözlərini öyrəndi. Bədəninə söykəndi, ağırlığı ilə onu əzdi.
  
  Bacardığı qədər təpiklə vuraraq onu kənara yıxdı. O, yenicə vəsiqə aldığını mükəmməl başa düşdü. Piçin bükülmüş ehtiyacları onun həyatını xilas etdi.
  
  O, yenə sürüşüb getdi. Camaat ona lağ edirdi - onun ifasına, çirkli paltarına, cızılmış götünə, qanayan ayaqlarına. Caleb, Rocky kimi, məğlubiyyətin astanasından qalxdı və gülərək qollarını açdı.
  
  Sonra o, zəif, lakin boğuq kakofoniyanı kəsən bir səs eşitdi.
  
  Benin səsi: "Dreyk yaxınlaşır, Kennedi. O, yaxınlaşır. Mesaj aldım!"
  
  Lənət olsun... onları burada tapa bilməzdi. Təsəvvür edə bilməzdi ki, o, qaladakı bütün yerlər arasında bu yeri axtaracaq. Onun ən çox ehtimal olunan hədəfi yaddaş və ya hüceyrələr olacaqdır. Bu saatlar çəkə bilər....
  
  Ben hələ də ona ehtiyac duyurdu. Kalebin qurbanlarının ona hələ də ehtiyacı var idi.
  
  Onlar bacarmayanda ayağa qalx və qışqır.
  
  Kaleb eqoistliyindən ehtiyatsız olaraq onun üstünə qaçdı. Kennedi özünü dəhşətə gətirdi, sonra ayağını qaldırdı və dirsəyini onun yaxınlaşan üzünə vurdu.
  
  Bütün əlinə qan axdı. Kaleb kərpic divara çırpılmış kimi dayandı. Kennedi onun üstünlüyünü sıxdı, sinəsinə yumruq vurdu, onsuz da qırılmış burnunu yumruqladı, dizlərinə təpiklə vurdu. O, cəlladı təsirsiz hala gətirmək üçün bütün mümkün üsullardan istifadə etdi.
  
  Camaatın gurultusu artdı, amma o, çətinliklə eşitdi. Toplara sürətli bir zərbə götünü dizlərinə, digəri isə çənəsinə vuraraq onu kürəyinə çevirdi. Kennedi yorğunluqdan nəfəs alaraq onun yanındakı çirkabın içinə düşdü və onun inanmaz gözlərinə baxdı.
  
  Onun sağ dizinin yanında gurultu var idi. Kennedi arxaya baxdı və sınmış bir şərab şüşəsinin başıaşağı kirdə ilişib qaldığını gördü. Hələ də maye qırmızı vəd verən bir merlot.
  
  Kaleb ona tərəf yelləndi. Zərbəni üzünə vurmadan vurdu. "Sən ölməlisən" deyə qışqırdı. "Olivia Dunn üçün" o, sınmış şüşəni yerdən çıxartdı. "Selena Tayler üçün" deyə onu başının üstünə qaldırdı. "Miranda Drury," o əlavə etdi, "ilk zərbəsi dişləri, qığırdaqları və sümükləri parçaladı. "Və Emma Silke üçün" ikinci zərbəsi onun gözünü götürdü. "Emily Jane Winters üçün" onun son zərbəsi onun boynunu qiymə ətinə çevirdi.
  
  Və o, qanlı yerdə diz çökdü, qalib gəldi, adrenalin damarlarını vurdu və beynində pulsasiya etdi, bir anlıq onu tərk edən insanlığı geri qaytarmağa çalışdı.
  
  
  QIRX DÖRD
  
  
  
  LA VEREIN, ALMANİYA
  
  
  Kennediyə silah gücü ilə pilləkənləri geri qaytarmaq əmri verildi. Tomas Kalebin cəsədi ölməli olduğu yerdə seğirilmiş vəziyyətdə qalmışdı.
  
  Frey cib telefonu ilə danışarkən bədbəxt görünürdü. "Valt" deyə qışqırdı. "Nəyin bahasına olursa-olsun kassaya qənaət edin, Hudson. Məni başqa heç nə maraqlandırmır, axmaq. Bu lənətə gəlmiş divandan qalx və sənə nə ödədiyimi et!"
  
  O, əlaqəni kəsib Kennediyə baxdı. "Deyəsən, dostların evimə soxulublar."
  
  Kennedi onu toplanmış elitaya çevirməzdən əvvəl ona hiyləgər bir nəzər saldı. "Deyəsən, siz axmaqlar, layiq olduğunuzun bir hissəsini alacaqsınız."
  
  Sakit gülüş və stəkanların cingiltisi eşidildi. Frey bir anlıq sözə qoşularaq dedi: "İçin, dostlarım. Sonra adi qaydada get".
  
  Kennedi bir az cəsarət göstərdi ki, Benə göz vurmağa kifayət etdi. Bədəni qancıq kimi ağrımasaydı lənətə gəlsin. Onun göt yandı və ayaqları titrədi; başı ağrıyırdı və əlləri yapışqan qan içində idi.
  
  Onları Freyə verdi. "Bunu təmizləyə bilərəmmi?"
  
  "Köynəkdən istifadə et" deyə güldü. "Hər halda, bu, cır-cındırdan başqa bir şey deyil. Şübhəsiz ki, o, qarderobunuzun qalan hissəsini əks etdirir".
  
  O, padşah kimi əlini yellədi. "Onu gətirin. Və bir oğlan."
  
  Onlar arenanı tərk etdilər, Kennedi özünü yorğun hiss etdi və fırlanan başını sakitləşdirməyə çalışdı. Etdiklərinin nəticələri onilliklər boyu onunla yaşayacaqdı, amma indi dayanmağın vaxtı deyildi. Ben onun yanında idi və üzündəki ifadəyə görə, onu telepatik şəkildə sakitləşdirməyə çalışırdı.
  
  "Sağ ol, oğlan" dedi, mühafizəçilərə məhəl qoymadan. "Bu tort gəzintisi idi."
  
  Sol çəngəlin ardınca onlar kamera blokundan ayrılan başqa bir dəhlizə getdilər. Kennedi fikirlərini topladı.
  
  Sadəcə sağ qal, deyə düşündü. Sadəcə sağ qal.
  
  Frey başqa bir zəng aldı. "Nə? Onlar anbardadır? İdiot! Sən... sən..." deyə hirslə mızıldandı. "Hudson, sən... bütün ordunu bura göndər!"
  
  Elektron qışqırıq, fransız kraliçasının başını kəsən gilyotin kimi, əlaqəni kəskin şəkildə kəsdi.
  
  "Götür onları!" Frey mühafizəçilərinə üz tutdu. "Onları yaşayış yerlərinə aparın. Deyəsən, dostlarınız düşündüyümüzdən daha çoxdur, əziz Kennedi. Daha sonra yaralarınızı müalicə etmək üçün qayıdacağam."
  
  Bu sözlərlə ağlını itirmiş alman sürətlə uzaqlaşdı. Kennedi onun və Benin dörd mühafizəçi ilə tək qaldığını çox yaxşı bilirdi. "Davam et" deyə onlardan biri onu dəhlizin sonundakı qapıya tərəf itələdi.
  
  Onlar bu yolu keçərkən Kennedi təəccüblə gözlərini qırpırdı.
  
  Qalanın bu hissəsi tamamilə söküldü, üstündə yeni tağlı dam tikildi və məkanın hər iki tərəfində kiçik kərpicdən "evlər" düzüldü. Böyük tövlələrdən çox da böyük deyil, onların təxminən səkkizi var idi. Kennedi dərhal anladı ki, bu yerdən eyni vaxtda bir neçə məhbus keçib.
  
  Tomas Kalebdən daha pis insan?
  
  Abel Frey ilə tanış olun.
  
  Onun vəziyyəti hər saniyə pisləşirdi. Mühafizəçilər onu və Beni evlərdən birinə doğru itələyirdilər. İçəri girəndən sonra oyun bitdi. itirirsən.
  
  Birini, bəlkə də ikisini çıxara bilərdi. Amma dörd? Onun şansı yox idi.
  
  Əgər....
  
  O, geriyə ən yaxın mühafizəçiyə baxdı və onun ona qiymətlə baxdığını gördü. "Hey, budur? Bizi ora qoyacaqsan?"
  
  "Bunlar mənim əmrlərimdir."
  
  "Bax. Bu oğlan buradadır - bacısını xilas etmək üçün bütün bu yolu gəldi. Düşünürsən ki, bəlkə də onu görə bilərdi. Sadəcə bir dəfə."
  
  "Freydən sifarişlər. Bizə icazə verilmir".
  
  Kennedi bir mühafizəçidən digərinə baxdı. "Və nə? Kim bilməlidir? Ehtiyatsızlıq həyatın ədviyyatıdır, elə deyilmi?"
  
  Mühafizəçi ona hürdü. "Sən korsan? Bu lənətə gəlmiş yerdəki kameraları görmədinmi?"
  
  "Frey ordu ilə döyüşməklə məşğuldur" deyə Kennedi gülümsədi. "Sizcə, o, niyə belə tez qaçdı?" Uşaqlar, icazə verin, Ben bacısını görsün, onda bəlkə yeni müdirlər gələndə sizi bir az ləngitərəm."
  
  Mühafizəçilər gizlicə bir-birlərinə baxdılar. Kennedi səsinə daha çox inam və bədən dilinə bir az daha flört etdi və tezliklə ikisi Karinin qapısını açmağa başladılar.
  
  İki dəqiqə sonra onu çıxardılar. O, onların arasında səndələdi, yorğun görünür, sarı saçları dağınıq və üzü çəkildi.
  
  Amma sonra o, Beni gördü və gözləri fırtınada ildırım kimi parladı. Sanki onun bədəninə güc qayıtmışdı.
  
  İki qrup görüşərkən Kennedi onun çılğın fikrinin aktuallığını, təhlükəsini, son şans ssenarisini bir çarəsiz baxışla tez çatdırmağa çalışarkən onun diqqətini çəkdi.
  
  Karin mühafizəçiləri yellədi və hönkürdü. "Gedin və bir az alın, ey əclaflar. "
  
  
  * * *
  
  
  Thorsten Dahl döyüşə rəhbərlik etdi, tapançasını qaldırılmış qılınc kimi tutaraq ciyərlərinin üstündə qışqırdı. Dreyk onun tam yanında idi, hətta anbarın bütün divarı çökməmişdən əvvəl də tam sürətlə qaçırdı. Kiçik əraziyə tüstü və dağıntılar səpələnib. Drake qaçarkən digər koalisiya qoşunlarının hər iki istiqamətdə havalandığını hiss etdi. Onlar ölümcül bir qəsdlə düşmənlərinin üzərinə doğru irəliləyən ölüm falanksı idi.
  
  Dreykin instinktləri tüstü qıvrılaraq seyrəldikcə işə düşdü. Solda qorxudan donub qalmış, ləng reaksiya verən mühafizəçilər dəstəsi dayanmışdı. O, onların arasına atəş açaraq ən azı üç cəsədi məhv etdi. Qarşıdan cavab atəşi eşidildi. Əsgərlər onun sağına və soluna yıxılaraq yıxılan divara öz təcilləri ilə möhkəm dəydilər.
  
  İtalyanın başı buxarlanarkən, adam güllədən yayınmaq üçün kifayət qədər sürətli deyildi.
  
  Örtük üçün göyərçin Drake. Döşəməyə düşən kimi iti qayalar və beton qollarındakı əti parçalayıb. Dönərək döngələrə bir neçə zərbə endirdi. İnsanlar qışqırdılar. Sərgi güclü atəş altında partlayıb. Köhnə sümüklər toz dənələri kimi yavaş hərəkətlə havada fırlanırdı.
  
  İrəlidə yenidən atışma səsləri eşidildi və Dreyk çoxlu insanların hərəkət etdiyini gördü. İsa! Freyin ordusu elə orada idi ki, onların ölümcül quruluşunda yığılmışdı, üstünlüyə malik olduqlarını hiss etdikcə daha sürətli və daha sürətlə irəliləyirdi.
  
  
  * * *
  
  
  Karin bir neçə saniyə ərzində mühafizəçilərini sıradan çıxarmaq üçün döyüş sənəti təlimindən istifadə edib. Kennedi mühafizəçisinin çənəsinə kəskin arxadan əllə vurdu, sonra irəli addım atdı və başını elə sıxdı ki, ulduzlar onun gözünün önündə parıldadı. Bir saniyə sonra o, ikinci rəqibinin, dördüncü mühafizəçinin aralarında boşluq yaratmaq üçün yan tərəfə tullandığını gördü.
  
  Onun ürəyi sıxıldı. Beləliklə, dördüncü mühafizəçi çox uzaq bir körpü idi. Hətta ikisi üçün də.
  
  Mühafizəçi tüfəngini qaldıranda daşlaşmış görünürdü. Titrəyən barmaqları ilə o, kömək üçün ərazini skan etdi. Kennedi qollarını uzatdı, ovuclarını çıxardı.
  
  "Sakit ol, dostum. Sadəcə sakit ol."
  
  Onun tətik barmağı qorxudan qıvrıldı. Bir atəş səsləndi və tavandan sıçradı.
  
  Kennedi əsəbiləşdi. Gərginlik havanı qatılaşdırdı, əsəb bulyonuna çevirdi.
  
  Mobil telefonu narahatlığı ilə xırıltılı zəng melodiyası çalmağa başlayanda Ben az qala qışqıracaqdı. Sizerin şəkli maksimuma çatdı.
  
  Mühafizəçi də başqa bir qeyri-ixtiyari zərbəni dəf edərək tullandı. Kennedi güllədən çıxan küləyin onun kəlləsindən keçdiyini hiss etdi. Saf qorxu onu yerindəcə dondurdu.
  
  Xahiş edirəm, o düşündü. Axmaq olma. Təliminizə diqqət edin.
  
  Ben daha sonra telefonunu mühafizəçiyə atıb. Kennedi onun qaçdığını gördü və diqqəti daha da yayındırmaq üçün tez yerə yıxıldı. Mühafizəçi telefonu yerə atıb diqqətini çəkəndə Kennedi üçüncü mühafizəçinin silahını çiyninə atmışdı.
  
  Karin bir müddət burada yaşadı. O, çətinlikləri görüb, yaşayıb. O, dərhal atəş açdı. Gödəkçəsindən qırmızı bulud püskürən kimi gözətçi geri çəkildi. Sonra çiyninə qaranlıq bir ləkə yayıldı və çaşqın, sonra qəzəbli göründü.
  
  O, Benə açıq-saçıq zərbə endirdi.
  
  Lakin atış uğursuz oldu, şübhəsiz ki, tətiyi çəkməzdən əvvəl başının partlaması kömək etdi.
  
  Onun arxasında, qanının sıçramalarına bürünmüş, əlində Qlok olan Hayden dayanmışdı.
  
  Kennedi Ben və Karinə baxdı. Onların bir-birlərinə necə sevinc, sevgi və kədərlə baxdıqlarını gördüm. Onlara bir dəqiqə vaxt vermək məqsədəuyğun görünürdü. Sonra Hayden onun yanında olub, rahatlıqla Benə işarə edib.
  
  "Onun vəziyyəti necədir?"
  
  Kennedi göz qırpdı. "Sən gəldiyin üçün o, indi daha xoşbəxt olacaq."
  
  Sonra ayıldı. "Biz buradakı digər məhbusları xilas etməliyik, Hayden. Gəlin onları götürüb bu cəhənnəmi tərk edək".
  
  
  * * *
  
  
  İki ordu toqquşub, koalisiya qüvvələri rəqiblərini yerindəcə güllələyib, almanlar bıçaq yelləyib sürətlə yaxınlaşmağa çalışıblar.
  
  Bir anlıq Drake bu bıçaq oyununun mənasız, tamamilə dəli olduğunu düşündü, lakin sonra onların müdirinin kim olduğunu xatırladı. Abel Frey. Dəli adam istəməzdi ki, öz tərəfi onun qiymətsiz artefaktlarına zərər verərsə, güllələrdən istifadə etsin.
  
  Onların arasında Drake düşmənin ardınca düşməni kəsdi. Əsgərlər onun ətrafında hırıldayıb bir-birlərinə zərbələr endirərək sümükləri sındırdılar. İnsanlar qışqırdılar. Döyüş əlbəyaxa döyüş idi. Sağ qalmaq hər hansı bir bacarıqdan çox, saf şans və instinktdən asılı idi.
  
  O, atəş açarkən, yumruq atarkən və yolu düzəldərkən qarşıda bir fiqur gördü. Ölümün fırlanan dərvişi.
  
  Alicia Miles beynəlxalq super qoşunların sıralarında mübarizə aparır.
  
  Drake ona tərəf döndü. Döyüş səsi kəsildi. Onlar anbarın arxa tərəfində idilər, onların yanında Odinin sarkofaqı var idi, indi açıqdır, üzərində işıqforlar quraşdırılmışdır.
  
  "Yaxşı, yaxşı" deyə güldü. "Dreykster. Necəsən, dostum?"
  
  "Həmişə olduğu kimi."
  
  "Mmm, yadımdadır. Çox uzun müddət asıldığını deyə bilməsəm də, hə? Yeri gəlmişkən, iplərdə böyük pişik döyüşü. Mülki olmuş keçmiş əsgər üçün pis deyil".
  
  "Sən də. Sizin BBF haradadır?"
  
  "WWF?"
  
  Döyüşən iki əsgər Drake-ə çırpıldı. O, Alisiyanın köməyi ilə onları itələdi, hər ikisi baş verəcəklərdən həzz aldılar.
  
  "Əbədi ən yaxşı sevgiliniz? Onu xatırlayırsan? Şirin?"
  
  "Oh bəli. Mən onu öldürməliydim. Piç Freylə məni həyətdə qarışanda tutdu." O, güldü. "Mən əsəbiləşdim. Onlar olüb." Üzünü düzəltdi. "Sadəcə başqa bir ölü axmaq."
  
  "Kim zənn edirdi ki, səni əhliləşdirə bilər" deyə Dreyk başını tərpətdi. "yadımdadır".
  
  "Niyə indi burada olmalısan, Dreyk? Mən həqiqətən səni öldürmək istəmirəm".
  
  Drake başını tərpətdi, məəttəl qaldı. "Gözəl yalançı deyilən bir termin var. Bu iki söz sənin haqqında hər şeyi ümumiləşdirir, Mayls, hər Şekspirdən daha yaxşı."
  
  "Və nə?" Alisiya təbəssümlə qollarını çırmalayıb ayaqqabılarını çıxartdı. "Toplarınızı sizə təqdim etməyə hazırsınızmı?"
  
  Drake gözünün ucu ilə Abel Freyin onlardan uzaqlaşaraq Hudson adlı birinə qışqırdığını gördü. Aydındır ki, Maylz səlahiyyətlərini istifadə edərkən onları qoruyurdu, lakin indi onun başqa prioritetləri var idi. Həmişə etibarlı olan Torsten Dahl dəli almanların qarşısında dayanıb hücuma başladı.
  
  Drake yumruqlarını sıxdı. "Bu baş verməyəcək, Miles."
  
  
  QIRX BEŞ
  
  
  
  LA VEREIN
  
  
  Alicia köynəyini cıraraq, ip kimi sıx olana qədər özünə sarıyaraq, sonra hər iki əli ilə boynuna dolamaqla onu şoka salıb. O, mübarizə apardı, lakin onun müvəqqəti qoşqu onu içəri çəkdi.
  
  Düz qalxan dizlərinə - Muay Thai stili. bir. iki. üç.
  
  Birincinin arxasına çevrildi. Yenidən arxaya döndük. İkincisi qabırğalarının altında xırtıldadı. Üçüncü zərbə ona topların içinə dəydi. Mədəsindən keçən ağrı ürək bulanmasına səbəb oldu və kürəyi üstə düşdü.
  
  Alisiya onun üstündə dayanıb gülümsədi. "Mən nə dedim? Dreyki, mənə dəqiq dediklərimi de." Ona bir şey vermək üçün bir hərəkət etdi.
  
  "Sənin topların."
  
  O, ombasını aşağı saldı və onun burnuna yönəlmiş yan təpik vurmaq üçün burudu. Drake hər iki əlini qaldıraraq zərbənin qarşısını aldı. Bir barmağın yerindən çıxdığını hiss etdim. O çevrildi ki, onunla üz-üzə olsun, bir ayağını qövs şəklində qaldırdı, sonra dabanını onun alnına endirdi.
  
  Balta zərbəsi.
  
  Drake geriyə yuvarlandı, lakin zərbə yenə də onun sinəsinə dəydi. Miles toplaya bildiyi qədər güclə dözülməz ağrıya səbəb oldu.
  
  Onun topuğuna basdı.
  
  Drake qışqırdı. Onun bədəni sistematik olaraq sındırılıb, əzilmiş və şikəst edilib. Onu parça-parça sındırdı. Vətəndaşlıq illərinə lənət olsun. Amma o, hətta işdən çıxarılmağı da günahlandıra bilərmi? O, həmişə yaxşı idi. O, həmişə belə yaxşı olub?
  
  Sınıq mülki olub-olmamasına baxmayaraq, o, hələ də SAS idi və o, döşəməni qanına boyadı.
  
  Geri çəkildi. Üç döyüşçü onun üzərinə düşüb, ətrafdakı hər şeyi darmadağın edib. Dreyk almanın boğazına dirsək vurmaqdan həzz alırdı. O, qığırdaqların xırıltısını eşitdi və bir az daha yaxşı hiss etdi.
  
  Ona icazə verdiyini anlayaraq ayağa qalxdı. Ayaqdan ayağa keçərək rəqs etdi, gözləri içəridən şeytani və boz parıldadı. Onun arxasında Dahl, Frey və Hudson bir-birinə bağlanaraq Odinin tabutunun kənarında mübarizə aparırdılar, üzləri ağrıdan büzülürdü.
  
  Alisiya köynəyini ona tərəf atdı. Qamçı kimi vurdu, üzünün sol tərəfi yandı. Yenidən vurdu və onu tutdu. İnanılmaz güclə çəkdi. O büdrədi və özünü onun qucağına atdı.
  
  "Salam".
  
  O, hər iki baş barmağını onun qulaqlarının altına qoydu və bərk basdı. O, dərhal qıvrılmağa başladı, bütün itaətsizlik təzahürləri yox oldu. Hər hansı bir normal insanın huşunu itirməsinə səbəb olacaq qədər sinir düyününə sıxıldı.
  
  Miles rodeo öküzü kimi çırpındı.
  
  Daha bərk basdı. Nəhayət, o, onun sıx qucağına söykəndi, ağırlığını götürməyə icazə verdi, axsaya getdi, ağrını bölüşməyə çalışdı. Sonra düz ayağa qalxdı və hər iki baş barmağını onun qoltuğunun altına yapışdırdı.
  
  Düz öz sinir paketinə. Əzab onun bədənindən keçdi.
  
  Və buna görə də onları bağladılar. İki nəhəng düşmən, ağrı dalğaları ilə döyüşür, güclə hərəkət edir, ölüm onları ayırana qədər çoxdan itmiş sevgililər kimi bir-birinin gözlərinə baxır.
  
  Dreyk pərişanlığını gizlədə bilməyərək hönkürdü. "Dəli... qancıq. Niyə... niyə bu işdə... bu adam üçün işləyirsən?"
  
  "O deməkdir ki,... son... çatmaq...".
  
  Nə Drake, nə də Miles geri çəkilməzdi. Onların ətrafında döyüş sona çatmağa başladı. Almanlardan daha çox koalisiya qoşunu ayaq üstə qaldı. Lakin onlar mübarizəni davam etdirdilər. Və Drake, Dal və Freyin oxşar ölümcül qucaqlaşaraq sona qədər mübarizə apardıqlarını zəif görə bilirdi.
  
  Heç bir əsgər onların sözünü kəsmədi. Hörmət çox böyük idi. Şəxsi həyatda və qərəzsiz olaraq bu döyüşlərə qərar veriləcək.
  
  Drake diz çökdü və Alisiyanı özü ilə çəkdi. Qara ləkələr gözünün önündə rəqs edirdi. O, başa düşdü ki, əgər qadın onun tutuşunu qırmağın bir yolunu tapsa, o, həqiqətən də bitəcək. Enerji hər saniyə onu tərk edirdi.
  
  O, əyildi. O, daha bərk basdı, o mütləq qatil instinkti onun içinə vurdu. Baş barmaqları sürüşdü. Alisiya irəli yıxıldı, dirsəyi ilə onun çənəsinə vurdu. Drake bunun gəldiyini gördü, lakin onun qarşısını almağa gücü çatmadı.
  
  Gözünün qabağında qığılcımlar partladı. O, arxası üstə yıxıldı, gözlərini Freyin qotik tavanına dikdi. Alicia süründü və ağrıdan təhrif olunmuş üzü ilə onun baxışını kəsdi.
  
  Ətrafdakı əsgərlərdən heç biri onun qarşısını almağa çalışmadı. Döyüşçülərdən biri atəşkəs elan etməyənə və ya ölənə qədər bitməyəcək.
  
  "Pis deyil" deyə öskürdü. "Hələ də başa düşürsən, Dreyk. Amma mən yenə də səndən daha yaxşıyam".
  
  Gözünü qırpdı. "Bilirəm".
  
  "Nə?" - Soruşdum.
  
  "Sizin... o kənarınız var. Bu qatil instinkti. Döyüş qəzəbi. Fərqi yoxdur. Bu vacibdir. Bu... ona görə işdən çıxdım".
  
  "Niyə bu səni dayandırmalıdır?"
  
  "İşdən kənar bir şey məni narahat etdi" dedi. "Hər şeyi dəyişir".
  
  Yumruğunu qaldırdı, boğazını əzməyə hazır idi. Bir an keçdi. Sonra dedi: "Bir ömürlük həyat?"
  
  Drake enerjinin yavaş-yavaş əzalarına qayıtdığını hiss etməyə başladı. "Bu gün etdiyim hər şeydən sonra düşünürəm ki, mənə çox borcludurlar."
  
  Alisiya geri çəkildi və onun ayağa qalxmasına kömək etmək üçün əlini uzatdı. "Mən Quyuları Mimirin quyusunda kəndirlərə tərəf atdım. Mən onu Odinin məzarı başında öldürməmişəm. Freyin diqqətini Ben Bleykdən uzaqlaşdırdım. Mən dünyanı məhv etmək üçün deyiləm, Dreyk, mən sadəcə əylənmək üçün buradayam."
  
  "Mən təsdiq edirəm." Thorsten Dahl, Abel Freyin axsaq bədənini Odinin tabutunun geniş kənarından qaldıran kimi Drake tarazlığını bərpa etdi. O, italyan mərmər səki daşlarının üstünə cansız bir şəkildə yıxılaraq, yaş xırıltı ilə yerə yıxıldı.
  
  Alqış sədaları koalisiya qoşunları arasında əks-səda verdi.
  
  Dahl yumruğunu sıxaraq tabutun içinə baxdı.
  
  "O əclaf o mükafatı heç görməmişdi" deyə güldü. "Onun həyatının işi. İsa Məsih, siz bunu görməlisiniz."
  
  
  QIRX ALTI
  
  
  
  STOKHOLM
  
  
  Bir gün sonra Drake, Stokholmun ən qədim və ən yaxşılarından biri olan yaxınlıqdakı bir oteldə bir neçə saat yatmaq üçün sonsuz sorğu-suallardan qaçmağı bacardı.
  
  Foyedə lifti gözlədi və bütün düşüncə proseslərinin niyə lentə alındığı ilə maraqlandı. Onlar yuxusuzluqdan, daimi döyülmələrdən və sıx təzyiqdən dəli olublar. Onun sağalması bir neçə gün çəkdi.
  
  Lift zəng çaldı. Yanında bir fiqur peyda oldu.
  
  Rahat şənbə şalvarı geyinmiş, saçları arxaya daranmış Kennedi yorğun gözləri ilə onu araşdırır.
  
  "Salam".
  
  Sözlər çatmırdı. Ondan yaxşı olub-olmadığını soruşmaq təkcə axmaqlıq deyil, həm də axmaqlıq idi.
  
  "Sənə də salam."
  
  "Eyni mərtəbədə?"
  
  "Əlbəttə. Hamımızı təcrid edir, amma birlikdə saxlayırlar."
  
  İçəri girdilər. Güzgüdəki qırıq əkslərinə baxaraq. Tələb olunan video kamera ilə təmasdan qaçınıldı. Drake on doqquz düyməni basdı.
  
  "Bu işdə mənim qədər yaxşısan, Kennedi?"
  
  O, ürəkdən güldü. "Dəli həftə və ya həftələr. Əmin deyiləm. Düşmənimlə mübarizə aparmağım və hər şeyin sonunda adımı təmizləməyim məni dəli edir."
  
  Drake çiyinlərini çəkdi. "Mənim kimi. İronik, elə deyilmi?"
  
  "O hara getdi? Alicia."
  
  "Bütün ən yaxşı sirlərin getdiyi gecəyə, o və o turk Hudson," Drake çiyinlərini çəkdi. "Həqiqətən vacib olan hər kəs onları fərq etməzdən əvvəl getdi. Yəqin ki, biz danışarkən bir-birimizin beynini partlatırıq".
  
  "Düz etdin. Burada əsas ilham verənlər onlar deyildi. Alicia təhlükəlidir, lakin dəli deyil. Oh, və siz "gecənin sakitliyində" demək istəmirsiniz.
  
  O, onun Dinosaur Rock istinadını emal etmək üçün bir an çəkdi. O güldü. Onun əhval-ruhiyyəsi günəşli bir gündə civədən daha tez yüksəlirdi.
  
  - Bəs Hayden? Kennedi liftin qapıları bağlanarkən və köhnə avtomobil yavaş-yavaş qalxmağa başladığını söylədi. "Onun Benlə qalacağını düşünürsən?"
  
  "Mən həqiqətən ümid edirəm. Yoxdursa, heç olmasa indi cinsi əlaqədə olduğunu düşünürəm".
  
  Kennedi onun çiyninə yumruq vurdu. "O toyuqları sayma, dostum. Ola bilsin ki, onun üçün mahnı yazır".
  
  "Adını ver - səninlə üç dəqiqə yarım!"
  
  Yeddinci mərtəbənin yanından yavaş-yavaş uçdular. "Mənə xatırladır. Orada, Odinin məzarında, orada nə dedin? Yorkda qalmağım və öz yaşayışımı qazanmağımla bağlı bir şey var.
  
  Drake ona baxdı. Ona cazibədar bir təbəssüm bəxş etdi.
  
  "Yaxşı... mən... mən..." O, ah çəkib yumşaldı. "Mən ümidsizcə bu mövzuda təcrübədən kənardayam."
  
  "Nə?" Kennedinin gözləri fəsadla parıldadı.
  
  "Köhnə dino-rok qrupu Heart bunu ən cazibədarlıq adlandırdı. Yorkşirdə biz sadəcə "quşla söhbət" deyirik. Biz sadə insanlarıq".
  
  Lift on dördüncü mərtəbənin yanından keçəndə Kennedi köynəyinin düymələrini açdı və yerə yıxıldı. Altında qırmızı şəffaf büstqalter geyinmişdi.
  
  "Nə edirsiniz?" Drake ürəyinin sanki elektrik cərəyanı vurmuş kimi atıldığını hiss etdi.
  
  "Mən qazancımı qazanıram".
  
  Kennedi şalvarının fermuarını açıb yerə yıxıldı. O, qırmızı qısa tuman geyinmişdi. Lift onların mərtəbəsinə çatan kimi xırıldayırdı. Drake əhvalının və hər şeyin yüksəldiyini hiss etdi. Qapı yan tərəfə sürüşərək açıldı.
  
  Gənc cütlük gözləyirdi. Qadın güldü. Oğlan Dreykə gülümsədi. Kennedi şalvarını arxada qoyaraq Drakeni liftdən çıxarıb dəhlizə çəkdi.
  
  Drake arxaya baxdı. "Bunu istəmirsən?"
  
  "Mənə daha bu lazım deyil."
  
  Drake onu qaldırdı. "Yaxşı iş, otağıma tez piyada çatmaq olar."
  
  Kennedi saçlarını aşağı saldı.
  
  
  SON
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"